Page 1

Til samtlige husstande

91. årgang - Nr. 23

ONSDAG 7. juni 2017

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

”Venteliste” for at se pinsesolen danse i Jenle ■ JENLE: Det har væltet ind med tilmeldinger til at opleve pinsesolen fra en hængekøje i skoven i Jenle Plantage ved Hornum. - Vi fik de første tilmeldinger allerede i december, og kunne hurtigt se, at i år måtte vi udvide deltagerantallet for ikke at skuffe for mange. Alligevel måtte vi stoppe for tilmeldingen, da vi havde modtaget 50 tilmeldinger. De efterfølgende 27 der meldte sig til, har vi tilbudt, at de kan komme med på næste arrangement på Livø mandag, 26. juni, siger naturvejleder Karin Winther. - Vi skal gerne have det hyggeligt. Samtidig skal det hele også passe til kapaciteten på grillen og ved de borde og bænke der står i området, forklarer Karin Winther.

SÆTTER • Å T R O F N E T S E F ÅBNINGS

Indtil Land & By har hørt fra sit forsikringsselskab, bliver det ikke besluttet, om den nedbrændte lagerhal i Hornum skal genopføres.

Hornum venter på forsikringsselskab ■ HORNUM: 26. april brød en voldsom brand ud i en lagerhal i Hornum, hvor der blandt andet blev opbevaret loppeeffekter. Land & By, der er en paraplyorganisation for Hornums mange foreninger afventer i øjeblikket forsikringsselskabets svar på skadeanmeldelsen, og indtil svaret foreligger, bliver der ikke truffet nogen

beslutning om, hvorvidt hallen skal genopføres. - Vi regner med snart at høre fra vores forsikringsselskab, og når det sker, vil vi henvende os til de foreninger, vi repræsenterer. Vi har i Land & By ikke nogen holdning til, om hallen skal genopføres - det må være op til foreningerne at beslutte, siger Henrik Laursen, der er formand for Land & By.

NINGSF B Å • R E T T Æ S FORT BNINGSFESTEN

Flere gode åbningstilbud ca. 175 g

1 flaske

Kun Entre coté

af kødkvægsfilet

15,-

Spar XX

Lorem Ipsum

KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

4 x 400 g Kg-pris maks. 62,50

ÅBNINGSTIDER Man-fredag 8 - 20 Lørdag 8 - 20 Søndag 8 - 20

00,-

BRØDCOOPERATIVET 6.30 - 20 6.30 - 20 6.30 - 20

POST 11 - 17 Lukket Lukket

Lorem Ipsum 1 kg

Kun Nye Samsø kartofler

00,Frit valg

Kun

10,Lorem - Ipsum

Revet pizzatopping 140 g Kg-pris 35,71

4 x 400 g Kg-pris maks. 62,50

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

5,-

Frisklavet jordbærtærte

Aars

Pr. stk.

49,-

Vi tager forbehold for trykfejl, manglend

Lorem Ipsum

39,-

Veneto, Italien eller Penedes, Spanien. 75 cl. Literpris 52,00

TAK Spar XX

for alle roserne for vores nye butik, og tak for Aars den store opbakning – det er helt overvældende alle de kunder som har valgt at lægge vejen forbi og se vores nye flotte butik. Rigtig mange af vores kunder har også valgt at bruge Bip&Betal, og springe køen over.

Kun

Jairo eller Cava Jaume Serra


Aars Avis

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Per Mulbjerg

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Runde fødselsdage

80

Lissi Svendsen Sørensen, Anlægsvej 20 st. 103, Aars, lørdag, 10. juni.

80

Hilda B. Kristensen, Bymidten 104, Aars, tirsdag, 13. juni.

75

Inger Birthe Houmøller, tidligere Aars, Bøgevej 11, Løgstør, lørdag, 10. juni.

75

Jørn Kragkær Larsen, Brorsonsvej 7, Aars, tirsdag, 13. juni.

65

Lykke Kristensen, Lillevang 16, Aars, fredag, 9. juni.

kisk/fysisk handicappede i Aars. Senere var Britta Larsen ansat i Specialbørnehaven Mariehønen i Løgstør, før turen i 2009 gik tilbage til Søhuset, hvor hun arbejdede, indtil hun for kort tid siden gik på pension. Britta Larsen blev i 1984 gift med Bjarne Larsen, og familien boede i Hornum over 20 år. I 2004 opførte de et hus på Stenildhøjbakken i Aars, hvor de boede, indtil de i 2009 flyttede ind i deres nyopførte villa i Østrup. Britta Larsen og hendes mand, Bjarne, har i mere end 30 år været professionel plejefamilie for børn med særlige behov. Parret har to døtre og fire børnebørn. Britta Larsen har været en dygtig og vellidt medarbejder. Hun vil gerne rejse og har besøgt flere verdensdele. Eksempelvis kan nævnes, at familien har gæstet sit sponsorbarn i det vestafrikanske land Mali.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

60

98 63 13 24 Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

Britta Søndergaard Larsen - 60

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Britta Søndergaard Larsen, Nygade 25, Østrup, lørdag 10. juni 60 år. Fødselaren er fra Vester Hornum, hvor hun gik i skole. Senere fik hun realeksamen fra Farsø Skole. Som den første i familien tog Britta Søndergaard Larsen studentereksamen, nemlig på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars 1977. Herefter gennemførte hun uddannelsen til børnehavepædagog på Viborg Børnehaveseminarium i 1981 og blev ansat på Nordjyllands Amtskommunes specialbørnehjem Søhuset for psy-

Rikke Jørgensen - bestod eksamen.

Bestod eksamen Rikke Jørgensen, Sjørupgårde ved Farsø, har som led i sin uddannelse indenfor kontorfaget, og med administration som speciale, bestået eksamen fra Mercantec i Viborg med et flot resultat. Rikke Jørgensen er i praktik i administrationen hos Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S og fortsætter i en stilling her når hun i juli afslutter sit uddannelsesforløb.

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

(Udstilling på adressen)

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Se mere om vores lave priser på

www.begravelsetilfastpris.dk

Ugens portræt

7. JUNI 2017

Autoforhandleren tager gerne cyklen Det er hårdt arbejde at få en bilforretning til at funkle, men Klaus Buus, Gl. Skolevej, Aars, formår at gøre det. Nu udvider han forretningen til også at omfatte autoriseret salg af Citroën biler. Klaus Buus har arbejdet i længere tid på at få den forhandling på plads, og her har en at hans personlighedstræk vist sig at komme til sin ret. Det er nemlig sådan, at når Klaus Buus først går ind i noget, så gør han det helhjertet. Sådan har han også arbejdet med hensyn til forhandlingen af Peugeot i Aars. Klaus Buus begyndte forhandlingen i Aars i 1995. Kort forinden var en anden forhandler stoppet i Aars, det var dog ikke ensbetydende med, at Klaus Buus bare kunne blive ny forhandler. Han måtte starte fra bunden og vise sig værdig. Det må man sige, at han har gjort. Det hele begyndte med en lagerhal. I dag har han en stor og veldrevet forretning, og flere af de ansatte har været med gennem alle årene. Klaus Buus kommer fra Svenstrup. Han er egentlig uddannet rørsmed, men kom hurtigt til at arbejde med biler. Han har blandt andet arbejdet hos Kjærsgaard i Aalborg, hvor de netop forhandler Citroën. Sidst i 1980erne kom han til Aars, hvor han arbejdede hos Nissan i Aars. Gennem årene har Klaus Buus, ud over at passe forretningen, også deltaget i forskellige udvalg i Aars Handelsstandsforening og været pengeyngler for Kimbrerfesten. Klaus Buus kan godt lide den vej igennem at udvide sin horisont. Samtidig er han værdsat i de forskellige udvalg, fordi han er god til at komme med nye ideer og være kreativ. En periode var han også fodboldtræner i Aars. Men efterhånden har

Klaus Buus - udvider.

Klaus Buus koncentreret sin indsats om tre områder: Forretningen, mountainbikes og familien. Forretningen består i dag ikke kun af bilforhandling, service og værksted. Klaus Buus har også ejendomme i Aars, både lejligheder og erhvervslejemål. Den forretningsgren tager også en del af hans tid. Men så snart det er muligt, så trækker han i cykeltøjet og finder mountainbiken frem. Han kører sammen med en håndfuld gode venner. Klaus Buus går meget op i at køre på mountainbike og naturligvis skal en mand ikke gå ned på udstyr. Derfor sørger han gerne for, at have de rigtige dragter og den slags. Også her gør han det helhjertet. Klaus Buus er gift med Mette Buus. Sammen har de to børn, hvor sønnen Mads er blevet trænet i fodbold af far. En vigtig del af familien er også hunden Carla. Familien nyder at holde ferie i Frankrig, og det passer godt sammen med de franske biler. De går gerne på marked, her opsnuser Klaus Buus gamle Peugeot modelbiler, som han køber. De står i en lille udstilling i salgsområdet i Aars. Det kan være, at den samling nu skal udvides med Citroën biler. Et andet ”loppefund”, der er udstillet i Aars, er en gammel Peugeot cykel.

Moesgaard løsgænger i byrådet

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Tlf. 30 32 62 01

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

VESTHIMMERLAND: Det konservative byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune, Kirsten Moesgaard, har i den seneste tid været udsat for hård kritik internt i partiet, og det ta-

ger hun nu konsekvensen af. Hun har meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti og fortsætter som løsgænger i byrådet i Vesthimmerlands Kommune.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

7. JUNI 2017

styrke aktiviteterne og give mange synergier, idet teknikken i de to bilmærker begge kommer fra den franske PSA-koncern. - Vi er således allerede fuldt uddannede på teknikken og har det fornødne specialværktøj, forsikrer Klaus Buus. - Vi har i de sidste måneder arbejdet intenst på vores strategi for de kommende år. Vi har i den forbindelse besluttet, at bygge til vores udstilling og lave en ny udstilling til Citroen. Vi har jo været i gang med værkstedet i seks måneder og er bleven taget super godt imod alle nye Citroen-kunder, siger Klaus Buus.

SIDE 3

Diamantbryllup Rosa og Leif

Indbydelse

Alle familie, venner og naboer, nye som gamle. Det ville glæde mig på min 80-års fødselsdag, hvis I vil samles med os på Hornum Kro til brunch kl. 10.00 søndag den 25 . juni

Hjertelig tillykke med dagen den 9. juni. Vi glæder os til festen. Børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn

Giv venligst besked inden den 18. juni på tlf. 50 95 39 56.

Aase Laugesen

Vor fhv. formand

Autoforhandler Klaus Buus i Aars har udvidet forretningen og er også autoriseret Citroën forhandler.

To bilmærker er kommet under samme tag i Aars Klaus Buus A/S autoriseret Citroën forhandler Af Torsten Hansen AARS: Autoforhandler Klaus Buus A/S Aars er med virkning fra 1. juni blevet autoriseret Citroën forhandler, da K. W. Bruun Import A/S har ønsket at samle de to bilmærker Peugeot og Citroën under samme forhandling. Aftalen gælder den fulde pakke med salg af personog varebiler, reservedele, service og skadecenter. Klaus Buus har gennem det seneste halve år tilbudt Citroën-kunder autoriseret service og solgt brugte Citroën. Den udvidelse kom i forbindelse med, at Klaus Buus købte grunden hvor Aars Plantecenter lå. Hensigten var blandt andet at ”komme ud til Vestre Boulevard”. Nogle af de tidligere bygninger blev ombygget

til værksted. Allerede den gang ønskede Klaus Buus at kunne sælge Citroën, men først nu er den aftale kommet i hus. - Vi er super glade for det udvidede samarbejde med K.W. Bruun Import A/S, som varetager importen af både Peugeot og Citroën. Vores samarbejde omkring Peugeot går tilbage til 1995 og Citroën vil komme til at supplere Peugeot helt fantastisk. Vi må erkende, at vi i fremtiden gerne skulle kunne tilbyde vores kunder et større udvalg. Med Citroën udvider vi produktprogrammet og dermed også antallet af kunder, som vi kan appellere til. I dag skal der mange kunder til for at eksistere som moderne bilforretning, udtaler Klaus Buus. Han vurderer, at de to bilmærker sammen vil

Skriveworkshop på biblioteket i Aars AARS: Alle mellem 12 og 18 år, der elsker gode historier, og har en forfatterspire gemt i maven kan deltage i en skriveworkshop på Aars Bibliotek onsdag, 28. juni. Her lærer man, hvordan et plot opbygges fra start til slut, så der er overblik over hele historien. Deltagerne får ligeledes nyttige tips og tricks, så de selv kan skabe en spændende og levende handling. Sidst men ikke mindst bliver de undervist af Lene Dybdahl, som er

en af Danmarks bedste og mest populære fantasyforfattere. På workshoppen er man med til at dykke ned i fantasygenren med alle dens overnaturlige hændelser, magiske elementer og væsner, tidsrejser og parallelle verdener. Arrangementet holdes i et samarbejde mellem Vesthimmerlands Biblioteker og Ungdomsskolen Vesthimmerland.

Niels Holst Kristensen

Åbent hus

*2. september 1934 er stille sovet ind Aars, den 31. maj 2017

I anledningen af vores 2x50 års fødselsdage inviteres familie, venner, naboer og kollegaer til åbent hus Fredag d. 16. juni 2017 fra kl. 10.30-17.00 på Agertoften 39, Aars

Aarsegnens Jagtforening

Med venlig hilsen Heidi og Johnny Borup

Bisættelsen har fundet sted.

Vores kære mor, svigermor, farmor, mormor og oldemor

Inger Binderup * 13. februar 1924 er stille sovet ind Aars, den 31. maj 2017 På familiens vegne

Overdragelse

Torsdag d. 8. juni 2017 overdrager Klinisk Tandtekniker Anne Grethe Nielsen klinikken Himmerlandsgade 73, 1. sal til Klinisk Tandtekniker Louise Adamsen, som dermed overtager klinikkens forpligtelser 

Tlf. 98 62 13 40Christen, Dorthe, Martin, Poul og Aase Tak til Plejecenter Østermarken Aars Bisættelsen har fundet sted.

BRUGBARE EFFEKTER MODTAGES Møbler, nips, køkkengrej, bøger, tøj m.m. Jernbanegade 1 B • Hornum • tlf. 98 66 14 26 Åben: Man.-fre. kl. 13-17 • lør. kl. 10-13

Vor kære far, svigerfar, farfar og oldefar

Kjeld Viborg * 11. august 1930 er stille sovet ind Vester Hornum, den 5. juni 2017

Bjarne og Aase Henning og Anette Børnebørn og Oldebarn Begravelsen finder sted fra Vester Hornum Kirke lørdag den 10. juni kl. 11.00

BYEN SYNGER

MORGENSANG Åben morgensang i Haverslev Kirke Tirsdag d. 13. juni kl. 8.30 -9.00

Elever fra 0.-3. kl. på Haverslev Skole medvirker Morgensangen er for alle i byen! Efter morgensangen er der morgenkaffe i Sognets Hus for de, der ikke skal tilbage på skolen.

Vores kære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor

Birte Kristensen * 31. maj 1931 er stille sovet ind Suldrup, den 2. juni 2017 Du vil altid være i vores hjerter

Børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn Bisættelsen finder sted fra Sønderup Kirke lørdag den 10. juni kl. 11.00

Arr. Haverslev-Ravnkilde Skole og Haverslev Kirke

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.


Aars Avis

SIDE 4

7. JUNI 2017

LOPPEMARKED

Pilgrimsvandring fra Testrup til Skivum d. 24. juni

Aars Y’s Men’s Club Markvænget 36, Aars

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 9.30-12.00 Indsamling og aflevering af brugbare effekter i butikkens åbningstider samt efter Du kan aftale, gælder også dødsboer. betale med RING: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 mobilepay Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte også i lokalområdet.

hjertehøjskole på hotel Comwell sport rebild Bakker den 6.-8. sept. 2017 Oplev højskoledage i naturskønne omgivelser i Rebild Bakker. Få ny faglig viden, inspiration til motion og hjertevenlig mad. Hyggeligt samvær og positiv tilgang til at leve godt med dit hjerte. Pris: 2.495 kr. - enkeltværelse 2.295 kr. - dobbeltværelse, 1.695 kr. - u/overnatning Hjertehøjskolen udbydes i samarbejde med LOF. se flere oplysninger og program på Vesthimmerland.lof.dk Tilmelding: vesthimmerland@lof.dk - tlf. 98 63 15 40 Arrangør: Hjerteforeningen i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

www.vesthimmerland.hjerteforeningen.dk

Fredag den 9. juni kl. 16.00 - 17.00 på Aars Bibliotek Få masser af inspiration til, hvad dit barn kan læse i den lange sommerferie. Hent gratis billetter på www.himmerlandsbilletten.dk.

Biblioteket flytter mennesker

Tirsdag den 13. juni kl. 14.00 - 15.30 på Aars Bibliotek Tag med på kulturel gåtur i Aars, og hør kunstner Peer Poulsen fortælle om husene og de tidligere beboeres historie Hent gratis billetter på www.himmerlandsbilletten.dk.

Fantasi til fantasy

Onsdag den 28. juni kl. 9.00 – 16.00 på Aars Bibliotek Få tips til at skabe en spændende fortælling, når forfatter Lene Dybdahl afholder skriveworkshop. For skrivelystne unge på 12-18 år. Tilmeld dig på ungivhk.dk. Pris: 50 kr. inkl. frokost. Læs mere om arrangementerne på: www.vhbib.dk

Tilmelding senest 15. juni, med angivelse af hvor langt, man regner med at kunne gå: Lis Haugaard 24 99 98 92 Leif Holmstrøm 27 23 52 34

Arr. Testrup og Skivum beboerforeninger med hjælp fra menighedsrådene

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00.

Information om evt. etablering af Nørrekær Enge Vindmøllepark II

Inspiration til børnelitteratur

Pris for foredrag og aftensmad: 50 kr. pr. person.

Advokatvagt i Aars

SKER…

Torsdag den 15. juni kl. 19.00 - 20.45 i Farstrup Hallen. Der bliver lejlighed til at få en fyldestgørende orientering og dialog om det planlagte projekt. Hallen åbnes fra kl. 17.00 med diverse informationsstande. Se mere om projektet og dagens program på www.vesthimmerland.dk/vindmøller_nørrekær

Der indbydes til vandring langs den smukke 22 km lange banesti. Vi starter med rundstykker i Testrup Gl. Skole, Grandgaardsvej 10, Testrup kl. 9.30. Efter en kort andagt i Testrup Kirke begiver vi os mod Skivum Forsamlingshus, anført af pilgrimspræst Elisabeth Lidell og arkitekt Andreas Blinkenberg. Der vil blive serveret en let frokost undervejs. Elisabeth og Andreas vil slutte dagen af med et foredrag om pilgrimsvandring og herberger langs Hærvejen. Der vil være mulighed for at blive transporteret en del af vejen i bus samt returkørsel til Testrup kl. 21 efter foredraget.

• Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Annoncetelefon 98 62 17 11

VELKOMMEN til teamet i Fjerritslev Ove Hedemand Sørensen Kunderådgiver

MEDDELELSER

Henrik Bech 82 22 92 77 hb@sparv.dk

Bente Christensen 82 22 92 71 bc@sparv.dk

Carsten Sørensen 82 2292 78 cs@sparv.dk

Niels Zimmer 82 22 92 72 nz@sparv.dk

Winnie Winther 82 22 91 14 wwa@sparv.dk

Nikolai S. Madsen 82 22 94 55 nsm@sparv.dk

Ekstra åbent for PAS-ekspeditioner

• Lørdag den 10. juni kl. 10.00 – 12.00 • Lørdag den 17. juni kl. 10.00 – 12.00 • Lørdag den 1. juli kl. 10.00 – 12.00 Den 10. og 17. juni på adressen Borgerservice, Himmerlandsgade 27, Aars Den 1. juli på adressen Borgerservice, Vestre Boulevard 7, Aars Læs mere om pas og hvad du skal medbringe på: www.vesthimmerland.dk/pas eller i BorgerApp.

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger

Vi er glade for at kunne byde Ove velkommen til vores team i Fjerritslev afdeling. Kig forbi eller kontakt Ove på Telefon 82 22 92 96 Mail: ohs@sparv.dk

Lærere Farsø Skole Kom og vær med - Farsø Skole søger 3 lærere Ansøgningsfrist: 21. juni 2017. Hvalpsund-Sundsøre færgeri søger sætteskipper Vi søger en sætteskipper (afløser) fra 15. juli 2017 - eller snarest herefter – og indtil 31. januar 2018. www.hvalpsund-sundsoere.vesthimmerland.dk/sætteskipper

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Sund fornuft www.sparv.dk

Fjerritelev afdeling Søndergade 13 - 9690 Fjerritslev 82 22 96 90

DESIGN Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort Brochurer

TRYK

Foreningsblade Fakturaer Brochurer Bøger Indhent tilbud

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

7. JUNI 2017

STAFET FOR LIVET AARS

SIDE 5

10.-11. JUNI I ANLÆGGET Vær med til at fejre livet Til Stafet For Livet fejrer vi livet og står sammen mod kræften. Vi mindes dem, der tabte kampen og støtter dem, der kæmper. Vi glæder os til at se dig i weekenden 10. - 11. juni 2017, i Anlægget, til nogle dejlige timer med holdstafet, aktiviteter og en generel hyldest til livet!

Støt eller deltag » www.stafetforlivet.dk/aars

Type HKRST 100 kW – 3,5 MW

HKRST 100 kW

HKRSV 100kW Aars kommune.

HKRST 750 kW kølet rist

Fotos af: Stefanie Nedergaard Mortensen

---------KLIP UD--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Figur 1Figur 2 3,5 m magasin

LØRDAG D. 10. JUNI 2017

3,5 – 5 M 3 Hydraulisk magasin med låg.

Åbning af stafetten kl. 11.00

Klipper til bigballer.

Velkomst og åbningstale v. formand Ejner Larsen Fællessang: Livstræet Skrabesilo NorgeAalborgSkrabesilo Polen Brændkammer Fightertale af Rikke Nielsen,

Halmbane med kran til bigballer.

Kl. 11.30 Fighterrunden starter med Kimbrergarden i spidsen

SØNDAG D. 11. JUNI 2017 Aktiviteter på pladsen fra kl. 08.30 - 10.30 Naturekspeditionen fra Vesthimmerlands Kommune, Ansigtsmaling, perler, stenmaling eller tegn/design dit eget kort, Popcorn sælges, Morgensang og fællessang ved Mette Dam og Brian Svendsen, Arosiakoret synger, Behandlerteltet har åben.

Fuldautomatiske fyringsanlæg for :

Afslutning af stafetten kl. 10.30

Kl. 12.30 Fighterfrokost og hygge i fighterteltet.

Lysceremoni kl. 22.00

Arosiakoret synger under den sidste runde. Afslutningstale v. formand Ejner Larsen. Fællessang: Du kom med alt det, der var dig.

Stafetten afbrydes under lysceremonien Julie Svensmark Møller synger Tale af hospitals- og sognepræst Troels Laursen, Ullits Fællessang: Du som har tændt millioner af stjerner

Tak for i år og på gensyn

Oplysningsteltet fra kl. 10.30 - 20.30 Kl. 11.00 til 16.00: Der fortælles om Frivillig rådgivning og navigatorgruppe. Kl. 16.00 til 20.00 : Børn i Sorg Aars. Bestyrelses rep. vil være i teltet og fortælle om arbejdet Kl. 13.30 – 14.30 Fordrag med konsulent Jes Dige om emnet: ”Hvem sagde barndommen er sorgløs”

Aktiviteter på pladsen fra kl. 11.30 - 20.30 Ansigtsmaling, perler, stenmaling, popcorn, byg Stafet-figur i Lego, cupcakes, brandbil, Spejdere, Dans v. Louise Hejlskov, Behandlerteltet har åben. MUSIK: Børnekor, Vesthimmerlands talentklasse, Ejner Noe og Lars Refsgaard, Farsøkoret, Folkemusik, MarmeladeDrengene, Jacob og Louise, Vandrende Idoler, Last Minute.

Se komplet program på: www.stafetforlivet.dk/stafet/aars/program

Mad og drikke Under stafetten kan der købes mad, drikkevarer og forfriskninger i madteltet samt Karatkaffevognen.

STAFET FOR LIVET AARS 10.-11. JUNI I ANLÆGGET

Stafetten for hele VESTHIMMERLAND

Annonce opsætning sponseret af medie-grafik.dk www.medie-grafik.dk


Aars Avis

SIDE 6

7. JUNI 2017

G L A S S M U R BAGAGE DEL! AN

GOD H N E R Ø G G O M KO På Kimbrertorvet

og omkringliggende område, hver lørdag fra kl. 9.00 De mange flotte biler fik mange lange blikke fra mændene.

Aars satte fokus på Fars Dag

Opstilling fra kl. 8.30 Slut kl. 14 .00

IS AT GRAT GE! A DELT

www.iaars.dk

Keder du dig?

AARS: Himmerlandsgade i Aars var i bogstavelig forstand fyldt med biler torsdag aften. Men det var ikke fordi trafikken var gået i stå. Gaden var spærret af og bilerne stod indbydende linet op for at gøre indtryk på unge mænd og fædre. Aars Handelsstandsforening havde nemlig arrangeret By

By Night i Aars var ganske pænt besøgt.

Night med fokus på ”Fars Dag”. Byens bilforhandlere viste mange modeller frem, og der var stor interesse for at se de spændende og flotte biler. Naturligvis havde byens øvrige butikker også sat fokus på gaven til Fars Dag, og mange benyttede lejligheden til at handle denne dejlige aften.

