Page 1

Til samtlige husstande

90. årgang - Nr. 18

ONSDAG 4. maj 2016

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Aars IK skifter formand og udvider bestyrelsen

Genbrugsplads i Aars bevares ■ AARS: Genbrugspladsen ved Dybvad Møllevej i Aars bliver bevaret, men der var bud efter den i byrådet forleden med et forslag om at samle de tre sydlige genbrugspladser i Vesthimmerlands Kommune til een. De tre pladser i Aars, Farsø og Aalestrup skulle så afløses af een stor plads i Østrup. Forslaget blev stillet af Venstre, men i byrådet var der flertal for at bevare de decentrale genbrugspladser i Aars, Aalestrup, Farsø - og i Løgstør, hvor pladsen findes hos Renovest i Oudrup. Der blev givet udtryk for, at pladserne i de fire byer er god service for borgerne, og et par byrådsmedlemmer udtrykte betænkelighed ved, hvad der vil ske med affaldet, hvis borgerne får længere at køre end tilfældet er nu. Venstre havde stillet forslaget af besparelsesmæssige årsager, bl. a.

Per Nyborg ventes at afløse Kenneth Pedersen Af Lars Lindberg

Genbrugspladsen ved Dybvad Møllevej i Aars bevares.

fordi det er påkrævet med en snarlig udvidelse af genbrugspladserne i Aars og Farsø. Men byrådspolitikerne valgte en løsning med hjertet fremfor udelukkende at skele til økonomisk fornuft. Genbrugspladsen i Aars er i øvrigt sikret udvidelse, idet naboen, Aars Fjernvarme, for kort tid siden har købt et nærliggende areal som kan anvendes til formålet.

du Hos Vinspecialisten finder forkælelsesgaven til mor!

lalkorvie f ds

johan ra bulow

r Bollcmhoer! ti

chloækkoklear de f.eks. f Xocolara ti

m froogtgheerr s frøer

pr. pk. 10

enrdvee d n æ spaveku v kan g u sel e t d - soammmensæt s

0,-

■ AARS: De seneste ni år har formanden for Aars Idrætsklub heddet Kenneth Pedersen, men på en ekstraordinær generalforsamling 12. maj vil han overlade roret til Per Nyborg, som allerede sidder i bestyrelsen. På generalforsamlingen vil bestyrelsen også bede de fremmødte om lov til at udvide bestyrelsen fra tre til fem medlemmer. Det fortæller den afgående formand. - Vi valgte for nogle år siden at slanke bestyrelsen, da vi samtidig oprettede en lang række udvalg, som fik forskellige arbejdsområder. Det har fungeret rigtig fint, men tre mand i bestyrelsen for en klub af Aars IKs størrelse er ikke meget, og da vi fik rigtig positiv respons, da vi begyndte at prikke nogle mulige nye bestyrelsesmedlemmer på

Efter ni år som formand for Aars Idrætsklub træder Kenneth Pedersen tilbage på klubbens ekstraordinære generalforsamling 12. maj. Her ses han sammen med klubbens maskot Ferdinand.

skuldrene, valgte vi at gå op til fem medlemmer, siger Kenneth Pedersen, som i den grad kan overlade en sund klub til sin efterfølger. Derfor har han det også fint med at trække sig til-

bage. - Vi har aldrig haft flere medlemmer, og ungdomsafdelingen eksploderer nærmest med nye medlemmer, så jeg kan gå med god samvittighed, og da min

Løssalg: 5,00 kr.

yngste knægt skal begynde på efterskole efter sommerferien, synes jeg, det er et godt tidspunkt at stoppe, når jeg ikke længere selv har børn i klubben. Det giver en anden kontakt med medlemmerne, når man er på fornavn med alle spillerne og deres forældre, og det er man bare ikke, når man ikke har sin faste gang i klubben, siger han. Får bestyrelsen generalforsamlingens godkendelse, vil bestyrelsen fremover bestå af formand Per Nyborg, næstformand Kasper Jensen, Per Mølgaard, som vil være ny i bestyrelsen, René Svendsen, der i dag er suppleant, og Ilona Strange, der som nyt medlem vil gå ind som kasserer. - Det er lidt et generationsskifte, og det glæder mig meget, at det er nogle unge mennesker, som virkelig vil klubben. Jeg er sikker på, at de kan skabe noget nyt dynamik og løfte klubben, siger Kenneth Pedersen, som ikke siger helt farvel til Aars Idrætsklubttorsdag, 12. maj. Kenneth Pedersen vil efterfølgende fortsætte sit arbejde i klubbens kunstgræsbaneudvalg.

