Page 1

Til samtlige husstande

92. årgang - Nr. 4

ONSDAG 24. januar 2018

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Aars forbereder byjubilæum

Om det gode liv i Suldrup ■ Tidligere hjemmesygeplejerske Grethe Pedersen fortalte om sit liv i Suldrup ved et møde på Suldrup Kro. Det blev et spændende møde med en god fortælling om sygeplejersken der i mange år kom rundt til en stor del af områdets beboere.

Af Thorkil Christensen AARS: I 2020 kan Aars officielt fejre 150 års byjubilæum. Aars Erhvervsråd har en ide om, at jubilæet skal fejres. Derfor har rådet nu på initiativ af formanden, bankdirektør Lars Thomsen, ”lagt hovedet i blød” for at finde gode ideer. Erhvervsrådet tænker sig en række partnere i forbindelse med markeringen og har i den anledning indbudt et antal foreninger til et forberedende møde om mulighederne. Mødet holdes i slutningen af februar. - Og det er ikke for tidligt at komme igang, siger den lokale kunstner Peer Poulsen, som tidligere ved flere lejligheder har fremført ideen om at markere byens kommende 150 års jubilæum. Aars som bosted er betydelig ældre end 150 år.

Den kælne slange på messen i Aars.

Kælen slange på messe i Aars

Grethe Pedersen kunne give et stik uden at patienten mærkede det, siger Arne Asp.

■ Omkring 2500 besøgende lagde vejen omkring den eksotiske messe i Messecenter Vesthimmerland i Aars i weekenden. Mange af de besøgende hilste på en meget kælen slange andre nøjedes dog med at kigge.

Læs mere side 22...

Læs mere side 17...

Men året 1870 er benævnt som byens officielle grundlæggelse. Det var dengang

Aars fik sit eget posthus efter en lille klynge huse var blevet til flere. Byen fik også

Veteran traktor udstilling 2018

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Aars kan som by fejre 150 års jubilæum i 2020 - det skal fejres, mener Aars Erhvervsråd.

hjemmebageri, købmandsgård og senere hotel med rejsestald - og så var man ligesom igang. Men den store udvikling kom med anlæggelsen af jernbanen i årene omkring 1890. Banen fik mange håndværkere og butikshandlende til at slå sig ned i Aars, og så gik det stærkt. Det helt store opsving kom derefter i 1970erne med egnsudviklingsstøtte til virksomheder. Det skabte nye arbejdspladser og nye boligområdet. Forinden havde det tidligere Aars Sogneråd tiltrukket Erhvervsskolerne og Vesthimmerlands Gymnasium - uddannelsesinstitutioner som egentlig var forbeholdt købstæderne. Aars har aldrig været købstad, men ”kun” en sognekommune. Købstadsprivilegierne blev sløjfet i 1970.

27.-28. januar kl. 10-16

Hold fest på AArs Hotel og få 10% rAbAt i maj, juni eller juli 2018 på denne menu

FORRET: Tapas af 4 varianter og suppe HOVEDRET: Kombination af kalv fra Himmerland og røget andebryst med forårs grønt, nye kartofler vendt i smør og estragon creme DESSERT: Vaniljeis i kold rabarbersuppe med lakrids tuiles og bær

re!

Hør me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

• Kaffe med kransekage • Natmad efter eget valg Aars n5 Bymidte

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

DRikkEVaRER: Velkomstdrink Cremant d´Alsace Husets hvid- og rødvin, øl og vand ad libitum 1 glas Asti Spumante til desserten

Følg os på Facebook

EFTER kaFFEn: Bar med øl, vand og husets vin (arrangementet varer i 7 timer)

ceret h rtifi ør ce

Telefon I 9811 3200

Otic o

k lini ek

n

GRATIS høreprøve og afprøvning

Æ

ld re

Sage

n

H

! ør mere

www.høreapparatet.dk

i messecenter vesthimmerland • messevej 1 9600 aars • www.mcvh.dk • info@mcvh.dk

entre kr. 60,-

normalpris 599,- men hold fest på Aars hotel i maj, juni eller juli 2018 og få 10% i rabat på denne menu. Ønsker du en anden menu så kig endelig forbi. Du har et værelse gratis til rådighed når du holder festen på Aars hotel og gode værelses priser til din familie og venner. Himmerlandsgade 111 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 16 00 · www.aarshotel.dk


Aars Avis

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Per Mulbjerg

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Runde fødselsdage Indbrud på efterskole

90

Curt Bech, Himmerlandsparken 9, Aars, søndag, 28. januar.

80

Poul Kr. Poulsen, Kingosvej 5 st., Aars, tirsdag, 30. januar.

75

Ernst Lauritsen, Dr. Margrethes vej 31, Aars, onsdag, 31. januar.

70

Else Irene Larsen, Spurvevej 6, Aars, fredag, 26. januar.

25 års jubilæum Per F. Kristoffersen, Kællingtandvej 8, Gislum, kan i morgen torsdag, 25. januar fejre 25 års jubilæum hos murer- og entreprenørfirmaet NCO Byg A/S, Aars.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Farsø BegravelsesForretning

Ugens portræt

HAVERSLEV: Himmerlands Idrætsefterskole i Haverslev havde i sidste uge i tidsrummet fra onsdag aften til torsdag morgen besøg af uindbudte gæster. Ved at klippe en hængelås på et udhus op fik ukendte gerningsmænd adgang til adskillige cykler, hvoraf de udvalgte 10 styk, som de tog med sig fra ”brækket”.

Færdselsuheld AARS: Mandag kl. 7.45 skete et mindre uheld i krydset Østre Boulevard Oustrupvej. En kvinde fra Løgstør kom kørende mod syd ad Oustrupvej. Da hun skulle foretage et venstresving ramte hun ind siden på en anden bil, der kørte ad Oustrupvej. Bilen blev ført af en 59-årig mand fra Aars. Der skete kun materiel skade.

Alt i blomster!

Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

98 63 13 24

Himmerlandsgade 49 C · Tlf. 98 62 68 00

Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Se mere om vores lave priser på

(Udstilling på adressen)

www.begravelsetilfastpris.dk

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Tlf. 30 32 62 01

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

24. JANUAR 2018

Jubilar vil gerne have fingre i dejen Susanne Guldbrandt Andersen, Markvænget 5, Aars, fejrer torsdag, 1. februar 25 års jubilæum som ansat i dagplejen i Vesthimmerlands Kommune. Susanne Andersen er en person der kan lide at have fingrene i dejen - på flere måder. Hun er meget aktiv som fællestillidsrepræsentant for dagplejerne i Vesthimmerland, både når det gælder aktiviteter og på det politiske plan. Susanne Andersen har et stort hjerte, og det mærker de øvrige dagplejere ofte. Hun er kvinden der sørger for, at mange ting fungerer og som drager omsorg for, at alle har det godt. Hun er med til at arrangere forskellige aktiviteter, blandt andet Dagplejedag. Det at drage omsorg har hun også gjort, for de børn hun selv har passet. Men det er faktisk nogle år siden, at hun selv har haft dagplejebørn. Susanne Andersens engagement i det faglige gjorde allerede i 1997, at hun blev frikøbt til at være fællestillidsmand på fuld tid. Det betyder, at hun har kontor på Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Aalestrup. Fra kontorstolen har hun blandt meget andet været en af drivkræfterne i planlægningen af en impowerment uddannelse for dagplejerne. Det tre-årige forløb sluttede i januar 2017. Susanne Andersen har været med til at søge midler til at få uddannelsen gennemført, stået bag logistikken og været en væsentlig medspiller i processen for at få alle 130 med. Som fællestillidsrepræsentant har hun også engageret sig fagligt. Hun er i dag med i FOAs bestyrelse - repræsentantskabet og aktiv i sektornetværk. Dertil kommer, at hun er med i bestyrelsen for LO Vesthimmerland. Faktisk begyndte det hele med dagplejen lidt småt. Som ung arbejdede Susanne Andersen i Gavemagasinet efter skoletid. Det gik så godt, at hun fik fast arbejde, da skolebøgerne var lagt væk. Efter nogle år med legetøj og skoletasker kom Susanne Andersen på fabrik.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Susanne Andersen - 25 års jubilæum ved kommunen.

Derfra søgte hun arbejde som dagplejer. Det kunne kun blive til en plads som vikar - men hun hænger dog stadig ved. Det med at have fingrene i dejen, det gælder ikke blot i arbejdslivet men også på hjemmefronten. Susanne Andersen elsker at bage og lave mad, og hun er rigtig god til det. Mange steder har folk nydt godt af hendes bageevner, og hun har også stillet op i konkurrencer - med gode resultater til følge. En af de foreninger der nyder godt af Susanne Andersens bageevner er Tordenkalvens Øllaug, der har hun ofte hjemmebag med. Hun har faktisk også haft andet med, nemlig eget produceret øl. Igennem flere år har Susanne Andersen, sammen med ægtefællen Kaj Andersen og to venner fra Farsø, brygget øl. De er blevet gode til det og har serveret meget godt øl til klubmøderne. Interessen for øl er stor og igen er hun villig til at gøre en indsats for andre. Sidste år trådte hun til som formand for Tordenkalvens Øllaug efter nogle år som menigt bestyrelsesmedlem. På hjemmefronten er der to ting Susanne Andersen sætter stor pris på. Det ene er at hygge sig med børnebørnene - som der nu er tre af. Det andet er at rejse. Ud over at rejse med Tordenkalvens Øllaug så tager Susanne og Kaj Andersen på ferie, så ofte det er muligt. Det er ikke daseferier, men oplevelsesferier. Særligt Kina og Vietnam er parret glade for at besøge. De har efterhånden været mange steder - men særligt i Europa og Asien. 25 års jubilæet bliver fejret med en reception på Kimbrerkroen 1. februar.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 3

BEKENDTGØRELSER

Susie Svoldgaard og Jens Martin Sletting Hansen, Gundersted, hilser på Rotarys verdenspræsident 2018/19 Barry Rassin og hustru fra Bahamas.

Rotary-guvernør fra Gundersted GUNDERSTED: Forhenværende centerchef Jens Martin Sletting Hansen, Gundersted og hustruen Susie Svoldgaard, er vendt hjem efter et ophold i USA, hvor Jens Martin Hansens kommende virke som guvernør for Rotarys distrikt 1440 blev slået fast. Jens Martin Hansen har været på guvernørskole i San Diego sammen med omkring 500 kommende guvernører i hele verden, heriblandt verdenspræsidenten Barry Rassin fra Bahamas.

Tyve stjal Red Bull AARS: Tyve begik torsdag kl. ca. 05.15 indbrud i en tankstation på Vestre Boulevard i Aars. Tyvene kom ind via en hoveddør, som de brød op - og gennemrodede skuffer

Jens Martin Hansen, der er medlem af Aars Rotary Klub, er udpeget som guvernør i et af fem distrikter i Danmark og får således den overordnede ledelse af 62 klubber som han skal besøge og instruere i det kommende år. Klubberne har omkring 2400 medlemmer. I forbindelse med Jens Martin Hansens tiltrædelse som guvernør vil der i foråret blive holdt forskellige møder og konferencer i Aars, som samler deltagere fra hele distriktet. i kontor og butik. Tyvene stjal 7-10 stk. Red Bull. Der er følgende signalementer af tyvene: A: mand, normal af bygning, ca. 180-185 cm høj, iført hvid hættetrøje og mørke bukser samt sko med lys sål. B: mand, normal af bygning, ca. 175-180 cm høj, iført grå hættetrøje og lyse bukser samt sko med lys sål. C: mand, iført mørk jakke. Tyvene kørte i en stor sølvgrå personbil.

Min elskede mand Vor kære far, svigerfar, bedstefar og farfar

Mange tak for al opmærksomhed i forbindelse med

Gunnar Tollerup Nielsen

Gudrun Vestergaard Jensens

* 15. februar 1930 er stille sovet ind Aars, den 18. januar 2018

Familien

Tove Kurt og Birthe Lone og Peter Trine, Anne, Maria, Frederik, Rikke og Lise

Hjertelig tak

Bisættelsen finder sted fra Giver Kirke fredag den 26. januar kl. 13.00

Erik Langgaards

Vores kære mor, svigermor og farmor

* 24. maj 1961 er sovet stille ind på Hospice Sønderup, den 20. januar 2018 Tag vores kærlighed med på den sidste rejse

Ove Monica og Peter Camilla og Mads Lauge og Villum Ebbe og Astrid

tidl. sygeplejerske * 3. april 1921 er stille sovet ind Aars, den 19. januar 2018

Peter og Pernille Christian, Frederikke og Emil Bisættelsen finder sted fra Haubro Kirke torsdag den 25. januar kl. 13.00

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved vores kære

Vagn Nielsens bisættelse Tak for blomster og kranse. Tak personalet på Solvang for god og kærlig pleje. Tak til præst Arndt Jessen Hansen, for de smukke ord i kirken.

Birthe Hansen

Hjertelig tak

er pludselig taget fra os Aars, den 19. januar 2018

Egon Ø. Jakobsens

Vores kære hustru og mor

Torben og Bettina Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 25. januar kl. 11.00 Højtideligheden slutter ved kirken I stedet for evt. blomster kan man betænke Kræftens Bekæmpelse, reg. 4183 konto 0001155 mrk. Birthe Hansen

TAK EFTER DØDSFALD

Hans Ove Jørgensens begravelse

for opmærksomheden ved begravelse.

Tak for de overvældende mange smukke blomster og kranse. Tak til præst Ole Larsen for den pæne tale i kirken. På familiens vegne Karen Jørgen, Knud, Kaj, Mona og Lilly

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Michael Reino Schous’ begravelse.

Ulla

Tusind tak for blomster og pengegaver til mindesten. Tak til Birgitte Landry og Præst Arndt J. Hansen.

Tusind tak

På børn og familiens vegne Dennis, Morten og Michelle Katrine, Lærke og Helena Rita og Kaj

for den omsorg og opmærksomhed I har vist min familie og mig i den svære tid og ved

Flemming Kastrup Kristensen’s bisættelse. På familiens vegne

Grete

Hjertelig tak

Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

På familiens vegne Birthe Langgaard

Familien

Bisættelsen finder sted fra Sønderup Kirke torsdag den 25. januar kl. 11.00

Mærkedage i Aars Avis

begravelse.

Inger Dorthe Hansen

for opmærksomheden ved

Tina Lindstrøm Christiansen

for venlig deltagelse ved

Tak for blomster, kranse og pengegaver.

Hjertelig tak

Min elskede Tina vor elskede mor, svigermor og mormor

død og bisættelse.

for venlig deltagelse ved

Kathrine Nielsens begravelse fra Skivum Kirke Tak for de smukke blomster. Tak til personalet på plejehjemmet Solvang for god og kærlig pleje. På familiens vegne

Poul, Ellen, Verner og Bent

Påtænkt opmærksomhed

ifm. min fødselsdag frabedes venligst. Mary Gammelholm Haverslev

AL OPMÆRKSOMHED

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Børge Petersen

Morgensang og æresport

i dagens anledning frabedes. Kærlig hilsen Ketty og Per


Aars Avis

SIDE 4

24. JANUAR 2018

BEKENDTGØRELSER ✃

25 års

Indsamling til loppemarked

Jubilæum Per F. Kristoffersen, Kællingtandvej 8, Gislum, kan d. 25. januar 2018 fejre 25 års jubilæum hos

NCO Byg A/S NCO Byg, ønsker hjertelig tillykke med jubilæet !

10 års jubilæum på Luxaflex i Hornum Tillykke til Hanne 28. januar 2018

Lions Club Aars har løbende indsamling af effekter til sit årlige loppemarked. Har man effekter (kun brugbare ting, ikke tøj), som man vil skænke til Lions loppemarked, kan man blot ringe på tlf. 40 83 34 08 (Poul Poulsen), hvorefter afhentning vil blive arrangeret, eller benyt vores container på genbrugspladsen i Aars

✁ Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D e t

s k e r …

byrådet inviterer indenfor! Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars, torsdag 25. januar, kl. 16.00. Dagsordener og referater kan findes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Fredagscafé: Vidunderlige Vietnam Fredag den 26. januar kl. 16.00 på Aars Bibliotek. Kom til fredagscafé på Aars Bibliotek, og lad Pernille fra biblioteket tage dig med på en visuel rejse rundt i vidunderlige Vietnam. Gratis deltagelse. Ingen tilmelding. Se mere på www.vhbib.dk

sundhedscenter Vesthimmerland tilbyder nye ”Lær at tackle” forløb i foråret Lær at tackle kroniske smerter Informationsmøde fredag den 9. februar kl. 10.00-11.30. Kursusstart fredag den 2. marts kl. 10.00-12.30 og de efterfølgende 5 fredage kl. 10.00-12.30. Lær at tackle angst og depression Informationsmøde torsdag den 1. marts kl. 15.00-16.00. Kursusstart torsdag den 22. marts kl. 16.00-18.30 og de efterfølgende 6 torsdage.

50 års fødselsdag

Christina bli’r 40 og Anine 10. Derfor inviterer vi til åbent hus på St. Ajstrup Gamle Skole.

Lørdag 17. februar 2018 kl 18:30

Hvor vi gerne vil se familie og venner til en bid mad og en kop øl! Svar inden 12. februar 2018 på tlf. 60 49 35 64 Christina Laue

Guldbryllup I anledning af Jonna & Niels Eriks guldbryllup, 23. marts 2018, vil vi gerne have hjælp til morgensang af naboer - familie og venner. Morgenvækningen er kl. 9.00 på Aadiget 10. Kærlig hilsen Birte og Berit

InvItatIon

Vi mødtes for 55 år siden, da vi var til folkedans i Roum. I alle årene siden, har folkedans og spillemandsmusik været vores store interesse. Derfor vil det glæde os, hvis alle morgengæster vil med os i Aalestrup Kirke til en ”Spillemandsgudstjeneste”. Herefter vil vi gerne invitere til Brunch i Rosenparken.

Tilmelding til Brunch på tlf. 61 11 99 37 eller 98 64 80 29 senest den 16. marts Hilsen Jonna & Niels Erik

www.aarsfrikirke.dk

Lær at tackle hverdagen som pårørende (NYt kursus) Informationsmøde tirsdag den 6. marts kl. 16.00-17.00. Kursusstart tirsdag den 20. marts kl. 16.00-18.30 og de efterfølgende 6 tirsdage. Informationsmøderne og kurserne foregår på Sundhedscentret, Fredensvej 4, 9640 Farsø og kurserne er gratis. Der er tilmelding til informationsmøderne, så ring til Sundhedscentret på telefonnr. 99 66 82 00 eller send en mail til sundhedscenter@vesthimmerland.dk

j o b Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Sekretariatsmedarbejder - Teknik og Miljø Vi søger en ny kollega til vores fællessekretariat, da vores gode kollega er gået på efterløn. Fællessekretariatet arbejder tæt sammen med både ledelsen og sagsbehandlerne og varetager en bred vifte af opgaver på tværs af afdelingerne. Ansøgningsfrist: 6. februar 2018

Jubilæum 25 år 1. januar Lene West Larsen Teamleder for udbud, forsikring og ejendomsskat

25 år 25. februar Lene Nielsen Dagplejer

25 år 1. februar Susanne Guldbrandt Andersen FTR i Dagplejen

- vi ønsker hjertelig tillykke

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Åbent Lokalsamfund på Vestrup Skole

Tirsdag den 6. februar kl. 18.00 - 20.30 Der er fællesspisning kl. 18.00. Pris inkl. kaffe, the og kage kr. 30 Medbring selv service Overskriften er denne gang:

Syng sammen

Efter en kort præsentation af den forestående renovering af skolens gamle gymnastiksal er der ”ønskekoncert” med akkompagnement af Kim Bernt, Vognsild. Smid et sangønske i pedellens høje hat og få alle dine venner og naboer til at synge med på ”din sang”. Alle 0 - 110 år er velkomne. Tilmelding til spisning senest fredag den 2. februar til skolen eller til Kernehuset tlf. 99 66 89 00.


SLUTSPURT

T R U P S T U L S

24. JANUAR 2018

SLUTSPURT

SLUTSPURT

Aars Avis

SLUTSPURT

SLUTSPURT

SLUTSPURT SLUTSPURT SLUTSPURT

SLUTSPURT

SLUTSPURT

SLUTSPURT

SLUTSPURT

SIDE 5

SLUTSPURT

SLUTSPURT

SLUTSPURT 0 3 . 9 . L K R A SLUTSPURT U N SLUTSPURT SLUTSPURT A J . SLUTSPURT 5 2 G A D S SLUTSPURT R O T SLUTSPURT R E T R A ST SLUTSPURT

SLUTSPURT

SLUTSPURT

SLUTSPURT

g o r å Efter r e r a v r vinte ra...

, 0 50,Priser f

10

, 0 0 2

HOBROVEJ 8 . ROLD . TLF. 98 56 14 73 . WWW.SKOTT-ROLD.DK


Aars Avis

SIDE 6

BEKENDTGØRELSER

Aars Seniorer

Danseaften på Kimbrer Kroen, Aars fredag d. 26. januar kl. 19.00 - 23.00 Musikken leveres af Leif Tolborg, Haverslev. Alle er velkomne. Bestyrelsen

Generalforsamling

Haubro Pensionistforening afholder generalforsamling i klubhuset mandag den 12. februar kl. 14.00 for foreningens medlemmer

Dagsorden ifølge vedtægterne. Foreningen er vært ved kaffe og fastelavnsboller. Tag selv service med. Bestyrelsen

Østrup-Vognsild Seniorer Generalforsamling

torsdag den 8. februar 2018 kl. 14.00 i Østrup klubhus. Dagsorden ifølge vedtægter.

Hilsen Bestyrelsen

GENERATIONER MØDES TIL SPIS SAMMEN

Fredag d. 2. februar kl. 18.00 i Værestedet, Hornum

Ældre Sagen inviterer til fællesspisning for børn, unge og voksne i alle aldre. Tag din nabo under armen og mød op i Værestedet til hyggeligt samvær. Pris: Varm ret, kaffe og kage Voksne 90 kr. og 40 kr. for børn u.14 Drikkevarer skal du selv medbringe. Tilmelding senest 29. jan. Frida Larsen, 4047 3725 el. Elin Mathiesen 2343 7316.

SØNDAGS CAFÉ

Søndag d. 28. januar kl. 14.00 i Aktivitetscenteret, Aars Bymidte

Wiera Malamé Jensen, krigslæge for danske soldater på Balkan, i Irak og Afghanistan giver en personlig beretning om, hvad der sker, når danske soldater er i krig. Entre inkl. kaffe og kage kr. 35 for medlemmer. Ikke medlemmer kr. 50.

