Page 1

Til samtlige husstande

Farspakke

Selvhenter 3 slags kød 2 slags kartofler 2 slags salat

Pr. pers

99,-

91. årgang - Nr. 10

ONSDAG

225,-

3 kg. Skinkefars 3 kg. Oksefars

Ialt kun

8. marts 2017

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11

Stegt flæsk og persillesovs

Tilbuddene er frem til Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis gæld ag lørd uge 28.

Kyllingebryst Marineret kotelet Marineret nakkekotelet Thors hammer Barbequeben Røget spareribs Kalkunschnitzel Frankfurter Forstegt kyllingelår

Aars Apotek flytter ned på Søndre Torv - sandsynligvis Kun

35 skiver flæsk,

og 500 gr. persillesovs.

100,-

Ribbensteg Ovnklar eller Røget Ny ”Moster” ribbensteg er en Frit valg pr. 1/2 kg. 4H-kælegris i Aars Røget kylling Af Torsten Hansen

Den nye moster på 4H Gården i Aars.

Kartoffelsalat Ovnkartofler Kartoffelbåde m/mos kartoffel tornedos Grøn kartoffelsalat Flødekartofler

■ AARS: Det har længe været kendt, at apoteker Lonnie Skovfoged har set efter en ny placering for Aars Apotek. På mange punkter er hun også klar til at flytte apoteket, men der mangler endnu et grønt lys fra Vesthimmerlands Kommune. - Jeg har købt lokalet på Søndergade i Aars, hvor Netto tidligere havde til huse. Det er købt i privat regi. Håbet er, at jeg kan flytte Aars Apotek ned i lokalerne. Men endnu mangler et par godkendelser fra kommunen, siger salat Lonnie Skovfoged til Aars Avis. Hun har endnu ikke overblik over, hvor lang tid godkendelsen kan tage.

19 55,Pålægspakke 55,-

■ AARS: Når børnene på gris har børnene selv stået . Den skal også hedde 4H-Gården i Aars kom-Minfor. Blandet salat . rv ”Moster”. ku 6 mer i stalden i disse dage, Broccoli salat Den gamle ”Moster” såBulgursalat bliver de mødt af en fødte tre kuld smågrise, nuttet lille rød og sort gris. Coleslaw salat Grisen er flyttet ind men det får den nye ikke Pastasalat hvor Moster - en stor lov til. Hun skal kun være gammel so - før var. Mo- en rigtig kælegris. Den nye ster kunne ikke mere, og ”Moster” får dog selskab med lille italiensk gris. Tilmåtte sendes på slagte- af endnu en riet. Afløseren er klar, og sammen bliver de Moster navngivningen af den nye 1 og Moster 2.

Pr. stk. kun

ser l ø p r e g

Nøra

5 stk.

50,-

Kun

• NØRAGER •

KONFIRMATIONS

MENU 2017 225,1× FORRET:

- Tarteletter m/ høns i asparges - Tunmousse på salatbund Tilbuddene m/ dressing og flutes lder frem til - Rejecocktail gæ lørdag uge 28.

gt flæsk persillesovs

er flæsk,

100,-

VÆLG 2× HOVEDRET:

gr. persillesovs. - Grillkam

-Kun Ungkvægsfilet

- Fyldt svinemørbrad - Marineret kamfilet

bensteg Ovnklar eller VÆLG 2× TILBEHØR: - Kartoffelrösti m/ mos get - Flødekartofler - Smørristede kartofler bensteg 95 - Kartoffelsalat - Kartoffeltårne

19 get kylling 55,ægspakke 55,-

En årsag er, at hun ikke selv står for ansøgningen, men har et firma til at styre byggesagen. Et af de springende punkter tyder på at være flugtveje. Aars Apotek

FORÅRSHUMØR! Grynderupvejen 2

9610 Nørager

SPAR

Torsdag ........................... 10.00-17.00 Fredag............................. 10.00-17.00

Farspakke IaltVÆLG kun

Apoteker Lonnie Skovfoged håber, at tilladelserne snart kommer i hus, så hun kan flytte Aars Apotek ned i den tidligere Netto-forretning på Søndre Torv.

Tlf. 98 98 00 61

ÅBNINGSTIDER:

Tirsdag............................ 10.00-17.00 Onsdag ........................... 10.00-17.00

95

Ferielukket i ugerne 29 og 30

Vi er i

g. Skinkefars g. Oksefars

VÆLG 2× SALAT: - Årstidens salat

- Broccolisalat - Pastasalat

VÆLG 1× DESSERT:

- Vebbestrup liensk salat

islagkage Kun m/ chokolademousse - Brownies - Frugt m/ råcreme erielukket i ugerne 29 og 30 Grynderupvejen 2 9610 Nørager Tlf. 98 98 00 61

Lørdag ............................ 09.00-13.00

169,-

beskæftiger 26 personer, heraf et mindre antal fuldtidsbeskæftigede, men de skal have gode flugtveje fra lokalerne. Lonnie Skovfoged for-

venter, at selve flytningen kan foregå forholdsvis hurtigt, når tilladelsen kommer. Hastigheden påvirkes dog af, om hun beslutter at installere en varerobot eller ej.

Mød din lokale gardinkonsulent fra Gardin Lis

Lørdag ............................ 09.00-13.00 NU OGSÅ ÅBENT TIRSDAG!

20% TORSDAG • FREDAG • LØRDAG PÅ ALLE VARER!

valg pr. 1/2 kg.

Tomatsalat Pr.- stk. kun

Løssalg: 5,00 kr.

OUTLET PÅ 1. SAL

-70%

Vita Schade

Bestil gardinbussen på

70 10 07 17 www.gardinlis.dk

Vi har mere end 30 års erfaring inden for gardiner, solafskærmning og markiser. Gardinbussen kommer ud til dig - din gardinkonsulent rådgiver og vejleder dig så du får den gardinløsning der passer til dig og dit hjem, så du får den helt rette stemning i hjemmet.

Pr. kuvert

Gardin Lis Aps | www.gardinlis.dk | E-mail: gardinlis@gardinlis.dk


Aars Avis Parfume stjålet

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen

De Lokale Ugeaviser.

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

98 63 13 24 Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

75

Dora O. Værum, Svoldrupvej 152, Østrup, tirsdag, 14. marts.

70

Jørgen Mouritsen, Grønningen 37, Aars, mandag, 13. marts.

70

Inge Poulsen, Peder Stubsvej 33, Aars, onsdag, 15. marts.

Bryllup Lørdag, 18. marts vies i Vor Frue Kirke, Skive: Jette Pedersen, datter af Anna og Kurt Thorup Pedersen, Aars, og Brina Andersen, søn af Rigmor og Leif Andersen, Skarp Salling.

Fra politiets døgnrapport

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Døgn vagt

Runde fødselsdage

Torben Rask

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Indbrud i Dronningekvarteret AARS: Dronningekvarteret i Aars har været ramt af indbrud i weekenden. To villaer på Dronning Holm Vej har haft ubudne gæster. Det ene sted er et stuevindue brudt op. Der er stjålet diverse halssmykker, blandt andet af mærket Bjørn Borg, og halskæder med ravsmykker. Det andet sted er en terrassedør brudt op. Også her er stjålet smykker, men det er ikke endeligt opgjort hvor mange. En villa på Dronning Ingrids Vej har også haft besøg. Her er et vindue til stuen brudt op. Men der er dog ingen tegn på, at nogen har været inde i villaen.

AARS: Fredag mellem kl. 20.20 og 23.30 er et badeværelsesvindue blevet brudt op til en villa på Dalstrøget i Aars. Huset er gennemrodet og der er stjålet parfume, en iPad II og to ure.

Unge fra Aars i masseslagsmål

AARS: To mænd fra Aars blev lettere såret efter en bytur i Skive i weekenden. På diskoteket Zwei Grosse Bier Bar kom det til masseslagsmål inde i lokalerne. Tyve mænd var involveret da politiet nåede frem. En 22-årig mand fra Aars fik en større flænge i hovedet fra spidsen af et plastik champagneglas, da en ligeledes 22-årig mand fra Viby angreb ham. Kort efter fik en 23-årig mand fra Aars en flænge i øjenbrynet fra det knytnæveslag, som en 22-årig mand fra Spøttrup i Salling langede ham. - Han skulle også lege sprællemand. Vi anholdt de to, tog dem med på stationen og sigtede dem for vold, siger en talsmand fra Skive Politi. Begge de anholdte blev bortvist fra diskoteket i de næste to år.

Nikola Bosic - ny A-kassemedarbejder i 3F Midtfjord.

Nyansat i A-kasse AARS: Nikola Bosic, 37 år, er ansat som A-kassemedarbejder hos 3F Midt-

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Se mere om vores lave priser på

(Udstilling på adressen)

www.begravelsetilfastpris.dk

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Tlf. 30 32 62 01

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Ugens portræt

8. MARTS 2017

En travl mand vil skifte spor Poul E. Jensen, der i mange år har boet på Tranevej i Haverslev, har nu valgt at skifte spor. Poul E. Jensen er kendt af de fleste i Haverslev, fordi han har været aktiv i en række foreninger gennem årene og været en væsentlig bidragyder til det offentlige liv i byen. I sidste uge, på generalforsamlingen for Medborgerhuset i Haverslev, blev Poul E. Jensen takket for indsatsen. I 25 år har han været formand for foreningen. Med det kvarte århundrede valgte Poul E. Jensen samtidig at stoppe på posten. Det var ikke et tilfældigt valg. Poul E. Jensen har nemlig gennem den senere tid sagt farvel til alle sine tillidsposter i Haverslev, og dette var den sidste han manglede næsten. Poul E. Jensen bevarer nemlig en livline til Haverslev - bussen Liva. Foreningsmennesket Poul E. Jensen har gennem årene været i bestyrelsen for Haverslev Varmeværk, Haverslev Vandværk, Lokalhistorisk Forening, Foreningen Livskvalitet og Medborgerhuset. De fleste steder har han også været formand. Men Poul E. Jensen og hustruen Elin Jensen tog for nogen tid siden en beslutning om at flytte til Aars. Han har ellers tilbragt mange år i Haverslev, men i en alder af 77 år vil han gerne bo lidt tættere på børnene. Familien har derfor købt hus på Møllestien 11 i Aars, hvortil de flyttede for kort tid siden. Som nævnt så har Poul E. Jensen bevaret en livline til Haverslev. Bussen Liva, der via foreningen Livskvalitet, kører med beboerne fra Ældrecenter Haverslev. Liva har i flere år været en af Poul E.

Poul E. Jensen.

Jensens hjertebørn. Han har søgt fonde og stået for indsamlinger med henblik på at skaffe midler til at drive Liva. Senest har han stået for at samle så mange penge ind, at en ny bus om kort tid er klar til at køre med de ældre. Liva er så meget hans projekt, at uden Poul E. Jensen ingen Liva bus. Ud over at samle penge ind til bussen så er Poul E. Jensen også chauffør på bussen, og det har han tænkt sig at fortsætte med at være. Chauffør er faktisk også en af de stillinger han har haft, da han var på arbejdsmarkedet. Poul E. Jensen begyndte ved landbruget. Da han flyttede til Haverslev fik han samtidig ansættelse hos vognmand Svend Munkholm som chauffør. Senere kom han til Nørlund Savværk. Da Aldi Centrallager blev opført i Haverslev blev han ansat i fryseafdelingen. Han var der i 12 år, indtil han gik på efterløn. På alle arbejdspladserne har han været en værdsat mand. Blandt andet fordi han altid kun har haft få sygedage. Nu er det spændende, om Poul E. Jensen vælger at involvere sig i nogle af foreningerne i Aars.

fjord med afdeling i Aars. Nikola Bosic er uddannet i kommunikation på Aalborg Universitet i 2007 og har siden påbegyndt diplomuddannelsen i social formidling på VIA College Aarhus. Han er desuden uddannet som multimediedesigner fra Erhvervsakademiet i Aalborg. Den nye A-kassemedarbejder har sin oprindelse i

det tidligere Jugoslavien og behersker de slaviske sprog. Han er derfor godt rustet til at tale med de over 10 procent af 3F Midtfjords medlemmer, som er af udenlandsk herkomst, heraf en del polakker. Nikola Bosic kommer fra en stilling som beskæftigelsesmedarbejder i Jobcenter Vesthimmerland, hvor han har været ansat i fire år.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

8. MARTS 2017

En slags julemand hele året AARS: Torsdag, 9. marts har Aars Kulturråd årsmøde på Aars Bibliotek. Foruden det traditionelle årsmøde med fremlæggelse af regnskab, årsberetning og valg vil rådet fortælle om dets arbejde og især, hvad rådet har mulighed for at støtte i Aars og omegn. Har du lyst til at påvirke den kulturelle udvikling i Aars, være med til at støtte nye, spændende og engagerede tiltag på den kulturelle front så mød op og lad din stemme høre.

- Det er ren fornøjelse og meget lidt arbejde ved at sidde i rådet. Man får lov at være en slags julemand hele året når ansøgningerne behandles og rådet bevilger støtte til store og små initiativer, siger Hardy Jensen, Aars Kulturråd. Samme aften holdes lokale møder i Løgstør, Farsø og Aalestrup kulturåd, der ligesom Aars vælger repræsentanter til Vesthimmerlands Kulturåd, som støtter kulturelle aktiviteter, der dækker hele kommunen.

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak

for opmærksomheden ved bisættelsen af

Aage Hartvig Hansen

Tak for de smukke blomster og kranse. Kærlig hilsen Inge, Anders, Jakob og Thomas

Hjertelig tak til alle for venlig deltagelse ved vor kære

Christian Jensens bisættelse. Tak for blomster, kranse og pengegave.

Vi har pludseligt mistet vores kære beboer

Ninia Drejer Kristensen

På familiens vegne Kamma - Henrik

* 8. november 1983 † 27. februar 2017 Hvil i fred Vores varmeste tanker går til familien Løgstør tilbudene

Grethe Bach * 20. august 1930 er stille sovet ind Brovst, den 4. marts 2017

Børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fra Aars Kirke onsdag den 8. marts kl. 11.00 Højtideligheden slutter ved graven

Vor kære far, svigerfar, farfar og morfar

Aage Bech * 2. september 1932 er pludselig gået bort Nørager, den 5. marts 2017

Vagn Susanne og Glenn Finn og Anita Thorbjørn, Jacob, Nicolaj og Lasse Begravelsen finder sted fra Grynderup Kirke tirsdag den 14. marts kl. 11.30

Der indkaldes til ordinær generalforsamling torsdag den 23. marts 2017 kl. 19.00 i Stensbohallens mødelokale. Dagsorden i henhold til vedtægterne. Forslag, herunder forslag om vedtægtsændringer, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest 8. dage før. Mød op og hør og blive hørt om klubbens virke for 2016, og hvad der sker i 2017. Med venlig hilsen Hovedbestyrelsen Hovedsponsor for IK Frem

Poul Poulsen

Else-Marie børnebørn og oldebørn

Hjertelig tak

Tak for venlig deltagelse ved min kære hustru

Karla Petersens bisættelse.

Tak for de mange hilsner og smukke blomster. Tak til præst Kim Legarth og til bedemand Skammelsen og ikke mindst tak til personalet på Plejehjemmet Solgaven for kærlig pleje og fantastisk omsorg gennem mere end 5 år. På familiens vegne Søren Petersen

Al opmærksomhed Al opmærksomhed

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Stinne Sudergaard

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Leon Pedersen

MIDTFJORD

FAGLIGT FÆLLES FORBUND

Generalforsamling i 3F Midtfjord 3F Midtfjord indkalder til generalforsamling

Tirsdag den 28. marts 2017 kl. 19.00 Kimbrerkroen, Markedsvej 8, Aars Dagsorden iflg. vedtægterne. Dagsordenen kan afhentes 14 dage før generalforsamlingen på afdelingens kontorer Den kan også læses på vores hjemmeside: www.3f.dk/midtfjord Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal indgives skriftligt til formanden senest 7 dage før generalforsamlingen På bestyrelsens vegne formand Lene Haugbølle

Aars Turistforening afholder

ordinær generalforsamling

Mette Fyllgraf

* 29. juli 1939 er pludselig taget fra os Aars, den 2. marts 2017 I hjertet gemt, men aldrig glemt

Tillykke med de 50 år den 10. marts moster Mette. - Det er godt nok gammel!

Vera Vinni Pernille og Søren Anders, Magnus, Andreas og Alberte

Hilsen Julius

Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 10. marts kl. 13.00

IK Frem Sønderup-Suldrup

Hjertelig tak

Min elskede mand og bedste ven Vores elskede far, bedstefar og svigerfar

Kurt Malling Pedersen

Generalforsamling 2017

for venlig deltagelse ved begravelse fra Aars Kirke Tak for de smukke blomster På familiens vegne

Vores kære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor

SIDE 3

10 års jubilæum på Luxaflex i Hornum Tillykke til Susanne 12. marts 2017

www.aarsfrikirke.dk

tirsdag den 21. marts 2017 kl. 19.00 på Aars Turistbureau/velkomstcenter, Himmerlandsgade 113, Aars. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Godkendelse af regnskab. 4. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter. 5. Valg af revisor og suppleant. 6. Fastsættelse af kontingent. 7. Behandling af indkomne forslag. 8. Eventuelt. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal ifølge vedtægterne være bestyrelsen i hænde senest 4 dage før generalforsamlingens afholdelse. P.b.v. Jørgen Justesen, formand


Aars Avis

SIDE 4

✃✃

Kirkens Korshær Dødsboer og brugbare effekter afhentes. Tlf. i åbningstiden 98 66 14 26

indkalder til generalforsamling tirsdag d. 21. marts 2017 kl. 19.00 på Hornum Kro.

Man.-fre. kl. 13.00-17.00 • Lør. kl. 10.00-13.00

Dagsorden iflg. vedtægterne. Indkomne forslag skal være formanden i hænde senest d. 16. marts. P.f.v. Kim Poulsen, formand

Lokalhistorisk Forening

✃✃

i Hornum

Klip ud

Klip ud

8. MARTS 2017

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Gislum og Vognsild sogne

Gør dagen ekstra god:

afholder generalforsamling i Minihal Vestrup, torsdag d. 23. marts 2017 kl. 19.00. Dagsorden ifølge vedtægterne. Denne aften vises gamle billeder

Bestyrelsen

Hornum- Ulstrup Kirke indbyder til

BØRNEGUDSTJENESTE,

torsdag, den 16. marts 2017, kl. 17.00 – 17.30.

Sommerturen går til

FORÅRSOPVISNING I  FARSØ      2012  

DGI FORÅRSOPVISNING I GYMNASTIK 2017

DGI NORDJYLLAND  

Gymnastikopvisning i  Dronning  Ingrid  hallerne  i  Farsø   Fredag  d.  9.  marts    kl.  17.30  –  22.00  

Lørdag d .  10.    marts    kl.  9.30  –  21.15  

i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø

Fredag 10. marts kl. 17.00 - 22.00 og Lørdag 11. marts kl. 10.00-20.00 Billetpris: Børn under 15 år gratis. Voksne 60 kr. (Rabat for 2 dage).

Arrangør: Gymnastikforeningerne i Vester Hornum, Ullits og Aars

www.dgi.dk/nordjylland

KRAKOW - BERLIN

Alle er velkomne!

Spændende bustur m. overnatning syd for Berlin, inden vi når til Krakow, hvor vi skal bo på hotel Ibis i centrum. Vi skal bl.a. se Auschwitz, Wavelslottet, Maria Kirken, Wielszkas Saltminer, byrundtur og sightseeing samt besøg i den jødiske bydel, og meget mere. I Berlin skal vi bo på hotel Panorama am Adenauerplatz i centrum. Bl.a. på sejltur på Spree-floden, se Checkpoint Charlie, Belinmuren, Sejrssøjlen i Tiergarten mm.

Pris incl. ½ pension og alle udflugter og incl. entreer Kr. 5.895,00. Enkeltværelse-tillæg 1.000,00. Rejseleder Dion Konnerup. Alle er velkommen til at deltage. Tilmelding senest 1/4-17. Yderligere oplysninger: Bent Højgaard, Vilsted, i samarbejde med nf plus og Fjerritslev Busserne. Tlf. 24676690 el. 2449 9545. mail: bha@anesmindebha.dk

Generalforsamling

Kun 14

5 kr!

DIGITAL FARVE PRINT og alm. fotokopiering

Aars Fjernvarme A.m.b.a.

Aars Fjernvarme indkalder herved til generalforsamling onsdag den 15. marts 2017 kl 19.30 på Aars Hotel med følgende foreløbige dagsorden: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

m e d d e l e l s e r

Udbud af sportsartikler og svømmeudstyr Yderligere information findes her: www.vesthimmerland.dk/udbud

Ændrede adgangsforhold uge 10 løgstør Bibliotek

9. 10. 11. 12.

Løgstør Bibliotek skal have nyt indgangsparti. Derfor vil det ikke være muligt at benytte biblioteket udenfor den bemandede åbningstid fra tirsdag den 28. februar til og med fredag den 10. marts. I personalets træffetid vil det være muligt at benytte bibliotekets bagdør.

Følg os på facebook

Arrangementet er gratis.

8 dages bustur 1/7-8/7 2017 (uge 27) med Fjerritslev Busserne

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Efter gudstjenesten er kirken vært ved burgere i sognehuset.

Aars Fjernvarme Dybvad Møllevej 1 9600 Aars Tlf. 99 98 80 70 E-mail info@aarsfjv.dk Hjemmeside: www.aarsfjv.dk

Valg af dirigent. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse. Budget for indeværende driftsår fremlægges til orientering. Fremlæggelse af investeringsplan for kommende år til orientering. Forslag fra bestyrelsen. Indkomne forslag fra andelshavere/varmeaftagere. Valg af tre bestyrelsesmedlemmer (fra gruppe 1), På valg Svend F. Andersen, Claus Andreasen og Hans Saugstrup. Valg af bestyrelsesmedlem (fra gruppe 2). På valg Niels Krogh Madsen Valg af suppleanter til bestyrelsen (fra gruppe 1 og gruppe 2). Valg af statsautoriseret eller registreret revisor. Eventuelt.

Stemmeret på generalforsamlingen har kun andelshaver, dennes ægtefælle eller tinglyst medejer, men kun med en stemme for ejendommen. For personer, der møder for selskaber, foreninger, boligforeninger, andelsboligforeninger, ejerlejlighedsforeninger m.v. skal der fremsendes dokumentation for, at den pågældende person har tegningsret for den pågældende andelshaver senest 7 dage før generalforsamlingen. Aars, den 15. februar 2017 Svend F. Andersen, Formand

Aars Fjernvarme

A3 - A4 - A5 Storformat Overhead film Tryk på t-shirts Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars

Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 5

KÆMPE TÆPPE- OG GULVUDSALG

SLUT-SPURT!

VÆG TIL VÆG TÆPPER

SPAR 30%, 40%, 50%

VÆRELSESTÆPPE

– HELT OP TIL

PR. KVADRATMETER

70%!

UDVALGTE AFPASSEDE, LØSE TÆPPER

-30%

FRA

TÆPPE

100% polyprolen, 3 flotte farver

FØR 138,-

NU

FLOT STUETÆPPE 100% polyamid, 7 flotte farver

FØR 228,-

NU

69,98,-

168,-

EGE STUETÆPPE 100% polyamid, flere farver Bredde 400 og 500 cm

FØR 271,-

UDVALGTE TÆPPER

EGE LUKSUS ULDTÆPPE 100% ren ny uld

FØR 544,-

-50% UDVALGTE MÅTTER OG LØBERE

-70%

NU

NU

218,398,-

VINYLER VINYL

Flere farver og mønstre

FØR OP TIL 198,-

VINYL

Bredde 300 cm

FØR 228,-

NU

VINYL

Bredde 300 og 400 cm

FØR 269,-

69,178,198,NU

NU

HUSK... Du kan også købe dine nye gardiner her (F.eks. lameller, rullegardiner, persienner & Plissé)

ALTID ET

GODT TILBUD

TIL DIG!

LØGSTØRVEJ 53 9600 AARS TLF. 98 62 22 30

ÅBNINGSTIDER:

ALLE HVERDAGE . . . . 900 - 1730 LØRDAG . . . . . . . . . . 900 - 1300


Aars Avis

SIDE 6

8. MARTS 2017

Aars, Haubro og Blære er med i Pengeuge 2017 Skoleelever skal lære mere om privatøkonomi

Der blev ”bidt til bolle” ved fastelavnsarrangementer i børnehaven Troldehøjen i Aars.

Festlig fastelavn i Troldehøjen i Aars AARS: Børnehaven Troldehøjen i Aars har traditionen tro fejret fastelavn med tøndeslagning, lakridssnørrekonkurrencer og ”bide til bolle”.

Der var en mangfoldighed af udklædninger, og det var nogle glade, forventningsfulde og spændte børn, der mødte op i Troldehøjen efter vinterferien.

Mange af børnene var denne dag stået ekstra tidligt op for at gøre sig klar til festen. Dagen i børnehaven sluttede med at der skulle findes kattekonger og kattedronninger ligesom indholdet fra fastelavnstønderne skulle spises sammen med varm cacao og boller med smør.

AARS: I næste uge bliver Pengeuge 2017 skudt i gang. Lokalt får Aars Skole, Østermarkskolen, Himmerlands Ungdomsskole og Blære Friskole besøg af bankfolk. Tre af skolerne får besøg af henholdsvis kunderådgiver Pia Dam Asutay og Carsten F. Poulsen fra Den Jyske Sparekasse, som vil ruste de unge til at håndtere deres privatøkonomi. Eleverne på Østermarkskolen får besøg af en finanselev og en bankdirektør fra Jutlander Bank. Finanselev Morten Holm skal gæsteundervise to af skolens syvendeklasser i privatøkonomi. Bankdirektør Lars Thomsen er også med i en af timerne. Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening arrangerer Pengeuge 2017 i perioden 13.

Finanselev Morten Holm skal gæsteundervise eleverne i to af Østermarkskolens syvendeklasser i privatøkonomi.

til 17. marts. Formålet med pengeugen er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i matematik i grundskolens ældste klasser. Som noget

nyt vil der i år også blive sat fokus på de unges færden på nettet. 730 bankdirektører og rådgivere fra landets banker står parat til at kickstarte årets pengeuge, som igen i år sætter fokus på unge og økonomi. 700 skoler og 30.000 elever sidder klar til at tage imod og lære mere om økonomi og digital sikkerhed. - Vi ved, at alt for mange unge ender i gældsfælden. Tal viser, at 50.000 unge er fanget i RKI. De ender der, fordi de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi. Vi vil gerne hjælpe de unge med at komme godt fra start, og derfor tilbyder vi at undervise vores lokale unge i forbindelse med Pengeugen, siger kunderådgiver Pia Dam Asutay.

Bliv klar til græsset skal slås...

GIV PLÆNEKLIPPEREN ET EFTERSYN NU! med bl.a. olieskift, slibning af kniv og batteritjek og få

15% RABAT! på værkstedsprisen i marts! Faguddannet mekaniker – stort reservedelslager! Overvejer du køb af ny plæneklipper, havetraktor, buskrydder, hækkeklipper, fræser, løvsuger eller trimmer? Så har vi gode priser på kvalitetsprodukter fra Makita, Texas, Club Cadet, Alko Ginge

VESTER BOULEVARD 11, 9600 AARS

98 62 45 22 / 41 66 38 89

Der står mange bag Cabaret Alfa: Udover skuespillere, musikere og bestyrelse er der et kæmpe hold back stage, som har lige så store roller.

Cabaret Alfa er klar til premiere AARS: Torsdag, 9. og fredag, 10. samt torsdag, 16. og fredag, 17. går det løs. Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars danner igen ramme om cabaretten. Alle medvirkende er top-motiveret til at give en fantastisk forestilling. Publikum vil i de mange muntre scener bl.a. møde Thyra Frank, Pensionist-prinsgemalen og naturligvis slipper Vesthimmerlands borgmester Knud Kristensen heller ikke for et hint. I forbindelse med de to fredagsforestillinger er der arrangeret spisning.

