Page 1

Til samtlige husstande

92. årgang - Nr. 6

ONSDAG 7. februar 2018

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Frygter at kommunen skal betale millioner af kr. tilbage

Mulig regnefejl i et ministerium kan blive fatal for Vesthimmerland penge tilbage, siger borgmester Per Bach Laursen. Han har derfor bedt om foretræde for økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll. Partnerskabsaftalen kan kædes sammen med udligningsordningen, der netop i denne tid er til debat mellem sjællandske og jydske kommuner. - Vi har ikke umiddelbart tænkt os tage debatten op, siger Per Bach Laursen.

Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: I de seneste tre år har Vesthimmerlands Kommune fået cirka 12 mio. kroner årligt gennem en partnerskabsaftale, der er lavet med økonomi- og indenrigsministeren. Nu er der opstået tvivl om, hvorvidt Vesthimmerlands Kommune overhovedet var berettiget til pengene. - Det vil være katastrofalt for Vesthimmerlands Kommune, hvis vi ikke længere kan modtage penge gennem udligningsordningen. Samtidig vil det også være slemt, hvis det viser sig, at vi skal betale

Kommuneladirektør Henrik Kruuse viste rundt i det nye rådhus i Aars som han kalder borgernes hus.

Nyt rådhus i Aars er borgernes hus AARS: - Det er borgernes hus, men vores arbejdsplads, sagde kommunaldirektør Henrik Kruuse, da han forleden tog imod et halvt hundrede medlemmer af Aars Borgerforening.

Huset på 2700 kvadratmeter er næsten færdigt og afløser rådhuset i Aars fra 1972.

Læs mere side 8...

Præsentation og salg af: Tog • Traktorer • RC • RC Truck • Tekno Skibe • Fly • Byggesæt • Landskab Damp • Actionfigurer Tabletop spil og figurer • Racerbaner m.m.

10. - 11. februar kl. 10-16 i Aars

Borgmester Per Bach Laursen frygter, at Vesthimmerlands Kommune skal betale penge tilbage til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Velkommen til

nordjyllands største Kunstmesse

10. -

b il

er

- fly

- traktor - to g - s kib

e

- rc

WAGNER Aars bliver til

TØJEKSPERTEN AARS!

SPAR

TIDENS KUNST

80 kunstnere udstiller og sælger deres kunstværker. Kom og få en kunstsnak og bliv inspireret. Sted: messecenter Vesthimmerland messevej 1, 9600 aars

Åbningstider: Fred. 17-20 lørd. 10-17 sønd. 10-16

Arrangør: Kimbrernes y’s men’s Club, aars Sted: Messevej 1 • 9600 Aars • www.mcvh.dk

TØM BUTIKKEN

! k æ v l a k s Alt

r i Messecenter Ve rua sth b fe im . 1

d rlan me

1

16. - 18. febRUAR 2018

Model- Hobbymesse

Læs mere side 18...

www.tidens-kunst.dk

facebook: tidens kunst

OP TIL

70% GÆLDER FRA ONSDAG D. 7/2

AARS HIMMERLANDSGADE 91 72 45 44 93 wagner.dk


Aars Avis

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Runde fødselsdage

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Per Mulbjerg

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

98 63 13 24

90

Magnus Christensen, Gislumvej 37, Aars, fredag, 9. februar.

75

Ove Erik L. Pedersen, Haubrovej 64, Haubro, torsdag, 8. februar. Ove Pedersen blev født og voksede op på en gård i Østerbølle. Han arbejdede ved landbruget inden han i 1967 blev vognmand med transport af levende dyr. Senere blev det med grisetransport som speciale i Danmark og i udlandet. Sideløbende med vognmandsvirksomheden oparbejdede Ove Pedersen en produktion af kartofler til eksport. Det foregik på 60 ha. jord ved og omkring Annexvejen udenfor Aars, men der blev også tid til at assistere andre avlere med lægning og optagning af kartofler. Når der ikke var kartofler blev der dyrket korn. Kartoffeloptageren og mejetærskeren blev således grundlaget for dannelsen af Annexvejens Maskinstation. Da en maskinstation

i nabolaget stoppede og slagterierne fusionerede var Ove Pedersen for alvor igang med maskinstationsdrift, og havde mere end en halv snes medarbejdere ansat. I 2017 solgte Ove Pedersen sin maskinstation med bygninger og beboelse til Jesper Sørensen, som havde halvpart i Støttrup Maskinstation. De to virksomheder fusionerede til Vesthimmerlands Maskinstation. Derefter flyttede Karen og Ove Pedersen til Haubrovej. Arbejdet har optaget det meste af Ove Pedersens tid, men i de senere år er det blevet til rejseaktivitet, især til Norge og Finland. Med afhændelsen af virksomheden blev der også mere tid til familielivet og børnebørnene, men Ove Pedersen har ikke helt sluppet faget. Han har et lille deltidsjob med at gøre gummiged i grusgraven.

65

Karsten Binderup, Rørsangervej 13, Aars, torsdag, 8. februar.

65

Dorte Bak, Kg. Haralds Vej 26, Aars, fredag, 9. februar.

65

Flemming Nielsen, Jasminvej 9, Hornum, lørdag, 10. februar.

65

Jens Jørgen Sudergaard, Kong Frederiks Vej 22, Aars, i dag onsdag, 7. februar.

Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Udstillingen er åben alle ugens dage på Svoldrupvej 174, 9600 Aars Ring i forvejen for personlig betjening

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Mob: 20 78 07 66 Tlf. 98 51 27 00 post@himgrav.dk

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning · www.hanslandry.dk

DØGNVAGT

Tlf. 70 20 41 41

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Se mere om vores lave priser på

(Udstilling på adressen)

www.begravelsetilfastpris.dk

Torben Rask

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Claus Landry

Hans Landry

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Tlf. 30 32 62 01

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

Han elsker vind, vand og udvikling Livet på vandet og masser af skumsprøjt i barndommen er ikke noget man glemmer. Derfor var det ikke en overraskelse for familien, da Dan Cort Jørgensen, Haubro, for 12 år siden gjorde en indsats for at overbevise dem om, at de skulle have en sejlbåd. I dag er interessen udvidet til også at undervise andre sejlere, og nu har det ført til, at Dan Cort Jørgensen er blevet indstillet af Dansk Sejlunion til Klubudviklerprisen 2018. Dan Cort Jørgensen nøjes nemlig ikke med at være medlem af sejlklubben Nautilus i Hvalpsund, han har også udtænkt et nyt system til undervisning af nye sejlere. Systemet er velfungerende og har samtidig betydet, at Nautilus har medlemstilgang og er blevet kendt viden om. Nautilus har ikke økonomi til at have kursusbåde, derfor har Dan Cort Jørgensen udtænkt en undervisningsform, hvor det foregår i elevens egen båd eller i instruktørens båd. Dan Cort Jørgensen har kombineret flere af de færdigheder han selv har, og derigennem udviklet ideen. I dag er Dan Cort Jørgensen chefkonsulent på Erhvervsakademi Aarhus, hvor han står for ledelsesog HR-uddannelser. Han har tidligere haft lederstillinger andre steder. Dan Cort Jørgensens far var maskinmester, og i de seneste 12 har Dan Cort Jørgensen selv sejlet. Få år efter blev Dan Cort Jørgensen formand for Nautilus i Hvalpsund. For seks år siden frasagde han sig formandsposten og har siden været næstformand. Alt det tilsammen har ført til ideen om sejlerskolen og nu indstillingen til prisen. At det lige skulle foregå i Hvalpsund lå ikke i kortene fra starten. Dan Cort Jørgensen er født i København og opvokset i Vallensbæk. Efter en HHX på Vestegnenshandelsskole begyndte han at læse historie på Syddansk Universitet i Odense.

Dan Cort Jørgensen.

Det førte til en stilling som lektor på Tietgensskolen. I år 2000 blev Dan Cort Jørgensen ansat som uddannelseschef for HHX på Erhvervsskolerne Aars. Familien flyttede fra Fyn til Vesthimmerland, og i dag bor Dan Cort Jørgensen og hustruen Lise Møller i Haubro. I 2005 forlod han Erhvervsskolerne og har haft forskellige lederjobs blandt andet hos Tradium og Ankerhus gruppen, inden han kom til Erhvervsakademi Aarhus. Undervejs har han suppleret sin uddannelse med Pædagogisk Psykologi og en MBA. Dan Cort Jørgensen beskrives som meget tillidsfuld, imødekommende og med stor empati. Han lever i mulighedernes land. Han beskrives som en uvurderlig sparrings- og samarbejdspartner. Primært på grund af evnen til rumme og perspektivere komplekse og vanskelige problemstillinger. Fritiden bruges omkring sejlklubben. Båden er hans store passion. Han vil gerne sejle lokalt, men er også glad for at tage på længere ture. Derfor var han ikke længe om at sige ja, da en god ven gav ham muligheden for at tage med på en sejltur til Skotland. Han var også villig, da en båd skulle sejles hjem fra Holland. Han siger gerne ja, hvis det er noget som interesserer. Således takkede han også ja, da han blev spurgt om han ville være formand for Hobro Efterskole.

Alt i blomster!

Himmerlandsgade 26 · 9600 Aars

Birgitte Landry

7. FEBRUAR 2018

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Himmerlandsgade 49 C · Tlf. 98 62 68 00

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

Dødsfald

Tidligere bankdirektør i Aars, Erik John Nielsen, Brande, er død efter længere tids sygdom, 83 år. E. John Nielsen var født i Bording og blev som ung ansat i Fyens Disconto Bank i Odense. I 1961 fik E. John Nielsen job i A/S Banken for Aars og Omegn som bogholder, avancerede til kontorchef, underdirektør og direktør i bankens storhedstid frem til 1986. Det var blandt andet i E. John Nielsens direktørperiode, at bankens nye hovedsæde ved Himmerlandsgade blev opført - et byggeri, som han lagde hele sin sjæl i, og som i dag står som en smuk og markant bygning i hovedgaden, men med Spar Nords navn på facaden. I perioden i Aars involverede E. John Nielsen sig meget i det lokale foreningsliv og var med til at præge byens udvikling op gennem 1970erne. I 1976 indtrådte han også i Aars Byåd, valgt på konservative stemmer. E. John Nielsen overlod intet til tilfældigheder. Han

var en detaljernes mand i alt hvad han arbejdede med, og det lykkedes ham ofte at opnå gode resultater. I 1986 kom det til et brud mellem bestyrelsen for Aars Bank og E. John Nielsen. Han blev derefter fondschef i Frederiksberg Sparekasse, men flyttede senere tilbage til Jylland og bosatte sig Aarhus-egnen. I en periode opholdt Ingeborg og E. John Nielsen sig permanent i deres hus i udlandet, men vendte så tilbage til Danmark for at bosætte sig i Brande. Ingeborg og E. John Nielsen havde i 1980erne den store sorg at miste den ene af parrets to sønner ved en færdselsulykke på Aggersundvej uden for Aars. Sønnen blev begravet på Aars Kirkegaard og ægteparret og den anden søn, Jens Bo Nielsen, har jævnligt besøgt Aars, som familien havde stor tilknytning til, og hvor de havde en del venner. Ingeborg Nielsen døde i 2009, men E. John Nielsen efterlader sønnen Jens Bo, svigerdatteren Alice og børnebørnene Simone og Louise.

Vores kære mor, svigermor og farmor

BEKENDTGØRELSER Ellen Jensen * 1. oktober 1926 er stille sovet ind Hornum, den 4. februar 2018

Hede og Ulla Lars Bo og Lill Bisættelsen finder sted fra Søttrup Frimenighedskirke fredag den 9. februar kl. 11.00.

Vores elskede mand, far, svigerfar, morfar, farfar, oldefar og tipoldefar

Svend Mogensen * 30. juni 1922 er stille sovet ind Ravnkilde, den 6. februar 2018

Inga Margit og Kai Rita og Hans Ole og Susanne Lisa og Bjarne Marianne og Morten Børnebørn, oldebørn og tipoldebarn Bisættelsen finder sted fra Ravnkilde Kirke fredag den 9. februar kl. 14.00

* 12. september 1932 er stille sovet ind Aars, den 2. februar 2018 Begravelsen finder sted fra Giver Kirke torsdag den 8. februar kl. 13.00

Vor kære moster

Kristine Jokumsen

Børn, svigerbørn og børnebørn

SIDE 3

Vores elskede far, søn, bror, svoger og onkel

Morten Tøttrup Nielsen *7. oktober 1974 er alt for tidligt død, efter kort tids sygdom, † onsdag den 1. februar 2018 I dyb sorg

Naja, Magnus, Malthe Britta Else og Michael Anne Dorte og Torsten Esben og Malene samt nevøer og niecer Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke, torsdag den 15. februar 2018 kl. 13.00 I stedet for påtænkte blomsterhilsener kan man bidrage til Mortens mindesten på konto nr. 9217-2074416619

Vi har alt for tidligt mistet vores kære vellidte ven og holdkammerat

Morten Tøttrup Nielsen

På vegne af Vesthimmerlands Volleyballklub Min elskede mand

Morten Nielsen blev 1. februar taget alt for tidligt fra os. Helle

Min far, min svigerfar og vores farfar Forhenværende bankdirektør

Al opmærksomhed

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Vagn Jensen

65 år

Erik John Nielsen *14.juli 1934 har fået fred efter længere tids sygdom. † Brande den 2. februar 2018

Jens Bo og Alice Simone og Louise Begravelsen finder sted ved Aars Kirke onsdag den 7. februar kl. 13.00. I dag har denne unge mand fødselsdag. Stort tillykke med de 65 år, vi glæder os til at fejre dig på søndag.

Min elskede mand Vores kære far, svigerfar, morfar, farfar, oldefar og tipoldefar

Ernst Andersen * 30. juni 1934 har fået fred Aars, den 2. februar 2018 Tak for alt

Inger Marie Søs Ken og Lone Ole og Inge-Merete børnebørn, oldebørn og tipoldebørn Begravelsen finder sted fra Aars Kirke onsdag den 14. februar kl. 13.00

Indsamling til loppemarked Lions Club Aars har løbende indsamling af effekter til sit årlige loppemarked. Har man effekter (kun brugbare ting, ikke tøj), som man vil skænke til Lions loppemarked, kan man blot ringe på tlf. 40 83 34 08 (Poul Poulsen), hvorefter afhentning vil blive arrangeret, eller benyt vores container på genbrugspladsen i Aars

Advokatvagt i Aars

Bisættelsen finder sted fra Aars kirke torsdag d. 15. februar kl. 13.00. I stedet for blomster kan man skænke et bidrag til en mindesten for Morten. Reg. nr. 9217 Konto nr. 2074416619

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.


Aars Avis

SIDE 4

7. FEBRUAR 2018

BEKENDTGØRELSER www.aarsfrikirke.dk Fastelavnsgudstjeneste i aars KirKe for de yngste 3 – 6 år... men alle er velkomne.

lørdag d. 10. Februar 2018 Kl. 10.00

Aars Brydeklub

Idrætscenter Østermarken, 9600 Aars indkalder til generalforsamling tirsdag den 27. februar kl. 18.30 Dagsorden iflg. love og vedtægter.

AIK’s Venner Generalforsamling

afholdes torsdag d. 15. februar 2018 efter spillet på Kimbrerkroen. Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag, der ønskes behandlet, skal være formanden i hænde senest 4 dage før generalforsamlingen.

Vi mødes i kirken, hvor alle børn meget gerne må komme udklædte.

Skivum Vandværk generalforSamling

afholdes i Skivum Forsamlingshus mandag den 26. februar 2018 kl. 19.30 Dagsorden iflg. vedtægterne. Bestyrelsen

SE HER...

Generalforsamlingen torsdag den 8. februar 2018 er flyttet til Medborgerhuset

Medlemskort udleveres v. indgangen. Mød op! Hilsen Østrup-Vognsild Seniorer

Kirkemusen kommer også på besøg. Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden i Kirkecentret.

Støtteforeningen

På gensyn

for

Sognepræst Arndt Jessen Hansen Kirkemusen… Børneklubben

Gundestrupspillene indkalder hermed til

generalforsamling onsdag den 21. februar kl. 19.00

www.aarskirke.dk

LOPPEMARKED Aars Y’s Men’s Club Markvænget 36, Aars

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

Det

sker…

Mød forfatter katrine Marie Guldager Onsdag den 7. februar kl. 19.00-21.00 på Aars Bibliotek. Mød forfatter Katrine Marie Guldager, og hør om de tanker og overvejelser, der ligger bag den populære roman ’En uskyldig familie’. Billetter koster 50 kr. og kan købes på himmerlandsbilletten.dk

Fredagscafé: turen går til Asien med Pernille Fredag den 9. februar kl. 16.00 på Aalestrup Bibliotek. Kom til fredagscafé i Aalestrup, og hør Pernille fra biblioteket fortælle om sin rejse til Cambodja og Filippinerne i vinteren 2016. Gratis deltagelse. Ingen tilmelding. Se mere om arrangementerne på: www.vhbib.dk

tilbud fra sundhedscentret i Farsø Har du knogleskørhed og er bosat i Vesthimmerland Kommune, kan du få et kursustilbud, som kan hjælpe dig til, at leve bedst muligt med din sygdom. Det kræver at du bliver henvist til tilbuddet af din læge eller fra sygehuset. Forventet opstart af næste hold er april 2018. Du kan få yderligere information ved at kontakte os via sundhedscenter@vesthimmerland.dk eller på tlf. 99 66 82 00.

Generalforsamlingen afholdes på aars Turist Bureau Himmerlandsgade 113 (ved rutebilstationen) Dagsorden ifølge vedtægterne.

Med venlig hilsen Bestyrelsen

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 9.30-12.00 Indsamling og aflevering af brugbare effekter i butikkens åbningstider samt efter Du kan aftale, gælder også dødsboer. betale med RING: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 mobilepay Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte også i lokalområdet.

Generalforsamling 2018

Aarsegnens Jagtforening afholder generalforsamling torsdag d. 22. februar kl. 19.00. Indkomne forslag, skal være formanden i hænde senest 1 uge før generalforsamlingen.

ULSTRUP KIRKE tirsdag, den 13. februar, kl. 19.30

”Alle hjerters dag” En gudstjeneste om venskab og kærlighed. Alle er velkomne!

AARS KIRKE

festgudstjeneste

i aars kirke

søndag den 11. februar kl. 10.00 Lone Primdahl Dolmer indsættes som præst ved Aars Kirke. Efter gudstjenesten er der lejlighed til at hilse på vores nye præst i kirkecenteret, hvor der vil blive serveret et lettere traktement. Menighedsrådet

www.aarskirke.dk

Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Kassererens beretning. 4. Flugtskydningsudvalgets beretning. 5. Hundeudvalgets beretning. 6. Riffeludvalgets beretning. 7. Jagtudvalgets beretning. 8. Indkomne forslag. 9. Fastlæggelse af kontingent. 10. Valg af bestyrelsesmedlemmer. 11. Valg af formand og kasserer. 12. Valg af suppleanter. 13. Valg af revisor og revisorsupplant. 14. Kragepokal. 15. Evt.

Mandag den 12. februar kl. 14.00 på Hotel Skriften Farsø.Calibri Emne: skal »Hvad anvendes vil vi med fællesskabet«. til teksten i annoncerne journalist og redaktør AnneFolkevirkes landsformand, marie Balle, København lægger op til debat om demokratisk engagement. Fri entré inkl. kaffe og kage. Herefter generalforsamling.


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

SIDE 5

FORÅRS BUD SPAR 100.PÅ ALLE BLAZER JAKKER

BLUSE FØR 500,-

NU

250.-

SPAR 100.-

PÅ ALLE BUKSER FRA PULZ, MARC LAUGE, CRO, ASP. 2B

BLUSE

LYS BLÅ EL. MARINE FØR 400.NU

UDVALGTE STYLES

200.-

-50% GADEVARER PRISER FRA

100.-

JEANS MEL. BLÅ ELLER LYS GRÅ FØR 700.NU

350.-

Himmerlandsgade 53 · 9600 Aars · 98 62 44 99

TILBUDDENE GÆLDER ONSDAG TIL LØRDAG


Aars Avis

SIDE 6

Men det er også helt unikt, at lave en skoleforestilling som Vestermarkskolen nu har gjort i omkring 15 år. Så unikt, at det skal opleves, snarere end beskrives.

Udfordringer

Back stage under forestillingen i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

Elever fra Vestermarkskolen i Aars nyfortolkede 10 hits 850 oplevede forestillingen i messecentret i Aars AARS: ”Hits for Kids” blev fredag til ”Hits for VMS 2018”, da elever og lærere fra Vestermarkskolen i Aars fyldte Messecenter Vesthimmerland til den årlige teater-forestilling og skolefest. Udover en masse gode oplevelser, så var de mange hits noget af det eleverne havde fået ud af en uges

teater-anstrengelser, der fredag kulminerede med to forestillinger. Først en forestilling fredag formiddag for 550 børn og unge fra hele Himmerland, der var inviteret til generalprøve i messecentret, og om aftenen var der indbudt til skolefest. Fredag formiddag kom børnene fra børnehaver,

børnehaveklasser og skoler rundt om i kommunen. Men også elever fra andre specialklasser og specialskoler i Rebild og Aalborg fandt vej. Det blev en helt særlig oplevelse kunne mange af børnene og de voksne berette. ”Smukt”, ”rørende”, ”fantastisk” og ”I gjorde det igen!” var blot nogle af

lovprisningerne, der regnede ned over deltagerne.

Vestermarkskolen i Aars er en skole for 48 elever med mange forskellige former for læringsvanskeligheder. - Vi vil gerne vise, at vi ikke bare er en “mærkelig” skole, der ligger der øverst i Aars. Derfor inviterer vi børn fra hele kommunen ind for at kigge med til en forpremiere, siger Pernille Whitta, som er lærer på Vestermarkskolen og instruktør og koreograf på forestillingen. Forestillingen med over 550 børn fredag formiddag lagde op til skolefesten fredag aften, hvor forestillingen også blev vist. Her var langt over 300 forældre, bedsteforældre og søskende inviteret. - Det er kendetegnene for eleverne på Vestermarkskolen, at de netop går der, fordi de har brug for den hjælp som Vestermarkskolen tilbyder. Udfordringer har de med andre ord rigeligt af, men det er vigtigt at vise, at Vestermarkskolens elever også kan en hel masse og har noget at byde på. Derfor bruger vi hvert år

7. FEBRUAR 2018

en temauge på at strikke en teaterforestilling sammen, siger Pernille Whitta. Det er ikke gratis at lave et så stort show, men der er gjort mange tiltag for at begrænse udgifterne. Dertil skal nævnes, at en gruppe af forældre har brugt mange timer på at hente sponsorgaver fra mange forretningsdrivende i bl.a. Aars, Løgstør, Farsø, Nørager og Haverslev. Gaverne blev brugt til en Tombola om aftenen. Tombolaen indbragte et større beløb til dækning af en del af udgifterne. - Jeg er rørt over den fantastiske velvillighed, vi fire forældre har mødt, når vi har spurgt de forretningsdrivende, om de vil være med til at støtte dette formål, udtaler bestyrelsesformand Pernille Oppelstrup. I år var temaet “Hits for VMS 2018”, hvor 10 kendte hits fik nye klæder. Forestillingen blev filmet og havner dermed på en DVD, som eleverne sammen med deres familier kan se igen og igen. Den kommer blandt andet til at rumme numre som “Åh Abe”, “Jeg ved en lærkerede”, “Bølle Bob”, “Se min kjole” og “Oles nye autobil”, der blev fremført af eleverne ved forestillingerne.

BEKENDTGØRELSER ”Se min kjole”. Sangen blev fremført af pigerne fra E klassen.

HJEMMEVÆRNET AFHOLDER ØVELSE Politihjemmeværnet i Himmerland holder øvelse i Vesthimmerlands området, Lørdag d. 10. februar kl. 08:00-17:00 I Farsø vil der være øvelse i trafikregulering under ledelse af politi. Øvelsen vil primært være på De Himmerlandske Heder og omkring Tolstrup Byvej, Aars Der vil, i begrænset omfang, blive benyttet løs ammunition. Der vil blive kørt i forsvarets køretøjer. Kontakt til øvelsesleder Kaptajn Carl Kristiansen 72440771 TOTALFORSVARSREGION, SJÆLLAND FORTUNSTOK, KASTELLET 82 2100 KØBENHAVN Ø

Aars Avis - 98 62 17 11

Således klargør du annoncen til trykkeriet:

Fra efterskole til sognepræst i Aars AARS: Aars Sogns Menighedsråd har ansat Lone Primdahl Dolmer som vikar for sognepræst Sara Schouby, der gik på barselsorlov tirsdag, 6. februar. Mange fra Aars sogn var med til den højtidelige gudstjeneste i Viborg Domkirke 19. januar, da Lone Primdahl Dolmer blev ordineret af biskop Henrik Stubkjær. Ægtefællen Søren Dolmer og Lone Primdahl Dolmer er forstanderpar på Farsø Efterskole, men hun har fået bevilget orlov fra denne stilling for at kunne tiltræde som præst ved Aars Kirke i vikarperioden.

Lone Primdahl Dolmer - vikar for sognepræst Sara Schouby, Aars Kirke.

