Page 1

Til samtlige husstande

92. årgang - Nr. 27

ONSDAG 4. juli 2018

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Overskud på 250.000 kroner ved Stafet for Livet i Aars Stafetten blev afviklet i Aars med 800 deltagere fordelt på 31 hold Af Ture Damtoft AARS: Efter endnu en vellykket Stafet for Livet i Aars bliver der et forventet overskud på omkring 250.000 kroner, der går til Kræftens Bekæmpelse. Igen blev stafetten afviklet i Aars lystanlæg, som passer godt til den størrelse, stafetten efterhånden har fået. - Der er plads til både scene og telte og så en god rute. Det er ikke et spørgsmål om at få så mange penge ind som muligt, det vigtigste er fællesskabet og åbenhed omkring deltagerne. At de får et frirum til at tale om kræften, og hvordan

Tidl. borgmester Knud Kristensen og kunstner Peer Poulsen afslørede årets plakat til Gundestrupspillet.

Plakat klar til Gundestrupspillet ■ AARS: Plakaten til årets Gundestrupspil blev afsløret i mandags i Jutlander Bank. Årets Gundestrupspil handler om huleboeren Kræn Hornum, så hvad er mere naturligt end at lade ham præge plakaten til årets spil.

- Jeg tegnede ham først og var ikke helt sikker. Men efter gode råd besluttede jeg, at det var det rigtige, siger kunstner Peer Poulsen, der igen i år har lavet plakaten.

Læs mere side 8...

1.1 Logo

Hjertet af de 262 lysposer lyste natten igennem til Stafet for Livet.

de kræftramte og de pårørende selv har det. De får rum og tid til at tale med

andre, som har eller har haft kræften inde på livet. Nogle siger, at i det øjeblik

de kommer ind i anlægget, fornemmer de stemningen. Fightertalen lægger op til åbenhed om det at have kræft, og Marius Stubberups flotte tale i år lukkede op for, at andre følte sig i stand til at tale om det, siger formand Ejner Larsen. Han havde ellers, ligesom resten af styregruppen, været spændt på afviklingen, men alt forløb til alles tilfredshed. Underholdningen på scenen med kor og unge, der sang og spillede et repertoire, der passede til arrangementet, fik mange positive ord.

Læs mere side 9...

DCM Cykler & Maskiner ApS | Logomanual | Side 2

Hovedlogo

PÅ GORMS TORV

M

u

med fodbetjent hydrostatisk fremdrift. 42” kraftig klippedæk. Stærk robust maskine.

spar kr. 4101,KUN KR.

22.495.INCL. MOMS

NING NEM BETJE

VI TAGER FORBEHOLD FOR TRYKFEJL M.M.

Copyright Vizuall.dk

JOHN DEERE X126

ik

s

FANTASTISK PLÆNEPLEJE NYHED

(KONCERT FRA KL. 11-13)

SOMMEREN

2018

Lørdag d. 7. juli Blå Benzin

JOHN DEERE X166 48” klipper. Stor 2 cylinderet motor.

spar kr. 4.550,-

certen Til kon fadøl GRATIS er der gæster rste 50 ø f e d til r for madde d n å h og 3

KUN KR.

32.495.-

Kig ind forbi og lav en god handel med Kristian VI TAGER GERNE DIN BRUGTE MASKINE I BYTTE

MARKVÆNGET 3 · 9600 AARS · 98225248

cign 26250110

INCL. MOMS

KUN

50,-

BOUTIQUE MARY Himmerlandsgade 86 9600 Aars Tlf. 31 31 45 94 boutiquemary.dk


Aars Avis

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

85

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Per Mulbjerg

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

98 63 13 24 Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Runde fødselsdage

Ditte Immersen Dalgaard

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Elisabeth Jensen, Østre Boulevard 7 lejl. 2, Aars, søndag, 8. juli.

80

Eva Kaldahl Nielsen, Keldsvej 14, Gl. Ullits, søndag, 8. juli.

80

Henning Mortensen, Svoldrupvej 114, Vognsild, onsdag, 11. juli.

75

Leo Sørensen, Gislumvej 20 A, Aars, onsdag, 11. juli.

75

Fhv. servicemester Knud Lynge Ottosen, Suldrupvej 13, Skivum, søndag, 8. juli. Knud Ottosen, som er opvokset i Hadsten og uddannet i Aarhus, har siden 1973 boet på Nibe-egnen sammen med sin familie. I 2010 blev han pensioneret efter 27 års ansættelse ved Aalborg Industries/ Alfa Laval, Aalborg. Fra 2010 og indtil hustruen Inges død i 2016 udførte han free lance opgaver, både for sin tidligere arbejdsgiver og for andre firmaer i kedelbranchen, de sidste var idriftsættelse af to store anlæg i Saudi Arabien. Gennem flere år var Knud Ottosen, med sin familie, udstationeret i forskellige lande i Østafrika og Asien, senest tre år i Grækenland. Efter udstationeringsperioden overtog parret i 1996 landbrugsejendommen i Skivum, der på dygtig vis blev drevet af Inge Ottosen, mens han stadig rejste verden rundt og arbejdede med kedelanlæg. I de seneste par år har Knud Lynge Ottosen holdt sig på ”hjemmebanen” og passet sin skov, sine juletræer og fedekvæg. Desuden er han engageret i Skivums foreningsliv. Fødselsdagen fejres med ”åben lade” lørdag, 7. juli.

Aage PederBedemand Hans Landry 70 Svend sen, Bakkegårdsvej 4, Aars, søndag, 8. juli.

Aars Begravelsesforretning · www.hanslandry.dk

DØGNVAGT

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 · 9600 Aars

70

Mette M. N. Andersen, Nibevej 4 st. th., Aars, tirsdag, 10. juli.

50

Pia Christensen, Kg. Christians Vej, Aars, onsdag, 4. juli. Pia Christensen stammer fra Næstved. Hun har boet nogle år ved Bjerringbro inden hun lærte Tommy Boll at kende og flyttede til Aars. Pia Christensen er uddannet kontorassistent ved politiet. Efter endt uddannelse blev hun ansat ved Bjerringbro Kommune. Derfra blev det 12 år ved HTHs bordpladefabrik. Hun forlod fabrikken men ikke køkkenbranchen. De næste syv får arbejdede hun i forskellige køkkenbutikker. I dag er hun ansat på Gedsted Bogtrykkeri, hvor hun hovedsagelig laver bogbinderarbejde. En stor del af fritiden tilbringer Pia Christensen sammen med sine to bomuldshunde, som hun er meget glad for.

Aars Boligforenings formand, Niels Krogh Madsen, Aars, blev genvalgt.

Boligformand i Aars genvalgt AARS: På Aars Boligforenings ordinære repræsentantskabsmøde blev formanden, Niels Krogh Madsen, Aars, genvalgt for en ny to års periode. I forvejen var boligforeningens næstformand, Grethe Olesen, Hornum, genudpeget som bestyrelsesmedlem. Det skete på et ekstraordinært afdelingsmøde i Hornum 13. juni. Bestyrelsesmedlemmerne Mogens Friis-Jensen og Jesper Nielsen, begge Aars, blev ligeledes genvalgt til bestyrelsen. Generalforsamlingen blev holdt på Aars Hotel.

Alt i blomster!

4. JULI 2018

Ugens portræt

Brænder for både unge og de ældre Med et vellykket traktortræf i Aars bag sig er formanden for Himmerlands Landboungdom, 28 årige Louise Avlskarl, optimistisk for det næste år. Hun har selv været med som hjælper på traktortræffet siden 2009, og tænkte egentlig ikke at hun skulle være medlem af foreningen. Men, hun fik mere og mere ansvar, og for to år siden meldte hun sig ind efter mange opfordringer. Så mange opfordringer at hun med det samme blev valgt som formand for bestyrelsen i Himmerland, og nu sidder hun også med i den regionale bestyrelse for Landboungdom-foreningerne. Der skal helst komme resultater, når Louise Avlskarl er med i noget - og hun er godt klar over, at der er blevet trådt over nogle tæer og stukket et par skarpe albuer ud. For når hun hører vendingen ”det plejer vi at gøre”, så ser hun rødt. Hun vil tænke i nye baner og nye initiativer. Som for eksempel den app til medlemmerne af Himmerlands Landboungdom, som hun har været primus motor for at få op at køre. Eller at være med og vise sponsorflaget da danmarks grimmeste juletræ blev stillet op sidste år. Budskabet skal ud, mener Louise Avlskarl, der er gift med flyttemanden Morten Avlskarl, som hun har sønnen Verner på 4 år og datteren Ellen på 2 år med. Forklaringen på det usædvanlige efternavn kommer fra mandens familie. Oldefaderen havde opgaven med at trække avlstyren rundt til gårdene i Himmerland dengang i gamle dage. Der kom så avlskarlen - navnet hang ved, og nu har Louise og Morten Avlskarl besluttet at give det videre til børnene. Når hun ikke bruger tiden med familien eller Landboungdom, så arbejder Louise Avlskarl på Nørager Ældrecenter. Hun begyndte på et

Louise Avlskarl.

autisme center lige efter HF, så kom hun i hjemmeplejen og fik smag for arbejdet. I 2011 blev hun færdig som social- og sundhedshjælper, inden hun kom i praktik og senere fik fast arbejde på Rørbæk Ældrecenter. Efter sin anden barselsorlov kom hun tættere på hjemmet i Nørager med en stilling på Nørager Ældrecenter, hvor hendes mor er beboer. Hun sætter en ære i at gøre det så godt som muligt for beboerne. Et par gode vittigheder og et godt grin kan redde en beboers dag, og det hele skal kunne rummes. Louise Avlskarl og kollegerne er der 24 timer i døgnet og lærer beboerne at kende. Også i de mere triste stunder, hvor en beboer føler sig ensom. Så tager Louise sig en snak med beboeren, og kan hun få et smil frem, er dagen reddet. Der bliver fundet en løsning på tingene. Både på arbejdet og i fritiden. Selvom løsningen nogle gange må vente. Louise Avlskarl vil nemlig gerne have assistent uddannelsen, men først skal børnene være store nok til at forstå, når mor skal lave lektier eller på kursus. I mellemtiden bruger hun skuldrene lidt for at få skub i tingene i Himmerlands Landboungdom.

AARS AVIS Birgitte Landry

Torben Rask

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Claus Landry

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Himmerlandsgade 49 C · Tlf. 98 62 68 00

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

- når det skal være lokalt! Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

4. JULI 2018

Henrik Drastrup - Danmarks bedste lÌrling AARS: Konkurrencen Danmarks bedste lÌrling, DBL, er slut. Den bedste mekanikerlÌrling pü entreprenørmaskiner i Danmark er Henrik Drastrup fra Aars. Den 20-ürige, der er lÌrling hos Hydrema i Støvring, var blandt fire lÌrlinge, der har kÌmpet om titlen under fagmessen Entreprenør og HündvÌrk. - Jeg er en lettet mand. Det var virkelig fedt. Der har virkelig vÌret hürd konkurrence. Jeg kender de andre fra skolen, sü jeg har vÌret spÌndt pü, hvordan det

skulle gü, for de andre er dygtige, siger den glade vinder Henrik Drastrup lige efter Hernings viceborgmester, Rasmus Norup (K), har overrakt ham beviset pü sejren. - Henrik Drastrup arbejder med ro. Han har overblik. Og han har stort overskud, sagde uddannelseschef Lars Bagger Hansen da han afslørede vinderen. Prisen er helt nystiftet. Det er Maskinleverandørerne og Erhvervsskolerne Aars der stür bag prisen Danmarks Bedste LÌrling.

SIDE 3

BEKENDTGĂ˜RELSER Min kĂŚre mand, vor kĂŚre far, svigerfar og morfar

Ernst Larsen * 7. juli 1948 er stille sovet ind Hornum, den 27. juni 2018

Anni og Jesper Malene og Søren, Simon og Frans Begravelsen har fundet sted Tak for venlig deltagelse

Vores kĂŚre far, svigerfar, farfar og oldefar

40 ÅRS JUBILÆUM

Hanne Madsen Aars kan torsdag d. 5-07-2018 fejre 40 ürs jubilÌum hos GPV ELECTRONICS A/S. Hanne startede som montrice og har i ürene haft forskellige arbejdsopgaver. Hun er i dag i testafdelingen og kantinen og har en stor berøringsflade i virksomheden. Hanne har igennem alle ürene vÌret en meget vellidt, god og loyal arbejdskollega. Firmaet ønsker hjertelig tillykke med jubilÌet og takker samtidig for godt samarbejde gennem alle 40 ür. GPV ELECTRONICS A/S

Carl Sørensen * 26. juni 1936 er stille sovet ind Haversdal, den 27. juni 2018

Henrik og Jette Jens Chr. og Joan Thomas og Lise Børnebørn og oldebørn Begravelsen har fundet sted

Al opmĂŚrksomhed

frabedes i anledning af min fødselsdag. Mette Andersen Advokat Carsten Kjeldsen, Aars (t.v.) har overladt prÌsidentembedet i Aars Rotary Klub til uddannelsesleder Mads Ilsøe, Aars.

Skiftedag i Aars Rotary AARS: Aars Rotary Klub har füet ny prÌsident. Uddannelsesleder Mads Ilsøe, Aars, afløser advokat Carsten Kjeldsen, Aars, der fortsÌtter som viceprÌsident. Som ny prÌsident elect har klubben valgt tidligere

planteskoleejer Per Greth, VindblÌs, som tiltrÌder som prÌsident fra sommeren 2019. Projektleder Jørgen Kristensen, Aars, er klubmester, konstruktør Anders Isaksen, Aars, kasserer og tagdÌkkermester Per Nøhr, Aars, sekretÌr.

Al opmĂŚrksomhed

ved vort guldbryllup frabedes. Gudrun og Per Dahl

Spritkørsel AARS:Søndag aften ved 20.30 tiden blev en 37 ürig lokal mand stoppet af politiet pü Grønnevej i Aars. Politiet kunne hurtigt konstatere, at den 37 ürige var spiritus, eller i hvert fald alkohol, püvirket. Han fik lov til at lade bilen stü, og kan se frem til et retsligt efterspil.

Vigepligt overset NĂ˜RAGER: I weekenden gik det galt for en 88 ĂĽrig mand, der kom kørende i sin Piaggio ad Brorstrup KĂŚrvej mod Smorupvej ved Nørager. Han oversĂĽ den ubetingede vigepligt i t-krydset, og det resulterede i en pĂĽkørsel af en 43 ĂĽrig mand, der kom kørende pĂĽ Smorupvej.

Indbrud KLOTRUP: I tidsrummet søndag formiddag til mandag eftermiddag blev der begüet indbrud i en landejendom pü Korsvejen ved Klotrup. GerningsmÌndene havde knust et køkkenvindue og et vindue i en terrassedør. Hele huset var blevet gennemrodet, og ejerne har ikke kunnet konstatere, om der er blevet stjület noget.

Jytte Broust, Parkvej 60, 9690 Fjerritslev. 6. juli 2018.

Sølvbryllup

Vor kĂŚre mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Karen Kirstine Viborg er stille sovet ind Hornum, d. 27. juni 2018 PĂĽ familiens vegne

Den 88 ĂĽrige blev bragt til hospitalet i Viborg, hvor der blev konstereret et brud pĂĽ en nakkehvirvel. Dog ikke videre alvorligt for den 88 ĂĽrige blev udstyret med en krav og udskrevet med besked om at tage det lidt roligt de nĂŚste uger.

75 ĂĽr

Erik og Edith Poul og Conny Begravelsen har fundet sted

Sommerferie/ ferielukket

i ugerne 29, 30, 31. Klinisk Tandtekniker Louise Adamsen Tlf. 98 62 13 40

Vore kÌre forÌldre Margit og Ove Dahl kan fejre sølvbryllup tirsdag den 24. juli. I den anledning hüber vi at familie, venner, naboer, kollegaer mv. vil hjÌlpe os med at fejre dem med morgenvÌkning og sang kl. 7.00 pü Vester Søttrupvej 44. Herefter vil der vÌre morgenbrød og kaffe. KÌrlig hilsen Cathrine, Mads og Ditte

MÌrkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 ür, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilÌer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer ogsü ønsker om undladelse af mÌrkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes pü fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind pü tlf. 98 62 17 11.

LOPPEMARKED Aars Y’s Men’s Club MarkvÌnget 36, Aars

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver müned kl. 9.30-12.00 Indsamling og aflevering af brugbare effekter i butikkens übningstider samt efter Du kan aftale, gÌlder ogsü dødsboer. betale med RING: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 mobilepay Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte ogsü i lokalomrüdet.

Konfirmandindskrivning

- sĂŚt kryds i kalenderen

FÌlles indskrivning af konfirmander i Gislum, Haubro og Vognsild og Skivum, Giver og BlÌre! Lørdag d. 1. sept. kl. 10.00 i Skivum Kirke Søndag d. 2. sept. kl. 10.00 i Testrup Kirke Pilgrimsvandring med overraskelser og overnatning i Gislum kirke. Alle, der er bosiddende, gür i skole eller pü anden müde har tilknytning til sognene er hjertelig velkomne. Ring eller mail for spørgsmül. Jari Tollestrup JATJ@km.dk og Mette Holmstrøm mho@km.dk

Ă…bningstidsetidre!r

ing Kontorets ĂĽbn g 30 i uge 28, 29 o -14.00. er fra kl. 8.00 Til

samt

lige

88.

lle Vi onskseormamer! en god

husst

ng ĂĽrga

ande

- Nr.

27

G SDA

ON

ww

juli

2014

2. k vis.d arsa 17 11 w.a 62 98 Tlf. Løssa

2. sektion til

Aars Avis, onsdag

den 28. maj

- avis for hele Nr. 4 - 2014 -

Drengerøvsaften Aars fredag

2014

Lokal

Vesthimmerland

avise

n Aars

¡ Sønd

til Vaskemaskine 700.000 kroner

har fĂĽet ny senge. HjĂŚlpemiddeldepotet der kan tage hele vaskemaskine, LĂŚs mere pĂĽ

side

3

Suldr

up

Avis

¡ Have

rslev

Avis

¡ Horn

um

Avis

¡ Vegg

er

lg:

5,00

kr.