Historien I 2007 blev det klart, at Vesthimmerland ville få et nyt og tiltrængt kulturhus. Samtidig kom et par folk

på ideen om at Vesthimmerland også skulle have en vinterrevy eller cabaret, som kulturelt kunne samle de fire oprindelige kommuner. Der blev lavet en lille, men meget entusiastisk arbejdsgruppe bestående af fire tidligere klassekammerater, nemlig Jan Holm Jensen, Tonny Poulsen, Mette Henriksen og Jens Pind. Gruppen blev hurtigt udvidet med Lisa Bjørn og Lars Refsgaard fra Aalestrup samt Lene Weiss fra Aars. Mange andre meldte sig hurtigt til at hjælpe med praktiske opgaver såsom skuespillere, musikere, kostumierer, scenearbejdere, lys og lyd m.v. og en hel del af de medvirkende er stadig involveret, men der er heldigvis også kommet man-

ge nye til! Der blev holdt audition for interesserede skuespillere, og flere af dem henrykker stadig folk med deres optræden. Alle arbejder frivilligt, dog bliver instruktørerne aflønnet. Første forestilling i 2009 havde skuespiller Jørgen Bing fra Hjørring opgaven, i 2010 og 2011 var det Christian Eiming fra Auning, i 2012 skuespiller Robin Haslund Buch fra Hjørring, 2013 havde skuespiller Henrik Trenskow fra Aalborg fornøjelsen, 2014 måtte Cabaret’en desværre aflyses i sidste øjeblik, men i 2015, 2016 og 2017 har skuespiller Ole Jakobsen fra Hobro taget sig kærligt af hele holdet. Teksterne er hentet dels fra lokale skribenter og dels fra tekstforfattere til ”de store revyer”. Vesthimmerlands Musikhus Alfa danner de perfekte rammer, og Cabaret’en er blevet godt modtaget af publikum, som også i år kan glæde sig til et morsomt, underholdende show.


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 7

MANDAG 10-19 TORSDAG 10-21 LØRDAG 10-14

SØNDAG 10-16

Vi serverer Spangsberg kys og champagne den 9. marts kl. 15-21

Spar op til 50% på TEMPUR® udstillingsmodeller

Torsdag den 9. marts fra kl. 15-21 har vi besøg af TEMPUR® konsulent Lis Jacobsen. Lis har mange års erfaring fra sengebranchen, og hun står klar til at rådgive jer til jeres livs bedste nattesøvn.

Lis Jacobsen

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

Samme dag har vi fra kl. 17-21 besøg af fysioterapeut Mikael Johansen, som vil vejlede dig om hvordan du kan afhjælpe lænde- og rygsmerter.

Besøg os på Facebook og www.max-jessen.dk

Mikael Johansen

Kollektionsskifte-tilbuddet gælder så længe lager haves, dog højst til 26. marts 2017. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

KOLLEKTIONSSKIFTE


Aars Avis

SIDE 8

8. MARTS 2017

Den ”stiftende gruppe” tæller repræsentanter fra næsten alle egne af kommunen.

Revyernes revy skal opføres i Aars

Det nye initiativ for Vesthimmerland bliver afviklet første gang fredag, 3. november AARS: Fredag, 3. november vil Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars danne ramme om ”Revyernes Revy Vesthimmerland”.

I efteråret 2016 tog en gruppe frivillige, i samarbejde med Vesthimmerlands Musikhus Alfa, initiativ til at indkalde

kommunens lokalrevyer til møde i Alfa. Formålet var at undersøge, om der var stemning for at samle de enkelte lokalrevyer til et

fællesprojekt, som kunne vise kommunens øvrige befolkning den mangfoldighed, der er for revy i Vesthimmerland, og samtidig

skabe kendskab og netværk revyerne imellem. Til det første møde havde arbejdsgruppen inviteret de revyer, som der var

kendskab til på daværende tidspunkt. Syv lokalrevyer: Aggersund, Aalestrup, Gedsted, Vester Hornum, Kimbrerrevyen, Cabaret Alfa og Hornum var repræsenteret mens fire var forhindret. Der er rigtig mange lokalrevyer i Vesthimmerland og efterfølgende er flere revyer ”dukket op”. - Skulle der være nogle, som ikke er blevet kontaktet – det er ikke af ond vilje, men af uvidenhed – skal der hermed lyde en opfordring til at tage kontakt til Alfa. For arbejdsgruppen er det meget vigtigt, at alle der har lyst til at være med, får mulighed for det, siger Palle Fogh, konstitueret musikhusleder. De enkelte lokalrevyer skal til august indstille numre til et programudvalg, som efterfølgende sammensætter flowet af de forskellige numre gennem Revyernes Revy – Vesthimmerland. De enkelte lokalrevyer stiller således selv med skuespillere og rekvisitter. Ingen revy uden musik, og der er allerede indgået aftale med Brian Svendsen om at varetage kapelmesterposten. Brian Svendsen er i fuld gang med at sammensætte et orkester af lokale musikere og sangere, der vil akkompagnerer revykunstnerne. Arbejdsgruppen håber, at initiativet vil blive taget godt imod, og at rigtig mange vil finde vej til Vesthimmerlands Musikhus Alfa til november.

Provsti vil sende volontør til Afrika

Det årlige vinterharmonikatræf i Aars holdes på lørdag, 11. marts på Kimbrerkroen.

Harmonikatræf i Aars på lørdag AARS: Vesthimmerlands Harmonikaorkester håber, at folk har lyst til at kridte danseskoene og høre harmonikamusik, selv om vejret måske er på vej til

at blive havevejr. Orkestret arrangerer for 14. gang Vinterharmonikatræf. Det sker på lørdag, 11. marts på Kimbrerkroen i Aars. - Vi håber, at vejret må have

et lille forårspræg, uden dog at lokke til haveaktiviteter denne dag, siger Ole Sommer, Vesthimmerlands Harmonikaorkester. Ni forskellige orkestre møder frem denne lørdag. Nogle er gamle kendinge, mens andre er nye i træfsammenhæng. Dagens program indeholder ”De glade musikanter” fra Brønderslev, Vesthimmerlands Harmo-

nikaorkester, Aars, Kielgasterne, Hirtshals, Træorkestret, Horsens, Herning Harmonikaklub, Landsbymusikanterne, Dronninglund, Videbæk Harmonikaklub, Vindstyrke 15, Tårs, og Nibe Harmonikaklub. I lighed med de tidligere år så kommer Knudsø Musikimport med en harmonikaudstilling og salg af harmonikaer.

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Provsti har syv gange udsendt en volontør til at arbejde som frivillig for et missionsselskab. Nu er man klar til at udsende den ottende, oplyser Chr. Bach Iversen, Vester Hornum, på vegne af provstikomiteen som foretager udvælgelsen. De syv volontører har været i Indien og Afrika, og i år påtænkes det, i samarbejde med Mission Afrika, at sende volontøren til Cameroun i Vestafrika. Volontøren kan selv komme med ønsker vedrørende arbejdsopgaver, som f.eks. kan omfatte undervisning på en af kirkens skoler, hjælp til unge med udvikling af ungdomsarbejde, deltagelse i kirkens øvrige liv,  kirkegang, boldspil, foreningsliv med unge, søndagsskole m.v. Desuden kan volontøren hjælpe med praktiske opgaver. Efter udsendelsen skal volontøren stå til rådighed for sognene i provsti-

et. Her består opgaven i at fortælle om oplevelserne til konfirmander, minikonfirmander, ved sognemøder og meget andet. - Som det fremgår, kan vi nu igen tilbyde en kæmpeoplevelse, hvor vi - bortset fra en beskeden egenbetaling - afholder samtlige udgifter forbundet med rejse og ophold. Det er et tilbud, som en lang række unge i hele landet med stort udbytte har taget imod, og vi håber, at det igen vil lykkes at finde den helt rigtige til at rejse ud for Vesthimmerlands Provsti, siger Christian Bach Iversen. For såvel provstikomiteen som for missionsselskabet er det vigtigt, at udsendelsen sker til et land, hvor de sikkerhedsmæssige forhold er i orden, og det skulle efter alt, hvad der foreligger, være tilfældet i Cameroun. Interesserede kan sende en ansøgning inden 20. marts til provst Hanne Petersen, Hornum.


K-pålægssalater, mayonnaise eller remoulade

SIDE 9

Flere varianter. 3 x 100-375 g. Kg-pris maks. 110,00. Frit valg

Pr. kasse KUN

229,-

Dansk svinemørbrad 5 kg, ca. 9 stk. (Dybfrost)

KUN Faxe Kondi, Pepsi, Nikoline, Egekilde eller Blue Keld

100-150 cl. Literpris maks. 10,00 + pant. Ved køb af mere end 6 flasker pr. kunde pr. dag er prisen maks. 18,50 kr. pr. flaske.

9,-

Rynkeby juice

Appelsin eller æble 1l

Pr. pose KUN

Pringles chips

Sour cream & onion eller original. 165 g

Pebermix 3 stk.

Spar 8,-

ÅBNINGSTIDER Man-fredag 8 - 20 Lørdag 8 - 18 Søndag 8 - 18

BAGER 6.30 - 20 6.30 - 1 8 6.30 - 1 8

POST 11 - 17 Lukket Lukket

Spar 10,95

Pr. stk. KUN

Bagerens specialbrød Flere varianter

TILBUDDENE GÆLDER HOS KVICKLY I AARS KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

9,-

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

15,-

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 8. marts t.o.m. lørdag d. 11. marts 2017

KUN

10,-

+ pant

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

KUN

10,-

i tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer. 10/2017. Enkelte varer føres ikke i alle varehuse. Kvickly Albertslund fører ikke underholdning, herretøj og make-up. vickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer. Du kan betale med disse kort i butikken:

Aars Avis

8. MARTS 2017


Aars Avis

SIDE 10

8. MARTS 2017

Lille Madsens Hus i Aars holder budget AARS: Opførelsen af den nye børnehave, der får navnet Lille Madsens Hus, i Aars ser ud til at holde sig inden for det budget der er fastsat på forhånd. I onsdags blev vinderne af de forskellige licitationsdele fundet. Samlet set landede prisen på lige under det budgetterede beløb. Det samlede håndværksudgifter beløber sig til 13.574.957 kroner ekskl. moms. Dertil kommer diverse udgifter på 5.613.028 kroner I alt 19.187.985 kroner Den oprindelige bevilling var sat til 19.360.000 kroner. Så der er cirka 172.000 kroner tilovers. Byggeriet påbegyndes 9. marts i år og forventes afsluttet 1. maj 2018. Lille Madsens Hus bliver på 1.063 kvadratmeter plus et skur og en stor legeplads. Der bliver plads til 100 børnehavebørn og 20 vuggestuebørn. Børnetallet giver en samlet normering

på 18 fuldtidsstillinger. Hertil kommer 4,5 time til øget åbningstid. Lille Madsens Hus erstatter Børnehaven Præstegårdsvej og Børnehaven Lillevangen. Råhusentreprisen blev vundet af NCO Byg Aars A/S. Tilbudssummen ekskl. moms lød på 5.925.000 kroner De øvrige entrepriser endte således: Tømrerentreprisen: Fjordens Tømrer & Snedker, Hobro 3.306.199,00 kroner. Tagdækningsentreprisen: Sørens Tagdækning DK A/S, Aulum 749.000,00 kroner. Gulvbelægningsentreprisen: Tæppe & Gulvhuset ApS, Aars, 376.700,00 kroner. Malerentreprisen: Houmann A/S, Aars, 327.450,00 kroner. VVSentreprisen: Vokslev A/S, Nibe, 983.000,00 kroner. Ventilationsentreprisen: Bo-Vent A/S, Nørresundby, 880.500,00 kroner. ELentreprisen: FA-EL A/S, Spentrup, 1.027.108,00 kroner.

Aars Avis - når det skal være lokalt!

Kampen mod terrorisme har ramt Himmerlands Saluteringslaug, men de har ikke opgivet kampen.

Kanonerne i Aars er blevet ramt Af Torsten Hansen AARS: Kampen mod terrorister i hele verden har nu sendt en salve mod Himmerlands Saluteringslaug. Lauget er dog ikke skudt helt ned, men de er blevet lettere ramt, indrømmer Peter Stenild, Himmerlands Saluteringslaug. - Det er blevet mere be-

sværligt at få tilladelser til at skyde, men vi håber det snart bliver bedre, siger Peter Stenild. Der er ikke noget nyt i, at saluteringslauget skal søge om tilladelse, når de vil skyde kanonerne af. Men hidtil har lauget haft nogle løbende tilladelser. Nu er der kommet skærpede regler. Nu skal der stort set søges

til hver gang. En undtagelse er dog nytårsskydningen i Aars. - For eksempel så vil vi gerne lave en salut ved Forårsmessen. Nu skal vi først spørge. Men dem der skal svare os er ofte usikre på reglerne. Derfor er det lettest at sige - nej. Så må vi ud med en masse ekstra forklaringer, og så får vi

som regel lov. Vi skal derfor være forberedte på, at det kan tage ekstra lang tid at få tilladelsen, forklarer Peter Stenild. Der er kort sagt kommet mere bureaukrati. Det standser os ikke, det gør humøret lidt mere surt, men det standser os ikke, fastslår Peter Stenild.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.50:  The Bourne Legacy Amerikansk actionthriller fra 2012 Et tophemmeligt efterretningsprogram har givet seks udvalgte  agenter skærpede fysiske og mentale evner. Aaron Cross er en  af agenterne, men nu trues han af sine egne. Det kontroversielle program er nemlig i fare for at blive afsløret, og nu går  bagmændene i gang med at rydde op. 

Kl. 21.00:  Kriminalkommissær Barnaby Engelsk krimiserie fra 2013 ”Oplært i mord”.  En  kvinde  bliver  mast  ihjel  af  en  kæmpe  ost  på  det  lokale  mejeri.  Barnabys  efterforskning  bringer  en  lang  række  hemmeligheder og løgne frem i lyset, og snart sker der flere  oste-relaterede dødsfald.

Kl. 20.00:  Mord i Skærgården: I kampens hede Svensk krimiserie fra 2015 På skærgårdsøen Sandhamn fester de unge på livet løs, men  næste morgen findes en ung mand død, og kriminalinspektør  Thomas  Andreasson  tilkaldes.  Samtidig  er  Thomas’  veninde  Nora og hendes kæreste, Jonas, bekymrede for Jonas’ datter.  Hun er ikke vendt hjem efter festen.

Kl. 22.00:  Straw Dogs Amerikansk thriller-drama fra 2011 David og Amy flytter til en lille by i Mississippi, hvor Amy voksede op. Her begår de den fejl, at hyre Amys ekskæreste Charlie  til at lave noget arbejde for dem. Han og hans venner bryder sig  meget lidt om nye tilflyttere, og snart eskalerer deres ringeagt  til terror, vold og overgreb. 

Kl. 21.30:  Kapring af metro 1 2 3 Amerikansk actionfilm fra 2009 Walter,  der  er  vagtleder  i  New  Yorks  undergrundsbane,  må  bruge al sin erfaring og viden, da den kriminelle Ryder og hans  bande  kaprer  et  tog  og  forlanger  10  millioner  dollars  i  løsesum. Pengene skal være betalt inden en time, ellers vil banden  dræbe en passager per minut fristen bliver overskredet. 

Kl. 20.55:  Delivery Man Amerikansk komedie-drama fra 2013 Den  tidligere  sæddonor  David  Wozniak  får  sig  noget  af  en  overraskelse, da han opdager, at han ved en fejl er blevet far  til 533 børn - og at 142 af dem er gået i retten, for at få hans  identitet at vide. De er nu i starten af tyverne og vil i kontakt  med ham. 


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 11

Lions i Aars lægger op til stort loppemarked Venter 3000 besøgende og rekordomsætning 1. og 2. april i Messecenter Vesthimmerland i Aars AARS: Der er lagt op til et kæmpe arrangement når Lions Club Aars i weekenden 1. og 2. april gennemfører det årlige loppemarked i Messecenter Vesthimmerland. Der ventes over 3000 besøgende til loppemarkedet, hvor titusindvis af effekter vil skifte hænder når der handles. Det er en forventningsfuld formand for klubbens loppemarkedsudvalget, tidligere depotindehaver Poul Poulsen, der ser frem mod den store kommende aktivitet. - Ingen i Lions Club Aars havde i 1960erne, da det første loppemarked blev holdt i Aars Eksportstalde, forestillet sig hvilken succes og hvilken størrelse dette arrangement ville få. I mange år afviklede vi alene ét stort loppemarked hvert forår, men som mange i lokalområdet ved, har vi i de sidste fire-fem år været nødt til også at gennemføre tre-fire mindre markeder hvert efterår i vores loppelagerhal for at få plads til alle de effekter, som år efter år bliver doneret til os, siger Poul Poulsen. Nogle dage før loppemarkedet åbner går med-

Inden længe går Lions-medlemmerne i Aars igang med at stille op til det store loppemarked i Messecenter Vesthimmerland. (Arkivfoto)

lemmerne i Lions Club Aars i gang med at flytte

de mange effekter fra lagerhallen til Messecenter

Vesthimmerland, og når dørene bliver åbnet på den

første af de to åbningsdage vil op mod 100 hjælpere

være klar til at handle og tage imod gæsterne. Lions’ loppemarked i Aars er efterhånden kendt i det meste af Jylland, og der kommer stadig flere og flere gæster fra nær og fjern til denne årlige aktivitet. I år forventes som nævnt flere end 3000 besøgende og rekordomsætning - til glæde og gavn for de personer og organisationer, der efterfølgende får tildelt donationer fra Lions Club Aars. En rekordomsætning betyder i Lions Club Aars en omsætning på den ”pæne” side af en halv million kroner i løbet af de to åbningsdage. - Vi tror, at det lykkes at nå denne omsætning, da der igen i år er utroligt mange flotte, spændende og fine effekter til salg. Selvom vi holder loppemarkedet for at skaffe penge til humanitære formål, er vore medlemmer og hjælpere altid klar til at gøre en god handel - og en god handel er jo, når begge parter er tilfredse, slutter en smilende Poul Poulsen, som i de kommende uger går ind i nogle af årets travleste dage.

R E N I K S A M K R A P / E V A H & R E L K Y C

DIN NYE FORHANDLE

R AF

s r a A i n e m m o lk e v byder E-FLY NOVA

Nova er udstyret med 250W frontmotor samt et 36B Li-ion batteri. En robust el-cykel med 7 Shimano Nexusgear, godkendt lås, kraftig bagagebærer, justerbar sadelhøjde, fodbremse og V-bremse samt komfortsadel. Fast monteret for- og baglygte. En elegant el-cykel i E-Fly’s kendte topkvalitet. Vejl. udsalg 12.999,-

Forårstilbud ...

11.69900

PRINCIPIA EVOKE A8,7 Forårstilbud ......

Forårseftersyn elcykel

Kr. ...............................

29800

Vi har også et topmoderne værksted med professionelle fagfolk der står klar til at udføre service, reparation, vedligeholdelse og klargøring af have- og parkmaskiner.

2.200,-

Kom ind og kig – og gør en god handel med Martin

198

til såvel private som professionelle.

SPAR

MTB’ER, ELCYKLER OG ”ALMINDELIGE” CYKLER

Kr. ...............................

Vi har et stort udvalg i

HAVE-, PARK- OG SKOVMASKINER

7.49500

Vi har et stort udvalg af

BLIV CYKELKLAR TIL DET GODE VEJR … Forårseftersyn 00

BEGRÆNSET ANTAL

2X10sp Shimano XT, SrSuntour luftforgaffel m. Remoute-lockout, 27,5´´hjul

BEGRÆNSET ANTAL

Vi er garantiværksted for en lang række mærker og vore medarbejdere er certificerede i alle vores produkter Kom ind og få en maskinsnak med Kristian og Carsten 1.1 Logo

DCM Cykler & Maskiner ApS | Logomanual | Side 2

Hovedlogo

ÅBNINGSTIDER:

RIDER R214TC

med 94 cm combi klippebord. 16HK. 2 cyl motor.

+ Profi anhænger + Dækken til Rider

AARS: MARKVÆNGET 3 · 9600 AARS · TLF.

Mandag-fredag kl. 8-17

SPAR

14.390,Samlet pris normal 42.385,-

Forårstilbud

27.99500

Lørdag kl. 9-12.

98 22 52 48 · WWW.D-CM.DK Copyright Vizuall.dk

FJPRESS 96 19 33 61

PROFESSIONELT CYKELVÆRKSTED

mle Aars rsten fra det ga Kom og mød Ca . 22750041 tlf ng til ham på Motorservice. Ri


Aars Avis

SIDE 12

8. MARTS 2017

FDF i Aars har stor succes med journalistøvelse

tagerne i Journalist Øvelsen. Til at bedømme de forskellige aviser, havde FDF inviteret tre uvildige dommere til at vurdere aviserne. Det var derfor op til René Larsen, tilknyttet FDF Salling, Linda Larsen, lærer på Farsø Skole og Inger Nielsen, medlem af Børneog Skoleudvalget i Vesthimmerlands Kommune, at foretage det svære valg.

I år blev øvelsen afviklet for 33. gang

AARS: Fredag i sidste uge mødte 40 nataktive FDFer fra Aars, Nibe, Overlade og Salling op på Aars Skole for at deltage i en konkurrence om at lave den bedste avis. Det var årets udgave af FDFernes journalistøvelse. Deadline for avisen var lørdag morgen klokken 03.30. Det betød at FDFerne skulle arbejde hele natten for at blive færdig med avisen. FDFerne var delt op i otte redaktioner med fire til seks deltagere i hver. Opgaven gik på at lave en avis på minimum otte sider, samtidig skulle avisen indeholde et portræt af en valgfri person, et link til en videoreportage og mindst fire forskellige annoncer fra firmaer. Firmaerne kunne godt være opdigtede, så dermed var der frit spil for kreativiteten. For at hjælpe med redaktionelle artikler blev de otte redaktioner kaldt ud til 10 forskellige happenings i løbet af aftenen. Man var så heldig, at Rygters Bureau kunne kalde redaktionerne ud til alle begivenhederne. Der skulle blandt andet opleves en optagelse til

Svært at vælge

En stakkels bager mod de aktivister som har ødelagt hans bageri.

Farmer Dating, en ustabil person der skyder en politibetjent, Donald Trump og Hillary Clinton starter med at bygge en mur ved grænsen til Mexico. Man var vidne til en mistænksom person som forsøgte at komme ind i Danmark og et par unge mennesker som var på Pokemon jagt.

Mystisk dødsfald Aftenens sidste happening var et udkald til et gerningssted med et par retsmedicinerer, som var kaldt ud til et

TUSIND TAK

for den store opmærksomhed ved vores åbning Vi fortsætter med vores åbningstilbud:

Indvendig solafskærmning Tilbuddet gælder til den 25. marts

Husk vi har:

TÆPPER

VINYL

fra

fra

55,pr. m2

÷25%

75,-

blev det et billede taget af Rikke Just Soelberg som vandt. Dermed kom trofæet

”Det Gyldne Kamera” atter tilbage til Aars. Vinder fotoet blev valgt ved afstemning imellem alle del-

Vælg rigtig forhandler allerede første gang! – så får du det rigtige høreapparat!

pr. m2

Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale!

mystisk dødsfald. Her blev journalisterne pludselig forstyrret af nogle klovne som ville lege med de unge. Dennis Gislum, som er en af arrangørerne, fortæller at det var 33. gang man afviklede journalistøvelsen. Det begyndte som en lokal Aars-begivenhed, men udviklede sig til et tilbud til andre FDF-kredse. En sideløbende konkurrence var ”årets pressefoto”. Her kunne redaktionerne indsende et billede, som de havde taget i løbet af aftenen. Vinderen af ”årets pressefoto” får den fantastiske vandrepokal ”Det Gyldne Kamera” med hjem til sin egen kreds. - Det er helt fantastisk at se, at vi kan samle så mange unge fra 5. til 8. klasse til vores arrangement. Dette kan kun lade sig gøre fordi at vi har en stor flok seniorer som har planlagt de 10 happenings som er hele grundlaget for at kunne skrive en avis, udtaler arrangør Henrik Ø. Christensen. Af de billeder som de• forskellige redaktioner indleverede til konkur-• rencen ”Årets Pressefoto”

- Det er svært at vælge imellem disse otte aviser. Niveauet er højt for flere af udgaverne. Vi er især imponeret over kreativiteten i annoncerne, siger Linda Larsen. Dommerne kårede ”Suset, Vi blæser nyhederne din vej” som vinder. Suset er lavet af fem seniorvæbnere fra Aars. - FDF Aars vil lave Journalist Øvelsen igen til næste år. Med sådan en succes kan man ikke andet end lave en ny udgave igen næste år, udtaler Dennis Gislum. Der er ikke lang tid til at FDF Aars igen kommer til at lave aktiviteter i Aars By. 1. april holder man jubilæumslejr for alle FDFer i Aars. Her vil foreningen fejre, at det er 90 år siden at FDF-kredsen i Aars blev stiftet.

TLF. 20 10 11 94

BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP

Brug for høreapparat ?

Ingen ventetid Mulighed for tryghedsforsikring på apparaterne En mistænkelig person forsøger at passere grænsen. • Gratis høreprøve og afprøvning • Det behøver ikke at koste en formue, at få nye høreapparater hoereapparatet.dk

Få professionel rådgivning - ring i dag og få en tid...

• Ingen ventetid • Tryghedsforsikring på alle apparaterne • Gratis høreprøve og afprøvning • Det behøver ikke at koste en formue, at få nye høreapparater

Aalborg, Hobro, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn og Aars

9811 3200

Aalborg, Hobro, Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn

98113200 hoereapparatet.dk MULIGHED FOR HJEMME BESØG


Aars Avis

8. MARTS 2017

Nyt firma i Aars er klar til havesæson AARS: Et nyt firma i Aars, Aars Motorservice med mekaniker Claus Nielsen som indehaver, er klar til den forestående havesæson. Claus Nielsen har indrettet ejendommen Vestre Boulevard 11 til salgslokale for alle former for havemaskiner og med et stort værksted og reservedelslager. Lørdag blev åbningen markeret med en reception i lokalerne og mange benyttede lejligheden til at kigge indenfor. Claus Nielsen glæder sig at vende tilbage til me-

kanikerfaget og mener at det er på dette fagområde, han skal gøre en forskel overfor kunderne. Han har overtaget varelager og reservedele fra det tidligere Aars Motorservice og er nu klar til sæsonen. - Mange sender først deres plæneklipper til service når græsset skal klippes, men jeg håber, at haveejerne allerede nu vil tænke på at få deres haveredskaber klargjort til den kommende sæson, siger Claus Nielsen, som reparerer og servicerer alle mærker.

SIDE 13

Mekaniker Claus Nielsen i værkstedet hos Aars Motorservice. Ved receptionen forleden kiggede mange indenfor på Vestre Boulevard 11, og i dagens anledning var en pølsevogn kørt i stilling ved bagdøren til værkstedet.

Af Torsten Hansen AARS: Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune debaterede i går tirsdag navngivning af det område, hvor det nye socialpsykiatriprojekt i Aars bliver placeret. Der er nedsat en faglig følgegruppe med repræsentanter fra regionen og kommunen. De har blandt andet til opgave at fremkomme med forslag til navn på området. Gruppen har fundet følgende tre navne: Gundestrupparken, Kimbrerparken og Markedspladsen. Forslagene er valgt ud fra et ønske om, at det er navne der kan relateres til Vesthimmerland. Den fag-

lige følgegruppe er også af den opfattelse, at det er af betydning, at der med et fælles ”områdenavn” signaleres til omverden, at her er et ”fællesskab” mellem mennesker og tilbud. Sundhedsudvalget behøver ikke at tilslutte sig et af de tre navne. Området kan nemlig lige så godt relateres til Markedsvej og Dyrskuevej, hvor planen er, at det skal ligge. Når Sundhedsudvalget har besluttet sig, sendes beslutningen til Teknik- og Miljøudvalget, som er den endelige besluttende myndighed. Sundhedsudvalgets beslutning faldt først efter avisens deadline.

Gratis høretestdag 30. marts

Zombier i Aars AARS: Zombieverdenen er noget der optager en del, særligt unge. En af dem er Klaus Frederiksen, Aalborg. Han har nu skrevet en bog om zombieland. Handlingen foregår i Nordjylland, heriblandt i Aars og Farsø. Uddrag fra bogen her: 13. november, Aars ”Egentlig burde vi være kørt udenom Aars, men de andre sagde, at Aars plejede at være ryddet for zombier af den gruppe mennesker, som bor her. Vi blev lukket ind på slagteriet, og vi kunne straks fornemme, at der var problemer derinde. Tidligere havde der i denne bygning været ansat mennesker til at slagte høns, men nu er det mennesker, som selv er bange for at blive slagtet. De var presset fra to sider. På den ene side er der udbrudt krig imellem Aarsgruppen og en gruppe overlevende i nabobyen Farsø.”

Ring og bestil tid nu på

88 77 82 13

Synes du, alle de andre mumler? 800.000 danskere har hørevanskeligheder* Kender du en, eller har du selv brug for at få tjekket din hørelse? AudioNova tilbyder gratis høretest og personlig vejledning her: Zombieland er ifølge Klaus Frederiksen i Nordjylland. Forfatteren har boet i Farsø og Overlade. I bogen nævnes både Aars og Farsø.

Klaus Frederiksen er født i Farsø i 1976, opvokset i Overlade. Han blev uddannet som lærer i 2002 i Aalborg og underviser nu på VUC. Han bor med sin kæreste og to døtre i Aalborg og har gennem længere tid været interesseret i zombie- og dommedagsgenren.