Så hent inspiration til livet i foreningsannoncerne i Aars Avis    



       

     

  

  

Hvalpsund Lystbådehavn Hvalpsund Lystbådehavn

Drømmer du om at komme på vandet, så kom til Åben Havn Drømmer du om at komme på vandet, så kom til Åben Havn I Hvalpsund d. 10. juni 2017 I Hvalpsund d. 10. juni 2017

10.00-15.00 Aktiviteter for alle aldre 10.00-15.00 Aktiviteter for alle aldre • Drømmer du om at sejle, så kom ombord i en båd og få evt. en prøvetur. • Drømmer du om at sejle, så kom ombord i en båd og få evt. en prøvetur. • For børnene er der krabbefiskeri og krabbevæddeløb. • For børnene er der krabbefiskeri og krabbevæddeløb. • Undervands-skattejagt for børn m. vandkikkerter. • Undervands-skattejagt for børn m. vandkikkerter. • Fremvisning af robåde og kajakker. • Fremvisning af robåde og kajakker. • Prøv at ro i en fortøjet robåd og få instruktion. • Prøv at ro i en fortøjet robåd og få instruktion. • Få information om vinterbadning i Nautilus • Få information om vinterbadning i Nautilus • Kom med ungdomsafdelingen på vandet. • Kom med ungdomsafdelingen på vandet. • Tag med i en følgebåd/rib og kom tæt på optimistsejlerne. • Tag med i en følgebåd/rib og kom tæt på optimistsejlerne. • Tag en tur rundt i havnen i en gummibåd sammen med dit barn • Tag en tur rundt i havnen i en gummibåd sammen med dit barn • Få en snak om økonomi med Jutlander Bank. • Få en snak om økonomi med Jutlander Bank. • Salg af øl, vand, juicebrikker og kaffe m. brød. • Salg af øl, vand, juicebrikker og kaffe m. brød. 11.00 - 14.00 Grillen åbner med salg af grillpølser. 11.00 - 14.00 Grillen åbner med salg af grillpølser. 11.00 - 14.00 Fiskehandleren har en bod med lækkerier fra havet. 11.00 - 14.00 Fiskehandleren har en bod med lækkerier fra havet. 11.30 og 12.30 Demonstration af nødraketter. 11.30 og 12.30 Demonstration af nødraketter. 12.00 og 13.00 Du kan få tjekket om din redningsvest er i orden. 12.00 og 13.00 Du kan få tjekket om din redningsvest er i orden. 13.00-15.00 Køb en tur i en af Danmarks hurtigste Rib for kun kr. 125,- 13.00-15.00 Køb en tur i en af Danmarks hurtigste Rib for kun kr. 125,- Den har 2x400 HK. Det er helt vildt. Den har 2x400 HK. Det er helt vildt. Billetter kan købes fra kl. 10.00 ved klubhuset Billetter kan købes fra kl. 10.00 ved klubhuset 15.00 Afslutning 15.00 Afslutning

Nautilus har redningsveste og krabbefiskeudstyr mm. Nautilus har redningsveste og krabbefiskeudstyr mm.

Læs mere: https://www.vildmedvand.dk/hvalpsund Læs mere: https://www.vildmedvand.dk/hvalpsund


Aars Avis

SIDE 7

Bestyrelsen er tilfreds med Cabaret Alfa i Aars

Butikkerne for

LAND OG BY

Næste års datoer for forestillingerne er fastlagt

Se hele avisen på www.hjmf.dk - Tilbud gældende t.o.m. 18.6.2017 Alpha Spirit foder

nyhed i butik ken 3 kg. 100% frisk kød og fisk. Allergivenlig. 3 KG. Uden korn og kødmel. følger GR ATIS Ved 3 kg. med gravering! cl. in n, eg hundet AR MOMSEN Ved 12 kg. SP hundetegn, IS samt få GR AT ing! er av incl. gr

L

Normalpris 135,00

44900 Fås også i kortærmet

Staldchok

24,5cc. Sværdlængde: 27 cm. Vendbar 180° - 3 positioner.

600 g.

Varenr. 1859

Varenr. HP252961002/14

D

11200

1.49500

Normalpris 139,95

Vejl. pris 1.695,00

Kuffert med Jumpstarter

Jumpstarter 16,8 A med indbygget kompressor 40 psi 30 ltr/ min. Lader til 230 volt og til bilen. Kan starte benzinmotorer op til 5 l, og diesel op til 2,8 l. Der medfølger multikabel med stik, som passer til opladning af de fleste telefoner, tablets, Pc’er, iPads m.m. og selvfølgelig pumpeslange og nippel.

God til ferien!

Varenr. Di580101

D

BU

79500 Excl. moms 636,00

Patio Cleaner Plus Terrassevasker til Nilfisk hobbyrensere. Varenr. 126411376

D

L

BU

34900

TI

sted - i øvrigt i overværelse af et halvt hundrede personer fra Vesthimmerland. Jette Rygaard Poulsen takkede for anerkendelsen og fortalte om Vesthimmerlands Gymnasium & HFs mål for eleverne. - Vi sender bl. a. elever på udenlandske studieture og modtager unge fra udlandet. I øjeblikket har vi otte udvekslingsstudenter fra forskellige lande og de medvirker til, at vores hverdag på skolen bliver lidt anderledes. Vi er stolte og glade over at være blevet tildelt en Paul Harris Fellow. Det motiverer os til fortsat at gøre en indsats for de unge, sagde Jette Rygaard Poulsen.

D

BU

L

BU

Af Thorkil Christensen

er kilde til gensidig inspiration og engagement, sagde Poul Damgaard inden han overrakte det synlige bevis på anerkendelsen. I anledning af Rotary Foundations 100 års-dag her i foråret 2017 blev det muligt at udnævne personer, organisationer eller lignende som ikke er rotarianere, men som har gjort ting, der er en påskønnelse værdig, og som har noget med Rotary Internationals fokusområder at gøre, herunder bl. a. uddannelse og bekæmpelse af analfabetisme. Med den begrundelse var Vesthimmerlands Gymnasium & HF et oplagt valg, og seks personer fra skolen var med til mødet, hvor overrækkelsen fandt

10900

12 KG.

Rektor Jette Rygaard tildelt en Paul Harris Fellow

Rektor Jette Rygaard Poulsen modtog på Vesthimmerlands Gymnasium & HFs vegne anerkendelsen, der blev overrakt af Aars ­Rotary Klubs præsident, tidligere bankdirektør Poul Damgaard.

D

BU

TI

Varenr. 896580-1-87

Benzin hækkeklipper SHP 60

Gymnasiet i Aars fik Rotary-anerkendelse AARS: Det er langt fra hver dag, at Aars Rotary Klub uddeler hædersbevisninger, og slet ikke en såkaldt Paul Harris Fellow opkaldt efter Rotary Internationals stifter, der var advokat i Chicago. På et fællesmøde for Rotary-klubberne i Farsø, Løgstør og Aars forleden blev anerkendelsen tildelt Vesthimmerlands Gymnasium & HF som tak for godt samarbejde om bl. a. udvekslingselever fra hele verden. Prisen blev overrakt af klubbens præsident, tidligere bankdirektør Poul Damgaard til rektor Jette Rygaard Poulsen, som modtog den på skolens vegne. - Vesthimmerlands Gymnasium & HF forbereder på fornem vis unge i Vesthimmerland til videregående uddannelse og klæder dem på til at begå sig videre i livet. Man har øje for vigtigheden af at fokusere på elevernes globale kompetencer. I denne sammenhæng har skolen i årevis modtaget udvekslingselever og formået at lade dem spille en rolle. Aars Rotary Klubs samarbejde med gymnasiet

Str. S-4XL Grå-melange/sort. Langærmet.

24900

Varenr. 42145h-42025h

nyhed

T-shirt

TI

Vi er vant til at tage på Bakken og se Cirkusrevy hvert år, hvilket jo gør, at vi er meget forvente og var positivt overrasket over den høje standard som Cabaret Alfa havde. Vi følte os underholdt med en god revy

Sommertilbud

TI

Var på Bakken

i gode venners lag. Cabareten har også været medinitiativtager til ”Revyernes Revy”-forestilling 3. november i år, hvor samtlige lokalrevyer fra Vesthimmerland er inviteret til at komme med indslag. Hvad angår næste års Cabaret, så er bestyrelsen i fuld gang med at lave aftaler. Instruktør Ole Jakobsen har sagt ja til at tage endnu en tørn. - Det har af forskellige grunde været lidt ”kringlet” at få tidspunkterne til at gå op, men vi har vovet pelsen og har fastsat revydatoerne til 15. og 16. samt 22. og 23. februar 2018, siger Lene Weiss. Der var genvalg til bestyrelsen, som består af Lene Weiss, formand, John Bunde, kasserer, Mette Henriksen, tovholder og blæksprutte, Jan Holm, Jesper Holm Jespersen, Ole Høgh Sørensen, Anne Marie Rasmussen, Karen Marie Bjerregaard og Marianne Thisted Henriksen.

L

ger, men vi har ikke givet op - håber på at få dans med næste år, lød det fra Lene Weiss. Publikum var også begejstret, så det skulle forhåbentlig give bonus til næste år - mund til øre er den allerbedste reklame. En rigtig god anmeldelse kom fra to Løgstørborgere, som skrev følgende: - Vi har været inde og se Cabaret Alfa i 2016, og blev meget positivt overrasket. Cabareten var meget professionel og aktørerne knaldgode. Teksterne til de enkelte numre ”sad lige i skabet” og var landsdækkende - ikke kun ”historier” fra lille Vesthimmerland. I den forbindelse var vi positivt overrasket over, at det ikke var en lokalrevy.

TI

AARS: Formanden for foreningen bag Cabaret Alfa i Aars, Lene Weiss, valgte at se tilbage på et fantastisk forløb - med sammenhold, morskab, knokleri - som mundede ud i ”verdens bedste” forestilling, da hun forleden aflagde beretning ved generalforsamlingen. Lene Weiss kunne ikke rose det samlede hold nok, alle ydede en formidabel indsats. Umiddelbart efter nytår samledes de medvirkende til briefing, teksterne myldrede ind og der kom styr på skuespillerne. - Det er en fantastisk ide, at man samtidig med at vi selv lavede tekster også købte tekster udefra. Et hårdtarbejdende tekstudvalg fandt frem til brugbare tekster, så alle andre grupper kunne gå i gang med deres områder. I år var der nogle udfordringer på kapelmesterjobbet, men heldigvis har vi jo Martin Jørgensen til at indøve de musiske ting, og musikerne var fantastiske. Desværre kunne vi heller ikke i år få fat på dansepi-

L

7. JUNI 2017

Normalpris 515,00

Åbningstider:

Butik: Mandag-fredag: 7.30-17.00 Reservedelslager: Se www.hjmf.dk

Lørdag: 8.00-13.00


Aars Avis

SIDE 8

TSÆTTER • R O F N E T S E F S ÅBNING

7. JUNI 2017

BNINGSF Å • R E T T Æ S T N FOR ÅBNINGSFESTE

Flere gode åbningstilbud

Pr. 1/2 kg

Kun

19

95

Slagterens hjemmelavede grillskinke

Spar XX

Spar XX

Lorem Ipsum Lorem Ipsum Alt Dansk kalvekød

Slagterens hjemmelavede BBQ ben

4 x 400 g Kg-pris maks. 62,50

00,-5,-

Kun

35,-

Kun

Lorem Ipsum 4 x 400 g Kg-pris maks. 62,50

Softice eller slushice

Max 3 kasser pr. kunde, herefter er prisen 119,95 + pant pr. kasse

Kun Lorem Ipsum Lorem Ipsum x 400 g Karat4 kaffe

Kg-pris maks. 62,50 400 g

20,00,

Lorem Ipsum Gøl pølser

x 400 g Flere 4varianter Kg-pris maks. 62,50 450-540 g

Frit valg

+ pant

Kun Lorem Ipsum

Kun Lorem Ipsum

20-00,

Carlsberg eller Lorem Ipsum 4 x 400 g Tuborg Kg-pris maks.30 62,50 stk,

89 00,-

00

Max 10 flasker pr. kunde, herefter er prisen 18,50 + pant pr. flaske

+ pant

Kun Lorem Ipsum Lorem Ipsum Coca 4 x Cola 400 g

1,5 liter Kg-pris maks. 62,50

KVICKLY BROEN KVICKLY AARS Exnersgade 18, 1.29, Markedsvej 6700 Esbjerg 3 9600 Aars Tlf: 76 78 42 00

Tlf: 96 37 76 00

9,-00, ÅBNINGSTIDER

ÅBNINGSTIDER Man-frredag Man-fredag Lørdag8 - 20 Lørdag Søndag8 - 20 Søndag 8 - 20

Frit valg Lorem Ipsum Coop brød Flere varianter. Lorem Ipsum

Dybfrost. 250-720 4 x 400g. g Kg-pris Kg-prismaks. maks.40,00. 62,50

BAGER

BRØDCOOPERATIVET 8 - 20 7 - 20 6.30 8 - 18- 20 7 - 18 6.30 8 - 18- 20 7 - 18 6.30 - 20

POST 11 - 17 Lukket Lukket

10,00,

Kun Lorem Ipsum Santagata Lorem Ipsum olivenolie 4 x 400 g

1000 ml Kg-pris maks. 62,50

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden gerne ellermod giver pengeneaf retur forKvickly 14 dagebytter fra købstidspunktet fremvisning inden forskal 14være dagei ubrudt fra købstidspunktet bon. Varen original emballage.mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt Gælder ikke fødevarer.

original emballage. Gælder ikke fødevarer

35,00, Broen

Aars

Vi tager forbehold for trykfejl, leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer. 05.2017 t.o.m. lørdag d. 10.d.juni 2017 Vi tager forbehold for manglende trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer. xx.2017Tilbuddene • Tilbuddenegælder gælderfra fraonsdag søndag d. 7. xx.juni xxxxxx t.o.m. lørdag xx xxxxx

00, 40% Spar

Lorem Ipsum

Pr. 1/2 kg


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 9

BNINGSF Å • R E T T Æ S T N FOR ÅBNINGSFESTE

TSÆTTER • R O F N E T S E F S ÅBNING

Flere gode åbningstilbud Max 6 pakker pr. kunde, herefter er prisen 17,50 pr. pakke

Frit valg

Kun

7,-

Lorem Ipsum Kærgården

00,-

Lorem Ipsum 4 x 400 g Kg-pris maks. 62,50

Taffel chips Flere varianter

Lorem Ipsum 4 x 400 g Kg-pris maks. 62,50

Lorem Ipsum 4Frissé x 400 g

Hvidvin eller62,50 rosé Kg-pris maks.

KVICKLY BROEN KVICKLY AARS Exnersgade 18, 1.29, Markedsvej 6700 Esbjerg 3 9600 Aars Tlf: 76 78 42 00

Tlf: 96 37 76 00

200 g

Spar XX Kun

8,-

9,-

Lorem Fun- eller Ipsum

00,-

Scoop saftevand

Lorem Ipsum 4 x 400 g Kg-pris maks. 62,50

Frit valg

Frit valg

Spar 59,95

Kun

Kun

Kun

8,00,-

Lorem Ipsum

K-salat

Flere varianter

Lorem Ipsum 4 x 400 g Kg-pris maks. 62,50

9,00,-

Lorem Ipsum

Savanah Bag in box Lorem Ipsum 4 x 400 g Kg-pris maks. 62,50

89,00,-

Lorem Ipsum

Spar 14,95

Spar 49,95

Spar 14,95

Kun Lorem Ipsum

Kun Lorem Ipsum

Kun Lorem Ipsum

25,00, ÅBNINGSTIDER

ÅBNINGSTIDER Man-frredag Man-fredag Lørdag8 - 20 Lørdag Søndag8 - 20 Søndag 8 - 20

Lorem Ipsum Capitaine 4 x 400 g Chardonnay Kg-pris maks. 62,50

BAGER

BRØDCOOPERATIVET 8 - 20 7 - 20 6.30 8 - 18- 20 7 - 18 6.30 8 - 18- 20 7 - 18 6.30 - 20

POST 11 - 17 Lukket Lukket

50,00,

Lorem Ipsum 4 x 400 g Il Fiore Kg-pris maks.Rosé 62,50

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden gerne ellermod giver pengeneaf retur forKvickly 14 dagebytter fra købstidspunktet fremvisning inden forskal 14være dagei ubrudt fra købstidspunktet bon. Varen original emballage.mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt Gælder ikke fødevarer.

original emballage. Gælder ikke fødevarer

35,00, Broen

Aars

Vi tager forbehold for trykfejl, leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer. 05.2017 t.o.m. lørdag d. 10.d.juni 2017 Vi tager forbehold for manglende trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer. xx.2017Tilbuddene • Tilbuddenegælder gælderfra fraonsdag søndag d. 7. xx.juni xxxxxx t.o.m. lørdag xx xxxxx

Coop flerkornsbrød

Kun

Spar XX


Aars Avis

SIDE 10

Bureauleder Jette Pedersen og lejrchef Poul Petersen ved een af de 12 minigolfbaner på Aars Camping som trænger til fornyelse og opfriskning. De håber at frivillige pensionister vil melde sig til at hjælpe med opgaven.

Aars Camping efterlyser fingersnilde pensionister Ønsker frivillige som kan istandsætte minigolfbane Af Thorkil Christensen AARS: Fingersnilde pensionister får nu en mulighed for at komme med i et frivilligt netværk, der kan arbejde med at højne stan-

darden på campingpladsen ved Tolstrup Byvej i Aars. Pladsen drives af Aars Turistforening og med Poul Petersen som deltidsansat lejrchef. Poul Pedersen gør hvad han kan for at holde

pladsen pæn og i orden for gæsterne, og sørger for alle praktiske opgaver omkring ind- og udskrivning af campister i sæsonen, men det kniber for ham også at nå ekstraordinære ting som

f. eks. vedligehold af legeplads og minigolfbane. Her kan der være en opgave for pensionister med fingersnilde, som vil yde en frivillig, ulønnet indsats, og som vil indgå i et team, hvor socialt samvær og godt humør sættes i højsædet og i et tempo så ingen bliver stresset. - Det er en ide som opstod da turistforeningens bestyrelse forleden var på rundtur på campingpladsen, og bagefter drøftede, hvad der kan gøres for at højne pladsens standard, siger formanden Jørgen Justesen. Aars Camping har på det seneste været kritiseret for manglende vedligehold af minigolfbanen og legepladsen, som findes i et aflukke på pladsen. Bestyrelsen erkender, at forholdene kan blive bedre, men siger også, at det for nogle år siden var et bevidst valg at nedprioritere legeplads og minigolfbane, bl. a. fordi fastliggere og døgncampister i Aars går efter fred og ro og den bynære beliggenhed. Hvis det var en mere børnevenlig plads med vandland, stor legeplads og hvad der ellers appellerer til børnene vil det medføre mere uro. Hertil kommer, at man også af økonomiske årsager har været nødsaget til at prioritere anderledes. Men bestyrelsen erkender efter den seneste kritik, at der kan og bør gøres mere for at højne campingplad-

sens standard. Derfor kom ideen om at nedsætte en frivillig pensionistgruppe som kan istandstandsætte minigolfbanen og vedligeholde legepladsen, så det hele kommer til at fremstå i pæn og brugbar stand. Og hvis kræfterne og lysten er til det har pladsen også et antal hytter som trænger til maling.

Socialt samvær Poul Petersen håber, at der melder sig en håndfuld frivillige som vil indgå i et godt socialt samvær med meningsfyldt beskæftigelse på campingpladsen. Minigolfbanen er et overkommeligt projekt som deltagerne ret hurtigt vil kunne se resultatet af. Lejrchefen har ikke økonomi til at kunne aflønne deltagerne, men han kan stille materialer til rådighed og sørge for

7. JUNI 2017

kaffe og brød. Og hvis der er stemning for det kan han slutte af med en grillaften, hvor man i fællesskab kan glæde sig over resultatet. Ideen om den frivillige pensionistgruppe blev født af bureauleder på Aars Turistkontor, Jette Pedersen, som er med til at henvise turister til områdets campingpladser når de ringer, skriver eller kommer ind på bureauet på Aars Busterminal. - Jeg synes, at det kan blive et godt projekt, og det vil glæde mig og alle der besøger campingpladsen i Aars, hvis tingene bliver frisket op. Så sker der noget, siger Jette Pedersen som sammen med Poul Petersen tager imod henvendelser fra interesserede, fingersnilde pensionister som vil høre mere om opgaven.

Lejrchef Poul Petersen ved indgangen til minigolfbanen der findes i et hjørne af Aars Camping ved Tolstrup Byvej.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 23.00:  Transsiberian Britisk thriller fra 2008 Ægteparret  Roy  og  Jessie  beslutter  at  tage  med  den  transsibiriske  jernbane  fra  Beijing  til  Moskva.  Det  bliver  en  uforglemmelig rejse - men ikke helt på den måde, som de håber.  På  toget  møder  de  et  ungt  par,  som  måske  ikke  er  helt  så  almindelige, som de giver sig ud for at være. 

Kl. 22.30:  Lewis: Eunukken Engelsk krimi fra 2008 En  teenagepige  bliver  fundet  på  landet,  hvor  hun  vandrer  nøgen  og  forvirret  rundt.  Pigen  husker  intet,  men  en  lægeundersøgelse afslører, at hun er blevet bedøvet og seksuelt  misbrugt. Skolens computerlærer kommer under mistanke,  men snart vender endnu et mord op og ned på sagen.

Kl. 20.00:  Victoria Britisk dramaserie fra 2016 Victoria  er  gravid.  Chokket  bliver  ikke  mindre,  da  den  unge  monark tvinges til at udpege en rigsforstander, der skal regere, hvis hun dør i barselssengen. Victorias valg falder på prins  Albert.  Det  er  ikke  populært  blandt  toryerne,  for  tænk,  hvis  dronningen dør. Skal Storbritannien så regeres af en tysker?

Kl. 20.50:  Bad Teacher Amerikansk komedie fra 2011 Den  rapkæftede,  potrygende  og  ofte  tømmermandsramte  lærerinde Elizabeth hader sit job og forsøger at klare sig gennem arbejdslivet så let som muligt, mens hun leder efter en  mand, der kan forsørge hende. Da den pæne og unge lærer  Scott starter på skolen, ser hun det som sin store mulighed. 

Kl. 21.05:  Kun en pige Dansk drama fra 1995 Harry ved hvad han vil have. Derfor må hans hustru gennemgå tre graviditeter, før hun kan give ham hvad han ønsker sig:  En dreng! Men som Harry siger: ”Hvad gør et par fejlleveringer,  når  bare  den  ægte  vare  til  sidst  bliver  leveret”.  Denne  bemærkning overhører den ældste af fejlleveringerne, Lise.

Kl. 20.45:  Kartellet Dansk thriller-drama fra 2013 Da  entreprenøren  Lars  overtager  familiefirmaet  Halbo  El  &  VVS,  kommer  han  hurtigt  i  problemer,  fordi  han  nægter  at  deltage i de ulovlige prisaftaler med de store byggeselskaber.  Hans firma er markant billigere i nogle kommunale udbudsrunder, og det sætter både ham under et stort pres. 


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 11

ANNONCEl 

Tidligere VUC-kursist læser medicin:

- Det var aldrig lykkedes, hvis der ikke havde været et VUC

Neromie er 28 år og er gymnasielærer. Hun underviser i samfundsfag og psykologi.

VUC blev afgørende for min fremtid

– Så man kan virkelig sige, at VUC ændrede mit liv - både fagligt og socialt. Miljøet var helt specielt – der er en eller anden rummelighed på VUC, som er svær at beskrive og som ikke er andre steder. Der er bare plads til alle. Samtidig ville jeg bare have mere og mere viden og var så opslugt af at lære. Jeg forandrede mig rigtig meget og blev

nok egentlig en helt anden person. Det lyder måske så dramatisk, men det gør det ikke mindre sandt. Jeg fik et kæmpe fagligt fundament med i bagagen – og så stod hele verden pludselig åben for mig. Jalda er på 8. semester på medicin­ studiet og bor i København.

Tidligere VUC-kursist:

Jeg skulle bruge VUC som springbræt for at komme videre – Jeg følte mig meget studieparat, da jeg kom fra VUC og skulle begynde på min uddannelse. Jeg havde et solidt fagligt fundament med mig og en stor portion selvtillid i rygsækken. Og der er ingen tvivl om, at den var fyldt op med gode ting fra min tid på VUC.

Drømmer du om at lave noget andet?

Kathrine Hyllested, 23 år og hf­kursist på VUC. – Jeg drømmer om at læse til finansøkonom. Det er det, min hf skal bruges til!

Lise har arbejdet som jordemoder på Randers og på Skejby Sygehus i Århus. I dag er hun på barsel.

Tilmeldingen er i fuld gang...

9. klasse for voksne?

Ordblind? Hjælp at hente på VUC  Gratis kurser  Alt om de nyeste hjælpemidler  Små hold med maks. 6 elever  Start nu!

 – eller EUX?

Tag 9. klasse for voksne og bliv klar til at komme videre  Start til august  Du kan få SU

– eller EUX? 

Kontakt os og få mere at vide

Kontakt os og få mere at vide

Jyllandsgade 50 B, 9600 Aars www.vucnordjylland.dkTlf. 99 300 760

Jalda, Lise og Neromie gik i samme klasse på VUC. De nåede alle deres uddannelsesmål. Jalda er snart færdig på lægestudiet, Lise er jordemoder og Neromie er gymnasielærer.

AARS

Jyllandsgade 50 B, 9600 Aars www.vucnordjylland.dkTlf. 99 300 760

VUC&hf Nordjylland . Aars afdeling

AARS


SIDE 12

IT-firma i Aars har skiftet navn til Cescom

Aars Avis

7. JUNI 2017

Virksomheden beskæftiger i dag 19 fuldtidsansatte AARS: IT-Infrastruktur og cloud-virksomheden 1tegration i Aars har i de seneste år oplevet stor vækst og nu skifter virksomheden navn til Cescom. Medvinden har medført nogle forandringer i virksomheden, herunder antallet af medarbejdere, som i dag beløber sig til 19 fuldtidsmedarbejdere. Virksomheden har udviklet sig på mange forskellige områder, og det har betydet, at kundesegmenterne har udvidet sig, samt at produktpaletten er blevet endnu bredere. I dag servicerer virksomheden kunder med op til 1.000 brugere. Inden for IT-infrastruktur og cloud branchen er

Bestyrelsesformand for Coop, Lasse Bolander, klippede snoren til det ”nye” Kvickly Aars, mens varehuschef Arne Wammen så til.

Snoren blev klippet til det ”nye” Kvickly i Aars Af Torsten Hansen

Kvalitets

el-scootere Kvalitets el-scootere til

til den rigtige pris! Kvalitets el-scootere til den rigtige pris! den rigtige pris! Fønix Komfort El-Scooter

v. Jens Erik Andersen Fønix Komfort El-Scooter Torupvej 6, 9640 Farsø v. Jens Erik Andersen Torupvej 6, 9640 Farsø Tlf: 61 66 05 75 Tlf: 61 66 05 75 www.fonixkomfort.dk Kvalitets el-scootere til www.fonixkomfort.dk Image og navneskiftet får ikke nogen indflydelse på ejerkredsen i og de tre ejere Tom Pedersen, Rasmus Treumer og den rigtige pris! virksomheden, Jan Pedersen ønsker, at kunderne vil tage godt imod det nye navn Fønix Cityel-scootere til Kvalitets Cescom, som løbende bliver skiftet i denne måned. Vi reparerer også Fønix Komfort El-Scooter

3 arererCabino også den rigtige pris! v. Jens Erik Andersen 28 km/t. 60 km alle former for pr. opladning ormer for Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Farsø Torupvej kr. 34.900,v. Jens Erik Andersen otere!el-scootere! Tlf: 61 66 05 fart 75 på, og der kommer der

!