Vi søger testpersoner

STUDENTERBUFFET

FLERSTYRKELINSER

ud af huset (juni tilbud)

- når du vil være fri for briller

Kylling bryst på sprød forårssalat med mango og karrydressing

• Flerstyrkelinser ➝ Istedet for briller med overgang • Natlinser ➝ Se klart hele dagen UDEN linser! • Døgnlinser ➝ skal kun skiftes 1 gang om måneden • Linser til bygningsfejl ➝ Naturligvis! • Allerede linsebruger? ➝ Prøv os på prisen, vi er oftest billigst!

Røget laks i pandekage Serrano skinke med melon Helstegt kalveinderlår Nakkesteg med rosmarin og timian Bondesalat med hvidløgs mayonnaise Melonsalat Krydderkartofler Rødvinssauce Rabarbertærte med cremefraiche

xjeorctoelæastkie

Stylist

Optiker

Indehaver

Brød og smør

h

pr. stk. 75,-

himmerlandsgade 81 - 9600 aars - tlf. 9862 2711 www.harmonie-aars - harmonieaars@mail.dk

mors dag (søndag) har vi åbent fra kl. 9.00-14.00

Chokoladekage toppet med blød chokolade hertil jordbærskum

AFHENTNINGSPRIS

PR. PERSON

Annette

Line

Nyt Syn Aars | Anlægsvej 6 | 9600 Aars | Tlf. 98 62 10 90 | nytsyn.dk

Kent

179,-

Min. 10 pers. Himmerlandsgade 111 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 16 00 · www.aarshotel.dk


2 Ugens navne

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

FARSø BEGRAVELSESFORRETnInG Højgårdsvej 24, Farsø Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk Claus Hylleberg Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Din lokale bedemand · Exam. bedemand Jens Møller

AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

70

Bodil Holm Christensen, Søndergade 34 F, Aars, tirsdag, 10. maj.

65

Lis Myrup, Løvsangervej 48, Aars, lørdag, 7. maj.

65

Bruno Cortsen, Solvænget 7, Aars, mandag, 9. maj. Bruno Cortsen er tidligere bygnings- og skolehjemsinspektør på Erhvervsskolerne i Aars. Han er oprindelig uddannet lærer fra Ranum Statsseminarium. I mange år har Bruno Cortsen været aktiv løber hos Aars Trim Motion. Ved klubbens 20 års fest i 2009 opnåede han to flotte titler. Først fik han fiduspokalen og senere blev han udnævnt til æresmedlem for mange års trofast arbejde for klubben. En af de mange ting Bruno Cortsen har deltaget i gennem årene er 200 km cykelløbet Himmerland 2000 den 18. august 2001.

Bryllup

Telf. 98 63 13 24

Døgn vagt

Erik Thomsen, Oustrupvej 2 C, Aars, tirsdag, 10. maj. Margit Ravn Nielsen, Brorsonsvej 26, Aars, søndag, 8. maj.

Annoncemodtagelse:

Tlf. 70 20 41 41

75 70

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Runde fødselsdage

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Christina Bertha Bygvraa, datter af Jette og Ole Bygvraa, Korsø, og Martin Krøjmand, søn af Jette og Frank Krøjmand, Blære, vies lørdag, 7. maj i Hornum Kirke.

Topkarakter til Matas i Aars AARS: Matas i Aars har fået topkarakter og bevis fra myndighederne på, at borgerne trygt kan købe håndkøbsmedicin i butikken. Resultatet er opnået efter en kontrol udført af Lægemiddelstyrelsen. Allergipiller, nikotintyggegummi og gigtpiller. Der bliver efterspurgt meget håndkøbsmedicin i Matas. Det viser en nyligt offentliggjort rapport fra Lægemiddelstyrelsen, der ved uanmeldt besøg har udført kontrol hos 868 butikker, der sælger håndkøbsmedicin til mennesker. Line Leth Jensen, butikschef i Matas i Aars, glæder sig over topkarakteren:
- Vi synes selv, vi i Matas gør os umage for at overholde alle regler, så borgerne kan være helt trygge ved at handle i butikken. Derfor er det dejligt, at vi efter Lægemiddelstyrelsens meget grundige kontrol nu har bevis på, vi har orden i vores håndtering af medicinen. Jeg er stolt af mine medarbejderes indsats, siger Line Leth Jensen.

