Page 1

Til samtlige husstande

91. årgang - Nr. 34

ONSDAG 23. august 2017

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Manden bag Bølle Bob blev hædret i Hornum Lars Larsen flytter til næste år Made in Denmark til Silkeborg, men Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen, håber, at golfturneringen derefter vender tilbage til Gatten.

Made in Denmark siger på gensyn... Af Lars Lindberg ■ GOLF: Fra torsdag til søndag i denne uge bliver golfturneringen Made in Denmark for fjerde år i træk spillet på Himmerlands Golf og Spa Resort, men når det sidste put er rullet i hul søndag eftermiddag, siger Europatour-turneringen farvel til Gatten. Eller gør den?

I hvert fald ikke hvis det står til Vesthimmerlands Kommunes borgmester Knud Kristensen. Det ligger fast, at næste års udgave af turneringen spilles i Silkeborg, men borgmesteren håber, at Made in Denmark derefter ”vender hjem” til Gatten og derfor blot siger på gensyn på søndag.

Læs mere side 27...

Gunnar Geertsens Plads i Hornum blev indviet med manér Af Lars Lindberg ■ HORNUM: Det er mere end 40 år siden, Gunnar Geertsen skrev musicalen om Bølle Bob til Hornum Koret, men den frække knægt - Bølle Bob altså - og hans slæng med Smukke Sally og de andre kumpaner lever stadig i bedste velgående. Ikke mindst i ”barndommens gader” i Hornum, der i disse år markedsfører sig som Bølle Bob-byen. Fredag var Bølle Bobs ”far” så inviteret til Hornum i forbindelse med indvielsen af byens nyrenoverede baneområde, og der ventede Gunnar Geertsen noget af

Det var en rørt Gunnar Geertsen, der fredag blev hyldet i Hornum.

en overraskelse, da han selv og hustruen Gitte Geertsen

K i m b r e r f e s t e n

Læs mere side 2 og 24...

Invitation til foredrag og inspiration

Optog

Vi får besøg af den charmerende og veltalende Line Baun Danielsen, som giver sit bud på, hvad udseende og opførsel betyder, når vi møder andre mennesker. nine eyewear vil præsentere deres kollektioner og vi taler om hvilke briller, der klæder dig ud fra ansigtsform og type. Der tilbydes eksklusive rabatter på nine eyewear stel.

Torsdag d. 14. sept. kl. 18.00 Nyt Syn Aars

Virksomheder, institutioner, foreninger m.fl. bliv synlige i bybilledet - deltag i det store optog søndag 10. september. Tilmelding senest 1. september pr. mail til optog@kimbrerfesten.dk

Køb din billet i butikken (begrænset antal)

Præmier til sjoveste og flotteste indslag...

Afstemningen foregår digitalt!

Pris 75 kr.

www.kimbrerfesten.dk

Dette inkluderer en let anretning med lækker vin

3. Hvilken forening havde det SJOVESTE indslag? o Forening 1 o Forening 2 o Forening 3

www.kimbrerfesten.dk

fik lov til at afsløre navnet på byens nye plads.

Anlægsvej 6, 9600 Aars 98 62 10 90

DANISH DESIGN – HANDCRAFTED IN JAPAN


Aars Avis

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Per Mulbjerg

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

Runde fødselsdage

90

Laura Kristensen, Møllevej 11Q, Aars, tirsdag, 29. august

75

Margit Bigum, Kg. Haralds Vej 28, Aars, mandag, 28. august

70

Hans Peder Nissen, Hans Egedes vej 44, Aars, mandag, 28. august

70

Leif Nielsen, Vestre Boulevard 31, Aars, tirsdag, 29. august

Indbrud i udhus i Vegger VEGGER: Fredag i sidste uge blev et udhus brudt op på Ågade i Vegger. Fra udhuset forsvandt en plænetraktor til en værdi af 14.000 kroner, og fra samme adresse blev der stjålet en trailer af mærket Brenderup. Traileren har registreringsnummer AT4141.

Lokal ejendomsmægler har udvidet staben AARS: Camilla Mia Madsen ansat som sagsbehandler hos Agriteam Viborg/ Aars ApS, Ejendomsmæglerfirmaet Ib Bjerregaard. Ansættelsen sker som følge af et travlt forår, hvor der har være run på fremvisninger og ikke mindst handler af både små og store ejendomme. Camilla Mia Madsen skal i det daglige forestå den faglige sagsbehandling både før og efter salget. Selve sagsbehandlingen er ikke ukendt for Camilla Mia Madsen, da hun kommer fra en stilling ved Rebild Kommune og tidligere Agri Nord - Jura & Ejendom, som advokatsekretær.

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Camilla Madsen - ny sagsbehandler hos Agriteam Viborg/ Aars ApS, Ejendomsmæglerfirmaet Ib Bjerregaard.

Ny frisør

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

98 63 13 24

Ugens portræt

Helle Baade.

Frisør Helle Baade begyndte i mandags i salon Under Saksen, Sdr. Borremosevej 2, Aars. Helle Baade er uddannet fra Frisørskolen i Aalborg og har tidligere arbejdet hos Frisør Laumann og Klip O Kjær.

Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Se mere om vores lave priser på

(Udstilling på adressen)

www.begravelsetilfastpris.dk

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Tlf. 30 32 62 01

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

23. AUGUST 2017

Det hele faldt på plads i Hornum Hvis nogen for cirka 40 år siden havde fortalt Gunnar Geertsen, at hans sange om Bølle Bob ville komme på førstepladsen. Eller hvis nogen havde sagt, at sangene skulle blive Danmarks største ungdomsmusikfænomen. For slet ikke at tale om, at hvis nogen for 40 år siden havde sagt, at Gunnar Geertsen i 2017 ville få en plads opkaldt efter sig, så havde han fortalt dem, at de ikke var rigtig kloge. Men på flere måder faldt det hele på plads i Hornum i fredags. Den gang Bølle Bob var på sit højeste, så var det faktisk ikke i Hornum, at koret var mest populært. Her var stadig plads til Janteloven. Men i dag er Hornum stolt over, at være fødeby for Bølle Bob, og beslutningen om at opkalde en plads i byen efter Bølle Bobs opfinder, Gunnar Geertsen, føles helt naturlig. På den måde falder det hele på plads Gunnar Geertsens Plads. De mange følelser der af alle de grunde kørte gennem hovedet hos Gunnar Geertsen i fredags, da han erfarede, at en plads blev opkaldt efter ham, er forfatteren fortsat ikke i stand til at beskrive i en kort sangtekst. Men det kan være, at det en dag bliver til en sangtekst, netop som Bølle Bob og alle de andre figurer fra den gang faktisk var tanker og oplevelser fra Gunnar Geertsens egen skolegang. Gunnar Geertsen kom til Hornum i slutningen af 1970erne, kort efter at han havde bestået lærereksamen på Ranum Statsseminarium. Faktisk var det kun et deltidsjob han havde i Hornum. Men livet består ofte af mange tilfældigheder. I dag, omkring 40 år senere, har resultatet af deltidsjobbet i Hornum i flere perioder været et fuldtidsjob for Gunnar Geertsen. Bølle Bob lever nemlig videre, ikke blot i Hornum, men i hele Danmark, og den frække knægt har fulgt og påvirket Gunnar Geertsens liv lige siden. Knapt er det sidste søm slået i pladen, der viser at her er Gunnar Geertsens Plads, før næste Bølle Bob-projekt er i gang for Gunnar Geertsen. I man-

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Gunnar Geertsen - læreren og sangskriveren der satte Hornum på landkortet.

dags drog han til Næstved - til første læseprøve på et nyt Bølle Bob projekt i Næstved Arena. Gunnar Geertsen har lige siden tiden i Hornum levet af at skrive tekster. I 16 år var han fast forfatter på Cirkusrevyen, og han har skrevet adskillige revytekster i mange andre revyer også. Det er også blevet til tvudsendelser, sangtekster og tre musicals. Men hele tiden dukker Bølle Bob op og kræver Gunnar Geertsens tid. Sangene fra 1970erne har nemlig holdt ved, så meget at Gunnar Geertsen i Hornum blev mødt af tre generationer, som alle tre forsikrede ham om, at de var Bølle Bob fans. Det rørte forfatteren meget. Netop det eviggyldige og den brede appel har voldt problemer hos Gunnar Geertsen. Han påstår selv, at han nok er den der forstår det dårligst, hvorfor Bølle Bob blev, og fortsatte med at være populær. Men trods den ”manglende” forståelse, så er det helt sikkert, Gunnar Geertsen er pavestolt, både over Bølle Bob og over at Hornum nu beviser, at de anerkender hans værk, ikke kun med at opkalde en plads efter ham, men at Hornum nu aktivt bruger Bølle Bob i markedsføringen af byen - og kalder sig Bølle Bob byen.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

23. AUGUST 2017

”Nye” cykler til Barnets Blå Hus AARS: Når der i næste uge bliver kørt Tour de Aars, stiller Barnets Blå Hus med tyve formstærke ryttere, og nogle af dem kommer til at køre på “nye” cykler. En gavmild famile fra Aars reagerede nemlig hurtigt, da de hørte, at

Barnets Blå Hus manglede cykler, og familien forærede dem derfor tre mountainbikes og en damecykel. Cyklerne er i øjeblikket ved at blive shinet op hos Vesthimmerlands Cykelcenter, hvorefter Barnets Blå Hus vil modtage dem.

Flittig entreprenør i Aars fylder 70 år Viden, arbejdsomhed, mod og personlighed er egenskaber, der betyder meget hvis man skal have succes i erhvervslivet. Ingeniør Hans Peder Nissen, Hans Egedes Vej 44, Aars er et eksempel herpå, og kan med stolthed kigge tilbage på entreprenørfirmaet Gunnar Nielsen A/S i Aars som han byggede op sammen med kompagnonen Kjeld Nielsen. På mandag, 28. august fylder Hans Peder Nissen 70 år. Hans Peder Nissen og Kjeld Nielsen overlod i 2015 “tøjlerne” i entreprenørfirmaet til en ny direktør og fire sønner - to fra hver familiegren. Den ellers så udadvendte Hans Peder Nissen har siden brugt sin tid på hjemmefronten og i “tilbagetrukket tilstand”. Sammen med Bodil Nissen, som han blev gift med i 1969, har han tre børn og fire børnebørn. Parret har to sommerhuse i Blokhus, som skal passes. De rejser gerne, og Hans Peder Nissen har fået mere tid til at pleje sine økonomiske interesser uden at skulle spekulere på kundetilgang og ansvar for en stor medarbejderstab, hvilket han i øvrigt altid har været særdeles god til. Hans Peder Nissen er født i Høgild i Midtjylland, hvor faderen var gravemester. Han stiftede derfor tidligt bekendskab med entreprenørbranchen. Opvæksten var i Odense, hvor han i øvrigt spillede fodbold i OB som dreng. Han følger stadig OB, og er meget passioneret omkring sport. I Aars var han da også for mange år siden med til at arrangere boksestævner på Aars Hotel, og da der skulle anlægges en golfbane i Aars, trådte Hans Peder Nissen og Kjeld Nielsen beredvilligt til uden at have den store kuglepen fremme når der skulle skrives regninger. At byens ve og vel interesserer Hans Peder Nissen beviste han og Kjeld Nielsen da de for år tilbage købte Aars Hotel - udelukkende for at bevare et hotel i byen og for at bidrage til, at Aars fortsat kunne have de faciliteter der hører til i en driftig by.

SIDE 3

Vores allerkæreste og elskede mor, svigermor, bedstemor, mormor og oldemor

Birgitte Thyrrestrup * 3. august 1926 er stille sovet ind Døstrup, den 18. august 2017 Æret være hendes minde Anette, Per, Lissi og Henry Børnebørn og oldebørn

Lørdag den 26. august 2017 kl. 9.30 - 10.30 i sognehuset, Hornum.

Til et rundstykke og en kop kaffe prøver vi at åbne for nye indsigter ved hjælp af en salme. Vi gennemsynger salmen og prøver at uddrage hverdagserfaringer, som vi kan dele med hinanden. Der kræves ingen forudsætninger. Alle er velkomne!

Venligst fra Inge Frandsen, sognepræst

Begravelsen finder sted fra Døstrup Kirke fredag den 25. august kl. 13.00

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak

for venlig deltagelse ved vor kære

Palle Rose Svendsens bisættelse.

Tak for blomster og kranse. Tak til Plejehjemmet Mastruplund for god og kærlig pleje. På familiens vegne Inger Hans Peder Nissen - 70 år mandag, 28. august.

Ungdomstiden havde Hans Peder Nissen i Nr. Snede, hvor han for alvor stiftede bekendskab med entreprenørbranchen og indledte en fire-årig uddannelse med eksamen fra Ingeniørskolen i Horsens. Han kom derefter igang med den store opgave det var at anlægge molen på Aarhus Havn. Senere fik Hans Peder Nissen ansættelse ved entreprenørfirmaet Pihl & Søn A/S med udstationering på Færøerne. Efter tre år vendte familien hjem til Danmark - og Hans Peder Nissen fik i 1981 chancen for at blive selvstændig, da Kjeld Nielsen søgte en kompagnon til sit gamle familiefirma. Det var i en tid med byggekrise, og der var kun otte mand beskæftiget. Hans Peder Nissen hentede nye opgaver i hus, og firmaet havde på rekordtid op mod 100 mand på lønningslisten. Et fantastisk omdømme gav jobs i det meste af Jylland. Hans Peder Nissen blev også medejer af Nordkabel A/S og MP Teknik ApS. som drives fra samme adresse som entreprenørfirmaet i Aars. Hans Peder Nissen har siden han var 50 år talt om at stoppe på arbejdsmarkedet når han blev 55. Men der var altid noget, der lige skulle ordnes. Derfor blev han ved til han var 68 år. Og sluttede med maner - med at få den nye omfartsvej ved Aars i hus - et anlægsarbejde til omkring 100 mio. kr., som medarbejderne i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på.

SAMTALE I MORGENEN!

Tusind tak

for den overvældende opmærksomhed i anledning af vort diamantbryllup og Svends 80 års dag. Hilsen Rita og Svend Grøn

Begravelsessange og takkekort Aars Bogtryk & Offset Tlf. 98 62 17 11

Generationerne mødes til ”spiser sammen” i Værestedet, Hornum Fredag den 1. september kl. 18.00

Ældre Sagen inviterer i samarbejde med Værestedet i Hornum til fællesspisning for alle.

Pris 75 kr. for voksne og 40 kr. for børn op til 14 år. Prisen dækker mad og kaffe. Medbring selv jeres drikkevarer. Bindende tilmelding senest d. 29. august til Elin Mathiesen tlf. 23 43 73 16 eller Frida Larsen tlf. 40 47 37 25 alle er velkomne.

Venlig hilsen

Ældre sagen, aars

Gudstjeneste i Vognsild Kirke d. 27. august kl. 9.30

er flyttet og afholdes istedet som HØSTGUDSTJENESTE i Østrup medborgershus kl. 15 ved Jari Tollestrup. Vognsild Menighedsråd

www.aarsfrikirke.dk

Kirkens Børneklub

Se her! - Alle børn! www.aarskirke.dk

Vi mødes til en ny sæson i Aars Kirkecenter lørdag den 26. august 2017 kl. 10.00 - 12.00. Alle børn fra ca. 4 år er meget velkomne! Hilsen Lederne i børneklubben

Vil du vide mere - kontakt Karen Marie Ostersen, tlf. 98 62 17 77/61 77 07 67 eller Else Roed, tlf. 30 34 11 15.

AARS KIRKE

jubilæumsvandring den dansk klosterrute

29. august 2017

14.00: Modtagelse af jubilæumsvandringen v/Pavillonen i Blære

(Blærevej 61, 9600 Aars, modsatte side af vejen)

Blære - Aars. Vandringen er på 7 km efter vandringen er der kaffe og kagebord i aars kirkecenter v/aars kirkes Pilgrimslaug 20.00: Pilgrimsandagt i Aars Kirke v/Rikke Visby Wickberg

30. august 2017

19.30: Pilgrimsgudstjeneste i Aars Kirke v/Arndt Jessen Hansen

31. august 2017

Hele vandringen er på ca. 22 km 09.00: Pilgrimsandagt i Aars kirke v/Sara Schouby 09.45: Vandring Aars kirke-Ulstrup Kirke (Kirkeplads 1, 9600 Aars)

13.00: Vandring Ulstrup kirke-Flejsborg Kirke (Kirkevej 41, 9600 Aars)

16.00: Vandring Flejsborg Kirke - Overlade Kirke (Gattenvej 23, 9640 Farsø)

19.00: Pilgrimsandagt i Overlade Kirke v/Marianne Klausen

(Præstebakken 18, Overlade, 9670 Løgstør)

se Hele Programmet:

WWW.aarskirke.dk

WWW.dendanskeklosterrute.dk

Praktiske oplysniger:

Kirke og Kulturmedarbejder Aars Kirke marianne klausen tlf. 96 98 22 91 kirkeogkulturmedarbejder@aarskirke.dk

www.aarskirke.dk


Aars Avis

SIDE 4

Aars Seniorer

Danseaften på Kimbrer Kroen, Aars fredag d. 25. august kl. 19.00 - 23.00 Musikken leveres af Leif Tolborg, Haverslev. Alle er velkomne. Ålegilde i Skivum Krat torsdag den 14. september kl. 18.30 Der går bus fra Kimbrer Kroen og Anlægsvej kl. 18.00. Pris kr. 220 pr. medlem Menu: Stegte ål, kaffe. Musik og dans Tilmelding Per tlf. 98 62 38 17 / lejf tlf. 98 62 36 22 senest den 2. september

Bestyrelsen

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26.

sker…

meDDelelser

Ordinært byrådsmøde

Uddeling af Frivillig Pris 2017

Torsdag den 31. august 2017 kl. 16.00 på Rådhuset , Vestre Boulevard 7, Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Frivilligprisen gives til en person eller gruppe af personer, som har ydet en særlig frivillig indsats i det sociale arbejde i Vesthimmerlands Kommune. Send forslaget til Dorte Kruse Winther, Vesthimmerlands Kommune, Torvegade 15, 9670 Løgstør eller på mail dkw@vesthimmerland.dk. Forslag skal være modtaget senest den 30. august 2017. Prisen på 5.000 kr. uddeles af formand for Socialudvalget Morten Mejdahl, på Frivilligmarkedet lørdag den 16. september kl. 14.00, Idrætscenter Østermarken i Aars.

spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland. dk/spoergetid

Eksotiske dyr udstilles i Aars AARS: For første gang i Messecenter Vesthimmerlands historie bliver der lørdag, 20. januar 2018 udstilling af eksotiske dyr i hallen. Det er krybdyr, insekter, spindlere, padder, pattedyr, fugle, akvariefisk og diverse udstyr. Det meddeler messecen-

terets underdirektør Marianne Poulsen, og benævner arrangementet som Nordjyllands største eksotiske messe. Der bliver tale om en salgsmesse, hvor alle kan komme og købe eller sælge, men samtidig en udstilling, hvor alle interesserede kan opleve dyrene på nært hold.

• Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DeT

23. AUGUST 2017

Motivationsgruppe Hej jeg hedder Lene Har DU diabetes type 2 og vil DU gøre noget ved det, står jeg klar til at hjælpe dig. Jeg er uddannet instruktør i motivation og sund kost gennem Diabetes Foreningen. Jeg starter en motivationsgruppe på Farsø skole onsdag den 6. september kl. 16.30-19.30 og 12 uger frem. Der vil blive sund madlavning (let) og motion hver gang. Vi snakker og giver hinanden gode råd og ideer. Hvis du har lyst til at deltage eller har spørgsmål kan du tilmelde dig til mig på: risgaardtrend@gmail.com eller på tlf. 24 90 11 82. Jeg glæder mig til at høre fra DIG

Lene Risgaard

knud kristensen Borgmester

Asfaltarbejde i hovedgaden i Farsø Frivilligmarked 2017 Har du husket at tilmelde dig og din forening til Frivilligmarked 2017? Tilmeldingerne til Frivilligmarked 2017 er begyndt at komme ind, men der er plads til flere endnu. Der er stadig åbent for tilmelding til Frivilligmarked 2017, som foregår i Idrætscenter Østermarken i Aars, lørdag den 16. september kl. 10.00-15.00. Tilmeldingsfristen er den 3. september og det er gratis at deltage. Tilmeldingen sker via hjemmesiden: http://frivilligmarked.vesthimmerland.dk, hvor I også finder flere informationer omkring markedet og mulighederne.

Auktion af efterladte både i løgstør Onsdag den 13. september 2017 afholdes auktion over efterladte både i Løgstør. Salget sker i henhold til Bek. nr. 9139 af 15. april 2002. Materiale kan rekvireres ved Hanne Christoffersen hbc@vesthimmerland.dk

meDDelelser

Hvem har gjort en forskel i din landsby? Det er tid for indstilling af kandidater til Årets Landsbypris 2017 Landsbyprisen gives til en person, en borgerforening, eller et projekt, der har haft betydning i forhold til at gøre et sted attraktivt og godt at være. Prisen uddeles på Landsbyernes Årsmøde den 9. november. Læs mere om kriterier for indstilling af kandidater på hjemmesiden: www.vesthimmerland.dk/landsbyliv Indstilling af kandidater til prisen sendes til Kultur og Fritid, Marianne Frimer via mail maf@vesthimmerland.dk senest den 22. september.

Fra torsdag den 30. august og ca. én uge frem vil kørebanen igennem Farsø blive asfalteret. Arbejdet starter i Nørregade og især ved asfalteringen af rundkørslen ved Holmevej og Højgårdsvej vil det give trafikale gener. Her må Torupvej og Gråbølle fungere som omkørselsveje den dag hvor rundkørslen asfalteres for trafik til og fra Hornumvej. Ellers skal Røjbækvej og Fabriksvej fungere som omkørselsveje. Der vil kun blive afspærret, der hvor der arbejdes, typisk 1/3 af strækningen ad gangen, hvorfor den skiltede omkørsel løbende vil blive flyttet. Der vil kun blive afspærret i arbejdstiden typisk kl. 6.00-18.00. I forbindelse med regnvejr vil der kun bliver arbejdet i begrænset omfang, og arbejdet vil samlet udstrække sig mere end én uge. Borgere med udkørsel til strækningen, vil i korte rioder have begrænset adgang til og fra ejendommen.

Har du en håndværkseller entreprenørvirksomhed? Vesthimmerlands Kommune ønsker at optimere sin service overfor erhvervslivet. Derfor er det nu muligt for virksomheder, som ønsker at komme i betragtning til kommunale bygge- og anlægsopgaver, at oprette sig på Håndværkerlisten. Læs mere om, hvordan du gør, på kommunens hjemmeside. www.vesthimmerland.dk/comdia

LG A S S M U R E G A BAG D HANDEL! N KOM OG GØR E

GO

På Kimbrertorvet

og omkringliggende område, hver lørdag fra kl. 9.00

Opstilling fra kl. 8.30 Slut kl. 14 .00

IS AT GRAT GE! A DELT

www.iaars.dk

jOb Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Pædagogisk medarbejder Vil du være med til at gøre en forskel for børn og unge i et flerkulturelt miljø og være en del af en dynamisk arbejdsplads? Vi søger 2 fuldtidsmedarbejdere der har lyst, vilje og engagement til at arbejde med børnene. Ansøgningsfrist: 29. august 2017.

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars . Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 5

IndvIeLse

af Idrætscenter Østermarken

Lørdag d. 2. september fra kL. 9-15 kom og se vores nyrenoverede LokaLer, og byd vores nye centerLeder veLkommen! Foreningerne holder åbent hus, og der er masser af aktiviteter for store og små Få samtidig en snak med vores foreninger, og hør om de mange tilbud vi har i centeret

Læs mere om programmet på vores hjemmesIde

offIcIeL IndvIeLse kL. 11.30 v/borgmester knud krIstensen Vi byder naturligvis på lidt godt til ganen i løbet af dagen!

på gensyn!

gratIs kaffe og rundstykker

Idrætscenter østermarken

fra kL. 9.00

www.idraetscenteroestermarken.dk

Østermarken 22 • 9600 Aars • tlf. 24 43 11 00


Aars Avis

SIDE 6

23. AUGUST 2017

Aars får Nordjyllands største kreative messe AARS: I weekenden 23. og 24. september slår Messecenter Vesthimmerland i Aars dørene op til Kreativ Hobby Weekend. Messen bliver Nordjyllands største messe indenfor kreativ hobby, og begge udstillingshaller bliver fyldt til bristepunktet med op imod 100 forskellige stande og udstillere. Med gratis adgang for alle besøgende, har Messecenter Vesthimmerland lagt op til at sætte besøgsrekord. Kreativ Hobby Weekend er for hele familien og byder på alt indenfor hobbyområdet - fra de feminine hobbyer med perler og garn til de maskuline i beton og træ. Kreativt hobbyarbejde er altid et hit, men i dag hitter det mere end måske nogensinde før. Det skyldes

Messecenter Vesthimmerland øjner muligheden for en besøgsrekord, når dørene bliver slået op til Nordjyllands største kreative messe i weekenden 23. og 24. september.

særligt den gør-det-selvtendens, der er i tiden. I dag vil mange gerne dyrke

deres egen mad, bygge deres egne møbler og sy deres eget tøj. Den tendens har

National flagdag

Tirsdag den 5. september 2017 kl. 16.30 I anledningen af den nationale flagdag 2017 inviterer Rebild Kommune, Mariagerfjord Kommune og Vesthimmerlands Kommune veteraner fra Danmarks Internationale missioner til et hyggeligt arrangement i Rosenparken, Nygade 18 C, 9620 Aalestrup. Du og din nærmeste familie er velkommen til at deltage, hvis du har været udsendt af forsvaret, politiet eller beredskabsstyrelsen og bor i en af de tre kommuner.

