Page 1

2. sektion til Aars Avis, onsdag den 27. november 2013

Nr. 8 - 2013 - Årgang 62

- avis for hele Vesthimmerland

Butikkerne i Aars er klar med julegaverne

”Elvis” synger i Testrup

Fem lokale butikker giver deres bud på populære pakker under juletræet.

Danske Karsten Holm optræder onsdag, 4. december i Testrup Kirke.

Læs mere på side

3

Læs mere på side

12

Julestemning i Aars... Læs mere inde i avisen...

NATLINSER

Se klart hele dagen UDEN linser! Kom ind og hør nærmere

REMA 1000 ÆBLESKIVER

Nyt Syn Aars Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

PR. POSE PR

Max 6 stk. pr. kunde herefter er prisen 12,95 pr. stk.

9

00

AARS

Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13

NEVE EDB Keldgårdvej 117 9600 Aars

Karsten Neve Salg og service af computere, netværk, printere, udstyr og programmer.

PRIVAT/ERHVERV

Telefon 98 62 51 15


Aars Avis

SIDE 2

27. november 2013

I hele Aars er der pyntet til en hyggelig jul. Billedet er fra Aars City Center.

Det store juletræ i Aars tændes 28. november Af Torsten Hansen

Julemanden at komme i sin kane. Han har ild med, så han kan tænde lysene i juletræet. Men han har også karameller med. Karamellerne tager Julemanden med, når han bliver hejst op til toppen af juletræet. Når træet er tændt vil Julemanden kaste karamellerne ud til de forventeligt mange tilskuere. I forbindelse med juletræstændingen holder sognepræst Ole Larsen en tale.

QAARS: Der har været lidt forvirring i år om, hvornår juletræet blev tændt i Aars. Traditionen er heller ikke helt som den tidligere var, idet julemanden kom til Aars midt i november og tændte træet. Men allerede sidste år og igen i år har han meldt sin ankomst senere - d. 28. november. Han vil nemlig gerne handle nogle af de gode tilbud, som forretningerne i Aars har i forbindelse med Jule By Night netop torsdag, 28. november. Mørket falder på, som det plejer, derfor har Aars Handelsstandsforening besluttet at Himmerlandsgades julelys blev tændt midt i november, som dét plejer. Derfor er det kun selve juletræet, der endnu ikke har fået tændt lysene.

Juletræet tændes Juletræstændingen foregår ellers som den plejer. Der indledes med et fak-

Oplag: 24.700 ekspl. Himmerlandsgade 150 9600 Aars . Tlf. 98 62 17 11 E-mail: annonce@aarsavis.dk

I weekenderne op til jul kommer golf-julemanden til Aars

Musik og sang

Julemanden tænder juletræet på Kimbrertorvet torsdag, 28. november.

keloptog. Spejdere fra byen går med udgangspunkt fra Aars Rutebilstation ad Him-

Thorkil Christensen Redaktør

merlandsgade til Kimbrertorvet. Kimbrergarden deltager også, de sørger for musik

Torsten Hansen Journalist

Lars Lindberg Journalist

Morten Freundlich Salgskonsulent

til de brændende fakler. Kort efter ankomsten til Kimbrertorvet forventes

Hanne Grabow Salgskonsulent

Når karamellerne er kastet og træet tændt står resten af By Night på gode tilbud i butikkerne, musik og sang. Musikken leveres af harmonikaklubben i Aktivitetscentret i Aars Bymidte. Koret A Piece of Cake synger foran Sparekassen Himmerland. Hele aftenen er der også mulighed for at få en tur i Sparekassens tog, der kører op og ned ad Himmerlandsgade.

Kimbrerposten udsendes som tillæg til Aars Avis og i udvidet oplag i hele Vesthimmerlands kommune. Omdeles også i Søndrup- Suldrup, Haverslev-Nørager og i SkørbækEjdrup-området.

Golf-julemand Juletræstændingen er blot indledningen på en række aktiviteter i Aars op til jul. Fra søndag, 30. november og weekenderne frem til juleaften sælger spejderne juletræer på Kimbrertorvet. Spejderne uddeler også gratis gløgg og saft i weekenderne. En nyhed er, at der i weekenderne også vil kunne opleves en julemand i en golfbil. - Vi har engageret en julemand, der kører i en ombygget golfbil. Ombygningen betyder, at han kan bruge bilen som ”diskotek”. Julemanden kan derfor spille musik og give information om de gode tilbud i byen, forklarer handelschef Nikolaj Holm, Aars Handelsstandforening. Årsagen til at det netop er en golfbil julemanden kører rundt i er, at han ud over at fortælle kunderne om de gode tilbud også skal markere Aars som en kommende golfby frem mod European Tour ”Made In Denmark” i Gatten.

Tryk: OTM Avistryk A/S Næste udgave udkommer onsdag, 18. december 2013


Aars Avis

27. november 2013

Butikkerne i Aars har både de bløde og de hårde pakker

SIDE 3

TE BRÆND R E MANDL

BY NIGHT

Lokale butikker giver deres bud på årets gavehits rigtig gerne vil have retrofarverne som den rød-orange og de lidt tungere designs, som virkelig får det til at lugte af mormors landkøkken, sagde Jesper Thiesen, der pegede på en suppeterrin fra Le Creuset, en stegeso i stentøj fra Cook & Baker og en stegegryde i støbejern af samme mærke, da han skulle finde nogle oplagte julegaveidéer.

Af Lars Lindberg Q AARS: Julehandelen har endnu ikke taget fart i Aars, men der hersker næppe tvivl om, at det bare er stilhed før stormen. Inden længe tager ræset til, og så er det jo rart at vide, hvad der kommer til at hitte under juletræet. Vi har besøgt en håndfuld butikker i Aars for at undersøge, hvad man i år skal købe til mor, far, børnene og bedsteforældrene. Hos Mr Højbjerg spurgte vi butiksindehaver Karina Højbjerg, hvad mændene skal købe til koner og kærester, hvis de vil sikre julefreden i år, og hendes bud var klart: - Der er ingen tvivl om, at lange cardigans i strik kommer til at sælge godt i år. Vi piger fryser altid, og så er det rart med noget varmt, der samtidig ser godt ud. En fordel ved de strikkede cardigans er, at de både kan ”dresses op og dresses ned”, for de fungerer både udenover en flot festkjole og til et par slidte jeans, sagde Karina Højbjerg, der her har fundet et par bud, som ligger i hver sin prisklasse. Til venstre er det en P.B.O. fra den dyre ende af skalaen og til højre er det en M. By M., som kan fås til en mere overkommelig pris.

Efter at have fået et par bud på hvad mændene skal lægge under juletræet, gik vi videre til Marcus, hvor pigerne kan købe bløde pakker til deres mænd eller kærester. Her fortalte butikschef Jesper Larsen, at han har store forventninger til salget af bukser og skjorter i ”nye” farver. - Bukser i bordeaux er meget populære, og også når det kommer til skjorter, t-shirts og trøjer, er der kommet gang i salget af nogle nyere farver. Bordeaux, brændt orange og armygrøn bliver nok noget af det, vi kommer til at sælge mest af, siger Jesper Larsen, som fi nder et par bukser af mærket Scotch & Soda og en skjorte af mærket Bruun & Stengade, da han skal finde et par gode julegaveidéer til fyrene.

Efter at have besøgt to butikker, som anbefaler bløde pakker, tager vi turen til Buddy, hvor bløde pakker er bandlyst. Her kan mor, far og bedsteforældre finde gaverne til de yngste, og her er sortimentet ikke så sæsonpræget som i tøjbutikkerne. En tommelfingerregel, der er god at huske, er nemlig, at hvis det virkede, da far var en lille pige - ja så virker det nok endnu. - Lego, Brio, Barbie og den slags er altid populært, for det holder bare, og så er den ikke så meget længere, fortalte Helle Jensen, der er butikschef i Buddy. Hun kunne dog sagtens give et par bud på alternativer til de klassiske hårde pakker under juletræet. - Turtles er blevet stort igen, og giver man sådan en til en dreng, går man næppe helt galt i byen, og til pigerne har vi store forventninger til Monster High-serien, der er nogle lidt uhyggelige udgaver af Barbie-dukker. Her kan man blandt andet få Hulks, Frankensteins og Draculas børn - og så kan man selvfølgelig få sengetøj, klistermærker, udklædninger og hele pakken ved siden af, sagde Helle Jensen.

Efter besøget i legetøjsbutikken gik vi videre til Imerco, hvor man kan få nogle af de helt hårde pakker. Her talte vi med butikschef Morten Thiesen, som regner med, at retro-stilen vil hitte i år. - Vi har købt stort hjem af stegesoer, støbejernsgryder og andet slowfood-køkkengrej, for det er virkelig noget, der hitter for tiden. Folk er vilde med slowfood, og så kan vi mærke, at kunderne

NDEN JULEMA ELE H BLIVER G, - FREDA N E D N E G WEEK SØNDA G O G A M LØRD ØDE HA M U D N KA TERNE K N U P S SE TID S.DK PÅ AAR

TORSDAG DEN 28. NOVEMBER SPAR HIMM EKASSE JULE ERLAN N D TOG KØR S ER

Søndag 1. december kan du få en anderledes oplevelse i Aars, når DJ-Golf-Julemanden kører op og ned af hovedgaden, mens han spiller julemusik og fortæller om butikkernes spændende juletilbud. DJ-Golf-Julemanden kører rundt i sin golfbil fra kl. 10.00 til kl. 15.00

AARS BORGERFORENING ARRANGERER JULETRÆSTÆNDING I SAMARBEJDE MED AARS HANDELSSTANDSFORENING Skal manden eller konen i huset hverken have tøj eller potter og pander, er en oplagt gaveidé altid en god bog. Hos Bog & Idé spurgte vi indehaver Egon Byskov, hvilke bøger han forventer at stange flest af over disken frem mod jul. Han havde mere end 5000 titler at vælge imellem, men han fandt hurtigt frem til to favoritter. - Den ene er Hanne Vibeke Holsts ”Knud den store”, som er en roman, der handler om hendes far. Den tror jeg, kommer til at sælge rigtig godt. Den anden er Kathrine Lilleørs ”Kærlig er”, der er en samling fortællinger fra hendes eget liv. Hun er en interessant person, der som præst og livlig debattør har nogle spændende ting på hjertet, sagde Egon Byskov, som dog også anbefalede en lokal forfatter. - På torsdag (i morgen, red.) udkommer Peer Poulsens tredje digtsamling ”Selvskrevne digte”, og netop fordi han er lokal, kommer den nok også til at ligge under mange juletræer, sagde Egon Byskov.

