Page 1

Print Unlimited, Unlimited retail

5 jaar puur 2012

P U U R I S E E N U I T G AV E VA N K O N I N K L I J K E D R U K K E R I J E M . D E J O N G E N V E R S C H I J N T 4 X P E R J A A R

3 4 6 10

RENATE ROVERS, no-haiR

“Service en direct contact zijn toch grote voordelen”

THEO HANESSEN, c1000

3D voetbalplaatjesactie groot succes

REzJA bLAAS, tUincentRUm oveRvecht

“Ik kan me volledig focussen op mijn eigen werk”

CARLA bEIJSENS, v&D WaRenhUizen

V&D Warenhuizen spreekt op De Nationale Dag van de Brieven busreclame


5 jaar puur

P U U R I S E E N U I T G AV E VA N K O N I N K L I J K E D R U K K E R I J E M . D E J O N G

De laatste jaren heeft onze focus sterk gelegen op het creëren van een sterke positie in de rotatie-offset. Ons specialisme daarbij was het segment retail. Het drukken in de vellen-offset en printen op onze Xerox printers was een afgeleide van dit segment. Gezien de ontwikkelingen in de totale printmarkt, zullen wij ons ook in deze markt moeten versterken met nieuwe technologieën om onze positie op de lange termijn te handhaven.

Wij verruimen onze focus en richten ons steeds sterker op de totale breedte van de markt van vellen-offset en printen. Ook hier is de factor ‘prijs’ een belangrijke sleutel tot succes. En dat kan alleen als wij blijven investeren in de juiste productiemiddelen.

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong gaat in de komende maanden inventariseren wat er nodig is om onze positie in de vellenmarkt te handhaven en waar mogelijk verder uit te bouwen. Om onze continuïteit op lange termijn te waarborgen, moeten wij vooruit kijken en de juiste keuzes maken. De verwachting is dat wij hier in de volgende uitgave van PUUR! verder op in kunnen gaan en u kunnen vertellen welke beslissingen wij hebben genomen.

Bert Geefshuijsen Commercieel directeur

PUUR JAARGANG 5

2

APRIL 2012

Feestelijk 15 e Dag vaeditie Brievenbu n de sreclame LEES VER DER

OP Pagin a 9 >>


Renate Rovers, manager van No-Hair en Wim van der Grijn, accountmanager bij drukkerij De Jong.

no-haiR KIEST NA INTERNETDRUKKER VOOR KoninKlijKe DRUKKeRij em. De jong.

No-Hair is een snel groeiende keten van ontharingsklinieken die landelijk veel folders verspreidt. Tot voor kort kocht No-Hair dat drukwerk in via een internetdrukker. Problemen rondom logistiek en een gebrek aan controle, zorgden ervoor dat het jonge bedrijf overstapte naar drukkerij De Jong. Want ‘service, persoonlijk contact en vele aanlevermogelijkheden zijn toch wel erg fijn’, aldus manager Renate Rovers. sinds januari van dit jaar is no-Hair klant bij drukkerij de jong. renate rovers legt uit hoe dat zo is gekomen. “We waren op zich best tevreden over onze internetdrukker, alleen het aanleveren was nogal ongestructureerd. dat ging in dozen van 30 kilo, folders waren niet afgeteld, de ene keer kregen we de helft van de levering, de andere keer alles tegelijk... toen we via postnl met een andere verspreider gingen samenwerken, kregen we dan ook een probleem met het aanleveren van de folders. dat moest in doosjes van 8 kilo, op afgesproken data en tijden. dat kon niet bij onze internetdrukker en daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere drukkerij.”

Goede samenwerking no-Hair werd op drukkerij de jong gewezen via een relatie die ook klant is. “We hebben wel rondgekeken bij andere drukkerijen, maar drukkerij de jong kwam er het beste uit. Wij zijn een startend bedrijf, dus liquiditeit en betalingsmogelijkheden zijn heel belangrijk”, vertelt rovers. ”Het contact en de service bij beviel ons het meeste bij drukkerij de jong.” inmiddels zijn de eerste 500.000 folders gedrukt en verspreid. naar volle tevredenheid van alle partijen, aldus rovers. “postnl was ook tevreden over de aanlevering. die waren al goed bekend met drukkerij de jong, iedereen weet wat ze van elkaar verwachten, dat is een groot voordeel.”

