Page 1

Til samtlige husstande

91. årgang - Nr. 38

ONSDAG 20. september 2017

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Svømmecenter i Aars Vest forventes at koste 130 mio. Det er svampe af trævlhattefamilien, der den seneste tid har været skyld i syge hunde i Aars.

Giftsvampe i Aars gjorde hunde syge Af Lars Lindberg ■ AARS: De seneste uger har flere hundeejere oplevet, at deres hunde er blevet syge efter lufteture i Himmerlandsgade i Aars. Det fik flere borgere til på facebook at spekulere i, om der voksede giftige planter på hovedgaden, og det gjorde der faktisk. Der var tale om svampe af trævlhattefamilien, men da de nu er blevet

fjernet af en vaks hundeejer, er det ikke muligt at sige, hvilken af de 65 danske trævlhatte, der var tale om. Alle trævlhatte indeholder dog giftstoffet Muscarin, som kan fremkalde ubehag, kvalme og opkast hos både mennesker og hunde, og da de nu har kastet deres kærlighed på lindetræerne i hovedgaden, vil de formentlig vende tilbage.

Arbejdsgruppe anmoder kommunen om at beslutte placering Af Torsten Hansen

Læs mere side 18...

■ AARS: Oprindelig var der tre mulige planer for et nyt svømmecenter i Aars. Nu har arbejdsgruppen bag planerne lagt sig fast på det mellemste af de tre. Projektet forventes at koste 130 mio. kroner og vil blandt andet indeholde Danmarks eneste springbassin til synkronspring. - Nu håber vi, at et stort langtidsholdbart flertal i byrådet synes om vores model og placeringen og sætter skub i næste fase. Vi arbejder på at have den økonomiske del på plads i første halvår af 2018, siger medlen af arbejdsgruppenTorben Nørgaard.

Tegningen over det nye svømmecenter indeholder blandt andet et 50 meter bassin.

AArS HAndelSStAndSforening præSenterer Kom og se en Gratis Slushnice pcor

rigtig brandbil!

Brandmand Sam

og po

Limfjordsmuséet´s naturvejleder kommer med en masse dyr m.m fra Limfjorden .

Gratis ansigtsmaling ning Børneunderhold i Aars fra kl. 10.30

Gratis

underhold

ning!

23. SeptemBer kl. 11.15 på kimBrertorvet i AArS!

www.iaars.dk

e ll a l i t k a t r o t En s vore s kunde r!

sidste åbningsdag lørdag d. 30. sept.

-70%

! k æ v l a k alt s


Aars Avis

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Runde fødselsdage

ret en del af ledergruppen i Bankområde Vesthimmerland. Han har samtidig gennemgået forskellige ledelsesmæssige uddannelser, senest en såkaldt MiniMBA, som blev afsluttet i januar 2016.

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

80

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00

65

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Per Mulbjerg

Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Birthe Ernlund Pind, Hans Egedes Vej 109D, mandag, 25. september. Flemming H. Larsen, Kg. Valdemarsvej 52, mandag, 25. september. Tina Bjørslev Busk, Aars.

Ny kosmetolog

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Tina Bjørslev Busk, Aars, er en blandt fem nyuddannede lægeeksaminerede kosmetologer og wellness terapeuter fra Viborg Helsepraktik.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88 Klaus Frederiksen - direktør for Spar Nord Vesthimmerland.

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Aars-direktør forfremmet Afdelingsdirektør i Spar Nord Aars Klaus Frederiksen, tiltræder fra november stillingen som direktør i Spar Nord, Vesthimmerland. Den nyværende direktør Leif Ørsnes Christensen har valgt at gå på pension. Klaus Frederiksen har over 20 års ledelseserfaring i branchen, og har gennem de seneste godt syv år væ-

Smykketyveri i Aars AARS: Tre armbånd, seks guldhalskæder, fem par øreringe og en fingerring blev udbyttet for indbrudstyve i løbet af weekenden 15. til 17. september. Indbrudstyvene kom ind ved at brække et vestvendt soveværelse til villaen på Højtoften i Aars op, hvorefter de kunne komme ind i huset. Smykkerne blev stjålet fra et smykkeskrin i soveværelset.

Alt i blomster!

Døgnvagt

98 63 13 24

Himmerlandsgade 49 C · Tlf. 98 62 68 00

Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

(Udstilling på adressen)

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Se mere om vores lave priser på

www.begravelsetilfastpris.dk

Ugens portræt

Dorthe Jende gør klar til pensionen Direktør for Sundhedsog Kulturforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune Dorthe Jende, Genvej, Farsø, meddelte i går tirsdag, at hun har besluttet at gå på pension. Efter ti år som forvaltningschef og direktør i Vesthimmerlands Kommune har hun besluttet, at 31. januar 2018 bliver sidste officielle arbejdsdag. I januar fylder Dorthe Jende nemlig 62 år. Men på grund af ferie med mere stopper hun reelt 30. november 2017. Dorthe Jende har et grundigt kendskab til Vesthimmerlands Kommune, ikke blot fordi hun har været chef i kommunen siden oprettelsen af kommunen i 2006. Men i sandhed også fordi hun har en fortid både i Farsø Kommune, Løgstør Kommune og Aars Kommune. Hun har desuden været ansat i Møldrup Kommune. 1. april 2003 blev Dorthe Jende Løgstør Kommunes første vicekommunaldirektør. Dorthe Jende kom fra en stilling som socialchef i Møldrup Kommune. Hun havde været i Møldrup Kommune side 1990. De sidste seks år som socialchef og før da som afdelingsleder på børne-, skole- og kulturområdet. På kommunen er hun kendt som en grundig person, der som chef naturligvis har en dagsorden for, hvad der skal gøres. Hun er også meget socialt engageret, og gennem hendes kendskab til hele systemet bruger hun sin store indsigt og tager ofte tingene ud fra borgernes synspunkt. De mange år i Vesthimmerlands Kommune betyder naturligvis, at hun har været med i mange opgaver. Derfor bliver de næste måneder travle, fordi hun skal afslutte og overlevere de mange opgaver til efterfølgerne. Oprindelig blev hun i

Ramte betonpille Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Tlf. 30 32 62 01

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

20. SEPTEMBER 2017

AARS: En 19-årig frederikshavner kørte galt, da han ville forlade Crazy Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Direktør Dorthe Jende har besluttet at gå på pension.

1983 uddannet som socialrådgiver. Hun blev efter endt uddannelse socialrådgivervikar i Aars Kommune. Derefter søgte hun en fast stilling i Farsø Kommune - som hun fik. Det betød, at hun måtte træffe det svære valg at flytte syd for Limfjorden, selv om det var hende meget imod. Men ægtemanden Dieter Jende, der er teknisk servicechef i Vesthimmerlands Kommune i dag, fik hende overtalt. Dorthe Jende stammer nemlig fra Lindholm. Når det travle arbejdsliv stopper for Dorthe Jende så har hun forskellige fritidssysler hun vil gøre lidt ekstra ved. Især børnebørnene kan se frem til, at blive passet oftere. Men der skal også blive mere tid til at nyde haven i Farsø og ved sommerhuset i Hvalpsund. Haven er mest til de lyse timer, men i månederne hvor det kan være mere mørkt har Dorthe Jende også aktiviteter klar. Hun er glad for at strikke og hækle, og så er hun gået i gang med slægtsforskning. Hun undersøger både sin egen slægt og Dieter Jendes slægt - der stammer fra Tyskland. Fritiden bruges også gerne på familie og venner,en god bog og nærmiljøet. Daisy i Aars lørdag kl. 05.58. Da han kørte ud fra parkeringspladsen ved Aars Hotel påkørte han en betonpille. Politiet antog i første omgang, at manden var spirituspåvirket, men det viste sig ikke at være tilfældet.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 3

Vores elskede hustru, mor, svigermor, mormor og farmor

Lisbeth Collstrup er stille sovet ind efter nogen tids sygdom

Familien Bisættelsen finder sted fra Ulstrup Kirke tirsdag den 26. september kl. 13.00 Efter Lisbeths ønske kan man istedet for evt. blomster betænke SOS-Børnebyerne, reg. 4183 konto 80 32 440 mrk. Lisbeth Collstrup.

Vi har mistet vor elskede søster, svigerinde faster, moster og ven

Anny Marie Storgaard

Vi har med stor sorg mistet min elskede hustru og vores elskede mor

Lajla Myrup Pedersen * 4. januar 1984 Farsø, den 8. september 2017

Søren Caroline og Cecilie Bisættelsen har fundet sted Tak for blomster og venlig deltagelse

* 8. marts 1950 Hornum, den 17. september 2017 Du var så let at elske, men så svær at miste

På familiens vegne Grethe og Jens

Vores elskede mor, mormor og olde

Anna Marie Pedersen * 14. juli 1924 sov ind Aars, den 17. september 2017 På familiens vegne

Eva og Leif Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 28. september kl. 11.00

*27.6.1956 †18.9.2017

Melinaa Niels Erik og Helle Gitte og Claus Nevøer og niecer

Høstgudstjeneste

Søndag den 24. september kl. 14.00 i Gundersted Kirke med gæstemusikerne Jørgen Vasegaard og Karl Johan Pedersen. Efterfølgende høstkaffe i Multihuset. Auktion over medbragte høstgaver.

* 5. juni 1936 har fået fred Aars, den 17. september 2017

Ingrid Johannesen Lone og Carsten Line Niels og Vibeke

med gæstemusiker klarinettist Jeanett Riberholt Hansen. Servering af kaffe og brød i kirken. Alle er velkomne!

AARS KIRKE

Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke lørdag den 23. september kl. 13.00 I stedet for evt. blomster kan man betænke Kræftens Bekæmpelse, reg. 4183 konto 0001155 mrk. Poul Johannesen

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak

høstgudstjeneste

søndag den 24. september kl. 10.00 v/Arndt jessen hansen i Aars Kirke

Medbring gerne lidt af høsten - frugt, bær, blomster m.m. Efter gudstjenesten går vi i kirkecenteret og holder auktion over det medbragte. Efter en let frokost holder Menighedsrådet det årlige orienteringsmøde.

ReFORMAtIOnsARRAngeMent

RundvIsnIng

Frede Karl Sørensens begravelse.

Margit Anette Møller er alt for tidligt gået bort.

En halv time til ro og fordybelse.

i Ulstrup kirke, kl. 19.30

Poul Johannesen

for venlig deltagelse ved vor kære far, svigerfar, farfar og oldefar

Vor kære søster, svigerinde, moster og faster

Tirsdag, den 26. september 2017, kl. 17. 30 - 18.00 i Gundersted kirke

Aften-høstgudstjeneste

Vores kære

Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke fredag den 22. september kl. 13.00

Stillegudstjeneste

Onsdag den 27. september kl. 19.00

På familiens vegne Karsten og Lilly Bjarne og Benthe

I Aars kirke vil vi se på hvorledes den lutherske reformation sætter sig igennem i kirkebygning og kunst. Museumsdirektør Broder Berg

Min elskede

Per Sørensen er pludselig gået bort Aars, den 15.sep. 2017 Din for evigt

Hanne

I AARs KIRKe

Fødselsdag

I anledning af min fødselsdag, vil det glæde mig at se dig/jer

lørdag 14. oktober kl. 14.30 til kaffe og aftensmad i »Skydecentret«, Flejsborg. Kærlig hilsen



www.aarskirke.dk



Bent Kristensen Flejsborg

Vores kære søn, bror, svoger og onkel

Per Sørensen * 8. april 1965 er stille sovet ind Aars, den 15. september 2017 Hvil i fred

Mor Lone Inger og Jens Lis og Martin Niecer og nevøer Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke onsdag den 27. september kl. 13.00 Højtideligheden slutter ved kirken

Annoncetelefon 98 62 17 11



Tilmelding senest søndag 8. oktober på tlf. 22 38 31 72.



BRUGBARE EFFEKTER MODTAGES Møbler, nips, køkkengrej, bøger, tøj m.m.

AARS KIRKE

reception

Søndag den 1. oktober

Har sognepræst Ole Larsen været ansat i 25 år ved Aars kirke. I den anledning vil menighedsrådet afholde en reception i kirkecenteret umiddelbart efter gudstjenesten. Alle er velkomne til at deltage. Venlig hilsen Aars Menighedsråd

www.aarskirke.dk

Jernbanegade 1 B • Hornum • tlf. 98 66 14 26 Åben: Man.-fre. kl. 13-17 • lør. kl. 10-13

www.aarsfrikirke.dk Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.


Aars Avis

SIDE 4

Influenzavaccination Lægeklinikken Kirkeplads

Influenzavaccination finder sted følgende dage: Onsdag den 04.10.17 kl. 13.00-15.00 ● Onsdag den 11.10.17 kl. 13.00-15.00 ● Onsdag den 25.10.17 kl. 13.00-15.00 ●

Der er ingen tidsbestilling. Husk sundhedskortet. Lægeklinikken Kirkeplads Kirkeplads 8 9600 Aars

Gratis influenzavaccination

Lægehuset Østermarken tilbyder gratis influenzavaccination til patienter på 65 år og derover, førtidspensionister, kronisk syge med f.eks. lungesygdom, hjertesygdom eller sukkersyge, overvægtige med BMI over 40 samt gravide i 2. og 3. trimester. Er du i tvivl, så ring til lægen.

20. SEPTEMBER 2017

Aars Kirke klar til høstgudstjeneste AARS: På søndag, 24. september holdes der høstgudstjeneste i Aars Kirke. Alle opfordres til at tage lidt med af årets høst - æbler, blommer, gulerødder eller andet. Det hele sælges senere på en auktion i Kirkecentret, og overskuddet sendes til

Folkekirkens Nødhjælp og Kirkens Korshær. Efter en let frokost holder Aars Menighedsråd det årlige orienteringsmøde. Formanden aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år. Herefter er der lejlighed stille spørgsmål.

HUSK at medbringe sygesikringsbeviset.

Vaccinationerne finder sted

• Mandag d. 2. oktober, kl. 13 - 14.30 • Tirsdag d. 10. oktober, kl. 13 - 14.30 • Tirsdag d. 24. oktober, kl. 13 - 14.30 Venlig hilsen Lægehuset Østermarken

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

Banko!

Tirsdag d. 26. september kl. 14.00 i Østrup Klubhus. Alle er velkomne.

HusK: Bowling d. 25. september i Aars. Østrup & Vognsild Seniorer

S K E R …

Fredagscafé: Himmelporten Fredag den 29. september kl. 16 på Aars Bibliotek Kom med til spirituel fredagscafé i Aars. Her fortæller mediet Yvonne Nielsen om sit arbejde med clairvoyance og inviterer publikum med på en fælles guidet meditation. Gratis deltagelse, ingen tilmelding.

Kunne du tænke dig at lære at håndtere din angst eller depression Så tilbyder Sundhedscenter Vesthimmerland et forløb, hvor du får redskaber til at kontrollere symptomer som uro, træthed eller tristhed. Er du interesseret i at vide mere, så deltag i informationsmødet den 28. september kl. 13.00 på Sundhedscentret, Fredensvej 4, 9640 Farsø. Tilmeld dig informationsmødet ved at sende en mail til sundhedscenter@vesthimmerland.dk eller ring på tlf.nr. 99 66 82 00. Forløbet starter den 26. oktober kl. 13.00. Du kan også få yderligere information på www.sundhedscentervesthimmerland.dk eller www.laerattackle.dk

Byrådet inviterer indenfor! Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars, torsdag 21. september 2017, kl. 16.00. Dagsordener og referater kan findes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

M E D D E L E L S E R

Bibliotekerne får nyt system

Grundet det nye bibliotekssystem vil der være perioder, hvor man ikke kan bestille nye materialer, samt materialer fra andre biblioteker. Det betyder også, at bibliotekerne har lukket den 2. oktober, og at der den 3.-4. oktober er selvbetjening på biblioteket. Læs mere på www.vhbib.dk

Revision af vandløbsregulativet for Simested Å I forbindelse med den forestående opmåling af Simested Å nedstrøms for Gl. Simested Bro, anmodes lodsejere langs åen om at markere deres dræn, som har udløb i åen, med en stok el. lign., således at disse kan blive målt ind og indført i det reviderede regulativ. Dette bedes foretaget senest torsdag, den 28. september 2017. Spørgsmål bedes rettet til: hgh@vesthimmerland.dk eller tlf. nr. 99667105.

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Aars Tværfaglige Efterlønsklub

Generalforsamling

Der afholdes generalforsamling torsdag den 5. oktober 2017 kl. 13.30 på Kimbrerkroen. Dagsorden ifølge lovene. Indkomne forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 8 dage før generalforsamlingens afholdelse. Efter generalforsamlingen kommer Poul J. Andersen og fortæller om Knud Andersens bog der udkom først på sommeren. Husk medlemskort. Med venlig hilsen Bestyrelsen

Efterårets dag - dyr, husflid og markarbejde Søndag 24. sept. 2017 kl. 10.00-16.00 • Efterårets afgrøder tages op - Kartoflen fra jord til bord • Markarbejde med heste og veteranmaskiner • Roe og kartoffeloptagning, møgspredning, pløjning, harvning • Årtusinders pløjning fra bondestenalder til nutid • Konkurrencepløjning og veterantraktorringridning • Udstilling og opvisning med gamle Ford traktorer • Får og fåreklipning • Arbejdende værksteder, boder og udstillinger: Strik, vævning, flettede tæpper, knipling, broderi, hørarbejde, løbbinding, bogbinding, trædrejning, rebslagning, genstande af birkebark, glas m.m. • Udstilling af gamle dragter, snapseglas og æbler • Smagsprøver mange steder Der kan købes kartoffelsuppe, håndmadder, grillpølser, kage m.m. i cafeen Entre: Voksne kr. 50,-/ børn u. 13 år gratis

Herregården Hessel Hesselvej 40B, Hvalpsund, 9640 Farsø www.herregaarden-hessel.dk

Rune Klan kommer med sit show “Barnløs” til ALFA i Aars.

Barnløse Rune Klan underholder i Aars AARS: Tre år efter succesen med “Det Stribede Show” er den anerkendte tryllemester og komiker Rune Klan tilbage på de danske scener med et nyt one-man show. Onsdag, 27. september kan du opleve showet “Barnløs” i Vesthimmerlands Musikhus ALFA. Rune Klan runder 40 år om lidt og er lykkelig gift, men af uransagelige årsager har Rune Klan stadig ikke sat børn i verden. Det faktum kombineret med generel aldersvisdom, har, i følge tryllemesteren selv,

givet optimale betingelser og tid til at skabe et helt nyt show. Et show til den allerøverste underholdningshylde, hvor han hører hjemme. Komikken og den skarpe replik er i en liga for sig, men trylleriet er og bliver omdrejningspunktet og det helt unikke varemærke. Med “Barnløs” vil karismatiske Rune Klan med sin afvæbnende facon, byde på masser af overraskelser, nye tricks og banebrydende ideer samt en stadig nysgerrighed til det publikum, som han elsker at forkæle.

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

Himmerlands Saluteringslaug fyrede ikke færre end syv kanoner af, da omfartsvejen ved Aars til omkring 90 mio. kr. blev indviet lørdag.

Omfartsvej ved Aars indviet med kanonsalut, musik, løb og balloner Omkring 1.000 mennesker deltog lørdag i den store vejfest Af Lars Lindberg AARS: Det gik ikke stille af sig, da første etape af Aars Omfartsvej lørdag blev indviet. Himmerlands SaluteringsLaug fyrede ikke færre end syv kanoner af, hundredvis af balloner blev sendt til vejs, der var motionsløb på den spritnye asfalt, Kimbrergarden spillede “Eye of the tiger”, og borgmesteren, der i anledning af motionsløbet havde iført sig et joggingsæt, som Rocky Balboa sagtens kunne have drønet rundt i til tonerne fra Survivors klassiker, holdt åbningstalen. Blandt de cirka 1.000 mennesker, der var mødt op til åbningen, gik snakken om fordele og ulemper ved omfartsvejen. Optimisterne påpegede, at den nye “smutvej” rundt om Aars gør afstanden til E45 kortere, hvilket mange virksomhe-

Fireårige Olivia Ingemann Broberg fik lov til at hjælpe borgmester Knud Kristensen (t.h.) og formand for kommunens Miljø- og Teknikudvalg, Niels Krebs Hansen, med at klippe den røde snor ved lørdagens indvielse af Aars Omfartsvej.

der ser fordele i, mens knap så positive røster udtrykte bekymring for handelslivet i Himmerlandsgade, der kan miste kunder, når kommunens pendlere fremover kan fravælge turen gennem Himmerlandsgade. Borgmesteren, der har været en varm fortaler for omfartsvejen, havde - ikke

udvikling af kommunens virksomheder, sagde Knud Kristensen, som mener, at omfartsvejen er med til at fremtidssikre kommunen. - Da jernbanen kom til Himmerland, så vi, hvordan byerne udviklede sig, men i dag er det langs E45, byerne udvikler sig, fordi det er der, virksomhederne

Borgmester Knud Kristensen sagde, at han mener, at Aars Omfartsvej er med til at fremtidssikre kommunen.

slår sig ned. Vi er nu kommet tættere på motorvejen, og derfor tror jeg også, at Aars Omfartsvej vil have sin berettigelse om 100 år, sagde borgmesteren, der også påpegede, at patruljevogne og ambulancer takket være omfartsvejen fremover får en kortere responstid i Vesthimmerland. Også borgmesterens partifælle, formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg, Niels Krebs Hansen, var på talerstolen, og han var - ikke overraskende - enig i, at der var tale om en festdag. - Vi har nogle udfordringer her i kommunen, fordi vi ikke ligger langs motorvejen, og derfor må vi gøre noget for at tiltrække både private borgere og virksomheder. Veje tiltrækker vækst og investeringer, og derfor er en stærk infrastruktur en forudsætning for at skabe vækst og arbejdspladser, sagde Niels Krebs Hansen, der også pointerede, at anlægsarbejder har medført mange interessante arkæologiske fund. - Det er jo lige før, at Danmarkshistorien skal skrives om - sådan helt lokalt i hvert fald, konstaterede

KOM OG SE VORES NYE BUTIK

STORT UDvAlg Af SpiRiTUS MERE END 225 øl

Der vil være smagsprøver hele dagen!

Te og kaffe

Vi slår dørene op kl. 10.00 TORSdaG dEN 21. SEpTEMBER

Himmerlandsgade 81, 9600 Aars Tlf.: 53370829 . E-mail: mk@mkevent.dk ÅBNINGSTIDER MAN-FRE LØR

overraskende - taget ja-hatten på. - Nogle kalder det en omfartsvej, andre kalder det en ringvej, men jeg kalder det en indfartsvej. Det her er med til at binde den vestligste del af Vesthimmerland op på infrastrukturen, som jeg tror, betyder det hele i forhold til bosætning og

SIDE 5

10.00 – 17.30 10.00 – 14.00

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Masser af nye specialiteter!

GRATIS

ANTIOX VINPROP TIL DE FØRSTE 15 VINKUNDER D. 21. SEPTEMBER

han med et smil på læben. Aars Omfartsvej, der er den dyreste investering i kommunens historie, er af mange blevet kaldt Knud Kristensens helt store prestigeprojekt, men det var ikke borgmesteren selv, der klippede den røde snor over ved indvielsen. Det gjorde derimod fireårige Olivia Ingemann Broberg, som formentlig blev den mest fotograferede pige i Vesthimmerland i lørdags, hvor både lokale og regionale medier var talstærkt til stede. Efter snorklipningen fik en lang række smukke, blankpolerede veteranbiler og -motorcykler lov til at være de første til at slide på den nye asfalt, inden Aars Trim Motion stod for et motionsløb på den nye vejstrækning. I dagens anledning bød kommunen på pølser, kage og kaffe, og i modsætning til da det første spadestik til omfartsvejen blev taget 2. juli 2015, var vejret ganske hæderligt. Anden etape af Aars Omfartsvej forventes at stå klar til indvielse i april eller maj 2018.

NYHED

“AARS ROM” - 15 aars Solera

299,-

KUN SpaR 50,-

VÆRDI 150 KR.


Aars Avis

SIDE 6

Der blev kørt stærkt blandt de 190 deltagere ved Tour de Aars.

Stor tilfredshed blandt Tour de Aars-rytterne Der var lidt færre deltagere i løbet end sidste år AARS: Lørdag, 9. september i forbindelse med Kimbrerfesten i Aars blev motionscykelløbet Tour

De Aars afviklet. Omkring 190 ryttere var mødt op til starten på løbet lørdag formiddag.

HHU

Det var en del færre ryttere end året tidligere; men i betragtning af de rekordstore mængder regn, der

var kommet i dagene forinden var arrangøren, den lokale cykelklub CK Aars, ganske godt tilfreds med fremmødet. De fremmødte cyklister blev belønnet med et fint septembervejr med tørvejr, behagelig temperatur og næsten ingen vind. De gode forhold betød også, at der blev kørt rigtigt stærkt. Vinderen på den lange rute på 104 km kørte således

IDENTITETSDANNELSE - FÆLLESSKAB - FAGLIGT ENGAGEMENT - BEVÆGELSE - AUTENTISKE VOKSNE

EFTERSKOLERNES

DAG

på Han Herred Efterskole

En række organisationer er samlet om at holde Demokratiets Dag

søndag den 24. september kl. 13.00-17.00

English Spri RING FIRST

SE MERE PÅ W W W.HHE.DK

NDBOLD FIRST

ng First Håndb Classic old F irst Efterskole

Aggersundvej 237 • 9690 Fjerritslev • Tlf. 9821 1775 • Fax 9821 2875 • www.hhe.dk • info@hhe.dk

AARS: Torsdag, 21. september bliver der holdt Demokratiets Dag på Erhvervsskolerne Aars. Her sætter 120 elever og en række politisk aktive unge fokus på demokratiet og udfordrer hinandens holdninger. Demokratiets Dag er et nyudviklet koncept målrettet til landets erhvervsskoler. Dagen sætter fokus på politisk debat og på den demokratiske samtale. Eleverne vil møde andre unge, som er politisk aktive, og de får mulighed for selv at diskutere og udvikle deres holdninger. Ideen er,

TERSKOLE CLASSIC

Fodb old Firs t t s r i F

Science First

IENCE FIRST

DBOLD FIRST

GLISH FIRST

Lodtrækningspræmier Efterhånden som rytterne kom i mål kunne disse nyde en forfriskning eller to i det opstillede telt på Per Pallesens Plads. Her blev der også uddelt diverse lodtrækningspræmier, og for andet år i træk kunne hol-

20. SEPTEMBER 2017

det fra Tour de Taxa Himmerland lade sig kåre som det største hold. Efterfølgende reaktioner fra de deltagende ryttere har udelukkende været positive, hvor alt lige fra rute, hjælpere, race marshalls, præmier og efterfølgende forplejning er blevet rost til skyerne.

Højt humør En af deltagerne har efterfølgende udtalt: - Min makker og jeg ankom til cykelløbet for at få vores numre og chip. Der var masser af parkeringsmuligheder bag gågaden, vejret var godt og humøret højt. Vi blev modtaget med et venligt smil samt en banan ved tilmeldingsskrænten. Under ruten var der mænd og kvinder med gule/orange veste der sørgede for at vi ikke ville blive generet af biler - det fungerede yderst fremragende! Der var i enkelte tilfælde endda overskud til at heppe os igennem svingene! Tak for det, lyder det fra Tobias P. Gentin. Med god hjælp af lokale sponsorer, masser af frivillige hjælpere, race marshalls og en spektakulær rute op igennem byens brostensbelagte hovedgade er der skabt et lokalt cykelløb, som forhåbentlig mange motionister fremover kan se frem til at deltage i.

