Page 1

Til samtlige husstande

90. årgang - Nr. 47

ONSDAG 23. november 2016

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Ansatte på slagteri i Aars krydser fingre Fugleinfluenzaen spøger på slagteriet Danpo Af Lars Lindberg ■ AARS: I den seneste tid er der konstateret fugleinfluenza flere forskellige steder i Danmark, og selv om den frygtede og yderst smitsomme sygdom indtil videre kun er fundet i hobbybesætninger, holder man et særdeles vågent øje med udviklingen på fjerkræslagteriet Danpo i Aars. Her slagter man årligt omkring 50 millioner kyllinger, og breder fugleinfluenzaen sig til en af slagteriets leverandører, kan det få store konsekvenser for de ansatte i Aars. Bliver sygdommen konstateret i danske erhvervsbesætninger,

På Danpo i Aars slagter man hvert år omkring 50 millioner kyllinger, og breder fugleinfluenzaen sig til slagteriets leverandører, vil virksomheden formentlig skulle fyre mange ansatte.

vil det ramme eksporten af danske kyllinger hårdt,

og i så fald vil slagteriet i Aars formentlig skulle fyre

mange ansatte. Søren Bisp, der er kommunikationschef hos Danpo, vil ikke male fanden på væggen, men han erkender, at virksomheden i øjeblikket er i alarmberedskab. - Indtil videre er der ikke konstateret fugleinfluenza i de flokke, der leverer til os, så lige nu slagter vi videre, som vi plejer, men det er klart, at vi er meget opmærksomme på situationen og krydser fingre, siger han. Han afviser samtidig at svare på, hvilken betydning det vil få for de ansatte i Aars, hvis fugleinfluenzaen skulle sprede sig til slagteriets leverandører. - Vi gør os naturligvis vores tanker, og vi har planer for både det værste og det bedste scenarium, men så længe vi arbejder udfra hypoteser, er det ikke nogle planer, vi har lyst til at dele med andre, siger Søren Bisp. Danpo har omkring 775 ansatte, og de fleste af dem arbejder på slagteriet i Aars.

Løssalg: 5,00 kr.

PSO-ændring giver ikke nye job i Aars ■ AARS: Den omstridte PSO-afgift, der er blevet erklæret ulovlig af EU, bliver nu fjernet i Danmark. Det giver store økonomiske besparelser hos flere virksomheder med høj elforbrug, hvis konkurrencesituation forbedres. Men hos Dania i Aars er adm. direktør Jørn Krogager ikke særlig imponeret. - Det er et skridt i den rigtige retning, men jeg er også lidt skuffet, siger Jørn Krogager. - Jeg tror ikke på ansættelser på den nuværende baggrund. Måske i 2022, så kan det være, fortsætter han.

Læs mere side 23 ...

25. NOVEMBER KL. 10.00 - 22.00

- Jeg er lidt skuffet over, at PSO-afgiften afvikles over seks år, siger adm. direktør Jørn Krogager, Dania, Aars.


Aars Avis

2 Ugens navne

- egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Runde fødselsdage

100

Amalie Berntsen, kaldet Malle, Højgårdsvej 10, Farsø, tidligere Vester Hornum, fredag, 2. december.

85

Gerda Nicolaisen, Øster Boulevard 7, Aars, torsdag, 24. november.

80

Ingrid N. Thomsen, Himmerlandsparken 17 lejl. 32, Aars, fredag, 25. november.

70

Niels C. Jensen, Svoldrupvej 125 B, mandag, 28. november.

70

Peter Dahl, Hasselvej 4, Hornum, mandag, 28. november.

65

Karl Andreasen, Præstemarken 14, Sønderup, fredag, 25 november.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bryllup

Farsø BegravelsesForretning Højgårdsvej 24 • Farsø • www.farsobegravelse.dk

Døgnvagt

Trine Dalsgård Nielsen, Aars, datter af Karin Dalsgård Nielsen, Biersted, og Mads Guldborg Thorsen, Aars, søn af Anette og Ib Thorsen, Aars, vies lørdag, 26. november i Aars Kirke.

98 63 13 24 Julekrybbe i Aars igen

Medl. af

Dorthe Overgård Nielsen

Ditte Immersen Dalgaard

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Din lokale bedemand · Exam. bedemand Jens Møller

AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

AARS: Aars Kirke bliver igen ramme om en julekrybbe. Fra søndag, 27. november bliver der lidt efter lidt opstillet julekrybbefigurer i kirken, og 24. december vil hele julekrybben være på plads, meddeler kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausen i det seneste nummer af Menighedsbladet for Aars Sogn.

Aars-selskab storsponsor AARS: Det største ridehesteavlsforbund herhjemme, Dansk Varmblod, udvider samarbejdet med Dansk Hesteforsikring, hvilket gør forsikringsselskabet til navne- og hovedsponsor for hingstekåringsdelen avlsforbundets flagskib Herning Horse Show, der i år havde mere end 60.000 besøgende Samarbejdet mellem Dansk Varmblod og Dansk Hesteforsikring som er en del af Himmerland Forsikringkoncernen med hovedsæde i Aars er ikke af ny dato. Det er knap ti år siden, partnerne indledte samarbejde. Til marts 2017 bliver det 38. gang, forbundet afvikler hingstekåring, show, dressur- og springkonkurrencer samt en messe med godt 300 udstillere.

Fra politiets døgnrapport 21-årig mand volder problemer AARS: En psykisk ustabil 21-årig mand giver for tiden ordensmagten nok at se til. I løbet af den seneste uge har han adskillige gange påkaldt sig uheldig opmærksomhed med ret bizarre lovovertrædelser, og poliet har nu taget ham i forvarring, mens de venter på et samarbejde med sociale myndigheder og psykiatrien, som forhåbentlig kan hjælpe manden. I løbet af den seneste uge har han blandt andet udøvet hærværk i sin egen lejebolig og to gange begået indbrud uden at stjæle noget - han er blot brudt ind i en lastbil og en bolig for at opholde sig der. Han har ligeledes voldt problemer i Jutlander Bank i Aars, ligesom han står bag et bådtyveri i Nibe.

BEGRAVELSE TIL FAST PRIS BEGRAVELSE Til Fast Pris Fra kr. 10.500,GRAVSTEN incl. 30 bogstaver kr. 5.000,-

(Udstilling på adressen)

BEDEMAND MED EGET: – Blomsterbinderi – Stenhuggeri – Økonomisk rådgivning

Se mere om vores lave priser på

www.begravelsetilfastpris.dk

Ugens portræt

23. NOVEMBER 2016

Direktør i Aars er god til turnaround Direktør Jørn Krogager, Jernstøberiet Dania A/S i Aars, vil ikke love flere arbejdspladser i Aars, selv om regeringen nu afskaffer PSO-afgiften. Jørn Krogager vurderer dog, at der i løbet af nogle år godt kan opstå nye arbejdspladser på Dania i Aars. Direktøren, der tiltrådte i marts i år, arbejder på at få gjort Dania til en god forretning. Jørn Krogager har selv udtalt, at han er bedst til at stå for en turnaround proces i virksomheder. Han forlod netop sin seneste stilling som CEO i AAO Steel i Horsens, fordi han selv vurderede, at virksomheden nu havde været igennem en turnaround, og fremtiden ville bliver mere almindelig drift. Den opgave mente han, at andre måske var bedre til. Selv ønskede han nye udfordringer, og dem fandt han i Aars hos Dania. Jørn Krogager er en type leder, der gerne blander sig i den offentlige debat, og han har også kæmpet for afskaffelsen af PSO-afgiften. Nu sker afskaffelsen, men den sker over seks år, og det mener Jørn Krogager er uambitiøst. Det med at deltage i debatten, det gjorde Jørn Krogager også, da han var ansat hos AAO Steel i Horsens. Dengang arbejdede han blandt andet får at få udvidet motorvej E45 ved Horsens. Hans udtalelser faldt dog ikke som direktør for AAO Steel men i stedet som formand for DI HorsensHedensted. Positionen som DI formand blev han valgt til i 2014. Han forlod posten, samtidig med at han skiftede til Dania. Jørn Krogager bor stadig i Horsens. Han har mange års erfaring som CEO og COO fra mellemstore tunge produktionsvirksomheder, samt multinational organisationer, hvor opgaverne har

Jørn Krogager.

været strategiudvikling, forandringsledelse og udvikling. Jørn Krogager er uddannet maskintekniker/ konstruktør og har i alt fem års udstationeringserfaring fra Brasilien og Indien. I 2011 blev Jørn Krogager direktør i AAO Steel, som et led i udskiftningen af virksomhedens direktion. Formålet med udskiftningen var at gennemføre en turnaround i selskabet, som havde nået et lavpunkt med et samlet underskud på mere end 20 mio.kr. Der blev endvidere etableret en ny professionel bestyrelse, som skulle understøtte virksomhedens vækst. Omstillingen hos AAO Steel er gået godt, og Jørn Krogager har, ved forskellige lejligheder, holdt foredrag om den turnaround, virksomheden har været igennem. Jørn Krogager kom til AAO Steel fra Alfa Laval, hvor han gennem fem år var managing director. Fra 2002 til 2005 var Jørn Krogager vicepræsident for Alfa Laval India. Der havde han ansvaret for cirka 1000 ansatte. Karriereren hos Alfa Laval begyndte dog allerede i 1993 som product engineer. Jørn Krogager er i dag bestyrelsesformand for Dansk Produktions Univers i Horsens og medlem af VL gruppe 63 i Horsens.

Mærkedage i Aars Avis

AARS BEDEMAND OG STENHUGGER

Bymidten 13 . 9600 Aars . Jan, Stinne, Trine og Mette

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Tlf. 30 32 62 01

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

Dødsfald

Dødsfald Jens Thorsen, Rørsangervej 5, Aars. Jens Thorsen var født i 1931 i Dorf i Vendsyssel. Efter et ophold på Stidsholt Ungdomsskole, kom han ud at tjene, og efter først at have taget den almindelige landbrugsuddannelse, besluttede han efter nogle år at læse videre til kontrolassistent. I den egenskab rejste han rundt på de forskellige gårde i Brøndum området, og på en disse fandt han sin kæreste Grethe, som han senere blev gift med. Efter giftermålet købte de et lille husmandssted i Pisselhøj ved Aars, som de næste mange år blev deres hjem, og hvor de sammen fik fire børn. Da det på et tidspunkt kneb med, at det lille landbrug på 16 tønder land kunne brødføde familien, tog han deltidsarbejde på Eksportstaldene i Aars. Nogle år senere fik han heltids lønarbejde hos entreprenør Gunnar Holmager, og stoppede helt med at drive landbrug. De lejede jorden ud, men blev boende på ejendom-

men. Efter nogle år fik han arbejde ved Aars Kommune, hvorefter de valgte at ”flytte til byen” - så de solgte ejendommen og købte et parcelhus på Rørsangervej i Aars. Hans sidste arbejdsplads blev det kommunale ”flisehold”, hvorfra han som 60-årig gik på efterløn. Han var selv et meget retskaffent menneske, og gennem hele sit liv forsøgte han at lære sine børn vigtigheden af at opføre sig pænt og ordentligt. Jens Thorsen var som mange andre vendelboer, en mand af få ord. Han var ikke bange for at sige sin mening, men behøvede ikke lange forklaringer og en række argumenter for at udtrykke den - ofte var ganske få ord eller en enkelt sætning nok. Mange vil huske Jens Thorsen for hans lune, og hans - nærmest Hausgaard’ske - underfundige, tørre og humoristiske betragtninger om dette og hint. Han fik mange gode år som efterlønner og pensionist. Jens Thorsen efterlader sig hustruen Grethe og fire børn, samt børne- og oldebørn.

Tak til alle

Min kære ven Vores elskede far, svigerfar og bedstefar Bagersvend

Jørgen Holm Kristensen er pludselig død Aars, den 16. november 2016 På familiens vegne

Flemming og Anders Højtideligheden finder sted i stilhed

Vor kære mor, svigermor, Bedste og Oldebedste

Birgit Nielsen * 25. juni 1935 er stille sovet ind Gatten, den 18. november 2016

Jette Sanne Torben og Birgitte børnebørn og oldebarn Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke torsdag den 24. november kl. 13.00

TAK EFTER DØDSFALD

der var med til at gøre vor guldbryllupsdag til den dejlige festdag vi ønskede os, og som vi aldrig vil glemme. Tak for gaver, hilsner og æresport. Hilsen Inger og Anker Sørensen, Hornum

Læge Gerhard Seth Sørensen

Lukket fredag d. 25. november.

Bogtryk/Offset

Tlf. 98 62 17 11

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Klip ud

✃✃

Kirkens Korshær i Hornum

Dødsboer og brugbare effekter afhentes. Tlf. i åbningstiden 98 66 14 26 Man.-fre. kl. 13.00-17.00 • Lør. kl. 10.00-13.00

Hjertelig tak for opmærksomhed og deltagelse i forbindelse med

Jens’s

LOPPEMARKED

sygdom, død og begravelse Tak til Hjemmeplejen for hjælp, støtte og omsorg i den sidste svære tid

Se info: www.aars.ysmen.dk

Grethe Thorsen Hjertelig tak for den store deltagelse ved

Irena Vestergaard Larsens bisættelse.

Tak til familie, venner, naboer og kollegaer. Tak for de mange smukke blomster og pengegaver. Tak allesammen.

På familien vegne Søren Hjertelig tak for venlig deltagelse ved vor kære mor og svigermor

Anny Sørensens bisættelse. Tak for de smukke blomster, kranse og dekorationer. Tak til præst Sara Schouby for den meget smukke tale i kirken. En særlig tak til Hjemmeplejen for omsorg og nærvær.

Allan og Karin Susanne og Palle

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Aars Y’s Men’s Club Markvænget 36, Aars

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00 Indsamling og aflevering af brugbare effekter i butikkens åbningstider samt efter Du kan aftale, gælder også dødsboer. betale med RING: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 mobilepay Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte også i lokalområdet.

Aars Seniorer

Adventsfest i Aars KirkeVi mødes til gudstjeneste tirsdag den 6. december kl. 14.00 Derefter er der gratis kaffebord for foreningens medlemmer på Kimbrer Kroen. Tilmelding til tlf. 98 62 38 17 / 98 62 36 22 Der er gratis buskørsel til dem, der har behov for det. Ring til Cimbrerbilerne tlf. 98 62 33 00. Bliv medlem og støt Aars Seniorer. På bestyrelsens vegne Per Drejer 27. nov. kl. 14.00-16.00:

1. s. i advent i Skivum kirke

Krybbespil og børneyoga i kirken. Herefter kalder vi på julemanden, som måske kommer ned fra tårnet, og byder på historie og godteposer! Gløgg og æbleskiver i forsamlingshuset.

søndag d. 4. dec. kl. 19.00:

Gospel United Aalborg giver koncert

Kom i julestemning med glad gospel, der formidler livsglæde og smittende fællesskab og energi.

Skivum menighedsråd

Se mere på Facebook: Skivum, Giver, Blære Kirker

✃✃

Carl Christian Madsen, tidligere Aars, Søtoften, Sæby, 87 år. Carl Madsen var tidligere missionær, efterskolelærer og efterskoleforstander. Carl Madsen var født i 1929 i nærheden af Frederikshavn. Med et svendebrev som tømrer i bagagen rejste han som ung til Tanzania, hvor han virkede som byggesagkyndig ved byggerier af klinikker, skoler og kirker. Han var udsendt af Brødremenighedens Danske Mission. I 1962 var han hjemme igen, og han blev ansat på Borremose Ungdomsskole fra dens start. Efter nogle år rejste han igen til Tanzania. Denne gang sammen med sin kone Rigmor Madsen, som havde arbejdet som sygeplejerske i Afrika. Også i denne periode virkede Carl Madsen som byggesagkyndig med mange byggerier. I slutningen af 1970-erne vendte parret hjem. De bosatte sig i Aars, og Carl Madsen genoptog sit arbejde som efterskolelærer på Borremose Ungdomsskole. Da skolen i 1987 havde brug for en konstitueret forstander, tog Carl Madsen denne opgave på sig, og han fortsatte som fast ansat forstander nogle år. Parret boede på Vølundsvej i Aars. Ved siden af opgaven som forstander deltog Carl Madsen også i

Aars Menighedsråd, hvor han var formand en periode. Som pensionister flyttede ægteparret midt i 1990erne til Sæby, hvor Rigmor Madsen fortsat bor. To interesser fyldte meget i Carl Madsens liv: Y’s Men’s bevægelsen og Gideonitterne. Han var med til at starte Aars Y’s Men’s Club, og han var med i bevægelsen til sin død. Som Gideonit var han med i landsledelsen, og han har uddelt utallige Bibler og Nye Testamenter på skoler, hoteller, fængsler med mere. Carl Madsen var utrættelig med det arbejde, som blev ham betroet. Som håndværker afleverede han intet halvgjort. Han var besindig, gæstfri og hjælpsom, og han havde en sjælden retlinet karakter. Når han afsatte grunden til en ny kirke i Tanzania, havde han altid kompas med. Kirkens orientering skulle ikke afvige fra retningen mod opstandelsens verdenshjørne – øst. Carl Madsen var grundfæstet i sin kristne tro. Både i Danmark og i Tanzania nød han stor respekt blandt kolleger og medarbejdere. I Tanzania vil man i dag sige: Mzee Madsen er død. I Danmark udtaler vi et ”ære være hans minde.” Carl Christian Madsen efterlader ægtefællen Rigmor Madsen.

SIDE 3

Klip ud

23. NOVEMBER 2016


Aars Avis

SIDE 4

23. NOVEMBER 2016

Jysk i Aars blev hædret

Julekoncert

i Ulstup Kirke Torsdag den 1. dec. kl. 19.30 Med Kammerkoret Dorimus. Dirigent: Doris Kjærgaard Traditionen tro er der norske klejner og kaffe efter koncerten. Fri entré. Velkommen

Julekoncert i AArs kirke Gymnasiekoret på Vesthimmerlands Gymnasium og HF og Vesthimmerlands Pigekor giver fælles koncert: søndag den 27. november kl. 16.00 Programmet indeholder rytmiske og klassiske satser samt både fællessalmer og instrumentale indslag. koncerten er gratis - og alle er velkomne.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D e T

s k e r …

Jul i skoven - 1. advent Så skal vi på skovnissejagt for rundt om naturbasen bor både store og små skovnisser. Vi skal også indsamle til juledekorationer og naturbasens juletræ skal pyntes med godter til skovens dyr. I juleværkstedet kan du fremstille mosbamser, pilestjerner, hjerter og fuglefoderkogleautomater. Naturbasen i Jenle Plantage, Søndag den 27. november kl. 14.00-16.00. Efterfølgende serveres gratis kakao og æbleskiver tilberedt over bål. Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands kommune. www.naturekspeditionen.dk

Barselscafé: søvn med sundhedsplejen Aars Bibliotek tirsdag den 29. november kl. 10.00-11.30. For babyer og forældre på barsel. Dagens tema er søvn med besøg fra Sundhedsplejen, som hjælper med råd og vejledning. Gratisbilletter på himmerlandsbilletten.dk. Læs mere på www.vhbib.dk.

Julestue på plejecenter kærbo i ranum Lørdag den 26. november 2016 kl. 14.00-16.00. Salg af gløgg og æbleskiver, juleting m.m. Amerikansk lotteri ved Kærbos Venner. Alle er velkommen. Hilsen Plejecenter kærbo

Julemarked på plejecenter Østermarken Lørdag den 26 november afholdes der stort julemarked på plejecenter Østermarken kl. 9.00-13.00. Der vil være en stor tombola, mange forskellige boder, lykkehjul og mulighed for lidt godt til ganen. Cimbergarden kommer og underholder i løbet af formiddagen. Hjertelig velkommen. Plejecenter Østermarken

m e D D e l e l s e r

skoleindskrivning for skoleåret 2017/2018 Web-indskrivning er åbent i uge 47, 48 og 49. Se mere på: www.vesthimmerland.dk/webindskrivning

J o B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger ssA eller ssH Vi mangler en kollega, som sammen med os vil bidrage med faglighed i pleje- og omsorgsarbejdet. Vi arbejder positivt med ”kollegial sparring” - her støtter vi hinanden og finder sammen handlemuligheder der, hvor det kan være svært i praksis. Ansøgningsfrist: 4. december 2016

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Samtale omkring en salme!

Lørdag, den 26. september 2016, kl. 9.30-10.30 i Sognehuset, Hornum

Til et rundstykke og en kop kaffe prøver vi at åbne for nye indsigter ved hjælp af en salme. Der kræves ingen forudsætninger. Alle er velkomne!

AARS: Jysk-koncernen har hædret Jysk-afdelingen i Aars med en pris til den tredje bedste butik ud af 102 danske Jysk-for-

retninger. Det skete ved koncernens medarbejderfest i Odense. Danmarks bedste Jysk-butik ligger i Rønne på Bornholm.

Juleri på Solvang AARS: Lørdag, 26. november står i julens tegn på Plejecenter Solvang i Aars. Beboerne har hen over året været meget flittige med deres hænder, og det har resulteret i en masse fine produktioner, eksempelvis smykker, lamper, broderi, klip, strik, småkager. Disse bliver sat til salg i små boder, og der vil være en tombola med masser af præmier. Tombolaen er støttet af byens butikker med mange fine og gode sponsorgaver. - Jeg bliver til stadighed imponeret over at se det meget fine håndværk og den kreativitet, der blive vist fra beboerne her på Solvang. Det er en fantastisk oplevelse og glæde, at se den iver som de går ind i de mange forskellige opgaver med, og samtidig giver det jo god mening når overskuddet i den sidste ende bliver brugt til nogle ekstra aktiviteter for alle

her på Solvang!, siger en forventningsfuld Eva Grøn, centerleder på Solvang. Ud over produktionerne fra beboerne på Solvang vil der også være mulighed for at købe juledekorationer, nybagte boller, marmelade og saft. Hertil kommer, at der er mulighed for at købe noget godt til ganen, da Solvangs beboere, Solvangs Venner og hjælpere har gang i vaffeljernet, så den værste sult kan stilles denne eftermiddag. Der er også en privat bod, hvor der er salg af flotte og hjemmelavede nisser og andre skønne ting. Solvang har vært år julepyntedag inden 1. søndag i advent, og derfor kan Solvangs Nisser med glæde slå dørene op til et hus der er pyntet rigtig flot op og dermed sikre at alle kommer i den helt rigtige julestemning.

Første søndag i advent i Gundersted Kirke

Søndag, den 27. september 2016, kl. 14.00 Stemningsfuld adventsgudstjeneste for store og små. Kirkernes voksen- og børnekor medvirker. Menighedsrådet og Gundersted Borgerforening er vært for noget sødt og godt i Multihuset efter gudstjenesten. Alle er velkomne!

Ældre Sagen

Afholder Søndags Café d. 27. november kl. 14.00 i Aktivitetscenteret, Aars Bymidte Tidligere sparekassedirektør Svend Jørgensen, Aars, fortæller om ”Mit livs mareridt” - en sandfærdig beretning om, hvorledes offentlige instanser på et fejlagtigt grundlag kan fælde en borger, uden at det får konsekvenser for myndighederne eller beslutningstagerne bag anklagerne. Entré inkl. kaffe og kage kr. 35 for medlemmer. Ikke medlemmer kr. 50. Alle er velkomne! Venlig hilsen Ældre Sagen, Aars

STAFET FOR LIVET

AARS 2016

takker alle sponsorer for donationer og alle frivillige hjælpere for den store indsats. Tak for fin underholdning. Tak til alle deltagende hold og gæster. Alle har I været med til, at der blev et overskud på 310.000 kR. Med venlig hilsen Styregruppen

Kender du vores Danmarks historie?

Danskerne var i Indien 1745-1850 og var med til at påvirke Indiens sociale tilværelse. Man har bl.a. bygget en kirke i 1806. Den har vi været med til at restaurere og den har fået UNESCO’s anerkendelse som bevaringsværdig. Vi var med til genindvielsen og vil gerne fortælle med billeder. Kom og hør den fantastiske historie i Kirkecenteret den 28. november kl. 19.00

Fri entre, dog kaffe og kage kr. 20. Det vil glæde os utroligt at fortælle om det. Alle er velkomne! Foreningen Serampores Venner

Jul på Loftet Stensgårdvej 4, Blære Lørdag den 26. november kl. 10.00-15.00 Lørdag den 3. december kl. 10.00-15.00

Her er lokalt hobby håndværk som trædrejning, patchwork, strik, nisser, juledekorationer mm. Fårespegepølser og røget lam, samt frasorterede filtsko i begrænset udvalg. Vi serverer gløgg og pebernødder. Venlig hilsen Nanny Glerup


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 5

AARS

åbenT mandag - søndag kl. 8-22

12,50 pr. kg

Coca-Cola reg/ Zero/light/ Fanta exotic

smagfuld Rema 1000 hakket dansk pandestegte svinekød 8-12% æbleskiver

1,5 ltr.

500 g

Max. 90,91 ltr.

Max. 30,00 pr. kg

9

00

2 Kg

15

00

KUN

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 14,95 pr. stk.

KUN

KUN

10

Ex. pant

Kl.1, udenlandske

Dybfrost 20 stk./560 g

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 19,50 pr. stk.

00

appelsiner

16,07 pr. kg

10

00

5,00 pr. kg

Tilbuddene gælder til og med lørdag, 26. november

AARS

Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13

Der tages forbehold mod leveringssvigt, afgiftsstigninger, udsolgte varer, billed- og trykfejl.

9,10 pr. liter


Aars Avis

SIDE 6

23. NOVEMBER 2016

Folk tilmelder sig The Party Next Generation

Computereventen fremstår som en sund variation

Trængsel på Vestre Boulevard, mens forsyningsledningerne lægges i jorden.

Forsyning til rådhus i Aars skrider frem AARS: Opførelse af Vesthimmerlands Kommunes nye rådhus i Aars skaber

stor aktivitet både på rådhusgrunden og på Vestre Boulevard. Entreprenører-

nes arbejde med at etablere forsyning med fjernvarme, vand og elektricitet skrider godt frem. Som led i arbejdet er trængsel på den befærdede Vestre Boulevard, mens ledningsnettet til de forskellige forsyningsområder graves ned.

Invitation

2 0 1 6

AARS: Billetsalget til The Party Next Generation 2017 I Messecenter Vesthimmerland er i fuld gang, der er solgt cirka 160 billetter, og interessen for at deltage har været massiv. - Nu håber vi, at de lokale fra Vesthimmerland logger ind på www.tpng.dk og køber billetter – det er jo alle tiders julegaveidé, og vil man være sikker på at få plads sammen med vennerne så er det med at være hurtig, siger Anders W. Christensen, medlem af idégruppen bag The Party Next Generation. - Den største nyhed er nok, at den lokale kendis i eSports kredse, Andreas ”Xyp9x” Højsleth fra team Astralis, har lovet at kikke forbi. Astralis er blandt de absolut bedste i verden til at spille CS:GO. Hvilken en af dagene, hvornår og hvor længe Andreas kommer til TPNG ved vi ikke - det

afhænger meget af holdets kalender, men vi håber har finder et par timer til os, siger Anders W. Christensen. Der er stor opbakning fra sponsorer, både lokale og nationale, og mange har købt reklameplads på den 35 kvadratmeter store LED skærm som kommer til at pryde den ene endevæg i Hal 1. Salget af LUX madbilletter går også strygende, mere end 75 procent af de tilmeldte deltagere har købt madbillet. LUX billetten dækker over to gange morgenmad, rugbrød og rundstykker med ost og marmelade og to gange aftensmad, her er der begge aftener to retter at vælge i mellem. Maden kommer fra Restaurant Messen. I tillæg til dette vil der under hele arrangementet være ”fri frugt” - her har arrangørerne indgået en fin aftale med Sauers Frugtplantage.

Abe-sjov i Aars AARS: Der er masser af tju-bang, ramasjang og julestemning, når ”Åh Abe i Sneen” lander i Vesthimmerland lørdag, 10. december. Bag ”Åh Abe i Sneen” står Katrine Bille, kendt fra Lille Nørd, og Mek Pek, som bare er kendt! De vil levere et sprudlende, energisk og sjovt juleshow for alle børn og barnlige sjæle.

Med sig har de bandet Habbasutterne. Et professionelt liveorkester, som har verdens sureste cowboy bag trommerne. Den allerbedste arabiske bassist, den fingernemme gladiator-pianist og den lynende hurtige piccolo-guitarist, der selvfølgelig spiller de sejeste guitarsoloer. Det er den oplagte fællesudflugt for børnebørn og bedsteforældre. En god ide

- Det har været os absolut magtpåliggende, at dette LAN skal fremstå som en sund variation - derfor er der fokus på både kost og motion, fastslår Anders W. Christensen. Motionen kan komme fra de indendørs aktiviteter der bliver i HAL 2 - i øjeblikket er hockey og en indendørs fodboldbane på tegnebrættet, og mere kommer. Endelig er der indgået en aftale med Himmerland Go-kart Center, så banen er åben, og der kan køres race til en fair pris. - Rigtig mange efterskoler, som har eSport med i deres undervisning, har meldt deres ankomst. Også kendte danske Youtubere og Streamere har meldt sig til eventen - faktisk så mange at vi i år har måtte sige nej til nogle, oplyser Anders W Christensen.

til en adventsgave, der ikke behøver at blive særlig dyr. I dagens anledning er der nemlig gratis adgang for børn på fire år og derunder, hvis de er ifølge med en voksen. Det er Vesthimmerlands Musikhus ALFA, som lægger hus til balladen, når Katrine, Mek Pek og Habbasutterne fyrer deres hits fra Åh Abe og Lille Nørd af sammen med alle de kendte, dansevenlige julesange, som både børn og voksne elsker.

Den Jyske Sparekasse inviterer dig til et spændende møde om arv, pension og investering.

TORSDAG DEN 1. DEC. 2016 KL. 16.30 - 18.30 I DEN JYSKE SPAREKASSE, NØRREGADE 1, 9640 FARSØ Program:

 Velkomst v/områdedirektør Brian Otte Samuelsen  Arv og Testamente - muligheder og faldgrupper v/advokat Rasmus Moesgaard  Gløgg og æbleskiver  Pensionsopsparing - muligheder og faldgrupper v/seniorpensionsrådgiver Peter Bak-Nielsen  ”Få mest mulig ud af dine penge” v/investeringsrådgiver Nils Steinar Christensen  Afrunding v/områdedirektør Brian Otte Samuelsen

Tilmelding: Tilmeld dig senest mandag den 28. november 2016 på djs.dk/tilmelding De bedste hilsner Brian Otte Samuelsen områdedirektør

Aars Kirkes koncertkor opførte highlights fra Händels Messias i Aars Kirke.