Lone Primdahl Dolmer har flere gange besøgt Aars Kirkecenter som foredragsholder. Fra sit arbejde som forstander har det i mange år

været Lone Primdahl Dolmers hverdag at undervise teenagere, så derfor bliver det ikke et nyt område for hende at skulle overtage Sara Schoubys to hold konfirmander. Hun har allerede mødt konfirmanderne i en konfirmandweekend. - Vi glæder os meget til at kunne byde Lone Primdahl Dolmer velkommen til de opgaver der ligger i og ud fra Aars Kirke. Hendes hjerte banker for arbejdet med børn og unge, men i det hele taget for at møde mennesker lige der, hvor de er, siger formanden for Aars Menighedsråd, Anders Didriksen. Lone Primdahl Dolmer indsættes i embedet ved en festgudstjeneste søndag, 11. februar kl. 10 og der holdes reception i Aars Kirkecenter bagefter.


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

SIDE 7

SIDSTE CHANCE! ALT SKAL VÆK! Søndag sidste åbningsdag

Blandt udstillerne til Tidens Kunst er maleren Poul Spanggaard, Aalestrup.

13. udgave af Tidens Kunst er på vej i Aars Udstillingen i messecenteret får flere nyheder AARS: Når Messecenter Vesthimmerland fredag 16. februar åbner dørene til den 13. udgave af Tidens Kunst, så bliver det med flere nyheder på programmet. Der er i år tilmeldt 88 kunstnere til kunstmessen, heraf har hele 22 kunstnere ikke tidligere udstillet på Tidens Kunst i Aars, hvilket giver både udstillere og publikum rig mulighed for at få inspiration fra kunstnere, som de ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Traditionen tro vil Gadekæret, der er et stort vandbassin, blive en del af messen. Her vil de lokale kunstnere Poul Spanggaard fra Aalestrup og Martin

Gregersen fra Løgstør udføre kunstneriske installationer i bassinet. De er begge meget idérige, så det bliver spændende at se, hvad de har fundet på af finurligheder i år. Der vil også være flere arbejdende kunstnere på Tidens Kunst, der vil færdiggøre kunstværker på messen - dette giver mulighed for, at interesserede købere kan lave aftale med en kunstner direkte på messen og få sit kunstværk med hjem, inden messen lukker søndag 18. februar. Efter et par års pause vender kunstner Lene Purkær Stefansen tilbage til Tidens Kunst. Hun skaber nogle smukke kunstvær-

ker, der hovedsagelig er broncestøbninger. Hendes kunstværker er kendt i hele landet. Lene Purkær Stefansens skulpturer taler i vid udstrækning kærlighedens femte sprog: Anerkendende ord, tid til hinanden, at modtage gaver, tjenester og fysisk berøring. Lyset i Messehallerne er slukket under Tidens Kunst. Belysningen består derfor udelukkende af en masse spots, der sætter lys direkte på de enkelte kunstværker. Det giver en helt særlig stemning og nogle meget anderledes indtryk af de enkelte værker. Kimbrernes Y’s Men’s Club Aars er arrangør af Tidens Kunst.

/2 den 9 30 g a Fred .00-17. kl. 10

Lørdag den 10/2 kl. 10.00-13.00

SPAR

50% 60% SPAR

age b l i t t l a på en i butikk

Søndag den 11/2 kl. 10.00-15.00

på alt til bage i butikke n

SPAR

75% på alt tilbage i butikken

Sælges efter først-til-mølle…

riser Alle p ningsent er afh - så tag priser n med e trailer

Hjedsbækvej 451 · 9541 Suldrup 98653144 · www.sonderupbolig.dk Hjedsbækvej 451· ·Tlf. 9541 Suldrup · Tlf. 98653144 · www.so

Skal der friskes op indendørs

Spar

Yunik vægge 10

Yunik 50+

Normalpris 999,95

Normalpris 549,95

Nu 699,95

Nu 399,95

10 ltr.

3 ltr. Indendørs træmaling

BYGMA AARS

ÅBNINGSTIDER

Hjortkjærsvej 2, 9600 Aars Telefon 98 62 11 22

Mandag - fredag Lørdag

07.00 - 17.00 09.00 - 13.00

30%

på alle øvrig e malinger i butikken

Bliv Bygmaster og få 10% rabat på øvrige varer i butikken

Tilbuddene er gældende til og med 20. februar 2018 og gælder kun hos Bygma Aars

www.bygma.dk - Her finder du den aktuelle tilbudsavis


Aars Avis

SIDE 8

Kantinen og et fællesareal binder Vesthimmerlands Kommunes nye rådhus og Jobcenter Vesthimmerland sammen. Her står kommunaldirektør på grænsen mellem jobcenteret og rådhuset.

Med borgerforeningen på rådhusbesøg i Aars Mødelokaler er navngivet efter lokale kulturarvsteder Af Thorkil Christensen AARS: Det var ikke af storhed, at byrådet i Vesthimmerlands Kommune besluttede at opføre et nyt rådhus i Aars. Det skete efter moden overvejelse, bl. a. fordi kommunen ikke længere kunne byde medarbejderne at sidde i træk, i skimmelsvampbefængte lokaler og med regnvand dryppende ned fra loftet. Det oplyste kommunaldirektør Henrik Kruuse da et halvt hundrede medlemmer af Aars Borgerforening torsdag aften besøgte det nye rådhus ved Vestre Boulevard. Der er stadig håndværkere i den 2700 kvadratmeter store bygning, som er bygget sammen med Jobcenter Vesthimmerland, og som er arbejdsplads for 110 medarbejdere. Jobcentret har 150 ansatte og man deles om bl. a. kantine og parkeringsplads. Selv om rådhuset er nyt, så er der ikke tale om et prestigebyggeri. Økonomisk er det nye rådhus en

bedre forretning for kommunen end hvis det gamle var blevet renoveret med en klimaskærm. Det ville koste 17 mio. kr. Nu har det kostet 35 mio. kr. at opføre den nye bygning, der er i to etager og tilpasset tidens krav. - Det er blevet et fint og velfungerende hus, men der er ikke tale om et prestigebyggeri. Vi har ønsket at vise økonomisk ansvarlighed, fastslog Henrik Kruuse, da han med mødedeltagerne “bænket” i byrådssalen orienterede om økonomien, forholdene og hensigten med det nye rådhus, som afløser det hidtidige i Himmerlandsgade fra 1972.

Borgernes hus Henrik Kruuse slog fast, at rådhuset er borgernes hus og de kommunalt ansattes arbejdsplads. Og at det er nødvendigt med attraktive rammer for at kunne til-

trække de rigtige medarbejdere. Efter at have indskrevet sig med personnummer på en elektronisk skærm i indgangspartiet kommer rådhusets besøgende frem til afdelingen med Borgerservice. Udenfor betjeningstiden er denne afdeling lukket inde bag et specielt rullegitter. Det sker af sikkerhedsmæssige årsager, fordi medarbejderne i Borgerservice behandler persondata, som kræver ekstra omhu. Afdelingen har også et backoffice med dæmpet lys og hvor medarbejderne sidder tæt - så tæt, at de skal have adgang til et specielt samtalerum, når de skal tale i telefon. Byrådssalen er opført og indrettet fleksibel, så den kan udvides i takt med hvor mange tilhørere der er til møderne. Salen anven-

des også til borgerlige vielser, og kan bruges til større arrangementer. Det har ikke været muligt at genanvende det elipseformede inventar fra den tidligere byrådssal i Aars, og heller ikke det elektroniske afstemningssystem, som i sin tid blev fremstillet lokalt af firmaet Søren T. Lyngsø A/S og skænket som gave til kommunen. Efter 45 år er det ikke længere muligt at servicere systemet, så et nyt måtte anskaffes, sagde kommunaldirektøren. På første sal findes mødelokaler navngivet efter kulturarven i Vesthimmerland. Det er f. eks. Ertebølle, Borremose, Aggersborg, Holmen og Livø. Lokalerne er som de eneste i huset malet i kulørte farver - alle andre vægge i rådhuset er hvide. Kommunen har nedsat en kunstgruppe som bl. a. via fonde

7. FEBRUAR 2018

HR og kommunikationsmedarbejder Allan Bach Sørensen ved skærmene i foyeren, hvor rådhusets besøgende indskriver sig med personnummer.

skal forsøge at skaffe penge til udsmykning. Det kan f. eks. være digital vægkunst om Vesthimmerland. IT-medarbejderne har fået sin egen afdeling, hvorfra de servicerer samtlige kommunens 3800 ansatte. Her passerer man en skranke til udlevering af computerudstyr, og på en stor skærm på væggen kan medarbejderne se om alle it-funktioner i kommunen fungerer. Er der grønt lys på skærmen kører alt som det skal. Rådhuset er indrettet med en direktionsgang. Her har borgmester, kommunaldirektør og fagområdedirektører hver deres kontor - som et kuriosum nævnte Henrik Kruuse, at fagområdedirektørerne har fået kontor med et vindue, kommunaldirektøren har to vinduer og på borgmesterens kontor er der tre vinduer. Så der hersker en vis “rangorden” på direktionsgangen, hvor man også har besluttet at ændre navnet på sekretariatsfunktionen fra borgmesterkontor til byrådssekretariat. Henrik Kruuse slog fast, at det har været vigtigt at stræbe efter et åbent, tilgængeligt rådhus med et dynamisk arbejdsmiljø. De ansatte arbejder på en an-

TV fra byrådet AARS: Ved Aars Borgerforenings besøg i Vesthimmerlands Kommunes nye rådhus i Aars forklarede kommunaldirektør Henrik Kruuse, at byrådssalen er opført så fleksibel, at det også vil være muligt at TVstreame byrådsmøderne. Optagelserne kan så anvendes enten på TV eller som film på kommunens hjemmeside.

Der er ikke meget papir på skrivebordene i rådhuset. En medarbejder havde glemt en banan.

Henrik Kruuse forklarede om navngivningen af mødelokalerne i det nye rådhus. De har fået navn efter kendte kulturarvssteder i Vesthimmerland.

Der var trængsel i kantinen i forbindelse med Aars Borgerforenings besøg.

den måde end tidligere. De deler viden og sidder i større grupper end tilfældet var i rådhuset i Himmerlandsgade. Noget nyt er også afskaffelse af medarbejdernes papirkurve. Har man papir eller affald, der skal bortskaffes, afleverer medarbejderen det i en central papirkurv i huset. Derved spares rengøringstid.

Fortsat afdelinger Og så blev det nævn, at rådhuset fortsat har afdelinger i Aalestrup, Farsø og Løgstør. Det er hensigten at fortsætte med disse afdelinger, men viser strukturen med tiden, at der skal ske en centralisering, så er det nye rådhus i Aars opført så det kan udvides med endnu en fløj. - Men i byrådet er det et ønske, at vi har den nuværende decentrale struktur med fælles administration i Aars, sagde Henrik Kruuse. Et halvt hundrede deltog i Aars Borgerforenings besøg på rådhuset, der var et led i foreningens arrangementsrække med temaet “Kend din by”.

Ghita Nørby på rådhuset AARS: Når kulturugen Aha! gennemføres i Vesthimmerland i begyndelsen af marts sker det bl. a. med et besøg af skuespillerinden Ghita Nørby. Ghita Nørby gæster det nye rådhus i Aars, og møder publikum i forhallen. Med eventet “Aha! når kulturen rykker ud” lægger Vesthimmerlands Kommune op til en uges kulturfest med temaet fællesskab som omdrejningspunkt. Tanken er, at publikum i denne uge kan møde kulturen på andre scener og i nye sammenhænge, end de er vant til.


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

Aars Seniorer har haft et godt år

Kostvejleder Heidi Dyhrmann forklarede de fremmødte kvinder, hvordan kiloene kan holdes nede, uden at det kræver afsavn.

25 kvinder i Aars sender kiloene ned AARS: Kostvejleder Heidi Dyhrmann holdt tirsdag, 30. januar foredraget “Kom så væk kilo” i MyHeart Fitness i Aars. Alle billetter var udsolgt, og 25 kvinder fik dermed viden om Fødevarestyrelsens 10 kostråd. Kvinderne

lærte også, hvordan man kan tabe sig ved at spise helt almindelig mad efter “tallerken modellen” og uden noget er forbudt. - Det er nemlig sådan, at en kur hvor ting er forbudt ikke holder i længden, forklarer Heidi Dyhrmann.

AARS: 105 medlemmer mødte op, da foreningen Aars Seniorer holdt generalforsamling på Kimbrerkroen i Aars. Formand Per Drejer sagde i sin beretning, at 2017 var et godt og aktivt år for foreningen. Ved årsskiftet var der 591 medlemmer. Det er en lille tilbagegang, men alligevel fornuftigt. Han kom også ind på, at året 2017 bød på mange aktiviteter blandt andet danseaftener, bankospil, gymnastik i Idrætscenter Østermarken, bowling, da-

tastue, krolf samt udflugter, rejse og hyggeeftermiddage. De fleste aktiviteter går godt, men bowling oplever lidt tilbagegang. - Foreningen har en solid økonomi. 2017 gav et overskud på 49.000 kroner, oplyste Per Drejer. På generalforsamlingen ønskede Villy Hansen og Lejf Kristoffersen at træde ud af bestyrelsen. Deres pladser blev overtaget af Jeanette Guldhammer og Per Larsen. Da generalforsamlingen var vel overstået, og alle

havde fået kaffe, fortalte advokat Kirsten Moesgaard lidt af sin livshistorie. Hun fortalte også om fami-

mens mor og far har mulighed for at trække i et andet outfit og dyrke fitness, samtidig med at de små slår katten af tønden. I modsætning til normalt så kræves der denne dag ikke medlemskab af fitnessklubben - alle kan deltage og træne gratis i forbindelse med fastelavnsarrangementet. Eneste krav for de voksne er, at de er ifølge med et udklædt barn.

lien, hvordan hun var havnet i Vesthimmerland, og om arbejdet som advokat og politiker.

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

- Din sikkerhed www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550 www.vm-sikring.dk

BYGMA AARS

Lad dine projekter starte i Bygma

Fastelavnsfitness er planlagt i Aars AARS: Måske vil en udklædning med ekstra brede skuldre og pumpede overarme være den rigtige, når My Heart Fitness søndag, 11. februar byder på fastelavnsfitness. Men Spiderman, Skipper Skræk, Pippi og Superman kan også passe. Fitnesscentret i Aars byder igen i år på fastelavnsfest. Tøndeslagningen er dog rettet mod de mindste,

SIDE 9

Afhentningspris v/10 paller

1.595,-

SVENSKE KVALITETSTRÆPILLER

Ø6 MM ELLER Ø8 MM • Fugtindhold: 6-9% • Indhold: 16 kg/ps. • 56 ps./pl. Pr. palle v/10 paller Pr. palle v/4 paller

Pr. palle v/1 palle Ø6 mm Nr. 149436 Ø8 mm Nr. 149435

Frit leveret fra*

3.595,-

SPAR

,3.629 -

DRIVHUS VENUS 7500 ALU

• 7,5 m • Ekskl. sokkel Nr. 103199 DRIVHUS MARS 9900 • 9,9 m2 • Inkl. sokkel 2

Sætnr. 200567

6.59500

Frit leveret*

1.895,-

0.877, P TIL 1 FØR O

(SPAR 2.82300)

TRÆBRIKETTER

DRIVHUS MARS 11500 • 11,5 m2 • Inkl. sokkel Sætnr. 200566 Bestillingsvare

7.24800

1595,1695,1795,-

• 960 kg • Brændværdi: Ca. 4.600 kcal/kg Nr. 172471 Bestillingsvare

(SPAR 3.62900)

SPAR

119,--

Demens-foredrag i Aars Kirkecenter AARS: Tirsdag, 27. februar er det muligt at høre Rita Knudsen, kendt fra TV2s dokumentar “Da Aage forsvandt” og “Rita og Aages sidste dans”, fortælle om demens. Rita Knudsen holder i Aars Kirkecenter foredrag om demens. Hun taler om ”Hvad gør man, når den man elsker, forsvinder for

øjnene af en?” Hun måtte tage beslutning om at sende sin demente mand på plejehjem. Kan man bevare kærligheden til sin mand, hvis man mister hukommelsen? Rita Knudsen fortæller om parrets kamp for hinanden imod demensen, der er blevet en folkesygdom blandt danskerne.

149

95

LAMINATGULV ELEGANCE

• 9 mm • 24,1 x 203,3 cm • 2,45 m2/pk. Alomond Nr. 187743 Savannah Nr. 187739 Pecan Eg Nr. 187742 Polar Eg Nr. 187740 Bestillingsvare

Bygma Aars

Åbningstider

Hjortkjærsvej 2

Mandag - fredag

07.00 - 17.00

9600 Aars

Lørdag

09.00 - 13.00

Telefon 98 62 11 22

Søndag

Lukket

Priserne gælder fra mandag den 5. februar til og med søndag den 25. februar 2018, så længe lager haves. Med forbehold for udsolgte varer, manglende leveringer, fejl, prisændringer og eventuelle offentlige indgreb. Alle priser er inkl. 25% moms. Se den aktuelle tilbudsavis på www. bygma.dk

Husk lag under

*Frit leveret til brofast vej i DK

Frit valg pr. m2

Rita Knudsen fortæller om hendes og mandens kamp for hinanden imod demensen.

69, FØR 2


Aars Avis

SIDE 10

Fra gamle dage i Aars og omegn...

været alene om alt Arbejdet ved Politistationen, har faktisk ogsaa i længere Tid været paakrævet, da Overbetjenten som Følge af de mange Opgaver, Politiet efterhaanden har faaet, længe har været overbebyrdet med Arbejde.

For 50 år siden

Aars Avis For 75 år siden Tirsdag, den 9. februar 1943: Lørdagens orkanantige Storm anrettede ogsaa mange Skader her paa Egnen, og Falcks Redningskorps havde en af de travleste Dage i Korpsets Historie, idet der ustandseligt blev forlangt Assistance fra alle Kanter af Oplandet. I selve Aars By har Stormen ikke lavet større Ravage. Nogle Tagsten og et Par Skilte blæste ned, ligesom der gik enkelte Vinduesruder i Løbet. Den haardeste Medfart har Plankeværket omkring Friluftsbadet faaet, idet det er væltet i en Længde af 100 Meter. Tirsdag, den 9. februar 1943: Politibetjent Andersen, Aalborg, er midlertidig ansat som Assistance ved Politistationen i Aars. Ansættelsen af en Medhjælper for Overbetjent Willumsen, der hidtil har

Torsdag, den 8. februar 1968: En kreds af jægere og hundesportsfolk i Himmerland har den 1. febr. 1968 stiftet jagthundesportsforeningen “Himmerland”, hvis formål skal være at samle alle jagt- og hundeinteresserede for derigennem at gøre det muligt at faa hundene tilført de forskellige dressurfag, og samtidig selv faa undervisning i hvorledes og hvordan, man fastholder dressuren. Torsdag, den 8. februar 1968: Mejeriugen i Aars holdes i dagene 13. til 16. februar. Et af de væsentligste formaal med de mejerigtige dage er at udbygge kontakten mellem mejeribruget og forbrugerne samt de handlende af enhver kategori, der fører mejeriprodukter. Torsdag, den 8. februar 1968: Skolemusikfestivalen i Aars, der afholdes sidst i juni, har faaet helt overvældende tilslutning. Ved fristens udløb var tilmeldt 39 kor foruden byens egne tre kor, eller ca. 1400 sangere. Det er betydelig mere end arrangørerne

7. FEBRUAR 2018

gerne frem. Hans Chr. Jensen var praktiserende tandlæge i Aars med bopæl og tandlægepraksis i ejendommen Himmerlandsgade 38. Han var også aktiv i modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig, og blev senere kompagnichef i Hjemmeværnet. Tandlæge Jensen var af den gamle skole, og tidligere patienter har kunnet berette om hårdhændede behandlinger, når de f.eks. i konfirmationsgave fik et gebis, og munden skulle ryddes for tænder.

kan klare, hvorfor man med beklagelse maa afvise godt 300 deltagere.

For 25 år siden Onsdag, den 3. februar 1993: Borgmester Per Nørgaard, Aars, vil sammen med sine borgmesterkolleger fra Løgstør, Nibe og Farsø samt repræsentanter fra LO og DA i Vesthimmerland mødes med DSBs generaldirektør Peter Langager. Formålet er, at man ønsker at drøfte mulighederne for at bevare Løgstør-Viborg-banen som DSB ønsker at nedlægge, fordi den giver underskud. Onsdag, den 3. februar 1993: Onsdag kunne børnehaven Jyllandsgade i Aars fejre 25 års jubilæum. Det var naturligvis en begivenhed, som både børn og personale havde valgt at fejre på behørig vis. Om formiddagen var alle 42 børn og de syv ansatte samlet til trylleshow med “Den Store Kassa”. Efter tryllerierne gav man sig i lag med et rigtigt jubilæumsmåltid med lækkerier til ganen. Om eftermiddagen var der åbent hus i børnehaven, hvor nuværende og tidligere forældre sammen med mange andre benyttede lejligheden til at kigge indenfor. Børnehaven på Jyllandsgade blev startet som en selvejende institution i 1968, og fungerede som sådan indtil 1974, hvor den blev overtaget af kommunen.

Samarbejde med arkiv om billeder

Tandlæge Jensen fotograferet i 1945 på vej på jagt med sin ugle. (Foto udlånt af Lokalhistorisk Arkiv Aars)

Tandlægen med uglen i Aars Tandlæge Hans Chr. Jensen i Aars var meget jagtinteresseret og blev i 1940erne fotograferet uden for sin bopæl i Himmerlandsgade iført jagttøj og med gevær

og cykel. Det mest iøjnefaldende var den levende ugle, der sad på styret. Uglen blev brugt i forbindelse med kragejagt, hvor dens tilstedeværelse lokkede kra-

Aars Avis og Lokalhistorisk Arkiv, Aars er gået sammen om hver uge at bringe et historisk billede fra arkivets store samling. Hvis der er kommentarer eller rettelser til teksterne ved de enkelte billeder, må læserne gerne kontakte arkivleder Kim Ørsted Iversen. Det kan ske pr. mail: ki@ vmus.dk eller på telefon 40 63 74 21. Arkivet modtager gerne alle former for arkivalier og fotografier fra områdets foreninger, virksomheder og privatpersoner.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FrEDaG

LørDaG

SøNDaG

Kl. 21.25:  Spionen fra U.N.C.L.E. Amerikansk actionthriller fra 2015 Under  1960’ernes  kolde  krig  tvinges  CIA-agenten  Napoleon  Solo og KGB-agenten Kuryakin til at slå pjalterne sammen. Et  gådefuldt internationalt forbrydersyndikat pønser nemlig på at  destabilisere den skrøbelige magtbalance mellem øst og vest,  og nu er det op til Solo og Kuryakin at stikke en kæp i hjulet.

Kl. 20.00:  Dansk Melodi Grand Prix 2018 Annette  Heick  og  Johannes  Nymark  byder  velkommen,  når  Dansk Melodi Grand Prix 2018 bliver skudt i gang. Ti, spritnye  og skarpslebne popsange skal konkurrere om muligheden for  at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Portugal i maj måned. Årets show bliver sendt direkte fra Ålborg,  og det bliver, traditionen tro, en aften fyldt med fest og farver.

Kl. 20.00:  Broen IIII (7:8) Dansk/svensk krimiserie fra 2017 Med  Tommy  som  centrum  i  sagen,  fortsætter  opklaringen.  Tommys  mor,  som  sidder  fængslet,  nægter  at  samarbejde.  Niels Thormod dukker igen op i sagen. Det viser sig, at Niels  har  hyret  en  privatdetektiv  og  nu  er  den  privatdetektiv  meldt  savnet. Lillian får en ubehagelig overraskelse. 

Kl. 22.40:  Elysium Amr. actionfilm fra 2013 I år 2154 er Jorden plaget af overbefolkning og forurening, og  de rige er flyttet op til rumstationen Elysium, hvor de lever et  luksusliv.  Maskinarbejderen  Max  De  Costa  drømmer  om  at  komme op på Elysium, og da han bliver ramt af en dødelig strålingsulykke, der kun kan blive kureret af lægerne på Elysium.

Kl. 20.00:  The Karate Kid Amr./kinesisk action-drama fra 2010 I Detroit er den 12-årige dreng Dre den mest populære dreng  i sin klasse, men da hans mor bliver forflyttet til Kina og tager  ham  med,  er  han  på  udebane  og  pludselig  mobbeoffer.  Efter  han  har  fået  bank  på  en  legeplads,  begynder  han  at  træne  kampsporten kung fu med viceværten Hr. Han.

Kl. 21.00:  The Imitation Gam Amr./engelsk drama fra 2015 I  starten  af  Anden  Verdenskrig  får  det  unge  matematikgeni  Alan  Turing  et  superhemmeligt  job  af  den  britiske  regering   - han skal finde en måde at bryde nazisternes Enigma-kode på.  Han  og  en  gruppe  af  forskere,  skakmestre  og  efterretningsfolk, går i gang med at udvikle verdens første computer.