NYHED

Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø ! hele tiden nye løsninger og YH 61E 66D05 75 NTlf: Fønix City Cabino 3 værktøjer. Fønix City Cabino www.fonixkomfort.dk Det3 handler om 28 km/t. 60 km pr. opladning

28 km/t. 60 km pr. opladning værdi i Vi reparerer Vi reparerer også også kr. 39.900,- at give kr.kunderne 39.900,g alle former for el-scootere! nin in n g form af sikkerhed, bespais Vi alle reparerer også v former for m Gratisforfre ! Gratis fremvis relser og effektiviseringer. alle former FønixhKomfort El-Scooter ig d el-scootere! os hos dig! Som spiller i dette marked el-scootere! v/JensDErik E ! Andersen H Y N Torupvej 6, 9640 Farsø ! er det derfor vigtigt hele D NYHEtil Fønix City Cabino 3 - Frihed livet Tlf.Fønix 61 City 66Cabino 05 75 3 km 28 km/t. 60 pr.tiden opladning at være forrest, og Frihed til livet www.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,Vi kører i hele Gratis Nordjylland kr. 39.900,afprøve de nyeste cloud g in fremvisning visn Nordjylland Vifrhos kører i hele sisnfrinegm emtivdig! ra produkter i sin egen virkGratisG ! hos dig!hos dig somhed. 1tetration A/S har - Frihed til livettil livet fokus på Microsofts cloud - Frihed teknologier og produkter, Vi kører i hele Nordjylland Vi kører i hele Nordjyllandså det er nogle gennemprø-

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering Tømrer - Snedkerforretning Bandsholmvej 36, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

vede teknologier og løsninger de benytter. - I forhold til at stå inde for produkterne overfor kunderne, så mener vi, at det er vigtigt, at tage sin egen medicin, så at sige, udtaler CEO, Jan Pedersen. I forbindelse med, at 1tegration har været igennem denne udvikling, valgte de for nogle måneder tilbage, som en naturlig del af væksten, at få lavet et 360 graders eftersyn på hele imageog markedsføringssiden. Bestyrelsen valgte i den forbindelse at skifte logo og navn. - Vi er slet og ret vokset fra navnet, som har tjent os godt i 15 år. Men vores gamle logo og navn udtrykker ikke helt, hvor vi er som virksomhed i dag, fortsætter Jan Pedersen. Det nye navn Cescom, står for Cloud Embedded Solutions; altså Cloudbaserede løsninger, som er kerneforretningen i virksomheden i dag og den strategi bestyrelsen vil forfølge fremadrettet. Med det nye brand ønsker virksomheden at signalere, at der er fuld fokus på kunderne i en tid, hvor hele den digitale platform er under hastig forandring og det hele kun går en vej - nemlig mod Cloud.

AARS: Solen skinnede fra en klar himmel, da Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander holdt åbningstale for det ”nye” Kvickly Aars og klippede snoren til butikken. En flok kunder stod i solen og lyttede til talen. - Kvickly Aars er nu ombygget til det nyeste koncept inden for Coop. Der er ikke tale om et koncept vi blot har kopieret et andet sted fra, dette er det nyeste vi kan tilbyde. Vi har vurderet, at Aars er et godt sted at afprøve konceptet, sagde Lasse Bolander. Noget af det kunderne bliver tilbudt er et helt nyt sortiment i bagerafdelingen. Nu bages der med sur-

Straks efter at snoren var klippet myldrede kunderne ind i butikken.

dej og nye kornsorter. Slagterafdelingen har fået en længere disk og kan derfor tilbyde nye varer. - Begge dele er led i, at vi i Coop gerne vil tilbyde gode

måltider, forklarede Lasse Bolander. Derefter klippede Lasse Bolander snoren med den saks som varehuschef Arne Wammen stod klar med.

Succes med krandag på Erhvervsskolerne Aars AARS: I samarbejde med SAWO, HMF og Palfinger inviterede Erhvervsskolerne Aars tirsdag, 30. maj kranbranchen inden for til en temadag om kraner. I takt med at den teknologiske udvikling indenfor lastbilkraner, går hurtigere og hurtigere, har Erhvervsskolerne Aars taget initiativ til at lave en temadag for kranbranchen. - Vi har gennem det sidste års tid haft særligt fokus på kranbranchen, da de mangler faglært arbejdskraft, som har specialviden og kompetencer indenfor opbygning, hydraulik og el, siger praktikpladskonsulent Jess Winther, som bogstaveligt talt har kørt fra Skagen til Gedser, for at orientere værkstederne om mulighederne for selv at uddanne kranmekanikere. Indsatsen har givet afkast og der er nu 50 værksteder, som er godkendte til at uddanne

Erhvervsskolerne Aars afviklede en vellykket temadag om kranbranchen.

lærlinge, mod cirka 15 før kampagnen gik i gang. Det betyder, at der nu er en række ledige lærepladser over hele landet, som venter på den rette elev. - Som ny godkendt virksomhed er der naturligt mange spørgsmål, der melder sig. Dem vil vi gerne besvare ved at vise skolen frem, så mestrene kan få en snak med de undervisere, som

deres lærlinge kommer til at møde, supplerer praktikcenterleder Asger Andersen. - Vi er glade for, at der er opbakning til at styrke dialogen om fremtidens kranmekanikeruddannelse, lyder det fra uddannelseschef Lars Bagger, som med tilfredshed kunne notere at konferencens 25 deltagere, gav håndslag på at mødes igen til næste år.


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 13

Aars-brugere var på fisketur godt, at vi havde medbragt en kold formiddags pilsner, fortsætter Birgit Dalsager. En anden fisker mente, at fiskene sov middagssøvn, han savnede også lidt mere spræl. - Men når nu ikke vi kunne få en fisk på grillen, så måtte vi jo gå til plan B. Så engangsgrillen blev alligevel tændt og vi grillede pølser, som vi spiste med brød og kartoffelsalat, og selvfølgelig endnu en kold, siger

Birgit Dalsager. Men bedst som pølserne blev serveret, så bed der alligevel en på krogen. Så pølserne måtte vente, for fisken skulle ind! Fisken blev renset derude, i den lille hytte, med bord, vand og knive, hvor man kunne rense fisk, men fangerne nåede ikke at grille den. - Så det blev bare til en enkelt fisk, men den var fin og vi havde alle en skøn dag, forsikrer Birgit Dalsager.

Denne grund på hjørnet Løgstørvej-Haubrovej, hvor Haubro Kro tidligere var placeret, er blandt de grunde i landsbyerne, Aars Boligforening vil forsyne med nye træhuse.

Aars Boligforening ind i kamp mod landsbydød

Er parat til at opføre 20 træhuse i de mindre byer

Og de ventede, og ventede. Fiskene ville ikke bide.

Bestyrelsen for den faglige Klub 77 i Aars med protokollen. Siddende fra venstre Birgit Andersen, Rørbæk, formanden Kirsten Kristensen, Aars, og kassereren Elsebeth Naundrup, Blære. Stående fra venstre Erna K. Jensen, Arden, Benta Pedersen, Aars, Lisbeth Høvring, Farsø, og Birgitte Permin, Løgstør.

Faglig klub på GPV i Aars markerer 40-års jubilæum Larsen, Aars. Klubbens kasserer, Elsebeth Naundrup, Blære, er det klubmedlem, som har størst anciennitet, idet hun har været medlem i 39 af klubbens 40 år.

▸ Få professionel rådgivning ▸ Ingen ventetid ▸ Mulighed for hjemmebesøg.

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

for boligerne her og nu og har via vor byggerådgiver, Kuben Management, sendt det såkaldte skema A med situationsplan og tegning over de 20 huse til byrådet. Hvis der ikke opføres gode lejeboliger vil det være svært for mange ældre at blive i deres miljø, når der ikke mere er kræfter til at passe et stort hus med have. Men det er selvfølgelig byrådets valg, om det vil støtte projektet og dermed landsbyerne ved at godkende grundkapitalen på 3,6 millioner kr. nu eller senere, pointerer Jens Damgaard.

BRUG FOR HØREAPPARAT?

RING ALLEREDE I DAG

Aars Bymidten 5

n

stensen. Medlemmerne får hvert år en julegave fra Klub 77. Naturligt nok er det faglige spørgsmål, som drøftes i klubben. Møderne holdes hos 3F Midtfjord, der bakker op om klubben. Det er også den lokale fagforening, som giver jubilæumskage til alle på GPV på jubilæumsdagen. Dagen markeres også ved en fællesspisning for medlemmerne på restaurant ”Den kinesiske Mur” i Aars. - For flere år siden vedtog bestyrelsen ud fra de bedste ligestillingshensigter at åbne for mændenes mulighed for at blive medlem. De to mandlige 3F-ere på GPV har dog indtil nu ikke ytret ønske om at blive medlem, oplyser formanden. Første formand for Klub 77 var afdøde KAD-formand Lis

gen har i årenes løb foretaget flere strategiske opkøb af grunde med henblik at starte byggeri, når behovet var til stede. Det punkt har vi nået nu, siger formanden. Derfor har Aars Boligforening anmodet Vesthimmerlands Kommune om at tage stilling til opførelse af de 20 boliger i en ny boligafdeling – Afdeling 36. Boligforeningens direktør, Jens Damgaard, finder det nødvendigt ”at spille på flere heste” for at støtte områderne uden for de lidt større byer. - Vi mener, der er behov

rt ce

Æl

ificeret h ør

Følg os på Facebook

k lini ek

AARS: - Det er vigtigt at stå sammen såvel på arbejdspladsen som i 3F Midtfjord, siger formanden for den faglige klub og tillidsrepræsentant på GPV i Aars, Kirsten Kristensen. På fredag markerer en af områdets ældste faglige klubber, Klub 77, at det netop er 40 år, siden at klubben blev stiftet på den daværende Søren T. Lyngsø-fabrik i Aars. Nu er det 3F-medarbejdere på GPV, som fører den faglige klub videre. - Klubben har til formål at styrke fællesskab, sammenhold og information. Det faste program har omfattet generalforsamling, bestyrelsesmøder og fyraftensmøder, ligesom vi har arrangeret ture blandt andet til Tyskland og Herningområdet, siger Kirsten Kri-

AARS: Vesthimmerland er ligesom mange andre egne ramt af stagnation eller tilbagegang i områderne uden for de lidt større byer. Kommunens befolkningstal er de sidste ti år faldet med 556 indbyggere, hvilket blandt andet dækker over en tilbagegang på mere end 100 indbyggere om året i de ramte landområder, samt en vækst i de lidt større bymæssige bebyggelser, først og fremmest Aars. Derfor tilbyder Aars Boligforening nu at gå mod strømmen og opføre 20 træhuse, hver på 95 kvadratmeter i Haubro, Vegger, Gedsted og Aalestrup. I forvejen råder boligforeningen over 66 træhuse i kommunen, og de er meget efterspurgte af lejerne. - Enhver kan jo se, at der skal gøres noget for at standse den dårlige udvikling, understreger Aars Boligforenings formand, Niels Krogh Madsen, Aars. Det gælder om at styrke lokalsamfundene, f.eks. via øget bosætning. Det medvirker til muligheden for at have en dagligvareforretning, hvilket er meget væsentligt for en landsby, som kæmper for at overleve. Boligforenin-

Otic o

AARS: Tirsdag i sidste uge var en perfekt dag til en herrefisketur for brugere af demensdaghjemmet på Østermarken i Aars. Turen gik til Gunderup Fiskesø og var planlagt på forhånd, så der var købt ind til at grille en dejlig fisk. - Solen skinnende og humøret var højt og i bussen på vej derud sang vi med på Gitte Hennings ”Ta’ med ud og fisk”, beretter Birgit Dalsager. Vel ankommet til Gunderup, fandt selskabet straks et bord, i en lille dejlig fiskehytte lige ved søen. Her blev kaffen nydt sammen med de medbragte rundstykker. En frivillig deltager hjalp med at styre fiskestænger, line, kroge og madding, så alle kunne prøve lykken. Så efter kaffen blev linerne kastet ud, og så var det bare at vente. - Og vi ventede, og ventede, og selvom vi så flere fisk springe i vandet, skete der ikke meget for vores stænger. Nå, men så var det jo

dre S agen

Telefon Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 Tlf.39213373og 4021 8973 40 89 Tilbud uden forbindende!

I

9811 32 00

www.høreapparatet.dk


Aars Avis

SIDE 14

Sigurt Barrett underholdt fra scenen. Han lærte børnene at rime og fortalte om Danmarkshistorien.

7. JUNI 2017

Børnene havde det sjovt og danse med stor iver, når Sigurd Barrett spillede gode melodier.

Børn i Vesthimmerland lærte om Grundlovsdag Af Torsten Hansen

Se flere billeder på Aarsavis.dk AARS: Omkring 1000 børn var samlet på pladsen bag Messecenter Vesthimmerland i Aars torsdag, 1. juni for at markere Børnenes Grundlovsdag. De mange børn fra børnehaverne i Vesthimmerland, diverse dagplejemødre og elever fra Vestermarkskolen i Aars havde det sjovt på den store

Fotografering Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

græsplæne, hvor underholdningen var lagt i hænderne på Sigurd Barrett, kendt fra Sigurds Bjørnetime. Sigurd Barrett fik de mange børn til at synge, danse, rime og lege. Det var tydeligt at børnene havde det rigtig sjovt. Børnenes Grundlovsdag er en særlig ting i Vesthimmerland. Arrangementet har eksisteret i fire år. Første år foregik det i Løgstør, siden blev det i Aars og Farsø. Planen var, at det i år skulle have været i Aalestrup, men på grund af byggeri blev arrangementet i år flyttet til Aars. Meningen er så, at det næste år skal til Aalestrup. Da arrangementet foregik i Aars var tilrettelæggelsen af dagen lagt i hænderne på tre børnehaver i Aars, Blandt aktiviteterne var to store borde, hvor man kunne lave perlekæder.

og Theresa Berg Andersen, leder af børneinstitutionen

· Børne- og familiefotografering · Bryllupsfotografering

over is og sjov, lidt viden om grundloven og historie.

Sigurd Barrett gjorde sit til at det skete.

Vedtagelsen af et lovforslag giver grønt lys for førerløse biler:

Nu kan vi endelig gå i gang

Loft Foto

Sammenslutning af professionelle portrætfotografer i Danmark

Af Torsten Hansen

v/ Birgitte Tøttrup Loft · Tlf. 23 60 60 70 Halkærvej 43 · 9240 Nibe · www.loftfoto.dk

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Højeste dagspris gives for jern og metaller

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NiBe ProdukT ISO 14001

Lille Madsens Hus, var koordinator. Børnene får, ud

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

VESTHIMMERLAND: Samtlige politiske partier bakkede tirsdag op om et lovforslag, der skal bane vej for en forsøgsordning med førerløse biler i Danmark. Lovforslaget betyder, at det nu bliver muligt at indsende konkrete ansøgninger om at oprette testzoner for førerløse biler. - Vi kan fra 1. juli indsende ansøgningerne, og på tirsdag, 6. juni holder trafikministeren et møde, hvor alle involverede parter er indbudt. Den dag kan vi få at vide, hvordan vi kan ansøge. Vi (Autonomous, red.) deltager naturligvis, siger kommunikationschef Peter Thomsen, Fonden Autonomous til Aars Avis. - Vi er ved rigtig godt mod og meget fortrøstningsfulde. Vi har faktisk gjort alt hvad vi kunne indtil nu. Derfor glæder vi os til ende-

Vedtagelsen af et lovforslag der baner vej for testzoner, baner vej for førerløse biler i Vesthimmerland.

lig at kunne gå i gang med projektet omkring førerløse biler i Vesthimmerland, fortsætter Peter Thomsen. Inden bilerne kommer

på gaden er der dog en del instanser der skal godkende forsøgszonerne og ansøgningerne, så meget kan ske endnu. Men idet at alle par-

tier bakkede op omkring lovforslaget, så vurderer Peter Thomsen også, at de forskellige instanser vil se positivt på sagerne.


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 15

Aars og Ulbjergs samarbejde gav meget lavere fjernvarmepriser - Vi har konstateret store økonomiske og miljømæssige gevinster til gavn for vore 185 fjernvarmeforbrugere ved at udskifte vort gamle naturgasfyrede fjernvarmeværk med det nye fjernvarmeværk fra Maskinfabrikken Reka i Aars. Værket kan fyres med halm, flis og anden biomasse Det sagde formanden for Ulbjerg Fjernvarme, Per Poulsen, da han forleden bød fjernvarmefolk fra nær og fjern velkommen til orientering på det banebrydende biomasseværk i Ulbjerg. Fjernvarmeformanden huskede tilbage på tiden, da den naturgasbaserede fjernvarme var dyrest og det ikke var usædvanligt med en varmeudgift på 22.000 kroner om året i Ulbjerg. - Nu er fjernvarmeprisen sænket betydeligt. Prisen for et typisk parcelhus på 130 kvadratmeter i fjernvarmesæsonen 2016-17 er cirka 8125 kroner, så der er tale om en væsentlig besparelse, understregede fjernvarmeformanden. Direktør Christian Larsen, Reka, Aars, oplyste, at Ulbjerg Fjernvarme for-

Fra Ulbjerg Fjernvarmes halm- og biomasseanlæg ses fra venstre direktør Hans Otto Sørensen, Halmselskabet Danmark, direktør Christian Larsen, Reka, Aars, formand Per Poulsen og driftsleder Jens P. Christensen, begge Ulbjerg Fjernvarme, og salgschef Lene Bach Sørensen, Reka, Aars.

uden de lave fjernvarmepriser kan glæde sig over en flot partikelrensning. - Det er lykkedes os at fremstille et særdeles effektivt partikelfilter, som fjerner

over 99 procent af partikelog støvemissionen fra halmafbrænding. Der er tale om et banebrydende filter, der er installeret i Ulbjerg og påkalder sig stor dansk

Peer Poulsen har opbygget en tænkt livshistorie om sin far Frede Poulsen. Livshistorien kan følges i en række træskabe.

Stille åbning af udstilling i Aars Af Torsten Hansen AARS: I 1930erne var der stor tilslutning til sproget esperanto i Aars. Men i dag er interessen noget mindre. Lørdag før pinse åbnede en udstilling i Aars Kirkecenter med billeder, bøger, udklip og meget andet omkring sproget esperanto. Uden at komme i problemer kunne de fremmødte ved åbningen tælles på to hænder. Eller oversat til esperanto ”sup 10”. Det kunstige sprog er bygget ud fra eksisterende, mest europæiske, sprog, og kan stort set forstås uden forudgående kendskab. Det fik deltagerne bevis for, da Ejnar Hjorth, Esperanto

Nordjylland, fortalte om sproget, på esperanto.

Livshistorie Udstillingen i Aars viser en samling effekter omkring esperanto. Effekterne tilhører Peer Poulsen, Aars, vis far (Frede Poulsen) var ivrig bruger af esperanto og deltog i flere verdenskongresser. - Min far var så optaget af esperanto, at han i både 1936 og 1949 deltog i Esperanto verdenskongresser. Den ene foregik i Paris, siger Peer Poulsen. Nogle af udstillingseffekterne er netop fra de rejser. Der vises billetter, billeder og meget mere. En del af udstillingen er bygget op i træskabe, hvor

hver ”skab” fortæller en historie. - Det er en tænkt livshistorie om min far, forklarer Peer Poulsen. Udstillingen har Peer Poulsen samlet for flere år siden, og det samme gælder træskabene. De har været gemt væk. Men en dag kom

og international opmærksomhed, pointerede Christian Larsen. Direktøren for Halmselskabet Danmark, Hans Otto Sørensen, Skærbæk,

Peer Poulsen og Thorkild Nielsen til at tale om dem. Det betød, at Thorkild Nielsen rigtig gerne ville have udstillingen vist frem. Der er nu en realitet. Udstillingen viser blandt andet, at der i Aars var stor interesse for esperanto i 1930erne. Der er billeder fra møder, hvor der var mange deltagere. Den tid vil Thorkild Nielsen gerne beskrive. - Jeg arbejder på en artikel, den udgives i den lokalhistoriske årbog til december, lover Thorkild Nielsen. Esperanto tales stadig af nogle få mennesker. Har man lyst til at stifte bekendtskab med sproget, så kan man ud over udstillingen i Aars downloade en app til telefonen. Den hedder Duolingo. Her er sproget med. Det samme gælder Google Translate på Internettet. Her kan man oversætte til og fra esperanto.

understregede, at halmselskabet tilbyder langtidskontrakter på levering af halm til fjernvarmeværkerne., Halmprisen aftales for ti år, så fjernvarmekunderne

kender brændselsudgifterne i denne periode. Salgschef Lene Bach Sørensen, Reka, betonede, at nye Aars-baserede anlæg med fordel kan erstatte de gamle barmarksværker. De kan leveres som nøglefærdige anlæg, og fjernvarmeforbrugerne kan således fra starten vide, hvad varmeproduktionen koster over eksempelvis de første ti år. Foruden til fjernvarme er Reka-anlægget velegnet til private, industrielle og landbrugskunder. Ingeniør Niels E. Lindemann Nielsen, Reka, redegjorde for de nye og skrappere EU-krav om partikel-rensning i forbindelse med halmforbrænding. Disse krav lever Rekas nye elektrofilter rigeligt op til. Driftsleder Jens P. Christensen, Ulbjerg Fjernvarme, kunne melde om, at det nye værk, som blev indviet for 11 måneder siden, har fungeret over al forventning. Efter indlæggene havde deltagerne i det interessant fjernvarmetræf mulighed for at se fjernvarmeværket i Ulbjerg og stille uddybende spørgsmål.

Udkørende hestepraksis Ambulant behandling på egen klinik Akupunktur på mennesker og hund

Ejdrup Akupunktur- og Hestepraksis for dyr og mennesker! v/ dyrlæge Kim Samuelsen Certificeret i veterinær akupunktur og osteopati Ejdrupvej 43, Ejdrup - 9240 Nibe

Telefon: 24 77 15 50 mail: mr.kim600@gmail.com www.ejdrupakupunktur.dk

Jordfordeling Lerkenfeld Å II Udkast til jordfordelingsplan i området mellem St. Binderup og Kgs. Tisted i Rebild Kommune er nu klar til at blive præsenteret for jordfordelingskommissionen. Vi forventer, at jordfordelingskommissionen vil afsige kendelse og gøre jordhandlerne endelige. Samtidig vil jordfordelingskommissionen tage stilling til eventuelle klager og krav. Vi indbyder rettighedshavere og andre interesserede til mødet: Onsdag, den 28. juni 2017, kl. 11.00 i Kultur- og Medborgerhuset ”Kig Ind”, Vestermarksvej 2, 9610 Nørager Det er ikke nødvendigt at deltage på mødet, for at der kan afsiges kendelse.

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen • Jordfordeling & Landbrugslov Pionér Allé 9 • 6270 Tønder

Ejnar Hjorth, Esperanto Nordjylland, fortalte om sproget esperanto - på esperanto.


Aars Avis

SIDESIDE 166 16

KØR SELV-FERIE

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Fra gamle dage i Aars og omegn...

7. JUNI 7. JUNI 20172017

Folkefest i Aars Lystanlæg, der stod i sin skønneste Sommerpragt som en smuk Ramme om festen. Tirsdag, 9. juni 1942: På Lørdag den 13. ds. afholder Aalborg Amts Landboforening Dyrskue i Vegger. Arbejdet med Dyrskuepladsens Udsmykning, som forestaas af Vegger Borgerog Haandværkerforening, er allerede i fuld Gang, og der er skænket adskillige Ærespræmier til Skuet.

For 50 år siden

Aars Avis 3 nætter inkl. 1 middag 1.699,-

Hotel Ærø på Svendborg Havn Hotel Ærø HHH på Fyn Hotellet ligger som en lille tidslomme i en duft af tjære og tovværk midt på havnen i Svendborg. Her får I udsigten fra morgenbordet over liv og leben på den historiske skibshavn, hvor både de gamle træskibe og færgen til Ærø lægger til – en ualmindelig stemningsfuld indkvartering med alle perlerne omkring det sydfynske øhav liggende for jeres fødder. I kvarteret lige bag hotellet ligger butikker, cafeer og listige værtshuse tæt i de brostensbelagte gyder og stræder, der flankeres af bindingsværkshuse og uspoleret købstadsidyl. Jo, Svendborg er en livlig by med salt søfartshistorie og seværdighederne i orden. Hotellet blev grundlagt i 1860, da Svendborg var på toppen af sin glansperiode som driftig havneby

Panoramahotel i Lübeck

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.149,Pris uden rejsekode 1.299,-

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x 3-retters middag på ankomstdagen • Fri Wi-Fi • Fri parkering Valgfri ankomst frem til 28.6. og 1.9.-19.12.2017.

Annonce i Aars Avis for Bio Aars 1942.

For 75 år siden Tirsdag, 9. juni 1942: Grundlovsdagen markeredes i Aars som overalt med almindelig Flagning fra Morgenstunden, og lidt over Middag begyndte Tilstrømningen af Gæster til Eftermiddagens

Torsdag, den 8. juni 1967: På banen ved Ikast afvikledes Grundlovsdag Det jyske Mesterskab i Stockcar race. Mesterskabet blev vundet af Kai Petersen, Haverslev, som dermed er helt fremme blandt landets bedste kørere. Torsdag, den 8. juni 1967: Køb inden moms’en! Hjemmelavede spegepølser, ca. 1750 g. (3 1/2 pund) Pr. stk. 18,98. Slagter G. L. Rold, Himmerlandsgade 101, Aars, tlf. 2 18 40.

For 25 år siden Onsdag, 10. juni 1992: Vejret var med arrangørerne, da der blev holdt Lang Torvedag i Aars Pinselørdag. Højt solskin og en svag brise var lige hvad der

skulle til for at trække folk til, og resultatet var da også en hovedgade som konstant var fyldt af mennesker i de fem og en halv time gaden var afspærret. Onsdag, 10. juni 1992: På næsten alle områder kunne Falck i Aars notere sig for øget aktivitet i 1991 i forhold til året før. Det samlede antal opgaver for Falck i Aars var i fjor på 14.637 mod 13.158 året før - det er en stigning på 1.479 opgaver.