Händels Messias henrykkede i Aars AARS: Händels Messias er et fantastisk musikværk, og det kan, selvom det har cirka 300 år på bagen, stadig henrykke publikum. Det skete også i Aars Kirke, hvor Aars Kirkes koncertkor i søndags opførte highlights fra Händels Messias. De dygtige sangere gjor-

de musikken levende for tilhørerne med deres unikke stemmer spændende fra de lyse sopraner til de mørke basstemmer. Koncertkoret blev akkompagneret af Morten Ladehoff på klaver. Morten Ladehoff formåede at give klaveret liv, så det kunne udtrykke alle stemninger

spændende fra forventning over skuffelse til begejstring for at slutte det hele med det fantastiske Halleluja-kor, hvor musik og sang smeltede sammen til én stemme. Det hele blev bundet sammen som en smuk buket af Aars Kirkes organist Jan Mygind. Tilhørerne gik alle fra koncerten ud i den råkolde novemberaften med det store Halleluja i ørerne. Helt igennem en fantastisk og velbesøgt koncert.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

PÅ VISSE PRODUKTER KAN DER VÆRE BEGRÆNSEDE ANTAL

SIDE 7

Y A D I R F K C % A 0 L 7 B 30 G I D R ’ I G I V

R A SP l a v d på u

e t k u d o r p e t g

n e k k i t r i bu

R VI GI’ Navn

DIG

G SIERIN FINAN

I

OLA NICK

65"

4 4 4 9 SAMSUNG UE65KU6405UXXE LED TV MED 4K/UHD OG 1500 PQI 4K/UHD - Direct LED - 1500 PQI - DVB-T/T2/C/S2 - 3 HDMI, 2 USB, WIFI built in

R DIG VI GI’

R

.0 USB 3

ARVE ERE F L F I FÅS

1111

3699 R VI GI’

G SIERIN FINAN

FLERE FÅS I

ER

FARV

4222

DIG

G SIERIN FINAN

BOSE SOUNDLINK MINI HØJTALER

ACER ASPIRE ES1-57152DK

LILLE BÆRBAR BLUETOOTH-HØJTALER

15,6" FULL HD BÆRBAR & 8 GB RAM

Genopladeligt batteri med op til 10 timer - Vejer 0, 67 kg - AUX-indgang - Medfølger: Ladestation, væglader og USB-kabel

Intel® Core™ i5-4200U Dual Core Processor - 128 GB SSD - Intel® HD Graphics - HDMI & SD kortlæser Windows 10

SERVICE & TRYGHED

Kom ind i din lokale butik og hør mere Himmerlandsgade 57 - 9600 Aars Se mere på expert.dk

SAMSUNG GALAXY S7 NØGLEN TIL STØRRE OPLEVELSER 5.1" QHD sAMOLED skærm - 12 Megapixel kamera (Dual Pixel) - 32 GB intern hukommelse - 2.3GHz + 1. 6GHz Octa-core processor - Android 6.0 - Vandtæt


Aars Avis

SIDE 8

os alle sammen hånden, fortæller Julie, som går på GF2. For hende var det en rigtig god oplevelse at møde skuespillerinden, som var meget imødekommende og gladeligt stillede op til selfies med eleverne efter foredraget. Talentholdet består af en række elever, der vil arbejde med personlig udvikling, så de blandt andet kan opnå endnu bedre faglige resultater. Eleverne er engagerede i skolearbejdet og har mod på at tage udfordringen op og gøre en ekstra indsats. De har ikke nødvendigvis ene 12-taller i karakterbogen, men de har ambitioner om at blive fagligt dygtige. At deltage på talentholdet betyder, at der skal lægges nogle timer ud over den almindelige skoletid, men det er intet problem for eleverne, tværtimod. - Det er selvfølgelig hårdt de dage, hvor man er i skole til klokken halv syv, men jeg gør det, fordi jeg føler,

23. NOVEMBER 2016

at jeg virkelig kan bruge det til noget, fortæller Julie. For eleverne giver det rigtig god mening at arbejde med personlig udvikling på deres uddannelse. I løbet af deres uddannelse og når de er færdiguddannede står eleverne nemlig over for en række udfordringer, der kræver stærke personlige kompetencer.

Mærker en forskel Og her kan eleverne mærke, at talentholdet har gjort en forskel. - Selvfølgelig kan man bruge det fagligt. Men min holdning er, at man er bedst fagligt, når man hviler i sig selv som person. Hvis man ikke ved, hvor man er god, så er det også svært at være fagligt god og sælge sig selv, siger Emma, som vil anbefale andre at deltage på talentholdet, hvis de får muligheden. - Jeg vil anbefale det til alle. Det kan godt være, at det er masser af tid efter skole, men det er det hele værd, smiler hun.

Et talenthold fra Erhvervsskolerne Aars var i sidste uge til foredrag med skuespilleren Sofie Lassen-Kahlke.

Sofie Lassen-Kahlke hjalp talenter på erhvervsskolerne Populær skuespiller talte blandt andet om nervøsitet AARS: Onsdag eftermiddag i sidste uge fik eleverne fra Kontor, handel og forretningsservice på Erhvervsskolerne Aars sig en oplevelse. Sammen med talenthold fra andre erhvervsuddannelser havde de nemlig fået mulighed for at komme til skuespillerinden Sofie Lassen-Kahlkes foredrag

”Smil og vær på!” Emma og Mie, som begge går på det studieforberedende år på EUX, har fået nogle konkrete redskaber til at takle de udfordringer, som følger med studie- og arbejdslivet. - Det var fedt at mærke, at sådan en som hende faktisk også kæmper med nogle af de ting, som vi gør, altså nervøsitet og præstations-

angst. Men det er okay ikke at være perfekt, det er faktisk bedre at lave fejl, fordi det gør en mere menneskelig, fortæller Emma begejstret. Mie er især glad for Sofie Lassen-Kahlkes gode råd om at præstere, selvom man er nervøs eller har en dårlig dag. - Vi har lært noget om at præstere. Man kan godt

tage en maske på, hvis man ikke har det så godt en dag, for en dårlig dag skal jo ikke ødelægge en eksamen eller en jobsamtale, siger hun. Eleverne var spændte på at møde Sofie Lassen-Kahlke, som tog sig god tid til at hilse på eleverne. - Det første hun gjorde, da vi kom ind, var at give

Stor prisfest i Aars hylder idrættens ildsjæle Der uddeles flere priser i løbet af aftenen AARS: Der er lagt op til en spændende og festlig aften, når Idrætsrådet Vesthimmerland uddeler årets ”Du gør en forskel”-pris til en ildsjæl, der har gjort en

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

særlig indsats inden for foreningsidrætten i Vesthimmerland. Prisen uddeles ved den store prisfest torsdag d. 24. november i Vesthimmerlands Musikhus ALFA, hvor også Vesthimmerlands kommune og DGI deltager. Idrætsrådet Vesthimmerland uddeler hvert år ”Du gør en forskel”-prisen til en ildsjæl, der har gjort en særlig indsats inden for foreningsidrætten i Vesthimmerland. I år uddeles prisen ved den store prisfest i Vesthimmerlands Musikhus ALFA. Det bliver en spændende aften, hvor også Vesthim-

merlands Kommune og DGI hylder de frivilliges indsats. Idrætsforeninger, der er medlem af Idrætsrådet Vesthimmerland, har haft mulighed for at nominere frivillige, som gør en særlig indsats for deres forening. I år har Idrætsrådets medlemsforeninger nomineret tre ildsjæle, som på hver deres måde har gjort sig bemærket inden for deres idrætsforening. De nominerede er: Formand for ungdomsudvalget i Aars Badmintonklub, Pernille Thomsen, som er nomineret for at

Sofie Lassen-Kahlke fortalte blandt andet erhvervsskoleeleverne, hvordan hun selv håndterer nervøsitet og præstationsangst.

gøre en ihærdig indsats i klubben, hvor hun skaber synlige resultater og har et smittende godt humør. Træner og koordinator i Svømmeklubben Rask, Sara Stecher, som er nomineret for at være en målrettet træner, som børn kan se op til, og som de andre trænere kan spejle sig i. Formand for Aars Svømmeklub, Jimmy Krøier Sørensen, som er nomineret for at være en visionær frivillig der får nye ideer, som han tør at prøve af, selvom de går imod strømmen. Det er nu op til Idrætsrådet at udpege én af de tre som modtager af prisen. Og ifølge Idrætsrådets formand, Tove Douglas, bliver det ikke nogen let beslutning. - Det er tre meget dygtige og engagerede mennesker, som foreningerne har indstillet. De yder hver især en særlig

indsats og er alle værdige modtagere af prisen, siger formanden. Modtageren af den fornemme pris og den tilhørende check på 5.000 kroner afsløres først ved den store prisfest i Musikhuset ALFA. - Jeg er glad for, at Idrætsrådet Vesthimmerland kan være med til at hædre de mange frivillige kræfter i vores Idrætsforeninger. Uden de frivillige ville der slet ikke være noget foreningsliv. Derfor er vi også rigtig glade for, at Spar Nordfonden støtter vores ”Du gør en forskel”-pris med en check på 5.000 kroner, som går til modtageren af prisen, lyder det fra Tove Douglas. Alle er velkomne til at deltage i prisfesten og støtte de lokale ildsjæle i Vesthimmerland.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 9

KUN FREDAG

Pr. 1/2 kg KUN

1 stk. af 200 g Slagteren tilbyder

Premium Entre Cote

Slagterens

Slagteren tilbyder

Syltepakke

40-,

Pr. 1/2 kg KUN

19

95

Kog-selv rullepølse

2995

Slagteren tilbyder

1/1 Festskinke Min. 4 kg

Slagterens

Fersk svinemørbrad

KUN

79

95

189-,

Uden bimørbrad

Pr. net KUN

20-,

2 kg Spanien, kl 1

Spar 8-,

K-salat

10-,

Karrysalat eller italiensk salat 300 g

Spar 9,95

KUN Bagerens lækre

Wienerkringle Med sukker og hasselflager

25-,

Pr. stk. KUN

KUN Bagerens friskbagte

Runde franskbrød

15-,

Pålækker pålæg

Flere varianter

TILBUDDENE GÆLDER HOS KVICKLY I AARS KVICKLY AARS Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

ÅBNINGSTIDER Man-fredag 8 - 20 Lørdag 8 - 18 Søndag 8 - 18

BAGER 6.30 - 20 6.30 - 1 8 6.30 - 1 8

POST 11 - 17 10 - 1 2 Lukket

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

1095

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 23. november t.o.m. lørdag d. 26. november 2016

Lækre Klementiner

Pr. stk. KUN

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

2 stk. KUN


Aars Avis

SIDE 10

Hundredevis af gule balloner blev sendt til vejrs ved Stafet for Livet i Aars.

23. NOVEMBER 2016

I alt blev der løbet et overskud hjem på 310.000 kroner.

Overskud på 310.000 kr. ved Stafet for Livet Aars Stafetten, der gav et fantastisk sammenhold, gentages i sommeren 2017 i Aars AARS: Efter en vellykket weekend sidst i september med Stafet for Livet Aars er der nu endelig blevet evalueret på den første Stafet for Livet i Vesthimmerland. Det blev til et overskud på omkring 310.000 kr. - Ved de første møder i styregruppen var vi klar til at glæde os over et overskud på bare 20.000 til 50.000 kr., så vi er meget glade for det opnåede resultat, siger Ejner Larsen, Aars, der

var med i styregruppen.

Flere hold end ventet - Vi havde forventet 15 til 20 hold, men nåde op på 33 hold med i alt 738 deltagere. Alle de deltagende hold var med til at gøre stafetten til en rigtig god og positiv oplevelse, fortsætter han. I en evaluering fra 132 af deltagerne kan man blandt andet læse, at der var et fantastisk sammenhold, en unik stemning, varme og

nærhed på holdene, samt det at være sammen, have tid til at snakke og hygge og samtidig gøre noget for den gode sag - at samle ind til Kræftens Bekæmpelse, var det bedste ved at deltage i stafetten. Underholdningen på scenen med tre kor og unge, der sang og spillede et repertoire, der passede til arrangementet, har fået mange positive ord. Dans på plænen og aktiviteterne omkring børneteltet var li-

geledes en stor succes. - I styregruppen var vi meget spændte på afviklingen, hvad angår salg af mad, hele logistikken med telte med mere, men alt forløb til alles tilfredshed, lyder det fra Ejner Larsen.

To øjeblikke Der var især to øjeblikke, som gjorde indtryk på de mange deltagere. Ved åbningsceremonien blev der holdt en fin og følsom fightertale af Nanna Balderen

- en 16-årig pige, der har været gennem et kræftforløb. Efter fightertalen var der en fighterrunde, hvor alle fighterne gik forrest. En fighter er eller har været i et sygdomsforløb. Det andet gribende øjeblik var lysceremonien lørdag aften. Efter en flot tale og fin korsang var der tid til eftertænksomhed, det skete med et minuts stilhed, hvor folk var samlet omkring 300 lysposer, der var

placeret som et hjerte på plænen. Et flot syn, som lyste til langt ud på natten. Et så stort arrangement, som Stafet for Livet er, kan kun klares med mange frivillige hjælpere og sponsorer, og der har været en virkelig stor opbakning fra alle sider. Planlægningen af næste års Stafet for Livet, som afvikles den 10. og 11. juni 2017 i anlægget i Aars, er så småt gået i gang.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 23.50: The Best Man Holiday Amerikansk komedie fra 2013 Medgang og skuffelser, ægteskaber, børn og skilsmisser. Der er løbet meget vand i åen, siden ni gamle studiekammerater sidst så hinanden. Nu mødes de til genforeningsweekend hos football-stjernen Lance og hans kone Mia. Det bliver et gensyn, der både får gamle romancer og nye kriser til at blusse op.

Kl. 22.30: Op til toppen af bjerget Svensk krimiserie efter Arne Dahls romaner A-gruppen efterforsker mordet på en svensk politimand og hans familie. Den dræbte arbejdede undercover på stjernekokken David Billingers restaurant. Billinger er berømt - elsket af sladderbladene, men i al hemmelighed jaget af politiet, der mistænker ham for narkokriminalitet.

Kl. 20.00: Bedrag Dansk serie Alf har gennemskuet Christensens plan - et angreb på den danske krone. Sammen med Mads sætter han sig for at stoppe det, men angrebet er allerede i fuld gang og truer med at bringe landets økonomi i knæ. Amanda kæmper for at bevise, at Simon ikke er medskyldig i Christensens forbrydelser.

Kl. 22:35: Den store Gatsby Amerikansk thriller-drama fra 2013 Forfatteren Nick flytter i 1922 til New York, hvor hans nye nabo bliver den rige og mystiske Gatsby, som hver aften holder overdådige fester. Gatsby er hemmeligt forelsket i Nicks kusine, Daisy, som han før har haft et forhold til, men hun er gift med Tom Buchanan, der kommer ud af en rig familie.

Kl. 21.05: Two Weeks Notice Amerikansk romantisk-komedie fra 2002 Lucy har i mange år arbejdet for mangemillionæren George, men får nok af de urimelige krav og siger op. Det sidste hun gør for George er at ansætte sin afløser, June, der er mere end professionelt interesseret i George. Men da går det op for Lucy, at hun selv er forelsket i George.

Kl. 21.00: World War Z Amerikanskaction-drama fra 2013 Pludselig bryder en epidemi ud, der forvandler mennesker til blodtørstige zombier, og det er op til den tidligere FN-observatør Gerry at stoppe sygdommen. Han må rejse til de inficerede områder, og finde en kur, der kan redde hans egen familie og millioner af mennesker.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 11

Danmarks bedste arbejdsplads ligger i Aars De ansatte i revisionsfirmaet Beierholm Aars kunne tirsdag aften juble over fornem pris

AARS: Beierholm Aars er sammen med resten af Beierholm netop blevet kåret til Danmarks bedste arbejdsplads af det internationalt anerkendte Great Place To Work Institute i Danmark. Det skete ved et gallaarrangement tirsdag aften i Cirkusbygningen i København, og begejstringen spredte sig øjeblikkeligt til Beierholms kontor i Aars. - Vi har naturligvis været spændte på, om vi igen i år kunne få en god placering, og med en førsteplads er de forventninger nu blevet langt overgået. Det er en

Revisionsfirmaet Beierholm, der blandt andet har til huse i Aars, blev tirsdag i sidste uge ved et stort show i Cirkusbygningen i København kåret som Danmarks bedste arbejdsplads.

fantastisk pris at få, og det gør bare, at vi alle sammen går lidt mere stolte og glade på arbejde, siger sektionsleder i Beierholm Aars Ole H. Poulsen. Med årets førsteplads kan Ole H. Poulsen og resten af Beierholm se tilbage på fire år med topplaceringer i undersøgelsen af trivsel på danske arbejdspladser. I 2013 og 2015 indtog Beierholm andenpladsen, mens Beierholm også i 2014 tog førstepladsen som Danmarks bedste arbejdsplads. - For os er det et klart tegn på, at når vi arbejder hårdt og målrettet med at skabe trivsel i alle hjørner af vores virksomhed - både

her i Aars og på landsplan - så bliver resultatet også derefter, og det er vi super stolte over, fortsætter Ole H. Poulsen. For Ole H. Poulsen er det også vigtigt at understrege, at trivsel og forretning for ham er to sider af samme sag. - God trivsel handler om at kunne og ville en hel masse og om at have ambitioner både for sig selv og for de kolleger og kunder, man samarbejder med. Ikke om at arbejde hverken mindre eller mindre effektivt. Specielt for en virksomhed som Beierholm, der udelukkende lever af at sælge tid og kompetencer, er det super

vigtigt, at vi som ansatte stortrives med at være her.

Det følges ad, og derfor er det både menneskeligt og

forretningsmæssigt en rigtig god investering af arbejde for at holde trivslen helt i top, siger han. Ole H. Poulsen tilføjer, at de seneste års topplaceringer i undersøgelsen af Danmarks bedste arbejdspladser også betyder, at det er blevet lettere at tiltrække de skarpeste hoveder. Han hæfter sig ved, at konkurrencen om kvalificeret arbejdskraft er hård, og det gør kun værdien af et omdømme som en af Danmarks bedste arbejdspladser endnu større. I løbet af de seneste år har 25 andre firmaer sluttet sig til Beierholm, der i dag er repræsenteret i 24 danske byer.

NYT I AARS - FIRMAJULEGAVER - NYT I AARS - FIRMAJULEGAVER

De bedste julegaver er dem, som dine medarbejdere selv vælger! Bestil elektroniske gavebreve til dine medarbejdere – du fastsætter værdien og lad dem hver især vælge en flot julegave i denne lækre webshop!

SIDSTE FRIST FOR BESTILLING AF GAVEBREVE TIL JUL: 30/11 2016 ✔ Gaverne pakkes ind ✔ Levering til arbejdspladsen (Aars by) 19/12 2016 ✔ Du får glade medarbejdere ✔ Du støtter de lokale butikker Interesseret? Læs mere på www.aarsgaveshop.dk under »Bestil gavebrev«

KOM IND OG KØB JULEGAVEN!

SPAR 20%! DOG IKKE PÅ I FORVEJEN NEDSATTE VARER

VI HAR LUKKET 1. SØNDAG I ADVENT

GÆLDER FREDAG OG LØRDAG

DE SIDSTE HERREBLAZERE FØR OP TIL 2000,-

NU 500,-


Aars Avis

SIDE 12

- Vi kan mærke at der i år er et endnu større behov for julehjælp end tidligere, udtaler Jørgen Sørensen, præsident i Lions Club Aars. For nogle år siden uddelte Lions Club Aars gavekortene til familier, der ansøgte om tilskud, men i de senere år er det sket i et samarbejde med Vesthimmerlands Kommunes socialforvaltning, der sørger for at fordele gavekortene

til de familier, som trænger mest til denne støtte. I Lions Club Aars ved man derfor ikke, hvem den endelige modtager er. Det vigtigste er at klubbens medlemmer ved, pengene er givet godt ud. - Det offentliges muligheder for at yde støtte til sådanne formål er reduceret sammenlignet med tidligere, og det er derfor vigtigt, at organisationer som Lions

23. NOVEMBER 2016

er klar, når der er behov for hjælp - og vi er altid klar til at hjælpe i sådanne situationer, slutter Jørgen Sørensen. Pengene til julehjælp, er som alle andre donationer fra Lions indsamlet ved forskellige aktiviteter, ikke mindst ved klubbens loppemarkeder og ved salg af bogen ”Barn af Himmerland”, der netop er kommet på gaden i ny udgave.

Kæmpe juleskrab i Aars AARS: Første søndag i advent, 27. november, har Kvickly i Aars er lidt anderledes event. Varehuset har fået en kæmpe jule-skrabe-kalender fra Danske Spil med 500 skrabefelter og 50 gevinstfelter. Skrabekalenderen er

opstillet i forområdet ved bageren i Kvickly, hvor der på dagen vil der være personale fra Kvickly iklædt nissepige-dragter. Nisserne styrer slagets gang og sælger samtidig skrabekalendere fra en kasse i forområdet. Bag 50 af de 500 skra-

befelter gemmer sig 50 juletræer. Hvert juletræ giver gevinst i Kvickly i Aars. Varehuschef Arne Wammen lover, at der både er store og små gevinster. - Blandt gevinsterne har vi en kaffemaskine, røber Arne Wammen.

Tove Dahl Frederiksen, Vesthimmerlands Kommune, har fået 30 gavekort på hver 1000 kr. til årets julehjælp overrakt af Jørgen Sørensen, præsident i Lions Club Aars.

30.000 kr. til julehjælp fra Lions-aktiviteter i Aars AARS: Frem til 2014 uddelte Lions Club Aars et godt og velment årligt bidrag på 10.000 kr. i julehjælp til familier, der havde behov for det. Sidste år viste det sig, at

behovet var større end tidligere, og klubben besluttede derfor at fordoble beløbet til 20.000 kr. - og op til den kommende jul har klubben forhøjet beløbet igen, så der nu uddeles 30.000,00 kr.

Julehjælpen bliver ydet i form af 30 gavekort á kr. 1.000 som kan bruges til køb af dagligvarer eller en gave til børnene i de familier, der modtager julehjælpen.

En skrabekalender med 500 felter opstilles i Kvickly på søndag.

ANNONCE

Høretestdag

Har du nedsat hørelse? Her er de vigtigste tegn Kniber det med at høre fjernsynet, og har du svært ved at følge med i samtalen i større selskaber? I så fald kan det være tegn på, at du har mistet noget af din hørelse. Heldigvis er langt de fleste høretab nemme at behandle, og ny teknik gør det muligt at høre godt i alle lydmiljøer. ”Havde jeg vidst, at jeg ville høre så godt, havde jeg fået høreapparater for længe siden,” er en sætning Casper Jacobsen, audiologist hos Audium, hører om og om igen. Og han forstår godt reaktionen. ”Det er ikke kun frustrerende, men påvirker også din livskvalitet, når du ikke kan høre, hvad mennesker omkring dig siger. Hvis du skal spørge igen og igen, eller gætte, bliver det ubehageligt, og det er nemmere at trække sig i sociale sammenhænge,” fortæller Casper.

Casper Jacobsen, audiologist hos Audium, arbejder med at forbedre hørelsen for alle med en hørenedsættelse.

De vigtigste tegn Det er almindeligt at hørelsen bliver dårligere med alderen. Vi får sværere ved at forstå og opfatte visse lyde, f.eks. konsonanter, og at skelne mellem ord som kat og hat. ”Der er forskellige tegn på, at du har en hørenedsættelse. Du synes, at andre mumler og har svært ved at forstå tale,

når der er baggrundslyd og støj, f.eks. på en restaurant, til selskab og i bilen. Måske har du også svært ved at høre den anden, når du taler i telefon, og måske har du svært ved at koncentrere dig eller har ofte hovedpine. Ofte er det dine omgivelser, der påpeger, at du hører forkert og ofte har de desværre ret,” siger Casper og fortsætter: ”Jeg anbefaler alle, der oplever problemer med at høre, at få lavet en gratis høretest. Den er gratis, og din audiologist har god tid til at svare på alle dine spørgsmål. Et ubehandlet høretab vil før eller siden påvirke din dagligdag, og det er der ingen grund til med de nemme og fantastiske høreløsninger vi tilbyder i dag.”

Få testet din hørelse gratis!

24. november Bestil en tid i din lokale høreklinik, så er du godt på vej til bedre hørelse

Audium Aars Himmerlandsgade 87 9600 Aars Telefon: 7171 0901 www.audium.dk

u på n g n i R 09 01 1 7 1 7


Aars Avis

Ernst Trillingsgaard fortæller om sit liv ved et møde i Aars Direktøren taler ved LC Aarstidens Kvinders Cafe i 2017 AARS: LC Aarstidens Kvinder havde stor succes med at invitere astronaut Andreas Mogensen til Aars i foråret. Arrangementet blev afviklet som en Lions Cafe. Nu har LC Aarstidens Kvinder fundet en ny spændende foredragsholder og planlagt en ny Lions Cafe i Aars. Denne gang kommer direktør og kulturkøbmand Ernst Trillingsgaard, Aalborg Kongres- og Kulturcenter, og fortæller om sit liv. LC Aarstidens Kvinder ser frem til det nye år, idet

Lions Internationale fejrer 100 års jubilæum. Det vil blive markeret i hele verden. Jubilæet vil også blive fejret i Aars. Men først er der sat tid af til Lions Cafe. Foredraget holdes 8. marts 2017, på Vesthimmerlands Gymnasium. - Vi har været så heldige, at få Ernst Trillingsgaard, til at komme og fortælle om sin karriere i showbizz, den strækker sig over mere end fem årtier, siger Jette Poulsen, LC Aarstidens Kvinder. Foredraget i Aars sætter fokus på de små og store oplevelser, og de spændende mennesker han har

LC Aarstidens Kvinder har inviteret direktør Ernst Trillingsgaard til Aars, for at fortælle som sit liv.

mødt på sin vej - lige fra kongehuset over internationale rockstjerner til Danmarks folkekære revyskuespillere. Fotos og sjove anekdoter, vil være med til at krydre foredraget, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål fra salen. Alt sammen noget som vil være med til at gøre denne aften vedkommende og spændende. Som vanlig vil der også denne aften blive serveret et let traktement og et glas vin i pausen. Måske er en billet til Lions Cafe en gaveide, til at lægge under juletræet.

Aars Seniorer

Julehygge i Aktivitetscentret i Aars lørdag den 10. december kl. 12.30-17.00 Vi spiser juleanretning, synger julesalmer og fhv. lærer Per Iversen, Støvring, underholder med musik på forskellige instrumenter og fortæller historier m.m. Sonja Hansen læser eventyr. Mød op og få en rigtig hyggelig eftermiddag i den kolde og mørke tid. Det er ikke kun for medlemmer, alle er velkomne. Pris kun kr. 100,- pr. person. Tilmelding til tlf. 98 62 38 17 el. 98 62 36 22 Senest den 3/12. Bestyrelsen

Annoncetelefon 98 62 17 11

EFTERSYN 

EFTERSYN 

EFTERSYN

af dine Have-Park maskiner NU... eller senest den 1. marts 2017

Det lykkedes at samle 55 af de tidligere slagteriarbejdere til en gensynsfest i Aars.

Havetraktor & Rider 2 WD

Incl. moms

Vælg rigtig forhandler allerede første gang!

gere slagteriarbejdere. De mødtes til noget rigtig godt mad, udveksling af minder og opdatering af, hvor og hvad man laver nu. Den som kom længst væk fra, han kom fra Svendborg på Fyn. Alle var enige om, at gentage gensynsfesten og udbrede det i sine netværker, så der kommer endnu flere næste gang. Datoen for næste gang• blev fastlagt til lørdag den• 7. oktober 2017.

Brug for høreapparat ?

Eftersyn af

995,-

55 af 400 slagterimedarbejdere samlet efter 18 år talt en masse nostalgi om de gode tider på slagteriet og alle arbejdskammeraterne. Konklusionen på snakken blev, at man ville forsøge at indkalde til en gensynsfest, men hvordan skulle man gøre det? De sociale medier blev inddraget, der blev sendt en invitation ud på Facebook, hvor man opfordrede så mange som muligt til at dele invitationen. Da dagen oprandt, var der tilmelding fra 55 tidli-

Eksempel

 Skift af tændrø r  Skift af olie  Skift af oliefilte r  Skift af benzinfi lter  Slibning af kniv e  Kontrol og just ering af motor  Klipperdele smøres  Kontrol af: - Dæktryk - Remme og leje r - Sikkerhedskonta kt - Ledningsnet - Luftfilter - Remskiver  Rengøres og indsmøres med Pava

Slagteriarbejdere fra Aars holdt gensynsfest AARS: Fredag, 15. oktober 1999 blev den sidste gris slagtet på Danish Crown slagteriet i Aars. Det var en meget sørgelig dag for såvel de ansatte som for hele lokalområdet. Slagteriet havde cirka 400 ansatte, og de blev dengang spredt for alle vinde og alle fagområder. Her 18 år senere var et par tidligere slagteriarbejdere, Peter Løve Mark og Helle Johnsen, samlet til en privat fest og her blev der

E F TE RS Y N  E F TE RS Y N  E F TE RS Y N  E F TE RS Y N 

SPRING KØEN OVER - FÅ FORETAGET DIT

EFTERSYN 

Værkfører Kaj D. Madsen og hans team er klar med tilbud på eftersyn af alle typer maskiner.

98 28 14 11

Af Torsten Hansen

SIDE 13

HMF Marketing

23. NOVEMBER 2016

– så får du det rigtige høreapparat! Ingen ventetid MulighedSefor tryghedsforsikring på apparaterne alle vores fastpris-aftaler på www.hjallerupmaskinforretning.dk • Gratis høreprøve og afprøvning • Det behøver ikke at koste en formue, at få nye høreapparater hoereapparatet.dk

Få professionel rådgivning - ring i dag og få en tid...