Program for dagen • • • •

Velkomst ved Borgmester Knud Kristensen, Vesthimmerlands Kommune Tale ved Søren Gade, MF for Venstre og fhv. forsvarsminister Tale ved Lars Peter Larsen, Kaptajn ved Jyske Trænregiment Uformelt samvær. Der serveres sandwich og en lille forfriskning

Tilmelding skal ske til tabs@vesthimmerland.dk eller på telefon 99 66 70 24 senest mandag den 28. august 2017.

banet vejen for det kreative fænomen DIY, som står for Do It Yourself. DIY er blevet umådeligt populært hos unge mennesker og har bragt husflid tilbage samt introduceret en masse nye hobbyteknik-

ker. Den stigende popularitet kan særligt tilskrives de mange magasiner og blogs, der skriver om tendensen og giver deres læsere sjove og inspirerende ideer til gør-det-selv-projekter - Vi startede messen op i ef-

teråret 2016, som et forsøg. Vi havde i 2016 stande og besøgende i den ene af vores to store udstillingshaller. Messen viste sig at blive en stor succes - både for publikum og udstillere, siger vicedirektør for messer og udstillinger Marianne Poulsen. - Vores publikum var meget begejstrede for de mange forskelligartede og kreative stande, der gav inspiration til mange gør-det-selv projekter, som den mørke vintertid kunne anvendes til. Den meget store publikumstilstrømning gjorde naturligvis også udstillerne glade, fordi de kom i dialog med rigtig mange gæster og potentielle kunder. Vi er derfor rigtig glade og stolte over, at det er lykkedes at tiltrække endnu flere udstillere, så vi kan få fyldt begge vores to store udstillingshaller, så det samlede udstillingsareal udgør mere end 4.000 kvadratmeter, siger Marianne Poulsen.

Børnene bagte pizza foran Kvickly i Aars Køkken på hjul rullede ind på p-pladsen AARS: Onsdag i sidste uge rullede GoCooks mobile køkken på hjul igen ind på parkeringspladsen foran Kvickly i Aars og bød velkommen til elever fra 6. og 7. klasse på Aars skole. Sammen med GoCooks madformidlere bagte børnene pizza, uddelte smagsprøver og viste, at det går fremad med at få børn med i køkkenet. - Den der hytteost kan du altså godt stille langt væk fra mig.

Onsdag i sidste uge lavede elever fra 6. og 7. klasse på Aars Skole blandt andet lækre pizzaer foran Kvickly.

Sådan lød det i første omgang, da eleverne var på besøg i det rullende køkken, der onsdag gjorde holdt i Aars undervejs på efterårets store Danmarkstour. GoCook er Coops madprojekt for børn og unge, og på efterårets tour er skolebørn over hele landet inviteret til at kreere deres egne pizzaer. Ambitionen er at uddanne den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. GoCook fokuserer sta-

dig på, at få børnene til at anvende flere grøntsager i madlavningen, og efter at have tryllet grønne råvarer og pizzadej om til blandt andet pizza med hyttost, så lød det pludselig: - Må jeg ikke godt bare spise resten af hytteosten rent uden noget til. Og hytteosten var ikke bare til overraskende glæde for eleverne, men også for Kvicklys kunder, der både fik sprøde smagsprøver og gode tips og pizzatricks med hjem.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

port dsrap Tilstan ådgivning & g nin rv talr - & To lig & Erhve imærk Energ Bygherre Bo

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 7 r po n ud lø se

10%

RABA

RABAT ke n på et i he le bu tik ick ly Aa rs ind kø b i Kv on sd ag e tir sd ag e og ma nd ag e, r 20 17 og gæ lde r se pt em be i au gu st og r, ugeblade,

KVICKLY AARS, Markedsvej 3, 9600 Aars, Tlf: 96 37 76 00

, spil, frimærke medicin, pant forudbestilt catering, r, håndkøbs ks, tobak, cigarettevarer, billetter, gavechec abonnementskasser, *Undtagen kioskvarer, ort, coop.dk pagnevarer. e vouchers, aviser, busk vin samt andr og i forvejen nedsatte kam forudbestilt ing statn modermælkser

TILBUDENE GÆLDER FRA 21/8 TIL OG MED 30/9 Romerboller

10,Bakkedal smørbar

Onsdage

250g

KUN

8,-

Flødelagkage

Stor hjemmelavede leverpostej eller bagerens formfranskbrød

KUN

Fredage

50,-

KUN

10,-

25,-

KUN

9,-

KUN

5,-

4 stk. fiskefilet 4 stk. fiskedeller 4 skiver lun steg

KUN

13,-

KUN

20,-

Løsvægt slik 120 varianter 100 g

KUN

6

95

HK. oksekød 8-12%, 500g

Søndage

Lørdage

KUN

10 stk.

4 varianter

KUN

medicin, pant forudbestilt catering, r, håndkøbs ks, tobak, cigarettevarer, billetter, gavechec abonnementskasser, *Undtagen kioskvarer, ort, coop.dk pagnevarer. e vouchers, aviser, busk vin samt andr og i forvejen nedsatte kam forudbestilt ing statn lkser modermæ

medicin, pant forudbestilt catering, r, håndkøbs ks, tobak, cigarettevarer, billetter, gavechec abonnementskasser, *Undtagen kioskvarer, ort, coop.dk pagnevarer. e vouchers, aviser, busk vin samt andr og i forvejen nedsatte kam forudbestilt ing statn modermælkser

Morgenæg

Delikatessens pålæg Coop pommesfrites 3 lag

ke n på et i he le bu tik ick ly Aa rs ind kø b i Kv on sd ag e tir sd ag e og e, ag ma nd r 20 17 og gæ lde r se pt em be og st gu au r, ugeblade, i , spil, frimærke

ke n på et i he le bu tik ick ly Aa rs ind kø b i Kv on sd ag e tir sd ag e og e, ma nd ag r 20 17 og gæ lde r se pt em be og st gu r, ugeblade, i au , spil, frimærke

10,-

10,Coop toppings

10%

Vælg mellem let, mini BAT eller R Askummetmælk

RABAT

10,-

pr. bakke

KUN

Tirsdage

KUN

n ud lø se r D en ne ku po

Arla mælk

8 stk.

Torsdage

KUN

r, ugeblade , spil, frimærke medicin, pant forudbestilt catering, r, håndkøbs ks, tobak, cigarettevarer, billetter, gavechec abonnementskasser, *Undtagen varer, ort, coop.dk vouchers, kiosk atte kampagnevarer. e aviser, busk andr t vin sam i forvejen neds forudbestilt statning og modermælkser

10%

6 stk.

950 g

ke n på et i he le bu tik ick ly Aa rs ind kø b i Kv on sd ag e tir sd ag e og ma nd ag e, 17 og gæ lde r pt em be r 20 se , i au gu st og

Frugtmarked n ud lø se r D en ne ku po

Fredage & lørdage

Mandage

Schulstad rugbrød

ne ku HvisD endu køber for over 200,- torsdag, fredag, lørdag og søndag, udlevere vi en voucher som giver 10% rabat på næsten hele købet, mandag, tirsdag og onsdag. Hvis du handler med Bip, giver vi 10% hele købet resten af august og hele september måned. Kan dog ikke bruges sammen med en voucher.

1 0 %T

n ud lø se r D en ne ku po

KUN

25,-

Tulip pålæg pr. pk.

KUN

9,-

Altid masser af gode endagstilbud i Kvickly Aars


Aars Avis

SIDE 8

23. AUGUST 2017

Vore slagtere er faguddannede, og lægger vægt på kvalitet og personlig rådgivning. Er du i tvivl om opskrift, eller tilberedning af kød står vi gerne til rådighed med gode råd og vejledning. Signar Langgaard, Slagtermester Kvickly Aars

1/1 dansk svinekam

Ridset u/ ben. 3,5-5,0 kg Begrænset parti

Min. 1100 g

149,-

Hamburgerryg

2 stk.

2 stk.

25,-

Bag selv leverpostej Dybfrost

Kalvekoteletter

Min 300 g

10.30 - 15.00

Delikatessens hjemmelavede Stjernekaster

Med 2 stegte fiskefilet

KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

SPAR

Pr. stk.

25,-

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

8,-

Groft gulerodsbrød Friskbagt fra eget bageri

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

POST Man-fre 11 - 17 Lør-søn Lukket

45,-

Kvickly avisen - gælder nu fra fredag til torsdag.

Pr. stk.

20,Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 23. august t.o.m. lørdag d. 26. august 2017

NYT! KUN FREDAG

45,-

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Pr. stk.


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 9

25 års jubilæum Arne startede i Coop den 1. september 1992 i Kvickly Aars. I anledning af, at det er 25 år siden Arne startede i Coop vil det glæde os at se kunder, kollegaer, leverandører og venner af huset til et glas vin og en godbid i butikken

FREDAG DEN 1. SEPTEMBER KL. 14.30 - 16.30 Venlig hilsen Butiksbestyrelsen

SPAR

95

95

12

15

Pr. pose Karat kaffe

Max 6 ps. pr. kunde

Pr. stk.

23,-

Kellogg´s morgenmad Flere varianter

20,-

95

9

SPAR

Pr. pose Coop brød Flere varianter

KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

9,-

ÅBNINGSTIDER Alle ugens dage 8 - 20

BRØDCOOPERATIVET Alle ugens dage 6.30 - 20

95

13

Cheasy skyr

1 kg

POST Man-fre 11 - 17 Lør-søn Lukket

Pr. stk.

19,-

SPAR OP TIL

95 0 1 Coop kartofler/ pommesfrites

Flere varianter

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Pr. pose

9,Aars

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 23. august t.o.m. lørdag d. 26. august 2017

SPAR OP TIL

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

SPAR


Aars Avis

SIDE 10

23. AUGUST 2017

Formand i Aars har slidt for varmen i 40 år Der er sket en stor fjernvarmeudvikling i perioden med Svend F. Andersen som formand AARS: Når Aars Fjernvarme torsdag, 31. august markerer, at formanden, Svend Fruergaard Andersen, har været i bestyrelsen i 40 år, kan jubilaren se tilbage på tusindvis af timers arbejde for fjernvarmeforbrugerne i Aars. ⁃ Da jeg blev valgt ind i fjernvarmebestyrelsen på generalforsamlingen 24. august 1977, skete det nærmest ved en tilfældighed, og jeg havde da slet ikke forudset, at fjernvarmen ville fylde en stor del af min fritid i årene, der fulgte, siger Svend Andersen. Svend Andersen blev næstformand i 1981, og i 1998 besatte han formandsposten. Aars Fjernvarme har i sine 62 år kun haft fem formænd, nemlig landsretssagfører Torrild Thomsen (1955-1965), sparekassedirektør H. Kold Hansen (1965-1966), advokat Mogens Tange (19661972), landbrugskonsulent P. A. Jensen (1972-1998) og Svend F. Andersen (fra 1998). Aars Fjernvarme har udviklet sig med syvmileskridt, siden Svend Andersen blev bestyrelsesmedlem. For 40 år siden var antallet af forbrugere cirka 1700,

Aars Fjernvarmes formand, Svend F. Andersen, ved Nibe-kunstneren Thorvald Odgaards flotte skulptur ved Dybvad Møllevej. (Foto: Søren Friis).

mens der i dag er cirka 5475 forbrugere. Den jubilerende formand har lagt et kæmpe arbejde til gavn for fjernvarmeforbrugerne. Svend Andersen var primus motor i langstrakte og vanskelige forhandlinger med Affaldsselskabet Renovest om betingelserne for affaldsforbrænding. Løsningen banede i 1985 vejen for

affaldsforbrændingsanlægget i Aars. I 1995 blev det lokale varmeværk forsynet med en ny stor kedel og turbine til el-fremstilling.

Fusion med naboer I 2010 fusionerede Aars Fjernvarme med fjernvarmeselskabet i Hornum og året efter med fjernvarmen i Suldrup og Haverslev.

- Disse fusioner har gavnet alle parter. Ja, i Suldrup og Haverslev faldt varmeregningen 40-50 procent. Bedre udnyttelse af spildvarmen har styrket økonomien og givet lavere varmepriser. Alle vore forbrugere kan glæde sig over attraktive varmepriser. Det er de laveste priser i over 20 år. Også i indeværende år er varme-

prisen reduceret, nemlig med cirka 10 procent. Det har været og er stadig min kæphest at undgå store hop op og ned, så vi kan have en stabil varmepris. I de senere år er erhvervsområderne ved Lyngsøvej, Hjortkjærsvej og Markvænget i Aars samt Gartneriet Floragreen i Suldrup inddraget i fjernvarmens forsyningsområde,

pointerer Svend Andersen. Fjernvarmeformanden har rejst berettiget kritik af, at nogle af de statslige afgifter er skruet uhensigtsmæssigt sammen. - Det er ikke rimeligt, at afgifterne stiger i takt med, at vi producerer varmen på en miljømæssigt bedre måde. Det er heldigvis lykkedes at råbe skatteminister Karsten Lauritzen op. Der er nu nedsat et udvalg, som har lavet et udkast til afgiftsreform, som forhåbentlig vil ændre de urimelige bestemmelser. Vores direktør Jan Clement er medlem af udvalget, oplyser Svend Andersen. Fjernvarmeformanden er bestyrelsesmedlem i Dansk Restprodukt Håndtering, som med udgangspunkt i Odense bestræber sig på at bortskaffe restprodukter fra danske affaldsforbrændingsanlæg på den miljømæssigt og økonomisk set bedst mulige måde. - Det er et interessant arbejde, hvor der arbejdes med forskellige løsningsforslag, bl. a. alternativ til deponering af det farlige affald i Tyskland og Norge, fortæller Svend Andersen. Fjernvarmejubilæet markeres ved en reception på Aars Hotel torsdag, 31. august.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.25:  Stolen Amerikansk actionfilm fra 2013 Den tidligere tyv Will Montgomery er på jagt efter sin datter  Alison,  der  er  blevet  kidnappet.  Hun  befinder  sig  i  bagagerummet  på  en  taxa.  For  at  gøre  sig  forhåbninger  om  at  se  sin  datter  igen,  må  Will  skaffe  10  millioner  dollars  på  bare  12 timer.

Kl. 22.45:  Kriminalkommissær Barnaby Engelsk krimi Da  Susan  Bartlett  findes  død  i  skoven,  går  de  lokale  ud  fra,  at hun har begået selvmord, fordi hun ikke kan få børn. Men  da det kommer frem, at Susans selvmordsbrev - i form af en  e-mail  -  først  blev  afsendt  efter  hendes  død,  må  den  gode  kriminalkommissær atter træde i aktion.

Kl. 20.00:  Statsministrene Danmark  har  de  seneste  35  år  kun  haft  fem  statsministre.  De  mødes  nu  for  første  gang  til  et  enestående  møde  på  deres fælles embedsbolig, Marienborg, nord for København.  De  fem  statsministre  taler  om  det,  der  forbinder  dem  og  som kun de kender til: Hvordan er det at være statsminister  i Danmark?

Kl. 21.05:  Gintberg - Det Store Spørgsmål Standup med Jan Gintberg - del 1 Hvorfor er vi her? Hvad vil vi egentlig? Og hvorfor kom Moses  ikke ned fra bjerget med 10 gode spørgsmål i stedet for bud?  Gintbergs  nærmest  stupide  barnlige  nysgerrighed  bliver  omdrejningspunktet i hans nye undrende standup-show, der  turnerede over hele landet i 2015. 

Kl. 21.05:  Two Weeks Notice Amerikansk romantisk-komedie fra 2002 Lucy Kelson  har  i  mange  år  arbejdet  for  mangemillionæren  George Wade, men får nok af de urimelige krav og siger op  - med 14 dages opsigelse. Det sidste hun gør for George er  at  ansætte  sin  afløser,  den  smukke  June,  der  er  mere  end  professionelt interesseret i George.

Kl. 20.00:  Toppen af poppen Karl Williams dag - premiere Det er ankomstdag i ’Toppen af poppen’, og årets kunstnere,  Søren Huss, Caroline Henderson, Michael Falch, Dorthe Gerlach fra HUSH, Burhan G, Karl William og Aura, ankommer til  Kerteminde på Fyn, hvor der venter dem en helt særlig uge i  musikkens tegn.


Aars Avis

23. AUGUST 2017

hilste hende med flag og hurraråb. Skoleleder Søren Toft Mølgaard fortalte om hendes 29 år på Aars Skole, og borgmester Knud Kristensen overrakte hende medaljen. Inge Vibeke Fredbo-

SIDE 11

Nielsen er uddannet på Silkeborg Seminarium. Efter bestået eksamen fik hun ansættelse på Hornum Skole. Der var hun frem til 1988, hvor hun fik en stilling på Aars Skole. I dag arbejder hun mest med specialklasserne.

RECEPTION og 40 års jubilæum

Det var med en vis skepsis og en stor portion overraskelse i ansigtet, at Inge Vibeke Fredbo-Nielsen kiggede mod den “tronstol” hun skulle sidde på.

Det var nærmest royalt Lærer på Aars Skole hædret for 40 års tjeneste Af Torsten Hansen AARS: Hundredvis af Dannebrogsflag, en stor grøn sofa, en rød sportsvogn og nationalsangen. Scenen var nærmest royal, da lærer Inge Vibeke Fredbo-Nielsen i fredags blev hædret på Aars Skole i anledning af, at hun havde været ansat i over 40 år og nu havde sin sidste arbejdsdag. Alle skolens børn var samlet i gymnastiksalen for at overvære, at Inge Vibeke Fredbo-Nielsen skulle have overrakt Dronningens fortjenstmedalje for de 40 år i Folkeskolen. Den storslåede opsætning gjorde stort indtryk på jubilaren. Ansigtet røbede tydeligt, at hun var overvældet af den store opmærksomhed, og alt det skolen og eleverne havde gjort ud af hende. - Jeg føler mig lidt som en dronning, sagde Inge Vibeke Fredbo-Nielsen, da hun efter et par taler selv fik mikrofonen og kunne takke for den modtagelse hun havde fået. Inge Vibeke Fredbo-

Det kan godt være svært med så meget opmærksomhed.

Nielsen lovede samtidig, at hilse den rigtige dronning fra alle børnene på skolen, når hun skulle i audiens og takke for fortjenstmedaljen. Inge Vibeke FredboNielsen var om morgenen blevet hentet i en rød sportsvogn og kørt til skolen, hvor mange elever ventede i skolegården og i vinduerne med flag, for at hilse hende velkommen. Efter nogle få timers undervisning blev hun officielt hædret i gymnastiksalen, hvor alle skolens elever

I anledning af indvielsen af vort nye bilhus, Industrivej 7 i Aars, og Britta og Ivan Jensens 40 års forretningsjubilæum, vil det glæde os at se kunder, leverandører og venner af huset til en uformel reception

FREDAG 1. SEPTE M B ER KL . 13 T IL 16

Med venlig hilsen Henrik, Ivan Britta og Kasper Jensen

Industrivej 7 - 9600 Aars

t i r f r e t e g l a V Husk! tadig) dit!! –Valget er (s Bemærk...

Inge Vibeke Fredbo-Nielsen følte sig dog snart godt tilpas - og en smule royal.

Vi mangler medarbejdere til vores plejeafdeling

Hvis du vil have støvsuget “rigtigt”, så vælg os som leverandør! Du kan tilkøbe en halv time til at få støvsuget for 152,50 pr. gang.

Himmerlands HjemmeService Hjortkjærsvej 30 . 9600 Aars . Tlf. 99 98 97 42 www.himmerlandshjemmeservice.dk

Hundredevis af flag og en masse glade børn hilste på jubilaren.


Aars Avis

SIDE 12

Katrine Ring må helt ned at ligge, for at få musikinstallationen til at blive så usynlig som muligt.

Udstillingen i Aars indeholder “kun” en installation. Den har været forholdsvis enkel at sætte op.

En udstilling gøres klar i Aars Der skal tages højde for mange ting inden alt er på plads Af Torsten Hansen AARS: Når det kunstinteresserede publikum møder op på Himmerlands Kunstmuseum i Aars, så hænger malerierne nydeligt på række på væggene, og de øvrige kunstgenstande står pænt på deres pladser. Kun få tænker på, at der faktisk ligger mange timers arbejde bag de nydeligt arrangerede udstillinger. I fredags blev der holdt fernisering på udstillingen “Des Cloches” i Aars, hvor folk blev præsenteret for en række store malerier og en stor installation. Hele udstillingen fuldendes af stille musik. Men to dage før arbejdede fire personer koncentreret for at få malerierne på de rigtige rækker.

Marianne Grønnow (t.v.) og Mette Marott drøfter maleriernes indbyrdes afstand, mens Steen Christiansen er klar i baggrunden.

- Det tager et par dage at hænge udstillingen op, men det er fordi det er en forholdsvis nem udstilling, siger Marianne Grønnow. Det lette består i, at ud-

stillingen i Aars kun indeholder en installation. - Vi turnerede sidste år med en udstilling, hvor vi havde en installation der krævede seks ton sand. Det tog tid, forklarer hun. Marianne Grønnow er alene om at udforme installationerne og malerierne, men hun har normalt Katrine Ring med til udstillingerne. Katrine Ring arbejder med musik og har komponeret næsten otte timers stille musik til udstillingen. Musikken består af

23. AUGUST 2017

lyde fra klokker. Det kan være messingklokke, japansk bedeklokke, koklokker og lyde fra metalstykker - formet som fugle. Musikken udsendes fra en rund bænk. Opstillingen af bænken og monteringen af musikken tager også en del tid, blandt andet fordi musikken helst skal være så usynlig som mulig.

En gave til kvinderne Marianne Grønnow har desuden medbragt Mette Marott, der arbejder med

kobbertryk. Hun udstiller dog ikke i Aars, men deltager fordi hun har et godt øje for, hvordan udstillingen bør hænge, og hvordan de enkelte malerier bør hænge i forhold til hinanden. De tre damer får praktisk hjælp af Steen Christiansen fra Vesthimmerlands Museum. Det er hans opgave, at få malerierne til at hænge præcist som kunstnerne ønsker det. - Det er en gave at have Steen til det. Han er bare med på det hele, og vi kan tydeligt mærke, at han kan lide sit arbejde. Vi har ofte været ude for mandlige hjælpere, der helt klart ikke er glade for deres job, siger Katrine Ring og sender et stort smil til Steen Christiansen. Han besvarer smilet på sin egen stille facon, og bifalder, at han er glad for sit job. - Jeg synes det er sjovt at få det hele til at passe. Det er dog ikke hver gang, at det er helt enkelt, bemærker han. De forskellige kunstnere har forskellige ønsker. Nogle ønsker at maleriernes underkant skal flugte, mens andre går efter overkanten. - Der er også nogle der ønsker, at det er maleriet center, som skal udgøre linjen

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Målebåndet kommer frem, men i sidste ende er det øjemålet der er afgørende.

mellem dem. Det finder vi ud af hver gang. Noget af det som kan gøre det vanskeligt er, når hvert maleri har en snor at hænge i. Der er nærmest garanti for, at snorene ikke er lige lange, siger Steen Christiansen.

Mettes øjemål Inden de enkelte malerier bliver hængt op i Aars, så er det Marianne Grønnows tanke, at de skal flugte i underkant. - Men det er vi nød til at tage stilling til undervejs, fordi det kan vise sig ikke at være en god ide her, siger hun og skæver over til Mette Marott, der sender hende et blik der viser, at de er enige i, at det vil tiden vise. De fleste mænd vil normalt finde et målebånd frem, når de skal fastlægge afstanden mellem billederne på væggen. Men det er ikke det udgangspunkt Marianne Grønnow og Mette Marott har. - De enkelte maleriers størrelser og indbyrdes forhold har også betydning for afstanden. Derfor bruger vi faktisk mest øjemål, forklarer Mette Marott. Efter et par lange arbejdsdage endte det alligevel med, at alle kunstnerne blev tilfredse, og udstillingen blev klar til publikum.


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 13

Lokale hold til Tour De Aars Sponsorpenge fra løbet skal gå til et godt formål AARS: Motionscykelløbet Tour De Aars får et lidt “professionelt” præg i år. Der er nemlig lokale kræfter i gang for at skabe et lokalt hold til løbet. - Sidste år lavede vi et lille hold fra VVS-branchen. Det var hyggeligt, og vi har talt om at gøre det igen, siger Anders W. Christensen, der via sit arbejde hos Unidrain har mulighed for at sponsere holdet. - Vi har dog følt, at hvis vi skal lave et hold, så skal vi, eller rettere nogle, have

noget ud af det, fortsætter han. Sidste års deltagere har derfor besluttet, at de hver i sær skal give et beløb for at deltage, samtidig vil de arbejde på at skaffe yderligere sponsorere. Det er dog ikke meningen at cykelholdet vil beholde pengene. - Vi har besluttet at give pengene til et godt formål, her tænker vi på Barnets Blå Hus, forklarer Anders W. Christensen. VVS-holdet regner ikke med at vinde løbet. Men skulle holdet blive det stør-

ste, og modtage en gevinst for det, så vil de give gevinsten videre. Tanken er, at det nye hold kan blive på cirka 20 ryttere. Heriblandt vil være to repræsentanter fra Barnets Blå Hus. Målet om de 20 ryttere er nået. De to sidste tilmeldte er Gert Degn og hans søn Emil Degn. De vil gerne være med til at støtte den gode sag. De har lige afsluttet en cykeltur tværs over USA på 5000km… så de må ha gode ben.

Tour De Aars blev en succes sidste år. I år er cykelløbet ikke en officiel del af Kimbrerfesten. Til gengæld er der interesse for at skabe hold til deltagelse i løbet.

Aars Mægleren er flyttet til Himmerlandsgade 50-52. Fra venstre ejendomsmæglerne Sussie Sørensen, Kristian Thomsen og Heidi Thomsen.

