Bli:D student på Sørlandet!

Page 1

BLI:D Student på Sørlandet!

Få en smakebit av studentlivet ved Universitetet i Agder


BLI:D student ved Universitetet i Agder

2

“

– Veien er kort

mellom professorer, forelesere og studenter Eva Kvelland


Universitetet i Agder Åpent og utadvendt: Vi ønsker at du skal utvikle dine muligheter gjennom samarbeid med andre studenter og nærhet til forelesere, forskningsmiljø og arbeidsliv. UiA sikter mot åpne dører både på campus – og utad mot verden rundt oss. Bli med å åpne dører – med tanke på framtida.

3


BLI:D student ved Universitetet i Agder

4

Sørlandet Overskudd til å skape: Landsdelen forbindes gjerne med sommer, sol og skjærgård – og ja, vi har omgivelsene våre med oss. Men vår oppgave er blant annet å forberede deg til et arbeidsliv preget av utvikling og nye muligheter. Nyskaping, internasjonalt rettet næringsliv og samarbeid er noe av det som betegner det moderne Sørlandet. Regionen er ledende innen eksport og på gründertoppen i Norge, mye takket være godt samarbeid i regionale nettverk. Bli med på fortsettelsen – med tanke på framtida.


5

– Det er noe med

mentaliteten til folk – de er positive og åpne Lars Inge Leirflåt


BLI:D student ved Universitetet i Agder

6

KRISTIANSAND Norges femte største by har drøyt 80.000 innbyggere og 7500 studenter, og omtales av mange studenter som “stor nok til at man har mange valgmuligheter, og liten nok til at en har god oversikt og føler seg sett”. Et aktivt kultur- og festivalmiljø, god infrastruktur og et innovativt rettet næringsliv har ført til at få steder i Norge opplever større netto tilflytning enn Kristiansand. I 2012 åpner også Kilden som, nest etter Operaen i Oslo, blir landets største arena for musikk, teater, opera og kulturhusvirksomhet.


7

– Byen er fantastisk.

Liten og koselig, men likevel med masse kulturtilbud Sigrid Merli Nyland


BLI:D student ved Universitetet i Agder

8

CAMPUS KRISTIANSAND Universitetsområdet er bygd etter amerikansk campusprinsipp, med det du trenger samlet på ett område: Undervisningsbygg, studentboliger, studentkulturhus, bokhandel, kantine, kafé, barnehage og treningssenter. 6700 studenter studerer på Campus Kristiansand, en kort sykkeltur fra sentrum. Studenthusene Pir6 og Østsia ligger henholdsvis i sentrum og i universitetsbyggets kjeller. Ta med treningsklær på forelesning, og legg joggeturen etterpå til friluftsområdet Jegersberg, som grenser til campus med flere løypetraséer.


– Campus er stor, men ikke så stor at du føler du blir borte – og hjertet er kantina der alle treffes Martin Vestergaard

9


BLI:D student ved Universitetet i Agder

10

GRIMSTAD Grimstad er en vennlig og moderne småby med 20.000 innbyggere. 2400 UiA-studenter setter sitt preg på byen som har en praktfull skjærgård, intimt sentrum og stort antall teknologi- og kunnskapsbedrifter. Sørlandsbyen er kåret til byen med flest soldager i året, og er et attraktivt feriested for mange i sommersesongen. Utescene, puber, kafeer og diskotek sikrer et by- og kulturliv med særpreg. Her kan du finne flotte hybler til en billig penge, og med gåavstand til det aller meste.


11

– det er mye som skjer,

selv om det er en sĂĽpass liten by. samholdet er godt, og grimstad er En veldig bra studentby Silje Gunvaldsen


BLI:D student ved Universitetet i Agder

12

CAMPUS GRIMSTAD Landets mest moderne universitetscampus åpnet dørene i 2010, og huser nå 2400 studenter innen ingeniørfag, helsefag, økonomi og lærerutdanning. En lys, lett atmosfære og åpne områder med mange møteplasser legger opp til at ansatte og studenter kan treffes – også på tvers av studier. Studenthuset Bluebox har inngang bare noen meter fra hovedinngangen til universitetsbygget, og har en sentral rolle som møteplass for studentene – både som kafe på dagtid, og som konserthus og pub om kvelden.


13

–Jeg blir rett og slett glad av å gå inn på campus når det er så nytt, åpent og fint Simen Roverud


BLI:D student ved Universitetet i Agder

14

Studietiden venter deg!


15


BLI:D student ved Universitetet i Agder

16

trygg fra start med fadder!

Som ny student ved Universitetet i Agder blir du en del av fadderordningen fra første dag. Rundt 450 studenter har meldt seg til å være faddere – ønske deg velkommen, vise deg rundt og hjelpe deg i gang på ditt nye studiested.


17

Studiestartfestivalen Opplev kjente og “up and coming” band sammen med nye venner! Sammen med UiA arrangerer SiA (Studentsamskipnaden i Agder) en festival på universitetsområdet de første dagene. Festivalen og fadderarrangementene skal gi deg en god start på studietiden.


BLI:D student ved Universitetet i Agder

18

Sosial og aktiv med studentforeningene Radio, cheerleading, veldedighet, politikk, sykling, friluftsliv, dykking, seiling, avis, golf eller sebrakor... Velg mellom nÌrmere 50 aktive foreninger – eller starte din egen?


19

FORSYN DEG!


BLI:D student ved Universitetet i Agder

20

boliger, studenthus, trening og trivsel Se mer om b책de studenthybler, treningstilbud, kultur- og velferdstilbud p책 sia.no (Studentsamskipnaden i Agder)


21


BLI:D student ved Universitetet i Agder

22


“ “

– De moderne

fasilitetene gir inspirasjon til å studere Hanne Halvorsen

– Det er perfekt at

alt er samlet på så korte avstander Henrik Johansen

For flere inntrykk og mer informasjon:

uia.no/blistudent

Utgitt av: Avdeling for Studentrekruttering, Universitetet i Agder 2011 De fleste foto: Iris Engen Skadal Øvrige foto: Olav Breen, Tor Erik Schrøder, Øyvind Andreas Strømme, Kilden, Elkem Solar og studentforeningene.

23


www.uia.no – Med tanke på framtida