PROGRAM ROGRAM:: Kl. 10.00

Butikkerne åbner

Kl. 18.00

Fakkeloptoget begynder ved Rutebilstationen Kimbrergarden spiller julemusik

Kl. 18.30

Julemanden tænder juletræet

Kl. 19.00

Vesthimmerland Harmonika underholder i Aktivitetscenteret i bymidten. Gratis adgang. Der kan købes kaffe og æbleskiver til 25 kr.

Kl. 20.00

Koret A Piece of Cake synger foran Sparekassen Himmerland

Kl. 22.00

Butikkerne lukker

RI E D I T S G S R A A ÅBNIN N E JULEBY Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d. d.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

d. d. d. d. d. d.

19. 20. 21. 22. 23. 24.

december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00 december ................... kl. 10.00

-

17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30 17.30

december ........ kl. 10.00 - 22.00 december ........ kl. 10.00 - 19.00 december ........ kl. 10.00 - 19.00 december ........ kl. 10.00 - 19.00 december ........ kl. 10.00 - 19.00 december ...................... LUKKET

(Enkelte butikker har andre åbningstider)

Efter et besøg i nogle af de lokale butikker har vi således fundet inspiration til mange af årets julegaver, hvis man vil spille et forholdsvis sikkert kort.

HUSK OGSÅ! Spejderne sælger juletræer på torvet - uddeler gratis Glögg og saft fra den 30. november


Aars Avis

SIDE 4

27. november 2013

Her er julegaven til mormor og morfar Doro laver telefoner med ed lir til seniorerne Q Det kan vĂŚre svĂŚrt at ramme rigtigt, nĂĽr forĂŚldre og bedsteforĂŚldres julegave skal ďŹ ndes, men nu er der hjĂŚlp at fĂĽ. Doro har udvalgt tre forskellige brugbare julegaveidĂŠer, som kan gøre en reel forskel i hverdagen for det modne publikum. Doro Liberto 810 kombinerer moderne smartphone-teknologi med Doros velkendte brugervenlighed, som alle - uanset alder og erfaring - kan fĂĽ glĂŚde af. Den intelligente skĂŚrm lĂŚrer den enkelte brugers vaner og prĂŚferencer at kende - en funktion, der er sĂŚrligt tilpasset den modne bruger, og som gør det nemmere at betjene telefonen. Telefonens ergonomiske design gør den nem at hĂĽndtere, og med tre fysiske knapper pĂĽ fronten er det altid let at navigere rundt. BĂĽde Doros egne udvalgte og apps fra Google Play er tilgĂŚngelige til Doro Liberto 810, og brugeren har derfor komplet valgfrihed med hensyn til indhold. Doro PhoneEasy 622 er en opdateret udgave af Doros hidtil mest populĂŚre og solgte model. Telefonen kan optage videoer, der kan sendes til familie og venner, og vise den aktuelle vejrudsigt og ďŹ redøgnsprognose. Det gør den ideel til dem, der gerne vil vĂŚre on-

line, men som synes, at en smartphone er for kompliceret. Telefonen füs i büde bordeaux og sort. Den har Doros karakteristiske høje lyd og store, talende taster samt Doro Experience Manager, som giver familien mulighed for at hjÌlpe med teknikken, nür videoklip eller billeder skal deles. Programmet fungerer tilmed som backup af telefonens indhold, hvis man skulle miste den. Doro PhoneEasy 520X er en hürdfør mobiltelefon til dem, hvor en smartphone er for skrøbelig. Den kan tüle fald fra op til to meters højde og er derfor egnet til fx hündvÌrkere, landmÌnd og andre faggrupper med arbejde, der krÌver en robust telefon. Det er ogsü en letanvendelig kameramobil til aktive brugere, der er bange for at tabe telefonen i naturen. Ud over et ergonomisk design og standardfunktioner som ekstra tydelig lyd, justerbar tekststørrelse og alarm-tast har den en lommelygte, der nemt tÌndes pü siden af telefonen. I modsÌtning til gÌngse mobiltelefoner er batteriet i Doro PhoneEasy 520X lüst fast, sü det bliver siddende, ogsü selvom telefonen ryger pü gulvet. De nye telefoner fra Doro er med deres robuste og brugervenlige design den perfekte gave til familiens Ìldste.

www.peugeot.dk

INTROPRIS

199.990

Fra kr.

Energiklasse:

A+

–

B

BrĂŚndstofforbrug (EU-norm): 17,9-27,8 km/l. CO2-emission: 95-129 g/km. Prisen er ekskl. lev. omk. pĂĽ 3.680 kr. og evt. metallak. Bilen er vist med ekstraudstyr.

Den nye Peugeot 308 er designet til at intensivere din køreoplevelse. Vi har fjernet alt det overødige og gjort rattet mindre for at skabe plads til masser af køreglÌde. Et minimalistisk design med elegante linjer og sporty kurver leverer uovertrufne køreegenskaber. Alt du skal gøre er at sÌtte dig til rette og nyde turen. LÌs mere pü 308.dk og prøv den hos din lokale Peugeot-forhandler.

PEUGEOT 308 PEUGEOT AARS ° §Œ¤¸‰² Ä°ÄŻ‰ĸľįįÂŚ š ĸġľĹĹĹĹij‰ƒƒ ¤


27. november 2013

Aars Avis

SIDE 5 05.11.2013

GADESALG VI HAR OPEN BY NIGHT TORSDAG D. 28. NOVEMBER KL. 10 - 22.

PRISER FRA:

25,- 50,- 75,- 100,-

HIMMERLANDSGADE 65D | 9600 AARS | TLF 98 66 20 23 | VEROMODA.COM |


Aars Avis

SIDE 6

27. november 2013

HUSK...

Vi holder åben søndag 1. december kl. 10-17.30

Levende lys skaber hygge i den mørke juletid, men er man ikke opmærksom og forsigtig, kan hyggen lynhurtigt blive livsfarlig.

Vi har lækre skindpunge og tasker fra Belsac og Adax i butikken!

Skønne handsker i mange modeller

Se også vores nye punge og tasker fra Pia Riis FR A KUN

199,-

Hjemmesko i lange baner...

Vi har lige sendt Rohde katalog ud!

Har du prøvet Glerups!

SE OS PÅ FACEBOOK

Himmerlandsgade 49 · 9600 Aars · Tlf. 62 26 56 80 · skoringen.dk

Pas på de levende lys i juletiden Det er sæson for brandskader Q I december måned sker der ofte uheld på grund af uforsigtighed med stearinlys. Hvert år koster tændte julelys menneskeliv og forårsager store brandskader. Følg en række gode råd fra bygge- og boligadministrationen Domea og undgå uheld. Langt de fleste boligbrande kan undgås, hvis der udvises almindelig omtanke. I julen tænder vi levende lys, og hygger os. Men husk at være ekstra varsom. - Forlad aldrig din bolig med et tændt stearinlys, for hvis lyset fx vælter ned i din sofa, udvikler branden sig utroligt hurtigt. Inden der er gået fem minutter, når temperaturen op på 800 grader, og ild og røg spreder sig eksplosivt, fortæller Domeas seniorkonsulent Preben Christensen Derfor bør alle, både for egen og andres skyld, udvise

ekstra forsigtighed med de mange levende lys, vi tænder i juletiden. Sådan lyder rådet, som Domeas lokale servicecentre giver sine beboere, så de kan føle sig trygge i deres bolig. Gode råd til hvordan du omgås levende lys: * Sluk levende lys, når du går i seng, forlader rummet, eller hvis du forlader boligen. * Stil aldrig levende lys i nærheden af gardiner, i bogreoler eller under hylder og skabe. * Pas især på adventskranse og juledekorationer. Placér lysene, så de kan brænde frit ned med god afstand til brændbart pynt og bånd.

Føl dig tryg i din bolig Domea har i flere år gennemført oplysningskampagner med opfordring til opsætning af røgalarmer for en

øget tryghed og sikkerhed i boligen. - Røgalarmen opdager røgudvikling meget hurtigt, så du får længere tid til at reagere og alarmerebåde alarmcentralen og naboer. Røgalarmerne er ganske enkelt med til at redde liv, fastslår seniorkonsulent Preben Christensen. Det er ikke kun de levende lys, der er årsag til branduheld. Også elektriske apparater spiller en farlig rolle. - Hvis der opstår en fejl i elektriske apparater, som kaffemaskinen, brødristeren eller strygejernet, bliver de til rene brandbomber. Derfor er det vigtigt at huske at slukke el-apparaterne, når man er færdig med at bruge dem, og inden man går i seng, understreger seniorkonsulent Preben Christensen.

Gør livet surt for nummerpladetyven Pladerne skal fremover være fastmonterede QFra fredag 15. november 2013 blev det lovpligtigt at fastmontere nummerpladerne på alle biler indregistreret i Danmark. Fastmonteringen skal ske inden for en frist på to år og efter 15. november 2015 vanker der bøde, hvis nummerpladerne endnu ikke er blevet fastmonteret. Det er dog i bilejernes egen interesse at få fastmonteret pladerne hurtigst

muligt, understreger Rigspolitiet. I dag er mange nummerplader nemlig klipset fast og nemme at stjæle. Over 20.000 danskere fik stjålet nummerplader i 2012. Det er tre gange flere end i 2006. For bilejerne giver disse tyverier en række problemer. Det er ikke lovligt at køre bilen uden nummer-

plader, ligesom nye plader skal bestilles hos SKAT, hvilket koster mere end 1000 kr. Derudover risikerer du som bilejer at blive kontaktet af politiet, hvis dine plader har været benyttet på en bil, som kan sættes i forbindelse med kriminalitet som for eksempel benzintyveri, indbrud og lignende.


Aars Avis

27. november 2013

LANG STRIK FØR 600,-

-75%

SIDE 7

COATED BUKS

SORT JULEFROKOST KJOLE

M. NITTER før 1000

-75%

NU 150,-

NU 250

FØR 600,-

-75%

før 700 -75%

-75%

NU 150,-

LOGO SWEAT

ASS. SMYKKER

NÅLESTRIBET HABITJAKKE

ASS. BUKSEDRAGTER

før 800,-

-75%

NU 175,-

-75%

NU 200,FIND OS PÅ FACEBOOK

Himmerlandsgade 93 . Aars . Tlf. 98 62 17 00

SVINGVASE

JULEKUGLER

SALT OG PEBER SÆT

-75%

-75%

-75%

SOFA PLAID

VASER ASS.

