Page 1

Til samtlige husstande

92. årgang - Nr. 21

ONSDAG 23. maj 2018

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Energi Vegger vil investere stort Selskabet søger kommunegaranti til investering i produktionsforøgelse Dagli’Brugsen i Suldrup lukker senest 30. juni.

Brugsen i Suldrup lukker og slukker ■ SULDRUP: Efter næsten 120 år må Dagli’Brugsen i Stensgade i Suldrup lukke og slukke. Det sker senest 30. juni. Ejeren af Dagli’Brugsen, Coop, har besluttet at lukke 15 underskudsgivende butikker. Dagli’Brugsen i Suldrup er een af dem. Coop har hidtil valgt at bibeholde butikken i byen, også efter der for få år siden kom alvorlig konkurrence fra en ny Spar-butik. Brugsen i Suldrup havde i mange år en central

placering på Hjedsbækvej ved byens trafikerede vejkryds, men efter lukning af en anden dagligvarebutik blev det besluttet at flytte brugsen til lokalerne i Stensgade. Dagli’Brugsen er een af Suldrups ældste virksomheder, etableret i 1899 da andelstanken for alvor fik tag i danskerne. Dengang etableredes brugsforening, foderstofforretning og andelsmejeri i Suldrup.

Læs mere på side 17...

kan den simple tilbagebetalingstid på det kommunegaranterede lån holdes på 3,8 år. Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune skal tage stilling til ansøgningen i dag onsdag. Her forventes ansøgningen at gå igennem. Den endelig beslutning tages dog i Byrådet.

Af Torsten Hansen VEGGER: Uden at øge mængden af biomasse kan Energi Vegger blive i stand til at øge produktionen med 10 procent. Det vil give en god ekstra indtægt. Men det kræver en investering på 8,8 mio. kroner, hvortil Energi Vegger gerne vil have en kommunegaranti. Efter flere års renovering af anlægget i Vegger er de nu klar til at udvide produktionen. Energi Vegger ønsker at opsætte en ny reaktor på 1800 kubikmeter til erstatning for den eksisterende ældre reaktor på 200 kubikmeter. En større reaktor vil kunne forøge produktionen med cirka 10 procent, uden at der skal anskaffes mere 1.1 Logo

Kommunen ønsker svar Men kommunen ønsker svar på, hvor den ekstra energi kan afsættes. - Den kan vi afsætte til Arlas mejeri i Bislev, hvortil vi i forvejen afsætter biogas. Vi kan også bruge den ekstra energi i vores egne motorer til øget el- og varmeproduktion, forklarer Tommy Trads Jensen, Energi Vegger.

En større reaktor vil forøge produktionen med 10 procent hos Energi Vegger.

biomasse. Produktionsforøgelsen vil på salgssiden be-

tyde en merindtægt på cirka 2,37 mio. kr. årligt. Derfor

DCM Cykler & Maskiner ApS | Logomanual | Side 2

Hovedlogo

Brugte trailere Åbne trailere fra 4.000,- ekskl. moms Lukkede trailere fra 10.000,- ekskl. moms

STÆRK KVALITETS ROBOTKLIPPER Copyright Vizuall.dk

FRA Maskinerne klarer snildt klipning efter evt. hækkeklipning da den

KØRER MED EN RIGTIG PLÆNEKLIPPER KNIV. Klarer let stejle skråninger. Meget lave vedligeholdelses-omkostninger.

Kom og gør e n god h a n d e l!

I-MOW 422P

Klarer op til 1000m Lavt støjniveau kun 62db. Klarer op til 35% skråninger. KØB NU OG FÅ GRATIS Professionel installation samt 250m HD 3,4mm installations kabel. ALLE VIKING I-MOW SLUTTER UGEN AF MED PÆNT KANTKLIP, SÅ KANTERNE ALTID STÅR KNIVSKARPE.

VI TAGER FORBEHOLD FOR TRYKFEJL M.M.

KÆMPE TRAILERMARKED

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

UN

SAMLET PRIS K

12.495,-

VI FØRER ET BREDT UDVALG AF KVALITETS ROBOTKLIPPERE, PLÆNEKLIPPERE M.M. FRA

Aars n5 Bymidte

I-Mow 632

Åben hver lørdag - ring for aftale

17.995,-

MARKVÆNGET 3 · 9600 AARS · 98225248

n

UN

SAMLET PRIS K

ceret h rtifi ør ce

Telefon I 9811 3200

k lini ek

v/ Vincent Schwandt Tlf. 96 97 02 97

KØB NU OG FÅ GRATIS Professionel installation samt 500m HD 3,4mm installations kabel.

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Følg os på Facebook

GRATIS høreprøve og afprøvning

Otic o

GEDSTED TRANSPORTSERVICE

Proff. maskine klarer helt op til 3000m Støjniveau kun 62db. Klarer helt op til 45% skråninger

re!

Hør me

Æ

ld re

Sage

n

!

øH r mere

www.høreapparatet.dk


Aars Avis

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Per Mulbjerg

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Runde fødselsdage

Nygifte Karina Thorup og Morten Rudolf Jensen, Stenildhøjdalen 5, Aars, blev borgerligt viet lørdag, 19. maj.

85

Lisbeth Vannerup Holm, Kirkegade 13, 2. sal nr. 7, Aars, søndag, 27. maj.

85

Ester K. Møller, Gislumvej 20 A, Aars, tirsdag, 29. maj.

75

Preben Bæk, Stenildhøjbakken 9, Aars, søndag, 27. maj.

65

Alex Vestergaard, Valkyrievej 18, Østrup, mandag, 28. maj.

Ny hal i Aars indvies 1. juni Håndværkerne er ved at lægge sidste hånd på opførelsen af den nye sportshal ved Østre Boulevard i Aars. Det er Erhvervsskolerne Aars der bygger og indvielsen finder sted fredag, 1. juni. Der er tale om en sports- og eventhal der får navnet ”Energien”. Hallen bliver endnu et bindeled mellem Erhvervsskolernes elever og Aars bys borgere.

Stjal messing på jernstøberiet AARS: Jernstøberiet Dania, Markedsvej, Aars, har i pinsen haft ubudne gæster. Ved at bryde ind gennem en defekt port er tyvene sluppet afsted med et parti messinggranulat.

Selvtægt i Hornum HORNUM: En kælderdør til et teknikrum på Torvet 2 i Hornum er blevet sparket op. Det viser sig, at beboeren har fået lukket for vand og varme på grund af manglende betaling. Det har åbenbart ikke passet beboeren, der har sparket døren på og åbnet for forsyningen igen. Det betegnes som tyveri.

Døgnvagt

98 63 13 24 Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Bagerste række: Ole Bertram, Farsø (125 tapninger) - Jonna Virenfeldt Kristensen, Farsø - (75 tapninger) - Ole Rasmussen, Hornum (75 tapninger) - Flemming Nielsen, Farsø (75 tapninger). Forreste række: Laura Kristensen, Aars (25 tapninger) - Dorthe Villadsen (25 tapninger) - Henning Christensen, Strandby (50 tapninger). Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning · www.hanslandry.dk

DØGNVAGT

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 · 9600 Aars

Birgitte Landry

Torben Rask

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Claus Landry

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Jubilarer i donorkorps Vesthimmerlands Donorkorps har holdt den årlige jubilæumsmiddag på Hotel Farsø. Ved denne lejlighed blev der uddelt nåle til korpsets jubilarer. Ole Bertram, Farsø fik

nål for 125 tapninger, Jonna Virenfeldt Kristensen, Farsø for 75 tapninger, Ole Rasmussen, Hornum for 75 tapninger, Flemming Nielsen, Farsø for 75 tapninger, Henning Christensen, Strandby for 50 tapninger, Laura Kristensen, Aars for 25 tapninger og Dorthe Villadsen for 25 tapninger.

Alt i blomster! Himmerlandsgade 49 C · Tlf. 98 62 68 00

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Ugens portræt

23. MAJ 2018

Primus motor for egnens kulturarv Det handler om kulturarv, men måske også arv på anden måde. Formidlingsinspektør Maria Clement Hagstrup, Vesthimmerlands Museum, er hovedprimusmotor for Kulturarvsmåneden i Vesthimmerland, og i løbet af juni foregår afviklingen af 43 arrangementer rundt om i hele kommunen. Kulturarven er, hvad vi alle får med os gennem arv og historie, og for Maria Clement Hagstrup er måneden, hvor det hele foregår, hjerteblod - men i høj grad også arv. Hun er opvokset i Løgstør, med en historielærer som far. Historien og formidlingen har lige siden barndommen interesseret hende. At interessen faktisk opstod i barndommen, opdagede hun for ikke så lang tid siden. Hun stod i Silkeborg og så på moseliget af Tollundmanden. Det gav pludselig et hukommelsesmæssigt flashback, hvor hun ”så sig selv”, da hun som 6-årig, sammen med sin far, stod og så på Grauballemanden på Moesgaard Museum. I dag kan hun se tilbage på fire års studier til Historiker på Århus Universitet og et år med regionsvidenskab. Dertil kommer, at hun har taget et halvt år på Journalisthøjskolen. De tre uddannelser er et perfekt miks i hendes nuværende stilling, hvor hun foruden Kulturarvsmåneden står for formidlingen på Vesthimmerlands Museum. Dertil kommer, at hun er med i Projekt Historiedetektiverne, hvor 12 statsanerkendte museer i Nordjylland, sammen med TV2 Nord, laver en række udsendelser. Maria Clement Hagstrup er også i gang med at skrive en bog om Ranums historie, og et projekt med computerteknologien Virtuel Reality omkring Borremose. Sidstnævnte foregår i samarbejde med Aalborg Universitet. Til alt det kommer, at hun også er involveret i korrespondance og pressekontakt fra museets side. Flere af de andre på museet nyder også godt af Maria Clement Hagstrups arbejde. De ved, at hun er dygtig til at skrive og også læse korrektur. Derfor lader de gerne deres skriver-

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Maria Clement Hagstrup.

rier gå via hende, inden de offentliggøres. Samtidig har Maria og en anden evne, som nogle af arkæologerne og de øvrige ansatte på museet ikke er så skarpe i - det handler om at være struktureret og holde styr på kalenderen. Når Maria Clement Hagstrup er med inden over, så kan de andre stole på, at hun har styr på kalender, og hvad dertil hører. Men lige nu handler det om hendes store hjertebarn Kulturarvsmåneden, hvor der er mange tråde at holde styr på. Når det hele falder lidt til ro, så er der ingen tvivl om, at Maria Clement Hagstrup vil kaste sig lidt mere over nogle af de andre emner. Hun elsker at læse, og rigtig gerne faglitteratur. Hun vil også gerne diskutere, det hun læser, hvilket hun ikke altid kan, men museet er et godt sted for hende. Som hun selv siger ”Det er rart at arbejde på et sted, hvor man gerne må snakke om moselig over frokosten”. Ellers er det naturen der trækker. Maria Clement Hagstrup har bevidst valgt at bo ude i naturen. Ægtefællen Henrik Gammelholm og parrets to børn, bor ved Næsby. Her bliver familiens to hunde luftet, og det lange røde hår får ofte lov til at flagre på løbeture i området. Når livet rigtig skal nydes, så er rejser højt på prioriteringslisten. Ægte kulturarv. Maria Clement Hagstrup fik interessen fra sin far. Nu giver hun selv interessen videre. Ikke bare gennem hendes job til alle der vil lytte. Men hun gør det også privat. Hendes 16-årige søn er tydeligvis meget interesseret i historie.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

23. MAJ 2018

Genvalgt Aars Avis’ redaktør og udgiver, Thorkil Christensen, er blevet genvalgt til fire brancherelaterede hverv. I april blev Thorkil Christensen genvalgt som formand for landsforeningen Dan-

ske Lokalaviser. I maj blev han valgt som formand for Himmerlandsaviserne, og i onsdags blev han genvalgt til bestyrelsen for brancheforeningen Danske Medier og som bestyrelsesmedlem i salgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Pinsesalmer i Aars Kirke AARS: Forleden var der inviteret til fællessang i Aars Kirke, hvor deltagerne skulle synge pinsesalmer. Musikalsk blev der vekslet mellem organist Jan Mygind på orgel og kirkeog kulturmedarbejder Marianne Klausen på klaver, som også ledede fællessangen. Det var et meget flot op-

læg med tekst og billeder, der illustrerede salmernes indhold på storlærred. Kort sagt en fin indføring i pinsens budskab. - Det er ved at være en rigtig dejlig tradition med sådanne aftener til både jul, påske og, som her, pinse. Som deltager takker vi for et meget flot arrangement, siger Else Roed og hendes mand.

SIDE 3

BEKENDTGØRELSER Vores elskede

Regitze Dalum Steenfeldt * 19. februar 1981 har vi mistet alt for tidligt St. Binderup, den 19. maj 2018

Karsten Mor og far Renate, Thomas, Erik og Jakob Sigrid, Hans, Jeanette, Henrik og Agnete Bisættelsen finder sted fra Binderup Kirke fredag den 25. maj kl. 13.00 I stedet for evt. blomster kan man betænke Kræftens Bekæmpelse. Beløbet kan indbetales på MobilePay 24878865

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Hej bedstefar Et stort tillykke med de 75 år d. 27. maj. Vi glæder os til at fejre dig!

Kærlig hilsen Marie, Mark, Mikkel, Rigmor og Sørine

10 års jubilæum på Luxaflex i Hornum Tillykke til Jola 25. maj 2018

AARS KIRKE Vi har alt for tidligt mistet vor kære niece

Regitze Dalum Steenfeldt Arizona og Holle Lis og Jens

PILGRIMSVANDRING

AARS KIRKE TIL TESTRUP KIRKE - CA. 15 KM Mandag den 28. maj kl. 18.30

Vi mødes i Aars kirke kl. 18.30 og synger pilgrimssang inden vi vandrer. Der bydes på kaffe, te og kage ved Testrup kirke. Husk: Vand, og egen hjemtransport. Testrup Kirke: Testrupvej 138, 9620 Aalestrup.

Vores elskede mor, svigermor, farmor, mormor og oldemor

Erna Jacobsen * 2. november 1939 er stille sovet ind Aars, den 18. maj 2018

Tinna og Jan Karsten og Kirsten Børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 25. maj kl. 11.00

Vores kære veninde

Regitze Dalum Steenfeldt

er alt for tidligt taget fra os efter længere tids sygdom Den bedste veninde så omsorgsfuld og varm Minderne er mange og savnet er stort Du lever videre i vores hjerter

Joan og Anne Marie samt familie Min kære mand, far, svigerfar og bedstefar

Kjeld Rasmussen * 8. juni 1937 er stille sovet ind efter lang tids sygdom Aars, den 16. maj 2018

Sonja Jonna og Jens Eigil, Ivan og Jørn Dan, Kim, Finn og Malou Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 24. maj kl. 11.00

Martin Nørtoft Jacobsen * 11. april 1967 er alt for tidligt taget fra os Aars, den 14. maj 2018

Sara og Emil Jonna Mai Britt, René, Amalie og Mathilde Begravelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 24. maj kl. 13.00 I stedet for evt. påtænkte blomsterhilsner, ønskes penge til en mindesten.

www.aarskirke.dk

VIL DU MED PÅ VANDRING?

TAK EFTER DØDSFALD Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Knud Hartvig Andersens bisættelse fra Aars Kirke Tak for de smukke blomster - også fra USA og Sverige. Tak til sognepræst Ole Larsen for den meget personlige tale i kirken. En særlig tak til personalet på plejehjemmet Solvang, for god og kærlig pleje. På familiens vegne

Amalie og Charlotte

Vores elskede far, svigerfar, søn, bror, svoger og onkel

Flere oplysninger: Marianne Klausen, Kirke- og kulturmedarbejder, Aars kirke, tlf. 20 21 79 06. kirkeogkulturmedarbejder@aarskirke.dk

SØNDAG D. 10. JUNI 2018 KL. 9.30 Efter sidste års succes - prøver vi igen… Alle inviteres til vandring igennem den skønne himmerlandske natur. Vi starter med gudstjeneste i Testrup kirke ved Line K. Børding kl. 9.30 Inden afgang serveres kaffe/bolle og så går turen mod Hverrestrup bakker hvor naturvejleder Karin Winther vil fortælle om naturen og området. Efterfølgende går turen til Simested - Lille Restrup - Aalestrup - Østerbølle - Vesterris og tilbage til Testrup.

Opmærksomhed

på min fødselsdag frabedes. Christian I pedersen

KIRKENS BESØGSTJENESTE

Få en besøgsven - eller bliv besøgsven Er du interesseret - Kontakt: Marianne Jensen, koordinator, tlf. 98 62 11 84

PILGRIMSVANDRING FRA TESTRUP TIL TESTRUP - CA. 19 KM.

Undervejs serveres en frokost sandwich og eftermiddagskaffe. Ved små stop på vejen vil der være indlæg/nyt tema at gå videre med. Hvis turen er for lang - kan man blive hentet undervejs. Når vi er tilbage i Testrup (kl. ca. 17.00) serveres der suppe/pølser i grillhytten ved Testrup Gl. Skole.

PRIS 75,00 KR. Tilmelding senest 3/6 til Mie 41 17 71 60 - Lis 24 99 98 92

www.aarskirke.dk www.aarskirke.dk

ARR. TESTRUP & SKIVUM BEBOERFORENINGER + TESTRUP MENIGHEDSRÅD


Aars Avis

SIDE 4

23. MAJ 2018

BEKENDTGØRELSER AROSIA & DA CAPO INVITERER TIL

Forårskoncert og Fællessang MANDAG DEN 28. MAJ KL. 19.00

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

SKER…

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 31. maj kl. 16.00 på Rådhuset i Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid Per Bach Laursen Borgmester

Ryger du og tør du tage en udfordring op? I anledning af WORLD NO TOBACCO DAY torsdag den 31. maj udfordrer Sundhedscenter Vesthimmerland ALLE rygere til at undvære cigaretterne denne dag. Hvis du ryger og gerne vil have en uforpligtende snak om rygning og eventuel veje til rygestop, så kan du møde Sundhedsfremmemedarbejdere på parkeringspladsen ved Kvickly i Aars torsdag den 31. maj i tidsrummet fra kl. 12.30 - 15.00. Overvejer du et rygestop kan du få gratis rygestopvejledning ved at kontakte Sundhedscenter Vesthimmerland på tlf. 99 66 82 00 eller ved at sende en mail til sundhedscenter@vesthimmerland.dk.

MEDDELELSER

Kulturskolen - små og store oplevelser Kulturskolen har åben for tilmeldinger til næste undervisningsår. Husk tilmeldingsfristen den 1. juni, hvis du gerne vil være med fra starten af sæsonen. Se mere på www.kulturskolenvesthimmerland.dk

Det er nu du skal bekæmpe Kæmpe Bjørneklo I Vesthimmerlands Kommune har du pligt til at bekæmpe Kæmpe Bjørneklo på din ejendom. Planterne skal bekæmpes minimum tre gange årligt - første gang inden den 20. maj. Kommunen fører tilsyn med bekæmpelsen. Kommunens indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe Bjørneklo kan ses på www.vesthimmerland.dk/kommunen/emner-i-fokus

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Dagplejer i Aars Nu er chancen der - Gør en forskel i 0-2 årige børns liv – Bliv kommunal dagplejer. Vi søger hjemmelige og trygge dagplejehjem, hvor der er plads og hjerterum til små børn, kan trives, lege, lære og udvikle sig i tæt relation med en voksen og en lille børnegruppe. Ansøgningsfrist: 3. juni 2018. Dagplejer i Aalestrup Nu er chancen der - Gør en forskel i 0-2 årige børns liv – Bliv kommunal dagplejer. Vi søger hjemmelige og trygge dagplejehjem, hvor der er plads og hjerterum til små børn, kan trives, lege, lære og udvikle sig i tæt relation med en voksen og en lille børnegruppe. Ansøgningsfrist: 3. juni 2018.

I VESTHIMMERLANDS MUSIKHUS

Entre: 50 kr. incl. kaffe og kage. Med venlig hilsen Arosia & Da Capo

Jura og demens Værgemål, fuldmagter, arv og testamente Hvilken betydning har det og hvordan oprettes værgemål og fremtidsfuldmagter? Få styr på, hvordan arven fordeles i din familie, måske med dine, mine børn samt vores børn.

Onsdag d. 13. juni 2018 kl. 16.30-18.30 Aktivitetscenteret Bymidten 15, 9600 Aars

Grundlovsmøde

Oplægsholdere: Advokaterne Vibeke Andersen og Per Nielsen, ADVODAN Aalborg

i Præstegårdshaven i Kongens Tisted tirsdag, den 5. juni kl. 17-20

Der serveres kaffe /the Tilmelding senest d. 7. juni til Alzheimerforeningen Gunver Folmand, tlf. 2045 8328 eller mail gunver.folmand@gmail.com

17.00 Velkomst 17.15 Børnekoret synger 17.30 Vi spiser medbragt madkurv - Der er tændte grill til rådighed Husk service og kopper/krus 18.30 Grundlovstale ved Jeppe Ugilt 19.00 Nøragerkoret synger 20.00 Afslutning ved Rikke Visby Wickberg

Advokatvagt i Aars

Undervejs byder vi på fællessange, hyggemusik ved Gianni Ciriani, gratis kaffe/te og kagebord. Hoppeborg til børnene. FDF sørger for bål til gratis pandekager og popcorn. Der kan købes is, sodavand og øl. Menighedsrådet i Kongens Tisted, Binderup og Durup og Borgerforeningerne i Binderup og Kongens Tisted

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Produktionsskolen Kongshøjgaard inviterer til

ÅBENT HUS

Torsdag den 31. maj 2018 kl. 18.00-21.00 PROGRAM: Kl. 18.00: Vi byder velkommen med lækre smagsprøver fra skolens køkken Kl. 18.30-19.00: Orientering om indholdet i et forløb på skolen Kl. 18.30-20.00: Kom og deltag i forskellige aktiviteter på de åbne værksteder Kl. 20.00: Stort gratis kagebord Kl. 20.30: Tak for denne gang

DESIGN Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort Brochurer

TRYK

Foreningsblade Fakturaer Brochurer Bøger Indhent tilbud

Vi håber at se rigtig mange gæster denne aften De bedste hilsner

Elever og ansatte på Produktionsskolen Kongshøjgaard

Ovenskovvej 18 • Hvalpsund • 9640 Farsø Tlf. 98 63 85 12 • e-mail: kontoret@kongshojgaard.dk • www.kongshojgaard.dk

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

23. MAJ 2018

SIDE 5

Himmerlandsgade 68 . 9600 Aars . 98 62 24 99

MIDSEASON Der var god tilslutning til sommercafeen på Plejecenter Østermarken i Aars.

Ældre i Aars var på sommercafé AARS: Cafélivet er ved at vinde indpas i Aars - også hos de ældre på Plejecenter

Østermarken. Der var sol både udenfor og indenfor, da venneforeningen forle-

Der var naturligvis både en bar og en barvogn med forskellige drinks ved venneforeningens arrangement for de ældre.

Frihedsbudskabet fejret i Aars Kirke AARS: Selv om det er mange år siden, så fejres frihedsbudskabet efter Anden Verdenskrig stadig, således også i Aars. Marna Kristensen var en af dem der deltog i år. - Om aftenen trådte vi ind til en højtidelig stemning i kirken, hvor der var pyntet op med levende lys og flotte lysegrønne bøgegrene af kirketjenerne, beskriver Marna Kristensen. 4. maj var det 73 år siden frihedsbudskabet lød over Danmark for første gang, hvilket deltagerne fik lov at høre igen engang under højtideligheden.

