9789401417808

Page 1

SAAR STYLING

Sjaals om je hoofd

- met

-


HAAR EN SJAALS IN DE KNOOP

2


SAAR STYLING

Sjaals om je hoofd

- met

-

FOTO’S LEEN VAN DEN MEUTTER


HAAR EN SJAALS IN DE KNOOP

inhoud Voorwoord

6

Inleiding 9

Inleiding Haaruitval Andere mogelijke oorzaken

10 12 12

Tips & tricks

17 De ideale sjaal 18 Materialen kiezen 18 Volume creĂŤren 21 Experimenteer met accessoires 23 Experimenteer met make-up 25

Meet the models

27

Basisuitrusting 40 Sjaalwraps vierkante sjaals 43

4

WRAP WRAP WRAP WRAP

1 2 3 4

44 46 48 50

Sjaalwraps rechthoekige sjaals

WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP WRAP

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

53 54 56 58 60 62 64 66 68 70 72 74 76 78 80 82 84

Think-Pink

87

Colofon

88HAAR EN SJAALS IN DE KNOOP

Voorwoord Hoi! Ik ben Saar. Het liefste wat ik doe? Sjaals knopen tot unieke exemplaren. Wat ik nog liever doe? Mijn tips en tricks delen met jou! Sjaals zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt er eentje om je hals draaien, in je haar wikkelen, en zelfs een topje of een handtas heb je in een handomdraai gemaakt. Sjaals zorgen voor elegantie, geven kleur aan een saai uitziende outfit en zijn simpelweg bijzonder cosy! In deze editie leg ik stap voor stap uit hoe je gemakkelijk, snel en met een spectaculair resultaat sjaals om je hoofd kunt knopen. Je vindt in Sjaals om je hoofd twintig handige knooptechnieken die je helpen om de ideale wrap te maken voor elke gelegenheid. Laat je inspireren door mijn ideeĂŤn en druk er je eigen stempel op. Twist it, tie it & love it!

Saar Meer info over Saar Styling? www.saarstyling.be

6


- twist it, tie it, love it! -


elastiekjes

haardonut 8


Experimenteer met accessoires Wil je dat het plaatje helemaal klopt? Draag je normaal geen oorringen of enkel kleine knopjes? Dan is dit het moment om het grootser aan te pakken. Kies voor grote oorringen afgestemd op jouw smaak. Opvallende halskettingen en armbanden zijn nu helemaal hip. Van casual tot chic zijn het echte blikvangers. Experimenteer en durf je fantasie te gebruiken tot je een eigen stijl gevonden hebt waar je je goed bij voelt.

•

TIP

•

Zoek variatie! Sjaals zijn uitstekend te combineren met verschillende vormen van hoofdbedekking. Denk maar aan mutsen, hoeden en haarbanden.


MEET THE MODELS

Britt

Hoi! Mijn naam is Britt Muyldermans. Ik ben 22 jaar, geboren en getogen in Mol. Ik studeer communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Mijn droom is ooit een eigen talkshow te hebben waarbij ik host. Ik hou van reizen naar warme en koude bestemmingen. Sporten is niet zo mijn ding. Toch waag ik me wekelijks aan een work-out teabo en zumba. Zo blijf ik in vorm en kan ik me even volledig uitleven. Ik ben heel trots dat ik aan dit boek mocht meewerken. Het is een speciale editie waarvan iedere dame een exemplaar in haar kast moet hebben.

10SJAALWRAPS _ VIERKANTE SJAALS

Wrap 1 Vierkante sjaal

X

Plooi een vierkante sjaal in een tip en hang hem om je hoofd met de tip naar achteren.

12

Knoop de uiteinden achteraan.SJAALWRAPS _ VIERKANTE SJAALS

Wrap 2 Vierkante sjaal

X

Plooi een vierkante sjaal in een tip en hang hem om je hoofd met de tip naar achteren.

Kruis de uiteinden achteraan.

Leg vooraan een dubbel knoopje.

14


TIP

Laat de uiteinden hagen voor meer volume aan je hoofd.


SJAALWRAPS _ RECHTHOEKIGE SJAALS

Wrap 5 Rechthoekige sjaal

X

16

Hang de sjaal om je hoofd.

Draai de uiteinden op.

Draai de uiteinden in een dot.

Stop de uiteinden weg.

Draai je haar om de uiteinden.SJAALWRAPS _ RECHTHOEKIGE SJAALS

Wrap 6 Rechthoekige sjaal

X

Hang de sjaal om je hoofd.

18

Knoop de uiteinden achteraan.


TIP

Hang de uiteinden over je schouder.


www.lannoo.com

Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over nieuwe boeken en met interessante, exclusieve aanbiedingen. Tekst, creatie en styling: Sarah Miny - Saar Styling - www.saarstyling.be Fotografie: Leen Van den Meutter, achtergrondmotieven shutterstock.com Vormgeving: Katrien Van De Steene, Whitespray Visagie: Sarah De Rycke Met dank aan de modellen: Jella Bernaerts, Tessa Beyts, Sarah Dams, Tessa Goossens, Jessica Mantoni en Britt Muyldermans Met dank aan Veritas voor het aanleveren van het materiaal

Als u opmerkingen of vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met onze redactie: redactielifestyle@lannoo.com of madamecreatief@lannoo.be

Š Uitgeverij Lannoo nv, Tielt, 2014 D/2014/45/228 NUR 460 ISBN: 978 94 014 17808 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.