-75%

-75% HUSK ÅBENT SØNDA G

POLO BLAZER før 2900,-75%

før 700,-

-75%

NU 175,-

NU 725,-

JEANS FØR 1000,-75% NU 250,-

HABIT før 2800,-

-75%

NU 700,SKJORTE FØR 700,-

SKJORTE Før 800,-75%

NU 200,-

GORE-TEX JAKKE Cardigan

-75%

før 2600,-

før 400,-

-75%

-75%

NU 175,-

NU 650,-

NU 100,FIND OS PÅ FACEBOOK

Himmerlandsgade 93 . Aars . Tlf. 98 62 19 50

ALLE TILBUD GÆLDER FRA KL. 18 TORSDAG 28/11 – SÅ LÆNGE LAGER HAVES


Aars Avis

SIDE 8

27. november 2013

Kvickly Aars tilbyder Open By Night - kun torsdag 28/11 kl. 18-22 Hindbærsnitter

Les Grands Cyprès Lirac - Frankrig

F L A SK ER K U N 35 0

ST K .

1/2 pris

Beauvais Herregårds rødkål

. K U N DE M A X 6 PR

Pr. stk.

3995 Ved løb af mere end 24 flasker er prisen 74,95 pr. flaske

Bisca Tarteletter

950g

Pr. stk.

Gælder kun torsdag 18-22

. K U N DE M A X 6 PR

1195

Spar 15,-

Gælder kun torsdag 18-22

Pr. stk.

695

PA K K ER K UN 500

Spar 13,-

Tilbuddene gælder fra onsdag den 27/11 - lørdag den 30/11 Hjemmelavet frikadeller

Frokost platte

10 stk.

Pr. stk.

5000

5000 Panerede fiskefilet

Kalvecuvette Min. 800 g.

frost

Pr. stk.

5495

10 stk.

5000

Spar min

25,-

Åbningstider

Kvickly Aars

Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

K U N 70 0

500

Gælder kun torsdag 18-22

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 27. november til og med lørdag d. 30. november.

Pr. stk.

Gælder kun torsdag 18-22


Aars Avis

27. november 2013

SIDE 9

Kvickly Aars tilbyder Fuldkorns formbrød

Coop sild

Jule hveder

Pr. stk.

400/800g. Frit valg

8 stk.

1500

Pr. stk.

2000

2000 Spar

500g.

Glas, 700/460g.

Spar Pr. stk.

Pr. stk.

5

11

95

20%

95

på alle Bag-in-boks

Spar

Spar

3,-

4,-

Mini julestjerner

Flere varianter Frit valg

Vildmose kartofler

Rosso Fuoco eller Bianco Fuoco

1,5 kg. Danmark, kl. 1

3 stk.

Spar

Spar

Spar

25,-

6,-

190,70,-

KUN FOR MEDLEMMER

MANDAGE

TIRSDAGE

24

88

KUN FOR MEDLEMMER

11

Pr. stk.

14

88

Frikadellepølse, hamburgerryg, rullepølse, røget filet

Pr. stk.

488 Max 5 liter pr. kunde

Pr. stk.

Max 5 pk. pr. kunde

Max 5 kg. pr. kunde

KUN FOR MEDLEMMER

6

88

Pr. stk.

988

Pr. stk.

988

Flydende Becel 500 g. Max 5 flasker pr. kunde

KUN FOR MEDLEMMER Bland selv

Medaljer, gåsebryst, Napoleonskager, lagkagesnitter

SØNDAGE

Coop pommes frites 4 varianter

Varme frikadeller, ribbensteg m. rødkål eller fiskefiletter 4 stk. eller 4 skiver

1488

588

Flødekager

Coop pålæg

Kæmpe frugtmarked

LØRDAGE Pr. stk.

Pr. 100 g.

TORSDAGE

KUN FOR MEDLEMMER

Stor hjemmelavet leverpostej

Løsvægt

88

Max 5 bakker pr. kunde

FREDAGE Bland selv slik

ONSDAGE

10 stk. i bakke

Pr. pakke

Vælg mellem flere varianter Max 5 liter pr. kunde

KUN FOR MEDLEMMER

Flere varianter

Pr. stk.

Thise økologisk gisk sk mælk mæ

KUN FOR MEDLEMMER Coop juice

Kvicklybagerens emmebagte rugbrød Store skrabe æg hjemmebagte

Pr. stk.

488

19900

1000

KUN FOR MEDLEMMER

500 g.

6 flasker

Pr. stk.

2000 Kyllingebryst filet

Puglia - Italien. 6 x cll. Frit valg

Pr. pose

88

Æbleskiver err

9

Pr. pose

128

88

19

Coronet, 20 stk. Max 5 poser pr. kunde

888

Pr. stk.

Pr. pakke

Max 20 stk. pr. kunde

Dagstilbud gælder til og med uge 51

Max 5 ps. pr. kunde

KUN I KVICKLY AARS

Åbningstider

Kvickly Aars

Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 27. november til og med lørdag d. 30. november.

Coop Samsø Kartofler

Flormelis

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

17,95,-


Aars Avis

SIDE 10

27. november 2013

á20%

pü ikke nedsatte varer - dog ikke undertøj & strømper

Str. M - 5XL - Fra

200,-

Signal T-shirt 150,- - 2 stk.

250,Strik/ skjorte

Alt fra Solid

á50%

Fredag danner ALFA ramme om familieforestillingen Opus & Monster Band, der henvender sig til børn i aldersgruppen 1. til 3. klasse.

Pr. del 300,- - 2 stk.

500,-

Alt fra PBO

á30% Signal sweatshirt KUN

400,-

Tlf. 98 62 19 60

Netop ankommet f ra de varme lande! ier 50 forskellige kr ydder

FRIT VALG

00

10

Oplev Opus og Monster Band i ALFA pü fredag Den stür pü familieforestilling med musik og teater Q AARS: Pü fredag optrÌder Opus & Monster Band i Vesthimmerlands Musikhus ALFA. Der er tale om en familieforestilling med masser af musik og teater for børn i aldersgruppen 1. til 3. klasse og deres voksne. Stykket handler om venskab, drømme, uvenskab og al slags musik. I kÌlderen rumsterer vicevÌrten Mons med alle sine kasser, musikinstrumenter og sin gamle bamse Monster, da Opus dukker op. Opus er hans gamle ven og legekammerat, som er pü

besøg hos sin mor i den ejendom, som Mons passer. Det bliver til et glÌdeligt og overraskende gensyn med barndommens minder, hvor de legede og spillede musik sammen. Men det bliver ogsü mødet med erkendelsen af musikkens modsÌtninger, hvad musik er og med de ungdommelige drømme om det at blive kendt og berømt. Opus er den talentfulde sanger, der elsker at optrÌde og spille roller og som gür efter den store operakarriere. Musikeren Mons lever for musikken og fÌllesskabet. Han kan kun vÌre sig selv,

V I G Ă…R JULEAMOK

men det er han til gengÌld rigtig god til. Charlotte Hjørringgaard Larsen er pigen med de store divadrømme og talentet for at vinde verden. Jakob Skov Søndergürd er den saxofonspillende vicevÌrt med det store hjerte. Som arrangør af stykket stür Vesthimmerlands Musikhus ALFA, Vesthimmerlands Kommunes Børnekulturelle NetvÌrk, Vesthimmerlands Musikforening og Sparekassen Himmerland. Stykket er instrueret af Birthe Niilonen

Torsdag, fredag, lørdag & søndag

-20% ĂĽ Find os pĂĽ

PĂ… ALT PĂĽ normalprisen

(dog ikke pü undertøj)

t Tøjeksper te

n Holst

Rabatten fratrÌkkes ved kassen pü normalprisen, dog ikke pü undertøj Tilbuddene er gÌldende fra onsdag den 28. november til og med l søndag den 1. december 2013

Skjorter tern

Holst

Tø j e k s p e r t e n B M

AARS CITY CENTER

(IMMERLANDSGADEs!ARS www.toejeksperten.dk 4LF


Aars Avis

27. november 2013

NY MÅLETEKNOLOGI TIL PERFEKTE FLERSTYRKEGLAS

SIDE 11

GRATIS SYNSPRØVE

FÅ DET BEDST MULIGE SYN

Impression super tynde glas incl. hærtning og super anti

SÆT PRIS

7.302,-

Med 1/2 års tilvænningsgaranti

Med det de nye højteknologiske udstyr har du en enestående fra Rodenstock, Rod mulighed for at få optimal rådgivning og mulighe individuel opmåling af dine nye briller. en indiv Dette betyder at du kan få et bedre syn. b Du kan være sikker på, at vi altid anbefaler dig de bedste glas, der passer til dit behov. Vi er Ro Rodenstock specialister. Kom ind in i butikken og hør nærmere.


Aars Avis

SIDE 12

27. november 2013

Elvis i kirken i Testrup QTESTRUP: Han har været død i mere end 36 år, men ”The king of rock n’roll”, Elvis Presley, lever alligevel i bedste velgående. Selv om han døde i 1977 er hele verden stadig på fornavn med legenden, der blandt andet fik John Lennon til at udtale: ”Før Elvis var der intet”. Jo Elvis Presley har mere end nogen anden musiker skrevet sig ind i historiebøgerne, og den dag i dag er der på verdensplan tusindvis af Elvis-efterligninger, som med større eller mindre held optræder som kongen selv. En af dem der ifølge både anmeldere og publikummer slipper godt fra det ambitiøse projekt det er at træde i fodsporene efter Elvis’ blå russkindssko, er danske Karsten Holm, og 4. december optræder han med showet ”Elvis i kirken” i Testrup Kirke. Autenticitet, nærvær, smuk sang og sans for detaljen er fundamentet for Karsten Holm og pianist Christian Spillemoses musikalske foredrag. Publikum får en time i selskab med en stribe af Elvis’ foretrukne gospel-sange og andre sange, der passer til kirkerummet. Elvis Presley er død, men hans musik og alt det han repræsenterede, lever i bedste velgående her 36 år efter

4. december optræder Karsten Holm som Elvis i Testrup Kirke.

hans død. Alene i USA menes 30.000 mennesker at leve af at imitere Elvis Presley. Også herhjemme findes adskillige Elvis-imitatorer,

men Karsten Holm adskiller sig fra mængden. For ham er det afgørende ikke at fremstå som en Elvis-lookalike, men derimod

KØTILBUD: BISON SKJORTE før 500,NU

Karsten Holm giver den gas som ”kongen” ham selv

i sang og udtryk at formidle en autentisk kærlighedserklæring til populærmusikkens største personlighed gennem alle tider.

