Page 1

Til samtlige husstande

92. årgang - Nr. 10

ONSDAG 7. marts 2018

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Travl oldemor i Aars fylder 100 år Læs mere side

2

Aars-formand: Vigtigt at handle lokalt

14 Blære-maler udstiller i kirkecenter Læs mere side

14

Aars Turistforening lægges i graven Af Thorkil Christensen ■ AARS: Dårlig økonomi som følge af svigtende indtægter fra en elendig campingsæson er årsag til, at den mere end 80 år gamle Aars Turistforening sandsynligvis må lade livet. Bestyrelsen havde indkaldt til ekstraordinær generalforsamling på turistkontoret mandag aften og her var der indstilling fra bestyrelsen om, at lade foreningen ophøre. Den endelige beslutning om at lægge Aars Tursitforening i graven skal dog træffes af et flertal af de fremmødte på en ekstraordinær generalforsamling for at blive en realitet. Den ekstarordinære generalforsamling er berammet til fredag, 16. marts og holdes i mødelokalet på Aars Turistkontor på busterminalen.

- Vi ser ingen fremtid for den nuværende Aars Turistforening, sagde formanden Jørgen Justesen, ved den ekstraordinære generalforsamling mandag aften.

- Ud fra det økonomiske grundlag ser bestyrelsen ikke en fremtid for Aars Turistforening, sagde formanden, Jørgen Justesen, i sin

VÆLG EN ADVOKAT DU HAR TILLID TIL Vi sætter dig i centrum, og vi yder rådgivning og sagsbehandling ud fra dine individuelle behov. Vi yder vores rådgivning med forståelse og indlevelse, uden at dette påvirker vores skarpe, faglige og juridiske vurderinger - uanset om det drejer sig om virksomhedsrådgivning, stærkt personlige sager eller noget helt tredje.

Før 600,-

NU

300,-

KØB DINE BUKS HOS OS!

Vi er gode til at lytte. Mange års erfaring har lært os vigtigheden af at forstå årsagen og motiverne bag en problemstilling, inden vi rådgiver.

redegørelse for den aktuelle situation. Den dårlige campingsæson i 2017 har været medvirkende til turistforenin-

gens dårlige økonomiske situation.

Læs mere side 13...

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

re!

Hør me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

Vi taler og skriver i et sprog, som er forståeligt. Vi er ærlige og direkte i vores rådgivning og tilkendegiver, hvis en sag ikke har udsigt til at kunne gennemføres med det ønskede resultat.

Vi arbejder primært med: • Erhvervsret

• Familieret

• Selskabsret

• Arveret

• Retssager

• Testamenter

• Konkurs

• Dødsbobehandling

• Landbrug

• Erstatningssager

• Iværksætter

Advokatfirmaet Himmerland

Carsten Kjeldsen Arne Bindslev

GRATIS høreprøve og afprøvning

ApS

98 62 40 00

Jørgen Stenum Lea Strandberg

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Følg os på Facebook

ceret h rtifi ør ce

Telefon I 9811 3200

k lini ek

KRISTENSEN

Bindslev & Kjeldsen

Aars n5 Bymidte

n

Stort udvalg!

• Ejendomshandler

Otic o

Læs mere side

Løssalg: 5,00 kr.

Æ

ld re

Sage

n

!

øH r mere

www.høreapparatet.dk


Aars Avis

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Runde fødselsdage

90

Inga Andersen, Bymidten 306, Aars, torsdag, 8. marts.

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Per Mulbjerg

75

Kirsten Steffensen, Stenildhøjvej 50 B, Aars, onsdag, 14. marts.

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00

75

Poul Erik Bach, Haubrovej 107, Haubrogårde, onsdag, 14. marts.

Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

98 63 13 24

banen og havde i mange år fast stamplads på Aalborg Stadion. Nu følges kampene dog foran fjernsynsskærmen, men engagementet for AAB er intakt, selvom præstationerne ikke altid lever op til kravene fra Kaj Rønfeldts side. Desuden er Kaj Rønfeldt ivrig jæger, og tiden går derfor med mange jagtture og ikke mindst træning af den nye hund.

60

Egon Knøs, Rolighedsvej 3, Aars, lørdag, 10. marts.

Kaj Rønfeldt.

80

Kaj Rønfeldt, Roldvej 88, Haverslev, fredag, 9. marts. Kaj Rønfeldt er opvokset i Ladelund. I 1966 overtog han sammen med hustruen Ingrid gården på Roldvej i Ladelund, hvor de stadig bor. Kaj Rønfeldt arbejdede hos Spændbeton og blev siden selvstændig landmand. Senere kom han til Dania i Aars. Fodbold og kortspil spiller en vigtig rolle i Kaj Rønfeldts fritid. Han spiller gerne præmiewhist, ligesom han tipser og har gjort det i mange år, med mere eller mindre held. Han har altid fulgt AaBs gøren og laden på fodbold-

Dødsfald Anna Elise Sørensen, Himmerlandsgade, Aars, 85 år. Anna Elise Sørensen døde efter længere tids sygdom. Anna Elise Sørensen var født i Bradsted, den ældste af fem søskende, hun havde en god skolegang og kom som ung til Hjedsbæk Bagerforretning som ekspedient. Efter nogle år kom hun på Vejle Husholdningsskole, her fik hun mange gode venner, som fulgte hende til det sidste. Senere fulgte nogle år på “Louisendahl” ved Vegger, hvor hun fungerede som

Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Udstillingen er åben alle ugens dage på Svoldrupvej 174, 9600 Aars Ring i forvejen for personlig betjening

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Mob: 20 78 07 66 Tlf. 98 51 27 00 post@himgrav.dk

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning · www.hanslandry.dk

DØGNVAGT

Tlf. 70 20 41 41

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Se mere om vores lave priser på

(Udstilling på adressen)

www.begravelsetilfastpris.dk

Torben Rask

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Claus Landry

Hans Landry

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Tlf. 30 32 62 01

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

Oldemor med gang i futskoene Der er sikkert mange som måske stadig i dag, luner fødderne i et par af Petra Mortensens hjemmestrikkede futsko, hun har nemlig, gennem de nu 100 år hun kan fejre, lavet mange futsko. Tirsdag, 13. marts venter Petra Mortensen besøg af borgmesteren på Plejecenter Solvang, Gislumvej 2 i Aars, for denne dag fylder hun 100 år. Selv om synet og hørelsen i dag ikke har det så godt, så er hun glad og tilfreds. Petra Mortensen er født og opvokset i Østrup som det tredje barn i en søskendeflok på fem, og hun er med sine 100 år den længst levende af de fem. Som det var skik den gang kom Petra Mortensen som ganske ung også ud at tjene, men hun var på det tidspunkt allerede vant til at stå tidligt op om morgenen, da hendes forældre drev landbrug. Petra Mortensen blev i 1939 gift med Kaj Mortensen. De købte et lille landsted i Østrup, hvor de selv drev landbrug og var selvforsynende. Petra Mortensen var dygtig i sit køkken både til madlavning og bagning, og hun var gerne ude og hjælpe til hos andre. Hun har aldrig bare siddet med hænderne i skødet. Parret fik tre børn, Marna, Rosa og Gustav, som Petra Mortensen med stor glæde syede og strikkede til. Hjemmets dør var altid åben, og der var mange som nød godt af den store gæstfrihed. Børnebørnene havde stor glæde ved at komme hjælp i køkkenet, også her blev hun kendt som en pligtopfyldende og arbejdsom person. Anna Elise Sørensen blev senere husbestyrerinde hos Marinus Thorsen i Morum. Sammen byggede de deres landbrug op til et mønsterbrug, også her var Anna Elise Sørensen en aktiv del af bedriften. Anna Elise Sørensen var rigtig dygtig til

Petra Mortensen - 100 år.

på ferie i Østrup, og glæden var selvsagt lige så stor for bedsteforældrene. I maj 1980 blev hjemmet i Østrup solgt, og Petra og Kaj Mortensen flyttede til Solbakken i Aars, hvor der fortsat kom mange besøgende, og der er blevet skænket mange kopper kaffe i det altid gæstfrie hjem. Petra Mortensen evnede stadig ikke at sidde med hænderne i skødet. Hun strikkede så snart der var et ledigt øjeblik. Futsko var noget af det der blev lavet mange af. Det var en stor sorg for Petra Mortensen, da hun i 1995 mistede sin mand, og sorgen var ikke mindre, da hun i 2010 mistede sin ældste datter på grund af sygdom. Petra Mortensen har i dag fem børnebørn, syv oldebørn og fem tipoldebørn og det sjette på vej. Petra Mortensen bor i dag på Solvang, hvor hun er glad for at være, og hun er glad og tilfreds, som vi altid husker hende. I dag sidder hun dog i kørestol og er meget besværet af dårligt syn og hørelse. håndarbejde blandt andet knipling, og hun fremstillede mange smukke ting til familie og venner. Ligeledes deltog hun meget i kirkearbejdet og var en kendt person blandt de ældre i Aars. Nogle af hendes nærmeste venner var en en stor støtte for Anna Elise Sørensen i mange år, og de gav hende et værdigt liv til det sidste.

Alt i blomster!

Himmerlandsgade 26 · 9600 Aars

Birgitte Landry

7. MARTS 2018

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Himmerlandsgade 49 C · Tlf. 98 62 68 00

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


7. MARTS 2018

Ny underdirektør i Aars-selskab Thorkild N. Hansen, 56 år, er udnævnt til underdirektør i Himmerland Forsikring og datterselskabet Concordia Forsikring med ansvar for det samlede salg i begge selskaber indenfor privatforsikringsområdet. Thorkild Hansen har været forsikringsudviklingschef i de to selskaber, men har også været handelschef i Aars, hvor han for år tilbage var selvstændig med en isenkramforretning.

Pengeskab brudt op i Aars AARS: I weekenden er en terrassedør brudt op til en virksomhed på Hjortkjærsvej i Aars. Indbrudstyvene har formentlig brugt et ko-

Aars Avis

SIDE 3

BEKENDTGØRELSER Min kære mand, vor gode far, svigerfar, morfar og farfar

Villy Lemvig

Thorkild N. Hansen - ny underdirektør i Forsikringsselskabet Himmerland.

ben til at bryde døren op med. Det er tydeligt at nogen har bevæget sig rundt i hele virksomheden. De har blandt andet fundet nøglerne til to biler, som de har kørt ud af garagen, men ikke stjålet. Der er også gjort forsøg på at skære en dør op til et pengeskab. Det er ikke lykkedes, men med kobenet har de fået pengeskabet brudt op. Der er stjålet to iPhones, en iPad og nogle opladere. Kobenet er blevet efterladt på stedet.

* 4. marts 1939 er stille sovet ind Søttrup, den 1. marts 2018 To flittige hænder er gået i stå Et tappert hjerte holdt op med at slå

Lillian Niels Henrik og Inge Ulrik og Ilse Jens Jørgen og Gitte Dorte og Jan Børnebørn Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke fredag den 9. marts kl. 13.00

Min kære mand vores kære far, svigerfar, farfar, bedstefar og oldefar

Magnus Christensen * 9. februar 1928 er stille sovet ind Aars, den 4. marts 2018 Stræbsom og god har du været her i livet Stille og tavs fra os du går En tak fra os alle, for alt du har givet gennem så mange og slidsomme år

Ellen Henry og Bodil Jens og Olga Børnebørn og oldebørn

*19. april 1990

Begravelsen finder sted fra Gislum Kirke lørdag den 10. marts kl. 11.00

er stille sovet ind. Aars, den 2. marts 2018.

Mor og far Bisættelsen finder sted fra Løgstør Kirke fredag den 16. marts 2018 kl. 13.00.

Hjertelig tak Poul Færks begravelse.

Michael Kent Christensen * 19. april 1990 er stille sovet ind

Tusind tak for blomster og kranse Tak til sognepræst Helge Maagaard På familiens vegne Vera

Aars, den 2. marts 2018 Charlotte og Maibritt Mads, Jesper og Rasmus Frederikke og William Anders og Stefan

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Birte Theilmann Jensens bisættelse.

Vores kære, elskede mor, svigermor, farmor, mormor og oldemor

Nora Højbjerg Madsen * 5. august 1921 er stille sovet ind Aars, den 1. marts 2018 På familiens vegne

Poul Erik Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 9. marts kl. 13.00

Tak for blomster og kranse. Tak til hjemmehjælpen og personalet på såvel Solvang som Søndervang. På familiens vegne Egon Jensen

AL AL OPMÆRKSOMHED OPMÆRKSOMHED

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Bodil Jensen, Sdr. Boulevard 20, Aars

Lions Club Aars har løbende indsamling af effekter til sit årlige loppemarked. Har man effekter (kun brugbare ting, ikke tøj), som man vil skænke til Lions loppemarked, kan man blot ringe på tlf. 40 83 34 08 (Poul Poulsen), hvorefter afhentning vil blive arrangeret, eller benyt vores container på genbrugspladsen i Aars

Hej Berit

Du ønskes tillykke med jubilæet den 7. marts og fødselsdagen den 9. marts Kærlig hilsen Ernst, Karina, Lars Bo og Linda

Åbent hus! KL.10.00-12.00

Lørdag den 17. marts i Børnehaven Lillevangen Om to måneder flytter vi i ”Lille Madsens hus”. Derfor vil vi gerne invitere ”gamle” børn, forældre og kollegaer indenfor en sidste gang i Børnehaven Lillevangen. Personalet vil være her og vi finder de gamle billeder frem. Vi håber, I finder tid til at kigge forbi.

Hilsen alle os i Lillevangen Jyllandsgade 20 9600 Aars

TAK EFTER DØDSFALD

til alle for venlig deltagelse ved

Vor kære bror og onkel

i anledning af vort diamantbryllup frabedes venligst. Aase og Jens

Indsamling til loppemarked

Vores kære søn

Michael Kent Christensen

OPMÆRKSOMHED

frabedes venligst.

Hilsen Kylle og Svend

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

LOPPEMARKED Aars Y’s Men’s Club Markvænget 36, Aars

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 9.30-12.00 Indsamling og aflevering af brugbare effekter i butikkens åbningstider samt efter Du kan aftale, gælder også dødsboer. betale med RING: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 mobilepay Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte også i lokalområdet.

www.aarsfrikirke.dk


Aars Avis

SIDE 4

7. MARTS 2018

BEKENDTGØRELSER Hornum Sognehus Lørdag, den 10. marts 2018 kl. 9.30-10.30 Kom til en hyggelig snak omkring en salme. Til et rundstykke og en kop kaffe får vi en god samtale med hinanden. Ordet er frit og tonen er hjertelig. Alle er velkomne! Der kræves ingen forudsætninger. Med venlig hilsen Inge Frandsen, sognepræst

Vorherres fugle

Tirsdag, den 13. marts 2018, kl. 19.30 Lille aftengudstjeneste i Gundersted kirke. Sang og fortællinger, der bringer foråret nærmere. Alle er velkomne!

Lions Loppemarked Søndag den 18/3 i Nibe Idræts- & KulturCenter

Ønskes en stand på markedet? - kontakt Jesper Boas Therkildsen:

Tlf. 61 28 35 40

AARS KIRKE

AARS KIRKE

SALMESANG OG SALMEDANS

Mandag den 12. marts kl. 16.30-17.15 Babysalmesangsholdet åbner dørene og inviterer alle interesserede til at synge med og deltage i salmedans. Alle kan deltage. Arr.: Mødre og babyer fra forårets babysalmesangshold Kirke og kulturmedarbejder: Marianne Klausen

AARS KIRKE

SYNG PÅSKESALMER

Onsdag den 14. marts kl. 19.30-20.30 Vi synger påskesalmer som fællessang. Salmeteksterne vises på storlærred og er illustreret af billeder. Arr.: Organist: Jan Mygind Kirke og kulturmedarbejder: Marianne Klausen

AARS KIRKE PÅSKESPIL

Torsdag den 22. marts kl. 18.00-18.40

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Brætspilscafé på Aars Bibliotek Fredag den 9. marts kl. 15.00-18.00 på Aars Bibliotek. Kom alene eller som gruppe og hyg dig med bibliotekets sjoveste brætspil. Indledningsvis vil Bog&Idé Aars præsentere de sidste nye trends indenfor brætspil. Få gratis billetter på himmerlandsbilletten.dk

Forårets minikonfirmander opfører påskespil. Arr : Forårets minikonfirmander Kirke og kulturmedarbejder: Marianne Klausen

www.aarskirke.dk

AARS KIRKE

KULTURUGE I AARS UGE 10

Fredag den 9. marts kl. 16.00 på Aalestrup Bibliotek. Se den lokale kunstner Poul Spanggaards nye udstilling og hør om hans liv med kunst og rejser over hele verden. Gratis deltagelse, tilmelding ikke nødvendig.

Torsdag den 15. marts kl. 16.00 på Farsø Bibliotek. Kom til sjovt og musikalsk børneteater for de 2–6-årige. Efter stykket serveres der pizza. Pris: 30 kr. pr. person. Køb billetter på himmerlandsbilletten.dk og læs mere om arrangementeren på www.vhbib.dk

Sundhedscenter Vesthimmerland tilbyder nye Lær at tackle forløb Kunne du tænke dig at få redskaber til at tackle kroniske smerter, symptomer på angst og/ eller depression eller det, at være pårørende til en med langvarig sygdom, så tilbyder Sundhedscenter Vesthimmerland 3 forskellige Lær at tackle forløb. Forløbene er gratis. Er du interesseret i at høre mere om forløbene, så ring til Sundhedscentret på tlf. 99 66 82 00 eller du kan også læse mere på vores hjemmeside www.sundhedscenter@ vesthimmerland.dk eller på www.laerattackle.dk

afholder ordinær generalforsamling torsdag d. 22. marts 2018 kl. 19.00 på Haubro Landsbyskole Himmerlands Friskole. Dagsorden ifølge vedtægterne. Bestyrelsen

Lokalhistorisk Forening Gislum og Vognsild sogne

afholder generalforsamling i Minihal Vestrup, torsdag d. 22. marts 2018 kl. 19.00. Dagsorden ifølge vedtægterne. Denne aften besøg af Søren Byrjalsen Bestyrelsen

Stiftende generalforsamling! ”Foreningen Livskraft Aars.- spirituelt/kulturelt forum”, afholder stiftende generalforsamling

onsdag d. 21. marts kl. 19.00, i mødelokalet under biblioteket i Aars. Forslag som ønskes behandlet, samt opstilling af personer til bestyrelsen, skal være bestyrelsen i hænde på info@livskraftspirituelforum.com senest d. 12. marts. Alle er velkomne, men kun medlemmer har stemmeret.

Fredagscafé med Poul Spanggaard

Børneteater og pizza: Hønes første æg

Friskolens Venner Haubro

Vores Kirke er en del af dette og derfor byder jeg hjertelig velkommen til en kort andagt med fællessang: Manuela Rauff vil spille et par klassiske numre på sin flotte harpe.

Torsdag den 8. marts 2018 kl. 19.30 i Aars Kirke Jeg vil fortælle lidt om kirken og lidt om kultur og fællesskab og vi vil synge nogle fællessalmer. På glædeligt gensyn. Sognepræst Ole Larsen

Medlemskort kan købes denne aften. 1 år: kr. 100 1/2 år: kr. 50 Foreningen vil være vært ved en kop kaffe/te og brød til alle fremmødte. Mvh. Foreningen Livskraft Aars

Aars Seniorer

Hyggeeftermiddag onsdag den 14. marts kl. 13.30 på Kimbrer Kroen, Aars Foredrag ved Agnete Odgaard-Jensen, Thy. Agnete blev blind som 25-årig, men nåede at afslutte sin uddannelse. Agnete tager udgangspunkt i sit eget liv som blind, og har ved sin positive grundholdning, været med til at vise, at selv den mest traumatiske situation kan bearbejdes, så vi ser muligheder i stedet for begrænsninger. Agnete holder et meget personligt foredrag om sin egen situation og hun er et livsstykke med mod på tilværelsen. Mød op og hør Agnete fortælle sin livshistorie og hvordan hun taklede det, at blive pludselig blind. Et rørende foredrag. Pris kr. 50,- (ikke medlemmer kr. 75,-) Tilmelding til tlf. 98 62 38 17 / 21 65 52 43 senest dagen før.

Aars Seniorer Bestyrelsen Per Drejer

Følg os på facebook www.aarskirke.dk


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 5

Caroline Henderson afslutter kulturuge i Aars med koncert Jazz-musikere og multikunstner medvirker når kulturugen afsluttes AARS: Kulturugen i Vesthimmerland afrundes i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars, hvor publikum bydes på bobler og highlights fra ugen. Samtidig kan publikum glæde sig til, at den skønne og højaktuelle jazzsangerinde Caroline Henderson fylder huset med sin fantastiske stemme i et bredt repertoire. Til koncerten har Caroline Henderson inviteret et helt særligt hold musikere, der består af både etablerede jazzmusikere og nye spirende talenter. Koncerten kommer bredt rundt i Hendersons repertoire af lækker, kølig jazz tilsat elektroniske rytmer, og samtidig vil hun præsentere publikum for helt nyt materiale. På scenen får Henderson selskab af den anerkendte jazzpianist og sin musikalske ledsager gennem mange år Nikolaj Hess, Daniel Franck, som er en af Danmarks dygtigst jazzbasister, den prisvindende guitarist og multikunstner Gustaf Ljunggren, trommeslageren Jakob Høyer, som har spillet alt fra jazz til progressiv rock og pop med blandt

Aars Idræts Klubs afgående formand, Per Nyborg, sammen med “Årets AIKer”, Torben Sauer, Aars, som har deltaget i klubbens

Torben Sauer tildelt titlen “Årets AIK’er”

Caroline Henderson afslutter Kulturugen med en koncert i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.

andre The Raveonettes og Trentemøller, og slutteligt tilfører Turboweekendpianisten Anders Stig Møller keyboard til Danmarks ypperste jazzstemme. Henderson har samlet cremen af danske musikere og komponister, som ser frem

til spille sammen i konstellationen særligt udvalg til lejligheden. Med en jazzdiva i topform, et stjernehold i ryggen og et særligt spændende repertoire udvalgt til aftenen kommer Caroline Henderson til Aars med en kon-

cert, man ikke vil gå glip af. Caroline Henderson har gennem årene markeret sig som en af de stærkeste sangerinder i nyere dansk musikhistorie med et musikalsk udtryk, der henter inspiration i både jazz, blues pop og elektroniske toner.