Samarbejde med arkiv om billeder Aars Avis og Lokalhistorisk Arkiv, Aars er gået sammen om hver uge at bringe et historisk billede fra arkivets store samling. Hvis der er kommentarer eller rettelser til teksterne ved de enkelte billeder, må læserne gerne kontakte arkivleder Kim Ørsted Iversen. Det kan ske pr. mail: ki@ vmus.dk eller på telefon 40 63 74 21. Arkivet modtager gerne alle former for arkivalier og fotografier fra områdets foreninger, virksomheder og privatpersoner.

Pris pr. pers. i minidbl. værelse

1.149,-

Pris uden rejsekode 1.299,Pristillæg frem til 30.9.: 100,-

Også 2 nætter Hotel Vier Jahreszeiten HHHH i Tyskland Der er ikke uden grund, at Lübeck er den mest kendte hansestad hos os danskere. Byen har været under dansk herredømme, og beliggenheden ud til Østersøen gjorde for 600 år siden Lübeck berømt som centrum for middelalderens storhandel. Her blev der opbygget en helt enorm rigdom, der stadig trænger igennem i nutidens bybillede.

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 1 x 3-retters middag på panoramarestaurant • Fri adgang til fitnesscenter og sauna • Fri parkering

Valgfri ankomst frem til 20.12. og 26.12.2017.

Oplev Brandenburg

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.399,Pris uden rejsekode 1.699,-

• 4 overnatninger • 4 x morgenbuffet • 2 x 2-retters middag/buffet

Axxon Hotel HHHH i Tyskland Byen i floden – sådan beskrives Brandenburg an der Havel. Den ligger da også omgivet af floden Havel og med et væld af kanaler samt større og mindre søer strøet gavmildt rundt omkring byen. Byen har lagt navn til delstaten Brandenburg og havde sin storhedstid tilbage i middelalderen. Det kan man mærke, når man går på opdagelse i den stemningsfulde, historiske by.

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris.

Valgfri ankomst frem til 28.7. og 1.9.-17.12.2017.

Bestil nu på

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 8-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Hornum Missionshus blev opført i 1922 Missionshuset på Grønnegade 9 i Hornum blev opført i 1922 af medlemmer af Indre Mission i Hornum. De ønskede sig et fælles hus til møderne, der indtil da blev afholdt i medlemmernes private hjem. Ved fælles hjælp blev finansieringen tilvejebragt, og frivillig arbejdskraft

stod for en del af arbejdet med selve bygningen. Samtidig med opførelsen af missionshuset blev Aars Kirke udvidet og fik nyt inventar. Det viste sig at komme missionshuset til gode, idet prædikestolen fra kirken ved denne lejlighed blev overdraget til missionssamfundet i Hornum.

Hornum Missionshus blev indviet i 1922 og fik navnet ”Kedron”. Mange forbedringer fulgte i de kommende år, og på første sal blev der indrettet lejligheder. Missionshuset var i brug til 2008, hvorefter det blev solgt til en privatperson, der ombyggede hele huset til beboelse.

A/S

Også 2, 3 eller 5 nætter

Hornum Missionshus som det så ud kort tid efter opførelsen i 1922. (Foto udlånt af Lokalhistorisk Arkiv Aars).

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 17

Mastrup Ældrecenter modtog Politiker-tak for pris efter indstilling fra Aars hurtigt arbejde VESTHIMMERLAND: Projekt ”Det gode måltid” i Rebild Kommune fik tirsdag, 30. maj den nationale efteruddannelsespris 2016 for en efteruddannelsesindsats, der kommer både medarbejdere, ledelse og brugerne - de ældre - til gode. Erhvervsskolerne Aars indstillede Mastruplund Ældrecenter til efteruddannelsesprisen 2016, som Danske Erhvervsskoler og Gymnasier-Lederne og VEU-centrene står bag. Det er første gang prisen uddeles. Kostforplejningsenheden i Rebild Kommune ville forbedre de ældres madoplevelse og samtidig styrke samarbejdet mellem det centrale produktionskøkken og de ansvarlige på kommunens plejehjem. Derfor tog enhedens leder Brian Pedersen og kostvejleder Annette Hendrup Smith sammen med VEU-

center Aalborg/Himmerland og Erhvervsskolerne Aars initiativ til et ambitiøst 25 dages AMUforløb for alle involverede medarbejdere i 2017. - Vi ønsker med prisen at hylde en virksomhed, der i særlig grad har arbejdet systematisk med uddannelsesplanlægning, herunder skabt sammenhæng mellem virksomhedens udviklingsplan og kompetenceudvikling af medarbejderne. En virksomhed, der udmærker sig og som kan være kilde til inspiration for andre. Det er kostforplejningsenheden i Rebild Kommune et særdeles godt eksempel på, sagde Michael KaasAndersen, næstformand i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne, som overrakte efteruddannelsesprisen ved en reception i DEG-L’s lokaler i København. Årets efteruddannelses-

pris 2016 uddeles for første gang i år og de to andre nominerede til prisen var entreprenørfirmaet Nordkysten A/S i Gilleleje og Mirit Glas A/S i Vojens. Landets 13 VEU-centre har nomineret en lokal virksomhed til den nationale efteruddannelsespris, hvorefter en dommerkomité har udvalgt de tre nominerede. Køkkenet på Mastruplund Ældrecenter indstilles til Efteruddannelsesprisen, af flere årsager. De har udviklet, planlagt, fået bevilliget, og er i gang med at gennemføre, et ambitiøst uddannelsesforløb for de ansatte, som både forener uddannelsesbehovet for den enkelte og for køkkenet men også vil forbedre hele kostforplejningsområdet for de ældre i Rebild Kommune.

Vi ønsker udvikling og gerne fra private initiativtagere Niels Krebs Hansen (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune, svarer på Venstrefolkene Per Bisgaard og Per Bach Laursens læserbrev i Aars Avis onsdag:

Kære Per og Per! Ja, jeg er uforstående at især I to liberale økonomiudvalgsmedlemmer, sender sagen tilbage igen, specielt når jeres eget udvalgsmedlem i Teknik- og Miljøudvalget, er med i flertalsindstillingen herfra. I taler om mætningspunkt i lejeboliger i Aars. Det vil sige at private bygherrer, der ønsker at bygge boliger kan forvente et nej fra venstres to økonomiudvalgsmedlemmer. Det er ikke vores politik, vi ønsker udvikling og gerne fra private initiativtagere. Byggeriet er højt - ja, men hvis man ønsker et Per Kirkeby projekt/byggeri er der for mig næsten ingen alternativer til det fremsendte projekt. Fordi bebyggelsen fremstår flot, med 8 etager mod syd og med en nedtrapning mod nord til 4 etager. Op til 30 m højt - korrekt. Men een etage er som regel ca tre meter i højden,

Niels Krebs Hansen.

gange med otte giver det 24 m. Så med mindre soklen er seks meter høj nås de 30 meter ikke. Hvis man fastholder antallet af kvadratmeter med en lavere bygningshøjde, er der risiko for at byggeriet bliver mere bastant og næsten klodset. Dermed kan projektet komme til at virke lukkende og afvisende i stedet for at byde velkommen ved ankomsten til centrum af Aars. Ved at forlange et varieret byggeri, som punktvis går i højden mener jeg, at projektet vil fremstå langt mere imødekommende og spændende og på den måde udgøre den interessante og vitale ankomst til midtbyen.

P-pladser ved Agrinord Når I nu var ved tastaturet, hvorfor sendte I så ikke en

mail enten til undertegnede eller til jeres eget udvalgsmedlem i Teknik- og Miljøudvalget, for at finde ud af hvad der op og ned i denne sag. Nej, det gør borgmesterkandidaten og gruppeformanden fra Venstre ikke. De udstiller en privat virksomhed i medierne. Det er langt fra den politik, vi har i Teknik- og Miljøudvalget, når man henvender sig til en borger eller virksomhed. Vi vil dialogens vej, i hvert fald så længe jeg er politisk ansvarlig. Hvis I havde sendt en mail til mig, kunne jeg informere jer om, at, i forbindelsen med omlægningen af terminalpladsen lavede undertegnede og daværende forvaltningschef en handel med Agrinord. I den handel er P-pladserne nævnt. Der står bl.a. Citat: Agrinord accepterer, at Ppladsen på hverdage efter kl. 17 og i weekender godt må benyttes af borgere. Citat Slut. Denne handel er godkendt i Teknik- og Miljøudvalget og i Økonomiudvalget. Så I har selv været med til at godkende aftalen. Men efter jeres skriverier, har jeg rettet henvendelse til Agrinord, der var meget ked af jeres omtale. Men vi havde en behagelig samtale, og Agrinord er helt klar over deres forpligtigelser og vil gøre det mere tydelig på stedet.

Venstres medlemmer af byrådets økonomiudvalg i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, Overlade, og Per Bisgaard, Aalestrup, svarer fomanden for teknik- og miljøudvalget, Niels Krebs Hansen (K), Farsø:

Kære Niels Krebs Hansen! Tak for dit hurtige og oplysende svar på vores læserbrev - krydret med lidt humor og sarkasme. Først og fremmest er vi glade for, at du lynhurtigt har formået at ændre på status ved p-pladsen ved Kimberkroen. Som du skriver, så vil det fremover tydeligt fremgå, at

p-pladsen må benyttes efter kl. 17.00 på hverdage, og i weekenden må gæster benytte den døgnet rundt. Hurtigt og effektivt arbejde - og tillige er offentligheden nu oplyst. Sådan. Vi er fortsat ikke enige med dig og to andre medlemmer af teknik- og miljøudvalget om højden på et ”Per Kirkeby-hus”. Indtil videre kender vi holdningerne til højden på huset fra ni medlemmer - tre er for en højde på op til 30 m (Niels K. Hansen, Uffe Bro og Jens Lauritzen alle medlemmer af TM). 6 medlemmer ( Kirsten Moesgaard, Palle Jensen, Per Bach Laursen, Per Bisgaard, Karen Clausager og Brian Christensen - to sidstnævnte fra TM) synes, at byggeriet bør være lavere. De 18 øvrige medlemmer af byrådet har endnu ikke tilkendegivet, hvad de synes om byggehøjden, og dog - borgmesteren er for,

men han er erklæret inhabil pga. sit ejerskab af en af matriklerne. Vi glæder os over, at der bygges rundt om i kommunen, som vi også skrev i et indlæg for et par uger siden, og vi har bestemt ikke noget imod private bygherrer, - hvilket heller ikke fremgår af vores læserbrev. Vi konstaterer blot, at vi i Aars er nået til et midlertidigt mætningspunkt - hvilket er tydeligt dokumenteret ved, at mange lejligheder (ejer såvel som lejer) ikke er solgte/udlejede - og vi er derfor bekymrede for, at yderligere 70 nybyggede lejligheder vil forværre situationen på markedet. Vi forstår, at du ikke har den bekymring - og det respekterer vi naturligvis. Vi ser frem til teknikog miljøudvalgets genbehandling af sagen, og vi glæder os tillige over, at museumsdirektør Broder Berg i medierne har givet sit bidrag til en fornyet debat om området ved rådhuset/gymnasiet/museet - det giver  sagen et ekstra perspektiv.

SKIVUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Pilgrimsvandring fra Testrup til Skivum SKIVUM: Det er blevet mere populært at lave pilgrimsvandringer, men hvad er det og hvorfor gør vi det? De spørgsmål er nogle af dem der kan blive besvaret, når Elisabeth Lidell og Andreas Blinkenberg fortæller om pilgrimsvandringer. Foredraget foregår som afslutning på netop en pilgrimsvandring, den går fra Testrup Kloster til Skivum lørdag, 24. juni ad hærvejen sammen med Elisabeth Lidell og Andreas Blinkenberg Vandringen er blevet til i et samarbejde mellem de to ”herbergsbyer” Testrup og Skivum med hjælp fra byernes menighedsråd. Turen støttes økonomisk af Vesthimmerlands Kommune, da det ligger i forlængelse af Kommunens mål om at opprioritere samarbejdet mellem landsbyerne. - De seneste år har mange moderne mennesker - også danske protestanter - grebet pilgrimsstaven. Pilgrimsvandring handler om at søge efter rødder, identitet og sammenhæng. Men det handler også om opbrud fra tidens materialisme og selvoptagethed og om en søgen efter helt andre værdier: Fællesskab med Gud, med hinanden

og med skaberværket, siger Elisabeth Lidell, pilgrimspræst i Aarhus Stift. Pilgrimsvandring og valfart har altid været kendetegn på en levende kirke. De første kristne kaldtes ”dem, der hørte til vejen”. Pilgrimsvandring kan stadig inspirere til en levende tro. Evangeliet må ”have ben at gå på”, og vandringen i det ydre, fysiske landskab afspejler den indre rejse, bønnens vej mod Gud. En pilgrim går ”ud i det indre”. Den ydre, fysiske vandring hører sammen med den indre, åndelige vandring: længslen efter Gud. Føddernes monotone gang bliver en meditativ rytme, en slags klosterliv til fods. På en pilgrimsvandring ”beder man med fødderne”! Pilgrimmen ser det indre landskab bag det ydre: en usynlig, ekstra dimension bag denne verdens timelighed. Måske er man nødt til at bevæge sig fysisk for at

kunne flytte sig mentalt? I en tid med mange hurtige skift, endeløse informationsstrømme, højt tempo og overfyldte kalendere fremstår pilgrimstanken som en anden livsstil med tid til stilhed, eftertanke, langsomhed, enkelhed og indre ro. En slags kristendom for alle sanser. Men hvad får fortravlede mennesker til at udskifte de hurtige moderne transportmidler med apostlenes heste? Hvad sker der, når man begynder ”at bede med fødderne”? Og hvor kan man finde rastepladser undervejs på den gamle danske pilgrimsrute Hærvejen?” Dette og meget andet vil blive besvaret i det inspirerende foredrag med Elisabeth Lidell og ”herbergsarkitekt” Andreas Blinkenberg efter en dejlig vandretur fra Testrup til Skivum i den skønne vesthimmerlandske natur.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk


Aars Avis

SIDE 18

AARESTRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

7. JUNI 2017

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Fra diktatur til demokrati med frihed Grundloven blev fejret ved et møde i Hvorvarp

Nogle af de lidt mere specielle dyr på dyrskuet var disse skægagamer.

Grundlovsfest samt dyrskue i Aarestrup AARESTRUP: Igen i år var vejret med arrangørerne, da Gregers Krabbe Friskole, Naturbørnehave og Vuggestue i Aarestrup fejrede Grundlovsfest - slået sammen med maskin- og dyrskue, hvor mange af børnene havde meldt deres søde, flotte og specielle dyr og maskiner til. Eftermiddagen indledtes med, at skoleleder Lars Overgaard bød velkom-

men, hvorefter alle sang grundlovssang. Grundlovstalen i år stod Carsten Greve for. Han leverede en god og fangende tale. Så åbnede boderne, hvor man bla. kunne købe frugt, kage, pølser samt drikkevarer, der kunne nydes på pladsen, mens alle de tilmeldte dyr og maskiner blev præsenteret. Af dyr var der blandt andet kattekillinger, kyllinger,

SULDRUP

Dilettanter i Hjeds opfører Tordenkalven HJEDS: Et stykke om den omvandrende legende Tordenkalven opføres i den skønne natur ”Horsdalen” i forbindelse med årets sommerfællesspisning torsdag,

8. juni. Det er Hjeds Dilettanterne der opfører stykket om den legendariske Tordenkalven. Han var omrejsende i Himmerland i 1800-tallet.

HAUBRO

der ”En lille bøn fra Haubro - som lige nu er ramt af

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Forud for opførelsen er der fællesspisning. Det er helstegt gris med masser af tilbehør. Horsdalen ligger mellem Bradsted og Byrsted. I tilfælde af dårligt vejr sættes der telt op. Det er Veggerby Sogns Beboerforening der er arrangør.

AArs Avis, HimmerlAndsgAde 150, 9600 AArs Tlf. 98 62 17 11

Beboerbøn om ny omkørsel i Haubro HAUBRO: Flere i Haubro, har sendt, hvad de selv kal-

kaniner, skægagamer, rejer og forskellige hunde. Af maskiner var der blandt andet en havetraktor, en ATV, biler, crossere, traktorer samt en cykel med motor som motorlæreholdet har lavet. Efter kåring af årets vindere var der fællessang. Igen i år blev det en hyggelig og dejlig dag, hvor man kunne mærke sammenholdet på friskolen.

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

omkørslen pga. den nye vej mellem Aars og Farsø”. Borgerne i Haubro opfordrer bilisterne til at vælge Mølgaardsvej og ikke Vadgaardvej, når de skal fra Aars til Farsø. Turen igennem Haubro via Vadgaardvej går lige forbi friskolen, hvor børnene selv går og cykler til skole. Borgerne mener, at det lige nu minder om en motorvej, og det er et under, at ingen er blevet kørt over endnu. Bilisterne mindes om, at man kun må kører 50 km/t - selvom man er forsinket pga. omkørslen! Og det er en god ide at sætte farten ned, når man køre forbi gående og cyklende børn på de smalle veje.

HORNUM: Den danske grundlov blev skabt af kloge mennesker i 1849 på baggrund af den historiske udvikling med ophævelse af stavnsbåndet i 1788 og ophævelse af hoveriet kort efter. Tidligere forstander Niels Quist udtrykte stor beundring for disse kloge mennesker, som med loven førte Danmark fra et diktaturlignende styre over i demomkratiet. Grundloven førte bl.a. til skolegang for almindelige folk, og med tiden førte oplysningen til dannelse af andelsbevægelsen, fagforeninger, brugsforeninger og alle de andre fællesskaber, som har skabt størstedelen af den velstand, vi alle nyder godt af i dag. I 1915 fik også de 5 F-er stemmeret (fruentimmere, folkehold, fattige, forbrydere og fjolser). Det tog sin tid for os at udvikle demokratiet. - Et væsentligt forhold i demokratiet er respekten for mindretal. Vi skal lytte til mindretallet og tage hensyn til deres ønsker og holdninger, så vi kan leve fredeligt sammen. Det gælder i de små samfund, i kommunerne, på landsplan og internationalt. EU er netop en videreførelse af den tanke, og resultaterne i form af fred mellem EU landene er enestående. De tanker skal vi holde fast i og føre videre - også i nutiden og vort møde med de udfordringer, vi møder nu og fremover, sagde Niels Quist. Med demokratiet følger også friheden. Friheden til at træffe sine egne beslutninger, friheden til at have

Folketingskandidat for Venstre talte også om Grundloven ved mødet i Hvorvarp.

en holdning og til at give udtryk for den, og friheden til at leve sit privatliv uden overvågning. Hvis man udnytter den frihed, følger der også et ansvar og en risiko. Et ansvar for sig selv og for sine medmennesker, og en risiko for at beslutningerne fører til uønskede konsekvenser. Det sidste går udover trygheden. - Vi ønsker alle tryghed, men frihed må stå over tryghed i en afvejning mellem de to. Det gælder når vi skal beslutte, om vi vil give køb på friheden i et forsøg

på at skabe mere tryghed i forhold til de mørkemænd, der med terrorisme forsøger at nedbryde vort demokrati, fortsatte han. 65 glade mennesker hørte folketingskandidat Marie Bjerre og Niels Quist sætte grundloven i perspektiv og holde den op mod de udfordringer, vi står overfor i dag. Det blev en dejlig aften i en flot pyntet lade i Hvorvarp. Grundloven er nok gammel, men den har bestemt ikke mistet sin betydning!

65 var samlet i laden i Hvorvarp, hvor de blandt andet hørte tidligere forstander Niels Quist tale om Grundloven.


Aars Avis

7. JUNI 2017

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SIDE 19 Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

Løb og gå for lille pige HAVERSLEV: Run For Fun arrangerer torsdag aften den 15. juni løb/gang til støtte for en lille pige, Liva, der lider af en meget sjælden sygdom. Løbet starter ved Haverslev Hallen. Man kan løbe eller gå alle de runder (ca. 3 km) man vil, og donere et beløb til pigen. - Liva er født med et syndrom der hedder Apert, som er et meget sjælden handicap. Det indebærer misdannelser af kranie-ansigts knoglerne, samt fingre og tæer. Med tiden kan det

medføre følge problemer som hørenedsættelse, synsproblemer m.m., siger Joan Straarup, formand for Run For Fun. Hun fortæller videre: - Liva fik for knap tre måneder siden foretaget den første operation, hvor kraniet blev rettet lidt, hvilket medførte at hun kan sove med lukkede øjne. Inden længe skal hun have fortager første operation af den ene hånd, hvor lægerne vil operere pegefingeren fra de andre og om to måneder prøver de igen

at frigive en finger, en lang proces. - Det er Mette Brodersen fra Run For Fun, som har taget initiativ til at lave denne indsamling til fordel for Liva. Pengene der indsamles skal bruges til at forældrene sammen med deres lille pige, kan lave noget der skaber glæde efter alle disse operationer, som jo varer ved over en lang årrække, slutter Joan Straarup. Liva er i dag ni måneder gammel. Der fødes ca. to børn om året med syndromet.

En sjov opgave var at fodre genboen med flødebolle. Giveren måtte kun bruge venstre hånd og en gaffel.

Ældregymnastik sluttede med sommersjov i Nørager NØRAGER: To hold fra Rørbæk Pensionist Gymnastik og beboere fra Plejehjemmet i Nørager har været til fælles Sommersjov på hjemmet i Nørager. Arrangementet samlede 38 deltagere. Der har i løbet af året været godt 20 på holdet i Nørager og 16 til 18 på holdet i Rørbæk. Til Sommersjov dagen blev der indledt med gymnastik som sædvane, for at varme op. Godt i gang blev der så lavet forskellige sjove ting. Blandt andet et parløb med bold. Bolden skulle blandt andet styres ved knæene. Der var også balance og dans med bold. En anden sjov leg var, at fodre en genbo med venstre hånd og gaffel, genboen skulle have fire mundfulde af en flødebolle. Efter lidt flere sjove lege

var det tid til smørrebrød og rabarberkage - masse

Pavillonen i Haverslev skal males, så den er klar til byfesten.

Pavillon i Haverslev friskes op HAVERSLEV: Lørdag, 17. juni fra morgenstunden er der forhåbentligt gang i male-penslerne ved skolen i Haverslev. Haverslev Borgerforening har sendt byens borgere en ”arbejdshilsen”, for Pavillonen ved skolen skal males, så pavillonen er fin Der skulle danses og balanceres med bolde.

Indbrud på Skonhøjvej NØRAGER: Tyve begik mellem pinsesøndag og andenpinsedag indbrud i en landejendom på Skonhøjvej ved Nørager. Tyvene kom ind i en til-

af sang, snak og hygge. Inden der blev takket af.

hørende staldbygning ved at knuse en rude. Der er stjålet to stk. topnøglesæt af ukendt mærke, et hjemmelavet dieselpumpeudstyr samt et gult

koben af ukendt mærke. Inden de forlod landejendommen stjal tyvene 150 liter diesel fra en lastbil på stedet, ligesom de stjal lastbilens FM-radio.

HAVERSLEV: Kender man en person, som man synes har fortjent at blive kåret som årets Haverslev-

Skole, by og kirke synger morgensang i Haverslev HAVERSLEV: Tirsdag, 13. juni er der igen mulighed for at synge morgensang sammen i Haverslev Kirke. Arrangementet er en del af skole-kirke samarbejdet i Haverslev og er tilrettelagt i samarbejde mellem skolens mu-

siklærer og kirkens organist. Forældre, bedsteforældre og hele byen er velkommen til denne morgen at møde op og være med til at begynde dagen med sang i kirken. Der er både fællessang, fortælling og elevindslag på

programmet, der varer en halv times tid. Efter morgensangen er Haverslev Menighedsråd vært ved morgenkaffen i Sognets Hus i Haverslev, hvor alle de, der ikke skal tilbage til skolen, er meget velkomne.

ne leger i den hver dag, især når det er dårligt vejr, den bruges ved byfesten, og alle i byen kan leje den til private fester og arrangementer. Vil man hjælpe med at male, så vil bestyrelsen også meget gerne vide det, af hensyn til forplejning.

Byfest efterlyser forslag til Årets Haverslevborger

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

blandtt andet til årets byfest! Som der står i indbydelsen, så er alle velkomne til at møde op og hjælpe, og Borgerforeningen sørger for alt hvad der skal bruges - også forplejning. Pavillonen er et godt samlingssted, og anvendes til mange formål. Skolebørne-

borger 2017 ved den årlige byfest i uge 33, så er det nu ved at være tid at sende navneforslag og en begrundelse for nomineringen til byfestudvalget. Begrundelsen kan f.eks. være, at vedkommende er en rigtig god nabo, en ildsjæl i en forening, en der altid er villig til at give en hånd med, en der har sat Haverslev på landkortet, en der altid møder dig med

et smil, eller noget andet. De sidste tre års vindere af Haverslevprisen udvælger tre personer til at modtage prisen. De tre nominerede personer præsenteres senere i byfestprogrammet og fredag aften, hvor der er familieaften, her kan alle stemme på den person, de synes fortjener prisen. Indstilling skal sendes senest 16. juni til Anna Marie Svenstrup.

Advokatfirmaet Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66 Hvem gemmer sig bag buketten i år?

Fryd & Nielsen Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13


Aars Avis

SIDE 20

Delikatessen

7. JUNI 2017

kolonial kolonial

kolonial kolonial

firSt price paStaSkrUer

DanmarkS laveSte priS!

Selv-fryS iS

500 g

torvedag

a´ 10 stk.

lørdag d. 10. juni kl. 10-14

i Spar HaverSlev, nørager og Suldrup Der vil være smagsprøver i alle 3 butikker fra Delikatessen og Slagteren

Hjemmelavet kartoffelSalat 800 g

kUn ..................

25

00

nyHeD

græSke frikaDeller

intro tilbUD

4 Stk. kUn ...

20

4 pS.

10

00

Den gamle fabrik marmelaDe 600 g pr. gl.

3 pk.

00

kolonial køl

tUlip pålækker 70-90 g alle slags

g r illm enu 3 st k. kød

Vælg me lle m føl ge nde:

• 1 x Fra nkfu rte r m/ ba co n • 1 x Ty ksteg sbøf • 1 x kotel et

Til be hør:

• 2 sla gs sa lat • Hje mm ela vet ka rto ffe lsa lat • Fløde ka rtofle r • Flütes, dress ing og smør

10

00

1/2 priS!

pr. gl.

14

95

firSt price Saft 1/2 ltr. pr. fl.

Pr . Pe rs. 89 k r .

Ma n væl ger selv om kød et ska l ma rin ere s. Kødet er kla r til ovn /gr ill.

Slagteren SvinebrySt 1 kg i skiver

pr. fl.

55

kUn ..........