- Vi sang : En lærke letted` mm. Der blev takket og bedt om Guds nærvær ved alle mennesker, også dem der lider forfærdelig megen nød rundt om i verden stadigvæk på grund af grusomheder og krig, siger Marna Kristensen. Der blev blandt andet læst fra Mikas bog af en ung mand fra Syrien, som også fortalte lidt af sin personlige historie. Både hans far og mor blev dræbt under krigen i Syrien. Han og hans tre brødre flygtede sammen fra sted til sted gennem syv år, nogen gange til fods eller

den havde inviteret til Sommercafé. Bordene var flot pyntede med både sand, strandskaller, tang og papirblomster, som beboerne havde været med til at lave i terapien. Der var opstillet et par gamle liggestole med parasol og en flot bar. En barvogn, hvorfra der blev uddelt festlige drinks både med og uden alkohol, blev kørt rundt mellem bordene. Øl manglede heller ikke, hvis man var mere til det. Der blev sunget efter et lille sanghæfte, som var lavet til lejligheden med bl.a. skålesange, et lille potpourri samt en forårssang som afslutning på arrangementet. Der blev sluttet af med kaffe og mini-muffins i forskellige farver og med forskellige smage, som flere af beboerne havde været med til at bage. Der var pæn tilslutning til Sommercaféen, og alle var i feststemning og mødte op med en positiv tilgang til arrangementet, oplyser venneforeningens sekretær, Susanne Jørgensen.

med tog og over usikre vande for til sidst at blive skilt ad. Nu er en i Esbjerg, en i Vejle, en i Sverige og så altså den unge mand her i Farsø, og det jo uden at have penge til at besøge hinanden. - Det gør lidt ondt, når man hører, hvad de har oplevet af angst og tab af forældre, men der var ingen bebrejdelse i hans fortælling, lyder det fra Marna Kristensen. Det hele var meget højtidelig sammensat af sognepræst Arndt Jessen Hansen. - Bagefter samledes vi i kirkecentret til snak og samvær med øl, vand og snacks. Her var der også bøgegrene og levende lys i vinduerne. Det var en aften, hvor man gik stille hjem med mange tanker svirrende rundt i hovedet, forklarer Marna Kristensen.

SALE

1/2 BUTIK 1/2 PRIS ONS.-TORS.-FRE.-LØRDAG


Aars Avis

SIDE 6

Gudstjenesten blev holdt i det fri i Aars

Friluftsgudstjenesten i Blåbærdalen Kr. Himmelfartdag var begunstiget af dejligt vejr.

AARS: Aars Kirkes Kristi Himmelfartdags-gudstjeneste blev afviklet i det fri på annekskirkegården, Blåbærdalen. Arrangementet var begunstiget af særdeles godt vejr, og mange havde fundet vej ud til de smukke omgivelser. Kimbrergarden, som skulle have spillet før og efter gudstjenesten, var desværre blevet forhin-

dret i at medvirke som ellers planlagt, men kirkens faste betjening klarede dette punkt, hvor orglet var udskiftet med et elklaver. Kirkesanger Jens Olav Heckmann sang som præludium ”Det dufter lysegrønt af græs” og som postludium ”Solen stråler over vang” akkompagneret af kirkens organist Jan Mygind, som selvfølgelig

23. MAJ 2018

også spillede til fællessalmerne. Sognepræst Arndt Jessen Hansen begyndte sin prædiken med at mindes nu afdøde kunstner Per Kirkeby, for hvem kristendommen og bønnens betydning kom til at fylde mere og mere i de senere år af hans liv. Dagens kollekt var en gave til Danmission, og de frivillige i Danmissions Genbrugsbutik i Aars var efterfølgende vært ved en kop kirkekaffe. Da vejret stadigvæk var fint, benyttede mange sig ligeledes af det tilbud.

BEKENDTGØRELSER

INFO

FRA REGION NORDJYLLAND Sig ja til screening for livmoderhalskræft

Arosia og Ca Capo holder fælles forårskoncert mandag, 28. maj i musikhuset i Aars.

Forårskoncert med to kor i Aars AARS: Vi har ikke alper og edelweiss i Aars, men der er forårskoncert. De to kor Arosia og Da Capo har mandag, 28. maj fælles forårskoncert i Vest-

Hospitalernes hovednumre

97 66 00 00 97 65 20 00 97 65 30 00 97 65 00 00 www.aalborguh.rn.dk

Regionshospital Nordjylland Hjørring 97 64 00 00 Frederikshavn 97 64 00 10 www.rhnordjylland.rn.dk Psykiatrien

97 64 30 00 www.psykiatri.rn.dk

Lægevagt og patientvejledere

Lægevagt (uden for lægernes åbningstid) Tandpinevagt (weekend og helligdage) Patientvejledere (hverdage kl 9-12)

Region Nordjylland

Dirigenter er Kim Bernt Jensen og Anne Marie Hyldgaard. Arosia synger uddrag af The Sound of Music, spirituelle sange samt

danske sange med klang og begejstring. Da Capo synger bl.a. musik af John Rutter samt smukke danske sange.

Imerco i Aars bliver Chefer i Aars fik til Imerco Home oplæg om ledelse

www.rn.dk/livmoder

Aalborg Universitetshospital Hobro Farsø Thisted

himmerlands Musikhus Alfa i Aars. De to kor fylder musikhuset med musik og sang, der lyder af alper og edelweiss.

70 15 03 00 70 20 02 55 97 64 80 10 www.akut.rn.dk 97 64 80 00 www.rn.dk

AARS: Imerco i Aars skifter torsdag, 31. maj navn til Imerco Home og får meget mere boligtilbehør på hylderne. Efter Imerco-kædens succesfulde lancering af 37 Imerco Home-butikker i februar, bliver butikken i Aars en af seks nye Imerco Home-butikker med åbning 31. maj. - Vi glæder os rigtig meget

til at byde vores kunder velkomne i butikken, der i forbindelse med navneændringen vil have Open By Night med masser af gode tilbud, specielle fagprøvetilbud sammensat af vores elev Cecilie, som snart afslutter sin uddannelse, samt en konkurrence med lækre præmier, siger butikschef Gitte Schnoor Andersen.

BEKENDTGØRELSER Indvielse Ny Produktionshal til Gundersted Købmandsgård Fredag d. 25. maj kl. 15.30

Aars Avis - 98 62 17 11

Til musik fra Kimbrergarden indvies den nye hal af Borgmester Per Bach Laursen og Gunnar Holmager Efterfølgende vil der blive budt på lette forfriskninger. Bestyrelsen

AARS: I torsdags var 12 chefer på tværs af seks organisationer samlet på Erhvervsskolerne Aars for at høre et oplæg om strategisk ledelse af Lasse Jacobsen, der er kommunaldirektør i Viborg Kommune og medlem af regeringens ledelseskommission. På Erhvervsskolerne Aars skal ledelsen i gang med at udarbejde et nyt ledelsesgrundlag, og derfor har de taget initiativ til at få en markant offentlig topleder til at give et skarpt perspektiv på ledelse. Det gav Lasse Jacobsen, hvis udgangspunkt er, at ledelse er den vigtigste ressource for at udnytte den viden og kreativitet, som medarbejderne kommer med. Lasse Jacobsen beskrev grundholdningerne i Viborg kommunes ledelsesgrundlag, der handler om at ledelse og samarbejde skal udøves på værdier i højere grad end på regler. Der gik et sus igennem lokalet, da han

fortalte om den omvendte beslutningskompetence, der betyder at medarbejderne har kompetence til at beslutte alt, medmindre der er givet en direkte ordre om det modsatte, eller medarbejderne ikke føler sig i stand til at træffe beslutningen. Deltagerne stillede mange spørgsmål undervejs, blandt andet om hvordan værdibaseret ledelse kan opfylde de tiltagende krav, der kommer om Key Performance Indicators (KPI) og afrapporteringer. - Fordi vi selv bliver udsat for regler og styring, er der netop ingen grund til at videreføre eller forstærke det internt i organisationen, sagde Lasse Jacobsen om god ledelse. De 12 chefer fra Erhversskolerne Aars udtrykte alle begejstring over Lasse Jacobsens oplæg, og de blev efterfølgende enige om at fortsætte samarbejdet om at sætte ledelse på en fælles dagsorden.


Aars Avis

23. MAJ 2018

SIDE 7

Aars Golfklubs økonomi skal drøftes igen Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune har sagen om garanti på dagsordenen i dag

næsten hvor vi skal være, og vi ønsker ikke en hel masse skriverier i medierne, nu hvor det igen går godt i Aars Golfklub, siger Søren Friis. Borgmesteren mener også, det er på tide at få afsluttet sagen, men vil sikre kommunen fremover.

Af Ture Damtoft AARS: Det har nærmest været en gordisk knude at finde en løsning gælden på de tre millioner kroner, som Vesthimmerlands Kommune har stillet i garanti for Aars Golfklub. Vesthimmerlands Kommune er stadig eksponeret for en økonomisk risiko for gælden, men står det til borgmester Per Bach Laursen (V), skal der nu findes en løsning. - Vi har haft møde med kreditorerne angående de tre millioner kroner, som kommunen har stillet garanti for. Kreditorerne mener, at de tre millioner kroner er meget usikre, hvis ikke vi indgår den aftale om tilbagebetaling, som Aars Golkklub foreslog sidste år, siger Per Bach Laursen.

Mindre afdrag I forslaget fra Aars Golfklub bliver beløbet ændret fra 100.000 kroner om året i 30 år, og til 66.000 kroner om året i 20 år, og derefter til 164.600 om året i ti år, så den samlede løbetid på lånet fortsat er 30 år. På det næste økonomiudvalgsmøde vil borgmesteren indstille, at

Vil indgå aftale

På mødet i økonomiudvalget i dag vil Aars Golfklub måske endeligt få godkendt deres forslag til afdrag på tre millioner kroner i gæld til Vesthimmerlands Kommune. Arkivfoto.

kommunen skal acceptere forslaget. Men han vil samtidig have en debat om, hvordan Vesthimmerlands Kommune i fremtiden skal gribe det an. - Jeg er helt sikker på, at vi får de tre millioner kroner hjem i kommunens kasse igen, men vi skal have debatten om, hvordan en

kommune kan komme i den situation, hvor den anden part ikke lever op til de aftaler, som er blevet indgået. Jeg kender baggrunden for ændringen i tilbagebetalingsmodellen, men forklaringen vil jeg overlade til Aars Golfklub, siger Per Bach Laursen. Hos Aars Golfklub er

O L I K 0 1 T D I M S R A VI H G N I N D E L N A I N E AF PRIS SMIDT 10 KILO VAI FHABIRKINI-SÆSONEN G N I N D E L N A I N E S I R AF P N E N O S Æ S I N I K I B F A

formand Søren Friis ikke meget for at rippe op, i det han betegner som en gammel sag. Klubben fremsatte forslaget, som i aften skal behandles, tilbage i april 2016, hvor de meddelte kommunen, at klubben ikke var i stand til at betale 100.000 om året de næste år.

- Der er ikke noget nyt under solen i den her sag. Der er ingen nye aktører, og vi kommer frem med det samme forslag som sidste år. Om det så er fordi, der er kommet ny borgmester og nyt byråd, at det ikke er færdigbehandlet endnu, skal jeg ikke kunne sige. Vi har det hele i mål, og er

- Jeg vil indstille til udvalget, at vi indtræder i en aftale med Aars golfKlub, som gør at Vesthimmerland Kommune vil få sine penge over 30 år på de nye vilkår. På mødet i aften skal vi have debatten, og jeg tror, vi får en snak om baggrunden for, at kommunen i sin tid stillede den garanti. I dette tilfælde, mener jeg vi skal indtræde i den aftale som foreligger, men fremover skal kommunen risikosikres så meget som muligt, siger borgmester Per Bach Laursen. Sagen om Aars Golfklub strækker sig flere år tilbage til før, Vesthimmerlands Kommune blev oprettet. De fire golfklubber i kommunen fik støtte under forskellige vilkår, og det har vist sig svært at rette op på uligheden i tidligere indgåede aftaler.

0,99 % RENTE INKL. 7 ÅRS

GARANTIFORSIKRING VED KØB AF NY SUZUKI

SWIFT TURBO EDITION. FRA KUN 153.970 KR.* SPAR 10.000 KR. • Alufælge • Sportslæderrat • Sportssæder m. varme • Sorte ruder • Tågelygter

• Multimedieanlæg • Touchskærm • Apple CarPlay • Bakkamera • Aircondition

Kør bikini-sæsonen i møde i en fræk Suzuki Swift Turbo Edition med de helt rigtige, sporty kurver til en super stram pris. Du sparer hele 10.000 kr., og de 112 heste samt den svedigste udstyrsliste trækker humøret yderligere op. Så drøn forbi Suzuki og oplev selv, hvor meget køreglæde du får i Swift Turbo Edition fra kun 153.970 kr. Og i Swift i det hele taget, der lige nu fås i en City udgave fra kun 129.990 kr. Vi glæder os til at se dit glade ansigt.

• Alufælge • Multimedieanlæg • Sportslæderrat • Touchskærm * Få nødbremse og aktiv fartpilot for kun 5.000 kr. ekstra. • Sportssæder m. varme • Apple CarPlay • Sorte ruder • Bakkamera • Tågelygter • Aircondition

Kør bikini-sæsonen i møde i en fræk Suzuki Swift Turbo Edition med de helt rigtige, sporty kurver til en super stram pris. Du sparer hele 10.000 kr., og de 112 heste samt den svedigste udstyrsliste trækker humøret yderligere op. Så drøn forbi Suzuki og oplev selv, hvor meget køreglæde du får i Swift Turbo Edition fra kun 153.970 kr. Og i Swift i det hele taget, der lige nu fås i en City udgave fra kun 129.990 kr. Vi glæder os til at se dit glade ansigt.

SWIFT TURBO EDITION. FRA KUN 153.970 KR.* SPAR 10.000 KR.

* Få nødbremse og aktiv fartpilot for kun 5.000 kr. ekstra. Suzuki Swift Dualjet: 21,7-23,3 km/l, CO2 98-103 gram/km. Med Mild Hybrid: 25,0 km/l, CO2 90 gram/km. Suzuki Swift Boosterjet Turbo: 20,0-21,7 km/l, CO2 104-114 gram/km. Med Mild Hybrid: 23,3 km/l, CO2 97 gram/km. Oplysninger om benzinforbrug er i hht. EU-norm. Alle priser er inkl. lev. omk. (3.980 kr.) men ekskl. evt. metallak. Foto viser Swift med ekstraudstyr. Der tages forbehold for trykfejl og evt. afgiftsændringer.

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00

Suzuki Swift Dualjet: 21,7-23,3 km/l, CO2 98-103 gram/km. Med Mild Hybrid: 25,0 km/l, CO2 90 gram/km. Suzuki Swift Boosterjet Turbo: 20,0-21,7 km/l, CO2 104-114 gram/km. Med Mild Hybrid: 23,3 km/l, CO2 97 gram/km. Oplysninger om benzinforbrug er i hht. EU-norm. Alle priser er inkl. lev. omk. (3.980 kr.) men ekskl. evt. metallak. Foto viser Swift med ekstraudstyr. Der tages forbehold for trykfejl og evt. afgiftsændringer.

www.autoaars.dk


Aars Avis

SIDE 8

William Hardy

23. MAJ 2018

Ap Rosso, Bianco eller Rosato

Australien. 6 x 75 cl. Literpris 55,33. Frit valg

Veneto, Italien. 6 x 75 cl. Literpris 44,22. Frit valg - smag før du køber.

Langt under halv pris

6 flasker

6 flasker

249,-

199,-

Spar 35070

Spar 19070

Coca-Cola, Fanta, Carlsberg Sport eller Schweppes

Det Gode solsikke rugbrød

Flere varianter. 150 cl. + pant Literpris 8,00 + pant. Frit valg

950-1080 g. Kg-pris maks. 9,47.

Pr. flaske

Frit valg

12,-

9,-

Koldskål med tykmælk og æg

Coop brød

1 ltr.

Smag Forskellen danske hvide asparges

Danmark, kl. I. 250 g. Kg-pris 80,00

1 liter

Frit valg

Pr. stk.

12,-

11,-

20,-

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Flere varianter. Dybfrost. 320-720 g. Kg-pris maks. 34,38.

Spar 800 Disse tilbud gælder fra onsdag den 23. til og med lørdag den 26. maj KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST NORD OG GLS Alle ugens dage 8 - 20

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars


Aars Avis

23. MAJ 2018

Dansk cuvettesteg

SIDE 9

Slagterens store grillmarked – Bland selv

STORT UDVALG

Pr. 1/2 kg

8 stk.

24

100,-

95

Delikatessens pålægsplatte Tilbehør til 2 pers.

Grillskinke

Stripsteak

1,1-1,5

USA 200 g

KUN FREDAG

Pr. pakke

59

95

Pr. stk.

Pr. stk.

80,-

50,Hindbærsnitter

KUN

KUN

15,-

8,-

Spar 500

Spar 400

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Coop hvedebrød

Disse tilbud gælder fra onsdag den 23. til og med lørdag den 26. maj KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST NORD OG GLS Alle ugens dage 8 - 20

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars


Aars Avis

SIDE 10

Jobcenter i Aars baner vej for mere kommunalt samarbejde Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord ser nye muligheder Af Ture Damtoft AARS: Et tværkommunalt samarbejde på arbejdsmarkedet skal realiseres af jobcentrene i Vesthimmerland, Mariagerfjord og Rebild kommuner. Lone Lollesgaard, uddannelses- og arbejdsmarkedschef i Vesthimmerlands Kommune, har en forventning om, at samarbejdet med jobcentrene i de tre kommuner kan blive en succes, men der er endnu ikke opstillet succeskriterier. - De tre kommuner har en lang tradition for at samarbejde. Nu formaliserer vi det og har fået det politisk godkendt i de tre kommuner. Allerede nu samarbejder vi om rekruttering og servicering af virksomhederne i de tre kommuner, siger Lone Lollesgaard. Hun oplyser, at medarbejderne i jobcenteret er vant til at kontakte andre kommuner, hvis ikke den søgte arbejdskraft kan leveres i Vesthimmerlands Kommune. - Men vi vil grene være mere ambitiøse omkring

Jobcenter Vesthimmerland vil nu formalisere samarbejdet med nabokommunerne.

det, så vi på medarbejderog ledelses-plan tænker det mere ind i det daglige arbejde. Så bliver det også mere normalt og en vane at tænke på hele området som de tre kommuner dækker, siger Lone Lollesggard. Det tværkommunale samarbejde skal nu udfoldes med konkrete initiativer. I første omgang kunne det indebære et fælles telefonnummer, som virksom-

hederne kan kontakte. Der burde ikke være ekstra omkostninger forbundet med samarbejdet, eftersom hvert jobcenter har det relevante personale til at løfte opgaven. - Vi har arbejdet med det her oplæg i et halvt års tid og har opkvalificeret vores medarbejdere, så de kan arbejde ud fra den nye strategi og forhåbentlig skabe resultater for virksomhe-

derne og kommunerne hurtigt, fortæller Lone Lollesgaard. Jobcentrene skal nu til at definere succes-kriterierne for samarbejdet, men Lone Lollesgaard forventer blandt andet en økonomisk gevinst for kommunerne ved at få flere ledige i job gennem kontakt til en større andel af kommunernes virksomheder.

23. MAJ 2018

Læseklub for alle i Vesthimmerland AARS: Fra september starter Vesthimmerlands Biblioteker nye læseklubber, hvor der er noget for enhver smag. Bibliotekerne udbyder otte forskellige læseklubber fordelt på bibliotekerne i Aars, Aalestrup, Farsø og Løgstør. Læseklubberne har forskellige temaer, der henvender sig til såvel mænd som kvinder og unge som ældre. Biblioteket har på forhånd bestemt mødetidspunkt, emne og bøger, så det eneste du skal gøre er at tilmelde dig dén læseklub, du gerne vil være med i og læse bøgerne. En læseklub er et fællesskab, hvor man mødes i en gruppe og snakker om en bestemt bog, alle har læst. - Det giver et helt særligt fællesskab at have læst den samme bog, også selvom man er uenig i, hvorvidt bogen er god eller ej. I og med der altid er fokus på bogen, betyder det heller ikke noget, at man ingen kender, når man begynder i en læseklub, for det kommer man helt sikkert til, siger bibliotekar Iben Jakobsen. Læseklubber er ofte domineret af kvinder. Derfor har biblioteket denne

Programmet for læseklubberne er klar.

gang lavet en læseklub kun for mænd. - Vi vil rigtig gerne have fat på mændene, når det kommer til læseklubber. Derfor lancerer vi denne gang en læseklub kun for mænd, så de kan få sig lidt mandehørm, siger Iben med et glimt i øjet. Hun understreger dog, at de fleste af læseklubberne henvender sig til såvel mænd som kvinder. Læseklubberne er gratis og hver læseklub indledes med en introduktion til klubbens tema og de praktiske detaljer. Herefter står medlemmerne selv for, hvordan møderne skal forløbe. Det er vigtigt, at man, som en del af en læseklub, forsøger at komme til så mange møder som muligt og så vidt muligt får læst bøgerne. Læseklubberne mødes én gang om måneden.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.25:  Mr. & Mrs. Smith Amerikansk actionkomedie fra 2005 Mr.  og  mrs.  Smith  er  et  tilsyneladende  helt  almindeligt  ægtepar.  Men  i  virkeligheden  er  de  begge  lejemordere,  der  er  ansat  af  hver  sin  organisation.  De  kender  ikke  noget  til  hinandens dobbeltliv. De får dog et stort problem, da de bliver  hyret til at myrde - hinanden!

Kl. 22.30:  Lewis: Magnum opus Engelsk krimi fra 2015 En universitetsdekan findes myrdet. På gerningsstedet finder  makkerparret Lewis og Hathaway et alkymistisk billede, der  symboliserer første fase af en proces i fire dele. Der er med  andre ord optræk til yderligere tre mord. Hvem har morderen  udset som sine næste ofre?

Kl. 22.00:  Kodenavn: Mercury Amerikansk actionthriller fra 1998 På en rutineopgave finder FBI-agent Jeffries en skrækslagen  9-årig dreng, Simon, hvis forældre er blevet myrdet af agenter fra National Security Agency. De er egentlig på jagt efter  Simon, der er autist og ved et tilfælde har brudt NSA’s nye og  ellers ubrydelige, hemmelige kode, kaldt ’Mercury’.

Kl. 21.00:  Mick Øgendahl - FEST Et onemanshow, der ikke giver ondt i håret Mick træder ud af sin ’comfort zone’ og berører sin egen indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Ytringsfriheden og især danskernes holdning til den bliver også vendt. Det bliver en ’FEST’,  så se med, når Mick Øgendahl tager den glade badehætte på  og pjasker rundt i eget gadekær på distancen 100 meter fri.

Kl. 20.00:  Tillykke Frederik Gallamiddag og festtaler. Direkte TV  2  sender  fra  Kronprinsens  gallataffel  i  Riddersalen  på  Christiansborg  Slot,  hvor  han  fejres  af  gæster  fra  ind-  og  udland  og  med  festtaler.  I  studiet  sidder  værterne  Natasja  Crone og Morten Ankerdal, som har besøg af Ulla Terkelsen,  Jesper Høvring og Anna von Lowzow.

