Page 1

Til samtlige husstande

91. årgang - Nr. 3

ONSDAG 18. januar 2017

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Badmintonspiller fra Aars udtaget til landsholdet

Sønderup Forsamlingshus • • • • • • • • • •

Velkomstdrink Buffet eller 3 retters menu, frit valg fra menukort Vin, fadøl/flaskeøl og vand ad libitum under hele festen Kaffe med småkager og chokolade Natmad, frit valg fra menukort. Servering Flot opdækkede borde med blomsterdekorationer Serveringspersonale Leje af sal Bestem selv farver på duge, servietter og blomter Ingen slutklokkeslet på fest, men efter 9 timer et tillæg på kr. 40,- pr. couvert.

ALT DETTE FOR KUN KR.

400.PR. COUVERT

■ Tre professionelle dansere har skabt en dansefore-

stilling som de viser i Vesthimmerlands Musikhus

Alfa i Aars. Men det foregår ikke helt traditionelt...

Læs mere side 13...

- kompetencer til en fremtid med succes

AARS

Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13

ÅBENT MANDAG - SØNDAG KL. 8-22

Smagfuld dansk svinemørbrad Pr. 1/2 kg

Afskedsreception for vores direktør, Helene Reffstrup Møller. For at sige tak for mange gode år vil det glæde bestyrelsen at se skolens medarbejdere, kollegaer, samarbejdspartnere og venner af skolen til reception.

Fredag den 27. januar kl. 12-14 i Oasen på Erhvervsskolerne Aars, Østre Boulevard 10, 9600 Aars.

Der vil ved receptionen også være mulighed for at hilse på skolens nye direktør, Ulf Givskov Bender. Med venlig hilsen

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 38,95 pr. 1/2 kg.

20

00

Pr. 1/2 kg

Pris pr. kg. 40,-

Appelsiner Kl. 1, udenlandske 2 kg

10

00

Pris pr. kg. 5,-

Karsten Nielsen, Bestyrelsesformand

Der tages forbehold mod leveringssvigt, afgiftsstigninger, udsolgte varer, billed og trykfejl.

FEST TIL FAST PRIS

Dansen går i musikhuset i Aars

KUN

Sarah Skriver fra Aars Badmintonklub er udtaget til U13 landsholdets kamp mod England, som spilles 23. til 26. februar.

ling blomstrer i disse år, hvor klubben har flere elitespillere end nogensinde tidligere. Nogle af klubbens spillere hører til blandt landets bedste i deres årgange, og en af dem er Sarah Skriver, som netop er blevet udtaget til U13 landsholdet. Danmark møder 23. til 26. februar England, og Sarah Skriver er den eneste nordjyske pige, som er udset til at skulle forsvare de rød/hvide farver. Det danske hold består af i alt otte spillere, og kampen spilles i England.

KUN

■ AARS: Aars Badmintonklubs ungdomsafde-

Tilbuddene gælder til og med lørdag, 21. januar


Aars Avis

2 Ugens navne

Ugens portræt

Runde fødselsdage - egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen

De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

98 63 13 24 Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

70

Birthe Mygind Jensen, Park Allé 22, Aars, søndag, 22. januar.

70

Lars Qvist, Park Allé 19, Aars, onsdag, 25. januar.

Genbrugside er givet videre i Aars AARS: I denne kolde tid kan det være slemt at mangle varmt tøj. Det fik Kirsten Andreasen, Sjøstrup, til at tænke kreativt, da hun så et opslag på facebook. I London havde nogle venlige mennesker hængt overskydende tøj på et tøjstativ på gaden. På stativet hang et skilt der fortalte, at man kunne tage fra stativet og hænge på stativet, alt efter ønske og behov. Efter at have set ideen fra London kiggede Kirsten Andreasen i skuffer og skabe og konstaterede, at hun havde en del tøj der kunne gives væk. Samtidig tænkte hun, at det var der nok også andre der havde. Hun har dog ikke selv taget initiativ til at sætte gang i tøjstativet. - Jeg synes det er en god ide. Men da jeg bor lidt uden for Aars er det ikke så let for mig. Jeg håbede, at nogle ville gribe ideen og gøre noget ved det, siger Kirsten Andreasen.

I London er der opstået en ny ide. Folk kan hænge tøj på stativet. Andre med behov kan tage tøj fra stativet.

- Vi har så meget vi ikke bruger, men andre måske kan have brug for, konstatere hun. Hun er dog ikke klar over, hvor mange hjemløse der er i Aars, eller hvor mange andre der kunne have brug for gratis tøj. Kirsten Andreasen vil nu afvente situationen. Hvis der ikke er andre der tager ideen op, så er det højst sandsynligt, at hun selv vil gøre en indsats.

Stjålet hest er fortsat forsvundet HORNUM: I weekenden 7. og 8. januar var der indbrud på en landejendom på Granlidevej i Hornum. Tyvene valgte et noget besynderligt kostevalg, da de fra en stladbygning udover rideudstyr til en værdi af 50.000 kroner stjal en seksårig, varmblodet, brun

vallak med et stangmål på 176 centimeter. Ved redaktionens slutning i går var hesten endnu ikke blevet fundet, og nærpolitiet hører gerne fra folk, der har en idé om, hvor hesten befinder sig. Hesten har en værdi af 50.000 kroner.

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

(Udstilling på adressen)

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Se mere om vores lave priser på

www.begravelsetilfastpris.dk

VVS- smeden i Aars fylder 60 år Torben Sloth, indehaver af Sloth’s VVS i Aars, er ikke typen der løber af pladsen. På fredag, 20. januar kan han fejre 60 års fødselsdag. Og i mere end to tredjedele af sit liv har han arbejdet indenfor VVS-branchen. Trods de mange år, så har han kun haft to arbejdsgivere: Børge Dejligbjerg og sig selv. Sloth’s VVS arbejder fortrinsvis for private, men der laves også en del for virksomheder og boligforeninger. Men da der kun er to ansatte ved siden af Torben Sloth selv, så er det ikke de meget store opgaver firmaet siger ja til. Torben Sloth stiftede Sloth’s VVS tilbage i 1994, så firmaet kan snart fejre 23 års fødselsdag. Tanken om at begynde for sig selv har de fleste, og således også Torben Sloth. Han havde på det tidspunkt været ansat hos Himmerlands VVS og Børge Dejligbjerg i 20 år. Men firmaets økonomiske problemer gav grobund for nye tanker hos Torben Sloth, og førte til Sloth’s VVS. Torben Hermann Sloth var ellers glad for at arbejde hos Himmerlands VVS, hvilket også var det firma han blev udlært som rørsmed hos. Der havde han forskellige titler, så om montør, projektleder og lagerforvalter. Men i 1994 valgte han at se, om vingerne kunne bære som selvstændig, og det kunne de. Når man runder de 60 år, så har mange gjort sig tanker om - hvad nu. Men sådan er det endnu ikke for Torben Sloth. Han har ikke lagt sig fast på noget bestemt, og der er ikke planlagt en form for generationsskifte i virksomheden. Torben Sloth har to piger, og ingen af dem er interesseret i at overtage virksomheden. Fødselaren er gift med Birthe Sloth, og det er han glad for. Han ved nemlig, at det

Tricktyveri

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Tlf. 30 32 62 01

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

18. JANUAR 2017

Torben Sloth.

er vigtigt med et godt bagland, hvis man skal drive virksomhed. Og det gode bagland det har han. Det viste sig også, da han for et par år siden blev syg, der oplevede han en fantastisk støtte fra familien. Sygdommen har også været med til at overbevise Torben Sloth om, at man skal passe på sig selv. Selv om man arbejder med vand og varme i hverdagen, så kan der godt være behov for at søge varmere steder hen. Torben Sloth er rigtig glad for at rejse, og det skal gerne være til et varmere sted. Batterierne skal varmes lidt op af og til. Både han og Birthe Sloth er dog også glade for at campere. De har deres campingvogn stående fast i Hvalpsund, og der tager de ofte hen. Meget ofte følger børnebørnene med til Hvalpsund, og det er mormor og morfar glade for. Børnebørnene har en stor plads hos Torben og Birthe Sloth. En af de situationer hvor Torben Sloth får det til at gå op i en højere enhed er, når der tændes for de elektriske toge. Torben Sloth bruger mange kreative timer på at bygge en flot bane op, og børnebørnene kan godt lide at køre med togene på banen. Ud over rejser og elektrisk tog så nyder Torben Sloth også at fiske og dyrke slægtsforskning. Han har formået at finde slægtled langt tilbage i tiden. Faktisk er han nået helt tilbage til 1600-tallet.

AARS: Forretningen Kære Børn blev mandag eftermiddag udsat for et såkaldt tricktyveri. Kort før lukketid kom to mænd ind i butikken. De

købte for 80 kroner og betalte med en 1000-kroneseddel og fik 920 kroner tilbage. Bagefter ville de annullere købet. I den forvirring de fik skabt betalte de kun 420 kroner tilbage og snød således forretningen for 500 kr.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

18. JANUAR 2017

Lokalhistorisk billedaften i Aars AARS: Lokalhistorisk Arkiv Aars holder en billedaften tirsdag, 24. januar. Arkivets medarbejdere har været i magasinet og fundet en ny stak billeder

frem, som alle er med til at fortælle historien om Aars. Denne aften tages der udgangspunkt i billeder, der i løbet af 2016 tilgik arkivets samling.

Aars El-forsyning indgår samarbejde AARS: Aars El-Forsyning og Nibe El-Forsyning indgår et tæt samarbejde med energikoncernen Verdo til glæde for 7.000 kunder. Fra 1. april i år står Verdo for at indsamle og behandle data fra kundernes fjernaflæste målere - til gavn for både de nordjyske medarbejdere og kunder. Fredag, 13. januar underskrev Verdo, Aars ElForsyning og Nibe El-Forsyning en samarbejdsaftale, der løber over minimum de næste tre år. Fremover vil energikoncernen Verdo stå for at indsamle og behandle de nordjyske forbrugeres forbrugsdata. En opgave, der blandt andet på grund af Engrosmodellen og stigende lovkrav til forsyningsselskaberne, er blevet mere kompliceret. - At indsamle og behandle forbrugsdata fra vores kunder er ikke en opgave, vi hverken kan eller skal løse. Det er for dyrt for et selskab af vores størrelse at investere i et system, der kan håndtere opgaven og lever op til gældende lovkrav. Derudover har vi ikke de interne IT-kompetencer, systemet

kræver. Det skaber større værdi for os at leje os ind i Verdos system og dermed også få gavn af deres ITkompetencer og ekspertise til en konkurrencedygtig pris, siger Morten Degn, administrerende direktør for både Aars og Nibe ElForsyning. For medarbejderne i Aars og Nibe Elforsyning betyder aftalen, at elforsyningernes egne medarbejdere arbejder i direkte Verdos kunde- og målerhåndteringssystem, men fortsat selv står for kundeservice og fakturering. Det eneste, der ændrer sig, er den platform, de arbejder i. - Vores størrelse og mange års erfaring med selv at indsamle og behandle forbrugsdata fra vores egne kunder betyder ikke kun, at vi har det nødvendige system, der lever op til alle lovkrav, men også at vi har de interne kompetencer til at løse opgaven, undervise og yde support til vores samarbejdspartnere, når de har brug for det, siger Mikkel Pugholm Pedersen, kundecenterchef i Verdo.

SIDE 3

Bent Andersen * 7. marts 1962

† 10. januar 2017

Astrid, Emma og Birgitte Mindehøjtideligheden afholdes på Stenildvadvej 9 torsdag den 19. januar kl. 14.00 I stedet for evt. blomster kan man betænke Kræftens Bekæmpelse, reg. 4183 konto 0001155 mrk. Bent Andersen

Stillegudstjeneste! Tirsdag, den 24. januar 2017, kl. 17.30-18.00 i Gundersted Kirke En halv time til ro, eftertanke og stilhed med salmesang og gode klange. Alle er velkomne!

Hjerte for Afrika inviterer alle interesserede til Vores elskede søn og bror

Bent N. Andersen *7. marts 1962 † 10. januar 2017

informationsmøde

lørdag den 21. januar kl. 14.00 Kirketerpvej 70, 9541 Suldrup (Mejeriet). Vi serverer en kop kaffe mens Luc Ninga fra Den Centralafrikanske Republik fortæller om sit land og den aktuelle situation.

Tak for alt

Mor og far Søren, Lene, Tina med familier

LOPPEMARKED

TAK EFTER DØDSFALD Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Aase Knudsens bisættelse fra Aalestrup Kirke Tak for blomster, kranse og pengegaver På familiens vegne

Jette og John

Kobberbryllup

Aars Y’s Men’s Club

Hjertelig tak

for blomster og venlig deltagelse ved vor kære Anne Lise Kristensens bisættelse fra Aars Kirke. Frede, Vita og Ib

Tak!

Tak for de mange besøg og gaver til min afskedsreception. Det satte et flot punktum for mine 22 år i Sparekassen Himmerland/ Jutlander Bank i Nibe.

Markvænget 36, Aars

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00 Indsamling og aflevering af brugbare effekter i butikkens åbningstider samt efter Du kan aftale, gælder også dødsboer. betale med RING: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 mobilepay Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte også i lokalområdet.

Hjerteforeningen VestHimmerland

Mange hilsner

Arne Segerstrøm Helle og Brian har kobberbryllup den 24. januar. Hjælp med at vække dem kl. 00.30. Magnus og Marie

Efterlysning!

Trailer af mærket Brenderup med reg. nr. GB 8379 samt 3 havestole er fjernet fra Aggersundvej 51, Sjøstrup. Henv. 50 91 51 97

Åbent hus

Aars-Hornum El-Forsynings formand Kurt Casper (t.v.) er godt tilfreds med aftalen med Mikkel Pugholm Pedersen, kundecenterchef i Verdo.

Vor kære far, svigerfar, bedstefar og oldefar

Villy Mikkelsen * 28. januar 1928 er stille sovet ind Aars, den 13. januar 2017

På familiens vegne Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 20. januar kl. 13.00

Da jeg runder et skarpt hjørne vil det glæde mig at se familie og venner på Fiskegaarden lørdag den 4. februar kl. 13.00 Niels Jensen, Fiskegaarden Hvalpsund

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

generalforsamling

Aktivitetscentret Bymidten 15, Aars Onsdag d. 8. februar kl. 19.00 Dagsorden ifølge vedtægterne. Oplæg om Farsø sygehus og en hjertelæges job v/hjertelæge

Kjeld sørensen

Spørgsmål og kaffe mm.

AARS GymnAStikfoReninG

GeneRAlfoRSAmlinG Aars Gymnastikforening afholder ordinær generalforsamling

mandag d. 30. januar 2017 kl. 19.00 i cafeteriet i idrætscenter Østermarken Dagsorden ifølge vedtægter. Medlemmer over 15 år og forældre til medlemmer under 15 år har tale- og stemmeret. Bestyrelsen, Aars Gymnastikforening

Keder du dig? Så hent inspiration til livet i foreningsannoncerne i Aars Avis


Aars Avis

SIDE 4

18. JANUAR 2017

I anledning af min 60 års fødselsdag inviteres kunder, samarbejdspartnere, familie og venner til

Åbent hus fredag den 20. januar kl. 13.00 på Restaurant Messen Messevej 1, Aars På glædeligt gensyn Venlig hilsen Torben Sloth

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D e T

xxxx,-

s k e r …

Ordinært byrådsmøde

DIGITAL FARVE PRINT og alm. fotokopiering

A3 - A4 - A5

Torsdag den 26. januar 2017 kl. 16.00 på rådhuset i Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Storformat

Indbygningssæt

Overhead KOMPLET film ALLE 4 DELE Tryk på t-shirts

spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/ spoergetid knud kristensen Borgmester

Komplet sæt

· GROHEpåRapid indbygningscisterne sundhed mobilen

service aps Tolstrup Byvej 7 . 9600 Aars . Tlf. 98 62 22 34 . slothsvvs@mail.dk . www.slothsvvs.dk

Sjælland & øerne FAABORG*

40 år på farten HELSINGØR

Chr. Fentz & Søn ApS Værkmestervej 1, 5600 Faaborg Tlf. 62 61 05 45

Lund Christensen VVS Støberivej 13, 3000 Helsingør Tlf. 49 21 20 23

NYKØBING FALSTER

ODENSE*

VVS Comfort Fyrodan VVS A/S Havnegade 2, 4800 Nykøbing Falster Tlf. 54 85 31 89

Skovhavens VVS A/S Egestubben 4, 5270 Odense N Tlf. 66 18 44 58

Jylland AABENRAA

I anledningen af AARHUS

AARS TOURING CLUB’s

VVS Comfort Mathias Hendes Eftf. Søstvej 21, 6200 Aabenraa Tlf. 74 62 37 60

VVS Comfort Frede Andersen A/S Sindalsvej 15, 8240 Risskov Tlf. 86 21 97 00

VVS Comfort Bjarne Ørsted Østervold 13, 8900 Randers C Tlf. 86 43 19 66

VVS Comfort Henning Mortensen A/S Stagehøjvej 1, 8600 Silkeborg Tlf. 86 82 44 44

STRUER*

THISTED

40 års jubilæum indbydes interesserede borgere, sponsorer, RANDERS SILKEBORGog naboer til forretningsforbindelser, venner, MC-klubber

ÅBENT HUS

Mogensen VVS Comfort A/S Hjermvej 47, 7600 Struer Tlf. 97 85 06 16

VVS Comfort Thisted, Lars Handest Karetmagervej 1, 7700 Thisted Tlf. 97 91 19 70

Lørdag d. 21. jan 2017 - kl.13.00-17.00

Forbehold for trykfejl, udsolgte varer samt leveringssvigt. *Begrænset eller ingen udstilling.

Vi byder på et let traktement og lidt til ganen !

(113,5 x 50 cm) · GROHE Air betjeningsplade Tirsdag den 24.Skate jan. kl. 16.00-17.30 på Farsø Biblioteki krom med Kom med, når veloplagte bibliotekarer introducerer til apps, skyldmotivationen for en sund livsderstort hjælperog med lille at fastholde stil. Medbring egen smartphone. · Villeroy & Boch O.Novo Gratis billetter på himmerlandsbilletten.dk. Compact væghængt toilet karen Blixen og naturen Villeroytil&ordfestivalen Boch toiletsæde med softclose -· Optakt Ordkraft Torsdag den gode 26. jan. kl. 16.00 på Løgstør Bibliotek Altid Comfortpriser Som optakt til Ordkraft fortæller Sune de Souza Schmidt-Madsen om Karen Blixens liv og litteratur. Det afsløres også, hvilke forfattere der besøger Ordkraft. Gratis billetter på himmerlandsbilletten.dk.

Fredagscafé om Nørkleklubben i Vindblæs HOLEBY* KØBENHAVN Fredag den 27. jan. kl. 16.00 på Aars Bibliotek

Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars

Kom til fredagscafé om Nørkleklubben i Vindblæs. Vagn´s VVS Comfort VVS Comfort Rasmussen og Sønner ApS Himmerlandsgade 150 Hør om kvindernes erfaring med at danne en nørkleklub og 135, 2300 KBH Klinkegårdsvej 2, 4960 Holeby Amagerbrogade 9600 Aars om betydningen af deres kreative fællesskab. Tlf. 54 60 65 64 Tlf. 32 58 22 67 Gratis at deltage, tilmelding ikke nødvendig. Læs mere om arrangementerne på www.vhbib.dk

SVENDBORG*

SVINNINGE*

Tlf. 98 62 17 11

Hybel VVS VVS Comfort Svinninge varmeservice Himmerlandsgade 27 . 9600 Hovedgaden Aars Nordre Ringvej 121, 5700 Svendborg 81, 4520 Svinninge . www.vesthimmerland.dk Tlf. 99 66 70 00 Tlf. 62 21 01 56 Tlf. 59 26 52 90

AARS*

Indkaldelse af forslag til dagsorden HOLSTEBRO

VVS Comfort Sloth`s VVS Service Mogensenonsdag VVS Comfort Jutlander Bank A/S holder ordinær ApS generalforsamling den 15. A/S marts 2017 i Tolstrup Byvej 7, 9600 Aars Sletten 47a, 7500 Holstebro Hobro Idrætscenter, Hobro. Tlf. 40 26 81 33 Tlf. 97 42 00 15

I henhold til bankens vedtægter og Selskabslovens §90 indkalder vi hermed forslag til kandidater til repræsentantskabet samt forslag til dagsorden.

SKÆRBÆK

HvisComfort du som aktionær VVS Overby i banken ønsker at opstille en kandidat til repræsentantskabsvalget, Besøg vores skal du aflevere forslaget skriftligt til Jutlander Bank senest også tirsdag den 31. januar 2017. Nørre Skærbækvej 28, 6780 Skærbæk Tlf. 74 75 11 77 webshop, hvor du Hvis du som aktionær i banken ønsker et bestemt emne optaget på dagsordenen, skal dette i henhold til Selskabslovens §90 være Jutlander Bank i hænde senest 6 uger før finder ALT VOJENS generalforsamlingen, altså senest onsdag den 1. februar 2017. Styding VVS Comfort A/S Tingvejen 30 N, 6500 Vojens Tlf. 74 50 73 07

til badeværelset vvscomfort.dk

jutlander.dk

side 24

ER AVISEN UDEBLEVET?

Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 99 35 34 34


18. JANUAR 2017

Aars Avis

SIDE 5

Foråret er på vej! Husk Mors Dag søndag d. 8. maj

KOM OG SE VORES STORE UDVALG AF FORÅRSBLOMSTER!

EN

NDSGADE

BYENS BLOMSTER

IDT BYM

CARL ANDERSENS PASSAGE

EN

PARKERING

EVT. AFSPÆRRING

HIMMERLA

IDT BYM

HVIS VEJEN IND TIL OS ER SPÆRRET, SÅ BRUG OMKØRSEL SOM VIST PÅ KORTET:

PARKER HER

NSVEJ

MØLLER MADSE

BYMIDTEN

DSGADE

LAN HIMMER


Aars Avis

SIDE 6

18. JANUAR 2017

Ekstremløb fra Viborg via Aars til Løgstør

Railway Run- løbet skydes i gang 3. juni i Viborg AARS: Et nyt ekstremløb er ved at forme sig. Løbet planlægges at strække sig over 80 kilometer og går fra Viborg gennem Aars til Løgstør. Det er Bjørn Jakobsen fra Uhrehøje Outdoor Træning og Events samt VisitVesthimmerland, der er initiativtagere til dette nye store ekstremløb. Løbet henvender sig både til ekstremløberen, der ønsker at løbe hele strækningen på 50 miles (80 km) eller til maratonløberne og de løbeglade, da det også er muligt at dele strækningen op i to og fire strækninger, således man enten løber ca. 20 km eller ca. 40 km. Selve løbet skal foregå lørdag, 3. juni 2017 og kaldes Railway Run, fordi der

skal løbes fra Viborg til Løgstør ad den gamle jernbane, som nu er Himmerlandsstien.

Inspireret af naturen Ideen med løbet opstod en dag, hvor Bjørn Jakobsen løb på Himmerlandsstien, hvor han mærkede det gode underlag og lagde mærke til den smukke natur, der er langs med den gamle jernbane. - Jeg tænkte, at det ville være oplagt at lave et ekstremløb, og synliggøre det bindeled, som Himmerlandsstien var mellem Viborg til Løgstør, udtaler Bjørn Jakobsen. - Jeg ved som løber, at Himmerlandsstien vil være et fedt sted at løbe, da det eneste man skal koncentrere sig om er - at løbe, udtaler

Bjørn Jakobsen. - Vi glæder os rigtig meget til dette ekstremløb, og vi håber, at byerne på ruten mellem startbyen, Viborg, og målbyen, Løgstør, vil være med til at gøre løbet til en fest for løberne og tilskuerne. Derudover håber vi at Løgstør vil være en festlig målby for ekstremløberne, da der i forvejen afholdes den store flotte Pinseparade, udtaler turistchef Jimmi Petersen. Han vurderer, at løbet vil være en fabelagtig mulighed for ildsjæle fra byerne langs ruten at støtte op omkring et anderledes og sjovt arrangement, der kan tiltrække løbere fra hele landet og udlandet.

Karen T. fra Fredericia er ny udstiller i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.

Udstilling i Aars med rytme og bevægelse AARS: Billedkunstneren Karen T. Christensen, der bor i Fredericia, udstiller fra denne uge i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars, med rythme, takt og bevægelse i penslen. Med en tråd tilbage i tiden fortolker Karen T gamle kunstværker, så de får nyt liv. Farver lægges lag på lag, en slags stoflighed og farve sam- og modklang toner frem i hendes malerier. Der

er også en del tryk med på udstillingen - monotypier, hvor stregen gøres levende og herefter farvelægges i enkle toner. Menneskemøder er et tema med forskellige variationer. En lille serie bemalede linocuts er også med. Karen T har før udstillet i kunstmuseet i Aars i en gruppeudstiling, men er nu aktuel i musikhuset. Musikken, har altid spil-

let en stor rolle i Karen’s billedunivers, men nu er den aktiveret i et nyt udtryk igennem maleri på et lysbord, som projekteres op på store flader i samspil med musikerne Tine K. Skau og Kai Steensgaard, sammen udgør de ExpandingCanvas. De turnerer rundt i Danmark. Næste ”kunstcert” finder sted i Hannerup Kirke i Fredericia og på Kirsten Kjær’s Museum i Thy, til maj.

ER AVISEN UDEBLEVET?

Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 99 35 34 34

Brug for høreapparat ?

Disse 30 og lidt flere står bag Cabaret Alfa.

Omkring 30 står bag Cabaret Alfa i Aars Vælg rigtig forhandler

AARS: Det kræver mange tisk sige, at 30 personer var på de skrå brædder er Fremennesker for at få alt til at samlet. Der manglede seks derik Mølgaard. gå op i en højere enhed, når til syv før der var fuldt hus. Bag scenen er der masCabaret Alfa går over sceMen det er under halvde- ser af hjælpere til kostumer nen i musikhuset i Aars. len af dem folk vil opleve på og sminke, kulisser og sceI sidste uge var næsten scenen. nografi, lys og lyd, suffli og hele Cabaret-holdet anno Til gengæld scenefolkene markedsføring samt andre 2017 samlet for første gang være ”gamle kendinge” som praktiske gøremål. Dertil med instruktør Ole Jakob- Claus Laursen, Terkel Hat- kommer, at tekstforslag er Ingen sen og ventetid kapelmester Mads ting-Kristiansen, Martin kommet fra flere revyskriDalum Poulsen i spidsen. Jørgensen, Mie Kjeldgaard benter i landet. Mulighed for tryghedsforsikring på apparaterne Næsten hele holdet vil fak- Hejlskov og Helle Bak. Ny

allerede første gang! – så får du det rigtige høreapparat!

• • • Gratis høreprøve og afprøvning • Det behøver ikke at koste en formue, at få nye høreapparater hoereapparatet.dk

Få professionel rådgivning - ring i dag og få en tid...

• Ingen ventetid • Tryghedsforsikring på alle apparaterne • Gratis høreprøve og afprøvning • Det behøver ikke at koste en formue, at få nye høreapparater

Aalborg, Hobro, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn og Aars

9811 3200

Aalborg, Hobro, Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn

98113200 hoereapparatet.dk MULIGHED FOR HJEMME BESØG


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 7

UDSALG

Vilde priser i rideafdelingen

25,-

75,-

UDSALG

Hold øje med

LCD hårtrimmer

LCD Barbermaskine Model 197

HC 3400/15

Normalpris 249,-

Normalpris 449,-

UDSALGSPRIS

149,-

Spar 100,-

UDSALG

Spar 150,-

Juleuro 2016

El Oral-B Pro 5000

24 kt. guld. 83x90 mm. Incl. 3 børs te

r

Normalpris 999,-

UDSALGSPRIS

649,-

Normalpris 429,-

Spar 350,-

2600W. 200 g dampskud.

Spar 230,-

40%

10% 20%

30%

Normalpris 849,-

599,-

199,-

Vi holder også udsalg i smådyrsafdelingen

Tefal strygejern

UDSALGSPRIS

UDSALGSPRIS

Spar 250,-

50%

Hold øje med

Normalpris 1.599,-

UDSALGSPRIS

Spar 1.100,-

FRIT VALG

deres erfaringer med at danne en nørkleklub. 27. januar kan man høre kvinderne fortælle, hvad fællesskabet betyder for dem, og se de kreative resultater af deres sammenkomster. Det er gratis at deltage i arrangementet, og det kræver ingen tilmelding.

UDSALG

plads til forskellighed. Det afgørende er ikke, om der hækles, strikkes, sys eller kniples, for omdrejningspunktet er fællesskab med kreativiteten i centrum. Kvinderne begejstres og inspireres af hinandens ideer, og til fredagscaféen kan alle andre også lade sig både begejstre og inspirere, når kvinderne deler ud af

UDSALG

UDSALG

UDSALG

Mandag-fredag 7.30-17.00 · Lørdag 8.00-13.00

www.hjallerupmaskinforretning.dk

UDSALG

AARS: Fredag, 27. januar holdes der hyggelig fredagscafé på Aars Bibliotek. Denne fredag kan man høre historien om 18 kvinder, som har dannet en nørkleklub i Vindblæs. Her mødes kvinderne hver 14. dag og laver håndarbejde sammen. I nørkleklubben er der

UDSALG

Fællesskab og nørkleri i Aars

UDSALG

UDSALG

18 kvinder har dannet en nørkleklub i Vindblæs. Her mødes kvinderne hver 14. dag og laver håndarbejde sammen. Fredag, 27. januar fortæller de om deres klub på Aars Bibliotek.