00

125 g, i tomat

8

bUko fløDeoSt 200 g

glyngøre tUn glyngøre makrel 125 g, i barbecue

min. 1.600 g

125

arnolD makrelfilet

frit valg

00

145 g, i tomat

mar. SvinemørbraD

3 Stk. ......

5

00

00

kebab og cHilli kryDret okSecUvette min. 1,2 kg

100

kUn .......... Delikatessen

00

Direkte nr. 25 57 49 40 Hver dag fra kl. 8.00-15.00

frit valg

5

00

pr. Stk.

8

00


Aars Avis

7. JUNI 2017

kolonial køl

kolonial slik

revet mozzarella ost

bio-tex white 477 g

70-90 g

10

00

6

frit valg

kolonial frost

00

00

elida shampoo/balsam

taffel/gestus chips/snack

2.000 g

5

pr. stk.

kolonial snack

flensted kartoffeprod.

200-250 ml.

125-200 g

18

00

pr. stk.

kolonial non-food

carletti skumprod./dragee

250 g

pr. ps.

SIDE 21

9

00

pr. ps.

torvedag-hyggedag i alle 3 butikker lørdag d. 10. juni kl. 10-14 der vil være masser af akitiviteter og smagsprøver fra delikatessen i alle 3 butikker! der vil også være konkurrencer for både børn og voksne med præmier...

KuN torsdag/fredag tuborg/carlsberg 33 cl., 30 stk. max. 2 ks. pr. kunde!

tilbud - gælder kun lørdag kl. 12-14 vi har tømt en isbil med 700 ks. is - som sælges i hele ks. Luksus isvafler, Guldkaramel + flere af de gode

1 ks. 2 ks.

vejl. udsalg

køb 3 betal for 1 -66% rabat

6

pr. stk.

00

sukker

99

95 + pant

180

00

50

00

+ pant

2 skarpe tilbud kun kl. 10-14

maja cacaomælk

3

1 ltr. .............

95

knorr saucer/ pasta retter

9

frit valg .............

00

H averslev

v. finn ovesen

tlf. 98 65 40 13

10x1 kg

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fra onsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00


Aars Avis

SIDE 22

7. JUNI 2017

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Første destination på ”rejsen” var ”Den Kreative Have” i Haldrup tæt ved Horsens.

37 var på løvspringstur HAVERSLEV: I sidste uge havde Mejlby/Haverslev Pensionistforening arrangeret Løvspringstur til Horsens-området. 37 glade passagerer var ombord på bussen . Første destination på ”rejsen” var ”Den Kreative Have” i Haldrup tæt ved Horsens. Vejret var sommerligt og perfekt til havevandring i den over 4.000 kvadratmeter store spændende have. Og John Andersen, der sammen med sin hustru Ina ejer haven, viste rundt. John Andersen begyndte midt i 1990erne at udforme haven, der blev anlagt i løbet af tre år. Havens terræn er kuperet og skærmet af store lægivende træer, og rummer nu et helt eldorado af vandløb, søer, blomster, træer, sten, fisk, pagoder, fred og ro, fuglekvidder, samt kukkede gøge. Der er noget så smukt, men det kommer

ikke af sig selv, forklarer John Andersen os. - Jeg arbejder fast seks til otte timer i haven hver dag de ni måneder af året. Haven har fået et japansk udtryk ved at der klippes, klippes og atter klippes i buske og træer. Og græsset det slår jeg hver anden dag – selvfølgelig – med en håndskubber, forklarer den arbejdsomme John Andersen og fortæller videre: - Der er anvendt 900 ton sten i haven. Der er udgravet søer og vandløb, og om vinteren har jeg lavet de fire japansk inspireret pagoder. Og så har vi også lige et bassin med flotte japanske Koi fisk. - Der findes over 100 arter af denne fisk, der er en form for statussymbol i Japan, hvor der fremelskes eksemplarer der koster i 100.000 kroners klassen. Hos os er der dog ingen af de helt dyre - havde vi det, ville vi

helt sikkert også få besøg af tyveknægte. - Koi fiskene går i dvale om vinteren, og vågner op igen, når temperaturen stiger. Turens deltagere slentrede en dejlig tur i Den Kreative Have, og sluttede af ved fiskedammen, hvor det var fordretid for de farvestrålende Koier. Den Kreative Have blev både i 2006 og 2016 kåret som Danmarks flotteste private have af Bo Bedre. Frokosten, gammeldags flæskesteg og is til dessert, serveredes på Hotel Pejsegården i Brædstrup. Turens andet udflugtsmål var ”Den Genfundne Bro”, som kan findes ved Gammelstrup/Vestbirk i Horsens Kommune. Den Genfundne Bro har sin helt egen historie, som en naturvejleder i Horsens Kommune fortalte det lille himmerlandske selskab. I 1899 byggede man en

over 13 meter høj stålgitterbro over Gudenåen i forbindelse med etableringen af en privatbane fra Horsens til Bryrup. I 1925 blev den gemt væk i en mægtig dæmning. Broens skinner var blevet for smalle til den moderne togdrift, og der blev lagt nye og bredere skinner oven på dæmningen. Togdriften blev på et tidspunkt indstillet, og der skulle etableres større rør for bedre gennemstrømning af Dødeå/Gudenå. Det var i forbindelse med dette arbejde i 2013, at to raske ingeniører ved Horsens Kommune fik den geniale idé at fritlægge den 85 år gamle bro. Både bro og bropiller var til alles overraskelse i fin stand under jorden. Den består af 40.000 kilo jern, og det blev kun nødvendigt at udskifte i alt 200 kilo, og var altså ikke tæret op af rust, som mange ellers frygtede. I dag kan man gå sig en dejlig tur hen over den flotte bro, kigge ned på Gudenåen der rask strømmer afsted, se på ænder og vipstjerter, og ellers tænke, at det var da godt…at broen blev fundet igen! Løvspringsturen 2017 sluttede med kaffe og kage på Hotel Pejsegården, og bussen svingede ind ved afkørsel 33 med glade passagerer, der havde fået dejlige oplevelser med sig hjem.

Gammel kending sidder for bordenden i Aars Billard Klub Mikael Toft blev enstemmigt valgt som klubformand BILLARD: Aars Billard Klub har netop afviklet generalforsamling, hvor et halvt hundrede af klubbens medlemmer deltog. Mikael Toft blev enstemmigt valgt til ny formand for klubben - en post han tidligere har bestredet gennem 25 år. Klubbens afgående formand Brian Nielsen valgte først på sæsonen at trække sig som formand grundet arbejdspres, og Mikael Toft blev herefter konstitueret som formand frem til førstkommende generalforsamling, hvor han så blev valgt som formand. I sin beretning kom Mikael Toft ind på, at den netop afsluttede sæson har været den bedste i klubbens 47-årige historie. For første gang har klubben et hold i landets bedste

Mikael Toft blev på Aars Billard Klubs generalforsamling enstemmigt valgt som formand for klubben - en tjans han tidligere har haft i 25 år.

række fra næste sæson. At være blandt de 12 bedste elitehold i Danmark er en drøm, som er gået i opfyldelse og drømmen er blevet til en realitet gennem ihær-

dig træning, sammenhold, opbakning og trivsel i en rigtig god klub. Klubbens andethold vandt rækken i serie 1 og er dermed klar til at spille 3. division i den kommende sæson. Holdet har siden sikret sig DM-titlen for serie 1-hold. Derudover leverede de øvrige 15 turneringshold også fine præstationer, en hel del af holdene blandede sig i top tre i deres rækker. I kampen om de individuelle mesterskaber opnåede Michael Emborg en flot sølvmedalje i disciplinen international 5 kegle. Der er også afviklet flere interne turneringer. Klubmesterskabet blev vundet af Jan Jespersen, mens Tenax turneringen blev vundet af makkerparret Eigil Nøhr og Bent Pedersen, og den

individuelle Old Boys turnering blev vundet af Bent Pedersen. Jonna Lolholm fik den af Peter Østergaard udsatte vandrepokal til den damespiller med højeste procentvis fremgang i sæsonen. Bestyrelsen præsenterede i 2014 en femårs strategi/ visionsplan. Planen definerer klubbens stærke/svage sider og de mulige trusler, fremtiden kan byde på. Visionerne i planen er blandt andet elite, bredde, synlighed og økonomi, og dem må man sige, at klubben har nået, men det er ikke ensbetydende med, at man i Aars Billard Klub vil læne sig tilbage. Nej, der skal fortsat arbejdes ihærdigt, og ikke bare bestyrelsen men alle klubbens medlemmer skal involveres. Inddragelse og ansvar

Cykeltur i Nørlund med de mindste MEJLBY: På en dejlig junidag havde tre kommunale dagplejere fra henholdsvis Mejlby og Ravnkilde valgt at køre en tur i Nørlund Skov med ”deres” børn, i alderen et år til to et halvt år. Der skulle plukkes ramsløg, som der flere steder i skoven dufter kraftigt og hvidløgsagtigt af. De i alt 12 børn, udrustet med smarte cykel-hjelme, kørte til skoven i tre splinternye BabboeBig ladcykler med el-motor, og lukkede kabiner til at skærme både for sol, blæst og regn. Cyklerne er erhvervet via et projekt i Rebild Kommune, der hedder ”Fremtidens Dagtilbud”. En lokal politiker, Tommy Degn, gjorde opmærksom på muligheden for at erhverve disse cykler, og de

blev søgt gennem Rebild Kommunes Børne- Ungeudvalg. Og det lykkedes. De tre kommunale dagplejere fortæller bl.a., at de hver fjortende dag mødes i børnehaven i Ravnkilde, Kløvermarken, der velvilligt har stillet legestue med gode faciliteter til rådighed. Med de nye el-cykler får de endnu flere muligheder for at mødes med hinanden, og børnene kommer mere ud i naturen, dufter til blomster og grønt, hører de mange fuglestemmer, og hører måske også…vinden i piletræerne! - Vi er vildt tilpas med de nye cykler, forlyder det fra de tre dagplejere. Og det falder jo godt i tråd med Rebild Kommunes slogan” - ”Et sundt liv i en sund kommune”!

12 børn og 3 dagplejere var i skoven og plukke ramsløg.

på klubbens medlemmer er i sig selv motiverende og med til at skabe endnu mere forankring i ”vores klub”. Der er et meget stort aktivitetsniveau i klubben. Udover at spille billard så inviteres der også til dartturneringer og rafleturneringer, og der spilles præmiewhist i klubben hver mandag.

Har investeret Klubben har investeret i streamingsudstyr, så alle kampe kan følges hjemmefra på klubbens hjemmeside. Til den kommende sæson vil Aars Billard Klub invitere alle til at komme i klubben og følge eliteholdets udekampe på storskærm. Årets flidspokal, årets BK’er tilfaldt i år Old Boysudvalget, som består af Jan Jespersen, Jørgen Sørensen og Per Mortensen. Udvalget består af tre ildsjæle, der brænder klubben. De er den forlængede arm til bestyrelsen, de sørger for aktiviteter, socialt samvær, cupper og arrangerer besøg i venskabsklubber for alle

klubbens Old Boys spillere. De sørger desuden for, at der er kaffe og brød hver formiddag, hvor fast og løst debatteres. De er med andre ord med til at gøre en forskel. De tre i udvalget fik overrakt en trøje med påskriften ”Årets BK’er 2016-2017”. I år 2020 har klubben 50 års jubilæum, og i den anledning har man lagt billet ind på at afvikle det individuelle Danske Mesterskab for elitespillere M/K. For at kunne afvikle et sådan stort arrangement, kræver der masser af frivillige hjælpere og god opbakning fra hele lokalområdet. Klubben har nogle rigtig gode sponsorer, men den håber at få endnu flere i tiden, der kommer. Kasserer Jan Bjørn fremlagde regnskabet, som efter flere års renoveringsarbejde udviste et tilfredsstillende resultat. Formanden sluttede af med at takke dirigent Ib Jensen for veludført arbejde og bad forsamlingen rejse sig og udbringe et trefoldigt leve for Aars Billard Klub.


Aars Avis

7. JUNI 2017

En ny sæson står for døren i IK Frem Sønderup/Suldrup Klubben har fundet god erstatning for succestræner BADMINTON: Badmintonspillerne i IK Frem Sønderup/Suldrup har netop overstået den indeværende sæson, og på seniorsiden betød sæsonens resultater, at klubben til den kommende sæson har et hold i Jyllandsserien samt et hold i Serie 2. Det er ikke mange klubber, der kan mønstre et Jyllandsseriehold og slet ikke i en lille by som Suldrup, og derfor er det med stolthed, at klubben kan fortsætte på samme niveau for tredje sæson i træk. IK Frem Sønderup/Suldrup har de seneste sæsoner oplevet tilgang på spillersiden, hvilket blandt andet skyldes, at Suldrup har ry for at have et unikt sammenhold både på og uden for banen. Derudover har klubben i de seneste sæsoner haft nogle rigtig dygtige trænere tilknyttet. Simon Lyngsø har efter fire sæsoner som træner i IK Frem Sønderup/Suldrup valgt at overlade roret til nye

blandt andet europamesterskabet som ungdomsspiller. Nu har Mathias Lundquist valgt at gå trænervejen, og klubben har store forventninger til ham. Mathias Lundquist har i otte år trænet ungdomsspillere, men han ønsker nu at tage næste step og derved blive seniortræner. Mathias Lundquist fortsætter des-

uden som spiller i klubben. I IK Frem Sønderup/Suldrup glæder man sig meget til endnu en spændende sæson, og skulle du som spiller gå med lysten til at prøve kræfter af i en lille lokal klub med et fantastisk sammenhold og fællesskab, så kom endelig forbi når sæsonen skydes i gang 9. August.

Mathias og Tommy Lundquist kommer i den kommende sæson til at danne trænerduo i IK Frem Sønderup/Suldrup Badminton.

kræfter, men klubben giver ham en stor tak for det kæmpe stykke arbejde, han har udført i klubben, da IK Frem Sønderup/Suldrup tilskriver ham stor andel i, at klubben befinder sig der, hvor den er i dag. IK Frem Sønderup/ Suldrup håber da også, at Simon Lyngsø fortsætter som spiller i klubben. Simon Lyngsøs afsked som træner har betydet, at klubben har skullet sammensætte et nyt spændende

trænerteam - og det er i den grad lykkedes! Tommy Lundquist, som varetog trænergerningen sammen med Simon Lyngsø i den seneste sæson, har valgt at takke ja til endnu en sæson, hvilket klubben er glad for. Der var stor interesse fra andre klubber, som ligeledes ønskede at tilknytte Tommy Lundquist, da han er et stort navn i de nordjyske badmintonkredse. Det lykkedes imidlertid IK Frem Sønde-

Hornum-ryttere dansede til pinsesolen i Løgstør RIDNING: Flotte præstationer endnu en weekend vidner om det store engagement og arbejde, rytterne fra Hornum-Ulstrup Rideklub lægger i deres sport. I pinseferien deltog mange af klubbens ryttere ved det årlige pinsestævne i Løgstør Rideklub, og det resulterede i flere flotte placeringer, som strakte sig fra ponyklasser til middelsvær dressur for heste - mange solide præstationer fra flere dygtige og lovende ekvipager. Lørdag lagde ponyerne ud, og her deltog to af klubbens dygtige ponyryttere i en LB1, hvilket resulterede i en flot andenplads til Emma Mathiasen og Bakkegaardens Oliver med 68,2%. Emma og Oliver blev skarpt forfulgt af Silje Høgh Sørensen og Daimler, som både red deres første LB1 og deres første C-stævne sammen, og de endte som første uplacerede i klassen med 67,9%. I LA2 for heste red Kristine Hjorth Hougaard og Seeyou Temptation S.G. sig ind på en tredjeplads med 68,6%, og i LA4 blev det til en flot sejr til Malene Silkeborg og Sandy a Højbjerg med 70%, og lige i hælene fulgte Stine Falk Nielsen på Domino med 69,6%, hvilket rakte til

rup/Suldrup at holde på ham i mindst endnu en sæson. Derudover har IK Frem Sønderup/Suldrup tilknyttet et mindst lige så spændende navn nemlig Mathis Lundquist. Mathias Lundquist har spillet i Suldrup de seneste to sæsoner, og i ungdomsårene var han blandt de absolut største talenter i Dansk Badminton. Han vandt

SIDE 23

Malene Silkeborg og Stine Falk Nielsen sluttede som henholdsvis nummer et og tre i LA4 ved weekendens ridestævne i Løgstør.

en tredjeplads - en lidt ærgerlig tredjeplads, da Stine Falk Nielsen i virkeligheden lå til at snuppe sejren i klassen, inden en dyr, afsluttende fejlridning kostede sejren. Rebecca Sørig Pedersen og Henkel sørgede for HURKs aftryk i MB0 ved at indtage tredjepladsen i klassen med 66,5%. Søndag snuppede Rebecca Sørig Pedersen og Henkel igen tredjepladsen, denne

gang i LA5 dressur med hele 70%. I LA2 søndag blev Karina Henriksen og Sheffield placeret som nummer fire med 67,6%. Ved Ring og Rid-stævnet i Gedsted Rideklub var Christine Frost af sted med sin pony Nichos, og de klarede to flotte nulrunder i 40 centimeter og 50 centimeter og opnåede to rosetter for præstationerne.

Glade præmietagere med gyldne dråber. Fra venstre ses Pernille Thomsen, Karina Højbjerg, Vivian Bøttger Hansen, Bitten Midtgaard, Rud Thomsen, Poul-Erik Mathiesen, Walther Højbo, Tove Trans, Judy Højbo, Mette Hedegaard, Leif Bjørn Nielsen, Jytte Krogh Hansen, Annegrete Nielsen, Ilsebeth Hansen, Kristian Rask, Jørgen Peder Hansen, Johnny Midtgaard, Egon Krogh Hansen, Majbritt Thomsen, Bo Hedegaard og Peder Kristensen.

Pinsegolf om dyre dråber Søndag var der whisky på spil i Gatten GOLF: Grå skyer hang tungt over Gatten, da Himmerland Golf Klub søndag afviklede årets Pinseturnering. Men de eneste dråber, som de 72 deltagere blev præsenteret for, kom heldigvis ikke fra oven, men var derimod at finde i gyldne udgaver på præmiebordet. Turneringens sponsor, Pernod Ricard, havde nemlig delikat whisky på højkant fra deres brands The Glenlivet og Chivas. Der blev spillet holdformat, hvor de tre bedste stablefordscores på hvert hul talte som holdets score, så indimellem skulle strategierne også i spil. Efter runden ventede en herlig pinsefrokostbuffet og turneringsleder, Maria Fjelstrup Kallesø, kunne derpå fordele de fine præmier efter nedenstående resultater. Ingen gik dog tomhændede hjem, for sponsor havde som startgave givet et smukt The Glenlivet tumblerglas til alle deltagere. Arrangementet blev – inden det obligatoriske præmietagerfoto – rundet af med en hyldest af deltagere, præmietagere, sponsor, turneringsledelse og vejrguder. Resultater: 1. HOLD 16: Poul-Erik Mathiesen, Jørgen Peder Hansen, Tove Trans og Ilsebeth Hansen 125 point 2. HOLD 13: Johnny Midtgaard, Egon Krogh Hansen, Bitten Midtgaard og Jytte Krogh Hansen 123 point 3. HOLD 5: Annegrete Nielsen, Leif Bjørn Nielsen, Judy

Højbo og Walther Højbo 121 point 4. HOLD 15: Pernille Thomsen, Majbritt Thomsen, Rud Thomsen og Mette Hedegaard 116 point Der var ros til Hold 14 med Per Jensen, Maibritt Larsen, Jørgen Brunsborg og Hanna Buus Madsen samt hold 11 med Bente Graarup, Johannes Michelsen, Simon Michelsen og Arne Michelsen, da begge disse hold ligeledes havde præsteret 116 point. Hold 15 på fjredepladsen havde imidlertid flest point på de sidste 9 huller og tog derfor fjerdepræmien. Garia Course, hvor turneringen blev spillet, har hele seks par 3 huller, og der var

naturligvis præmier til de spillere, der kom tættest på i første slag. De dygtige og heldige var: Hul 6: Karina Højbjerg 1,15 m Hul 8: Bo Hedegaard 3,25 m Hul 11: Peder Kristensen 4,25 Hul 13: Bo Hedegaard 2,28 m Hul 15: Johnny Midtgaard 2,32 m Hul 17: Pernille Thomsen 2,40 m På hul 3 blev der dystet om at slå længst. Herrernes præmie her blev vundet af Kristian Rask og damernes ditto af Vivian Bøttger Hansen.

AARS IK

Alle ”gamle” medlemmer m/k inviteres hermed til den årlige

KAN-DU-HUSKE-DAG Aars Stadion lørdag d. 10. juni 2017 Kl. 12.00: Fælles genkendelse Kl. 13.00: Stegt flæsk med persillesovs og kartofler, incl. 2 øl og 2 snaps

PRIS KR. 150,Kl. 15.30: Serie 3 - Aars IK 2- Valsgård IF

Tilmelding senest 8. juni 2017 centerleder@aarsik.dk . tlf. 60 78 21 28 ehn-jmj@email.dk . tlf. 40 11 30 66 På gensyn!

Aars IK NB: Tag gerne dine billeder med!


Aars Avis

SIDE 24

7. JUNI 2017

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NYHED ÅBENT HUS Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 - 15.00

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 - 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 til 15.00

E

D

D

Testrupvej 84 - 9620 Aalestrup

Kong Frederiks Vej 12 - 9600 Aars

Solvænget 26 - 9600 Aars

En spændende ejendom, som passer perfekt til hesteinteresserede, mindre husdyrhold eller bare den som ønsker god plads i skønne opgivelser.

Særdeles velbeliggende villa tæt på skole, hal m.v. Flot istandsat med Designa køkken, nye vandskurede vægge, gulve, døre m.v. Absolut et kig værd.

Hus på 125 kvm med entré og bryggers, åbent køkken, hyggelig vinkelstue, lækkert badeværelse og tre lyse værelser. Gennemgribende renoveret med sans for æstetik og kvalitet. Grund på 840 kvm. Garage og carport på ialt 72 kvm.

Flot restaureret landejendom

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.745.000 90.000 1.804 7.849/6.484 91302474

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

12.000 m2 222 m2 7/5 1940/2007 98622400

Flot istandsat og meget rummelig villa

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

NY PRIS

2.095.000 105.000 2.310 9.435/7.793 91302451

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

Huset her er et hjem - med plads til at slappe af.

927 m2 202 m2 6/4 1974 98622400

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

ÅBENT HUS

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

840 m2 125 m2 4/4 1982 98622400

NYHED

ÅBENT HUS Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 - 15.00

1.795.000 90.000 1.797 8.110/6.699 91301660

F

D

E

Havbrovej 8, Hornum, 9600 Aars

Svalevej 10 - 9600 Aars

Kornmarken 1 - 9600 Aars

Du kan nu erhverve dette byhus i Hornum til en særdeles attraktiv pris. Ejendommen er beliggende centralt i Hornum med gåafstand til Brugsen, skole og sportsfaciliteter m.v.

Flot og velholdt villa i roligt kvarter. Løbendende moderniseret med bl.a. flot nyere Invita køkken med god spiseplads. Soveværelse og 2 værelser (opr. 3 værelser). Lyst badeværelse og god stue.

Solidt og velbygget længehus med opvarmet udestue. Huset er bl.a. renoveret med indv. lofter, nye stikkontakter, ny terrasse, nye vinduer samt indv. døre. Huset er rimelig indflytningsklar, dog skal der tapetseres og males.

Byhus i Hornum by

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

445.000 25.000 1.125 2.031/1.675 91302402

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

Et skønt hus med mange gode detaljer

918 m2 102/78 m2 3/3 1964 98622400

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

NYHED

1.745.000 90.000 1.758 7.871/6.502 91302375

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

905 m2 146 m2 5/4 1976/1985 98622400

Velbeliggende bolig i Hornum

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

NY PRIS

695.000 35.000 1.385 3.177/2.621 91302355

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

817 m2 116 m2 3/2 1964/1970 98622400

NY PRIS

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 - 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 til 15.00

D

E

D

Drosselvej 31 - 9600 Aars

Aggersundvej 112 - 9600 Aars

Villavej 13, Havbro - 9600 Aars

Velkommen til dette skønne hjem på Drosselvej. Vi er her placeret centralt i Aars med nem adgang til byens mange faciliteter, såsom indkøbsmuligheder, biograf, svømmehal, idrætscentre og skoler.

Er du på udkig efter et nedlagt landbrug hvor udbygningerne kan bruges til mange formål og et stuehus hvor sælger har lavet en del om i stueplan er Aggersundvej 112 bestemt et besøg værd.

Leder du efter en regulær villa i Havbro by - så er her muligheden! God beliggenhed centralt i Havbro i dejlig lukket og veltilplantet have med flisebelagt, delvis overdækket terrasse.

Direkte op til grønt område

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.295.000 65.000 1.939 5.856/4.835 91302468

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

Nedlagt landbrug med gode udbygninger

856 m2 173 m2 4/3 1974 98622400

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

795.000 40.000 1.291 3.631/2.996 91302394

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

5.000 m2 140/6 m2 5/5 1931/2002 98622400

Super velholdt villa

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

775.000 40.000 1.447 3.506/2.893 91302097

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 til 15.00

C

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

984 m2 142 m2 4/4 1974 98622400

D

E

Sdr Boulevard 19A - 9600 Aars

Søgade 21, Vognsild - 9600 Aars

Løgstørvej 50 - 9600 Aars

Regulært 1-plans rækkehus med tilhørende carport. Rækkehuset ligger nær centrum og med nem adgang til naturskønne områder ved Tvebjerg. Det har gennemgået en større renovering og er kort sagt lige til at flytte ind i.

Indflytningsklar etplansvilla i hyggelige Vognsild - fin udsigt til åbne marker. Lyse og indbydende rum, markudsigt fra hus og have samt godt nabofællesskab i et aktivt landsbysamfund. I kan hurtigt nå hovedvej 13, når I vil mod Aalborg eller Viborg.

Drømmer du om at bo i Aars, nær byskiltet og så være tæt på indkøbsmuligheder, skoler og sportsaktiviteter og føle du er en del af byens liv, skal du slå til nu.