Kl. 21.00:  Der kommer en dag Dansk drama fra 2016 Året  er  1967.  De  to  uadskillelige  brødre,  Elmer  på  10  og  Erik  på  13,  bliver  fjernet  fra  deres  syge  mor  og  anbragt  på  børnehjemmet Gudbjerg. Her møder drengene en helt anden  verden end de er vant til. De opdager hurtigt, at de har mistet  deres frihed, og tæsk og ydmygelser er hverdagskost. 


Aars Avis

23. MAJ 2018

SIDE 11

Samarbejde for virksomheders og borgeres skyld Samarbejde skal koble virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord kommuner Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Beskæftigelsen i Danmark er rekordhøj, og virksomhederne tørster efter kvalificeret arbejdskraft. Som modtræk er Vesthimmerland, Mariagerfjord og Rebild kommuner gået sammen i et strategisk samarbejde, der skal optimere virksomheder og lediges mulighed for at finde sammen på tværs af kommunegrænser. Mangler en virksomhed arbejdskraft og henvender sig til en af de tre kommuner, sættes der nu en efterlysning i gang, som går hen over kommunegrænsen. Med andre ord tredobles chancen nu for, at virksomhed og ledig finder sammen i et perfekt match.

Vil sikre arbejdskraft - Hvis vi skal fastholde og tiltrække virksomheder i Himmerland, bliver vi nødt til at stå sammen om at sikre de lokale virksomheder kvalificeret arbejdskraft. Det skal være nemt at drive virksomhed i Himmerland og de rigtige medarbejdere er nødvendige for virksomhedernes mulighed for at vækste. Vi regner med, at en mere opsøgende indsats vil

Formanden for Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerland Kommune, Brian Christensen, hilser det tværkommunale samarbejde velkomment.

øge samarbejdet med virksomhederne. Målsætningen er, at virksomhederne i højere grad end tidligere vil gøre brug af jobcentrenes muligheder og hjælp til gavn for alle. Der skal være gratis hjælp til rekruttering og støtte til opkvalificering af den ledige, siger Brian Christensen (DF), Formand for Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerland. Han har store forhåbninger til samarbejdet, som skal sikre større bevægelighed af arbejdskraft på tværs af de tre kommuner i samarbejdet. - Den aftale vi har lavet, synes jeg er ren win-win.

Vesthimmerland, Mariagerfjord og Rebild Kommuner går sammen om at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomheder.

Vi skal gerne have vækst i de virksomheder vi har. Og de efterspørger kvalificeret arbejde. Og hvis vi har den ekspertise i Vesthimmerland som bliver efterspurgt i Rebild, så synes jeg, det er en rigtig god idé, at jobcentrene arbejder sammen. Det er både for virksomhedernes, jobcentrenes og borgernes skyld, siger Brian Christensen. Det er ikke utænkeligt,

at der skal ske yderligere på arbejdsmarkedsområdet, oplyser han. Der kommer også initiativer på kontantshjælpsområdet, men de er ikke færdige med at diskutere det i beskæftigelsesudvalget. Han løfter dog sløret for, at der bliver fokuseret på at gøre alle uden arbejde så jobparate og aktive som muligt. Til spørgsmålet om hvorvidt arbejdet med re-

krutteringen er en offentlig opgave, eller om omkostningerne kunne afholdes af de private virksomheder, forholder Brian Christensen sig pragmatisk. - Den udgift kunne vi da godt bede virksomhederne om at dække, men vi har i kommunen besluttet os for at gå ind i det arbejde, så vi har en finger med i spillet og føling med, hvordan det går på jobmarkedet.

Hvis vi får folk i arbejde, så bliver det jo en økonomisk gevinst for Vesthimmerland. Samtidig skal vi give virksomhederne gode vilkår, så vi er konkurrencedygtige med andre kommuner. Hvis nu en virksomhed skulle vælge at flytte, så kan det jo lige pludselig være mange arbejdspladser, som forsvinder. Det kan hurtigt blive dyrere end den indsats jobcentrene lægger i at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne på tværs af de tre kommuner i samarbejdet, siger Brian Christensen. Kommunernes målsætning er, at virksomhederne vil opleve en ensartet, høj service uafhængigt af hvilken kommune, de er i kontakt med. Både når det gælder store, mellemstore og helt små virksomheder. Jobcentrene skal nu i gang med at oprette en fælles rekrutteringsservice og kontaktstrategi, men centercheferne i de tre kommuner garanterer, at alle tre jobcentre allerede er gearede til at samarbejde på tværs af kommunegrænserne, hvis virksomhederne har brug for hjælp til at finde deres næste medarbejder.

8 1 0 2 r e m m o s r å For e iv s u l k in l l a d e m t s fe d Hol

søndag den 27. maj kl. 10-14

Velkomstdrink: Bobler og snack Forret: Bagt serranoskinke og

grønne asparges med salatgarniture, sauce vinaigrette og hjemmebagt flutes

PRIS PR. PERS. ALL INKLUSIVE

KR. 598,-

Hovedret:

Langtidsstegt kalvefilet med forårsgrønt, svampe, stegte kartofler fra vildmosen og flødesauce

Dessert:

Chokolade kage med hjemmelavet skovbæris og vanilje twill Kaffe og kransekage

Natmad:

Kom ud og oplev vores økologiske grise:

Preben Drastrup Hvalpsundvej 16, Holmager 9240 Nibe

Læs mere på Facebook/sofari.dk og www.sofari.dk

FRI ENTRÉ

Æggekage med bacon, tomat, purløg og rugbrød

Under middagen serveres der hvid- og rødvin fra vores chilenske vinhus. Til dansen er der bar med tre slags spiritus samt øl-vin og sodavand. Festen er sat til at vare 7 timer, kommer i kl. 18.00 serverer vi natmad kl. 01.00. Festen kan selvfølgelig forlænges, holdes til middag eller hvad i måtte ønske, næsten alt er muligt. Kan i holde festen på en hverdag (mandag-torsdag) giver vi 10% RABAT. Kontakt os på tlf. 98 62 29 25 eller kom ud og tag en snak med os om mulighederne i Restaurant Messen. Vi giver meget gerne en kop kaffe, så vi kan tage en uforpligtende snak omkring jeres næste fest. Husk vi leverer også alle former for mad ud af huset.

Messevej 1 - tlf. 98 62 29 25 - www.messen-aars.dk


Aars Avis

SIDE 12

KØR SELV-FERIE

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Luksus for store og små

Best Western Plus Hotel am Vitalpark HHHH i Tyskland Lige syd for Harzens sagnomspundne bjerglandskaber ligger en af Tysklands smukke, gamle barok- og middelalderbyer; Heiligenstadt. Byen er også en kendt kurby, og traditionen for wellness og forkælelse får I serveret på et sølvfad på jeres hotel. Det flotte 4-stjernede hotel ligger i udkanten af byens kurpark, og det har givet plads til ikke mindre end 4500 m2 badeland med seks forskellige opvarmede bassiner i alle størrelser og udformninger, et helt saunalandskab og en eksklusiv wellnessafdeling, hvor selv det mest forvænte luksuslegeme må overgive sig. Valgfri ankomst frem til 18.12.2018. Kurafgift EUR 2,- pr. person pr. døgn.

Også 2, 3 eller 5 nætter!

Historiske Normandiet 3 nætter fra 1.449,-

Hotel Mercure Lisieux HHH i Frankrig Bo på hotel med terrasse og udendørs swimmingpool i det berømte Calvados-område, hvor D-dagen lever som monumenter i det grønne landskab, side om side med klostrenes fredelige idyl. På en udflugt kan I f.eks. opleve den maleriske havneby Honfleur ved Seinens udløb (34 km) eller tage til stranden i den legendariske badeby Deauville (31 km).

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.999,Pris uden rejsekode 2.299,-

• • • • •

4 overnatninger 4 x morgenbuffet 3 x 3-retters middag/buffet Fri entre til badeland 10 % rabat på wellness

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-11 år ½ pris. Opred. fra 12 år: Pris 1.849,-

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.149,-

Mange borgere betaler sig til nydelse i hjemmet Detailhandelen i Aars nyder godt af livsnydelse AARS: Når danskerne skal prioritere, hvad der har betydning for deres sundhed, indtager livsnydelse førstepladsen blandt 12 forskellige faktorer. Det mærkes i mange brancher og også i detailhandlen i Aars. I en undersøgelse fra Trygfonden og tænketanken Mandag Morgen peger et flertal af denskerne på livsnydelse som det allervigtigste, når de skal karakterisere det gode, sunde liv. Da rapporten sidste gang blev lavet i 2011, lå livsnydelse nede på en sjetteplads. Siden 2011 er der altså sket en bevægelse mod et større fokus på mental sundhed, hvilket også betyder, at flere og flere danskere orienterer sig mod at få mere tid til det, der giver livet værdi. Det er noget, som man blandt andet i detailhandlen kan nikke genkendende til. Her mærker de en stigende kundeefterspørgsel efter ydelser, der rækker ud over blot at sælge et fjernsyn eller et gulvtæppe. - Vi oplever, at vores kunder har meget travlt i hverdagen. Derfor vil de ikke brænde weekenden af med gør det

Vi vil have andre til at gøre arbejdet med at montere for eksempel gulvtæpper, viser en ny undersøgelse om danskernes livsnydelse.

selv-projekter, som de egentlig ikke rigtigt gider eller kan finde ud af. Vi har svært ved at imødekomme efterspørgslen efter vores montører. Det gælder både, når vi taler gardiner og gulve, hvor kunderne også vil have os til at sy gardinerne og lægge gulvene. Det er en udvikling, der er sket de seneste år, og derfor har vi iværksat en større hvervekampagne for at få flere gulvlæggere, siger Frank Neumann fra Garant i Aars. Ved at tilbyde monte-

ringshjælp og materialesalg rammer Garant Års ind i trenden om at udstyre danskerne med netop den løsning, der gør, at den enkelte kan bruge sin tid mest effektivt. - Når man køber materialer og montage samme sted, er du sikret en tryghed, hvis der opstår problemer. Aben lander det samme sted, og kunden skal ikke stå og diskutere med leverandør og håndværkere, der skyder skylden på hinanden, siger Frank Neumann.

Pris uden rejsekode 2.449,Pristillæg frem til 15.10.: 150,• 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 5 x 3-retters middag med frit valg fra menukortet på Restaurant Le Garden Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 2 børn 4-14 år ½ pris.

152, 152 BuffetBuffet3hovedreter3hovedreter

Buffet

152, 159 3 hovedretter

Vælg 4 forretter, 3 hovedretter Vælg 4 forretter, og 1 dessert

152,-

152,152Pr. Couvert

Levering fra 125 kr. Hente retur fra 50,00 kr. ellers skal det leveres tilbage inden 3 dage fra levering. Betaling kontant ved levering, hvis ikke andet er aftalt. Ring/mail hvis du er i tvivl.

Valgfri ankomst frem til 17.11.2017.

Bo på Svendborg Havn

Forret

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.149,Pris uden rejsekode 1.299,-

3 nætter inkl. 1 middag 1.699,-

Hotel Ærø HHH på Fyn Bo i Svendborgs lille tidslomme og få udsigt fra morgenbordet over livet på den historiske skibshavn, hvor de gamle træskibe og Ærø-færgen lægger til – en ualmindelig stemningsfuld indkvartering. I restauranten serveres gode, danske klassikere, og i Pakhusbutikken over for hotellet kan I gå ombord i sydfynske specialiteter som øl fra Ærø, is fra Skarø og æblemost fra Langeland.

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x 3-retters middag på ankomstdagen • Fri Wi-Fi • Fri parkering

Vælg 4 forretter,Vælg 4 forretter, Væl3ghovedretter 4 for et Væler,3ghovedretter 4 for et er, og 1 dessert ogPr.1 dessert Couvert Pr. Couvert

❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐

Wraps Wraps med med røget røgetlaks lakspyntet pyntetmed medrejer rejer Hønsesalat, karrydressing pyntetpyntet med bacon Hønsesalat med karrydressing Fiskelagkage med bacon med dressing Røget laks med røræg Fiskelagkage med dressing Fiskefad – kogt pyntet Røget laks medtorsk røræg med rejer-og asparges Fiskefad kogt torsk pyntet Tun lagkage pyntet med rejermed og æg Tunmusse med krydderurtedressing rejer og asparges Wraps med røget laks pyntet med rejer Hønsesalat Tunmousse med medananasring krydderurtedressing Hønsesalat, karrydressing pyntet med bacon Parmaskinke medananasring asparges Hønsesalat med Dampet kyllingebryst med karrydressing Parmaskinke med asparges Fiskelagkage med dressing

Forret

❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐

Tarteletter i asparges (skal selv varme) Gravet laksmed medhøns dilddressing Krabbe salat i vandbakkelse Tarteletter med høns i asparges (skal selv varme) Lakseroulade med urtedressing Krabbesalat i vandbakkelse Røget ørred med Lakseroulade medæggestand urtedressing Dampet laks med med æggestand citrondressing Røget ørred Råmarineret oksekød med soltørret tomat, Dampet laksmed med citrondressing Gravet laks dilddressing oliven og ost oksekød med soltørret tomat, Rå marineret Tarteletter med høns i asparges (skal selv varme) Pestobagt oliven, ost hvid fisk med pestodressing Krabbe salat i vandbakkelse Kalkunruller med flødeost og peberfrugt. Pestobagt hvid fisk med pestodressing Kalkunruller med flødeost og peberfrugt Lakseroulade med urtedressing

Alle forretter forretter serveres med Forretterne er er fl otflot på fade, klarklar til attilservere. serveres medbrød brødog ogsmør. smør. Forretterne anrettet på fade, at servere. ❐ Røget laks med røræg ❐ anrettet Røget ørred med æggestand ❐ Fiskefad – kogt torsk pyntet ❐ Dampet laks med citrondressing med rejer og asparges ❐ Råmarineret oksekød med soltørret tomat, Hovedret ❐ ❐ Oksetyndsteg mediumeller ellergennemstegt gennemstegt ❐ –-medium ❐ Glaseret Glaseret hamburgerryg ❐ Oksetyndsteg Tunmusse med krydderurtedressing oliven oghamburgerryg ost ❐ med oksekøds ❐ Farseret kalkunbryst kalkunbryst med med spinat spinat ❐ Farseret ❐ Pandekager fyld ❐ Hønsesalat ananasring ❐ Pandekager Pestobagt hvid fiskoksekødsfyld med pestodressing ❐ oksekødsfyld ❐ Krydderkammed (svinekam) med mildt krydderi ❐ Taco-skaller Taco-skaller med med krydret oksefyld ❐ Krydderkam (svinekam) med mildt krydderi ❐ hot wings ❐ Kyllingelår eller bryst ❐ Kyllingelår Parmaskinke med asparges ❐ Kylling Kalkunruller med flødeost og peberfrugt. ❐ Kyllinge hotwings ❐ –bryst ❐ ❐ Lammekølle med med persille persille og og hvidløg hvidløg ❐ Lammekølle ❐ Rødvinsmarineret Rødvinsmarineret nakkesteg nakkesteg ❐ Dampet kyllingebryst med karrydressing ❐ ❐ Græsk farsbrød farsbrød med med fetaost, fetaost,soltørrede soltørrede ❐ Græsk ❐ Millionbøf Millionbøf med med bagt bagt kartoffelmos

Hovedret

Pr. Couver

Levering fra 125 kr. HentLeveri e retunrgfrfara50,12500kr. Hent ellerse retskalurdetfra l50,everes indendet3 dage 00 krt.iellblageers skal leveresfratlielbveriageng.inden 3 dage fra levering. Betaling kontant ved leveriBetnag,linhvig konts ikakentandet l hvis erduafterailtvit. Rivln. g/mail hvis du er i tvivl. ved leerveriaftnag,lt.hviRisng/ikmkeaiandet

og 1 dessert ogPr1.desser Couvertt Pr. Couver

Hovedret

Alle hovedretter serveres med ca. 25 skåle forskellige salater, f.eks. rissalat, pastasalat, oliven, fetaost,

Lever e retuinrgfrfara50,12050kr. Hentelleres rskaleturdetfra l50,ever00ekrs t.iellblageers skalindendet3 dageleverefrsatliebverageing.inden 3 dage fra levering. Forreting fra 125 kr. HentLeverForret l hvilaskserdumedafertailtv.diiRi❐vldln.dressi vedpyntleeervert medafintag,ltrej.hviRi❐esnrg/iGravet g/Gravet mailnhviglasksdumeder i tvdiivldl.dressing ❐BetaTunlinglkont agkageant vedpyntleevert❐BetmedinaTung,linrejhviglkont riogkakentægandet aesgkage ogkmkeaiægandet

Alle hovedretter serveres med ca.gulerod 25 skåle salater, brødcoutoner, broccolisalat, revet og forskellige meget meget mere.f.eks. Dertilrissalat, 2 slags pastasalat, dressinger. oliven, Samt 2 fetaost, slags valgfrie kartofl er, f.eks. fløde, små-stegte, bage, kartoffelsalat, eller små kartofl er medSamt skræl. brødcroutoner, broccolisalat, revet gulerod og meget meget marineret mere, dertil 2 slags dressinger. 2 slags Alle Oksetyndsteg stegeretter varme i termokasser, klarbage, til at skære ud. er ieller glasskåle, klar til atmed servere. ❐ – medium ellerstegte, gennemstegt ❐Salatbordet Glaseret hamburgerryg valgfrie kartofler,erf.eks. fløde, små kartoffelsalat, marineret små kartofler skræl. Alle er varme i termokasser, ud. Salatbordet i glasskåle, klar fyld til at servere. ❐ stegeretter Farseret kalkunbryst med spinat klar til at skære ❐ Pandekagerermed oksekøds

❐ Krydderkam (svinekam) med mildt krydderi Dessert Kyllingelår eller –bryst Islagkager fra Vebbestrup Islagkager fra Vebbestrup Lammekølle med persille og hvidløg Frugtsalat med fløde Frugtsalat med Is med pære ogråcreme chokoladesauce Græsk med fetaost, soltørrede Is med farsbrød pære ogpyntet chokoladesauce Citronfromage med flødeskum Fromage citron - karamel pyntet tomater ogfromage oliven- appelsin (oksefars) Appelsin pyntet med flødeskum med fløde Karmel fromage pyntet med flødeskum Mørbradbøf m. champignonsauce (skal selv varme) Fløderand med jordbærsovs Fløderand med Kalkungryde medfrugt bacon og peberfrugt i Trifli f.eks. sveske eller jordbær Fløderand med jordbær sovs Lagkage m/jordbærmousse eller tomatsauce (skal selv varme) Trifl i f.eks. sveske eller jordbær

Dessert

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Weekend og helligdage kl. 10-14. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

og 1 dessert

Levering Forretfra 125 kr. Hente retur fra 50,00 kr. ellers skal det leveres tilbage inden 3 dage fra levering. Betaling kontant ved levering, hvisog ikke andet er aftalt. ❐ Ring/mail hvis dumed er i tvivl. ❐ lagkage pyntet rejer ogrejer æg ❐ Dampet Gravet laks dilddressing ❐ Tun Tunlagkage pyntet med æg kyllingebryst med karrydressing

tomater og ogoliven oliven(oksefars) (oksefars) ❐ Appelsinmarineret Appelsinmarineret kalkunbryst Alle tomater forretter serveres med brød og smør.(skal Forretterne er fl❐ ot anrettet på svinemørbrad fade, klar til kalkunbryst ogm. sætte på ta’og selv bordet. ❐ med peberfrugt. ❐ Mørbradbøfm. med champignonsauce ❐ Mørbradbøf champignonsauce selv varme) ❐ Indbagt Indbagt svinemørbrad farsfars og peberfrugt ❐ (skal selv varme) ❐ Kalkungryde med bacon og peberfrugt i ❐ Barbecuemarineret Barbecuemarineret kyllingespyd. Kyllingespyd ❐ tomatsauce Kalkungryde(skal med selvbacon varme) og peberfrugt i tomatsauce (skal selv varme)

Valgfri ankomst frem til 28.6. og 1.9.-18.12.2018.

Bestil nu på

23. MAJ 2018

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:

❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐

❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐

Taco-skaller med krydret oksefyld Kyllinge hotwings Chokoladeskål fyldt m. mandarin fromage. Hjemmelavet islagkage med fløde og bær Rødvinsmarineret nakkesteg Dertil en hjemmelavet frugtsovs Hjemmelavet roulade pyntet med flødeskum Hjemmelavet Millionbøf medislagkage. bagt kartoffelmos og bærog bær Fløde kommer med til pynt Pandekager med vaniljeis og jordbærsyltetøj Appelsinmarineret kalkunbryst Hjemmelavet roulade Forskellige oste med druer kiks med flødeskum pyntet bær Indbagt svinemørbrad m. med farsog og peberfrugt Frugttærter med cremefraiche, nøddetærte Pandekage Barbecuemarineret Kyllingespyd med frugtsovs med vanilje is og jordbær syltetøj

Tarterejleteer r med høns❐ iTartasparges skal selhøns v varme)i asparges (skal sel ❐ Wraps med røget l❐aksWraps pyntet med røget rejer laks pynt❐et med elet er (med ❐ Hønsesalat, karrydressi ng pynteat tmed bacon ng ❐pyntKrabbe salat i vandbakkel ❐ Hønsesal , karrydressi et med bacon ❐ Krabbese salat i vandbakkelse

❐ Ostelagkage med kirsebær eller ❐ mandarin Dessertbord med 15 forskellige desserter. geletop chokolademousse Kvarkfromage kagebund med frugtsauce + 40 kr. pr. cou. min. 20 pers. ❐ Dessertbord medved 15 forskellige desserter. Chokoladeskålpå med mandarinfromage Alle og hovedretter serveres med ca. 25 skåle med forskellige❐salater, pastasalat, oliven, fetaost, oste med og kiks +Forskellige 40 f.eks. kr. prrissalat, cou. Min. 20druer personer frugtsovs

brødcoutoner, broccolisalat, reven gulerod og meget meget mere. Dertil 2 slags dressinger. Samt 2 slags valgfrie kartofler, f.eks. fløde, små-stegte, bage, hassel, kartoffelsalat, marineret eller små kartofler med skræl. Alle stegeretter er varme i termokasser, klar til at skære ud. Salatbordet er i glasskåle, klar til at server.


23. MAJ 2018

Aars Avis

UDSALGéeEn?T

SIDE 13

MAN 10 -19 TIR-FRE 10 -17.30

- kan du se id

LØRDAG 10 -14 SØNDAG 10 -16

20-50%

LEVANTO STOL med skammel. Sort semi basic okselæder FØR 6.998.- NU 3.995.SPAR 3.007.-

ndag Fredag, lørdag og sø d. 25.- 27. maj

Arthur spisestol

Michigan SM27 spisebord L 205 x B 101 cm

Mulighed for 6 tillægsplader

1.499.-

13.499.-

Spar 500.-

Spar 5.000.-

på alle lædersofaer og læderlænestole n nedsatte varer Gælder ikke i forveje samt Fast Lav Pris

675.-

Stol + skammel

20 mdr.

3.995.400.-

Ægte læder

Spar 3.007.-

10 mdr.

Quebec tæppe

DANSK

2.499.-

PRODUCERET

CIRCLE HAVEBORD OG 6 CLICK HAVESTOLE FØR 15.393.- NU 10.999.- SPAR 4.394.-

Vi tyvstarter

UDSALGET - kan du se idéen?

Havebord + 6 stole

SPAR OP TIL

550.-

10.999.-

SE DET STORE KRUKKE MARKED

KERAMIK KRUKKER

70%

20 mdr.

