Page 1

Til samtlige husstande

92. årgang - Nr. 11

ONSDAG 14. marts 2018

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Håndboldstjerner kommer til Aars ■ HÅNDBOLD: Da der i går blev trukket lod til sjette runde af håndboldkvindernes pokalturnering, Santander Cup, flaskede det sig således, at Aars HK’s bedste damehold, som til dagligt huserer i 3. division, trak ingen ringere end FC Midtjylland. Midtjyderne leger år efter år med i toppen af ligaen, ligesom de ofte deltager i Champions League. Det gør ”Ulvene” også i år, og blandt andet derfor er kampen mellem Aars HK og FC Midtjylland endnu ikke programsat. Det ligger dog fast, at opgøret skal spilles i Idrætscenter Søndermarken, og at kampen skal være afviklet inden 17. maj.

Ældre- og sundhedsområdet slipper let gennem lockout I Vesthimmerland ser det værst ud for undervisning og dagtilbud Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Lønafdelingen og byrådssekretariatet i Vesthimmerlands Kommune arbejder på højtryk for at finde ud af, hvem og hvor mange der eventuelt bliver ramt af KLs lockout-varsel i overenskomststriden. - Det er for tidligt at sige noget præcist. Vi er ved at arbejde os igennem de 54 konfliktvarsler fra Kommunerbes Landsforening, så vi har endnu ikke noget overblik over, hvem og hvor mange der bliver berørt i Vesthimmerland, siger afdelingschef Pia Munch Riisgaard.

Aars HK’s 3. divisionkvinder skal møde Louise Burgaard og de andre FC Midtjyllandstjerner i sjette runde af pokalturneringen.

- Rent sportsligt har vi nok ikke de store chancer for at skabe sensationen, men både for spillerne, tilskuerne og klubben er det er fed lodtrækning. Det bliver en skidegod oplevelse, siger Thomas Kjær, der er Aars HK’s træner.

byt til nyt 15” sværd, 50 ccm stærk semi-pro motorsav. Vejl. Pris 5195,-

Køb en ny brille med det prisvindende ZEISS Drivesafe, og få en komplet solbrille med Zeiss glas, kvit og frit.

OBS: nne køre... Den skal ku

3.695,-

BEGRÆNSET ANTAL GÆLDER KUN I UGE 11

Markvænget

mod Aalestrup

Nygårdsvej

M

Gislumvej

HUSK vi har ALTID billig KÆDEOLIE HUSQVARNA

j ve

ds

ke

ZEISS Drivesafe

(TIDLIGERE LYSDAHL & SIMONSEN)

TIRSDAG 20. MARTS KL. 18.00

med stil Gå foråret i møde eret! - kom og bliv inspir • LÆKKER ANRETNING MED VIN • KAFFE OG KAGE • GEVINSTER • GODE PRISER • GRATIS TILMELDING VI SES HOS

SU: LØRDAG 17. MARTS

135,-

AARS: MARKVÆNGET 3 · 9600 AARS · TLF. 98 22 52 48 WWW.D-CM.DK Følg os på

HOS BOUTIQUE MARY

Begrænset pladser - skynd dig!

MARKVÆNGETTLF. 3 · 9600 · 98225248 98 AARS 22 52 48

5 ltr. KUN

sundheds-, social- og handicapområdet er det heldigvis kun tre procent af de ansatte der bliver berørt. Det

5 års fødselsdag MODESHOW

AM FOR DIN G V MOTORSA

ar

Der er dog meldt nogle procenttal ud, og de er væsentlige. - Vi kan sige, at i ældre-,

er den gode historie, siger Pia Munch Riisgaard. De områder omfatter desuden cirka halvdelen af kommunens 4500 ansatte. Derfor vil maksimalt halvdelen af kommunens ansatte blive sendt hjem. Der hvor det kommer til at gøre rigtig ondt er på dagtilbuds- og undervisningsområdet. Begge steder bliver 86 procent berørt. - Her kan det komme til at gå ud over eksamenerne i 9. og 10. klasse, bemærker Pia Munch Riisgaard. På det administrative område rammes 73 procent af lockout, mens det er 65 procent af de ansatte inden for teknik og service.

Forårs

FÅ 1.500,-LE

AARS

- Heldigvis bliver kun tre procent af de ansatte inden for Ældre-, Sundhed-, Social- og Handicapområderne ramt af lockout, siger afdelingschef Pia Munch Riisgaard.

Solbrille med ZEISS glas i din styrke - GRATIS

HUSQVARNA 545 MOTORSAV

Din byttepris

Løssalg: 5,00 kr.

NYT SYN Aars | Anlægsvej 6 | 9600 Aars | Tlf. 98 62 10 90 | nytsyn.dk/aars

TLF. 31 31 45 94


Aars Avis

2 Ugens navne

Regnskabshjerne og håndboldhjerte

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Runde fødselsdage

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Per Mulbjerg

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

75

Kaj Ejner Sørensen, Dr. Holmvej 16, Aars, onsdag, 21. marts.

70

Annelise Holm, Himmerlandsparken 15, Aars, lørdag, 17. marts.

Guldbryllup Jytte og Niels Hansen Toldbod, Himmerlandsgsde 112, Aars kan fredag 16. marts fejre 50 års bryllupsdag.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Farsø BegravelsesForretning

Aftentur med hash i blodet HAVERSLEV: Natten til fredag 9. marts stoppede en politipatrulje en bil på Roldvej ved Haverslev til rutinetjek. Det var sent og patruljen ville blot vide sig sikre på, at alt var, som det skulle være. En kort samtale med den 28-årige viste dog hurtigt, at bilisten var påvirket og sløv. Narkometeret blev fundet frem. En hurtig undersøgelse viste, at bilisten var påvirket af hash. Han blev derfor anholdt og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. En blodprøve på Hobro Skadestue skulle bekræfte undersøgelsen.

Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

Konfirmation i Aars i april

98 63 13 24 Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Bjarne Larsen, Aars, har modtaget belønningsmedaljen.

Tildelt kgl. medalje i Aars Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning · www.hanslandry.dk

DØGNVAGT

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 · 9600 Aars

Birgitte Landry

Torben Rask

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Claus Landry

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Efter mere end 43 års ansættelse på MAT Dania i Aars er lagermedarbejder Bjarne Larsen, Hans Egedes Vej 175, Aars, tildelt Den kongelige Belønningsmedalje. Medaljen blev overrakt ved en reception på virksomheden torsdag, 8. marts i forbindelse med at Bjarne Larsen gik på pension.

AARS: Præsterne ved Aars Kirke gennemfører forårets konfirmationer i 2018 på følgende datoer: For Østermarkskolens elever lørdag, 21. april og for Aars Skoles elever Bededag, 27. april. Konfirmationsdatoerne er også fastsat for 2019. For Østermarkskolens elever bliver det lørdag, 11. maj og for Aars Skoles elever Bededag, 17. maj.

Tre blev genvalgt Ved Aars Erhvervsråds generalforsamling blev arkitekt Jens Skadhauge, revisor Henrik Tange og direktør Finn Mathiassen genvalgt til bestyrelsen.

Alt i blomster! Himmerlandsgade 49 C · Tlf. 98 62 68 00

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

14. MARTS 2018

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Aars Håndboldklubs bestyrelse har på den netop afholdte generalforsamling udpeget Arne Christiansen som klubbens ottende æresmedlem. Aars Håndboldklub har eksisteret i 44 år, siden sammenlægning af de to moderklubber Aars KFUM og Aars Fremad i 1974. I den periode har i hundredvis af frivillige trænere og ledere leveret et fantastisk stykke arbejde. Nogen af dem har ydet en indsats så godt og så længe, at de er blevet udpeget til æresmedlemmer af Aars Håndboldklub. Blandt dem er nu Arne Christiansen, som i den grad har gjort sig fortjent til titlen. Arne Christiansen voksede op i Frederiks ved Viborg men flyttede til Aars i 1987. Han kom fra heden, og han tog sin kærlighed til håndboldspillet med til Aars. Allerede for 10 år siden blev han hædret for sin indsats, da byens idrætsforeninger kårede ham som Årets Kimbrer. Arne Christiansen været en meget aktiv del af Aars Håndboldklub i 30 år. Han har spillet på flere herrehold som målmand, men han har også i tre årtier helliget sig arbejdet med udviklingen af børnespillere i Aars Håndboldklub. Udover at være træner i samtlige år har Arne Christiansen også siddet i flere af klubbens udvalg. I 17 år sad han i bestyrelsen, og i mange af de år var han håndboldklubbens kasserer. Den tjans løste han uden problemer, da Arne Christiansen er økonomiuddannet og i mange år har arbejdet som økonomikonsulent. I dag er han ansat hos LandboNord. Arne Christiansen er nærmest synonym med julestævnet Rør Cup, hvor han har været med

Arne Christiansen - nyt æresmedlem i Aars Håndboldklub.

næsten fra starten, og til jul kan stævnet fejre 30 års jubilæum, hvilket ikke var sket uden Arne Christiansens utrættelige indsats. Når han ikke er i Idrætscenter Østermarken, er han sandsynligvis ude at dømme, for dommerstanden har også nydt godt af Arne Christiansens indsats gennem alle årene. Titlen som æresmedlem af Aars Håndboldklub føjer Arne Christiansen til rækken af kåringer i håndboldklubben. Han er tidligere kåret som Årets Kammerat, Årets Træner og Årets Aars HK’er. Den indsats, som Arne Christiansen har ydet gennem de seneste 30 år i Aars Håndboldklub, har i den grad gjort ham fortjent til betegnelsen ”ildsjæl”. Arne Christiansen er ugift, han har ingen børn, og han runder et skarpt hjørne, når han til sommer fylder 60 år. Gammel kærlighed ruster dog som bekendt aldrig, og derfor er der heller ingen grund til at tro, at han drosler ned for sine mange aktiviteter i Aars Håndboldklub foreløbigt.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 3

BEKENDTGØRELSER

Der var pænt fremmøde til foredraget i Aars Tilbuddene.

Et medrivende foredrag i Aars AARS: Omkring 40 mennesker samlet i Aktivitetshuset Østermarken, da Aars Tilbuddene holdt et livsbekræftende foredrag af Mikkel Salling Holmgaard, som på medrivende vis fortalte om sin egen ”back to life” rejse. En rejse som ufrivilligt begyndte, da Mikkel Holmgaard til en gymnasiefest blev stukket med kniv og mistede førlighed i skulder/ arm. En rejse, som nu 12 år senere, er en succeshisto-

rie, hvor Mikkel Holmgaard opnår gode resultater på andres fysisk skadedes vegne med sin anderledes tænkning om bl.a. oplevelses rehabilitering, vedholdenhed og ressourcer til at favne andre i samme situation. Mikkel Holmgaard er stifter af The Back To Life Project, som handler om at give andre skadede det bedst mulige udgangspunkt, for at komme tilbage til livet.

Ildsjæl fra Aars blev æresmedlem VESTHIMMERLAND: Det var ventet, at Karen Pihlkjær ville træde tilbage som formand for Folkevirke Vesthimmerland på foreningens generalforsamling. Men hvad den afgående formand ikke vidste var, at landsforeningen Folkevirke havde en trumf i ærmet, da de ankom til generalforsamlingen. Efter den ordinære generalforsamling trådte landsformand Anne Marie Balle frem og hædrede Karen Pihlkjær. Efter en grundig gennemgang af Karen Pihlkjærs indsats for Folkevirke, sluttede hun af med at sige: - Karen Pihlkjær, leder af Folkevirke Vesthimmerland, udnævnes til æresmedlem af landsforeningen Folkevirke for sit mangeårige engagement.

Karen Pihlkjær har bl.a. været ildsjæl og inspirator gennem mange år i Folkevirkes kreds i Vesthimmerland, siddet i Folkevirkes forretningsudvalg. De 26 deltagere på generalforsamlingen var helt enige i valget af Karen Pihlkjær som æresmedlem. Det var ventet, at Karen Pihlkjær ville træde tilbage som formand, og det skete også. Hun blev afløst af Tove Christensen, der i flere år har været næstformand. Nyvalgt til bestyrelsen blev Ellen Kahr Thomsen, Blære. Der blev også valgt ny suppleant, det blev Iris Brink Hansen, Risgaarde. - Jeg er stadig lidt rundt på gulvet over den fine hæder, siger Karen Pihlkjær et par dage efter generalforsamlingen.

Vores kære

En stor tak

Marie Uhrbrand Nielsen

for den store deltagelse ved

* 29. november 1919 † 2. marts 2018 er stille sovet ind På familiens vegne

Ellen og Knud Højtideligheden har fundet sted

Niels Børge Nielsen * 2. september 1928 † Aars, den 7. marts 2018 Nåde at han fandt mig nåde at han vandt mig nåde, at han bar mig hjem til sig !

bisættelse Tak til Rikke Visby for den smukke tale. Tak til bedemand Jens Møller. Tak for kranse, dekorationer, buketter og pengegaver. Tak for alle besøgene og de trøstende ord i denne svære tid. På familiens vegne

Lissy Gerding

Vores kære far, svigerfar, bedstefar og oldefar

Svend Hald * 2. oktober 1935 er stille sovet ind Aars, den 6. marts 2018 På familiens vegne

Elva, Eva, Jette og Inger Margrethe Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 16. marts kl. 11.00

Engelstoft Nielsen *6. juni 1928

† 4. marts 2018 er gået bort efter kort tids sygdom

Børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fredag den 16. marts kl. 14.00 i Sønderup Kirke. Begravelsen foregår i stilhed.

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Magnus Christensens begravelse.

Tusind tak for blomster, kranse og pengegave. Tak til personalet på Plejecenter Solvang for god og kærlig pleje. På familiens vegne Ellen Henry og Jens

Tak

for venlig deltagelse ved vor kære mor, svigermor, farmor, mormor og oldemor

Nora Højbjerg Madsens bisættelse.

Tak til præsten Lone Primdahl for den smukke tale i kirken, tak til Plejecenter Østermarken for god og kærlig pleje, tak for de mange flotte blomster og kranse, tak allesammen. På familiens vegne Poul Erik

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Vores kære mor, svigermor, bedste, mormor, farmor og oldemor

Ellen Marie Poulsen * 12. maj 1924 er fredfyldt sovet ind, omgivet af sine kære Aars, den 10. marts 2018 Tak for alt

Poul og Anette Jens Erik og Lena Lotte og Palle Børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fra Gislum Kirke lørdag den 17. marts kl. 13.00

Vi har taget afsked, sagt farvel og på gensyn til min kærlige mand, vores gode far, svigerfar, farfar, morfar og oldefar, som vi vil savne meget

Aksel Gerdings

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig Tak

for venlig opmærksomhed og deltagelse ved

Villy Lemvigs begravelse.

Martha Inger-Marie og Lars Karin og Kurt Esben og Kirsten Børnebørn og oldebørn

Tak for alle de flotte blomster, hilsner, gavekort og trøstende ord. Tak for blomster og besøg vi har fået under Villys sygdom. Tak til hjemmeplejen for god og kærlig pleje.

Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 16. marts kl. 13.00

På familiens vegne Lillian Lemvig

Klaus Støvring Laustsen bisættelse.

Tak for alle kranse, blomster og pengegaver. Tak til Ingeborg Sebbelin for den smukke tale i kirken. Tusind tak for de mange besøg. Drengene og jeg har virkelig følt en stor varme fra alle omkring os i denne svære tid. Lene, Nicolaj og Christoffer

Jeg aflyser al opmærksomhed

Guldbryllup

En annonce i Aars Avis bliver set af 24.000 læsere i Vesthimerland.

Kære Jytte og Niels. Tillykke med guldbrylluppet den 16. marts. Vi glæder os til at fejre jer.

i anledning af min fødselsdag. Hilsen Kjeld Jørgensen

De bedste hilsner fra børn, svigerbørn og børnebørn P.S. Morgenhilsen og æresport frabedes.


Aars Avis

SIDE 4

14. MARTS 2018

BEKENDTGØRELSER Husk familiegudstjeneste torsdag, den 22. marts 2018, kl. 17.30 i Ulstrup Kirke

med efterfølgende spisning i sognehuset. Arrangementet er gratis. Alle er velkomne!

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Ordinært byrådsmøde Torsdag den 22. marts kl. 16.00 på Rådhuset i Aars. Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid

DER ER LEDIGE PLADSER PÅ BLÆRE FRISKOLE OG BØRNEHUS VUGGESTUE Kontakt skoleleder Inge Engelst Christensen tlf. 20 32 08 04 iec@blaerefriskole.dk

Blære Friskole & Børnehus -fra bog til virkelighed

Blære Friskole . Skolevænget 3, Blære . 9600 Aars . tlf.: 82 13 40 08

Kom og gør et kup, når Vesthimmerlands Biblioteker holder stort bogsalg i uge 12. Du finder alt fra spændende romaner og krimier til inspirerende fagbøger og magasiner samt børnebøger. Priser: 1-5 kr. stk. Bogsalg starter mandag den 19. marts kl. 10.00.

Ældre Sagen inviterer til fælles spisning med hyggeligt samvær i Aktivitetscenteret, Bymidten. Pris 90 kr. for mad og kaffe.

Bindende tilmelding senest mandag d. 19. marts kl. 12.00 til Jette, 2113 0775 eller Kirsten 2967 3479. Alle er velkomne.

Aars Golfklub i samarbejde med Ældre Sagen, Aars, tilbyder medlemmer af Ældre Sagen 3 mdr.s begyndergolf med start 12. april kl. 09.00. Pris: kr. 400.

Klubben stiller frivillige hjælpere, fri bolde og fri lånesæt til rådighed. Kontakt Aars Golfklub på tlf. 9698 0700 / 2424 0929.

Venlig hilsen

Ældre Sagen, Aars

Vi holder generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2018 kl. 19.00 på Hornum Kro Dagsorden iflg. vedtægterne. Forslag som ønskes at blive behandlet. Skal være hos formanden, inden den 19. marts kl. 12.00. Kan sendes til: kim.poulsen@securitas.dk Med venlig hilsen Bestyrelsen

Læs mere om arrangementerne på www.vhbib.dk

M E D D E L E L S E R

Samarbejdsaftale om udførelse af Børne- og Ungdomstandpleje for Vesthimmerlands Kommune pr. 1. juli 2018 Den kommunale Tandpleje i Vesthimmerlands Kommune udbyder ny kontrakt til praktiserende tandlæger i Vesthimmerlands Kommune. De omfattede ydelser skal ske fra klinikker i Vesthimmerlands Kommunes geografiske område. Tilkendegivelse om kontrakt skal ske senest den 17. april 2018 kl. 12.00. Yderligere information findes på www.vesthimmerland.dk/udbud

Opmåling af vandløb I forbindelse med bl.a. regulativrevisionen opmåler Vesthimmerlands Kommune i foråret 2018 Bystrup Gørup skelgrøft og en del af Bystrup Gørup Enge(del A). Inden opmålingen bedes dræn markeret og evt. graves fri. Læs mere på www.vesthimmerland.dk/opmaalingvandloeb eller kontakt Per Madsen på mail pfma@vesthimmerland.dk eller mobil 21 64 48 67.

og ikke mindst børnebøger for både store og små. Der vil blive fyldt op i bogsalget fra dag til dag. Det betyder, at man kan finde materialer om tirsdagen, som man ikke nødvendigvis kan finde om mandagen. Bogsalget på Aars Bibliotek indledes mandag, 19. marts.

Onsdag d. 21. marts kl. 17.30 - 20.30

Børneteater og pizza: Hønes første æg

Bogsalg på biblioteket

AARS: Mandag til fredag i næste uge kan interesserede gøre en god handel, når Vesthimmerlands Biblioteker gennemfører bogsalg. Det sker på alle fire af kommunens biblioteker. Udsalget indeholder alt fra spændende romaner og krimier til inspirerende fagbøger og magasiner -

SPISE SAMMEN VENNER I AARS

Per Bach Laursen Borgmester

Torsdag den 15. marts kl. 16.00 på Farsø Bibliotek. Kom til sjovt og musikalsk børneteater for de 2-6-årige. Efter stykket serveres der pizza. Pris: 30 kr. pr. person. Køb billetter på himmerlandsbilletten.dk

Aars Bibliotek vil sælge ud af bøger

MIDTFJORD

FAGLIGT FÆLLES FORBUND

HUSK Generalforsamling i 3F Midtfjord

Tirsdag den 20. marts 2018 kl. 19.00

på Pavillon Christiansminde, Christiansmindevej 34, Løgstør Spisning kl. 18.00 med tilmelding senest 19/3 kl. 12 på tlf. 70 30 08 56 eller mail: midtfjord@3f.dk Dagsorden iflg. vedtægterne, se www.3f.dk/midtfjord Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal indgives skriftligt til formanden senest 7 dage før generalforsamlingen På bestyrelsens vegne formand Lene Haugbølle

John Bunde, Lions Aars, overrakte 10.000 kroner til 10. Klassecenteret, ved leder Henriette Qvist. Pengene er til hjælp til afvikling af arrangementet Drug Rebels.

Støtte til arrangement med forældre og unge AARS: I forbindelse med arrangementet med den landskendte organisation DrugRebels med forældre og elever i 10. KlasseCenter Vesthimmerland har skoleleder Henriette Qvist fået en økonomisk håndsrækning på 10.000 kr. Pengene blev overrakt af John Bunde, Lions Aars. - Dette tilskud er ikke bare en flot gave, men også en stor anerkendelse af det arbejde, som vi gør med og

for de unge mennesker, påpeger en stolt og glad skoleleder. - Vi kan ikke gennemføre så stort et arrangement, hvis ikke vi får støtte, og vi har fået støtte fra fire forskellige Lions-klubber i området, sagde Henriette Qvist. Lions Løgstør har også støttet arrangementet. Det samme gælder Freja, Lions Løgstør og Aars Tidens Kvinder.

Områdets skoler gør klar til valg VESTHIMMERLAND: I marts og april holdes informations- og opstillingsmøder på landets folkeskoler i forbindelse med det ordinære skolebestyrelsesvalg. Således også i Vesthimmerlands Kommune, hvor der i de kommende måneder afholdes møder. Oplysninger om disse kan man se på skolernes hjemmesider. - Det er vigtigt, at forældrene møder op og viser interesse for skolen, skolebestyrelsens arbejde og deres barns hverdag i skolen. Arbejdet i skolebestyrelserne har stor betydning for samarbejdet mellem forældrene og skolen, og det har også stor betydning for os i Børne- og Familieudvalget, at vi har nogle bestyrelser, der giver deres mening til kende, siger Inger Nielsen, der er formand for Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Skolebestyrelserne arbejder for at give skolens elever det bedst tænkelige udgangspunkt, når de engang forlader skolen og skal videre i livet. Skolebestyrelsen er med til at sætte rammerne for hele skolens virksomhed. Det betyder faktisk, at skolebestyrelsen udarbejder de overordnede principper, som skolen styres efter. For eksempel fører skolebestyrelsen tilsyn med blandt andet undervisningen, skolens fysiske forhold, skolefritidsordningen og fastsætter principper for blandt andet undervisningens organisering, skole/ hjem-samarbejdet, elevernes placering i klasser og fællesarrangementer for eleverne i skoletiden. Fredag 18. maj er deadline for afslutning af valgene, og de nye skolebestyrelser er klar til at begynde arbejdet 1. august.


Aars Avis

14. MARTS 2018

Det største kor bestod af de mindste børn.

200 børn sang i Alfa i Aars AARS: Blandt de mange arrangementer i Kulturuge Aha i Vesthimmerland var Børnekordag i Vesthimmerland Musikhus Alfa fredag. Omkring 200 børn fra otte skoler i Vesthimmerland var samlet i Alfa. De mange børn havde gennem de seneste mange måneder år øvet på deres respektive skoler, men denne dag var de samlet for første gang, for at give koncert. De forskellige skolekor var opdelt i tre kor, der gav koncert både hver for sig og samlet. Børnene var samlet i fem timer, hvor de øvede sammen, inden de om eftermid-

SIDE 5

Åben bank

Alle gik højt op i at levere en god indsats.

dagen gav koncert, hovedsagelig for forældrene. - Det er rigtig spændende, og børnene er gode, sagde Line Mortensen kort før koncerten. Hun er sang-

konsulent i Kulturskolen Vesthimmerland og stod for arrangementet i Aars. En af børnenes sange kan høres på Aars Avis’ facebookside.

RIEDEL GLASSMAGNING Onsdag den 18. April kl. 19.00

Restaurant Messen og Riedel forhandler Expert Aars, inviterer til Riedel glassmagning i samarbejde med Riedel-ambassadør Martin Kjær Sørensen og HJ Hansen vin. Glas er en videnskab, ikke uden grund har østrigske Riedel i mange år forsket i påvirkning af lugtesansen og smagsløgene i forhold til glassenes udformning. Det rigtige glas til den rigtige vin kan faktisk betyde, at en vin dufter og smager af 50% mere. Det lyder som gas, men er i realiteten næsten trylleri. Kom og oplev magien, hvor vi skal smage 3 rødvine fra deres absolut bedste side. Efter vinsmagningen serveres der lidt ost og pølse sammen med et godt glas vin. Der vil være gode tilbud på såvel glas som vin. Denne magiske aften koster kr. 495 pr. person, inkl. 3 Riedel veritas glas til en værdi af kr. 585 samt en rabatkupon til tapas i Restaurant Messen på kr. 250.

Vind 10.000 kr.

Kom og vær med til at fejre foråret

Lørdag den 17. marts kl. 11-13 hvor alle vores afdelinger holder åbent. Vi håber, du har lyst til at kigge forbi og møde os og andre fra lokalområdet. Vi sørger for kaffe og kage. Alle børn, der kommer med et gækkebrev, får som tak en slikpose. Du kan også være med i vores “Åben Boksen” konkurrence, hvor du kan vinde 10.000 kr.

BILETTER BESTILLES PÅ 98 62 29 25 ELLER PÅ JO@MESSEN-AARS.DK, SAMT HOS EXPERT AARS jutlander.dk Messevej 1 - tlf. 98 62 29 25 - www.messen-aars.dk


Aars Avis

SIDE 6

Flotte svinekoteletter

14. MARTS 2018

Svinekæber

4 kalvekoteletter

Simremad

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

1 kg

400-450 g

40,-

40,-

Fra egen delikatesse Pizza Flere varianter

STÆRK PRIS

700 g

89,-

Delikatessens lækkerier Tapas platte til 2 personer

Hindbærsnitter

STÆRK PRIS

Pr. stk.