Aars-mægler har udvidet AARS: Der er gang i salget af villaer og ejendomme i Vesthimmerland, og det har nu betydet, at firmaet Aars Mægleren er flyttet til andre og større lokaler i Himmerlandsgade i Aars, hvor der er bedre plads til kunder og medarbejdere. Ejendomsmæglerfirmaet har fordoblet kontorarealet, og flytningen til Himmerlandsgade 50-52 blev markeret ved en velbesøgt reception for kunder, forretningsforbindelser og venner af huset forleden. Der er tre medarbejdere i firmaet - indehaveren, ejendomsmægler Kristian Thomsen samt ejendomsmæglerne Heidi Thomsen og Sussie Sørensen. Det er 19 år siden Kristian Thomsen begyndte som selvstændig ejendomsmægler i Aars-området. Det skete efter at han i nog-

le år havde været ansat som ejendomsmægler hos Grethes Ejendomskontor. Han begyndte som selvstændig hjemmefra på sit landbrug i Mosbæk, men for tre år siden fik firmaet kontor på adressen Himmerlandsgade 76. Samtidig blev virkeområdet udvidet til også at omfatte Løgstør og Trend. Aars Mægleren er ikke medlem af nogen kæde. Kristian Thomsen ønsker

at være en “fri fugl” og sammen med Heidi Thomsen og Sussie Sørensen beskæftiger de sig med lidt af hvert inden for branchen. Det gælder både erhvervsejendomme, villaer, huse på landet og landbrug. - Og lige i øjeblikket er der gang i salget, siger Kristian Thomsen, som har været med i både opgangs- og nedgangstider.

Ny frisør hos er helle Baade

starter maNdag d. 21/8 Bliv klippet ved Helle i uge 34 eller 35 og hun gir´ en gave. adresse: sdr. Borremosevej 2, 9600 aars Tidsbestilling på tlf. 98 64 74 94 eller online booking via vores Facebook side

Få tjekket din hørelse – gratis & uforpligtende Har du svært ved at høre, eller kender du én, der har? Så ring og book en tid til en høretest allerede i dag. Hos AudioNova kan du få høreapparater fra 0 kr. efter offentligt tilskud. Vi tilbyder altid gratis prøveperiode, så du får præcis den løsning, der passer til dig. Vi er med dig hele vejen og giver personlig service og vejledning.

dag t s e t Høre . august 1 den 3 stil tid på: Be 13 2 8 7 88 7

AudioNova Hørecenter Himmerlandsgade 87

www.audionova.dk 9600 Aars

Tlf.: 88 77 82 13

InMind

Få selskabs‑ glæden tilbage


Aars Avis

SIDE 14

23. AUGUST 2017

Jutlander Bank ser flere positive tendenser Banken har netop landet imponerende halvårsregnskab

AARS: Jutlander Bank kom ud af første halvår 2017 med et rekordstort overskud. Resultatet før skat endte på hele 183 millioner kroner, hvilket er 83 millioner mere end året før. Hovedparten af fremgangen, 77 millioner kroner, skyldes en forbedring af posten tab og nedskrivninger på udlån. Hvor Jutlander Bank ved halvåret 2016 måtte nedskrive 62 millioner kroner, har banken i de første seks måneder af 2017 kunnet tilbageføre nedskrivninger for 15 millioner. - Det glædelige i den udvikling er, at vores kunder generelt har fået det bedre. Det er en af de positive tendenser, vi heldigvis ser lige nu, siger ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup. En anden positiv tendens, Per Sønderup glæder sig over, er en stigende lånelyst blandt Jutlander Banks kunder. - Efter en årrække, hvor vores udlån har været stagnerende, ser vi i første halvår 2017 en regulær stigning i vores udlån, konstaterer Per Sønderup. Fra årsskiftet og frem til 30. juni steg Jutlander Banks udlån med 1,6 procent, og samtidig steg bankens garantier - som for

mens værdien af kundedepoter beløber sig til 10,8 milliarder kroner.

Toplinje under pres

Efter en årrække, hvor Jutlander Banks udlån har været stagnerende, har banken i første halvår 2017 en regulær stigning i udlånene, og det glæder bankens ordførende direktør Per Sønderup.

eksempel stilles i forbindelse med kundernes bolighandler - med 14 procent. - Det er et udtryk for to positive tendenser; for det første er der større optimisme og fremtidstro blandt flere af vores kunder, og for det andet har vi fået mange nye kunder, siger Per Sønderup. I første halvår havde Jutlander Bank en tilgang på flere end 4500 nye kunder. - Vi har haft en rigtigt fin tilgang af kunder i vores to nyeste afdelinger, nemlig København, der åbnede ved indgangen til 2016, og Vejle, som åbnede i maj i år, men den største andel af kundetilgangen ligger i bankens oprindelige afdelingsnet. Vi har tillid til, at den strategi, vi begyndte at implementere i 2015, har medvirket til den flotte kundetilgang. Vi arbejder målrettet på at blive Danmarks mest personlige og tilgængelige bank. Det ser vi kunderne belønne os for nu, siger direktøren. Jutlander Banks samlede forretningsomfang steg i første halvår med 1,6 milliarder kroner til 34,4 milliarder, svarende til en stigning på fem procent. Forretningsomfanget er fordelt på udlån for otte milliarder, indlån for 12,5 milliarder og garantier for 3,1 milliarder,

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Line

Indehaver

Kent

Stylist

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Alt murerarbejde udføres!

www.vestbymureren.dk

Til trods for det stigende udlån ser Jutlander Bank et fald i sine nettorenteindtægter. Det tilskrives den stadigt faldende rentemarginal. Desuden overstiger kundernes indlån i Jutlander Bank fortsat bankens udlån mærkbart. - For hver ti kroner, vores kunder har stående som indlån i banken, er det kun mellem seks og syv kroner, vi har lånt ud til kunder. Indlånsoverskuddet kan vi kun placere til et meget lavt renteafkast. Derfor ser vi fortsat en toplinje, der er under pres, forklarer Per Sønderup. Samtidig er bankens udgifter til personale og administration steget. Personaleomkostningerne er steget på grund af stigende udgifter til det såkaldte lønsumsbidrag, som den finansielle sektor er pålagt, og overenskomstmæssige lønreguleringer. Samtidig har banken det seneste år ansat flere medarbejdere, herunder til bankens nye afdeling i Vejle. Administrationsomkostningerne er primært steget som følge af øget fokus på ITudvikling. Samlet er indtjeningen fra bankens primære drift faldet fra 145 millioner kroner ved halvåret 2016 til 126 millioner efter de første seks måneder af 2017. Faldet var forventet, og Jutlander Bank fastholder sine forventninger til den primære indtjening for hele 2017. For hele året forventer banken fortsat en primær indtjening i niveauet 215-250 millioner kroner. Den primære indtjening opgøres som bankens indtjening før kursreguleringer, nedskrivninger, udgifter til sektorløsninger og skat.

Stærkt kapitalgrundlag Samtidig kan Jutlander Bank glæde sig over fortsat at have et stærkt kapitalgrundlag. Banken havde pr. 30. juni 2017 en kapitalprocent på 19,7 procent. Sammenholdt med det beregnede, individuelle solvensbehov på 9,0 procent, har banken en kapitalmæssig ”friværdi” på 10,7 procentpoint, svarende til 1.190 millioner kroner. Bankens resultat for 1. halvår 2017 er i modsætning til tidligere ikke medregnet i kapitalgrundlaget. Hvis resultatet var medregnet, ville bankens kapitalprocent være 20,7 procent. Bankens egenkapital var 30. juni 2017 på 2,8 milliarder kroner.

Det var en gennemgribende ombygning Aars Kirke var igennem i 1921-1922. (Foto udlånt af Lokalhistorisk Arkiv Aars).

Aars Kirkes ombygning i 1921 Ugens billede viser ombygningen af Aars Kirke i 1921, hvor der er lavet hul i kirkens skib til en ny tværbygning. Den gamle landsbykirke

Fra gamle dage i Aars og omegn...

Aars Avis For 75 år siden Fredag, 14. august 1942: Annonce: Opklodsede Biler bør efterses og behandles, også for Møl. Alle autorepararioner udføres til rimelige Priser. P. Pedersen, Suldrup Autoværksted, Telefon 54. Tirsdag, 18. august 1942: Septemberfestens Sommerhus, som bortloddes for 1 Krone, er nu ankommet og opstilles i disse Dage i Aars Lystanlæg.

fik hermed en størrelse, der passede til befolkningen i den spirende stationsby. I forbindelse med ombygningen blev store dele af inventaret udskiftet, blandt

andet blev prædikestolen fra 1877 erstattet af en ny. Den gamle prædikestol blev overdraget til Hornum Missionshus, der på dette tidspunkt var under opførelse.

For 50 år siden

med det formål at give ministeren inspiration til sit videre arbejde. Knud Erik Kirkegaard fik mange indtryk med hjem efter at have mødt de vesthimmerlandske borgmestre - og kursister fra forskellige skoler og kurser til imødegåelse af arbejdsløsheden.

Torsdag, 17. august 1967: Kvindernes Fredsliga i Aars har holdt generalforsamling hos formanden, fru Laura Sand, som i sin beretning gav en oversigt over arbejdet i de forløbne to år siden sidste generalforsamling. Torsdag, 17. august 1967: Aars Brevdueforening har afsluttet denne sæsons flyvninger. H. Perregaard blev sæsonvinder med gamle duer, medens Peter Christensen blev vinder af flyvningerne med unger.

For 25 år siden Onsdag, 19. august 1992: Aars Kommune beder nu borgerne om hjælp til at holde ukrudtet nede. Man ønsker at byerne skal blive endnu grønnere, og een af måderne er at få så mange som muligt til at gøre en helhjertet indsats i kampen mod ukrudtet. Onsdag, 19. august 1992: Arbejdsminister Knud Erik Kirkegaard gæstede Aars hele mandagen. Der var tilrettelagt et program

72 seniorer fra Aars var på tur AARS: 72 medlemmer fra Aars Seniorer var for nylig - på en sommerens sjældne dage med rigtig godt vejr - på udflugt til Godthåb Hammerværk. Seniorerne blev modtaget af tre guider, som gav gæsterne en god og grundig rundvisning. Hammerværket er et sjældent eksempel på en tidlig dansk industrivirksomhed. Maskinerne kører stadigvæk. Seniorerne fik dem demonstreret, og smeden arbejdede. Familien Zinck fremstillede i fem generationer værktøj og redskaber

til landbrug og husholdninger. Produkterne er stadig på markedet men nu som en del af Fiskars sortiment. En udflugt til “Industriens vugge” er et besøg værd. Efter frokost kørte delegationen til Aabybro Mejeri, som blev grundlagt i 1888 af omkringliggende gårde, og i 1968 overtog familien Lindhardt mejeriet. Gæsterne fra Aars blev budt velkommen af Lindhardt og fik straks en is i hånden, mens han holdt introduktionstale. Mejeriet har udviklet sig meget. Der

Samarbejde med arkiv om billeder Aars Avis og Lokalhistorisk Arkiv, Aars er gået sammen om hver uge at bringe et historisk billede fra arkivets store samling. Hvis der er kommentarer eller rettelser til teksterne ved de enkelte billeder, må læserne gerne kontakte arkivleder Kim Ørsted Iversen. Det kan ske pr. mail: ki@ vmus.dk eller på telefon 40 63 74 21. Arkivet modtager gerne alle former for arkivalier og fotografier fra områdets foreninger, virksomheder og privatpersoner. er mange tilbygninger, og han måtte købe en nabo ud for at få mere plads. Seniorerne sluttede i konferencesalen, hvor Lindhardt - en rigtig god fortæller - fortalte om mejeriets udvikling. Gæsterne så til sidst en film om mejeriets udvikling. Lindhardt har stor interesse for motorcykler og især biler. En hal var bygget kun til den interesse. Limousine, Krone 5 og andre dyre biler kan man leje til festlige lejligheder. Derefter kørte selskabet til Hotel Sanden Bjerggaard i Slettestrand og fik serveret kalvesteg, is og jordbærtrifli. Mættet af is, steg, indtryk og oplevelser samt socialt samvær kørte selskabet tilbage til Aars.


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 15

eller en institution, som deltager i forvejen. De kan helt sikkert også finde plads til de yngste deltagere. Måske kan man endda være heldig og køre med i en vogn i stedet for at skulle gå selv hele vejen, siger Karl Lausten med et smil. Bagerst i optoget vil der være en bus, som samler dårligt gående tilskuere op, så de også kan komme med

ud på festpladsen søndag eftermiddag. Kimbrerfesten har i øvrigt valgt at aflyse kagedysten. Der var begrænset interesse sidste år, og det har ikke været muligt at finde de fornødne ressourcer til at gøre forsøget igen i år, så de ivrige bagere rundt om i byen må beholde kagerne derhjemme og spise dem til aftenkaffen.

Ung Aars-pianist spiller i musikhuset

Når tilskuerne i år skal stemme om, hvem der skal vinde priserne for flotteste og sjoveste indslag i Kimbrerfestoptoget, skal de bruge deres mobiltelefoner.

Kimbrerfestens optog bliver elektrisk AARS: Optoget under Kimbrerfesten fylder godt i bybilledet med 15-20 indslag, 600 deltagere og flere tusinde tilskuere langs ruten. Tilskuerne stemmer om optogets flotteste og sjoveste indslag. Det har førhen været en stor opgave at tælle stemmer op og udpege vinderne i de forskellige kategorier. Det bliver dog noget nemmere i år, da afstem-

ningen kommer til at foregå elektronisk. - Efterhånden har de fleste jo en mobiltelefon i lommen, så vi har valgt at gøre brug af dem i stedet for papir og blyant. Når optoget sætter i gang, kommer der et link på hjemmesiden til stemmesedlen. Når optoget er i mål, lukker afstemningen, og vi kan med det samme se resultatet. Vi ved godt, at der vil være nogle af de ældre langs ruten,

som ikke føler sig trygge ved den slags, men så er det jo en god anledning til at prikke til de unge mennesker ved siden af og få lidt hjælp. Når vi hjælper hinanden, kan vi jo klare det meste, siger formand for Kimbrerfestkomitéen, Karl Lausten. Kimbrerfesten arrangerer kun ét optog i år. Der har tidligere været et børneoptog om lørdagen, men tilslutningen har været be-

grænset de seneste år, og på grund af trafikken er det heller ikke helt så trygt og spændende for børnene at gå den sidste del af ruten ud til festpladsen, der sidste år blev flyttet fra Aars Lystanlæg til pladsen bag Messecenter Vesthimmerland. - Derfor har vi valgt helt at droppe børneoptoget. I stedet opfordrer vi børnene til at være med i det store optog om søndagen. De fleste er jo knyttet til en forening

AARS: Vesthimmerlands Musikforening indleder sæson 2017/18 med en klaverkoncert 3. september med den unge lovende pianist Ebbe Michelsen fra Aars. Koncerten finder som sædvanlig sted i Vesthimmerlands Musikhus Alfa. Ebbe Micehelsen er 18 år og går i 3.g på Vesthimmerlands Gymnasium. Han har spillet klaver i mere end 10 år. Han favner bredt i valg af komponister, der dækker en periode på mere end 300 år. - Min farmor Jonna Michelsen fik mig i gang med at spille på klaver, og det er takket være hende, at jeg fortsat har motivationen og lysten til at udvikle mit klaverspil yderligere, fortæller en stolt Ebbe Michelsen, der virkelig glæder sig til at spille en hel koncert. Koncerten vil blandt andet byde på kompositioner af J.S. Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Niels W. Gade og Franz Liszt. Til denne koncert er der gratis adgang for alle også

Den blot 18-årige lokale pianist, Ebbe Micehelsen, kommer vidt omkring i sit repertoire, når han 3. september giver klaverkoncert i Vesthimmerlands Musikhus Alfa.

Ikke-medlemmer af Musikforeningen. Der kan tegnes medlemskab til resten af sæsonen, hvor programmet byder på Trio Vitruvi 24. september, Pianisten Anne Mette Stæhr 29.oktober, Trio Aurora 12. november, Baryton Niels Bo Emgren med Schubert Wintherreise 4. februar og endelig Randers Kammerorkester 18. marts. E

F

G

H

7

1

AARS BOGEN - AARS VEJVISER Den nye udgave af AARS BogeN er under udarbejdelse og vil også i 2017-udgaven indeholde et foreningsregister. Alle foreninger i Aars og omegn, som ønsker at blive optaget i AARS BOGEN 2017 eller har rettelser til tidligere optagelse, skal indsende nedenstående kupon i udfyldt stand senest den 1. september 2017. optagelsen er gratis!

Alle erhvervsdrivende i Aars og omegn har mulighed for at blive optaget i fagregistret Handel, håndværk, industri og service. optagelsen kan ske enten i annonceform eller som tekstlinjer. Henvendelse vedrørende optagelse i fagregistret sker til AARS BogeNs kontor, tlf. 98 62 17 11. Vor konsulent er gerne til rådighed med hjælp til udformning af annoncer. Sidste frist for annoncebestilling/tekstlinjeoptagelse er 6. september 2017.

Kupon - foreningsregister - 2017 Foreningens navn:

Kuponen indsendes til

Telefonnumre i personregister

Advokatfi

3

4

rm - rettelse/tilføjelse Stenumaet - ejendomshandler, køber/sæl - erhvervsforhold, virksomhe gerrådgivning - landsdækkende advokatinkdsoverdragelser - ægteskabs- og samlivsfor asso - personskadeerstatnin hold - testamenter, bobehandg ling - arvesager

Kimbrergaarden Søndergade 22 9600 Aars Postboks 122

4 Værd at vide Foreningsregis ter

Telefon 98 62 29 11 aars@adv-stenum.dk www.advokat-stenum .dk

5

Personregiste

r

Find din lokale fagmand!

Personer, som ikke tidligere har haft deres telefonnummer optaget i AARS BogeN eller har rettelser til 20 16 det allerede optagne telefonnummer, bedes give meddelelse herom på nedenstående kupon, der skal være AARS BogeNs kontor i hænde senest den 1. september 2017. optagelsen er gratis! - lejeforhold - retssager, straffesage r - insolvensret, gældsrådg

ivning

6

Handel, håndvæ industri, service rk,

By- og kommunekor

t

Kupon - personregister - 2017Navn: 

Formand: 

Adresse: 

Adresse: 

Telefon: 

Kasserer:  Adresse:  Telefon: 

Sæt kryds

Aars Vejviser

Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Himmerlandsgade 150, 9600 Aars

❍ Ny optagelse ❍ Rettelse

5

Gaderegister

BEmæRK! Rettelse/tilføjelse omfatter KUN telefonnumre. Rettelse af personnavne og stillingsbeskrivelse m.v. skal ske ved henvendelse til folkeregistret.

Telefon: 

2

Aars Vejviser

3

– den lokale vejvis er

Handel, håndværk, industri og service

AARSBOGEN 20 16

Foreningsregister

1

2

6


Aars Avis

SIDE 16

23. AUGUST 2017

ed er« nm g Side orenin vis A f . s e r tiv ligt Aa »Ak ges i nge år brin t 8 ga lse: ds age s t n i p o m mom for Pris 435,- + ing. kr. . foren pr

Vesthimmerlands Havekreds Aktive Kvinder Aars

Formand: Bodil Thomsen Sjøstrupvej 52, 9600 Aars Tlf. 98 65 61 68 Kasserer: Lillian Madsen Dronningholmvej 78, 9600 Aars Tlf. 40 49 55 50

DcH Vesthimmerlands civile hundeførerforening www.dch-vesthimmerland.dk Formand: Birgit Fauerskov Østrupvej 12, Morum, 9600 Aars Tlf. 98 65 82 73 Kasserer: Lotte Frost Løgstørvej 222, Havbro, 9600 Aars Tlf. 96 98 80 80 Mødested: Plantagevej 8b, 9600 Aars

Det Danske Spejderkorps

Formand: Sara Højslet Nygaard Sjøstrupvej 59, 9600 Aars Tlf. 61 26 65 45 Gruppeleder: Morten Pedersen Blegkilde Allé 43 st.3, 9000 Aalborg Tlf. 28 90 19 99 Kasserer: Maibritt Vith Johnsen Tlf. 29 39 89 12 Mail: www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

Diabetesforeningen Vesthimmerland lokalforening Formand: Bendt Bro Kristensen Torsvej 3, 9640 Farsø Tlf. 20 71 73 39 Mail: bendt.bro@123dk.dk Kasserer: Bente Buus Nielsen Tlf. 60 72 31 80 Mail: bbn@autoimmunesygdomme.dk www.vesthimmerland.diabetes.dk

FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Tommy Tindahl Tlf. 61 30 74 99 Formand: Dorthe Rolighed Tlf. 22 84 74 37

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 40 70 44 20 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62 www.himmerlandsjernbaneklub.123hjemmeside.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Himmerlands Saluteringslaug Oldermand: Peter H. Høffner Nørregade 22, Østrup, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 86 Kasserer: Steen Vohlander Løvsangervej 44, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 91

LandboSenior Vesthimmerland Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Bent Pedersen Keldgårdvej 87, 9600 Aars Tlf. 20 45 99 55

Socialdemokratiet Vesthimmerland

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

Tordenkalvens Øllaug Formand: Susanne Andersen Markvænget 5, 9600 Aars Tlf. 24 82 12 19 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se på facebook

Formand: Jim Gruss Ryttervej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 64 Kasserer: Orla Pedersen Kaj Munks Vej 18, 9600 Aars Tlf. 98 65 61 72 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

Vesthimmerlands Handicap Idræt Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Vesth. Konservative Vælgerforening

Formand: Ernst Pinstrup Sørensen Ryttervej 22, 9600 Aars Tlf. 98 66 63 66 Kasserer: Hanne Monrad Agertoften 16, 9620 Aalestrup Tlf. 29 62 71 63

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Eva Auken Trængstrupvej 99, 9541 Suldrup Tlf. 61 85 98 65 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Joan Glerup Kristensen Møllevej 1, 9600 Aars Tlf.: 25 77 34 98 formand@vk-vesthimmerland.dk Kasserer: Jesper Glerup Kristensen kasserer@vk-vesthimmerland.dk Mødested: Idrætscenter Østermarken Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Ældre Sagen Aars Lokalkomité

Formand: Jette Frost Larsen Peder Stubsvej 52, 9600 Aars Tlf. 21 13 07 75 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Arne Petersen, Peder Stubsvej 21 9600 Aars - Tlf. 98 62 23 10 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

Aars Badmintonklub

Formand: Jesper Svendsen Herredsvej 52, 9600 Aars Tlf. 40 42 11 04 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

Aars Billardklub

Formand: Mikael Toft Sjøstrupvej 28, Gislum, 9600 Aars Tlf. 29 24 85 96 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

Aars Borgerforening

Formand: Jørgen Stenum Aatoften 16, 9600 Aars Tlf. 61 36 33 56 Kasserer: Helle Justesen Jensen Dr. Margrethes Vej 22, 9600 Aars Tlf. 51 94 37 01 www.aarsborgerforening.dk

Aars Bridgeklub

Formand: Yvonne Løvschall Ansgarsvej 21, 9600 Aars Tlf. 25 33 29 36 Kasserer: Børge Johansen Sportsvænget 13, 9541 Suldrup Tlf. 26 36 82 20 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

Aars Brydeklub

Formand: Peter Bonde Pedersen Dalstrøget 20, 9600 Aars Tlf. 42 71 70 29 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

Aars Erhvervsråd

Formand: Hans Sørgen Kastberg Gl. Tingvej 25 D, 9600 Aars Tlf. 98 62 50 92 Sekretariat: Himmerlands Udviklingsråd Messevej 1, 9600 Aars

Aars og omegns Folkedanserforening

Formand: Leif Jensen Havbrovej 41, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 24 23 Kasserer: Elsebeth Bach Nielsen Peder Stubsvej 42, 9600 Aars Tlf. 22 77 55 33 Mødested: Aars Skole

Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

Aars Golfklub

Formand: Søren Friis Næstformand: Claus Andreasen Baneudvalgsformand: Jens Kristian Dissing Kasserer: Henrik B. Hansen Medl. af bestyrelsen: Karsten Urband Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen Medl. af bestyrelsen: Poul Bang Nielsen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Aars Gymnastikforening Formand: Solveig Bigum Binderupvej 17, 9600 Aars Tlf. 40 44 80 52 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Aars Håndboldklub

Formand: Kurt Simonsen Tlf. 21 82 98 62 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Aars Idræts Klub

Formand: Per Nyborg Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Ilona Strange Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

Aarsegnens Jagtforening Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Helle Rasmussen Sneppevej 1, 9640 Farsø Tlf. 25 61 21 83 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

Aars Patchworkforening Formand: Anne Mette Jensen Kg. Christiansvej 18, 9600 Aars Tlf. 61 74 65 64 Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 19

Aars Seniorer

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Morumvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 30 27

Aars Petanque Klub

Formand: Kjeld Jensen Hans Egedesvej 107 H Tlf. 98 62 34 63 Kasserer: Margit Madsen Tlf. 50 54 68 12 www.aarspetanque.dk Mødested: Sports Allé v/Nutidsmuseet

Aars Skakklub

Formand: Poul E. Niebuhr Korgaardvej 8, Haubro, 9600 Aars Tlf. 98 66 42 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 40 83 53 33 willymoeller@dbmail.com Spillested: Erhvervsskolerne Aars, Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

Aars Svømmeklub

Formand: Jimmy Krøier Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Søren Lauridsen Vestrupvej 31, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 01 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, Himmerlandsgade 25, 9600 Aars og Farsø Svømmehal, Åkjærsvej 27, 9640 Farsø www.aars-svommeklub.dk

Aars Tennisklub

Formand: Kenneth Møller Nielsen Tlf. 22 23 24 31 Kasserer: Poul Erik Pedersen Tlf. 21 41 88 80 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 17

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

Ungdomsboliger i Aars nu! Øl- og vinhandler Mogens Kristensen, Aars, skriver på vegne af Aars Handelsstandsforening:

I 2011 vedtog byrådet i Vesthimmerlands Kommune en plan- og bæredygtighedsstrategi, hvor man definerede hvad der skulle satses på i de forskellige byer og landområder i kommunen. Der var tale om et flot stykke arbejde, som alle kunne bakke op om. Af samme strategi fremgår det, at Aars blev defineret som ”Uddannelsesbyen Aars”, hvilket gav - og fortsat giver - megen god mening, idet byen rum-

mer såvel gymnasium og erhvervsskoler. Rigtig mange unge mennesker har deres hverdag i byen nu - og flere kan komme til, hvis sommerens debat om yderligere decentralisering af en lang række uddannelser bliver gjort til virkelighed. Byens unikke placering i hjertet af Himmerland giver mange muligheder, og den offentlige transport til og fra byen er helt i top. Alligevel er der desværre noget, der halter. I flere år har der været enighed om, at byen mangler ungdomsboliger. Der er blevet fremført planer samt konkrete projekter, men indtil videre

er de alle faldet af forskellige årsager. Selv om der er blevet opført tusindvis af ungdomsboliger i Aalborg i de senere år, så er der fortsat stor mangel på disse, og mange studerende bor i umoderne (men dyre) boliger. Mange af disse kunne sagtens bo i Aars, hvis der var mulighed herfor. Hvis Aars får tilført nye uddannelser, vil det også kræve yderligere ungdomsboliger - og de skal være klar fra start. Når ungdomsboligerne kommer, vil der også ret hurtigt opstå mulighed for et ungemiljø med cafeer og lignende, hvilket vil være til gavn for

hele byen - ja, hele Vesthimmerlands Kommune. Men kære byråd - det skal altså i gang nu, hvis vi skal være med på vognen! Der skal oprettes nogle ungdomsboliger, der opfylder tidens krav - og hellere til en lidt højere pris end ved at vælge en discount løsning, der ikke kan bruges fremadrettet. I handelsstandsforeningen vil vi ikke pege på konkrete placeringer eller projekter, men vi vil sende en kraftig opfordring til det nuværende byråd om at få det vedtaget nu. Det er alt for vigtig en sag til, at der må ”gå valgkamp i den” eller politiske drillerier.