Meer controle Het directe contact is heel fijn, vindt rovers. “je kunt altijd bellen en iets doorspreken, als dat nodig is. dat is het grootste verschil met de internetdrukker, maar ook de kwaliteit van het drukwerk is beter. voorheen zagen we de folders eigenlijk nooit, want die werden rechtstreeks verzonden. nu hebben we proefdrukken van drukkerij de jong gezien en dat was toch wel beter dan dat we gewend waren.” Directe uitlevering naast de service, het directe contact en de aanlevermogelijkheden, waren de opslagmogelijkheden een argument om voor drukkerij de jong te kiezen. “alles wordt bij hen opgeslagen en direct uitgeleverd in de hoeveelheden die postnl op dat moment wilt. dat werkt prima”, geeft rovers aan. “ik hoop dat we de samenwerking nog lang op deze manier kunnen voortzetten.”

PUUR JAARGANG 5

3

APRIL 2011

Wilt u meer informatie? neem contact op met uW contactpersoon van KoninKlijKe druKKerij em. de jong.

“Service en direct contact zijn toch grote voordelen”


3D c1000 VERRAST DE MARKT OPNIEUw

voetbal plaatjes-actie groot succes PUUR JAARGANG 5

4

APRIL 2012

Theo Hanessen, inkoper en projectmanager bij C1000


Ingrid Verheijen-Lenaerts en Kurt Staes... de routiniers van drukkerij De Jong

Supermarktketen C1000 staat bekend om haar unieke loyaliteitsacties. De verschillende spaaracties zijn elke keer weer een groot succes. Dit keer koos C1000 voor voetbalkaartjes en een bijpassend spaaralbum in 3D. Een logistiek en technisch complexe actie waarbij Koninklijke Drukkerij Em. de Jong de een belangrijke rol speelde.

3D voor extra beleving in september 2011 brainstormden c1000 en drukkerij de jong voor het eerst samen over de actie ‘footballstars’ voor begin 2012. drukkerij de jong bracht het bijzondere project onder bij twee geroutineerde medewerkers. ingrid verheijen – lenaerts voor de uitbesteding en externe aansturing en Kurt staes voor de orderbegeleiding. Kurt vertelt: “We kwamen tot dit overleg omdat we de vraag kregen of we de c1000 weekfolder die we wekelijks vervaardigen, ook in 3d, met dieptewerking in het beeld dus, konden uitvoeren.” Hannessen vult aan: “de heldenstatus van de voetballers wilden we nog duidelijker zichtbaar maken dan in de 1e serie en dat zochten we in 3d. door diepte toe te voegen aan de plaatjes, worden ze nog levendiger en komen de spelers nog beter tot hun recht.” Samenwerking in de keten in het verleden voerde drukkerij de jong één maal eerder een 3d druk uit. maar omdat het rotatie machinepark inmiddels compleet vernieuwd is, was een test noodzakelijk. die was positief en het project ging van start. gaandeweg het project bleek dat de folie (die in het brilletje wordt gebruikt om het 3d effect over te brengen), de druk en de lithografie een goede afstemming behoefden om een correcte dieptewerking te bewerkstelligen. verheijen: “We hebben samen met c1000 besloten het hele project in eigen regie te nemen en niet alleen de weekfolder maar ook de footballstars brochure te drukken, en alles te regelen rondom het vervaardigen van de 3d brilletjes, de verpakking en verzending en de uitvoering van de extra attentiewaarde voor de weekfolder. Hiervoor hebben we twee externe partners in de arm genomen die al jaren met ons samenwerken.”

“De heldenstatus van de voetballers wilden we nog duidelijker zichtbaar maken dan in de 1e serie en dat zochten we in 3D” Grote productie c1000 was niet onbekend met drukkerij de jong, geeft Hannessen aan. “drukkerij de jong is onze vaste partner voor de wekelijkse folders en een deel van ons instore actiemateriaal. voor individuele producties vragen we prijzen op bij een aantal drukkers die qua omvang en persenbestand in aanmerking komen voor de opdracht. drukkerij de jong kwam ook nu met een goede prijs. omdat in de weekfolder ook voor een deel 3d werd toegepast, was het logistiek een groot voordeel om alles via drukkerij de jong te doen. Zo konden we alles zoveel mogelijk in één hand houden. uitzondering zijn de kaartjes zelf, die hebben we elders laten drukken” Werken onder tijdsdruk de voetbalkaartjesactie was een complex proces dat vroeg om veel afstemming. “We hadden heel veel overleg”, geeft Hannessen aan. “omdat drukkerij de jong ook een stuk handling deed, lagen er veel taken bij hen. We hebben intensief vooroverleg gehad en bleven ook tijdens het project aangesloten. Het ging om een grote order en we hadden een krappe timing, dus we moesten werken onder druk van deadlines.” Het project hield nogal wat uitdagingen in voor drukkerij de jong, vult ingrid verheijen aan. “aan de buitenzijde van de weekfolder zouden we ‘gevulde tassen’ aanbrengen met daarin een 3d-brilletje en een flowpack voor de aftrap van de footballstars actie. dit was nog nooit eerder uitgevoerd. de weekfolder is een actuele reclame-uiting waarbij het aanbrengen van de tassen om de rug van de folder in een zeer korte termijn moest plaatsvinden. ook moest deze weekfolder voor postnl verwerkbaar zijn op hun sorteermachines. uiteindelijk