FOREDRAG OM DEMENS Tirsdag d. 30. januar kl. 9.30 i Aktivitetscenteret, Aars Bymidte

Demenskoordinator i Vesthimmerlands Kommune, Jonna Jørgensen, kommer og fortæller om demens og om de udfordringer, det kan indebære for borgeren selv og dennes pårørende. Ingen tilmelding. Ældre Sagen er vært ved kaffen. Alle er velkomne.

Musikalsk vinterrejse i musikhuset Alfa i Aars Schuberts sangcyklus programsat til 4. februar AARS: Vesthimmerlands Musikforening har valgt et musikstykke der passer godt til årstiden. Foreningens næste koncert foregår søndag, 4. februar i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars og på programmet er Schuberts berømte “Die Winterreise”. Værket er en sangcyklus på i alt 24 sange. Værket er skrevet i to dele med 12 sange i hver. Teksten til værket er skrevet af Wilhelm Müller.

Det fremføres af Niels Bo Emgren, baryton og Lene Buch, klaver. Schubert færdiggjorde værket i 1828. I modsætning til Schuberts anden cyklus ”Die Schöne Müllerin” er ”Die Winterreise” ikke et sammenhængende tema, men en række tilbagevendende billeder af tragiske følelser og desperation. Blandt disse er is, sne, død, tårer, angst og rejser. Talrige kendte sangere har indspillet ”Die Winterreise”

Lions i Aars vil udrydde mæslinger via kunstsalg Lions-kvinder samler penge til vaccination AARS: Det er et faktum, at der på hele kloden dør 335 børn hver dag som følge af mæslinger. Den statistik vil Aarstidens Kvinder - Lions Aars gerne være med til at ændre på. Gennem salg af lokale kunstkort vil Aarstidens Kvinder være med til at redde nogle af disse børn. Aarstidens Kvinder vil sælge Peer Poulsen kunst-

kort bl.a. ved indgangen til Kvickly for at samle penge ind. Kampagnen foregår i hele Danmark, og i andre lande. Håbet for Lions Danmark er at slå et slag for at udrydde mæslinger i den tredje verden ved at skaffe midler til at vaccinere mod mæslinger i fattige lande. - Køber man tre kunstkort til 25 kr. så kan vi få vaccineret tre børn plus tre mere

Konfirmanddag hos Marcus i Aars AARS: Der er fuld gang i at planlægningen af forårets konfirmationer. Men hvordan skal konfirmander være klædt i 2018? Det kan man blive klogere på, når butikken Marcus i Aars City Center holder første konfirmanddag på søndag, 28. januar. - Arrangementerne plejer at være et tilløbsstykke for konfirmander og deres stolte forældre. Vi mærker hvert år, hvor vigtigt det er for både konfirmanden og forældrene, at tøjet er helt specielt på den store dag, siger butikschef Jan Esbensen.

Til forskel fra tidligere er konfirmandtøjet nu i højere grad et spejl af moden. Væk er de tider, hvor konfirmandtøjet var lidt for stort voksentøj med en klassisk habit. - Tøjet er i dag stilrent, men alligevel er det noget, som også kan bruges efter konfirmationen. De fleste vælger en blazer og kombinerer denne med et par fede jeans eller pants, der på grund af stretch er yderst behagelige at have på. Som sko vælger mange nu et par pæne sneakers, forklarer Jan Esbensen.

BEKENDTGØRELSER  

Venlig hilsen

Ældre Sagen, Aars 

AARS AVIS - når det skal være lokalt!

Pianist Lene Buch spiller, sammen med Niels Bo Emgren, Schuberts “Die Winterreise”.BRUGBARE EFFEKTER MODTAGES Møbler, nips, køkkengrej, bøger, tøj m.m. Jernbanegade 1 B • Hornum • tlf. 98 66 14 26 Åben: Man.-fre. kl. 13-17 • lør. kl. 10-13

som følge af støtten, siger præsident Helle Bjørn, Lions Aars - Aarstidens Kvinder. De tre børn ekstra fremkommer ved, at kampagnen i Aars er en del af en verdensomspændende kampagne. Det koster cirka otte kroner at vaccinerer et barn mod mæslinger - for hele livet. Og det gode formål har Bill & Melinda Gates Foundation og UK

24. JANUAR 2018

Niels Bo Emgren er diplomuddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Han fungerer som organist i Bryrup, Vinding og Vrads kirker. Han dirigerer Akademisk Kor i Aarhus og han har sunget i Radiokammerkoret og ved utallige forskellige koncerter i indog udland. Pianist Lene Buch er ligeledes diplomuddannet i Aarhus, hvorefter hun ved hjælp af flere legater fortsatte sin uddannelse som organist i München. Hun er en yndet og meget afholdt akkompagnatør ved mange sangarrangementer rundt om i ind- og udland. Hun fungerer til dagligt som organist i Hasle Kirke ved Aarhus. Aid valgt at støtte. De dobler op på de indsamlede danske midler - derved kan tre blive til seks. Der har gjort, at Lions klubber i Danmark allerede har været med til at vaccinere 731.830 børn i den tredje verden. - For Lions Aars - Aarstidens Kvinder er det en fantastisk mulighed for at være med til at udrydde en dødelig børnesygdom. Mæslinger rammer ofte børnenes syn, hvor syn netop er et af fokusområderne i Lions hjælpearbejde. Vi håber mange vil bakke op om vores indsats for Lions Mæslinge projekt, siger Helle Bjørn.

Løgstør fik statslige arbejdspladser Af Lars Lindberg VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Per Bach Laursen (V), havde bestemt ikke svært ved at bevare pessimismen, da Aars Avis sidste tirsdag spurgte ham, om der var udsigt til statslige arbejdspladser i Vesthimmerland i forbindelse med regeringens store decentraliseringsprojekt. Han forventede da, at kommunen måtte vente til tredje udflytningsrunde, før der kunne blive tale om nye statslige arbejdspladser i Vesthimmerland. Onsdag blev han dog positivt overrasket, da det stod klart, at 24 ansatte i Miljømærkesekretariatet bliver flyttet til Løgstør. - Det er en meget glædelig nyhed, at vi bliver tilgodeset med statslige arbejdspladser i Vesthimmerlands Kommune. Vi har siden regeringens mål om udflytning af statslige arbejdspladser gjort opmærksom på Vesthim-

Per Bach Laursen - tilfreds vesthimmerlandsk borgmester.

merlands Kommune og ikke mindst kæmpet for at få del i dem. Så vi glæder os til at byde Miljømærkesekretariatet og deres medarbejdere velkommen til Vesthimmerland og Løgstør, sagde borgmesteren onsdag. - Vesthimmerlands Kommune vil i samme ombæring nedsætte en arbejdsgruppe for at lette overgangen og etableringen af de nye statslige arbejdspladser - ligesom vi med glæde viser Vesthimmerlands Kommune frem for de nye medarbejdere, fortsatte han.


Aars Avis

24. JANUAR 2018

Det nye rådhus ved Vestre Boulevard i Aars har mange funktioner og er en stor arbejdsplads.

Aars Borgerforening vil besøge nyt rådhus

SIDE 7

kop kaffe, og der bliver rig lejlighed til at få svar på alle spørgsmål vedrørende rådhuset. Aars Borgerforenings bestyrelse har en fornemmelse af, at rådhusbesøget vil samle stor tilslutning. Derfor gør man det muligt for ikke-medlemmer at melde sig ind i foreningen på aftenen, så alle på den måde kan deltage. Foreningen har tidligere arrangeret besøg på Dansk Nutidsmuseum, Erhvervsskolerne, Vesthimmerlands Museum og senest på rensningsanlægget ved Skivumvej - alle arrangementer i rækken “Kend din by”, som udover at være oplysende også kan medvirke til at ryste nye og “gamle” borgere sammen i et fællesskab.

Billedforedrag om Klein-udstilling

Kommunaldirektør Henrik Kruse fortæller og viser rundt i det nye rådhus i Aars.

KIein-udstillingen på Vesthimmerlands Museum indeholder mange billeder.

AARS: Torsdag, 25. januar står Lokalhistorisk Arkiv Aars bag en lokalhistorisk billedaften. Med udgangspunkt i Vesthimmerlands Museums nye særudstilling ”Familien Klein - 100 Aars historie” vil denne billedaften omhandle familien Klein Christensen,

som gennem 130 år var med til at forme Aars. Der vil først være en omvisning i udstillingen efterfulgt af fremvisning af billeder fra familiens og byens historie. Selve udstillingen består i øvrigt også af en hel del billeder.

Rundvisning for interesserede torsdag, 1. februar Af Thorkil Christensen AARS: Torsdag, 1. februar får Aars Borgerforenings medlemmer mulighed for at besøge Vesthimmerlands Kommunes nye rådhus. Rådhuset, der er beliggende på Vestre Boulevard 7 i Aars rummer mange af kommunens funktioner og er en stor arbejdsplads. Det vil

kommunaldirektør Henrik Kruse bl. a. fortælle om i forbindelse med en rundvisning i de nye faciliteter. - Besøget er lagt til rette som et led i vore “Kend din by”arrangementer og vi glæder os til at besøge og høre om det nye rådhus, siger Aars Borgerforenings formand, advokat Jøren Stenum. Vesthimmerlands Kom-

Mere dig. Mindre pris.

mune har administrative funktioner i Aars, Aalestrup, Farsø og Løgstør. Henrik Kruse vil orientere om rådhusets historie, byggeprocessen, udfordringerne med byggeriet og økonomien - og deltagerne kan i samme forbindelse ved selvsyn bedømme resultatet. Vesthimmerlands Kommune er vært ved en

HTH GO er et nyt køkkenkoncept, der giver dig meget mere for pengene. Mere design og mere personlighed. HTH GO er en udvalgt design-kollektion til dig, der vil selv. Dig, som gerne vil tage styringen med at planlægge og designe din løsning. Du henter selv og du bygger selv dit køkken. Men er der en ting, der ikke bliver mere af, så er det prisen. For med HTH GO er det enkelt at få et ægte kvalitetskøkken til under 25.000 kr.

VI TEGNER DIT KØKKEN PÅ UNDER

24 timer HELT GRATIS SE MERE PÅ HTHGO.DK

Model Grå Kvadrat

20.128,Prisen er inkl. skabe, sokkel, bordplade, greb og vask.

HTH GO VIBORG • Center Vest 8 • 8800 Viborg • Tlf. 8660 1041


Aars Avis

SIDE 8

24. JANUAR 2018

Prisfaldet gælder fra fredag d. 26. januar og fremover Prisfaldet markedsføres i perioden 26. januar til og med 22. februar

PRIS

Coop solsikkerugbrød 500 g. Kg-pris 13,90.

FAST LAV PRIS

6

50

FALD

FØR 695

PÅ HUNDREDVIS

AF VARER

Medister

16-20%. 500 g. Kg-pris 39,90.

FAST

FAST LAV PRIS

LAV PRIS

19

95

Så er der prisfald på flere hundrede hverdagsvarer – og varerne bliver ved med at være billige 365 dage om året. Det kalder vi FAST-LAV-PRIS. Og vi er først lige begyndt. Over de kommende måneder kommer der mange flere FAST-LAV-PRIS varer på hylderne. Og de er ikke bare billige. De er også nemme at finde. Bare kig efter den orange pil.

FØR 2195

SAMMEN FÅR VI MERE FOR PENGENE KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST NORD OG GLS Alle ugens dage 8 - 20

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 9

Gode priser på det du bruger mest af lige nu! Tykstegsbøf eller medaljon

Skinketern, strimler eller schnitzler 500 g

Morgentilbud

10 bl. rundstykker og 1 Dagmar tærte eller 1 valgfrit rugbrød

HVER DAG kl. 6.30 - 11.00

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Pr. stk.

Pr. pakke

Morgentilbud

20,-

25,-

49,-

Spar 3495

Spar 1495 Beauvais Herregårds rødkål

X-tra kildevand 20 x 0,5 ltr.

Stort franskbrød Med eller uden birkes

720 g

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

20 stk.

35,-

+ pant

Spar 30,-

Pr. stk.

Pr. stk.

9,-

9,-

Spar 1295

Spar 11,-

10 stk.

300 g

STÆRK PRIS

STÆRK PRIS

Sunrise

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Morgenæg L/XL

Anthon Berg guldæske

STÆRK PRIS

Chile. 1 x 75 cl. Literpris 37,5 Frit valg

STÆRK PRIS

Pr. stk.

Pr. bakke

6 flasker

45,-

15,-

169,-

Spar 3950

Spar 1495

Spar 16070

Disse tilbud gælder fra onsdag den 24. til lørdag den 27. januar KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST NORD OG GLS Alle ugens dage 8 - 20

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars


SIDE 10

Demenskoordinator og militærlæge fortæller i Aars AARS: Ældre Sagen i Aars holder to møder med blot to dages afstand. Og faktisk tre møder med kun fem dage i mellem. Det sidste møde foregår i Hornum. 28. januar er der søndagscafe i Aktivitetscentret i Bymidten i Aars. Ældre Sagen får søndag besøg af Wiera Malamá Jensen (før: Lorentzen), kendt som Mamma Doc. I 17 år arbejdede hun som læge i forsvaret, hvor hun blev udsendt 10 gange til internationale, militære aktioner. Hun er dermed en af Danmarks mest erfarne krigslæger. Hun har oplevet krigene på Balkan, i Irak og Afghanistan på tæt hold. Hendes syn på krigen er ikke det, man forventer. For Wiera bryder sig slet ikke om våben. Wiera Malamá Jensen er vokset op i Polen i en russisk-jødisk familie. Netop denne baggrund har været drivkraften for, at hun

ikke har villet nøjes med at være læge for soldater, men arbejder derfor også som praktiserende læge i Frederikshavn. Hun bor i Lyngså syd for Sæby, men har ofte boet mere i krigslejre rundt om i verden. En bog om hendes usædvanlige karriere som militærlæge udkom for nogle år siden i bogform og blev straks en bestseller. Hun er meget aktiv inden for støtte til forældreløse børn i Polen. Wiera Malamá Jensens honorar i Søndags Caféen, ønsker hun således, skal gå ubeskåret til ”Projekt Østbørn”.

Demens Tirsdag, 30. oktober er emnet i stedet demens. Demenskoordinator i Vesthimmerlands Kommune Jonna Jørgensen kommer i Aktivitetscentret, Bymidten, Aars og fortælle

MALEREN... MALEREN... Malermester WALTHER WALTHERBACH’s BACH’sEftf. Eftf. BERIT ASP MADSEN v/Berit v/Berit Asp Asp Madsen Madsen

TLF. TLF.22 2272 7246 4611 11

www.maleraars.dk

Aars Avis

om demens, og hvilke udfordringer det kan indebære for borgeren selv og dennes pårørende. Der vil blive gode muligheder for at få besvaret spørgsmål, herunder om kommunale tilbud. I dag er der ca. 10.000 demente i Region Nordjylland, og prognoserne for de kommende 20 år forudser, at antallet stiger med 50 procent til ca. 15.000. Mange har allerede problemstillinger med demens tæt på i deres hverdag, fordi de har demente familiemedlemmer /nære venner eller selv lider af demens. Det giver anledning til mange spørgsmål: Er demens et tegn på alderdom? Hvordan udvikler demens sig? Er der større risiko for at få demens end førhen? Kan demens behandles? Hvad kan man ellers gøre? Ældre Sagen i Aars sætter fokus på emnet denne tirsdag formiddag. Mødet følges op af et møde i februar, hvor en plejecenterleder fra Aars vil fortælle om, hvad man konkret kan tilbyde til demente beboere, og en ægtefælle til en dement vil give en personlig beretning om, hvordan sygdommen har udviklet sig, og hvorledes det har påvirket deres liv.

24. JANUAR 2018

Niels Hausgaards teaterkoncert der foregår på en togstation spilles i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars torsdag, 1. februar. Vesthimmerands Teaterforening arrangerer.

Niels Hausgaards teaterkoncert i Aars AARS: Niels Hausgaards sange er kendte og elskede, og han har i årtier skrevet tekster fulde af “knappenåleord”, der spidder hverdagsdanskerens bekymringer, tilsat en teskefuld humor. Nu har Vendsyssel Teater og Teatret Møllen fra Haderslev har med udgangspunkt i 24 af Niels Hausgaards geniale sange skabt teaterkoncerten “I fornuftens land”. Denne koncert/forestilling bliver med Vesthim-

merlands Teaterforening som arrangør sat op på scenen i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars torsdag, 1. februar. Resultatet er blevet en både bidende og bevægende forestilling der udspiller sig på en togstation, hvor fem personer er strandet i en grå og trist ventesal. Toget til Fornuftens Land er forsinket, og nu sidder de der, fem gråmelerede og lettere nedtrådte danskere. I ventetiden fortæller de hinanden deres historie,

og historierne lægger op til Hausgaards sange. Man kommer vidt omkring i Hausgaards repertoire, og sangene fremføres fint af de fem skuespillere, der akkompagneres af to ”billetkontrollører” på kontrabas, guitar og andre strengeinstrumenter. Hausgaards sangskat rummer både hverdagen, kærligheden, sorgen, den lille racisme og svine­ prinsessen med lort (læs: fregner) på næsen.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 20.00:  X Factor Dansk talentkonkurrence Der  skrues  op  for  spændingen,  når  Sanne  Salomonsens  deltagere skal igennem aftenens dramatiske Five Chair Challenge. Det er nu op til Sanne at finde ud af, hvem af hendes  udvalgte sangere, der kan imponere hende mest, og dermed  få en plads videre til dette års Bootcamp. 

Kl. 20.00:  Far til Fire - Onkel Sofus vender tilbage Dansk familiefilm fra 2014 Hele  familien  er  på  dyrskue  for  at  hjælpe  Onkel  Sofus  fra  Australien  med  at  vinde  en  prestigefyldt  malkekonkurrence.  Men det er hårdt arbejde, når præmiekoen ikke giver mælk og  Sofus viser sig at være en sur, krævende mand, der trænger  til at lære lidt om hvordan man opfører sig i en rigtig familie.

Kl. 20.00:  Broen Dansk/svensk krimiserie fra 2017 Flere nye mistænkte knyttes til sagen. Taxachaufføren, som  var den, der sidst så Margrethe Thormod i live, kan også kobles til et andet offer. Samtidig vokser mistanken mod Sonning  parret. Fru Sonning sad nemlig i samme styrelse som Margrethe, hvor de kæmpede om ordførerposten.

Kl. 22.40:  Rocky Balboa Amerikansk drama fra 2006 Den tidligere mesterbokser Rocky Balboa lever et stille liv og  driver en lille restaurant, da han bliver tilbudt en showkamp  mod  den  nuværende  sværvægtsmester  Mason  ’The  Line’  Dixon. En gammel mesterbokser kan da umuligt være nogen  værdig modstander for nutidens mester - eller kan han? 

Kl. 21.20:  I dine sko Amerikansk komediedrama fra 2005 Søstrene Rose og Maggie er meget forskellige. Rose er stille  og diskret, mens Maggie er en rigtig party-pige. Da Maggie får  en nedtur, lader Rose hende flytte ind i sin lejlighed, men hun  ender med at blive smidt ud igen. Nu skal der en bedstemor,  som begge troede var død, til at bringe søstrene sammen igen.

Kl. 22.40:  Comedy Aid 2017 25 års jubilæumsshow En  perlerække  af  tidens  sjoveste  komikere  går  på  scenen  i  den  gode  sags  tjeneste,  og  i  år  kan  du  bl.a.  opleve  Adam  &  Noah,  Anders  Fjelsted,  Torben  Chris,  Simon  Talbot,  Ane  Høgsberg, Thomas Hartmann og mange andre. Overskuddet  går for femte år i træk til Red Barnet.


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 11

VI LEVER AF GLADE KUNDER!

SPAR

50% PÅ SKYDEDØRE

KAMPAGNEPRIS

KR. 3.425,Prisen er for skydedøre samt top- og bundskinne. Tilbuddet gælder til 28/1-18. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

Lige nu får du 50% rabat på skydedøre med individuelle mål i ikke mindre end 10 forskellige varianter i struktur og spejl. Besøg DESIGNA i Farsø, bliv inspireret og få et rigtigt godt tilbud med hjem.

HUSK!

BOOK ET MØDE PÅ DESIGNA.DK ELLER RING TIL OS PÅ 96 49 92 26 - SÅ UNDGÅR DU EVT. VENTETID I BUTIKKEN

Kig forbi og få vores nye kataloger med køkken/bad, skydedøre/garderobe eller tilbehør... eller se dem på DESIGNA.DK

Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

TIL DIN HVERDAG

ÅBNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LØRDAG 9.00 - 13.00 . SØNDAG 10.00 - 15.00


Aars Avis

SIDE 12

24. JANUAR 2018

bliver benyttet til kunstudstillinger. Begge sale har meget højt til loftet, hvilket fungerer rigtig godt til kunst, men mindre godt til “almindelig” museumsudstilling. Det har museumsinspektør og kulturarvsvejleder Maria C. Hagstrup, der har stået for udstillingen, arbejdet med. I den store sal er der ophængt hvidt stof som en form for forsænket loft. Det giver en mere “intim” stemning og fungerer godt. Samtidig er der opsat flytbare vægge, så man bevæger sig rundt i udstillingen.

Første røde snor

Der var rift om de forholdsvis få sidepladser ved åbningen af Klein-udstillingen.

Særudstilling om familien Klein i Aars tiltrak et stort publikum Mange af deltagerne ved åbningen kunne genoplive personlige minder Af Torsten Hansen AARS: Klein var i cirka 100 år en meget kendt familie i Aars. Derfor var det på ingen måde overraskende, at mange var mødt frem for at opleve åbningen af udstillingen om familien Klein på Vesthim-

merlands Museum i fredags. Næsten alle havde personlige oplevelser med i bagagen, men tydeligst var mindernes opblomstring hos Morten Klein, barnebarn af Aksel Klein Christensen. Sammen med sin kone gik han rundt med et stort smil på hele eftermidda-

gen. Han huskede tydeligt de gamle legetøjsbiler og det øvrige legetøj, som han selv havde tilbragt mange timer med. Familiens gamle møbler bragte også mange minder frem. - Jeg kan tydeligt huske soveværelsesmøblerne. De blev købt i 1928 til et bryl-

lup, forklarer Morten Klein. Netop soveværelset står i store træk som det gjorde hos familien Klein. Den øvrige udstilling er lidt mere blandet, og viser møbler, samlinger, malerier, legetøj og billeder. Udstillingen omfatter

Morten Klein (bagerst) genoplevede mange minder, da han gik rundt på udstillingen. Her studerer han et af de mange fotos, i selskab med Marius Stubberup og Christinna Klein.

desuden billeder og forklaringer om andre forretninger og virksomheder i Aars i samme tidsperiode.