Konservative vil uddannelse Henrik Dalgaard (K), byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune, vil styrke Ungdommens Uddannelsesvejledning: Alle unge skal have en ungdomsuddannelse. I 8. klasse bliver alle unge i dag vurderet i forhold til, om de er uddannelsesparate eller ikke-uddannelsesparate. Herefter er det kun de elever, der er ikke-uddannelsesparate, der får vejledning fra Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU). I forbindelse med erhvervs-

uddannelsesreformen blev der sparet på UU-vejledningen af unge ud fra en forudsætning på landsplan om, at cirka 20 procent af de unge ville blive erklæret ikke-uddannelsesparate. Men sandheden har vist sig at være en ganske anden i Vesthimmerland. Status i Vesthimmerlands Kommune er, at der i 8. klasse er cirka 40 procent, der erklæres ikkeuddannelsesparate i 2016. Tallene fra undervisningsministeriet viste, at resten af landet ligger på 27 procent. Det er ikke godt nok,

og derfor mener vi konservative, at der bør handles på dette. For at sikre at flere unge erklæres uddannelsesparate, inden de forlader folkeskolen, er det nødvendigt at styrke UU-vejledningen. Derfor foreslår vi at styrke UU vejledningen til varetagelse af vejledningen i grundskolen. Andelen af ikke-uddannelsesparate er steget fra cirka 35 procent i 2015 til cirka 40 procent i 2016. Det mener vi, er en uheldig tendens, der resulterer i en stor restgruppe af unge,

der ikke kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Det kan løses ved at styrke UU-vejledningen. Derudover ønsker vi konservative at udvide de turboforløb, man indtil nu har gennemført med stor succes. Det drejer sig om, at man tager elever ud af deres vante omgivelser og giver dem et intensivt undervisningsforløb i de fag, hvor eleven er særlig udfordret. Vi skal investere i vores unge, det er trods alt vores fremtid.

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550 www.vm-sikring.dk

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Følg os på Facebook

GRATIS høreprøve og afprøvning

n

fentlige bygninger. Det er en forhøjelse af anlægsrammen på en mia. kr. om året i fem år. Den finansieres gennem lån i for eksempel Kommunekredit og betales tilbage med besparelsen på energiudgiften. Det vil sige, at der ikke er tale om et statsligt tilskud på fem milliarder, men om at kommunen får mulighed for at låne pengene, og at det lån kan betales tilbage med de penge, kommunen vil spare på for eksempel varmeudgifter i de efterfølgende år.

rt ce

ificeret h ør

Otic o

for er det et prioriteringsspørgsmål hver gang. SFs forslag åbner mulighed for, at vi kan komme i gang. Energirenoveringer er en god investering fordi det for eksempel vil nedbringe vores varmeudgifter. Samtidig vil det også give et bedre indeklima, så vores børn bedre kan følge med i timerne, og så vores ansatte får færre sygedage. SF stiller i efteråret forslag i Folketinget om at kommunerne skal have mulighed for at investere fem milliarder ekstra i energirenoveringer af of-

Aars n5 Bymidte

Æ

ld re

Telefon

I

9811 3200

k lini ek

indlæringsevnen, og det vil nedbringe klimaforureningen. De danske kommuner står for 74 pct. af den offentlige bygningsmasse, hvoraf 40 pct. er skoler. En stor del af disse bygninger er fra før 1980 og modne til renovering. I Vesthimmerland har vi allerede gang i energioptimering. Løgstør Skole er i øjeblikket i gang, og Aars Skole er færdige. Men der er lang vej endnu, før der er noget at prale af, for flere andre institutioner står i kø, og prisen er høj - der-

re! Hør me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

Vil investere mere i energirenovering Theresa Berg Andersen, byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune og folketingskandidat for SF Vesthimmerland, skriver om et forslag om yderligere energirenovering i kommunale bygninger: SF vil give kommunerne mulighed for at investere ekstra 5 mia. kr. i energirenoveringer af skoler og andre offentlige bygninger. Forslaget vil skabe op mod 2000 ekstra job på landsplan, skabe bedre indeklima og dermed mindske sygefravær og højne

- Din sikkerhed www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550

Sage

n

www.høreapparatet.dk

Det er vores egen skyld!! Lene Weiss, Nibevej 24, Aars, kommenterer forsidehistorien på Aars Avis i sidste uge: Nu skal Aars by igen sige farvel til en god forretning! Endnu et tomt forretningsvindue kommer i vores dejlige by! Lysdahl og Simonsen har valgt at stoppe - og

hvorfor? Fordi vi - kunderne - ikke støtter op og handler lokalt, men bl.a. benytter os af nethandel. Nogle er endda så ”snedige”, at de undersøger pasform og størrelse i butikkerne - og bestiller så på nettet! Samtidig klager ”vi” over, at man ikke kan få det, man behøver i byen og

over de tomme forretningslokaler!! Jeg kommer til at savne ”Varehuset”, som det hed i gamle dage - savne de to pigers kompetente og venlige betjening samt det gode vareudvalg, de havde, både til yngre og ældre, men jeg forstår udmærket, at det er svært at klare sig i detailhandelen. Forhåbentlig er

der nogen, der trods alt har mod til at forsøge sig med en lignende forretning, men det kræver følgende, kære medborgere i Aars: Tag jer sammen og handl lokalt, vi har heldigvis endnu mange fine forretninger, men indehaverne skal helst ikke tabe lysten og bukke under på grund af manglende kunder!!

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 18

23. AUGUST 2017

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Gert og Emil Degn blev hyldet for deres cykeltur på 5.000 kilometer på tværs af USA.

Cirka 300 mennesker deltog i fællesspisningen fredag aften i forbindelse med byfesten i Haverslev.

Familieaften med revy og uddeling af Haverslevprisen HAVERSLEV: Byfesten i Haverslev rullede derudaf hele uge 33.

d Kom sin og e

Efter en spændende håndboldkamp mellem Ribe-Esbjerg HH og Skive

FH torsdag aften i Haverslev Hallen med efterfølgende uddeling af auto-

Stort udvalg i

Skilte & Bøger

og alt mulig andet Forandringsbøger TILBUD Reklamationsbøger

Udsalg

Vi bor rnet” m hjø “lige o er øg Returb øger dvalgsb

U Bestillingsbøger ger bevisbø e d o g il T

“Like” sskilte Udsalg

rsalg e m m o S

Forår

Konfektionsmærker ærker Udsalgsm ærker T ilbudsm ånd Skjorteb

grafer og mulighed for at slukke tørsten i baren i Pavillonen, fulgte den store familieaften med cirka 300 gæster om fredagen. Der blev serveret stegt flæsk med alt tilbehør, veltilberedt i Kølles Køkken, og aftenen fortsatte med børnetime, udtrækning af lodsedler, tombola, hoppeborge, juniordiskotek, og som et par af højdepunkterne blev der heldigvis atter budt på en morsom revy med mange ”stjernenumre”, samt mulighed for at hædre de to gæve cykelryttere, far og søn, Gert og Emil Degn, der i år har tilbagelagt 5.000 kilometer på cykel - tværs over USA - til fordel for KnækCancer. Endelig blev prisen som Årets Haverslevborger ud-

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m

Per Poulsen blev den 30. modtager af prisen Årets Haverslevborger.

delt - i år for 30. gang - og det blev ud af de tre nominerede, Lise Sørensen, Søren Caspersen samt Per Poulsen, sidstnævnte, der helt fortjent løb med prisen. Per Poulsen er et stort aktiv for Haverslev, både

indenfor sporten og som den, der altid er parat med sit fotoapparat og på den måde er med til at dokumentere de fleste afgørende hændelser i byen. Stort tillykke med prisen!

Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

AARS BOGTRYK & OFFSET Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars · Tlf. 98 64 50 10 gb@gedstedbogtrykkeri.dk · www.gedstedbogtrykkeri.dk

Himmerlandsgade 150 . 9600 Aars . Telefon 98 62 17 11

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 19

MANDAG 10-19 TIR-TOR 10-17.30

LØRDAG 10-14 SØNDAG 10-16 16.998.-

10.999.-

850.over 20 mdr.

Spar 17.000.-

Spar 7.998.-

SOLID BOKSELEVATION • Madras med 5-zonet Pocket eller Multi Pocket fjedre • Elevationsbund med slideback • Solid topmadras med 6 cm latex Ekskl. ben/gavl. B 180 x L 200 cm FØR 33.998.- NU 16.998.- SPAR 17.000.Tilbuddet gælder 25. - 27. august

UNIQUE 3STAR KONTINENTAL Unique Base • Rubin topmadras med 4 cm latex Ekskl. ben/gavl.B 180 x L 200/210 cm. FØR 18.997.- NU 10.999.- SPAR 7.998.-

7000 m2 BOLIGHUS 600.over 10 mdr.

3.499.-

1000 m2 lædercenter 1000 m2 søvncenter - med P-plads lige ved døren

5.998.-

550.over 20 mdr.

350.over 10 mdr.

Spar 2.699.-

Spar 4.496.-

ELEVATIONSSENG SOLID K1M • Elevationsbund med 5-zonet Pocket madras • Classic topmadras med 2,5 cm skum Ekskl. ben. B 180 x L 200 cm. FØR 10.494.- NU 5.998.- SPAR 4.496.-

BOKSMADRAS SILVER 327 • Dob. fjedret madras med Bonell og 5-zonet pocket fjeder • Rubin topmadras med 4 cm latex Ekskl. ben. B 90 x L 200 cm. FØR 6.198.- NU 3.499.- SPAR 2.699.-

Sengeweekendtilbud Fredag, lørdag og søndag 25. - 27. august

550.over 10 mdr.

5.499.-

8.499.Spar 6.799.-

Spar 3.699.-

BOKSMADRAS GOLD 1041 • Dobbeltfjedret boksmadras med Pocket og 5-zonet pocket fjeder • Coolmax topmadras med 4 cm latex B 90 x L 200/210 cm. FØR 9.198.- NU 5.499.- SPAR 3.699.- Ekskl. ben.

BOKSELEVATION GOLD 2041 • Madras med 5-zonet Pocket fjedre og integreret elevation • Coolmax topmadras med 4 cm latex B 90 x L 200/210 cm. FØR 15.298.- NU 8.499.- SPAR 6.799.- Ekskl. ben.

TEMPUR studie - Kom og prøv vores Space Cabin før du vælger madras. Find masser af tilbud. Spar op til 40%

850.over 10 mdr.

Tempur Elevations seng 22 cm madras. 180x200 cm. ekskl. ben og gavl FØR 41.996.- NU 24.995.-

24.995.Spar 17.001.-

1250.over 20 mdr.

*Gælder ikke i forvejen nedsatte varer samt Fast Lav Pris

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

Se den 20 siders store UDSALGSFLYER på max-jessen.dk


Aars Avis

SIDE 20

23. AUGUST 2017

HAVERSLEV

KØR SELV-FERIE

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Oplev Nordtyskland

Hotel Zur Grünen Eiche HHH i Niedersachsen Lüneburger Heide er Tysklands ældste naturpark. Det enestående landskab af lyngklædte bakker har mere end 700 kilometer afmærkede vandre- og cykelstier og strækker sig over 107.000 hektar fra Buckholz i Nord til Soltau i syd og mod Lüneburg i øst. Lige midt det store hedelandskab finder I det hyggelige Hotel Zur Grünen Eiche blandt de grønne ege med en historie som et af Tysklands mest hippe dansesteder i 60’erne. I dag er her stadig gode tider, men i modsætning til danseglade unge hersker her en rolig og hyggelig atmosfære. Hotellet har ry for at servere dejlig mad og god stemning på ferien, og lige uden for døren ligger utallige spændende oplevelser. Valgfri ankomst frem til 17.12.2017.

2 nætter fra 849,3 nætter 1.249,Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.599,Pris uden rejsekode 1.899,Pristillæg fra 1.9.: 50,-

• • • • •

4 overnatninger 4 x morgenbuffet 4 x 3-retters middag/buffet 1 dags cykelleje for voksne 1 x Bispingen Card oplevelseskort

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris. Opred. fra 15 år: Pris fra 1.149,-

1.399,- Pladen fuld i Haverslev

Kurbyen Bad Doberan

Pris pr. pers. i dbl. værelse

Også 2 og 4 nætter!

Pris uden rejsekode 1.549,-

halbersbacher. prinzenpalais bad doberan HHHH i Nordtyskland Kurbyen Bad Doberan ved den tyske østersøkyst er et møde med en verden af i går. Byen blev udgangspunkt for den allerførste af de legendariske, tyske badesteder: Heiligendamm. Palæet blev opført i Bad Doberans elegante bymidte i 1812 og blev i 2008 indrettet som hotel med al den originale charme og klassiske stilfuldhed. Valgfri ankomst frem til 19.12.2017.

Der var stor interesse for Tombolaen.

• • • • • •

3 overnatninger 3 x morgenbuffet 2 x 3-retters middag/buffet 1 x 4-retters middag 1 x entre til katedral 20 % rabat på greenfee

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris. Opred. 15 år: Pris 899,-

HAVERSLEV: Onsdag aften, 16. august, kunne Haverslev-borgere og oplandsborgere fornøje sig med det store banko og tombola arrangement i Haverslev Hallen. Gevinsterne var mange, både i tombolaerne og på pladerne. Områdets lokale forretningsliv havde sponse-

ret flotte gaver i massevis. Kaffe, vin, slik, chokolade, sukker, hårklipning, fodterapi, gavekort, zoneterapi, massage, el-artikler, og meget mere. På bordene lå de indkøbte plader parate. Jack-Pot Banko, Københavner-Banko…og så de almindelige pap-plader med hver tre rækker.

Banko-aftenen var godt besøgt, og heldet - ja, det var med mange. Ved ét af bordene havde man taget de ”hårde” midler i brug. Tre flotte krystaller gav øjensynligt en god banko-energi. Familien plejede ikke at vinde i spil, men denne aften var der bare gevinst!

Kurafgift maks. EUR 2,- pr. person pr. døgn.

Idyl i Telemark

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.299,-

Pris uden rejsekode 3.599,Pristillæg frem til 20.8.: 600,21.8.-17.9.: 400,-

Quality Straand Hotel i Norge Lad jer fortrylle af Norges smukke natur på en kør selv-ferie til den populære ferieregion Telemark, hvor I bor på Quality Straand Hotel – et af regionens bedste hoteller – med et stort aktivitetsudbud i form af bl.a. Straand Sommarland og veteranbåden M/S Fram. Hotellet grundlagdes i år 1864 af værterne Kari og Olav – i dag er det 5. generation af familien Straand, der byder jer velkommen.

• • • • •

5 overnatninger 5 x morgenbuffet 5 x 3-retters middag/buffet Check-out kl. 12 Fri Wi-Fi

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 2 børn 4-16 år ½ pris. Opred. fra 17 år: Pris fra 2.549,-

Valgfri ankomst frem til 16.9. samt søndage 17.9.-22.10.2017.

Bestil nu på

Banko-spil kræver koncentration. Man skulle jo nødig “misse” et tal!

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 8-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:

Aars Avis - når det skal være lokalt!


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 21

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Børnene fra Tuen sang flot om Haverslev - den bedste by i Himmerland.

Sjov for alle aldre HAVERSLEV: Med arrangementer hele lørdagen i uge 33 lakkede Haverslev Byfest 2017 mod enden. Af de mange muntre indslag kan her nævnes blandt andet bagagerumsmarked med mulighed for at gøre en fortrinlig handel, HAME spejdernes karrusel og bålstegte pandekager, et helt gratis sildebord sponseret af Finn Spar Købmand, kaffe sponseret af Jutlander

Bank, som via sin fond også donerede flotte 10.000 kroner til blandt andet professionelle ”Haverslev Byfest veste” til de frivillige. De små fra Tuen sang for om den bedste by i Himmerland (gæt selv hvilken!), og på fodboldbanerne blev der linet op til spændende kokassebingo med én rød og skikkelig malkeko, samt som noget nyt prøvede man at introducere Haverslev

Dysten - med seks forskellige ”discipliner”, blandt andet traktor-skub. Mørke skyer hang ude i horisonten, og da alle spændt ventede på, at den røde ko skulle lave sin kokasse, kom der torden, kraftig regn og hagl. Partiet Venstre havde et lille informationstelt, og det blev pludseligt yderst velbesøgt! Byfest 2017 sluttede med aftenfest i Pavillonen med

Haverslev dysten bød blandt andet på disciplinen traktorskub.

mad fra Sønderup Landkøkken. Sluttelig er det vel på sin plads endnu engang at rose og takke de mange frivillige, der troligt hvert år stil-

TORBEN

Køkkenkonsulent

ler op med godt humør og arbejdskraft. Uden disse frivillige - ingen Byfest. Så enkelt kan det vist siges! Når Byfestudvalget se-

nere mødes for at tale om, hvordan det hele er gået, måske de så kan høre det meste af byen synge med på Byfestsangen: ”Huja, huja, Haverslev”.

Åbent hus

Lørdag d. 26/8 kl. 10-15

Nordjyllands hyggeligste køkken-, bad- og hvidevareudstilling ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪

HAME spejdernes pandekager, som naturligvis blev bagt over bål, var populære blandt især de helt unge deltagere i byfesten i Haverslev.

4000 m2 inspiration til din bolig Kun 20 min. kørsel fra Aalborg Få pulsen lidt ned og en sanseoplevelse med på vejen Kompetent og veluddannet personale med mange års erfaring Gratis indretningsforslag i fotorealistisk 3D Danmarks største forhandler af JKE Design

Brugsvej 7 . St. Ajstrup . 9240 Nibe . Tlf. 98 35 53 11 . st-ajstrup.dk Åbningstider: Mandag-fredag 9:00-17:30


Aars Avis

SIDE 22

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

23. AUGUST 2017

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Sol, regn og glade mennesker i Boldrup

Der var fart på fra start.

Gå og løb i Haverslev HAVERSLEV: Tirsdag aften i Byfestugen i Haverslev var der arrangeret løb/gåtur med start fra Pavillonen. Første hold der blev sendt afsted var de “helt professionelle” maraton løbere, der denne aften ”nøjedes” med en halv-maraton på 21 km! Næstefter var det børnenes tur, og også her lykkedes det efter en livlig opvarmning, at få ”tropperne” afsted i samlet flok. Tredje og sidste løbe/gågruppe var de større børn, eleverne fra HCI samt de af byens borgere der havde mod på god aften-motion. Kraftige regnbyger truede i det fjerne…og de kom også. Men en regnbyge eller to er vel ikke nok til at

De besøgende fik lov at give en hånd med, da fårene på Boldrup Museum blev klippet.

den yngre del af publikum. Vanen tro blev der grillet lam og gris over bål, og da klokken var tolv, og maden var klar til servering, blev der hurtigt en lang kø ved madteltet. Men selv om gæsterne spiste godt af grillmaden, blev det også spist imponerende mængder af kager ved det efterhånden berømte himmerlandske kagebord, der altid er en af hovedattraktionerne, når der bliver holdt fåredag på det lille museum. - Vi synes igen, vi har haft en rigtig god dag. Der er

Ruten går ad mange stier i Haverslev.

stoppe en ivrig løber eller ”ganger”. Som altid deltog mange som frivillige. Ved starten,

En lille aftensang HAVERSLEV: En lille aftensang eller syv, det var hvad Haverslevs dygtige organist Anette Kjær bød på tirsdag aften i Byfestugen. Aftensangene, som alle i kirken sang med på så godt de kunne, blev introduceret fint af Anette Kjær, så man endnu tydeligere kunne forstå deres betydning. Anette Kjær kom bl.a. ind på, hvordan en aftensang beskriver aftenstunden, dagens sidste timer før midnat, hvor det er for sent at foretage sig noget den dag. Der er tid til eftertan-

NØRAGER: Sol, regn og glade mennesker var de tre hovedingredienser, da der søndag blev holdt fåredag på Boldrup Museum. Heldigvis var det regn, der var mindst af, og arrangøren, Boldrup Museumsforening, var ganske godt tilfreds med dagens besøgstal. Helt fra den tidlige morgenstund var der livlig aktivitet på museet, og der gik ikke lang tid efter arrangementets start, før parkeringspladsen var ved at være fuld af biler. Rundt omkring på museet kunne de mange gæster opleve forskellige ting, der alle havde relation til livet på landet for 100 år siden. Fårene blev klippet, på markerne arbejdede de store heste fra foreningen Hestefolket, der blev tærsket korn på det gamle tærskeværk og meget mere. Mange af aktiviteterne havde publikum selv mulighed for at deltage i, og hverken rebslageren eller smeden manglede hjælpende hænder, når de efterlyste sådanne blandt

ke, man kan lade tankerne vandre, og aftenstunden er ro, stilhed, både for mennesker men også i naturen. I aftensangene er høresansen den dominerende, fortalte Anette videre. Landsbyklokken lyder, fuglene synger også aftensang, og frøerne kvækker. Roen indfinder sig. De valgte aftensange bød også på nogle af de nyeste, der er med i Højskolesangbogen. De nye sange er også vigtige, og bruger ord og billeder der afspejler den tid,

MALEREN... MALEREN... Malermester WALTHER WALTHERBACH’s BACH’sEftf. Eftf. BERIT ASP MADSEN v/Berit v/Berit Asp Asp Madsen Madsen

TLF. TLF.22 2272 7246 4611 11

www.maleraars.dk

tidtagning, præmieuddeling, i teltet - og opsyn på vejene, hvor deltagerne skulle krydse over.

der er her lige nu. En sang kan give indblik og udsyn, og de menneskelige grundvilkår, som vi er underlagt til alle tider, dem bliver det ikke umoderne at synge om. Et eksempel er ”Nu er den skønne dag forbi”, hvor ordene er 100 år gamle og melodien ganske ny (nummer 556 i Højskolesangbogen). Og sangen om ”Tunge mørke natteskyer”, der modsvarer morgensangen over alle ”Se nu stiger solen”. I en papkasse kunne interesserede lægge et sangønske, og Anette Kjær trak et par ”gevinster” fra kassen. Aftensangene i Haverslev Kirke sluttede med ”Du som har tændt millioner af stjerner”. Millioner af stjerner… ja, når man ser dem, så overvindes man for alvor af naturens storhed, også i en Byfest!

Billedkunstner Lise Christiansen maler ofte naturalistisk, nærmest fotografisk.

Tina Hougaard har valgt at lave tasker og lignende ud af reststoffer fra møbelpolstring.