Erhvervsskolerne i Aars vil “lære” unge at stemme

HAN HERREDERS UNGDOMSSKOLE

og Få en rundvisning n le hør om livet på sko

med et gennemsnit på over 40 km/t. Løbet blev afviklet på en 17,4 km lang rundstrækning i og omkring Aars. Strækningen skulle gennemkøres henholdsvis to, fire eller seks gange - med opløbsstrækning ud for Spar Nord på Himmerlandsgade. Med henblik på at afvikle løbet så sikkert som muligt var der masser af frivillige hjælpere med flagposter opstillet på hele ruten, samtidig blev både ryttere og hjælpere guidet særdeles kyndigt af race marshalls på motorcykler fra MC Task Force. Dette setup betød også, at langt de fleste bilister viste forståelse og hensyn til cyklisterne, et par af de frivillige oplevede dog alligevel et par uheldige episoder med utålmodige trafikanter på Vestre Boulevard. Bilisterne respekterede ikke de midlertidige afspærringer. Der er dog ikke tvivl om, at sikkerheden på ruten er noget som alle cyklisterne roser.

at bringe politik helt ind i klasselokalet for på den måde at mindske afstanden mellem politikerne på Christiansborg og de unge på erhvervsskolerne. Formålet med dagen er at øge de unges politiske selvtillid og i sidste ende hæve stemmeprocenten blandt unge på landets erhvervsuddannelser. Baggrunden for at holde Demokratiets Dag på Erhvervsskolerne er, at der i november holdes Kommunalvalget 2017. For mange unge på landets uddannelsesinstitutioner er det første mulighed for at stemme. Dog viser en epinion foretaget af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) i forbindelse med kommunalvalget i 2013, at valgdeltagelsen blandt unge er lavere end blandt den ældre del af befolkningen, og det i særdeleshed blandt unge på erhvervsskoler. En undersøgelse fra Københavns Universitet specificerer, at valgdeltagelsen blandt unge på erhvervsskoler er 25 procent lavere end blandt deres jævnaldrende på de gymnasiale uddannelser. Undersøgelser viser også, at den lave valgdeltagelse ikke skyldes

et snævert samfundsengagement men snarere en lav politisk selvtillid. - Fremtiden tilhører de unge, og derfor er det bekymrende, at de unge i mindre grad end resten af befolkningen giver deres stemme til kende, når vi diskuterer og beslutter, hvordan Danmark skal udvikle sig. Som samfund har vi et ansvar for at opbygge de unges politiske selvtillid, så de ikke kobles fra det repræsentative demokrati, siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF. - Valgdeltagelse er en norm, som grundlægges i ungdommen, og meget tyder på, at hvis unge stemmer ved det første valg, de er stemmeberettiget til, så fortsætter de med at vælge stemmeboksen frem for sofaen på fremtidige valgdage, uddyber Kasper Sand Kjær. Demokratiets dag er udviklet og bliver holdt af Dansk Ungdoms Fællesråd i samarbejde med LO Ungdom, Erhvervsskolerne Elevorganisation, Danske Erhvervsskoler, Sammenslutningen af Handelsskoleelever og de politiske ungdomspartier.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 7

— AARS —

ÅBNINGSFEST TORSDAG DEN 21. SEPTEMBER 2017 Skjold Burne Aars flytter til nye og større lokaler på Himmerlandsgade 81. Dette fejrer vi med en lang række super-tilbud samt reception fra kl. 15.00-17.00 torsdag d. 21. september, hvor alle er velkomne. Der vil være smagsprøver hele dagen. Alle tilbuddene gælder fra d. 21. - 23. september 2017

HALV PRIS

HALV PRIS

UNDER HALV PRIS

HALV PRIS

UNIK GIN

PR. FLASKE

PR. FLASKE

PR. FLASKE

PR. FLASKE

PR. FLASKE

6475

4975

9975

9975

NORMALPRIS PR. FL. 129,75

NORMALPRIS PR. FL. 99,75

NORMALPRIS PR. FL. 209,75

NORMALPRIS PR. FL. 149,75

NORMALPRIS PR. FL. 349,75

SPAR 65 00

SPAR 50 00

SPAR 110 00

SPAR 50 00

SPAR 100 00

2 FL. EKSTRA

Vælg mellem rød, hvid eller rosé

GRATIS

2 FL. EKSTRA

GRATIS

VED KØB AF 10 FL.

BT VinAvisen

AOV.dk HHHHHH FinansBureauet HHHHHH WineLab.dk HHHHH VinAvisen HHHHH P&P Vurderet til 175 kr. Alt for damerne HHHHH

HHHHH HHHHH

VED KØB AF 10 FL.

2015 FIORINO TOSCANA ROSSO IGP, SUPER TOSCANA

2016 COPPER LANE RESERVE

2013 BARBARESCO, BENI DI BATASIOLO

Stor frugtrigdom og noter af kirsebær, blåbær og et krydret strejf. En rund og fyldig vin med silkebløde tanniner fra fadlagringen.

Lækre, balancerede og sødmefulde sydafrikanske lækkerier med masser af modne bær i smagen.

“Lillebror” til Barolo. Medium kraftig rødvin med let krydret smag af kirsebær, brombær og blommer.

VinAvisen

HHHHH

NIEPOORT, RESERVE RUBY

UNGAVA GIN

Fine aromaer af blommer og solbær samt en anelse brombær. Vinen viser god friskhed i munden og er sødlig med en god fylde.

Ungava gin har en slående gul farve. Smagen er bemærkelsesværdig frisk, og i duften fornemmes de vilde urter og bær, der er brugt i gin’en.

GRATIS

Himmerlandsgade 81, 9600 Aars Tlf.: 53370829 . E-mail: mk@mkevent.dk ÅBNINGSTIDER MAN-FRE LØR

24975

ANTIOX VINPROP TIL DE FØRSTE 15 VINKUNDER D. 21. SEPTEMBER

10.00 – 17.30 10.00 – 14.00

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Vi glæder os til at se Jer! Annette & Mogens Kristensen

VÆRDI 150 KR.


Aars Avis

SIDE 8

Spar

20. SEPTEMBER 2017

Normal

13,-

20,-

KUN

KUN

7,-

Danske hvidkål 2000-3000 g

SF små Vildmosekartofler 650 g

Normal

12,-

Normal

24,-

16,-

KUN

KUN

Grøn drue 500 g

900 g

Spar

Spar

70

220

895

6 stk. Rosso Fuoco

Smagen af sol og sommer i italien, har en let sødme.

Pr. pose

199,-

Coop brød Flere varianter

Spar op til

850

Quaker Morgenmad

Pr. stk.

20,-

Pepsi, Pepsi Max el. Faxe Kondi Flere varianter

De nn e ku po n ud lø se r

Spar

10%

95

13

RABAT

Pr. stk.

Pr. stk.

10,-

98,-

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

10,-

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

Mammen ost

POST Man-fre 11 - 17 Lør-søn Lukket

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 20. september t.o.m. lørdag d. 23. september 2017

Pr. pakke

KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

10,-

Spar op til

1595

Flydende Becel

8,-

Danske SF-håndsorterede gulerødder

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

11,-

De nn e ku

10

RAB

Ved køb af over 200 kr. i hel e bu tik ken på et torsdag til søndag ind kø b i Kv ick ly Aa udleveres i hel e bu ti rs og gæ lde r ma nd ag e, tir sda ge ind kø b i Kv og on sda ge en voucher som i sep tem be og gæ lde r ma r 20 17 udløser nd ag e, i au gu st og sep 10% på købet mandag til onsdag.

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

*Undtagen tobak, cigaretter, håndkøbs medicin, pant, spil, aviser, buskort, coop frimærker, ugeblade, .dk forudbestilt vin samt varer, billetter, gavechecks, forud bestilt catering, andr modermælkserstatn e vouchers, kioskvarer, abonneme ntskasser, ing og i forvejen nedsatte kampagne varer.

De nn e ku po n ud lø se r

10%

R A B A TAars

*Undtagen tobak, cigaretter, håndkøbs m aviser, buskort, coop .dk forudbestilt vin samt varer, billetter andr modermælkserstatn e vouchers, ing og i forvej

De nn e ku po n

10%

RABA


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

entilbud

er d eller g eller brød

SIDE 9

3 stk.

Svinemørbrad

1,3 - 1,7 kg

4 stk.

75,-

Skaftkoteletter

Dansk kød. 800-1000 g

50,-

3-4 kg. Oksekødspakke/ suppepakke Tykkam, bov, bryst, tværæb

Pr. stk.

149,-

Frit valg smørrebrød Flere varianter

Normal

28,-

20,-

Trekornsbrød

M. knækkede hvedekerner, skårne rugkerner, hørfrø, og spelt sur

Spar

Pr. stk.

50,KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

Othello lagkage

15,-

morgentilbud 88 Rundstykker stk rundstykker 4 stk. eller 4 stkmorgenkager, wienerbrød eller En kanelstang, eller 1 stk wienerstang eller Wienerstang, eller 111 stk valgfri rugbrød stk. valgfri rugbrød

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 20. september t.o.m. lørdag d. 23. september 2017

Pr. stk.

20,-

45,-

Med marcipankant, chokolade glasur, flødecreme, samt fløde kant

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST Man-fre 11 - 17 Lør-søn Lukket

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

KUN FREDAG kl. 10-17

Aars


SIDE 10

3F Midtfjord fik ros af forbundsformand AARS: Der var ros til 3F Midtfjord, da forbundsformand Per Christensen forleden var gæst på et medlemsmøde på Kimbrerkroen i Aars. - Det var godt gået, da 3F Midtfjord sikrede et af medlemmerne et tilgodehavende på 250.000 kr. Det skete via et løntjek hos den lokale afdeling, sagde forbundsformanden. Sagen viser, hvor vigtigt det er at være medlem

af en rigtig fagforening og at være opmærksom på, hvad der står på lønsedlen. Per Christensen understregede vigtigheden af i det hele taget at være opmærksom på ens løn- og arbejdsforhold, f.eks. virksomhedens arbejdsmiljø. - 3F er rigtig repræsenteret 65 steder landet over og er en vigtig del af lokalsamfundene. Et godt eksempel er

Aars Avis

Aars, som jeg har besøgt flere gange, bl. a. Fjerkræslagteriet Danpo. Det er en dejlig by, navnlig den brolagte hovedgade, som giver byen et særligt klima, pointerede Per Christensen. Forbundsformanden sagde, at kampen i disse år står mellem begunstigelse af de allerrigeste via skatte- og afgiftslettelser eller sikring af velfærdsstaten. - Vi skal hindre, at afgiften på en Porsche sænkes med

3Fs forbundsformand Per Christensen og formanden for 3F Midtfjord, Lene Haugbølle, ved mødet på Kimbrerkroen i Aars.

400.000 kr., mens den enlige mor med to børn står tilbage med dårligere forhold, og forudsætningen for velfærdsstaten med børnehaver, skoler, plejehjem og sygehuse undermineres gennem to procent reduktioner hvert år. Per Christensen kritiserede regeringens besparelser på erhvervsuddannelserne, bl. a. AMU. Det siges ofte, at Danmark skal blive rigere af det, vi har mellem ørerne. Men hvad hjælper det, hvis f. eks. AMU Nordjyllands bevillinger skæres ned til sokkeholderne, så tilbuddene om dygtiggørelse af vore medlemmer forsvinder eller reduceres, sagde han. Per Christensen opfordrede medlemmerne til at være offensive i den regionale og kommunale valgkamp i november. - Antallet af kommunalbestyrelsesmedlemmer, der er 3Fere er 131, ligesom vi er repræsenteret i alle regioner med undtagelse af en. Det er vigtigt, at 3F er med, hvor der drøftes fair vilkår ved licitationer, indsats mod social dumping, styrkelse af erhvervsuddannelserne og fremskaffelse af praktikpladser til de unge, sagde Per Christensen. Formanden for 3F Midtfjord, Lene Haugbølle, ledede mødet, som havde cirka 60 deltagere.

20. SEPTEMBER 2017

En yderst veloplagt og nede på jorden Line Baun Danielsen holdt torsdag aften et spændende foredrag i Nyt Syn Aars.

Humoristisk tv-vært tog Aars med storm AARS: Torsdag aften havde Nyt Syn Aars i samarbejde med brillestelsfirmaet Nine Eyewear inviteret til foredrag med den tidligere tv-vært Line Baun Danielsen, og de 32 fremmødte fik sig en ordeltlig en på opleveren. Line Baun Danielsen, der i en årrække var nyhedsoplæser og vært i blandt andet Go’ Morgen Danmark, kom i sit foredrag “Skab dig bevidst” blandt andet ind på stylingens betydning for, hvordan man bliver opfattet. Hun krydrede konkrete eksempler fra sin egen karriere med sjove anekdoter, og hendes humoristiske og helt-nede-på-jorden-stil gik rent ind hos arrangementets gæster. - Vi har fået mange tilbage-

meldinger fra dem, der var her, og de har alle været meget positive. Hun er en god fortæller og en interessant kvinde med begge ben på jorden, og jeg tror, alle havde en sjov og hyggelig aften, siger Kent Sørensen, der er indehaver af Nyt Syn Aars. Aftenen bød udover foredrag, tapas, vin og snacks på et par øvelser, hvor de fremmødte skulle vurdere, hvad de andre gæster lavede til dagligt - udelukkende ved at se på deres påklædning, tøj, briller og smykker. - Det var en sjov øjenåbner, for ind imellem fik man sine fordomme bekræftet, men andre gange skød man helt ved siden af, og det fortæller nok en del om, hvad styling kan gøre, siger Kent Sørensen.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAg

LøRDAg

SønDAg

Kl. 21.25:  Con Air Et fly med USA’s værste mordere og voldsforbrydere er på vej  til  et  nyt  topsikkert  fængsel.  Ombord  er  også  den  prøveløsladte Cameron Poe, der skal hjem til sin datters fødselsdag.  Det  bliver  en  rejse  med  forhindringer,  for  undervejs  bliver  flyet kapret af forbryderne. Nu må Poe forsøge at stoppe sine  brutale medpassager.

Kl. 21.00:  Lewis: Rædslens form Barnepigen Jessica Lake findes kvalt. Hendes død rejser en  række  spørgsmål.  Den  oprindelige  barnepige  havde  meldt  afbud,  så  var  det  en  fejl,  at  netop  Jessica  blev  myrdet?  Og  hvorfor  bandt  morderen  den  unge  kvindes  hænder  fast  til  sengegærdet,  efter  hun  blev  kvalt?  Jagten  på  svarene  fører  Lewis og Hathaway vidt omkring.

Kl. 20.00:  Herrens Veje (1:10) Den karismatiske provst Johannes Krogh står overfor sit livs  chance,  da  han  stiller  op  til  bispevalget  i  Københavns  Stift,  hvor han har mulighed for at blive den første biskop i sin 250  år  gamle  præsteslægt.  Men  det  er  ikke  kun  Johannes,  som  går en dramatisk tid i møde det gør hans yngste søn, August,  som er en populær præst i København også.

Kl. 22.25:  Side Effects New  York,  USA.  Efter  at  have  siddet  fire  år  i  fængsel  for  insiderhandel bliver Emilys mand Martin løsladt, men ægteparrets genforening bliver skæmmet af, at Emily har udviklet  en depression og har angstanfald. Hun kommer i behandling  hos psykiateren Jonathan Banks, der ender med at ordinere  en ny, eksperimental medicin til hende.

Kl. 22.55:  Sover Dolly på ryggen? Tv-værtinden Anne ønsker sig et barn, men da hun ingen mand  har, vælger hun at lade sig kunstigt befrugte - og så tager hendes liv ellers fart! Det lykkes hende at blive gravid med en anonym sæddonor, men snart efter bliver hun fyldt af bekymringer  om  donorens  genetiske  kvaliteter,  og  med  hjælp  fra  hendes  veninde Siv, lykkes det hende at finde frem til den glade giver. 

Kl. 21.10:  Lang historie kort Ellen  og  hendes  venner  drømmer  alle  om  at  leve  i  det  perfekte  parforhold  med  den  eneste  ene  -  men  deres  reelle  liv  er  langt  fra  de  romantiske  forestillinger.  Vi  følger  dem  gennem  tre  år  og  til  otte  fester.  Her  gennemgår  de  utallige  forviklinger og oplever hver især kærlighedsmæssige høj og  -lavpunkter.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 11

ALTID SAMME GODE SERVICE Stamford Basic sofa med chaiselong

Stamford Basic sofa med chaiselong Monteret med terracottafarvet stof i dessin Idaho. 20 cm høje sorte ben.Koldskum i sædehynder og mixfyld i ryghynder. L250 x D160 cm. Fås i flere farver og dessiner. Normalpris 8.115,-

Kig ind i butikken og hils på Lars og Casper. Vi er altid klar med gode råd og vejledning samt personlig service

NU

5.999,-

SPAR 2.116,-

SPAR

25%

NYHED

PÅ STAMFORD I DESSIN IDAHO

NU

Chicago sofa 3 + 2 pers.

349,-

NU

SPAR 50,-

SPAR

20%

15.999,-

SPAR 9.999,-

Södahl Sailor Knit pude 100% bomuldsstrik. Stropdetalje i læderlook. 50 x 50 cm. Normalpris 399,-

PÅ KATRINE SOFABORDE

SPAR

42%

SPAR

28% Södahl Sailor Knit plaid 100% bomuldsstrik. Stropdetalje i læderlook. 130 x 170 cm. Normalpris 699,-

NU

499,-

SPAR 200,-

Rosenholm sofa Monteret med antracitfarvet uldfilt. Tremmestel i lakeret massiv bøg. 3 pers. sofa L196 cm. Pris 7.499,2 pers. sofa L142 cm. Pris 6.499,Sætpris 3 + 2 pers. sofa. Normalpris 13.998,-

Chicago sofa Monteret med sort læder i dessin Soleda. Fås i flere farver og dessiner. Armbarker i ubehandlet egetræ. 3 pers. sofa L212 cm. Pris 13.999,2 pers. sofa L156 cm. Pris 11.999,Sætpris 3 + 2 pers. sofa. Normalpris 25.998,-

Rosenholm sofa i uldfilt, 3+2 pers.

NU

Kan også leveres i andet stof fra 4.999,-

7.999,-

SPAR 5.999,-

NORDISK

Katrine sofaborde Fås i mange størrelser, faconer, farver og materialer. Kig ind og bliv inspireret.

KOMFORT by Møblér

Mood Continental 140 x 200 cm

NU

3.999,-

SPAR 4.500,-

SPAR

SPAR

42% PÅ ROSENHOLM MED ULDFILT

52% Mood Continental 5-zonet pocketfjedre med sort strikket og kanalsyet betræk. Fås i medium eller fast hårdhed. Topmadras med 40 mm polyether indlæg. Vaskbart betræk. 140 x 200 cm, ekskl. ben og gavl. Normalpris 8.499,-

HOS OS

Aars Bolighus A/S · Løgstørvej 47 9600 Aars · Tlf.: 96 97 98 00 www.møbler.dk/aars

Mandag - torsdag 10.00-17.30 Fredag 10.00-18.00 · Lørdag 9.30-13.00 1. søndag i mdr. 10.00-16.00

får du altid god service, den bedste rådgivning samt gratis levering

John

Lars

Casper


Aars Avis

SIDE 12

20. SEPTEMBER 2017

Familie fra Aars bag stort byggeri i Malling Familien Lind Olesen gennemfører projekt med 37 rækkehuse

Mogens og Anette Kristensen åbner deres nye Skjold Burne forretning i morgen torsdag.

Øl- og vinforretning i større lokaler i Aars

Sortimentet bliver udvidet i alle produktkategorier Af Torsten Hansen AARS: Mere vin, mere spiritus og mere øl. I morgen torsdag åbner Skjold Burnes nye forretning i Aars. Nyindrettede lokaler på Himmerlandsgade 81 giver plads til et større sortiment, hvilket Mogens og Anette Kristensen har valgt at udnytte i stor stil. - Vi får 230 forskellige øl. Hovedvægten er på belgisk

øl, og vi får det største sortiment i Danmark, fastslår Mogens Kristensen, der sammen med Anette Kristensen åbner en ny og større forretning i Aars. Det hele begyndte som en importforretning af trappistøl, og det er fortsat grundpillen i forretningen. - Vi har alle trappistøl fra hele verden - dog ikke Westvleteren, siger Mogens Kristensen. Westvleteren ønsker

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

AARS: En familie fra Aars, Birgit Lind Olesen og sønnerne Michael og Ole Lind Olesen, står bag selskabet Krekærlund ApS., som i

samlede boligareal udgør 4292 kvadratmeter, og skal stå færdig i 2018 efter en 14 måneders byggeperiode. Birgit Lind Olesen har tidligere gennemført store, vellykkede byggeprojekter i både Aars, øvrige dele af Danmark og i udlandet og kender til branchen fra sin tid som statsautoriseret ejendomsmægler i Aars og senere som indehaver- og direktør for murer- og entreprenørfirmaet N. Chr. Olesen & Sønner. Michael Lind Olesen er også ejendomsmægleruddannet og driver i dag projektfirmaet Cubrix Property Advisers A/S på Sjælland. Ole Lind Olesen, der tidligere var med i ejerkredsen omkring NCO A/S i Aars, er ligeledes selvstændig.

ikke at sælge deres øl i forretninger. Ud over trappistøl tilbyder Skjold Burne, Aars, en lang række andre øl - alle sammen belgiske. Selv om øl fylder en del i butikken, så er der også fokus på andre produkter. Spiritusafdelingen udvides kraftigt. Det samme gælder vinafdelingen. - Vi får 90-100 forskellige slags spiritus og vi lancerer en ny Aars-rom. En 15 års solera med egen etiket, forklarer Mogens Kristensen. Det hele kommer dog ikke til at handle om alkohol. Antallet af kaffe og te variationer udvides også. - Samtidig sker der en større udvidelse af specialiteter indenfor alle slags, lover Anette Kristensen. Det er i øvrigt hende der har stået for designet af lokalerne, der er holdt i en enkel stil og i lyse farver.

HÅNDVÆRK MEDHØJFAGLIGHED&PRÆCISION Vinduer og døre Vedligeholdelse Renovering Malerarbejde

Af Thorkil Christensen

øjeblikket er i gang med at gennemføre et stort boligprojekt i Malling syd for Aarhus. Der er tale om opførelse af 37 rækkevillaer til et samlet beløb på 79 mio. kr. Der blev taget første spadestik til det store byggeri i sidste uge, og de færdige rækkehuse er ifølge Birgit Lind Olesen allerede solgt til en 12-mands gruppe, som tager over når byggeperioden er tilendebragt. De 37 rækkevillaer opføres med henblik på udlejning. Hovedentreprenør er murerfirmaet Henriksen & Madsen, Løgstør, og der er afsat 14 måneder til opførelsen. Husene opføres i to plan og bliver hver på 116 kvadratmeter med et udhus på 10 kvadratmetetr. Det

Energiforbedring Tagarbejde

Ring for et uforpligtende tilbud!

JANBYG.DK · 5082 9078 · INFO@JANBYG.DK

Der var langt mellem gæsterne, da Frivilligrådet og Netværk af museer lørdag holdt frivilligmarked i Idrætscenter Østermarken.

Frivilligmarked i Aars var i hård konkurrence Af Lars Lindberg AARS: Lørdag dannede Idrætscenter Østermarken i Aars rammen om årets Frivilligmarked, som Frivilligrådet og Netværk af museer stod bag. Traditionen tro deltog en lang række af kommunens foreninger i charmeoffensiven, men der var nærmest flere stande, end er var gæster. Det pauvre besøgstal på omkring 200 mennesker skyldtes dog ikke, at arrangørerne og de deltagende foreninger havde stablet et dårligt Frivilligmarked på

benene men nok nærmere, at markedet netop lørdag var i særdeles hård konkurrence om “kunderne”. Indvielsen af den ny omfartsvej tiltrak således omkring 1.000 gæster, mens det forholdsvis gode vejr også lokkede mange mennesker til weekendens Septembermarked i Hornum. Der var derfor hverken trængsel på tilskuerpladserne, da formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Kurt Friis Jørgensen, holdt åbningstale eller da Klub West og Dance & Stage gav opvisninger i henholdsvis line-

dance og showdans. Heller ikke Boxing Team Aars’ opvisning eller Røde Kors’ modeopvisning var ligefrem tilløbsstykker. Som afslutning på Frivilligmarkedet uddelte Morten Mejdahl, der er formand for kommunens Socialudvalg, årets frivilligpris, og den gik i år til Aase Lund, Løgstør, som er primus motor for mange sociale tiltag og meget humanitært arbejde i Løgstør. Aase Lund er blandt andet ansvarlig for byens “demenscafé”, som åbnede i 2010.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 13

AARS MandaG - SøndaG 8 - 22 Rema 1000 kammerjunker

Rema 1000 blandet saft

500 g

3

00

10,00 pr. kg

5

00 5,00 pr. ltr.

Kærgården Original eller let

Bagepapir 20 ark

frit valg

1 liter

pr. stK.

pr. ps.

300 g

Pasta Lorenzo

5

00

10,00 pr. kg

Gluten hvedemel 2 kg

200 g

pr. stK.

ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 20,00 pr. stk.

9

00

pr. stK.

5

00

45,00 pr. kg

10

00

40,00 pr. kg

5,00 pr. kg

1 kg Udenlandske Kl. 1

med barbecue marinade 600 g

10

00

KUN

250 g

10

00

Grønne druer med sten Spareribs

pr. bK.

Hindbærsnitter fra Bavinchi Bageren

4 stK.

Der tages forbehold mod leveringssvigt, afgiftsstigninger, udsolgte varer, billed- og trykfejl.

pr. stK.

ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 16,95 pr. stk.

10,00 pr. kg

30

00

50,00 pr. kg

Tilbuddene gælder til og med lørdag, 23. september

AARS

Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13


Aars Avis

SIDE 14

20. SEPTEMBER 2017

Løntjek gennemført i Aars AARS: 3F Midtfjord havde tidligt fredag morgen premiere på sin kampagne for løntjek tre steder i Aars, nemlig ved Kvickly, ved Peders Bageri på Himmerlandsgade og ved Erhvervsskolerne. 3F afdelingen uddelte materiale om løntjek og bød på et krus kaffe og en snak. - Vi fik en god modtagelse, oplyser fagforeningsformand Lene Haugbølle, 3F Midtfjord. Mange bemærker kun, hvad der går ind på kontoen, og undlader at tjekke

Georg Eliasen taler med formand Lene Haugbølle ved Kvickly i Aars.

de øvrige oplysninger på lønsedlen. Derved risikerer de at gå glip af penge, de er berettiget til. - I al fald konstaterer vi i vor gennemgang af lønsedler, at der er fejl i op mod halvdelen af lønsedlerne, fortsætter hun. Lene Haugbølle fremhæver, at afdelingen sidste år sikrede et medlem 250.000 kr. i løntilgodehavende.

Svært at gennemskue - Det kan være svært at gennemskue oplysningerne på lønsedlen: Passer time-

tallet eller månedslønnen, afregnes tillæggene korrekt, indbetales rette pensionsbeløb, optjenes det korrekte antal feriedage, og passer det samlede beløb for løn, pension og skat. 3F Midtfjord tilbyder gratis løntjek for alle medlemmer hele året, og vor nye kampagne gør opmærksom på, at medlemmerne kan booke en tid til løntjek, fastslår 3F Midtfjords formand, Lene Haugbølle. Løntjek-kampagnen fortsætter de følgende uger i Fjerritslev og Løgstør.

Besøg en eller flere af de

NORDJYSKE EFTERSKOLER

EFTERSKOLERNES DAG søndag 24. september kl. 13.00-17.00

Horne Efterskole www.horne.dk

Tolne Efterskole

www.tolneefterskole.dk

Halvorsminde Efterskole www.halvorsminde.dk

Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt www.stidsholt.dk

Hørby Efterskole

Ingstrup Efterskole

www.hørbyefterskole.dk

www.ingstrupefterskole.dk

Anders W. Christensen (t.v.) var sammen med Klaus Buus og Thomas Just (de to yderst til højre) ved Barnets Blå Hus i Aars, hvor de overrakte istandsatte cykler til husets leder Ole Smed.