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

Aars-dreng har fået chef-job hos FDF AARS: Jakob Harbo Kastrup, tidl. Aars, bliver ny administrationschef i FDF. Jakob Harbo Kastrup, der er opvokset i Aars, og gennem hele opvæksten har været aktiv i FDF, starter 1. marts i en chefstilling i FDF. Jakob Harbo Kastrup, 37 år, har en kandidatuddannelse i forvaltning. Han kommer fra en stilling som specialkonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd, hvor han blandt andet har haft ansvar for fordeling og administration af tipsmidler, som FDF også modtager en andel af. Samtidig er han i gang med en diplomuddannelse i ledelse. - Jakob er særdeles reflekteret og har et indgående kendskab til de økonomiske, politiske og juridiske rammevilkår for FDF, hvilket sammen med et stort netværk vil blive en fordel i stillingen, siger FDFs kasserer Allan Frank Walther. - Jeg er enormt glad og stolt over at få denne chance for at være med til at trække et læs for den organisation, der har gi-

vet mig selv, mine egne børn og tusindvis af andre børn, unge og voksne så mange gode oplevelser, venskaber og et solidt fundament at bygge videre på resten af livet. Hvis mit arbejde kan gøre FDF-livet lettere for bare én leder eller kredsleder, så de får bedre mulighed for at gøre det, de brænder for sammen med deres børn og unge i kredsen, netværket, landsdelen eller landsforbundet - så har det været en god dag på kontoret. Jeg ser frem til mange gode dage på forbundskontoret, siger Jakob Harbo Kastrup. Jakob Harbo Kastrup har selv været aktiv FDFer som barn og ung i Aars, han har bl.a. været aktiv i FDFs internationale arbejde og har en overgang været skribent på bladet FDF Lederen. De senere år er det primært blevet til deltagelse i landsforbundets familielejr og familielejren på landslejren. Jakob Harbo Kastrup bor i Husum med sin kone og deres tre børn og er aktiv forælder i FDF K25 Brønshøj.

SIDE 11

Om fund af Danefæ i Aars AARS: Danefæ ved Limfjorden - fjorden som livsnerve ved rigets fødsel. Det er udgangspunktet for aftenen, når arkæolog og museumsinspektør Torben Trier, Nordjyllands Historiske Museum, fortæller om danefæ i udvalgte dele af Limfjordsområdet. Foredraget foregår torsdag, 22. februar på Vesthimmerlands Museum i Aars.

Lea Strandberg - ny advokat i Aars.

Ny advokat i Aars-firma AARS: Lea Strandberg er 1. februar tiltrådt som advokat i Advokatfirmaet

Efter arkæologen vil detektorfolk fra ThyMors Detektorforening berette om deres arbejde i kulturarvens tjeneste og som noget helt særligt udstille flere af deres flotte fund. Endelig vil detektorfolk fra den nye detektorforening, Himmerlands Detektorlaug, fortælle om deres forening og om, hvordan man kan komme i gang og måske selv blive medlem.

Himmerland ApS., der har hovedkontor i Aars. Lea Strandberg, der oprindelig kommer fra Hadsund, bor indtil videre med sin familie i København. Begge har fået job i Nordjylland og flytter til egnen i løbet af kort tid. Udover sit virke som advokatfuldmægtig i København har Lea Strandberg undervist i selskabsret på Københavns Universitet. Hendes arbejdsområder hos Advokatfirmaet Himmerland vil udover selskabsret omfatte erhvervsrådgivning, erhvervslejemål, civile retssager og strafferet.

Klaus Kristensen.

Lene Koudal Cinicola.

Nyansatte i Himmerland

ansat som juridisk medarbejder hos Himmerland Forsikring. Han er 26 år og kommer fra en stilling hos patentvirksomheden Patrades. Klaus Kristensen har i sin studietid været ansat hos Hjulmand Kaptain, hvor han bl.a. har beskæftiget sig med personskadebehandling og øvrige forsikringssager.

AARS: Lene Koudal Cinicola er ansat som policeog servicemedarbejder hos Himmerland Forsikring. Hun er 58 år og kommer fra en stilling hos Topdanmark som supervisor/forsikringsrådgiver. Klaus Kristensen er

• • •

• • •

UDSALG

25% HVID GREBSFRI DESIGN

Lige nu sparer du 25% ved køb af køkken i hvid grebsfri design i højglans eller mat. Vælg mellem modellerne Orra Opaco, Orra Lucido, Apollo, Cassiopeia og Va Bene samt alle elementer og tilbehør. Besøg DESIGNA, bliv inspireret og få et rigtigt godt tilbud med hjem. KAMPAGNEPRIS

KR. 37.086,-

Prisen er for skabe, sokkel og bordplade. Tilbuddet gælder ovenstående modeller samt alle elementer og tilbehør til 11/3-18 ved køb af komplet køkken for min. 20.000,-. Levering inden 26/4-18. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

HUSK! BOOK ET MØDE PÅ DESIGNA.DK ELLER RING TIL OS PÅ 96 49 92 26 - SÅ UNDGÅR DU EVT. VENTETID I BUTIKKEN

Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

TIL DIN HVERDAG

ÅBNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LØRDAG 9.00 - 13.00 . SØNDAG 10.00 - 15.00


Aars Avis

SIDE 12

7. FEBRUAR 2018

DET ER OS DER BAGER BRØDET I KVICKLY

Vi garanterer altid høj kvalitet - og i denne uge har vi endnu stærkere priser på udvalgte varer... Morgentilbud

Flutes

Forskellige varianter

10 bl. rundstykker og 1 Dagmar tærte eller 1 valgfrit rugbrød

STÆRK PRIS

HVER DAG kl. 6.30 - 11.00

Pr. stk.

Morgentilbud

9,-

49,-

Flere varianter

Bagerens fastelavnsboller med fløde

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Wienerbrødsfastelavnsboller og gammeldaws fastelavnsboller Med hindbærmarmelade, sveskemarmelade eller creme

STÆRK PRIS

Pr. stk.

Pr. stk.

KUN

15,-

10,-

5,-

Spar 12,Spar 7,Disse tilbud gælder fra den onsdag den 7. til og med lørdag den 10. februar KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST Man-fre 11 - 17 Lør-søn Lukket

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Bagerens hjemmelavede rugbrød


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

SIDE 13

Hver dag - masser af FASTE LAVE PRISER - og masser af stærke tilbud f.eks.: Hakket oksekød

Løs vægt slik

500 g. 14-18% Max 5 pk. pr. kunde, herefter er prisen 25,-

KUN FREDAG OG LØRDAG

Max 1 kg. pr. kunde, herefter er prisen 9,95 pr. 100 g

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Pr. pakke

Pr. 100 g

14

4

95

95

Spar 1005 Faxe Kondi, Pepsi eller Pepsi Max

Excl. pant. Max 6 fl. pr. kunde, herefter er prisen 15,- pr. fl. excl. pant

STÆRK PRIS

Arla mælk

Mini, let eller skummet Max 6 ltr. pr. kunde, herefter er prisen op til 8,95

Coop kakaomælk

Mini, let eller skummet Max 10 ltr. pr. kunde, herefter er prisen 8,95

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Pr. stk.

Pr. stk.

1 liter

9

4

4,-

00

00

Spar 6,Flere varianter. 100-125 g. Kg-pris maks. 80,00. Max 6 pk. pr. kunde, herefter er prisen op til 14,95 pr. stk.

Colgate tandbørste Pakke m. 4 stk.

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Coop fryseposer

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Coop pålæg

Spar 395

Spar optil 495 2-11 ltr.

PRISFALD

Pr. stk.

Pr. stk.

8,-

15,-

KUN

4

95

Spar 1775 Spar optil 695 Disse tilbud gælder fra den onsdag den 7. til og med lørdag den 10. februar KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST Man-fre 11 - 17 Lør-søn Lukket

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars


Aars Avis

SIDE 14

Der var stort set ikke den reservedel til en knallert, man ikke kunne opdrive i messecentret i Aars i lørdags.

Både nye og ældre knallerter var til salg, da Veteran Knallertklubben AKTIV lørdag holdt knallertstumpemarked i Messecenter Vesthimmerland.

Knallertstumper hittede i Aars Af Lars Lindberg AARS: Lørdag slog Messecenter Vesthimmerland i Aars dørene op til Dan-

marks eneste stumpemarked kun med knallertdele. Det var Veteran Knallertklubben AKTIV, som stod bag arrangementet,

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11

og hvis man troede, klubbens medlemmer var de eneste, som var tossede med knallertstumper, tog man grueligt fejl.

7. FEBRUAR 2018

Allerede fra morgenstunden myldrede folk ind i messecentret, hvor ikke færre end 80 stande ventede de begejstrede knal-

lertentusiaster. Man skulle virkelig være feinschmecker, hvis man ledte forgæves efter en dims eller dingenot, som ikke var til at opdrive denne lørdag, hvor der både blev langet store og små knallertdele over de interimistiske diske.

Mange udstillere havde flotte veteranknallerter med som blikfang, og flere af dem var så fristende at se på, at de skiftede ejermænd i løbet af lørdagen.

Jutlander Bank lancerer revideret åbningsstrategi AARS: Åben Altid lyder et af seks åbenhedsprincipper, som Jutlander Bank vil leve efter såvel internt som eksternt. - Vi gør alt det rigtige - vi skal bare være åbne over for at gøre alt det rigtige endnu bedre, siger ordførende direktør Per Sønderup i Jutlander Bank, når han skal forklare resultatet af, at banken har haft sin tre år gamle strategi oppe

på liften til et serviceeftersyn. - I 2017 har vi oplevet en massiv kundetilvækst og en flot stigning i vores udlån, så kunderne har virkelig kvitteret for vores strategi, der i to ord har handlet om at blive Danmarks mest tilgængelige og mest personlige bank, siger Per Sønderup. Ideen om at at være tilgængelige har banken opti-

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

meret ved, at kunderne kan blive tilbudt, at de kan aftale rådgivningsmøder med deres personlige rådgiver, når som helst og hvor som helst det passer kunden.

Hvorfor er vi her? Sammen med konsulenthuset Implement, der også var fødselshjælper for bankens nuværende strategi, der tog form i 2014, stillede ledelsen sig selv det spørgsmål: ”Hvorfor er Jutlander Bank her egentlig? De nåede frem til følgende svar: ”Drevet af ægte interesse og personligt engagement er det vores mission at hjælpe mennesker, erhverv og lokalsamfund med at indfri drømme og realisere potentialer.” - Og hvad kan man kalde en bank med en sådan mission? Vi kalder den for Åben Bank, siger Per Sønderup, der fortæller, at samtlige bankens 474 medarbejdere for nylig har deltaget i en af tre temadage, hvor kollegerne i et gruppearbejde var

med til at sætte konkrete ord på åbenhed. Som et konkret initiativ korter samtlige medarbejdere i banken to timer af deres faste ugentlige arbejdstid. For kunderådgiverne skal de frie timer give luft til at være endnu mere fleksible over for kundernes ønsker om møder uden for ”normal” arbejdstid. For at frigøre timerne er Jutlander Bank i gang med at afskaffe sin ”lange” torsdag. Men det betyder ikke, at en kunde ikke kan aftale at mødes med sin rådgiver en torsdag. Nu kan det også gøres de øvrige dage i ugen.

Åben for græsrødder Et andet af de seks åbenhedsprincipper hedder Åben for Græsrødderne. - Heri ligger blandt andet det forhold, at to tredjedel af aktierne i Jutlander Bank A/S er ejet af fonde, som støtter almennyttige og velgørende formål i de områder, hvor vi er til stede”, forklarer Per Sønderup.


7. FEBRUAR 2018

Kulturugen rykker ud i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Under overskriften ”Aha! - når kulturen rykker ud” lægger Vesthimmerlands Kommune op til en uges kulturfest med temaet fællesskab som omdrejningspunkt. Tanken er, at publikum i uge 10 kan møde kulturen på andre scener og i nye sammenhænge, end de er vant til. Med den nye kulturuge forsøger Vesthimmerlands Kommune at bane vejen for kulturaktørerne finder nye legekammerater indenfor erhvervslivet, skoler, institutioner - i håbet om at dette fællesskab kan skabe kulturelle oplevelser til gavn og glæde for både kultur, borgere og erhvervslivet. - Vi tror på, at et samarbejde mellem eksempelvis erhvervslivet og kulturen kan være med til at antænde en gnist, der kan give endnu mere gejst og positiv opmærksomhed om det at leve, arbejde og bo her i vores kommune. Tirsdag den 3. oktober inviterede Forum Væksthimmerland og Vesthimmerlands Kommune således til en aften, hvor formålet netop var

Erhvervschef Dan Skovgaard: - Der er stor interesse for kulturugen.

at skabe et rum, hvor erhvervsliv og kulturliv fik muligheden for at blive inspireret og gå i dialog om at skabe nye samarbejdsrelationer, der peger hen mod Vesthimmerlands nye kulturuge. Arrangementet blev modtaget positivt og helt i kulturugens ånd, rykkede vi ud af de normale mødelokaler og ind i Peugeots udstillingslokaler hos Klaus Buus A/S, som

Aars Avis

dannede en perfekt ramme for aftenen, siger Kulturskoleleder i Vesthimmerlands Kommune, Kristian Dalgaard Nielsen. Erhvervschef i Erhverv Væksthimmerland, Dan Skovgaard, oplever også en stor nysgerrighed på området fra det vesthimmerlandske erhvervsliv. - Da jeg sendte de første følere ud til erhvervslivet for at fornemme om en kulturuge er interessant for dem, blev jeg mødt med en stor nysgerrighed på initiativet, og hvad det kan gøre for erhvervslivet. Erhvervslivet ser sig kontant om efter ny og velkvalificeret arbejdskraft og har samtidig fokus på at fastholde den eksisterende arbejdskraft. Men måske er der en arbejdskraftressource, der endnu ikke kender eksistensen af den enkelte arbejdsplads - og det kan kultur på arbejdspladsen være med til at kaste lys på. Hvis kulturugen kan få folk til at sige - Aha! Jeg vidste ikke, at jeg, med min baggrund, faktisk passer ind på netop denne arbejdsplads. Så er vi nået langt, siger han.

SIDE 15

Ingen 40-årskrise i privatforbruget

Pssst... 20% på svær og savkæder HUSQVARNA 135 MOTORSAV Hobby model - 14” sværd Listepris inkl. moms: 1.995,-

HUSQVARNA XP POWER 2T eller 4T Benzin - 5 liter

E KAMPAGN

PRIS

1.695,- kr. inkl. moms STORT LAGER AF ORIGINALE HUSQVARNA DELE

149,- kr. inkl. moms

Husk eftersyn af

HAVE PARK MASKINER

RING TIL OS!

21 Vagn (Viborg): 5157 99 83 Bjarne (Farsø): 2141 36 Vi afhenter og bringer ved lejlighed

FARSØ | FABRIKSVEJ 1 VIBORG | VESTERMARKSVEJ 5 HERNING | KÆRET 5 BRØNDERSLEV | ØSTERGADE 78 Tilbud gælder til og med 28. februar 2018 eller så længe lager haves.

Vores læsere bruger mange penge Over 75% af privatforbruget foretages af folk over 40 år, og tre ud af fire af dem læser den lokale ugeavis. Så har du noget at sælge, er det her du skal annoncere for at få fat i de forbrugere, der køber mest. Kilde: Danmarks statistik, Index Danmark m.fl.


Aars Avis

SIDE 16

7. FEBRUAR 2018

KØR SELV-FERIE

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Hotel Limonaia

3 nætter fra 1.149,5 nætter fra 1.849,-

Citronkysten ved Gardasøen Hotel Limonaia i Limone Sul Gardam Italien Den lille, romantiske fiskerby Limone Sul Garda er nærmest hugget ind i de høje bjergskråninger på Gardasøens nordvestlige side, omgivet af de citron- og olivenlunde, som den og kysten er opkaldt efter, og ligger helt ned til det glitrende, blå vand. I udkanten af byen ligger Hotel La Limonaia højt hævet og med en fantastisk udsigt fra sin beliggenhed på en af bjergskråningernes terrasser over de små fiskerhuse i byens krogede gyder. Hotellet ligger omgivet af sin egen store park med oliventræer og cypresser, og her er der dømt badeferie med både indendørs- og udendørs poolområde. Valgfri ankomst 2.4.-30.6. og 4.8.-20.10. samt lørdage 7.7.-28.7.2018.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.599,- Skoleledere i Aars skal Pris uden rejsekode 2.899,-

Pristillæg i udvalgte perioder.

• • • •

7 overnatninger 7 x morgenbuffet 7 x aftenbuffet Værelse med balkon eller terrasse

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-11 år ½ pris. Turistskat ca. EUR 1-5,- pr. person pr. døgn.

Hygge i Rüdesheim

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.349,Pris uden rejsekode 2.649,-

Også 4 nætter! Hotel Altdeutsche Weinstube HHH i Sydtyskland Nyd en livsbekræftende ferie i skønne Rüdesheim am Rhein, og oplev det idylliske Rhinlandskab og den legendariske feststemning på allernærmeste hold. Her bor I centralt i byen og kun en kort slentretur fra Rhinens bred (150 m) og den populære Drosselgasse (550 m), hvor cafeer, vinbarer og souvenirbutikker skaber den helt rigtige atmosfære.

I dag tager Henriette Qvist Muldbjerg, der er leder af 10. klassescentret i Aars, sammen med Erik Krogh Pedersen, der er leder af Ungvesthimmerland, og Ulf Givskov Bender og Ella Holm Hansen, der er henholdsvis direktør og uddannelseschef på Erhvervsskolerne Aars til Christiansborg, hvor de skal deltage i et temamøde, som Folketingets Uddannelsesudvalg har indkaldt til. Arkivfoto.

• • • • • •

5 overnatninger 5 x morgenbuffet 1 velkomstdrink 4 x 3-retters middag 1 svævebanetur 20 % rabat på billetter til KD rutebåde på Mosel

Valgfri ankomst 1.4.-25.4. og 30.9.-27.10. samt søndag 29.4.-23.9.2018

Slotsromantik i Nordtyskland

Pris pr. pers. i dbl. værelse

749,-

Schlosshotel Neetzow

inspirere Christiansborg Delegation fra Aars drager til København i dag Af Lars Lindberg AARS: Når man har en god historie, skal man sørge for at fortælle den. Det var tanken, da en gruppe skoleledere fra Aars sidste år skrev et brev til politikerne på Christiansborg, hvori de fortalte, hvor gode man i Vesthimmerlands Kommune er til at hjælpe unge studerende med at vælge den rigtige erhvervsuddannelse i første forsøg. I første omgang var der ikke den store respons på brevet, men for nylig dumpede en invitation ind i Aars. Folketingets Uddannelsesudvalg vil gerne have besøg af Ulf Givskov Bender og Ella Holm Hansen, der er henholdsvis direktør og uddannelseschef på Erhvervsskolerne Aars, Erik Krogh Pedersen, der er leder af Ungvesthimmerland, samt Henriette Qvist Muldbjerg, der er leder af 10. klassescentret i Aars, når de i dag, onsdag, holder et temamøde, hvor de netop

skal diskutere, hvordan man får unge mennesker til at vælge den rigtige erhvervsuddannelse første gang. Og besøg skal de få. - I Vesthimmerland har vi 10 års erfaring med et tæt samarbejde mellem 10. klassescentret og Erhvervsskolerne Aars, hvor eleverne i løbet af 10. klasse tilbringer to dage om ugen på Erhvervsskolerne. Mange andre steder har man kun gjort det i to-tre år, så vi har virkelig noget at byde ind med, fortæller Henriette Qvist Muldbjerg, der glæder sig over, at politikerne har fået øje på succesen. Hun slår dog fast, at delegationen fra Aars ikke tager til København for at hovere.

Ros til politikerne - Vi har faktisk tænkt os at rose politikerne. De har besluttet, at man på landsplan skal gøre, som vi længe har gjort i Vesthimmerland, og det skal de have et skulderklap for. Vi kan se, at der

blandt vores elever er meget få, som ikke rammer den rigtige erhvervsuddannelse i første hug, så metoden virker, og den skal politikerne bare holde fast i, siger hun. De fire skoleledere fra Aars er ét blandt syv indslag, der skal inspirere Folketingets Uddannelsesudvalg, som inden længe skal diskutere den Forberedende Grunduddannelse, der træder i kraft til sommer. Hver gruppe har blot ti minutter til at holde et oplæg og lige så lang tid til at svare på spørgsmål. Derfor har gæsterne fra Aars skåret helt ind til benet, og så har de været lidt opfindsomme. - 10 minutter er virkelig ikke ret lang tid, så vi afslutter vores oplæg med at give dem nogle gode forslag til, hvad de skal spørge os om i løbet af de efterfølgende 10 minutter, griner Henriette Qvist Muldbjerg. I næste uges udgave af Aars Avis, fortælles hvordan besøget på Christiansborg er forløbet.

Pris uden rejsekode 899,-

Også 3 og 4 nætter! Schlosshotel Neetzow Turen gennem Mecklenburg-Vorpommerns landskab er et møde med fortiden. De karakteristiske kastanjealléer langs vejene, de imponerende hansestæder, nostalgiske gamle badebyer og slotte vidner om et område med en enorm historisk betydning. I den lille landsby Neetzow ligger et af de slotte, som sov tornerosesøvn gennem hele den kolde krig, og som siden gennem en nænsom restaurering har den mest romantiske stemning at byde sine gæster.

Bestil nu på

• • • • •

2 overnatninger 2 x morgenbuffet 1 x frokostpakke 1 flaske rødvin på værelset 1 x kaffe to go ved afrejse

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-12 år ½ pris. Opred. fra 13 år: Pris 549,-

Valgfri ankomst 30.3.-30.10.2018.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Weekend og helligdage kl. 10-14. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:

I Aars har man 10 års erfaring med et tæt samarbejde mellem 10. klassescentret og Erhvervsskolerne Aars, og det bliver politikerne på Christiansborg klogere på i dag.


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

Virksomheder i Vesthimmerland er økonomisk godt kørende Kun få virksomheder er i store økonomiske vanskeligheder VESTHIMMERLAND: Blot hver 50. virksomhed i Vesthimmerlands Kommune er enten under konkurs, tvangsopløsning eller andet, som påvirker den daglige drift i en sådan grad, at de ikke kan betale deres regninger. Det viser data fra CVR, som regnskabsprogrammet Dinero har trukket. Dermed klarer virksomhederne i Vesthimmerlands Kommune sig væsentligt bedre end landsgennemsnittet, hvor hver 31. virksomhed er under konkurs, tvangsopløsning eller lignende. Bunden af statistikken

domineres udelukkende af de storkøbenhavnske kommuner. Således er de 16 dårligst placerede kommuner alle placeret i hovedstadsområdet. Dårligst placeret er Albertslund Kommune, hvor hver 13. virksomhed er under konkurs, tvangsopløsning eller lignende. - Helt sort på hvidt viser data, at erhvervsdrivende bærer en væsentligt større økonomisk risiko ved at sælge til virksomheder i Storkøbenhavn end til fynske og jyske virksomheder. Hvis vi skal se på det positive, så klarer især vestjyderne og et par mindre danske øer sig fremragende. I den

del af landet er der altså større sandsynlighed for, at virksomhederne betaler deres regninger, siger Martin Thorborg, som er adm. direktør i Dinero. For erhvervsdrivende er der god grund til at holde ekstra godt øje med status på de virksomheder, man sælger til. - Jeg har selv prøvet at handle med virksomheder, som ikke betaler deres regninger. Det er dels vanvittigt irriterende, men det også en decideret trussel mod en virksomheds eksistensberettigelse. Derfor får man i Dinero en advarsel, når man laver en faktura til

en virksomhed, som er under konkurs, tvangsopløsning eller på anden måde er en meget tvivlsom betaler. Med disse advarsler er vi med til at forhindre, at iværksætterne ikke får pengene i kassen og må lukke virksomheden, fordi de har betalt til en dårlig betaler, siger Martin Thorborg. - Det er guld værd at kende sine kunders status, for man kan havne i en rigtig møgsituation. For eksempel hvis man sender varer til en virksomhed, som er under konkurs. Så kan man nemlig vinke farvel til både sine varer og sine velfortjente penge, fortsætter han.