hebben we dit in vier dagen gerealiseerd bij een oplage van 4,3 miljoen de levering van de weekfolders en verwerking bij postnl hebben we goed op elkaar afgestemd, want postnl kreeg drie dagen om dit te verwerken op hun sorteermachines en vervolgens op zaterdag in de brievenbus in heel nederland te bezorgen.” Inkoop van over de hele wereld om alles perfect te realiseren werden bijzondere materialen gebruikt. ingrid “Het album footbalstars hebben we postaal verwerkt in een biologisch afbreekbare kiemplantfolie. dit is een folie die zelden wordt gebruikt en een lange besteltermijn kent. om de benodigde hoeveelheid toch in huis te kunnen krijgen, hebben we zelfs van ver in het buitenland folie naar nederland gehaald. de 3d brilletjes hebben we in eigen regie vervaardigd: de folies hebben we ingekocht in taiwan, terwijl de bedrukking, stansen, folieplakken en aanbrengen van de brilletjes in het album en in de ‘tas’ van de weekfolder, in nederland heeft plaats gevonden.” Succesvolle actie de actie mag een succes genoemd worden. de omzet in de actieweken was goed, net als de reacties van het publiek. Hannessen besluit: “We hebben heel plezierig, efficiënt en effectief met drukkerij de jong samengewerkt. Het was een technisch complex project en logistiek een hele klus, in weinig tijd. We zijn heel blij dat het allemaal, op tijd en op de juiste plek, is gelukt. een groot compliment aan alle betrokkenen!” ook ingrid is tevreden. “aan de totale uitvoering hebben we veel aandacht en energie besteed. Het is daarom goed te horen dat het uiteindelijk een succes is geweest. voor onze organisatie zijn met dit project grenzen verlegd.”

PUUR JAARGANG 5

5

APRIL 2011

Wilt u meer informatie? neem contact op met uW contactpersoon van KoninKlijKe druKKerij em. de jong.

Begin 2011 deed c1000 ook al eens een actie met voetbalkaartjes. “toen waren we al heel onderscheidend ten opzichte van wat er toen op de markt was. Wij koppelden spelers niet zozeer aan hun club, maar zetten ze neer als individuele helden,” vertelt theo Hannessen, inkoper en projectmanager bij c1000. “dit jaar wilden we daar nog een dimensie aan toevoegen door echt een rolmodel neer te zetten voor kinderen. We willen laten zien dat je, als je maar goed je best doet, heel wat kunt bereiken.”


tUincentRUm oveRvecht KIEST VOOR KONINKLIJKE DRUKKERIJ EM. DE JONG Sinds kort verzorgt drukkerij De Jong alle huis aan huis folders voor Tuincentrum Overvecht. Een vertrouwde businesspartner voor communicatiemanager Rezja Blaas, want hij werkte ook bij voorgaande werkgevers al samen met drukkerij De Jong. En dat beviel, want “het vertrouwen is er dat ze altijd voor me klaar staan.”

tuincentrum overvecht schrijft jaarlijks een tender uit om de prijs/kwaliteit verhouding van het drukwerk te checken, geeft rezja Blaas aan. “We gaan niet automatisch naar drukkerij de jong, maar als we er uit komen met de prijs, zijn zij voor ons de geschikte partij om zaken mee te doen.” de communicatiemanager werkt al jaren samen met drukkerij de jong, ook in vorige functies bij onder andere Welkoop/Boerenbond en staples. “ik ben heel

tevreden over de samenwerking”, geeft hij aan. “drukkerij de jong is een professioneel bedrijf, gericht op retail. Wij zijn bezig met allerlei nieuwe ontwikkelingen en altijd op zoek naar verdere professionalisering. We zoeken daar professionele partijen bij die ons kunnen helpen. We werken heel prettig met drukkerij de jong samen en dat is voor ons van waarde. We zien hen echt als een partner in plaats van een leverancier.”