Spar 4.394.Nice loungestol

Nice hjørnesofa

20-50% 7.799.-

NICE HJØRNESOFA FØR 12.999.- NU 7.799.- SPAR 5.200.NICE LOUNGESTOL FØR 3.799.- NU 2.199.- SPAR 1.600.NICE LOUNGEBORD FØR 1.999.- NU 1.199.- SPAR 800.-

2 X ELEVATIONSSENGE 90 x 200 cm inkl. Solid topmadras 4 cm skum. Ekskl. ben. FØR 12.092.- NU 6.998.SPAR 5.094.-

6.998.-

700.-

10 mdr.

Spar 5.094.-

Spar 5.200.-

Spar 800.-

Torsdag 24. maj ÅBENT 25% 10 -21 på alle lædersofaer Torsdag 24. maj 20-25% og læderlænestole på alle Tempur senge i str. 90 x 200 ell. 180 x 200 cm

i forvejen nedsatte varer Gælder ikke Gælder i forvejenikke nedsatte varer samt Fast Lavsamt Pris Fast Lav Pris

Spar 1.600.-

1.199.-

Fredag, lørdag og søndag d. 25.-27. maj Sengeaften

på alle senge

2.199.-

Nice loungebord

TEMPUR SENG Tempur elevation seng med 2 Cloud ell, Sensation ell. Orginal madrasser, med en Gold 3000 elevationsbund, antracit grå. 180x200 cm. Pris uden ben og gavl. Begrænset antal. FØR 41.996.- NU 24.999.SPAR 17.000.-

24.999.-

DANSK PRODUCERET

Spar 17.000.-

Torsdag 24/5 fra 15.30 - 21.00

1.250.-

20 mdr.

T YVS TART

Madrasaften (Flemming Hansen)

T YVS TART

T YVS TART

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

TART T YVS

T YVS TART

Besøg os på Facebook og www.max-jessen.dk

TART T YVS

TART T YVS

TART T YVS


Aars Avis

SIDE 14

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

port dsrap Tilstan ådgivning & g nin rv talr - & To lig & Erhve imærk Energ Bygherre Bo

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

• • •

• • •

Stor turismekampagne skal få danskere til vælge Vesthimmerland Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Dansk Kyst- og Naturturisme sætter sammen med destinationer og aktører rammerne for en fælles national turismekampagne. VisitVesthimmerland er en af aktørerne bag kampagnen, hvor målet er at få flere danskere til at holde ferie i Danmark. I øjeblikket ruller kampagnen Elsker Danmark over tv-skærmen og på sociale medier, og det skulle også gerne trække flere turister til Vesthimmerland. - Der er ikke billeder fra Vesthimmerland i reklamen, fordi vi har valgt ikke at investere penge i tv-pakkerne, men at holde os til den mere overordnede fortælling. Kampagnen er målrettet det danske marked og især børnefamilier. Vores tema hedder “Elsker Danmark - Elsker Vandplask”. Det drejer sig om at vise, det er hyggeligt og dejligt at

HAUBRO TIL PRIVATE OG ERHVERV Ring for tilbud

- til aftalt tid - til den rigtige pris!

T-JEP VINDUESPOLERING Søttrupvej 25 · 9600 Aars Tlf. 70 25 11 21

KLIP UD OG GEM

2018

DANMARKS STØRSTE BAGAGERUMSMARKED

2. SØNDAG & SIDSTE SØNDAG i hver måned

8/4 • 29/4 • 13/5 • 27/5 • 10/6 • 24/6 • 8/7 29/7 • 12/8 • 26/8 • 9/9 • 30/9 • 14/10 Dyrskuepladsen, Hobrovej 437, Skalborg, 9200 Aalborg SV, kl. 9-15

NYT: BAGAGERUMSMARKED Havnemøllen (i nyt parkeringshus) Lørdag den 1. september kl. 10 - 15 Østre Havnegade 17, 9000 Aalborg Det er muligt at komme under halvtag - efter »først til mølle« princippet!

GRATIS entré, GRATIS toiletter og GRATIS parkering for publikum! Salg af brugte ting og dansk husflid

Bestil stadeplads på 2834 4878

Bagagerumsmarked #bmrask Aalborg eller Agri Nord Idrætscenter

Stadepladsbestilling nødvendig ved Ole S. Rask, Rask Event ® på tlf. 2834 4878 bagagerumsmarkeder.dk

Jimmy Petersen.

komme til Vesthimmerland, og så kan man møde det historiske Vesthimmerland, som for eksempel Herregården Hessel og storstensgraven og flyvergravene ved Aalestrup, siger Turistchef i Vesthimmerlands Kommune, Jimmy Petersen. I alt er mere end 20 destinationer, turismeoperatører og erhvervsaktører gået

sammen om kampagnen Elsker Danmark, der ruller på skærmen i øjeblikket. Målet er klart. Flere danskere skal holde ferie i Danmark, og det går det godt med i Vesthimmerland. - Vi gør det ganske godt og har en foruftig stigning i turismen. Sidste år havde vi syv procent flere kommercielle overnatninger, og det er væsentligt flere end vores naboer i Nordjylland. Vi læner os op ad erhvervet, som siger det går godt og der er flere danske turister, som vælger at holde ferie i Vesthimmerland, siger Jimmy Petersen. Elsker Danmarkkampagnen omfatter en tv-kampagne, som er en del af et samarbejde mellem Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdanias Smutturen. Her bliver der skruet helt op for volumen på branding-knappen og derudover kører en digital kampagne bestående af

MANDAGE TIRSDAGE ONSDAGE TORSDAGE

KL. 15-20 KL. 15-16 KL. 18-19 KL. 17-20

Annoncetelefon 98 62 17 11

bannerannoncer, facebookannoncering, web-tv og online advertorials. Alt i alt skal kampagnen give danskerne inspiration til ferier i Danmark gennem fokus på, hvad forskellige områder og destinationer i landet har at byde på. I Vesthimmerland forventer turistchefen, at der bliver bygget videre på den flotte præstation i turisterhvervet fra sidste år. - Forventningerne til sæsonen er gode. Vi forventer en øget tilgang af turister igen. Vi er også fortrøstningsfulde med hensyn til den nye kampagne, som vi allerede kan se har fået meget opmærksomhed på de sociale medier. Der er jo også kommet øget fradrag på udlejning af feriehuse, og det kan bestemt være værdifuldt for os, fordi flere nok vil leje deres sommerbolig ud, når de får flere penge mellem hænderne for det, slutter Jimmy Petersen.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Haubro Tigers skal møde DM-vindere på hjemmebane Det bliver en fest - selv om chancen for sejr er næsten lig nul

siger Klaus Holze Thøgersen. Ud over at bede Frederikshavn-spillerne om at stille op til autografskriveri, så er planen også, at der inden pokalkampen skal spilles to kampe. En hvor de unge spillere fra Haubro får lov til at møde et ungdomshold fra Frederikshavn, og en anden kamp hvor det nystartede damehold fra Haubro møder motionskvinderne fra Frederikshavn.

Af Torsten Hansen

www.tjepvinduespolering.dk

BAGAGERUMSMARKED AALBORG

23. MAJ 2018

HAUBRO: Det bliver ikke større! Begejstringen er ikke til at tage fejl af hos Klaus Holze Thøgersen, formand for floorballklubben Haubro Tigers. Den kun halvanden år gamle klub har i pokalturneringen trukket Frederikshavn Blackhawks. Set ud fra chancerne for videre avancement, så burde Haubro-spillerne ryste alvorligt i bukserne. Frederikshavn Blackhawks er nykårede Danmarks Mestre og sølvvindere i den netop afviklede pokalturnering. Der er otte landsholdsspillere blandt sorthajerne, og spillernes gennemsnitsalder er kun det halve af Haubro-

Herreholdet i 3. division fra den unge klub Haubro Tigers skal møde Danmarks Mestrene og pokalfinalisterne fra Frederikshavn Blackhawks i pokalturneringen til august. Det bliver et ulige men spændene møde.

spillernes. Men i Haubro glæder de sig over at skulle op mod overmagten. Der er ingen forventninger om at de lokale herrer fra 3. division kan vinde kampen. - Det er 99 procent sikkert, at Frederikshavn vinder. Men VI får lov til at spille mod Danmarks bedste. Det kommer nok aldrig til at ske igen. Vi glæder os, fastslår formanden. Han sammenligner styrkeforholdet som fodboldklubben Real Madrid der

skal møde et dansk serie 6 hold. Men netop det at få Danmarks Mestrene til Haubro er spændende for den unge klub. Kampen afvikles i Haubro Ungdomsskoles hal lørdag, 25. august, og det forventes at hallen bliver fyldt med tilskuere. - Vi ved, at Frederikshavn møder op med både voksne og børn, der støtter spillerne på banen. Derfor har vi også besluttet, at vi vil gøre noget ekstra ud af dagen,

Alle skal med I Haubro har de besluttet, at alle spillerne skal have lov til at møde overmagten. - Vi må have 20 spillere på holdet, og det vil vi gøre. Alle får lov at spille med, forsikrer Klaus Holze Thøgersen. Han forklarer samtidig, at det er almindeligt at fylde holdkortet helt ud, og det samme vil Frederikshavn gøre. Der er fem markspillere og en målmand på banen ad gangen. Markspillerne skiftes ud med få minutters mellemrum. Spillet går meget hurtigt, og med hurtige udskiftninger kan tempoet holdes højt gennem hele kampen.


Aars Avis

23. MAJ 2018

VEGGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Kvonn er blandt de mange orkestre der deltager i Halkær Festival.

Folkemusikere fra tre kontinenter til Halkær Halkær Festival igen med økologisk mad i gryderne HALKÆR: Når Halkær Festival 1. juni åbner dørene for 24. gang, bliver det med toppen af folkemusik fra så vidt forskellige lande som Chile, Færøerne, Canada, Finland, Sicilien, England og Scotland. Gæsterne får en oplevel-

SIDE 15

se ud over det sædvanlige med årets program. Nogle af bandene har gæstet Halkær før, som det chilenske band La Mano Ajena, der blander traditionel sydamerikansk folkemusik med jazz, klezmer og rock, og den færøske kvintet Kvonn,

der afspejler en broget musikkultur med indflydelse fra stort set alle landene i Nordatlanten. Andre bands får gæsterne lov til at møde for første gang. Det drejer sig om fransk-canadiske Le Vent Du Nord, der er hovednavn lørdag aften og

er kendt for deres mageløse koncerter med stor lyd og en bred forståelse af folkemusik, der vil tage lytterne med ud i Quebecs natteliv, og Kriss Drever, en af Skotlands højst respekterede sangskrivere og sangere i disse år, der sammen med guitarist Ian Carr sørger for at festivalen ikke glemmer sine keltiske rødder. -Jeg er virkelig stolt af årets program. Det bliver en musikoplevelse ud over det sædvanlige, lover musikarrangør og økologisk landmand Eskil Romme. - Nogle af de her bands har jeg arbejdet mange år på at få til festivalen eller få tilbage til Halkær og så lykkedes det lige i år. Festivalen forener og forgrener rødder fra nær og fjern akkurat som vi har sat os for her i Halkær, både musikalsk og sådan helt bogstaveligt, fortsætter han glad.

fælleden er blevet til for at sikre Halkærs gode drikkevand. På 5,5 ha er der plantet skov, og på det resterende areal bliver der plantet og sået på livet lys. Fælleden sikrer fremtidens drikkevand, og giver landsbyen noget at samles om. Halkær Kro, der er rammen om festivalen, har serveret mad lavet på økologiske - og gerne lokalt producerede - råvarer de sidste 25 år. - Økologi har naturligvis altid spillet en rolle på festivalen, og i år giver vi den ekstra plads. Formand for Økologisk Landsforening Per Kølster skal holde oplæg om planternes rødder og om hvordan, vi sikrer planternes næring og forstår at næringsstoffer kun er til låns. Et af økologiens store problemer nu og sær-

ligt i fremtiden er manglen på næringsstoffer, fordi de næringsstoffer, vi afleverer til byen i form af mad, ikke kommer tilbage til jorden. Det skal vi diskutere lørdag eftermiddag, siger Eskil Romme.

Sildebrødrene Udover koncerter og oplæg, så kommer lørdag formiddag Sildebrødrene Jens og Hans fra Nibe Kaaglaug og serverer smagsprøver på lækre spegesild og Kaagsprit. Gæsterne kan også nyde danseworkshop lørdag eftermiddag, økologisk mad, økologisk øl fra Thisted Bryghus, whisky smagning fra Skotland, gøgleri og ikke mindst naturen ved Limfjorden lige uden for døren - med camping faciliteter få skridt fra koncertsalen.

Fokus på økologi Eskil Romme hentyder til, at Halkær, der ligger for enden af Nibe Bredning i Limfjorden, er et område med stor fokus på økologi. Halkær har i 2017 fået en Landsbyfælled på otte ha. Det er Aalborg Kommune der ejer jorden, og landsbyen med 31 husstande der har brugsretten. Landsby-

Der er mulighed for overnatning i festivalcamp under Halkær Festival.

VI LEVER AF GLADE KUNDER!

20% INTROPRIS

÷

PÅ 10 FARVERIGE NYHEDER

SÆT KULØR PÅ KØKKENET MED EN NY SERIE AF TRENDY FARVER Vi introducerer modellerne Colore og Presa med et stærkt tilbud. Netop nu kan du spare 20% på hele serien, der omfatter 10 trendy designfarver til låger med greb og i grebsfri. Så skynd dig ind til DESIGNA, oplev Colore og Presa og få et fantastisk tilbud! Tilbuddet gælder lågerne Presa og Colore samt alle elementer og tilbehør. Tilbuddet på Siemens og NEFF gælder udvalgte hvidevarepakker så længe lager haves. Tilbuddene gælder til 10/6-18 ved køb af komplet køkken for min. 30.000,- eller bad for min. 10.000,-. Gælder ikke fragt, montering og andre serviceydelser. Levering inden 9/9-18. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

KR. 62.220,-

Prisen er for skabe, sokkel og bordplader

DESIGNA GARANTIER

5år

BORDPLADER

10år 25år SKABE OG LÅGER

SKUFFER OG HÆNGSLER

Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

TIL DIN HVERDAG

ÅBNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LØRDAG 9.00 - 13.00 . SØNDAG 10.00 - 15.00


Aars Avis

SIDE 16

AARESTRUP

23. MAJ 2018

BLÆRE

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Veteran- og mc-træf samlede mange i Blære Støtteforening stod bag godt arrangement BLÆRE: Det vrimlede med liv i skolegården i Blære onsdag, 16. maj. Denne dag var det dog ikke skolebørnene der stod for det livlige. I lighed med sidste år, var der arrangeret træf for motorcykler, knallerter og veteranbiler af Støtteforeningen for Blære Friskole og Børnehus.

Solen skinnede fra en skyfri himmel. Dannebrog flagrede i vinden op ad Skolevænget, og pølserne duftede fra grillen. Rammerne var perfekte for en god aften i det fri til fællesskab og hygge, hvilket mange benyttede sig af på denne skønne dag i maj. Formanden for Støtteforeningen Per Warming

talte hele 198 motorcykler og knallerter og 30 veteranbiler, som alle havde fundet vejen til Blære Friskole og Børnehus. Her kunne man gå og beundre store og små, gamle eller nye motorcykler, kigge på gamle dollargrin og få en snak med en gammel ven eller nabo.

Troels Kold vil, sammen med Anette Kjær, synge en række kendte og mindre kendte sange med tekster af forfatteren H.C. Andersen.

H.C. Andersen-aften med koncert i Aarestrup Fællessang, fortælling, solosang og oplæsning AARESTRUP: Onsdag, 30. maj indbyder Troels Kold, organist i Als og

Øster Hurup og Anette Kjær, organist i Aarestrup og Haverslev endnu en gang

Højeste dagspris gives for jern og metaller

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NiBe ProdukT ISO 14001

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

Gulve Gardiner •

Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Garn Brugskunst Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

til fødselsdagskoncert i Aarestrup Kirke. De tre forgående år har været helliget fødselsdagsmarkeringer af henholdsvis Carl Nielsen, Jeppe Aakjær og N. W. Gade. I år er turen kommet til forfatteren H.C. Andersen, der dog som bekendt ikke har rund fødselsdag i år, men en 213 års-fødselsdag er der i følge de to medvirkende også god grund til at fejre, særligt når fødselaren er vores store, verdenskendte forfatter H.C. Andersen. Troels Kold og Anette Kjær, der også begge har en uddannelse som klassisk sanger i bagagen, vil denne aften synge en række kendte og mindre kendte sange med tekster af H.C. Andersen. Med afsæt i H.C. Andersens betagende rejsebeskrivelser, breve og dagbogsoptegnelser tegnes et portræt af forfatteren og mennesket H.C. Andersen. I programmet indgår også en række fællessange, alle med tekst af H.C. Andersen. Alle er meget velkomne, der er gratis adgang til fødselsdagskoncerten, der begynder i Aarestrup Kirke og traditionen tro rundes af i forsamlingshuset med fødselsdagslagkage.

Det var masser af liv i skolegården ved Blære Friskole, da veteranbiler og motorcykler var samlet til træf.

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Forårsstævne samlede 44 i Hornum Petanqueklub Nytårsstævne er blevet ændret til forårsstævne HORNUM: Igennem en del år har Hornum Petanqueklub holdt nytårsstævne i ridehallen, men på grund af faldende deltagerantal, større lejeudgift og risikoen for dårligt vejr besluttede bestyrelsen at ændre det til et forårsstævne. Det viste sig at være en bedre ide. 44 petanquespillere fra nær og fjern havde taget udfordringen op og var mødt frem i det dejlige forårsvejr, der nærmest var sommeragtigt.

Dagen blev indledt med kaffe og rundstykker i klubhuset, hvorefter turen gik over til banerne, der ligger tæt ved Hornum Hallen. På grund af en computerfejl blev første kamp en halv time forsinket. Dette tog deltagerne dog med højt humør, mens de nød det gode vejr. Heldigvis kom kampen i gang, og alle nåede tre kampe, før det var tid til frokost. Den blev indtaget i klubhuset. Derefter fort-

AARS AVIS - læsernes

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 Tlf.39213373og 4021 8973 40 89 Tilbud uden forbindende!

opbakning er avisens styrke! 44 spillere deltog i Hornum Petanqueklubs forårsstævne.

satte stævnet med de sidste to kampe, og alle kunne gå i klubhuset og nyde kaffen og kagen, mens resultatet blev offentliggjort. Førstepladsen blev erobret af Lene Andersen og Svend Heidmann fra Aars. Det var det eneste hold, der vandt alle deres fem kampe, andenpladsen tog Torben Harbo og John Møller fra Blære, mens tredjepladsen gik til Annegrethe og Niels Jørgen Søgård fra Arentsminde.


Aars Avis

23. MAJ 2018

SULDRUP

SIDE 17

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Fødselsdagsfest i Suldrup

Der var stort fremmøde til Suldrup Borger- og Erhvervsforenings byvandring og foredrag. Erling Trads viste rundt og Leo Nøhr fortalte ud fra gamle billeder.

Der var stort fremmøde til byvandring i Suldrup Bagefter blev der fortalt og vist gamle billeder på kroen SULDRUP: Et halvt hundrede var mødt op da Suldrup Borger- og Erhvervsforening arrangerede byvandring i Suldrup. Erling Trads skulle vise rundt i byen, og Leo Nøhr skulle som afslutning på arrangementet vise gamle billeder da deltagerne var samlet til kaffebord på Suldrup Kro. Erling Trads tog deltagerne med på en tur ad Hjedsbækvej og fortalte historisk om de gamle huse, hvor der i flere af dem havde været små forretninger og virksomheder. Han kunne bl.a. fortælle, at der i 1950erne var 75 forretninger og små virksomheder i byen. Bl. a. var der tre smedeforretninger, to købmænd og en brugsforening,

herre- og dametøjsbutikker og mange flere. Erling Trads kunne også fortælle at murermester Niels Nørlem var med til at sætte præg på bygningerne i Suldrup. Han fremdrog bl. a. eksempler som bygningen Stensgaard og dyrlægeboligen. På kroen viste Leo Nøhr billeder fra omkring år 1900. Hvor der ikke var huse omkring Hjedsbækvej. Suldrup, som dengang hed Gammel Suldrup, var ved Suldrup gårdene i den vestlige del af Suldrup. Her var der også en skole. Senere slog andelstanken igennem i Suldrup. Der blev bygget et andelsmejeri som havde 400 andelshavere. Mejeriet var det eneste i

miles omkreds, så mælken kom langvejs fra. Da Hovedvej 13 skulle anlægges kom vejen til at ligge hvor den er nu og al byggeri blev centreret omkring krydset midt i byen. Alle små forretninger og virksomheder kom til at ligge omkring krydset. Suldrup Borger- og Erhvervsforening blev rost for initiativet til et interessant arrangement og det blev oplyst, at hvis man vil vide mere om byen, så kan man opsøge Lokalhistorisk Arkiv i Øster Hornum. Suldrup Borger- og Erhvervsforening er i gang med at planlægge det kommende arrangement. Det er en torvedag i byen fredag, 25. maj.

SULDRUP: Den landsdækkende Dagplejedagen, i maj, blev i Suldrup fejret sammen med “Gammel Bamse”. - Han havde inviteret alle dagplejebørnene og deres bamser til stor fødselsdag, siger Lisbeth Kiib Jensen, dagplejer. Suldrups kommunale dagplejere holdt dagen i Suldrup Sognehus. Børnene var blevet opfordret til at tage en bamse med, og det var den bamse, der blev fejret fødselsdag for. Set fra børnenes perspektiv så havde Gammel Bamse haft virkelig travlt om morgenen med at pynte op, med flagallé, guirlander og balloner. Heldigvis for ham, mødte alle dagplejere tidligt op, for at hjælpe ham med at gøre alt klart, til den store dag. Derfor var det nogle meget spændte børn, som ankom om morgenen. Efter formiddagsmaden gik “festen” i gang. Der blev sunget fødselsdags sange, - og læst i bøger om bamser.

Børnene i dagplejen i Suldrup havde en sjov dag, da de fejrede Gammel Bamses fødselsdag.

Børnene hjalp Gammel Bamse med at pakke alle hans gaver ud, - som viste sig at ind holde nyt legetøj, musik instrumenter og motorik ting, som børnene må få med, når de skal starte i legestue igen efter sommerferien. - Vi har været heldige at få nyt legetøj til børnene, og vi følte, at det var en god ide at benytte lejligheden til at lave et tema ud af det, hvor Gammel Bamse modtog legetøjet som gaver, forklarer

NØRAGER

Lisbeth Kiib Jensen. Det var nogen trætte børn, som også var godt mætte, efter at have spist dejlig buffet, der blev puttet rundt omkring. Alle fik en dejlig lur, så de var klar til at modtage deres forældre, som Gammel Bamse havde inviteret på eftermiddagskaffe og fødselsdagskage. - Det blev en helt igennem fantastisk dagplejedag, hvor det hyggelige samvær, var sat i højsædet, siger Lisbeth Kiib Jensen.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Nørager-udflugt til Viborg NØRAGER: Lokalarkivet for Nørager og Omegn har holdt deres årlige udflugt. Denne gang gik turen til Viborg Domkirke. De historisk interesserede Nørager-folk fik en guidet rundvisning på godt og vel en times tid, og selv om mange tidligere har besøgt

domkirken, var der enighed om, at en guidet rundvisning giver mange flere detaljer om kirkens historie og udsmykning. Særligt når der, som denne dag, var en virkelig god fortæller var ”på banen”. Efter rundvisningen var der aftenkaffe på Latinerly,

Kvalitets

el-scootere

til den rigtige pris!

der ligger lige i nærheden af Domkirken i Viborg. Spadsereturen gik gennem Latinerhaven, som er en historisk have fra 1928 med staudehave, snapsehave, mindetavle for Fugle-Mortensen og mindestøtte for Steen Steensen Blicher.