“Intim” stemning Klein-udstillingen er en særudstilling. Den er placeret i museets to smukke Per Kirkeby-sale, der oftest

Udstillingen blev indledt med to taler af henholdsvis museumsdirektør Broder Berg og borgmester Per Bach Laursen. - Det har været tre travle måneder med opsætningen, og vi er rigtig glade for den velvilje vi har fået fra familien Klein, sagde Broder Berg. For borgmesteren var det en lidt ny oplevelse. - Det er min første indvielse som borgmester, så jeg har rådført mig lidt med tidligere borgmester Per Nørgaard om det at skulle klippe den røde snor. Hans råd var, at det var en god ide at have en saks med, indledte Per Bach Laursen. Han kom derefter ind på Kleins historie og knyttede bånd til sin egen historie som barn på Lundgården i Overlade. - Når min faster Gudrun skulle til byen (Aars), så fik vi lov til at komme med. I den forbindelse blev Klein nævnt, huskede borgmesteren. Efter åbningstalen fik han udleveret en saks og fik uden problemer klippet sin første røde snor.

Borgmester Per Bach Laursen fik klippet sin første røde snor.


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 13

JOHN FRANDSEN ERHVERV • AALBORG Farsø - Nørregade 6

Ejendom med mange muligheder, centralt i Farsø

NY PRIS

• Dejlig lejlighed på 1. sal, med nyt køkken/badeværelse, stor stue, spisestue og 6 værelser • I stueetagen: indbydende butikslokale med 4 kontorer/ lagerlokaler • Derudover: 73 m2 god tør kælder - 105 m2 selvstændigt gårdhus, velegnet til værksted/lager samt 2 gode garager • Projektmulighed: lav 2 lejligheder på 90 m2 på 1. sal og 2 lejligheder på 70-80 m2 i stuen. Mulighed for udlejning af kælderværelse

Etageareal: Grund: Energi:

Farsø - Illerisørevej 1, Hvalpsund

Farsø - Nørregade 10

Kro med bolig

Investeringsejendom i Farsø

• Ejendommen består af kroen Lord Nelson samt 120 m2 bolig på 1. sal • Fremstår velholdt med nyere tag og fjernvarmeanlæg fra 2010

• Fuldt udlejet ejendom i centrum af Farsø • Butik i stuen samt lejlighed på 1. sal

Etageareal: Grund: Energi:

450 m2 475 m2 E

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

1.195.000 ABB5148 Ove Andersen 70 40 49 24

Lejeindtægt Afkast: Energi:

547 m2 681 m2 D

90.000 7,62% E

Løgstør - Østerbrogade 28A

Aars - Torvet 5, Hornum

Attraktiv udlejningsejendom

Den perfekte investeringsejendom

• Butiks- og kontorlokaler i stuen disponibele for køber. • Flotte lejligheder på 1. og 2. sal som er renoveret i 2007 og fuldt udlejet

• Butik med flot facade samt stor lejlighed • Stor synlighed centralt i Hornum

Anslået lejeindtægt Anslået afkast: Energi:

170.200 8,19% C

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

1.675.000 ABB7050 Poul Bech 70 40 49 24

Lejeindtægt: Afkast: Energi:

Aalborg Vesterbro 17, 9000 Aalborg • T: 70 40 49 24 aalborg@johnfrandsen.dk • www.johnfrandsen.dk/erhverv

102.000 8,71% F

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

2.195.000 ABB7012 Poul Bech 70 40 49 24

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

795.000 ABB5155 Poul Bech 70 40 49 24

Kontant: Sagsnr: Kontakt:

830.000 ABB5109 Poul Bech 70 40 49 24


Aars Avis

SIDE 14

Fra gamle dage i Aars og omegn...

merlands Museum, Teknisk Skole, Husmoderforeningens Skolekøkken og Aars Lystanlæg.

For 50 år siden

Aars Avis For 75 år siden

Pernille Egetoft fortæller om en vidunderlig tur til Vietnam. Foredraget finder sted på Aars Bibliotek fredag, 26. januar.

Visuelt foredrag om vidunderlige Vietnam AARS: Rejsefeber eller blot nysgerrig på den store vide verden? Uanset indgangsvinkel, så er der god

• • •

mulighed for enten at blive inspireret eller fascineret eller måske begge dele - når Pernille Egetoft fra Vest-

• • •

Loser’s Game

Teaterkoncert med musik af Tim Christensen Vesthimmerlands Gymnasium og HF præsenterer årets teaterkoncert med musik af Tim Christensen: ”Loser’s Game” TID:

Fredag den 26. januar kl. 19.30 Lørdag den 27. januar kl. 16.00

STED: Vesthimmerlands Musikhus ALFA PRIS: 75 kr. (børn u. 8 år gratis adgang)

himmerlands Biblioteker inviterer til visuelt foredrag om vidunderlige Vietnam. Foredraget finder sted fredag, 26. januar og er en del af Aars Biblioteks fredagscaféer. I vinteren 2016 rejste Pernille Egetoft sammen med sin mand syv uger til Asien. Hver medbragte de kun ét styk håndbagage, så de hurtigt kunne komme fra A til B. De besøgte, i løbet af de syv uger, både Vietnam, Cambodja, Thailand og Filippinerne. Til første foredrag, ud af i alt to, tager Pernille Egetoft tilhørerne med til Vietnam. Rejsen rundt i Vietnam bød, ifølge Pernille Egetoft, på storslåede og kontrastfyldte oplevelser lige fra uforglemmelige måltider til tempelture, rismarker i lange baner, hvide sandstrande, kaotiske og fascinerende storbyer og et noget alternativt dukketeater. Pernille Egetoft vil vise flotte billeder fra Vietnam, fortælle om kulturen, naturen og maden samt give gode rejsetips og -tricks.

Tirsdag, den 19. januar 1943: Da Slagtersvend Børge Hansen hos Slagtermester Niels Rask, Aars, i Gaar Eftermiddag skulde skyde en vild Kvie, som det havde været nødvendigt at lænke til gulvet, og bøjede sig ned for at sætte Slagtepistolen for Panden af Kvien, var han saa uheldig, at Aftrækkeren greb fast i hans ene Ærme, hvorved Skuddet gik af, og Projektilet ramte ham i det ene Laar. Fredag, den 22. januar 1943: Septemberfest-Komiteen har afholdt Møde og foretaget Fordeling af Festens Overskud, ca. 3300 Kr. Beløbet blev delt mellem de seks deltagende institutioner: Aars Borger- og Haandværkerstiftelse, Aars Folkebibliotek, Vesthim-

Torsdag, den 25. januar 1968: Bestyrelsen for den nye tekniske centralskole i Aars og undervisningsdirektør Mikkelsen, der forestaar ledelsen af landets tekniske skoler, har paa et møde i Aars drøftet udnyttelsen af den nye tekniske centralskole for landbrugsmaskinsmede. Der er nu til dato indmeldt ca. 60 lærlinge, men skolen er beregnet til 152 elever. Derfor er der truffet en midlertidig ordning, hvorefter Handelsskolen for Vesthimmerland lejer hele første sal på centralskolen. Torsdag, den 15. januar 1968: I Aars er der paa auktionen solgt 6681 dyr til avl, hvilket er 1139 flere end aaret før. I Aalestrup blev resultatet 1821 dyr, hvilket er en lille tilbagegang på 133 dyr.

For 25 år siden Onsdag, den 20. januar 1993: På det seneste møde i Aars Turistforening fastholdt Ida Holm sin tilbagetræden som formand efter hun var kommet i mindretal i bestyrelsen, der kritiserede hende for ikke at have informeret omkring foreningens

24. JANUAR 2018

udmeldelse af Himmerland Turist- og Marketing. Som ny formand har en enig bestyrelse peget på erhvervskonsulent Jørgen Justesen, der fortsætter som konstitueret formand frem til generalforsamlingen. Onsdag, den 20. januar 1993: Fredag er en festdag på Farsø Sygehus, som denne dag kan indvi en helt ny afdeling med 60 sengepladser. Afdelingen skal afløse to nuværende afdelinger, som har haft til huse i ældre og utidssvarende bygninger.

Samarbejde med arkiv om billeder Aars Avis og Lokalhistorisk Arkiv, Aars er gået sammen om hver uge at bringe et historisk billede fra arkivets store samling. Hvis der er kommentarer eller rettelser til teksterne ved de enkelte billeder, må læserne gerne kontakte arkivleder Kim Ørsted Iversen. Det kan ske pr. mail: ki@ vmus.dk eller på telefon 40 63 74 21. Arkivet modtager gerne alle former for arkivalier og fotografier fra områdets foreninger, virksomheder og privatpersoner.

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Rådhus fotograferet omkring 1980. (Foto udlånt af Lokalhistorisk Arkiv Aars).

Aars Rådhus i Himmerlandsgade Rådhuset i Himmerlandsgade i Aars blev indviet i 1972. Det blev opført på Aars Tennisklubs gamle baner, der havde ligget ved indkørselen til Aars by siden klubbens stiftelse i 1913. Som kompensation fik klubben stillet nye tennisbaner til rådighed på Sportsallé i den vestlige

del af byen. Rådhuset blev senere udvidet med en bygning i en del af den tidligere præstegaardshave. Behovet for et nyt rådhus fulgte i kølvandet på kommunalreformen i 1970, hvor Aars blev slået sammen med otte omkringliggende sognekommuner. I forvejen var den kommunale admi-

nistration i Aars spredt ud over flere forskellige adresser i byen, og et helt nyt rådhus til den nye storkommune blev derfor indviet i 1972. Rådhuset var i brug indtil sommeren 2017, hvor Vesthimmerlands Kommunes nye rådhus ved Vestre Boulevard blev taget i brug.


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 15

MAN 10-19 TIR-FRE 10-17.30

LØRDAG 10-14 SØNDAG 10-16

Besøg det 1000m2 store søvncenter! 35%

Windsor kontinentalseng 180 x 200 cm

Solid K1M elevationsseng 180 x 200 cm

6.998.-

Sengeaften

20.499.Spar 11.092.-

40%

Spar 5.094.-

torsdag den 25. januar åbent 10-21

25-50%

1025.over 20 mdr.

• Madras med Pocket Exclusive fjedre og skulderzone • Premium topmadras med 4 cm naturlatex Ekskl. ben/sokkel. FØR 31.591.- NU 20.499.- SPAR 11.092.Prisen er gældene for farverne Zink, Nero og Granite

på alle senge,

• Elevationsbund med 5-zonet Pocket madras • Solid topmadras med 2,5 cm latex og fjernbetjening Ekskl. ben. FØR 12.092.- NU 6.998.- SPAR 5.094.-

Gælder ikke i forvejen nedsatte varer

40%

35%

50%

Cloud 21 cm. madrasser med en Gold 3000 elevationsbund

Solid bokselevationsseng 180 x 200 cm

19.998.-

24.999.-

15.598.-

Spar 10.450.-

Spar 17.000.-

Spar 15.600.-

Balance Continental Dunlopillo Harmoni top 180x200 cm. Ekskl. ben/gavl

1000.over 20 mdr.

1250.over 20 mdr.

Balance er en elegant serie fra Dunlopillo i åndbare og allergivenlige naturmaterialer. Alle senge i serien er astma og allergivenlige – og med 7 unikke komfort zoner er du garanteret en madras, der naturligt former sig efter din krop, hele natten igennem. FØR 30.448,- NU 19.998.- SPAR 10.450.-

50% VI FINANSIERER GERNE

DINE

NYE MØBLER

GRATIS

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

700.over 10 mdr.

Tempur elevation seng med 2 Cloud 21 cm. madrasser med en Gold 3000 elevationsbund, antracit grå.180x200 cm. Pris uden ben og gavl. Begrænset antal. FØR 41.996.- NU 24.999.- SPAR 17.000.-

780.over 20 mdr.

• Med 5-zonet Pocket eller Multi Pocket fjedre • Solid topmadras med 4 cm latex Ekskl. ben/gavl. FØR 31.198,- NU 15.598.- SPAR 15.600.-

SPAR OP TIL på udvalgte udstillingssenge Torsdag den 25. januar kan du møde TEMPUR konsulent

Flemming Hansen i butikken fra kl. 16 til 21, hvor vi samtidig byder på drømmekage og en forfriskning.

Besøg os på Facebook og www.max-jessen.dk

Kom og prøv den avancerede SPACE CABIN før du vælger Tempur madras


Aars Avis

SIDE 16

Mens borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerland, talte blev der vist billeder fra blandt andet kunstværket Ædeltårnet i Aars.

Vesthimmerland kom i fokus ved Trap Danmark udgivelse

gente skoletoiletter, som er et projekt, der på sigt skal være med til at skabe bedre toiletforhold for skolebørn i hele landet. I Vesthimmerland bryster vi os lidt af, at have et erhvervsklima, der dyrker de innovative tiltag - også i forhold til bæredygtighed, fortsatte han. Per Bach Laursen kom også ind på, at med golfturneringen Made in Denmark har Vesthimmerland fire år i træk haft mere end 80.000 besøgende omkring kommunen i august måned. - Det er jo faktisk sådan, at Vesthimmerland er den kommune i Danmark, der har flest golfhuller i forhold til indbyggertallet, sagde Per Bach Laursen og refererede dermed til en af de events hvor netop kronprinsen har besøgt Vesthimmerland. Borgmester Leon Sebbelin, Rebild Kommune, var næste på talerstolen. Han var lige som alle de øvrige meget tilfreds med den nye

24. JANUAR 2018

udgave af Trap Danmark. - Det er meget mere end statistik. Selv folk med rigtig godt lokal kendskab kan lære noget af at læse bogen, konstaterede han. Han lovede derpå, at alle ansatte hos Rebild Kommune ville få et eksemplar i gave. Den ide tog Per Bach Laursen op. Han vil arbejde på, at det samme sker i Vesthimmerland.

Mange forfattere De mange Trap Danmark bind har mange forfattere. En af dem er Thorkild Nielsen, tidligere Aars. Han har skrevet afsnittet om Vesthimmerland fra 1850 til 2007. Men ikke nok med det. Han har skrevet det tilsvarende afsnit til bøgerne om Brønderslev og Læsø. Kronprinsen modtog særlige eksemplarer af de aktuelle bind. Kronprinsens udgaver er indbundet i grønt oaseged.

Kronprins Frederik modtog særligt indbundne eksemplarer Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Den røde løber var klar og borgmestrene fra otte nord-

jyske kommuner stod også klar, da Kronprins Frederik mandag eftermiddag steg ud af Bentleyen foran Utzon Centret i Aalborg.

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

- Din sikkerhed www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550 www.vm-sikring.dk

VESTHIMMERLANDS VVS SLOTHS VVS

• Blikkenslagerarbejde • Vand / Varme/Sanitet • Sol- og biovarme

• Varmepumper • Fjernvarme

Messevej 16 · 9600 Aars Tlf. 9862 1955 vesthimmerlandsvvs.dk

Det var dog ikke alle borgmestre der tog imod kronprinsen. Det var overladt til Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Lasse Bolander, bestyrelsesmedlem Trap Danmark, og Niels Elers Koch, chefredaktør Trap Danmark. Kronprins Frederik er protektor for Trap Danmark, og han ankom til Aalborg for at deltage i udgivelsen af fem nye bind i den nye udgave af Trap Danmark. Et af de nye bind er om Vesthimmerlands Kommune - et andet er om Rebild Kommune. Derfor

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons

- Sloths VVS

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres

var borgmestrene fra begge kommuner på talerstolen. - Det er 40 år siden, at jeg første gang stiftede bekendtskab med Trap Danmark. Jeg sad med sådan en stor publikation, hvor der var et imponerende udvalg fra egnen. Jeg fandt også min egen gård - og det var jo lidt sjovt - sådan at se et billede af den fra længe før min tid, indledte borgmester Per Bach Laursen (V), Vesthimmerlands Kommune. - Vi ser innovation alle steder, og i Vesthimmerland er vi ikke bange for at satse og at prøve nye ting af. I 2016 var vi med til at stifte Fonden Autonomous, der har været en af hovedmotorerne i forhold til at få skubbet til lovgivningen, så det bliver muligt at få selvkørende biler på vejene i Danmark. Og så sent som i december sidste år, indviede vi Danmarks første intelli-

Borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune, var en af de første på talerstolen, hvor han orienterede Kronprinsen og de øvrige 100 deltagere om Vesthimmerlands Kommune.

Bogbinder Lars Hedegaard (tv), Bogbinderiet Aarhus, i samtale med Kronprins Frederik, der holder det særlige bind, Lasse Bolander og Thomas Kastrup-Larsen.

Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

De otte nordjyske borgmestre, repræsentanter fra Trap Danmark og Kronprins Frederik, med hver sit eksemplar af Trap Danmark.


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 17

*Mange besøgende hilste på den yderst kælne slange, da Messecenter Vesthimmerland lørdag holdt messe for eksotiske dyr - andre nøjedes dog med at kigge.

Fantastisk debut med eksotisk messe i Aars

messen, og messecentrets direktør, Brian Otte, havde efterfølgende svært ved at få armene ned. - Da vi åbnede dørene til messen lørdag klokken 10,

var der allerede kø ved indgangen, og den kø varede ved hele dagen. Et besøgstal på 2500 gæster til en messe, der kun varer én dag, og som kun fylder én af vo-

res messehaller, er virkelig imponerende, sagde Brian Otte, der havde samarbejdet med den lokale slangetæmmer, Peter Løve Mark, om at få messen stablet på benene. - Vi blev for cirka seks måneder siden kontaktet af Peter Løve Mark, der igennem mange år har arbejdet med slanger og andre krybdyr. Han har et stort kendskab til krybdyr og et stort netværk inden for den genre, så derfor valgte vi i samarbejde med ham at afprøve en eksotisk messe i Aars, siger Brian Otte, der slet ikke har fået krybdyr nok. - Med så stort et besøgstal kommer vi helt sikkert tilbage med endnu en eksotisk messe i 2019, hvor datoen bliver lørdag 19. januar. Målet er, at vi næste gang kan gøre vores eksotiske messe endnu større – og måske endog kan kalde den for ”Danmarks største eksotiske messe”, siger Brian Otte.

Det vrimlede med både krybdyr og mennesker Af Lars Lindberg AARS: Hjortedyr var der ingen af, men det lugtede alligevel lidt af gnu, da Mes-

secenter Vesthimmerland i lørdags slog dørene op til sin første messe nogensinde for eksotiske dyr. Både slanger, firben,

skorpioner og mere svigermorvenlige skabninger blev udstillet, og reglen var bestemt ikke “nok se - ikke røre”.

2500 besøgende

Der var mange spændende og smukke skabninger blandt de udstillede dyr.

Mange besøgende fik stiftet bekendskab med en velvoksen slange, som kælent snoede sig om armene på de nysgerrige gæster, der også kunne købe alverdens udstyr til de eksotiske kræ. Ikke færre end 2500 mennesker besøgte lørdag

Ikke færre end 2500 besøgende lagde lørdag vejen forbi Messecenter Vesthimmerland.

overarme”. “Kræmmeren” fortalte samtidig, at han selv havde smidt adskillige kilo ved at gå på juicekur, men at det, som man nok kunne se, var mange år siden.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

HÅNDVÆRK MEDHØJFAGLIGHED&PRÆCISION

Mads Bo holdt lørdag i Idrætscenter Østermarken et foredrag om sit yndlingsemne - juice og smoothies.

En juice-guru kom forbi... Af Lars Lindberg AARS: Omkring 80 mennesker var lørdag eftermiddag mødt op i Idrætscenter Østermarken i Aars for at høre juice-guruen Mads Bo holde foredrag, og de gik ikke skuffede derfra. Selv om den unge juiceentusiast lagde ud med at fortælle, at han er uddannet automekaniker og som sådan ikke har forstand på,

hvordan kroppen fungerer, øste han ud af sine egne erfaringer med en blanding af humor og alvor, og hans pointer gik rent ind på stolerækkerne. Ikke overraskende talte han varmt om sin store passion, friskpresset juice, men hans foredrag var befriende frit for løftede pegefingre. Han slog fast, at der i hans øjne ikke er noget i vejen med at være ekstrem i en

kort periode, men som han sagde: - Jeg ser hellere, at I drikker en juice om dagen resten af jeres liv, end at I drikker tre liter om dagen de næste tre uger. Mads Bo blev introduceret af Jørgen “Kræmmeren” Højrup Jensen, der i vanlig humoristisk stil kaldte gæsten for “den irriterende type, der render rundt med både flad mave og store

Vinduer og døre Vedligeholdelse Renovering Malerarbejde

Energiforbedring Tagarbejde

Ring for et uforpligtende tilbud!

JANBYG.DK · 5082 9078 · INFO@JANBYG.DK


Aars Avis

SIDE 18

Nye fiskevenner i Vesthimmerland

Fem medlemmer af Aarsgruppen blev henrettet i Ryvangen den 23. juni 1944, godt en uge før Hvidstengruppen. På treårsdagen for henrettelsen rejste man en mindesten for Aarsgruppen på Aars Kirkegård.