• Ingen ventetid • Tryghedsforsikring på alle apparaterne • Gratis høreprøve og afprøvning • Det behøver ikke at koste en formue, at få nye høreapparater

Aalborg, Hobro, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn og Aars

9811 3200

Aalborg, Hobro, Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn

98113200 hoereapparatet.dk MULIGHED FOR HJEMME BESØG


SIDE 14

Tegnefilm fra Aars om at handle lokalt

Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

Er produceret lokalt, og passer med konceptet AARS: Foreningen ”Aars Kan Kunsten” har, gennem Messecenter Vesthimmerland, fået lavet en tegnefilm, der illustrerer gevinsten ved det lokale sammenhold og gevinsten ved at handle lokalt. - I Aars har sammenholdet altid har været grundelementet i enhver form for vækst og udvikling. Mens de gamle købsstader er vokset sig store over flere hundrede år, har de langt yngre stationsbyers succes været afhængig af det lokale sammenhold. Aars er en stationsby med et stærkt sammenhold - og derfor har Aars den størrelse og udvikling som byen har i dag. Sammenholdet er ikke alene grundelementet i byens tilblivelse - det er frem for alt muligheden for

fremtidig vækst og udvikling, siger direktør Nicolaj Holm, der er én af de fire initiativtagere til ”Aars Kan Kunsten”.

Lokale ildsjæle

Igennem årene har lokale ildsjæle, en samarbejdende lokalbefolkning og ønsket om at bruge hinanden lokalt - i det mulige omfang uanset om det handler om handel, erhverv, foreningslivet eller en lille tilbygning. Aars ’kan kunsten’ på mange måder, men kun fordi lokalbefolkningen, virksomheder, institutioner og foreninger vil området. Og netop det forhold er ”temaet” i den lille tegnefilm, som ”Aars Kan Kunsten” nu lancerer. - Det lokale sammenhold handler også om, hvordan

lokal samhandel kan betyde bedre økonomi for den enkelte - både på kort og på langt sigt, forklarer bankdirektør Lars Thomsen, der fra initiativgruppen og fortsætter med at forklarer filmens handling: ”Madsen vil gerne have en tilbygning til sit hus, og det tilbygning får han den lokale tømmermester til at bygge. Tømrermesteren bruger pengene til lønninger, og tømrerlærlingen bruger nogle af sine penge i den lokale tøjbutik. Butikschefen i den lokale tøjbutik går til den lokale frisør. Frisøren bruger så sine penge på kultur, tøj eller en tilbygning. Alt i alt har vi skabt en cirkulær økonomi, der holder hjulene i gang - og skaber vækst. Og får huspriserne til at stige”.

Koret Lyt synger a capella i Alfa lørdag, 3. december.

Århusiansk a capella-kor synger julen ind i Aars Går på scenen i musikhuset lørdag, 3. december

Tegnefilmen viser, hvordan det kan lade sig gøre at handle lokalt og derigennem skabe lokal vækst.

Julemarked Tag hele familien med til stemningsfyldt julemarked på

Vitskøl Kloster lørdag den 26. november fra kl. 10.00-16.00 søndag den 27. november fra kl. 10.00-16.00 Du finder masser af inspiration til julen, håndlavede hjerter, nisser, engle, kræmmerhuse, anderledes dekorationer og spændende borddækning. Du finder også unikke gaver af glas, keramik, pileflet, træ, strik eller filt, et smukt smykke eller maleri. Selvfølgelig har vi også lidt godt til ganen. Der er café i Munke-kælderen. Entre: 50 kr. • Børn under 12 år gratis.

Vi glæder os til at se dig!

Vitskøl Kloster

Vitskolkloster

TAMU-Centret Vitskøl, Viborgvej 475, 9681 Ranum . Tlf. 96 66 36 36

AARS: Stemningsfuld surround-sang kommer til at fylde rummet, når århuskoret gentager sidste års succes og synger julen ind i Vesthimmerlands Musikhus Alfa. A capellakoret Lyt synger igen i år julen ind. Det foregår lørdag, 3. december. Koncerten tager, med enkelte afstikkere til korenes faste repertoire, udgangspunkt i smukke og gribende julesange fra nær og fjern, der på hver deres måde beskriver de stemninger, der opstår på denne tid af året. Julen er fuld af forventninger og glæde. Det er

en tid, hvor vi er ekstra opmærksomme på at hjælpe og på at få det bedste frem i hinanden. Julen er der, hvor vi ser frem mod det, der venter på os og får øje på det, der har forandret sig siden sidste år. Lyt er et rytmisk a capella-kor under ledelse af Tine Fris. Det består af 34 sangere fordelt på op til ni stemmegrupper i nogle arrangementer. Arrangementerne er prægede af bløde samklange og stemningsfulde udtryk. Repertoiret fokuserer på nye fortolkninger af moderne, skandinaviske

popsange, og klangen er lys og varm som en dansk sommeraften. Bag navnet Lyt ligger netop det, det hele handler om for koret: At synge sammen og at udtrykke historierne i sangene, så de bliver hængende i kroppen længe efter, du har hørt dem. Lyt har bl.a. indspillet en coverversion af Marie Keys sang “Landet” og Tori Amos’ sang ”Silent all these years” og har en EP på vej. Lyt har desuden optrådt som backingkor for blandt andet Tina Dickow, Thomas Buttenschøn og In Lonely Majesty.

Lokale SFere er klar til næste valg VESTHIMMERLAND: SF-Vesthimmerland er så småt ved at varme op til kommunalvalget i november 2017. På et møde forleden opstillede partiforeningen en kandidatliste til næste valg. Fra den nuværende byrådsgruppe genopstiller Theresa Berg Andersen, Vilsted, Niels Heebøll, Gedsted og Karen Clausager, Aars. Listen kom desuden til at omfatte Annagrethe Sperling, Farsø og Jørgen Grøn, Sjøstrup. Listen kan i den kommende tid suppleres med flere kandidater. Theresa Berg Andersen

blev valgt som spidskandidat for SF. På mødet blev arbejdet i det nuværende byråd drøftet, og der var tilfredshed med, at det havde været muligt at få gennemført nogle SF-forslag bl.a. oprettelsen af et ungeråd, gratis ungerådgivning og etablering af en landsbycoach-ordning. På baggrund af de aktuelle begivenheder blev der udtrykt beklagelse og bekymring for arbejdet i byrådet, når den grundlæggende tillid mellem borgmesteren og det øvrige økonomiudvalg ikke længere er til stede.

Theresa Berg Andersen, Vilsted, er valgt som spidskandidat for SF Vesthimmerland.


23. NOVEMBER 2016

Aars.dk bag lokal gaveshop på nettet

Aars Avis

Handelen foregår lokalt - med flere gavemuligheder AARS: Mange ansatte får julegave fra det firma de er ansat hos. Ofte kan medarbejderne op til jul vælge gaver fra gavefirmaer. Men mange gange er der kun få gaver at vælge mellem, og kun sjældent er der tale om lokale firmaer. Men nu har bestyrelsen bag Aars.dk taget et nyt initiativ. - Vi har oprettet en gaveshop, hvor medarbejderne kan vælge mellem mange gaver, og vigtigst af alt, så kommer gaverne fra lokale firmaer, siger formanden for Aars.dk Henrik Tange.

På aarsgaveshop.dk kan medarbejderne finde gaver fra forskellige butikker. Det er butikkerne der sælger gaverne - ikke Aars.dk. Internetportalen er blot samlingssted for gavehandlen. Når en virksomhed har besluttet at benytte aarsgaveshop.dk, så kan medarbejderne vælge blandt de mange gaver - inden for det beløb virksomheden har fastlagt. - Fordelene er, at de lokale virksomheder let kan tilbyde deres medarbejdere

en bred vifte af julegaver. Samtidig foregår handlen lokalt, hvilket er en fordel for Aars, forklarer Henrik Tange. En række butikker har sagt ja til at tilbyde varer på aarsgaveshop.dk, og der vil løbende komme flere og nye varer. Aarsgaveshop.dk er ikke blot en portal til køb af julegaver. Gaveshoppen vil være aktiv hele året, og virksomheder og medarbejdere kan benytte portalen til receptioner og i mange andre sammenhænge.

SIDE 15

Butikkerne for

LAND OG BY

ønsker glædelig jul Årets nissepar 2016

hedder Olivia og Bastian

Den fornuftige Olivia passer på den til tider sprælske Bastian. Design: Etly Klarborg. H: 14,5 og 11,5 cm. Varenr. 868476-100

Julepris

Normalpris 429,00

299

00

Se hele JULEKATALOGET på www.hjallerupm askinforretnin

g.dk

Bliv klar til juleoptog sammen med din hest Nissehue til Hest

Varenr. 2319876

Normalpris 75,-

Tilbud: 59,Nissehue til Ridehjelm

Tefal dampstrygejern

Varenr. 2319875

Med udtagelig kalkopsamler. Autosluk og antidryp. Autoclean strygesål. 2600W. 200 g. dampskud. Udtagelig kalkopsamler. Anti dryp. 350 ml vandtank.

Julegamacher one size

Normalpris 849,00

Varenr. 2319865

Normalpris 50,-

Tilbud: 39,Pakke med 4 stk.

Varenr. 895488

Julepris

699

00

Vildt billigt

Normalpris 105,-

Tilbud: 89,-

Håndholdt navigation

Enkel funktionalitet - lige til at gå til. En nem måde at finde vej på. 4,3” skærm. Dansk navigation, 43 lande, e-boglæser, 6 forskellige Julepris spil, musik og videoafspiller. Der medfølger 12 volt ladekabel, 220 volt oplader, sugekopholder, bordstativ og datakabel. Excl. moms 479,95

Vi hjælper gerne med at finde de helt rigtige kalender/adventsgaver Priser fra

599

15-,

95

Afsnitsledende sygeplejerske Gitte Zytphen-Adeler takker for prisen. Foto: Lasse Høj Nielsen, Foto A/V.

Patienter gav pris til Ortopædkirurgien i Farsø FARSØ: Godt 100 personer var onsdag samlet for at fejre, at Patienternes Pris i år blev tildelt Ortopædkirurgien på sygehuset i Farsø. De store smil var fremme og stoltheden lyste ud af medarbejderne, da de officielt modtog Patienternes Pris ved et festligt arrangement på sygehuset i Farsø. Patienternes Pris uddeles årligt på baggrund af indstillinger fra patienterne, og ud af årets 315 indstillinger var der 20 indstillinger til Ortopædkirurgien på Aalborg Universitetshospital, Farsø. I indstillingerne er Ortopædkirurgien bl.a. blevet rost for sin professionelle og sammenhængende patientbehandling, højt informationsniveau, at personalet er søde og lydhøre, og at man som patient føler sig tryg og godt tilpas.

Det er Patientinddragelsesudvalget i Region Nordjylland, som uddeler Patienternes Pris, og formand Jens Ibsen fremhævede den ros, som Ortopædkirurgien har fået i indstillingerne. - Selvom I kun ser patienterne i kort tid, opnår I, at patienterne oplever en tæt kontakt til personalet, de føler sig trygge og taget godt imod. Det er sjældent, at det er tilfredsheden, der kommer frem i medierne, men i Patientinddragelsesudvalget tror vi på de gode eksempler, sagde Jens Ibsen.

I øjenhøjde Regionsrådsformand Ulla Astman havde også rosende ord til årets prismodtager. - For jer er patienterne det vigtigste i jeres arbejde. I behandler patienterne med stor respekt, og jeg kan

godt lide, at I også har humor og er i øjenhøjde med patienterne, f.eks. når mekanikeren får beskrevet sin operation, som var han en bil, sagde Ulla Astman til prisoverrækkelsen. Afsnitsledende sygeplejerske Gitte Zytphen-Adeler takkede på Ortopædkirurgiens vegne for prisen. - Vi er meget stolte og beærede over at være indstillet og modtage prisen. Tak til patienterne for prisen, men den største tak skal gå til medarbejderne. Det er jer, der er årsagen til, at vi modtager prisen. Vi kan meget sammen, og det kommer ikke af sig selv, men det kræver hårdt arbejde, så tusind tak for indsatsen, sagde Gitte Zytphen-Adeler. Udover æren har afdelingen fået et maleri af kunstneren Birte Ohsten samt 25.000 kr.

Varenr. DINA430

Indbygget værktøjsværktøjs kasse. Olietank: 2,5 liter. Benzintank: 5 liter. Vejl. pris 355,00

Gnaverbur m/høhæk

Kaninhø

Varenr. 44984g

Varenr. 710252ht

85x48cm, grå/hvid

Kombidunk

Varenr. HP5850586-01

SAMPAK-TILBUD Drikkeflaske 600 ml.

Julepris

29500

Varenr. 22ht

Julepris

37900

800 g.

Spåner presspack 60 liter

Varenr. 12hta

Excl. moms 236,00

Til alle børn 0-10 år Vi pynter med din Julesokke og fylder den i løbet af december. Afleveres senest 30.11.2016.

ÅBNINGSTIDER BUTIK: Mandag-fredag kl. 7.30-17.00 · Lørdag kl. 8.00-13.00 Alle priser er incl. moms og gælder t.o.m. den 30.12.2016.


Aars Avis

SIDE 16

23. NOVEMBER 2016

Der var trængsel om træet, da der i søndags blev danset om juletræet på Herregården Hessel.

Julen blev indledt på Herregården Hessel Af Hanne Monrad HVALPSUND: Som en hyggelig tradition, arrangeres der mange julemarkeder og julestuer rundt omkring på egnen som optakt til den kommende højtid. En af de større og mest hyggelige julemarkeder, finder sted på Herregården

Hessel ved Hvalpsund. Arrangementet fandt sted sidste weekend både lørdag og søndag. Det er totalteater når man træder ind af dørene på Hessel, så føler man sig hensat til en helt anden tidsalder. I de lavloftede stuer blev man mødt med hyggelig julemusik på harmonika

og det store juletræ i stadsstuen står med al sin pragt og i hjørnet sidder husmoderen og laver julestads og bordene er dækket op til de mange gæster som ventes på den gamle gård. På vejen rundt i de lavloftede stuer er der aktiviteter overalt, man møde ”Gårdnissen”, der er på besøg ved ka-

gekonen og smager på det fine marcipan og kransekager. I køkkenet er pigerne i gang med julebagningen, i bryggerset er der gang i øl brygningen og Hessels Snapselaug udskænker smagsprøver på efterårets høst og hjemmelavede snapse. Temaet for årets julemarked på Hessel var ”Gammel

Jul mest for børn” og børnene kunne da også blive godt underholdt og aktiveret på en masse forskellige måder, de kunne starte med at blive klædt på som i gamle dage og rundt på hele gården var der aktiviteter mest for børn. I den gamle lade kunne børnene få lov til at støbe stearinlys og lave sit eget lille juletræ

og i forvalterboligen var der gang i peberkagemændene og konerne, som man kunne pynte og få med hjem. Overalt på den gamle gård var der julehygge og efter nogle timer kunne man forlade den gamle herregård - en god oplevelse rigere og med sindet i den rette julestemning.

Fotografering Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

· Børne- og familiefotografering · Bryllupsfotografering

Loft FFoto

Sammenslutning af professionelle portrætfotografer i Danmark

v/ Birgitte Tøttrup Loft · Tlf. 23 60 60 70 Halkærvej 43 · 9240 Nibe · www.loftfoto.dk

Til søndagens julemarked på Herregården Hessel kunne gæsterne også prøve kræfter med smedehåndværket. Her er det 10-årige Freya Korsgaard Andersen, som laver sin egen lille hestesko.

På Herregården Hessel værner man om de gamle traditioner - således også de klassiske håndarbejdsdyder. Her er det Ruth Møllebjerg, der viser tre måbende piger, hvordan man knipler en dækkeserviet - hvis man vel at mærke har den tålmodig og de mange timer, det kræver.

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89 Tilbud uden forbindende!

En liflig duft af nybagte julesmåkager fik mundvandet til at løbe, når man lagde vejen forbi pigerne i Herregården Hessels køkken.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 17

Peter Nøhr, Elektriker, HEF A/S Carsten Skovfoged Laursen, Netværkstekniker, EnergiMidt Fiber A/S Jan Fuglsang Nielsen, Senior Key Account Manager, Energinord

Lad os blive enige om vores fremtid. Vi deler den jo

Vi kan diskutere alt om fremtiden – undtagen at vi kommer til at dele den.

eniig a.m.b.a. El- og varmeforsyning Fiberbredbånd Elsalg Energibesparelser Udelys Teknisk salg Vedvarende energi

Derfor handler det om ansvar og det handler om at være del af noget. Alle snakker om det. Nogen gør lidt. Få gør meget. Problemet er nemlig, at det eneste man er fælles om, er holdningen: Man skal gøre noget. Gøre noget for miljøet. Gøre noget for fremtiden. Grøn omstilling, digitalisering og sikring af vores infrastruktur. Fiber er nemlig ikke bare adgang til internet – det er yderområdernes livline. Hvis alle gør noget, men hver for sig, så er det desværre kun varm luft. Men hvis alle allerede er enige, så lad os skifte den varme luft ud med resultater – i fællesskab. For hvis man er fælles om noget, deler man nemlig ansvar, deler udfordringer og deler successer. Vi plejede at være EnergiMidt, Energinord og HEF. Men nu er vi blevet Eniig. Vores fælles styrker kan nemlig gøre en forskel for Danmark. Derfor slår vi os sammen. Vil du være med? Så bliv en del af os. Så kan vi dele både bundlinje og interesser. Og vi sigter højt. For når det handler om grøn omstilling og vores fælles fremtid, så gør det ikke noget, hvis man rammer over målet. Lad os være fælles om fremtiden.

Lad os blive


Aars Avis

SIDE 18

Christian Janner fra Aars jagter The American Dream Aars-drengen satser alt på at blive skuespiller i USA Af Torsten Hansen AARS: Det hedder sig, at man skal følge drømmen. Den sætning har Christian Janner, tidligere Aars, taget til sig. Christian Janner er vokset op i Aars, men i dag jagter den 23-årige unge mand The American Dream. For tre år siden flyttede han til USA. I dag bor han i Hollywood og drømmer om at blive skuespiller. - Jeg har taget en tre-årig uddannelse på handelsskolen i Aars, det gjorde jeg mest for min fars skyld, og for at modnes. Fordi jeg har altid haft en hemmelig drøm om at blive skuespiller i USA, siger Christian Janner. Med drømmen som ledetråd begyndte Christian Janner hurtigt at finde arbejde, hvor han kunne tjene penge til at rejse til Amerika. - Den 7. januar 2013 rej-

Ian McKellen, der har spillet Gandalf i Ringenes Herre, er en af de mange kendte som Christian Janner har truffet.

ste jeg til New York for at studere skuespil på New York Film Academy. Alt er

anderledes i New York, fra bygningernes størrelse, til lugten i gaderne. Den før-

ste tid boede jeg hos et yngre par, der havde fem katte. Med et indbyggertal på 8,4

millioner mennesker, var jeg kommet lige fra asken (Aars med 8000 mennesker) - og til ilden. Jeg flyttede ret hurtigt nogle blokke og ind for mig selv, hvor jeg betalte 16.000 kroner om måneden for en studio lejlighed. Det var godt jeg kun skulle være der et halv års tid til den husleje, bemærker Christian Janner. Selve undervisningen i skuespil føler Christian Janner er svær at beskrive. Det er lidt en verden for sig, set udefra, og kan måske virke lidt mærkeligt. - Øvelserne er grænseoverskridende og perfekte til at komme ud af sin skal, siger han. I det halve år han opholdt sig i New York, fik han skudt en del “kort film” De er som regel imellem 6 og 20 minutter. - Jeg indspillede et par stykker i Central Park, en i Brooklyn og et par midt i New York og en af dem i en skyskraber midt i Manhattan, opremser han. Da det halve år var gået, blev snuden vendt hjemad imod Aars. De første uger efter blev brugt på at vende tilbage til en hverdag uden skuespil og den travle atmosfære New York besidder. - MEN jeg kunne bare ikke glemme den fantastiske

23. NOVEMBER 2016

verden, som skuespil i ”filmens hjemland” er, og jeg havde nu fået rigtig mod på det liv, fastslår Christian Janner.

Tilbage mod drømmen Det kunne ikke gå hurtigt nok med at få skrabet penge sammen. Næste plan var et års ophold og bare skolen alene kostede 140.000 kr. for et år. - Jeg havde allerede planlagt, at skulle videre til Los Angeles og studere skuespil, siger Christian Janner. Et år efter gik turen mod Los Angeles. Skoletiden var som forventet - et udvidet og længere program end det som han havde taget i New York. - Mine lærere var en variation af skuespillere, som havde arbejdet i branchen og nogle der stadig gjorde. Undervisningen var en variation af at studere de forskellige skuespiller teknikker. Vi havde Shakespeare og blev guidet i, hvordan man fik en agent og kom ind i branchen, derudover filmede vi ofte på Universal backlot, hvor de bl.a. har indspillet Pirates of the Caribbean, siger Christian Janner. - Det var en god tid, og jeg mødte en masse fantastiske

Julemarked hos Farmas Fredag 25. november kl. 10-21

Topnøglesæt Kombi 1/4+3/8+1/2

12r02,9-,-

999,-

Spa

New Holland TD5050 pedaltraktor

Støvmaske

Med ventil Pk. med 10 stk.

Fra 3 år

LED lampe

med teleskopfunktion

99,-

Maxi Allround rengøringsmiddel

Spar 26,-

Kidsglobe stald

med 1 åben side. 1:32

1 ltr.

TILBUD

49,-

Høreværn

Howard med digitaltuning/ mp3/aux indgang

Julemarked hos Farmas fredag 25. november kl. 10-21

Kig forbi - mange gode tilbud

77522,4-,-

Spar

Basta bremserens

27r95,0-,Spa

79930,0-,-

Spar

Duracell AA batteri 2 pk. 8 stk.

75,-

Spar

25,-

500 ml. spray Pr. stk. 33,75

75,-

4 stk.ar 60,Sp

Kig f vort sto orbi og se de man re udvalg og ge som ku gode tilbud ng på dag ælder en!

Fabriksvej 1 • 9640 Farsø • Tlf. 98 63 17 66 • www.farmas.dk Åbningstider: Man.-fre. kl. 7.30-16.00 · Lørdag kl. 9.00-12.00 ALLE PRISER ER INKL. MOMS OG GÆLDER KUN FREDAG D. 25. NOVEMBER ELLER SÅ LÆNGE HAVES.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

mennesker på skolen. Men livet herovre er ikke altid en dans på roser. Det fandt jeg hurtigt ud af, efter jeg afsluttede forløbet, fastslår Christian Janner

BLACK november FRIDAY 25.

Statist Efter skolen begyndte han at tjene ind til huslejen ved at være statist i film og tvserier. - Det giver en god erfaring, jo mere man beskæftiger sig i det miljø og kommer ind på de forskellige sets. Jeg har efterhånden været statist i så mange serier, at jeg ikke kan huske halvdelen af dem. Det var meget spændende i starten, og man ved aldrig, hvem man render ind i. Jeg skulle ind og indspille i et studie en dag, men farede vild i studiet. Jeg så to mænd gå imod mig. En af dem gråhåret. Da jeg kom tættere på, opdagede jeg at det var Matt Leblanc (Joey fra Venner), så jeg spurgte ham, og han vidste, hvor de indspillede. Det gjorde han desværre ikke, men det var en sjov nok oplevelse alligevel. Jeg har også stået og røget en smøg med Scarlett Johansson. Jeg indspillede en scene med Billy Bob Thornton, hvor jeg skulle spise en burger, mens han havde en dialog. Der faldt vi lidt i snak imellem optagelserne. Jeg har fået en sludder med Patrick Stewart, da jeg arbejde på hans set “Blunt Talk”. Der har været en del af sådan nogle episoder, opremser Christian Janner. I starten var det spændende nok at komme ind og møde alle de store skuespillere og være med til at indspille deres film og serier, men det blev hurtigt et hverdags arbejde. Der er meget ventetid på settet. For det meste sidder man bare og venter, indtil at de er klar til at indspille. - En typisk 12 timers arbejdsdag som statist, starter med at garderoben klæder dig på til scenen, og så bliver man transporteret til en trailer, som sætter dit hår og lægger make-up på dig. Derefter kan man sidde og vente i otte timer uden at lave noget. Så bliver du kaldt ind i en times tid, og så venter du igen.

SIDE 19

9.30-18.00

Her er Christian Janner med i settet på film som blev lavet i penthouselejligheder i New York.

Som statist venter man meget. Og der kan man da ikke lade være med at drømme sig til mere…, indrømmer Christian Janner.

Kortfilm I Los Angeles har jeg været med i et par “kortfilm”, og en af dem har vundet et par priser og er blevet nominerede på film festivaler. Filmen hedder Little Star. Jeg har fået en agent herovre, som finder mig det meste af mit arbejde og tager sig af de fleste behov, som jeg har, forklarer Janner. Lige nu, er han fast statist i de to tv-serier Pure Genius som en Digitalist og American House, hvor han står bag disken, i en restaurant. - For et par måneder siden var jeg statist i Christopher Nolans nye film, Dunkirk. Den blev indspillet under kodenavnet Bodega Bay og får storpremiere til juli 2017 med et gigantisk budget. Jeg var med fire dage og fik omkring 250 dollars pr. dag. Men der var rigtig mange statister hver dag, så bare der løber lønningerne op. Jeg spiller en britisk soldat i 1940’erne under 2. Verdenskrig. Vi indspillede scenerne ved Warner Brothers studiet. Det var klart det største set, jeg har arbejdet på, og det var fantastisk at blive instrueret af Christopher Nolan. De skuespillere som medvirkede i filmen var bl.a Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh og Harry Styles fra One Direction, lyder det let stolt fra Christian Janner. En hverdag hvor man

arbejder sammen med kendte skuespillere og musikere kan for mange virke rimelig fedt. - Det er det også, men det er ikke altid en dans på røde roser. Der skal arbejdes hårdt - dels for at få jobs ene - og der har jeg både en agent og tre Phoner-selskaber i gang - og mig selv. Arbejdet er svært at få herover, og statistarbejde betaler kun lige husleje og regninger. Ud af mange auditions man skal igennem skal man være heldig og dygtig for at slå igennem, indrømmer Christian Janner. - Historierne om at alle ligner dig, når du tager til en audition, er også spot on. Du kommer ind, og så sidder der 25 andre fyre med halvlangt brunt hår og brune øjne. Det er lidt sjovt at se. Der er meget mere konkurrence end jeg havde regnet med, og presset kan til tider virke stort, men der er ikke noget jeg hellere ville arbejde med. Det seneste jeg har gjort er at melde mig ind i SAG, som er en kæmpe fagforening, som hjælper skuespillere til bedre vilkår. Det har virkelig hjulpet. Nu bliver man set på som skuespiller og ikke statist, siger Christian Janner, der for alvor tror på egen succes. - Jeg skal nok slå igennem, forsikrer han. Christian Janner lever muligvis på ”lånt tid” i USA, da landet er meget svært at få lov til at arbejde i - og nyvalg af præsident har ikke gjort det nemmere - så lige nu ansøger han om en tre års forlængelse på visa.

BOGTRYK

Visitkort • Brevpapir Kuverter • Menukort

OFFSET

Firmapapir • Fakturaer Brochurer • Bøger

Sweatshirt Lilla/offwhite Før 700,-

BLACK FRIDAY

Blondekjole Før 800,-

BLACK FRIDAY

350,-

400,-

Cardigan

Lang Før 800,-

BLACK FRIDAY

Kort. Før 700,-

400,- BLACK FRIDAY 350,-

Blondebluse Rosa/blå/sort. Før 400,-

BLACK FRIDAY

200,-

PRIK

dig til din rabat! Fra

10% til

50%

50 balloner er pustet op! En ballon pr. ekspedition. Gælder IKKE brude- og konfirmationskjoler

AARS BOGTRYK & OFFSET Christian Janner på arbejde ved kameraet.

Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

ROLD . TLF. 98 56 14 73 . WWW.SKOTT-ROLD.DK


Aars Avis

SIDE 20

Igen i år vil børn fra byens foreninger gå fakkeloptog gennem Himmerlandsgade, inden julemanden kommer og tænder juletræet.

På fredag lægger julemanden traditionen tro vejen forbi Aars, hvor han vil tænde lysene i juletræet på Kimbrertorvet.

Julemanden tænder juletræet på Kimbrertorvet på fredag Juletræstændingen falder sammen med ”Black Friday” vej forbi den vesthimmerlandske hovedstad, og han AARS: På fredag får Aars kommer ikke bare for at fint besøg - rigtig fint end- benytte ”Black Friday” til da. at shoppe billige julegaver Det er selveste jule- til byens børn. Han har annc_lagersalg2016_Layout 1 21/11/2016 10.40 Side 1 manden, som lægger sin nemlig en helt særlig misAf Lars Lindberg

sion, han skal udføre. Den korpulente, hvidskæggede herre skal nemlig traditionen tro tænde lyset i juletræet på Kimbrertorvet og mon ikke han - ganske som han plejer - har en et

23. NOVEMBER 2016

par karameller med, som han vil kaste ned til de artigste børn? Juletræstændingen i Aars falder i år sammen med handelsstandsforeningens ”Black Friday”, så der

er god grund til at tage hele familien med på en hyggetur i Himmerlandsgade. - Butikkerne har virkelig lagt sig i selen for at strikke nogle gode tilbud sammen, og derudover byder de velkommen med sort kaffe og sort lakrids. I Himmerlandsgade vil FDF’erne uddele gratis vafler, der vil være julemusik, så vil man se julepyntede vinduer, opleve den første julestemning og deltage i startskuddet til julehandlen, så er det bare om at komme af sted,

siger Jørgen Sørensen fra handelsstandsforeningen. Inden juletræstændingen vil byens idrætsklubber gå fakkeloptog igennem Himmerlandsgade, ligesom sognepræst Ole Larsen vil holde tale, inden han overlader scenen til julemanden. Den kombinerede juletræstænding og ”Black Friday” byder også på underholdning med Jakob og Louise og harmonikamusik og kaffe i Aktivitetscentret Bymidten.