STÆRK PRIS

Pris pr. bakke

45,-

Pr. stk.

89,-

5,-

Crüsli

Den gamle fabrik marmelade

500 g Med rosiner eller mælkechokolade

11 forskellige varianter. 270-600 g

Mange varianter

RESTPARTI

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Frit valg pr. stk.

Frit valg pr. stk.

12

9

99

99

op

SPAR

30%

Spar til 2401 Disse tilbud gælder fra den onsdag den 14. til og med lørdag den 17. marts KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST NORD OG GLS Alle ugens dage 8 - 20

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

RESTMARKED


Aars Avis

14. MARTS 2018

Byens bedste grønthandler Små kartofler

Lammefjordsgulerødder

650 g

SIDE 7

Henriette B. Andersen Frugt & Grønt leder

1 kg

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Pr. pose

Pr. pose

5,-

9

99

Spar 7,Smag Forskellen Raf tomater

NYHED!

STÆRK PRIS

Agurk

FAST

400 g. ”Sable”

LAV PRIS

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Pr. bakke

Pr. bakke

Pr. stk.

15,-

15,-

5,-

Spar 10,Disse tilbud gælder fra den onsdag den 14. til og med lørdag den 17. marts

Kom til Forbrugermesse i Kvickly Torsdag den 5 . april fra 18.00 - 21.00 50 stande i hele varehuset, med smagsprøver, inspiration og gode tilbud.

Pris pr. billet kr. 100,Alle som køber en billet modtager en goodie bag Der er 250 billetter til arrangementet, så køb før din nabo.

KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST NORD OG GLS Alle ugens dage 8 - 20

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

450 g. Begrænset parti

Smag Forskellen vindruer


SIDE 8

Cescom i Aars hædret med erhvervsrådets pris AARS: Der er fart på hos virksomheden Cescom, Industrivej 50, Aars. Netop derfor var virksomheden et oplagt valg til at modtage Aars Erhvervsråds Foretagsomhedspris. - Det er 15 år siden de tre prismodtagere etablerede deres virksomhed, og siden er det gået stærkt, indledte direktør Lars Thomsen, formand for Aars Erhvervsråd, da han præsenterede modtageren af Foretagsomhedsprisen på Erhvervsrådets generalforsamling onsdag morgen. Som en ægte iværksættervirksomhed foregik starten i en kælder. Men siden er virksomheden vokset, og for få år siden byggede de nyt hovedkontor på Industrivej 50. Det begyndte under navnet 1tegration. Fra virksomheden der i mange år lå på Hjortkjærsvej i Aars blev der solgt computere. Det fortsatte i mange år, men nu er fokus på at levere cloud løsninger til virksomheder. Det fik i 2017 virksomheden til at skifte navn til det mere internationale Cescom. Virksomheden, der i dag

har 22 ansatte, er også blevet Microsoft Gold Partner. Foretagsomheden hos Cescom er stadig stor, hvilket blandt andet betyder, at de forventer at ansætte 10 medarbejdere mere i løbet af året. - Jeg vil gerne sige tak for prisen. Det har været en fantastisk rejse, og der sker hele tiden noget nyt. Vi er

Aars Avis

14. MARTS 2018

en virksomhed der baserer sig på viden, og vi har et tæt samarbejde med Microsoft, sagde direktør Jan Pedersen, der sammen med Tom Pedersen og Rasmus Treumer ejer virksomheden. Som et synligt bevis på Foretagsomhedsprisen modtog Cescom et maleri udført af den lokale kunstner Nadja Adelborg.

137 kvinder deltog i Aars Inner Wheels forårsdistriktsmøde i Aars. Desuden var en enkelt “hane” med - kommende distriktsguvernør Jens Martin Hansen, Aars Rotary Klub.

137 kvinder og en enkelt “hane” var samlet i Aars

Virksomheden Cescom modtog Aars Erhvervsråds Foretagsomhedspris. Prisen blev overrakt af bankdirektør Lars Thomsen (t.v.). Med prisen fulgte et maleri udført af Nadja Adelborg, Aars. Prisvinderne er fra venstre Tom Pedersen, Jan Pedersen og Rasmus Treumer.

Madservice/Pensionistmad

Forårs­ distriktsmøde med Aars Inner Wheel Club som arrangør

AARS: Aars Inner Wheel Club var lørdag vært for Inner Wheels årlige distriktsmøde. 137 medlemmer fra det nordligste Danmark fra Færøerne til Hinnerup var samlet i Messecenter Vesthimmerland i Aars, hvor de fik en fantastisk dag med distriktmøde, Aars

Oberstløjtnant Charlotte Wetche, med en fortid i Vesthimmerland, fortalte om sin karriere. Her ses hun sammen med USAs tidligere præsident Barack Obama. (Arkivfoto)

Intercitymøde og foredrag af oberstløjtnant Charlotte Wetche, der har en fortid i Vesthimmerland. Udover kvinderne deltog kommnende distriktsguvernør,

KOM PÅ EFTERSKOLECAMP I PÅSKEFERIEN Der er mange fordele ved at få frisklavet, varm mad bragt direkte til døren fra Sønderup Landkøkken til middag: ✔ Alt bliver lavet fra bunden med årstidens friske råvarer. ✔ Maden bliver lavet samme dag - og leveres selvfølgelig dejlig varm. ✔ Der er ingen binding - du kan vælge nøjagtig de dage, du ønsker. ✔ Maden leveres i en praktisk emballage, der også kan bruges til genopvarmning, hvis du vil spise senere en dag. ✔ Du kan altid få vores aktuelle månedens menu, som du kan vælge ud fra. ✔ Samme chauffør hver dag. ✔ Vi leverer også til private uden visitation.

Går du i 6.- 9. klasse, så kan du fra d. 26.-28. marts få tre fede dage fyldt med undervisning og sjov i ét af tre valgfag.

LEM: VÆLG MEL DING CHEERLEA LIV FRILUFTS FOTO DIGITAL Det bliver en camp med fuld gas og godt humør. Du kommer også til at mærke fællesskabet, som er noget helt unikt på Vesterbølle. SE MERE PÅ V-E.DK

✔ Vi leverer også til institutioner, plejehjem m.v.

Du kan ringe til os hele døgnet - så ring nu på tlf. 98 65 32 94 uner: Vi er visiteret til at levere mad i følgende komm and Mariagerfjord, Rebild, Aalborg og Vesthimmerl

VOLLEY & IDRÆT KUNST & DESIGN

MUSIK & TEATER

FRILUFTSLIV

Vesterbølle Efterskole • Sognevejen 300 • Vesterbølle • 9631 Gedsted • 98 64 53 80 • www.v-e.dk

Jens Martin Hansen, Aars Rotary Klub, som eneste “hane” i selskabet. Charlott Wetche fortalte om en del af hendes karriere som militær assistent for Nato’s tidligere generalsekretær, forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen. I fem år var Charlotte Wetche ansvarlig for sikkerhed og planlægning af Anders Fogh Rasmussens besøg hos ledende præsidenter i verden, f.eks. USAs tidligere præsident Barack Obama. Til august skal Charlotte Wetche til Irak, hvor hun bliver chef for de udsendte danske styrker. Det kommende Inner Wheel og Rotary-år vil i øvrigt blive styret fra Aars. Birgit Kristiansen fra Aars Inner Wheel bliver distriktspræsident og Jens Martin Hansen fra Aars Rotary Klub bliver distriktsguvernør for Rotary. Det er første gang nogensinde, at det har været tilfældet for de to klubber, og det er medlemmerne naturligvis stolte af.


Aars Avis

14. MARTS 2018

Vi sætter

fokus

SIDE 9

FORÅRSJAKKE

Let-dun. 2 fv. Marine og rosa Str. 36-50 Før 600,NU

på...

400,-

&

STRIK

Som foto. 4 modeller. Før 400,NU.......................................

T-SHIRT

2 farver. Før 300,NU.......................................

CARDIGAN

250,-

200,-

Som foto. Før 450,NU

300,-

BUKS

Som foto. Str. 36-50 Før 550,NU

TWIL JEANS

Str. 36-50. Før 400,NU.......................................

350,-

250,-

T-SHIRT

2 farver. Før 200,NU.......................................

100,-

Tilbuddene gælder hele uge 11 - eller så længe lager haves!

Følg os på Facebook! Nygade 26 . Brønderslev . TLF. 98 82 19 66

HOBROVEJ 8 . ROLD . TLF. 98 56 14 73 . WWW.SKOTT-ROLD.DK

www.skott.com


Aars Avis

SIDE 10

er et af hovedproblemerne, at der bliver en større andel af ældre i de fire største byer, mens antallet af 7 til 27-årige i kommunen falder. Derfor er indsatsen for øget bosætning bl.a. af flere yngre børnefamilier af allerstørste betydning, understregede Jesper Hansen.

Rigtig godt i Aars

Der var mødt rigtig mange frem, da Aars Boligforening arrangerede et møde i Aars C med fokus på bosætning og kultur.

Fokus på bosætning og kultur i Aars Optimistisk ejendomsmarked, musik og bosætning i Aars AARS: Aars Boligforening tog hul på 75 års jubilæumsåret, da foreningen sammen med EDC Danebo, Aars, Jutlander Bank og Vesthimmerlands Biblioteker satte fokus på bosætning og kultur. Det skete ved et velbesøgt møde i Aars Cbebyggelsens fælleslokale tirsdag aften. Direktør Jens Damgaard, Aars Boligforening, var arrangementets primus motor, og han sang sammen med Anne-Mette Sohn Jensen og Karin Bitsch Antonsen et smukt nummer B.S.Ingemanns ”Der står

et slot i Vesterled” med musik af C.E.F.Weyse. Det øvrige kulturelle indslag fra de to dygtige musikalske kvinder omfattede blandt andet Kaj Munks ”Den blå anemone”, Sebastians ”Våren” samt sange fra musicals som Cats og Chess. Jens Damgaard oplyste, at Aars Boligforening i jubilæumsåret har cirka 1200 lejemål, 20 medarbejdere og en omsætning på 80 millioner kr. Boligforeningen betaler to millioner kr. i ejendomsskat om året og genererer otte millioner i

omsætning til lokale håndværkere.

Styrket indsats Bosætnings-situationen i Vesthimmerland blev udsat for en grundig analyse. Udviklingskonsulent Jesper Hansen, Vesthimmerlands Kommune, oplyste, at kommunens indbyggertal siden 2011 er faldet lidt, nemlig 548 borgere. Når faldet ikke er større, skyldes det ifølge Jesper Hansen først og fremmest den gode vækst i Aars. Aalestrup og Farsø klarer godt og vel status quo, mens det i den nævnte

periode går tilbage i Løgstør. - Udviklingen kan også ses i antallet af solgte byggegrunde fra og med 2017 til dags dato. I Aars har vi solgt 24 grunde, i Aalestrup fem, i Farsø fire og i Løgstør ingen, sagde udviklingskonsulenten. I området uden for de fire nævnte byer har der siden 2011 været en tilbagegang på 774 borgere svarende til cirka fire procent. Vesthimmerlands Kommunes samlede indbyggertal faldt ganske lidt i 2017. - Set i et fremtidsperspektiv

Ejendomsmægler Johnny Svendsen, EDC Danebo, Aars, kunne melde om positiv udvikling på Vesthimmerlands ejendomsmarked, navnlig i Aars. - Aars er en særdeles attraktiv by, og den gennemsnitlige liggetid på ejendomme i Aars er helt nede på tre måneder, pointerede Johnny Svendsen. - Der er et godt, varieret udbud af boliger i Aars, og der

14. MARTS 2018

er ingen grund til at lægge skjul på, at det går rigtig godt. Vi er næsten tilbage på 2007-niveauet. Vi har et rigtig godt samarbejde med Aars Boligforening. Vi har brug for hinanden, da der ofte bliver et hus til salg, når folk flytter i lejlighed, fortsatte han. Privatkunderådgiver Charlotte Christensen, Jutlander Bank, Aars, redegjorde for de gunstige belåningsmuligheder i forbindelse med erhvervelse eller opførelse af fast ejendom. En af aktørerne i Vesthimmerlands Kommunes kulturuge, Randi Kristensen fra bibliotekerne fortalte, at boligmødet med kulturen i centrum indgår i et samlet program bestående af cirka 50 arrangementer.

Direktør Jens Damgaard sang, sammen med Anne-Mette Sohn Jensen og Karin Bitsch Antonsen, et smukt nummer af B.S.Ingemann.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.45:  Jurassic World Amerikansk actionthriller fra 2015 Forlystelsesparken Jurassic Worlds dyrebestand er imponerende  -  men  snart  skal  der  mere  til  at  dupere  de  forvænte  gæster.  Derfor  har  parkens  ejere  udviklet  en  helt  ny  dinosaur-art.  Men  hvad  sker  der,  hvis  det  glubske  gigantbæst  slipper løs?

Kl. 21.25:  Unge Morse Engelsk krimi fra 2017 Morse  kaldes  ud  til  et  ligfund  i  en  mose.  Sagen  kan  hurtigt  lukkes, for afdøde viser sig at have ligget i jorden i 2000 år. Til  gengæld bliver fundet af et par briller et vigtigt nyt spor i en  sag om en botaniker, der forsvandt sporløst i samme område  fem år tidligere. 

Kl. 20.00:  Liberty Dansk dramaserie Marcus er slået ud efter ulykken og uden arbejde, men Christian er vendt tilbage og har planer for deres fælles fremtid.  På farmen finder Kirsten endelig mening med livet, det er dog  ikke uden konsekvenser for forholdet til Leon. Katrina presses på økonomien og TanScans overlevelse efter ulykken. 

Kl. 21.00:  White House Down Amerikansk actionthriller fra 2013 Da  strømeren  John  Cale  er  til  jobsamtale  som  sikkerhedsvagt i Det Hvide Hus, bliver bygningen pludselig angrebet af  svært  bevæbnede  terrorister.  Det  er  nu  op  til  Cale  at  redde  præsidenten  fra  terroristerne  og  finde  sin  10-årige  datter,  som han havde med til samtalen. 

Kl. 20.00:  Danmark har talent Forvent det uventede Der  venter  dig  dans  i  topklasse,  vilde  stunts  og  sang  fra  Peters guldknap, Sheima, som imponerede alle til auditions  med sin stemme og lille lyserøde ukulele. Bag scenen hjælper  værterne  Christopher  Læssø  og  Felix  Smith  de  mange  talenter med at holde styr på nerverne.

Kl. 21.00:  De standhaftige Dansk drama fra 2016 Militærmanden  Thomas  er  blevet  hårdt  såret  i  Afghanistan,  og  tilbage  i  Danmark  træner  han  stålfast  flere  timer  om  dagen,  så  han  kan  vende  tilbage  til  livet  som  soldat.  Under  genoptræningen møder han balletdanseren Sofie, og de fatter sympati for hinanden. 


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 11

JOHN FRANDSEN ERHVERV • AALBORG Farsø - Nørregade 6

Løgstør - Østerbrogade 28A

Ejendom med mange muligheder, centralt i Farsø

Attraktiv udlejningsejendom

• Dejlig lejlighed på 1. sal, med nyt køkken/badeværelse, stor stue, spisestue og 6 værelser • I stueetagen: indbydende butikslokale med 4 kontorer/ lagerlokaler • 73 m2 god tør kælder - 105 m2 selvstændigt gårdhus, velegnet til værksted/lager samt 2 gode garager

• Butiks- og kontorlokaler i stuen disponibele for køber • Flotte lejligheder på 1. og 2. sal som er renoveret i 2007 og fuldt udlejet

Etageareal: Grund: Energi:

Anslået lejeindtægt Anslået afkast: Energi:

547 m2 681 m2 D

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

2.195.000 ABB7012 Poul Bech Sørensen 70 40 49 24

170.200 8,19% C

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

Ranum - Vestervang 5A

Nørager - Skrænten 11

Investeringsejendom

Nørager - Lager- og industrihal

• Velholdt og præsentabel ejendom med stor parkeringsplads • 9 gode varierede boliglejemål - heraf 8 udlejet

• Højloftede, regulære lejemål som kan tilpasses lejers ønsker • Synlig beliggenhed tæt på E45 mellem Hobro og Aars

Etageareal: Anslået lejeindtægt: Afkast: Energi:

768 316.800 10,19% C

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

2.895.000 ABB7088 Poul Bech Sørensen 70 40 49 24

Årlig leje:

150 kr./m2 – 430 – 1.813 m2 pr. lejemål

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

Farsø - Illerisørevej 1, Hvalpsund

Nibe - Storkegade 6, Vegger

Kro med bolig

Kro med bolig

• Ejendommen består af kroen Lord Nelson samt 120 m2 bolig på 1. sal • Fremstår velholdt med nyere tag og fjernvarmeanlæg fra 2010

• Kro med fuldtudstyret køkken og kølerum. Tillladelse til 600 gæster • Lejlighed til ejer samt gæsteværelser på 1. sal

Etageareal: Grund: Energi:

450 m2 475 m2 E

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

Aalborg Vesterbro 17, 9000 Aalborg • T: 7040 4924

1.195.000 ABB5148 Ove Andersen 70 40 49 24

Etageareal: Grundareal: Energi:

1094 m2 2.179 m2 E

Kontantpris: Sagsnr: Kontakt:

1.675.000 ABB7050 Poul Bech Sørensen 70 40 49 24

2.100.000 ABB7091 Poul Bech Sørensen 70 40 49 24

1.695.000 ABB7085 Poul Bech Sørensen 70 40 49 24


Aars Avis

SIDE 12

14. MARTS 2018

Folkekirkens Nødhjælp:

Færre penge samlet ind i Aars AARS: Dårligt vejr og konkurrence fra andre indsamlinger fik indflydelse på Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling i weekenden. - Vi fik samlet 10.331 kroner ind i Aars. Det er faktisk et kraftigt fald i forhold til sidste år, hvor vi fik over 17.000 kroner, siger indsamlingsleder Lars Viborg, indsamlingsleder for

Randers Kammerorkester spiller i Aars for 12. gang.

Kammerorkester til Aars for 12. gang AARS: Randers Kammerorkester gæster søndag, 18. marts Vesthimmerlands Musikhus Alfa. Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter, der tæller orkester- og kammerkoncerter i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger. Vesthimmerlands Musikforening har en særlig aftale med Randers Kammerorkester. Orkestret

afslutter denne sæson og indleder den næste til september. Denne er deres 12. koncert i Vesthimmerlands Musikforening. - Vi har gennem disse koncerter oplevet, hvor levende og alsidig dette orkester er. Det har budt på mange gode oplevelser og et ønske om at høre dem igen. På en måde er de blevet Musikforeningens husorkester, siger Mogens Holm, Vesthimmerlands Musikforening. Programmet byder denne gang på værker af György Ligeti, Giueseppe Verdi, Gioacchino Rossini og Nino Rota.

Autolakering Industrilakering og sandblæsning

Nordjysk Lakcenter Bemærk: e Ny adress

Jacob Petersens Vej 3, Nibe

Tlf. 29 86 60 67

Tlf. auto: 26 11 45 70 Tlf. industri: 27 52 88 75

RESTPLADSER MED

Plads- og publikumsforhold gør at jubilæet flyttes til Farsø AARS: Aars Gymnastikforening kunne fejre 50 års jubilæum ved sæsonstart i september 2017. Indeværende sæson har derfor budt på flere festlige markeringer af jubilæet. Det kulminerer nu med en storslået jubilæumsopvisning i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø lørdag, 17. marts. I anledning af jubilæet har bestyrelsen for Aars Gymnastikforening besluttet at flytte den traditionelle forårsopvisning i Idrætscenter Østermarken til de større og mere publikumsvenlige lokaler i Farsø. Når dørene åbnes til jubilæumsopvisningen, venter der publikum en oplevelse ud over det sædvanlige. 20 af foreningens egne hold vil deltage i jubilæumsopvisningen, og i anledning af jubilæet har nogle af foreningens voksenhold, der ikke sædvanligvis deltager i opvisninger, valgt at troppe op for at give et indblik i, at gymnastik bestemt ikke bare er for børn og unge mennesker. Et af disse er Crossdance med Julie Bøgh Vittrup som instruktør, og

el-scootere

til den rigtige pris! Pris kr. 2.495,-

30. juni - 1. juli Sønderborgrevyen

Pris kr. 2.395,-

11.-12. august Rottefælden, Svendborg

Pris kr. 2.395,-

20.-24. august Bornholm

Pris kr. 4.295,-

28. august 1 dag på Samsø

Pris kr. 795,-

2.-7. september 6 dage i Prag

Pris kr. 4.295,-

4.-6. december Juletur til Celle

Pris kr. 2.295,-

RING FOR PROGRAM OG TILMELDING TIL Finn Clausen 30 65 68 32

N.C. Møller 40 13 44 01

21 31 21 31

eninger de vil støtte. Det påvirker resultatet, forklarer Lars Viborg. Han vurderer dog også, at det dårlige vejr har indflydelse. - Nogle kan have valgt ikke at komme for at være indsamler på grund af vejret, forklarer han. Det forholdsvis dårlige indsamlingsresultat skal dog tages med lidt forbe-

50 år med gymnastik i Aars

Kvalitets

2.-3. juni Cirkusrevyen

Aars Menighedsråd. 16 indsamlere gik rundt i Aars. Det var en færre end året før. Omkring 60 procent af indsamlerne havde deltaget før, mens de resterende var nye. - Vi kan tydeligt mærke, at der er flere foreninger der samler ind nu. Mange mennesker har på forhånd taget stilling til, hvilke for-

hold. Fordi flere og flere betaler via Mobilepay, og den betalingsform ryger uden om det lokale menighedsråd. - Når folk betaler på den måde, så går pengene ind centralt, og bliver ikke talt med lokalt. Derfor er der flere der har givet penge i Aars. Men vi ved ikke hvor mange og hvor meget, forklarer Lars Viborg. På landsplan blev der i år indsamlet 11 mio. kroner.

Fanerne hæves højt, når Aars Gymnastikforening på lørdag fejrer 50 års jubilæum. Det foregår i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø.

et andet voksenhold kalder sig Opvisningsholdet 25+. Sidst nævnte er sat sammen af nogle af gymnasterne på to herrehold i foreningen, og instruktørerne bag er Kirstine Ingemann, Erik Myrup, Jens Bigum og Kurt Jensen.

En perlerække I anledning af jubilæet har bestyrelsen desuden inviteNu flere modeller Kvalitets el-scootere til ret en perlerække af gæstei lukkede kabinescootere den rigtige pris! hold fra nær og fjern med Vores Kvalitets el-scootere til både børne-, unge og vokmest solgte Fønix Komfort El-Scooter el-scooter den rigtige pris! v. Jens Erik Andersen sengymnaster, nemlig Gug Fønix 314 Rope Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Torupvej FarsøSkipping, Dansekomv. Jens Erik Andersen pagniet Tlf: 61 66 05 75 fra Viborg, Randers Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø Cheerleaders, Flemming Tlf: 61 66 05 75 Efterskole og Tumbling www.fonixkomfort.dk landsholdet. Som kronen Vi reparerer også også Vi reparerer på værket deltager desuden Vi alle reparerer alleogså former former for for el-scootere! Vesthimmerlands Minijualle former FønixforKomfort El-Scooter el-scootere! niorhold, Vesthimmerlands el-scootere! v/JensDErik E ! Andersen H Juniorhold, samt HimmerY N Torupvej 6, 9640 Farsø ! NYHED Fønix City Cabino 3 Tlf.Fønix 61 City 66Cabino 05 75 lands Ynglingehold. 3 28 km/t. 60 km pr. opladning www.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,Foruden de mange gymkr. 39.900,g Gratis fremvisning egmvisnin nastikhold vil der også være vsisnfrin m e ti fr ra s G ti Gra hos dig! ! ig ! d ig s d andre punkter på programo s h o h met. I anledning af jubi- Frihed til livettil livet læet vil Tenna Nørgaard - Frihed Vi kører i hele udviklingsVi kører Nordjylland i hele NordjyllandGundersen,

konsulent, GymDanmark, komme og overrække en faneplade til formanden for Aars Gymnastikforening, Jens Kristian Jensen. Jubilæumsopvisningen byder desuden på en præsentation af de af foreningens mange instruktører, der har mulighed for at være til stede. Der er mere end 100 frivillige unge og voksne instruktører, ledere og øvrige ressourcepersoner i AAG, og de frivilliges forbilledlige indsats skaber uge efter uge rammerne for foreningens mange tilbud. Med overrækkelsen af en symbolsk rose til de mange frivillige ønsker bestyrelsen at sige tak for den store uegennyttige indsats, de ligger for dagen. En anden erkendtlighed, der finder sted i løbet af opvisningen, er overrækkelsen af Jutlander Banks Gymnastikpris. Jutlander Bank er hovedsponsor for Aars Gymnastikforening og har i anledning af jubilæet indstiftet denne pris, som

gives til et medlem, der bidrager til at gøre AAG til et godt sted at være. Afdelingsdirektør Brian Larsen overrækker prisen, som foruden æren og anerkendelsen også består af en pengegave. Bestyrelsen for Aars Gymnastikforening byder gymnaster og publikum på kagemand i lange baner, og der er mulighed for at gå i foreningens arkiv for at gense billeder, dragter, artikler, med videre fra foreningens 50-årige virke.

Størst i Nordjylland Aars Gymnastikforening er Nordjyllands største gymnastikforening med 1369 medlemmer, og med en både dygtig og engageret instruktørgruppe og bestyrelse står 50-års jubilaren godt rustet til også fremover at leve op til målsætningen formuleret i vedtægterne om at tilbyde gymnastik og målrettet træning så bredt og velkvalificeret som muligt og derved styrke sundheden.


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 13

KONCERT­ NYHED­

SHUTTLEBUSSER IMELLEM FARSØ, HORNUM, AARS

QUEEN­MACHINE GASBOX ANNE­DORTHE­MICHELSEN­ OG­MARIA­BRAHMSEN Der blev i den grad spillet op til dans, da ikke færre end ni harmonikaorkestre lørdag deltog i Vesthimmerlands Harmonikaorkesters årlige vintertræf på Kimbrerkroen.