UDSALG

UDSALG

499,-

Kom og oplev de praktiske 3i1 jakker

UDSALG

Flotte vinterjakker fra Viking

UDSALG

UDSALG

299,-

UDSALG

UDSALG

UDSALG

Tandbørste

UDSALGSPRIS

UDSALG

Det nye medlem hedder Ranganathan Kandasamy, og han har allerede deltaget i nogle møder som gæst, inden han blev optaget som medlem på det sidst afholdte møde i klubben. - Ranganathan - eller Rangan, som han kaldes - er tamiler og kom til Danmark fra Sri Landa i 1986. Rangan er gift, far til tre børn og driver selvstændig virksomhed her i Aars, så han og hans familie viser på alle måder, at de føler sig godt hjemme her i Danmark, ­siger Jørgen Sørensen.

UDSALG

UDSALG

50,- 250,-

UDSALG

AARS: I en forening som større klubber. At medlemsLions Club Aars er det skaren så også med det sidst vigtigt, at medlemsantallet optagne medlem skiller sig fortsat holdes stabilt, så der lidt ud i forhold til mange også fremover er medlem- andre klubber forklarer mer nok til at varetage de Jørgen Sørensen, præsident mange opgaver og aktivite- i Lions Club Aars, således: ter, som klubben Aars gen- - Vi har netop i klubben opnemfører hvert år - aktivi- taget en nydansker, hvilket teter, der kommer andre til er første gang det sker i vogode i form af tilskud eller res klub, og vi vil gerne også hjælp på den ene eller den på denne måde være med til anden måde. at vise, at Lions er for alle Lions Club Aars har i uanset om ens baggrund og øjeblikket 40 medlemmer, livshistorie er fra Danmark og klubben er dermed på og helt lokalt her i Aars, ellandsbasis en af Lions-­ ler om ens livshistorie er en organisationens absolut helt anden.

100,-

UDSALG

Lions Club Aars satser på at få flere medlemmer

UDSALG

UDSALG

De to nyeste medlemmer i Lions Club Aars, Benny Palm (optaget i klubben i november) til venstre og Ranganathan Kandasamy (optaget i klubben i december) til højre og i midten Jørgen Sørensen, præsident i Lions Club Aars.

UDSALG

UDSALG

UDSALG

UDSALG

Tilbuddene er gældende fra 19. til 31. januar 2017 eller så længe lager haves!


Aars Avis

SIDE 8

18. JANUAR 2017

11 stk. stk.

20 20,,--

20,-

Coop kødCoop kødog melboller og melboller eller kødboller eller kødboller Dybfrost. 800-1000 g. Dybfrost. 800-1000 Kg-pris maks. 25,00.g. Kg-pris Frit valgmaks. 25,00. Frit valg

1 boks 1 boks

95 95,,-Spar 54 95 Spar 54 95

Savanha Savanha i boks iSydafrika. boks 3 liter. Sydafrika. 3 liter. Literpris 31,67. Literpris Frit valg 31,67. Frit valg

9,Taffel chips eller snacks Taffel chips130-175 ellerg. snacks Flere varianter. Flere varianter. 130-175 Kg-pris maks. 69,23. Fritg.valg Kg-pris maks. 69,23. Frit valg

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00 _0C280_201703_02-03.indd

2 _0C280_201703_02-03.indd 2

ÅBNINGSTIDER Man-fredag 8 - 20 Lørdag 8 - 18 Søndag 8 - 18

1000 g. 20,00. Kg-pris. Kg-pris. 20,00.

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 18 januar t.o.m. lørdag d. 21. januar 2017

11 pose pose

2 kvickly.dk 2KVICKLY kvickly.dk AARS

Thise Thise økologisk økologisk skyr skyr 1000 g.

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

1 pose 1 pose

BAGER 6.30 - 20 6.30 - 1 8 6.30 - 1 8

POST 11 - 17 Lukket Lukket

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

28/12/16 12.59 28/12/16 12.59


Aars Avis

18. JANUAR 2017

Pr. 1/2 kg KUN

Pr. 1/2 kg KUN

Pr. 1/2 KUN

Pr. pakke KUN

10-,

1495

20-,

BEGRÆNSET PARTI

40-, Okseculottesteg

SIDE 9

Svinekam

Hel nakkefilet

Med ben - ridset

Velegnet til f.eks. pulled pork

Coop kyllingebrystfilet 280 g

Delikatessens salatbar

NU KUN

Pr. bakke KUN

10-,

18-,

5995

Spar op til 23,95

Spar 11,95 Karoline supper

F.eks. saucer, pastaretter eller supper.

Kylling på grøntsagsbund

Karry eller tomat. 1l

Nemt og lækkert - nok til 3-4 personer.

Lille Mellem Stor

20-, 20-, 20-,

BEGRÆNSET PARTI

NU KUN

KUN

Pr. pakke KUN

KUN

10-,

99-,

79-,

11995

Spar 8,-

Spar 39,50,-

Spar 70,95,-

Spar 20,-

Vildmose kartofler

Mammen guld

Neophos All en 1 tabs

Min. 1700 g

80 stk. (Vi har 100 pakker)

Vebbestrup islagkager 2,5 l

KUN ONSDAG KUN

Pr. ps. KUN

6 stk. KUN

NU KUN

25-,

11-,

15-,

20-,

Spar 7,95

Spar 27,-

Spar 10,-

Coop morgenbrød

Bagerens hjemmelavet rugbrød

Flere varianter

+ slagterens hjemmelavede leverpostej

Bagerens lækre

proteinstykker

Normalpris pr. stk. 7,-

Bagerens hjemmelavede

drømmekage

TILBUDDENE GÆLDER HOS KVICKLY I AARS KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Man-fredag 8 - 20 Lørdag 8 - 18 Søndag 8 - 18

BAGER 6.30 - 20 6.30 - 1 8 6.30 - 1 8

POST 11 - 17 Lukket Lukket

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 18 januar t.o.m. lørdag d. 21. januar 2017

1,5 kg Normalpris: 18,-

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Knorr marked

NU KUN


Aars Avis

SIDE 10

Journalist og Cavlingprismodtager Asbjørn With fortalte om hans rolle i sagerne.

18. JANUAR 2017

Rikke Karlsson på scenen i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.

”Samfundsfagstime” i Aars med Rikke Karlsson Den lokale politiker orienterede om Rebild og Morten Messerschmidt, der begge måtte bøje sig AARS: De elever på Vesthimmerlands Gymnasium og HF, der har samfundsfag på A- og B-niveau, fik i dag, fredag, et spændende indblik i, hvordan betingelserne er i især kommunalpolitik og landspolitik, men også, hvordan det er at sidde i Europa-Parlamentet, da Rikke Karlsson holdt en to timer lang fællestime for dem. Det blev især spændende, fordi hun havde taget en af sine ansatte, journalisten og Cavlingpris-modtageren Asbjørn With, med. Politikerens og journalistens

parløb begyndte allerede, mens Rikke Karlsson sad i byrådet i Rebild og den såkaldte Rebild-sag startede. Da Rikke Karlsson løb panden imod en mur under behandlingen af et spareforslag i et udvalg og stillede kritiske spørgsmål til embedsværket, tog hun kontakt til journalisten, der tidligere havde interviewet hende og som havde undret sig over, hvor lidt politisk debat der var under byrådsmøderne. Han tegnede to cirkler for hende over hendes muligheder: Enten at fremstå som en dum blon-

dine fra Dansk Folkeparti, der talte sort, eller også at åbne ”Pandoras æske”. Hun havde intet at vinde på nogle af mulighederne. Det endte, som man ved, med, at Rikke Karlsson ikke kunne ignorere alle de henvendelser, hun havde fået fra almindelige borgere, så ”æsken” blev lukket op trods kulde og afstandtagen fra administration og byrådskolleger, og sagen endte med, at fire chefer blev fjernet og alle socialrådgivere skiftet ud. Derudover redegjorde Rikke Karlsson for MELD/

FELD sagen, som for alvor bragte hende i politisk stormvejr. I første omgang affejede Morten Messerchmidt sagen med en smart bemærkning om ”en lille forvirret pige fra Rebild”. Men senere måtte både han og partitoppen sande, at Rikke Karlsson går ”all in”, når hun fornemmer, at demokratiet er i fare, og at systemer lukker sig om sig selv. Det skulle så vise sig senere hen, at hendes vedholdenhed førte til Messerschmidts fald og en række store indrømmelser fra

partiets top. Rikke Karlsson har som konsekvens af manglende opbakning meldt sig ud af partiet og sidder nu som løsgænger i Europa-Parlamentet. Fra 1. april 2016 blev Asbjørn With ansat af hende som ”undersøgende journalist”, og han var også med på politistationen i Hobro, da Rikke Karlsson anmeldte Messerschmidt for ”identitetstyveri”. Samfundsfaglærerne, der havde arrangeret mødet, glædede sig efter fællestimen over, hvor mange vigtige samfundsfaglige emner

de to ”lærere” kom ind på i deres gennemgang af de to cases. F.eks. begreber som aktindsigt og sagsindsigt, som havde kostet begge mange timers arbejde. For eleverne var det tydeligt nok gennemgangen af ”Rebildsagen” med journalistens og politikerens meget konkrete eksempler, der gjorde størst indtryk. Især beskrivelsen af mødet med de svigtede børn i incest-sagen, der var ”langt værre end Brønderslevsagen”, med Asbjørn Withs ord.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 19.30: X Factor Dansk underholdningsprogram Nu gælder det for alvor! Dommerne får hver deres kategori og begynder at arbejde med deres deltagere, før det endelig går løs med den frygtede Five Chair Challenge, hvor deltagerne, for første gang, skal synge foran et kæmpe publikum. Hvem sidder tilbage i stolene til sidst?

Kl. 20.00: Spies/Glistrup Dansk spillefilm fra 2013. Historien om to af Danmarks mest farverige personligheder i nyere tid. Vi kender Glistrup fra hans kamp mod skatten og rejsekongen Spies med morgenbolledamer og et udsvævende liv, men få kender historien om deres tætte venskab og idealismen som prægede deres livs op- og nedture.

Kl. 19.00: Den frosne planet: ”Verdens ender” Naturserie fra BBC fra 2011 (The Frozen Planet). Over en tredjedel af jorden er dækket af is. Alligevel er både Arktis og Antarktis, Nordpolen og Sydpolen, så fremmede verdener for de fleste, at de lige så godt kunne ligge på en anden planet. Isen ved polerne indeholder næsten firs procent af alt jordens ferskvand, der er frosne skove og steder, der ligner et eventyr.

Kl. 20.00: Fuld plade Dansk familieunderholdning I aftenens ’Fuld plade’ får Mikkel Kryger og forsøgsteamet besøg af en stor skabs-bingoentusiast. Håndboldsspiller Kristina ”Mulle” Kristiansen er forsøgsdyr og hjælper med at trække aftenens tal til din bingoplade. Vi tester playmakerens boldøje og sender hende afsted i racerbilen.

Kl. 21.20: The amazing Spider-Man Amr. actionfilm fra 2012 - premiere Efter forældrenes død i et mystisk flystyrt vokser Peter Parker op hos sin onkel og tante. Da han en dag finder sin fars gamle dokumentmappe, forsøger han at finde ud af, hvad der skete med forældrene. Sporene leder ham til forskningsselskabet OsCorp og han snyder sig ind i de hemmelige laboratorier.

Kl. 21.00: The Amazing Spider-Man 2 Amr. eventyr-actionfilm fra 2014 - dansk tv-premiere Den nørdede teenager Peter Parker har fået superkræfter og bekæmper forbrydere som den akrobatiske superhelt Spider-Man. Netop som han er ved at vænne sig sit nye dobbeltliv, der også inkluderer at have tid til sin smukke kæreste Gwen Stacy, truer nye superskurke indbyggerne i New York.


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 11

Tilbage i Vesthimmerland efter måneder i Tanzania Volontør Marie Risgaard-Jensen fortæller i Vesthimmerlands Provsti om sit fem måneders ophold VESTHIMMERLAND: Sognene i Vesthimmerland kan i den kommende tid få besøg af 19-årige Marie Risgaard-Jensen, Lendrup, som i fem måneder harværet udsendt som provstivolontør til Tanzania. Marie Risgaard-Jensen har arbejdet for Brødremenighedens Danske Mission. Hun kom hjem i sidste uge og er nu klar til i de kommende måneder at fortælle for konfirmander, minikonfirmander, ved sognemøder og andre arrangementer i Vesthim-

merlands Provsti. Medlem af provstikomiteen, Christian Bach Iversen, Vester Hornum, oplyser at der allerede er mange som har truffet aftale om et besøg af Marie Risgaard Jensen, og at det stadig er muligt at få en aftale. Marie Risgaard-Jensen siger, at efter fem måneder i Tanzania kan det godt mærkes, når der pludselig er 30 grader koldere ved hjemkomsten til Danmark. - Temperaturen er ikke det eneste, som har ændret

sig. Jeg er omgivet af kun hvide mennesker og skiller mig ikke længere ud. Der er ingen som taler sproget swahili - et sprog jeg nu kan begå mig på. På toiletterne er toiletpapir ikke en mangelvare. Der er ikke længere et marked, hvor prisen skal pruttes ned, kyllingerne købes ikke levende, men tages op af frysedisken, og jeg møder ikke længere ukendte mennesker, som lige skal hilse og spørge, om vi skal giftes… Næsten ligeså under-

ligt det er at rejse til Tanzania, er det at komme hjem igen. Alt er genkendeligt, men alligevel anderledes. I modsætning til Danmark er Tanzania et land, hvor alt er primitivt, og man klarer sig med lidt nogle gange for lidt. Alligevel er tanzanierne et imødekommende og gæstfrit folk, som gerne inviterer på mad eller bare en god snak. Det sociale liv vægtes højt, og det er ikke tilfældigt, at ens første swahili-gloser er hilsner - hvilket kan gøres på utallige måder. Denne nære kontakt med ens medmennesker er virkelig beundringsværdig. Desværre har jeg også oplevet nogle af Tanzanias problemer, særligt angående sundhed og uddannelse. Det er hårdt at høre om farlige sygdomme og dårlige behandlingsmuligheder eller om, når ens egne venner ikke kan komme i gang med en uddannelse, fordi de ikke har råd. Der er sket meget, og jeg har lært meget de seneste måneder, og har fået nye vaner, som jeg ikke kunne forestille mig her i Danmark. Jeg har stået alene ”mzungu” (hvid) ude i en

Marie Risgaard-Jensen

lille tanzanisk landsby, hvor jeg har været et stort spørgsmålstegn over ting, som er en selvfølge for alle andre end mig: Er det uhøfligt ikke at spise hovedet (inkl. øjnene) på fisken? Hvad skal jeg sige nu? Hvor er toilettet? Hjælp, jeg aner ikke hvad det betyder? Hvordan går man i bad i en spand? Og jeg kunne blive ved! Derudover har jeg arbejdet på et

børnehjem, været med i en førskole, undervist i både engelsk og matematik - på swahili selvfølgelig, og jeg har prøvet at leve i både en landsby og en storby. Der har været mange spørgsmål og udfordringer, men endnu flere glæder og gode oplevelser, lyder det fra Marie Risgaard-Jensen, som glæder sig til at fortælle for interesserede hjemme i Vesthimmerland.

Søndagsbrag i St. Ajstrup!

Søndag den 22. januar kl. 10.00-15.00 På besøg i en landsby. Jeg blev inviteret hjem til en familie. Manden i midten er nyuddannet skolelærer og til højre ses hans mor.

Landboseniorer i Aars hørte om Thise Mejeri AARS: LandboSenior Vesthimmerland har indledt det nye år med et formiddagsmøde i Aktivitetscenteret i Aars. Seniorerne fik besøg af Mogens Poulsen, landmand og ansat på Thise Mejeri som salgs- og marketingsdirektør. Han fortalte om sin opvækst. Først sin barndom i Smedebyen på Amager og senere om sin tid på universitetet. Da han var færdiguddannet og blevet gift, flyttede de til Mors til et lille

økologisk landbrug med en ko. Senere købte de en økologisk kvæggaard i Vestrup. Mogens Poulsen har haft flere bestyrelsesposter inden for mejeriet. Det var en inspirerende formiddag med 100 deltagere. Den første onsdag i februar får LandboSenior Vesthimmerland besøg af direktør Preben Stæhr Aars, som vil fortælle om ”Fra ide til virkelighed”. Det er en fortælling om en verden med fjerkræslagteri-

er og industrivirksomheder. Den første onsdag i marts kommer en rejseleder fra Nilles Rejser og fortæller om sommerens tur til Bornholm. Sidst i marts får seniorerne besøg af Jens Bonde, der holder et foredrag om sine oplevelser ved Sirius patruljen på Grønland. I april kommer Pernille Vigsø Bagger og fortæller om at være kommunal- og folketingspolitiker og nu præst i folkekirken.

ectrolux tryller i Mesterkok Rasmus fra El erier hele dagen! kk læ er er rv se og et en kk kø Altid mere end 50 køkken- og badudstillinger fra JKE Design i vores

4.000 m2 store køkkenog badafdeling

St. Ajstrup v/Nibe

g forretnin Bundsolid le med! at hand

Vi har ALTID tid!

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup · 9240 Nibe · Tlf. 98 35 53 11

www.st-ajstrup.dk


Aars Avis

SIDE 12

18. JANUAR 2017

Håndboldkaravane gjorde stop i Aars 220 folkeskolebørn fra Aars prøvede kræfter med håndboldsporten

Omkring 220 børn fra Østermarkskolen i Aars prøvede kræfter med håndboldspillet, da Dansk Håndbold Forbunds ”Håndboldkaravanen” mandag lagde vejen forbi Aars.

Medlem af Lions blev hædret i Aars AARS: Ved Lions Club Aars seneste klubmøde blev et af klubbens medlemmer ekstra glad, stolt og ikke mindst overrasket. Klubbens bestyrelse havde nemlig besluttet, at der denne aften skulle tildeles et Melvin Jones Fellowship til et af klubbens mangeårige medlemmer, der har gjort sig særdeles fortjent til denne hæder. Melvin Jones Fellowship tildeles kun medlemmer af Lions, har har gjort en helt ekstraordinær uegennyttig indsats i klubben eller i Lions organisationen generelt for at hjælpe andre. Modtageren var Ove Bjerregaard, der har været medlem af Lions Club Aars i 37 år og som både gennem bestyrelsesarbej-

de og arbejde i klubbens mange forskellige udvalg har gjort en fantastisk indsats - både i forhold til at samle midler for at hjælpe andre og i forhold til det sociale samvær i Lions Club Aars. - Ove har altid ydet en fantastisk indsats og på sin rolige og besindige måde givet rigtigt meget til klubben - både indadtil og udadtil. Ove er ikke en mand med store armbevægelser og én, der fører sig frem - men når Ove siger noget, bliver der lyttet. Ganske enkelt fordi, Ove ved hvad han snakker om og er værd at lytte til, udtalte Jørgen Sørensen, præsident i Lions Club Aars blandt andet i forbindelse med overrækkelsen.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

Af Lars Lindberg AARS: Ikke færre end 220 folkeskoleelever fra Østermarksloen i Aars fik mandag formiddag mulighed for at prøve, om de havde lige så meget smæk i armen som Mikkel Hansen og lige så meget svirp i håndleddet som Hans Lindberg. Dansk Håndbold Forbunds ”Håndboldkaravane” gjorde nemig stop i Idrætscenter Østermarken, og så blev der ellers leget håndbold til den store guldmedalje. Børnene blev med kyndig og kærlig hånd guidet igennem en række øvelser, som stillede krav til både kondition, motorik, teknik og spilforståelse, og poderne tog handsken op og gav den fuld gas. En konsulent fra Dansk Håndbold Forbund stillede udstyr og program til rådighed for skolelærerne og de fire instruktører fra Aars HK, og karavanens fokus på, at ingen skulle kede sig, gik rent ind. Der var endog meget langt imellem de børn, som helst ville se på, og da programmet var lavet, så ingen kom til at stå og kede sig, var der dømt røde kinder og svedige pander, når børnene var færdige i hallen. Thomas Veddum fra Aars HKs børneudvalg var da også yderst positiv efter karavanebesøget. - Der er virkelig tale om totalhåndbold, så ingen har følt sig udenfor, og man

kan tydeligt mærke, at børnene har det sjovt. Det er virkelig et godt tiltag, DHF har gang i der, og det passer perfekt til børn, som måske ikke tidligere har spillet håndbold. Øvelserne blivet leget ind, og det fungerer upåklageligt, sagde

Thomas Veddum, som forventer, at børnene nu vil tage nogle af øvelserne med ”hjem” i skolegården. - Håndboldforbundet giver dem en kasse med udstyr, når de er færdige her i dag, og de er allerede blevet intruduceret for en række øvel-

De mange børn var ikke i tvivl - håndbold var et hit!

A/S

Ove Bjerregaard modtog hædren Melvin Jones Fellowship for sin store indsats i Lions Club Aars. Som bevis på hædren modtog Ove Bjerregaard plaketten.

ser, hvor man ikke nødvendigvis behøver mål og en rigtig håndboldbane, så jeg er sikker på, at de kommer til at lege videre med håndboldspillet i skolegården fremover, sagde Thomas Veddum, der ikke lagde skjul på, at Håndboldkaravanens besøg i Aars gerne må kaste et medlem eller to af sig hos Aars HK. - Det ville da være fint, men det er ikke målet med det her. Målet er, at de skal have en god oplevelse med spillet, men finder et par af børnene ud af, at de faktisk godt kunne finde ud af det der håndbold, selv om de aldrig har prøvet det før, og har de lyst til at prøve at spille i en rigtig klub, så er de selvfølgelig velkomne, sagde Thomas Veddum. Inden børnene forlod Idrætscenter Østermarken med en god oplevelse i bagagen, fik de alle et autografkort fra en af de landsholdshelte, som i øjeblikket kæmper for VMguld i Frankrig, og ikke overraskende var der rift om Mikkel Hansens kragetæer.

Thomas Veddum fra Aars HKs børneudvalg var meget begejstret over Håndboldkaravanens besøg i Aars.


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 13

Eleverne fik mange forskellige opgaver i løbet af workshoppen.

Professionelle dansere underviser elever i Aars Elever fra seks skoleklasser i Vesthimmerland ser dansestykke og prøver selv at vise det i musikhuset Af Torsten Hansen AARS: En ting er at se et teaterstykke, noget andet er selv at spille i et teaterstykke. Men i denne uge får seks klasser fra forskellige skoler i Vesthimmerland lejlighed til selv at stifte bekendtskab med begge sider af teateroplevelsen. Tre professionelle dansere har skabt en danseforestilling. Den viser de i Vesthimmerlands Musikhus

Alfa i Aars. Men det foregår ikke helt traditionelt. - Når publikum ser en forestilling, så ser de den normalt kun fra en vinkel. Men her ser publikum forestillingen fra forskellige steder. Publikum flytter sig fysisk rundt og bruger alle sanser, forklarer Ellen Kilsgård, der er freelance danser og koreograf. Hun er, sammen med Ann Rajala Erkut og Henriette Groth, kommet fra

København til Aars for at lære elever fra 4. til 6. klasse om skuespil og dans. Danseprojektet arrangeres i et samarbejde mellem Vesthimmerlands Kommune og det regionale danseprojekt Dansefyrtårn NORD.

To pladser hver dag De tre freelance dansere og musikere underviser i tre dage, og har to klasser hver dag. Dagen begynder med, at danserne viser et

teaterstykke, hvor det meget handler om kroppen. Eleverne står tæt omkring danserne under stykket. Bagefter snakker de alle om stykket. Det følges op af forskellige workshops, hvor eleverne prøver at udføre nogle af de trin og bevægelser som danserne har vist under stykket. - Det handler om at se dans som en kunstform og bevægelse som æstetisk erfaring. Vi bearbejder følelser, for-

klarer Ellen Kilsgård. Når eleverne har været igennem de forskellige workshops, så er det tid til, at de selv skal opføre det samme stykke, som danserne indledte med. Nu skal eleverne blot opføre det for hinanden. På den måde oplever de stykket to gange.

Syndes at det var sjovt For eleverne var der sommetider tale om øvelser, der var lidt ud over sædvanlige

bevægelser. Men alle syntes det var sjovt. De gjorde, hvad de kunne for at prøve de forskellige øvelser. Projektet i Alfa var kun første del af projektet. I de efterfølgende uger uddannes folkeskolelærere i kreativt skabende dans på fire workshops på Vestermarkskolen i Aars. Endelig er der arrangeret skolebesøg af en professionel danser på udvalgte skoler.

Få en lun bolig med isolering Med efterisolering kan du få det lunt og rart i boligen -og spare penge på varmeregningen! Udnyt skattefradraget kud

+ få kontant tils

Træfiber isolering + Til lofter, bjælkelag, skunk m.m. + Rene fibre - fri for støv og bor + Dansk kvalitetsprodukt + Ingen sprækker og træk + Moderne teknik og metode

ThermoCell træfiber isolering af loft

EPS isolering + Til krybekælder og hulmur + Re-EPS. Dansk flamingogranulat + Jeg har teknikken og erfaringen Bestil tid i dag på 51 24 12 75 til et GRATIS isoleringstjek og tilbudsbesøg Danser Ann Rajala Erkut forklaerer her, at den ene elev skal være helt slap, mens den anden er en ”nysgerrig” abe, der prøver at bevæge den slappe.

Ole Villumsen

Bæredygtig energi og isolering OV-Consult.dk v/Ole Villumsen, Munksjørupvej 93, 9670 Løgstør. Tlf: 51 24 12 75


Aars Avis

SIDE 14

Ambulanceberedskabet kan være anderledes Mogens Ove Madsen, Fladhøjvej 14, Aars, mener at udbudsmaterialet om ambullanceberedskabet i Nordjylland bør laves om:

Line Pedersen var den første der bestod EUX Business-eksamen.

De første har bestået EUX Business i Aars Ny uddannelse åbner for gode muligheder

overstået, og hun ventede nu på bedømmelsen. Få minutter senere har er hun glad og lettet. EUX-huen sættes på af mor og kram strømmer ind fra studiekammeraterne. - Jeg drømmer om en elevplads, hvor jeg har mulighed for at komme til udlandet. Jeg vil allerhelst til Australien, men Canada kan også være en mulighed, siger Line Pedersen. Hun valgte netop EUX Business, fordi det giver hende mange flere muligheKvalitets der fremadrettet i forhold til den traditionelle eudKvalitets el-scootere til til den rigtige pris! erhvervsuddannelse. den til rigtige pris! - Der er ikke så mange Kvalitets el-scootere elevpladser som kontorden rigtige pris! Fønix Komfort El-Scooter assistent, hvor man har v. Jens Erik Andersen Fønix Komfort El-Scooter mulighed for at komme til Torupvej 6, 9640 v. Jens Erik Andersen udlandet, såFarsø der er rift om 61 66 05der 75 er. Derfor Torupvej 6, 9640 Farsø de Tlf: få pladser, www.fonixkomfort.dk Tlf: 61 66 05 75 håber jeg også, at det giver Kvalitets el-scootere til www.fonixkomfort.dk mig et forspring, at jeg har den rigtige pris! taget eux og dermed viser, Kvalitets el-scootere til Fønix City Vi reparerer også Fønix Komfort El-Scooter at jeg kan og vil noget mere, Cabino 3 den rigtige pris! arerer28også v. Jens Erik Andersen km/t. 60former km alle for fortsætter hun. pr. opladning Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Farsø Torupvej ormer for Handelsskolens uddanel-scootere! v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 75 otere!kr. 39.900,- Torupvej nelseschef, Anne Marie Jo6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø AARS: Torsdag i sidste uge var en festdag for EUX Business-eleverne i Aars. De allerførste elever er nu igennem og har netop haft den afsluttende eksamen. Eleverne er dermed er klar til enten at fortsætte erhvervsuddannelsen med en elevplads eller at læse videre på universitetet. Line Pedersen var den første der stod og ventede nervøst uden for eksaminationslokalet. Eksamen var

el-scootere

!

NYHED

!

HE Y66 Tlf:N61 05D 75 www.fonixkomfort.dk Fønix City Cabino 3

Fønix City Cabino 3 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,-

28 km/t. 60 km pr. opladning Vi reparerer også Vi reparerer også kr. 39.900,alle former for el-scootere! Vi alle reparerer også g former for in

g

in fremvisn

emvisn

ratisforfr G Gratis alle former el-scootere! Fønix Komfort dig! El-Scooter s o h hos dig! el-scootere! v/Jens Erik Andersen ! YHED

N! Torupvej 6, 9640 Farsø D

NYHE Fønix City Cabino 3 61 66 05 75 - Frihed tilwww.fonixkomfort.dk livet 28 km/t. 60til km pr.livet opladning -Tlf.Frihed Fønix City Cabino 3 28 km/t. 60 km pr. opladning

kr. 39.900,-

kr. 39.900,Vi kører i heleVi Nordjylland ning Nordjylland Gratis fremvisning kører egmviishele isnin

s fr emtivdig! frhos ra GratisG ! hos dig!hos dig

hansen, bekræfter, at EUX Business er en ambitiøs uddannelse. Og netop undervisningsmetoden med afsæt i cases fra erhvervslivet er, ifølge uddannelseschef, Anne Marie Johansen, det der fanger elever og gør EUX Business-uddannelsen på Erhvervsskolerne Aars så god. - Det får eleverne til at se meningen med det, og det motiverer dem. I sidste ende giver det os og erhvervslivet nogle ekstremt dygtige elever. EUX Business indeholder både de kompetencer, der er efterspurgt af erhvervslivet, men også adgangsgivende fag til universitetet. Mens nogle elever søger elevplads i erhvervslivet, foretrækker andre at søge direkte ind på en videregående uddannelse, og det er en af uddannelsens styrker, ifølge uddannelseschefen: - EUX Business holder mulighederne åbne, samtidig med at det er en meget indholdsrig uddannelse, siger Anne Marie Johansen. Erhvervsskolerne Aars starter nye hold op på grundforløb 2 på mandag den 16. januar, og man kan stadig nå at søge ind – også på EUX Business.