Regulær 1-plans villa

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.095.000 55.000 1.411 4.976/4.108 91302361

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

398 m2 94 m2 4/3 1983 98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Indflytningsklar villa

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

495.000 25.000 927 2.296/1.886 91302365

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

715 m2 100 m2 3/2 1965 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Super hyggeligt hus med sjæl og charme

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

895.000 45.000 1.080 4.078/3.366 91301860

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

2.048 m2 96 m2 3/3 1960 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 25

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 - 15.00

Med tilmelding lørdag d. 10/06 kl. 14.00 - 15.00

C Stenildhøjbakken 5 - 9600 Aars

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

Renoveret ejendom i forholdvis nyt område Boligen er renoveret og er beliggende i et forholdsvis nyt og populært område, kendt for skønne grønne områder med god udsigt. Her er godt naboskab i højsædet og en god havefest står de ikke i vejen for. Nuværende ejer har skabt en yderst velholdt have, som indbyder til udeleg og grill aftener. Fra baghaven er der udsigt til privat legeplads, som er lukket ud mod vejen og kun benyttes af vejens børn. Huset har desuden dobbelt garage.

NY PRIS

2.995.000 150.000 2.619 13.390/11.061 1.544 m2 166 m2 5/4 2005 91302470 98622400

Grundtvigsvej 21 - 9600 Aars

D Hasselvej 1, Hornum - 9600 Aars

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

Særdeles velholdt vinkelvilla Byen er særdeles aktiv og du finder masser af lokal entusiasme og foreningsliv. I gåafstand fra huset finder du daginstiutioner, skole, idrætshal, boldbaner, indkøbsmuligheder og gode transportmuligheder. Boligen er indrettet med entre, stort lyst spisekøkken, stor spisestue med udgang til morgenterrasse. Hyggelig opholdsstue med adgang til god terrasse og haven. 2 værelser (hvor det ene tidligere har været opdelt i 2 værelser). Soveværelse. Stort badeværelse med bruseniche og kar. Gæstetoilet.

NY PRIS

Hans Egedes Vej 291 - 9600 Aars Indflytningsklar villa

Et oplagt boligvalg

Her finder du boligen som ikke er for stor men indeholder det man skal bruge. Boligen ligger i et særdeles attraktiv kvarter i Aars by Digterkvarteret. Carport med tilhørende udhus. Boligen rummer 118 kvm hvor der er dejlig lys stue med udgang til haven og terrassen. Stort værelse som kan opdeles i 2. Lyst køkken og bad. Bryggers. Soveværelse.

Er du klar? I én af Aars bedste udstykninger tilbydes du denne skønne bolig. Denne gang finder du boligen beliggende for enden af en blind vej hvor der er et godt naboskab. Få minutters gang til det skønne område "Tvebjerg". I denne bolig vil der være et minimum af vedligehold. At tiden kan nydes på andre ting end vedligehold må være drømmen. Tilhørende huset er der fuldmuret dobbeltcarport.

C Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.145.000 60.000 1.563 5.174/4.273

Grund Bolig Rum/vær. Opført

703 m2 118 m2 4/3 1966

C Sag Kontakt

NYHED

845.000 45.000 1.400 3.839/3.170 966 m2 177 m2 6/3 1976 91302457 98622400

91302220 98622400

2.495.000 125.000 2.105 11.216/9.265

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Grund Bolig Rum/vær. Opført

NY PRIS

949 m2 168 m2 6/4 2000

Sag Kontakt

91302208 98622400

NY PRIS

D

D

D

Brorsonsvej 15 - 9600 Aars

Aggersundvej 122 - 9600 Aars

Kong Christians Vej 1 - 9600 Aars

På en lukket villavej nær grønne områder og med en fantastisk attraktiv beliggenhed finder i denne hyggelige villa på Brorsonsvej.

Gården her er en skøn ejendom med næsten 17 tønder land. En ejendom, man kører forbi og tænker: Hvor ser det dog hyggeligt ud og så har de egen privat sø! En landejendom med format ud over det sædvanlige.

Velbeliggende 1-plans villa med muret carport. Boligen er placeret på stor god grund i attraktivt område, hvor mulighederne er mange. Her har du virkelig mulighed for at sætte dit eget præg på din kommende bolig.

På lukket villavej nær grønne områder

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.445.000 75.000 1.898 6.504/5.372 91302471

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

848 m2 162 m2 6/4 1971 98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Skønt ejendom med næsten 17 tdl.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.495.000 75.000 2.629 6.748/5.573 91301711

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

91.751 m2 195 m2 5/5 1912/1998 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Velbeliggende etplans villa på god grund

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Sag

1.495.000 75.000 2.313 6.768/5.589 91302411

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

926 m2 164 m2 5/4 1973 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 26

7. JUNI 2017

Danebo Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

TVEBJERG FANTASTISK BELIGGENHED

A

D Herredsvej 17 - 9600 Aars

Fredelig beliggenhed Her er der i den grad mulighed for at være dus med himlens fugle og skovens grønne træer, for ejendommen her er placeret naturskønt med højt til himmelen og masser af mulighed for at dyrke den særlige ro, der er forbundet med tilværelsen på den anden side af byskiltet. Og der er alligevel ikke langt til byen; Aars - og et rigt handelsliv, skole, fritidsinteresser og et fint kulturudbud - er i virkeligheden kun et øjeblik herfra.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Sag Kontakt

1.495.000 75.000 1.512 6.767/5.588 8.458 m2 237 m2 7/5 1910/1979 91300889 98622400

10

Tvebjergvej 24 - 9600 Aars

Huset er beliggende på byens bedste grund Hus på 235 kvm fordelt på hall, veludstyret køkkenalrum, bryggers med skabselementer, lækkert badeværelse, opholdsstue med brændeovn, tre gode værelser og et lyst soveværelse med walk-in-closet og forældrebadeværelse med badekar. Gulvvarme i hele huset, samt IHC-net, genvexanlæg og central støvsuger. Ydermure i teglsten og tagdækning i matglaseret sorte Libra tegl. Huset er særdeles energi og miljøvenligt. Hertil kommer 70 kvm dobbeltgarage med hobbyrum. Beliggende på dobbeltgrund.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

3.995.000 200.000 3.323 18.114/14.917 2.490 m2 235 m2 6/4 2009 91301865 98622400

NYHED

D Himmerlandsgade 83 - 9600 Aars

Investeringsejendom

Nu har du muligheden for at erhverve investerings/-udlejningsejendom på rigtig god beliggenhed i Aars midtby tæt ved Kimbrertorvet. Ejendommen fremstår i god vedligeholdelsestilstand og indeholder 1 erhvervslejemål med butik på 97 m2 med tilhørende kælder på 55 m2. 1 boliglejemål og uudnyttet 2. sal. Erhvervslejemålet er pt. tomt og kan bruges af køber selv eller udlejes (tidligere udlejet til kr. 84.000). Boliglejemål på 97 m2 med lejeindtægt på kr. 38.400,- En attraktiv ejendom på super beliggenhed.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

C

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig

1.995.000

Hans Egedes Vej 91 - 9600 Aars

/ 203 m2 97 m2

Opf./reno. Sag Kontakt

1890/2015 91302480 98622400

Drømmer du om at bo i Aars, på en god beliggenhed og tæt på grønne områder? Så har vi en god bolig til dig her. Huset er 146 m2 og har et anneks på 40 m2, så denne bolig er oplagt til en familie med børn. I huset findes et bryggers med vaskemaskine og tørretumbler. Der er åbent køkken alrum, så du kan være en del af børnenes leg samtidig med du ordner maden. Der er loft til kip rundt i huset, hvilket skaber en god dynamik i rummene.

Rigtig dejligt hus

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2.295.000 115.000 2.117 10.351/8.551 944 m2 146 m2 5/5 1989 91301410 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 27

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NYHED

E Kong Knuds Vej 2 - 9600 Aars

Velholdt 1-plans villa

91302428

Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

Skjoldhøjvej 19 - 9610 Nørager

liggende i Ravnkilde, som ligger ca. 10 min. kørsel fra motorvej E45.

Her er muligheden for at erhverve sig en landbrugsejendom med 7,2 hektar jord. Der er tale om en rummelig bolig med tilhørende gode udhuse samt ny carport.

SOLGT Lignende søges

876 m2 161 m2 5/4 1976/1994 98622400

Sag

NYHED

E

Skaarupvej 11 - 9610 Nørager

Hyggelig ejendom Y dderst præsentabel byvilla med en god og hyggelig have. Villaen er be-

Velkommen indenfor i denne velholdte villa på attraktiv beliggenhed. Boligen ligger med kort afstand til skoler, idrætscenter, indkøb og meget mere. Sammenhold og godt naboskab er kerneværdierne her på Kong Knuds Vej.

SOLGT Lignende søges

C

91300526

Keldgårdvej 73 - 9600 Aars

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

800 m2 177 m2 7/4 1943/2008 98622400

Hyggelig ejendom med masser af plads

SOLGT Lignende søges Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno. Kontakt

91302439

NYHED

Kong Frederiks Vej 5 - 9600 Aars Velbeliggende villa

Renoveret hus

Velkommen til dette skønne hjem på Keldgårdvej i Aars. Huset har været igennem en større renovering og der er ikke gået på kompromis med noget. Alt er blevet endevendt og der er derfor ikke en finger at sætte på denne yderst tiltalende bolig. Sælger har hele vejen igennem haft sans for detaljen og der er en rød tråd igennem hele huset.

Pænt renoveret 1-plans villa med nyere træ/alu-vinduer, nyere Invita køkken, nyere bryggers, pænt badeværelse. Dejlig stue med udgang til flisebelagt terrasse. Gæstetoilet. Forholdsvis nyanlagt have med plæne. Kort afstand til skole, hal m.v.

C

SOLGT Lignende søges

Et hold gik forgæves

Grund Bolig Rum/vær. Opf./reno.

744 m2 176 m2 6/4 1978/2011

72.420 m2 190 m2 7/6 1920/1984 98622400

D Sag Kontakt

91302419 98622400

SOLGT til køberkartoteket

Grund Bolig Rum/vær. Opført

864 m2 152 m2 5/4 1973

Sag Kontakt

91301977 98622400

Er det nu, du skal sælge? Bestil et gratis Salgstjek - så hjælper vi dig godt videre. Kom ind i butikken og hør mere eller klik ind på edc.dk/deltag

Vind en Weber Q3200 gasgrill Bestil inden den 20. juni så deltager du i konkurrencen om en Weber Q3200 gasgrill til en værdi af 3.899 kr.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 28

7. JUNI 2017

Mere Mægler - Mere Digital AARS - Vestrupvej 31 Velrenoveret nedlagt landbrug i Vestrup med en 8.072 m2 stor grund. Boligens tæller 236 m2 fordelt på halvandet plan, og den rummer fem værelser, to stuer og et flot køkken-alrum. Udenfor ligger en staldbygning, en lade samt et fyrrum. Få hundrede meter til Vestrup Skole.

NYHED

Sag: 17144 Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

2.295.000 1.490 115.000 10.440/8.574

Bolig m²

236

Grund

8.072

Stue/vær

2/5

Opført

1927

AALESTRUP - Evaslundvej 169 På en 2 hektar stor grund i fredelige naturomgivelser står denne velholdte landejendom klar til at byde nye ejere velkommen. Foruden 161 m2 bolig med udsigt til åbne marker og skove tæller ejendommen en længe med fyrrum og en stor garage, hvor der er plads til hobby. 1. sal renoveret i 2009.

Sag: 16117 Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

1.195.000 1.716 60.000 5.466/4.486

Bolig m²

161

Grund

Stue/vær

3/3

Opført 1930/2009

20.997

Vi valgte Nybolig og huset var solgt på 7 dage... Da vi valgte, at sætte vores hus til salg, fik vi et super godt førstehåndsindtryk af Nybolig og derfor havnede valget på dem. Vi har følt os trygge hele vejen igennem forløbet. Vi er hele tiden blevet opdateret og

har fået den hjælp og information vi havde brug for. Vi vil helt klart anbefale andre der overvejer, at sælge deres bolig om, at kontakte Nybolig.

Familien Krebs Hansen - Peder Stubsvej 47, 9600 Aars SØNDERUP

AARS

HVALPSUND

AARS - Engtoften 50

Andelsbolig

SOLGT SOLGT SOLGT

Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

1.695.000 1.878 85.000 7.676/6.369

Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

1.365.000 1.735 70.000 6.224/5.110

Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

700.000 1.407 35.000 3.219/2.640

Bolig m²

162

Grund

1.186

Bolig m²

148

Grund

1.050

Bolig m²

159

Grund

Stue/vær

1/4

Opført

2012

Stue/vær

1/4

Opført

1972

Stue/vær

1/5

Opført 1910/1998

PÅ 17 DAGE

PÅ UNDER 2 MDR.

699

LIGNENDE SØGES

Velindrettet andelsbolig m. stor sydvendt have beliggende i velfungerende andelsboligforening i attraktivt, roligt område med nem adgang via stisystemer til indkøb, skoKontantpris: Mdl. boligydelse:

le, fritidsfaciliteter m.v. Boligen indeh.: Baggang. Køkken. Soveværelse. Værelse. Badeværelse Entré. Vinkelstue. Carport og stort redskabsrum. Sag: 16083

645.000 2.500

Start dit boligsalg med en gratis vurdering fra Nybolig Ring til os på tlf. 9862 1400 og hør nærmere

Bolig m²

95

Grund

4.069

Stue/vær

1/2

Opført

1989


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 29

MODERNISERET OG RUMMELIG VILLA - 5 VÆRELSER PRÆSTEMARKEN 2, 9541 SULDRUP VILLA CHARMERENDE VILLA MED GOD RUMMELIGHED. Moderniseret i 2004 og siden energirenoveret. En skøn plet i landsbyen Sønderup. KUNNE DET VÆRE JERES DRØMMEBOLIG? Ejerudg/mdr. 1.460,Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

1.195.000/60.000 5.452/4.523

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

201 Byggeår: 1.390 Energi: 1/6 Sagsnr:

1900 E 166768

VILLA I AKTIV LANDSBY MED FRISKOLE HAVERSLEVVEJ 105, 9520 SKØRPING VILLA ROLD SKOV OG GRAVLEV ÅDAL SOM NABO. Moderniseret landvilla med ældre garage og stor grund. Genvex-anlæg. Ny varmepumpe medfølger. Hulmursisoleret i 2015 med papiruld. Ejerudg./mdr.: 1.339,-

LANDEJENDOM NÆR BYGRÆNSEN TIL AARS BLÆREVEJ 4, 9600 AARS LYSTEJENDOM Tæt på Aars by, og alligevel på landet. Velholdt bolig, hal og mark - i alt 2,2 ha. Udsigt over Aars by og det omkringliggende område.CYKELAFSTAND TIL AARS OG GOD UDENOMSPLADS. Ejerudg./mdr.: 1.464

VELHOLDT OG HYGGELIGT BJÆLKEHUS - 700 M TIL STRANDEN MOLLYSVEJ 16, 9670 LØGSTØR FRITIDSHUS Hyggeligt sommerhus med plads til den lille familie! Et rigtigt sommerhus, som har det nødvendige. Gør drømmen til virkelighed. MULIGHED FOR AT FÅ SOMMERHUS TIL SMÅ PENGE! Ejerudg./mdr.: 722,-

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

525.000/30.000 2.410/1.999

Bolig/Kld.: Grund: Stuer/Vær.:

89/12 Byggeår: 1.000 Energi: 1/3 Sagsnr:

1958 E 146759

1.395.000/70.000 6.359/5.220

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

148 Byggeår: 2,2 Energi: 2/2 Sagsnr:

1968 E 625600

460.000/25.000 2.173/1.700

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

45 Byggeår: 1.602 Sagsnr: 1/2

1969 586471

VILLA I "BØRNEBYEN" VEGGER AAGADE 1A, 9240 NIBE VILLA Denne villa er beliggende i Vesthimmerlands Kommune mellem Aars og Nibe i Vegger. Vegger er en aktiv landsby med idrætsforening, lethal og købmand .Skøn natur og godt landsbymiljø. Ejerudg./mdr.: 1.214,-

HOBBYLANDBRUG MED 12,2 HA OG RUMMELIGT STUEHUS BLÆREVEJ 114, 9600 AARS LYSTEJENDOM Super beliggenhed i skoven med plads til dyr, hobby, værksted mv. Stort stuehus. 12,2 ha jord. Gode driftsbygninger - mange muligheder. EN VIRKELIG VELHOLDT EJENDOM! Ejerudg./mdr.: 2.205,-

VELHOLDT FRITIDSHUS AMANDASVEJ 4, 9670 LØGSTØR FRITIDSHUS Søger I en god base for familiens ferier? Her er den! Her er lagt vægt på det store fællesrum, hvor hele familen kan samles. Et velholdt hus nær den børnevenlige strand. SKAL SES! Ejerudg./mdr.: 952,-

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

295.000/25.000 1.334/1.096

Bolig/Kld.: 128/78 Byggeår: Grund: 1.226 Energi: Stuer/Vær.: 2/2 Sagsnr:

1956 G 136737

3.185.000/160.000 14.430/11.852

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

280 Byggeår: 12 Energi: 2/5 Sagsnr:

1974 F 725593

650.000/35.000 3.043/2.383

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

81 Byggeår: 1.241 Sagsnr: 1/3

1980 586677

Aars Mægleren Løgstør/Trend Mægleren

Himmerlandsgade 76, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

Sussie Sørensen

www.trend-mægleren.dk


SIDE 30

Aars Avis

7. JUNI 2017


7. JUNI 2017

Aars Avis

SIDE 31


Aars Avis

SIDE 32

7. JUNI 2017

FUNKY

ÅBENT HUS 10.-11. JUNI KL. 11-16

BILER MED FUNKY MEGET EKSTRAUDSTYR TIL FUNKY LAVE PRISER INKLUSIV

FUNKY

UDSTYRSPAKKE

Automatisk klimaanlæg, bi-zone El-indfoldelige sidespejle Parkeringssensor bag

CITROËN C4 FUNKY 100 S&S

A++

A++

30,3 km/l. CO2 86 g/km.

INKLUSIV

VÆRDI

15.000,-

179.990,-

FUNKY

UDSTYRSPAKKE

Automatisk klimaanlæg • Automatisk tænd ing af lys Airbumps® i sort • Bakkamera Parkeringssensor bag • Regnsensor

VÆRDI

25.000,-

CITROËN C4 CACTUS FUNKY 100 S&S

A++

32,3 km/l. CO2 82 g/km.

169.990,-

30,3-32,3 km/l. CO2 82-86 g/km. Halvårlig ejerafgift 130-590 kr. De annoncerede priser er ekskl. leveringsomkostninger 3.880 kr., lak og metallak. Bilerne er vist med ekstraudstyr mod en tillægspris. Tilbuddene gælder kun så længe lager haves, samt ved køb og levering inden d. 30.06.2017. Forbehold for pris-, afgiftsændringer og trykfejl.

KLAUS BUUS A/S • MESSEVEJ 10 • 9600 AARS • TELEFON 98 62 22 24


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 33

Renault CAPTUR

Et stærkt tilbud på en stærk dieselmotor

Renault CAPTUR Expression dCi 90

Spar 17.000 kr. i maj og juni! * fra

176.900 kr. Førpris 193.900 kr.

Udstyrsliste:

Mulitimediesystem MEDIA NAV med 7" touchscreen, navigation og Bluetooth® – 16" alufælge ’Adventure’, sølv – El-ruder foran og bag – Varme i forsæder – LED-kørelys og meget mere Det er ikke kun det markante design, som tiltrækker. Fordelene ved den lidt højere biltype er nemlig mange: Rummelighed, udsyn, komfort ved indstigning og betjening af bagagerum osv. I maj og juni bliver der endnu mere rift om Captur, der er nemlig hele 17.000 kr. at spare på Captur i den veludstyrede Expression-udgave med den særdeles brændstofeffektive dieselmotor dCi 90. Skynd dig forbi til prøvetur. Energiklasse: CAPTUR: Brændstoføkonomi: 27,8 km/l, CO2 -udledning 95 g/km. * Tilbuddet gælder lagerbiler der indregistreres senest den 30. juni 2017. Gælder kun privatpersoner og så længe lager haves. Bilen er vist med ekstraudstyr.

Aars Tolstrup Byvej 1 • 9600 Aars • tlf: 7211 6800

renault.dk


Aars Avis

SIDE 34

7. JUNI 2017

Populær minibil snubler i en test om sikkerhed MOTOR: Der er stor forskel på sikkerheden i bilerne i forårets sidste sikkerhedstest fra Euro NCAP. I alt fire nye biler er med i den aktuelle pulje, hvor Skoda Kodiaq og Mini Countryman trods skønhedsfejl begge opnår de maksimale fem Euro NCAP-stjerner. Anderledes ser det ud for testens to øvrige biler, Suzuki Swift og Nissan Micra. Bilernes sikkerhedsniveau afhænger nemlig af, om man tilkøber en sikkerhedspakke. Derfor er bilerne testet både med og uden sikkerhedspakke, og til to forskellige resultater. - Helt overordnet kan man sige, at man med en sikkerhedspakke køber sig til en ekstra Euro NCAP-stjerne. Den aktuelle test illustrerer, hvorfor det er en god ide og noget, FDM anbefaler, siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, og tilføjer: - Det gælder især Suzuki Swift, der traditionelt er en populær bil i Danmark. I grundudgaven lever den nye Suzuki Swift dog på

ingen måder op til, hvad man sikkerhedsmæssigt bør forvente af en ny bil i 2017. Alle de sikkerhedssystemer, som i dag er ved at være helt almindelige, skal i de billigste udgaver tilkøbes i en sikkerhedspakke. Det rækker derfor kun til tre Euro NCAP-stjerner for grundudgaven, hvilket hverken er godt nok eller noget, der får FDM til at anbefale de billigste udgaver. Man bør derfor gå efter de udgaver, der har sikkerhedspakken, der udløser den fjerde Euro NCAP-stjerne. Mens Suzuki Swift altså i grundudgaven skuffer, gør den nye Nissan Micra en bedre

figur med et udgangspunkt på fire Euro NCAP-stjerner. Topudgaven har endda en nødbremse, som også bremser for fodgængere, og derfor udløser de maksimale fem stjerner og dermed også en lidt lavere registreringsafgift i Danmark. - Selv i grundudgaven er Nissan Micra ganske flot udstyret med stort set alle de nye sikkerhedssystemer som standard. Men det er ærgerligt, at Nissan ikke har valgt at gøre den avancerede nødbremse til standardudstyr. Det ville have fuldendt billedet af en ellers meget sikker bil, siger Søren W. Rasmussen.

152, 152 BuffetBuffet3hovedreter3hovedreter

Buffet Buffet Forret

Min. 20 voksne i 7 timer Pris pr. pers. fra

Min. 25 personer Pris pr. pers. KUN

kr.

525,-

kr.

199,-

H VA LPS U N D FÆ R G E K R O Hotel - Restaurant - Kro - Kurser - Møder Sundvej 87 • Hvalpsund • 9640 Farsø • Tlf. 98 63 86 00 www.hvalpsund-faergekro.dk • post@hvalpsund-faergekro.dk

Frivillige til Aars Camping

Aars Camping forsøger at oprette en gruppe af frivillige fingersnilde ældre som vil hjælpe med at renovere pladsens minigolfbane og legeplads. Vi kan ikke tilbyde betaling, men et godt socialt samvær under frie former. Få mere at vide hos lejrchef Poul Petersen - tlf. 98 62 36 03

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11

Tarteletter med høns i asparges (skal selv varme) Krabbe salat i vandbakkelse Lakseroulade med urtedressing Røget ørred med æggestand Dampet laks med citrondressing Råmarineret oksekød med soltørret tomat, Gravet laks med dilddressing oliven og ost Tarteletter med høns i asparges (skal selv varme) Pestobagt hvid fisk med pestodressing Krabbe salatmed i vandbakkelse Kalkunruller flødeost og peberfrugt.

Pr. Couver

Levering fra 125 kr. HentLeveri e retunrgfrfara50,12500kr. Hent ellerse retskalurdetfra l50,everes indendet3 dage 00 krt.iellblageers skal leveresfratlielbveriageng.inden 3 dage fra levering. Betaling kontant ved leveriBetnag,linhvig konts ikakentandet l hvis erduafterailtvit. Rivln. g/mail hvis du er i tvivl. ved leerveriaftnag,lt.hviRisng/ikmkeaiandet

og 1 dessert ogPr1.desser Couvertt Pr. Couver

❐ Appelsinmarineret kalkunbryst tomater og oliven (oksefars) Alle Mørbradbøf forretter serveres med brød og smør. Forretterne er flot anrettet på fade, klar til og sætte på ta’ selv bordet. m. champignonsauce (skal selv varme) ❐ Indbagt svinemørbrad m. fars og peberfrugt Kalkungryde med bacon og peberfrugt i tomatsauce (skal selv varme)

Barbecuemarineret Kyllingespyd

Hovedret

Alle hovedretter serveres med ca. 25 skåle med forskellige salater, f.eks. rissalat, pastasalat, oliven, fetaost, brødcoutoner, broccolisalat, reven gulerod og meget meget mere. Dertil 2 slags dressinger. Samt 2 slags valgfrie kartofler, f.eks. fløde, små-stegte, bage, hassel, kartoffelsalat, marineret eller små kartofler med skræl. Alle stegeretter er varme i termokasser, klar til at skære ud. Salatbordet er i glasskåle, klar til at server.