Barnets Blå Hus i Aars fik cykler AARS: En udløber af cykelløbet Tour De Aars giver nu børnene i Barnets Blå Hus i Aars bedre muligheder for at komme ud og cykle. I sidste uge var Thomas Just fra Vesthimmerlands Cykelcenter, Anders W. Christensen og Klaus Buus ved Barnets Blå Hus for at levere nogle istandsatte cykler til huset. Barnets Blå Hus gav en kop morgenkaffe og et rundstykke og takkede for

både cykler men også for det beløb der blev samlet ind under Tour de Aars – de 5.600 kr. Pengene kan bruges både til lygter, hjelme og en fin dagstur til hele huset. De glade givere er ikke helt færdige med at finde og istandsætte cykler til Barnets Blå Hus. - Vi mangler lige at finde en citybike i voksen størrelse og en børnecykel i tre ca. 13 år – men mon ikke vi klarer det, siger Anders W. Christensen.

Dronninglund Efterskole www.dronninglundefterskole.dk

Try Efterskole

Ryå Efterskole

Bjerget Efterskole

Han Herreders Efterskole

www.bjerget.dk

www.hhe.dk

www.tryefterskole.dk

www.ryåefterskole.dk

Aabybro Efterskole

www.aabybroefterskole.dk

Sjørringvold Efterskole www.thy-ordblind.dk

Skyum Idrætsefterskole www.skyum.dk

Østhimmerlands Ungdomsskole

Galtrup Musikog Idrætsefterskole

www.oeu.dk

Ranum Efterskole

www.ranumefterskole.dk

www.galtrup.dk

Himmerlands Ungdomsskole

Farsø Efterskole

www.himmerlandsungdomsskole.dk

www.f-e.dk

Himmerlandscentrets Idrætsefterskole www.hci.dk

Borremose Efterskole www.borremose.dk

Vesterbølle Efterskole

Mejlby Efterskole

www.v-e.dk

www.mejlbyefterskole.dk

Blidstrup Efterskole www.blidstrup.dk

Rebild Efterskole

www.rebildefterskole.dk

Østerskov Efterskole www.osterskov.dk

Aalestrup Naturefterskole

www.naturefterskolen.dk

Thorsgaard Efterskole www.thorsgaardefterskole.dk

Onsild Idrætsefterskole www.onsild.dk

Hobro Efterskole

www.hobroefterskole.dk

Healing og klarsyn i fredagscafé i Aars AARS: Er du nysgerrig, når det kommer til den spirituelle verden? Vil du gerne vide mere om håndlæsningens mysterier? Eller kunne du tænke dig at høre, hvordan dagligdagen ser ud, når man beskæftiger sig med clairvoyance? Alt dette og meget mere kan du blive klogere på til fredagscafé på Aars Bibliotek d. 29. september. Her kigger mediet Yvonne Nielsen forbi og fortæller om sit arbejde med clairvoyance. Yvonne Nielsen beskæftiger sig med alt lige

Yvonne Nielsen.

fra håndlæsning og healing til sjælekontakt og klarsyn.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 15

dicapvenligt, hvilket blandt andet vil sige niveaufri adgang, fortsætter Jens Damgaard. - Vi markerer nu, at vi går i gang med renoveringen af de 38 boliger og fælleshuset. Faktisk var jeg også med til starten for cirka 40 år siden, og det var Martin Glerup også. Den gang byggede vi EGV boliger - til Ensomme Gamles Værn. Det kostede cirka 10 mio. kroner. Nu renoverer vi for cirka 40 mio. kroner, sagde formanden for Aars Boligselskab Niels Krogh Madsen, da han bød alle

velkommen til arrangementet. Faktisk er håndværkerudgifterne “kun” 28 mio. kroner, men genhusning og alle øvrige omkostninger gør, at det samlet koster cirka 40 mio. kr. Tre personer fik lov til at slå søm i. Formanden for afdelingen Helle Schou, arkitekt Jens Skadhauge og direktør Jens Damgaard. De måtte alle op på en stige for at nå spærrene, og alle fik slået sømmene pænt i. Det er entreprenørfirmaet Henriksen og Madsen der kom med det billigste tilbud på renoveringen: 27,7 mio.

- Vi renoverer for cirka 40 mio. kroner, sagde direktør Jens Damgaard, Aars Boligforening, inden han slog det tredje søm i.

Boligrenovering i Aars og Hornum for millioner Første spadestik blev afløst af hammerslag Af Torsten Hansen AARS: Der var egentlig inviteret til “første spadestik”,

men da byggeriet af Solvangsparken i Aars ikke er nyt, men i stedet trænger til en større renovering, så blev

spadestikket ændret til, at der skulle hamres tre søm i spærrene. - Vi renoverer 38 boliger,

heraf seks i Hornum. Det hele foregår i to etaper, forklarer direktør Jens Damgaard, Aars Boligforening, der driver de 38 boliger. Alle boliger for nyt varmeanlæg, nyt køkken og nyt badeværelse. Samtidig isoleres der i loft og gulv, og køkkenet åbnes ind mod stuen. Dertil kommer nye vinduer og døre. - Vi gør det også mere han-

Formanden for Aars Boligforenings afdeling Solvangsparken Helle Schou slog det første søm i.

t i r f r e t e g l a V Husk! tadig) dit!! –Valget er (s HAR DU EN UNG I HUSET? Se her: Årets event for unge 28. september 2017 kl. 16.00 —22.00 i Messecenter Vesthimmerland, Aars.

Bemærk... Vi mangler medarbejdere til vores plejeafdeling

Hvis du vil have støvsuget “rigtigt”, så vælg os som leverandør! Du kan tilkøbe en halv time til at få støvsuget for 152,50 pr. gang.

Det koster ikke en krone at deltage. Man kan deltage i hele eventen, eller blot i nogle få timer. Man bestemmer selv hvor længe man er med. Man skal blot være elev i 7. klasse eller ung til og med 18 år, møde op med sit gode humør og ordentlige opførsel, ja så er man velkommen. En enestående chance for en kanon oplevelse! Prøv de mange aktiviteter, hæng ud i caféen, mød Ungdomsskolen, find vej til de mange tilbud du kan tilmelde dig, hør mere om ungdomsklubberne, Ungeråd og alle de muligheder du har som ung i VHK. Da eventen er for unge fra hele Vesthimmerlands kommune, arrangerer vi gratis bustransport fra og til omegnsbyerne. Tilmelding er nødvendig på www.ungivhk.dk / tilmelding. Køreplaner offentliggøres på hjemmesiden efter den 22.09!

Mad kan købes i caféen.

Himmerlands HjemmeService Hjortkjærsvej 30 . 9600 Aars . Tlf. 99 98 97 42 www.himmerlandshjemmeservice.dk


Aars Avis

SIDE 16

Fra gamle dage i Aars og omegn...

Aars Avis For 75 år siden Tirsdag, den 15. september 1942: I Dag, den 15. Sep-

tember, er det et Aar siden, Aars Eksportmarked begyndte sin Virksomhed. I det forløbne Aar har Markedet været tilført 9342 store Kreaturer, 5643 Kalve, 1412 Søer og 5 Heste, eller ialt 16.402 Dyr, hvilket maa siges at være et meget smukt Resultat, naar man erindrer, at der ved Starten var regnet med en Gennemsnitstilførsel på 200 Dyr ugentlig. Tirsdag, den 15. september 1942: De danske Skolesparekasser har udsendt Beretning, hvoraf det fremgaar, at Aars Kommuneskole staar som Nr. 1 blandt Skolerne i Vesthimmerland, med et Indestaaende paa 8.082 Kr. Løgstør er Nr. 2 med 7.894 Kr.

For 50 år siden Torsdag, 21. september 1967: Den nye børnehave i Jyllandsgade er nu saa vidt færdig, at aabningen er fastsat til den 1. november. Den nye børnehave er beregnet til 20 børn om formiddagen og 20 børn om eftermiddagen. Endnu er ikke antaget leder og assistenter. Torsdag, 21. september 1967: Ved et møde på Aars Hotel har en kreds af interesserede stiftet Aars Gymnastikforening. Gymnastikken, der i flere aar har haft meget fin tilslutning, er hidtil blevet ledet af et udvalg under Aars Idrætsklub. Til bestyrelsen valgtes vaskeriejer Chr. Christensen, fru

Jan Gudiksen - Ny afdelingsdirektør i Jutlander Banks erhverscenter i Aars.

Ny leder af banks Erhvervscenter Aars AARS: 55-årige Jan Gudiksen tiltræder ultimo september som afdelingsdirektør i Jutlander Banks Erhvervscenter Aars, der har til huse i bankens hovedsæde på Markedsvej i Aars. Jan Gudiksen, der har en lang karriere bag sig som leder og områdedirektør i Spar Nord Bank, kommer fra en stilling som erhvervsmægler hos John Frandsen Erhverv i Aalborg. I banken efterfølger Jan Gudiksen nu Steen Engen, som primo september valgte at lade sig pensionere. Jan Gudiksen kommer til Jutlander Bank med lang erfaring med rådgivning af erhvervskunder. Han begyndte sin karriere i Spar Nord i 1980 og har i mellemtiden været afdelingsdirektør i Aalborg,

områdedirektør i Hjallerup og i Sæby samt chef for implementering af en ny IT-platform i banken. Som afdelingsdirektør og områdedirektør har Jan Gudiksen ikke mindst beskæftiget sig med rådgivning af erhvervskunder. Privat bor han centralt i Aalborg med sin hustru Birgith og døtrene Sofie og Sarah. Han dyrker sine netværk i Rotary og Club House Business Institute, ligesom han har været medlem af flere nordjyske bestyrelser. I fritiden er han en aktiv golfspiller, løber og dyrker fitness - og endelig følger han med stor interesse AaB Fodfold. Jan Gudiksens tiltrædelse markeres med en reception i Aars, fredag, 6. oktober.

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Alt murerarbejde udføres!

www.vestbymureren.dk

20. SEPTEMBER 2017

Edith Houlberg, fru Kathe Pedersen, lærerinde fru Fogh og ekspedient Aksel Pedersen.

For 25 år siden Onsdag, 23. september 1992: Der var lagt op til endnu et gardestævne i Aars i august måned i år, men man måtte aflyse arrangementet, da der ikke var tilmeldinger nok til at stævnet kunne hænge sammen økonomisk, sagde Kimbrergardens formand. Lars Quist, i sin beretning ved gardens ordinære generalforsamling forleden. Onsdag, 23. september 1992: Den 2. november slagtes den første gris på det nye Aars Slagteri, som man er ved at indrette i det tidligere hjorteslagteri på Industrivej. Bygningerne er udvidet med en 500 kvadratmeter stor tilbygning, hvor der indrettes modtagelse med stalde og første led af slagtelinien. I alt bliver der bygget om og investeret i nyt materiel for et samlet beløb på ca. 10 mio. kr.

Samarbejde med arkiv om billeder

Nyrup Mølle fotograferet omkring 1930. (Foto udlånt af Lokalhistorisk Arkiv Aars).

Nyrup Mølle Møllen i Nyrup lå indtil 1974 på Herredsvej 19 øst for Nyrup på vejen mod Gislum. Den blev opført i slutningen af 1889. I 1902 overtog Esper Axelsen møllen efter Stefan Christian Jensen. Axelsen viste sig at

være en driftig mølleejer, der drev landbrug og kornhandel ved siden af. I 1926 opførte han en firelænget gård på Herredsvej 20, lidt tættere på Nyrup, der fik navnet Nyrup Møllegaard. Møllen blev dog

stående på sin plads ved den gamle møllegård.Esper Axelsen blev efterfulgt af sin nevø og plejebarn, Niels Juul Axelsen, men tiden løb fra de mindre møller rundt om i landskabet, og en gang efter 2. Verdenskrig blev mølledriften indstillet. I 1974 blev den forfaldne mølle revet ned.

Aars Avis og Lokalhistorisk Arkiv, Aars er gået sammen om hver uge at bringe et historisk billede fra arkivets store samling. Hvis der er kommentarer eller rettelser til teksterne ved de enkelte billeder, må læserne gerne kontakte arkivleder Kim Ørsted Iversen. Det kan ske pr. mail: ki@ vmus.dk eller på telefon 40 63 74 21. Arkivet modtager gerne alle former for arkivalier og fotografier fra områdets foreninger, virksomheder og privatpersoner.

Farsø Sygehus tilføres flere patienter VESTHIMMERLAND: Kirsten Moesgaard, upolitik medlem af Regionsrådet, har sammen med de øvrige ni gruppeformænd i regionsrådet indgået budgetaftale for 2018. - Det er en god aftale, og aftalen har stor betydning for Farsø Sygehus, siger Kirsten Moesgaard. Gruppeformændene har i budgettet for 2017 aftalt, at der skulle udarbejdes en analyse af de fire diagnostiske centre (Thisted, Hjørring, Aalborg og Farsø). Analysen skulle inde-

holde anbefalinger til, hvordan centrene fremover drives mest hensigtsmæssigt. - Resultatet af denne analyse er, at det diagnostiske center i Farsø nu skal udvides med de ca. 250 patienter, der årligt ses ved Diagnostisk Center i Aalborg. Ved det diagnostiske center i Farsø udredes i øjeblikket 500 patienter årligt. Altså bliver der tale om en stærk tilgang til Farsø Sygehus, fastslår Kirsten Moesgaard. Det er en aftale, at forligspartierne støtter op om

Kirsten Moesgaard.

analysens anbefalinger, herunder at aktiviteterne på Aalborg Universitetshospital, Aalborg flyttes til Farsø. - Et andet gode ved budgetaftalen, jeg vil nævne er, at regeringens ikke særligt vellidte to procent produktivitetsstigning er droppet i Nordjylland. Det er jeg overbevist om, at rigtig mange er glade for. Det betyder, at der nu i langt højere grad kan fokuseres på kvaliteten i stedet for på kvantiteten, vurderer Kirsten Moesgaard.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

Folkeskolernes forsknings- og udviklingsprogram sat i gang

SIDE 17

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

Alle parter omkring folkeskolerne i Vesthimmerland deltager

ning har båret frugt, siger børne- og skoleudvalgsformand Henrik Dalgaard. Første kortlægning har med udgangspunkt i datamaterialet givet anledning til forskellige udviklingsaktiviteter på skolerne.

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Aars n5 Bymidte

Innovation og entreprenørskab:

Vesthimmerlands skoler trækker Nordjylland op VESTHIMMERLAND: Hver femte danske elev i 0.-10. klasse møder nu innovation og entreprenørskab som en del af undervisningen i skolen, og det er rekordmange. Region Nordjylland har taget et stort spring fremad det seneste år, og det betyder, at markant flere nordjyske elever nu møder entreprenørskab som en del af undervisningen i skolen. Det viser en ny kortlægning fra Fonden for Entreprenørskab. Innovation og entreprenørskab vinder frem i de danske folke- og privatskoler. Det betyder, at flere elever lærer at arbejde kreativt, udvikle ideer og omsætte ideerne til virkelighed. En ny kortlægning

fra Fonden for Entreprenørskab viser, at 18,4 procent af alle elever i Region Nordjylland fik entreprenørskabsundervisning i skoleåret 2016/2017. Det er en bemærkelsesværdig stigning fra sidste år, hvor det var 12,9 procent af eleverne, der fik entreprenørskabsundervisning. Med den markante fremgang nærmer Region Nordjylland sig også landsgennemsnittet, som er på 19,4 procent. Der er naturligvis forskel på de enkelte kommuner, men Vesthimmerland kan glæde sig over at ligge over landsgennemsnittet og være bedst i Nordjylland med 24,4 procent, skarpt forfulgt af Frederikshavn med 23,4 procent - Der sker rigtig meget på

skolerne i de her år, og vi ser, at flere og flere inddrager entreprenørskab i undervisningen. Det er en interessant udvikling, for vi ved, at entreprenørskabsundervisning har en positiv effekt på eleverne. De oplever bl.a. en stærkere tilknytning til skolen, de sætter gang i flere projekter, og de får højere ambitioner for fremtiden, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab. Der er overordnet set fremgang over hele landet, men der er stadig store regionale forskelle på, hvor udbredt entreprenørskabsundervisning er. Region Syddanmark og Region Midtjylland ligger begge over landsgennemsnittet med henholdsvis

Aars-elever på introtur

ter. Fællessang, snobrødsbagning og fantasifulde og dramatiske nyfortolkninger af en række kendte eventyr var nogle af de planlagte aktiviteter. Undervejs var der også besøg hjemmefra, idet gymnasiets elevambassadører kom for at lede de såkaldte Livø-games. Her dystede forskellige hold af 1.g’ere mod hinanden i discipliner som stafetløb, tomandsfodbold og sækkeløb. Turens faglige indslag bestod i forsøg og undersøgelser i naturvidenskabeligt grundforløb. Livøs natur

indbyder til til feltundersøgelser i fagene biologi og naturgeografi, men også planerne om at gøre Livø selvforsynende med ved-

AARS: Sommeren viste sig fra sin bedste side, da Vesthimmerlands Gymnasiums grundforløbsklasser i STX tog på introtur til Livø. Himlen var blå, og det blikstille vand i Rønbjerg Havn varslede om en rolig overfart til Livø, hvor de næste tre dage skulle tilbringes. Den traditionsrige introtur til Livø har som hovedformål, at de nye elever lærer hinanden godt at kende gennem forskellige aktivite-

varende energi kan virke inspirerende. Fysikfaget brugte således solskinsvejret til at lave forsøg med solceller.

Følg os på Facebook

GRATIS høreprøve og afprøvning rt ce

Æ

24,2 procent og 20,5 procent af eleverne, som får entreprenørskabsundervisning. Dernæst kommer Region Nordjylland (18,4 pct.), Region Sjælland (18,1 pct.) og Region Hovedstaden (15,8 pct.). Alle landsdele er dog gået frem fra sidste år. En del af forklaringen findes i faget Håndværk og design, som fra dette skoleår er blevet obligatorisk for skolerne. Faget er målrettet mellemtrinnet og innovation og entreprenørskab er en del af faget. - Det er første gang, at innovation og entreprenørskab er skrevet ind som en del af et fag, og det er en positiv udvikling. Men det er vigtigt, at undervisningen ikke kun er koncentreret om et enkelt klassetrin eller i et enkelt fag. Heldigvis er flere skoler langt fremme med en større integration af entreprenørskab i undervisningen, og vi kan se, at de positive og konkrete eksempler inspirerer andre skoler, siger Christian Vintergaard.

re! Hør me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

n

Børne- og skoleudvalgsformand Henrik Dalgaard: - Trivsel er vigtig for læring.

Skolerne har arbejdet med feedback og klasseledelse, professionelle læringsfællesskaber samt motivation, tro på sig selv og ros. Alle skoler arbejder her i efteråret 2017 med emnet Chanceulighed, fattigdom og sociale problemer, da det viser sig, at det socioøkonomiske grundlag i Vesthimmerlands Kommune ikke er så højt. På baggrund af dataindsamlingen udarbejdes institutionsprofiler for alle deltagende skoler om elevernes læring og trivsel. Disse data sammenholdes med resultater fra de nationale test og andre relevante data. Via skolens profiler kan skolens ledelse, lærere og pædagoger se profiler for den enkelte klasses eller årgangs lærings- og trivselsresultater.

Telefon

ificeret h ør

Otic o

kontaktlærerne blev spurgt til, hvordan de oplever samarbejdet blandt andet med forældrene. Forældrene blev ligeledes spurgt, hvordan de oplever kontakten med skolen og ledelsen blev spurgt, hvordan de bruger deres tid, forklarer Lene Juel Petersen, konsulent i Vesthimmerlands Kommune. T2 løber frem til 13. oktober, hvor elever, lærere, pædagoger og ledelsen i skolerne skal svare på anden kortlægning. - Jeg håber meget, at vi igen i år kan få så høj en svarprocent, da det er vigtigt for skolernes arbejde med elevernes læring og trivsel, at vi har et stort datamateriale. Jeg ser også frem til at se, om de indsatser, skolerne har arbejdet med mellem første og anden kortlæg-

ld re

I

9811 3200

k lini ek

VESTHIMMERLAND: For to år siden igangsatte skolerne i Vesthimmerlands Kommune første del af ”Program for Læringsledelse” støttet af A.P. Møller Fonden med 21 millioner kroner. Nationalt Center for Skoleforskning og Center for Offentlig Kompetenceudvikling står bag programmet. Program for læringsledelse løber over fire år. 13 kommuner, 242 skoler, ca. 80.000 folkeskoleelever og omkring 10.000 fagprofessionelle deltager. I mandags blev anden fase T2 skudt i gang. - I første fase lavede vi en kortlægning ud fra spørgeskemaer. Børnene blev spurgt i en form for trivselsundersøgelse. Lærerne blev spurgt om samarbejde og

Sage

n

www.høreapparatet.dk

Rune Klan LIVE 2017 - Barnløs Onsdag 27. september 2017 kl. 20.00 Han runder 40 år om lidt og er lykkelig gift, men af uransagelige årsager har Rune Klan stadig ikke sat børn i verden. Det faktum kombineret med generel aldersvisdom, har, i følge tryllemesteren selv, givet optimale betingelser og tid til at skabe et nyt show. Publikum og anmeldere er enige om, at dette er et højdepunkt i trylle-komik-mesterens karriere. BT ★★★★★

EKSTRA BLADET ★★★★★

POLITIKEN ♥♥♥♥♥

MAGASINET KBH ★★★★★

BERLINGSKE ★★★★★

NORDJYSKE ★★★★★

www.vmalfa.dk

VM SIKRING

KULTURPARTNER:

- din lokale sikringsleverandør

- Din sikkerhed

Vesthimmerlands Musikhus ALFA - Jyllandsgade 54 - 9600 Aars www.vmalfa.dk - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50

www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550 www.vm-sikring.dk

AARS AVIS - når det skal være lokalt!


Aars Avis

SIDE 18

Arbejdsgruppe i Aars ønsker et svømmecenter til 130 mio. kr.

20. SEPTEMBER 2017

Gruppen har netop ansøgt kommunen om at beslutte placering i Aars Vest Af Torsten Hansen AARS: Arbejdsgruppen bag det nye svømmecenter i Aars har lagt sig fast på, hvilket projekt de mener vil være det rigtige. De har derfor sendt en konkret ansøgning til Vesthimmerlands Kommune. For det første ønsker de, at svømmecentret placeres i Aars Vest. For det andet har de besluttet, at arbejde videre med den såkaldte midi-model, dog i en lettere reduceret udgave. Anlægssummen for projektet forventes at blive 130 mio. kroner. - Vi har valgt at fravælge modellen med overnatnings- og fitnessfaciliteter. Dog kan de to dele på sigt komme med, hvis nogle vil drive dem, siger Torben Nørgaard, der er initiativtager til Aars Vest og repræsentant for Aars Håndboldklub. Det nye svømmecenter skal indeholde et 50 meter bassin og et springbassin.

Tegningen over det nye svømmecenter indeholder blandt andet et 50 meter bassin.

Det lange bassin vil kunne opdeles i flere dele, så forskellige grupper kan bruge det samtidig. Springbassinet er noget Torben Nørgaard går meget op i. Han ønsker det skal være et trækplaster og gerne unikt. - Der er i dag ingen steder i Danmark, hvor man kan

MALEREN... MALEREN... Malermester WALTHER WALTHERBACH’s BACH’sEftf. Eftf. BERIT ASP MADSEN v/Berit v/Berit Asp Asp Madsen Madsen

TLF. TLF.22 2272 7246 4611 11

www.maleraars.dk

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11

øve synkronspring, men det planlægger vi at lave i Aars, forklarer han. Springbassinet vil samtidig være adskilt fra svømmebassinet. Det betyder, at begge kan bruges samtidig, og det gør svømmebassinet lidt billigere at bygge, da der ikke behøver at være en afdeling med dybt vand.

En af de største opgaver i første omgang bliver at finde økonomi til projektet. Anlægssummen på de 130 mio. kroner forventes fordelt på 45 mio. kroner i anlægstilskud, 65 mio. kroner i lån og 20 mio. kroner i tilskud fra fonde og indsamlinger. Arbejdsgruppen vil søge en bevilling fra

Vesthimmerlands Kommune på 45 millioner kroner i anlægstilskud, fordelt på de tre budgetår 2019, 2020 og 2021. Arbejdsgruppen har beregnet en årlig merudgift til Vesthimmerlands Kommune i niveauet fire millioner kroner årligt i årene herefter - primært til brug for servicering af lån i kommunekredit. De afsatte midler til ekstraordinær vedligehold og levetidsforlængelse af nuværende svømmehal på 3,8 mio. kroner i årene 2019 og 2020 samt en salgspris for nuværende svømmehal kan modregnes i ovennævnte tal. - Nu håber vi, at et stort langtidsholdbart flertal i byrådet synes om vores model og placeringen og sætter skub i næste fase. Vi arbejder på at have den økonomiske del på plads i første halvår af 2018, siger Torben Nørgaard. Der er allerede truffet en forhåndsaftale med Idrætscenter Østermarken om, at

- Vi arbejder for at skabe et flot svømmecenter i Aars, og vi ønsker at det skal ligge i Aars Vest, siger initiativtager Torben Nørgaard.

de skal stå for driften af svømmecentret.

Borgermøde Arbejdsgruppen vil gerne informere byens borgere nærmere om projektet. Derfor har de planlagt at holde et borgermøde den 23. oktober i Vesthimmerlands Musikhus ALFA. Arbejdsgruppen består af Jimmy Krøier Sørensen, IT-konsulent og formand for Aars Svømmeklub, Lars Thomsen, bankdirektør i Jutlander Bank og formand for Aars Erhvervsråd, Ole Hosbond Poulsen, Statsaut. revisor hos Beierholm og Torben Nørgaard, Journalist, initiativtager til Aars Vest og repræsentant for Aars Håndboldklub.

Ny udstillingshal i Aars åbnes med Kreativ Messe Der bliver travlt i messecenteret resten af året Af Torsten Hansen AARS: I den kommende weekend indleder Messecenter Vesthimmerland en travl messesæson. Lørdag, 23. og søndag, 24. september afvikles Kreativ Hobby Weekend. Begge messecentrets to store messehaller er fyldt til bristepunktet med alt inden for håndværk og fritidsinteresser, inspiration og kreativ hobby samt et utal af boder og stande inden for kreativ hobby. Det betyder samtidig, at den nye Hal 2 tages i brug for første gang. - Vi har i denne uge fået afleveret byggeriet af Kastberg A/S, der er vores hovedentreprenør på byggeriet, udtaler direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland. - Byggeriet af den nye messehal og samarbejdet med håndværkerne igennem byggefasen er gået rigtig godt - faktisk får vi afleveret byggeriet cirka to uger før den deadline, der var fastsat i entreprisekontrakterne, så det er vi naturligvis meget glade for, fortsætter han. Den nybyggede hal bliver fra start af udnyttet til

Direktør Brian Otte: - Nu har hovedentreprenøren afleveret den nye hal 2 til Messecenter Vesthimmerland.

en lang række messer og andre aktiviteter. - I den efterfølgende weekend har vi Aars Stumpemarked. Det er igen et stort tilløbsstykke, hvor messecentret er totalt fyldt op

med knallerter, motorcykler, klassiske biler, special biler, stumper, reservedele, bøger, manualer, modelbiler, retrobeklædning og meget, meget mere. Herefter fortsætter vi med Kimbrer-

skuet, Jubiland, Outletmesse, Helsemesse, Feriemesse og meget mere, remser Brian Otte op. Ud over de faste messer og aktiviteter så giver den nye hal nye muligheder. - Vi har fået nogle fantastiske faciliteter med den nye messehal, der både er større og højere end den gamle hal, ligesom der er lagt meget stor vægt på at sikre de bedst mulige lyd og akustikforhold. Vi har nu mulighed for at tiltrække både nye og større arrangementer, end vi hidtil har kunnet håndtere i de gamle rammer. Vi råder over mere end 9.000 kvadratmeter under et tag, hvilket gør Messecenter Vesthimmerland til en af de helt store spillere på landsplan til håndtering af messer, konferencer, udstillinger og lignende, fastslår Brian Otte. I løbet af efteråret vil messecentret finde et tidspunkt, hvor de kan holde åbent hus i den nye Messehal 2. - Alle i lokalområdet får derved mulighed for at besøge os og se de fantastiske faciliteter som vi råder over, lover Brian Otte.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

Nyt mærke hos Skott i Rold!