Kunstudstilling i Kig Ind i Nørager NØRAGER: Kunstudvalget i Kultur - og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager har haft travlt med at få de sidste aftaler på plads med de mange kunstnere, der skal udstille i huset i den kommende sæson. - Vi synes vi har ramt en blandet buket af alsidige kunstnere der viser deres dejlige kreative og inspirerende kunst og design, siger Eva Pedersen, Kig Ind. Sæsonen begynder søndag eftermiddag den 27. august med fernisering af billedkunst og unikke stof tasker og punge, m.m. To kunstnere udstiller. Det er billedkunstner Lise

Christiansen, Assentoft, og Tina Hougaard, Gl. Nørager. Lise Christiansen maler primært med oliefarver og er ikke bange for at bruge hele farveskalaen. Hun producerede sit første oliemaleri i en alder af 16 år. Hun maler oftest naturalistisk, nærmest fotografisk, men udfordrer også andre stilarter indenfor billedkunst. Lise Christiansen har modtaget undervisning på Randers Kunstskole. Hun har desuden udstillet mange forskellige steder. Udover billedkunsten er Lise Christiansen også

været god tilslutning. Det er så dejligt at opleve, at en stor del af gæsterne er hernede i mange timer; mange faktisk helt fra start til slut. Det fortæller os, at de har hygget sig - også selv om der kom en enkelt eller to regnbyger, fortæller en af de ansvarlige, Karen Greve Somerset, der er formand for Boldrup Museumsforening. Hun kan også oplyse, at næste års fåredag allerede er puttet i kalenderen. Den vil således blive afholdt søndag 19. august.

meget musikalsk orienteret. Hun er bl.a. en del af en gruppe, som spiller klassisk spillemandsmusik. Tina Hougaard, Gl. Nørager, har specialiseret sig i stoftasker og punge. Hun er uddannet møbelpolstrer og driver sin forretning i nyrenoverede lokaler i Gl. Nørager. Tina Hougaard har altid været fascineret af det kreative og ikke mindst de lækre materialer, som hun møder igennem sit arbejde som udlært møbelpolstrer. Et fag som hun har arbejdet med siden 1995. Igennem arbejdet opstår der en masse spildmaterialer, som normalt ender som affald, og ud af dette opstod ideen om at genbruge dette. Tina begyndte derfor, når der opstår tid ind imellem hendes arbejde med møblerne, at designe tasker, punge o.l., af overskuddet. Taskerne er enkle, unikke og klassiske i design. De er hovedsageligt fremstillet af naturmaterialer,- uld, hør og læder, som er meget slidstærkt. Hun henter sin inspiration fra alt som rører sig indenfor mode og boligområdet. Der er gratis adgang til ferniseringen. Udstillingen kan ses frem til den 18. oktober.


Aars Avis

23. AUGUST 2017

Delikatessen nYhed

Vi begynder med at have et stort udvalg af nemme måltidsløsninger!

2-4 pers.

pr. pk. ................... 2 pk. .........

kolonial kolonial

59

100

95

00

i spar suldrup d. 25. aug.

kolonial køl

john west tun 145 g olie/vand

stort convenience udvalg

SIDE 23

vi har købt et parti...

20 95 16

00

4 pk.

quaker guldkorn 425 g

pr. pk.

schulstad solsikkerugbrød

kun ............

129

00

950 g i skiver

a´ 10 stk.

16

FOR RET :

HO VED RET :

pr. pk.

sing.

Langtidsstegt oksemørbrad , krydret flødekartoffeltårne med broccoli, bacon bønne salat og rødvindsovs.

200-300 g i bg.

Pris 199.-­‐ Pr. Person

frit valg

Slagteren

100

00

tykstegsbøffer/ entrecote Min. 450 g spar 21.95

2 stk. ................

10

00

orange sild i gl. spand

roastbeef

kun ...........

59 16

550-800 g Mar./krydder/karry

frit valg

12

95

KuN torsdag/fredag

95

ovnklar svinekaM

pr. 1/2 kg .......... Delikatessen

95

Direkte nr. 25 57 49 40

Man.-ons. kl. 8-15 Tors.-fre. kl. 8-16 Lør. kl. 8-14

vi har købt et parti indonesisk kaffe... 400 g,100% arabica bønner 1 ps. 1800

50 50 6

3 ps. løsvægtsslik pr. 100 g

00

Max. 1.000 g pr. kunde!

H averslev

v. finn ovesen

100

00

kolonial frost

vebbestrup islagkage

50

00

flensted kartoffelprod. 2 kg, skiver/både/frites

17

frit valg

95

kolonial chips + snack

taffel chips/snack

buko flødeost/pikant

Kage tapas

spar 19.90

95

kolonial køl

DES SER T:

Min. 1 kg

00

det er billigt!

capri-sonne læskedrik

DE'LUX MENU Fiskefad med lakseroulade, Dampet laks med rejer og aspa rges. Med rustic baguette og kryd derurte dres

4 pk.

pr. stk.

13

pr. stk.

450-550 g frit valg

1,5 ltr. m/chokolade

lav din egen weekendps. Vi har betjent disk - hvor du kan komme og vælge hvad du vil have i din pose

tulip spareribs/pulled pork/svinefilet

tlf. 98 65 40 13

120-200 g

frit valg

10

00

kolonial non-food

vel opvask 555 ml.

2-pak.

18

00

KuN lørdag/søndag gestus luksus pålæg alle slags, 70-90 g fra "Christiansfeld"

pr. pk. coca-cola alm./Zero

4x1,25 ltr.

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

10 95 39

00 + pant

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fremover fra tirsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00


Aars Avis

SIDE 24

GUNDERSTED

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

23. AUGUST 2017

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Konkurrenceuge i Gundersted Købmandsgård GUNDERSTED: Igen i år markerer man Made in Denmark i den gamle købmandsgård i Gundersted. - De øvrige år har vi i vores købmandsgård været glade for den store golftunering, da det har givet os en fordobling af vores normale omsætning. Det håber vi naturligvis også sker i år. Vi har selvfølgelig et par ting i ærmet herude, så man bliver nødt til at tage et smut forbi vores lille butik, smiler daglig leder Dorthe Pedersen. Ud over at der i hele ugen er udvidet åbningstid, vil der hver enkelt dag være et helt specifikt ekstra godt tilbud. Hertil kommer de mange andre gode tilbud,

der vil være ugen igennem. - Som det nærmest er vanen tro, genåbner vi også vores Hul 19. Et kort, men meget svært par 1 hul, hvor vi vil sørge for samme gode stemning som ved det berømte Himmerland Hill. Her er det muligt at vinde fine præmier, hvis det lykkes at få “Hole in One”. Hertil kommer, at der på køb gjort i butikken i løbet af ugen trækkes lod om et borde/bænkesæt i træ, tilføjer butiksansvarlig Sofie Nielsen fra Gundersted Købmandsgård. Der er altså al mulig grund til at slå et smut forbi købmandsgården og få et godt tilbud.

Gunnar Geertsen var tydeligt rørt over at få en plads omkaldt efter sig i Hornum.

Gunnar Geertsen fik plads opkaldt efter sig i Hornum Stort baneområde i Hornum med Bølle Bob tema indviet Af Torsten Hansen

Holdet bag Købmandsgården i Gundersted er klar til en travl uge, som udover gode tilbud byder på en Hole in One-konkurrence for kunderne.

HORNUM: Det begyndte for over 40 år siden, og det fortsætter stadig. Bølle Bob sætter sit præg på Hornum. Vejret viste sig fra den gode side, da Hornum i fredags indviede deres nye flotte område ved Himmerlandsstien – Bølle Bob området. Det tydede ellers på, at det våde vejr skulle fortsætte, men da Gunnar Geertsen kom til Hornum i fredags brød solen frem, og det holdt tørvejr – faktisk helt frem til, at indvielsen var forbi – så fortsatte det danske sommervejr. Det var ikke kun solen der strålede. Det gjorde Gunnar Geertsen og arrangørerne også. Jesper Gregersen, der er en del af Hornums bran-

dingudvalg, der står bag ideen om et stort aktivitetsområde ved Himmerlandsstien, holdt velkomsttalen. Han indledte med at bruge forskellige Bølle Bob sange i talen. - For knap fem år siden deltog Hornum i konkurrencen på DR ”Vores Kunst” med Bølle-Bob som tema. Vi vandt desværre ikke, men det satte en masse ideer i sving. Vi havde i forvejen et oplagt emne, som stod vores hjerte nært og det er BølleBob. Vi ville vise Danmark, at det er i Hornum BølleBob, Smukke Sally og alle de andre kommer fra, indledte Jesper Gregersen. Han fortsatte med at fortælle om, hvordan det siden har udviklet sig med byporte, gavlmaleri og nu et nyrenoveret torv og Bølle Bob

området ved den tidligere station. Efter velkomsten fik Gunnar Geertsen lov til at klippe snoren til området. De mange mennesker der mødte op denne eftermiddag fik naturligvis lov til at høre nogle af de gamle Bølle Bob-sange. De blev fremført af nogle af de oprindelige medlemmer af Hornum Koret, der var samlet i dagens anledning. Jesper Gregersen var også med i koret, i dagens anledning. Han optrådte som Bølle Bob. En udklædning der passede fint til Jesper Gregersen.

Gunnar Geertsens Plads

blev kaldt op til pavillonen, som i dagens anledning også var scenen. De blev bedt om at fjerne et klæde, der skjulte en plade på en stolpe. På pladen står ”Gunnar Geertsens Plads”. Navngivningen af pladsen var ikke blevet røbet over for Gunnar Geertsen inden afsløringen, derfor blev han meget rørt og rigtig glad. - Selvfølgelig skal vi have en Gunnar Geertsens Plads i Hornum, for at ære dig, Gunnar. Skal vi give ham en hånd, sagde Jesper Gregersen, og de mange gæster klappede taktfast.

Afslutningen på indvielsen var en overraskelse. Gunnar Geertsen og hans kone Gitte Geertsen

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11 Rigtig mange var mødt frem for at deltage i indvielsen af det flotte område ved Himmerlandsstien i Hornum.


Aars Avis

23. AUGUST 2017

VEGGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SIDE 25

SKIVUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Vegger er klar til årets Kongeringridningsdyst Lørdag står i hestenes og hyggens tegn i Vegger VEGGER: Efter en sommer hvor der af forskellige årsager er blevet aflyst et par ringridninger, er tiden inde til en af årets mest prestigefulde ringridningsstævner nemlig Kongeringridningen i Vegger. Der er blevet samlet mange skønne sponsorgaver sammen gennem de seneste par måneder, og hele denne uge går med at ”rigge” pladsen til, så alle de dygtige ringriddere kan blive mødt af gode baneforhold, flagallé og festligt pyntede galger, når de kommer til Vegger på lørdag. I Vegger er der tradition for, at galgerne pyntes med gran og blomster, og sådan bliver det også i år. - Det er bare med til at gøre det hele lidt mere festlig, siger Liss Nielsen, der er med til at arrangere Kongeringridningen. - I år er vi så heldige, at rytterne fra Team Mølholtvej i Hals tager turen ned til os og

giver et nap med, så alt kan blive klar til lørdag. Alderen er ved at være høj i ”ringridderlauget” så derfor er der brug for en hjælpende hånd med at få rigget pladsen til, tilføjer hun. På selve dagen er der også mange ekstra hænder i spil. Alene til galgerne skal der bruges fire hjælpere til hver, og andre sørger for lidt forplejning til alle på dagen. - Alt skal gå op i en højere enhed, før kampen om den lille ring kan komme i gang, og når ringridningen er startet, er det med at få det hele til at glide nemt og glat, så ventetiden imellem rytterne ikke bliver for lang, siger Liss Nielsen. Liss og Ytting Nielsen garage, vil som altid summe af liv, i dagene op til ringridningen. Det er i år Kent Klittgaard fra Hornum , som skal guide rytterne gennem de mange runder, og spejderne fra Veg-

Både præcision og fantasi bliver belønnet, når der lørdag er Kongeringridning i Vegger.

ger stiller igen trofast op for at suse rundt og samle ringe op. - Dagen ville ikke kunne løbe af stablen, var det ikke for de mange frivillige hjælpere. Vi håber på, at der er mange, som har lyst til at komme og heppe på rytterne, siger Liss Nielsen. Efter en indledende travrunde for de helt små, som gerne må have en ”trækker” med, er der en galoprunde for børn, inden de voksne tager over, og der er gode præmier, hvis man møder op i en flot udklædning eller har sigtearmen godt indstillet. - Der er dog én præmie, som vi ikke er glade for at uddele. Det er nemlig den berygtede ”græsrytter-præmie”, som indikerer, at en rytter er faldet af sin hest. Dette ønsker vi altid at være foruden, men er uheldet ude, så får den første rytter, der rammer græsset, en præmie, siger Liss Nielsen. Når hovedrunden er afviklet, bliver der en lille pause inden Kongeringridningen, hvor kun ryttere, der er blevet placeret på en første- eller andenplads ved årets øvrige ringridninger, må stille til start. En del ryttere har kvalificeret sig til stævnet flere gange i løbet af sæsonen, men ingen har været så flittig og dygtig som Vegger Ringridderlaugs egen Tanja Kiib Jensen, der ikke færre end syv gange i år har indfriet adgangskravet til Kongeringridningen. Ligesom de øvrige deltagere har hun dog kun ét skud i bøssen i finalen.

I Skivums “byting” har både unge og gamle mulighed for at komme til orde.

Vellykket “byting” i Skivum SKIVUM: Skivum Beboerforening har som noget nyt i år valgt at sætte mere fokus på sammenholdet i byen. Derfor er der i løbet af sommeren blevet afholdt ”bytinget”. Det er tænkt

som en fredagscafe, hvor man kan møde sin nabo til hygge og samvær. Bytinget foregår i den ny renoverede pavillion på sportspladsen. Opbakningen har været fin, og både unge som gamle har hygget

sig. Den sidste gang i år bliver fredag 1. september. På sportspladsen er der også opført nye shelters og en toiletbygning. Det giver mulighed for, at man kan overnatte og få nogle hyggelige timer omkring bålet. Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

VESTRUP

Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

ØSTRUP

Cirka 40 unge mennesker var klar til opstart på spejdersæsonen i Vestrup.

Spejderopstart i Vestrup

65 var samlet i klubhuset i Østrup, da den årlige dagplejedag blev gennemført.

Dagplejedag i Østrup ØSTRUP: Torsdag i sidste uge var dagen, hvor Dagplejen Grønhøjgruppen i Østrup, var vært for den årlige dagplejedag, hvor bedsteforældre, oldefor-

ældre, onkler og mostre mødte talstækt op til en dag i hyggens tegn. Gruppen, der består af tre dagplejere, havde arrangeret en hyggelig formiddag med

rundstykker og kaffe til de voksne og saftevand til børnene. Omkring 65 var samlet i det lille klubhus i Østrup.

VESTRUP: I sidste uge stod der igen spejder på kalenderen for børnene i Vestrup. Ca. 40 friske unge mennesker var mødt op til opstart hos Vestrup Spejderne, og det kunne tydeligt mærkes, at alle havde glædet sig til at komme i gang igen efter ferien. Opstarten bød på velkomst til de nye bævere, som er de mindste og selvfølgelig også til de ”gamle” spejdere. Forældrene var med til opstarten, og mens de blev informeret af spejderlederne om årets gang, forskellige gøremål og arrangementer, som de og grupperådet

står for, var børnene travlt optaget. Der var fuld aktivitet med masser af opgaver, som børnene skulle løse i fællesskab på tværs af forskellige årgange. Der blev udvist stor samarbejdsvilje og sammenholdet var fantastisk.

Spejderlederne forhørte sig i forældregruppen om hjælp til de forskellige enheder og i grupperådet. Der blev sluttet af med kaffe, saft og kage og lederne ser frem til den nye sæson, som byder på masser af nye udfordringer og aktiviteter.

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk


Aars Avis

SIDE 26

23. AUGUST 2017

Perfekt sæsonstart for Aars Idrætsklub

Fodboldholdet har hentet seks point i to kampe På mindre end to dage havde mere end 160 spillere tilmeldt sig Danpo Match i Aars Golfklub, men kun de 144 første til mølle kom med i den populære turnering.

Birdies og kyllinger i spil i Aars Golfklub GOLF: Aars Golfklub har afviklet Danpo Match, der er klubbens ubetinget største årlige turnering. I år havde mere end 160 spillere tilmeldt sig turneringen, men da der ”kun” var plads til 144 røg en del på ventelisten. Tilmeldingen blev åbnet på Golfbox 1. august klokken 00.01, og allerede om morgenen havde 80 spillere tilmeldt sig. Allerede 2. august blev matchen lukket for tilmelding, så der er tale om en voldsomt populær turnering. De 144 spillere havde ikke de bedste vejrforhold, da der faldt næsten 20 millimeter regn under afviklingen af matchen. Der blev spillet i fire rækker, hvor der var fire flotte præmier i hver række. Derudover var der på alle par 3 huller præmie til den spiller, der kom nærmest flaget, samt en præmie til den, der kom nærmest pinden i to slag på hul 9.

Der blev fundet følgende vindere:

A-rækken: - John Både Andersen, 37 point - Ole Thomsen, 36 point - Børge Bloksgard-Samuelsen, 36 point - Steen Thomssen, 36 point

B-rækken: - Jørgen N.C. Christensen, 40 point - Rene Munk Brændstrup, 40 point - Frode Egekvist, 39 point - Jacob Rold Christensen, 35 point

C-rækken: - Henning Mortensen, 38 point - Grethe Glerup, 36 point - Jens Peter Hougaard, 35 point - Børge Børresen, 34 point

D-rækkken:

- Rikke Nielsen, 36 point - Hanne Nørtoft Christensen, 34 point - Svend Andersen, 32 point

Nærmest flaget: Hul 3: - Charlotte Vestrup, 4,83 m - Rene Petersen, 3,86 m Hul 6: - Ulla Falborg, 5,21 m - Jørgen N.C. Christensen, 3,35 m

FODBOLD: Aars IKs bedste mandskab led i foråret den tort at blive degraderet til serie 3, men noget tyder på, at byens bedste fodboldhold efter flere år med pauvre resultater nu har fundet melodien. Holdet har i hvert fald åbnet sæsonen på den bedst tænkelige vis, da det er blevet til to sejre i to kampe. I sæsonpremieren overlod Aars-drengene intet til tilfældighederne, da de på udebane besejrede Borup IF så sikkert som 3-0. I sæsonens anden kamp tog Aars IK hjemme imod Sparkær IF, og her bragte værterne sig planmæssigt foran 2-0, inden de begyndte at tage lidt for let på opgaven. det betød, at gæsterne først reducerede og siden udlignede, og der-

Hul 17: - Majbritt Sigvardsen, 4,12 m - Verner Nielsen, 1,99 m

Nærmest flaget på hul 9 i to slag: - Greth Glerup, 5,05 m - Jørgen N.C. Christensen, 1,40 m

- N. Nicolai Christensen, 38 point

Aars IKs førstehold har med seks point i to kampe fået en fremragende start på efterårssæsonen.

Byder både på populære klassikere og nye tiltag eller skal møde på job senere. Træningen er tilrettelagt således, at alle uanset alder og niveau kan være med. Man træner blot på det niveau, man befinder sig bedst. Hele tre gange om ugen er det muligt at træne på holdet. Nye tiltag har også fundet vej til Fitness IØ. I foråret kørte FysioFlow i en prøveperiode. Der var så stor opbakning og interesse for holdet, at det nu fast er på holdplanen i efteråret. Med Fysio Flow trænes facier som er en vigtig del af kroppens bindevæv. Med træningen kan man øge sit velvære, optimere muskelfunktioner, mindske gener fra hælspore, irriteret achillessene, løbeknæ, gentagne fibersprængninger med mere.

Ravnsbjerg/Løgstrup og Foulum IF alle seks point, og i fjerde spillerunde kan man formentlig få et fingerpeg om, hvilken vej pilen peger for Aars IK, når holdet møder Foulum på udebane. Inden da bør Jakob Dyrmans tropper dog hjemme hente en sejr over NUGF Viborg, der efter tre kampe har en målscore så sløj som 3-11. Mens Aars IKs bedste mandskab har fået en god start på sæsonen, ser det til gengæld skidt ud for andetholdet, der også spiller i serie 3 - dog i en anden pulje. Andetholdet har tabt sine to første kampe til først Støvring IF og siden Hersom/Bjerregrav IF til trods for, at begge kampe er blevet spillet på Aars Stadion.

Hul 14: - Ulla Falborg, 5,52 m - Karsten Uhrbrandt, 5,15 m

Fitness IØ er klar til efteråret FITNESS: Ferien er slut, og når folk er klar til at rykke indenfor i fitnesscentret igen, står Fitness IØ klar til en efterårs- og vintersæson med et bredt tilbud af aktiviteter. Populære hold som blandt andre Cirkeltræning, Coretræning, Stram op og Crossdance fortsætter på holdplanen. Også de godt besøgte hold Formiddagsfitness er igen på planen. Dog en time tidligere end før, så for eksempel butiksansatte vil kunne nå at træne inden arbejde. Holdet, der startede som et seniorhold, har udviklet sig til at være en god blanding af unge og ældre motionister. Mange har fået interesse for holdet, da det er en skøn måde at starte dagen på, hvad enten man har ferie, en enkelt fridag,

efter havde Sparkær faktisk flere muligheder for at bringe sig foran - ikke mindst fordi det skabte en del uro i de bageste gelledder hos hjemmeholdet, da holdets målmand, Simon Poulsen, på grund af en skade måtte lade sig skifte ud. Aars IK fik dog reddet stormen af og satte sig igen på kampen, og da holdets anfører, Mathias “Hangeland” Højsleth, scorede sit andet straffesparksmål i kampen, gik gassen af gæsterne. En voldsom Aars-dominans i slutfasen blev dog ikke omsat til mål før i kampens døende minutter, hvor værterne endegyldigt fik lukket kampen med en scoring til slutresultatet 4-2. Efter sæsonens to første spillerunder har Aars IK,

Endelig så er den helt store nyhed denne sæson Jumping Fitness, hvor Fitness IØ har fået uddannet en af sine egne erfarne instruktører. Før sommerferien var der mulighed for at prøve kræfter med holdet, da det blev tilbudt gratis som intro. Holdene var så eftertragtede, at man allerede nu kan konkludere, at Jumping Fitness bliver et hit, og på grund af den store efterspørgsel kører der nu hold både onsdag og søndag. Er man ikke så meget til holdtræning, eller ønsker man at supplere sin holdtræning op, er der åbent alle dage i fitnesscentret. Centret er bemandet seks dage om ugen i forskellige tidsrum. Her vil det altid være muligt at få hjælp og inspiration fra de dygtige og uddannede

fitnessinstruktører, ligesom det er muligt at få lagt sit personlige program. Hvis man ikke allerede har stiftet bekendtskab med fitnesscentret, har man en oplevelse til gode med de super moderne maskiner og det sidste nye indenfor virtuel træning med mange forskellige ”rejser” til et stort udvalg af byer, lande og med varierende terræn. Lørdag 2. september vil Fitness IØ præsentere et udvalg af hold, når Idrætscenter Østermarken holder åbent hus. Denne dag vil man gratis kunne prøve både hold og maskiner i fitnesscentret. Det vil desuden være muligt at få besvaret spørgsmål omkring træning, abonnement med mere, ligesom det naturligvis også er muligt at melde sig ind på dagen.

Pokalbrag i vente i floorball i Haubro FLOORBALL: Tirsdag 29. august mødes Haubro Tigers og Randers Raptors FC i Floorball Danmarks pokalturnerings anden runde i HU-hallen i Haubro. Haubro Tigers ligger i øjeblikket i midten af 3. division og Randers Raptors i bunden af 2. division, så der forventes en meget lige kamp, hvor Randers trods alt er favoritter. For Haubro Tigers er alt på spil. En sejr betyder kvalifikation til tredje runde, og her venter i så fald en modstander fra Unihoc Ligaen, der er Danmarks bedste række. Holdopstillingen er allerede sat med 13 spillere fra Haubro Tigers. Haubro Tigers oplever

i øjeblikket stor fremgang med nye spillere på herreholdet. Hele 33 procent af klubbens spillere er nystartede i august 2017, og den samlede stigning i spillere i klubben er på cirka 25 procent - til trods for at klubben mistede fire spillere i sommerpausen. Tirsdag, 29. august er dog ikke kun en stor dag for Haubro Tigers’ herrer. Det er nemlig også dagen, hvor børnene starter deres træning efter sommerferien. Alle børn i alderen tre til 15 år er velkomne til at prøve kræfter med floorball i Haubro Idrætsforening, der i øjeblikket er den eneste klub i Vesthimmerland, som tilbyder floorball.


Aars Avis

23. AUGUST 2017

Fra torsdag til søndag i denne uge bliver der spillet Made in Denmark i Gatten.

Made in Denmark i trygge hænder

Borgmesteren håber, turneringen “vender hjem” GOLF: Danmarks største golfturnering Made In Denmark kommer for fjerde gang til Vesthimmerland, når hele landets golfbevågenhed er på området i Gatten fra torsdag til søn-

dag i denne uge. Med årets Made In Denmark-udgave har turneringen været afholdt i Vesthimmerlands Kommune i turneringens fire leveår, hvilket med de gode erfa-

ringer fra de tidligere udgaver in mente giver store forhåbninger til Made In Denmark 2017. - Vi glæder os meget til at byde velkommen til Made In Denmark og de mange

Linnemann viste klassen på hjemmebane i Nysum MOTORSPORT: Ulrik Linnemann og hans rallycrossteam stillede i den forgangne weekend for første, sidste og eneste gang i år til start på dansk grund - nærmere betegnet på “hjemmebanen” i Nysum, hvor der blev kørt NEZ / RallyX Nordic Denmark. Og den franske visit i Danmark kostede såmænd en sejr af sig. Ulrik Linnemann vandt overbevisende de indledende heats og var dermed sikret en plads i semifinalen. Denne vandt han også, og han kunne dermed indkassere billet til Super1600 finalen. Her triumferede han ligeledes og slog dermed fast, at han tilhører eliten i dansk Rallycross. Ulrik Linnemann benyttede ligeledes lejligheden til at afholde VIP-arrangement med bespisning og foredrag med rallycrossverdensmesteren Petter Solberg for sine sponsorer og fans, og han havde dermed en større folkemængde med sig. Nysumbanen lagde kulisser til det, der uden sammenligning var årets største og vildeste rallycrossarrangement i Danmark i 2017

tusinde gæster, som kommer til Vesthimmerland. Vi vil give de mange besøgende en stor oplevelse i vores område, som med de tre år på bagen kan sikre et veltilrettelagt og ikke mindst velafviklet Made In Denmark med værtsskabet i top, siger borgmester Knud Kristensen. Hos VisitVesthimmerland glæder turistdirektør Jimmi Petersen sig også til at vise Vesthimmerland frem til en af landets allerstørste sportsbegivenheder. - Made In Denmark giver vores område en stor eksponering, som når langt udover landets grænser på eksempelvis tv-kanalen Eurosport. Den synlighed skal vi selvfølgelig være utrolig stolte over, for vores særlige område har en stor værdi. Så vi glæder os til den virale eksponering på vores område, og til at være de bedste værter for de mange besøgende, siger Jimmi Petersen. Made In Denmark 2017 bliver desværre også turneringens sidste optræden i Vesthimmerland og Nordjylland i denne omgang. Gatten bliver nemlig til næste år erstattet med Silkeborg.

med deltagelse af et utal af udenlandske kørere og deres såkaldte Supercars med mere end 600 hestekræfter. Disse superbiler accelererer hurtigere fra 0-100 kilometer i timen end en Formel 1 bil. Der var gæsteoptrædener fra rallycrossstjerner, som ellers kun begår sig på de store

SIDE 27

- Vi har selvfølgelig noteret os flytningen til Silkeborg i 2018. Men i Vesthimmerland håber vi og tror på, at Made In Denmark i Gatten er så succesfuldt med de mange frivillige aktører, den gode infrastruktur og de imponerende rammer, at

det vækker genhør, sådan at European Tour og Made In Denmark vender tilbage til Vesthimmerland, siger Knud Kristensen. Op mod 100.000 gæster forventes at besøge Danmarks største golf-begivenhed i Vesthimmerland.

