Page 1

Til samtlige husstande

90. årgang - Nr. 20

ONSDAG 18. maj 2016

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Borgere: Er den ny affaldsordning fair? ■ AARS: Byrådspolitikerne i Vesthimmerlands Kommune har besluttet, at kommunens borgere nu kun får tømt deres skraldespande hver 14. dage, og samtidig stiger prisen for det. Det er faldet mange af Aars Avis’ læsere for brystet, og avisen har fået mange henvendelser fra borgere, som er utilfredse med det nye system. Deres hovedargumenter er,

at det er urimeligt, at de nu betaler flere penge for en dårligere service, og at mange - især børnefamilier - simpelthen ikke kan nøjes med at få deres skraldespande tømt hveranden uge. Men er der mening i galskaben? Deltag i debatten på Aars Avis’ facebookside, og så vil vi bede de ansvarlige politikere forholde sig til nogle af kommentarerne.

Mejsevej i Aars er pludselig blevet uden grundejerforening - på grund af en arbejdsskade.

Arbejdsskade har ført til lukning af forening i Aars Alle medlemmer har meldt sig ud, og foreningen er opløst ■ AARS: Grundejerforeningen Mejsevej i Aars eksisterer ikke mere. Der er sket det usædvanlige, at alle medlemmerne har meldt sig

ud af foreningen. Den noget usædvanlige situation er opstået efter, at Grundejerforeningen Mejsevej fik en stor regning fra Arbejds-

skadestyrelsen. Regningen var udstedt på baggrund af en arbejdsulykke i august 2014, da en tidligere havemand hjalp med at fælde et

par træer i skel mellem en af grundene og fællesarealet.

Læs mere side 6...

MERE SMAG PÅ HVERDAGEN... Slots grovhvede

Oksemørbradhoveder

Normalpris 26,-

vægt 700g – 1100g (god at grille hel)

Kernesnack eller oste twister KUN

2000

Entrecote 4 stk. / 700g

2 stk.

15

00

Tapasplatter

Flæskestegsplatte KUN

med 4 burger boller, 8 skiver flæskesteg med surt

9900 Pr. stk.

KUN

8500

KUN

130

00

50

00

HUSK:

Åbningstider Varehus

Bager

Postbutik

Man-fredag Lørdag Søndag

6.30- 20.00 6.30- 18.00 6.30- 18.00

11.00- 17.00 10.00- 12.00 Lukket

8.00- 20.00 8.00- 18.00 8.00- 18.00

du kan få Coop point når du tanker ved OK!

Der kan betales med kontaktløst Dankort

Kvickly Aars Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 18. maj til og med lørdag d. 21. maj.

Mange børnefamilier har haft problemer med overfyldte skraldespande, siden politikerne besluttede, at skraldevognen nu kun kommer forbi hver 14. dag. Er det rimeligt? Bland dig i debatten på Aars Avis’ facebookside.


2 Ugens navne

Aars Avis

Bryllup - egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

FARSø BEGRAVELSESFORRETnInG Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet

Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

Medlem af Danske Bedemænd

Lørdag, 28. maj vies i Hasseris Kirke: Maria Sigtenborg Bruun, Aalborg, datter af Alice og John Sigtenborg Bruun, Terndrup, og Morten Præsius Poulsen, Aalborg, søn af Dorte Præsius, Farsø, og Jens Møller Poulsen, Aars.

Dødsfald Modedesigneren Ivan Grundahl, København, 65 år. Ivan Grundahl blev født og voksede op i Aars, hvor faderen Arne Grundahl, var leder af den daværende Vesthimmerlands Kartoffelcentral ved Markedsvej. Ivan Grundahl var i mere end 40 år en markant person i den danske modeverden. Som barn viste han gode evner for at tegne, og dette talent førte ham til København, hvor han i 1972 blev optaget på Kunsthåndværkerskolen. Ivan Grundahl fik senere en praktikplads i modebutikken Bee­ Cee i København, som var en del af pelshandler Birger Christensens forretning. Ivan Grundahl havde imidlertid mod på at blive selvstændig og etablerede allerede i 1974 sin første butik i Mikkel Bryggers Gade i København, hvor han designede og solgte sin egen kollektion. Det blev til flere butikker, bl. a. i Aalborg, og fra 1978 med engros salg i Danmark og i udlandet. Ivan Grundahl blev meget anerkendt for sine kreationer - og var med på de store internationale udstillinger. Hans design var enkelt, men anderledes, og det faldt i mange kvinders smag. Ivan Grundahl efterlader en søn og tre børnebørn.

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Runde fødselsdage Din lokale bedemand · Exam. bedemand Jens Møller

AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

80

Bedemand Hans Landry

80

Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

Henry Kristiansen, Højtoften 12, Aars, fredag, 20. maj.

Egon Toft, Oustrupvej 8 G, Aars, tirsdag, 24. maj.

75

Munks Vej 18, Aars, søndag, 22. maj.

70 Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

AARS: Karin Bengtsen, Dr. Alexandrines Vej 11, Aars, er tildelt diplom for, at have gennemført uddannelsen som certificeret kostvejleder. Hun er eksamineret diætist i ernæringslære, fordøjelse, hormoner, kost og vægttab, kost og træning. Uddannelsen er gennemført teoretisk og praktisk hos Fitness Institute.

Nye ernæringsassistenter AARS: På Erhvervsskolerne Aars har otte elever på ernæringsassistentuddannelsen bestået svendeprøven 15. maj. En af deltagerne, Linda Kristensen, blev endda udmærket med guld.

Fra politiets døgnrapport

Indbrud på kirkegården AARS: Natten til onsdag i sidste uge blev et lagerrum på kirkegården i Aars brudt op. Alarmen gik klokken 03.49, og den har sikkert fået tyvene til at tage benene på nakken. De fik i hvert fald ikke noget udbytte med fra indbruddet.

Billist taget med til blodprøve AARS: Tirsdag aften i sidste uge stoppede politiet rutinemæssigt en 36-årig mand i en bil på Roldvej ved Aars. Efter at have talt med manden vurderede betjentene, at han var påvirket af alkohol, og han blev derfor taget med til en blodprøve.

Indbrud i villa i Aars AARS: Mellem lørdag og søndag blev der begået indbrud i en villa på Himmerlandsgade i Aars. Tyven har aflistet terrassedøren og skaffet sig adgang den vej. Fra villaen er stjålet en iPad.

Nøgler fundet Orla Pedersen, Kaj på tankstation

Elin Hansen, Park Allé 5, Aars, fredag, 20. maj.

Birgitte Landry

Kostvejleder med diplom

70

Per Kaj Kristiansen, Dybvad Møllevej 4, mandag, 23. maj. Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

AARS: En person, der besøgte Shell Aars, søndag, 8.maj, må stadig mangle sine nøgler. Der er i al fald fundet et nøglebundt med fire nøgler, hvoraf to er til to forskellige biler. Nøglerne kan hentes hos Shell. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

18. MAJ 2016

Ugens portræt

Per er til blomster og motorcykler Det kan synes som om der er stor afstand mellem blomster og motorcykler. Men for Per Houlberg er begge dele vigtige. Skiltemaler Per Houlberg, Aars, er i dag formand for Lions Club Aars’ blomsterudvalg, og han er valgt til at passe posten til og med 2017. Blomsterudvalget indkøber og videresælger blomsterbuketter til virksomheder i Aars-området. Det sker ikke for at fremme blomstersalget men for at støtte unge der er kommet skævt ind på livet. Overskuddet ved salget af blomsterbuketterne går nemlig ubeskåret til arbejde og aktiviteter mod unges misbrug af stoffer og alkohol. Per Houlberg har faktisk haft en lynkarriere i Lions. Det er blot fire år siden han blev medlem, og han har allerede haft en periode i bestyrelsen og siden 2015 været formand for blomsterudvalget. Per Houlberg passer også godt ind i Lions arbejdet. Han er ikke en person med de store armbevægelser, men alligevel en behagelig type, der passer sit arbejde. Han betegnes som en lun fætter. Han er ikke den der siger mest, men en person folk synes om. Når fritiden ikke handler om blomster, så vrider Per Houlberg gerne på gashåndtaget på sin motorcykel. Han er nemlig rigtig glad for at køre motorcykel, og han har i mange år været et aktivt medlem af Aars Touring Club. Han er i dag medlem af klubbens træfudvalg. Per Houlberg sværger til de japanske motorcykler og kører i øjeblikket på en Honda Goldwing 1500. Per Houlbergs hjerte har i mange år stået touring clubben nær, og der er holdt en del fester hos ham. Motorcykelmanden er dog ikke kun til gashåndtag. Han kan også godt lide at bruge rug-

Per Houlberg.

brødsmotoren og tage på cykeltur med vennerne. Han har også været aktiv på andre måder. I en periode var Per Houlberg også medlem af hjemmeværnet. Per Houlberg stammer fra Aars. Hans far, Søren Houlberg, var brugsuddeler i Aars. Det blev dog ikke købmandsvejen der fristede Per Houlberg. Han kom i stedet i lære som skiltemaler hos Peer Poulsen. Det var på den tid, hvor mange skilte blev skåret i folie. Sammen med lærepladsen i Aars gik han på fagskole i Silkeborg. Da svendebrevet var i hus fik han ansættelse hos Roth Skilte i Vodskov. Efter nogle år blev han udnævnt til værkfører hos Roth Skilte. Fra Vodskov flyttede Per Houlberg tilbage til Aars. Her fik han tilbud om at blive førstemand i det firma han var udlært - 2P Reklame. Ansættelsen udviklede sig til noget mere permanent. Han blev kompagnon og senere endte han med at købe firmaet. Det skete i 1998. Mange ser i dag hans skilte, for eksempel når de kører forbi Messecenter Vesthimmerland, fordi det er ham der laver skiltene der står ud mod Vestre Boulevard. Per Houlberg betegnes som dygtig til at lave skilte. Han omtales også som en flittig og samvittighedsfuld.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 3

Præcisering efter ulykke

uddrag af Østjyllands Politis døgnrapport fra 6. maj: ”Ved uheldet blev en 31årig mandlig motorcyklist AARS: Aars Avis omtalte fra Aars i Nordjylland og 11. maj en færdselsulykke en 26-årig kvindelig pasKr. Himmelfartsdag, hvor sager fra Randers-området en 31-årig motorcyklist fra dræbt. De pårørende er unAars og hans 26-årige kære- derrettet. Modparten, en ste fra Randers blev dræbt.  51-årig mand fra Ulstrup Vi skrev, at de to omkomne blev skadestuebehandlet kørte på motorcykel ind i en efter uheldet. De foreløbige bil på Gammel Silkeborg- undersøgelser viser, at bilivej nær landsbyen Helstrup sten kom ud i rabatten og ved Randers. Den korte for- efterfølgende kørte over i mulering har imidlertid gi- den modkørende vognbane, vet anledning til en misfor- hvor der skete et frontalt ståelse, hvilket vi beklager. sammenstød”. Vi  bringer derfor følgende

Min kære mor vor kære svigermor, mormor og oldemor

TAK EFTER DØDSFALD

Anny Bodin Thomsen

En dybtfølt tak

* 29. januar 1927 er stille sovet ind i Hyllebjerg den 12. maj 2016 På familiens vegne

for deltagelse ved vor kære mor

Birgit, Karsten og Henning Begravelsen finder sted fra Hyllebjerg Kirke lørdag den 21. maj kl. 11.00

Else Madsens bisættelse fra Ulstrup Kirke Tak for de mange smukke blomster og trøstende ord

Hanne og Per

Hjertelig tak for deltagelse ved vor mor, svigermor, mormor og farmor Vor kære mor, svigermor og mormor

Anna Zaar * 23. februar 1931 er stille sovet ind på Østermarken Aars, den 15. maj 2016

Nancy Linda og Poul Jørn Børnebørn Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 20. maj kl. 13.00

Birgit Jacobsens begravelse Tak for de mange besøg og telefonopkald i den sidste svære tid. En særlig tak til Hjemmeplejen for god og kærlig pleje.

Lene Torben og Mette

Tak for venlig deltagelse ved vor mor

Edith Nielsens Onsdag i sidste uge fandt det årlige dagplejeoptog sted i Aars, og traditionen tro var både børn og dagplejere festligt udklædt.

Dagplejebørn spredte smil i Aars Af Lars Lindberg AARS: Onsdag i sidste uge strålede solen om kap med byens dagplejebørn, som deltog i det årlige optog op igennem Himmerlandsgade. Farverige smølfer, prinsesser, indianere, pirater, klovne og alverdens andre skabninger trissede i ad-

stadigt tempo og bevæbnet med flag, sæbebobler og sutter op igennem byens hovedgade, hvor de flittigt hilste på forældre, søskende og en lang række børnehavebørn, som havde taget opstilling langs vejen. Forrest gik en betjent, som sørgede for, at ro og orden blev opretholdt under hele den festlige seance.

Vor kære mor, svigermor mormor, farmor og oldemor

Ruth Hvid Poulsen * 27. juli 1930 er stille sovet ind på Solvang Aars, den 11. maj 2016 I hjertet gemt, men aldrig glemt På familiens vegne

Karsten, Birte og Knud Begravelsen finder sted fra Vognsild Kirke fredag den 20. maj kl. 11.00

Min kære mand, vor kære far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar

bisættelse fra Aars Kirke Tak for blomster, dekorationer og kranse. Tak til Sara for den smukke tale i kirken. Tak til Hjemmeplejen for jeres indsats. Tak til mors naboer på Anemonevej for blomster og hvert et besøg. På familiens vegne

Jørn og Kurt

Al opmærksomhed

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Conny Hansen

Kom og hjælp os med at vække vores mor og far, Jette og Jens Christensen, Sjørupvej 26 onsdag d. 1. juni kl. 7.30. Josefine og Janus

Guldbryllup

60 år

Verner Stilling Laursen Min elskede mand, vores kære far, svigefar, bedstefar og oldefar

Alfred Nielsen

* 22. juni 1931 er stille sovet ind Aars, den 13. maj 2016

På familiens vegne

Astrid Jette og Egon Leo og Lisbeth Torben og Hanne Børnebørn og oldebørn

Maja

Begravelsen finder sted fra Gundersted Kirke tirsdag den 24. maj kl. 13.00

er stille sovet ind omgivet af sine kære den 12. maj 2016.

Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke, fredag den 20. maj 2016 kl. 11.00.

Min kære far, svigerfar, bedstefar og oldefar

Vores kære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor

Esther Nielsen * 7. september 1927 er stille sovet ind Aars, den 11. maj 2016 På familiens vegne

Jane, Anne-Marie, Søren, Lisbeth og Flemming Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke lørdag den 21. maj kl. 13.00 Højtideligheden slutter ved kirken

Elmer Hansen ”Vejmanden” * 10. januar 1928 er stille sovet ind Aars, den 13. maj 2016 I hjertet gemt, men aldrig glemt

Leo og Litta Helena, Pernille, Chris, Ditte, Christina og Louise Oldebørn Bisættelsen finder sted fra Ejdrup Kirke lørdag den 21. maj kl. 14.00

Lone og Bent kan fejre guldbryllup

Søndag d. 29. maj 2016 Kom og vær med til morgensang kl. 8.00 på Kirketerpsvej 67. Bagefter vil der være kaffe i forsamlingshuset.

Husk at sige til lykke til denne unge dame, som runder de 60 år den 18. maj 2016.

Kærlig hilsen Vivian og Frank Dorte og Jens

www.aarsfrikirke.dk


Aars Avis

SIDE 4

✃✃

Kirkens Korshær

GARANTER INVITERES TIL COMPANY DAY I HVALPSUND SØNDAG DEN 5. JUNI 2016

✃✃

i Hornum

Dødsboer og brugbare effekter afhentes. Tlf. i åbningstiden 98 66 14 26 eller Jens Secher tlf. 28 94 98 60 Man.-fre. kl. 13.00-17.00 • Lør. kl. 10.00-13.00

Klip ud

Klip ud

18. MAJ 2016

AROSIA INVITERER TIL

Forårskoncert og Fællessang MANDAG DEN 23. MAJ KL. 19.00

Program til Garant Company day Kl. 8.30 Velkomst og match briefing i klubhuset Kl. 9.00 Golfspillere spiller på 18 huls bane. Begyndere, som gerne vil prøve at spille golf, får undervisning og spiller på 9 huls bane. Kl. 13.30 Afslutning og præmieoverrækkelse. Efter matchen er der pølser og en øl eller vand.

I VESTHIMMERLANDS MUSIKHUS

Gæstekor: Da Capo.

Entre: 40 kr. incl. kaffe og kage. Med venlig hilsen

Musik: Stjernetrioen fra kl. 20-01. Entré til bal: 100 kr. (Betales ved indgangen). Der vil være mulighed for spisning på kroen fra kl. 18.00. Bestil på 98 65 83 33

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26.

Matchfee: 75 kr. pr. person som betales ved ankomst i golfklubben. Tilmeld dig på www.golfbox.dk eller til hks@djs.dk Tilmelding senest onsdag den 1. juni.

Nørregade 1 • 9640 Farsø • Tlf. 99 49 14 00 • www.djs.dk

Fredagsbal for de danseglade på St. Binderup Kro fredag d. 27. maj

• Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Bestyrelsen

G L A S S M U R E G BAGA RS I AA

INDRE MISSIONS FORåRSMøDE I Aars Kirke

torsdag d. 26. maj 2016 kl. 19.00 Gudstjeneste v/Indre Missions tidligere formand John Ørum Jørgensen, Gjellerup

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

Kimbrertorvet

Hver lørdag fra den 21. maj til og med den 3. september

Derefter kaffe og samvær i Missionshuset. Emne: Vinden blæser, hvorhen den vil. Alle er velkomne. Indre Mission i Vesthimmerland

SKER…

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 26. maj 2016 kl. 16.00 på Rådhuset i Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid Knud Kristensen Borgmester

AG DELT S I GRAT

Opstilling fra kl. 8.30 Slut kl. 14 .00

GOSPELKONCERT HAPPY VOICES I TESTRUP KIRKE MANDAG DEN 23. MAJ KL. 19.30 Kom og hør det sprudlende kor fra Viborg, synge stille eftertænksomme sange og bragende gospel musik.  

ALLE ER VELKOMMEN

Gratis entre - kaffe/te i våbenhuset efterfølgende MEDDELELSER

TESTRUP MENIGHEDSRÅD

Regulering af råger Vesthimmerlands Kommune har af Skov- og Naturstyrelsen fået tilladelse til at regulere råger i rågekolonier på kommunale arealer. Kolonierne findes i Løgstør, Ranum, Aalestrup og Aars. Reguleringen foretages i samarbejde med lokale jagtforeninger. Tilladelsen gælder frem til 15. juni 2016. Er der spørgsmål hertil kan Jan Flindt kontaktes på tlf. 99 66 73 85 eller jfl@vesthimmerland.dk Læs mere på: www.vesthimmerland.dk/råger

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Social- og sundhedsassistenter Vesthimmerlands Kommune søger 3 social- og sundhedsassistentelever med optagelse uge 43 2016. Er du social- og sundhedshjælper og har lyst til at udvide dine kompetencer så læs stillingsopslag. Ansøgningsfrist: 17. juni 2016.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Åbent værksted

Tirsdag den 24. maj fra kl. 10.00

inviterer vi pårørende, samarbejdspartnere m.m. til at komme og få en snak og se værkstederne, mens vi arbejder. Der vil blive arrangeret transport mellem afdelingerne (afgang fra Løgstør kl. 10.00 og kl. 13.00). Mulighed for at købe middagsmad kl. 12.00. Der er kaffe og kage fra kl. 14.30. Tilmelding til mad og/eller kaffe på tlf. 9966 9593 senest den 20. maj. Med venlig hilsen

BV Vesthimmerland

Løgstør, Vilsted og Gundersted


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 5

Gundestrupkarrets fund fejres på Vesthimmerlands Museum Karret fejres med bogudgivelse og fortællinger i Rævemosen AARS: Lørdag, 28. maj er det 125 år siden, at Gundestrupkarret blev fundet i Rævemosen uden for Aars. Det vil Vesthimmerlands Museum fejres med manér. Som noget helt særligt på jubilæumsdagen udkommer museumsinspektør Bjarne Henning Nielsens bog om det fantastiske sølvkar og dets fascinerende historie. I den anledning vil der naturligvis være mulighed for at høre Bjarne Henning Nielsen fortælle ved den smukke kopi af Gundestrupkarret, som befinder sig på Vesthimmerlands Museum. Originalen er til daglig

udstillet på Nationalmuseet, men er i denne tid på rejse i Europa med stop i Edinburgh. Gode fortællinger vil der være masser af denne dag, som starter der, hvor det hele begyndte - i Rævemosen. Det var nemlig der Jens Sørensen i 1891 gravede tørv og fandt en af Europas mest unikke jernalderskatte, som sidenhen har været årsag til utallige spekulationer og teorier. Måske endte karret på vores kanter som gave til en stor høvding? Eller som krigsbytte? Vesthimmerlands Museum vil fejre jubilæet som en folkefest.

len, øl og vand, kaffe og kage,

Der vil selvfølgelig være

drag er ved Kulturskolen Vesthimmerland, som vil underholde med vesthimmerlandsk folkemusik. I anledning af jubilæet har museet fået fremstillet en carnyx magen til dem, der ses på Gundestrupkarret, og det vil således være muligt at høre, hvordan denne keltiske krigstrompet lyder. Derudover er der smagsprøve på årets Gundestrupspil, når flere af skuespillerne kommer forbi, og tager tilskuerne med en tur tilbage til midten af 1800-tallet, hvor de kloge koner huserede på egnen.

Fest for både store og små

Gundestrupkarret består af flere plader. Her ses bundpladen.

gratis pølser, gris på gril-

mens det musikalske bi-

Festlighederne er for både store og små, og børnene kan denne dag klæde sig ud med masker og tøj og blive fotograferet som for eksempel en af krigerne på karret.

