Page 1

Zomer 2019

Het is een nieuwe wereld

WWW.ANDERZDENKEN.NL


Jaap is een gouden gozer die met z’n Carlosmomentjes en z’n positiviteit daadwerkelijk veel bijdraagt aan het geluk van anderen. Guido Weijers, cabaretier

IEDEREEN EEN CARLOSMOMENTJE

Hoe jij de wereld een beetje mooier maakt

Bijdragen aan een betere en leukere wereld klinkt groot en ingewikkeld. Toch is Jaap Bressers ervan overtuigd dat mensen veel meer kunnen dan ze denken. Hij moest er, zoals hij zelf zegt, zijn nek voor breken om deze waardevolle les in het leven te ontdekken. Gelukkig kan dat nu ook een stuk simpeler, bijvoorbeeld door dit boek te lezen.

UITVOERING: OMVANG: AUTEUR: FORMAAT: ISBN: ISBN E-BOEK: NUR: PRIJS: VERSCHIJNT:

PAPERBACK 176 PAGINA’S BRESSERS 14 X 21 CM 9789462961197 9789462961203 770 € 20,00 SEPTEMBER 2019

Jaap laat zien hoe jij zelf met plezier een bijzondere bijdrage kan leveren. Hij noemt dit het Carlosmomentje: een op het oog klein gebaar dat voor een ander van grote waarde is. Op een aanstekelijke manier en gelardeerd met persoonlijke verhalen legt hij uit wat een Carlosmomentje is en hoe jij er zelf mee aan de slag kunt. Je hoeft er niet harder voor te werken, maar gewoon de dingen te doen waar jij zelf energie van krijgt en die je met een glimlach doet. Daarmee beteken je iets voor een ander. Dat is wat Jaap de kracht van het kleine noemt. • Van de auteur van de bestseller Waar een wiel is, is een weg (meer dan 25.000 exemplaren verkocht). • Het eerste klimaatpositieve boek ter wereld: zo milieuvriendelijk geproduceerd dat het zelfs als je het in de kast laat staan al bijdraagt aan een beter milieu. Maar je doet jezelf (en anderen) een groot plezier door het ook lekker te lezen.

OVER DE AUTEUR

2

Jaap Bressers is een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Met humor en emotie combineert hij zijn persoonlijke levensverhaal over het aangaan van uitdagingen – op zijn 21e liep Jaap na een duikongeval een hoge dwarslaesie op – met zijn passie om met ogenschijnlijk kleine dingen bij te dragen aan een mooiere en duurzamere wereld.


NEEM AAN WAT IS EN VOEG ER IETS MOOIERS AAN TOE.

KLAAGVRIJE MAANDAG

7 sleutels voor een opgewekter en rijker leven

Klagen doen we allemaal. Is het niet over het weer, de politiek of de NS, dan is het wel over anderen die klagen. Mensen klagen op het werk, over de buren en natuurlijk over hun familie. Iedereen heeft er last van, in meer of mindere mate. Maar worden we met z’n allen niet moe van al dat geklaag?

UITVOERING: OMVANG: AUTEUR: FORMAAT: ISBN: ISBN E-BOEK: NUR: PRIJS: VERSCHIJNT:

PAPERBACK 160 PAGINA’S BRANDT 14 X 21 CM 9789462961210 9789462961227 770 € 20,00 SEPTEMBER 2019

Sandra Brandt ontdekte vier jaar geleden dat een klaagvrij leven enorm veel toevoegde aan haar leven. Het begon allemaal met één Klaagvrije Maandag: ze nam het initiatief om zomaar een dag aan het begin van de week niet te klagen. Dat viel in het begin niet mee, maar toen ze het elke dag ging doen, ontdekte ze dat ze door bewust te oefenen proactiever werd, een netwerk creëerde van bijzonder fijne (gelijkgestemde) mensen en een rijker gevoelsleven kreeg. Dit gevoel wil Sandra delen omdat ze iedereen een opgewekter en rijker leven gunt. • Boordevol diepzinnige weetjes over hersenwerking, gedrag en hoe je met een Klaagvrij Leven nooit kan falen. Inclusief stappenplan. • Klagen is besmettelijk maar klaagvrij zijn ook. Na een dag oefenen wil je nooit meer stoppen.

OVER DE AUTEUR Sandra Brandt is Klaagvrij Expert, trainer/coach en moeder van drie kinderen. Het is haar missie om mensen klaagvrijer te maken. Dat doet ze voor bedrijven middels Inspiratietour voor teams. Ze geeft daarnaast ook podium aan mensen die zich niet langer willen laten verleiden tot slachtofferschap. De interviews van hart tot hart zijn te horen in haar radioprogramma Het Heldere Uur, de Klaagvrij Leven Podcast en te lezen in het Klaagvrij Leven Magazine. Ze biedt hiermee hoop, troost en inspiratie.

3


HOE BEN JE ZIENDE BLIND GEWEEST?