AudioNova Hørecenter Himmerlandsgade 87, Aars Tlf: 88 77 82 13

www.audionova.dk

Hos AudioNova får du: Gratis høretest Bestil tid nu – det tager kun 30 min. Gratis prøveperiode Ingen forpligtelser Lave priser Apparater fra 0,- efter offentligt tilskud. Personlig vejledning God tid og vejledning til dig

*Kilde: Høreforeningen

Navn til psykiatriske boliger i Aars drøftes


Aars Avis

SIDE 14

Fra gamle dage i Aars og omegn...

Aars Avis For 75 år siden 10. marts 1942: Aars Hesteavlsforening afholder Hoppekaaring i Aars Lørdag den 14. marts. 10. marts 1942: Det er som omtalt på søndag, at Fru Else Skouboe læser Skuespillet ”Vor By” i Aars Borger og Haandværkerforening. ”Vor By” er et moderne amerikansk Skuespil, der skildrer vor Tid og dens problemer. På Frederiksberg Teater blev det Aarets store sceniske Begivenhed, ikke mindst fordi man gav Afkald på alle ydre Virkemidler, Kulisser og Dekorationer. Derved blev det udelukkende Personerne og Digterens Ord, der blev givet Publikum, og dette tør vel siges at være den ideelle Måde, at fremføre et Skuespil på. 10. marts 1942:

For 50 år siden 9. marts 1967: Endnu engang har man fået bevis for, hvor dygtig Aars Skoles Pigekor er. - I anden runde af Statsradiofoniens sangerdyst ”Fra kyst til kyst” opnåede Aars Skoles Pigekor maksimum-points, 45, i eliterækken og sikrede sig hermed førstepladsen samt en plads i finalen, der afvikles i København. Nr. 2 blev Stengaardsskolen i Gladsaxe.

9. marts 1967: Aars FDF fejrede sin 40 års beståen på festlig vis. - Fra morgenstunden vajede flagene overalt i byen, drengene blev mønstret på torvet, og kredsfører Aage Christiansen oplæste jubilæumsmønstringsmeddelelsen, hvori de mænd blev mindet, der for 40 år siden var med til at stifte FDF-afdelingen i Aars. Om eftermiddagen drog FDFerne gennem byen med musik i spidsen, hvorefter der var reception på Aars Hotel. Her havde FDF arrangeret en udstilling som fortalte om FDFlivet igennem de 40 år. Efter en festmiddag, hvor adskillige ”gamle” FDFere havde ordet, samledes ca. 300 deltagere til aftenfest på Aars Hotel.

For 25 år siden 11. marts 1992: Selv om beslutningen om lukning af AMU-centret i Aars kom som en kedelig overraskelse for borgmester Per Nørgaard, ser han lyst på tingene. Vi har fået meddelelse om, at AMU-centret afvikler aktiviteterne i Aars med udgangen af året, men er meget fortrøstningsfulde over, at centret i sin tid blev placeret i umiddelbar nærhed af Erhvervsskolerne. Det er ikke usandsynligt at skolerne kan overtage center-bygningerne, siger borgmesteren, som allerede få timer efter meddelelsen havde en føler ude med henblik på at finde en løsning.

8. MARTS 2017

Samarbejde

De udsmykkede mælkevogne foran mejeriet, Blærevej 65. Til venstre ses lidt af brugsforeningen. Mælkekuskenes navne kendes ikke.

Fra Blære Andelsmejeris 50 års jubilæum Andelsmejeriet i Blære blev etableret i år 1900, og indtil da havde egnens bønder leveret mælk til andelsmejeriet i Aars. Planerne om eget mejeri tog form i 1899, og et udvalg blev nedsat med proprietær O. Fr. Spliid, Poulholm, som formand. Mindre end et år senere

stod det nye mejeri færdigt og kunne indvies 1. juli 1900. Dette billede er fra mejeriets 50 års jubilæum i 1950. Her ses de udsmykkede mælkevogne foran mejeriet, Blærevej 65. Til venstre i billedet ses lidt af Blære Brugsforening. Desværre er navnene på mæl-

kekuskene ukendte. Blære Andelsmejeri blev sammenlagt med andelsmejerierne i Aars og Haubro i 1965 og et nyt og tidssvarende mejeri til Aarsegnens Mejeriselskab, blev opført ved Vestre Boulevard i Aars, hvorefter de tre gamle mejerier blev nedlagt.

Aars Avis og Lokalhistorisk Arkiv Aars er gået sammen om hver uge at bringe et historisk billede fra arkivets store samling. Hvis der er kommentarer eller rettelser til de enkelte billeder, må læserne gerne kontakte arkivleder Kim Ørsted Iversen. Det kan ske pr. mail: ki@vmus.dk eller på telefon 40 63 74 21. Arkivets fornemste opgave er at indsamle arkivalier og billeder, der kan være med til at bevare og beskrive historien om den gamle Aars Kommune. Arkivet har åben to timer hver tirsdag eftermiddag for alle der søger specifik viden om personer, virksomheder eller forretninger, har spørgsmål om lokalområdet eller vil aflevere materiale. Arkivet modtager gerne alle former for arkivalier og fotografier fra områdets foreninger, virksomheder og privatpersoner.

11. marts 1992: Der var tryk på i Vesthimmerlandshallen i søndags, da den professionelle bankoarrangør Banko-Carl gennemførte et af sine spil. 800 var mødt for at deltage i spillet, og fik dermed en munter eftermiddag med mulighed for at hjemtage en gevinst. 11. marts 1992: Tre af byens driftige mænd blev udnævnt til æresmedlemmer af Aars Handelsstandsforening ved generalforsamlingen forleden. De tre er tidligere sparekassedirektør H. Kold Hansen, tidligere brugsforeningsuddeler Søren Houlberg og tidligere urmager- og guldsmed Svend A. Hinrichsen.

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Annoncetelefon 98 62 17 11

Eleverne har øvet sig i flere år på at danse lanciers, og de nyder det til gallafesten.

Guld og glitter til den store gallaaften på gymnasiet i Aars Lørdag var eleverne på VHG trukket i det stiveste puds AARS: Aftenen for de store rober og de skinnende laksko blev afviklet på Vesthimmerlands Gymnasium og HF lørdag aften, hvor gymnasiets elever i selskab med forældre og lærere fejrede sig selv og hinanden på festligste maner. Skolens store hal er til lejligheden pyntet op med guld og glitter og balloner i uhørte mængder, den røde løber er rullet ud, og fotograferne står klar til at forevige de smukke unge mennesker. Særligt for 3g’erne og 2hf’erne er det en stor aften, da de blandt andet skal fremføre les lanciers,

som de har øvet sig på de sidste to til tre år. Netop derfor møder eleverne også op i de flotteste gallakjoler og det stiveste puds, de kan opspore, og netop derfor er det med både spænding og forventning, både elever og forældre gør sig klar til den store aften. Igen i år kunne eleverne fremføre en smuk, underholdende og nøje indstuderet lanciers under overvågning af både nuværende og tidligere elever samt naturligvis deres forældre og lærere. Dansen blev traditionen tro ført an af rektor for VHG, Jette Rygaard

Poulsen, samt idrætslærer, Victor Nowakowski, som også kan tage en stor del af æren for den benhårde træning af eleverne frem mod gallafesten. Og selvom man kan tro, at sådan en omgang standarddans kan tage modet fra enhver teenager, så er det rent faktisk en tradition på skolen, at eleverne, nye som gamle, og i visse tilfælde endda forældre og lærere, beder om at få musikken sat på igen senere på aftenen og danser les lanciers indtil flere gange. Helt frivilligt. Det er en fantastisk hyggelig og fest-

lig tradition på VHG, som vores tidligere elever vender tilbage år efter år for at deltage i og gense både venner og lærere. Til den årlige gallafest afholdes samtidig en konkurrence i borddækning, da det er noget, eleverne bruger rigtig meget tid og mange spekulationer på i dagene op til festen, hvor de nærmest knokler i døgndrift for at pynte op og gøre alt klar. I år blev det 3a, der løb med den ærefulde titel og hovedpræmien: en kæmpe kage til hele klassen.


Aars Avis

8. MARTS 2017

Folkene bag projektet håber, at en overdækning af Kimbrertorvet kan blive en realitet allerede i 2018.

Overdækning af Kimbrertorvet i Aars rykker lidt nærmere Kodeordet for folkene bag idéen er fleksibilitet Af Lars Lindberg AARS: Da byrødderne i Vesthimmerlands Kommune lagde budget for 2015, afsatte de 150.000 kroner til en overdækning af Kimrertorvet, men projektet blev aldrig ført ud i livet. Dengang var en løsning med store sejl spændt ud over torvet på tegnebrættet, men denne ”skrabemodel” blev afvist af arbejdsgruppen, som fik til opgave at gøre idé til virkelighed.

Nu tyder meget dog på, at 2018 bliver året, hvor Kimbrertorvet bliver overdækket - og bestemt ikke ved hjælp af nogen discount-løsning, hvis det står til Aars Borgerforening og Aars Handelsstandsforening, som samarbejder om at gøre overdækningen af torvet til en realitet. Tirsdag formiddag fremlagde arkitekt Christian Lomborg sine skitser og idéer for Jørgen Sørensen fra handelsstandsforeningen og Jørgen Stenum, der

er formand for borgerforeningen, og de var meget positive. - Jeg synes, det ser rigtig spændende ud, og jeg glæder mig over, at den løsning, vi er blevet præsenteret for, rummer en stor grad af fleksibilitet. Det er enormt vigtigt fort os, at en overdækning af Kimbrertorvet kan komme alle byens borgere - unge som gamle - til glæde, og det ser det virkelig ud til, at det her kan, sagde Jørgen Stenum, der dog understregede, at

han ikke er borgerforeningens ”mand på sagen”. - Det er vores næstformand, Jørgen Kristensen, som har været tovholder på projektet fra dag et, og det er ikke mindst hans arbejde, som gør, at vi er nået så langt, som vi er i dag, men han var forhindret i at være her, så jeg er med på et afbud, forklarede han med et skævt smil. Også Jørgen Sørensen var glad for, hvad han så. - Et byggeri som det her vil helt indlysende være til

gavn for byens handelsdrivende, da vi vil få et sted, hvor vi kan skabe torvestemning og uden større logistiske udfordringer kan lave nogle arrangementer, som kræver et kæmpe setup i dag. Det ser vi rigtig gerne, men det er klart, at vi også går ind for en super fleksibel løsning, så overdækningen også kan bruges af eksempelvis byens foreninger, så det kommer alle mennesker i Aars til gavn, sagde han. Indtil videre er de imponerende arkitekttegninger blot skitser, som kan ændre sig en del, inden en endelig tegning skal godkendes, men udgangspunktet synes fornuftigt, mener manden bag dem. - Jeg synes, løsningen, som vi kigger på i dag, rummer en række muligheder, og jeg synes, jeg både har taget hensyn til fleksibilitet, brugervenlighed og området som helhed. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Per Kirkeby-muren på torvet er et af byens kendetegn, så den spiller overdækningen op til i stedet for at dække for den. Når ikke den nye bygning bliver brugt til koncerter, markeder og andre store begivenheder, så tror jeg, den kan blive et sted, hvor man i ly for regn og vind lige så stille kan sidde og nyde synet af muren, sagde Christian Lomborg. Aars Handelsstandsfor-

SIDE 15

ening og Aars Borgerforening er begge villige til at smide penge efter projektet, men de regner også med, at en række af byens øvrige foreninger vil støtte en overdækning af Kimbrertorvet økonomisk. Derudover forventer de, at kommunen vil afsætte penge til projektet. Mandag holdt Teknisk Udvalg møde om sagen, og Dansk Folkepartis Brian Christensen, som er med i udvalget, vil bestemt ikke afvise, at byrødderne vender tomlen op til idéen. - Umiddelbart er vi i Teknisk Udvalg ret positive, men jeg må også sige, at der er lang vej endnu. Det er et stort projekt, og inden vi beslutter noget, tror jeg, vi skal præsenteres for andre muligheder end den ene, vi har set nu. Det er et spændende projekt, som kan gøre noget godt for Aars, men jo flere valgmuligheder vi får, jo større er chancen også for, at vi vælger den rigtige løsning, siger han. Christian Lomborg arbejder i øjeblikket med både en ”skrabemodel”, en luksusløsning og en mellemting, og han forventer, at mellemløsningen vil koste omkring tre millioner kroner. Han understreger dog, at det tal er særdeles elastisk, så længe projektet ikke er bedre defineret, end tilfældet er i dag.

Tanken bag arkitekt Christian Lomborgs tegninger er, at en overdækning af Kimbrertorvet både skal give maksimal fleksibilitet til brugerne og tage hensyn til et af Aars’ vartegn - Per Kirkebykuren på netop Kimbrertorvet.

MALEREN... MALEREN... Malermester WALTHER WALTHERBACH’s BACH’sEftf. Eftf. BERIT ASP MADSEN v/Berit v/Berit Asp Asp Madsen Madsen

TLF. TLF.22 2272 7246 4611 11

www.maleraars.dk

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

pport ndsra ning ta s il T iv ning && Totalrådgrhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

Både Jørgen Sørensen (t.h.) fra Aars Handelsstandsforening og Jørgen Stenum, der er formand for Aars Borgerforening, var meget positive, da arkitekt Christian Lomborg (t.v.) tirsdag præsenterede dem for sine idéer omkring en overdækning af Kimbrertorvet i Aars.

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk


Aars Avis

SIDE 16

8. MARTS 2017

ed er« nm g Side orenin vis A f . s e r tiv ligt Aa »Ak ges i nge år brin t 8 ga lse: ds age s t n i p o m mom for Pris 435,- + ing. kr. . foren pr

Vesthimmerlands Havekreds Aktive Kvinder Aars Formand: Bodil Thomsen Tlf. 98 65 61 68 Kasserer: Alice Kristensen Tlf. 98 62 32 30

DcH Vesthimmerlands civile hundeførerforening

www.dch-vesthimmerland.dk Formand: Birgit Fauerskov Østrupvej 12, Morum, 9600 Aars Tlf. 98 65 82 73 Kasserer: Lotte Frost Løgstørvej 222, Havbro, 9600 Aars Tlf. 96 98 80 80 Mødested: Plantagevej 8b, 9600 Aars

Det Danske Spejderkorps

Formand: Sara Højslet Nygaard Sjøstrupvej 59, 9600 Aars Tlf. 61 26 65 45 Gruppeleder: Morten Pedersen Blegkilde Allé 43 st.3, 9000 Aalborg Tlf. 28 90 19 99 Kasserer: Maibritt Vith Johnsen Tlf. 29 39 89 12 Mail: www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

Diabetesforeningen Vesthimmerland lokalforening Formand: Bendt Bro Kristensen Torsvej 3, 9640 Farsø Tlf. 20 71 73 39 Mail: bendt.bro@123dk.dk

FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Tommy Tindahl Tlf. 61 30 74 99 Formand: Eva Harbo Andersen Tlf. 70 20 08 66 - 98 62 37 55

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 40 70 44 20 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62 www.himmerlandsjernbaneklub.123hjemmeside.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Himmerlands Saluteringslaug Oldermand: Peter H. Høffner Nørregade 22, Østrup, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 86 Kasserer: Steen Vohlander Løvsangervej 44, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 91

LandboSenior Vesthimmerland Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Bent Pedersen Keldgårdvej 87, 9600 Aars Tlf. 20 45 99 55

Socialdemokraterne i Vesthimmerland Syd

Formand: Jim Gruss Ryttervej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 64 Kasserer: Orla Pedersen Kaj Munks Vej 18, 9600 Aars Tlf. 98 65 61 72 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

Vesthimmerlands Handicap Idræt Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Vesth. Konservative Vælgerforening

Formand: Ernst Pinstrup Sørensen Ryttervej 22, 9600 Aars Tlf. 98 66 63 66 Kasserer: Hanne Monrad Agertoften 16, 9620 Aalestrup Tlf. 29 62 71 63

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Eva Auken Trængstrupvej 99, 9541 Suldrup Tlf. 61 85 98 65 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Jens Erik Christensen Sjøstrupvej 66, Sjøstrup Tlf.: 27 50 33 75 Kasserer: Joan Christensen Borupvej 4, 9600 Aars Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Ældre Sagen Aars Lokalkomité

Formand: Jette Frost Larsen Peder Stubsvej 52, 9600 Aars Tlf. 21 13 07 75 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Arne Petersen, Peder Stubsvej 21 9600 Aars - Tlf. 98 62 23 10 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

Aars Badmintonklub

Formand: Jesper Svendsen Herredsvej 52, 9600 Aars Tlf. 40 42 11 04 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

Aars Billardklub

Formand: Brian Nielsen Peder Stubsvej 8, 9600 Aars Tlf. 21 19 97 79 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

Aars Borgerforening

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

Formand: Jørgen Stenum Aatoften 16, 9600 Aars Tlf. 61 36 33 56 Kasserer: Helle Justesen Jensen Dr. Margrethes Vej 22, 9600 Aars Tlf. 51 94 37 01 www.aarsborgerforening.dk

Tordenkalvens Øllaug

Aars Bridgeklub

Formand: Torsten Hansen Skånevej 10, 9670 Løgstør Tlf. (pri.) 29 43 71 18 Tlf. (arb.) 98 62 17 11 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se på facebook

Formand: Yvonne Løvschall Ansgarsvej 21, 9600 Aars Tlf. 25 33 29 36 Kasserer: Børge Johansen Sportsvænget 13, 9541 Suldrup Tlf. 26 36 82 20 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

Aars Brydeklub

Formand: Peter Bonde Pedersen Dalstrøget 20, 9600 Aars Tlf. 42 71 70 29 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

Aars Patchworkforening Formand: Anne Mette Jensen Kg. Christiansvej 18, 9600 Aars Tlf. 61 74 65 64 Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 19

Aars Seniorer Aars Erhvervsråd

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Morumvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 30 27

Aars og omegns Folkedanserforening

Aars Petanque Klub

Formand: Hans Sørgen Kastberg Gl. Tingvej 25 D, 9600 Aars Tlf. 98 62 50 92 Sekretariat: Himmerlands Udviklingsråd Messevej 1, 9600 Aars

Formand: Leif Jensen Havbrovej 41, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 24 23 Kasserer: Elsebeth Bach Nielsen Peder Stubsvej 42, 9600 Aars Tlf. 22 77 55 33 Mødested: Aars Skole

Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

Aars Golfklub

Formand: Søren Friis Næstformand: Claus Andreasen Baneudvalgsformand: Jens Kristian Dissing Kasserer: Henrik B. Hansen Medl. af bestyrelsen: Karsten Urband Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen Medl. af bestyrelsen: Poul Bang Nielsen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Aars Gymnastikforening

Formand: Solveig Bigum Binderupvej 17, 9600 Aars Tlf. 40 44 80 52 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Aars Håndboldklub

Formand: Henriette Muldbjerg Tlf. 30 16 43 46 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Aars Idræts Klub

Formand: Per Nyborg Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Ilona Strange Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

Aarsegnens Jagtforening Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Helle Rasmussen Sneppevej 1, 9640 Farsø Tlf. 25 61 21 83 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

Formand: Norman Skov Sportsallé v/Nutidsmuseet Tlf. 98 29 84 08 Kasserer: Margit Madsen Tlf. 50 54 68 12 www.aarspetanque.dk

Aars Skakklub

Formand: Poul E. Niebuhr Korgaardvej 8, Haubro, 9600 Aars Tlf. 98 66 42 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 04 willymoeller@dbmail.com Spillested: Erhvervsskolerne Aars, Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

Aars Svømmeklub

Formand: Jimmy Krøier Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Søren Lauridsen Vestrupvej 31, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 01 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, 9600 Aars www.aars-svommeklub.dk

Aars Tennisklub

Formand: Poul Erik Pedersen Solvænget 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 25 Kasserer: Jørgen Jensen Hans Egedes Vej 130, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 56 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47


Aars Avis

8. MARTS 2017

Vesthimmerland halter bagud i undersøgelse

SIDE 17

Kommunen håber på at flere vil deltage

Byrådet i Vesthimmerland har procentvis flest kvinder i Jylland. På billedet mangler en kvinde, Kirsten Moesgaard.

Vesthimmerland er i top i jysk statistik Der er 12 kvinder i byrådet i Vesthimmerland Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: På trods af at kvindernes internationale kampdag er blevet holdt i mere end 100 år, er kvinderne stadig i undertal på den politiske scene. Ved det seneste kommunalvalg i 2013 var mindre end 3 ud af 10 af de valgte

byrådsmedlemmer kvinder. I 2009 og 2005 var situationen stort set den samme. Men Vesthimmerlands Kommune skiller sig ud. Kommunen er den eneste i Jylland, hvor procentdelen af valgte kvinder er større end 40, faktisk hele 44 procent. Kun to nordsjællandske kommuner har over 50 procent kvinder.

Mest mandsdomineret er byrådssalen i Brøndby, hvor kun to af de 19 rådsmedlemmer er kvinder. Men også i Sønderborg og Thisted er der langt mellem kvinderne. Kun fire ud af henholdsvis 31 og 27 er kvinder i de to jyske kommuner. I Vesthimmerland er 12 ud af 27 kvinder.

VESTHIMMERLAND: ”Hvordan har du det?” spørger Region Nordjylland og Vesthimmerlands Kommune 2.900 borgere i en spørgeskemaundersøgelse. Undersøgelsen er den fjerde i rækken af sundhedsprofiler, og svarene bruges til at planlægge, hvilke sundhedsindsatser der er vigtigst at tage hånd om. Den siger også noget om trivslen blandt borgerne, og når resultatet foreligger, så er der et unikt billede af udviklingen af borgernes sundhed og trivsel i årene 2007 til 2017. Der sendes i disse dage

rykkere ud til dem, der endnu ikke har besvaret elektronisk eller ved fysisk at indsende spørgeskemaet. Og mellemtiden viser, at Vesthimmerland ligger med den laveste svarprocent i Nordjylland. - Vi vil rigtig gerne have en højere svarprocent, siger Søren Toft Hansen, udviklingskonsulent i kommunen. - Jo flere, der svarer, jo bedre bliver undersøgelsen. Og så er det jo heller aldrig sjovt at ligge nummer sidst, fortsætter han. Det er især du unge og yngre mænd, der ikke svarer i Nordjylland, mens de

55 - 80 årige ligger højest. - Måske man skulle gribe fat i sin søn, mand eller sine bedsteforældre og opfordre dem til at svare, hvis de har fået spørgeskemaet, siger Søren Toft Hansen. - Godt 1.000 har svaret, hvilket svarer til 35,6 procent. Det er to procentpoint under regionen. Vi mangler på nuværende tidspunkt kun 60 besvarelser for at være på niveau, så hvert et svar tæller. Der er stadig mulighed for at svare, og der udtrækkes præmier blandt dem, der har svaret. Resultatet foreligger i februar 2018.

Aars-direktør har anket sag

løn og pension fordi han følte sig presset af Finanstilsynet til efter 25 år at opsige sit direktørjob. Det skete i forbindelse med, at Svend Jørgensen 14. november 2011 blev anholdt og sigtet for kursmanipulation - en sigtelse som han i marts 2013 blev pure frikendt for. Svend Jørgensen anlagde sag mod Anklagemyndig-

heden med krav om erstatning for løn og pension. Sagen blev for kort tid siden afvist ved Retten i Hjørring, men uden der blev taget stilling til Finanstilsynets ansvar for Svend Jørgensens fratræden og det økonomiske tab som fulgte med. Efter at have talt med sin advokat har Svend Jørgensen besluttet at anke sagen til Vestre Landsret.

AARS: Tidligere direktør i Sparekassen Himmerland, Svend Jørgensen, Aars, har besluttet at anke erstatningssagen mod Anklagemyndigheden. Svend Jørgensen fastholder dermed sit krav om erstatning på ca. 15 mio. kr. for mistet

Ny svømmehal i Aars - ja tak snarest På vegne af den konservative gruppe i byrådet i Vesthimmerland har Pia Buus Pinstrup og Henrik Dalgaard indsendt følgende om en ny svømmehal i Aars: Om mindre end en måned skal byrådet forholde sig til tre spændende projektforslag vedrørende en ny svømmehal i Aars. Med over 1100 medlemmer er svømmeklubben vokset sig helt ud af de nuværende ældre rammer. Det glæder os, at Venstres Per Bach også appellerer til, at byrådet forholder sig til placeringen i Aars Vest. Vi er ikke i tvivl om, at en udflytningen til Aars Vest er den helt rigtige beslutning. Vi har vedtaget en lokalplan, der fornuftigt nok tillader at bruge området til skole og institutioner. Det vil være naturligt, da vi mener, at man dernæst bør overveje en ny hal i Aars by i sammenhæng med en ny svømmehal indenfor nærmeste fremtid. Idrætscenter Østermarken har trængte rammer og flere søger tider i øvrige haller, derudover er der ca. 500 medlemmer

Med flere end 1100 medlemmer er svømmeklubben vokset ud af de nuværende ældre rammer i Aars Svømmehal.

i Aars Idrætsklub, der kun har begrænset haltid i Vesthimmerlandshallen, grundet større aktivitet på Vesthimmerlands Gymnasium. Hvis vi på sigt skal opnå den samme synergi som i kommunens øvrige idrætstilbud, samt med den vækst Aars by står overfor, skal vi træffe den rigtige beslutning. Ser man samtidig på medlemstallene, som er de folk der benytter sig af hallerne, ser vi der vil være brug for minimum en hal mere i nærmeste fremtid. Velvidende, at der sidder en dygtig

bestyrelse på Idrætscenter Østermarken, der givet vis har vænnet sig til mindre

plads og samtidig finder gode løsninger med øvrige haller, så anerkender vi at det er svært for en bestyrelse at arbejde for et endnu større medlemstal og dermed en udvidelse af de nuværende haltider, når ikke rammerne tillader det for nuværende. Når man som politikker står klar med ønskesedlen, må vi i næste sætning stå klar med svaret på, hvor pengene skal komme fra. Vi er klar over, at der i de kommende år er et stramt budget foran os. Derfor er det vigtigt, at vi tænker langsigtet og accepterer et projekt over flere år. Det er den konservative byrådsgruppe klar til at prioritere. Historisk set synes vi,

der har været truffet uhensigtsmæssige beslutninger med udbygning af Aars Skole på meget snævre ram-

mer, og det må vi ikke gøre igen.Hvis Venstre bakker op om, at investeringen med ny svømmehal i Aars Vest, så kan vi konstatere, at det 100 procent matcher den konservative gruppes visioner på området.

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Alt murerarbejde udføres! 

www.vestbymureren.dk


Aars Avis

SIDE 18

8. MARTS 2017

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Salmesangsaften for konfirmander og forældre Erfaringer viser, at sangaftenen har effekt på efterfølgende sang AARESTRUP: Onsdag, 15. marts er der salmesangsaften i Aarestrup Kirke. Aftenens gennemgående tema er de salmer, der skal synges ved konfirmationsgudstjenesterne i Aarestrup og Haverslev kirker. Det er ikke første gang der indbydes til salmeintroduktionsaftner for de kommende konfirmander og deres forældre i Aarestrup og Haverslev. Erfaringer

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

Den Danske Salmeduo medvirker ved salmesangaftnen i Aarestrup.

fra tidligere år har nemlig vist, at aftnerne har haft en mærkbar effekt på salme-

bet og fortroligheden med salmerne har givet lyst til at synge med, og hvor sal-

mesangen på denne måde er blevet en fin og festlig del af fællesskabet omkring

Ideer til sundhed i Mejlby

bane på legepladsen med mere. Og så sluttelig danseundervisning. Dans dig glad med tango og salsa. Tovholderne er Anette Tedaldi, Malene Kirk Stougaard, Tina Buus Jørgensen og Henrik Tolborg. Alle de mange yderligere indkomne ideer vil ikke bare gå i glemmebogen, men vil blive samlet i et idékatalog. Rebild Kommune oplyser, at lokalområderne selv bestemmer deres projekter. Det, der tæller er, at lokal-

MEJLBY: For kort tid siden var der i Mejlby (Bror-

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

- Din sikkerhed www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550

sangen ved de efterfølgende konfirmationsgudstjenester, hvor forhåndskendska-

strup Sogn) møde nummer to om ideer til, hvad 65.000 kroner fra Rebild Kommunes Sundhedspulje for 2017, skal bruges til. Der var indkommet mange ideer og forslag fra borgerne i Brorstrup Sogn, og efter en fyldestgørende gennemgang ved Anette Tedaldi af hver enkelt ide/ projekt, var mødets deltagere klar til at stemme om de mange skitserede ideer.