Flere af eleverne på Vesthimmerlands Gymnasium har arbejdet med karrets historie og vil denne lørdag fortælle om og fremvise resultatet af deres indsats. Jubilæumsfestlighederne markerer samtidig indledningen på Kulturarvsmåneden 2016, hvor der i juni måned er fokus på den lokale kulturarv med mere end 43 forskellige arrangementer. Det hele handler ikke om Gundestrupkarret. Samme dag er der også mulighed for at de voksne kan besøge arkæologernes telt og blive klogere på deres arbejde med bl.a. Aars Ringvej, hvor der er fundet flere jernalderbopladser og rester efter mere end 50 langhuse. Området omkring Aars var særdeles tæt bebygget i ældre jernalder, hvor netop Gundestrupkarret, Borremosefæstningen og pragtvognen fra Giver tidsmæssigt hører til.

d r a a g p u r e d n y L å p t Søndag den 21. august Herregårdskoncer kl. 12.30 - 16.30

re Kim Sjøgren med sit sto ter es ork Herregaardskoncert Paevatalu Kgl. Opera sanger Guido Sopran Julie MeeRa Anders Blichhfeldt ak - forsanger i Big Fat Sn DR´s Vidunderbørn Gæste solist Villads fra fra Dublin, Ireland Dublin Ireland – direkte På Slaget 12 (band)

stilling/picnickurv Køb af billetter/bordbe oncert.dk på www.herregaardsk

2+2=4 år

Hos os får du hele 4 års garanti på en lang række hårde hvidevarer. Ganske gratis og uden dikkedarer!

Voss Komfur ELK13002HV

Fritstående VOSS komfur med keramisk kogesektion og stor ovn på 74 liter med ægte varmlu . Energiklasse A. Komfuret har børnesikring og en kølig ovnlåge med 3 lag glas. Vejl. kr. 7.595,-

Bosch Opvask SMU60M12SK

Energiklasse A+++: højeste energieffektivitet med Zeolith®-tørring. SuperSilence: maskinen vasker stille – lydniveauet er kun 44 dB. VarioSpeed Plus: vasker op til tre gange så hurtigt... Vejl. kr. 8.499,-

Bosch Vask WAN282B8SN

Vaskemaskinen med EcoSilence Drive™ og 10 års motorgaranti: vasker stille med en holdbarhed du kan stole på. Kapacitet: 8 kg. 1400 omdr./ min. Energiklasse: A+++ -10%. Vejl. kr. 7.499,-

SCANDOMESTIC KØLESKAB, SKS261A++

Køleskab med 241 nettoliter køl i energiklasse A++. 5 Justerb. sikkerhedsglashylder. Højde: 144 cm, bredde: 55 cm. Energiforbrug pr. år, 102 kw. Vejl. kr. 4.499,-

SCANDOMESTIC, KØLE/FRYSESKAB, SKF220A++ Hvidt køle-/fryseskab i energiklasse A++. 161 liter køl 161 ltr. og 44 liter frys 4* netto. Energiforbrug pr. år, 172 kw. Højde: 144 cm, bredde: 55 cm Vejl. kr. 4.299,-

Nu kun kr 4.444,-

Nu kun kr 4.777,-

Nu kun kr 4.444,-

Nu kun kr 2.299,-

Nu kun kr 1.999,-

Inkl. 2+2 års garanti

Inkl. 2+2 års garanti

Inkl. 2+2 års garanti

Inkl. 2+2 års garanti

Inkl. 2+2 års garanti

Kom ind i butikken og se det helt store udvalg Løgstørvej 20 | 9600 Aars Tel: 9862 4676 | vesthimmerland@hvidtogfrit.dk Åbningstider: Mandag til Fredag 09:30-17:30 Lørdag 09:30-13:00


Aars Avis

SIDE 6

18. MAJ 2016

Arbejdsskade førte til lukning af forening Alle medlemmer har meldt sig ud, og Grundejerforeningen Mejsevej i Aars er blevet opløst

Mejsevej i Aars står uden grundejerforening efter en arbejdsskade.

AARS: Grundejerforeningen Mejsevej i Aars eksisterer ikke mere. Der er sket det usædvanlige, at alle medlemmerne har meldt sig

ud. Den noget usædvanlige situation er opstået, efter at Grundejerforeningen Mejsevej fik en stor regning fra Arbejdsskadestyrelsen.

Regningen var udstedt på baggrund af en arbejdsulykke i august 2014, da en tidligere havemand hjalp med at fælde et par træer i

Team Tvilling Lørdag den 28. maj kl. 10.00

Kendisser løber med kørestol Borgmester Knud Kristensen, verdensmester Gert Bo Jacobsen, europamester Søren Søndergård, verdensmester Helle Simonsen m.fl. Kunstnerne Hanne Koch og Peer Poulsen deltager

skel mellem en af grundene og fællesarealet. Havemanden var uheldig og faldt ned. Han fik knust den ene hæl. Hvis uheldet var sket inde på den private grund, kunne ejeren have anmeldt sagen uden risiko, for som privatperson er man ikke forpligtet til at tegne en forsikring. Så meget vidste man i grundejerforeningens bestyrelse, og antog, at de samme regler også gælder for flere privatpersoner i forening. Grundejerforeningen

havde godt nok ikke bedt parterne om at fælde træerne, men foreningen havde sagt OK til at det blev gjort. Derfor forsøgte man at hjælpe parterne, som alle var med i foreningen, ved at anmelde sagen i foreningens navn. Men sådan er reglerne ikke skruet sammen, skulle det vise sig, siger Karl Laustsen, tidligere medlem af Grundejerforeningen Mejsevej. Arbejdsskadestyrelsen opfatter foreningen som en professionel arbejdsgiver, der har pligt til at sørge for en arbejdsskadeforsikring. Grundejerforeningen havde et årligt budget på ca. 7.500 kroner og blev ledet af tilfældigt valgte personer på gaden. Ingen af dem har erfaring som arbejdsgivere, så de var bestemt ikke enige i den opfattelse som Arbejdsskadestyrelsen lagde for dagen. Foreningsmedlemmerne har forsøgt at klage og dernæst at anke afgørelsen, men det hjalp ikke. - Regningen skulle betales. Det kunne kun lade sig gøre med en afdragsordning og en kraftig forhøjelse af kontingentet de efterfølgende år. Det ville medlemmerne ikke være med til, så de har meldt sig ud af foreningen - alle som en. Arbejdsskadestyrelsen får de få kroner, der er i kassen, forklarer den tidligere formand. Så er der ikke mere at komme efter. Den uheldige havemand får sin erstatning alligevel. Staten betaler, ligesom den ville have gjort, hvis uheldet var sket inde på privat grund. - Mejsevej står så tilbage uden forening, men det kan jo lade sig gøre at oprette en ny grundejerforening på

Alle kan deltage i løbet, ruten 4.5 km Start og mål ved Jutlander Bank, Himmerlandsgade. Tilmelding foregår ved indbetaling på kontonr. 9217 2073141845 Max. 200 deltagere. Er dette antal ikke nået, kan man tilmelde sig på løbsdagen. Husk at skrive dit navn ved indbetalingen senest 25. maj. Pris for deltagelse: Handicappede og børn 40,00 kr. - Voksne 60,00 kr. Overskuddet går til Børnecancerindsamlingen. Startnr. Kan afhentes mellem kl. 9.00 og 9.30 på løbsdagen ved Jutlander Bank. Sponsorer: Aars Elforsyning - Lions Club Aars - Byens Blomster Spar Nord - Kvickly - Peugeot - Restaurant Messen Hovedsponsor:

Arrangører:

Vestermarkskolen Aars Trim Motion Aars Handelsstandsforening

Arosiakoret giver forårskoncert i Vesthimmerlands Musikhus i Aars.

Forårskoncert med Arosiakoret i Aars AARS: Mandag, 23. maj er der forårskoncert i Vesthimmerlands Musikhus arrangeret af koret Arosia. Sidste år valgte Arosia at holde forårskoncerten på en anderledes måde. Det

foregik i lokalet Beta med både fællessang og koncert af Arosia. Det var en dejlig aften, så Arosia har valgt at gentage det i år, men har i år også inviteret Da Capo som gæstekor.

Karl Laustsen: - Medlemmerne har meldt sig ud, og Arbejdsskadestyrelsen får de få kroner der er i kassen.

et tidspunkt. Vi plejer jo at hjælpe hinanden, og det har vi da tænkt os at forsætte med, siger eksformanden. Karl Laustsen advarer samtidig andre små foreninger, om at passe på, hvis de giver sig til noget, der er mere farligt end at spille kort eller strikke sokker. Det koster ikke nogen “jetjager” at tegne en arbejdsskadeforsikring, hvis ikke der er ansatte, men det er dyrt at lade være, hvis det går galt. - Idrætsforeningerne er dækket ind gennem DGI eller DIF, så de behøver ikke tænke på den slags. Og det er jo derfra, de fleste af os har erfaringer med at sidde i en bestyrelse, så vi tænker ikke på det, når vi kommer ud i de små selvstændige foreninger, lyder det fra Karl Laustsen.

Aftenen vil komme til at veksle mellem fællessang, koncerter af Arosia og Da Capo og en kaffepause med hjemmebag. Arosia-koret har fået ny korleder, da Børge Nørgaard af private årsager har set sig nødsaget til at holde en pause. Som vikar er ansat Iben Folkerman fra Flejsborg. Hun er organist i Ullits, Svingelbjerg og Foulum kirker. Den nye korleder får blandt andet til opgave, at øve koret til et travlt efterår. Arosia skal blandt andet synge ved lysceremonien lørdag aften ved arrangementet Stafet for Livet den 24. og 25. september. Desuden er Arosia af Musikkens Hus i Aalborg blevet inviteret til at synge for under et fællessangsarrangement den 6. november. Koret får mulighed for at synge nogle numre selv, og deres favoritsange kan komme til at indgå i arrangementet, som har en varighed af 2 x 30 min. Fællessangen vil finde sted i husets Øvre Foyer.


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 7

Morten Mejdahl fortalte om sin barndom AARS: Barndommens oplevelser, hvor far havde travlt med politik, det var hvad programmet bød på, da der var sæsonafslutning i Kirkens Dagligstue i Aars. Byrådspolitiker og landmand Morten Mejdahl var på besøg og for en stuvende fuld sal talte over emnet ”Barn af en politiker”. Morten Mejdahl fortalte levende og lunt om en god barndom med en meget travl landmand - og politikerfar, først i Løgstør Byråd og senere som medlem af Folketinget. Moderen var omdrejningspunkt derhjemme, uden hendes opbakning ville det ikke være muligt at have så travlt uden for hjemmet, i årenes løb have faderen f.eks. 30 bestyrelsesposter heraf 15 som formand! De var fire søskende, livet i hjemmet var fyldt med praktiske opgaver, som naturligt hører til, når man vokser op på en gård. Der skulle bl.a. luges roer, 1 kr. pr. række uanset længde, og det var storebror, som bestemte, hvem der skulle luge hvor. Men det blev til penge, en sommer havde han sparet 375 kr. op, og turen gik sammen med far til Løgstør radioforretning. Morten Mejdahl havde udset en transistorradio med batteri til 415 kr. Men det

Landmand og politiker Morten Mejdahl fortalte om sin barndom i Kirkens Dagligstue i Aars.

blev til en model til 350 kr. for det var hvad pengene rakte til. Men der var også plads til lidt sjov. Da de fik kat, som i tidens løb blev til mange - som fik politikernavne: Mogens Lykke-

toft, Bertel Harder, Poul Schlüter m.fl., men at opkalde kattene efter sognets præster var dog at gå for vidt. Dette var lidt af indholdet fra formiddagen, hvor tilhørerne fik indtryk af et

travlt, men varmt og kærligt hjem, hvor den daglige radioavis indtog en naturlig plads, og hvor børnene lærte at påtage sig et ansvar. På opfordring sluttede Morten Mejdahl med at fortælle om sit ansvars-

fulde arbejde som formand for socialudvalget i Vesthimmerlands Kommune. Kirkens Dagligstue slutter sæsonen torsdag, 19. maj med den årlige udflugt, som denne gang går nordenfjords til Hune og

Rødhus kirker og slutter i Børglum Kloster, som har en udstilling med malerier af kendte danskere. I sommer er der cafédage i juni og august. Efterårssæsonen starter til september.

2500,2500,-

SIDSTE CHANCE TILBUDDET GÆLDER T.O.M. 31. MAJ

I RABATPÅ PÅFLERSTYRKEGLAS FLERSTYRKEGLAS I RABAT OG 1500,- PÅ ENKELTSTYRKEGLAS* * OG 1500,- PÅ ENKELTSTYRKEGLAS *GÆLDER

*GÆLDER

VED KØB AF KOMPLET BRILLE (DOG IKKE SKÆRMBRILLER) T.O.M. 31. MAJ 2016. KAN IKKE KOMBINERES MED ANDRE TILBUD OG RABATTER. RABATTEN KAN MAKSIMALT UDGØRE 50% AF BRILLENS PRIS.

VED KØB AF KOMPLET BRILLE (DOG IKKE SKÆRMBRILLER) T.O.M. 31. MAJ 2016. KAN IKKE KOMBINERES MED ANDRE TILBUD OG RABATTER. RABATTEN KAN MAKSIMALT UDGØRE 50% AF BRILLENS PRIS.

PRØV OGSÅ VORES FUNDUS TEST! Vi screener dine øjne for tidlige tegn på diabetisk retinopati og øjenforkalkning (AMD) ved hjælp af det unikke Retinalyze program. Du får svar med det samme.

PRØV OGSÅ VORES FUNDUS TEST! Vi screener dine øjne for tidlige tegn på diabetisk retinopati og øjenforkalkning (AMD) ved hjælp af det unikke Retinalyze program. Du får svar med det samme.

Profil Optik Aars Himmerlandsgade 79 · 9600 Aars · Tlf. 9862 1119 www.profiloptik.dk


Aars Avis

SIDE 8

dersøgelsen en unik indsigt i, hvad borgerne mener, er både godt og skidt ved deres bibliotek. Det er vigtig viden, som ikke bare ender i skrivebordskuffen, men som vil være med til at sætte kursen for vores indsatsområder fremadrettet, siger projektleder Mette Nissen, Vesthimmerlands Biblioteker. Vesthimmerlands Biblioteker deltog også i en benchmarkundersøgelse i 2013, og blev i flere parametre placeret langt over landsgennemsnit. Trods det flotte resultat viste undersøgelsen også, at der var plads til forbedringer. Noget som

18. MAJ 2016 Vesthimmerlands Biblioteker har arbejdet målrettet med lige siden. - Deltagelsen i årets benchmark har flere formål for os. For det første er vi selvfølgelig interesseret i at høre, hvad borgerne synes om os og derigennem få anskueliggjort, hvordan vi kan blive endnu bedre, end vi er nu. Dernæst er vi nysgerrige efter at se, om den store indsats, vi har sat i søen på baggrund af benchmarkundersøgelsen for tre år siden, kan aflæses i tallene. At det faktisk er lykkedes os at blive bedre. For det tredje kan vi jo nok heller ikke lade være med at

sammenligne os med de andre bibliotekers resultater. Så vi venter med spænding på, at resultatet foreligger i oktober, uddyber Mette Nissen. Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der står bag den store landsdækkende undersøgelse, som fra medio maj til medio juni vil nå ud til alle landets biblioteksbrugere. Analyseinstituttet Wilke står bag undersøgelsen, og det vil være muligt at deltage enten ved at møde op på det lokale bibliotek eller ved at besvare spørgeskemaet på bibliotekets hjemmeside vhbib.dk.

Initiativ i Aars blev en stor hjælp i Serampore Forfalden dansk kirke i den indiske by er renoveret Bibliotekets medarbejdere håber på hjælp til at kunne gøre servicen bedre.

Egnens biblioteker ønsker hjælp til at blive bedre VESTHIMMERLAND: I de næste tre uger deltager Vesthimmerlands Biblioteker i en national bruger- og

benchmarkundersøgelse, der sætter fokus på, hvad borgerne mener om biblioteket.

- Vi opfordrer alle til at bruge de 5-10 minutter, det tager at udfylde spørgeskemaet. Vi får med un-

FÅ EN PRAGTFULD LEJLIGHED I AARS C MED STOR ALTAN SAMT UDSIGT OVER BY OG LAND. MULIGHED FOR PARKERING I P-KÆLDER MED DIREKTE ADGANG TIL ELEVATOR TIL INDFLYTNING NU ELLER SENERE LEJLIGHEDSSTØRRELSE FRA 99 M2 TIL 110 M2. MDL. HUSLEJE ER HENHOLDSVIS KR. 7.135,00 OG 7.960,00 + FORBRUG

Er du interesseret - henvendelse til Aars Boligforening

AARSBO www.aarsbo.dk

Aars Boligforening - Kirkegade 3 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 24 13 - aars@aarsbo.dk - aarsbo.dk

AARS: En artikel i et ugeblad førte til et initiativ i Aars, som har hjulpet byen Serampore i Indien, hvor kirken var gået i forfald en kirke bygget af danskere i 1805. Lone og Dhamu Chodavarapu, Kaj Munks Vej 21, Aars, er tovholdere i projektet, som blandt andet har ført til stiftelse af Foreningen til bevarelse af danske minder i Serampore. Dhamu Chodavarapu, der er fra Indien, men har boet i Aars i en menneskealder, siger: - Min kone skulle til en undersøgelse, og i venteværelset læste jeg en artikel i et ugeblad. Her stod der noget om Serampore. En måned senere rejste vi til Indien og planlagde en tur til Serampore. Danskerne var i Serampore 1755 - 1845. Danskerne var ikke elsket alle steder i Verden, som vikinger i England og slavehandlere i Ghana, men i Indien har de gjort meget for sociale forbedringer. Der er indført vielsesattest, fastlagt indkomstskat som en procentdel af indkomsten, og  oprettet universitet. Man har kriminaliseret enkebrænding.  Man sendte en trykpresse til Serampore, så Bibelen kunne trykkes på forskellige indiske sprog. - Da jeg så en bibel på mit modersmål, fik jeg tårer i øjnene.  Og det store ”Calcotta Museum” var et resultat af en danskers samling. Her udstilles en lille dansk sølvmønt - en  ”fano”, siger Dhamu Chodavarapu. Dhamu Chodavarapu fik lejlighed til at møde daværende  udenrigsminister Niels Helvig Petersen som sagde, at vi burde gøre noget ved den forfaldne kirke i Indien som var opført af danskere i 1805. Men der sket intet. Senere har Lone og Dhamu Chodavarapu mange gange besøgt Serampore og det førte til stiftelse af “Foreningen til bevarelse af danske minder i Serampore”. Kosmetikguruen Ole Henriksen har optrådt gratis i Aars for at

Den danske kirke i Serampore fra 1805 er genåbnet efter renovering, bl. a. takket være en indsats affødt af et initiativ i Aars.

skaffe penge til arbejdet. Derefter blev der lejlighed til at møde daværende kulturminister Per Stig Møller som bad om flere detaljer. Han satte Nationalmuseet i gang.  Nationalmuseet har ifølge Dhamu Chodavarapu gjort et flot stykke arbejde med den indiske arkitekt Manish Chakraboti, der er specialist i kirkerenovering. Med økonomisk hjælp fra Realdania Fonden er kirken blevet renoveret. - Genåbningsceremonien er uforglemmelig. Dronningen og prinsgemalens fond gav foreningen penge til renovering af kirkebænkene. De var oprindelig fremstillet af burmateak, som er umulig at fremskaffe nu,

men arkitekten har gjort et godt arbejde og har anvendt træ, som er meget tæt på det oprindelige, siger Dhamu Chodavarapu. Den indiske biskop har velsignet Dhamu Chodavarapu ved håndspålæggelse og siger: - På mit modersmål har vi en sætning som lyder “Du kigger her, du kigger der, du ser Gud alle vegne”. Templer eller kirker er ikke nødvendige for at tilbede Gud og for Guds velsignelse, men kirker og templer giver visse associationer, en følelse af, at man er tæt på gud. Derfor har kirker en hellighed og bør bevares. Nu er det vores forenings opgave, at prøve at sikre vedligeholdelse af kirken.


Aars Avis

18. MAJ 2016

Lions-blomster hjælper unge mod misbrug AARS: For kort tid siden blev medlemmerne i Lions Club Aars færdige med at rydde op efter det store loppemarked i Messecenter Vesthimmerland, og nu står næste aktivitet for døren. Lions Club Aars har i mange år solgt blomsterbuketter til lokalområdets virksomheder og butikker, og klubbens sælgere har været i gang med kontakt til køberne i den sidste tid, og inden længe bliver næsten 500 blomsterbuketter fordelt og leveret til de mange virksomheder og butikker. Overskuddet ved salget af blomsterbuketterne går ubeskåret til arbejde og aktiviteter mod unges misbrug af stoffer og alkohol. Lions har en rigtig god aftale med en lokal blomsterhandler, hvor prisen er sådan, at Lions har en god fortjeneste ved videresalget, og virksomhederne og butikkerne giver gerne en lille smule ekstra for at støtte det gode formål. - I Lions har vi i mange år arbejdet målrettet med aktiviteter, der sætter fokus på de mange ting, der kan ske, hvis man på den ene eller den anden måde havner i et misbrug af stoffer eller alko-

til Festen Jukeboext DJ g · Indbyg t Pianist ge g y b d leliste · In egen spil · Lav din

NyhedN!ING AF LEJ iner NU UDic e mask · Slusch øjtalere eh · Kraftig kr. 300,N U K a fr

line Book Oken.dk på sirju ring! ellerRonald Lund 7070 2310 Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres

”Rus Temadag” i Messecenter Vesthimmerland, der tidligere er gennemført med midler fra salg af blomsterbuketter.

hol – et misbrug, der i værste fald kan medføre døden og

i mange tilfælde i hvert fald ødelægger ens liv for be-

standigt. Det er selvfølgelig ikke gratis at gennemfører

er tæt på de unge til daglig, og de senere år er også helt målrettede aktiviteter blevet gennemført direkte overfor de unge. - Vi har eksempelvis etableret nogle ”Rus Temadage” hvor repræsentanter for politiet, Falck, sygehuset og ofte også unge, der har været indblandet i misbrug af stoffer og alkohol, medvirker. Det giver en meget stor troværdighed, når disse mennesker fortæller hvad man kan komme ud for, hvis man ryger i et misbrug, der ødelægger ens liv – og vi har også planlagt spændende aktiviteter til efteråret 2016 omkring denne indsats, slutter Per Houlberg.