FODBOLD: Torben Sauer, Aars, har fra barn været “bidt” af fodbold og af arbejdet i og omkring Aars Idræts Klub. Derfor var det også naturligt, at Torben Sauer, ved generalforsamlingen i Aars Idrætsklub forleden, blev hædret med titlen “Årets AIK’er 2018”. Titlen tildeles en spiller eller frivillig som har gjort en stor indsats for klubben. Det har Torben Sauer. I bestyrelsens indstilling af Torben Sauer, lægges blandt andet vægt på, at han har været frivillig i klubben i mange år. I de senere år som del af baneog stadionudvalget, der sikrer at klubbens baner og anlæg altid fremstår pæne og renholdte. Og før

disse opgaver var Torben Sauer mangeårigt medlem af bestyrelsen i flere valgperioder. Han bestred også posten som formand for Aars Idræts Klub i begyndelsen af 1980erne. Som aktiv fodboldspiller var Torben Sauer en del af Aars Idræts Klubs Talenthold som blev nummer tre i DBUs Talentturnering i 1968. Torben Sauer er også fast mand på “Guirlandeholdet”, som hvert år sørger for ophængning af julebelysningen i Aars. Dermed er han med til at skaffe økonomi til Aars Idræts Klubs arbejde. Med titlen som “Årets AIK’er” fulgte sportsbeklædning og gavekort sponsoreret af klubbens tøjleverandør Intersport Aars.

Det tager tid at erkende, at man har svært ved at høre. Hvorfor også vente på at få tjekket hørelsen? Hos AudioNova skal du ikke vente længe på at få en høretest, modsat flere steder i det offentlige. Vi har et bredt sortiment af høreapparater fra 0 kr.* Så lad os hjælpe med at finde den løsning, der passer dig bedst! *Efter *Efter offentligt offentligt tilskud. tilskud.

Hvorfor vente, når du kan gå til AudioNova?

Kom til høretestsdag d. 15. marts Bestil tid på:

88 77 82 13 AudioNova Hørecenter Himmerlandsgade 87 9600 Aars

www.audionova.dk


Aars Avis

SIDE 6

Ekstraordinær generalforsamling AARS TURISTFORENING

fredag, den 16. marts kl. 16 på Aars Turistkontor, Busterminalen. Dagsorden: Endelig ophævelse af foreningen i henhold til vedtægterne. P.b.v. Jørgen Justesen, formand

SYS BJERRE

Blære Kirke S T AR .00 . M. 19 5 1 L K

Billetter kan bestilles på blaerekirkegaard@hotmail.com, eller tlf. 20 82 24 60 Betaling via Mobile Pay til 20822460 (graver Tina Buus Holmgaard) PRIS: 80 KR.

MANGLER DU ET HOLD EKSTRA ØRER - og kan du ikke huske, hvad der er blevet sagt, evt. ved lægen, så tilbyder Frivillige Bisiddere i Vesthimmerland følgeskab til: • Læge- og speciallægebesøg • Hospital • Sagsbehandler, Socialforvaltningen • Visitation til hjælp i eget hjem • Hjælpemidler • Forsikringsselskab • Skifteretten • Post www.vesthimmerland.dk/borger/voksen/ raadgivning/frivillige-bisiddere/ Kom og hør mere mandag den 12. marts 2018 kl. 19.00 i Frivillighuset, Firkløveren, Hovedgaden 81, 9640 Farsø Tilmelding på tlf. 61 72 41 90 senest fredag den 9. marts

VENSTREAFTEN onsdag den 21. marts 2018 på Overlade Friskole

Aars kan profilere sig via “ambassadøreffekten” Aars Erhvervsråd havde - og har - mange projekter igang Af Thorkil Christensen AARS: - For at sikre en fortsat vækst og positiv udvikling er det vigtigt, at vi fortsat tager initiativer, og at nuværede virksomheder og borgere bidrager med at markedsføre de mange gode sider af Aars. Her er der som bekendt intet der kan slå “ambassadøreffekten” - altså når de gode historier bliver delt mund til mund. Sådan sagde formanden for Aars Erhvervsråd, bankdirektør Lars Thomsen, ved generalforsamlingen som i år blev holdt på Erhvervsskolerne. Han tilføjede, at set i det lys, så har erhvervsrådet over flere omgange arbejdet med at få byens borgere og erhvervsvirksomheder til at agere ambassadører over for potentielle borgere. Projekterne har primært været forankret i foreningen “Aars i Fokus”, hvor erhvervsrådet er en aktiv deltager. Her arbejder man lige nu med at opbygge en helt ny internetbyportal for Aars by. Portalen har til formål at medkedsføre alle de gode aspekter ved byen, men også at samle byens aktiviteter på en og samme platform. Det har tidligere været forsøgt via gode initiativer af foreningen “Aars på Nattet”, men man er af den opfattelse, at der bør tænkes nyt sammen med denne forening. - For at få borgere og virksomheder til at interessere sig for en portal, skal der

være et trækplaster. Vi tror, at det trækplaster er lokale nyheder. Derfor arbejder vi nu sammen med Aars Avis om at etablere en helt ny portal, hvor byens borgere vil få serveret de lokale nyheder løbende, samtidig med at portalen bliver platform for markedsaføring af lokale aktiviteter og byens herligheder. Byportalen vil samtidig få “arme” der rækker ind på de sociale medier, hvor de gode historier kan blive delt. Byportalen tænkes ejet af en forening, mens Aars Avis vil få ansvaret for det redaktionelle og samtidig retten til at sælge annoncer, sagde Lars Thomsen.

Svømmecenter Erhvervsrådet deltager også aktivt i projektet omkring en ny svømmehal i Aars under navnet Svømmecenter Vesthimmerland. Projektet er estimeret til at koste 130 mio. kr. og bliver dermed det største anlægsprojekt i Vesthimmerlands Kommunes historie. Det gamle byråd traf beslutning om at ville finansiere 110 mio. kr. over årene 2019 til 2021. En projektgruppe har så til opgave at finde de resterende 20 mio. kr. via fonde. Her er man godt på vej, idet der allerede er givet tilsagn fra Fonden for Sparekassen Himmerland om 13 mio. kr. - V i er overbeviste om, at et nyt svømmecenter, med fokus på en række forskellige målgrupper, vil have afgørende betydning for

BEKENDTGØRELSER  

KL. 18.30:

LOF i Vesthimmerland Ordinært årsmøde

Dagsorden ifølge vedtægterne. KL. 19.30:

Venstre i Vesthimmerland Ordinær generalforsamling

Dagsorden ifølge vedtægterne. Efter generalforsamlingen er følgende på talerstolen: Per Bisgaard, regionsrådsmedlem Per Bach Laursen, borgmester Alle Venstres medlemmer er meget velkomne. Ønsker du at blive medlem af Venstre, kontakt Albert V. Andersen tlf. 24 61 46 41 eller mail veggerby4@gmail.com Med venlig hilsen LOF og Venstre i Vesthimmerlands Kommune vesthimmerland.lof.dk • venstreivesthimmerland.dk

7. MARTS 2018

BRUGBARE EFFEKTER MODTAGES Møbler, nips, køkkengrej, bøger, tøj m.m. Jernbanegade 1 B • Hornum • tlf. 98 66 14 26 Åben: Man.-fre. kl. 13-17 • lør. kl. 10-13

LOF VESTHIMMERLAND Historien om Regan Vest

Major Hans Aage Simonsen. tidligere daglig leder af Regan Vest i Rold Skov. Få indsigt i bunkeren under jorden. Torsdag d. 15. marts kl. 19.00 i Dronning Ingrid Hallerne Farsø. TIlmelding på www.vesthimmerland.lof.dk - hold 17207 - eller ring 98 63 15 40.

Initiativer koster

Lars Thomsen: - Aars Erhvervsråd er ikke en opsparingsforening.

både bosætning, turisme og erhvervsliv. Og det gælder i både Aars og i resten af Vesthimmerlands Kommune, sagde Lars Thomsen.

Løft til handelen Det blev oplyst, at Aars Erhvervsråd har taget initiativ til et større tiltag, som skal forsøge at hjælpe handelslivet i Aars gennem den omstilling som for tiden er igang. Tiltaget kaldes “Gang I Butikkerne” og har et budget på op mod 1,2 mio. kr. til markedsføring af byens handelsliv som en samlet enhed via en række kanaler og nye måder at strukturere tingene på. - Erhvervsrådet har valgt at støtte projektet med 100.000 kr. i 2017. Det samme har Aars Handelsstandssforening. Fonden for Sparekassen Himmerland har doneret 500.000 kr. og her er man positive for evt. at finde yderligere 500.000 kr.i takt med at projektet skrider frem, sagde Lars Thomsen. Der er nedsat en styregruppe med direktør Finn Mathiassen fra Aars Erhvervsråds bestyrelse i spidsen. Man er igang med at ansætte en marketingmedarbejder, som skal være tovholder for en række initiativer, og lige nu arbejdes der med en workshop for byens butikker, så man får sat fælles retning på markedsføringen.

Initiativerne tærer på foreningens egenkapital, men formanden slog fast, at Aars Erhvervsråd ikke er en opsparingsforening, men tvært imod en forening, der har til formål at deltage aktiv del i udviklingen af det lokale erhvervsliv. Derfor besluttede bestyrelsen at bidrage lidt ekstra i 2017. Erhvervsrådet har i årets løb holdt fyraftensmøde hos Aars Fjernvarme, og man agter at gentage succesen på en anden virksomhed til efteråret. Rådet har også taget initiativ til at nedsætte af en gruppe, som skal arbejde med Aars bys 150 års jubilæum i 2020. Lars Thomsen oplyste, at mange af foreningsns erhvervsaktiviteter ligger i et naturligt regi af Erhverv Væksthimmerland, der er paraplyorganisation for erhvervsrådene i de fire større byer i kommunen. Det er her, at tilskuddet fra kommunen indgår, og her at erhvervskontorets medarbejdere er ansat. Formand og næstforemand fra hver af de fire lokale erhvervsråd indgår i bestyrelsen for Erhverv Væksthimmerland sammen med politiske repræsentanter, og det er her udviklingen af erhvervslivet i hele Vesthimmerland er på dagsordenen. Formandsposten går på skift mellem de fire foreninger. Aars Erhvervsråd beklædte formandsposten sidste år. Lige nu er det Aalestrup. I 2017 blev der bl. a. arbejdet med “Nordvest Smart Production”, Forum Vesthimmerland, iværksætteri i kommunen, netværk, iværksætterpris, golfturneringen Made in Denmark, Kulturugen. Man har også samarbejde med Vesthimmerlands Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars. Og er medudgiver af avisen Erhverv Væksthimmerland. - Så der er også nok at tage fat på i 2018, sluttede Aars Erhvervsråds formand, Lars Thomsen.

BEKENDTGØRELSER

Banko

Søndag den 11. marts kl. 13.00 i Østhallen, Simested Dørene åbnes 1 time før Masser af gode præmier IF KVIK Håndboldafdelingen


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 7

GRAND OPENING TØJEKSPERTEN AARS

TORSDAG D. 8/3 ÅBEN KL. 10-20

SPAR 20% PÅ ALLE IKKE NEDSATTE VARER FRATRÆKKES VARENS NORMALPRIS VED KASSEN.

SKJORTER 2 STK 800,-

JEANS, 100 PAR SPAR 50%

TIGHTS FØR 150,- KUN 75,-

TIGHTS, 2 PAR FØR 199,- NU 75,-

T-SHIRTS FØR 179,- NU 89,50,-

10 PAR STRØMPER KUN 100,-

JEANS, 100 PAR SPAR 50%

BUKSER FØR 800,- NU 400,-

TILBUDDENE GÆLDER KUN TORSDAG - FREDAG - LØRDAG I DENNE UGE

HUSK AT DU STADIG KAN BRUGE DIT WAGNER GAVEKORT! · LANDSDÆKKENDE BYTTESERVICE I +110 BUTIKKER - 365 DAGE OM ÅRET · HOS TØJEKSPERTEN HAR VI PRISMATCH, SÅ DU KAN STOLE PÅ PRISEN · BLIV MEDLEM AF KLUB TØJEKSPERTEN OG FÅ 10% RABAT PÅ DIT FØRSTE KØB · DU OPSPARER 5% BONUS HVER GANG DU HANDLER

AARS Himmerlandsgade 91 · 9600 Aars · Tlf. 72 45 44 93


Aars Avis

SIDE 8

7. MARTS 2018

Franskbrød

Kanelstang

Med eller uden birkes

Pr. stk.

Pr. stk.

7

20,-

99

Spar 14 01 MORGENTILBUD: 10 rundstykker med dagmartærte el. rugbrød

www.kvicklydeal.dk/aars

Kagemand/kone med 20 teboller

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

KUN

KUN

199,SØNDAG TIL TIRSDAG

Romerboller

Frit valg

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Gåsebryst eller medalje

49,TIL MADPAKKEN: 1 kasse pølsehorn Dybfrost

Pose med 8 stk.

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

2 stk.

STÆRK PRIS

8 stk.

25,-

10,-

Pr. kasse/50 stk.

125,-

Disse tilbud gælder fra den onsdag den 7. til og med lørdag den 10. marts KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST NORD OG GLS Alle ugens dage 8 - 20

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 9

Abela bag in box Chardonnay eller shiraz/ cabernet sauvignon 3 liter Beg. parti

Oksefilet

Hel dansk nakkefilet Min. 2,2 kg

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

FRIT VALG

STÆRK PRIS

2-3 kg

99,-

Pr. stk.

199,-

69,-

Spar4995

Husk vores frisk afskåret pålæg HUSK loppefrøskaller 450 g

5 lag

Mørbrad

50,-

KUN FREDAG OG LØRDAG

Af gris. 5 kg. Dybfrost

KÆMPE BØFMARKED Skåret af det bedste kødkvæg Mange varianter

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Ks. m. 8-10 stk.

KUN

Pr. bøf

199,-

95,-

40,-

Spar 60,-

Flere varianter

FRA DELIKATESSEN: Stegte fiskefiletter

KUN FREDAG

FRA DELIKATESSEN: ¼ pålægsmand Til 3-4 personer

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

FRIT VALG

9

STÆRK PRIS

4 stk.

20,-

99 op

KUN

125,-

Spar til 1596 Disse tilbud gælder fra den onsdag den 7. til og med lørdag den 10. marts KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST NORD OG GLS Alle ugens dage 8 - 20

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

bestil gerne i forvejen på 9637 7674

Aars

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Becel eller Knorr middagsretter


Aars Avis

SIDE 10

Den sidste auktion hos Himmerlands Auktioner - Aars’ berømte juletræ er under hammeren.

FDF i Aars forsøgte at sælge Råd-huset AARS: Tre par viste interesse for at købe det tidligere Rådhus i Aars, men de var utilfredse med tilstandsrapporten, der ikke nævnte noget om skimmelsvamp. “Jamen, det er et Råd-hus, forklarede mægleren”. Situationen er dog ikke helt ægte, derimod en del af en øvelse. Fredag i sidste uge mødtes 21 nataktive FDFer fra Aars, Hornum og Salling nemlig op på Aars Skole for at deltage i den 34. udgave af Journalist Øvelsen. Her er opgaven at lave den bedste avis. De forskellige redaktioner har fået til opgave at lave en minimum otte siders elektronisk avis. Avisen skulle indeholde et portræt af en udvalgt per-

son, et videolink til et et minuts lang video fra aftenens begivenheder samt en annonceside med minimum fire forskellige reklamer. Reklamerne er ikke nødvendig at være rigtige produkter eller firmaer. Her blev der blandt andet reklameret for en ny bager i Aars, som bager boller af 98 procent tånegle og 2 procent dej. For at der også skulle være noget interessant at skrive artikler om, havde “Reuters Bureau” sørget for at redaktionerne fik besked om, hvor der skete noget spændende i Aars. Første begivenhed var en auktion over resterne det berømte juletræ fra Aars. Her blev toppen solgt for kr. 1.010.003,- til en rig kineser,

nålene fra træet gik for kr. 600.000 til en amerikaner. Hvorimod at et stykke af stammen kun gik for en flad 10’er til en russer. Den stod også på kropshårsudsmyknings konkurrence, koncert med Martin og Martinus, gaderæs i bymidtens parkeringskælderen. Det skal dog siges at gaderæs var et undergrundsfrøløb der gik galt. En af aftenens sjoveste var ejendomsmægleren som forsøgte at sælge det gamle rådhus. Tre par var, som nævnt, interesseret i at købe huset, men syntes at tilstandsrapporten ikke helt levede op til gennemgangen. Et af de bydende par spurgte hvordan det kunne være at der står i tilstands-

rapporten at der ikke er skimmelsvamp i huset, når man kunne se det på væggene. Hvortil at mægleren udtaler ”Jamen det er et Råd-hus”.

Sjovt - Det er hårdt men sjovt at være med til journalistøvelsen. Men jeg glæder mig dog meget til næste år. Der bliver jeg en af seniorerne som laver de sjove aktiviteter som vi oplever hver gang, siger en af deltagerne Marius Høfner, der var med for fjerde gang. Ud over holdkonkurrencen om den bedste avis er der også en individuel konkurrence om årets pressefoto. Børnene sender selv et billede ind til konkur-

rencen, og alle er med til at vælge det bedste billede. Årets vinder blev Michelle Pedersen fra FDF Salling. Hun vandt med flest stemmer. FDF Aars har inviteret tre uvildige dommere til at bedømme årets aviser. Imens børnene fik sovet lidt og efterfølgende spiste morgenmad, var det op til Rene Larsen, tilknyttet FDF Salling, Peter Harbo, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Mette Vestergaard Tindahl, lærer på Farsø Skole, - Det er sjovt at være med til at læse de forskellige aviser, men det er også en svær opgave at vælge hvorfor en avis der er bedst, siger Peter Harbo. Dommerne har efter lange overvejelser fundet frem til, at ”Night News” er den bedste avis. Night News er lavet af Seniorvæbnerne fra FDF Aars. Dermed

7. MARTS 2018

beholdt FDF Aars vandremindetavlen. Det var 4. gang i træk at FDF Aars vandt Journalist Øvelsen. En af arrangørerne Henrik Ø. Christensen så gerne, at flere FDF kredse i landsdelen vil deltage i dette arrangement. - Vores seniorer laver et kæmpe arbejde med at få lavet alle aktiviteterne gennem aftenen. Vi har haft 25 seniorer til at hjælpe. Vi har gamle FDF fra Aars der kommer hjem for at hjælpe lige netop til denne dag, udtaler Henrik Ø. Christensen. Medlemmerne i FDF Aars er begyndt at glæde sig til årets sommerlejre. - Vores væbnere skal på cykeltur rundt i Nordjylland med overnatning utraditionelle steder. Seniorvæbner og seniorer skal sammen med ca. 400 andre FDFer fra landsdelen til Kandersteg International Scout Center i Schweiz.

Årets finale i Hårpyndt.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.45:  Abduction Amerikansk actionthriller fra 2011 Hvem er jeg? Det er et spørgsmål, de fleste teenagere stiller  sig  selv.  Men  for  Nathan  er  spørgsmålet  helt  bogstaveligt.  Han opdager nemlig, at hans mor og far ikke er hans rigtige  forældre. Og da han forsøger at finde ud af sandheden, bliver  det startskuddet til en eksplosiv menneskejagt.

Kl. 20.00:  Matador Kl. 22.10:  Kriminalinspektør Banks Dansk drama fra 1980. ”At tænke og tro - efterår 1939” Engelsk krimi fra 2015. ”Begravet” Da Daniel skal konfirmeres, får familien Skjern besøg af den  Liget  af  en  kvindelig  advokat  skylles  op  på  bredden  af  en  indremissionske  faster  Anna.  Herbert  Schmidt  vender  hjem  underjordisk flod. Alan Banks får mistanke om, at morderen  fra den spanske borgerkrig og flytter ind hos grisehandleren.  skal  findes  blandt  kvindens  egen  familie.  Snart  bliver  der  Agnes får noget at tænke over, da sønnen Aksel er tæt på at  begået endnu et mord, og Banks må optrevle et net af hemdrukne i branddammen. meligheder og løgne for at finde frem til gerningsmanden.

Kl. 21.50:  The Secret Life of Walter Mitty Amerikansk komedie-drama fra 2013 Dagdrømmeren  Walter  Mitty  arbejder  som  fotoredaktør  på  Life Magazine. Hans rolige liv bliver pludselig vendt på hovedet,  da  nye  ejere  vil  lukke  bladet,  og  han  i  den  forbindelse  bliver  sendt  på  en  verdensomspændende  rejse  for  at  skaffe  det helt rigtige forsidebillede til bladets sidste nummer. 

Kl. 21.25:  Killers Amerikansk actionkomedie fra 2010 På en ferie møder Jen drømmemanden, Spencer. Tre år efter  er de gift og lever det perfekte forstadsliv, da kuglerne pludselig  begynder  at  flyve  om  ørerne  på  dem.  Det  viser  sig,  at  Spencer ikke har fortalt Jen om sin gamle karriere som lejemorder - og at der er blevet udlovet en dusør på hans hoved!

Kl. 20.00:  Greyzone Dansk/svensk spændingsserie Iyad  har  taget  Victoria  som  gidsel  i  hendes  eget  hjem  for  bedre  at  kontrollere  hende  og  samtidig  indlede  næste  fase  af missionen. De tager til lufthavnen for at hente hendes søn  Oskar. Da hun introducerer dem, fortæller hun Oskar, at Iyad  er en gammel ven, der skal bo hos dem et par dage. 


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 11

MANDAG - SØNDAG 7 - 22 Lorenzo pasta Flere varianter 500 g

STORT

PR. STK.

5,-

400-500 g /500 ml.

5

10.00 pr. kg

Riberhus skiveost 45+ Med eller uden kommen 200 g

50.00 pr. kg

FRIT VALG PR. STK.

Flere varianter 200 ml.

Max. 12.50 pr.kg/10.00 pr. ltr.

5

00

Max. 416.67 pr. ltr./max. 5.00 pr. stk.

Hakket dansk grisekød 8-12% eller kyllingekød max. 10% 450-500 g

FRIT VALG

PR. PK.

10

Elida shampoo eller balsam

5

Oreo eller LU Prince chokolade

5

00

0.42 pr. ltr. færdigblandet drik

00

Flere varianter 96-300 g

00

Max. 40.00 pr. kg

Flere varianter 1 ltr.

MARKED

00

5

00

REMA 1000 læskedrik

REMA 1000 flydende margarine eller plantemargarine

Jordbær, æble, sveske eller abrikos 500 g

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen op til 10,00 pr. stk.

FRIT VALG

FRIT VALG

5

00

REMA 1000 grød

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 26,95 pr. stk.

5

00

10.00 pr. kg

Max. 25.00 pr. kg

Der tages forbehold mod leveringssvigt, afgiftsstigninger, udsolgte varer, billed- og trykfejl.

PR. STK.

5

00

REMA 1000 Tortilla chips eller salsa Flere varianter 200-315 g

Flere varianter 125-250 g

FRIT VALG

PR. STK.

1 kg

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 7,45 pr. stk.

REMA 1000 chips og snacks

10

00

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen op til 27,95 pr. stk.

FRIT VALG

REMA 1000 sukker

15

Tilbuddene gælder til og med lørdag, 10. marts

AARS

Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13

00

Max. 33.33 pr. kg


Aars Avis

SIDE 12

Aars “trækker op” indbyggermæssigt Af Thorkil Christensen AARS: Antallet af indbyggere i Vesthimmerlands Kommune har de senere år været i tilbagegang, men i 2017 har antallet af indbyggere været stort set uændret i kommunen med samlet et moderat minus på nu kun 11 indbyggere. Det oplyste Aars Erhvervsråds formand, bankdirektør Lars Thomsen ved generalforsamlingen. - Ser vi på Aars isoleret

Teachers Choice.