LØRDAG­D.­24.­MARTS­KL.­19.30­ I­MESSECENTER­VESTHIMMERLAND

Vinterharmonikatræf i Aars blev igen et hit Af Lars Lindberg AARS: Det er en fast tradition, at Vesthimmerlands Harmonikaorkester holder vinterharmonikatræf på Kimbrerkroen i Aars, og det er ikke blot de lokale harmonikaentusiaster, der

troligt bakker op om arrangementet. Da træffet løb af stablen i lørdags, spillede ikke færre end ni orkestre op til dans, og de kom fra store dele af Jylland. Fem harmonikaorkestre fra Himmerland deltog, og det samme gjorde et

orkester fra Herning samt tre, som kom nordenfjords fra. I løbet af dagen lagde omkring 300 danseglade gæster vejen forbi Kimbrerkroen, hvor træbenene i den grad blev svinget til de sprøde harmonikatoner.

Koncert og afterparty kl. 19.30-02.00. BILLETPRIS­KR.­245­+­GEBYR. Forud for koncerten er der spisning i Messecenteret kl. 17.30. Der serveres en 2 retters menu. PRIS­KR.­185­+­GEBYR.­

Guldsponsor: AARS/FARSØ

Annoncesponsor: Tlf. 98 63 19 11 . www.oegaard.dk

BESTIL­BILLETTER­PÅ

ticketmaster.dk

Regnskab, Revision og Rådgivning

Nye krav og muligheder for din virksomhed LN Erhverv og Norden Advokatfirma inviterer til en tværfaglig aften for dig med en virksomhed med få eller ingen ansatte. Bliv introduceret til persondataforordningen, de digitale muligheder indenfor regnskab og meget mere. Har du ansatte gælder persondataforordningen også for dig. Vi starter mødet med let mad. Det er gratis at deltage, men husk tilmelding. LN Erhverv | Ring 96 24 24 24 | www.ln-erhverv.dk

PROGRAM

Præsentation af LN Erhverv og Norden Advokatfirma Spar tid – digitaliser din økonomistyring • Digitalisering giver optimering • Persondata og digitalisering – et nødvendigt onde Vælg to spor: Spor 1: Sikring mod angreb på din virksomhed i en digital tid

Spor 2: Lønstyring på den nemme måde

Spor 3: Introduktion til økonomistyringssystemer og selskabsformer

Spor 4: Ansættelseskontrakter og persondata – Do’s and Dont’s

Social og juridisk sikring som selvstændig • Hvordan sikrer du dig og din familie bedst muligt? • Hvordan spiller reglerne sammen? Rådgivercafé • Har du spørgsmål? kan du her tage en uforpligtende snak med en rådgiver.

PRAKTISK INFORMATION TILMELDING Senest en uge før arrangementet på tlf. 9624 2424 eller www.landbonord.dk TID OG STED Den 21. marts kl. 18.00 Messecenter Vesthimmerland Messevej 1 9600 Aars


Aars Avis

SIDE 14

ker har skrue et brag af en kulturuge sammen for Vesthimmerlands unge mellem 14 og 18 år.

Penge til events

En lang række foreninger har modtaget penge fra Fonden for Sparekassen Himmerland.

Fond havde igen tegnebogen fremme VESTHIMMERLAND: Fonden for Sparekassen Himmerland, havde den store tegnebog åben, da der forleden blev uddelt penge til en række ansøgere. Lokalt omkring Aars var der flere modtagere. Idrætsrådet Vesthimmerland modtog 5.000 kroner. Pengene skal om små to uger uddeles i form af to idrætspriser. Idrætsrådet har til opgave at støtte idrætsforeningerne og det lokale idrætsliv i Vesthimmerland, og det

gør de blandt andet ved uddelingen af priserne ”Årets Idrætsnavn” og ”Årets Idrætstalent”. Årets Idrætsnavn 2017 gives til en person eller et hold, som i løbet af 2017 har leveret et resultat på højt sportsligt niveau, og som gennem sporten har synliggjort Vesthimmerland på positiv vis enten lokalt, regionalt eller nationalt. Årets Idrætstalent 2017 uddeles til en ung idrætsudøver på højst 18 år, som

i det forgange år har udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og udviklingspotentiale inden for sin sport. Aars C Beboerforening er en nystartet forening, der ønsker at komme godt i gang med at sammentømre fællesskabet i beboerforeningen. - De har til huse i en ny bygning her i Aars, faktisk kun et stenkast fra, hvor vi står lige nu - nemlig på hjørnet mellem Himmerlandsgade og Kirkegade, sagde afde-

lingsdirektør Brian Larsen, Jutlander Bank, da han overrakte foreningen 8.000 kroner på vegne af fonden. Pengene er et tilskud til køb af 40 højskolesangbøger, som skal hjælpe beboerne i den nye bygning med at lære hinanden at kende og forhåbentligt få nogle gode oplevelser sammen. Vesthimmerlands Ungeråd modtog også penge. Vesthimmerlands Ungeråd, som i samarbejde med Ungdomsskolen og Vesthimmerlands bibliote-

Til afviklingen af de forskellige events har fonden bevilget 10.000 kroner. Barnets Blå Hus Vesthimmerland, som hver dag hjælper børn op til 13 år, som vokser op i familier, hvor der er eller har været stof- eller alkoholmisbrug, har også søgt om støtte. Barnets Blå Hus fungerer både som et helle for børnene, som kan komme forbi til aftensmad og indgå i et fællesskab med andre børn i samme situation. De kan også få samtaler med den psykoterapeut, der er tilknyttet huset. Derudover hjælper Barnets Blå Hus forældrene til disse børn igennem rådgivning og fællesskab. Det er husets mål at støtte 30 til 40 børn om året til at komme bedre igennem livet. Men huset har brug for at synliggøre sig mere i kommunen, så flere ved, at de er der. Derfor har de søgt om støtte til hættetrøjer og T-shirts med Barnets Blå Hus’ logo på, så både frivillige og besøgende familier kan få en trøje eller en Tshirt - for eksempel til løbeeller cykelarrangementer i kommunen. Til dette projekt har fonden bevilget 10.500 kroner. Aars Håndboldklub,

14. MARTS 2018

som Jutlander Bank allerede støtter som hovedsponsor, vil gerne skaffe og bibeholde flere af deres børn i klubben, og det skal en ny maskot hjælpe med. Maskotten bliver en brun bjørn, og jeg er sikker på, at den vil hjælpe Aars HK mod nye højder både ved at vække opsigt og ved at bringe glæde og smil hos alle i klubben. Til køb af en ny maskot har fonden bevilget 17.000 kroner. Da rådhuset i Aars flyttede, blev den hjertestarter, der lå tættest på musikhuset, fjernet. Derfor mangler Vesthimmerlands Musikhus Alfa nu en hjertestarter i tilfælde af, at uheldet er ude. Musikhuset ligger også klos op af Vesthimmerlands Gymnasium, og det giver derfor rigtig god mening, at der placeres en hjertestarter lige her. Alfas Venner, som er støtteforeningen for musikhuset, har ansøgt om penge til anskaffelse af en hjertestarter. Musikhusets personale vil i løbet af foråret også gennemgå et hjertestarterkursus, så der er helt tjek på teknikken - men hjertestarteren vil kunne benyttes af alle i området, der har behov for det. Til indkøb af en hjertestarter har fonden bevilget 20.000 kroner.

Kulturuge i Vesthimmerland en god Aha-oplevelse Der var pænt med deltagere til alle arrangementer i kommunen, og nu skal der evalueres Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Kultur- og udviklingskonsulent Inge Lise Jæger Sørensen, Sundheds- og Kulturforvaltningen i Vest-

himmerlands Kommune, er en glad kvinde. Efter en travl og vellykket ”Kulturuge Aha”, så kan Inge Lise Jæger Sørensen se tilbage på en succes. - Det gik rigtig godt. Med

cirka 50 forskellige arrangementer har vi haft et godt og varieret udbud af kulturarrangementer, siger Inge Lise Jæger Sørensen. Hun glæder sig især over, at alle de mange foreninger

Elin

...og hendes 31 kolleger ved alt om revision - og god kundeservice. Få deres hjælp på tlf. 86 60 35 50.

Revisionsfirmaet Lars Olsen A/S Lundvej 20 8800 Viborg Tlf. 86 60 35 50 kontakt @ lars-olsen.dk www.lars-olsen.dk

Blandt kulturtilbudene var en kordag for børn i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.

og arrangører har taget udfordringen op og i flere tilfælde er rykket ud af deres normale rammer. - Vi var på forhånd lidt spændte på, om der ville komme publikum til alle de mange arrangementer, netop fordi der var så mange. Men det tyder at der kom masser af mennesker. Jeg ved konkret, at der flere steder faktisk var behov for flere stole end på forhånd forventet, så det er jo godt, fortsætter hun. Hun håber at kulturugen har gjort, at flere vil tale om kultur.

Intentionen med kulturugen har fra starten været, at det skulle være en tilbagevendende begivenhed. - Nu skal vi til at evaluere på ugen. Men jeg tror bestemt, at vi fortsætter, siger Inge Lise Jæger Sørensen. Kulturugen har ikke været en større omkostning for kommunen. De enkelte foreninger og arrangører har selv stået for omkostninger og risici ved arrangementerne. Dog har der været mulighed for at søge om støtte til arrangementer der rettede sig mod unge.

- Vi har modtaget et par ansøgninger i den retning, bemærker Inge Lise Jæger Sørensen. - Hvis vi skal måle kulturugen, så kan det eventuelt gøres i kulturtimer. Her kan vi blot nævne, at åbningsarrangementet havde 400 deltagere og det varede tre timer. Det giver 1200 kulturtimer. Regner vi så alle arrangementerne med, så bliver det til mange timer. Det er en lidt sjov måde at regne det på, siger Inge Lise Jæger Sørensen.


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 15

Jem & Fix bygger 1000 kvadratmeter i Aars Åbnings­dag er endnu ikke fastlagt - men det bliver i efteråret 2018

Af Torsten Hansen AARS: Opførelsen af en ny ejendom til byggemarkedet Jem & Fix i Aars er indledt. I sidste uge begyndte håndværkere at rive de gamle bygninger ned på Vestre Boulevard hvor Jem & Fix fremover skal ligge. Det er

den tidligere Aars Stolefabrik og det nedbrændte Himmerlands Auktioner der forsvinder. I løbet af sommeren og efteråret bygges et cirka 1000 kvadratmeter stort Jem & Fix byggemarked. Dertil kommer cirka 800 kvadratmeter udendørs areal med trævarer og lignende. - Siden vi åbnede i Aars har vi udviklet butiksindretningen meget. Derfor har vi ønsket at bygge en butik, der opfylder vores nye indretningsprincipper. En indretning der både er en fordel for kunderne og for personalet, siger administrerende direktør Claus Petersen, Jem & Fix til Aars Avis. Ud over en ny bygning, så bliver parkeringsforhold og tilkørselsforhold også forbedret. - Åbningsdatoen er endnu ikke fastlagt, men det bli-

Ejendommen som tidligere rummede Himmerlands Auktioner og Aars Stolefabrik rives ned. Jem & Fix åbner i nyt byggeri på grunden ved Vestre Boulevard i Aars til efteråret.

ver i løbet af efteråret 2018, lover Claus Petersen. Han

get mere præcist. Ud over flytningen i Aars så arbej-

des der fortsat med at etablere en butik i Løgstør også.

Oplev den nye Ford EcoSport til

ÅBENT HUS

Satte lokalt fokus på romanen “Løgneren” Rundt i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Folkeuniversitetet i Vesthimmerland havde forleden besøg af den tidligere Ranumdreng og lektor i teologi fra Århus Universitet, David Bugge som gav de fremmødte et indblik i den store danske forfatter Martin A. Hansens hovedværk “Løgneren”, der blev skrevet i årene 194950 og oprindelig var tænkt som en radioroman. Hovedpersonen i romanen er degnen Johannes Vig, hvis navn man hverken må udtale for hurtigt, da det så bliver til Johanne...svig, altså den svigefulde, eller for langsomt, da man så kan høre, at Johannes gerne vig-er udenom. Begge dele gælder for Johannes, der gerne sidder på sit kammer, fører dagbøger i sine kollegiehæfter og drømmer om et digterisk og litterært gennembrud, der kan tryllebinde mennesker. Imidlertid får netop dette ham til konstant at lægge et filter ned over enhver form for livets tilskikkelser, så han aldrig er helt til stede i livet, og er distanceret i forholdet til sine medmennesker.

forventer september - oktober, men kan ikke sige no-

DEN 17. – 18. MARTS

David Bugge fortalte om forfatteren Martin A. Hansens hovedværk “Løgneren”.

Martin A. Hansen nærede et inderligt ønske om, at Johannes Vig skulle være blevet et nyt og bedre menneske ved romanens afslutning. I stedet endte det dog med, at Johannes tog magten fra forfatteren og begyndte at leve sit eget liv, så han til sidst i bogen må erkende, at han rent faktisk er klog på at hjælpe andre mennesker, men ikke kan hjælpe sig selv. Foredraget var velbesøgt og den efterfølgende debat var præget af stor spørgelyst.

Kom, prøv og vind et rejsegavekort. Weekenden den 17.-18. marts holder vi Åbent Hus hvor vi gerne vil vise dig det nyeste medlem af Ford familien. Prøvekører du en Ford til Åbent Hus, deltager du i lodtrækningen om et rejsegavekort på 10.000 kr.* Vi glæder os til at se dig og din familie. Læs mere på ford.dk *For at deltage i konkurrencen skal du være fyldt 18 år, have kørekort og have prøvekørt en Ford i weekenden 17. – 18. marts 2018. Der udloddes et gavekort, og der kan kun deltages én gang. Vinderen findes ved lodtrækning og vinderen får direkte besked i uge 13, 2018. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. Ansatte ved Ford kan ikke deltage. Vi tager forbehold for trykfejl.

B

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

.dk

Stylist

as Line

Kent

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Annette 18600.eps

Hobrovej 5 · Aars Tlf. 98 62 12 99

Hobrovej 5 9600 Aars Tlf: 98 62 12 99 www.jensbuus.dk

ÅBNINGSTIDER TIL ÅBENT HUS LØRDAG 11-16 SØNDAG 11-16


Aars Avis

SIDE 16

14. MARTS 2018

Ny 2022-plan på skole- og dagtilbud i Vesthimmerland Børne- og Familieudvalget har vedtaget ny plan VESTHIMMERLAND: Nu er der sat retning på udviklingen på 0-18 års området i Vesthimmerlands Kommune. I denne uge har politikerne i Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune således vedtaget en ganske omfattende udviklingsplan for skole- og dagtilbudsområdet. Målet med udviklingsplanen er at sikre maksimal læring, trivsel og udvikling for alle børn på 0-18 års området.

- Vi har blandt andet vedtaget, at der skal sættes endnu mere fokus på at sikre, at vores børn bliver endnu bedre til læsning og matematik samtidig med, at vi vil fastholde en god trivsel, siger Inger Nielsen, der er formand for Børneog Familieudvalget. - I planen har vi også fokus på udviklingen hos de mindste børn i dagplejen og vuggestuen. Forskningen viser, at de indsatser, vi gør i barnets første år, kommer mangefold igen senere i livet, så vi sætter

med udviklingsplanen endnu mere fokus på den tidlige indsats, fortsætter hun. Baggrunden for planen er, at Anders Norup, da han blev ansat som skoleog dagtilbudschef for 10 måneder siden, ønskede at skabe en fælles retning og lave en fælles plan for hele 0-18 års området. Siden da har der været en lang og meget grundig proces, som har involveret alle parter og interesserede. I den indledende fase blev der nedsat en række arbejdsgrupper. Disse grupper beskrev

Himmerlandsgade 150, Aars - 98 62 17 11 - annonce@aarsavis.dk

r e t is r f s g in r e o v le Ind o mkring paske Aars Avis udkommer i ugen op til påske

MANDAG DEN 26. MARTS Indleveringsfrister

TIL MANDAG DEN 26. MARTS: Korrekturannoncer, fællesaverteringer og loppeannoncer senest:

MANDAG DEN 19. MARTS KL. 10.00 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Aars Avis senest:

TORSDAG DEN 22. MARTS KL. 12.00

Indleveringsfrister

TIL ONSDAG DEN 4. APRIL: Korrekturannoncer, fællesaverteringer og loppeannoncer senest:

FREDAG DEN 23. MARTS KL. 10.00 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Aars Avis senest:

ONSDAG DEN 28. MARTS KL. 12.00

status på de forskellige områder, og på baggrund af beskrivelserne, blev indsatserne formuleret. Eleverne blev også hørt. De var samlet en hel dag, hvor de kunne komme med deres bud på en god skole. Efterfølgende blev der afholdt et heldagsseminar, hvor ledere, medarbejderrepræsentanter, forældre og politikere kunne kommentere på indholdet i den nye plan. Sidste led i den inddragende proces var en høring hos bestyrelser og medarbejdere på alle institutioner.

Inger Nielsen, der er formand for Vesthimmerlands Kommunes Børne- og Familieudvalg, glæder sig over, at kommunens nye 2022-plan for på skole- og dagtilbud er faldet på plads.

Planen er blevet justeret i hvert led af processen, så den nu fremstår som en fælles plan.

- Med denne plan har vi sat en tydelig fælles retning for det samlede skole- og dagtilbudsvæsen, som jeg håber og tror på, at der er bredt ejerskab til. Jeg er stolt over og glad for den proces, vi sammen har været igennem, og jeg er overordentlig tilfreds med resultatet. Der er nu sat en tydelig retning, og vi har formuleret nogle ambitiøse mål, der vil blive arbejdet efter de næste fire år. Fra politisk side har vi lyttet til høringssvarene, og blandt andet besluttet, at tankerne om at hver skole og dagtilbud skal have deres egen profil i første omgang bliver et toårigt forsøgsprojekt. Desuden fastholder vi, at MiniSFO er frivillig, da det var et af de punkter, der var mange kommentarer til i høringssvarene, siger Inger Nielsen.

SF-frontfigur på tur til Vesthimmerland

Vil hjælpe børnefamilier ramt af kontanthjælpsloftet Af Thorkil Christensen VESTHIMMERLAND: Børn skal ikke vokse op i fattigdom. Sådan lyder det fra SFs formand Pia Olsen Dyhr og viceborgmester i Vesthimmerlands Kommune, Theresa Berg Andersen. Pia Olsen Dyhr besøger Nordjylland mandag, 19. marts, hvor hun ogsåt kommer til Vesthimmerland. Sammen med viceborgmester Theresa Berg Andersen, skal SFs formand møde fagfolk, politikere og familier for at tale om mulighederne for at hjælpe børnefamilier, der er ramt af kontanthjælpsloftet. Pia Olsen Dyhr og Theresa Berg Andersen siger inden besøget: - Mens regeringen slås om billigere biler og skattelettelser for de rigeste vokser tusindvis af børn op i fattigdom. Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at 48.300 børn voksede op i fattigdom i 2016, og tallet er steget siden.  Regeringens eneste svar er at fjerne den fattigdomsgrænse, som den tidligere regering brugte. Og så klynger den sig i øvrigt til, at der er kommet lidt flere i beskæftigelse. Det hjælper bare ikke nok. Og det retter slet ikke op på den geografiske skævhed, der er så tydelig i den nye rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Tallene viser for eksempel, at det særligt går ud over børn i nordjyske kommuner.  Børn bestemmer ikke selv deres forældre og deres livsvilkår. Social arv betyder, at forskellige former

SFs formand Pia Olsen Dyhr og viceborgmester i Vesthimmerlands Kommune, Theresa Berg Andersen (SF) kæmper for at komme af med kontanthjælpsloftet.

for ulighed og barrierer kan gå i arv fra forædre til børn. Eksempelvis risikerer børn, der har en utryg barndom, at ende i selvsamme situation som deres nære voksne. Regeringens kontanthjæpsloft betyder, at børn vokser op i fattigdom uden at have skyggen af ansvar for deres egen livssituation eller mulighed for at handle sig ud af den. De kommer til at skamme sig, lide afsavn og blive straffet for de-

res forældres arbejdsløshed. Derfor er kontanthjælpsloftet så fundamentalt forkert og dybt uansvarligt over for børn i det danske samfund. Det er på tide at komme af med kontanthjælpsloftet. I en tid med økonomisk opsving må selv en blå regering have svært ved at forklare, hvorfor børn i Danmark skal vokse op i fattigdom, slutter de to politikere.


Aars Avis

14. MARTS 2018

Kalenderen er godt fyldt op Aktivitetscentret i Bymidten i Aars. Omkring 28.000 besøger centret hvert år.

Aktivitetscentret i Bymidten i Aars kan fejre 20 års fødselsdag Omkring 28.000 ældre besøger aktivitetscentret hvert år Af Torsten Hansen AARS: Det var bestemt ikke alle der troede på, at

Aktivitetscentret i Bymidten i Aars ville overleve et helt år. Men ideen om et sam-

lingssted for folk over 60 år i midten af Aars var bedre end skeptikerne troede.

3. april fejrer Aktivitetscentret 20 års fødselsdag. Det sker stille og roligt

med åbent hus, kaffe og pålæg. Det stille og rolige har faktisk også været et kendetegn gennem alle årene. For godt nok kommer der mange i centret, og der foregår en masse. Men der bliver ikke slået så meget på tromme for centret - ud over til målgruppen. Der bliver dog gjort lidt ekstra ud af den store dag. - Vi har inviteret både den nuværende og den afgåede borgmester, og vi håber at begge kommer, siger formand for Aktivitetscentret Hans Jørgen Lau Jepsen. Formanden kender stedet. Han var med til at tage initiativet for 20 år siden, og han har været formand lige siden. I dag styrer han en gruppe på cirka 80 frivillige, der løbende har vagter i Aktivitetscentret. De mange frivillige hjælper til, når de 28 forskellige foreninger, der er tilknyttet centret, kommer. - Med så mange foreninger er der fyldt godt op i kalenderen, forsikrer Hans Jørgen Lau Jepsen. Det er også vigtigt med så mange frivillige, fordi centret får ingen direkte støtte fra kommunen. Lo-

SIDE 17

kalerne stilles til rådighed, men vedligehold og udskiftning af inventar står brugerrådet for. Der er faktisk investeret i nyt gulv til cirka 40.000 kroner og malet for cirka 50.000 kroner. Inventaret har brugerrådet også køb ind. - Vi lånte pengene af sparekassen. Men allerede efter et år var pengene betalt tilbage, siger den stolte formand. Indtægterne kommer fra salg af kaffe og kage. Alle brugerne skal betale for kaffe, brød og øvrige drikkevarer. Og når der kommer cirka 28.000 mennesker gennem centret om året, så kommer der heldigvis også en del penge ind. Prisen på kaffe og brød var 10 kroner da centret åbnede, og prisen har endnu ikke forandret sig.

Kommer hver dag Ud over de 28 foreninger, så er der også en del som blot kommer i Aktivitetscentret og hygger sig. - Vi har mange der kommer hver dag. De knipler, strikker eller spiller kort. Det er ren hygge, forklarer Hans Jørgen Lau Jepsen.

Koncertbusser til Queen Machine i Aars AARS: En god aftale med Midtbus Jylland fra Aars

gør, at Farsø-Ullits Idrætsklub og Aars Idrætsklub,

som står bag koncerten med Queen Machine i

Messecenter Vesthimmerland 24. marts, kan tilbyde

Når Queen Machine giver koncert i Messecenter Vesthimmerland i Aars 24. marts, kan koncertgæsterne tage bussen fra Farsø via Hornum til Aars. LEA STRANDBERG: Straffesager Retssager Familieret

GRATIS

JØRGEN STENUM: Personskadeerstatning Retssager Ejendomshandler Erhvervsret

IVÆRKSÆTTER RÅDGIVNING

bustransport fra Farsø via Hornum til Aars. Og noget tyder på, at der bliver trængsel i shuttlebusserne, for der er godt gang i billetsalget, fortæller Per Nyborg fra Aars Idrætsklub. - Vi forventer at passere 1.500 solgte billetter i denne uge. Salget af billetter er på nuværende tidspunkt fordelt med omkring 70 procent fra Aars, 15 procent fra Farsø og de sidste 15 procent fra øvrige dele af Danmark, siger han. - Det nye tiltag med indsættelse af shuttle-busser fra Farsø og Hornum er en ekstra service for alle vores gæster - primært gæster fra Farsø. Vi håber, at dette kan være med til at øge andelen af gæster fra Farsø, siger Kim Nyby fra Farsø-Ullits Idrætsklub.

ARNE BINDSLEV: Dødsbobehandling Testamenter Selskabsret Bestyrelsesarbejde

Advokatfirmaet Himmerland Bindslev & Kjeldsen

www.advhim.dk

Støberivej 4 . 9600 Aars Tlf. 98 62 33 55

www.aarsvaskogrens.dk

Mangler du tryksager? Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11 CARSTEN KJELDSEN: Erhvervsrådgivning Landbrug Konkurs Dødsbobehandling

ApS

98 62 40 00


Aars Avis

SIDE 18

KØR SELV-FERIE

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Hotel Mozart

4 nætter fra 1.549,-

Sommer i Bad Gastein Hotel Mozart HHH i Østrig Velkommen under krystallysekronerne på det stemningsfulde hotel, hvor jugendstilen er gennemført i sale, stuer og værelser. Hotellet ligger i centrum af den populære kurby Bad Gastein og blander sig med helsebringende termalbade, hyggelige caféer og restauranter, grønne stier og butikker strøet med rund hånd. I bor blot 500 m fra byens berømte vandfald, Gasteiner Wasserfall, som fosser ned ad bjergsiden og fortryller atmosfæren, og 1 km fra hotellet kan I sætte jer til rette i Stubnerkogelbahn og tage på en uforglemmelig panoramatur i højderne. Med sin placering i Alperne byder jeres sommerferie i Østrig nemlig også på enestående naturoplevelser mellem bjerge og søer. Ankomst valgfri 20.5.-29.10.2018. Turistskat EUR 2,70 pr. person over 15 år pr. døgn.

Nordtysk ferieromantik

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.049,Pris uden rejsekode 3.349,Pristillæg 7.7-24.8.: 500,-

• • • • •

7 overnatninger 7 x morgenbuffet 7 x 3-retters middag/buffet Værelse med balkon Gastein Card med 10-50 % rabat på mere end 50 aktiviteter og fri transport med bybus.