Galleri Alstrup

Lagersalg 2016 .

fredag d. 25. kl. 15 - 18 og lørdag d. 26. nov .kl. 12 - 15

Keramik til Spotpriser

Stort Keramisk Lotteri Kaffe på kanden og God stemning Følg os på Facebook

Alstrupvej 32, Alstrup, 9640 Farsø. Telf.98 63 43 13

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Sidste år havde butikkerne i Himmerlandsgade i forbindelse med ”Black Friday” overdækket deres vinduer med sorte plastic, men det gør de ikke i år. I stedet vil mange vinduer være julepyntet.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 21

FREDAG 10-22 LØRDAG 10-18

SØNDAG 10-18

FRIDAY

25%

FREDAG, LØRDAG & SØNDAG 25.-27. NOVEMBER

SPAR I lampeafdelingen finder du et stort udvalg til alle rum!

MINDST

på ALLE varer!

Gælder ikke i forvejen nedsatte varer samt Fast Lav Pris

Function studie Få designet din helt egen sofa!

SPAR

LA-Z-boy hvilestol med indbygget fodskammel PRIS FRA 4.995.-

Solid K1M elevationsseng inkl. topmadras, ekskl. ben 90x200 cm NU 5.998.-

50%

på ALLE Nocturne Gold senge

38%

Bokselevation Gold 2041 180x200 cm. inkl. topmadras, ekskl. ben FØR 33.396.- NU 16.698.-

SPAR

SPAR

Legerum og balloner til de mindste gæster

40-60% på ALLE Nocturne Solid senge

LØRDAG K SØNDAG KL. 12-14 L. 12-16 ha

Admiral sofa 2+3 i Elmo luksus læder FØR 37.370.- SÆTPRIS 22.999.-

r vi FRISS W OOD & DELI på besøg. He r kan du sma ge på de populære vine og få en vinsnak!

40% SPAR

850.Ace Classic over 3+2 fra Stouby med mdr. sort20okselæder og stålben FØR 39.999.- NU 24.995.-

Erhvervscenter Se vore nye erhvervscenter. Møbler til kontorer og institutioner

Stressless Mayfair stol str. M med Royalin læder FØR 15.020.- NU 8.995.Se de mange julegaveideer i vores store brugskunst afdeling

44% SPAR

Hjørnesofa i slidstærkt betræk FØR 7.999.- NU 4.444.-

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

Her kan du opleve en verden af boligtilbehør!

Besøg os på Facebook og www.max-jessen.dk


Aars Avis

SIDE 22

Gode priser

Top kvalitet

23. NOVEMBER 2016

Hurtig levering

Ring til os!

SKAL VI PRINTE DIN ANNONCE, SÃ… DEN PASSER TIL DIT SANDWICHSKILT?

r e l l e Ring l i t v i r sk Morten Freundlich 96 984 228 - mf@aarsavis.dk

Steen Brorsen 96 984 220 - sb@aarsavis.dk

A2 eller 50x70 cm. 1 stk. 10 0 kr. 2 stk. 15 0 kr. + moms.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 23

Afskaffelsen af PSO-afgift giver ikke flere arbejdspladser i Aars Direktør: Aftalen er for uambitiøs, fordi den løber over seks år Af Torsten Hansen AARS: Den omstridte PSO-afgift, der er blevet erklæret ulovlig af EU, bliver nu fjernet. Det vil især betyde noget for virksomheder der bruger meget strøm. Blandt dem er jernstøberiet Dania i Aars. Men selv om Dania kommer til at betale mindre i afgift, så er administrerende direktør Jørg Krogager ikke rigtig tilfreds. - Det er et skridt i den rigtige retning. Men jeg er

også lidt skuffet, siger Jørn Krogager. Dania bruger hvert år 35 mio. kilowatt timer, hvilket cirka svarer til forbruget i 10.000 husstande. Samlet betyder det, at Dania betaler 8,5 mio. kroner årligt i PSO-afgift. - Afgiften afskaffes over seks år. Det giver cirka 1,4 mio. kroner årligt. Hos os er det et tal der nærmest forsvinder i mængden. Det er for uambitiøst at afskaffe afgiften over seks år, men det er et skridt i den rigtige retning. Jeg

havde dog håbet på, at det ville ske over to til tre år, så kunne vi bedre mærke det, siger Jørn Krogager. Han vurderer, at hvis afgiften var afskaffet på en gang, eller over få år, så kunne det have skabt nye arbejdspladser i Aars. - Jeg tror ikke på ansættelser på den nuværende baggrund. Måske i 2022, så kan det være, fortsætter han. PSO-afgiften blev blandt andet indført for at gavne miljøet, fordi virksomhederne skulle anspo-

res til at etablere en mere miljøvenlig produktion. Jørn Krogager fastslår, at Dania er væsentlig mere miljøvenlig end tilsvarende virksomheder i for eksempel Tyskland. - Vi bruger meget vindmøllestrøm, hvilket betyder, at vores CO2 udledning kun er cirka 30 procent af, hvad en tilsvarende tysk virksomhed udleder, når deres strøm er baseret på kul. Vi har på den måde en mere ren energi end konkurrenterne i Tyskland, forklarer Jørn Krogager.

- Jeg er lidt skuffet over, at PSO-afgiften afvikles over seks år, siger adm. direktør Jørn Krogager, Dania, Aars.

Ny analyse:

Printaviser sikrer stadig et højt annonceafkast AARS: De traditionelle medier, herunder lokale ugeaviser og dagblade, kan levere et højere ROI – Return on Investment - i dag, end de kunne for ti år siden. Det dokumenterer helt nye ROI-og effektberegninger over ti år på tværs af alle medier, som er udarbejdet af analyse- og konsulentvirksomheden Data Intelligence i samarbejde med De Lokale Ugeaviser A/S, København, som er Aars Avis’ salgskontor for landsdækkende annoncer. - Investeringer i marketingaktiviteter skal kunne betale sig i form af øget salg - ROI, siger direktør Jesper Dam Nielsen, Data Intelligence, der står bag analysen. De nye beregninger af danske mediers evne til at sikre ROI og effekt afslører en glædelig nyhed: alle mediegrupper leverer en højere ROI i 2015, end de gjorde i 2006. Nok tegner nøgletal en vigende trend for printmedierne, men både dagblade og lokale ugeavisers evne til at sikre ROI og effekt viger ikke, tværtimod, konkluderer Data Intelligence.

Stigende ROI fra alle aviser - Alle medier leverer et højere ROI i dag, end i 2006. Det gælder også lokale uge-

aviser, der fastholder et højt ROI for deres annoncører, der overgår de fleste af de digitale medier, konstaterer direktør Lars Winther, De Lokale Ugeaviser. Ifølge Jesper Dam Nielsen, Data Intelligence, viser analysen også, at offline medier generelt er mere rentable end digitale medier, også selvom de digitale mediers ROI naturligt nok er vokset en hel del siden 2006. De digitale medier har imidlertid stadig en begrænsning på ROI og effekt, til eksempel fordi sociale media typisk rammer loftet for effekt tidligt, forklarer Jesper Dam Nielsen. - Annoncører, der værner om deres ROI, bør være varsomme med at stirre sig blinde på de mange digitale medier, ” siger han.

Print undervurderes Printmediernes omdømme, kontra deres pris og reelle effekt, er allerede lidt af et dilemma i markedet. Det konkluderede Claes Braagaard, der er nordisk investeringschef i bureaugruppen Omnicom Media Group, for nylig: - Vi havde et 2015, hvor læsertallene stabiliserede sig, og den udvikling er fortsat ind i 2016. Vi ser heller ikke et fald i de effektmålinger,

vi laver på print, tværtimod har vi set et faldende prisniveau på print de senere år, og det har bidraget til, at effekterne ser ganske fornuftige ud, sagde Claes Braagaard for nylig til MediaWatch. Claes Braagaard pegede også på, at annoncemarkedet synes ramt af digital hype. Og det går ud over de traditionelle printmedier også nogle gange hårdere end fortjent. Graver man sig længere ned i analysen fra Data Intelligence, fremgår det, at der er en række brancher, der i særlig grad skal passe på med at forelske sig i digitale medier, fordi de opnår en højere ROI via investeringer i lokale aviser, noterer Data Intelligence. Bilbranchen, anden transport og rejser er brancher, som især bør stille kritiske spørgsmål til deres allokeringer, fordi ROI typisk kan optimeres betydeligt, hvis man re-allokerer budgettet fra online mod offline, viser beregningerne. - Vi har gennemregnet sammenhængen mellem investering og ROI for flere opstillede kampagnecases. De viser, at en ret simpel re-allokering kan udløse et bedre ROI resultat for de nævnte brancher, siger Jesper Dam Nielsen.

Følg os på facebook

Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning

Grundvandsundersøgelser i Vesthimmerland Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA) foretager i efteråret og vinteren 2016 en række grundvandsundersøgelser inden for området, som er vist på kortet. Disse undersøgelser er et led i styrelsens kortlægning af områder med særlige drikkevandsinteresser og indvindingsoplande til almene vandforsyninger. Rådgivende firmaer vil foretage undersøgelserne på vegne af SVANA. Undersøgelserne skal give en forbedret viden om områdets geologiske opbygning, og hvor godt grundvandet er beskyttet. Til dette formål udføres geofysiske målinger ved hjælp af SkyTEM-metoden, som på baggrund af helikopter overflyvninger kan ”skanne” jordens elektriske modstandsforhold ned til en dybde af ca. 100-200 m.

Undersøgelserne forventes at forløbe i perioden november og december 2016. Målingerne foretages fra en helikopter, som flyver i ca. 50 meters højde. Måleudstyret hænger under helikopteren i 25 til 30 meters højde. Hvert område overflyves en gang, langs linjer med 170 meters mellemrum. Man bestræber sig på at undgå at flyve over bygninger, husdyrhold og mennesker. I enkelte tilfælde er det sket, at den kortvarige støj der opstår, når helikopteren er i nærheden, har generet husdyr – særligt heste. Kender De derfor til områder, hvor overflyvning kan være til gene, beder vi Dem rette henvendelse til Jesper Hannibalsen eller Simon Makwarth på telefon 72 54 20 00.


Aars Avis

SIDE 24

23. NOVEMBER 2016

ed n m inger« e d i n S s fore rs Avi t. e v i a ig t l A k r i A å » e es g g n n i a : br t 8 g else ds tag ms p o min mo for Pris 376,- + ing. n . kr . fore pr

Aars Borgerforening Tordenkalvens Øllaug Aktive Kvinder Aars Formand: Bodil Thomsen Tlf. 98 65 61 68 Kasserer: Alice Kristensen Tlf. 98 62 32 30

DcH Vesthimmerlands civile hundeførerforening

Formand: Torsten Hansen Skånevej 10, 9670 Løgstør Tlf. (pri.) 29 43 71 18 Tlf. (arb.) 98 62 17 11 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se på facebook

www.dch-vesthimmerland.dk Formand: Birgit Fauerskov Østrupvej 12, Morum, 9600 Aars Tlf. 98 65 82 73 Kasserer: Lotte Frost Løgstørvej 222, Havbro, 9600 Aars Tlf. 96 98 80 80 Mødested: Plantagevej 8b, 9600 Aars

Vesthimmerlands Havekreds

Det Danske Spejderkorps

Vesthimmerlands Handicap Idræt

Formand: Sara Højslet Nygaard Sjøstrupvej 59, 9600 Aars Tlf. 61 26 65 45 Gruppeleder: Morten Pedersen Blegkilde Allé 43 st.3, 9000 Aalborg Tlf. 28 90 19 99 Kasserer: Maibritt Vith Johnsen Tlf. 29 39 89 12 Mail: www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

Diabetesforeningen Vesthimmerland lokalforening Formand: Bendt Bro Kristensen Torsvej 3, 9640 Farsø Tlf. 20 71 73 39 Mail: bendt.bro@123dk.dk Kasserer: Leif Holm Nielsen Aalborgvej 176, 9670 Løgstør Tlf. 51 76 64 61 Mail: leif.liselotte@gmail.com

FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Tommy Tindahl Tlf. 61 30 74 99 Formand: Eva Harbo Andersen Tlf. 70 20 08 66 - 98 62 37 55

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 40 70 44 20 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62/98 62 65 55 www.himmerlands-jernbaneklub.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Himmerlands Saluteringslaug Oldermand: Peter H. Høffner Nørregade 22, Østrup, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 86 Kasserer: Steen Vohlander Løvsangervej 44, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 91

Kimbrergarden

Formand: Birger Thomsen Høeg Hagensvej 2, Gundersted, 9240 Nibe Mobil 32 17 13 93 Kasserer: Rie Nystrup Engtoften 88, 9600 Aars Mødested: Markedsvej 19, mandag kl. 18.30-21.00

LandboSenior Vesthimmerland Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Bent Pedersen Keldgårdvej 87, 9600 Aars Tlf. 20 45 99 55

Socialdemokraterne i Vesthimmerland Syd

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

Formand: Jim Gruss Ryttervej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 64 Kasserer: Orla Pedersen Kaj Munks Vej 18, 9600 Aars Tlf. 98 65 61 72 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Vesth. Konservative Vælgerforening

Formand: Ernst Pinstrup Sørensen Ryttervej 22, 9600 Aars Tlf. 98 66 63 66 Kasserer: Hanne Monrad Agertoften 16, 9620 Aalestrup Tlf. 29 62 71 63

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Eva Auken Trængstrupvej 99, 9541 Suldrup Tlf. 98 65 32 30 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Jens Erik Christensen Sjøstrupvej 66, Sjøstrup Tlf.: 27 50 33 75 Kasserer: Joan Christensen Borupvej 4, 9600 Aars Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Ældre Sagen Aars Lokalkomité

Formand: Jette Frost Larsen Peder Stubsvej 52, 9600 Aars Tlf. 21 13 07 75 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Arne Petersen, Peder Stubsvej 21 9600 Aars - Tlf. 98 62 23 10 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

Aars Amatør Astronomer

Formand: Peter Stenild Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Leif Pedersen Korsholmvej 174, 9631 Gedsted Tlf. 98 64 53 86 Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium Observatoriet eller Lokale 1.8 www.aars-astro.dk

Aars Badmintonklub

Formand: Jesper Svendsen Herredsvej 52, 9600 Aars Tlf. 40 42 11 04 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

Aars Billardklub

Formand: Brian Nielsen Peder Stubsvej 8, 9600 Aars Tlf. 21 19 97 79 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

Formand: Jørgen Stenum Aatoften 16, 9600 Aars Tlf. 61 36 33 56 Kasserer: Helle Justesen Jensen Dr. Margrethes Vej 22, 9600 Aars Tlf. 51 94 37 01 www.aarsborgerforening.dk

Aars Bridgeklub

Formand: Yvonne Løvschall Ansgarsvej 21, 9600 Aars Tlf. 25 33 29 36 Kasserer: Børge Johansen Sportsvænget 13, 9541 Suldrup Tlf. 26 36 82 20 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

Aars Idræts Klub

Formand: Per Nyborg Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Ilona Strange Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

Aarsegnens Jagtforening Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Helle Rasmussen Sneppevej 1, 9640 Farsø Tlf. 25 61 21 83 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

Aars Brydeklub

Formand: Peter Bonde Pedersen Dalstrøget 20, 9600 Aars Tlf. 42 71 70 29 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

Aars Erhvervsråd

Formand: Hans Sørgen Kastberg Gl. Tingvej 25 D, 9600 Aars Tlf. 98 62 50 92 Sekretariat: Himmerlands Udviklingsråd Messevej 1, 9600 Aars

Aars og omegns Folkedanserforening

Formand: Leif Jensen Havbrovej 41, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 24 23 Kasserer: Elsebeth Bach Nielsen Peder Stubsvej 42, 9600 Aars Tlf. 22 77 55 33 Mødested: Aars Skole

Aars Patchworkforening Formand: Anne Mette Jensen Kg. Christiansvej 18, 9600 Aars Tlf. 61 74 65 64 Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 19

Aars Seniorer

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Morumvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 30 27

Aars Petanque Klub Formand: Norman Skov Sportsallé v/Nutidsmuseet Tlf. 98 29 84 08 Kasserer: Margit Madsen Tlf. 50 54 68 12 www.aarspetanque.dk

Aars Skakklub Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

Formand: Poul E. Niebuhr Korgaardvej 8, Haubro, 9600 Aars Tlf. 98 66 42 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 04 willymoeller@dbmail.com Spillested: Erhvervsskolerne Aars, Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

Aars Svømmeklub Aars Golfklub

Formand: Søren Friis Næstformand: Claus Andreasen Baneudvalgsformand: Jens Kristian Dissing Kasserer: Henrik B. Hansen Medl. af bestyrelsen: Karsten Urband Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen Medl. af bestyrelsen: Poul Bang Nielsen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Aars Gymnastikforening

Formand: Solveig Bigum Binderupvej 17, 9600 Aars Tlf. 40 44 80 52 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Aars Håndboldklub

Formand: Henriette Muldbjerg Tlf. 30 16 43 46 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Formand: Jimmy Krøier Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Søren Lauridsen Vestrupvej 31, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 01 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, 9600 Aars www.aars-svommeklub.dk

Aars Tennisklub

Formand: Poul Erik Pedersen Solvænget 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 25 Kasserer: Jørgen Jensen Hans Egedes Vej 130, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 56 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47

Aars Tværfaglige Efterlønsklub

Formand: Gudrun Pedersen Kærvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 62/61 75 11 62 Kasserer: Birthe Pedersen Nibevej 23, 9600 Aars Tlf. 98 62 20 32/29 65 07 62 Mødested: Underholdning og foredrag i lige uger på Kimbrerkroen kl. 13.30 til ca. 16.00. Bowling i ulige uger i EH Bowlingcenter kl. 14.00-15.00 og 15.00-16.00


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 25

Ballade i byrådet Af Lars Lindberg

Natteravnene i Aars fejrer 15 års fødselsdag på fredag. Det sker med åbent hus i Aars Teater Bio. (Arkivfoto)

15 år med Natteravnene i Aars Det lokale Natteravne-korps holder åbent hus på fredag Af Torsten Hansen AARS: Egentlig er den rigtige dato søndag, 4. december, men Natteravnene i Aars har valgt at fejre deres 15 års fødselsdag lidt tidligere. - Vi holder åbent hus i Aars Teater Bio på fredag, 25. november. Vi har valgt den dato, fordi der forventes mange mennesker i byen, da der samtidig både tæn-

des juletræ og holdes Black Friday, siger Per Jensen, der er turplanlægger hos Natteravnene i Aars. Natteravnene, der er stiftet for at holde ro og orden i nattelivet, tæller i dag 30 personer. De går sammen tre og tre og taler med de unge i nattelivet. I lommerne har Natteravnene bolsjer og kondomer. Begge dele har de med for at dele dem ud til de unge.

- Vi får os en snak med de unge, og de ved, at vi gerne giver dem kondomer, og som regel også har et bolsje med, siger Per Jensen. Da Natteravnene blev stiftet i Aars for 15 år siden var der hurtigt 60 der meldte sig til at gå. Det tal er faldet lidt. - Mange af dem der meldte sig, har ikke længere børn i den alder hvor de går i byen. Derfor er de stoppet

som Natteravne, forklarer Per Jensen. De nuværende Natteravne vil meget gerne have nye folk med i flokken. Derfor tilbyder de, at nye kan komme med på prøvevandringer. - Vi planlægger et kvartal af gangen,og vi er altid tre der går sammen. Nye kan komme med og prøve, om det er noget for dem, lover Per Jensen.

Så blev der pludselig stille Kim Arvedlund, Solbakken 41, Aars, mener ikke, der er styr på tingene i Vesthimmerlands Kommune: Efter måneder med mere eller mindre muntre indlæg fra diverse lokalpolitikere, og ikke mindst borgmesterens dårlige og mangelfulde forklaringer på spørgsmålet om inhabilitet. Så det er status quo, det vil sige lille tillid til, at borgmesteren kan adskille personlige interesser fra sit kommunale arbejde - havde nogen overhovedet tænkt, at han kunne det? Når borgmesteren opfører sig som en ”stor” entreprenør i kommunen, og gerne sælger og bygger for andre ”driftige” erhvervsfolk i kommunen, så bør der vel ringe advarselslamper med det samme. Særligt set i lyset af de sager, som har været fremme i medierne.

Man kan spørge sig selv, hvordan boligforeningen kan få tilskud til at bygge to nybyggerier for et trecifret millionbeløb, når de egentlig burde renovere noget af det gamle byggeri, som de i fællesskab med kommunen udlejer til ældre og handicappede til ublu priser (4600 kroner for 60 kvadratmeter, hvor intet er udskiftet i 35 år) Alligevel, skal kommunen stille milliongaranti for at få penge til renovering fra Landsbyggefonden – en renovering som er blevet lovet i snart seks år af formanden fra Aars Boligforening, hvis han altså kan huske så langt tilbage? Er kommunen en klub for vennetjenester, med borgmesteren som formand? Mon ikke selv borgerne i Vesthimmerland har mistet tilliden til borgmesteren – og burde han efterhånden

ikke bare trække sig? Også selvom underholdningsværdien i Vesthimmerlands byråd vil falde betydeligt. Måske kan sager om forhold, jeg i flere læserbreve har beskrevet, blive behandlet med bare en lille smule respekt og imødekommenhed. Så kan man håbe, at overtrædelser af serviceloven angående klagerettigheder og sagsbehandlingstidfrister, ansøgninger, der pludselig forsvinder, og en nedværdigende tone fra leder af bevillingsafdelingen, ikke bliver hverdagskost, som det desværre er nu. Det piner mig også, at læse Folketingets ombudsmands kritik af kommunen, vedrørende tilbagebetaling af kontanthjælp vedrørende gensidig forsøgerpligt. Heller ikke her gør man noget for at overholde gældende lovgivning, men man retter først ”fejlen”, efter ombudsmandens påtale,

også selvom borgmesteren ikke mente, at der var begået nogen fejl. Er det der, Vesthimmerlands Kommune er på vej hen? Skal vi blive ved med at behandle de svageste med mindst mulig respekt og fortsætte med den ulige politik, der føres, for at finansiere omfartsvej, nyt rådhus og tomme almennyttige boligbyggerier - for at tilfreds stille de driftige erhvervsfolk? En afsluttende bemærkning: Man kan godt fornemme, at socialpolitikken ikke fylder meget for borgmesteren, jf. Tv2Nord Salto 16.11.2016. Et overforbrug på 27 millioner kroner på Sundhedsområdet, kan da kun skyldes dårlig administration. Det er bestemt ikke mit indtryk, at de penge er kommet borgerne til gode.

AARS: Der var ikke den store dramatik under behandlingen af den fastlagte dagsorden under torsdagens byrådsmøde i Vesthimmerlands Kommune. Det var der til gengæld, da byrødderne nåede til punktet ”eventuelt”. Her rejste Theresa B. Andersen fra SF sig nemlig op og gjorde opmærksom på, at byrådskollegaen, løsgængeren Annette Vahlgreen, har bedt om aktindsigt i Theresa B. Andersens personalemappe. - Jeg undres og græmmes over din tilgang til politik og den måde, du spilder kommunens ansattes tid på, lød det blandt andet fra Theresa B. Andersen, inden hun fandt en bunke papirer frem. Hun havde simpelthen

Om politiafhøring Annette Vahlgreen, der er løsgænger i Vesthimmerlands Kommunes byråd, undrer sig over, at borgmester Knud Kristensen ikke har politianmeldt hele økonomiudvalget: Efter nu at have været afhørt af Nordjyllands Politi angående borgmester Knud Kristensens anmeldelse af mig for injurier, i sagen om ejendommen Himmerlandsgade 33 Aars, som han fortsat står som ejer af, og som han ønskede skulle gå forud for alle andre, til opførelse af ungdomsboliger, undrer jeg mig. Jeg undrer mig

Da det angiveligt er umuligt at få borgmesteren til at erkende, at han talte usandt

om sin habilitet i forbindelse med sagen om ungdomsboliger i Aars, kan vi kun opfatte det, som om han forsøgte at opnå en uberettiget fordel og få Økonomiudvalget til at medvirke hertil. Det har skabt og vil også fremover skabe en stemning af forsigtighed og mistænksomhed overfor alt det, som borgmesteren efterfølgende

forslår, og det vil skade samarbejdet – herunder også med den konservative gruppe, der med sin tavshed tilsyneladende bakker borgmesteren 100 procent op. Vi vil imidlertid gøre, hvad vi kan, for at det ikke også skal komme til at skade Vesthimmerlands Kommune. Vi kan ikke gøre mere ved sagen og stopper dis-

kussionen her, medmindre Statsforvaltningen på et senere tidspunkt måtte ønske at høre vores mening om sagen. Vi er dog tilfredse med, at sagen om ungdomsboliger i Aars i realiteten ikke blev forkludret af borgmesterens ageren, og ser frem til, at projektet bliver realiseret til glæde for de uddannelsessøgende ved ungdomsuddannelserne i Aars.

meget over, at borgmester Knud Kristensen ikke har politianmeldt hele Økonomiudvalget, herunder specielt advokat Uffe Bro, der udtalte 4.november 2016, at borgmesteren LYVER. Jeg udtalte IKKE at Borgmesteren lyver. Jeg ”nøjedes” med at udtale, at Borgmesteren taler USANDT, hvilket jeg stadig fastholder. Derfor spørger jeg dig, borgmester Knud Kristensen: Hvorfor har du ikke anmeldt Advokat Uffe Bro og resten af Økonomiudvalget, herunder din egen partifælle advokat Kirsten Moesgaard?

Højeste dagspris gives for jern og metaller

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NiBe ProdukT

Borgmesterens habilitetsproblem er borgmesterens troværdighedsproblem Per Bach Laursen, Per Bisgaard, Kirsten Moesgaard, Palle Jensen, Uffe Bro og Therese Berg Andersen fra Vesthimmerlands Kommunes økonomiudvalg retter endnu en gang en skarp kritik mod borgmester Knud Kristensen:

printet hele sin personalemappe og tilbød alle interesserede byrådskolleger et eksemplar - ingen ønskede dog at modtage den. Derefter rejste de to konservative byrådsmedlemmer Ilse Skadhauge og Klavs Bojsen sig op og fortalte, at Annette Vahlgreen også havde bedt om aktindsigt i deres personalemapper. Det fik SF’eren Pernille Vigsø Bagge til at rette et hårdt angreb mod Annette Vahlgreen. - Det er simpelthen under lavmålet, og jeg vil have en forklaring, sagde hun direkte henvendt til Annette Vahlgreen. Annette Vahlgreen ønskede dog ikke at forklare sig på torsdagens byrådsmøde men lovede i stedet, at hun vil gøre det på det næste byrådsmøde.

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

ISO 14001


Aars Avis

SIDE 26

23. NOVEMBER 2016 Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

KØR SELV-FERIE

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Gode børnerabatter!

Sommerluksus i Salzburgerland Hotel Alte Post Bad Hofgastein HHHH i Østrig Gasteinerdalen i de østrigske alper kan fremvise en perlerække af celebre kurbyer, som i 1800-tallet skød op omkring en række helsebringende termiske kilder. Midt i dalen ligger Bad Hofgastein, som har dalens største kurbadeland med indendørs og udendørs bassiner fyldt med vand fra byens kilder. På kirketorvet ligger jeres hotel, der følger op på de bedste kurtraditioner og byder velkommen til en østrigsk sommeridyl akkurat lige så blomstrende som hotellets frodige facade i gæstfrihedens hjemland. I har fri adgang til wellness og mulighed for at bestille behandlinger i alle afskygninger.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.099,- Hobby på flere plan Pris uden rejsekode 3.399,Pristillæg 1.-28.7.2017: 450,-

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 7 x 4-retters middag • Fri adgang til wellnesscenter • Gastein Card til voksne

Det estimeres at 200.000 danskere har uopdaget diabetes. Det kunne man lære om i Haverslev.

Hobbymarked og lokalhistorisk dag i Haverslev

kale som kan lejes til familiefester med mere, var der arrangeret Hobby/Kreativt marked. Her var boder, med eksempler på hvor kreAnkomst lørdage frem til ative flere af byens borgere 3.6.-14.10.2017. Turistskat EUR 2,20 pr. person over 15 år pr. døgn. er. Malerier, drejede træsager, fuglehuse, julekort, papirvarer, fine hæklede sager Pris pr. pers. i dbl. værelse og strikkevarer. Brændte mandler hører til en novemberdag, så det havde HAME Spejderne Pris uden rejsekode 1.649,sørget for. • 2 overnatninger Diabetikerforeningen • 2 x morgenbuffet Kvalitets havde fundet vej til Med• 2 x eftermiddagskaffe borgerhuset med en oplys2 nætter inkl. julebord • 1 x 2-retters middag lørdag aften 1.399,ningsstand. Kvalitets el-scootere til Her kunne man (25.11.-16.12.) • 1 x 3-retters middag til den rigtige pris! blandt andet få at vide, at den til rigtige pris! • Fri Wi-Fi Kvalitets el-scootere man estimerer, der er omRonnums Herrgård HHHH ved Vänern kring 200.000 danskere der Når I kører op ad alléen til gamle Ronnums Herrgård, møder den rigtige pris! Fønix Komfort El-Scooter har type 2-diabetes – uopI synet af gulmalede træfacader under grønne trækroner; v. Jens Erik Andersen Fønix Komfort El-Scooter daget! det er ren svensk nostalgi med et strejf af udsøgt luksus. Torupvej 6, 9640 Farsø v. Jens Erik Andersen Restauranten her er i en klasse for sig, og det historiske Tlf: 61 66 05 75 Torupvej 6, 9640 Farsø herregårdsmiljø har aner tilbage til 1300-tallet. Her kan I www.fonixkomfort.dk Tlf: 61 66 05 75 Kvalitets el-scootere til

Herregårdsferie i Sverige

1.499,-

HAVERSLEV: På Arkivernes Dag, var der Åbent Hus i Lokalhistorisk Forening i Haverslev og i Medborgerhuset. I det hyggelige arkiv blev der studeret gamle tider og kigget på gamle billeder, og det var også her der blev skænket en kop eftermiddagskaffe med tilhørende kage. I nabolokalet, samme lo-

el-scootere

nyde salonerne, kaminstuerne og den ægte nordiske stil.

www.fonixkomfort.dk

den rigtige pris! Kvalitets til Fønix Cityel-scootere Vi reparerer også Fønix Komfort El-Scooter den3 rigtige pris! v. Jens Erik Andersen Vi reparererCabino også 28 alle km/t. 60former km for pr. opladning Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Farsø Torupvej alle former for kr.el-scootere! 39.900,v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 75

Ankomst fredage 21.4.-16.6. samt valgfri 7.-16.4., 25.-26.5. og 2.-4.6.2017.

