Page 1

Remi & Cosette

for teens


VALERIE BOONE FOTOGRAFIE CLAIR OBSCUR

for teens Remi & Cosette Naai zelf je hippe outfit


Ze lopen hier rond in huis, tieners, drie stuks. Een groot meisje met moodswings van hier tot in Tokyo. Fashion girl, tumblr addict en ooo zo verliefd. Een lief meisje met de blik op oneindig, of op een scherm. Zo gesloten als ze in groep is, zo kwettert ze erop los als ze alleen is, vooral met de vriendinnen. En een knuffelaar die denkt aan gamen en skaten. Creatief, elektronischetoestellen-uiteenhaalder, grote vriend van Marcel en iedereen. Het ene moment kunnen ze alles, het andere (kunnen of willen ze) niets. Het zijn schatten, mijn kinderen. En als inspiratiebron kunnen ze tellen. En hoe zit het met jou? Kun jij al naaien? Super! Dan kun je meteen aan de slag. Sweaters, of een jurkje, een rok of een broek, je vindt het hier allemaal. Of je kunt het nog niet? Geen tijd te verliezen dan. Leren! Of vraag aan je mama om iets uit dit boek voor jou te maken. Daar wordt ze vast blij van. Tussendoor kun je wat lekkers klaarmaken voor als straks je vrienden je zelfgemaakte garderobe komen bewonderen. Recepten voor fingerfood en drankjes, check! 4

Of je kamer pimpen met wat planten en een slinger. Gezelligheid troef! Heel veel plezier met jouw boek! Xxx VALERIE


5


i nh o u d: na ai e n. . . Patronen in maat 12 j - 14 j - 16 j - 18 j De beschrijving en uitleg van de modellen vind je op volgende pagina’s: MODEL 1: SWEET, RECHT JURKJE, BLZ. 90 MODEL 2: COOL, SWEATER MET SCHUINE STEEKZAKKEN, BLZ. 93 MODEL 3: HIDE, KAPTRUI MET ZAKKEN, BLZ. 96 MODEL 4: HIDE EVEN BETTER, SJAALKAPTRUI, BLZ. 100 MODEL 5: REVERSIBLE, OMKEERBAAR JASJE, BLZ. 102 MODEL 6: ALLROUND, JURKJE MET LINT VOOR EN RITS ACHTER, BLZ. 106 MODEL 7: PRECIOUS, BLOESJE MET INGEWERKTE KRAAG, BLZ. 109 MODEL 8: INDIGO, SWEATER ZONDER ZIJNADEN, BLZ. 112 MODEL 9: EASY, MINIROK, BLZ. 116 MODEL 10: SKATE M, SKATERROK, BLZ. 118 MODEL 11: SKATE J, SKATERBROEK, BLZ. 120 MODEL 12: HAPPY, LOS JONGENSHEMD, BLZ. 123

... & chi lle n SLINGERS VAN RESTJES STOF, BLZ. 26 FOTOLIJN, BLZ. 30 TURKS BROOD IN DE OVEN, BLZ. 38 BOODSCHAP OP JE RAAM, BLZ. 42 SMOOTHIE, BLZ. 48

6

VIETNAMESE LENTEROLLETJES, BLZ. 54 PLANTJES IN JE KAMER, BLZ. 58 SAMOSA’S, BLZ. 62 HANDGEROLDE SUSHI’S, BLZ. 68 DIPS, BLZ. 74 MOOIE DRANKJES, BLZ. 86


n aai en

SWEET

RECHT JURKJE, BLZ. 90

COOL

SWEATER MET SCHUINE STEEKZAKKEN, BLZ. 93

ALLROUND

JURKJE MET LINT VOOR EN RITS ACHTER, BLZ. 106

INDIGO

SWEATER ZONDER ZIJNADEN, BLZ. 112

HIDE

KAPTRUI MET ZAKKEN, BLZ. 96

PRECIOUS

BLOESJE MET INGEWERKTE KRAAG, BLZ. 109

HIDE EVEN BETTER SJAALKAPTRUI, BLZ. 100

HAPPY

LOS JONGENSHEMD, BLZ. 123

7

EASY

MINIROK, BLZ. 116

SKATE M

SKATERROK, BLZ. 118

SKATE J

SKATERBROEK, BLZ. 120

REVERSIBLE

OMKEERBAAR JASJE, BLZ. 102


naaie n COOL

HIDE

SWEATER MET SCHUINE STEEKZAKKEN

KAPTRUI MET ZAKKEN

SWEET

RECHT JURKJE

HIDE EVEN BETTER SJAALKAPTRUI

INDIGO

SWEATER ZONDER ZIJNADEN

ALLROUND

JURKJE MET LINT VOOR EN RITS ACHTER

PRECIOUS

BLOESJE MET INGEWERKTE KRAAG

HAPPY

LOS JONGENSHEMD

SKATE J

SKATERBROEK

EASY

MINIROK

8

SKATE M

SKATERROK

REVERSIBLE

OMKEERBAAR JASJE


ch i l l e n FOTOLIJN BLZ. 31 SLINGERS VAN RESTJES STOF BLZ. 26

VIETNAMESE LENTEROLLETJES BLZ. 54

TURKS BROOD IN DE OVEN, BLZ. 39

BOODSCHAP OP JE RAAM, BLZ. 43

PLANTJES IN JE KAMER BLZ. 58

SAMOSA’S BLZ. 62

SMOOTHIE BLZ. 49

HANDGEROLDE SUSHI’S, BLZ. 69

DIPS BLZ. 74

MOOIE DRANKJES BLZ. 87

9


CHILLEN Remi & Cosette

for teens

Een boek vol inspiratie, joy, happiness, togetherness, veel lol en leute. Schoon mensen, schoon dingen. Enjoy! De werkbeschrijvingen van de kledingstukken vind je vanaf blz. 90.