Narcisme in relaties

Alice Vlottes & Daan Wienke

Loskomen uit het web van een narcistische partner

NARCISME IN RELATIES

Loskomen uit het web van een narcistische partner

Narcisme is een bekende en regelmatig voorkomende persoonlijkheidsstoornis. Als partner van een narcist heb je in eerste instantie geen idee dat je met een narcist te maken hebt. Narcisten zijn uitermate charmant en weten hun zwarte kanten goed te verbergen. Pas gaandeweg hun relatie ervaren hun partners het gebrek aan empathie, het agressieve gedrag, de machtswellust en het bijbehorende ego. Hun relatie wordt een worsteling, maar het blijft lang onduidelijk waaraan dat ligt. UITVOERING: OMVANG: AUTEUR: FORMAAT: ISBN: ISBN E-BOEK: NUR: PRIJS: VERSCHIJNT:

PAPERBACK 200 PAGINA’S VLOTTES EN WIENKE 14 X 21 CM 9789462961234 9789462961241 770 € 24,99 OKTOBER 2019

De narcist toont zelden zelfinzicht en zal zijn gedrag niet veranderen. De partner wordt daar uiteindelijke de dupe van. Met dit boek willen de auteurs vanuit het perspectief van de partner inzicht geven in vragen als: Waar kun je een narcist aan herkennen? Welke gevolgen heeft dit gedrag voor de relatie? Welke rol speel je zelf als partner bij het in stand houden van dit gedrag? En wat kun je doen om je uit je lastige positie te bevrijden? • Het eerste boek over narcisme waarbij er aandacht is voor de rol van de partners van narcisten in de relatie. • Aan de hand van de zes fasen die een relatie met een narcist doorloopt. • Gebaseerd op zowel wetenschappelijke informatie als interviews met (ex-)partners.

OVER DE AUTEURS Alice Vlottes is psycholoog en relatietherapeute. Daarnaast ondersteunt zij organisaties bij het verbeteren van werkcultuur. Daan Wienke is sociaal- en organisatiepsycholoog en is gepromoveerd op onderzoek in de jeugdzorg.

4


MAAK DE INDRUK DIE JE WILT MAKEN.

WERK AAN JE CHARISMA

Authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig overkomen Jouw uitstraling is een bijzonder belangrijk aspect in de communicatie met anderen. Het bepaalt hoe zij je zien en hoe zij je persoonlijke boodschap waarderen en interpreteren. Het plaatje kleurt het praatje! Zijn die niet met elkaar in overeenstemming? Dan ontstaat er vroeg of laat ruis in de communicatie – en dat heeft invloed op je persoonlijke effectiviteit. Wil jij weten hoe je met charisma meer impact krijgt? Dan is dit boek voor jou. UITVOERING: OMVANG: AUTEUR: FORMAAT: ISBN: ISBN E-BOEK: NUR: PRIJS: VERSCHIJNT:

HARDCOVER 200 PAGINA’S VAN DOORN 17 X 24 CM 9789462961258 9789462961265 770 € 29,99 NOVEMBER 2019

Lida van Doorn leert je bewust naar jezelf te kijken. Aan de hand van drie sleutelbegrippen – authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid – laat ze zien hoe je jezelf overtuigend neerzet. Je kleding, je houding en hoe je beweegt onderstrepen wie je bent. Met een praktisch stappenplan en steekhoudende adviezen leert ze je hierop bewust invloed uit te oefenen en charismatisch over te komen. • Geheel herziene editie van Overtuigen door uitstraling – een visuele ontdekkingstocht naar jezelf (2009) waarvan 3500 exemplaren zijn verkocht. • Inclusief nieuwe thema’s als duurzaamheid, personal branding en presenteren op social media. • Een must voor een ieder die zelfbewust kledingkeuzes wil maken, zich zeker wil voelen over de eigen uitstraling en succesvol wil communiceren.

OVER DE AUTEUR Lida van Doorn is trainer en coach in het versterken van charisma en visuele overtuigingskracht. Met haar succesvolle Recht-Rond Formule, haar observatietalent en analytisch vermogen adviseert ze mensen uit bedrijfsleven en politiek. Ze heeft al meer dan 25 jaar haar eigen trainingsbureau Lida van Doorn charisma -management en sinds 2015 de online trainingswebsite CharismaGids.nl.

5


SPREKEN IS GOUD, ZWIJGEN BEGRAAFT DE LIEFDE.