Doordat ik weet dat het drukwerk goed zit, kan ik me concentreren op mijn eigen werk” Rezja Blaas, communicatiemanager bij Tuincentrum Overvecht

“Eigenlijk zeggen ze bij drukkerij De Jong altijd ‘ja’ op vragen. bijna alles kan gerealiseerd worden.”

PUUR JAARGANG 5

6

APRIL 2012


Trafficgenerator de grootste pluspunten van drukkerij de jong vindt rezja Blaas enerzijds de prijs, “die is goed en marktconform”, en daarnaast de continuïteit. “Het is heel belangrijk voor ons als retailer om de folder op tijd en gegarandeerd verspreid te krijgen. ons beleid en onze prognose zijn mede op de folder gebaseerd, dus daar moet je van op aan kunnen. je kunt niet zomaar een folder overslaan. die betrouwbaarheid is er bij drukkerij de jong. daarnaast vind ik het prettig dat er goed contact is. Het is zakelijk, maar wel down to earth, niet te formeel.” de folder is een heel belangrijk onderdeel van de mediamix voor tuincentrum overvecht, geeft hij aan. “Zodra de folder in de bus ligt, zie je gelijk een reactie uit de markt. de folder is een heel belangrijk medium, natuurlijk naast productvernieuwingen, lokale marketing, radio, social media, etcetera. de folder is het traffic medium bij uitstek.”

Automatische Robotstapelaar verbetert werkomstandigheden én efficiency Roel de Weerd en Mark Paashuis

Ontzorgen rezja Blaas is erg tevreden over de flexibiliteit bij drukkerij de jong. “er kan veel, en de doorlooptijden zijn snel. eigenlijk zeggen ze bij drukkerij de jong altijd ‘ja’ op vragen. Bijna alles kan gerealiseerd worden. dat werkt heel prettig, want zo kan ik me volledig concentreren op mijn eigen werk. ik hoef me niet druk te maken over drukwerk en kan me alleen maar bezig houden met mijn eigen winkel. stabiliteit, vertrouwen en dat ze altijd klaar staan voor je, dat is zeer belangrijk.”

Over Tuincentrum Overvecht Tuincentrum Overvecht heeft 19 vestigingen en een assortiment van zo’n 50.000 artikelen voor tuin, terras, huis en dier. De tuincentra staan bekend om de groots opgezette tuinmeubelshows (voorjaar en zomer) en kerstshows (in oktober, november en december). Op dit moment is Tuincentrum Overvecht bezig met de uitrol van een nieuwe dierenafdeling met alles voor hond, kat, konijn en vis, van voer tot accessoires. Kortom, ook alles op het gebied van huisdieren is vanaf nu te vinden bij Tuincentrum Overvecht.

Sinds begin januari beschikt Koninklijke Drukkerij Em. de Jong over een Automatische Robotstapelaar op de C48SG pers. Deze machine bespaart de mensen die aan de drukpers staan veel herhalingen in zware tilbewegingen. Doordat de machine snel en altijd beschikbaar is, worden ook kosten gereduceerd. “de robotstapelaar is een machine die de gebundelde pakjes automatisch op een pallet zet, zonder dat daar mensenhanden aan te pas komen,” legt roel de Weerd van drukkerij de jong uit. “in een dienst van 8 uur kan het totale gewicht van pakjes dat mensen anders zouden moeten tillen, oplopen tot zo’n 10 ton. door dit proces te automatiseren, scheelt dat heel wat handelingen.” maar het ergonomische voordeel is niet de enige winst van de robotstapelaar. de machine is efficiënt, consequent en altijd be-

schikbaar. per saldo zijn dus minder mensen nodig, maar deze besparing veroorzaakt geen reorganisatie of ontslagen, stelt de Weerd gerust. “We hebben hier al rekening mee gehouden bij het aanstellen van mensen. We besparen dus alleen op het aantal uitzendkrachten.” de eerste robotstapelaar draait sinds medio februari. als deze helemaal goed is afgesteld en ingericht, volgt er ook een op de nieuwe c56sg pers. in totaal zullen er drie robotstapelaars bij drukkerij de jong in gebruik genomen worden.

PUUR JAARGANG 5

7

APRIL 2011


Wie is wie? •

Wat doet een ordermanager? ik begeleid het drukwerk vanaf het moment dat een offerte een order is geworden. daaronder valt het administratief verwerken van een order, proeffase, perscontrole en zorgen dat het op tijd door de nabewerking komt en in de vrachtwagen naar de klant zit.