Der er igen fokus på de sorte pletter, hvor det tager lang tid, blandt andet i Vesthimmerlands Kommune, med at ambulancer kommer frem. Den model, som i øjeblikket bruges efter udbud til Falck er, at der samlet skal overholdes en gennemsnitstid i hele regionen

Vi kører i hele Nordjylland Vi kører i hele Nordjylland

Brug den organiserede håndværker til

Formand for byrådets Teknik og Miljøudvalg i Vesthimmerlands Kommune, Niels Krebs Hansen, skriver om håndværkerlister: Der er efterhånden mange, der har spurgt undertegnede om følgende: ” Hvad er det lige, der er omkring håndværkerlisterne og så borgmesterens firma HME.”

SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89

Snedkermester Poul Andersen, Hornum, forsvarer Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen: Skam Jer Nordjyske. Avisens angreb søndag 8. januar er ikke rettet på de ansvarlige. Vel bliver forvaltningen

www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Tilbud uden forbindende!

Højeste dagspris gives for jern og metaller

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NiBe ProdukT ISO 14001

Jeg kan godt forstå, hvis man baserer sin viden på Nordjyskes artikler, skrevet af Lars Teilmann og Casper Birk, at man undrer sig. De to har jo deres egen dagsorden, og fred være med det, men objektive kan man ikke ligefrem beskylde dem for at være. Så for god ordens skyld er her beløbene fra håndværkerlisterne fra 2014, 2015 til medio 2016, som i øvrigt kan findes på kommunens hjemmeside. I den nævnte perio-

de er anlægsudgifterne 168.650.206 kr. Der er cirka 80 virksomheder, der har udført opgaverne. Af de 168 millioner kr. har HME haft opgaver for ca. 6 procent, i runde tal 10 millioner. I den samme periode er driftsudgifterne 52.869.647 kr. Der er 290 virksomheder, der har udført opgaverne. Af de små 53 millioner kr, har HME haft opgaver for ca 3,5 procent, i runde tal 1,7 million. Det er fakta.

Jagten på Knud Kristensen

Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så

Det gjorde det nuværende Regionsråd ikke noget ved, da det endelige udbud blev lavet. Men det er en mulighed at tage det op igen. Et andet initiativ kan være inddragelse af frivillige, således som det sker på Mors. Ordningen går på, at når der kommer et opkald i et lokalt område vil der være mulighed for at en eller flere frivillige kan nå ud og give førstehjælp inden ambulancen kommer. Denne ordning har reddet liv, men er afhængig af, om der er frivillige, der vil påtage sig opgaven.

De faktiske tal om lister

Alt i malerarbejde

- Frihed til livettil livet - Frihed

på godt ni minutter. Det betyder, at hvis der holder en ambulance for enden af Jomfru Ane Gade - ja så kan man holde gennemsnittet nede. Til gengæld vil visse dele af kommunen/regionen med lang vej til sygehus trække gennemsnittet op. Er der en del korttidskørsel kan selskabet tillade sig at bruge mere tid på de lange afstande. Dette kan laves om. Jeg har selv forsøgt i det forrige Regionsråd at rejse spørgsmålet om udbudsmaterialet skulle laves om, sådan at regionen blev inddelt i flere områder, således at responstiden kunne bringes ned.

18. JANUAR 2017

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

nævnt, men det er mere end tydeligt, at læseren skal få den opfattelse, at det er Knud Kristensen selv, der har indvirkning på hvem der inviteres til at byde på opgaver. Hvor er det klamt og beskidt, at avisen i tekst og med billeder af virksomheden bruger fire og en kvart side i søndagsavisen til uberettiget, at nedgøre Knud Kristensen og dermed hele hans virksomhed. Knud er en dygtig igangsætter, er populær blandt sine medarbejdere og henter langt de fleste job hjem til disse uden for kommunes grænser. Hvordan tror avisen at

Knud Kristensens mange medarbejdere har det med at se DERES arbejdsplads hængt negativt ud som gjort? Mit håb er, at Knud Kristensen ikke lader sig kue, af den hetz som ”Basta klanen” og nu også Nordjyske retter i mod ham, bevirker at Knud Kristensen ikke opstiller igen ved næste valg. Ingen af aspiranterne til borgmesterposten fra de andre partier kan, næppe repræsentere og arbejde for den samlede kommune som Knud Kristensen har bevist at evne.

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 15

MANDAG 10-19 TORSDAG 10-21 LØRDAG 10-14

SØNDAG 10-16

SPAR SPAR

10.000 10.000 ®® på påTEMPUR TEMPUR Experience ExperienceAdjustable Adjustable

SPAR SPAR

10.000

UDSTILLINGSMODELLER SÆLGES MED OP TIL ®

50% For For dit dit livs livs bedste bedste nattesøvn nattesøvn OG ANDRE på TEMPUR® på TEMPUR Experience Adjustable Experience Adjustable

Kom og prøv den avancerede Space cabin før du vælger Tempur madras

UDSALG 10.000.For dit livs bedste nattesøvn

SPAR

20-50% PÅ ALLE SENGE

FANTASTISKE TILBUD

SPAR

SPAR på TEMPUR Experience Adjustable

10.000

- gælder ikke i forvejen nedsatte varer samt børnesenge og Fast Lav Pris

på TEMPUR® Experience Adjustable

1100.over ® ® TEMPUR TEMPUR RELAXATION RELAXATION PLAN PLAN 20 mdr.

1700.over 20 mdr. ® ® TEMPUR TEMPUR RELAXATION RELAXATION CLASSIC CLASSIC ADJUSTABLE ADJUSTABLE

2000.over 20 mdr.

180 180 x 200 x 200 cm cm planseng planseng inkl. inkl. 1919 cm cm Basic Basic dobbeltdobbeltmadras.Vælg madras.Vælg mellem mellem Original, Original, Sensation Sensation eller eller Cloud. Cloud. Prisen Prisen erer ekskl. ekskl. ben, ben, gavl gavl ogog puder. puder. FØR FØR 26.997.26.997.SPAR SPAR 5.000.5.000.-

180 180 x 200 x 200 cm cm elevationsseng elevationsseng inkl. inkl. 2222 cm cm Deluxe Deluxe madrasser. madrasser. Vælg Vælg mellem mellem Original, Original, Sensation Sensation eller eller Cloud. Cloud. Prisen Prisen erer ekskl. ekskl. ben, ben, gavl gavl ogog opredning. opredning. FØR FØR 41.996.41.996.SPAR SPAR 8.000.8.000.-

® ® TEMPUR TEMPUR EXPERIENCE EXPERIENCE ADJUSTABLE ADJUSTABLE 180 180 x 200 x 200 cm cm fuldpolstret fuldpolstret elevationsseng elevationsseng inkl. inkl. 5 cm 5 cm topmadras. topmadras. Vælg Vælg mellem mellem Original, Original, Sensation Sensation eller eller Cloud. Cloud. Prisen Prisen erer ekskl. ekskl. ben, ben, gavl gavl ogog puder. puder. FØR FØR 49.999.49.999.SPAR SPAR 10.000.10.000.-

21.997. --livs bedste 33.996. 33.996. -39.999. 39.999. -For 21.997. dit nattesøvn 180 180 x 200 x 200 cmcm

SPAR SPAR5.000. 5.000. --

TEMPUR® RELAXATION PLAN ® TEMPUR RELAXATION PLAN 180 x 200 cm planseng inkl. 19 cm Basic dobbelt12 12mellem 180 x 200 cm planseng inkl. 19 Sensation cm Basic dobbeltmadras.Vælg Original, eller Cloud. madras.Vælg mellem Original, Sensation eller Cloud. Prisen er ekskl. ben, gavl og puder. Prisen er ekskl.SPAR ben,5.000.gavl og puder. FØR 26.997.FØR 26.997.- SPAR 5.000.180 x 200 cm

21.997. 21.997. SPAR 5.000.180 x 200 cm

180 180 x 200 x 200 cmcm

SPAR SPAR8.000. 8.000. --

TEMPUR® RELAXATION CLASSIC ADJUSTABLE ® TEMPUR RELAXATION CLASSIC 180 x 200 cm elevationsseng inkl. ADJUSTABLE 22 cm Deluxe 180 x 200 elevationsseng inkl. 22 cm Deluxe madrasser.cm Vælg mellem Original, Sensation eller Cloud. madrasser. Vælg mellem Original, Sensation eller Cloud. Prisen er ekskl. ben, gavl og opredning. Prisen er ekskl. ben,8.000.gavl og opredning. FØR 41.996.SPAR FØR 41.996.- SPAR 8.000.180 x 200 cm

33.996. 33.996. SPAR 8.000.180 x 200 cm

SENGEAFTEN SPAR 5.000.-

SPAR 8.000.-

12 12

Torsdag den 19. januar kan du møde TEMPUR konsulent

Flemming Hansen i butikken fra kl. 16 til TEMPUR® RELAXATION PLAN 180 x 200 cm planseng21 inkl. 19 cm Basic dobbelt, hvor vi samtidig byder på madras.Vælg mellem Original, Sensation eller Cloud. drømmekage og en forfriskning. Prisen er ekskl. ben, gavl og puder. FØR 26.997.- SPAR 5.000.180 x 200 cm

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup SPAR 5.000.Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk

21.997.-

FORBEHOLD FOR MELLEM SALG 12

Vi får besøg af fysioterapeut Mikael Johansen. Har du dårlig ryg eller ® TEMPUR RELAXATION CLASSIC nakke vil han rådgive dig, såADJUSTABLE du får 180 x 200 cm elevationsseng inkl. 22 cm Deluxe den rigtige madras eller pude. madrasser. Vælg mellem Original, Sensation eller Cloud. MIKAEL FRAogKL. 17-21. PrisenMØD er ekskl. ben, gavl opredning. 180 x 200 cm

SPAR SPAR10.000. 10.000. --

TEMPUR® EXPERIENCE ADJUSTABLE ® TEMPUR EXPERIENCE ADJUSTABLE 180 x 200 cm fuldpolstret elevationsseng inkl. 180 x 200 cm fuldpolstret elevationsseng inkl. 5 cm topmadras. Vælg mellem Original, Sensation 5 cm topmadras. Vælg mellem Original, Sensation eller Cloud. Prisen er ekskl. ben, gavl og puder. eller Cloud. Prisen ekskl. ben, gavl og puder. FØR 49.999.SPARer 10.000.FØR 49.999.- SPAR 10.000.180 x 200 cm

39.999. 39.999. SPAR 10.000.180 x 200 cm

SPAR 10.000.-

torsdag 19. januar 10-21

BESØG AF FYSIOTERAPEUT

FØR 41.996.- SPAR 8.000.-

180 180 x 200 x 200 cmcm

33.996. Torsdag serverer vi SPAR 8.000.drømmekage og en forfriskning

Kom og få gode råd af indretnings arkitekt Tracey. RING OG AFTAL TID TEMPUR® EXPERIENCE ADJUSTABLE TORSDAG KL. 10-21.

180 x 200 cm fuldpolstret elevationsseng inkl. 5 cm topmadras. Vælg mellem Original, Sensation eller Cloud. Prisen er ekskl. ben, gavl og puder. FØR 49.999.- SPAR 10.000.-

180 x 200 cm

39.999.-

SPAR 10.000.-


Aars Avis

SIDE 16

18. JANUAR 2017

ed er« nm g Side orenin vis A f . s e r tiv ligt Aa »Ak ges i nge år brin t 8 ga lse: ds age s t n i p o m mom for Pris 435,- + ing. kr. . foren pr

Vesthimmerlands Havekreds Aktive Kvinder Aars Formand: Bodil Thomsen Tlf. 98 65 61 68 Kasserer: Alice Kristensen Tlf. 98 62 32 30

DcH Vesthimmerlands civile hundeførerforening

www.dch-vesthimmerland.dk Formand: Birgit Fauerskov Østrupvej 12, Morum, 9600 Aars Tlf. 98 65 82 73 Kasserer: Lotte Frost Løgstørvej 222, Havbro, 9600 Aars Tlf. 96 98 80 80 Mødested: Plantagevej 8b, 9600 Aars

Det Danske Spejderkorps

Formand: Sara Højslet Nygaard Sjøstrupvej 59, 9600 Aars Tlf. 61 26 65 45 Gruppeleder: Morten Pedersen Blegkilde Allé 43 st.3, 9000 Aalborg Tlf. 28 90 19 99 Kasserer: Maibritt Vith Johnsen Tlf. 29 39 89 12 Mail: www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

Diabetesforeningen Vesthimmerland lokalforening Formand: Bendt Bro Kristensen Torsvej 3, 9640 Farsø Tlf. 20 71 73 39 Mail: bendt.bro@123dk.dk

FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Tommy Tindahl Tlf. 61 30 74 99 Formand: Eva Harbo Andersen Tlf. 70 20 08 66 - 98 62 37 55

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 40 70 44 20 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62 www.himmerlandsjernbaneklub.123hjemmeside.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Himmerlands Saluteringslaug Oldermand: Peter H. Høffner Nørregade 22, Østrup, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 86 Kasserer: Steen Vohlander Løvsangervej 44, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 91

LandboSenior Vesthimmerland Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Bent Pedersen Keldgårdvej 87, 9600 Aars Tlf. 20 45 99 55

Socialdemokraterne i Vesthimmerland Syd

Formand: Jim Gruss Ryttervej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 64 Kasserer: Orla Pedersen Kaj Munks Vej 18, 9600 Aars Tlf. 98 65 61 72 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

Vesthimmerlands Handicap Idræt Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Vesth. Konservative Vælgerforening

Formand: Ernst Pinstrup Sørensen Ryttervej 22, 9600 Aars Tlf. 98 66 63 66 Kasserer: Hanne Monrad Agertoften 16, 9620 Aalestrup Tlf. 29 62 71 63

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Eva Auken Trængstrupvej 99, 9541 Suldrup Tlf. 98 65 32 30 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Jens Erik Christensen Sjøstrupvej 66, Sjøstrup Tlf.: 27 50 33 75 Kasserer: Joan Christensen Borupvej 4, 9600 Aars Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Ældre Sagen Aars Lokalkomité

Formand: Jette Frost Larsen Peder Stubsvej 52, 9600 Aars Tlf. 21 13 07 75 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Arne Petersen, Peder Stubsvej 21 9600 Aars - Tlf. 98 62 23 10 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

Aars Badmintonklub

Formand: Jesper Svendsen Herredsvej 52, 9600 Aars Tlf. 40 42 11 04 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

Aars Billardklub

Formand: Brian Nielsen Peder Stubsvej 8, 9600 Aars Tlf. 21 19 97 79 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

Aars Borgerforening

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

Formand: Jørgen Stenum Aatoften 16, 9600 Aars Tlf. 61 36 33 56 Kasserer: Helle Justesen Jensen Dr. Margrethes Vej 22, 9600 Aars Tlf. 51 94 37 01 www.aarsborgerforening.dk

Tordenkalvens Øllaug

Aars Bridgeklub

Formand: Torsten Hansen Skånevej 10, 9670 Løgstør Tlf. (pri.) 29 43 71 18 Tlf. (arb.) 98 62 17 11 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se på facebook

Formand: Yvonne Løvschall Ansgarsvej 21, 9600 Aars Tlf. 25 33 29 36 Kasserer: Børge Johansen Sportsvænget 13, 9541 Suldrup Tlf. 26 36 82 20 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

Aars Brydeklub

Formand: Peter Bonde Pedersen Dalstrøget 20, 9600 Aars Tlf. 42 71 70 29 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

Aars Patchworkforening Formand: Anne Mette Jensen Kg. Christiansvej 18, 9600 Aars Tlf. 61 74 65 64 Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 19

Aars Seniorer Aars Erhvervsråd

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Morumvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 30 27

Aars og omegns Folkedanserforening

Aars Petanque Klub

Formand: Hans Sørgen Kastberg Gl. Tingvej 25 D, 9600 Aars Tlf. 98 62 50 92 Sekretariat: Himmerlands Udviklingsråd Messevej 1, 9600 Aars

Formand: Leif Jensen Havbrovej 41, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 24 23 Kasserer: Elsebeth Bach Nielsen Peder Stubsvej 42, 9600 Aars Tlf. 22 77 55 33 Mødested: Aars Skole

Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

Aars Golfklub

Formand: Søren Friis Næstformand: Claus Andreasen Baneudvalgsformand: Jens Kristian Dissing Kasserer: Henrik B. Hansen Medl. af bestyrelsen: Karsten Urband Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen Medl. af bestyrelsen: Poul Bang Nielsen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Aars Gymnastikforening

Formand: Solveig Bigum Binderupvej 17, 9600 Aars Tlf. 40 44 80 52 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Aars Håndboldklub

Formand: Henriette Muldbjerg Tlf. 30 16 43 46 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Aars Idræts Klub

Formand: Per Nyborg Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Ilona Strange Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

Aarsegnens Jagtforening Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Helle Rasmussen Sneppevej 1, 9640 Farsø Tlf. 25 61 21 83 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

Formand: Norman Skov Sportsallé v/Nutidsmuseet Tlf. 98 29 84 08 Kasserer: Margit Madsen Tlf. 50 54 68 12 www.aarspetanque.dk

Aars Skakklub

Formand: Poul E. Niebuhr Korgaardvej 8, Haubro, 9600 Aars Tlf. 98 66 42 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 04 willymoeller@dbmail.com Spillested: Erhvervsskolerne Aars, Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

Aars Svømmeklub

Formand: Jimmy Krøier Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Søren Lauridsen Vestrupvej 31, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 01 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, 9600 Aars www.aars-svommeklub.dk

Aars Tennisklub

Formand: Poul Erik Pedersen Solvænget 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 25 Kasserer: Jørgen Jensen Hans Egedes Vej 130, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 56 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47


Aars Avis

18. JANUAR 2017

Et stort vandbassin med modelskibevises på den kommende model- og hobbymesse i Aars. (Arkivfoto)

Dampmodeltog på messe i Aars

lastbiler på gangene. Der vil også være en smule for dukkehusfolkene i år, blandt andet en arbejdende stand med miniature, samt en stand med salg af tilbehør. - Det har desværre ikke været muligt at skaffe flere udstillere med dukketing, og det er lidt en skam, da messen jo i forvejen er mest til ”drenge”, men vi er glade for at kunne præsentere det der er, siger Thomas Dahl Petersen. Den store stand med RC trucks er endnu en gang på sin plads, denne gang med fire kubikmeter sand at flytte med. De vil også sætte deres nye baneanlæg op,

SIDE 17

blandt andet med en stor flot stråtækket kro. - Det vil også være muligt at prøve kunsten at køre med fjernstyret bil igen i år, vi står klar med flere forskellige biler, og en dygtig motorsagkyndig der nok skal hjælpe med færdselsreglerne på banen. Men bare rolig, ingen fotovogn her, lover Sonny Nielsen. Messen byder også på nogle rigtig flotte landbrugslandskaber, nøjagtig som i virkeligheden, dog i skala 1:32 og uden gyllelugt. Der er også rig mulighed for at købe ind til et lille landbrug, og det koster ikke en bondegård.

Model- og hobbymesse afvikles i Messecenter Vesthimmerland AARS: - Efter tre rigtig gode messer de sidste år går det bare fremad for hobbymessen, og vi er endnu engang klar på at gi’ alle

barnlige sjæle, både vokse og børn, en rigtig god oplevelse. Og med endnu flere nye udstillere, og masser af gamle støtter, ja så kan

det kun blive godt, siger Thomas Dahl Petersen og Sonny Nielsen, der står bag Model- og Hobbymessen, der afvikles i Messecenter

I Aars Touring Club forstår de at holde en fest. Lørdag står menuen dog ”kun” på frikadeller, og hvad dertil hører.

Markerer jubilæum med en fest i Aars Touring Club Af Lars Lindberg AARS: I Aars Touring Club forstår man at feste. Klubben har egentlig markeret sit 40 års jubilæum med en fest i december, men på lørdag får den én over nakken igen. Klubbens næstformand, Lars Aarup, lover dog med et bredt smil, at lørdagens jubilæumsfest bliver den sidste af slagsen i hvert fald i denne omgang. - Nu har vi vist holdt den kørende med vores 40 års

jubilæum længe nok, så efter lørdag er det slut, griner han. Han kan i øvrigt fortælle, at kllubben på ingen måde er ”fyrre, fed og færdig” men derimod ”still going strong”. - Vi har i øjeblikket 85 medlemmer, og det er så vidt jeg ved rekord i klubben, så der er faktisk godt gang i den, siger Lars Aarup. Lørdagens jubilæumsfest bliver indledt først på eftermiddagen, og går det, som

Vesthimmerland 11. og 12. februar. Der skal altid være lidt nyt til en messe, og et af de nye tiltag i år er en stor dampmodeltogsbane, hvor man kan se flotte toge i skala 1:22 køre rundt. Der kommer også en stand med droner, hvor man vil kunne se dem flyve rundt bag et stort net. - Vi gentager også den kæmpe succes fra 2016 med det store bassin med modelbåde, og vi kan garantere det bliver flot, lover Sonny Nielsen. Foreningen ”Lastbiler for børn” deltager også på messen med en stand. Lastbiler for børn er en forening, der tager rundt på forskellige børneafdelinger på sygehusene i Danmark, og gør tiden lidt bedre for de indlagte børn. Det er både med rigtige lastbiler, samt fjernstyrede

Fotografering

det plejer i lokalerne på Markedsvej, så slutter festen først, når de små timer ikke er så små længere. Lars Aarup understreger i øvrigt, at alle er velkommen til at tage del i festivitassen. - Har man lyst til at kigge forbi og få en kold øl, en sodavand, en kop kaffe eller en frikadelle, så skal man endelig gøre det. Vi synes selv, vi har gjort god reklame for arrangementet, så vi håber da, at der kommer mellem 200 og 300 mennesker, siger Lars Aarup.

Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

Elektrisk tog er en naturlig del af hobbymessen i Aars. (Arkivfoto)

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk

Loft Foto

2 spiseborde

m/3 plader. Hvide plader. Sorte ben.

30%

1 spisestue

Annette

Vejl. 2.699,-

Vejl. 3.299,-

Vejl. 3.299,-

*Specialpris Kr. 1.599,-

Spisebord

SPAR

Lørdag fejrer Aars Touring Club - igen - 40 års jubilæum, og alle er velkomne til at kigge forbi lokalerne på Markedsvej.

Kent

Skovby-klassikere til dig der gerne vil have smukt, dansk håndværk med fokus på funktion og komfort. Stolene har sort, slidstærkt læderbetræk og fåes i seks udgaver: Sæbebehandlet bøg, lakeret bøg, sæbebehandlet eg, naturolieret eg, hvidolieret eg og lakeret eg.

valnød. Bord + 6 stole + skænk

Line

& andre gode tilbud

SPAR

Stylist

UDSALG

Sammenslutning af professionelle portrætfotografer i Danmark

v/ Birgitte Tøttrup Loft · Tlf. 23 60 60 70 Halkærvej 43 · 9240 Nibe · www.loftfoto.dk

Indehaver

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Vejl. 3.199,-

· Børne- og familiefotografering · Bryllupsfotografering

Optiker

50%

m/2 plader og 6 stole med sort læder Normalt 30.990,KUN 2 SÆT NU KUN

15.495,-

SPAR

50%


Aars Avis

SIDE 18

18. JANUAR 2017

Rejs med rabat i 2017

Vi ønsker godt nytår med disse nytårstilbud fra vores faste leverandør af kvalitetsferier. Husk rejsekoden for at få din specialrabat!

Skøn udsigt og gode østrigske traditioner

Gæstebedømmelse 4,6 af 5

8 dages ferie på Hotel Alpenkrone HHHH i Filzmoos, Salzburgerland Denne lille perle af et hotel ligger i 1.139 meters højde midt i en af de mest maleriske kulisser i Østrig, man kan tænke sig til. Her driver seneste generation af familien Hampshire deres hotel med klassisk østrigsk gemütlichkeit og inspiration i familiens engelske traditioner. Det giver sig bl.a. udslag i finurlige indretningsdetaljer på det charmerende hotel, hvor I kan nyde den gode mad med en imponerende alpeudsigt fra panoramarestauranten. Her er desuden alt fra engelsk salon og legerum til udendørs solterrasse og lækker wellnessafdeling med indendørs swimmingpool, flere saunaer samt muligheden for at få – et høbad! Omkring hotellet er der masser af afmærkede stier og nede i Filzmoos centrum findes både butikker, restauranter og badeland (1,7 km).

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 7 x 3-retters middag fra valgmenu inkl. salatbuffet • Værelse med balkon • Rabat på entre til Swarovski Kristallwelten samt Salzbergwerk Berchtesgaden

Ankomst lørdage i perioden 20.5.-23.9.2017.

Turistskat EUR 2,- pr. person pr. døgn.

Vinferie ved Mosel

2.699,Pris pr. pers. i dbl. værelse

Normalpris 2.999,Pristillæg 1.7.-1.9.2017: 350,-

Børnerabat 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris. Maks. 2 børn pr. værelse uanset alder.

Badeparadis for alle

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.899,-

Hotel Alte Dorfschänke HHH i Sydtyskland Hyggeligt familieejet hotel i den lille middelalderby Kinderbeuern i en dalsænkning oppe i højderne over Mosel mellem Trier (49 km) og middelalderbyen Cochem (37 km). Her føler man sig i centrum som gæst og kan glæde sig til middagen mandag, der inkluderer en spændende vinsmagning ved en lokal avler. Samtidig har I et godt udgangspunkt for udflugter til eventyrslotte, bådture og de mest fantastiske udsigtspunkter.

1.499,Normalpris 1.649,-

Normalpris 2.199,-

Gæstebedømmelse 4,0 af 5

Pris pr. pers. i dbl. værelse

• • • • •

5 overnatninger 5 x morgenbuffet 5 x 3-retters middag 1 velkomstdrink 1 vinsmagning eller 1 flaske vin ved middagen mandag aften • 20 % rabat på sejlads med rutebåde på Mosel og Rhinen

Gæstebedømmelse 4,3 af 5

2 nætter 949, 4 nætter 1.94 5 nætter 2.29 9,9,-

Hotel am Vitalpark HHHH i Heiligenstadt, Midttyskland Her har hele familien fri adgang til badelandet Vitalpark på Tysklands største wellnesshotel – en 4-stjernet oase lige syd for Harzens middelalderidyl og kun 4 timers kørsel fra den danske grænse. Den gamle kurby ligger midt på den tyske Eventyrvej, hvor I kan besøge f.eks. Burg Hanstein (24 km), der gav brødrende Grimm ideen til eventyret om Tornerose.

Ankomst søndag 26.3.-22.10.2017 + 27.5., 1.7., 21.7., 22.8. og 3.10.2017.

Valgfri ankomst 2.1.-19.12.2017.

Turistskat EUR 2,- pr. person pr. døgn.

Læsø – himmel og hav

• • • • •

3 overnatninger 3 x morgenbuffet 2 x 3-retters middag/buffet 1 velkomstdrink Fri entre til 4500 m2 badeland med 6 bassiner, saunalandskab og eksklusiv wellnessafdeling • 10 % rabat på wellness Børnerabat 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-11 år ½ pris. Opred. fra 12 år 1.349,-. Kurafgift EUR 2,- pr. person pr. døgn.

Udsigt over Kielerkanalen Pris pr. pers. i dbl. værelse Pris pr. pers. i dbl. værelse

Gæstebedømmelse 4,6 af 5

Hotel Lærkely i Østerby på Læsø Der hersker romantisk ø-idyl på dette hotel, som er indrettet i en gammel firelænget Læsøgård og idyllisk placeret midt i en stor, dejlig have på naturgrunden tæt på havet. Herfra er det oplagt at tage cyklerne og f.eks. besøge saltsyderne, nyde Læsøtårnets udsigt, gå på opdagelse i øens udbud af kunsthåndværk, trave en tur langs stranden eller lade sig forkæle i kurbadet Læsø Kur i Vesterøs gamle havnekirke. Ankomst onsdag og fredag 12.4.-28.6.2017.

Specialtilbud på kør selv-ferie arrangeret af

1.249,-

Gæstebedømmelse 4,5 af 5

Maritim Hotel Bellevue Kiel HHHH i Nordtyskland Her i Schleswig-Holsteins hovedstad Kiel er I landet på en populær feriedestination, blot en times kørsel fra den danske grænse – helt perfekt til en afkoblende ferie for store og små. I bor på 4-stjernet strandhotel med bl.a. indendørs swimmingpool og stor solterrasse – idyllisk beliggende ved bredden af Kiel Fjord med udsigt over Kielerkanalen, hvor et utal af skibe fra de syv verdenshave konstant krydser hinanden.

Normalpris 1.399,Pristillæg v. ank. fredag: 100,-. • • • • •

2 overnatninger 2 x morgenbuffet 2 x 3-retters middag Rabat på entre til Læsø Kur Rabat på greenfee hos Læsø Seaside Golfklub

i samarbejde med:

2 nætter 1.09 4 nætter 2.04 9,9,-

Valgfri ankomst 1.1.-30.4.2017.

Husk rejsekode AARSAVIS

Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 8-17. Ekstra: Søndagsåbent hele januar kl. 10-15.

1.649,Normalpris 1.799,Pristillæg for værelse med havudsigt: 200,-. • • • • •

3 overnatninger 3 x morgenbuffet 2 x 3-retters middag/buffet 1 velkomstdrink Værelse med balkon

Børnerabat 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-12 år ½ pris. Opred. fra 13 år 1.499,-.

Vind 6 dages HHHH spaferie Deltag i konkurrencen på happydays.nu Afbestillingforsikring kan tilkøbes. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Børnerabat ved 2 betalende voksne. Ekspeditionsgebyr kr. 99,-.