Børnerabat (ved 2 voksne) 2 børn 0-4 år gratis 2 børn 5-12 år ½ pris Maks. 2 børn pr. værelse

Turistskat maks. EUR 2,- pr. person pr. døgn.

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x 4-retters middag/buffet på ankomstdagen • 1 dags cykelleje • Wellnessgavekort (EUR 20,-) • 10 % greenfeerabat på Golfclub Fleesensee Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis 1 barn 6-14 år ½ pris

Valgfri ankomst frem til 19.12.2018. Pris pr. pers. i dbl. værelse

999,Normalpris 1.149,-

Marcussens Hotel i Assens Assens på Fyns Lillebæltskyst er en af de mest velbevarede, gamle havnebyer i Danmark, og på Marcussens Hotel bor I midt i købstadsidyllen med stokroser, brostensbelagte gader og små dukkehuse. Fra solterrassen har I udsigt over det blå bælt, og I Restaurant Roulv er I inviteret på et gastronomisk sanseeventyr, hvor vikingehistorien møder Fyns berømte råvarer i en raffineret, nordisk smagsoplevelse. På en udflugt har I nem adgang til perler som Egeskov Slot, H.C. Andersens Odense eller Givskud Zoo og Legoland.

Bestil nu på

De mødte bl.a. en tidligere Folketingsformand AARS: I sidste uge var det Vesthimmerlands Gymnasium og HF’s tur til at være vært for en regionaldag for særligt talentfulde elever indenfor området samfundsfag og business på Det nordjyske Talentakademi. Der mødte tre elever fra Mariagerfjord Gymnasium, seks elever fra Tradium i Hobro og tre elever fra værtsgymnasiet. Lektor Jakob Dyrman stod for planlægningen og afholdelsen af dagen på VHG, og udover de deltagende elever deltog Lektor Tina Andersen fra Mariagerfjord Gymnasium og Lektor Kim Byrialsen fra Tradium i Hobro. Det overordnede tema for forårssemesteret er demokrati, mens eleverne i efteråret arbejdede med temaet globalisering. Jakob Dyrman havde valgt at dele dagen op i to undertemaer: Demokrati set ud fra henholdsvis et lokalt perspektiv

og et nationalt perspektiv. Til den første del var eleverne inviteret ind i den nye rådhussal for at høre to oplæg om, hvordan en kommune som Vesthimmerland fungerer, og derefter skulle de arbejde med en case om en fiktiv kommune, hvor kravet var, at de skulle spare fem procent på kommunens budget. På trods af en travl dag tog Vesthimmerlands borgmester, Per Bach Laursen, sig tid til at byde velkommen og fortælle om sin egen rolle i forbindelse med afholdelse af byrådsmøderne. Borgmesteren besvarede også velvilligt de spørgsmål, eleverne måtte have om hele det politiske spil, der naturligvis også fungerer mellem de enkelte partier i et byråd. Efter mødet med Per Bach Laursen fik eleverne et oplæg fra kommunaldirektør Henrik Kruuse. Han fortalte først og fremmest om, hvordan han er endt i en stil-

ling som kommunaldirektør, og hvordan man typisk kan skabe sig en karriere i kommunerne som embedsmand. Derudover fortalte han om de opgaver, kommunen har, og de udfordringer, kommunen står overfor. Efter de to oplæg om nærdemokratiet var det blevet tid til at køre tilbage til gymnasiet. Her fik eleverne tildelt et regnskabsark for den fiktive kommune, og ud fra dette ark skulle eleverne forberede en fremlæggelse, hvor de dels skulle forklare, hvilke områder der skulle spares på, og dels hvor meget på de enkelte områder. De skulle også argumentere for, hvorfor de ville spare penge på netop disse områder, og hvorfor der evt. var nogle områder, de ikke ville spare penge på. Endelig skulle eleverne også give deres bud på, hvad de forskellige besparelser ville få af betydning i fremtiden for området.

Vesthimmerlændingene 1.249,- tynger ned i statistikken

Havnehygge på Fyn

3 nætter 1.399,-

Samfundsfaglige talenter mødtes på VHG i Aars

Pris pr. pers. i dbl. værelse fra

Pris uden rejsekode 1.399,Pristillæg i udvalgte perioder

3 nætter fra 1.649,4 nætter fra 2.099,Schloss Klink HHHH ved Müritzer See Forestil jer en ferie, hvor hverdagen bliver sat helt ud af kraft: Schloss Klink er netop sådan en romantisk tidslomme, hvor I kan nyde udsigten over vandet fra swimmingpoolen, mens I glæder jer til at få serveret en god middag i en af slottets fem restauranter. Måske skal I ud at spadsere en tur langs søpromenaden inden da, måske sætter I jer bare med en bog og en kold øl i solen foran Orangeriet.

14. MARTS 2018

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 2 x 2-retters middag efter køkkenchefens valg • Fri Wi-Fi Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-2 år gratis 2 børn 3-11 år ½ pris

Valgfri ankomst frem til 18.12.2018. Sommerophold 4 nætter 1.699,-

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Weekend og helligdage kl. 10-14. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:

Borgerne bliver tungere, men drikker lidt mindre Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Borgerne i Vesthimmerland trækker op, eller man skulle måske sige ”tynger ned”, i statistikken, når der kigges på sundhedsprofil og borgernes vægt. Gennem de seneste syv år er borgerne generelt blevet tungere. Det er næppe en trøst, men vi er ikke alene om at trække i den retning. Den nye sundhedsprofil tegner et dystert billede af udviklingen i nordjydernes sundhed. På stort set alle områder er der en negativ udvikling eller stagnation. De eneste lyspunkter er, at vi drikker mindre samt små forbedringer på rygeområdet. Det viser resultaterne af den store befolkningsundersøgelse ”Hvordan har du det - 2017”, hvor godt 22.000 nordjyske borgere sidste år svarede på en lang række spørgsmål om sundhed, sygdom og trivsel. Den triste udvikling i nordjydernes sundhed ærgrer regionsrådsformand Ulla Astman. - Det er fjerde gang, at vi tager temperaturen på nordjydernes sundhed, og ved de tidligere undersøgelser har der været stabil fremgang. Derfor er det ekstra ærgerligt, at det denne gang går

den forkerte vej. Den negative udvikling skal vi have vendt, når vi sammen med kommunerne skal lave en ny sundhedsaftale det kommende år, siger Ulla Astman. En af de mest markante nedadgående tendenser i ”Hvordan har du det?” undersøgelsen er udviklingen i den mentale sundhed. 12,5 procent har dårligt mentalt helbred mod 10,4 i 2013. Tallet dækker Nordjylland. Omkring mentalt helbred ser det lidt bedre ud i Vesthimmerlands Kommune. Men udviklingen går også her i den forkerte retning. I 2017 var tallet 10,6 procent for Vesthimmerland. Men i 2013 var det 8,7 procent og tilbage i 2010 lå tallet på 7,8 procent, så det går klart i den gale retning.

Tungere i Vesthimmerland Undersøgelsen viser mange forskellige dele af sundheden. Ser man på andelen af svært eller moderat overvægtige, så var landsgennemsnittet i 2017 på 51 procent. I Nordjylland var tallet 55,5 procent. Men Vesthimmerland er her med til at tynge meget ned. Når vi går på vægten viser tallene, at 60,2 procent er svært eller moderat overvægtige. Det tal lå i 2013 på 56,1 procent og i 2010 på 55,5

procent, så vi bliver tungere og tungere. I den modsatte ende trække vi på en måde også i den gale retning. Antallet af undervægtige var i 2017 på landsplan 2,4 procent, mens tallet i Vesthimmerland var på 1,9 procent. Her spiller befolkningssammensætningen dog ind, da de fleste undervægtige findes blandt de yngste, og der er procentvis flere ældre i Vesthimmerland end på landsplan. Hvis vi drejer lidt og ser på alkoholforbruget, så ligger Vesthimmerland faktisk lidt under gennemsnittet. Andelen i Danmark der slet ikke drikker ligger på 12,8 procent i 2017. For Vesthimmerland er det tal 15,1 procent. Ser vi på andelen der overskrider lavrisikoanvisningerne så er landsgennemsnittet 17,6 procent, mens Vesthimmerland nøjes med 12,3 procent. Samme tendens viser sig, når man ser på andelen der overskrider højrisikoanvisningerne. Landsgennemsnittet er 6,9 procent, men blot 5,0 procent i Vesthimmerland. Sundhedsundersøgelsen for 2017 blev offentliggjort på en konference 12. marts på Comwell Hvide Hus i Aalborg, hvor alle resultater fra hele regionen og alle nordjyske kommuner kunne ses og sammenlignes.


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 19

LÆSERBREVE Ikke ordentlighed Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Aars, har en kommentar til byrådsmedlemmerne Henrik Dalgaards og Kirsten Moesgaards måde at føre samtale i det offentlige rum: Konservativ og en tidligere af slagsen i kikset samtale om profilering for profile-

ringens skyld. Den ene konservative belærer den anden om, at det da drejer sig om projektopfyldelse i Hvalpsund, hvor der er bevilget penge til det, men pengene ser ikke ud til at kunne bruges her og nu, så derfor kan pengene bruges til noget midlertidigt andet, men det sikres, at når projektet er

HAVERSLEV

HAVERSLEV klar, så er pengene det også. Så interessant en samtale foregik på seneste byrådsmøde i Vesthimmerland. Her ses et eksempel på, hvorfor tillid til politikere er i frit fald. Den pragmatiske løsning at tage pengene fra et endnu uopfyldt ønske om forandring modsvares af et forslag om en sikker dækning af det langstrakte og forsinkede projekt, når det skal

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

igangsættes efter en allerede for langsom proces. Begge parter har jo ret, men det personligt perfide, personangrebet kommer til at afsløre, at konservative og tidligere af slagsen, ikke skal hyldes for ordentlighed og respekt for vælgerne og posten, de er betroet, men bebrejdes, de er så proportionsløse, og at de offentligt skændes for skænderiets skyld.

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Der var dækket flot op med forårsgrønne servietter til fællesspisningen.

Hyggeligt at spise sammen i Haverslev HAVERSLEV: Haverslev Medborgerhus’ bestyrelse har gennemført et fællesspisningsarrangement på Søndergade 15 i Haverslev, hvor Medborgerhuset er beliggende. Lise Sørensen, der er kasserer og udlejer af Medborgerhuset, fortæller om den vellykkede spis-sammen aften, bl.a.: - Vi havde en rigtig hyggelig aften med fællesspisning og hyggemusik leveret af pianist Leif Tolborg. Vi indledte med at synge “Sneflokke kommer vrimlende”, hvorefter vi spiste lækker stegt flæsk med persillesovs, som var leveret af slagter Torben Køhler. Dertil kunne man efter eget valg få øl, vin eller sodavand. Ind i mellem blev der sunget lidt

HS Møbelpolstring

Vi kommer kommer overalt med prøver og og • Vi kommer overalt med prøver og • Vi kommer••overalt Vi medoveralt prøver med og prøver tager mål og og vejleder vejleder tager mål og vejleder tager mål ogtager vejleder mål Stort udvalg stof og og læder læder • Stort udvalg i stof og læder Stort udvalg •••overalt Stort udvalg og læder ii stof • Vi kommer overalt med prøver og •• Vi kommer Vii stof kommer med overalt prøver og med laves prøver og mål Vi kommer overalt med prøver og Skumhynder-madrasser efter • Vi Skumhynder-madrasser efter kommer overalt med laves prøver og mål• Skumhynder-madrasser •• Skumhynder-madrasser efter mål laves efter mål tager mål og vejleder tager mål og tager vejleder mål oglaves vejleder •* tager Vi kommer overalt og tager mål og vejleder tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde udføres. Lak-og træarbejde udføres. med prøver mål og vejleder Lak-og træarbejde *• Stort Lak-og udføres. træarbejde udføres. • Stort udvalg i stof og læder •* Stort udvalg i stof udvalg og læder i stof og læder •Speciale: Stort udvalg i stof og læder Stort udvalg i stof og læder •••Speciale: Stort udvalg i stof og læder Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke Skumhynder-madrasser laves efter mål • Speciale: Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser laves efter mål laves stilmøbler efter mål mål ••Speciale: Skumhynder-madrasser laves efter laves efter mållaves efter •*• Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser måludføres. Lak-og træarbejde udføres. * Lak-og træarbejde Lak-og træarbejde udføres. udføres. ** Lak-og træarbejde * Lak-og træarbejde udføres.

Cirka 40 deltog i fastelavnsfesten på Ældrecenter Haversdal i Haverslev.

Fastelavnsfest på Haversdal

HAVERSLEV: En ganske almindelig tirsdag, den 27. februar, blev der på byens ældrecenter, Haversdal i Haverslev afholdt fastelavnsfest, arrangeret af Mejlby/Haverslev Pensionistforening. Det var en vellykket sammenkomst: - Vi var 40 personer til fastelavnsfest, det var en rigtig hyggelig eftermiddag med gule ærter og sveske trifli, fra Sønderup Landkøkken. Senere var der kaffe med fastelavnsboller, de var skænket af Grethe Hansen fra Fyrkilde. Der var flot dækket op, og Gert Degn leverede musikken. Vi havde også nogle fællessange. Alt i alt en rigtig dejlig eftermiddag, musik-

mere fra sangbogen. Herefter kunne man nyde en god islagkage fra Vebbestrup Is. Vi sluttede af med en lille kop kaffe. Der var 48 deltagere i alle aldre fra 89 år og ned til et halvt år. - Alt i alt en rigtig hyggelig aften, som vi senere kunne finde på at gentage, slutter Lise Sørensen. Medborgerhuset er et socialt og kulturelt aktivitetshus. Et mødested for institutioner, foreninger, grupper og enkeltpersoner - på tværs af alder og andre skel. Her mødes dagplejere, sy-gruppen, yogafolket, musikskolen, sangkoret, og folk til møder og kurser, ligesom huset flittigt bliver lejet ud til private fester.

•Speciale: Lak-Artitekttegnede, og træarbejde udføres antikke stilmøbler Speciale: Artitekttegnede, Speciale: Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke stilmøbler stilmøbler Speciale: antikke Speciale: Artitekttegnede, antikke stilmøbler

Speciale: Arkitekttegnede, antikke stilmøbler HS Møbelpolstring

HS Møbelpolstring Møbelpolstring v/H. Stück Stück HS Møbelpolstring v/H. StückHS Møbelpolstring HS v/H. Stück v/H. Henrik Tlf. 86 69 2163 8611 20 63 11 11 99 99 - 20 63 11Stück 99Tlf. 86 69Tlf. Tlf. 86 69 21 86 v/ 21 86 86 69 - 20 21 86 -- 20 99 63 Tlf. v/H. 86 69 21HS 86 Møbelpolstring · 20 63 99 v/H. Stückv/H. Stück HS Møbelpolstring Møbelpolstring Stück HS11 Møbelpolstring HS Møbelpolstring v/H. Stück HS v/H. Stück e-mail: stuck@larsen.mail.dk Tlf. Tlf. 21 86 86 69 69 - 2021 216386 8611-- 20 20 99 63 63 11 11 99 99 Tlf. 86 86 69 69 21 21 86 86 -- 20 20 63 63 11 11 99 99Tlf. 86 69 Tlf.

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Simested Cementstøberi

Gert Degn, Ladelund Byorkester, underholdt til fastelavnsfesten.

ken var lige tilpas, så vi også kunne snakke sammen, ori-

entere Sonja Nørgaard, bestyrelsesmedlem i Mejlby/

Havefliser Belægningssten

Haverslev ening.

Pensionistfor-

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk


Aars Avis

SIDE 20

HAVERSLEV

14. MARTS 2018

SULDRUP

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Festudvalget i Suldrup er trukket i arbejdstøjet Nyt Jættefest-udvalg arbejder med nye tiltag

Det så flot ud.

100 års jubilæum indledt i Haverslev

Festligheder indledt med gymnastikopvisning HAVERSLEV: Fredag, 9. marts kunne man i Haverslev Hallen opleve årets flotte gymnastikopvisning. HIF - Haverslev Idræts Forening - fejrer i år 100 års

jubilæum, og det blev den populære gymnastikopvisning, der blev det første af flere 100-års arrangementer hen over året. Tilskuerne var mange, li-

Både store og små havde der rigtig sjovt til opvisningen.

Højeste dagspris gives for jern og metaller

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NiBe ProdukT ISO 14001

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

VESTHIMMERLANDS VVS SLOTHS VVS

• Blikkenslagerarbejde • Vand / Varme/Sanitet • Sol- og biovarme Messevej 16 · 9600 Aars Tlf. 9862 1955 vesthimmerlandsvvs.dk

• Varmepumper • Fjernvarme

- Sloths VVS

gesom der i løbet af de små tre timer som opvisningen varede, var mange gymnaster på gulvet. De helt små et til treårige, var sammen med deres mødre, første hold på gulvet. Holdet hedder ”De små kænguruer”, og der blev da også hoppet og danset til passende musik… ”Stop den lille kænguru”. Efter de små hoppende, fulgte i rask tempo, ”De frække abekatte” i alderen 3-6 år, ”De friske pingviner” der går i 0. og 1. klasse, ”De dansende papegøjer” i otte års alderen, ”De stikkende bier” går i 2., 3. og 4, klasse, og så fulgte ”Tigrene” der går i 5. klasse og op. Der blev bl.a. slået vejrmøller, flik-flak, foretaget tigerspring, og danset til sydamerikanske rytmer. Som et udenbys islæt kunne man møde Juniorpiger fra Valsgaard Gymnastik. De 14 piger viste flotte gulvøvelser med blå bolde. Det afsluttende hold gymnaster var HCIs elevhold, der går i 9. og 10. klasse. 130 piger og drenge præsenterede både flot gulvgymnastik, danse, og imponerende højtflyvende spring. De mange rigtig dygtige gymnaster har haft hjælp af omkring 40 instruktører og andre frivillige. Ved selvsyn kunne man jo se, hvor meget arbejde der er ifm. med en opvisning, med indmarch, med koordinering, med måtter, gymnastikredskaber m.m., ligesom instruktørerne stod klar ved ”spring-stationerne”, så alle kom godt over. Gymnastik er godt for krop og sjæl, og mennesket er skabt til at røre sig.

SULDRUP: Planlægningen af den kommende Jættefest i Suldrup er i fuld gang. Og i den forbindelse er der nedsat et nyt udvalg der består af både nye og “gamle” ansigter. Udvalget har Thomas Østergaard som formand samt Kristoffer Dyrlund, Martin Brorson, Ole Frølund Lyngberg, Stig Hansen, Jørgen Haven og Malene Møller Jørgensen som øvrige medlemmer. Det nye udvalg er trukket i arbejdstøjet og er i fuld gang med at planlægge årets Jættefest. Udvalget kan allerede nu afsløre at de vil holde fast i en række af de elementer af festen, som har fungeret godt i de senere år, men oplyser også, at de barsler

med en del nye tiltag. Et af de første spørgsmål, der er blev stillet udvalget, er om JætteRock, som blev gennemført i 2014 og 2016, kommer på plakaten i år. - Udvalget har besluttet at det ikke er tilfældet, da vi ikke skønner, at Suldrup er stor nok til arrangementer af denne størrelse hvert andet år. En forholdsvis lille by som Suldrup skal ud og konkurrere med den lange række af andre koncerter og festivaler, der er det i Nordjylland, siger Malene Møller Jørgensen fra Jættefestudvalget.

Røvergolf Det populære indslag “Jætte Golf ” blive omdannet til “Røvergolf ” og dermed

overgår arrangementet til Rold Skov Golfklub. Sidste års succes med Partyaften i Stensbohallen om lørdagen vil forblive på programmet, og udvalget arbejder allerede nu på at gøre det til en endnu større succes i år. Det skal bl. a. ske ved en væsentlig forbedret markedsføring, og ved at få kick-startet billetsalget med en yderst favorabel ”early-bird”-pris på billetten allerede i det tidlige forår. Udvalget arbejder desuden med en række ideér som for eksempel live-musik i Valhalla fredag aften, guldgravning for de mindste, omrokering af festpladsen og meget mere.

Jættefest udvalget 2018 består af (fra venstre) Ole Frølund Lyngberg, Jørgen Haven, Kristoffer Dyrlund, Stig Hansen, Thomas Østergaard, Malene Møller Jørgensen og Martin Brorson.

Hanne Monrad, Aalestrup, modtog pokalen som det synlige bevis på “Himmerlandsgruppens bedste Ugeavis” af fra venstre redaktør Lars Rabøl, Farsø Avis og til højre redaktør Thorkil Christensen, Aars Avis.

Bedste ugeavis blev kåret på Suldrup Kro SULDRUP: Himmerlandsaviserne, der er Danmarks største og ældste sammenslutning af lokale ugeaviser, har i forbindelse med sin generalforsamling lørdag på Suldrup Kro tildelt prisen “Himmerlandsgruppens bedste ugeavis” til Vesthimmerlands Avis, der udgives af Aalestrup-virksomheden Himmerlands Tryk A/S.

Prisen blev uddelt første gang i 2014, og er siden modtaget af Folkebladet Støvring, Nibe Avis, Farsø Avis og Hadsund Folkeblad. Ved sammenslutningens årsmøde i weekenden blev prisen tildelt Vesthimmerlands Avis, repræsenteret ved salgskonsulent Hanne Monrad. Prisen blev overrakt af

direktør i Himmerlandsgruppen, redaktør Thorkil Christensen, Aars. Thorkil Christensen motiverede tildelingen og nævnte de mål, Himmerlandsgruppens bedste ugeavis skal opfylde. Heri hedder det bl.a.: - Ugeavisen skal have præsteret redaktionelle forbedringer i et forsøg på bedst muligt at afspejle hvad der rører sig i udgivelsesområdet, og forbedringerne skal sætte et positivt aftryk på avisens målinger i Gallup. Ud over at udsende den trykte udgave skal ugeavisen være aktiv i udgivelse på internettet og på sociale medier, den skal udvikle sig grafisk på papir og som digital udgivelse. Der skal endvidere være vist tegn på fremme af salgsaktiviteter og redaktionelle ideer, sagde Thorkil Christensen. Himmerlandsaviserne udgøres af de ni lokale ugeaviser, som tilsammen dækker Himmerland geografisk »fra kyst til kyst«. Det er Aars Avis, Farsø Avis, Folkebladet Støvring, Hadsund Folkeblad, Hobro Avis, Nibe Avis, Vesthimmerlands Folkeblad, Vesthimmerlands Avis og Østhimmerlands Folkeblad. Himmerlandsgruppen er formelt den sammenslutning, der står bag samarbejdet om de ni lokalaviser.


Aars Avis

14. MARTS 2018

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Nørager- virksomhed fik erhvervsprisen i Rebild Virksomheden arbejder med skadedyrsbekæmpelse NØRAGER: Den årlige kåring af vinderen af Rebild Kommunes erhvervspris, Vækst- og Udviklingspris, gik denne gang til en virksomhed i Nørager. Dette års vinder blev Camro ApS, der med sin beliggenhed i Nørager har imponeret udvælgelseskomiteen med virksomhedens fremdrift og ambitioner. - Camro har vist, at en virksomhed med base i Nørager kan skabe vækst og arbejdspladser i hele Rebild Kommune. Deres nytænkende produkt, som dræber rotter uden brug af gift, har et stort potentiale indenlands såvel som i udlandet. Med de nye europæiske standarder for giftudledning vil Camro stå meget stærkt i den globale rottebekæmpelse i fremtiden, siger Jane Bejlegaard Lindberg fra Business Rebild om valget af Camro. Camro, der producere en bred vifte af kvalitetsprodukter til skadedyrsbekæmpelse, var meget beæret over at modtage erhvervsprisen til Erhvervsudviklingsrådets årsmøde, og særligt glade for at virksomheder i de mindre

SIDE 21

Marianne Westergaard, formand for Rebild Erhvervsudviklingsråd overrakte diplom og blomster til direktør Kurt Sørensen, Camro ApS, som bevis på hædren.

byer i kommunen også bliver lagt mærke til. - Det har utrolig stor be-

tydning for Camro og vore medarbejdere, at modtage denne pris. Det gør os stolte

og giver yderligere motivation til at forfølge vore ekspansionsplaner i fremtiden. Vi er som lokal virksomhed utrolig glade for, at der også bliver lagt mærke til de virksomheder, som ikke lige er placeret omkring de primære vækstområder, siger Kurt Sørensen, direktør for Camro ApS. Virksomheden er i fuld gang med at styrke og udvikle forretningen, og som en del af denne strategi er nye kræfter tiltrådt i den eksisterende ejerkreds i Camro. - Vi har lige sagt goddag til en ny medejer Torben Villadsen, som bliver salgsdirektør hos Camro. Torbens store erfaring med salgsarbejde og ledelse skal bruges til at opbygge en salgsafdeling med de dygtigste medarbejder i branchen og styrke den interne ledelse af virksomheden. Dette er en del af en større plan om at løfte Camro ind i næste fase af virksomhedens udvikling og vækst, afslutter Kurt Sørensen, direktør for Camro. Udover en specialdesignet statuette fra den lokale virksomhed Induflex, blomster og et gavekort på 10.000 kr. får Camro også æren af, at sidde med i udvælgelseskomiteen, når næste års vinder af Vækst- og Udviklingspris skal udvælges.

• • •

• • •

Erkildstrupvej 5 9240 Nibe. www KVK-BYG.dk

TILBYDER: JEG TILBYDER TØMRERARBEJDE • RENOVERING  TØMRER ARBEJDE OMBYGNING • NEDBRYDNINGSARBEJDE EJENDOMSSERVICE RENOVERING • FOREFALDENDE  OMBYGNING ARBEJDE INCL. ARBEJDE MED MINILÆSSER  NEDBRYDNINGS ARBEJDE  EJENDOMSSERVICE  FOREFALDENDE ARBEJDE INCL. ARBEJDE MED MINILÆSSER.

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

re! Hør me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

Aars n5 Bymidte

Følg os på Facebook

ceret h rtifi ør ce

Otic o

Der kom mange spændende værker ud af det, da elever fra Sortebakkeskolen i Nørager i sidste uge arbejdede kreativt under overskriften “Klimaforandringer”.