Avis

n Aars ür n Hanse om sidste ttet armen Af Torste : Selv e budge Aars Fjernvler bliver tte AARS allered armenedsÌ t, sü penge ■gerne.udbeta lokale. og LarFjernv at procen lm erne sü netto til forbru mange i Aars, s gÌster valgte seks el gerne sende gere, for Bierho kroner ed etalingbliver med alligevforbru rne Jan mio. forbru en der rker efterb ne der ørelse at andre til rüdigh le 3,1 fra et, men r bemÌ Büde linger rate, til varme ürsopg gratis udbeta er taling sen. udbeta i første t. beregn tilsamkrone nür skal stilles - Vi e, sü begeremio. brugt net 11. augus har og ud. arme i efterbe ferie.delige tilbagskal tet, pü indreg des - Vi forbru3,1 de har Fjernvtilbage r penge som rejse almin Ìldre Beiudsen rÌkke have fordi end forven at Aarskroner have en del skal rÌkke af lidtlever op beløbe r, f Jan Fjernmio. . skal lt, selv en en krone i det sü mild,2,3kroner sü skal ogsü . helt udbeta e varmeabscheAars der ekstra etaling mio. rder som ND: havde midler n var have 0 store simindr regnsk , 2,3 ogsü800.00 u- hjÌlpe der ikke t ned, standae, men e, as ERLA mildeg- tale Efterb den en har Vintere dog siger Larsen cirka Komm for procen skal arme til vores arbejd at kasser anligforbru udsla- dato, HIMM rholm . unden vinter t Thom sig Fjernv seks e til lands at gratis til for usÌdv VEST sat varme d for-g, der godeaf depote re nde daglig mmer nu oversk vÌre ■ Baggrling er, mild. var den for midler forhünforbru ville übbilligeel. Vesthistiller feriere lÌn- er leder er mange udbeta meget pü e üret førog blev for mmer i en ger sen. , at det udvide re ne af hjÌlpe vinter alligev der Byggeri at klargø ed vÌret havde mindr vi hürd om AndertÌnkte e geretrüdigh vesthi pü ferie Vesterne et af Dansk fordi - Vi servic og e i Selv og en - Vi anligJan Biertil Medlem rejsere. for en en god iderne borgerbesøgende ventet andet usÌdv gÌster der r, ttet sü og blandt en , siger stid dinge, e period behov dem. rollato andet, ningst e, ehavde vinter . om budge korter man en eller HjÌl- tingen erland af de übning er Har Ìnk, r registr kold Larsen glÌde ne selv HUSK ING! es pü Hjort- himmfü udvide og holm 1993 hele kan Den ringen midler 0 kr. badeb orhøjeafhent pü Men ORDNop til otet Aars büde toiletf de siden klargøaf hjÌlpe 150.00 BOLIG fradrag r og B i via en. sü kan deldep gÌlde holdere, ringen ret med 28 rvice illiard pemid ej det , der borgeri fe- finansie kÌrsv TilbudgÌster te IT-se Ìldrem bolig! unen,gÌster samt fra üret. ys beds til din udenb i komm af agene, der arks ge, ferie für besøg - Danm og helligd der lÌndin rierne mmer vesthi

En

Ă…rgang 63

i

mad, vin, øl, muskDet handler om sport i Aars fredag og ler, musik, biler aften. 2 side LÌs mere pü

erup-

skal agee lbbrugern ars efor i A ner ti varm erne . kroge tilbage til brug mio der pen For 3,1mild vinter bety haudsveĂŚdvanlig

er midl lpe s hjĂŚ terne Grati iegĂŚs til fer midler

HjĂŚlpe

KLAR ALTID D ET ME BUD! TIL GODT

de piger skabte Hoftesvingen stemning i Trend LĂŚs mere inde

i avisen...

SmĂĽbilklubben

i eller t? eren brug kÌld g für 30. t, i lofte du aldri g den en pü plÌn efle ting t som til lørdae pü du skure gam for fremdu holddine brug Har abs e ag, redsk e har lørd , kan sÌlg og müsk Hver st 2014 a, som e foran e hold brug augu Bygm andr dine t at foran r til nogeop med fekte . r ikke blot dem koste mød n Det a, sü g hilse Bygm ter. venli rsenhef te effek

rer:

00,-

Ung med et rling d erfag erlÌ g man tømr tømr gnin som ansø juli. tlig 21. skrif den k Sendsenest rer.d

re ne ho & iP F‡ tion 0D sta ‡ ay 3& Pl one i‡ Wi artph Data A/Se 65 B B ech sgad DI%BU Sm LabT land0 Aars -BCUF pa

re Vi

mer960

Him

Tel:

9862

tXX

Med Tho kedsc

Ib

30.0

INGt RL gere for esse s, LÆ og enga inter søge .

ge ga Ba ssalg rum

umssalg Bagager

ww

w.a

ars-

tom

Aars

9600 0 ej 5, ardsv 2 280r.dk 986 omre Tlf.: :js@aars-t

Nyga

Mail

1212DPN CPPL

XGBDF

DIEL

MBCUF

emar

XXX

Bygg

j2

22 11 62 98 9-13.00 ¡ Tlf. ¡ Lør Aars ¡ 9600 8-17.30 Man-fre

HjortkjĂŚrsve

vil vÌre udstillet Smü veteranbiler ade i Himmerlandsg - 12.00 31. maj kl. 10.30 Lørdag den

sforening Aars Handelsstand www.aarshandel.dk

Himmerlandsgade 150 . 9600 Aars . Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 4

4. JULI 2018

BEKENDTGØRELSER

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

KLIP UD OG GEM

BAGAGERUMSMARKED AALBORG

2018

DANMARKS STØRSTE BAGAGERUMSMARKED

2. SØNDAG & SIDSTE SØNDAG i hver måned

8/4 • 29/4 • 13/5 • 27/5 • 10/6 • 24/6 • 8/7 29/7 • 12/8 • 26/8 • 9/9 • 30/9 • 14/10 Dyrskuepladsen, Hobrovej 437, Skalborg, 9200 Aalborg SV, kl. 9-15

NYT: BAGAGERUMSMARKED Havnemøllen (i nyt parkeringshus) Lørdag den 1. september kl. 10 - 15 Østre Havnegade 17, 9000 Aalborg Det er muligt at komme under halvtag - efter »først til mølle« princippet!

GRATIS entré, GRATIS toiletter og GRATIS parkering for publikum! Salg af brugte ting og dansk husflid

Bestil stadeplads på 2834 4878

Bagagerumsmarked #bmrask Aalborg eller Agri Nord Idrætscenter

Stadepladsbestilling nødvendig ved Ole S. Rask, Rask Event ® på tlf. 2834 4878 bagagerumsmarkeder.dk

MANDAGE TIRSDAGE ONSDAGE TORSDAGE

KL. 15-20 KL. 15-16 KL. 18-19 KL. 17-20

Aars Seniorer

Udflugt onsdag den 8. august kl. 10.30 fra Kimbrer Kroen Vi kører til Hobro og sejler med “Svanen” til Mariager saltcenter. Saltcentret er et stort område, hvor der er tv/video skærme til at fortælle centrets historie. Vi håber, der bliver tid til sightseeing i det smukke område. Vi slutter dagen med aftensmad på “Verdenskortet” i Klejtrup. Pris kr. 350 pr. person. (ikke medlemmer af Aars Seniorer kr. 450). Tilmelding senest den 14. juli til tlf. 9862 3817 / 2165 5243. I prisen er inkluderet: Frokost på færgen, snitter/kaffe, aftensmad, 2 retter, drikkevarer for egen regning. Forventet hjemkomst ca. kl. 18.30.

Venlig hilsen Per Drejer, Aars Seniorer

Formand Herdis Brix, Dansk Folkehjælp Vesthimmerland, drøfter det kommende ferieophold for enlige forsørgere på overførselsindkomst med lejrleder Brian Nielsen.

Vil give børn en bedre barndom end han selv fik I 21 år har Brian Nielsen hjulpet ved sommerlejrene AARS: Brian Nielsen, Aars, kom for 21 år siden med i hjælpearbejde ved en tilfældighed. En af medarbejderne på sommerlejren for russiske Tjernobylbørn på Østermarkskolen i Aars spurgte, om ikke han ville give en hjælpende hånd på lejren. Brian Nielsen tog straks ud på skolen og blev

der samtlige fire uger, som børnenes ophold varede. Da Tjernobylbørnene efter 2006 ikke længere kom, rettede Dansk Folkehjælp indsatsen mod socialt udsatte danske familier - og Brian Nielsen er stadig med hver sommer. I dag er han 42 år og bruger hvert år en uge af sin

sommerferie på at hjælpe socialt udsatte. Det er ikke for ingenting, at han bliver kaldt Mr. Sommerlejr. I år står Mr. Sommerlejr i spidsen for Dansk Folkehjælps ferieophold for 15 enlige forsørgere med i alt 39 børn i Blokhus. Deltagerne kommer fra Vesthimmerland.

Seks lørdage med musik på torvet i Aars Af Ture Damtoft AARS: Handelsstandsforeningen i Aars har haft travlt i foråret og sommeren. Prismatch og natåbent har trukket mange handlende til byen, og nu skal god musik trække endnu flere til byens butikker henover sommeren. I lørdags var første weekend af seks med levende musik på pladsen foran Aars Hotel. Det var Advokaternes Jazzband, som underholdt et talstærkt

publikum, der nød både musikken, vejret og de 50 gratis fadøl, som de første gæster kunne hente kvit og frit. Det er Finn Odbjerg, som har sammensat programmet, der byder på noget for enhver smag. - Vi vil gerne have noget aktivitet oppe i den øvre ende af Himmerlandsgade, og med alle de tilskuere er det en kæmpe succes, siger Finn Odbjerg, mens han vipper med foden i takt til musikken.

alle over de seks lørdage. I næste uge optræder bandet Blå Benzin, der blandt andet spiller Gasolin og Dire Straits numre.

Det gør publikum også eller nikker med hovedet, mens der bliver nydt øl og vand i den varme sol. Den var for varm for nogle, så der sad også en del i skyggen, som var blevet trukket til af musikken. - For 40 år siden var jeg til noget lignende med jazz i Køge. Den oplevelse bærer jeg stadig rundt på, og vi kan måske give gæsterne i Aars samme gode oplevelse, siger Finn Odbjerg, som har forsøgt at lave et varieret program med noget for

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

M E D D E L E L S E R

Bibliotekets sommeråbningstider Fra mandag den 2. juli – søndag den 12. august er der ændrede åbningstider på Vesthimmerlands Biblioteker. I de seks sommerferieuger er biblioteket bemandet mandag til fredag kl. 10.00 – 15.00, men åbent for selvbetjening fra kl. 7.00 – 22.00. Bogcaféerne holder lukket i sommerperioden.

God sommer Så står sommeren for døren. I den forbindelse er der ændret lidt på vores åbningstider: Farsø-kontoret holder lukket i uge 29. Åbningstid i uge 30 fra kl. 8 - 14. Aars-kontoret holder lukket i uge 30. Åbningstid i uge 29 fra kl. 8 - 14. Frederik IX’s Plads 4 Dyrskuevej 9

9640 Farsø 9600 Aars

Tel. 98 63 14 44 Tel. 98 62 38 66

Brian Nielsen blev uddannet salgsassistent og var beskæftiget inden for detailhandelen, indtil han fra 2003 kom til at arbejde som pædagog. Senere uddannede han sig til pædagog og afsluttede pædagoguddannelsen i 2016. Hvad de færreste ved er, at Brian Nielsen ikke selv kom på ferie som barn, og han mindes istedet fritiden på værtshuse under sin opvækst. Her tog moderen, som var alkoholiker, Brian og hans søskende med hen. - Der er ingen tvivl om, at jeg i baghovedet har den erkendelse, at jeg gerne vil bidrage til, at børn ikke skal huske tilbage på sommerferier, som jeg havde i min barndom, understreger Brian Nielsen. - Børn har efter min opfattelse ret til en ordentlig ferie sammen med deres forsørger, og det får de her, fastslår Brian Nielsen. Selvom Brian Nielsen har tilbragt meget af barndommen på værtshus, så har det ikke afholdt ham fra at tage arbejde i netop den branche. I dag er han bestyrer af My Way Pub i Aalestrup, hvor han har ansvaret for 16 ansatte samt virksomhedens administration og drift. Men hvert år tager han en uge ud af ferien og stiller op for Dansk Folkehjælps sommerlejr.

www.beierholm.dk

Langt sejt træk At det allerede ser ud til at være en succes, glæder selvfølgelig formanden for Handelsstandsforeningen Mogens Kristensen. Men, det er ikke den hurtige succes de jager. - Det tager tid at udvikle sådan noget. Vi bliver ikke forskrækkede, hvis der ikke kommer mange det første år. Det bliver måske et langt sejt træk, men det er vi klar til at tage, så der også er noget om sommeren for turisterne, og dem som ikke er taget på ferie, siger Mogens Kristensen. Det næste store arrangement er Jutlander Bank Grand Prix 27. juli, hvor der vil være gang i byen fra børnecykelløbet klokken 12 og frem til de professionelle er færdige efter deres start 18.30. - Og børnene til cykelløbet kommer jo ikke alene. Det er jo forældrene, som kører, og som forhåbentlig ligger nogle penge i byens butikker. Det er også ideen med musikken i den øvre ende af byen og så bagagerumsmarkedet på Kimbrertorvet. Vi vil flytte folk lidt rundt, så de får øje på butikkerne, og alle de handlende får noget ud af vores initiativer, siger Mogens Kristensen.


Aars Avis

4. JULI 2018

De studerende på VHG skal huske fællesskab og samarbejde Af Ture Damtoft AARS: At dimittere fra en uddannelse er en milepæl. Derfor var salen på VestHimmerlands Gynmasium (VHG) også fyldt af forældre, søskende og andre pårørende, da STX og HF i fredags 29. juni fik deres diplomer. Én efter én indtog studenterne rummet, da alle andre var på plads, og der var smil i hele salen, da nutidens unge med røde eller blå huer indtog deres pladser som dagens hovedpersoner. Studenterne fra 1968 generationen blev sammenlignet med de netop udklækkede studenter i rektor Jette Rygaard Poulsens tale til studenterne, for som altid deltog der 50-års jubilarer i festlighederne. Og kravene til studen-

Kan klare alt

Huerne blev kastet i vejret, da årets studenter var erklæret dimitterede af rektor Jette Rygaard Poulsen.

terne er ikke blevet mindre over det halve århundrede. - Jeg tør godt skrive under på, at I har fået en knaldhamrende god ungdomsuddannelse. De krav, vi har

stillet til jer gennem de sidste to/tre år, har tvunget jer til at reflektere over stoffet og arbejde med en kreativitet, som vores 50-års jubilarer ikke blev afkrævet, da de

STX- og HF-studenter i Aars AARS: Vesthimmerlands Gymnasium og HF har i år holdt dimission for 148 STX- og 25 HF-studenter. De har været fordelt på fem klasser: Stx - Sprog og Kultur 3a: Anne-Sofie Toudal Andersen, Aars, Annika Rask Nielsen, Aars, Bolette Lund Abildgaard, Aars, Frederikke Whitta Tølbøl, Aars, Hannah Andreasen, Farsø, Ida Karoline Kristensen, Aars, Johanne Skotte SteenHansen, Løgstør, Julie Vinther Nygaard, Nibe, Linea Brøner Kidmose, Aars, Lisa Jørgensen, Nørager, Maibritt Brokholm Bertelsen, Aars, Maja Sødinge Jørgensen, Aars, Maria Li Kristensen, Farsø, Maria Risgaard Sinding, Farsø, Marie Frank Müller, Aalestrup, Mathilde Rask Madsen, Aars, Mille Asdal Grynderup, Farsø, Nana Skårup Christensen, Nibe, Nicoline Bohl Jenner, Aars, Oliver Toft Ehlersen, Farsø, Sara Raquel Gomes Nordal, Aalestrup, Sarah Haldrup Jensen, Farsø, Thomas Norup Jensen, Aars, Victor De Linde, Aars. Stx - Krop og Sundhed 3k: Astrid Svenstrup, Løgstør, Caroline Bloch Nielsen, Aars, Caroline Skjøth Johnsen, Farsø, Caroline Sommer Kristensen, Aalestrup, Cecilie Kinch Johnsen, Aars, Daniel Hosbond Routhe, Nibe, Emely Elgaard Hansen, Farsø, Emil Mølgaard Sørensen, Aars, Emilie Lund Jensen, Aars, Frederik Bo Christensen, Nørager, Frederik Damgård Christensen, Farsø, Helle Kjølhede Jensen, Farsø, Karoline Thorup Pedersen, Nibe, Kathrine

end dem I kunne slå op i bøgerne, sagde Jette Rygaard Poulsen blandt andet i sin tale og opfordrerede de unge til at huske det fællesskab og samarbejde, som de har oplevet på VHG.