• Wat maakt je werk zo leuk?

hélène coomans ORDERMANAGER VELLENKANTOOR bIJ KONINKLIJKE DRUKKERIJ EM. DE JONG

ik houd ervan mijn klanten mooi drukwerk te leveren. ik zie het telkens weer als een uitdaging om te zorgen dat de klant op de afgesproken tijd ons drukwerk in handen krijgt. de afgelopen jaren heb ik voornamelijk huisstijldrukwerk van klanten begeleid en sinds vorig najaar sta ik klaar voor enkele grote retailklanten die wekelijks drukwerkpakketten afnemen. Hoewel dat heel verschillende opdrachten zijn, vind ik het fijn om samen met de klant te zorgen dat we als drukkerij aan hun wensen voldoen.

• Wat brengt het over 5 jaar?

ook over vijf jaar hebben mensen behoefte aan drukwerk. Wel verwacht ik dat de opmars van digitaal drukken door zal zetten en dat het aantal orders dat we krijgen via onze webshop zal groeien. ook deze orders moeten achter de schermen worden opgevolgd.

• Wat doe je in je vrije tijd?

ik vind het heerlijk hard te lopen in het buitengebied van tilburg. dat doe ik zeker twee, drie keer per week. ook al is het vermoeiend, ik krijg er ontzettend veel energie van. Zo krijg ik ook energie van mijn zoontje van bijna twee. een heerlijk kereltje waar ik volop van geniet. een andere passie van me is muziek. ik zing zelf en vind het heerlijk om met mijn man naar een concert of festival te gaan. ik kijk er enorm naar uit om op 28 mei naar pinkpop te gaan om Bruce springsteen eindelijk te zien rocken.

• Wat is je levensmotto?

don’t dream your life, but live your dreams.

PUUR JAARGANG 5

8

APRIL 2012

Op 24 mei vindt de 15e Dag van de Brievenbusreclame plaats, een initiatief van DM Council. Retailers, communicatiespecialisten en adverteerders komen op dit branche-evenement samen om te netwerken en kennis te delen over de rol, de mogelijkheden en de toekomst van de folder. Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is een van de hoofdsponsors van het evenement en geeft ook een casepresentatie. Herbert Haaij, ceo van dm council, licht toe waar dit event voor staat. “onderzoek heeft aangetoond dat de folder in nederland en België heel effectief blijft. nederlandse retailers hebben aangegeven dat ze 29% van hun omzet via folders behalen. 83% van de adverteerders is heel tevreden over de respons. de verhouding van de return on investment van de huis-aan-huis folder is ook heel interessant. maar liefst 70% van de retailers zegt dat die van de folder, ten opzichte van andere media, beter of veel beter is. dat geeft de kracht van de folder aan in een multi channel strategie.” Praktische presentaties tijdens de dag van de Brievenbusreclame komt iedereen die met huis-aan-huiscommunicatie te maken heeft – retailers, adverteerders, analisten, overheid, specialisten in online communicatie, een dag lang samen om kennis te delen en contacten op te doen. Het programma begint met interessante, praktische workshops over thema’s als creativiteit (hoe maak je een goede folder), social media (hoe kan je je folder inbedden in een multimediastrategie, waarin ook facebook en twitter een plaats hebben), content management (het belang van een sterke inhoud) en je merk bouwen met de folder (gall&gall). Kopstukken uit de branche in de middag zijn er interessante cases over bijvoorbeeld primera en de Bijen-


Feestelijk editie e 15 Dag van de Brievenbusreclame korf en interviews met de kopstukken in de communicatie van Keukencentrum mandemakers en Hema. om een parallel te leggen met het verleden en een blik te werpen op de toekomst, geeft de marketingmanager van macintosh een lezing. “Zes jaar geleden sprak hij ook, dus het is heel interessant om de bevindingen van toen opnieuw tegen het licht te houden”, geeft Haaij aan. “We leven in een hele andere wereld. We hebben te maken met apps, social media zijn booming. Het is dus heel interessant om nu terug te kijken wat de folder hierin de afgelopen jaren heeft gedaan en wat we verwachten voor de toekomst. en we gaan

die middag ook op onderzoek uit naar de folder in amerika. Het is daar een belangrijk actie-instrument” Folder handboek uiteraard kent de dag ook een feestelijk tintje. de folder vakprijs en de gouden deurmat worden uitgereikt en het Handboek reclamefolders, het eerste echte handboek over de folder, wordt gepresenteerd. Haaij: “eindelijk is er een heel gedegen handboek met alle aspecten rondom de folder. alle bezoekers krijgen hier een exemplaar van.” drukkerij de jong is hoofdsponsor van de nationale dag

van de Brievenbusreclame en ook partner van dm council en Brievenbusreclame.nl. Haaij: “dat gaat nog een stapje verder; drukkerij de jong maakt zich hard voor verdere professionalisering van de branche. Ze ondersteunen ook bij andere projecten zoals onze opleiding, het Brievenbus college, en het congres voor retail en media dat in september gehouden wordt. tijdens de nationale dag van de Brievenbusreclame presenteert micha geldermans van drukkerij de jong een praktijkcase met v&d Warenhuizen, die voor veel bezoekers herkenbaar zal zijn.”