PRATEN LUCHT OP

Levendige gesprekken voor een gezonde relatie

UITVOERING: OMVANG: AUTEUR: FORMAAT: ISBN: ISBN E-BOEK: NUR: PRIJS: VERSCHIJNT:

PAPERBACK 128 PAGINA’S NEDERLOF & VANE 14 X 21 CM 9789462961319 9789462961326 770 € 20,00 SEPTEMBER 2019

‘Wij praten langs elkaar heen’, of: ‘Hij zoekt altijd een oplossing, terwijl ik er alleen over wil praten’, zijn veelgehoorde uitspraken in de beslotenheid van de therapiekamer. Ondanks alle goede bedoelingen en de verliefde start, lijkt het contact bij veel stellen steeds meer uit te draaien op oppervlakkige mededelingen en ruzies over futiliteiten. En dat is niet alleen het geval bij langdurige relaties, maar komt tegenwoordig ook vaak voor bij jongere koppels. Kern van het probleem is gebrekkige communicatie. Als je leert je constructief uit te spreken, wordt voelbaar dat de liefde niet is verdwenen, maar hooguit begraven. De auteurs geven aan de hand van vijf soorten gesprekken aan hoe je weer tot de kern van je relatie komt. Door beter te luisteren en met elkaar te praten zorg je ervoor dat je op een dieper niveau met elkaar communiceert. Helder en toegankelijk beschrijven de auteurs: • De kunst van goed overleg • Hoe je deelt wat er in je omgaat • Gespreksonderwerpen om elkaar beter te leren kennen • Voorbeelden uit de therapiepraktijk

OVER DE AUTEURS Angèle Nederlof en Sjaak Vane zijn relatietherapeuten en oprichters van www.relatietherapie-weekend.nl. Ze zijn vijfendertig jaar bij elkaar en hebben voor dit boek mede geput uit eigen ervaringen.

6


BESTSELLERS SUPERSLAPEN

PRIMA IS PERFECT

Slaap is een absolute voorwaarde voor excellente prestaties. Slaap is zelfs belangrijker dan eten en bewegen samen. Heb jij een veeleisende baan, ben je ondernemer of (top)sporter? Dan is het noodzakelijk dat je een goede nachtrust geniet. Want zonder goede slaap neem je slechte beslissingen, maak je fouten op het werk, ben je een risico op de weg is en is de kans op sportblessures zelfs 40 procent groter. Daarmee heeft slecht slapen een duidelijk groeiende economische impact. Eén keertje slecht slapen is niet zo erg, maar wel als het regelmatig voorkomt. Dan krijg je concentratieproblemen en een dalende productiviteit. Op de lange termijn vergroot het de kans op een burn-out en zelfs op kanker. Val je lastig in slaap? Lig je uren wakker? Kom je ’s morgens moeilijk je bed uit? Dan is dit boek voor jou!

Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg? Voel je je vaak gehaast, pieker je veel en leg je de lat steeds hoger voor jezelf ? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een perfectionist. Dat lijkt een mooi streven, maar de stress en onrust die perfectionisme met zich meebrengt kan veel ellende veroorzaken, zoals lichamelijke klachten, faalangst, verslavingen en zelfs een burn-out.

‘Wat dit overzichtelijke boek misschien nog wel nuttiger maakt, is dat Wouterson al snel overgaat op hoe je dan die diepe, herstellende nachtrust bereikt.’

Met het boek P.R.I.M.A is Perfect biedt Astrid Davidzon een praktisch en effectief 5-stappenplan om perfectionisme los te laten. Haar zelfontwikkelde ‘P.R.I.M.A-methode’ geeft niet alleen inzicht in wat je kunt doen om van perfectionisme af te komen, maar ook hóe je dat doet. Want pas als je je perfectionisme laat varen zal je merken dat prima eigenlijk ook al perfect is en hoeveel rust en ruimte dat oplevert.

‘Done is better than perfect.’ - Sheryl Sandberg

***** NRC Handelsblad

VIERDE DRUK IN VIJF MAANDEN TIJD!

9789462960930

9789462960312

€ 20,00

€ 20,99 7


EVERSELLERS

9789462961098

9789462961012

9789462960916

9789462960954

9789462961074

9789462960817

9789462961050

9789462960978

9789462960756

Pers en promotie Jorien Hanemaaijer T: 06 20777377 E: jorien@anderzdenken.nl

Twitter @Anderzdenken Facebook www.facebook.com/anderzdenken

Retailmarketeer Yoram Vieveen M: 06 10337748 E: yoram@anderzdenken.nl

BelgiĂŤ Uitgeverij Lannoo Kasteelstraat 97 8700 Tielt T: +32 51424272 www.lannoo.be

Pers en promotie/ Docenten hoger onderwijs Laurence Deschout T: +32 51424298 E: laurence.deschout@lannoo.be

Accountmanager Productmanagement/ Rutger Selle Retail & distributiefondsen M: 06 53737793 OVER DE AUTEUR Nadine Algoet E: rutger@anderzdenken.nl Gertien Beijering is counselor-psycholoog en communicatieadviseur. Vanuit T: +32 51423685 haar jarenlange ervaring als loopbaanadviseur heeftE: nadine.algoet@lannoo.be zij het Multidisciplinaire Gunningswiel ontwikkeld.

WWW.ANDERZDENKEN.NL AnderZ kijken AnderZ denken AnderZ doen

Vormgeving: arjensnijder.design

Nederland AnderZ Triosingel 38 4101 XC Culemborg T: 0345 473392 E: info@anderzdenken.nl

Profile for Uitgeverij Lannoo

AnderZ - Zomer 2019  

AnderZ - Zomer 2019