Varm koncert på en kold dag i Aars AARS: Når vinterkulden bider udenfor, og de årlige terminsprøver venter truende forude, kan det måske gøre godt for en elev på Vesthimmerlands Gymnasium og HF, at der, som forleden, kommer et afbræk i den almindelige undervisning med en fællestime med musik i Vesthimmerlands Musikhus Alfa. Og når det så viser sig, at der bag bandets lidt prosaiske navn, Teachers Choice, gemmer sig nogle dygtige musikere, der spiller fantastisk sammen, stiger både temperaturen og humøret et par grader. Alle bandets medlemmer er musiklærere i Kulturskolen Vesthimmerland. Ved præsentationen af bandet forud for koncerten forstod man, at det egentlig er resultatet af en ny overenskomst. Bandet startede i august 2016, og i stedet for

• • •

at holde en masse møder forpligtede medlemmerne sig til at mødes hver tirsdag for at øve som en del af ansættelsen. At dømme ud fra resultatet ved koncerten må de have det sjovt på øvedagene. Genremæssigt spænder bandet fra alt mellem fusion, funk, rock og pop, med en forkærlighed for skæve taktarter. Repertoiret, som er håndplukket af bandets medlemmer (det siger bandets navn også), består af kendte popnumre, som er spicet op, og man må sige, at Teachers Choice har sin helt egen lyd, der skal opleves live. I front er der en fremragende vokal, Line Ullits Mortensen, der også introducerede de fleste af numrene forleden. Heriblandt var der et par Sting-numre, ”Seven Days” og ”Love is Stronger than Justice”. Sidstnævnte nummer var

• • •

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

som taget ud af en westernscene og fortalte om syv brødre med samme far, men forskellige mødre. Senere fulgte et nummer af Pink Floyd og Justin Timberlake. Bandet har givet koncerter rundt om på kommunens folkeskoler, og under en af dem var der en 4. klasse, der efterlyste noget ”dubstep”. Bandet kendte ikke begrebet i forvejen, men de udviklede et nummer efter elevernes opfordring, og det fik gymnasieeleverne også at høre. Dubstep er en elektronisk afart med en overvældende bassline og trommer med stor efterklang, så her fik bandets øvrige medlemmer, Mikkel Zakariasen på guitar, Børge Lunde-Christensen på bas, Martin de Vos på trommer og Lars Jørgensen på keyboards, rigtig lejlighed til at udfolde sig. Sådan sker der en vekselvirkning mellem musikelever og -lærere, der er med til at højne musikmiljøet i Vesthimmerland. Det nyder gymnasiet også godt af. Der var sikkert også nogle af tilhørerne til koncerten, der tidligere har fulgt musikundervisningen på Kulturskolen, og som drømmer om en musikkarriere. Ligesom det up-coming band ”Tavse Poet”, der nu er en del af musikmiljøet i København. Her er tre af medlemmerne i det syv mand-store band tidligere elever fra gymnasiet. Nemlig tre gange Svensmark Møller. De kan for øvrigt opleves til en koncert, arrangeret af elevforeningen Hebe, i Musikhuset Alfa fredag aften. Og desuden i Vilsted, hvor de kommer fra, på søndag.

se meget mere: www.simested-cement.dk

kvalificeret arbejdskraft. Det gælder ikke mindst rekruttering af timelønnede i industri og håndværk, og det kan være decideret væksthæmmende i det nuværende marked. - Vi kan altså glæde os over, at byen vokser og at det går rigtig godt - og skal så samtidig tage uddannelse af især nye medarbejdere og rekruttering alvorligt i både virksomhederne og i kommunen, fastslog erhvervsrådets formand.

Elever og forældre i Aars konfronteret med misbrugere AARS: Forældre og elever fra 10. KlasseCenter Vesthimmerland fik tirsdag og onsdag i sidste uge i Vesthimmerlands Musikhus Alfa fornøjelsen af at møde foreningen Drugrebels for fuld udblæsning. Drugrebels er en frivillig organisation, som har til formål af få unge til ”at være mere tro mod sig selv ved at tage ansvar for deres eget liv og træne dem i at turde sige nej til rusmidler. Foredraget bestod for både forældre og elever i et oplæg fra to tidligere stofmisbrugere, som begge fortalte deres historie om vejen ind og vejen ud af stofmisbrug, suppleret af en læge, som arbejder med unge og misbrug. Alle oplæg blev visuelt og mundtlig suppleret af tanker og refleksioner over emnet. - Vi oplevede en flok meget engagerede forældre, og vi rammer jo også lige ned i en debat, som virkelig raser i medierne i øjeblikket, fortalte skoleleder Henriette Qvist, som var meget tilfreds med arrangementet. - Det er ingen hemmelighed, at det er bekosteligt at få så engagerede og dygtige

Elever og forældre fra 10. KlasseCenter Vesthimmerland fik tirsdag og onsdag i sidste uge stof til eftertanke, da de havde besøg af DrugRebels.

mennesker her til Aars, men vi fik støtte fra lokale hjælpeorganisationer, og det er vi rigtig glad for. Eleverne fik virkelig noget at tænke over, og forældrene fik konkrete redskaber til, hvad de kan gøre for og med deres unge mennesker. Jeg tror virkelig på, at det flyttede noget, siger en stolt skoleleder.

- Det bedste ved arrangementet var, at man kunne lære meget af de to, som fortalte om deres egne oplevelser, sagde Bjarke Christensen, som er elever på 10. klasse. - De fortalte jo egentlig bare deres egen historie, og at det startede med en forkert beslutning, og det gav noget at tænke over, fortsatte han.

Børnekordag i musikhuset AARS: Det kommer til at koge af energi i Vesthimmerlands Musikhus Alfa, når 200 børn fra Vesthimmerlands forskellige skole-

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

set, så trækker byen gennemsnittet pænt op. Aars er nemlig i 2017 vokset med 130 nye borgere. Det medfører flere hushandler - og med hushandler følger vækst på andre områder, da et nyindkøbt hus jo ofte skal forbedres. Flere lokale virksomheder melder samtidig om fremgang og flere ansættelser, og ledigheden er meget lav. Faktisk så lav, at man lokalt melder om problemer med at skaffe

7. MARTS 2018

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

kor mødes fredag, 9. marts og synger sammen hele dagen. Korledere og musiklærere har gennem den sidste måned øvet ude på skolerne med børnene. Det kommer til at kulminere med en fælles kordag, som afsluttes med en koncert om eftermiddagen. Her skal børnene synge fra den store scene akkompagneret af kulturskolens professionelle band Teachers Choice. Som optakt til dagen var musiklærere fra skolerne i Vesthimmerland i januar inviteret til et kursus

med Signe Sørensen, som er tidligere korleder af det succesrige Mariagerfjord Pigekor. Ud over at få præsenteret nye inspirerende metoder fik lærerne mulighed for at mødes, netværke og sparre med hinanden. Børnekordagen og workshoppen er arrangeret i et samarbejde mellem Alfa og Kulturskolen Vesthimmerland. Arrangementerne er desuden et led i mange nye tiltag fra Kulturskolen, som har et stort ønske om at bringe sangen endnu mere i fokus i kommunen.


Aars Avis

7. MARTS 2018

Forfatter Agnete Odgaard-Jensen holder et medrivende og interessant foredrag på Kimbrerkroen i Aars.

Blind med mod på livet taler i Aars AARS: Foredragsholder og forfatter Agnete OdgaardJensen kommer onsdag, 14.

marts og holder et foredrag på Kimbrerkroen i Aars. Agnete Odgaard-Jensen

er inviteret af foreningen Aars Seniorer. Agnete Odgaard-Jensen er født på Thyholm i Vestjylland. Hun mistede sit syn som 25-årig, men nåede at afslutte sin uddannelse som aktivitetsmedarbejder. En uddannelse hun senere fik stor glæde af. Hun fortæller om, hvad det vil sige at have det alvorlige handicap, at være blind og få en dagligdag til at fungere. - Man bevarer livsmodet ved at tænke positivt. Tanker har enorme kræfter, derfor er det vigtigt at tænke positivt. Negative tanker giver dårlig samvittighed, modløshed, ensomhed og det gør os afhængig af andre. Foredraget handler også om, at vise andre mennesker, at vi godt kan leve et godt og indholdsrigt liv uden syn, at det ikke er synet, det kommer an på, men livssynet, siger Agnete Odgaard-Jensen.

Mange vil høre Rikke Nielsen fortælle i Aars AARS: Der er god interesse for at høre den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen fortælle om at være en vinder, og ikke mindst om at stifte LykkeLiga. - Billetsalget går rigtig fint, men der er dog stadig ledige pladser, siger Susan Bæk Nielsen, Lions Club Aarstidens Kvinder, der står bag arrangmentet på Vesthimmerlands Gymnasium tirsdag, 20. marts. Foredraget har titlen ”Sådan blev jeg en rigtig vinder”. Under foredraget vil Rikke Nielsen komme ind på livet som håndboldspil-

Den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen er hovedtaler ved Lions Cafe på Vesthimmerlands Gymnasium d. 20. marts.

ler, om den store udfordring med en kræftknude og som mor til Magda, som er født med Downs syndrom. I løbet af foredraget kommer Rikke Nielsen ind på, at hun manglede fritidstilbud til Magda. Det blev anledningen til at Rikke Nielsen startede Kidz, et håndboldhold, for udviklingshæmmede børn. Holdet blev en kæmpe succes, og det har siden udviklet sig til, at Rikke Nielsen nu har stiftet LykkeLiga, der er en håndboldturnering for udviklingshæmmede.

HÅNDVÆRK MEDHØJFAGLIGHED&PRÆCISION Vinduer og døre Vedligeholdelse Glasarbejde Låsearbejde Renovering

Energiforbedring Tagarbejde Ring for et uforpligtende tilbud!

JANBYG.DK · 5082 9078 · INFO@JANBYG.DK

SIDE 13

Aars Turistforening er på vej mod en lukning Endelig ophævelse afgøres på general­forsamling Af Thorkil Christensen AARS: Dårlig økonomi som følge af svigtende indtægter fra en elendig campingsæson er årsag til, at den mere end 80 år gamle Aars Turistforening sandsynligvis må lade livet. Bestyrelsen havde indkaldt til ekstraordinær generalforsamling på turistkontoret mandag aften, og her var der indstilling fra bestyrelsen om, at lade foreningen ophøre. Det kan dog formelt først ske efter der er holdt endnu en generalforsamling, og den er berammet til fredag, 16. marts. - Ud fra det økonomiske grundlag ser bestyrelsen ikke en fremtid for Aars Turistforening, sagde formanden, Jørgen Justesen, i sin redegørelse for den aktuelle situation. Jørgen Justesen oplyste, at turistforeningen har været nødsaget til at opsige lejeaftalen med Vesthimmerlands Kommune om Aars Campingplads. Det er sket på baggrund af den dårlige campingsæson 2017, og fordi bestyrelsen ikke kan leve

op til et krav i aftalen om, at foreningen yderligere skal investere en million kroner i pladsens faciliteter inden 2021. Gennem årene har turistforeningen allerede investeret ca. en million kroner i pladsen, bl. a. til elinstallationer, vand- og kloak, toilet- og badefaciliteter samt almindelig vedligeholdelse. Det er sket i henhold til aftalen og i takt med at der er indløbet indtægter fra udlejning til campister og fastliggere. - Vi mener, at det er rettidig omhu at sige fra nu, sagde Jørgen Justesen og oplyste, at ansættelsesforholdet med pladsens lejrchef ligeledes er opsagt.

Personale opsagt På turistkontoret er bureauets leder opsagt og fratrådt, men der er siden kommet et krav fra Skat om, at foreningen skal stille en garanti på 191.000 kr. for at kunne fortsætte med et bemandet turistkontor. - Det kan vi ikke magte, og vi er med advokatbistand blevet rådet til at standse al aktivitet. Vi har skrevet til

Skat og meddelt, at vi må stoppe, sagde Jørgen Justesen. Generalforsamlingsdeltagerne var enige med bestyrelsen og indstillingen om at ophæve foreningen blev vedtaget. I henhold til vedtægterne skal der dog to generalforsamlinger til for at foreningen kan ophæves. Derfor blev det besluttet at indkalde til en ny ekstraordinær generalforsamling fredag, 16. marts udelukkende med “endelig ophævelse af Aars Turistforening” på dagsordenen. Under eventuelt, hvor intet kunne vedtages, blev det på forslag fra et medlem drøftet, om det kan lade sig gøre at stifte en helt ny turistforening på andre vilkår og med en anden økonomi end hidtil. Jørgen Justesen oplyste, at bestyrelsen har haft kontakt til Visit Vesthimmerlands direktør, Jimmi Petersen, i et forsøg på at finde en løsning for fremtiden, eventuelt med et tilskud til turismefremme fra Visit Vesthimmerland. Mulighederne vil blive undersøgt i de kommende uger.

ÅBNINGSFESTEN

FORTSÆTTER iser

KOM OG SE VORES NYE BUTIK OG DELTAG I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT PÅ

1500,-

e pr p r a k s d e m ... hele ugen STRI

KMA

FØR O

NU N TO00W N I S N JEA PAR 400 1 95 2 PAR

P TIL

RKED

199 95

399 95

599

BLUSER

VI SES HOS

FRIT VALG 00

100

MODE TIL DEN STILBEVIDSTE KVINDE GIVE • VEJLE • BRAMMING • ODDER • BRÆDSTRUP • AARS • AABENRAA • GRINDSTED • VAMDRUP • FREDERIKSSUND

TILBUDDENE GÆLDER TIL OG MED LØRDAG DEN 10. MARTS


Aars Avis

SIDE 14

Erhvervsrådets formand:

7. MARTS 2018

- Vi bør handle lokalt i videst muligt omfang Af Thorkil Christensen AARS: Ved Aars Erhvervsråds generalforsamling sagde formanden, bankdirektør Lars Thomsen, at handelslivet i Aars mærker en stigende nethandel. Selv om hullerne i gadebilledet er blevet færre, så er der god grund til løbende at bakke op om byens butikker. Himmerlandsgade er

på mange måder byens ansigt ud ad til, og et godt og alsidigt udvalg af butikker trækker både bosætning og turister til. - Derfor bør vi alle handle lokalt i så stort omfang som muligt. Vær i øvrigt opmærksom på den såkaldte multiplikatoreffekt. Når vi bruger penge lokalt, så kan vi geare dem. Det sker eksempelvis, når jeg går ned

og bliver klippet for 300 kr. Så vil de 300 kr. nemlig alt andet lige køre videre i byen, da frisøren så eksempelvis kan vælge at købe en trøje hos tøjhandleren, mens tøjhandleren måske til sidst køber en frokost på cafeen. Penge, der bruges lokalt, vil altså ofte blive brugt flere gange, mens penge brugt på nethandel er tabt for altid, fastslog Lars Thomsen.

Det lokale handicapråd arbejder for rettigheder Kæmper bl. a. for tilgængelighed på valgsteder VESTHIMMERLAND: I forbindelse med kommunalvalget udpegede det nye byråd i Vesthimmerland også nyt Handicapråd. Det har blandt andet til opgave at rådgive byrådet i handicappolitiske spørgsmål, at komme med gode ideer på handicapområdet og at være med til at skabe et positivt samarbejde mellem borgere med handicap og byrådet. Rådet holdt sit første konstituerende møde, hvor Ella Holm Hansen blev genvalgt som formand, mens der var nyvalg til den politisk udpegede næstformand Doris Lauritzen. Handicaprådet gjorde i årsberetningen status for arbejdet i 2017. Her var der blandt andet fokus på det netop overståede valg, hvor rådet påpegede, at der endnu ikke er fuld tilgængelighed på alle valgsteder. Tilgængelighed på valgsteder er et godt eksempel på, hvordan Handicaprådet på

Ella Holm Hansen fortsætter som formand for Handicaprådet.

eget initiativ arbejder for rettigheder og forhold for borgere med handicap. I andre tilfælde har man været indbudt til at give høringssvar på vigtige spørgsmål. I 2017 var det blandt andet kvalitetsstandarder for voksne med særlige behov og nattevagtdækning på botilbud. Man er også blevet orienteret om mange socialtilsyn, der for de allerflestes vedkom-

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

- Din sikkerhed www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550 www.vm-sikring.dk

VESTHIMMERLANDS VVS

mende har været positive. - Vi bliver hørt i sager af særlig vigtighed for borgere med handicap, og vi har også i 2017 haft dialogmøde med Sundhedsudvalget om, hvordan vi får en tæt dialog, siger formand Ella Holm Hansen. - Jeg synes, at det er positivt, at vi bliver hørt i vigtige sager, men vores stemme kun er en blandt flere, og det er ikke altid, vi bliver hørt. I forhold til handicappolitikken synes vi, at der er plads til forbedring. Der mangler at komme mere handling og opfølgning for alle kommunens udvalg, fortsætter hun. Handicaprådet har dog andre roller end høringspart og vagthund. I 2017 blev der arrangeret to velbesøgte foredrag. I april var der Özlem Cekic på besøg og holdt foredrag med titlen ”Livet som pårørende til en sindslidende”, og i oktober var der orienteringsmøde om arv og værgemål. I december blev Årets Handicappris vanen tro uddelt. - Jeg synes, vi gør en forskel i Handicaprådet. Både som vagthund, høringspart, prisuddeler, bidragsyder med gode ideer og som arrangør af foredrag til borgere med handicap og deres pårørende, siger Ella Holm Hansen. - Derfor var jeg også glad for at få muligheden for en ny periode som formand med et Handicapråd, med både erfarne og nyudnævnte medlemmer, understregede formanden.

SLOTHS VVS

• Blikkenslagerarbejde • Vand / Varme/Sanitet • Sol- og biovarme Messevej 16 · 9600 Aars Tlf. 9862 1955 vesthimmerlandsvvs.dk

• Varmepumper • Fjernvarme

Aage Kristensen udstiller i Aars Kirkecenter de næste to måneder.

Maleren fra Blære udstiller nu i Aars AARS: “At tegne og male er min basale livskraft”. Sådan lyder det fra Aage Kristiansen, Aars, der oprindelig er uddannet bygningsmaler, men i dag bruger seniortilværelsen til

Flere kommunekroner til Made in Denmark Dog ikke så mange penge, som Konservative havde ønsket sig Af Lars Lindberg VESTHIMMERLAND: På det seneste byrådsmøde i Vesthimmerlands Kom-

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

pport ndsra ning ta s il T iv ning && Totalrådgrhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig - Sloths VVS

98 62 18 66

at hygge sig med at være kunstner. I sidste uge hængte han en række billeder op i Aars Kirkecenter. Udstillingen er offentlig tilgængelig i de næste to måneder.

Nogle af de billeder der udstilles er malet efter besøg på Island og Livø, hvor Aage Kristiansen er kommet gennem de seneste 10 år. Aage Kristiansen har taget en del kurser indenfor kunstmaling, og i dag rådgiver han selv amatørkunstnere. Det er blandt andet sket gennem LOF Vesthimmerland og kunstforeningen Rammen i Vesthimmerland.

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

mune skulle politikerne beslutte, om de ønskede at tage flere penge fra kommunekassen og give dem til golfturneringen Made in Denmark i et forsøg på at få den tilbage til Vesthimmerland. De seneste år er Lars Larsens Europatour-turnering blevet spillet i Gatten, men da “købmanden” fik et godt tilbud fra Silkeborg, flyttede han den til Midtjylland - i hvert fald i 2018. Der var i byrådet bred enighed om, at man gerne vil have turneringen tilbage til Himmerlands Golf og Spa Resort, men enige om, hvor mange penge de ville ofre på turneringen, var politikerne bestemt ikke. SF ønskede som udgangspunkt ikke at støtte golfturneringen økonomisk, mens Konservative mente, man skulle støtte med mere end den ene million, der var lagt op til. Efter en lang debat, der var præget af gisninger,

mavefornemmelser og så mange forskellige tal, at det var svært at hitte hoved og hale i det, skulle byrådet forholde sig til Konservatives forslag om at støtte med 1,5 millioner kroner i stedet for en million.

Faldt med et brag Forslaget faldt med et brag, da Konservative hverken kunne love, at flere penge med sikkerhed får turneringen til Vesthimmerland eller afvise, at færre penge kan være nok. Kun de syv konservative byrødder bakkede op. Derefter skulle politikerne stemme om Økonomiudvalgets indstilling om at støtte med en million kroner. Det gik til gengæld glat igennem, da kun Theresa Berg Andersen (SF) stemte imod. På mødet indtrådte Pia Buus Pindstrup i byrådet i stedet for Knud Kristensen, der har valgt at trække sig af helbredsmæssige årsager.


Aars Avis

7. MARTS 2018

EKSTRA ÅBENT

10.00 - 19.00

SIDE 15

MAN 10 -19 TIR-FRE 10 -17.30

LØRDAG 10 -14 SØNDAG 10 -16

LANDDELENS STØRSTE DUNLOPILLO STUDIE! Balance Box Elevation

Balance Continental

Harmoni Box Elevation

Harmoni Continental

NATURA BOX • Inkl. Dunlopillo White eller Black top • Tillæg for topmadrasvarianter Cool, Hamoni eller Air • Fås i: 120 x 200 / 140 x 200 / 160 x 200 / 180 x 200 / 180 x 210 • Excl. ben • Fasthed: Medium, fast eller ekstra fast • Farver: Clima sort

Mød Dunlopillo konsulenten Mark

750.over 20 mdr.

WEEKEND TILBUD

39%

180 x 200 NU PRIS FRA

Dunlopillo elevationsseng

14.998.-

14.998.-

Spar 9.599.-

Spar 14.998.-

SØNDAG DEN 11. MARTS: kan du møde Dunlopillo konsulent Mark i butikken. Samtidig byder vi på drømmekage og en forfriskning.

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

ELEVATIONSSENG 180 x200. 2 elevationsbunde og madrasser i latex. Excl. ben. FØR 29.996.- NU 14.998.-

SPAR OP TIL

50% på Dunlopillo

Besøg os på Facebook og www.max-jessen.dk

50%

750.over 20 mdr.