“Onderzoek heeft aangetoond dat de folder in Nederland en België heel effectief blijft.”

PUUR JAARGANG 5

9

APRIL 2011

Wilt u meer informatie? neem contact op met uW contactpersoon van KoninKlijKe druKKerij em. de jong.

Herbert Haaij, CEO van DM Council


shoRt PRevieW:

V&D Warenhuizen spreekt op De Nationale Dag van de Brieven Op de Nationale Dag van De Brievenbusreclame hoort u interessante praktijkverhalen van bedrijven uit vele verschillende branches. Carla Beijsens, Manager Corporate Communication bij V&D, geeft samen met Micha Geldermans van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong een duo-presentatie. Hierin vertellen ze hoe de publicatie tooling Nxt van drukkerij De Jong gaat leiden tot een efficiëntere folderproces van V&D.

PUUR JAARGANG 5

10

APRIL 2012

carla en micha vertellen een praktisch en bruikbaar verhaal over hoe het folderproces in grote lijnen bij v&d in elkaar zit, welke uitdagingen hierbij een rol spelen en welke tools en technieken helpen. Belangrijke spil hierin is de zogenaamde ‘publishing tool’ die drukkerij de jong ter beschikking stelt aan het warenhuis, geeft Beijsens aan. “Hiermee kunnen we intern eenvoudiger, transparant en gezamenlijk bepalen en bespreken wat we in onze folders willen hebben.” de tool is een hulpmiddel bij het proces vóórdat de folder in dtp productie gaat. “dat proces start al een jaar tot een half jaar van te voren. als retailer heb je te maken met seizoenen en thema’s en deze tool geeft ons de mogelijkheid om met elkaar vroegtijdig te discussiëren over wat en hoe we willen communiceren.”


Kom ook naar de Mailingtage in Nürnberg! Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is ook dit jaar weer met een stand aanwezig op de Mailingtage, dé DM vakbeurs in Duitsland. De beurs vindt plaats op 20 en 21 juni 2012 in het Messezentrum Nürnberg. de mailingtage heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de meest toonaangevende europese vakbeurs voor offline en online direct marketing. in 2011 deelden 380 exposanten, waaronder drukkerij de jong, hun kennis en informatie met meer dan 7000 bezoekers.

Carla Beijsens, Manager Corporate Communication bij V&D en Micha Geldermans van drukkerij De Jong

Maak kans op een gratis bezoekerskaart

nbusreclame

Wilt u zich dit jaar ook laten informeren over de laatste trend en ontwikkelingen in dit vakgebied? meldt u zich dan snel aan via verkoop@emdejong.nl. de eerste 10 aanmeldingen ontvangen een gratis bezoekerskaart ter waarde van € 40,00.

Beijsens is heel tevreden over het hulpmiddel. “Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor de applicatie via drukkerij de jong. We hebben het aanbod destijds vergeleken met 4 andere partijen. voor ons gaf de doorslag dat de jong veel flexibeler met de applicatie en de tool omging dan de andere partijen. er is veel meer mogelijk.”

Bent u benieuwd wat er zoal mogelijk is met de publishing tool? Kom dan naar de Nationale Dag van de Brievenbusreclame en bezoek de presentatie!

Noteer alvast in uw agenda:

20 & 21 juNi PUUR JAARGANG 5

11

APRIL 2011


nieUW

1

wERK 1 fiat - B&r

IN 2 MINUTEN

2 freeBees - ogilvy 3 jeans centre 4 ter stal

no-Hair: “service en direct contact zijn toch grote voordelen”

03

no-Hair is een snel groeiende keten van ontharingsklinieken die landelijk veel folders verspreidt. tot voor kort kocht no-Hair dat drukwerk in via een internetdrukker. problemen rondom logistiek en een gebrek aan controle, zorgden ervoor dat het jonge bedrijf overstapte naar drukkerij de jong. Want ‘service, persoonlijk contact en vele aanlevermogelijkheden zijn toch wel erg fijn’, aldus manager renate rovers.