KØTILBUD: BISON STRIK før 600,-

200,-

NU

Elvis Presley er i den brede offentlighed mest kendt for rock n’roll og de på hans tid vovede hoftesving. Men Elvis var et troende

menneske og havde en særlig passion for gospelsange, som han sang ofte og gerne med stor indlevelse og nærvær. Sangene er blot ikke blandt de mest kendte. Ikke desto mindre blev de tre amerikanske grammys som Elvis modtog, alle tildelt for gospeludgivelser. Det er denne for mange ukendte side af Elvis som afdækkes på smagfuld vis i det musikalske foredrag. Karsten Holm er konservatorieuddannet operasanger, men har sunget Elvis og rock’n roll fra han var ganske ung. Der tilsættes en god portion personlighed i Karsten Holms fortolkning af Elvis’ sange, hvilket han har fået stor anerkendelse for gennem årene. Ved en særlig anledning blev Karsten Holm i sommeren 2007 bedt om at synge et par af Elvis’ gospelsange i en kirke, og det vakte så stor begejstring blandt publikum, at det gav ideen til et decideret koncertprogram omkring Elvis’ gospelmusik. Koncerten er en afvekslende rejse mellem de store ballader som ”Stand by me” og de swingende uptemponumre, som ”Walk dem golden stairs”. Karsten Holm synger sangene med stor indlevelse og glimt i øjet.

KØTILBUD: LINDBERGH SWEAT før 400,-

300,-

NU

200,-

KUN en gave pr. husstand

UDDELER GAVER FOR

32.000,-

KR.

Torsdag den 28. november kl. 10-22 - gælder de første 100 kunder Alle der køber for minimum 300,- kr. får en GRATIS gave indeholdende: - En Bison T-shirt - Værdi 150,- kr. - Et par Bison tights - værdi 130,- kr. - Et par strømper - værdi 40,- kr.

Samlet værdi

320,-

WAGNER • Himmerlandsgade 91 • 9600 Aars • 9697 0103


Aars Avis

27. november 2013

SIDE 13

Juledekorationskurser NY BOG AF Ă…ere steder frem mod jul

PEER POULSEN

Overskuddet gür til verdens fattigste Q Igen i ür laver Danmissions Distrikt 46. juledekorationskursur samt indsamling til fordel for verdens fattigste, kvinder og børn. Det gør organisationen ved at holde juledekorationskurser. Det første kursus afholdes af Klejtrup Pensionistforening, torsdag 28. november i Klejtrup. Tirsdag 3. december bliver der sü kreÊret juledekorationer i Nørager Sognehus. I ür vil Anja Sørensen fra Tusindfryden i Aalestrup undervise i, hvordan man bedst kan lave dette ürs juledekoration. Dorit og Anja startede deres blomsterbutik for 13. ür siden. Først i Engparken i Aalestrup, sü i HedevÌnget i Knudstrup. I 2012 übnede de sü Tusindfryden i Aalestrup, hvor den tidligere Centrum blomster holdt til. Her har de i dag en dejlig butik med mange forskellige varer indenfor brugskunst. Her kan man købe potteplanter, afskürede blomster, kranse og meget mere. Anja Sørensen laver alt inden for kranse, dekorationer blomster og buketter, til enhver lejlighed.

199,Anja Sørensen fra Tusindfryden i Aalestrup vil hjÌlpe deltagerne med at skabe nogle smukke juledekorationer, nür hun i Klejtrup og Nørager holder juledekorationskurser.

Anja Sørensen underviser i alt inden for kranse og dekorationer. Der er endvidere i ür mulighed for at en mindre gruppe vil kunne afholde dekorationskurser pü Guldagergürd, helt op til jul. Danmission er en organisation der er, forankret i folkekirken. Foreningens mission er at styrke den globale kirke, skabe fred og forstüelse gennem dialog og bekÌmpe fat-

tigdom for mennesker i Afrika, Asien og Mellemøsten. Danmissions historie gür tilbage til 1821 og har i dag 55 ansatte, ere end 8000 engagerede over hele landet, og i 2012 havde Danmission en indtÌgt pü 67,2 millioner kroner. Arbejdet støttes af staten, men drives hovedsageligt for privat indsamlede midler og overskud fra Danmissions genbrugsbutikker.

M

ød

TO F RA

Pe e

RS

rh

er

ib ut

KL D . 1 A ikke 9- G n 21

Aars Citycenter Tlf. 98 62 55 66 bogogide@aars.dk

JUL BY NIGHT

K I T U B HALV S I R P 1/2 TORSDAG DEN 28. NOVEMBER KL. 10.00-22.00 FREDAG DEN 29. NOVEMBER KL. 10.00-18.00

Fü gratis julekatalog i KÌre Børn Aars, fyldt med masser af gode julegaveidÊer og julegavetilbud

LĂ˜RDAG DEN 30. NOVEMBER KL. 10.00-18.00 SĂ˜NDAG DEN 1. DECEMBER KL. 10.00-18.00

Bliv ven med os pü Facebook og fü løbende beskeder om tilbud pü: KÌre Børn Aars Meld dig dig ind i i Meld ind kundeklubben püpü kundeklubben www.kaereboern.dk/aars www.kaereboern.dk

Alt hvad dit barn har brug for... Din KÆRE BĂ˜RN

MarkedsvHM%‡$DUV‡7OI.: 

Ma-fr:  17.3‡Lø:  - 14


Aars Avis

SIDE 14

27. november 2013

GODE GAVEIDÉER FRA KOP&KANDE PROJEKTORUR

GUN-BRITT

BRAUN SHAVERE

LE CREUSET STEGESO

Model 350 CC med rensestation Vejl. 1199,-

JULEPRIS

Projektion på loft eller væg. Med alarm, snooze, timer, kalender og indetermometer Vejl. 199,95

Topprodukter fra Danmarks bedste frisør. Vælg mellem hårtørrer, fladjern eller krøllejern. Vejl. 699,95

Cooltec 25 Vejl. 1499,-

JULEPRIS

FRIT VALG

JULEPRIS

99

95

PH P PHILIPS HILI H HILIP I LI P PS S SHAVERE

avere ere til alle skæg skægt Shavere skægtyper PT860/17 Vejl. 999,95

JULEPRIS PT923/19 Vejl. 1399,-

JULEPRIS

399

95

AUTOPARKTIME

599 95 999 95

Automatisk parkeringsur Vejl. 399,95

JULEPRIS

299

79995 95 999

PHILIPS LLIP LIPS I PS S SKÆ SKÆGTRIMME SKÆGTRIMMER KÆG K KÆ ÆG Æ GTRIMME G TTRI RIMM IMM MEE

95

QT4050//32 Model QT4050/32 psamler psam mler til skægget skæ ægget Med opsamler Vejl. 649,95

JULEPRIS

499

5,1 l. til ovn + mikroovn Vejl. 899,95

JULEPRIS

JULEPRIS

LE CREUSET FADSÆT

BODUM GAVEPAKKER

2 ens fade. 19x32 cm. Kan stå ved siden af hinanden i ovnen Vejl. 699,95

Vælg mellem Bistro brødrister med 1,5 l. chambord tekande (vejl. 999,95) eller Bistro juicer med 4 stk. Pavina glas på 35 cl. (Vejl. 939,95)

Variabel termostat. 1400 watt Vejl. 399,95

28 cm. med låg Vejl. 1199,-

JULEPRIS

FRIT VALG

JULEPRIS

JULEPRIS

39995

STELTON BRØDBAKKE

39995

Model QC5390/80. 41 længdeindstillinger 0,5-42mm. I kuffert Vejl. 699,95

JULEPRIS

JULEPRIS

ÅBNINGSTIDER Onsdag 27/11 Torsdag 28/11 Fredag 29/11 Lørdag 30/11 Søndag 1/12

AARS 9.30- 17.30 9.30- 22.00 9.30- 17.30 9.30-14.00 10.00-17.30

FARSØ 9.30- 17.30 9.30- 17.30 9.30- 17.30 9.30- 14.00 10.00-15.00

49995

SCANPAN CTX SAUTERPANDE

29995

EVA SOLO FADE

PHILIPS HÅRKLIPPER

Rustfrit stål med brødpose i sort, champagne eller lime Vejl. 499,95

29995

DOBBELT VAFFELJERN

Hvide ovnfaste fade 26 cm. Vejl. 299,95 31 cm. Vejl. 449,95 36 cm. Vejl. 499,95

399

95

GEORG JENSEN TOPSTJERNE

Den store forgyldte Vejl. 699,95

95

399

95

1499595 16995 199

39995

GEORG JENSEN LYSESTAGER

ellem sort s t eller elle blank b k Model glow. Vælg mellem stål. Vejl. 299,95 Frit valg

JULEPRIS

19995

Vi modtager følgende betalingskort:

FARSØ - FARSØ RÅDHUSCENTER AARS - HIMMERLANDSGADE 97

98 63 33 00

Mød os på


Aars Avis

27. november 2013

SIDE 15

SUPER SKARPE JULETILBUD TIL BY NIGHT I AARS STELTON TERMOKANDE

Klassikeren i rustfrit stål. Vejl. 849,95

BY NIGHT

399

95

GEORG G GE EO EO ORG RG JENS JJE JENSEN E NS NS BESTIK

New York eller Copenhagen mat Sæt med ske, gaffel, kniv, teske Vejl. 499,80

BY NIGHT

200,-

TRIP TRAP ÅRETS S NISSEPAR NIS N NI NISSEPA SS S SEPAR SE S EP PA AR A R

ALT SENGETØJ I BUTIKKEN

Susanne Schjerning, Södahl, Juna, Just Uanset førpris Frit valg

499

2 STK.

GEORG JENSEN JULEURO 2013

95

ALLE VARER I JULEKRAM OG KOP&KANDE, SOM IKKE ER NEDSAT I FORVEJEN

Vejl. 399,95

BY NIGHT

299

95

SCANPAN DEMO

TORSDAG 28. NOVEMBER 16.00 - 21.00

-20% Gælder kun torsdag 28. november kl. 9.30 - 22.00

ROYAL COPENHAGEN

KOM OG SE, HØR, PRØV, SMAG

-50% FRATRÆKKES VEJL. UDSALGSPRIS

Vælg mellem år 2000, 2001, 2008, 2009, 2010 eller 2011 Frit valg Vejl. 349,95

Contrast krus. 13 forskellige farver Vejl. 149,95

BY NIGHT

BY NIGHT

149

95

99

GÆLDER KUN TORSDAG 28/11 KL. 9.30-22.00

AARS - HIMMERLANDSGADE 97

98 63 33 00

95

• GRYDER • PANDER • GLASLÅG

• KNIVE • KNIVSLIBER

HUSK VI PAKKER DINE GAVER FLOT IND OG BYTTER FREM TIL DEN 10. JANUAR


Aars Avis

SIDE 16

27. november 2013

Patrulje-tweets gav god dialog i Nordjylland Politiet bruger tweets med stor succes

giver dem et indblik i de patruljerende politifolks mange forskellige opgaver, og vi viser, at patruljetjeneste langt fra altid er blå blik og action, siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Marianne Vestergaard-Lau, og hun tilføjer, at tweets fra en patruljevogn er en moderne måde at vise synlighed på.