Hürdum Poulsen, Aars, Laust Sigfred Norup, Aars, Maja Skadhauge Nielsen, Aars, Maria Holm Mortensen, Løgstør, Mathias Winther, Aalborg SV, Mikkel Tejlgaard Pedersen, Farsø, Nadia Kristensen, Aars, Nicolaj Sørensen, Aalestrup, Rasmus Hald Jensen, Aars, Rikke Granfeld, Farsø, Rikke Thestrup Sørensen, Aars, Sidsel Skriver Andersen, Nibe, Signe Møller Jensen, Aars, Stine Degn Thomasen, Aars, Søren Støttrup, Farsø, Amalie Bertelsen Rou, Suldrup, Anna Højgård Hansen, Hobro, Astrid Mølgaard Andersen, Aars, Caroline Klitgaard, Aalestrup, Christian Winther Nielsen, Løgstør, Christoffer Sørensen, Aalestrup, Freja Juliane Strange, Farsø, Jeppe Binderup Degn, Aars, Mads Nygaard Christensen, Farsø, Marc Elkjær Vasegaard, Farsø, Oliver Hannesbo Madsen, Aars. Stx - Samfund og Sprog 3s: Alexandra Gira, Aars, Amalie Rask Svendsen, Aars, Amanda Rask, Aars, Amanda Clausen Jørgensen, Nørager, Anne Elgaard Hoff Lassen, Farsø, Anne Viderup Serup, Aalestrup, Bolette Hesel Sørensen, Løgstør, Cecillie Sander Frederiksen, Aars, Daniel Boel Permin, Løgstør, Ditte Kjær Jensen, Farsø, Emily Greve Somerset, Hobro, Emma Kiel, Aalestrup, Freja Bente Skinnerup, Aalestrup, Iben Harbo Falkenhard, Løgstør, Julie Benedichte Andersen, Aalestrup, Katrine De Linde, Aars, Katrine Møller Haugaard, Aalestrup, Kristina Nørgaard Schou Pedersen, Farsø, Lise Tollerup Junker, Aars, Ma-

lene Larsen, Løgstør, Monica Brusgaard Christensen, Nibe, Sara Suszkiewicz Bjørnskov, Nørager, Signe Kristensen, Løgstør, Signe Marie Flindt, Aars, Sine Gedsted Thrige Andersen, Farsø, Therese Lambek Jacobsen, Aars, Amanda Simone Strange, Nibe, Anna Rahbek Bundgaard Bjørn, Hobro, Astrid Mølgaard Mortensen, Aars, Emma Myrup Pedersen, Aars, Freya Tilsted Falden, Aars, Julie Kjeldgaard Laustsen, Aalestrup, Kamilla Holmgård Mikkelsen, Løgstør, Kathrine Krøier Sørensen, Aars, Katrine Aviaja Qvist Henningsen, Aars, Kirsten Østergaard Pedersen, Farsø, Lasse Bjerne Sørensen, Gedsted, Lise Larsen, Løgstør, Lukas Volck Helligsø, Aars, Lærke Tolbod Abildgaard, Aars, Mads Smed, Farsø, Maja Bøgh Møller, Farsø, Maja Elisabeth Nystrup Nielsen, Aars, Maja Krogh Hansen, Aars, Mathilde Mark Lauritsen, Aars, Nanna Haslund Nielsen, Aars, Nanna Vestergaard Andersen, Aars, Nikolaj Bach Andersen, Aars, Rasmus Bredfort Nielsen, Aars, Rikke Dahl Jensen, Aars, Sarah Mørk Olesen, Aars, Sisse Hedegaard Krogh, Aars, Sune Mieth Gommesen, Nibe, Søs Ebdrup Pedersen, Farsø. Stx - Natur og Videnskab 3x: Andreas Muhlig Larsen, Aars, Astrid Sofie Thuesen, Aalestrup, Bue Kortegaard Becher, Farsø, Casper Strøm Pedersen, Aalestrup, Christina Lund, Farsø, Didde Kruse Laursen, Farsø, Ebbe Michelsen, Farsø, Elisabeth Vium Larsen, Nibe, Emil Rynkeby Kristensen, Aars,

gik på VHG. I har gennem de sidste år mødt mange problemstillinger, som ikke kunne løses på enkle måder, eller som i hvert fald har krævet andre løsningsideer,

Efter rektorens fremadskuende tale spillede VHGs husorkester et tilbageskuende medley af sangene fra gymnasietiden. Der var John Mogensen, Seebach og Beatles i skøn forening, og mini-koncerten blev afsluttet med en fremragende version af Led Zeppelins Stairway to Heaven. Sange som de studerende nok vil huske resten af deres liv, når de tænker tilbage på VHG. Endelig skulle der overrækkes eksamensbeviser. Der kom lidt gang i tilskuerne, for mange forældre skulle have foreviget øjeblikket, da deres søn eller datter stod med huen på hovedet og diplomet i hånden. Da den sidste student havde sat sig, og rektor of-

SIDE 5

ficielt havde dimitteret STX og HF’erne, blev huerne kastet i luften med et lille jubelbrøl fra studenterne og smil og latter fra tilhørerne. Tilbage på stolene sang de nu dimitterede studenter for til fællessang, inden Nikolaj Bach Andersen holdt studentertalen. Efter de obligatoriske sjove kommentarer om de forskellige klasser, sendte han en stor tak til VHG og personalet. - Lærerne har vist at faglighed og afslappethed ikke er modsatte størrelser. Det er en enorm udvikling, vi har været igennem, og vi skal ikke være bange for nye udfordringer. Til jer forældre vil jeg sige, støt jeres børn i det, de vælger. Vi kan klare alt, blot vi har støtten fra dem, som står os nærmest, sagde Nikolaj Bach Andersen, og fik et stort bifald for sin flotte og tankevækkende tale. Derefter var der uddeling af legater, og fællessang af Midsommervisen sluttede festdagen.

Jern og metaller købes - leveret eller afhentning

Johan Skjold Knudsen, Farsø, Kalle Holm Sørensen, Farsø, Katrine Holm Andersen, Aars, Laura Sjælland Søgaard Nielsen, Nørager, Lise-Lotte Nielsen, Ranum, Maria Sørensen, Nørager, Maria Herskind Grotrian, Aars, Mathias Strøm Pedersen, Aalestrup, Philip Brunsgaard Nielsen, Aars, Sarujan Ranganathan, Aars, Thomas Naur Lyngby Hansen, Farsø, Thorbjørn Larsen, Løgstør, Carl-Emil Ployart Wetche, Farsø, Janne Kronborg Vestergaard, Løgstør, Laura Søndergaard Jensen, Løgstør, Maria Kongsbak Mathiasen, Aars, Maria Tollerup Nielsen, Aars, Oskar Helle, Suldrup, Sharmake Mhamud Husen, Aars, Steffanie Bisgaard, Aars, Stine Byrjalsen, Farsø, Stine Fredberg Pedersen, Aars. Hf almen 2p: Alberte Hededal Hansen, Nørager, Anne Overgaard Christensen, Nibe, Cecilie Kjærsgaard, Aars, Dennis Thordahl Poulsen, Nørager, Emma Vestergaard Nielsen, Aars, Freya Haugaard Frandsen, Aalestrup, Laura Sahl Stæhr, Farsø, Lisa Drachmann Thomsen, Nibe, Lone Vandrup Mousten, Aars, Mads Degn Madsen, Aars, Mads Thim Olesen, Aalestrup, Maj Cecilie Pedersen, Farsø, Malene Terttu Sørensen, Farsø, Matilde Ståhl, Aars, Mette Jacobsen, Farsø, Mike Baade, Aars, Nicklas Lassen, Løgstør, Nicklas Grønholt Christiansen, Aars, Nicolai Christian Pedersen, Farsø, Rene Macapili Bertelsen, Aars, Rikke Trille Brämer Nielsen, Farsø, Sajjad Ali Hussain, Aars, Stine Juul, Farsø, Thomas Simonsen, Aars, Tobias Dion Hagemann, Aars.

GO’ PRIS GIVES!

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NIBE PRODUKT

ISO 14001

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

UGENS TIP UGENS PRISBASKER! ADIDAS ALPHABOUNCE FØR 900,00

Nu 499,-

KØB DEN HOS SPORTMASTER

UGENS GODE NYHED! Gratis Popcorn og slush-ice til byens børn og feriebørn! Hver lørdag frem til uge 32 kl. 10-14 pa Kimbrertorvet VI SES!

DET SKER I AARS! MUSIK PÅ GORMS TORV På lørdag d. 7. juli spiller Blå Benzin på Gorms Torv fra kl. 11.00 - 13.00. SE MERE PÅ FACEBOOK.COM/VIKENDERDIG

Følg os på

www.aarshandel.dk vikenderdig og aarshandel


Aars Avis

SIDE 6

4. JULI 2018

Aars vil på landkortet med stort gavlmaleri Matador-motiv på ejendommen Himmerlandsgade 79 vækker opsigt allerede inden det er færdigt Af Thorkil Christensen AARS: For 50 år siden var det Brande i Midtjylland, som vakte opsigt med sine gavlmalerier udført af forskellige kunstnere. Nu er det Aars med en meget omtalt gavl på ejendommen Himmerlandsgade 79, hvor motiver fra TV-serien Matador indgår. Gavlmaleriet er endnu ikke blevet færdiggjort, men maleren, Peer Poulsen, der har stor erfaring med netop gavlmalerier, lover at være klar til fernisering i begyndelsen af august. I de seneste dage har Peer Poulsen arbejdet med at gøre selve gavlen klar. Der er udført et større forarbejde inden selve motivet males på. Peer Poulsen maler i skala 1 til 32 og ridser motivet op på væggen inden han begynder at male med kulørte vejrbestandige farver. Han er så småt igang i bund og top af den store gavl, som har været anvendt til gavlmaleri flere gange tidligere, bl. a. med reklame for Carlsberg og Himmerland Forsikring, men denne gang bliver det noget helt andet lover Peer Poulsen med henvisning

Adm. direktør Per Sønderup, Jutlander Bank, Aars Handelsstandsforenings formand, Mogens Kristensen og formand for Sparekassen Himmerlands Fond, Arne Bindslev vil sætte Aars på landkortet med Peer Poulsens store gavlmaleri inspireret af TV-serien Matador.

til fra Matador. Motivet er med skuespilleren Per Pallesen i rollen som tjener Severin Boldt på Jernbane-Hotellet i Matador.

Per Pallesen er vokset op i Aars og forlod først byen da han blev skuespillerelev på Aalborg Teater tilbage i begyndelsen af 1960erne.

Forinden var han elev i den daværende Sparekassen for Aars By og Omegn, og gik til bal på Aars Hotel og i Aars Lystanlægs pavillon,

hvor nu afdøde prokurist Vagn Pedersen havde et job som fritidstjener. - Pedersen serverede for os da vi var unge, og da jeg fik rollen som tjener Boldt på Jernbane-Restauranten levede jeg mig ind i den med inspiration fra mine ungdomsdage i Aars, har Per Pallesen fortalt til Aars Avis. Per Pallesen har aldrig glemt Aars og har ved mange lejligheder omtalt byen i positive vendinger når han i radio, TV eller i den trykte presse har skulle fortælle om sit eget liv. Derfor er det heller ikke unaturligt, at Per Pallesen og ungdomskammeraten Peer Poulsen fik den ide, at male et motiv fra Matador på den store gavl ved Kimbrertorvet. - Gavlen “skriger” jo efter at blive malet, og det kan blive rigtig flot, siger bankdirektør Per Sønderup, Jutlander Bank, som har bidraget til udgifterne ved udsmykningen. Det samme har Sparekassen Himmerlands Fond og Aars Handelsstandsforening, og der lægges op til et større arrangement i forbindelse med ferniseringen på motivet i begynelsen af

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

port dsrap Tilstan ådgivning & g nin rv talr - & To lig & Erhve imærk Energ Bygherre Bo

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

HOLD SOMMERFERIE SOM EN MILLIONÆR!

Lange rækker af hvide huer.

Lange rækker af hvide lodsedler til varelotteriets huer på Erhvervsskolerne sæson s+kgrraabt!e-is Glade studenter i Aars modtog eksamensbeviserne skal fornyes lod senest den 12. juli Af Torsten Hansen

spil med hos din lokale forhandler

AARS: “It’s been a hard days night” var meget passende indgangsmelodien, da de nyudklækkede studenter på Erhvervsskolerne Aars gik frem på række ved dimissionen i fredags. Mange af dem har helt sikkert haft hårde nætter og dage op til eksamen var i hus. Da alle de 90 elever havde fundet deres pladser blev der mere ro over forsamlingen, da de sang “Blæsten går frisk over Limfjordens vande”.

- Det er svært ikke at være glad en dag som i dag, indledte uddannelseschef Christine Stampe Frøsig, sin tale til eleverne. I dag kan I slappe af. Mindre afslappede var I sikkert for snart tre år siden, da jeres nye tilværelse som gymnasieelev startede. Der er sket en udvikling med jer. Alt sammen noget der hører med til et begyndende voksenli, fortsatte hun med en rolig og behagelig stemme. Christine Stampe Frøsig causerede derefter over det meningsfulde liv og frem-

tiden, inden hun afsluttede med en bemærkning om at nyde nuet. - Tag ud i den danske sommer med jeres studenterhuer på, og glæd jer over livet og verden – og fremtiden, og alt det I har opnået de sidste tre år. Jeg håber glæden på denne glædens dag varer ved for jer, sagde uddannelseschefen. Så var det tid til at få overrakt det som det hele handlede om - eksamensbeviserne. En af gangen kom de op til uddannelseschefen og deres respektive klasselæ-

næste måned. Bl. a. er der tilsagn om deltagelse fra Per Pallesen, men også fra Matador-seriens hovedforfatter Lise Nørgaard, som trods sine 101 år kommer til Aars for at være med. Aars Handelsstandsforenings formand, vin- og ølhandler Mogens Kristensen, ser muligheder med gavlen og arrangementet for byen. Motivet er noget som de fleste vil kunne nikke genkendende til - det samme med Peer Poulsens streg, som bl. a. kan ses ved Aars Bio, Imerco, Peters Bageri, Aars Hotel og på en gavl i Hornum. Det er glade motiver i dejlige farver, og det mener Mogens Kristensen vil live op i byens handelsgade, som igen er inde i en positiv udvikling med liv i butikkerne, prismatch og andre events, som har givet genlyd. - Og med penge fra bl. a. Sparekassen Himmerlands Fond til projektet “Gang i Butikkerne”, en kommende fælles e-portal, gavlmaleriet og andre tiltag, skal det lykkes at bringe byen fremad på ny, siger fondens formand, advokat Arne Bindslev, Aars.

rer og fik udleveret beviset. De fleste skyndte sig med at åbne konvolutten og tjekke karaktererne endnu en gang. Efter endnu nogle taler og uddeling af legater var det tid til at kaste huerne i luften og gå ud til den ventende reception med pindemadder og hvidvin. En række elever modtog legater. Jutlander Bank uddelte et legat til “Den gode kammerat”. Det gik til Morten Møller, 3de. Rotary Aars uddelte to legater til elever der havde gennemgået en stor personlig udvikling. Legaterne gik til Helene Bach Vistisen, 3my, og Thomas Simonsen, 3b. Turbovex stod for at uddele et innovationslegat. Det modtog Fie Mathilde Als Christensen, 3b. Himmerlands Udviklingsråd uddelte legater til de elever på HHX og HTX der havde fået det højeste gennemsnit. To fra HTX havde opnået samme høje gennemsnit og fik begge legat. Det var Maria Gedsted Christensen, 3my, og Anders Vestergaard Nørskov, 3my. Lucas Rask Svendsen, 3b, modtog for HHX. Teknisk Gymnasium uddelte selv et legat for “Den Gode Kammerat”. Det modtog Daniels Manuel Johansen, 3t.


Aars Avis

4. JULI 2018

Jens Jørgen Pedersen uden for sin nyrestaurerede bolig, Solbakken 61, Aars.

Boligforening i Aars kan fortsætte god udvikling Politisk vedtagne rammer åbner for muligheder AARS: På Aars Boligforenings ordinære repræsentantskabsmøde var der stor tilfredshed med, at der er opnået politisk enighed om, hvor meget kommunerne skal dække af den almene boligsektors grundkapital i forbindelse med de lokale boligforeningers byggeprojekter. For ældre- og ungdomsboliger er grundkapitalen

fremover ti procent. Familieboliger deles op i tre kategorier: Er boligen under 90 kvadratmeter, nedsættes grundkapitalen til otte procent af de samlede omkostninger. Er boligen mellem 90 og 104 kvadratmeter er grundkapitalen fortsat ti procent, og for boliger på 105 kvadratmeter og derover skal kommunen dække 12 procent.

Såvel Aars Boligforenings formand Niels Krogh Madsen som direktør Jens Damgaard understregede, at de politisk vedtagne rammer betyder, at boligforeningen har mulighed for at videreføre sin indsats til gavn for bosætning i Vesthimmerland. I Farsø indledes umiddelbart efter sommerferien den planlagte opførelse af første etape på 24 boliger

midt i byen. Her vandt Løgstør-firmaet Henriksen & Madsen licitationen til 46,3 millioner kr. over byggeriets totalentreprise. Første etape skal efter planen stå færdig i november 2019. Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har godkendt lokalplanen for Klokkelyngen syd for Aars til fremlæggelse. Byggeriet deles op i to etaper på 25 boliger hver. Det såkaldte “Skema A” skal godkendes inden nytår. I Aalestrup har kommunen givet grønt lys for opførelse af institutionsbyggeri af 20 boliger, og der er endvidere udsigt til aktiviteter i Gedsted, Vegger og Haubro. I Aars færdiggør boligforeningen i sidste del af 2018 den omfattende restaurering af boligerne på Solbakken. Her mangler kun færdiggørelsen af den tredje og sidste etape, idet første etape er realiseret. Det samme gælder anden etape, afdelingens boliger i Hornum. I forbindelse med denne omfattende opgave sker der også en væsentlig forbedring af samlingslokalet i Aars. Også udlejningen går fint. Der er nu kun tre ikke-udlejede boliger i Aars C, så det varer ikke længe, før boligforeningen også her kan melde alt udlejet.

SIDE 7

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

VESTHIMMERLANDS VVS SLOTHS VVS

• Blikkenslagerarbejde • Vand / Varme/Sanitet • Sol- og biovarme

• Varmepumper • Fjernvarme

Messevej 16 · 9600 Aars Tlf. 9862 1955 vesthimmerlandsvvs.dk

- Sloths VVS

g l a s s m u r e g Baga handel! od

ng Kom og gør e

Til byens born og ferieborn! Gratis Popcorn og slush-ice

de 42, hvor Kimbrer Musik gennem mange år havde til huse. Siden er bygningen erstattet af Andelsboligforeningen Himmerlands store nybyggeri.

Aars Avis

Optiker

Lordag kl. 10-14 pa kimbrertorvet

Samarbejde med arkiv om billeder

Bagermester Bent Bundgaard fejrede sit 25 års jubilæum i 1984 med kagemand udenfor forretningen. (Foto udlånt af Lokalhistorisk Arkiv Aars).

Bagermester Bundgaard i Aars I 1984 kunne Bent Bundgaard fejre 25 års jubilæum som selvstændig bagermester på adressen Himmerlandsgade 45 i Aars. Jubilæet blev blandt andet fejret med en kæmpe kagemand,

der blev serveret på fortovet foran forretningen. Bent Bundgaard ses på billedet igang med at skære kagen ud til de mange fremmødte. I baggrunden ses ejendommen Himmerlandsga-

Aars Avis og Lokalhistorisk Arkiv, Aars er gået sammen om hver uge at bringe et historisk billede fra arkivets store samling. Hvis der er kommentarer eller rettelser til teksterne ved de enkelte billeder, må læserne gerne kontakte arkivleder Kim Ørsted Iversen. Det kan ske pr. mail: ki@ vmus.dk eller på telefon 40 63 74 21. Arkivet modtager gerne alle former for arkivalier og fotografier fra områdets foreninger, virksomheder og privatpersoner.

På Kimbrertorvet

og omkringliggende område, hver lørdag fra kl. 9.00

Opstilling fra kl. 8.30 Slut kl. 14 .00

is at grat ge! a delt

www.iaars.dk

Sælg på auktion – så nemt som at tælle til fem! 1

2

3

4

5

Find de ting, du vil sælge.

Få en onlinevurdering.

Send dem gratis med PostNord.

Vi sætter dine ting på auktion.

Pengene går ind på din konto!

bruun-rasmussen.dk/vurdering


SIDE 8

Der blev sagt farvel på VUC og HF i Aars AARS: I sidste uge blev der sagt farvel til en del kursister på VUC i Aars. Torsdag blev der afholdt dimission for alle og fælleslokalet var fyldt med forventningsfulde kursister, som fik nogle hyggelige timer sammen med taler og underholdning. Uddannelseschef Krista Ølgaard holdt dimissionstalen og sagde blandt andet kursisterne tak, fordi de har været med til at skabe det gode studiemiljø på VUC, hvor kursister med meget forskellige kulturer og baggrunde mødes. Hun sagde i talen:

- Det er jo ret interessant, at selvom vi er så forskellige, så er vi som mennesker jo alligevel ret ens. Vi ønsker alle at blive set, at blive lyttet til og dybest set vil langt de fleste af os gerne gøre en forskel i andres liv. At nogle vil opleve, at vi betød noget for dem. Ingen ønsker at forlade denne verden uden at blive husket. En del af jer har pga jeres studie her på VUC talt med mennesker, som I aldrig I jeres vildeste fantasi havde troet, at I ville kunne tale med, og nogle af jer har fået venner for livet på kryds og

Susanne Christensen får overrakt eksamensbeviset af Krista Ølgaard.