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 19

VEGGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Glaspyramide, osteproduktion og fælles mark ved Halkær Kro Halkær Kro skal fremover også være et madhus i moderne forstand Af Torsten Hansen HALKÆR: En glaspyramide, osteproduktion, syltekurser og fælles mark - ideerne er mange og kreative på Halkær Kro. Halkær Kro har i mange år været kendt for musik og økologi. Nu er det planen at udvide konceptet og gøre

Halkær Kro til et madhus i helt moderne forstand. To af de først trin på vejen er allerede taget. I løbet af foråret danner Halkær Kro ramme om kurser i syltning og osteproduktion. Og så snart man med fornuft kan plante, så vil næste trin blive taget. På den nærliggende fælled

skal sommerens og efterårets grøntsager og frugter dyrkes. Tredje trin er også planlagt. Men her kan kroens mange frivillige ikke blot gå i gang, her kræves en del penge, før der trinet kan tages. - Vi har ønsker om at bygge til, så vi kan få plads til et mikrobryggeri og et mi-

Peter Søndergaard (t.v.) og Hardy Jensen har mange spændende planer med Halkær Kro. De første tiltag er gjort mod at udvide stedet til, udover kultur, også at være en madhus.

kroosteri. Vi vil også gerne have et sylteværksted, siger Hardy Jensen, der hjælper til med planerne. - Måske kunne det hele foregå i en stor glaspyramide i gården. Det kunne også tænkes, at man kunne bygge pyramiden, så man kunne rense spildevandet direkte, fantaserer Peter Søndergaard, der er eneste ansatte på Halkær Kro. Ideen om glaspyramiden afspejler på en god måde de kreative tanker der danner grobund for fremtiden på Halkær Kro. RealDania Fonden er blevet spurgt, om de vil støtte projektet. Hvis de vælger at sige ja, så skal der mere konkrete planer på banen. Pyramiden er kun en af mulighederne. En udbygning kan også blive ud mod parkeringspladsen. Endnu er Peter Søndergaards tanker nemlig kun højtflyvende ideer, men hvis RealDania Fonden beslutter sig til at deltage i projektet, så kan tankerne lande og pyramiden blive til virkelighed.

Skabe liv Der er flere grunde til, at folkene bag Halkær Kro arbejder på at udvide fra et kulturhus til et kultur- og madhus. Allerede nu er der mange foreninger tilknyttet stedet, de supplerer hinanden godt, og skaber liv i huset. Ved at skabe et madhus så opnår man flere fordele, en af dem er endnu større aktivitet på kroen. - Vi vil også gerne gøre noget for de gamle håndværk. Syltning og andre opgaver i køkkenet er ved at være udfordret. Mange ved ikke, hvordan man gør. Med vores kurser kan vi holde liv i gamle håndværk. Det er samtidig en tanke, at vi vil lave mad sammen med folk, og ikke kun til folk, siger Peter Søndergaard.

Fælled Landsbyen Halkær har købt en nærliggende mark på otte hektar, som kaldes en fælled. På den er det planen at plante grøntsager og frugter, som kan bruges i kroens køkken. Servitutter kræver dog, at 70 procent af fælleden skal være skov. Men med skov forstås også frugttræer og bærbuske, så der er mange muligheder. Når avlen skal høstes åbner det muligheder for at forbinde gammelt håndværk med madhuset.

- Vi har tanker om at samle bedstemor, børnebørnene og bonden. Bedstemor og børnebørnene skal kunne besøge bonden, og bagefter lave mad sammen, siger Peter Søndergaard. Fælleden skal være en slags spisekammer for landsbyen, og til den eksperimenterende del af madhuset. Det kunne tænkes, at der blev lagt flere forskellige slags kartofler, så der kunne eksperimenteres med de forskellige sorter. Nogle egner sig til bagning andre til mos og atter andre på andre måder.

Iværksætterfabrik Madhuse er blevet populære mange steder i Danmark og udlandet. Halkær Kro indgår allerede nu i et netværk med andre mad- og kulturhuse. - Vi oplever, at madhusene i flere tilfælde har været med til at skabe nye virksomheder i området. Når vi får gang i et osteri, et røgeri eller andre typer madproduktion, så håber vi også, at det kan skabe nye virksomheder lokalt, siger Hardy Jensen. - Jeg vil i al fald mene, at når vi i november i år kan fejre 25 år som foreningsdrevet kro, så skal vi have vores egen øl og ost serveret, det må kunne lade sig gøre, siger Peter Søndergaard.

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Stor tilfredshed med byfornyelsen i Hornum Næste etape i Hornums ansigtsløftning forventes færdig i løbet af foråret Af Lars Lindberg HORNUM: Der er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men området bag den tidligere stationsbygning i Hornum er ved at dulle sig op til sommeren. I øjeblikket lægger store

entreprenørmaskinerne sidste hånd på den grundliggende foundation, men inden længe skal eyelineren og øjenskyggen findes frem, når området skal have den sidste finish - og lækkert bliver resultatet. Det er hverken Carsten

Agesen, der er kommunens mand på sagen, eller byforskønnelsesudvalget i Hornum i tvivl om. I fredags viste førstnævnte Dorte Allerup, Jesper Gregersen, Kim Haldrup og Hans Frederiksen fra byforskønnelsesudvalget

Byforskønnelsesudvalget i Hornum var begejstrede, da Carsten Agesen fra Vesthimmerlands Kommune fredag var guide på en lille rundtur i området bag stadionsbygningen i Hornum, der i øjeblikket er ved at gennemgå en imponerende ansigtsløftning.

rundt i området, og de var - for at sige det mildt - begejstrede. De dygtige makeupartister bag ansigtsløftningen lader da også til at have både kreativetet og en rolig hånd. Det lange og smalle område vil således blive udnyttet rigtig godt, når det både kommer til at rumme en 60 meter lang svævebane, en pergula, 13 trampoliner i et trampolinlandskab, en snoet sti, bakkelandskab, hyggekroge og god belysning. Af de tre millioner kroner, der er afsat til byfornyelsen i Hornum, går de 1,8 millioner kroner til området omkring stationsbygningen, og der var store forventninger til resultatet blandt den håndfuld mennesker, som fredag tog området i nøjere øjesyn. En ivrig Carsten Agesen viste flere gange tegningerne frem for repræsentanterne fra byforskønnelsesudvalget, og som han på et tidspunkt udbrød:

- Bliver det lige så godt, som det ser ud her, så bliver det altså halvgodt! Området foran stationsbygningen får det, Carsten Agesen med en nyopfundet ord kalder et ”sommerfugle-walk-in-bed”, hvor buske i alverdens afskygninger skal lokke områdets sommerfugle til. Også det har Carsten Agesen store forventinger til. - Det bliver et rigtig hyg-

geligt område, og er man i tvivl om, hvorvidt der er sommerfugle i Hornum, så skal man komme forbi på en sommerdag, hvor buskene blomstrer, og så skal man bare se, siger han. Med mindre Frøken Frost spiller helt vildt med musklerne i den kommende tid, bliver området omkring stationsbygningen i Hornum færdig i løbet af foråret.

Foran den gamle stationsbyging bliver der etableret et ”sommerfugle-walk-in-bed”.


Aars Avis

SIDE 20

18. JANUAR 2017

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Hornum Børnehave flyttede på plejehjem Af Lars Lindberg HORNUM: Borgmesteren var inviteret til at klippe det

røde bånd, men børnene var æresgæster, da Hornum Børnehave torsdag officielt flyttede ind i de bygninger,

som tidligere husede Plejecenter Ulstruplund. - Er det dig, der er borgmesteren?, blev flere voksne

Børnene sang en flot sang fra de fremmødte i forbindelse med indvielsen i torsdag - og de blev naturligvis belønnet med klapsalver.

spurgt af de mange børn, som lydigt tog plads på deres dertil indrettede, imens de ventede på ”åbningsceremonien”, og da borgmester Knud Kristensen endelig dukkede op, lød der både imponerede ”wauw”-lyde og et enkelt ”er der bare ham” fra poderne. Thor Drejer på fem år fik lov til at hjælpe borgmesteren med saksen, og i fællesskab fik de to klippet det røde bånd. Inden da havde Knud Kristensen ønsket både ledere, pædogoger og børn tillykke med deres nye børnehave, hvor børnene allerede færdedes hjemmevant. Det var dog ikke så mærkeligt, for de unge kraftkarle og -piger har selv ageret flyttefolk, så de havde smugkig-

get en hel del på deres kommende børnehave. Efter de officielle taler stod den på rundtur i børnenes nye rammer, og der er noget at sige til, at både børn og voksne er godt

tilfredse med deres nye ”hjem”. - Det er ikke så tosset at være flyttet på plejehjem, kom det med et skævt smil fra børnehaveleder Helle Gertsen.

Thor Drejer på fem år fik lov til at hjælpe borgmester Knud Kristensen på 63 år med at klippe det røde bånd til Hornum Børnehaves nye rammer i det tidligere Plejecenter Ulstruplund.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

GUNDERSTED

Nordlys i Gundersted GUNDERSTED: Gundersted Borgerforening og Gundersted Idrætsforening er 25. januar i Gundersted Multihus værter for et spændende foredrag om Nordlys. Foredraget holdes af ingen ringere end Poul Flyvholm Jensen, der har

en Ph.d. i rumfysik. Poul Flyvholm Jensen boede selv i Gundersted fra han var ti år, til han blev 20. Efter en kort tur omkring Aars, hvor han blev student fra Vesthimmerlands Gymnasium, gik turen videre til København, hvor han studerede geofysik på Kø-

benhavns Universitet. Da han havde fået sin bachelorgrad, ville han have lidt mere luft under vingerne, og han fortsatte derfor studierne i Alaska på University of Alaska Fairbanks. Først i 2013 vendte Poul Flyvholm Jensen tilbage til Danmark - nu med sin Ph.d. i rumfysik. Med sin store interesse for natur- og nordlysoptagelser har Poul Flyvholm Jensen endvidere lavet en film om emnet, som er udgivet under navnet ”Beneath the Aurora”. Filmen er endda prisbelønnet, da den i 2016 blev tildelt en Silver Award, ved det årlige Telly Awards. Deler man interesse med Poul Flyvholm, vil den prisbelønnede film kunne købes efter foredraget, så man kan kigge nærmere på

Poul Flyvholm Jensens foredrag vil blive akkompagneret af en række billeder af det fantastiske naturfænomen Nordlys.

de flotte og betagende optagelser derhjemme. Aftenens foredrag, som går under titlen ”Under Nordlyset”, opsummerer rejsen fra Gundersted til

Alaska, samt livet der, hvilket byder på en del uvante oplevelser for en dansker. Nordlyset bliver et centralt emne, og med en præsentation rig på billeder og

NØRAGER

video bydes der desuden på en udflugt ud i rummet for at forklare videnskaben bag nordlys. For at gøre temaet fuldendt, serveres der stjerneskud inden foredraget. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Kristian Lilholt giver koncert i ”Kig Ind” Poul Flyvholm Jensen fortæller om Nordlys i Gundersted Multihus 25. januar.

Advokatfirmaet Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Fryd & Nielsen Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

NØRAGER: Fredag, 27. januar vil Kristian Lilholts Trio give publikum i Nørager og omegn en stor musikalsk oplevelse. Kristian Lilholts Trio gæster Kig Ind i Nørager. Aftenen indledes med spisning. Trioen består af Kristian Lilholt, sangerinden Ida Friis Virenfeldt og multimusikeren Lasse Jørgensen. Desuden har Kristian

Lilholt denne gang inviteret sin søster Tine Lilholt med som gæst. Jyske Vestkysten skrev for nylig om trioen: ”Hvilken enestående musik – fremragende arrangementer – fortryllende melodier, og mage til bedårende og guddommelig stemme, skal man lede længe efter – man bliver glad”. Kristian Lilholts musik har en meget sjælden melo-

disk nerve med et højt kompositorisk niveau. Et niveau som blev cementeret godt og grundigt, da Kristian Lilholt den 1. september 2016 præsenterede sin dobbelte deluxe 60 års fødselsdags udgivelse med både nye sange og ny instrumentalmusik. De fleste er jo også godt klar over, at nogle af hans bror, Lars Lilholts, allerstørste hits er komponeret

af Kristian Lilholt: Café Måneskin, Den hvide Dværg, Kong Pukkelryg, Nefertiti, Hvor går vi hen, når vi går m.fl. Alle er kendt fra toppen af hitlisterne i 90erne. Det tager som regel under et minut, så er man fanget ind i Kristian Lilholts musikalske boble. Deltagerne i Kig Ind kan glæde sig til en meget stor musikalsk oplevelse.


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 21

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Tre vise mænd - en legende HAVERSLEV: Det er ikke mange dage siden Hellig Tre Konger. Derfor var det et aktuelt valg sognepræst Ingeborg Sebbelin, Øster Hornum, gjorde da hun var inviteeret til Ældrecenter Haversdal for at fortælle for Mejlby/Haverslev Pensionist Forening. Ingeborg Sebbelin havde valgt at fortælle om de Tre Vise Mænd, de tre hellige konger. - Lad os starte med, hvad der står i Biblen om de tre hellige konger, for det er ikke ret meget, indledte Ingeborg Sebbelin, og fortsatte: - I Biblen er omtalt, at nogle vise mænd fra øst, fra den anden side af Jordanfloden, havde set en stjerne, der skulle være tegn på Messias, Guds søn. Man ved, at der kort før år nul var et ”planet-fænomen”, og det er det eneste man ved med nogenlunde sikkerhed, så måske det er dette fænomen, der er stjernen over Betlehem. De vise mænd kan måske have været stjernetydere, der så ad åre ”blev” til konger. Antallet på tre kan må-

ske skyldes, at man engang i Middelalderen ønskede hele jorden repræsenteret i disse tre. En fra Østen, en fra Afrika, en fra Europa. En gul, en sort og en hvid. De bragte gaver til det lille barn. Og det var flotte gaver. Guld, som er kongeligt, det fineste metal der er, og det man laver kongekroner af. Røgelse, hvor symbolikken ligger i, at røg stiger til vejrs og som offerrøg forbinder det jordiske med det guddommelige, samt Myrra, den fine og stærkt duftende salve, der bruges til at smøre de døde ind i, og som knytter legenden sammen med Påsken og Jesu død. Først i 1100-tallet møder man i nogle fromme skrifter navnene Caspar, Melchior og Balthasar, hvilket blev de almindelige navne på dem i hele den vestlige kirkeverden, hvor dyrkelsen af dem fik et opsving, efter at deres relikvier blev overført fra Milano til Köln i 1164. Relikvierne skulle efter sigende være sat ned under datidens valfartskirke i Köln, på stedet hvor den

Sognepræst Ingeborg Sebbelin fortalte på Ældrecenter Haversdal om de Tre Vise Mænd.

senere Kölner Dom blev opført. - Man kan ikke finde knoglerne i dag, fortalte Ingeborg Sebbelin, så også her er der tale om en legende. Både i Danmark (indtil sidst i 1800-tallet) og i andre lande har man fejret, og i visse lande gør man det stadig, de tre vise mænd. Lidt ligesom Fastelavn,

med optog og tre udklædte personer. Ingeborg Sebbelin fortalte også om en fransk legende, om tre mærkelige skikkelser, der opsøgte barnet i krybben. Tre skikkelser der nærmest er modsætninger til de vise mænd, for disse tre er fattige, sultne, syge, gamle, og præsenterer den største elendighed. De hav-

de ingen gaver med, men blev tilbudt gaver af barnet. Lidt guld, lidt myrra og lidt røgelse. Men tog ikke imod disse gaver. I stedet gav de barnet pjalter, lænker, tvivl og angst. Barnet tog imod disse ”gaver”. Her kunne de tre elendige lægge alt det fra sig, som tyngede dem. Barnet bar det hele sammen med dem, og gjorde

dem (og alle os andre) frie til at leve. Ingeborg Sebbelin sluttede af med de tre vise mænd på vers – muntert forfattet af Johannes Møllehave. Tilhørerne på Haversdal fik en fin eftermiddag i selskab med Ingeborg Sebbelin, de tre vise mænd, og legendernes fantasifulde verden.

Sikke nogle bisser HAVERSLEV: Om det er Karius og Baktus der har været på spil i Haverslev vide ikke, men nogen har stjålet et meget stort antal tandbørster fra en lastbiltrailer i Haverslev. Lørdag eftermiddag parkerede en chauffør fra JLS Godstransport Aps en trailer på en stikvej ved Industriparken i Haverslev. Traileren indeholdt 32 paller med elektriske tandbør-

ster af mærkerne Braun og Oral B. Næste dag var traileren tømt. De mange tandbørster har en værdi af mellen en og to mio. kroner. Det vides ikke, hvordan tyvene er sluppet væk med de mange paller. Men en teori er, at tyvene har bakket en anden trailer op til den holdende. De har derpå flyttet pallerne over i deres lastbil.

HAME spejderne holdt deres Nytårsparade i Brorstrup Kirke

Nytårsparade hos spejderne HAVERSLEV: Søndag, 8. januar holdt HAME spejderne deres Nytårsparade i Brorstrup Kirke, med senere uddeling af Årsstjerner i Sognets Hus i Haverslev. Sognepræst i Store Brøndum, Therese Strand Nielsen, der er hjælpepræst i Brorstrup Kirke, forestod det kirkelige. Som tema i Brorstrup Kirke havde man valgt or-

dene: ”Hvis ikke du tør holde dit hjerte åbent, er du på den”. 42 spejdere var samlet, og med både forældre og søskende var kirken fyldt. - Nytårsparaden giver os mulighed for at danne fællesskaber på tværs af alder, og ved at være synlige i byen, håber vi at invitere flere med i vores fællesskab, hvor vi udvikler børn og

unge til at tage aktivt del i deres nærområde, siger en spejderleder. HAME spejderne oplever ingen tilbagegang, og mange børn og unge er stadig interesseret i spejderbevægelsen, og det den giver. Det er blandt andet godt kammeratskab, og de mange fornuftige færdigheder man lærer, ligesom de unge lærer samarbejdets kunst.

Spejderne stiger i graderne år for år, og efter den festlige Nytårsparade, modtager alle deres Årsstjerner. På uniformen fjernes den gamle årsstjerne, og en ny syes på. Dagens spejderuniform er primært jakken/skjorten, og så det røde tørklæde et ”must”.

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 22

18. JANUAR 2017

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Eva Kjer Hansen var selv godt tilfreds med resultatet og roste Lars Løkke for at slå miljøog fødevareministerierne sammen, så embedsfolkene omsider blev tvunget til at snakke sammen og tænke over både miljø- og produktionshensyn. Også Eva Kjer Hansens nylige melding om, at vi ikke skal begrænse mulighederne for uddannelse fik opbakning i forsamlingen. Folketingskandidat Marie Bjerre mente, at det måske kunne være OK, at folk selv skal betale for uddannelse nr to, men de skal have ret til at søge ind på lige vilkår med alle andre og ikke kun blive henvist til de steder, hvor der er ledige pladser. Uddannelse er grundlaget for hele vor fremtid, og der er mange jobs, hvor det er helt relevant at kende til flere fagområder, lød det.

Ros til Eva Kjer Hansen i Haverslev Mange emner blev taget under behandling på møde i Haveslev hallen HAVERSLEV: Du måtte bøde dit ministerliv for det, men du fik gjort op med årtiers miljøpolitik baseret på teorier uden hold i virkeligheden. Det er vi meget taknemmelige for, og din tid skal nok komme igen. Der er stadig behov for justeringer, men fremover danner målinger og ikke teorier grundlag for reguleringen. Ord som disse blev ytret flere gange og fik store bifald blandt de 120 deltagere i Venstres nytårskur i Haverslev Hallen mandag aften.

Folketingskandidat Marie Bjerre, Venstre, og Eva Kjær Hansen, Venstre, var aftenens to hovedtalere i Haverslev.

Run For Fun indtager Gran Canaria HAVERSLEV: Stefan Larsen fra løbeklubben Run for Fun i Haverslev drager inden længe ud på sit hidtil længste og højeste løb på tværs af Gran Canaria - en opgave der er blevet trænet til længe. Stefan Larsen løb i 2007 sit første maratonløb i København, og sidenhen er det blevet til ikke mindre end 45 maratonløb rundt omkring i Danmark og Tyskland. Stefan Larsen besidder en indre motivation, som mange ville ønske de ejede bare en brøkdel af. Derfor har han de seneste år skiftet asfaltturene ud med Rebild Bakker, hvor han tæ-

sker op og ned af bakker, gedestier og trapper. Passionen om at blive bedre, og se hvad kroppen kan præstere fik ham til at løbe længere og sidenhen højere. Efter at have styr på de 42.2 km (maratonløb), er det blandt andet blevet til 56 km i løbet Mariager Fjord rundt som han selv er med til at arrangere. Derefter blev det til 60 km og sidenhen springet til 80 km ved både ECO Trail i Oslo, Hammer Trail på Bornholm og sidst men ikke mindst Zuchspitze mellem Østrig og Tyskland. Dertil kommer et hav af forskellige trailløb som alle er gennemførte.

Næste mål er altså Trans Gran Canaria - en distance på 125 km og 8000 højdemeter som skal gennemføres. Forberedelserne har været i gang længe, og det har i en lang periode handlet om at få mange kilometer i benene. Det er ikke altid nemt at få arbejde, ultraløb og familieliv til at hænge sammen, derfor foregår træningen ofte med pandelampen sent om aftenen i Rebild Bakker. Derudover er der løbet mange maratonløb inden for en kort periode, for netop at presse kroppen fysisk. - Vi andre tænker - han er ”tosset”, men som en af

hans gode kammerater forleden nævnte, så ”tror jeg faktisk han kan lide det”, siger løbeklubbens formand, Joan Straarup. Stefan Larsen og familien drager afsted i uge 8, hvor det krævende trailløb kombineres med familieferie. Og uden Stinna (Stefans kone) og to børn - Silje og Sander (der er blevet flasket op med at være deltagere til fars løb), så var det aldrig blevet til noget. Den frihed til at træne så meget, kræver en helt særlig forståelse fra familien. Trans Gran Canaria skydes i gang fredag, 24. februar. - I øvrigt kan det tilføjes,

Med hatten i hånden

Eva Kjer Hansen var også omkring behovet for reformer. I et land hvor 750.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder er på overførselsindkomster og yderligere 350.000 under uddannelse og 1.050.000 pensionister skal forsørges af 1.800.000 i arbejde, er det svært at få flertal for reformer. Men det skal kunne lade sig gøre at få flere af de 750.000 i arbejde, og de af os, som ikke er nedslidte, skal arbejde lidt længere, så vi får råd til at forsørge dem, der vitterlig har behov for det. En stor del af de 750.000 er ikkevestlige indvandrere, og af dem er de fleste kvinder. I visse grupper ligger det i kulturen, at kvinder ikke må eller skal arbejde. Det er ikke acceptabelt i et land, hvor vi har kæmpet for ligestilling. Både

Nu står vi så med hatten i hånden og må bede de andre om lov til at være med i Europol og de andre steder, hvor vi egentlig gerne ville deltage. EU - det er os, men vi skal tage ansvar og gøre vores indflydelse gældende i stedet for at pege fingre, sagde Eva Kjer Hansen. De lokale venstreformænd fra hhv. Rebild og Vesthimmerlands kommuner gjorde sammen med deres respektive borgmesterkandidater ganske kort status over ”rigets tilstand” i kommunerne. Hvor Rebild har valgt at sætte skatten op, selv om det efter Venstres mening ikke var nødvendigt, kæmper man i Vesthimmerland for at få enderne til at nå sammen. Begge steder er der brug for folk, som man kan stole på og lave aftaler med, som kandidater til kommunalvalget til efteråret. I begge kommuner går Venstre efter borgmesterposten.

nævner Joan Straarup videre, så finder Stefan også overskud til at være særdeles aktiv i Run For Fun. Udover at være en af initiativtagerne til klubben for fem år siden, så er han også den der hele tiden tager initiativ til nye tiltag i klubben, som blandt andet har betydet, at Run For Fun er en meget succesfuld klub. Efter de to første træningsaftener i 2017, har der allerede været 60 løbere, heraf en hel del nye medlemmer, så med de ”gamle” som endnu ikke har haft mulighed for at møde op, så er klubben i nærheden af de 80 medlemmer. - For Stefan betyder det uendeligt meget, at der sættes en tyk streg under, at Run For Fun er en SO-

CIAL løbeklub, og derfor er han også den der blandt andet finder på, at der skal holdes en ”Oktoberfest”, ligesom han er den der gerne er instruktør på begynderholdet. Det er vigtigt for ham at vise, at selv om han selv er såkaldt ekstrem-løber, så startede han selv sin løbekarriere på samme niveau som Run For Funs begynderhold, slutter Joan Straarup. Run For Fun deltager igen i den store Danmarksindsamling, og arrangerer løb torsdag, 2. februar til fordel for ”Intet barn må sulte”. Run For Fun holder ligeledes deres traditionsrige St. Økssø løb søndag, 5. marts.

Reformer Eva Kjær Hansen fik stor opbakning ved Vestres Nytårskur i Haverslev.

Marie Bjerre og Eva Kjer Hansen er bekymrede over den stigende nationalisme i Europa og i resten af verden. Der er brug for folk, som ser mulighederne frem for begrænsninger i det internationale samarbejde. Der er brug for at stå sammen om de resultater, vi har opnået med frihandel og gennem samarbejdet i EU. Og der er brug for, at vi tager ansvar for de beslutninger, vi selv er med til at tage i EU, i stedet for bare at stå udenfor og kritisere. Kom det fra de to politikere. - Det er utroligt, at vi for et år siden sagde nej tak til en ordning, hvor vi selv kunne bestemme, hvilke dele af EUs retssamarbejde vi ville være med i.


Aars Avis

18. JANUAR 2017

Delikatessen

min. 1.600 g

kun ...................

59 00 25 95 49 95

landgangsbrød norm. 2995

nu kun ...........

hjemmelavet lasagne min. 1.100 g

kun ..................

kolonial kolonial

kolonial mejeri

grå peter larsen kaffe

20 00 9 00

400 g

kartoffelmos m/kødsauce

SIDE 23

pr. ps.

pickwick tebreve a´ 20 stk. 1/2 pris!

frit valg

vores egne

luksus tarteletbunde a´ 10 stk. alm./light

frit valg

10

0,5 ltr. flere slags

• 2000 g Ovn klar svinekam ridset og uden ben • 1500 g Svinekote letter • 1000 g Hamburg erryg • 1500 g Ribbenste g ridset • 1000 g Svinebry st i skiver • 600 g Svinemør brad • 500 g Skinkekø d i tern • 1000 g Skinkesc hnitzel • 1000 g Nakkefile t • 1000 g Nakkekote let • 1000 g Stegeben • 1500 g Medister • 4500 g Frisk hakk et svinkød 8-14 % fedt • 4 stk. 500 g Leve rpostej (bag-selv) I alt 20,1 kg

under 1/2 pris

frit valg

Kun 850,-

10

1 kg pr. sp. skovbær/ vanillie/alm. spar 11.00

pr. sp.

19

00

buko flødeost/pikant

9

200 g

restparti

frilandsand langt u/ 1/2 pris!

50

gøl/tulip hotdog pølser

restparti

50

2 kg

Slagteren

340 g

gælder kun tors. d. 19. januar

3 gl.

pepsi/pepsi max/ faxe kondi

Afhentes Torsdag I Spar Suldrup.

tirsdag d. 7. febru d. 9. februar efter

ar 2017 inden kl.

14.00

kl. 10.00

Tlf. Slagter/delikate

sse afd. 25 57 49

40

svinefars 6-14% 2 kg .....................

5995

100 95 17 95 24 95 17

4 kg ........

00

hel nakkefilet pr. 1/2 kg ......

oksecuvette

20

00

skælskør grød

500 g, svesker/æble/jordbær også light m.fl.

frit valg

10

00

KuN torsdag/fredag carlsberg/tuborg 33 cl.

89 00 25 95 6 95 + pant

pr. 1/2 kg ......

30 stk.

ribbensteg

kims chips/snack

pr. 1/2 kg ....

130-200 g

2 ps.

løsvægtsslik Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40 Hver dag fra kl. 8.00-15.00

pr. 100 g

H averslev

v. finn ovesen

00

Så længe lager haves!

fynbo marmelade/ ribsgele/tyttebær

Bestilles SENEST

00

kolonial frost

2.800 g u/indmad

00

00

kolonial køl

pr. stk.

rynkeby saft fl.

Over 20 kg Kød!

cheasy skyr

tlf. 98 65 40 13

00

kolonial øl + vand

1,5 ltr.

5x1,5 ltr.

48

00 + pant

kolonial slik

marabou pl.

160-190 g alle slags

frit valg

20

00

KuN lørdag/søndag first price fløde 1/2 ltr.

12

00

pr. stk. frist price pålæg 70-100 g, rullepølse hamburgerryg/m.fl.

frit valg

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

7

95

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fremover fra tirsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00


Aars Avis

SIDE 24

18. JANUAR 2017

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Haverslev Hallen bliver idræts- og kulturcenter

Borgergruppe indkalder til møde for at samle ideer HAVERSLEV: Haverslev Hallen står foran en større renovering. Der skal blandt andet lægges nyt gulv i hallen, taget skal repareres og der skal laves handicaptoiletter. I forbindelse med renoveringsplanerne er der fremkommet idéer om en generel udbygning og forbedring af forholdene i hallen og derved skabe bedre muligheder for byens og områdets beboere. Dette førte i første omgang til, at der blev lavet tegninger til en mindre udbygning, flytning af tidtagerbord, bedre plads til tilskuere og enkelte andre nye tiltag. Disse planer blev præsenteret for en håndfuld lokale politikere, men nu er en projektgruppe gået i gang med at samle endnu mere ambitiøse ideer for at lave et større, bedre og mere moderne Idræts- og kulturcenter. Det er projektgruppens vision at forsøge at skabe et mere tidssvarende, multi-

Der er store planer for Haverslev Hallen.

funktionelt samlingspunkt for alle områdets borgergrupper. Der skal kunne skabes mere fleksible tilbud for borgerne i oplandet omkring Haverslev; for børn i dagpleje, daginstitutioner, skole og efterskole, for ældre, unge og voksne, for idrætsfolk, gamere, kunstnere og så videre. I udgangspunktet skal alle kunne tilbydes gode faciliteter i centret. De mere konkrete mål for projektet er, at der skal skabes bedre faciliteter for

dels de mange fungerende idrætsgrene: Mere plads, flere baner, en ny springgrav, bedre siddepladser til publikum og så videre. Men ikke mindst er der planer om at bygge og indrette en stor fitnesssal samt lokaler til E-sport, dans, petanque, meditation med mere. For at få samlet og kunne vurdere alle de gode ideer og muligheder, er alle indbudt til ”Brainstormmøde” i Haverslev Hallens festlokale om aftenen onsdag den 25. januar. Her bliver repræsentanter for alle foreninger og interessegrupper bedt om kort at fremlægge deres ønsker til plads og faciliteter, deres forventninger til belægningsprocent og forslag til detaljer. Efter dette møde vil projektgruppen træffe beslutning om det videre arbejde med hensyn til størrelse af tilbygning, fordeling af plads, budget med mere.