Vind en karriere og et weekendophold Drømmer du om at blive kontorassistent, smed, tømrer, salgsassistent, elektriker, mekaniker, handelsassistent, gastronom, ernæringsassistent, slagter eller bager eller noget helt andet? Om du er 16 eller 46, har vi en uddannelse, der matcher dine drømme. Du starter 8. august og er færdig med grundforløbet efter 20 uger. Herefter er du klar til lønnet praktik! Spørgsmål? Kontakt vejleder Minna Hjorth Jespersen D om er træ tlf: 61554064

Erh

ver

vs

et kk i La weeke es lod alle landia ndoph old bla der n d d e på t dag ltage r en

Kom til uddannelsesdag den 19/5 kl. 14-18 på - kompetencer til en fremtid med succes Lige om hjørnet venter ønskejobbet

Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

- og den gode løn! Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

disse aktiviteter, så derfor er denne aktivitet vigtig for os, udtaler Per Houlberg, der er formand for Blomsteraktivitetsudvalget i Lions Clubs Aars. Arbejdet blandt de unge sker i et tæt samarbejde med skoler, socialforvaltning og politi, så de rette mennesker kan sættes sammen, når aktiviteter og tiltag skal gennemføres. Lions har i mange år benyttet nogle af de midler, der er tjent ved blomstersalget til at afholde kurser for lærere og andre undervisere, der

SIDE 9


Aars Avis

SIDE 10

18. MAJ 2016

Lerkenfeldt Gods er et af de steder der arrangeres rundvisning.

Juni er kulturarvsmåned

Borgerne opfordres til at udpege de lokale kulturarvs perler VESTHIMMERLAND: Programmet for Kulturarvsmåneden i juni, der er arrangeret af Vesthimmerlands Museum i Aars, omfatter i år 43 arrangementer.

Der er noget for enhver smag. Megalit safari for begyndere, fortællinger om Tinghuset og Dommergården i Løgstør, rundvisning på Aggersborg og Lerken-

feldt Gods, gåtur i Johannes og Thits Jensens fodspor, film fra arkivets skatkammer i Aars Teater Bio og så naturligvis ekstra fokus på Gundestrupkarret, som i år

kan fejre 125 års jubilæum for atter at være kommet frem i lyset efter århundreder i den vesthimmerlandske muld. Startskuddet til Kultur-

arvsmåneden går lørdag, 28. maj, som er jubilæumsdagen for fundet af Gundestrupkarret i 1891. Denne dag vil blive fejret med en folkefest, som kommer til at foregå både i Rævemosen og på Vesthimmerlands Museum, hvor det også er muligt at se kopien af det godt 10 kg tunge og fascinerende sølvkar.

Som noget nyt i 2016 er det via programfolderen muligt at være med til at udpege Vesthimmerlands mest betydningsfulde kulturarv. Et tiltag som kører fra 28. maj til 28. august. I 2015 arbejdede repræsentanter fra turisterhvervet, borgerforeninger, museer, arkiver m.fl. med det ganske væsentlige spørgsmål, hvordan Vesthimmerland kan blive bedre til at formidle sin enestående og alsidige kulturarv? Arbejdsgruppen i denne proces udfærdigede en liste over kommunens kulturarv, som blev lang – meget lang. Det er et tegn på, at Vesthimmerland har uendelig meget at byde på. For at blive skarpere på hvad, der skal fokuseres særligt på, blev det besluttet at iværksætte et forløb, som fører til udarbejdelsen af en top 20 over den vesthimmerlandske kulturarvs perler. En form for kulturarvskanon for Vesthimmerland. For at komme i mål opfordres alle borgere og gæster derfor til at bidrage med 10 forslag i prioriteret rækkefølge. Der er ikke tale om at fremhæve enkelte institutioner eller foreninger; formålet er at udpege kulturarven. Altså hvilke steder, fortællinger og genstande i kommunen er så betydningsfulde, at de bør optages på en kulturarvens top 20, som formidles til turister og skoleelever? Resultatet offentliggøres til efteråret og følges efterfølgende op af en målrettet formidlingsindsats.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.25: Zero Dark Thirty Amerikansk actiondrama fra 2012 Efter terrorangrebet den 11. september 2001 indleder CIA en intens jagt på bagmanden, Osama Bin Laden. Årene går uden noget gennembrud, men den unge CIA-agent Maya nægter at give op. Stædigt forfølger hun et spor, der måske kan føre CIA til verdens mest eftersøgte mand.

Kl. 21.00: Lewis: Uhyrer Engelsk krimi fra 2015 Et lig fiskes op af en brønd. Der venter Lewis en svær opgave med at identificere afdøde og fange hans morder. Og det er tilmed ikke de eneste udfordringer, Lewis står overfor. Han og Hathaway har nemlig fået en ny chef, der har lidt for travlt med at blande sig i deres arbejde.

Kl. 20.00: Natportieren - The Night Manager Engelsk thrillerserie fra 2016 Roper tager til Cairo for at lukke våbenaftalen. I Cairo møder Pine sin gamle fjende. Pine beslutter at satse alt for at gennemføre sin hævnaktion. London lukker ned for støtten til Steadman og Burrs antikorruptionsprogram og mens Roper lægger sidste hånd på aftalen, slås Pine og Burr for at redde operationen.

Kl. 20.00: Klipfiskerne Familiequiz med bid i Er der en særlig god teknik til at flække et æble med de bare næver? Og hvad har Uffe Rørbæk delt på sin Facebookvæg? Alt dette og mange andre sjove og fjollede klip fra det store internet skal dagens deltagere, Laura Drasbæk, Brian Lykke, Uffe Rørbæk og Viggo Sommer udforske.

Kl. 21.00: Skal, skal ikke? Amerikansk komediedrama fra 2011 Rachel har i årevis været hemmeligt forelsket i Dex. Da Rachels veninde Darcy møder Dex, slår hun straks kløerne i ham - til Rachels store fortrydelse. Og værre går det, da Dex og Darcy kort efter annoncerer, at de skal forloves, og Darcy vil gerne have Rachel som brudepige til det kommende bryllup.

Kl. 21.00: The Call Amerikansk thriller fra 2013 Den rutinerede medarbejder Jordan modtager et nødopkald på alarmcentralen fra en ung pige, der er blevet bortført, og Jordan må nu trække på al sin viden og erfaring for at hjælpe Casey med at flygte. Jordan er fast besluttet på at finde pigen og hendes gerningsmand, så han kan få sin straf.


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 11

mere smAg PÅ hVerdAgen... NyHeD i bAgeReN granny’s choice

Vebbestrup islagkage

Arla Koldskål

Coop pålæg

2,5 liter

1 L. Normalpris 18,95,-

Flere varianter

vælg mellem citronfromage, kiksekage, æblekage og rødgrød

KUN

Pr. stk.

KUN

800

1200

11900

Spar

20,95

FeRSKVAReR

FRUgT & gRØNT

Rynkeby

Sun Lolly

æble eller appelsinjuice, 1 L

flere varianter

KUN

SLAgTeReN TiLbyDeR

900

KUN FReDAg Og LØRDAg

Riesling grand Cru Pr. Stk.

Frankrig Det er Cellar Master Jean Francois Kueny der bærer ansvaret for Pfaffenheims vine. Det gør han med stor succes. Pfaffenheim er et kooperativ, der aftager druer fra en række vingårde, der ligger i omegne af byen Pfaffenheim i det sydlige Alsace. Denne Alsace Steinert Grand Cru Riesling er tør, elegant og med fine nuancer af mineraler. Citrus giver balance, og gør den velegnet til fisk og fjerkræ

1000

Spar

6,75

KUN

800

Pr. flaske

Lotus Royal

7900

KUN

toiletpapir, 6 ruller

1000

Spar 50,95

Spar

11,95

Køb vinen til forårets fester nu - vi tager selvfølgelig uåbnede flasker retur

HUSK:

Åbningstider Varehus

Bager

Postbutik

Man-fredag Lørdag Søndag

6.30- 20.00 6.30- 18.00 6.30- 18.00

11.00- 17.00 10.00- 12.00 Lukket

8.00- 20.00 8.00- 18.00 8.00- 18.00

du kan få Coop point når du tanker ved OK!

Der kan betales med kontaktløst Dankort

Kvickly Aars Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 18. maj til og med lørdag d. 21. maj.

Spar

4,95


Aars Avis

SIDE 12

18. MAJ 2016

MALEREN... WALTHER BACH’s Eftf. v/Berit Asp Madsen

TLF. 22 72 46 11

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Mere end 100 mennesker viste torsdag deres utilfredshed med regeringens omprioriteringsbidrag. Det skete til en demonstration i Aars, som Velfærdsalliancen stod bag.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

pport ndsra ning ta s il T iv ning && Totalrådgrhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

Stort fremmøde til protest mod omprioriteringsbidraget AARS: Torsdag 12. maj havde Velfærdsalliancen, som er en alliance bestående af LO organisationerne, opfordret til demonstration over hele landet mod rege-

ringen og dens støttepartier, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservatives beslutning om indførelse af omprioriteringsbidraget. I Aars mødte mere end

100 tilhørere frem, og de fik en detaljeret gennemgang af omprioriteringsbidraget og dets konsekvenser af de to talere, byrådsmedlem for Socialdemokraterne Palle

info@km-ark.dk

Alt murerarbejde udføres!

Aars Rotary Klub støtter udsatte børn i Grønland Østgrønlandske børn og ledere på rejse til Danmark Af Thorkil Christensen

www.vestbymureren.dk

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres

AARS: Ikke alle børn i Østgrønland har det lige nemt. Derfor har Aars Rotary Klubs medlemmer på eget initiativ besluttet at støtte værestedet Amarngivat, som tidligere blev drevet af hjælpeorganisationen Red Barnet som et tilbud til børn i Tassilaq. - Klubben støtter med 20.000 kr. fra egen kasse og har desuden søgt og fået bevilget et tilsvarende beløb fra Rotary Danmarks Hjælpefond. Pengene indgår i et projekt med

et samlet budget på 221.070 kr. der skal munde ud i en rejse til Danmark for en gruppe på 12 grønlandske børn, der har været udsat for omsorgssvigt. Desuden deltager to ledere i turen, oplyser snedkermester Poul Andersen, Hornum, der er Aars Rotary Klubs tovholder i projektet. Værestedet Amarngivat har flere funktioner og bruges næsten døgnet rundt som opholdssted for børn i alle aldre. Skolesøgende børn kan f.

eks. anvende huset om eftermiddagen efter skoletid. Her er der mulighed for at få et måltid mad og deltage i forskellige legeaktiviteter. Værestedet gennemførter også kurser hvor gravide kan få undervisning i barnepleje og fødselsforberedelse. For de større børn arrangeres fjeldture og rejser til Danmark og andre steder i Europa. Det er her donationen fra Aars kommer til sin ret. Efter en leders udsagn er det meget vigtigt for børnene med disse ture, som måske

GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Jensen og folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen. Begge mente, at beslutningen er et overgreb på det kommunale selvstyre, da kommunerne ikke skal styres fra Christiansborg. Indførslen af bidraget betyder, at alle landets kommuner skal spare yderligere en procent på deres budgetter frem til og med 2019. For Vesthimmerlands Kommune betyder det, at der totalt skal spares 52 millioner kroner, og på nuværende budget for 2016 til 2017 skal der findes 16 millioner. Fra Christiansborg lyder det, at omprioriteringsbidraget, som hentes i kommunerne, skal tilbageføres til kommunekasserne, men hvor meget og hvornår vides endnu ikke. LO-Vesthimmerland og Socialdemokratiet håber, at budskabet når til Christiansborg, hvor man ifølge demonstrationsarrangørerne bør genoverveje indførslen af omprioriteringsbidraget.

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7 � 9640 FARSØ � AFD: V. BOULEVARD 25 � 9600 AARS � AFD: MEJLBYVEJ 42 � 9610 NØRAGER

Elever fra Sortebakkeskolen og Haverslev Skole besøgte postbutikken i Kvickly Aars, hvor de lærte om breve.

Elever fra to skoler i postbutikken AARS: Postbutikken i Kvickly i Aars gav forleden, med et veltilrettelagt arrangement, elever fra 1.b. på Sortebakkeskolen i Nør-

ager og 1 kl. på Haverslev Skole, mulighed for at få hands on på et projekt om brevgenren de to klasser netop har indledt.

I postbutikken blev eleverne introduceret til sorteringsreolen, og de fik lov at veje postkort og breve for at finde den rigtige portopris. Eleverne gav også interesserede kunder hjælp til at lægge brevene i de rigtige kasser, og eleverne holdt pakker, mens de blev scannet.

kan anspore deltagerne til at gå igang med en uddannelse, som kan give dem mulighed for at opleve en anden verden end den de ser i det ret isolerede Østgrønland. Værestedet Amarngivat fungerer også som nødherberg for familiemedlemmer som af den ene eller anden årsag ikke kan opholde sig i hjemmet. I Værestedet findes desuden en genbrugsbutik, hvor man for små penge omsætter nyt og brugt tøj, der doneres fra Danmark. Det beløb, som fremkommer fra salget, anvendes som tilskud til mad og legetøj til børnene. Pengene fra Aars Rotary Klub og hjælpefonden er øremærkede til en rejse til Danmark. Det skyldes stramme regler for husets driftsbudget på 2,8 mio. kr. og for hvordan pengene tilvejebringes.

Postbutikkens personale svarede på børnenes mange spørgsmål, og børnene fik forklaret brevenes vej fra afsender til modtager omkring sorteringscentralen i Taulov. Oplevelser som dem i postbutikken er med til at give børnene et stillads for deres skrivning, som det så fint hedder med et udtryk hentet fra genrepædagogikken. Så selvom man ikke skal underkende den sociale betydning af en god oplevelse sammen, er dagen i særdeleshed også vigtig for elevernes videre faglige arbejde med brevgenren og kvaliteten af de breve, de i den forbindelse skal skrive. Der har efter besøget i postbutikken således også været særlig stor spænding at spore hos eleverne fra Haverslev Skole, når skolens postkasse hver dag er blevet tømt, idet de netop går og venter på svar på breve, de har sendt til pennevennerne fra Sortebakkeskolen.


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 13

MED DEA Pt. t indsamle 41.800,-

TAK FOR HJÆLPEN

til familie, venner og sponsorer Anders Henningsen (t.v.) og Frank Halvorsen, der ejer Rema 1000 i Aars i fællesskab, hjælper selv til med at flytte rundt på alle varerne, så deres fælles mål kan nås.

Følg konkurrencer, auktioner og udlodning af præmier på FaceBook: ” Knæk Cancer med Dea ”

Rema 1000 i Aars tæt på at nå omsætning på 100 mio.

Nu skal en omrokering bane vej for målsætningen Af Torsten Hansen AARS: Dagligvareforretningen Rema 1000 i Aars er blandt de største i kæden i Danmark. Men selv om det går godt, så arbejder ledelsen på at nå et højere mål - en omsætning på 100 mio. kroner. En af vejene til målet er, at give mere plads til de varer der sælger bedst. For at kunne gøre det er det nødvendigt med en total omrokering af alle varerne i butikken.

- Gennem omrokeringen får vi mere plads til de normale varer, forklarer Frank Halvorsen, daglig leder Rema 1000, Aars. - En af målsætningerne er, at de normale varer helst ikke må blive udsolgt, supplerer Anders Henningsen, der er medejer af butikken i Aars. Hvis målsætningen skal nås, så skal der dog mere til. Derfor er der afsat cirka 400 arbejdstimer til at ændre på hele butikken. Noget af det der skal

ske er, at der skabes mere luft ved kasseudgangene. - Samlet set forventer vi, at det giver en større omsætning, siger Anders Henningsen. Arbejdet med at rokere om på det hele vil fortsætte nogle dage endnu, men tirsdag, 24. maj “genåbnes” butikken, og naturligvis sker det med nogle ekstra gode tilbud.

Bidrag til ” KnækCancer med Dea ” modtages gerne indtil uge 43 via SWIP og MobilPay på 26295058 ANNONCESPONSORER

ANNONCE

Hvilke høreapparater har du brug for? Få en unik og gratis analyse Skal du have nye høreapparater eller købe høreapparater for første gang? Så er du måske i tvivl om, hvordan du finder de apparater, der svarer præcist til dine behov? Det kan du få svar på med vores analyseapparater, som registrerer dine lydmæssige udfordringer i hverdagen. Nu kan du prøve dem gratis. Har du nogensinde ønsket, at du kunne bytte hørelse med din hørespecialist? Eller at du kunne invitere hende/ham med hjem, så du nemmere kunne beskrive i hvilke situationer, du har svært ved at høre? For dig, som aldrig har brugt høreapparater tidligere, kan det være endnu sværere at beskrive, hvilke lyde du gerne vil høre bedre. Nu har vi løsningen til dig. Unik og gratis mulighed Hos Audium kan du prøve analyseapparater gratis og uforpligtende i 14 dage. Tilbuddet gælder for dig, som endnu ikke har høreapparater, eller har apparater som er 3-4 år gamle eller mere. Du behøver ikke være klient hos os i forvejen. Det fulde billede af dit akustiske liv Unitrons Flex:trial* er apparater, som analyserer i hvilke miljøer du opholder dig, og hvor meget. De ser ud og fungerer som almindelige høreapparater, og du bruger

Live musik på en pianobar 14 % Musik

IGHEDe L U M UNIK ratis analys

Taler med en nabo 10 % Samtale i stilhed

Pendler med metro 5 % Støj

Læser en bog inden sengetid 10 % Stilhed

Går en tur på en trafikeret gade 14 % Samtale i støj

Frokost med en ven på en café 27 % Samtale i en lille gruppe

g Få en n hørelse af di

nest dig se d l e Tilm j 31. ma

Interesseret? Ring på tlf. 7171 0901 og meld dig til allerede i dag.

Store familiesammenkomster 20 % Samtale i en forsamling

Her ser du eksempler på lyttesituationer i de 7 forskellige lydmiljøer (grå tekst), som analyseapparaterne registrerer. Apparaterne optager ikke lyde eller samtaler og registrerer heller ikke, hvor du befinder dig geografisk. Kilde: Unitron

dem på samme måde. Forskellen er, at du kan få dem på med det samme, da de er meget nemme at tilpasse. Det skyldes en indbygget fleksibilitet, som gør at apparaterne passer til de fleste høretab og behov. Men den største og vigtigste forskel er, at Flex:trial i detaljer analyserer, hvilke lydmiljøer du færdes i. De viser for eksempel, hvor meget du lytter til musik, fører en samtale med en eller flere, eller går en tur i byen. Viser målingerne, at du lytter meget

* Brugen af Flex:trial analyseapparater sker efter samtykke fra brugeren

til musik eller ofte deltager i større selskaber, er det en god idé at vælge høreapparater, der fungerer optimalt i disse situationer. Målingerne giver dig det objektive billede, men skal også vejes op imod dine ønsker, behov og økonomi. Det kan være situationer, som du prioriterer højere, og andre, hvor du kan leve med, at lyden ikke er helt optimal. Hørespecialisten hjælper dig med at lave en prioritering og anbefaler de høreapparater, som passer dig bedst.

Audium Aars Himmerlandsgade 87 9600 Aars Telefon: 7171 0901 E-mail: kontakt@audium.dk www.audium.dk


Aars Avis

SIDE 14

18. MAJ 2016

Der var pænt besøgt til det første bagagerumsmarked på Kimbrertorvet i Aars.

Fyldte bagagerum og friske fisk i Aars Første bagagerumssalg trak en del mennesker til midtbyen og Kimbrertorvet i Aars Af Torsten Hansen AARS: Bagagerumssalg er populært. Derfor var Aars Handelsstandsforening ikke sen til at gribe chancen, da Bygma valgte at stoppe sommer-bagagerumssalget foran forretningen. I løbet af kort tid var der gjort klar til, at Kimbrertorvet kunne lægge fliser til bagagerumssalg, når det nu ikke kunne være på Hjortkjærsvej. Mellem 15 og 20 af de stadeholdere der ville have stået ved Bygma havde

Der var rift om de røgede fisk.

kørt traileren til Kimbrertorvet, og der var masser af ting og sager til salg. Der var også mange kunder, der havde fundet vej til Kimbrertorvet. Hvilket skabte en del liv denne lørdag. Aars Handelsstandsforening havde valgt at supplere bagagerumssalget med lidt ekstra aktivitet. Handelsstandsforeningen bød på Store Fiskedag. Denne aktivitet er dog noget mindre end den var for år tilbage. Men der var dog masser af gode fisk til

salg. Særligt de røgede ål og makreller var der rift om. Børnene kunne også prøve at fange fisk, men det foregik på en noget speciel måde. På Himmerlandsgade var parkeret en minigraver, hvor skovlen var skiftet ud med et bøjet søm. Opgaven var nu at fange en træfisk med det bøjede søm. Det viste sig at være rigtig svært, men også sjovt for dem som prøvede. Der er altid delte meninger om, hvordan det

hele forløb, når der er tale om en ny aktivitet som bagagerumssalget. En del var tilfredse og hyggede sig ved boderne. Der var også andre der bemærkede, at der ikke var lige så mange boder, som der sommetider har været ved Bygma. - I Aars Handelsstandsforening fortsætter vi tilbuddet om bagagerumssalg hen over sommeren, hvorefter der vil blive evalueret på om det skal fortsætte, siger Jørgen Sørensen, Aars Handelsstandsforening.

Der var mange gode sager at vælge imellem ved bagagerumssalget på Kimbrertorvet i Aars.

At fange fisk med en minigraver er ikke helt normalt, det er heller ikke let.