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

Følg os på Facebook

ificeret h ør

Otic o Æ

ld re

Telefon

I

9811 3200

k lini ek

n

GRATIS høreprøve og afprøvning rt ce

Sage

n

4. JULI 2018

tværs af kultur og sprog. Det er for mig noget af det største man som leder kan opleve. At kursister mødes og bliver venner på trods af enorm store forskelle og livsopfattelser. Så får man et lille håb for en bedre verden. Efter talen var der sang ved HF kursist Linette. Efterfølgende blev der hygget på tværs af holdene, inden der blev ønsket god ferie.

Stor søgning til VUC I det kommende skoleår vil VUC i Aars være fyldt godt op. Både på HF og 9. og 10. klasse er alle hold ved at være fyldt og det har været nødvendigt at dublere enkelte hold på AVU. - Det er utroligt positivt, og vi glæder os meget til at nyt spændende skoleår til august, hvor de nye kursister møder ind. Vi er meget bevidste om, at en del af vore kursister på AVU skal over i den nye FGU efter august 2019, og derfor vil en af vore indsatsområder være at sikre disse kursister en god overgang til FGUen. Det betyder rigtig meget for os, at vi kan være med til, at kursisterne får deres drømme om uddannelse opfyldt, uanset om det bliver i VUC eller FGU regi. Vi er stolte af de mange gode historier, som vi kan fortælle om kursister, der på trods af mange udfordringer i livet, alligevel fik gennemført deres ungdomsuddannelse hos os. Disse solskinshistorier giver både medarbejdere og ledelse ekstra energi til det kommende skoleår, udtaler Krista Ølgaard.

Anna Nederby Olesen, der i stykket spiller Johan Skjoldborgs datter, deltog begejstret i at pakke plakat nummer 1 ud, sammen med tidligere borgmester Knud Kristensen.

Plakaten er klar til årets Gundestrupspil i Aars Spillet handler om Kræn Hornum fra Vindblæs Af Torsten Hansen AARS: Årets Gundestrupspil handler om huleboeren Kræn Hornum, så hvad er mere naturligt end at lade ham præge plakaten til årets spil. - Jeg tegnede ham først og var ikke helt sikker. Men efter gode råd besluttede jeg, at det var det rigtige, siger kunstner Peer Poulsen, der igen i år har lavet plakaten. Herefter var han færdig med plakaten tre timer senere. Tidligere borgmester Knud Kristensen var med i Jutlander Bank til at afsløre plakaten. Det skete, da den nuværende borgmester

var ferieramt, og kulturudvalgsformanden var syg. Knud Kristensen glædede sig over, at være med til afsløringen. - Jeg forstår ud fra manus, at Kræn Hornum var en spændende mand. Det har også været spændende at gengive ham, sagde Peer Poulsen. Forfatter Svend Sørensen supplerede med at fortælle, at der stadig dukker nye oplysninger op om Kræn Hornum. Senest et brev skrevet til Johan Skjoldborgs kone Louise. - Et brev til mig, lød det begejstret fra Marianne Sloth, der til lejligheden var klædt ud som Louise Skjoldborg,

Otte lokale MC-klubber samarbejder om støtte

re! Hør me

Aars n5 Bymidte

Aars Avis

www.høreapparatet.dk

AARS: Per ”Tutti” Thorsø og Anders ”Disco” Christensen, der er gamle skolekammerater, har begge passion for at køre motorcykel, så derfor var der ikke langt fra tanke til handling, da Anders Christensen, som kører i CUI Riders i Farsø, for et år siden, kom og spurgte om de ikke skulle lave et event, hvor de kunne samle ind til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland. Huset har to års fødselsdag den 18. august, og det kunne jo passende være baggrund for at mobilisere vores MC venner. Lidt ud over det sædvanlige valgte de to, at arrangementet skulle foregå i alle de fire store byer i Vesthimmerland. - Jeg tænkte kort over forslaget, og besluttede at det ville Aars Touring Club

Per Thorsø og Anders Christensen (t.h.) har fået otte vesthimmerlandske MC klubber til at medvirke til støtte for Barnets Blå Hus i Aars.

gerne være med til, siger Per Thorsø.

- Vi tog kontakt til de andre motorcykelklubber i Vest-

og deltog ved afsløringen sammen med flere andre af de medvirkende ved årets Gundestrupspil. Svend Sørensen fortsatte med at fortælle om Kræn Hornums liv, der i mange år foregik i en hule ved Vindblæs, mens han medvirkede til at bygge jernbanen. I årets stykke har Henrik Thomsen hovedrollen som Kræn Hornum. - Det er fjerde gang jeg er med i Gundestrupspillet. Det er min første hovedrolle i stykket. Derfor har der været meget at lære. Særligt da jeg har meget lange monologer, forklarer Henrik Thomsen.

himmerland og bare et døgn efter var alle med på idéen, fortsætter Per Thorsø. - Vi vil gi´ kommunens borgere muligheden for at få en bagsæde tur på en motorcykel, eller en tur i en klassisk bil. Vi forventer, at mange gerne vil give en skilling for den oplevelse, og pengene vil vi give til Barnets Blå Hus, siger Anders Christensen. Otte vesthimmerlandske MC- og veteranklubber er med på ideen. Det samme er handelsstandsforeningerne i Aalestrup, Farsø, Løgstør og Aars. Dermed vil der lørdag den 18. august blive kørt i alle fire byer. Handelsstandsforeningerne har allerede købt 250 ture og der udbydes yderligere 150 ture af fire til seks kilometer. De deltagende klubber er CUI Riders, Farsø, Aars Touring Club, Cimbrer MC, HD Brothers og Blue Berets, alle Aars, samt Farsø MC, Smedene, Hvalpsund, og Midtfjord MC, Løgstør, og Aalestrup Classic Bil & MC Klub.


Aars Avis

4. JULI 2018

LÆSERBREVE

... Fortsat fra forsiden

Mange unge vælger et fag helt tankeløst Fhv. snedkermester Poul Andersen, Kornmarken 10, Hornum, skriver om unges fravalg af en erhvervsuddannelse: Ejner Larsen stopper som formand for Stafet for Livet efter tre gode år.

Dans på plænen og aktiviteterne omkring børneteltet var også en stor succes. Og så var der selve stafetten, der især om natten får et særligt skær over sig. - Der er altså en meget speciel atmosfære. Når man går sådan en nat, hvor månen titter frem, der er lidt stille snak fra teltene og lys på ruten; så falder der lidt ro over en. Så sker der noget, hvor nogle tanker kommer frem, som man kan få vendt med andre eller bearbejdet for sig selv. Vi har nok alle kendt en, som blev ramt af kræft eller var pårørende, så man kan sætte sig ind i de tanker, som deltagerne har, siger Ejner Larsen.

Stop som formand Et andet gribende øjeblik er lysceremonien. Den blev holdt lørdag aften efter en flot tale af sognepræst Jari Tollestrup Jensen fra Haubro, Gislum og Svingelbjerg og sang af Aggersborg Gospelkor. Der blev tid til eftertænksomhed under et minuts stilhed omkring de 262 lysposer, der var placeret som et hjerte på plænen. Et flot syn, og lysposerne brændte til den lyse morgen. Arbejdet med næste års stafet er i fuld gang, men trods succesen har Ejner Larsen valgt at stoppe som formand efter tre gode år. - Alle er utroligt godt til-

fredse med den måde, vi gør det på. Deltagerne og holdkaptajnerne siger, de gerne vil komme igen, men der må gerne komme nye tanker, og selvom jeg har været glad for arbejdet, har vi nedsat et udvalg, som skal ud og finde en ny formand og kasserer til stafetten, siger Ejner Larsen. Et så stort arrangement, som Stafet for Livet er, kan kun klares med mange frivillige hjælpere og sponsorer, og der har været en virkelig stor opbakning fra alle sider. Erhvervslivet i hele Vesthimmerlands kommune har bakket op som sponsorer, og deltagerne kommer også fra hele kommunen; med en lille overvægt fra Aars og omegn. Ejner Larsen vil ikke have for meget ære dog. - Det kan kun lykkes, hvis der er den rigtige opbakning. Vi har en fantastisk styregruppe og en masse dygtige frivillige. Og opbakningen er der uden tøven, når man fortæller, det er til Stafet for Livet. Så, jeg overlader det trygt til den næste formand, og næste år kan jeg selv gå med, siger Ejner Larsen, der selv mistede sin svigerinde til kræft for nogle år siden. Næste års Stafet for Livet, stafetten for hele Vesthimmerland, forventes først at blive helt planlagt på et møde i september.

NØRAGER

Hvorfor vælger så stor en del af unge erhvervsuddannelse fra til fordel for en gymnasial uddannelse? Jeg ved, at der endelig er kommet fokus på dette problem, da mange virksomheder står og mangler faglærte folk inden for mange fag. Alligevel ærgrer det mig, at mange unge vælger så tankeløst, som de gør. Og jeg er bange for, at det vil tage en rum tid, før der sker en holdningsændring. Ikke kun for de unge, men også for forældre og ikke mindst folkeskolens vejledere. Jeg har stor respekt for de unge, der vælger gymnasiet, fordi de har en målrettet plan for en bestemt højere uddannelse. Men min fornemmelse siger mig, at en stor del af de unge starter på gymnasiet uden egentlig mål med fremtiden, men de håber, der dukker et eller andet op, der for alt i verden kan lede dem uden om det grufulde håndens arbejde. Man vælger fra, fordi det er meget finere, at få en højere uddannelse betalt af samfundet. Herefter få et arbejde på et fint kontor hvor man kan møde sent i sit pæne tøj, kun arbejde med hovedet, bliver ikke hverken beskidt eller fysisk træt. Det er simpelthen en drøm om ”Kors og mange stjerner på” Som gammel håndværker der, på trods af kun syv

års hver anden dags skolegang, har klaret mig anstændigt, drevet virksomhed med op til 42 ansatte, er det trykkende at opleve, hvordan nogle af de unge ser ned på håndens arbejde. Det er som om, de er helt blinde for, at de selv er total afhængige og storforbrugere af dette håndens arbejde. Den komfort, de i hele deres liv omgiver sig med, er ren faktisk kun tilstede, fra de der arbejder med deres krop og hænder. Ja, men hvorfor skulle man tænke på det. Det er jo ikke fint! Hændernes arbejdere er jo ikke rigtig noget. De har jo bare bygget det hus, du bor i, de møbler du har i huset, fremstillet den mad du hver dag køber og spiser, fremstillet det køretøj du bruger for at komme rundt, lavet veje og skinner så du kan komme rundt, bygget de skoler, gymnasier og universiteter du bruger, trykket de bøger der danner grundlag for din uddannelse og bygget det fine kontor, du ønsker at sidde på. Man kunne blive ved. Os håndens arbejdere der har skabt og stadig skaber og vedligeholder de her nævnte basale ting, er stolte af det vi kan – og det vi gør. Vi kan ikke undværes. For måske at få lukket øjnene op på de unge og deres vejledere, så de kan se, hvad det er, de ser ned på og er afhængige af, kunne jeg tænke mig en tryllestav og så for en kort stund tage al det væk, som hænder har skabt. Billedet ville da være, at vi alle sad nøgne og sultne på den bare jord.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Pensionister på Tirpitz, Rømø og Sild NØRAGER: Nørager Pensionistforening har været på to-dages tur. Turen gik på skrå gennem Jylland over Viborg, Herning og Varde til Tirpitz, som var turens første mål. Tirpitz er et nyt museum fra 2017 med et besøgstal på cirka 300.000 i det første år. Det nye museum rummer udstilling om Atlantvolden, en udstilling om livet på vestkysten og en stor ravsamling. Gæsterne får udleveret en ”telefon”, som aktiveres ved de forskellige stande, så man får informationerne ind via øret i stedet for

SIDE 9

at skulle læse sig til oplysningerne, hvilket man nemt kan springe over. Efter Tirpitz gik turen videre via Esbjerg og Ribe til Rømø, hvor der var overnatning på Hotel Kommandørgården. Næste dag gik turen videre til øen Sild i Vadehavet, hvor man fik en guidet rundtur. Turen hjem var med biltog fra Westerland på Sild til Nibøl i Sydslesvig. Specielt turen med biltoget var en oplevelse, som de fleste kun får én gang i livet, med mindre man tager til Sild igen.

Og hvem har så skylden fuld talent. Til gengæld er for dette uddannelsessnob- der efterfølgende gode muberi? ligheder for at avancere. Du Det er der mange, der vælger måske at få din egen har, mener jeg. Jeg vil til en forretning. vis grad friholde de unge Du vælger måske en tekselv fra starten. nisk uddannelse baseret på I nogle familier er det en det fag, du har lært. Du selvfølge, at børnene skal gå vælger måske efterfølgende gymnasium vejen. Den har uddannelse til arkitekt eller mor og far selv gået. ingeniør. Og tro mig! Det er Men vi kender alle ven- almindelig kendt, at de beddingen om, at bryde den ste arkitekter, ingeniører og sociale arv. andre i ledende stillinger er Så vi forældrene uden dem der har det hele med højere uddannelse har fra bunden. skubbet på i en god mening, Skulle du vælge at basere men hvor det nu viser sig, at din fremtid på håndens arvi er kommet over i den an- bejde inden for landbrug, den og forkerte grøft. håndværk og industri er du Men der er andre som er økonomisk set nok i mange medvirkende til det. Politi- tilfælde bedre stillet end kere der har slået på trom- mange med akademisk udme for, at vi kun kan over- dannelse. Se dig omkring. leve som viden samfund. Håndværkerne har også Vi har ikke andre resur- råd til ”Villa, Volvo og Vovser påstås det. hund” og med den mangel I halen af dem skubber der er på mennesker, der studievejlederne i folkesko- kan noget de ikke bare har len på. læst om i en bog, skal den Eksempel: Da mit ældste økonomiske side for dem barnebarn skulle forlade blive endnu bedre. Fordi folkeskolen, fik han den der til alle tider er et bebesked af studievejlederen, hov for mennesker, der kan at han var alt for dygtig til skabe noget og fordi de bør bare at blive håndværker, belønnes for deres uundsom han allerede selv have værlige indsats. valgt. Han er i dag 23 år. Uddannet maskinsnedker. Kvalitets Er ejer af et hus der med en total ombygning står til den rigtige pris! ham i ca. 1,8 millioner. Skylder kun det halve. Hans maskinsnedkeruddannelse har banet vej for et vellønnet job med servicering inden for den branche, han er uddannet i. Nu flere modeller Kvalitets el-scootere til Han har naturligvis ikke i lukkede kabinescootere modtaget SU eller på anden den rigtige pris! Vores måde været en omkostning Kvalitets el-scootere til mest solgte Fønix Komfort El-Sco for samfundet. el-scooter den rigtige pris! v. Jens Erik Ande Fønix 314 Han har omvendt betalt Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 F Torupvej skat i 10 år, idet han tog friv. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 0 Torupvej 6,www.fonixkomfo 9640 Farsø tidsjob ved landbruget da Tlf: 61 66 05 75 han var 13 år. www.fonixkomfort.dk Han og andre med vilje, også også Vi reparerer udholdenhed og en god Vi reparerer reparerer alleogså former former for for el-scootere! håndfuld talent, er dem derVi alle alle former FønixforKomfort El-Scooter el-scootere! bør belønnes. el-scootere! v/Jens Erik ! Andersen Min opfordring til Jer N! YHED6, 9640 Farsø Torupvej D E H Y N Fønix City Ca unge er: Prøv nu at få øjTlf.Fønix 61 City 66Cabino 05 75 3 km pr. opl 28 km/t. 60 www.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning nene op og indse, at hånkr. 3 kr. 39.900,g Gratis fremvisning dens arbejde er noget der gmvisnin nfrin e is v s m e ti fr ra GratisGhos dig! ! i høj grad kræver noget af hos dig!hos dig dig. Noget du ikke bare kan læse i en bog. Det kræver - Frihed til livettil livet - Frihed selvstændighed og en håndVi kører i hele Nordjylland

el-scootere

Vi kører i hele Nordjylland

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Tirpitz-museet ligger godt gemt i kitterne ved Blåvand.

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk


Aars Avis

SIDE 10

SULDRUP

4. JULI 2018

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Sommerafslutningen i den kommunale dagpleje foregik udenfor.

Der blev jagtet små frøer ved Juelstrup Sø, men det gik lidt bedre, da nettene blev fundet frem.

Fantastiske sommer afslutninger i den kommunale dagpleje SULDRUP: Sommeren viste sig fra den bedste side, da legestuegruppen Trolde-

ungerne fra Suldrup holdt afslutning ved Juelstrup sø. Allerede lidt over seks

om morgenen begyndte børnene at møde ind til en dag, som bød på de dej-

Over 100 års historie lukkede i Suldrup

ligste oplevelser i naturen. Teltene blev sat op, så de var klar til middagsluren,

og børnene fik udleveret spande, så de kunne samle kogler til at tænde bålet op med til middag. Der var tid til at soppe i søen, hvor nogle af de tusindvis af små frøer blev fanget med fiskenet og studeret i baljerne, før de sammen med de andre små dyr blev sat fri igen. Efter en gang vandpjask kom der liv i bålet, og der blev lavet pandekager i stakkevis. Der blev hygget omkring bål hytten, fundet ting i naturen, så alle børn var godt trætte da de blev hentet af forældrene senere på eftermiddagen efter en dejlig dag, hvor alle sanser havde været i brug. Legestuegruppen Jætteungerne holdt afslutning i Lisbeth Kiib Jensens have i Hyldal. - Mine børn havde i flere dage været med til at gøre klar, til at deres små venner skulle komme. Vi havde fået sat telte op og samlet pinde ind, som var lagt klar

HAVERSLEV

ved bålet. Børnene legede i skoven og hyggede i vores boldhulen, som var et telt fyldt med bolde. De fik besøg i haven af vores gamle pony Feline, nussede med kaninen, og mange fik overvundet sig selv og rørte ved skildpadden, siger Lisbeth Kiib Jensen fra Suldrup dagplejerne. Hun betegner sig som heldig med at være tilknyttet begge legestue grupper, og synes det har været et par fantastiske dage for både voksne og især børnene af deltage i. - Begge dage er de enkelte børn blevet mødt og udfordret, lige på det stadie de har. Vi har som led i vores Naturprojekt gennem sommeren holdt fælles ude legestue rundt omkring i haverne og i Suldrup Anlæg. Det har været en anderledes måde at mødes på, meget givende for alle, og noget som helt sikkert skal prøves igen, siger Lisbeth Kiib Jensen.