SIDE 19

T-SHIRTS

Normalpris kr. 350,-

SKOTTPRIS

200,SPAR 150,-

Kom og mød Christina fra Signal i butikken Tirsdag 19. september fra kl. 10.00- 15.00. Christina har et par ekstra gode tilbud med på lækkert tøj fra Signal.

Deltag i vores konkurrence!

VIND GAVEKORT

på kr.

1000,til køb af tøj fra Signal!

Lækker lun

VINTERJAKKE

m/pels. Som foto. Normalpris kr. 1800,-

SKOTTPRIS

900,-

SPAR 900,-

Følg os på Facebook!

Tilbuddene gælder hele uge 38.

Nygade 26 . Brønderslev . TLF. 98 82 19 66

BREDEGADE 7 . AALBORG . TLF. 98 16 65 64 | NYGADE 26 . BRØNDERSLEV . TLF. 98 82 19 66 | HOBROVEJ 8 . ROLD . TLF. 98 56 14 73

www.skott.com


Aars Avis

SIDE 20

20. SEPTEMBER 2017

KØR SELV-FERIE

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen. Julemarked i Hamburg 21 km

Glem ikke de unge Henrik Dalgaard og Signe Nøhr, der begge repræsenterer Konservative i byrådet i Vesthimmerlands Kommune, vil gerne investere i kommunens unge: Ungerådet har gennem længere tid arbejdet for dets helt eget sted i uddannelsesbyen Aars. Der har været afholdt temamøde for byrådet, og

på midler til etablering og drift af et ungehus. Vi synes, vi skylder de unge, at der afsættes midler fra økonomiudvalget til næste års budget, så de unge med finansieringen i hånden kan blive mere konkrete på både placering og indhold. Ikke mere snak, de ønsker handling. De unge er vores fremtid, og den investering er givet godt ud.

Sælg campingpladserne

t

Park Hotel Nordersted

Holsten og Altes Land Park Hotel Norderstedt i Nordtyskland Det gamle hertugdømme Holsten er afgrænset af Ejderen mod nord og Elben mod syd, og det har haft en enorm historisk betydning som bindeled mellem Nordsøen og Østersøen og handelen i hele Østersøområdet. En tur til Holsten byder derfor på en perlerække af oplevelser fra imponerende hansestæder, pragtslotte og middelalderidyller til temaparker, gode golfbaner og storbyeventyr. Jeres hotel ligger i Norderstedt godt halvanden times kørsel fra den danske grænse. Her findes der masser af restauranter og cafeer inden for gåafstand fra hotellet. Ankomst torsdag og fredag frem til 15.12.2017 og 4.1.-15.6.2018.

2 nætter inkl. morgenbuffet 749,Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.399,Pris uden rejsekode 1.549,-

• • • •

3 overnatninger 3 x morgenbuffet 1 x eftermiddagskaffe 2 x 3-retters middag på Restaurant Ionios • Fri parkering i garage Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris.

Tysk herregårdsferie

3 nætter fra 1.049, 4 nætter fra 1.449,--

Gut Gremmelin i Mecklenburg-Vorpommern Den smukke herregård fra 1800-tallet blev i 1998 indrettet som hotel, der forener den historiske stemning med moderne bekvemmeligheder og design. Begynd eventuelt jeres herregårdsferie med en tur gennem hallen og stuerne, hvor der løbende er kunstudstillinger, og husk at kigge forbi biblioteket og den hyggelige vinterhave.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

749,-

• • • • •

Pris uden rejsekode 899,Pristillæg fra 1.4.2018: 400,2 overnatninger 2 x morgenbuffet 2 x 2-retters middag 1 x leje af cykel 1 x entre til Schloss Güstrow

Gut Gremmelin

Oplev Bergisches Land

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.549,Pris uden rejsekode 1.699,-

• • • • •

2 nætter 949,-

Victor’s Residenz-Hotel Gummersbach HHHH i Tyskland Skønne feriedage med frisk luft og masser af seværdigheder venter i det pragtfulde bjergområde Bergisches Land øst for Køln (50 km). Vandrestierne snor sig mellem skove, enge, floder og åer, og midt i den mangfoldige natur ligger jeres feriebase, det 4-stjernede Victor’s Residenz-Hotel Gummersbach.

3 overnatninger 3 x morgenbuffet 2 x 3-retters menu 1 bykort Check-out kl. 12

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-12 år ½ pris. Ekstra opred. fra 13 år: Pris 1.199,Maks 1 opredn. pr. værelse. Hotel Gummersbach

Valgfri ankomst frem til 20.12.2017 og 1.1.-29.8.2018.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 8-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Nichlas Findinge Larsen, spidskandidat for Liberal Alliance Vesthimmerland til kommunalvalget, mener kommunalt støttede campingpladser skævvrider konkurrencen: Når politikere skal administrere borgernes penge, så bør de udvise økonomisk mådehold og kun beskæftige sig med kommunens kerneopgaver. Derfor skriger det til himlen, når man i Aars, Løgstør og Aalestrup har kommunalt-ejede campingpladser. Når en kommune ejer campingpladser, er det et eksempel på kommunal opgavetyveri, som skaber unfair konkurrence for de private erhvervsdrivende. Denne konstruktion er

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:

ikke blot konkurrenceforvridende for de private campingpladser i Vesthimmerland, men også skadende for turismeudviklingen i Vesthimmerland. Generalt har en forpagter ikke lige så stort incitament til at investere i en campingplads - da han derved forærer eventuelle forbedringer til kommunen. I Aars er campingpladsen endda forpagtet af Aars Turistforening, som benytter overskuddet fra campingpladsen til at drifte Aars Turistbureau. Dette betyder, at campingpladsens indtægter ikke reinvesteres i at udvikle campingpladsen, som ville være tilfældet med en seriøs privat campingplads. Hvis campingpladserne havde udviklet sig i takt med efterspørgslen på

diverse faciliteter og de stigende kvalitetskrav, så havde campingpladserne potentielt set haft et større antal pengestærke turister. I tillæg til de ideologiske ulemper ved kommunaltejede campingpladser har der i den seneste tid været mange klager over driften på de lokale campingpladser. Derfor bør man i byrådet undersøge, om man kan vedtage nye lokalplaner, som tillader campingpladserne at udvide - derved skaber man et større udviklingspotentiale, hvilket kan resultere i et større antal pladser og dermed større rentabilitet. Herefter bør man sælge campingpladserne til højestbydende.

Der mangler ansvarlighed Morten Mejdahl, byrådsmedlem, Venstre, skriver: Når den konservative gruppeformand Pia Buus Pinstrup langer ud efter Venstre - både i medierne og i byrådssalen - for ikke at vil sænke kommuneskatten med 0,2 procentpoint,

Valgfri ankomst 1.10.-21.12. og 27.-28.12.2017 samt 2.1.-29.9.2018.

Bestil nu på

ungerådet har skitseret alle dets tanker og drømme. Det har været vigtigt for os politikere, at vi indtænker styrket infrastruktur til og fra de større byer, hvis sådan et sted skal være et samlingspunkt bredt for kommunens unge. Der foreligger nu et budgetønske for transporten, men der ligger i øjeblikket ikke noget konkret

tager Venstre det med ophøjet ro. Borgmesterpartiet ønsker nemlig, at sænke skatten og derefter låne de penge som mangler. Mange år frem i tiden skal skatteyderne så afdrage på skattenedsættelsen. Begrundelsen for skat-

telettelsen er, at den skal give kommunen yderligere 200 borgere/tilflyttere. Det tror jeg dog ikke på. Den konservative begrundelse stemmer i hvert fald ikke overens med resultatet af tidligere skattenedsættelser.

Vi skal samle kommunen Thomas Jensen, Gl. Gislumvej 10 A, Aars, kandidat til byrådet for Socialdemokratiet. Vi skal samle Vesthimmerland til én kommune. Så enkelt kan det siges. Det er altødelæggende hele tiden at fokusere på, hvad de andre får, i stedet for at glæde sig over det man selv har. Hvis vi i fremtiden skal hente nye borgere og virksomheder til Vesthimmerland, er vi ganske enkelt nødt til at samarbejde på tværs af de gamle kommuner. De var der engang, men de er der ikke mere og kommer ikke igen. Kommunen består nu af fire større byer og en række landsbyer. Det er enkelt og

logisk, at der tages flere initiativer i de største byer end i de mindste. Udover størrelsen er vi også nødt til at se på momentum. Når en by eller landsby er i en fase, hvor der sker positiv udvikling, skal det understøttes så meget så muligt. Det er et byråds pligt at understøtte dette, lige meget hvor man har bopæl. Det er jer som vælgere, der stiller holdet til det kommende byråd. Det er derfor jeres ansvar at vælge, hvordan vi i fremtiden skal tegne vores kommune. Vi skal sætte et hold, der kæmper sammen om at få vores kommune til at blomstre. Vi skal hente borgere fra de omkringliggende kommuner og ikke

bruge krudt på at omfordele dem, vi allerede har. Men byrådet gør det ikke alene. Havde det ikke været for de mange ildsjæle, der er rundt omkring i foreninger og arbejdsgrupper, havde det hele set anderledes ud. Vi skal i højere grad understøtte lokale initiativer, hvor der er lagt arbejde og idé bag. Lad ildsjælene være lokalpatrioter. Det er til gengæld gavnligt. Når en ide bliver til virkelighed efter hårdt arbejde, giver det ideer til andre. Lad os nu en gang for alle lægge den interne bykrig bag os og komme i arbejdstøjet. Sammen kan vi skabe noget stort. Alene går vi stille og roligt til grunde.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 21

KAMPAGNEPRIS

KR. 39.990,-

SPAR

Prisen er for skabe, sokkel og bordplade. Prisen er ekskl. vask, armatur og belysning

20% HVID GREBSFRI DESIGN

Lige nu sparer du 20% ved køb af køkken i hvid grebsfri design i højglans eller mat. Vælg mellem modellerne Orra Opaco, Orra Lucido, Apollo, Cassiopeia og Va Bene samt alle elementer og tilbehør. Besøg DESIGNA, bliv inspireret og få et rigtigt godt tilbud med hjem.

DESIGNA’S GARANTIER

5år

BORDPLADER

10år 25år SKABE OG LÅGER

SKUFFER OG HÆNGSLER

Tilbuddet gælder modellerne Orra Opaco, Orra Lucido, Apollo, Cassiopeia og Va Bene samt alle elementer og tilbehør til 22/10-17 ved køb af komplet køkken (elementer og bordplader) for min. 20.000,-. Levering inden 10/12-17. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

HUSK!

BOOK ET MØDE PÅ DESIGNA.DK ELLER RING TIL OS PÅ 96 49 92 26 - SÅ UNDGÅR DU EVT. VENTETID I BUTIKKEN

Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

TIL DIN HVERDAG

ÅBNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LØRDAG 9.00 - 13.00 . SØNDAG 10.00 - 15.00


Aars Avis

SIDE 22

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

20. SEPTEMBER 2017

NØRAGER

Folkedanserne er klar til ny sæson NØRAGER: Efteråret er kommet, og Boldrup Folkedansere starter efterårssæsonen onsdag, 20. september i Kig-Ind i Nørager.

Danselederen er Dorte Mølgaard, og musikken er lagt i hænderne på Edith Pedersen og Erling Bisgaard.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Alle tre har været med i en lang årrække. Medlemmerne glæder sig til sæsonstarten, og de håber at kunne tage imod nye folk, som gerne vil prøve folkedansen. I instruktionen tages der hensyn til begyndere, så man kan rolig møde op uden ”det store kendskab” til folkedans.

Sunset Boulevard er ved at bygge restaurant i Haverslev.

Sunset Boulevard er på vej til Haverslev Restauranten åbner ved motorvejsafkørslen 15. dec. Af Torsten Hansen HAVERSLEV: Lige nu er det meste af soklen støbt, og der bliver arbejdet hårdt på at rejse en bygning ved siden af pendler parkeringspladsen ved motorvejen i Haverslev. - Vi er i gang med at bygge en Sunset Boulevard restaurant, siger Per Jørgensen, der står bag byggeriet. - Vi arbejder hurtigt og har fastsat åbningsdatoen til 15. december, fortsætter han. Sunset Boulevard har re-

stauranter over hele landet. Det er en dansk kæde med hovedsæde i Esbjerg. Hidtil har kæden ejet alle restauranterne men nu er de også begyndt at åbne for franchise ejerskab. Det er netop hvad der sker i Haverslev Per Jørgensen er gået i gang med at søge efter medarbejdere. - Jeg tænker, at vi skal bruge 25 til 30 personer. Nogle på fuld tid andre på deltid, forklarer han. De nye medarbejdere skal alle trænes op i Sunset Bou-

levards arbejdsmetoder og lære om virksomheden. Derfor skal de ansættes i god tid inden åbningen Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense Banegård Center tilbage i 1996. De har taget kampen op mod store, internationale fastfood- og restaurantkæder, hvilket de også vil gøre i Haverslev. I dag kan Sunset Boulevard kalde sig et førende dansk alternativ med mere end 40 restauranter fordelt rundt om i Danmark samt én på Færøerne.

Ordblind og hva´ så?

Mandag den 2. oktober i Dronning Ingrid Hallerne, Farsø Program: Kl. 12-14.30 Velkomst v/Mogens Schmidt, formand i Ordblindeforeningen •  ”Min hverdag på en ordblinde-e@erskole” v/elever fra Farsø E@erskole •  ”Hvad kan eleven gøre for at overvinde sine læringsbarrierer, og hvordan støFer vi voksne denne proces i relaGonen og det faglige”? v/viceforstander Torben Jakobsen, Mejlby E@erskole •  ”Lær at bruge din smartphone, app´s og øvrige ITværktøjer og få en leFere hverdag” v/IT-konsulent ChrisGan Bock, Gråsten Mød Bubber og hør ham fortælle om sit liv som ordblind. Kl. 18.30-21.30 (dørene åbnes 17.30) Kom og hør om livet på en Velkomst v/Mogens Schmidt, formand i ordblinde-eFerskole, både set fra Ordblindeforeningen elev og lærers synsvinkel. •  ”Min hverdag på en ordblinde-e@erskole” Ung, ordblind og under uddannelse v/elever fra Farsø E@erskole - hvordan klarer man det? •  ”Hvordan nåede jeg så langt” Få den nyeste viden om din v/Lise Holmgaard, nyuddannet psykolog smartphone, app´s og IT-værktøjer. •  ”Ordblind og på vej mod det gode liv” v/forstander Lone Primdahl, Farsø E@erskole •  ”Mit liv som ordblind” Bubber fortæller sin historie •  ”Lær at bruge din smartphone, app´s og øvrige ITværktøjer og få en leFere hverdag” v/IT-konsulent ChrisGan Bock, Gråsten Arrangementet er opdelt i to afdelinger. Du er velkommen Gl at deltage i begge, men du har ChrisGan Bock Lone Primdahl Torben Jakobsen også mulighed for at vælge. Få en snak med oplægsholderne og besøg de opsGllede stande. Alle er velkomne - Det er graQs at deltage! Af prakGske årsager vil vi dog gerne have Glmelding senest 27. september på tlf. 2484 9224 eller mail: jyFe@ebdrup.eu

Der blev både sunget og danset, da børnene fra 1.A på Sortebakkeskolen besøgte Børnehaven Regnbuen i Nørager.

Små sang sammen i Nørager NØRAGER: 14. september var der ”Små Synger Sammen-dag”, som er en årlig sangdag for landets dagtilbud. Alle børn i vuggestuer, børnehaver og dagplejer er inviteret til at synge med, og på Sortebakkeskolen havde musiklærer Louise Krone

Heinze benyttet lejligheden til at tage 1.A med i Børnehaven Regnbuen i Nørager og synge sammen med børnehavebørnene, og børnehaveleder Jesper Johansen greb chancen for at spille på guitar til sangene. Årets tema var dyr, så der blev sunget om Marie-

En aften i Nørager om John Mogensen NØRAGER: Fredag, 29. september slår Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager dørene op til en John Mogensen Tema aften.

I løbet af aftenen vil musiker og troubadour Flemming Både tage de medvirkende med på en rejse sammen med John Mogensen.

MIDTHIMMERLANDS KIRKEHØJSKOLE Tilmelding til sæson 2018 Onsdag d. 20. september i Aarestrup forsamlingshus kl. 12.15-13.15. Herefter tilmelding til anettekjaer2@live.dk / tlf. 29 92 71 22. Foredragsholdere i 2018 Simon Axø, Pia Lauritzen, Annette Hoff, Peter Aaboe Sørensen, Michael Ejstrup, Hans-Jørgen Schanz. Program for 2018 kan hentes i Aarestrup og Haverslev kirker, tilsendes på mail eller læses på kirkernes hjemmeside.

ORDBLINDEFORENINGEN I NORDJYLLAND

Arr.: Aarestrup og Haverslev kirker.

hønen Evigglad, Lille Peter Edderkop og flere andre ”dyre-sange”. 1.A nød at være ”de store”, og børnehavebørnene nød åbenlyst at have besøg af dem. En dejlig oplevelse for både store og små børn.

Som optakt til aftenen serveres John Mogensens livretter, dansk bøf og æblekage. Bagefter høres om hans spændende men korte liv. Flemming Både vil derefter synger nogle af hans bedste sange, og lade alle danse til hans allerbedste hits. John Mogensen blev kun knap 49 år gammel, men nåede en status som stor kunstner i Danmark. Selv om det er mange år siden han døde, lever hans sange endnu i fuld vigør. John Mogensen havde en lang musikalsk karriere i bl.a. Four Jacks, som han startede og var leder for. Derefter fulgte nogle hårde år i livets skole som omrejsende musiker, inden han brød igennem på Dansktoppen. Folk tog ham hurtigt til sig som den provokerende sanger, der turde sige nogle sandheder, men han var også et meget musikalsk og poetisk begavet menneske. Flemming Både har i mange år spillet til mange fester og John Mogensen er nok den kunstner han har spillet mest.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

Delikatessen torsdag d. 21. september i spar haverslev

i anledning af By night vil Delikatessen fra Spar Suldrup sørge for aftensmad. Maden bilver serveret fra kl. 17-19

spis hvad du kan

kun ...............

69

00

børn under 10 år ..............

1/2 pris

take away bakke

kun ................

59

00

platte til 2 pers.

2 stk. fiskefilet m/remoulade Hjemmelavet sylte m/rødbeder 2 stk. frikadeller m/rødkål leverpostej m/bacon

spar 15.00

kun ...................

50

00

SIDE 23

kolonial kolonial

kolonial mejeri

galle og jessen pålægschokolade dobbelt pk. Fløde/mørk spar 12.00

Frit valg

20

00

vi har købt et ekstra parti

indonesisk kopiko kaFFe

100% arabica bønner 400 g langt under 1/2 pris!

10

pr. ps.

25

2 pk.

pr. 1/2 kg .......

39

95

00 00

pr. 1/2 kg ....... kogeben

pr. 1/2 kg .......

17 00 10 95

Direkte nr. 25 57 49 40 Man.-ons. kl. 8-15 Tors.-fre. kl. 8-16 Lør. kl. 8-14

450-550 g i gl. krydder/karry/mar.

gestus kartoFFelprod. ca. 1/2 pris

Frit valg

Frit valg

20

00

max. 5 ps. pr. kunde!

20 95 6 00 10

pr. ps. løsvægtsslik

1-1,5 ltr. alle slags

Frit valg

9

00

00

+ pant

tlf. 98 65 40 13

10

00

werther´s echte bolcher/karameller/ choko riesen 135-150 g

KuN onsdag/Fredag rød karat kaFFe 400 g

19

00

kolonial Frost

90-200 g pr. ps.

H averslev

v. finn ovesen

glyngøre sild

taFFel chips/snack

pr. 100 g coca-cola Delikatessen

kolonial køl

kolonial slik + snack

1.500 g

1/2 pris!

10

400-900 g pr. ps. alle slags

heinz ketchup

pr. stk.

dansk ovnklar svinekam

Frit valg

00

Frit valg

Slagteren kalveculotte

200 g alm./let

spar 12.00

guldkorn morgenmad 425 g

kærgården

1/2 pris!

Frit valg

10

00

KuN lørdag/søndag gestus luksus pålæg Flere slags, 80-100 g fra "Christiansfeld"

pr. pk.

12 00 10

00

schulstad solsikke rugbrød 950 g i skiver

pr. stk.

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fremover fra tirsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00


Aars Avis

SIDE 24

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Fjernvarme erstatter kul på gartneri i Suldrup SULDRUP: Det var med udsigt til både en miljømæssig og økonomisk gevinst, da der forleden blev åbnet for fjernvarmevandet til Gartneriet Floragreen i Suldrup. Gartneriet der tidligere opvarmede virksomhedens mere end 12.000 kvm. drivhuse med en kulfyret kedel, er nu koblet på fjernvarmenettet og modtager i fremtiden energi til opvarmning fra Aars Fjernvarme. - Vores maskinmester Kasper Neve fik tanken om at levere varme til gartneriet ved at kigge på et ledningskort over Suldrup – set oppefra fylder virksomhedens drivhuse selvsagt temmelig meget i bybilledet, og da vi i forvejen leverer fjernvarme til Suldrup by, var det oplagt at undersøge muligheden for at også at forsyne gartneriet. Heldigvis var Rene Buus, der er indehaver af Gartneriet Floragreen,

Bo Lillegaard Johansen fra Lillegaard Teknik A/S, indehaver af Floragreen Rene Buus og direktør Jan Clement, Aars Fjernvarme foran den nye varmeinstallation på Gartneriet Floragreen i Suldrup.

straks med på at undersøge mulighederne nærmere, forklarer direktør Jan Clement, Aars Fjernvarme.

Countrymusik ved koncert i Hjeds SULDRUP: Under mottoet ”Musik i landsbyen” arrangerer ”Hjeds Kultur- og Forsamlingshus”, 29. september country- og westernkoncert. Sanger og musiker Ole Lindskov - der i mange

20. SEPTEMBER 2017

år har optrådt på utallige scener i både ind- og udland - tager denne aften publikum med på en musikalsk rejse. Det bliver to gange 45 minutter med humor, historier og musik man kan vippe med foden

Gartneriet Floragreen, der årligt producerer mere end 15 mio. løgplanter og planter og beskæftiger 1014 ansatte, er et af blot tre tilbageværende gartnerier i Nordjylland, og ekspertisen til at opbygge og indregulere det nye fjernvarmebaserede varmeanlæg er derfor hentet hos Lillegaard Teknik A/S fra Otterup, som har

gennemført en række lignende projekter for gartnerier på Fyn. Projektet er realiseret med tilskud fra en støtteordning under Energistyrelsen der yder anlægsstøtte til virksomheder, som omlægger deres procesenergi fra fossil til f.eks. fjernvarme. Samtidig er Aars Fjernvarme forpligtet til at købe en pulje energibesparelser, og da der er væsentlig positive miljøeffekter ved at omlægge gartneriet fra et kulfyret anlæg til fjernvarme, bidrager det også til at løfte den samlede økonomi i projektet. - Fjernvarmen fra affaldsforbrændingsanlægget i Aars er en mere miljøvenlig måde at producere varme på end den kulfyrede kedel som gartneriet tidligere benyttede og samtidig er forsyningssikkerheden også væsentlig højere, forsikrer Jan Clement. Dermed er gartneriet ikke længere så sårbar, og risikoen for at løg og planter får frost i vintermånederne pga. driftsnedbrud er væsentlig mindre. Eneste synlige tegn på at Gartneriet Floragreen går en grønnere fremtid i møde er kulkedlens skorsten som fortsat rejser sig over drivhusene i udkanten af Suldrup - den er nemlig endnu ikke nedtaget og solgt.

AARESTRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

AARESTRUP

Sponsorløbet i Aarestrup skaffede 60.600 kroner til Gregers Krabbe Friskole og Naturbørnehave.

Cykelsponsorløb i Aarestrup AARESTRUP: Fredag, 17. september var vejret fantastisk i Aarestrup. Det gode vejr faldt sammen med det årlige cykelsponsorløb i byen. Elever fra Gregers Krabbe Friskole, børn fra Gregers Krabbe Naturbørnehave samt nogle af lærerne, forældre og et par andre voksne, havde igen i år været ude og finde gode sponsorer, så der kunne køres penge ind til skolen. Der var vagter på gaderne i byen til at styre trafikken og nogle forældre og lærere stod klar til at tælle runder. Børnehavebørn, børnehaveklasse, 1. og 2. klasse startede løbet. De enten tog cykelruten på ca. 1 km. eller løberuten på ca. 450 meter. De gav den gas i en halv time. Derefter var det 3. til 9.

Kirkehøjskoleprogram udsolgt resten af året I aften åbnes for tilmelding til 2018-sæsonen

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Annoncetelefon 98 62 17 11

AARESTRUP/HAVERSLEV: I aften onsdag, 20. september begynder efterårssæsonen i Midthimmerlands Kirkehøjskole i Aarestrup Forsamlingshus. Der er udsolgt til de tre højskoleformiddage i efteråret 2017, men denne aften, åbner tilmeldingen til sæson 2018. - Der har også i år været en fantastisk tilslutning og interesse for de seks højskoleformiddage, hvor deltagerne er kommet fra hele Himmerland. Vi har måttet oprette venteliste, da der simpelthen ikke var plads til alle de, der gerne ville være med, siger organist Anette Kjær, der sammen med menighedsrådene i Aarestrup og Haverslev står bag Midthimmerlands Kirkehøjskole, der i 2018 går ind i sin 4. sæson. Det overordnede emne i 2018 er ”At undres…”. Sæsonens seks højskole-

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Annette Hoff, historiker og seniorforsker i Den Gamle By og forfatter til Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie er en af foredragsholderne i 2018.

Pia Lauritzen, ph.d i filosofi og forfatter til Tænkepausebogen “Spørgsmål” er også blandt foredragsholderne i Midthimmerlands Kirkehøjskole.

formiddage belyser emnet på forskellig vis med afsæt i samfundsdebatten, sproget, litteraturen, musikken, filosofien og forskningen. Endnu en gang er der indbudt en række erfarne foredragsholdere, der alle er kendt som værende gode formidlere med stor indsigt i de emner, de skal fortælle om.

I forårssæsonen kan man møde Simon Axø, højskoleforstander på Testrup Højskole, Pia Lauritzen, ph.d i filosofi og forfatter til Tænkepausebogen “Spørgsmål” og Annette Hoff, historiker og seniorforsker i Den Gamle By og forfatter til Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie. I efteråret fortsætter Pe-

klasse samt voksne. På samme ruter i en time. Der var flot fremmøde af forældre, søskende, bedsteforældre med flere, som fulgte løbet og heppede. Efter sponsorløbet var der traditionen tro sensommerfest i skolens gymnastiksal og på biblioteket. Det foregik med hygge, sang, mad fra forsamlingshuset og stort kagebord. Her blev også delt gevinster ud til dem, som havde løbet og cyklet flest runder på hvert klassetrin. Det var sponsorgaver, som Gregers Krabbe havde fået fra forskellige butikker og virksomheder fra de nærtliggende byer. Igen i år blev resultatet en rekord, hele 60.600 kr. som børnene på Gregers Krabbe Friskole og Naturbørnehave fik kørt ind. ter Aaboe Sørensen, undervisningsadjunkt ved Afd. for Filosofi og Idéhistorie, Aarhus Universitet, Michael Ejstrup, ph.d., forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og til slut runder professor i Idéhistorie HansJørgen Schanz sæsonen af med et foredrag, der tager afsæt i hans nyeste bog “Ånd”. Højskoleformiddagene foregår i 2018 på skift i Aarestrup og Haverslev følgende onsdage: 7.2., 7.3., 11.4., 19.9., 10.10., 14.11. Formiddagene begynder med morgensang og fortælling i kirken ved Anette Kjær, herefter formiddagskaffe og foredrag, og for de, der ønsker det, er der mulighed for at spise frokost bagefter. - Vi glæder os meget til endnu en sæson i Midthimmerlands Kirkehøjskole, hvor det er vort ønske gennem et indholdsrigt og givende samvær at bringe livsoplysende emner i spil, så deltagerne får noget med hjem at tænke videre over, fastslår Anette Kjær, der er leder af Midthimmerlands Kirkehøjskole.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 25

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Hornum Idrætsforening fik gang på gang deres sommerfest spoleret af hidsige og meget lokale regnbyger, men festdeltagerne tog det nu med et smil.