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 15

Byråd holder folkeskoler i jerngreb Torben Nørgaard, Kong Frederiks Vej 7, Aars, ønsker frihed til, at skolernes ledelse kan gøre det bedste for børnenes indlæring og trivsel i Vesthimmerland, og skriver: Jeg synes ikke det er i orden, at min datter de næste ni år kan se frem til at gå i en folkeskoleklasse med mere end 27 elever - med risiko for at det bliver en Jo-Jo-årgang. Men sådan er det i Aars by for de børn der er født i 2009. Det skyldes, at byrådet fastholder rigide regler, der reelt forhindrer skolelederne i at gøre deres arbejde, nemlig at skabe de bedst mulige rammer for børnene, inden for den økonomi skolen har til rådighed. Skoleledernes frihed begrænses af Vesthimmerlands Kommunes retningslinjer for det frie skolevalg. Et notat, der udstikker retningslinjerne for hvor mange der må være i folkeskolernes klasser, primært for at begrænse forældrenes frie skolevalg på vegne af deres børn – et levn fra dengang forvaltningen skulle bestemme antal af skoleklasser, fordi skolerne fik tildelt penge efter antallet af klasser. Den fordelingsmetode

er ændret ved seneste budgetforlig, alligevel har et flertal i byrådet valgt at fastholde retningslinjerne, så skoledernes handlefrihed begrænses og magten bliver i forvaltningen, selvom der ikke længere er nogen økonomisk årsag til at klassernes størrelse skal bestemmes af forvaltningen. På det seneste byrådsmøde brugte jeg spørgetiden på at spørge de seks gruppeformænd om de respektive partiers holdninger til om skolelederne selv skulle kunne danne klasser. Sjovt nok mente de fire partier der er repræsenteret i børne- og skoleudvalget at de skal beholde magten sammen med forvaltningen, mens de to partier der ikke sidder med ved bordet - og ikke er besnakket af forvaltningen, synes at skolelederne skulle have friheden til at danne de klasser de mener løser opgaven inden for egen økonomi og fysiske rammer. Argumentationen fra de fire nej-sigere var dog vidt forskellige. Helt som ventet havde de Konservative et langt og knudret svar, men essensen var at de vil beholde retningslinjerne som et styringsredskab. Venstre

mener at skolelederne har muligheden. De kan jo bare ifølge dem, bruge reglerne om holddeling på skolerne. Umiddelbart står det uklart, hvorfor man så ikke bare kan kalde det klasser, når det ifølge Venstre er det samme. Det er jo trods alt den betegnelse langt hovedparten af de skolesøgende børn og deres forældre kan forholde sig til. Socialdemokraterne havde et dejligt kort svar, men det skyldes nok at gruppen internt er uenige på dette punkt. SF har ligesom Venstre og Dansk Folkeparti tidligere kæmpet for en øvre grænse for antallet af elever i klasserne på 24, og synes egentlig det er en god idé, men partiet holdt fast i deres nej ved at bruge en argumentation, som ellers i et stykke tid har være et paradenummer fra Dansk Folkeparti, nemlig frygten for at børnene vil flytte fra de små skoler ind til de store, hvis der var mulighed for det. Sjovt nok har Dansk Folkeparti slet ikke denne frygt, så de vil gerne overlade ansvaret til skolelederne, nøjagtig som det Radikale Venstre. Nu skal det jo ikke ende i brok det hele, så der er

selvfølgelig også et løsningsforslag. Hvis kommunen laver helt frit skolevalg inden en bestemt dato og en regel for hvor mange børn de fysiske rammer på den respektive skole kan bære, samt fastholder en

prioriteringsrækkefølge, hvis der er flere børn end de fysiske rammer kan bære, er resten op til skolelederen - og vi er fri for at politikere og embedsmænd langt væk fra dagligdagen skal administrere

et pseudoproblem inden det opstår. På den måde giver vi frihed til, at skolernes ledelse kan gøre det bedste for børnenes indlæring og trivsel. For det er vel det primære formål med folkeskolen.

Får vi endelig en? Jacques Piloz, Dronningholmvej 30, Aars, ønsker ændringer og en diskretionslionje på Aars Apotek og skriver: Lægehuse har en – også i Aars. Banker også. Og mange forretninger – selv et varehus som Salling i Aalborg eller Aarhus. Steder, hvor man kan købe DSB-billetter og lufthavne. Hvad er det, man har mange steder, som er billig i anskaffelse og endnu billigere i driften, men som ikke findes på Aars Apotek? En diskretionslinje, såmænd. En simpel anordning, der fortæller hvor tæt, man ikke bør gå for ikke at høre alt, hvad en anden kunde og ekspedienten drøfter.   I paren-

tes bemærket, hvad skulle man ellers få tiden til at gå med sådan et sted? Jeg er godt klar over, at i et relativt lille lokale som Aars Apotek, ville der i højere grad være tale om symbol end om effektivt værn. Den nuværende apoteker, som jeg havde gjort opmærksom på problemet, erkendte også, at han selv ville føle ubehag, hvis han skulle søge om råd på et andet apotek af samme størrelse. Men han efterlod til sin efterfølger at løse opgaven. Den ny apoteker har givet udtryk for, at hun ikke nødvendigvis så et apotek, der i al evighed vil blive samme sted. Kan vi hjælpe apotekeren og byde hende velkommen ved at pege

på det stigende antal forretninger med adresse på Himmerlandsgade, der desværre drejer nøglen om i denne tid. Måske kunne et af disse lokaler blive til ekspeditionsafdeling for apoteket. Der kunne blive en større afstand mellem de ventende kunder og de personer, der er gået i gang med en faglig drøftelse. Så kunne det nuværende apotek, som er en ganske pæn og tidstypisk bygning blive til et fremskudt lager, der kunne spare patienterne og de ansatte for mange forgæves henvendelser, der næsten altid ender med: ” - I morgen efter  kl. 10 !” Eller  ” - I morgen efter  kl. 16 !”

Er det nu, du skal have

*

*Kilde: Loyalt y Group Branch

eIndex

TM

2016

Danmarks bedste internet? Fibershop i Aars Frem til den 31. maj kan du møde os i Fibershoppen, Himmerlandsgade 98 i Aars. Vi holder åbent hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10.00 - 17.00. Vi står klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller hvis du ønsker råd og vejledning.

Vi tilbyder også TV og telefoni Mød os og hør om dine muligheder

Du kan også bestile på bredbaandnord.dk eller ved at ringe til vores kundeservice på telefon 98 88 99 90 Håndværkervej 27 | 9700 Brønderslev | Tlf. 98 88 99 90 | bredbaandnord.dk


Aars Avis

SIDE 16

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Line

Indehaver

Kent

Stylist

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

- Din sikkerhed www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550

Løkkeposer Theresa Berg Andersen, byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune for SF, frygter budgetforhandlingerne: Løkkes pose indeholder ”Omprioriteringsbidraget” - et begreb som er fløjet os om ørene i den seneste tid. Det fine ord betyder i virkeligheden ikke andet end ”store nedskæringer på velfærden”. Det

får store konsekvenser, når der laves budget i Vesthimmerland lige straks. Store konsekvenser der kommer til at gøre ondt – virkelig ondt. Men hvem i Vesthimmerland ved egentlig hvad det betyder? Venstres omprioriteringsbidrag betyder, at Vesthimmerland skal betale en procent af det samlede budget tilbage til Lars Løkke og hans regering på

18. MAJ 2016

Christiansborg, i år 2016 og fire procent i år 2019 80 procent betales tilbage til kommunerne. Midlerne skal herefter udmøntes til prioriterede indsatser som partierne på Christiansborg udpeger. Og der er meget uskønt. For Vesthimmerlands Kommune betyder det, at vi skal finde besparelser på 17 millioner kroner. Midler som skal flyttes fra den borgernære service og direkte over i statskassen. Det kommer til at gå ud

over børn, ældre, syge og mennesker med handicap. SFs byrådsmedlemmer frygter budgetforhandlingerne – og omprioriteringsbidragets konsekvenser. Men det er ikke det eneste vi frygter – for derudover skal den sidste del af omfartsvejen i Aars også finansieres med ca. 45 millioner kr. Penge som vi mener, kunne bruges anderledes! Men sådan ønskede de Konservative og Venstre det ikke!

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

KGS. TISTED

www.vm-sikring.dk

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Incasso Har du problemer med kunder der ikke betaler dit tilgodehavende. Vi tilbyder professionel, landsdækkende advo­ kat incasso til inddrivelse af dine tilgodehaven­ der. Ring eller mail os, og få tilsendt en folder om hvad vores incasso afdeling kan tilbyde dig og hvad det koster.

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

Rikke Visby Wickberg var naturligvis glad og stolt, da den aften, hvor hun blev færdiguddannet som præst fra Pastoralseminaret.

Rikke Visby Wickberg har været på to pilgrimsrejser. Her ses hun på den anden i Finisterre, Spanien.

Ny præst i Kgs. Tisted glæder sig til embedet Rikke Visby Wickbergs højeste ønske var at blive præst i et landsogn Af Torsten Hansen KGS. TISTED: Det er et meget bevidst valg Rikke Visby Wickberg har gjort. Hun har søgt og fået embedet som sognepræst i de tre små sogne Durup, Binderup og Kgs. Tisted. Da hun læste til præst var hun i praktik både i Hørning og Veng. - Jeg kunne bedst lide det lille samfund, derfor har jeg bevidst valgt at søge et embede i et lille samfund, forklarer Rikke Visby Wickberg. Hun stammer selv fra et lille samfund og har det bedst med steder, hvor man kan nå at lære folk ved navn. - Jeg vil gerne være et sted,

hvor jeg kan være en del af dagligdagen og møde folk i foreningerne, forklarer den nye præst. Rikke Visby Wickberg afløser sognepræst Christian Grund Sørensen.

Indsættes 22. maj Rikke Visby Wickberg ordineres 18. maj i Budolfi Kirke i Aalborg. Her aflægger hun officielt præsteløftet. D. 22. maj indsættes hun i de tre kirker, hun fremover skal betjene: Durup, Binderup og Kgs. Tisted. Den officielle udnævnelse sker dog først 1. juni. Den nye præst er udadvendt og meget engageret. Ud over at deltage i menighedsarbejdet, så er hun en erfaren spejder og interesseret i

dyrevelfærd, børn, miljø og menneskerettigheder. Hun har allerede deltaget i to pilgrimsrejser, og teologisk går hun meget op i, hvordan kristendommen fungerer i dag. - Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, og jeg kan se, at det første bryllup allerede er i kalenderen, siger Rikke Visby Wickberg. Brylluppet er 2. juli i Durup Kirke.

Første embede Rikke Visby Wickberg, 27 år, er cand.theol. fra Aarhus Universitet. Hun afsluttede Pastoralseminariets kursus i Aarhus den 10. december 2015. Hun har som studiejob arbejdet med psykisk svage

elever på teologistudiet og sommerferievikarieret som turistvejleder på Rømø. Derudover er hun spejderleder på tiende år, og har selv været spejder i mere end tyve år. Rikke Visby Wickberg er international student fra Hobro Gymnasium med tysk som hovedsprog, og har endvidere en projektgruppeledereksamen fra International Business College, Det Danske Spejderkorps og Brejning Efteruddannelse. Rikke Visby Wickberg flytter ind i præsteboligen i Kgs. Tisted til sommer. Præsteboligen skal først sættes i stand.

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

Ud at se på park og have MEJLBY: Tirsdag, 24. maj har Mejlby/Haverslev Pensionistforening arrangeret årets ”Løvspringstur” i Holstebro-området. Deltagerne besøger både Flamingo Naturpark og

Fru Pedersen Have, og begge steder bydes der på fine naturoplevelser med træer, buske, blomster, fugle, søer, anlæg med mere. I Flamingo Naturpark (som tidligere hed ”Fjum-

ses Have”) er der bl.a. en ønskebrønd. Her kan havens gæster smide en mønt i brønden, for at få opfyldt et ønske. Det skal gøres med højre hånd over venstre skulder,

hvis man vil have sit ønske opfyldt, oplyser haven. Mønterne der bliver kastet i bassinet bliver fjernet og går til, om det er muligt, at få en stork tilført Naturparken.


Aars Avis

18. MAJ 2016

HAVERSLEV

Børnene morede sig, hoppede, kravlede, spiste æbler, sang, og kørte i futtog.

Dagplejedag med motorik i Haverslev HAVERSLEV: Onsdag i sidste uge var der den landsdækkende dagplejedag med sjove og anderledes oplevelser for børn, dagplejere og to familiemedlemmer pr. barn, hvis man havde mulighed for at deltage. Dagplejedagen falder altid den anden onsdag i maj. I Haverslev havde de tre kommunale dagplejere, Kirsten Bach, Gitte Siekmans og Lissy Hansen valgt at sætte børnenes motorik i fokus, og byggede en bane

op i den gamle gymnastikhal på HCI. Der blev anvendt hulahopringe, ”trædesten” (i plastik), bløde måtter m.m. Børnene morede sig, hoppede, kravlede, spiste æbler, sang, og kørte i futtog…på en bænk! Forinden al den fysiske udfoldelse på ”træningsbanen” havde børn og dagplejere været omkring byens ældrecenter, Haversdal, for at sige goddag. De tre dagplejere med

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

hver fire børn i alderen seks måneder til tre år, fortæller bl.a. til avisen, at de hver fjortende dag mødes i Haverslev Medborgerhus. Her kan alle børnene være sammen, og dagplejerne har en god mulighed for at udveksle erfaringer med hinanden. I Medborgerhuset er der fine forhold. Dagplejen har fået tildelt skabe både i opholdsrum og i køkken, i fællesstuen er der rigelig plads til leg, og udenfor i haven er der fred og ro for børnene til at få sig en tryg søvn i barnevognen. De kommunale dagplejere får deres kompetencer ført ajour med kurser, sparring med andre dagplejere, møde med pædagoger og forældre m.m. Dagplejedagen i Haverslev var en fin lille festdag, og frokosten fik børnene leveret udefra. Det var lidt godter fra McDonald. - Det er første gang i de 32 år jeg har været dagplejer, at vi har prøvet at få ”diner transportable” til børnene”, siger Kirsten Bach. Børnene kunne spise ”fast-food” med god samvittighed, for de havde jo spist godt med æbler tidligere på dagen.

SIDE 17

KØR SELV-FERIE

Som læser af Aars Avis får du disse specielle læsertilbud på kør selv-ferie. Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Sommer i Gudbrandsdalen Glomstad Gjestehus i Norge Glomstad Gjestehus var oprindeligt et pensionat, og stedets stolte traditioner går helt tilbage til 1600-tallet. Hotellet ligger smukt hævet i de norske fjelde på den gamle rute mellem Oslo og Trondheim med panoramaudsigt over den 200 kilometer lange Gudbrandsdalen. I dag er det stadig de hyggeligste, norske traditioner, der præger såvel indretningen som den helt originale stemning. Historien lever også i omgivelserne og den oprindelige, 300 år gamle staldbygning ‘Fjøset’. Og omkring hotellet breder urgamle fjelde sig med solvarme sætere og alle Gudbrandsdalens unikke seværdigheder. Ankomst søndage i perioden 29.5.-18.9.2016. Opholdet inkluderer kun slutrengøring.

Nordtysklands søer

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.499,Normalpris 2.799,-

• 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 5 x 2-retters middag/buffet Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris. Hunderfossen Familiepar k 2 Ringebu Stavkirke 25 km1 km Lillehammer 36 km

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.049,Normalpris 1.199,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 3 x 3-retters middag/buffet • 1 x velkomstdrink 2 nætter 749,-

Hotel Horizont i Neubrandenburg Mecklenburg-Vorpommern er naboen, der har det hele. Nok er græsset samme farve som på den danske side af grænsen, men i den nordtyske delstat med mere end 1000 søer finder man det skønne, mecklenburgske søområde og nogle af middelalderens betydeligste handelsbyer, der lover masser af oplevelser. I indkvarteres på hotel i udkanten af Neubrandenburg, der ligger ved Tollensesees nordlige bred. Foråret blev sunget ind i Haverslev Kirke torsdag i sidste uge.

Lykke og lyse nætter i Haverslev med pigekor HAVERSLEV: Foråret blev sunget ind i Haverslev Kirke torsdag i sidste uge, hvor vejret samtidig var helt vidunderligt. Aarestrup/Haverslev Pigekor, under ledelse af Anette Kjær, sang med lyse stemmer, hvad de havde arbejdet med siden efteråret: Nyere sange, et salmemedley, og kendte salmer, som alle sang med på. Det var en hyggelig sammenkomst. Pigekoret, Anette Kjær som korleder, Emil på klaveret, Esben Nielsen som kirkesanger, graveren med flere. Kirken var pyntet med bøgegrene og mirabelleblomster og Dannebrog i top.

Anette Kjær fortalte bl.a. om hvilken glæde det er at arbejde med pigerne i koret. Om arbejdet med de nyere sange, men også om salmerne, som vi der lever nu, skal huske at række videre til de unge. Salmerne er med til at give os fællesskabet. Det er i år 150 året for Jeppe Aakjærs fødsel. Jeppe Aakjær kæmpede også for de svage i samfundet, og lavede ganske socialrealistiske sange. Det bedste eksempel er sangen om Jens Vejmand. Jens Vejmand hvis liv var fyldt med sten…men måtte nøjes med et frønnet bræt på sin grav. ”Han kommer med

sommer” er også én af Jeppe Aakjærs bedrifter. Der er ikke tale om en mand, men om den velsignede fugl – ”se storken er kommet til Danmark”, som Jeppe Aakjær beskriver det i 1912. Med ”Ole sad på en knold og sang”, sluttede Pigekoret muntert deres lille forårskoncert, og fik applaus som tak. Efterfølgende var der aftensmad i Sognets Hus. Foråret er kommet og sommeren er på vej…måske det bliver som Thøger Larsen skrev i 1914 – ”byger, som går og kommer, det er den danske sommer”.

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-14 år ½ pris.

Valgfri ankomst frem til 29.8.2016.

Aktiv ferie i Tyrol

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.099,Normalpris 3.399,-

Rejs i perioderne 29.5.-2.7. og 11.9.-29.10.: 2.899,3.7.-27.8.: 3.449,-

Hotel Erika HHH i Nauders, Østrig Her bor I for foden af middelalderborgen i Nauders – og her har hele familien udsigt til en sommer med sjov og aktiviteter. På det flotte hotel kan mor og far nyde værtsfamiliens service og servering, mens ungerne plasker i swimmingpoolen. Det inkluderede Summercard giver bl.a. gratis adgang til ved friluftsbadet i Pfunds (14 km). Valgfri ankomst frem til 23.10.2016. Kurafgift EUR 2,- pr. person pr. døgn.

Bestil nu på

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 7 x 4-retters middag • Oplevelsespasset Summercard Nauders med gratis adgang til friluftsbade, guidede vandreture, lokalbus m.m. Børnerabat (ved 2 voksne) 2 børn 0-6 år gratis. 2 børn 7-12 år ½ pris. Maks. 2 børn pr. værelse.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Telefonen er åben hverdage kl. 8-17. Afbestillingforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Rejsekode: AARSAVIS Teknisk arrangør:


Aars Avis

SIDE 18

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

18. MAJ 2016

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Deas projekt er ikke slut endnu

Børnene fra Sortebakkens SFO har sammen med blandt andre deres pædagog Poul Richard Thomsen skabt nye gydebanker i Simested Å.

Grus, gydebanker og glade børn ved åen Sortebakkens SFO laver gydebanker i Simested Å NØRAGER: En flok arbejdsivrige børn fra Sortebakkeskolens SFO har nu sørget for, at Simested Ås store havørreder har fået endnu bedre betingelser for at føre slægten videre. Børnene og deres pædagog, Poul Richard Thomsen, har nemlig sammen med biolog Florian Rasmussen fra Rebild kommune, Ålestrup Lystfiskerforening og Boldrup Museums naturvejleder, Gert Rubæk, fjernet spærringer og lavet gydebanker i Torsdals bæk, der slynger sig gennem Nøragergaard Skov i Nørager. Rebild Kommune havde sat gang i et naturgenopretningsprojekt i bækken, dels for at sikre havørrederne bedre gydemuligheder og dels for at sørge for, at der kommer mere vand i voldgraven ved Nøragergaard. Samtidig havde Ålestrup Lystfiskerforening fået nogle midler fra Friluftsrådet til skovle, trillebøre og andet grej at lave vandplejeaktiviteter sammen med lokalbe-

folkningen. Naturvejleder Gert Rubæk fra Boldrup Museums skoletjeneste fik så den ide at inddrage elever fra Sortebakkeskolen, der er nabo til både bæk og Nøragergaard, i projektet. Alle involverede var helt med på ideen, og en broget skare af garvede lystfiskere, en biolog, en naturvejleder, nogle friske børn og en pædagog har nu tilbragt nogle fornøjelige eftermiddage i bækkens kølige vand. - Det har simpelthen været alle tiders gode oplevelse. Det er faktisk en stor opgave at fjerne de mange dæmninger af grene og træstammer, der gennem tiden har samlet sig i bækken, men børnene har klaret opgaven til UG. Det har kostet en del våde buksebage, og jeg har også måttet lappe nogle waders, men det er kun lidt ekstra krydderi til en god oplevelse, fortæller en glad naturvejleder. Samtidig med at der er fjernet spærringer og lagt grus til gydebanker ud i

GUNDERSTED

bækken, er der lagt en rørføring fra bækken til det gamle voldgravsanlæg ved Nøragergaard. Rørledningen skal nu lede vand til voldgraven, der efterhånden var blevet mere eller mindre tørlagt. Gydebankerne består helt enkelt af grusbunker i bækken. Bunkerne sætter strømhastigheden op på stedet, og vandet iltes samtidigt, når det risler hen over gruset. Når det bliver vinter, kan ørrederne så lægge deres æg i gruset, hvor det kølige, hurtigtstrømmende og iltrige vand giver æggene de bedste betingelser for at klække og blive til nye ørreder. - Nu glæder vi os bare til det igen bliver vinter og gydesæson for ørrederne, så vi kan se, om arbejdet bærer frugt. Jeg håber, vi kan give alle de lokale den fantastiske oplevelse, det er at se de store ørreder på leg, fortæller en tilfreds Per Nielsen, vandplejeformand fra Ålestrup Lystfiskerforening.

hvor gedden er færdig med at gyde og for alvor er på rov. Det betyder, at mulighederne for at at fange en

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk

Dea Poulsen, Suldrup, er udnævnt til Kræftens Bekæmpelses Tirsdags Tiltag som tak for hendes store indsats ved Knæk Cancer indsamlingen. Her ses hun sammen med Jesper Nielsen, Expert/ Lysmesteren Aars, som overraskede hende med en flot donation på indsamlingsdagen i Suldrup.

facebooksiden ”Knæk cancer med Dea”, frem til uge 43, hvor den store landsdækkende knæk cancer indsamling løber af stablen. Mange forskellige initiativer gav det flotte resultat. Foruden et fint salg ved loppemarked og tombola bidrog Taxa-cykelholdet med et pæn skilling i kassen. Normalt cykler de mange penge ind til Jule-

BLÆRE

mærkehjemmene, men havde i dagens anledning valgt at lægge deres depotpenge i Deas projekt. Den største bidragyder var Stensbohallens Cafeteria ved Stig Hansen, som foruden at yde en stor praktisk hjælp før og under arrangementet, donerede al overskud fra salg af pølser, kaffe, øl og vand til ”Knæk Cancer” projektet. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Geddefiskeri i Navn Sø GUNDERSTED: Lørdag, 21. maj er der arrangeret geddefiskeri i Navn Sø. Det er nu den tid på året,

SULDRUP: Det strømmer fortsat ind med lykønskninger og penge til Dea Poulsen, Suldrup. Kræftens Bekæmpelse har sendt en stor tak til 22-årige Dea Poulsen. Hun er denne uges flotte Tirsdags Tiltag. ”På egen hånd har Dea stablet et stort indsamlingsarrangement på benene i Stensbohallen i Suldrup, til fordel for Knæk Cancer 2016”, skriver organisationen. På billedet fra Kræftens Bekæmpelsen ses hun sammen med Jesper Nielsen, Expert/Lysmesteren i Aars, som overraskede hende med en flot donation på indsamlingsdagen i Suldrup. Selvom Dea Poulsen er godt skåret for tungebåndet, svigtede stemmen da hun ville takke sine hjælpere og de mange fremmødte ved indsamlingsdagen forleden i Stensbohallen i Suldrup. Hun fik ”en klump i halsen” ved udsigten til at flere måneders forberedelse nu gik op i en højere enhed. Heldigvis havde hun en erfaren person ved sin side, Anny Winther, som hjalp hende igennem de praktiske oplysninger og bød velkommen. Cirka 40.000 kr. blev indsamlet på dagen, men indsamlingen fortsætter på

sulten gedde lige nu er rigtig gode. I Navn Sø er der også fine chancer for at fange både aborre og skaller. Skovløber Lars Wachmann, Naturstyrelsen Himmerland, er turleder. Det tilrådes, at man medbringer madpakke, gummistøvler, skridtstøvler eller waders. Der kræves gyldigt lystfisketegn for alle mellem 18-65 år, men fiskegrej kan lånes på dagen.