Besættelsestiden emne for et foredrag i Aars Historiker fortæller om flystyrt i Vesthimmerland AARS: Selvom det er mere end 70 år siden, at 2. Verdenskrig sluttede, så er det en periode af historien, som til stadighed optager folk, hvad enten det drejer sig om mere lokale vinkler eller den overordnede nationale fortælling. Onsdag, 7. februar vil historiker Lars Nikolajsen gøre tilhørerne på Vesthimmerlands Museum klogere på tiden omkring verdenskrigen. Natten mellem den 29. og 30. august 1944 blev to Lancasterfly skudt ned over Vesthimmerland. Det ene fly styrtede og eksploderede ca. en kilometer syd for Aalestrup, mens det andet eks-

ploderede i luften og styrtede i Lovns Bredning. Fra det sidstnævnte fly overlevede piloten W.P.Wasik, hvis historie er ganske enestående, idet det var anden gang han overlevede et flystyrt. W.P. Wasik, John Christmas-Møller, Ranumkonventet, allierede flyvergrave, våbenmodtagelse, Aarsgruppen og modstandsbevægelsen i Løgstør er blot nogle af de mange spændende personer og emner, som historiker Lars Nikolajsen vil fortælle om. Lars Nikolajsen har igennem mange år beskæftiget sig med 2. Verdenskrig og dens lokale udtryk i Vesthimmerland. Han har et

indgående kendskab til de mange fortællinger, der knytter sig til området. Under foredraget kan tilhørerne derfor forvente at blive taget med på en tur rundt i hele kommunen og bl.a. høre om Special Operations Executive’s (SOE) danske chef, Christian Michael Rottbølls modtagelse af våben og agenter på Tandrup Hede i august 1942 og ikke mindst det senere så berømte Ranumkonvent, der 10. og 11. marts 1945 blev holdt i allerdybeste hemmelighed i Ranum præstegård på foranledning af modstandsbevægelsens jyske nedkastningschef Jens Toldstrup.

Dragthistorie og hverdagsliv

Ud fra skriftlige kilder vil hun fortælle om dragthistorie og hverdagsliv fra 1770 til 1870. Kirsten Rykind-Eriksen er kulturforsker og mag.art. Hun vil gennem en række skifter gå på jagt efter, hvad folk ejede i forskellige

sociale lag på landet og i byen. Kirsten Rykind-Eriksen har arbejdet på museer, især med tekstiler og møbler. Hun har tillige skrevet artikler og bøger og har siden 2012 været redaktør af museernes Dragtjournal.

AARS: Torsdag, 25. januar holder Kirsten RykindEriksen, Randbøl, foredrag på Vesthimmerlands Museum.

Ungdomsskolen er kommet godt i gang VESTHIMMERLAND: Alt hvad Vesthimmerlands Ungdomsskole arrangerer, er med det sigte, at ”Alle har ret til et fedt liv”! - Det gør vi vores yderste for, ved at skabe et så alsidigt tilbud som muligt til de unge, siger ungdomsskoleleder Morten Birk. Forårskataloget er ude. Udover ungecaféer og ungdomsklubber, tilbyder Vesthimmerlands Ungdomsskole bl.a. MTB hold og tur til Harzen, kanosejlads, soldaterliv for en weekend, sommertur til Tjekkiet,

summercamp, gokart, knallertundervisning, eventcenter og meget mere. Med alle de aktiviteter har Vesthimmerlands Ungdomsskole skudt 2018 godt i gang. Ungdomsskolen indledte året den 3. januar! Denne dag valgte ungdomsskolen, at åbne to klubber, Løgstør og Aars klub om eftermiddagen og om aftenen, hvor der var mulighed for transport frem og tilbage fra de tre andre klubber. Der kunne alle klubmedlemmerne igen komme og hygge med

hinanden og personalet, samt der var aftensmad. Der mødte ca. 65 unge op. I sidste uge startede et nyt tilbud til de unge i kommunen: ”Ungecafeer”. Dette tilbydes i ungdomsklubberne i Aalestrup, Farsø og Løgstør, samt i 10. KlasseCenteret i Aars. Alle caféer er bemandet med voksne der kan give hjælp til lektier. Der er ingen krav om tilmelding eller lektier i caféerne. Man kan blot møde op, hygge sig, spille kort eller lign. - og altså få hjælp til lektier. Dette eftermiddagstilbud foregår lige efterskoletid. I Aalestrup og Løgstør er det mandage, i Farsø er det onsdage og i Aars er det torsdage det foregår.

VESTHIMMERLAND: Den nye fiskesæson er netop startet i Trend Å med gode fangster af såkaldte grønlænder-havørreder. Derfor opfordrer Trend Aas Lystfiskeriforenings “Smoltene” juniorer og andre naturintereserede unge i Vesthimmerland til at melde sig ind i foreningen, som gennem mange år har været en af de mest aktive i landet. Juniorklubben udgøres af en snes medlemmer fra Bjerregrav i syd til Løgstør i nord. ”Smoltene” betyder teenage-ørreder. Klubben arrangerer knap 30 fisketure i årets løb efter sæsonens fiskearter ved sø, å og kyst. Største ”juniorfisk” i 2017 var en hvid stør på hele 26 kg. fra put-&-take-søen Loch Nees. De unge medlemmer kan også fiske frit i Trend Å, der er kendt for sine mange havørreder.

I vinterhalvåret er der klubaften hver mandag. Under kyndig vejledning fremstiller de unge selv fristende spinnere, vimsende blink og farvestrålende, forskellige forfang og masser af fluer, så de er godt rustede til det praktiske fiskeri. Foruden de talrige aktiviteter tilbyder klubben

24. JANUAR 2018

også masser frisk luft og naturoplevelser, godt kammeratskab, afslappet motion, hvor der pludselig er spænding og dramatik, når en flot fisk spræller på krogen - og junior står for aftensmaden. ”Smoltene” er i øvrigt omtalt i et par af den lokale forfatter, Søren Christensens, bøger, bla. ”Ud i det fri” fra 2017, oplyser lederen af ungdomsarbejdet i lystfiskeriforeningen Orla Bertram-Nielsen, Aalestrup.

Juniorklubben “Smoltene” har mange aktiviteter. I vinterhalvåret bliver der under kyndig vejledning fremstillet spinnere, blink, forfang og fluer. Det kræver et skarpt øje, god teknik og sikre hænder at binde sine egne fiskefluer.

Genoptræningen efter sygdomsophold spredes mere rundt i kommunen.

Kommunal genoptræning tilbydes snart i fire byer Sundhedscenteret vil tættere på borgerne VESTHIMMERLAND: Byrådet har besluttet, at genoptræning efter sygehusophold af de mest almindelige lidelser skal tilbydes i alle kommunens fire hovedbyer. Lidt i stil med at regeringen rykker statslige arbejdspladser ud. På den baggrund tilbyder den kommunale genoptræningsafdeling i Sundhedscenter Vesthimmerland fra 29. januar genoptræning på de fleste diagnoser i træningslokaler i både Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars. Hidtil har størstedelen af træningen har været samlet centralt på hold i Farsø eller Aars. Afdelingsleder for genoptræningen Franz Bundgaard Larsen siger om beslutningen: - Vi har hørt fra nogle borgere, at det kan være et irritationsmoment at tage til den anden ende af kommunen for at få genoptræning,

og vi glæder os til at kunne tilbyde et fagligt godt tilbud i nærområderne, så flere borgere forhåbentligt får fuldt udbytte af den genoptræningsplan, de har fået fra sygehuset. Genoptræningen foretages af kommunale fysio- og ergoterapeuter, der har stor erfaring med genoptræning af alle de almindeligste lidelser. Spredningen af genoptræningen er dog ikke fuldstændig. Det vurderes, at der er visse særligt komplicerede områder, der kræver særlig ekspertise. - Det er ikke alle borgere som kan trænes lokalt. Det er vigtigt for os, at de mere komplicerede diagnoser stadig er på samlede, centrale hold, så den store ekspertise på områderne ikke spredes, og borgerne kan få gavn af hinandens erfaringer. Derfor vil hold for

borgere med neurologiske lidelser, som f.eks. blodprop i hjerne, samt borgere med komplekse og langvarige problemer i ryggen fortsat blive afholdt centralt i Aars eller Farsø. siger Franz Bundgaard Larsen. Borgere vil automatisk få besked på, hvor de skal til genoptræning. Det vil ske ud fra de gamle kommunegrænser, så hvis ens adresse ligge i gamle Løgstør Kommune, vil man blive henvist til genoptræning i Løgstør osv. Man kan dog anmode om at blive genoptrænet i den by, man arbejder eller går på uddannelse i. - Vi håber, at borgerne vil tage vel imod den nye mulighed, og vi glæder os til at tilbyde træning tættere på langt størstedelen af borgere, hvor genoptræningen ikke kræver et mere specialiseret tilbud i Aars eller Farsø, siger Franz Bundgaard Larsen.


Aars Avis

24. JANUAR 2018

Der øves intenst på scenen i Vesthimmerlands Musikhus Alfa.

Spændende teaterkoncert i vente i Vesthimmerlands Musikhus

Udtrykkene i teaterkoncerten er præget af kontraster. I nogle scener er alle indsatte og fangevogtere involveret, mens der i andre situationer fokuseres på enkelte personer - for eksempel en parallelhistorie, hvor to fanger får besøg udefra, og en kærlighedshistorie ridses op til sangene “How am I supposed to live without you” og “I Would If I Could But I Can’t”. Andre handlingsforløb handler om de indsattes narkotikamisbrug og et flugtforsøg. Alt er heller ikke sort i sort under koncerten. Selv om vi er i et fængsel, er der også lys for enden af tunnelen og drømme om en bedre fremtid for dem, der snart skal ud. Det er især i forbindelse med fortolkningen af sangen ”Right next to the right one”, som Céline Dion også har indspillet. Nogle af numrene er ret tro mod originalerne, mens andre er lidt eller meget bearbejdede både med

SIDE 19

hensyn til arrangement og akkordgrundlag. Ved et enkelt nummer er det kun akkordgrundlaget, der er bibeholdt. Stilarterne spænder vidt, lige fra det meget stille og skrøbelige udtryk til decideret hård rock præget af hardcore guitar. Tilskuerne vil også møde rap, stomp og bigband-arrangement blandt de udvalgte numre.

Et kuriosum Som et kuriosum til teaterkoncerten med Tim Christensen, der oprindelig startede i Dizzy Mizz Lizzy, kan det nævnes, at han med den gruppe stillede op til DM i Rock i 1991, men kun blev nummer to - slået af bandet Ancient Tribe, der bestod af de fem Aarsdrenge, Allan Viderup, Morten Becker Jørgensen, Thomas Krogh Hansen og brødrene Tom og Keld Jørgensen. Til gengæld vandt Dizzy Mizz Lizzy DM i Rock 1993.

50 gymnasieelever i Aars fortolker 12 af Tim Christensens sange AARS: Fredag og lørdag i denne uge venter der de musikelskende en spændende oplevelse, når en trup på cirka 50 elever fra Vesthimmerlands Gymnasium og HF i Vesthimmerlands Musikhus Alfa med hjælp fra musiklærerne Anne Verdelin, Lisbeth Bæk Eriksen, Steen Hjerrild og Trine Madsbøll præsenterer en teaterkoncert lavet over 12 af Tim Christensens kendteste sange. Teaterkoncerten har fået titlen ”Loser’s Game”, inspireret af Dizzy Mizz Liz-

zy-sangen ”Love is a loser’s game”. Handlingen udspiller sig over 10 scener, der alle foregår i et fængsel.

At stå udenfor Med nogle af Tim Christensens sange i baghovedet forstår man godt, hvorfor denne kulisse er valgt. Det er ikke for at give en realistisk skildring af fængselsvæsnet men for symbolsk at illustrere den følelse af at stå udenfor og være isoleret, som Dizzy Mizz Lizzy-forsangeren ofte væk-

ker med sin musik og sine tekster. I teaterkoncertens første billeder er det denne håbløshed, der dominerer. Orkestret skal således også illudere at sidde inde. Grundstammen i orkestret er en traditionel rytmegruppe: El-bas, el-guitar, akustisk guitar, trommesæt, el-klaver og synthesizer. Derudover indgår en cello og en kontrabas samt en blæsergruppe bestående af tværfløjte, to trompeter, to altsaxofoner og en trombone. De 50 elever i forestillin-

gen er fordelt på følgende grupper: Solister, ensemble, orkester, dansere og scenefolk. Da det er en teaterkoncert, er musikken og sangen i fokus. Publikum vil møde otte solister og en ensemblegruppe, som både synger og agerer. Derudover er der en lille dansegruppe. Orkestret har i det store og hele øvet siden slutningen af oktober, mens ensemble-koret og danserne er kommet til efter nytår. Desuden har alle brugt et par weekender i januar samt meget fritid i denne uge på at øve intenst.

Butikstyv i Kvickly, Aars blev løbet op af personalet AARS: I sidste uge blev personalet i Kvickly Aars advaret, da alarmen bippede. En person var på vej ud af butikken gennem indgangen. Han bar en sportstaske og stoppede ikke, da alarmen lød. En leder råbte efter manden, som i stedet for at stoppe valgte at sætte i løb ud af butikken. Kvicklymedarbejder Daniel Juel var tæt på og rådførte sig med lederen, der gav “grønt lys” for, at han kunne løbe efter manden med sportstasken. Manden fortsatte mod fakta og forbi forretningen. Men den sportstaske han bar på var tung, det var medvirkende til, at Daniel Juel kunne fange manden

En medarbejder fra Kvickly løb en butikstyv op. Han havde en sportstaske fyldt med spritus og parfume til sammenlagt 4300 kroner.

bag fakta. Daniel Juel, 20 år, holdt manden fast til lederen ankom. Det viste sig at være en rigtig plan, at løbe efter manden. I sportstasken

fandt personalet parfumevarer og spiritus for en samlet værdi af omkring 4300 kroner. Politiet blev tilkaldt og overtog manden.

- Han virkede usikker og muligvis påvirket af stoffer. Han opførte sig mærkeligt. Noget af det første han sagde var, om han kunne få en smøg, siger Daniel Juel. Han fulgte manden tilbage til Kvickly inden politiet ankom. Det har efterfølgende vist sig, via overvågningskameraer, at manden var i ledtog med tre andre. De fortsatte med at gå roligt rundt i Kvickly, mens “jagten” foregik. Den ene handlede ind som en almindeligt kunde. Men på overvågningen kan man se, at de tre andre har hjulpet med at lægge ting i sportstasken. De tre medgerningsmænd er ikke fanget.

Orkestret bag ”Loser’s Game”.

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk


Aars Avis

SIDE 20

LÆSERBREVE SFs holdning til Made in Denmark Theresa Berg Andersen og Niels Heebøll, begge medlemmer af byrådet i Vesthimmerlands Kommune for SF, skriver om partiets holdning til kommunal støtte til golfturneringen Made in Denmark i Gatten: SF ser golfturneringen Made in Denmark, som et flot arrangement med mange tilfredse publikummer, men som udgangspunkt er det et privat arrangement, som vi ikke mener det er kommunens opgave at give penge til. Der blev givet offentlig støtte både fra kommunen og regionen i de første år, men fremover må det være op til arrangørerne at finde

Theresa Berg Andersen (SF).

midler på anden vis. Regionen har tidligere trukket sig og med den stramme tidsplan, der er lagt op til, kan der næppe heller skaffes opbakning fra omkringlig-

HAVERSLEV

24. JANUAR 2018

HAVERSLEV gende kommuner. Det gør også indtryk, at nordjyske turistaktører heller ikke støtter en samlet nordjysk golfmarkedsføring med udgangspunkt i Made in Denmark. Det er usikkert, hvor stor en del af turneringens økonomiske afkast, der lander i Vesthimmerland, og SF sætter også spørgsmålstegn ved, hvor stor brandingeffekten er. Tilrejsende tilskuere kommer for at se golf, og det er så det, og de 400 mill. husstande, der angiveligt præsenteres for turneringen igennem TV tænker nok ikke Vesthimmerland, men måske Danmark på en god dag. Derfor er det SFs standpunkt, at kommunens bidrag må blive den praktiske og tekniske bistand, f.eks. med skiltning og lignende, som et sådant arrangement kræver.

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Succesfuld nytårskur på Nørlund for iværksættere Der er stor interesse for “Iværksætteri på Slottet” HAVERSLEV: Iværksættere fra flere nordjyske kommuner mødtes onsdag, 17. januar til nytårskur på Nørlund Slot ved Haverslev, for at få et dybere indblik i opbygning af crowdfunding kampagner, samt udvidelse af ens professionelle netværk. Med levende lys fra lysestager i riddersalen på slottet, havde iværksættere mulighed for at læne sig tilbage og blive inspireret af eksperter, samt skabe nye forretningsrelationer i et nystartet kalenderår. Business Rebild, Mariagerfjord Erhvervsråd, Iværksætter Væksthimmerland og Nordjysk NewBizz var medarrangører på arrangementet ”Iværksætteri på slottet” – et arrangement, som viste sig at have stor interesse for mange iværksættere i det nordjyske. - Det glæder os, at vi kan samle så mange deltagere til et arrangement, hvor omdrejningspunktet er finansiering og professionelt netværk. Begge emner er meget relevante for iværksættere, hvilket i høj grad kom til udtryk i går, hvor dialogen både

Borgmester Leon Sebbelin, Rebild Kommune, var med til Iværksætteri på slottet den 17. januar.

under og efter oplægsholdernes indlæg fik frit løb. Det at tre kommuner går sammen styrker synergien, og er med til at skabe et stærkt samarbejde på tværs af kommunegrænserne, hvilket i sidste ende er til gavn for virksomhederne. Det var arrangementet et tydeligt bevis på, siger erhvervs- og turistchef hos Business Rebild, Jane Bejlegaard Lindberg. Danmarks førende ekspert inden for crowdfunding, Michael Eis, som bl.a. har stiftet den reward-baseret crowdfunding platform Boomerang.dk, kickstartede arrangementet ved at fortælle

Sogneaften om Nadverritualet Der var over 100 deltagere ved Kidsvolley i Haverslev Hallen.

Kidsvolley i Haverslev HAVERSLEV: Torsdag den 18. januar blev der i Haverslev Hallen afviklet Kidsvolley-stævne. - Der var over 100 deltagende elever fra 3. klasse ved stævnet. De kom fra henholdsvis Suldrup Skole, Sortebakkeskolen og Haverslev-Ravnkilde Skole. Derudover deltog HCI frivilligt med omkring 30 elever, som agerede mentorer og dommere ved stævnet, siger Nanna Norup Pedersen, lærer ved HaverslevRavnkilde Skole. Selve stævnet holdes hvert år i januar under værtskab af HaverslevRavnkilde Skole. Stævnet arrangeres af det lokale idrætsudvalg Rebild Skoleidræt - en afdeling af Dansk Skoleidræt Nordjylland. - Forhåbningen er at stævnet fremmer venskab på

Kidsvolley er særligt indrettet til helt unge spillere.

tværs af skolerne, og samtidig øger lysten til at opsøge kidsvolley i de lokale foreninger i fritiden, siger Nanna Norup Pedersen. Kidsvolley startede i Danmark i 2002, og spillet er udviklet så børn i alle aldre kan spille volleyball, uden det bliver for svært.

Ved stævnet for 3. klasserne var reglerne i store træk, at bolden ikke må røre gulvet. Spillerne må altså godt gribe bolden, ikke kun slå til den. Holdene har hver fire spillere, og kidsvolley skal ses som en introduktion til ”rigtig” volleyball.

HAVERSLEV: Torsdag i sidste uge var der Sogneaften i Sognets Hus i Haverslev. Emnet var Nadveren (et gammelt ord for aftensmåltid), som er en kristen liturgisk handling baseret på Jesu Kristi sidste måltid med disciplene før korsfæstelsen. Haverslev og Aarestrups nye præst, Kristoffer Garne, har sammen med de to byers menighedsråd afprøvet og indført et nyt og mere enkelt nadverritual i de to kirker. - Ved alle gudstjenester med nadver vil vi fremover bruge det nye ritual, som er følgende, fortæller Kristoffer Garne bl.a. til Kirkebladet. Ritualet begynder med en kort hilsen: Han, som har begyndt sin gode gerning i jer, vil fuldføre den indtil Jesu Kristi dag. Herefter følger en kort bøn indledt med en tak til Gud. Herefter bedes Fadervor. Så vender præsten sig mod menigheden og indstifter nadveren ved at citere Jesu egne ord fra det første nadvermåltid skærtorsdag, først brødet og derefter vinen. Når nadveren er indstiftet, bevæger dem, der ønsker

at gå til nadver, sig op til alteret. Herefter uddeles nadveren, mens nadvergæsterne knæler omkring alteret, og organisten spiller stille musik. Når nadvergæsterne er kommet tilbage på plads, synges salme 474. Efter salmen siger præsten en hilsen vendt mod menigheden. Gudstjenesten slutter som sædvanligt med velsignelse, sidste salme, udgangsbøn og postludium. Nadverens forestilling om ihukommelse har rødder i den Det Gamle Testamentes erindringskultur, hvor erindringen af fortidige begivenheder – for eksempel udfrielsen af Egypten – konstituerer Israel som folk i det aktuelle nu. På samme måde med den kristne menighed, der bliver til ved at komme i hu, at Jesus gav sig selv hen på korset som et sonoffer for alle verdens synder. Det er en udbredt forestilling i denne sammenhæng, at når Jesus kommes i hu ved nadverfejringen, så er han faktisk til stede, ikke blot som et minde, men faktisk til stede, ligesom Gud er til stede hos sit folk, når de samles

om de mange muligheder der findes i crowdfunding universet. Derefter gik ordet til Simone Lemming Andersen, bestsellerforfatter og indehaver af Strategisk Kommunikation. Hun fortalte om, hvordan det professionelle netværk opbygges og udvides. Arrangementet blev afsluttet med tapas fra en lokal aktør, Café Nord i Støvring. Mens herlighederne blev indtaget havde deltagerne rig mulighed for at prøve kræfter med aktivt, at få styrket deres netværk og skabe nye forretningsforbindelser.

i hans navn og erindrer hans fortidige velgerninger. Liturgi betegner det fastlagte forløb, som gudstjenesten og de kirkelige handlinger som dåb, konfirmation, vielse og begravelse forløber efter. Der er en række variationsmuligheder i liturgien til de enkelte handlinger, så menighedsråd og præster frit kan vælge den liturgi, der passer dem bedst. Liturgierne er beskrevet i ”Den Danske Alterbog og Ritualbog - Gudstjenesteordning for Den Danske Folkekirke”. Ritualerne findes også i Salmebogen, så man som kirkegænger altid kan følge med i forløbet. Nadveren er ifølge den kirkelige liturgi Gudstjenestens centrum, men det er ganske frivilligt om man som kirkegænger ønsker at deltage i Nadveren. Der er i den danske folkekirke mulighed også for at indføre skriftemål. Vil man vide mere om Nadveren og dens betydning/fortolkning kan man evt. se mere hos Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter på: www.fkuv.dk Vinterens interessante sogneaften i Haverslev sluttede med - kaffe og kringle.