Vi serverer drømmekage og en forfriskning


Aars Avis

SIDE 16

7. MARTS 2018

Vesthimmerlands Musikhus Alfa får hjertestarter Musikhusets støtteforening har fået flere medlemmer og har brug for mange frivillige til arbejdet Af Hanne Monrad VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Musikhus Alfa har fået tilsagn om en hjertestarter, som bliver sponseret af JutlanderBank/ Sparekassen Himmerlands fond. Det kunne formanden for ”Alfa’s Venner”, Ejner Larsen, oplyse ved foreningens generalforsamling, holdt den årlige generalforsamling i Musikhuset i Aars. - Vi har i dag netop fået bevilget 20.000 kroner til indkøb af en hjertestarter, som skal sættes op uden for hovedindgangen. De ansatte og tovholderne skal på kursus, så de kan bruge den, såfremt det er nødvendigt, sagde Ejner Larsen. Ejner Larsen kunne endvidere berette om et godt år for ”Alfa”: - 2017 spænder over tea-

terforestillinger arrangeret af Vesthimmerlands Teaterforening, arrangementer fra VHG, korkoncerter, fællessang den første lørdag i hver måned, Alfas egne arrangementer med dygtige kunstnere. Først var det Palle Fogh, der var konstitueret leder og da Lisbet Jagd kom tilbage fra barsel tog hun over og fortsatte det gode arbejde. Endvidere var der kulturskolens koncerter, spændende og afvekslende koncerter i Vesthimmerlands Musikforening, Cabaret Alfa’s morsomme revy, revyernes revy samt arrangementer fra andre aktører. Dagligt er der som sædvanligt stor aktivitet af elever fra VHG, Kulturskolen og andre, der bruger Musikhuset til arrangementer i dagtimerne. Det er mit indtryk, at der begynder at komme

MALEREN... MALEREN... Malermester WALTHER WALTHERBACH’s BACH’sEftf. Eftf. BERIT ASP MADSEN v/Berit v/Berit Asp Asp Madsen Madsen

TLF. TLF.22 2272 7246 4611 11

www.maleraars.dk

BYENS MALER

Viser stor interesse Alle omkring Musikhuset er virkelig interesseret i, at Alfa bliver brugt til så mange forskellige aktiviteter som muligt og af så mange som muligt fra hele kommunen. I fællesskab må vi arbejde for, at Vesthimmerlands Musikhus mere og mere bliver et musikhus, som er for hele Vesthimmerlands Kommune. Ejner Larsen fortalte om de forskellige udstillinger i musikhuset. - Kunstudvalget, som består af Peer Poulsen, Troels Laursen og Per Nørgaard har igen i 2017 haft seks spændende, flotte og forskelligartede udstillinger, som de daglige brugere og gæster nyder at se på, og i 2018 bliver der absolut mange spændende udstillinger. Der er lige blevet taget en udstilling ned, og en ny med Niels Johan Knøss

Ejner Larsen.

er netop hængt op. Næste udstilling bliver med fotos af vores lokale globetrotter Mogens Stryhn. Det er jo Per Kirkeby år, og i den forbindelse bliver der en udstilling med hans plakater i foyeren, og vi forsøger at få en af hans skulpturer udstillet i en periode omkring hans fødselsdag i september.

Ros til huset Mange gæster ude fra det ganske land, som optræder i Alfa, har kun roser til huset og til personalet. - De siger alle, at det er et

dejligt sted at optræde med gode faciliteter og en super god betjening af vores personale - såvel frivillige som fastansatte. Hvis vi kikker i vores scrapbog, hvor de besøgende kunstnere skriver en hilsen, er der mange roser til Alfa. Alle disse forskellige aktiviteter kræver mange aktive hænder fra de frivillige. - Vi er 30 - 35 frivillige fra Alfas Venner til at hjælpe, men vi skal hele tiden sørge for, at flere kommer med i det frivillige arbejde, sagde Ejner Larsen. Det er en fornøjelse at hjælpe til, og vi er absolut meget effektive til arbejdet, så man skulle tro, at vi alle kom fra hotelbranchen. Det er en stor hjælp og en nødvendighed for at Alfa kan fungere optimalt. Ejner Larsen glædede sig over at kunne fortælle, at Musikhuset nu er blevet mere synligt fra ud mod Himmerlandsgade, da det nu er lykkedes at få navnet Alfa opsat , så alle kan se hvor Musikhuset ligger. Kassereren N.C. Møller fremlagde regnskabet, som viser et mindre underskud. En af de store poster var indkøb af nye ens veste til hjælperne. - Eneste indtægtskilde er medlemskontingent og ved

en god, målrettet indsats for at få flere med, som vil støtte Alfa, er det lykkedes at få en del flere medlemmer, såvel private som firmaer, sagde kassereren.

Nye i bestyrelsen På valg til bestyrelsen var Hardy Jensen, Hanne Monrad, Margit Bigum og Anne-Marie Rode. De to første ønskede ikke genvalg, medens såvel Margit Bigum, som Anne-Marie Rode blev genvalgt. Nye i bestyrelsen er Karen Lundsgaard og Henrik Andersen. Musikhuschef Lisbeth Jagd, aflagde en lille rapport om årets gang i Alfa og kom ind på kultur og dens betydning med alle de forskelligartede tilbud der findes. Den nyvalgte formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Asger Andersen, var blevet inviteret til generalforsamlingen og han sluttede aftenen med at fortælle lidt om kultur og betydningen af det lokale musikhus som kulturformidler. Vesthimmerlands Musikhus har til juni 10 års jubilæum og det skal naturligvis fejres, oplyste formanden for ”Alfa’s Venner” til foreningens generalforsamling.

Mangler du tryksager?

JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

flere gæster til vores arrangementer fra en større del af Vesthimmerlands Kommune. Det er en udvikling, som vi håber, vil fortsætte, og som vi har arbejdet på ved at dele vores brochurer ud efter arrangementer og at få brochurerne ud til så mange aktuelle steder i kommunen som muligt.

Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Tlf. 98 62 17 11

Elin

...og hendes 31 kolleger har tilsammen mere end 200 års revisionserfaring. Få deres hjælp på tlf. 86 60 35 50.

Revisionsfirmaet Lars Olsen A/S Lundvej 20 8800 Viborg Tlf. 86 60 35 50 kontakt @ lars-olsen.dk www.lars-olsen.dk

Der var til tider trængsel i Messecenter Vesthimmerland, da der i weekenden var outletmesse.

Mange gjorde en god handel i Aars AARS: I weekenden var der outletmesse i Messecenter Vesthimmerland, og udsigten til et godt tilbud lokkede mange mennesker til Aars. Messecentrets Hal 1 bugnede af stande, hvorfra

der blev stanget sko, trøjer, bukser, overtøj og alle andre tænkelige beklædningsgenstande over disken. Det var dog ikke kun tøj, der blev solgt. Det var tydeligt, at mange mænd uden den store

modeinteresse var med som “påhæng”, og de kunne bruge tiden på at lede efter “hårde pakker” i den ene ende af hallen, mens konerne prøvede tøj og pruttede om prisen i den anden.


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 17

Der var fællessang på rådhuset i Aars AARS: Den første kulturuge i Vesthimmerland kører på fuld drøn. Mandag eftermiddag var der budt op til en slags maraton-fællessang i foyeren på Vesthimmerlands Kommunes rådhus i Aars. Til den første fælles-

Et af kulturugens mange arrangementer var fællessang i foyeren på rådhuset i Aars mandag eftermiddag.

Kulturugen “Aha! - når kulturen rykker ud” blev skudt i gang med en klassisk koncert på Erhvervsskolerne Aars.

Kulturugen skudt i gang i Aars

Aars Apotek skal drive Farsø Apotek

“Aha! - når kulturen rykker ud” blev søsat med en symfonikoncert AARS: Uge 10 står i kulturens tegn i Vesthimmerland, og lørdag blev “Aha! - når kulturen rykker ud” skudt i gang med en klassisk symfonikoncert på Erhvervsskolerne Aars. Mellem tonstunge land-

brugsmaskiner tog musikere fra Aalborg Symfoniorkester opstilling, og så leverede de ellers sprøde toner for de cirka 300 fremmødte. Koncerten var startskuddet til kulturugen, som

slutter med en koncert med Caroline Henderson i Vesthimmerlands Musikhus Alfa på søndag. Inden da byder det tætpakkede program blandt andet på Forårsudstilling med Aars-kunstneren Nad-

Kommunen vil sælge tre campingpladser Aars Turistforenings ophør får følger Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Problemerne for Aars Turistforening, der medfører at foreningen må opgive at drive Aars Camping, får nu kommunens Teknik- og Miljøudvalg til at overveje situationen for alle de kommunalt drevne campingpladser i Vesthimmerlands Kommune. Aars Turistforening besluttede 15. februar at træde ud af aftalen med kommunen. Det diskuterede Teknik- og Miljøudvalget i mandags. Turistforeningens udtræden er accepteret. Men forvaltningen har ikke ønske om indgå i de forpligtelser og rettigheder som i henhold til forpagtningsaftalen er tillagt forpagter. Derfor skal Aars Turistforening afvikle pladsen. Samtidig besluttede udvalget at kigge på, hvorvidt Løgstør Camping og Aalestrup Camping, der begge er ejet af kommunen, fortsat skal være kommunalt ejet. Løgstør Camping er forpagtet ud og Aalestrup

Camping drives af Rosenparken. Resultatet er, at der igangsættes en proces med henblik på salg af de tre campingpladser i kommunen.

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

sang mødte cirka 20 op. Håbet hos Kirsten Møller, Kultur- og Fritidsforvaltningen, var at godt 100 ville deltage i løbet af de seks timer arrangementet foregik. Hør en af sangene på Aars Avis’ facebookside.

ja Adelborg på Aars Hotel, foredrag på Vesthimmerlands Museum, romsmagning og røverhistorier hos Skjold Burne i Aars, fællessang i Aars Kirke og på rådhuset, samt meget, meget mere.

AARS: Det er ikke været muligt at finde en apoteker der vil drive Farsø og Løgstør apoteker. Derfor pålægger Lægemiddelstyrelsen nu apoteker Lonnie Skovfoged, Aars Apotek, at hun skal stå for driften af Farsø Apotek. Aars Apotek har i forvejen en filial i Aalestrup.

Aars Kirke i kulturugen AARS: Aars Kirke bidrager også til kulturugen i Vesthimmerland. Kirken byder ind med en kort an-

dagt med fællessang i morgen aften torsdag. Andagten holdes af sognepræst Ole Larsen, som også vil

FARSTRUP DAG TORSDAG DEN 8. MARTS FRA 10.30-13.00

Lonnie Skovfoged - skal også driver Farsø Apotek.

fortælle om kirken og dens historie, og lidt om kultur og fællesskab. Ole Larsen lægger desuden op til, at der synges nogle fællessalmer.

Kom og besøg din lokale

FARSØ

Farstrup EDGE

• Dansk udført • Bedste læder-/stofkvalitet • Fantastisk siddekomfort

Vi forhandler de kendte hvilestole fra Farstrup. Denne dag har vi besøg af salgschef Lars Jensen, som står klar til at guide og fortælle om Farstrup. Samtidig lancerer vi Farstrups nye EDGE stol.

Spar 50%

KUN TORSDAG

: Da vi skal have nye modeller ind, sælges 3 st ole i stof til specialpris. KLAR VI STÅR FFE A K D ME E HELE OG KAG N! DAGE

Tilbud gælder fra i dag.

Lad din lokale forhandler overbevise dig: Aabenraa · Jacobsen Møbler Aalborg · Gades Møbelcenter Aalestrup · Bolig Punkt Brenderup · Bolighuset Werenberg Brovst · Danbo Møbler Esbjerg · Søvn & Miljø Farsø · Danbo Farsø Boligmontering DerFåborg tages· Møblér forbehold og medfor Bo trykfejl Godt Hesselager · Danbo Møbler Hillerød · Møblér med Bo Bedst

· Tlf. 69 15 62 00 · Tlf. 98 18 55 66 · Tlf. 98 64 14 99 · Tlf. 64 44 10 49 · Tlf. 98 23 19 55 · Tlf. 75 15 16 00 · Tlf. 98 63 24 88 udsolgte· Tlf. varer. 62 61 94 96 · Tlf. 62 25 16 33 · Tlf. 44 22 20 05

Nimtofte · Djurs Møbler Nykøbing M · Danbo Møbler Næstved · Ide Møbler Nexø · Møblér med Inhouse Bornholm Odense · Farstrup Comfort Center Randers · Møblér med Karup Møbler Roskilde · Møblér med Bo Bedst Skive · Møblér med Skive Boligmontering Skærbæk · Skærbæk Møbler og Tæpper Sunds · Møblér Sunds Møbler


Aars Avis

SIDE 18

7. MARTS 2018

HORNUM

KØR SELV-FERIE

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Alle var begejstret over det gode vejr under løbet.

Alsaces vin og historie 7Hotel&Fitness Alsace HHHH i Frankrig Alsace er på en og samme tid historisk og moderne, og her finder I feriestemning i verdensklasse. Vinmarker, slotsruiner og middelalderbyer præger det bølgende landskab, og langs den berømte vinrute slår de passionerede vinbønder dørene op til herlige mad- og vinoplevelser for regionens feriegæster. I bor på 4-stjernet hotel med swimmingpool, to restauranter og et eksklusivt vinkort – kun 7 km syd for skønne Strasbourg med det ultramoderne Europakvarter og de unikke bydele La Petite France og Grand Île. I har blot en kort køretur vinrutens start i Molsheim (27 km). Valgfri ankomst 1.3.-15.11.2018.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.549,-

Pris uden rejsekode 2.849,5 overnatninger 5 x morgenbuffet 5 x 3-retters middag 1 x entre til Fit’n Well med swimmingpool (fra 16 år) • Fri udendørs parkering • • • •

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis 2 børn 4-14 år ½ pris Opred. fra 15 år: Pris 1.649,-

Panoramahotel i Lübeck

Pris pr. pers. i minidbl. værelse

849,-

Pris uden rejsekode 999,Pristillæg fra 1.5.: 100,-

3 nætter fra 1.149,Hotel Vier Jahreszeiten HHHH i Tyskland Her skal I bo på cityhotel 2 km fra Lübecks vartegn Holstentor og med panoramaudsigt over byen fra restauranten på øverste etage. Tag en spadseretur gennem den UNESCO-listede Lübeck Altstadt (2 km), der fortryller turister med sin lune charme og imponerende arkitektur, shop igennem i Hüxstrasse (4 km), eller oplev Lübeckerbugten fra Timmendorfer Strand (18 km).

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x 3-retters middag på panoramarestaurant • Fri adgang til fitnesscenter og sauna • Fri parkering

Den Gamle Grænsekro

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.099,Pris uden rejsekode 1.249,-

Bestil nu på

JENLE: Aars Trim Motion var lørdag vært ved det første ”JenleSkovLøb” nogensinde. Konceptet var et trailløb i Jenle Plantage med tidtagning og ruter på 5 og 10 km. Små 48 løbere i alle aldre havde meldt sig på forhånd og 42 gennemførte løbet. Vejret viste sig fra den smukkeste side, efter nogle meget kolde dage med snefald og sibirisk kulde. Ruten gik gennem Jenle Plantage, som byder på nåleskov, løvskov, rødder, singletrack og mosbegroede stier - disse var dog godt gemt under sneen. Der var tændt op i bålet, og efter løbet kunne man varme sig med en kop varm kaffe eller kakao og nyde et stykke kage. Der var præmier til hurtigste

48 var tilmeldt løbet og 42 gennemførte.

mand og kvinde på begge ruter, samt mange lodtrækningspræmier fra en række gavmilde sponsorer. Vinderne på 5 km ruten blev Lis Niss, Aars Trim Motion og Per Henrik Christensen, Skive Kaserne. På 10 km ruten var

• • • •

2 overnatninger 2 x morgenbuffet 1 x 2-retters kromenu 1 x eftermiddagskaffe med småkager • Fri Wi-Fi Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis 1 barn 4-14 år ½ pris Opredning fra 15 år: Pris 749,-

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Weekend og helligdage kl. 10-14. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:

Karina Tilsted Vahl, Aars Trim Motion og Jacob Rasmussen, Farsø Tri & Trim de første i mål. Løberne udtrykte begejstring over det smukke vejr og selve ruten, så måske det ikke bliver det sidste ”JenleSkovLøb” nogensinde.

LÆSERBREVE Golfbegejstring for borgernes penge

Valgfri ankomst frem til 29.9.2018.

Den Gamle Grænsekro HHH i Christiansfeld Her skal I prøve en af de mest autentiske kroferieoplevelser i landet: I bor midt i Sønderjyllands sjæl – det var lige uden for disse vinduer, Kong Chr. X steg på sin hvide hest og red ind i sønderjydernes hjerter ved Genforeningen i 1920 – og atmosfæren emmer stadig af nostalgi og charme i den gamle kros stuer og værelser. Kroen ligger nær honningkagebyen Christiansfeld (3 km), der er kronet som en af Danmarks mest unikke seværdigheder. Valgfri ankomst frem til 19.12.2018.

Første trailløb i Jenle Plantage

Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, 9600 Aars, er ikke imponeret over byrådspolitikernes beslutning om at give flere penge til golfturneringen Made in Denmark: Golfbegejstring i Vesthimmerlands Kommunalbestyrelse fordi politikerne vælger at tro på, at turneringen har en afledt effekt på erhvervsliv, turisme, bosætning, stigende omsætning, men til hvem? Udgifterne til at nurse milliardæren Lars Larsen påstås at komme tilbage mangefold, så på seneste byrådsmøde beslutter et stort flertal at bruge en million mere, end der allerede bruges på at få en vis golfturnering tilbage, som privatmennesket Larsen arrangerer i Gatten.

Den tidligere konservative borgmesters folk fik et forslag nedstemt, som mere end fordoblede kommunens bidrag med skattemidler til arrangementet. Virkelig vilje til at rutte med borgernes penge. Borgmesteren lover at arbejde ihærdigt med at søge fondsmidler til hjælp for en kommunekasse, der ikke er prangende fyldt til formålet, når man vil lade golfkuglen danse hen over det smukke terræn i Gatten. Flertallet er sig meget bevidst om, at pengene godt kunne bruges anderledes jordnært på borgerne i kommunen, og selv om det ikke lykkedes nogle af de folkevalgte at sandsynliggøre, at det har nogen virkning på kommunens udvikling hverken på langt

sigt eller kort, så blev det besluttet at fylde penge i det golfinitiativ, der er skabt af en virksom privatmand, der suverænt jonglerer med politikere, der normalt er tvunget til at redegøre for selv det mindste brugte beløb i indsatsen for at hjælpe kommunens borgere. Her sættes snusfornuften ud af kraft. Måske fordi gevinsten for de professionelle golfspillere er et tocifret millionbeløb, så hvad pokker, en sølle million eller to er jo for intet at regne, selv om den bruges af borgernes skatteindbetalinger. Selv om der spørges rundt til potentielle lokale vindere, der kunne forøge omsætning og lukrere på fire dages tusindtal golfinvasion af tilskuere, så lyder meldingen fra dem, at de intet mærkede til forøget omsætning. Har byrådsflertallet parkeret den sunde fornuft i tidens celebritydyrkelse?


Aars Avis

7. MARTS 2018

LÆSERBREVE Akut og praksis Mogens Ove Madsen, Aars, der er regionsrådsmedlem og formand for Udvalget for Akut og Praksis, ser frem til arbejdet i udvalget: Set fra Vesthimmerland er en plads i udvalget Akut og Praksis vigtig. Det ønskede jeg mig i forbindelse med konstitueringen i Regionsrådet, og det lykkedes at komme i dette udvalg og oven i købet for bordenden. Udvalget beskæftiger sig med alle aspekter af sundhed, som ikke direkte foregår på hospitalerne. Det kan være ambulancekørsel, privatpraktiserende læger og samarbejdsaftaler med kommunerne. På Socialdemokraternes seneste generalforsamling

fik jeg lejlighed til at uddybe indholdet af dette arbejde. Der skal ikke være tvivl om, at jeg har et mål, der hedder kortere responstider for ambulancer. Det tidligere regionsråd har dog besluttet at forlænge den nuværende kontrakt med Falck med to år. Modellen kan derfor ikke umiddelbart laves om, men planlægningen af et nyt udbud af ambulancekørsel kan så småt starte op. Der er pres på de praktiserende læger i Vesthimmerland. De fleste læger har lukket for tilgang, og i øjeblikket har vi en midlertidig klinik i Gedsted. Her er der godt 1000 borgere, der bruger denne, men der skal efter min opfattelse snart tages fat på at finde en

GUNDERSTED

GUNDERSTED: I Gundersted Borgerforening har man over et par år søgt både Tryg-Fonden samt Vesthimmerlands Kommune om at få en hjertestarter ud i den lille landsby - men desværre har ansøgningerne alle gange haft negativt udfald. Dette til trods for at der inden for de seneste tre år har der været et par akutte sygdomstilfælde i lokalsamfundet, hvor en Hjertestarter måske kunne have været afgørende for et positivt udfald. På den nylig afholdte generalforsamling kom det derfor endnu engang til debat om at få en hjer-

BLÆRE mere varig politisk løsning for Gedstedborgerne. I øjeblikket er der mulighed for at søge statslige midler til blandt andet opførelse af sundhedshuse. Vesthimmerlands Kommune ønsker et sådan placeret i forbindelse med Farsø Sygehus. Det er et absolut støtteværdigt initiativ, som giver mulighed for nye perspektiver i samarbejdet mellem kommune og region. Og snart får vi beskrevet sundhedsprofilerne i alle kommuner. Den vil sikkert vise, at vi ikke er færdige med at få styr på vores livsstilssygdomme. Undersøgelsen vil også give en profil af Vesthimmerland. Noget af profilen vil kommunen kunne gøre noget ved, og noget kan håndteres i forhold til regionen. Jeg ser frem til samarbejdet.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Hjertestarter i Gundersted testarter til byen. Det syntes for mange underligt, at man ikke var blevet tilgodeset, idet der ofte er mange forsamlet i byen, når der holdes diverse idræts- og kulturarrangementer i det lokale multihus. Ligeledes undrede det også enkelte, at man fra Vesthimmerlands Kommune ikke havde bevilget en hjertestarter, da kommunen jo har en satellitarbejdsplads på den lokale købmandsgård. En lokal ældre borger, som dog ikke ønsker sit navn nævnt, tilbød kort henne i debatten at han gerne vil donere en hjertestar-

Gundersted har fået en hjertestarter ved købmandsgården.