I 2013 var der også sponsorcykelløb i Blære. Også den gang stillede “Bette Kurt” (Kurt Larsen) op på den trehjulede. Han klarede 25 kilometer.

Der skal trædes i pedalerne for Blære Friskole BLÆRE: Det kræver kræfter at få en ny skole til at fungere. Lørdag, 28. maj bliver der netop sat ekstra kræfter ind for at løfte skitseprojektet Blære Friskole. Denne lørdag arrangerer bestyrelsen for Blære Friskole cykelsponsorløb til fordel for Blære Friskole.

Selv om det handler om at træde i pedalerne, så indledes dagen dog med fælles morgenmad, inden cykelløbet skydes i gang. Cykelløbet afvikles i en lukket rute om skolen. I lighed med seneste gang der blev holdt sponsorcykelløb i Blære så har arrangørerne fået den be-

rømte Guinness-rekord indehaver i flest kilometer på trehjulet cykel, “Bette Kurt”, til at deltage og cykle et par runder. - Man må meget gerne deltage eller blot komme og heppe, lyder det fra Maja Krebs, bestyrelsen for Blære Friskole.


Aars Avis

18. MAJ 2016

Delikatessen

kolonial

Am a n d a

revet mozzarella

9 00 9

200 g pr. ds.

Pr. st k .

20

00

håndmadder

3 stk. .................

15

Slagteren

Pr. st k .

Quak e r

pr. 1/2 kg .......

Pr. st k .

75

00

mejeri

kærgården

Fr it v a lg

S il k li ne

Kun

100

00

grillmenu: 1 stk. frankfurter, 1 stk. krydderhakkebøf, 1 stk. kotelet

pr. pers. .......................

89

Delikatessen

00

torsdag/ fredag

spar øl 33 cl., alm.

30 st k .

00

max. 3 ks. pr. kunde!

00

Direkte nr. 25 57 49 40 Hver dag fra kl. 8.00-15.00

B.K .I .

500 g

25 00 10 00

900 ml. 4-8 pr. pk.

hønse/oksekødssuppe 1.000 g

50 00 9 00

+ pant

24

Th y b o lch e r i ds

.

180 g, spejderhagl/ rustne søm frit valg

3 . s p e r St o

ds.

350-400 g

+ pant

classic

carte d´or/frisko/ magnum is

25 95 29 00

malaco mix

1,5 ltr., alle slags

Fr it v a lg

95

frost

slik

coca-cola

• 3 stk. kød

1 stk. kartoffelsalat, flutes, dressing og smør

8

10

Fr it v a lg

29

600 g

Mo u

non-food

6/3 rl.

min. 1.800 g

• 2 slags salat

12

00

toilet/køkkenrl.

grill-steg

.........................

s ½ pri

200 g, alm/let

fersk oksemørbrad hoved

00

Pr. st k .

mini fras

00

6

Pr. ps. H irt sh a ls

marinerede sild

350 g spar 9.00

00

200 g

viking rugbrød 1.000 g

..............................

køl

torskerogn

kartoffelsalat m/frikadeller

spar 10.00

SIDE 19

00 + pant

Fr it v a lg

Kun

lørdag

Taf fe l chips

125-200 g

Fr it v a lg

9

00

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00

H ave rs le v

v. finn ovesen

tlf. 98 65 40 13

Nørage r

tlf. 98 55 10 06

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fra onsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)


Aars Avis

SIDE 20

BLÆRE

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

18. MAJ 2016

VEGGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Pinsetur på cykel til ådals-landsbyerne I år var der fokus på erhverv i Halkær Ådal BLÆRE: Vegger, Blære, Skivum, Gundersted og Ejdrup, der til sammen kalder sig Ådalsbyerne, holdt Pinselørdag deres årlig cykelløb. Cykelløbet har eksisteret i 5 år. I år havde de 5 landsbyer søgt støtte hos Landsbyudvalget i Vesthimmerlands kommune. Pengene fra udvalget blev brugt til at sætte en bus ind mellem byerne, hvor de personer, som ikke ønskede eller kunne cykle kunne køre med. Derudover var der indkøbt trafikveste til alle cykellisterne, samt der var musik til maden i Gundersted Multihus Landsudvalget i Vesthimmerlands kommune har i år ønsket at støtte arrangementer som tilgodeser samarbejdet mellem de forskellige landsbyer. Netop sådan et arrangement må man sige at Ådalsbyernes Cykelløb er. I år var turen ca. 34 km. Ruten var noget anderledes end den plejer at være, idet den gik igennem områder, som de mange deltagere aldrig havde været i før. I år var teamet erhverv. Det betød at deltagerne skulle rundt at besøge forskellige virksomheder. Der var planlagt et meget alsidig og spændende program.

I Blære begyndte turen ved Blære Jernstøberi, her fortalte ejer Thomas Nielsen om, hvad de lavede, og hvem de arbejde for. Der var flere, der var overrasket over, at et lille firma i Blære har så store kunder som Grundfos og A.P. Møller. Blære Jernstøberi har specialiseret sig i små produktioner, somme tider fremstiller de kun en model. På vej til Vegger holdt cykellisterne en pause ved Kelddalsmølle, og fik en lille forsmag på Mølledagen den 19. juni. I Vegger fik deltagerne en rundvisning på Vegger Biogasanlæg samt en lille forfriskning. Vegger Biogasanlæg leverer bl.a. gas til Bislev Mejeri. Herefter gik turen til Skivum, hvor der ventede et stort kagebord og kaffe. Skivum viste stolt deres ny toilet frem ved sportspladsen. Næste år håber de, at kunne vise nye shelters og et udendørs forsamlingshus frem. Derefter fortsatte de 70 cyklister ad en udfordrende men også en meget naturskøn rute ud til landmand Preben Drastrup. Preben Drastrup er økologisk landmand, han har 300 økologiske frilandssøer. Han fortalte på en underholdende måde om,

hvordan han passer sine mange søer, og hvilke krav der stilles til en økologisk griseavler. Det sidste besøg var hos dyrlæge Kim Samulsen, der gennem flere år har uddannet sig til akupunktør såvel i forhold til dyr som mennesker. I Ejdrup har han indrettet sin egen praksis, hvor han behandler mennesker og dyr. Hans speciale er heste. Turen sluttede i Gundersted Multicenter, hvor frivillige havde lavet kartoffelsalat og steg. Spisningen blev ekstra hyggelig, idet The Rogers spillede til. Der blev spist godt igennem, og der var dejlig afslappet stemning. Der blev givet stor ros til Gundersted for det arrangement. Efter sådan et vellykket arrangement har arbejdsgruppen svært ved at får armene ned. Formålet med arrangementet er, at de fem landsbyer øger deres kendskab til hinanden, samt at vise områdets styrkeområder - og dem blev deltagerne klar over, at der er mange af. Såvel naturen, erhvervsmæssigt som menneskeligt. Arrangørerne har allerede givet hinanden hånd på arrangementet fortsætter igen til næste år.

Mc Kinleys er et af de tre bands der spiller til Reunion festen i Vegger 28. maj.

Reunion-successen fortsætter i Vegger VEGGER: Billetsalget til den anden Reunionfest i Vegger går forrygende. Næsten 500 mennesker er allerede klar til 80er fest, diskodans og puddelrock i Vegger Idræts- og Kulturhus, lørdag, 28. maj. Spisebilletterne er udsolgt, men der er stadig lidt indgangs-billetter tilbage til det forrygende ægte Vegger Kro bal efter spisningen. - Det er en stor fornøjelse at arbejde med en sådan gensynsfest, når der i den grad bliver bakket op fra musikere, DJs, tjenere, kontrollører, lokale foreninger og øvrige hjælpere. Alle er totalt engagerede og går virkelig op i at give gæsterne en ordentlig én på opleveren endnu engang, lyder det fra Leif Ørndorf.

- Jeg havde aldrig drømt om, at dette kunne blive så stor en succes, hvor spisebilletterne i år allerede var udsolgt i midten af april, helt unikt i disse tider, fastslår han. I baren vil de farverige 80’er drinks, øl, vin og vand kunne købes til så fordelagtige priser, at Festudvalget anbefaler på det kraftigste anbefaler, at man lader bilen stå derhjemme. Fordi der i baren sælges farverige 80er drinks, øl, vin og vand. Gæsterne bør i steder for egen bil ringe til Midtbus, Aars, som på bedste og billigste vis, vil sørge for transporten både til og fra festen. Reunionfesten byder på tre populære dansebands fra 80erne. The Bats, United og Mc Kinleys, som sammen

med de underholdende DJs Thomas og Nuser vil give den fuld gas med Non stop pop- og diskomusik. - Jeg glæder mig til igen at opleve stemningen fra vores bedste og sjoveste tid på Vegger Kro, siger Leif Ørndorf, som sammen med Anne og Sander Troelsen, Helle Iversen, Henry Pedersen, Preben Hansen og Birthe Dencker Sørensen danner Festudvalget for Reunion 80er festen. - Det bliver helt vildt, jeg glæder mig til endnu et legendarisk sommerbal i Vegger – hvor man for en aften, kommer tilbage til 80erne og møder de fantastiske og rigtige venner fra dengang. De vil med garanti feste igennem til langt ud på natten, siger Leif Ørndorf.

I den første uge deltog ikke færre end 50 børn om tirsdagen, imens 55 deltog om torsdagen.

Aars HK’s nye projekt, Totalhåndbold, har fået en fantastisk start.

Totalhåndbold i Aars er en total succes Mere end 50 børn mødte op til nyt ungdomsprojekt i håndboldklubben HÅNDBOLD: Aars HK har startet et projekt, hvor håndboldklubben tilbyder drenge og piger i alderen syv til 12 år at prøve kræfter med håndbolden - helt gratis. Projektet bliver kaldt Totalhåndbold, og hver tirsdag og torsdag eftermid-

dag bliver der opstillet seks små håndboldbaner i Idrætscenter Østermarken, hvor deltagerne kan boltre sig og stifte bekendtskab med sporten. - Vi har nu kørt første uge igennem, og vi troede ikke vores øjne, da der første tirsdag kom 50 drenge fra

andet til femte klassetrin i hallen, siger Thomas Veddum fra Aars HK. Torsdag gentog succesen sig imidlertid med 55 børn bestående af drenge og piger fra nulte til første klassetrin samt piger fra andet til femte klassetrin. Begge dage var omkring

et dusin af deltagerne børn, som aldrig tidligere havde spillet håndbold, og det glæder naturligvis arrangørerne, som håber, at tiltaget kan skaffe nye medlemmer til håndboldklubben. Da Totalhåndbold foregår om eftermiddagen, kan

nogle af børnene selv gå fra skolen til hallen, men de yngste deltagere kan også blive fulgt over i hallen af de af klubbens ungdomstrænere, som selv går på skolen. Spillerne bliver trænet af erfarne, frivillige voksentrænere, som får hjælp

fra klubbens egne ungdomsspillere til at tage sig af ungerne. - Projektet kører til og med uge 25, så vi er meget spændte på, hvad den kan ende med med sådan en start, siger en begejstret Thomas Veddum.


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 21

HURK-hestene dansede i pinsesolen Rytterne fra Hornum viste flaget ved pinsestævne RIDNING: Hornum-Ulstrup Rideklubs dressurryttere brugte ikke pinseferien på langs i den dansende pinsesols varme stråler, som bagte Vesthimmerland hele pinseferien. Derimod udnyttede de som sædvanligt de ekstra fridage til at spendere adskillige timer i stalden og på stævnepladsen for endnu en gang at drage til stævne med deres velgående heste. Til det årlige Pinsestævne i Løgstør Rideklub blev det da også til mange flotte præstationer fra HURKrytterne og deres trofaste gangere. Allerede om lørdagen blev det til sejr for den rutinerede ponyrytter Tabita Laigaard Christensen og hendes kat. 1-pony Supreme CC. Ekvipagen sejrede i en af stævnets højeste ponyklasser, LA6 dressur, med et overbevisende flot ridt til 68,6 procent på trods af to dyre fejlridninger undervejs. I LA1 for heste opnåede Malene Silkeborg en velfortjent andenplads med flotte 69,6 procent på hesten Sandy a Højbjerg, men om mandagen mente de det for alvor og snuppede sejren i LA1 med 69,1 procent. Stine Falk Nielsen og hesten Domino blev placeret som nummer tre i samme klasse med 67,8 procent. Rebecca Sørig Pedersen blev med hesten Henkel

De 19 nykårede klubmestre fra Aars Badmintonklub.

Klubmestre kåret i Aars Badmintonklub Dagen blev afsluttet med fællesspisning

Malene Silkeborg fra Hornum-Ulstrup Rideklub endte øverst på sejrskamlen i LA1 ved pinsestævnet i Løgstør Rideklub, imens klubkammeraten Stine Falk Nielsen (t.h.) blev på placeret som nummer tre i samme klasse.

placeret som nummer tre i LA2 med 68,4 procent om mandagen. Om søndagen red Rebecca Sørig Pedersen og Henkel sig med 68,8 procent til en fjerdeplads i LA2, som var afdeling B i kvalifikationen til Løgstør Cup, hvormed ekvipagen var kvali-

ficeret til finalen mandag, hvor det dog ikke blev til en placering. Karoline Jepsen Larsen var til start i LB* springning med ponyen Spirit, hvor de opnåede to flotte nulrunder med tilhørende rosetter, og de er nu kvalificeret til at starte LA.

BADMINTON: 25 ungdomsspillere deltog i weekenden i klubmesterskaberne i Aars Badmintonklub. Klubben havde traditionen tro inviteret spillernes forældre med, så man også her skulle finde en klubmester i en doublepulje. Seniorspillerne fra klubben deltog også i denne sportslige dag – her blev der spillet i herresingle og mixdouble-puljer. Der var gang i fjerboldene dagen igennem, og der blev kæmpet på alle banerne. Der blev afviklet 60 kampe i løbet af dagen, før der kunne udnævnes klubmestre i alle de forskellige rækker. Det blev til 19 klubmestre fordelt på de forskellige rækker og aldersgrupper. Følgende spillere blev udnævnt til klubmestre: U9D Magnus Mathiasen

U11D Sine Frydenlund Rybergydenlund Ryberg U11C Sainthami Ranganathan U11A Jacob Lyngholm U13D Shampujan Ranganathan U13D Mathilde Mathiasen U13C Nicolai Schreiner U13A Albert Mathiesen U13M Anna Klausholm U13M Viktor Gottlieb Nielsen U13E Sarah Skriver U13E Oskar Klausholm U15D Simon Degn U15A Lau Holst U15A Frederike Lykke Kjeldgaard U15M Ida Møller U15E Laura Fløj Thomsen U17C Mathias Ravnkilde Nielsen U17B Anders Borg Andersen I forældrepuljen lykkedes

det for Jacob Mathiesen og Karsten Klausholm at blive klubmestre. I mixdouble for seniorer blev det Lea Holst og Benjamin Pedersen, som løb af med sejren. I herresingle blev det Simon Fløj Thomsen, som kunne kalde sig klubmester. Den sidste kåring til klubmesterskaberne, var kåring af ”Årets Spiller” og ”Årets Kammerat” for ungdommen. I denne sæson blev det Albert Mathiesen, som blev kåret som ”Årets Spiller”. ”Årets Kammerat” blev denne gang tildelt Morten Møller Hansen. Som afslutning på dette årlige arrangement deltog 50 spillere, forældre og seniorspillere i fællesspisning og hyggelig samvær. En super dejlig dag, som alle ungdomsspillere glæder sig til at deltage i hvert år.

Pinsesolen dansede for golfspillerne i Gatten Vejrguderne gjorde det til en fornøjelig affære at deltage i årets pinseturnering GOLF: Det var scrambleformatet, der var på programmet, da Himmerland Golf Klub søndag bød velkommen til årets pinseturnering. Sponsor var Pernod Ricard, der med brands’ene Ballantines og Chivas udover flotte præmier også serverede delikate gyldne dråber til alle deltagerne både før og efter runden, der blev spillet på Garia Course. Pinsesolen dansede efter alle kunstens regler, og deltagerne kunne efter de 18 huller, der blev spillet i flot tempo, nyde en herlig pinsebuffet. Turneringsleder Maria Fjelstrup Kallesø uddelte dernæst præmierne efter nedenstående resultater, og det hele blev – som det sig hør og bør – afrundet med tre gjaldende hurra’er og et HIM-MERLAND. 1. TEAM 12: Poul Andersen, Kai Edelved, Anker

Solen skinnede fortsat, da præmietagerne i Himmerland Golf Klubs pinseturnering skulle foreviges. Fra venstre ses Rikke Anne Nielsen, Søren Elvekjær, Jette Hinkbøl, Bitten Midtgaard, Lars Sørensen, Vibeke Haglund, Leif Bjørn Nielsen, Preben Aaen, Hans Ole Lørup, Jens Wodstrup, Preben Borregaard, Judy Højbo, Thomas Silassen, Henrik Madsen, Marianne Ammentorp Rasmussen, sponsors repræsentant Martin Bugtrup Kristensen, Jeppe Lund Pedersen, Jørgen Anton Nielsen og Johnny Midtgaard. Forrest ses vinderholdet - fra venstre Anker Nielsen, Kai Edelved, Mette Hedegaard og Poul Andersen.

Nielsen, Mette Hedegaard – netto 45,7 slag 2. SPONSORHOLDET: Martin Bugtrup Kristensen, Henrik Madsen, Jeppe Lund Pedersen, Thomas

Silassen – netto 46 slag. Sponsorholdet holdt sig behørigt til en rent symbolsk præmie, da sponsorer selvfølgelig ikke tager præmier i egen turnering.

2. TEAM 13: Jette Hinkbøl, Rikke Anne Nielsen, Søren Elvekjær, Lars Sørensen – netto 46,7 slag 3. TEAM 18: Preben Aaen, Preben Borregaard, Vibeke

Haglund, Hans Ole Lørup – netto 47 slag 4. TEAM 16: Bitten Midtgaard, Leif Bjørn Nielsen, Jens Wodstrup, Judy Højbo – netto 47,2 slag

Garia Course har seks par 3 huller, hvor der blev konkurreret i at komme Nærmest Pinden. De skarpe blev her: Hul 6: Johnny Midtgaard 0,94 meter Hul 8: Lars Sørensen 0,30 meter Hul 11: Anker Nielsen 3,20 meter Hul 13: Jørgen Anton Nielsen 4,95 meter Hul 15: Mette Hedegaard 3,38 meter Hul 17: Jan Lange 3,86 meter Ingen rendte således med hole in one-præmien, der var et golfophold i Østrig, så den er på højkant igen til Eva Solo/Kop&Kande Cup 26. juni. Der skulle også dystes udi lange drives på hul 4. Damernes præmie her tog Marianne Ammentorp Rasmussen sig af, og for herrernes vedkommende blev den længstslående denne dag Lars Sørensen.


Aars Avis

SIDE 22

Jan Falden fra Aars skal igen i år køre Danmarks hårdeste velgørenhedsløb Cykelnerven, som blandt andet går over to af årets Tour de France-stigninger.

18. MAJ 2016

Cykelnerven er et løb for de hårdeste hunde, men deltagerne bakker hinanden op undervejs, og når de endelig når toppen, nyder de både hinandens selskab og en kold forfriskning.