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Af: Ture Damtoft SULDRUP: Lørdag 30. juni 2018 klokken 14 var det slut med Dagli’Brugsen i Suldrup. Butikken slog første gang dørene op i 1899; samme år som Dansk Sygeplejeråd blev stiftet. Sygeplejerne har stadig deres råd, men svigtende omsætning førte desværre til beslutningen om at lukke butikken, som omtalt i Aars Avis uge 21. Siden udmeldelsen har der været tilbud på stort set alle varer i butikken, og det var da også en næsten tømt

Suldrup Dagli’Brugs var næsten allerede blevet til en tømt inden lukkedagen i lørdags 30. juni.

butik, som kunderne handlede ind i lørdag. Der stod lidt grødris, tomatjuice, hvidløgsdressing

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering Tømrer - Snedkerforretning Bandsholmvej 36, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

• • •

• • •

og andre småting på hylderne, men ellers var varelageret stort set blevet tømt. Personalet var hjælpsomme som altid, men det var alligevel vemodigt at skulle lukke og slukke et lille stykke lokal historie. De få kunder i butikken var også lidt triste over lukningen. - Det er ærgerligt, vi mister en konkurrent til Spar, og så fordi Brugsen altid har været her. Personalet har altid været smilende og hjælpsomme, også for min far, som sidder i rullestol. De har fundet varer frem og båret dem hjem for ham, og så var de altid gode til at få varer hjem, hvis man spurgte efter noget. Men der er jo ikke noget, vi kan gøre ved det nu, så det bliver nok Spar, hvis vi vil handle lokalt, sagde 27 årige Christine Pihl Andersen om lukningen. Desværre var det ikke muligt at få en kommentar fra uddeleren, da Coop ikke har ønsket at lade de lokale medarbejdere udtale sig om lukningen.

Onsdagspigerne holder masken hele året rundt.

Strikkepindene knitrer og giver fællesskab HAVERSLEV: Hver onsdag formiddag mødes på frivillig basis en lille gruppe modne ”piger” på Ældrecenter Haversdal i Haverslev i foreningen ”Onsdagspigerne”. Onsdagspigerne hører til de mange små fællesskaber der eksisterer både i Haverslev - og sikkert i mange andre byer. Her mødes man både for at strikke, hækle, brodere, for at få en snak og for at deltage i et fællesskab. Der bliver ”holdt øje” med hinanden - på den gode måde. Er alle raske og godt tilpas, og hvis der savnes én af de faste deltagere, så skal det nok blive opklaret, om vedkommende fx er syg. Onsdagspigerne blev stiftet for små 20 år siden, og der er gennem årene ble-

vet produceret mange fine tekstiler. Strikkede trøjer, sokker, tæpper og sytøj. Til jul er der blevet strikket nissehoveder og lavet papirstjerner, og en del af produktionen er tidligere gået til Mother Theresa og russerbørnene. Foreningen har omkring 40 medlemmer, og udover de faste onsdage, som for øvrigt hver gang starter med gymnastik, tager man på tre til fire ture hvert år. Hen mod juletid arrangeres der tur til Bilka ved Aalborg, og ellers går turene fx til Garnlageret ved Viborg, eller ”ud i det blå” med kaffe og kage, og måske en Vebbestrup is. Senest gik turen til Mariager og Assens. Sammen med pindenes knitren går snakken. Også

om gamle dage, da der var alt i Haverslev. Alle slags forretninger, og kan ”I huske…hende der altid var så gal”? Onsdagspigerne mener også, at det var 2. oktober 1998 at ældrecenteret Haversdal blev indviet. Er det tilfældet så nærmer der sig 20 års fødselsdagen. Rebild Kommune yder tilskud til foreningen og det sociale samvær den afføder. I ordbogen står der for uindviede om strikning bl.a.: Strikket stof består af løkker, kaldet masker, som er trukket igennem andre masker. Maskerne holdes på en strikkepind indtil der er trukket masker igennem dem. De erfarne strikkepiger på Haversdal kan både strikke…og holde masken!


Aars Avis

4. JULI 2018

Delikatessen

SIDE 11

KOLONIAL KOLONIAL

KOLONIAL ØL + VAND

BEAUVAIS KETCHUP 1.250 g

HJEMMELAVET LUN-SELV RETTER "STORT UDVALG"

KUN ...................

1 ltr.

35

00

GRI LLMENU

25

PR. STK.

3 ST K . KØD /BACON M NKFURTER A • 1 STK. FR TEGS BØF KS TY . K • 1 ST TE LET • 1 ST K . KO •

T ILB E HØR

M an vælg er es ! sk al m ar in er

FRIT VALG

RTOFLER ER KØDET O G KA N/G R ILL! V O K LA R T IL

SA M M ENSÆT SE LV DI N BU FF ET

m/2 fo rret te r, 2 ho ve dret te r m/2 sla gs ka rtofl er og 1 de ss er t

Vælg me lle m følge nde fo rre t te r: • Tu nm

oss e me d rej er • Hønse sal at på an an asr ing • Ky llin geb ryst på sal atb un d All e fore t ter er me d brød/smør og dre ssi ng

Vælg me lle m føl ge nde ho ve dre t te r:

• Ok sefilet • Fyldt ka lku nb • Hje mm ela vet fri ryst ka de lle r • Ha mb ug err yg Der me dfølge r 2 sla gs sal ate r me d dre ssi ng. Vælg me llem kr ydd k art off els ala t elle erk art ofle r, r flødek art ofle r

Vælg me lle m føl ge nde de ss er te r: • Hje mm ela vet is - bes tem sel v sm ag! • Isla gk • Ch ok ola de mo uss ag e e me d frisk fru gt

DANCAKE KAMMERJUNKER 350-500 g

LAMMEKØLLER U/NØGLEBEN 1,4-1,6 kg

KUN ..............

00

F ROST

129

95

GRILLBAKKER

Min. 1.300 g, indeholder 4 x tykstegsbøffer/4 x grillspyd/ 4 x grillpølser

KUN .....

100

16

95

00

Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40 Man.-ons. kl. 8-15 Tors.-fre. kl. 8-16 Lør. kl. 8-14

FRIT VALG

Frit valg

78

24 DS.

FRIT VALG

ER E L B / D A " BABYM

95

EN

% 0 2 R A SP

NATURE GRILLBRIKETTER

00

13

95

BLAND-SELV SLIK

PR. 100 G

+ pant

9 kg

20

MAX. 4 STK. PR. KUNDE PR. DAG!

00

KOLONIAL NON-FOOD

"H

KUN TORSDAG/FREDAG KAROLINES PISKEFLØDE/ VANILJECREME 500 ml.

+ pant

COCA-COLA/ZERO/ FANTA DS.

FLENSTED KARTOFFELSKIVER 2.000 g

95

RUPP G E R A V ELE

KOLONIAL FROST

Slagteren

100

11

FRIT VALG

ve rt

KUN ..........

00

KOHBERG SOLSIKKERUGBRØD/ BOLLER

FRIT VALG

P R . P E RS. 129 K R. Pr. co u

20

950 g/8 stk.

8

KUN

4x145 g, vand/olie

. 89,P R . P E RS t se lv om køde

KOTELETTER

00

JOHN WEST TUN

SA LAT • 2 SLAGS FF ELSA LAT O RT KA . • HJ RTOFLER • FLØDE KA ØR N G O G SM SI ES DR , • FLUT ES

2 kg

BLUE KELD VAND M/SMAG

7

95

H averslev

tlf. 98 65 40 13

KUN

79

95

KUN LØRDAG/SØNDAG KIMS CHIPS 135-150 g Frit valg

2 PS.

25

00

HATTING BRØD

480-625 g. Miniflütes/ Håndværkere/Rundstykker

FRIT VALG

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

MAX. 3 PS. PR. KUNDE PR. DAG!

9

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

00


Aars Avis

SIDE 12

VEGGER

4. JULI 2018

SPORT

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Storkefest i Vegger var igen velbesøgt Dean Aldberg blev kåret til Årets Storkekonge VEGGER: Den årlige storkefest i Vegger blev igen i år godt besøgt. Festdagen blev indledt med et godt besøgt morgenbord med gratis rundstykker og kaffe til alle. Herefter åbnede kræmmerboderne, tombola og rottehullet (salgsbod med mad og drikkevarer). Kåringen af årets storkekonge fandt sted om formiddagen. De tidligere års storkekonger troppede op på scenen og afslørede, at valget af årets storkekonge anno 2018 faldt på Dean Aldberg. Skudsmålet for ham lyder: En sand ildsjæl, et stort plus for byen og nærområdet, en meget aktiv foreningsmand, der altid står klar med ideer og hjælpende hænder. Herefter var der rundbolddyst og fodboldkamp. Der blev også vist fjernstyrede lastbiler og maskiner frem - og hvilke flotte teknikker de kunne.

Aars Golfklub holdt Skt. Hans turnering med 51 deltagere.

Vellykket Skt. Hans Match i Aars Golfklub

Dean Aldberg blev kåret til Årets Storkekonge i Vegger.

Sidst på eftermiddagen blev et overdådigt kaffe-kagebord sat frem og udtrækningen af tombolaens nittegevinst fandt sted. Storkefesten var godt be-

søgt og om aftenen blev der budt på familiefest med helstegt pattegris, levende musik fra MBN Band og lille revy som tog lidt gas på byens borgere.

SPORT

Made in Denmark kommer igen til Gatten Fremtiden for Made in Denmark er sikret GOLF: Golfturneringen Made in Denmark flytter ”hjem” til Himmerland Golf & Spa Resort i 2019. Det bliver femte gang, at banen i Himmerland lægger fairways og greens til Europatouren. Turneringen spilles fra 8. til 11. august, det vil sige, at den rykkes et par uger frem. Made in Denmark har lavet en ny fem-årig aftale med The European Tour. Samtidig er der kommet flere sponsorer med, så det er blevet muligt at fordoble præmiesummen, så der hvert af de fem år er tre millioner euro på spil med hele 500.000 euro til vinderen. Det vil placere Made in Denmark som en af de største turneringer på The European Tour efter Majors, WGC og Rolex Series. – Jeg er utrolig glad for at vi har kunnet lave en fem-årig aftale med The European Tour og vores sponsorer. Det betyder, at vi kan arbejde med en langsigtet strategi og udvikle Made in Denmark til glæde for spillere, tilskuere og sponsorer. Og med den øgede præmiesum

De fem hovedpersoner i Made In Denmark: Michael Eriksen, Claus Birk Larsen, Thomas Nielsen, Flemming Astrup og Lars Larsen.

er jeg sikker på, at Made in Denmark bliver en turnering som endnu flere europæiske topspillere vil prioritere at spille med i, siger en stolt promotor Flemming Astrup. – Det har været fem fantastiske år med golf i verdensklasse i Danmark, og jeg glæder mig til fem år mere. Fra starten af har det været vigtigt for mig, at Made in Denmark fik bred opbakning fra mange forskellige samarbejdspartnere. Med den nye aftale har vi fået flere nye sponsorer ombord, og sammen med de eksisterende gør de det nu muligt

at sikre Made in Denmarks 10 års jubilæum i 2023, siger Lars Larsen, formand for Fonden Made in Denmarks bestyrelse. Turneringens hjemvenden til Himmerland er dog ikke permanent. Det er endnu ikke besluttet hvor Made in Denmark skal spilles fra 2020 til 2023, men det er planen, at Made in Denmark skal rotere mellem forskellige klubber/baner i Danmark. Fonden bag Made in Denmark er allerede i dialog med flere klubber og kommuner/regioner.

GOLF: Skt. Hans Aften deltog 51 spillere i dette års St. Hans Match i Aars Golfklub. Efter en runde i perfekt golfvejr, blev der indtaget stegt flæsk med persillesovs leveret af Aars Hotel. Efter maden blev der uddelt mange flotte præmier, som var skænket af venlige sponsorer fra byens forretninger og industrivirksomheder. Efter matchen var der hyggeligt samvær, hvor Midsommervisen og Blæsten går frisk over limfjorden blev sunget, mens den flotte heks røg til Bloksbjerg fra Vesthimmerlands største Skt. Hans bål ifølge Aars Golfklub. Søndag 1. juli blev der holdt Hessel-Parmatch, hvor der var brugen af biler i en uges tid på højkant, for de spillere som kom nærmest flaget på par 3 hullerne. 70 spillere var tilmeldt og dannede 35 par, som i det

dejlige sommervejr, spillede Green-some over 18. huller, og bagefter samledes spillerne til et stjerneskud og drikkevarer. Dagens præmier blev overrakt af Kenneth Nielsen og Nich Christensen fra Ejner Hessel A/S. Vinderne i Skt. Hans Match blev: Nærmest flag hul 3: Jutta Højsleth og Morten Degn Do. 6: Ellen Dissing og Arne Falborg Do. 14: Jutta Højslet og Peter Dissing Do. 17: Inger Andersen og Ernst Lauritzen Nærmest flag i 2. slag: Ellen Dissing og Arne Falborg Vindere Række A: Klavs Benediktson, 42 p Morten Degn, 37 p Svend E. Hansen, 36 p Vindere Række B: Erik Olesen, 45 p Martin Remmen, 38 p

Aase Hougaard, 36 p Vindere Række C: Jutta Højslet, 44 p Inge V. F. Nielsen, 38 p Elise Børresen, 37 p Vinderne til Ejner Hessel Parmatch blev: Nærmest Flaget Hul 6/14 for Damer: Mercedes Benz i 8 dage: Else Friis 4,05 m. Nærmest Flaget Hul 3/17 for Herrer: Renault Scenic i 8 dage: Steen Thomsen 0.98 m. 18 Huller Green-some: Grp. A. Merete Have/søren Have 40 p. Else Friis/Søren Friis 41 P. Anni Larsen/Ole Larsen 40 P. Grp. B. Dorte Thybo/Jens Møller Poulsen 40 P. Lisbeth Trankjær/Bo Pedersen 40 P. Solveig Thomasen/Torben Degn 39 P.

Dansk sejr ved Made in Denmark Challenge GOLF: Danske Joachim B. Hansen var aldrig i nærheden af at blive indhentet på finaledagen af Made in Denmark Challenge by Ejner Hessel. Han cruisede sikkert sejren hjem i Himmerland, og med en score på 15 slag under par var han fem slag bedre end nærmeste konkurrent, Kalle Samooja fra Finland. Efter at have ligget på en delt førsteplads under de første to dage af turneringen lagde Joachim B. Hansen grundlaget til sejren på lørdagens runde. Den blev klaret på 63 slag, som er otte under banens par 71, og Joachim B. Hansen gik ind til søndagens finale runde med tre slags forspring et forspring som kun blev udbygget med fem birdies og tre bogeys i finalerunden. Joachim B. Hansen ligger nummer et på Challenge Tour ranglisten, og

Joachim B. Hansen fejrer sejren i Himmerland med champagne. Til højre for ham i den hvide skjorte er det Martin Ovesen, der hjælper med fejringen.

kan se frem til at spille på European Tour i 2019.

Dansk tredjeplads Danske Martin Ovesen løb med tredjepladsen, og fik dermed årets bedste placering på Challenge Tour’en og tiltrængte point til rang-

listen. Præmien på 12.600 euro for trediepladsen er karrierens største, og rykkede ham op på en 45. plads på Challenge Tour’en, som er sidste plads for automatisk kvalifikation til årets sæsonfinale.


Aars Avis

4. JULI 2018

SIDE 13

SPORT Otte-årigt talent fra Aars vinder U-12 rækken i turnering TENNIS: Lucas Krogh Pedersen startede med tennis sidste år efter at have deltaget på klubbens tennisskole. Han blev så bidt af tennis, at han valgte at satse på tennis i forhold til andre sportsgrene, som han deltog i. Nu har han så lige vundet en U12 turnering i Aalborg sin meget unge alder til trods. Efter en ihærdig og målrettet indsat på træningsbanen i efteråret 2017, startede han så småt med at spille mini-tennis turneringer indendørs i vintersæsonen, hvor han lavede pæne resultater. I Aalborg manglede der tilmeldte i U12 klassen,

Trods sine kun otte år vandt Lucas Krogh Pedersen fra Aars Tennisklub en U12 turnering i Aalborg i wekeenden.

og så blev Lucas Krogh Pedersen rykket op i U-12 rækken, hvor der skulle spilles med orange bolde, som er noget hurtigere en den unge tennisspiller er vant til.

Det slog dog ikke Lucas ud, på trods af at den længste kamp han havde spillet til dato var en 20 minutters kamp i minitennis. Kampene i Aalborg blev afviklet bedst af tre sæt med et

tredje sæt som match tiebreak, og det var dermed væsentligt længere kampe som Lucas Krogh Pedersen skulle spille. Før han kunne lade sig hylde som vinder, skulle han igennem tre hårde kampe. De to første kampe blev afgjort med en match tie-break, og sidste kamp blev vundet 6-4, 6-4. Efter fire timers hårdt arbejde på grusbanerne i Aalborg kunne en træt og meget stolt Lucas Krogh Pedersen modtage præmien for sejren. I efteråret skal det otteårige talent deltage i to turneringer ,og skulle nogle have lyst til at følge Lucas Krogh Pedersens fodspor, har Aars Tennisklub tennisskole i uge 32, hvor Lucas er med igen. Tilmelding kan ske på klubbens hjemmeside.

Tanja Kiib Jensen fra Vegger fik en andenplads til weekendens stævne i Ulsted.

Andenplads til Fra Aars til Paris med Tour de Taxa rytter fra Vegger RINGRIDNING: Lørdag 30. Juni viste den danske sommer sig igen fra sin pæne side, da Ulsted Event afholdt ringridning med et fremmøde på 27 ryttere. Vegger Ringridderlaugs rytter Tanja Kiib Jensen fra Suldrup, havde læsset Jessica i hestetraileren og vendt snuden mod Ulsted. Det viste sig at give pote, da hun efter dagens ridt havde sikret sig en andenplads. - Jessica er altid en fryd

Af Ture Damtoft CYKLING: Det er rugbrødsmotoren, der driver værket, når 45 ryttere i deres grøn-gule trøjer sætter sig i sadlen for at cykle til Paris. De samler ind til fordel for Julemærkehjemmenes arbejde for børn i udsatte situationer. En af rytterne er 45 årige Morten Overgaard, Sjøstrup, der har været med en enkelt gang før i 2016. - Jeg havde haft en drøm om at komme ud og køre langt i mange år. Så kom muligheden for at køre med i Tour de Taxa, og skulle det være, så skulle det være nu. Samtidig går det til et rigtig godt formål; også derfor vil jeg gerne deltage i løbet, siger Morten Overgaard. Han har allerede lagt omkring 2000 kilometer på de lokale landeveje, siden han og de andre ryttere gik i gang med træningen i januar.