Danskere fuldender golffeltet i Gatten GOLF: Søndag blev de to sidste wildcards til Made in Denmark uddelt af Promotor Flemming Astrup, og det bliver to af den danske Challenge Tour spillere, der skal spille med på Europa Tour. Martin Ovesen og Mark Haastrup er efter sidste uges turnering i Norge begge lige uden for top 45 på Challengetourens Road to Oman, og har derfor ikke kvalificeret sig til Rolex Trophy. Det giver plads i kalenderen til et gensyn med Made in Denmark. Mark Haastrup var med i både 2014 og 2016, og i fjor sluttede han på en im-

ponerende 17.-plads, mens Martin Ovesen også spillede med på et wildcard, da han i 2015 sluttede delt nummer 58, efter han var åbnet med en runde i 68 slag. Med de to sidste tilføjelser til startlisten er der 12 danskere med blandt de 156 spillere i dette års Made in Denmark. Udover de faste Europatourspillere er også Joachim B. Hansen med på en invitation, og så har Oliver Suhr og Jacob Pingel Lauridsen kvalificeret sig via Race to Himmerland listen og Made in Denmark Qualifier på ECCO Tour.

baner rundt omring i verden. - Offroadbanen og hæren af frivillige hjælpere skabte de perfekte rammer for at internationalt løb og viste, at vi også i Danmark formår at løfte et rallycrossevent op på et internationalt plan. Jeg håber, at vi en dag kan få en afdeling af det officielle FIA

Europamesterskab til Nysum, for det har folkene på Nysumbanen netop bevist, at de formår, lød det rosende fra Ulrik Linnemann efter finalesejren. Team Linnemann kan nu begynde at forberede sig på næste EM løb, som løber af stablen 2. og 3. september i Frankrig.

Ung badmintonspiller åbnede sæsonen med tre medaljer

Rallycrosskøreren Ulrik Linnemann fra Skivum sluttede øverst på podiet, da der i weekenden blev kørt NEZ / RallyX Nordic Denmark på Nysumbanen.

BADMINTON: I weekenden deltog ungdomsspillere fra Aars Badmintonklub i sæsonens første stævne, og de unge ketsjersvingere fra Aars tog fat, hvor de slap før sommerferien. I U15 Mesterrækken spillede Mia Rosenberg sig i semifinalen i alle tre rækker, og hun vandt i både damesingle og damedouble, hvor hun spillede sammen med Sofie Lausen fra Højbjerg, mens hun sammen med Tobias Kej fra Odense tabte i mixdouble. Både i damedoublen og singlerækken blev det til finalenederlag til Mia Rosenberg, men hun kunne dog drage hjem med to sølvmedaljer og en af bronze. I U17/19A rækken blev det til en 17.-plads i herredouble for Anders Borg

Mia Rosenberg (nummer to fra højre) fra Aars Badmintonklub vandt sølv i U15 Mesterrækken i både single og damedouble ved sæsonens første stævne. I mixdouble måtte hun “nøjes” med bronze.

Andersen, der spillede sammen med Lars Jensen fra Ry og en niendeplads i mixdouble, hvor han spillede sammen med Kristine Kudahl Lyngsø fra Hobro. I samme række blev det

til en 13.-plads i damesingle til Frederikke Lykke Kjeldgaard, der i mixdouble sammen med Thorbjørn Jensen Rohde fra Rønde Efterskole endte på femtepladsen.


Aars Avis

SIDE 28

23. AUGUST 2017

Mere Mægler - Mere Digital AARS - Keldgårdvej 79

NYHED

Vi kigger på mobilen hvert 7. minut* Derfor finder vi køberne til din bolig online Med Nybolig SmartSalg sikrer vi, at din bolig kommer ud til flere købere. På den måde kan du opnå et hurtigere salg og en bedre pris.

Den moderne indrettede villa, den grønne have med terrasse og den gode beliggenhed – alt er familievenligt på Keldgårdvej 79 i Aars. I kan her se frem til blandt andet Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

fire soveværelser samt et stort, indbydende opholdsområde fra 2015. Kort afstand til skoler, institutioner og indkøb. Sag: 17212

1.645.000 955 85.000 7.462/6.117

Bolig m²

126

Grund

840

Stue/vær

1/4

Opført

1978

AARS - Kong Valdemars Vej 23

SmartSalg

ØSTRUP - Østergade 40

NYHED

NYHED

120 m2 stor, indflytningsklar etplansvilla i Aars med tre værelser, badeværelse, bryggers samt køkken og stue i åben forbindelse. Skøn have med terrasser, frugttræer Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

* Kilde: Danmarks statistik

og drivhus. God beliggenhed lige ved Østermarksskolen. Kort afstand til daginstitutioner og indkøbsmuligheder. Sag: 17194

1.745.000 1.786 90.000 7.911/6.485

Bolig m²

120

Grund

806

Stue/vær

1/3

Opført

1975

Etplansvilla i Østrup på 230 etagemeter. Tre værelser, spisekøkken, toilet, bad, stue og udestue. Tør, høj kælder med gode disponible rum. Lukket, ugeneret have Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

795.000 1.071 40.000 3.650/2.989

Nybolig Vesthimmerland - Aars Jacob Andersen Indehaver, ejendomsmægler, MDE Mobil 40351114

Tina Sondrup Indehaver, sagskoordinator Mobil 20650321

Michael Søegaard Salg og vurdering Mobil 20673262

Himmerlandsgade 93 ·· ·9600 Aars 9601@nybolig.dk ·· ·nybolig.dk ·· ·Tlf: 98621400

med lækkert værkstedsanneks. Særdeles pendlervenlig adresse med både Hobro, Aalborg og Viborg inden for Sag: 17193 rækkevidde. m²

127/82

Stue/vær

1/3

Grund

1.245

Opført 1950/1979


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 29

ERHVERV JOHN FRANDSEN AALBORG

Løgstør - Investeringsejendom

Farsø - Erhvervsejendom

D

C Kontakt: Jan tlf. 28 12 04 89

Østerbrogade 28A, 9670 Løgstør - Butiks- og kontorlokaler i stuen med god synlighed i Løgstørs centrum - Flotte lejligheder på 1. og 2. sal - Begge lejligheder er udlejet, mens stueetagen er disponibel for køber

Kontant kr. 1.675.000

Kontakt: Jan tlf. 28 12 04 89

Kontant kr. 2.375.000

Nørregade 6, 9640 Farsø

Anslået lejeindt.: kr. 170.200 Anslået afkast: 8,19%

- Lys og præsentabel butik med flot facade - Stor lejlighed på 1. sal - Til egen brug eller investering

Grundareal 681 m2 Etageareal 547 m2

ABB7050

ABB7012

SALG OG UDLEJNING AF ALLE TYPER ERHVERVSEJENDOMME I NORDJYLLAND Farsø - Investeringsejendom

Aars - Industriejendom

Kontakt: Jan tlf. 28 12 04 89

Evaholmvej 12, 9600 Aars - Tilbygget værksted fra 2016

- Fuldt udlejet ejendom i centrum af Farsø - Butik udlejet med uopsigelighed frem til 1/10-18

ABB5219

Kontakt: Jan tlf. 28 12 04 89

VI HAR INVESTORER TIL BOLIGUDLEJNINGSEJENDOMME I AARS

Kontant kr. 795.000

KONTAKT JAN GUDIKSEN

E

Nørregade 10, 9640 Farsø

- Mulighed for at udleje en del af ejendommen

Kontant kr. 895.000 Grundareal 2.200 m2 Erhvervsareal 491 m2

tlf: 70 40 49 24 • jgu@johnfrandsen.dk

Lejeindtægt kr. 90.000 Afkast 7,62%

ABB5155

Aalborg Ejendomsmæglere og valuarer, MDE Vesterbro 17 . 9000 Aalborg erhverv@johnfrandsen.dk . www.johnfrandsen.dk Aarhus 8870 5065

Randers 8870 5060

Aalborg 8870 5068

Frederica 7622 3055

Aalborg Ove Andersen Ejendomsmægler & Valuar, MDE

Aalborg Leif Knudsen Ejendomsmægler & Valuar, MDE

Aalborg Jan Gudiksen Salg & Vurdering Erhverv

Aarhus Søren Keller Salg & Vurdering Erhverv

Aarhus Michael Almsten Ejendomsmægler, MDE

Randers Frode Rasmussen Salg & Vurdering Erhverv

Randers Poul Bech Sørensen Salg & Vurdering Erhverv

Fredericia Niels Henry Andersen Ejendomsmægler & Valuar, MDE

Mobil: 61 63 22 44

Mobil: 61 55 72 10

Mobil: 28 12 04 89

Mobil: 28 10 81 29

Kontakt: 88 70 50 65

Mobil: 26 77 17 71

mobil: 26 77 50 51

Mobil: 29 43 44 37


SIDE 30

Aars Avis

23. AUGUST 2017


23. AUGUST 2017

Aars Avis

SIDE 31


Aars Avis

SIDE 32

23. AUGUST 2017

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE ÅBENT HUS

NYHED

Svalevej 10 - 9600 Aars

Med tilmelding lørdag d. 26/08 kl. 14.00 til 15.00

Mange gode detaljer Håndværkercheck på kr. 20.000,medfølger i handlen! Meget velholdt villa som fremstår indbydende. Her er der kræset for detaljerne, som gør at dette hjem er intet mindre en fantastisk. I bydes indenfor i lyst bryggers med adgang til godt værelse. Flot, stort åbent Invita køkken med spiseplads. Hyggelig stue med udgang til udestue.

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 26/08 kl. 14.00 til 15.00

D Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.698.000 85.000 1.758 7.620/6.303

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno.

905 m2 146 m2 5/4 1976/1985

Sag Kontakt

ÅBENT HUS

91302375 98622400

Blærevej 61, Blære - 9600 Aars

Med tilmelding lørdag d. 26/08 kl. 14.00 til 15.00

Indbydende villa

Her får I 196 lyse og indbydende kvadratmeter i en bolig, der er flot moderniseret. I stueplan er villaen indrettet med køkken-alrum, vinkelstue med brændeovn og store vinduespartier, der sørger for et dejlig lysindfald. Dertil kommer to badeværelser med bruseniche, en entré, et bryggers og et værelse. På førstesalen ligger yderligere tre værelser, hvoraf det ene har udgang til en stor altan.

D Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

945.000 50.000 1.415 4.306/3.549

Grund Bolig Rum/vær. Opført

1.102 m2 196 m2 4/4 1900

Sag Kontakt

91302087 98622400

C Dalvangen 33 - 9620 Aalestrup

Et sted hvor børnene trygt kan vokse op Boligen er beliggende i hyggeligt villakvarter, hvor der er masser plads til leg og gode stunder. Sætter du også pris på en nem have med god plads, så familien kan nyde de lune sommeraftener. Så er dette et rigtig godt valg. Dejlig carport som du nemt kan køre bilen ind under. Fint værksted samt et ekstra redskabsrum. Huset her rummer alle de muligheder, som man lægger vægt på som familie - Et sted hvor børnene trygt kan vokse op.

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 26/07 kl. 14.00 til 15.00

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.295.000 65.000 2.025 5.807/4.802 1.037 m2 149 m2 4/4 1999 91302529 98622400

Søndag d. 27/08 kl. 13.00 til 14.00

E Østerled 3 - 9600 Aars

Boligen er beliggende på lukket villavej Boligen er beliggende på lukket villavej - nærmere betegnet som Østerled. Her har du nem adgang til skoler, fritidsaktiviteter, indkøb og hovedgaden i Aars. Boligen er godt placeret og har en god grund på hele 870 m2. Ønsker du at sætte dit eget præg på din kommende bolig, er jeg sikker på dette bud vil vække din interesse. Her er det værd at bemærke den gode fordeling af rummene og ikke mindst rummenes størrelse. Her er masser muligheder og er du kreativ kan du få lige den bolig du ønsker!

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

995.000 50.000 1.956 4.475/3.700 870 m2 139 m2 4/3 1973 91302523 98622400

F Svoldrupvej 178 - 9600 Aars

Yderst præsentabel ejendom Lad vinduet stå på klem sådan en sensommeraften, hvor lærkerne akkompagnerer solnedgangen. Det er det eneste, du kan høre - det, og så lyden af familien, der går til ro efter en dag, hvor I har haft masser af mulighed for at nyde den friske luft og en uforstyrret udsigt til mark og eng. Ejendommen her er beliggende på en 53.000 kvadratmeter stor grund med rigtig gode udbygninger; stor stålpladehal på 448 kvadratmeter, tredobbelt garage, stald, lade og værksted, så der er mulighed for at dyrke en hesteinteresse eller andre pladskrævende aktiviteter.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2.495.000 125.000 1.971 11.124/9.204 53.000 m2 208/10 m2 6/4 1935 91302526 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 33

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NY PRIS

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 26/08 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 26/08 kl. 14.00 til 15.00

D Kong Christians Vej 1 - 9600 Aars

Velbeliggende villa

Særdeles velbeliggende etplans villa med muret carport. Denne bolig er velbeliggende i roligt villa kvarter tæt på skoler, svømmehal og indkøb. Her får man en regulær villa med ca. 24 m2 udestue med termotag og trægulv. Stuen er en vinkelstue og indbyder til hygge og godt samvær. Køkkenet er rummeligt og med spiseplads. I boligen findes 3 gode værelser samt soveværelse. Badeværelse er med bruseniche og har en fin størrelse. Godt bryggers og hall, hvor man har adgang til gæstetoilet.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.395.000 70.000 2.313 6.264/5.181 926 m2 164 m2 5/4 1973 91302411 98622400

E Gl Blærevej 6 - 9600 Aars

Pæn og velholt etplansvilla I den lille landsby Blære – ligger denne hyggelige villa. Ejendommen fremstår velholdt og passer perfekt til den enlige eller den mindre børnefamilie, som ønsker at bo i en by med et godt fællesskab og hvor man hjælper hinanden. Byen indeholder bl.a. en god friskole, splinterny multihal, forsamlingshus, sportsbaner og naturlegeplads. Der er endvidere kun ca. 5 min. kørsel til Aars, 15 min. kørsel til Nibe og ca. 30 min. kørsel til Aalborg. Til villaen hører endvidere en mindre garage og en dejlig stor have med flere hyggelige kroge og et ældre lysthus.

NYHED

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

698.000 35.000 1.054 3.163/2.614 1.053 m2 98/40 m2 5/3 1962 91302520 98622400

NY PRIS

C V Stadionsvej 6 - 9600 Aars

Håndværkertilbud på central beliggenhed Solid og gedigen bolig på 128 kvm, der fordeler sig på et charmerende køkkenalrum, en stor og lys vinkelstue, skøn udestue, et fint badeværelse og et dejligt bryggers. Øverst tre dejlige værelser og et toilet. Huset er dejligt og indflytningsklar. 632 kvm hyggelig og afskærmet grund, der betyder, at I helt ugenert kan nyde omgivelserne og hinanden. Nærområdet er hyggeligt og levende - men grundlagt på en dejlig ro. Skole og indkøb tæt på. Muret garage på 20 kvm og udhus på 18.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Sag Kontakt

945.000 50.000 1.627 4.239/3.505 632 m2 128 m2 5/3 1937/1993 91302218 98622400

D Hans Egedes Vej 56 - 9600 Aars

Arkitekttegnet villa

Søger I en bolig, hvor der er plads til den store familie. Villaen har et stort lækkert og lyst køkken/allrum med klinkegulv m/varme og udgang til både morgen- og eftermiddagsterrasser, som indbyder til hyggelige stunder med familien. Herfra fransk glasdør til rummelig og lys opholddstue med fyrreplankegulve og udgang til den store terrasse/haven. I forbindelse med stuen, er der fransk glasdør til yderligere stue/arbejdsværelse med fyrreplankegulve og udgang til overdækket terrasse og haven.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2.345.000 120.000 2.511 10.426/8.611 995 m2 191 m2 7/5 1989 91302443 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 34

23. AUGUST 2017

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NYHED

C

D

Hans Egedes Vej 291 - 9600 Aars

Peder Stubsvej 30 - 9600 Aars

Enebærvej 25 - 9600 Aars

Boligen er placeret på lukket villavej, hvor gaden giver genlyd af glade børn og godt naboskab. Stisystemerne gør det trygt og nemt, at når ind til byens mange muligheder.

Jeg har glædet mig utrolig meget til, at præsentere denne skønne villa beliggende midt på attraktiv villavej i Aars. Et område der er oplagt til børnefamilier eller til familien som bare ønsker plads.

Hyggeligt og velholdt fritidshus på 3.715 m2 stor grund i Himmerlands smukkeste natur. Fritidshuset ligger tæt på "Himmerland Golf & Spa Resort" og på den rene og badevenlige sø "Øjesø".

Indflytningsklar villa

SOLGT Sag

91302208

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

949 m2 168 m2 6/4 2000 98622400

Et område som er oplagt til børnefamilier

SOLGT Sag

91302493

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

1.005 m2 168/43 m2 5/5 1965/1974 98622400

Fritidshus i flot natur

SOLGT 91302396

Sag

Bolig uden for byen søges!

Indflytningsklar villa søges!

Kunde Id: 1086899

Kunde Id: 1092355

Par fra Århus søger landejendom eller villa uden for byen. Der må gerne være lidt langt fra naboer og tæt på skønt natur og grønne områder. De har ikke decideret et krav til hvilken by, men det skal bare ikke ligge op af en stor vej. Men samtidig vil det være et plus hvis det har en afstand på 10 km til motorvejen. Udbygninger er ikke et must, men hvis de er der skal de være i god stand.

Yngre par søger villa i Aars by. Det må gerne være et nyere hus i børne-venligt område. De vil gerne have noget der er indflytningsklar. Går meget op i detaljerne på huset. Der skal være garage eller i hvert fald mulighed for at etablere en. Deres maks. ligger på 2.200.000 kr.

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

3.715 m2 75 m2 4/3 1988 98622400

Kunder søger bolig til istandsættelse!

NYHED

Kunde Id: 1025267 Børnefamilie søger rummelig villa evt til istandsættelse i Aars by. Min. 170 m2 med min. 3 værelser og soveværelse. Evt. villa hvor der kan kombineres med erhverv.

NYHED

D

D

E

Løvsangervej 26 - 9600 Aars

Aggersundvej 122 - 9600 Aars

Kong Knuds Vej 2 - 9600 Aars

Vil du bo tæt ved Skøjtesøen, indkøb, skole mv i moderniseret villa?. Huset ligger i meget attraktivt villakvarter få hundrede meter fra Skøjtesøen og Søanlægget som er til stor fornøjelse for specielt børnene i byen.

Gården her er en skøn ejendom med næsten 17 tønder land. En ejendom, man kører forbi og tænker: Hvor ser det dog hyggeligt ud og så har de egen privat sø! En landejendom med format ud over det sædvanlige.

Velkommen indenfor i denne velholdte villa på attraktiv beliggenhed. Boligen ligger med kort afstand til skoler, idrætscenter, indkøb og meget mere. Sammenhold og godt naboskab er kerneværdierne her på Kong Knuds Vej.

Ideel til børnefamilien

SOLGT 1 hold gik forgæves! Sag

91302434

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

938 m2 129 m2 4/4 1977 98622400

Villa med min. 3 værelser søges! Kunde Id: 1009315 Kvinde med to børn søger villa i Aars by. Huset må gerne have sjæl og være indflytningsklar. Skal være i et plan. Kunden vil gerne have der er nyt køkken og bad. Det er et plus hvis der er nyt tag på huset. Er åben for beliggenhed, bare der er i Aars. Vedli-geholdelsesnem have.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Skøn ejendom

SOLGT Sag

91301711

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

91.751 m2 195 m2 5/5 1912/1998 98622400

Velholdt 1-plans villa

SOLGT Lignende søges Sag

91302428

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

876 m2 161 m2 5/4 1976/1994 98622400

Flot villa søges!

Bolig søges i Aars for kunder!

Kunde Id: 1056165

Kunde Id: 1092355

Par som bor til leje i Haverslev ønsker at flytte sammen. De søger villa i Aars. Skal være i et plan. Indflytningklar og vedligeholdesnem. Gerne nyt køkken og bad. Taget må også gerne være i god stand og være ordentligt. Garage.

Yngre par søger villa i Aars by. Det må gerne være et nyere hus i børne-venligt område. De vil gerne have noget der er indflytningsklar. Går meget op i detaljerne på huset. Der skal være garage eller i hvert fald mulighed for at etablere en. Deres maks. ligger på 2.200.000 kr.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

En del af byens liv


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 35

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NYHED

NYHED

C

E

E

Himmerlandsgade 42,21 - 9600 Aars

Nibevej 30 - 9600 Aars

Testrupvej 84 - 9620 Aalestrup

den og lystanlægget. Andelsboligen her er velegnet til mange købere.

Totalt renoveret vandskuret villa på blind vej nær midtbyen! Den tidligere garage er inddraget til boligarealet, således at dette i dag fremstår som indgang/bryggers og værelse.

En spændende ejendom, som passer perfekt til hesteinteresserede, mindre husdyrhold eller bare den som ønsker god plads i skønne opgivelser.

Storslået udsigt over hovedgaden og lystanlægHer får du en bolig i centrum af byen med storslået udsigt over hovedgaget.

SOLGT 91302513

Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

2.060 m2 98 m2 3/2 2005 98622400

Renoveret villa

SOLGT 91302354

Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

700 m2 123 m2 5/4 1964/2014 98622400

Flot restaureret landejendom

SOLGT Sag

91302474

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

12.000 m2 222 m2 7/5 1940/2007 98622400

Børnefamilie søger villa

Ejendom søges i 9600!

Ejendom på landet søges!

Kunde Id: 925919

Kunde Id: 922324

Kunde Id: 1093112

Ung børnefamilie med 2 børn, søger villa i Aars by. Der er må gerne være god plads og evt. i 2 plan. 3 værelser og soveværelse. Gerne en god muret garage og bred indkørsel til 2 biler , firmabil og motorcykel.

Køber fra Hornum-området søger villa eller landejendom på min. 150 m² og min. 2 beboelsesrum, beliggende i Vesthimmerland. Der skal være god plads og gerne lidt udhuse. Prisniveau op til kr. 1.700.000.

Par søger ejendom på landet hvor der både er plads til heste og værksted, de vil gerne have et stuehus som er nogenlunde istandsat og indflytningsklar, gerne med gode udbygninger, og gerne med noget jord til. Prisniveau 1.500.000 - 2.500.000, afhængig af mængden af jord.

NYHED

NYHED

E

E

E

Vestrupvej 40 - 9600 Aars

Vesterled 5 - 9600 Aars

Ingemannsvej 4 - 9600 Aars

Denne landejendom ligger i Vestrup og henvender sig til familien, der gerne vil ud under åben himmel og tæt på naturen. I får 153 veldisponerede kvadratmeter samt gode udbygninger med mulighed for dyrehold.

Nu har du muligheden for at erhverve denne etplansvilla beliggende på den attraktive og rolige gade Vesterled i Aars. Villaen fremstår velholdt og indflytningsklart.

På en naturskøn beliggenhed formår denne ejendom at samle familien. Med de mange kvadratmeter, så har man et væld af muligheder for hjemlig hygge og man har samtidig ikke skåret ned for den fine og moderne stil.

Super skønt landbrug

SOLGT Sag

91302516

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

24.254 m2 153 m2 4/4 1900/1962 98622400

Velbeliggende villa

SOLGT Sag

91302505

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

720 m2 100 m2 4/3 1964 98622400

Karakterfuld pragtvilla

SOLGT Sag

91301612

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

1.127 m2 354 m2 9/5 1976/2014 98622400

Energi billigt hus søges

Landmandspar søger villa

Her er garage et plus

Kunde Id: 975364

Kunde Id: 868477

Kunde Id: 973883

Ægtepar fra Vejle søger nyere villa på minimum 140 m², beliggende i 9600 Aars. Huset skal være af nyere dato og være indflytningsklar, og være energi billigt.

Landmandspar søger 1-plans villa i Aars by på ca. 140-180 m2. Huset skal være forholdsvis indflytningsklar. Prisen er ikke afgørende.

Midaldrende par som har landbrug i dag - søger 1plans villa i Aars by. Min. 150 m2 og gerne noget hvor der er stor grund. Evt. Brorsonsvej, Peder Stubs Vej eller lign. Gerne garage.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

En del af byens liv


SIDE 36

Aars Avis

23. AUGUST 2017


Aars Avis

23. AUGUST 2017

Naturskønt fritidslandbrug med ca. 2 hektar jord.