Følgende tre projekter, som fik flest stemmer, vil der nu blive arbejdet videre med, bl.a. med fokus på økonomien. En vandresti langs Lerkenfeld Å fra Mejlby til Brorstrup, opsættelse af borde og bænke strategiske steder, og evt. arrangerede vandreture med en biolog. En udendørs motionsbane, Tarzanbane/parkour, nye gynger, forhindrings-

konfirmationsgudstjenesten. Salmesangsaftenen er dog ikke kun for årets kommende konfirmander og deres forældre, alle er velkomne denne aften, hvor Den Danske Salmeduo akkompagnerer til salmesangen og improviserer over melodierne. Den Danske Salmeduo består af de to erfarne musikere, Christian Vuust, klarinet/saxofon og Hans Esbjerg, klaver. Duoen har udgivet en række anmelderoste cd’er med deres smukke fortolkninger af den danske salmeskat. Aarestrup og Haverslev kirkers pigekor medvirker også. De vil synge nogle af versene i de salmer, det denne aften skal handle om, så aftenen bliver en blanding af både koncert og fællessang. Undervejs fortæller sognepræst Svend SchultzHansen om salmerne. Aftenen sluttes af med aftenkaffe i Aarestrup forsamlingshus og alle er meget velkomne!

området er motiveret for at fremme sundheden, og at der ligger en plan for, hvordan borgerne vil blive involveret. Der er udvalgt 14 lokalområder i Rebild Kommune, som kan søge penge til sundhedsfremmende projekter. De udvalgte sogne er: Binderup, Blenstrup, Brorstrup, Bælum, Durup, Haverslev, Ravnkilde, Rørbæk, Skibsted, Solbjerg, St. Brøndum, Suldrup, Sønderup og Veggerby.

www.vm-sikring.dk

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Følg os på facebook Der var kommet mange ideer fra Mejlby til, hvad de 65.000 kroner kan bruges til. Tre ideer blev fremhævet.


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 19

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Mange ideer til at forme fremtidens Haverslev Borgerne på mødet i Haverslev udviste stor fantasi HAVERSLEV: Haverslev forventes at være en vækstby. Det er en af de mange ting der står i Rebild Kommuneplan 2017-2029. Planen er i høring frem til 10. marts. I den anledning blev der i onsdags holdt borgermøde i Haverslev Hallen. Kommuneplanen skal indeholde rammerne for byens nuværende og fremtidige beboere og for byens udvikling. Det var Haverslev Borgerforening og Haverslev-Ravnkilde Lokalråd der havde indkaldt til borgermødet, og 33 interesserede var mødt op. Det blev en god og inspirerende aften, hvor der både var plads til orientering om Kommuneplanen og de afsnit der vedrører Haverslev, samt til masser af gode ideer, som Borgerforeningen vil samle sammen og videregive til Rebild Kommune. Der kom mange ideer og ønsker ”på bordet” ved mødet. Der var for eksempel forslag om Ældreboliger, f.eks.

De mange fremmødte udviste stor fantasi og havde mange ideer.

mindre rækkehuse, klyngehuse, alment byggeri, så der bliver tale om lejemål. Skilte ved motorvejen på de ubebyggede industrigrunde, skilte der gør opmærksom på Haverslev. At Haverslev i forbindelse med udstykning af byg-

gegrunde, plantning af træer, etablering af stisystemer, bliver mere ”rund”, så byen hænger lidt bedre sammen. En cykelsti på vejen mellem Haverslev og Mejlby stod højt på manges ønskeliste. Det er en strækning med mange cyklende og gående.

Byens rundkørsel ved indfaldsvejen er slet og ret kedelig at se på. Her

kunne ønskes en eller anden form for forskønnelse. Og så lidt af de ”vilde” pla-

ner – et udsigtstårn med restaurant! Og så var der forslag om, at Haverslev godt kunne ”brande” sig selv bedre. F.eks. at lade en drone flyve over byen, fokuserende på alt det gode i byen, erhvervslivet, naturen omkring os, søen, let adgang til motorvej, folkeskole, efterskole, børnehave, kirke osv. – og så på TV og Facebook med det! Formanden for Haverslev Borgerforening, Tove Hjulmann, var meget glad for den store opbakning, og de mange ideer og forslag, som nu sendes videre til Rebild Kommune. Hvis ideerne skal blive til virkelighed, så kræver det også, at nogle af borgerne løfter opgaverne. Haverslev Borgerforening afholder Generalforsamling onsdag, 15. marts om aftenen i Medborgerhuset.

En af ideerne går på, at fremtidig udvikling skal gøre Haverslev mere rund, så der bliver en bedre sammenhæng i byen.

Der blev serveret god mad, og der var god underholdning til fastelavnsfesten hos Mejlby/Haverslev Pensionistforening.

Ingen prinsesser og cowboys til fastelavn HAVERSLEV: Mejlby/ Haverslev Pensionistforening havde inviteret til fastelavnsfest på Ældrecenter Haversdal tirsdag, 28. februar. Der kom dog ingen prinsesser, konger, cowboys eller robotter. Men indbydelsen nævnte heller ikke noget om, at man skulle komme udklædt. 52 havde taget mod invitationen, og der var to der havde fødselsdag, så der blev også sunget specielt for dem. Der var inviteret til Fastelavnsfest - uden udklædning - men med frokost og underholdning.

Frokosten, leveret af Sønderup Landkøkken, stod på gammeldags gule ærter med ALT tilbehør. Kogt medister, kogt flæsk, eddike, rødbeder, sennep – og naturligvis en frostklar snaps (eller to) og øl eller vand. Underholdningen var lagt i hænderne på Hadsund Harmonika Klub, der med syv mand og én pige, underholdt med munter musik, og sange, som der blev sunget godt med på. Kendte toner som f.eks. ”Dejlig er sommernatten”, ”Mølleåen”, ”Jeg er ikke som de andre”, ”Pigen og

Kom til

Lørdag d. 11. & søndag d. 12. marts

FORÅRSMESSE DAN M

Søndenvinden”, ”Jeg er sigøjner”, ”Mormors kolonihavehus”, ”Den glade vandrer”, ”Du er min øje– større, vildere og hyggeligere end nogensinde sten”, ”Slentre gennem regn”, og mange flere af samme glade skuffe. BEGGE DAGE FRA KL. 10-16 PØLSEDen hyggelige fest slutVOGN tede med kaffe og lotteri. begge dage ”Køkkenpigerne”, hav30 UDSTILL kl. 12-15 ERE de travlt den dag, med at dække fine borde, med at servere, med at rydde af, NY VOGN? Vi finansierer nye og Pensionistforeningens og brugte vogne formand, Birtthe Chrifra KUN R stensen, fik disse ord med E K K Y 2,49% T S D RUN på vejen fra Hadsund Harkl. 10-12 begge dage monika Klub: ”Aldrig har Juelstrup vi set en formand i en for-campingce parken 2 nter 6, Støvrin ening, der har så travlt”! i Nor E45 g www djylland... .jysk-car Haverslev/Mejlby PenAfkørse avan.dk l 31 sionistforening har allerede det næste tirsdagsDanmarks arrangement klar – tirsdag JUELSTRUPPARKEN 26 hyggeligste den 14. marts fortæller sogr te 9530 STØVRING n e c g in nepræst Thomas Frøkjær. c a mp

CAM P ARKS NYE STE I NG-W Alt cam E pingud B SHOP s t y r www. og -tilb ehør ti

shop.jysk-ca

D it 

ravan .dk

l net-p

ris!

9831 9 831

WWW.JYSK-CARAVAN.DK

før

98319831


Aars Avis

SIDE 20

8. MARTS 2017

HAVERSLEV

KØR SELV-FERIE

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Formanden stoppede efter 25 år på posten Der er overskud og god drift i Haverslev Medborgerhus

Villa Fiorita i Veneto

Park Hotel Villa Fiorita HHHH i Norditalien Dette venetianske sommerpalads med tilhørende hotel og pool kan bliver rammen om jeres næste ferieeventyr – omgivet af ægte, italiensk landsbyidyl i den berømte vin- og ferieregion Veneto i Norditalien. Hotellets lækre poolområde og selve beliggenheden mellem middelalderbyen Treviso (18 km), sagnomspundne Venedig (40 km) og Adriaterhavets populære badestrande ved Lido di Jesolo (28 km) er ret ideel, hvis familien består af både kulturtosser og vandhunde. Park Hotel Villa Fiorita taler i det hele taget til både romantikeren og livsnyderen. Ankomst søndage 26.3.-10.12.2017. Turistskat EUR 2,- pr. person pr. døgn.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.949,-

Pris uden rejsekode 3.249,Pristillæg 9.-22.4. og 25.6.-2.9.: 700,-. 23.4.-24.6. og 3.9.28.10.: 250,• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 3 x 3-retters middag • 1 vinsmagning på hotellet med 3 forskellige lokale vine

Børnerabat (ved 2 voksne) Op til 2 børn 0-6 år gratis. 1 barn 7-11 år ½ pris. 1 barn 12-17 år 10 % rabat. Maks. 1 ekstraopredning.

Schleswig-Holstein

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.049,Pris uden rejsekode 1.199,Pristillæg fra 22.6.: 50,-

• • • •

Også 2 eller 4 nætter! Best Western Hotel Prisma HHH i Nordtyskland Oplevelserne ligger i en perlerække omkring Neumünster, der ligger 95 kilometer syd for den danske grænse. Her bor I helt ideelt midt i Schleswig-Holstein med Vadehavet og østersøkysten, hansestæderne og middelalderidyllerne, golfbanerne og storbyeventyrene. Uanset, hvad der tiltrækker, er Neumünster et oplagt udgangspunkt.

3 overnatninger 3 x morgenbuffet 2 x 3-retters middag/buffet 10 % rabat i Designer Outlet

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris.

Ankomst tors. og fre. frem til 9.6. og 24.8.-15.12. samt valgfri 13.-15.4., 1.6.-18.8. og 12.-16.10.2017.

Familieferie i Trysil

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.499,-

HAVERSLEV: Foreningen Haverslev Medborgerhus har afholdt årets generalforsamling torsdag, 2. marts. Som dirigent valgtes Vagn Nielsen, og han gav efter de indledende manøvrer, ordet til formand Poul E. Jensen. I sin beretning for året 2016 nævnte formanden bl.a., at halvtaget bag ved huset er færdiggjort og godkendt, at der er blevet indkøbt et nyt varmluftskomfur, at udlejningen af huset går godt. Han omtalte også afholdelse af Åbent Hus sammen med Lokalhistorisk Arkiv. Haverslev Medborgerhus’ forening har 70 medlemmer. Regnskabet tog kasserer Lise Sørensen sig af. Det viste et pænt overskud, på trods af investering i ny hyldevogn, ny kaffemaskine, supplerende bestik med mere. Både beretning og regnskab godkendtes. Efter 25 år på posten ønskede foreningens formand, Poul E. Jensen, ikke genvalg. Poul E. Jensen blev både takket og hædret for sit store engagement for og i Medborgerhuset. Hans ihærdighed har betydet meget for, at der overhovedet eksisterer et Medborgerhus i Haverslev, og at hus og omgivelser er så fint i orden som de er. Administrator Lene Brokdorff Winther og chef for Kultur og Fritid, Claus Holm, Rebild Kommune, ønskede Poul E. Jensen held og lykke med fremtiden, og takkede for et altid

Poul E. Jensen takkes for godt samarbejde med Rebild Kommune. Administrator Lene Brokdorff Winther og chef for Kultur og Fritid, Claus Holm, Rebild Kommune, flankerer den afgående formand for Medborgerhuset.

ordentligt og godt samarbejde, ligesom Lise Sørensen på vegne af bestyrelsen udtrykte stor tak til Poul E. Jensen, som roligt kan betegnes som en rigtig ildsjæl. Lise Sørensen nævnte bl.a. nogle af de steder Poul E. Jensen har sat ”fingeraftryk”. Udover pedel i Medborgerhuset, og formand for dets forening, er der arbejdet og interessen for Haverslev Vandværk, Varmeværket, Ældrerådet, bussen LIVA, Lokalhistorisk Arkiv m.m. Poul E. Jensen og hustruen Elin, der har boet i Haverslev i næsten en men-

Pris uden rejsekode 2.799,-

Også 2 og 3 nætter! Radisson Blu Resort Trysil HHHH i Norge Eventyret venter på alle de badeglade her på det luksuriøse hotel i Trysil. Hotellets indbydende badeland på hele 1.600 kvadratmeter fortryller børn i alle aldre, lige fra tumlingerne til teenagerne – ja, i det hele taget badenymfer i alle aldersgrupper. Her kan I lege og pjaske i vandet, udfordre hinanden på klatrevæggen og på FlowRidern – en indendørs surfbølge, som er Norges eneste af sin slags.

• • • • •

4 overnatninger 4 x morgenbuffet 2 x 2-retters middag Fri entre til badeland Fri Wi-Fi

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-2 år gratis. 2 børn 3-12 år: Pris 899,- pr. barn. Opred. fra 13 år: Pris 2.299,-.

Valgfri ankomst 16.5.-18.10.2017.

Bestil nu på

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 8-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:

Foreningen Haverslev Medborgerhus fik et godt regnskab for 2016.

neskealder, har solgt deres hus på Tranevej, og er flyttet ud af kommunen, til Aars. Bestyrelsen for Foreningen Haverslev Medborgerhus har konstitueret sig således: Hanne Kristensen - formand, Lise Sørensen - kasserer, Inger Kristensen - sekretær, Birgit Christensen og Sonja Nørgaard - menige medlemmer. Jens Hejlskov og Arne Vang Christensen blev suppleanter, Arne Sørensen revisor, og Vagn Nielsen revisor suppleant.


Aars Avis

8. MARTS 2017

Delikatessen

kolonial kolonial

kohberg boller

min. 600 g spar 5.00

kun ....................

25 95 24

00

farsbrød m/bacon spar 5.00

kun ....................

sa m m e nsæt s e lv d in bu f f et

m /2 fo rrette r, 2 ho ve drette r m /2 sl ag s ka rtofl er og 1 de ss er t

Vælg mel le m følg en

de fo

rret te r: • tu nm os se me d rejer • Høns es alat på an an as rin g • Ky lli ng eb ryst på sa lat bu nd Al le fo re tte r er me d brød /smør og dre ssi ng

Vælg mel lem følg en

de ho ve dret te r:

• Ok sefilet • fy ldt ka lku nb ry st • Hjem me lavet fr ika de lle r • Ha mb ug er ryg De r me dfølge r 2 sla gs sa later me d dre ssi ng. Vælg me lle m kr yd der ka rtofle r, ka rto ffe lsa lat ell er fløde ka rtofle r

Vælg mel lem følg en • Hjem me lavet is

de de ss er te r:

- be ste m se lv sm ag ! • isl ag ka ge • Ch ok ola de mo us se me d fr isk fr ug t

P r . P e rs. 129 K r. Pr. co uv er t

Slagteren

pr. ps.

spar 25.82

4 ps.

grøn balance øko mel 2 kg

pr. ps.

vendelbo marmelade

pr. sp.

kolonial mejeri

first price yoghurt 1 ltr. banan/jordbær/fersken

frit valg

1.800 g ....

100

3xskinkestege m/forsk. krydderier min. 2.200 g spar 53.78

kun ..........

100 95 24 00 100 00

helt stykke røget bacon spar 10.00 pr. kg

k-salater

frit valg

1 kg ......... Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40 Hver dag fra kl. 8.00-15.00

9

00

8

00 + pant

KuN torsdag/fredag luksus løsvægtsslik pr. 100 g

6 00 10 95

pr. ps.

"kæmpekøb"

omo vaskepulver

69 95 39

5,11 kg

95

neophos tabs 54 stk.

kolonial dyremad

all dogs/cats 15/20 kg

169

00

frit valg

blomsterhjørnet

pr. stk.

10

00

10

00

smukke vibeæg (fritillaria)

pr. stk.

KuN lørdag/søndag taffel chips 100-175 g

pr. stk.

9

pr. stk.

frit valg

tlf. 98 65 40 13

00

gestus luksus pålæg 70-100 g fra "Christiansfeld"

1/2 ltr.

95

kolonial non-food

first price piskefløde

H averslev

v. finn ovesen

26

350-400 g

med duft

cult energidrik

pr. stk.

pingvin store slikps.

store flotte hvide tazetter

kolonial øl + vand

pr. 1/2 kg ......

mar. flanksteak

7

95

kolonial køl 175 g

00

00

rød karat kaffe

vikingsteaks af svinekød

kolonial slik

10 00 88 95 11 95 11

470 g

hjemmelavet tarteletfyld

SIDE 21

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

11

00

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fremover fra tirsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00


Aars Avis

SIDE 22

SULDRUP

8. MARTS 2017 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SØNDERUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Spis sammen en succes i Suldrup SULDRUP: Spis sammenarrangementer er en succes i foreningen Sønderup Suldrup Seniorer, som fast samler mellem 60 og 100 personer til foredrag og underholdning på Suldrup Kro. Det oplyste formanden for Sønderup Suldrup Seniorer, Arne Asp, på generalforsamlingen på Suldrup

Kro. Arne Asp nævnte, at foreningen har 297 medlemmer som udover spis sammen-arrangementerne får tilbud om udflugter, bankospil på plejecenter Himmerlandshave osv. Foreningen kan til november fejre 70 årsdagen for stiftelsen og er med det pæne medlemstal og interessen for arrangementer i fin form.

Kassereren, Lene Christiansen, gennemgik regnskabet der viser et overskud på ca. 1500 kr. Til bestyrelsen var der genvalg af Mie Andersen, Klavs Hansen og Arne Asp. Kristian Andersen ønskede ikke at fortsætte og blev afløst af Vagn Hansen. På et konstituerende møde efter generalforsam-

lingen blev Arne Asp genvalgt som formand med Klavs Hansen som næstformand, Lene Christiansen som kasserer og Mie Andersen som sekretær. De øvrige i bestyrelsen er Inger Pedersen, Conny Nørhave og Vagn Hansen.

DŽĚĞƐŚŽǁΘsŝŶƐŵĂŐŶŝŶŐ DĞũůďLJŽƌŐĞƌΘ<ƵůƚƵƌŚƵƐ

Overraskelsen var stor, da æskerne med slik faldt ud af tønden.

,ŽůĚĞƐŝŚĂůůĞŶƉĊDĞũůďLJĞĨƚĞƌƐŬŽůĞ 

Sønderup-børn fejrede fastelavn

dŝƌƐĚĂŐ͘ϭϰͬϯ <ů͘ϭϴ͗ϬϬ;ĞƌŬĂŶŚĂŶĚůĞƐĨƌĂŬů͘ϭϳ͘ϬϬŝĚĞĨŽƌƐŬĞůůŝŐĞďƵƚŝŬŬĞƌͿ

hĚŽǀĞƌĚĞƚĨůŽƚƚĞ  

ŵŽĚĞƐŚŽǁ͕ǀŝůĚĞƌ ŽŐƐĊǀčƌĞǀŝŶƐŵĂŐŶŝŶŐ͕ ƐĂŵƚĞƚůĞƚƚƌĂŬƚĞŵĞŶƚ͘ 

^ŬŽƌŝŶŐĞŶ   ĂƌƐHOBROZƆĚĞ ŬŽƌƐ ƌĚĞŶ

&ƌŝƐƆƌsŝŶƚĞƌďĞƌŐ ,ŽďƌŽΘĂƌƐ ^ŵŝŶŬĞŽŐĨƌŝƐƆƌĂƌƐ

 EƆƌĂŐĞƌ ůŽŵƐƚĞƌ

ĞƌĞƌŵƵůŝŐŚĞĚĨŽƌĞŶŐŽĚŚĂŶĚĞůĞĨƚĞƌŵŽĚĞƐŚŽǁĞƚ ŝůůĞƚƚĞƌĂŬƌ͘ϭϱϬ͕ͲŬƆďĞƐǀĞĚƌŝƚƚĂϵϴϲϱϭϮϰϯͲϮϯϯϰϰϱϴϭ ^ŬĂůŬƆďĞƐƐĞŶĞƐƚϭϬͬϯ  Dame- & herretøj, sko, smykker, briller, vin, blomster m.m.

dejlig lur i barnevognen, var der forældrekaffe. Til kaffen havde forældrene bagt lækre fastelavnsboller, som virkelig blev nydt. Alt i alt blev det en dejlig dag med stor opbakning. Fastelavn er et af de faste arrangementer, som de private dagplejere, Helle Andersen og Stinne Vester Thomsen, hvert år afholder i den private dagpleje i Sønderup.

MEJLBY

ĂŵĞΘ,ĞƌƌĞƚƆũ

 

SØNDERUP: Tirsdag, 28. februar mødtes alle dagplejebørnene fra de to private dagplejere i Sønderup hjemme ved Stinne Vester Thomsen, hvor der skulle holdes fastelavn i år. Mange af børnene var i flotte dragter, og alle var klar til at slå katten af tønden. Alle fik slået til tønden med grydeskeen, og da bunden gik ud af den, fik alle lidt af tøndens godter. Efter frokosten og en

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Vinsmagning og modeshow i Mejlby MEJLBY: Mejlby Borgerog Kulturhus gennemfører tirsdag, 14. marts et arrangement med modeshow og vinsmagning. Arrangementet som også indeholder et let traktement holdes i hallen på Mejlby Efterskole og bakkes op af flere forretningsdrivende fra Aars, Hobro, Arden, Støvring og Nørager. Der

bliver også deltagelse af Røde Kors i Arden. Ved modeshowet vises dame- og herretøj, sko, smykker, briller, vin og blomster med mere. Der ventes et stort publikum til aftenen hvor der udover et lettere traktement bliver mulighed for at handle efter modeshowet.

NØRAGER

Modeshow i Nørager NØRAGER: Nørager Pensionistforening arrangerer modeshow i Kig-Ind om eftermiddagen onsdag 15. marts. Der bliver vist modetøj

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

for det voksne publikum af Ellen Kristensen v/Gitte Laustsen fra Nørager og Din Tøjmand v/Finn Bisgaard fra Farsø. Lokale damer og herrer fremviser den moderne kollektion. Der udloddes gevinster blandt gæsterne.


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 23

AARESTRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

til dronning, i mellemste afdeling var det Kasper som valgte sin gymnastikpige/ træner Sara og i den store afdeling blev det Mathias, der valgte sin skønne moar til kattedronning. Det var ret rørende. Derefter var der en slikpose og sodavand til alle børnene, og de voksne fik kaffe og l fastelavnsboller.

Derefter stod musikanten Angela Hamer klar med sin guitar til at underholde alle børn med forskellige sanglege som ”Bjørnen sover, ”Jeg gik mig over sø og land”, ”En elefant... ” osv. Stoledans med Annika Maria Hansen som overdommer var også et hit hos børnene.

Der var 56 deltagere i fastelavnsoptoget i Aarestrup som blev ført an af to spand heste.

Gammel tradition er genoplivet i Aarestrup Der var 56 deltagere i fastelavnsoptoget i Aarestrup AARESTRUP: I Aarestrup har man genoplivet en gammel fastelavnstradition. Det er et optog med hestevogne og ryttere, samt raslebørn og frivillige hjælpere, der tager på tur igennem byen. Aarestrup Præstegård var samlingsstedet, hvorfra optoget tog ud på ruten. Sognepræst Svend Schultz Hansen tog godt imod de mange fremmødte og beværtede dem med kaffe, cacao og rundstykker. Initiativtager Annika Maria Hansen bød velkommen og takkede for den store opbakning, der gør det muligt at gennemføre et sådant arrangement. Helge Olsen og Ole deltog med et skønt 2-spand,

Der var kamp om karamellerne fra fastelavnstønderne.

Valther Haarup havde fået spændt Hjalmer for, så det synede godt med to hestevogne i front. Begge vogne blev

hurtigt fyldt med glade raslebørn og et par dygtige musikere, Angela Hamer og Bibi Aabenhus Madsen, skabte

den rette stemning med guitarspil. Optoget omfattede 56 personer, store som små. Næste stop på vejen var Himmerlandsbyen, hvor der blev taget imod i fælleshuset med kaffe, saftevand, og kage. Optoget sluttede foran forsamlingshuset, hvor Tom Erichsen stod klar med varm suppe fra Landsbyrådet. Annika Maria Hansen glædede sig over, at fastelavnsoptoget havde været en succes. Hun takkede alle for et vellykket arrangement. Nogle timer senere ringede kirkeklokkerne og folk stimlede sammen. Svend Schultz Hansen stod klar ved alteret og holdt en flot børnevenlig gudstjeneste. Herefter gik alle de fantasifuldt udklædte over til forsamlingshuset, hvor der var sat tre tønder op i dagens anledning - der var nemlig over 100 tilmeldte, så arrangørerne havde nok at se til . De store fik først slået katten af tønden og så fulgte de andre straks efter. Der var kamp om karamellerne. Kattekongerne blev fundet. I den yngste afdeling blev det Malene, der valgte Oskar

Katte kan godt køre med hestevogn.

Salmesangsaften for konfirmander, forældre og andre interesserede Aarestrup kirke Onsdag d. 15. marts kl. 19.00 En aften om de salmer, der synges til konfirmationerne i Aarestrup og Haverslev kirker i år. Fællessang - Korsang - Koncert - Fortælling Medvirkende Den Danske Salmeduo Sognepræst Svend Schultz-Hansen, fortælling Aarestrup-Haverslev kirkers pigekor Herefter aftenkaffe i Aarestrup Forsamlingshus Vel mødt! Arr.: Aarestrup og Haverslev kirker

35 år som graver

Det så imponerende ud med ridende fanebærere.

AARESTRUP: Graver ved Aarestrup Kirke Anne-Grethe Qvist har valgt at gå på pension fra 1. april. Anne-Grethe Qvist har været ansat som graver i 35 år. Der holdes afskedsgudstjeneste søndag, 19. marts. Den nye graver er Dorete Husum. Hun er ansat fra 1. april. Hun har tidligere været graverafløser både ved Aarestrup og Haverslev kirker.

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 24

8. MARTS 2017

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Efter afsløringen på Hornum Skole gik Bølle Bob over i Hornum Børnehave. De mange børn blev glade for at se den flotte figur.

Bølle Bob er vendt tilbage til sin fødeby Hornum Nu skal Bølle Bob figuren hjælpe med til at brande byen Af Torsten Hansen HORNUM: Det er mange år siden, at Bølle Bob ”gik” på Hornum Skole. Men i onsdags vendte han tilbage. Han var vokset en del i mellemtiden, det så man tydeligt. Bølle Bob var høj, næsten to meter. Bølle Bob kom ud i skolegården til tonerne af ”Bølle Bob” sangen fra den gang Hornum Koret var populært i hele Danmark. Nogle af børnene kendte sangen så godt, at de sang med på det meste. Men mange af børnene

viste ikke, at de kendte sangen. Den ”tilbagevendte” Bølle Bob blev præsenteret for skolebørnene på Hornum Skole af Jesper Gregersen, der er med i Hornums branding-gruppe. Branding er netop hvad det handler nu. Bølle Bob, der er en stor maskot, med en person inde i, skal bruges til at markedsføre Hornum lokalt og i en større sammenhæng.

I børnehave Efter at have hilst på eleverne på Hornum Skole Jesper Gregersen fra Hornums brandinggruppen stod for præsentationen.

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk

HVH Standerhejsning Hornum Stadion Lørdag d. 11/3 kl. 11.00

Ungdomssamarbejdet mellem Hornum IF og Vester Hornum IF afholder standerhejsning for U6 til U16 – drenge som piger - Lørdag d. 11/3 kl. 11.00. Efter en træningen er der pølser og sodavand i klubhuset, hvor der desuden er kaffe og kage under hele arrangementet – også til forældre. Vel mødt!

gik Bølle Bob til Hornum Børnehave, hvor mange af børnehavens 64 børn fik lov til at opleve den store maskot. I første omgang var alle børnene glade og spændte. Men da den store maskot skulle sidde iblandt børnene, så var der en del der blev lidt beklemte. De tøede dog op, da Bølle Bob begyndte at snakke med dem og lave lidt sjov. Igen var der musik. Men denne gang var det børnehavebørnene, der sang børnehavens egen sang ”Vi er fra Hornum af ”. Den kunne børnene.

videre. Foreninger, skolen, børnehaven med mere kan låne maskot-dragten til ar-

rangementer i løbet af året. Hornum og Omegns Borgerforening står som ejer af maskotten, og låner den gerne ud. Reklamefilmene skal optages i løbet af de næste måneder. De skal vise Hornum og Bølle Bob på forskellige måder. - Det kunne tænkes, at Bølle Bob løb rundt i byen, og måske lavede ting man ikke må, siger Jesper Gregersen.

met fra staten. Ud af de tre millioner kroner er cirka 200.000 kroner afsat til branding. Udformningen af Hornums nye maskot er lavet på Ibsens Fabrikker, men Lone Gertsen, ægtefællen til Gunnar Gertsen, der skrev Bølle Bob sangene, har godkendt udseendet. Lone Gertsen tegnede også mange af figurerne til de oprindelige pladecovers.