2

3

c1000 verrast de markt met 3d voetbalplaatjes-actie 04

supermarktketen c1000 staat bekend om haar unieke loyaliteitsacties. de verschillende spaaracties zijn elke keer weer een groot succes. dit keer koos c1000 voor voetbalkaartjes en een bijpassend spaaralbum in 3d. een logistiek en technisch complexe actie waarbij Koninklijke drukkerij em. de jong de een belangrijke rol speelde.

tuincentrum overvecht: “ik kan me volledig focussen op mijn eigen werk”

06

sinds kort verzorgt drukkerij de jong alle huis aan huis folders voor tuincentrum overvecht. een vertrouwde businesspartner voor communicatiemanager rezja Blaas, want hij werkte ook bij voorgaande werkgevers al samen met drukkerij de jong. en dat beviel, want “het vertrouwen is er dat ze altijd voor me klaar staan.”

1 2 3 4

30 31

5 8 9

m d w d v z z

Juli 2012

9 10 11

19 20 21 22 23 24 25

12

26 27 28 29 30 31

13

48

12 13 14 15 16 17 18

47

5 6 7 8 9 10 11

46

1 2 3 4

45

Maart 2012

31

7

30

30 13 31 26 27 28 29 30 31

6

29

23 12 24 19 25 20 26 21 27 22 28 23 29 24 25

48

5

16 11 17 12 18 13 19 14 20 15 21 16 22 17 18

47

27 28 29

262012 27 28 Maart m 9 92 10 d 3 10 m 5 w 4 11 d 6 d 5 12 w 7 v 6 13 d 1 8 z 7 14 v 2 9 z 1 8 15 z 3 10 November z 4 2012 11

46

26

45

19 31 26 30 20 27 23 30 21 28 24 31 22 29 25 23 30 26 24 27 25 28 29

20 21 22 23 24 25 26

25

Juli 2012 44

12 29 13 16 14 17 15 18 16 19 17 20 18 21 22

13 14 15 16 17 18 19

24

18 8 25 9 19 26 20 27 20 27 21 28 21 28 22 29 22 29 23 23 30 24 24 25 26

44

5 28 6 9 7 10 8 11 9 12 10 13 11 14 15

6 7 8 9 10 11 12

11 7 12 13 13 14 14 15 15 16 16 17 17 18 19

43

m 26 27 d m 2 w d 3 d 1 w 4 v 2 d 5 z 3 v 6 z 4 z 7 z 1 8

1 2 3 4 5

Februari 2012

m d w d v z z

Juni 2012

22 23 Februari 2012 m 5 64 d 5 m 6 w 6 d 7 d 7 w 1 8 v 1 8 d 2 9 z 2 9 v 3 10 z 3 10 z 4 11 Oktober 2012 z 5 12

42

29 26 30 25 31 26 27 28 29 30

44

26 27 28 29 30

November 2012

19 20 21 22 23 24 25

23 24 25 26 27 28 29

17

35

30

18

1

13

2 3 4 5 6 7 8

14

10 11 12 13 14 15

9

15

16 17 18 19 20 21 22

16

April 2012

34

m d w d v z z

33

20 18 27 17 21 28 23 30 22 29 24 23 30 25 24 31 26 25 27 26 28 29

Augustus 2012

13 16 14 16 15 17 16 18 17 19 18 20 19 21 22

24 34 25 20 26 21 27 22 28 23 29 24 30 25 26

24 31 25 26 27 28 29 30

51 52 01

17 18 19 20 21 22 23

April 201231 32 m 13 14 15 6 d 7 m 2 98 w 1 d 3 10 d 2 9 w 4 11 v 3 10 d 5 12 z 4 11 v 6 13 z 5 12 z 7 14 December z 1 8 2012 15

10 11 12 13 14 15 16

17 33 18 13 19 14 20 15 21 16 22 17 23 18 19

1 2

3 4 5 6 7 8 9

48 49 50 Augustus 2012 3 10 31 32 4 11 6 5 12 7 6 13 1 8 7 14 2 9 8 15 3 10 9 16 4 11 5 12

m d m w d d w v d z v z z z

48 49 50 51 52 01

1 2

December 2012

m d w d v z z

31 35

27 28 29 30 31

NIETS UIT DEzE UITGAVE MAG wORDEN VERMENIGVULDIGD OP wELKE wIJzE DAN OOK zONDER SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE UITGEVER. DOCUMENTATIE KAN ALLEEN SCHRIFTELIJK wORDEN AANGEVRAAGD bIJ HET SECRETARIAAT (zIE ADRES UITGEVER).