Dialog giver merværdi Q NORDJYLLAND: Tweets direkte fra bagsædet af en patruljevogn på gaden er en ny måde at give offentligheden indblik i en af politiets kerneopgaver: patruljetjenesten. Samtidig åbner mediet også op for, at borgerne kan komme i dialog med politiet. Det viser erfaringerne fra den håndfuld patruljer fra Nordjyllands Politi, der i årets løb har udsendt tweets fra bagsædet af patruljevognen. - Når vi tweeter fra en patrulje, inviterer vi borgerne inden for bag facaden. Det

Politiinspektøren fremhæver, at politiets seneste udbygning af patrulje-tweets var 14. november 2013, hvor man opfordrede følgerne på Twitter til at gå i dialog med en patruljerende hundevogn. Det gav sig i udslag i næsten 40 borger-tweets med alt fra spørgsmål, over kommentarer til gode råd til politiets Twitter-patrulje. - Det viser, at dialogaspektet ved de sociale medier også er interessant at arbejde med for os. Vi kan bruge denne mulighed til at vise mennesket bag uniformen, og vi kan få

Nordjyllands Politi bruger tweets med stor succes.

lejlighed til at fortælle lidt uddybende om politiarbejdet og de konkrete opgaver, vi har, fortsætter Marianne Vestergaard-Lau. Det er politiinspektørens opfattelse, at følgerne af det

www boostingbusiness www.boostingbusines g s.dk dk k kontakt@boostingbusiness.dk @boostingbusin g

nordjyske politi også får en ekstra oplevelse, når de oplever, at deres politi går i dialog med dem. - Og jeg tror, at det fascinerer folk, der følger os, at vi skriver tingene, mens de sker. Selvfølgelig skal vi ikke underholde som en tvudsendelse, så det er ikke alle hændelser, vi tweeter, men vi skal kommunikere på mediets præmisser og bruge dets stærke sider, fx umiddelbarheden, siger hun.

og tonen på Twitter er venlig og hjælpsom, hvilket gør det til en positiv oplevelse for politiets medarbejdere at benytte mediet. - Det er nok ikke sidste gang, at vi tweeter fra en patruljevogn, men vi skal heller ikke overgøre det – for så tror jeg, at vi trætter vores følgere. Vi gør det, når vi vurderer, at tiden igen er inde til det, fastslår Marianne Vestergaard-Lau.

God tone

Tweets fra en patruljevogn skal ses i sammenhæng med Nordjyllands Politis generelle tilstedeværelse på

Politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau har også hæftet sig ved, at stemningenSammenhæng

Twitter, hvor den nordjyske ordensmagt i det daglige anvender mediet til at fortælle om døgnets hændelser, give gode råd til nordjyderne eller udsende advarsler til offentligheden. Senest viste stormen i Danmark, at Twitter er en god, supplerende kommunikationskanal under sådanne store hændelser, der påvirker det meste af landet, blandt andet fordi nyhedsmedierne formidlede politiets stormtweets videre til danskerne. Nordjyllands Politi har pt. over 7200 følgere på det sociale internetmedie Twitter.

Klip ud

W

E

E K r. o EK ST g s EN R A øn .k DÅ l. 1 B 0.0 EN 0-1 6.0 0

Byder indenfor til eventyrlig spændende jul i landlig idyl I HELE 3 AFD. sGalleri/gaver på 1. sal sBlomsterbutik sGildesal m. julenostalgi og café

Himmerlandsgade 150

E N I OedNenL nel io s profes m

g webløsEnGOin E D

Klip ud

GI

S V DEN GABu

MAGASINER   F LY E R S HJEMMESIDER FOLDERE   P L A K AT E R LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS

ke ge tter rn e f bes or till ud es !

9600 Aars

|

Tlf. 20 30 65 43

be

a

o

S

Helle Nøhr Indehaver

g

n ni

m

Sk Ste i V g til

VI ER SKID ! TIL DET

|

d

o rg

v/Helle Nøhr Galleri Kvisten • Havbrovej 54 • Hornum • 9600 Aars Tlf. 98 66 15 25 • www.galleri-kvisten.dk Husk telefonen er altid åben. For bestilling af blomster alle ugens dage 40 46 74 42 Permanent åbent: Onsdag-torsdag-fredag kl. 14-18 O Lørdag kl. 10-14


Aars Avis

27. november 2013

SIDE 17

Det nye byråd i Vesthimmerland 1. januar indsættes et nyt byråd i Vesthimmerlands Kommune. Der er valgt 27 medlemmer til rådet, som får Knud Kristensen som borgmester. De 27 medlemmer fordeler sig geograÄsk i hele kommunen, og vi bringer her fotos af alle.

A

Socialdemokratiet Palle Jensen.

B

C

Radikale Venstre Doris Lauritzen.

Rasmus Vetter.

Kirsten Moesgaard.

Niels Krebs.

Konservative Knud Kristensen.

Ninni Lodahl Gjessing.

Hans Jørgen Kastberg.

Uffe Bro.

Henrik Dalgaard.

Pia Buus Pindstrup.

Klavs Bojsen.

Pernille Vigsø Bagge.

Theresa Andersen.

Per Bisgaard.

Jens Lauritzen.

Brian Christensen.

Annette Vahlgreen.

F

Socialistisk Folkeparti Signe Nøhr.

Ulla Skov.

Ilse Skadhauge.

V Venstre

Niels Heebøll.

Karen Clausager.

Per Bach Laursen.

O

Dansk Folkeparti Inger Margrethe Nielsen.

Jan Dyregaard.

Morten Mejdal.


Aars Avis

SIDE 18

27. november 2013

÷20%

på ikke nedsatte varer - dog ikke strømper

Trendsales giver her sine bedste bud på, hvad der er hot at lægge under juletræet i år.

Her er de hotteste brands på de danske ønskesedler

Micha jeans 500,- - NU

Brandtex cardigan

350,-

500,- - NU

Imittzz Imi grå jeans

300,-

m/stjerner 700,- - NU

Signal T-shirt

Trendsales spotter tendenser i julekrystalkuglen Q Trendsales har kigget på juleshoppingtrends og kommer med deres bud på gaveidéer til hele familien. Over 700.000 danskere handler på Trendsales. Det sætter Trendsales i stand til at give et stjerneklart bud på, hvad danskerne ønsker sig til jul i år. Onlineportalen forudsiger mærkevarer i stor stil under juletræet til voksne såvel som til børn. Og det er naturligvis til stærkt reducerede priser og ofte sågar næsten ubrugte. Det gør det muligt for flere at glæde sine kære med det, de allermest ønsker sig. Eva Kemp, underdirektør for Trendsales, fortæller:

400,-

200,- - 2 stk.

300,Signal sweatshirt

Dametøj Tlf. 98 62 11 88

500,- - NU

350,-

- Vi ønsker alle en glædelig jul med denne lille julegaveguide, der skal tjene som en prognose og en retningspil for, hvad danskerne ønsker sig i år til jul. For gevinsten ved at købe sine julegaver second hand er ikke til at overse, da man har mulighed for at give dobbelt op på julegaverne. Og det er faktisk overraskende at se, hvilke kup man hurtigt kan gøre sig blandt andre brugers fejlkøb. Og ja, rammer man ved siden af, kan alt jo sælges igen på Trendsales efter jul, siger hun. Her er Trendsales’ bud på de fem hotteste ønsker til jul i både den bløde og hårde kategori.

Luksus mærkevarer - top 5: Isabel Marant Acne Chanel Line & Jo Kenzo

High street mærkevarer - top 5: Moss Copenhagen New Balance COS Top Shop Zara

Mærkevarer til børn - top 5: Lego Bobles Hummel Ipod/Nintendo Brio

JULEGAVE-TILBUD Stort udval g i pla ider

DYNER OG PUDER F.eks. moskus dun. 800 g. Før 169800. NU

Dunpuder FRA

HÅNDKLÆDER Mange serier og farver. Frasorterede

÷50%

99900 00 99

SENGESÆT Flonels fra

Bomulssatin Før op til 49900. NU FRA KUN

00

249 19900

DAMASKDUGE

Str. fra 180 cm til 370 cm. Mange farver og mønstre

÷50%

Himmerlandsgade 95


Aars Avis

27. november 2013

SIDE 19

Himmerlandsgade 49c • 9600 Aars • Tlf. 98 62 68 00 ÅBNINGSTIDER: Mandag - fredag kl. 10.00-17.30 • Lørdag kl. 9.00-14.00

r e v ø r p s g a Sm r e i r e k k æ l på jule SØNDAG DEN 1. DECEMBER hvor Christian fra

Julekonkurrence Vi udlodder en

julekurv til en værdi af 1999.Deltag i konkurrencen i butikken eller ved at like Grønthjørnet på facebook. Se julekurven på facebook.

NY NORDISK

kommer fra kl. 11.00-14.00

chocolaterie

NORDMANN

kvalitets juletræer

79.120-140 cm ......... Pr. stk. 89.140-160 cm ......... Pr. stk. 109.160-180 cm ........ Pr. stk. 179.100-120 cm m/fod Pr. stk.

ALTID STORT UDVALG af kirkegårdsbinderi

Julei r e d bin

Vi følger tidens trends indenfor farver og design. Kom ind og se de flotte juledekorationer og adventskranse.

Kom og forudbestil dit juletræ - til afhentning den 20. december

HVER UGE Afskårne blomster

35.- 2 bdt. 60.4 bdt. 100.-

1 bdt.

HUSK - Vi binder smukke julebuketter Vær’ i god tid - bestil din julebuket allerede nu!


Aars Avis

SIDE 20

27. november 2013

Gruppen Himmerland er nomineret ved Danish Music Awards Folk.

To nomineringer ved DMA til Himmerland Gruppen er nomineret med et album og som kunstner Q HALKÆR: Musikgruppen Himmerland er kommet i fint selskab. Gruppens album er nomineret i kategorien ”Årets udgivelse” med cd’en ”New Roots Music from Denmark”. Nomineringen er foretaget af Danish Music Awards Folk.