SIDE 19

ter til byen, hvilket modtog mange klapsalver fra den fremmødte forsamling. ”Det er vi naturligvis meget glade for”, lyder det fra Gundersted Borgerforenings bestyrelse, som til gengæld lovede, at den nok skulle stå for at afholde udgiften med årligt vedligehold af Hjertestarteren. Borgerforening gik straks dagen efter i gang med at undersøge, hvor man kunne købe en hjertestarter. Hertil fik man også en intern debat om, hvor det vil være mest hensigtsmæssigt at placere Hjertestarteren. Udfaldet blev, at der nu er opsat en hjertestarter ved butiksdøren til den lokale Købmandsgård, hvilket giver en central placering med stor synlighed. - Vi arbejder nu på at få lavet noget undervisning i, hvordan en hjertestarter skal anvendes, så vi kan kun opfordre til, at man ansøger os om venskab på facebook, og holder rigtig godt øje med hvornår vi får sådan et kursus sat i værk, lyder det fra kasserer Svend Erik Kjærside. - Endvidere håber vi også at der er nogle lokale som evt. kunne have lyst til at komme med i en sms-kæde som eksempelvis Falck kan anvende, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Aase Pedersen fra Gundersted Borgerforening. - Yderligere vil vi også tilmelde vores nye hjertestarter hos TrygFonden, således at den vil fremgå af den landsdækkende app kaldet ”Hjertestart”, som vi kun varmt kan anbefale at få installeret på ens mobiltelefon, slutter hun.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Sys Bjerre i Blære Kirke BLÆRE: Den farverige og folkekære singer-songwriter Sys Bjerre, har efterhånden afsøgt mange af musikkens afkroge, og denne gang har hun kastet sig over salmerne. Menigheden i Blære Kirke bliver torsdag, 15. marts præsenteret for Sys Bjerres bidrag til den unikke sangsskat vi har her i Danmark, med hendes bud på 12 nye fællessange under navnet ”12 Salmer Til Det Moderne Menneske”. Sys Bjerre har gjort, fordi hun mener, at musik, og særligt sang, er en af de nemmeste genveje, til en følelse af enhed imellem mennesker, noget det moderne menneske, efter hendes mening, har mere brug for nu, end nogensinde. Nogle af de 12 salmer er at finde i den nye Kirkesangbog, ligesom en del af hendes tidligere hits, til

Sys Bjerre synger og spiller i Blære Kirke torsdag, 15. marts.

hendes store begejstring, har fundet vej ind i flere forskellige sangbøger. Når Sys Bjerre dette forår tager på tour i en række danske kirker, heriblandt Blære Kirke, vil det blive med et repertoire sammensat af både popsange og salmer, både de nye og dem vi kender. Historierne vil være i højsædet, og

der vil være rig mulighed for at synge med. Sys Bjerres seneste udspil adskiller sig absolut fra de sarkastiske og selvironiske numre, hun blev kendt for tilbage i 2008. Men allerede i “Toppen Af Poppen” opdagede Danmark, at Sys Bjerre kunne mere end at provokere. De nye sange er fortryllende, og et uvurderligt bidrag til det finurlige univers, som vi alle sammen elsker hende for. - På min kommende tour vil jeg fortælle min historie, og også andres historier, og jeg håber derved, at vi sammen kan finde nye måder at fortælle og fortolke vores historier på. Det har vi brug for, mange af os. Vi ser ikke verden som den er, vi ser den som vi er, som Anïs Nin så klogt formulerede det engang. Lad os øve os i, at se med kærlighed, siger Sys Bjerre.

Stille generalforsamling BLÆRE: Det blev en stille og rolig generalforsamling hos Blære og Omegns Seniorer. Medlemmerne var mødt frem i Blære Forsamlingshus, hvor de lyttede til

formand Sander Mogensen, der berettede om 2017. Regnskabet endte med et lille overskud, og de fleste valg var genvalg. Senere var der snak om

NØRAGER

programmet for 2018. Medlemmerne kunne godt tænke sig lidt flere aktiviteter, det tog bestyrelsen til efterretning.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Karsten “Kortbuks” Hansen fortæller igen i år om podning af æbletræer på Boldrup Museum.

Podekursus på Boldrup Museum BOLDRUP: Selv om vinteren har lagt sin kolde hånd over Danmark, er det saftige æbler, der er fokus på onsdag aften på Boldrup Museum. Denne aften holder museet nemlig sit årlige podekursus i samarbejde med Karsten ’Kortbuks’ Hansen, som de fleste nok kender, bl.a. fra forskellige tv-programmer. Karsten Hansen har i aftenens anledning medbragt alt, man skal bruge for at lave sit personlige æbletræ. Ikke mindst medbringer han sit imponerende arsenal af forskellige podekviste,

hvoraf mange er fra meget gamle danske æblesorter. Alt, hvad deltagerne selv skal medbringe, er eventuelt en god lille grensaks. - Kurset har været særdeles velbesøgt, og sidste år kom der over 70 deltagere, samt

et filmhold fra TV2 Nord, så der kunne vi næsten ikke komme frem og tilbage. Men vi tager alligevel chancen igen i år og laver kurset uden tilmelding. Så ser vi, hvor mange der dukker op. Det plejer i hvert fald at være en hyggelig aften, som resulterer i mange hundrede nye æbletræer, siger arrangør Gert Rubæk, naturvejleder på Boldrup Museum.

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk


Aars Avis

SIDE 20

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAVERSLEV

7. MARTS 2018 Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Foredrag om fund i lokalarkiv i Nørager NØRAGER: Lokalarkivet for Nørager og omegn afholder den årlige generalforsamling mandag, 12. marts i Kig-Ind i Nørager med den sædvanlige dagsorden. Efter den ”tørre” afdeling bliver der foredrag ved

Erling Bøgh fra Snæbum. Han vil fortælle om ”Hvad kan man finde i jorden?” ud fra egne erfaringer om at gå i landskabet og ”kigge ting ud”, ligesom han også har været på jagt med detektorer for at finde gamle ting i den danske muld.

Modeshow i Nørager NØRAGER: Nørager Pensionistforening byder velkommen til alle fra nær og fjern til modeshow i KigInd i Nørager torsdag eftermiddag den 15. marts. Der bliver vist modetøj for det voksne publikum.

Tøjet kommer fra butik Ellen Kristensen ved Gitte Laustsen fra Nørager og Din Tøjmand ved Finn Bisgaard fra Farsø. Lokale damer og herrer fremviser den moderne kollektion.

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Konstituering hos seniorer SULDRUP: Sønderup-Suldrup Seniorer har konstitueret sig efter generalforsamlingen. Der var genvalg til alle hverv med Arne Asp som formand, Klavs Hansen, næstformand, Lene Christiansen, kasserer og Mie Andersen, sekretær. De øvrige i bestyrelsen

er Conny Nørhave, Vagn Hansen og nyvalgte Kirsten Jørgensen. Bestyrelsen er nu i gang med at lægge sidste hånd på det kommende års program. Det bringes ud når der opkræves kontingent i nær fremtid.

Haverslev Vandværk a.m.b.a. afholder ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts kl. 19.00 på vandværket, Kærvej 9, Haverslev

Dagsorden ifølge vedtægterne. Med venlig hilsen Bestyrelsen

Selv om det er godt derude, så håber Haverslev Borgerforening, at medlemmerne møder op til generalforsamlingen.

Haverslev-forening har brug for borgernes hjælp HAVERSLEV: ”Borgerforeningen har brug for din hjælp”, lyder Haverslev Borgerforenings opfordring til Haverslevs borgere. Foreningen opfordrer borgerne til at møde op til generalforsamlingen tirsdag, 13. marts. Håbet er at få flere til at deltage i arbejdet. Derfor

vil bestyrelsen orientere om, hvad der foregår i foreningen, om arbejdet og arrangementer. - Måske er det noget for dig, at hjælpe til med at arrangere Sankt Hans, Fastelavn, Julemarked osv, lyder det fra formand Tove Hjulmann. Generalforsamlingen foregår i Medborgerhuset

i Haverslev. Her vil bl.a. Tove Hjulmann aflægge beretning, ligesom der naturligvis bliver kigget på regnskabet, samt valg til bestyrelse m.v. På valg er Vagner Andreasen, Sisse S. Linde, samt Tove Hjulman. Bestyrelsen består i dag af Tove Hjulmann, Claudia Garante (næst-

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering Tømrer - Snedkerforretning Bandsholmvej 36, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

HAVERSLEV IDRÆTSFORENING

Generalforsamling

Haverslev IF indkalder til ordinær generalforsamling i klublokalet ved Haverslev hallen Onsdag den 21. marts kl. 18.00. Dagsorden i henhold til vedtægterne. På valg er Jacob Rise Pedersen, Jannik Bilskov og Bo Glerup. Hovedsponsor:

Der sker meget både i og omkring Haverslev Medborgerhus.

Haverslev Medborgerhus er et populært mødested HAVERSLEV: Der foregår en del i og omkring Haverslev Medborgerhus. Det

fremgik med al tydelighed, da formand Hanne Kristensen aflagde beretning

på husets generalforsamling forleden. - Medborgerhuset har fået

formand), Hanne Pihl (kasserer og suppl.), Sisse Sass Linde (kommunikationsansvarlig), Vagner Andreasen, Rikke Rasmussen (sekretær), Anne Hansen, Janni Ellice, Christen Lauridsen (suppl.). Borgerforeningen serverer tarteletter denne aften.

sat et nyt stykke hegn, og fået savet træer ned. Vi har investeret i et nyt legehus og fået borde og bænke malet. Vi havde åbent hus sammen med Lokalhistorisk Forening, hvor vi havde udstilling af mange flotte hobbyarbejder. Gert og Emil Degn holdt et rigtig godt foredrag om deres tur på cykel gennem USA til fordel for Knæk Cancer. Der kom omkring 100 deltagere til dette arrangement. Huset er i 2018 allerede meget udlejet, både af folk i og udenfor kommunen, fastslog formanden. På valg til bestyrelsen var Inger Kristensen og Lise Sørensen, de blev begge genvalgt. Det næste arrangement i Medborgerhuset er torsdag, 8. marts, hvor der er fællesspisning. Slagtermester Torben Køhler sørger for aftenens menu - stegt flæsk med persillesovs.


Aars Avis

7. MARTS 2018

Delikatessen

SIDE 21

KOLONIAL KOLONIAL

KOLONIAL ØL + VAND

JOHN WEST TUN

SPAR ØL

4x145 g i vand/olie

Alm./Classic 30 stk.

GRÆSK MOUSSAKA Min. 1 kg Klar til ovn!

KUN ...................

49

95 FRIT VALG

CHILI CON CARNE Min. 1 kg Klar til ovn!

KUN ...................

49

XL KØDPAKKE TI L 4

95

PERS.

• KRYDDE R HA KK EBØF, 4 ST K. Á 15 0G • HA KK ET SV INE KØD, 8-12% FEDT, 3 ST K. Á 600 G • HA KK ET OKSE KØD, 8-12% FEDT, 3 ST K. Á 600 • OV NK LA R KA MS G TE • OKSE KØD I TE RN G, 2 KG , 600 G • SLAGTE RE NS LA SAGN E, 2 PK . A 1 KG • BE NLØS E FU GL E, 600 G • FLÆSK I SK IVE R, 800 G • SK INK ES CH NIT ZE L, 4 ST K. Á 15 0G • VIK ING ST EA KS , 4 ST K. Á 150 G • ENTR ECOT E, 4 ST K. Á 200 G

12,2 kg kød!! No k til 17 dage ...

8 stk.

FRIT VALG

Ca. 1.200-1.300 g Mellemlagret U/kommen

PR. 1/2 KG .......

175 g

10

PR. PS.

69

95

CHILI CHEESE NUGGETS

00

3 x SVINEMØRBRAD

OSSO BUCO

10

FRIT VALG

00

TAFFEL FRANSKE KARTOFLER

KOLONIAL FROST

ROSE KÆMPEKYLLING

KUN ...................

00

GULDOST "ULLERSLEV"

PR. STK.

Slagteren

Min. 1.500 g

110-120 g

KOLONIAL KØL

SPAR 30.00

Senest bes tilling tirsdag d. 1. apr il inden kl. 14. 00. Afh entes Torsdag d. 12 . apr il ef ter kl 11.00 i Spa r Suldru p.

55

KOLONIAL SLIK + SNACK

00

KOLONIAL NON-FOOD

SPAR 150 KR Be sti llin g sk al ske på tlf. 25574940 eller inde på vo res fa ce bo ok-side Spar Su ldr up

KUN ...................

10

+ pant

KATJES/MARIANNE BOLCHER

KOHBERG BOLLER

KU N 699,-

Min. 1.800 g

20

00

69

FRIT VALG

95

99 95 34 00 9 95

KOGE- STEGEBEN

250 g BEMÆRK: kilopris på KUN 8000

KUN

KUN TORSDAG/FREDAG RØD B.K.I. EXTRA KAFFE MAX. 12 PS. PR. KUNDE PR. DAG!

6 PS.

Direkte nr. 25 57 49 40 Man.-ons. kl. 8-15 Tors.-fre. kl. 8-16 Lør. kl. 8-14

125

FRIT VALG

20

00

BIO-TEX GRØN COLOR VASKEPULVER 954 g

1/2 PRIS!

2 STK.

25

00

KUN LØRDAG/SØNDAG 80-100 g fra "CHRISTIANSFELD"

00

BLAND-SELV SLIK

PR. 100 G

2x75 ml./500 ml.

GESTUS LUKSUS PÅLÆG

400 g

PR. 1/2 KG .............

Delikatessen

20

00

COLGATE TANDPASTA/ MUNDSKYL

6

FRIT VALG

11

00

COCA-COLA PROD. 1,5 ltr., frit valg

95

H averslev

tlf. 98 65 40 13

MAX. 10 STK. PR. KUNDE PR. DAG!

5x1,5 LTR.

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

55

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

+ pant

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

00


Aars Avis

SIDE 22

HAVERSLEV

7. MARTS 2018

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Sangglade Haverslev

kvist”, ”Det er hvidt herude” og ”Den blå anemone”. Til morgensangsarrangementet deltog elever fra 3. til 6. klasse, der både lyttede til Pigekoret, sang med på vore mest kendte morgensange, og sang for alle os andre -

forældre og folk fra byen. Også her var Anette Kjær klar med gode ord. For eksempel foreslog hun børnene en tur til havet sammen med forældre eller bedsteforældre - at sætte sig ned og vente på at solen bryder frem i ho-

risonten (skal nok vente til rigtig forår/sommer - red). Så var tonen slået an til den vor mest berømte morgensang: ”I østen stiger solen op”. Og senere ”Den signede dag”, og ”Op al den ting”. Alle dejlige sange, og børnene vil om ikke før, så når de kommer lidt længere op i årene fatte hvor fint det er at kunne digte, skrive musik, sange og salmer…som har varet i flere menneskealdre. Og så lige forårssangen: ”Det er i dag et vejr, et solskinsvejr”! Ja, det kommer vel en af dagene! I Aarestrup Kirke er der Aftensang onsdag, 7. marts og torsdag, 15. marts er der Sogneaften om og med det 20. århundredes salmer.

gaard. Trods gode forsøg tabte Rasmus Mathiesen med 7-21. I sin tredje kamp mødte Rasmus Mathiesen Marc G. Davidsen fra Ffi. Frederikshavneren er en rigtig erfaren bryder, som Rasmus Mathiesen ikke hidtil har besejret, og søndag blev desværre ikke nogen undtagelse, da Rasmus Mathiesen tabte 0-13. Frederik Mathiesen vejet

ind i gruppe 7. I sin første kamp var han oppe mod Emelie B. Toft fra Jyden. Frederik Mathiesen vandt hurtigt det opgør med 100. I sin anden kamp mødte han Amgad Alabadi fra Jyden, og her fik han mere modstand. Dog ikke mere end han kunne klare, da han vandt med 17-8. I sin tredje og sidste kamp mødte Frederik Ma-

thiesen Lucas Poulsen, som også er fra Jyden. Aars-bryderen gjorde en god figur og lod ikke nogen point gå fra sig. Frederik Mathiesen vandt med pointstillingen 12-0, og han sikrede sig dermed guldet. Næste stævne for Aars Brydeklub er DM, som finder sted Idrætscenter Østermarken i Aars 17. og 18. marts.

Af Anne Møller HAVERSLEV: Den netop afsluttede uge 9 stod i sangens tegn i Haverslev. Mandag, 26. februar kunne man komme til aftensang og fredag, 2. marts til morgensang, begge gange i Haverslev Kirke og efterfølgende servering i Sognets Hus. Aftensang med deltagelse af Aarestrup-Haverslev Kirkekor og på klaver Emil Kjær Bødker, og morgensang med deltagelse af Pigekoret, og selvfølgelig organist og korleder Anette Kjær. Aftensangene bød på en række fællessange, en enkelt kanon, samt koret alene. Anette Kjær fandt endnu engang den røde tråd, og anskueliggjorde sangenes

Til morgensangsarrangementet deltog elever fra 3. til 6. klasse.

betydning, her i ventetiden mellem vinter og vår, og hvordan alt tager sin tid. Ligeledes at det vil være godt for mennesket at give sig selv tid og hvile i denne venten. I gamle dage holdt man mørkning, man fulgte dagens ryt-

men, lysets rytme, og hvilede når det var aften og nat. De to arrangementer bød på mange sange fra vor store sangskat, blandt andet: ”Her vil ties her vil bies”, ”I sne står urt og busk i skjul”, ”Spurven sidder stumt bag

SPORT

Aars Brydeklub gjorde det rigtig godt ved weekendens NB-stævne i Frederikshavn. På billedet ses fra venstre: Holdleder Jacob Mathiesen, Frederik Mathiesen, Rasmus Mathiesen, Luca Brix, Træner Clara Johansen Stuhr og Timi Gnatenko.

Aars-brydere strøg til tops til stævne i Frederikshavn Det blev til flere guldmedaljer til Aars Brydeklub BRYDNING: Søndag 4. marts deltog Aars Brydeklub med fire brydere til NB-stævnet i Ffi Frederikshavn. Med sine 60 deltagere og over 100 kampe blev det til et af de større NB-stævner. Den første Aars-bryder, som kom på madrassen, var Luca Brix. Her mødte hun Laura B. Mogensen fra Ffi. De to piger har mødt hinanden før, og deres kampe har været meget spændende. Denne kamp var ingen undtagelse, men til trods for en god kampgejst tabte Luca Brix med 8-22. I sin anden kamp skulle Luca Brix have mødt Mikkel Bogs fra Ffi, men da han trak sig, vandt Aars-

bryderen uden kamp. I sin tredje kamp mødte Luca Brix Steffan Borup fra SIF. Her kæmpede hun rigtig flot og vandt 16-6. Hendes sidste kamp var mod Freja Bugge fra Ffi. Her gav Luca Brix ingen chancer til sin modstander og vandt 10-0, hvilket resulterede i en sølvmedalje. I gruppe 9 var det Timi Gnatenko, der repræsenterede Aars Brydeklub. I sin første kamp var han oppe mod Theis L. Larsen fra Jyden. Kampen var utrolig lige, men heldigvis var heldet med Aars-bryderen, som vandt 15-14. I sin anden kamp mødte Timi Gnatenko Ivik Petersen fra Jyden. I den kamp blev

der ikke udvist nåde fra Timi Gnatenkos side, da han vandt med 12-0. I sin tredje og sidste kamp var Timi Gnatenko oppe mod Alexander Antoniussen fra Thrott. Aars-kæmperen gjorde det godt, bevarede fokus, vandt kampen 17-8 og sikrede sig dermed guldet. Rasmus Mathiesen var vejet ind i gruppe 2 og mødte her Gustav Falberg fra Ffi i sin første kamp. Kampen var spændende og meget lige, men desværre for Rasmus Mathiesen havde modstanderen lidt mere held med sig og vandt kampen. I sin anden kamp var Aars-bryderen oppe mod Oscar Bach fra Thor Vej-

Gymnaster fra Aars giver opvisning i Farsø GYMNASTIK: Publikum rejser sig på tribunen og klapper taktfast de fejende flotte faner og de mange opvisningshold ind på gulvet. ”Jeg ved en lærkerede” lyder i skøn fællessang fra alle tilskuer og gymnaster. Fanerne hilser, formanden for arrangørforeningen byder velkommen, og så er de traditionsrige forårsopvisninger skudt i gang. De yngste gymnaster følger instruktørerne og forsøger ihærdigt at holde takten i deres serie, mens de generte vinker ud til mor og far. Børnehold afløses af dygtige juniorgymnaster, der har styr på teknikken både på gulvet og i trampolinen, hvor dobbelt salto med skrue ligner noget, enhver kan lære, men som der ligger rigtig mange træningstimer bag. Efterskoleholdene med mere end 100 - måske næsten 200 gymnaster - fylder

Fredag og lørdag holder gymnastikforeningerne fra Aars, Vester Hornum og Ullits forårsopvisning i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø.

gulvet, og nakkehårene rejser sig, når de unge og ofte urutinerede gymnaster smelter sammen til en stor levende organisme, der bevæger og betager publikum, der kvitterer med stående klapsalver. Med næsten 2700 gymnaster på gulvet og mange frivilge hjælpere glæder Aars, Vester Hornum og Ullits gymnastikforeninger sig allerede til at åbne dørene op for DGI Forårsopvisning i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. Der er opvisning fredag

9. marts og hele lørdag 10. marts. Med mere end 130 timers underholdning fordelt på 17 DGI opvisningsdage i marts og april i hele Nordjylland er der rig mulighed for at få en gymnastiskoplevelse for livet. Kom og vær med når lokalforeningshold, landsdelshold og efterskoler leverer et forrygende festfyrværkeri af opvisninger i hele Nordjylland. Det bliver med garanti en oplevelse, der huskes i lang tid.


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 23

SPORT

Fodboldskole i Aars IK FODBOLD: Igen i år holder Aars Idrætsklub fodboldskole på banerne ved Lyngsøvej 2B, og der er lagt op til en uge med græs på knæene og sved på panden, når børn fra årgang 2003-2010 vil få mulighed for at udvikle deres fodboldtekniske færdigheder. Siden fodboldboldskolen i Aars blev flyttet til den første uge i sommerferien, har deltagerantallet

været støt stigende, og der plejer at deltage omkring 100 børn på fodboldskolen. Fodboldskolen hos Aars Idrætsklub byder på fem dages fodboldtræning mandag til fredag, og Aars IK åbner allerede dørene klokkern seks om morgenen, hvor der tilbydes gratis morgenpasning og morgenmad i klubhuset. Der er som altid også mulighed for at tilkøbe

sund og varieret frokostordning. Selve fodboldprogrammet tager udgangspunkt i den nyeste viden fra DBU’s nye C-træneruddannelse for børne- og ungdomstrænere, og træningen er tilrettelagt sådan, at alle uanset niveau udvikler deres tekniske færdigheder og bliver bedre fodboldspillere samtidig med, at fællesskabet og hyggen er i højsædet. TeamGym Himmerlands MiniDrenge, MiniPiger og Juniorpiger var i weekenden til første runde i Talentrækkken Vestdanmark. Her er det en flok glade minipiger.

Flotte gymnastikresultater af TeamGym Himmerland Den kommer til at stå på fodbold, hygge og ikke mindst vandkamp, når Aars IK i uge 26 holder fodboldskole for børn fra årgang 2003 til 2010.