Aars Avis

24. JANUAR 2018

Delikatessen

kolonial kolonial

59

95

m /2 fo rret te r, 2 ho ve dret te r m /2 sla gs ka rtofl er og 1 de ss er t

Vælg mell em følge nde fo rre t te r: • tu nm

os se me d rej er • Høns esa lat på an an as rin g • Ky llin ge br yst på sa lat bu nd All e fore t ter er me d brød/smør og dre ssi ng

Vælg me lle m følge nde ho ve dre t te r:

• Ok sefilet • fy ldt ka lku nb ry st • Hje mm ela vet fri ka de lle r • Ha mb ug err yg Der me dfølge r 2 sla gs sal ate r me d dre ssi ng. Vælg me llem kr ydd k art off els ala t elle erk art ofle r, r flødek art ofle r

Vælg me lle m følge nde de ss er te r: • Hje mm ela vet is - bes tem sel v sm ag! • isl ag ka ge • Ch ok ola de mo us se me d frisk fru gt

P r . P e rs. 129 K r. Pr. co uver t

Slagteren

frit valg 1/2 ltr. norm. 1495

100 95 49

00

flanksteak

KKe!

•2 KG Ov nK la r sv ine Ka m rid se t OG ud en be n •1 KG sv ine KOte let te r •1 KG Ha mbur Ge rryG •2 KG rib be nste G •1 KG sv ine brys rid set t i sK ive r •1 st K. sv ine mø rb rad •1 KG sK inK eKød i te rn •1 KG sK inK es cH nitze l •1 KG na KK ef ile t •1 KG na KK eKOt elett er •1 KG Pa nd er et •1 KG mediste r •2,5 KG fr isK Ha KK et sv inKød 6–14 % fedt •2 st K. 500G lev er POst ej (fross en ba g sel v)

I al t 17,5 kg

Ku n 699,

sPar 301 Kr

be sti llin g sk al ske

på tlf. 2557

KÆMPE SVINEKØDS  P 4940 AKKE  !   elle r inde på vor es ok-m  side 2  KG  fac Ovn  kebo lar  svineka r Sul ridset  Spa dru p og  uden   senest tirs dag•• 1  d. b en   KG  6. Svineko febtelette ruar   • 1  KG  Hamburgerryg r inden kl. 14.00. Afh entes Torsda   gKG  d.  Ribbens • 2   8. feb teg  rrua idset   r ef ter kl 10 .00 • 1  KG  Svinebryst  i  skiver   I Spa vinem Sulørbrad dru   p. • 1  STK.  Sr • • • • • • • •

1 KG    Skinkekød  i  tern   1  KG  Skinkeschnitzel   1  KG  Nakkefilet   1  KG  Nakkekoteletter   1  KG  Panderet   1  KG  Medister   2,5  KG  Frisk  hakket  svinkød  6  –  14  %  fedt   2  stk  500g  Leverpostej   (Frossen  bag  selv)   I  alt  17,5  kg  

Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40 Man.-ons. kl. 8-15 Tors.-fre. kl. 8-16 Lør. kl. 8-14

Kun 699,-­‐   SPAR  301  KR  

Bestilling skal  ske  på  

Tlf. 25574940  eller  inde  

95

00

200-275 g

frit valg

10

00

"det gode" solsikkerugbrød

frit valg

12

00

29

peter larsen kaffe "grå"

pr. ps.

Max. 4 ps. pr. kunde pr. dag!

95

3 stk.

69

8 inden  kl.  14.00.  

70 cl.

79

/2-­‐2018 efter  kl  10.00  

I Spar  Suldrup.    

95 + pant

19

33

grøn bio-tex color 954 g

25

00

baMseline skylleMiddel 1 ltr. 1/2 pris!

frit valg

12

95

KuN lørdag/søndag 200 g

95

00 + pant

H averslev

tlf. 98 65 40 13

Max. 4 stk. pr. kunde pr. dag!

pr. stk.

11

00

gestus luksus pålæg 80-100 g

frit valg

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

11

tlf. 98 37 90 00

Spar Suldrup  

(hvor ikke andet er angivet)

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00

00

S uldr up

tilbuddene gælder alle 3 butikker fra onsdag til og med søndag

Afhentes Torsdag  d.  8

+ pant

brønduM snaps

på vores  facebook  side  

senest tirsdag  d.  6/2-­‐201

95

kærgården

pepsi/pepsi Max/ faxe kondi/nikoline/ egekilde/Mirinda 1,5 ltr.

30 stk.

2 pk.

KuN torsdag/fredag 400 g

alm./classic

1/2 pris!

brune skrabeæg

30 stk.

spar øl

kolonial non-food

kolonial køl str. s/M

10

kolonial øl + vand

pr. stk.

900 g

"det gode" solsikkeboller

pr. pk.

00

kolonial spiritus

wasa knækbrød

pr. 1/2 kg ......

KæmPe svineKØds Pa

16 10

2 stk.

8 stk.

wienerschnitzel

5 stk. pr. pk.

øko leaf solbærsaft

sa m m ensæt se lv d in bu ff et

Min. 800 g .......

first price isvafler

capri-sonne

convenience Marked

kun ....................

kolonial frost

10x200 ml. alle slags

neM aftensMad! nok til 2 pers.

SIDE 21


Aars Avis

SIDE 22

SULDRUP

24. JANUAR 2018

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Integration af flygtninge:

Rebild Kommune klarer sig tredjebedst i Danmark REBILD: Rebild Kommune inkasserer en delt tredjeplads, når det handler om at integrere flygtninge på det danske arbejdsmarked. Det glæder formand for arbejdsmarkedsudvalget, Allan Busk (L). 10 kommuner i Danmark lever allerede nu op til den ambitiøse målsætning om, at hver anden flygtning er i arbejde. Rebild Kommune er iblandt. Den lokale integrationspolitik i Rebild Kommune begynder tilsyneladende at virke. På landsplan ligger Rebild Kommune på en delt tredjeplads med 55 procent i arbejde. Ringsted topper med 57 procent. Det var regeringen der, for to år siden, formulerede en ambitiøs målsætning om,

HORNUM

Kommuner med lyserød farve har opfyldt målsætningen om mindst 50 procent i arbejde.

at hver anden flygtning skulle i arbejde. En ny opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser at 10 kommunerne allerede lever op til målsætningen. På landsplan er andelen

af flygtninge i arbejde nu på 36 procent. Tallet for Vesthimmerlands Kommune er 45 procent. Allan Busk glæder sig over de gode takter. - Rebild Kommune løser effektivt to presserende arbejdsmarkedudfordringer - at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet og samtidig sikre arbejdsgiverne den efterspurgte arbejdskraft. Det er vel, hvad man populært sagt, kalder for en win-win. Vores næste udfordring er, at få flygtningene endnu hurtigere i gang på arbejdsmarkedet. Selvom tallene ser gode ud, skal vi ikke være blinde for mulighederne for at gøre det endnu bedre. Det arbejde glæder jeg mig, som formand for arbejdsmarkedsudvalget, til at tage fat på, siger han.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Tidligere sygeplejerske Grethe Pedersen og Arne Asp i Suldrup. Grethe Pedersen kunne give et stik uden at patienten mærkede det, siger Arne Asp.

Hjemmesygeplejerske om et godt liv i Suldrup

Grethe Pedersen fortalte om livet for seniorerne SULDRUP: Omkring 70 var mødt op for at høre Grethe Pedersen fortælle om “Et liv i Suldrup”, da Sønderup-Suldrup Seniorer havde “Spis-sammen” på Suldrup Kro. Deltagerne fik en god og livlig fortælling om Grethes Pedersens liv. Efter hun havde uddannet sig som sygeplejerske i Aalborg, fik hun en stilling som hjemmesygeplejerske i Suldrup-området. Grethe Pedersen var flyttet ind på “Sønderlund” sammen med sin mand, Poul Pedersen, så det passede hende godt og have sit job i området. Hun kørte rundt fra sted til sted. Dengang var det mange indsprøjtninger der

HORNUM

skulle gives, da penicillin ikke var i pilleform. Det kunne endda hænde, at hun skulle ud to gange om dagen. På et tidspunkt skulle der ændres i hjemmeplejen, og at Grethe Pedersen fik et nyt job på Ældrecenter Himmerlandshave som ledende sygeplejerske - et job hun bestred til hun gik på pension. Grethe Pedersen har været i byrådet i Støvring Kommune i flere perioder, opstillet på den Tværpolitiske liste. Hun har haft forskellige udvalgsposter. - Grethe Pedersen har gennem årene været meget aktiv og hjælpsom. Hun var meget vellidt, siger Arne Asp. Var der nogen som var

lidt nervøse for at få et stik, kunne hun i et snuptag give det stik uden, at patienten mærkede det. Det skete med en god snak. Vagn Hansen fra bestyrelsen fortalte om mulighederne for at komme på Rude Strand Højskole, som henvender sig til alle seniorer. Der arrangeres ugekurser på højskolen hele året. Rude Strand Højskole er genopstartet efter en konkurs i 2016, i øvrigt opkøbt af foreningen Danske Seniorer. Helle Bak Holvad og Carsten Holvad er ansat som forstanderpar. De kom fra et job som forstanderpar på Vivild Efterskole. Der blev i løbet af aftenen sunget nogle sange.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Fællesspisning i Hornum HORNUM: Fredag, 2. februar er Ældre Sagen vært i Værestedet i Hornum. Ældre Sagen inviterer til fællesspisning for børn, unge og voksne i alle aldre.

Sammenkomsten foregår under temaet “Generationer mødes til Spis Sammen”. Alle opfordres til at møde op og gerne tage naboen under armen og

deltage i hyggeligt samvær i Værestedet. Der kan købes en varm ret, kaffe og kage. Drikkevarer skal man selv medbringe.

Billedet er taget på Bølle-Bob banen, her ses bestyrelsen for Land og By sammen med Jens Chr. Jacobsen, Klaus Frederiksen og Jesper Gregersen fra Spar Nord.

Land og By Hornum fortsætter sponsoraftale HORNUM: Foreningen Land og By Hornum, der arbejder på at fremskaffe økonomiske midler til børne-, ungdoms- og idrætsfremmende arbejde for foreninger med tilknytning til Hornum, har fået en god bid af ønskerne opfyldt, i det Spar Nord har valgt at fortsætte som sponsor for foreningen. Banken har indgået en ny treårig sponsoraftale med foreningen. - Banken har tidligere været sponsor for Land og By, og vi skal helt tilbage til 1993,

hvor den første aftale med foreningen blev indgået, siger formand Henrik Laursen, der ser frem til det nye samarbejde. - Vi har altid været tilfredse her, og den lokale tilknytning til banken via den barndomsfødte bankmand Jesper Gregersen, der for nylig modtog Hornum Prisen, er også med til at gøre samarbejdet og dialogen nem, forklarer Henrik Laursen. Land og By Hornum er især kendt for afvikling af det årlige Septembermar-

ked, der tiltrækker folk fra nær og fjern. Foreningen er ejer af Markedspladsen samt Markedshallen i Hornum, som udover opførelse af markedsrevyen også benyttes flittigt af de lokale foreninger til arrangementer. Endelig står foreningen også for det årlige Truckshow. Den store succes skyldes at foreningen har en dygtig bestyrelse der består af mange ildsjæle - og arbejdet her er da heller ikke gået Spar Nords opmærksomhed forbi.


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 23

SPORT Suldrups badmintonspillere er klar til oprykningskampe BADMINTON: I sidste weekend var der dømt ”oprykningskamp” i Stensbohallen i Suldrup. En sejr til hjemmeholdet betød nemlig med al sandsynlighed, at IK Frem’s førstehold i badminton ville kvalificere sig til at skulle spille om pladserne til næste sæsons Danmarksserie. Modstanderen var denne gang St. Restrup, der også i denne kamp havde meget på spil, idet de med en sejr ligeledes havde mulighed for at spille sig i oprykningskvalifikation og med et nederlag ville ryge i nedrykningsspil.

Kampen kom meget jævnbyrdigt fra start efter første runde, da Suldrup vandt de to mixdoubler, mens St. Restrup vandt de to damesingler. Derefter var det herresinglernes tur, og de har i denne sæson været IK Frem’s akilleshæl. Det viste sig - meget belejligt - at være dagen, hvor det skulle vende, idet de kastede tre sejre i fire kampe af sig, og dermed var stillingen 5-3 i Suldrups favør, inden det hele skulle afgøres i doublerne. Først var det damedoublerne, og de blev delt med en sejr til begge mandskaber.

Dermed var stillingen 6-4 inden herredoublerne. Der blev spillet tre meget jævnbyrdige kampe, hvor Suldrup trak sig sejrrigt ud af de to, idet Simon Lyngsø og Mathias Lundquist vandt første herredouble, og Søren Bundgaard og Tobias Jensen vandt 3. herredouble. Dermed endte kampen med 8-5 til Suldrup, der med de tre point sluttede på en flot tredjeplads i grundspillet og sikrede sig kvalifikation til kampen om en plads i Danmarksserien. Den første kvalifikationskamp spilles mod Triton Aalborg på lørdag.

Formand for Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Asger Andersen, Vegger, klippede det røde bånd ved indvielsen af E-sport Vesthimmerlands nye lokaler i Idrætscenter Østermarken. Ved hans side ses Thomas Jensen, der er formand for den nystartede klub.

Ny e-sportsklub i Aars har fået fantastisk start Havde allerede 46 medlemmer inden åbningen Af Lars Lindberg

CK Aars samarbejder med DGI om et nyt projekt, som skal lokke flere kvinder op på landevejscyklen.

Flere kvinder fra Aars skal ud og cykle på landevejen CYKLING: CK Aars vil i samarbejde med DGI Nordjylland lave forsøg med et skoleforløb på landevejscykel - kun for kvinder. DGI Nordjylland har fokus på at få flere kvinder ud og cykle på landevejen. - Mange kvinder har lyst til at prøve kræfter med landevejscykling, men de har måske ikke lige mod på at springe ud i det sammen med alle mændene, siger Mette Eriksen, der er idrætskonsulent i landevejscykling hos DGI. Derfor har DGI med succes lavet forløb i nordjyske cykelklubber, hvor der oprettes cykelskoler målrettet kvinder. DGI stiller med konsulent og instruktør for at få projektet i gang, og det er ikke nogen undskyldning, at man ikke har en cykel. Der er nemlig mulighed for billigt at leje en cykel for et symbolsk beløb af DGI

i prøveforløbet, som typisk varer fire-fem uger med cykling to timer om ugen. Skoleforløbet er rettet både mod begyndere og de kvinder, som gerne vil lære at køre i grupper.

Kvinder fortsætter Erfaringen fra tidligere kvindeforløb med landevejscykling viser, at cirka halvdelen af kvinderne efterfølgende melder sig ind i klubben og fortsætter med cykeltræning. CK Aars, som er en relativt ny cykelklub i Vesthimmerland med 75 medlemmer, ser meget positiv på projektet og støtter det fuldt ud. - Vi er kommet godt fra start med den ny klub, men vi kan sagtens se, at der er områder, hvor vi kan gøre det bedre. Vi har i øjeblikket kun få kvinder i klubben og endnu færre ungdomsryttere, så de to områder vil vi forsøge at

give fokus i det nye år. Vi er i gang med en udvikling, hvor vi i første omgang har fået uddannet en række holdkaptajner, og næste step er uddannelse af egentlige instruktører. Vi favner i forvejen meget bredt med hold fra A til D - det vil sige, ryttere der kommer for at køre en hyggelig tur sammen med andre til de mere ambitiøse, som ønsker at gøre sig bedre både individuelt og som hold, siger formand for CK Aars Jan Falden. Som noget nyt tilbyder CK Aars også licens, så man som rytter kan deltage i løb arrangeret af Dansk Cykel Union. CK Aars holder sin anden generalforsamling i Aars Tennisklubs lokaler søndag 28. januar, og her vil både nuværende medlemmer og andre interesserede kunne høre mere om de nye tiltag for 2018-sæsonen.

E-SPORT: Den røde løber var rullet ud, og flaget var fundet frem, da E-sport Vesthimmerland søndag eftermiddag slog dørene op for første gang. Foreningen har til huse i Idrætscenter Østermarken, og ummidelbart inden de nye lokaler blev indviet, var der trængsel i idrætscentrets kantine. Mere end 50 interesserede var mødt op, og da det røde bånd var klippet, strømmede primært unge mænd ind i det lækre lokale, hvor ikke færre end 10 spritnye computere og lige så mange fede kontorstole ventede på deres første brugere. Thomas Jensen, der er formand for foreningen, var en smule paf, da hans vilde idé blev til virkelighed, og han indrømmede blank, at det selv efter hans mening er gået hurtigt med at få foreningen stablet på benene. - 5. august fik jeg en idé til, hvordan jeg kunne tilbringe mere tid sammen med min bonussøn, og det tog fart fra første øjeblik. Jeg oprettede en facebookgruppe for at lodde, om der var stemning for en e-sportsklub i Aars, og det var der i den grad. I løbet af ingen tid havde gruppen mere end 400 medlemmer, og så var der jo kun én vej, grinede han. Selv om den nye esportsklub først så dagens lys i søndags, har klubben allerede 46 medlemmer, og det tal kan hurtigt stige. - Interessen for e-sport er enorm, og det mærker vi også her i Aars, hvor det ikke er gået mange næser forbi, at vi i Andreas Højsleth har en af verdens

Straks efter indvielsen kastede klubbens medlemmer sig over det lækre, nyindkøbte udstyr.

bedste Counterstrikespillere. Det er tydeligt, at der er mange drenge her i byen, som drømmer om at blive lige så god som ham, sagde Thomas Jensen.

Plads til 150 Formanden vurderer, at Esport Vesthimmerland har plads til omkring 150 medlemmer, og han håber, at klubben inden længe råder over 16 computere. - Flere er der simpelthen ikke plads til herinde, forklarede han. I øjeblikket har klubben to trænere, og de skal træne flere hold, der selv bestemmer, om de blot vil “hyggespille” eller deltage i turneringer. Det er dog planen, at der med tiden skal tilknyttes flere trænere. - Vi må starte et sted, men vi håber, at nogle af vores dygtigste spillere får lyst til også at blive trænere, sagde Thomas Jensen. Den officielle åbningstale blev holdt af Asger Andersen (S), der er formand for Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg. Han havde valgt at skrive sin tale på sin mo-

biltelefon, da han fandt det mest autentisk til åbningen af en e-sportsklub, og den idé var fremragende - lige indtil hans telefon løb tør for strøm. Både med og uden strøm formåede udvalgsformanden dog at fortælle sjove anekdoter om, hvordan han selv for år tilbage fik tæsk af sin søn i Counter Strike. - Det må have været version 1.0 af spillet, men det gjorde nas på en gammel sportsmand som mig, og den følelse er der sikkert mange fædre, der kender til, sagde Asger Andersen, som naturligvis også ønskede E-sport Vesthimmerland al mulig medvind på den elektroniske cykelsti. Donationer fra Fonden for Sparekassen Himmerland på 100.000 kroner, Vesthimmerlands Kommune på 20.000 kroner og DGI på 10.000 kroner har muliggjort den nystartede forenings indkøb af computere og møblement, og lokale LabTech har hjulpet folkene bag foreningen med at finde det rigtige udstyr til de rigtige priser.


Aars Avis

SIDE 24

24. JANUAR 2018

SPORT Astralis røg ud af major E-SPORT: Counterstrike e-sportsholdet Astralis, der sidste år i januar vandt Eleague Major-turneringen i USA med en præmiepulje på 250.000 dollar, nåede ikke finalen i år. Astralis, med den tidligere Aars-dreng, Andreas Højsleth, nåede til mellemspillet, hvor der kun spilles en bane og derfor kun er en chance for at vinde.

Emma Mathiasen vandt på ponyen Tovdals Balooca Liingaard Rideudstyr Cup ved weekendens stævne i Hornum-Ulstrup Rideklub.

Hornum-ryttere udviste sparsom gæstfrihed De lokale ryttere var ikke meget for at dele præmierne med deres mange gæster

RIDNING: Hornum-Ulstrup Rideklub har i weekenden været vært for endnu et vellykket og velbesøgt stævne, og HURK kan bryste sig af at være en klub, der er populær at vende tilbage til, og som mange gæster udefra altid har noget positivt at sige om. Og det kan i grunden undre, når klubbens ryttere i den grad giver den gas på hjemmebane og ikke levner mange bidder af kagen til gæsterne. Allerede fredag i Liingaard Rideudstyr Cup i LA-dressur for hest satte rytterne fra Hornum sig tungt på placeringerne, og blot en enkelt roset ud af otte mulige gik til en rytter udefra. Vinder af klassen blev Rebecca Sørig Pedersen på F.A. Miraculix med imponerende 75 pct. i en LA2, og ekvipagen snuppede i samme omgang andenpladsen med overbevisende 74,3 pct. i deres første LA5 sammen. Når nu Rebecca Sørig Pedersen alligevel var i gang, red hun sig da også til en tredjeplads med debutanten Prins Unik, en fem-

Karoline Jepsen Larsen og Bryggergaardens Double Trouble blev nummer to i LB2* i Mosbæk Foder- og rideudstyr Cup, hvorefter ekvipagen vandt i LA1*.

årig hingst som var i byen for første gang i sit liv. Så var Hornum ligesom i gang. Stine Falk Nielsen red sig med hesten Magnum ind på fjerdepladsen med en LA2 til 68,4 pct., mens Gritt Rosenkilde og Bruno af Vindblæs indtog femtepladsen med en LA2 til 67,6 pct. Tuie Hamann red sig til en syvendeplads med Borbjergs Zakì med en LA2 til 66,9 pct., og Stine Falk Nielsen og Magnum snuppede den sidste placering, ottendepladsen, med en LA1 til 66,7 pct.. Om lørdagen lagde ponyerne ud, og her blev Liingaard Rideudstyr Cup i LB-dressur for ponyer også domineret af HURKrytterne. Emma Mathiasen startede sit første stævne med ponyen Tovdals Balooca, og de endte med at vinde cuppen med en LB2 til flotte 71,4 pct. Karoline Jepsen Larsen indtog andenpladsen med ponyen Bryggergårdens Double Trouble med en LB3 til 71,1 pct. Emma og Balooca indtog også tredjepladsen i cuppen med en LB3 til 70,5 pct.. I LA-klassen for ponyer var der igen Hornumryttere på skamlen, idet Karoline og Double Trouble vandt klassen med en LA1

til 68,1 pct., mens Emma red en LA2 på sin egen pony, Bakkegaardens Oliver, til 65,5 pct. og en fjerdeplads. Senere på dagen kom hestene på banen igen, og i LD-procentklassen indtog Nadia Stadsgaard Petersen og Nanok Horsmark andenpladsen med en LD1 til 71,4 pct. Om søndagen stod den på springning, og her lagde ponyerne også ud. I Mosbæk Foder- og rideudstyr Cup i LC-springning for ponyer red Josefine Jørgensen sig efter to fejlfrie runder til en fjerdeplads med ponyen Bakkegaardens l’Amour. I LB2* blev Karoline Jepsen Larsen og Bryggergaardens Double Trouble placeret som nummer to efter to fejlfrie runder. Karoline og Double Trouble vandt derefter LA1* springning. I LF-springning for heste red Pernille Sørensen en fejlfri runde med Bakkegaardens Madelein, mens både LB1* og LB2* for heste blev vundet af Majbritt Aarup med Chirac Nørgaard. Alt i alt en flot weekend for Hornum-Ulstrup Rideklub og ikke mindst de mange dygtige ponyer, heste og ryttere.