Samtidig er Himmerlands violinist og sanger Ditte Fromseier nomineret som ”Årets Kunstner”. Prisuddelingen finder sted lørdag d. 30. november på Jazz House i København. Himmerlands album udkom i sommeren 2012. Himmerland har siden

juli 2012 spillet i 10-15 lande fordelt på fi re verdensdele ,Nordamerika, Sydamerika. Australien og Europa. - Cd’en ”New Roots Music from Denmark”, som nu er blevet nomineret, har fulgt os på de lange rejser og har fungeret som vores visitkort, samt været med til at sikre

indtjeningen til turneregnskabet, siger Eskil Romme, Halkær. -Vi arbejder nu på fuld tryk med efterfølgeren, som ventes at udkomme i sommeren 2014. Næste år byder atter på mange turneer i udlandet, her og nu ligger der aftaler klar om optræden i

Australien, Tyskland, Belgien, Skotland, Ungarn og Canada, siger Eskil Romme. Himmerland starter aktiviterne i det nye år med optræden i Danmark over hele landet: 11. februar - Svendborg 18. marts - Odense 19. marts - Strib

20. marts - Roskilde 21. marts - Hillerød 22. marts - Fjaltring 22. marts - Nykøbing Mors.

PÅ MÆRKERNE www.mr.dk

Tørklæde eller Handsker ,-

Jakke 1000,Strik 400,Tørklæde 300,-

Strik ,- 2 stk. 600,-

Himmerlandsgade 93 . Aars . Tlf. 98 62 19 50


Aars Avis

27. november 2013

SIDE 21

รท20% Pร… ALLE VARER

R E R A V E D A G

, 0 5 FRA

KUN TORSDAG

9 2 44 9 6 8 9 lf. ars . T A 0 0 6 53 . 9 e d a dsg erlan

Himm

Himm

2 24 9 9 6 8 9 . 0 Aars 0 6 9 . ade 6 8 g s d n a erl


Aars Avis

SIDE 22

27. november 2013

. v o n . 8 2 . d Torsdag

FRA KL .

0 0 . 2 2 0 0 18. Dug og dobbelt dække servietter + mundservietter Håndklæder flere str.

40% RABAT

Himmerlandsgade 99 O 9600 Aars Tlf. 98 62 26 68

ÅBNINGSTIDER: Mandag - fredag 10.00 - 17.30 . Lørdag 10.00 - 14.00

Der er ægte hygge på julemarkedet på Nørlund Slot.

Jul på Nørlund Slot Mere end 1200 har besøgt julemarkedet gennem årene Q HAVERSLEV: Der er massevis af lækkerier, aktiviteter, boder og fortættet julestemning på årets store julemarked, der traditionen tro afholdes på Nørlund Slot. I år finder julemarkedet sted søndag, 1. december. I år genudsender DR (på kanalen Ramasjang) den legendariske julekalender ”Jul på Slottet”, der første gang blev vist i tv i 1986, og som bød på både en prins, en konge, en prinsesse og massevis af drilske nisser. En del af optagelserne foregår på Nørlund Slot. Derfor er det måske mere oplagt end nogensinde, at

kigge forbi det traditionelle julemarked på Nørlund Slot, der for mange er blevet et fast holdepunkt. Således har mere end 1.200 gæster de seneste år besøgt det populære julemarked, hvor kunsthåndværkere fra det meste af Nordjylland fylder slottet med alverdens julepynt og gaveartikler. - Det er blevet en tradition, som mange ser frem. Planlægningen af markedet har stået på i flere måneder, og det er altid spændende, når det løber af stabelen, siger Martin Knudsen, der er indehaver af Nørlunds Gæstebud, som, sammen med

Sarah Mondrup fra Butik Himmelfisk i Aalborg, er arrangør af julemarkedet. - Vi har de seneste år konstant ligget på over 1.200 besøgende, hvilket er et rigtigt flot besøgstal på en enkelt dag. Vi holder fast i konceptet og julemarkedets traditioner, men prøver hele også at forny os, så der hvert år sker noget nyt, fortsætter han. På julemarkedet er der lidt lækkerier til ganen, blandt andet gløgg og æbleskiver, og ønsker man en lækker frokost, er der åbent i restauranten. Her er der dog som regel godt booket, så det anbefales at bestille bord.

VELKOMMEN I VORES

TASKEAFDELING

Alle

tasker

-20% Tilbuddet gælder torsdag den 28. november

Aars Citycenter Tlf. 98 62 55 66 bogogide@aars.dk


Aars Avis

27. november 2013

SIDE 23

20 års FØDSELSDAG

ALLE IKKE

NEDSATTE VARER

TORS.-FRE.-LØR.-SØNDAG

ALT

VAGABOND

ALT

LOLA RAMONA

-30%

TV MODEL

-20%

-30% Fødselsdagspris

Fødselsdagspris

Før: 1.100,Damestr.

Før: 800,Herrestr.

500,-

600,-

Fødselsdagspris

600,-

Før: 1.000,Damestr.

ALT

GREEN COMFORT

-40% Fødselsdagspris

400,Før: 800,Damestr.

Fødselsdagspris

ALT

400,-

CONVERSE

-30%

Før: 650,Herrestr.

ALLE

Fødselsdagspris BØRNESTØVLER

800,-

Før: 1.400,Herrestr.

-30%

TORSDAG ÅBENT

TRYK

TIL KL. 22.00

Himmerlandsgade 85, 9600 Aars | Tlf 62 26 41 55 | zjoos.dk

»SYNES GODT OM« ZJOOS AARS PÅ FACEBOOK


Aars Avis

SIDE 24

GUL JUL

27. november 2013

SPAR HER OG NU

50% GUL JUL STRIK/ SKJORTE

FØR 399,-

199

95

SPAR 200,-

Holmegaard Christmas er blevet en tradition for mange.

Holmegaard Christmas - nu med hotdrink glas Årets design har taget turen langt mod nord

OPEN BY NIGHT TORSDAG DEN 28. NOV. KL. 10-22

Q JUL: Holmegaard Christmas er blevet en tradition for mange - ganske ligesom julen selv. Hvert år lanceres det kendte glasdesign med nye stemningsfulde motiver, og dermed er serien både en oplagt gaveide og et kærkomment supplement til julekøkkenet, hvor man altid kan bruge et kageglas mere. I 2013 går turen til Grønland, og heldigvis for julemanden og andre forfrosne sjæle byder serien nu også på hotdrink glas! Julen er ubetinget den tid på året, hvor det søde liv får et ekstra tvist. Vi går mere ud, end vi plejer, vi har oftere gæster, vi giver flere gaver, tænder lys overalt og spiser nok også lidt mere end vanligt. At være vært, gæst og gavegiver og sætte julen hyg-

geligt og funktionelt i scene er heldigvis nemt julekollektionen, der er blevet en fast del af den skandinaviske designjul. Hvert enkelt produkt i serien har en høj brugsværdi, og de stiliserede glasdekorationer balancerer perfekt mellem gammeldags tradition og grafisk fornyelse.

Arktisk islandskab Med designet i år har Holmegaard taget turen langt mod nord til julemandens hjemland. Med sneklædte bjerge i baggrunden skyder slæden over isen tungt lastet med gaver, mens de årvågne hunde snupper et velfortjent hvil på toppen af pakkerne. Overalt er luften klar og fuld af iskrystaller, mens Nordstjernen lyser landskabet op og kaster glans på eskimoens moderigtige guldkamikker.

Men turen over isen er en kold affære - for eskimoer, julemænd og alle andre, der kommer ind fra gåtur, juletræsfældning eller en rask sneboldskamp, og trænger til noget at styrke sig på. Derfor supplerer Holmegaard i år julekollektionen med et nyt hotdrink design, der holder hånd-i-hanke med varme drikke som gløgg, hyldeblomst, kakao, romtoddy og julete. Seriens øvrige sortiment fuldender borddækningen med bl.a. kalenderlys, skåle, vandglas og det store opbevaringsglas, der kalder på kager og godter af enhver art, men også er en brugbar værtindegave fyldt med ingredienser og opskrift på familiens hemmelige julekage eller hjemmelavet müesli til morgenbordet, som et mere sundt alternativ i den søde tid.

Sommerfuglen Äk ny maling i Sønderup Mange frivillige deltog i arbejdsweekenden

T-SHIRT

FRIT VALG FØ FØR 19995

www

.m ar

cu s.

dk

99

95

SPAR S PAR 1100,00 Marcus Aars Søndergade 31F 9600 Aars Tlf. 98 66 33 77

Q SØNDERUP: Så er arbejdsweekenden i Børnehaven Sommerfuglen og Sønderup Friskole vel overstået. Mange frivillige mødte op. Der blev arbejdet hårdt og børnehaven fik nyt legetårn, nyt gyngestativ, skolegården blev fejet og inde i børnehaven blev der etableret tumlerum med ribbe, klatrevæg, boksebold med mere. Derudover blev dele af børnehaven malet. Sønderup Borgerforening fi nansierede legetårn, gyngestativ og et nyt legehus, da dette skal være åben og til gavn for alle byens borgere. Friskolens Venner hjalp

Børnehaven Sommerfuglen har fået nyt legetårn.

økonomisk med etableringen deraf. Vi takker alle,

der mødte op, for den store hjælp.


Aars Avis

27. november 2013

SIDE 25

Heste og jagt – for den kræsne. Agriteam Aars Sagsnr.L84821

Gislumvej 130, Aars En meget centralt beliggende ejendom lidt fra vejen mellem Aalestrup og Aars. Her er under 10 min. kørsel til byerne: Aars, Farsø og Aalestrup og under 20 min. til motorvejen rute E45 ved Hobro. Her fritidsejendommen FORÏDEÏmÏESTEÏ-ULIGHEDÏFORÏHESTEÏB¼DEÏIÏÏVELEGNEDEÏHALLERÏOGÏMEDÏMULIGHEDÏ for folde lige omkring ejendommen. FLOT NATUR OG JAGTEJENDOM. -EGETÏ AFVEKSLENDEÏ AREALERÏ DERÏ IÏ DAGÏ BEST¼RÏ AFÏ NATUR Ï JULETRŽERÏ OGÏ PYNTEGRNTÏ AREALERÏ SAMTÏ GRŽSNINGSAREALERÏ (VISÏ DETÏ NSKESÏ KANÏ ALLEÏ TRŽERNEÏ FŽLDESÏ OGÏ JORDENÏ LŽGGESÏ TILBAGEÏ TILÏ ALMÏ LANDBRUGSPRODUKTIONÏ $EÏ CAÏ  Ï HAÏ MEDÏ JULTRŽERÏ OGÏ PYNTEGRNTÏ KANÏ VEDÏ LIDTÏ KLIPNINGÏ OGÏ VEDLIGEHOLDELSEÏDEÏKOMMENDEϼRÏKUNNEÏGIVEÏPŽNEÏINDTŽGTER

BOLIG PÅ LIEBHAVERNIVEAU – HESTE OG JAGT.