12


13

al lrou n d jurkje met lint voor en rits achter


h ap py hemd combi katoen en tricot

16


revers ib le omkeerbaar jasje

17


WERKSCHRIFT Remi & Cosette

for teens

Alle kledingstukken stap-voor-stap uitgelegd, met verduidelijkende tekeningen. Veel naaiplezier!


MAAK DE KRAAG (OPTIE)

halslijn zal worden vastgehecht, nog niet door. Knip het teveel aan naad bij met een kartelschaar. Keer de kraag om. Strijk.

Speld de kraagdelen respectievelijk links en rechts 0,5 cm van MV af. Stik ze vast aan de jurk op 0,5 cm van de rand.

AFWERKING MET BIAISLINT IN PLAATS VAN MET BELEG (OPTIE) Je kraag zit vast aan de halslijn. Bepaal het midden van je biaislint, en speld de goede kant van het biaslint met dat punt vast op MV, aan de binnenkant van de jurk. Speld vanuit MV de goede kant van het biaislint vast tegen de binnenkant van de halslijn, tot aan de rits, links en rechts. De ritsband moet hierbij al naar binnen gevouwen zijn, aan beide kanten.

W ERKB ESCH RI JV I NG: MODEL 1: RECHT J U RKJ E

Als je de kraag aan de binnenkant wilt afwerken met beleg, volg je de volgende werkwijze. Wil je ze afwerken met biais, sla dan de volgende stappen over en begin bij ‘afwerking met biaislint’.

Heb je de kraagdelen 2 x dubbel in stof geknipt en 1x dubbel in vlieseline? Aan de slag dan. Strijk vlieseline op de verkeerde kant van de stof van een linker- en een rechterkraagdeel.

Leg de kraagdelen met de vlieseline naar onderen en de goede kant van de stof naar je toe. Leg daarop de 2 andere kraagdelen met de goede kanten van de stof naar onderen.

22

De goede kanten van de stof liggen nu op elkaar. Stik de buitenste rondingen van de kraag op 1 cm van de rand. Stik de ronding waar de kraag aan de

Sluit de korte schoudernaden van de belegdelen, met de goede kanten van de stof op elkaar. Strijk de naden open. Stik het biaislint vast in de vouwlijn dichtst bij de halslijn. Vouw het biaislint naar de voorkant van de halslijn, speld zorgvuldig vast en stik door, zo dicht mogelijk bij de rand. Speld de belegdelen op de halslijn, de kraag zit tussen jurk en beleg in. Stik het beleg vast op de ritsband, rond de halslijn en terug naar de ritsband.

Geef knipjes in de naadwaarde van de halslijn, knip de hoekjes bij aan de rits bovenaan en keer het beleg naar binnen. Strijk. Flap de kraag omhoog en stik het beleg aan de jurk, op 0,5 cm van de rand, rondom de halslijn. Stik onder de kraag.

De losse biaislintstukken op de rug kun je openstrijken of dichtstikken. Maak er een feestelijke strik van.

Klaaaar!


MODEL 2: Don’t I look cool

Sweater met schuine steekzakken

TEKENING

NODIG

PATROONBLAD: B

Stof A, voor een effen trui – molton, dikke

STOF: De stoffenkamer / Petite Couture

joggingstof 140/160 cm.

FOTO: Aemilia / Zoë

Voor een trui waar de mouwen een andere kleur hebben heb je 1x de helft van de hoeveelheid nodig in het ene kleur, en 1x de helft in een ander kleur.

KNIPPLAN

Stof B – boordstof of elastische joggingstof 25 cm Stretchnaald

1.

STOF A

STOF A

4.

3.

KNIP 1. VP 1x aan de stofvouw in stof A 2. AP 1x aan de stofvouw in stof A

5.

3. Mouwen dubbel in stof A 4. Halsboord 1 x aan de stofvouw in stof B STOF B

2.

6. Naadwaarde 1 cm inbegrepen!

WERKBES CHRIJ VI NG: MODEL 2: SWEATER MET SCHU I NE ST EEK ZAK KEN

Zalige sweater, gemakkelijk in elkaar te steken. De zakken zitten verborgen in de schuine naden. Een beetje 3D-inzicht is handig bij het bestuderen van het patroon! De mouwen zijn halflang, als je graag lange mouwen wilt, kun je bij de mouwzoom ook extra boordstof aanzetten.

5. Zoomboord 1 x aan de stofvouw in stof B 6. Mouwboord dubbel in stof B (optie)

23


MET DANK AAN

De Stoffenkamer - www.destoffenkamer.be Petite Couture - www.petitecouture.be Le Chien Vert - www.chienvert.com Mon Depot - mondepot.be Hexagoon - hexagoon.blogspot.com

www.lannoo.com Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over nieuwe boeken en met interessante, exclusieve aanbiedingen.

www.remihenri.com Modellen, werkbeschrijvingen, patronen: © Valerie Boone Fotografie: Clair Obscur – www.fotografieclairobscur.be Vormgeving: Leen Depooter – quod. voor de vorm.

Ga naar www.madamecreatief.com voor meer creatieve ideeën.

Als u opmerkingen of vragen heeft, dan kunt u contact nemen met onze redactie: redactielifestyle@lannoo.com

24

© Uitgeverij Lannoo nv, 2015 D/2015/45/208 – NUR 460-474 ISBN: 978 94 014 2459 2

VALERIE BOONE REMI & HENRI

De auteursrechten voor alle modellen en patronen zijn eigendom van Valerie Boone. De modellen en patronen in dit boek mogen dan ook niet gekopieerd worden of voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

9789401424592  

https://www.lannoo.be/sites/default/files/books/issuu/9789401424592.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you