De havde ikke klaret sig så godt inden mandagens kamp, hvorfor de var tvunget til at vinde over Cloud 9 for at komme videre i turneringen. Astralis har haft problemer gennem længere tid, fordi Nicolai Reedtz, “dev1ce”, har været ramt af sygdom. Hans afløser har gjort det godt. Men det har skabt

lidt uro på holdet. “dev1ce” var tilbage på holdet, men i en anden rolle. Det var dog ikke godt nok. Astralis kom hurtigt bagud og nåede aldrig rigtigt med. Major-turneringen regnes for det uofficielle verdensmesterskab og årets vigtigste turnering.

Unge badmintonspillere er klar til landsmesterskaberne BADMINTON: Da der i weekenden blev spillet udtagelsesstævne til landsmesterskaberne i badminton, lykkedes det Aars Badmintonklubs Niels Bloch Toftemann at spille sig til en plads i finalen i U11D rækken. En andenplads var dog ikke tilfredsstillende for den unge ketsjerkriger, der i overbevisende stil sikrede sig guldet i to sæt. Niels Bloch Toftemann stillede også op i herredouble, hvor han dannede par med Tobi-

as Toudahl fra Bislev-Nibe, og her blev det til en bronzemedalje. Mathilde Fløj Thomsen deltog i U15A rækken, og her blev det til en femteplads i damesingle og en bronzemedalje i damedouble, hvor hun spillede sammen med Astrid Kudahl fra Hobro. Begge de to Aarsspillere indløste dermed billet til landsmesterskaberne, som spilles i marts i Hørning for U11 og i Vejle for U15.

Niels Bloch Toftemann fra Aars Badmintonklub indløste i weekenden billet til landsmesterskaberne i U11D, da han vandt guld i single og bronze i double til udtagelsesstævnet.

Aviator holdt nytårskur ved Aars med gode nyheder SVÆVEFLYVNING: Sidst i november fik Aviator - Aalborg Svæveflyveklub, der holder til på flyvepladsen ved Aars, stjålet fire klubfly. Lige efter jul blev forsikringen udbetalt, og erstatningsanskaffelser kunne dermed gå fra sonderinger til konkrete forhandlinger. Ved klubbens nytårskur 19. januar fik medlemskredsen nyheden om de to første nyanskaffelser. Allerede i julen var tre medlemmer i Polen for at kigge på en “Arcus M”. Det er et højtydende moderne svævefly, som vil kunne glide over 50 meter for hver meter det synker i rolig luft. Dermed overgår det det tosædede fly, som blev stjålet, med omkring 10 procent. M-varianten er også udstyret med en udklappelig motor, som er kraftig nok til, at flyet vil kunne start ved egen kraft. Forhandlingerne faldt på plads i løbet af januar, og sidst i januar vil et par medlemmer igen tage til Polen - denne gang for at tage flyet med tilbage. Samtidig vil betalingen på ikke mindre end 200.000 euro eller omkring 1,5 mil-

Aviator - Aalborg Svæveflyveklub har købt to svævefly af typerne “Arcus M” (billedet) og LS4.

lioner kroner blive frigivet. Ved tyveriet blev der stjålet to et-sædede LS4’ere; et meget populært fly blandt medlemmerne. I løbet af januar har man lokaliseret et eksemplar i Litauen. Da der her er tale om en kendt og billigere type, kunne kvaliteten godt bedømmes ud fra billeder og garantier, og under nytårskuren underskrev formand Jens Bonderup Kjeldsen købsaftalen på lidt over 200.000 kroner. Flyet kommer til at tilbringe den første tid i Litauen, idet der skal gennemføres et større eftersyn.

Der er et godt værksted i Litauen, og timelønningerne dér er mere attraktive end de tilsvarende danske eller tyske. Med anskaffelserne mangler der stadig at blive fundet yderligere to fly. Der har endnu ikke vist sig noget interessant på markedet, men det giver ikke grund til panik, idet man har mulighed for at lease et fly eller to til den kommende sæson. Hen over årsskiftet har klubben fået forbedret sikkerheden, så et lignende tyveri ikke vil kunne gentages uden deciderede Olsen Banden-metoder.


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 25

SPORT Syv håndboldspillere fra Aars udtaget til kredshold

Aars Billard Klub hentede i weekenden sin første sejr i en kamp i landets bedste række.

Første sejr til Aars i Eliterækken i billard Lokale køekvilibrister skrev historie i weekenden BILLARD: Der blev i weekenden skrevet historie i Aars Billard Klub. Klubben er for første gang i sin næsten 50 års historie, repræsenteret med et hold i landet bedste række, og holdet vandt lørdag dets første sejr i det fine selskab. Holdet skulle i weekenden hjemme møde Sorana og Søborg, begge hold fra Sjælland. Lørdagskampen var mod Sorana, som inden mødet havde mulighed for at spille sig i slutspillet om hold DM. Den chance blev reduceret betragteligt, da holdet løb ind i et meget velspillende hjemmehold, som til stor jubel for et talstærkt hjemmepublikum vandt opgøret så sikkert som 6-2. Aars Billard Klub leverede sæsonens hidtil bedste kamp, hvor Henrik “Hønse” Jensen og Daniel Gullach vandt deres kampe med et gennemnit på 115, mens Jan Bjørn vandt sin kamp med godt 50 i gennemsnit. Brian Nielsen manglede lige de små marginaler i at vinde sin kamp. Søndagskampen var mod Søborg, som efter Sorana’s nederlag med en sejr kunne rykke op på en mulig slutspilsplads. Gæsterne leverede en af deres bedste kampe og vandt opgøret med 8-0, men resultatet afslører ikke det helt korrekte billede, idet hjemmeholdet fulgte rigtig godt med. Ud over Eliteserieholdets kampe er der afviklet

yderligere otte holdkampe med deltagelse af Aars Billard Klub, ligesom en af klubbens spillere har kvalificeret sig til semifinalen i Eliteserien i international 5 kegle-billard. Klubbens serie 1 hold havde fordel af hjemmebane i deres opgør mod Solsiden fra Nørresundby. Opgøret var rigtig spændende og lige, og resultatet 4-4 kunne begge hold være tilfredse med. Kim Lauridsen og Bo “Taxa” Pedersen vandt deres kampe for hjemmeholdet. I serie 3 er der spillet tre kampe. Serie 3.1 var på besøg i Fluen. Opgøret endte overraskende med et 6-2 nederlag til Aarsmandskabet, da det kun var Jan Jespersen, som vandt sin kamp. Serie 3.2 var på besøg i naboklubben Arden. Opgøret endte med et point til hver efter uafgjort 4-4. Niels “Post” Jensen og Vivi Jönsson vandt deres kampe. Serie 3.5 var på besøg i Tinghøj. Aarsmandskabet lå inden mødet på en førsteplads to point foran rækkens nummer to. Hjemmeholdet vandt overraskende opgøret med 6-2, hvilket betød, at Aarsmandskabet nu deler førstepladsen i rækken med Svenstrup. Jens Kvist stod for den enlige sejr til Aars Billard Klub. I Old Boys rækken er der spillet tre kampe. OB.2 var på besøg hos Aarhus Pensionister. Opgøret var meget lige og

utrolig spændende, og det endte med en sejr på 5-3 til hjemmeholdet. Evald Kjær vandt sin kamp, mens Poul Bakkegaard spillede uafgjort. OB.5 tog hjemme imod Asaa 6. Det opgør endte med sejr på 6-2 til gæsterne. Per Lucasse og Jens Kragh spillede begge uafgjort i deres kampe. OB.7 havde fordel af hjemmebane i deres opgør mod Randers 2. Fordelen blev udnyttet til fulde, idet gæsterne blev sendt hjem med et knusende 8-0 nederlag. Hjemmeholdet består af Bent Pedersen, Niels Kristian Kristensen, Peter Nielsen og Eigil Nøhr. Michael Emborg spillede sig i weekenden i semifinalen i Eliterækken i international 5 kegler-billard. Kvalifikationen skete i Aalborg, hvor Aars-spilleren blev en suveræn puljevinder. Næste runde spilles om 14 dage, og det ligger endnu ikke fast, hvor semifinalen skal afvikles. Lørdag 27. januar spiller Lars B. Nielsen semifinale på hjemmebane i kegler klasse B. Lars B. Nielsen har fået hjemmebane i kraft af, at han har det næsthøjeste gennemsnit af de otte spillere, som er tilbage. Chancen for at nå finalen er rigtig god, hvis Lars B. Nielsen spiller op til nuværende standard, Alle interesserede er meget velkomne i klubben på Nibevej 1C i Aars.

HÅNDBOLD: Aars Håndboldklub har en god tradition for at være repræsenteret på kredsholdet hos begge køn hvert eneste år. I år lykkedes det fire drenge og tre piger at komme igennem nåleøjet og tage det første skridt på vejen til landsholdet. Denne gang har Aars HK faktisk spillere både på kredsholdet i klubbens egen Kreds 2 men også en enkelt på kredsholdet i Kreds 4. I denne weekend har de otte kredshold i Jylland hos hvert køn været samlet til det årlige kredsstævne. Denne gang blev det afviklet i Magion i Grindsted. Til stævnet er det meningen, at spillerne skal vise sig frem for diverse landstrænere i et forsøg på at tage det næste skridt mod landsholdet og komme med i DHF´s talenttræning. En talenttræning der i forvejen rummer fem spillere på drengesiden, som har fået en stor del af deres håndboldopdragelse i Aars HK. Hos pigerne er det i år spillere født i 2003, der er under lup. Denne gang er det lykkedes bagkæden hos U/14-pigerne i Aars HK at komme med, nemlig Laura Cravach Andersen på venstre back, Maria Christensen på playmakerpositionen og Emilie

Aars HK’s talentfulde spillere, som i weekenden repræsenterede Kreds 2 ved kredsstævnet. Bagerst fra venstre er det Victor Wolf, Mikkel Nygaard og Malthe Skak, og forrest fra venstre er det Maria Christensen, Emilie Christensen og Laura Cravach Andersen. Anders Hyldal var også udtaget til stævnet, men han måtte melde afbud på grund af en skade.

Christensen på højre back. De er alle udtaget i Kreds 2, der dækker Thy, Mors, Han Herred, Salling og det vestlige Himmerland. Holdet spillede tre kampe i Grindsted, hvor de tabte to opgør og vandt et, og alle Aars-pigerne fik vist sig frem. Hos drengene er det spillere født i 2002, der skal ses an af landstrænerne. Aars HK var repræsenteret med Malthe Skak på højre fløj og Mikkel Nygaard på venstre back hos Kreds 2 til stævnet.

Anders Hyldal på højre back var også udtaget, men han måtte desværre melde afbud på grund af en skade. Heldigvis står og falder håndboldfremtiden ikke med deltagelsen i dette stævne. Hos Kreds 4 var Aars HK repræsenteret med playmaker Victor Wolf. Kreds 2 tabte alle tre kampe, men Kreds 4 vandt én, nemlig den mod Kreds 2. Det spændende er nu, om nogle af spillerne tager det næste skridt i DHF’s talentstruktur.

Mie Lassen fra Aars Skytteforening fik i weekenden debut på det danske juniorlandshold i skydning.

Skytte fra Aars fik landsholdsdebut SKYDNING: Mie Lassen fra Aars Skytteforening fik fredag debut på det danske juniorlandshold, der fredag og lørdag deltog i Gundsølille Open, som er et af de største stævner i Danmark. De danske skytter fik

kvalificeret modstand fra udlandet, og da reglerne netop er blevet lavet om, skulle skytterne skyde 60 og ikke som tidligere 40 skud i kvalifikationen. Mie Lassen havde dog ingen problemer med at

bevare koncentrationen gennem de mange skud, og hun indløste således billet til finalerne både fredag og lørdag. Også i finalerne var Aars-skytten i topform, og debutanten sluttede begge dage som nummer tre. Mie Lassen var i første omgang kun tiltænkt en rolle som reserve på holdet, men hendes stabile skydning sikrede hende en fast plads på holdet.


Aars Avis

SIDE 26

24. JANUAR 2018

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NY PRIS NEDSAT KR. 50.000,-

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 27/1 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 27/01 kl. 14.00 til 15.00

D

D

Golfsvinget 103, Gatten - 9640 Farsø

Grandgaardsvej 7, Testrup - 9620 Aalestrup

Blærevej 61, Blære - 9600 Aars

Hvis det betyder ekstra meget for dig, at du kan sidde uforstyrret på din terrasse og nyde spillet på banen så er dette Golfhus bare bedre end andre gode huse. En rigtig perle til en meget attraktiv pris.

Søger du en regulær og overskuelig bolig med lav husleje, så kan denne ejendom, være et godt bud! Boligen er beliggende i den lille landsby Testrup, hvor der ca. er 5 minutters kørsel til Aalestrup og ca. 10 minutter til Aars.

Her får I 196 lyse og indbydende kvadratmeter i en bolig, der er flot moderniseret, og udenfor kan I glæde jer over en stor, ugeneret have med flere frugttræer og buske.

Golfhus i "Slangen"

895.000 45.000 1.767 4.007/3.355 91301926

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

Regulær etplansvilla på fredelig beliggenhed

285 m2 79 m2 3/2 1981 98622400

498.000 25.000 1.046 2.236/1.879 91302055

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

NY PRIS

Kirkebyvej 5B, Hvam

Arkitekttegnet villa centralt placeret i gamle Boligen er beliggende i det andelsmejeri, der ligger centralt i Hvam

ÅBENT HUS Med tilmelding lørdag d. 27/01 kl. 14.00 til 15.00

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

848 m2 116 m2 4/2 1970 98622400

Lys og indbydende

895.000 45.000 1.417 3.956/3.336 91302087

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

ÅBENT HUS

545.000 30.000 1.697 2.419/2.059

VELHOLDT VILLA Hus på 105 kvm med entré, toilet, køkkenalrum - dejlig stue, hvor hele familien kan nyde aftenerne. Førstesalen repos med loft til kip og synlige bjælker, lækkert badeværelse og tre lyse værelser. Den fine og funktionelle kælder på 61 kvm er totalrenoveret og har egen indgang, køkken, bad og to værelser. Ugenert grund på 896 kvm tæt på offentlig transport, indkøb og bycentrum.

byen. De robuste og velbyggede bygninger fra 1931 er alle tegnet af arkitekt Thomas Pedersen og boligerne er indrettet i 1988. Ved ombygningen gik man på ingen måder på kompromis med kvaliteten og mange af det gamle mejeris detaljer og kendetegn, ses stadig mange steder rundt i huset.

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

1.096 m2 210 m2 3/3 1931/1988

D Sag Kontakt

NY PRIS ÅBENT HUS Med tilmelding lørdag d. 27/01 kl. 14.00 til 15.00

1.102 m2 196 m2 4/4 1900 98622400

Gislumvej 42 - 9600 Aars

Med tilmelding lørdag d. 27/01 kl. 14.00 til 15.00

E Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

91301989 98622400

1.295.000 65.000 914 5.713/4.821

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb.

896 m2 105/61 m2 5/3 1953/2009

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 27/01 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 27/01 kl. 14.00 til 15.00

E

Sag Kontakt

91302639 98622400

D

D

Vestervang 22 - 9600 Aars

Søndervang 12 - 9600 Aars

Parallelvej 3, V. Hornum - 9640 Farsø

Denne skønne villa er beliggende attraktivt i Aars på god villavej. I området er der nem adgang til dagligdagens gøremål, kort afstand til skoler, musikhus, indkøb og rutebilstationen.

På en god placering i Aars finder du denne murermestervilla, som bare venter på dig. Huset er rummeligt og perfekt til børnefamilien. Til huset hører der en lækker lukket sydvendt have, med masser plads til børneleg.

Velindrettet etplansvilla på en af Vester Hornums bedste beliggenheder, hvor I ikke skal bekymre jer om den indvendige vedligeholdelse. Nuværende ejer har renoveret huset indvendig med nyt køkken og bad fra svane.

Et godt tilbud centralt beliggende

Pris Udbetaling Ejerudgifter Brutto/netto Sag

1.395.000 70.000 1.810 6.126/5.169 91300993

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt tlf.

754 m2 168 m2 5/4 1968 98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Solid murermestervilla på central beliggenhed

Pris Udbetaling Ejerudgifter Brutto/netto Sag

1.595.000 80.000 1.500 7.021/5.925 91302585

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt tlf.

809 m2 114/69 m2 5/3 1953 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Vedligeholdelsesfri bolig centralt beliggende

Pris Udbetaling Ejerudgifter Brutto/netto Sag

1.145.000 60.000 1.482 5.024/4.240 91302239

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt tlf.

714 m2 163 m2 7/5 1973/2014 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 27

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 27/01 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 27/01 kl. 14.00 til 15.00

C Himmerlandsgade 42,5 - 9600 Aars

Skøn andelsbolig i Aars midtby Her får du en skøn bolig i centrum af byen med storslået udsigt over hovedgaden og til lystanlægget. Andelsboligen her er den perfekte løsning for den enlige, det ældre eller yngre par, som ønsker en beliggenhed lige midt i byen. Her har du ingen have som skal passes, men kan nyde udsigten over byen, gå en tur i det skønne lystanlæg eller tage en strøgtur gennem den skønne hovedgade. Der er ligeledes skøn terrasse og fransk altan fra stuen. Andelslejligheden fremstår lys og indbydende og stråler af hygge. Boligen er indrettet med entre, lyst køkken med spiseplads. Pænt badeværelse, rummelig stue, 1 værelse og soveværelse.

Pris Boligydelse Forbr.afh.

195.000 5.538 383

Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2.060 m2 89 m2 3/2 2005 91302653 98622400

C Tokesvej 3. 2,TV - 9600 Aars

Dejlig andelsbolig centralt i Aars Skøn andelsbolig op til Kimbrertorvet i Aars Midtby. Her får du en særdeles velbeliggende andelsbolig i hjertet af Aars by med gåafstand til alle dagligdagens fornødenheder. Udover den centrale beliggenhed er boligen her også billig at anskaffe sig og samtidig billig at bo i. Boligen her er en del af den veldrevne og velfungerende andelsboligforening Tokesgården, som har en sund økonomi. Boligen er indrettet med en dejlig lys indgang/fordelingsgang, god størrelse badeværelse med håndvask i bordarrangement, klinker på væg og gulv og ligeledes gulvvarme. Stort soveværelse, gæsteværelse og en stue. Velholdt køkken i hvide elementer.

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 27/1 kl. 14.00 til 15.00

Pris Boligydelse Forbr.afh.

75.000 4.393 314

Etage Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2 84 m2 3/1 1994 91302637 98622400

Med tilmelding lørdag d. 27/1 kl. 14.00 til 15.00

D Kong Haralds Vej 30 - 9600 Aars

Hus og udsigt i en særklasse HELT for sig selv Her bor I med få minutters gåafstand til centrum hvor mange spændende butikker, spisesteder og de daglige indkøb kan finde sted. Ejendommen fremstår solidt og smukt bygget, og er løbende blevet vedligeholdt og renoveret. Ejendommen er beliggende på 816 kvadratmeter grund med en kanon god udsigt. Haven er nem og overskuelig, garage med plads til bilen samt plads til parkering i indkørslen. Dejlig sydvestvendt have med den skønneste overdækket terrasse med direkte adgang fra boligen.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.895.000 95.000 1.969 8.296/7.002 816 m2 135 m2 4/3 1977 91302651 98622400

D Dr. Christines Vej 10 - 9600 Aars

På attraktiv beliggenhed i Aars Huset byder på et bryggers med adgang til stort og velholdt køkken i lyse elementer. Køkkenet er i åben forbindelse med den store vinkelstue med masser af plads til familien kan samles om hyggelige stunder eller blot tænde op for brændeovnen når man skal forkæle sig selv. Endvidere byder huset på en forgang, fordelingsgang, gæstetoilet, badeværelse med badekar, bruseniche og gulvvarme. 2 gode værelser og et dejligt soveværelse med masser af skabsplads. Til ejendommen hører ligeledes en carport og i et mindre værksted, en god og overskuelig have med flere hyggelige terrasser så man kan nyde solen på alle tidspunkter.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.695.000 85.000 1.940 7.428/6.269 812 m2 143/32 m2 4/3 1972 91302619 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 28

Danebo

24. JANUAR 2018

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

BUD ØNSKES!

Kjemtrupvej 27, Mejlby

Naturskønt

En yderst hyggelig landejendom med 3 længer og et gårdmiljø i ægte landlig stil og med utallige af muligheder for at nyde tilværelsen. Herudover er der en præsentabel have, som tilfører ejendommen det sidste karakter. Vi befinder os lige udenfor Mejlby, kun 16 km. fra Hobro og ca. 20 minutters kørsel til Aalborg. Gode anvendelige udhuse.

F Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

895.000 45.000 1.620 3.956/3.368

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

6.913 m2 208 m2 9/7 1877/1988

Sag Kontakt

91301646 98622400

Dronningholmvej 46 - 9600 Aars

168 m2 1-plans villa

Velkommen til denne bolig beliggende i et skønt lokal samfund i Aars. Det er beliggende i attraktivt område med masser af gode naboer. Godt hus med skøn udestue fra 2006 som har et godt lysindfald. Rundt om den ene del af huset er der flisebelagt terrasse, så man kan nyde de kommende stille sommeraftener. Fin garage og redskabsskur med masser af opbevaringsplads.