Lever i n g f r a 1 2 5 kr . Hent e r e t u r f r a 50, 0 0 kr . el l e r s skal det l e ver e s t i l b age i n den 3 dage f r a l e ver i n g. Lever i n g f r a 1 2 5 Hent e r e t u r f r a 50, 0 0 kr . el l e r s skal det l e ver e s t i b age inden 3 dage fra levering. Forret Forret l hvilaskserdumedafertailtv.diiRi❐vldln.dressi vedpyntleeervert medafintag,ltrej.hviRi❐esnrg/iGravet g/Gravet mailnhviglasksdumeder i tvdiivldl.dressing ❐BetaTunlinglkont agkageant vedpyntleevert❐BetmedinaTung,linrejhviglkont riogkakentægandet aesgkage ogkmkeaiægandet

❐ Oksetyndsteg – medium eller gennemstegt ❐ Farseret kalkunbryst med spinat ❐ Krydderkam (svinekam) med mildt krydderi Dessert ❐ Islagkager Kyllingelår eller –bryst ❐ fra Vebbestrup ❐ Frugtsalat Lammekøllemed medfløde persille og hvidløg ❐ ❐ med farsbrød pære ogmed chokoladesauce ❐ Is Græsk fetaost, soltørrede ❐ Citronfromage pyntet med flødeskum tomater ogfromage oliven (oksefars) ❐ Appelsin pyntet med flødeskum ❐ Karmel fromage pyntet med flødeskum ❐ Mørbradbøf m. champignonsauce (skal selv varme) ❐ Fløderand med frugt ❐ Kalkungryde med bacon og peberfrugt i ❐ Fløderand med jordbær sovs tomatsauce (skal selv varme) ❐ Trifl i f.eks. sveske eller jordbær

❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐

Glaseret hamburgerryg Pandekager med oksekøds fyld Taco-skaller med krydret oksefyld Kyllinge hotwings Chokoladeskål fyldt m. mandarin fromage. Rødvinsmarineret nakkesteg Dertil en hjemmelavet frugtsovs Hjemmelavet islagkage. Millionbøf med bagt kartoffelmos Fløde og bær kommer med til pynt Appelsinmarineret kalkunbryst Hjemmelavet roulade med flødeskum pyntet bær Indbagt svinemørbrad m. med fars og peberfrugt Pandekage Barbecuemarineret Kyllingespyd med vanilje is og jordbær syltetøj

skal selhøns v varme)i asparges (skal sel ❐ Wraps med røget l❐aksWraps pyntet med røget rejer laks pynt❐et med Tarterejleteer r med høns❐ iTartasparges elet er (med ❐ Hønsesalat, karrydressi ng pynteat tmed bacon ng ❐pyntKrabbe salat i vandbakkel ❐ Hønsesal , karrydressi et med bacon ❐ Krabbese salat i vandbakkelse dressingade med urtedressing ❐ Fiskelagkage med❐dressiFisnkelg agkage med dressin❐g Lakseroulade med❐urteLakseroul Dessert ❐ Røget laks med røræg ❐ Røget laks med røræg ❐ Røget ørred med æggest ❐ Røgetandørred med æggestand ❐ Fiskefad – kogt torsk❐ pynt Fiskefet ad – kogt torsk pynte❐t Dampet laks med ci❐trondressi Dampetnlagks med citrondressing med tomatdild,drmed ❐ TunmedlOutline arejgkageer ogpyntasparges et❐medmedTunreljarejegkage r eogr ogægpyntasparges essiavetnsolgnlateretøksrretmedoksekød esøger t med re❐❐jer GrRåmari ogaægvet nlaeretks medoksekøddi❐❐lddrGrRåmari essinsolg tørret to olivenngog ost til ❐ Tunmusse oliven og ost ❐ Tunmusse edressi ❐❐ WrHønsesal aps2medatmedmedarbejdere rmedøgetkrydderurt lananasri a❐❐ksWrHønsesal pyntanpseegdressi t medatmednmedrøgegetjekrydderurt rananasri ❐ Tar t e l e t e r med høns i laks pyntn❐egt medPestor bagtjer hvid fisk❐❐medTarPestasparpestteolebagtgotesdressi er(hvimedskaldselngfihønsvskvarmmede)i asparpestgoesdressi(skal selng kundecenter ❐❐ Hønsesal antke, karmedrydr❐❐asparges essiHønsesal ng pynteatntmedke, karmedrbacon ❐❐pyntKrKaletamedkbbeunrulbacon salleartmedi vandbakkel e peberf y dr e ssi n g Kr sal i fl❐❐ødeost rvandbakkel ugtfl.ødeostsoge peberfrug Parmaski Kalakbbesogunrul leartmed Parmaski asparges Vil du være en del af vinduesindustriens stærkeste salgsteam? Er du ambitiøs ❐❐ Dampet kyllingebryst brænder for kundeservice ❐❐dremed Dampet kyllingebryst Fiskelogdynamisk agkage medvirksomhed LakserSøgerSåoulvilndugadevinyerigtig medudfordringer teLakser dressihøreonulgiaendeframeddig. urtedressing med fokus Fissisnkelgkarrydressi agkage medogngrådgivning? drpåemedssiudvikling? n❐gkarrydressi ❐urgerne ❐ Dessertbord med 15 forskellige desserter. + 40 kr. pr. cou. ved min. 20 pers. Alle hovedretter serveres med ca. 25 skåle med forskellige❐salater, f.eks. rissalat, pastasalat, fetaost, Forskellige oste med drueroliven, og kiks

Brian Nielsen

Kvarkfromage på kagebund med frugtsauce

brødcoutoner, broccolisalat, reven gulerod og meget meget mere. Dertil 2 slags dressinger. Samt 2 slags valgfrie kartofler, f.eks. fløde, små-stegte, bage, hassel, kartoffelsalat, marineret eller små kartofler med skræl. Alle stegeretter er varme i termokasser, klar til at skære ud. Salatbordet er i glasskåle, klar til at server.

For et For et

BRUNCH som fest

❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐

❐ ❐ ❐ ❐ ❐ Lakseroulade med urtedressing Alle forretter serveres med brød og smør. Forretterne er fl ot anrettet på fade, klar til og sætte på ta’ selv bordet. ❐ Røget laks med røræg ❐ Røget ørred med æggestand ❐ Fiskefad – kogt torsk pyntet ❐ Dampet laks med citrondressing med rejer og asparges ❐ Råmarineret oksekød med soltørret tomat, Hovedret ❐ – medium eller gennemstegt ❐ Glaseret ❐ Oksetyndsteg Tunmusse med krydderurtedressing oliven og hamburgerryg ost ❐ Farseret kalkunbryst med spinat ❐ Pandekager med oksekøds fyld ❐ Hønsesalat med ananasring ❐ Pestobagt hvid fisk med pestodressing ❐ Krydderkam (svinekam) med mildt krydderi ❐ Taco-skaller med krydret oksefyld ❐ Kyllingelår Parmaskinke med asparges ❐ Kyllinge Kalkunruller med flødeost og peberfrugt. ❐ eller –bryst ❐ hotwings ❐ Rødvinsmarineret nakkesteg ❐ Lammekølle med persille hvidløg ❐ Dampet kyllingebryst medog karrydressing ❐ Græsk farsbrød med fetaost, soltørrede ❐ Millionbøf med bagt kartoffelmos

❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐ ❐

FEST til fast pris

Vælg 4 forretter,Vælg 4 forretter, Væl3ghovedretter 4 for et Væler,3ghovedretter 4 for et er, Couvert og 1 dessert ogPr.1 dessert

Levering Forretfra 125 kr. Hente retur fra 50,00 kr. ellers skal det leveres tilbage inden 3 dage fra levering. Ring/mail hvis dumed er i tvivl. ❐ Gravet laks dilddressing

Betaling kontant ved levering, hvis ikke andet er aftalt. ❐ Tun lagkage pyntet med rejer og æg ❐ Wraps med røget laks pyntet med rejer ❐ Hønsesalat, karrydressing pyntet med bacon ❐ Fiskelagkage med dressing ❐ Røget laks med røræg ❐ Fiskefad – kogt torsk pyntet rejer og pyntet asparges ❐ med Tun lagkage med rejer og æg ❐ Tunmusse med krydderurtedressing ❐ Wraps med røget laks pyntet med rejer ❐ Hønsesalat med ananasring ❐ pyntet med bacon ❐ Hønsesalat, Parmaskinkekarrydressing med asparges ❐ Fiskelagkage Dampet kyllingebryst med karrydressing ❐ med dressing

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

152,-

3 hovedretter Pr. Couvert Levering fra 125 kr. Hente retur fra 50,00 kr. ellers skal det leveres tilbage inden 3 dage fra levering. Betaling kontant ved levering, hvis ikke andet er aftalt. Ring/mail hvis du er i tvivl. Pr. Couvert og 1 dessert

❐ ❐

Vi gør din bil klar til ferieturen!

152, 159 -

152, 152 BufBuffet fet Vælg 4 forretter, 3 hovedretter Vælg 4 forretter, og 1 dessert

Om Outline OUTLINE Vinduer er en af Danmarks førende producenter af energioptimerede vinduer og døre i træ og træ/alu til alle typer boliger. Alle produkter baserer sig på kvalitetshåndværk, som er designet, udviklet og fremstillet i Danmark. Vinduer og døre skræddersyes efter kundens ønsker og behov og leveres med markedets hurtigste leveringstid på ned til fire dage.

OUTLINEs produkter sælges gennem trælaster og byggemarkeder over hele landet til både professionelle og private kunder. Vores målsætning er, at OUTLINE Vinduer skal være trælastens foretrukne leverandør og samarbejdspartner. OUTLINE Vinduer er et dansk vinduesbrand med produktion, udvikling og ledelse i Farsø. OUTLINE Vinduer beskæftiger ca. 250 medarbejdere og er en del af Inwido-koncernen, Europas største producent af vinduer og blandt førende leverandører af døre. Inwido har ca. 4.000 ansatte og opererer i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Estland, Tyskland, Litauen, Irland, Polen, UK og Østrig. I 2016 havde Inwido en omsætning på godt 4,5 mia. DKK.

Islagkager fra Vebbestrup Frugtsalat med fløde Is med pære og chokoladesauce Citronfromage pyntet med flødeskum Appelsin fromage pyntet med flødeskum Karmel fromage pyntet med flødeskum Fløderand med frugt Fløderand med jordbær sovs Trifli f.eks. sveske eller jordbær Kvarkfromage på kagebund med frugtsauce

❐ Chokoladeskål fyldt m. mandarin fromage. Dertil en hjemmelavet frugtsovs ❐ Hjemmelavet islagkage. Fløde og bær kommer med til pynt ❐ Hjemmelavet roulade med flødeskum pyntet med bær ❐ Pandekage med vanilje is og jordbær syltetøj ❐ Dessertbord med 15 forskellige desserter. + 40 kr. pr. cou. ved min. 20 pers. ❐ Forskellige oste med druer og kiks

❐ Røget laks med rø❐rægRøget laks med røræg ❐ Røget ørred med æggest ❐ Røgetandørred med æggestand ❐ Fiskefad – kogt tor❐sk pyntFiskefet ad – kogt torsk pynte❐t Dampet laks med ci❐troDampet ndressinlagks med citrondressing med rejer og asparHovedret gesmed rejer og asparges ❐ Råmarineret oksekød❐ Råmar med solinterøreet toksekød tomat, med soltør et to Hovedret ❐❐ Okset Tunmusseyndstemedg – medikry❐❐dderumOkset uelrtleerdryndstgennemst essiemedngg– medikregtydderumuelrtl❐eerdrgennemst ostgt ❐ Gloliavenseretoghamburgerryg Tunmusse eGlolssiiavenseretngogehamburgerryg ost ❐ Farseret kalkunbryst❐ med spinatkalkunbryst med ❐spinPandekager fyld med oksekøds fyld Farseret at med oksekøds ❐ Pandekager ❐❐ Hønsesal a t med ananasr i n g ❐ Pest o bagt hvi d fi sk med pest ❐ Hønsesal med(svinekam) ananasrmedin❐gmiTaco-skal ❐❐ PestTaco-skal obagtodrleedhvissir meddngfiskkrydret med pestoksefylodredssing Krydderkam (svinekam) med mildattkrydderi oksefyl ❐ Krydderkam ldt krydderiler med krydret ❐❐ ParKyllmingelaskiånr keellemedr –bryst❐❐asparKylParglmiesngelaskiånr keellemedr –brystasparges❐❐ KalKyllkinunrgeuhotl erwmedingsfl❐❐ødeostKylKallkinogunrgepeber uhotl erwmedifnrugsgtfl.ødeost og peberfrug ❐❐ Lammekøl lelinmed persi l e ogkarhviryddrleøemed gssingpersil e og❐ hviRødvi neret ❐nakkest ❐❐st med Lammekøl ddrløegssinsmari Rødviegnsmarineret nakkesteg Dampet kyl gebr y Dampet kyl l i n gebr y st med kar r y n g ❐ Græsk farsbrød med❐ fGræsk etaost, fsolarsbrød tørredemed fetaost❐ , solMiltøiorrede nbøf med bagt❐ kartMiol iffoenbøf lmosmed bagt kartoffelmos

Outline Vinduer producerer og sælger vi ordrespecifikke vinduer og døre. Alle forretHos ter serveres medAlerlebrødfobyggemarkeder . Forretmedteogrnebrødtrælaster er flogot anret tDanmark. på fatede,rnekleraVir fltiotleroganretkendt sættet påforftade,’ vores selklv abordet Vores kunder rretogtesmør r serveres smørt.ieForret r til og. sætte på ta’ selv b hurtige behandling af tilbud og ordrer, og vores ambition er at være de bedste på markedet.

Lederaspirant Vi søger en person som har erfaring fra et salgsafdeling gerne understøttet af en relevant uddannelse. Du har ambitioner om en dag selv at blive ansvarlig for en salgsafdeling. Du vil her have muligheden for at afprøve og udvikle dine lederkompetencer, da du i tæt samarbejde med leder af kundecenter skal være med til at varetage og udvikle den daglige drift i afdelingen. Du vil naturligvis få tildelt egne ansvarsområder, som med tiden kan udvikles og bredes ud til at omfatte medarbejderansvar Medarbejder i Kundecenter Dine opgaver vil blandt andet være rådgivning omkring vore produkter og at hjælpe vore kunder med at finde de bedste løsninger. Du bliver en del af et stærkt team med gode kollegaer og en stærk holdånd i en dynamisk organisation med fokus på udvikling. Du får en spændende stilling med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Din uddannelse er ikke afgørende. Du kan være handelsassistent, salgsassistent, teknisk designer eller lign. Du har erfaring fra salgskontor eller trælasthandel, og det er en fordel, at du har kendskab til vinduesbranchen. Få mere information om de to stillinger på vores hjemmeside www.outline.dk Ansættelse Begge stillinger er med ansættelse pr. 1. august 2017

Fabriksvej 4 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 24 44

tomatAnsøgning oliven (okseftomat Appelsinmuligt marineretog❐kalsenest kAppel unbrystden r og.olFordinivenreansøgning (ornksefe eraflrs)ot❐ anrhurtigst sintmari18.’ selnjuni eretbordkalet. kunbryst Al❐leMørbradbøf for etErviaeerrduserogvoresvinteresseret, erm.echampi shjemmeside medAllebrgfønonsauce dar rs)esåogt eesmørsend t e e t e t på f a de, kl a r t i l og sæt t v o r ser v er e s med br ø d og smør . For r e t e r n e er fl ot anr e t e t på f a de, kl a r t i l og sæt t e på t a ’ sel v b ( s kal sel v varme) ❐ I n dbagt svi n emørbrad m. f a rs og peberf r ugt ❐ Mørbradbøf m. champignonsauce (skal selv varme) ❐ Indbagt svinemørbrad m. fars og peberfr


Aars Avis

7. JUNI 2017

SIDE 35

SUNDHED & VELVÆRE

TIL LEJE

Klinik for fodterapi

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Advokatsekretær Advokatfirmaet Moesgaard søger en advokatsekretær, som skal arbejde med en bred vifte af sekretæropgaver. Opgaverne vil specielt omfatte berigtigelse af ejendomshandler, dødsbobehandling og inkasso.

AARSBO www.aarsbo.dk

Virksomheden er i udvikling og har dygtige medarbejdere, og tilbyder dermed en god ramme for faglig og personlig udvikling.

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

Ansøgning sendes til advokat Rasmus Moesgaard, Engvej 2, 9640 Farsø, rm@advokatmoesgaard.dk

AdvokAtAnpArtsselskAbet

MoesgAArd

2 vær. lejlighed i Haverslev, 49 m2. Ledig pr. 1. juli 2017. Husleje kr. 3.000 + forbrug. Efter kl. 16.00 tlf. 21 74 84 98

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

Hornum

Stor 3 vær. lejlighed 1. sal. Leje pr. md. kr. 3.900.

Aars

2 vær. lejlighed med egen adgang til have. Leje pr. md. kr. 3.600. AMH bolig tlf. 22 71 12 70 amh@amhbolig.dk

Udlejes i Aars

Centralt beliggende lejlighed i Aars på 142 m2 udlejes pr. 1. juli 2017. 3 værelser, stor stue, køkken, badeværelse og gæstetoilet. Ingen husdyr. Leje pr. mdr. 5.850 kr. + forbrug. Henvendelse tlf. 25 27 06 77 efter kl. 17.00

Centralt i Aars

Flot lejlighed i 2 plan indrettet med køkken og spiseplads, dobbeltdør til stue. 2 vær. og ældre badevær. med karbad. Underetage indrettet med nyere badevær. og 2 vær. Ingen husdyr. Udlejes snarest. Husleje kr. 6.700 pr. mdr. Dep. 3 x huslejen. Tlf. 23 44 55 77

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

NEVE EDB

Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

FRISKPLUKKEDE JORDBÆR

Kører også på udebehandling

BLANDEDE

aars TaNDTEKNIKEr

FARVEKOPIER

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

BLANDEDE

BOX-RUM 10 m2 - 30 m3

Pr. måned kr. 370,www.lagerboksen.dk Guldfund fra reolerne kr. 100 pr. reol/md.

* A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

UDLEJNING

EVAGAARD

Vandværksvej 10 . 9600 Aars . tlf. 40 42 30 35

OPRYDNINGSSALG!

Vestvej 13 - 9600 Aars Lørdag den 10. juni kl. 10.00 - 14.00 • Vinduer, døre, vinduespartier til vindskærm. • Nye, brugte træ - alu - plastik. • Legehus m.m.

ALT SKAL VÆK - SÆLGES BILLIGT

www.aarsavis.dk

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Strandby Produkt/Autoophug • Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil • Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovægt • Køb af jern og gamle maskiner • Nedskæring/nedbrydning udføres • Containere opstilles • Kontant afregning og hurtig afhentning • Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Tlf. 25 52 49 41

Strandby Produkt

KLIP UD OG GEM

Granvænget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234

✔ Vikarservice

bagagerumsmarked aaLbOrg

Landbrug Erhverv Transport

danmarks største bagagerumsmarked - For 14. sæson i træk

2. SØNDAG i måneden: 9/4 • 14/5 • 11/6 • 13/8 • 10/9 • 8/10 (intet marked 9/7 på grund af DGI Landsstævne)

✔ Haveservice

Dyrskuepladsen, Hobrovej 437, Skalborg, 9200 Aalborg SV, kl. 09.00-15.00

EKSTRA: bagagerumsmarked agri nord idrætscenter (indendørs) Dato endnu ikke fastlagt - følg med på bagagerumsmarkeder.dk

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars?

Hjemmehjælp

Det er muligt at komme under halvtag - efter »først til mølle« princippet! Oplev retro, nostalgi og vintageting i et hyggeligt miljø.

- valget er frit - valget er dit

gratis entré og gratis parkering for publikum!

Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

Salg af brugte ting og dansk husflid.

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

TLF. 20 60 30 70

21 27 95 02

• NYOPGRAVEDE KARTOFLER

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

Tlf. 98 62 13 40

Kirkens Korshær

Til leje

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

Louise adamsen Himmerlandsgade 73, Aars

KØB OG SALG

engvej 2 • 9640 Farsø • telefon 98 63 26 88 Cvr-nr. 28 90 19 17 www.advokatmoesgaard.dk • post@advokatmoesgaard.dk

TIL LEJE

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

KLINIK FOR FODTERAPI

En baggrund som advokatsekretær, erfaringer fra et pengeinstitut eller som assistent hos en ejendomsmægler eller revisor vil være relevant. Der lægges vægt på selvstændighed og gode samarbejdsevner.

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

søges

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

KLINIK FOR FODTERAPI

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Bestil stadeplads på 2834 4878

Bagagerumsmarked #bmrask Aalborg eller Agri Nord Idrætscenter

Stadepladsbestilling nødvendig ved Ole S. Rask, Rask Event ® på tlf. 2834 4878 bagagerumsmarkeder.dk

MANDAGE TIRSDAGE ONSDAGE TORSDAGE

KL. 15-20 KL. 15-16 KL. 18-19 KL. 17-20

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40


men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Aars Avis

SIDE 36

Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Himmerlandsavisernes

loppemarked

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

SekS lokale aviSer for Samme priS!

SÆLGES:

73.621 eksemplarer

Loppemarked/garagesalg: Den 9./10./11. juni kl. 10.00-16.00. Svoldrupvej 82, 9640 Farsø. Tlf: 42 25 54 62

HIMMERLANDS AVISERNE

Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag d. 10. og søndag d. 11. juni kl. 10.00 16.00. Masser af nye ting. Ledige stande udenfor. Loppepigerne. Tlf. 52 17 71 72 Brænde sælges. Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

...fra kyst til kyst

Græs slåes, små stykker presses i småballer. Tlf: 42 43 32 02 Plænetraktor Husqvarna LR 120 - 14,5 HK, 3.900 kr. Tlf: 61 67 28 23

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Hø i små baller 15 kr. Rajgræshalm i små baller 2 kr. Foderhæk m. 12 ædepladser, 1 år gl., 3.000 kr. Tlf: 98 38 40 44/29 73 10 44

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… købES: Plov IF, 14 tons, gasgruekedel, traktor, 40-80HK, bindegarn til højtrykspresser. Tlf: 42 43 32 02 Jern og metaller købes i større mængder. Små mængder afhentes. Biler købes til dagspris. Tlf: 40 28 61 89

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo, vi kommer med kort varsel. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34 Gamle våben. Hvorfor aflevere bajonetter og sabler til politiet under frit lejde i juni, hvis du kan få penge for dem? Tlf: 21 84 61 92

HIMMERLANDS AVISERNE

Rundsav - Snedkeri Langeskov, kraftig topstand. Afkortersav, vippesav. Tlf: 86 69 15 45 Brugt plæneklipper sælges. Bs. motor, pris 300 kr. - træffes efter kl. 15.00. Tlf: 30 31 98 94 Div. haveværktøj El kædesav, hækkeklipper, grenknuser, dukobørsav, 2 kasseapparater, prismærker, div. smykker. Tlf: 51 15 71 75

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre betalingen - kontakt tlf. 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis. Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

LAVER DIN ANNONCE!

Vær opmærksom på, Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet forbeholdt PRIVATE. Der kan aterder kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede ændrede personervære og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige indleveringsfrister i spalter. w Hvilke effekter kan IKKE annonceres? forbindelse med Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, helligdagene året campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henigennem. vises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i Hvor stor må annoncen være? førstkommende Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes nummer hver for et ord og skalefter derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller indlevering! det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Indryk en loppemarkedsannonce skal annoncen indleveres? - og kom ud til 73.621Hvornår husstande! Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag

til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl.Vær 9:00opmærksom på,

Mrk.: ”Loppemarked”

at der kan være ændrede  Kontant indleveringsfrister i forbindelse med ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes helligdagene  Gives vækåret igennem.

Betaling vedlagt:

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

GOd fOrNøjElSE!

du kan annoncErE mEd aLt bruGt fra hjEmmEt, annoncEr hErom hEnviSES

Betaling:

SE SE HER! HER! - INDEN DU

9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der Annoncen sendeskl.modtages til: senere, indrykkes ugen efter. Annoncer

...fra kyst til kyst

7. JUNI 2017

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Kontant ved indlevering af annoncen, eller Send via e-Mail:

annonce@himmerlandsgruppen.dk og overfør Betalingen KontaKt

-tlf. INDEN DU 24 61 42 73 LAVER DIN ANNONCE!

priSer:

Se eKSeMpler:

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

50

kr.

150

kr.

for aLmindELiG for LoppE­ Hvilke effekter kan IKKE annonceres? LoppEannoncE annoncE mEd Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncerop tiL sommerhuse, biLLEdE oGbiler, op ingmEd af: Ejendomme, grunde, campingvogne, motorcykler ogtiL landbrugsmask20 ord. 20 ord. iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

stor mågrønt annoncen være? FlotHvor gl. sofa, pænt beAnnoncen må HØJST træk og mahognitræ. L; 190 fylde 20 ord. Det første cm.ord Pris;f.eks. 1.200»SÆLGES« kr. Gipsbusteog til slut »tlf. nummer« regnes hver for et H: ord af Kong Christian d.10. 24og skal derfor tælles med. Uanset om cm.-Pris:1.000 kr. et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til XX XX XX salg, endTlf: enXX annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

100

kr.

Flot velourstue. Meget velHvad koster en loppeannonce? holdt. 3.500,KUN kr. 50.00 pr. annonce forPris hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen Tlf: XX XX XX XX eller vedLoppE­ check. Beløbet kan ikke vedlægges i for frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet annoncE om kontanter! må IKKE indeholde

f. EkS. LoppE­ Hvor bliver annoncen indrykket? markEdindrykkes mEd i 8 aviser i Himmerland Annoncen anGivELSE af ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. (totaloplag 101.622 Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesttid oG StEd. himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Kongerslev. Nibe Avis.

Folkeblad,

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal væremed avisen i hænde senest fredag Stort loppemarked kl. ting 9.00ogugen førAltindrykningen. Annoncer, der gamle sager. fra ugen efter. Annoncer nipsmodtages til møbler,senere, design, indrykkes retro. loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. Alle til fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LoppEmarkEd

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

SE HER! Loppe-annoncerne - INDEN DU bringes her i LAVER DIN førstkommende ANNONCE! nummer efter indlevering!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede og virksomheder kan IKKE bruge lopdoG ikkE biLEr, motorcykLEr,personer campinGvoGnE oGtil traktorEr. pemarkedet, men henvises avisens øvrige spalter. tiL aviSEnS øvriGE annoncE­rubrikkEr. Hvilke effekter kan IKKE annonceres?