Klimaforandringer på Boldrup Museum BOLDRUP: Under titlen “Klima Rebild 2018” er den globale opvarmning sat på den kommunale dagsorden i Rebild. I uge 11 og 12 foregår der i den anledning et bredt spekter af arrangementer overalt i kommunen. På Boldrup Museum tyvstartede man i sidste uge, hvor museets skolestue blev indtaget af en flok kreative elever fra Sortebakkeskolens ældste klasser. Eleverne fik fra start hver

seks kilo lysegråt ler og en træplade, og efter at have fået en introduktion om klimaforandringernes konsekvenser for blandt andet verdenshavenes koralrev, gik de kreative unge mennesker i gang med at lave deres eget flotte relief med et mangfoldigt undervandsmotiv med titlen “Verdenshavet”. Hele eftermiddagen blev der arbejdet flittigt med leret, og efterhånden dukkede der fisk, søstjerner, blæksprutter, muslinger og man-

ge andre af havets væsner op rundt omkring i lokalet. Eleverne lavede hver et lille relief på 30 gange 30 centimeter, som siden skal stykkes sammen til ét stort relief. - Det har bare været en rigtig god oplevelse. Der er blevet arbejdet koncentreret hele eftermiddagen, og humøret har været højt, og jeg synes, der er kommet et rigtig flot produkt ud af de unge menneskers anstrengelser. Nu mangler vi bare

den sidste finish, og til sidst skal vi have transporteret alle fliserne til Hammershøj Teglværk, der skal stå for brændingen, og som også har sponsoreret leret, fortæller initiativtager Gert Rubæk fra Nordjyllands Historiske Museum. Hvor det færdige kunstværk skal hænge, er endnu ikke helt afgjort, men Gert Rubæk fortæller, at der til den tid helt sikkert vil blive afholdt en fernisering, som det sig hør og bør.

Telefon

I

9811 3200

k lini ek

n

GRATIS høreprøve og afprøvning

Æ

ld re

Sage

n

www.høreapparatet.dk

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 22

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SØNDERUP

14. MARTS 2018 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Naturfonden gør skoven rigere i den smukke Sønderup Ådal Danmarks Naturfond har opkøbt yderligere 15 hektar skov

Karsten “Kortbuks” Hansen var en kyndig vejleder, da Boldrup Museum i sidste uge holdt podekursus.

Æbletræer blev født på Boldrup Museum BOLDRUP: Alle verdens konger på rad kan ikke sætte et blad på en nælde men enhver kan lave sit eget personlige æbletræ. Dette faktum blev illustreret endnu en gang, da Karsten “Kortbuks” Hansen onsdag aften for femte år i træk stod for podekurset på Boldrup Museum. Knap 30 æbleinteresserede

gæster var samlet i museets skolestue, og efter en introduktion fra Karsten Hansen gik deltagerne i krig med Karstens medbragte podekviste fra 350 forskellige æblesorter. Hele aftenen blev der snittet, snøret og vokset, og som sædvanlig resulterede det populære kursus i mange nye æbletræer, der nu venter på, at jorden tør så meget op, at de spæde æbletræer kan plantes på deres nye voksested.

SØNDERUP: I Himmerland løber den fint slyngede Sønderup Å sig igennem en af Danmarks Naturfonds naturejendomme. Det er den 15 kilometer lange og 840 hektar store fredning af naturlandskabet Sønderup Ådal, hvor også den gamle vandmølle Højris Mølle ligger som et historisk levn fra middelalderen. På Danmarks Naturfonds areal ved Højris Mølle finder du gamle og krogede egetræer, tjørn og enebær, som vokser i en lav kummertilstand i den sandede jord. Kreaturer græsser imellem bevoksningen og naturplejer arealerne nænsomt, så de indgår i en fin naturlig balance. Det

er en smuk perle i fondens smykkeskrin af naturejendomme. Danmarks Naturfond købte naturområdet i 1993 og har nu udvidet sit areal og tilkøbt yderligere 15 hektar mere skov. Fondens plan er at udlægge en væsentlig del af skoven til urørt skov, for at give biodiversiteten de bedste vilkår, fortæller Thorkild Kjeldsen, der er bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfond. - Sønderup Ådal er et helt unikt naturområde udpeget som EU-beskyttet natur. Det vil vi styrke yderligere ved at skabe et vildt og urørt skovområde. Her vil vi fælde de træarter, der ikke naturligt

AARESTRUP

hører hjemme i skoven og lade dem ligge til dødt ved i skovbunden, siger han.

Urørt skov er rig skov Når skovdriften ophører i en skov, og den får lov at passe sig selv, opstår en halt fantastisk dynamik, fortæller Thorkild Kjeldsen. - Gamle, døde træer ligger hen og bliver overgroet af mos og svampe. Flagermus flytter ind i hulninger i gamle træer, og en fantastisk forskelligartet mængde af insekter indtager den store buffet, som en naturlig og urørt skov er. Det er det naturlige kaos, vi skal have meget mere af, siger han.

Hærvejens vandrerute passerer i dag igennem Skivum Nørrekrat, som er en del af Sønderup Ådal. Som noget nyt vil Hærvejsorganisationen gerne tilføje et fikspunkt ved Højris Mølle med afmærkninger på de eksisterende stier, så vandreturen går igennem det smukke og kuperede landskab, oplyser Thorkild Kjeldsen. - Det er en fin idé, som vi sætter pris på. Og måske kan der findes midler til nye broer, der kunne afløse de forfaldne gamle, så vandreruten kan krydse over åen og få de smukkeste naturoplevelser i den fine skov.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Annoncetelefon

98 62 17 11 Der er almindeligvis udsolgt, når Midthimmerlands Kirkehøjskole i Aarestrup Forsamlingshus indbyder til foredrag.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 Tlf.39213373og 4021 8973 40 89 Tilbud uden forbindende!

Pia Lauritzen (t.v.), Ph.D. i filosofi, og forfatter til bl.a. tænkepausebogen ”Spørgsmål”, forstod at stille spørgsmål og fik også andre til at gøre det.

Det er lige det, der er spørgsmålet AARESTRUP: Forrige onsdag kunne et fyldt Aarestrup Forsamlingshus igen lade sig underholde og inspirere af et kirkehøjskole-foredrag, nummer to ud af seks her i 2018. Temaet for de seks 2018-foredrag er ”At undres…”, og når man undrer sig, stiller man spørgsmål. Foredragsholder i disciplinen ”Spørgsmål” var Pia Lauritzen, Ph.d.. i filosofi, og forfatter til bl.a. tænkepausebogen ”Spørgsmål”. Pia Lauritzen arbejder på Københavns Universitet. Pia Lauritzen spurgte om meget. - Hvad er et spørgsmål? - Hvorfor stiller vi spørgsmål? Pia Lauritzen havde hjemme hos sig selv lavet en lille ”undersøgelse”.

- Vi er en familie på fire, og om morgenen, når vi alle er i gang med at gøre os klar til arbejde og skole, spise morgenmad m.m., da stillede vi på en given dag, i løbet af 50 minutter i min familie 141 spørgsmål! - Nogle spørgsmål kræver ikke svar, fortsatte filosoffen. Som for eksempel spørgsmålet fra ens svigermor, der lyder: ”Jeg spørger jo bare”! Pia Lauritzen forklarede de tre kategorier af spørgsmål vi stiller, således: - Der er spørgsmål, der er orienteret mod os selv, vor eksistens. ”Hvorfor sidder jeg egentlig her”? - Der er spørgsmål, der er orienteret mod en genstand eller et fænomen. - Og spørgsmål der orienterer sig mod ét eller flere andre mennesker. - Et spørgsmål er ofte ”nøg-

len” til erkendelse, ”hjertet” i det hele. Vidste man det ikke i forvejen, så fik man i Aarestrup Forsamlingshus svar på, hvem der stillede det allerførste spørgsmål i verden. Det gjorde slangen i Paradiset. Den spurgte Eva om det nu også kunne være sandt, at Gud havde sagt de ikke måtte spise…osv. At det var slangen der stillede verdens første spørgsmål affødte yderligere spørgsmål i Aarestrup. - Hvorfor var det Eva og ikke Adam den spurgte? Og er slangen hankøn eller hunkøn? Spørgsmål kan udløse stor magt hos den der spørger. Ved at stille spørgsmål, tager man stilling, og ved at svare tager man ansvar. Pia Lauritzen afsluttede sit foredrag med at invitere tilhørerne til at stille spørgs-

mål og komme med betragtninger om emnet. I den frie verden kan vi stille alle de spørgsmål vi vil, om vi så altid får svar er ikke sikkert. Nogle spørgsmål stilles i øst…og svares i vest - det var dog ikke gældende for de gode spørgsmål og kloge svar, der kom på bordet i Aarestrup Forsamlingshus. Årets tredje foredrag i rækken foregår i Haverslev onsdag den 11. april. Her vil historiker Annette Hoff fortælle om ”Den danske kaffehistorie”. Det er Midthimmerlands Kirkehøjskole der står som udbyder, og Aarestrup og Haverslev kirker, samt organist Anette Kjær som arrangør. Hvert foredrag starter i de respektive kirker, med morgensange og Anette Kjærs altid velvalgte og kloge ord om dagens foredrag.


Aars Avis

14. MARTS 2018

Delikatessen

SIDE 23

KOLONIAL KOLONIAL

KOLONIAL ØL + VAND

HEINZ TOMATKETCHUP 1.500 g

4 STK. HJEMMELAVEDE FRIKADELLER

KUN .................

20

XL KØDPAKKE TI L 4

00

20

1/2 PRIS!

PR. STK.

PERS.

• KRYDDE R HA KK EBØF, 4 ST K. Á 15 0G • HA KK ET SV INE KØD, 8-12% FEDT, 3 ST K. Á 600 G • HA KK ET OKSE KØD, 8-12% FEDT, 3 ST K. Á 600 • OV NK LA R KA MS G TE • OKSE KØD I TE RN G, 2 KG , 600 G • SLAGTE RE NS LA SAGN E, 2 PK . A 1 KG • BE NLØS E FU GL E, 600 G • FLÆSK I SK IVE R, 80 0G • SK INK ES CH NIT ZE L, 4 ST K. Á 15 0G • VIK ING ST EA KS , 4 ST K. Á 150 G • ENTR ECOT E, 4 ST K. Á 200 G

12,2 kg kød!! No k til 17 dage ...

KU N 699,-

720 g

FRIT VALG

10

PR. STK.

22

PR. STK.

Slagteren NEM AFTENSMAD!

PR. STK. 5995 - 2 STK. 10000

10x200 ML.

MANGE FORSKELLIGE VARIANTER

GAMMELDAGS OKSESTEG

00

34 00 30 95 17 00 100 95 29

2 stk. af 125 g

KUN .................

HEL FERSK NAKKEFILET

PR. 1/2 KG ..........

4 STK. ENTRECOTE BØFFER

OKSECUVETTE STEG

PR. 1/2 KG ....... Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40

Man.-ons. kl. 8-15 Tors.-fre. kl. 8-16 Lør. kl. 8-14

00

LYKKEBORG LUKSUS HJERTESILD SPAR 16.95

PR. STK.

20

00

KUN TORSDAG/FREDAG FIRST PRICE PISKEFLØDE

PR. STK.

12

95

BLAND-SELV SLIK

PR. 100 G

69

95 + pant

KOLONIAL NON-FOOD

6

PR. STK.

16

95

R E D O F E L FUG R E L K I T R A OG EN" PP

EGRU R A V E L "HE

% 5 2 R A SP

KUN LØRDAG/SØNDAG SCHULSTAD "DET GODE" SOLSIKKERUGBRØD/ SOLSIKKEBOLLER

1/2 ltr.

MAX. 5 STK. PR. KUNDE PR. DAG!

+ pant

BIOTEX VASKEPULVER

PARTIVARE

600 g Letkrydret

FRIT VALG

1.120 g

12

65

00

PEPSI/PEPSI MAX/ NIKOLINE/EGEKILDE DS. 24 stk.

KOLONIAL KØL

95

TYKSTEGSBØFFER

KUN ..........

00

CAPRI-S0NNE "Fairy drink" Norm. 2995

Af 200 g

00

BEAUVAIS HERREGÅRDS RØDKÅL

400 g

Senest bes tilling tirsdag d. 1. apr il inden kl. 14. 00. Afh entes Torsdag d. 12 . apr il ef ter kl 11.00 i Spa r Suldru p.

PR. 1/2 KG .......

Alm./Classic 24 stk.

RØD B.K.I. KAFFE

SPAR 150 KR Be sti llin g sk al ske på tlf. 25574940 eller inde på vo res fa ce bo ok-side Spar Su ldr up

Af tykkam

ROYAL ØL FL.

950 g/8 stk.

FRIT VALG

12

00

MARABOU CHOKOLADE 200 g

95

H averslev

tlf. 98 65 40 13

MAX. 4 STK. PR. KUNDE PR. DAG!

FRIT VALG

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

20

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

00


Aars Avis

SIDE 24

HORNUM

14. MARTS 2018

HAUBRO

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Stor e-sport event blev afviklet i Hornum

50 elever deltog i e-sport event på Hornum Skole HORNUM: Valgholdet på Hornum Skole stod bag et stort E-sport event i deres kantine, hvor elever fra Hornum og Aars skoler deltog. I alt deltog cirka 50 elever. - Vi har været ude og interviewe nogle få unge som er med til Hornum Skoles esports event. De har næsten alle den samme mening om e-sports, lyder det fra Jessica Gilkrog og Julie Kirkegaard Christensen. - Vi har spurgt dem f.eks. hvad de kan lide ved at spille Counter-strike, Fifa osv. Eller hvad de får ud af det. De svarer alle sammen, at de spiller for at få nye venner eller for fællesskabet. De syntes det er sjovt at spille fordi man kan møde nye folk, fortsætter de to. Der er nogle som spiller næsten fem timer om dagen, mens andre næsten ikke spiller, men ville være med fordi de mente det kunne være hyggeligt. De fleste af gamerne i Hornum har spillet siden de var helt små. Næsten alle gamerne spiller på pc eller PlayStation. De mest populære spil blandt gamerne er Counter-strike og Fifa. Det er første gang denne type arrangement afvikles på Hornum Skole, men nok ikke sidste gang. - Vi har holdt det her arrangement for at vise at vores skole er ligeså god som en efterskole eller friskole. Vi syntes at vi ville lave et sjovt arrangement for vores elever, siger medarran-

Rikke Bruns Kvartet spiller i Haubro Kirke.

Orgelindvielse og koncert i Haubro Omkring 50 elever deltog i et nyt e-sport event på Hornum Skole.

gør Martin Rosenblomst Thomsen, lærer på Hornum Skole. Eventen begyndte torsdag morgen og fortsatte uafbrudt til fredag morgen. Eleverne overnattede på skolen og spillede i to turneringer: FIFA og Counterstrike. Nogle spiller meget, hvilket muligvis kan være dårligt for deres læring. Men der er dog også fordele ved at spille de forskellige spil. Gamerne bliver bedre i sproget engelsk, fordi de taler med folk fra udlandet. Ved at de spiller mere og mere, bliver de også bedre indenfor IT og den digitale verden, som jo er nødvendige redskaber indenfor de fleste brancher i dag. Nogle af eleverne udtalte

sig om, at når de spiller føler de en slags frihed. De kommer væk fra hverdagens stress så ved at de spiller føler de sig mere afslappet og fri til at gøre, hvad de vil. Det er lidt som om, at de kommer ind i en verden, hvor er der ikke er nogen regler. Arrangementet var en stor succes. - Vi havde en god aften vi hyggede os meget, der var en god stemning, vi fik spillet meget. Når vi ikke spillede computer, spillede vi bordtennis. Selvom vi ikke fik den ønskede plads, var det stadig et hyggeligt arrangement, siger elev Alexander Jensen. Vinderne af arrangementet blev Aars 9. kl.

Forårsløb i Vester Hornum V. HORNUM: Vester Hornum Løberne arrangerer

forårsmotion for alle lørdag, 17. marts.

i Vegger Idræts- & Kulturhus

Kom og oplev den forrygende forestilling:

TILLIDSBRUD OG LÅRBENSBRUD Generalprøve fredag den 23. marts kl. 19.00 Entré: Voksne kr. 60,- / Børn kr. 30,Pris inkl. kaffebord efter forestillingen. Drikkevarer købes i baren. Denne aften er der amerikansk lotteri.

Premiere lørdag den 24. marts kl. 18.00 Der serveres ramsløgmarineret kamsteg m. tilbehør og lagkage bagefter. Maden serveres før forestillingen. Tilmelding til Hanne Kramer, tlf. 61 54 40 70 senest den 20. marts 2018. Mulighed for bordreservation. Drikkevarer købes i baren. Baren lukker kl. 02.00. Efter forestillingen spilles der op til dans med alle de gamle klassikere.

Entre: Voksne, inkl. menu og natmad: 185,Kun dilettant, kl. 20.00: 75,- / Børn 30,-

Vi ses - Vegger IF’s Venner

Med start fra Vester Hornum Hallen arrangeres der rundeløb, halvmaraton og maraton. Ruten er kuperet terræn - mest asfalt, men også grusvej. Løbet foregår som et Cannonball løb det vil sige, at løberen er selv ansvarlig for registrering af tid, og der udleveres ikke løbenumre, ligesom der heller ikke uddeles præmier for bedste tid.

HAUBRO: Et nyt orgel skal naturligvis indvies. Derfor holder Haubro Kirke en koncert fredag, 16. marts Orgelet i Haubro Kirke er blevet udskiftet, fordi en udskiftning var bedre end en renovering af det gamle. Med det nye orgel kan mange melodier spilles meget flottere, og særligt med basgang. Organist Jan Mygind vil denne aften vise, hvad det nye orgel kan. Efterfølgende holdes der også en koncert med Rikke Bruhn Kvartet, som består af fire kompetente musikere: Rikke Bruhn, sang, Palle Hjorth, tangenter (Savage Rose, Krebs/Falch, Dissing, PS 12, Hush m.fl..), Peter Dombernowsky, percussion (Michael Falch, Giant Sand m.fl.) og Henrik Bruhn, guitar. Nordjyske Rikke Bruhn er en sangerinde med mange facetter, og en utrolig kraftfuld stemme og udstråling. Hendes intense og

stærke versioner af klassikere i bl.a. Country og Bluesgenren, kryber helt ind under huden. Hun synger sine favoritter med Dylan og Cohen, som var det hendes egne.

Sanger og guitarist Med i sin kvartet har Rikke Bruhn tre af landets fineste musikere. Henrik Bruhn på guitar, der til trods for navnet kun er i familie med Rikke Bruhn rent musikalsk. Henrik Bruhn er en følsom og indlevende guitarist, der samtidig er en fantastisk sanger. På percussion og trommer, har Rikke Bruhn allieret sig med Peter Dombernowsky, der i mange år har slået sine folder på alverdens scener i det ikoniske amerikanske band, Giant Sand. Han er igen landet på de danske scener, hvor han sidder bag trommerne, når Michael Falch turnerer. Sidste mand er Rikke Bruhns trofaste følgesvend og mentor, pianisten og

hammondtroldmanden Palle Hjorth. Palle har gennem mange år været Rikke Bruhns faste sidemand på tangenterne, og deres samspil har vokset sig stærkt. Palle Hjorth er en travl og alsidig herre, der gennem snart 25 år har spillet med en lang række af landets største navne, bl.a. På Slaget 12, Povl Dissing Band, Poul Krebs Band, Krebs&Falch, Peter Sommer, Hush m.fl. Palle Hjorth spiller ikke bare. Han får sine instrumenter til at leve, til at grine og græde på samme tid, til at kommentere medspillerne og føje helt nye dimensioner til sangene. Ved årsskiftet annoncerede han på sin hjemmeside sin afsked med Savage Rose, hvor han siden 2006 har været en kompetent og værdig arvtager til Thomas Koppel. Palle Hjorths musikalske løbebane blev i øvrigt indledt på Himmerlands Ungdomsskole først i 90’erne.

Haubro fik orgelønske opfyldt HAUBRO: Orglet i Haubro Kirke var et relativt lille orgel - uden bas-enhed og med et begrænset antal stemmer. Det tidligere menighedsråd fremsatte ønske til provstiudvalget om at få bygget en bas-sektion på det eksisterende orgel. Dette blev bevilget i 2016 med et beløb på 350.000 kr. Under forhandlingerne gjorde orgelbyggeren opmærksom på, at det var en uforholdsmæssig dyr foranstaltning - set i for-

hold til, hvad man fik for pengene, og han rådede i stedet til at overveje en udskiftning af orglet. Vesthimmerlands Provsti så velvilligt på dette, men havde på det tidspunkt ikke de fornødne midler til udskiftning af orglet. Derfor prøvede menighedsrådet ad anden vej at skaffe restfinansiering til udskiftningen, og med en donation på 150.000 kr. fra Augustinusfonden og 50.000 kr. fra Fonden for Sparekassen Himmer-

lands gav Vesthimmerlands Provsti tilsagn om restfinansieringen. Det nye orgel, som nu sættes ind i Haubro Kirke, er bygget af Bruno Christensen & Sønner i Tinglev, og der er den pudsighed i forbindelse af udskiftningen. Det orgel, der nu udskiftes, er bygget af firmaets nuværende ejer, Peter Christensen, som hans svendestykke i 1971. Det nye orgel indvies med en koncert på fredag, 16. marts


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 25

SPORT

Populært cykelløb er truet på økonomien GP Himmerland Rundt i Aars har problemer CYKELLØB: Interessen for cykelløb er voldsomt stigende i hele Europa. Det mærkes også i forbindelse med GP Himmerland Rundt, der har Aars som start- og målby lørdag 28 april. Løbet, der køres for ottende gang, er en del af Europa Touren og har gennem årene markeret sig stærkt på den internationale cykelscene. Det medførte sidste år, at løbet blev transmitteret direkte i tv. Den aftale er fornyet her i 2018 og udvidet på flere områder. Det er nyt, at man vil anvende dronebilleder, og at TV2 Nord går med ind i selve produktionen og samtidig sørger for signalet til de øvrige, regionale tv stationer. - Vi er helt naturligt glade for den interesse, der er for løbet, men vi må desværre konstatere, at vi har økonomiske udfordringer. Mange fortæller os, at det er et fantastisk arrangement, og vi gør et stort arbejde for området, men vi har alligevel meget vanskeligt ved at skaffe sponsorer, der kan få enestående markedsføring, fortæller arrangørerne

Thomas Just og Mogens Kristensen. - Det er os selv, der betaler for TV-produktionen, der er meget dyr. Derfor håber vi på, at flere kan se rækkevidden i den tv produktion, og dermed profitere af et sponsorat i forbindelse med løbet. Vi forventer endvidere en endnu større publikumsinteresse i år, fordi løbet er flyttet fra fredag til lørdag, fortsætter de. GP Himmerland Rundt er på 200 kilometer, og rytterne kommer rundt i store dele af Vesthimmerlands Kommune, og løbet skal derfor ikke bare opfattes som en Aars event. En lang række byer og landsbyer får besøg af det flotte felt, og vil via TV-billederne blive vist frem til mange seere.

29 startende teams Der er 29 startende teams. 20 internationale teams. Heraf kommer de 13 fra Norge. Det giver kun plads til ni danske teams, men det er til gengæld de absolut bedste danske hold. De fleste hoteller i lokalområdet er allerede fuldt booked i forbindelse med løbene. Det betyder

op mod 700 overnatninger. Det vækker naturligvis glæde hos overnatningsstederne, og det vil også medføre forøget lokal handel i butikkerne samt en kraftig branding af hele kommunen. Alt i alt er det en kæmpe succes for hele området. - Uden i øvrigt at sammenligne de to arrangementer, så er det jo beklageligt, at golfturneringen Made in Denmark er flyttet fra Vesthimmerland. Såvel det arrangement som GP Himmerland Rundt er internationale begivenheder, som optræder på Europa Touren. Budgettet for GP Himmerland Rundt ligger på 600.000 kroner, hvor tv-produktionen sluger en meget stor del. Vi har derfor brug for al den lokale opbakning, vi kan få i form af sponsorater og samarbejdspartnere for at få økonomien i balance. Hvis løbet endnu en gang laver et underskud, må vi konstatere at det er slut med GP Himmerland Rundt, da løbet ikke har haft en hovedsponsor de seneste fem år, siger Thomas Just og Mogens Kristensen.

Haubro Tigers er blevet danske mestre i floorball FLOORBALL: Da der i weekenden blev spillet danske mesterskaber i floorball i Frederikshavn, var Haubro Tigers repræsenteret med 26 børn fordelt på fem hold. Stævnet var det største af sin slags i Danmark, da ikke færre end 1700 floorballspillere kæmpede om hæder, ære og pokaler. Holdene fra Haubro klarede sig rigtig flot ved stævnet, men bedst gik det for U11 pigerne, som strøg helt til tops og sikrede sig guldmedaljer. Holdet som bestod af Julie Fjelstrup Nielsen, Naja Mols Græsborg, Sofie Liv Stentoft Jensen og Anne Hjorth fightede hele weekenden i Frederikshavn, hvor de blandt andre besejrede Frederikshavn, Hvidovre og Sønderborg. Der var debut til træner Jesper Pedersen i kampsammenhæng, og man må sige, at han fik noget af en ilddåb. Både Haubro Tigers U7

U11 pigerne fra Haubro Tigers sikrede sig i weekenden det danske mesterskab i floorball.

drenge og U11 drenge formåede at komme i semifinalerne, men det blev også endestationen for begge hold, der dermed ”måtte nøjes” med to fjerdepladser. Lørdag aftenblev der spillet en særlig showkamp mel-

lem trænerne i Vest og Øst, og Haubro Tigers stillede op med Jakob Mols Græsborg og Michael Nielsen blandt de 12 særligt udvalgte for Team Jylland. De kunne dog ikke sikre jyderne sejren.

Formand for Aars Badmintonklub, Jesper Fløj Svendsen (t.v.), kunne på klubbens generalforsamling i sidste uge overrække Morten Birk Pedersen prisen som “Årets Ildsjæl”.