-EDÏ UDSIGTÏ DIREKTEÏ FRAÏ STUEHUSETÏ ERÏ INDRETTETÏ ENÏ PARKLIGNEDEÏ HAVEÏ MEDÏ ca. 300 m 2ÏSTORÏGODKENDTÏSÏ&RAÏSTUEHUSETSÏTERRASSEÏOGÏALLEÏVINDUERNEÏENÏ STORSL¼ETÏUDSIGTÏOVERÏSEN ÏMARKERNEÏOGÏSTOREÏVIDDER 3ELVEÏ STUEHUSETÏ ERÏ IÏ LIEBHAVERKLASSEÏ (ERÏ ERÏ GENNEMFRTÏ ENÏ HELTÏ GENNEMGRIBENDEÏ RENOVERINGÏ GENNEMÏ DEÏ SENESTEÏ ¼RÏ "LAÏ KANÏ NŽVNESÏ DEJLIGÏGANGHALL ϼBENÏLYSÏSTUE ÏGULVVARMEÏOVERALTÏIÏSTUEPLANÏ-ASSAOVNÏOGÏ DERTILϐVRIGÏOPVARMNINGÏMEDÏSTOKERFYRÏIÏUDHUS ÏSUPPLERETÏMEDÏSOLFANGEREÏ S¼ÏVARMEUDGIFTERÏKANÏHOLDESÏNEDEÏ#ENTRALÏSTVSUGERÏOGÏTRÏKŽLDER 0¼ÏEJENDOMMENÏHARÏDERÏTIDLIGEREÏVŽRETÏUDLEJNINGÏAFÏFERIELEJLIGHEDÏ$ENNEÏ FREMST¼RÏIÏBOLIGSTANDARDÏOGÏHERÏERÏINDRETTETÏMEDÏBLAÏTOILETÏOGÏBAD %NÏUNIKÏEJENDOMÏFORÏDENÏKRŽSNEÏKBER

NYHED

Kontantpris: 2.995.000 Udbetaling: 150.000 Brutto/Netto: 15.868/12.575 Alt. finansiering: 7.271/5.693 "EREGNETÏP¼ÏETÏAFDRAGSFRITÏ&ÏL¼N

Bolig: Areal:Ï Energimærke:

208 m2  ÏHA E

2 FLOTTE HIMMERLANDSKE NYHEDER Natur og fritidsejendom Agriteam Aars Sagsnr. L84814

Sjørupvej 48, 9640 Farsø 4ŽTÏP¼ÏDEÏSTOREÏNATURAREALERÏVEDÏ5RHJEÏPLANTAGEÏOGÏ4RENDÏSKOVÏ.OBILIS TRŽERÏTILÏPYNTEGRNT ÏMARKERÏOGÏENÏSÏGR ÏATÏDERÏUDÏOVERÏDENÏFANTASTISKEÏ NATURÏOGS¼ÏERÏENÏFANTASTISKÏJAGTÏIÏOMR¼DETÏ&RAÏDEÏCAÏÏHAÏ.OBILISÏKLIPPESÏ DERÏHVERTϼRÏFORÏCAÏ ÏKRÏ Ï$ERTILÏKOMMERÏMULIGÏINDTŽGTÏFRAÏDYRKNINGÏ AFÏDEÏCAÏ ÏHAÏALMINDELIGÏAGERJORDÏ 2OLIGTÏBELIGGENDEÏEJENDOMÏP¼Ï3JRUPVEJÏMEDÏÏKMÏTILÏ3TRANDBYÏOGÏCAÏÏKMÏ TILÏ&ARSÏ4ŽTÏP¼ÏDEÏSTOREÏNATURAREALERÏVEDÏ5RHJEÏPLANTAGEÏOGÏ4RENDÏSKOVÏ 3UPERÏJAGTÏIÏOMR¼DETÏ3TALDENEÏVILÏVŽREÏVELEGNETÏTILÏHESTEÏELLERÏF¼RÏ(ERÏERÏ ÏMUREDEÏHJLOFTEDEÏHALLERÏMEDÏST¼LSPŽR &RAÏ DEÏ CAÏ Ï HAÏ .OBILLISÏ KLIPPESÏ DERÏ HVERTÏ ¼RÏ FORÏ CAÏ  Ï KRÏ Ï $ERTILÏ KOMMERÏ MULIGÏ INDTŽGTÏ FRAÏ DYRKNINGÏ AFÏ DEÏ CAÏ  Ï HAÏ ALMINDELIGÏ agerjord. 3TUEHUSETÏLIGGERÏFANTASTISKÏNATURSKNTÏMEDÏENÏSTORÏNATURLIGÏHAVE ÏDERÏG¼RÏ DIREKTEÏOVERÏIÏLVSKOVENÏ$ENNEÏmÏOTTEÏBELIGGENHEDÏBETYDER ÏATÏDERÏERÏB¼DEÏ ETÏHELTÏFANTASTISKÏKIGÏTILÏFUGLEVILDTÏIÏSKOVENÏOGÏP¼ÏFODERBRŽTTETÏ ÏMENÏOGS¼Ï R¼DYRENEÏKOMMERÏHELTÏINDÏOGÏGRŽSSERÏIÏHAVEN (ERÏTILÏKOMMER ÏATÏMEDÏDETÏKOMBINEREDEÏHALMÏOGÏTRŽFYRÏKANÏFYRINGSUDGIFTENÏ HOLDESÏP¼ÏETÏABSOLUTÏMINIMUM

PYNTEGRØNT MED INDTÆGTER

NYHED Scan k smartp oden med din hone o nye ejen g hent vores doms a pp

)BÏ"JERREGAARD

Agriteam Aars ApS

Ejendomsmæglerfirmaet Ib Bjerregaard Søndergade 31, 1.m . 9600 Aars . Tlf.: 9862 1396 aars@agriteam.dk . www.agriteam.dk/aars

Kontantpris: Udbetaling: Brutto/Netto: Bolig: Areal: Plan/rum: Opført: Energimærke:

1.850.000 95.000 11.114/9.870 237 m2  ÏHA 2/9 1877/1976 G


Aars Avis

SIDE 26

27. november 2013

Mange udstillere i Lundby Kulturweekend i Lundby Kultur- og Forsamlingshus

Q JUL: Forsamlingshuset i Lundby har selvfølgelig julegløgg, kaffe, æbleskiver og meget mere af samme slags, når der åbnes for Kulturweekend lørdag og søndag, 7. og 8. december. Men det er kulturen der virkelig fylder forsamlingshuset ud denne weekend. Lundby Kultur- & Forsamlingshus, Halkærvej 180, Lundby, byder på udstillinger og arbejdende værksteder begge dage. Udstillingen åbnes lørdag af Hans Thorup, medlem af Aalborg Kommunes folkeoplysningsudvalg. Han er politiker med stor interesse for landdistrikterne, samrådsformand fra Nibe, og medlem af Nibes Idræts- og Kulturcenter.

Gløgg I Kulturhusets cafe sal sælges julegløgg, kaffe, te, kakao, boller og æbleskiver, samt frokostanretning. I den lille sal er der salg af H-gruppens produkter og juledekorationer, og på pladsen udenfor salg af juletræer og pyntegrønt.

Store sal I husets store sal udstiller en lang række kunstnere. Smykkekunstner Lisbeth Larsen, Nibe, viser sine unikke glasperler, der fremstilles af glasstænger. Perlerne fås i et væld af farver. - Jeg bliver inspireret af farver og former i naturen, det aktuelle modebillede og ofte under selve processen. Til tider en meget lang proces, for netop at opnå et unikt resultat, forklarer kunstneren. Billedkunstner Ninni Lodahl Gjessing, Ranum, kommer med nogle af sine billeder. - Min arbejdsform er koncentreret og intens. Ofte lader jeg op i flere timer, inden jeg er i stand til at gå i gang med maleriet. Jeg maler i serier og temaer, ofte med flere lærreder ad gangen. Altid males i dagslys med nordlyset som eneste lyskilde. Penslerne er tykke og bevægelsen er hurtig men ikke tilfældig. Malemåden er figurativ ekspressionisme, forklarer Ninni Lodahl Gjessing. Hun har deltaget i talrige

udstillinger og kunstmesser, bl.a. Art Copenhagen og Art Herning. Lena Gade er indehaver af Nihøje Glas & Keramik, Øster Hornum. Hun er glaskunstner. - Jeg arbejder efter - inspiration fra naturens former og farver, men lader mig også inspirere af hverdagens oplevelser. Jeg har arbejdet med glas og keramik siden 1995 og har haft eget værksted og udstilling siden 1997. Jeg underviser i glas-formning ved FOF Aalborg og i glasformning og keramik ved forskellige undervisningsinstitutioner m.v. i Nordjylland, sisger Lena Gade. En tekstilhåndværker, kommunikatør og højskolelærer, foto- og videograf er gået sammen om en stand. - Vores vision er at skabe et bæredygtigt tøjmærke med et modigt design, hvor vi blander skandinavisk nytænkning med afrikanske print. En kombination af farver, unikt design og social ansvarlighed vil give bæreren en ny form for glæde, velvære og inspiration i hverdagen, forklarer de fi re - Ditte F. Strange, Ingeborg M. Holm, Simon C. Quintalog og Lundby: Tekstil og Foto. Britta Pedersen, Terndrup, viser kunst i gummi. - Ved at være opvokset i en kreativ familie er min interesse for at skabe og kreere blevet vakt. Mine arbejder er hovedsagelig fremstillet af gummi. Jeg har undervist i kreativ brug af gummi, friendly plastic og blomsterkunst. Det bliver til unika tasker, smykker, fyrfadsstager og den slags, siger Britta Pedersen. Ketty Skriver Hansen, Brovst, kommer med Pileflet. - Jeg har flettet siden 1998, og dyrker selv mine pil. Der lægges vægt på det gode håndværk, og jeg fletter helst brugsting til gavn og glæde i

Udenfor sælges juletræer.