200 ryttere At det ikke bare er for almindelige motionister vidner nogle tal for ruten om. De 45 Tour de Taxa ryttere skal up på en rute, der er cirka 1.400 kilometer lang, og som skal køres på ni dage. Turen går ned over Vejle mod grænsen, igennem Tyskland, Holland og Belgien og ind til Paris. Holdet cykler sammen med de øvrige fire hold fra Tour de Taxa samlet ind gennem Paris fredag 27. juli, så det er et felt på knapt 200 ryttere der triller op ad ChampsÉlysées, runder Triumfbuen og slutter ved foden af Eiffeltårnet.

at have med ude under galgerne. Hun elsker det, og har meget fart på når vi sætter afsted. Ingen bemærker at hun i år har rundet sit 24’ende år, siger Tanja Kiib Jensen. De sidste detaljer omkring årets kongeringridning i Vegger 25. August er fortsat under planlægning, og det bliver spændende at se, hvem der render med titlen som årets ringridderkonge i Nordog Midtjylland.

TIL PRIVATE OG ERHVERV Rytterne på billedet er fra venstre de lokale Kaj Møller Kristensen, Jens Ole Hansen og Morten Overgaard, der står sammen med børn fra Julemærkehjemmet i Hobro.

- Det bliver da en hård tur. 1.400 kilometer er ikke bare noget, man lige gør, og det kræver meget af deltagerne. Der bliver sørget for god forplejning, massage og mekaniker i det serviceteam på otte personer, der følger holdet. Og der ligger på forhånd mindst 2.800 træningskilometer i de enkelte deltageres ben, siger Knud Erik Høegh, der arbejder ved julemærkehjemmet i Hobro og har været med til at arrangere turen.

Tårer af glæde Stradabserne på landevejene afskrækker ikke Morten Overgaard, der har de lokale Jens Ole Hansen fra Sjøstrup og Kaj Møller Kristensen fra lille Binderup med sig på turen. - Man bliver da øm, men så er det heller ikke værre, ellers så gjorde man det ikke igen. Er der problemer op

ad en bakke, er der altid nogen, der hjælper med positive kommentater og en lille hånd på ryggen. Det er den måde, vi er sammen om det på. Der er altid en positiv indstilling, og selvom det gør ondt, så hjælper vi hinanden. Vi kører ud sammen og kommer i mål sammen, siger Morten Overgaard. Han kender turen, og er forberedt på både fysiske og psykiske op- og nedture. Og der bliver nok knebet en lille tåre eller tre, når det hele kulminerer på Champs Élysées. For så står konen Sandie og deres seks-årige søn Marcus klar til at heppe foran det danske hus på boulevarden. - Noget af det største er, når man ser Trimufbuen og er næsten færdig. Så er det svært at holde øjnene tørre, når man har kæmpet hårdt for det og ydet en

enorm fælles indsats. Når man så ser familien inde på Champs Elysees, så kan der godt falde nogle tårer af glæde og forløsning, siger Morten Overgaard, der når at fylde 46 år, inden starten til Paris går. Himmerlandsholdet har cyklet cirka 200.000 kilometer, når de står foran Eiffeltårnet. I 2017 blev der overrakt 1,25 millioner til Julemærkefonden fra Tour de Taxa, og målet i 2018 er

Ring for tilbud

- til aftalt tid - til den rigtige pris!

T-JEP VINDUESPOLERING Søttrupvej 25 · 9600 Aars Tlf. 70 25 11 21 www.tjepvinduespolering.dk

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 Tlf.39213373og 4021 8973 40 89 Tilbud uden forbindende!


SIDE 14

Aars Avis

4. JULI 2018


Aars Avis

4. JULI 2018

SIDE 15

I HJERTET AF AARS • VI ER MED HELE VEJEN IGENNEM DIT BOLIGSALG

JOHN FRANDSEN AARS

VI SÆLGER DIN BOLIG, MENS DU HOLDER FERIE! SOLGT

SOLGT

Vølundsvej 2, 9600 Aars

SOLGT

Drosselvej 39, 9600 Aars

SOLGT

Padkærvej 16, Overlade, 9670 Løgstør

Stensgade 9, 9541 Suldrup

SOLGT

Skivumvej 134, Gundestrup, 9600 Aars

SOLGT

Skallen 8, Hvalpsund, 9640 Farsø

VÆRDITJEK

Bestil i dag og kend dit overskud i morgen.

Du får altid de bedste salgsvilkår hos John Frandsen! Ring 70 40 48 15 og bestil et gratis og uforpligtende VÆRDITJEK af din bolig.

Himmerlandsgade 103, 9600 Aars · tlf: 9862 1010 · aars@johnfrandsen.dk

SOLGT

Skivumvej 139, Gundestrup, 9600 Aars

SOLGT

Jægervej 26, Ertebølle, 9640 Farsø


Aars Avis

SIDE 16

4. JULI 2018

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NY PRIS

NYHED

NEDSAT KR. 100.000

C Hans Egedes Vej 72 - 9600 Aars

Rummelig villa

Leder du efter en ny bolig? Er det tid til forandring og er Aars byen for dig, så har vi huset til dig. Huset er super godt indrettet og her er der plads og dermed masser af muligheder for at indrette det, så det passer perfekt til din familie. Huset i bliver præsenteret for er beliggende tæt på det skønne område, Tvebjerg. Der er en fin legeplads og masser af grønne områder til at bruge søndagen med familien. Huset er beliggende på lukket villavej i et hyggeligt kvarter.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

2.595.000 130.000 2.561 11.436/9.525 935 m2 190 m2 5/4 2000/2011 91301951 98622400

E Højvang 27 - 9600 Aars

Løbende renoveret etplansvilla på god adresse Træd ind over dørtrinet i den lyse entré som leder dig videre ind i boligen. Boligen er indrettet med stort soveværelse, 2 gode værelse hvor det ene er med eget badeværelse, badeværelse med klinker, gulvvarme, bruseniche og plads til vaskemaskine og tørretumbler. Køkkenalrum med flot nyere køkken i lyse elementer. Hertil kommer en stue med brændeovn, udestue som er ideelt til kontor eller overnattende gæster og hertil ligger et arbejdsværelse/værksted med et godt lysindfald.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.495.000 75.000 1.745 6.613/5.506 611 m2 143 m2 4/3 1960/1997 91301137 98622400

NYHED

Tvebjergvej 10 - 9600 Aars

Gyvellunden 26 - 9600 Aars

Endnu en grund er solgt i den smukke udstykning Tvebjerg. Du kan også nå at få en grund derude. Ring til os på 98622400 så kan vi få en snak om jeres drømmegrund.

Hvis du skal bygge på Gyvellunden så skal du skynde dig for der er nemlig kun 1 grund tilbage.

I et med naturen

SOLGT

Kun 1 grund tilbage

Grund

Købsaftale underskrevet Sag

D Østermarken 27 - 9600 Aars

Denne villa er oplagt til børnefamilien. Her på Østermarken 27 finder du en ekstrem velholdt villa på ikke mindre end 160 m2 plus udestue, drivhus og carport. Boligen har tilhørt sælger siden 1974 og alt er passet og plejet. Det mærker man allerede når man ankommer til ejendommen. Boligen indeholder 3 værelser og soveværelse. Spisekøkkenet har sælger ladet skifte og det fremstår i en flot stand. Nyd kaffen i udestuen hvor du har uhindret kig til den dejlige have. Villaen ligger på en af de mest eftertragtede adresser i Aars by.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.495.000 75.000 1.765 6.603/5.498 805 m2 160 m2 5/4 1974 91302832 98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Kontakt

98622400

SOLGT

Grund

939 m2

Kontakt

98622400

Købsaftale underskrevet Sag

91302725

D Blærevej 67 - 9600 Aars

Højlyngen 9 - 9620 Aalestrup

Huset ligger på en fin grund på 1277m2. Masser af plads til børneleg og gode sommeraftener. Huset er løbende blevet renoveret og der er en dejlig gårdhave med, som blot venter på du skal sætte dit eget præg.

Nu er chancen for at købe én af de få og smukt beliggende ejendomme i Hverrestrup Bakker! Ejendommen ligger i kanten af bakkerne med 5-600 m. til asfaltvej og med de smukke bakker som sin baghave !

Vi søger nye emner til salg i Blære

SOLGT

Lignende søges Sag

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

91301271

1.446 m2

91302261

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

1.277 m2 146/6 m2 4/3 1924 98622400

Vi mangler emner til salg på landet

SOLGT

Lignende søges straks Sag

91301669

Grund Bolig Rum/vær. Opf./omb. Kontakt

5.211 m2 222 m2 6/4 1901/1999 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

4. JULI 2018

)/279Ζ//$Ζ+$9(56/(9

9(/+2/'7)5Ζ7Ζ'6+86

1

\

SU LV

0Î&#x2013;'7%<6.2/(090

SIDE 17

+LPPHUODQGVJDGH$DUV .RQWDQW (MHUXGJLIWSUPGU %ROLJDUHDO *UXQGDUHDO (QHUJL

9LOOD NU NU Pt Pt *

9LOOD

6WUDQGYHMHQ1ºUDJHU

NU NU Pt Pt &

.RQWDQW (MHUXGJLIWSUPGU %ROLJDUHDO *UXQGDUHDO (QHUJL

)ULWLGVKXV

0RQLFDVYHM/ºJVWºU

NU NU Pt Pt P

.RQWDQW (MHUXGJLIWSUPGU %ROLJDUHDO *UXQGDUHDO $IVWDQGWLOVWUDQG

bbb

bb

1

6R

OJ W

<+ (

'

8OYN¨UYHM6NºUSLQJ

%ROLJODQGEUXJ

/$1'(-(1'20Î&#x2013;1$7856.Â&#x161;11( 20*Î&#x2013;9(/6(5 

Î&#x2013;NRUWDIVWDQGIUDODQGVE\HQ$DUHVWUXSOLJJHUGHQQHODQGHMHQGRP 1HGODJWODQGEUXJ

5ROGYHM$DUV 9(/+2/'71('/$*7/$1'%58*.XQNPWLO$DUV +(5)Â&#x2021;5Î&#x2013;(1$775$.7Î&#x2013;9(-(1'201Â&#x2C6;5$$56F\NHOVWLWLO$DUVE\ Â&#x2021; +DUPRQLVNHE\JQLQJVV¨WPHGEHERHOVHDIKºMNYDOLWHW 'HWIULWOLJJHQGHVWXHKXVHUOºEHQGHPRGHUQLVHUHWIUHPVW§O\VWRJPRGHUQH 9HOXGQ\WWHGHXGE\JQLQJHUPHGYLUNHOLJȵRWJLOGHVDOKREE\UXPPY *DUDJHȵºMPHGY¨UNVWHGRJRSEHYDULQJVSODGV(15Î&#x2013;*7Î&#x2013;**2'%$6()25)$0Î&#x2013;/Î&#x2013;(16209Î&#x2013;/%2*2'77Â&#x2C6;73Â&#x2021;$$562* 620.$16(Î&#x2013;'((1Î&#x2013;'(*2'(8'%<*1Î&#x2013;1*(5

PHGPRGHUQLVHUHWVWXHKXVRJJRGHXGE\JQLQJHUY¨UNVWHGPHG PDQJHDQYHQGHOVHVPXOLJKHGHU+HUHUQHPDGJDQJWLOPRWRUYHM (RJKRYHGYHM$Q§UPDQVNDOS§IDUWHQLKYHUGDJHQ

 NU

.RQWDQW (MHUXGJLIWSUPGU

NU Pt

%ROLJDUHDO *UXQGDUHDO

Pt '

(QHUJL

(-(1'200(1(562/*7

 6.$/9Î&#x2013;2*6Â&#x2021;6Â&#x2C6;/*('Î&#x2013;1".217$.726$//(5('( Î&#x2013;'$*)25$)7$/(20*5$7Î&#x2013;62*8)253/Î&#x2013;*7(1'( 6$/*6985'(5Î&#x2013;1*  9LNLJJHUIRUELQ§UGHWSDVVHUGLJ

9(/+2/'79Î&#x2013;//$ 'UºPPHU Î&#x2013; RP DW ER L HQ E\ PHG JRGW I¨OOHVVNDE RJ VDPPHQKROG V§ HU PXOLJKHGHQ KHU  PLGW PHOOHP 1LEH $DUV RJ /ºJVWºU 9HOKROGW YLOOD EHOLJJHQGH L *XQGHUVWHG HW PLQGUH E\VDPIXQG PHG NºEPDQG PXOWLKXV LGU¨WVIRUHQLQJ PY VRP DIKROGHU DUUDQJHPHQWHUIRUE§GHEºUQRJYRNVQH 9LOODHQ HU OºEHQGH PRGHUQLVHUHW  KHU NDQ IDPLOLHQ I§ HQ JRG EDVH &DUSRUW RJ JDUDJH 6NºQ XGVLJW RYHU PDUNHUQH6.$/6(6

.RQWDQW (MHUXGJSUPGU %ROLJDUHDO *UXQGDUHDO (QHUJLP¨UNH

6NRYY¨QJHW1LEH

NU NU Pt Pt ' 9LOOD

+LPPHUODQGVJDGH$DUV 7OI ZZZDDUVPDHJOHUHQGN

LQIR#DDUVPDHJOHUHQGN

ZZZWUHQGP¨JOHUHQGN


Aars Avis

SIDE 18

MOTOR

I BYEN

Bilens fem fejl på ferien

Vi renser bilens aircondition!

MOTOR: Bilister tager på bilferie i juli i hobetal. Omkring 8.000 får motorproblemer. Se her hvordan du undgår de fem mest almindelige fejl. 1. Motorstop: Det er især elektroniske komponenter som varmemålere i motoren, turboladeren og elektronisk brændstofindsprøjtning, der går i stykker og får motoren til at gå i stå. Det kan du gøre: Ofte er det svært at handle proaktivt, men en løbende tilstandsattest kan minimere risikoen for sammenbrud på kredsløbene. 2. Mekaniske defekter: Bilen spidsbelastes på bilferien, hvilket kan resultere i, at bremser, gearkasse, kobling, airconditionanlæg, hjulophæng, styretøj eller udstødningen går i stykker. Det kan du gøre: Få kontrolleret alle disse ting, før din bil skal ud på slidsom bilferie. 3. Nedsmeltning: Din bil mangler helt basale ting som oliepåfyldning før afgang. Du risikerer, at bilens motor og turbo brænder sammen, hvis du ignorerer kravet om at få olie på i en fart. Det kan du gøre: Sørg altid for olietjek før afgang. Er du kommet afsted uden, så reagér hurtigt på røde faresignaler fra det elektroniske display. 4. Bilen koger: Du kører hurtigt, måske i bakket terræn, hvilket presser motoren. Uden vand under kølerhjelmen, koger din motor, så motoren og stemplerne udvider sig. Det kan du gøre: Få kølesystemet tjekket. Har du ikke undersøgt det, så stop omgående og påfyld kølervæske hvis motoren koger. Undersøg om der er hul i kølesystemet. 5. Punkteringer: Dine bildæk er slidte og punkterer. Det kan du gøre: Sørg for, at dine sommerdæk inden afrejse har mønsterriller på minimum 3 mm og gerne mere.

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

G H

FEST TIL FAST PRIS

Brian Nielsen

Autolakering Industrilakering og sandblæsning

Nordjysk Lakcenter Jacob Petersens Vej 3, Nibe

Tlf. 29 86 60 67

Tlf. auto: 26 11 45 70 Tlf. industri: 27 52 88 75

I BYEN

Sønderup Forsamlingshus • • • • • • • • • •

Velkomstdrink Buffet eller 3 retters menu, frit valg fra menukort Vin, fadøl/flaskeøl og vand ad libitum under hele festen Kaffe med småkager og chokolade Natmad, frit valg fra menukort. Servering Flot opdækkede borde med blomsterdekorationer Serveringspersonale Leje af sal Bestem selv farver på duge, servietter og blomter Ingen slutklokkeslet på fest, men efter 9 timer et tillæg på kr. 40,- pr. couvert.

ALT DETTE FOR KUN KR.

400.PR. COUVERT

Kom på landet som i gamle dage

Hver onsdag kl. 11.00 - 15.00 Levendegørelse - især for børn

Herregården vækkes til live med forskellige håndværk og praktiske sysler. Bl. a. smedning, vævning, køkkenarbejde ved komfur, rebslagning, trædrejning, vask m.m. Hver torsdag kl. 13.00-14.00: Limfjordsfortælling om Hessel. Få en rundvisning og hør historien om Hessel. Især om den sidste slægt der beboede herregården i 130 år. Rundvisningen slutter med smagsprøve i det gamle køkken. Hver mandag kl. 13.00-15.00: Smag på historien. Smag nogle af Hessels spændende krydder-urtesnapse og hør historierne om de planter der har tilknytning til Hessel, stude og Lounshalvøen. Hver tirsdag kl. 13.00-14.15: Historisk vandretur. "Følg magtens fodspor til Hessel". Vandretur over Hessels jorde med snak om stenalder, vikingetid og middelalder, hvordan de har påvirket Hessel. Hør om guldfundet og kilden der gav vand til herregården. Ikke for dårligt gående. For ovenstående gælder: Entré/billetpris: Kr. 50 / Børn under 13 år gratis. Daglig åbent kl. 10-16.

STILLINGER

Driftsoperatør Aars Fjernvarme søger driftsoperatør til Aars Varmeværk

Museet Herregården Hessel

SÆRUDSTILLING

Views/Øjebliksbilled Skærtorsdag d. 28. marts kl. 11.00

immerland

Den 7. - 8. juli 2018

vises foråret årets første store og udstilling kunstfejrer i GATTEN med stormed forårsv/Maiken Hejnfelt Merete Meier udstilling samt særudstilling med kunstværker. værker udvalgt med stor omhu franye anerkendte kunstnere fra ind- og udland. En ekstraordinær Åbningstider: kunstoplevelse i indbydende lokaliteter. Se kalender - www.galleri-himmerland.dk Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø Fra uge 27 t.o.m. uge 32 onsdag-søndag kl. 11-17 Fri Entrehver lørdag-søndag samt helligdage kl. 11-17 Tlf.: 40 56 72 56/22 23 62 69 Herefter Åbningstider: Torsdag - søndag kl. 11.00-17.00 Fri entré Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø Påskens åbningstider: Torsdag - Mandag kl. 11.00 -17.00 samt alle helligdage eller efter aftale. www.galleri-himmerland.dk www.galleri-himmerland.dk

Arbejdsopgaver ■ Driftsoperatør, som sammen med 11 kollegaer drifter værket og overvåger fjernvarmesystemet i treholdsskift året rundt ■ Deltager i drift og vedligeholdelse af affaldsforbrændingsanlæggets el - og maskinanlæg ■ Forefaldende arbejde

Personprofil Der lægges vægt på ansvarlighed, fleksibilitet og samarbejdsevner ■ Du er engageret, selvstændig og ansvarsbevidst. ■ Du har gå på mod og et godt humør. ■ Du er villig til efteruddannelse.