Bilist ramlede ind i helleanlæg HAVERSLEV: Uopmærksomhed var mandag kl. 16.25 var årsagen til, at en 61 årig kvindelig bilist overså et helleanlæg med færdselstavler

Uheldet skete ved rundkørslen Roldvej, Jyllandsgade i Haverslev. Bilisten påkørte helleanlægget med en hastighed på ca. 80 km/t. Bilen rullede rundt ved

kollisionen, men heldigvis slap bilisten med overfladiske skrammer og en skadestueundersøgelse.

Købmanden i Mejlby Diletantforestillings stykke er altid sur og selv skyld i, at kunderne svigter ham.

Dilettant klar i Mejlby MEJLBY: Mejlby Amatørteater er igen på banen efter et års pause. Et år hvor der har været stor travlhed med renoveringen af byens kultur- og borgerhus. Lørdag, 21. januar er der arrangeret både dilettant, buffet, kaffe, natmad og musik. Og dagen før holdes der generalprøve på stykket ”Panik før lukketid”. Avisens ”udsendte” var så heldig, som eneste tilskuer, at få lov at overvære én af prøverne op til den store aften. Farcen ”Panik før lukketid” i tre akter, er skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen, og handler kort fortalt om

en lille købmandsbutik på landet. Butikken lider under et faldende antal kunder, og det er købmandens dårlige behandling af kunderne der, mere end tidernes ugunst, er skyld i faldet. Den lille bys indbyggere kalder deres koleriske købmand for ”Thorkild Tæmlitvær”. Den sure købmand beslutter sig for at lukke butikken, og borgerne beslutter sig for at købe butikken i fællesskab, men købmanden vil under ingen omstændigheder sælge til ”en flok halvaber”, som han bl.a. udtrykker det. Der opstår naturligvis en

masse sjove misforståelser og episoder, og butikken besøges både af kunder og røvere – og en datter, der kom til verden efter en sommerromance, er på jagt efter sin far. Købmandens bedste allierede er byens slagter, Else. ”Jeg elsker dig, Thorkild”, siger hun til købmanden, der svarer: ”Ved du hvad, Else, det gør jeg også”! Persongalleriet er på otte, bl.a. Frk. Tut, CocioKaj, Viola og William. Suffløsen er Helle Gundersen, og Lilly Nielsen har instrueret. Der er undervejs god plads til smil og latter.

Ulrik Linnemann er nomineret til ”Årets banesport-kører” Lokal rallycrosskører er nomineret ved motorsportens awardshow i Messecenter Herning MOTORSPORT: Torsdag 2. februar hylder toppen af dansk motorsport sig selv i Messecenter Herning. Der er lagt op til stor prisfest, hvor der skal uddeles priser i hele 14 kategorier. Aftenens værter bliver TV3’s Formel 1-makkerpar Peter Palshøj og Nicolas Kiesa, som vil føre publikum igennem et stjernespækket program, hvor en perlerække af sportens største navne kommer for dels at overvære og følge de mange Danske talenter, men også for at uddele priserne. I kategorien ”Årets banesport-kører” er rallycross­ kører Ulrik Linnemann fra Skivum nomineret. Ulrik Linnemann er nomineret for at have været Danmarks ubestridt bedste

rallycrosskører det seneste årti. Og han var igen i 2016 at finde blandt titelkandidaterne til det officielle FIA EM for Super 1600. Tre gange tidligere har himmerlændingen vundet medalje i dette mesterskab, men aldrig har Ulrik været så tæt på den eftertragtede førsteplads som i år. Ét sølle point adskilte danskeren fra vinderen af mesterskabet, men det blev til en ærefuld andenplads efter en sæson der blandt andet bød på tre finalesejre ud af seks kørte. En succesrate på 50 procent! Skivumknægten er kommet i et absolut fint selskab af Danmarks bedste racerkørere. I samme kategori er også Christina Nielsen, Kasper H. Jensen og makkerparret Marco Sørensen/ Nicki Thiim nomineret.

- Jeg er utrolig stolt af at være nomineret til denne pris. Teamet og jeg har arbejdet særdeles hårdt i den forgangne sæson. Og det er fedt, at vi kan høste noget anerkendelse for de præstationer, vi har bragt med os hjem til Danmark i sæsonens løb. Det ville være et perfekt punktum for en hård 2016-sæson at vinde prisen som ”Årets banesport-kører”, så hjælp mig endelig på vej ved at afgive din stemme, siger Ulrik Linnemann. Man kan være med til at bestemme, hvem der skal vinde i de forskellige kategorier ved Dansk motorsport awards ved at gå ind på bilmagasinet.dk/ dmsa2017 og afgive sin stemme. Afstemningen slutter 29. januar.

Ulrik Linnemann - nomineret til awardshow.


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 25

Springgymnaster fra Aars imponerede i Randers

Ida Loft sprang sammen med 46 andre piger i deres pulje, og de sprang nogle fine spring, men nåede ikke finalepladserne. Kirstine O. Johansson var eneste TeamGym Himmerland pige i sin pulje, og hun nåede lige nøjagtig heller ikke i finalen. Else Sørensen, Julie A. Hansen, Natasja Pilgaard, Pauline Kappel, Rose B.

Steinbrenner og Shanne Haldrup var i hård konkurrence mod 63 andre piger, og her kvalificerede Natasja Pilgaard sig til finalen i trampet, mens flere af de andre piger var tæt på finalepladserne. Hos drengene skulle Mike Haldrup, Oliver Rybjerg, Sebastian Sørensen, Silas B. Steinbrenner og

Simon Odberg se, om de kunne gøre Mikrodrengene selskab i finalerunderne. De kæmpede godt med nogle fine spring, og Oliver Rybjerg kvalificerede sig til finalen i trampet, mens Simon Odberg tog finalepladser på både bane og i trampet. TeamGym Himmerlands finalespring gik lige

som dagens øvrige spring rigtig fint, og så var der igen ventetid, til alle finaler var ovre, da finaleresultaterne først blev offentliggjort ved medaljeoverrækkelsen. Det var derfor en flok meget spændte TeamGym Himmerland-finalister, der ventede på, om deres navn blev råbt op som et af de tre første i deres puljer, så

tEam vEsthimmErland

rrer åndbold 2. divn. dh- e stoholm h

farsø

16 gymnaster fra TeamGym Himmerland deltog i weekenden i SpringCup i Randers, og springerne fra Aars leverede en række flotte præstationer.

de stolt kunne træde op på medaljepodiet. Finaleresultaterne blev således, at Natasja Pilgaard og Oliver Rybjerg begge sprang sig til en flot syvendeplads. Simon Odberg fik en femteplads på bane og sprang sig sikkert til sølvmedaljen i trampet. Sofus B. Steinbrenner tog femtepladsen i trampet og fik en delt andenplads og dermed sølvmedalje på bane. Mads Loft tog fjerdepladsen på bane og strøg helt til tops og tog guldmedaljen i trampet med over et karakterpoint ned til sølvmedaljevinderen. Instruktørerne Mikkel Høst, Jonas Poulsen og Mette Berg er stolte over dagens resultater. - Gymnasterne gjorde alle en flot indsats og sprang nogle gode spring. Der er en rigtig god stemning, når vi er til konkurrence, og det er dejligt at se, at gymnasterne bakker hinanden godt op, samt at der er super forældreopbakning. Nu skal vi hjem og finpudse de sidste spring samt serien, så vi er klar til holdkonkurrencerne og opvisningerne i marts, april og maj, siger de.

ElitEsponsor:

GYMNASTIK: TeamGym Himmerlands gymnaster deltog lørdag i individuel konkurrence til SpringCup Nord i Randers. De 16 gymnaster var fordelt i seks puljer efter alder, hvor de fra klokken 9.00 til klokken 15.30 sprang deres fire spring i indledende runde - to i trampet (minitrampolin) og to på bane. Alle gymnaster deltog i individuel konkurrence i Silkeborg i december, og derfor var nervøsiteten denne gang ikke så stor, og mange af gymnasterne glædede sig til at komme i konkurrence og forbedre deres resultater fra sidst. For de to Mikrodrenge Mads Loft og Sofus B. Steinbrenner var de indledende runder allerede ovre klokken 11.15, og så var der lang tid til finalerne, som blev afviklet fra klokken 15.50. Begge drenge var nemlig så dygtige, at de var blandt de 10 gymnaster i deres aldersgruppe, der kvalificerede sig til finalen, og det gjorde de i begge discipliner. I ventetiden var der god tid til at heppe på holdkammeraterne, som var i konkurrence. Alma Nielsen og

immerla team vesth

Gymnasiepigerne var skarpe under kvalifikationen VOLLEYBALL: I 2015 var Vesthimmerlands Gymnasium & Hf vært for DM i gymnasievolley, og her imponerede værtsskolens piger med at blive nummer i landet. Sidste år glippede DMkvalifikationen i den afgørende kamp ved kvalifikationsstævnet, da pigerne tabte til Lemvig Gymnasium. Nu er pigerne tilbage på

toppen, da de vandt samtlige kampe i to sæt ved kvalifikationsstævnet, der blev afholdt på Aalborghus. Det indebar en suveræn revanchesejr mod Lemvig. 1. og 2. marts skal pigerne til DM, der i år spilles på Thisted Gymnasium, og de dygtige piger er indstillet på at yde en flot indsats, og så må det ses, hvor langt det rækker. Da det kun er landets 11 bedste gymna-

siepigehold, som har kvalificeret sig til DM, kan man konkludere, at volleypigerne fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf allerede er blandt de bedste gymnasiehold i Danmark. Drengene fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf gjorde det også flot, og det blev til en andenplads ved kvalifikationsstævnet, da de tabte den afgørende kamp til Thisted.

kl. 14.0r0marken nter øste

idrætsce

amer oldklub 2 2. div.d d b - kristrup

immerlan team vesth

anuar j . 1 2 g a lørd

kl. 15.3r0marken nter øste

idrætsce HOvedSpOnSOr:

SølvSpOnSOr:

TOpSpOnSOr:

Hobrovej 1-5 - 9600 Aars Telefon 98 62 12 99

Volleypiger fra Aars kvalificeret til DM

. januar 1 2 g a d lør

as

Vesthimmerlands Gymnasium og HF’s dygtige volleyballpiger kvalificerede sig i suveræn stil til Danmarksmesterskaberne, da der blev spillet kvalifikationsstævne på Aalborghus Gymnasium.


Aars Avis

SIDE 26

18. JANUAR 2017

Aars Billard Klub havde i sidste uge besøg af 12 gæster fra Spar Nord personaleforening, og gæsterne måtte sande, at billardspillet ikke er det letteste i verden.

Billardspillerne i Aars har indledt året med fuldt program Aars Billard Klub har i den grad taget hul på 2017 BILLARD: Indledningen på 2017 har i Aars Billard Klub budt på stor aktivitet. Hele 16 turneringshold har været i kamp i den forgangen uge, der er afviklet en runde præmiewhist, der er afviklet en runde dart turnering, og der er afviklet en rafleturnering. Derudover har klubben haft besøg af personaleforeningen fra SparNord bank. Klubbens førstehold, som spiller i 1. division, indledte det nye år med en udekamp mod Sydfyn BK fra Svendborg. Opgøret blev en rigtig gyser, som Aarsmandskabet til sidst kunne trække sig sejrrigt ud af. Kampen endte med en sejr på 5-3, og dermed bevarede holdet sin fornemme andenplads i rækken - og er dermed stadig et potentielt

emne til oprykning til eliteserien fra næste sæson. Jan Bjørn (serie på 532 point) og Michael Emborg vandt deres kampe, mens Henrik ”Hønse” Jensen spillede uafgjort i sin kamp. Klubben har to serie 1 hold, og begge holdene topper deres rækker og har gode chancer for at rykke op i 3. division. Begge hold ville næppe kunne klare sig i 3. division, og derfor har man lavet en omrokering på holdene, så der kun satses på et hold som oprykker. Begge serie 1 hold har været i kamp. Serie 1.1 har på hjemmebane mødt Grenaa, og dette opgør endte med sejr til gæsterne på 6-2. Søren Laursen stod for den enlige sejr til hjemmeholdet. Serie 1.2, der er det hold,

der satses på som oprykkerhold, har på udebane vist denne berettigelse. Holdet gæstede rækkens nummer tre Asaa, og her blev til en knusende sejr på 8-0 til Aarsmandskabet. Holdet bestod af Lars B. Nielsen, Marc Dahlsen, Jimi Mogensen og Flemming Raun.

Hjemmebanefordel Serie 2 havde fordel af hjemmebane i dets opgør mod topholdet fra Randers. Hjemmeholdet leverede en godkendt indsats, men gæsterne var stærkest og kunne drage hjem med en sejr på 7-1. Flemming Kristensen spillede uafgjort i sin kamp. Alle fem serie 3 hold har været i kamp. Serie 3.1 var på besøg i Mulbjerg, og holdet kunne

drage hjem med to matchpoint efter at have vundet opgøret med 6-2. John Larsen, Jan Jespersen og Jørgen Bollesen sørgede med deres sejre for de to point til holdet. Serie 3.2 spillede også på udebane. Holdet var på besøg i Kongerslev og kunne her tage et point med hjem efter at have spillet uafgjort 4-4. Kurt Larsen og Peter Sørensen vandt deres kampe. Serie 3.3 tog hjemme imod Kongerslev 2, og det opgør endte med en sikker 6-2 sejr til hjemmeholdet. John Lauridsen, Flemming Kristensen og Jørgen B. Andersen vandt deres kampe for hjemmeholdet. Serie 3.4 havde også fordel af hjemmebane i deres opgør mod Arden 2. Fordelen blev udnyttet til en sejr på 6-2. Per Lucassen, Niels ”Post” Jensen og Per Jönsson vandt deres kampe. Serie 3.5 spillede uafgjort 4-4 på hjemmebane mod Hjallerup. Kaj Lykke Jensen og Jørgen Sørensen sørgede med deres sejre for det ene matchpoint til holdet. Klubben har 7 Old Boys hold, og alle holdene har været i kamp.

OB1 har på hjemmebane vundet en suveræn 8-0 sejr over Fluen fra Århus. Hjemmeholdet bestod af Per Lucassen, Jørgen Sørensen, Dan Nymand og Carlo Sørensen. OB2 gæstede Ans, og holdet måtte her se sig besejret med 6-2. Poul Bakkegaard stod for den enlige sejr til Aarsmandskabet. OB3 Har på hjemmebane spillet uafgjort 4-4 mod Arden 2. Torben Harbo og Peter Dahl vandt deres kampe. OB4 havde også fordel af hjemmebane i deres opgør mod Ørsø, men fordelen blev ikke udnyttet, idet gæsterne kunne drage hjem med en 6-2 sejr. Frode Egekvist stod for den enlige sejr til hjemmeholdet. OB5 har på udebane mødt Randers 2, og opgøret endte med sejr til hjemmeholdet på 6-2. Niels Ove Thomasberg stod for den enlige sejr til Aarsholdet. OB6 har haft Randers 1 på besøg, og det opgør endte uafgjort 4-4. Kaj Lykke Jensen og Jens Kvist vandt deres kampe for hjemmeholdet. OB7 har været på besøg i naboklubben Arden, og de kunne drage hjem med et matchpoint efter at have spillet uafgjort 4-4. Bent Pedersen og Peter Nielsen vandt deres kampe for Aarsmandskabet.

Whist og rafling Seneste runde præmiewhist i Aars Billard Klub havde samlet 18 kortspillere, og

efter to spillerunder kunne Poul Madsen og Bent Mikkelsen udråbes som vindere. De modtog hver en præmie i form af kontanter. Alle som kunne tænke sig at spille præmiewhist er meget velkommen til klubbens lokaler på Nibevej 1C. Der spilles præmiewhist hver mandag aften.

Rafleturnering Aars Billard Klub inviterer fire gange i efteråret og fire gange i foråret til rafleturnering. Der rafles tænkeboks, og seneste runde havde samlet 15 deltagere, som havde et par hyggelige timer. Der rafles om fine præmier, og vinder af denne runde blev klubbens formand Mikael Toft. Aars Billard Klub får jævnlig henvendelser fra skoler, foreninger, virksomheders personaleforeninger og andre grupper, som forespørger, om de må komme og se klubbens lokaler og prøve spillet på det grønne klæde. Det er klubben rigtig glad for, da den til enhver tid gerne vil introducere interesserede for billardspillet. Seneste havde klubben besøg af 12 gæster fra personaleforeningen i SparNord Bank. De fik alle en orientering om, hvem Aars Billard Klub er, og herefter fik de lov at spille billard på klubbens turneringsborde. Alle gav efterfølgende udtryk for, at de var meget imponeret af klubben og dens rammer, og de erkendte også, at spillet er ”lidt” svært.


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 27

6 HA

"HAVERSLEVGÅRD" - FLOT OG RUMMELIG LYSTEJENDOM JYLLANDSGADE 1, 9610 NØRAGER LYSTEJENDOM HER FÅR I EN PRÆGTIG EJENDOM I UDKANTEN AF HAVERSLEV. Nem tilkørsel til A13 og E45. Stort stuehus i charmerende stil. Rummelige udbygninger, have og mark . Ejerudg/mdr.: 4.413,-

FLOT EJENDOM MED STOR BOLIG OG GODE UDBYGNINGER KELDDALVEJ 42, 9600 AARS LYSTEJENDOM Ejendom mellem Aars og Nibe - omkranset af skov og mark - i alt 11,2 ha. Her er flot, velholdt og rummelig bolig. Mange muligheder for udnyttelse af det gode bygningssæt. Ejerudg./mdr.: 2.387,-

HESTEEJENDOM MELLEM STØVRING OG NIBE BYRSTEDHEDEVEJ 15, 9240 NIBE LYSTEJENDOM Flot ejendom - god bolig og plads til heste. Gennemrenoveret ejendom. Prægtig ejendom med flot bolig. Super udbygninger til hesthold. NÅR KUN DET BEDSTE ER GODT NOK! Ejerudg./mdr.: 1.821,-

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

3.785.000/190.000 17.353/14.387

Bolig/Kld.: 342/14 Byggeår: Grund: 6 Energi: Stuer/Vær.: 4/4 Sagsnr:

1987 E 745610

4.750.000/240.000 21.749/17.842

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

251 Byggeår: 11,2 Energi: 2/4 Sagsnr:

1988 E 626721

2.195.000/110.000 10.095/8.367

Bolig/Kld.: 224/40 Byggeår: Grund: 2,37 Energi: Stuer/Vær.: 3/4 Sagsnr:

1933 D 635543

Vil du sælge?

SOLID 3-PLANS VILLA I AARS BY KÆRVEJ 11A, 9600 AARS VILLA Familiebolig i midtbyen. Tæt på alle byens faciliteter - indkøb, skoler og fritidsaktiviteter. Bolig/Kld.: 139/89 Byggeår: Grund: 541 Sagsnr: Stuer/Vær.: 3/3

SOLGT

Kontakt os for en gratis uforpligtende og vurdering!

VILLA I CENTRUM AF AARS BY SØNDERVANG 4, 9600 AARS VILLA Solid villa i 3 plan i centrum af Aars By. Tæt på alle byens muligheder.

1950 116760

SOLGT

Bolig/Kld.: Grund: Stuer/Vær.:

94/59 Byggeår: 602 Energi: 2/2 Sagsnr:

1942 F 116761

CA. 1.000 M TIL LIMFJORDEN

NEDLAGT LANDBRUG NÆR LIMFJORDEN TRENDVEJ 22, 9670 LØGSTØR SPECIALEJENDOM Denne ejendom ligger ved Trend i Vesthimmerland. Her kan du bo i fredelige og naturskønne omgivelser tæt på sommerhusområde og den aktive by Overlade.Bo billigt i landlige omgivelser. Ejerudg./mdr.: 1.226,-

MODERNISERET OG RUMMELIG VILLA - 5 VÆRELSER PRÆSTEMARKEN 2, 9541 SULDRUP VILLA CHARMERENDE VILLA. Moderniseret i 2004 og siden energirenoveret. En skøn plet i landsbyen Sønderup. Gode busforbindelser. KUNNE DET VÆRE JERES DRØMMEBOLIG? Ejerudg/mdr. 1.460,-

VELHOLDT VILLA I ATTRAKTIVT KVARTER KONG KNUDS VEJ 8, 9600 AARS VILLA RUMMELIG VILLA MED GOD BELIGGENHED. Funktionel villa med god planløsning og dejlig have. Her er en god base til familien. Attraktiv beliggenhed i forhold til skoler mv. Ejerudg./mdr.: 2.337,-

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

695.000/35.000 3.244/2.656

Bolig: 152 Byggeår: Grund: 10.000 Sagsnr: Stuer/Vær.: 1/4

1927 686766

1.295.000/65.000 5.974/4.950

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

201 Byggeår: 1.390 Energi: 1/6 Sagsnr:

1900 E 166768

1.895.000/95.000 8.710/7.142

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

187 Byggeår: 1.027 Energi: 2/6 Sagsnr:

1976 D 116684

Aars Mægleren Løgstør/Trend Mægleren

Himmerlandsgade 76, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

Sussie Sørensen

www.trend-mægleren.dk


Aars Avis

SIDE 28

V STADIONSVEJ 5 FLOT OG STILSIKKER LIEBHAVERVILLA MED CENTRAL BELIGGENHED I AARS Aars Nu har vi fornøjelsen af at byde velkommen til denne tiltalende liebhavervilla i Aars. Her kan I blandt andet glæde jer over store, lyse opholdsrum og tre regulære værelser. Med i handlen følger en overkommelig have med rododendronbede samt et solrigt og helt ugeneret gårdmiljø. Beliggenheden er helt i top, for børnene kan selv gå til skole, og byens stadion ligger lige for enden af vejen, så der er rig mulighed for en rask fodboldkamp. I nærheden finder du også legeplads og indkøbsmuligheder.

18. JANUAR 2017

DR. ALEXANDRINES VEJ 5 VELBELIGGENDE OG INDFLYTNINGSKLAR VILLA I AARS Villa, 1 fam.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.345.000 1.753

120.000 10.781/8.779

Bolig m2: 179 Grund m2: Stue/vær: 2/4 Udhus m2: Byggeår: 1926 Sag: 258V1600181 Energi:

604 29

Aars Indflytningsklar villa på 156 m2 med fire værelser og store, gode opholdsrum. Her får I en dejlig have og en beliggenhed i et stille område af Aars. Boligen rummer et lækkert badeværelse med bruseniche og et gæstetoilet. Opholdsområdet består af et åbent rumforløb mellem køkken-alrum og stue. Køkkenet er moderne indrettet med ovn i ståhøjde og et lækkert amerikanerkøleskab. Udenfor kan I se frem til at byde gæsterne på en forfriskende drik på den solrige, sydvestvendte terrasse.

C

BRORSONSVEJ 15 DEJLIG FAMILIEVILLA NÆR GRØNNE OMRÅDER I AARS Villa, 1 fam. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.498.000 1.864

75.000 6.877/5.637

Bolig m2: 162 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Garage m2: Byggeår: 1971 Sag: 258V1600219 Energi:

848 36

Aars Idyllen bliver næppe mere komplet end her på Roldvej 18, hvor denne ejendom har adresse. Foruden et flot renoveret stuehus med stråtækt tag, får du nemlig en skøn grund på 4.543 m2 samt fri udsigt til åbne marker, gravhøje og bøgeskov. Huset ligger helt fredeligt blot 3 kilometer fra Aars, hvor du finder alle hverdagens bekvemmeligheder. Huset, der er opført i 1877, fremstår fuldstændig indflytningsklart efter en totalistandsættelse, der blev færdiggjort i 2009.

D

HIMMERLANDSGADE 42 14. VELBELIGGENDE ANDELSBOLIG I AARS CENTRUM

Bolig m2: 104 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 2005 Sag: 258V1600207 Energi:

C

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

25.000 1.837/1.504

Bolig m2: 138 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1922 Sag: 258V1500121

Ring til danbolig allerede i dag og book en fremvisning!

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Ring til os på tlf. 9862 4444 for en fremvisning af en af vores spændende boliger.

TULIPANVEJ 13 FLOT RENOVERET BYHUS MED GOD BELIGGENHED

Borup Villa, 1 fam. Boligen indeholder: Hall. 1. salen indeholder: Tre værelser. Badeværelse. Gennemgangsværelse. I stueplan har vi et spisekøkken. Spisestue med direkte adgang til opholdsstue. Fra spisestuen er der adgang til endnu en stue. Entré. Gæstetoilet. Stort multirum. 395.000 1.000

Bolig m2: 156 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1967/1995 Sag: 258V1600197

90.000 8.058/6.561

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

955 13 21 D

Villa, 1 fam. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.945.000 1.763

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

100.000 8.866/7.270

Bolig m2: 179 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1877/2009 Sag: 258V1600091 Energi:

4.543

D

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

Gislum Villa, 1 fam. Søger du et hus som har sjæl, charme og hyggelige samt naturskønne omgivelser? Så får du ved køb af denne ejendom hele pakken. Huset fremstår udvendigt med pæn pudset facade, hyggelige sprossevinduer og tagdækning i betontagsten. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

HALKÆRVEJ 110 EJENDOM I NATURSKØNNE OMGIVELSER

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

SJØSTRUPVEJ 16 CHARMERENDE 1½ PLANS VILLA MED KUN 4 MIN. TIL AARS

Aars Andelsbolig Denne andelsbolig indeholder: Fin entre. Nydeligt badeværelse med gulvvarme. Stort soveværelse med skabsvæg. Rummelig stue med godt lysindfald og med udgang til sydvendt altan. Pænt køkken med spiseplads. Der er desuden et ekstra værelse. 95.000 5.390 927

1.745.000 1.860

ROLDVEJ 18 FLOT ISTANDSAT STRÅTÆKT EJENDOM MED IDYLLISK UDSIGT TIL ÅBNE MARKER

Aars Fire lyse værelser, to store stuer og en skøn, frodig have med to terrasser er det, I får, hvis I siger ja til denne familievilla. Den ligger nær grønne områder, på en lukket vej i attraktivt kvarter. Aars har institution, skole og indkøb indenfor gåafstand. Indenfor, mødes I af et lyst køkken med plads til spisekrog. To stuer ligger i åben forbindelse og her er det ikke svært at forestille sig familien samlet. Husets badeværelse har gulvvarme og boligen har desuden et gæstetoilet og et bryggers.

Købspris: Boligydelse: Forbrugsafh. udgifter:

Villa, 1 fam. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

3.068 78 96 63 F

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

995.000 1.498

50.000 4.589/3.733

Bolig m2: 112 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1955 Sag: 258V1500221

40.000 3.439/2.797

Bolig m2: 126 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1930/1975 Sag: 258V1300359

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

705 56 21 F

VESTBYGADE 32 IDEEL TIL UDLEJNING, GOD PLADS OG MANGE MULIGHEDER

Farsø Villa, 1 fam. I stueetagen er der et gæstetoilet. Rummelig stue. Stuen ligger i åben forbindelse til det flotte køkken. 1. salen er også pænt renoveret med badeværelse med gulvvarme. To værelser med udgang til altan. Der er i kælderen to disponible rum. Bryggers og badeværelse. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

745.000 972

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

Vesthimmerland Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

817 64 23 D

Haverslev Villa, 2 fam. Søger du et dobbelthus til udlejning eller en bolig med mange kvadratmeter og endda med mulighed for at udnytte den resterende del af 1. salen og få endnu mere plads? Så skal du helt sikkert se denne spændende ejendom med tilhørende udhus/stålhal på 122 m2 Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

885.000 1.989

45.000 4.088/3.370

Bolig m2: 306 Grund m2: Stue/vær: 2/5 Udhus m2: Byggeår: 1910/1999 Sag: 258V1500182 Energi:

3.018 122 F


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SKOV SØRENS VEJ 61, 57 UDSIGTSSOMMERHUS I NATURSKØNNE OMGIVELSER

STRANDVEJEN 11 SJÆLDENT UDBUDT FRITIDSHUS DIREKTE NED TIL STRANDEN I HVALPSUND

Rønbjerg Fantastisk panoramaudsigt, smuk natur med stisystemer, gåafstand til fjorden, beliggende på smuk naturgrund på i alt 5.199 m2 er kendetegnende for dette helt unikke sommerhus. Boligen ligger i cykelafstand til både Rønbjerg lystbådehavn og Dayz Feriecenter med bl.a. stort vandland. Desuden kort afstand til indkøb, Løgstør Golfklub samt Himmerlands Golf og Spa Resort. I handelen indgår nabogrund på 2037 m2 (Skov Sørens Vej 57), hvorfor det samlede grundareal udgør 5.199 m2 skøn naturgrund. Ønsker man ikke at medkøbe nabogrunden kan herligheden købes for 995.000 kr.