Idrætsrådet Vesthimmerland gør klar til at fejre talenter VESTHIMMERLAND: Der er lagt op til en festlig aften, når Idrætsrådet Vesthimmerland 13. marts i Firkløveren i Vester Hornum uddeler priser til idrættens ildsjæle i det vesthimmerlandske foreningsliv. Traditionen tro hædrer Idrætsrådet Vesthimmerland enkeltpersoner eller hold, der gjort en særlig indsats inden for idrætten. Det sker på årets generalforsamling, hvor rådet uddeler priser til enkeltpersoner eller hold, der har gjort sig særligt positivt bemærket i løbet af det seneste år. På årets generalforsamling vil der blive uddelt to priser til henholdsvis

Årets Idrætsnavn og Årets Idrætstalent. Prisen for Årets Idrætsnavn uddeles til en person, der har leveret et resultat på højt sportsligt plan, og som gennem sporten har været med til at synliggøre Vesthimmerland. Prisen for Årets Idrætstalent er en anerkendelse til en ung idrætsudøver, som har udvist særligt engagement og færdigheder indenfor sin idrætsgren. Årets generalforsamling vil dog byde på andet og mere end fejring af prismodtagerne. Det er ligeledes en anledning til at få indblik i den udvikling, som foreningsidrætten i Vesthimmerland gennemgår.

På årets generalforsamling vil der ligeledes være mulighed for at møde Anne Marie Holm, som i september sidste år tiltrådte som ny kulturchef i Vesthimmerlands Kommune. Der vil desuden være mulighed for at møde kommunens foreningskonsulent René Lundgaard, der ligesom kulturchefen har været ansat siden efteråret. De vil med fokus på idrætsområdet fortælle om deres arbejde og visioner for foreningsidrætten i Vesthimmerland. Idrætsrådet Vesthimmerland glæder sig til at se en masse idrætsinteresserede vesthimmerlændinge til en festlig aften i idrættens tegn.

GYMNASTIK: TeamGym Himmerlands MiniDrenge, MiniPiger og Juniorpiger var i weekenden til første runde i Talentrækkken Vestdanmark, hvor TeamGym-hold fra Fyn og Jylland deltager. Minidrengene var første TeamGym Himmerlandhold i konkurrence lørdag eftermiddag, og de leverede en rigtig flot indsats og blev nummer tre ud af de syv minidrengehold. Minidrengene har siden regionsmesterskaberne i slutningen af januar trænet ekstra meget på deres rytme, hvilket gav resultat med en betydelig bedre karakter samtidig med, at de også forbedrede deres karakterer på bane og i trampet. Det var derfor nogle meget stolte drenge, der efterfølgende var klar til at bakke juniorpigerne op. Juniorpigerne var i aktion lørdag aften. De leverede ligesom drengene en flot indsats, og også her blev der

Aars Tennisklub fik ny formand

rykket på især rytmekarakteren. Juniorpigerne fik en fin sjetteplads ud af de 13 deltagende juniorpigehold. Søndag formiddag sluttede Minipigerne TeamGym Himmerlands konkurrenceweekend af - ligeledes med en flot præstation. De blev nummer 19 ud af de 27 deltagende minipigehold. Minipigerne rykkede også flot opad med deres rytmekarakter. Springmæssigt præsterede de rigtig flot til regionsmesterskaberne, og denne præstation levede de op til her i Talentrækken. Alt i alt en rigtig god

Standerhejsning i Vester Hornum FODBOLD: Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men officilet er det blevet forår i Danmark, og forårets komme er lig med standerhejsninger i fodboldklubberne. På lørdag stryger flaget

nem mange år. Hun har været i bestyrelsen siden 2016 og har primært haft turneringspillerne som ansvarsområde. Før hun kom i bestyrelsen, var hun udvalgsmedlem. Christina Tange udtaler, at hun glæder sig til at varetage formandsposten og håber, at hun kan føre klubben videre i samme gode ånd som klubben har været ført igennem mange år, nemlig som ”klubben for alle - i alle aldre”. Ikke mange klubber har så bred en medlemsskare som Aars Tennisklub - det skal fastholdes og helst således at ungdomsspillerne ud-

Christina Tange er ny formand i Aars Tennisklub.

gør cirka 50 procent af den samlede medlemsskare - dette også af hensyn til de nuværende tilskudsregler, der er

for lokaletilskud i Vesthimmerlands Kommune. Bestyrelsen konstituerede sig således: Formand: Christina Tange Kasserer: Poul Erik Pedersen Næstformand: Tommy Henningsen Menigt medlem/ungdomsudvalg: Jette Linde Menigt medlem/ungdomsudvalg: Bolette Kristensen Menigt medlem/Senior-/ motionistudvalg: Bo Christiansen Klubben har en ledig plads i bestyrelsen, som bestyrelsen har bemyndigelse til at besætte i løbet af året.

til tops på Vester Hornum Stadion, og traditionen tro bliver årets første lette træning efterfulgt af pølser og sodavand til alle spillere. Både nye og gamle spillere er velkomne til at deltage.

Vegger Idrætsforening

Christina Tange tager over efter Kenneth Møller Nielsen TENNIS: Efter snart 80 år med mandlige formænd har Aars Tennisklub igen fået en kvindelig formand. På det konstituerende møde blev Christina Tange valgt til ny formand efter Kenneth Møller Nielsen, der valgte at trække sig på generalforsamlingen grundet studie og arbejde. Klubben skal helt tilbage til 1939 for at finde den eneste kvindelig formand, klubben har haft. Det var Ninna Gregersen, der sad som formand i ni år og blev æresmedlem i 1988 Christina Tange er et kendt ansigt i klubben igen-

weekend for TeamGym Himmerlands flittige gymnaster, som nu har et godt udgangspunkt før anden runde i Talentrækken, som de deltager i 21. og 22. april. De næste tre weekender gælder det DGIs forårsopvisninger i Farsø og Hobro samt AAGs jubilæumsopvisning. TeamGym Himmerlands gymnaster glæder sig til at vise familie, venner og øvrige tilskuere, hvad de har lært i de mange træningstimer gennem sæsonen og håber at kunne inspirere andre til at være med på TeamGym næste sæson.

FODBOLD

Standerhejsning Lørdag den 10. marts 2018 kl. 10.00 på Vegger stadion.

U6 - U11 piger og drenge Der er kaffe på kanden til forældre. Efter træning serveres der sodavand og pølser til børnene. VEL MØDT! Bestyrelsen


SIDE 24

Aars Avis

7. MARTS 2018


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 25

20 års

fødselsdag Aars Mægleren startede op d. 8. februar 1998 I stedet for fest og farver har vi valgt at fejre begivenheden i ”marken” sammen med vore kunder. Vi er ikke så gode til selvros og fremmedord – derfor kalder vi det blot:

FAST VILLASALÆR MS* KR. 20.000 INKL. MO hvis du har eller sætter din villa til salg hos os inden den 30. april 2018. *(markedsføring, berigtigelse og rapporter efter prisliste) IDYLLISK LANDVILLA MED EKSTRA LEJLIGHED

CHARMERENDE VILLA I MIDTBYEN JYLLANDSGADE 8, 9600 AARS Nær indkøb, rutebilstation, hovedgade og skole. - Her kan familien bo rigtig godt i gåafstand til alle byens faciliteter. - Stor familiebolig eller til udlejning - pt. registreret m. 3 lejligheder. - Opført i 1927 med god kælder, højt til loftet og central beliggenhed. Perfekt til dem, som vil bo centralt, have god plads og have fordel af byens faciliteter. Ejerudg./mdr.: 1.940

STOR GRUND I ATTRAKTIVT KVARTER - AARS

VILLA Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

1.395.000/70.000 6.409/5.300

Bolig/Kld.: 185/103 Byggeår: Grund: 698 Energi: Stuer/Vær.: 2/6 Sagsnr:

NEDLAGT LANDBRUG M. 1 HA - VESTHIMMERLANDS KOMMUNE - 10 KM TIL AARS MOSBÆKVEJ 45, 9240 NIBE Kontant/Udb.: - Solidt stuehus i 3 plan. Brutto/Netto: - Stuehus fremstår originalt og trænger til opdatering. - 3 længer staldbygninger. Bolig/Kld.: 116/50 - Lille plantage og et mindre græsareal ved ejendommen. Grund: 1 GØR DRØMMEN TIL VIRKELIGHED! FLYT PÅ LANDET! Stuer/Vær.: 2/3 Ejerudg./mdr.: 2.127

1927 D 218905

LYSTEJENDOM 885.000/45.000 4.087/3.379 Byggeår: Energi: Sagsnr:

1960 G 637823

SØTTRUPVEJ 38A, HORNUM, 9600 AARS

TVEBJERGVEJ 2, 9600 AARS

Pris 1.895.000 Boligareal 294 m2 Byggerår 1932/99 Energimærke C

Pris 895.000 Ejerudg./mdr. 788 Grundareal 2.042 m2 Max byggeprocent 25 Der er betalt for tilslutning til vand, el og kloak

Ejerudg./mdr. 2.047 Grundareal 2.111 m2 Andre bygninger 162 m2

LANDBRUG M. 10 HA - FLERE ANVENDELSESMULIGHEDER! HVINGELHATVEJ 12, 9520 SKØRPING - Kort afstand til friskole og daginstitution. - Udbygninger giver mulighed for værksted og mindre dyrehold. - Stuehus trænger til opdatering. - Jorden er beliggende rundt ejendommen. HER BOR DU PÅ LANDET I SKØN NATUR - TÆT PÅ ROLD SKOV! Ejerudg./mdr.: 1.948

SPECIALEJENDOM Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

1.995.000/100.000 9.143/7.644

Bolig: 176 Byggeår: Grund: 100.777 Sagsnr: Stuer/Vær.: 2/3

1900 797844

Aars Mægleren Løgstør/Trend Mægleren

Himmerlandsgade 50, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

Sussie Sørensen

www.trend-mægleren.dk


SIDE 26

Aars Avis

7. MARTS 2018


7. MARTS 2018

Aars Avis

SIDE 27


Aars Avis

SIDE 28

7. MARTS 2018

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

NYHED ÅBENT HUS Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

D

F

E

Parallelvej 3, V. Hornum - 9640 Farsø

Kjemtrupvej 27, Mejlby - 9610 Nørager

Aaparken 70 - 9620 Aalestrup

Velindrettet etplansvilla på en af Vester Hornums bedste beliggenheder, hvor I ikke skal bekymre jer om den indvendige vedligeholdelse. Nuværende ejer har renoveret huset indvendig med nyt køkken og bad fra svane.

En yderst hyggelig landejendom med 3 længer og et gårdmiljø i ægte landlig stil og med utallige af muligheder for at nyde tilværelsen. Ejendommen beliggende i udkanten af Mejlby på ugenert grund. Gode udhuse.

Særdeles velbeliggende villa i rolig og meget børnevenligt kvarter i Aalestrup by. Her er der kort afstand til skole, hal, indkøb m.v.Villaen er gennemrenoveret med nyt tag, vinduer, el, vand, varme m.v. Boligen er løbende blevet renoveret og står helt indflytningsklar.

Vedligeholdelsesfri bolig

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.145.000 60.000 1.482 5.156/4.273 91302239

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

Hyggelig 3 længet ejendom på fredelig grund

714 m2 163 m2 7/5 1973/2014 98622400

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

NYHED

895.000 45.000 1.620 4.059/3.397 91301646

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

Central beliggenhed

Skøn andelsbolig i centrum af byen med storslået udsigt over hovedgaden og til lystanlægget. Boligen er indrettet med entre. Lyst køkken med spiseplads. Pænt og lyst badeværelse med bruseniche, fliser på væg og gulv m/ varme. Rummelig opholdsstue med parketgulve og udgang til skøn overdækket terrasse og hyggelig fransk altan. Værelse samt soveværelse med skabe. Boligen er handicapvenlig.

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.595.000 80.000 1.527 7.310/6.061 91302631

195.000 5.538 383

Grund Bolig Rum/vær. Opført

2.060 m2 89 m2 3/2 2005

1.197 m2 140 m2 4/4 1974 98622400

Kirkebyvej 5B - Hvam

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

Arkitekttegnet villa Boligen er beliggende i det gamle andelsmejeri, der ligger centralt i byen. De robuste og velbyggede bygninger fra 1931 er alle tegnet af arkitekt Thomas Pedersen og boligerne er indrettet i 1988. Ved ombygningen gik man på ingen måder på kompromis med kvaliteten og mange af det gamle mejeris detaljer og kendetegn, ses stadig mange steder rundt i huset.

C Pris Boligydelse Forbr.afh.

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

ÅBENT HUS

Himmerlandsgade 42,5 - Aars

ÅBENT HUS

6.913 m2 208 m2 9/7 1877/1988 98622400

Renoveret villa på attraktiv beliggenhed

E Sag Kontakt

91302653 98622400

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

545.000 30.000 1.697 2.483/2.078

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

1.096 m2 210 m2 3/3 1931/1988

Sag Kontakt

91301989 98622400

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl.14.00 til 15.00

C Hans Egedes Vej 72 - 9600 Aars

Dejligt hus i skønt område Leder du efter en ny bolig? Er det tid til forandring og er Aars byen for dig, så har vi huset til dig. Huset er super godt indrettet og her er der plads og dermed masser af muligheder for at indrette det, så det passer perfekt til din familie. Huset i bliver præsenteret for er beliggende tæt på det skønne område, Tvebjerg. Der er en fin legeplads og masser af grønne områder til at bruge søndagen med familien. Huset er beliggende på lukket villavej i et hyggeligt kvarter.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

2.695.000 135.000 2.561 12.211/10.126 935 m2 190 m2 5/4 2000/2011 91301951 98622400

C Højtoften 55 - 9620 Aalestrup

Særdeles velbeliggende i roligt kvarter Særdeles velbeliggende villa i roligt villakvarter i Aalestrup by. Huset er beliggende på stille villavej med grunden grænsende op til friareal. Dejlig ugenert have med plæne, bede og syd- vestvendt terrasse. For enden af vejen er der stisystem, som fører til skole, børnehave, hal, friluftsbad, indkøb m.v. G od muret garage.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.095.000 55.000 1.668 5.008/4.150 880 m2 134 m2 4/4 1984 91302665 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 29

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

C Højtoften 24 - 9600 Aars

Præsentabel villa på Højtoften i Aars Nu er der endelig en sjælden mulighed for at købe en af de eftertragtede villaer på Højtoften i Aars. Her får man virkelig noget for pengene og tilmed er der her tale om et dejligt indflytningsklart hus. Der er tale om en dejlig villa beliggende på god grund midt i et roligt villakvarter uden trafik af nævneværdig karakter. Fra villaen er der kort til alle dagligdagens fornødenheder og en dejlig legeplads bagved haven som hører til villavejens børn.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.995.000 100.000 2.050 8.962/7.428 1.008 m2 143 m2 6/4 1985 91302555 98622400

E Saltgårdvej 2 - 9600 Aars

Hyggeligt landidyl med fred og ro Velkommen til en skøn ejendom der på bedste vis, formår at forene følelsen af at være på landet med en stadig bynær placering. Husets stueetage er indrettet med entré, badeværelse med gulvvarme, køkken i lyse elementer. Et enkelt værelse. En dejlig vinkelstue med masser af plads. Førstesalen er indrettet med et værelse og et stort soveværelse der nemt kan deles til 2 mindre værelser. Til ejendommen findes der ligeledes en dejlig stor grund med mange muligheder.

ÅBENT HUS

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

845.000 45.000 1.316 3.820/3.165 3.142 m2 112/6 m2 3/3 1925/1977 91302586 98622400

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

E Alstruphedevej 1 - 9610

Hyggelig landejendom Hyggelig landejendom naturskønt beliggende mellem Kgs. Tisted og Nørager. Her er der "højt til loftet", fred og ro og masser af muligheder for både havefolk, hobbylandbrug og naturelskere. Ejendommen har fritliggende stuehus opført med pudset mur og nyere eternittag. Udhusene er "U-byggede". Der er hyggelig gårdsplads. Ønsker du en charmerende landejendom, så er her muligheden, hvor der er plads til hele familien. Udhuse med garage, lade/garage med god højde.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.395.000 70.000 1.888 6.287/5.265 25.585 m2 201/30 m2 8/8 1938/1956 91302550 98622400

D Gislumvej 42 - 9600 Aars

SKØNT VELHOLDT FAMILIEHUS Hus på 105 kvm med entré, toilet, køkkenalrum - dejlig stue, hvor hele familien kan nyde aftenerne og på førstesalen repos med loft til kip og synlige bjælker, lækkert badeværelse og tre lyse værelser, så alle kan indrette sig på eget domæne. Den fine og funktionelle kælder på 61 kvm er totalrenoveret og har egen indgang, køkken, bad og to værelser. Ugenert grund på 896 kvm tæt på offentlig transport, indkøb og bycentrum. Fremstår velholdt! Vinduer og tag fra 2010. Isoleret garage med værksted.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.295.000 65.000 914 5.713/4.821 896 m2 105/61 m2 5/3 1953/2009 91302639 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 30

7. MARTS 2018

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

Har du boligen?

Har du boligen?

Kunde søger bolig i Aars. God beliggenhed, må gerne skulle renoveres men gør heller ikke noget hvis det er indflytningsklar. Min 3 værelser. Garage er et plus. Pris maks. 1.800.000 kr.

Viktor og hans familie søger bolig i Aars, Hornum og derimellem. Boligen skal være indflytningsklar og gerne med garage. Garagen er dog ikke et krav hvis de finder "drømme" huset. Kan købe op til 1.800.000 kr.

Kunde ID Kontakt Telefon

Borupvej 6

Endnu en ejendom solgt!

Vi søger lignende boliger til salg... Thomas siger: ”Jeg har haft fornøjelsen af sælge gennem EDC Aars og de har levet op til min fulde forventning. Det var René Borg der vurderede ejendommen. Ønsket var en realistisk pris og med et hurtig salg. Dette lykkedes også til stor tilfredshed for mit vedkommende. At det så var Bente Falker der solgte var jo bare sjovt, da det var hende jeg for ca. 10 år siden købte ejendommen igennem. Er rigtig godt tilfreds med deres måde at agere på både som køber og sælger. Stor tak til Edc Aars.”

Ring 98 62 24 00. Vi giver altid en seriøs og realistisk vurdering...

9164052 Isabella 98622400

9097733 Anders 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

Kong Kunds Vej 6

Har du boligen?

Har du boligen?

Yngre par søger villa i Aars. Det skal være indflytningsklar og i etplan. Der skal min. være 3 værelser og et stort køkkenalrum.   Pris: maks. 1.800.000 kr.

Par som lige har solgt deres egen bolig, søger villa i Aars. Det må gerne ligge på Hans Egedes Vej og være i god stand. Min. 3 værelser og to badeværelser er at foretrække. Prisen er ikke afgørende.

Kunde ID Kontakt Telefon

1011451 René 98622400

Vi søger lignende boliger til salg... Lasse siger: ”Det har været en god oplevelse at have EDC som min mægler. De har altid været fuld tilgængelig ved spørgsmål, og har været meget behjælpelige hvis jeg har været i tvivl om nogle ting. De er meget realistiske og fair i deres prissætning. Jeg vil fremhæve deres service som værende meget højt og kan bestemt anbefale EDC Aars.”

8211913 Johnny 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

ÅBENT HUS

Endnu en bolig solgt i Aars!

Ring 98 62 24 00. Vi giver altid en seriøs og realistisk vurdering...

GYVELLUNDEN

Med tilmelding lørdag d. 10/03 kl. 14.00 til 15.00

Ny Stenildvadvej (pr oje kte ret

2

)

4 6

18

8 16

10

26

28

12 14

30

20 20

22

24 40 38

36 34

SOLGT

Danebo tættere på 32

D Dr. Christines Vej 10 - 9600 Aars

Velbeliggende etplansvilla i Dronningkvarteret Midt i Aars by, finder du dette skønne og hyggelige hjem. Huset byder på et praktisk bryggers med direkte adgang til velholdt køkken i åben forbindelse med den store vinkelstue. Endvidere byder huset på en forgang, fordelingsgang, gæstetoilet, badeværelse med badekar, bruseniche og gulvvarme. Hertil 2 gode værelser og et dejligt soveværelse. Til ejendommen hører ligeledes en carport og et mindre værksted, en god og overskuelig have. Vinduerne er skiftet i hele huset i 2008 til træ/alu vinduer

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.695.000 85.000 1.940 7.626/6.320 812 m2 143/32 m2 4/3 1972 91302619 98622400

Bemærk at udbudsprisen er incl. tilslutningsafgifter til el, vand og kloakering.

Danebo tættere på

Salg og information:

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Himmerlandsgade 38 · Aars · Tlf. 98 62 24 00 www.edcdanebo.dk

Danebo · Aars

42

AREALER OG PRISER: Grund nr.:

Areal:

Pris:

2:

904 m2

SOLGT

4:

902 m2

SOLGT

6:

905 m2

545.000,-

8:

900 m2

SOLGT

10:

905 m2

SOLGT

12:

1.028 m2

SOLGT

14:

962 m2

SOLGT

16:

1.113 m2

SOLGT

18:

1.039 m2

495.000,-

20:

1.038 m2

SOLGT

22:

983 m2

495.000,-

24:

938 m2

495.000,-

26:

939 m2

495.000,-

28:

936 m2

SOLGT

30:

964 m2

SOLGT

32:

1.026 m2

SOLGT

34:

938 m2

SOLGT

36:

977 m2

SOLGT

38:

973 m2

SOLGT

40:

960 m2

SOLGT

42:

1.027 m2

SOLGT

En del af byens liv


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 31

Erhverv

Danebo ∙ Aars Ejendomsmæglere · valuarer · MDE CENTRALT BELIGGENDE ERHVERVSEJENDOM I AALESTRUP BY

TIL SALG

Gedigen gulstensbygning på 4.200 kvm grundareal - Aars midtby

NY PRIS Nedsat kr. 250.000,-

NYHED Udbydes i LICITATION Etape 2

Etape 1

Bygningerne fremstår i god vedligeholdelsesstand og med grundplan på 368 kvm. Bygningerne har tidligere været anvendt til daginstitution og klinik, og er indrettet med indgang, køkkenfaciliteter, toiletfaciliteter samt diverse opholdsrum. Endvidere god anvendelig kælder på 168 kvm med opholdsrum, toilet og di-

verse disponible rum. Ejendommen sælges i budrunde. Sælger forbeholder sig ret til at vælge i de indkomne købstilbud, herunder at Ejendomskort forkaste dem alle. Kopi af matriklens oplysninger ajourført indtil 2017-09-22 Matr.nr.: 4BÆ Kommunekode: 0820

Ejerlav: Aars By, Aars Kommune: Vesthimmerland

Ejerlavskode: 650151 Målforhold: 1:4000

Købstilbud skal være EDC Danebo Aars i hænde senest fredag den 20. april 2018 kl. 12.00.

D

Sag 91302486 Vestergade 12 - 9620 Aalestrup Centralt placeret erhvervsejendom i Aalestrup. Ejendommen er opført i 1914 og har et erhvervsareal på 927 m2 og dertil en kælder på 211 m2. Ejendommen indeholder

kælder med 2 bankbokse og gode opbevaringsmuligheder, stueetage med masser af plads, personalestue og køkken og flere kontorer, 1. sal og 2. sal med mange gode værelser og en overdækket terrasse.