Cykelrytter fra Aars kører Tour-bjerge Jan Falden skal for anden gang prøve kræfter med Scleroseforenigens velgørenhedsløb Cykelnerven Af Lars Lindberg CYKLING: Når årets Tour de France skal afgøres, bliver det blandt andet på bjergene Col de la Forclaz og Saint-Gervais Mont Blanc, at de tynde drenge i de stramme bukser skal forsøge at hente de afgørende sekunder i kampen om at være manden i gult i Paris. Den gule føretrøje kommer ikke til at sidde på 51-årige Jan Falden fra Aars, men fra 16. til 18. juni er han med til at “varme bjergene op”, når han for andet år i træk deltager i Danmarks hårdeste velgørenhedsløb Cykelnerven. Cykelnerven samler penge ind til Scleroseforeningen, som sidste år modtog tre millioner kroner efter løbet, og for deltagerne i velgørenhedsløbet er der virkelig tale om surt tjente penge. - Jeg vil sige det sådan, at hvis man er i super, super god form, så er det virkelig hårdt, griner Jan Falden, der har taget plads ved havebordet på sin terrasse på Stenhøjvej i Aars. Ved hans side sidder hans 32-årige cykelmakker - og holdkammerat i Cykelnerven - Michael Madsen fra Aalestrup, og de to herrer iført fuld “kampuniform”. De er netop vendt hjem fra en træningstur, og en hård modvind på hjemturen har fået sveden frem på deres pander. Især Jan Falden er mærket efter turen. Han har lige ligget en lille uge i sengen med influinza, og han kan godt mærke, at kroppen endnu ikke er helt oppe i gear. Han er dog sikker på, at han nok skal ramme topformen inden 16. juni, hvor den første af Cykelnervens

tre etaper bliver skudt i gang i den franske alpeby Chamonix. - Jeg mangler stadig en god måneds træning, men det skal jeg nok få, og så skal jeg også nok komme igennem det, siger Jan Falden og tager en tår af sin sodavand. - Men det skal sgu nok blive hårdt nok, tilføjer han, da coladåsen atter står og danner dugringe på træbordet. Arrangørernes råd til deltagerne er, at de minimum har 3000 træningskilometer i stængerne, inden de skal lægge arm - eller rettere ben - med nogle af de stejleste bjerge i Alperne, og Jan Falden har den seneste tid kørt mellem 200 og 300 kilometer om ugen. Ofte tager han cyklen til sin arbejdsplads i Aalborg, og i vintermånederne har han givet den gas på spinningcyklen.

Et hårdt løb Han er derfor heller ikke i tvivl om, at han nok skal gennemføre Cykelnerven. Han er dog også forberedt på, at det kommer til at gøre nas. - Jeg kom igennem i nogenlunde fin stil sidste år, og det skal jeg også nok komme i år, men jeg er forberedt på, at det bliver en enorm udfordring både fysisk og psykisk. Det er svært at forklare, hvor hårdt det er at køre op ad et stejlt bjerg i 13 kilometer i træk, men på et tidspunkt når man ligesom ind i en trancetilstand, hvor kroppen handler automatisk, og man nyder den smukke udsigt, selv om alle ens muskler gør ondt. Den tilstand husker jeg som meget smuk og meditativ, siger Jan Falden. På hver af de tre etaper skal rytterne over to vold-

I løbet deltager der også enkelte ryttere, som selv har sclerose. Her følges Jan Falden med én af dem, Tomas Hansen, der ikke ved, hvor mange år endnu, han kan sidde på en cykel.

somme stigninger, og det er en tur, som trækker tænder ud på selv de hårdeste hunde. Derfor er deltagerne også holdkammerater fremfor konkurrenter, når de giver sig i kast med Tour de France-bjergene, og netop sammenholdet blandt Cykelnervens deltagere tiltaler Jan Falden.

Fantastisk at nå toppen - Det er fantastisk at nå den sidste top, men det er lige så fantastisk bagefter at klappe de andre deltagere i mål. Sidste år deltog der en kvinde i 60’erne, og hun kørte for sin søn, der havde fået Sclerose. Rent fysisk burde hun ikke være i stand til at klare det, men hun åd sig selv op, og

da hun kom i mål, græd og græd og græd hun. Det var noget af det mest rørende, jeg nogensinde har oplevet, fortæller Jan Falden, der ikke lægger skjul på, at han næppe ville kæmpe sig igennem Cykelnerven, hvis ikke han samtidig var med til at støtte en godt formål. - Det kræver meget af mig, men det kræver jo også, at min familie har forståelse for, at jeg skal bruge så mange timer på min træning, og det gør det lettere for dem, at de ved, at jeg er med til at samle penge ind til nogle mennesker, som virkelig har brug for pengene, siger Jan Falden, som selv har sclerose tæt inde på livet.

Sclerose tæt på

- En af mine kolleger igennem 14 år har en kone, som har sclerose. Hun fik det konstateret, da hun var i 20’erne, og i dag, hvor hun er midt i 40’erne, sidder hun i kørestol. Det er en lortesygdom, som ingen fortjener at få, og da der hvert år kun afsættes omkring 12 millioner kroner til forskning i sclerose, gør et bidrag på tre millioner kroner virkelig en forskel, og jeg har det rigtig godt med at give mit lille bidrag, siger Jan Falden, der ligesom de øvrige deltagere selv skal afholde samtlige udgifter i forbindelse med løbet. Derudover er hver deltager forpligtet til at tegne

sponsorater for mindst 15.000 kroner, og det har ikke været let i år, fortæller Jan Falden. - Jeg synes godtnok, det har været op ad bakke i år. Det er lykkedes mig at skaffe de 15.000 kroner, og jeg skal også nok nå lidt over, men når man ikke er på hold med Stig Rossen, Bubber, Thomas Helveg eller en af de andre kendisser, der deltager i løbet, så er det ikke let at hive penge ud af folk, siger han. Alt yder dog på, at Cykelnerven i år kan overrække Scleroseforeningen en større check end sidste år, da samtlige hold er fuldt booket godt en måned inden startskuddet lyder.


Aars Avis

18. MAJ 2016

NYHED

NYHED

LÆRKEVEJ 8 UNIK, TOTALRENOVERET VILLA MED CENTRAL BELIGGENHED

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.395.000 1.705

120.000 11.431/9.130

Bolig m2: 175 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Carport m2: Byggeår: 1962 Sag: 258V1600049 Energi:

NYHED

HAVBROVEJ 53 VELHOLDT LANDVILLA MED FREDELIG BELIGGENHED

Aars Villa, 1 fam. Denne kvalitetsvilla står flot renoveret og fuldstændigt indflytningsklar. I 2006-2007 blev huset revet ned og bygget op på ny. Med i købet får I en dejlig have og en børnevenlig beliggenhed på en blind vej tæt på alt, hvad I skal bruge i hverdagen. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

SIDE 23

788 22 C

BORUPVEJ 4 RENOVERET LANDEJENDOM I NATURSKØNNE OMGIVELSER

Aars Villa, 1 fam. Drømmer du om at bo helt ugeneret - omgivet af åbne marker? Så skal du kigge nærmere på denne villa - to kilometer uden for Hornum. Her kan du se frem til en indbydende bolig, der blandt andet byder på store, lyse opholdsrum og to gode soveværelser. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

795.000 1.186

40.000 3.831/3.051

Bolig m2: 140 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Udhus m2: Byggeår: 1900 Sag: 258V1600012 Energi:

5.870 120 D

Blære Nedlagt landbrug Renoveret landejendom med moderne komfort, rustikke detaljer og fri udsigt over åbne marker. Stort udhus med masser af anvendelsesmuligheder. Nyt tag og træpillefyr. Ligger blot 1,5 kilometer fra skole og ti minutters kørsel fra Aars. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.545.000 1.983

80.000 7.366/5.883

Bolig m2: 279 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1877/1994 Sag: 258V1500253 Energi:

5.113

D

VESTBYEN 10 323 M2 NYERE LANDVILLA Haverslev

SOLGT Bolig m2: 323 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 2013 Sag: 258V1600028

NY PRIS

AGGERSUNDVEJ 75 CHARMERENDE STRÅTÆKT IDYL I UDKANTEN AF AARS

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

999.000 1.898

50.000 4.791/3.823

Bolig m2: 119 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Udhus m2: Byggeår: 1877/1997 Sag: 258V1600019 Energi:

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

84.713 21 65 A2

NYHED

ØSTER HORNUMVEJ 17 FLOT RENOVERET VILLA I ØSTER HORNUM FANTASTISK UDSIGT

Aars Villa, 1 fam. Denne enestående bolig er totalrenoveret i 1998 i en gennemført stil, hvor husets oprindelige charme og sjæl er bevaret. Tilhørende særdeles gode udhuse med mange muligheder. Huset ligger på ca. 4000 kvm grund med hyggelig have og skøn gårdhave. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Fritidslandbrug

4.101 118 C

Øster Hornum

SOLGT

VESTERMARKSVEJ 5 STOR CHARMERENDE VILLA MED PLADS TIL HELE FAMILIEN

Villa, 1 fam.

KØBSAFTALE UNDERSKREVET Bolig m2: 192 Stue/vær: 1/5 Byggeår: 1930/1979 Sag: 258V1600057

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

Aars Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

820 27 12 C

Nørager Villa, 1 fam. Villaen indeholder: Entré med adgang til gæstetoilet. Stort multirum. Køkken/alrum. Rummelig stue med udgang til overdækket terrasse. 1. salen indeholder værelse. Soveværelse med adgang til walk-in. Mellemgang med kontorniche. Lyst badeværelse. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

775.000 1.605

40.000 3.731/3.023

Bolig m2: 195 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1939/1976 Sag: 258V1600024

Grund m2: Kælder m2: Carport m2: Energi:

897 10 17 D


SIDE 24

Aars Avis

18. MAJ 2016


18. MAJ 2016

Aars Avis

SIDE 25


Aars Avis

SIDE 26

18. MAJ 2016

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Villa til børnefamilien

Fin rødstensvilla med kælder - rolige omgivelser

Åbent hus

Her får man meget for pengene!

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 21. maj. 14.00 til 15.00

med tilmelding lørdag d. 21. maj. 14.00 til 15.00

Solvarme

D

Østermarken 39, Aars Dejlig 1-plansvilla i meget børnevenlige omgivelser, for enden af blind villavej og med stisystem til både Østermarkskolen, daginstitution og midtbyen. Denne bolig retter sig i særdeleshed til førstegangskøbere, der ønsker de rigtige og børnevenlige rammer til fremtiden, eller til det unge par som allerede har stiftet familie. Boligen er beliggende på stor grund, hvor haven byder på bålplads og klatrevæg til de legesyge, samt delvist flisebelagt terasse. Desuden god garage og redskabsrum. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.445.000/75.000 6.927/5.557 1.880

Bolig m² 138

E

Sag 91301754

Grund Rum/ Opført m² vær. 946 5/4 1973 Kontakt tlf. 98622400

Mosevænget 1, Ll. Binderup Her finder man en rødstensvilla, som indeholder mange gode kvadratmeter og som samtidig er prisvenlig. Fra Ll. Binderup har man desuden nem adgang til hovedvej A13 og med blot 5 minutters kørsel til Aars by og ca. 15 minutter til Aalestrup og Nørager. Indr.Entre. Kontor og 2 gode vær. Badeværelse med bruseniche. Lyst køkken. God stue m/brændeovn og masser af lysindfald. God udestue. Kælderen er indrettet med disp. rum, fyrrum, garage og fordelingsgang med egen udgang til indkørslen. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig/ Grund Rum/ Opført/ 498.000/25.000 2.397/1.949 kælder m² m² vær. ombygget 2035 5/3 1962/84 1.151 112/56 Kontakt tlf. 98622400

Vi har igen solgt en villa i Aalestrup og søger derfor lignende boliger til salg...

F

Sag 91301938

Sag 91301863

Enshøjvej 9, Mejlby Nu kan du erhverve dette hyggelige lille landsted, som har den nødvendige plads til et mindre husdyrhold med ca. 1,6 ha jord. Sælger har desuden sat pillefyr til fra 2015 og renoveret badeværelse, soveværelse og gang i 2013-2014 med gulvvarme mv. Tilhørende ejendommen er nogle gode udbygninger både med stort værksted, maskinrum, stald og fyrrum mv. Ejendommen er beliggende ca. 15 min. kørsel til henholdsvis Aars og Hobro, 10 min. kørsel til Haverslev og under 5 min. kørsel til Mejlby. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

595.000/30.000 2.863/2.330 1.636

Bolig m² 97

Grund Rum/ Opført m² vær. 16098 4/2 1857 Kontakt tlf. 98622400

Spændende KFS etplansvilla opført i gedigne materialer

Skal ses!

”Efter et forgæves forsøg på salg hos en anden mægler, solgte EDC Danebo vores bolig. Vi har været meget tilfredse med deres håndtering af forløbet og kan varmt give vores anbefaling”. Ann og Ejvind Hald, Kløvervangen 10, 9620 Aalestrup.

Ring 98 62 24 00 Vi giver altid en seriøs og realistisk vurdering.

Charmerende og flotte bygninger C

Hestebokse

C

Sag 91301544

Aalborgvej 22, Hornum Skønt beliggende boliglandbrug med 9.807 m2 stor grund beliggende midt i Hornum by. Charmerende og flotte bygninger, hvor det meste er gennemrenoveret/istandsat i 1998. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.595.000/80.000 7.675/6.155 1.510

Bolig m² 138

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 9807 6/5 1917/98 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Sag 91301848

Søndergade 5 9640 Farsø

Hans Egedes Vej 283, Aars Søger I en familievenlig bolig bør turen gå til Hans Egedes vej 283 i Aars. Beliggenheden er helt i top med kort afstand til det hele - skole, idrætscenter, svømmehal, handelsskole, gymnasium, musikhus og midtby - så hvad enten I har små eller store børn - så får de det nemt. Området byder endvidere på den smukkeste natur, da Tvebjerg Søerne, ådalen og skoven ligger i umiddelbart nærhed. Hertil kommer en pragtfuld indflytningsklar KFS villa med alt i komfort og teknik.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris/udbetaling 2.495.000/125.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 11.963/9.596 Ejerudgifter 1.990 Bolig m² 158

Grund Rum/ Opført m² vær. 928 6/4 2004 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 27

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Særdeles velbeliggende rækkevilla

Indflytningsklar og funktionel familievilla på det attraktive Dronningholm

Åbent hus

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 21. maj. 14.00 til 15.00

med tilmelding lørdag d. 21. maj. 14.00 til 15.00

C

Kg. Haralds Vej 4 C, Aars Dette skønne rækkehus er beliggende i et roligt område få hundrede meter til byens skoler, indkøb m.v. Huset fremstår særdeles velholdt med super indretning. Lys entre. Herfra adgang til nyere HTH køkken fra 2010 i sortbejdsede elementer. Skøn lys opholdstue med udgang til terrasse. Badeværelse m/ bruseniche. 1. salen er udvidet med stort kvist-soveværelse. 2 gode vær. Depotrum. Gæstetoilet. Repos. Skøn nem lille have. Her får du en virkelig fin og attraktiv bolig med den helt rigtig beliggenhed i den indre bydel.

Pris/udbetaling 1.145.000/60.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 5.444/4.366 Ejerudgifter 1.412 Bolig m² 123

D

Sag 91301914

Grund Rum/ Opført m² vær. 228 5/3 1983 Kontakt tlf. 98622400

Nu har du muligheden for at erhverve denne velbeliggende villa på Agertoften i Aars.

Dronningholmvej 45, Aars Søger du et godt og rummeligt hjem med en lækker stor og lukket grund - så bør du læse videre. Boligen fremstår indflytningsklar. Det meste af boligen er renoveret i 2009 med bla. lavenergivinduer, badeværelser, bryggers, trægulve, lofter, indvendige døre og karme samt køkken fra 2007/2009. Beliggende med kort afstand til skøjtesøen mm. Her får I en bolig i skønne omgivelser, skøn lukket haveanlæg, gårdhavemiljø, terrasseområde m.v. 4 vær. og sovevær.

Sag 91301932

Pris/udbetaling 1.895.000/95.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 9.015/7.229 Ejerudgifter 1.888 Bolig m² 157

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 879 7/5 1970/77 Kontakt tlf. 98622400

Gør her et godt køb!

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 21. maj. 14.00 til 15.00

C

Agertoften 46, Aars Her får du en særdeles velindrettet familievilla beliggende på skøn stor grund på 1.231 m2. Hertil kommer 25 m2 muret carport samt udhus/værksted på 25 m2. Boligen er beliggende i roligt og børnevenligt kvarter med let adgang til midtbyen, skoler, børnehaver, naturskønne områder mv. Grunden er flot anlagt med prydhave, plæne og stor lækker sydvest vendt flisebelagt terrasse med læmur.

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Søndergade 5 9640 Farsø

Pris/udbetaling 1.695.000/85.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 8.091/6.488 Ejerudgifter 2.133 Bolig m² 135

F

Sag 91301866

Grund Rum/ Opført m² vær. 1231 5/3 1986 Kontakt tlf. 98622400

Peder Stubsvej 6, Aars En sjælden udbudt bolig på fantastisk central beliggenhed i Aars. Boligen er det perfekte match med køberen, som søger et sted som er kønt, hyggeligt og overskueligt på samme tid. Foruden boligen tilhører tilmed en fin lille have, en carport og et godt udhus. Boligen bærer præg af en oprindelig indvendig indretning, som fremstår velholdt og indbydende - I stuen ses blandt andet det fantastiske vinduesparti, som kaster lys ind over den hyggelige stue.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Sag 91301908

Pris/udbetaling 1.198.000/60.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 5.740/4.603 Ejerudgifter 1.485 Bolig m² 110

Grund Rum/ Opført m² vær. 716 5/3 1962 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 28

18. MAJ 2016

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Her får du en velholdt og indflytningsklar bolig

Billig villa i Ll. Binderup

Bestil et gratis Salgstjek og deltag i konkurrencen D

Sag 91301760

Oustrupvej 19, Aars Her får du en velholdt og indflytningsklar bolig på 104 m2 + udestue på 25 m2 og kælder på 30 m2. Hertil kommer garage og udhus på ca. 65 m2. Villaen fremstår i god stand, hvor sælger løbende har moderniseret huset, bla. med køkken, badeværelse, vinduer, isolering på loft og hulmure, flisebelægninger mv. Skøn beliggenhed få hundrede meter fra byens lystanlæg og med pragtfuld lukket haveanlæg op til friareal med skov. Haven skal opleves og fremstår velanlagt med nytte- og prydhave. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig/ Grund Rum/ Opført 1.098.000/55.000 5.286/4.239 kælder m² m² vær. 896 5/3 1966 1.614 104/30 Kontakt tlf. 98622400

Hyggelig landejendom i kupéret natur

Bolig m² 145

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 44420 4/3 1902/75 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Vind et forkælelsesophold for 2 Bestil et møde inden d. 1. juni 2016 så deltager du i konkurrencen om et "Forkælelsesophold for 2 inkl. middag".

B

Søndergade 5 9640 Farsø

Mosevej 6, Ll. binderup Hyggelig ejendom i Ll. Binderup. Her finder man en meget prisvenlig ejendom med nem adgang til hovedvej A13 og med blot 5 minutters kørsel til Aars by og ca. 15 minutter til Aalestrup og Nørager. Boligen indeholder blandt andet 3 delt stue, kontor, soveværelse, fint køkken og badeværelse. 1 salen indeholder repos og 2 værelser. Her er desuden udbygninger, som sammen med stuehuset danner et hyggeligt lille gårdmiljø. Ring allerede idag for en fremvisning på 98 62 24 00. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

395.000/25.000 1.892/1.540 971

Bolig m² 115

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 567 6/3 1907/82 Kontakt tlf. 98622400

Bolig m² 245

Grund Rum/ Opført m² vær. 1507 8/5 2007 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

D

Sag 91301854

Stenildhøjbakken 10, Aars En charmerende og smuk ejendom i gennemført stil og kvalitet med unikt touch af smarte detaljer og løsninger overalt. Ejendommen er beliggende i roligt villakvarter med kort afstand til byen og naturskønne områder. Huset er opført i 2007 med moderne planløsning og hvor der er anvendt lækre tidsløse kvalitetsmaterialer. Sammenbygget med boligen er desuden dobbelt garage. Boligarealet er hele 245 m2 med bl.a. JKE køkken, Designa badeværelse, Mahogni vinduer m.v. - stilrent, gennemført og lækkert. Pris/udbetaling 2.595.000/130.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 12.441/9.980 Ejerudgifter 2.648

Sag 91301900

Ejendommen er opført med fuld underetage

Sag 91301806

Kællingtandvej 9, Gislum Er du på udkig efter en landejendom, som er omgivet af skøn natur og hvor der er plads til mindre hestehold, så er denne et godt bud! Ejendommen indbyder med flot allé, hyggelig gårdsplads og det kuperede landskab. Stuehuset indeholder entre/bryggers. Badevær. Åbent køkken-alrum med elementer fra 2007 og spiseplads. Herfra åben adgang til kontor og stue, som bl.a. har br.ovn og udgang til have. 1. sal: multirum/stue. Herudover er der 2 gode børneværelser og et stort sovevær. Udhuse med plads til heste 1.395.000/70.000 6.719/5.388 1.864

D

Moderne kvalitetsvilla

E

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Scan QR koden eller klik ind på edc.dk/konkurrence

Sag 91301752

Vølundsvej 4, Aars Ejendommen er opført med fuld underetage som har boligstatus - i alt 228 m2 bolig. Underetagen kan evt. udlejes og har af nuværende ejer tidligere været udlejet. Desuden garage med ny port med motor på 24 m2. Huset er renoveret med bl.a. nyere Invita køkken fra 2008, nyere badeværelse fra 2008, nyere baggang fra 2008, PVC-vinduer fra 2004-2006, el + kontakter, indvendige døre og flisebelægninger. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Bolig/ Grund Rum/ Opført 1.595.000/80.000 7.661/6.144 kælder m² m² vær. 853 7/4 1977 2.437 228/114 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 29

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Fantastisk skøn og lyst rækkehus fra 2008 på central beliggenhed i Aars midtby

Vi har igen solgt et fritidshus i Gatten og søger derfor lignende til salg...

Åbent hus

lørdag d. 21. maj. 14.00 til 15.00

”Jeg har været yderst tilfreds med den behandling og service, jeg har fået gennem EDC. Ingen tvivl om, at de kan sit kram”. B

Sag 91301917

Simon Hardis, Porsevej 6, Gatten.