Fritidshus Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.345.000 1.851

70.000 6.711/5.296

Bolig m2: 96 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Udhus m2: Byggeår: 1966/2002 Sag: 258V1600022

5.199 20

STRANDVEJEN 13 FRITIDSHUS MED SKØN FJORDUDSIGT - SJÆLDENT UDBUDT! Fritidshus Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

545.000 425

30.000 2.751/2.169

Bolig m2: 25 Grund m2: Stue/vær: 1/1 Byggeår: 1947 Sag: 258V1600191

80

GOLFSVINGET 94 GOLFHUS VED DANMARKS MÅSKE BEDSTE GOLFBANER

SKJOLDSVEJ 14 FRITIDSHUS FRA 2007 I NATURSKØNNE OMGIVELSER

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

35.000 3.245/2.559

Trend Moderne sommerhus i Trend med den skønneste udsigt til Limfjorden. Her er god plads med tre værelser, to badeværelser og en stor stue. Huset er godt isoleret og kan bruges året rundt, og det er endda energivenligt med solceller på taget. Det tager blot et par minutter at gå til vandet, og stranden er børnevenlig. Sommerhuset har gode terrasser. Indenfor bliver du mødt af en bjergtagende udsigt over fjorden fra det store vinduesparti i det åbne stuemiljø med hjørnekøkken og brændeovn.

Fritidshus Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

995.000 2.264

50.000 4.995/3.940

Bolig m2: 77 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Udhus m2: Byggeår: 1981/2007 Sag: 258V1500107

285 6

Søttrup Nu har du chancen for at blive den nye ejer af dette hyggelige fritidshus, der ligger omgivet af skov i det fredelige Øjesø tæt ved golfbanen. Den 3.087 m2 store grund er det rene slaraffenland for naturelskeren, og også livsnyderen kan nemt føle sig hjemme her, hvor alt ånder fred og ro. Øjesø lægger både navn til den omkringliggende skov og den nærtliggende, rene sø, hvor der er mulighed for at tage en forfriskende dukkert. Her er der bænke, hvorfra de maleriske omgivelser kan nydes.

KJELDHØJ 15 FLOT RENOVERET SOMMERHUS - DIREKTE KLAR TIL INDFLYTNING

Ertebølle Fritidshus Dette hyggelige sommerhus ligger i rolige omgivelser ud til naturskønt friareal med et rigt dyreliv. Indeholder: Lys entré i åben forbindelse til køkken/alrum og stue med udgang til skøn terrasse med enestående udsigt. 2 vær. og lyst badeværelse. Bolig m2: 56 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 2007 Sag: 258V1300197

Fritidshus Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

795.000 453

40.000 4.005/3.158

Bolig m2: 30 Grund m2: Stue/vær: 1/1 Udhus m2: Byggeår: 1940 Sag: 258V1600130

95 17

Fritidshus Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.495.000 1.884

75.000 7.474/5.898

Bolig m2: 110 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 2011 Sag: 258V1600099

1.823

LOBELIEVEJ 31 HYGGELIGT OG VELINDRETTET FRITIDSHUS PÅ STOR, UGENERET NATURGRUND

Gatten Dette Golfhus er indvendigt pænt renoveret og fremstår overalt lys og indbydende. Prisen er derfor særdeles attraktiv, og er bestemt en god investering, når man tænker på, at Europa touren er lige uden for døren. Boligen er beliggende på Golfsvinget, som til dagligt kaldes "Slangen". Dette er udelukkende et kvarter med golfhuse, hvorfor det altid er muligt at finde en makker til en tur på banen. Ved køb af et golfhus får du særlige fordele i Himmerland Golf & Spa Resort, hvor der er wellness, gode restauranter, badeland og bowlingbaner mm.

645.000 997

Hvalpsund Nu har du den helt unikke mulighed for at erhverve dig dette hyggelige fritidshus, der ligger i første parket til Limfjorden. Her kan du bruge dine feriedage på terrassen, mens du nyder den helt fantastiske udsigt over Limfjorden og videre over til Sallings bakkede landskab. Fritidshuset er placeret på en særdeles overkommelig grund, så det bliver ikke havearbejde, dagene kommer til at gå med. Du kan i stedet læne dig tilbage og nyde solen, roen og udsigten på en af de solrige terrassearealer.

GERDAS VEJ 10 RUMMELIGT FRITIDSHUS FRA 2011 I TREND - EMINENT UDSIGT OVER LIMFJORDEN

Hvalpsund Drømmer du om at bruge dine ferier i nærheden af vandet? Så skal du kigge nærmere på dette fritidshus, der har en helt unik beliggenhed på Strandvejen i hyggelige Hvalpsund. Som vejnavnet antyder, ligger huset lige ud til en naturskøn strandeng, som fører direkte ned til Limfjorden. Selve huset er et charmerende bekendtskab fra 1947, der ligger midt i en lille række af fritidshuse. Inden døre kan du nyde den skønne fjordudsigt, og vuet bliver ikke mindre betagende, når du træder ud på terrassen.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

SIDE 29

1.200

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

695.000 833

35.000 3.509/2.767

Bolig m2: 55 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Udhus m2: Byggeår: 1976/2001 Carport m2: Sag: 258V1300060

Vesthimmerland Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

695.000 776

35.000 3.516/2.797

Bolig m2: 89 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1983 Sag: 258V1600172

3.087

ALBERTASVEJ 15 SUPERNEMT SOMMERHUS VED DEJLIG SANDSTRAND

Ertebølle Fritidshus Dette hyggelige sommerhus har gennem de seneste 5 år fået en gennemgribende renovering. Huset fremstår bl.a. med nyt køkken og badeværelse i flot lys stil, nyt ståltag samt ny skøn overdækket terrasse. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Fritidshus Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.221 9 23

Trend Fritidshus Nyd det dejlige strandliv og de mange muligheder for dejligt strandliv og et aktivt ferieliv ved Trend syd for Løgstør. Her udbydes et moderne indrettet og vedligeholdelsesfrit, muret sommerhus med PVC-vinduer og en dejlig nem grund. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

795.000 671

40.000 4.012/3.191

Bolig m2: 78 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1999 Sag: 258V1600030

1.272


SIDE 30

Aars Avis

18. JANUAR 2017


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 31

mmmw

SULDRUP - Foldagervej 23

Dette landsted ligger smukt midt i det nordjyske landskab cirka 10 kilometer sydvest for Støvring. Ejendommen er velholdt og byder på et hyggeligt stuehus, flere

landbrugsbygninger med et utal af anvendelsesmuligheder samt intet mindre end 17 ha jord. Sag: 16058

Kontantpris: 3.295.000 Ejerudgift pr. md: 1.465 Udbetaling: 165.000 Brt/nt ekskl. ejerudg: 15.053/12.479

Bolig m²

105

Grund 170.157

Stue/vær

1/2

Opført

Fast salær kr. 25.000* *gælder i januar og februar 2017

1927

BLÆRE - Langdalvej 6

Nyt navn - nye indehavere

- med samlet 24 års erfaring i dit lokalområde

Utrolig hyggeligt landsted Naturskønt beliggende nedlagt landsted i rolige og afstressende omgivelser. Gåafstand til den velfungerende landsby Blære, så selvom man bor på landet, er der kort Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

afstand til en særdeles aktiv landsby med idrætsforening, multibane, naturlegeplads, friskole, og børnehus Sag: 16037 (vuggestue og børnehave)

1.995.000 1.943 100.000 9.169/7.519

Bolig m²

321

Grund

Stue/vær

2/6

Opført 1877/1985

Hos Nybolig Vesthimmerland - Aars kan vi prale af høj kundetilfredshed og et effektivt salgsarbejde. - Gennemsnitlig salgstid på kun 72 dage i postnummer 9600** - 9,7 ud af 10 i kundetilfredshed** Kontakt os på tlf 9862 1400 for en gratis og uforpligtende salgsvurdering

6.832

AARS - Sjøstrupvej 18

*Prisen er eksklusiv markedsføring og fotos **Boligsiden.dk/findmægler - villa pr. 27.12.2017

BLÆRE - Skolevænget 8

Meget charmerende ejendom ved aktiv landsby Dejlig villa i Gislum by, 5 min. fra Aars. Indeh. bl.a: Stue m. godt udsyn. Hyggeligt køkken/alrum. Bad, m. br.niche og gulvvarme. 1. sal: 2 store værelser. Værelse. SoveKontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

vær. Bad m.br.niche. Depot. Udhus: Vaskerum. Garage m.elport. Værksted m.håndvask. Værksted. "Reka" stoSag: 1311081 kerfyr og 5 tons silo.

995.000 1.443 50.000 4.607/3.775

BOLIG SØGES

156

Grund

690

Stue/vær

1/5

Opført 1930/1988

Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

1.195.000 1.580 60.000 5.503/4.477

BOLIG SØGES

Hjælp denne familie med at finde deres drømmebolig

Vi har en familie i vores Køberkartotek, der søger en villa centralt i Aars By til modernisering. Familien ønsker selv at sætte deres eget præg på boligen. De har 2 børn. Hvis ikke huset er stort nok til dem er de også indstillet på at skulle bygge til. Prisniveau ca. kr. 800.000 - kr. 1.000.000.- Ring til ejendomsmægler Jesper Ejlertsen hvis du overvejer at sælge din bolig. Vi har måske køberen allerede. Tlf. 9862 1400

Nybolig Vesthimmerland - Aars

Bolig m²

Hyggelig og moderniseret hobbylandbrug m/den helt rigtige størrelse udbygninger og 1,6 ha. jord lige ved døren.

Familie med 3 børn søger bolig i Aars by.

Vi har en familie i vores Køberkartotek, der søger ny bolig i Aars By. Boligen må gerne indeholde 3 værelser + soveværelse eller mulighed for at lave det. Pris max ca. kr. 1.2 mill. Kontakt Tina Sondrup på tlf. 98621400 hvis du overvejer at sælge din bolig. Måske er køberen her allerede.

Himmerlandsgade 93 ·· ·9600 Aars 9601@nybolig.dk ·· ·nybolig.dk ·· ·Tlf: 98621400

Velholdt, m/bla. nyere tag. Der er pvc kloakker og septictanken har nyere dræn. Ca. 8 km. til Aars. Sag: 1013060 Bolig m²

130

Grund

16.367

Stue/vær

1/2

Opført 1934/1985

BOLIG SØGES

Enlig søger mindre villa i Aars på max ca. 100 m2.

Vi har en enlig mand i vores køberkartotek, der søger en mindre villa i Aars på max 100 m2. Haven skal ikke være ret stor og stadig nem og meget overskuelig. Pris max kr. 900.000.Kontakt Jacob Andersen på tlf. 9862 1400 såfremt du overvejer at sælge din bolig.


Aars Avis

SIDE 32

18. JANUAR 2017

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre Spændende 1-plans villa på super beliggenhed

Åbent hus

edcdanebo.dk Moderne kvalitetsvilla

Særdeles velbeliggende rækkevilla

Åbent hus

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

NY PRIS

Nymalet ude og inde!

6 mdr. gratis husleje!

C

Højtoften 25, Aars Søger I en familievenlig bolig bør turen gå til Højtoften 25 i Aars. Beliggenheden er helt i top med kort afstand via stisystemer til det hele - skole, idrætscenter, svømmehal, handelsskole, gymnasium, midtby, naturskønne områder mv. På Højtoften er der endvidere fælles grønt område med legeplads, boldareal, bålplads mv. Grunden er anlagt med dejlig lukket have med sydvestvendt flisebelagt terrasse, flot forhave mv. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.850.000/95.000 8.489/6.968 2.116

Bolig m² 172

B

Sag 91301785

Grund Rum/ Opført m² vær. 837 6/4 1984 Kontakt tlf. 98622400

Andelsbolig med skøn altan og fast P-plads.

Stenildhøjbakken 10, Aars En charmerende og smuk ejendom i gennemført stil og kvalitet med unikt touch af smarte detaljer og løsninger overalt. Ejendommen er beliggende i roligt villakvarter med kort afstand til byen og naturskønne områder. Huset er opført i 2007 med moderne planløsning og hvor der er anvendt lækre tidsløse kvalitetsmaterialer. Sammenbygget med boligen er desuden dobbelt garage. Boligarealet er hele 245 m2 med bl.a. JKE køkken, Designa badeværelse, Mahogni vinduer m.v. - stilrent, gennemført og lækkert. Pris/udbetaling 2.595.000/130.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 11.900/9.768 Ejerudgifter 2.647

Bolig m² 245

Grund Rum/ Opført m² vær. 1507 8/5 2007 Kontakt tlf. 98622400

Centralt beliggende ejendom med nem adgang alt

Åbent hus

ANDELS BOLIG

Ved hurtig handel medfølger håndværkercheck

Håndværkercheck Kr. 25.000,-

C

75.000 5.390 377

Bolig m² 104

D

Sag 91301783

Himmerlandsgade 42, nr. 34, Aars Denne bolig har en fantastisk beliggenhed i centrum af byen. Andelslejligheden fremstår indbydende og stråler af hygge. Du træder ind i entréen med klinkegulve, som går igen på badeværelset som har bruseniche. Køkken med trægulve og opvaskemaskine.Har du gæster på besøg, er der hele tiden mulighed for at være i dialog med dem, da køkken og stue er i ét. Soveværelset har masser af skabsplads. Et ekstra værelse med skabsplads. Ejendommen er handicapvenlig indrettet og med elevator. Grund Rum/ Opført m² vær. 2060 3/2 2005 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Kg. Haralds Vej 4 C, Aars Dette skønne rækkehus er beliggende i et roligt område og i en overskuelig, lukket enklave med 10 rækkehuse. Boligen har egen flisebelagt indkørsel og carport med udhus. Fra området er der stisystem til midtbyen med kun få hundrede meter til byens skoler, idrætsanlæg, byens lystanlæg, de mange specialbutikker, supermarkeder m.m. Huset fremstår særdeles velholdt med super indretning. Du bydes velkommen i den lyse entre. Herfra adgang til nyere HTH køkken fra 2010 i sortbejdsede elementer. Skøn lys opholdstue med udgang til vestvendt terrasse og have. Badeværelse m/bruseniche. 1. Bolig 2 gode Grund vær. Rum/ Opført Pris/udbetaling salen er udvidet med 1.095.000/55.000 stort kvist-soveværelse. Depotrum. GæBrt/nt ekskl. ejerudg. m²virkeligvær. stetoilet. Repos. Skøn nem5.064/4.153 lille have. Herm² får du en fin og attraktiv 228 5/3 1983 Ejerudgifter 1.410 i den123 bolig med den helt rigtig beliggenhed indre bydel. Kontakt tlf. 98622400

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

Pris Boligydelse Forbrugsafhængige forhold

Sag 91301914

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

Åbent hus

C

Sag 91301854

Søndergade 5 9640 Farsø

Gislumvej 42, Aars Gennemrenoveret villa beliggende centralt i Aars by med hele 166 etagermeter som har boligstandart. Boligen har fået den helt store tur og fremstår særdeles indbydende. Taget og vinduer er bl.a. udskiftet i 2010. Tilhørende boligen er der en stor lang isoleret garage med plads til to biler og som samtidig har et hjørne, som anvendes til værksted. Derudover er der en god lukket have, som har et godt græsareal og en stor terrasse. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig/ 1.395.000/70.000 6.508/5.330 kælder m² 1.604 105/61

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 896 5/3 1953/09 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

D

Sag 91301539

Sag 91301381

Nørregade 3, Østrup Her får du en gedigen etplans rødstensvilla med god udestue og muret garage/udhus på en god central beliggenhed i Østrup by. Boligen er indrettet med entre. Vinkelstue. Spisestue med udgang til god og anvendelig udestue. Pænt køkken i eg m/fyldninger og spiseplads. Badeværelse med kar, toilet, vask i badeværelsesmiljø. 2 værelser med skabe. Soveværelse med udgang til haven. Fordelingsgang. Baggang med bord, vask, skabe og klinkegulv. Endvidere muret garage, fyrrum med nyere oliefyr, udhus og disp. rum. Bolig/ Grund Rum/ Opført/ Pris/udbetaling 425.000/25.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 1.993/1.633 kælder m² m² vær. ombygget 138/6 833 6/3 1963/74 Ejerudgifter 1.162 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


18. JANUAR 2017

Aars Avis

SIDE 33


Aars Avis

SIDE 34

18. JANUAR 2017

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre Stort hus på 270 m2 i to plan

edcdanebo.dk Velholdt etplansvilla tæt på naturskønne områder

Der findes ikke mange sommerhuse som dette

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

D

Kaj Munksvej 15, Aars Stort hus på 270 kvm i to plan - med stor entré med masser af plads til overtøj og sko, køkken, toilet, badeværelse, dejlig stor vinkelstue, hvor der er god plads til familiehygge og adgang til altan og så har huset hele seks værelser - alle af en fin størrelse. Huset fremstår velholdt, og skulle I med tiden have lyst til at modernisere er udgangspunktet både gedigent, velplaceret- og disponeret. Tilhørende garage og udhus på i alt 34 kvadratmeter. Grunden er på 1088 kvadratmeter. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig/ 1.295.000/65.000 5.976/4.902 kælder m² 2.318 165/135

Grund Rum/ Opført m² vær. 1088 7/6 1972 Kontakt tlf. 98622400

Spændende og utradition villa i forskudte plan

Åbent hus

Sag 91301884

Ansgarsvej 19, Aars Denne velholdte etplansvilla er med muret garage, værksted og redskabsrum. Ejendommen er beliggende på en attraktiv grund med let adgang til det naturskønne område ved "Tvebjerg". Flot anlagt have. Boligen er indrettet med entre med gulvvarme, en dejlig stor lys vinkelstue med brændeovn og herfra adgang til udestue. Velholdt køkken. Bryggers med gulvvarme. Gæstetoilet med gulvvarme. 3 værelser. Soveværelse med skabe. Badeværelse med bruseniche, karbad, toilet og gulvvarme.

Soldugvej 8, Øje Sø - Gatten Direkte udsigten til Øje Sø. Fritidshus på den skønneste store naturgrund ( 4.713 m2 ) direkte til Øje Sø og lige midt i skovplantagen og med suveræn udsigt. Huset er højt beliggende og herlighedsværdien er helt i top. Sælger har selv beboet sommerhuset gennem de sidste mange år. Her er afslappet, stemningen, stilheden, og vandet er vidunderligt. Fine rekreative muligheder med bl.a. måske Danmarks bedste golfbane da Himmerland Spa- og Golfresort ligger i gåafstand fra sommerhuset.

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.395.000/70.000 6.433/5.277 1.972

Bolig m² 173

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 854 5/4 1971/76 Kontakt tlf. 98622400

Åbent hus

Bolig m² 175

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 788 5/4 1962/06 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Søndergade 5 9640 Farsø

Bolig m² 126

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 4713 6/3 1962/73 Kontakt tlf. 98622400

Åbent hus

C

Bolig m² 225

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 1118 7/5 1989/98 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

C

Sag 91301842

Hans Egedes Vej 85, Aars Hus på 225 kvm med fem dejlige værelser, to flotte badeværelser, et hyggeligt og veludstyret køkkenalrum med plads til samvær, en skøn spisestue, hvor I kan nyde andres og eget gode selskab og en opholdstue med et dejligt lysindfald og masser af plads til at indrette sig bekvemt. Den 1118 kvm store grund er vedligeholdelsesnem med store flise og terrassearealer og god, reel plæneplads til leg. Huset er beliggende på stillevej i Hans Egedes kvarteret med legeplads og boldbaner. Carport på 16 kvm. Pris/udbetaling 2.395.000/120.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 10.990/9.020 Ejerudgifter 2.729

995.000/50.000 5.066/3.965 845

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

Sag 91301901

Lærkevej 8, Aars Skøn og charmerende fuldmuret etplansvilla som oser af kvalitet og god stemning. Boligen har en central og børnevenlig beliggenhed på blind vej. Med i købet får I en dejlig have med vestvendt træterrasse. Villaen er indrettet med loft til kip, ovenlysvinduer og store vinduespartier. Stue og køkkenalrum ligger i let forskudt plan og danner en skøn helhed i dagligdagsområdet, dertil fire gode værelser, flot badeværelse med dobbelt håndvask, spabad og en bruseniche og et praktisk bryggers.

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Romantisk atmosfære på god beliggenhed

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

C

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Sag 91302326

Super fin villa med gode detaljer

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

Pris/udbetaling 2.295.000/115.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 10.588/8.676 Ejerudgifter 1.731

D

Sag 91300980

Sag 91302325

Stenildhøjvej 59, Aars Håndværkervilla på 205 kvm. Smukke stuklofter, skibsplankegulve, murede gesimser, en smuk hall. Praktisk bryggers, køkken, stor spisestue med udgang til terrasse og en opholdsstue - tre badeværelser, stort soveværelse og tre børneværelser. Underetage på 114 kvm med ekstra værelse og indbygget garage på 49 kvm med plads til hobby. Grund på 1108 kvm med terrasse og god plæneplads. Dejligt nærområde og fællesområde med legeplads. Børnevenligt og roligt med hverdagens bekvemmeligheder tæt på. Bolig/ Pris/udbetaling 3.450.000/175.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 15.784/12.959 kælder m² Ejerudgifter 2.423 205/114

Grund Rum/ Opført m² vær. 1108 7/5 2005 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

18. JANUAR 2017

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

SIDE 35

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Kom godt videre Udsigtsvilla i Kongekvarteret

Skønt ejendom med næsten 17 tdl.

Åbent hus

NY PRIS

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

Ca. 17 tdl.

C

1.695.000/85.000 7.800/6.400 2.615

Bolig m² 199

Grund Rum/ m² vær. 1685 6/4 Kontakt tlf. 98622400

Opført 1978

Etplansvilla med udsigt over naturskønt område

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

D

Sag 91302262

Ingemannsvej 10, Aars Denne etplansvilla ligger på en lukket vej med kort afstand til skole og naturområdet ved Tvebjerg. Fra den lyse stue er der udgang til den nyere overdækket terrasse, med udsigt til de grønne arealer. Villaen er indrettet med seperat forældreafdeling og indbygningsskabe i soveværelset, hvor der tilhører badeværelse med badekar og bruseniche. Villaen tilbyder to værelser og et ekstra badeværelse. I køkkenet er der god skabsplads med mulighed for spiseplads. Til villaen hører stor have og garage. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.398.000/70.000 6.446/5.288 1.826

Bolig m² 156

D

Sag 91301969

Kong Knuds Vej 10, Aars 199 hyggelige kvm fordelt på køkken, spise- og opholdsstue, to badeværelser og fire værelser. Skøn, ugenert grund på 1685 kvm med gårdhave og gode terrasser. Carport og godt udhus. Solcelleanlæg. Bynær beliggenhed. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

edcdanebo.dk

Grund Rum/ Opført m² vær. 960 5/3 1972 Kontakt tlf. 98622400

Indbydende og velholdt villa på attraktiv beliggenhed

Sag 91301711

Aggersundvej 122, Navnsø Gården her er en skøn ejendom med næsten 17 tønder land. En ejendom, man kører forbi og tænker: Hvor ser det dog hyggeligt ud og så har de egen privat sø! En landejendom med format ud over det sædvanlige. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.795.000/90.000 8.274/6.791 2.586

VI VIL VÆRE BEDST

Bolig m² 195

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 91751 5/5 1912/98 Kontakt tlf. 98622400

Lyst og indbydende villa beliggende godt kvarter

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

glerteam ejendomsmæ e d en lg sæ t nds mes • Himmerla ing • Flot udstill glerside t besøgte mæ es m ks ar m an • EDC.dk - D køberkartotek lfungerende ve og rt to S • salgstjek uforpligtende og s ti ra G • ilkår. bedste salgsv • Markedets ere! Forhør nærm

RING 98 62 24 00... OG LAD DET KOMME AN PÅ EN PRØVE!

C

Sag 91302334

Agertoften 18, Aars Den velholdte og lyse bolig på 135 kvm er beliggende i et hyggeligt kvarter med fælles legeplads, boldbane og grillområde. Stisystem til midtbyen og rekreative områder. Husets kvm fordeler sig på bryggers, dejligt køkkenalrum og en rigtig hyggelig stue, hvor I kan nyde hinandens selskab og et kig ud til have og terrasse. Desuden et nyere badeværelse, et fint kontor, lyst soveværelse og to dejlige værelser. Grunden på 963 kvm er hyggelig og dejlig aflukket. Tilhørende muret garage på 38 kvm. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.695.000/85.000 7.800/6.400 2.062

Bolig m² 135

Grund Rum/ Opført m² vær. 963 6/4 1986 Kontakt tlf. 98622400

Hyggelig lille byhus få minutters gang fra centrum

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 21. jan. 14.00 til 15.00

C

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

D

Sag 91301834

Vestervang 9, Aars På en skøn ugeneret beliggenhed centralt i Aars by, står dette lækre byhus og skinner. Allerede fra første fløjt bemærker man, at ejendommen er velholdt ud over det sædvanlige og den kvalitetsbevidste vil i høj grad føle sig hjemme. Bolig/ Grund Rum/ Opført/ Pris/udbetaling 1.650.000/85.000 m² vær. ombygget Brt/nt ekskl. ejerudg. 7.462/6.120 kælder m² 735 5/3 1954/14 Ejerudgifter 1.643 131/77 Kontakt tlf. 98622400

Søndergade 5 9640 Farsø

Sag 91302315

Lillevang 16, Aars Få minutters afstand fra hovedgaden i Aars finder du dette hyggelige lille byhus. Her er du tæt på skoler, byens svømmehal og et væld af indkøbsmuligheder for ikke at nævne byens mange butikker. Til huset hører der et udhus. Bolig/ Grund Rum/ Opført Pris/udbetaling 895.000/45.000 m² vær. Brt/nt ekskl. ejerudg. 4.438/3.518 kælder m² 96/2 653 4/3 1920 Ejerudgifter 1.292 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 36

18. JANUAR 2017

Flere boliger lynsælges i Vesthimmerland BOLIG: En opgørelse over solgte boliger det seneste år via landets største mæglerkæde EDC viser, at flere boligsælgere i dag får solgt deres bolig på mindre end 60 dage i forhold til for to år siden. I alt er det 37 pct. af boligsælgerne, der finder en køber på mindre end to måneder, mens det i 2014 kun gjaldt 31 pct. af sælgerne. Der er dog store regionale forskelle idet det især er i de store bykommuner man ser mange lynsalg. Her i Vesthimmerland sælges 38 pct. af boligerne på mindre end 60 dage, hvilket Johnny Svendsen fra EDC Danebo, Aars betragter som tilfredsstillende og et tegn på den generelle forbedring af markedet. - Vi anser almindeligvis en gennemsnitlig salgstid på omkring 4 måneder som et udtryk for et marked, hvor der er fin balance mellem udbud og efterspørgsel, siger Johnny Svendsen. – Når vi her i Vesthimmerland sælger næsten fire ud af ti boliger på mindre end

60 dage, så er det tegn på et marked, der er ganske pænt og tæt på det normale. EDC-mægleren mener, at forudsætningen for et hurtigt salg er at komme godt fra start: - Det helt afgørende for et hurtigt salg er at prisen sættes rigtigt fra starten. Der er en høj gennemsigtighed i markedet i dag, hvilket betyder at det for de fleste ejendomme ikke giver mening at lægge ud med en høj pris for ”at prøve markedet af ”, sådan som det var almindeligt for 10 år siden, siger Johnny Svendsen. Det ender næsten altid med at give bagslag i form af længere salgstid og en periode med justeringer af prisen. Det er især den velbeliggende og godt vedligeholdte familiebolig, der bidrager til andelen af hurtigt solgte boliger. - Gode nyere villaer med beliggenhed ved skoler og indkøbsmuligheder er altid en god vare at have på hylden, mener Johnny Svendsen

Vi købte boliger for 149 milliarder kroner i 2016 BOLIG: Vi har brugt mange penge på boligkøb i 2016. Rigtig mange penge. Danskerne købte sidste år private ejerboliger for 149,1 milliarder kroner, og forbruget er dermed mere end fordoblet på fem år, idet vi i 2011 brugte 70 milliarder kroner på at købe bolig. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Det har altså på ingen måde sat danskernes boligkøbelyst på stand by, at kravene til långivning er blevet strammere. Tværtimod. Der blev købt boliger for 141,5 milliarder kroner i 2015, og der er altså sket en stigning på 5,4 procent det seneste år. - Efter et flot 2015 vidner stigningen i 2016 om et dynamisk boligmarked, der endegyldigt har lagt finanskrisen bag sig og fundet sit leje, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk. Ifølge hende kan forbruget på de 149,1 milliarder kroner forklares med en kombination af flere handler og øgede boligpriser,

hvor sidstnævnte er den største faktor. - Stigningen omfatter både sommerhuse, villaer og ejerlejligheder. Men det er ejerlejlighederne, der står bag den mest markante fremgang, da efterspørgslen i særligt København og Aarhus har været og fortsat er høj, siger Birgit Daetz. I ejendomsmæglerkæden Nybolig deler man analysen. - I stort set hele landet oplever vi en optimisme og købelyst, som gør livet som ejendomsmægler meget sjovere, siger Thomas Hovgaard, som er presseansvarlig i Nybolig. I løbet af 2016 har han flere gange fået meldinger om knaphed på ejerlejligheder i de store byer. - Man skal selvfølgelig ikke klage, når det går godt, men vi må også bare sige, at konkurrencen bliver intensiveret, når der er flere købere end lejligheder, og det betyder selvfølgelig, at priserne stiger, og der kommer pres på salærerne, siger Thomas Hovgaard.

Cero er prisvindende design og sikkerhed i top testet efter de mest krævende normer.

Skab grænseløs boligoplevelse med store glas-skydevinduer Cero er prisvindende design og sikkerhed i top BOLIG: Nu kan store glasskydevinduer fra gulv til loft skabe en grænseløs oplevelse af boligen. Dels med deres imponerende lysindfald i mange af døgnets timer, dels når de let skydes til side og åbner opholdsrummene mod have og terrasse. Cero er en tysk kvalitetsløsning fra Solarlux, hvor den stærke konstruktion gør det muligt at få glasflader i op til 6 meters højde og 4 meters bredde. Til en total forandring af boligen og udelivet i hverdagen.