HS Møbelpolstring

Vi kommer kommer overalt med prøver og og • Vi kommer overalt med prøver og • Vi kommer••overalt Vi medoveralt prøver med og prøver tager mål og og vejleder vejleder tager mål og vejleder tager mål ogtager vejleder mål Stort udvalg stof og og læder læder • Stort udvalg i stof og læder Stort udvalg •••overalt Stort udvalg og læder ii stof • Vi kommer overalt med prøver og •• Vi kommer Vii stof kommer med overalt prøver og med laves prøver og mål Vi kommer overalt med prøver og Skumhynder-madrasser efter • Vi Skumhynder-madrasser efter kommer overalt med laves prøver og mål• Skumhynder-madrasser •• Skumhynder-madrasser efter mål laves efter mål mål og vejleder tager mål og tager vejleder mål oglaves vejleder •* tager Vi kommer overalt med prøver og tager mål og vejleder tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde udføres. Lak-og træarbejde udføres. tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde * Lak-og udføres. træarbejde udføres. • Stort udvalg i stof og læder • Stort udvalg • Stort Stort i stofudvalg udvalg og læder i stof stof og og læder læder • i Stort udvalg i stof og læder •••Speciale: Stort udvalg i stof ogstilmøbler læder Speciale: Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, antikke Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke Skumhynder-madrasser laves efter mål • Speciale: Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser laves efter mål laves stilmøbler efter mål mål ••Speciale: Skumhynder-madrasser laves efter laves efter mållaves efter •*• Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser måludføres. Lak-og træarbejde udføres. * Lak-og træarbejde Lak-og træarbejde udføres. udføres. ** Lak-og træarbejde * Lak-og træarbejde udføres.

•Speciale: Lak-Artitekttegnede, og træarbejde udføres antikke stilmøbler Speciale: Artitekttegnede, Speciale: Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke stilmøbler stilmøbler Speciale: antikke Speciale: Artitekttegnede, antikke stilmøbler

Speciale: Arkitekttegnede, antikke stilmøbler HS Møbelpolstring

Nu flere modeller Kvalitets el-scootere til i lukkede kabinescootere den rigtige pris!

Den over 100-årige brugs i Suldrup synger nu på sidste vers.

Brugsen i Suldrup lukker SULDRUP: DagliBrugsen i Suldrup har gennem flere år haft underskud, men Coop har hidtil valgt at bibeholde butikken i byen, selv om der for få år siden kom alvorlig konkurrence med etableringen af en ny Spar. Nu har Coop besluttet at lukke 15 butikker, der

giver underskud. Med udviklingen i Suldrup bliver DagliBrugsen i Suldrup en af dem der lukkes. Uddeler Danny Christiansen, der kun har været ansat i butikken i kort tid, har fra Coop fået at vide, at han ikke må udtale sig. Derfor har Aars Avis ikke kunne få en lokal udtalelse

HS Møbelpolstring Møbelpolstring v/H. Stück Stück HS Møbelpolstring v/H. StückHS Møbelpolstring HS v/H. Stück v/H. Henrik Tlf. 86 69 2163 8611 20 63 11 11 99 99 - 20 63 11Stück 99Tlf. 86 69Tlf. Tlf. 86 69 21 86 v/ 21 86 86 69 - 20 21 86 -- 20 99 63 Tlf. v/H. 86 69 21HS 86 Møbelpolstring · 20 63 11 99 v/H. Stückv/H. Stück HS Møbelpolstring Stück HS Møbelpolstring HS Møbelpolstring v/H. Stück HS Møbelpolstring v/H. stuck@larsen.mail.dk Stück e-mail: Tlf. Tlf. 21 86 86 69 69 - 2021 216386 8611-- 20 20 99 63 63 11 11 99 99 Tlf. 86 86 69 69 21 21 86 86 -- 20 20 63 63 11 11 99 99Tlf. 86 69 Tlf.

Vores Kvalitets el-scootere til mest solgte Fønix Komfort El-Scooter el-scooter den rigtige pris! v. Jens Erik Andersen Fønix 314 Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Farsø Torupvej v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 75 Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø Tlf: 61 66 05 75 www.fonixkomfort.dk

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r

Vi reparerer også også Vi reparerer om situationen. Vi alle reparerer alleogså former former for for el-scootere! Men det er sikkert, at bu-alleel-scootere! former FønixforKomfort El-Scooter tikken lukker senest 30. juniel-scootere! v/Jens Erik Direkte salg ! Andersen N! YHED6, 9640 Farsø Torupvej På facebook lover DanHavefliser verv NYHED Fønix City Cabino 3til erh Tlf.Fønix 61 City 66Cabino 05 75 3 km pr. opladning ny Christiansen, at der fort28 km/t. 60 og private www.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,Belægningssten sat vil være friske varer som kr. 39.900,Gratis fremvisning gmvisning in n e is fr v s m brød og mælk den kome tidig! frhos ra GratisG ! mende måned. Men andre hos dig!hos dig varer vil blive solgt ud med Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup - Frihed til livettil livet - Frihed Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 rabat frem mod lukningen. Vi kører i hele Nordjylland se meget mere: www.simested-cement.dk Vi kører i hele Nordjylland

Simested Cementstøberi


Aars Avis

SIDE 18

HAVERSLEV

23. MAJ 2018

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Årets Haverslev-borger skal kåres ved byfesten

Orkestret PUST underholdt i Haverslev Hallen.

Forårsfest i Haverslev HAVERSLEV: Pensionister og andet godtfolk fra ”den gamle” Nørager Kommune har været samlet til forårsfest i Haverslevhallen, hvor der blev nydt dejligt mad fra

Kølles Køkken. Musikken til både spisning, sang og dans var som for alle tidligere år lagt i hænderne på Leif Tolborg. Underholdningen var ”messingsuppe” af orke-

stret PUST i godt og vel en times tid. Der var underholdningsmusik i forskellige genrer i en rigtig god opsætning, og orkesteret fik meget bifald for indsatsen.

HAVERSLEV: Hvis man kender en person, som man synes har fortjent at blive kåret som årets Haverslevborger 2018 ved den årlige byfest i uge 33, så er det nu tid at sende forslag med personens navn og en begrundelse for nomineringen til byfestudvalget. Begrundelsen kan f.eks. være, at vedkommende er en rigtig god nabo, en ildsjæl i en forening, en der altid er villig til at give en hånd med, en der har sat Haverslev på landkortet, en der altid møder dig med et smil, eller noget andet. De sidste 3 års vindere af Haverslevprisen udvælger så mellem de indkomne forslag tre personer til at modtage prisen. De tre nominerede personer præsenteres senere, og når der ved byfesten holdes familieaften, så kan alle stemme på den person, de synes fortjener prisen. Men inden der stemmes…må der forslag på bordet. Indstilling skal sendes senest 15. juni til Anna Marie Svenstrup.

I 2017 blev Per Poulsen kåret som Årets Haverslev-borger.

Prisen som Årets Haverslevborger uddeles i år for 31. gang, og i 2017 gik den fine pris til Per Poulsen, der er et stort aktiv for Haverslev, både indenfor

BINDERUP

sporten og som den der altid er parat med sit fotoapparat og på den måde er med til at dokumentere de fleste afgørende hændelser i byen.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Turen går blandt andet til Hanstholm Havn.

Se dig om i… Danmark HAVERSLEV: Tirsdag, 29. maj har Mejlby/Haverslev Pensionist Forening planlagt forårstur. I år kører bussen mod vest. Der er tale om en heldagsudflugt med bus, hvor man blandt andet ser

Hanstholm Bunkermuseum, og guiden vil fortælle om Hanstholm, havnen, fyret, Klitmøller med mere. På hjemturen passeres Vindmølle-testcentret i Østerild. Frokosten nydes på Det

H.C. Andersen-koncert og -sangaften Aarestrup kirke Onsdag d. 30. maj kl. 19.30 Fællessang, fortælling, solosang og oplæsning Medvirkende: Troels Kold, organist og sanger Anette Kjær, organist og sanger

Gamle Røgeri i Hanstholm, og eftermiddagskaffen på Kirsten Kjærs Museum. Mejlby/Haverslev Pensionistforening håber mange har lyst at komme ”med ombord”.

BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

Efter koncerten er der fødsesldagslagkage i forsamlingshuset. Alle er meget velkomne. Gratis adgang. Arrangør: Aarestrup kirke

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

Nøragerkoret synger til Grundlovsmødet i Kgs. Tisted.

Grundlovsmøde i Kgs. Tisted KGS. TISTED: Menighedsrådet og borgerforeningerne i Kgs. Tisted, Binderup og Durup sogne fortsætter en tradition med Grundlovsmøde i Præstegårdshaven i Kgs. Tisted. Det var en fast traditionen frem til midt tresserne. Arrangørerne genoptog traditionen sidste år, og havde en spændende grundlovsdag med gode oplevelser og hygge i Præstegårdshaven. I år underholder Menighedsrådets børnekor under ledelse af organist Helena Schmidt. Der vil være tændt op under flere grill, så alle,

der har lyst kan grille deres medbragte kød. Jeppe Ugilt holder grundlovstalen. Jeppe Ugilt er 35 år, familiefar og valgt med stort stemmetal til anden periode i byrådet i Rebild Kommune. Jeppe Ugilt er gruppeformand for Venstre. Han er kendt som en driftig forretningsmand med et godt overblik, og har spændende ideer om fremtiden for Rebild. Senere er der musikalsk underholdning ved Nøragerkoret under ledelse af Anette Østergaard og Einar Noe. Sognepræst Rikke Visby

afslutter en begivenhedsrig dag. Der bydes traditionen tro på hjemmebagt kage, til den medbragte kaffe eller te. FDF Nørager tænder op til at bage pandekager og snobrød, og der bliver mulighed for at riste en pølse. For børnene er der en stor hoppeborg til fri afbenyttelse. Der er mulighed for at købe is, sodavand og øl. I haven stilles borde og telte op, men publikum opfordres til selv at medbringe borde, stole og tæpper, da pladsen i teltene er begrænset.


Aars Avis

23. MAJ 2018

Delikatessen

2 BK. ................

KOLONIAL KØL

RIBERHUS OST

BEGRÆNSET PARTI! 1.500 g

35

60

KOLONIAL KOLONIAL

HEINZ TOMATKETCHUP

LUN-SELV MARKED

PR. BK. ....................

SIDE 19

00

00

Slagteren

20

PR. STK.

00

1.050 g M/u kommen

SPAR 34.95

FRIT VALG

"MEGAKØB"

"NYHED"

GØL PØLSER 1.320-1.650 g

DAN CAKE KAMMERJUNKER 350-500 g

BBQ KYLLING

FRIT VALG

Min. 1.200 g

KUN ....................

39

95

17

FRIT VALG

KYLLINGESPYD 12 stk a´ 80 g

95

10

FRIT VALG

00

HATTING BRØD

FRIT VALG

KUN ..................

89

00

440 ml.

GYROS MARINERET OKSECULOTTE

10

FRIT VALG

00

KUN TORSDAG/FREDAG ROYAL ØL Alm./Classic

PR. 1/2 KG ......

49

95

MAX. 4 KS. PR. KUNDE PR. DAG!

2x24 STK.

400 g

18

+ pant

GRÅ PETER LARSEN KAFFE

HAMBURGERRYG

PR. 1/2 KG ..........

130

00

95

Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40 Man.-ons. kl. 8-15 Tors.-fre. kl. 8-16 Lør. kl. 8-14

MAX. 4 PS. PR. KUNDE PR. DAG!

30

PR. PS.

17

BLAND-SELV SLIK

PR. 100 G

7

PR. PK.

95

H averslev

tlf. 98 65 40 13

00

KOLONIAL HYGIEJNE

COLGATE TANDPASTA 2x75 ml.

FRIT VALG

18

95

KUN LØRDAG/SØNDAG HARBOE SODAVAND 2 ltr.

95

10

00

MAGNUM 4-PAK. IS

BUKO SMELTEOST 250 g

79

95

KOLONIAL FROST 400-625 g

RYNKEBY BL. SAFT 1 ltr. Alm./light

55

00

MAX. 4 STK. PR. KUNDE PR. DAG!

PR. STK.

5

00

+ pant

LURPAK SMØR/SMØRBAR 250 g

MAX. 4 STK. PR. KUNDE PR. DAG!

FRIT VALG

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

12

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

95


Aars Avis

SIDE 20

23. MAJ 2018

SPORT

Aars Håndboldklub får alligevel en plads i 2. division i næste håndboldsæson.

Aars rykker op i 2. division Pladsen går til Aars, fordi et andet hold takkede nej til pladsen HÅNDBOLD: Det var nogle ærgerlige damer på seniorholdet i Aars HK, der tabte oprykningskampene til 2. division mod Silkeborg-Voel for et par uger siden. Nu skal de alligevel rykke op i 2. division, fordi et hold ikke har ønsket pladsen.

- Vi tænkte ikke over det i to sekunder, da Jydsk Håndboldforbund ringede og hørte, om vi ville rykke op. Jeg ved ikke 100 procent, hvilket hold der ikke ønsker pladsen. Det er egentlig heller ikke vigtigt, vi glæder os bare over, at vi har fået pladsen. Vi var jo ude i oprykningskampe mod et

dygtigt Silkeborg hold. Der var spillerne rigtig kede af, at de ikke rykkede op, nu glæder vi os til næste sæson, siger Tove “Tut” Nygaard, der sidder både sports- og sponsor-udvalget i Aars HK. Træner Thomas Kjær blev noget overrasket og tror på, at holdet kan gøre

sig gældende i midten af rækken. - Jeg ser ikke nogen problemer i det. Vi har et spændende hold, som er meget unge. Vi har også bevist, at vi kan slå 2. divisions hold. Vi mødte Søndermarkens 2. divisionshold i pokalturneringen, hvor vi slog dem med 9 eller 10 mål. De kom

med det stærkeste hold, og vi kunne da se, at vi sagtens kunne være med. Og trods resultatet mod Silkeborg i oprykningskampene viste at, vi også kunne være med da vi spillede uafgjort på hjemmebane mod et rigtig stærkt hold. Det viser en berettigelse af, at vi kan være med i 2. division, siger Thomas Kjær. Han ved do godt, at der skal noget arbejde til. Især fokuserer han på det fysiske arbejde, som spillerne skal kunne klare i næste sæsons kampe. Der er blevet trænet håndbold tre gange om ugen og styrketrænet to gange om ugen i sidste sæson. Det bliver nok øget frem til næste sæson. - Vi skal lagt nogle lag på fysisk, for det bliver helt sikkert mere fysisk udfordrende, når vi nu rykker en division op. Pigerne kommer også til at skulle arbejde med det fysiske arbejde ved siden af håndboldtræningen, og det arbejder vi med her i sommermånederne, siger Thomas Kjær. Målsætningen for den første sæson er overlevelse i divisionen, men ambitionen er at kunne blande sig i midten af rækken. - Det første år bliver meget

svært, men nu må vi jo se, om ikke vi godt kan blande os. Det mener vi selv, der er mulighed for, siger Thomas Kjær. Den uventede oprykning får også betydning for at kunne tiltrække spillere, tilskuere og sponsorer. Det er “Tut” Nygaard helt overbevist om, og hun ser frem til at skulle tale med sponsorer om forlængelse af aftaler over sommeren. - Vi har allerede haft dialog med nye spillere. Nu kan vi sige, at vi spiller i 2. division, og det er jo logik for perlehøns, at vi er mere attraktive, når vi spiller i på et højere niveau. Jeg er sikker på, vi får flere tilskuere. Det bliver hurtigere og bedre håndbold, så der skal nok komme flere. Det gør det lige 10 procent nemmere at tale med sponsorer, for de vil gerne se folk i hallen. Vi har allerede kæmpe opbakning fra det lokale erhvervsliv på sponsorsiden, og her i sommer skal vi ud og se på forlængelser af eller nye sponsoraftaler. Der er ingen tvivl om, at vores sponsorer vil elske at se flere mennesker i hallen, og der er heller ingen tvivl om, at der nok skal komme flere, siger “Tut” Nygaard.

Danske topspillere gav tips til ungdommen i Aars Tre røde kort fik dommeren hevet frem i kampen mellem Aars IK og Viborg FF på 2. pinsedag.

Smal 1-0 sejr til Aars Idrætsklub over Viborg FODBOLD: Aars Idrætsklubs førstehold skulle pinsemandag forsøge at rejse sig efter sidste kamp, som skuffende endte 2-2 mod bundholdet KVIK Aalestrup. Det skulle gå ud over Viborg FF, var ambitionen inden kamp-start. Kampen startede med flere målchancer til Aarsholdet. Rasmus Poulsen var alene mod Viborg-målmanden og havde også en god hovedstødschance, inden det lykkedes ham at score til 1-0 på oplæg af Christian Tøttrup. På trods af store chancer til såvel Aars-holdet som Viborg, blev der ikke scoret yderligere i 1. halvleg. Spillet efter pausen var præget af henholdenhed.

Om det var pinsevarmen skal være usagt, men der skulle gå en halv time, før kampen livede op igen med en god mulighed til Kasper Hyldal. Kort tid efter blev Viborg FF reduceret til 10 mand efter en forseelse på Mathias Højsleth.

En mand i undertal Trods en mand i undertal, pressede Viborg FF for udligningen, og det blev da også til et godt forsøg, inden Rene Gundersen fik muligheden for at lukke kampen. Kort før tid, blev Viborg FF reduceret til 9, men alligevel blev det en nervøs afslutning af det unge Aars mandskab. Det blev ikke bedre af, at kampens matchvinder Ras-

mus Poulsen skulle belære kampens dommer om, hvorvidt der var offside eller ej. Offside blev der dømt, og kampens eneste målscorer måtte forlade banen, velvidende at der skulle betales et pænt bidrag til bødekassen. Kort efter var en ret dramatisk kamp slut, og Aars kunne skrive tre point mere ind på kontoen. Holdet ligger nu nummer 2 i rækken med fem point færre end topholdet og med en kamp mindre spillet. Også Aars Idrætsklubs andethold i serie 3 vandt en vigtig sejr på 1-0 over Dall/ Ferslev på mål af Morten Bøgh. Aars ligger fortsat til nedrykning men nu med blot 1 og 2 point til de to nærmeste hold.

TENNIS: Aars Tennisklub har netop afholdt HEAD Event med besøg af danske topspillere. Det var 24 årige Anders Grinderslev, der er nummer 17 i Danmark og cheftræner for Skovbakken i Århus, samt 15 årige Richard Biagiotti der satser 100 procent på at få en professionel tenniskarriere, da han deltager på juniortourer sammen med en gruppe fra Sverige. Godt 50 medlemmer og interesserede var mødt frem for at overvære de to topspillere dyste mod hinanden i et sæt til 6 partier. Det blev et sæt i et utroligt højt tempo med mange velspillede bolde, så der var stor beundring og applaus fra de fremmødte til spillernes evner til at kontrollere slagene. Anders Grinderslev vandt 6-3 i et jævnbyrdigt sæt. Derefter fik ungdomsmedlemmer af Aars Tennisklub mulighed for at træne sammen med de to topspillere. De fik mulighed for at stille en masse spørgsmål, og alle fik nogle tips fra en af Danmarks bedste trænere samt en spiller på vej op internationalt. HEAD

De danske topspillere Anders Grinderselv t.v. og Richard Biagiotte var på besøg i Aars Tennisklub.

havde også taget ketchere og tøj med, så medlemmerne kunne prøve nogle nye ketchere og klubtøj. Hele arrangementet blev afviklet i en skøn sommer-

aften, og klubben var vært ved grill til de fremmødte, så der var rigtig sommerstemning på tennisanlægget.


Aars Avis

23. MAJ 2018

SIDE 21

SPORT

Sjov og tennisskole i Aars i sommerferien TENNIS: Aars Tennisklub afholder tennisskole i både uge 27 og som noget nyt i uge 32 på klubbens anlæg i Aars. Tennisskolen er på linje med andre sommerskoler blevet et fast tilbud til kommunens børn, så sommerferien bliver indholdsrig på oplevelser for børnene. Tennisskolen er bygget op omkring fire forrygende dage med tennis, leg og konkurrencer. Det foregår mandag til torsdag i de to uger, og varer fra klokken ni om morgenen til midt på eftermiddagen. Klubbens træner Kim Ankerstjerne vil sammen med hjælpetrænere sørge for, at børnene får en masse af sjove oplevelser, når de indtager de røde grusbaner. - Børnene skal aktiveres på flere forskellige måder, så de får fire forrygende dage, hvor der udover tennis også skal være plads til vandkampe, hvis vejret tillader det. Deltagerne inddeles i grupper, og der tages hensyn til alder, niveau, kammerater og køn. Når ugen er ovre får alle et diplom for deltagelse i tennisskolen, siger Kim Ankerstjerne.

Action og underholdning i høj fart til DM i motocross i Randers. I front med nummer 87 er det Kim O. Sørensen fra Aars, der desværre mistede den samlede den samlede føring efter uheld og en samlet 15. plads på dagen. (Foto: Caroline Joelsson.)

Lokal kører mistede føring i motocross-DM Der er tennisskole i uge 27 og 32, og alle deltagere får, udover et diplom, en sjov uge med masser af tennis.

- I Aars Tennisklub håber vi naturligvis på, at mange af ikke medlemmerne får lyst til at fortsætte med tennissporten. Skulle vejret viser sig fra sin mere våde side, har klubben heldigvis mulighed for at rykke ind i tennishallen, så man kan lege og spille tennis i tørvejr, siger Bo-

lette Kristensen fra Aars Tennisklub. Det koster 400 kroner for de fire dages tennisskole, og man kan låne en ketcher, hvis man skal snuse til sporten for første gang. Ugen slutter med et grill-arrangement, hvor forældrene også er med.

MOTOCROSS: Årets anden afdeling af EKS-Brand DM motocross serien 20. maj blev præcis lige så spændende, som der på forhånd var lagt op til. Det stenhårde underlag på Hedelandsbanen ved Roskilde var en svær omgang for kørerne, og den lokale kører Kim O. Sørensen fra Aars mistede den samlede føring i serien. Både i MX1 og MX2 klassen skiftede den røde frontnummerplade ejermænd, og det er det synlige bevis på, at der er kommet nye kørere i front af mesterskabet. Kim O. Sørensen blev ramt af uheld på dagen og fik blot en samlet 15. plads.

Glade og solbeskinnede deltagere efter veloverstået turnering i Himmerland. Fra venstre ses Laurids Frandsen, Dorte Thybo, Jørgen Brunsborg, Per Dalsgaard, Bente Graarup, Jes Dalsgaard, Hanne Dalsgaard, Karen Margrethe Nielsen, Jeppe Tribler Graarup, Anker Nielsen, Mette Hedegaard, Bo Hedegaard, Charlotte Albrecht Holm Sørensen, Lisa Holm Sørensen, Arne Michelsen, Egon Krogh Hansen, Johnny Midtgaard, Bitten Midtgaard og Jytte Krogh Hansen.