Stor og velholdt familievilla i Ranum.

Overlade

Landejendom

Bjørnsholmvej 54 Søger du en landejendom med gode solide udhuse og flot natur omkring dig? Så skal du helt sikkert tage et nærmere kig på denne bolig. Ejendommen er beliggende udenfor Overlade med skole og indkøbsmuligheder og ikke langt fra Løgstør og Aars samt kort afstand til Limfjorden og de naturskønne områder ved og omkring Trend. De gode udhuse indeholder: Stor garage/gildesal med bl.a. støbte gulve, loft i trolltex, nyere el-port og termoruder. Lade. Stald med 2 hestebokse. Maskinhus/hal. Alle udhuse har en rigtig god stand og særdeles anvendelige.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

645.000 1.342

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

35.000 2.956/2.420

Bolig m2: 115 Grund m2: 20.044 Stue/vær: 1/4 Udhus m2: 640 Byggeår: 1920 Sag: 258V1500169 Energi: G

Ranum

Gunderup

Villa, 1 fam.

Gunderupvej 90

Er I på udkig efter et nyt hjem? Denne velholdte familievilla i Ranum byder på mange anvendelige kvadratmeter og dejlige udeområder. I får også en god beliggenhed i et roligt og børnevenligt kvarter med mange rekreative muligheder. Ejendommen er opført i rødsten i 1968 og rummer 138 m2 bolig. Til villaen hører derudover en 154 m2 stor, lys og høj kælder med mange anvendelige rum. I forlængelse af huset er der en muret garage, som har indgang til kælderen.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

298.000 1.003

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 80 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1927 Sag: 258V1700017

25.000 1.364/1.118

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

595.000 1.359

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 138 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1968 Sag: 258V1700038

30.000 2.733/2.241

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

642 154 27 E

2.984 5 290 G

Villa, 1 fam.

Hovedgaden 35

En solid og rummelig familievilla til en rigtig god pris! Det er kort beskrevet, hvad der venter jer her på Hovedgaden 35 i Vester Hornum. Huset ligger centralt i den aktive landsby, der både har skole, købmand, pasningsmuligheder samt et rigt foreningsliv. Tæt på adressen er der også fine busforbindelser til blandt andet Aalborg, Farsø og Aars. Huset er opført i to etager med en tør kælder, og rumdelingen er god. Det samme er værelserne, som alle har en fin størrelse og form.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

395.000 1.099

25.000 1.817/1.488

Bolig m2: 150 Grund m2: Stue/vær: 2/4 Carport m2: Byggeår: 1940/1981 Sag: 258V1600203 Energi:

842 28 F

Supernemt sommerhus ved dejlig sandstrand.

Farsø

Villa, 1 fam.

Gøttrupvej 20 Kontant: Ejerudgift pr. md.:

395.000 882

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 92 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1938 Sag: 258V1600092

25.000 1.815/1.486

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

1.818 4 41 G

Trend

Fritidshus

Albertasvej 15 Drømmer I om et sommerhus, hvor I bare kan slappe af og nyde hinandens selskab, det dejlige strandliv og de mange muligheder for et aktivt ferieliv ved Trend syd for Løgstør? Så har vi det helt perfekte hus til jer. Her får I nemlig et moderne indrettet og vedligeholdelsesfrit, muret sommerhus med PVC-vinduer og en dejlig nem grund. Kort sagt er det den oplagte feriebolig for jer, der gerne vil bruge feriedagene på andet end at passe hus og have. Trend er især populær for sin skønne sandstrand.

Charmerende sommerhus på en stor grund.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

795.000 671

40.000 3.735/3.034

Bolig m2: 78 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1999 Sag: 258V1600030

1.272

Flot renoveret sommerhus - direkte klar til indflytning.

Hvalpsund

Fritidshus

Illeris 111

På en lukket vej lidt uden for Hvalpsund ligger dette charmerende sommerhus. Her kan I se frem til ferier og fridage i et flot renoveret hus på en stor, solrig grund med flere terrasser. Der er udsigt ud over marker, og omgivelserne er grønne og skønne. Huset er løbende renoveret fra år 2000 senest med et nyt køkken i 2016, som er integreret i et stort, åbent opholdsafsnit med loft til kip, blotlagte bjælker og brændeovn. Resten af de 62 m2 fordeler sig på to værelser og et badeværelse.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Vester Hornum

Fantastisk fristed med en idyllisk udsigt til åbent, grønt landskab. Drømmer du om et fredeligt fristed med en idyllisk udsigt til et grønt landskab? Så se nærmere på denne bolig, der ligger smukt omkranset af eng, marker og uspoleret natur. Huset ligger som det sidste på en lukket vej, og fra sekundet du ankommer til matriklen, vil du opleve den fantastiske ro og den friske luft, som er en fryd for både krop og sjæl. Om du vælger at benytte huset som en fritidsbolig eller et helårshus er helt op til dig, for der er ingen bopælspligt.

Villa, 1 fam.

Bydamsvej 2

Rummelig familievilla med central beliggenhed i Vester Hornum - super god pris!.

NY PRIS. Drømmer I om at flytte på landet? Og må der gerne følge gode landbrugsbygninger med? På en næsten 3000 m2 stor grund får I hele 375 etagemeter at boltre jer på. Udsigten til åbne marklandskaber og skov er fantastisk, og blot tre kilometer fra adressen ligger Limfjorden. Ejendommen har foruden et stuehus, en ældre stald og to udhuse, der oplagt kan bruges som eksempelvis værksted og maskinhus. Godt ti minutters kørsel fra grunden ligger Dagli´Brugsen, og seks kilometer væk skolen.

SIDE 37

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

735.000 1.015

40.000 3.438/2.795

Bolig m2: 62 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1967/1974 Sag: 258V1700052

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

1.394

Ertebølle

Fritidshus

Kjeldhøj 15

Dette hyggelige sommerhus har gennem de seneste 5 år fået en gennemgribende renovering. Huset fremstår bl.a. med nyt køkken og badeværelse i flot lys stil, nyt ståltag samt ny skøn overdækket terrasse. Søger du en renoveret fritidsbolig til en overkommelig pris, hvor du kan flytte lige ind uden at skulle gøre noget? Så er dette flotte og hyggelige sommerhus måske lige det du søger! Boligen indeholder: Entre. Pænt lyst badeværelse. 2 værelser. Flot nyere køkken. Opholdsstue.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

695.000 833

35.000 3.307/2.687

Bolig m2: 55 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Udhus m2: Byggeår: 1976/2001 Carport m2: Sag: 258V1300060

1.221 9 23


Aars Avis

SIDE 38

23. AUGUST 2017

NYHED

HESTEFOLK, FORRETNINGSFOLK, INSTITUTION MV. EGEGAARDSVEJ 5, 9620 AALESTRUP SPECIALEJENDOM 10 HA. ERHVERVSEJENDOM UDLAGT TIL INDUSTRI OG ERHVERV - Flot bygning opført i lærketræ, professionelt indrettet til heste. KONTAKT EJENDOMSMÆGLER FOR MERE INFO OG FREMVISNING! Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

NEDLAGT LANDBRUG M. 1 HA - VESTHIMMERLANDS KOMMUNE - 10 KM TIL AARS MOSBÆKVEJ 45, 9240 NIBE Kontant/Udb.: NEDLAGT LANDBRUG I RØDE STEN Brutto/Netto: - Solidt stuehus i 3 plan. - Stuehus fremstår originalt og trænger til opdatering. Bolig/Kld.: 116/50 - Staldbygninger, lille plantage og mindre græsareal ved ejendommen. Grund: 1 GØR DRØMMEN TIL VIRKELIGHED! FLYT PÅ LANDET! Stuer/Vær.: 2/3 Ejerudg./mdr.: 2.127

LYSTEJENDOM 885.000/45.000 4.059/3.325 Byggeår: Energi: Sagsnr:

1960 G 637823

4.000.000/200.000 19.763/15.074

NATURSKØNNE OMGIVELSER - POTENTIALE TIL NYBYGGERI! NYMØLLEVEJ 70, 9240 NIBE LANDVILLA I FANTASTISKE OMGIVELSER - En skøn plet med god plads - ude og inde. - Nær Limfjorden og de himmerlandske heder. - Mindre plantagestykke og eng. - Kun 25 min. fra Aalborg C. 1 km til skole mv. TIL FAMILIEN, SOM ØNSKER LUFT OMKRING! Ejerudg./mdr.: 1.530

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

1 Byggeår: 10 Sagsnr: 1/1

2010 857812

VILLA Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

1.125.000/60.000 5.124/4.254

Bolig: 155 Byggeår: Grund: 17.195 Energi: Stuer/Vær.: 2/3 Sagsnr:

1946 D 137802

Trend Mægleren Himmerlandsgade 50, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 Sussie Sørensen

www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

www.trend-mægleren.dk


Aars Avis

23. AUGUST 2017

De fleste andelsboligejere kan spare mange penge, hvis de går deres bank lidt på klingen, viser en test, som Forbrugerrådet Tænk Penge står bag. Foto: Colourbox.dk.

Mange forbrugere kan spare på andelsboliglån Forbrugerrådet Tænk har testet prisen BOLIG: Forbrugerrådet Tænk har i sit privatøkonomiske magasin, Forbrugerrådet Tænk Penge, testet

andelsboliglån i 15 forskellige banker. Testen viser, at mange forbrugere med andelsbo-

liglån kan spare tusindvis af kroner, hvis de forhandler renten ned eller skifter bank. Det er især forbru-

gere med en rente på over fem procent, der bør kunne opnå store besparelser. Renten på andelsboliglån er generelt lav, men på trods af den lave rente betaler mange andelshavere alt for meget for deres andelsboliglån, forklarer Morten Bruun Pedersen, der er seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk: - Det er urimeligt, at så

SIDE 39

mange forbrugere betaler så høje renter på deres andelsboliglån. Banken har god sikkerhed for, at lånet tilbagebetales, og de høje priser tyder på, at konkurrencen på bankmarkedet ikke fungerer ordentligt, siger han. Testens billigste banker tilbyder en ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) på mellem 3,5 og lidt under syv procent. Ifølge beregninger foretaget af Mybanker.dk kan otte ud af ti spare 10.000 kroner om året ved at gennemse deres andelsboliglån og lave en bedre aftale heraf kan hver tiende få en besparelse på over 20.000 kroner. Renten på andelsboliglån er generelt faldet med 25 procent i perioden 2014 til 2016, men en tredjedel af bankerne i testen har stadig en maksimal ÅOP på over ni procent på deres andelsboliglån. Mybanker.dk vurderer i magasinet Forbrugerrådet Tænk Penge, at man ikke skal betale mere end fire procent i rente, hvis man har en fornuftig

økonomi. Selv om den lave rente generelt er en fordel for forbrugerne, betyder den også store forskelle i laveste og højeste ÅOP hos de 15 banker, der var med i testen. Den laveste ÅOP ligger på 3,5 procent, mens den højeste sniger sig helt op på 12,26 procent. Morten Bruun Pedersen mener, at bankerne udbyder alt for høje renter. - Når pengeinstitutterne kan låne med sikkerhed i andelsboligen, er renter på over 12 procent alt for høje i et lavrentesamfund, som Danmark er for tiden, og den må kunne forhandles ned, siger Morten Bruun Pedersen, der desuden opfordrer alle med andelsboliglån til at genforhandle renten i banken i løbet af låneperioden. Lånene i testen er bedømt ud fra laveste og højeste ÅOP og etableringsomkostninger. Lånet, der er brugt som testcase, er et ejerpantebrev på 250.000 kroner med en løbetid på 20 år. Ejerpantebrevet ligger på 80 procent af andelsboligværdien.

KOM TIL ÅBENT HUS & FAMILY DAYS 26.-27. AUGUST KL. 11-16

CITROËN

WE ARE FAMILY

BILER TIL HELE FAMILIEN TIL FAMILIEVENLIGE PRISER FEEL+ UDSTYRSPAKKE Automatisk klimaanlæg • Automatisk tænding af lys • Airbumps® i sort Bakkamera • Parkeringssensor bag • Regnsensor STANDARDUDST YR 7” Touch Screen • 15” stålfælge • Aircondition • Automatisk låsning v/ kørsel Bluetooth & USB-indgang • El-justerbare sidespejle m. varme • El-sideruder for • Fartpilot m. hastighedsbegrænser • Fjernbetjent centrallås • Hill Assist • Indfarvede dørhåndtag • LED-kørelys • Læderrat m. kromdetaljer • Sidespejle i sort højglans • Tågeforlygter og baglygter • Varme i forsæder ®

SPAR

45.000,-

CITROËN C4 CACTUS

100 S&S Feel+

KUN 169.990,FØRPRIS 214.990,-

A 32,3 km/l. CO2 82 g/km. Halvårlig ejerafgift 130 kr. De annoncerede priser er ekskl. leveringsomkostninger 3.880 kr., lak og metallak. Bilerne er vist med ekstraudstyr mod en tillægspris. Tilbuddene gælder kun så længe lager haves, samt ved køb og levering inden d. 30.09.2017. Forbehold for pris-, afgiftsændringer og trykfejl. ++

KLAUS BUUS A/S • MESSEVEJ 10 • 9600 AARS • TELEFON 98 62 22 24


Aars Avis

SIDE 40

Begrænset antal. Ubegrænset køreglæde.

Golf Trendline privatleasing fra kun kr. 2.299,- pr. måned. Man skulle ikke tro, at det kunne blive sjovere at køre Golf. Men i Golf Trendline skruer vi alligevel op for køreglæden med en DK-pakke, og samtidig skruer vi prisen helt i bund. Lige nu kan du nemlig privatlease den til kun kr. 15.000,- i udbetaling og fra kr. 2.299,- i månedlig ydelse. Men skynd dig – du er nok ikke den eneste, der kan se det sjove i Golf Trendline.

Besøg os allerede i dag.

Golf Trendline TSI 85 hk. Privatleasing via VW Finans. Løbetid 36 mdr.15.000 km/år. Samlet pris for 36 mdr.: kr. 97.764,-. Positiv kreditgodkendelse kræves. Ekskl. dæk, forsikring, brændstof og grøn ejerafgift. Brændstofforbrug ved bl. kørsel 20,8 km/l. CO2-udslip 108 g/km. Golf fås kontant fra kr. 234.995,- plus lev. kr. 3.880,-. A

Volkswagen Aalestrup Borgergade 37, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 11 www.vw-aalestrup.dk

23. AUGUST 2017


Aars Avis

23. AUGUST 2017

design

up!

Med ekstra meget „waouw“ og „piiift“. Du behøver ikke nøjes med at sukke efter den. Privatleasing: Udbetaling kr. 5.000,- / kr. 1.799,- pr. md. Du kan lige så godt vænne dig til at høste opmærksomhed i design up! Vi har forkælet den i forvejen veldesignede up! med ekstra lækre detaljer i form af kontrastfarvede sidespejle og streamer på siden, et sort tag, et lækkert hvidt instrumentbræt og en DK-pakke. I forvejen er up! spækket med standardudstyr som City Emergency Brake, smartphoneintegration og regnsensor, og så får du klimaanlægget Climatronic og Multifunktionslæderrat oven i. Ikke dårligt, vel? Det er prisen heller ikke.

Kig forbi og hør mere om privatleasing af design up!

design up! tilbydes med enten deep sort perleeffekt eller candy hvid. Privatleasing via VW Finans. Løbetid 36 mdr. 15.000 km/år. Samlet pris for 36 mdr.: kr. 69.764 ,-. Positiv kreditgodkendelse kræves.Ekskl. dæk, forsikring, brændstof og grøn ejerafgift. Brændstofforbrug ved bl. kørsel 24,4 km/l. CO2 udslip 96 /km

A+

. up! fås kontant fra kr. 117.995,- plus lev. kr. 3.880,-.

Volkswagen Aalestrup Borgergade 37, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 11 www.vw-aalestrup.dk

SIDE 41


Aars Avis

SIDE 42

23. AUGUST 2017

Fiat 500L familien får et elegant facelift En af de mest solgte mini-MPV’er har undergået vellykket opdatering MOTOR: Når den elskede Fiat 500 bliver for lille til familiens behov, hedder næste led i modelrækken Fiat 500L og den endnu større Fiat 500L Wagon. Fiat 500L er MPV-udgaven af den populære italienske livsstilsbil, hvor der er plads til henholdsvis fem og syv personer. Fiat 500L har netop fået en større opdatering, og der er sket mange ændringer og tilføjelser i de nye faceliftede modeller. Faktisk er 40 procent af komponenterne nye. Det ses især indvendigt, hvor kabinen er blevet redesignet med et helt nyt interiør. Det omfatter blandt andet et nyt multifunktions 3-eget læderrat, helt ny instrumentering med en stor skærm til en omfattende tripcomputer, nye radioer samt en ny udformning af selve instrumentbrættet, der som i Fiat 500 altid er lakeret i samme farve som bilen. Fiats designere har også haft fokus på komforten, når man sætter sig bag rattet. Gearstangen har fået nyt design, og dens position er hævet. Opbevaringsrummene er blevet større, og der er kommet et nyt praktisk armlæn foran. Der er også blevet plads til mere infotainment-udstyr, ligesom de attraktive familiebiler har fået flere forfinende detaljer. Listen tæller blandt andet ny front med kofangere, som gør de to biler endnu mere udtryksfulde og gør familiefornemmelsen til Fiat 500 tydeligere. Dertil kommer LED-kørelys, nye farver og nye alufælge. Der er desuden mulighed for at vælge Uconnect radio med en stor 7” touch-skærm, DAB radio og Uconnect Link som ekstraudstyr.

En af Europas mest solgte mini-MPV’er Fiat 500L og Fiat 500L Wagon har netop undergået et vellykket opdatering, hvor hele 40 procent af bilen er ny.

menter er det med til at give den faceliftede model et mere sportsligt udtryk. Som noget nyt kan man nu vælge mellem tre forskellige tagfarver til Wagon-udgaven. Fra forsædet og frem er alt ens på 500L og 500L Wagon, og førerpladsen er fortsat præget af masser af lys og med et godt udsyn, en detalje der også er til stor gavn for sikkerheden. Forskellen mellem de to MPV’er ses fra det i øvrigt altid længdejusterbare bagsæde, og bagud. Således er Fiat 500L Wagon 20 centimeter længere, hvilket giver den en total-

længde på 4,35 meter og plads til syv personer. Fraprisen er samtidig så skarp, at 500L Wagon er blandt de absolut billigste syvpersoners biler på det danske marked. Både Fiat 500L og Fiat 500L Wagon leveres med tre forskellige økonomiske motorer. På benzinsiden omfatter det den stærke TwinAir turbomotor med 105 hk, mens der på dieselsiden kan vælges mellem to MultiJet turbodieselmotorer - en 1,3 med 95 hk samt en 1,6 med 120 hk; sidstnævnte er bjørnestærk og byder på et drejningsmoment på hele 320 nm.

Vi renser bilens aircondition!

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

forskellige udstyrspakker alt efter behov, lyst og smag.

Efterårs menu 2017 ●  Marineret laks med dildfrø og fennikel, anrettet på salat dertil purløgscreme, brød og smør ●  Braiseret kalvesteg med franske bønner, flødesauce, bagt urte/kartoffelmos og æblesalat ●  Lys mazarinkage, toppet med blommer, bagt med ølsirup og hakkede mandler, dertil cremefraiche tilsmagt med vanilje sukker.

AFHENTNINGSPRIS:

2 retter ........... KR. 145.00

Bestilles senest 3 dage før. Min. 10 kuverter Søndag dog min. 20 kuverter Brian Nielsen

Kimbrer Kroen leverer alt ud af huset

Smørrebrød - receptioner - festmenuer m.m.

BOGTRYK

Kimbrer Kroen har lokaler til festen fra 20 til 250 personer Fest til fast pris fra kr. 499.00 - se nærmere på www.kimbrerkroen.dk

Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

Ring for nærmere information, eller få tilsendt vores brochure. Tlf. 98 62 19 66 eller mail@kimbrerkroen.dk

OFFSET Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

et enkelt udstyrsniveau, hvortil man så kan tilkøbe

3 retter ........... KR. 179.00

Når enden er god Bagenden på 500L har også fået et elegant løft, og i samspil med nye kromele-

Modelprogrammet er enkelt og overskueligt med

Lille service kun

995.-

Stor service kun

1995.-

F.eks. Aygo, c1, 107 m.fl. F.eks. Aygo, c1, 107 m.fl. Tidsbestilling på 986410 88

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

BILVASK

FRA 39,-

FINd oS oGSå På

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98 64 10 88

Aalestrup Motor Co. ApS Testrupvej 6

Markedsvej 8 -- 9600 - tlf. 98 62 19 66 Markedsvej 8 - 9600 Aars tlf. 98 Aars 62 19 66 . mail@kimbrerkroen.dk mail@kimbrerkroen.dk


Aars Avis

23. AUGUST 2017

SIDE 43

TIL LEJE

Lejlighed til leje

JULEFROKOST i Skal Pavillonen FREDAG DEN 24. NOVEMBER KL. 18.00 - 01.00 Pris: 310 kr. incl. stor jule-buffet

Kastberg a/s Grundet travlhed søges dygtige og selvstændige tømrersvende til arbejde i lokalområdet samt Aarhus og Aalborg. Henv. omkring jobbet rettes til Erik på tlf. 29 49 91 01 Ansøgning sendes på mail til ep@kastberg-as.dk TØMRER & SNEDKER

KASTBERG A/S

VESTVEJ 13. 9600AARS

Musikken leveres fra kl. 21.00 af:

TLF. 98 62 51 55 VESTVEJ 13 . 9600 AARS

vEsthImmERL aNds pROvstI FOLKEKIRKEN

Vesthimmerlands provsti søger provstisekretær Stillingen er en fuldtidsstilling og opgaverne er mangeartede, dog med særlig fokus på økonomi/ regnskab.

r Billette on s p pr. er á 310,- lefon:

EKSTRA DENNE AFTEN:

Den kendte guitarist

JENS VARMLØSE

på te estilles

b

12 90 98 3er5på mail ell

Glæd jer!

Det er en forudsætning: • at du har en uddannelse i regnskab • at du er fortrolig med IT på højt brugerniveau • at du kan kommunikere på godt dansk både mundtligt og skriftligt • at du besidder evnen til at arbejde selvstændigt Arbejdsstedet er provstikontoret i Aars. Der er mere - og det kan du læse om på Jobnet.dk Stillingen ønskes besat snarest. Send din ansøgning så vi har den senest den 4. september kl. 12.00

i Aars snarest eller 1. ok- Hus med dejlig lukket have, på 150 m2 udlejes tober. Henv. tlf. 25 21 98 25 på Hans Egedes Vej. Huset er gennemrenoveret og indflytningsklar. Det har 3 vær. + sovevær. Leje 1. sals lejlighed ledig fra 1. 8.500 kr. mdr. + forbrug. oktober. Stue, vær., køk- Dep. 3 x husleje. Ingen ken og bad. Vaske- og de- husdyr. potrum i kælderen. Ingen Kontakt tlf. 61 20 83 52 husdyr. Leje 3.075 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s leje. Tlf. 20 87 61 99

Udlejes i Aars

SUNDHED & VELVÆRE

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

aars TaNDTEKNIKEr

Louise adamsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

Årets

Hus udlejes i Aars

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

Kører også på udebehandling

TLF. 20 60 30 70

RAMT AF STRESS? 24 47 44 51

Bente Mariane Korsgaard Cert. Stress-coach

www.bentemarianekorsgaard.dk NIBE NIBE -MTLaiF.l:98sk 35al 12 98 ho 35 14 ni90 be- @ tm85ail.com www.skalpavillone n.dk

TIL LEJE

Til leje

2 vær. lejlighed på 65 m til leje i Aars. Tlf. 40 30 06 54 Henv. efter kl. 17.00

DRIFTSLEDER Har du lyst til nye udfordringer søger Vesthimmerlands Vand A/S en initiativrig og handlekraftig driftsleder med relevant baggrund kombineret med nogle års ledelseserfaring. Tiltrædelse 1. oktober 2017 eller snarest derefter.

2

GATTEN

Gatten Stationsvej 6A, 68 m2 til leje. Husleje kr. 3.800 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje, er indflytningsklar 1. september 2017. Himmerland Invest Tlf. 25 52 49 41

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars

Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

KØB OG SALG

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

BLANDEDE

Ansøgningsfrist den 15. september 2017.

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Stillingsopslaget kan ses i sin fulde længe på www.vesthimmerlandsvand.dk/nyheder.

Vesthimmerlands Vand

- Spildevands- og drikkevandsforsyning

Th. Eriksens Vej 28, 9640 Farsø, tlf. 96 97 95 00

NYT JOB?

FIND DIT NYE JOB HER PÅ SIDERNE

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


SIDE 44

købes:

Himmerlandsavisernes

SekS lokale aviSer for Samme priS!