Ceros design har skabt stor interesse – senest ved at vinde prisen iF Gold Award, hvor man er i selskab med stilsikre virksomheder som Apple, Audi, BMW og Samsung. Glasskydevinduernes slanke rammer og ’usynlige’ køreskinner i hærdet stål blev især fremhævet for at matche de nyeste trends. - Glas, lys og åbenhed er de klare tendenser inden for arkitektur og boligindretning, fortæller Anders Heide fra Lito Byg A/S, der repræsenterer Solarlux i Danmark. - Og med Cero får arkitek-

ter, rådgivere og håndværkere en ny mulighed, der opfylder markedets højeste kvalitetskrav. Både på energieffektivitet og den sikkerhed mod indbrud, der er lige så vigtig for et trygt valg, fortsætter hun. Udviklingen af nye teknologier betyder, at store glasflader nu isolerer ekstremt godt. Cero matcher dette med 3 lag glas og en fremragende U-værdi på 0,8 for hele konstruktionen. Sikkerhed mod indbrud for denne vinduestype testes på flere niveauer, og her er Cero RC3-certificeret (Resistance Class 3), som er

det højeste for store glasskydevinduer. Testen omfattede dels et 20 minutter langt forsøg på indbrud med et 60 cm brækjern, hvor det ikke lykkedes at løfte glas-skydevinduerne ud af køreskinnerne. Dels et forgæves forsøg på at hive skydevinduerne fra hinanden med et træk på 600 kg. - Det har stor betydning, at man er tryg i sin bolig, og ingen andre glas-skydevinduer i denne størrelse garanterer samme grad af beskyttelse, siger Anders Heide.

”Faitoo” fra Alessi omfatter en øseske, en stegegaffel, en køkkenske, en sovseske, en paletkniv og en skummeske.

Ophængt i køkkenet BOLIG: Er man amatørkok, gastronom eller bare designæstetiker - godt grej må gerne vække begejstring for andet end sine praktiske egenskaber.

Denne vinter relancerer Alessi den iøjnefaldende køkkenserie ”Faitoo”, der udfordrer opfattelsen af, at køkkenudstyr skal gemmes væk i skuffer og skabe.

Køkkensættet Faitoo, som oprindeligt er designet i 1996 af Philippe Starck, relanceres denne vinter med ambitionen om at ændre den gængse opfattelse

af køkkenmiljøet. Seriens praktiske, men æstetiske design inkorporerer nemlig en krog for enden af de blankpolerede redskaber, så de kan hænge frit fremme til skue i køkkenet. Designet er essensen af Starcks humoristiske tilgang til hverdagens brugsgenstande gennem sit legende, men strømlinede formsprog og giver enhver kok lyst til at lade sine bedste køkkenremedier hænge fremme til beundring og lige ved hånden. Serien omfatter en øseske, en stegegaffel, en køkkenske, en sovseske, en paletkniv og en skummeske.


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 37

Nissan Qashqai er danskernes foretrukne SUV MOTOR: Danskerne er blevet helt vilde med SUV’er. Og udbuddet af modeller er da også steget meget i løbet af 2016. Stigningen i salget af SUV modeller var totalt på mere end 50 procent, hvilket betyder, at næsten hver 10. solgte bil i 2016 var en SUV. Nissan er danskernes foretrukne SUV-mærke. Mere end hver femte SUV, der blev solgt i 2016 var enten en Nissan Qashqai eller X-Trail. Nissan var da også det mærke, der i sin tid ”opfandt” crossover/SUV begrebet for 10 år siden med lanceringen af den populære Qashqai, og ef-

Bilsalget er igen steget i Danmark, og biler i SUV klassen er klart blevet danskernes favorit. Orginalen Nissan Qashqai beholder dog stadig førertrøjen i klassen. Vel at mærke med et stort forspring.

terspørgslen har været høj lige siden.

Faktisk er der solgt næsten dobbelt så mange

Politikontrol på skoleveje Politiet holder i denne uge øje med skolevejene MOTOR: Der køres for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene. Derfor sætter politiet ind med en landsdækkende kontrol på landets skoleveje fra mandag 16. til og med fredag 20. januar. Da politiet i august kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev 6.202 bilister sigtet for at køre for stærkt. - Der er for høj fart involveret i mange trafikulykker. Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontrollerne på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Erik Terp Jensen, chef

for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. Under kontrollerne vil politiet også holde øje med at de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Politiet vil for eksempel tjekke om børnene taler i håndholdt mobil, mens de cykler, har husket cykellygterne og at de ikke går eller cykler over for rødt. Politiets kontroller kommer samtidig med, at Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemfører kampagnen ”Teenager i trafikken”. Kampagnen har fokus på, at over ti gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som seks-årige. Det viser tal fra Vejdirektoratet. Hvis det skal ændres og teenagerne skal blive mere

sikre i trafikken, så spiller deres forældre en afgørende rolle. - Mange teenagere har meget andet i hovedet end trafiksikkerhed. De tager nogle chancer eller glemmer at fokusere på omgivelserne, når de f.eks. cykler sammen med deres venner. Derfor er det vigtigt, at vi forældre også taler trafik og laver aftaler med vores store børn om deres adfærd i trafikken. Det har en effekt på de unge, og gør dem mere sikre på vejene, siger Gitte Aagaard, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik. Selv om mange unge måske laver himmelvendte øjne og vrisser, hvis forældrene minder dem om at huske hjelmen, droppe mobilen og huske cykellygterne, når de cykler, så virker det, når forældrene

Nissan Qashqai (4.365 stk.) i 2016, som nummer

blander sig. Det viser en undersøgelse blandt 540 unge i alderen 13-16 år, som Promonitor har lavet for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i 2016. I undersøgelsen siger de unge selv, at deres forældre har dobbelt så stor indflydelse på deres opførsel i trafikken, end vennerne har. - Det nytter noget, når vi som forældre blander os og minder børnene om, hvordan vi forventer, at de opfører sig i trafikken. Selv om teenagerne ser ud som om, at de ikke hører efter, så lytter de til de voksnes budskaber og kan blandt andet bruge det til at sige fra overfor vennerne, siger Dorte McGugan Pedersen, udviklingschef i TrygFonden. På det kampagnesitet www.sikkertrafik.dk/teenager kan forældre få gode råd og teste deres viden om de unges adfærd i trafikken og hvordan man som forældre kan gøre de unge mere sikre i trafikken.

to på listen, der er søstermodellen Renault Kadjar

(2.214 stk.). Det totale bilsalg i Danmark 2016 (person- og vare-biler) endte på 259.531 biler svarende til en stigning på 8,2 procent i forhold til året før. Nissan Qashqai steg dog med hele 23 procent, og blev dermed den 11. mest solgte bil, stort set kun overhalet af biler i mikro og minklassen, lige på nær Opel Astra og VW Golf, der kom ind på en henholdsvis syvende og niende plads. Så trods stigning i såvel markedet generelt som i særdeleshed i segmentet, beholder Nissan Qashqai føretrøjen som danskernes foretrukne SUV.

VELKOMMEN TIL 6 MODERNE SALE

Gratis parkering · Telia Tirsdag · Biografklub Danmark PREMIERE TORSDAG - 2D & 3D

PREMIERE TORSDAG

H H WIT WIT

AGE ER C

D F XAN RN O

RETU

VISES I 3D I UDVALGTE BIOGRAFER

DANSK KOMEDIE

PREMIERE TORSDAG

#UNDERVERDEN

DRAMA HHHHH Alt

for

N

HHHHH

dAmerne

A

T

A

Soundvenue

L

I

E

P

A

O

P A B L O

R

T

M

L A R R A ´I N

A

ACTION

N

F I L M

ACTION - 2D & 3D YOUR DESTINY IS IN YOUR BLOOD.

Nu kan man sælge bilen og fortsat køre i den Bilejere får ny mulighed der giver luft i økonomien MOTOR: En bil er for mange en stor post på familiebudgettet. Derfor er det ofte bilen, der straks sælges, når likviditeten bliver stram - som regel med et stort værditab for familien. Men sådan behøver det ikke at være længere. Nu har bilejerne fået en hel ny mulighed, der giver lidt luft i økonomien og

er en holdbar løsning. Bilejerne kan nu få kontanter i hånden ved at sælge deres bil - dog har de fuld råderet og kan fortsat køre i deres bil. Og de får mulighed for at købe bilen tilbage, når økonomien tillader det. Konceptet hedder PantiBiler.dk, hvor man ganske enkelt sælger sin bil og derefter lejer den, indtil man har mulighed for at købe

den tilbage. Den månedlige leje svarer nogenlunde til den leje der skal betales for at leje en bil hos et traditionelt biludlejningsfirma. - Vores målgruppe vil primært være dem, der ikke kan eller vil gå i banken for at bede om et lån. Det er helt almindelige mennesker, der mangler likviditet i en kort periode, men som ikke vil af med deres bil. Mangler

den gruppe af mennesker likviditet, sælger de i dag oftest enten deres bil, eller tager et af de dyre kviklån. Hos os kan man få en løsning, der er hurtigere og nemmere - dog dyrere end et traditionelt banklån. Vi er til gengæld billigere end et kviklån, siger direktør Christoffer Obel. Direktøren oplyser, at firmaet ikke er en traditionel panteudlåner, idet kunden ikke pantsætter sin bil, men sælger den og senere tilbagekøber den efter en aftalt tidsperiode. Christoffer Obel oplyser desuden, at der anbefales en varighed på en til tre måneder.

ADVENTURE - 2D & 3D

DRAMA

SCIENCFICTION - 2D & 3D

FAMILIEFILM - 2D & 3D

©2016 & TM Lucasfilm Ltd.

J E N N I F E R L AW R E N C E CHRIS PRATT

MIN FAR TONI ERDMANN

FRA SKABERNE AF GRUSOMME

MIG

VI TALER DANSK VISES I 3D OG

I UDVALGTE BIOGRAFER DANSK FAMILIEFILM

KOMEDIE

© 2016 TWENTIETH CENTURY FOX

Billetter på NFBIO.DK

Nordisk Film Biografer Aalborg City Syd Vandmanden 5 · 9200 Aalborg


Aars Avis

SIDE 38

Køb af billetter og menu: www.halkaer.dk

18. JANUAR 2017

1982-2017

HAR DU BESØGT OS ?

søndag den 29. januar kl. 20.00

Oysterband (UK / Skotland)

Entré eksklusiv koncertmenu: Forsalg kr. 200,(medlem kr. 150,-)

Oysterband har befundet sig på toppen af britisk Folk så langt tilbage nogen kan erindre – faktisk siden 1978 – og nu kommer de igen igen og velsigner Halkær Kro i vores jubilæumsår - »tremendous, joyous, remarkable......the cream of their genre« (Rolling Stone).

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk lørdag den 4. februar kl. 20.00

Habadekuk

Entré eksklusiv koncertmenu: Forsalg kr. 180,(medlem kr. 120,-)

VI HAR ÅBENT ONSDAG TIL LØRDAG, SAMT VED FORUDBESTILLINGER

9 8 3 7 8 0 0 3

HJEDSBÆKVEJ 326 . 9541 SULDRUP . WWW.SULDRUPKRO.DK

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk lørdag den 11. februar kl. 20.00

La Hoguera Tango (Argentina)

Entré eksklusiv koncertmenu: Forsalg kr. 160,(medlem kr. 100,-)

Direkte fra Buenos Aires turnerer La Hoguera i Europa og har til vores store forventning lagt vejen forbi Halkær Kro. Med 7 musikere på scenen, på violiner, bandoneons, cello, kontrabas og piano, venter der en musikalsk enestående oplevelse – både for tango dansere og lyttere!

Kan du holde mange bolde i luften, samtidig med, at du smiler og er nærværende? Brænder du for håndværksmæssige driftsopgaver og beboerservice? – så er du muligvis den ejendomsfunktionær, vi mangler! Vi søger en frisk og initiativrig ejendomsfunktionær til at indgå i et team med vores nuværende 2 ejendomsfunktionærer. Arbejdet består i • Ren- og vedligeholdelse af indvendige og udvendige arealer • Beboerservice • Medvirke til snerydning og glatførebekæmpelse - også uden for normal arbejdstid • Bygnings- og tekniske vedligeholdelsesopgaver Du må forvendte, at der kan forekomme arbejde uden for normal arbejdstid, primært i forbindelse med snerydning.

Vikar søges Vi mangler en vikar hos Bofællesskabet Farsø. Bofællesskabet er hjem for 6 psykisk udviklingshæmmede. Gældende for alle beboerne er, at de har en gennemgribende udviklingsforstyrrelse og derfor kræver hjælp og støtte døgnet rundt. Arbejdstiden er onsdag og torsdag fra 15.3020.00 og derudover efter behov eftermiddag, aftner og weekender. Vi forventer, at du har erfaring indenfor området, har et godt overblik og er tillidsskabende. Du skal formå at holde fokus på beboerne og deres behov. Vi forestiller os, at du har nogle år på bagen og du må gerne være efterlønner. Vi tilbyder ikke besøg eller samtale før ansøgningsfristen. Kommer du i betragtning, vil vi kontakte dig.

Habadekuk fejrer i 2017 10 års jubilæum. Hårdtslående horn, heftig violin og medrivende rytmer kendetegner Habadekuk, et af Danmarks førende folkbands. Den kraftfulde blanding af salsa, jazz og folk giver et nyt liv til de gamle legendariske spillemænds dansemelodier. Forvent alt fra vilde polkaer og jigs til lyriske valse og rå sømandssange i en uforglemmelig live oplevelse.

Ejendomsfunktionær

Ansøgning sendes senest 1. februar 2017 til: bofaellesskabet@gmail.com Att. Henriette Agerskov

Vi forventer, at du • Har en håndværksmæssig baggrund, f.eks. VVS eller tømrer, eller erfaring fra lignende job • Taler og forstår dansk • Har max. 30 minutters transport til Løgstør • Har en god fysik og et godt humør • Som minimum har kørekort til traktor eller bil Beboerne er dine primære kunder. Lysten og interessen er drivkraften i jobbet, der til stadighed er under forandring og udvikling Vi tilbyder • Et alsidigt job med mange spændende opgaver • Gode muligheder for relevant efteruddannelse • Løn- og pensionsordning fastsættes i henhold til overenskomst på området • Fastansættelse sker efter 3 måneders godkendt prøvetid • Sundhedsforsikring Yderligere oplysninger Hvis du ønsker at høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte forretningsfører Jørgen Albrektsen på telefon 98 67 32 41. Ansøgningsfrist Skriftlig ansøgning sendes senest den 20. januar 2017 til nedenstående adresse. Ansættelsessamtaler finder sted i uge 4 eller 5 og ansættelse forventes at ske pr. 1. marts eller 1. april 2017.

Løgstør Boligforening Hjortens Gyde 2 · 9670 Løgstør · Tlf. 9867 3241 www.logstorbo.dk · post@logstorbo.dk

AARS AVIS - når det skal være lokalt!

VVS-MONTØR SØGES Grundet stadigt stigende aktivitet søger vi snarest eller efter aftale en dygtig og erfaren VVS montør til nybyg og renoveringsopgaver. Du skal: • Kunne arbejde selvstændigt • Være kundevenlig • Være fleksibel • Være kvalitets- og ansvarsbevidst Vi tilbyder: • Gode arbejdsforhold • Bilordning • Telefonordning • Varigt arbejde - og vi venter gerne på den rette

DESIGN Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort Brochurer

TRYK

Foreningsblade Fakturaer Brochurer Bøger Indhent tilbud

Henvendelse til John Christensen på tlf. 51 51 40 03 eller på mail til nibe-oh.vvs@mail.dk

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk Forsalg ved bestillingsskema: Klik på koncerten på www.halkaer.dk, udfyld og afsend skemaet.

v/ John Christensen Skovbrynet 12 · 9240 Nibe Tlf. 51 51 40 03 · 98 35 13 02

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

18. JANUAR 2017

SIDE 39

KØB OG SALG

TIL LEJE

Hornum, Torvet 2

Pædagogiske medarbejdere Bækkebo i Haverslev søger: • Musikalsk medarbejder • Værkstedsmedarbejder • Pædagogisk medarbejder Se mere om disse stillinger på: www.baekke-bo.dk

Mekaniker Og salgselev søges! Da en af vores medarbejdere har søgt nye udfordringer, søger vi en ny fast mekaniker til vores værksted. Samtidig søger vi en salgselev til vores salgsafd. Henvendelse til Michael Andersen på tlf. 20 73 30 98 eller mail: michael.andersen@jorgenlaursen.dk

Dejlig 3 vær. lejlighed på 1. sal. 4200,00 pr. mdr. + forbrug. Depositum 12.600,AMH Bolig amh@amhbolig.dk Mob. 22 71 12 70

TIL LEJE

Hyggelig 2 vær. lejlighed på 64 m2 nær centrum. Ingen husdyr. Husleje 3.600 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Henv. tlf. 30 20 80 23

Hus udlejes

Pr. 1. marts ved bygrænse. 100 m + udestue, terasse og lukket have. Stor stue/spisekøk., entre, 2 vær. Leje kr. 5.000 pr. mdr. + forbrug. Dep. 3 mdr. leje. Røgfri, ingen husdyr, pillefyr. Tlf. 42 20 90 70 efter kl. 16.00 2

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

Kirkens Korshær

Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Himmerlands skrot

BOX-RUM

Opel og Fiat forhandler

Industrivej 2 • 9600 Aars • tlf. 98 62 59 66

10 m2 - 30 m3

Pr. måned kr. 370,-

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars?

brugte, Handy stålprofil, H 66 cm, B 60 cm, L 89 cm. Ældre, men gode og solide. 250 kr. pr. stk. plus moms.

Himmerlands Tryk Tlf. 98 64 12 55/ 29 63 15 97

BLANDEDE

Skrot afhentes. Tlf. 21 94 73 27

Jørgen Laursen A/S

Rulleborde til værksted

www.lagerboksen.dk Guldfund fra reolerne kr. 100 pr. reol/md.

21 27 95 02

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

UDLEJNING

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

TIL LEJE

Tlf. 96 98 01 01

Aars til leje

HORNUM

Hus på 250 m2 med garage + værksted 100 m2. Leje 5.500 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. 2 vær. lejlighed 80 m2. Leje 3.500 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Tlf. 21 94 14 85

Aars midtby

Lejlighed til leje på 121 m2. Indrettet med stue, køkken, gæstetoilet, badevær. og 3 vær. Mdl. leje kr. 6.200 + forbrug. Dep. 3 mdr.s leje. Henvendelse EDC Danebo tlf. 20 40 66 07

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

Himmerlandsgade 88, Aars

Nyrenoveret 3 vær. lejlighed m/30 m2 tagterrasse. Nyrenoveret 2 vær. lejlighed m/altan. Begge forventes klar til indflytning 1. april. Ring for mere info tlf. 98 62 28 00 mellem kl. 7.00-14.00 Eller mail på lm@sondrupas.dk

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ www.aarsavis.dk

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

BLIV STRESSFRI

www.bentemarianekorsgaard.dk 24 47 44 51

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

Lejlighed 65 m2 med nyt køkken. kr. 3.600 + forbrug. 3 mdr. dep. Ingen husdyr. Tlf. 23 30 98 33 efter kl. 16.00

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

KLINISK TANDTEKNIKER

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 40

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

Himmerlandsavisernes

loppemarked

HIMMERLANDS AVISERNE

Stå/gå stol, Mrk. Global, som støtte ved stående/siddende arbejde. 200 kr. Tlf: 29 63 15 97

...fra kyst til kyst

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning...

Stålreol m/ 10 hylder af Handy-profil. H: 245 cm, B: 103 cm og D: 65 cm. Solid, rummelig, kan nemt afkortes i højden. 900 kr. Tlf: 29 63 15 97 Kløvet løvtræ kr. 400 ks. mtr. Birkebrænde i net, stk. kr. 25. 1/2 og 1 Euro paller kr. 35/50. Rustfri stålbord kr. 1.500. Save og kløveanlæg udlejes. Tlf: 22 17 40 43 Brænde, gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. lev. mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

Gammel knallert eller 30 scooter købes, uanset om den kan køre eller ej. Tlf: 91 25 96 52 Dødsbo/flyttebo ryddes. Møbler i teak, palisander og eg købes (ikke syret eg). Stand underordnet. Tlf: 26 22 67 75

- INDEN DU LAVER DIN annonce@himmerlandsgruppen.dk og overfør Betalingen via ANNONCE! swipp kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail:

SÆLGES:

89.121 eksemplarer

købES:

Betaling:

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34

Syv lokale aviSer for Samme priS!

Stenøkser med hul til skaft samt andre ting fra stenalderen, f.eks. flinteøkser, segl, mejsler, knive, dolke og pilespidser købes. Tlf: 98 37 33 46 Samler køber sabler og bajonetter. Tlf: 21 84 61 92 Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Ca. 3.000 forskellige tændstikæsker sælges for 400 kr. Afhentes mellem Nibe og Aalborg. Tlf: 50 87 14 74

Dansk/svenske gårdhundehvalpe. Vi er 7 søskende af racen dansk/svensk gårdhund. Vi er af den stille type. Vi er fra den 24. november, og kan derfor flytte hjemmefra den 19. januar. Vi er chippet og vaccineret. Vi er 4 hanner og 3 hunner. Kontaktes på Tlf: 22 36 65 43 Savet og kløvet grantræ/løvtræ sælges, evt. meterstykker, evt. levering. Tlf: 40 88 71 40 Sort Golf W 1996, meget god stand. Nysynet 3/3-2016. Pris 7.000 kr. Tlf: 42 19 23 00 Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup,lørdag d. 21. og søndag d. 22. januar kl. 10.00 - 16.00. Vi starter det nye år med masser af nye ting. Loppepigerne. Tlf: 52 17 71 72

Spisebord (massivt egetræ) incl. 14 stole. Tlf: 20 30 45 48

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9:00

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

du kan annoncErE

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

priser:

se eksempler:

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, aLmindELiG herunder også traktorer.for (DisseLoppE­ ting henfor vises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, LoppEannoncE annoncE mEd MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. mEd op tiL biLLEdE oG op til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE 20 ord. tiL 20 ord. indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

50

kr.

150

kr.

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. Flot- gl. sofa,om pænt beUanset et grønt ord er forkortet eller skrevet helt træk og mahognitræ. L; 190 ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste salg, end en annonce kan rumme, er du velkomaf Kong Christian d.10. H: 24 til at kr. indrykke flere annoncer, husk dog telcm.men Pris:1.000 efonnr. under annonce. Tlf: XXhver XX XX XX

100

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

HIMMERLANDS AVISERNE

tlf. 24 61 42 73

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen Flot velourstue. Meget veleller ved check. Beløbet holdt. kan ikke vedlægges i Pris 3.500,frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet Tlf: XX XX XX XX må IKKELoppE­ indeholde kontanter! for

Tørt brænde, løvtræ, 5 rm., kr. 1.800. Hø i minibig kr. 250 pr. stk. Fejemaskine Texas 7,5 hk, 100 cm kost, kr. 2.500. Tlf: 22 20 38 24 Brænde, ca. 70 rm. Tørt gran og løvtræ sælges billigt. Løgstør. Evt. levering. Tlf: 23 42 15 02

HER!

18. JANUAR 2017

kr.

annoncE om Hvor bliver annoncen indrykket? f. EkS. LoppE­ Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland markEd101.622 mEd ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. (totaloplag Folkebladet, Støvring, anGivELSE af Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands tid oG StEd. Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag Stort loppemarked med kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der gamle ting og sager. Alt fra ugen efter. Annoncer nipsmodtages til møbler,senere, design, indrykkes retro. loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. Alle til fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LoppEmarkEd

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

SE HER! Loppe-annoncerne - INDEN DU bringes her i LAVER DIN førstkommende ANNONCE! nummer efter indlevering!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede og virksomhederoG kan IKKE bruge lopmEd aLt bruGt fra hjEmmEt, doG ikkE biLEr, motorcykLEr,personer campinGvoGnE traktorEr. pemarkedet, men henvises til avisens øvrige annoncEr hErom hEnviSES tiL aviSEnS øvriGE annoncE­rubrikkEr. spalter. Hvilke effekter kan IKKE annonceres?


Agri Nord gentager kongres-succes Landboforeningen sløjfer årsmøder og inviterer til samlet kongres Faglige sessioner hvor deltagerne selv sammensætter deres program kombineret med et fælles program med politik på dagsordenen. Det er kernen i Agri Nord Kongres 2017, som afvikles onsdag 8. februar. Formand for landboforeningen, Carl Chr. Pedersen, fortæller, at de sidste år fik så mange positive tilkendegivelser fra medlemmer og samarbejdspartnere, at de har valgt at holde fast i konceptet. - Der er rigtig mange møder, som skal passes ind i en travl hverdag. Mange både landmænd, bankfolk og øvrige deltagere gav sidste år klart udtryk for, at de gerne ser ét stærkt program frem for fire selvstændige årsmøder, siger Carl Chr. Pedersen. Sidste år deltog godt 400

Sidste år deltog omkring 450 mennesker i Agri Nords kongres i Aalborg. I år gentager landboforeningen succesen.

det politiske landskab. Flemming Nør-Pedersen far Landbrug & Fødevarer åbner ballet med en politisk status. Dernæst er det ud-

i kongressen, der afvikles i Agri Nord Idrætscenter i Aalborg. Kongressen lægger ud med at rette blikket mod

valgsformændene for Agri Nords udvalg for kvæg, svin, planteavl og økonomi, som indtager talerstolen med årets beretninger.

- Der skal desuden være valg til vores fire udvalg, og for at bruge tiden bedst muligt foregår det ved hjælp af elektronisk afstemning,

hvor alle medlemmer får udlevet en stemmeboks, som de blot skal klikke på, når vi skal vælge blandt kandidater. På den måde har vi resultatet øjeblikkeligt, siger Carl Chr. Pedersen. Eftermiddagens program består af 16 forskellige faglige indlæg, hvor deltagerne kan vælge sig ind på fire. På den måde kan man selv sammensætte sit program alt efter, om man er interesseret i kvæg, svin, planteavl eller noget helt tredje. - Det er naturligvis gratis at deltage, men det er nødvendigt med tilmelding, så vi ved hvor mange der deltager på de enkelte sessioner, siger Agri Nords formand. Tilmelding foregår via foreningens hjemmeside.

Infomøde om etablering af biogasanlæg nord for Hobro I et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune, Nørager Bio- & Miljøanlæg, Cemtec Hobro og Agri Nord arbejder vi på etableringen af et større centralt biogasanlæg nord for Hobro. Området har Danmarks største tæthed af dyreenheder pr. ha, og giver derfor ideelle betingelser for driften af et biogasanlæg. Vi er nu så langt med projektet, at vi afholder et informationsmøde.

Tirsdag 31. januar kl. 10.00 – 14.00 Hos Cemtec, Majsmarken 1, 9500 Hobro Så kunne du tænke dig at høre mere om planerne for etableringen af det, der tegner til at kunne blive Danmarks største biogasanlæg, så meld dig til informationsmødet.

På mødet kan du høre mere om: • • • • •

Mariagerfjord Kommunes udviklingsplaner, hvor biogasanlægget er et centralt element. Oplæg fra landmænd, der i dag er leverandører til biogasanlæg. Erfaringer fra andre leverandørforeninger – hvordan er de blevet til og hvordan fungerer de i dag. Hvilke betingelser stiller anlæggene til den leverede gylle? Hvilke fordele har den afgassede biomasse i marken?

Efter frokost er der mulighed til at stille spørgsmål til oplægsholderne. Informationsmødet er gratis og Agri Nord er vært for en let frokost.

Tilmelding senest 25. januar til info@agrinord.dk eller 9635 1124 Agri Nord, Aalborg

Agri Nord, Aars

Agri Nord, Hobro

Hobrovej 437 9200 Aalborg SV

Markedsvej 6 9600 Aars

Horsøvej 11 9500 Hobro

9635 1111

info@agrinord.dk

www.agrinord.dk

facebook.com/agrinord

Besøg os på LinkedIn


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 42

Landmand fra Aars blev hædret i Herning Ulrik Lund blev i går aftes tildelt ”15. juni fondens” ildsjælspris 15. juni Fonden indstiftede i 2016 to nye priser, Naturprisen og Ildsjælprisen, der begge skal uddeles én gang årligt. I aftes blev de i forbindelse med Plantekongressen i Herning uddelt for første gang, og minsandten om ikke den ene pris endte i Aars. Ildsjælprisen gik således til den lokale landmand Ulrik Lund. Med prisen fulgte 75.000 kroner. Det er landboforeningen Agri Nord samt de fire nordjyske kommuner Vesthimmerland, Aalborg, Rebild og Mariagerfjord, der har indstillet Ulrik Lund til 15. juni fondens pris. Det sker på baggrund af det store frivillige arbejde, han har ydet gennem en årrække. Michael Palsgaard, der er faglig leder for projekter hos Agri Nord, begrunder indstillingen med, at Ulrik Lund har været initiativtager og en aktiv medspiller i en lang række naturprojekter. - Indstillingen kunne godt være sket med baggrund i

Ulrik Lund fra Aars modtog tirsdag aften 15. juni Fondens Ildsjælpris på Plantekongressen i Herning.

bare ét af de projekter Ulrik Lund har været med til

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

at sætte i gang og føre ud i livet, men det ville være at forklejne indsatsen bare at vælge ét projekt. Han har været med at til føre både afgræsningsprojekter og projekter til fremme af

engfugle ud i livet, fortæller Michael Palsgaard. - Baggrunden for projekterne har stort set altid været et ønske om at fastholde god natur og forbedre naturindholdet - samtidig

med, at dyreholdere og lodsejere kan se en fordel i det. Det sidste har altid været et mantra. For uden bæredygtig motivation hos lodsejeren falder tingene til jorden igen, siger Michael Palsgaard. Ulrik Lund er blandt andet formand for Kødkvægsforeningen Himmerland, Naturpleje- og Hegningsnetværket Nordjylland og Agri Nord deltidsudvalg ligesom han sidder i Agri Nords kvægudvalg og er næstformand for Kimbrerskuet i Aars. Han har gennem en årrække blandt meget andet medvirket til naturpleje af mere end 1.000 hektar i mindst 22 forskellige områder, herunder i forbindelse med engfugleprojekter på især strandenge langs Limfjorden. 15. Juni Fonden uddeler midler til almennyttige formål. Fonden skal blandt andet medvirke til at sikre og forbedre de danske landskabelige og naturmæssige værdier samt den danske flora og fauna. I 2016 støttede 15. Juni Fonden naturprojekter med cirka 30 millioner kroner.