Hornum Borgerforening gav den fuld gas med Bølle Bob-temaet under søndagens optog, hvor skelettet naturligvis af og til sprang ud af skabet.

Septembermarked med sol, sjov og højt humør i Hornum Årets byfest i Hornum blev en stor succes er formand for Land & By, der står bag Septembermarkedet.

Af Lars Lindberg HORNUM: Humøret var højt hele ugen igennem, da Hornum i sidste uge holdt det årlige Septembermarked. Festlighederne blev indledt sidste søndag med familiefisketur i Vesthimmerlands Put and Take, og derefter gik det slag i slag, indtil festlighederne en uge senere kulminerede med det traditionsrige optog igennem byen. Blandt de mange underholdende indslag ved Septembermarkedet var klassikere som gavespil, revy, bilboksning, festfyrværkeri, fællesspisning og uddeling af Hornumprisen, så på mange måder var byfesten same procedure as last year, men ikke mindst fordi vejr-

Hest mangler ejer

Jesper Gregersen var en populær vinder af Hornumprisen.

guderne var væsentligt mindre olme, end de har været i det meste af sommerhalvåret anno 2017, blev årets Septembermarked en bragende succes. - I år har der jo været uger, hvor det har stået ned i stænger hver eneste dag, så

vi kan bestemt ikke klage over vejret, og det har nok været stærkt medvirkende til det høje besøgstal og den gode stemning. Festpladsen var jævnt godt besøgt under hele festen, og stemningen har været rigtig god, fortæller Henrik Laursen,der

Der var meget stor interesse for Vild Mad arrangementet i Jenle Plantage.

Vildmad blev et stort hit i Jenle

Naturvejlederne hjælper med at finde ukrudt HORNUM: At indsamle i naturens spisekammer er blevet trendy, og det ser ud til at de seneste to generatio-

ners manglende indsamling i naturen, ændrer sig markant fremover, vurderer naturvejleder Karin Winther,

der netop er kommet hjem fra søndagens svampetur i Jenle, hvor 100 svampesamlere mødte op.

Traditionen tro var årets nittegevinst i tombolaen en hest, men da avisen havde deadline tirsdag eftermiddag, havde den heldige vinder af den brogede vallak ved navn Flykan endnu ikke henvendt sig, og det giver lidt panderynker hos festarrangørerne. - Lad mig bare sige det sådan, at vi virkelig håber, der snart er nogen, som melder sig. Vi har aldrig tidligere prøvet, at vinderen ikke har henvendt sig, så vi ved faktisk ikke, hvad vi skal gøre af hesten, hvis vinderen ikke giver sig til kende, griner Henrik Laursen. I løbet af festugen blev

- Som naturvejledere har vi altid vist, at natur, der kan spises, har stor interesse, men for alle dem, som ikke deltager i vores naturarrangementer, da tror jeg faktisk ikke, at ukrudt fylder ret meget på tallerkenen. Men det oplever vi har ændret sig, siden projektet Vild Mad blev sat i gang i år. På hjemmesiden af samme navn, kan man finde inspiration til, hvad kan indsamles hver måned, og hvilke madretter de kan bruges til. På samme side kan man også finde alle Vild Mad arrangementerne i hele landet. Et af arrangementerne var svampeturen i Jenle, hvor mange interesserede mødte talstærkt op, for efter en grundig gennem gang, at tage på svampejagt i skoven, siger Karin Winther. Det næste Vild Mad arrangement bliver på onsdag i Uhrehøje Plantage, hvor der samtidig udby-

Hornum ramt af enkelte byger, men da det søndag var tid til det store optog gennem byen, var bygerne meget, meget lokale. De faldt nemlig kun i Hornum Idrætsforenings vogn - og her havde de vist selv en finger med i spillet. - Det er bare en byge!, gjaldede idrætsforeningens medlemmer, når deres sommerfest på ladet af en lastvogn blev forstyrret af regnen - en slet skjult stikpille til sommeren 2017, som indbragte HIF prisen for optogets sjoveste indslag. Prisen for optogets mest aktuelle indslag gik til FDF Hornum, mens Hornum Borgerforening vandt prisen for det flotteste indslag. Søndag efter optoget blev Hornumprisen uddelt, og den gik til Jesper Gregersen, som sagtens kunne have modtaget den for år tilbage, da han altid har brændt for Hornum, hvor han er født og opvokset. I dag bor han i Aars, men

Hornum står fortsat hans hjerte meget nært, og han har således en overordentlig stor finger med i spillet, når byen i disse år brander sig som Bølle Bob-byen og bliver byfornyet. Jesper Gregersen har desuden været en af drivkræfterne bag - og skuespiller i - Markedsrevyen i 26 år, og at dømme udfra klapsalverne, da han modtog prisen, var han et yderst populært valg. Der går fortsat lang tid, før de sidste kugler i den store Septembermarkedkugleramme falder på plads, men Henrik Laursen forventer ikke, at regnskabet kommer til at trække store overskrifter. - Det har været et fint år i forhold til gæster og omsætning, så det falder vist indenfor normalen. Jeg har i hvert fald en god mavefornemmelse, siger Henrik Laursen, der i samme åndedrag retter en stor tak til de mange frivillige, der gør det muligt at få Septembermarkedet til at løbe rundt rent økonomisk.

des Vild Mad Naturskole, som et led i TV2 friluftsprogrammet Outdoor Nu. Denne aften udbydes gratis vildmad-naturskole med underviserne, Daniel Ditman, køkkenchef på Musikkens Hus i Aalborg og naturvejlederne Jakob Konnerup, Vildmosecenteret og Karin Winther Naturekspeditionen Vesthimmerlands Kommune.

Deltagerne kommer med på en lille sanketur og sammen med de andre deltagere tilberede smagsprøver fra naturens spisekammer. Arrangementet kan ses direkte onsdag aften på TV2 Nord og Salto. - Vi håber mange vil følge med og blive inspireret til at tage på tur i Naturens Spisekammer, siger Karin Winther.

Populær prisvinder

Karin Winther har mange spændende retter, lavet af vilde planter.


Aars Avis

SIDE 26

20. SEPTEMBER 2017

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Markedsløbets deltagere i Hornum trodsede regnen HORNUM: 235 løbere havde samlet start, da Markedsløbet i Hornum blev sat i gang. De 199 af løberne satte kursen efter 4,5 kilometer ruten, mens de resterende 36 valgte at løbe 9,9 kilometer. Starten foregik i let regn, og det stabile sommervejr fortsatte resten af løbet. Vejret havde dog ikke nogen egentlig indflydelse på løbet. Set i forhold til sidste år var der faktisk 10 løbere mere i år, og de tidsmæssige resultaterne blev også no-

genlunde de samme. Nogle rækker fra lidt langsommere, mens andre faktisk var hurtigere end sidste år. Årets hurtigste kvinde på den korte distance blev Hanna Gass Sibbesen i tiden 18:31. Nummer to blev Natasja Haldrup der løb de 4,5 km på 19:33. Hos mændene vandt Frederik Kjær Pedersen, han løb i 17:28 i klassen Herrer 11-15 år. Bare otte sekunder efter ham kom Lars Christensen i 17:36 i

VEGGER

klassen Herrer 35-49 år. Af de 199 der begyndte på løbet gennemførte de 179 deltagere. På den lange rute vandt Annika Johansen i tiden 46:39, hun løb i klassen Damer 35-49 år. Morten Andersen vandt hos herrerne i tiden 35:28. Også her var der tæt løb. Thomas Jørgensen kom ind i tiden 35:34. På den lange rute gennemførte alle 36 startende deltagere. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Det regnede let, da 235 løbere begav sig ud på Markedsløbet i Hornum.

VOGNSILD

Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

Seks Danmarksmestre i krocket er fra Vognsild

Eleverne besøgte blandt andet London Tower.

Ejdrup-London tur-retur EJDRUP: Eleverne i 8. og 9. klasse på Skørbæk-Ejdrup Friskole har været på lejrtur til London.

Tombolaens nittegevinst

(en hest) er udtrukket på nr. 07421

Følgende suppleringsnumre træder i kraft i nævnte rækkefølge med 14 dages interval: Nr. 16571, 01286, 02953 13774. Tombolaens 3 hovedgevinster: Nr. 198: Puder og dug Nr. 286: Støvsuger Nr. 378: Gavekort på 1.000 kr. Uafhentede gevinster af­hentes­i­Dagli’Brug­ sen, Hornum inden 14 dage. Land & By

Det blev tre dage med højt aktivitetsniveau og et møde med forskellige kulturer, sprog og en utrolig spændende historie. Eleverne nåede at besøge mange forskellige attraktioner. Blandt højdepunkterne var London Tower, Naturhistorisk museum, Campen Market, Evening song i Westminster Abbey og ikke mindst musicalen Phantom of the Opera. Som forberedelse til turen har eleverne arbejdet med at beskrive de forskellige steder, der var indlagt i programmet. Dette udmøntede sig i indspilning af nogle fine podcasts. Når eleverne så stod over for en attraktion i storbyen, kun-

ne de via telefonerne få en grundig indføring i, hvad der ventede. På engelsk naturligvis! Turen til London er en tilbagevendende begivenhed for udskolingseleverne på Skørbæk-Ejdrup Friskole og Naturbørnehave. Senere på skoleåret skal hele friskolen på fælles lejrskole med alle 160 elever. Her byttes skole med Grænseegnens Friskole i Sønderjylland. - På den måde giver vi vore elever nogle gode oplevelser af, hvad en anden landsdel kan byde på, og samtidigt styrker vi fællesskabet for alle på friskolen, siger skoleleder Per Svaneborg, Skørbæk-Ejdrup Friskole og Naturbørnehave.

VOGNSILD: Det er ikke mange klubber i Vesthimmerlands der kan prale af at have seks Danmarksmestre i klubben. Men det kan Vognsild Idræts og Boldklub. Det er dog ikke fodboldmestre men i stedet krocketmestre. Igen i år var det lykkedes for en række af klubbens spillere at kvalificere sig til Landsmesterskaberne for par hos DGI. Det foregik lørdag, 9. september i Grenå. Bedst gik det for Per Skov og Henning Rokkedal der deltog i B1-rækken. De blev Danmarksmestrer. De fire andre fra klubben skal dog ikke bøje nakken, fordi de blev alle først slået ud i finalen. Tommy Risum Jensen og Benny Christoffersen deltog i M1 (Mesterrækken) de måtte se sig slået i finalen, og Helle Engelhardt Kristensen og Susanne Jensen der deltog i M2 måtte også se sig slået i finalen. De fire der måtte “nøjes” med finalepladser i parkrocket gik dog hele vejen, da det galt DM for hold.

Per Skov og Henning Rokkedal, der deltog i B1-rækken, vandt Danmarksmesterskabet.

I den netop overståede weekend deltog de fire på samme hold, ved DM for hold i Vildbjerg.

Denne gang lykkedes det. De endte øverst på sejrsskamlen og blev Danmarksmestrer.

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk

Annoncetelefon 98 62 17 11

Tommy Risum Jensen, Benny Christoffersen, Helle Engelhardt Kristensen og Susanne Jensen fra Vognsild Idræts og Boldklubs krocketafdeling er blevet Danmarksmestrer i den fine M1 række.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

Der stod håneret på spil, da 18 vesthimmerlandske folkeskoler i torsdag dystede i en række atletikdiscipliner i Skovdalen i Aalborg, så der blev tyrret igennem, når “hyleren” skulle kastes så langt som muligt.

SIDE 27

Mere end 200 folkeskoleelever fra sjette klassetrin på Vesthimmerlands Kommunes folkeskoler deltog i torsdagens atletikstævne i Aalborg.

Folkeskoleelever fra Vesthimmerland sprang, løb og kastede i Skovdalen I torsdags prøvede mere end 200 elever fra egnen kræfter med atletiksporten Af Lars Lindberg ATLETIK: Der blev kastet, løbet og sprunget til den store guldmedalje, da mere end 200 elever fra sjette klassetrin på alle kommunens folkeskoler i torsdags satte hinanden stævne i Skovdalen i Aalborg. Her dystede de i disciplinerne længdespring, 60 meter hækkeløb, 80 meter sprint, 400 meter løb, 20 gange 60 meter stafet og hylerkast, der er en børnevenlig udgave af spydkast. Det er de discipliner, der er på programmet til det årlige Skole OL, og torsdagens konkurrencer blev gennemført under meget proiessionelle forhold.

Vådt krudt Der var vådt krudt i startpistolen, så løberne blev sendt af sted med et klap i stedet for et skud, men tiderne var toppræcise, da Aalborg Atletik og Motion, som har til huse i de naturskønne omgivelser midt i Aalborgs centrum, stillede deres moderne

Mørke skyer og et par regnbyger kunne ikke lægge en dæmper på børnenes humør og kampgejst.

måleudstyr til gæsternes rådighed. Vejret kunne have været bedre, da et par byger fandt vej til Skovdalen, men taget i betragtning hvordan

vejrgudernes lune har været i løbet af sommeren, kunne det også have været meget, meget værre, og de mange skolebørn fra Vesthimmer-

land lod ikke lidt vand ødelægge deres dag. - De var så glade for at få lov til at prøve de forskellige atletikdiscipliner, og de

havde virkelig en god dag. Jeg har talt med en del af dem siden, og de presser allerede hårdt på i forhold til at være med til Skole OL til

næste år, siger Tanja Lehmann Soelberg, der er lærer på Farsø Skole og med i Det Fælleskommunale Idrætsudvalg, som stod bag atletikstævnet.

Stort engagement Børnenes engagement blev ikke mindre af, at de blev udstyret med startnumre og dystede mod deres “kolleger” fra de andre skoler - en konkurrence sm blev taget meget alvorligt. - Alle spring, kast og løb blev målt meget præcist, og til sidst blev alle resultaterne lagt sammen, så der kunne kåres en vinder. Det lader til, at et konkurrenceelement, som blev taget meget seriøst, blev rigtig godt modtaget af alle børnene, siger Tanja Lehmann Soelberg, der hellere end gerne vil tilbyde kommunens folkeskoleelever på mere atletik. - Det er jo noget bøvl, at vi skal køre helt til Aalborg for at kunne holde sådan et stævne, men vi gør det helt sikkert gerne igen. Børnene havde en super god dag, og der var rigtig mange af dem, som gav udtryk for, at de gerne vil snuse lidt mere til det der atletik, fortæller hun. 18 folkeskoler fra hele Vesthimmerlands Kommune deltog i torsdagens atletikstævne, og det blev en klasse fra Aalestrup, som løb med den samlede sejr.


Aars Avis

SIDE 28

20. SEPTEMBER 2017

og nummer to i herrernes overordnede mesterskab, og damernes ditto blev først afgjort efter fjerde omspilshul, så også der var der stor spænding til det sidste. Det hele blev rundet af med et trefoldigt leve og et rungende HIM-MERLAND for deltagerne, præmietagerne, sponsorerne, vejrguderne og turneringsledelsen.

Samlede resultater

Solbeskinnede præmietagere efter et par gode og spændende mesterskabsdage. Fra venstre ses Christian Skovbjerg Balsby, Bo Hedegaard, Christian Bæch Christensen, Jens Kofod, Victor Drejer, Per Jensen, Frederik Christensen, Thomas Lillie, Karen Margrethe Nielsen, Gitte Frederiksen Kjølby, Vivian Bøttger Hansen og Benedicte Kruse.

Himmerland Golf Klub fandt klubmestre i septembersolen Vejret artede sig fremragende, da håneretten var på spil GOLF: Heldige! Dét var der bred enighed om, at Himmerland Golf Klubs klubmesterskabsdeltagere var i vejrmæssig henseende. Efter alenlange dage med masser af trist regn fulgte et skønt golfvejr i weekenden, hvor klubbens mestre skulle

findes. 60 spillere stillede op til disse dage, der ikke alene bød på den for mesterskaber traditionelle bruttoslagspil, men også en sideløbende stablefordkonkurrence i tre rækker, hvor spillerne kunne gøre brug af deres respektive handicaps.

Spillerne blev forsynet med bananer fra en glad, anonym sponsor og kildevand til turen, ligesom klubbens Smiley Fond som vanligt bød på kaffe inden start. Feltet lå tæt i alle rækker inden anden spilledag, der atter bød på flot golfvejr.

Der kom flotte resultater i hus, og under den afsluttende frokostbuffet søndag kunne turneringsleder Maria Fjelstrup Kallesø fordele de fine præmier og kåre dette års mestre. Der var blot to slags forskel mellem nummer et

Klubmester herrer: Christian Bæch Christensen 73+73=146 slag Runner up herrer: Christian Skovbjerg Balsby 72+76=148 slag Klubmester damer: Benedicte Kruse 93+90=183 slag - vundet efter 4. omspilshul Runner up damer: Vivian Bøttger Hansen 95+88=183 slag

Aldersmestre Herremester junior: Frederik Christensen 85+73=158 slag Herremester ungdom: Victor Drejer 84+77=161 slag Herremester mid-age: Christian Bæch Christensen 73+73=146 slag Damemester mid-age: Gitte Frederiksen Kjølby 96+90=186 slag Herremester senior: Bo Hedegaard 84+83=167 slag

Aars Idrætsklub led sæsonens første fodbold-nederlag FODBOLD: Da Aars Idrætsklub 7. september besejrede Viborg FF stensikkert med 3-0 i serie 3, blev en håndfuld af Aarsspillerne skadet, og en del af dem sad fortsat ude, da holdkammeraterne lørdag

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

eftermiddag mødte Viborg Søndermarken på udebane. Derfor var det lidt op ad bakke for gæsterne, som ellers har været flyvende i denne sæson, hvor det indtil i lørdags var blevet til seks sejre i seks kampe. Lørdag kom duksene dog ned på jorden igen, da de løb ind i et nederlag på 0-1 i Viborg. Kampen bølgede frem og tilbage, og da der var spillet 85 minutter viste måltavlen fortsat 0-0. Det resultat kunne gæsterne fint leve med, da de ved en pointdeling kunne holde deres nærmeste forfølgere tre point bag sig, men en yderst tvivlsom dommerkendelse kort før tid sendte alle tre point til Viborg. En viborgenser stod ifølge Aars IK-træner Jakob Dyrman i en kæmpe offside-position, da han fra baglinjen lagde en bold ind i feltet, hvor en af hans medspillere let sendte den i nettet. - Det var nok det bedste hold, der vandt, men det er meget frustrerende, når kampen afgøres på den måde, lød det efterfølgen-

de fra Jakob Dyrman, der tidligere i kampen havde appelleret for et rødt kort til en viborgenser, som “trak nødbremsen” men slap fra handlingen uden påtale. Nederlaget til Viborg Søndermarken betyder, at Aars IK nu har 18 point efter syv kampe, og det samme har både Viborg Søndermarken og Foulum IF, der dog begge har væsentligt dårligere målscorer end Aars-mandskabet. Lørdag eftermiddag tager Aars IK imod netop Foulum IF, og kan Jakob Dyrmans tropper sende Foulum-drengene hjem med et nederlag i sportstaskerne, er der lagt op til en duel mellem Viborg Søndermarken og Aars IK i de seks sidste spillerunder. Mens weekenden bød på lidt af en nedtur for Aars IKs førstehold, var der til gengæld medvind på cykelstien for andetholdet, der i en medrivende kamp besejrede Doense/Vebbestrup IF med 4-3. Sejren betyder, at andetholdet, som også spiller i serie 3, nu har slået et solidt hul ned til nedrykningsstregen.

Damemester senior: Vivian Bøttger Hansen 95+88=183 slag Herremester veteran: Per Jensen 87+80=167 slag Damemester veteran: Benedicte Kruse 93+90=183 slag

Stablefordkonkurrencen A-rækken 1. Christian Skovbjerg Balsby 39+32=71 point 2. Victor Drejer 34+34=68 point 3. Spilleren på 3. pladsen var ikke til stede til præmieoverrækkelsen, og præmien røg derfor på højkant i et raskt slag ’head and tail’, der blev vundet af Vivian Bøttger Hansen. B-rækken 1. Torben Bech 39+36=75 point 2. Bo Hedegaard 37+36=73 point 3. Per Jensen 33+37=70 point Ros til Vivian Bøttger Hansen, der ligeledes præsterede 70 point, men havde højere handicap. C-rækken 1. Jens Kofod 41+26=67 point 2. Karen Margrethe Nielsen 32+34=66 point 3. Thomas Lillie 33+30=63 point

Den lokale rallycrosskører er gledet ud af top 3 i Europa­ mesterskabs­ stillingen Rallycrosskøreren Ulrik Linnemann kunne ikke helt finde farten i femte afdeling af Europamesterskabet i Super1600-serien.

Podiedrømmen smuldrer for Ulrik Linnemann MOTORSPORT: Ulrik Linnemann fra Skivum var ikke at finde på sejrsskamlen i Letland, da femte afdeling af Europamesterskabet i Rallycross blev afviklet i weekenden. Selvom Ulrik Linnemann efterhånden er en mand med en del rallycrosserfaring, havde han ikke prøvet kræfter med Bikernieki-banen i Letland. Det var første gang at Super1600-feltet gæstede denne bane, så der var en del

af kørerne, der var i samme situation som nordjyden. Mødet med den lettiske bane var en udfordring for de fleste - heriblandt Ulrik Linnemann. De gode omgangstider udeblev simpelthen. Herudover satte en kollision med en medkører også skår i glæden i kvalifikationsheat nummer to. Et lyspunkt var dog, at Ulrik Linnemann tilkæmpede sig en plads i den ene af weekendens semifinaler. Her blev det dog kun til

en femteplads, hvilket ikke rakte til en plads i A-finalen. Dermed blev det kun til syv EM point til Skivumdrengen, der gled ned på fjerdepladsen i den samlede EM-stilling. Der resterer blot en enkelt afdeling i serien, og da Ulrik Linnemann har 13 point op til tredjepladsen, ser drømmen om endnu en podieplacering til den lokale rallycrosskører ud til at smuldre.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 29

BMX-kørere fra Aars viste god form inden JM på hjemmebane På søndag bliver der givet fuld pedal på Støberivej i Aars BMX: Sommeren går på hæld, og det samme gælder for BMX sæsonen. I disse uger bliver årets sidste løb afviklet, og i weekenden 9. og 10. september var fire kørere fra Aars BMX Klub ”Lynet” draget til Haderslev for at deltage i de to sidste afdelinger af Car Steam Wash Cup. De seks foregående afdelinger af den landsdækkende løbsserie var blevet kørt i Ikast, Roskilde og Hadsund. Emil Andersen kører sin første sæson i klassen 16-24 år, og han har været den suverænt bedste i sin klasse gennem hele sæsonen. Han kunne således føje to pokaler til samlingen - én for at blive vinder af weekendens to løb og én for at blive samlet vinder af de fire løbsweekender. Emil Andersen har kørt BMX, siden han var fem år og har altid været med helt

Aars BMX Klub “Lynet” er i weekenden vært for de jyske mesterskaber, og flere af klubbens egne unge kørere lader til at toppe formen på det helt rigtige tidspunkt.

fremme. Thomas Sørensen deltog også i klassen 16-24, og han hentede en flot samlet tredjeplads. Nicoline Mouritsen og Martin Sørensen opnåede ikke podiepladser i Haderslev, men de har begge gennem hele sæsonen kørt godt og stabilt. Lørdag 16. september

var der løb igen - denne gang i Aalborg, hvor der blev kørt sidste afdeling af Kronjyllands blik og vvs Cup. De tre forudgående løb er blevet afholdt af de andre himmerlandske BMX klubber nemlig Hadsund, Storvorde og Aars. Kronjyllands blik og vvs Cup er et træningsløb,

hvor nye kørere kan blive dus med at køre løb, inden de giver sig i kast med de landsdækkende løb. Aars BMX Klub ”Lynet” har de seneste par sæsoner haft en god tilgang af kørere, og 11 unge kørere fra Aars deltog i weekendens løb. I klassen 16-24 år gjorde kørerne fra Aars rent bord med Emil Andersen på førstepladsen, Anders Nicolajsen på andenpladsen og Thomas Sørensen på tredjepladsen. Martin Sørensen, som er i klassen 14 år, var også på sejrsskamlen og modtog pokal for en velfortjent andenplads. På søndag køres der jysk mesterskab på BMXbanen på Støberivej i Aars, og her vil omkring 150 kørere fra hele Jylland være samlet for at dyste om at blive jysk mester. Op til mesterskabet har kørernes forældre travlt med at gøre klubhus og bane klar til de mange gæster.

Aars Golfklub kårede nye klubmestre GOLF: Aars Golfklub har afviklet klubmesterskaber, men som i de fleste andre golfklubber er tilslutningen til disse mesterskaber vigende. Der blev ikke fundet klubmestre i to rækker på grund af manglende tilslutning. Klubmester i følgende rækker er: Nettorækken: Niels Peter Plambeck Junior: Sebastian Sloth Rold Senior Damer: Ulla Falborg Veteraner: Arne Falborg Herrer: Jeppe Nymand Dalgaard

De nykårede klubmestre fra Aars Golfklub.

Badmintontalent fra Aars hentede bronze i Norge BADMINTON: Mia Rosenberg fra Aars Badmintonklub er i storform for tiden. I løbet af den seneste måneds tid har hun høstet flere medaljer, end de fleste badmintonspillere gør i løbet af en hel karriere, men hun er tilsyneladende slet, slet ikke medaljemæt endnu.

I weekenden drog hun til Kristiansand i Norge for at finde kvalificeret modstand, og selv om det lykkedes til fulde, havde hun en enkelt medalje med sig hjem igennem grænsekontrollen. I damesingle spillede hun sig således hele vejen til semifinalen, og selv om den blev endestationen for den talentfulde Aars-pige,

rakte singlepræstationen til en bronzemedalje. I doublerne var modstanden dog for hård, da det - Mia Rosenbergs seneste resultater taget i betragtning - kunb blev til henholdsvis en niende- og en 17.plads i damedouble og mixdouble. I den kommende weekend deltager spillere fra Aars Badmintonklubs ung-

Silje Høgh Sørensen og ponyen Daimler vandt i weekenden Liingaard Rideudstyr Cup i Vældgård Sportsrideklub.

Rytter fra Hornum blev vinder af cup RIDNING: I weekenden fandt de meget aktive ryttere fra Hornum-Ulstrup Rideklub tid til at deltage i stævner på trods af det årlige Septembermarked i Hornum, og det resulterede vanen tro i flotte placeringer til de lokale ryttere. Til D-stævnet hos Vældgård Sportsrideklub var Isabella Høgh Sørensen til sit debutstævne med ponyen Toftekærgårds Don Julius, og det endte succesfuldt med en sejr i LDprocentklassen med 70,3 pct. Laura Krogh Dahl og ponyen Vestergårds Megara indtog andenpladsen med 69,4 pct. Silje Høgh Sørensen og ponyen Daimler vandt første afdeling af Liingaard Rideudstyr Cup med en LB3 til 66,9 pct., mens hun i anden afdeling søndag indtog tredjepladsen med en LB3 70,6 pct., og dermed blev hun samlet vinder af cuppen med 68,8 pct. Silje Høgh Sørensen opnåede desuden en andenplads i LC/LB-procentklassen med en LB3 til 68,7 pct. Karin Telling og Faust blev om lørdagen nummer to i første afdeling af

cuppen LA1 med 67 pct., mens de om søndagen igen blev nummer to i anden afdeling af cuppen med en LA1 til 62,7 pct.. Dermed blev Karin Telling og Faust også samlet toer i Liingaard Rideudstyr Cup for hest med samlet 64,9pct.. Stine Falk var også til stævne på Vældgård med to heste, og hun opnåede en andenplads med Bonzai Falk i en LB2 til 65,5 pct., og med hesten Magnum blev hun placeret som nummer to i en LA1 til 69,2 pct. Kamilla Jepsen Larsen var til landsstævne for at starte DM for hold. Her red hun for Sportsrideklubben Aalborg, da hun for tiden er HURKs eneste ponyekvipage på det niveau. Hun fik en rigtig flot tur i PRI, og med et resultat på 67 pct. blev hun placeret som nummer ni ud af 36 ryttere. I forrige weekend var Karoline Jepsen Larsen til C-stævne på Kallehavegård Rideklub, hvor hun med ponyen Bryggergårdens Double Trouble red fejlfrit i både hovedspringning og omspringning, hvilket rakte til en sjetteplads ud af 28 ryttere.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

Aars Badmintonklubs Mia Rosenberg vandt i weekenden bronze ved et stærkt besat stævne i Kristiansand.

domsafdeling i stævner i både Thorsager Rønde og Vodskov.