Januari 2012

52

23 24 25 26 27 28 29

22

16 17 18 19 20 21 22

28 4 5 29 23 30 30 24 31 31 25 26 27 28 29

9 10 11 12 13 14 15

21

39

22 25 23 18 24 19 25 20 26 21 27 22 28 23 24

44

15 24 16 11 17 12 18 13 19 14 20 15 21 16 17

43

42

12 13 14 15 16 17 18

Realisatie:

2 3 4 5 6 7 8

18 2012 19 20 Januari

21 3 22 16 23 17 24 18 25 19 26 20 27 21 22

38

41

5 6 7 8 9 10 11

postbus 8 5110 aa Baarle-nassau t. nl: 088-6655555 faX: 013-5079100 t. Be: 014-690324 e: info@emdejong.nl

1

m 52 17 14 2 d m 1 28 15 9 w 2 9 16 d 3 10 d 17 w 3 10 4 11 v 18 d 4 11 5 12 z 19 v 5 12 6 13 z 6 13 20 z 7 14 September z 1 8 2012 15

37

Juni 201240 41 1 23 8 22 2 9 4 3 10 5 4 11 6 5 12 7 6 13 1 8 7 14 2 9 3 10

m d m w d d w v d z v z z z

40

1 2 3 4

PostaDRes:

m d w d v z z

36

24 25 26 27 28 29 30 Oktober 2012

29 30 31

m d w d v z z

Koninklijke drukkerij em. de jong visweg 8 5111 Hj Baarle-nassau ellen Kieven t: 013-5075595 e: ellen-Kieven@emdejong.nl W: www.emdejong.nl

Mei 2012

19

Mei 2012 35

17 22 18 28 19 29 20 30 21 31 22 23

39

10 21 11 21 12 22 13 23 14 24 15 25 16 26 27

38

22 23 24 25 26 27 28

APRIL 2012

3 20 4 14 5 15 6 16 7 17 8 18 9 19 20

37

vooR Reactie en vRagen KUnt U contact oPnemen met: 15 16 17 18 19 20 21

12

7 8 9 10 1 11 2 12 13

36

8 9 10 11 12 13 14

PUUR IS EEN UITGAVE VAN KONINKLIJKE DRUKKERIJ EM. DE JONG EN VERSCHIJNT 4X PER JAAR IN CONTROLLED CIRCULATION.

Zeylmaker & partners deventer t: 0570-500900 W: www.zeyl.nl PUUR JAARGANG 5

m 18 d m w d 1 d w 2 v d 3 z v 4 z z 5 z 6

35

September 2012

COLOFON

1 2 3 4 5 6 7

11

m d w d v z z

Kom ook naar de mailingtage in nürnberg! Koninklijke drukkerij em. de jong is ook dit jaar weer met een stand aanwezig op de mailingtage, dé dm vakbeurs in duitsland. de beurs vindt plaats op 20 en 21 juni 2012 in het messezentrum nürnberg.

24 25 26 27 28 29 30

10

op de nationale dag van de Brievenbusreclame geeft carla Beijsens, manager corporate communication bij v&d, samen met micha geldermans van Koninklijke drukkerij em. de jong een duo-presentatie. Hierin vertellen ze hoe de publicatie tooling nxt van drukkerij de jong gaat leiden tot een efficiëntere folderproces van v&d.

17 18 19 20 21 22 23

v&d Warenhuizen op de nationale dag van de Brievenbusreclame

10 11 12 13 14 15 16

09

op 24 mei vindt de 15e dag van de Brievenbusreclame plaats, een initiatief van dm council. retailers, communicatiespecialisten en adverteerders komen op dit branche-evenement samen om te netwerken en kennis te delen over de rol, de mogelijkheden en de toekomst van de folder. Koninklijke drukkerij em. de jong is een van de hoofdsponsors van het evenement en geeft ook een case-presentatie.

3 4 5 6 7 8 9

feestelijk editie 15e dag van de Brievenbusreclame

1 2

07

sinds begin januari beschikt Koninklijke drukkerij em. de jong over een automatische robotstapelaar op de c48sg pers. deze machine bespaart de mensen die aan de drukpers staan veel herhalingen in zware tilbewegingen. doordat de machine snel en altijd beschikbaar is, worden ook kosten gereduceerd.

m d w d v z z

automatische robotstapelaar verbetert werkomstandigheden én efficiency

4

Puur Magazine 1 - 2012  

Puur Magazine 1 - 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you