Kvalifikationer Procesoperatør, faglært inden for el- eller VVS- området eller anden relevant erfaring/uddannelse ■ Kendskab til og forståelse for procesanlæg ■ IT på brugerniveau ■ Kedelpassercertifikat ■ Truckcertifikat For den rette person sørger vi for nødvendig uddannelse, herunder kedelpassercertifikat og truckcertifikat.

Lønforhold Efter Industriens overenskomst ■ Gode løn, pensions og ansættelsesvilkår

Hesselvej 40 B, 9640 Farsø Tlf. 98 63 81 25 / 20 58 22 01 www.herregaarden-hessel.dk

I BYEN alleri

4. JULI 2018

Aars Fjernvarme producerer miljøvenlig fjernvarme til cirka 5500 forbrugere i Aars, Suldrup, Hornum og Haverslev. Fjernvarmen dækker 98 procent af byernes totale varmebehov. Hertil kommer elproduktion fra turbine og gasmotorer. Varmeværket er et moderne kraftvarmeværk, som primært anvender husholdningsog industriaffald som brændsel. Aars Fjernvarme har 25 medarbejdere.

Ansøgning Yderligere oplysninger kan fås hos driftschef Allan Mortensen eller direktør Jan Clement på tlf. 99 98 80 70. Skriftlig ansøgning skal være Aars Fjernvarme i hænde senest den 15. august 2018.

Aars Fjernvarme Dybvad Møllevej 1, 9600 Aars – info@aarsfjv.dk


Aars Avis

4. JULI 2018

SIDE 19

STILLINGER

TIL LEJE AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Arbejde tilbydes

En person til have- og forefaldende arbejde ved villa i Aars, søges nogle timer ugentlig. Henv. tlf. 30 82 40 52

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

KLINIK FOR FODTERAPI

Har du lyst til at være kontorelev i en virksomhed i vækst, så læs videre her. MAT Dania ApS tilbyder en administrativ uddannelse med et højt fagligt indhold - en udfordrende og afvekslende hverdag med mange forskellige opgaver, primært i reception og bogholderi, men du vil få mulighed for at komme rundt i andre afdelinger og du får en bred kontaktflade til hele vores organisation.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Markedsvej 21, 9600 Aars MAT Dania ApS er et moderne jernstøberi med produktion i såvel Aars som Polen, hvor maskinfabrikken er placeret. Virksomheden samarbejder med førende kunder indenfor segmenterne hydraulik, arbejdskøretøjer, vindmøller og maskinkomponenter. Størstedelen af salget går til eksport. Kundeservice prioriteres meget højt og der bliver lagt vægt på engagement, samarbejde og faglig dygtighed. MAT Dania beskæftiger ca. 380 medarbejdere, der bidrager til at skabe resultater og den fortsatte udvikling og udbygning af virksomhedens markedsposition. Hovedkontoret er beliggende i Aars.

Smed

Vores udviklings- og reparationsafdeling fremstiller produktionsanlæg til eget brug samt står for vedligeholdelse og forbedringer af disse. Til afdelingen søger vi en smed/mekaniker eller lign., som trives med nye udfordringer hver dag. Henvendelse: Thomas Dahl Pedersen

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

KLINIK FOR FODTERAPI

KØB & SALG

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Tlf. 96 98 01 01

Vi tilbyder: • Et spændende job med stort udviklingspotentiale for den rette • Selvstændige og afvekslende opgaver • Frihed under ansvar • En fri omgangstone og engagerede kolleger

Ansøgningsfristen er den 6. august 2018. Læs mere om MAT Dania ApS på www.matdania.com Send din ansøgning til ani@dania-as.dk

www.aarsbo.dk

SUNDHED & VELVÆRE

KONTORELEV ADMINISTRATION

Vi forventer: • At du er struktureret, disciplineret og fleksibel • At du tager initiativ og kan arbejde selvstændigt • At du er ansvarsbevidst, pligtopfyldende og nysgerrig på at lære nye ting • At du har gode sprogkundskaber i engelsk • At du har bestået HHX eller lignende

AARSBO

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

BLANDEDE

TIL LEJE

Udlejes i Haverslev

2 vær. lejlighed, 73 m2. Leje m. vand 3600,- + forbrug. 3 mdrs. dep. Udlejes fra 1. juli 2018. Efter kl. 17.00 Tlf. 21 74 84 98

Lejlighed udlejes Centralt i Farsø

Nyistandsat, 80 m2, 1. sals lejlighed, 2 stuer, sovevær., køkken og bad udlejes. Ledig fra 1. august.

Tlf. 21 40 23 55 98 63 23 55

Udlejes

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

2 vær. lejlighed i centrum af Aars med have og terrasse samt lille udhus. Lejligheden har egen indgang, som ligger på 1. sal. Trægulve overalt. Med stort køkkenalrum samt soveværelse og bad. Yderligere info Ring 40 36 32 55

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

BLANDEDE

FARVEKOPIER

BOX-RUM 10 m2 - 30 m3

Pr. måned kr. 380,www.lagerboksen.dk

21 27 95 02

Guldfund fra reolerne

Kræmmerhal Foder en gros

Åben fredag 12-17 Lørd./sønd. 10-15

* A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HS Møbelpolstring

Vi kommer kommer overalt med prøver og og • Vi kommer overalt med prøver og • Vi kommer••overalt Vi medoveralt prøver med og prøver tager mål og og vejleder vejleder tager mål og vejleder tager mål ogtager vejleder mål Stort udvalg stof og og læder læder • Stort udvalg i stof og læder Stort udvalg •••overalt Stort udvalg og læder ii stof • Vi kommer overalt med prøver og •• Vi kommer Vii stof kommer med overalt prøver og med laves prøver og mål Vi kommer overalt med prøver og Skumhynder-madrasser efter • Vi Skumhynder-madrasser efter kommer overalt med laves prøver og mål• Skumhynder-madrasser •• Skumhynder-madrasser efter mål laves efter mål mål og vejleder tager mål og tager vejleder mål oglaves vejleder •* tager Vi kommer overalt med prøver og tager mål og vejleder tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde udføres. Lak-og træarbejde udføres. tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde * Lak-og udføres. træarbejde udføres. Stort udvalg i stof og læder • Stort udvalg Stort i stofudvalg udvalg og læder i stof stof og og læder læder ••Speciale: Stort i Stort udvalg i stof og læder ••••Speciale: Stort udvalg i stof og læder Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke Skumhynder-madrasser laves efter mål • Speciale: Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser laves efter mål laves stilmøbler efter mål mål ••Speciale: Skumhynder-madrasser laves efter laves efter mållaves efter •*• Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser måludføres. Lak-og træarbejde udføres. * Lak-og træarbejde Lak-og træarbejde udføres. udføres. ** Lak-og træarbejde * Lak-og træarbejde udføres.

•Speciale: Lak-Artitekttegnede, og træarbejde udføres antikke stilmøbler Speciale: Artitekttegnede, Speciale: Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke stilmøbler stilmøbler Speciale: antikke Speciale: Artitekttegnede, antikke stilmøbler

Speciale: Arkitekttegnede, antikke stilmøbler HS Møbelpolstring

HS Møbelpolstring Møbelpolstring v/H. Stück Stück HS Møbelpolstring v/H. StückHS Møbelpolstring HS v/H. Stück v/H. Henrik Tlf. 86 69 2163 8611 20 63 11 11 99 99 - 20 63 11Stück 99Tlf. 86 69Tlf. Tlf. 86 69 21 86 v/ 21 86 86 69 - 20 21 86 -- 20 99 63 Tlf. v/H. 86 69 21HS 86 Møbelpolstring · 20 63 11 99 v/H. Stückv/H. Stück HS Møbelpolstring Stück HS Møbelpolstring HS Møbelpolstring v/H. Stück HS Møbelpolstring v/H. stuck@larsen.mail.dk Stück Tlf. 86 86 69 69 21 21 86 86 e-mail: 20 63 63 11 11 99 99Tlf. 86 69 Tlf. Tlf. 21 86 86 69 69 - 2021 216386 8611-- 20 20 99 63 63 11 11 99 99 Tlf. -- 20

Strandby Produkt/Autoophug

Vestvej 1 • Birkevej 59 • DK-9600 Aars • Tlf. 98 62 17 22 Dansk Skalform A/S er et jern-, stål- og aluminiumstøberi med 75 ansatte, som producerer småt kompliceret støbegods efter croning- og lostwax-metoden. Exportandel på 70%. Firmaet har store kunder inden for den europæiske automobil- og hydraulik-industri.

Se din nye arbejdsplads på www.skalform.dk

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

• Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil • Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovægt • Køb af jern og gamle maskiner • Nedskæring/nedbrydning udføres • Containere opstilles • Kontant afregning og hurtig afhentning • Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Strandby Produkt Granvænget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234


SIDE 20

SÆLGES:

Himmerlandsavisernes

Aars Avis

Får, 3 stk. gimmerlam, Texel, født i marts, går med deres moder. Sælges om 3 måneder - ca. 1. oktober 2018. Levering. Tlf: 24 26 41 72

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

Pluk-selv solbær/ribs. Kr. 33 pr. kilo. »Annegaard«, Løgstørvej 50, 9640 Farsø. Ring og aftal tid. Tlf: 40 96 53 40

73.621 eksemplarer

Loppemarked/flyttesalg: Start lørdag d. 7. juli 2018 fra kl. 1016. Hver dag og en uge frem. Svoldrupvej 82, 9640 Farsø

HIMMERLANDS AVISERNE

Syret eg, bord, 6 stole, skænk, 3 reoler 500 kr. Pålægsmaskine til kraft 500 kr. Gratis 8 tårne til træ. Tlf: 25 35 27 42

SE HER!

Loppemarked den 7-8. juli kl. 10-16.00. Agathesvej19, Trend. Eller efter aftale pr. tlf. Tlf: 29 47 77 72

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

El-cykel, Mustang, hvid damencykel 28”, købt i Kvickly, brugt i 2 år, som ny. Nypris kr. 6.900, Pris kr. 3.900 Tlf: 50 57 46 68 Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan

4. JULI 2018

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

annonce@himmerlandsgruppen.dk BETALING KONTANT ELLER

annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af Stokerbrændsel sælges. Konnæsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede takt mobil for merekan info personer og virksomheder IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige Tlf: 40 41 40 55 spalter. Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Stort påtilTestrupDu kanloppemarked IKKE bruge loppemarkedet annonceraf: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler,7. vejing 12, Aalestrup, lørdag den campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskoginer, søndag 8. juli (Disse fra kl.ting10.00 herunder den også traktorer. henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, - 16.00. Masser af nye ting. LopMOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan frem IKKE pepigerne. FERIELUKKET indrykke annoncer med angivelse af dato og tilklokkeslæt. 4. august. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER. Tlf: 40 18 57 18 Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første

Partytelt udlejes. Mål 6x6 til ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. 6x12, ca 75 pers. + gulv, borde - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ogud,stole. udletæller detSave-kløve for et ord. Har duanlæg flere effekter til en annonce kan rumme, er du velkomjessalg, tilend Stor men tilPTO. at indrykke flerekapacitet. annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Tlf: 22 17 40 43

...fra kyst til kyst Brugte hårde hvidevarer. Ardo tørretumbler 5 kg. Vestfrost fryser 181 liter. Beko køle/fryseskab. Tlf: 60 21 90 45/28 35 41 78

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning…

Europaller, 45 stk. á 35 kr. Euro 1/2-paller, 10 stk. á 15 kr. 6 stk. pallerammer á 30 kr. stk. 10 stk. 1/2 pallerammer á 15 kr. stk. Kan leveres.

KØBES:

Tlf: 24 26 41 72

Gammel knallert, Everton, Puch eller andet mærke. Købes af ældre mand. Tlf: 20 82 83 62 Gammelt jern afhentes. Store mængder købes. Skrotbiler købes. Henv. Thomas Tlf: 40 54 18 39 Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo, vi kommer med kort varsel. Ring til Steen Tlf: 20 70 92 34

Møbler: Teaktræ, palisander samt design møbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34 Gammelt jern afhentes, større mængder købes Tlf: 40 28 61 89 Toppris gives Dødsbo og indbo fra 1930 - 70’erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Flyttesalg. Trailer med høje sider og køreslidsker , stor rundsav, kultivator, højtrykspuler, motorsave, hækklippere o.s.v. Elværktøj i en uendelighed og håndværktøj. Alt i knippelfin stand. Og andet diverse indbo. Tlf: 25 78 09 05 Nye vinduer eller dør? Så er det AG vinduer du spør. Vinduer og døre efter mål i aluplast, så ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncerforbindelse med ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskåret iner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDERigennem. og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« førstkommende regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uansetnummer om et ord er forkortet eller skrevet helt efter ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkomindlevering! men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Annoncen sendes til:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Vær opmærksom på, Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  ByttesLoppe-annoncerne  Gives væk bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


Resultater fra traktortræk i Aars Landbrugsklasse 0, 0-3500 Kg. Cylinder 1.  Ole Brun, Deutz 7807,   Team Holmebo - 82,60 Landbrugsklasse 3, 4401-5700 Kg 1.  Mathias Dam, Ford 8240   - 91,60 2.  Chris Thomsen, Valmet   8100 - 88,36 3.  Heinrick Mortensen,   Ford TW 15 - 85,50

Lidt kaos i køen, og mobile-pay reddede dagen, da byttepengene slap op.

Traktortræk i Aars skal udvides næste år AARS: Arrangørerne fra Himmerlands Landboungdom har fået gang i traktortræk i Aars. Der kom over 2000 tilskuere til 2018 udgaven, der blev holdt i fredags bag messecenteret. Køen af tilskuere, der ville ind til stævnet, strakte sig 50 meter ned ad gaden, og da byttepengene slap op, var det mobile-pay, som reddede dagen for arrangørerne. Formanden Louise Avlskarl fór rundt for at hjælpe til her der og allevegne. - Der er altid nogle småting, som vi lige skal hjælpe med. I starten er der travlt ved indgangen, så bliver der travlt ved baren. Det skifter i løbet af aftenen, og vi fordeler de frivillige fra Himmerlands Landboungdom efter, hvor der er brug for det, siger Louise Avlskarl til Aars Avis efter stævnet. Hun havde hele tiden troet på god karma omkring stævnet, men havde ikke regnet med op til 2300 tilskuere. Tallene ligger ikke helt fast, for alle betalinger med dankort og mobile pay var ikke gået igennem ved redaktionens deadline tirsdag. Successen var dog tydelig i løbet af aftenen, endda på grund af mangel på mad. Selvom der var købt rigeligt ind af pølsebrød og lagt omkring 20 store flæskestege på grillen, slog det slet ikke til. Heldigvis kunne der suppleres med kartoffelsalat, og pølser og øl var der nok af.

- Vi måtte jo tage en hurtig beslutning og så sælge noget andet mad. Vi fik solgt omkring 50 fustager øl og 2000 breezers, så der har været gang i hanerne i baren, siger Louise Avlskarl, og kan konstatere, at omsætningen endte på omkring 200.000 kroner for weekenden. Den gode mad og de kolde øl og breezers var tiltrængte på en varm sommeraften, hvor de 74 tilmeldte traktorer underholdte publikum næsten til midnat - godt suppleret af Venus Mobildiskotek, hvor dj’en gav opdateringer på stillingen og de små forsinkelser, som uvægerligt opstod, hvis slæden eller en traktor lige skulle justeres.

opbakning, at det næsten skal prøves. Og der har slet ikke været nogen problemer med stævnet. Vi bad også

politiet om at tage en runde på pladsen, bare så folk vidste, de var der. Så der var styr på sikkerheden, og alle fik en god aften. Men næste år skal vi have bestilt lidt mere mad hjem, siger Louise Avlskarl, der ligesom de andre fra Himmerlands Landboungdom havde svært ved at få armene ned over den vellykkede begivenhed.

Landbrugsklasse 4, 5701-7500 Kg 1.  Frederik Hundahl, New   Holland T7030 - 92,82 2.  Christian Frigaard, John   Deere 6920 - 87,88 3.  Louise Nielsen, John   Deere 6920s - 87,60 Std. 0, 0-3500 Kg 4 Cylinder 1.  Jonas Erikslev, Volvo   650 -113,10 2.  Bettenik, Deutz 7006,   Vildting - 95,80 3.  Niclas Bay, Fordson   Major - 90,65 Std. 1 0-3501 Kg 1.  Morten Gleerup, Valmet 905 - 96,60 Std. 2, 3501-4400 Kg 1.  Danni Nielsen ( Røde ),   Ford TW10 - 97,18 2.  Kenneth, Bukkebruse   - 93,58 3.  Klaus Jensen, Ford 8200   - 79,17

Klokken 18, eller senest fem minutter senere, går den første traktor efter full-pull ved Traktortræk i Aars.