Assersvej 12B, Aars Fantastisk skøn og lyst rækkehus fra 2008 på yderst central beliggenhed i Aars midtby. Her bydes på en topmoderne bolig med en attraktiv og tidssvarende indretning - oveni dette tilhørende carport og udhus. Bolig m² 101

Vi giver altid en seriøs og realistisk vurdering.

Grund Rum/ Opført m² vær. 239 4/3 2008 Kontakt tlf. 98622400

Familie 2 voksne og 3 børn fra Løgstør søger

Børnefamilie fra Løgstør kanten søger rummelig villa i Aars by. Familien har 3 børn og hund og søger min. 170 m2 bolig. Pris max. omkring 2 mill. Kunde id: 8846688 · Telefon: 98622400 Kontakt Johnny Svendsen

Familie 2 voksne fra Aalestrup søger

Midalrende par søger 1-plans villa i Aalestrup by. Gerne Engparken eller Aaparken. 100-150 m2.

Har du boligen?

1.645.000/85.000 7.883/6.324 1.378

Har du boligen?

Har du boligen?

Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

Ring 98 62 24 00

Kunde id: 8960701 · Telefon: 98622400 Kontakt Thomas Larsen

Vi har igen solgt en villa i Aars og søger derfor lignende boliger til salg...

Potentiel køber fra Aars søger

Ung fyr, som pt bor til leje, søger villa i Aars by til max. kr. 1.200.000 og gerne lidt billigere. Han er tømrer og han lave noget selv. Kunde id: 8318616 · Telefon: 98622400 Kontakt Bente Falker

Indflytningsklar villa med selvstændig garage

”Kun 2 uger tog det EDC at finde den helt rigtige køber til vores ejendom. Vi er glade og tilfredse med forløbet og ønsker den unge mand stort tillykke med huset”. Finn Moos Spurvevej 5, 9600 Aars

Ring 98 62 24 00 Vi giver altid en seriøs og realistisk vurdering.

Skøn beliggenhed ved det naturskønne "Tvebjerg"

C

Sag 91301802

Ågårdsvej 2, Hyllebjerg I udkanten af den lille landsby Hyllebjerg ligger denne skønne 1½ plansvilla. Sælger har i sin ejertid lavet en god tilbygning, sat nyt køkken ind og renoveret 1. salen - alt sammen i 2006. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.095.000/55.000 5.244/4.204 1.458

Her er en opdateret andelsolg som overrasker

Bolig m² 196

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 2485 5/3 1910/06 Kontakt tlf. 98622400

Flot istandsat på central beliggenhed

ANDELS BOLIG

C

SOLGT

LIGNENDE SØGES

Bolig m² 166

Grund

Rum/vær.

Opført

928

6/4

2003

Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

D

Sag 91301661

Hans Egedes Vej 213, Aars Har du længe drømt om at finde det sted, hvor du og din familie kan slå sig ned og bo de næste mange år, er denne villa en oplagt mulighed. Beliggenheden er en af de bedste, som man kan finde i Aars.

Søndergade 5 9640 Farsø

SOLGT

LIGNENDE SØGES

Bolig m² 95

Rum/vær.

Opført

4/2

1990

Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

E

Sag 91301882

Hans Egedes Vej 185, Aars Drømmer du om huset med god plads og muligheden for at komme ud i haven og nyde en kop kaffe eller grille på en lun sommeraften, men uden alt for meget arbejde?

Sag 91301688

Vestervang 19, Aars Her finder du en villa som har gennemgået en næsten komplet renovering fra yderst til inderst. Beboelsen ligger på en rigtig god adresse i Aars by. Haven er super flot anlagt. 45 kvm garage/hobbyrum.

SOLGT

Bolig m²

LIGNENDE SØGES

130

Grund

Rum/vær.

707

6/4

Opført/ ombygget 1963/76

Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 30

CITY SYD HAR 6 MODERNE SALE...

Chauffør søges

med stort og lille erhvervskørekort Gerne fuldtid, men også gerne flexjobber/efterlønner. Aften- og weekendarbejde må påregnes. Tiltrædelse snarest.

v/Søren Nielsen • Tlf. 98 63 11 82

✓ GRATIS PARKERING ✓ TELIA TIRSDAG VISES I 2D & 3D (2D OGSÅ ORG. TALE)

Vi søger medarbejdere Himmerlandskød A/S søger butiksslagtere til udbening af okse- og kalvekød.

VI PIPPER PÅ

DANSK ROMANTISK DRAMA

DANSK

KOMEDIE I 3D

KOMEDIE

/SONYDANMARK

FOLLOW HIS RULES

Vi søger desuden folk til pakkeriet også med branchekendskab. Hos Himmerlandskød A/S udbener- og videreforarbejder vi dansk okse- og kalvekød fra vores egne slagterier. Vi er en virksomhed i rivende udvikling, og har derfor brug for nye medarbejdere som har lyst til at være en del af vores team i en spændende og stærkt voksende virksomhed.

18. MAJ 2016

DANSK DRAMA

GYSER

VISES I 2D & 3D /uipdk

#BadNeighbours2

uip.dk

Det er et krav, at vores nye medarbejdere har kendskab til forarbejdning og pakning af okse- og kalvekød. VI HAR TRAVLT, så vores nye medarbejdere kan tiltræde hurtigst muligt. Himmerlandskød A/S er en del af Hjalmar Nielsen Gruppen, der desuden består af slagterierne i Aalestrup, Kjellerup og Hadsund. Vi slagter årligt over 100.000 dyr og udbener 15.000 tons. Alle dyr kommer fra danske landmænd og er således 100% dansk fra jord til bord. Som et led i vækststrategien har alle selskaberne samlet ledelse, salg og administration i nyt fælles domicil, beliggende i Aalestrup.

Ny spændingsfilm om Afdeling Q FAMILIEFILM - VISES I 2D & 3D ©2016 MARVEL

ACTION - MORGAN FREEMAN

FAMILIEFILM M/DANSK TALE

Nordisk Film Biografer Aalborg City Syd Vandmanden 5 · 9200 Aalborg © 2016 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Har du lyst til at være en del af Himmerlandskød A/S, så skriv en mail til Robert Svanholm på rs@himmerlandskoed.dk med navn og tlf. nr., og en kort beskrivelse af dig selv.

tømrersvende søges

til landbrugs- og erhvervsbyggeri hovedsageligt rejsearbejde - men også lokale opgaver. Kontakt Ole på mobil 40146017 eller mail ole@veggerts.dk

Vegger Tømrer- og Snedkerforretning Algade 11 · Vegger · 9240 Nibe Tlf. 98 66 60 19 · www.veggerts.dk

10 enkle råd:

Sådan undgå vi ulykker i haven BOLIG: Når kalenderen siger forår, dukker altanog haveentusiaster op. For nu skal der sættes skik på alt det grønne. Men det er ikke altid, at havearbejdet går godt. Mange ulykker i hjemmet sker nemlig, når vi knokler i haven. Hvert år ender cirka 8.000 danskere på skadestuen efter ulykker med havearbejde. De fleste ulykker sker med en hækkeklipper/hækkesaks, stige eller plæneklipper. Resultater fra en undersøgelse lavet af Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital viser, at hele 25 procent af haveulykkerne går ud over arme, hænder og fingre, mens 15 procent er øjenskader. Domea.dk opfordrer derfor beboere til at tage deres forbehold og følge 10 enkle råd, når de giver sig i kast med forårsklargøringen af haven.

1. Beskyt dine øjne Øjenskader ligger nummer to på listen over de hyppigste skadestyper i forbindelse med havearbejde. Brug derfor beskyttelsesbriller eller visir, når du for eksempel bruger din hækkeklipper, så undgår du at skade dine øjne, hvis en gren skulle svirpe tilbage mod dig.

2. Stabil stige og ”fodmand” Det er vigtigt, at du sørger for, at din havestige står stabilt. Tjek derfor underlaget for ujævnheder, inden du kravler op i højderne, og udfør ikke arbejde i en højde, der er mere end 5 meter; målt fra underlaget til trinnet, du står på. Stå aldrig på stigens tredje øverste trin, og husk en ”fodmand” (en person med en støttende fod på nederste trin af stigen), når du arbejder højt oppe. Hold gerne en pause i ny og næ.

3. Lad de professionelle komme til Beskæringsarbejder volder problemer for de fleste og er skyld i adskillige haveulykker. Kombinationen af stige, motorsav, trækrone og amatør er en farlig cocktail. Lad derfor professionelle komme til, når det gælder træfældning og beskæring af store træer.

4. Drop blomsterpinde Man får blomsterpinde i øjnene, når man står og fedter med de opbundne stauder.

Benyt hellere afrundede stativer eller snor.

5. Vedligehold dit haveudstyr Ændr ikke på eller pil ved sikkerhedsanordninger (ved for eksempel at sætte tape på, så havemaskinen ikke afbrydes automatisk, når du slipper med hænderne). Sørg for, at hækkeklipper, plæneklipper og stige er i orden.

6. Stop/sluk for hækkeeller plæneklipperen Udvis forsigtighed, når du rengør og vedligeholder redskaberne. Mange ulykker sker, fordi man for eksempel ikke sikrer sig, at motoren er slukket, når man fjerner hæk-, gren-, eller græsaffald.

7. Pas på ryggen! Efter en lang vinter, hvor du mest har været stillesiddende, beslutter du dig for at grave tre buske op på en eftermiddag. Det er nok en af de største fejl, du kan begå. Hvis din fysiske form ikke er til hårdt arbejde, så er det bedst at begynde i det små. Forvent ikke, at du kan ordne hele haven på én dag. Start med en let opgave, så kroppen kommer i gang, varier dit arbejde i løbet af dagen, og sørg for at få rigeligt med væske.

8. Den rigtige påklædning Det er varmt, så du smutter i klip-klappere og shorts, og så går du ellers i krig med hækkeklipperen. Det siger næsten sig selv, at det ikke er en god ide. Beskyt din bare hud mod nærkontakt med grensakse og andre skarpe redskaber med praktisk tøj.

9. Brug sikkerhedsudstyr For eksempel sikkerhedsbukser, sikkerhedssko, sikkerhedshandsker og hjelm med visir og høreværn.

10. Læs brugsanvisningen Sæt dig ind i, hvordan din motorsav og dine øvrige motoriserede havredskaber fungerer, før du går i gang med arbejdet. Få gerne instruktion af en person, der har erfaring med for eksempel motorsav. Hav i øvrigt altid handsker på under havearbejde, så du undgår at få hudirriterende plantesaft på hænderne - eller bid og stik fra insekter.


Aars Avis

18. MAJ 2016

SIDE 31

TIL LEJE AARS BOLIGFORENING

Smartere afgifter skal give danskerne bedre biler

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Afgifterne er dyre for både samfundet og bilejerne sænke afgifterne netop her. Også derfor er der behov for en helt ny afgiftsmodel. Oplægget ”Bedre biler på de danske veje – principper for nye og fremtidssikrede bilafgifter i Danmark” er allerede blevet præsenteret for skatteministeren, relevante politiske ordførere og andre interessenter. - Den værdibaserede registreringsafgift gør det uforholdsmæssigt dyrt at være bilejer og rammer skævt i forhold til de biler, vi ønsker. Derfor bør afgiften lægges om, så den i stedet tager udgangspunkt i bilens sikkerhed og miljøegenskaber. Hvis man samtidig gjorde afgiften løbende, ville danskerne i langt højere grad få mulighed for at købe nyere, sikrere og mere miljøvenlige biler, som rent faktisk passer til deres behov, siger adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen. - For DI og Bilbranchen er det afgørende, at vi har skatter og afgifter, der understøtter vækst og udvikling. En intelligent omlægning af registreringsafgiften vil gavne miljøet, trafiksikkerheden og mobiliteten i samfundet. Og for branchen vil det betyde, at man fjerner et kludetæppe af lappeløsninger, der hver dag koster betydelige summer i administration, dokumentation og kontrol, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen i DI. - Hvis ikke vi ændrer på bilbeskatningen, vil Danmark

halte langt bagefter på miljøvenlige og trafiksikre biler. De nye teknologiske løsninger, vi ser fra bilfabrikkerne med sikkerhedsudstyr og miljøteknologi, får mere end svært ved at finde vej til det danske marked med den nuværende

BLANDEDE

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars?

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

BILLIGSTE sommerdæk Få lune tilbud på 98 64 10 88

BILVASK

FRA 39,-

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98641088

Aalestrup Motor Co. ApS Testrupvej 6

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

SUNDHED & VELVÆRE KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Tlf. 98 62 17 11

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

Hornum Torv 2

Torsted Mølleby

Til leje

www.aarsavis.dk

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

Kører også på udebehandling

TLF. 20 60 30 70

v/ Tina Thomsen

3 værelses lejlighed på 80 m2, mdl. 5.600,- + forbrug. Dep. 3 mdrs. husleje. Tlf.: 51 26 83 31

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ

KLINIK FOR FODTERAPI

Ny Psykologpraksis

3 vær. lejl. på 1. sal, 70 m2 m. fælles gårdareal. Husleje kr. 3.800 + forbrug. AMH Bolig amh@amhbolig.dk tlf. 22 71 12 70

2-vær. lejlighed udlejes fra 1. juni. 2.975,- pr. mdr. + forbrug. Indskud 3 x mdr. husleje. Tæt på god busforbindelse. Henvendelse: Tlf. 29 44 10 45

Byens

www.meldgaardboligudlejning.dk

Farvekopicenter Aars

TIL LEJE

De danske bilafgifter er dyre for både samfundet og bilejerne. Derfor bør afgifterne lægges om, så nye grønne og mere sikre biler bliver billigere. Det mener FDM, Bilbranchen i DI og De Danske Bilimportører, som i et fælles oplæg viser vejen til bedre biler med smartere afgifter. Foto: Colourbox.dk.

Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

Bogtryk/ Offset

Til leje i Aars midtby

www.aarsbo.dk

registreringsafgift. Hvis vores bilpark fremover skal minde om et moderne vestligt land, så er vi nødt til at få ændret på registreringsafgiften. Ellers sakker vi bagud, supplerer Gunni Mikkelsen, adm. direktør De Danske Bilimportører.

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

MOTOR: Nye miljøvenlige biler med det nyeste sikkerhedsudstyr skal være billigere. Derfor bør registreringsafgiften lægges om fra den nuværende værdibaserede afgift til i stedet at basere sig på bilens miljø- og sikkerhedsmæssige egenskaber. Desuden bør afgiften gøres løbende og på sigt også mindre. Det mener FDM, Bilbranchen i DI og De Danske Bilimportører, som står bag det fælles oplæg ”Bedre biler på de danske veje – principper for nye og fremtidssikrede bilafgifter i Danmark”. Oplægget er ikke et konkret bud på en ny afgiftsmodel, men indeholder alene en række værktøjer til, hvordan bilafgifterne med fordel kan lægges om. Dermed er det oplagt for regeringen at inddrage oplægget i arbejdet med regeringens kommende 2025-plan for dansk økonomi. Sidste år betalte bilejerne op mod 45 milliarder kroner i skatter og afgifter. Et beløb der langt oversteg de omkostninger, samfundet i øvrigt havde ved bilismen. Det er dog ikke kun størrelsen af afgifterne, der er et problem – det er især måden afgifterne opkræves på. Den værdibaserede afgift på biler går nemlig ud over både mobiliteten, sikkerheden på vejene og hensynet til klimaet og miljøet. Samtidig viser beregninger, at det samlet set er en god forretning for samfundet at

AARSBO

Lys og venlig 2 vær. stuelejlighed på 75 m2, med adgang til have. Aars Centrum. Ingen husdyr. Husleje kr. 4.700 + forbrug. 3 mdr.s dep. Tlf. 30 20 80 23

Unik kolonihave

Sjældent udbudt til salg. Beliggende midt i Aars. Utrolig velholdt med nyere hus samt redskabsrum. Kontant kr. 65.000. Mobil: 22 71 12 70 evt. send sms

Viborg & Vesthimmerland Opstartstilbud foråret 2016 Halv pris på fem individuelle samtaler Se mere på www.psykologtinathomsen.dk eller ring for aftale tlf: 60 61 64 12

KØB OG SALG

OPRYDNINGSSALG!

Vestvej 13 - 9600 Aars Lørdag den 21. maj kl. 10.00 - 14.00 • Stillads traller til bænke og borde • Vinduer - Vinduespartier Terrassedøre • Indvendige og udvendige døre træ - alu - plastik • 2 sæt foldedøre

SÆLGES BILLIGT Tlf. 25 52 49 41


Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i 18. MAJ 2016 frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Aars Avis

SIDE 32

Dødsbo købes. Total oprydning og rengøring. Evt. male og småreparationer, så dødsbo er salgs-/nøgleklar.

Himmerlandsavisernes

loppemarked

Tlf: 70 23 00 02 Jern og metaller købes i større mængder. Små mængder afhentes. Biler købes til dagspris. Tlf: 40 28 61 89

Syv lokale aviSer for Samme priS!

Indbo og dødsbo effekter købes - især mindre møbler, brugsting & køkkensager har interesse. pia@leensbak.dk Tlf: 21 70 01 14

89.121 eksemplarer

HIMMERLANDS AVISERNE

sÆlges:

Velholdt spisebord i fyrretræ m/2 tillægsplader og 6 stole. Pris kr. 600. Tlf: 22 59 22 75/51 75 97 84

Plæneklipper Ginge, efterset og køreklar. Egense. 500 kr. Tlf: 23 26 50 74 Loppemarked: Den 21. maj kl. 10-16 på Trængstrupvej 75, 9541 Suldrup. Legetøj, retroting, gamle ting og sager sælges. Tlf: 61 54 82 49 Så sker det. Loppemarked på Mortensgade 12, Farsø. Lørdag 21. og søndag 22. maj kl. 9-16. Mange gode effekter fra flere sælgere. Tlf: 29 62 00 38

...fra kyst til kyst

Papir i lange baner. Hjælp vi har ca. 1/2 kilometer papir for meget. Ligger i ruller á 90 meter og er 91,4 cm i bredden. God 90 gr. kvalitet, hvidt. Kom med et bud, vi har godt 5 ruller. Henvendelse ml. kl. 9-16 Tlf: 96 49 88 12

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

Pæn og velholdt reol/ skænk i fyrretræ, kr. 600. Tlf: 22 59 22 75/51 75 97 84

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… købes: Gl. plov 2f, 12t el. 1f, 14 t. Gødningsspreder Bøgballe B 700. Traktor 40-80 hk. Gasgruekedel. Sælges: Kartoffellægger. Rotervender. Græs slåes og presses i små baller. Tlf: 42 43 32 05

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34 Toppris gives Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

HIMMERLANDS AVISERNE

10 fods jolle, kr. 1.200. 4,5 t tipvogn, kr. 7.500. Jydeland bagskovl, kr. 2.000. Pallegafler til lift, kr. 2.000. PGO scooter Hot 50, 30 km, kørt 1.700 km, kr. 7.500. Jagt-/fiskerikajak, kr. 2.500. Givi Rack m/tasker til en Honda CBR 600, 3 år gammel, kr. 3.500. Specilized, 48 cm racercykel, næsten ny, kr. 4.000. Tlf: 20 63 86 99 Tag-box ”Packlet” Grå - 350 kr. Tlf: 98 35 17 34

Brugt El-scooter Apollo 735, trehjulet, kraftig model, kører fint, service overholdt. Pris kr. 6.000. Tlf: 29 21 23 15 Brænde. Gran kr. pr. m 200 kr. Løv fra kr. pr. m 295 kr. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

bortgives: 660 ltr. akvarium med bord. Kan afhentes mod betaling af denne annonce. Tlf: 51 71 72 06

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

priser:

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

se eksempler:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

50

kr.

kr.

indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

100

kr.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

150

for alminDelig for loppeVær opmærksom på, loppeannonce annonce meD at der billeDe kan og op meD op til ændrede 20være orD. til 20 orD.

for loppeannonce om f. eks. loppemarkeD meD angivelse af tiD og steD.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Stort loppemarked i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler, design, retro, teak. Lørdag og søndag 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

Du kan annoncere meD alt brugt fra hjemmet, Dog ikke biler, motorcykler, campingvogne og traktorer. annoncer herom henvises til avisens øvrige annonce-rubrikker.


Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

HIMMERLANDS FUGESERVICE De danske landmænd tror, at produktionen stiger de kommende år. Det er landbrugspakken og bortfald af mælkekvoter, der slår igennem.

Landmændene forventer markant øget produktion

v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

De danske landmænd har store forventninger til årene der kommer mælkekvoterne er fjernet og har øget produktionen kraftigt. Undersøgelsen viser, at det fortsætter, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef på SEGES, som står bag Landmandsbarometeret. Han understreger dog, at forventningen om højere produktion ikke betyder, at det i øjeblikket er lukrativt at være mælkeproducent. Tværtimod kører langt hovedparten med underskud på grund af meget lave priser på mælk, og øget produktion er en af måderne landmændene forsøger at

forbedre indtjeningen på. - Også planteproducenterne forventer øget produktion i 2016 og 2017. Forklaringen er, at landbrugspakken giver mulighed for at øge gødskningen og dyrke arealer, der før var udlagt som randzoner, vurderer Klaus Kaiser. Ifølge undersøgelsen forventer landmændene at være tæt på bunden af den aktuelle, dybe lavkonjunktur med meget lave priser på især mælk, svinekød og minkskind. Lavkonjunkturen blev indledt med Ruslands importforbud mod

Billig mælk er dyr Lavpriskæden Aldi har valgt at sænke prisen på mælk i alle kædens butikker. Det vækker forargelse hos Økologisk Landsforening, der påpeger, at en priskrig på mælk har alvorlige konsekvenser. - Billig mælk er dyr. Dyr for køerne, dyr for naturen og dyr for landmændene. En priskrig på mælk vil tvinge mange flere danske mælkeproducenter fra deres gårde, tvinge flere fritgående køer inde i stalden, og tvinge naturhensyn i knæ. Det er ikke noget godt tilbud fra Aldi. Vi bliver alle fattigere af at købe billig mælk, siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening, og takker de butikskæder,

der ikke er gået med i priskrigen. Han opfordrer danskerne til at købe deres mælk - helst økologisk - et andet sted end Aldi. - Økologi-mærket er en garanti for, at køerne kommer ud på græs i det fri, som er det mest naturlige for dem. Aldis billigmælk er garanti for køer, som aldrig mærker solens varme, smagen af grønt græs eller duften af frisk luft i det fri. Regningen for prisfald sendes videre til landmanden, køerne og naturen, siger Paul Holmbeck. Hverken Dansk Supermarked eller Coop har tænkt sig at gå ind i en priskrig om mælk, med de konsekvenser det har for landmænd, dyrevelfærd og

forbrugerne. Rema 1000 og Lidl meddeler også, at de ikke vil reagere på Aldis prisnedsættelser. - Dels synes vi, at det er grundlæggende forkert, at et kvalitetsprodukt som frisk dansk mælk skal sælges så billigt, at det koster det halve af en flaske vand. Dels mener vi ikke, at det er tyske discountkæder, der sætter prisniveauet for dansk mælk ved at sælge billig udenlandsk mælk i Danmark, lyder det fra Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen. Hos Dansk Supermarked har man samme indstilling. - Vores priser på dansk mælk er upåvirkede af Aldis tyske mælk. Vi sælger i Netto, Føtex og Bilka

fødevarer fra EU og et stort fald i Kinas import af mejeriprodukter. - Lavkonjunkturen sætter blandt andet sine spor i landmændenes forventninger til at investere. Hverken i 2016 eller 2017 spores der større forventning om stigende investeringer. Det skyldes formentlig en kombination af manglende overskud på driften, og at det er særdeles vanskeligt at få pengeinstitutter til at hjælpe med at finansiere investeringerne, forklarer Klaus Kaiser.