D Kong Knuds Vej 6 - 9600 Aars

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

En gedigen, etplansvilla på Kong Knuds Vej 6 En gedigen, etplansvilla på Kong Knuds Vej 6 med mange kvaliteter. En fremragende planløsning, der vil passe til flere forskellige familiesammensætninger. Køber du huset kan du med ro i maven, lade dine børn løbe rundt i kvarteret sammen med alle vennerne. Her er nemlig adgang til områdets grønnearealer og nem adgang til stisystemer som tager os rundt i byen. Huset byder på en god indkørsel som fører os videre ind i carporten, som er trukket godt tilbage. Der er en dejlig rød tråd i husets valg af moderne materialer og inventar.

1.645.000 85.000 2.124 7.196/6.074 942 m2 149 m2 5/4 1974/1986 91302318 98622400

Aalborgvej 39,Hornum, Aars

Rigtig hyggeligt hus

D Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.295.000 65.000 2.093 5.691/4.802

Grund Bolig Rum/vær. Opført

865 m2 168 m2 5/4 1971

Sag Kontakt

91302641 98622400

ENERGIVENLIG BOLIG!

Ønsker du at bo i Hornum, er dette måske huset for dig. Hornum har en masse godt at byde på og er en by i udvikling. Hornum er en by med gode indkøbsmuligheder, skole, børnehave, idrætsfaciliteter såsom stadion, hal, rideskole mv. byen har i det hele taget et særdeles velfungerende foreningsliv. Er I en aktiv familie, er der rig mulighed for det.

E Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

998.000 50.000 1.360 4.420/3.728

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

1.489 m2 160 m2 6/5 1910/1975

Sag Kontakt

91302524 98622400

Grønnegade 7, Hornum

Skønt byhus i Hornum På een af Hornums mest rolige gader ligger dette skønne byhus. Ved denne bolig får du 5 gode værelser og rigtig mange kvadratmeter, som er godt udnyttet. Udover de 153 m2 boligareal, er der garage med aut. port samt udhus. Udhuset er solidt og indbydende og udgør 88 m2. Der er direkte adgang til udhuset fra boligen, som åbner op for en masse muligheder.

E Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

845.000 45.000 1.333 3.721/3.139

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført

812 m2 153/6 m2 7/5 1924

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Sag Kontakt

91301916 98622400

A

10

Tvebjergvej 24 - 9600 Aars

Huset er beliggende på byens bedste grund Hus på 235 kvm fordelt på hall, veludstyret køkkenalrum, bryggers med skabselementer, lækkert badeværelse, opholdsstue med brændeovn, tre gode værelser og et lyst soveværelse med walk-in-closet og forældrebadeværelse med badekar. Gulvvarme i hele huset, samt IHC-net, genvexanlæg og central støvsuger. Ydermure i teglsten og tagdækning i matglaseret sorte Libra tegl. Huset er særdeles energi og miljøvenligt. Hertil kommer 70 kvm dobbeltgarage med hobbyrum. Beliggende på dobbeltgrund.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

3.995.000 200.000 3.323 17.413/14.704 2.490 m2 235 m2 6/4 2009 91301865 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

24. JANUAR 2018

SIDE 29

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

Har du boligen? Har du boligen? Har du boligen? Så har vi køberen. Så har vi køberen. Så har vi køberen. Ung fyr som søger bolig til omkring 1, 4 mio. som skal være beliggende i Aars by. Han kan lave en del selv, så det gør ikke noget det trænger til en kærlig hånd. Det er et plus, hvis man kan leje en del af huset ud eller har en godkendt kælder.

Kunde ID Kontakt Telefon

Familie med to børn søger bolig i roligt villakvarter. Min. 145 m2, 3 værelser og et soveværelse. Der må gerne være gæstetoilet. Pris max. kr. 2, 4 mill.

9114818 Isabella 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

E Lyngholmvej 17, Blære - 9600 Aars

En ejendom som skal opleves!

10.940 kvm grund med gode udbygninger på i alt 474 kvm og skøn bolig på 122 kvm fordelt på entré, badeværelse, køkken, stue og opvarmet udestue og på 1. sal 3 værelser. Fin kælder med disponible rum. Tæt på skole.

SOLGT

Lignende søges Sag

91302310

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

10.940 m2 122/80 m2 3/3 1954/1988 98622400

6582063 Bente 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

Skal du sælge din bolig? Så ring til EDC Danebo Aars på 98622400.

SOLGT PÅ 1. FREMVISNING

Viktor og hans familie søger bolig i Aars, Hornum og derimellem. Boligen skal være indflytningsklar og gerne med garage. Garagen er dog ikke et krav hvis de finder "drømme" huset. Kan købe op til 1.800.000 kr.

9097733 Anders 98622400

Tvebjergvej 44 - 9600 Aars

En ganske vidunderlig beliggenhed

Denne smukke og eksklusive villa, som er arktikttegnet af Morell Architecture, er opført i 2010 og er overalt udført i kvalitetsmaterialer med luksuriøse løsninger og smarte tilvalg.

SOLGT

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

Lignende søges 91301729

Sag

1.417 m2 281/195 m2 6/4 2010 98622400

Vi tilbyder ganske enkelt at matche det billigste tilbud, som du har fået fra anden mægler*. C Oustrupvej 2D. 1,TV - 9600 Aars

Attraktivt beliggende ejerlejlighed nær centrum

Attraktivt beliggende ejerlejlighed nær centrum af Aars by. Sund økonomi i foreningen samt mulighed for leje af carport. En lejlighed der er ideel for både den ældre og yngre køber.

SOLGT

Lignende søges Sag

91302629

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

Du får altså den højeste mæglerkvalitet og alle vores fordele - alt sammen til den billigste pris!

’ så Det ikk ndda. ringe e

4.029 m2 91 m2 3/2 1974 98622400

* Tilbud om salærmatch gælder kun ved tilbud fra andre fysiske mæglerbutikker som skal fremvises skriftligt.

Hans Egedes Vej 207 - 9600 Aars hus fra 2007 KFS

Gyvellunden 20 - 9600 Aars

Panoramaudsigt

Drømmer du om at bygge dit eget drømmehus, er grunden på Gyvellunden en oplagt mulighed. Gyvellunden er et attraktivt sted, da der bl.a. er nem adgang til centrum af byen.

SOLGT

Sag

91301718

OVERTAGET FRA ANDEN MÆGLER

Lignende søges Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

1.008 m2 184 m2 5/4 2007

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Kontakt

98622400

Aagade 13A,Vegger, 9240 Nibe

Hyggelig ejendom

Drømmer du om plads under vingerne og er der måske gemt en mekaniker i dig, så kigger du på det helt rigtige hus. Stuehuset er meget indbydende og lige til at flytte ind i. Desuden er det værd at nævne det store værksted med egen lift og gode disponible rum, med særdeles gode opbevaringsmuligheder. På matriklen finder du et stort lager, hvor kun fantasien sætter grænser.

B Grund Bolig Rum/vær. Opført

1.038 m2

Lignende søges

Drømmer du om et hus hvor du blot kan læne dig tilbage med et glas rosé og nyde omgiverlser? Så kigger du på det helt rigtige hus. Udendørsarealerne er nemme at gå til med den gode græsplæne samt skønne terrasse som vender den helt rigtige vej. Fra køkkenet er der adgang til en mindre terrasse, hvor I passende kan sætte jer at nyde morgenkaffen og fuglekvidre. God carport med adgang til garage.

SOLGT

Grund

D Sag Kontakt

91302557 98622400

SOLGT

Lignende søges

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført

1.927 m2 176/106 m2 4/3 1911

Sag Kontakt

91302592 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 30

NYHED

24. JANUAR 2018

ÅBENT HUS

lørdag d. 27/1 kl. 11.00 - 12.00

BILLIG 1 PLANS VILLA I VINDBLÆS VILSTEDVEJ 32, 9670 LØGSTØR SOLID 1 PLANS VILLA - By med godt foreningsliv og mange aktiviteter. - Cykelafstand til skole, børnehave og fritidsaktiviteter. - Velindrettet bolig samt udestue. - Muret garage og god stor have. EN GOD BASE FOR FAMILIEN! Ejerudg./mdr: 1.158

VILLA Kontant/Udb.: Brutto/Netto: Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

395.000/25.000 1.793/1.481

100 Byggeår: 1.210 Energi: 1/3 Sagsnr:

1962 E 187883

HELT SPECIEL VILLA MED MANGE M2 OG SUPER PLACERING! HVIDTJØRNEVEJ 7, 9230 SVENSTRUP J SPÆNDENDE VILLA MED PERFEKT PLACERING I SVENSTRUP. - 357m2 heraf 209m2 bolig i stueplan, 18 kvm udsigtsvær. på 1. sal. - 130 kvm kælder af meget høj standard. - Lukket have med mange terrasser. - God beliggenhed for enden af lukket villavej. BO FLOT OG STILFULDT. Ejerudg./mdr.: 2.960

VILLA Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

3.495.000/175.000 15.615/13.081

Bolig/Kld.: 227/130 Byggeår: Grund: 772 Energi: Stuer/Vær.: 4/3 Sagsnr:

1965 E 197891

"BISPEGAARD" - EN FLOT EJENDOM MELLEM AARS OG NØRAGER LØGSTØRVEJ 195A, 9610 NØRAGER SPECIALEJENDOM Stilfuld stuehus med højt til loftet, charme og sjæl. Ejendommen er løbende renoveret - 1. sal fra 2009. Rummelige udbygninger, som løbende er opført. Ekstra lejlighed i del af udbygning! Ejerudg./mdr.: 3.058

4-LÆNGET GÅRD NÆR FRISKOLE MELLEM AARS OG NIBE EJDRUPVEJ 21, 9240 NIBE SPECIALEJENDOM LANDEJENDOM I EJDRUP. Naturskøn beliggenhed med kort afstand til friskole, naturbørnehave og Halkær Å-dal. Solidt stuehus - fremstår original. Rummelige driftsbygninger. Ejerudg./mdr.: 2.405

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

1.995.000/100.000 8.949/7.477

Bolig/Kld.: 288/50 Byggeår: Grund: 23.500 Sagsnr: Stuer/Vær.: 5/5

1933 647775

875.000/45.000 3.957/3.311

Bolig/Kld.: 168/54 Byggeår: Grund: 16.999 Energi: Stuer/Vær.: 3/3 Sagsnr:

1950 G 637794

FLOT NEDLAGT LANDEJENDOM MED 1,4 HA NÆR AALBORG DALLVEJ 64, 9230 SVENSTRUP J VILLA CHARMERENDE EJENDOM MED GOD BELIGGENHED. Kort afstand til indkøbscenter og Aalborg. Flot stuehus - her er god plads. Gode udbygninger med mange anvendelsesmuligheder. Ejerudg./mdr.: 2.270

FLOT GOLFHUS GOLFSVINGET 213, 9640 FARSØ FRITIDSHUS Her kan I erhverve et af de populære A-huse i Gatten. Velindrettet med 2 soverum på 1. sal og ekstra værelse i stueplan! Gode muligheder for udlejning. GOLFENS "MEKKA" I HIMMERLAND! Ejerudg./mdr.: 1.700

BYGGEGRUND I ATTRAKTIVT KVARTER I AARS TVEBJERGVEJ 2, 9600 AARS HELÅRSGRUND Byg jeres nye bolig i naturskønne omgivelser ved Tvebjerg. Fuld gang i byggeriet af nye villaer. Naturskønne rammer og grønne fællesområder. OPFØR JERES DRØMMEBOLIG! Ejerudg./mdr.: 793

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

2.695.000/135.000 12.057/10.099

Bolig: 255 Byggeår: Grund: 14.243 Energi: Stuer/Vær.: 2/9 Sagsnr:

1900 D 697834

1.075.000/55.000 4.947/3.875

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

83 Byggeår: 234 Sagsnr: 1/3

1980 577799

895.000/45.000 4.748/3.594

Grund: Stuer: Værelser: Stuer/Vær.:

2.042 Sagsnr:

117796

/

Aars Mægleren Løgstør/Trend Mægleren

Himmerlandsgade 50, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

Sussie Sørensen

www.trend-mægleren.dk


24. JANUAR 2018

Aars Avis

SIDE 31


SIDE 32

Aars Avis

24. JANUAR 2018


24. JANUAR 2018

Aars Avis

SIDE 33


Aars Avis

SIDE 34

24. JANUAR 2018

MOTOR

Tjek bilen selv om vinteren er mild

Vinduesvisker

De høje vintertemperaturer er ikke nødvendigvis blide ved bilen MOTOR: Danskerne oplever endnu engang en mild vinter. Men selvom vinteren er mild, så udsættes bilerne stadig for frost, salt og glatte veje. Det resulterer i ubehagelige overraskelser i form af startproblemer og ekstra værkstedsregninger for mange bilejere. Heldigvis er halvdelen af vinteren nu overstået, og det er derfor også et oplagt tidspunkt at foretage en gennemgang af bilen og undersøge, om den er

i form til den sidste kolde etape. Værkstedskæden QuickPot har samlet nogle relevante overskrifter, som man kan bruge til et sådan tilstandstjek.

Vinterdæk Bilejere skal gerne have vinterdæk monteret på nuværende tidspunkt, men når vinteren er relativ mild, så er det fristende at spare tid og penge ved at beholde sommerdækkene på. I Danmark er det ikke lovpligtigt at skifte som-

Vi skifter og opbevarer dine vinterdæk!

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

Brian Nielsen

merdækkene ud, og derfor vælger nogle bilister at undlade skiftet. Tal fra Dækbranchen Danmark viser, at op mod 300.000 danskere beholder sommerdækkene på bilen, selvom det er vinter. Men hvis man kører på sommerdæk gennem vinteren, så kompromitterer man trafiksikkerheden, og det gælder også, selvom vinteren er mild, for der kommer stadig nedbør og frostgrader. I glat føre bør dækkene ifølge QuickPot minimum have 3 mm mønsterdybde, selvom loven siger minimum 1,6 mm.

Frostvejr Selvom vinteren er mild, så er temperaturen stadig lav, og de fleste nætter og nogle dage kommer temperaturen under frysepunktet. Det betyder, at bilens væsker kan fryse til. Gør de det, kan de rør og beholdere, som transporterer væ-

sken i bilen, blive ødelagt. Det er især bilens køle-, sprinkler- og bremsevæske, som er udsat for at fryse, og man bør derfor blande tilstrækkeligt med frostsikret middel i væskerne.

Batteri Det er ikke sjovt at komme ud til en bil, der ikke vil starte, fordi batteriet er dødt. Et batteri har ikke ubegrænset levetid, og det taber pusten efter nogle år. Kapaciteten falder ekstra meget om vinteren, da batteriet skal bruge kræfter på sædevarme, elruder, vinduesvisker og lignende. Det er en god idé at give batteriet et tjek hos det lokale værksted, hvis man har en bil af ældre dato. Så er man på forkant med et fladt batteri. Det kan være nyttigt at have startkabler i bilen, især hvis man ved, at batteriet har nogle år på bagen.

STILLINGER

• •

Hav også bilens instruktionsbog ved hånden. Man skal nemlig følge den vejledning, som står i bogen, når man tilslutter kablerne. Startkablerne kan også bruges til at hjælpe andre bilister. Vejret i Danmark er vådt og fugtigt netop nu, og vejene bliver saltet mange steder. Når salt, vand og sjap sætter sig på bilen, så kan den ruste, og det er derfor en god idé at give bilen flere vaske i vinterperioden, end du gør om sommeren. Rustskader er ikke kun et spørgsmål om æstetik. Hvis rusten rammer bilens vitale dele, så kan det betyde forringet trafiksikkerhed, og det kan blive dyrt, hvis dele skal udskiftes. Man kan overveje en undervognsvask en gang eller to inden foråret. Så er man sikker på, at skidt og møg ikke samler sig ved bilens vitale dele.

Viskerblade bliver slidt ned med tiden, og i vinterhalvåret er de ofte på overarbejde. Når man sidder bag rattet, og ruderne bliver beskidte af slud og snavs, så er det et frustrerende tidspunkt at konstatere, at vinduesviskerne ikke virker optimalt. Et forringet udsyn er irriterende for chaufføren, og det er også farligt. Det er let at undersøge, om viskerblade er slidt ned af vintervejr og vejsalt. Ret viskeren ud, og mærk på gummilisten. Den skal være blød. Hvis ikke den er det, så kan en ny gummiliste købes på tankstationen, og de er lette at udskifte. Altid godt at have i bilen - Isskraber og eventuelt en frostspray - Solbriller til den lavthængende vintersol - Advarselsskilt - Førstehjælpskasse - Lommelygte - Startkabler og guide til starthjælp


Aars Avis SUNDHED & VELVÆRE

I BYEN

Klinik for fodterapi

Krondyrsmenu Webtilbud: Bestilles på www.rold.dk/krondyr

Så godt som hver aften i januar, februar og marts serverer vi: Røget laksemousse med rygeost, agurk og små salater Variation af krondyrkølle, langtidsstegt og brasseret, hertil pommes rôsti og flødevildt sauce Æbledessert med frisk æble, syrnet fløde, crumble og æble sorbet Krondyrsmiddagene sælges som et webtilbud på vores hjemmeside og de 3 retter koster fra kr. 179.00 pr. kuvert, hvis I er hurtige til at bestille. I kan købe middagene på www.rold.dk/krondyr fra i dag og indtil dagen før I ønsker at komme kl. 18.00, først til mølle, billigste menu. Menuen kan også bestilles ved at kontakte os direkte, så er prisen kr. 249,00 pr. kuvert. Vælderskoven 13 . 9520 Skørping . Tlf. 98 37 51 00 www.roldstorkro.dk . roldstorkro@rold.dk

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

SIDE 35

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

24. JANUAR 2018

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

TIL LEJE AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

ÅBEN EFTER AFTALE - GRATIS PARKERING!

I BYEN

aars TaNDTEKNIKEr

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

Louise adamsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40

»I fornuftens land«

Niels Hausgaard’s musik og tekster Vendsyssel Teater & Teatret Møllen

Torsdag 1. februar 2018 kl. 19.30 Musikhuset Alfa, Aars

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk, bibliotekerne, i ALFA el. ved indgangen

STILLINGER MONTØR SØGES Vi har travlt og skal derfor bruge en ny medarbejder. Du må meget gerne have interesse i at arbejde på aftenhold. Montør Montør til klargøring af varierende montage opgaver indenfor tungvognsområdet; hejsesystemer mv. Erfaring og eventuel uddannelse indenfor hydraulik, pneumatik og elektronik vil være en fordel. Der er tale om en varig stilling til produktion af hejs. Vi tilbyder Gode arbejdsforhold med gode kollegaer, hvor der arbejdes i et uformelt miljø og med en fri omgangstone. Du får mulighed for at deltage i nødvendige kurser og uddannelse. Kontakt snarest muligt vores værkfører John Kristensen på tlf. 2774 7661.

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

TIL LEJE

Til leje

1 vær. lejlighed i Aars midtby. Leje kr. 2.475 + forbrug. Dep. 3 x husleje. Tlf. 40 21 11 92

Flot lejlighed i Aars udlejes

90 m2 nyistandsat med altan, entre, stue, køkken, sovevær., vær., badevær. med vaskemaskine, tørre­ tumbler. Mdl. husleje kr. 6.500 + forbrug. 3 mdr.s indskud. Ingen husdyr. Indflytning 1. februar eller efter aftale. Henv. tlf. 40 17 81 30

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

BLANDEDE

Juletræskulturer søges til eksport

Køb eller samarbejde herom tilbydes. Jeg søger nordmannsgrankulturer med træhøjder på 1-2 m. Vi tilbyder at tilklippe og pleje juletræerne. Skovtekniker Niels Moes - Skørping niels@moes.dk - tlf. 98 37 52 00

KØB & SALG

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Og send gerne dit CV til mail adressen jkr@sawo.dk. Din nye arbejdsplads ligger på Industrimarken 11, 9530 Støvring. Vi glæder os til at byde dig velkommen hos SAWO teamet. SAWO er Danmarks førende leverandør af kvalitetsprodukter og 1. klasses service indenfor hydrauliske og beslægtede lasthåndteringsprodukter til transport- og entreprenørbranchen. Vores mange fleksible medarbejdere, udfører dagligt salg, service samt produktion af opbygninger fra 13 afdelinger fordelt over hele landet. Vi er stolte over, at vi har været markedsledende i over 55 år. www.sawo.dk

SAWO A/S | Industrimarken 1 | 9530 Støvring

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ www.aarsavis.dk

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

SIDE 36

Aars Avis

køBes:

Himmerlandsavisernes

loppemarked

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo, vi kommer med kort varsel. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

SekS lokale aviSer for Samme priS!

Møbler: Teaktræ, palisander samt design møbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

73.621 eksemplarer

sælges:

HIMMERLANDS AVISERNE

Trækælk. Sættekasse, El-keyboard kr. 50. Vaser, porcelæn, 5 egereoler 82x87x38 kr. 250. Skrivebord kr. 125. Dame-/herretøj XL kr. 20/del. Nye herrestøvler (str. 45) kr. 75. Tlf: 30 32 09 79 Afretter/tykkelseshøvl udsugning bygningsrundsav trædrejebænk med værktøj rullebukke dørtvinger spændvidde 120 cm. Tlf: 23 61 39 25

...fra kyst til kyst

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Hø, halm og wraphø. Tlf: 98 62 16 39/50 85 16 39

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

- en stærk løsning…

Godt Kram. Hver onsdag kl. 18.30-21.00 og hver lørdag/ søndag kl. 10.00-16.00. Bjergegaardsvej 2, hal 2, Aalestrup. Vel mødt! Tlf: 22 57 23 77

køBes: Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-70´erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Kontant købes: Skal du af med din bil? - er den for god til skrotning, - har evt. flere måneder til syn? Så ring eller send en sms. Tlf: 40 62 09 16

Gammelt jern og metal afhentes. Større mængder købes. Tlf: 40 28 61 89

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kanforbindelse IKKE bruge loppemarkedet til annoncermed ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskåret iner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDERigennem. og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE

24. JANUAR 2018

indlevering: af annonce, kan ske personligt, via post eller e-mail:

annonce@himmerlandsgruppen.dk betaling kontant eller

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne her i Hvor storbringes må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« førstkommende regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uansetnummer om et ord er forkortetefter eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkomindlevering! men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande! Hvornår skal annoncen indleveres?

tlf. 70779

priser:

se eksempler:

50

kr.

for almindelig loppeannonce med op til 20 ord.

150

kr.

for loppeannonce med Billede og op til 20 ord.