Fra Pandrup

Mere synlig på skolen

Maskot-figuren er lavet på Ibsens Fabrikker i Pandrup. Prisen har været cirka 25.000 kroner. De penge tages fra en pulje Hornum har modtaget til at promovere byen. Puljen er i alt på tre millioner kroner. De to kommer fra kommunen, mens den sidste er kom-

Den nye skoleleder på Hornum Skole, hvor det hele startede, har også tanker om at gøre Bølle Bob mere synlig på skolen. - Jeg forestiller mig, at vi skal have en tegning af Bølle Bob på gavlen af skolen, siger skoleleder Lennart Roland Petersen.

Markedsføre Hornum Maskotten skal som nævnt bruges til markedsføring af Hornum - Bølle Bob byen. Maskotten skal også deltage i reklamefilm og så

Den nye Bølle Bob maskot blev præsenteret for eleverne på Hornum Skole i et lidt kedeligt regnvejr. Men det generede hverken Bølle Bob eller eleverne.


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 25

Stort cykelløb i Aars bliver sendt i tv Både norsk og dansk tv sender direkte fra GP Himmerland Rundt CYKLING: Det er en glad og stolt løbsarrangør, Mogens Kristensen, som sammen med redaktør Jesper Christiansen fra TV2 Nord kan afsløre, at det internationale cykelløb Grand Prix Himmerland Rundt tvtransmitteres live fra start til mål både herhjemme og i Norge. GP Himmerland Rundt køres i Vesthimmerland med start og mål i Aars fredag 28. april.

Den direkte dækning af GP Himmerland Rundt er meget omfattende. Transmissionen starter før løbet, og rytterne følges til den endelige afgørelse. Som et ekstra krydderi vil seerne opleve selve maskinrummet, sportsdirektørbilerne, hvor taktik og alle andre beslutninger træffes. Det er TV2 Nord, som står for formidlingen af signalet til landets øvrige regioner og til TV2 Norge.

Løbsarrangør Mogens Kristensen (t.h.) glæder sig over, at GP Himmerland Rundt bliver sendt direkte på både dansk og norsk tv. Han og hustruen Annette (t.v.) bruger for tiden mange timer ved computer og telefon for at få løbet på skinner.

- Det er et kæmpe skridt for dansk cykelsport og os som arrangører, at man nu kan se GP Himmerland Rundt live. Hidtil har det kun været Postdanmark Rundt, man har kunnet følge på TV. Vi er naturligvis særdeles glade for, at vi nu kan komme ud til hele Danmarks befolkning og vise et felt med næsten 200 ryttere og en karavane med op mod 33 sportsdirektørbiler, følgebiler, politiets motorcyk-

ler op de mange racemarshalls, som er en vigtig del af arrangementet. Der er ikke tvivl om, at dette tiltag vil blive fulgt med den største interesse, både herhjemme og i Norge, siger løbsarrangør Mogens Kristensen. Der ventes 33 hold, heraf 21 udenlandske, med seks ryttere på hvert til start. Deltagerne kommer fra Norge, Sverige, Finland, Holland, Belgien, Tyskland og Italien, og selvfølgelig stiller de allerbedste danske kontinental- og DCUhold til start. Den norske interesse skyldes, at der er hele seks norske hold til start.

Reservespækket billardhold fra Aars fik klø i Herning BILLARD: Grundet sygdom måtte Aars Billard Klubs førstehold i den forgangne uge drage til Herning med et holdkort fuld af reserver, og selv om de ”nyoprykkede” spillere gjorde deres bedste, blev det til et klart nederlag på 1-7 til Aars-spillerne, da kun Jan Bjørn formåede at få point i opgøret. Aars Billard Klubs førstehold var dog ikke det eneste af klubbens mandskaber, som var i aktion i sidste uge.

Serie 1.1 vandt hjemme sikkert over Solsiden BK, da Lars B. Nilsen, Flemming Ravn og Peter Degn alle vandt deres kampe, imens Jimmi Mogensen tabte sit opgør knebent. Der stod dog ikke det store på spil i opgøret, da Aars Billard Klub allerede inden kampen var sikret oprykning til 3. division. Serie 1.2 var i Silkeborg, og holdet tabte 8-0 til en stærk modstander. Aarsholdet bestod af Pierre Galuszka, Søren S. Laursen,

Preben Pedersen og Bo Pedersen. Oldboys hold 4 var i Aaså og spille, hvor de tog hjem med en sikker 6-2 sejr. Preben Aaen, Ole Myrup og Frode Egekvist, vandt deres kampe i det opgør. Oldboys hold 6 tog hjemme imod Silkeborg, men gæsterne blæste på alt,m hvad der hed hjemmebanefordel og vendt i overbevisende stil 8-0. Aars Billard Klub var i det opgør repræsenteret af Kaj Lykke Jensen, Jens Kvist, Grethe Jensen og Jens Peter Jensen.

Lokale gymnaster vandt sølv i Aarhus GYMNASTIK: TeamGym Himmerlands MiniPiger og MiniMix var i weekenden til deres første holdkonkurrencer, da de deltog i de jyske mesterskaber i Aarhus. MiniPigerne var i konkurrence fredag aften, hvor de sikrede sig en fin syvendeplads blandt nogle dygtige hold i 4. division. Konkurrencen består i at trampetspring, banespring samt en rytmisk serie. Pigerne klarede sig rigtig godt på banen, hvor de fik den næsthøjeste karakter i divisionen. Desværre rakte rytme- og trampetkaraktererne ikke til at holde andenpladsen, men alle pigerne leverede en rigtig god indsats. Efter en god nats søvn på en nærliggende skole, var MiniMix i konkurrence lørdag, og de sikrede sig en flot og sikker sølvmedalje i 1. division. Også MiniMix gjorde det rigtig godt og fik nogle fine karakterer, men de måtte sande, at guldme-

TeamGym Himmerlands MiniMix sikrede sig i weekenden en sølvmedalje til de jyske mesterskaber, der var det første stævne, gymnasterne deltog i. På billedet ses øverst fra venstre Ida Loft, Else Sørensen, Rose Steinbrenner, Natasja Pilgaard, Shanne Haldrup, Pauline Kappel og Julie Agdrup. Siddende fra venstre er det Mads Loft, Sofus Steinbrenner, Mike Haldrup, Simon Odberg og Silas Steinbrenner.  Liggende fra venstre ses Sebastian Sørensen og Oliver Rybjerg. 

daljevinderne fik cirka ét karakterpoint mere i hver disciplin. Til gengæld havde TeamGym Himmerland samlet 5,6 karakterpoint mere end tredjepladsen. Den næste måned i træningssalen skal bruges på at finpudse rytme og spring, så gymnasterne er klar til at

konkurrere mod MiniMixhold fra hele Danmark til forbundsmesterskabernes første runde i Grenaa 1. april. Derudover skal TeamGym Himmerland deltage i gymnastikopvisninger i Farsø, Aars og Hobro i løbet af marts.  

Vesthimmerlands Gymnasium og HFs volleyballpiger sluttede på en yderst hæderlig syvendeplads til DM i gymnasievolley.

Gymnasiepiger fra Aars er landets syvende bedste VOLLEYBALL: I januar kvalificerede pigeholdet fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf sig til gymnasieDM i volleyball i Thisted, da de vandt regionalstævnet foran hold fra Nord- & Vestjylland. Nu har de lokale gymnasiepiger så været til DM, og det blev til en flot syvendepladst. Under mesterskabsslutspillet mødte Aars-pigerne eliten inden for gymnasievolley, men de vesthimmerlandske underhunde bed godt fra sig. Un-

dervejs måtte holdet se sig slået knebent af Ikast Gymnasium, som råder over en række landsholds- og ligaspillere, og VHG-pigerne imponrede endnu en gang, da de besejrede et stærkt hold fra Birkerød Gymnasium i placeringskampene. Det ville være en gigantisk overdrivelse at påstå, at Vesthimmerlands Gymnasium & Hf rådede over det højeste hold til DM. Faktisk bestod holdet af spillere,der rent fysisk var overmatchet af de fleste modstandere,

og derfor måtte pigerne fra gymnasiet i Aars kompensere med udsøgt teknik og enestående samspil. Det magtede holdet til fulde, hvilket blandt andet skyldes, at spillerne – udover klubtræning – har trænet sammen en gang om ugen på gymnasiet efter skoletid. DM-holdet bestod af Amalie Haahr, Mette Dollerup, Ida Dolme, Janni Hansen, Karina Jensen, Elisabeth Larsen, Louise Jakobsen og Anna Hansen.

Næsten 2800 gymnaster til forårsopvisning GYMNASTIK: Igen i år er det et samarbejde mellem gymnastikforeningerne i Aars, Vester Hornum og Ullits der sammen med DGI Nordjyllands gymnastikstævneudvalg arrangerer forårsopvisning i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. Ved stævnet er det vinterens anstrengelser, glade stunder og fysiske udfoldel-

ser der kommer til udtryk. Forårsopvisningen foregår fredag, 11. og lørdag, 12. marts, hvor gymnasterne fra 47 hold fra egnens gymnastikforeninger og efterskoler giver opvisning. Efter tur vises de forskellige facetter af gymnastikken, og det er netop det unikke ved opvisningerne, at her er alle fælles om deres

idræt og kan nyde den sammen på tværs af alder og niveau. De mange nye holdtyper som f.eks. akrobatik og dance & performance viser, at gymnastik som idrætsgren udvikler sig, og at foreningerne er med fremme når det gælder nye tilbud og træningsformer til medlemmerne.


Aars Avis

SIDE 26

8. MARTS 2017

Årets trænere i Aars IK FODBOLD: Aars IK har netop afholdt opstartsmøde for alle klubbens ungdomstrænere, og i den forbindelse blev årets træner 2016 kåret. Maiken Farsinsen, Allan Harbo og Anders Olesen, der udgør trænerteamet for klubbens U9 drenge, løb med hæderen denne gang. Vinderteamet har ved at opdele opgaverne i en administrativ del og en træningsorienteret del skabt et enormt godt træner/leder miljø, hvor kræfter og energi kan fokuseres på de rette elementer. Det giver værdi hele vejen rundt i U9 årgangen og er et skoleeksempel på,

at foreningslivet handler om at løfte i fællesskab. Maiken Farsinsen styrer med hård - og kærlig - hånd alt det praktiske, hvilket gør, at Allan Harbo og Anders Olesen kan koncentrere sig om trænergerningen på fodboldbanen. Sammen sørger trænerteamet for at udvikle spillerne både som mennesker og som fodboldspillere. Det er en afdeling, hvor man altid møder humor og højt humør, hvilket er en af grundstenene i det, Aars IK gerne vil tilbyde børnene; masser af sjove og sociale oplevelser samtidig med at de lærer noget om fodbold.

Astralis, med Andreas Højsleth helt til venstre, vandt Intel Extreme Masters-turneringen i Polen i weekenden.

Astralis vandt stor sejr i Polen Andreas Højsleth blev kåret til mest værdifulde spiller E-SPORT: Andreas Højsleth (Xyp9x) og e-sportholdet Astralis fortsætter deres sejrsgang i Counter-Strike (CS:GO) og understreger, at de lige nu er verdens bedste hold i deres sportsgren. Søndag aften sent vandt det danske hold finalen i den stort anlagte Intel Ex-

treme Masters-turnering, der blev afviklet i polske Katowice. I den store hal sad 10.000 tilskuere og heppede. Andreas Højsleth, der stammer fra Aars, blev oven i købet kåret til turneringens ”most valueable player” efter finalen.

Søttrup Gymnastikforening afslutter sæson 2016/17 med

GYMNASTIKOPVISNING Søndag d. 12. marts kl. 13.30 i Hornum Hallen. Pris: 50,- pr. pers.

Der er gratis kaffe og kage efter opvisningen. Mulighed for at vinde på indgangsbilletten.

Finalen stod mod Faze Clan. Der blev spillet bedst af fem baner. Danskerne vandt 3-1. Det var ellers ventet, at finalen ville blive mellem Astralis og det polske hold Vitus.pro, som Astralis slog for 14 dage siden. Men Vitus.pro tabte i de indleden-

de runder til det andet danske hold North, der hører under FCK. Sejren indbringer det danske hold en præmiesum på 104.000 dollar eller cirka 730.000 kroner. Sejren betyder samtidig, at Astralis befæster deres førsteplads på verdensranglisten.

Maiken Farsinsen, Allan Harbo og Anders Olesen er entop blevet kåret som årets trænere i Aars IK.

Morgentræning for talentfulde håndboldspillere i Aars HÅNDBOLD: Aars Håndboldklub og Vesthimmerlands Gymnasium & Hf sø-

sætter fra næste skoleår et helt nyt og spændende tilbud til talentfulde håndboldspillere.

To gange ugentlig tilbydes morgentræning for gymnasiets drenge- og pigehånd-

Alle er velkommen!

Vegger Idrætsforening FODBOLD

Standerhejsning Lørdag den 11. marts 2017 kl. 10.00 på Vegger stadion.

U6 - U12 piger og drenge (0. - 6. klasse)

Der er kaffe på kanden til forældre. Efter træning serveres der sodavand og pølser til børnene. VEL MØDT! Bestyrelsen

Efter sommerferien indleder Aars Håndboldklub og Vesthimmerlands Gymnasium & Hf et samarbejde, som betyder, at skolens bedste håndboldspillere to gange om ugen bliver tilbudt morgentræning før skoletid.

boldspillere. Den ene gang vil foregå i Østermarkshallen i Aars under ledelse af en særdeles kompetent håndboldtræner fra Team Vesthimmerland, og den anden gang vil morgentræningen finde sted på Vesthimmerlands Gymnasium & Hf med fokus på fysisk træning. Her vil en af gymnasiets idrætslærere have ansvaret for træningen. Baggrunden for projektet er, at Aars Håndboldklub efterhånden har rigtigt mange håndboldtalenter, og mange af disse unge tager deres gymnasiale ungdomsuddannelse på Vesthimmerlands Gymnasium & Hf. Allerede nu er interessen stor, da en del dygtige håndboldspillere, som allerede går i skole på Vesthimmerlands Gymnasium & Hf, har tilkendegivet, at de ønsker at være en del af morgentræningen. Såfremt man skal være elev på Vesthimmerlands Gymnasium & Hf og spiller håndbold, kan man høre nærmere om projektet ved at kontakte idrætslærer Pernille Olesen.


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 27

Flere medaljer til spillere fra Aars Badmintonklub

tilfælde rosetter af sig. Også i den forgangne weekend blev det til flotte placeringer til en ekvipage fra HURK, nemlig Diana Klein og Merle Halsnæs, som var til start til D-stævne i Rideklubben Hinnitus, hvor de snuppede sejren i LB1 dressur med 64,7%. Ved samme lejlighed opnåede ekvipagen samtidig deres første placering i LA dressur, nemlig en tredjeplads i LA1 med 64,4%. I HURK ser man i øjeblikket frem til klubbens store Cstævne i spring, som bliver afholdt i weekenden 1. og 2. april.

Diana Klein og Merle Halsnæs vandt i weekenden LB1 dressur til et stævne i Rideklubben Hinnitus.

Flere rosetter til Hornum-ryttere RIDNING: Rytterne fra Hornum-Ulstrup Rideklub

ligger aldrig på den lade side, og det kaster i de fleste

tEam vEsthimmErland

mer 2. divr.ladnad - hornbæk sf

himme team vest

9. marts

torsdag

kl. 19.3h0allerne

ingrid g n i n n o dr

errer4, roslev 2. divl.ah nd - hrh 7

himmer team vest

arts m . 1 1 g a lørd

kl. 12.0r0marken er øste

nt idrætsce HOvedSpOnSOr:

farsø

Alle årgange var flot repræsenteret, selv om vejrguderne ikke havde opaget, at det var blevet forår. Inden flaget strøg til tops, bød Søren Roed fra klubbens ungdomsudvalg de friske fodboldspillere velkommen til

blen spillede han sammen med klubkammeraten Lau Holst, og sammen sikrede de sig en bronzemedalje. Næste gang de unge spillere fra Aars Badmintonklub skal i aktion, er til landsmesterskaberne i Aalborg og Fredericia, hvor seks af klubbens spillere er kvalificeret. Flere af klubbens bedste ungdomsspillere er gået i hård træning, for i marts og april skal de deltage i DM for Eliterækkespillere og

SølvSpOnSOr:

TOpSpOnSOr:

Hobrovej 1-5 - 9600 Aars Telefon 98 62 12 99

FODBOLD: Søndag formiddag tog fodboldspillerne i alderen fra ni til 17 år hul på træningen frem mod forårssæsonen, og traditionen tro blev sæsonstarten markeret med standerhejsning på anlægget i Aars.

en ny sæson, og derefter blev de unge mennesker sendt på græs for første gang i år. På rigtigt græs vel at mærke for den seneste måneds tid har Aars IKs ungdomshold trænet en gang om ugen på klubben nye kunstgræsbane. Efter en god times fodboldleg samledes spillere og forældre i kantinen, hvor menuen stod på røde pølser, saftevand og socialt samvær.

I singlerækken sluttede Laura Fløj Thomsen på niendepladsen, og i damedoublen, hvor hun spillede sammen med Josefine Ølund fra Højbjerg, blev det til en femteplads. Rasmus Vestergaard Mikkelsen viste storspil, da hun deltog i et stævne i Ikast. Han spillede sig i overbevisende stil i finalen, og her viste han ingen nåde, da han vandt sikkert i to sæt og dermed sikrede sig en guldmedalje. I dou-

as

Aars Idrætsklub tog hul på ny sæson

Rasmus Vestergaard Mikkelsen fra Aars Badmintonklub vandt i suveræn stil herresinglerækken i U17/U19A ved weekendens stævne i Ikast.

ElitEsponsor:

Søndag formiddag strøg flaget for første gang i år til tops i Aars IKs flagstang.

BADMINTON: I weekenden lykkedes det igen de unge spillere fra Aars Badmintonklub at sikre sig medaljer, da de deltog i stævner flere steder i Jylland. I U13 Eliterækken spillere Sarah Skriver sig i finalen i damesingle, som hun dog tabte efter en helhjertet indsats. I damedouble blev det også til en medalje til Sarah Skriver og hendes makker Emma Irring fra Højbjerg, som efter en tabt semifinale kunne modtage bronzemedaljer. I mixdouble endte Sarah Skriver og hendes makker på 17.-pladsen. Samme placering fik Mia Rosenberg i både damesingle og mixdouble, hvor hun stillede op med Oliver Gram fra Kolding. I damedoublen, hvor hun spillede sammen med Anne Møller fra Esbjerg, blev det til en niendeplads. I U15 Eliterækken spillede Laura Fløj Thomsen sig sammen med Mathias Solgaard i semifinalen i mixdouble, og selv om det blev endestationen for parret, kunne de begge tage en bronzemedalje med hjem.


Aars Avis

SIDE 28

8. MARTS 2017

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre Super fint hus til en billig pris

Regulær villa beliggende i hyggeligt landsbysamfund

Åbent hus

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 11. mar. 14.00 til 15.00

Bolig/ 295.000/25.000 1.333/1.098 kælder m² 758 103/63

Grund Rum/ Opført m² vær. 1664 4/4 1954 Kontakt tlf. 98622400

Charmerende og indflytningsklar

D

Grandgaardsvej 7, Testrup Søger du en regulær og overskuelig bolig med lav husleje, så kan denne ejendom, være et godt bud! Boligen er beliggende i den lille landsby Testrup, hvor der ca. er 5 minutters kørsel til Aalestrup og ca. 10 minutter til Aars. Her er endvidere nem adgang til hovedvej 13, hvorfor der er gode muligheder for at komme til og fra arbejde, de større byer og indkøb mv. Landsbyen Testrup har en god beboerforening, og man er tæt på det lille krat ned mod kirken. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Åbent hus

ANDELS BOLIG

Nedsat Kr. 100.000

med tilmelding lørdag d. 11. mar. 14.00 til 15.00

Grund Rum/ Opført m² vær. 848 4/2 1970 Kontakt tlf. 98622400

Bolig m² 184

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 16920 6/4 1911/04 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Søndergade 5 9640 Farsø

Løvsangervej 10, Aars Her finder du et særdeles velbeliggende og præsentabel etplanshus med plads til familien. Indretningen af huset består af entre/bryggers. Herefter JKE køkken med stor spiseplads og udgang til østvendt terrasse. Stuen har plads til helefamilien og er nem at indrette med opholds- og spiseplads. Herfra er der desuden udgang til den vestvendte terrasse. Boligen indeholder et soveværelse og 2 gode værelser, hvor der i det ene værelse og soveværelse er indbyggede skabe. Sidst er der et pænt og lyst badeværelse. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.295.000/65.000 5.976/4.902 1.670

Bolig m² 114

Grund Rum/ Opført m² vær. 1060 5/3 1976 Kontakt tlf. 98622400

Landejendom i udkanten af Hornum by

Åbent hus

1,2 ha jord

C

298.000 5.918 470

Bolig m² 109

Grund Rum/ Opført m² vær. 6713 4/3 2002 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

D

Sag 91302363

Oustrupvej 8 Y, Aars - "Dalgaarden" Dejlig andelsbolig på 109 m2 i den velfungerende og attraktive andelsforening "Dalgaarden". Boligen er indrettet med entré med klinkegulv og gulvvarme, bryggers med vaskemaskine. Lyst badeværelse med toilet, bruseniche og klinker på gulv med gulvvarme. Køkken med lyse elementer og en mindre spiseplads, 2 værelser i god størrelse og et dejligt soveværelse. Stor lys stue med udgang til terrasse hvorfra man kan nyde aftensolen. Endvidere er der evt. mulighed for at leje carport. Pris Boligydelse Forbrugsafhængige forhold

Sag 91300748

med tilmelding lørdag d. 11. mar. 14.00 til 15.00

Sag 91302129

Blærevej 106, Blære I udkanten af den lille landsby Blære - ligger denne perle af en ejendom. Ejendommen fremstår indflytningsklar og passer perfekt til parret eller børnefamilien, som ønsker at bo i landlige omgivelser og samtidig være en del af et godt fællesskab i byen. Byen er fyldt med ildsjæle, der brænder for byen og dens fortsatte udvikling. Byen indeholder bl.a. en god skole, splinterny multihal, forsamlingshus, sportsbaner og naturlegeplads.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Bolig m² 116

Åbent hus

C

1.795.000/90.000 8.099/6.665 1.199

545.000/30.000 2.540/2.082 1.046

D

Sag 91302055

Dejlig andelsbolig på 109 m2 i velfungerende forening

med tilmelding lørdag d. 11. mar. 14.00 til 15.00

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

med tilmelding lørdag d. 11. mar. 14.00 til 15.00

Sag 91302346

Skivumvej 72, Skivum Ønsker du at bo i fred og ro og tæt på natur, så er dette sted måske det rette for dig. Du bydes indenfor i entréen, hvor du finder dagligstuen på din venstre side, som fører os videre ind i spisestuen. Begge stuer er i fin stand. Du har adgang fra spisestuen til køkkenet hvor der findes spiseplads. Husets badeværelse har en god størrelse og med badekar. Første salen har stort værelse med indbyggede køjesenge. Soveværelset er stort og rummeligt med skabsplads og altan.Boligen har stor kælder.

Indflytningsklar villa på attraktiv beliggenhed

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 11. mar. 14.00 til 15.00

G

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

edcdanebo.dk

Sag 91302314

Aalborgvej 57, Hornum Her har du ejendommen, som indeholder rammerne til dyrehold og pladskrævende hobbyer med videre. Allerede fra ejendommens indkørsel bliver man fanget af den hyggelige landidyl, som stuehuset sammen med udbygningerne udstråler. Man er ikke i tvivl om, at man er kommet på landet og netop dette giver en afstressende og god fornemmelse i maven. Både stuehus og udbygninger er velholdte og har oceaner af anvendelsesmuligheder. Grunden udgør i alt ca. 1,2 ha jord. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.095.000/55.000 5.017/4.128 1.532

Bolig m² 125

Grund Rum/ Opført m² vær. 12380 7/5 1938 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 29

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre VELHOLDT IDYL skøn familiebolig i gode omgivelser

Åbent hus

med tilmelding søndag d. 12. mar. 12.00 til 15.00

edcdanebo.dk

Sæt til Salg nu...

Bemærk prisen for denne bolig.

- og vær med i vort store påskesalg Nu går vi de lysere tider imøde, ikke kun vejrmæssigt men også med salget. Ønsker du at sælge - så ring og få en uforpligtende snak om dine muligheder, måske har vi en køber til din bolig.

E

E

Sag 96400720

Sag 91302385

Spændende nyheder på vej ind..... *1-plans villa på Kg. Christiansvej, Aars *1-plans villa på Kg. Frederiksvej, Aars *1-plans villa på Svalevej, Aars *1-plans rækkehus på Sdr. Boulevard, Aars *Totalt istandsat golfhus i Gatten Korsholmvej 153, Vesterbølle Hus på 213 kvm med entré, praktisk bryggers, et veludstyret køkken-alrum i åben forbindelse med en hyggelig opholdsstue med udgang til haven. Badeværelse og toilet med gulvvarme, walk-in-closet og fire værelser - det ene med udgang til terrasse. Grunden har tilhørende 3,5 ha fredskov, have med drivhus, masser af plæneplads, frugttræer og gårdmiljø med terrasser. Plads til mindre dyrehold og med gode garage/værkstedsforhold. Ejendommen har pudsede og malede ydermure og tagdækning i eternit. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.495.000/75.000 6.753/5.536 1.450

Bolig m² 190

Ring og forhør nærmere på tlf. 98622400 om disse nyindkomne emner.

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 43620 6/4 1911/75 Kontakt tlf. 98632666

Velholdt etplansvilla tæt på naturskønne områder

Kirkebyvej 30, Hvam I landsbyen Hvam finder du denne villa hvor du kan sætte dit personlige præg og stadig have en billig husleje. Boligen har fungeret rigtig godt for sælger i mange år og i 2010 fik de lavet et nyt badeværelse, i 2012 fik de opført et have anneks som de har brugt flittigt hver sommer. Der er nem adgang til Hovedvej A13 og derfra ligger Aalborg, Viborg og Hobro indenfor en times kørsel. Bemærk prisen og her kan du få en husleje der ligger væsentlig under en lejebolig. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Denne ejendom er et besøg værd

Bolig/ 295.000/25.000 1.326/1.104 kælder m² 111/4 917

Grund Rum/ Opført m² vær. 1034 4/3 1941 Kontakt tlf. 98622400

Attraktiv beliggenhed centralt i Aars

ANDELS BOLIG

D

SOLGT UNDERSKR KØBSAFTALE

Bolig m² 173

E

Sag 91302326

Ansgarsvej 19, Aars Velholdt vinkelbygget etplansvilla på attraktiv beliggenhed med flot anlagt have og grænsende op til naturskønne områder. Grund

Rum/vær.

854

5/4

Opført/ ombygget 1971/76

Kontakt tlf. 98622400

Attraktiv beliggenhed - Perfekt til børnefamilien

SOLGT UNDERSKR KØBSAFTALE

Bolig m² 215

C

Sag 91302226

Ørnhøjvej 95, Aalestrup En velbeliggende 3-længet lystejendom med ca. 1,2 ha jord, fuld af charme og med masser af muligheder. Ejendommen er omkranset af skov, marker, store flotte træer og en masse land-idyl. Grund

Rum/vær.

Opført

11701

6/3

1900

Kontakt tlf. 98622400

Flot og velholdt andelsbolig

Sag 91301846

Himmerlandsgade 42, nr. 2, Aars - "Himmerlandstorvet" Denne skønne andelsbolig er en del af andelsboligforeningen "Himmerlandstorvet" og er helt ideel til det unge par, den enlige eller det ældre par. Boligen er placeret i stueplan og er beliggende lige i hjertet af Aars. Bolig m²

SOLGT UNDERSKR KØBSAFTALE

Rum/vær.

Opført

5/3

2005

102

Kontakt tlf. 98622400

Her har man lavet mange gode forbedringer

ANDELS BOLIG

NYHED

NYHED

C

SOLGT UNDERSKR KØBSAFALE

Bolig m² 136

Grund

Rum/vær.

Opført

1133

5/5

1975

Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

B

Sag 91301759

Kong Valdemars Vej 26, Aars Velkommen til dette skønne hjem i et meget attraktivt område, hvor du er garanteret godt naboskab og sammenhold. Huset er meget lyst og indbydende og der er en god atmosfære.

Søndergade 5 9640 Farsø

SOLGT

UNDERSKR KØBSAFTALE

98

4/3 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

C

Sag 91302378

Stenildhøjvej 26A, Aars Foreningen består af 8 fritliggende andelsvillaer. Boligen er opført med et minimum af vedligeholdelse, god carport, depotrum m.v. Boligen har kombineret køkken/allrum/stue med loft til kip, 2 gode værelser, soveværelse, badeværelse med bruseniche. Bolig m² Rum/vær. Opført 2008

Sag 91302352

Bjørnstrupvej 10, Hornum Her finder du boligen som har gennemgået en større renovering med flot nyt køkken/alrum i højglans hvid. Fra alrummet er der adgang til stor træbelagt solterrasse. Ideel bolig til den som gerne vil lave lidt selv. Bolig/kld.