Vesthimmerland er næstbedst til at uddanne SOSU-medarbejdere Vesthimmerland har opfyldt 103 procent af FOA-aftale pladser til eleverne på SOSU-uddannelserne. Der er tale om minimumstal, men alligevel er det de færreste kommuner, der har kunnet leve op til aftalen. Mens en hovedstadskommune som Furesø kun opfylder 30 procent af de SOSU-hjælper og assistent praktikpladser de har lovet, ligger Nordjylland langt bedre. Topscorer er Thisted med 104 procent, de bliver skarp forfulgt af både Vesthimmerland og Aalborg Kommune, som har opfyldt 103 procent af aftalen. I Vesthimmerland opnås resultatet ved at der er indgået 33 aftaler ud af en dimensionering på 32. - Situationen er allerede alvorlig, når tre ud af fire danske kommuner mangler arbejdskraft inden for ældreområdet. Der er behov for en ekstra indsats nu for at tiltrække nye til fagene, og så er det positivt at opleve, at en række kommuner trods alt er tæt på at leve op til aftalen, det er en

Det er positivt at opleve, at en række kommuner trods alt er tæt på at leve op til aftalen, det er en god begyndelse, siger Karen Stæhr, sektorformand i FOA.

god begyndelse, siger Karen Stæhr, sektorformand i FOA. Frem mod 2040 vil der komme knapt 260.000 flere ældre over 80 år i Danmark. Samtidig er 30 procent af social- og sundhedspersonalet i dag over 55 år, og har derfor udsigt til at for-

lade arbejdsmarkedet inden for en overskuelig fremtid. En fremskrivning fra fagforbundet FOA viser, at der i 2026 kommer til at mangle næsten 40.000 ansatte inden for SOSU-området i kommunerne. - Det er nødvendigt med uddannet personale i ældreplejen og på andre velfærdsområder, hvis vi vil bevare og udvikle velfærdssamfundet. Skal vi tiltrække mange nye folk kræver det, at der skabes attraktive arbejdspladser med et fysisk og psykisk godt arbejdsmiljø. Der er også brug for mere anerkendelse og respekt for faggruppen, mere tillid, medbestemmelse og medindflydelse på eget job. Og så spiller lønnen altså også en rolle, siger Karen Stæhr. Der er vedhæftet en tabel over hvor høj grad de enkelte kommuner opfylder dimensioneringsaftalen, et fakta ark om dimensioneringsaftalen og et billede af Karen Stæhr

Lokalt fokus på en god søvns betydning VESTHIMMERLAND: Søvnapnø er en overset lidelse, men nu sætter Hjerteforeningens afdeling i Vesthimmerland fokus på emnet, oplyser formanden, revisor Per Godiksen, Pisselhøj ved Aars. Hjerteforeningen har flere end 800 medlemmer i Vesthimmerland og i morgen torsdag, 8. februar vil der ved en såkaldt “Hjerte Cafe” i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø blive fortalt om søvnapnø af Dansk Søvnapnø Forenings formand Ellinor Wolff, Sebbersund. - Omkring 60.000 danskere har fået stillet diagnosen søvnapnø, men det menes at ca. 200.000 lider af sygdommen uden at vide det, siger Per Godiksen. Søvnapnø er en lidelse, der kan behandles. Det er en meget overset sygdom der er omgærdet af tabu. De mest alvorlige følger

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Aars n5 Bymidte

GRATIS høreprøve og afprøvning rt ce

ificeret h ør

Otic o

VESTHIMMERLAND: Fredag i denne uge er traditionen tro Skolernes Skakdag på en lang række af landets skoler. I år finder hele 47.921 elever fra 284 skoler bræt og brikker frem, og det er flere end nogensinde før. Under mottoet ”Det skal

være sjovt at blive klogere!” skal eleverne øve sig i koncentration, fordybelse og tålmodighed på de sorte og hvide felter. I Vesthimmerland Kommune er 601 elever fra Ranum Skole, Løgstør Skole, Hornum Skole, Toppedalskolen - afd. Brøndumvej

og Farsø Skole tilmeldt Skolernes Skakdag 2018. Dansk forskning har vist, at skoleskak har positiv indflydelse på elevers matematiske kompetencer. Især drengene har stor gavn af skoleskak på skemaet. Blandt andet derfor oplever Dansk Skoleskak i disse

Følg os på Facebook

ld re

Telefon

I

9811 3200

k lini ek

Hjernens årlige motionsdag i Vesthimmerland Kommune

re! Hør me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

Æ

år markant øget interesse for skoleskak som undervisningsmetode i skolen. Over 600 skoler tilbyder i dag skoleskak – flere steder som en obligatorisk del af undervisningen. Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad.

er hjerte-kar sygdomme, f. eks. blodprop eller hjerneblødning og diabetes. Det kan derfor få fatale konsekvenser, hvis sygdommen ikke opdages i tide. Dansk Søvnapnø Forening har adskillige medlemmer der har haft en eller flere blodpropper eller hjerneblødninger før de kom i behandling for søvnapnø. I cafeen vil Ellinor Wolff fortælle om søvnens betydning, symptomerne på søvnapnø, behandlingen og hvorfor det er så vigtigt at komme i behandling. Umidelbart inden foredraget holdes generalforsamling i Hjerteforeningens lokalafdeling. Her vil der blive orienteret om årets aktivitet og planerne for fremtiden, siger Per Godiksen, som håber at mange medlemmer og andre interesserede vil møde op.

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

n

VESTHIMMERLAND: Mens resten af landet har svært ved at opfylde en aftale om at uddanne SOSUpersonale, skiller de nordjyske kommuner sig positivt ud, og Vesthimmerland indtager en flot andenplads. Et stort antal SOSU-ansatte vil de nærmeste år forlade faget på grund af alder, den udvikling kommer samtidig med, at Danmark får flere ældre og plejetrængende borgere. Alligevel vælger mange kommuner ikke at opfylde den aftale om uddannelse af socialog sundhedsassistenter og hjælpere, som de har indgået, den såkaldte dimensioneringsaftale, det viser tal fra de danske SOSU-skoler. På landsplan har kommunerne kun opfyldt 80 procent af aftalen, men de Nordjyske kommuner skiller sig ud og når helt op på 97 procent. Kommunerne har i aftalen forpligtet sig til at skaffe et bestemt antal praktik-

SIDE 17

Sage

n

www.høreapparatet.dk

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 99 35 34 34


Aars Avis

SIDE 18

Pårørende-kursus i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: I marts vil Vesthimmerlands Kommune udbyde kurset “Lær at tackle hverdagen som pårørende” - et kursus målrettet voksne pårørende til mennesker med langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse. En netop offentliggjort evaluering af indsatsen viser, at kursisterne får det markant bedre efter kurset. Hvis pårørende til mennesker med for eksempel demens, kræft, depression eller KOL forbliver raske, kan de fortsat passe på sig selv, være aktive på arbejdsmarkedet og hjælpe deres nærtstående. Det nye kursus er med til at forebygge, at pårørende udvikler stress, depression eller mistrivsel på grund af de ekstra udfordringer, de møder. På kurset får deltagerne redskaber til at passe på sig selv, bede om hjælp og bevare sociale relationer. Des-

uden møder de andre pårørende, som er i samme situation som dem selv. Sådan beskriver en kursist sit udbytte af pårørendekurset: ”Jeg kom på kurset og var helt nede i kulkælderen. Men efter kurset er jeg mere, som jeg var før. Jeg er blevet mere selvstændig, initiativrig og har større overskud og glæde ved livet.” 750.000 danskere er pårørende til en ældre med alvorlige helbredsproblemer . Hvis alle pårørende - uanset alder - medregnes, er antallet formodentlig langt højere. En undersøgelse viser, at næsten hver anden pårørende føler sig deprimeret, mens en ud af tre føler sig stresset. Begge dele på grund af ekstra belastninger i hverdagen. Hver femte oplever ligefrem, at de er blevet kronisk syge af belastningen .

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering

Mulig regnefejl kan blive dyr for Vesthimmerland

Frygt for at Vesthimmerlands skal tilbagebetale mange mio. kr. Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: I de seneste tre år har Vesthimmerlands Kommune fået cirka 12 mio. kroner årligt gennem en partnerskabsaftale, der er lavet med økonomi- og indenrigsministeren. Aftalen udløber nu og skal gerne genforhandles til 2019. Samtidig er der opstået tvivl om, hvorvidt Vesthimmerlands Kommune overhovedet er berettiget til pengene. - Det vil være katastrofalt for Vesthimmerlands Kommune, hvis vi ikke længere kan modtage penge gennem udligningsordningen. Samtidig vil det også være slemt, hvis det viser sig, at vi skal betale penge tilbage, siger borgmester Per Bach Laursen. Han har sendt et brev til økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Am-

Tlf. 29 24 75 01

VESTHIMMERLAND: Politihjemmeværnskompagni Himmerland holder øvelse lørdag, 10. februar i området Aars, Farsø, Løgstør, Nibe, Skivum, Aars. Der vil under øvelsen blive en del kørsel med forsvarets og hjemmeværnets lette køretøjer. Formålet med øvelsen

Containerservice Mobilkraner op til 80 tons

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Line

Kent

Stylist

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

VESTHIMMERLANDS VVS SLOTHS VVS

• Blikkenslagerarbejde • Vand / Varme/Sanitet • Sol- og biovarme Messevej 16 · 9600 Aars Tlf. 9862 1955 vesthimmerlandsvvs.dk

• Varmepumper • Fjernvarme

- Sloths VVS

mitzbøll med ønske om at få foretræde og forhandle en ny partnerskabsaftale for Vesthimmerlands Kommune. - Brevet er sendt for cirka tre uger siden, men vi har endnu ikke modtaget et svar, siger Per Bach Laursen. Partnerskabsaftalen kan kædes sammen med udligningsordningen, der netop i denne tid er til debat. Vesthimmerlands Kommune fik lavet aftalen for at bedre at kunne styre budgetlægningen. - Vi synes, at det er uholdbart, at vi skal “ligge på knæ for ministeren” hvert år, derfor ønsker vi en længerevarende aftale, forklarer borgmesteren. Flere københavnske kommuner ønsker at ændre på udligningsordningen og har indrykket annoncer for at påvirke debatten.

Borgmester Per Bach Laursen frygter, at Vesthimmerlands Kommune skal betale penge tilbage til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

- Vi har ikke umiddelbart tænkt os at gøre noget lig-

nende. Vi har valgt at debattere samlet gennem KKR (kommunekontaktrådet) i det vi kalder Rimmelig Udligning Nu, siger Per Bach Laursen. Han mener dog, at der er behov for tilførsel af midler til Vesthimmerlands Kommune. - Sammenligner man vores anlægsbudget med andre, så er det tydeligt, at vores er på et fornuftigt niveau, og vores driftsbudget sparer vi også på hele tiden, fastslår borgmesteren. Per Bach Laursen håber, at økonomi- og indenrigsministeren vil være positivt stemt over for en ny partnerskabsaftale. Borgmesteren frygter dog, at hvis det viser sig, at ministeriet har lavet en regnefejl, så kan det tænkes, at ministeren vil kæde en eventuel tilbagebetaling sammen med en ny aftale.

Politihjemmeværnet holder øvelse lokalt

Al vognmandskørsel udføres

Tømrer - Snedkerforretning Bandsholmvej 36, 9600 Aars

7. FEBRUAR 2018

Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

er at øve og teste kompagniets personel i de opgaver, man som politihjemmeværnsmand kan blive stillet over for, til løsning af opgaver for politiet. Ud over dette vil der blive øvet en del førstehjælp, hjertelunge redning og sygetransport. Hjemmeværnsfolkene

bliver sendt ud i grupper. I løbet af dagen vil hver enkelt gruppe komme forbi forskellige ”momenter”, hvor de skal vise, at de kaperer opgaverne. Kompagniet støttes af politiet, der vil kontrollere om den enkelte hjemmeværnssoldat kan det han eller hun skal kunne.

Konservativ ros for motorvejssynspunkt Byrådsmedlem Svend Jørgensen (C), Aars, er tilfreds med at borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V), går ind for at en ny parallelmotorvej skal følge Hovedvej 13 og sammenkobles med E45 ved Sønderup:

LÆSERBREVE Borgmester Per Bach Laursen har i forskellige indlæg i diverse medier nævnt, at han vil arbejde for, at den nye jyske parallelmotorvej (også kaldet Hærvejsmotorvejen) kommer til at følge nuværende hovedvej 13, så sammenkoblingen med E45 sker ved Sønderup. I

stedet for - som planerne er nu - en sammenkobling ved Hobro. Jeg vil rose borgmesteren for, at han dermed fortsætter den linje, som tidligere borgmester Knud Kristensen og den konservative gruppe i byrådet har fulgt i flere år. Hidtil har de konservative i Vesthimmerland stået temmelig alene med ønsket om en linjeføring til Sønderup. Det har vi ikke mindst i Regionen og i de øvrige nordjyske kommuner. Det må ellers være oplagt for enhver, at stort set alle nordjyske kommuner vil have fordel af denne linjeføring, når det gælder fremkommelighed, erhvervsmæssig udvikling, vækst og tilflytning. Jeg håber meget, at Per Bach Laursens bestræbel-

I løbet af dagen vil der blive trafikregulering i større lysregulerede kryds i området. På selve øvelsestidspunktet slukkes trafiklyset, så hjemmeværnssoldaten kan vise, at man behersker færdighederne i trafikregulering.

ser vil kunne ændre holdningen i både de øvrige nordjyske kommuner og i Regionen, samt naturligvis også i regeringen. Den konservative gruppe i byrådet vil gøre alt, hvad vi kan, for at støtte borgmesteren i denne sag, og vi vil gerne opfordre til, at han hurtigst muligt inviterer transportministeren og hele trafikudvalget til møde om sagen på rådhuset i Aars. Den konservative gruppe har tidligere drøftet motorvejen og infrastrukturen med direktørerne fra flere store lokale virksomheder, og jeg er sikker på, at de også gerne deltager i de videre drøftelser, idet fremkommelighed er afgørende for, at de kan drive deres virksomhed. Vi er overbeviste om, at en ny motorvej så tæt på Vesthimmerlands Kommune som muligt vil være af afgørende betydning for en positiv udvikling i hele kommunen og i hele Regionen.


2.

Bolig Bolig

SEKTION Onsdag 7. februar 2018

avis avis

Velkommen til EDC Danebo’s nye Boligavis. Vi håber I tager godt i mod Velkommen til EDC Danebo’s nyeden. Boligavis.


Aars Avis

SIDE 20

7. FEBRUAR 2018

I 2017 solgte vi næsten 200 ejendomme! Et lille udpluk af solgte ejendomme Solgt

Solgt

e 82.l.6

Blærevej 25

Solgt

Solgt

Solgt

Blærevej 106

Himmerlandsgad

Gyvellunden 28

Dalvangen 33

Solgt

Evaslundvej 1

Blærevej 25

8

Solgt Vestergade j 2D

V. Stadionsvej 6

Solgt

Enebærvej 25

Hans Egedes vej 207 Engparken 28

Solgt

Gyvellunden 28

Solgt

Solgt

Solgt

Rønnevej 4

Havbrovej 8

Solgt

Solgt

B

ns vej 1

4a

Solgt

Solgt

Solgt

Kong Christ ia

Nibevej 30

Solgt

Oustrupve

Solgt

Boldrupvej 77

Solgt

Solgt

Hasselvej 21

Solgt

Hasselvej 1

Gislumvej 113

Solvænget 23

Solgt

Grislumhøjvej 4

Solgt

Solgt

Lærkevej

Solgt

Solgt

Aagade 13A

Solgt

j 215

Borupvej 6

Solgt

2

Aggersundvej 12

Hans Egedes ve

Fladhøjvej 69

j 23

j 8A

Solgt

Solgt

Solgt

Brorsonsve

Oustrupve

Oustrupvej 8Z

Solgt

Solgt

Solgt

Lyngholmvej 17

Hans Egedes vej 91

Solgt

Solgt

Solgt

Solgt

Solgt

Stenildhøjvej 28

Brorsonsv

ej 15

Drosselvej 31

Himmerlandsgade 32

Solgt

himmerlandsgade 94

Tvebjergvej 44

Snart står foråret på spring - det gør køberne også! Vi går lysere tider i møde, ikke kun vejrmæssigt – men også på boligmarkedet. Mange drømmer om forandring ... om ny bolig ... nye naboer ... nye muligheder.

Danebo Aars og Farsø Ejendomsmæglere ∙ valuarer ∙ MDE 2 butikker - 1 salær

Tænker du på at sælge? Så er det et rigtig godt tidspunkt. Ring til os og bestil et gratis og uforpligtende Salgstjek, så ved du, hvad din bolig er værd!


7. FEBRUAR 2018

Aars Avis

Lidt om at finde hjem - med en lokal mæglers hjælp

SIDE 21

2018 skønnes at blive et år hvor mange boliger skifter ejer

BOLIG: En kompetent ejendomsmægler kender værdien af en sælgers eller købers bolig. Ikke kun udbudsprisen. En dygtig mægler kan se drømmen for sig, mulighederne og det arbejde, der er lagt i huset. Den rigtige mægler får øje på et hjem og forstår derfor også, hvordan det skal sælges, når tid er. Og måske er det nu? 2018 skønnes at blive et år, hvor usædvanligt mange boliger vil skifte ejer. Det er historisk billigt at finansiere et huslån, og der er mange - også nye købere på markedet. - Vi ved det, for vi er i daglig kontakt med dem. EDC Danebo Aars har eksisteret i snart 40 år, og som en del af EDC, Danmarks største ejendomsmæglerkæde, har vores

kunder glæde af et landsdækkende, velafprøvet og målrettet markedsføringskoncept, der betyder stor synlighed, adgang til landets største køberkartotek, effektiv og målrettet online annoncering og en fleksibilitet i forhold til sælgers indflydelse på salgsprocessen. Vi ved, at vores boligmarkedsføring virker - det er statistisk bevist, siger ejendomsmægler Rene Borg, EDC Danebo Aars.

Kender området

Vi ved også, at det nære betyder noget. Vi er, uanset vores landsdækkende samarbejde, lokalt forankret. Vores butik ligger midt i Aars og både den og vores engagerede mæglere er en del af bybilledet. Vi kender området, gaderne, boligerne og borgerne, og det betyder, at vi er i

stand til at yde rigtig god, nærværende og meningsfyldt vejledning, når vi skal matche køber og sælger. De mæglerfaglige kompetencer er udgangspunktet: lokalkendskab, faglig stolthed og lysten til at yde en ekstra indsats når det kræves, er et EDC Danebo-varemærke. Det værner vi om, siger Rene Borg. Mæglerne hos EDC Danebo Aars har tilsammen 77 års erfaring i branchen og de fleste tillige i området, så vi synes, at vi kan tillade os at påstå, at vi har alle forudsætninger for at tilbyde både køber og sælger nogle rigtig gode forudsætninger for en vellykket, hurtig og ærlig handel, og vi lader gerne udsagnet stå sin prøve i virkeligheden. Vi tror på ærlig og oprigtig rådgivning og ikke på

du er begge dele. Vi gør os umage. Alt andet kan ikke betale sig for hverken dig eller vores forretning, og vi har forståelse for, at et hjem sjældent lader sig reducere til en tilstandsrapport eller en faglig term. Vi er din samarbejdspartner. Vi råder og vejleder, men beslutningen er altid din eller jeres. Vi sætter os ind i jeres bolig og det salg, den fortjener - og vores erfaring giver os mulighed for at være smidige i forløbet og giver os plads til at være forandringsparate, men aldrig forudindtaget eller rutinepræget i vores tilgang til et salg. - Vi gør os umage for, at God vejledning alle kan føle sig hjemme, Vi kan love seriøs, om- slutter Rene Borg. hyggelig og oprigtig vejledning til køber og sælger og selvfølgelig også, hvis

store løfter eller urealistiske vurderinger. Vi arbejder på at sælge kundens bolig så hurtigt, effektivt og smidigt som muligt, og derfor går vi realistisk til værks. I 2017 slog vi næsten rekorden for antallet af solgte boliger, og rigtig meget indikerer, at vi i 2018 vil sælge endnu flere boliger i Vesthimmerland. Vi har masser af købere så overvejer du at sælge din bolig, står vi klar til at hjælpe og vejlede dig i processen. Vi ved, at vi kan leve op til vores løfte om kompetent rådgivning og med meget stor sandsynlighed et hurtigt salg.


Aars Avis

SIDE 22

7. FEBRUAR 2018

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

TÆT VED TVEBJERG

SKØN VILLA

D Kaj Munksvej 22 - 9600 Aars

Vi befinder os i et familievenligt område Vi befinder os i et familievenligt område, hvor roen får pulsen ned og smilet frem ved den hyggelige lyd af børns latter og plæneklippernes summen. En herlig oase af grønne omgivelser, men praktisk tæt på alt, lige fra apotek, skoler, sportsfaciliteter, indkøbsmuligheder og den skønne hovedgade i Aars samt nem adgang til motorvejs tilkørsler. Her finder du denne skønne og meget velholdte bolig på Kaj Munksvej 22 - et skønt hjem på 177 kvm hvor nøgleordene er ro, hygge, kvalitet og muligheder.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.995.000 100.000 2.046 8.763/7.398 1.200 m2 177 m2 6/4 1972 91302649 98622400

C Peder Stubsvej 29 - 9600 Aars

Træd ind over dørtrinet og føl dig HJEMME Er du glad for at lave mad eller bage, så får du her et skønt køkken med bordplads. Stuen må siges at være husets hjerterum. Her er der plads til både spisebord og sofagruppe hvor der også er brændeovn. I den ene ende af stuen er der højt til loftet og med de skønne ovenlysvinduer, giver det rummet et godt lysindfald. Fra stuen er der adgang til terrasse og have. Via fordelingsgang, bringes vi videre til ejendommens tre gode værelser, soveværelse samt badeværelse med badekar og skabe.

NÆR CENTRUM

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.795.000 90.000 1.725 7.891/6.661 736 m2 148 m2 5/4 1966 91302588 98622400

FLOT UDSIGT ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/2 kl. 14.00 til 15.00

A

D Kirkestien 1 - 9600 Aars

Her får I en skøn og rummelig bolig Indflytningsklar og rummelig bolig fra 1910 med super beliggenhed. Stueplanen er indrettet med velholdt Invita-køkken i forbindelse med stor vinkelstue, viktualierum, gæstetoilet og trappe til 1. salen samt nedgang til kælder. Adgang til førstesalen via den smukke todelte trappe som skaber to separate afdelinger. I den ene ende er der toilet med vaskesøjle og to værelser. I den anden ende får i et badeværelse med bruseniche og stort soveværelse med indbygningsskabe.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2.395.000 120.000 1.954 10.507/8.871 837 m2 176/82 m2 4/3 1910 91302340 98622400

15

Tvebjergvej 76 - 9600 Aars

Spændende og nybygget KFS-hus på 173 m² Spændende og nybygget KFS-hus på 173 m² samt stor og fuldmuret garage på 53 m². Huset indeholder hall med garderobeplads, to værelser, kontor og gæstebadeværelse. Det flotte køkken er placeret i åben forbindelse til stuen og med adgang til viktualierum. Voksenafdelingen er indrettet med et dejligt soveværelse med walk-in og eget badeværelse. Boligen er opført i lyse og jordfarvede mursten med sorte træ-alu vinduer, samt taginddækning, sålbænke og arkitekttagrende i zink.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

3.295.000 165.000 2.847 14.428/12.184 1.696 m2 173 m2 5/4 2017 91302393 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

SIDE 23

Giv os et like - og vær blandt de første til at se

nyheder og andet godt!

4000+ likes facebook - EDC Danebo Aars Vesthimmerlands største mæglerside.

”Hurra for Facebook! Hvis det ikke var fordi EDC Aars bla. bruger FB flittigt, havde vi hverken købt eller solgt "idag”... ”Topklasse at handle med EDC Aars. Vi skrev under på en betinget købskontrakt på vores drømmested ”... ”Kan varmt anbefale Edc aars - super god oplevelse at handle med jer”... ”EDC i Aars har solgt mit hus og huset blev solgt på ret så kort tid med et kun lille afslag! SE det fanme godt håndværk”...

Danebo · Aars Himmerlandsgade 38 · 9600 Aars · aars@edc.dk · 98 62 24 00


Aars Avis

SIDE 24

7. FEBRUAR 2018

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

CENTRUM

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/2 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/02 kl. 14.00 til 15.00

D Søndervang 12 - 9600 Aars

Solid murermestervilla på central beliggenhed På en god placering i Aars finder du denne rummelige murermestervilla, beliggende på en rolig vej. Dette hjem har meget at byde på. Bl.a. vil du blive ejer af et godt hus med gulvvarme i stueetagen samt på førstesal, 3 gode værelser, rummeligt køkkenalrum samt lækker lukket sydvendt have. Kælderarealet byder på tre regulære rum. Nuværende ejer benytter kælderen til kontor- og hobbyrum, vaskefaciliteter og opbevaring. En god kælder med mange anvendelsesmuligheder.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.595.000 80.000 1.500 7.179/5.950 809 m2 114/69 m2 5/3 1953 91302585 98622400

D Kong Haralds Vej 30 - 9600 Aars

Hus og udsigt i en særklasse HELT for sig selv Her bor I med få minutters gåafstand til centrum hvor mange spændende butikker, spisesteder og de daglige indkøb kan finde sted. Ejendommen fremstår solidt og smukt bygget, og er løbende blevet vedligeholdt og renoveret. Ejendommen er beliggende på 816 kvadratmeter grund med en kanon god udsigt. Haven er nem og overskuelig, garage med plads til bilen samt plads til parkering i indkørslen. Dejlig sydvestvendt have med den skønneste overdækket terrasse med direkte adgang fra boligen.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.895.000 95.000 1.969 8.296/7.002 816 m2 135 m2 4/3 1977 91302651 98622400

GODE DETALJER

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/02 kl. 14.00 til 15.00

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/02 kl. 14.00 til 15.00

D Parallelvej 3 - 9640 Farsø

Vedligeholdelsesfri Rummelig villa på en af Vester Hornums bedste beliggenheder. Nuværende ejer har renoveret huset udvendigt. I bydes indenfor i husets entre med klinkegulv. Stort køkken og udgang til hyggelig overdækket terrasse, som indbyder til udeliv de lange sommeraftener. Flot badeværelse med bruseniche. Rummelig opholdsstue. Fra stuen fransk dør til kontor/værelser med udgang til terrasse. 3 gode værelser og soveværelse med skabe. Viktualierum. Fordelergang. Herudover er der garage med samt depot/ hobbyrum.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.145.000 60.000 1.482 5.156/4.273 714 m2 163 m2 7/5 1973/2014 91302239 98622400

D Gislumvej 42 - 9600 Aars

SKØNT VELHOLDT FAMILIEHUS MED FULD Hus på 105 kvm med entré, toilet, køkkenalrum - dejlig stue, hvor hele familien kan nyde aftenerne og på førstesalen repos med loft til kip og synlige bjælker, lækkert badeværelse og tre lyse værelser, så alle kan indrette sig på eget domæne. Den fine og funktionelle kælder på 61 kvm er totalrenoveret og har egen indgang, køkken, bad og to værelser. Ugenert grund på 896 kvm tæt på offentlig transport, indkøb og bycentrum. Fremstår velholdt! Vinduer og tag fra 2010. Isoleret garage med værksted.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.295.000 65.000 914 5.713/4.821 896 m2 105/61 m2 5/3 1953/2009 91302639 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

SIDE 25

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NATURSKØN EJENDOM

NYHED ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/02 kl. 14.00 til 15.00

E Alstruphedevej 1 - 9610 Nørager

Hyggelig landejendom med knap 5 tdl. Hyggelig landejendom naturskønt beliggende mellem Kgs. Tisted og Nørager. Her er der "højt til loftet", fred og ro og masser af muligheder for både havefolk, hobbylandbrug og naturelskere. Ejendommen har fritliggende stuehus opført med pudset mur og nyere eternittag. Udhusene er "U-byggede". Der er hyggelig gårdsplads. Ønsker du en charmerende landejendom, så er her muligheden, hvor der er plads til hele familien. Udhuse med garage, lade/garage med god højde.