Sprøjtning med planteværn samt udbringning af flydende gødning

Vesterbølle Vesterbølle Maskinstation Vesterbølle Maskinstation Maskinstation Vi har manden og rettidig kapacitet. v/ John Andersen v/ John Andersen

v/ John Andersen

udelukkende dansk mælk, fordi det efterspørger vores kunder. Vil man have billig udenlandsk mælk, må man købe den andetsteds, for vi holder fast i konventionel og økologisk dansk mælk fra dansk malkekvæg, siger Dansk Supermarkeds indkøbsdirektør, Jeppe Dahl Jeppesen. Sammen med Dyrenes Beskyttelse har Økologisk Landsforening lavet en kort film med opfordring til at sige nej til mælkepriskrigen.

A/S

Danske landmænd har stærkt positive forventninger til produktionen i 2016 og 2017. Omkring halvdelen forventer således at øge produktionen med mere end 10 procent begge år. Det viser den nye måling i Landmandsbarometeret, der to gange om året spørger et repræsentativt udsnit af landmændene om deres forventninger til fremtiden. - Det er især mælkeproducenterne, der forventer en større produktion. Mælkeproducenterne har allerede i 2015 benyttet sig af, at


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 34

Gudstjenester Søndag den 22. maj 2016

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S

Besøg på hestestutteri for at få mere viden om hestens pasning og pleje.

Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Landmænd skal sætte færre plakater op Landmænd skal fremover slet ikke skilte, når de modtager tilskud til plejegræs og økologisk arealtilskud, og grænsen for, hvornår man skal skilte med projekttilskud, hæves væsentligt fra 75.000 kroner til 375.000 kroner. Det er resultatet, efter NaturErhvervstyrelsen har foreslået over for EU-Kommissionen at forenkle reglerne om krav om plakater, når landmænd modtager støtte fra EU. - Vi har stort fokus på at forenkle og fjerne bureaukratiske regler. Så jeg er rigtig glad for, at vi er kommet igennem i EU med forslaget, så land-

mænd i større grad bliver fritaget for at opsætte plakater, når de modtager EU-tilskud. Det er et skridt i den rigtige retning, da landmænd har oplevet plakatkravet som et stort irritationsmoment, siger EU-direktør Sarah Børner fra NaturErhvervstyrelsen. Det er stadig et krav, at landmænd med erhvervsmæssige hjemmesider skal beskrive projektet og her skilte med, at de modtager EUtilskud. Det gælder både for plejegræsordningen, økologisk arealtilskud og projekttilskud. Her gælder der ikke nogen bagatelgrænse.

OFFICIELLE VOLVO BM

TRAKTORER FOR ALLE

ÅBENT HUS

Oplev blandt andet kørsel med 100-årige

Landboungdom deler viden i Marokko En dansk delegation er netop vendt hjem Seks danske Landboungdomsmedlemmer er netop kommet hjem fra et udvekslingsbesøg på en landbrugsskole i Marokko. Besøget er en del af Landboungdoms projekt Farmers4Future, der handler om at dele den viden danskerne har om landbrug, med studerende på en Marokkansk landbrugsskole, der ligger i et af de mere fattigere områder. Det nye projekt Farmers4Future blev taget godt imod, af eleverne på den marokkanske landbrugsskole MFR Ouled Said. Projektet varer to år og omhandler blandt andet unges rettigheder og har også en stor del af landbrugsfagligt indhold. - Det er rart at se veloplagte elever, som interesserer sig for det projekt, som vi har udviklet hjemme i Danmark, fortæller Johanne Laursen fra Landboungdommens Marokkogruppe. De unges projekt og store arbejde omkring formidling af viden om landbrug har også imponeret både politikere og Jørgen Molde, der er den danske ambassadør i Marokko. Derfor besøgte ambassadøren de unge på landbrugsskolen på en rundtur med den danske politiker

VELKOMMEN TIL

Grydstedvej 66, 9240 Nibe Venlig hilsen Kjeld W. Jensen

Kan se resultater Landboungdom startede oprindeligt projektet op i

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Lørdag den 21. maj kl. 10.00-16.00

VETERAN-TRAKTORER

Marcus Knuth, der er udlændinge- og integrationsordfører fra Venstre. - Vi er da stolte over, at det vi har sat i gang også bliver bemærket af andre. Vi mener jo også selv, at det arbejde vi laver i samarbejde med den lokale landbrugsskole er værdifuldt, og man kunne jo håbe på, at vores erfaringer bliver bragt op på et politisk niveau, så endnu flere fattige marokkanere kan få samme muligheder, som de 23 unge på denne landbrugsskole, fortæller Emelie Pettersson, fra Landboungdommens Marokkogruppe.

OFFICIELLE

Munktells 20/24

åbner jeg portene til min samling

Projekt Have er en succes. Eleverne passer haven rigtig flot, og resultatet er flotte rækker med grønsager.

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

2009, og ved det netop afholdte besøg i Marokko, kunne deltagerne se nogle af resultaterne fra de seneste års besøg. - Det er vidunderligt at se, hvordan haven vi lavede sammen med eleverne for to år siden, er vokset og passet til fingerspidserne. Der er hovedsalater i flotte rækker, rødløg som bare vælter op af jorden og ikke mindst krydderurter. Krydderurterne er et kapitel for sig selv, - der er rosmarin som hække rundt om skolens stier og mynte i lange baner, - som bruges til den marokkanske te, fortæller Pernille Kynde, fra Landboungdommens Marokkogruppe. Pernille Kynde var i haven med eleverne, og her blev der plantet nye træer og etableret nye bede med gulerødder. Der har været mange landbrugsfaglige emner på skemaet under opholdet, hvor de unge danskere underviste på diverse workshops. Det blev blandt andet til et besøg på skolelederens stutteri, hvor der var undervisning i hestens pasning og pleje af den ansatte ”hestekyndige”. Desuden blev der undervist i malkekøer med blandt andet medbragte videoer af strømaskine, inseminering, malkerobotter og meget andet, så eleverne fik syn for sagen.

Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke 11.00 Blære Kirke ingen Gislum Kirke 14.00 Vognsild Kirke ingen Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke 9.30 Gundersted Kirke ingen Veggerby Kirke ingen Sønderup Kirke ingen Suldrup Kirke 10.30 Bislev Kirke ingen Ejdrup Kirke ingen Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke ingen Kornum Kirke 9.30 Løgsted Kirke ingen Salling Kirke ingen Oudrup Kirke ingen Næsborg Kirke 11.00 Vindblæs Kirke ingen Ranum Kirke 9.30 Malle Kirke ingen Vilsted Kirke ingen Overlade Kirke ingen Farsø Kirke 10.30 Vester Hornum Kirke ingen Hyllebjerg Kirke ingen Flejsborg 9.00 Louns Kirke ingen Alstrup Kirke ingen Strandby Kirke 9.00 Ullits Kirke ingen Foulum Kirke ingen Svingelbjerg Kirke 10.30 Trængstrup Frimenighed ingen Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke ingen Durup Kirke 9.00 Rørbæk Kirke ingen Grynderup Kirke 11.00 Stenild Kirke ingen Brorstrup Kirke 19.30 Ravnkilde Kirke 10.15 Aarestrup Kirke ingen Haverslev Kirke 10.30 Aalestrup Kirke 10.00

Aars Landboauktion var i uge 19 tilført 5 SDM kælvekvier, 4000-5900, 12 kødkvæg, 5900-13200, 3 græskøer, 2200-3100, 20 kvier over 12 mdr. malkerace, 1800-3400, 10 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 2200-7000, 15 kvier under 12 mdr. malkerace, 800-3000, 33 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 22006400, 10 tyre over 3 mdr. malkerace, 1800-3400, 10 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 5000-7500, 20 tyre under 3 mdr. malkerace, 500-1200, 6 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 800-1100, 1 foldtyr, 11.000. Omsætning: 483.000,00 kr.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 20 Basis 354,38 (345,71). SPF+Myc 359,38 (350,71). SPF 363,38 (354,71). Økologi 1051,85 (1044,22). UK-tillæg 11. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,40 (5,34) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 35

Arla giver økonomisk incitament til at bruge GMO-frit foder Markedet er ifølge mejerigiganten villig til at betale merprisen Landmandsejede Arla har besluttet at motivere flere ejere til at gå over til GMOfrit foder i deres mælkeproduktion. Markedet er i højere grad klar til at betale en merpris, og Arla er i en gunstig position til at gribe denne nye mulighed. Beslutningen, om et økonomisk incitament for at få landmænd til at anvende GMO-frit foder, er taget af Arlas bestyrelse på baggrund af en ny udvikling i Tyskland. Her efterspørger detailhandlen i stigende grad mælkeprodukter, som er baseret på GMO-frit foder, og de er villige til at betale en merpris. Denne trend vil formentlig sprede sig til andre markeder, og Arla vil gerne gribe denne mulighed for at skabe værdi til landmændenes mælk. Ifølge formand Åke Hantoft er Arla godt forberedt på at møde den voksende efterspørgsel

ARLA vil fremover motivere sine ejere til at gå over til GMO-frit foder. De ekstra omkostninger i mælkeproduktionen er forbrugerne ifølge ARLA villige til at betale.

efter GMO-frit foder fra de transeuropæiske detailhandlere. - Vi ejer den største økologiske mælkepulje i verden, hvor foderet, som standard, er GMO-frit. Vores svenske

landmænd har altid brugt GMO-frit foder. Dette betyder, at omkring 20 procent af Arlas mælkepulje allerede lever op til markedskravet. Der er et kommercielt potentiale, som vi kan udbygge

Analyse viser behov for PSO-lettelser Afgiften hæmmer danske virksomheder PSO-afgiften hæmmer danske virksomheder i konkurrencen med udlandet. Det viser en analyse fra Skatteministeriet. I analysen konkluderer ministeriet, at PSO-afgiften er dyr og ineffektiv og, at der er god samfundsøkonomi i at skrotte den. Blandt andet vil husholdningernes skattebyrde blive lettere, hvis PSO-afgiften flyttes over på finansloven og dermed lægges oven i danskernes skat. - Det største problem med PSO-ordningen er og bliver, at den er konkurrenceforvridende. 90 procent af tiden koster el i Danmark det samme som i nabolandene, men hvis man lægger PSO-omkostningerne oveni regningen, bliver billedet meget skævvredet, siger Karen Hækkerup. I dag betaler danske virksomheder mere end 25 øre i PSO-afgift per kWh, mens den tilsvarende PSO-sats i Sverige er ca. 2,3 øre/kWh. 80 procent af elforbruget i svensk industri er undtaget for denne omkostning på grund af særlige vilkår. I Tyskland vil en virksomhed med et elforbrug som et mellemstort dansk slagteri i gennemsnit betale under 9 øre/kWh, og godt halvdelen af hele det tyske

PSO-afgiften er meget højere i Danmark end i vores nabolande, og det er konkurrenceforvridende. Især de danske gartnerier, slagterier og øvrige fødevarevirksomheder bliver ramt af de høje afgifter.

industri-elforbrug sker til en PSO-sats på under én øre per kilowatttime, fremgår det af Skatteministeriets analyse. - Man kan vel roligt sige, at det er konkurrenceforvridning, der er til at tage og føle på. Derfor skal regeringen roses for at tage fat på problemet. Vi håber, at der i Folketinget vil være bred opbakning til at omlægge PSO’en og få den over på finansloven for på den måde at sikre danske arbejdspladser på samme måde, som der var bred opbakning til at justere systemet, da den tidligere regering fremlagde sin Vækstpakke i 2014, siger Karen Hækkerup. Skatteministeriets ana-

lyse viser, at PSO-omkostninger er steget eksplosivt over de seneste år, fra 2,1 milliarder kroner om året i 2008 til 8,4 milliarder kroner i 2015. Analysen dokumenterer også, at der ikke længere er nogen, der tror på, at PSO-omkostningerne vil falde væsentligt over de næste par år. - Landbruget, ikke mindst gartnerierne, og mange fødevarevirksomheder, er blandt de mest el-forbrugende sektorer i Danmark. Det vil derfor være en fantastisk nyhed for danske fødevareindustri, hvis regeringen kommer igennem med den ønskede omlægning, siger Karen Hækkerup.

ved at tiltrække flere landmænd, der er villige til at gå over til GMO-frit foder, siger Åke Hantoft. Han understreger, at beslutningen er baseret på den kommercielle mulighed og

ikke er et udtryk for, at Arlas ejere har skiftet mening om GMO. - Vi er åbne for innovative løsninger og ny teknologi, som kan forbedre landbruget og bidrage til bæredygtig fødevareproduktion til den voksende verdensbefolkning. Vi lukker ikke døren for GMO, og vi fortsætter med at overvåge den videnskabelige forskning vedrørende fordele og ulemper ved GMO, siger han. Det vil være en ekstra omkostning for landmændene at overgå til GMO-frit foder. Men med den merpris, som detailhandlerne og kunderne i de forskellige markeder er villige til at betale, vil Arla kompensere landmændene, i takt med at de overgår til GMO-frit foder. En lignende model bruges også til økologisk mælk, hvor landmændene allerede nu kompenseres for de ekstra omkostninger. - Vores nuværende ekstra behov for mælk baseret på GMO-frit foder er op til en milliard kilo i løbet af de næste 12 måneder, og vi forventer, at vi kan betale en eurocent ekstra pr. kilo mælk. Den kompensation vil også tilgå vores svenske landmænd, som allerede fodrer GMO-frit. Vi ved

ikke præcist fra hvornår, men vi arbejder hårdt på at få udredt detaljerne, siger CEO Peder Tuborgh. De praktiske udfordringer i virksomheden og på gården skal stadig undersøges. - Lige nu kommer efterspørgslen fra Tyskland, hvor vi, med det samme, vil kigge på de praktiske problemer som logistik, adskilt forarbejdning og så videre. Efterhånden som de kommercielle muligheder viser sig på andre markeder, vil vi invitere landmænd til at deltage og gradvist tage flere landmænd ind. Men vi skal skal stadig undersøge, hvordan vi kan gennemføre det, og hvor hurtigt, siger Peder Tuborgh. Det genetisk modificerede foder, der bruges i øjeblikket, er i de fleste tilfælde begrænset til soja, hvilket dækker mellem 0 og 10 procent af den totale fodermængde på Arla-gårdene. Alt soja, der bruges på Arla-gårdene er dækket af certifikater for at støtte ansvarlig sojaproduktion. På trods af, at køerne bliver fodret med disse begrænsede mængder af genetisk modificeret sojafoder, er deres mælk pr. definition GMO-fri, da GMO’en ikke kan spores i mælken.

Forretningsplan er vigtig for investeringer i slagtesvin Og så skal man benytte sig af muligheden for tilskud En ny analyse fra SEGES Videncenter for Svineproduktion viser, at man som slagtesvineproducent bør sørge for at have en solid forretningsplan på plads, hvis man planlægger at foretage større investeringer i stalde eller at modernisere. Der er en række nøgleelementer, man bør have med i sine overvejelser. I tider hvor økonomien i erhvervet stadig halter mange steder, er det vigtigt, at man gennemarbejder sin forretningsplan, inden man går til banken med planer om at investere i nye slagtesvinestalde. For selvom det er svære tider, så er det muligt at investere i slagtesvin og få en god rentabilitet. - Det er svært at være svineproducent i det hele taget i øjeblikket. Afregningspriserne og foderpriserne gør, at man skal have fuldstændig styr på sine planer for at få en fornuftig indtjening. Det viser denne analyse tydeligt. Derfor råder vi til, at man får sin forretningsplan helt på plads, inden man går i gang med nye investeringer, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Erik Larsen. Analysen peger på, at hvis man i sin forretningsplan blandt andet sørger for

Når man skal investere i nye slagtesvinestalde, bør man især være opmærksom på at have forretningsplanen helt på plads, inden man går i banken og også huske at benytte sig af mulighederne for at få tilskud til byggeriet. Foto: Colourbox.dk.

at have godt styr på tilskud, foder og lokalitet, så er der langt bedre muligheder for at investere i nye staldanlæg til slagtesvin og skabe en økonomisk fordelagtig produktion. - Man kan godt opnå en god rentabilitet ved investeringer i nye stalde til slagtesvin, hvis man er blandt de bedste på produktivitet, sørger for at få moderniseringsstøtte til byggeriet og hvis man selv blander sit foder. Det er helt afgørende at have styr på de elementer, inden man begiver sig ud i en større investering, understreger Erik Larsen. I analysen er der lavet en række investeringscases, der

belyser muligheder og begrænsninger, som man skal være opmærksom på, hvis man går med planer om at investere i nye stalde til slagtesvin.

KØB OG SALG Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 36

HIMMERLANDSGADE 42 2. IDEEL NYBEGYNDER- ELLER SENIORBOLIG Aars Denne skønne andelsbolig er en del af andelsboligforeningen "Himmerlandstorvet" og er helt ideel til det unge par, den enlige eller det ældre par. Boligen er placeret i stueplan og er beliggende lige i hjertet af Aars med gåafstand til stort set det hele. Lige uden for døren er der her mulighed for mange gode gåture i enten Aars lystanlæg med skøn natur samt lege- og fitnessredskaber eller en strøgtur op gennem den skønne hovedgade med et væld af specialbutikker. Der er til andelsboligen et tilhørende depotrum, fast parkeringsplads og et fælles cykelskur.

NYHED

BOGFINKEVEJ 7 VELHOLDT VILLA MED FREDELIG BELIGGENHED I AARS Aars For enden af en blind vej i Aars finder I denne dejlige villa. Her får I en hyggelig bolig med tre værelser, en stor stue og en skøn havestue, der kan bruges året rundt. Dertil kommer en flot have, der er let at holde. Der er plads til både middagsselskaber og sofahygge i stuen, hvor store, sydvendte vinduespartier sørger for en lys og luftig atmosfære. I det rummelige og åbne spisekøkken kan I være sammen om madlavningen og indtage hverdagens måltider i hyggelige omgivelser.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.245.000 1.821

65.000 6.024/4.803

Bolig m2: 131 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Garage m2: Byggeår: 1980 Sag: 258V1600073 Energi:

956 34

Aars Denne ejendom er beliggende med blot 3 minutter til Aars by. Boligen indeholder: Entré/fordelingsgang. Køkken fra 2004 i lyse elementer. Stue med både opholds -og spiseafdeling. Badeværelse med gulvvarme. Toilet der er indrettet som bryggers. Der er desuden 2 værelser. Der er fra entréen trappeopgang til 1. salen, hvor man træder ind i et disponibelt rum/repos. Der er på nuværende tidspunkt 3 værelser, det skal dog renoveres. Der er tilhørende udhuse med gode muligheder for at have lidt dyrehold.

C

NYHED

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

25.000 2.655/2.057

Bolig m2: 57 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Udhus m2: Byggeår: 1973/1983 Sag: 258V1600067

C

Nedlagt landbrug Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

495.000 1.497

25.000 2.415/1.925

Bolig m2: 131 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Udhus m2: Byggeår: 1900 Sag: 258V1500108 Energi:

5.642 240 G

ALBERTASVEJ 15 SUPERNEMT SOMMERHUS VED DEJLIG SANDSTRAND

Hvalpsund Fritidshus Velkommen til Illeris 120. I dette naturskønne område får I et charmerende sommerhus på en stor hjørnegrund - med en ugeneret beliggenhed ud til mark og skov. Fra adressen kan I spadsere ned til den gode badestrand på ti minutter. 495.000 866

Bolig m2: 116 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 2005 Sag: 258V1500276 Energi:

NYHED

ILLERIS 120 CHARMERENDE SOMMERHUS VED HVALPSUND

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

150.000 5.992 500

AGGERSUNDVEJ 26 LANDEJENDOM MED GODE UDHUSE OG MED CA. 3 MINUTTER TIL AARS!

Villa, 1 fam. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Andelsbolig Købspris: Boligydelse: Forbrugsafh. udgifter:

1.265 15

Ring til os og hør nærmere om en af vores spændende boliger!

Aars Ejendomsmæglere, MDE · Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk · www.danbolig.dk

Trend Fritidshus Nyd det dejlige strandliv og de mange muligheder for dejligt strandliv og et aktivt ferieliv ved Trend syd for Løgstør. Her udbydes et moderne indrettet og vedligeholdelsesfrit, muret sommerhus med PVC-vinduer og en dejlig nem grund. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

795.000 671

40.000 4.209/3.264

Bolig m2: 78 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1999 Sag: 258V1600030

1.272

Profile for Aars Avis

Ars 20160518  

Ars 20160518  

Profile for ugeavis
Advertisement