Bestyrelse på plads i badmintonklubben BADMINTON: I sidste uge holdt Aars Badmintonklub generalforsamling. Ikke mange mødte op til dette arrangement, men klubbens seniorafdeling, Team Vesthimmerland, var flot repræsenteret. Efter kampvalg blev det Steffanie Bisgaard, der blev

valgt som nyt medlem i bestyrelsen. Det blev til genvalg af Morten Birk og Jesper Fløj Svendsen. Bestyrelsen er dermed på plads og klar til at gå i gang med en ny sæson, som byder på et helt nyt tiltag i klubben, nemlig Danish Summer Camp, som afholdes i uge 32

i Idrætscenter Østermarken. Danish Summer Camp bliver en stor international træningslejr, hvor der komme flere forskellige nationaliteter til klubben, og trænere fra hele landet vil stå for træningen på tværs af alder og niveau. Bestyrelsen har også i den kommende sæson et stort projekt på dagsordenen, da Aars Badmintonklub i år har 75 års jubilæum, og det skal fejres med et arrangement til efteråret. Bestyrelsen er klar til at trække i arbejdstøjet og ser frem til en ny sæson med mange spændende arbejdsopgaver i klubben. Bestyrelsen består af Jesper Fløj Svendsen, Morten Birk, Svend Thomsen, Morten Worsøe, Jacob Holk Pedersen, Steffanie Bisgaard og Pernille Thomsen. Morten Birk Pedersen blev i denne sæson kåret som ”Årets Ildsjæl”. Morten Birk Pedersen har lagt et stort stykke arbejde i både Kimbrerfesten og klubbens opgaver ved aktionærserveringen for Jutlander Bank.

Aars Håndboldklub helskindet ud af 2017 HÅNDBOLD: Aars Håndboldklubs formand Kurt Simonsen kunne orientere om et forrygende år efter nedlæggelsen af Team Vesthimmerland ved generalforsamlingen i Idrætscenter Østermarken i Aars. Bestyrelsen havde i 2017 stor fokus på økonomien for at sikre, at nedlæggelsen af Team Vesthimmerland ikke fik alvorlige følger for resten af Aars Håndboldklub, og det er lykkedes over alt forventning. Det budgetterede underskud er endt med et lille overskud dels på grund af stram økonomistyring men også fordi, en række arrangementer har givet større økonomisk gevinst end forventet. Aars Håndboldklubben går samtidig imod strømmen i resten af Håndbolddanmark. Klubben er nemlig en af de få klubber, der får flere hold og flere medlemmer. I den igangværende sæson har klubben således 31 turneringshold suppleret af omkring 100 børn under otte år, der spiller stævnebold. Aars Hånboldklubs mange hold har også vist resultatmæssig succes. Ved juletid var der 11 hold, der rykkede en række op, og i skrivende stund ser det ikke ud til, at nogen skal den anden vej, når sæsonen

slutter for de fleste hold omkring påske. Succesen betyder også, at Aars Håndboldklub har søgt Vesthimmerlands Kommune om mere haltid i samarbejde med de øvrige indendørs idrætsgrene. Aars Håndboldklub vil gerne have bygget flere haller - enten i forbindelse med en ny svømmehal eller omkring Idrætscenter Østermarken. I første omgang håber klubben på, at Vesthimmerlands Kommune kan lave en aftale med Erhvervsskolerne Aars,

når deres nye hal åbner, men i håndboldklubbens optik er det kun en midlertidig løsning, hvis byens haltidsmæssige udfordringer skal løses. Der var ingen nyvalgte i Aars Håndboldklub, da alle genopstillede til bestyrelsen og de øvrige poster. Alle blev genvalgt med applaus. Formand Kurt Simonsen var yderst tilfreds efter generalforsamlingen og takkede klubbens medlemmer, frivillige, sponsorerer og resten af bestyrelsen for et godt samarbejde.

AARS GYMNASTIKFORENING

AFHOLDER FORÅRS- OG JUBILÆUMSOPVISNING lørdag den 17. marts kl. 11.00 i Dronning Ingrid Hallerne, Farsø Se størstedelen af foreningens gymnaster i alle aldre fordelt på 20 hold, Vesthimmerlands 3 landsdelshold samt 5 gæstehold. Entre: kr. 40,Se detaljeret program på www.aarsgymnastikforening.dk Sommersæsonen starter i uge 14 og der åbnes for tilmelding søndag den 18. marts. Se mere om gymnastik og målrettet træning på hjemmesiden.


Aars Avis

SIDE 26

14. MARTS 2018

SPORT havde for mange ukvalificerede afslutninger, som TTH Holstebro straks udnyttede til en føring på 24-15. Det fik Aars HK’s trænere til at ændre forsvaret til en offensiv 3-3 opstilling, hvilket tilsyneladende stressede TTH Holstebro, der kom under pres. Taktikken lykke-

des således i en periode, hvor hjemmeholdet hentede fem mål. Desværre slap kræfterne igen op hos hjemmeholdet, og TTH Holstebro kunne fortjent gå fra banen med en sejr på 32-27. Alligevel var trænerne nogenlunde tilfredse efter kampen.

Holdet stod sammen og leverede generelt en acceptabelt indsats og formåede sågar at spille uafgjort i anden halvleg. Signe Kjær, der sammen med Amalie Houmøller udgjorde hjemmeholdets midterakse i forsvaret, blev topscorer med 11 mål.

To ”Aars HKere” kåret i år Aars HK’s U18 piger arbejdede hårdt men forgæves, da de lørdag tabte til TTH Holstebro.

Godkendt indsats endte med nederlag til Aars Svækket U18-hold tabte hjemme mod Holstebro HÅNDBOLD: Aars Håndboldklubs U18 piger i 1. division spillede lørdag aften kamp hjemme mod gæsterne fra TTH Holstebro. Aars-pigerne, der hovedsageligt består af unge førsteårsspillere, er efter nytår rykket op i landets næstbedste række, og her møder de ofte spillere, der har et år mere på bagen. Til dagens kamp var Aars HK yderligere svækket. En af holdets stærke profiler, Julie Hyldal, havde i ugens løb

revet en finger ad led, og holdet var i forvejen ramt af, at stregspilleren Signe Villadsen er ude i længere tid på grund af sygdom. Herudover havde højrefløjen Sophie Skriver til dagens kamp netop rejst sig fra sygesengen efter influenza, og endelig var bagspilleren Cecilie Søgård lige landet i nattens løb efter skiferie. Trods de hårde odds stod spillerne sammen og leverede en fornuftig indsats. Pigerne kom pænt fra start, og de to hold fulgtes ad

de første 20 minutter. I slutningen af første halvleg fik hjemmeholdets trænere dog travlt, idet udskiftningsbænken på et tidspunkt lignede en banegård, hvor flere spillere havde brug for pause. Træthedstegnene gjorde, at Holstebro kunne gå til pause med en føring på 1611. Pausen gav imidlertid hjemmeholdet den fornødne luft, og holdet fik reduceret til 17-14. Herefter lavede hjemmeholdet alt for mange unødvendige tekniske fejl og

18 bridgeklubber deltog i dameparturnering i Aars BRIDGE: Søndag afviklede Aars Bridgeklub sin årlige dameparturnering. 78 friske damer fra 18 forskellige klubber i Nord- og Midtjylland dystede i fire styrkeopdelte rækker. Efter mere end fire timers kortspil var følgende vindere fundet: A-rækken blev vundet af Kathrine Borregaard fra BK Nord og Birte Kjeldsen fra Aars. B-rækken blev vundet af Else Blomholt og Karen Bach begge fra Aalborg BK. C-rækken blev vundet af Dunne Plenge og Anne Katrine Ruhwald begge fra Brovst BK.

Anitta Thyrrestrup og Mads Nygaard blev hyldet for deres ihærdige indsats for Aars HK, da klubben i sidste uge holdt generalforsamling.

grundede valget på denne måde: - Mads Nygaard har fået sin opdragelse i Farsø, men han har i en årrække spillet ungdomshåndbold i Aars HK. Mads Nygaard er stadig ungdomsspiller, men har allerede fået sin debut på førsteholdet hos herrerne i 2. division. Han har gennem alle årene i Aars HK været en god og vellidt kammerat. Han har gennemgået en stor spillemæssig udvikling. Han fremstår som en glad og smilende person, der altid er parat til at give kammerater og klub en hjælpende hånd. Mads

Nygaard er et godt eksempel på, at man udvikler sig bedst ved at træne stabilt. Han har gennem flere år leveret en fantastisk træningsindsats, faktisk uden afbud. Aars Håndboldklub er ikke færdig med årets kåringer. I dagene op til påske holder ungdomsafdelingen for første gang et ”Award Show”, hvor en masse unge spillere skal hyldes for deres indsats i det forgangne år. Dagen efter er det de voksne, der fejrer sæsonen med kåringer af både Årets Kammerat, Årets Træner og Årets Hold.

Danmarks bedste brydere mødes i Aars Aars Brydeklub vært for DM i weekenden Kathrine Borregaard fra BK Nord og Birte Kjeldsen fra Aars vandt A-rækken, da Aars Bridgeklub søndag var vært for den årlige dameparturnering.

D-rækken blev vundet af Inger Andersen og Inge

AARS GYMNASTIKFORENING

GYMNASTIKSKOLE Mandag den 2. - onsdag den 4. juli 2018 kl. 9.00-15.00. Mulighed for pasning kl. 8.00-9.00. Tilmelding på www.aarsgymnastikforening.dk Begrænset deltagerantal.

HÅNDBOLD: Hvert år kårer bestyrelsen i Aars Håndboldklub to Aars HK’ere. En fra seniorafdelingen og én fra ungdomsafdelingen. Begge titler uddeles på generalforsamlingen og således også i 2018. I år blev det Anitta Thyrrestrup og Mads Nygaard, der løb med de to titler. Begrundelsen for tildeling af titlen til Anitta Thyrrestrup på seniorsiden lød således fra formand Kurt Simonsen: - Anitta Thyrrestrup har i mere end 15 år været et stort aktiv i Aars HK. Hun har været en god kvinde for klubben og har løst mange opgaver i tidens løb både som spiller, træner og en rigtig god kammerat. I denne sæson har hun været særdeles aktiv med at starte to ekstra damehold op. En indsats der til jul blev belønnet med to oprykninger. Anitta fortsætter sit arbejde i fremtiden. Hun er netop kommet med i det sportslige udvalg, og samtidig er hun kommet med i afslutningskomitéen, der står bag den traditionsrige afslutning i Aars HK. Mads Nygaard fik titlen som årets Aars HK’er på ungdomssiden, og formand Kurt Simonsen be-

Lund Christiansen begge fra Aars BK.

Rettelse FODBOLD: I sidste uges udgave af Aars Avis bragte vi en artikel, hvoraf det fremgik, at Aars Idrætsklub holder fodboldskole i uge 26. Idrætsklubben holder ganske rigtigt fodboldskole igen i år, men den gennemføres i uge 27. Vi beklager fejlen.

BRYDNING: Aars Brydeklub holder i weekenden danske mesterskaber for Drenge, Ungdom, Junior, Pige/Kvinder, Drenge Fristil, Ungdom Fristil og Junior Fristil 2018. Aars Brydeklub fejrede i august sit 75 års jubilæum. Derfor ansøgte klubben Danmarks Brydeforbund om lov til at afvikle Danmarksmesterskaberne. Det ønske gik i opfyldelse, og klubben er klar til at tage imod. Det er fem år siden, Aars Brydeklub sidst afholdt så stort et stævne. Det var i forbindelse med klubbens 70 års jubilæum, hvor klubben med

stor succes også var vært for DM. Siden er der kommet de tre fristilskategorier til. Det betyder flere brydere og flere kampe. Mesterskaberne afholdes lørdag og søndag i Idrætscenter Østermarken. Det ventes, at mellem 100 og 200 brydere vil deltage i stævnet. Der vil være indmarch begge dage, hvor Kimbrergarden spiller. Lørdag åbnes stævnet af borgmester Per Bach Laursen, og søndag vil det være Asger Andersen, der er formand for Kulturog fritidsudvalget, som åbner stævnet. Lørdag aften holder Aars Brydeklub jubilæumsrecep-

tion i klubbens egne lokaler. Her vil en lang række indbudte gæster, medlemmer og sponsorer fejre klubbens 75 års jubilæum. Aars Brydeklub har store forventninger til to brydere. Clara Johansen Stuhr deltager i Pige/kvinde 63 kilo, mens Frederik Mathiesen deltager i 41 kilo drenge og 41 kilo drenge fristil. Aars Brydeklub forventer, at begge brydere kommer på medaljeskamlen. Der vil også være deltagelse af de andre nordjyske brydeklubber. Jyden Aalborg, Thor Vejgaard og Ffi Frederikshavn forventes også at have gode brydere med.


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 27

20 års

fødselsdag Aars Mægleren startede op d. 8. februar 1998 I stedet for fest og farver har vi valgt at fejre begivenheden i ”marken” sammen med vore kunder. Vi er ikke så gode til selvros og fremmedord – derfor kalder vi det blot:

FAST VILLASALÆR MS* KR. 20.000 INKL. MO hvis du har eller sætter din villa til salg hos os inden den 30. april 2018. *(markedsføring, berigtigelse og rapporter efter prisliste) IDYLLISK LANDVILLA MED EKSTRA LEJLIGHED

FLOT VILLA CENTRALT I KLEJTRUP SKÅRUPVEJ 25, 9500 HOBRO HER ER I TÆT PÅ DET MESTE. - Kort afstand til børnepasning, skole, idrætsforeninger og indkøb. - Naturskønne omgivelser bl.a. skov og sø. - Entré, køkken, bad, stue, 3 værelser, bryggers og vaskekælder. - Garage, grusbelagt indkørsel og mindre for- og baghave. BO GODT OG BILLIGT! Ejerudg./mdr.: 1.246

STOR GRUND I ATTRAKTIVT KVARTER - AARS

VILLA Kontant/Udb.: Brutto/Netto: Bolig/Kld.: Grund: Stuer/Vær.:

565.000/30.000 2.614/2.184

119/6 Byggeår: 440 Energi: 1/3 Sagsnr:

1969 D 197857

SØTTRUPVEJ 38A, HORNUM, 9600 AARS

TVEBJERGVEJ 2, 9600 AARS

Pris 1.895.000 Boligareal 294 m2 Byggerår 1932/99 Energimærke C

Pris 895.000 Ejerudg./mdr. 788 Grundareal 2.042 m2 Max byggeprocent 25 Der er betalt for tilslutning til vand, el og kloak

Ejerudg./mdr. 2.047 Grundareal 2.111 m2 Andre bygninger 162 m2

"BISPEGAARD" - EN FLOT EJENDOM MELLEM AARS OG NØRAGER LØGSTØRVEJ 195A, 9610 NØRAGER SPECIALEJENDOM Stort, stilfuld stuehus med højt til loftet, charme og sjæl. Ejendommen er løbende renoveret. Rummelige udbygninger, som løbende er opført. Ekstra lejlighed, 55 m2, i del af udbygning! Ejerudg./mdr.: 3.058

EJENDOM MED 10 HA - NATURSKØNNE OMGIVELSER ULVKÆRVEJ 7, 9520 SKØRPING SPECIALEJENDOM Veludnyttet, velholdt og rummelig bolig. Gode udbygninger/værksted. Jorden er pt. udlejet. Godt landsbymiljø med friskole mv. Nem adgang til E45 og A13. GOD PLADS TIL FAMILIEN. Ejerudg./mdr.:1.551

LANDEJENDOM I REBILD KOMMUNE - NÆR SULDRUP TORNDALSVEJ 3, 9240 NIBE SPECIALEJENDOM Charmerende stuehus og bygningssæt m. lade og ældre staldbygninger - 1,6 ha primært med skov samt mindre sø. LANDEJENDOM MED UGENERT OG NATURSKØN BELIGGENHED! Ejerudg./mdr.: 1.626

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

1.995.000/100.000 9.104/7.610

Bolig/Kld.: 288/50 Byggeår: Grund: 23.500 Sagsnr: Stuer/Vær.: 5/5

1933 647775

2.100.000/105.000 9.581/8.009

Bolig: 149 Byggeår: Grund: 100.859 Energi: Stuer/Vær.: 1/4 Sagsnr:

1974 F 666736

685.000/35.000 3.163/2.642

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

110 Byggeår: 1,60 Energi: 1/4 Sagsnr:

1907 F 667819

HELÅRSGRUND I HORNUM KIRKEVEJ 9, 9600 AARS HELÅRSGRUND Central placering i forhold til skole, børnehave, sportsaktiviteter og indkøb. Hornum er en aktiv by, hvor fællesskab og fritidsaktiviteter vægtes højt.

SOLGT

Grund: Stuer: Værelser: Stuer/Vær.:

1.104 Sagsnr:

526752

/

Aars Mægleren Løgstør/Trend Mægleren

Himmerlandsgade 50, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

Sussie Sørensen

www.trend-mægleren.dk


Aars Avis

SIDE 28

14. MARTS 2018

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NY PRIS

Der er mange gode grunde til at flytte til Tvebjerg

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 17/03 kl. 14.00 til 15.00

T V E B J gang E R G A A Ri S at – E Tsælge A P E I O G dem! II - og vi har rigtig godt Grund nr. 108 .............1.070 m Grund nr. 112 .............1.184 m Grund nr. 113 .............1.446 m

111

Grund nr. 114 .............1.147 m Grund nr. 115 .............1.022 m

110

Grund nr. 116 .............1.600 m

112

109

Grund nr. 118 .............1.777 m Grund nr. 119 .............2.140 m

114

VE J

116

ED ES

108

106

Grund nr. 117 .............1.600 m 113

Grund nr. 123 .............2.707 m

H

AN

S

130 104

103

102

TV

101

131

105

145

132

EB JE

Grund nr. 124 .............2.712 m RG

Grund nr. 125 .............2.682 m VE J

Grund nr. 126 .............2.817 m

146

Grund nr. 127 .............2.113 m

160

134 135

127

128

129

148

150

137

151

138

Grund nr. 145 .............1.043 m

172

161

Grund nr. 147 .............1.209 m Grund nr. 152 .............1.096 m

149

136

126

Grund nr. 129 .............1.818 m

147

133

Grund nr. 120 .............1.747 m Grund nr. 121 .............1.952 m

EG

115

Alle priser er inkl. tilslutningsafgifter til vand, kloa

SOLGT

Projektudvikling:

152

125 118

A

124

15

117

119

www.calum.dk

120 Salg og information:

123

Tvebjergvej 76 - 9600 Aars

Spændende og nybygget KFS-hus på 173 m² Spændende og nybygget KFS-hus på 173 m² samt stor og fuldmuret garage på 53 m². Huset indeholder hall med garderobeplads, to værelser, kontor og gæstebadeværelse. Det flotte køkken er placeret i åben forbindelse til stuen og med adgang til viktualierum. Voksenafdelingen er indrettet med et dejligt soveværelse med walk-in og eget badeværelse. Boligen er opført i lyse og jordfarvede mursten med sorte træ-alu vinduer, samt taginddækning, sålbænke og arkitekttagrende i zink.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

3.145.000 160.000 2.847 14.284/11.848 1.696 m2 173 m2 5/4 2017 91302393 98622400

121

Danebo

122

Himmerlandsgade 38 · 9600 Aar Tlf. 98 62 24 00

Sct. Olai Plads 4 · Hjørring · Tlf. 98 90 14 88 · 980@edc.dk

Priser fra kr.

650.000 inkl. tilslutningsafgifter

NYHED

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 17/03 kl. 14.00 til 15.00

E Aagade 13 - 9620 Aalestrup

Meget præsentabel villa på central beliggenhed Du bydes indenfor i hyggelig hall, som er lys og rummelig. I stueplan finder du et godt gæstebadeværelse med bruseniche og gulvvarme. Hyggelig stue med brændeovn. I god forbindelse med stuen er det fine og meget lyse køkken. I køkkenet er der godt med skabsplads. Godt værelse. Lad os bevæge os videre op på første salen, hvor der er to gode værelser, et gennemgangsværelse og et stort soveværelse samt et ekstra lyst badeværelse med bruseniche. I kælderen er der masser plads til opbevaring.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Danebo

✔ Tæt på indkøbsmuligheder, skole, Handelsskole/Gymnasium, golfbane, børneinstitution. ✔ Let adgang til motorvejsnettet og kort afstand til Aalborg, Århus m.v. ✔ Størrelser fra 1.076 – 2.139 kvm.

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.095.000 55.000 1.531 4.951/4.101 1.405 m2 173/108 m2 6/5 1927 91302599 98622400

C Højtoften 55 - 9620 Aalestrup

Særdeles velbeliggende i roligt kvarter Særdeles velbeliggende villa i roligt villakvarter i Aalestrup by. Huset er beliggende på stille villavej med grunden grænsende op til friareal. Dejlig ugenert have med plæne, bede og syd- vestvendt terrasse. For enden af vejen er der stisystem, som fører til skole, børnehave, hal, friluftsbad, indkøb m.v. God muret garage.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.095.000 55.000 1.668 4.997/4.140 880 m2 134 m2 4/4 1984 91302665 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 29

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE ÅBENT HUS Med tilmelding lørdag d. 17/03 kl. 14.00 til 15.00

E

G

D

Lærkevej 4 - 9600 Aars

Lindholmvej 5 - 9600 Aars

Blærevej 61 - 9600 Aars

Er du på udkig efter en overskuelig villa i centrum af Aars by til en fornuftig husleje så er dette måske boligen for dig. I øjeblikket er det svært at finde en bolig i Aars under 1 million men her har du chancen.

Er du typen som ønsker at sætte dit eget præg på din kommende bolig og har du mod på at trække i arbejdstøjet, er det nu du skal slå til. Ejendommen her er beliggende i naturskønne omgivelser med en flot udsigt.

Her får I 196 lyse og indbydende kvadratmeter i en bolig, der er flot moderniseret og med plads til hele familien. Udenfor kan I glæde jer over en stor, ugeneret have med flere frugttræer og buske.

Villa i Aars til under 1 million.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

995.000 50.000 1.352 4.504/3.731 91302341

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

585 m2 80/80 m2 3/3 1961 98622400

I naturskønne omgivelser

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

495.000 25.000 1.468 2.298/1.902 91302356

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

11.422 m2 120 m2 5/5 1902 98622400

Lys, indbydende og velholdt villa

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

895.000 45.000 1.417 4.098/3.394 91302087

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

1.102 m2 196 m2 4/4 1900 98622400

Sæt dit hus til salg ved EDC og vær med når vi holder Vær med, når vi holder... landsdækkende Åbent hus i Påsken.

Landsdækkende åbent hus i påsken.

Ring på 98622400 og bestil en gratis og uforpligtende salgsvurdering.

Find en bolig på edc.dk og tilmeld dig med det samme.

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 17/03 Kl.14.00 til 15.00

D Nyrupvej 11 - 9600 Aars

En smuk oase hvor udbygningerne er i top Når man kører ned ad vejen, kan man allerede her mærke den skønne ro, der er i området - sommeren får træerne til at vokse sammen og her er der plads til leg som giver en helt unik stemning. Huset her er en helt særlig oase - både ude og inde. Helt utrolig have med masser af blomster, hyggekroge og stor terrasse. Kort sagt er der masser muligheder for at nyde den kommende sommer. Stuehuset er løbende blevet istandsat og der er kræset for detaljerne og der er gulvvarme i hele underetagen.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

2.495.000 125.000 2.022 11.316/9.383 14.016 m2 176 m2 7/6 1890/1996 91302667 98622400

D Elbjergvej 48 - 9610 Nørager

Funktionel ejendom med gode udbygninger Roligt beliggende ejendom indrettet med indgang/bryggers med adgang til et stort badeværelse , værelse, køkken i lyse materialer med gennemgang til en stor spisestue. Fra spisestuen går vi igennem de smukke franske døre og videre ind i stuen med gulvvarme og brandeovn. Førstesalen er renoveret i 2010 med nye vinduer, tag og gulv hertil kommer 3 værelser og et skønt soveværelse. Ejendommen har desuden fået nyt fyr i 2005, opsat solceller og i 2016 er der bygget et smukt orangeri.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.795.000 90.000 2.621 8.145/6.823 39.388 m2 210 m2 8/8 1930/2009 91302674 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 30

14. MARTS 2018

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

ÅBENT HUS

Engparken 4 - 9620 Aalestrup

Med tilmelding lørdag d. 17/03 kl. 14.00 til 15.00

ÅBENT HUS

Fantastisk bolig

208 kvm fordelt på 6 værelser, et lækkert køkken og en stor opholdsstue, stor havestue med ovenlysvindue og 2 badeværelser. Alt fremstår indbydende; inventar og materialer er tidløst - de fleste vil hurtigt føle sig hjemme og kunne indrette sig smukt og bekvemt i boligen, der selvfølgelig også har en skøn, uforstyrret have med stor træterrasse og masser af plæneplads, som børnene kan lege på.

Med tilmelding fredag d. 16/03 kl. 15.00 til 17.00

D 1.995.000 100.000 2.269 8.962/7.428

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

1.103 m2 208 m2 6/6 1981/1994

Sag Kontakt

ÅBENT HUS

Rolighedsvej 11 - 9600 Aars

Med tilmelding lørdag d. 17/03 kl. 14.00 til 15.00

Hyggelig og velholdt Velbeliggende etplansvilla i Aars by. Boligen er indrettet med bryggers med klinkegulv og god plads til vaskemaskine og tørretumbler, viktualierum, entré, fordelingsgang, lyst badeværelse med brus og gulvvarme, velholdt køkken i lyse elementer, værelse og soveværelse med faste skabe og en hyggelig vinkelstue hvorfra der er udgang til en dejlig overdækket terrasse og haven.

E Kelddalvej 70 - 9600 Aars

Hyggelig ejendom med god udendørs plads Drømmer du om et nyt sted at bo? Så er der gode nyheder, for nu udbydes denne hyggelige ejendom på Kelddalvej 70 som gennemgik en større renovering i 00'erne. Den korte afstand til Hornum by og områdets folkeskole, som har et godt ry, er blot et par af de ting, som bydelen kan byde på. Derudover ligger denne ejendom nær Jenle plantage, som er kendt for de skønne grønne områder, hverenten det er til gåturer, leg eller overnatning i det fri. Man skal ikke lytte længe for, at høre fuglene synge.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

995.000 50.000 1.278 4.545/3.766 2.190 m2 126/9 m2 3/2 1937/1998 91302662 98622400

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 17/03 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 17/03 kl. 14.00 til 15.00

91302462 98622400

E 1.045.000 55.000 1.365 4.801/3.981

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Grund Bolig Rum/vær. Opført

615 m2 104 m2 3/3 1959

Sag Kontakt

91302578 98622400

NY PRIS

D

D

E

Søndervang 12 - 9600 Aars

Herredsvej 17 - 9600 Aars

Vestervang 22 - 9600 Aars

På en god placering i Aars finder du denne murermestervilla, som bare venter på dig. Huset er rummeligt og perfekt til børnefamilien. Til huset hører der en lækker lukket sydvendt have, med masser plads til børneleg.