NYHED

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.395.000 70.000 1.888 6.287/5.265 25.585 m2 201/30 m2 8/8 1938/1956 91302550 98622400

Himmerlandsgade 42,5 - 9600 Aars Skøn andelsbolig

ÅBENT HUS

Skøn andelsbolig i centrum af byen med storslået udsigt over hovedgaden og til lystanlægget. Boligen er indrettet med entre. Lyst køkken med spiseplads. Pænt og lyst badeværelse med bruseniche, fliser på væg og gulv m/ varme. Rummelig opholdsstue med parketgulve og udgang til skøn overdækket terrasse og hyggelig fransk altan. Værelse samt soveværelse med skabe. Boligen er handicapvenlig.

Med tilmelding lørdag d. 10/02 kl. 14.00 til 15.00

D Dr. Christines Vej 10 - 9600 Aars

Velbeliggende etplansvilla i Dronningkvarteret Midt i Aars by, finder du dette skønne og hyggelige hjem. Huset byder på et praktisk bryggers med direkte adgang til velholdt køkken i åben forbindelse med den store vinkelstue. Endvidere byder huset på en forgang, fordelingsgang, gæstetoilet, badeværelse med badekar, bruseniche og gulvvarme. Hertil 2 gode værelser og et dejligt soveværelse. Til ejendommen hører ligeledes en carport og et mindre værksted, en god og overskuelig have. Vinduerne er skiftet i hele huset i 2008 til træ/alu vinduer

NYHED

195.000 5.538 383

Grund Bolig Rum/vær. Opført

2.060 m2 89 m2 3/2 2005

Central beliggende

Skøn andelsbolig op til Kimbrertorvet i Aars Midtby. Boligen er indrettet med en dejlig lys indgan, god størrelse badeværelse med håndvask i bordarrangement, klinker på væg og gulv og ligeledes gulvvarme. Stort soveværelse med masser af skabsplads, gæsteværelse og en stue. Velholdt køkken i hvide elementer med spiseplads og fransk altan. Der er desuden elevator i bygningen.

Med tilmelding lørdag d. 10/02 kl. 14.00 til 15.00

C Sag Kontakt

91302653 98622400

Lindholmvej 5 - 9600 Aars

Masser af muligheder

Pris Boligydelse Forbr.afh.

75.000 4.393 314

Etage Bolig Rum/vær. Opført

2 84 m2 3/1 1994

Sag Kontakt

SKØNNE OMGIVELSER

Smuk skovejendom Ejendommen er særdeles velegnet til 2 familier, som ønsker at dyrke fælles interesser da der på ejendommen findes to gode stuehuse. Det ene er et ældre velholdt rødstenshus i halvandet plan hvor stueplan er indrettet med entré, badeværelse, køkken med spiseplads, 2 værelser, dejlig stor stue med brændeovn og en stor udestue. Førstesalen er indrettet med 2 værelser og et større disponibelt rum.

G 495.000 25.000 1.403 2.276/1.883

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig Rum/vær. Opført

11.422 m2 120 m2 5/5 1902

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

91302637 98622400

Plantagevej 185 - 9620

Er du typen som ønsker at sætte dit eget præg på din kommende bolig og har du mod på at trække i arbejdstøjet, er det nu du skal slå til. Stuehuset er indrettet med entré, badeværelse med vaskesøjle, god størrelse køkken med adgang til viktualierum. Stue med brændeovn og ydeligere to værelser og et soveværelse. Til ejendommen hører ydermere en enkeltstående og en tolænget udbygning.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.695.000 85.000 1.940 7.626/6.320 812 m2 143/32 m2 4/3 1972 91302619 98622400

Tokesvej 3. 2,TV - 9600 Aars

ÅBENT HUS

C Pris Boligydelse Forbr.afh.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

B Sag Kontakt

91302356 98622400

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

2.750.000 140.000 2.214 12.312/10.321

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført

92.756 m2 253/8 m2 3/2 2007

Sag Kontakt

91302582 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 26

7. FEBRUAR 2018

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/2 kl. 14.00 til 15.00

C Højtoften 24 - 9600 Aars

Eftertragtet villa på Højtoften i Aars Nu er der endelig en sjælden mulighed for at købe en af de eftertragtede villaer på Højtoften i Aars. Her får man virkelig noget for pengene og tilmed er der her tale om et dejligt indflytningsklart hus. Der er tale om en dejlig villa beliggende på god grund midt i et roligt villakvarter uden trafik af nævneværdig karakter. Fra villaen er der kort til alle dagligdagens fornødenheder og en dejlig legeplads bagved haven som hører til villavejens børn.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.995.000 100.000 2.050 8.763/7.398 1.008 m2 143 m2 6/4 1985 91302555 98622400

E Rolighedsvej 11 - 9600 Aars

Hyggelig og velholdt etplansvilla Nu har du muligheden for at erhverve denne etplansvilla beliggende på den attraktive gade Rolighedsvej i Aars. Huset er indrettet med bryggers med klinkegulv og god plads til vaskemaskine og tørretumbler, viktualierum, entré, fordelingsgang, lyst badeværelse med brus og gulvvarme, velholdt køkken i lyse elementer, værelse og soveværelse med faste skabe og en hyggelig vinkelstue hvorfra der er udgang til en dejlig overdækket terrasse og haven.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.095.000 55.000 1.365 4.843/4.085 615 m2 104 m2 3/3 1959 91302578 98622400

E Aagade 13 - 9620 Aalestrup

Meget præsentabel villa på central beliggenhed Du bydes indenfor i hyggelig hall, som er lys og rummelig. I stueplan finder du et godt gæstebadeværelse med bruseniche og gulvvarme. Hyggelig stue med brændeovn. I god forbindelse med stuen er det fine og meget lyse køkken. I køkkenet er der godt med skabsplads. Godt værelse. Lad os bevæge os videre op på første salen, hvor der er to gode værelser, et gennemgangsværelse og et stort soveværelse samt et ekstra lyst badeværelse med bruseniche. I kælderen er der masser plads til opbevaring.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.095.000 55.000 1.531 4.902/4.052 1.405 m2 173/108 m2 6/5 1927 91302599 98622400

D Håndværkergade 12 - 9600 Aars

Godt byhus med nem adgang til indkøb Entreen, som er det første du kommer ind til, er god stor og i besiddelse af flere skabe. Køkkenet, der fører ind til stuen er meget rummeligt. Stuen og spisestuen er samlet i et med god plads til en hyggeaften i sofaen i den ene ende eller til en middag med familien i den anden ende. Badeværelset er dejlig stort, har klinker og gulvvarme og plads til vaskemaskine og tørretumbler. 1. Salen er godt belyst af de mange vinduer og byder på 2 værelser samt 1 soveværelse med masser af skabsplads.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

895.000 45.000 986 3.970/3.348 389 m2 146/6 m2 5/5 1927/1995 91302581 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

SIDE 27

Vi har køberne til Aars

Kunde Id: 1029720 Søger bolig i roligt villakvarter. Min. 145 kvm. 3 værelser og et soveværelse. Der må gerne være gæstetoilet. Pris max. kr. 2.400.000

Kunde Id: 1141040 Par med et barn søger bolig i Aars by. Gerne tæt på centrum men ikke afvisende overfor andet. Hvis huset er klar til indflytning så kan de købe op til 2.400.000.

Kunde Id: 750688 Ungt par fra Aars med 1 barn søger villa på min. 150 kvm. (gerne i 1 plan) og min. 4 værelser, beliggende i Aars by. Prisniveau: kr. 2.500.000

Kunde Id: 1120888 Par søger bolig i Aars by. Boligen må gerne være beliggende på Hans Egedes Vej men ikke noget krav. Pris max. kr. 2.500.000

Kunde Id: 1095277 Familie fra Aalborg bestående af 2 voksne og 2 børn søger villa på min. 140 kvm.og min. 4 beboelsesrum, i 9600 Aars. Prisniveau: kr. 2.500.000

Kunde Id: 1066557 Ungt par søger landejendom med rummeligt stuehus med gode regulære udhuse. Grundareal min. 2 ha og gerne 5 ha.

Kunde Id: 1132002 Ung familie søger landejendom omkring Aars. Min. 150 kvm. bolig gerne større og moderniseret. Et plus med gode udhuse med plads til min. 3 biler. Min 1 tdl. jord. Pris max. kr. 3.000.000

Kunde Id: 1093112 Par søger ejendom på landet hvor der både er plads til heste og værksted, samt et stuehus som er nogenlunde istandsat og indflytningsklar, og gerne med noget jord til. Prisniveau 1.5 - 2.500.000

Kunde Id: 1127687 Par søger bolig i rolige omgivelser i Aars. Det må gerne være nyere og indflytningsklar. Parret har særlig forelsket sig i Andelsboligerne på Stenildhøjvej.

Kunde Id: 1086899 Par søger landejendom eller villa uden for byen. De har ikke decideret et krav til hvilken by, men det skal ikke ligge op af en stor vej. Et plus med 10 km til motorvejen. Udbygninger er ikke et must.

Kunde Id: 868477 Landmandspar søger 1-plans villa i Aars by på ca. 140-180 kvm. Huset skal være forholdsvis indflytningsklar. Prisen er ikke afgørende.

Kunde Id: 1059103 Mette og Casper fra Aalborg søger villa på min. 130 kvm. beliggende i 9600 Aars. Prisniveau: kr. 2.000.000


Aars Avis

SIDE 28

7. FEBRUAR 2018

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

Der er mange gode grunde til at flytte til Tvebjerg

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/02 kl. 14.00 til 15.00

T V E B J gang E R G A A Ri S at – E Tsælge A P E I O G dem! II - og vi har rigtig godt Grund nr. 108 .............1.070 m Grund nr. 112 .............1.184 m Grund nr. 113 .............1.446 m

111

Grund nr. 114 .............1.147 m Grund nr. 115 .............1.022 m

110

Grund nr. 116 .............1.600 m

112

109

Grund nr. 118 .............1.777 m Grund nr. 119 .............2.140 m

114

VE J

116

ED ES

108

106

Grund nr. 117 .............1.600 m 113

Grund nr. 123 .............2.707 m

H

AN

S

130 104

103

102

TV

101

131

105

145

132

EB JE

Grund nr. 124 .............2.712 m RG

Grund nr. 125 .............2.682 m VE J

Grund nr. 126 .............2.817 m

146

Grund nr. 127 .............2.113 m

160

134 135

127

128

129

148

150

137

151

138

Grund nr. 145 .............1.043 m

172

161

Grund nr. 147 .............1.209 m Grund nr. 152 .............1.096 m

149

136

126

Grund nr. 129 .............1.818 m

147

133

Grund nr. 120 .............1.747 m Grund nr. 121 .............1.952 m

EG

115

Alle priser er inkl. tilslutningsafgifter til vand, kloa

SOLGT

Projektudvikling:

152

125 118 124

D

117

119

www.calum.dk

120 Salg og information:

123

Kong Knuds Vej 6 - 9600 Aars

En gedigen etplansvilla på Kong Knuds Vej 6 En gedigen, etplansvilla på Kong Knuds Vej 6 med mange kvaliteter. En fremragende planløsning, der vil passe til flere forskellige familiesammensætninger. Køber du huset kan du med ro i maven, lade dine børn løbe rundt i kvarteret sammen med alle vennerne. Her er nemlig adgang til områdets grønnearealer og nem adgang til stisystemer som tager os rundt i byen. Huset byder på en god indkørsel som fører os videre ind i carporten, som er trukket godt tilbage. Der er en dejlig rød tråd i husets valg af moderne materialer og inventar.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.645.000 85.000 2.124 7.196/6.074 942 m2 149 m2 5/4 1974/1986 91302318 98622400

121

Danebo

122

Himmerlandsgade 38 Tlf. 98 62 24 00

✔ Tæt på indkøbsmuligheder, skole, Handelsskole/Gymnasium, golfbane, børneinstitution. ✔ Let adgang til motorvejsnettet og kort afstand til Aalborg, Århus m.v. ✔ Størrelser fra 1.076 – 2.139 kvm. Priser fra kr.

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/02 kl. 14.00 til 15.00

650.000 inkl. tilslutningsafgifter

Med tilmelding lørdag d. 10/02 kl. 14.00 til 15.00

E Saltgårdvej 2 - 9600 Aars

Hyggeligt landidyl med fred og ro Velkommen til en skøn ejendom der på bedste vis, formår at forene følelsen af at være på landet med en stadig bynær placering. Husets stueetage er indrettet med entré, badeværelse med gulvvarme, køkken i lyse elementer. Et enkelt værelse. En dejlig vinkelstue med masser af plads. Førstesalen er indrettet med et værelse og et stort soveværelse der nemt kan deles til 2 mindre værelser. Til ejendommen findes der ligeledes en dejlig stor grund med mange muligheder.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Danebo

Sct. Olai Plads 4 · Hjørring · Tlf. 98 90 14 88 · 980@edc.dk

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

845.000 45.000 1.316 3.820/3.165 3.142 m2 112/6 m2 3/3 1925/1977 91302586 98622400

E Aaparken 70 - 9620 Aalestrup

Et sted hvor dine børn trygt kan vokse op! Særdeles velbeliggende villa i rolig og meget børnevenligt kvarter i Aalestrup by. Her er der kort afstand til skole, hal, indkøb m.v. Villaen er gennemrenoveret med nyt tag, vinduer, el, vand, varme m.v. Indrettet med stort bryggers med klinkegulv og med skydelåger til teknikafd. samt plads til vaskemaskine og tørretumbler. Stort lækkert køkken/allrum med kogeø og hvide grebsfri elementer. Dejlig lys stue i forbindelse med køkken/ allrum, udgang til dejlig flisebelagt terrasse. 2 værelser. Soveværelse med adgang til walk-in. Stort badeværelse med 2 håndvaske, hvide grebsfri elementer fra Invita samt lækker stor bruseniche. Gulvvarme i hele huset.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.595.000 80.000 1.527 7.194/5.962 1.197 m2 140 m2 4/4 1974 91302631 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

Erhverv

Danebo ∙ Aars Ejendomsmæglere · valuarer · MDE SKØNNE ERHVERVSLOKALER

SIDE 29

TIL SALG

INVESTERINGSEJENDOM

TIL SALG

A

10

Sag 91302620 Investeringsejendom på 565 m2 med blandet bolig og erhverv på en af byens gode beliggenheder. Bygningen er særdeles velbeliggende på hovedgaden i Aars med adgang fra hhv. hovedgaden og P-

arealet fra Søndergade. Butiksarealet er udlejet til Kop & Kande og er indrettet med stort butikslokale, lager og personalefaciliteter med kantine, toilet mv. Endvidere boliglejemål på 1. salen på 150 m2 og adgang til tagterrasse. Kontant

Sag 91300761 Investeringsejendom med unik beliggenhed på hovegaden i Aars. Der er tale om et tidligere bageri på 360 m2 med gode produktions- og baglokaler, herunder lager, kølrum mm. Herfra er der direkte adgang

kr. 6.500.000

Kontant

98622400 INVESTERINGSEJENDOM I AARS MIDTBY

til 1. salen som indeholder køkken, badeværelse, samt 4 værelser.Endvidere godt renoveret lejemål på 140 m2. Med spisekøkken, dejlig stor stue, badeværelse og gæstetoilet, samt 2 værelser og soveværelse.

kr. 1.795.000

98622400 TIL SALG

LAGER-/PRODUKTIONSEJENDOM SÆLGES FOR KONKURSBO.

TIL SALG TOLSTRUP BYVEJ 8, 9600 AARS Sag 91302206 Lager-/produktionsejendom sælges for konkursbo. Ejendommen er opført i 1976 og er sidenhen løbende renoveret og senest tilbygget i 2005 med 839 m2. Udvendigt fremstår ejendommen i god stand med beklædning af stålprofilplader og eternittag. Det bebyggede areal udgør 1676 m2, hvoraf ca. 250 m2 benyttes som kontor. Det resterende areal består af to sammenbygget haller med god port adgang og loftshøjde. Størstedelen af produktionsarealet er isoleret.

Kontant

kr. 2.295.000

98622400 CENTRALT BELIGGENDE ERHVERVSEJENDOM I AALESTRUP BY

TIL SALG Sag 91302486 Centralt placeret erhvervsejendom i Aalestrup. Ejendommen er opført i 1914 og har et erhvervsareal på 927 m2 og dertil en kælder på 211 m2. Ejendommen indeholder kælder med 2 bankbokse og gode opbevaringsmuligheder, stueetage med masser af plads, personalestue og køkken og flere kontorer, 1. sal og 2. sal med mange gode værelser og en overdækket terrasse.

C

Sag 91302358 Butikken er ledig for køber til eget brug eller udlejning på 360 m2, og er i forskudte plan. Personale faciliteter med toilet samt køkken og god lagerplads. Til bygningen er der tilhørende lejlighed på 143

m2 til brug for ny ejer eller til udlejning.Lejligheden er i to plan og der er udgang til tagterrasse. Dejlig lys entré op til 1.sal, 3 stuer, køkken med udgang til terrasse samt et gæstetoilet. 2. sal er indrettet med badeværelse, soveværelse og to værelser. Kontant

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

D

kr. 3.095.000

Kontant

kr. 2.245.000

98622400

98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 30

7. FEBRUAR 2018

Bedst sælgende ejendomsmægler Går du i salgstanker, så vælg den mægler der sælger flest ejendomme i dit område!

Kilde: Boligsiden.dk/findmaegler/adresse i området. Solgte ejendomme de sidste 12 måneder pr. 01.02.18. Tallene stammer fra de 5 bedst sælgende mæglerbutikker i Vesthimmerland.

61 ejendomme

80 ejendomme

82 ejendomme

127 ejendomme

195 ejendomme

Anden lokal mægler

Anden lokal mægler

Anden lokal mægler

Anden lokal mægler

EDC Danebo Aars og Farsø

Danebo Aars og Farsø Ejendomsmæglere ∙ valuarer ∙ MDE 2 butikker - 1 salær


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

HAUBRO

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Flot nominering af dygtig organisator fra Haubro Dan Cort Jørgensen er indstillet Klubudviklerprisen 2018 HAUBRO: Dansk Sejlunion har indstillet Dan Cort Jørgensen, Haubro, fra sejlklubben Nautilus i Hvalpsund, til Klubudviklerprisen 2018. I alt er otte indstillet til prisen. Selvom man bor i Haubro langt inde i land kan man sagtens være sejler og klubudvikler. Da Dan Cort Jørgensen for fire år siden frivilligt trak sig som formand for Nautilus, blev han næstformand og begyndte en sejlerskole. I dag er det klubbens store energicenter, hvor nye medlemmer bliver sluset ind i klubben, lærer at sejle og deltage i alt det, en klub også er. - Et mantra jeg ofte hører er: Bliv gast til kapsejlads så lærer du at sejle, fortæller Dan Cort Jørgensen. Men han lærte, som han siger, ”kun at hive i nogle snore og ikke hvorfor”. Samtidig tog alle, der ville på sejlerskole til naboklubben bl.a. hans egen kone og tre andre pigesejlere. Noget måtte ske. - Vi er en lille klub og en traditionel sejlerskole har skolebåde, men dem har vi ikke råd til. Det fik os til at tænke anderledes. Vi tænkte: ”Hvorfor skal man lære at sejle i en af klubbens sejlskolebåde fx om tirsdagen og så sejle i sin egen båd i weekenden?” De, der har båd, og som gerne vil lære at sejle, vil jo netop lære det i deres egen båd. Hvad så med de, der ikke har en båd, men som gerne vil lærer at sejle?, spørger Dan Cort Jørgensen. Klubben udviklede et koncept, hvor de, der har båd, får en instruktør med og de, der ikke har båd, bliver gaster. Det betyder, at alle kommer ud at sejle. - Skulle der være flere gaster end både, tager vi bare ud i en af instruktørernes

SKIVUM

Sejlklubben Nautilus er i gang med en positiv udvikling.

både. Der er plads til alle, og alle skal sejle med udgangspunkt i, at de kan føle sig sikre og trygge, forsikrer Dan Cort Jørgensen. - I dag har vi samlet flere aktiviteter om mandagen, siger Dan Cort Jørgensen. - Derfor kalder vi det i dag for mandagssejlads. Mandagssejlads består af tre gruppe sejlere: Pigesejlerne (voksne kvinder), øvede sejlere og de nye i sejlerskolen. Mandag aften begynder vi med at få et overblik over hvilke både, der er til rådighed. Så tager pigerne afsted typisk i to både. Det er helt unikt og fantastisk, at vi har så mange dygtige pigesejlere, siger Dan Cort Jørgensen. De øvede finder sammen med deres instruktør og gaster, og tager afsted. De nye, dem i sejlerskolen, bliver til lidt teoriundervisning med udgangspunkt i Dansk Sejlunions materiale. Efter en lille halv time tager de nye med deres instruktører ud at sejle. Omkring kl. 21 mødes alle i klubhuset til kaffe og kage og til en snak om, hvordan det er gået i bådene. Klubben vægter det sociale meget højt. I sæsonen 2017 har der om mandagen været gen-

nemsnitligt 30 deltagere incl. instruktører. Det er meget flot, da Nautilus er en forholdsvis lille klub. Mandagssejlerne er typisk i 40 års-alderen, og mange par deltager. Den seneste udvikling har været, at Nautilus i denne vinter har kunnet oprette sit eget hold med 20 deltagere til duelighedsundervisning, som er ”kørekort til båd” og med egen underviser. Den afsluttende prøve ligger i marts. - Prisen på brugte både er meget lav, og vi ser, at de nye, der ikke havde båd, begynder at købe. Over de seneste år har vi fået etableret en ny og yngre generation af aktive sejlere. Dermed har vi fået vendt tendensen, hvor gennemsnitsalderen steg. Det betyder igen, at vi håber på et glidende generationsskifte i klubben, fortsætter Dan Cort Jørgensen. Men Nautilus er meget mere og andet end sejlads. - Nautilus har over de seneste 10 år etableret en ro-afdeling, vinterbadning og seneste skud på den aktive klub i Hvalpsund er en afdeling med kajakroere, siger klubbens nuværende formand Erling Vynne, og fortsætter: - Det betyder, at vores klub-

hus er maksimalt udnyttet på alle hverdage. Rigtig mange benytter sig af de mange tilbud klubben har, f.eks. er der mange af vore medlemmer, der både er vinterbadere og sejlere eller måske roere. Nautilus tilhører den gruppe af klubber der ”kan og vil” som Dansk Sejlunions generalsekretær Mads Kolte-Olsen har udtrykt det. - Jeg er utrolig glad for nomineringen, siger Dan Cort Jørgensen, og fortsætter: Men én mand gør det ikke, der skal mange engagerede medlemmer til, for at en udvikling lykkes, og dem har vi i Nautilus.

Næstformand i Nautilus, Dan Cort Jørgensen, er indstillet til Klubudviklerprisen 2018 hos Dansk Sejlunion.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Det rene gylle i Skivum SKIVUM: Fredag, 16. og lørdag, 17. februar er de festlige Skivum-aktører igen på scenen. I år har dilettanterne valgt at opsætte lystspillet “Det rene gylle” af Peder Pedersen. I stykket er Else blevet enke. Hun sidder hårdt i det på gården. Karlen Jens vil

gerne købe gården, men har ikke pengene. Naboen Johan er ikke interesseret i at købe, men derimod at få - og har derfor et godt øje til Else, som står i et svært dilemma. Johan er en ubehagelig bedragerisk type, men Else har brug for pengene. En dag dukker en underlig skærslipper op.

SIDE 31

Han er frisk og velsoigneret, og kender en del til egnen og dens fortid. Han bliver godt modtaget, og sammen med mekanikeren lægger han en slagplan. Han bliver dog genkendt, og det bliver et glædeligt gensyn mellem Elses datter, Pia, og hendes far. Trådene redes naturligvis ud til sidst, Johan må

stå skoleret, og Else får sin skærslipper og en ny tilværelse i byen. De medvirkende er: Nanna Skårup, Laila Hosbond Larsen, Vibeke Prip Larsen, Lykke Prip Holt Petersen, Morten Nielsen, Bo Jensen, Preben Pedersen, Jesper Andersen, Klaus Sørensen og Per Christensen. Sufflør er Merete Hald Jensen og stykket bliver instrueret af Dorte Christensen.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Eleverne i Hornum flytter brikkerne HORNUM: På fredag, 9. februar deltager eleverne på Hornum Skole i Skolernes Skakdag 2018 sammen med mere end 47.000 elever fra 283 andre skoler landet over. Det bliver en dag i hjernegymnastikkens tegn med leg og læring under mottoet: ”Det skal være sjovt at blive klogere!”. På Hornum Skole sætter 125 elever fra 1. til 6. klasse sig til skakbrætterne for i fællesskab at træne koncentration, fordybelse og tålmodighed - samtidig med at de har det sjovt. Først spiller elever fra 1. til 3. klasse med og mod hinanden. De lærer på den måde, at tænke sig om og vente på, at andre skal tænke sig om. Derefter er det eleverne fra 4. til 6. klasse, som spiller med og mod hinanden. hinanden. Hver elev får mulighed for at spille med mange forskellige elever i disse tidsrum.