Udsigt over Kielerkanalen

el-scootere! Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.849,Pris uden rejsekode 1.999,-

Maritim Hotel Bellevue Kiel HHHH i Nordtyskland Her i Schleswig-Holsteins hovedstad Kiel er I landet på en populær feriedestination, blot en times kørsel fra den danske grænse og helt perfekt til en afkoblende og oplevelsesrig miniferie for store og små. I bor på 4-stjernet, familievenligt strandhotel med bl.a. indendørs swimmingpool og stor solterrasse.

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 2 x 3-retters middag/buffet • Værelse med balkon og udsigt over Kielerkanalen Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-12 år ½ pris.

Valgfri ankomst frem til 20.12. og 25.12.-28.12.2016 samt 1.1.-30.4.2017.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

Telefonen er åben hverdage kl. 8-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

!

NYHED

Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø ! HE Y66 Tlf:N61 05D 75 Fønix City Cabino 3 www.fonixkomfort.dk Fønix City Cabino 3 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,-

28 km/t. 60 km pr. opladning Vi reparerer også Vi reparerer også kr. 39.900,alle former for el-scootere! Vi alle reparerer ogsåfor former ning is visning v m e fr ratis frem ratisforKomfort G G alle former el-scootere! Fønix El-Scooter ! hos dig hos dig!

el-scootere!

v/Jens Erik Andersen ! N! YHED6, 9640 Farsø Torupvej D E H NY Fønix City Cabino 3 Tlf. 61 66 05 75 Fønix 28 Citykm/t. Cabino60 3 km pr. opladning www.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning

- Frihed til livet - Frihed til livet kr. 39.900,-

kr. 39.900,Vi kører i heleVi Nordjylland ning Nordjylland Gratis fremvisning kører egmviishele isnin

s fr emtivdig! frhos ra GratisG ! hos dig!hos dig

- Frihed til livettil livet - Frihed

Ved Arkivernes Dag viste Lokalhistorisk Forening deres billeder Vi kører i hele Nordjylland Vi kører i hele Nordjyllandfrem.

A/S

Også 2 og 4 nætter!

Som omtalt tidligere er Brorstrup-Haverslev Lokalhistoriske Forening ved at skrive en bog om Haverslev Sogn og dets beboere. Til brug for bogen søger arkivet oplysninger om, hvem der har boet i de forskellige huse og gårde. Af hvem og hvornår har man købt sit hus eller gård, har man eventuelt boet andre steder i byen, gerne lidt personligt om giftermål, børn, uddannelse, samt eventuelt billeder af familien, huset, gården med mere. Alle i Haverslev Sogn er velkomne til at byde ind med ”et stykke af deres liv”, som Lokalhistorisk Forening udtrykker det.

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 27

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Omkring 300 deltog i julemarkedet i Haverslev.

Julen blev danset i gang i Haverslev Af Anna K. Møller HAVERSLEV: Søndag, 20. november var der arrangeret stort Julemarked i Haverslev Hallen. Over 200 voksne og 100 børn fik en festlig jule-eftermiddag sammen med kam-

meraterne og familien. Julemand og Julekone dukkede op med smågaver i kurven, og juleboderne bugnede med julepynt, stearinlys, dukketøj, drejede træting, stentøj, lammeskind og små hjemmesko og Aloe Vera produkter. Der

var også modeopvisning med bluser og jakker. Lotteri, Tombola og Prøv Lykken lokkede med rigtig mange sponsorgaver. Der var også mulighed for at få taget årets julefoto Der blev budt på kaffe, kage, pebernødder og

brændte lakridsmandler, og der var arrangeret løjer for børnene både af McDonald og Burger King…for blot at nævne nogle af de mange muligheder for fornøjelse og juleindkøb. Det store juletræ midt i salen var tændt, og der

blev gået godt til den, da der blev danset rundt og rundt til de kendte juletoner som…på loftet sidder… I ved nok hvem! Årets store Julemarked arrangeres i et godt samarbejde mellem Haverslev Idrætsforening og Haverslev Borgerfor-

ening. Mange frivillige hænder sørger hvert år for, at byen får godt og festligt startet på julen. Borgerforeningens flotte Jule-præmie blev udtrukket af Lykkens ”Gudinde”, den 5-årige William BachThorup, og den aldeles heldige vinder blev med tak… den der har skrevet disse ord!

Det nye menighedsråd i Haverslev klar til arbejdet

Julemand og Julekone havde små gaver i kurven.

Der blev danset om juletræet.

HAVERSLEV: Kirkeåret i den danske folkekirke begynder den første søndag i advent. Kirkeårets start, som i år bliver søndag, 27. november, betyder også start for arbejdet i landets menighedsråd, hvor der tages fat på en ny fireårig periode. Medlemmer af Menighedsrådet i Haverslev Sogn de næste fire år er: Jørn Krogholm Pedersen, Dorthe Møllebjerg, Karsten Svenstrup, Hanne Svenstrup samt Anne Sofie Boelt – alle boende i Haverslev. Menighedsrådet har på et møde mandag, 14. november konstitueret sig således: Formand: Dorthe Møllebjerg, næstformand og kasserer Jørn Krogholm Pedersen, sekretær Hanne Svenstrup, kontaktperson Anna Sofie Boelt og kirke-

værge Karsten Svenstrup. Præstegårdsudvalget består af Anna Sofie Boelt og Karsten Svenstrup Sognepræst Svend Schultz-Hansen er obligatorisk medlem af menighedsrådet. Menighedsrådene, 1699 i alt, administrerer de enkelte sognes kirker, kirke-

gårde og præstegårde, forestår sognenes økonomi, og tilrettelægger gudstjenester og andre kirkelige handlinger. Der er tale om frivilligt arbejde. ”Det hele fungerer jo”, tænker mange måske … ja, men hvorfor? Fordi der er frivillige, der tager sig af meget af det praktiske.

Det nye menighedsråd i Haverslev ser således ud: Fra venstre (stående) Karsten Svenstrup, Jørn Krogholm Pedersen, Svend SchultzHansen, fra venstre (siddende) Anna Sofie Boelt, Dorthe Møllebjerg (formand) samt Hanne Svenstrup.


Aars Avis

SIDE 28

Delikatessen

tiLbuDDene gĂŚLDer kun

juleaften...

kolonial kolonial

anton landand 3.000 g

Lad os stege din and - sĂĽ har du tid til julehygge...

199

pr. stk. ....

afhentning d. 23. dec. efter kl. 14 - kan hentes i alle tre butikker! anden skal bestilles i en af butikkerne eller pĂĽ tlf. 25 57 49 40 inden d. 16. dec.

P.S. Du fĂĽr andefond med...

kolonial frost

beauvais herregürds rødkül

9

720 g pr. sp.

pr. sp.

95

23. NOVEMBER 2016

ota grovvalset solgryn

5

700 g

pr. pk.

00 00

max. 5 ps. pr. kunde!

pr. ps.

10

00

JJU UL N LEEEM M MEEEN LN UU J

            

    

      

        

    

                      

   

      

 

        

 

 

  

pr. ps.

  

  !"# # 

"!              

 

   

 

 

 

 

  

 

  #"!

 

10frit valg

LE JU

  25

 !  #"     

   

kun ..................

U ENMmin. 450 ghjemmelavet sylte

00

ribena saft alm./light 1 ltr./0,85 ltr.

frit valg

 

pr. 1/2 kg .............

8

00

hel nakkefilet

pr. 1/2 kg .......

19

Delikatessen

95

15

max. 6 stk. pr. kunde!

frit valg

95

Direkte nr. 25 57 49 40 Hver dag fra kl. 8.00-15.00

karolines piskefløde 1/4 ltr.

pr. stk.

7

3

95

kolonial kød

16

pr. 1/2 kg

00

pr. stk.

95

3

00

kolonial øl + vand

faxe sodavand ds. pepsi/kondi m.fl. alle slags

24 stk.

00

10

max. 4 pk. pr. kunde!

1/2 pris!

kĂŚrgĂĽrden 200 g org./let

frit valg

max. 10 ps. pr. kunde!

400 g

kolonial mejeri

kogeben

gestus pommesfrites/skiver

danish crown julemedister

6Slagteren

00

danish garden/ skÌlskør purerede kirsebÌrsauce 1/2 ltr.  

max. 4 ps. pr. kunde!

50

00

hamburgerryg

amo gluten mel 2 kg

500 g mellemstr.

500 g

mĂźsli

m/rosiner og bananchips

rejer

60

00 + pant

coca-cola 1,5 ltr. alle slags

9

pr. stk.

00 + pant

thor hvidtøl

95

6-pak.

12

95 + pant


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

kolonial kolonial

SIDE 29

kolonial køl

gråsten/k-salat remoulade/ketchup 800-900 g

kolonial køl

så skal der steges klejner...

svinefedt

hel brie 500 g

500 g

"mega flaske"

frit valg

15

00

fynbo marmelade øko. produkter tyttebær

10

pr. pk.

00

spar 15.00

pr. stk.

allans guldost

25

00

partivare

1.400 g m/u kommen

arla rund havartiost 400 g

340 g

ribsgele 340 g

julemarmelade 340 g

9

frit valg

00

spar 30.00

KuN

restparti

santa maria nudler 750 g

59

pr. stk.

1/2 pris!

95

torsdag

rød karat

max. 3 stk. pr. kunde!

pr. stk.

12

00

pr. stk. lørdag KuN

lambi køkken/ toiletpapir

400 g

6/3 rl.

5

spar 20.00

pr. pk.

00

ryd hylderne... santa maria/ dr. oetker krydderier

max. 6 pk. pr. kunde!

pr. ps.

20

00

10

00

mou hønse/ oksekødssuppe

1/2 pris!

max. 6 ltr. pr. kunde!

frit valg

H averslev

v. finn ovesen

15

colgate tandpasta

1 ltr.

i breve kanel/potaske m.fl. alle slags

frit valg

00

tlf. 98 65 40 13

2 pk.

Nørag er

tlf. 98 55 10 06

12

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fra tirsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00

95


Aars Avis

SIDE 30

23. NOVEMBER 2016

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Julehygge i Nørager fra før verden gik af lave Julens traditioner holdes i hævd på Boldrup Museum NØRAGER: Rør blot ikke ved min gamle jul! Denne linje fra den gamle julesang kan nærmest siges at være det ideologiske grundlag, når der søndag, 27. november holdes julearrangement på Boldrup Museum. Stort set alt, hvad man forbinder med traditionel julehygge, er nemlig denne dag på programmet. Der bliver klippet julepynt, juletræet

er pyntet, der laves juledekorationer, der er levende julemusik, æbleskiver, risengrød, småkager og julegløgg, og selvfølgelig er der også en fræk gårdnisse, der skal have sin julegrød. - De sidste år har vi oplevet, at der er kommet flere og flere til vores julearrangement, og sidste år kom der så mange, at det næsten var for meget af det gode. Så i

år har vi inddraget samtlige lokaler i arrangementet for at skabe mere plads. Der bliver hygget i den gamle stue, der bliver lavet juledekorationer i den gamle stald, og man kan gå op i vores skov og finde gran og mos til sine dekorationer, siger en af arrangørerne, Bjarne Hansen, der er formand for Boldrup Museumsforening.

Julemanden kom også forbi Stenild Forsamlingshus og havde slikposer med til børnene.

Julemarkedet var velbesøgt i Stenild STENILD: Årets julemarked i Stenild Forsamlingshus blev et tilløbsstykke. Det store trækplaster var tombolaen med flotte gevinster, sponseret af private og lokale erhvervsdrivende. Æbleskive-damerne havde hele dagen travlt med at bage friske æbleskiver til gæsterne. Der blev langet

omkring 400 æbleskiver over disken. Sognepræst Herluf Christensen fortalte to historier for børn og barnlige sjæle. Til stor glæde for børnene kom julemanden forbi flere gange i løbet af dagen med små slikposer. Mange fik købt kirkegårdspynt, julemedister og

spegepølse. Og der var rig mulighed for at købe Aloe Vera-produkter, glaskunst, strikvarer, nisser og andet julepynt. Som afslutning på dagen blev der danset omkring juletræet. Med en omsætning på ca. 10.500 kr. er julemarkedsudvalget meget tilfreds med dagen og parat til at gennemføre et julemarked næste år. Datoen er fastsat til 26. november og mange udstillere har givet tilsagn om, at de gerne vil komme igen.

Der er igen lagt op til hygge, når der holdes julearrangement på Boldrup Museum.

De tre søstre underholder i Kig Ind i Nørager.

Adventssang i Nørager Ivan Tang & Co leverede musikken, da Boldrup Folkedansere holdt legestue i Kig-Ind i Nørager.

Legestue hos Boldrup Folkedansere NØRAGER: Boldrup Folkedanserne havde en fornøjelig aften, da de forleden

afviklede den traditionelle årlige legestue i Kig-Ind i Nørager med pæn tilslut-

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

port dsrap Tilstan ådgivning & g nin rv talr - & To lig & Erhve imærk Energ Bygherre Bo

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

ning. Der deltog 85 personer til dans og kaffe med kringle og lagkage. Dansen blev ledet af Dorte Mølgaard, og musikken blev leveret af ”Ivan Tang & Co”. Legestuen blev en fornøjelig og hyggelig aften med stor danseglæde. Foreningen har nylig holdt generalforsamling med genvalg på alle poster bortset fra fanebærer, hvor Aage Laustsen blev nyvalgt for en to-årig periode.

NØRAGER: Tirsdag, 29. november inviterer Kig Ind, menighedsrådet og Pensionistforeningen i Nørager til et adventsarrangement med sang og musik. De tre

søstre Anne Marie, Margit og Gunda vil styre aftenen. Anne Marie og Gunda spiller harmonika og Margit sidder ved klaveret. Der synges gode danske

AARESTRUP

Aarestrup juler AARESTRUP: Lørdag, 26. november starter Aarestrup julen med at tænde et juletræ tidlig morgen, hvorefter man i samlet flok går til jule-klippe-dag på Gregers Krabbe Friskolen. På hele skolen er der forskellige værksteder med mulighed for at udfolde kreativitet, og skolen bliver

langsomt pyntet med hjælp fra børn, forældre og andre besøgende. De Sorte Spejdere deltager med værksted og Pensionistforeningen bager pebernødder. Juleriet fortsætter i Aarestrup Forsamlingshus, hvor en lille frokost juleplatte venter til en besked pris. Byens store juletræ bliver

sange fra Den nye Højskolesangbog, og søstrene vil veksle med musiknumre. Der bliver rig lejlighed for deltagerne til både at lytte og til at få rørt stemmerne. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

tændt, og der bliver danset og sunget omkring det. Måske kommer julemanden og danser med? Der afsluttes med kaffe og æbleskiver doneret af Forsamlingshuset og Borgerforeningen. Arrangementet slutter, og ”julen er kommet til Aarestrup, båret ind af den fælles indsats fra landsbyen midt i Himmerland”, som Borgerforeningen udtrykker det.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

GUNDERSTED

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SIDE 31

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Rejsegilde på købmandsgård GUNDERSTED: I morgen torsdag indbyder foreningen bag Gundersted Købmandsgård lokale, entreprenører og håndværkere til rejsegilde på den nye hal, der bygges ved den gamle købmandsgård. - Vi havde egentlig håbet, at vi kunne stå med en færdig hal på nuværende tidspunkt, men vi har desværre haft et par små bump på

vejen. Dels måtte vi lave lidt justeringer i budgettet, som så krævede en ny godkendelse fra et par fonde. Dernæst har der været lidt ventetid på de stålspær, som skal danne de nye rammer, siger formand Kjeld Østergaard. - Men nu bliver de endelig rejst. Faktisk skulle det gerne komme til at ske allerede tirsdag, men for så at være

sikker på at de er kommet op og forsvarligt tømrede sammen, så venter vi lige til torsdag med at afholde rejsegildet, forklare Ulrik Jensen fra bestyrelsen. Her håber bestyrelsen så til gengæld, at rigtig mange får lyst til at se forbi denne torsdag til en lille rød pølse ved middagstid under kransen.

Naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune, er klar med spørgsmål og skovnisserne.

Jul i skoven første søndag i advent i Jenle Plantage

Kom og svar på spørgsmål om skovnisser

Nu er spærrene på vej op, så alt kan blive klar til rejsegilde torsdag.

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Lokal forfatter er klar med en ny bog

HORNUM: - Dette års julemærke har inspireret os til nye juleaktiviteter til vores julearrangement, siger naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune, der sammen med Lars Wachmann traditionen tro invitere i skoven 1. søndag i advent. Det meste af november har stået i nissernes tegn, og arrangørerne har fået hjælp fra dygtige nissekyndige kolleger. Maj Jensen, der er elev hos Naturstyrelsen, har skåret nisserne ud med motorsav, og Anette Ervolder og Denise Larsen fra Vesthimmerlands Kommune har malet og dekoreret nisserne.

Nu er der 14 nisser klar til nissejagt den 1. søndag i advent, i både Jenle Plantage og Uhrehøje Plantage. Hvis man kan finde de 14 skovnisser i skoven kan man også svare på spørgsmål om skovnissen. Et spørgsmål lyder f.eks. sådan her: Hvad vil en skovnisse hellere have bar end at undvære sin hue? For at svare på spørgsmålet skal man finde tal og bogstaverne på skovnisserne, men det er først 1. søndag i advent at nissejagten begynder - og det er også først der, alle spørgsmålene til nissejagten offentliggøres. - Til julearrangementet i Jenle pynter vi også jule-

træet som på julemærket, og man kan også se og røre nogen af de dyr der ses på julemærket, lover Karin Winther. Arrangementet er gratis, men arrangørerne håber, at deltagerne har lyst til at støtte Julemærkefonden ved at købe julemærkerne, en dag hvor de er ude at handle. Det er muligt at indsamle og klippe gran og grene til juledekorationer og i juleværkstedet kan man fremstille mosbamser, pilestjerner, hjerter og fuglefoderautomater. Efterfølgende serveres gratis kakao og æbleskiver tilberedt over bål.

Christian Leth giver sit bud på, hvordan man forebygger katastrofer Af Lars Lindberg GATTEN: - Denne bog burde være overflødig. Vi håber alle, at vi ikke oplever katastrofer eller kriser. Men vi lever vort liv i en verden, som ikke er ideel. Vi oplever en verden, hvor vi overraskes af naturkatastrofer, hærværk, bombespræmgninger og anden terror mod civile mål. Vichokjeres over, at terrorister kan flyve direkte ind i kendte amerikanske mål, eller når der skydes på fredeligeborgere på gaden i Paris og København, når naturen viser os vor underlegenhed, som det skete i Sydøstasien. Hver gang vi overrasket spørger os selv: ”Kunne dette være undgået? Kunne vi have forberedt os bedre?” Sådan indleder den tidligere officer og elitesoldat, Christian Leth fra Gatten, sin nyeste bog ”Tag katastrofer alvorligt - også før de sker”.

Christian Leth fra Gatten har skrevet bogen ”Tag katastrofer alvorligt - også før de sker”.

Bogen er Christian Leths anden bog, og den er en vejledning til ledere og ansatte i private, offentlige og frivillige organisationer. Kort sagt - alle der har ansvar for andre menneskes ve og vel. Christian Leth understreger i bogen, at et vigtigt

ord er ”forberedelse”, og han kommer med en række eksempler på, hvordan er godt beredskab og en god forebyggende planlægning kan redde ikke bare materielle ting men i yderste konsekvens også menneskeliv. Bogen er overskueligt opbygget og kan både læses i sin helhed og bruges som ”opslagsværk”. Christian Leth levner i ”Tag katastrofer alvorligt - også før de sker” ikke meget plads til udsvævende teoretiske betragtninger men formår hele tiden at komme med konkrete eksempler på katastrofer - ligesom han giver sit bud på, hvordan de kunne have været forhindret eller i hvert fald begrænset i omfang. Christian Leth fungerer i dag som selvstændig virksomhedsrådgiver i både ind- og udland og er ledelseskonsulent for Institut for Personalerådgivning.

Maj Jensen, der er elev hos Naturstyrelsen, har skåret nisserne ud med motorsav.

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

Advokatfirmaet Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Fryd & Nielsen Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13


Aars Avis

SIDE 32

23. NOVEMBER 2016

Rokade i bestyrelsen i Aars Billard Klub BILARD: Grundet øget arbejdsmængde i det private arbejde har Aars Billard Klubs nuværende formand Brian Nielsen på et medlemsmøde oplyst, at han trækker sig som formand for Aars Billard Klub med øjeblikkelig virkning. Brian Nielsen fortsætter som medlem af bestyrelsen,

han træder blot et skridt nedad stigen og overlader formandsposten til Mikael Toft. Mikael Toft er kendt i klubben, og han er tidligere formand i klubben gennem 25 år. Han bliver konstitueret formand frem til klubbens ordinære generalforsamling i maj 2017.

Michael Toft er konstitueret formand i Aars Billard Klub frem til klubbens generalforsamling i maj.

Tobias Simonsen (t.v.), Oliver Norlyk og Jakob Wolf (t.h.) fra Aars HKs U16-hold deltager allerede i DHFs talenttræning, men de kan inden længe få følgeskab af flere holdkammerater.

Stor succes for Aars HK-drenge HÅNDBOLD: For to år siden blev U14-drengene årgang 2000/2001 fra Aars HK danske mestre, og drengene har ikke hvilet på laurbærrene siden. De har fortsat den hårde træning og er ligeså målrettede som for to sæsoner siden. Det er også et krav, hvis de skal være med på højeste niveau i U16-rækken, hvilket det i skrivende stund ser ud til, at de er. Førsteholdet spiller i 1. division, er ubesejret og har allerede nu kvalificeret sig til U16-ligaen, hvor Jyllands seks bedste hold i sidste halvdel af 2016/17-sæsonen skal kæmpe om to

pladser til DM. Ikke nok med det. Andetholdet i 2. division er ligeledes ubesejret, og spiller muligvis i 1. division efter jul. Ret imponerende med så mange talentfulde spillere samlet i Aars HK. Ud over GOG er der ikke andre klubber, der kan bryste sig af samme niveau i U16rækken. Talentmassen i Aars HK er ikke gået ubemærket hen. Derfor havde talentchef i Dansk Håndbold Forbund, Claus Hansen, også lagt vejen forbi klubben for at forestå en træning for U16truppen, og efterfølgende gav han et oplæg for spille-

re, forældre og andre håndboldinteresserede. Tre af U16-spillerne er allerede inde omkring DHFs talenttræning, og måske får flere chancen på de kommende samlinger. Hvis den positive udvikling fortsætter for dette talentfulde kuld af Aars-spillere, kan det være, at vi ser én eller flere af spillerne omkring et af U-landsholdene. Men som Claus Hansen gjorde opmærksom på til mødet i Aars, kræver det udover talent en kæmpe træningsindsats og den rette indstilling for at nå så langt.

Generalforsamling uden dramatik i Haubro IF Af Lars Lindberg FODBOLD: Der var uro i luften inden torsdagens ekstraordinære generalforsamling i Haubro IF. De fire medlemmer af bestyrelsen for klubbens fodboldafdeling havde på forhånd meldt ud, at de grundet samarbejdsproblemer ønskede at trække sig for i stedet at starte en ny fodboldklub i Haubro. Den beslutning stod de ved, men det gav ikke anledning til voldsomme diskussioner, fortæller Haubro

IFs formand, Peter Lendal Paulsen. - Alt forløb i god ro og orden, og der blev valgt tre nye bestyrelsesmedlemmer og en suppleant. En række forældre til medlemmer af fodboldafdelingen kom med både ris og ros, og deres betragtninger vil den nye bestyrelse selvfølgelig bruge konstruktivt sit arbejde, siger Peter Lendal Paulsen, som dog ærgrer sig en smule over den tidligere bestyrelses beslutning om at starte en ny fodboldklub i Haubro. - Vi accepterer selvfølgelig

deres valg, og vi respekterer, at det er det, de vil, men helt personligt synes jeg da, det er noget rod, at der skal til at være to fodboldklubber i så lille en by som Haubro. Men igen - de er i deres fulde ret til at starte en ny klub, og vi hverken kan eller vil forhindre dem i at gøre det, siger formanden, som ikke ønsker at komme med noget bud på, hvor mange af klubbens nuværende medlemmer, som efter vinterpausen vil stille op for den kommende lokalrival.

Aars Svømmeklub er en blandt 12 danske klubber, som i denne sæson skal afprøve et nyt fastholdelseskoncept, der gerne skulle sikre klubben, at den bliver bedre til at holde på sine unge medlemmer.

Aars Svømmeklub afprøver fastholdelelseskoncept

Klubben vil blive bedre til at holde på medlemmerne SVØMNING: Aars Svømmeklub er en af de 12 udvalgte svømmeklubber, der gennem denne sæson skal afprøve det tweens-fastholdelseskoncept, som Dansk Svømmeunion og GymDanmark samarbejder om i projektet ”Vi bevæger unge i forening”. Siden januar 2014 har de to forbund gennemført en undersøgelse om frafald blandt børn og unge i alderen 8-12 år (tweens), samt samarbejdet med 10 udvalgte pilotforeninger om at udvikle et forløb til svømmeklubber og gymnastikforeninger, der kan give foreninger input i arbejdet med netop at fastholde børn og unge. Det er dette færdiggjorte forløb, som Aars Svømmeklub skal igennem sammen med de 11 andre svømmeklubber og 10 udvalgte gymnastikforeninger. Helt afgørende for børn i både gymnastik og svømning er, at de gerne vil opleve, at de bliver bedre til deres idræt. Hvis ikke det sker, vil omkring en tredjedel af børnene overveje at stoppe. Også forældrene mener, at fremgang på for-

eningens hold er afgørende for, at det giver mening for deres børn at fortsætte med at træne – også selv om de ikke er med på et af klubbens konkurrencehold. For forbund og foreninger handler det altså et stykke hen ad vejen om at have træningstilbud med fokus på fremskridt og samtidig fortælle, hvordan gymnastik rummer udfordringer til alle, og at svømning er andet end ”baner på tid”. Om grunden til deltagelse i projektet udtaler Lone Østrup Bentzen fra Aars Svømmeklub: - Vi vil gerne være en klub, der tilbyder et alsidigt program med andet end svømmeundervisning OG en klub, hvor det er rart at være medlem.

Bredden bliver klemt Et fælles træk for begge idrætter er, at hvis man fra otteårsalderen ikke er aktiv på et af foreningens konkurrencehold - enten fordi man ikke har talent eller motivation herfor - så er de tilbud, foreningerne har, mangelfulde eller helt fraværende.

Både forældre og børn fremhæver, at der er et behov for at have hold for dem, der ikke ender på et af konkurrenceholdene. For foreningerne er det et spørgsmål om prioritering af faciliteter og trænerressourcer. Undersøgelsen bekræfter et velkendt tema om, at det sociale element er afgørende for, at man fortsætter med sin træning. For de unge i undersøgelsen handler det blandt andet om at hygge sig med hinanden på holdet. Det gælder både under træning, hvor forventningen er, at træneren sætter en god stemning, men indbefatter i lige så høj grad muligheden for, at ”hænge ud” før og efter træning. For hold der kun træner én gang om ugen kan det være svært at bygge sociale relationer op. Der ligger en væsentlig opgave her med at få sat fokus på området og udvikle bud på aktiviteter og metoder til at ”samle holdet”. Særligt svømmeskolens hold, der nogle steder kun træner 30 minutter om ugen, har en udfordring her.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 33

Aars Skakklub fik en god start SKAK: Aars Skakklub, der er i holdsamarbejde med Nibe, vandt i den seneste spillerunde i mesterklassen med 5-1 over Sæby og ligger nu nummer et i klassen. Det blev til sejre til John B.Nielsen, Benny Grønhøj, Søren Thomsen, Henning Larsen og Aage Andersen. Ligeledes i mesterklassen tabte AarsNibe 2 med 2,53,5 til Aalborg 3. Kampen

var spændende, og kunne være tippet til Aars/Nibes side. Mogens Nielsen vandt og remis fik Kjeld Johansen, Carsten Espensen og Poul E. Niebuhr I B rækken tabte AarsNibe 3 overraskende med 1-3 til Aalborg 7. Jørgen Madsen vandt sin match. AarsNibe 4 var oversidder i denne runde.

Aars Billard Klubs 1. divisionshold rykkede op på andenpladsen i rækken efter weekendens sejr over Herning.

Aars Billard Klub sled sig op på andenpladsen i 1. division Holdet slog Herning i en yderst seværdig match BILLARD: Aars Billard Klubs førstehold, som spiller i 1. division, leverede i weekenden på hjemmebane en fornem indsats mod Herning, hvor spillerne fra Aars efter en forrygende og yderst spændende kamp vandt 6-2. Aars Billard Klub havde et stort og medlevende hjemmepublikum i ryggen, og den flotte opbakning var med til at skærpe hjemmeholdet. Henrik ”Hønse” Jensen leverede en rigtig fornem indsats, da han i sin sejr lavede dagens største individuelle serie på 382 point De to øvrige vindere var

Jan Bjørn med 77,77 i gennemsnit og Brian Nielsen med 50,00 i gennemsnit. Med sejren indtager holdet andenpladsen i rækken og ligner i øjeblikket er godt bud på en kommende oprykker til elitedivisionen. Ud over førsteholdets kamp har yderligere syv holdt været i kamp i den forgangne uge. Serie 2.1 har på udebane tabt 2-6 til Ebeltoft. Peter Sørensen stod for den enlige sejr til Aarsmandskabet. I serie 3 har to hold været i kamp. Serie 3.2 har på hjemmebane spillet uafgjort 4-4 mod Tinghøj. Kaj Lykke

Jensen og Jørgen Sørensen sørgede med deres sejre for det ene matchpoint til holdet. Serie 3.3 har hjemme mødt naboklubben Arden, og dette lokalopgør endte uafgjort 4-4 efter en meget lige og spændende kamp. Keld Poulsen og Jørgen B. Andersen vandt for hjemmeholdet. I Old Boys rækken er der afviklet fire kampe. OB1 har på udebane spillet uafgjort 4-4 mod Tinghøj. Jørgen Sørensen og Dan Nymand sørgede med deres sejre for det ene point til hjemmeholdet. OB3 har været på besøg i Aarhus, og holdet kunne

drage hjem med et point efter at have spillet uafgjort 4-4. Peter Dahl og Erik Rynkeby vandt deres kampe for Aarsmandskabet. OB5 havde fordel af hjemmebane i deres opgør mod Ans. Fordelen gav ikke fuldt udnytte, da det blev til et point efter resultatet 4-4. Niels Ove Thomasberg og Erling Bertelsen vandt deres kampe. OB7 havde også fordel af hjemmebane i deres opgør mod Fluen fra Aarhus. Opgøret endte uafgjort 4-4 efter en spændende og lige kamp. Bent Pedersen og Eigil Nøhr vandt deres kampe for hjemmeholdet.