DC køber tysk slagteri Bliver det femtestørste kreaturslagteri i Tyskland Danish Crown køber aktiviteterne i det tyske kreaturslagteri Teterower Fleisch. Dermed bliver Danish Crown det femtestørste kreaturslagteri i Tyskland. Købsprisen offentliggøres ikke. Teterower Fleisch, der ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i det tidligere Østtyskland, omsætter for ca. 1,1 mia. kr. om året, slagter 110.000 kreaturer årligt, har 187 medarbejdere og er privatejet. Tæt ved 20 procent af kreaturslagtningerne i Teterower Fleisch er økologiske. Firmaet har endvidere svine- og lammeslagtning, men fokus er altså på kreaturaktiviteten. - Den tyske virksomhed passer fornemt ind i Danish Crowns nye 4WD-strategi, hvor vi specielt for oksekødsdivisionen ønsker, at den skal vokse og udgøre en større andel af Danish Crowns samlede aktiviteter - samtidig med, at der skal satses på mere økologi og forædling, siger CEO Jais Valeur.

Danish Crowns oksekødsdivision har i dag også betydelige slagteaktiviteter i den nordtyske by Husum, hvor der slagtes tæt ved 90.000 dyr årligt. Planen er efter overtagelsen at drive Danish Crown Beefs eksisterende slagteaktiviteter i Husum og nyerhvervelsen i Teterow som en integreret enhed med fokus på specialisering og udnyttelse af salgssynergier mellem de to selskaber. - Vi er sikre på, at vi kan skabe yderligere vækst ved at integrere den tyske forretning. Vi får adgang til en større tysk råvarebase, og den tyske virksomhed får adgang til Danish Crown Beefs markeder i hele verden, siger direktør Finn Klostermann, Danish Crown Beef. Danish Crowns topledelse erklærede i starten af november ved lanceringen af den nye, femårige strategiplan for koncernen, at Danmark, Sverige, England og Polen nu var udpeget som virksomhedens naturlige hjemmemarkeder

- mens Tyskland ikke længere havde samme status. Set i det lys kan et opkøb af et slagteri i Tyskland virke overraskende, men det er der en forklaring på: - Mere end halvdelen af Teterower Fleischs salg foregår faktisk udenfor Tyskland, eksempelvis på markeder, hvor Danish Crown Beef har udsigt til vækst - herunder Sverige og Sydeuropa. Så den geografiske placering er blot et udgangspunkt for gode råvarer til alle Danish Crown Beefs markeder. I Tyskland har vi succes med oksekød, men som en nichevirksomhed, der leverer højværdikød til industrikunder og til foodservicemarkedet. Den position kan vi yderligere styrke og udbygge med dette opkøb. Vi har derimod - fuldstændig i tråd med 4WD-strategien - fravalgt at gå direkte ind i det konkurrenceprægede, tyske detailsegment. Der mener vi ikke, at vi kan tjene penge, siger Finn Klostermann.

Gudstjenester Søndag den 22. januar 2017

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 10.00 9.30 ingen ingen 11.00 ingen ingen 11.00 9.30 19.30 10.30 ingen 11.00 ingen 11.00 9.30 ingen ingen ingen 11.00 9.30 ingen 11.00 ingen 9.30 ingen 10.30 10.30 ingen 19.00 ingen 9.00 10.30 9.00 10.30 ingen ingen ingen ingen 9.00 ingen 10.30 ingen ingen ingen ingen 9.00 10.00

Nordjydsk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 2: 1 SDM kælvekvie, 3400, 14 kvier under 12 mdr., malkerace, 300-3500, 20 kvier under 12 mdr., kødkvæg, 650-3600, 11 tyre over 3 mdr., malkerace 800-2500, 4 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 2100-7400, 10 tyre under 3 mdr., malkerace 300-1000, 7 tyre under 3 mdr., kødkvæg, 650-1200. Omsætning: 123.650 kr.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 3 Basis, 30 kg. 378,58 (378,47). SPF+Myc 383,58 (383,47). SPF 387,58 (387,47). Økologi 1041,98 (1041,98). UK-tillæg 11. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,77 (5,77) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 43

Infomøde om etablering af biogasanlæg nord for Hobro I et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune, Nørager Bio- & Miljøanlæg, Cemtec Hobro og Agri Nord arbejdes der på etableringen af et større centralt biogasanlæg nord for Hobro. Området har Danmarks største tæthed af dyreenheder pr. hektar og giver derfor ideelle betingelser for driften af et biogasanlæg. Parterne er nu så langt med projektet, at de afholder et informationsmøde. Så kunne du tænke dig at

høre mere om planerne for etableringen af det, der tegner til at kunne blive Danmarks største biogasanlæg, så meld dig til informationsmødet. Mødet foregår hos Cemtec, Majsmarken 1 i Hobro 31. januar. På mødet kan du høre mere om Mariagerfjord Kommunes udviklingsplaner, hvor biogasanlægget er et centralt element. Der vil være oplæg fra landmænd, der i dag er leverandører til biogasanlæg, ligesom man

kan høre om erfaringer fra andre leverandørforeninger - hvordan de er blevet til og hvordan fungerer de i dag. Programmet byder også på information om, hvilke betingelser anlæggene stiller til den leverede gylle, og hvilke fordele den afgassede biomasse har i marken. Efter frokost er der mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne. Tilmelding til Agri Nord er nødvendig.

Fremtidens landbrug bliver fuldt automatiseret. Det betyder blandt andet, at landmanden ikke selv behøver at køre sin traktor.

Danske ingeniører med i kæmpe EU-projekt

Ny husdyrregulering gør det nemmere for kommuner at miljøgodkende husdyrproducenter, sagsbehandlingstiden vil falde og landmænd får mere frihed. Foto: Colourbox.dk.

Mere fleksible regler til husdyrproducenter Danske producenter af svin, kvæg, mink og fjerkræ får mere enkle regler - der både vil skabe større fleksibilitet i produktionen, forkorte sagsbehandlingstiderne og give mere frihed til den enkelte landmand. Det er hovedlinjerne i det lovforslag til en ny husdyrregulering, som regeringen netop har fremlagt. - Vi har brug for at sikre, at danske husdyrbrug er så konkurrencedygtige som muligt, uden at vi går på kompromis med hensynet til natur- og miljø. Med det nye lovforslag får landmanden større frihed og flere administrative forenklinger, og miljøreguleringen bliver moderniseret så den passer til virkeligheden i de danske stalde, siger miljø- og fødevaremi-

nister Esben Lunde Larsen. Lovforslaget er en direkte opfølgning på Aftalen om Fødevare- og landbrugspakken, der blev indgået i december 2015 mellem partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Samtidig følger lovforslaget op på anbefalingerne fra Natur- og Landbrugskommissionen om at adskille staldanlæg og markareal i husdyrreguleringen. - Vi har udviklet en model, der gør fremtidens husdyrregulering mere enkel. Det afgørende vil fremover være, hvor meget den enkelte landmand påvirker miljøet. Nogle landmænd får lidt mere lempelige krav, mens der omvendt vil være steder, hvor kravene bliver

skærpet, siger Esben Lunde Larsen. Fremover vil det udelukkende være anlæg (stalde, gyllebeholdere og andre bygninger mv.), der skal igennem konkrete godkendelser - mens reguleringen af udbringning af for eksempel gylle på markerne vil ske gennem generelle regler, som gælder for en stor gruppe af landmænd. Dermed får kommunerne færre ting at tage stilling til, når de skal give en miljøgodkendelse, og det forventes at betyde kortere sagsbehandlingstider. Samtidig får landmændene større fleksibilitet i planlægningen, så de lettere kan ændre produktionen i takt med efterspørgslen. Det nye - og forenklede regelsæt forventes at træde i kraft 1. august 2017.

I de seneste år har forskere fra hele verden udviklet smarte teknologier baseret på Big Data, Internet of Things og kunstig intelligens, som har til formål at effektivisere og automatisere landbrugsproduktionen. Men selvom landbruget overordnet set har vist villighed til at adoptere udviklingen, er anvendelsen i dag meget fragmenteret, og teknologierne bliver hovedsagelig benyttet af ”early adopters”. Det går ud over produktiviteten og bæredygtigheden, og det skal et nyt, stort EU-projekt nu lave om på. - Det her er et paradigmeskifte. Det er en ny måde at drive landbrug på, hvor landbruget transformeres til et web af forbundne objekter, der kan identificeres, måles, kontrolleres og fjernstyres. Der er så mange avancerede teknologier, som ikke rigtig er taget i brug. Det her projekt skal vise verden, hvordan man kan bruge dem, siger seniorforsker ved institut for ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet, Claus Grøn Sørensen. Projektet hedder ”The Internet of Food & Farm 2020”, og meningen er at demonstrere via 19 forskellige casestudier, hvordan Internet of Things drastisk kan forbedre produktiviteten og bæredygtigheden i europæisk landbrug, som vi kender det i dag.

Samtidig skal projektet demonstrere forretningsmodellen for de relevante teknologier. - En typisk landmand vil spørge, hvad han får for sine penge. Og det har i mange år været svært for forskerne reelt at vise. Problemet har tit været, at man har udviklet teknologisk avancerede systemer, som simpelthen er for komplicerede. Hvis der er for meget brugerinteraktion - hvis landmanden altså selv skal bruge en masse tid på at holde styr på systemerne duer det ikke. Det har han ikke tid til. Men hvis vi kan vise, at systemerne er lette at bruge, og at der er en gevinst ved det - en fornuftig

BLANDEDE Efterlysning

Rød kvie på et år, bortløbet fra Kgs. Tisted den 13/1-17. Evt. oplysninger: Tlf. 21 45 71 10 eller 20 95 29 12

TIL LEJE 6,2 ha markjord udlejes Blærevej 114.

Tlf. 51 16 25 30

forretningsmodel - vil landmanden tage det til sig, siger Claus Grøn Sørensen. Med andre ord har helheden manglet. Indtrykket af, hvordan maskiner, der arbejder gnidningsløst sammen, kan skabe sammenhæng, kvalitet og overskud i produktionen, har manglet. Det er her, ”The Internet of Food & Farm 2020” skal sætte skub i udviklingen, således at agri-food sektoren kan gå en fuldt automatiseret og autonom fremtid i møde, når Internet of Things og andre itteknologier for alvor slår igennem i branchen.

KØB OG SALG

TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 44

Lørdag eftermiddag holdt Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk åbent hus, og ikke færre end 300 gæster lagde vejen forbi skolen.

Mange besøgende til åbent hus på landbrugsskolen 300 mennesker lagde lørdag vejen forbi Lundbæk

Cirka 300 kommende elever og deres forældre lagde lørdag vejen forbi Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk til åbent husarrangement, og Nordjyllands eneste landbrugsskole var dermed særdeles velbesøgt. Skolens flotte og fyldige rammer gjorde dog, at der ikke ligefrem var trængsel trods det store ryk-ind.

Alle gæster indledte arrangementet med en rundvisning, hvor deres guider var nuværende elever fra skolen, så alle var i gode hænder. Under rundvisningen blev gæsterne blandt andet præsenteret for biologiforsøg, arbejde i værkstedet og idræt i hallen. Gæsterne fik ligeledes et indblik i, hvordan livet på

Der blev holdt en række oplæg under åbent hus-arrangementet, og hver gang var det for fyldte lokaler.

landbrugsskolen er - blandt andet med fremvisning af værelser, motionscenter, pool og spisesal. Undervejs i dagens program havde kommende elever og forældre mulighed for at overvære forskellige oplæg. Skolens forstander Erik Poulstrup og uddannelsesleder Charlotte Haahr præsenterede skolen og de

forskellige uddannelser, og samtidig informerede skolens vejleder, Hanne Hedegaard, om praktik og uddannelsesplan. Alle oplæg blev afholdt tre gange i løbet af dagen, og hver gang var det for fyldte lokaler. Udover oplæg og rundvisning var skolens fælleslokaler fyldt med stande

bemandet af lærere og elever, som stod klar til at besvare de besøgendes mange spørgsmål. Alt i alt fik Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk vist sig frem på fornemste vis, og både elever - nuværende og kommende - forældre, lærere og skolens ledelse lod til at være uvenud tilfredse med dagens forløb.

De besøgende blev blandt andet præsenteret for biologiforsøg og fik således en fornemmelse af, hvad man arbejder med på skolen.

TIL SAMTLIGE JORDBRUGERE 122. årgang -

PRØV EN ANNONCE I DET ENESTE LOKALE LANDBOBLAD

Nr. 38 - Onsdag

122. årgang -

Som første punkt i dagens program kommer fårekonsulent Jens og fortæller om Chr. Skov får og lam, og fodring af i løbet af dagen vil mange får få trim- På Efterårets met pelsen. Fåreklipni sels vævelaug, Dag kan man blandt andre ngen både øllaug, snapselaug møde Herregården plejer at være smage s Hesog køkkenpigel et aug, og man kan især familiens hit blandt deres arbejde.på deres varer og give dem en yngste m hjælpende

Nr. 39 - Onsdag

r 2015

den 23. septembe

14 46 • www.soett

rupms.dk

Farsø - Biltlf. 20 Aut. kloakme ster Per Nielsen, 47 23 50 Tlf. 98 63 23 50

30 60 66 81 Spuling, af alle former for dræn og kloakker samt entreprenørarbejde udføres

Når Herregården møde andre dyr Hessel søndag slår dørene og blive klogere til Efterårets Dag, på de danskeop vil der være fokus håndværkstraditioner. på fårene, men

Tlf. 98 62 17 11 – annonce@aarsavis.dk

r 2015

• Mobil 22 43

EntrEprEnør- og dræningsmEst Er Ib NIelseN,

Efterårets Dag med husflid, dyr og markarbejde på Herregården Hes Søndag slår musee t dørene op til sel en stor oplevelse for

I september er det nu blevet en tradition på Museet Herregården Hessel at afholde Efterårets Dag, der er en stor aktivitetsdag, hvor hele familien klogere på histoienkan blive - vel at mærke uden at kede sig! Som sædvanlig kan man på museet hilse på alverdens dyr, men på Efterårets Dag er der først og fremmest for 2015 kus på fåret, og 23. septembe der vil den være udstillet - Nr. 39en- Onsdag del forskellige 122. årgang fåreracer.

den 16. septembe

Ulrik Lemvig

traditionen tro

vil man også kunne

hele familen

Højgaard’s Markservice Sjørupvej 44, Sjørup, Tlf. 22 99 83 9640 Farsø 65

(21 48 61 53) FlytningPresning af gylleaf ...............5 minibig Udkørsel af gylle• Flytning af gylle, + wrapning 75,- pr. time Slangebom med presning 25 t vogn 16/20/24m og wrapning med slanger • Udkørsel rundballer og sort/grønjord m/syre af tilsætning snedfælder.

• Sortjordsnedfæ • Presning af minibig lder • Presning og wrapning+ wrapning af rundballer

HIMMERLANDS FUGESERVICE

Traktormuseum

og en stor pløjevanen tro med

eum råder over

Ulbjerg Traktormus 1941 til 1963.

på Ulbjerg Herefter kommer sæsonafslutningen unge 4. oktober markeres og lidt ældre museet. pløjere såvel aktivitetsdag på nybegyndere v/Peer Juhler som onelle. I samme professiFaldvejen 25, 9670 Løgstør bliver der også forbindelse Tlf. 98 67 88 77 arrangeret . Mobil 30 41 21 ”konkurrencepløjnin 52 ALT FUGEARBE g”. Efter plovene Nybyggeri - betonelement JDE UDFØRES kommer er - døre - vinduer verne for at tilberede har- køkken - bad - epoxy såbed til såmaskine et godt rne, som skal så den Siger kloakke rug, der skal n stop? vokse og blive Ring Oudrup en, inden grundlaget for næste års høst. på formiddag op! r, så uøvede også traktorpløjernes konkurDer bliver taget holder rencepløje roer, gustarter med flækning lerødder og Søndag 4. oktober seum kan være med. es i føl- rence på formiddagen og kartofler op, Der konkurrer gæsterne kan sidst Ulbjerg Traktormu ag med selv fylde en om eftermidda gyllekanaler/rør pose og tage pløje-og aktivitetsdfor ve- gende klasser: Spuling af enfurede fortsætter noget med Vendeplove, hjem. pløjekonkurrence liftplo- gen. uden for og der vil Dem der pløjer også i terantraktorer, fra Him- liftplove, flerfurede Både ”århundredes plove. kører deltagere www.oudru markarbejde” ve og bugserede deltagers konkurrence p-stenleje.dk med Slamsuger og ”veteran– og rideforusen, så tilskumed højtrykssp Den enkelte traktortræk” merlands køre hestepløjuling og TV-inspekt bedømt middagspase pløjning hele starter sidst blive være vil også kan ion på eftermidda ere pløjning ening gen og show af specielle tergivet af pløje-

etsdag Pløje- og aktivit rmuseum kto på museet på Ulbjerg Tra sæsonafslutning r er der

Søndag, 4. oktobe

9PUN[PS2HSSL

DE T ER IS AT GR AT GE DELTA

en imponerende

samling bestående

af cirka 60 traktorer

fra årgang

håber, at Bestyrelsen der kommer gæster vil besøge traktorer, og seum og viser mange tre-fire entusiaster . En del Ulbjerg Traktormu der er denne specielle hesteplovedeltager, på denne dag, . Der vil der sæsons afslutning at købe af traktorerne museet, der mulighed for er udstillet på af cir- være ger, kaffe og anomfatter en samling fra årgang forfrisknin det på museet. ka 60 traktorer 1941 til 1963.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 45

Kære landmand Vi står altid til rådighed med rådgivning - der hvor du har behov for den!

I dag spiller den fysiske placering ingen rolle - men det gør fagligheden og kvaliteten af den rådgivning du får! Giv os et ring og vi har en aftale! Agri Nord, Aalborg

Agri Nord, Aars

Agri Nord, Hobro

Hobrovej 437 9200 Aalborg SV

Markedsvej 6 9600 Aars

Horsøvej 11 9500 Hobro

info@agrinord.dk

www.agrinord.dk

9635 1111

Besøg os på LinkedIn

facebook.com/agrinord


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 46

Ă˜kologisk Landsforening inviterer alle interesserede til at drøfte fremtidens økologi og debattere foreningens udspil til et nyt mĂŚrke. En mĂŚrkning, som skal vĂŚre med til at drive økologi til nye højder. Foreningen afholder i januar og februar i alt ti møder fordelt over hele landet.

VĂŚr med til at udvikle fremtidens økologi Ă˜kologisk Landsforening holder debatmøder over hele landet Ă˜kologisk Landsforening har lanceret et udspil om udvikling af økologi pĂĽ nye omrĂĽder som klima, socialt ansvar - herunder via øget lokalt samarbejde - og udvikling af et nyt mĂŚrke for fremtidens økologi, som bygger ovenpĂĽ Ă˜-mĂŚrket. I den forbindelse inviterer foreningen nu alle inte-

resserede, sĂĽvel medlemmer som ikke-medlemmer, til en rĂŚkke debatmøder. - Ă˜kologi drives frem af engagement. Vi vil debattere, hvordan vi sammen kan løfte økologi. Er det med lokalt samarbejde? Nye klima- og bĂŚredygtighedsredskaber? Og hvordan kan en ny mĂŚrkning synliggøre

denne mervĂŚrdi over for forbrugerne og samtidig skabe udvikling pĂĽ gĂĽrdene og i fødevaresystemet? Vi ønsker en bred involvering i udviklingsprocessen og hĂĽber pĂĽ stor tilslutning til møderne, siger Per Kølster, der er formand for Ă˜kologisk Landsforening - Danmarks forening af økologi-

ske landmÌnd, forbrugere, professionelle køkkener og økologiske virksomheder. Foreningens udspil til et nyt mÌrke har allerede vakt stor interesse og debat og sat udvikling pü dagsorden i alle kroge - fra supermarkeder til landmandskredse og pü de sociale medier. Mület med et nyt mÌrke

vil vÌre at udvikle økologi, genetablere engagement og indflydelse hos økologer samt sikre økologiens stÌrke position pü de punkter, hvor den udfordres af nye mÌrker og koncepter og helt nye forbrugerkrav. For eksempel inden for klima, dyrevelfÌrd, biodiversitet, sociale forhold og forbru-

Koens gener kan give nye mÌlketyper StamtrÌet har stor betydning for, hvilke egenskaber koens mÌlk har Avl kan bruges til at fremme bestemte egenskaber i køernes mÌlk. Ny forskning fra Aarhus Universitet og landbrugets videncenter SEGES, viser nemlig, at koens stamtrÌ i stor udstrÌkning er med til at afgøre mÌlkens indhold af forskellige fedtsyrer. Fra 1. maj 2015 til 1. september 2016 er mÌlk

fra alle danske køer blevet screenet for at undersøge mÌlkens fedtsyresammensÌtning, og de data er nu blevet analyseret. Resultaterne fra de knap 3,5 millioner mÌlkeanalyser übner nye muligheder for, hvordan man via avl kan styre mÌlkens fedtsyresammensÌtning. - Analysen viser ikke over-

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

raskende, at køernes foder og miljø har betydning for indholdet i mÌlken. Men ogsü at generne i høj grad afgør mÌlkens indhold Det giver mulighed for, at vi med stor sikkerhed kan bruge avl til at püvirke mÌlkens fedtsyresammensÌtning og give basis for helt nye typer af mejeriprodukter, siger Morten Kargo, seniorrüdgiver ved Institut for MolekylÌrbiologi og Genetik, Aarhus Universitet og specialkonsulent ved SEGES.

Køernes mÌlk indeholder forskellige fedtsyrer i forskellige mÌngder. Fedtsyrernes effekt pü sundheden er under diskussion, og forskningen er ikke entydig. Men den aktuelle viden viser, at der sandsynligvis kan opnüs en sundhedsfremmende profil i mÌlkefedtet ved at øge indholdet af umÌttede fedtsyrer og reducere andelen af det mÌttede fedtsyrer. - Og da vi ud fra vores data kan se, at der er en avls-

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

I fremtiden fĂĽr vi mĂĽske flere mĂŚlketyper.

mÌssig variation for de enkelte fedtsyregrupper, sü betyder det, at vi har muligheden for at �styre� fedtsyresammensÌtningen i mÌlken ved at bruge sÌd fra bestemte tyre, forklarer Morten Kargo. I Storbritannien er man allerede i gang med at producere mÌlk med sÌrskilte egenskaber. Her kan de engelske forbrugere købe en sÌrlig mÌlk med et lavere indhold af mÌttet fedt end normal mÌlk. LandmÌndene, som leverer den sÌr-

gerønsket om synlig lokal eller dansk oprindelse. - Ă˜kologien er en succes, og vi elsker vores røde Ă˜-mĂŚrke. Vi har imidlertid nĂĽet grĂŚnsen for, hvor meget EU vil tillade, at Ă˜-mĂŚrket kan udvikle sig. Men vi vil videre med økologi. Ligesom samfundet og forbrugerne stiller nye krav. Derfor inviterer vi alle interesserede til en samtale om en ny frivillig økologi-mĂŚrkning, siger Paul Holmbeck, direktør i Ă˜kologisk Landsforening. Ă˜kologi udvikles ogsĂĽ via lokalt samarbejde om alt fra salg af økologiske varer til nye ejer- og finansieringsformer, økologiske høstmarkeder og mere økologi i kommunale køkkener og naturarealer. - PĂĽ møderne kommer eksempler pĂĽ nogle af de mange lokale initiativer, hvor økologer gĂĽr sammen om udvikling af økologi. Det bliver muligt for deltagerne at oplyse om eksisterende lokale samarbejder, og hvor de ser potentiale for, at nye samarbejder kan fremme økologi, siger Per Kølster. Lokalt kan man deltage i mødet i HalkĂŚr Kro og Kulturhus i Nibe 27. februar.

lige mÌlk, har en kontrakt og bliver afregnet med en højere pris. I Danmarks stür landbruget ogsü klar til at levere mÌlk med en sÌrlig fedtsyreprofil, hvis der er et marked for det, vurderer Arne Munk, økologikonsulent i SEGES. - Hvis der kommer et dansk marked for mÌlkeprodukter med sÌrlige egenskaber, vil det vÌre oplagt at Ìndre det avlsmÌssige niveau i gunstig retning og samtidigt udnytte de fodringsmÌssige muligheder for at producere mÌlk der kan danne basis for nye typer af mejeriprodukter. Og det er landbruget selvfølgelig klar til, siger Arne Munk.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

Ny konsulentordning skal sparke gang i kollektive miljøvirkemidler Ministeren igangsætter ny landsdækkende konsulentordning I Fødevare- og landbrugspakken er det forudsat, at landmændene ved at lave frivillige kollektive indsatser som vådområder og ved at plante ny skov leverer en reduktion i udledningen af kvælstof. Derfor lancerer miljøog fødevareminister Esben Lunde Larsen en ny konsulentordning, som skal understøtte landmændenes miljøindsats. Den nye konsulentordning skal være med til at sikre, at kvælstofreduktionen nås gennem en lokalforankret dialog mellem landmænd, landboforeninger, kommuner og andre interessenter. Det er målet at denne dialog, understøttet af de nye konsulenter, medfører etablering af frivillige miljøindsatser på landbrugsejendomme over hele landet. - Det er nu, landmændene skal vise, at de kan løfte miljøopgaven af egen

Miljø- og fødevareministeren igangsætter en ny landsdækkende konsulentordning, som skal hjælpe landmændene godt i gang med at etablere flere kollektive miljøvirkemidler.

drift - men vi vil gerne være med til at hjælpe dem i det arbejde. Derfor er jeg me-

get tilfreds med, at vi nu kan iværksætte denne konsulentordning. Konsulen-

terne kommer til at hjælpe landmændene med at etablere kollektive miljøtiltag, eksempelvis minivådområder, på deres bedrifter, siger Esben Lunde Larsen. Der vil om kort tid kunne søges tilskud til at etablere en konsulentordning, hvor de ansatte konsulenter skal fremme landmændenes interesse for at anlægge især minivådområder. Konsulenterne skal sikre høj effekt og større udbredelse af kollektive miljøtiltag med god omkostningseffektivitet. En metode, der har vist gode resultater i andre lande, og som så småt er startet op på forsøgsbasis i Danmark. Metoden skal nu sættes i system og udbredes til hele landet. - Vi har en stor forhåbning om, at de nye oplandskonsulenter kan være med til at sikre, at der kommer så mange minivådområder og andre virkemidler uden for dyrkningsfladen som mu-

SIDE 47 ligt, så landmændene ikke bliver pålagt restriktioner på deres markdrift. Vi er glade for at ministeren sætter ordningen i søen, og vi vil støtte arbejdet så meget, som vi kan, siger Lars Hvidtfeldt, viceformand

i Landbrug & Fødevarer. Arbejdet med at etablere og forvalte tilskudsordningen sker i regi af Promilleafgiftsfonden på baggrund af en særbevilling. Ordningen forventes at åbne indenfor kort tid.

Fakta om kvælstofindsatsen - Der er lavet en samlet plan for at forbedre det danske vandmiljø - vandområdeplanerne - I planerne kan man blandt andet se, hvor der er behov for at reducere udledningen af kvælstof - Cirka halvdelen af denne reduktion skal ske

med kollektive virkemidler - Kollektive virkemidler er for eksempel frivillige vådområder, minivådområder og skovrejsning - Hvad der ikke reduceres frivilligt, vil i stedet skulle reduceres med en obligatorisk indsats

Fakta om vandoplande og konsulenter - Danmark er inddelt i 23 vandoplande, med hvert deres mål for kvælstofreduktion - De nye lokalt forankrede konsulenter skal være med til at sikre, at målet nås i hvert vandopland - Konsulenterne skal derfor samarbejde med de lokale vandoplandstyregrupper

- Der er gode erfaringer med denne type af lokal involvering i eksempelvis Sverige og Storbritannien - Der er allerede etableret mindre pilotprojekter med konsulenter i Danmark - Det er forventningen, at konsulentordningen lanceres i 1. kvartal af 2017

LandboNord - Årsmøder 2017 LandboNord inviterer til årsmøder med faglige indlæg, som går i dybden med aktuelle emner, hvor du får den nyeste viden inden for dit fag. Alt sammen leveret på en inspirerende, praktisk og underholdende måde. Møderne henvender sig både til ejere og ansatte. KvægRådgivning - Koen viser vejen Mink årsmøde - Hold ”skindet” på næsen Onsdag den 25. januar 2017 kl. 9.30 - 14.30. Nordjyllands Idrætshøjskole, Parkvej 61, 9700 Brønderslev.

Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 10.00-14.00. LandboNord, Erhvervsparken 1, 9700 Brønderslev.

SvineRådgivning - Trynen i sporet

ØkonomiRådgivning - Få råd til fremtiden

Torsdag den 26. januar 2017 kl. 15.00 -21.00. Bemærk - aftenmøde. Nordjyllands Idrætshøjskole, Parkvej 61, 9700 Brønderslev.

Onsdag den 8. februar 2017 kl. 9.00-15.00. Idrætscenter Vendsyssel, Stadionvej 17, 9760 Vrå

PRIS: Kvæg, svin og økonomi: Første to deltagere fra hver bedrift: 350 kr./stk. + moms. Herefter halv pris pr. deltager. Mink: 225 kr./stk. + moms.

LandboNord | Ring 9624 2424 | www.landbonord.dk

TILMELD DIG HER:


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Kom ind forbi vores kontor på Himmerlandsgade 102 og få en snak om dine boligdrømme! Der er ingen mennesker, der er ens så det skal en bolighandel heller ikke være. Vi tilpasser efter dine behov.

Vesthimmerland Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

Profile for Aars Avis

Ars 20170118  

Ars 20170118  

Profile for ugeavis
Advertisement