Annoncen Annoncen sendes til: skal være avisen i hænde senest fredag

kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der

modtages senere, indrykkes efter. Annoncer Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600ugenAars til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. senest fredag kl. 9.00

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Vær opmærksom på, Mrk.: ”Loppemarked”

at der kan Betaling vedlagt: være ændrede  Kontant indleveringsfrister i forbindelse med ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes helligdagene  Gives vækåret igennem.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

for loppeannonce om f. eks. loppemarked med angivelse af tid og sted.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

loppemarked

du kan annoncere med alt Brugt fra hjemmet, dog ikke Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer. annoncer herom henvises til avisens øvrige annonce-ruBrikker.


Rekordresultater venter nordjyske landmænd Nordjyske mælke- og svineproducenter kommer ud af 2017 med et rekordresultat I disse dage tikker de første, færdige regnskaber ind på virksomhedsrådgiver Jørgen Cæsar Jensens bord på Agri Nord. Og det er opløftende læsning. - Vi kommer til at se et rekorddækningsbidrag i soholdene. Det er det bedste DB siden 2001, som vi i mange år har betragtet som de bedste år i nyere tid. 2017 bliver det nye 2001, siger virksomhedsrådgiveren, der nu har set de første, færdiggjorte regnskaber. Dem glæder han sig til at præsentere 6. februar, når Agri Nord inviterer til kongres i Aalborg. - 2017 bliver et år, vi kommer til at huske meget længe. Både mælkepris og svinepris har været høje i forhold til fremstillingsprisen, siger Jørgen Cæsar Jensen. Agri Nords foreløbige tal lægger sig tæt op ad Seges’ seneste prognose, der viser, at gennemsnitssoholdet med

Jørgen Cæsar Jensen, der er virksomhedsrådgiver hos Agri Nord, forventer, at især de nordjyske mælke- og svineproducenter kom rigtig godt ud af 2017.

875 søer ender med et overskud på 2,7 millioner kroner. Det resultat er en fordobling af resultatet for 2016. - Det er en markant forbedring, og vi ser nøjagtig samme tendens. Vi kan kun bakke op om, at det bliver et rekordår, siger Jørgen Cæsar Jensen. Slagtesvineproducenterne oplever ikke så stor

en stigning som soholderne. Dog er deres afregningspris steget med 80 øre – svarende til otte procent – men den indkøbte gris har været tilsvarende dyrere. Mælkeproducenter har også klaret sig godt. Seges’ prognoser viser, at mælkeproducenterne ender med et resultat på 1,2 millioner kroner. Det er også en væsentlig forbedring fra sidste års negative resultat på 118.000 kroner for en gennemsnitsbedrift med 204 køer. - Jeg er tilbøjelig til at tro, at regnskaberne i Agri Nordregi følger samme tendens, siger Jørgen Cæsar Jensen. Mælkeproducenterne har nydt godt af en mælkepris på 2,75 kroner, men nogle har været udfordret på deres grovfoderproduktion med hensyn til høsten. Planteavlerne har haft et hårdt år, og det kommer regnskabsresultaterne også til at bære præg af. - Høsten har været vanskelig

– det føles som om, det regnede hver dag i 2017 – og der har været store omkostninger til tørring, siger Jørgen Cæsar Jensen. Så selvom udbytterne har været bedre i 2017 end 2016, så er en stor del af værdiforøgelse ædt af omkostninger ved den våde høst. - Jeg vurderer, at planteavlernes 2017 er status quo med en lille pil opad, siger Jørgen Cæsar Jensen. Desværre får den våde sæson også negativ indflydelse på 2018-resultaterne, da det har været vanskeligt at etablere gode marker i efteråret. Minkavlerne har for andet år i træk oplevet, at skindprisen har været lavere end fremstillingsprisen. - Der har været lidt faldende foderpriser, men der er stadig udsigt til et negativt resultat, siger Jørgen Cæsar Jensen. En lav dollarkurs, der har direkte indflydelse på skind-

Nordjysk Landboauktion kører på lavt blus Af Lars Lindberg Siden efteråret har Nordjysk Landboauktion - det tidligere Aars Landboauktion - kun svinget hammeren hver anden fredag, og sådan vil det være et stykke tid endnu. Tidligere blev der holdt auktion hver fredag, men det kniber med at få tilført dyr nok, fortæller Bjarne Frederiksen, der er formand for Nordjysk Landboauktion. - Salmonellazonerne blev ophævet ved nytår, men det har ikke haft nogen stor, positiv indflydelse på antallet af dyr, vi får ind, og da der stadig er krise og mange konkurser i landbruget, ser det ikke ud til, vi begynder at holde auktion hver uge lige foreløbig, siger han. Han slår dog samtidig fast, at tanken om ugentlige auktioner ikke er droppet helt. - Det kommer helt an på antallet af dyr, vi får ind, siger han. I 2016 flyttede auktionen fra Aars til Kgs. Tisted, men Bjarne Frederiksen mener ikke, flytningen har indflydelse på, hvor mange dyr auktionen får ind, og han

understreger, at Nordjysk Landboauktion ikke er ved at lukke helt. - Nej, nej, nej bestemt ikke. Vi mener stadig, der er et marked, og så hører det altså med til historien, at januar altid er en meget død måned. Det er som bekendt meget svært at spå om fremtiden, men som det ser ud lige nu, er vi bestemt ikke ved at droppe auktionen, siger Bjarne Frederiksen. Tidligere blev der solgt stort set alle landbrugsdyr på auktionerne, men de seneste år er hammeren kun blevet svinget over kreaturer og en enkelt hest i ny og næ.

prisen, har yderligere trukket årets resultat i pelsdyravlen i en negativ retning. De dugfriske resultater fra samtlige driftsgrene of-

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Forpagtning af 43 ha omdrifts- og græsarealer ved Aars og Vilsted Sø

Naturstyrelsen Himmerland bortforpagter 16 ha arealer i omdrift og 12 ha græsareal ved Aars samt 15 ha græsareal ved Vilsted Sø. Forpagtningen løber i en 5-årig periode. Kemiske bekæmpelsesmidler må ikke anvendes, der må kun gødskes på omdriftsarealerne. Der udlejes med forpagtningen tilhørende betalingsrettigheder. Skriftligt tilbud på forpagtning må være os i hænde senest tirsdag d. 20. feb. kl. 12.00 (venligst påfør ”Forpagtning Aars Skov/ Vilsted Sø” på kuverten). Vi forbeholder os ret til frit at vælge mellem de indkomne tilbud og evt. forkaste dem alle. Oplysninger og tilbudsblanket findes på www.nst.dk se under ”annonceringer”. Du kan også ringe eller sende mail til nedenstående numre.

Hammeren vil fortsat kun blive svinget hveranden fredag på Nordjysk Landboauktion i Kgs. Tisted.

Naturstyrelsen Himmerland Møldrupvej 26, 9520 Skørping. Tlf. 72 54 38 99/22 82 64 55. e-post: HIM@nst.dk

Dæk til foDervogn Nye/brugte min. 8 mm. 435/50x19,5

Pris incl. montering

1.200,- excl. moms (Så længe lager haves)

fentliggøres ved Agri Nords store kongres 6. februar i Agri Nord Idrætscenter. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Point S Aars Markedsvej 15 9600 Aars Tlf. 98 62 10 69


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 38

Gudstjenester Søndag d. 28. januar 2018

SEGES har de seneste år brugt mange kræfter på at arbejde med en strategi for bedre yversundhed.

Danmark samler verdens klogeste om yversundhed SEGES har de seneste år brugt mange kræfter på at arbejde med en strategi for bedre yversundhed.

Blandt andet fordi en stor del af kvægbrugets antibiotikaforbrug ligger på det område. Og arbej-

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

det er båret fornemt videre af landets mælkeproducenter, der i de første seks måneder af 2017 formåede at reducere forbruget af antibiotika med yderligere 12 procent efter et fald på 16 procent i 2016. Som næste skridt i indsatsen for bedre yversundhed har SEGES sammen med Veterinærinstituttet taget initiativ til at oprette et internationalt Yversundhedscenter. Yversundhedscentret skal i fremtiden samle danske aktiviteter på om-

rådet i et virtuelt center. Samtidigt er det ambitionen, at centret skal samarbejde med de største internationale kapaciteter på området for at sikre et højt niveau indenfor forskningen, fortæller sektordirektør for kvæg, Gitte Grønbæk. - Målet er at samle forskning på området, så vi på den måde skaber det bedst mulige samarbejde, og får viden fra alle firefem danske institutioner implementeret bedst muligt i erhvervet, fortæller Gitte Grønbæk. Samtidig slår Gitte Grønbæk fast, at samarbejdet er nødvendigt for at opnå de nødvendige fremskridt på området. - For at nå nye landvindinger inden for yversund-

hed, kræver det input og samarbejde fra alle eksperter på området. Derfor er det super godt, at vi nu kan samle kræfterne i et nyt internationalt Yversundhedscenter. 18. januar har det internationale Yversundhedscenter inviteret 10-12 af verdens førende internationale forskere inden for yversundhed for at få deres input til det fremtidige arbejde. Fra Danmark deltager dyrlæge, specialkonsulent Michael Farre, SEGES samt seniorforsker Tariq Halasa og dyrlæge, postdoc Lærke Boye Astrup, Veterinærinstituttet.

Forsvar mod angreb af ulve Vi skal have mulighed for at forsvare vores husdyr, men tanken om at vi skal gøre det ved at hegne alle vores husdyr ind med ulvesikkert hegn, er ren utopi. Den 14. december blev en ulv fanget på et vildtkamera i nærheden af Ålbæk, og søndag, 7. januar blev en nyfødt Simmentaler-kalv endnu et offer for en ulv i Vendsyssel. Hændelsen skete på en gård nær Hørby, kun to hundrede meter fra beboelsen, hvilket har påvirket landmanden meget. En vildtkonsulent har efterfølgende besøgt gården,

og han kunne konstatere, at der er tale om et angreb fra en ulv. Jeg mener ikke, at vi kan leve med en ynglende bestand af ulve i vores natur, hvis vi ikke har mulighed for at kunne forsvare vores husdyr. Ulven har været væk fra Danmark i 200 år, men siden 2012 er der observeret ulve flere steder. I sommeren 2017 blev det konstateret, at vi har ynglende ulve i Nordvestjylland. Siden ulvens tilbagekomst har adskillige får og andre husdyr måtte lade livet, og de overlevende dyr er meget påvirkede af mordet med rovdyret. Det stresser dem rigtig meget. Ulven er totalt fredet

10.00 10.00 19.00 ingen ingen 9.30 11.00 ingen 11.00 9.30 19.30 9.00 ingen ingen 16.30 11.00 ingen ingen 9.30 9.30 ingen ingen ingen 11.00 ingen ingen 11.00 10.30 ingen 9.00 ingen 9.00 10.30 ingen 9.00 10.30 ingen 10.00 ingen 10.30 ingen 11.00 9.30 ingen ingen 10.00 10.30 ingen 10.00

Nordjysk Landboauktion og Eksportstalde

LÆSERBREVE Lars Mellemkjær, næstformand i LandboNord, har skrevet et indlæg til debatten om ulve i Danmark:

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

gennem Bernkonventionen fra 1979 og EUs habitatdirektiv fra 1992. Det betyder, at man IKKE må forsvare sine husdyr, ikke engang hvis man overværer et angreb, må man nedlæægge ulven. Jeg er ikke sikker på, at det helt var intentionen, da man indførte disse fredninger, at ulven skulle udbredes i tæt befolkede områder. Derfor må reglerne kunne ændres, så de passer til situationen i dag. Hvis vi ikke kan få opbakning til det i EU, er Danmark nødt til at gå enegang og indføre særregler, så det bliver muligt for landmænd at sikre husdyrene mod drab og grov mishandling.

Uge 3: 6 SDM kælvekvier, 2000-8000, 3 SDM kælvekøer, 4600-9100, 3 kødkvæg, 8900-10400, 1 kvie over 12 mdr. kødkvæg, 5200, 5 kvier under 12 mdr. malkerace, 200-2800, 24 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 8005500, 13 tyrer over 3 mdr., malkerace, 1200-2800, 10 tyrer over 3 mdr. kødkvæg, 3700-5800, 15 tyrer under 3 mdr. malkerace, 4002200, 16 tyrer under 3 mdr. kødkvæg, 1000-4200.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 4 Basis, 30 kg. 325,52 (333,26). SPF+Myc 330,52 (338,26 ). SPF 334,52 (342,26). Økologi 910,91 (911,11). UK-tillæg 12,04. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,03 (5,24) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 39

DanAvl bliver nu til DanBred

Landbrug og Fødevarer forventer, at 2018 bliver et godt år for de danske grise, når det kommer til dyrevelfærd. Foto: Colourbox.dk.

Landbrug & Fødevarer: I år bliver vi endnu bedre til grisevelfærd Vi er blandt de bedste i verden, og i år bliver vi endnu bedre - Danmark er allerede bannerfører for et højt niveau af grisevelfærd, men det betyder ikke, at vi hviler på laurbærrene. Vi ønsker hele tiden at gøre det endnu bedre, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer. I 2018 vil de danske griseproducenter investere 230 millioner kroner i forskning i dyrevelfærd, kvalitet og bæredygtig produktion. - Dyrevelfærd og forskning hænger uløseligt sammen. Erhvervet skal ud og finde morgendagens tiltag i samarbejde med universiteter og organisationer, siger Karen Hækkerup. Midlerne kommer fra griseproducenterne selv, og forskningen udføres af SEGES i tæt samarbejde med blandt andre Aarhus Universitet, Københavns Universitet og en række andre førende, internationale organisationer og universiteter. Hvis hangrise ikke kastreres, øges risikoen for en ubehagelig smags- og lugtoplevelse ved tilberedning af kødet - også kaldet ”ornelugt”. Derfor stiller flere markeder rundt om i verden krav til, at grisene er kastreret. I dag anvender landmændene smertelindring i forbindelse med kastration. Danske griseproducenter har på eget initiativ taget næste skridt og besluttet at indføre lokalbedøvelse før kastration. - Det er lykkedes os, i tæt samarbejde med Udviklingscenter for Husdyr på Friland, at finde frem til en bedøvelsesmetode, der gi-

ver reel bedre dyrevelfærd ved kastration, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, og fortsætter: - Det betyder, at vi, på endnu et område, går længere end EU’s krav og den danske lovgivning. Fra 1. januar 2018 er loven ændret, så det nu er muligt for landmanden selv at foretage lokalbedøvelse før kastration. - De kommende måneder vil vi derfor fokusere på at få uddannet landmænd og medarbejdere, så alle hangrise bedøves forud for kastration ved udgangen af 2018,  siger Erik Larsen.

Flere løse søer Allerede nu går søerne løse i langt hovedparten af deres liv i danske grisestalde. Danske griseproducenter har længe haft fokus rettet mod næste skridt: løse søer i farestalden. Ifølge Erik Larsen er danske griseproducenter længst i verden med at bygge farestalde til løse søer på eget initiativ. - Nu intensiverer vi forskningen i og udviklingen af farestalde til løse søer, fortæller Erik Larsen. Men løse søer i farestalden er ikke uden udfordringer. Når søerne går frit i farestalden, stiger dødeligheden blandt pattegrisene – blandt andet fordi søerne lægger sig på dem. - Det handler om at tage hensyn til både soens velfærd og pattegrisenes overlevelse. Derfor træder vi speederen i bund på både forskning og forsøg, som skal øge overlevelsen blandt pattegrisene og samtidig

give soen de bedst mulige vilkår, fortæller Erik Larsen. Tiltag, der skal øge dyrevelfærden, er oftest forbundet med flere produktionsomkostninger. Ifølge Landbrug & Fødevarer er det derfor afgørende med forbrugernes opbakning. - I takt med resultaterne fra vores forskningsprojekter ønsker vi at udvikle og forbedre dyrevelfærden for flest mulige grise. Med ”flest mulige grise” mener vi, at det samtidig skal være realistisk i forhold til forbrugernes efterspørg-

sel. Vi må ikke skabe så dyre produktionsvilkår for de danske landmænd og fødevarevirksomheder, at forbrugerne i stedet vælger billigere kød fra lande, der har et lavere niveau af dyrevelfærd. Det gavner hverken danskerne eller grisene. Vores gode erfaringer fra ”Hjertemærket” viser, at landmændene i samarbejde med forbrugerne kan skabe endnu bedre grisevelfærd i Danmark, siger Karen Hækkerup.

>EZh'^:EKD/hh >ĂŶĚďƌƵŐƐĞũĞŶĚŽŵŵĞŶ ũƐƚƌƵƉǀĞũ ϱϮ͕ ϵϲϰϬ &ĂƌƐƆ ƵĚďLJĚĞƐŚĞƌŵĞĚƚŝůƐĂůŐ͘ ũĞŶĚŽŵŵĞŶĞƌŝĂůƚƉĊϭϭ͕ϬϲŚĂ͕ŚǀŽƌĂĨĚĞϵ͕ϯϱŚĂ ĞƌƐƚƆƚƚĞďĞƌĞƚƚŝŐĞƚ͘ ^ƚƵĞŚƵƐĞƚ Ğƌ ƉĊ ϮϯϱŵϮ͕ ŽƉĨƆƌƚ ŝ ϭϴϲϮ ŵĞĚ ƌĞŶŽǀĞƌŝŶŐ ŽŐ ƚŝůďLJŐŶŝŶŐ ŝ ϭϵϴϬ͘ ^ƚƵĞŚƵƐĞƚ Ğƌ ŽƉǀĂƌŵĞƚ ŵĞĚ ĐĞƚƌĂůǀĂƌŵĞĂŶůčŐ ŽŐ ĨĂƐƚďƌčŶĚƐĞůƐĨLJƌŵĞĚĂŬŬƵŵƵůĞƌŝŶŐƐƚĂŶŬ͘ ũĞŶĚŽŵŵĞŶƐĚƌŝĨƚƐďLJŐŶŝŶŐĞƌĞƌŽƉĨƆƌƚĨƌĂϭϵϯϱƚŝů ϭϵϳϲ͕ ŚǀŽƌĂĨ ĐĂ͘ ŚĂůǀĚĞůĞŶ ĂĨ ĚĞ čůĚƐƚĞ ĚƌŝĨƚƐďLJŐŶŝŶŐĞƌŚĂƌĨĊĞƚŶLJƚƚĂŐŝϮϬϬϲ͘ĞƚƐĂŵůĞĚĞ ĞƌŚǀĞƌǀƐĂƌĞĂůĞƌƉĊϳϰϲŵϮ͘ ũĞŶĚŽŵŵĞŶ ƐčůŐĞƐ ƵĚĞŶ ďĞƐčƚŶŝŶŐ͕ ŝŶǀĞŶƚĂƌ ŽŐ ŵĂƐŬŝŶĞƌ͕ŵĞŶŵĞĚďĞƚĂůŝŶŐƐƌĞƚƚŝŐŚĞĚĞƌƚŝůϵ͕ϯϱŚĂ͘ zĚĞƌůŝŐĞƌĞ ŽƉůLJƐŶŝŶŐĞƌ͕ ŚĞƌƵŶĚĞƌ ĂĨƚĂůĞ ďĞƐŝŐƚŝŐĞůƐĞƚŝůĞŶŶLJŽũĞƌ͕ŵŽďŝůϮϲϯϳϬϱϮϰ͘

ĨŽƌ

dŝůďƵĚĂĨůĞǀĞƌĞƐƐŬƌŝĨƚůŝŐƚŝů:ĂŶŽũĞƌ͕ũƐƚƌƵƉǀĞũϯϬ͕ ϵϲϰϬ&ĂƌƐƆƐĞŶĞƐƚĚ͘ϮϮ͘ϬϮ͘ϮϬϭϴŬů͘ϬϬ͘ϬϬ͘ ũĞƌĞŶ͕ƐŽŵĞƌĞƚĚƆĚƐďŽ͕ĨŽƌďĞŚŽůĚĞƌƐŝŐƌĞƚƚŝůĨƌŝƚ Ăƚ ǀčůŐĞ ŝŵĞůůĞŵ ĚĞ ŝŶĚŬŽŵŶĞƚŝůďƵĚ͕ ĞǀĞŶƚƵĞůƚ Ăƚ ĨŽƌŬĂƐƚĞĚĞŵĂůůĞ͘

Nu lanceres en ny visuel identitet samt nyt website, der fremover gør det langt lettere for leverandører, partnere og agenter at optræde under et og samme brand. Ligeledes kommer DanBred til at være meget synlig i markedsføringen og på sociale medier. - Det her er meget mere end et skift af visuel identitet. Det er et paradigmeskifte og et skift fra en indadvendt til en udadvendt kultur, hvor kunden er i centrum, siger Thomas Muurmann Henriksen, administrerende direktør i DanBred. - I dag forventer B2B-kunder meget mere af deres leverandører end de gjorde for blot få år siden, og de er vant til at samle information fra mange kilder, før de rent faktisk tager første kontakt til en ny leverandør. Det betyder, at vi skal være skarpe på så mange kontaktflader som muligt, så potentielle kunder får en tryg fornemmelse af et genetikfirma, der vil det samme som de vil, og det er den nye identitet og hjemmeside bare begyndelsen på.

- Vi har et nyt slogan: ’Your Business. Our DNA.’ og jeg synes det så fint opsummerer det, vi gerne vil og kan i fremtiden. Rom blev dog ikke bygget på én dag. Trine Nielsen, marketingchef i DanBred tilføjer: - Vi har rigtigt mange spændende ting i støbeskeen, og vi ser især frem til at få vores avl- og opformeringsbesætningers skræddersyede profilmarkedsføring på plads. Vi er så småt ved at være klar, og når vi går i drift d. 1. marts, så får de nogle helt nye markedsføringskanaler. Vi er også ved at gøre klar til nogle spændende tiltag i udlandet, som vi glæder os til at rulle ud. Men der går nogle måneder endnu, før jeg kan løfte sløret for dem. Tidligere har DanAvl haft en decentral markedsføringsindsats, hvor det i høj grad var op til de enkelte aktører at promovere brandet. Fremover bliver kommunikation og markedsføring nu ensrettet med henblik på at sikre en mere ensartet og stærkere profil. Det nye selskab går i normal drift 1. marts 2018.

KØB OG SALG GRAB TRAKTOR KØBES

Sælg dine dyr gennem

80-100 HK, 4 WD.

Tlf. 98 64 15 24

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

BLANDEDE

BLANDEDE Gylletank udlejes v/Hornum.

Tlf. 60 17 80 21

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 4 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 4 - 2018  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis
Advertisement