Jysk mesterskab til skytte fra Aars SKYDNING: I weekenden var en flok skytter fra Aars Skytteforening i Herning på Lind Skyttecenter for at deltage i det jyske mesterskab i 10 meter pistol. Maria Kristensen skød 360 i den indledende runde og var som tredjebedste skytte klar til damefinalen. Her sluttede hun på en femteplads. Hos herrerne havde Aars Skytteforeningen hele to skytter, Allan Borg og Mikkel Ranneberg, med i

finalerunden. Førstnævnte sluttede på fjerdepladsen og sidstnævnte på femtepladsen - i øvrigt i sin første finale under Dansk Skytteunion. Også i juniorklassen var Aars Skytteforening repræsenteret, og her viste Mie Marie Lassen i den grad flaget. Hun stillede op i U15 enhåndsfatning, og hun leverede en stabil indsats på et meget højt niveau og kunne efterfølgende kalde sig Jysk Mester i klassen.

De dygtige trampolinspringere fra Aars Gymnastikforening vandt ikke færre end otte medaljer, da de i weekenden deltog i et stævne i Jelling.

Trampolinsæsonen er begyndt i Aars GYMNASTIK: Så er sæsonens trampolinkonkurrencer indledt for springerne fra Aars Gymnastikforening. Søndag tog 12 af klubbens springere til DTS stævne i Jelling, og det lykkedes de talentfulde gymnaster at hjembringe ikke færre end otte medaljer. Julie Dyrman vandt guld og Nadja Nielsen sølv i gruppe III række C. Camilla Albæk vandt bronze i gruppe II række C. I gruppe II række B vandt Julie Mikkelsen guld

og Chanel Jørgensen sølv. I gruppe II række A fik Anne-Sofie Johansen sølv og Signe Hagsten Larsen bronze, og i den vanskeligste række, gruppe I række A, vandt Lasse Holst Outzen guld. Næste weekend er der nye stævner i DGF. 10 springere fra Aars deltager i klubturnering i Holstebro, og Signe Hagsten Larsen skal til samling med bruttolandsholdet i København og deltager dagen efter i klubturneringen i Ishøj.

BESØG VORES HJEMMESIDE

www.bolig-punkt.dk og se den nye brochure fra Møbelkæden Masser af gode tilbud på møbler, senge, m.m.

Mie Marie Lassen fra Aars Skytteforening sikrede sig i weekenden det jyske mesterskab i 10 meter pistol i U15 enhåndsfatning.

Borgergade 39 VI ER ENAalestrup 9620 DEL AF Tlf. 98 64 14 99 www.bolig-punkt.dk


Aars Avis

SIDE 34

23. NOVEMBER 2016

Brydere fra Aars deltog i stort stævne i Herning

BRYDNING: Aars Brydeklub deltog lørdag i VenneCup i Herning. Det var efterårets største stævne med hele 230 deltagere fra Norge, Tyskland, Holland, Polen og Danmark. I alt blev der kæmpet i fire aldersgrupper, og så var bryderne selvfølgelig inddelt i passende vægtklasser. Tilsammen blev der på stævnets otte timer udkæmpet 321 kampe, og heraf deltog bryderne fra Aars i de 12 - desværre uden den store succes. Af de 12 kampe vandt bryderne fra Aars blot de to, men Aars Brydeklub stillede også op med en del urutinerede brydere og sågar en stævnedebutant. I Pusling level 2 deltog Elias Lilleris i 32 kilo-klassen, hvor der i alt var ni deltagere. Klassen blev delt i to puljer, og Aars-bryde-

ren endte i puljen med fem brydere. Lodtrækningen flaskede sig således, at Elias Lilleris i sine to første kampe skulle møde to af klassens stærkeste brydere, og de var ganske enkelt bedre end den unge Aars-kæmper. Elias Lilleris kæmpede bravt, men efter to klare nederlag var han færdig ved stævnet. I Drenge 42 kilo-klassen var Aars Brydeklub repræsenteret af Frederik Mathiesen, og også han fik en svær lodtrækning. Aarskæmperen, som blot vejer 38 kilo kom op imod to brydere, som hører til i den tunge ende af vægtklassen, og de udnyttede deres fysiske fordel til fulde. I begge kampe måtte Frederik Mathiesen se sig slået stort, og derefter måtte også han forlade stævnet. Frederik Sejr deltog i Drenge 38 kilo-klassen, og da stævnet i Herning var hans første, var der ikke de store forventninger til den unge kæmper. I sin første kamp, som var mod en stærk nordmand, var Frederik Sejr dog tæt på at levere en gedigen overraskelse, da han på et perfekt udført hovedfalds-

Clara Johansen var ene om at hente sejre til Aars Brydeklub ved weekendens stævne i Herning. Hun sikrede sig til gengæld to af slagsen og kunne drage hjem med en sølvmedalje om halsen.

greb bragte sig foran med 4-0. Desværre lykkedes det nordmanden at udligne på et hoftekast, og da der ikke blev scoret yderlige i kampen, vandt nordmanden en fald-sejr. I Piger 26 kilo-klassen deltog Josefine Sejr. Stævnet i Herning var blot hendes andet af slagsen, og det blev kun til en enkelt kamp for Josefine Sejr, som mod

tEam vEsthimmErland

immerla team vesth

farsø

mer 2. div.ndd-asøndermarken ik

slutningen af en tæt kamp mod en norsk pige måtte trække sig med en skade. Emma Jakobsen fra Aars Brydeklub deltog i Piger 55 kilo-klassen, der var stævnets største pigeklasse. Heller ikke hun havde dog tur i den i Herning, da hun efter to tætte nederlag til en tysker og en dansk modstander måtte vinke farvel til videre deltagelse ved stævnet. I samme klasse deltog

Emma Jakobsens klubkammerat Clara Johansen, og hun fik i den grad vist flaget for Aars Brydeklub. I sin første kamp mod en pige fra Frederiksværk fik Clara Johansen efter en meget lige start på kampen fanget sin modstander i et hovedfaldsgreb, og da Aars-bryderen efterfølgende formåede at bringe Frederiksværk-kæmperen til fald, sikrede Clara Johansen dagens første sejr til Aars Brydeklub. I sin næste kamp mødte Clara Johansen en bryder fra Nykøbing Falster, og her beviste hun endnu en gang, at hun er en både stærk og snu bryder. Efter en tæt indledning på kampen overraskede Clara Johansen sin modstander med et dyk mod benene, og da hun efterfølgende bragte modstanderen til fald, havde hun sikret sig en plads i finalen. Her skulle Clara Johansen møde Sille Buch, som Aars-bryderen aldrig tidligere havde besejret, men ved stævnet i Herning kastede Clara Johansen alle kræfter ind for at ændre den kedelige statistik. De to brydere kæmpede en hård og meget tæt kamp, og da der resterede ganske

ElitEsponsor:

Flere lokale brydere kom i menneskehænder ved cup i Herning

r

kl. 14.0h0allerne rrer 2. div.erhlaend - nøvling

himm team vest

as

ingrid g n i n n o dr

r

vembe o n . 7 2 søndag

kl. 15.3h0allerne

ingrid g n i n n o dr HOvedSpOnSOr:

SølvSpOnSOr:

Hobrovej 1-5 - 9600 Aars Telefon 98 62 12 99

vembe o n . 7 2 søndag

TOpSpOnSOr:

Tuie Klysner Hamann, Kristine Hjorth Hougaard, Stine Falk Nielsen og Silje Høgh Sørensen fra Hornum-Ulstrup Rideklub blev blot slået med et mulehår, da de i weekenden sluttede på andenpladsen i holddressurkonkurrencen om Jutlander Banks vandrepokal.

God weekend for Hornum-rytterne RIDNING: Endnu en weekend er gået, og endnu en gang har rytterne fra Hornum-Ulstrup Rideklub

brugt den til at markere sig med overbevisende præstationer på stævnebanerne. Til D-stævne i Han Her-

få sekunder af kampen, var Aars-bryderen nede med et enkelt sølle point. I en sidste kraftanstrengelse forsøgte Clara Johansen at kaste sin modstander, men hendes modstander havde luret hende, og derfor var det i stedet Clara Johansen, som blev sendt i gulvet. Dermed måtte Clara Johansen ”nøjes” med en sølvmedalje, selv om hun kunne notere sig, at hun havde været tættere på at besejre Sille Buch end nogensinde tidligere. Samlet set kunne Aars Brydeklub næppe være tilfreds med resultaterne i Herning, men bryderne fra Aars arbejder hele tiden hårdt for at blive bedre. To af klubbens brydere overnattede sågar i Herning efter lørdagens stævne, så de søndag kune deltage i Danmarks Brydeforbunds Udviklingstrups træningslejr samme sted. Her blev de trænet af to landsholdstrænere, og de fif de fik under træningslejren kan de blandt andet bruge, når de skal til deres næste Cupstævne i januar. Inden da skal bryderne fra Aars også nå at deltage i et NB-stævne i Frederikshavn, en træningslejr i Kolding og holde en velfortjent juleferie. reds Hestesportsklub blev det ene af de to deltagende hold fra HURK placeret som nummer to i holddressurkonkurrencen om Jutlander Banks vandrepokal. HURK-holdet lå i virkeligheden på en delt førsteplads, men ved pointlighed bestemte man, at holdet med den bedste individuelle præstation snuppede førstepladsen. Det placerede hold bestod af Tuie Klysner Hamann på Borbjergs Zakì, Kristine Hjorth Hougaard og Seeyou Temptation S.G., Stine Falk Nielsen på Magnum samt Silje Høgh Sørensen på kat. III-ponyen Toftekærgårds Don Julius. Om lørdagen var der i LA123-procentklassen flere rosetter til HURKrytterne. Her blev Kristine Hjorth Hougaard og Seeyou Temptation S.G. placeret som nummer fire i LA2 med 66,6 procent samt som nummer seks i LA1 med 65,7 procent. Stine Falk Nielsen debuterede med hesten Magnum i LA1, hvilket resulterede i en sjetteplads med 65,7 procent. Nu ser rytterne i Hornum-Ulstrup Rideklub frem til klubbens traditionsrige julestævne 3. december, hvor julemanden altid kigger forbi, når der bliver danset om juletræet.


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 35

NYHED

FLOT INVESTERINGSEJENDOM - RENOVERET BUTIKSLOKALE OG 1. SALS LEJLIGHED HIMMERLANDSGADE 83, 9600 AARS INVESTERINGSEJENDOM Kontant/Udb.: 2.195.000/110.000 SPÆNDENDE EJENDOM MED BOLIG OG ERHVERV. Brutto/Netto: 10.782/8.227 - Attraktiv beliggenhed midt på hovedgaden i Aars. - Flot butikslokale m. lager/kontor, tekøkken og toilet, som er udlejet. Bolig: 97 Byggeår: 1890 - 3-vær. lejlighed, som er udlejet - mulighed for udvidelse på 2. sal. Grund: 203 Energi: D HER FÅR DU EN AF BYENS MEST CENTRALE PLACERINGER. Stuer/Vær.: 1/2 Sagsnr: 816758 Ejerudg./mdr.: 2.403,-

NYHED

VILLA I CENTRUM AF AARS - GÅAFSTAND TIL MIDTBYEN, INDKØB MV. SØNDERVANG 4, 9600 AARS VILLA Kontant/Udb.: 685.000/35.000 RØDSTENS VILLA M. LILLE HAVE OG CARPORTANLÆG. Brutto/Netto: 3.256/2.601 - Vesthimmerlands Kommune har brugsret over carporte indtil 2022. - Billig bolig i 3 plan i midtbyen. Bolig/Kld.: 94/59 Byggeår: 1942 - Her er du tæt på alle byens faciliteter og muligheder. Grund: 602 Energi: F - Attraktiv som udlejningsejendom. Stuer/Vær.: 2/2 Sagsnr: 116761 KONTAKT OS FOR FREMVISNING! Ejerudg./mdr.: 1.543,-

HOBBYLANDBRUG MED SØ OG ENG SMEDEVEJ 4, 9640 FARSØ LYSTEJENDOM Her er god plads og masser af muligheder. Lav varmeudgift. Kun 2,5 km til skole, indkøb og fritidsaktiviteter. EN SKØN EJENDOM MED PLADS TIL HESTE MV. Ejerudg./mdr.: 2.415,-.

HOBBYLANDBRUG MED 9,4 HA PRÆSTEVEJ 17, 9520 SKØRPING LYSTEJENDOM Velholdt ejendom beliggende i landlige omgivelser nær Aarestrup, som har friskole, daginstitutioner mv. - 10 km til Støvring og 30 km til Aalborg. Dejlig bolig og mulighed for heste mv. Ejerudg./mdr.: 1.378,-.

NEDLAGT LANDBRUG NÆR SULDRUP DALUMVEJ 46, 9541 SULDRUP LYSTEJENDOM Her er muligheden for at erhverve et nedlagt landbrug med fritliggende stuehus og rummelige udbygninger. Ejendommen udstykkes på 1 ha. EJENDOM MED FREDELIG BELIGGENHED! Ejerudg./mdr.: 1.943,-

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

1.495.000/75.000 7.044/5.631

Bolig/Kld.: 320/160 Byggeår: Grund: 2,5 Energi: Stuer/Vær.: 2/9 Sagsnr:

1974 G 774487

DEJLIG BOLIG MED GOD PLACERING I VILLAKVARTER BYGMARKEN 37, 9670 LØGSTØR VILLA 1-PLANS VILLA FOR ENDEN AF LUKKET VEJ. Her kan I bo i det eksisterende og renovere hen ad vejen. Attraktiv beliggenhed. ET GODT BUD PÅ FAMILIENS NYE BOLIG! Ejerudg./mdr.: 1.660,Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

850.000/45.000 4.014/3.208

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

120 Byggeår: 891 Energi: 1/3 Sagsnr:

1976 D 186719

1.650.000/85.000 7.753/6.293

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

121 Byggeår: 9,4 Energi: 3/4 Sagsnr:

1954 D 765647

BOLIG I NATURSKØNNE OMGIVELSER ST.AJSTRUPVEJ 34, 9240 NIBE VILLA Velholdt og flot bolig tæt på fjorden, skoven og de himmerlandske heder.

SOLGT

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

199 Byggeår: 3.231 Energi: 1/4 Sagsnr:

1936 D 135663

855.000/45.000 4.045/3.282

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

172 Byggeår: 1 Energi: 1/5 Sagsnr:

1904 F 664493

FLOT OG RUMMELIG VILLA MED UDSIGT OVER SØEN BAKS ALLE 7, 9500 HOBRO VILLA Beliggende i landsbyen Hvilsom nær Hobro. God base i landlige omgivelser. Attraktiv beliggenhed i forhold til Hobro, Aarhus og Aalborg. EN FLOT BOLIG MED SJÆL OG CHARME! Ejerudg./mdr.: 1.516,Kontant/Udb.: Brutto/Netto:

2.325.000/120.000 10.877/8.778

Bolig: Grund: Stuer/Vær.:

251 Byggeår: 1.211 Energi: 2/4 Sagsnr:

1988 D 196732

Aars Mægleren Løgstør/Trend Mægleren

Himmerlandsgade 76, 9600 Aars Tlf. 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

info@aarsmaegleren.dk

Sussie Sørensen

www.trend-mægleren.dk


SIDE 36

Aars Avis

23. NOVEMBER 2016


23. NOVEMBER 2016

Aars Avis

SIDE 37


Aars Avis

SIDE 38

23. NOVEMBER 2016

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre Etplansvilla med udsigt over Tvebjerg

edcdanebo.dk Attraktiv beliggenhed centralt i Aars

Åbent hus

Skøn bolig på attraktiv beliggenhed

Åbent hus

ANDELS BOLIG

med tilmelding lørdag d. 26. nov. 14.00 til 15.00

med tilmelding tirsdag d. 29. nov. 15.00 til 16.00

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 26. nov. 14.00 til 15.00

D

Ingemannsvej 10, Aars Denne etplansvilla ligger på en lukket vej med kort afstand til skole og naturområdet ved Tvebjerg. Fra den lyse stue er der udgang til den nyere overdækket terrasse, med udsigt til de grønne arealer. Villaen er indrettet med seperat forældreafdeling og indbygningsskabe i soveværelset, hvor der tilhører badeværelse med badekar og bruseniche. Villaen tilbyder to værelser og et ekstra badeværelse. I køkkenet er der god skabsplads med mulighed for spiseplads. Til villaen hører stor have og garage. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.398.000/70.000 6.361/5.216 1.824

Bolig m² 156

Grund Rum/ Opført m² vær. 960 5/3 1972 Kontakt tlf. 98622400

Hyggelig landejendom med gode udbygninger

Himmerlandsgade 42, nr. 2, Aars - "Himmerlandstorvet" Denne skønne andelsbolig er en del af andelsboligforeningen "Himmerlandstorvet" og er helt ideel til det unge par, den enlige eller det ældre par. Boligen er placeret i stueplan og er beliggende lige i hjertet af Aars med gåafstand til stort set det hele. Lige uden for døren er der her mulighed for mange gode gåture i enten Aars lystanlæg med skøn natur samt lege- og fitnessredskaber eller en strøgtur op gennem den skønne hovedgade med et væld af specialbutikker. Pris Boligydelse Forbrugsafhængige forhold

75.000 6.012 426

Bolig m² 116

Åbent hus

Grund Rum/ Opført m² vær. 2060 5/3 2005 Kontakt tlf. 98622400

Åbent hus

1.495.000/75.000 6.779/5.558 1.516

Bolig m² 130

Grund Rum/ Opført m² vær. 60042 4/2 1887 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

C

Søndergade 5 9640 Farsø

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig/ 1.245.000/65.000 5.656/4.638 kælder m² 97/57 1.278

Grund Rum/ Opført m² vær. 295 4/2 1943 Kontakt tlf. 98622400

Central beliggende 1½ plansvilla med 5 værelser

1.895.000/95.000 8.543/7.005 2.135

Bolig m² 210

Grund Rum/ Opført m² vær. 948 8/7 1979 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

E

Sag 91301979

Keldgårdvej 77, Aars Særdeles spændende og arkitekttegnet bolig til børnefamilien. Her finder du villaen med masser af plads både ude og inde, samt dejlig lukket have med stor terrasse og bålplads. Boligen er beliggende i et meget børnevenligt kvarter og for enden af blind vej, boligen er desuden grænsende lige op til Himmerlandsstien, som dagligt bliver benyttet af både børn, unge og ældre til cykel- og joggingture. Boligen byder på gode udvendige rammer med flere vedligeholdelsesfrie løsninger. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Nibevej 17, Aars Vil du gerne bo med gåafstand til hovedgaden i Aars by, så finder du en skøn villa her. Boligen ligger på en meget attraktiv adresse, og er meget ideel til førstegangskøberne, den lille familie eller det ældre par, som ønsker en overskuelig bolig med et minimum af vedligehold. Beliggenheden er i den indre del af Aars by, hvor man på gåben nemt kan gå til rutebilstationen, supermarkeder eller én af byens mange specialbutikker i hovedgaden.

med tilmelding lørdag d. 26. nov. 14.00 til 15.00

Sag 91302086

Blærevej 25, Aars Her får man en præsentabel landejendom med gode udbygninger, en overskuelig have og et fint stykke jord tilhørende. Ejendommen er hyggelig og for den lille familie, som ønsker at komme på landet, vil den passe rigtig godt. Udbygningerne består af garage, vikt. rum, værksted og lade. Alt er i fin stand og kan anvendes til flere formål. Beboelsen består af entre, åbent køkken indtil spise- og opholdsstue. Fordelingsgang, stort badeværelse med badekar og bruseniche og 2 store værelser.

Sag 91302153

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 26. nov. 13.00 til 13.30

F

E

Sag 91301846

Spændende arkitekttegnet villa med muligheder

med tilmelding lørdag d. 26. nov. 14.00 til 15.00

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

C

Sag 91302262

Sag 91301916

Grønnegade 7, Hornum På een af Hornums mest rolige gader ligger dette skønne byhus. Her har du bl.a. 5 værelser og rigtig mange gode kvadratmeter, udover de 153 m2 boligareal, i form af garage med aut. port og udhus sammenbygget med boligen på hele 88 kvm. Tilmed er der en lukket have, som giver et hyggeligt opholdssted for hele familien. Hornum by er desuden en by med gode indkøbsmuligheder, skole, børnehave, idrætsfaciliteter såsom stadion, hal, rideskole mv. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig/ 845.000/45.000 3.848/3.154 kælder m² 153/6 1.335

Grund Rum/ Opført m² vær. 812 7/5 1924 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 39

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Skøn beliggenhed

Hyggelig bolig med god plads til familielivet

C

Kong Knuds Vej 10, Aars Beliggenheden er skøn, haven er næsten eventyrlig dejlig og husets 199 kvm er veldisponerede, så der er mulighed for, at alle kan indrette sig behageligt og nyde godt af forholdene. Her er fire gode værelser, af en størrelse så både små og store har den plads, de behøver, to hyggelige stuer, så I kan samles og nyde hinandens - eller andres - selskab, et fint køkken og et badeværelse i både stueetage og på førstesalen. Dejlig grund på 1685 kvm. Carport og godt udhus. Solcelleanlæg. Tæt på by.

Indbydende og velholdt villa på attraktiv beliggenhed

Pris/udbetaling 1.695.000/85.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 7.888/6.463 Ejerudgifter 2.586 Bolig m² 199

D

Sag 91301969

Grund Rum/ Opført m² vær. 1685 6/4 1978 Kontakt tlf. 98622400

Skivumvej 139, Gundestrup Huset her fremstår lyst og indbydende og bærer klædeligt præg af sælgers løbende vedligehold. De 263 kvm fordeler sig på bryggers, fint køkken, spise- og opholdsstue, fem skønne værelser og et dejligt aktivitetsrum på 1. sal, hvor der er masser af mulighed for at hygge sig med mere pladskrævede familiesamvær. Grunden på 928 kvm er dejligt overskuelig. nyere solcelleanlæg og pillefyret giver fornuftige forbrugsudgifter. Tilhørende udhus på 27 kvm. 2 km til Aars med indkøb, skole og foreninger.

Centralt beliggende ejendom med nem adgang til alt!

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig/ 1.650.000/85.000 7.462/6.120 kælder m² 1.643 131/77

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 735 5/3 1954/14 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

D

Søndergade 5 9640 Farsø

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 928 8/5 1912/92 Kontakt tlf. 98622400

Indflytningsklar villa med selvstændig garage

Bolig/ 1.445.000/75.000 6.549/5.363 kælder m² 1.604 105/61

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 896 5/3 1953/09 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

C

Sag 91301539

Gislumvej 42, Aars Gennemrenoveret villa beliggende centralt i Aars by med hele 166 etagermeter som har boligstandart. Boligen har fået den helt store tur og fremstår særdeles indbydende. Taget og vinduer er bl.a. udskiftet i 2010. Tilhørende boligen er der en stor lang isoleret garage med plads til to biler og som samtidig har et hjørne, som anvendes til værksted. Derudover er der en god lukket have, som har et godt græsareal og en stor terrasse. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig m² 263

med tilmelding lørdag d. 26. nov. 14.00 til 15.00

Sag 91301834

Vestervang 9, Aars På en skøn ugeneret beliggenhed centralt i Aars by, står dette lækre byhus og skinner. Allerede fra første fløjt bemærker man, at ejendommen er velholdt ud over det sædvanlige og den kvalitetsbevidste vil i høj grad føle sig hjemme. Kendetegnet for beliggenheden er den korte afstand til byens hovedstrøg, supermarkeder, butikker og meget mere og samtidig befinder man sig i et pænt og roligt villakvarter.

Pris/udbetaling 1.395.000/70.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 6.505/5.329 Ejerudgifter 1.483

Åbent hus

Nedsat Kr. 50.000,-

C

Sag 91302273

Sag 91301802

Ågårdsvej 2, Hyllebjerg 1½ plansvilla til dem som ønsker god plads i rolige omgivelser. Indretningen består af entre, bryggers og baggang. Badeværelse med en god stor niche - disse rum har klinker på gulv og gulvvarme. Soveværelse i en god størrelse. Åbent køkken indtil spisestue, som også har plads til en lille hyggekrog. Herfra er der også adgang til terrassen. Værelse/kontor. 1. salen har et lille repos, en stor stue med adgang til en god altan. Sidst på 1. salen er et stort værelse. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.045.000/55.000 4.858/3.979 1.458

Bolig m² 196

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 2485 5/3 1910/06 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 40

23. NOVEMBER 2016

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre Her får man meget for pengene!

edcdanebo.dk Karakterfuld pragtvilla på skøn beliggenhed

Indflytningsklar villa på attraktiv beliggenhed!

Åbent hus

med tilmelding Lørdag d. 26. nov. 14.00 til 15.00

F

Enshøjvej 9, Mejlby Nu kan du erhverve dette hyggelige lille landsted, som har den nødvendige plads til et mindre husdyrhold med ca. 1,6 ha jord. Sælger har desuden sat pillefyr til fra 2015 og renoveret badeværelse, soveværelse og gang i 2013-2014 med gulvvarme mv. Tilhørende ejendommen er nogle gode udbygninger både med stort værksted, maskinrum, stald og fyrrum mv. Ejendommen er beliggende ca. 15 min. kørsel til henholdsvis Aars og Hobro, 10 min. kørsel til Haverslev og under 5 min. kørsel til Mejlby. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

595.000/30.000 2.745/2.275 1.636

Bolig m² 97

Grund Rum/ Opført m² vær. 16098 4/2 1857 Kontakt tlf. 98622400

Særdeles velbeliggende rækkevilla

Bolig m² 123

Grund Rum/ Opført m² vær. 228 5/3 1983 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Bolig m² 354

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 1127 9/5 1976/14 Kontakt tlf. 98622400

C

Søndergade 5 9640 Farsø

Assersvej 26, Aars Er drømmen at finde en centralt beliggende ejendom i Aars by? Måske er ejendommen her hvad I søger! Boligen er løbende renoveret og fremstår i nydelig og indbydende stand. Blot med få minutters gang befinder man sig på hovedstrøget i Aars, hvor der er en bred vifte af butikker. Herudover er der også nem adgang til diverse supermarkeder, skoler, dagsinstitutioner og idrætsfaciliteter med videre. Denne ejendom rammer en bred målgruppe af købere - alt fra den enlige til den lille familie. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.095.000/55.000 4.989/4.083 1.694

Bolig m² 130

Grund Rum/ Opført m² vær. 635 5/3 1958 Kontakt tlf. 98622400

Bolig m² 178

Grund Rum/ Opført m² vær. 1052 5/4 2008 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

D

Sag 91301559

Banevænget 5, Nørager Kvalitetsvilla fra 2008 opført med moderne og energirigtige løsninger som blandt andet omfatter genvex, IHC, centralstøvsuger og alarm. Boligen er overalt lys og venlig og med god planløsning. Indr.: Entre. Bryggers. Soveværelse med skabe. Stort badeværelse med spa og bruseniche. Stort køkken alrum med loft til kip med loftsspots. Fra alrummet er der fransk dobb.dør til stuen samt udg. til delvis overdækkede terrasse med udsigt ned over marker. Kontor. 3 gode vær. Badeværelse. Pris/udbetaling 2.295.000/115.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 10.354/8.608 Ejerudgifter 1.802

Sag 91301849

Indflytningsklar villa på attraktiv beliggenhed

Sag 91301914

Kg. Haralds Vej 4 C, Aars Dette skønne rækkehus er beliggende i et roligt område og i en overskuelig, lukket have. Fra området er der stisystem til midtbyen med kun få hundrede meter til byens skoler m.v. Huset fremstår særdeles velholdt med super indretning. Du bydes velkommen i lys entre. Herfra adgang til nyere HTH køkken fra 2010. Skøn lys stue. Badeværelse m/bruseniche. 1. salen er udvidet med stort kvist-soveværelse. 2 gode vær. Depotrum. Gæstetoilet. Repos. Her får du en virkelig fin og attraktiv bolig med god beliggenhed. 1.095.000/55.000 5.104/4.179 1.412

Ingemannsvej 4, Aars På en naturskøn beliggenhed formår denne ejendom at samle familien. Med de mange kvadratmeter, så har man et væld af muligheder for hjemlig hygge og man har samtidig ikke skåret ned for den fine og moderne stil. Ejendommen viser karakter og man kan være helt privat og samtidig på få minutter udnytte byens uendelige muligheder for indkøb og aktiviteter.

Pris/udbetaling 2.195.000/110.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 9.968/8.176 Ejerudgifter 2.909

F

Sag 91301612

Kvalitetsvilla fra 2008

C

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

E

Sag 91301863

Sag 91300748

Løvsangervej 10, Aars Her finder du et særdeles velbeliggende og præsentabel etplanshus med plads til familien. Indretningen af huset består af entre/bryggers. Herefter JKE køkken med stor spiseplads og udgang til østvendt terrasse. Stuen har plads til helefamilien og er nem at indrette med opholds- og spiseplads. Herfra er der desuden udgang til den vestvendte terrasse. Boligen indeholder et soveværelse og 2 gode værelser, hvor der i det ene værelse og soveværelse er indbyggede skabe. Sidst er der et pænt og lyst badeværelse. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.295.000/65.000 5.861/4.804 1.679

Bolig m² 114

Grund Rum/ Opført m² vær. 1060 5/3 1976 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 41

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Bynær æstetik og kvalitet

i Aars midtby

2 reserverede

Lejlighederne har et boligareal fra 83 kvm. til 216 kvm. + skønne gårdhaver og terrasser. Beliggende midt i Aars by med nem adgang til både indkøb, kulturliv, grønne områder m.v.