SOLGT UNDERSKR KØBSAFTALE

116/72

Grund

Rum/vær.

Opført

793

5/2

1947

Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 30

8. MARTS 2017

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Bynær æstetik og kvalitet

i Aars midtby

3 solgte og 1 reserveret

Lejlighederne har et boligareal fra 83 kvm. til 216 kvm. + skønne gårdhaver og terrasser. Beliggende midt i Aars by med nem adgang til både indkøb, kulturliv, fritidsinteresser og grønne områder.

Himmerlandsgade 82 ∙ 9600 Aars

Priser fra kr. 1.545.000.

Her forenes æstetik, praktik og kvalitet i otte centralt beliggende ejerlejligheder, hvor der er ikke er gået på kompromis med hverken materialer, hvidevarer, indretning, beliggenhed eller muligheden for at dyrke det gode hverdagsliv under åben himmel.

skønne gårdhaver og terrasser er en del af byggeriet, så alle beboere får adgang til og mulighed for, at gøre udelivet til en del af en bynær hverdag. Tilhørende praktisk depotrum til hver enkelt lejlighed.

Lejlighederne indrettes moderne, æstetisk og lyst – og med inventar fra Svane og hvidevarer fra Siemens og Thermex. Her er det muligt at bosætte sig bekvemt midt i byen – i smukke, moderne omgivelser - uden at man af den grund behøver undvære morgenkaffe i solen eller den sommeraften, der bliver til en stjerneklar nat og en særlig samtale under åben himmel;

Byggeriet opføres med elevator, så lejlighederne bliver nemt tilgængelige for alle og byggeriet fremstår som en smuk helhed, der i alle afskygninger afspejler den komfort og æstetik, der har været den arkitektoniske ambition.

Istandsat og her kan du få nøglen med det samme.

Skøn bolig på attraktiv beliggenhed

Hvis du ikke kan lide at prale af din bolig, så lad os gøre det. D

Sag 91302365

Søgade 21, Vognsild Indflytningsklar etplansvilla i hyggelige Vognsild - fin udsigt til åbne marker. Lyse og indbydende rum, markudsigt fra hus og have samt godt nabofællesskab i et aktivt landsbysamfund. Etplansvillaen, der ligger her i Vognsild. Her er et aktivt foreningsliv, og der afholdes mange arrangementer året rundt. Skole, pasningstilbud og sportshal ligger i Vestrup blot 10 minutters cykeltur fra huset. I kan hurtigt nå hovedvej 13, når I vil mod Aalborg eller Viborg. Super nem have. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

495.000/25.000 2.297/1.887 927

Bolig m² 100

Grund Rum/ Opført m² vær. 715 3/2 1965 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Søndergade 5 9640 Farsø

Sæt din bolig til salg og vær med, når vi holder Danmarks største åbent hus i påsken.

Vind 49” LG UHD Direct LED-TV

Bestil et uforpligtende møde inden den 17. april. Så er du med i konkurrencen om 3 stk. 49” LG UHD Direct LED-TV til en samlet værdi af 23.997 kr.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

E

Sag 91302153

Nibevej 17, Aars Vil du gerne bo med gåafstand til hovedgaden i Aars by, så finder du en skøn villa her. Boligen ligger på en meget attraktiv adresse, og er meget ideel til førstegangskøberne, den lille familie eller det ældre par, som ønsker en overskuelig bolig med et minimum af vedligehold. Beliggenheden er i den indre del af Aars by, hvor man på gåben nemt kan gå til rutebilstationen, supermarkeder eller én af byens mange specialbutikker i hovedgaden. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig/ 1.245.000/65.000 5.731/4.702 kælder m² 97/57 1.276

Grund Rum/ Opført m² vær. 295 4/2 1943 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 31

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre Renoveret villa på central beliggenhed

edcdanebo.dk Flot renoveret 1-plans villa på Solvænget

Fritidshus i Himmelands smukkeste natur

Åbent hus

garage og carport på i alt 72 m2

E

med tilmelding lørdag d. 11. mar. 14.00 til 15.00

D

Sag 91302354

Sag 91301660

Sag 91302396

Nibevej 30, Aars Vandskuret villa med nyere eternittag. Den tidligere garage er inddraget til boligarealet, således at dette i dag fremstår som indgang/bryggers og værelse. Indretning med: Indgang med klinkegulv, gulvvarme. Herfra et trin ned til bryggers, ligeledes med klinkegulv, gulvvarme samt plads til vaskemaskine og tørretumbler. Badeværelse med væghængt toilet, bruseniche samt klinkegulv og gulvvarme. Soveværelse og 3 værelser. Køkken i hvidt - delvis åbent til opholdsstue, som har udgang til terrasse. Bolig Grund Rum/ Opført/ Pris/udbetaling 1.395.000/70.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 6.341/5.218 m² m² vær. ombygget 123 700 5/4 1964/14 Ejerudgifter 1.431 Kontakt tlf. 98622400

Solvænget 26, Aars Hus på 125 kvm med fin entré og bryggers med god plads, åbent veludstyret køkken, en hyggelig vinkelstue med plads til familiehyggen, lækkert badeværelse og tre lyse værelser af en fin størrelse. Boligen er gennemgribende renoveret - også med sans for det æstetiske udtryk. Grunden på 840 kvm er hyggelig og ugenert med flere dejlige terrasser. Huset ligger i et attraktivt kvarter - tæt på midtbyen, men i rolige omgivelser. Huset har nyere tagpap med listetækning. Yderligere carport på 32 kvm.

Enebærvej 25, Øje Sø Dette hyggelige fritidshus, ligger omgivet af smuk natur i det fredelige Øjesø og tæt ved Gatten og "Himmerland Golf & Spa Resort. Få minutters gang fra huset finder du den smukke og rene sø Øjesø. Selve fritidshuset er på 75 m2 og har et naturligt samlingspunk i husets stue med højt til loftet, spiseplads og en brændeovn der indbyder til hyggeligt sammenværd med familie og venner. Endvidere er boligen indrettet med entré, 2 gode værelser og et stort soveværelse, badeværelse og et lyst køkken. Bolig Grund Rum/ Opført Pris/udbetaling 725.000/40.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 3.560/2.845 m² m² vær. 75 3715 4/3 1988 Ejerudgifter 955 Kontakt tlf. 98622400

Villaen der passer til rigtig mange købere.

Hop i arbejdstøjet og lav en god handel

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.795.000/90.000 8.134/6.694 1.797

Bolig m² 125

Grund Rum/ Opført m² vær. 840 4/4 1982 Kontakt tlf. 98622400

Oplagt valg til børnefamilien.

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 11. mar. 14.00 til 15.00

D

Musvitvej 4, Aars Der er fredelige og familievenlige rammer om hverdagen på Musvitvej 4 i Aars. Her ligger denne velindrettede etplansvilla med en have som mange ønsker sig. Vejen er lukket for gennemkørende trafik. Villaen ligger endvidere tæt på vores allesammens Søanlæg som dagligt bruges af byens børn. Her finder du masser af legeredskaber og om sommeren er det byens oase. Her får I kort sagt en god, gedigen villa med en beliggenhed, der er som skræddersyet til børnefamilien. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.295.000/65.000 5.893/4.849 1.780

Bolig m² 126

Grund Rum/ Opført m² vær. 952 5/5 1976 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

F

Sag 91302408

Søndergade 5 9640 Farsø

Havbrovej 8, Hornum Du kan nu erhverve dette byhus i Hornum til en særdeles attraktiv pris. Ejendommen er beliggende centralt i Hornum med gåafstand til Brugsen, skole og sportsfaciliteter m.v., og med ca. 10 min. kørsel til handelsbyen Aars. Ejendommen står i dens oprindelige stand, men tidligere ejer har formået at vedligeholde det så godt som muligt. Boligen har meget potentiale. Så har du mod på at trække i arbejdstøjet og lave noget selv, kan du gøre en god handel. Bolig/ Grund Rum/ Opført Pris/udbetaling 498.000/25.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 2.302/1.890 kælder m² m² vær. 918 3/3 1964 Ejerudgifter 1.125 102/78 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

C

Sag 91302402

Sag 91300523

Tolstrup Byvej 20, Aars Villaen er beliggende i det attraktive Aars, hvor du med denne placering er en del af byen men du får stadig en ugeneret plet med kort afstand til skøn natur. Skole og fritidsaktiviteter kan nemt klares via de mange stisystemer. Allerede når du kører ind til boligen så ved du, at hér vil du føle dig hjemme! Huset er løbende renoveret og super velholdt. Parker bilen i den gode murede garage hvor der er godt med plads. Huset er oplagt til børnefamilien. Pris/udbetaling 1.995.000/100.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 9.066/7.464 Ejerudgifter 1.335

Bolig m² 182

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 1132 6/5 1943/87 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 32

8. MARTS 2017

DR. ALEXANDRINES VEJ 5 VELBELIGGENDE OG INDFLYTNINGSKLAR VILLA I AARS Aars Indflytningsklar villa på 156 m2 med fire værelser og store, gode opholdsrum. Her får I en dejlig have og en beliggenhed i et stille område af Aars. Boligen rummer et lækkert badeværelse med bruseniche og et gæstetoilet. Opholdsområdet består af et åbent rumforløb mellem køkken-alrum og stue. Køkkenet er moderne indrettet med ovn i ståhøjde og et lækkert amerikanerkøleskab. Udenfor kan I se frem til at byde gæsterne på en forfriskende drik på den solrige, sydvestvendte terrasse.

NYHED

KIRKESTIEN 1 CHARMERENDE OG VELHOLDT VILLA MED GOD BELIGGENHED Aars Velholdt villa i Aars med en dejlig have og en attraktiv beliggenhed i gåafstand til skole og indkøb. I får 176 m2 bolig, en kælder på 82 m2 og en integreret garage på 68 m2. Stueplan byder på et Invita-køkken, en stor stue, et viktualierum og et gæstetoilet. Første sal er opdelt i to separate afdelinger. I den ene ende er der et toilet og to værelser. I den anden ende får I et badeværelse med bruseniche og et stort soveværelse med indbyggede skabe. Kælderen byder på fire disponible rum.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

80.000 7.063/5.800

Bolig m2: 280 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Udhus m2: Byggeår: 1877/1994 Sag: 258V1500253 Energi:

135.000 11.958/9.821

Bolig m2: 176 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Kælder m2: Byggeår: 1910 Sag: 258V1600237 Energi:

837 82

Aars Hvis I vil bo både elegant og centralt i Aars, så ligger jeres nye hjem muligvis på Assersvej 23. Her får I nemlig en særdeles velholdt villa på 172 etagemeter, og I kan desuden glæde jer over en have, der er lige så ugeneret, som den er nem at holde. Fra adressen er der gåafstand til både skole, gymnasium og de mange butikker og spisesteder i Aars' hyggelige handelscentrum. Den gedigne villa er opført i 1950 og præsenterer sig charmerende med rødmuret facade, sadeltag og hvide vinduesrammer.

D

KONG HARALDS VEJ 18 VIRKELIG VELHOLDT VILLA - FREDELIGT KVARTER I AARS

Blære Nedlagt landbrug Renoveret landejendom med moderne komfort, rustikke detaljer og fri udsigt over åbne marker. Stort udhus med masser af anvendelsesmuligheder. Nyt tag og træpillefyr. Ligger blot 1,5 kilometer fra skole og ti minutters kørsel fra Aars. 1.545.000 2.049

2.650.000 1.891

NYHED

BORUPVEJ 4 RENOVERET LANDEJENDOM I NATURSKØNNE OMGIVELSER

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

5.113 240 D

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 156 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1967/1995 Sag: 258V1600197

90.000 7.924/6.507

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

955 13 21 D

2.795.000 2.291

140.000 12.684/10.417

Bolig m2: 153 Grund m2: Stue/vær: 2/3 Kælder m2: Byggeår: 1974/1993 Sag: 258V1600192 Energi:

Vesthimmerland Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

Villa, 1 fam. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.495.000 1.559

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 108 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1950 Sag: 258V1500150

75.000 6.823/5.601

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

562 64 20 D

AGGERSUNDVEJ 26 LANDEJENDOM MED GODE UDHUSE OG MED CA. 3 MIN TIL AARS!

Aars Villa, 1 fam. På Kong Haralds Vej 18 i Aars ligger denne dejlige villa på 270 velfordelte etagemeter. Hele huset er løbende renoveret og vedligeholdt, så alt fremstår i tip top indflytningsklar stand. Haven er velanlagt, og der er gåafstand til alle byens tilbud. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.745.000 1.860

ASSERSVEJ 23 VELHOLDT VILLA MED CENTRAL BELIGGENHED I AARS

Villa, 1 fam. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Villa, 1 fam. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

931 117 E

Aars Nedlagt landbrug Boligen indeholder: Entré/fordelingsgang. Køkken fra 2004. Stue. Badeværelse. Bryggers og 2 værelser. 1. salen indeholder: Et disponibelt rum. Der er på nuværende tidspunkt 3 værelser, det skal dog renoveres. Udhuse med gode muligheder for at have dyrehold. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

495.000 1.497

25.000 2.311/1.894

Bolig m2: 131 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Udhus m2: Byggeår: 1900 Sag: 258V1500108 Energi:

5.642 240 G


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 33

HOVEDGADEN 35 RUMMELIG VILLA MED CENTRAL BELIGGENHED I VESTER HORNUM Vester Hornum Villa, 1 fam. En stor, solid familievilla til en god pris! Det er kort beskrevet, hvad der venter jer her på Hovedgaden 35 i Vester Hornum. Huset ligger centralt i den aktive landsby, der både har skole, købmand, pasningsmuligheder samt et rigt foreningsliv. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

NYHED

GUNDERUPVEJ 90 LANDEJENDOM MED MANGE MULIGHEDER I GUNDERUP

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

398.000 1.003

25.000 1.825/1.496

Bolig m2: 80 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1927 Sag: 258V1700017

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

2.984 5 290 G

CHARLOTTESVEJ 5 UTRADITIONELT OG CHARMERENDE SOMMERHUS Trend

SOLGT

Fritidshus

1.820

50.000 4.930/3.933

NYHED

AGNETHESVEJ 9 LÆKKERT SOMMERHUS FRA 2009 PÅ UGENERET GRUND

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

395.000 1.000

25.000 1.821/1.493

Bolig m2: 138 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1922 Sag: 258V1500121

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

3.068 78 96 63 F

Bolig m2: 74 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 2005 Sag: 258V1600120

Rold Villa, 1 fam. Det bliver bare ikke mere idyllisk end i Rold - den aktive, lille landsby der har lagt navn til et af landets største og skønneste skovområder. Nu kan I flytte ind midt i idyllen, i et charmerende hus på en stor grund 500 meter fra skovbrynet. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

745.000 1.099

40.000 3.399/2.812

Bolig m2: 118 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1884 Sag: 258V1600200

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

1.205

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

795.000 671

40.000 3.940/3.142

Bolig m2: 78 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1999 Sag: 258V1600030

Vesthimmerland Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.195.000 1.143

60.000 5.888/4.698

Ertebølle

Bolig m2: 91 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 2009 Sag: 258V1500197

SOLGT

1.320

Fritidshus

Bolig m2: 68 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1978/2000 Sag: 258V1300092

1.026 23 48 F

1.350

KJELDHØJ 15 FLOT RENOVERET SOMMERHUS - DIREKTE KLAR TIL INDFLYTNING

Trend Fritidshus Nyd det dejlige strandliv og de mange muligheder for dejligt strandliv og et aktivt ferieliv ved Trend syd for Løgstør. Her udbydes et moderne indrettet og vedligeholdelsesfrit, muret sommerhus med PVC-vinduer og en dejlig nem grund. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Trend Fritidshus Lækkert sommerhus fra 2009 i Trend. Boligen byder på 91 kvadratmeter her er både tre værelser, to badeværelser og store opholdsrum med loft til kip. Der er stor vestvendt terrasse, morgenterrasse og stor græsplæne, to udhuse og stor indkørsel.

KJELDHØJ 77 HYGGELIGT SOMMERHUS MED UDSIGT OVER FRIAREAL

ALBERTASVEJ 15 SUPERNEMT SOMMERHUS VED DEJLIG SANDSTRAND

Trend Fritidshus Drømmer du om et fritidshus med kort afstand til alt, du skal bruge for at gøre feriedagene nemme? Så skal du kigge nærmere på dette fritidshus i Trend. Foruden omkring et kvarters gang til en lang strand har du også kort afstand til skøn natur.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

F

Borup Villa, 1 fam. Boligen indeholder: Hall. 1. salen indeholder: Tre værelser. Badeværelse. Gennemgangsværelse. I stueplan har vi et spisekøkken. Spisestue med direkte adgang til opholdsstue. Fra spisestuen er der adgang til endnu en stue. Entré. Gæstetoilet. Stort multirum.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

AGNETHESVEJ 1 VELHOLDT FRITIDSHUS I TREND - TÆT PÅ DEJLIG BADESTRAND

998.000 584

842 28

BETTE ROLDVEJ 6 VELHOLDT VILLA MED NATURSKØNNE SKOVOMGIVELSER I ROLD

Bolig m2: 50 Grund m2: Stue/vær: 2/1 Byggeår: 1960/1968 Sag: 258V1300200

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

25.000 2.305/1.889

Bolig m2: 150 Grund m2: Stue/vær: 2/4 Carport m2: Byggeår: 1940/1981 Sag: 258V1600203 Energi:

HALKÆRVEJ 110 EJENDOM I NATURSKØNNE OMGIVELSER

Gunderup Villa, 1 fam. På en næsten 3000 m2 stor grund får I hele 375 etagemeter at boltre jer på. I får et stuehus, en ældre stald og to udhuse, der oplagt kan bruges som eksempelvis værksted og maskinhus. Dertil en fantastisk udsigt og tre kilometer til Limfjorden. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

495.000 1.099

1.272

Ertebølle Fritidshus Dette hyggelige sommerhus har gennem de seneste 5 år fået en gennemgribende renovering. Huset fremstår bl.a. med nyt køkken og badeværelse i flot lys stil, nyt ståltag samt ny skøn overdækket terrasse. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

695.000 833

35.000 3.453/2.753

Bolig m2: 55 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Udhus m2: Byggeår: 1976/2001 Carport m2: Sag: 258V1300060

1.221 9 23


SIDE 34

Aars Avis

8. MARTS 2017


8. MARTS 2017

Aars Avis

SIDE 35


Aars Avis

SIDE 36

8. MARTS 2017

Mere Mægler - Mere Digital SIMESTED - Guldagervej 1

LERKENFELD - Evaslundvej 200

NYHED

NYHED

På Guldagervej 1 ligger hele 233 kvadratmeter i ét plan og boligen er både lys og indbydende. Udenfor får I rum til udfoldelse, for villaen ligger på en 2.334 kvadratmeter Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

stor grund i Simested - omgivet af natur og åbne vidder. I Aalestrup finder I skole, indkøb og idrætscenter. Sag: 17118

795.000 1.697 40.000 3.650/2.994

Bolig m²

233

Grund

2.334

Stue/vær

1/5

Opført 1968/1972

Tæt ved lerkenfeld å, ligger denne moderniseret ejendom. Boligen er løbende blevet moderniseret siden 2008, og der er i 2011 blevet tilbygget 104 m2. Der er Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

nyere vandboring, trixtank og stokerfyr. Dejlig lukket grund på 2.021 m2 m. flot anlagt have m. bl.a. nyere gårdhave, carport og udhus. Sag: 17121

995.000 1.477 50.000 4.563/3.744

m² Stue/vær

242/3 2/5

Grund

2.021

Opført 1900/2011

Nybolig har byens korteste liggetid på 68 dage* Boligsiden.dk/findmægler - Villa pr. 6. marts 2017. Forretninger i Aars. Oustrupvej 2C st. tv.

Kong Valdemars Vej 28

Med denne toværelses lejlighed i Aars får du veludnyttede kvadratmeter uden spildplads. Herudover får du en vestvendt terrasse samt en god beliggenhed tæt på indkøb. Sag: 17126

SOLGTe

Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

665.000 1.358 35.000 3.071/2.519

på 7 dag

Bolig m²

76

Vær

Etage

ST.

Opført

Nybolig Vesthimmerland - Aars

2 1974

LGgeTs SO n. sø

Sdr. Boulevard 11

Højtoften 29

LGgeTs SO n. sø

Kong Valdemars Vej 28 Sag: 16109

Sdr Boulevard 11

Sag: 17124

Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

750.000 753 40.000 3.447/2.829

lig

1.100.000 2.052 55.000 5.012/4.113

lig

Bolig m²

133

Grund

1.179

Bolig m²

113

Grund

850

Stue/vær

1/4

Opført

1976

Stue/vær

1/3

Opført

1962

Himmerlandsgade 93 ·· ·9600 Aars 9601@nybolig.dk ·· ·nybolig.dk ·· ·Tlf: 98621400

På en lukket villavej i et attraktivt kvarter i Aars ligger denne velholdte villa på 140 kvadratmeter. Villaen er opført i 1-plan og er med rød murstensfacade og hvide vinduesrammer. Sag: 17101

E KØBSAFTAL1.575.000 1.871 T VE80.000 UNDERSKRE7.168/5.886

SOLGT

Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

Bolig m²

140

Grund

778

Stue/vær

1/4

Opført

1986


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 37

Mere Mægler - Mere Digital

mmmw

AARS - Grundtvigsvej 7

NYHED

Fast salær kr. 25.000* *gælder i marts 2017

Tak for en forrygende start på 2017 - Vi fortsætter vores gode tilbud i marts

Her kan man flytte lige ind, og fra dag 1, nyde fordelene ved den meget central beliggenhed, tæt på børnehave, skole, svømmehal og indkøb. Kun ca. 200 meter til det Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

naturskønne Tvebjerg med sø og skov mv. Der er ved moderniseringen sørget for et minimum af udvendig vedligeholdelse. Sag: 17136

1.695.000 1.784 85.000 7.686/6.310

Bolig m²

143

Grund

700

Stue/vær

1/4

Opført 1967/2008

AARS - Dr. Margrethes Vej 29

Kontakt os på tlf 9862 1400 for en gratis og uforpligtende salgsvurdering *Prisen er eksklusiv markedsføring og fotos **Boligsiden.dk/findmægler - villa pr. 26.02.2017

AARS - Ingemannsvej 8

NYHED

NYHED

Familielivet får fine rammer i denne dejlige etplansvilla i Aars. Her kan I flytte ind i en lys og lækker bolig, der er totalmoderniseret i 2014, og udenfor får I glæde af en Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

Hos Nybolig Vesthimmerland - Aars kan vi prale af høj kundetilfredshed og et effektivt salgsarbejde. - Gennemsnitlig salgstid på kun 74 dage i postnummer 9600** - 9,6 ud af 10 i kundetilfredshed** - Laveste afslagsprocent i postnummer 9600** - Lokalt forankret mæglerteam

hyggelig have med en stor solterrasse. Hele herligheden ligger på en stille villavej tæt på alle byens tilbud. Sag: 17132

2.295.000 2.010 115.000 10.383/8.526

Bolig m²

160

Grund

843

Stue/vær

1/5

Opført 1969/1989

Både byen og naturen ligger lige uden for hoveddøren på Ingemannsvej 8 i Aars. Her har I gåafstand til alle de daglige fornødenheder, og grunden grænser direkte op Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

1.495.000 1.926 75.000 6.820/5.599

Nybolig Vesthimmerland - Aars Jacob Andersen Indehaver, ejendomsmægler, MDE Mobil 40351114

Tina Sondrup Indehaver, sagskoordinator Mobil 20650321

Michael Søegaard Salg og vurdering Mobil 20673262

Himmerlandsgade 93 ·· ·9600 Aars 9601@nybolig.dk ·· ·nybolig.dk ·· ·Tlf: 98621400

til skøn, grøn natur. Villaen er velholdt og velindrettet med fire værelser, to badeværelser og et stort opholdsafsnit. Sag: 17138 Bolig m²

148

Grund

1.050

Stue/vær

1/4

Opført

1972


Aars Avis

SIDE 38

8. MARTS 2017

forskellige

Mennesker er , det er bolighandler også Vi finder den bedste løsning for dig.

boostingbusiness.dk

Lad os lave en GRATIS og UFORPLIGTENDE salgsvurdering af din bolig!

Heidi

Kristian

Louise

Sussie

VILLA I LANDSBY MED FRISKOLE OG FRITIDSAKTIVITETER HAVERSLEVVEJ 105, 9520 SKØRPING VILLA ROLD SKOV OG GRAVLEV ÅDAL SOM NABO. Moderniseret landvilla i røde sten med ældre garage og stor grund i aktivt landsbymiljø. Passer til familien med 2 børn. Ejerudg./mdr.: 1.339,-

VELHOLDT VILLA I ATTRAKTIVT KVARTER KONG KNUDS VEJ 8, 9600 AARS VILLA RUMMELIG VILLA MED GOD BELIGGENHED. Fuktionel villa med god planløsning og dejlig have. Her er en god base til familien, som ønsker god plads. Attraktiv beliggenhed. Ejerudg./mdr.: 2.337,-

MODERNISERET OG RUMMELIG VILLA - 5 VÆRELSER PRÆSTEMARKEN 2, 9541 SULDRUP VILLA CHARMERENDE VILLA. Moderniseret i 2004 og siden energirenoveret. En skøn plet i landsbyen Sønderup. Gode busforbindelser. KUNNE DET VÆRE JERES DRØMMEBOLIG? SKAL SES! Ejerudg./mdr.: 1.422,-

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

525.000/30.000 2.407/1.995

Bolig/Kld.: Grund: Stuer/Vær.:

89/12 Byggeår: 1.000 Energi: 1/3 Sagsnr:

1958 E 146759

1.895.000/95.000 8.590/7.053

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

187 Byggeår: 1.027 Energi: 2/6 Sagsnr:

1976 D 116684

1.295.000/65.000 5.891/4.887

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

201 Byggeår: 1.390 Energi: 1/6 Sagsnr:

1900 E 166768

SØNDERUP MØLLE - NATURSKØN BELIGGENHED HJEDSBÆKVEJ 514, 9541 SULDRUP LYSTEJENDOM Energirigtigt hus opført i 2010. Flot og rummelig beboelse.Her er mark, skov, eng og ådal.Nem adgang til A13 og E45 - 35 km til Aalborg. GÅ IKKE GLIP AF DENNE FLOTTE BOLIG! Ejerudg./mdr.: 3.979,-

LANDEJENDOM NÆR AARESTRUP M. UDSIGT OVER MARKERNE ULVKÆRVEJ 7, 9520 SKØRPING SPECIALEJENDOM Nær Aarestrup ligger denne landejendom med 10 HA. Gode udbygninger/værksted med flere anvendelsesmuligheder. Jorden er udlejet og giver en årlig lejeindtægt på kr. 37.500,-. Ejerudg./mdr.: 1.455,-

"SØTTRUP HEDEGAARD" - EN PERLE MED SKØN NATUR BJØRNSTRUPVEJ 47, 9600 AARS LYSTEJENDOM Ældre landbrug med 31 ha. Naturskøn beliggenhed mellem Hornum og Gatten. Ca. 17 ha. omdriftsjord, 7 ha med permanent græs og resterende areal m. skov, krat, mose, veje og stier. Ejerudg./mdr.: 2.207,-

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

5.600.000/280.000 26.586/21.752

Bolig/Kld.: 200/160 Byggeår: Grund: 20,49 Energi: Stuer/Vær.: 2/5 Sagsnr:

2010 A 760240

2.100.000/105.000 9.521/7.902

Bolig: 149 Byggeår: Grund: 100.859 Energi: Stuer/Vær.: 1/4 Sagsnr:

1974 F 666736

3.900.000/195.000 17.624/14.475

Bolig: 188 Byggeår: Grund: 318712 Energi: Stuer/Vær.: 3/8 Sagsnr:

1930 E 726749

Aars Mægleren Løgstør/Trend Mægleren

Himmerlandsgade 76, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

Sussie Sørensen

www.trend-mægleren.dk


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 39

Ny kortlægning fra DKR og TrygFonden:

Sådan bekæmper vi effektivt indbrud i hjemmet BOLIG: Hver fjerde dansker frygter at blive udsat for indbrud. En ny rapport fra TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd samler den bedste tilgængelige viden på området og dokumenterer, hvad der virker, når man skal forebygge indbrud. Eksperternes anbefalinger er klare: Sikring af boliger, nabohjælp og tiltag mod hæleri er vejen frem for at opnå færre indbrud og øget tryghed. Danmark er generelt et trygt land at leve i, men når det kommer til indbrud, er der tydelige skår i danskernes tryghedsfølelse. Således viser TrygFondens Tryghedsmåling, at hver fjerde dansker frygter at blive udsat for indbrud i deres private hjem. Det gjorde blot hver tiende i 2004.