Flot golf og gyldne dråber i pinseturnering GOLF: De kunne heller ikke have bestilt bedre vejr til dette års Pinseturnering i Himmerland Golf Klub. Pinsesolen dansede så det var en lyst søndag 20.

maj, hvilket gjorde den temmeligt tidlige start klokken syv om morgenen på Garia Course til en leg for de 72 friske deltagere. Der blev dystet i et hold-

format, hvor de tre bedste stablefordscores på hvert hul talte som holdets score. Vejret havde tilsyneladende også god indflydelse på dagens resultater. Det

var i hvert fald rigtig flotte scores, som turneringsleder Maria Fjelstrup Kallesø kunne belønne med skønne gyldne dråber fra sponsorerne. Flasker af Pernod Ricard, Glenlivet og Chivas var præmierne, og der var et elegant Glenlivet tumbler-glas i gave til samtlige deltagere. De blev uddelt under pinsefrokosten efter runden, og det

Det blev i stedet Nichlas Bjerregaard fra Nibe, som tog den røde frontnummerplade i MX1 klassen efter at have vundet begge dagens heat. I MX2 klassen var Pontus Jönsson taget over Øresund for at deltage i det åbne danske mesterskab, og svenskeren gav i den grad de danske kørere noget at tænke over. Kun Mathias Jørgensen fra Randers havde et modsvar til den hurtige svensker. De to kørere blev henholdsvis etter og toer i hvert deres heat, men med reglen om at sidste heat vægter højest, var det svenskeren, der kunne lade sig kåre som samlet vinder

på dagen. Til gengæld overtog Mathias Jørgensen den røde frontnummerplade og dermed føringen i den samlede stilling for klassen. Dagens SOS Racingparts Fighterpris gik til Mathias Tang, som blev ramt af en anden kører i første heat og røg kraftigt i jorden, for derefter at blive ramt af endnu flere kørere. Han kom op igen, kørte i reparationsområdet og fik rettet motorcyklen, hvorefter han gennemførte heatet. Senere genneførte han også andet heat på trods af smerter i både arm og ben, og tilføjede dermed en ekstra dimenssion i løbet for det talstærke publikum.

hele rundedes af med tre hurra-råb og et rungende Him-mer-land. En lettere forsinket men ikke desto mindre forrygende start på klubbens turneringssæson. På banens seks par-3 huller blev der konkurreret om at komme nærmest hullet i første slag. Bente Graarup kom nærmest med en afstand på 66 centimeter på 15. hul. Longhitterne blev udfordret i konkurrencen længste drive på hul 3. Her blev damernes præmie vundet af Lisa Holm Sørensen og herrernes af Jørgen Brunsborg.

Resultat af Pinseturneringen 1. Team Midtgaard/Krogh Hansen (Johnny Midtgaard, Egon Krogh Hansen, Bitten Midtgaard, Jytte Krogh Hansen) 130 point. 2. Michelsens Mestre (Bente Graarup, Arne Michelsen, Jeppe Tribler Graarup, Hanne Dalsgaard) 120 point. 3. Team Hedegaard Nielsen (Bo Hedegaard, Anker Nielsen, Mette Hedegaard, Karen Margrethe Nielsen) 119 point. 4. Outsiderne (Per Dalsgaard, Jørgen Brunsborg, Laurids Frandsen, Jes Dalsgaard) 119 point.

Ekstraordinær Generalforsamling i Aars IK Onsdag den 20. juni 2018 kl. 19.30 i klubhuset på Lyngsøvej 2B. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Ændring af vedtægter 3. Valg til bestyrelsen 3. Evt.

Med venlig hilsen Bestyrelsen

Hovedsponsor


Aars Avis

SIDE 22

23. MAJ 2018

BOLIG

Markant flere får deres betalingskort misbrugt

Med solfilm på vinduets udvendige side reflekteres solens stråler, inden de når at varme vinduet op.

Fem gode råd om solfilm til huset i sommervarmen BOLIG: Når forårssolen og varmen melder sin ankomst, bliver mange husejere opmærksomme på et tilbagevendende problem: for varmt indeklima på grund af for meget lysindfald. Særligt i nye huse med energivinduer, hvor varmen ikke kan slippe ud, er problemet ofte mærkbart. Solfilm kan være en både billig og effektiv måde at skabe behageligt indeklima. Hos Foliekniven.dk har man gennem de seneste 10 år oplevet en stigende efterspørgsel på solfilm til at løse problemet. Men det er bestemt ikke lige meget, hvordan den monteres, lyder det fra den danske forhandler.

Indehaver Rune Fabricius har gode råd, hvis man vælger solfilm til at skabe godt indeklima i sommervarmen. Sæt aldrig solfilm på indersiden af et energivindue. Hvis du placerer din solfilm på indersiden, så fanges varmen mellem solfilmen og den indbyggede energifolie i vinduet. Glasset kan blive overopvarmet, og der er risiko for, at det springer. Monter på den udvendige side, så reflekteres størstedelen af solens stråler. Lav omkring 1mm afstand til vinduesrammen, så træværket kan arbejde ved temperaturudsving uden at skubbe til solfilmen.

Brug en kniv med rustfri blad for ikke at lave ridser i vinduesglasset, og endelig vælg en solfilm fra et af de anerkendte brands, da det er din sikkerhed for kvalitet. Vil du opnå høj varmereduktion, så vælg samtidig en solfilm med høj spejleffekt. Solfilm til vinduer fås i forskellige varianter. Der er solfilm med høj spejleffekt, som giver en varmereduktion på op til 86 procent og en afvisning af UV-stråler på op til 99 procent. Solfilm uden spejleffekt giver en varmereduktion på op til 63 procent.

BOLIG: Langt flere danskere bliver udsat for kriminalitet på nettet. De fleste fordi de får deres betalingskort misbrugt. Siden 2009 er andelen af ofre for misbrug af betalingskort tredoblet. Det viser en ny offerundersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd. Omkring 105.000 danskere oplevede i 2017 at deres betalingskort blev misbrugt. Ofrenes gennemsnitlige tab var på omkring 6.000 kroner, de fleste har dog fået tabet dækket af deres bank eller forsikringsselskab. De mest udsatte for denne type af kriminalitet er de 16-29-årige med en mellemlang eller lang videregående uddannelse. Det viser rapporten Internetkriminalitet 2017, som er foretaget af Peter Kruize fra Københavns Universitet for Det Kriminalpræventive Råd. - Det kan måske lyde overraskende for nogle, at de yngre og veluddannede er mere i risiko for at blive snydt, men det handler formentlig om, at de handler langt mere på nettet. Den anden mulighed kan være, at de oftere handler på udenlandske sider, hvor vi ved, at det mest af svindelen foregår, siger analytiker i Det Kriminalpræventive Råd Jon Lund Elbek.

Flere får deres betalingskort misbrugt, viser en ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

Forebyg misbrug Kriminelle kan få fat i betalingskortoplysninger på mange forskellige måder. Det kan være ved tyveri af betalingskort, afluring af kortoplysninger, internethandel og gennem mails, der lokker modtageren til at indtaste sine kortoplysninger. Der er dog en række metoder til at komme misbruget i forkøbet. - Først og fremmest skal man gøre det svært for andre at misbruge ens kortoplysninger. Her gælder det om, at man lærer sin pinkode udenad og ikke udleverer hverken kode eller kortoplysninger til andre. Derudover bør man holde øje med sin bankkonto. Jo oftere du kigger på din bankkonto,

jo hurtigere vil du opdage et misbrug og hurtigt kunne spærre kortet, siger forebyggelseskonsulent i Det Kriminalpræventive Råd Flemming Wridt Jensen. Man bør undgå at handle på hjemmesider, der kan virke utroværdige. For eksempel kan der være sprogfejl, skæve priser, alle varer er på tilbud eller der findes måske ikke en adresse, telefonnummer eller mailadresse. Man skal aldrig nogensinde opgive sine kortoplysninger til såkaldte phishing-mails, hvor det ligner, at man får en mail fra Skat eller ens bank. De ville aldrig bede om konto- eller kort-oplysninger i en email.

Kend og bekæmp den plettede voldsnegl BOLIG: De fleste ved, at iberisk skovsnegl, der også kaldes dræbersneglen, er en invasiv art, som skal bekæmpes. Men også den plettetede voldsnegl figurerer på Miljøstyrelsens liste over invasive arter, og den gør skade i mange danske haver. - Plettet voldsnegl er ved at være spredt til de fleste egne af landet, men vi skal undgå, at den spredes endnu mere, for det er en invasiv art, der kan gøre stor skade. Jeg så den for første gang i min egen have sidste år, og her gik det især ud over den høje montbretia Lucifer, som dræbersneglene går udenom, siger Inga C. Bach, der er fagredaktør hos Haveselskabet.

Plettet voldsnegl er en spiselig snegl, der blev indført og udsat på Christianshavns Vold for over 100 år siden. Siden er den blevet spredt til det meste af landet. Dels som følge af udsætning, dels som blind passager i fragtbiler på tværs af Danmark. I årevis har plettet voldsnegl levet sit stille liv i Danmark uden at gøre synderlig skade. Men i de seneste år har mange haveejere oplevet, at den har indtaget deres have. Det anbefales at bekæmpe den, for ligesom dræbersneglen foretrækker plettet voldsnegl grønt plantemateriale. Nærmest alt der gror i køkken- og prydhaver, og så har vi balladen.

Havearbejde - Renovering - Nedrivning - Vedligehold J.N. Service Oustrupvej 49 . 9600 Aars . Tlf. 51 71 71 99

Det allervigtigste råd, når det handler om at begrænse antallet af voldsnegle, er ifølge Inga C. Bach, at man indsamler dem, før de bliver gamle nok til at lægge æg. Plettet voldsnegl bliver først kønsmoden i sit andet leveår. Voksne voldsnegle kendes på, at huset har 4-5 vindinger og en lidt tilbagebøjet munding. - Lær de karakteristiske mønstre på huset at kende, så du kan indsamle de unge voldsnegle uden at fjerne uskadelige sneglearter fra haven, opfordrer Inga Bach. De indsamlede voldsnegle kan aflives ved at skære dem over eller ved at knuse dem. Det skal gøres så grundigt, at de dør omgående. Virker det lidt for voldsomt, kan de også samles i en spand og overhældes med kogende vand.

Den plettede voldsnegl kan være ligeså skadelig for de grønne planter i haven som den mere kendte dræbersnegl.


Aars Avis

23. MAJ 2018

NYHED

SIDE 23

NYHED

DRØMMER DU OM EGEN VIRKSOMHED FX INDENFOR RESTAURATION? VESTER HORNUMVEJ 93, 9640 FARSØ SPECIALEJENDOM 675.000/35.000 SÅ ER MULIGHEDEN HER FOR RESTAURANT, MAD UD AF HUSET, Kontant/Udb.: Brutto/Netto: 3.026/2.400 SELSKABER MM. - KUN FANTASIEN SÆTTER GRÆNSER! - Nuværende koncept med mad ud af huset, fest i huset mm. Bolig/Kld.: 60/220 Byggeår: 1936 - Optimal beliggenhed mellem Aars, Løgstør og Farsø. Grund: 2.448 Energi: F - Køkken, opvaskerrum, garderober og 2 sale (plads til 150 personer). Stuer/Vær.: 1/1 Sagsnr: 878930 - Ordrebog og inventar medfølger. Ejerudg./mdr.: 1.603

ET FRISTED PÅ BAKKEN - SKØN BELIGGENHED - KUN 10 KM TIL HOBRO BREDMOSEVEJ 4, 9500 HOBRO VILLA Kontant/Udb.: 625.000/35.000 HER FÅR I EN CHARMERENDE EJENDOM - Evt. som fritidsbolig Brutto/Netto: 2.829/2.361 - Virkelig skøn beliggenhed i naturskønt, kuperet område. - Her er plads til familien eller gæster. Bolig: 238 Byggeår: 1910 - Stort fællesrum med køkken, stuer mv. Grund: 2.163 Energi: G - Fredelig beliggenhed for enden af grusvej. Stuer/Vær.: 1/5 Sagsnr: 697847 REN IDYL OG RO FOR SJÆLEN! Ejerudg./mdr.: 1.268

NYHED

VILLA MELLEM AARS OG NØRAGER - KUN 6 KM. TIL AARS KIMBRERVEJ 23, 9600 AARS HYGGELIG OG HARMONISK VILLA I LL. BINDERUP - 1 km til hovedvej A13 og 7 km. til motorvej E45. - 130 m2 bolig - god plads til familien. - Boligen trænger til opdatering, men er vedligeholdt. - Grund med have med plæne og bed mm., samt garage. MULIGHED FOR AT SÆTTE SIT EGET PRÆG! Ejerudg./mdr.: 1.246

VILLA Kontant/Udb.: Brutto/Netto: Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

385.000/25.000 1.742/1.457 130 Byggeår: 503 Energi: 2/3 Sagsnr:

1934 E 128932

Aars Mægleren Løgstør/Trend Mægleren

Himmerlandsgade 50, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

Sussie Sørensen

www.trend-mægleren.dk


SIDE 24

Aars Avis

23. MAJ 2018


Aars Avis

23. MAJ 2018

SIDE 25

JOHN FRANDSEN AARS • I HJERTET AF AARS • VI ER MED HELE VEJEN IGENNEM DIT BOLIGSALG Havbro - Hødalen 8

Vegger - Himmerlandsvej 24

Søttrup - Bjørnstrupvej 32

NATURSKØNT BELIGGENDE LYSTEJENDOM

STOR VILLA I VEGGER MED PLADS TIL ERHVERV

PRISBILLIG VILLA

Til ejendommen hører nogle rigtig gode udhuse til

Fantastisk mulighed for at kombinere erhverv og privat

Villaen er fordelt i 3 plan.

Bolig: Grund: Værelser: Energi:

Bolig: Grund: Værelser: Energi:

Bolig: Grund: Værelser: Energi:

228 m² 20.000 m² 6 D

Kontant: 1.749.000 Ejerudg. pr. md: 1.028 Sagsnr:

ARL7040

248 m² 3.579 m² 7 E

Kontant: 1.395.000 Ejerudg. pr. md: 1.565 Sagsnr:

ARV8013

95 m² 1.000 m² 3 E

Kontant: 295.000 Ejerudg. pr. md: 1.181 Sagsnr:

ARV7134

Alstrup - Anneksvej 39

Blå bog Jeppe Thostrup - John Frandsen Aars Engagement Troværdighed

Tryghed Vi søger villa i Aars · Villa på min. 120 m² · Gerne med lukket have · Prisen skal afspejle standen

Ring 70 40 49 54

CHARMERENDE OG VELHOLDT LANDEJENDOM Her er gode udbygninger med mange muligheder Bolig: Grund: Værelser: Energi:

180 m² 37.045 m² 6 D

Kontant: 1.695.000 Ejerudg. pr. md: 1.650 Sagsnr:

ARL8011

Suldrup - Gammelholmvej 7

Jeg har 10 års erfaring som ejendomsmægler, og beskæftiger mig med salg og vurdering af alle typer ejendomme. Hvis du ønsker at sælge din ejendom så står jeg klar alle ugens 7 dage.

Kontakt Jeppe Thostrup på tlf. 98 62 10 10 eller jth@johnfrandsen.dk

Velholdt villa søges · Garage på min 40m² · I eller omkring Farsø · Minimum 100 m²

Ring 70 40 49 54

LANDEJENDOM MED JAGTMULIGHEDER Landejendommen fremstår pæn og velholdt Bolig: Grund: Værelser: Energi:

234 m² 31.017 m² 9 D

Kontant: 1.865.000 Ejerudg. pr. md: 2.352 Sagsnr:

Guldager - Ørnhøjvej 113

Aalestrup - Engparken 57

Aalestrup - Borgergade 96

IDYLLISK BELIGGENDE

ATTRAKTIVT BELIGGENDE VILLA

DEJLIGE LANDLIGE OMGIVELSER

Ejendommen byder på hele 271 bolig m² fordelt i 2 plan

Villaen er indrettet i to plan.

Skønt landsted med stor solid rødstensvilla

Bolig: Grund: Værelser: Energi:

Bolig: Grund: Værelser: Energi:

271 m² 4.152 m² 10 D

Kontant: 1.045.000 Ejerudg. pr. md: 1.085 Sagsnr:

ARV7020

139 m² 1.055 m² 6 C

Kontant: 695.000 Ejerudg. pr. md: 1.631 Sagsnr:

ARV7033

Bolig: Grund: Værelser: Energi:

Himmerlandsgade 103, 9600 Aars · tlf: 9862 1010 · aars@johnfrandsen.dk

198 m² 6.723 m² 6 G

ARL7122

Kontant: 795.000 Ejerudg. pr. md: 1.826 Sagsnr:

ARL6104


Aars Avis

SIDE 26

23. MAJ 2018

Er du på boligjagt? Kontakt os for en personlig snak om dine muligheder

Liebhavervilla med charme og sjæl - udsigt over anlægsparken. Aars

Villa, 1 fam. Gl Skolevej 8 På Gl. Skolevel 8 kan I flytte ind på 220 etagemeter i en skøn villa fra 1912, der er renoveret med respekt for den oprindelige stil. Oven i hatten får i byens bedste beliggenhed - lige ud til Anlægsparken, tæt på alt det man skal bruge i hverdagen. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.295.000 1.481

115.000 10.290/8.523

Bolig m2: 140 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Kælder m2: Byggeår: 1912 Sag: 258V1500082 Energi:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

110.000 9.845/8.154

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.595.000 2.149

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Aars

Villa, 1 fam. Østermarken 5 Her får I en villa på 138 m2 med central beliggenhed i Aars. Der er rigelig plads til hele familien fordelt på et åbent opholdsmiljø i stueplan, tre værelser og badeværelse på førstesal samt en rummelig kælder med masser af anvendelsesmuligheder.

604 29 C

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

Bolig m2: 138 Stue/vær: 2/3 Byggeår: 1932/1986 Sag: 258V1800089

Grund m2: Kælder m2: Carport m2: Energi:

80.000 7.172/5.939

Bolig m2: 196 Grund m2: Stue/vær: 2/5 Carport m2: Byggeår: 1968 Sag: 258V1700094 Energi:

1.022 27 D

Flot renoveret landejendom blot 3 km fra Aars centrum.

KØBSAFTALE UNDERSKREVET SOLGT

Villa, 1 fam. V Stadionsvej 5 Nu har vi fornøjelsen af at byde velkommen til denne tiltalende liebhavervilla i Aars. Her kan I blandt andet glæde jer over store, lyse opholdsrum og tre regulære værelser. Med i handlen følger desuden en velanlagt have med et solrigt gårdmiljø. Bolig m2: 179 Grund m2: Stue/vær: 2/4 Udhus m2: Byggeår: 1926 Sag: 258V1600181 Energi:

Villa, 1 fam. Dronningholmvej 8 Denne store, totalrenoverede villa i Aars har hele fem soveværelser, luftige opholdsrum samt et flot anneks med mange brugsmuligheder. Efterårets varme dage kan I nyde i haven med terrassemiljøer og bærbuske. Tæt ved skole, indkøb og motorvejen.

D

Aars

2.195.000 1.753

Aars

Skal du enten købe eller sælge? Så tager vi gerne en uforpligtende snak om dine boligdrømme.

244 80

Flot og stilsikker liebhavervilla med central beliggenhed i Aars.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Totalrenoveret villa i Aars med hele fem værelser.

423 97 35 E

Aars

Villa, 1 fam. Løgstørvej 88 Ønsker du at bo på landet men samtidig i cykelafstand til byen, så er dette måske drømmeejendommen for dig. Boligen er indvendigt totalrenoveret og fremstår lys og indbydende med vandskurede vægge og gulvvarme i hele underetagen. Gode udhuse. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.345.000 1.547

70.000 6.037/4.999

Bolig m2: 154 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Udhus m2: Byggeår: 1939/1992 Sag: 258V1700069 Energi:

2.677 479 C


Aars Avis

23. MAJ 2018

Centralt beliggende villa i Farsø. Villa, 1 fam. Kornblomstvej 31 Solid etplansvilla i Farsø med en veldisponerede planløsning på 131 m2. I får en særdeles god beliggenhed med kort afstand til Rådhuscentret og skole. Villaen er opført i 1966 og fremstår forholdsvis vedligeholdelsesfri med eternit på gavl og udhæng. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.298.000 1.859

65.000 5.844/4.838

Bolig m2: 131 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Garage m2: Byggeår: 1966 Sag: 258V1700213 Energi:

776 39 D

Gedigen familievilla i Vester Hornum med flot udsigt. Villa, 1 fam. Nyboesvej 9 Med 240 m2 bolig og en god kælder byder denne solide villa i Vester Hornum på masser af plads til at udfolde familielivet. Til villaen hører en stor garage og en solvendt have, og fra huset kan I se frem til en smuk udsigt over nærområdet og skoven.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.095.000 1.795

55.000 4.945/4.093

Bolig m2: 240 Stue/vær: 1/6 Byggeår: 1973 Sag: 258V1800015

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

Aars

Landejendom Årupvej 14, Vestrup Midt i Nordjyllands naturskønne omgivelser ligger denne charmerende landejendom. Huset ligger helt for sig selv, omgivet af grønne arealer så langt øjet rækker. Da grunden ligger højt i terrænet er der en fantastisk udsigt over Lerkenfeld Å. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.698.000 1.762

85.000 7.632/6.320

Bolig m2: 144 Grund m2: 20.000 Stue/vær: 1/5 Udhus m2: 1018 Byggeår: 1938/1975 Sag: 258V1700061 Energi: F

Farsø

Villa, 1 fam. Vestbyen 36 På en rolig vej med gode naboer står denne gedigne rødstensvilla klar til at byde en ny familie velkommen. Boligen er lys, venlig og velholdt, og med i købet følger en dejlig, velanlagt have, som grænser direkte op til åbne marklandskaber. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.220 65 60 D

Villa, 1 fam. Gøttrupvej 20 Drømmer du om et fredeligt fristed med en idyllisk udsigt til et grønt landskab? Så se nærmere på denne bolig, der ligger som det sidste på en lukket vej - smukt omkranset af eng, marker og uspoleret natur. Huset kan i øvrigt anvendes fritidshus.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

350.000 882

25.000 1.581/1.308

Bolig m2: 92 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1938 Sag: 258V1600092

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

35.000 3.081/2.549

Bolig m2: 103 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Garage m2: Byggeår: 1956 Sag: 258V1700242 Energi:

905 10 D

Stor charmerende villa med plads til hele familien.

Farsø

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

678.000 1.418

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Fantastisk fristed med en idyllisk udsigt til åbent, grønt landskab.

Vester Hornum

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Rødstensvilla i Farsø med udsigt til åbne marker.

Lørdag d. 26-05 kl. 12.30-13.00.

ÅBENT HUS.

Farsø

SIDE 27

1.818 4 41 G

Nørager

Villa, 1 fam. Vestermarksvej 5 Villaen indeholder: Entré med adgang til gæstetoilet. Stort multirum. Køkken/alrum. Rummelig stue med udgang til overdækket terrasse. 1. salen indeholder værelse. Soveværelse med adgang til walk-in. Mellemgang med kontorniche. Lyst badeværelse. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

695.000 1.605

35.000 3.162/2.643

Bolig m2: 195 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1939/1976 Sag: 258V1600024

Grund m2: Kælder m2: Carport m2: Energi:

897 10 17 D


SIDE 28

Aars Avis

23. MAJ 2018


Aars Avis

23. MAJ 2018

SIDE 29

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 26/05 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 26/05 kl. 14.00 til 15.00

D Lobelievej 44, Øje Sø - 9600 Aars

Skønt sommerhus på 8.665 m2 grund Du har nu muligheden for at blive ejer af dette hyggelige og velholdte sommerhus, der ligger omgivet af smuk skov i det naturskønne og fredelige område ved Øje Sø. Grunden er på 8.665 m2 er perfekt til naturelskeren eller livsnyderen, der naturligt vil føle sig hjemme her, hvor alt ånder fred og ro. Kort afstand til Øje Sø samt "Himmerland Golf & Spa Resort". Huset har et naturligt samlingspunkt i husets stue med højt til loftet og brændeovn, 2 gode vær., badevær., stort sovevær., lyst køkken. Sælger har i 2018 isat nye vinduer.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

798.000 40.000 1.365 3.669/3.027 8.665 m2 75 m2 4/3 1988 91302778 98622400

Sdr Boulevard 33 - 9600 Aars

Delvist moderniseret villa nær Aars midtby Gedigen og delvist moderniseret etplansvilla nær Aars midtby. Etplansvilla på god beliggenhed og med let adgang til det meste. Villaen er opført i gulbrændte teglsten og med nyere decra tag. Endvidere tilhørende udestue og muret garage med redskabs- og hobbyrum. Huset er velbeliggende få hundrede meter fra Aars midtby med et væld af butikker, kulturtilbud, skoler, idrætsfaciliteter og rigtig gode transportmuligheder. Der er skøn anlagt have med flisebelagt terraser og flot udsigt over området.