Priser fra kr. 1.545.000.

Her forenes æstetik, praktik og kvalitet i otte centralt beliggende ejerlejligheder, hvor der er ikke er gået på kompromis med hverken materialer, hvidevarer, indretning, beliggenhed eller muligheden for at dyrke det gode hverdagsliv under åben himmel.

ligt at bosætte sig bekvemt midt i byen – i smukke, moderne omgivelser - uden at man af den grund behøver undvære morgenkaffe i solen eller den sommeraften, der bliver til en stjerneklar nat og en særlig samtale under åben himmel; skønne gårdhaver og terrasser er en del af byggeriet, så alle beboere får adgang til og mulighed Ejerlejlighederne, der er under opførsel – og som du derved har for, at gøre udelivet til en del af en bynær hverdag. Tilhørende mulighed for at have medbestemmelse på indretningen af – er fra praktisk depotrum til hver enkelt lejlighed. 83 til 216 kvadratmeter, og beliggende midt i Aars med nem adgang til både indkøb, kulturliv, fritidsinteresser og grønne områder. Byggeriet opføres med elevator, så lejlighederne bliver nemt tilgængelige for alle og byggeriet fremstår som en smuk helhed, der Lejlighederne indrettes moderne, æstetisk og lyst – og med inven- i alle afskygninger afspejler den komfort og æstetik, der har været tar fra Svane og hvidevarer fra Siemens og Thermex. Her er det mu- den arkitektoniske ambition.

EDC Danebo

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

98 62 24 00

EDC Danebo

Søndergade 5 9640 Farsø

98 63 26 66

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


SIDE 42

Aars Avis

23. NOVEMBER 2016


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

NYHED

NYHED

SOLVÆNGET 50 STOR, VELHOLDT FAMILIEVILLA PÅ ET FREDELIGT VÆNGE I AARS

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.645.000 1.958

85.000 7.768/6.212

Bolig m2: 180 Grund m2: Stue/vær: 2/5 Carport m2: Byggeår: 1980 Sag: 258V1600213 Energi:

NYHED

JELSTRUPVEJ 31 INDFLYTNINGSKLAR EJENDOM PÅ STOR, SKØN GRUND VED AARS

Aars Villa, 1 fam. På Solvænget 50 i Aars ligger denne velholdte villa på 180 m2. Boligen byder på lyse og indbydende rammer om hverdagen, udenfor får I glæde af en hyggelig have, og prikken over i'et er den børnevenlige beliggenhed tæt på alle byens tilbud. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

SIDE 43

946 41 C

HIMMERLANDSGADE 42 14. VELBELIGGENDE ANDELSBOLIG I AARS CENTRUM

Aars Nedlagt landbrug Drømmer I om åbne vidder og landlig idyl - tæt på byen? Så ret blikket mod denne dejlige landejendom blot tre kilometer fra byskiltet i Aars. Her får I 170 indflytningsklare m2 til en fornuftig pris, og med i købet kommer en stor, skøn grund. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.150.000 1.635

60.000 5.268/4.286

Bolig m2: 170 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1939/1975 Sag: 258V1600023

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

8.232 6 200 E

SJØSTRUPVEJ 16, GISLUM CHARMERENDE 1½ PLANS VILLA MED KUN 4 MIN. TIL AARS

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

745.000 972

40.000 3.434/2.793

Bolig m2: 126 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1930/1975 Sag: 258V1300359

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

705 56 21 F

AGNETHESVEJ 1 VELHOLDT FRITIDSHUS I TREND - TÆT PÅ DEJLIG BADESTRAND

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

998.000 584

50.000 5.007/3.949

Bolig m2: 74 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 2005 Sag: 258V1600120

Vi står alle klar til at hjælpe dig med at finde din kommende drømmebolig! Ring til os på tlf. 9862 4444

KJELDHØJ 77 HYGGELIGT SOMMERHUS MED UDSIGT OVER FRIAREAL

Trend Fritidshus Drømmer du om et fritidshus med kort afstand til alt, du skal bruge for at gøre feriedagene nemme? Så skal du kigge nærmere på dette fritidshus i Trend. Foruden omkring et kvarters gang til en lang strand har du også kort afstand til skøn natur. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Købspris: Boligydelse: Forbrugsafh. udgifter:

95.000 5.390 927

Bolig m2: 104 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 2005 Sag: 258V1600207 Energi:

C

SØGADE 21 INDFLYTNINGSKLAR ETPLANSVILLA I HYGGELIGE VOGNSILD

Aars Villa, 1 fam. Søger du et hus som har sjæl, charme og hyggelige samt naturskønne omgivelser? Så får du ved køb af denne ejendom hele pakken. Huset fremstår udvendigt med pæn pudset facade, hyggelige sprossevinduer og tagdækning i betontagsten. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Aars Andelsbolig Denne andelsbolig indeholder: Fin entre. Nydeligt badeværelse med gulvvarme. Stort soveværelse med skabsvæg. Rummelig stue med godt lysindfald og med udgang til sydvendt altan. Pænt køkken med spiseplads. Der er desuden et ekstra værelse.

1.205

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

499.000 904

25.000 2.540/2.001

Bolig m2: 68 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1978/2000 Sag: 258V1300092

Vesthimmerland Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

595.000 966

30.000 2.770/2.251

Bolig m2: 100 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Garage m2: Byggeår: 1965 Sag: 258V1600002 Energi:

715 25 D

ALBERTASVEJ 15 SUPERNEMT SOMMERHUS VED DEJLIG SANDSTRAND

Ertebølle Fritidshus Søger du sommerhus til en overkommelig pris og en skøn beliggenhed? Så skal du helt sikkert se dette fritidshus! Huset er beliggende i naturskønne omgivelser op til friareal, hvor man fra huset og terrassen kan nyde den gode udsigt. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Vognsild Villa, 1 fam. Lyse og indbydende rum, markudsigt fra hus og have, godt nabofællesskab i et aktivt landsbysamfund. Der er mange gode grunde til at flytte ind på Søgade 21 i Vognsild - og et ekstra plus er, at etplansvillaen er blevet grundigt istandsat.

1.350

Trend Fritidshus Nyd det dejlige strandliv og de mange muligheder for dejligt strandliv og et aktivt ferieliv ved Trend syd for Løgstør. Her udbydes et moderne indrettet og vedligeholdelsesfrit, muret sommerhus med PVC-vinduer og en dejlig nem grund. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

795.000 671

40.000 4.080/3.179

Bolig m2: 78 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1999 Sag: 258V1600030

1.272


Aars Avis

SIDE 44

23. NOVEMBER 2016

Hvide biler er klart mest populære, når danskerne køber bil på nettet.

Her er de mest populære bilfarver i 2016 Danskerne er vilde med hvid og grå, når de køber bil på nettet MOTOR: Danskerne er ikke ligefrem farverige, når de skal vælge ny bil på nettet. For selvom mulighederne er lige så mange som regnbuens farver, er det i høj grad de neutrale standardtoner som hvid, grå og sort, der hitter herhjemme.

Det viser dugfriske tal fra AutoOffer, der er Danmarks største onlineportal til bestilling af nye biler. Den mest populære farve er hvid, som vælges af 34 procent af køberne på nettet. 23 procent vælger en grå lakering til deres nye bil,

mens sort er mest populær hos 13 procent. Derimod har danskerne ikke meget fidus til de mere sprælske farver, når de bestiller ny bil på nettet, viser AutoOffers tal. Kun syv procent af køberne vælger at få leveret en rød bil, og

blot to procent vælger en grøn. Undtagelsen er blå, der er standardfarve hos producenten Ford, og som derfor fås til samme pris som for eksempel hvid og sort. Det er med til at gøre blå til valget for 16 procent af køberne af en ny bil.

Ifølge Søren Malmskov, der er grundlægger og CEO i AutoOffer, er det netop standardfarver, der er kodeordet, når danskerne bestiller ny bil på nettet: - Selvom man i dag kan få sin bil i alle regnbuens farver, så vælger danskerne

stadig ret konservativt og sikkert. Vores valg hænger dels sammen med, at mange helst ikke vil skille sig for meget ud, men også at standardfarver er af en rigtig god kvalitet og samtidig koster en smule mindre, lyder det fra Søren Malmskov. Hos AutoOffer har forbrugerne mulighed for at sammenligne forskellige farver og se priser og rabatter med det samme. Her oplever man meget ofte, at forbrugerne gerne vil spare lidt penge på at vælge en standardfarve, som de så i stedet bruger på højere sikkerhed. - Danske bilkøbere er yderst prisbevidste, og det afspejler sig også i deres valg af bilfarve. I stedet for at få den lidt dyrere drømmefarve vil de fleste hellere bruge deres penge på at rykke en klasse op fra en mikro- til minibil, og dermed få bedre komfort og et langt højere sikkerhedsniveau, forklarer Søren Malmskov. Toplisten: De mest populære online-bilfarver i 2016 Hvid (34 procent) Grå (23 procent) Blå (16 procent) Sort (13 procent) Rød (7 procent) Brun (3 procent) Grøn (2 procent) Beige (2 procent)

Vi julehygger hos Toyota Løgstør, Aars & Brovst

Kom og gør EN GOD HANDEL! Søndag den 27. november kl. 10.00-16.00 Vi rydder op på vores “demo-lager” - kom og få en knivskarp pris på nedsatte modeller såsom Avensis, Auris, Yaris & Aygo og HYBRID MODELLERNE Kom og1/10 HYBRID prøvekør en

1/10

1/10

1/10

1/10

1/10

1/10

1/10

Vind en HYBRIDBIL i en uge

Vi giver op til

1/10

50% rabat på vinterdæk 1/10

Lagerpersonalet står klar med super gode tilbud!

Vi bager vafler og julehygger bilsnak Kom og få en god r på lse - vi har også pø grillen!

SPOTPRIS!

Få »fast baglys« på din Toyota

Inkl. moms og montering

n du Hvor langt ka køre på el?

KUN

AYGO jule-special TOUCHSKÆRM

995,,-

X-BLACK en snehvid AYGO X-PLAY med

Køb LEN! og få VINTERHJUL MED I HAND

OG fås kun i hvid). Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 26,3 kml/l. CO2-udslip 88 g/km. STE AYGO x-pure fås fra 109.995 kr. Ekskl. lev.omk. 3.880 kr. Inkl. hvid lak (ikke metallak, S BED ARK DANM AYGO x-black fås fra 109.995 kr. Ekskl. lev.omk. 3.880 kr. Inkl. metallak (fås i sort). Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 26,3 kml/l. CO2-udslip 88 g/km. LÅN BILkun BILLIGSTE

Privatleasing. AYGO x-pure og x-black 5-dørs fra 1.795 kr./md. Førstegangsydelse 995 kr. Max. 15.000 km/år. Løbetid 36 mdr. Inkl. serviceaftale, etablerings- og leveringsomk. Ekskl. grøn Salgsafdelingen FOR MULIGHED ejerafg., forsikring og ekstraudstyr. Positiv kreditgodkendelse forudsættes. Totalpris i løbetiden: (36 mdr. x 1.795 kr.) = 64.620 kr. inkl. service + førstegangsydelse 995 kr. PRIVATLEASING Tilbuddet er gældende igennem Toyota Financial Services Danmark A/S. Forbehold for trykfejl, renteog afgiftsforhøjelser. Se mere på toyota.dk X-BLACK

Finansiering med

0% ren 1. Divider te*formatbredde med 10 = logobredde *Tilbuddet gælde r personbiler på lager, som leveres senest 30/12-20 16. Så længe lager haves.

AYGO x-pure fås fra 109.995 kr. Ekskl. lev.omk. 3.880 kr. Inkl. hvid lak (ikke metallak, fås kun i hvid). Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 26,3 kml/l. CO2-udslip 88 g/km. AYGO x-black fås fra 109.995 kr. Ekskl. lev.omk. 3.880 kr. Inkl. metallak (fås kun i sort). Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 26,3 kml/l. CO2-udslip 88 g/km.

2. 2 x T = margin i sider og bund. 1 x T i toppen. Placer logo øverst til højre mod margin

Privatleasing. AYGO x-pure og x-black 5-dørs fra 1.795 kr./md. Førstegangsydelse 995 kr. Max. 15.000 km/år. Løbetid 36 mdr. Inkl. serviceaftale, etablerings- og leveringsomk. Ekskl. grøn ejerafg., forsikring og ekstraudstyr. Positiv kreditgodkendelse forudsættes. Totalpris i løbetiden: (36 mdr. x 1.795 kr.) = 64.620 kr. inkl. service + førstegangsydelse 995 kr.

Tilbuddet er gældende igennem Toyota Financial Services DanmarkKent A/S. Forbehold for trykfejl, rente-Jens og afgiftsforhøjelser. Se mere på toyota.dk Birgitte Corlin Kristian Jensen Hjelmager Per Hannesbo Ulrik Maansen Brovst Afd. Aars Afd. Aars Afd. Løgstør Afd. Løgstør Afd. Tlf.: 98 23 80 10 Tlf.: 41 37 93 04 Tlf.: 41 37 93 10 Tlf.: 31 18 68 00 Tlf.: 31 18 68 02 bic@h-hbiler.dk jkj@h-hbiler.dk kh@h-hbiler.dk ph@h-hbiler.dk um@h-hbiler.dk

T Toyo ta Løgstør

Aalborgvej 1 · tlf. f 98 67 16 55 f.

T Toyo ta Aars r rs

Hjortkjærs r vej 12 · tlf. rs f 98 62 38 00 f.

Henrik Holst Mortensen Brovst Afd. Tlf.: 98 23 80 10 hm@h-hbiler.dk

T Toyo ta Brovst

Aalborgvej 38-40 · Halvrimmen · tlf. f 98 23 80 10 f.

Hanherred & Himmerland Biler A/ A S · h-hbiler.dk


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

FDM: Lavere afgifter endnu et skridt i rigtig retning MOTOR: Aftalen om næste års finanslov er godt nyt for bilisterne. Som en del af aftalen er regeringen og forligspartier nemlig blevet enige om at lette registreringsafgiften. Det sker ved at nedsætte det såkaldte skalaknæk, der adskiller den lave og høje afgiftssats på henholdsvis 105 og 150 procent. Det knæk ligger i dag på 82.800 kroner, men bliver med dagens finanslovsaftale hævet til 106.600 kroner. Til gengæld ændres der ikke i den høje sats, der fortsat er på 150 procent. Det betyder, at nye biler fremover vil betale 105 procent i registreringsafgift af de første 106.600 kroner af bilens pris og herefter 150 procent. - At der endnu en gang er politisk flertal for at sænke registreringsafgiften er godt nyt for bilisterne. Det vil give danskerne endnu bedre mulighed for at købe en ny og bedre bil, der i højere grad opfylder deres behov. Det vil vi godt rose politikerne for, siger adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen og tilføjer: - Der er ingen tvivl om, at aftalen om at sænke registreringsafgiften er godt nyt for både danskernes mobilitet og for samfundsøkonomien og vil komme en bred befolkningsgruppe til gode. Det er vigtigt at huske, at de danske bilafgifter, og i særdeleshed registreringsafgiften, har været så høje, at det har givet store forvridninger i økonomien. Men selvom der bestemt er grund til at glæde sig over en lavere registreringsafgift, kan vi godt være bekymrede for, at den ikke er så stor, at den vil slå igennem på eksempelvis på det sikkerhedsudstyr, som mange fravælger netop på grund af den høje afgift. Danskerne betalte i 2015 i alt 47 milliarder kroner i bilafgifter. Heraf kom de godt 18 milliarder kroner alene fra registreringsafgiften. FDM har beregnet, hvad afgiftssænkningen betyder for konkrete bilmodeller.

SIDE 45

Med ReLeasing får du en masse ekstra, uden at betale ekstra. CAPTUR 1.5 DCI 90 EXPR Serviceleasingydelse i 24 mdr.

2.899

kr./md.

Engangsydelse: 6.999 kr. Samlet omk. med 30.000 km: 76.575 kr. Ekstra udstyr: Met.lak, Citypakke 1, Klimapakke & Navipakke.

Thomas Møller Thomsen, der er adm. direktør i FDM, glæder sig over, at politikerne i finansloven for 2017 sænker afgifterne på biler.

Mikrobil VW Up 1.0 BMT 60 HK Take Up 5-d 60 HK 24,4 km/l (benzin) – fuldt fradrag for sikkerhedsudstyr Pris før afgiftsnedsættelse: 99.995 kr. Pris efter afgiftsnedsættelse: 99.995 kr. Besparelse: 0 kr.

Minibil Peugeot 208 1.2 VTi 82 HK Chili Sky 23,3 km/l (benzin) - Næsten fuldt fradrag for sikkerhedsudstyr (dog kun to selealarmer) Pris før afgiftsnedsættelse: 139.990 kr. Pris efter afgiftsnedsættelse: 139.990 kr. Besparelse: 0 kr.

Minibil: VW Polo 1,0 TSI Bluemotion manuel 5-dørs 23,3 km/l (benzin) Pris før afgiftsnedsættelse: 173.997 kr. Pris efter afgiftsnedsættelse: 170.345 kr. Besparelse: 3.652 kr.

Mellem: Opel Astra Essentia 1.0 Turbo ECOTEC 105 Hk Manuel 23,3 km/l (benzin) Pris før afgiftsnedsættelse: 196.000 kr. Pris efter afgiftsnedsættelse: 188.388 kr. Besparelse: 7.612 kr.

Mellem: Skoda Octavia Combi Ambition 1,4 TSI DSG 150 20,0 km/l (benzin)

Pris før afgiftsnedsættelse: 293.000 kr. Pris efter afgiftsnedsættelse: 282.290 Besparelse: 10.710 kr.

SUV/ Crossover: Nissan Qashqai DIG-T 163 6 MT Tekna 17,2 km/l (benzin) Pris før afgiftsnedsættelse: 353.900 kr. Pris efter afgiftsnedsættelse: 343.190 kr. Besparelse: 10.710 kr.

MEGANE 1.5 DCI 110 ZEN Serviceleasingydelse i 24 mdr.

3.495

kr./md.

Engangsydelse: 8.499 kr. Samlet omk. med 30.000 km: 92.486 kr. Ekstra udstyr: Met.lak, Citypakke og Easypakke.

Stor mellemklasse: VW Passat Variant 1.6 TDI BMT 120 HK DSG Comfortline 25 km/l (diesel) Pris før afgiftsnedsættelse: 419.497 kr. Pris efter afgiftsnedsættelse: 408.787 kr. Besparelse: 10.710 kr.

Stor: BMW 520d Touring 21,7 km/l (diesel) Pris før afgiftsnedsættelse: 623.300 kr. Pris efter afgiftsnedsættelse: 612.590 kr. Besparelse: 10.710 kr.

Stor: Volvo V90 D4 8-trins aut. Inscription 22,2 km/l (Diesel) Pris før afgiftsnedsættelse: 785.000 kr. Pris efter afgiftsnedsættelse: 774.290 kr. Besparelse: 10.710 kr.

Følg os på facebook

KADJAR 1.5 DCI 110 ZEN Serviceleasingydelse i 24 mdr.

3.995

kr./md.

Engangsydelse: 9.995 kr. Samlet omk. med 30.000 km: 105.880 kr. Ekstra udstyr: Met.lak, Adventurepakke, Citypakke, Lastpakke & R-link.

Du får nemlig en helt masse ekstraudstyr i en næsten helt ny bil, uden at betale ekstra! Lige nu kan du nemlig servicelease flere forskellige Renault modeller i 24 mdr., der alle er under 1 år og har kørt højst 10.000 km. Når du leaser hos Hessel, slipper du for daglige bekymringer, værkstedsudgifter til service og bilens værditab - det tager vi os af. Så det eneste du skal, er at glæde dig over alt det ekstra, du får med helt kvit og frit.

Ejner Hessel A/S er autoriseret forhandler og serviceværksted for Renault, Dacia, Mercedes-Benz og smart.

SJÆLLAND: Albertslund tlf. 7312 5800 • Næstved tlf. 7311 7100 • Slagelse tlf. 7311 7300 • Ringsted tlf. 7311 7200. JYLLAND: Hjørring tlf. 7211 5300 • Aalborg tlf. 7211 5200 • Thisted tlf. 7211 6900 • Aars tlf. 7211 6800 Randers tlf. 7211 5100 • Aarhus tlf. 7211 5000 • Ringkøbing tlf. 7211 6400 • Silkeborg tlf. 7211 6500. www.hessel.dk Etableringsgebyr på kr. 1.995. Aftale forudsætter godkendt kreditvurdering. Bilerne kan være vist med ekstraudstyr.


Aars Avis

SIDE 46

23. NOVEMBER 2016

Ford er klar med en ”smølf på steroider” MOTOR: Prøv at skrælle alle fordomme af. Glem alt om arketyper, plysterninger i forruden, dårlig lakering, overdimensionerede spoilere og andre absurditeter. Fokusér i stedet på rå kraft, fart og umiskendelig lyd på et budget, der ikke er gået amok i nuller. Hvis definitionen på en Brian-bil er en familiebilsplatform, pumpet til næsten ukendelig sjov og ballade, må den nye Ford Focus RS være et særdeles godt bud på den ultimative Brian-bil. Det er nærliggende at tro, at ingeniørerne hos Fords performance-team har holdt en mere end almindelig løssluppen fest, mens de udviklede Fords seneste bud på en superGTI. I hvert fald har de formået at undfange en køremaskine, som er radikalt anderledes end de fleste af konkurrenterne, og som allerede nu bliver kaldt en nyklassiker i GTI-segmentet. Ingeniørfesten har tilsyneladende givet pote. I hvert

fald har motorjournalister stået i kø for at skamrose RS’eren lige siden de første produktions-eksemplarer ramte de europæiske veje tidligere på året. Eller som Ivan Aistrop fra det førende britiske bil-site Auto Trader konkluderede i den hidtil største test af GTI’ere på YouTube: - Ford Focus RS er simpelthen den bedste GTI man kan få for penge. Og ja, det handler også om penge, ofte rigtig mange af slagsen. Men også her passer Focus RS ind i forestillingen om en super-GTI i folkehøjde. Nej, der er ikke en stjerne eller fire ringe på kølergitteret, men når man kan køre lige op med en Porsche 911 Carrera uden samtidig at have pantsat huset eller hævet pensionsopsparingen i utide, bliver smilet kun større.

Power for pengene Med 350 hk og en superskarp pris, er Focus RS den GTI, der tilbyder suverænt mest power for pengene.

Den kompromisløse gadedreng, Fords firehjulstrukne Focus RS har begejstret alverdens motorjournalister.

Men Fords ingeniører ved godt, at rå power kun er en mindre del af en vellykket GTI-pakke. Derfor har de ikke blot puttet en ny, potent turbomotor under hjelmen, pillet ved gearkassen, styretøjet, undervognen og alt det andet,

der skal til for at forvandle en adstadig familiebil til en fuldblods racer. De har simpelthen udviklet et helt nyt firehjulstræk til RS’eren - ikke et forhjulstræk, der har baghjulene med som et tyndt alibi - men den ægte vare,

ElEv til KundE CEntEr

hvor der vitterlig bliver trukket igennem på alle fire hjul. Og når man parrer trækket med Fords eget Torque Vectoring-system, har man en bil, der helt automatisk sender trækkraften hen til de hjul, hvor behovet til en-

hver tid er størst. Resultatet er en køreoplevelse, hvor sving kan ædes med næsten naturstridig fart. Og når nu man har skruet noget sammen, der er helt anderledes, skal det selvfølgelig udnyttes til max sjov i gaden. For eksempel launch control, som sikrer fuld kontakt mellem de 19-tommer dæk og asfalten, når RS’eren skydes fra start med alt hvad den har. Eller ’Drift mode’, en verdensnyhed i en serieproduceret bil. Drift mode er en køreindstilling, hvor man kan opnå kontrolleret overstyring på racerbanen og ”broadside” gennem sving med rygende dæk. Hvem sagde legesyg? Signatur-farven - Nitrous Blue - er en lige så opsigtsvækkende blå nuance, som bilens køreegenskaber i sig selv. Men som en bekendt opsummerede det, efter at have stiftet bekendtskab med RS’eren: - Det er en smølf på steroider.

Musik – sang – teater

Er du ambitiøs og brænder for salg og rådgivning? Vil du være en del af vinduesindustriens stærkeste salgsteam og gi’ en fremragende kundeservice? - Så kan jobbet som handelselev hos Outline være noget for dig!

Om Outline Vinduer A/S Outline Vinduer er en af Danmarks førende producenter af energioptimerede vinduer og døre i træ og træ/alu til alle typer boliger. Alle produkter baserer sig på kvalitetshåndværk, som er designet, udviklet og fremstillet i Danmark. Vinduer og døre skræddersyes efter kundens ønsker og behov og leveres med markedets hurtigste leveringstid på ned til syv dage. Outlines produkter sælges gennem trælaster og byggemarkeder over hele landet til både professionelle og private kunder. Vores målsætning er, at Outline Vinduer skal være trælastens foretrukne leverandør og samarbejdspartner. Outline Vinduer er et dansk vinduesbrand med produktion, udvikling og ledelse i Farsø. Outline Vinduer beskæftiger ca. 250 medarbejdere og er en del af Inwido-koncernen, Europas største vinduesleverandør og blandt førende leverandører af døre. Inwido har ca. 3.400 ansatte og opererer i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Estland, Tyskland, Litauen, Irland, Polen, UK og Østrig. I 2015 havde Inwido en omsætning på godt 4,2 mia. DKK.

Dine kommende udfordringer Hos Outline Vinduer producerer og sælger vi ordrespecifikke vinduer og døre. Vores kunder er byggemarkeder og trælaster i Danmark. Vi er kendt for vores hurtige behandling af tilbud og ordrer, og vores ambition er at være de bedste på markedet. Som handelselev hos Outline får du en alsidig uddannelse med gode fremtidsmuligheder. Du får en travl hverdag med forskellige og varierende opgaver. Du skal bl.a. lære: • Udarbejdelse og opfølgning på tilbud • Ordrebehandling • Telefonbetjening og rådgivning Du bliver en del af et stærkt team med gode kollegaer og en stærk holdånd i en dynamisk organisation med fokus på udvikling. Du får en spændende stilling med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Vi skal nok sørge, at du bliver dus med vinduesbranchen. Du kan tilbyde os Du har HHX med et godt resultat. Du har nu lyst til at få en uddannelse og gøre karriere inden for salg. Som person er du typen, der brænder for at gøre en forskel for kunderne. Du må også have teknisk flair, så du kan servicere vores kunder. Du søger et job, der kan give dig både en faglig uddannelse og personlig udvikling. Du har masser af energi og trives godt, når der er travlt. Du er omhyggelig med dit arbejde og god til at holde styr på dine ting. Endelig lægger vi vægt på, at du er engageret og kan tage ansvar.

ÅretS AdventSgAve!

Åh Abe i Sneen LørdAg 10. december kL. 15.00 Oplev Katrine Bille (fra Lille Nørd) og Mek Pek sammen med deres band Habbasutterne. Der kommer masser af tju-bang, ramasjang og julestemning, når de fyrer hits af fra Åh abe og Lille Nørd. For børn og voksne i alle aldre. Billetpris: 150,00 - Børn på 4 år og derunder er gratis ifølge med voksen.

Kulturpartner: Vesthimmerlands Musikhus ALFA - Jyllandsgade 54 - 5600 Aars www.vmalfa.dk - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50

Ansættelse Ansættelse den 1. januar 2017 Vil du vide mere? Kan du kontakte leder af Kunde Center Marianne Nathan på tlf. 96 97 97 04. Du kan også finde mere information om os på www.Outline.dk

Fabriksvej 4 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 24 44

Er du interesseret? Så send din ansøgning hurtigst muligt og senest den 4. december til HR-konsulent Helle Hvass Kristensen på Helle.Kristensen@inwido.dk. Mærk ansøgningen ”Handelselev”.

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

23. NOVEMBER 2016

SIDE 47

TIL LEJE

KØB OG SALG

Midtbyen

VELKOMMEN TIL 6 MODERNE SALE

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Gratis parkering · Telia Tirsdag · Biografklub Danmark PREMIERE TORSDAG

PREMIERE TORSDAG

Tlf. 40 24 00 04

PER PALLESEN VITUS MAGNUSSEN LARS KNUTZON

Peddersen & Findus

BRAD PITT MARION COTILLARD

Den bedste jul nogensinde

PREMIERE TORSDAG

ADVENTURE - VISES I 2D & 3D2 x 70 Oplev en ny æra i

J. K. Rowlings Magiske Verden

VI TALE DAN R SK

VI TALE DAN R SK

ÉN BETJENT

...HVAD KAN GÅ GALT?