Mest plagede Danskernes frygt for indbrud er ikke ubegrundet. Vi er et af de mest indbrudsplagede lande i Europa. Selvom antallet af indbrud herhjemme er faldet lidt over de seneste år, har indbrudsniveauet bidt sig fast og falder ikke som næsten alle andre former for kriminalitet. Heldigvis kan vi gøre noget ved indbrudsstati-

stikken og den utryghed, de mange indbrud fører med sig. DKR og TrygFonden offentliggør nu en vidensopsamling, der har samlet og gennemgået tilgængelig og dokumenteret viden om, hvad der virker på indbrudsområdet. Først og fremmest kan vi forstærke døre, vinduer, låse og mure i vores hjem, så de bedre kan modstå indbrudsforsøg. Det er et yderst effektivt middel mod indbrud. - Det er noget, vi som borgere desværre kun får gjort i begrænset omfang. I Holland og England har man i en årrække haft lovkrav om indbrudssikring i nybyggeri af boliger, og det har betydet, at antallet af indbrud i de to lande er reduceret markant. I begge lande er indbrudsraten halveret. Indbrudssikrede hjem smitter samtidig positivt af på ikke indbrudssikrede hjem i lokalområdet. Indbruddet flytter altså ikke over til naboen, tværtimod, fortæller Merete Konnerup, analysechef i TrygFonden. Kombinerer man indbrudssikring med nabohjælp, bliver det endnu mere effektivt. - Systematisk nabohjælp, hvor beboerne i et område holder øje med hinandens

velbesøgte borgermøder om indbrud og nabohjælp viser tydeligt en stor interesse fra befolkningens side for selv at være med til at gøre noget.

Nabohjælp

TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd har samlet den bedste tilgængelige viden om indbrud og sikring i en ny rapport.

boliger, er også et effektivt værn mod indbrud. Faktisk kan hvert femte indbrud forebygges alene med Nabohjælp, siger Merete Konnerup. DKR og TrygFonden

Boligejere over 60 år kan blive fanget i gældsfælde Det kan det være sidste chance for at optage flekslån BOLIG: Danske Boligadvokater forventer, at de oversete regler vil lægge et stort økonomisk pres på mange seniorer og tvinge nogle til at sælge boligen. Er man over 60 år og har belånt boligen med mere end 60 procent, vil banken kunne sige ”nej!” til et nyt lavt forrentet og afdragsfrit realkreditlån. Bekendtgørelsen om ”god skik for finansielle virksomheder” rammer boligejere over 60 år, der ikke har sparet tilstrækkeligt op i boligen. Bekendtgørelsen fastslår, at et realkreditinstitut som udgangspunkt kun må give flekslån og afdragsfrie lån til boligejere, der kan betale et 30-årigt lån med afdrag.

En vurdering Hvis realkreditinstituttet vurderer, at låneansøgeren ikke har en tilstrækkelig indkomst til at betale ren-

ter og afdrag på et 30-årigt fast forrentet lån, så er kassen også lukket for de billige flekslån. Dermed kan boligejere blive nødt til at finde en langt dyrere alternativ finansiering uden om realkreditinstitutterne eller at sælge boligen. Udregningen baseres på den måde et realkreditinstitut kreditvurderer og betyder, at kunder over 60 år alene på grund af alderen får en betydelig dårligere kreditvurdering. Som tommelfingerregel må personer under 60 år have en gæld, der er tre en halv gange større end deres årsindtægt,

mens personer over 60 år højst må have en gældsfaktor på to. Aldersgrænsen kan virke meget vilkårlig for personer, som har udsigt til at arbejde mange år, efter de er fyldt 60 år. Som kreditvurderingen sker i dag, vil en del boligejere over 60 år være begrænsede i at optage nye lån i en nuværende bolig og i forbindelse med køb af en anden bolig.

Læg en plan Boligadvokat Jacob Jansson Christensen, bestyrelsesmedlem i Danske Boligadvokater, anbefaler, at man i god tid inden de 60 år lægger en plan for sine boligforhold, herunder belåning: - Man bør i god tid overveje, hvorvidt det kan være fordelagtigt at omlægge sine lån til nye lån med mulighed for en kortere eller længere afdragsfri periode.

har siden 2011 samarbejdet om at reducere indbrud i Danmark og dermed skabe større tryghed blandt danskerne. Nabohjælpsordningen har fra start været helt central. En række Boligadvokaten kan hjælpe med disse overvejelser på baggrund af beregninger for de forskellige lånetyper. Boligadvokaten kan ligeledes hjælpe i en eventuel forhandlingssituation med et eksisterende eller nyt finansieringsselskab, siger Jacob Jansson Christensen.

De ”velpolstrede” Mens en stor gruppe ældre boligejere har vanskeligt ved at få et lån med lav ydelse, har boligejere med en stor opsparing nu mulighed for at optage afdragsfrie realkreditlån. I vejledningen til bekendtgørelsen fremgår det, at et realkreditinstitut har mulighed for at fravige bestemmelsen om at kreditgodkende alle kunder på baggrund af et 30-årigt fast forrentet lån med afdrag, hvis der er tale om et lån ydet til nedsparingsformål og med udgangspunkt i en belåningsgrænse på 60 procent. Denne fravigelse forudsætter dog, at penge- eller realkreditinstituttet vurderer, at ejendommens værdi ved den afdragsfrie periodes udløb vil være tilstrækkelig til, at salgsprovenuet vil kunne indfri lånet fuldt ud.

- Foreløbigt er 200.000 danske husstande blevet nabohjælpere, og der kommer løbende flere til. De hjælper naboerne med at holde ”liv i hjemmet”, når de ikke er hjemme ved fx at tømme postkassen, fylde skraldespanden, stille ens bil eller cykel foran huset og rydde sne. Danskerne er således allerede i gang med at hjælpe hinanden med at undgå indbrud, forklarer Henrik Dam, formand for DKR. Sidst, men ikke mindst, viser rapporten, at det er vigtigt at undergrave tyvens forretning. - Når vi bevidst eller ubevidst køber tyvekoster, er vi med til at holde tyvens forretning i gang. Vi skal i stedet ødelægge tyvens muligheder for at afsætte de stjålne varer. Det gøres bedst ved at bruge mobile og elektroniske betalingsløsninger eller NemID, når vi køber brugt. På den måde gør vi det svært for sælger at skjule sin identitet, siger Henrik Dam.

Fakta • Ifølge Danmarks Statistik blev der anmeldt 31.885 indbrud i Danmark i 2016. • Danskerne lever med en rekordhøj utryghed for indbrud. • De mørke vintermåneder og særligt ferieperioderne, dvs. efterårs-, jule- og vinterferien, er højsæson for indbrud. • Nabohjælp er en gratis ordning, hvor man hjælper sine naboer med at holde øje med hinandens boliger og rapporterer om eventuel mistænkelig adfærd. • Det er vigtigt at beskytte sin bolig og forstærke døre, vinduer, låse og mure, så de bedre kan modstå indbrudsforsøg. Jo mere besværligt det er for en indbrudstyv at trænge ind i en bolig, jo større er sandsynligheden for, at tyven opgiver eller helt holder sig væk. • I bl.a. Holland er der lovkrav om indbrudssikring i bygningsreglementet. Fx lyder et krav på, at bl.a. døre og vinduer i nybyggeri skal kunne modstå indbrudsforsøg i mindst tre minutter. Tiltaget har vist sig at have positiv effekt i forhold til at reducere antallet af indbrud.

El-plæneklipper giver benzin baghjul BOLIG: Husqvarna har i flere år udviklet massivt på batteriprodukter. I dag er batteriet stærkere end nogensinde og en værdig konkurrent til benzin. Det mærker man virkelig, når man tænder for Husqvarnas nye plæneklipper med firehjulstræk. - Husqvarnas nye plæneklipper, LC 141V Li, er et godt bevis på, hvorfor flere og flere vil have batteriprodukter. Plæneklipperen er let at anvende og generer ikke brugeren med støj og udstødningsgasser. Og så er den ligeså effektiv som en tilsvarende benzinklipper, siger Jakob B. Hansen, Husqvarna Danmark. Modellen er næsten lydløs, batteridreven walkbehind plæneklipper. Plæneklipperen er let at starte blot ved at trykke på knappen. Det selvkørende system betyder, at plæneklipperen kan køre af sig selv. Udstyret med en børsteløs motor og et høj omdrejningspunkt kører plæ-

Batteri-plæneklipperen fra Husqvarna.

neklipperen ubesværet over plænen. Og den tilpasser sig automatisk ujævne forhold og tykt græs uden at sagtne farten. Plæneklipperens effektivitet påvirker ikke batteriets levetid. Faktisk kan man, mens man er i gang med at klippe græsset, øge plæneklipperens runtime ved at aktivitere en særlig funktion som reducerer omdrejninger per minut til fordel for længere batterilevetid. Smart, når plæneklipperen skal klippe i kort græs.


Aars Avis

SIDE 40

Dækskifte: Billigst i lokalområdet Vesthimmerland er billigere end både Aarhus og København MOTOR: Du kan roligt blive hjemme i Vesthimmerland, når bilen skal have sommerdæk på. På de største værksteder i Aarhus og København risikerer du at betale helt op til 750 kroner for at få skiftet hjul på din bil. Omvendt kan de billigste lokale mekanikere i Nordjylland ordne hjulskiftet for 249, viser en undersøgelse fra værkstedsportalen autobutler.dk. - Flere værksteder i de store byer tager ågerpriser og bruger anledningen til at give priserne et ordentligt nøk opad. Det er vigtigt for trafiksikkerheden at køre med den rigtige dæktype, derfor forstår vi ikke, hvor-

Det er væsentligt billigere at få skiftet fra vinter- til sommerdæk i Vesthimmerland end i eksempelvis Aarhus og København.

for de dyre mærkeværksteder skruer op for priserne på hjulskifte, siger analyse-

chef Jan Sturm fra autobutler.dk, som peger på, at de mindre værksteder i Vest-

himmerland har væsentligt lavere timepriser. Hvis man selv medbrin-

Den nye Peugeot 3008 SUV er ”Car of the Year 2017” Det er anden gang på tre år, Peugeot vinder prisen MOTOR: Peugeot har for anden gang på blot tre år vundet ”Car of the Year” prisen. En fagjury bestående af 58 motorjournalister fra 22 lande har netop tildelt den nye Peugeot 3008 SUV den ærefulde titel, der kommer i kølvandet på en succesfuld introduktion med næsten 100.000 solgte eksemplarer på blot fire måneder. Det er femte gang Peugeot vinder den eftertragtede pris, sidst var med 308 i 2014, mens det er allerførste gang, at en SUV er blevet udråb som vinder af COTY juryen. Hele 21 jurymedlemmer havde Peugeot 3008 SUV som vinder af ”Car of the Year 2017” titlen, og i juryens begrundelse beskrives den som en darling blandt størstedelen af juryen. Især interiørdesignet med det veldesignede instrumentpanel indeholdende digital

Lille service kun

995.FRA 39,-

ger hjul tager dækskiftet højst 15 minutter på værkstedet, men de dyre priser kan få bilejerne til at køre videre med vinterdæk om sommeren. - Vi har desværre mødt bilejere, som synes det er for dyrt at skifte, og derfor vælger at køre med vinterdæk om sommeren. Det vil vi dog ikke anbefale. Ud over at du får en dårligere brændstoføkonomi, så har vinterdæk også dårligere bremsevne end sommerdæk, fortæller Jan Sturm. Han anbefaler, at man i stedet spørger om prisen hos flere lokale værksteder, så man undgår de mekanikere, der har skruet prisen helt i vejret. Hos autobutler.dk har værkstederne stadig mange ledige tider. Men hvert år i

1. Skift til sommerdæk når frosten er væk. Vinterdæk bremser dårligt på en varm og på våd asfalt. Ud over sikkerheden så bliver vinterdæk slidt meget hurtigere end sommerdæk.

Hvert eneste forår er der stort run på værksteder og dækcentre. Selv om du måske først har tid til at skifte dæk om et par uger, bør du allerede nu reservere tiden, så du er sikker på at kunne komme til. Bestiller du dit dækskifte gennem en værkstedsportal, kan du ofte springe køen over, da der kun bydes på opgaven fra værksteder, der har tid.

3. Rengøring. Peugeot 3008 SUV har modtaget prisen ”Car of the Year 2017”.

display, touch skærm og en række af ”toggle switches” fremhæves som et af 3008´erens stærkeste kort. Det danske COTY jurymedlem, Søren W. Rasmussen, havde også Peugeot

Stor service kun

1995.-

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98 64 10 88

Aalestrup Motor Co. ApS Testrupvej 6

3008 SUV som vinder: - Peugeot 3008 repræsenterer den modestrømning, der er i Europa med crossovers og SUVer. Men det er jo ikke nok. 3008 er også markant med sin høje sikkerhed og så har den en række fine brændstoføkonomiske motorer. Det trækker lidt ned, at der ikke findes elektrificerede udgaver. Det må vente til 2019, siger Søren W. Rasmussen. Han peger desuden på de gode muligheder for at personalisere sin 3008. - Produktionsapparatet er indrettet, så der findes et hav af udstyrsvarianter. Man kan altså bestille en 3008 nærmest som man vil, inklusive en masse udstyr og kabinedesigns, siger han. Peugeot 3008 SUV blev kåret som Årets Bil i Dan-

mark 2017 i efteråret og har allerede modtaget mere end 20 priser i Europa, heriblandt for smukkeste interiørdesign ved Festival Automobile International. Kronen på værket er ”Car of the Year 2017” titlen, der i den grad er en blåstempling af det arbejde, der er lagt i udviklingen af den nye 3008 SUV, hvor nytænkning og kvalitet har været nøgleord. Peugeot Brand CEO, Jean-Philippe Imparato, modtog prisen og takkede med ordene: - Jeg er utrolig lykkelig og stolt over, at Peugeot 3008 SUV er blevet tildelt prisen som Car of the Year 2017. Dette trofæ er frugten af fem års fremragende arbejde og en fantastisk indsats af alle Peugeot-teams.

april bliver der fyldt op, og det anbefales derfor, at du hurtigst muligt får reserveret plads. Hvert år kommer tusinder af bilejere i klemme, fordi værkstederne er blevet overbookede. Det skyldes især, at værkstederne finder andre ting på bilerne, som kræver ekstra udgifter og ventetid. - De fleste bilejere glemmer at undersøge, om deres gamle dæk er nedslidte. Værkstedet tjekker altid dæktryk og måler dækkene. Hos hver tiende bilejer er mønsterdybden på dækkene under de lovpligtige 1,6 mm. Hvis dine dæk er nedslidte eller har andre skader, risikerer du ventetid før mekanikeren får fat i den rigtige dæktype til din bil, forklarer Jan Sturm.

Tips til dit dækskifte

2. Bestil tid til dækskifte nu.

F.eks. Aygo, c1, 107 m.fl. F.eks. Aygo, c1, 107 m.fl. Tidsbestilling på 986410 88 BILVASK

8. MARTS 2017

Skifter du selv dæk, er det vigtigt, at du får vasket bolte og møtrikker grundigt, da det minimerer risikoen for defekter.

4. Kontrollér mønsterdybden. Inden du monterer dine gamle sommerdæk, skal du kontrollere om mønsterdybden overholder lovkravet på minimum 1,6 mm.

5. Undersøg slidmønsteret på dækket. Er der ujævn slitage, anbefales det at købe nye dæk, alternativt kan du placere de mindst slidte dæk bagerst.

6. Tjek dæktrykket. Når dækkene er skiftet, skal du sørge for at undersøge dæktrykket,

hvis ikke værkstedet/ dækcenteret har gjort det for dig.

7. Få afbalanceret dækkene. Uanset om du skifter selv, eller får det gjort hos en fagmand, bør du få afbalanceret dækkene minimum hvert andet år.

8. Opbevar dækkene korrekt. Det er ikke ligegyldigt hvordan du opbevarer det sæt dæk, du ikke kører på. Er dækkene monteret på fælge og fyldt med luft, skal de hænges op i fælgene eller stables - gerne i dækposer men helst på et dækstativ.

9. Byt rundt på dækkene. For at undgå for hurtig slitage kan det være en god idé at bytte rundt på dækkene. Som udgangspunkt kan det gøres, når bilen alligevel er til service. Tal med din mekaniker om dine dæk har de rette egenskaber til, at der kan byttes rundt på dem.

10. Er dækkene for gamle? Som tommelfingerregel bør dæk, som er over fem år, tjekkes af en mekaniker mindst en gang om året. Er dækket over 10 år gammelt bør det skiftes ud - også selv om mønsterdybden endnu ikke er under 1,6 mm. Dæks alder fremgår af teksten på siden af dækket. Et dæk mærket med ”1013” blev f.eks. produceret i uge 10, 2013.


Aars Avis

8. MARTS 2017

SIDE 41

Skarpe leasingpriser Inklusive service- og reparationsaftale

Renault KANGOO Access L1 1,5 dCi 75 hk inkl. A/C Mdl. Leasingydelse

1.295 kr.

Førstegangsydelse 25.000 kr.1

1

Renault MASTER T28 L1H1 2,3 dCi, 110 hk inkl. navigation, A/C og bakkamera Mdl. Leasingydelse

1.695 kr.

2

Førstegangsydelse 35.000 kr.2

Renault TRAFIC T27 L1H1 1,6 dCi 95 hk inkl. navigation, A/C og bakkamera Månedlig leasingydelse Førstegangsydelse 35.000 kr.3

1.495 kr.

3

Der er nye skarpe leasingpriser på nogle af Danmarks mest populære varebiler. Du får f.eks. Renault TRAFIC til en af klassens laveste priser. Det er en velkørende og driftssikker varebil med masser af standardudstyr, herunder Aircon, navigation med kort over Skandinavien og bakkamera. Med den medfølgende service- og reparationsaftale behøver du ikke at bekymre dig om uforudsete udgifter. Det gør arbejdsdagen både mere behagelig og mere effektiv.

– F 1) Renault KANGOO 1,5 dCi, 75 hk Access L1 van, Energiklasse : Forbrug 23,3 km/l, CO2 udledning 112 g/km. Operationel leasing, 20.000 kilometer årligt, førstegangsbetaling kr. 25.000,- herefter : Forbrug 12,8 km/l, CO2 udledning 204 g/km. Operationel leasing, månedlig leasingydelse på kr. 1.295,- Samlet betaling i perioden udgør kr. 71.620,-. 2) Renault MASTER T28, L1H1, 2,3 dCi, 110 hk , Energiklasse F : 20.000 kilometer årligt, førstegangsbetaling kr. 35.000,- herefter månedlig leasingydelse på kr. 1.695,-. Samlet betaling i perioden udgør kr. 96.020,-. 3) Renault TRAFIC T27, L1H1, 1,6 dCi, 95 hk , Energiklasse C Forbrug 16,4 km/l, CO2 udledning 160 g/km. Operationel leasing, 20.000 kilometer årligt, førstegangsbetaling kr. 35.000,- herefter månedlig leasingydelse på kr. 1.495,-. Samlet betaling i perioden udgør kr. 88.820,-. For alle priser gælder at: Leasingperiode 36 måneder. Leasingydelserne er faste. Alle priser er inkl. serviceaftale og leveringsomkostninger. Priserne er eksklusiv vinterdæk, obligatorisk kaskoforsikring, samt eventuelt ekstraudstyr, delydelse, brændstof og grøn ejer afgift. Alle priser er ekskl. moms. Betaling skal ske via betalingsservice. Handel skal være indgået senest 30. april 2017. Der er et begrænset antal biler. Tilbuddet gælder udelukkende erhvervsdrivende med et CVR-nummer og kun via Renault Finance (Santander Consumer Bank). Forudsætter positiv kreditgodkendelse og kan ikke kombineres med andre tilbud eller kampagner. Der tages forbehold for ændringer i priser og afgifter.

renault.dk

Aars Tolstrup Byvej 1 • 9600 Aars • tlf: 7211 6800

Ejner Hessel A/S er autoriseret forhandler og serviceværksted for Mercedes-Benz, Renault, Dacia og smart


Aars Avis

SIDE 42

Skoda præsenterer i weekenden sjette generation af den populære Octavia.

Ny Octavia fra 199.000 kroner Sjette generation af Skodas mest populære bil er klar MOTOR: Octavia er SKODAs mest populære bil. Der er solgt mere end 5 millioner på verdensplan, siden den blev introduceret i 1996. Nu kan succesen fortsætte med 6. generation af klassens mest rummelige familiebil, når den har danmarkspremiere hos alle landets SKODA-forhandlere i den kommende weekend. Med et bagagerum på hele 610/1.740 liter er pladsen i Octavia Combi fortsat uovertruffen! Al pladsen er pakket flot ind i et dynamisk design. Den nye Octavia har fået en bredere kølergrill, som er flankeret af et ekstra sæt forlygter med SKODAs karakteristiske krystalliske design. LED-kørelys er standard, men derudover fås Octavia nu med fuld

LED-forlygter, hvor også nær- og fjernlys er LED, ligesom de automatisk tilpasser sig kørselsforholdene. Desuden er kølergrillens lodrette ribber blevet beklædt med elegant krom i Style versionen, og frontassistentens radar sidder midt i kølergrillen - ligesom på Superb. Bagenden udmærker sig bl.a. ved, at LED-baglygter nu er standardudstyr på alle udstyrsniveauer. I det hele taget har den nye Octavia et omfattende standardudstyr. Det laveste udstyrsniveau, Active, har f.eks. aircondition, fartpilot, Bluetooth-telefontilslutning, el-sidespejle med varme og tagræling i sort (Combi). Mellemste udstyrsniveau, Ambition, har desuden

f.eks. el-ruder både for og bag, indfarvede sidespejle og dørhåndtag samt højde justerbare forsæder med lændestøtte. Style udstyrsniveau topper det hele med bl.a. et Bolero infotainmentsystem med 8” touchskærm i glasdesign, SmartLink/Apple CarPlay og 8 højttalere, multifunktionsrat i læder med styring af telefon og radio, Climatronic to zoner, parkeringssensor bag, fjernlysassistent, tagræling i sølv (Combi) samt den elegante nyhed LED Ambiente lighting, hvor man kan vælge mellem 10 forskellige farver i kabinen.

Ni airbags Vigtigst af alt er sikkerhedsudstyret. Octavia har fortsat - som

den eneste i sin klasse - hele 9 airbags, ligesom den har træthedsovervågning, kollisionsforberedelsessystem og multikollisionsbremse. Som en nyhed har frontassistenten nu fodgængerbeskyttelse, så den kan nødbremse bilen automatisk, hvis føreren ikke reagerer i tide på såvel forankørende biler som fodgængere. Den nye Octavia fås også med flere nye innovative assistentsystemer, som øger sikkerheden for både fører, passagerer og medtrafikanter. Rear Traffic Alert overvåger og advarer mod tværgående trafik, når man bakker ud fra f.eks. en parkeringsbås, og Blind Spot Detect holder øje med biler i blinde vinkler ved bl.a. overhaling.

8. MARTS 2017

Den nye Trailer Assist giver også sikkerhed - sikkerhed for succes! Hvem har ikke prøvet at skulle bakke med traileren med haveaffald på en kaotisk genbrugsplads en søndag formiddag - eller med campingvognen på en tætpakket campingplads i sommerferien? Trailer Assist hjælper med at bakke traileren på plads, mens man justerer retningen med knappen til sidespejlene. Trailer Assist kommer sammen med parkeringssensor for og bag. Af andet ekstraudstyr kan nævnes dynamisk fartpilot til 4.600 kr., opvarmet forrude til 3.500 kr., el-bagklap til Combi til 6.300 kr. samt Amundsen navigationsanlæg til kun 5.000 kr. til Octavia Style, sportsudgaven Octavia RS og luksusmodellen Octavia L&K. Fuld LED-forlygter koster 14.000 kr., og er standardudstyr på RS og L&K. Den nye Octavia fås desuden med udstyrspakker til attraktive priser. Ambition Plus koster 15.000 kr. og indeholder Bolero infotainmentsystem med 8” touchskærm i glasdesign, SmartLink/Apple CarPlay og 8 højttalere, multifunktionsrat i læder med styring af telefon og radio, Climatronic to zoner og nedblændeligt bakspejl. Style Plus koster 25.000 kr. og indeholder Columbus navigation med 9,2” touchskærm i glas design, telefonforberedelse med WLAN, Infotainment Online i 1 år, dynamisk fartpilot samt el-indfældbare sidespejle med varme, LED-lys og nedblændefunktion. SKODAs nye SUV med syv sæder, KODIAQ, har danmarkspremiere 9. april,

så Octavia overhaler den faktisk og bliver den første SKODA, som fås med det smarte SKODA Connect. Det består af Infotainment Online, Care Connect og nødopkald. Infotainment Online har en hel række af onlinefunktioner, som er en stor hjælp på køreturen. F.eks. får man realtidsopdatering af trafiksituationen med forslag til alternativ rute, information om brændstofpriser på ruten og anvisning af ledige parkeringspladser ved destinationen. Infotainment Online medfølger første år når man vælger Amundsen eller Columbus navigationsanlæg. Ligeledes har Care Connect mange forskellige onlinefunktioner, som giver værdi i hverdagen. F.eks. forbinder Care Connect den nye Octavia med en app på smartphonen, hvor man bl.a. kan tjekke, om man låste bilen, hvor den er parkeret, eller om den overskrider en forudindstillet hastighedsgrænse. Desuden forbinder Care Connect den nye Octavia til den foretrukne SKODAservicepartner, som ser, når det er tid til service og sender forslag til dato for værkstedsbesøg inklusive pris. Derudover omfatter Care Connect en knap, som ringer op til et callcenter, der svarer på spørgsmål til SKODA Connect, og en knap, som kobler d ­irekte til SKODA Vejhjælp. Sidst, men ikke mindst er der nødopkaldet, som sætter føreren i kontakt med alarmcentralen med et tryk på en SOS-knap.

455.000 mikrobilejere: Sidste chance for anhængertræk MOTOR: Tusindvis af bilister, som kører rundt i en WV Up, Skoda Citigo, Seat Mii eller lignende kan fra 1. juli ikke længere få godkendelse til anhængertræk til trailer. Det betyder imidlertid ikke, at det er umuligt at få anhængertræk på sin mikrobil. - Indtil videre har Færdselsstyrelsen givet dispensation for nye godkendelser til anhængertræk, som bruges til trailere frem til 1. juli. Tager man sin bil forbi Applus Bilsyn, så oplyser vi, om bilen er egnet til en dispensation hos Færdselsstyrelsen. Kan der gives dispensation, er der ingen problemer med at få anhængertræk inden 1. juli, så man kan køre rundt med

Fra 1. juli kan en række minibiler ikke længere få monteret anhængertræk i Danmark.

trailer efter 1. juli, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn. De nye regler, som indeholder en dispensation frem til den 1. juli, trådte i kraft 1. januar 2017. Reglerne blev ændret, fordi kørsel med anhængere blandt andet øger forureningen fra de små biler, så de ikke overholder miljøkravene. Efter 1. juli kan blandt andre VW Up, Mini, Skoda Citigo, Seat Mii, Citroen C1, Peugeot 108, Toyota Aygo og Peugeot 207 ikke længere få ”jydekrog”. Ifølge Bilimportørerne findes der i dag 455.000 mikrobiler i Danmark, hvoraf en del allerede er godkendt til anhængertræk og derfor ikke skal gøre noget.


Aars Avis TIL LEJE

SIDE 43

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI

7 1 0 2 r e m m o s r å For e iv s u l k in l l a d e m t s fe d Hol

Velkomstdrink: Bobler og snack Forret: Røget laks gratineret med urtesmør anrettet på bund af frisk babyspinat hertil hjemmebagt flutes

Pris Pr. Pers. all inklusive

kr. 598,-

Hovedret:

Langtidsstegt kalvefilet serveret med forårsgrønt, champignon, portvinssauce og vildmosekartofler

Dessert:

Tærteroyal med hjemmelavet vaniljeis og syltede skovbær.

Centralt beliggende 2 vær. lejlighed i Aars udlejes. Pris 2.950 kr. pr. mdr. + forbrug. 3 mdr. dep. Henv. tlf. 23 25 33 11

Aars, Engvej

Dejlig 2 vær. lejlighed på stueetage, med adgang til have. Leje kr. 3.600 pr. mdr. + forbrug. Dep. kr. 10.800. AMH bolig amh@amhbolig.dk mobil: 22 71 12 70

Pålægsbord med friskbagte boller og tilbehør

Under middagen serveres der hvid- og rødvin fra vores chilenske vinhus. Til dansen er der Bar med tre slags spiritus samt øl-vin og sodavand. Festen er sat til at vare 7 timer, kommer i kl. 18.00 serverer vi natmad kl. 01.00. Festen kan selvfølgelig forlænges, holdes til middag eller hvad i måtte ønske, næsten alt er muligt. Kan i holde festen på en hverdag (mandag-torsdag) giver vi 10% rabat. Kontakt os på tlf. 22 63 16 99 eller kom ud og tag en snak med os om mulighederne i Restaurant Messen. Vi giver meget gerne en kop kaffe, så vi kan tage en uforpligtende snak omkring jeres næste fest. Husk vi leverer også alle former for mad ud af huset.