- Vi deltager i Skolernes Skakdag, fordi vi ser, at eleverne her kan komme hinanden ved på nye og anderledes måder. De lærer hinanden at kende på tværs af årgangene og oplever nye sider af sig selv. Skolernes Skakdag er inklusion i børnehøjde på en dag, hvor det skal være sjovt at blive klogere. Måske så sjovt at vi kan mødes og spille med elever fra andre skoler, siger Hanne Nielsen, der arrangerer skakdagen på Hornum Skole. Hornum Skole har tidligere deltaget i Skolernes Skakdag, og det har hver gang været en dag, som elever og lærere ser tilbage på med glæde. Skolernes Skakdag 2018 arrangeres af Hornum Skole i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad, Billund.

Løberne kan tage pulsen fra de fleste V. HORNUM: Aktivitetsniveauet er højt hos Vester Hornum Løberne. Det kunne de 27 fremmødte tydeligt fornemme, da formand Inge Marie Jensen aflagde beretning til klubbens generalforsamling tirsdag i sidste uge i Vester Hornum Hallens cafeteria. Klubben er med i mange arrangementer hver måned plus løbe træning fra klubhuset (parkeringspladsen ved Vester Hornum Kirke). Vester Hornum Løbeklub har kun eksisteret i fire år, men har rigtig godt fat i medlemmerne, som lige nu tegner sig for 38 husstandsmedlemskaber samt 15 personlige medlemskaber. Medlemmerne har i 2017 deltaget i rigtig mange løb, samtidig er der i klubben blevet arrangeret tre tælskridt konkurrencer og to “flest motionsløb på en måned”. I marts var der forårsløb med 117 tilmeldte på forskellige distancer. Her

blev Vester Hornum Løbernes super forplejning samt overdådige kagebord igen et sikkert hit, og “vi kommer i hvert tilfælde igen” blev sagt mange gange. I maj deltog 75 deltagere i Vester Hornum Byfest løb. Klubben har også arrangeret Klovneløb, hvor overskuddet går til Hospitalsklovnene, her deltog 122 i en festlig dag. Inge Marie Jensen sluttede sin beretning af med en tak til alle der støtter op omkring Vester Hornum Løbeklub. Hun håber på rigtig mange vil fortsætte med at støtte op og melde sig ind i en løbeklub, hvor hygge og samvær er i højsædet. Kassereren Lone Gertsen kunne berette om et godt år, med et pænt overskud. Efter valgt til bestyrelsen består den af Inge Marie Jensen, Poul Jørgensen, Jette Rindsborg, Søren Gertsen samt MaiBritt Frimor.

MALEREN... MALEREN... Malermester WALTHER WALTHERBACH’s BACH’sEftf. Eftf. BERIT ASP MADSEN v/Berit v/Berit Asp Asp Madsen Madsen

TLF. TLF.22 2272 7246 4611 11

www.maleraars.dk


Aars Avis

SIDE 32

BLÆRE

7. FEBRUAR 2018

HAVERSLEV

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Haverslev Idrætsforening forbereder 100 års jubilæum HAVERSLEV: Haverslev Idrætsforening har 100 års jubilæum i år, og det skal fejres, lover den gamle idrætsforenings bestyrelse. Den runde dag vil blive markeret med flere for-

skellige aktiviteter i løbet af hele 2018. Bestyrelsen og arrangementsgruppen i HIF har nedsat en bredt sammensat arbejdsgruppe, som sammen med de forskellige udvalg og mange

andre initiativtagere, er med til at planlægge og gennemføre årets aktiviteter. En vigtig dato er lørdag den 11. august, hvor den officielle fejring af 100 års jubilæet vil foregå.

Blære Dilettanterne har igen i år valgt et stykke af Knud Erik Meyer Ibsen. Stykket hedder “Det Grå Guld”.

Ikke mange hæmninger i Blære BLÆRE: Dilettanterne i Blære er glade for at spille stykker af Knud Erik Meyer Ibsen. I år er det også Knud Erik Meyer Ibsen der er forfatter på stykket som dilettanterne viser torsdag, fredag og lørdag, 8., 9. og 10. februar i Blære Forsamlingshus. - Der sker altid meget på scenen, og det er sjovt, når stykket er skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen, siger Gunnar Nielsen, Blære, der er en af de medvirkende og arrangør.

I år har Blære Dilettanterne valgt stykket: “Kampen om de grå’s guld”. Det handler om en noget hård svigersøn, der er entreprenør og byrådsmedlem. Han vil tvinge sine svigerforældre til at sælge deres hus, så han kan bygge en Føtex på grunden. Han er villig til at bruge alle midler, oven i købet også mord. Men svigermor kæmper imod, og hun får hjælp fra postbuddet og en journalist. Svigersønnen ender med at falde i en af sine

HAVERSLEV

Det næste e-sport arrangement i Haverslev er undervejs.

Mere e-sport i Haverslev HAVERSLEV: I god tid, men allerede nu kan man sætte kryds i kalenderen for esport arrangement nummer to i Haverslev.

Det finder sted i weekenden 23. til 25. marts, hvor HIF Gaming holder 2nd Lan Event. HIF Gaming er godt i

gang med sponsoraftalerne, de styres af Jakob Rohde Straarup.

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Haverslev-egnen klar til fastelavn HAVERSLEV: I både Mejlby, Haverslev og Aarestrup fejres fastelavn i den kommende weekend. Fastelavn er arrangeret af de respektive borgerforeninger og idrætsforeninger. Lørdag, 10. februar om formiddagen er der arrangeret Fastelavnsfest i Mejlby Borger- og Kulturhus, og søndag, 11. februar er

egne fælder. I år er der kun otte på scenen i Blære. Det er Robert Sødinge, Gitte Brædstrup, Anni Brædstrup, Mette Bentzen, Maja Skadhauge, Kurt Nielsen, Jane Sigvardsen og Gunnar Nielsen. Laila “Sys” Rask er sufflør og instruktør. - Vi håber på at blive 12 igen næste år. Det er bedst, hvis der er lidt nye kræfter ind i mellem. Vi kan jo ikke alle blive ved med at spille førsteelsker, lyder det var Gunnar Nielsen.

og kattedronninger - der skal nok blive gang i den for børn og barnlige sjæle.

der Fastelavnsfester både i Haverslev (formiddag) og i Aarestrup (eftermiddag). Dertil kommer, at der er fastelavnsgudstjeneste i Aarestrup, underholdning, trylleshow med Trylle Andreas i Haverslev, udklædninger, slå katten af tønden, præmier, hjemmebagte fastelavnsboller med sodavand og slik, kattekonger

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk

Henriette Piilgaard fra firmaet Pasgaard Tøj Service præsenterede forårets mode for Onsdagspigerne på Ældrecenter Haversdal i Haverslev.

Så på farlige bukser

Fastelavn er lig med udklædning.

HAVERSLEV: Sidste dag i januar havde Onsdagspigerne på Haversdal arrangeret tøjsalg. Det ”rullende” tøjfirma Pasgaard Tøj Service ved Henriette og Jan Piilgaard præsenterede forårets mode og farver. Bluser, veste, jakker, bukser, nederdele, overtøj, undertøj og nattøj. Mærker som Brandtex,

Signature, Skovhuus, Micha m.fl. var hængt på bøjler, og Henriette Piilgaard orienterede på munter vis om nyhederne og forårets farver. Marineblå, lyseblå, jordfarver, rødt, dueblåt, og mønstre, blomster, striber, tern m.m. Og så er der både ”frække” bukser og frygtelig farlige bukser, så behagelige

at man ikke selv opdager at vægten stiger. En ”kartoffelsækkekjole” var også med. Ser trist ud på bøjlen, men skulle efter sigende være smart når den kommer på. Et hyggeligt ”modeshow”, hvor der efterfølgende var tid til at tage varerne i øjesyn, og finde nyt til forårsgarderoben. Kaffe og kage var med i ”prisen”.


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

Delikatessen SA M M ENSÆT SE LV D IN BU FF ET

KOLONIAL KOLONIAL

• Ok sefilet • Fy ldt ka lku nb ry st • Hje mm ela vet fri ka de lle r • Ha mb ug err yg Der me dfølge r 2 sla gs sal ate r me d dre ssi ng. Vælg me llem kr ydd k art off els ala t elle erk art ofle r, r flødek art ofle r

12

PR. STK.

P R . P E RS. 129 K R. Pr. co uver t

Slagteren

00

250 ml., til piskning/madlavning

6

FRIT VALG

00

580 g

00

PR. STK.

Ridset og klar til ovn

16

95

HAKKET KYLLINGEKØD MAX. 10% 450 g

KUN ................... SVINEHJERTER

25 95 9 95 16 95 99

00

PR. 1/2 KG ............... RIBBENSTEG

PR. 1/2 KG .........

SVINEMØRBRAD Min. 1.500 g

KUN ...................

9

SPAR 10.00

Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40 Man.-ons. kl. 8-15 Tors.-fre. kl. 8-16 Lør. kl. 8-14

95

KOLONIAL FROST

VIENETTA VANILJEIS

PR. STK.

20

00

KUN TORSDAG/FREDAG MATILDE CACAOMÆLK

6x1 LTR.

10x1 KG

MAX. 6 STK. PR. KUNDE PR. DAG!

40

FIRST PRICE SUKKER

+ pant

REG A V E L E "H

% 0 3 R A P S KOLONIAL SLIK

20

TIL FASTELAVN! NORDTHY MAXIPS. 600-900 g

FRIT VALG

55

00 00

KOLONIAL NON-FOOD

BEGRÆNSET PARTI! 650 ml.

95

L Ø L A I C E P S PPEN"

FRIT VALG

1/2 SVINEKAM

PR. 1/2 KG .........

99

30 STK.

200 g

200 g

100

MAX. 3 KS. PR. KUNDE PR. DAG!

MARABOU CHOKOLADEPL.

BEAUVAIS RØDKÅL

ENTRECOTEBØFFER

4 STK. ........

33 cl. Frit valg

RU

CREMEFINE

Vælg me lle m følge nde de ss er te r: • Hje mm ela vet is - bes tem sel v sm ag! • Isl ag ka ge • Ch ok ola de mo us se me d frisk fru gt

CARLSBERG/TUBORG ØL

950 g

Vælg mell em følge nde fo rre t te r: • Tu nm

Vælg me lle m følge nde ho ve dre t te r:

KOLONIAL ØL + VAND

"DET GODE" SOLSIKKERUGBRØD FRA SCHULSTAD

m /2 fo rret te r, 2 ho ve dret te r m /2 sla gs ka rtofl er og 1 de ss er t os se me d rej er • Høns esa lat på an an as rin g • Ky llin ge br yst på sa lat bu nd All e fore t ter er me d brød/smør og dre ssi ng

SIDE 33

00

477 g

4 PK.

20

00

KUN LØRDAG/SØNDAG TAFFEL CHIPS 110-140 g

FRIT VALG

10

00

GESTUS LUKSUS PÅLÆG

MAX. 10 PS. PR. KUNDE PR. DAG!

58

BIOTEX WHITE VASKEPULVER

00

H averslev

tlf. 98 65 40 13

80-100 g

FRIT VALG

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

11

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

00


Aars Avis

SIDE 34

7. FEBRUAR 2018

SPORT

Det går godt i Aars Gymnastikforening

Også træningstilbud til flygtninge og asylansøgere GYMNASTIK: Det går godt i Aars Gymnastikforening. Det kunne foreningens formand, Solveig Uhrenholt Bigum, konkludere, da der mandag aften blev holdt generalforsamling. Ved sæsonopstart i august 2017 kunne AAG tilbyde 31 hold for børn og unge, 18 hold for voksne, mor/far og barn hold samt efterfødselsgymnastik med navnet ”En god start efter fødslen. Foruden de 52 hold, som alene blev udbudt i AAG regi, tilbød AAG ved sæsonstart sammen med gymnastikforeningerne i Hvalpsund og Farsø som noget nyt hele tre hold i DGI regi, nemlig Vesthimmerlands Minijuniorhold, Vesthimmerlands Juniorhold og Himmerlands Ynglingehold. Sidstnævnte er tillige i samarbejde med Valsgård Gymnastikforening. Det er dog ikke over hele linjen, at det går lige godt, for i 2017 har AAG oplevet medlemsnedgang indenfor hold, der kan kategoriseres som fitness. Medlemsantallet indenfor de forskellige grene i foreningen varierer ganske vist naturligt år efter år, men af medlemsindberetningen for 2017 fremgår det, at der har været en tilbagegang for voksenhold indenfor fitness på 16 procent i forhold til 2016. Bestyrelsen finder dette tal foruroligende og vil arbejde for at vende nedgang til fremgang i 2018. Spørgsmålet er, om tilbagegangen kan tilskrives det faktum, at der nu er en fitnessforening på matriklen.

Gentænkte struktur I foråret 2017 dykkede bestyrelsen ned i arbejdet med at gentænke hele holdstrukturen i AAG. I takt med, at AAG fortsat udvikler sig og tilbyder mange hold, har pladsmangel udviklet sig til at blive et stadigt større problem for foreningen. Bestyrelsen tog derfor imod et tilbud fra DGI Nordjylland om foreningskursus med Katrine Myrup, foreningskonsulent i gymnastik. Resultatet blev rigtig godt, og til sæsonstart august 2017 blev den nye struktur implementeret. Foruden denne udvikling af holdstrukturen i foreningen, har AAG også deltaget i udviklende initiativer med andre aktører. AAG deltog eksempelvis som worksh-

Melanie Jørgensen, Frederikke Barshøj, Tobias Joensen og Marcus Bundgaard repræsenterede Aars Gymnastikforening på fornemste vis ved weekendens Vendsysselmesterskaber.

Trampolinspringere fra Aars tog guldet med hjem Solveig Uhrenholt Bigum holdt mandag sin sidste beretning som formand for Aars Gymnastikforening.

opholder til Folkemøde for Unge i Vesthimmerland torsdag 20. april 2017, og der var stor tilfredshed med arrangementet. Som endnu et eksempel på initiativer, som når ud over Aars Gymnastikforenings kerneydelse, har AAG i 2017 gennemført et træningsforløb for flygtninge og asylansøgere. Målgruppen var 25-30 kvinder i alderen 18-30 år, som kom fra mange forskellige lande. Efter sommerferien var der tilbud både til kvinder og mænd, og begge forløb var en stor succes. - Tak til instruktørerne for jeres store indsats, hvor I måtte tage fri fra arbejde for at passe træningen. Det er fantastisk at opleve, at instruktørerne altid er klar til at bakke op om sådanne initiativer, og det er fantastisk at høre deltagernes evalueringer bagefter, sagde Solveig Uhrenholt Bigum i sin beretning, der også kom ind på foreningens deltagelse i DGI Landsstævnet i Aalborg den 29. juni – 2. juli, hvor AAG stillede med ikke færre end 88 frivillige. - Der blev leveret en ganske imponerende indsats af koordinatorerne og de mange frivillige, som resulterede i en flot indtjening til AAG på cirka 35.000 kroner. Når der fra arrangørernes side blev meldt ud, at der manglede frivillige, så var det altså ikke fra Aars Gymnastikforening, sagde Solveig Uhrenholt Bigum. Formanden understregede, at bredden er AAG’s

kerneydelse, men hun slog også fast, at eliten har sin naturlige plads i Aars Gymnastikforening med Stortrampolin konkurrence og TeamGym Himmerland. TeamGym Himmerland kører nu på tredje sæson i Aars Gymnastikforening, og holdet klarer sig fortsat flot. I september 2017 var det 50 år siden, Aars Gymnastikforening blev etableret, og i den anledning har den igangværende sæson budt på flere spændende tiltag. Jubilæumsarrangementet for børn var en tur til RUSH, som er Danmarks sjoveste trampolinpark for børn, voksne og alle med et indre legebarn. Jubilæumsarrangementet for voksne blev arrangeret af Voksenudvalget i AAG, som havde fået fat i Morten Kjeldgaard fra TV-programmet Vild med Dans, der kom og dansede disco/showdance og salsa sammen med 70 kvinder. Arrangementet var en stor succes.

Forårsopvisning I anledning af jubilæet holder AAG forårsopvisning i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. Beslutningen beror på, at AAG denne dag forventer et stort antal tilskuere, som Idrætscenter Østermarken ikke kan rumme. Generalforsamlingen var Solveig Uhrenholt Bigums sidste som formand for foreningen - først når den nye bestyrelse har konstitueret sig, står det klart, hvem der bliver AAG’s nye formand.

GYMNASTIK: Søndag var fire trampolinspringere fra Aars Gymnastikforening til Vendsysselmesterskaberne i Hjørring. Endnu en gang imponerede Aars-springerne og indtog sejrsskamlen. Frederikke Barshøj og Tobias Joensen sprang i samme række, hvor de skulle vise deres sekssprings øvelse. Her stod Aars øverst

på skamlen, da Frederikke Barshøj vandt guld, mens Tobias Joensen vandt sølv. Melanie Jørgensen sprang også sin sekssprings øvelse til perfektion, og hun kunne gå hjem med en guldmedalje om halsen. Også Marcus Bundgaard gjorde det godt og vandt guld med sin flotte 10-springs øvelse. Fælles for de fire sprin-

gere er, at de alle er nye indenfor trampolinspring, og at det er deres første sæson på konkurrenceholdet i Aars Gymnastikforening. Men det ændrer ikke på, at de fire springere er farlige konkurrenter. Næste konkurrence er 25. februar, hvor de fire springere sammen med deres holdkammerater tager til Jydekop i Vejen.

Aars Idrætsklub udvider samarbejde med sponsor FODBOLD: Aars Idrætsklub har i mange år haft et rigtig godt samarbejde med Himmerland Forsikring, og det er begge parter nu indstillet på at forlænge med en ny treårig aftale. - I Aars IK er det med glæde og stolthed, vi konstaterer, at Himmerland Forsikring har valgt fortsat at ville støtte op om arbejdet og ikke mindst ungdomsarbejdet i klubben, siger Aars IK´s formand Per Nyborg.

Klubben har stor fokus på at synliggøre og markedsføre Himmerland Forsikring som topsponsor overfor klubbens mange medlemmer og forældrene til de knap 500 ungdomsmedlemmer klubben har. - Som lokalt forankret forsikringsselskab vil vi gerne støtte op om det store frivillige arbejde, der gøres i Aars IK. Udover mange frivillige ressourcer, ved vi

også, at det kræver økonomiske ressourcer at drive en klub som Aars IK, siger Jesper Færch fra Himmerland Forsikring. - Vi ser meget frem til at fortsætte og udbygge det gode samarbejde med Himmerland Forsikring, og med forlængelse af aftalen får vi mulighed for at udvikle klubben yderligere til gavn for alle klubbens medlemmer, siger Per Nyborg.

Gode skakresultater for Aars SKAK: I Mesterrækken i skak sejrede Aars/Nibe 1 i deres seneste kamp over Aalborg 3 med 5-1, og holdet er nu klart på førstepladsen og godt på vej til oprykning til 2. division. Der var sejre til John B.Nielsen, Mogens Nielsen, Flemming Bøgh Jensen og Niels Pedersen. Remis fik Jesper Salomonsen og Benny Grønhøj.

Ligeledes i Mesterrækken blev det uafgjort 3-3 mellem Aars/Nibe 2 og Nørresundby 2. Søren Grønhøj og Aage Andersen vandt, og remis fik Henning Larsen og Carsten Espensen. Holdet ligger for øjeblikket nummer fem i tabellen. I A rækken tabte Aars/ Nibe 3 til Skørping 2 med 1,5-2,5, og holdet ligger li-

geledes nummer fem. Bjarne Straszek vandt, og Jørgen Madsen fik remis. I B rækken blev det uafgjort 2-2 mellem Aars/ Nibe4 og Tranum. Willy Møller vandt, og Bjarne Straszek og Nataniel Hansen fik remis. Næste runde spilles tirsdag 27. februar.


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

SIDE 35

SPORT

“Natminton” i Aars Badmintonklub BADMINTON: Ungdomsafdelingen i Aars Badmintonklub var natten mellem fredag og lørdag vært for klubbens årlige ”Natminton”-arrangement. Spillerne var mødt op fredag aften til en aften og nat med masser af badminton men også andre sjove og sportslige aktiviteter. Forventninger var store og humøret højt, da spillerne mødte ind klokken 20.00 i Idrætscenter Østermarken. Efter en fælles velkomst blev spillerne inddelt i fire hold, hvor de så skulle kæmpe mod

hinanden i flere forskellige discipliner. Der blev lavet kampråb/ sange og bannere med flotte tegninger. Der kom sved på panden, og efter et par timer blev der tid til en velfortjent pause. Aftenens største hit blev badminton i mørke med selvlysende baner og bolde. I løbet af aftenen blev der serveret frugt, saft og mange lækre hjemmebagte kager, som forældre havde bidraget med. Ved midnat blev der serveret pizza og saft, så alle depoterne kunne blive fyldt op igen, inden alle

Der var højt humør fra sen aften til tidlig morgen, da Aars Badmintonklubs ungdomsafdeling i weekenden holdt “Natminton”.

skulle ned i svømmehallen for at få en dukkert. Efter halvanden time i det varme vand måtte spillere og forældre på en frisk gåtur tilbage til hallen. Næsten alle børn holdt sig vågne hele natten og var derfor godt trætte, da der blev serveret morgenmad klokken syv, hvor også forældrene var inviteret til at spise med. Flere forældre havde hjulpet hele natten og andre med at klare morgenmad og efterfølgende oprydning. Både forældre, trænere og børn trængte til at se dyner efter en veloverstået nat, hvor alle børn havde haft en hyggelig og sjov badmintonoplevelse.

Aars-gymnaster deltog i regionsmesterskaberne

Aviator - Aalborg Svæveflyveklub, som har til huse på flyvepladsen i Aars, har netop modtaget klubbens nye Arcus M-svæver.

Svæveflyveklub i Aars har modtaget et topfly SVÆVEFLYVNING: Det lysner - også for svæveflyvepiloterne fra Aviator - Aalborg Svæveflyveklub, som nu trods efterårets stor-tyveri kan se frem til at have noget at flyve i. Tirsdag 30. januar ankom klubbens nye to-sædede Arcus M-svæver til pladsen ved Aars. To af klubbens medlemmer, Henrik Holm Kristensen og Hans Bo Poulsen, havde taget den lange tur fra det vestlige Polen - en tur på omkring 11 timer, idet den fri fart på autobahn ikke hjælper, når der er en stor trailer efter vognen. Ved ankomsten stod klubbens formand klar med friskbrygget kaffe og lune boller. Også 10 af klub-

bens øvrige medlemmer var mødt frem for at tage vidunderet i øjesyn. Arkus M repræsenterer en opgradering i forhold den Duo Discus T, som blev stjålet sidst i november. For det første glider den omkring 50 meter for hver meter den falder i rolig luft - en forbedring på omkring 10 procent - og det tilmed ved en højere fart, så der vil være basis for at flyve lange ture ud over landskabet, når sæsonen starter til april. I mange medlemmers øjne er den største forbedring dog, at det nye fly har en udklappelig motor, som er kraftig nok til, at flyet vil kunne selvstarte. Dermed vil et medlem eller to kunne udnytte flyet på en hverdag

uden at være afhængig af et par kammeraters hjælp til at komme i luften. Det stjålne fly havde også motor, men den havde kun kraft til at bringe flyet hjem, såfremt man løb tør for opvind ude over landskabet. Med en pris på omkring 1,5 millioner kroner er dette den dyreste anskaffelse i klubbens historie. Man har da også i de seneste måneder forbedret sikkerheden i hangarerne i samarbejde med blandt andet forsikringsselskab og politi. Klubben har yderligere to etsædede fly under anskaffelse, og dermed vil klubben i den kommende sæson kun have ét sæde mindre end før tyveriet sidste år.

GYMNASTIK: TeamGym Himmerlands gymnaster har været til sæsonens første holdkonkurrencer. Minipiger og Minidrenge var lørdag i Odense, hvor mange af gymnasterne for første gang skulle deltage i holdkonkurrence. De var meget spændte og så konkurrenterne an med stor ydmyghed under opvarmningen. Holdkonkurrencen består af en rytmeserie, hvor der er krav om forskellige opstillinger og momenter/ øvelser. I rytmeserien skal alle gymnasterne deltage. Derudover skal de springe bane og trampet (minitrampolin). På banen er der seks gymnaster, der springer tre omgange, og her behøver det ikke at være de samme seks, der springer alle tre

omgange. Det er et krav, at alle seks gymnaster springer nøjagtigt samme spring i første runde, og derudover er der forskellige krav, der skal opfyldes i de øvrige omgange. Det samme gælder trampet, hvor seks gymnaster skal springe tre omgange - også her skal alle seks springe det samme spring i første omgang, og derudover er det et krav, at der er en omgang, hvor gymnasterne springer over en såkaldt pegasus. Når gymnasterne har udført alle tre discipliner, tælles karaktererne sammen, og placeringerne foreligger. Minidrengene var første hold på gulvet, da de åbnede hele konkurrencen. De leverede en fin indsats og fik en flot fjerdeplads i 2. division.