Kontant

kr. 1.995.000

98622400 INVESTERINGSEJENDOM MED BOLIG

TIL SALG

INVESTERINGSEJENDOM

TIL SALG

INVESTERINGSEJENDOM I AARS MIDTBY

TIL SALG

C

A

10

Sag 91302620 Himmerlandsgade 99 - 9600 Aars. Investeringsejendom med blandet bolig og erhverv på en af byens gode beliggenheder. Etagearealet udgør 715 m2. Bygningen er særdeles velbeliggende på hovedgaden i Aars med adgang fra hhv. hovedgaden og P-arealet fra Søndergade. Butiksarealet er udlejet til Kop & Kande og er indrettet med stort butikslokale, lager og personalefaciliteter med kantine, toilet mv. Endvidere boliglejemål på 1. salen indrettet med indgang, stort lyst køkken, stue med adgang til tagterrasse, badeværelse, 3 værelser og stort soveværelse.

Kontant

kr. 6.500.000

98622400

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

HIMMERLANDSGADE 45 - 9600 AARS

HIMMERLANDSGADE 85 - 9600 AARS

Sag 91300761 Investeringsejendom med unik beliggenhed på hovegaden i Aars. Etagearealet udgør 500 m2. Der er tale om et tidligere bageri med gode produktions- og baglokaler, herunder lager, kølrum mm., desuden er der gode udstillingsrammer i butiksdelen. Herfra er der direkte adgang til 1. salen som indeholder køkken, badeværelse, samt 4 værelser. Endvidere godt renoveret lejemål i tilhørende bygning på 1 sal., som bl.a. indeholder lyst spisekøkken, dejlig stor stue, badeværelse og gæstetoilet, samt 2 værelser og soveværelse. Ring på tlf. 98 62 24 00 for nærmere info.

Sag 91302358 Særdeles velbeliggende investerings/-brugerejendom på 503 m2 i etagearealet på yderst central beliggenhed og gode Parkeringsforhold. Personalefaciliteter med toilet samt køkken samt god lagerplads. Til bygningen er der tilhørende lejlighed til brug for ny ejer eller til udlejning. Lejligheden er i to plan og der er udgang til tagterrasse. Du kommer ind i en dejlig lys entré med adgang til 1.sal, som byder på 3 stuer, køkken med udgang til terrasse samt et gæstetoilet. 2.sal er indrettet med dejligt badeværelse med bruseniche, soveværelse med skabe og to børneværelser.

Kontant

98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

kr. 1.795.000

Kontant

kr. 3.095.000

98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 32

7. MARTS 2018

MOTOR

Hasarderet kørsel sker i vrede eller for spændingens skyld Kommission har set nærmere på en række ulykker MOTOR: Havarikommissionen for Vejtrafikulykker har set nærmere på ulykker, hvor risikovillig kørsel spillede en afgørende rolle. Førerne kørte hasarderet - altså risikovilligt - for eksempel når de afprøvede køretøjets og egne grænser,

eller kørte vildt for sjov. I nogle tilfælde var det et udefrakommende pres, som fik førerne til at køre risikovilligt. De var for eksempel på flugt fra politiet eller blev presset af kammeraterne til at køre stærkt. Desuden kørte nogle af dem vildt,

fordi de var følelsesmæssigt påvirkede for eksempel efter et skænderi, eller fordi der var fest i bilen. I langt de fleste tilfælde indebar den risikovillige kørsel en betydelig overskridelse af hastighedsgrænsen, og enkelte overskred den

med helt op til 150 procent. Påvirkning af alkohol eller narkotika spillede også en rolle. En tredjedel af de risikovillige førere var påvirkede ved ulykken. Påvirkningen har formodentlig medvirket til, at føreren kørte risikovilligt, for ek-

. N O I T I D E N O I T C A T SUZUKI SWIF E D Æ L G E R Ø K T E G E M T USÆDVANLIG . R K 0 9 .9 9 4 1 R O F R Y OG UDST

E FORAN, E RUDER BAG, SÆDEVARM RT SO E, LG FÆ LU -A 16 , CONDITION ERA OG M.M. E, AKTIV FARTPILOT, AIR PLE CARPLAY, BAKK AM AP M, ÆR SK AUTOMATISK NØDBREMS HUC TO D ME ANLÆG LÆDERRAT, MULTIMEDIE

ÅBENT HUS

SØNDAG KL. 11-16

sempel fordi dømmekraften blev nedsat, så de ikke opfattede situationen som særlig risikofyldt, og så de overvurderede deres egne køreevner. - Det kan virkelig gå galt, når man afprøver grænser i trafikken, eller hvis man kører under pres og for eksempel afreagerer efter et skænderi. Kommissionen anbefaler blandt andet kommunikationsindsatser. For eksempel skal passagerer opfordres til at sige fra over for hasarderet kørsel, og familie og venner skal opfordres til at gribe ind, hvis der for eksempel opstår en situation, hvor nogle skændes, og den ene vil forlade stedet i bil, siger Mette Fynbo, der er formand for Havarikommissionen. - Ikke overraskende ses der en tæt sammenhæng mellem høj fart, alkohol og den bevidst hasarderede kørsel. For at komme risikovillig kørsel til livs er det derfor stadig vigtigt med tiltag, der kan forebygge hastighedsovertrædelser og spritkørsel, blandt andet en stor kontrolindsats fra politiet, så der er en reel risiko for at få et klip i kørekortet eller helt miste det, fortsætter hun.

Hvem var førerne? Risikovillig kørsel optræder kun i en mindre del af det samlede antal ulykker, kommissionen har analyseret. Der er set på 27 trafikulykker, hvor en fører bevidst kørte hasarderet. Der er tale om ulykker, som kommissionen tidligere har dybdeanalyseret i forbindelse med andre undersøgelser. De 27 førere var motorcyklister og førere

Vrede er ofte en ingrediens i trafikuheld, som skyldes hasarderet kørsel. Foto: Colourbox.dk.

af personbiler. Risikovillig kørsel ser ud til at optræde i flere tilfælde i motorcykelulykker end i øvrige ulykker undersøgt af Havarikommissionen. Førerne var mænd, og over halvdelen var unge mænd i alderen 18-24 år. En fjerdedel af førerne havde ikke kørekort til den type køretøj, de førte ved ulykken. Størstedelen af førerne var desuden tidligere dømt for færdselsforseelser. Formålet med undersøgelsen er at bidrage med viden til forebyggelse af ulykker i forbindelse med risikovillig kørsel. Undersøgelsen har udelukkende fokus på de tilfælde, hvor trafikanten bevidst opsøger risiko i forbindelse med kørslen. Der kan være flere handlinger i trafikken, som af de fleste opleves som risikofyldte, eller hvor der er en højere risiko for ulykker, for eksempel at køre i påvirket tilstand eller at køre for hurtigt. Disse forhold findes i mange af de ulykker, kommissionen har undersøgt, men indgår altså ikke i denne undersøgelse.

Vi skifter og opbevarer dine vinterdæk!

IFT KØB NY SW OG FÅ MIN.

* , 20.000 MLE BIL FOR DIN GA

ing d finansier *Gælder ve s n a n via eBilfi

AUTOMATISK NØDBREM

90 HK DUA JET MOTOR

SE

eligste tør vetriller der kan få selv den ked Suzuki Swift er bilen, gn, bred bagdel rvo de un Sænket udle af køreglæde. spr at til drø bil mmen, mens ALUFÆLGE e features tænder og masser af frækk amme tøjler. Lige str i et ug rbr r benzinfo n, let vægtsstellet holde red sty e Action Editio n usædvanlig t velud de n, få itio du nd n LOT co ka TPI air nu , FAR lot SPORTSRAT OG AKTIV dbremse, ak tiv far tpi varme med automatisk nø rte ruder bag, sæde so , an for r gte ely tåg nlæg iea ed 16-alufælge, ltim mu d varme, læderrat, foran, el-spejle me ple Carplay og Ap io, rad B+ DA , etooth med touchskærm, blu du er rig tig hurtig, får n 149.990 kr. Og hvis ku Y for PLA era CAR am LE kk APP ba D LÆG ME ET MULTIMEDIE AN oven i købet. FÅ NAVIGATION MED I KØB du navigation med

**Beløbet på de 20.000 kr. opnås som kombination af rabat på køb af ny Suzuki Swift Action Edition og indbytningspris for en indregistreret personbil (max 1 indbytningsbil pr. ny bil) Suzuki Swift Dualjet: 23,3 km/l, CO2 98 gram/km. Oplysninger om benzinforbrug er i hht. EU-norm. Prisen gælder Suzuki Swift 1.2 Action Edition og er ekskl. lev. omk. (3.980) og evt. metallak. Foto viser Swift med ekstraudstyr. Der tages forbehold for trykfejl og evt. afgiftsændringer.

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00 · Fax 98 62 37 00

www.autoaars.dk

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

Brian Nielsen

BOLL-BILER.DK Toyota Avensis

Se flere på vores hjemmeside

189.400 BILVASK

FRA 39,-

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98641088

Aalestrup Motor Co. ApS Testrupvej 6


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 33

BEST

SELECTION

ÅBENT HUS

10.-11. MARTS KL. 10-16

INKL. SELECTION SKY UDSTYR – VÆRDI 60.000 KR.* • Panoramaglastag • Klimaanlæg • Bakkamera • 16” alufælge • Touchskærm • Mirror Screen m. Apple CarPlay®

• P-sensor, bag • Sædevarme • Regnsensor • El-sammenklappelige sidespejle • Mørktonede ruder, bag • Tågeforlygter

PEUGEOT 208 SELECTION SKY

PEUGEOT 2008 SUV SELECTION SKY 1.6 BlueHDi 100 hk

1.2 VTi 82 hk

149.990

KR.

199.990

KR.

Luksusudstyr for 60.000 kr. er standard på de nye, stærke Selection Sky-modeller. Det gælder både 208 Selection Sky, hvor et skarpt og sporty look på optimal vis forenes med fantastiske køregenskaber. Og 2008 SUV Selection Sky, hvor de nyeste teknologier, høj førerposition og et robust off-road look i eksklusivt design er med til at danne rammen om fantastiske køreoplevelser. Oplev de stærke Selection Sky-modeller, som giver dig ekstra værdi for pengene til Åbent Hus i weekenden. ANBEFALER

A++

nyere. Tilbuddene gælder så længe lager haves.

-

A+

28,6-23,3 km/l. CO2 99-90 g/km. Prisen er ekskl. lev. omk. 3.980 kr. og metallak. Bilerne er vist med ekstraudstyr. *Værdi ift. Active. Apple CarPlay® kræver iPhone 5 eller

PEUGEOT AArs

Klaus Buus A/S • Messevej 10 • 9600 Aars Telefon 98 62 22 24 • www.peugeot.dk/aars

CITROËN

-1

-16

1.

11

10.

Åbent hus MAR S KL. T

Danmarks skarpeste privatleasingtilbud! INKL. KÆMPE

UDSTYRSPAKKE

CITROËN C3 1.2 PureTech 82 Iconic

MDL. YDELSE: 1.995,UDBETALING: 4.995,Løbetid: 36 mdr. Samlet betaling i perioden: 77.415 kr. A 21,7 km/l. CO2 105 g/km. Halvårlig ejerafgift 330 kr. +

INKL. ICONIC UDSTYR 7” Touch Screen m. MirrorLink® & Apple CarPlayTM* • Automatisk klimaanlæg Fartpilot • Tågeforlygter • Varme i forsæder El-justerbare sidespejle m. varme El-sideruder, for og bag • LED-kørelys Vejstribealarm • Fjernbetjent centrallås Højdejusterbart førersæde • Hill Assist Isofix-beslag • 15” fælge Privatleasing via Citroën Finans v/Jyske Finans. Citroen C3 1.2 PureTech 82 Iconic: Leasingperiode 36 mdr. og 15.000 km årlig kørsel. Fast leasingydelse 36 mdr. á 1.995 kr. Udbetaling 4.995 kr. Samlet betaling i perioden 77.415 kr. inkl. afleveringsgebyr 600 kr. Priserne er inkl. finansierings- og leveringsomkostninger samt service i perioden. Priserne er ekskl. dæk, forsikring, brændstof og grøn ejerafgift. Kaskoforsikring, positiv godkendelse af kunden og betaling via NETS forudsættes. Ved leasingperiodens udløb returneres bilen til Jyske Finans. Der tages forbehold for pris-, afgiftsændringer og trykfejl. Kampagnetilbuddet kan ikke kombineres med øvrige tilbud og er enkeltstående. Kampagnen er gældende indtil 31.03.2018 eller så længe lager haves. Bilen er vist med Alufælge, Farvede sidespejle og Metallak som fås mod en tillægspris.

KLAUS BUUS A/S • MESSEVEJ 10 • 9600 AARS • TELEFON 98 62 22 24

KLAUS BUUS A/S MESSEVEJ 10 • 9600 AARS • TLF. 9862 2224 • WWW.PEUGEOT.DK/AARS


Aars Avis

SIDE 34

7. MARTS 2018

I BYEN Fra gamle dage i Aars og omegn...

Aars Avis

Fredag, den 5. marts 1943: Interessen for Kaninavl stiger Dag for Dag. Kaninen er ikke mere et upaaagtet lille Kræ, men et Produktionsdyr af høj Værdi, der giver sine Producenter et godt Udbytte og giver Arbejde til mange Industriarbejdere. Ogsaa i Suldrup og Omegn er Interessen stor, og en Kreds af Avlere har ønsket at samle sig i en Forening og indbyder derfor alle Kaninavlere til et Møde for at danne en Forening for Suldrup og Omegn.

For 50 år siden For 75 år siden Fredag, den 5. marts 1943: Fabrikant Aksel Frederiksen, Fabriken “Giver”, Aars, har fra Patentdirektoratet modtaget Meddelelse om, at der er udstedt Patent paa den af ham opfundne Traadholder “Snap” til elektriske hegn. I den seneste Tid har fabrikant Frederiksen fuldført en ny Opfindelse, en sømløs Fiskekasse, paa hvilken der er indgivet Ansøgning om Patent. Mangelen paa Søm har gjort sidstnævnte Opfindelse særlig aktuel.

Torsdag, den 7. marts 1968: Ved generalforsamlingen i Aars Handelsstandsforening oplyste formanden, fotografmester Arne Nielsen, at foreningen støtter aktietegningen i jernstøberiet. - Støbco’s skæbne har haft vor fulde interesse, og saa snart bestyrelsen erfarede den fortvivlede stilling, enedes man om at støtte ethvert forsøg paa at videreføre virksomheden. Vi vil fastholde vor tidligere kompliment til kommunalbestyrelsen fordi den fik denne virksomhed til byen, idet vi ikke finder,

at der kan være noget som helst at bebrejde kommunen i denne sag, naar man tager i betragtning hvilke virksomheder, der stod bag ideen. Man er nu igang med at danne et lokalt aktieselskab, og bestyrelsen har paa medlemsmødet i dag faaet tilslutning til at tegne aktier for en del af skolefondens midler, sagde Arne Nielsen.

gement kan vise, hvad der rører sig inden for almen flyvning. Udstillingen vil byde på demonstration af fly og udstyr, seminarer og konferencer med relation til flyvevirksomhed, og afvikling af nationale og internationale luftsportskonkurrencer.

Onsdag, den 10. marts 1993: Når Nordjyllands Amts undervisnings- og kulturudvalg mødes onsdag behandles et forslag som kan bevirke, at VUC Vesthimmerland overtager Ranum HF-kursus. Fra Centerrådet ved VUC Vesthimmerland påpe-

ges, at det administrative hovedsæde bør placeres i Aars. Tanken er, at opretholde undervisningen i Ranum så længe der er et rimeligt elevgrundlag. Der er ansat 42 personer ved HF-kurset i Ranum.

Torsdag, den 7. marts 1968: Ved en vanskelig kalvefødsel hos Chr. Buus Madsen, Smorup, var kalven, da den blev født, meget svag, og ingen regnede med, at den kunne leve. Naboen, Chr. Andersen, som var kaldt til assistance ved fødselen, fik den ide at prøve med kunstigt aandedræt ved mund-til-næse metoden, og det var lige hvad den nyfødte trængte til. Det er nu tre uger siden, og kalven trives i bedste velgaaende.

For 25 år siden Onsdag, den 3. marts 1993: I august kommer Nordjysk Messecenter og Aars Flyveplads til at danne ramme om en stor flyveudstilling, hvor man for første gang på et sted og ved ét arran-

Kunne du lide ”Vimmersvej” så skal du også se denne her! Musik- og Teaterforeningen MEMBRANEN opfører musicalen:

det var en mørk og stormfuld aften af Bjørn Veng og Jørgen Sørensen - the49s.dk EN SJOV DANSK MUSICAL - MED MERE END 20 DEJLIGE SANGNUMRE

Fotograferne N.C. Nielsen og Gudrun Nielsen fotograferet i atelieret i ejendommen Himmerlandsgade 97 i Aars omkring 1930. (Foto udlånt af Lokalhistorisk Arkiv Aars).

Fotograf N. C. Nielsen i Aars Fotograf N. C. Nielsen og hustru Gudrun Nielsen slog sig omkring 1925 ned som fotograf i Aars efter at have været i USA, hvor han lærte faget. Han blev gift med Gudrun Christen-

sen, datter af skomager Christensen i Aars, og sammen drev de herefter fotografforretning indtil 1937, hvor N. C. Nielsen døde. Gudrun Nielsen førte forretningen videre og blev

F.eks: “World Without Love”, “It´s Now or Never”, “Baby Love” og mange flere.

Samarbejde med arkiv om billeder

Kapelmester Brian Svendsen og et dejligt hold af musikere og glade ”amatører” på scenen PÅ KNABERSCENEN I AALESTRUP:

• ONSDAG DEN 14. MARTS • TORSDAG DEN 15. MARTS • FREDAG DEN 16. MARTS • LØRDAG DEN 17. MARTS

KL. 19.30 KL. 19.30 KL. 19.30 KL. 14.00

PRIS

125,-

Billetter kan købes på www.bio-aalestrup.dk eller i Bio Aalestrup hverdage fra kl. 18.30 - 19.00 (ingen forudbestilling)

HOTEL HVIDE KRO TILBYDER:

Alle spilledage - også lørdag kl. 17.30

MUSICALMENU:

2 RETTER 149,- 3 RETTER 199,Bordbestilling på tlf. 98 64 14 33

Musik- og og Teaterforeningen Teaterforeningen

Membranen

senere gift igen med Ejler Lind, som var kok på Aars Hotel, men som ved ægteskabet kom ind i fotografforretningen. Hun overlod forretningen til sønnen, H.P. Nielsen, der blandt mange var bedre kendt som “Peter Fotograf ”.

Hold din næste fest på Hvalpsund Færgekro Fest til fast pris

Pr. pers. fra kr. 525,Inviterer til

Thise Oste og Vin

Fredag d. 16. marts kl. 19.00-21.30 Bordbestilling på tlf. 98 63 86 00

Pr. pers. kr. 248,-

20 forskellige Thise oste samt vinbuffet!

Brunch som fest

Pr. pers. kr. 225,- (min. 25 pers.) Hotel • Restaurant • Kro • Kurser • Møder

Sundvej 87 • Hvalpsund • 9640 Farsø • Tlf. 98 63 86 00 hvalpsund-faergekro.dk • post@hvalpsund-faergekro.dk

Aars Avis og Lokalhistorisk Arkiv, Aars er gået sammen om hver uge at bringe et historisk billede fra arkivets store samling. Hvis der er kommentarer eller rettelser til teksterne ved de enkelte billeder, må læserne gerne kontakte arkivleder Kim Ørsted Iversen. Det kan ske pr. mail: ki@ vmus.dk eller på telefon 40 63 74 21. Arkivet modtager gerne alle former for arkivalier og fotografier fra områdets foreninger, virksomheder og privatpersoner.


Aars Avis

7. MARTS 2018

SIDE 35

STILLINGER

I BYEN

SUNDHED & VELVÆRE

Automekaniker / Tekniker

Køb af billetter og menu: www.halkaer.dk

Vi søger en erfaren automekaniker til vores autoriserede Toyota servicecenter

Robert Burns Night

Entré inklusiv koncertmenu: Forsalg kr. 405,(medlem kr. 335,-)

Robert Burns Night med Gnoss(Skotland), Ray Cooper(tidligere Oysterband, UK) & Leonard Podolak (tidligere The Duhks, Canada) samt Stig Bang Mortensen & Gordon Blair. En fejring af skotske traditioner, musik, mad, whisky, dans, poesi og i dette tilfælde med et helt unikt hold til at få de mange sider af nationalpoeten Robert Burns frem!

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk LØRDAG DEN 7. APRIL KL. 20.00

Ghita Nørby, Michala & Lars Hannibal

Vi forventer, at du: - Arbejder selvstændigt og struktureret - Har stort kendskab til elektronik/motortester - Er fleksibel, initiativrig og samarbejdsvillig. Dit arbejde vil primært bestå af servicering og reparation af alle bilmærker. Arbejdstid 37 timer / fast stilling / hurtigst muligt. Mail din ansøgning, gerne med foto til: aalestrup@boll-biler.dk - eller kig forbi og få en snak

Venlig hilsen Direktør Søren & Tommy Boll

BOLL-BILER.dk

En unik aften med hele Danmarks Ghita Nørby i centrum, respektfuldt og nænsomt bakket op af to af dansk live musiks absolutte enere, Michala Petri & Lars Hannibal.

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk TORSDAG DEN 26. APRIL KL. 20.00

Universe

ALEX RIEL / STEFAN PASBORG »UNIVERSE« feat. ANNISETTE, Dawda Jobarteh, Niclas Knudsen & Dan Hemmer Sammen var Alex Riel og Annisette med til at danne det nu legendariske Savage Rose og derfor er det en særlig fornøjelse af kunne præsentere denne enestående konstellation, hvor Alex Riel og Stefan Pasborg har inviteret Annisette og Dawda Jobarteh ind i deres univers som »Special Guests«. Alex Riel/Stefan Pasborg univers er et åbent og legende univers og inkluderer, udover Annisette og Dawda Jobarteh, Nicklas Knudsen på guitar og Dan Hemmer på Hammond B3.

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk

Forsalg ved bestillingsskema: Klik på koncerten på www.halkaer.dk, udfyld og afsend skemaet.

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

Kører også på udebehandling

TLF. 20 60 30 70

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

www.BOLL-BILER.dk . TLF. 98 64 10 88

Aalestrup Motor Co. • Testrupvej 6 • Bilvask åbent fra 7-22

FIND DIT NYE JOB UNDER STILLINGER

KØB & SALG

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

PRIVAT/ERHVERV

Lejlighed i Haverslev

2-vær., 55 m2, 3.300 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Ledig fra 1. april. Efter kl. 17.00 Tlf. 21 74 84 98

Skøn 2 vær. lejl.

på 61 m2 til leje fra 1. marts. Beliggende midt i Farsø. Leje kr. 3.450 + forbrug.