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk


Aars Avis

SIDE 30

20. SEPTEMBER 2017

Golfspillere fra Aars hentede niendeplads i landsdelsfinale GOLF: Aars Golfklub har deltaget i turneringen ABACUS-CUP, der er Danmarks største breddeturnering. Landsdelsfinalen, der blev afviklet på Aalborg Golf Clubs bane 17. sep-

tember, blev spillet som holdspil, hvor de fire bedste resultater fra de fem deltagere blev opgjort pr. hul. Aars-holdets resultat blev 141 points, hvilket svarer til en score på 35,25.

Holdet, der bestod af Morten Degn, Ole Andersen, Jakob Rold, Erik Olesen og Peter Jørgensen, sluttede med en flot placering som nummer ni ud af 21 deltagende hold i vores landsdel.

IK Frem Badminton skuffede efter drømmestart i premieren BADMINTON: IK Frem Badmintons førstehold i seniortruppen lagde sidste søndag ud med sæsonens første kamp i Kredsserien. Her var modstanderen Århus-holdet Christiansbjerg, der var nedrykkere fra sidste sæsons Danmarksserie, så der var lagt op til en hård kamp, hvor alle Suldrupspillere skulle spille op til deres bedste, hvis de skulle trække sig sejrrigt ud af sæsonpremieren. IK Frem fik noget nær en drømmestart, da holdet takket være sejre i de to mixdoubler og i anden damesingle kom foran 3-1. Derefter var det herresinglernes tur til at følge trop. Her tabte de dog noget uvant alle fire kampe overbevisende i to sæt på en dag, hvor flere af spillerne ikke ramte deres vanlige topniveau, og hvor der ellers var

Monica Bloch var IK Frem Badmintons bedste spiller i nederlaget til Christiansbjerg.

muligheder for at hive en kamp eller to mere hjem til holdet.

Pludselig stod det 3-5 i Christiansbjergs favør, inden det hele skulle afgøres i de afsluttende doubler. Her blev der til gengæld fightet flot over hele linjen, hvor især damedoublerne spillede nogle rigtig gode kampe. IK Frems damedouble taber desværre med 21-18 i tredje og afgørende sæt efter en hård kamp, hvor de ellers førte det meste af sættet igennem. Det endte til gengæld med sejre i både første og anden herredouble samt første damedouble, hvilket betød et knebent nederlag på 6-7 til IK Frem, som dermed fik et enkelt point med fra kampen. Et resultat både spillere og træner gerne ville have solgt kampen for på forhånd, men som fik en lidt bitter eftersmag, da der var mulighed for mere, som kampen udviklede sig.

Aars Golfklubs regionshold sikrede sig med en kneben sejr over Midtfyn Golfklub titlen som jysk/ fynske mestre.

Jysk/fynske mestre fra Aars GOLF: Søndag 3. september blev regionsfinalen i ABCD-Vest afviklet på Aarhus Aadals flotte, spændende og velholdte golfbane. Vejret var perfekt, da de 48 golfspillere dystede om retten til at gå videre til ”Landsfinalen”. Holdet fra Aars Golfklub vandt i D-rækken i en match mod Midtfyn Golfklub, i mat-

chen er der 11 point at spille om. Efter en meget lige og tæt kamp vandt Aars 6-5, og kan derfor kalde sig jysk/ fynske mestre i regionsgolf. Landsfinalen skulle have været spillet søndag 18. september på Haderslev Golfklubs bane, hvor holdet fra Aars skulle møde et hold fra Hillerød Golfklub. På grund af den megen

nedbør i Sønderjylland var det ikke muligt at spille golf på banen i Haderslev, og matchen endte derfor med at blive spillet på Fyn på banen i Blommenslyst Golfklub. Desværre endte matchen med et nederlag til holdet fra Aars Golfklub, som må derfor må ”nøjes” med at kunne kalde sig jysk/fynske mestre.

Aars Billard Klub debuterede i weekenden i landets bedste række, hvor det blev til et enkelt point mod Spjald BK, inden BK Frem blev for stor en mundfuld for nyoprykkerne.

Aars-debut i landets bedste billard-række Nyoprykkerne hentede sæsonens første point BILLARD: Aars Billard Klub fik i weekenden debut i Eliterækken i keglebillard. Det er første gang i klubbens snart 50-årige historie, at Aars Billard Klub har et hold i landets bedste række, og det er noget, man fuldt forståeligt er stolte over i klubben. Holdets to første kampe i Eliterækken blev begge spillet på hjemmebanen i Aars, hvor modstanderen var Spjald BK og BK Frem fra Kolding, som har vundet det danske mesterskab flere gange. Klubbens medlemmer og andre interesserede var blevet opfordret til at komme og bakke hjemmeholdet op, og rigtig mange havde benyttet sig af den mulighed. Lørdagens kamp var mod Spjald. Det blev en meget spændende og lige kamp, hvor hjemmeholdet havde mulighed for at snuppe sejren, men de små marginaler var ikke med værterne. Opgøret endte uafgjort 4-4, og dermed kunne Aars-holdet sætte det første point i landets bedste række ind på kontoen. Jan Bjørn og Daniel Gullach vandt deres kampe, og specielt Daniel Gullach leverede en fornem indsats, da han lavede dagens højeste serie på 558 point og sluttede med dagens højeste gennemsnit på 133,33. Søndagskampen var mod BK Frem fra Kolding.

Hjemmeholdet var på papiret underdogs, men alle spillerne leverede en fornem indsats, og nederlaget på 6-2 kunne der ikke siges noget til. Jan Bjørn stod for den enlige sejr til hjemmeholdet.

Til Sjælland Om 14 dage drager holdet til Sjælland, hvor det skal møde Sorø og Søborg. Ud over eliteserieholdets kamp har yderligere syv af klubbens hold spillet i weekenden, og en enkelt spiller har været i individuel kamp. Klubbens tredjehold, som spiller i serie 1, har været på besøg i Asaa. Det blev en meget spændende og lige kamp, hvor det endte med sejr på 6-2 til hjemmeholdet. Kim Lauridsen stod for den enlige sejr til Aarsmandskabet, da han spillede sæsonens hidtil bedste kamp og sluttede med så fornemt et gennemsnit som 22,22. I Serie 3 har tre hold været i kamp. Serie 3.1 tog hjemme imod naboklubben Arden. Hjemmeholdet viste rigtig godt spil, hvilket resulterede i en overbevisende sejr på 6-2. Torben Harbo, Jan Jespersen og Flemming Kristensen vandt deres kampe og sikrede dermed holdet to matchpoint. Serie 3.3 tabte på udebane 6-2 til Kongerslev, og her var det Kurt Larsen, som stod for den enlige sejr. Serie 3.5 havde fordel af

hjemmebane i deres opgør mod Mulbjerg. Fordelen blev udnyttet til fulde, idet gæsterne blev sendt hjem med et knusende 8-0 nederlag. Hjemmeholdet består af Kaj Lykke Jensen, Niels Ove Thomasberg, Jens Kvist samt Grethe Jensen. Det var holdets anden sejr ud af to mulige. I Old Boys rækken har to hold været i kamp. OB.5 har på udebane besejret Halvrimmen med 8-0. Holdet består af Jan Jespersen, Niels Ove Thomasberg, Erling Berthelsen og Jens Kragh. OB.7 var på besøg i Arden, og her blev det ikke til point, idet hjemmeholdet vandt opgøret med 6-2. Bent Pedersen stod for den enlige sejr til Aarsmandskabet. Klubbens tomandshold har hentet en sejr på 4-0 i Fluen. Holdet Består af Jan Jespersen og Flemming Kristensen. Kim Lauridsen blev i Ans slået ud i kampen om det individuelle danske mesterskab i klasse C. Han skulle møde to lokale spillere samt en spiller fra Grenaa. Puljeafviklingen blev en rigtig gyser, idet tre af spillerne endte med hver to sejre, så det blev totalgennemsnittet, der blev afgørende, og her blev Kim Lauridsen henvist til tredjepladsen i puljen og er dermed lige akkurat ude af turneringen.


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 31

HOBBYLANDBRUG I NATURSKØNNE OMGIVELSER SMEDEVEJ 4, 9640 FARSØ SPECIALEJENDOM VIL DU BO PÅ LANDET? Rummelig stuehus med rigtig god plads - lav varmeudgift. Udbygninger med mange anvendelsesmuligheder. Kom og oplev denne dejlige ejendom! Ejerudg./mdr.: 2.416

NEDLAGT LANDBRUG M. 1 HA - VESTHIMMERLANDS KOMMUNE MOSBÆKVEJ 45, 9240 NIBE LYSTEJENDOM Solidt stuehus i 3 plan. 3-længet staldbygning med mange anvendelsesmuligheder. Lille plantage og mindre græsareal ved ejendommen. SKAL SES! Ejerudg./mdr.: 2.127

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

1.495.000/75.000 6.827/5.596

Bolig/Kld.: 320/160 Byggeår: Grund: 25.000 Energi: Stuer/Vær.: 2/9 Sagsnr:

1974 G 774487

885.000/45.000 4.063/3.328

Bolig/Kld.: 116/50 Byggeår: Grund: 1 Energi: Stuer/Vær.: 2/3 Sagsnr:

1960 G 637823

LANDEJENDOM I REBILD KOMMUNE - NÆR SULDRUP TORNDALSVEJ 3, 9240 NIBE SPECIALEJENDOM Charmerende stuehus og bygningssæt m. lade og ældre staldbygninger - 1,6 ha primært med skov samt mindre sø. LANDEJENDOM MED UGENERT OG NATURSKØN BELIGGENHED! Ejerudg./mdr.: 1.569

RUMMELIG VILLA - PLADS TIL DEN STORE FAMILIE LØGSTØRVEJ 32, 9600 AARS VILLA Her er huset til den store familie. Beliggende på stikvej til Løgstørvej i udkanten af Aars By. Funktionel indretning med mange værelse og gode fællesrum. Huset trænger til opdatering. Ejerudg.pr. mdr 1.523

LANDEJENDOM NÆR BYGRÆNSEN TIL AARS BLÆREVEJ 4, 9600 AARS LYSTEJENDOM Her bor I tæt på Aars by, og alligevel på landet. Velholdt bolig, hal og mark - i alt 2,2 ha. HVIS CYKELAFSTAND TIL AARS OG GOD UDENOMSPLADS VÆGTES HØJT. Ejerudg./mdr.: 1.464

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

685.000/35.000 3.159/2.615

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

110 Byggeår: 1,60 Energi: 1/4 Sagsnr:

1907 F 667819

985.000/50.000 4.514/3.698

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

182 Byggeår: 696 Energi: 1/5 Sagsnr:

1979 D 115628

1.245.000/65.000 5.680/4.656

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

148 Byggeår: 2,2 Energi: 2/2 Sagsnr:

1968 E 625600

FLOT GOLFHUS - HIMMERLAND GOLF & SPA RESORT GOLFSVINGET 213, 9640 FARSØ FRITIDSHUS Her kan I erhverve et af de populære A-huse i Gatten. Velindrettet med 2 soverum på 1. sal og ekstra værelse i stueplan! Gode muligheder for udlejning. GOLFENS "MEKKA" I HIMMERLAND! Ejerudg./mdr.: 1.640

SÆRDELES FLOT OG VELHOLDT FRITIDSHUS - STRAND 1.100 M MARTHASVEJ 66B, 9670 LØGSTØR FRITIDSHUS Flot fritidshus i Trend hvor kvalitet og funktionalitet går op i en højere enhed. Vægt på gode materialer og god indretning med højt til loftet. Sauna, spabad, varmepumpe og godt anneks! Ejerudg./mdr.: 1.465

ATTRAKTIV BELIGGENHED I TREND - 300 M TIL STRAND ELISESVEJ 27, 9670 LØGSTØR FRITIDSHUS Hyggeligt sommerhus, som løbende er renoveret - Super beliggenhed kun 300 m fra stranden. Til dem, som vil have et ældre sommerhus, hvor beliggenheden er i top. Ejerudg./mdr.: 1.171

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

1.075.000/55.000 5.030/3.931

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

83 Byggeår: 234 Sagsnr: 1/3

1980 577799

1.595.000/80.000 7.437/5.815

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

120 Byggeår: 1.204 Sagsnr: 1/3

2009 586707

675.000/35.000 3.182/2.485

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

66 Byggeår: 1.601 Sagsnr: 1/3

1964 585596

VELHOLDT OG HYGGELIGT BJÆLKEHUS PÅ STOR GRUND MOLLYSVEJ 16, 9670 LØGSTØR FRITIDSHUS Hyggeligt sommerhus i Trend med plads til den lille familie! Stor grund med god plads til udendørsaktiviteter. Gør drømmen om sommerhus til virkelighed. SOMMERHUS TIL SMÅ PENGE! Ejerudg./mdr.: 738,-

VELHOLDT FRITIDSHUS I TREND AMANDASVEJ 4, 9670 LØGSTØR FRITIDSHUS Søger I en god base for familiens ferier? Her er den! Fantastisk stort fællesrum, hvor familien kan samles. Dejlig grund med beplantning og hyggekroge. HER FÅR I MEGET FOR PENGENE! Ejerudg./mdr.: 953

LÆKKERT FRITIDSHUS I TREND MED GOD PLADS - UDE OG INDE MARTHASVEJ 36, 9670 LØGSTØR FRITIDSHUS Flot og rummeligt fritidshus. Dejligt fællesrum og 4 soverum. 2 badeværelser - heraf 1 m. spa. Lyst og moderne. Dejlig grund m. græs og terrasser. GOD PLADS TIL DEN STORE FAMILIE! Ejerudg./mdr.: 1.756

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

435.000/25.000 2.060/1.608

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

45 Byggeår: 1.602 Sagsnr: 1/2

1969 586471

650.000/35.000 3.058/2.389

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

81 Byggeår: 1.241 Sagsnr: 1/3

1980 586677

1.495.000/75.000 6.977/5.454

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

116 Byggeår: 1.217 Sagsnr: 1/4

2010 582400

Aars Mægleren Løgstør/Trend Mægleren

Himmerlandsgade 50, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

Sussie Sørensen

www.trend-mægleren.dk


Aars Avis

SIDE 32

20. SEPTEMBER 2017

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NYHED

ÅBENT HUS Med tilmelding lørdag d. 23/09 kl. 14.00 til 15.00

E

D

E

Gl Blærevej 6 - 9600 Aars

Skivumvej 139, Gundestrup - 9600 Aars

Lærkevænget 12 - 9600 Aars

I den lille landsby Blære – ligger denne hyggelige villa. Ejendommen fremstår velholdt og passer perfekt til den enlige, et par eller den mindre børnefamilie, som ønsker at bo i en by med et godt fællesskab og hvor man hjælper hinanden.

Denne bolig er til dig, der vil bo billigt uden at gå på kompromis med hverken plads eller afstand til byen. Huset har et nyt solcelleanlæg og et moderne pillefyr.

Godt beliggende etplansvilla med udhus og carport, beliggende på rolig villavej med let adgang til skole, børnehave, idrætshal og midtby. God lukket have med plæne og omkranset af hæk.

Pænt og velholt etplansvilla

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

698.000 35.000 1.054 3.166/2.616 91302520

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

Hyggelig bolig med god plads til familielivet

1.053 m2 98/40 m2 5/3 1962 98622400

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

ÅBENT HUS

1.295.000 65.000 1.542 5.871/4.848 91302273

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

495.000 25.000 1.212 2.254/1.861 91302537

Håndværkertilbud

Solid bolig på 128 kvm, indrettet med køkkenalrum, en stor og lys vinkelstue, udestue, badeværelse og bryggers. 1. sal med tre værelser og et toilet. 632 kvm grund, der betyder, at I helt ugenert kan nyde omgivelserne. Nærområdet er hyggeligt og levende - men grundlagt på en dejlig ro. Skole og indkøb tæt på. Muret garage på 20 kvm og udhus på 18.

945.000 50.000 1.627 4.224/3.493

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno.

632 m2 128 m2 5/3 1937/1993

714 m2 112 m2 3/2 1971 98622400

Hans Egedes Vej 56 - 9600 Aars

Med tilmelding lørdag d. 23/09 kl. 14.00 til 15.00

Arkitekttegnet villa

Flot arkitekttegnet etplans familievilla på bedste beliggenhed. Søger I en bolig, hvor der er plads til den store familie - bør turen gå til Hans Egedes Vej 56 i Aars. Fantastisk grund med gårdhavemiljø, mange terrasser, nytte- og prydhave. Grunden grænser op til stort grønt fællesområde og med få hundrede meter til det naturskønne område Tvebjerg - her finder I både skov, søer og ådal.

C Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

ÅBENT HUS

V Stadionsvej 6 - 9600 Aars

Med tilmelding lørdag d. 23/09 kl. 14.00 til 15.00

928 m2 263 m2 8/5 1912/1992 98622400

Godt beliggende etplansvilla med udhus

D Sag Kontakt

91302218 98622400

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

2.345.000 120.000 2.511 10.426/8.611

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 23/09 kl. 14.00 til 15.00

Grund Bolig Rum/vær. Opført

995 m2 191 m2 7/5 1989

Sag Kontakt

91302443 98622400

Med tilmelding lørdag d. 23/09 kl. 14.00 til 15.00

C Gislumhøjvej 4 - 9600 Aars

Moderniseret landvilla i naturskønne omgivelser Moderniseret landvilla i naturskønne omgivelser. Boligens stueplan har gulvvarme over det hele og er indrettet med stue, køkken, entré og et dejligt stort badeværelse. Førstesalen er indrettet med 3 gode værelser og repos.Til ejendommen hører desuden en velholdt længe, indrettet med dobbelt garage, gildesal, stort værksted, disponibelt rum og et fyrrum. Den 4.077 m2 store grund er overvejende anlagt som have med egen frugtlund og masser af plads til udfoldelser.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.295.000 65.000 1.289 5.806/4.801

Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

142 m2 4/3 1914 91302554 98622400

E Alstruphedevej 1 - 9610 Nørager

Hyggelig landejendom med knap 5 tdl. Hyggelig landejendom naturskønt beliggende mellem Kgs. Tisted og Nørager. Her er der "højt til loftet", fred og ro og masser af muligheder for både havefolk, hobbylandbrug og naturelskere. Ejendommen har fritliggende stuehus opført med pudset mur og nyere eternittag. Udhusene er "U-byggede". Der er hyggelig gårdsplads. Ønsker du en charmerende landejendom, så er her muligheden, hvor der er plads til hele familien. Udhuse med garage, lade/garage med god højde.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opf./reno. Sag Kontakt

1.445.000 75.000 1.888 6.449/5.391 25.337 m2 201/30 m2 8/8 1938/1956 91302550 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 33

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

SOM NYT

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 23/09 kl. 14.00 til 15.00

C Blærevej 106, Blære - 9600 Aars

Flot istandsat ejendom I udkanten af den lille landsby Blære - ligger denne perle af en ejendom. Ejendommen fremstår indflytningsklar og passer perfekt til parret eller børnefamilien, som ønsker at bo i landlige omgivelser og samtidig være en del af et godt fællesskab i byen. Byen er fyldt med ildsjæle, der brænder for byen og dens fortsatte udvikling. Byen indeholder bl.a. en god skole, splinterny multihal, forsamlingshus, sportsbaner og naturlegeplads.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Sag Kontakt

1.795.000 90.000 1.199 7.994/6.612 16.920 m2 184 m2 6/4 1911/2004 91302129 98622400

D Gislumvej 42 - 9600 Aars

Centralt beliggende Hus på 105 kvm med entré, toilet, køkkenalrum - dejlig stue, hvor hele familien kan nyde aftenerne og på førstesalen repos med loft til kip og synlige bjælker, lækkert badeværelse og tre lyse værelser, så alle kan indrette sig på eget domæne. Den fine og funktionelle kælder på 61 kvm er totalrenoveret og har egen indgang, køkken, bad og to værelser. Ugenert grund på 896 kvm tæt på offentlig transport, indkøb og bycentrum. Fremstår velholdt! Vinduer og tag fra 2010. Isoleret garage med værksted.

NY PRIS

NY PRIS

NEDSAT KR. 100.000,-

ÅBENT HUS

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opf./reno. Sag Kontakt

1.345.000 70.000 1.624 6.055/5.010 896 m2 105/61 m2 5/3 1953/2009 91301539 98622400

Med tilmelding lørdag d. 23/09 kl. 14.00 til 15.00

C Hans Egedes Vej 91 - 9600 Aars

Super beliggenhed

Drømmer du om at bo i Aars, på en god beliggenhed og tæt på grønne områder? Så har vi en god bolig til dig her. Huset er 146 m2 og har et anneks på 40 m2, så denne bolig er oplagt til en familie med børn. I huset findes et bryggers med vaskemaskine og tørretumbler. Der er åbent køkken alrum, så du kan være en del af børnenes leg samtidig med du ordner maden. Der er loft til kip rundt i huset, hvilket skaber en god dynamik i rummene.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2.195.000 110.000 2.117 9.792/8.101 944 m2 146 m2 5/5 1989 91301410 98622400

D Herredsvej 17 - 9600 Aars

Fredelig beliggenhed Her er der i den grad mulighed for at være dus med himlens fugle og skovens grønne træer, for ejendommen her er placeret naturskønt med højt til himmelen og masser af mulighed for at dyrke den særlige ro, der er forbundet med tilværelsen på den anden side af byskiltet. Og der er alligevel ikke langt til byen; Aars - og et rigt handelsliv, skole, fritidsinteresser og et fint kulturudbud - er i virkeligheden kun et øjeblik herfra.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Sag Kontakt

1.295.000 65.000 1.512 5.822/4.816 8.458 m2 237 m2 7/5 1910/1984 91300889 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 34

20. SEPTEMBER 2017

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NYHED

NYHED

Kirkebyvej 5B,Hvam

Arkitekttegnet villa Boligen er beliggende i det gamle andelsmejeri, der ligger centralt i byen. De robuste og velbyggede bygninger fra 1931 er alle tegnet af arkitekt Thomas Pedersen og boligerne er indrettet i 1988. Ved ombygningen gik man på ingen måder på kompromis med kvaliteten og mange af det gamle mejeris detaljer og kendetegn, ses stadig mange steder rundt i huset.

5,3 HA

E Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

595.000 30.000 1.697 2.708/2.262

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno.

1.096 m2 210 m2 3/3 1931/1988

Sag Kontakt

NYHED

91301989 98622400

Kirkestien 1 - 9600 Aars

Her er der sjæl

Indflytningsklar og rummelig bolig fra 1910 med super beliggenhed. Stueplanen er indrettet med velholdt Invita-køkken i forbindelse med stor vinkelstue, viktualierum, gæstetoilet og trappe til 1. salen samt nedgang til kælder. Førstesalen indrettet med toilet med vaskesøjle, badeværelse med bruseniche, to værelser og et stort soveværelse med indbygningsskabe.

F Svoldrupvej 178 - 9600 Aars

Yderst præsentabel ejendom Ejendommen her er beliggende på en 53.000 kvadratmeter stor grund med rigtig gode udbygninger; stor hal på 448 kvadratmeter, tredobbelt garage, stald, lade og værksted, så der er mulighed for at dyrke en hesteinteresse eller andre aktiviteter. Boligens 208 m2 fordeler sig på fint køkken, to dejlige stuer, gæstetoilet, et lyst badeværelse og fire store, gode værelser. Boligen er særdeles charmerende. Mulighed for tilkøb af yderligere jord.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2.495.000 125.000 1.971 11.085/9.171 53.000 m2 208/10 m2 6/4 1935 91302526 98622400

D Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

NYHED

2.395.000 120.000 1.952 10.700/8.853

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført

837 m2 176/82 m2 4/3 1910

Sag Kontakt

91302340 98622400

NYHED

C Solvænget 23 - 9600 Aars

En veldisponeret bolig på attraktiv beliggenhed Søger du en bolig med super god beliggenhed i Aars, så se med her. Boligen byder på 195 veldisponeret kvadratmeter som er fordelt i to plan. Vi skal ikke glemme den skønne grund på 840 m2. Her er der plads til at være, store som små. Du kan passende nyde et glas vin på terrassen som næsten har sol hele dagen, mens børnene leger med naboens børn på fællesarealerne. Der er nem adgang for børnene til fællesarealerne, da der er isat en havelåge som føre lige udtil. God garage med nyere aut. port.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Sag Kontakt

1.995.000 100.000 2.139 8.917/7.377 840 m2 195 m2 7/6 1981/2010 91302534 98622400

D Brorsonsvej 23 - 9600 Aars

På blind villavej tæt ved Tvebjerg Du kommer ind i bryggers med skabe. Godt stort køkken, som er åbnet op til spiseplads. Dejlig stor stue som fører os videre ind i pejsestuen som har pejs med brændeovnsindsats. Her er der plads til at familien kan hygge sig, store som små. Fra pejsestuen er der en skydedør som fører ud gårdhaveområde. Endvidere har boligen stor og lys udestue med trægulv, som oser af hygge. Fint gæstetoilet. Nyt badeværelse med bruseniche og gulvvarme. Soveværelse med walk-in closet samt to gode værelser.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Sag Kontakt

1.995.000 100.000 1.995 8.917/7.377 830 m2 175 m2 5/3 1971/1975 91302542 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 35

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NYHED

E Gislumvej 113 - 9600 Aars

En sand landejendom Dette må fred siges atog være en sand landejendom. Her er der fred og idyl og - med idyl

91302549

Sag

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

Svalevej 10 - 9600 Aars

Soldugvej 8 - 9600 Aars

Flot og velholdt villa i roligt kvarter. Løbendende moderniseret med bl.a. flot nyere Invita køkken med god spiseplads. Soveværelse og 2 værelser (opr. 3 værelser). Lyst badeværelse og god stue.

Direkte udsigten til Øje Sø. Fritidshus på den skønneste store naturgrund ( 4.713 m2 ) direkte til Øje Sø og lige midt i skovplantagen og med suveræn udsigt. Huset er højt beliggende og herlighedsværdien er helt i top.

Et skønt hus

søger du en landejendom, er dette et godt bud på din kommende bolig. På Gislumvej finder du denne hyggelige ejendom på god beliggenhed.

SOLGT på 8 dage

D

SOLGT Lignende søges

10.870 m2 169/5 m2 5/3 1939/1972 98622400

Sag

91302375

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

905 m2 146 m2 5/4 1976/1985 98622400

Flot sommerhus

SOLGT Lignende søges Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

91301884

4.713 m2 126 m2 6/3 1962/1973 98622400

Møllehøjvej 6, Skivum

I landlige omgivelser

Byens stærkeste mæglerteam!

Søger du en ejendom med god plads omkring dig flere anvendelige udbygniger? Så har du nu muligheden for at erhverve denne ejendom med få minutters kørsel til Aars. Huset er beliggende på en 2.500 m2 stor grund og er indrettet med entré, køkken, badeværelse, stue, gang og udestue. Husets 1. sal indeholder repos, et enkelt værelse og et større uudnyttet rum.

Kontakt os i dag for en gratis og uforpligtende salgsvurdering af din bolig på 98622400.