Huset er placeret på en 8458 kvadratmeter stor grund - så her er plads nok, også til mindre dyrehold og et rigtig godt børneliv. Her er skøn have, plæneplads og store skønne terrasseområder.

Denne skønne villa er beliggende attraktivt i Aars på god villavej. I området er der nem adgang til dagligdagens gøremål, kort afstand til skoler, musikhus, indkøb og rutebilstationen. Her er der plads til hele familien, da huset rummer 4 gode værelser og en dejlig stor stue.

Solid murermestervilla på central beliggenhed

Pris Udbetaling Ejerudgifter Brutto/netto Sag

1.595.000 80.000 1.500 7.214/5.979 91302585

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt tlf.

809 m2 114/69 m2 5/3 1953 98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Skøn ejendom på fredelig beliggenhed

Pris Udbetaling Ejerudgifter Brutto/netto Sag

1.295.000 65.000 1.514 5.893/4.884 91300889

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt tlf.

8.458 m2 237 m2 7/5 1910/1984 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Et godt tilbud centralt beliggende

Pris Udbetaling Ejerudgifter Brutto/netto Sag

1.295.000 65.000 1.810 5.897/4.887 91300993

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt tlf.

754 m2 168 m2 5/4 1968 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 31

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

Åbent hus

Søndag d. 18. marts 2018 kl. 13.00 – 14.00 Uden tilmelding – frit fremmøde

8 eksklusive boliger 5 solgte og kun 3 tilbage!

Himmerlandsgade 82, 9600 Aars

Bynær kvalitetsbyggeri

- kom og se det færdige resultat Her forenes æstetik, praktik og kvalitet i otte centralt beliggende ejerlejligheder, hvor der er ikke er gået på kompromis med hverken materialer, hvidevarer, indretning, beliggenhed eller muligheden for at dyrke det gode hverdagsliv under åben himmel. Lejlighederne er indrettet moderne, æstetisk og lyst og med inventar fra Svane og hvidevarer fra Siemens og Thermex. Her er det muligt at bosætte sig bekvemt midt i byen - i smukke, moderne omgivelser - uden at man af den grund behøver undvære morgenkaffe

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

i solen eller den sommeraften, der bliver til en stjerneklar nat og en særlig samtale under åben himmel; skønne gårdhaver og terrasser er en del af byggeriet, så alle beboere får adgang til og mulighed for, at gøre udelivet til en del af en bynær hverdag. Tilhørende praktisk depotrum til hver enkelt lejlighed. Byggeriet er opført med elevator, så lejlighederne er nemt tilgængelige for alle og byggeriet fremstår som en smuk helhed, der i alle afskygninger afspejler den komfort og æstetik, der har været den arkitektoniske ambition.

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Lejlighederne har et boligareal fra 87 kvm. til 124 kvm. + skønne gårdhaver og terrasser. Beliggende midt i Aars by med nem adgang til både indkøb, kulturliv, fritidsinteresser og grønne områder.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Priser fra kr. 1.595.000

En del af byens liv


SIDE 32

Aars Avis

14. MARTS 2018


14. MARTS 2018

Aars Avis

SIDE 33


Aars Avis

SIDE 34

14. MARTS 2018

Flot renoveret byhus med god beliggenhed.

Centralt beliggende villa i Farsø. Farsø

Villa, 1 fam.

Kornblomstvej 31 Er I på udkig efter jeres nye hjem? Denne etplansvilla byder på en veldisponerede planløsning på 131 m2. I får en særdeles god beliggenhed med kort afstand til Rådhuscentret og skole. Villaen er forholdsvis vedligeholdelsesfri med eternit på gavl og udhæng. Boligen rummer køkken med spiseplads. Nydelig vinkelstue med spise- og opholdsafdeling samt brændeovn. Indbydende entré med adgang til bryggers. Husets badeværelse har lyst arrangement. Den resterende del af boligen rummer soveværelse og 2 børneværelser.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.298.000 1.859

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

65.000 5.942/4.913

Bolig m2: 131 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Garage m2: Byggeår: 1966 Sag: 258V1700213 Energi:

776 39 D

Farsø

Huset byder indenfor via flot entré med trappe til både kælder og 1. sal. I stueetagen er der et pænt og lyst gæstetoilet. Rummelig stue med brændeovn. Stuen ligger i åben forbindelse til det flotte køkken. Der er fra køkkenet udgang til terrasse og haven. 1. salen er også pænt renoveret med badeværelse med gulvvarme. Endvidere er der to gode værelser, begge med udgang til altan. Kælderen er med egen indgang og fremstår lys og indbydende. Der er i kælderen to store disponible rum. Pænt og lyst bryggers/vaskerum med lyse klinker på gulvet. Badeværelse med lyse klinker.

Stor og flot villa i landlige omgivelser i Sønderup. Villa, 1 fam.

Præstemarken 2 I kan nu blive de nye ejere af denne flotte villa i Sønderup. Den er på hele 201 m2 og rummer blandt andet fem værelser, og ude får I carport og et stort udhus. Oven i det er der en solrig have med et stenbelagt terrasseområde. Ejendommen ligger i den hyggelige landsby Sønderup, hvor det gode naboskab stortrives. I den nærliggende by Suldrup ligger alt, hvad I har brug for i hverdagen: Suldrup Skole, hvortil der kører en skolebus, en daginstitution og ikke mindst et godt supermarked.

Aars

Bolig m2: Stue/vær: Byggeår: Sag:

110 1/3 1950/1981 258V1700192

Placering:

1

Energi:

C

Agertoften 1 Flot renoveret hus centralt i Aalestrup

Bolig m2: Stue/vær: Byggeår: Sag:

103 1/3 1964/1982 258V1700232

Bolig m2: 201 Stue/vær: 1/5 Byggeår: 1900/2004 Sag: 258V1700119

Pilevej 16 Gedigen etplansvilla i Aalestrup med god stor garage

Bolig m2: Stue/vær: Byggeår: Sag:

703 10 20 D

138 1/4 1971 258V1800036

Grund m2: Garage m2: Energi:

Hornum

Hvalpsundvej 7 Rummelig villa med stort potentiale

Bolig m2: Stue/vær: Byggeår: Sag:

895.000 1.498

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 112 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1955 Sag: 258V1500221

45.000 4.145/3.426

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

50.000 4.573/3.820

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

1.390 70 26 E

Nørager

817 64 23 D

175 2/4 1936 258V1700194

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Carport m2: Energi:

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

Villa, 1 fam.

Vestermarksvej 5 Villaen byder indenfor via entré med adgang til gæstetoilet. Stort multirum, hvor man sagtens kunne dele det op, og dermed få to gode og store værelser. Køkken/alrum med højt til loftet. Dejlig rummelig stue med god plads til både spise -og sofaafdeling og med udgang til hyggelig overdækket terrasse og den skønne sydvestvendte have. Fin entré med trappe til 1. sal. 1. salen indeholder pænt lyst værelse. Soveværelse med adgang til walk-in. Mellemgang med kontorniche og opbevaringsplads. Lyst badeværelse. Der er mindre kælder, der evt. kan benyttes til ekstra opbevaring.

KØBSAFTALE UNDERSKREVET SOLGT

Villa, 1 fam.

793 52 C

Landejendom Søhalevej 17 Moderniseret landejendom med mange muligheder

Hvalpsund

Bolig m2: Stue/vær: Byggeår: Sag:

Bolig m2: Stue/vær: Byggeår: Sag:

260 2/7 1928/2000 258V1600224

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

1.145 38 161 32 E

31.290 20 1641 D

Villa, 1 fam. Enghavevej 19 Velholdt og veldisponeret villa - centralt i Gedsted

Aalestrup

Bolig m2: Stue/vær: Byggeår: Sag:

Bolig m2: Stue/vær: Byggeår: Sag:

Grund m2: Garage m2: Energi:

Bolig m2: 195 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1939/1976 Sag: 258V1600024

35.000 3.212/2.682

Grund m2: Kælder m2: Carport m2: Energi:

897 10 17 D

60 1/3 1975 258V1700227

Grund m2: Udhus m2:

Fritidshus

1.732 9

SOLGT

Gedsted

139 2/2 1961/1982 258V1700281

695.000 1.605

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Illeris 81 Sommerhus på dejlig naturgrund

SOLGT Villa, 1 fam.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

KØBSAFTALE UNDERSKREVET SOLGT

Hvilsom

SOLGT

Villa, 1 fam.

Grund m2: Kælder m2: Carport m2: Energi:

995.000 1.377

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Aalestrup

KØBSAFTALE UNDERSKREVET SOLGT Aalestrup

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

KØBSAFTALE UNDERSKREVET SOLGT

Ejerlejlighed

Nibevej 1B, 1. TH Stor lejlighed centralt i Aars

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Stor charmerende villa med plads til hele familien.

Sønderup

KØBSAFTALE UNDERSKREVET SOLGT

Villa, 1 fam.

Tulipanvej 13

555 19 F

Landejendom Eveldrupvej 109, Eveldrup Velbeliggende naturperle med 3 hektar jord

194 2/4 1935/1978 258V1300376

Grund m2: Udhus m2: Energi:

31.431 370 G


14. MARTS 2018

Aars Avis

SIDE 35


SIDE 36

Aars Avis

14. MARTS 2018


Aars Avis

14. MARTS 2018

SIDE 37

MOTOR

Pas på: Frysende rotter trænger ind i bilen Det kolde vejr kan få rotter til at søge ind i varmen i motorrummet MOTOR: Vil din bil ikke starte, eller har den ujævn acceleration, så bør man måske kigge efter spor fra smådyr. Værkstederne har lige nu travlt med at reparere biler, hvor rotter eller mus har bidt kabler eller ledninger over. En landsdækkende måling blandt 302 bilværksteder viser, at problemet er størst her i vinterkulden. - Rotteangreb lyder som noget fra en Hitchcockfilm, men fænomenet kommer desværre tæt på bilejerne her i vinterkulden. Det er dårligt nyt - fordi skaderne kan være omfattende. I værste fald fører de uønskede natlige gæster til en ødelagt motor eller en større reparation med kemisk rensning af bilen, forklarer analysechef Jan Sturm fra autobutler.dk. - Problemet for bilejeren er, at værkstedet nogle gange skal bruge mange timer på at finde årsagen til fejlen. Selv hvis man opdager bidemærker i bilens ledningsnet, kan det være svært at lokalisere den eksakte led-

Sne og kulde får rotter til at søge varme steder at overnatte, og det kan gå ud over parkerede biler. (Foto: Colourbox.dk)

ning, der er bidt i stykker. Derfor ender prisen for reparationen ofte på mange tusinde kroner, fortæller Jan Sturm. På værkstederne i Nordjylland har man haft uheldige kunder, som ender med at udskifte store dele af motoren, fordi slangerne til kølesystemet er bidt over af en rotte eller en mår. Din bil er varm - det til-

trækker smådyr, som kryber ind under motorhjelmen. Vakuumslanger til motorstyringen, kølerslanger og ledningerne omkring de elektriske systemer er guf for rotterne, der undersøger tingene ved at bide i dem. Er du i tvivl, så led efter bidemærker på for eksempel slangerne til dine tændrør. - Lige nu er det ekstra koldt om natten - og det gør rot-

terne ivrige efter at finde et varmt sted at overnatte. Moderne biler har i dag langt mere elektronik og konsekvenserne af en overgnavet ledning kan derfor være alvorlige, fordi det enten giver kortslutning, eller fordi bilernes sikkerhedssystemer forsvinder, siger Jan Sturm. I andre lande kender man alt til problemet, og

bilfabrikkerne har øget deres indsats imod de små firbenede gnavere. Men selv om bilernes slanger bliver pakket ind i en slags metalfolie, og man forsøger at afskærme motorrummet, så finder rotterne stadig vej til bilerne når det er koldt. Mekanikerne har nogle tricks, som kan jage rotterne væk: - Undgå at parkere ved siden af affaldscontainere, høj vegetation eller rod hvor rotterne typisk gemmer sig. - Fjern madrester fra bilen. - Få en huskat, eller vagthund i nærheden af bilen.

- Man kan få et særligt plastikrør, der føres rundt om kablerne. - Få en metalplade med strøm under bilen. Man kan også investere i en spray med noget giftigt lugtende væske, en såkaldt mårspray, men hos eksperterne peger man på, at der ikke er dokumenterede effekter af sådan en spray, og at den uanset effekten kun holder indtil næste regnvejrsdag.

Vi skifter og opbevarer dine vinterdæk!

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

Brian Nielsen

KØB EN AF MESTRENE I TOTA LØKONOMI OG FÅ BENZIN MED TIL DE FØRSTE 10.000 KM*

KOM TIL TOTALØKONOMISK SØNDAG HOS SUZUKI 18. MARTS KL. 11-16

SUZUKI BALENO

FRA 134.990 KR.

SUZUKI SWIFT

FRA 129.990 KR.

SUZUKI IGNIS

FRA 132.990 KR.

Bilpriser.dk har kåret Suzuki Swift, Baleno og Ignis til Danmarksmestre i totaløkonomi for minibiler takket være lave finansieringsomkostninger, lave ejerafgifter, lavt benzinforbrug og lavt værditab. Og det skal selvfølgelig fejres med manér. Derfor inviterer vi til Totaløkonomisk Søndag den 18. marts og forærer dig benzin til de første 10.000 km, hvis du køber en af de tre store mini-vindere. Vi glæder os til at se dig. *Værdi 5.000 kr. (svarende til ca. 21 km/l over 10.000 km og en benzinpris på 10,50 kr. pr. liter) gives som rabat på køb af ny Ignis, Swift eller Baleno. Tilbud gælder i perioden fra 12. til 28. marts 2018 og kan ikke kombineres med andre tilbud. Suzuki Swift: 21,7-25,0 km/l, CO2 90-104 gram/km. Suzuki Baleno: 22,2-25,0 km/l, CO2 94-105 gram/km. Suzuki Ignis: 20,0-23,3 km/l, CO2 97-114 gram/km. Oplysninger om brændstofforbrug er i hht. EU-norm. Alle priser er ekskl. lev. omk. (3.980 kr.) og evt. metallak og to-farvet lakering. Foto viser biler med ekstraudstyr. Der tages forbehold for trykfejl og evt. afgiftsændringer.

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00

www.autoaars.dk


Aars Avis

SIDE 38

14. MARTS 2018

MOTOR

I BYEN indbyder til koncert

søndag den 18. marts kl. 16.00 i Musikhuset ALFA Randers Kammerorkester kommer og spiller sin 12. koncert i Musikforeningen. Vi har gennem dette samarbejde oplevet, hvor levende og alsidig dette Kammer­ orkester er. Det har budt på mange gode oplevelser for medlemmerne. Programmet byder denne gang på: György Ligeti: Seks bagateller for blæserkvintet Giueseppe Verdi: Strygekvartet Gioacchino Rossini: Duet for cello og kontrabas Nino Rota: Nonet

Slukkede baglygter kan skabe kritiske situationer MOTOR: Biler, der kører uden tændt kørelys i baglygterne, er noget, der kan sætte en skræk i livet på andre trafikanter, fordi man lettere overser bilen. I værste fald kan det føre

til farlige situationer eller ulykker, hvis man ikke opdager en forankørende bil, før det er for sent. I en ny undersøgelse, som Userneeds har gennemført for Rådet for Sik-

ker Trafik, siger hele syv ud af ti bilister, at de inden for de sidste tre måneder har oplevet andre bilister, som kørte med baglygterne slukket, selvom det var mørkt eller tåget. 12 pro-

I BYEN Åbent hus

Søndag den 25. marts kl. 13.00-17.00 Kom og se vores selskabslokaler, forskellige bordopstillinger, farvevalg og dekorationer

Billetter ved indgangen 150 kr. (75 kr.) kontant.

Der er gratis kaffe og kage, så ta’ familien med i skoven!

Køb af billetter og menu: www.halkaer.dk

Skivum Krat R E S TAU R A N T

TORSDAG DEN 15. MARTS KL. 20.00

Tlf. 98 66 61 34

Engelske COAST

v/ Gitte og Claus Fischer Kratvej 10, 9240 Nibe www.skivumkrat.dk

Husk Påskebrunch den 1. april med kæmpe Brunch-buffet til kun 150,-. Entré eksklusiv koncertmenu: Forsalg kr. 160,(medlem kr. 110,-)

leverer keltisk rock i bedste klasse. COAST begejstrer overalt, fra Tønder Festival til klubber over hele Europa. De er stolte af deres keltiske rødder og forener Springsteens passion samt Coldplay og Runrigs lydflader i musikken på bedste vis.

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk FREDAG DEN 13. APRIL KL. 20.00

Fathers & Sons

Se mere på vores hjemmeside

PÅSKEBRUNCH PÅSKE SØNDAG DEN 1. APRIL

KL. 10 - 14 00

00

175,INKL. K OG JUIACFFE E

STOR BRUNCH MED EKSTRA

PÅSKESPECIALITETER! Entré eksklusiv koncertmenu: Forsalg kr. 230,(medlem kr. 180,-)

Anders Koppel (hammond orgel og flygel), Benjamin Koppel (saxofon), Al Agami & Elias Agami (vokal), Mikkel Nordsø (guitar), Fridolin Nordsø (trommer), Moussa Diallo (bas), Marco Diallo (trommer). Et helt nyt hold og dermed et nyt band så dagens lys under Vinterjazz 2017! Nu kommer de også til Halkær Kro. En enestående aften med nogle af dansk jazz/world musiks ypperste.

BORDBESTILLING PÅ 98 62 19 66 • Røget laks med spinatblinis • Hønsesalat med croissant • ½ Æg med rejer og caviar • Pålæg og spegepølser med tilbehør • Lun leverpostej med bacon • Skyr og yoghurt med drys • Pandekager med råsyltede bær

• Ostefad med kiks • Muffins • Rundstykker • Hjemmebagt brød • Kaffe - the og juice + Påskespecialiteter!

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk

Forsalg ved bestillingsskema: Klik på koncerten på www.halkaer.dk, udfyld og afsend skemaet.

Markedsvej 8 - 9600 Aars - tlf. 98 62 19 66

MARKEDSVEJ 8,mail@kimbrerkroen.dk 9600 AARS • 98 62 19eller 66 •påMAIL@KIMBRERKROEN.DK Facebook

cent af de adspurgte svarer desuden, at de har oplevet en kritisk situation, fordi en anden bilist ikke havde lys i baglygterne. - Det kan skabe utryghed og i værste fald farlige situationer, når man kommer kørende og pludselig opdager en bil foran sig, der var skjult i snevejret, mørket eller tågen. Det er vigtigt, at man husker at få tændt baglygterne og reagerer, hvis bilister bagved begynder at blinke med lyset. Så er det formentlig fordi ens bil er helt mørkelagt bagpå, siger Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik. Hos politiet genkender de problemet med bilister, der glemmer at tænde baglygterne, når det er mørkt, eller der er dårlig sigtbarhed fx på grund af tåge eller snevejr. - Selvom moderne biler i høj grad er automatiserede, skal man altså stadig huske at tjekke, om bilen tænder baglyset af sig selv. Det handler nemlig om sikkerhed, for det er ofte meget sværere for andre bilister at få øje på en bil med slukkede baglygter, og det skaber farlige situationer. Det er vigtigt, at bilisterne husker at tænde baglyset for sikkerhedens skyld, og så kan de samtidig spare en bøde på 1.000 kroner, siger Christian Bertelsen, politiassistent og presseansvarlig i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. På mange biler, der blev solgt som nye i perioden 2011 og frem til juli 2016, tænder kørelyset i baglygterne ikke automatisk. Baggrunden herfor var et ønske om at gøre bilerne mere energieffektive og spare CO2. Hvis man har en bil, der ikke automatisk tænder baglygterne, anbefaler Rådet for Sikker Trafik, at man får det løst permanent. Hvis man selv skal tænde kørelyset bagpå, og har en tendens til at glemme det, kan man ofte få værkstedet til at indstille bilen sådan, at den tænder baglygterne automatisk, så snart motoren startes. På den måde er der ingen risiko for at glemme det, og man forbedrer sin egen og andre medtrafikanters sikkerhed. Nogle værksteder skal have omkring 1.500 kroner for at tænde baglyset permanent, mens andre værksteder nøjes med nogle få hundrede kroner, hvis du får det gjort i forbindelse med et serviceeftersyn på din bil. På mange biler kræver det typisk bare en justering i bilens computer, men det afhænger af den konkrete bil, så spørg på værkstedet.


Aars Avis TIL LEJE

14. MARTS 2018

MOTOR

Nordisk konference om selvkørende biler På den korte bane har Audi for eksempel sidste år præsenteret den nye Audi A8 med en selvkørende køpilot, der er et SAE level 3 system (som de første), og systemet er derfor ikke lovligt nogle steder i verden endnu men forventes

at blive det i Tyskland ved indgangen til 2019. På den lidt længere bane taler vi selvkørende biler uden rat og pedaler, hvilket giver helt nye perspektiver i forhold til mobilitet generelt - og stof til en interessant debat i løbet af konferencen.

STILLINGER Kirkemusiker/ Organist søges Gislum, Vognsild og Haubro Sogne søger snarest en kirkemusiker/organist. Se venligst stillingsannonce på jobnet.dk

Lejlighed i Haverslev

Indflytningsklar 2 vær. lejl.

2-vær., 55 m2, 3.300 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Ledig fra 1. april. Efter kl. 17.00 Tlf. 21 74 84 98

på 61 m2. Beliggende midt i Farsø.

Tlf. 25 32 01 29 ell. 21 40 23 55

AARS BOLIGFORENING

Præstegårdsvej 1, 1. sal

Nyrenoveret 2 vær. lejlighed på 50 m2. Klar til indflytning. Husleje kr. 3.850 + forbrug. Dep. 3 mdr. Jan Sondrup tlf. 20 96 02 33

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

MAT DANIA søger en handlekraftig servicetekniker med erfaring fra automatiserede produktionsanlæg. Brænder du for at arbejde med teknik, maskiner og forebyggende vedligehold af produktionsapparatet i en spændende virksomhed, er du måske den vi søger. Jobbet Som servicetekniker er din primære opgave at reparere og vedligeholde produktionsapparatet. Du vil indgå i et serviceteam bestående af 15 dygtige og rutinerede medarbejdere, som besidder stor viden på området. Udover forebyggende vedligehold skal du servicere det produktionstekniske udstyr, vedligeholde og opgradere industrielle styringer, deltage i løbende renoveringer af produktionsudstyret samt løse ad hoc-opgaver i dialog med de ansatte i produktionen.

ding og reparation af maskinanlæg. Du er vant til at tage ansvar og gå forrest både i opgaveløsning og med forslag til forbedringer. Du trives med at arbejde i et team og kan træffe beslutninger under pres. Er serviceminded overfor operatører der betjener og fejlmelder maskinerne samt kan kommunikere med udenlandske leverandører på engelsk. Det vil være en fordel at du har kendskab til vedligeholdelsessystemet Sertica, men det er ikke et krav.

Kvalifikationer Du er formodentlig uddannet automattekniker, maskinarbejder eller smed og har solid erfaring med drift og vedligehold af automatiske produktionsanlæg, Som person er du handlekraftig, struktureret og kvalitetsbevidst og vi lægger vægt på, at du tidligere har arbejdet med fejlfin-

MAT DANIA tilbyder Ansættelse i et innovativt og førende jernstøberi, hvor du får dygtige og professionelle kollegaer, som brænder for det de laver. Vi lægger vægt på et uformelt samarbejdsklima med respekt for hinanden og vores værdier. Gode ansættelsesforhold med løn efter kvalifikationer.

Yderligere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til vedligeholdelseschef Benny Kristensen, tlf 40308699.Se evt. mere om MAT Dania på www.matdania.com Ansøgningsfrist : Der afholdes samtaler løbende, så kontakt os hurtigst muligt.

Markedsvej 21, 9600 Aars MAT Dania ApS er et moderne jernstøberi med produktion i såvel Aars som Polen, hvor maskinfabrikken er placeret. Virksomheden samarbejder med førende kunder inden for segmenterne hydraulik, arbejdskøretøjer, vindmøller og maskinkomponenter. Størstedelen af salget går til eksport. Kundeservice prioriteres meget højt og der bliver lagt vægt på engagement, samarbejde og faglig dygtighed. MAT Dania beskæftiger ca. 350 medarbejdere, der bidrager til at skabe resultater og den fortsatte udvikling og udbygning af virksomhedens markedsposition. Hovedkontoret er beliggende i Aars.

www.aarsbo.dk

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Gislum-Vognsild-Haubro Menighedsråd

Servicetekniker søges

AARSBO

AARS

45 m kælderlejlighed til leje i centrum af Aars. Husleje kr. 2.800 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Er indflytningsklar den 1. april 2018 eller måske før. Kastberg Ejendomme Tlf. 25 52 49 41 2

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

BLANDEDE

BOX-RUM 10 m2 - 30 m3

Pr. måned kr. 380,www.lagerboksen.dk

21 27 95 02

Guldfund fra reolerne

Kræmmerhal Foder en gros

Åben fredag 12-17 Lørd./sønd. 10-15

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

MOTOR: På torsdag er Nohrcon værter for Autodrive 2018 - en nordisk konference om selvkørende køretøjer og deres betydning for fremtidens trafik, infrastruktur, byplanlægning og mobilitet. Konferencen holdes hos Audi i Gladsaxe, hvor det er muligt at komme ud at køre i en bil med det højeste niveau af selvkørende teknologi, der i dag er lovligt i Danmark. Konferencen har også fokus på netop lovgivning og sikkerhed. Udviklingen går stærkt, og vi bombarderes jævnligt med informationer om nye selvkørende projekter. På konferencen kan man blive opdateret på, hvor langt vi rent faktisk er nået i udviklingen af selvkørende biler, busser, traktorer etc., samt hvor langt vi er med at ændre lovgivningen i forhold til at tillade disse selvkørende køretøjer.