Loppemarked i laden, Løgstørvej 101, 9600 Aars. Lørdag den 26. august kl. 10-14. Møbler, nips køkkenting, retro og meget andet. Tlf: 22 59 58 22 Stort loppemarked fredag fra 12-16, lørdag og søndag fra 1016 på Kjemstrupvej 3, Rørbæk, 9500 Hobro. Mange fine ting. Alle weekender i august. Tlf: 29 80 86 95

...fra kyst til kyst

Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning…

Falck årsberetninger bøger fra 1944 og over 200 personaleblade i billeder og tekst 750 kr. Tlf: 25 17 73 80

købes:

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

Jern og metaller købes til højeste dagspris. Sælges: 1 stk. båd 14 fod med Volvo Panta diesel motor + sejl. Brænde 10 m. løvtræ. 2 stk. hestevogne. Sele til nordbakke. En stor møntsamling. Tlf: 98 56 92 13 Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo, vi kommer med kort varsel. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

HIMMERLANDS AVISERNE

Antik & Auktion, årg. 2004-juni 2017 (De nyeste blade koster 65 kr. pr. stk.) Ialt over 100 blade. Sælges samlet for kr. 500. Tlf: 61 54 40 26 Loppemarked: Svoldrupvej 82, 9640 Farsø. Lørdag den 26. august og søndag den 27. august, begge dage kl. 10-15. Tlf: 42 25 54 62/40 45 54 62 Herrecykel mrk. Mosquito, 28’’, 3 gear, 500 kr. Damecykel mrk. City Bike, 28’’, 3 gear, lav indstigning, 400 kr. Tlf: 51 25 75 33 Kæmpe loppemarked. Kgl. figurer/porcelæn, tøj, Lego, frimærker/postkort, legetøj, møbler +1000-vis af andre ting. 26.-27. aug. kl.10-16, Sønderhedevej 6, Skivum, 9240 Nibe. Tlf: 23 95 11 32

Ophørssalg 50% på retrodesign-antik. Lørdag-søndag 2.-3. september kl. 10.00, Kelddalvej 57, Blære.

Sort gasovn m. el blæse-varme, brugt meget få gange, 500 kr. Gl. vægtelefon, meget pæn stand, 1.000 kr. Tlf: 40 74 95 20

Pigecykel, Kildemoes Bikerz Retro 20”, sort med grøn, købt august 2014, nypris 3.200 kr., sælges for 950 kr. Tlf: 31 61 99 78

Akvarie 200 L. med bord og tilbehør 400 kr. Kattebo , pileflet 50 kr. Tam kat, renlig, kan afhentes i Simested. Tlf: 98 64 98 88

3 hjulet elscooter, kører godt, 2.500 kr. El kædesliber, ny, fejlkøb, 150 kr. Gamle knallerter. Plænetraktor 750 kr. Tlf: 51 34 23 49

2 lænestole, 1 sofa, og rundt bord i kurveflet 450 kr. Gaskakkelovn, 2 fl. 350 kr. 3 indkøbskurve, metalstof 50 kr. Tlf: 98 64 98 88

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande! Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre betalingen - kontakt tlf. 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9:00 Mrk.: ”Loppemarked”

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

GOd fOrNøjElSE!

du kan annoncere med aLt bruGt fra hjemmet, annoncer herom henvises

SE HER!

og overfør Betalingen KontaKt

-tlf. INDEN DU 24 61 42 73 LAVER DIN ANNONCE!

priSer:

Se eKSeMpler:

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

50

kr.

150

kr.

for aLmindeLiG for Loppe­ Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Loppeannonce annonce med Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncerop tiL sommerhuse, biLLede oGbiler, op ingmed af: Ejendomme, grunde, campingvogne, motorcykler ogtiL landbrugsmask20 ord. 20 ord. iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

stor mågrønt annoncen være? FlotHvor gl. sofa, pænt beAnnoncen må HØJST træk og mahognitræ. L; 190 fylde 20 ord. Det første cm.ord Pris;f.eks. 1.200»SÆLGES« kr. Gipsbusteog til slut »tlf. nummer« regnes hver for et H: ord af Kong Christian d.10. 24og skal derfor tælles med. Uanset om cm.-Pris:1.000 kr. et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til XX XX XX salg, endTlf: enXX annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

100

kr.

Flot velourstue. Meget velHvad koster en loppeannonce? holdt. 3.500,KUN kr. 50.00 pr. annonce forPris hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen Tlf: XX XX XX XX eller vedLoppe­ check. Beløbet kan ikke vedlægges i for frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet annonce om kontanter! må IKKE indeholde

f. eks. Loppe­ Hvor bliver annoncen indrykket? markedindrykkes med i 8 aviser i Himmerland Annoncen anGiveLse af ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. (totaloplag 101.622 Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesttid oG sted. himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Kongerslev. Nibe Avis.

Folkeblad,

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal væremed avisen i hænde senest fredag Stort loppemarked kl. ting 9.00ogugen førAltindrykningen. Annoncer, der gamle sager. fra ugen efter. Annoncer nipsmodtages til møbler,senere, design, indrykkes retro. loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. Alle til fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Loppemarked

Betaling vedlagt:

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

Betaling:

annonce@himmerlandsgruppen.dk

Havebassin med alt tilbehør. Guldfisk, bassinfolie, Oase Living Water filterpumpe, bassinpumpe, diverse planter, sten mv. Tlf: 21 18 83 49

HIMMERLANDS AVISERNE

23. AUGUST 2017

Kontant ved indlevering af annoncen, eller Send via e-Mail:

sÆLGes:

73.621 eksemplarer

Vi køber din skrotbil. Autotransport tilbydes. Miljøgodkendt. Thomas. Tlf: 40 54 18 39

sÆLGes:

Toppris gives! Dødsbo og indbo fra 1930 -70èrne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

loppemarked

Jern og metaller købes i større mængder. Små mængder afhentes. Tlf: 40 28 61 89

Aars Avis

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

SE HER! Loppe-annoncerne - INDEN DU bringes her i LAVER DIN førstkommende ANNONCE! nummer efter indlevering!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede og virksomheder kan IKKE bruge lopdoG ikke biLer, motorcykLer,personer campinGvoGne oGtil traktorer. pemarkedet, men henvises avisens øvrige spalter. tiL avisens øvriGe annonce­rubrikker. Hvilke effekter kan IKKE annonceres?


Danish Crown og Tulip planlægger et fælles hovedkontor for at få bedre plads. Økonomisk forventes projektet at kunne betale sig selv som følge af synergieffekter og eliminering af spildtid til transport mellem de nuværende adresser.

Danish Crown og Tulip vil under samme tag Slagterierne planlægger fælles hovedkontor Siden Danish Crown blev skabt i 1990, har koncernen udviklet sig til en af Danmarks største virksomheder. Nu er pladsen blevet trang både på Danish Crowns kontor i Randers og hos datterselskabet Tulip Food Company i Sdr. Borup ved Randers. Derfor bliver der nu sat skub i planer om at samle de to virksomheder på én adresse. Tanken er at beholde Tulips kontorbygning og forbinde den med den tidligere pølsefabrik på nabogrunden, som ombygges til sit nye formål. Samlet set vil hovedkvarteret blive på cirka 23.000 kvadratmeter. Økonomisk forventes projektet at kunne betale sig selv som følge af synergieffekter, eliminering af spildtid til transport mellem de nuværende adresser, og fordi møder kan holdes i huset i stedet for at leje lokaler ude i byen. - Vi får i mine øjne muligheden for at skabe en af de mest spændende og

innovative arbejdspladser i Østjylland. Hele idéen udspringer af vores 4WDstrategi, hvor vi har en klar målsætning om i langt højere grad at agere som en samlet virksomhed på tværs af koncernen. Med et nyt, fælles hovedkontor for Danish Crown og Tulip vil vi tage et kæmpe skridt i den retning, og samtidig kan vi få mere ud af ressourcerne til gavn for vores ejere, siger Preben Sunke, CFO og medlem af direktionen i Danish Crown. Det nye hovedkontor – der vil kunne ses fra motorvej E45 – bliver arbejdsplads for de ca. 650 ansatte, der i dag arbejder på tre forskellige adresser i Randers. Endvidere ser Preben Sunke det nye hovedkontor som en oplagt mulighed for at vise Danish Crowns identitet. - Både medarbejdere, ejere og gæster vil kunne se, hvad vi stammer fra – hvad vores DNA er – og hvem vi er. Indendørs er tanken at etablere et innovationskøkken og et

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Mejetærskning/Presning

masterchef-køkken med modningsrum til oksekød og skinker. I planerne indgår også en historisk udstilling om Danish Crown, fortæller Preben Sunke. At det handler om mad, ses også i planen om at etablere en slagterbutik, hvor medarbejderne kan købe ind til aftensmaden fra et udvalg af virksomhedens produkter. - Vi er i gang med at transformere Danish Crown fra en produktionsdrevet virksomhed til at være forbrugerdrevet. Ved at samle

Danish Crown og Tulips hovedkontorer rykker vi tættere på forbrugerne, både når det gælder produktudvikling og madlavning, siger Preben Sunke. Projektet er i sin indledende fase, og intet er besluttet endnu. Bestyrelsen har på sit seneste møde sagt god for at sætte en nærmere undersøgelse i gang. Hvis det endelige projekt godkendes af bestyrelsen, forventes det, at medarbejderne vil kunne flytte ind i begyndelsen af 2020.

Halmpresning udføres med Claas Quadrant 2200 presser 120*70

Torben Bach, Morum Mathias henv. tlf. 26 24 94 52

Mejetærskning/Presning ✫ ✫ ✫ ✫ ✫ ✫

Mejetærskning med MF 7282 på 30 fod. Presning m. bigballepressere Mejetærskning med MF 7282m.påballevogn. 30 fod. Presning Presning m. bigballepressere m. ballevogn. Halm

✫ Presning Dalum 98 65 61 07 / 22 17 99 07 ✫ Per Halm

Hans 40 93 91 27

Per Dalum 98 65 61 07 / 22 17 99 07 Hans 40 93 91 27

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

Sælges: • Gummigedsarbejde udføres evt. udlejes • Rundballepresning • Træer og rødder kan optages helt eller delvist • Jordkørsel med traktor og vogn • Hø sælges Leander Thyrrestrup • tlf. 22 20 39 03 - 22 20 39 04


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 46

Gudstjenester Søndag d. 27. august 2017

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

OFFICIELLE

Pas på nyhøstet korn

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

BLANDEDE STORBALLEPRESNING UDFØRES

Erling Hansen, Gundestrup Tlf. 40 87 58 73

ERBØLLE T S Ø D N U L R E FRU TILBYDER 120

IGBALLER - 120X PRESNING AF B M/U SNITTER INIBIGBALLER M F A G IN N ES PR

RING PÅ 20 8 3 8 5 6 8 OPKØB AF

Høsten er i fuld gang. Nyhøstet korn kan dog få rigtig ubehagelige konsekvenser, hvis man ikke får tjekket vægtfylden og genberegnet, inden kornet tages i brug.

HALM T IL VARM TIL BED EVÆRK STE DAG ER SPRIS

Friskhøstet korn kan give syge dyr Høsten er lige nu på sit højeste, og når først kornet skal tages i brug som foder, er der flere overvejelser, man skal gøre sig. Alternativet kan nemlig være syge dyr og nedsat produktivitet. - Man skal være rigtig forsigtig og sørge for at få både testet og vejet kornet ordentligt, inden det bruges som foder. Grisene kan få diarre, hvis de får for meget protein. Det betyder både nedgang i produktivitet, men i de værste tilfælde kan smågrisene dø af væskemangel pa grund af diarre, fortæller Helle Jensen Hansted, der er svinekonsulent i LMO. Ifølge Helle Jensen Hansted er det vigtigt at få tjekket vægtfylden og genberegnet, hvor meget en liter på foderkassen svarer til med det nye korn. - Vi har fået flere tilbagemeldinger på, at vinterbyggen, der er blevet høstet i år, vejer mindre end normalt. Derfor skal

man være opmærksom på vægtfylden og justere foderjusteringerne til. Ellers ender man med, at grisene ikke får de FE, de skal have. Groft sagt kan man godt komme ud for, at foderenhederne ved 1 liter kun svarer til det halve, siger hun.

Vejr og kvalitet Svinekonsulenten peger på, at høsten i år har været præget af et meget varierende vejr. Det har stor betydning for kvaliteten af det korn, der bliver høstet. - Med det varierende vejr, vi har haft i år, er der nok mange, som får høstet korn med høje vandprocenter. Derfor opfordrer vi i særlig høj grad til, at man får tjekket kornets vandindhold, understreger Helle Jensen Hansted, og hun fortsætter: - Hvis kornet har et højt vandindhold, kan der være en risiko for, at det bliver muggent og ubrugeligt. Derfor opfordrer vi til, at

man får tjekket både blander, sneglerender og siloer jævnligt, understreger svinekonsulenten. Ved overgang til nyhøstet korn anbefaler LMO Svin desuden, at man tilsætter ekstra E-vitamin til fodret. Når landmanden tager nyhøstet korn i brug, kan det nemlig ofte være en fordel for at mindske symptomerne på friskkornsforgiftning. Ifølge LMO Svin skal der tilsættes 50-100 procent ekstra afhængig af, hvor moden kornet er ved høst. Samtidig kan man med fordel forsøge at hjælpe grisene ved at lave en gradvis overgang på en måned fra gammelt korn til nyhøstet korn: - Det gør overgangen meget nemmere for dyrene. På den måde minimerer man risikoen for, at grisene får diarre, hvilket jo kan betyde en nedsat produktivitet, fortæller Helle Jensen Hansted.

midtby ved siden af Kvægtorvet. Agri Nord ligger til familien Damm, idet Helle Damms søster Janni Damm Bager er sekretær i planterådgivningen, og datteren Anita Hollerup Damm er regnskabsassistent.

10.00 10.00 9.30 ingen 11.00 ingen 9.30 11.00 9.30 ingen 9.00 10.30 ingen ingen 9.30 9.30 11.00 ingen ingen ingen ingen ingen 14.00 11.0 ingen ingen 9.00 10.30 10.30 ingen ingen 9.00 ingen ingen ingen ingen 19.00 ingen ingen ingen ingen ingen 9.00 10.30 10.30 9.00 10.30 9.00 19.00

Nordjysk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 33: 2 SDM kælvekvier, 4100-6800, 1 kvie over 12 mdr. kødkvæg, 3800, 4 kvier under 12 mdr. malkerace, 500-1200, 8 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 1100-4700, 7 tyre over 3 mdr. malkerace, 2700-3400, 4 tyre over 3 mdr., kødkvæg, 2800-3400, 3 tyre under 3 mdr., malkerace, 550-900, 6 tyre under 3 mdr., kødkvæg, 9002400 og 1 foldtyr, 5900.

Smågrisenoteringen

40 års jubilæum i Agri Nord Regnskabsassistent Helle Damm har 40 års jubilæum hos Agri Nord 1. september. Helle Damm kom efter endt handelsuddannelse i lære 1. september 1977 hos Agri Nord – der dengang hed Aalborg Amts Landboforening og var placeret i Nyhavnsgade i Aalborg

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

Beregnet notering uge 34 Basis, 30 kg. 415,89 (424,68). SPF+Myc 420,89 (429,68). SPF 424,89 (433,68). Økologi 984,79 (992,98). UK-tillæg 12,04. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,92 (5,99) kr. Helle Damm kan 1. september fejre 40 års jubilæum i Agri Nord.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

Danske Svineproducenter starter crowdfunding Danske Svineproducenter har fået nok af Dyrenes Beskyttelses kampagne om de forhold, danske grise lever under, da svineproducenterne mener, oplysningerne i kampagnen ikke stemmer overens med virkeligheden, og nu går Danske Svineproducenter til modangreb. - Den seneste uge har vi oplevet, at Dyrenes Beskyttelse har introduceret grise i bure med mere og på den måde misinformeret de danske forbrugere om vores produktionssystemer, siger formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen. - I en tid, hvor flere og flere danner deres meninger ud fra, hvad de ser i nyhederne, reklamer eller på de sociale medier, er det vigtigt for os at være tilstede netop her og give vores holdning til kende, så vi fremstår som dem, vi er og ikke det, som Dyrenes Beskyttelse gerne vil have os til at fremstå som, fortsætter formanden. Han påpeger blandt andet, at mange forbrugere ikke er klar over, at vi i Danmark har nogle af verdens sundeste grise, og at dansk svinekød er blandt det mest miljøvenlige i verden. - Når forbrugerne i vores øjne

Henrik Mortensen, der er formand for Danske Svineproducenter, er langtfra tilfreds med den svinekampagne, som Dyrenes Beskyttelse i øjeblikket kører.

bliver vildledt med forskellige kampagner, eksempelvis omkring halekupering, men ikke får en forståelse af, hvorfor vi gør som vi gør, så skaber det en holdning omkring danske svineproducenter i samfundet, som vi ikke vil lade stå overhørig, lyder det fra Henrik Mortensen. Derfor vil Danske Svineproducenter nu tage fat om nældens rod og selv sætte dagsordenen, i stil med Danske Minkavleres succesfulde kampagne tilbage i 2012. - Vi er stolte af vores produk-

tion, men vi stopper aldrig med at forbedre os. Faktisk er vi verdenskendte for at gå foran på fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, samt miljøvenlig produktion, og det vil vi gerne dele med hele Danmarks befolkning. Vi har i mange år inviteret forbrugerne ind og se vores grise, haft Åbent Landbrug og lignende. Det er altid en god oplevelse, men for eksempel har ikke en eneste af de kritiske forbrugere benyttet sig af mit tilbud om at besøge en grisestald, inden underskrifter er givet til ”burgrisen” – derfor skal vi skabe en ny platform, hvorfra vi sikrer, at vi bliver hørt, og hvorfra vi kan fortælle om nye initiativer, mener Danske Svineproducenters formand. Det er baggrunden for, at Danske Svineproducenter har åbnet for crowdfunding på foreningens hjemmeside. - Med det initiativ vil vi arbejde for, at danske svineproducenter og relaterede firmaer kan understøtte aktiviteter, som styrker vores fælles fremtid, siger Henrik Mortensen. - Det er dyrt at skabe en professionel indsats, men vi har fundet nogle dygtige partnere, som vi forventer

kan indfri vores drøm om at skabe resultater på mindst samme niveau som Danske Minkavlere. Der skal laves gode budskaber, happenings og lignende, og det kan koste mange penge, fortsætter han. Henrik Mortensen understreger, at det er vigtigt for foreningen, at alle svineproducenter, der har lyst til at deltage i processen, er velkomne. Der afsættes blandt andet en dag til at brainstorme om ideer, budskaber og initiativer, som kan danne rammen for relevante aktiviteter. Senere vil nogle af aktiviteterne involvere lokale initiativer. - Crowdfundingen NU ER DET NOK inddeles i etaper af 500.000 kroner, og jeg håber på stor opbakning, så vi hurtigt kommer op på en indsats, som kan matche Dyrenes Beskyttelses kampagne om den ”burgris”, som ingen af os har, forklarer Henrik Mortensen. Interesserede kan bidrage med navns nævnelse eller anonymt. Når crowdfunding-målet er nået, sendes der en faktura på det angivne beløb. Hvis målet - mod forventning - ikke nås, kommer der heller ingen faktura.

Minister har modtaget ekspertråd om MRSA Ekspertgruppen, der i efteråret 2016 blev nedsat for at gøre status over initiativerne i ”Handlingsplan for husdyr-MRSA” fra april 2015, har nu afleveret sine anbefalinger til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Opgaven for ekspertgruppen var blandt andet at undersøge resultaterne af de foreløbige screeninger og indikatorer fra den igangværende forskning for at se på, om der er grundlag for at justere indsatsen mod husdyr-MRSA. - Med disse anbefalinger er vi nu godt rustet til at lægge en køreplan for den fremtidige indsats mod husdyr-MRSA. Jeg vil nu drøfte ekspertgruppens anbefalinger med Folketingets partier i forbindelse med efterårets politiske forhandlinger om et nyt veterinærforlig. Jeg ser frem til sammen med Folketingets partier at finde frem til de bedste og mest virk-

ningsfulde indsatser for at forebygge husdyr-MRSA i landbruget, siger Esben Lunde Larsen. - Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de deltagende eksperter for en

stor indsats i forbindelse med rapportens tilblivelse. Det er solidt arbejde, og jeg hæfter mig ved, at det er en samlet ekspertgruppe, der står bag anbefalingerne til os politikere, siger Esben

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har nu modtaget de anbefalinger, som en ekspertgruppe er kommet med i forhold til bekæmpelsen af MRSA.

To nyansættelser hos Agri Nord Agri Nord og Revice har ansat to nye medarbejdere. Marie Nicolajsen er tiltrådt som revisor i revisionsselskabet Revice A/S, der er en del af Agri Nord-koncernen. Marie Nicolajsen har en uddannelse som cand. merc.aud. og kommer fra en stilling som revisor i Deloitte. Marie Nicolajsen har mange års erfaring med betjening af ejerdrevne virksomheder. Christian Rugholm er ansat som Business Controller hos Agri Nord. Han har været i virksomheden siden august 2016 - først i virksom-

hedsbaseret samarbejde og efterfølgende som deltidsmedarbejder. Derudover har han haft sin egen konsulentvirksomhed inden for grafisk og kommunikativt arbejde og har desuden erfaring med salgsarbejde i en elektronik virksomhed. Christian Rugholm er uddannet cand. merc. i økonomistyring fra Aalborg Universitet. Hos Agri Nord bliver hans arbejdsopgaver blandt andet ledelsesinformation, herunder datarådgivning, intern økonomi, koncernregnskaber med mere.

Christian Rugholm - ny hos Agri Nord.

Marie Nicolajsen - ny hos Revice A/S.

STILLINGER MEDARBEJDER søges til

Lunde Larsen. Det var den daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og daværende sundheds- og ældreminister Sophie Løhde, der i foråret 2016 blev enige om, at nedsætte en ny MRSA-ekspertgruppe til efteråret 2016 med henblik på at gøre status over initiativerne i ”Handlingsplan for husdyr-MRSA” fra april 2015. MRSA-ekspertgruppen er sammensat af repræsentanter fra Den Danske Dyrlægeforening, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Lægeforeningen, De Lægevidenskabelige Selskaber, Danske Regioner, Sundheds- og Ældreministeriet, Veterinærinstituttet i Norge og Fødevarestyrelsen. Formandsposten blev varetaget af Erik Jacobsen, tidligere departementschef i Miljøministeriet.

SVINEPRODUKTION Tlf. 61 74 11 74 Albert C. Damgaard Ranum/Munksjørup

KØB OG SALG Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

Sælg dine dyr gennem

Udlejes • Mosfjerner • • Havefræser • • Brændekløver • • Flishugger • • Pladevibrator • • Fliseklipper •

NYt NYt NYt

Slibning af knive til flishugger

Minigraver og minilæsser udlejes til bl.a. opbrydning af beton samt udmugning.

stig Holst 98 63 46 40


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Endnu en kunde, der vil anbefale os “Her ser i Kresten foran hans nye hjem på Lillevang 1 i Aars. Forinden købet, solgte vi det forhenværende hjem på Blåmejsevej 2 i Aars. Med på vejen har vi fået disse ord:

Flot renoveret byhus med god beliggenhed. Farsø

Villa, 1 fam.

Tulipanvej 13 I stueetagen er der et gæstetoilet. Rummelig stue. Stuen ligger i åben forbindelse til det flotte køkken. 1. salen er også pænt renoveret med badeværelse med gulvvarme. To værelser med udgang til altan. Der er i kælderen to disponible rum. Bryggers og badeværelse. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

945.000 1.498

50.000 4.311/3.532

Bolig m2: 112 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1955 Sag: 258V1500221

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

Vores kontakt med Thomas Glerup og de andre på kontoret i forbindelse med salget af vores hus har været en rigtig god oplevelse. Vi er altid blevet mødt med et smil og har fået en god rådgivning. De har vist rummelighed og forståelse, som har gjort at vi har følt os trygge i dette forløb. Vi kan varmt anbefale danbolig.”

817 64 23 D

Villa, 1 fam. Gl Skolevej 8 På Gl. Skolevel 8 kan I flytte ind på 220 etagemeter i en skøn villa fra 1912, der er renoveret med respekt for den oprindelige stil. Oven i hatten får i byens bedste beliggenhed - lige ud til Anlægsparken, tæt på alt det man skal bruge i hverdagen.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

120.000 10.864/8.906

Bolig m2: 140 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Kælder m2: Byggeår: 1912 Sag: 258V1500082 Energi:

Nedlagt landbrug Valkyrievej 34 Ønsker du at bo i rolige og enestående naturomgivelser, så er denne nedlagte landbrugsejendom måske lige noget for dig. Der er kort afstand til Østrup, Aalestrup og Aars. Der er cykelafstand til både Østrup med et godt foreningsliv og til Vestrup med Vestrup skole.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Kresten og Marianne, sælgerne af Blåmejsevej 2, Aars

Måske byens bedste beliggenhed og smukkeste hus.

Aars

2.395.000 1.481

Østrup

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Liebhavervilla med charme og sjæl - udsigt over anlægsparken.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

En sand naturperle tæt ved Lerkenfeldt Ådal.

244 80 D

Villa, 1 fam. Gl. Skolevej 10 Denne utrolig smukke og pragtfulde patriciavilla passer perfekt ind i omgivelserne. Boligen er beliggende helt ned til Aars' søanlæg med tilhørende parklignende have, hvor egen bæk grænser op til det skønne søanlæg. I 2007 har huset vundet præmie for smuk vedligeholdelse.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

3.095.000 2.335

155.000 14.019/11.494

Bolig m2: 182 Stue/vær: 2/5 Byggeår: 1916/1976 Sag: 258V1500025

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

45.000 4.097/3.356

Bolig m2: 161 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1922/1994 Sag: 258V1500212

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

4.792 136 46 E

Flot og stilsikker liebhavervilla med central beliggenhed i Aars.

Aars

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

895.000 1.364

1.056 111 14 D

Aars

Villa, 1 fam. V Stadionsvej 5 Nu har vi fornøjelsen af at byde velkommen til denne tiltalende liebhavervilla i Aars. Her kan I blandt andet glæde jer over store, lyse opholdsrum og tre regulære værelser. Med i handlen følger desuden en velanlagt have med et solrigt gårdmiljø. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.345.000 1.753

120.000 10.621/8.709

Bolig m2: 179 Grund m2: Stue/vær: 2/4 Udhus m2: Byggeår: 1926 Sag: 258V1600181 Energi:

604 29 C

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 34 - 2017  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 34 - 2017  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis
Advertisement