Std. 3, 4401-5700 Kg 1.  Dennis Rasmussen,   John Deere 4440 - 96,82 2.  Cristian Rafn, Ford tw   15, Little Blue - 85,83

3.  Laust Søgaard, Case   agriking, FJOTTE - 77,62 Std. 4, 5701-7500 Kg 1.  Søren Grøn, Ford TW   15 - 86,29 2.  Sebastian Simonsen,   Ford TW 25 - En af de   blå - 83,26 Std. 5, 7501-9000 Kg 1.  Thor Nielsen, New   Holland T-7070 - 94,13 2.  Tommy Thomsen, New   Holland 8970 - 91,25 3.  Mathias Guldbæk, New   Holland 7060 - 90,18 Std. 6, 9001 -11000 Kg 1.  Kim Martinussen, My   Little pony 105,20 2.  Nick Porsborg, Case IH   Magnum 7120 - 104,40 3.  Jonas Simonsen, John   Deere 7920 - 101,50 Std. 7, 11001-14000 Kg 1.  Rasmus Åkerstrøm,   New Holland T8-420   - 102,80 2.  Carl Brandt, Claas 3800   - 101,60 3.  Jacob Hjort, John Deere   8530 - 93,21 Farm 0, 0-3500 Kg 1.  Jesper Vestergaard, Volvo   350 Boxer - 116,20 Farm 2, 3601-4500 Kg 1.  Jacob Bach, Ursus 1207   - Ursula - 105,52 2.  Thomas, John Deere,   Breakdown 97,12 3.  Steffen Hansen, Ursus   1201 - 48,40

To træk samme dag Stævnet var kvalifikation til de Nordjyske Mesterskaber, der bliver holdt 28. juli i Klokkeholm. To traktorer fra hver klasse kvalificerede sig, og dermed spiller stævnet i Aars en stor rolle i traktortræk-miljøet. En rolle som forhåbentlig bliver større næste år. For successen i Aars de sidste par år har givet Himmerlands Landboungdoms ambitioner et løft. Næste år håber de at holde to afdelinger i traktortræk på samme dag. - Vi kan holde kvalifikationen om eftermiddagen og så Nordjyske Mesterskaber om aftenen. Det kræver rigtig meget planlægning, men vi tror på, det kan lade sig gøre. Vi har fået så meget

NORDJYLLANDS RULLENDE VÆRKSTED Der blev kørt traktortræk hele fredag aften i Aars.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

REPARATION & EFTERSYN:

SALG AF:

· Entreprenørmaskiner · Staldmaskiner

· Reservedele/sliddele

· Fuldfodring · Landbrugsmaskiner · A/C anlæg

Maskinrep.dk | 20 23 93 32

Henrik Overgaard - jeg tager telefonen døgnet rundt


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

4. JULI 2018 SIDE 22

Ă&#x2020;ndret praksis for naturprojekter Det bliver nemmere at beholde tilsagnet pĂĽ den del af et vand- og naturprojekt, som der er givet tilladelse til. Tidligere bortfaldt hele tilskuddet, hvis ikke de nødvendige tilladelser var pĂĽ plads til hele projektet. Med ĂŚndringen gives tilskud til de dele af projektet, som allerede har fĂĽet tilladelse til. Kun tilskuddet til den del af projektet, hvor tilladelsen mangler, vil bortfalde. Landbrugsstyrelsen meldte ĂŚndringen ud i sidste uge, men den har vĂŚret gyldig siden 1. maj.

PraksisĂŚndringen gĂŚlder for en lang rĂŚkke af ordninger som for eksempel landskabs- og biotopforbedrende beplantning, vĂĽdomrĂĽder, sĂŚrlige levesteder for bilag IV-arter og en rĂŚkke Natura 2000 projekter. Ă&#x2020;ndringen gĂŚlder kun fremadrettet og kun de ansøgninger, hvor Landbrugsstyrelsen krĂŚver en anden tilladelse fra offentlige myndigheder. Landbrugsstyrelsen oplyser videre, at de tager kontakt, sĂĽfremt man har en sag under behandling, der er omfattet af ĂŚndringerne.

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

g af

Spulin

r/rør

anale gyllek

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

OFFICIELLE â&#x153;&#x201D; Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

â&#x153;&#x201D; Haveservice HjemmehjĂŚlp - valget er frit - valget er dit

Haveplan OmlĂŚgning Vedligehold

â&#x153;&#x201D; Hjemmeservice

Har du brug for hjĂŚlp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Ture Damtoft - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller pü mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Gudstjenester Søndag d. 8. juli 2018

14 nye mekanikere fra Erhvervsskolerne Aars.

NyudlÌrte mekanikere Tirsdag den 26. og onsdag den 27. juni 2018 var andbrugsmaskinmekaniker holdet til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor 14 elever bestod med flot resultat.

Jens Groth Clausen, Ă&#x2020;rø Maskiner og VVS A/S, Ă&#x2020;røskøbing.

Anders Molbech Pedersen, Brdr Thorsen I/S, Nimtofte.

Jeppe Stig Villadsen, TBS Maskinpower ApS, Grindsted.

Asbjørn Brøndum Knudsen, Semler Agro, Viborg. Dennis Kyhnau, Langelund ApS, Agerskov. Emil Broberg, Traktorgürden Give ApS, Give.

Jeppe Krog Poulsen, J. Hundahl Tilsted A/S, Thisted.

Mads Hovgaard Joensen, Skamstrup Maskinstation ApS, Varde. Mathias Lundehave Kristensen, Flemløse Maskinforretning ApS, Glamsbjerg.

Micki Strand Hansen, Hmc-Maskiner A/S, Sorø. Niels Bonde, Suldrup Maskinforretning A/S, Suldrup. Peter Hallenberg Hansen, Jørlunde Maskinforretning A/S, Slangerup. Rasmus Bjerregaard Jespersen, Sørensen & Lynggaard A/S, Viborg. Viktor Houlind, Hmc-Maskiner A/S, HolbÌk.

Studerende i konkurrence pü Agromek Student Challenge Nordeuropas største landbrugsmesse Agromek kan i ür prÌsentere en nyskabelse under messen til november. Det er Agromek Student Challenge, som er fire dage med udfordringer fra det virkelige liv. Den nye innovationskonkurrence er for udvalgte studerende fra ind- og udland. De skal i hold pü fem deltagere fordybe sig i forskellige forretningscases, som de für stillet af virksomheder, der er blandt udstillerne pü Agromek. Henover messens fire dage skal de studerende arbejde intenst med at udvikle nye forretningsmodeller samt de skarpeste ideer og koncepter for at finde den helt rette løsning for case-virksomheden. Resultatet bedømmes af en international jury bestüende af büde akademikere og topchefer fra industrien. - Formület med Agromek Student Challenge er at bringe erhvervsliv og vidensmiljøet sammen pü en ny müde til gavn for büde de studerende og udstillerne.

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke BlÌre Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke NÌsborg Kirke VindblÌs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke TrÌngstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke RørbÌk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

SmĂĽgrisenoteringen

10.00 ingen 9.30 ingen ingen 11.00 ingen ingen 19.00 ingen 9.00 ingen 9.00 19.00 11.00 11.00 ingen ingen 9.30 ingen ingen 9.30 ingen ingen 9.30 ingen ingen 9.00 10.30 ingen ingen ingen 10.30 9.00 9.00 10.30 ingen ingen ingen 10.30 ingen 10.30 ingen ingen 10.30 9.00 19.30 ingen 9.30

Beregnet notering uge 27 Basis, 30 kg. 322,81 (331,67). SPF+Myc 327,81 (336,67). SPF 331,81 (340,67). Ă&#x2DC;kologi 874,56 (883,33). UK-tillĂŚg 13,42. VĂŚgt reg. kr./kg 30-40 kg 5,13 (5,19) Agromek er nordeuropas største landbrugsmesse.

De studerende für mulighed for at prÌsentere deres kompetencer for førende virksomheder samt teste sig selv og deres viden. Samtidig kan virksomhederne fü forslag til at løse faglige cases, siger Agromeks direktør, Claus Hermansen. De studerende rekrutteres af rekrutteringsfirmaet Foodjob Nordic gennem en sÌrlig udvÌlgelsesproces,

som sikrer, at de enkelte hold sammensĂŚttes med kompetencer, der modsvarer de stillede opgaver. Deltagerne kommer fra danske og udenlandske universiteter og uddannelsesinstitutioner. Agromek 2018 holdes fra tirsdag den 27. til fredag den 30. november 2018 i MCH Messecenter Herning.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT 4. JULI 2018 SIDE 23

Kontrolbesøg for salmonella i kvægbesætninger I juli måned vil dyrlæger fra Fødevarestyrelsen besøge de mælkeleverende kvægbesætninger, der udgør en særlig smitterisiko for Salmonella Dublin. Det vil sige besætninger, der har været i niveau 2 eller 3 i mere end to år, og hvor kvartalsprøverne i 2018 har vist over 15 procent positive kalve. Salmonella-procenten ligger på 6,4 hos de mælkeleverende besætninger. Besætninger med mere end 360 køer har en højere forekomst af Salmonella Dublin. Hele 15,8 procent af disse er i niveau 2. Blandt de økologiske mælkeleverende er 6,5 pct. i niveau 2. For en besætning på niveau 2 er der påvist smitte i besætningen ved positive blodprøver, slagteprøver eller via tankmælkstiter.

Både ferie og høsten kan betyde tid væk fra stalden.

Hyr en rådgiver og hold ferie med god samvittighed Når medarbejdernes mange spørgsmål står ubesvarede hen, og der ikke er nogen til at træffe de væsentlige beslutninger, kan omkostningerne hurtigt løbe løbsk. Landbruget nærmer sig den periode på året, hvor arbejdsgiveren kan være optaget af sæsonarbejde, som stjæler den tid han kunne udnytte bedre i staldene. Derfor er det vigtigt, at der er både en telefon hjælpelinje og direkte staldsupport, mens landmanden selv er optaget. Der bør altid være en medarbejder til stede, der kan træffe væ-

sentlige beslutninger når det brænder på. - Der skal ikke ske mange misforståelser i stalden, før det kan blive en dyr høst og så periode. Løsningen er at leje sig til de nødvendige kompetencer. Vores svinerådgivere har typisk baggrund som ledere i svineproduktion, og netop derfor kan de træde til, når landmanden ikke selv har tid, siger svinekonsulent i LMO, Anders Peter Andersen. For svineproducent Henrik Buhl Børkop betød samarbejdet med LMO, at han og familien kunne tage på ferie med ro i maven.

- Jeg benyttede mig af denne support, da min familie og jeg rejste til USA for nogle år siden. Aftalen var, at Anders Peter Andersen skulle have telefonvagten, hvis der skulle opstå akutte udfordringer i min svineproduktion. Vi holdt ferie med god samvittighed, og vidste at der var nogen, der tog hånd om både mine grise og mine medarbejdere, siger Henrik Buhl Børkop. I forlængelse af telefonvagten blev der også gennemført et par uanmeldte besøg på bedriften for at sikre, at effektiviteten ikke faldt under familiens ferie.

Landmanden betaler Før besøget kontakter embedsdyrlægerne den enkelte landmand for at aftale et besøgstidspunkt, men også for indhente salmonellahandlingsplanen for besætningen. Målet med kontrollen er at tjekke, om handlingsplanen lever op

cerede sagsbehandlingstid glæder miljø- og fødevareministeren. - Det er godt, at det er blevet lettere at være landmand. En hurtig tilladelse har stor betydning for den enkelte landmand, der gerne vil udvide sin produktion, og det skal ikke være miljøgodkendelsen, der forsinker investeringerne i husdyrproduktionen unødigt. Derfor er det glædeligt, at sagsbehandlingstiden fortsætter med at falde i kommunerne, siger miljø- og fødevareminister Jakob EllemannJensen. Miljøstyrelsens nye statistik for 2017 viser, at

den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er 2,9 måneder for små husdyrbrug, 4,1 måneder for mellemstore husdyrbrug og 4,4 måneder for store husdyrbrug. I 2013 var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid 7,9 måneder.

Ny husdyrregulering Den 1. august 2017 trådte en ny husdyrregulering i kraft, hvorefter emissionerne opgøres ud fra produktionsarealets størrelse, fremfor antallet af dyr i staldene. Det har medført, at der er blevet indsendt mange ansøgninger inden de nye regler, og det kan betyde,

til lovkravene, og om landmanden følger den. Fødevarestyrelsen anslår, at et besøg vil vare to - fem timer. Landmanden skal selv betale udgiften til besøget, som vil ligge i prislejet 7.000 - 16.000 kroner, eller mere end 3.000 kroner i timen, afhængig af besøgets længde. - Hvis din bedrift er i niveau

2 eller 3, så husk at bringe din praktiserende dyrlæge på banen og få fulgt op på jeres handlingsplan og følg den, lyder opfordringen fra kvægfagdyrlæge Betina Tvistholm fra SEGES, der tilbyder et gratis rådgivningsbesøg til besætninger i niveau 2 eller 3 for at få andre øjne på salmonellasaneringen.

For mange breve om gødningsregnskab sendt Landbrugsstyrelsen har netop sendt en påmindelse om at indberette gødningsregnskabet til mange landmænd. Det er for perioden 2016/2017, men ved en fejl har styrelsen rykket for mange.

Nye stalde bliver godkendt på rekordtid Kommunernes sagsbehandlingstid for husdyrgodkendelser var i 2017 kortere end nogensinde før. Det glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, at landmændene hurtigere kan komme i gang med investeringer i nye stalde og udvidelser. Den seneste statistik viser, at kommunerne i gennemsnit er 4,3 måneder om at give tilladelse til en ny husdyrgodkendelse til landmænd. I de seneste år er sagsbehandlingstiden for husdyrgodkendelser faldet, og den udvikling fortsatte i 2017. Den stærkt redu-

Fødevarestyrelsen gennemfører kontrolbesøg i juli for kvægbesætninger i kategori 2 og 3, hvor der vurderes at være særlig smitterisiko for salmonella.

at sagsbehandlingstiden stiger i 2018. - Jeg ser derfor frem til, at kommunerne fortsætter med en meget hurtig sagsbehandling af sagerne, så vi kan få afsluttet alle de sager, der er sendt ind efter den gamle regulering. Når den nye husdyrregulering har fået lov at virke et stykke tid, skal sagsbehandlingstiderne være endnu kortere, siger Jakob Ellemann-Jensen. Der er indtil nu afgjort 20 sager efter de nye regler, alle sager vedrørende små og mellemstore husdyrbrug. Her var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid 1,5 måned.

Påmindelsen kan nemlig også være sendt til virksomheder, der har overdraget ansvaret for gødningsregnskab til en anden virksomhed. Hvis din virksomhed har indsendt en overdragelseserklæring, og du har modtaget en afmeldelses-

kvittering, kan du se bort fra påmindelsen. Landbrugsstyrelsen beklager fejlen og oplyser venligt, at du også kan se bort fra påmindelsen, hvis du allerede har indsendt gødningsregnskabet for planperiode 2016/2017.

KØB OG SALG TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

Presning

af småballer, hø og halm udføres. Haverslev tlf. 22 76 89 99 • PRESNING AF HØ OG HALM • GUMMIGEDSARBEJDE UDFØRES • JORDKØRSEL MED TRAKTOR OG VOGN • HØ SÆLGES • STRØNING AF HALM PÅ GYLLETANKE Leander Thyrrestrup tlf. 22 20 39 03


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Endnu en kunde, der vil anbefale os NYHED. Aars

Villa, 1 fam. Bogfinkevej 3 På en blind villavej i Aars finder du denne etplansvilla på 182 m2. Du får fem værelser, et toilet, et bryggers, et badeværelse, et stort køkken-alrum, en opholdsstue og en havestue. Udenfor ligger en solrig terrasse samt en lukket og nem have. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.098.000 2.056

105.000 9.353/7.745

Bolig m2: 182 Grund m2: Stue/vær: 1/5 Garage m2: Byggeår: 1974 Sag: 258V1800082 Energi:

“Hvis jeg skal sælge igen, bliver det helt klart igennem danbolig Aars - og jeg vil til enhver tid anbefale danbolig Aars til andre som står overfor et boligsalg. De er meget imødekommende, professionelle, og så holder de et højt informationsniveau, hvilket virker både trygt og troværdigt.”

884 35

Carina, sælgeren af Oustrupvej 25

NYHED.

Villa, 1 fam. Gl. Gislumvej 6 I Aars’ børnevenlige omgivelser ligger denne hyggelige villa. Charmerende retro-indretning pryder samtlige 234 kvadratmeter, og så får I en kæmpe kælder. Flagrende sommerfugle bidrager til liv i den velanlagte have, som glæder enhver haveentusiast.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.095.000 1.980

105.000 9.352/7.745

Bolig m2: 234 Stue/vær: 2/4 Byggeår: 1969/1987 Sag: 258V1800129

Grund m2: Kælder m2: Carport m2: Energi:

2.124 148 44 E

NYHED.

Aars

Villa, 1 fam.

Gislumvej 42 Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.295.000 1.622

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 105 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1953/2009 Sag: 258V1800136

65.000 5.810/4.809

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

896 61 41 D

Aars

Villa, 1 fam.

Lillevang 17 Denne villa i Aars er det oplagte valg for førstegangskøberne eller den lille familie. Boligen rummer 123 m2 fordelt på halvandet plan med opholdsrum i stueplan og værelser på førstesalen. I alt får I tre værelser, hvoraf det ene har en alkove. Huset er centralt placeret i Aars med gåafstand til stort set alle hverdagens nødvendigheder, heriblandt et udvalg af indkøbsmuligheder, Aars Skole, daginstitution og flere idrætsfaciliteter, alt sammen placeret under en kilometer fra adressen.

NY PRIS.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.198.000 1.429

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 123 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1927/1972 Sag: 258V1800079

60.000 5.376/4.450

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

735 16 15 C

NY PRIS.

Trend

Fritidshus

Benediktesvej 32 Drømmer du om en naturperle, hvor der er ro og skønne omgivelser, så er dette fritidshus et oplagt valg. Huset ligger på 5.726 kvm. naturgrund. Så uanset om du ønsker at udstykke eller blot vil have en dejlig ugeneret grund midt i det attraktive sommerhusområde, så har du nu muligheden. Omgivelserne er perfekte til familien, som værdsætter udelivet og ønsker et break fra den travle hverdag. Selve huset summer af atmosfære og rigtig sommerhusidyl. Men ønsker du en bolig i luxus, så skal du nok overveje at bygge nyt, hvilket også kan være en oplagt mulighed.

Aars

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

D

Centralt i Aars møder i denne smukke villa med en god planløsning. Ejendommen er igennem perioden 2008-2010 gennemrenoveret med boligens stil for øje, og I får derfor en villa der er helt indflytningsklar med gulvvarme overalt. Husets etagemeter tæller 166 m2 fordelt på stueetage, førstesal og en god anvendelig kælder. Her er der ikke langt til hverdagens nødvendigheder med både et større udbud af indkøbsmuligheder, Aars skole, daginstitution, idrætscenter og bycenter i gåafstand.

NYHED.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

598.000 1.262

30.000 2.766/2.272

Bolig m2: 43 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Kælder m2: Byggeår: 1967/1982 Udhus m2: Sag: 258V1700091

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

5.726 1 5

Aars

Villa, 1 fam.

Assersvej 23 Hvis I vil bo både elegant og centralt i Aars, så ligger jeres nye hjem muligvis på Assersvej 23. Her får I nemlig en særdeles velholdt villa på 172 etagemeter, og I kan desuden glæde jer over en have, der er lige så ugeneret, som den er nem at holde. Fra adressen er der gåafstand til både skole, gymnasium og de mange butikker og spisesteder i Aars' hyggelige handelscentrum. Den gedigne villa er opført i 1950 og præsenterer sig charmerende med rødmuret facade, sadeltag og hvide vinduesrammer.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.298.000 1.508

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 108 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1950 Sag: 258V1500150

65.000 5.855/4.847

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

562 64 20 D

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 27 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 -...

Aars Avis nr. 27 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 -...

Profile for ugeavis
Advertisement