SIDE 39

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

aars TaNDTEKNIKEr

Louise adamsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KØB & SALG

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

BLANDEDE

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


SIDE 40

Aars Avis

KØBES:

Himmerlandsavisernes

loppemarked

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo, vi kommer med kort varsel. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

SekS lokale aviSer for Samme priS!

Møbler: Teaktræ, palisander samt design møbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

73.621 eksemplarer

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-70’ erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

HIMMERLANDS AVISERNE

SÆLGES:

Brother MFC-7440N. Scan, kopi s/h og fax. Kr. 200. Tlf: 98 63 10 61

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Gl. pandeplader, 1-3-6 ton siloer, roerrasper, vandvogn, Hærborg fodertruck, Tyregod roeoptager, Kongskilde 3,6 fjederharve, Fraugde 3,6 stubkultivator, Gl. traktor, kompressor. Tlf: 22 17 40 43

- en stærk løsning… KØBES:

Havetraktor og gamle knallerter købes. Gamle knallerter, Yamaha fs1, Suzuki, Puch, Honda med flere. Havetraktor/frontmonteret brugte samt gamle. Tlf: 28 45 04 08

Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30 Labrador Retriever hvalpe. 5 stk. sorte efter højt præm. aner, kennelhunde. Sælges chippet og med sundhedsbog, uden stambog. Jagt- og familiehunde m.m. Salgsklare 4/3 2018. Tlf: 21 78 77 74/28 34 88 56

14. MARTS 2018

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

annonce@himmerlandsgruppen.dk BETALING KONTANT ELLER

”Storstuen” antikt og gammelt, smukt og brugt. Desuden ”Bonderomantik med herskabelige tendenser”. Mange ”nye” gamle ting fra gemmerne. Kig ind på Dalumvej 43, 9541 Suldrup den kommende weekend. Rokkestol, chaiselong 100 år, læderstol, komoder, dragkiste, cykler, tallerkenrække, hattehylde, dækketøjsskab retro. Tlf: 23 45 28 72

...fra kyst til kyst

Kontant købes: Skal du af med din bil? - er den for god til skrotning, - har evt. flere måneder til syn? Så ring eller send en sms. Tlf: 40 62 09 16

Ca 3,5 m3 tørt brænde kan afhentes, kr. 900. Tlf: 30 13 19 92

Gammelt jern og metal afhentes, større mængder købes. Tlf: 40 28 61 89 Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59 Bajonetter og sabler ønskes af samler, gerne hele samlinger. Tlf: 21 84 61 92

Tallerken harve, gasflaske m. brænder/fordelerslange, hegnstråd mm, Vicorn siderive, Gl. mejerispande, griselamper, gl. forværk t. tyrekalve, 1000 l. stålkar, gl. fodervogn. Tlf: 22 17 40 43 Brænde, ask 15 rm., kr. 5.000. Hø og halm i minibig, fra kr. 130. Træpiller 1/1 palle, kr. 1.900. Palletanke 1.000 liter, kr. 250. Tlf: 22 20 38 24

Melkon tvillinghjul, 800 l. Hardy marksprøjte, Stiga Villa 14 hst plænetraktor, 4 t. aflæsservogn m. møgspreder, Gyro 750 gødningsspreder, 3 m. Fransgård Høvender/rive. Tlf: 22 17 40 43 2 stk. smuldreharver, lastbil-tipvogn, 3 leds ringtromle, 4 hjulet gummivogn, 4 rk radrenser, Tårup grønthøster, lille grisevogn, tørrekanaler, skjold slaglemølle. Tlf: 22 17 40 43 Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag d. 17. og søndag d. 18. marts fra kl. 10.00-16.00. Masser af nye ting. Loppepigerne. Tlf: 52 17 71 72

LOPPEMARKED

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


SvÌrt at fü sund økonomi i slagtesvin

Godt 200 landmĂŚnd og gĂŚster var samlet til Agri Nords generalforsamling i Aalborg.

Agri Nord gĂĽr pĂĽ slankekur

- Det er trÌls, at det er sü svÌrt at skabe en konkurrencedygtig økonomi i den danske slagtesvineproduktion, siger Torben Hauskov, der er formand for Danske Svineproducenter, som reaktion pü fyringen af natholdet pü Danish Crowns slagteri i Ringsted. Han forklarer, at danske slagtesvineproducenter køber deres smügrise i et frit marked. Fordelen for slagtesvineproducenterne er, at de bor i et omrüde, hvor der er massivt overskud af smügrise. - Men vi mü erkende, at det nogle gange bare ikke er nok, hvis den pris de für, nür de sender deres slagtesvin pü slagteriet, ikke kan matche konkurrenternes. Det er naturligvis Ìrgerligt, at Danish Crown bliver nødt til at fyre medarbejdere, fordi der ikke bliver slagtet nok slagtesvin. Det skal vi vÌre de første til at

beklage. Men nür det er sagt, sü mü vi bare sige, at det er slagteriets evne til at udbetale en god pris, som afgør, hvor mange grise, der lander pü slagteriet og hvor mange grise, der kommer til at vokse op syd for grÌnsen, forklarer Torben Hauskov. - Der er masser af smügrise at tage af i Danmark, sü hvis de danske slagterier vitterlig var i stand til at give en pris, sü det var en god forretning at have slagtesvin, sü ville flere danske smügrise blive her i landet, lige sü hurtigt, som man kan bygge en slagtesvinestald. Altsü forudsat, at de danske myndigheder giver tilladelse til det. Det er noget, der ofte tager tid, hvis det i det hele taget lykkes, for det skal ikke vÌre nogen hemmelighed, at det ikke altid er lige nemt, fortsÌtter formanden.

Landboforeningen vil fremover kun operere med Ên bestyrelse En bestyrelse, der kan operere hurtigt og fleksibelt. Det er, hvad Agri Nord har füet, efter generalforsamlingen i sidste uge vedtog foreslüede vedtÌgtsÌndringer. Ændringerne betyder, at de tidligere fagudvalg - udvalgene for kvÌg, svin, økonomi og planter - er nedlagt. - Verden bevÌger sig omkring os, og vi er nødt til at tilpasse os. I forbindelse med vores strategiproces er büde forenings- og forretningsstrukturen blevet moderniseret, og derfor var det nødvendigt ogsü at modernisere vores bestyrelsesstruktur, siger formand Carl Christian Pedersen. Bestyrelsen i Agri Nord vedtog i 2016 en ny strategi frem mod 2020, hvilket blandt andet har betydet, at der er etableret en koncernbestyrelse. Derfor sidder der ikke lÌngere folkevalgte i Agri Nords datterselskabers bestyrelser, og strategi, rammer og mül udstikkes fra koncernbestyrelsen. VedtÌgtsÌndringerne blev vedtaget med et stort flertal, og den nye, trimmede koncernbestyrelse er nu øverste organ for süvel Agri Nord som datterselskaber. I den nye bestyrelse har

hvert medlem et eller flere ansvarsomrüder. Er det behov for det, kan der nedsÌttes ad hoc-udvalg, der kan arbejde med aktuelle sager eller emner. - Det giver en fleksibel og hurtigreagerende bestyrelse, og formület er, at vi skal kunne arbejde bedre men med fÌrre hÌnder, siger Carl Christian Pedersen. Som en følge af vedtÌgtsÌndringerne skulle der vÌlges bestyrelsesmedlemmer til ni bestyrelsesposter. Der var genvalg til syv nuvÌrende bestyrelsesmedlemmer og valg af to nye. Formand Carl Christian Pedersen blev sidste ür valgt for to ür og var derfor ikke pü valg. Bestyrelsen skal nu konstituere sig og vÌlge Ên nÌstformand mod tidligere to nÌstformÌnd.

Ét Agri Nord - De to nÌstformand stammer tilbage fra fusionen, dengang Agri Nord blev til, og vi har nu fjernet de sidste rester fra fusionen, sü vi nu er Êt Agri Nord, siger formanden. Efter beretning og ürsrapporten var fremlagt og godkendt, var der en god debat blandt de 200 medlemmer og gÌster, der i gür deltog i generalforsamlingen, der blev af-

holdt i Agri Nord IdrÌtscenter i Aalborg. Medlemmerne kom ind pü mange, forskellige emner. Erik RiskjÌr, Sulsted, foreslog, at Agri Nord, i stedet for at udbetale overskuddet til medlemmerne, hensÌtter det til hjÌlp til de landmÌnd, der er af den ene eller anden grund tvinges ud af erhvervet. - Det er altid tragisk, nür kollegaer tvinges ud af erhvervet. I Agri Nord har vi en SOS-telefon, hvor nødstedte landmÌnd kan fü akut hjÌlp, og lige nu søger vi en socialrüdgiver, der kan rüde og vejlede de ramte familier. Det viser, at Agri Nord gerne vil hjÌlpe, sagde formand Carl Christian Pedersen. Lars Hansen, Hobro, foreslog, at Agri Nord gür mere ind i arbejdet omkring recirkulering og bÌredygtighed. For eksempel kan man udvide forretningsomrüdet ved det kommende biogasanlÌg ved Hobro Nord med genanvendelse af det sand, der kommer ind med gyllen. Det forslag noterede formanden sig og lovede, at bÌredygtighed og recirkulering med mere er emner, der bliver arbejdet med fremover.

Den nye bestyrelse Der blev valgt ni medlemmer til Agri Nords nye bestyrelse: Henrik Dalgaard Christensen, Aars, blev valgt for en 3-ürig periode. Ulrik Krogsgaard, Løgstør, blev valgt for en 3-ürig periode. RenÊ Lund Hansen, Løgstør, blev valgt for en 3-ürig periode. Poul Henningsen, Nibe, blev valgt for en 2-ürig periode. Jørn Madsen, Aalborg, blev valgt for en 2-ürig periode. Bjørn Borup, Nibe, blev valgt for en 2-ürig periode. Lars Olsen, Nibe, blev valgt for en 1-ürig periode. Jens Verner Pedersen, Hobro, blev valgt for en 1-ürig periode. Lars Tolstrup, Skørping, blev valgt for en 1-ürig periode. Formand Carl Christian Pedersen var ikke pü valg i ür og fortsÌtter dermed et ür mere.

Torben Hauskov, formand for Danske Svineproducenter, ĂŚrgrer sig over, at Danish Crown i Ringsted har fyret natholdet, og han mener, det er svĂŚrt at tjene penge pĂĽ slagtesvin. (Foto: Colourbox.dk)

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 42

Nyt projekt sætter fokus på andre forureningskilder end landbruget Vidensgrundlaget bag vandområdeplanerne skal forbedres Hvordan påvirker fiskeri og mikroplast vandmiljøet? Et nyt projekt, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har sat i gang, skal undersøge, hvordan andre presfaktorer end

kvælstof påvirker vandmiljøet. Projektet kan desuden være med til at styrke det faglige grundlag bag vandområdeplanerne. - Det er enormt vigtigt, at vi baserer vores politiske

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Årsmøde i Ålav Vesthimmerland

Der indbydes til årsmøde i foreningen Ålav Vesthimmerland. Årsmødet afholdes i Agri Nord, Landbocentrets kantine, Markedsvej 6, 9600 Aars tirsdag den 20. marts 2018 kl. 19.30. Dagsorden i henhold til vedtægten. Efter årsmødet vil konsulent, hydrolog Rikke Krogshave Laursen fra Seges holde et indlæg om vådområdeprojekter og de problemer, man skal tage hensyn til i forhold til afgrænsning i forhold til den omgivende landbrugsjord. På foreningens vegne Claus M. Sørensen

beslutninger på et så oplyst grundlag som muligt. Vi ved, at kvælstof påvirker vandmiljøet, men vi har ikke den store viden om, hvordan for eksempel fiskeri, mikroplast eller invasive arter påvirker vandmiljøet. Med projektet her tager vi første skridt mod et retningsskifte og mod en dybere forståelse af, hvad der skal til for at have god økologisk tilstand i Danmarks vandmiljø, siger Esben Lunde Larsen. De danske kvælstofmodeller har for nyligt været genstand for en international ekspertevaluering, hvor forskerne i oktober pegede på et behov for at afdække andre såkaldte presfaktorers betydning for vandmiljøet end kvælstof. Det kan for eksempel være fiskeri med bundskrabende redskaber, klapning, råstofindvinding, invasive arter, mikroplast, klimaforandringer og fysiske anlæg som sluser og havneanlæg.

Vidensgrundlaget bag vandområdeplanerne skal forbedres. Derfor undersøger nyt projekt, hvordan for eksempel fiskeri, invasive arter og mikroplast påvirker tilstanden i vandmiljøet. Foto: Colourbox.dk.

Projektet udføres over det kommende halvandet år af Miljøstyrelsen i samarbejde med DTU Aqua og skal blandt andet munde ud i en vurdering af presfaktorernes betydning for tilstanden i marine områder. - De internationale eksperter pegede på, at grundlaget generelt set er fagligt velfunderet, men de fandt også huller i vidensgrundlaget for vandområdeplanerne. Det er vi nødt til at rette op på. Jeg håber, at projektet

kan give os et stærkt fagligt fundament til det videre arbejde med at sikre en god beskyttelse af vores fjorde og kystvande, siger Esben Lunde Larsen. Projektet er en vigtig brik i udviklingen af et styrket fagligt grundlag for de næste vandområdeplaner. Andre større projekter, der sættes i gang, handler om udvikling af bedre modeller baseret på nyeste viden og om fosfors betydning for miljøtilstanden.

International dyrevelfærd også med danske forskere De næste fem år skal danske forskere være med til at forbedre kontrollen med dyrevelfærden i de europæiske svinebesætninger. Det ligger fast efter, at EU Kommissionen i sidste uge udpegede et konsortium bestående af Friedrich-Loeffler Instituttet i Tyskland, Wageningen Universitetet i Nederlandene og Aarhus Universitet. Sammen skal de drive et Referencecenter for Dyrevelfærd, der skal rådgive myndigheder og branche i de 28 medlemslande.

- Danmark har en lang praktisk og forskningsbaseret tradition for systematisk at arbejde med at løfte dyrevelfærden og udvikle kontrollen i de danske stalde. At det ikke bare er noget, vi siger i skåltalerne, når erhverv, forskningsinstitutioner og myndigheder mødes, bliver endnu engang understreget, nu hvor EU har peget på Danmark som vinder af opgaven med at drive det nye referencecenter for dyrevelfærd, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Traktormuseet ved Ulbjerg vil forny sig ULBJERG: Når Ulbjerg Traktormuseum i Låstrup holder generalforsamling tirsdag, 20. marts vil der bl. a. blive lagt op til en drøftelse om fornyelse af udstillingen. Temaet for den kommende sæon, der indledes 26. maj, er ”Danske traktorer”. Museumsleder Hans

Nielsen efterlyser ”nye” traktorer til den stationære udstilling. Museet har enkelte ledige pladser og bestyrelsen har besluttet, at traktorer op til årgang 1970 kan indgå i udstillingen. Hans Nielsen lægger endvidere op til, at aktiviteter på åbningsdagen kan

Gennem aftale om forskningsbaseret myndighedsbetjening med Miljø- og Fødevareministeriet har Aarhus Universitet en årelang erfaring med at levere forskningsbaseret viden og rådgivning om dyrevelfærd til myndighederne. Forskere fra universitetet skal nu - sammen med deres kolleger i Tyskland og Nederlandene - være med til at udvikle viden og værktøjer, der kan løfte dyrevelfærden især i den europæiske svineindustri.

drøftes i forbindelse med generalforsamlingen. Museet har allerede modtaget et forslag om at arrangere en kartoffeldag, dog tidligst i 2019. Dette forslag vil også blive drøftet på generalforsamlingen. I 2017 besøgte 430 gæster plus elever i tre skoleklasser museet. Det er færre end året tidligere, og en medvirkende årsag hertil kan være, at der ikke er brugt penge på annoncer i årets løb, noterer Hans Nielsen.

Gudstjenester Søndag d. 18. marts 2018 Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

Smågrisenoteringen

10.00 10.00 9.30 ingen ingen 11.00 9.30 ingen 11.00 ingen ingen 10.30 9.00 ingen 14.00 9.30 ingen 11.00 ingen 9.30 ingen 11.00 ingen 11.00 ingen 9.30 ingen 9.00 ingen ingen 10.30 9.00 10.30 ingen 9.00 10.30 ingen ingen ingen 9.00 10.30 ingen ingen 10.30 ingen 10.30 10.30 ingen 11.00

Beregnet notering uge 11 Basis, 30 kg. 355,59 (355,59). SPF+Myc 360,59 (360,59). SPF 364,59 (364,59). Økologi 932,40 (932,40 ). UK-tillæg 12,04. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,26 (5,26) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 43

Mange handler blev afsluttet over en kop kaffe.

Der var rigtig mange flotte dyr på skuet. Her ses nr. 50 Bedste DH 1. kalvs ko og nr. 16 2. bedste DH 1. kalvs ko.

Spotlight og røgkanon gav lidt ekstra til præsentationen Stor tilfredshed med kvalitet og antallet af besøgende Af Torsten Hansen AARS: En af de store nyheder på Agro Nord i Aars i år var, at præsentationen af præmiedyrene foregik

i rigtig show stil. Der var spotlight, røgkanon og høj musik, da de flotteste køer blev trukket ind i ringen. - Det fungerede rigtig godt, og vi har fået mange posi-

tive kommentarer - og også en enkelt negativ, siger formand for Agro Nord Oluf Bøgh til Vort Landboblad. Publikum blev mere opmærksom på præsentatio-

nen, og det virkede festligt. - Det er helt sikker, at det vil vi prøve igen. Måske var det lige højt nok og måske også lige længe nok. Men det kan justeres, fortsætter han.

MODELDYR / ÆRESPRÆMIEDYR - Agro Nord 2018 MODELDYR / ÆRESPRÆMIEDYR - Agro Nord 2018 Kat. nr. Kat. Modeldyr nr. Modeldyr 124 MISS AGRO NORD 124 MISS AGRO NORD 85 Reserve Champion 85 Reserve Champion 50 Bedste DH 1. kalvs ko 50 Bedste DH 1. kalvs ko 16 2. bedste DH 1. kalvs ko 16 2. bedste DH 1. kalvs ko 67 Bedste DH 2. kalvs ko 67 Bedste DH 2. kalvs ko 74 2. bedste DH 2. kalvs ko 74 2. bedste DH 2. kalvs ko 85 Bedste DH ældre ko 85 Bedste DH ældre ko 93 2. bedste DH ældre ko 93 2. bedste DH ældre ko 104 Bedste yngre Jersey-ko 104 Bedste yngre Jersey-ko 124 Bedste ældre Jersey-ko 124 Bedste ældre Jersey-ko 136 Bedste yngre DRH-ko 136 Bedste yngre DRH-ko 143 Bedste ældre DRH-ko 143 Bedste ældre DRH-ko 23 Bedste afkomsgruppe-ko 23 Bedste afkomsgruppe-ko 101 Bedste kvie 101 Bedste kvie

Far Far Dignitary Dignitary Aftershock Aftershock Epic Epic Maximus Maximus Epic Epic Brokaw Brokaw Aftershock Aftershock Selvino Selvino Lemonhead Lemonhead Dignitary Dignitary Label P Label P Mad Max Mad Max Merrick Merrick Tequila Tequila

Udstiller Udstiller Svend Otto Søgaard, V. Skivevej 15, Tastum, 7850 Stoholm J Svend Otto Søgaard, V. Skivevej 15, Tastum, 7850 Stoholm J Raunhøj Dairy I/S, Risvangsvej 12, Spørring, 8530 Hjortshøj Raunhøj Dairy I/S, Risvangsvej 12, Spørring, 8530 Hjortshøj Raunhøj Dairy I/S, Risvangsvej 12, Spørring, 8530 Hjortshøj Raunhøj Dairy I/S, Risvangsvej 12, Spørring, 8530 Hjortshøj Martin Mouridsen, Gadegårdvej 7, Hanning, 6900 Skjern Martin Mouridsen, Gadegårdvej 7, Hanning, 6900 Skjern Oluf Bøgh, Løgstørvej 131, Stenild, 9500 Hobro Oluf Bøgh, Løgstørvej 131, Stenild, 9500 Hobro Bathau Holstein, Batum Hedevej 8, Bælum, 8830 Tjele Bathau Holstein, Batum Hedevej 8, Bælum, 8830 Tjele Raunhøj Dairy I/S, Risvangsvej 12, Spørring, 8530 Hjortshøj Raunhøj Dairy I/S, Risvangsvej 12, Spørring, 8530 Hjortshøj Raunhøj Dairy I/S, Risvangsvej 12, Spørring, 8530 Hjortshøj Raunhøj Dairy I/S, Risvangsvej 12, Spørring, 8530 Hjortshøj Adelgård Jersey, v/Fam. Petersen, Adelvej 3, 6900 Skjern Adelgård Jersey, v/Fam. Petersen, Adelvej 3, 6900 Skjern Svend Otto Søgaard, V. Skivevej 15, Tastum, 7850 Stoholm J Svend Otto Søgaard, V. Skivevej 15, Tastum, 7850 Stoholm J Svend Hestbæk, Knabervej 78, Klotrup, 9620 Aalestrup Svend Hestbæk, Knabervej 78, Klotrup, 9620 Aalestrup Marcel Jacobs, Harrildhusvej 16, Harrild, 9240 Nibe Marcel Jacobs, Harrildhusvej 16, Harrild, 9240 Nibe Bert Groen, Boldrupvej 177, Thorup, 9610 Nørager Bert Groen, Boldrupvej 177, Thorup, 9610 Nørager Laura og Katrine Bak Thomsen, Hørup Møllevej 28, Hørup, LauraMøldrup og Katrine Bak Thomsen, Hørup Møllevej 28, Hørup, 9632 9632 Møldrup Helle Hansen, Algade 73, 6971 Spjald Helle Hansen, Algade 73, 6971 Spjald Rikke V. Hansen, Algade 73, 6971 Spjald Rikke V. Hansen, Algade 73, 6971 Spjald

Ærespræmiegiver Ærespræmiegiver DLG – 5000 kr. DLG – 5000 kr. Søren´s Klovpleje – 3000 kr. Søren´s Klovpleje – 3000 kr. Dansk Holstein Dansk Holstein Lokal Holstein Lokal Holstein Lokal Holstein Lokal Holstein Lokal Holstein Lokal Holstein Dansk Holstein Dansk Holstein Lokal Holstein Lokal Holstein Himmerland Forsikring Himmerland Forsikring Jersey Aktivitetsudvalg Jersey Aktivitetsudvalg Lokal Holstein Lokal Holstein Avlsf. for DRH i VikingDK Avlsf. for DRH i VikingDK Roset Roset Roset Roset

Bedste Holstein besætningsgruppe

Raunhøj Dairy I/S, Risvangsvej 12, Spørring, 8530 Hjortshøj

Neimann´s Klovpleje

Bedste Jersey Besætningsgruppe

Adelgaard Jersey v/Fam. Petersen, Adelvej 3, 6900 Skjern

Semen and Cattle Shop

Bedste mønstrer – senior Bedste mønstrer – senior Bedste mønstrer – junior Bedste mønstrer – junior

Agro Nord Agro Nord Agro Nord Agro Nord

MODELDYR KØDKVÆG - Agro Nord 2018

MODELDYR KØDKVÆG - Agro Nord 2018 Kat. Kat. Modeldyr nr. nr.

302

Modeldyr

Bedste hundyr kødkvæg

302 +Bedste kødkvæg bedstehundyr kødkvægsdyr + bedste kødkvægsdyr

Udstiller

Ærespræmiegiver

Udstiller

Ærespræmiegiver

Troels L. Andersen, Gårdkærsvej 31, Gjøl, 9440 Aabybro

Danish Crown

Troels L. Andersen, Gårdkærsvej 31, Gjøl, 9440 Aabybro

Danish Crown

314 Danish Crown handyr kødkvæg Jan Søgaard Larsen, Over Søen 19, Mou Kær, 9460 Brovst 314 Bedste Danish Crown Bedste handyr kødkvæg Jan Søgaard Larsen, Over Søen 19, Mou Kær, 9460 Brovst Bedste Bedste mønstrer mønstrer

Sofie Brydsø, Frøstrupskovvej 71, Frøstrup, 6800 Varde Agro NordAgro Nord Sofie Brydsø, Frøstrupskovvej 71, Frøstrup, 6800 Varde

Køerne må gerne have lidt temperament, synes formand Oluf Bøgh. Men det kræver også noget af trækkerne.

Dem det hele handlede om - køerne - tog det lidt blandet. Nogle var rolige, mens andre var lidt urolige, dog ikke mere end det sagtens lykkedes. Præsentationen af Miss Agro Nord blev hævet til et højere niveau. Lidt uro blandt køerne var ikke isoleret til lysshowet. Det skete jævnligt i løbet af dagen. Men køerne er heller ikke vant til at skulle trækkes rundt. Formandens kommentar til når trækkerne havde lidt udfordringer var da også: - Køer må gerne have lidt temperament. Oluf Bøgh, glædede sig over, at kvaliteten blandt de udstillede dyr til Agro Nord igen i år var god. Samtidig kunne han også glæde sig over, at der var alt udsolgt og der faktisk også var flere dyr tilmeldt i år end året før. Formanden kom naturligvis ind på det i åbningstalen. - Alt er udsolgt. Den nye hal 2 med flere kvadratmeter. Flere dyr end i de foregående år. Blandt andet er

TIL LEJE Godt græsareal ønskes til leje

til afgræsning, evt. gerne for en længere periode. Henv. tlf. 40 19 50 07

Jersey tilbage med mange køer og nye udstillere. Der er lavet et flot stykke benarbejde for at få alle disse jerseybesætninger med igen, sagde formanden. Agro Nord var fint besøgt. Der blev solgt omkring 1000 billetter, men der til skal lægges et stort antal inviterede. De mange besøgende hyggede sig. Der blev serveret utallige kopper kaffe og masser af kage og slik. På alle standene sad folk og talte forretning over kaffe og kager. Mange steder blev handlerne afsluttet med en lille bitter.

KØB OG SALG

TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 11 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 11 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis
Advertisement