Minipigerne nåede lige at se deres holdkammerater på gulvet, før de gik til opvarmning og det derefter var deres tur til at præstere. De leverede ligeledes en flot indsats, især på bane, hvor de fik divisionens næsthøjeste karakter, men da det jo er en samlet karakter for rytme, bane og trampet, der tæller, var der otte hold, der rykkede foran i stillingen. Juniorpigerne var til deres første holdkonkurrence lørdag 27. januar i Randers, hvor de havde lånt fire af minipigerne for at stille et bredere hold. Juniorpigerne var ligesom minipigerne placeret i 4. division, og her fik de en rigtig flot femteplads. Nu arbejder TeamGym frem mod næste konkurrence 3.-4. marts samt næste måneds opvisninger.

TeamGym Himmerlands gymnaster gjorde det rigtig flot, da de i weekenden deltog i regionsmesterskaberne. Her er det Minidrengene, og på billedet ses fra venstre Silas Steinbrenner, August Nygaard, Mads Loft, Sebastian Sørensen, Sofus Steinbrenner, Karl Loft, Nicolai Sandfeld og Mike Haldrup.


Aars Avis

SIDE 36

7. FEBRUAR 2018

SPORT

Aars Billard Klub havde besøg af danske mestre Gæster fra Bristol bankede værterne med hele 8-0 BILLARD: I weekenden havde Aars Billard Klub fornemt besøg. Klubbens førstehold, som spiller i Eliteserien, skulle lørdag spille mod de forsvarende danske mestre fra Bristol i Odense. En opgave værterne så frem til, selv om de godt var klar over, at chancen for point var minimal. Resultatet af kampen blev 8-0 til gæsterne, men hjemmeholdet leverede en rigtig god indsats og blev en oplevelse rigere. På Bristolholdet har de Danmarks bedste spiller gennem efterhånden mange år, Johnny Hansen. Hans aktuelle gennemsnit for sæsonen er 266,66 point, og det meget høje niveau blev konsolideret efter weekendens kampe, hvor holdet om søndagen spillede i Asaa - her lukkede Johnny Hansen sin kamp i første indgang med en serie på 800 point. Det var 84. gang, han gjorde det. Imponerende. Søndag mødte Aars Billard Klub Korsør, der er et hold, som i øjeblikket bejler til at komme mellem de fire hold, der skal spille slutspil. Det blev et meget spændende og lige opgør, hvor hjemmeholdet, hvis de små marginaler var med, havde fortjent det ene point, men endte med 6-2 sejr til Korsør. Efter første runde var stillingen 2-2, da Daniel Gullach vandt sin kamp for hjemmeholdet med et gennemsnit på 100. Anden runde bød på spændende og lige spil, men hvor gæsternes rutine afgjorde kampen til deres fordel. Ud over Eliteserieholdets kampe er der i den forgangne uge afviklet seks holdkampe med deltagelse af Aars Billard Klub, og så har en af klubbens spillere spillet spillet DM-semifinale i individuel 5 kegle. Derudover har klubbens Old Boys spillere afholdt et socialt arrangement, og ende-

lig har klubben været vært for den traditionelle Bøf & Billard aften. Klubbens serie 1 hold har hjemme mødt Pandrup, og resultatet blev et nederlag på 6-2. Bo “Taxa” Pedersen stod for den enlige sejr til hjemmeholdet. Klubbens serie 2 har været på besøg i Hjørring, og de kunne efter kampen drage hjem med to point efter en sejr på 5-3. Jørgen Bollesen og Jørgen Sørensen vandt deres kampe, mens Jan Jespersen spillede uafgjort i sin kamp. I serie 3 er der spillet to kampe. Serie 3.1 havde fordel af hjemmebane i opgøret mod Ans. Fordelen samt rigtig godt spil gjorde, at holdet kunne trække sig tilbage som vindere med en sejr på 6-2 og dermed to vigtige point til kontoen. Holdet indtager andenpladsen i rækken et enkelt point efter Fluen fra Aarhus men med en kamp mindre. John Larsen, Torben Harbo og Jan Jespersen vandt deres kampe. Serie 3.2 hentede et point på udebane mod Svenstrup. Kurt Larsen og Vivi Jönsson vandt deres kampe for Aarsmandskabet.

Tre Old Boys kampe I Old Boys rækken er der spillet tre kampe. OB.2 tog hjemme imod Viborg 4, og det opgør blev en rigtig gyser, hvor gæsterne efter kampen kunne trække sig tilbage med to matchpoint efter at have vundet opgøret 5-3. Poul Bakkegaard vandt sin kamp, mens Evald Kjær spillede uafgjort. OB.5 var på besøg i Brovst, og her blev det ikke til point, da hjemmeholdet vandt opgøret med 6-2. Jens Kragh stod for den enlige sejr. OB.7 skulle på udebane møde Viborg 7. En kamp som var vigtigt at få point i, hvis holdet skulle holde trit med de øvrige hold i toppen af rækken. Opgøret endte

Annoncetelefon 98 62 17 11

overraskende med sejr til hjemmeholdet på 6-2, og Aarsmandskabet mistede derfor terræn til toppen. Holdet er nu på tredjepladsen i rækken og må sandsynligvis se muligheden for at blive puljevinder fordufte. Holdet er i hvert fald afhængig af andre resultater. Bent Pedersen stod for den enlige sejr. Den forgangne uge bød også på to sociale aktiviteter. Klubbens Old Boys udvalg havde inviteret medlemmer med ægtefæller til ”hyggedag”, en dag som rigtig mange havde tilmeldt sig. Dagen blev indledt med velkomst ved udvalgsformand Jørgen Sørensen, som gav en kort information om dagens program. Herefter blev der spillet en lille makkerturnering, hvor der blev trukket lod om makkerparrene. Turneringen blev vundet af makkerparret Grethe Jensen og den nystartede Bernhard Danielsen. Efter billardturneringen var der tid til forplejning, som bestod af brændende kærlighed lavet af klubbens frivillige køkkenudvalg. Dagen sluttede af med hyggesnak, kaffe og hjemmebag. Aars Billard Klub havde lørdag inviteret alle medlemmer til Bøf & Billard, og det havde 33 af klubbens medlemmer tilmeldt sig til ligesom Eliteserieholdet fra Bristol. Aftenen blev indledt med en rigtig stor bøf med lækkert tilbehøre. Herefter var der indlagt konkurrencer, hvor specielt traktortrækket udløste stor latter fra deltagerne. Disciplinen gik ud på, at man fik udleveret lakridssnørebånd, som skulle fastgøres til en legetøjstraktor. Så skulle man ned og ligge på maven og uden brug af hænder eller andet, skulle man trække traktoren ind til næsen ved at spise lakridsen. De to øvrige aktiviteter var en tipskupon med 13 forskellige spørgsmål og en disciplin på billardbordet, hvor man skulle vælte kegler. Vinderen af Bøf & Billard vil blive udråbt på klubbens kommende generalforsamling. Lørdag 10. februar 2018 er klubben vært ved en runde i Senior-cup 2018. Klubben har selv flere deltagere med i runden. Alle, som skulle have lyst til at overvære gode billardkampe, er meget velkommen i klubben.

Efter syv år i Super 1600-klassen skal rallycrosskøreren Ulrik Linnemann i den kommende sæson prøve kræfter med kongeklassen SuperCar.

Endelig en dansker i offroadens Formel 1 Ulrik Linnemann fra Skivum kører SuperCar MOTORSPORT: I fredags kunne rallycrosskøreren Ulrik Linnemann endelig offentliggøre, hvad 2018 sæsonen byder på i hans racingkarriere. Efter syv år i top 5 i Europamesterskabet i Super 1600-klassen skal Ulrik Linnemann nu endelig prøve kræfter med kongeklassen indenfor Rallycross, nemlig SuperCar. - SuperCar er, hvad der svarer til Formel 1 i offroadverdenen, og det bliver en hård kamp, men jeg er mere end klar, fortæller Ulrik Linnemann. Teamet har indkøbt en VW Polo med 600 HK, for at Ulrik Linnemann kan være konkurrencedygtig i det hårde felt, mellem Europas bedste racerkørere. Inden sæsonstart har Ulrik Linnemann haft travlt. Han har nemlig været i kontakt med flere mulige teams

og bilmærker, inden valget landte på VW bilen. Han har før testet tre forskellige andre Supercars, hvor han har følt sig tæt på et Supercarsæde, men efter weekenden, hvor han endelig kunne sidde i sit eget sæde, er det ved at gå op for ham, at drømmen endelig er gået i opfyldelse. - Man kan sammenligne oplevelsen ved at accelerere i den her racerbil med et fly i acceleration, det er en mega fed følelse, fortæller Ulrik Linnemann om oplevelsen ved at køre en bil, som er hurtigere fra 0-100 end en Formel 1 bil. Det prøvede Ulrik Linnemann i weekenden til Motorshow i Herning, hvor den nye racerbil blev vist til offentligheden for første gang. Den erfarne racerkører Casper Elgaard var også imponeret efter at have siddet i passagersædet i Ulrik

Linnemanns nyindkøbte racerbil i weekenden. Han postede efterfølgende en video inde fra bilen på sine sociale medier med teksten ”600 hk, 4 hjulstræk og Ulrik Linnemann fra 0-100 på møj vild vis.” Racerbilen gav så stor genlyd på hele motorsportsmessen, så selveste Kevin Magnussens fanklub meldte sig på banen med et sponsorat til Ulrik Linnemann. Den nyindkøbte racerbil har en spændende historie inden for sporten. I 2013 kørte Carlos Sainz i bilen, mens det i 2014 var tidligere Formel 1-kører Scott Speed, som kørte i den. 24. februar skal Ulrik Linnemann deltage med bilen i et testløb i det belgiske mesterskab for at lære bilen at kende, inden Europamesterskabet starter i Spanien 14. april.

Flotte Hornum-præstationer RIDNING: I weekenden var et par af rytterne fra Hornum-Ulstrup Rideklub til D-stævne i Arden Sportsrideklub, og i vanlig HURK-stil blev der slidt lidt på sejrsskamlen. I LB-procentklassen stod der nemlig HURK på begge placeringer i klassen, som blev vundet af Emma Mathiasen på Tovdals Balooca med en LB3 til 69,4 pct., mens Christine Frost og Nickos snuppede andenpladsen med en LB1 til 67,7 pct. I LA-procentklassen tog Emma og Balooca endnu en placering med en LA1 til 69,4 pct.

Emma Mathiasen og Tovdals Balooca.


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

SIDE 37

BOLIG

- Parcelhuset, som vi kender det, får et mærkbart løft, når der installeres ovenlysvinduer. Det er muligt at få dagslys ind i områder af boligen, som ellers er helt afhængig af elektrisk lys. Som hustype har parcelhuset enorm gavn af mere naturligt lys, siger Mick Schou Rasmussen.

Ovenlysvinduer i boligen kan få prisen til at stige Det større lysindfald gavner kvadratmeterprisen BOLIG: Når parcelhusejere installerer ovenlysvinduer i taget, giver det ikke bare mere dagslys, bedre indeklima og større komfort. Ny undersøgelse vi-

ser, at boligens værdi øges markant. En undersøgelse foretaget af Boligsiden. dk for Velux Danmark har sammenlignet salgspriser på parcelhuse med og uden ovenlys opført i årene 1960

til 1980. Og der er stor forskel. 107.873 kroner i salgspris eller en kvadratmeterpris, som er 629 kroner højere. Så meget ekstra lægger køber i gennemsnit i sæl-

Boligsite kan afsløre nabolagets kendetegn Lokale kan orientere om hvad området kan tilbyde BOLIG: Hvor finder jeg de bedste løberuter ved Tvebjerg, hvordan er indkøbsmulighederne i Aars, og hvad med boligpriserne i Hornum? Den type spørgsmål giver et nyt boligsite svar på, så man kan blive klogere på alle nabolagene i Vesthimmerlands Kommune og resten af landet. - Boligkøb er langt mere end mursten og parketgulv. Det er også rammen om et liv med nye venner til børnene og naboskab på vejen. Den type oplysninger om nabolaget er vigtige for mange, men de kan være svære at finde svar på, og derfor har vi har lanceret det nye boligsite, siger Thomas Glerup fra danbolig Vesthimmerland. Boligsitet hedder Vores Nabolag og bygger på en lang række oplysninger om nabolag over hele landet, hvor man kan læse om alt fra lokale spisesteder og

sportsklubber til andelen af børnefamilier.

Del dine favoritter Som noget nyt kan man også skrive om sine egne favoritsteder i nabolaget og på den måde selv løfte sløret for de mange kendte og måske ukendte muligheder i området. - Rigtig mange har allerede delt deres viden på sitet. De lokale kender nabolaget og kan fortælle meget mere, end man kan søge frem på nettet. De har fulgt ungerne i børnehave, hilst på naboerne og gået ture i området, som de kan skrive om på sitet, tilføjer Thomas Glerup. - Vores Nabolag er med andre ord ikke kun med til at besvare en masse spørgsmål fra potentielle købere, men giver også et talerør til boligsælgerne, som kan sætte spotlys på alle deres favoritsteder, så de kan vise, hvad der gør området til noget

helt særligt, siger han. Ud over anbefalingerne fra de lokale har boligsitet også en masse statistikker om nabolagene, så man kan blive klogere på området omkring boligen. - Vi ved nemlig, at alt det rundt om boligen kan være lige så vigtigt som selve boligen, siger Thomas Glerup. - Samspillet mellem statistikkerne og de lokales egne bidrag kan være med til at gøre flere nabolag endnu mere attraktive, og samtidig får vi måske øjnene op for en anden beliggenhed, end vi først havde overvejet, siger han. I dag er det ofte meget tilfældigt, hvor meget vi ved om det nabolag, vi flytter til. Vi har måske en fornemmelse af området, og hvis vi er heldige, kender vi en i området, som kan fortælle om alt det, der ikke står på nettet. Den form for tilfældighed vil sitet Vores Nabolag gerne tage ud af ligningen.

gers lomme, når danske parcelhuse med ovenlysvinduer skifter ejer, i forhold til sammenlignelige parcelhuse uden ovenlysvinduer. Husene er blevet sammenlignet på baggrund

af en lang række kriterier, såsom beliggenhed, boligareal, grundareal, energimærke og salgsdato. Herudover er der taget højde for, at boligerne ikke er nyistandsat, moderniseret eller renoveret. - Alle huse i undersøgelsen er solgt inden for de seneste tre år, og vi har inddraget en lang række andre parametre for at gøre analysen så præcis og fyldestgørende, som muligt. Ud fra undersøgelsen kan vi konkludere, at når der handles parcelhuse på det danske boligmarked, så er salgsprisen højere, hvis der kommer lys gennem taget, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk. - Undersøgelsens resultater er opsigtsvækkende. Vi ved, at ovenlysvinduer tilfører det klassiske parcelhus et lyst, moderne udtryk og samtidig skaber følelsen af mere plads i boligen. Det skaber værdi i hverdagen for boligejeren, men Boligsiden.dk har nu dokumenteret, at det også har en økonomisk værdi den dag, man sælger sin bolig, siger Mick Schou Rasmussen, direktør i Velux Danmark.

Parcelhuset har brug for mere dagslys Ser man på boligtypen, så er det oplagt, at de fleste parcelhuse har brug for

mere dagslys. Kendetegnene er den lavloftede stue og den dunkle pistolgang, der fordeler forældre- og børneværelser. Mange kvadratmeter i ét enkelt plan. En af de helt store udfordringer er at få dagslyset bragt langt nok ind i boligen, der kan fremstå mørk, ligesom husets loftshøjde ikke bidrager til den gode rumfølelse. Den kan man opnå ved at installere ovenlysvinduerne i en skakt- eller loft til kip-løsning. - Parcelhuset, som vi kender det, får et mærkbart løft, når der installeres ovenlysvinduer. Det er muligt at få dagslys ind i områder af boligen, som ellers er helt afhængig af elektrisk lys. Som hustype har parcelhuset enorm gavn af mere naturligt lys, siger Mick Schou Rasmussen. I alt er der opført tæt på en halv million parcelhuse i perioden 1960 til 1980 , hvor man af frygt for varmetab indbyggede relativt små facadevinduer. Ovenlysvinduer lader over dobbelt så meget dagslys komme ind i boligen i forhold til almindelige facadevinduer. Derfor vil man opleve en stor forvandling, når dagslyset pludselig strømmer ind.

Nu kan emfang og ventilation kombineres i alle boligtyper BOLIG: Nu får de nye Thermex-teknologier Link og Trigger, køkkenets emfang og boligens ventilationsanlæg med varmegenvinding til at arbejde effektivt sammen. Intelligente løsninger, der giver højere komfort indendørs og sparer energi ved at genbruge varmen i emfangets udsugningsluft. Og samtidig skaber valgfrihed til alle, der bor i lejlighed - også når emfanget er koblet på et fælles aftræk med én motor. I dag har mange parcelhuse et ventilationsanlæg, der kan genvinde varme - ofte kaldet varmegenvindingsanlæg. Samtidig har man en emhætte, som har eget aftræk og derfor under madlavning suger dyrt opvarmet luft op og sender den ud til gråspurvene. Med den nye Linkløsning fra Thermex kan luften nu køres gennem varmegenvindingsanlægget og hjælpe med at opvarme luften i boligen. Et samarbejde, der giver varmegenbrug og sparer penge.

Intelligente løsninger, der giver højere komfort indendørs og sparer energi ved at genbruge varmen i emfangets udsugningsluft.

Ny valgfrihed i lejligheder Bor man i lejlighed, kan alle ejendommens emfang være koblet på et centralt

ventilationssystem. Enhederne har derfor ikke egen motor og kan mangle de fordele på design og teknologi, man ønsker sig i et moderne køkken. Her får Link-teknologien igen systemerne til at arbejde sammen, så man nu kan vælge mellem en lang række emfang i Thermexs sortiment - og få en designmæssigt flottere og mere effektiv løsning til sin lejlighed. Et tændt emfang er så effektivt, at det suger mange kubikmeter luft ud, når man laver mad. Da vores huse bliver stadig mere tætte, skaber det en ubalance - et undertryk - så der via skorstenen kan suges røg og ubehagelig lugt ud af brændeovn eller pejs og ind i opholdsrummet. Undertrykket betyder også, at der kan trænge fint støv, pollen og snavs ind i boligen. Trigger-modulet fra Thermex løser dette og sikrer balance ved at få ventilations-systemet til at puste den samme mængde luft ind, som emfanget suger ud.


SIDE 38

Aars Avis

7. FEBRUAR 2018


Aars Avis

7. FEBRUAR 2018

SIDE 39

20 års

fødselsdag Aars Mægleren startede op d. 8. februar 1998 I stedet for fest og farver har vi valgt at fejre begivenheden i ”marken” sammen med vore kunder. Vi er ikke så gode til selvros og fremmedord – derfor kalder vi det blot:

FAST VILLASALÆR * S M O M . L K IN 0 0 .0 0 KR. 2 hvis du har eller sætter din villa til salg hos os inden den 30. april 2018. *(markedsføring, berigtigelse og rapporter efter prisliste) IDYLLISK LANDVILLA MED EKSTRA LEJLIGHED

STOR GRUND I ATTRAKTIVT KVARTER - AARS

SØTTRUPVEJ 38A, HORNUM, 9600 AARS

TVEBJERGVEJ 2, 9600 AARS

Pris 1.895.000 Boligareal 294 m2 Byggerår 1932/99 Energimærke C

Pris 895.000 Ejerudg./mdr. 788 2 Grundareal 2.042 m Max byggeprocent 25 Der er betalt for tilslutning til vand, el og kloak

Ejerudg./mdr. 2.047 Grundareal 2.111 m2 Andre bygninger 162 m2

Find mange flere emner på www.aarsmaegleren.dk


SIDE 40

Aars Avis

7. FEBRUAR 2018


7. FEBRUAR 2018

Aars Avis

SIDE 41


Aars Avis

SIDE 42

7. FEBRUAR 2018

MOTOR

Bedre køreteknik redder flere motorcyklisters liv Stor kampagne for at få motorcyklister på kursus MOTOR: Kørelærere, mcforhandlere, køretekniske anlæg og Danmarks største motorcykelorganisation går sammen for at forbedre sikkerheden for danske motorcyklister. Større tilgængelighed til lav pris skal få flere motorcyklister i hele landet til at tage det køretekniske grundkursus “Sikker på to hjul”. Når uheldet er ude, ender motorcyklisten næsten altid som taberen. Uanset hvem der har skylden i et

fæ¦rdselsuheld, er motorcyklisten i en udsat position. Men et fire-timers køreteknisk kursus til 495 kroner kan betyde forskellen på liv og død. På 28 af landets køretekniske anlæg kan man fra april i år gennemføre det køretekniske grundkursus “Sikker på to hjul”, der skærper motorcyklistens fædigheder i en farlig situation. Sikkerheden for motorcyklister udfordres dag-

I BYEN Hold din næste fest på Hvalpsund Færgekro Fest til fast pris

• Indbydelseskort • Velkomstdrink • 3-retters festmiddag eller Ta´-selv bord • Husets selskabsvin: Hvid og rød ad lib., 1 glas dessertvin • Kaffe, te og småkager • Fri bar med øl, vand og vin • Natmad • Værtsparret overnatter gratis • Reducerede værelsespriser til gæster • Min. 20 voksne i 7 timer

Pr. pers. fra kr. 525,-

Brunch som fest

Pr. pers. kr. 225,- (min. 25 pers.) Hotel • Restaurant • Kro • Kurser • Møder

Sundvej 87 • Hvalpsund • 9640 Farsø • Tlf. 98 63 86 00 hvalpsund-faergekro.dk • post@hvalpsund-faergekro.dk

3 NYE FEST & MØDE LOKALER • VÆRELSER • GAMMELDAGS & NYE RETTER EJ SA ER MM G 3 5 ENN E Å R EM

DIT LIVS FEST

Bryllup, Familiefest, Gadefest m.m. Få pladser til konfirmation 2018. Ring og få en uforpligtende snak Vi har 3 nye fest- & mødelokaler, samt et stort menukort med gammeldags & nye retter.

FORENINGS ARRANGEMENT RING OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

9 8 3 7 8 0 0 3

ligt af uopmærksomme bilister, og netop derfor er køretekniske fæ¦rdigheder vigtige at have med sig som motorcyklist, så man har større chance for at overleve farlige situationer, man ikke altid selv er herre over, siger John Tange, formand for Motorcykel Forhandler Foreningen. Det er baggrunden for et nyt initiativ om køretekniske kurser, der så dagens lys sidste år, og fortsætter med endnu større styrke i år. Motorcykel Forhandler Foreningen (MFF), Dansk Kørelærer-Union (DKU), Foreningen af Køretekniske Anlæg i Danmark (KTADK) og MC Touring Club (MCTC) med sine godt 38.000 medlemmer, arbejder tæt sammen for at forbedre motorcyklisters sikkerhed. - Mange motorcykeluheld kan undgås, hvis motorcyklisten får mulighed for at dygtiggøre sig under sikre og betryggende forhold. Men det er også vigtigt, at den køretekniske træning er let tilgængelig og findes tæt på hvor motorcyklisterne bor, siger John Tange fra MFF. “Sikker på to hju” er derfor som en national kampagne målrettet sikkerheden for motorcyklister over hele landet. Undersøgelser viser nemlig, at erfarne motorcyklister laver færre fejl under kørslen, samtidig med at de sjældent overvurderer egne evner og oftest har fuld kontrol over motorcyklen. - Vi har gjort det nemt og overkommeligt at forbedre sin køreteknik. De 28 baner er geografisk fordelt i hele landet, prisen er lav og kurset er kort, men intensivt. Det første år har vist, at køresikkerheden forbedres for deltagerne, siger John Tange.

Nissan Qasqhai kåret som Årets Campingtrækker 2018.

Nissan Qasqhai kåret som Årets Campingtrækker 2018 Endnu et plus i karakterbogen til Nissan Qasqhai MOTOR: Dansk Camping Union (DCU), der er interesseorganisation for alle landets campister, tester igennem hele året en lang række biler. I slutningen af året kårer de så derefter deres foretrukne campingtrækker. Og her i 2018 går titlen altså til bestselleren Nissan Qasqhai. Vinderudgaven er en 130 hk diesel i topudstyrsversionen Tekna+. Hos Nissan var kåringen en positiv overraskelse, og landechef for Nissan Danmark, Ralph Gonsalves, udtalte følgende, da han blev mødt af DCUs mediechef Anne-Vibeke Hansen, der kom på uanmeldt besøg med nyheden:

BOLL-BILER.DK Toyota Avensis

Se flere på vores hjemmeside

189.400 HJEDSBÆKVEJ 326 . 9541 SULDRUP

WWW.SULDRUPKRO.DK

BILVASK

FRA 39,-

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98641088

Aalestrup Motor Co. ApS Testrupvej 6

- Det er fantastisk at blive kåret til Årets Campingtrækker 2018, og det er med til at give Qasqhai endnu mere autencitet. Vi er meget glade for denne anerkendelse fra brugere, der virkelig kræver noget af deres bil - i helt praktisk forstand, sagde Ralph Gonsalves.