Der er mange kunstnere der udstiller denne weekend i Lundby (arkivfoto).

hus og have. Jeg kombinerer gerne med andre materialer, - især det der findes i naturen. Ofte er de små detaljer medvirkende til at give det personlige præg, fastslår Ketty Skriver. Birgit Pedersen, Sønderholm, udstiller malerier. - Oprindeligt er jeg uddannet skrædder og havde egen systue, blev senere uddannet til sygehjælper, men nu udlever jeg min kreative side med hovedvægt lagt på fascinerende gøremål som keramik fremstilling, tasker af skind og malerier malet med acryl farver, siger hun. Lis Dalsmark ligeledes fra Sønderholm kommer også med malerier. - Efter et arbejdsliv med mange forskelligartede opgaver, har jeg nu tid og lyst til at fordybe mig i ’maleriet’ – at få det til at ligne, og så se de foræringer der dukker op af sig selv. Det er primært akryl malerier, som jeg nu har udstillet med flere steder, siger Lis Dalsmark. Det er også malerier Aase

Christensen, Frejlev, udstiller. - I mange år har jeg undervist indenfor de kreative fag, men nu er jeg selv udøvende, med maleriet som mit foretrukne. Min dagligdag er styret af farver, og jeg går til undervisning på Gjøl, siger Aase Christensen. Inge Louise Nielsen, Tostrup, udstiller ligeledes malerier. - Min interesse for at male startede for adskillige år siden, hvor jeg malede porcelæn. Senere begyndte jeg at male på lærred, og det blev min helt store interesse. Stilen er meget varieret, lige fra børnebilleder, naturalistisk til abstrakt, forklarer hun.

Metal Figursmeden Leif Christensen, Vrå, laver metalfigurer. - Gennem mit mangeårige arbejde med jern, har jeg fået interessen for at fremstille figurer. Fremstillingen er en lang arbejdsproces, så ’hvis du frygter for besvær, ka’ du li’ så godt la’ vær’. Figurerne

fremstilles af meget tynde stålplader – som jeg bøjer, klipper, svejser, sliber og til sidst lakerer, lyder beskrivelsen fra figursmeden. Trædrejer og knivmager Jørn Krogh Hansen, Aalborg, deltager også. - Egentlig er jeg udlært som tømrer – men har drejet i træ i flere år. Store og små skåle, penne og meget mere er det blevet til. I de senere år har jeg tillige fremstillet jagtknive, bemærker han. Lokale Gitte Møller Jacobsen, Lundby, og Anita Borup, Suldrup, udstiller kunsthåndværk. - Vi er uddannet fra seminariet for kunsthåndværk og design sidst i 80erne og har gennem de sidste 20 år udstillet på kunsthåndværkermarkeder og censurerede udstillinger. Vi fermstiller unikke emner i tekstil, strik, hækling og filt, siger Gitte Møller Jacobsen. Bente Svendsen, Skørping, ’BS-Design’ viser Tekstil. Bente Svendsen er uddan-

net på Bakani i 2001, og har siden arbejdet som selvstændig fra 2003. - Jeg har siden ungdommen beskæftiget mig med håndarbejde som syning, strik, hækling, broderi og sidst er filt, garn og knipling kommet til. Nu har jeg egen systue og sælger tillige damesko op til str. 45, siger Bente Svendsen. Hanna og Orla Pedersen, Borup, kommer med malerier og stenskulpturer. - Min drøm har altid været at male. Jeg maler naturalistisk og med acrylfarver, ofte efter fotografier og tillige efter inspiration af sort/hvid tegninger. Jeg har udstillet i Spar Nord Aars og Hornum og har sammen med andre kunstnere udstillet ved de årlige ferniseringer på Bratskov, siger Hanna Pedersen. Orla Pedersen har siden 2002 fremstillet stenskulpturer, fuglebade, vandsten og olielamper. Materialet er både marksten og granit. - Jeg underviser i stenhugning i både Aars og Visborg., siger Orla Pedersen. Mona Holm og Martin Gregersen, Løgstør, er med for første gang. De kommer med malerier og skulpturer. - De sidste par år har jeg haft mulighed for at bruge mere tid på kreativ udfoldelse. Jeg maler på lærred, stramaj og gamle aviser skrabet ned af væggene i vores gamle hus, forklarer Mona Holm. - Passionen for sten, jern og træ har fulgt mig livet igennem. I 2013 virkeliggjorde jeg passionen i kunstneriske eksperimenter. Turister og lokale følger og inspirerer til eksperimenterne, som udfoldes ved det nyåbnede Galleri Lysthuset på havnen i Løgstør. Kulturweekend 2013 er første udstilling ”ud af huset” og en kærkommen inspirationskilde til udvikling og netværk, siger Martin Gregersen. Ud over de deltagende kunstnere er der permanente udstillere i Kultur- og Forsamlingshusets Lille Sal.


Aars Avis

27. november 2013

Julemærkemarchen afvikles for 37. gang

KUN

Et af 60 startsteder er ved Julemærkehjemmet i Hobro QDet er blevet en tradition for mange mennesker at indlede julemåneden med Julemærkemarchen. Hver år sker det første søndag i december, i år er det søndag, 1. december. Marchen afvikles for 37. gang og flere end 20.000 deltager fra 60 forskellige

startsteder i landet. Et af dem er Julemærkehjemmet, Amerikavej 40, Østerskoven, Hobro. Alle kan være med til årets store familiemotionstur, man skal bare samle familien og møde op på et af de 60 startsteder, der er fordelt rundt om i landet.

Salget af julemærker hjælper mange børn hvert år. Betaling for deltagelse i Julemærkemarchen gavner også børnene på Julemærkehjemmene.

SIDE 27

TORSDAG 28. NOVEMBER

Julemærkemarchen har to distancer 5 og 10 km. De mange deltagere i de foregående 36. Julemærkemarcher, har gået jorden rundt flere end 117 gange, og Julemærkemarchen har igennem årene overrakt over 14.5 millioner kr. til Julemærkefonden – sidste år blev det til 1.010.000 kr., som aktive og støttende mennesker havde gået ind til børnene på Julemærkehjemmene. Julemærkefonden administrerer de fi re Julemærkehjem, der årligt tilbyder ca. 700 børn et pusterum i hverdagen. I dag er mange af børnene overvægtige, fordi de trøstespiser på grund af vanskeligheder eller mobning i skolen, ensomhed, dårlige sociale forhold eller problemer i hjemmet. Symptomer som sengevædning, neglebidning, hovedpine og mavesmerter fi ndes hos en stor del af børnene. Julemærkehjemmene hjælper dem med at ændre mønstre og vaner, så selvværdet og livsglæden øges. Julemærkehjemmene gør en kolossal indsats – med succes – for at børnene får redskaber til at tackle hverdagen, og får glæden ved livet igen.

Ved køb af 3 dele

-20% RABAT

på alt i butikken

65A

WWW.STANDARD-AARS.DK

3+2 PERS SOFA

15.999,-

FAST LAV PRIS

Dansk produceret - design komfort velvære

Spar 7.526,-

90 X 200/210 CM.

7.499,-

ZenZell elevationsseng 3205/3305 med vendbar pocket fjedre madras med 5 zoner i medium eller fast. Eksklusiv topmadras med åndbart Coolmax betræk 50 mm latex/visco skumindlæg. Madrasholdere i fodende og side. Fås i 4 farver: sort, lys grå, antracit og turkis. Kraftig motor og 39 tophængte lameller samt trådløs fjernbetjening. 90 x 200/210 cm. 7.499,-

NYHED

Trento 3+2½ pers. sofa monteret med lækkert sort semianilinlæder. 3 pers. L210 cm. 12.380,2½ pers. L188 cm. 11.145,-3+2½ pers. sofa. Før 23.525,- NU 15.999,- Spar 7.526,Lucca sofabord med hvid laminat plade, sorte kanter og sorte metal ben. 76 x 140 cm. NU 3.999,- Spar 1.000,- Efter 16. november 4.999,3 +2 PERS. SOFA

4.999,-

Skovby SM38 spisebord i hvidolieret egefiner. Patenteret udtræk med foldeplade fra magasin. 100 x 200/300 cm. Før 12.199,-

NU 9.999,- Spar 2.200,SM91 spisestol i massiv hvidolieret eg og med sort læder sæde. Før 2.249,- NU 1.899,- Spar 350,Spisebord + 6 stole 19.999,-

AARS BOLIGHUS A/S Løgstørvej 47 · 9600 Aars Tlf. 96 97 98 00 aarsbolighus.@aars.dk Mandag - Torsdag 10-17.30 Fredag 10-18 · Lørdag 9.30-13 Søndag 1. søndag i md. 10-16

SPAR 2.499,-

SPISEBORD + 6 STOLE

19.999,-

Roma 3 + 2 pers. sofa med koldskum i sædehynder og dunmix i ryghynder. Fås i lys grå og antracit grå. 2 pers. sofa L173 cm. 3.499,- 3 pers. sofa L227 cm. 3.999,3 + 2 pers. sofa. Før 7.498,- NU 4.999,- Spar 2.499,-

GARANTI FOR DET RIGTIGE KØB... - i Aars Bolighus er vi eksperter i søvn & møbler... Sammen finder vi altid den rigtige løsning til dig og vi har noget for enhver pengepung. Levering og opstilling er naturligvis med i prisen. Vi glæder os til at se dig...


Aars Avis

SIDE 28

27. november 2013

JUL BY NIGHT TORSDAG DEN 28. NOVEMBER KL. 10-22 R-Tec Overall Juniorstr. 92-128 cm. Normalpris 1.100,-

2 SÆT

499,-

ALLE GAVER BYTTES FREM TIL DEN 24. JANUAR 2014

Badesandal Med velcro. St. 35-48. Normalpris 250,-

2 PAR

399,-

SPAR 301,-

SPAR 101,-

NU

599,-

Lifa Damestr. XS-XL. Herrestr. S-XXL. Normalpris 400,-

2 PAR

119,SPAR 61,-

Advanced Long Indoor Sock Fås også sort/guld. Str. 32-48. Normalpris 90,-

SPAR 501,-

SPAR

20% PÅ ALLE IKKE NEDSATTE VARER I BUTIKKEN

Bee Authentic Sports Bag

12 PAR

99,-

SPAR101-

Str. X-small. Normalpris 200,Str. small. Normalpris 250,Str. medium. Normalpris 300,-

Advanced Indoor Sock Fås også i hvid/blå og sort/guld. Str. 32-48. Normalpris 80,-

2 PAR

99,-

SPAR 61,-

PRISER FRA

99,-

SPAR 101,-

3 PAR

249,SPAR 261,-

Skisok Str. 30-48. Normalpris 170,-

3-pak sok Str. 32-49. Normalpris 50,Gælder 28/11 2013 og så længe lager haves. Forbehold for trykfejl.

VI HAR ÅBENT ALLE DAGE FREM TIL 23. DECEMBER 2013 Himmerlandsgade 62, 9600 Aars, tlf. 98 62 18 78, sportmaster.dk

Kimb 27 11 2013  
Kimb 27 11 2013  
Advertisement