Event den 30. november... MUST-SEE” - ROLLING STONE MAGAZINE vises“Auden danske undertekster

skrevet af

J. K. Rowling

instrueret af

Centralt beliggende 3 vær. lejlighed på 60 m2 på 1. sal med nyere køkken og bad udlejes pr. 1. januar eller snarest. Fælles have, vaskekælder og skur. Leje 3.600 kr. + forbrug. 3 mdr. dep. Kontakt tlf. 24 25 29 42

VI TA LE DAN R SK

VI TA LE DAN R SK

ÉT VIDNE

fantastiske fantastiske s fkabninger antastiske skabninger skabninger

Til leje

Til leje

FRA INSTRUKTØREN AF FORREST GUMP, CAST AWAY OG FLIGHT

DANSK FAMILIEFILM

THRILLER E M I L Y

A TRIP ACROSS LATIN AMERICA

THRILLER M/TOM HANKS

A FILM BY PAUL DUGDALE

DA VINCI MYSTERIET og ENGLE & DÆMONER var bare begyndelsen

ACTION

H A N K S

Klinik for fodterapi

#STONESOLEOLEOLE ©2016 MARVEL

T O M

DANSK KOMEDIE

DANSK STEMME

STINE BRAMSEN

DANSK STEMME

CHRISTOPHER

ANIMATION, FAMILIEFILM DANSK STEMME

DANSK STEMME DANSK STEMME

STINE BRAMSEN

CHRISTOPHER STINE BRAMSEN

MED JUSTIN TIMBERL AK E S #1 V ERDENSHIT ’C AN ’ T STOP THE FEELING! ’

SUPER LEJLIGHED I AARS

SUNDHED & VELVÆRE

B L U N T

THE ROLLING STONES IN ASSOCIATION WITH EAGLE ROCK FILM PRODUCTIONS PRESENT A JA DIGITAL PRODUCTION THE ROLLING STONES OLÉ OLÉ OLÉ! : A TRIP ACROSS LATIN AMERICA FEATURING MICK JAGGER KEITH RICHARDS CHARLIE WATTS AND RONNIE WOOD SUPERVISING SOUND EDITOR LEE WALPOLE PERFORMANCE AUDIO MIXED BY BOB CLEARMOUNTAIN DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY JONAS MORTENSEN EDITED BY CHRISTOPHER BIRD EXECUTIVE PRODUCERS FOR EAGLE ROCK ENTERTAINMENT TERRY SHAND AND GEOFF KEMPIN EXECUTIVE PRODUCER FOR THE ROLLING STONES JOYCE SMYTH EXECUTIVE PRODUCER JULIE JAKOBEK PRODUCED BY SAM BRIDGER DIRECTED BY PAUL DUGDALE STONESOLEOLEOLE.COM

Ny istandsat 3 vær. stue­ lejlighed på 94 m2 med lyse trægulve og klinker. Adgang til terasse og have, nær centrum. Hus­ leje 5900,­ + forbrug. 3 mdr. dep. Tlf. 30 20 80 23

udlejes fra 1. december 2016 eller senere. 3. vær., 90 m2. 2. sal med altan midt i Himmerlandsgade. Mdl. husleje kr. 6.500 + forbrug. 3. mdr. indskud. Ingen husdyr. Henvendelse til Jørn Holm tlf. 40 17 81 30

David Yates

fantastiskeskabninger

KRIGSFILM, DRAMA

ACTION

Lys kælderlejlighed, ca 35 m2 med eget køkken og bad. 3.000 kr. pr. mdr. inkl. forbrug. Dep. 9.000 kr. Ingen husdyr. Tlf. 25 27 26 13

DANSK STEMME

CHRISTOPHER

DANSK TALE

PROPERTY OF FOX. PROMOTIONAL USE ONLY. SALE, DUPLICATION OR OTHER TRANSFER OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED.

Billetter på NFBIO.DK

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Nordisk Film Biografer Aalborg City Syd Vandmanden 5 · 9200 Aalborg

Tlf. 98 62 13 40

TIL LEJE

Juletræer, pyntegrønt juledekorationer og kranse Normanns-graner

r letræe Gå en tur i skoven, Ju eter Pris pr. centim fæld selv juletræet KR. Store træer op til 3 meter Elin og Jan Grønhøj s!

1,-

Vi se

Sønderup

Haverslev Braulstrupvej 5 Suldrup

Braulstrupvej 5 · 9541 Suldrup Tlf. 98 65 30 65 Mobil 21 29 30 11

Åben hverdage kl. 9.00-17.00 - Weekend kl. 10.00-16.00

BLANDET

Kirkens Korshær

Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

BOX-RUM 10 m2 - 30 m3

Pr. måned kr. 370,www.lagerboksen.dk Guldfund fra reolerne kr. 100 pr. reol/md.

21 27 95 02

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

FARVEKOPIER

Telefon 98 62 51 15

* A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

PRIVAT/ERHVERV

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ www.aarsavis.dk BLANDET

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

UDLEJNING

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

BLIV STRESSFRI

www.bentemarianekorsgaard.dk 24 47 44 51

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

Viborg & Vesthimmerland

EftErårstilbud: Jeg tilbyder 40% rabat

på parforholdsterapi ved henvendelse i efteråret 2016 Se mere på www.psykologtinathomsen.dk eller ring for aftale tlf: 60 61 64 12

tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

Følg os på facebook


Aars Avis

SIDE 48

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning.

Himmerlandsavisernes

Tlf: 40 19 92 59

loppemarked

sÆlges:

Syv lokale aviSer for Samme priS!

Kløvet løvtræ 400 kr. ks. mtr. Birkebrænde i net, stk. 25 kr. 1/2 og 1 Euro paller 35 kr./50 kr. Rustfri stålbord 1.500 kr. Save og kløveanlæg udlejes.

89.121 eksemplarer

Tlf: 22 17 40 43

HIMMERLANDS AVISERNE

Brænde, gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. lev. mod mere betaling.

...fra kyst til kyst

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… købes: Jern og metaller købes til højeste dagspris. Campingvogn Prestige, 7 meter med nyt fortelt. Reg. 1 stk. Ford Dexter traktor. 1 stk. Ford 4000 traktor. Tlf: 98 56 92 13 Dødsbo købes. Total oprydning og rengøring. Evt. male og småreparationer, så dødsbo er salgs-/nøgleklar. Tlf: 70 23 00 02

Traktor M.F. 265 el. anden. Plov 1 f. 14 t. el. 2 f. 12 t. Bøgballe gødningsspreder B. 700. Gasgruekedel. Kartoffellægger. Tlf: 42 43 32 05 Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34 Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Hækplanter: Liguster ”Liga”, fine sunde planter med godt rodnet. Tlf: 23 39 16 05 Samsung Wireless Audio Soundbar sælges. Aldrig brugt og i original kasse. Pris: kr. 500. Tlf: 22 42 24 48 Alufælge 14 tommer - 4 x 100. 8 stk. - 800 kr. Vinterhjul 195/655-5x100. Pris kr. 1.600. Tlf: 41 49 09 43

Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

Julemarked: Kranse og mospuder, gran og fyr. Sundvej 48, Hvalpsund. Tlf: 24 93 51 39

Indendørs jule og loppemarked. Julemanden kommer om lørdagen kl. 12.00 m. godter. Der vil være juledekorationer, adventskranse, gløgg til de voksne, og en masse ting og sager. Hyldalmøllevej 6, 9541 Suldrup. Lørdag og søndag kl. 10-17.

Lav verdens længste ønskeseddel. Vi har 5 ruller med hvidt skrivepapir, 80 gr. 90 meter pr. rulle og 91,4 cm i bredden. Kom med et godt bud, og det er dit. Kan afhentes i Farsø. Ring mellem 10-16. Tlf: 96 49 88 12

Moderne lysegrå 3-pers. sofa + lænestol, meget lidt brugt. Fejlkøb, nypris 12.000 kr., halv pris 6.000 kr., ca. 5 mdr. gl. Tlf: 98 62 18 28

4 stk. stålfælge med meget slidte dæk til Suzuki Swift 2007, pris 300 kr. 4 vinterdæk på stålfælge til Opel Zafira 2004, 15”, de 2 helt nye og de 2 slidte. Pris 1.000 kr. Tlf: 60 49 59 65

Braun foodprocessor. Philips saftpresser. Tlf: 21 42 14 07 ECCO Aspen vinterstøvler til pige, str. 35, 250 kr. Sorte skibukser fra Sportmaster, str. 140, 150 kr. Sort vinterjakke fra H&M, str. 134-140, 150 kr. Alt fra sidste vinter og i meget pæn stand. Tlf: 31 61 99 78 Nokian WR 175/65 R 1482 T på org. Opel-alufælge. Hulafstand 100 m.m., 5 m.m. Slidbane, ruller perfekt. Har været monteret på Opel Corsa 1998. Tlf: 23 71 63 34

Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag d. 26. og søndag d. 27. november kl. 10.00-16.00. OBS ekstra åbent, tirsdag d. 6. dec. kl. 17.0021.00. Loppepigerne. Tlf: 52 17 71 72

loppemarkeD

Normans gran - Hent selv. Klip så meget julegrønt du har brug for kr. 50. Djørup Golfbane. Tlf: 98 35 71 04

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9:00

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

LAVER DIN ANNONCE! Betaling:

23. NOVEMBER 2016

kontant ved indlevering af annoncen, eller send viabruges e-mail: Hvad KAN loppemarkedet til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonce@himmerlandsgruppen.dk annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af

og overfør Betalingen via næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede swipp personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige tlf. 24 61 42 73 spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken for alminDelig for loppeBEKENDTGØRELSER.

priser:

se eksempler:

50

kr.

150

kr.

loppeannonce annonce meD meD op til billeDe og op Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20til ord.20 Det første 20 orD. orD.

ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telunder Flotefonnr. gl. sofa, pænthver grøntannonce. betræk og mahognitræ. L; 190 cm.Hvad Pris; 1.200 kr. Gipsbuste koster en loppeannonce? af Kong Christian d.10. H: 24 KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. cm. Pris:1.000 kr. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen Tlf: XX XX XX XX

eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Hvor bliverkr annoncen 100 . indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland

for loppe-

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

(totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. annonce om Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vestf. eks. loppehimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands markeD meDØsthimmerlands Folkeblad, Avis, Aalestrup. angivelse Kongerslev. Nibeaf Avis.

tiD og steD.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer Stort loppemarked kan medIKKE indtelefoneres. til loppemarkedet gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

loppemarkeD Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

SE HER! Loppe-annoncerne - INDEN DU bringes her i LAVER DIN førstkommende ANNONCE! nummer efter indlevering!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede Du kan annoncere meD alt brugt fra hjemmet, Dog ikke biler, motorcykler, personer og virksomheder kan IKKE bruge lop-

campingvogne og traktorer. annoncer herom henvises til avisens øvrige annonce-rubrikker.


Vigtig med fortsat tillid til dansk økonomi Karen Hækkerup glæder sig over finansloven

- Jeg er meget glad for, at det er lykkes at bevare en sund offentlig økonomi med finansloven, så vi nu kan se fremad, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, efter finansloven er faldet på plads. Landbrug & Fødevarer håber, at politikerne nu ta-

Politikerne på Christiansborg indgik i sidste uge en aftale om finansloven for 2017, og det er en god aftale, mener Landbrug & Fødevarer. Foto: Colourbox.dk.

ger hul på næste kapitel, herunder regeringens 2025plan, og koncentrerer sig om at skabe større vækst og

bedre rammevilkår for produktion. - Finanslovsaftalen er fornuftig, fordi fokus på sunde

offentlige finanser fastholdes, så tilliden til dansk økonomi ikke svækkes. Samtidigt indeholder den

gode elementer som fastfrysning af grundskylden, lavere registreringsafgift og bedre østjysk infrastruktur,

siger Landbrug & Fødevarers administrerende direktør Karen Hækkerup. Finansloven kommer oven på sidste uges brede aftale om at afskaffe PSOafgiften. Det har Landbrug & Fødevarers længe arbejdet for. Selvom Karen Hækkerup er glad for finanslovaftalen, er hun ærgerlig over den forskningsaftale, der blev indgået for to uger siden og som indebærer en væsentlig reduktion af midlerne til strategisk fødevareforskning og miljøteknologi. - Vi har et enormt potentiale som et af verdens førende producenter af fødevarer og fødevareteknologi. Det kunne være en endnu større vækst-driver for hele samfundsøkonomien. Derfor er det ærgerligt, at der sættes færre midler til forskning inden for området, siger Karen Hækkerup.

Moderniseret stuehus NYHED

Mælkeproduktionsejendom i fuld drift Sagsnr. L85061

Gunderstedvej 10, 9600 Aars Kvægejendom beliggende ca. 9 km nord for Aars. Aars har alt inden for handlemuligheder, skole, børnehaver, vuggestuer og fritidsaktiviteter. Der er til ejendommen en produktionstilladelse til mælkeproduktion med 220 årskøer af stor race med opdræt. Samlet jordtilliggende på ialt ca. 89 ha hvoraf ca. 82 ha er omdriftsareal og ca. 1 ha er permanent græs. Der er vandindvindingstilladelse men den er ikke anvendt i flere år og jordledning skal forbedres. Der er frasolgt rettigheder til sand/grusindvinding på ca. 5,2 ha, heraf må der brydes på de ca. 4 ha.

Agriteam Viborg/Aars ApS

Ejendomsmæglerfirmaet Ib Bjerregaard Ib Bjerregaard

Jørn Lauritsen

Bettina Sæderup

Jonna H. Thomsen

Søndergade 31, 1.m • 9600 Aars • Tlf.: 9862 1396 aars@agriteam.dk • www.agriteam.dk/aars

Uafhængig landbrugsmægler

Tilforpagtninger på ialt ca. 69 ha, samt bygninger på anden ejendom til halm og ansatte. Dejligt stort modernisert stuehus i 2 plan. Produktionsbygningerne fremstår rationelle med asfalt omkring de fleste bygninger og siloer. Sælges i fuld drift med gode beholdninger. Kontantpris: Areal: Bolig: DE: Driftsbygninger: Energimærke:

23.800.000 89,39 ha 304 m2 384,84 8186 m2 D


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 50

Gudstjenester Søndag den 27. november 2016

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller pü mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op! r/rør

kanale

gylle ling af

Spu

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

Tryksager til landbruget... AARS BOGTRYK & OFFSET Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

Himmerlandsgade 150 . 9600 Aars . Telefon 98 62 17 11

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice HjemmehjĂŚlp - valget er frit - valget er dit

Haveplan OmlĂŚgning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjĂŚlp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Fremtidens forbrugere skal vide, hvordan flÌskestegen havde det, mens den var levende, og derfor vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sÌtte dyrevelfÌrd pü skoleskemaet i folkeskolen. Foto: Colourbox.dk.

DyrevelfĂŚrd skal pĂĽ skoleskemaet

Fremtidens forbrugere skal kunne trÌffe valg Nür folkeskolerne slür dørene op til et nyt skoleür i sensommeren 2017, kan der meget vel vÌre nye temaer pü skoleskemaerne. Hvis det stür til miljøog fødevareminister Esben Lunde Larsen skal fremtidens forbrugere nemlig allerede i folkeskolen blive undervist i dyrevelfÌrd og dyreetik. Pü Videncenter for DyrevelfÌrds ürlige konference i sidste uge lancerede miljøog fødevareministeren et nyt initiativ om at udvikle undervisningsmateriale til folkeskolens elever. - Danske børn skal sü tidligt som muligt have indsigt

i, hvilke vilkür der er grundlaget for den flÌskesteg, de sÌtter tÌnderne i, eller den skolemÌlk, de drikker. Som fremtidens forbrugere er de nøglen til, at det ogsü fremover kan betale sig at behandle vores dyr ordentligt. Derfor vil jeg i det kommende ür sÌtte sÌrligt fokus pü at formidle viden om dyrevelfÌrd til vores folkeskoleelever, siger miljøog fødevareminister Esben Lunde Larsen. Miljø- og fødevareministeren har bedt Fødevarestyrelsens Videnscenter for DyrevelfÌrd om at gü sammen med de relevante samarbejdsparter om at skabe

engagerende og oplysende undervisningsmateriale om dyrevelfĂŚrd til eleverne i 4. til 9. klasse. I lande som Ă˜strig og Finland er dyrevelfĂŚrd allerede sat pĂĽ skoleskemaet. - For mig at se giver dyrevelfĂŚrd mening bĂĽde for moralen, for økonomien og for kvaliteten af vores mad. Samtidig har vi en moralsk forpligtigelse til at gøre, hvad vi kan, for at vores dyr har gode betingelser og for at højne børns viden om dyrevelfĂŚrd, sĂĽ de blandt andet kan trĂŚffe fornuftige forbrugervalg i supermarkedet, siger Esben Lunde Larsen.

Møde med fokus pü øget afsÌtning af kalvekød Hvordan kan man øge afsÌtningen af kalvekød pü det danske marked? Det spørgsmül kan man fü en rÌkke svar pü, nür Dansk Kalv holder ürsmøde i Messecenter Herning mandag 5. december. Her prÌsenterer Christie Nielsen, konsulent for Erhvervsøkonomisk Analyse & Markedsstatistik i Landbrug & Fødevarer, nemlig en dybdegüende markedsanalyse af mulighederne og udfordringerne for at afsÌtte kalvekød i Danmark. - Vi kom frem til en rÌkke spÌndende resultater og anbefalinger, som jeg prÌsenterer pü Dansk Kalv-møder, siger Christie Nielsen. Baggrunden for analysen er, at forbrugerne i Danmark er mere og mere kri-

Nür Dansk Kalv holder ürsmøde i Messecenter Herning mandag 5. december vil der vÌre fokus pü mulighederne for en bedre afsÌtning af dansk kalvekød. Foto: Colourbox.dk.

tiske og stiller flere og flere spørgsmül, end de tidligere har gjort. - Det er derfor blevet endnu vigtigere at tage højde for forbrugernes holdninger og deres adfÌrd for at kunne mülrette produkter til dem. Ogsü nür det gÌlder kalvekød, siger Christie Nielsen.

Ud over hendes indlÌg orienterer Peder Philipp, formand for Danish Crown Beefs bestyrelse, og direktør for Danish Crown Beef Finn Klostermann, Kalveudvalgets formand Kristian Sørensen og Ejvind Kviesgaard, afdelingschef i Ejerservice, om det forgangne ür og udsigterne fremover.

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke BlÌre Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke NÌsborg Kirke VindblÌs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke TrÌngstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke RørbÌk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 10.00 14.00 ingen ingen ingen 11.00 16.00 ingen 14.00 19.30 19.00 ingen 14.00 ingen 9.30 11.00 14.30 ingen 14.00 ingen ingen ingen ingen ingen ingen ingen 10.30 ingen 10.30 ingen ingen 10.30 9.00 10.30 ingen 9.00 10.00 10.30 ingen ingen ingen 9.30 11.00 10.00 15.30 ingen 19.30 10.00

Nordjydsk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 46: 5 SDM kÌlvekvie, 2900-6400, 2 kødkvÌg, 6000-6500, 8 kvier under 12 mdr. malkerace, 400-1400, 20 kvier under 12 mdr. kødkvÌg, 1400-5900, 7 tyre over 3 mdr. kødkvÌg, 33005900, 2 tyre under 3 mdr. kødkvÌg, 900-1300. OmsÌtning 125.500 kr.

SmĂĽgrisenoteringen

Beregnet notering uge 47 Basis 391,00 (382,64). SPF+Myc 396,00 (387,64). SPF 400,00 (391,64). Ă˜kologi 1065,96 (1058,15). UK-tillĂŚg 11. VĂŚgt reg. kr./kg 30-40 kg 5,84 (5,77) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 51

Mobile svinefolde giver glade grise SEGES’ ny prototype stimulerer grisenes naturlige rodeadfĂŚrd Det tager ti grise tyve minutter at gnave toppene af tyve kvadratmeter roer. NĂĽr der ikke er flere toppe tilbage, kan grisene holde sig beskĂŚftiget i timevis med at grave roerne op og ĂŚde dem. Det er bare nogle af de ting, som SEGES’ projekt med mobile svinefolde har vist.  Projektet foregĂĽr i Holsted og er en prototype, der er lavet for at undersøge, om det kan lade sig gøre at holde grise i mobile folde pĂĽ en udbytterig mĂĽde.   Merete Studnitz fra SEGES Ă˜kologi er ansvarlig for grisene i projektet. - Det her projekt har vist, at grisene stortrives i de mobile svinefolde og har mange fordele ved dem. NĂŚste skridt er at videreudvikle systemet, sĂĽ det ogsĂĽ bliver nemt at hĂĽndtere for landmanden i hverdagen, siger Merete Studnitz. De to mobile svinefolde rummer hver ti økologiske grise og bliver dagligt flyttet med gaffeltruck til et nyt sted pĂĽ marken. Ved at

Grisene kaster sig ivrigt over de grønne roetoppe, sü snart de bliver lukket ud i svindefolden.

flytte folden hver dag, sikrer landmanden, at grisene hele tiden har nye roer at Ìde. Derudover er metoden skünsom for miljøet, fordi grisenes gødning bliver spredt over et større omrüde, og man derved undgür

stor punktbelastning. En af hovedĂĽrsagerne til at grisene trives sĂĽ godt er, at de har masser at beskĂŚftige sig med. Grise har nemlig en naturlig rodeadfĂŚrd, og vil helst bruge mellem 30 og 60 procent af dages vĂĽgne tid

pü at finde føde ved at rode, tygge og snuse. De mobile svinefolde giver rig mulighed for at grisene for det behov tilfredsstillet. - Vi vurderer grisene velfÌrd ud fra forskellige faktorer,

for eksempel om de bider hinanden i halerne og ørene eller kommer op at slüs. Det er typiske tegn pü at de ikke har nok at beskÌftige sig med. Derudover kigger vi pü, om de har en sund mave, gode ben og om de er

for tykke eller tynde. Pü alle omrüder har det vÌret helt i orden med de her grise, sü de trives rigtig godt i de mobile svinefolde, fortÌller Merete Studnitz. Fordi landmanden dagligt skal flytte folden og desuden mü give grisene tilskudsfoder med hündkraft, er de mobile svinefolde tidskrÌvende i sin nuvÌrende form. Dog slipper landmanden for at bruge tid pü at høste roerne og fragte dem til svinestalden og pü at give grisene rodemateriale. Ifølge Merete Studnitz er der derudover ogsü andre mulige fordele ved denne müde at holde grise pü. - Hvis landmanden for eksempel har en mark med grøntsager, der ikke er groet sü godt, sü kan han sÌtte de mobile svinefolde pü marken i stedet for at høste. Eller grisene kan rydde op, efter landmanden har høstet sin mark med gulerødder eller lignende, hvis der er nogle grøntsager tilbage i jorden, som grisene kan fü glÌde af, siger Merete Studnitz.

D - R - noget svineri - Det er (DR) noget svineri. Südan siger formand for danske svineproducenter Henrik Mortensen om DR’s salg af den sükaldte dokumentar �Den dag penicillinen ikke virker� til svensk TV. - Ikke nok med, at DR kører en hetz mod et helt erhverv for danskernes licenspenge. Men efter, at det er kommet frem pü büde landbrugsavisen og i DR’s eget detektorprogram, at den sükaldte dokumentar var spÌkfyldt med fejl, sü sÌlger vores sükaldte public-service-kanal alligevel programmet fuldstÌndig uredigeret til svenskerne. Det er altsü med übne øjne, at DR for licenspenge og ved lemfÌldig omgang med sandheden sÌtter en skrÌk i svenskerne og er med til at true Danmarks eksport af svinekød til vores naboland, siger Henrik Mortensen. - Nu mü der snart vÌre folketingspolitikere, der vügner op og sÌtter DR’s licensberettigelse under den kritiske lup, fortsÌtter han. Formandens oplevelse er, at DR de senere ür har udviklet sig til et medie, hvor man uden at blinke plukker danskerne for licenspenge for - ganske ukritisk - at finansiere tilfÌldige journalisters personlige vendettaer.

Derfor mener Henrik Mortensen, at DR mü �endnu lÌngere ud pü landet�, end de i forvejen har bevÌget sig, nür de siger, at �licens er noget, vi giver til hinanden�. - Licenspenge er übenbart blevet til noget, som DR ukritisk donerer til enkelte personers lemfÌldige omgang med sandheden, og som sÌtter overdreven frygt i danskerne. Noget som DR nÌgter at rette pü og endda sÌlger videre for at sÌtte en lige sü stor og overdreven frygt i vores nabofolk. Det kan godt vÌre, at DR for licenspenge ønsker at komme dansk svineproduktion til livs, men det, som de i virkeligheden gør, er at true landets eksportindtÌgter - til vÌsentlig ulempe for dem, som be-

taler licens. Men ikke nok med, at DR i formandens øjne kører en vendetta pü et meget løst grundlag og for skatteydernes penge, sü mener han ogsü, at DR bevist fortier vÌsentlige oplysninger, som skatteyderne burde fü af en public-service-kanal. - Tag bare Danmap-rapporten, som kom i tirsdags, og som dokumenterede vÌsentlige udfordringer i den humane sektor i form af stigende problemer med resistens i hospitalsverdenen og et stigende forbrug af antibiotika - endda af de �forkerte� typer antibiotika. Det undlod DR fuldstÌndig at nÌvne. Det er naturligvis ikke public service. TvÌrt i mod, Ja, DR alt sammen noget svineri, mener Henrik Mortensen.

KĂ˜B OG SALG TYREKALVE samt drĂŚgtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sĂŚlges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sÌlges og leveres. Hø leveres.

SkovsgĂĽrd, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

1<+(' /$1'%58*6$5($/

+2/00$5.9(-+2/00$5.*('67('

&D+DVWšWWHEHUUHWWLJHWODQGEUXJVDUHDO &D+DVWšWWHEHUHWWLJHWODQGEUXJVDUHDOPDUNHUKHUDIFD+DPHGYHGYDUHQGHJU§V NXQ MRUGLQJHQE\JQLQJHU 'HUHUJRGHMDJWPXOLJKHGHUSŒHMHQGRPPHQ'HUHUHQGYLGHUHWLQJO\VWPX OLJKHGIRUXGVN\NQLQJDIHWVWšUUHDQWDOVRPPHUKXVJUXQGH VWN +HUDIYLOQRJOHKDYHIORW XGVLJWRYHUIMRUGHQGDGHYLOY§UHKšMWEHOLJJHQGH(MHQGRPPHQHUHQGQXLNNHRSPŒOW

.RQWDQWSULVXGE %UXWWRQHWWRHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWSUPG *UXQGKD 6WXHUY§U

 2SIšUW 6DJVQU (QHUJL

.217$.726 Â&#x2122;VWHUEURJDGH /šJVWšU PDLO#PDHJOHUHQGN

 (


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

GL SKOLEVEJ 8 LIEBHAVERVILLA MED CHARME - UDSIGT OVER ANLÆGSPARKEN

ASSERSVEJ 23 VELHOLDT VILLA MED CENTRAL BELIGGENHED I AARS

Aars Villa, 1 fam. På Gl. Skolevel 8 kan I flytte ind på 220 etagemeter i en skøn villa fra 1912, der er renoveret med respekt for den oprindelige stil. Oven i hatten får i byens bedste beliggenhed - lige ud til Anlægsparken, tæt på alt det man skal bruge i hverdagen. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.495.000 1.481

125.000 11.397/9.277

Bolig m2: 140 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Kælder m2: Byggeår: 1912 Sag: 258V1500082 Energi:

244 80 D

GL. SKOLEVEJ 10 MÅSKE BYENS BEDSTE BELIGGENHED OG SMUKKESTE HUS

Aars Villa, 1 fam. Hvis I vil bo både elegant og centralt i Aars, så ligger jeres nye hjem muligvis på Assersvej 23. Her får I nemlig en meget velholdt villa på 172 etagemeter, og I kan desuden glæde jer over en have, der er lige så ugeneret, som den er nem at holde. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.495.000 1.559

75.000 7.051/5.637

Bolig m2: 108 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1950 Sag: 258V1500150

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

562 64 20 D

BLÆREVEJ 61 STOR, VELHOLDT VILLA I BLÆRE - ET AKTIVT LOKALSAMFUND

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

945.000 1.399

50.000 4.467/3.570

Bolig m2: 196 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Carport m2: Byggeår: 1900 Sag: 258V1600154 Energi:

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

3.295.000 2.335

165.000 15.458/12.363

Bolig m2: 182 Stue/vær: 2/5 Byggeår: 1916/1976 Sag: 258V1500025

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

1.056 111 14 D

VESTBYGADE 32 IDEEL TIL UDLEJNING, GOD PLADS OG MANGE MULIGHEDER

Blære Villa, 1 fam. Denne moderniserede villa byder på 196 lyse og indbydende m2, og udenfor kan I glæde jer over en stor, ugeneret have. Hele herligheden ligger fredeligt og idyllisk ud til marker og åbne vidder, i et aktivt landsbysamfund seks kilometer nord for Aars. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Aars Villa, 1 fam. Denne utrolig smukke og pragtfulde patriciavilla passer perfekt ind i omgivelserne. Boligen er beliggende helt ned til Aars' søanlæg med tilhørende parklignende have, hvor egen bæk grænser op til det skønne søanlæg. I 2007 har huset vundet præmie for smuk vedligeholdelse.

Haverslev Villa, 2 fam. Søger du et dobbelthus til udlejning eller en bolig med mange kvadratmeter og endda med mulighed for at udnytte den resterende del af 1. salen og få endnu mere plads? Så skal du helt sikkert se denne spændende ejendom med tilhørende udhus/stålhal på 122 m2

1.102 32

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

D

885.000 1.989

45.000 4.083/3.367

Bolig m2: 306 Grund m2: Stue/vær: 2/5 Udhus m2: Byggeår: 1910/1999 Sag: 258V1500182 Energi:

3.018 122 F

ÅBENT HUS SØNDAG D. 27/11 KL. 10.00-10.30 ÅBENT HUS MED

AGGERSUNDVEJ 26 TILMELDING LANDEJENDOM MED GODE UDHUSE OG MED CA. 3 MIN TIL AARS!

FLEJSBORGLUNDVEJ 30 RUMMELIG VILLA I FLEJSBORGS FREDELIGE OMGIVELSER Flejsborg Villa, 1 fam. Står en landlig og fredelig beliggenhed højt på ønskelisten i jagten på jeres nye hjem? Så skal I slå vejen forbi Flejsborglundvej 30! Med nøglerne hertil kan I blandt andet se frem til store, lyse opholdsrum og fire gode værelser. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

495.000 1.136

25.000 2.317/1.882

Bolig m2: 229 Stue/vær: 1/5 Byggeår: 1973 Sag: 258V1600178

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

1.041 9 21 D

TULIPANVEJ 13 FLOT RENOVERET BYHUS MED GOD BELIGGENHED

Aars Nedlagt landbrug Boligen indeholder: Entré/fordelingsgang. Køkken fra 2004. Stue. Badeværelse. Bryggers og 2 værelser. 1. salen indeholder: Et disponibelt rum. Der er på nuværende tidspunkt 3 værelser, det skal dog renoveres. Udhuse med gode muligheder for at have dyrehold. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

495.000 1.497

25.000 2.382/1.901

Bolig m2: 131 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Udhus m2: Byggeår: 1900 Sag: 258V1500108 Energi:

Vesthimmerland Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

5.642 240 G

Farsø Villa, 1 fam. I stueetagen er der et gæstetoilet. Rummelig stue. Stuen ligger i åben forbindelse til det flotte køkken. 1. salen er også pænt renoveret med badeværelse med gulvvarme. To værelser med udgang til altan. Der er i kælderen to disponible rum. Bryggers og badeværelse. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

995.000 1.498

50.000 4.586/3.730

Bolig m2: 112 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1955 Sag: 258V1500221

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

817 64 23 D

Profile for Aars Avis

Ars 20161123  

Ars 20161123  

Profile for ugeavis
Advertisement