Juryens kommentarer Fem jurymedlemmer tester i sidste fase finalefeltet og vælger herefter en vinder. Stefan Rosendal, der arbejder i teknisk afdeling hos DCU, gav Nissan Qashqai disse ord med på vejen: ”Velafstemt familie crossover med gode køreegenskaber. Qasqhai er førende i crossover-segmentet og med god grund. Retningsstabil, også i kurvekørsel, og den klarer sig som campingtrækker over gennemsnittet for de høje biler. Plusser er pris, gode pladsforhold og en velafstemt drivlinje. Godkendt til Stærk med træk.” Juryen lagde specielt mærke til den nye Nissan Qasqhais gode resultater i manøvrekørslen og den rolige omgang med campingvognen på landevej. - Når man tænker lidt over det, så er det måske ikke

så overraskende endda. Den er jo solgt i 3 millioner eksemplarer siden introduktionen i 2017. I den tid har vi selvfølgelig lyttet til vores kunder, og én af de ting, de specielt har efterlyst, er netop skarpere svingegenskaber, som er blevet klart forbedret i seneste opdatering. Det er måske det, der har gjort udslaget, siger en glad Ralph Gonsalves.

Diesel og mere udstyr Den nye Qasqhai er opgraderet både ude og inde, og lige nu fås dieselmotor til samme pris som benzin. Priserne begynder ved 234.990 kr. og vælges diesel (f.eks. en 110 hk dCi i stedet for 115 hk DIGT) koster det altså det samme. Herudover er der opgraderingspakker uden merpris, hvis der vælges N-Connecta eller Tekna udstyrsvarianter. Den mest populære er imidlertid den fuldt udrustede Tekna+, som er proppet med en overflod af udstyr, lige fra klimaanlæg, glastag og around view monitor til eksklusive nappalædersæder og BOSE premium lydanlæg. Tekna+ fås fra kun 305.990, med benzin- eller dieselmotor.


STILLINGER

GOD LEJLIGHED

KLEJNSMED LÆRLING SØGES Grundet travlhed søges en lærling - klejnsmed i vores udviklings orienterede virksomhed. Har du lyst til at blive en del af et ungt team i en alsidig smede virksomhed, hvor der bliver udviklet og forbedret løftegrej til mange brancher, hovedsageligt til entreprenører, anlægsgartnere og kommuner. Opgaverne er mangeartede, ofte utraditionelle, evnen og lysten til at tænke kreativt er et stort plus. Vi forventer du er mødestabil, kvalitetsbevidst med lyst til både at producere og udvikle.

og

Aftal gerne et besøg inden ansøgning Vagn Asp tlf. 98 66 92 69 Simon Sørensen tlf. 30 63 85 01 Send ansøgning på mail: asp@asp-produkt.dk

Vagn Asp & Simon Sørensen 

9240 Nibe

asp-produkt.dk

Graverstilling

ved Flejsborg Kirke Stillingen som graver er ledig og ønskes besat snarest muligt og senest 1. april 2018. Stillingen er på 37 timer pr. uge og indebærer kirketjeneste samt rådighedsforpligtigelse. Se det fulde opslag på www.jobnet.dk

Flejsborg Menighedsråd Moden kvinde søger arbejde

som handicaphjælper. Har 10 års erfaring. Gerne deltids job. Har kørekort. Bosat i Aars.

Nyt job? Kig i Aars Avis

Tlf. 24 98 49 64

Stenildvadparken Aars

Lejlighed 83 kvm, stue, køkken, soveværelse, værelse, entre og bad + fællesrum. Kaj H. Jensen 98 63 16 05 / 22 97 70 44

SUNDHED & VELVÆRE

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

aars TaNDTEKNIKEr

Louise adamsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

samarbejdsvillig

Du må gerne kunne starte snarest muligt, men vi kan også vente på dig hvis du er den rette til jobbet.

Halkærvej 101

på 91 m2 i stueplan nær centrum til leje straks. Leje 5.200 kr. pr. md. + forbrug. Dep. 3 mdr.s leje. Ingen husdyr. Tlf. 23 82 55 71

SIDE 43

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

Aars Avis TIL LEJE

7. FEBRUAR 2018

FLOT LEJLIGHED I AARS

90 m2 nyistandsat 2. sal m/ altan, entre, stue, køkken, sovev. værelse og badevær. med vaskem. og tørretumbler. Mdl. husleje kr. 6500,00 + forbrug 3 mdr. indskud. Ingen husdyr. Indflytning efter aftale. Henv. tlf. 40 17 81 30

TIL LEJE

TIL LEJE

Ø. Boulevard 20, 76 m2. Nybygget lejlighed. Entre, stue, 2 vær. og badevær. m. brus. Gulvvarme overalt. Små energiudgifter. Have m. terrasse. Kan overtages 1. april 2018. Leje pr. md. kr. 6.500. Dep. 3 mdr.s husleje. Henv. birgitolesen@mail.dk Mobil: 22 52 12 77

Til leje

Lejlighed på 41 m2 i Aars midtby til leje. Lejligheden er klar til indflytning. Lejligheden har stue/køkken og sovevær., samt badevær. med vaskemaskine. Lejligheden er en IKKE ryger lejlighed. Er du ryger, behøver du ikke at henvende dig. Der må ikke holdes husdyr. Månedlig leje 2.900 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf. 20 28 85 06

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

ÅBEN EFTER AFTALE - GRATIS PARKERING!

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

KØB & SALG

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

BLANDEDE

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Strandby Produkt/Autoophug • Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil • Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovægt • Køb af jern og gamle maskiner • Nedskæring/nedbrydning udføres • Containere opstilles • Kontant afregning og hurtig afhentning • Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Strandby Produkt Granvænget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 99 35 34 34

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


SIDE 44

Aars Avis

KØBES:

Himmerlandsavisernes

SekS lokale aviSer for Samme priS!

Brænde evt. nedrivning. Opsamler og gårdrive til havetraktor. Kompresso, knallert, ATV, havetraktor evt MF. Betaling efter stand. Aalestrup. Tlf: 51 34 23 49

73.621 eksemplarer

HIMMERLANDS AVISERNE

Skrivebord og sidebord i lakeret bøg med hvide stålben og bagplade. Skrivebord 195x80 med 3 skuffer. Sidebord 130x42 med jalousiskab. Kr. 1.200. Tlf: 98 63 10 61

AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

annonce@himmerlandsgruppen.dk BETALING KONTANT ELLER

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo, vi kommer med kort varsel. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34 Møbler: Teaktræ, palisander samt design møbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

SÆLGES:

...fra kyst til kyst

Brænde sælges! Savet, kløvet samt træ i meterstykker + flis og hegnspæle. Evt levering. Tlf: 31 38 25 92/40 88 71 40

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Godt Kram hver onsdag kl. 18.30-21.00 og hver lørdag/ søndag kl. 10.00-16.00. Bjergegaardsvej 2, hal 2, Aalestrup.Vel mødt! Tlf: 22 57 23 77

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES: Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930 -70èrne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Skal du af med din bil? - er den for god til skrotning, - har evt. flere måneder til syn? Så ring eller send en sms Tlf: 40 62 09 16

Gammelt jern og metal afhentes. Større mængder købes.

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

Tlf: 40 28 61 89

INDLEVERING:

Tyskerhjelme efterlyses. Købspris min. 1.000 kr. Samt tyske kikkerter, kasketter, bæltespænder m.m. købes. helm1420@gmail.com Tlf: 61 85 26 98

loppemarked

7. FEBRUAR 2018

Brother MFC-7440N. Scan, fax og kopi s/h. Kr. 200. Tlf: 98 63 10 61 Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30 Tørt brænde, bøg, savet og kløvet. Hø og halm i minibig fra kr. 125/stk. TEXAS fejemaskine, 7,5 hk, 100 cm bred, kr. 2.000. Tlf: 22 20 38 24 Bosch vaskemaskine, 8 kg, 1.600 omdr. Nyere Gram køle/ fryseskab. Reolsektioner i fyr (natur). Tlf: 53 97 96 33 6 tommer gyllepumpe til fortank, lille kreaturvogn, wrapballer 40 stk. med græs 1. slet, velegnet til heste. Tlf: 30 33 91 20

Tremmeseng fra 50’erne. Original madras og betræk, kr. 400. Tlf: 28 18 71 30

Brænde, 15 rummeter løv-lærkgran-blandet, i meterstykker. Nyskovet. 200 kr. pr. m. Tlf: 98 64 70 87

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


NORDJYLLANDS RULLENDE VÆRKSTED

Per Laursen, der er formand for Dansk Kødkvæg, Jens Verner Pedersen, der er formand for Agri Nords kvægbrugsudvalg, og Ulrik Lund, der formand for Kødkvægsforeningen Himmerland, er enige om, at ulven skal reguleres, hvis den kommer i nærheden af husdyr.

Landmænd går sammen for at få lov at regulere ulven Tre nordjyske foreninger vil beskytte deres husdyr mod ulven kvæg og malkekøer, der går ude i det åbne land, men også de mælkekøer, der går i store, åbne stalde. - Stressede dyr kan blive så skræmte, at de springer i moser og åer af ren og skær frygt, siger Ulrik Lund, formand for Kødkvægsforeningen Himmerland. Han ved, hvor meget ravage løse hunde kan lave blandt en flok køer. - Vi vil simpelthen ikke finde os i truslen fra de dyr. Vi værdsætter dyrevelfærd rigtig højt, og vi kan ikke være tjent med, at ulven truer vores dyr, siger han.

En flok skræmte kreaturer, der løber gennem hegnet, er desuden en kæmpe fare for trafikken. Hvis en landmand mister en kalv, er det en stor økonomisk belastning. Men det økonomiske tab er ikke den eneste konsekvens. - Mange af vores medlemmer har kødkvæg, får, geder eller heste, som deres hobby, og det er nærmest kæledyr for hele familien. Det har derfor store menneskelige konsekvenser for de familier, der finder deres dyr skambidt ihjel, siger Ulrik Lund.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

SALG AF:

· Entreprenørmaskiner · Staldmaskiner · Fuldfodring · Landbrugsmaskiner · A/C anlæg

· Reservedele/sliddele

Maskinrep.dk | 20 23 93 32

Henrik Overgaard - jeg tager telefonen døgnet rundt

VORT LANDBOBLAD Annoncetelefon 98 62 17 11 Læs mere om vores gratis tjek på danskekloakmestre.d k

BOR DU PÅ LANDET ? - få

et gratis tjek af dit defe kte nedsivningsanlæg!

JA, du læste rigtigt! Danske Kloakmestre tilb yder ejere af defekte ne dsivningsanlæg et gra tjek. Vi graver op i ne tis dsivningsarealet, tjekke r hvad der er gået gal kommer med et forsla t og g på, hvad der kan gø res fremadrettet. Vi un søger også din bundfæ derldningstank for at se, om det er unormalheder, de er skyld i forstoppelsen r .

gode grunde • Vi tjekker, om jorde n er egnet til nedsivni ng. • Drænene spules mo d betaling, hvis vi vurde rer, at det kan »helbrede« anlæg get. • Du får en uvildig an befaling til etablering af en anden renseløsning. • Det koster kun »lid t historie« om anlægge t og en kopi af tilladelsen fra etable ringen. Kontakt Danske Kloak mestres sekretariat på e-mail sekretariat@ danskekloakmestre.dk eller tlf. 72 16 02 07!

boostingbusiness.dk

Ulven er en stor trussel mod husdyrene i Danmark. Det er foreningerne Dansk Kødkvæg, Kødkvægsforeningen Himmerland og Agri Nord enige om. Derfor er de nu gået sammen i kampen for at få lov at regulere ulven, når den truer deres husdyr. - Vi vil gerne bakke op omkring landbrugs- og fødevareminister Esben Lunde Larsens udmelding om, at ulven skal reguleres, men nu vil vi også gerne snart se noget handling, siger Per Laursen, der er formand for Dansk Kødkvæg. De tre foreninger foreslår, at alle med jagttegn får lov at regulere ulven, hvis den kommer i nærheden af husdyrene. Og det er vigtigt, at der kommer nogle regler på området snart. - Hvis der ikke kommer regler, så frygter jeg, at der bliver begået selvtægt, og det vil vi gerne undgå, siger Jens Verner Pedersen, der er formand for Agri Nords kvægbrugsudvalg. De tre formænd frygter for deres dyr. En ting er, at ulven dræber kalve og får og potentielt føl og geder på bestialsk vis, men en anden er, at ulven ved dens tilstedeværelse stresser dyrene. Det gælder især kød-

REPARATION & EFTERSYN:


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 46

Mælkekasseindsamling reducerer Arlas CO2-udledning med 300 tons I november 2016 søsatte Arla en landsdækkende indsamling i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening for at få de tusindvis af mælkekasser hjem igen, som hvert år forsvinder ud af Arlas distribution. For de mange mælkekasser i bybilledet og i høje tårne på institutionernes legepladser betyder, at

Arla hvert år producerer 300.000 nye mælkekasser alene som erstatning for de forsvundne mælkekasser. Og det er en ekstraproduktion, der belaster miljøet unødigt. Nu har Arla gjort tallene op. Og konklusionen er, at initiativet har været en stor succes. Mere end 100.000 mælkekasser er nemlig blevet indsamlet

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 Redaktion: Christensen (ansvarsh.), eller på mail:Thorkil ndireklamation@nordjyske.dk Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Prøv en annonce Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag.

i det eneste lokale landboblad

Tryk: OTM Avistryk A/S

Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

på tværs af hele landet fra eksempelvis børnehaver og genbrugsstationer. Det er 120.000 kilo i ren plastik. Det betyder, at Arla kan reducere CO2-udledningen med 300 tons, hvilket svarer til at køre jorden rundt i en almindelig personbil 33 gange. - Vi er overvældet over danskernes hjælp med at bringe de mere end 100.000 mælkekasser tilbage til Arla. Det betyder konkret, at vi kan reducere vores klimaaftryk. Reduktionen i CO2-udledning fra mælkekasser bidrager til vores 2020-mål om at reducere Arlas samlede CO2-udledning med 25 procent. Det

er godt både for klimaet og for vores ejere, siger Jakob B. Knudsen, der er i direktør i Arla Danmark. - I Arla arbejder vi på hele tiden på at blive grønnere. Mælkekasserne er et oplagt sted at tage fat på i vores arbejde med at gøre en forskel for miljøet. Faktisk er de lavet til at kunne holde i 20 år, men i dag forsvinder de allerede efter i gennemsnit tre år, fortsætter han. Arla arbejder løbende på at gøre mælkekasserne endnu grønnere. Målet er, at alle mælkekasser skal produceres af 100 procent genanvendelig plast, så snart Arla kan skaffe nok af denne type plast. I dag

Gødevæg kan mindske arealet med gødning ”Gødevægge” placeret på spaltegulvet i aktivitetsområdet i drægtighedsstier med ESF har vist lovende resultater i en lille forundersøgelse baseret på fire hold søer. - Vi kunne se, at søerne primært gødede på den del af spaltegulvet, hvor gødevæggen var placeret. Den tredjedel af spaltegulvsarealet, der var længst væk fra gødevæggen var helt fri for gødning, siger Lisbeth Broga-

ard Pedersen fra SEGES Svineproduktion. Fordi gødevæggen kan holde en større del af stien fri for gødning, er det også tænkeligt, at en gødevæg kan reducere ammoniakfrigivelsen i stalden og derudover forbedre bensundheden i kraft af bedre skridsikkerhed. I forstudiet blev en gødevæg placeret på spaltegulvet i hver af fire forsøgsstier. Målet var at skabe en afgrænset gø-

bruges der allerede plastaffald i produktionen af mælkekasser fra blandt andet Arlas danske mejerier, gamle mælkekasser, låg fra mælkekartoner og plastemballage. - Hos Arla arbejder vi målrettet med bæredygtighed. Vi har et mål om, at vores mælkekasser på sigt skal produceres med 100 procent genanvendeligt plastik. Det vil være med til at reducere vores samlede klimaaftryk betydeligt, fordi en mælkekasse lavet af 100 procent genanvendelig plast reducerer CO2udledningen med 40 procent pr. kasse, siger Jakob B. Knudsen.

dezone omkring en gødevæg, for derigennem at koncentrere søernes gødningsafsætning på et mindre område af spaltegulvet. Gødevægge antages at kunne være relevante i storstier til ikke alene til søer, men også til grise i vækst, hvor flokstørrelse/ totalareal og stiindretning muliggør en placering af en fritstående gødevæg. - Det koster selvfølgelig lidt at sætte en gødevæg op, men det er hurtigt og nemt at prøve om det har effekt i egen besætning, og væggen er tilsvarende nem at fjerne igen, siger Lisbeth Brogaard Pedersen.

Støvmasker reducerer MRSA-smitte i stalden Der er meget lav risiko for at blive permanent bærer af husdyr-MRSA efter et staldbesøg. 24 timer efter et staldbesøg var 95 procent husdyr-MRSA negative i en undersøgelse fra SEGES Svineproduktion. Støvmasker beskytter derudover effektivt mod at blive forurenet med husdyr-MRSA, hvis man besøger en svinestald. Husdyr-MRSA findes primært bundet til støvpartikler, der hvirvles op og kan forurene næseslimhinden under et ophold i en MRSA-positiv svinestald. Da støvmasker beskytter brugeren mod forurening af støvpartikler, kan de således også beskytte mod husdyr-MRSA.

Denne undersøgelse havde til formål at belyse, hvor mange personer der forurenes med husdyrMRSA samt effekten af at bære støvmaske ved et kortvarigt ophold i en svinebesætning. Og undersøgelsen viser, at støvmasker giver en betydelig beskyttende effekt mod at blive forurenet med husdyrMRSA. Umiddelbart efter et besætningsbesøg var 38 ud af 61 (62 procent) af de besøgende uden støvmaske positive for husdyr-MRSA, hvoraf kun fem (ni procent) var positive dagen efter. Efter syv dage var kun én besøgende fortsat bærer af husdyr-MRSA, og vedkommende blev fundet negativ ved undersøgelse

14 dage efter besætningsbesøget. Af de der havde båret støvmaske var 5 af 57 (ni procent) positive umiddelbart efter besøget, og alle var negative dagen efter besætningsbesøget. I alt deltog 118 landbrugsstuderende i undersøgelsen, hvor alle besøgte en svinestald i én time. De besøgende var delt ligeligt op i to grupper: én gruppe, hvor alle bar støvmasker (åndedrætsværn), og én gruppe, hvor ingen bar støvmasker. Begge grupper opholdt sig i samme staldafsnit og blev undersøgt i næsehulen før og umiddelbart efter besætningsbesøget samt på dag 1, 2 og 7 efter besøget.

Gudstjenester Søndag d. 11. februar 2018 Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 10.00 11.00 ingen ingen 9.30 11.00 ingen 9.30 11.00 ingen ingen 10.30 14.00 ingen 11.00 9.30 ingen ingen 14.00 ingen ingen ingen ingen ingen 13.30 14.00 10.30 14.00 ingen ingen 13.30 ingen 10.30 13.30 ingen ingen ingen ingen ingen ingen ingen 13.30 ingen ingen ingen 14.00 10.30 11.00

Nordjysk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 5: 3 SDM kælvekøer, 3200-5000, 11 kødkvæg, 6500-11800, 5 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 3000-4600, 10 kvier under 12 mdr. malkerace, 300-2800, 14 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 600-4800, 15 tyre over 3 mdr., malkerace, 2100-3300, 10 tyrer over 3 mdr. kødkvæg, 2500-6800, 13 tyrer under 3 mdr. malkerace, 4001900, 10 tyrer under 3 mdr. kødkvæg, 800-3600.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 6 Basis, 30 kg. 325,52 (325,52). SPF+Myc 330,52 (330,52 ). SPF 334,52 (334,52). Økologi 910,91 (910,91). UK-tillæg 12,04. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,03 (5,03) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 47

EU vurderer, at de danske slagtekyllingeproducenter har vist vejen ved bekæmpelse af salmonella. Derfor opnår de særstatus. Det betyder, at importerede slagtekyllinger fremover skal være testet fri for salmonella. Foto: Colourbox.dk.

EU: Dansk kylling er i særklasse Danske slagtekyllingeproducenter har vist vejen Danske kyllinger har i årevis været fri for salmonella takket være en årelang bekæmpelse af salmonella hos danske slagtekyllingeproducenter. Det har EU anerkendt, da man har godkendt Danmarks ansøgning om

særstatus på fjerkrækød. Dermed kan de danske myndigheder fremover stille krav om, at importerede slagtekyllinger skal være fri for salmonella. - Fjerkræbranchen har arbejdet systematisk og målrettet med bekæmpelse af

salmonella, og det bærer nu frugt. Det er takket være en dygtig og vedholdende indsats fra især den nuværende Miljø- og Fødevareminister, Miljø- og Fødevareministeriet og Fødevarestyrelsen, at Danmark nu opnår særstatus, og det er en stor

sejr for de danske forbrugere, siger Martin Hjort Jensen, der er formand for Erhvervsfjerkræsektionen i Landbrug & Fødevarer. Hvor der i 1992 var salmonellabakterier i 14 procent af alle undersøgte prøver udtaget fra danske

slagtekyllingeflokke, var tallet i 2017 kun 0,3 procent. På samme måde er antallet af humane tilfælde faldet fra 1.581 i 1988 til blot ni tilfælde i 2016. - Det er over ti år siden, at ansøgningen til EU blev sendt. Så det har været en meget lang proces, der har kostet rigtig mange penge for både producenter og slagterier, siger Martin Hjort Jensen. Gennem alle årene har de danske slagtekyllingeproducenter overholdt reglerne for at kunne få særstatus, og det betyder blandt andet, at man i Danmark – som et af få lande i hele verden – destruerer og afliver flokke med alle typer af salmonella. I andre lande er det kun ganske få typer af salmonella, som får denne konsekvens. Martin Hjort Jensen påpeger, at arbejdet kun har været muligt gennem et tæt samarbejde mellem producenter, skiftende fødevareministre og fødevaremyndighederne i Danmark og EU. - Jeg er stolt på den danske slagtekyllingeproduktions vegne. Der er gjort et kæmpe arbejde ude i produktionen for at bekæmpe og reducere forekomsten af salmonella og dermed sikre den danske forbruger en højere fødevaresikkerhed,

Landmænd kan komme til at dyrke solen Solenergi kan blive en ny indtægtskilde i landbruget Solenergi kan muligvis gå hen og blive en gunstig forretning for landbruget. I hvert fald er der stor aktivitet på solenergiområdet, og der forhandles netop nu i Folketinget om indholdet i en kommende energiaftale, som kan få betydning for solenergi. Det kommende energiforlig vil måske skubbe til udviklingen, vurderer virksomhedsrådgiver Jacob Frey Hansen. - Faktisk forventer nogle, at solen i fremtiden bliver den dominerende energikilde indenfor vedvarende energi, siger han. For at afdække de nye muligheder på området, inviterer Agri Nord derfor til et informationsmøde om solenergi. Det foregår onsdag 14. februar på Hobrovej 437, 9200 Aalborg SV. Der vil formodentlig blive to forskellige muligheder. Enten lejer man sin jord ud til en solcelleanlægspark, eller man investerer selv i solcelleanlægget. - Udleje af jord kan være en mulighed for de fleste, mens fordelene i selv at investere i første omgang er afhængig

siger Martin Hjort Jensen. EU har ved at sige ja til den danske ansøgning på fjerkrækød vist, at man er villig til at belønne medlemslande, der gør et særligt stykke arbejde i forhold til fødevaresikkerhed. Det er intet mindre end en sejr for fødevaresikkerheden og forbrugerne. Fjerkræbranchen vurderer, at omkostningerne til at nedbringe salmonella i danske kyllinger ligger på et trecifret millionbeløb gennem de seneste 20 år. - Forbrugerne får jo først fuld bonus af indsatsen, når myndighederne kan stille de samme krav til det importerede fjerkrækød, som de danske skal leve op til, siger Martin Hjort Jensen. Fjerkræbranchen begyndte selv overvågningen af salmonella i slagtekyllinger tilbage i 90’erne. I 1996 kom den første offentlige salmonellahandlingsplan for fjerkræ, der siden er udbygget flere gange. Salmonellahandlingsplanen for slagtekyllinger omfatter alle led i hele produktionen. Danmark slutter sig dermed til Sverige og Finland, der er de eneste andre EUlande, som har særstatus for salmonella. De to lande bevarede deres status som salmonellafri, da de blev optaget i EU.

er allerede etableret i Danmark. Blandt andet har firmaet Better Energy bygget anlæg. De vil gerne lave aftaler med landmænd, og det fortæller de mere om på mødet. Jacob Frey Hansen vurderer, at solenergi er rigtig interessant for landbruget. - Det giver landbruget mulighed for at levere grøn energi til samfundet, og det åbner op for, at landbruget er mere end en fødevareproducent, siger han. I forhold til vindmøller har solcelleanlæg den fordel, at de hverken larmer eller skæmmer landskabet, hvis de placeres et velegnet sted, og der etableres beplantning rundt om anlægget.

KØB OG SALG Halm sælges

Den kommende energiaftale kan gøre det til en fordel for landmænd at investere i solenergi. Foto: Colourbox.dk.

af, hvordan det nye energiforlig kommer til at se ud, og dernæst hvilke vilkår der er forbundet med en inve-

stering af den karakter, siger Jacob Frey Hansen. På informationsmødet vil forhold omkring drifts-

økonomi, beskatning og jura blive belyst af eksperter, mens uvildig energiekspert Henrik Mentz, Ienergi,

vil gøre deltagerne klogere på rammevilkårene for solenergi. De første solcelleparker

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 6 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 6 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis
Advertisement