AARS

45 m kælderlejlighed til leje i centrum af Aars. Husleje kr. 2.800 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Er indflytningsklar den 1. april 2018 eller måske før. Kastberg Ejendomme Tlf. 25 52 49 41 2

Bogtryk/ Offset

AARSBO www.aarsbo.dk

aars TaNDTEKNIKEr

Louise adamsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Strandby Produkt/Autoophug • Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil • Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovægt • Køb af jern og gamle maskiner • Nedskæring/nedbrydning udføres • Containere opstilles • Kontant afregning og hurtig afhentning • Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Strandby Produkt Granvænget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

AARS BOLIGFORENING

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

BLANDEDE

Tlf. 98 62 17 11

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Telefon 98 62 51 15

TIL LEJE

Klinik for fodterapi

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

Vi servicerer alle bilmærker

Tlf. 25 32 01 29 ell. 21 40 23 55 Entré eksklusiv koncertmenu: Forsalg kr. 250,(medlem kr. 200,-)

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

I AARS AVIS

Entré eksklusiv koncertmenu: Forsalg kr. 220,(medlem kr. 170,-)

ÅBEN EFTER AFTALE - GRATIS PARKERING! Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

LØRDAG DEN 10. MARTS KL. 20.00

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


SIDE 36

Aars Avis

KØBES:

Himmerlandsavisernes

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

INDLEVERING:

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo, vi kommer med kort varsel. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

Møbler: Teaktræ, palisander samt design møbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

73.621 eksemplarer

HIMMERLANDS AVISERNE

Top pris gvies! Dødsbo og indbo fra 1930-70’ erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

SÆLGES:

...fra kyst til kyst

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING Skrivebord og sidebord i lakeret bøg med hvide stålben og bagplade. Skrivebord 195x80 med 3 skuffer. Sidebord 130x42 med jalousiskab. Kr. 500. Tlf: 98 63 10 61

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES: Gammelt jern og metal afhentes, større mængder købes. Tlf: 40 28 61 89 Kontant købes: Skal du af med din bil? - er den for god til skrotning, - har evt. flere måneder til syn? Så ring eller send en sms. Tlf: 40 62 09 16

Øko ensilage: Kvæg, kløverensilage 120 stk. Ensilage: Heste, græsensilage 26 stk. (højkvalitet), udsæd hesteblanding. Analyser på begge fodertyper. Aalestrup. Tlf: 61 68 84 21

Plov, 1 F. 14 T. el. 2 F. 12 T. Gødningsspreder Bøgballe B. 700. Bindegarn ”sinnel” til højtrykspresser. Kartoffellægger + hypperplov. Lille harve 2 m. Traktor M.F./Fiat 50-80 hk. Tlf: 42 43 32 05

200 sække birketræ á 22,50. Elektronvægt, rustfri, 0-30 kg, 1800,- Udlejes: Save og kløveanlæg til P.T.O., max diameter 35 cm, længde 20-45 cm. Ring! Tlf: 22 17 40 43 Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

annonce@himmerlandsgruppen.dk BETALING KONTANT ELLER

Trægulv - i pakker 26 m2 klinkegulv, ask, 3 stavet , hvid Timberman Decor, trip trap. 90 kr. pr. m2. Tlf: 51 74 01 70/24 60 72 82 Camping-loppemarked. Stort udvalg i campingtilbehør, bl.a. borde, stole, opbevaringstelt, læskærme og meget, meget mere. Lørdag den 10. marts og søndag den 11. marts kl. 10.00-13.00, Hjedsbækvej 268, Suldrup. Eller ring for nærmere aftale på Tlf: 40 37 84 14

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

7. MARTS 2018

Brænde, 15 rummeter løv-lærk, gran i meterstykker. Nyskovet. 200 kr. pr. m. Tlf: 98 64 70 87 Godt Kram. Hver onsdag kl. 18.30-21.00 og hver lørdag/ søndag kl. 10.00-16.00. Bjergegaardsvej 2, hal 2, Aalestrup.Vel mødt! Tlf: 22 57 23 77

LOPPEMARKED

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


Farsø-landmand nomineret til ”Årets øko-håndværker” Jakob Kortegaard fra Engdal ved Farsø er nomineret i kategorien ”Naturtiltag på bedriften” Jakob Kortegaard fra Engdal ved Farsø er nomineret i kategorien ”Naturtiltag på bedriften”, når Økologisk Landsforening på generalforsamlingen i denne uge skal hylde ”Årets Øko-håndværker”.

I denne uge samles den danske økologi-verden,

når Økologisk Landsforening holder sin årlige generalforsamling 9. og 10. marts i Vingsted. På programmet for de

to dage er blandt andet kåringen af ”Året økologiske håndværker”. En kåring, der sætter fokus på frontløberne indenfor

dansk, økologisk fødeva-

reproduktion. Blandt de 12 nominerede er Jakob Kortegaard fra Farsø, som er nomineret i kategorien ”Naturtiltag på bedriften”. Jakob Kortegaard driver sit økologiske landbrug Engdal mellem Ertebølle og Farsø, hvor besætningen af 75 moderfår af Ertebølle-racen og 22 ammekøer med kalve af racen Sortbroget Jysk Malkekvæg passer og plejer naturen på 50 hektar i området. Dyrene og Jakob Kortegaards arbejde med dem omdanner rørsumpe til strandeng og er blandt andet med til at beskytte og fremme levesteder for sjældne orkidéer i fredede områder. - Man kan godt sige, at jeg er blevet landmand for at passe på naturen. Jeg tror, at jo bedre samspillet med naturen fungerer i landbruget, des bedre er vores muligheder. Her på ejendommen

bestræber vi os på at producere fødevarer i samspil med naturen i stedet for at tvinge naturen ind i rammer, der passer til en given produktion, siger Jakob Kortegaard. På de fugtige enge omkring Engdal vokser blandt andet den meget sjældne orkidé Priklæbet Gøgeurt, som kun er fundet få andre steder i Danmark. Den er i fremgang år for år takket været en målrettet plejeindsats. - Naturplejen tager afsæt i, hvordan vi skaber de bedste forhold for netop denne orkidé, men samtidig tilgodeses mange andre arter, der vokser på arealet, som uden pleje hurtigt ville gro til i pil og tagrør, siger Jakob Kortegaard. Jakob Kortegaard er opvokset på Engdal, som han overtog fra sine forældre i 2003. Han er uddannet biolog og arbejder ved siden af landbruget som gymnasielærer.

Læs mere om vores gratis tjek på danskekloakmestre.d k

BOR DU PÅ LANDET ? - få

et gratis tjek af dit defe kte nedsivningsanlæg!

JA, du læste rigtigt! Danske Kloakmestre tilb yder ejere af defekte ne dsivningsanlæg et gra tjek. Vi graver op i ne tis dsivningsarealet, tjekke r hvad der er gået gal kommer med et forsla t og g på, hvad der kan gø res fremadrettet. Vi un søger også din bundfæ derldningstank for at se, om det er unormalheder, de er skyld i forstoppelsen r .

Kvægfolket kommer til Aars Af Lars Lindberg I dag, onsdag, indtager køerne Messecenter Vesthimmerland. Det er kvægmessen Agro Nord, der løber af stablen, og selv om landbruget har oplevet bedre tider, er opbakningen til messen i top. Der er meldt alt udsolgt for stande i både messecentret og Nordjysk Agrocenter, som hænger sam-

men med messehallerne. Der vil således både være rig mulighed for at se nogle af landets bedste elitekøer og for at få en god fagsnak med de mange udstillere. I år er otte kødkvægsracer repræsenteret på messen, og på en af standene kan man få informationer om alle de otte racer. Man vil desuden kunne møde de mange sædfirmaer, som bakker op om Agro Nord med hver de-

res avlsprofil, og så vil man naturligvis også kunne se noget af det mest moderne og højteknologiske udstyr til kvæghold. - Vi er meget stolte over og tilfredse med, at vi i Nordjylland har formået at fastholde og udvikle konceptet, der har medført, at Agro Nord er landets største og eneste kvægfaglige messe, siger Oluf Bøgh, der er formand for Agro Nord.

gode grunde • Vi tjekker, om jorde n er egnet til nedsivni ng. • Drænene spules mo d betaling, hvis vi vurde rer, at det kan »helbrede« anlæg get. • Du får en uvildig an befaling til etablering af en anden renseløsning. • Det koster kun »lid t historie« om anlægge t og en kopi af tilladelsen fra etable ringen. Kontakt Danske Kloak mestres sekretariat på e-mail sekretariat@ danskekloakmestre.dk eller tlf. 72 16 02 07!

boostingbusiness.dk

Danmarks eneste kvægmesse, Agro Nord, løber i dag af stablen i Messecenter Vesthimmerland i Aars.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 38

Direktør får to kasketter på i en kort periode Danske Svineproducenters bestyrelse valgte torsdag at afslutte samarbejdet med direktør Nicolaj Nørgaard. Det betyder, at Nicolaj Nørgaard har haft sidste arbejdsdag hos Danske Svineproducenter - og at direktøren for Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, nu også fungerer som midlertidig direktør for netop svineproducenterne. - Uanset at alle har haft de bedste intentioner, var det ikke en holdbar situation, at Nicolaj fortsatte som direktør i opsigelsesperioden. Der er løbende aftaler, som skal indgås på mange områder, hvor der kan være interessekonflikter mellem Danske

Svineproducenter og Nicolajs fremtidige arbejdsgiver Danish Crown, fortæller svineproducenternes formand Torben Hauskov. - Nicolaj vil i den kommende periode medvirke positivt til at overdrage igangværende aktiviteter til den nye direktør, fortsætter han. Danske Svineproducenter har derfor rettet henvendelse til Bæredygtigt Landbrug for at høre, om man kan få lov at trække på foreningens tidligere direktør Hans Aarestrup, som nu er direktør i Bæredygtigt Landbrug. Det skal ske i en midlertidig periode, til man selv får en ny ledelse på plads.

- Det var oplagt at spørge, om Hans kunne give en hånd med. Han kender foreningen bedre end de fleste, han kender medarbejderne og halvdelen af bestyrelsen, siger Torben Hauskov. - Hans rutine og netværk kan være med til at give os det fornødne tid og rum, så vi kan få ansat den rigtige ledelse, tilføjer formanden. Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, siger: - Da vi startede vores forening, var Danske Svineproducenter meget hjælpsomme, så det er kun naturligt, at vi tilbyder at give en hånd med, når det kniber. I Bæredygtigt Land-

brugs bestyrelse er vi enige om, at vi har en fin arbejdsdeling med de andre producentforeninger. - Vi snakker ikke ”grise-politik” i BL. Vi har rigeligt at se til med de emner, vi tager os af. Derfor er vi også interesseret i at der findes en selvstændig forening, der hedder Danske Svineproducenter, og som er stærk og velfungerende. Når de spørger, om de må låne vores direktør et par dage om ugen i en kortere periode, så siger vi ja, fordi vi ved, det er det bedste for de danske landmænd på lang sigt, lyder det fra Flemming Fuglede. Hans Aarestrup forkla-

rer, at både dygtige medarbejdere og engagerede bestyrelser i BL og LaDS er grunden til, at han tør takke ja til udfordringen. - Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle sige ja, selv om jeg godt ved, at der ikke er timer nok i døgnet til at bestride begge job 100 procent. Men jeg er heller ikke blind for, at der ikke er andre, der har de samme forudsætninger for at hjælpe til hos svineproducenterne i en kort periode. Det er ikke spor anderledes, end hvis man skal have en weekendafløser til besætningen. Det er en fordel at få en, som ved, hvor alle kontakterne sidder, siger direktøren.

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

...din lokale maskinleverandør finder du i

Arlas økologiske landmænd vil fremover dække hele deres elforbrug med grøn el fra 1. januar 2019. Det har de økologiske andelshavere selv taget initiativ til som et led i at mindske CO2-aftrykket mest muligt.

Arlas økologiske landmænd går over til 100 procent grøn el Arlas knap 300 økologiske danske landmænd har besluttet, at de økologiske gårdes elforbrug fremadrettet skal dækkes af certificeret grøn el. Det betyder, at elforbruget på de økologiske gårde udelukkende skal baseret på vedvarende energikilder som eksempelvis vind- og solenergi. Kravet om grøn el træder i kraft fra 1. januar 2019. - Vores økologiske landmænd har i fællesskab besluttet, at vores elforbrug fremover skal være dækket af 100 procent grøn el fra vedvarende energi. Det gør vi for at sikre, at vi aktivt er med til at fremme udviklingen og brugen af certificeret grøn el for derigennem at støtte op om et bæredygtigt landbrug. Vi tror på, at det vil skabe værdi både for miljøet og for alle Arlas ejere,

siger Viggo Ø. Bloch, formand for økoudvalget hos Arla. I praksis betyder beslutningen, at Arla fra 1. januar 2019 kun tager imod økomælk fra andelshavere, der udelukkende bruger grøn el. Derfor vil det blive tilføjet til de økologiske andelshaveres kontakt, at de skal tilkøbe et certifikat på grøn el, der dækker gårdens årlige forbrug af el. Andelshaveren køber et certifikatet på grøn el hos et elselskab, som kan garantere et års forbrug af grønt el på den enkelte gård. Certifikatet indsender de til Arla inden 1. januar 2019. Det betyder, at mange økologiske landmænd allerede i løbet af 2018 vil gå over til grøn el. Landmændene vil derudover følge det Økologiske Råds anbefalinger og købe

grøn el i klasse A eller B. Det betyder kort fortalt, at Arlas økologer vælger deres grønne el fra de produktklasser, som har den mindst negative effekt for klimaet. Arlas danske direktør, Jakob B. Knudsen, hilser de økologiske andelshaveres initiativ velkommen og roser økologernes for at gå skridtet videre i arbejdet med at reducere deres CO2-aftryk. - Det er et stærkt signal om, at andelshaverne vil bidrage til, at mælken bliver endnu mere klimavenlig. Det går hånd i hanke med vores øvrige initiativer i Arla, hvor klimavenlig produktion er på toppen af dagsordenen. Derfor bakker vi op om andelshavernes beslutning og efter deres ønske bliver grøn el nu en del af økokontrakten, siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.

Gudstjenester Søndag d. 11. marts 2018 Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 10.00 ingen 9.30 ingen 9.30 ingen ingen 11.00 9.30 10.30 13.30 ingen 9.30 ingen 11.00 ingen ingen 9.30 ingen 9.30 ingen ingen ingen 11.00 ingen 11.00 10.30 ingen 9.00 ingen ingen ingen 13.00 ingen 9.00 ingen 10.00 10.30 ingen 9.00 9.00 10.30 ingen 10.30 ingen ingen 9.00 10.00

Nordjysk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 9: 1 SDM kælvekvie, 4700, 1 kvie under 12 mdr. malkerace, 600, 10 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 900-3800, 4 tyrer over 3 mdr., malkerace, 1700-2100, 10 tyrer over 3 mdr. kødkvæg, 3000-5200, 13 tyrer under 3 mdr. malkerace, 275-1400, 10 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 800-1300.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 10 Basis, 30 kg. 355,59 (355,59). SPF+Myc 360,59 (360,59). SPF 364,59 (364,59). Økologi 932,40 (932,40 ). UK-tillæg 12,04. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,26 (5,26) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 39

LandboSenior Vesthimmerland kunne se tilbage på et godt og begivenhedsrigt år, da foreningen 1. marts holdt generalforsamling.

Landboseniorer holdt generalforsamling LandboSenior Vesthimmerland holdt 1. marts generalforsamling i Aktivitetscentret i Aars. Formand Martin Jensen aflagde beretning, og han kunne se tilbage på et godt år for foreningen. Tilslutningen har været god til både formiddagsmøderne og alle arrangementer,

og medlemstallet er steget en smule fra 255 medlemmer sidste år til 259 på nuværende tidspunkt. I marts var bestyrelsen for lokalafdelingen til 20 års jubilæum i Landsforeningen LandboSenior. Det forgangne år har budt på en række arrangementer for LandboSenior Vesthim-

merlands medlemmer. De har haft besøg af Pernille Vigsø Bagger, sognepræst i Løgstør, de har haft en onsdag med Samuel Frederiksen, hvor de sang sange fra den nye sangbog. Ole Smed fra Barnets Blå Hus har også besøgt landboseniorerne, hvor han fortalte om børn fra misbrugfamilier. Foreningen har også haft besøg af Niels Quist fra Lundbæk Landbrugsskole. Til juleafslutningen havde man besøg af Harmonikaklubben, som spillede julemusik. I det nye år har foreningen haft besøg af De Grå Busser, som orienterede om turen til Mallorca. I februar havde seniorerne besøg af Nanny og Ove Glerup, som fortalte om produktionen af filtsko. I marts sidste år var der besøg af Jens Bonde, som fortalte og viste billeder fra sine to år ved Siriuspatruljen. I oktober var der aftensmøde med journalist ved TV 2 Midtvest, Per Hansen, og han fortalte om skæve eksistenser og andet godtfolk. I november holdt LandboSenior Vesthimmerland en velbesøgt julefrokost, hvor Gert Degn underholdt og spillede op til dans, og i januar havde foreningen besøg af De Småborgerlige Gård-

Vandplan-retssag nu er spild af tid

Carl Christian Pedersen, der er formand for Agri Nord, mener ikke tidspunktet er rigtigt til en retssag mod staten om vandplanerne.

Landbrug og Fødevarers primærbestyrelse har besluttet ikke at indlede en

retssag mod staten for vandplanerne i modsætning til, hvad foreningen Bæredygtigt Landbrug (BL) har gjort. Beslutningen er truffet på baggrund af, at L&F’s advokat Håkun Djurhuus fastholder, at der ikke kan indledes en retssag i dag, hvis målet er at vinde sagen. - Vi har en anden strategi. BL har valgt deres. Forhåbentlig flytter de noget med den, og måske kan de strategier mødes på et senere tidspunkt, men for nuværende ser vores advokat ingen grund til at gå ind i en retssag, siger Carl Christian Pedersen. Håkun Djurhuus’ vurdering skyldes blandt andet, at planerne i dag er udmøntet med hjemmel i en gyldigt vedtaget lov (lov om vandplanlægning). Desuden er der endnu ikke grundlag for at fastslå kon-

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

sekvenserne af de kommende indsatser, fordi disse ikke er vedtaget, og en dommer kan ikke forholde sig til noget ”eventuelt”. - Derfor skal L&F ikke på nuværende tidspunkt spilde ressourcer på en retssag, der ikke kan vindes, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen. Agri Nord-formanden

sangere fra Dronninglund. LandboSenior Vesthimmerland har også arrangeret to endagsture. I maj var de på tur i Naturpark Mols Bjerge og Ebeltoft, og i september var de på tur til Aarhus, hvor de besøgte Den Gamle By, Marselisborg Slot og Mindeparken. Begge ture var godt besøgt, og deltagerne var heldige med solskinsvejr. I august drog mange medlemmerne på en seks dage lang tur til Bornholm, hvor deltagerne fik mange gode oplevelser. På generalforsamlingen gennemgik kasserer Bent Pedersen regnskabet, som viste et pænt overskud. Der var også valg til bestyrelsen, og der var genvalg til Martin Jensen, Egon Jensen og Karin Bæk. Som suppleanter blev Torben Nielsen og Peter Nielsen genvalgt. Jakob Hastrup Nielsen ønskede ikke genvalg til posten som revisor, og i hans sted blev Hans Hummeluhr valgt. Bestyrelsen har konstitueret sig med Martin Jensen som formand, Egon Jensen som næstformand, Bent Pedersen som kasserer, Karin Bæk som sekretær og Gerda Hansen som menigt medlem.

ser dog positivt på, at L&F indleder en retssag mod staten for vandplanerne, når der er en chance for at vinde. - L&F kommer på banen på det tidspunkt, hvor vi ser muligheder ved domstolene. Ikke for tidligt og ikke for sent, siger han. I mellemtiden bakker han op om L&F’s udmeldinger om, at det er positivt, at der gøres alt for at få vandplanerne på rette spor. Han mener desuden, at det er rigtigt, at L&F bakker op om BL’s retssag moralsk og med faglig support.

NORDJYLLANDS RULLENDE VÆRKSTED REPARATION & EFTERSYN:

SALG AF:

· Entreprenørmaskiner · Staldmaskiner · Fuldfodring · Landbrugsmaskiner · A/C anlæg

· Reservedele/sliddele

Maskinrep.dk | 20 23 93 32

Henrik Overgaard - jeg tager telefonen døgnet rundt

Grebet strammes om glyphosat før høst Korn og andre fødevarer skal være fri for pesticidet glyphosat. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen følger nu op på den brede aftale om pesticidstrategien og forbyder brug af glyphosat på marker med fødevarer 30 dage inden høsten. - Pesticider skal bruges der, hvor det giver mening, og det er altid ikke nødvendigt at bruge glyphosat til at nedvisne korn før høst. Derfor var et bredt flertal bag pesticidplanen også enige om at forbyde stoffet på fødevaremarker 30 dage, inden høsten går i gang, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. I april blev regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti i plan for pesticidbrug for 2017 -2021 enige om at indføre et forbud mod sprøjtning med glyphosat før høst af konsumafgrøder. Det er nu den ændring af bekendtgørelsen om bekæmpelsesmidler, som sendes i høring. De nye krav ventes blandt andet at styrke Danmarks eksportmuligheder. - Landbruget er gået foran og har via en brancheaftale om at undgå glyphosat i brødkorn vist, at det kan lade sig gøre at undgå at

KØB OG SALG

bruge glyphosat i fødevarer. Vi sætter vi også politisk handling bag, så danske varer fremover ikke bliver fravalgt på grund af frygt for pesticidrester, siger Esben Lunde Larsen Dansk landbrug har allerede en brancheaftale om at undgå glyphosat på marker med brødkorn. Forbuddet kan understøtte eksporten af for eksempel maltbyg til Tyskland, hvor der er et forbud mod brug af glyphosat før høst, og hvor der efterspørges korn, der ikke har været sprøjtet før høst. Tyskland er Danmarks største eksportmarked for for eksempel maltbyg. Landmænd kan fremover fortsat sprøjte med ukrudtsbekæmpelse uden for den 30 dages forbudsperiode. Forslaget til ændring af bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen sendes i høring i seks uger, og de nye regler ventes at træde i kraft 1. juli 2018.

KØB OG SALG Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

TILBUD - TING TIL SALG Fransgaard skivehøster, tr 165, årg. 2010, velholdt. Kongskilde, 3-f. vendeplov, Excellent, dk, flot. Tvillinghjul til nedenstående traktor til forhjul og baghjul, velholdt. Traktor Deutz Fahr dx 4,71 4 wd agrostar, meget velholdt, årg. 1990, timer 5500 med 480-24 forhjul, 85% mønstre på alle dæk, næsten nyt luftsæde, Grammer, med blåt betræk. Du skal være interesseret i det hele i denne annonce, og prisen for det hele er sat til 139.000 kr. + moms. Henvendelse kun seriøs på mail: deutz1@live.dk Kan afhentes fra uge 25 2018

BLANDEDE

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Aars Avis nr. 10 - 2018  
Aars Avis nr. 10 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Advertisement