LMO-direktør:

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr

Vi ekspanderer i Himmerland LMO udvider afdelingen i Aars markant og barsler med ny digital ydelse LMO-direktør Jan Winther glÌder sig. Beslutningen om at udvide LMO-afdelingen i Aars betyder, at han og LMO fremover kan garantere landmÌnd en endnu bedre og lokalforankret rüdgivning. - Vi oplever en klar efterspørgsel pü vores rüdgivningsydelser. Derfor er det oplagt, at vi nu udvider Aars-afdelingen. Det vil fü en afgørende betydning for landbruget, der ikke vil kunne undgü at mÌrke vores tilstedevÌrelse i omrüdet i endnu højere grad, siger LMO-direktør, Jan Winther. LMO opkøbte afdelingen i Aars i 2012 og flyttede i december 2015 ind i helt nye lokaler i Himmerlandsparken, som ligger centralt i Aars. Siden er antallet af kunder vokset stødt. LMO har de seneste 16 müneder oplevet en kundetilgang i Himmerlandsomrüdet pü cirka 15 procent, og blandt andet derfor har LMO nu besluttet, at tiden er kommet til at udvide afdelingen yderligere. Udvidelsen har füet nav-

Jan Winther, der er direktør i LMO, glÌder sig over, at rüdgivningsfirmaet ekspanderer i Aars.

net “Full Line Aarsâ€? og indebĂŚrer, at LMO flytter medarbejdere til omrĂĽdet. Samtidig udvider LMO rĂĽdgivningen i Aars til at omfatte samtlige omrĂĽder indenfor landbrug. Fremover vil landmĂŚndene kunne fĂĽ rĂĽdgivning af lokale konsulenter inden-

for blandt andet planteavl, kvÌg- og svinebrug, økonomi, økologi, miljø og jura for büde produktions- og virksomhedslandbrug samt fritids- og deltidslandbrug. Mület er, at kunne rüdgive eksisterende og kommende kunder i omrüdet hele vejen rundt om bedriften. - Pü den müde kan vi sikre kunderne den bedste rüdgivning og service. De skal have tillid til, at vi har det samlede overblik over deres virksomhed. At vi altid er opdateret pü, hvornür og hvordan vi kan sikre dem den bedste udvikling og økonomiske gevinst til gavn for deres bedrift, siger Jan Winther. LMO har i dag over 400 ansatte med afdelinger i Søften, Viborg, Horsens, Silkeborg, Aars og pü Samsø. Og for LMO er det vigtigt at vÌre tÌt pü kunderne. - Vi mÌrker et stigende behov for rüdgivning. Set i lyset af den vÌkst vi oplever, og de erfaringer vi har gjort os, er det vigtigt for LMO, at vi kan vÌre med til at styrke og løfte landbrugets muligheder i et vigtigt

landbrugsomrüde, siger Jan Winther. Udover at udvide afdelingen i Aars barsler LMO med en ny digital ydelse, som skal gøre landmandens arbejde endnu mere effektivt. - Vi mÌrker en klar efterspørgsel pü digitale ydelser blandt vores kunder. Lige nu arbejder vi pü, at fü de sidste detaljer pü plads, og jeg forventer, at vi kan løfte sløret for den nye digitale løsning efter sommerferien, siger direktøren. Jan Winther understreger, at den nye digitale løsning ikke bare vil spare landmanden for tid men ogsü give langt mere overblik og struktur i hverdagen. - Jeg vil kalde det et ny revolutionerende digitalt univers for landmÌnd. En digital løsning som giver helt nye muligheder, og som vi endnu ikke har set før indenfor landbruget. Vi glÌder os meget til at prÌsentere den nye løsning overfor vores kunder, nür vi kommer om pü den anden side af sommerferien, siger direktøren.

Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ă˜ 1,2 - 1,5 m. Mulighed for bindewrap.

Anders JAkobsen Hvorvarp - 21 47 14 76

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Spu

r/rør

kanale

gylle ling af

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

NORDJYLLANDS RULLENDE VÆRKSTED

Maskinrep.dk v/Henrik Overgaard

SERVICE OG EFTERSYN: ¡ Entreprenørmaskiner ¡ Staldmaskiner ¡ Fuldfodring ¡ MejetÌrskere ¡ A/C anlÌg SALG AF: ¡ Reservedele/sliddele

20 23 93 32

www.maskinrep.dk

Søndag 11. juni er der hestedag pü Museet Herregürden Hessel.

Hessel er klar til hestedag 11. juni Søndag 11. juni afholder Museet Herregürden Hessel den ürlige hestedag. Hestedagen pü Hessel

viser blandt andet, hvordan markarbejdet blev gjort i gamle dage ved forĂĽrstid, hvor der bliver harvet og

pløjet. Som noget nyt prÌsenterer museet i ür ringridning. Der vil ogsü vÌre opvisning ved Oldenborgkvadrillen samt ved islÌnderhesteklubben Hekla, og Farsø Rideklub vil vise, hvad de kan. Samtidig afholdes historisk dyrskue med prÌ-

sentation af gamle, danske bevaringsvÌrdige husdyr. Der vil vÌre mulighed for ponykørsel eller en trÌktur pü hest for børn. Desuden vil der vÌre kaperkørsel rundt i omrüdet, boder med salg af diverse ting, og alle Hessels laug arbejder forskellige steder.

Prøv en annonce i det eneste lokale landboblad


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 38

Sjusk i Miljøstyrelsen

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Redaktion: Thorkil Thorkil Christensen Christensen (ansvarsh.), (ansvarsh.), Lars Lindberg tlf. 98 Lars Lindberg - tlf. 98 62 62 17 17 11 11 Torsten Torsten Hansen Hansen -- tlf. tlf. 98 98 62 62 17 17 11. 11. E-mail: E-mail: redaktion@aarsavis.dk redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Annonceekspedition: Himmerlandsgade Himmerlandsgade 150, 150, 9600 9600 Aars, Aars, tlf. tlf. 98 98 62 62 17 17 11, 11, fax fax 98 98 62 62 27 27 99. 99. E-mail: E-mail: annonce@aarsavis.dk annonce@aarsavis.dk

Indleveringsfrister for annoncer: ForretningsIndleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer annoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

...din lokale maskinleverandør finder du i

Miljøstyrelsen har kun indberettet 595 af 1.255 grundvandsmålinger til EU. Målinger, som viser, at vi i Danmark har et problem med grundvandet. Men dog et problem, der blegner betragteligt, hvis Miljøstyrelsen havde gjort sig den ulejlighed at sørge for at få indberettet alle tal til EU. - Det er dybt tragisk og dybt, dybt kritisabelt, at Miljøstyrelsen åbenbart ikke har mere styr på, hvad de går og laver. Det er åbenlyst, at det er et område som sejler, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter. Dermed er formanden helt på linje med direktøren for Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, som har udtalt, at det naturligvis ikke er i orden, at Miljøstyrelsen fravælger at bruge energi på at få tallene rettet. - Og det er om end endnu mere rystende, at ministeren og hans embedsværk

OFFICIELLE Goddag og Farvel generationsskifte på Blenstrup Maskinstation kom og vær med …… Fredag den 16. juni 2017 fra kl. 11 til 16 holder vi åbent hus og telt, på Blenstrup Maskinstation, Horsensvej 7 Blenstrup 9520 Skørping Grill pølser - FUR fadøl og kaffe, vil være klar til dig /jer. Blenstrup Maskinstation er pr. 1. april 2017 overtaget af Birgitte og Jesper Sørensen, som i forvejen driver en landbrugsmaskinstation Vesthimmerlands Maskinstation i Haubro. De har ønsket at gå ind i entreprenør og kloak branchen og ved overtagelsen af Blenstrup Maskinstation, som allerede er godt etableret i den branche og som har eksisteret i 63 år, hvoraf Kaj Christensen har stået for de 43 år, er det en glæde, at fejre generationsskiftet. Blenstrup Maskinstations erfarne medarbejdere, vil fortsat være i firmaet som drives fra Horsensvej 7 i Blenstrup og Kaj Christensen vil også fremadrettet også være tilknyttet firmaet. Blenstrup Maskinstation vil fortsætte med de nuværende arbejdsopgaver, men er også klar med nye tiltag, så I kan trygt henvende jer til Jesper Sørensen og opgaverne vil blive løst, på bedste måde.

Blenstrup Maskinstation aps : Vesthimmerlands Maskinstation :

flere gange til fagpressen har forsikret om, at der ikke var sket fejl, siger Henrik Mortensen. Formanden anerkender, at det var først, da Bæredygtigt Landbrug for alvor bed sig fast i sagen, og en journalist lavede et grundigt stykke gravearbejde og søgte agtindsigt, at styrelsens roderi langt om længe kom for en dag. - Så kan Miljøstyrelsen ikke løbe fra sine fejltagelser længere, og det indrømmer de endda - om end i blide vendinger - på styrelsens hjemmeside. Men hvorfor er ministeren tavs?, spørger Henrik Mortensen. Han konkluderer, at der er al mulig grund til at tage hatten af for BL’s gravearbejde, og formanden hæfter sig ved, at selvom hele sagen er dybt tragisk, så indeholder den også et underholdende element, som blot udstiller yderligere, hvilket sjusk, der er blevet lagt for dagen i Miljøstyrelsen. - Tænk sig, at Miljøstyrel-

sen til omkring en tredjedel af de indberettede målepunkter, har angivet gpskoordinater, som ligger i havet ud for Afrikas Horn, altså i havet ud for Somalia. Men det gør da sagen blot endnu mere tragikomisk og udstiller, hvilket amatørcirkus, der hersker i Miljøstyrelsen, påpeger Henrik Mortensen. Set i det lys, kan formanden heller ikke tage det seriøst, når Miljøstyrelsen skriver på sin hjemmeside, at kommissionen ikke har stillet spørgsmål ved de officielle danske indrapporteringer. - Det gør dem jo ikke mere rigtige, påpeger han. Henrik Mortensen konkluderer, at det er under al kritik, at ministeren ikke har mere styr på, om der bliver lavet et professionelt stykke arbejde i ministerium og styrelse. - De fejl, der blevet begået, er jo til direkte ulempe for dansk erhvervsliv og dermed for det danske samfund, pointerer han.

Nyansat hos Agri Nord Anne Kjærsgaard Krogh er pr. 1. juni ansat som redaktør hos Agri Nord, hvor hun har ansvaret for presse og kommunikation i hele Agri Nord-koncernen, herunder medlemsblad, nyhedsmail, hjemmeside og sociale medier. Anne Kjærsgaard Krogh kommer fra en stilling som redaktør på avisen LandbrugNord samt journalist ved dagbladet Effektivt Landbrug. Hun er oprindelig uddannet cand. mag. i Dansk og Filosofi fra Aalborg Universitet og har en diplomuddannelse i journalistik. Basen bliver på centret i Aalborg, men hun dækker

Anne Kjærsgaard Krogh - nyansat hos Agri Nord.

nyheder fra alle tre centre i Aalborg, Aars og Hobro. Privat bor Anne Kjærsgaard Krogh i Bislev ved Nibe på et hobbylandbrug med heste.

OFFICIELLE

98339055 - 20119055 98664100 – 24631724

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Med venlig hilsen og på gensyn

✔ Haveservice

Mette & Kaj Christensen Birgitte & Jesper Sørensen

Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Gudstjenester Søndag d. 11. juni 2017 Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 10.00 10.30 ingen ingen ingen ingen ingen ingen 9.30 10.30 10.30 9.00 ingen ingen 16.30 ingen ingen ingen 11.00 ingen ingen ingen ingen 9.30 ingen ingen 9.00 9.00 10.30 ingen 10.30 ingen 9.00 ingen ingen 10.30 ingen ingen ingen 10.30 ingen 9.00 10.30 ingen ingen 10.30 9.00 11.00

Nordjydsk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 22: 4 kødkvæg, 64009800, 2 kvier over 12 mdr., kødkvæg, 4200-4300, 10 kvier under 12 mdr. malkerace, 900-4300, 12 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 1800-4000, 11 tyre over 3 mdr., kødkvæg, 25005200, 18 tyre under 3 mdr., malkerace, 100-250

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 23 Basis, 30 kg. 446,02 (446,02). SPF+Myc 451,02 (451,02). SPF 455,02 (455,02). Økologi 1061,93 (1061,93). UK-tillæg 11. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,34 (6,27) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 39

Planlov skaber grobund for vækst på landet

Håndtering af svin og kreaturer medfører mange arbejdsskader i landbruget.

Kvæg og svin er skyld i flest arbejdsulykker i landbruget Ulykkerne kan med forskellige tiltag forebygges Køer er normalt godmodige. Men hvis en ko bliver forskrækket, kan den opføre sig utilregneligt, og med sine 400-500 kilo bliver den farlig at være i nærheden af. I alt sker fire ud af ti alvorlige ulykker hos mælkeproducenterne, når landmænd og deres ansatte skal håndtere køerne. Hos svineproducenterne er svin årsag til hver fjerde alvorlige arbejdsulykke. Arbejdstilsynet kan i perioden 2012-2015 registrere en stigning på over 20 procent i antallet af alvorlige ulykker ved arbejde med kvæg og svin. Arbejdstilsynet gennemfører nu en kampagne sammen med parterne i BAU Jord til Bord, 3F, GLS-A, Landbrug & Fødevarer og SEGES. Kampagnen skal formidle viden om, hvordan landmænd kan forebygge arbejdsulykker, og sker både via tilsyn, en fælles kommunikationsindsats og via SEGES’ landbrugskonsulenter, der også har fokus på sikkerhed ved deres besøg. - Landmænd skal ikke acceptere ulykker ved håndtering af dyr som en del af jobbet. Der er ikke tale om hændelige uheld. Der er tale om ulykker, som kan forebygges via forskellige

tiltag - og det er hverken kompliceret eller dyrt. Det handler i høj grad om, at landmanden og de ansatte skal have viden om dyrs adfærd og lære at håndtere dyrene derefter, siger Katrine Krone, der er kontorchef i Arbejdstilsynet. Det stigende antal ulykker med dyr kan blandt andet skyldes de større landbrug, vi har fået i dag. - En analyse udgivet af BAU Jord til Bord viser, at de store landbrug og mekaniseringen har skabt en distance mellem dyr og mennesker - det er med til at øge risikoen for ulykker, fordi dyrene ikke i samme grad er vant til at omgås mennesker. Under alle omstændigheder er der et øget behov for opmærksomhed på arbejdet med kvæg og svin. Man kan komme langt ved at planlægge og organisere arbejdet, og ved at de ansatte bliver oplært og instrueret i håndtering af dyrene, siger Katrine Krone. Særligt instruktion af de unge er vigtigt. Over halvdelen af ulykkerne med dyr sker nemlig for de 16-29 årige. - Tallene peger på, at der er et behov for, at de unge får mere undervisning i håndtering af dyr, for eksempel på landbrugsskolerne. For

håndtering af dyr kan læres og er en vigtig del af et sikkert arbejde i en stald, siger Katrine Krone.

Fakta om ulykker i landbruget

Landbruget er en af de brancher, hvor der sker flest alvorlige arbejdsulykker. Ulykkerne fører typisk til brækkede arme og ben, hjernerystelser og knuste hænder. Antallet af dødsulykker er desværre også højt i landbruget. Udover ulykker ved håndtering af kvæg og svin sker der mange alvorlige ulykker med maskiner, fald fra højden og snubleulykker i landbruget. Fire ud af ti alvorlige ulykker hos mælkeproducenterne sker, når landmænd og de ansatte skal håndtere malkekvæget. En ud af fire alvorlige ulykker hos svineproducenterne sker, når landmænd og de ansatte skal håndtere svinene. Alvorlige arbejdsulykker er ulykker, der giver mere end tre ugers fravær og risiko for varige mén.

Med fokus på vækst er den nye planlov en banebrydende og meget positiv ændring af den måde, vi tænker planlægning på. Loven skaber gode forudsætninger for at give mere liv i landdistrikterne, og det er en afgørende forudsætning for hele fødevareerhvervets udviklingsmuligheder. Det mener Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer, om den nye lov, som blev vedtaget i folketinget torsdag. Planloven udstikker rammerne for myndighedernes planlægningsarbejde omkring det åbne land og har derfor stor betydning for landbrugs- og fødevareerhvervene. - Det er et reelt paradigmeskift, at formålsparagraffen er ændret, så planloven nu ikke kun skal handle om miljø, men også tage højde for vækst. Vækst i balance er vores udgangspunkt, og derfor er vi meget tilfredse med udgangspunktet i den nye lov, siger Lars Hvidtfeldt. Mere liv i landdistrikterne vil blandt andet skabe bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft. Det er af stor betydning for agroindustrien, som har problemer med at kunne rekruttere medarbejdere med de rigtige kompetencer. Landbrug & Fødevarer glæder sig også over, at fødevarevirksomheder som presses af byvækst nu får bedre beskyttelse.

Planloven skal fremover ikke kun handle om miljø, men også tage højde for vækst. Det giver gode forudsætninger for mere liv i landdistrikterne.

om husdyrbrug. Disse områder ville netop kunne sikre den nødvendige dialog mellem landmanden og eventuelle tilflyttere inden etablering af eventuelle boliger i nærheden af husdyrbrug. Det var et godt redskab til at undgå nabokonflikter, men det kunne der altså desværre ikke skabes flertal for, siger Lars Hvidtfeldt, der også havde ønsket, at det såkaldt Grønne Danmarkskort, som er en del af planloven, var blevet skrottet. - Det Grønne Danmarkskort er efter vores vurdering meget problematisk. Vi er stærkt bekymrede over mangel på inddragelse af lodsejerne, og at retningslinjerne for kommunernes udpegelse af arealer til danmarkskortet er meget løse og ukonkrete. Det er trist, at det overlevede revisionen af loven, fastslår Lars Hvidtfeldt.

- I dag oplever virksomhederne, at der indføres skrappere krav om støj eller lugt, når der etableres boliger i nærheden. Det er dyrt og begrænser mulighederne for at udvide produktionen. Med den nye lov beskyttes virksomhederne langt bedre mod byvæksten og får således et mere sikkert grundlag at agere og planlægge på, siger Lars Hvidtfeldt. På trods af den generelle tilfredshed er der dog enkelte torne i loven. Bedre muligheder for at etablere boliger i tomme ejendomme er en potentiel udfordring for landmændene, da boliger i nærheden kan betyde begrænsninger på produktion og udviklingsmuligheder. - Det er derfor utroligt ærgerligt, at der ikke blev bakket op om regeringens forslag om etablering af såkaldte konsekvensområder rundt

KØB OG SALG

Øko-planteavlere er en mangelvare Antallet af økologiske husdyr stiger, og de skal have noget at æde. Det foder skal økologiske planteavlere producere, og de producenter er en mangelvare. Det fortæller økologichef Thomas Vang Jørgensen, Agri Nord. - Vi mangler økologisk korn og bælgsæd til de økologiske husdyr, siger han. Derfor har Agri Nord arrangeret en informationsaften torsdag 8. juni hos Erik Staun, Sønderholm Hedevej 27, 9240 Nibe. Her bliver der mulighed for at stille både økologi-

TYREKALVE samt drægtige kvier købes

konsulenterne og den erfarne økologiske planteavler spørgsmål. Er man interesseret i at omlægge til økologi, er der desuden mulighed for at få et omlægningstjek, hvor Fonden for Økologisk Landbrug betaler op til ti timer. I et omlægningstjek bliver de faglige og økonomiske konsekvenser for bedriften klarlagt, ligesom muligheder for afsætning, regler, tilskud med mere gennemgås. Agri Nords konsulenter er ved informationsaftenen klar til at skrive interesserede op til omlægningstjek.

til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

TIL SAMTLIGE JORDBRUGERE 122. årgang -

PRØV EN ANNONCE I DET ENESTE LOKALE LANDBOBLAD

Nr. 38 - Onsdag

122. årgang -

Som første punkt i dagens program kommer fårekonsulent Jens og fortæller om Chr. Skov får og lam, og fodring af i løbet af dagen vil mange får få trim- På Efterårets met pelsen. Fåreklipni sels vævelaug, Dag kan man blandt andre ngen både øllaug, snapselaug møde Herregården plejer at være smage s Hesog køkkenpigel et aug, og man kan især familiens hit blandt deres arbejde.på deres varer og give dem en yngste m hjælpende

Nr. 39 - Onsdag

r 2015

den 23. septembe

14 46 • www.soett

rupms.dk

Farsø - Biltlf. 20 Aut. kloakme ster Per Nielsen, 47 23 50 Tlf. 98 63 23 50

30 60 66 81 Spuling, af alle former for dræn og kloakker samt entreprenørarbejde udføres

Når Herregården møde andre dyr Hessel søndag slår dørene og blive klogere til Efterårets Dag, på de danskeop vil der være fokus håndværkstraditioner. på fårene, men

Tlf. 98 62 17 11 – annonce@aarsavis.dk

r 2015

• Mobil 22 43

EntrEprEnør- og dræningsmEst Er Ib NIelseN,

Efterårets Dag med husflid, dyr og markarbejde på Herregården Hes Søndag slår musee t dørene op til sel en stor oplevelse for

I september er det nu blevet en tradition på Museet Herregården Hessel at afholde Efterårets Dag, der er en stor aktivitetsdag, hvor hele familien klogere på histoienkan blive - vel at mærke uden at kede sig! Som sædvanlig kan man på museet hilse på alverdens dyr, men på Efterårets Dag er der først og fremmest for 2015 kus på fåret, og 23. septembe der vil den være udstillet - Nr. 39en- Onsdag del forskellige 122. årgang fåreracer.

den 16. septembe

Ulrik Lemvig

traditionen tro

vil man også kunne

hele familen

Højgaard’s Markservice Sjørupvej 44, Sjørup, Tlf. 22 99 83 9640 Farsø 65

(21 48 61 53) FlytningPresning af gylleaf ...............5 minibig Udkørsel af gylle• Flytning af gylle, + wrapning 75,- pr. time Slangebom med presning 25 t vogn 16/20/24m og wrapning med slanger • Udkørsel rundballer og sort/grønjord m/syre af tilsætning snedfælder.

• Sortjordsnedfæ • Presning af minibig lder • Presning og wrapning+ wrapning af rundballer

HIMMERLANDS FUGESERVICE

Traktormuseum

og en stor pløjevanen tro med

eum råder over

Ulbjerg Traktormus 1941 til 1963.

på Ulbjerg Herefter kommer sæsonafslutningen unge 4. oktober markeres og lidt ældre museet. pløjere såvel aktivitetsdag på nybegyndere v/Peer Juhler som onelle. I samme professiFaldvejen 25, 9670 Løgstør bliver der også forbindelse Tlf. 98 67 88 77 arrangeret . Mobil 30 41 21 ”konkurrencepløjnin 52 ALT FUGEARBE g”. Efter plovene Nybyggeri - betonelement JDE UDFØRES kommer er - døre - vinduer verne for at tilberede har- køkken - bad - epoxy såbed til såmaskine et godt rne, som skal så den Siger kloakke rug, der skal n stop? vokse og blive Ring Oudrup en, inden grundlaget for næste års høst. på formiddag op! r, så uøvede også traktorpløjernes konkurDer bliver taget holder rencepløje roer, gustarter med flækning lerødder og Søndag 4. oktober seum kan være med. es i føl- rence på formiddagen og kartofler op, Der konkurrer gæsterne kan sidst Ulbjerg Traktormu ag med selv fylde en om eftermidda gyllekanaler/rør pose og tage pløje-og aktivitetsdfor ve- gende klasser: Spuling af enfurede fortsætter noget med Vendeplove, hjem. pløjekonkurrence liftplo- gen. uden for og der vil Dem der pløjer også i terantraktorer, fra Him- liftplove, flerfurede Både ”århundredes plove. kører deltagere www.oudru markarbejde” ve og bugserede deltagers konkurrence p-stenleje.dk med Slamsuger og ”veteran– og rideforusen, så tilskumed højtrykssp Den enkelte traktortræk” merlands køre hestepløjuling og TV-inspekt bedømt middagspase pløjning hele starter sidst blive være vil også kan ion på eftermidda ere pløjning ening gen og show af specielle tergivet af pløje-

etsdag Pløje- og aktivit rmuseum kto på museet på Ulbjerg Tra sæsonafslutning r er der

Søndag, 4. oktobe

9PUN[PS2HSSL

DE T ER IS AT GR AT GE DELTA

en imponerende

samling bestående

af cirka 60 traktorer

fra årgang

håber, at Bestyrelsen der kommer gæster vil besøge traktorer, og seum og viser mange tre-fire entusiaster . En del Ulbjerg Traktormu der er denne specielle hesteplovedeltager, på denne dag, . Der vil der sæsons afslutning at købe af traktorerne museet, der mulighed for er udstillet på af cir- være ger, kaffe og anomfatter en samling fra årgang forfrisknin det på museet. ka 60 traktorer 1941 til 1963.


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Endnu en tilfreds sælger! Kjeld, Langagervej 20 Vi er meget glade for, at vores hus nu er blevet solgt. Vi har haft huset til salg i en svær tid, og havde først til salg ved en anden mægler. Så skiftede vi til danbolig, hvor vi har været til en del opfølgningsmøder for at fremme muligheden for at sælge huset. Det har vi sat stor pris på og nu er huset så blevet solgt. Et stort tak til hele teamet hos danbolig. Vi kan som sælgere kun anbefale danbolig til andre, der ønsker at sælge deres bolig. Skal du også have dit hus godt solgt? Så kontakt danbolig for en gratis og uforpligtende salgsvurdering.

NYHED.

Lys og rummelig villa - nær hverdagens fornødenheder.

NYHED.

Aars

Villa, 1 fam. Stærevej 7 I et hyggeligt villakvarter i Aars ligger denne velindrettede villa, som er perfekt til børnefamilien. Huset byder blandt andet på fem værelser og en stor stue, og derudover kan I glæde jer til en charmerende have med et solrigt terrassemiljø. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.648.000 1.839

85.000 7.513/6.170

Bolig m2: 168 Grund m2: Stue/vær: 2/5 Garage m2: Byggeår: 1977/1988 Sag: 258V1300287 Energi:

1.003 50 C

Blandet bolig og erhverv med mange muligheder. Aalestrup

Villa, 1 fam.

Dalgaardsvej 4 På Dalgaardsvej 4 i Aalestrup er der både plads til familien og forretningen. Med til denne 207 m2 store villa hører nemlig to tilhørende bygninger på hele 119 og 220 m2. Der er med andre ord rigtigt mange muligheder for jer, der ønsker at drive erhverv hjemmefra. Boligen er lys og indbydende og byder på tre stuer og et køkken-alrum i åben forbindelse. Dertil kommer fire værelser og et stilfuldt badeværelse. På den 3.507 m2 store grund er der også en nem og hyggelig have med flere terrasser.

Landejendom i rolige og naturskønne omgivelser.

NYHED.

Aars

Fritidslandbrug Årupvej 14 Midt i Nordjyllands naturskønne omgivelser ligger denne charmerende landejendom. Huset ligger helt for sig selv, omgivet af grønne arealer så langt øjet rækker. Da grunden ligger højt i terrænet er der en fantastisk udsigt over Lerkenfeld Å. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

danbolig Vesthimmerland. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk

1.748.000 1.762

90.000 7.963/6.539

Bolig m2: 144 Grund m2: Stue/vær: 1/5 Udhus m2: Byggeår: 1938/1975 Sag: 258V1700061 Energi:

20.000 1018 F

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.995.000 1.593

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 195 Stue/vær: 3/5 Byggeår: 1974/1978 Sag: 258V1600255

100.000 9.029/7.413

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

3.507 119 220 D

Gennemrenoveret landidyl ved Lerkenfeld Å.

Aars

Fritidslandbrug Testrupvej 203 Denne karakterfyldte ejendom ligger midt i den smukke Himmerlandske natur med åbne vidder så langt øjet rækker. Den store naturgrund strækker sig smukt igennem landskabet langs Lerkenfeld Å. Ejendommen er flot renoveret med sans for både æstetik og kvalitet. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.595.000 2.447

130.000 11.812/9.701

Bolig m2: 183 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Udhus m2: Byggeår: 1904/1997 Sag: 258V1500263 Energi:

47.457 142 D

Profile for Aars Avis

Ars 20170607  

Ars 20170607  

Profile for ugeavis
Advertisement