F

SOLGT Lignende søges

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført

4.900 m2 89/8 m2 3/3 1934

Sag Kontakt

91302316 98622400

Har du boligen? Har du boligen? Har du boligen? Så har vi køberen. Så har vi køberen. Så har vi køberen. Linea og hendes kæreste søger en landejendom eller villa uden for byen. Gerne tæt på motorvejen. Det skal være et hus i flere plan. Pris og kvalitet skal hænge sammen. De har ikke noget i mod at lave noget selv, prisen skal bare være derefter. Der behøver ikke være mange udbygninger, da de kun skal bruge det til et evt. musik rum og opmagasinering.

Kunde ID Kontakt Telefon

Ung børnefamilie med 2 børn, søger villa i Aars by. Der er må gerne være god plads og evt. i 2 plan. 3 værelser og soveværelse. Gerne en god muret garage og bred indkørsel til 2 biler , firmabil og motorcykel.

1107971 Isabella 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

NYHED

925919 Bente 98622400

Jernbanegade 1 - 9632 Møldrup

Gunnar og hans kone søger en villa i Aars by. Boligen skal gerne indeholde 1 bad og et gæstetoilet. En større garage og helst i et roligt kvarter. Pris gerne indenfor 1.500.000 men kan godt strække sig hvis den helt rigtige bolig viser sig.

Kunde ID Kontakt Telefon

1096454 Anders 98622400

NYHED

Østerled 3 - 9600 Aars

God erhversejendom

På lukket villavej

Erhvervsejendom til mange formål med central beliggenhed i Møldrup. Ejendommen er på 164 m2 og indrettet med 2 indgange som kan bruges til personale og kundeindgang, stort og åbent kontorlokale, rum som ligeledes kan benyttes som kontor, personalestue med tekøkken, teknik/lagerrum og toilet.

Du bydes indenfor i entréen, som fører os videre ind i forstue hvor der også er adgang til gæstetoilet. Fordelingsgangen giver adgang til badeværelse, to gode værelser og et soveværelse med walk-in closet. Boligen har et rigtig godt bryggers med masser af skabsplads. Videre ind i boligen kommer et godt køkken med spiseplads. Stuen har en fin størrelse og har direkte adgang til den skønne udestue.

E

SOLGT Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund

347 m2

Opf./reno.

1952/1985

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

E Sag Kontakt

91302308 98622400

SOLGT Lignende søges

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Grund Bolig Rum/vær. Opført

870 m2 139 m2 4/3 1973

Sag Kontakt

91302523 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 36

NYHED. Rækkehus

Keldgårdvej 13 Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.198.000 1.396

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

60.000 5.475/4.486

Bolig m2: 97 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Carport m2: Byggeår: 1980 Sag: 258V1700180 Energi:

604 22

Aars

Villa, 1 fam.

Kong Haralds Vej 18 På Kong Haralds Vej 18 i Aars kan du nu blive regent over denne dejlige villa på hele 270 velfordelte etagemeter. Hele huset er løbende renoveret og vedligeholdt, så alt fremstår i tip top indflytningsklar stand. Udenfor kan du slappe af i den velanlagte have, og fra residensen har du kort gåafstand til alle byens tilbud. Villaen er løbende opdateret, senest med en større renovering 2005-2007. Alt fremstår utroligt indbydende, også takket være lysindfaldet fra de mange store vinduespartier.

C

Liebhavervilla med charme og sjæl - udsigt over anlægsparken. Villa, 1 fam.

Gl Skolevej 8 Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.395.000 1.481

120.000 10.900/8.937

Bolig m2: 140 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Kælder m2: Byggeår: 1912 Sag: 258V1500082 Energi:

Aars

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

125.000 11.365/9.319

Bolig m2: 153 Grund m2: Stue/vær: 2/3 Kælder m2: Byggeår: 1974/1993 Sag: 258V1600192 Energi:

931 117 E

244 80

Villa, 1 fam.

Gl. Skolevej 10 Denne utrolig smukke og pragtfulde patriciervilla passer perfekt ind i omgivelserne. Boligen er beliggende helt ned til Aars' søanlæg med tilhørende parklignende have, hvor egen bæk grænser op til det naturskønne søanlæg. Et smukkere hus med så hyggelige omgivelser og med en beliggenhed lige i hjertet af byen, er næsten umuligt at finde bedre andre steder i landet! Huset er flot renoveret og med stor respekt og hensyn til husets alder og stil. Huset har desuden fået en præmie i 2007 for smuk vedligeholdelse.

D

Thomas Rask Glerup danbolig Vesthimmerland

Villa, 1 fam.

V Stadionsvej 5 Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.345.000 1.753

Bolig m2: 179 Grund m2: Stue/vær: 2/4 Udhus m2: Byggeår: 1926 Sag: 258V1600181 Energi:

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

3.095.000 2.335

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 182 Stue/vær: 2/5 Byggeår: 1916/1976 Sag: 258V1500025

155.000 14.067/11.535

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

1.056 111 14 D

Vi har stadig mange ventende købere til Aars og omegn.

Kontakt danbolig for en gratis og uforpligtende salgsvurdering.

120.000 10.658/8.740 604 29 C

Velbeliggende andelsbolig i Aars centrum.

Stor lejlighed centralt i Aars.

Aars

Andelsbolig

Himmerlandsgade 42 14. Denne andelsbolig er beliggende i Aars centrum med gåafstand til byens mange muligheder samt den skønne natur i "anlægget". Boligen indeholder: Fin entre. Nydeligt badeværelse med lyse klinker med gulvvarme. Stort soveværelse med skabsvæg. Rummelig stue med godt lysindfald og med udgang til sydvendt altan, hvor man kan sidde ganske ugeneret. Stuen er opdelt i både spise- og opholdsafdeling, og man kan fra stuen nyde udsigten over byen. Pænt køkken med spiseplads. Der er et ekstra værelse man enten kan benytte til børneværelse, kontor eller gæsteværelse.

2.495.000 2.291

Aars

Flot og stilsikker liebhavervilla med central beliggenhed i Aars. Nu har vi fornøjelsen af at byde velkommen til denne tiltalende liebhavervilla i Aars. Her kan I blandt andet glæde jer over store, lyse opholdsrum og tre regulære værelser. Med i handlen følger en overkommelig have med rododendronbede samt et solrigt og helt ugeneret gårdmiljø. Beliggenheden er helt i top, for børnene kan selv gå til skole, og byens stadion ligger lige for enden af vejen, så der er rig mulighed for en rask fodboldkamp. I nærheden finder du også legeplads og indkøbsmuligheder.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Måske byens bedste beliggenhed og smukkeste hus.

Aars

Charme, sjæl og masser af massiv hårdttræ - det er noget af det, der venter på Gl. Skolevel 8 i Aars. Her kan I flytte ind på 220 etagemeter i en skøn liebhavervilla fra 1912, der er løbende renoveret med respekt for den oprindelige stil. Oven i hatten får i byens bedste beliggenhed centralt i Aars lige ud til Anlægsparken, tæt på alt det man skal bruge i hverdagen.

Lørdag d. 23-09 kl. 14.00-14.30.

ÅBENT HUS.

Aars

Her er boligen for dem der ønsker en indflytningsklar villa til en overkommelig pris. Huset er beliggende i særdeles børnevenligt kvarter med legeplads og stisystem til midtby og skole. Boligen fremstår meget indbydende med bl.a. vedligeholdelsesfrie træ/alu vinduer fra 2008, pænt badeværelse ligeledes fra 2008 samt lækkert spisekøkken fra 2013. Huset er et ideelt køb for eksempelvis den enlige, førstegangskøberne, det unge eller ældre par

20. SEPTEMBER 2017

Købspris: Boligydelse: Forbrugsafh. udgifter: Bolig m2: 104 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 2005 Sag: 258V1600207 Energi:

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

49.000 5.390 583

C

Aars

Ejerlejlighed

Nibevej 1B, 1. TH Det er ikke nogen overdrivelse, når vi skriver, at denne førstesalslejlighed ligger helt centralt i Aars. Fra hoveddøren tager gåturen til de mange fristende tilbud på byens centrale hovedstrøg, nemlig blot ét minut. Rundturen i lejligheden er oplagt at starte i den rummelige fordelingsentré, hvorfra der er adgang til to af de i alt tre store soveværelser, et lækkert køkken og et badeværelse med bruseniche. Køkkenet er fra JKE-design og ligger i åben forbindelse med en stor opholdsstue.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

825.000 1.539

45.000 3.777/3.095

Bolig m2: 110 Placering: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1950/1981 Sag: 258V1700192 Energi:

1

C


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

NYHED.

NYHED.

Hornum

Villa, 1 fam.

Hvalpsundvej 7 Denne villa ligger i Hornum lidt uden for Aars og byder på 175 m2 i halvandet plan. Derudover får du et stort garageanneks på hele 161 m2 med mulighed for at indrette et professionelt værksted. Indvendigt er boligen renoveringsmoden med grundmaterialet i orden. Du får fire værelser, stue, badeværelse og køkken/alrum. Huset har endvidere en kælder med to disponible rum. Lokalt i Hornum er der skole, daginstitutioner og indkøbsmuligheder, og fra adressen er der under ti kilometer til Aars.

NY PRIS.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

598.000 1.450

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 175 Stue/vær: 2/4 Byggeår: 1936 Sag: 258V1700194

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Fritidslandbrug Gislumvej 98 Skøn landejendom syd for Aars med et stort, charmerende stuehus med fem værelser og et skønt og åbent opholdsmiljø. Endvidere inkluderer ejendommen flere gode udhuse og en grund på to hektar, som blandt andet giver mulighed for hestehold.

90.000 8.186/6.711

20.013 527 G

Sjældent udbudt fritidshus direkte ned til stranden i Hvalpsund. Fritidshus Strandvejen 11 Nu har du den helt unikke mulighed for at erhverve dig dette fritidshus, der ligger i første parket til Limfjorden. Her kan du bruge dine feriedage på terrassen, mens du nyder den helt fantastiske udsigt over Limfjorden og videre over til Salling.

40.000 3.739/3.038

348.000 1.184

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 138 Stue/vær: 2/3 Byggeår: 1963/1974 Sag: 258V1700225

25.000 1.593/1.305

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

833 6 20 18 D

Bolig m2: 200 Stue/vær: 1/5 Byggeår: 1939 Sag: 258V1500274

55.000 5.026/4.163

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

3.323 16 427 F

Villa, 1 fam.

Sjørup Søvej 9 Villa fra 2006 på 168 m2 med en nem have og en god beliggenhed i et roligt område i Gatten. Villaen har en snert af sommerhusstemning over sig med den træbeklædte facade. I får to separate soveafdelinger, der hver især består af to værelser og et badeværelse, hvilket gør det et perfekt sted at holde ferie for to familier. I mellem de to soveafdelinger er der et stort opholdsmiljø, hvor køkken-alrum og stue ligger i åbent rumforløb. Boligen fuldendes af en rummelig entré og et bryggers.

Bolig m2: 30 Grund m2: Stue/vær: 1/1 Udhus m2: Byggeår: 1940 Sag: 258V1600130

Aars

Villa, 1 fam. Roldvej 18 Idyllen bliver næppe mere komplet end her på Roldvej 18, hvor denne ejendom har adresse. Foruden et flot renoveret stuehus med stråtækt tag, får du nemlig en skøn grund på 4.543 m2 samt fri udsigt til åbne marker, gravhøje og bøgeskov. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.895.000 1.763

95.000 8.639/7.082

Bolig m2: 179 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1877/2009 Sag: 258V1600091 Energi:

95 17

4.543

D

Fritidshus Strandvejen 13 Dette fritidshus har en helt unik beliggenhed på Strandvejen i hyggelige Hvalpsund. Huset ligger lige ud til en naturskøn strandeng, som fører direkte ned til Limfjorden, og den betagende fjordudsigt kan nydes både inden døre og ude på terrassen.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

498.000 425

25.000 2.374/1.927

Bolig m2: 25 Grund m2: Stue/vær: 1/1 Byggeår: 1947 Sag: 258V1600191

1.395.000 1.466

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

70.000 6.366/5.217

Bolig m2: 168 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Byggeår: 2006 Sag: 258V1700077 Energi:

911

C

Gislum

Villa, 1 fam. Sjøstrupvej 16 Søger du et hus som har sjæl, charme og hyggelige samt naturskønne omgivelser? Så får du ved køb af denne ejendom hele pakken. Huset fremstår udvendigt med pæn pudset facade, hyggelige sprossevinduer og tagdækning i betontagsten. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

695.000 972

35.000 3.215/2.633

Bolig m2: 126 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1930/1975 Sag: 258V1300359

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

705 56 21 F

Fantastisk fristed med en idyllisk udsigt til åbent, grønt landskab.

Hvalpsund

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Charmerende 1½ plans villa med kun 4 min. til Aars.

Fritidshus med skøn fjordudsigt - Sjældent udbudt!.

Hvalpsund

795.000 453

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Gatten

Flot istandsat stråtækt ejendom med idyllisk udsigt til åbne marker.

Gislum

Bolig m2: 284 Grund m2: Stue/vær: 2/6 Udhus m2: Byggeår: 1900/1986 Sag: 258V1500247 Energi:

1.095.000 1.412

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Skøn landejendom - mulighed for hestehold.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Søger du en solid muret villa til en overkommelig pris, så er denne ejendom et oplagt valg. Huset har et godt spisekøkken med egetræslåger, tre værelser med faste skabe og en rummelig opholdsstue samt en spisestue med udgang til udestue, der "forlænger" forår- og efterårsmånederne. Desuden fint badeværelse samt godt bryggers med meget skabsplads med adgang til fyrrum. Endvidere muret garage med tilhørende udhus til opbevaring. Huset ligger med under 1.500 meter til skole og daginstitution, hvortil der er cykelsti hele vejen.

NY PRIS. Villa, 1 fam.

1.795.000 1.976

Villa, 1 fam.

Nørregade 3

ÅBENT HUS

I et idyllisk naturområde syd for Støvring ligger denne skønne landvilla, som byder på hele 200 kvadratmeter. Inden døre kan I blandt andet se frem til fem soveværelser og en stor og lys vinkelstue. Derudover bliver I ejere af et rummeligt udhus med flere anvendelsesmuligheder, og slutteligt får I glæde af en ugeneret have med en charmerende gårdsplads og en solrig terrasse. Nær daginstitution og skole, og gode indkøbsmuligheder i Haverslev, Suldrup eller Støvring.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.145 38 161 E

Østrup

D. 23. sep. kl. 12.30-13.00.

Haverslevvej 50

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

30.000 2.769/2.266

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

Aarestrup

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

SIDE 37

80

Farsø

Villa, 1 fam. Gøttrupvej 20 Drømmer du om et fredeligt fristed med en idyllisk udsigt til et grønt landskab? Så se nærmere på denne bolig, der ligger som det sidste på en lukket vej - smukt omkranset af eng, marker og uspoleret natur. Huset kan i øvrigt anvendes fritidshus. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

395.000 882

25.000 1.823/1.493

Bolig m2: 92 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1938 Sag: 258V1600092

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

1.818 4 41 G


SIDE 38

Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017


20. SEPTEMBER 2017

Aars Avis

SIDE 39


Aars Avis

SIDE 40

20. SEPTEMBER 2017

Mere Mægler - Mere Digital AARS - Lærkevej 3

AARS - Solvænget 8

NYHED

NYHED

På en blind villavej under ti minutters gang fra Aars' handelsstrøg kan I nu se frem til at flytte ind i denne etplansvilla med privat, lukket baghave. Der er mulighed for at Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

sætte eget præg på huset, der udover to værelser og et stort køkken/alrum blandt andet tæller en charmerende udestue. Sag: 17207

995.000 1.618 50.000 4.554/3.730

Bolig m²

132

Grund

769

Stue/vær

1/2

Opført 1960/1974

VOGNSILD - Svoldrupvej 125B

NYHED

Utrolig velholdt og præsentabel villa beliggende i det velfungerede landsbysamfund Vognsild med et godt foreningsliv og sammenhold. Herfra kan børnene selv cykle Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

til Vestrup Skole, som ligger blot 2 kilometer herfra. Ejendommen er løbende vedligeholdt udvendigt med bl.a. nySag: 17220 ere vinduer.

695.000 1.182 35.000 3.215/2.632

160/60

Grund

2.394

1/3

Opført

1976

Stue/vær

På en lukket villavej i et attraktivt kvarter i Aars venter denne velholdte villa på at slå dørene op til nye ejere. Ejendommen er beliggende i et børnevenligt område Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

1.695.000 2.023 85.000 7.740/6.344

med stisystem til skole, by og grønne områder. Til ejendommen er der en god lukket have med flere gode udemiljøer og opholdsområder. Sag: 17226 150

Bolig m²

6

Vær

Grund

1.056

Opført 1980/1991

ØSTRUP - Nørregade 25 Denne smukke villa ligger i Østrup, en hyggelig landsby mellem Aars og Aalestrup. Boligen fremstår indbydende og indflytningsklar. Du får 131 lyse og lækre kvadratmeter, og her er blandt andet stor stue og køkken/alrum og 3 værelser + stort isoleret værksted + hyggelig have.

NY PRIS

Sag: 71133 Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg: m²

795.000 1.200 40.000 3.653/2.991

131/15

Grund

1.142

1/3

Opført

1927

Stue/vær

AARS - Peder Stubsvej 37 Med nøglerne til denne velholdte villa i Aars får I et velindrettet hjem med tre værelser og flere dejlige opholdsmiljøer - både en dagligstue, pejsestue og en udestue. Huset ligger på en rolig villavej med et godt naboskab, og tæt på det naturskønne Tvebjerg.

Sag: 17211 Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

Nybolig Vesthimmerland - Aars Jacob Andersen Indehaver, ejendomsmægler, MDE Mobil 40351114

Tina Sondrup Indehaver, sagskoordinator Mobil 20650321

Michael Søegaard Salg og vurdering Mobil 20673262

Himmerlandsgade 93 ·· ·9600 Aars 9601@nybolig.dk ·· ·nybolig.dk ·· ·Tlf: 98621400

1.595.000 1.581 80.000 7.259/5.949

Bolig m²

136

Grund

726

Stue/vær

3/3

Opført

1965


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 41

Østrup Tømrer & Snedkerforretning BOLL-BILER.DK i Aars er blevet Cembrit Mester BOLIG: Østrup Tømrer & Snedkerforretning i Aars er blevet Cembrit Mester i 2017 og er således en del af et eksklusivt netværk af godt 150 tømrermestre i Danmark. Cembrit Mestre er certificeret inden for arbejde med Cembrits fibercementprodukter, der blandt andet indbefatter bølgeplader, som er den dominerende tagbeklædning i Danmark, samt en lang række forskellige former for løsninger til beklædning af facade. Knap halvdelen af alle danske bygninger har i dag tag af fibercement, og der ligger således et meget stort potentiale i at kende produkterne til fingerspidserne: - I 2015 etablerede vi det særlige Cembrit Mesternetværk, der er et kvalitetsstempel i forhold til viden om montering af Cembrits produkter til tag og facade. Derudover er det et kompetenceløft til håndværkerne, som vi sørger for altid er opdateret med den nyeste viden om fibercement og dermed kan rådgive bygningsejere om eksempelvis tagskifte med videre, forklarer adm. direktør Mogens Fisker fra Cembrit.

Toyota Avensis

Se flere på vores hjemmeside

144.900 BILVASK

FRA 39,-

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98641088

Aalestrup Motor Co. ApS Testrupvej 6

FDM-DTC MOTORSPORT A/S PRÆSENTERER MOTORSPORT I TOPKLASSE

Østrup Tømrer & Snedkerforretnings store hold er klar til at udføre certificeret arbejde med Cembrits fibercementprodukter.

Tagbeklædning er et meget stort anvendelsesområde for fibercement, men også facadebeklædning i fibercement er utrolig populært. Her anvendes produkterne til bl.a. facader, gavle, stern, udhæng - ja generelt alle steder på huset, hvor der ønskes en flot og vedligeholdelsesfri beklædning. Søren Bygum Andersen fra Østrup Tømrer & Snedkerforretning ser derfor nogle gode perspektiver i Cembrit Mester-stemplet: - Det er en stor fordel at kunne kalde sig Cembrit Mester. Jeg får dels tilbudt den nyeste viden og dels også en god portion synlighed. Jeg har fået Cembrit Mesters streamer til bilen,

og jeg får løbende eksponering blandt andet på cembrit.dk, cembritmester.dk og via forskellige kampagner bl.a. på de sociale medier, siger han og fortsætter: - Samtidig giver det mig et givtigt netværk, hvor jeg kan dele viden og blandt andet også låne ekstra hænder i perioder med spidsbelastning. Søren Bygum Andersen ser særligt nogle gode muligheder inden for det voksende marked for energirenovering af parcelhuse, boligejendomme og kontorejendomme. Derudover efterspørger boligejerne i stigende grad vedligeholdelsesfrie materialer, og her er fibercement særligt velegnet.

- Når man skifter et tag, har man jo fri adgang til blandt andet loftsrum og skunk. Det giver en god mulighed for at efterisolere og føre tagkonstruktionen up to date energimæssigt. Herved reduceres varmeforbruget, og den besparelse kan faktisk ofte betale tagprojektet hjem i løbet af 5-10 år. Derudover bør man overveje at skifte eksempelvis gavlbeklædningen til materialer, der er stort set vedligeholdelsesfrie, slutter han. Han gør desuden opmærksom på, at det fortsat er muligt at få håndværkerfradrag i forbindelse med energioptimeringer.

Jyllandsringens YOKOHAMA DM-FINALEN PÅJubilæumsløb FDM JYLLANDSRINGEN DEN 30. SEPTEMBER - 1. OKTOBER 2017

Første afdeling af Danish Thundersport Championship

AFGØRELSENS TIME – HVEM BLIVER MASCOT s DTC-MESTER? 50 år

um

jubilæ

OPLEV DISSE KLASSER: ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

MASCOT DTC Yokohama 1600 Challenge Yokohama Super Cup billetter på SpecialKøb Saloon Billetnet (ticketmaster) DS 3 Cup og DTC-net.dk Formel 4 og 5 Road Racing Supersport /Superbike Road Racing Rookie

Læs mere og køb dine billetter på www. dtc.dk eller scan QR-koden og bestil med det samme Læs mere på www.dtc-net.dk DANISH THUNDERSPORT CHAMPIONSHIP

Falsk tryghed i “smarte” selepuder Ny selepude dumper i test, mens en anden har tvivlsom sikkerhed MOTOR: De fleste forældre har prøvet at stå og mangle en selepude, når ens barn eller dets legekammerater pludselig skal med i bilen. Til sådanne situationer er der nu udviklet selepuder, der kan pakkes sammen, så de altid kan ligge i handskerummet, klar til brug. Men trods de bedste intentioner risikerer forældre at få både falsk tryghed og ringe sikkerhed med i købet. Det er nemlig langt fra alle selepuder, der er lige så sikre, som de giver sig ud for. Det viser en test, FDM har foretaget af en ny type selepude, Mifold Graband-Go, der markedsføres på især sociale medier og blogs. Derudover har FDM undersøgt en oppustelig selepude, Bubble Bum. Begge forhandles på danske hjemmesider, og er ECE-mærket og opfylder dermed lovens krav. Siden februar har det

dog ikke længere været muligt for nye selepuder uden rygstøtte at opnå den nødvendige ECE-godkendelse. - Umiddelbart kan Mifold Grab-and-Go virke som en smart løsning, idet den ikke er større, end at den kan ligge i handskerummet eller i en skoletaske. Testet efter samme kriterier som andre autostole dumper Mifold dog med et brag. Sidebeskyttelsen er ikke eksisterende, mens beskyttelsen i tilfælde af en frontalkollision er meget ringe. Derudover kan det være svært at spænde barnet ordentligt fast, og seleføringen er i det hele taget problematisk. Med andre ord et produkt, FDM på ingen måde kan anbefale, og man som forældre bør gå uden om, siger bilteknisk redaktør, Søren W. Rasmussen. Et meget bedre indtryk gør den oppustelige Bubble Bum ikke. Barnet sidder ustabilt

som på en luftmadras med risiko for at glide frem i tilfælde af en kollision. Sidebeskyttelse er der heller ingen af. Dertil kommer, at puden kan punktere, hvilket vil være uheldigt, hvis man har taget den med på ferie. - De to eksempler viser med al tydelighed, at selvom en selepude er ECE-godkendt, er det ikke ensbetydende med, at den også er en god og sikker løsning. Tværtimod risikerer man som forældre at købe sig til

en falsk tryghed og falsk sikkerhed. I det hele taget bør selepuder uden ryg kun bruges som en nødløsning. Skal man endelig bruge en selepude, bør det være en høj selepude af nyeste generation med indbyggede seleføringspunkter og rygstøtte, siger Søren W. Rasmussen. Markedet for autostole og selepuder kan virke uoverskueligt. Derfor anbefaler FDM, at man læser FDMs autostoletest inden køb.

Vi renser bilens aircondition!

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

Brian Nielsen

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 42

Nu bliver elbilen billigere at leje end benzinbilen MOTOR: For at gøre det mere attraktivt at vælge en elbil frem for en benzinbil, går biludlejningsselskabet Sixt og energiselskabet E.ON nu sammen om at tilbyde elbiler med alt inklusiv, heriblandt ladeboks og ubegrænset opladning ude og hjemme til en fast, lav månedlig pris. I løbet af det første halve år er der solgt færre end 200 elbiler og langt over 130.000 fossilbiler. For at puste liv i den grønne omstilling, samler Sixt og E.ON derfor nu alle omkostninger til billeje og opladning i én fast, lav månedlig ydelse, som gør elbilen billigere at leje end en tilsvarende benzinbil. Med tilbuddet sparer kunder op til 10.000 kroner over en etårig periode. - Vi vil fjerne alle barrierer og bekymringer for danskere, der overvejer at anskaffe sig en elbil. Selvom vi har ladeløsningerne og et landsdækkende ladenetværk på plads, så er elbilmarkedet stort set gået i stå. Derfor er der brug for nytænkning for at få genstartet elbilsalget og sætte skub i markedet. Sammen med Sixt tilbyder vi derfor en All Inklusivepakke, som ikke fås billigere eller bedre, siger Tore Harritshøj, administrerende direktør i E.ON, og påpeger, at der var færre elbiler i juni end ved årets start. Ved at samle elbil, ladeboks, udgifter til opladning, forsikring, dæk mv. i én pakkeløsning er ideen at gøre det billigere og mere overskueligt for bilister at skifte til elbil. Med i All Inklusive-pakken indgår både ubegrænset opladning i hele E.ONs offentlige ladenetværk og derhjemme på en ladeboks fra E.ON.

Lang rækkevidde Biludlejningsselskabet Sixt har igennem længere tid udlejet elbiler, og elbilen, Renault ZOE Life, har vist sig at være særlig populær blandt kunderne. Derfor har E.ON og Sixt valgt at tilbyde Renault ZOE 41kWh, der har en realistisk rækkevidde på 300 km, til de nye elbilister. - Hos Sixt Biludlejning lejer vi nu elbiler ud i hele Danmark og sammen med E.ON har vi gjort månedsleje af elbilen billigere end en benzinbil. Der er ingen udbetaling, og det er inklusiv alt. Vi tror, det bliver en succes, der kan sætte skub i et ellers opbremset elbilmarked, hvor leje nu er mere attraktivt end at eje. For de fleste kunder er det væsentlige,

Renault ZOE med ubegrænset opladning fra E.ON. Foto: Thomas Tolstrup.

hvad bilen koster dem om måneden, og at den dækker deres transportbehov fra A-Z,” siger administrerende direktør hos Sixt, Søren Lithander, der med initiativet understreger Sixts tro på elbiler - nu og i fremtiden. Sixt er et Danmarks førende biludlejningsselskaber og har udlejet elbiler siden 2012. E.ONs offentlige ladenetværk, der tæller mere end 1.300 ladepunkter i byer og hurtigladere langs motorvejsnettet, er Danmarks største og forsynes

med strøm fra vedvarende energikilder. Det findes blandt andet i Aars, Løgstør, Farsø og Aalestrup. E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 43.000 medarbejdere og 32 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udvik-

20. SEPTEMBER 2017

lingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne elektrisk transport med strøm fra egen havvindmøllepark, Rødsand II, til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker. Sixt er en international udbyder af mobilitetsløsninger af høj kvalitet. ”Feel the motion” - Sixts motto - er udbredt i mere end 100 lande verden over. Kunder har adgang til mere end 175.000 biler ved cirka 4.000 udlejningskontorer samlet under Sixts brand. Sixt kan præsentere en flåde med alt fra elbiler, stationcars og varevogne til luksus- og sportsvogne.