PÅ GOD BELIGGENHED

NYD UDSIGTEN

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 26/05 kl. 14.00 til 15.00

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.195.000 60.000 1.783 5.395/4.478 770 m2 160 m2 5/5 1963 91302623 98622400

Med tilmelding lørdag d. 26/05 kl. 14.00 til 15.00

D Dr. Christines Vej 10 - 9600 Aars

Velbeliggende etplansvilla i Dronningkvarteret Midt i Aars by, finder du dette skønne og hyggelige hjem. Huset byder på et praktisk bryggers med direkte adgang til velholdt køkken i åben forbindelse med den store vinkelstue. Endvidere byder huset på en forgang, fordelingsgang, gæstetoilet, badeværelse med badekar, bruseniche og gulvvarme. Hertil 2 gode værelser og et dejligt soveværelse. Til ejendommen hører ligeledes en carport og et mindre værksted, en god og overskuelig have. Vinduerne er skiftet i hele huset i 2008 til træ/alu vinduer

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.695.000 85.000 1.940 7.626/6.332 812 m2 143/32 m2 4/3 1972 91302619 98622400

D Kong Haralds Vej 30 - 9600 Aars

Hus og udsigt i en særklasse HELT for sig selv Her bor I med få minutters gåafstand til centrum hvor mange spændende butikker, spisesteder og de daglige indkøb kan finde sted. Ejendommen fremstår solidt og smukt bygget, og er løbende blevet vedligeholdt og renoveret. Ejendommen er beliggende på 816 kvadratmeter grund med en kanon god udsigt. Haven er nem og overskuelig, garage med plads til bilen samt plads til parkering i indkørslen. Dejlig sydvestvendt have med den skønneste overdækket terrasse med direkte adgang fra boligen.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.795.000 90.000 1.969 8.049/6.683 816 m2 135 m2 4/3 1977 91302651 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 30

Danebo

23. MAJ 2018

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

Nyheder på vej ind.............. F

*Charmerende villa i den indre bydel - Aars *Stråtækt landejendom i udkanten af Aars *Lystejendom med 7,7 ha jord, heraf skov, søer m.v. - tæt på Aars by *Regulær villa i Blære by *Flot ejerlejlighed med skøn altan i Aars midtby *Nedlagt landbrug ved Vesterris Skov *Villa på stor grund - Skivum Forhør nærmere på telefon 98622400

Kjemtrupvej 27 - 9610 Nørager

Hyggelig 3 længet ejendom med mange gode En yderst hyggelig landejendom med 3 længer og et gårdmiljø i ægte kvm.

landlig stil og med utallige af muligheder for at nyde tilværelsen. Ejendommen beliggende i udkanten af Mejlby på ugenert grund. Gode udhuse. Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

895.000 45.000 1.620 4.059/3.397 91301646

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

6.913 m2 208 m2 9/7 1877/1988 98622400

SMUK NATUR OMKRING

E Alstruphedevej 1, Nørager

Hyggelig landejendom med knap 5 tdl. Hyggelig landejendom naturskønt beliggende mellem Kgs. Tisted og Nørager. Her er der "højt til loftet", fred og ro og masser af muligheder for både havefolk, hobbylandbrug og naturelskere. Ejendommen har fritliggende stuehus opført med pudset mur og nyere eternittag. Udhusene er "U-byggede". Der er hyggelig gårdsplads. Ønsker du en charmerende landejendom, så er her muligheden, hvor der er plads til hele familien. Udhuse med garage, lade/garage med god højde.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.395.000 70.000 1.888 6.307/5.282 25.585 m2 201/30 m2 8/8 1938/1956 91302550 98622400

D Herredsvej 17 - 9600 Aars

Skøn ejendom på fredelig beliggenhed Her er der i den grad mulighed for at være dus med himlens fugle og skovens grønne træer, for ejendommen her er placeret naturskønt med højt til himmelen og masser af mulighed for at dyrke den særlige ro, der er forbundet med tilværelsen på den anden side af byskiltet. Og der er alligevel ikke langt til byen; Aars - og et rigt handelsliv, skole, fritidsinteresser og et fint kulturudbud - er i virkeligheden kun et øjeblik herfra.

3,9 HA JORD

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.295.000 65.000 1.514 5.897/4.887 8.458 m2 237 m2 7/5 1910/1984 91300889 98622400

Elbjergvej 48 - 9610 Nørager

Stor og funktionel Roligt beliggende og grænsende ejendom op til store markområder ligger denne skønne ejendom. Her er god harmoni i bygningernes placering og en dejlig grund med gode udfoldelsesmuligheder og et væld af muligheder.

G Lindholmvej 5 - 9600 Aars

I naturskønne omgivelser

Er du typen som ønsker at sætte dit eget præg på din kommende bolig og har du mod på at trække i arbejdstøjet, er det nu du skal slå til. Ejendommen her er beliggende i naturskønne omgivelser med en flot udsigt. Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

495.000 25.000 1.405 2.264/1.876 91302356

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

11.422 m2 120 m2 5/5 1902 98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

D

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.795.000 90.000 2.621 8.145/6.823 39.388 m2 210 m2 8/8 1930/2009 91302674 98622400

En del af byens liv


23. MAJ 2018

Aars Avis

SIDE 31


Aars Avis

SIDE 32

23. MAJ 2018

Mere Mægler - Mere Digital AARS - Skivumvej 150

AARS - Sillevadvej 7

NYHED

NYHED

Landejendom tæt på Aars. I får i alt 240 m2 bolig og over 600 m2 i de tilhørende udhuse. Med i købet følger 26 hektar jord. I stueplan er der i alt fire værelser, to ba-

deværelser foruden to stuer og et køkken-alrum. Første sal byder på fire værelser og et badeværelse. Sag: 17233

Kontantpris: 7.995.000 Ejerudgift pr. md: 2.652 Udbetaling: 400.000 Brt/nt ekskl. ejerudg: 35.659/29.546

Bolig m²

499

Grund 265.623

Stue/vær

2/6

Opført

1861

ØSTRUP - Østergade 40

Landejendom med stuehus fra 2007 med 5,3 ha jord nær Aars. I gå- og cykelafstand møder du hverdagsfaciliteter og Øster Oustrup Plantage. Husets 209 m2 i halvKontantpris: 3.998.000 Ejerudgift pr. md: 2.474 Udbetaling: 200.000 Brt/nt ekskl. ejerudg: 17.866/14.801

andet plan har blandt andet tre værelser og tre stuer, heraf to med solrig karnap, samt et stort udhus med garage og gildesal. Sag: 18188 Bolig m²

209

Grund

53.787

Stue/vær

3/4

Opført

2007

BLÆRE - Langdalvej 6

NYHED

Etplansvilla i Østrup på 230 etagemeter. Tre værelser, spisekøkken, toilet, bad, stue og udestue. Tør, høj kælder med gode disponible rum. Lukket, ugeneret have Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

med lækkert værkstedsanneks. Særdeles pendlervenlig adresse med både Hobro, Aalborg og Viborg inden for rækkevidde. Sag: 18203

695.000 1.141 35.000 3.160/2.614

127/82

Stue/vær

BOLIG SØGES

1/2

Grund

1.245

Opført 1950/1979

Naturskønt beliggende nedlagt landsted i rolige og afstressende omgivelser. Gåafstand til den velfungerende landsby Blære, så selvom man bor på landet, er der kort Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

1.745.000 1.960 90.000 7.820/6.466

BOLIG SØGES

Modent par, der lige har solgt, søger villa i Aars.

Vi har et modent par, som søger en 1 plans villa i Aars By. Gerne med 3 værelser. Boligen behøver ikke fremstå moderniseret - men må gerne være indflytningsklar. Gerne beliggende med en god, lukket have. Prisniveau omkring 1,5 mio. Lyder dette som din bolig? Ring til os på tlf. 9862 1400.

Tina Sondrup Indehaver, Salg & vurdering Mobil 20650321

Familie, der lige har solgt, søger villa i Aars

Vi har en familie i vores køberkartotek, som søger en moderniseret og indflytningsklar 1 plans villa. Boligen skal være med min. 3 værelser go 1 soveværelse. Meget gerne med 2 badeværelser. Ellers store, lyse opholdsrum. Prisniveau op til 2,4 mio. Lyder dette som din bolig? Kontakt os på tlf. 9862 1400.

Michael Søegaard Ejendomsmægler, MDE Mobil 20673262

Bolig m²

321

Grund

6.832

Stue/vær

2/6

Opført 1877/1985

BOLIG SØGES

Ung familie fra Aalborg søger villa i Aars

Vi har en ung familie i vores køberkartotek, som søger en central beliggende villa i Aars. Ejendommen skal gerne have et boligareal på min. 160 m2. Gerne med 2 værelser og 1 soveværelser. 2 badeværelser eller mulighed for at lave det. Prisniveau op til 1,8 mio. Har du noget der matcher dette? Kontakt os på tlf. 9862 1400.

Nybolig Vesthimmerland - Aars Jacob Andersen Indehaver, ejendomsmægler, MDE Mobil 40351114

afstand til en særdeles aktiv landsby med idrætsforening, multibane, naturlegeplads, friskole, og børnehus (vuggestue og børnehave) Sag: 18155

Himmerlandsgade 93 ·· ·9600 Aars 9601@nybolig.dk ·· ·nybolig.dk ·· ·Tlf: 98621400


Aars Avis

23. MAJ 2018

SIDE 33

23. MAJ E R E I M E PR BIOGRAF

Renault KADJAR

© 2018 & TM Lucasfilm Ltd.

Take the alternative road

Fra

238.880 kr.

Kom til Åbent Hus 27. maj kl. 11-16

-

Brændstoføkonomi 16,9 – 26,3 km/l. CO2-udledning 99-134 g/km. Prisen er inkl. leveringsomkostninger på 3.980 kr. Bilen er vist med et højere udstyrsniveau. Renault.dk

Aars Tolstrup Byvej 1 • 9600 Aars • tlf: 7211 6800


Aars Avis

SIDE 34

23. MAJ 2018

MOTOR

Strammere regler for bilsyn kan betyde omsyn selv ved mindre fejl på for eksempel lygter.

Strammere synsregler vil betyde flere omsyn MOTOR: Et nyt EU-direktiv betyder, at blandt andet mindre fejl på dæk og lygter fremover medfører omsyn.

Indtil videre har bilister med mindre anmærkninger fået en betinget godkendelse af bilen, hvis de sørger for

Vi skifter og opbevarer dine vinterdæk!

ET WE E

FE

N JER ST

Brian Nielsen

Seks synsfejl der fremover giver omsyn 1.  Nærlyset er fejljusteret. 2. Nummerpladelyset mangler lys i én eller flere pærer. 3.  Stoplyset virker ikke, denne fejl giver omsyn med kørselsforbud. 4. Dækmønsteret er under 1,6 mm. 5. Parkeringsbremsen eller håndbremsen bremser mindre end 50 procent på det ene hjul i forhold til det andet. Hvis det slet ikke bremser giver denne fejl omsyn med kørselsforbud. 6. Utæt udstødning. Kilde: Applus Bilsyn.

Efterlad aldrig en hund i en varm bil

MOTOR: I de dejligt varme forårsdage og med udsigt til høje temperaturer igen i denne uge, minder Dyrenes Beskyttelse om, at det kan have fatale konsekvenser at efterlade de firbenede venner i bilen, også selvom det kun drejer sig om kort tid. Det seneste år er der registreret 100 tilfælde med hunde, der er blevet efterladt i for varme biler. Heden kan gå hårdt ud over dyrene og få sørgelige konsekvenser. Det kan nemlig være rigtig hårdt for dem at opholde sig i varmen, fordi de har sværere ved at komme af med varmen, end vi mennesker har. Hvor mennesker kan svede varmen ud af kroppen, kan hunde for eksempel kun komme af med varmen gennem trædepuderne og munden. Det kan især være et problem, hvis hunden efterlades i en varm bil, hvor høje temperaturer allerede efter kort tid kan blive kritiske for menneskets bedste ven. - Mange forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også

varm, så der bliver alligevel som en ovn derinde, siger familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen. Han opfordrer derfor til, at man lader sin hund eller kat blive hjemme. Når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme op på faretruende 40-50 grader, og det hjælper meget lidt at åbne vinduerne. - Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil den til enhver tid hellere blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand end at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage hunden må aflives, siger Jens Jokumsen. Hvis man vælger at efterlade sin hund eller kat, skal man som minimum sørge for at åbne et par vinduer og stille noget frisk vand. Hvis en hund eller kat er blevet overophedet, kan man hjælpe med drikkevand, kølige omslag og skygge. Man kan også ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812 eller til politiet på 114.

KE

D N

M

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

at få mindre fejl og mangler ordnet på et værksted. Men med nyt EU-direktiv, der nu træder i kraft for at ensrette bilsyn på tværs af landegrænserne i EU, bliver indsatsen mod selv mindre fejl skærpet. Det forklarer landets største synsvirksomhed, Applus Bilsyn, der samtidig fortæller hvilke fejl, som i fremtiden udmønter sig i et omsyn. - Med de nye minimumsregler fra EU vil blandt andet fejl på lygterne og dækkene resultere i omsyn. Normalt har to tredjedele af biler

indkaldt til bilsyn fejl på lygterne, og derfor er det oplagt, at rigtig mange fremover skal til omsyn på grund af mindre lygtedefekter. I alt estimerer vi, at omsynsprocenten og antallet af syn i branchen kommer til at stige med omkring 30 procent, siger Lars Kiholm, teknisk chef hos Applus Bilsyn. Antallet af omsyn i Danmark ligger årligt på omkring 260.000. Med en stigning på cirka 30 procent vil det medføre omkring 80.000 ekstra omsyn.

ÅBENT HUS

26.- 27. MAJ KL. 11-16

PEUGEOT 2008 SUV SELECTION 1.6 BlueHDi 100 hk - 28,6 km/l

199.990

KR.

INKL. SELECTION UDSTYR – VÆRDI 45.000 KR.* • Aut. klimaanlæg • Touchskærm • Mirror Screen m. Apple CarPlay®

• 16” alufælge • P-sensor, bag • Sædevarme • Regnsensor

• Tågeforlygter • Mørktonede ruder, bag • El-sammenklappelige sidespejle • Og meget mere

OPGRADER MED SKY-PAKKE

KUN 5.000 KR.

Panoramaglastag • Bakkamera

Luksusudstyr til en værdi af 45.000 kr., de nyeste teknologier, høj førerposition med godt overblik og et robust off-road look i et eksklusivt design. Med 2008 SUV Selection får du en stjerneregn af køreoplevelser på første klasse. Og de er godt understøttet af den kraftfulde BlueHDi-motor med 100 hk, der bidrager med op til 28,6 økonomiske kilometer literen. Oplev selv en førsteklasses SUV; den absolutte bestseller i sin klasse** til Åbent Hus i weekenden. A++ ANBEFALER 28,6 km/l. CO2 105 g/km. Prisen er ekskl. metallak. Bilen er vist med ekstraudstyr. *Værdi ift. Active. **Kilde: DBI. Apple CarPlay® kræver iPhone 5 eller nyere. Tilbuddet gælder så længe lager haves. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl.

PEUGEOT AArs

Klaus Buus A/S • Messevej 10 • 9600 Aars Telefon 98 62 22 24 • www.peugeot.dk/aars


Aars Avis

23. MAJ 2018

SIDE 35

MOTOR

TIL LEJE AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

SUNDHED & VELVÆRE Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

KLINIK FOR FODTERAPI

BMW topper for syvende år i træk listen over danskernes tilfredshed med vores biler.

Ejere er blevet mere tilfredse med deres biler MOTOR: Danskernes tilfredshed med deres biler har aldrig været større. Selv de dårlige biler er bilejerne blevet gladere for. Det viser FDMs årlige AutoIndexundersøgelse, der igen-igen toppes af BMW. Faktisk har den gennemsnitlige tilfredshed med deres biler aldrig været højere blandt danskerne, viser årets store AutoIndexundersøgelse blandt 36.000 bilejere. Det er dog ikke kun bilernes køreegenskaber, der gør smilene bredere blandt bilejerne. Også tilfredsheden med forhandlere og værksteder er steget. Af de 21 bilmærker, der er med i AutoIndex, går de 18 samlet frem. Kun MercedesBenz, Renault og Fiat går tilbage. - Selve kvaliteten af bilen kan importører og forhandlere ikke gøre så meget ved. Det kan de til gengæld, når det gælder oplevelsen hos forhandleren og på værkstedet. Det er tydeligt, at de her har oppet sig, og der i dag er et generelt større fokus på kvalitet og kundeservice. Der er ingen tvivl om, at det til dels kan tilskrives

det fokus, som AutoIndex gennem årene har sat på bilejernes manglende tilfredshed med de dårligste mærkeværksteder, siger Bo Christian Koch, chefredaktør på FDMs medlemsmagasin Motor. Det er 16. gang, at FDM beder de danske bilejere vurdere med deres bil. Og igen i år er det BMW, der topper AutoIndex efterfulgt af Volvo og Mercedes-Benz, mens Fiat endnu en gang er bundprop blandt de 21 bilmærker. - BMW synes urørlige og er for 7. år i træk det bilmærke, bilejerne er mest tilfredse med. Til gengæld går BMW en smule tilbage, når det kommer til bedømmelsen af deres værksteder og forhandlere. Lige så interessant er årets høj-

despringer, Seat, som går frem på alle parametre fra en 20. plads sidste år til en 11. plads. Det er godt gået og viser, at VWs spanske søstermærke bestemt ikke er et andenrangsprodukt. Det samme gælder Skoda, der for længst har konsolideret sig som et bilmærke, der lever op til bilejernes

Lejlighed i Aars på 80 m2, meget velholdt, beliggende i den indre by. Leje 4.200 kr. + forbrug og indskud. Gerne ældre lejere. Tlf. 98 62 12 88

Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

TIL LEJE

Udlejes i Haverslev

2 vær. lejlighed, 73 m2. Leje m. vand 3600,- + forbrug. 3 mdrs. dep. Udlejes fra 1. juli 2018. Efter kl. 17.00 Tlf. 21 74 84 98

TIL LEJE

Til leje

forventninger. Faktisk er Skoda-ejerne langt hen ad vejen mere tilfredse med deres bil end VW-ejere, siger Bo Christian Koch. AutoIndex er gennemført af Loyalty Group for FDM blandt 36.000 danske bilejere. Undersøgelsen er gennemført i perioden januar-marts 2018. I det samlede svar vægtes bilens kvaliteter med 40 procent, mens vurderingen af værksted, forhandler og loyalitet over for mærket vægtes med hver 20 procent.

v/Statsautoriseret Fodterapeut

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

Aars Avis 98 62 17 11

Lejlighed til leje i Haverslev

aars TaNDTEKNIKEr

Hyggelig og velindrettet 2 vær., 55 m2. 3.500 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr. Tlf. 41 18 68 98

Louise adamsen Himmerlandsgade 73, Aars

Til leje

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

God kælderlejlighed, 60 m2, centralt i Aars by, ledig pr. 1. juni. Husleje 3.100 kr. pr. mdr. + forbrug. 3 mdr.s indskud. Henv. tlf. 30 99 28 76

3 VÆR. LEJLIGHED

på 73 m2 Østrup. Mdl. leje 4.800 kr. incl. varme + forbrug, vand og el. Ingen husdyr. Kontakt udlejer på tlf. 42 42 85 99

Tlf. 98 62 13 40

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

KØB & SALG

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 KØB & SALG

PRIVAT/ERHVERV

FRISKOPGRAVEDE KARTOFLER KLAR NU • JORDBÆR forventes klar ca. 1. juni

EVAGAARD

Vandværksvej 10 . 9600 Aars . tlf. 40 42 30 35

2 LOPPEMARKEDER I BLÆRE

i Hallen, Stensvej 4 og Købmandsgården, Blærevej 63, 26.-27. maj kl. 10.00-15.00

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

Vi har bl.a. Udenlandske loppefund • Sifon flasker • Gamle benzindunke • Mazda MX5 • Kasser, kurve, opbevaring • Retro • Glaskugler • Dåser • Samler legetøj • Banan sofaer • Tandlægeskab • Grønne flasker • Industrilamper • Kister • Biografstole • Gl. glas • Lamper • Porcelæn • Kgl. figurer • Møbler

ALLE TING I PAKHUSET

-50%


SIDE 36

Aars Avis

KØBES:

Himmerlandsavisernes

SÆLGES:

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-70’erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

Drivhusglas/møbelglas, 4 mm hærdet m/slebne kanter. 83 stk. 447x1720 mm. 100 stk. 449x1510. Pr. stk. kr. 40. Tlf: 21 22 23 77

HIMMERLANDS AVISERNE

Velholdt skabsfryser kr. 600. Køl/frys kr. 600. Tlf: 40 62 13 90 Winther damecykel, 3 gear, som ny, kr. 800. Titan motionscykel, kr. 600. Farsø. Tlf: 30 27 60 43 Nordsø 17 trolling kabine, speedbåd med 2 sovepladser. Motor 60 HK i fin stand og bådetrailer, Ny - 900 kg. Meget tilbehør medfølger. Tlf: 22 59 86 00

...fra kyst til kyst

Stort loppemarked i laden, Munkgårdsvej 10, Barmer, 9240 Nibe. Søndag, d. 27.maj kl.10.00 -16.00. Alt i nips, brugsting, bøger, møbler, blomster, legetøj, og tøj. Fra flere private familier og byens borgere. Tlf: 98 35 53 94

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES: Gammelt jern afhentes. Store mængder købes. Skrotbiler købes. Henv. Thomas. Tlf: 40 54 18 39 Dødsbo og restbo: Købes kontant. Oprydning en selvfølge. Ring venligst til Søren. Tlf: 53 29 61 43 Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo, vi kommer med kort varsel. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

SÆLGES:

73.621 eksemplarer

Dødsbo købes og ryddes. Møbler i teaktræ og palisander samt designmøbler købes, stand underordnet. Tlf: 26 22 67 75 Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59 Møbler: Teaktræ, palisander samt design møbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

23. MAJ 2018

Drivhusglas/møbelglas, hærdet m/slebne kanter. 115 stk. 245x1742. 100 stk. 248x1486 mm. 85 stk. 348x1730. Pr. stk. kr. 25. Tlf: 21 22 23 77 Skoda Octavia 1,6, metalgrå m/ anh.træk, årg. 2006. Kører godt, synet 2017, km 215.000. Sælges for kr. 28.000. Tlf: 50 32 44 16 Alu skydedøre Schüco 253x230, 2 delte udv. sorte, indv. hvide. Brugte som nye med thermoglas. Pr. stk. 6.000. Tlf: 21 22 23 77

annonce@himmerlandsgruppen.dk DanCook grill- og bålsted, model 1900, sælges. Incl. alusidebord og overtræk. Pris kr. 500. Henvendelse ml. kl. 10-16. Tlf: 96 49 88 12

BETALING KONTANT ELLER

Skydedøre, alu, 2 delt, thermo energiglas, nye 180x203 cm, kr. 5.000. Tophængte hvide træ-alu, 44x44 kr. 450. Tlf: 21 22 23 77 Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag d. 26. og søndag d. 27. maj fra kl. 10.00-16.00. Masser af nye ting. Loppepigerne. Tlf: 52 17 71 72 Nye vinduer eller dør? Så er det AG vinduer du spør. Vinduer og døre efter mål i aluplast, så ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande! Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

Telefon: Afsenders navn og adresse:

100

kr.

FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE-RUBRIKKER.


Ny svinevirus kan ramme mennesker Forskere frygter, at dødelig husdyrsygdom kan brede sig til mennesker ligesom sars Foreløbig er kun svin blevet syge af Porcine deltacoronavirus, men man bør kigge efter antistoffer i blodet hos mennesker for at se, om virussen har fundet vej til mennesker, mener forskerne. Det er forskere fra The Ohio State University og Utrecht University i Holland, der har undersøgt svinevirussen nÌrmere. De fortÌller, at inden virussen blev fundet i grise, havde man fundet den hos fugle. Virussen minder om andre sükaldt coronavirusser, som er de livstruende vira, der fører til sygdommene sars og mers. De kan ramme luftvejene hos mennesker, er overført fra dyr og har ført til hundredvis af

En ny svinevirus kan overføres til mennesker.

dødsfald verden over. Da sars udbruddet blev konsta-

teret i 2003, blev i alt 8096 mennesker smittet, hvoraf

774 døde. Der blev ikke konstateret nogen tilfÌlde i Danmark. Den nye virus blev opdaget af dyrlÌger i Kina i 2012, og vurderingen i første omgang var, at den tilsyneladende var ufarlig. I 2014 blev samme virus opdaget hos diarrÊ-ramte grise i Ohio i USA. Der blev man klar over, at der var tale om en virus, Porcine deltacoronavirus, der gjorde unge grise dødeligt syge. Siden er virussen blevet konstateret i andre lande. Lige nu er Saudi-Arabien ramt af et mers-udbrud. Ifølge WHO er flere end 1.800 mennesker blevet syge og flere end 700 døde af sygdommen, hvor virus-

sen er overført fra kameler.

Kan gü ind i mennesker Risikoen for, at en virus kan hoppe fra en art til en anden, er afhÌngig af dens evne til at binde til receptorer pü dyrs og menneskers celler. - For en receptor er som en lüst dør, og kan virussen dirke lüsen op, kan den inficere arten, forklarer forskningsleder og professor Scott Kenney fra Ohio State’s Food Animal Health Research Program i en artikel pü universitetets hjemmeside. Evnen til at lirke lüsen op har virussen. Forskerne har undersøgt en bestemt cellulÌr receptor kaldet aminopeptidase N ved

Mød den økologiske gris ved Vegger 15 økologiske landmÌnd übner igen i ür gürden op til Sofari søndag 27. maj Her kan danskerne fü mulighed for at møde en økogris under üben forürshimmel. Preben Drastup übner i dagens anledning sin gürd Grødhøjehus ved Vegger, og han er begyndt at glÌde sig til, at kalenderen viser 27. maj. Her für danskerne igen mulighed for at se de økologiske grise boltre sig pü marken eller i mudderhullerne. - Jeg er stolt af min produktion og af at vÌre en del af Friland, hvor vi økologiske landmÌnd er med i hele processen fra jord til bord. Derfor har jeg endnu engang sagt ja til at vise mine grise frem til Sofari, siger Preben Drastrup. Han er en af blot tre gürde i Nordjylland, der gør klar til Sofari. Det er gratis for alle at deltage, og aktiviteterne varierer fra gürd til gürd. Hos Preben Drastup er der mulighed for at se, hvordan soen og de smü pattegrise bor og kravle ind i farehytten, gü pü jagt efter flødekarameller i en grisehytte og fü taget et griseportrÌt med hele familien. - Jeg har vÌret økolog siden 2006, og det har jeg aldrig

og flere grise lever under økologiske forhold, hvor de har mulighed for at boltre sig pü marken og mÌrke den friske luft. Derfor er det ogsü rigtig glÌdeligt, at danskernes interesse for at købe økologi stiger. Det er den interesse, vi gerne vil skubbe yderligere til med et arrangement som Sofari, hvor danskerne med egne øjne kan se, hvilken forskel de gør for dyrene, nür de

hjÌlp af laboratorieforsøg med celler fra büde dyr og mennesker. - Vi ved fra andre coronavirusser, at de gür efter disse receptorer pü cellerne, og at de findes i respiratoriske kanaler og fordøjelseskanaler pü en rÌkke forskellige dyr. Nu ved vi, at denne nye virus kan gü ind i celler hos forskellige arter, herunder mennesker, siger Scott Kenney. Lige nu er den eneste kendte infektion med Porcine deltacoronavirus heldigvis kun fundet i laboratoriet. Men det er kun et spørgsmül om tid, før den rammer mennesker, frygter forskerne. Forskningsresultatet er offentliggjort i tidsskriftet PNAS.

vĂŚlger økologi, siger Randi Vindfeldt, der er økologisk griseproducent og medkoordinator af Sofari. Den forskel for dyrene gør Preben Drastrup ogsĂĽ, og pĂĽ Sofari dagen kan man ved selvsyn konstatere, hvor godt hans grise har det. - Ă˜kologiske grise har krav pĂĽ halm, og jeg giver mine grise masser af halm. Jeg kan mĂŚrke, at grisene kan lide det, og de som vĂŚlger at besøge mig vil se, hvordan grisene nyder at ligge eller rode i halmen, siger Preben Drastrup, der har en quiz i løbet af dagen, hvor de med flest rigtige svar om landbruget kan vinde 500 kroner.

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Preben Drastrup har drevet økologisk landbrug siden 2006, og søndag kan man komme pü besøg pü gürden Grødhøjehus ved Vegger.

fortrudt. I dag har jeg 300 økologiske søer, som bor i hytter pü markerne, hvor de passer deres smü grise. Normalt er økologiske grise sammen med deres mor indtil de er syv uger gamle, men det synes jeg er for lidt. Derfor lader jeg de smü grise gü sammen med soen et par uger ekstra. Sü bliver de lukket ind i stalden, som er min gamle kostald. Den er nu indrettet med bokse, hvor grisene har halm at ligge i og mulighed for at gü ud i det fri, nür de

trĂŚnger til frisk luft, siger Preben Drastrup.

Ă˜get interesse Preben Drastrup leverer sine grise til Friland, og her er man ogsĂĽ glade for, at interessen omkring Sofari er sĂĽ stor. Sidste ĂĽr brugte 12.000 danskere muligheden for at komme ud og klappe en gris. - Vi oplever i højere og højere grad, at forbrugerne bliver interesserede i, hvordan grisene lever, og hvilken dyrevelfĂŚrd økologien reprĂŚ-

senterer. Derfor er vi rigtig glade for at landmÌnd som Preben Drastrup vil übne deres gürde og vise, hvordan en økologisk gris lever, siger Maibritt Bisgaard, der er brand manager ved Friland. Det er ikke blot arrangementer som Sofari, der oplever øget interesse. Salget af økologisk kød har vÌret opadgüende lÌnge, og det betyder, at mÌngden af grise, der lever økologisk, vokser. - Vi glÌder os over, at flere

Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

23. MAJ 2018 SIDE SIDE 38 38

Anders Bisgaard Møller fra LMO og landmand Jørgen Sønderby sætte fokus på dyrkning af græs og græsmælk.

Bliv klogere på økologi, græs og græsmælk LMO Økologi inviterer på økologisk bedriftsbesøg tirsdag den 29 maj, hvor der vil være fokus på dyrkning af græs samt græsmælkskonceptet, der er lanceret af Thise Mejeri. Det er landmand Jørgen Skøtt Sønderby fra Bjerringbro, der åbner dørene op på sin økologiske mælkebedrift til en dag dedikeret til økologi, græs og græsmælk. Græsmælk er et nyt koncept, som Thise Mejeri har

introduceret på det danske marked. Det specielle er, at køerne ikke får kraftfoder, og foderrationen er næsten 100 procent græs. En græsmælksko giver mellem 2030 procent mindre mælk, end en ko der får kraftfoder. Men den mælk der kommer ud af en græsmælksko har en anden fedtsyresammensætning, som ernæringsmæssigt er mere interessant med flere omega 3 og 6 fedtsyrer og færre omega 9 fedtsyrer.

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Ture Damtoft - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Nicheproduktion med fremtid Selvom det er Thise Mejeri, der står bag konceptet græsmælk, bakker LMO Økologi op omkring konceptet og finder det spæn-

dende at sætte fokus på emnet og undersøge, hvilken græskvalitet der egner sig til koen og dermed også produktet græsmælk. - Mælk produceret alene på græs er kun økonomisk interessant, hvis der kan opnås en mer-pris på produktet. Græsmælk er ikke bare noget, man kan give sig til at levere. Det er en nicheproduktion, som Thise Mejeri har startet op. Noget af det vi gerne vil med bedriftsbesøget er at sætte fokus på, hvad der sker med dagens malkeko, når den kun fodres med græs. Vores rolle er, sammen med de økologiske mælkeproducenter, at finde frem til den korrekte foderkvalitet på marken og dermed for koen. Netop overgangen fra traditionel fodring og til fodring alene med græs, er ikke der, vi har mange erfaringer og data, siger Anders Bisgaard Møller, der er kvægbrugskonsulent hos LMO Økologi.

Til bedriftsbesøget vil Mogens Poulsen fra Thise Mejeri stå klar til at fortælle om baggrunden for græsmælk konceptet og give et indblik i, hvordan det går med salget og hvad fremtiden vil bringe. Han kan allerede nu afsløre, at forbrugerne har taget godt imod græsmælk. - Modtagelsen har været særdeles positiv. Altså, det er Danmarks dyreste mælketype, men forbrugerne er villige til at betale det. Vi har på det seneste oplevet, at vi ikke kan følge med efterspørgslen, så nu er det ikke længere nok med én leverandør. Vi har derudover fire eller fem af Thises andelshavere, der også gerne vil lægge deres produktion om, hvis der er behov for det, fortæller Mogens Poulsen fra Thise Mejeri. Det økologiske bedriftsbesøg finder sted 29. maj, og man skal melde sig til hos LMO.

Køkkenchefer på besøg hos økologisk frilandmand På Livø er der et rigt plante og dyreliv. Heriblandt 55 stykker anguskvæg, der græsser frit på øens økologiske marker og enge det meste af året, og det gør de med god grund. - Kvæget afgræsser store dele af øen, og de er grunden til den høje biodiversitet på Livø. Hvis vi ikke havde kvæget gående, ville øen springe i skov i løbet

af ganske få år. Så de gør faktisk et vigtigt stykke arbejde, fortæller Karsten Kjærgaard til Friland. I sidste uge havde han og hustruen Bente besøg af 20 køkkenchefer, der ville opleve landbruget og se, hvordan dyrene lever. De kommer alle fra Meyers Contract Catering, der driver 90 kantiner og spisesteder i hele landet, og

virksomheden aftager alt det økologiske anguskød fra Livø. Dagens besøg på Livø forsikrede køkkencheferne om, at anguskvæget på Livø lever et godt liv. Men de glæder sig til at smagsteste kødet, når det lander i køkkenet, efter dyrene er slagtede, og kødet er færdigt med at krogmodne.

Bredt flertal vedtager miljøregulering af landbruget Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i januar i år den konkrete model for fremtidens målrettede miljøregulering af landbruget. Med et lovforslag, som i sidste uge blev vedtaget med opbakning fra et bredt flertal i Folketinget, er næste skridt taget. Med lovforslaget vil miljøforpligtelserne til landmænd i 2019 tage hensyn til, hvad grundvand og kystvande kan tåle af udledning af kvælstof fra markerne. Hvor der er behov for at lave miljøforbedringer, vil der blive sat målrettet ind. En mere målrettet miljøregulering blev anbefalet af eksperterne i Natur- og landbrugskommission, og bliver nu ført ud i livet. - Det er sund fornuft at indrette vores miljøregulering efter, hvor meget det

Næste nyudnævnte miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen glæder sig over det brede forlig om miljøregulering.

lokale vandmiljø kan tåle. Alternativet svarer jo til, at alle bilister måtte køre 80 km i timen, uanset om det var i byen eller på motorvejen. Jeg er særligt glad for, at Socialdemokratiet og Radikale Venstre stemmer

for lovforslaget sammen med regeringen og Dansk Folkeparti, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. Miljø- og fødevareministeriet er netop nu i dialog med EU-Kommissionen om modellen for målrettet regulering fra 2020, med et særligt fokus på muligheden for at anvende Landdistriktsprogrammet til at kompensere landmændene. Der arbejdes på, at det kan godkendes inden sommerferien. Næste skridt bliver at opnå en endelig afklaring med EU-Kommissionen om en model for målrettet regulering fra 2020, så man kan overgå til, at kompensere landmændene i målrettet regulering med midler fra EU’s Landdistriktsprogram.

Gudstjenester Søndag d. 27. maj 2018 Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 10.00 ingen ingen 11.00 ingen 9.30 ingen ingen 19.00 ingen ingen 10.30 ingen 11.00 11.00 ingen 9.30 ingen ingen ingen ingen 9.30 11.00 ingen ingen ingen 10.30 10.30 ingen 9.00 ingen 10.30 ingen ingen ingen 9.00 ingen 10.30 ingen ingen ingen 10.30 9.00 10.30 ingen ingen 10.30 10.00

Nordjysk Landboauktion og Eksportstalde Uge 20: 3 SDM kælvekvier, 6100-8400 9 kødkvæg, 6800-10100, 5 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 4300-6500, 8 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 3900-6000, 3 tyre over 3 mdr. malkerace, 2100-3000, 10 tyrer under 3 mdr. malkerace, 6001900, 3 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1400-3300

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 21 Basis, 30 kg. 341,69 (341,69). SPF+Myc 346,69 (346,69). SPF 350,69 (350,69). Økologi 922,68 (922,68). UK-tillæg 12,04. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,22 (5,22)


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT 23. MAJ 2018 SIDE SIDE 39 39

Fokus på udeforhold for økologiske husdyr De økologiske dyr skal være ude nu. I perioden fra 15. maj til 1. september har Landbrugsstyrelsens stikprøvekontrol på økologiske bedrifter derfor særligt fokus på udeforhold for husdyrene. Landbrugsstyrelsen udfører i 2018 uanmeldt stikprøvekontrol på fem procent af de økologiske bedrifter. Det drejer sig om 183 bedrifter i alt. Bedrifterne er udtaget til stikprøvekontrol på baggrund af

en risikovurdering. I risikovurderingen indgår blandt andet antallet af dyr på bedriften og tidligere konstaterede overtrædelser. Kravene er klare. Økologiske dyr skal have adgang til udearealer, når vejrforholdene og dyrenes fysiske tilstand tillader det. I perioden 15. april til 1. november skal kreaturer og avlssvin have adgang til græsarealer. Fjerkræ skal have adgang til udearealer, når de

er fuldfjerede og mindst en tredjedel af deres liv. Udearealer til fjerkræ skal være dækket af vegetation på 70 procent af arealet.I Landbrugsstyrelsens kontrol vil de fokusere på adgang til græsning og velfærd på græs for kvægbedrifter. På svinebedrifter vil der være fokus på adgang til udearealer og velfærd såsom afkøling i sommerperioden og på fjerkræbedrifter vil vi fokusere på adgang til udearealer og beplantningskravet. Der bliver mulighed for at tage den nye hestebønne-sort i nærmere øjesyn, når Agri Nord afvikler Agri Farm Day i Klarup.

Ny hestebønne kan høstes 14 dage tidligere Der er New Zealandsk traktortræk ved museets sæsonstart, her er det et tidligere år.

Sæsonstart på Ulbjerg Traktormuseum ULBJERG: På lørdag 26. maj begynder sæsonen 2018 på Ulbjerg Traktormuseum med en udstilling af danske traktorer. Både seriefremstillede traktorer som Acam, Bukh og Danhorse bliver udstillet. Danhorse traktoren har stået på museet siden 1992, har tidligere tilhørt fiskerne i Sundstrup og den er blevet nyrestaureret til sæsonstarten. Der er også plads til specialbyggede traktorer med hel eller delvis dansk oprin-

delse på museet i Skals. På åbningsdagen er der New Zealandsk traktortræk for traktorer op til 80 HK i original stand, så de må ikke være tunede. Der trækkes med slæbekasser, hvor vægten er afstemt efter traktorernes opdelte klasser. To traktorer starter samtidig, og så gælder det bare om at komme først over målstregen. Der vil også være konkurrence i bakning med fire-hjulet vogn. Dagen afsluttes med traktor-ringridning som der efterhånden er tradition for.

På museet er der er flyttet lidt rundt på tingene, så der er focus på årets tema Danske traktorer. Nogle nye ting er også kommet til. Museet vil meget gerne se udefra kommende deltagere i aktiviteter samt udstilling, så har man nogle emner, man mener kunne være interessant, så hører Ulbjerg Traktormuseum gerne fra dig. Museet rummer desuden en samling på cirka 70 traktorer fra 1939, og sidste år blev den øvre aldersgrænse for udstilling ændret til 1970.

Manglende regnskab kan betyde politianmeldelse Landbrugsstyrelsen har i denne uge udsendt rykkerbreve til 1.600 landmænd, som ikke har overholdt tidsfristen. Alle medlemmer af Register for Gødningsregnskab skal hvert år indberette gødningsregnskab. Fristen for indberetning af gødningsregnskabet for 2016/2017 var 31. marts 2018. Hvis gødningsregnskaberne ikke bliver indberettet, melder Landbrugsstyrelsen som udgangspunkt virksomheden til politiet uden yderligere varsel. Sty-

relsen har skærpet den praksis af hensyn til regelefterlevelsen. Landbrugsstyrelsen opfordrer de landmænd, der endnu ikke har indberettet gødningsregnskabet, til at lave deres indberetning nu. I begyndelsen af april manglede 2.600 at indsende regnskabet, og der mangler altså fortsat 1.600. Landmænd skal indberette gødningsregnskabet for de planperioder, hvor virksomheden har været tilmeldt Register for Gødningsregnskab.

Det gælder også, hvis virksomheden er ophørt med at drive landbrug efter den 1. august 2016, har bortforpagtet arealerne efter samme dato eller ikke har brugt gødning. Er man ikke længere pligtigt medlem af Register for Gødningsregnskab, kan man afmelde sig ved at indsende et afsluttende gødningsregnskab med angivning af ophørsdato. Indberetningen kan kun ske elektronisk via hjemmesiden landbrugsindberetning.

Blomstring 7-10 dage før den mest udbredte hestebønnesort Fuego. De egenskaber har den nye hestebønnesort, Kontu fra forædlingsfirmaet Nordic Seed, i Danmark - Den har en kort vækstsæson, og det er en fordel , når man gerne vil have hveden i jorden hurtigt om efteråret, eller når foråret lader vente på sig, som det gjorde i år. Jeg kalder det en sommerhestebønne, siger Karl Kudsk fra Mollerup Mølle, der har såsæd af sorten i år. Mollerup Mølle står sammen med Agri Nord bag årets Agri Farm Day, der holdes 6. juni på Agri Nords forsøgsmarker ved Klarup. Her er der flere parceller med hestebønner, og udover en parcel med den nye sommerhestebønne er der også parceller med forsøg med ukrudtsbehandling i hestebønner.

Finsk hestebønne Sorten Kontu er helt ny i Danmark, men er kendt i Finland, hvor den stammer fra. På de breddegrader er der brug for tidlige sorter. Sorten er stadig så ny i Danmark, at den ikke er afprøvet i landsforsøg. Den har dog været afprøvet af Seges i økologiske projekter. - Vi tog den ind som en vekselafgrøde i opformeringssammenhæng for at komme af med spildkorn, men vi har oplevet stor interesse for den på grund af, at den er så tidlig, fortæller chef for

bælgplanteforædlingen hos Nordic Seed, Jens Christen Nørgaard Knudsen. Den kortere vækstsæson betyder, at Kontu har et lavere udbytte. Men den har til gengæld en række andre fordele, og Jens Knudsen vurderer, at de fordele kan opveje noget af det lavere udbytte. - Den har en lav tusindkornsvægt på omkring 400 gram. Så for de samme penge som etablering af Fuego kan man øge plantetallet per hektar, siger Jens Christen Nørgaard Knudsen. Dertil skal lægges fordelene ved at kunne høste tidligere. Sidste år sparede Nordic Seed en masse penge på tørring, fordi den nye sort kunne høstes tidligt med 17 procent vand. Der også er en stor værdi i at få sået vinterhveden lidt tidligere. Tørring af afgrøder er et af de store temaer på årets Agri Farm Day. Blandt andre kommer Almas Korn, Løkkes Maskinfabrik og CN Maskinfabrik. De demonstrerer løsninger, de hver især tilbyder indenfor tørring af korn, frø og andre afgrøder. Udover tørring er temaet dræning, og her vil gæsterne kunne møde Bugge Ericsson, SM Entreprenørfirma, David Iversen, Iversens Markservice, og de to lokale drænmestre Preben Clausen, Kongerslev, og Jens Oluf Thomsen, Aabybro. - Der har været enorm stor interesse for at komme og

Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ø 1,2 - 1,5 m.

ANDERS JAKOBSEN Hvorvarp - 21 47 14 76

fortælle om både dræning og tørring, fortæller Poul Madsen, teamleder planteavl Agri Nord og tovholder på Agri Farm Day. En række maskinudstillere vil også være på plads på Agri Farm Day, og som noget nyt i år er der guidede ture rundt på maskinudstillingen, som både dræning og tørring også er en del af.

KØB OG SALG

TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

BLANDEDE • Gummigedsarbejde udføres • Træer og rødder kan optages • Jordkørsel med traktor og vogn • Hø sælges • Strøning af halm på gylletanke Leander Thyrrestrup tlf. 22 20 39 03


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Forårsstemning på boligmarkedet. Hos danbolig har vi forrygende travlt. Vi kan for alvor mærke, at der er kommet gang i boligmarkedet. Efterspørgslen stiger og stiger, og vi oplever i øjeblikket, at mange er på udkig efter en bolig som netop din. Derfor er det måske perfekt for dig at få en uforpligtende vurdering, hvis du går i salgstanker. Din lokale danbolig-mægler er bedste udgangspunkt for et optimalt salg. Her får du nemlig ikke bare en dedikeret mægler, som kender lokalområdet ud og ind. Du får også en mægler, som har de nyeste digitale salgsværktøjer.

Peter Lange Jepsen danbolig Vesthimmerland

Ungt par fra Svenstrup søger etplansvilla.

Aars by. Pris max. 1.600.000 kr.

Thomas Rask Glerup danbolig Vesthimmerland

Aars by. Pris maks. 2.200.000 kr.

Tømrer søger villa i Aars til renovering. Thomas Larsen danbolig Vesthimmerland

Janni Bisgaard Sørensen danbolig Vesthimmerland

Pris efter stand.

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

Børnefamilie søger rummelig villa, gerne med 6 værelser.

Modent par søger landejendom i naturskønne omgivelser. Prisniveau 2.000.000 kr.

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 21 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 -...

Aars Avis nr. 21 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 -...

Profile for ugeavis
Advertisement