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Lejlighed i Vester-Hornum

108 m2. udlejes fra 1/4-2017. Mdl. leje kr. 3200,- + a/c til el, vand og varme kr. 1.000,Depositum kr. 9.600. Henvendelse: Tlf. 50 80 72 00

Rigtig lækker 3 plans villa udlejes snarest. Ialt 6 vær., 3 badevær. Nyt køkken og nye gulve. Hyggelig have og garage. Leje 8.500 kr. + forbrug. 3 mdr. dep. Tlf. 24 25 29 42

Produktionsskolen Kongshøjgaard Ovenskovvej 18, Hvalpsund, 9640 Farsø, tlf. 98 63 85 12

søger aktiv EGU-vejleder med tiltrædelse snarest. Se hele stillingsopslaget på www.kongshojgaard.dk Ansøgningsfrist: Fredag 17. marts 2017 til jcp@kongshojgaard.dk

2 lejligheder til leje i Haverslev

Hyggelig og velindrettet 2 ½ vær. 60 m2. 3.700 kr. + forbrug. 3 mdr. depositum. Hyggelig og velindrettet 2 vær. 55 m2. 3.500 kr. + forbrug. 3 mdr. depositum. Tlf. 41 18 68 98

TIL LEJE

FIND DIT NYE JOB HER PÅ SIDERNE

TLF. 20 60 30 70

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

TIL LEJE

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

AARSBO www.aarsbo.dk

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

KØB OG SALG

Stålplader til tag og væg

Nordens største udvalg Taglsten - Trapetz- og Sinusprofiler i ønsket mål Vi har for tiden et stort restparti stålplader Bl. farver fra 25,95 kr. m2 i 3 m længde Ensfarvede fra 29,95 kr. m2 i 3 m længde Ved køb af over 5.500 kr. frit leveret. Vi har alt i tilbehør.

Kom til Haverslev og gør en god handel Håndværkervej 2-4, Haverslev, 9610 Nørager Tlf.: 98 33 54 00 - 30 33 64 75 Mail: tilbud@karlmolin.com - www.karlmolin.com

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

BLANDEDE

Himmerlands skrot

Skrot afhentes. Tlf. 21 94 73 27

Aarestrup og Haverslev kirker søger gravermedhjælper pr. 1. april. Stillingen er på i alt 800 timer årligt. Arbejdet består af kirkegårdsarbejde, og afløsning ved gudstjenester og kirkelige handlinger samt rengøring og praktisk hjælp i Sognets Hus i Haverslev. Ansøgningsfrist 26.03.2017. Se nærmere oplysninger på www.jobnet.dk

NYT JOB?

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Nyrenoveret hus udlejes

Messevej 1 - tlf. 98 62 29 25 - www.messen-aars.dk

Gravermedhjælper

Karina Levo

AARS BOLIGFORENING

Kaffe med kransekage

Natmad:

v/Statsautoriseret Fodterapeut

Alle priser er ekskl. moms

Til leje

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

8. MARTS 2017

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


SIDE 44

Bajonetter og samler.

Himmerlandsavisernes

loppemarked

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen Aars Avis eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i sabler købes af frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Tlf: 21 84 61 92

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

SekS lokale aviSer for Samme priS!

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

89.121 eksemplarer

Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

HIMMERLANDS AVISERNE

SÆLGES: Hækplanter, Liguster ”Liga”, fine planter, godt rodnet. Tlf: 21 37 95 99

...fra kyst til kyst

Seng, egetræs ramme, mål 160 x 200, madras medfølger. Pris i alt 800 kr. Tlf: 41 98 42 60

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… købES: Åleruser - ørredgarn - rødspættegarn. Tlf: 26 82 45 95

Traktor, diesel, 60-100 hk. Plov 1 f. 14 t. el. 2 f. 12 ft. Gasgruekedel. Bindegarn til højtrykspresser. Fingerklipper. Palletanke (rene). Kartoffellægger 2 ræ. Tlf: 42 43 32 05

Døds- og flyttebo ryddes, møbler i teak, palisander og eg købes (ikke syret eg). Stand underordnet. Tlf: 26 22 67 75

Frimærker, gamle breve og postkort købes. Gerne større partier, også samlinger fra dødsboer og ligninde. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Jern og metaller købes i større mængder. Små mængder afhentes. Biler købes til dagspris. Tlf: 40 28 61 89

HIMMERLANDS AVISERNE

Brænde sælges. Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30 Stort loppemarked på Hobrovej 96B, Støvring. Åbent hver dag fra kl. 12.00 eller efter aftale. Bl.a. møbler, porcelæn, tøj, bestik, radioer, glas + 1000 andre ting. Kom og kig - alt skal væk! Tlf: 98 37 29 53 Tolvstrenget Washburn guitar, 800 kr. Tlf: 98 38 25 08 Brænde 15 rumeter løv - gran i meter stykker. Tlf: 98 64 70 87 Tørt brænde - løvtræ, 5 rm., kr. 1800. Palletanke 1000 liter, kr. 400 pr. stk. Hø og halm i minibig, fra kr. 125 pr. stk. Tlf: 22 20 38 24

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst. der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

SE SE HER! HER! - INDEN DU

Kontant ved indlevering af annoncen, eller Send via e-Mail:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

-tlf. INDEN DU 24 61 42 73 LAVER DIN ANNONCE!

LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Hvornår skal annoncen indleveres?

skal være avisen i hænde senest fredag Aars Avis, HimmerlandsgadeAnnoncen 150, 9600 Aars kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der senest fredag kl.modtages 9:00senere, indrykkes ugen efter.Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Mrk.: ”Loppemarked”

Vær opmærksom på, at der kan  Kontant være ændrede ANNONCETEKST: indleveringsfrister i  Sælges  Købes  Byttes forbindelse  Gives væk med helligdagene året igennem.

Betaling vedlagt:

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

GOd fOrNøjElSE!

du kan annoncErE mEd aLt bruGt fra hjEmmEt, annoncEr hErom hEnviSES

Betaling:

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

8. MARTS 2017

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

annonce@himmerlandsgruppen.dk og overfør Betalingen via MoBilepay

priSer:

Se eKSeMpler:

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

50

kr.

150

kr.

for aLmindELiG for LoppE­ Hvilke effekter kan IKKE annonceres? LoppEannoncE annoncE mEd Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncerop tiL sommerhuse, biLLEdE oGbiler, op ingmEd af: Ejendomme, grunde, campingvogne, motorcykler ogtiL landbrugsmask20 ord. 20 ord. iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

stor mågrønt annoncen være? FlotHvor gl. sofa, pænt beAnnoncen må HØJST træk og mahognitræ. L; 190 fylde 20 ord. Det første cm.ord Pris;f.eks. 1.200»SÆLGES« kr. Gipsbusteog til slut »tlf. nummer« regnes hver for et H: ord af Kong Christian d.10. 24og skal derfor tælles med. Uanset om cm.-Pris:1.000 kr. et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til XX XX XX salg, endTlf: enXX annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

100

kr.

Flot velourstue. Meget velHvad koster en loppeannonce? holdt. 3.500,KUN kr. 50.00 pr. annonce forPris hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen Tlf: XX XX XX XX eller vedLoppE­ check. Beløbet kan ikke vedlægges i for frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet annoncE om kontanter! må IKKE indeholde

f. EkS. LoppE­ Hvor bliver annoncen indrykket? markEdindrykkes mEd i 8 aviser i Himmerland Annoncen anGivELSE af ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. (totaloplag 101.622 Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesttid oG StEd. himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Kongerslev. Nibe Avis.

Folkeblad,

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal væremed avisen i hænde senest fredag Stort loppemarked kl. ting 9.00ogugen førAltindrykningen. Annoncer, der gamle sager. fra ugen efter. Annoncer nipsmodtages til møbler,senere, design, indrykkes retro. loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. Alle til fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LoppEmarkEd

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

SE HER! Loppe-annoncerne - INDEN DU bringes her i LAVER DIN førstkommende ANNONCE! nummer efter indlevering!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede og virksomheder kan IKKE bruge lopdoG ikkE biLEr, motorcykLEr,personer campinGvoGnE oGtil traktorEr. pemarkedet, men henvises avisens øvrige spalter. tiL aviSEnS øvriGE annoncE­rubrikkEr. Hvilke effekter kan IKKE annonceres?


Produktionsdanmark er belastet af grønne afgifter Landbrug & Fødevarer er langtfra enig med de økonomiske vismænds konklusioner

Landbrug & Fødevarer hilser det velkomment, at Det Miljøøkonomiske Råd i sit nye udspil sætter grønne afgifter på dagordenen. Til gengæld er erhvervsorganisationen ikke enig i flere af rådets konklusioner på området.

Landbrug & Fødevarer mener, at det er en klar fejl, at vismændene alene ser på miljøomkostningen i forbindelse med afgifter. Man bør også inddrage hensyn til konkurrenceevne, vækst og beskæftigelse. Ikke mindst af hensyn til udviklingen i landdistrikterne.

- Det er positivt, at vi får en debat om de grønne afgifter, og vi er helt enige, når rådet foreslår at sænke elafgiften generelt. Til gengæld forstår vi ikke, at der

lægges op til en markant forhøjelse af elafgiften for proces, altså afgift for el brugt i produktionsvirksomheder, siger områdedirektør i Landbrug & Føde-

Overskud på 3,2 millioner kroner hos Agri Nord Direktøren kalder resultatet for tilfredsstillende Agri Nord kom ud af 2016 med et resultat på 3,2 millioner kroner og med en vækst i omsætningen på fem procent på tværs af koncernen. Agri Nord har derfor besluttet at uddele tre millioner kroner i form af medlemsrabat samt investering i medlemsplejende aktiviteter. - Vi er godt tilfredse med det regnskab, vi kan fremlægge på vores generalforsamling 7. marts 2017. Vi kom ud af 2016 med et overskud på 3,2 millioner kroner, hvilket er 20 procent bedre end sidste år. Det skyldes blandt andet, at vi har haft en pæn tilgang af nye kunder på økonomi og planteavlsområdet, hvor vi kan se en pæn stigning i omsætningen på begge områder. Herudover har vi haft en flot vækst i vores selskaber Servido

(tidligere Himmerlands Vikar- og Hjemmeservice) og Revice, der leverer revision til SMV-segmentet af erhvervskunder, siger adm. direktør Kim Koch. Agri Nord har derfor valgt igen i år at give rabat på medlemskabet. - Vi ønsker at investere i vores landmænd. Overskuddet uddeles i form af rabat på medlemsskabet samt en række nye aktiviteter til fordel for medlemmerne, udtaler formand Carl Chr. Pedersen. Agri Nord vil anvende en del af sit overskud på foreningens medlemmer, og det resulterer i, at der afsættes midler til en række medlemsplejende aktiviteter: - Vi vil ansætte en socialrådgiver, da vi i stigende grad oplever behov for en sådan, der kan hjælpe vores medlemmer med alle

aspekter i familieforholdene. Det kan dreje sig om børnene eller i forbindelse med sygdom og pension samt ikke mindst de kriser, som en landmandsfamilie møder i forbindelse med konkurser og lukninger, fortæller formanden. Agri Nord vil i 2017 bruge endnu flere kræfter på samfundskontakten. - I Danmark driver vi verdens mest miljøvenlige landbrug, og det skal vi være bedre og dygtigere til at fortælle vores forbrugere. Vi skal åbne vores døre endnu mere, så mytedannelser undgås, fremhæver Carl Chr. Pedersen. Sidst men ikke mindst vil der blive brugt ressourcer på at finde løsninger i forhold til generationsskifte. Landbruget står overfor et massivt behov for et generationsskifte. Heldigvis er der rigtig mange dygtige

varer Niels Peter Nørring. - Vi er af den klare overbevisning, at en sådan forøgelse vil medføre udflagning af dansk produktion til andre europæiske lande. En ud-

kommende landmænd klar til at tage over, men kapitalkravet er stort. Agri Nord vil i 2017 sætte yderligere fokus for at få lavet de rigtige matchs, og samtidig se på alternative finansieringer. Tiltagene skal gøre det endnu mere attraktivt at bevare sit medlemskab af landboforeningen. - Flere og flere landmænd er ikke medlem af de lokale landboforeninger - det er et problem, som vi er nødt til at tage alvorligt. Vi skal have et stærkt Landbrug & Fødevarer og stærke lokale landboforeninger for ikke at blive løbet over ende som erhverv. Vi skal have nogle til at kæmpe landbrugets sag både nationalt og lokalt, siger Carl Chr. Pedersen. Adm. direktør Kim Koch ser frem mod et udfordrende 2017. - Vi er ydmyge i forhold til landbrugserhvervet. Vi kigger ind i et år, hvor der fortsat er et økonomisk pres på landbruget. Afregningspriserne ser heldigvis bedre ud end sidste år, og der er tydelige forbedringer i de budgetter, vi ser for 2017, men der er også et

vikling vi på ingen måde kan bifalde, fortsætter han. Landbrug & Fødevarer mener også, at det er en klar fejl, at vismændene alene ser på miljøomkostningen i forbindelse med afgifter. Man burde også inddrage hensyn til konkurrenceevne, vækst og beskæftigelse. Ikke mindst af hensyn til udviklingen i landdistrikterne. - De grønne afgifter i Danmark udgør cirka fire procent af BNP, hvilket er markant mere end OECDgennemsnittet på cirka 1,6 procent, og mere end i både Sverige, Norge og Tyskland. Danske virksomheder er således allerede i dag markant mere belastet af grønne afgifter end konkurrerende virksomheder i udlandet, herunder i de vigtigste nabolande, siger Niels Peter Nørring. Han er ligeledes kritisk over for vismændenes konklusioner vedrørende ammoniak. Her undervurderes, hvor stor en del af husdyrproduktionen, der vil flyttes til udlandet. - Vismændene mener, at der kun vil ske en meget begrænset udflagning af den danske husdyrproduktion

ved en afgiftsregulering. Vismændenes begrundelse er, at de andre EU-lande også er reguleret af nationale udledningslofter. Faktum er blot, at Danmark frem til 2020 skal reducere med 24 procent, mens EU har en gennemsnitlig reduktionsforpligtelse på seks procent. For 2030 er reduktionsforpligtelsen i procent på højde med den danske, men udgangspunktet er helt forskelligt. I basisåret havde Danmark allerede høstet de lavt hængende frugter, såsom krav til overdækning af gyllebeholdere og forbud mod bredspredning, mens disse krav ikke var indført i landene, vi konkurrerer med. - Selv fra 2030 vil det stadig være muligt for Bulgarien at øge deres ammoniakudledning i forhold til i dag. Desuden har Danmark en af de laveste ammoniakudledninger per liter produceret mælk, og enhver udflytning af produktion fra Danmark til øvrige EU-lande vil derfor, liter for liter, være skidt for miljøregnskabet i bredt perspektiv. Den pointe savner jeg voldsomt i vismændenes udspil, siger Niels Peter Nørring.

stort efterslæb i forhold til investeringer på de enkelte bedrifter. Vi har i Agri Nord dog en forventning til, at vores meget konkurrencedygtige produkter og ydelser og højt kvalificeret personale vil kunne skabe en vækst via nye kunder og opgaver. Vi vandt markedsandele tilbage i 2016, det arbejde

vil vi fortsætte i 2017, siger Kim Koch. Samtidig sætter vi endnu mere fart på væksten i vores selskaber uden for landbrugssektoren, og vi forventer, at vi i de øvrige sektorer kan øge vores engagement og markedsandele, hvorfor vi forventer en vækst på cirka tre procent på tværs af sektorer i omsætning, siger Kim Koch.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Sælges: Hø, halm og wrap • Rodoptagning • Gummigedsarbejde udføres evt. udlejes • Jordkørsel med traktor og vogn Leander Thyrrestrup • tlf. 22 20 39 03 - 22 20 39 04


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 46

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Mere nedbør over Danmark og de danske marker medfører flere oversvømmelser og mere vand i vandløbene. Det giver behov for en modernisering af vandløbslovgivningen, og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er nu klar med kommissoriet til den ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger på området. Foto: Colourbox.dk.

Eksperter skal se på vandløbslovgivningen Danske vandløb skal både have naturmæssig værdi og kunne lede vand væk fra markerne. Men når klimaforandringer giver mere regn i mere intense mængder, er der behov for at modernisere vandløbslovgivningen. Miljø- og fødevaremini-

Christian Lund ny formand for danske kvægproducenter

BLANDEDE

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

Bjarne Strøm - Haubro Kørsel med - Rundballepresser m/u snitter - Slamsugning - Brakpudsning / kan lejes - Vejhøvl - Fræsning - Rendegraver Tlf. 40 82 79 30

VORT LANDBOBLAD Annoncetelefon 98 62 17 11

ster Esben Lunde Larsen har derfor nedsat en ekspertgruppe skal gennemgå lovgivningen og komme med forslag til ændringer. Ekspertgruppens kommissorium er netop offentliggjort, og ekspertgruppen, der skal komme med anbefalingerne i slutningen

af i år, har netop holdt sit første møde. - Vi skal have langtidsholdbare løsninger på et svært problem, og ekspertgruppen er nu i fuld gang med at se på, hvad der skal til for, at vi bedre kan håndtere de øgede vandmængder og fortsat sikre både byer og marker mod øgede oversvømmelser og samtidig tage hensyn til naturen. Opgaven er lagt i hænderne på en række eksperter og fagfolk med dyb indsigt i området, og jeg ser frem til at modtage udvalgets anbefalinger senere i år, siger Esben Lunde Larsen. Ministeren har udpeget viceborgmester i Lolland Kommune, Henrik Høegh (V), som formand for udvalget, der tæller i alt 12 eksperter med sagkundskab indenfor vandmiljø, natur, landbrugets afvandingsforhold, klimatilpasning, natur- og miljølovgivning samt planlægning og praktisk erfaring med vandløb. Medlemmerne af udvalget er fra universiteter Udvalget skal i slutningen af året aflevere en række anbefalinger til regelændringer til miljø- og fødevareministeren.

Den nye politiske formand for de danske mælke- og oksekødsproducenter er den 43-årige sønderjyske mælkeproducent Christian Lund.

Det bliver formand for Sønderjysk Landboforening og nuværende næstformand i Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, der i fremtiden skal varetage de danske kvægproducenters politiske interesser. Det er netop blevet besluttet på et bestyrelsesmøde i Landbrug & Fødevarer, Kvæg. Her understregede Christian Lund, at han ikke skal fylde skoene ud efter afgående formand Peder Philipp, men har sin egen stil. - Jeg har tænkt mig at arbejde ud fra den metode, som vi også bruger i Sønderjysk Landboforening, nemlig i høj grad at aktivere bestyrelsen. Jeg går ydmygt til

opgaven og glæder mig til at løse de opgaver og udfordringer, som den danske kvægsektor står foran, siger den nye formand. De kommende opgaver er blandt andet den nye fosforregulering, klimaudfordringerne og den nye landbrugspolitik efter 2020. Christian Lund overtager formandsposten fra Peder Philipp, der har været formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg i 15 år. Christian Lund har siden 2012 været formand

for Sønderjysk Landboforening og har indtil nu været næstformand i Landbrug & Fødevarer, Kvæg. Den nye formand bor ved Vejen, hvor han har et landbrug med mælkeproduktion. Han er gift og har fire døtre. I forbindelse med formandsvalget er der også blevet valgt en ny næstformand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg. Det er Karsten Willumsen, slagtekalveproducent og formand for Herning-Ikast Landboforening.

De nyuddannede landbrugssmede fra Erhvervsskolerne Aars er Allan Andersen, Kristian Skovdal Hansen, Kasper Stech Jensen, Morten Juel Jensen og Mads Ole Lynge.

Nyuddannede fra Erhvervsskolerne Aars Torsdag og fredag i sidste uge var fem elever fra Erhvervsskolerne Aars til

svendeprøve som landbrugssmede, og alle fem bestod med flot resultat.

Gudstjenester Søndag den 12. marts 2017

Aars Kirke Aars Frikirke (konference) Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 14.00 ingen 9.30 ingen ingen 11.00 ingen 11.00 9.30 10.30 9.00 10.30 ingen ingen 9.30 11.00 ingen ingen 11.00 ingen ingen ingen ingen 9.30 ingen ingen 10.30 ingen ingen 9.00 9.00 ingen 13.00 10.30 ingen ingen 10.00 10.30 ingen 9.00 ingen ingen ingen 9.00 10.30 10.30 9.00 9.00

Nordjydsk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 9: 12 SDM kælvekvier, 4300-8500, 2 RDM kælvekvier, 7800-9000, 4 kødkvæg, 4300-6400, 3 kvier over 12 mdr., malkerace, 1800-5800, 10 kvier under 12 mdr., malkerace, 7001100, 4 kvier under 12 mdr., kødkvæg, 1100-1600, 2 tyre over 3 mdr., malkerace 2200-2400, 1 tyr over 3 mdr., kødkvæg, 3400, 10 tyre under 3 mdr., malkerace, 700-2200, 9 tyre under 3 mdr., kødkvæg 1300-2100 og 1 foldtyr, 6000.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 10 Basis, 30 kg. 377,82 (378,58). SPF+Myc 382,82 (383,58). SPF 386,82 (387,58). Økologi 1022,59 (1022,59). UK-tillæg 11. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,79 (5,77) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 47

Ministeren strammer op for brugen af vigtigt antibiotikum Stigende kurve for colistinforbruget skal knækkes Colistin er et antibiotikum, som er kritisk vigtigt for behandling af mennesker, og opdagelsen i 2015 af et nyt colistin-resistensgen (MCR1) har sat fokus på anvendelsen af colistin til produktionsdyr. Forbruget af colistin til produktionsdyr i Danmark ligger under det Europæiske Medicinagenturs (EMA)

anbefalinger fra 2016. Ikke desto mindre er forbruget stigende, og Fødevarestyrelsen vurderer, at for at bremse stigningen bør colistin vægte tungere i medicinregnskaberne i forbindelse med det differentierede gule kort, blandt andet for at forhindre, at colistin bruges som erstatning for tetracyklin, der vægtes tungt i anti-

biotikaregnskabet i overensstemmelse med intentionen i MRSA-handlingsplanen. - Det er bekymrende, at forbruget af et kritisk vigtigt antibiotikum som colistin er stigende. Selvom forbruget stadig ligger et godt stykke under de faglige anbefalinger, synes jeg, der bør gribes ind nu for at sikre, at stigningen bremses. Jeg har derfor

besluttet, at vægtningsfaktoren for colistin ud fra et forsigtighedsprincip og af hensyn til resistensudviklingen generelt hæves fra 1 til 10 i det differentierede gule kort, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. En væsentlig årsag til det årelange fald er landmændenes obligatoriske medicinregnskaber. Her har visse kritisk vigtige antibiotikatyper, siden det såkaldte differentierede gule kort blev indført sidste år, vægtet tungt med henblik på at tilskynde til et lavere forbrug af disse typer. Dermed tilskyndes land-

Kvælstofafgift uden hold i virkeligheden René Lund Hansen, der er formand for Agri Nords planteavlsudvalg, mener ikke, økonomiske vismænd lever op til deres navn:

I sidste uge kom en gruppe økonomiske vismænd med en anbefaling om at lade landbruget betale en afgift for udledning af kvælstof. Der er dog ikke meget

visdom over vismændenes anbefalinger. De er efter min bedste overbevisningen helt uden hold i virkeligheden. Kort fortalt går forslaget ud på, at den enkelte landmand får en afgift i forhold til en beregnet udledning af kvælstof. Beregningen af udledningen baseres på afgrødetype, jordtype, vandopland, husdyr-/handelsgødning og retention. Problemet er blot, at man ikke har reelle målinger af, hvor stor denne udledning er, eller hvor den præcist

stammer fra. Det vi med sikkerhed ved er, at der også på visse jordtyper kan måles kvælstofudledning fra udyrkede arealer. Der er altså ikke en en-til-en sammenhæng mellem det, jeg som landmand foretager mig på marken, og hvilken kvælstofudledning der er. Forudsætningen for målretning ved brug af afgifter er, at landmanden har en viden om, hvor kvælstof tabes til vandmiljøet. Det har ingen. På et overordnet plan kan man have en god idé

om, hvor meget kvælstof der tabes. Men på detailniveau mangler der viden. Hvis man ønsker en sådan afgift er det helt afgørende, at man kender den præcise sammenhæng mellem dyrkningen og udledningen – hvilket ikke er tilfældet i dag. Det er af gode grunde umuligt at måle udledningen fra alle danske marker, og selvom det så var tilfældet, så mener jeg stadig ikke, at vismændenes forslag er en farbar vej, da afgifter ikke er vejen frem.

manden til at skrue ned for forbruget. Eksempelvis vægter de såkaldte kritisk vigtige cefalosporiner og fluorokinoloner med en faktor 10 og tetracyklinerne med en faktor 1,5. Antibiotikaforbruget i dansk landbrug er stort set uden undtagelse faldet siden 2009 og ligger på et niveau, som kun få andre lande i verden kan matche. Udviklingen skyldes blandt andet, at Danmark, som det eneste land i verden, har indført en gul kort ordning, der rammer de landmænd, der bruger mere antibiotika end nødvendigt. Dansk landbrug har i de seneste mere end 20 år bevist, at man kan øge produktionen samtidig med, at udledningen falder, og det kan vi også fortsætte med at gøre uden brug af afgifter.

STILLINGER Medhjælper søges til alsidig arbejde på kvægbrug. Hovedsagelig eftermiddage samt hveranden weekend. Poul Martin Christensen, tlf. 61 74 09 27

KØB OG SALG Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

Tyrekalve og kvier købes – status 1 og 2. Afhentes hver uge eller efter aftale.

Mød os på Agro Nord - stand 609

Jørgen Kristensen Chefkonsulent 9635 3040 jkr@landbo-limfjord.dk

Annette Østergaard Kvægrådgiver 9618 5890 ajg@landbothy.dk

Bendt Bendtsen Kvægbrugskonsulent 9635 3047 beb@landbo-limfjord.dk

Charlotte Jensen Kvægrådgiver 9635 1335 chj@agrinord.dk

Claus Larsen Kvægrådgiver 9635 1331 cll@agrinord.dk

Niels Martin Nielsen Kvægbrugskonsulent 9635 3045 nmn@landbo-limfjord.dk

Dorte Bossen Kvægrådgiver 96351330 dbo@agrinord.dk

Helle Sievertsen Kvægrådgiver 9618 5792 hsi@landbothy.dk

Holger Riis-Jensen Kvægbrugskonsulent 9635 3042 hrj@landbo-limfjord.dk

Jørgen Aagreen Kvægrådgiver 9635 1334 jaa@agrinord.dk

Keld Tølbøll Kvægbrugskonsulent 9635 3044 ket@landbo-limfjord.dk

Robert Pedersen Kvæg- og bygningsrådgiver 9618 5795 rop@landbothy.dk


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Vi søger boliger til salg i Aars by samt landejendomme udenfor Aars! Vi har stadig mange ventende købere. Ring til danbolig Vesthimmerland på tlf. 9862 4444 og bestil en gratis og uforpligtende salgsvurdering af din bolig. Så tager vi en snak om dine muligheder.

NYHED

GRUNDTVIGSVEJ 2A TOTALRENOVERET VILLA PÅ GOD BELIGGENHED I AARS Aars

GL TINGVEJ 29 GENNEMRENOVERET VILLA MED SOLRIG HAVE OG CENTRAL BELIGGENHED I AARS

Villa, 1 fam.

SOLGT

Aars

KØBSAFTALE UNDERSKREVET Bolig m2:

Grund m2:

106 Stue/vær: 1/3 Garage m2: Byggeår: 1967 Sag: 258V1600014 Energi:

Aars

SOLGT

Villa, 1 fam.

SOLGT Bolig m2: 177 Stue/vær: 2/4 Byggeår: 1950/1965 Sag: 258V1300401

722 24 D

OUSTRUPVEJ 27 RUMMELIG FAMILIEVILLA MED KIG OVER BYEN

NYHED

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

809 60 15 D

JELSTRUPVEJ 31 INDFLYTNINGSKLAR LANDEJENDOM PÅ STOR, SKØN GRUND VED AARS Villa, 1 fam.

Bolig m2: 200 Grund m2: Stue/vær: 2/3 Kælder m2: Byggeår: 1966 Sag: 258V1500257 Energi:

Aars

1.010 40 E

Vesthimmerland Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

Villa, 1 fam.

SOLGT Bolig m2: 130 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1939/1975 Sag: 258V1600023

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

8.232 6 200 E

Profile for Aars Avis

Ars 20170308  

Ars 20170308  

Profile for ugeavis
Advertisement