Efterårs menu 2017 ●  Marineret laks med dildfrø og fennikel, anrettet på salat dertil purløgscreme, brød og smør ●  Braiseret kalvesteg med franske bønner, flødesauce, bagt urte/kartoffelmos og æblesalat ●  Lys mazarinkage, toppet med blommer, bagt med ølsirup og hakkede mandler, dertil cremefraiche tilsmagt med vanilje sukker.

AFHENTNINGSPRIS:

3 retter ........... KR. 179.00

2 retter ........... KR. 145.00

Bestilles senest 3 dage før. Min. 10 kuverter Søndag dog min. 20 kuverter

Kimbrer Kroen leverer alt ud af huset

Smørrebrød - receptioner - festmenuer m.m. Kimbrer Kroen har lokaler til festen fra 20 til 250 personer Fest til fast pris fra kr. 499.00 - se nærmere på www.kimbrerkroen.dk Ring for nærmere information, eller få tilsendt vores brochure. Tlf. 98 62 19 66 eller mail@kimbrerkroen.dk

FINd oS oGSå På Markedsvej 8 -- 9600 - tlf. 98 62 19 66 Markedsvej 8 - 9600 Aars tlf. 98 Aars 62 19 66 . mail@kimbrerkroen.dk mail@kimbrerkroen.dk

COUNTRY/WESTERN arrangement med

SANGER OG STORYTELLER

Ole Lindskov

Fredag den 29. september kl. 18.00 i Hjeds Kultur- og Forsamlingshus Kirketerpvej 60. Entré: 120,- kr. incl. 3-retters menu og kaffe. Øvrige drikkevarer kan købes. TILMELDING TIL: Lone Thoft, tlf. 26 36 73 02 eller Jytte Tuure, tlf. 27 48 83 13.

Køb af billetter og menu: www.halkaer.dk fredag den 29. september kl. 18.00

Carsten Berthelsen: 7 øl, du skal smage lige nu

Akkompagneret af Halkær Kros ølmenu og en præsentation af ideen bag Halkær Kros Container-Bryghus Entré inklusiv ølsmagningsmenu: Forsalg kr. 325,(medlem kr. 275,-)

Enhver ølentusiast kender navnet Carsten Berthelsen. Nu bliver der lejlighed til at møde ham selv til et ølforedrag og en smagning, hvor han underholder om øl og præsenterer 7 øl fra hans udgivelse: ”50 øl du skal smage, før du dør”. Til de udvalgte øl sammensætter Halkær Kro en 2 retters menu v. kok Ditte Werner, der matcher øllene og initiativtagerne bag kroens Container-Bryghus vil fortælle om ideen bag bryghuset på kroen. Carsten Berthelsen er en af dem, der sammen med interesseorganisationen Danske Ølentusiaster har gjort mest for udbredelsen i Danmark af kendskabet til øllets meget varierede verden gennem foredrag, bogudgivelser og TV-udsendelser, hvor han mikser øl og kultur til ølkultur, som bl.a. i hans bogudgivelse: ”Ølrejsen, en rejse i øl og kultur – og ølkultur”. Han har modtaget mange udmærkelser. Senest er han blevet slået til Kroneridder af belgiske Kong Philips ridderorden. I kan se frem til en meget underholdende aften med Carsten Berthelsen og 7 øl i absolut topklasse. Dette arrangement ledsages af

Ølsmagningsmenu ved Ditte Werner:

En god solid og rigelig hovedret med kalvekød og grove rodfrugter akkompagneret af 2 slags mos. Godt og solidt mad der kan matche de kraftige øl fra smagningen. Desserten er en øl-is med maltsirup og den baseres på de sidste 2 øl i smagningen, som er fyldige og stærke med en fin maltsødme. Til maden kan tilkøbes øllene fra smagningen, men nok også fra kroens udvalg af gode øl fra Thisted Bryghus.

Forsalg ved bestillingsskema: Klik på arrangementet på www.halkaer.dk


Aars Avis

20. SEPTEMBER 2017

SIDE 43

SUNDHED & VELVÆRE

Klinik for fodterapi

Lærling eller voksenlærling søges som autolakerer.

De tre unge mænd spiller på violin, cello og klaver.

Løssalgspris 150 kr. (75 kr.) Kun kontant betaling

Medlemskab af Musikforeningen kan tegnes ved denne koncert.

Følg os på facebook

TIL LEJE

TIL LEJE i Haverslev

3-vær. på 73 m2. Leje 4000 kr. med vand + forbrug. 3 mdr.s dep. Henv. efter kl. 17.00 Tlf. 21 74 84 98/ 21 75 72 77

Farsø

100 m stor lejlighed i stueplan, beliggende på hovedgaden i Farsø. Klar til indflytning Henv. 2

AR

DAGLIGVARE-

købmand søges

LokalBrugsen søger øjeblikkelig en rutineret vikar, der kan assistere vores faste personale. For den rette kan fastansættelse senere blive en mulighed. DEN RETTE KANDIDAT ▪ er glad og positiv med kundetække ▪ er et udpræget ordensmenneske ▪ er god til at planlægge og organisere ▪ har den rette indstilling til at servicere kunder ▪ er fleksibel ▪ gerne kendskab til Boks2, men ikke et krav God løn og personalefordele tilbydes. ANSØGNING Skriftlig ansøgning ønskes, men kun efter forudgående telefonisk aftale med butikchef Preben Bisgaard. Ring til Preben på telefonnr. 96 71 43 24 eller mobilnr. 20 67 10 29.

Tlf. 25 32 01 29 eller 21 40 23 55

Aars midtby

Nyrenoveret 2 vær. lejlighed på 50 m2 på 1. sal udlejes snarest. Mdr. husleje kr. 3.500 + forbrug. Kontakt tlf. 28 96 38 62

3-vær. lejlighed

Farsø Rådhuscenter BILLIG velindrettet lejlighed på 93 m2. Beliggende på svalegang over Rema 1000 (indgang fra Th. Eriksens Vej). Stor altan. Husleje kr. 4.025 pr. md. + forbrug. Yderligere oplysninger: www.escot.dk

Tlf. 99 36 66 04

AARS BOLIGFORENING

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

KØB OG SALG

BLANDEDE

FARVEKOPIER

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

* A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars

BLANDEDE

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice

www.aarsbo.dk

Hjemmehjælp

Butikslokale på Himmerlandsgade udlejes. I alt 306 m2 med stor facade. Adgang til butikken fra Himmerlandsgade og Søndergade. Mange parkerings pladser lige ved døren. Lokalerne er indrettet med stort butiks lokale, kontor, køkken, toilet, teknikrum m.m. Overtagelse efter nærmere aftale. Henvendelse tlf. 23 26 90 11

TLF. 20 60 30 70

KLINIK FOR FODTERAPI

AARSBO

Butikslokale udlejes

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

Kører også på udebehandling

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

- valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso

Tiltrædelse snarest muligt. FAKTA LokalBrugsen har i øjeblikket 2 fastansatte og er en del af Køkken- og Hvidevarebrugsen St. Ajstrup. Forretningerne er to helt særskilte enheder, som er placeret på samme adresse med fælles personale- og administrationsfaciliteter. Bogholderiet udføres af administrationsafdelingen. Åbningstider: Hverdag kl. 8:00-17:30. Lørdag kl. 7:30-12:00. Søndag lukket

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

98 62 29 62/40 59 24 16 Vestvej 9, 9600 Aars · Fax: 96 98 40 68 post@vaautolak.dk · www.vaautolak.dk

Lejlighed til leje

VIK

Tlf. 98 62 13 40

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

Kontakt Morten

Musikforeningen havde besøg af trioen i sidste sæson, og efter deres succes, tegnede vi straks en kontrakt til i år.

Musikforeningen kan love musik ud over det sædvanlige

Louise adamsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

indbyder til koncert med de unge og anerkendte musikere i TRIO VITRUVI. søndag, den 24. september kl. 19.30 i Musikhuset ALFA

Musikken består af fire klavertrioer, to af Joseph Haydn og to af Franz Schubert.

aars TaNDTEKNIKEr

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars?

LokalBrugsen, St. Ajstrup

Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

B R U G S V E J 7 . S T. A J S T R U P . 9 2 4 0 N I B E

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

AARS AVIS - når det skal være lokalt!


personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

SIDE 44

KØbes:

Himmerlandsavisernes

Aars Avis

sÆLges:

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

loppemarked

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930 -70èrne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

SekS lokale aviSer for Samme priS! 73.621 eksemplarer

Bajonetter og sabler, ønskes af samler. Tlf: 21 84 61 92

HIMMERLANDS AVISERNE

Hækplanter. Liguster ”Liga”. Sunde planter, godt rodnet. Sælges fra 1. oktober. Bestil allerede nu. Tlf: 21 37 95 99 Stort loppemarked og garagesalg. Lørdag og søndag d. 23. og 24. september kl. 10.0016.00. På Vaarvej 33, Farstrup. Tlf: 51 52 96 11 Brænde i 1-meter stykker. Eg 260 kr. pr. m., gran - 200 kr. pr. m., poppel - 160 kr. pr. m. Tlf: 61 76 06 98

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning…

Kørestol med små hjul, let at klappe sammen, fylder minimalt i bagagerummet, kr. 800. Tlf: 23 21 90 25

KØbes: Vi køber din skrotbil. Autotransport tilbydes. Miljøgodkendt. Thomas. Tlf: 40 54 18 39 Jern og metaller købes i større mængder. Små mængder afhentes. Tlf: 40 28 61 89 Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo, vi kommer med kort varsel. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Jern og metaller købes til højeste dagspriser. Sælges: Båd 14 fod m. Volvo pento motor og sejl. 2 hestevogne, 4 hjulet crosser. Sjældne dukker fra Tyskland fremstillet fra 1870-80. Atlas kummefryser 400 l. Tlf: 98 56 92 13 Dødsboer købes. Porcelæn, glas, palisander, teak, møbler m.m. Kontakt mig gerne. Ann Ardal. Tlf: 51 89 46 63

HIMMERLANDS AVISERNE ...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre betalingen - kontakt tlf. 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Flot moderne grå sofa og stol, lidt brugt, står som ny. Nypris 12.000 kr. Nu 6.000 kr. Tlf: 98 62 18 28 Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30 Dobbelt elevationsseng med madrasser, lyst træ, 1.000 kr. Brun 3 pers. lædersofa, 1 stol, lys sofabord, 800 kr. Gammel knallert. Tlf: 21 53 11 78

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Annoncen sendes til: Vær opmærksom Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aarspå, at senest fredag kl. 9:00 der kan være ændrede Mrk.: ”Loppemarked” indleveringsfrister i forbindelse med Betaling vedlagt: helligdagene året igennem.  Kontant Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk nummer efter indlevering!

ANNONCETEKST:

2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

bortgives:

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

Tlf: 18 11/29 Hvor stor50 må 46 annoncen være? 24 74 31 Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkomSød hund, 16flere mdr. grundet men til at indrykke annoncer, husk dogejers telhelbred, meget efonnr. under hver annonce. kælen. Kurv medfølger. Ring for info. Hvad koster en loppeannonce? Tlf: 21 53 11 78 KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning.

sÆLges:

...fra kyst til kyst

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler landbrugsmaskDamecykel 28”, og 500 kr. Div. iner, herunder også300 traktorer. børnecykler, kr. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, Tlf: 30 66eller 60evt. 99 MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncerdamecykel med angivelse af 47 dato cm. og Kildemoes klokkeslæt. rubrikken stel, 28” Disse hjul,annoncer m/7 henvises gear, tilfra 2011 BEKENDTGØRELSER. pæn som ny, pris 2.200 kr.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

GOd fOrNøjElSE!

du Kan annoncere med aLt brugt fra hjemmet, annoncer herom henvises

20. SEPTEMBER 2017

Betaling:

SE HER!

Kontant ved indlevering af annoncen, eller Send via e-Mail:

annonce@himmerlandsgruppen.dk og overfør Betalingen KontaKt

-tlf. INDEN DU 24 61 42 73 LAVER DIN ANNONCE!

priSer:

Se eKSeMpler:

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

50

kr.

150

kr.

for aLmindeLig for Loppe­ Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Loppeannonce annonce med Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncerop tiL sommerhuse, biLLede ogbiler, op ingmed af: Ejendomme, grunde, campingvogne, motorcykler ogtiL landbrugsmask20 ord. 20 ord. iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

stor mågrønt annoncen være? FlotHvor gl. sofa, pænt beAnnoncen må HØJST træk og mahognitræ. L; 190 fylde 20 ord. Det første cm.ord Pris;f.eks. 1.200»SÆLGES« kr. Gipsbusteog til slut »tlf. nummer« regnes hver for et H: ord af Kong Christian d.10. 24og skal derfor tælles med. Uanset om cm.-Pris:1.000 kr. et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til XX XX XX salg, endTlf: enXX annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

100

kr.

Flot velourstue. Meget velHvad koster en loppeannonce? holdt. 3.500,KUN kr. 50.00 pr. annonce forPris hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen Tlf: XX XX XX XX eller vedLoppe­ check. Beløbet kan ikke vedlægges i for frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet annonce om kontanter! må IKKE indeholde

f. eKs. Loppe­ Hvor bliver annoncen indrykket? marKedindrykkes med i 8 aviser i Himmerland Annoncen angiveLse af ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. (totaloplag 101.622 Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesttid og sted. himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Kongerslev. Nibe Avis.

Folkeblad,

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal væremed avisen i hænde senest fredag Stort loppemarked kl. ting 9.00ogugen førAltindrykningen. Annoncer, der gamle sager. fra ugen efter. Annoncer nipsmodtages til møbler,senere, design, indrykkes retro. loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. Alle til fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LoppemarKed

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

SE HER! Loppe-annoncerne - INDEN DU bringes her i LAVER DIN førstkommende ANNONCE! nummer efter indlevering!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede og virksomheder kan IKKE bruge lopdog iKKe biLer, motorcyKLer,personer campingvogne ogtil traKtorer. pemarkedet, men henvises avisens øvrige spalter. tiL avisens Øvrige annonce­rubriKKer. Hvilke effekter kan IKKE annonceres?


100 år med Ford-traktorer blev fejret i Vognsild turligvis ikke snydt for en traktortur, men de måtte selv lægge ”hestekræfterne” under motorhjelmen, når de trampede i pedalerne på de små legetraktorer.

Flere end 1.000 interesserede deltog i jubilæet

Smagsprøver

Af Lars Lindberg

Dansk Veteran Traktor Klub og Motor- og Traktorklubben Jylland markerede i weekenden Ford-traktorernes 100 års jubilæum hos Jens Ole Kuk Christensen på Granhøjgaard i Vognsild. 115 traktorer var udstillet.

lørdag og søndag vejen forbi Jens Ole Kuk Christensens marker, og de blev ikke skuffet. - Vi har kun fået meget positive tilbagemeldinger fra både udstillere og gæster, så det gik vist meget godt, kom det med jysk beskedenhed fra Palle Juel Rasmussen, der som kasserer i Dansk Veteran Traktor

Klub var med til at arrangere jubilæumstræffet i Vognsild. 115 traktorer var udstillet i weekenden, og flere af dem kunne man opleve i aktion, når der var pløjeopvisninger og ”traktorrodeoshow”. Udstillerne kom så langvejs fra som Lolland og Sønderjylland, og

blandt gæsterne var der landmænd og traktoren-

tusiaster fra hele landet. De mindste gæster blev na-

GRATIS gå-hjem arrangementer

OKTOBER

I år er det 100 år siden, den første Ford-traktor så dagens lys, og det markerede Dansk Veteran Traktor Klub og Motor- og Traktorklubben Jylland i weekenden med en stor udstilling hos landmand Jens Ole Kuk Christensen på Granhøjgaard i Vognsild. Arrangørerne havde lagt sig i selen og skabt en flot udstilling, hvor den ældste traktor var næsten 100 år, mens den nyeste kæmpetraktor var et monster af højteknologi og hestekræfter. 1.260 lagde i løbet af

Museet Herregården Hessel var også til stede i Vognsild, hvor blandt andet snapselauget bød på hårdtslående smagsprøver. Alt i alt en meget værdig markering af Ford-traktorernes 100 års jubilæum. - Vi kunne godt have været bygerne lørdag eftermidag foruden, men alt taget i betragtning er vi godt tilfredse med arrangementet - ikke mindst med det gode samarbejde mellem de to traktorklubber og Jens Ole Kuk Christensen. Det var en god oplevelse at slå pjalterne sammen, og jeg synes, resultatet blev rigtig godt, sagde Palle Juel Rasmussen.

Seneste nyt på: skat-, jura-, og pensionsområdet Regeringen og Folketinget har i løbet Dagens emner • Hvilke konsekvenser får den nye ejendomsaf foråret 2017 vedtaget en række vurderingslov for dig? lovændringer, som nu træder i kraft. • Kan du stadig modregne skattemæssige Kom og hør - hvad der ændres og hvordan det er muligt, at udnytte de nye regler optimalt. Vi giver et samlede overblik med udgangspunkt i daglige problemstillinger for en landbrugsvirksomhed. Til jubilæet kunne man se pløjeopvisninger, hvor både helt gamle og lidt nyere Ford-traktorer spillede med musklerne.

Dato & adresser 03/10-17 kl. 8.30-10.00: LMO, Erhvervsbyvej 13, 8700 Horsens 03/10-17 kl. 16.30-18.00:  LMO, Trigevej 20, Søften, 8382 Hinnerup 04/10-17 kl. 8.30-10.00:  LMO, Asmildklostervej 11, 8800 Viborg

underskud i lønindkomst? • Hvilken betydning har nedsættelse af bo- og gaveafgiften egentligt – og har du fortsat mulighed for at udskyde skatten ved ejerskifte (succession)? • Hvad betyder de nye regler vedr. ægte fællers indbyrdes formueforhold, særeje? • Pensionsregler –skattedisponering er ikke kun et spørgsmål om skattebetaling:

Møderne foregår med indlæg fra chefrådgivere fra Skat og Selskaber, økonomikonsulent Klaus Kildahl fra LMO samt vores samarbejdspartner advokaterne fra Prolex.   

04/10-17 kl. 16.30-18.00: LMO, Himmerlandsparken 3, 9600 Aars Tilmeld dig på telefon 7015 4000 eller på lmo.dk GÅ-HJEM arrangement med LMO Bliv opdateret fagligt. Det bliver også hyggeligt at mødes med kollegaer og rådgivere fra LMO. Deltagelse er gratis. Der serveres kaffe/the og rundstykke eller kage.

Broooom, brooooom! De yngste gæster kunne naturligvis også få en tur bag rattet.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 46

”Efterårets dag” på Herregården Hessel Søndag kan man træde direkte ind i landbrugshistorien på museet Efteråret er så småt ved at indfinde sig, og som de danske bønder har gjort det i århundreder, høster man på Herregården Hessel jordens udbytte og gør klar til at starte forfra ved at planlægge og klargøre jorden til næste år. Søndag slår museet dørene op til Efterårets Dag, og her kan man som gæst træde direkte ind i den danske landbrugshistorie. Denne dag vises forskellige fåreracer. Man kan få en snak med avlere, eller man kan se klipning af får og desuden kartning og spinding af ulden. Museets frivillige viser glimt af pløjning igennem 1000 år med ”Årtusinders Markarbejde”. Her kan man se pløjning med stenalderbondens krog-ard og vikingetidens og middelalderens hjulplov med hesteforspand, 1900-tallets etfurede og tofurede plov med veterantraktorer - op til en moderne otte- og måske nifuret plov trukket af en stor moderne traktor.

Når Museet Herregården Hessel søndag slår dørene op til ”Efterårets dag”, kan man vanen tro komme helt tæt på den danske landbrugshistorie.

På markerne rundt om Hessel vil der være livlig

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

aktivitet, når Veteranklubben Vesthimmerland møder op med de gamle traktorer for at harve, pløje og så. Desuden er der spredning af møg - ”guldet” som fik det hele til at gro. Der vil være veterantraktor-ringridning med ”De unge på de gamle”, konkurrencepløjning og hyggepløjning. Desuden vil Jens Ole Kuck og hans mænd give en opvisning med traktorshow. Der bliver taget roer, gulerødder og kartofler op af ”daglejerne” (børn og voksne), og gæsterne kan tage en enkelt pose med hjem. Disse aktiviteter starter sidst på formiddagen og bliver gentaget i løbet af dagen, men der vil være mange andre aktiviteter hele dagen.

Udlejes • Mosfjerner • • Havefræser • • Brændekløver • • Flishugger • • Pladevibrator • • Fliseklipper •

NYt NYt NYt

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Slibning af knive til flishugger

Minigraver og minilæsser udlejes til bl.a. opbrydning af beton samt udmugning.

stig Holst 98 63 46 40

I stuehusets storstue arbejder Vesthimmerlands Museums dragtgruppe, og her vil der være folk, som kan svare på spørgsmål. I havestuen vil der være en udstilling af snapseglas, flasker og urter, og i dagligstuen vil der være en udstilling om æbler. I stuehuset sidder der folk med hundeuld, broderi, knipling og løbbinding.

Køkkenpigelauget I køkkenet huserer køkkenpigelauget, som har smagsprøver af kager. I Lunden kan børn være med til at lave fladbrød eller pandekager. Der vil også være en bod om den heldige kartoffel, og hvad man kan bruge den til. Hessels egne laug vil også være aktive, og flere steder vil der være mulighed for at få smagssprøver.

Det gælder øllauget og snapselauget i Lunden men også trædrejerlauget, smedelauget, vævelauget og havelauget vil være aktive, og her er det godt at få en snak og se håndværket. Der vil også blive vist hørfremstilling og rebslagning, ligesom der vil være boder med strik og hækling, biavl, børstenbinderi, syede ting og håndarbejde, syltede ting og lækkerier af chokolade, kaffe og de sunde lækkerier fra køkkenhaven. Cafeen tilbyder håndmadder, kartoffelsuppe, kage og forskellige slags drikke, ligesom man kan købe grillpølser i Lunden. Der vil være traktorbusser, der kører dårligt gående rundt i området. Kom og oplev på Herregårdsmuseet Hessel kan man opleve landbrugshistorie og få en dejlig dag.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

...din lokale maskinleverandør finder du i

Gudstjenester Søndag d. 24. september 2017 Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 10.00 ingen 9.30 ingen ingen ingen 11.00 19.30 14.00 10.30 10.30 9.00 ingen 11.00 9.30 ingen ingen 11.00 9.30 ingen ingen ingen 11.00 ingen ingen ingen 10.30 ingen ingen 10.30 ingen 9.00 10.30 9.00 ingen 10.30 ingen ingen ingen ingen ingen 9.30 19.00 ingen 10.30 ingen 10.30 9.30

Nordjysk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 37: 3 SDM kælvekvier, 7000-8700, 8 kødkvæg, 6200-10700, 2 kvier over 12 mdr. malkerace, 17003200, 12 kvier under 12 mdr. malkerace, 700-2400, 20 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 8004800, 15 tyrer over 3 mdr., malkerace, 1700-3400, 10 tyrer over 3 mdr., kødkvæg, 1900-6700, 23 tyrer under 3 mdr. malkerace, 1002900, 20 tyrer under 3 mdr. kødkvæg, 1000-3800

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 38 Basis, 30 kg. 405,75 (415,96). SPF+Myc 410,75 (420,96). SPF 414,75 (424,96). Økologi 964,90 (964,96). UK-tillæg 12,04. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,77 (5,92) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 47

Stensagergaard ved Aars var et af de landbrug, der søndag slog dørene op til Åbent landbrug.

96.000 danskere så dansk landbrug med egne øjne 64 gårde, heriblandt i Stensagergård ved Aars, holdt åbent hus Der blev sparket traktordæk, kørt på halmrutchebane, klappet kalve, aet kyllinger, hilst på grise, set malkning og fodring af dyrene og indåndet masser af frisk landluft, da 96.012 danskere søndag valgte at bruge dagen på at se, røre og lugte til landbruget. Det glæder formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, at så mange danskere igen i år har brugt deres søndag

på at besøge et landbrug. - Jeg er glad for den store tilstrømning af gæster, men jeg er mest stolt over det store arbejde, landmændene ligger i arrangementet. Først og fremmest de familier, der er værter, men også de mange frivillige, der hjælper til på sådan en dag, siger Martin Merrild. Han besøgte selv tre af de 64 landbrug, der åbnede stalddørene. Blandt andet Go-Gris I/S i Østbirk ved

Horsens, hvor også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen kiggede forbi og blev vist rundt i staldene af medejer Jonas Würtz. - Det er skønt at gå som gris herinde. De har altid en komfortabel temperatur, lige meget om det er vinter eller sommer udenfor. Det sørger klimaanlægget for. Jeg vil rigtig gerne vise vores dyr frem. Især for dem inde fra Aarhus centrum, der ikke har været i en svi-

nestald før. For når de med egne øjne ser, hvordan dyrene lever, så er det nemmere at forklare, hvorfor vi gør, som vi gør. Jeg er enormt stolt af den produktion, vi har, af det kød, vi leverer til slagterierne og af vores dygtige medarbejdere, siger Jonas Würtz. Også ministeren var imponeret af de moderne faciliteter hos Go-Gris. - Det er opløftende at se et moderne landbrug og

brandet. Friland benytter også denne gang et bredt udvalg af medier for at gøre opmærksom på kampagnens budskaber, der har fokus på dyrevelfærd og inspiration til madlavningen.

Bloggere

Friland Økologi kører for tiden en ny runde af FRI-kampagnen.

Friland Økologi sætter fokus på ny kampagne Med hjælp fra blandt andet bloggere har Friland Økologi kickstartet en ny runde af FRI-kampagnen.

Friland Økologi brugte tilstedeværelsen på Food Festival i sidste uge som startskud for sensomme-

rens FRI-kampagne. Formålet med kampagnen er at øge kendskabet til Friland Økologi og præferencen for

Som noget nyt samarbejder Friland Økologi nu også med bloggere. Bloguniverset Pilens Køkken har således lavet videomateriale med lette opskrifter til FRIkampagnen. - Mad-bloggere er meget populære i mediebilledet og har fingeren på pulsen, når det handler om de trends, man ser inden for madlavningen. Derfor giver det os virkelig meget tilbage i form af inspiration til både vores produktudvikling og synligheden for kampagnen generelt, når vi samarbejder med bloggerne, siger Concept Manager Maibritt Bisgaard fra Friland.

De unge landmænd kunne naturligvis også tage en tur på traktoren i Aars.

opleve, at der er nye generationer på vej med modet på at gå ind i landbruget. Og så er det godt, at erhvervet sikrer, at der er mest mulig åbenhed ved at inviterer danskerne indenfor i stalden, siger Troels Lund Poulsen. I Agri Nords område i Himmerland var der på de fire ejendomme også et rigtig flot besøgstal, og cirka 3500 gæster besøgte de fire kvægejendomme - Mysagergaard ved Bjørn Borup og Kirsten Jepsen i Sønderholm, Stensagergaard ved Jens Kristian Jensen ved Aars, Haldrupgaard ved Anette og Peter Nielsen og Bjørnkjærgaard v/Inge og Kristian Haldrup ved

KØB OG SALG

Løgstør. Alle steder var der i det flotte vejr fyldt med glade gæster, som boltrede sig i de mange aktiviteter og nød madpakken i utrolig smukke omgivelser på landet. I 2018 vil der være Åbent Landbrug søndag, 16. september.

KØB OG SALG Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22 Sælges:

• Gummigedsarbejde udføres evt. udlejes • Rundballepresning • Træer og rødder kan optages helt eller delvist • Jordkørsel med traktor og vogn • Hø sælges Leander Thyrrestrup • tlf. 22 20 39 03 - 22 20 39 04

BLANDEDE

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 38 - 2017  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 38 - 2017  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis
Advertisement