Fra politiets døgnrapport Stjal lopper AARS: Lions Club Aars har netop afsluttet det årlige loppemarked. Det blev til rekordomsætning. Men den kunne måske have været endnu større. Der har nemlig været indbrud på Lions’ lager ved Industrivej i Aars. En afblændet dør er sparket ind. Der er ikke overblik over, hvad der er stjålet.

Ophold i Hornum til trængte konfirmander HORNUM: I denne konfirmationstid handler det for mange om at få flotte gaver og mange penge. Men ikke alle har mulighed for det. Lidt uden for Hornum ligger Himmerland Camping og Feriecenter. De hører til blandt en lille flok, der forsøger at gøre noget for de konfirmander der af forskellige grunde ikke får så meget som mange andre. Børnesagens Fællesråd og Himmerland Camping og Feriecenter støtter udsatte konfirmander i fattige familier i Danmark med en konfirmationsgave i form af gratis ferieophold i luksushytte i Himmerland. Det er andet år i træk, at Himmerland Camping donerer ferieophold til udsatte unge, der har modtaget konfirmationsstipendier Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

fra Børnesagens Fællesråd. - Mange fattige familier er ikke i stand til at give deres børn en nok så beskeden konfirmationsgave, og jeg har valgt at sætte ind dér, hvor det er lettest fra min side: At hjælpe med et sommerferieophold, siger John Filthuth fra Himmerland Camping & Feriecenter. En af dem der er blevet hjulpet er Anna. Anna mors er alene med tre børn og sygemeldt med cancer, så pengene rækker ikke til konfirmationsfest og konfirmationsgaver. Men med hjælp af John Filthuth fra Himmerland Camping & Feriecenter fik Anna alligevel en fantastisk konfirmationsgave: ”Min mor græd af glæde, da hun fik nyheden. Tænk, at der findes mennesker som John”, siger Anna, fra Århus. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

4. MAJ 2016

Ugens portræt

Hjælpsom formand med et godt hoved Når Aars Idrætsklub torsdag, 12. maj holder ekstraordinær generalforsamling, overtager Per Nyborg - hvis de fremmødte ellers vender tomlen op - formandsposten efter Kenneth Pedersen. Per Nyborg har de seneste fire år været kasserer i klubben, og det er en mand, der både er ferm med kuglerammen og skarp i pæren, som sætter sig i formandsstolen. Per Nyborg er 44 år gammel, han har taget sin uddannelse på Erhvervsskolerne Aars og siden hos daværende Aars Kommune, hvor han - nu i Vesthimmerlands Kommune - kunne fejre 25 års jubilæum som økonomikonsulent tidligere på året. Af sine kolleger bliver Per Nyborg beskrevet som en humoristisk, venlig og arbejdsom mand, der kan sit kram og ikke går på kompromis med sine opgaver. Selv om Per Nyborg har nok at se til på jobbet, ligger han ikke på den lade side, når han har fri. Han sidder blandt andet i bestyrelsen i Aars Vand, han er formand for Fritidsrådet i Vesthimmerlands Kommune, han er holdleder for førsteholdet i Aars Golfklub, hvor han også selv svinger køllerne på andetholdet i ny og næ, og inden længe overtager han altså formandsposten i Aars IK. Men bliver det så for meget for ham? Næppe, lyder svaret fra venner og kolleger. Per Nyborg er nemlig en arbejdshest, der virkelig kan få noget fra hånden, og så engagerer han sig dybt i de ting, han brænder for. Blandt de mennesker han omgås, er han vellidt, og de beskriver ham som sjov, ærlig og kontant. Spørger man ham om hans mening, får man den uden “bullshit”, hvilket gør ham let at arbejde sammen med. I sine unge dage uddannede Per Nyborg sig som fodbolddommer, og han fløjter stadig gerne en kamp, når han har mulighed for det. Tidligere har

Per Nyborg.

han trænet både pige- og damehold i Aars IK, men i dag nøjes han med rollen som bomber på klubbens old boys-hold. Her scorede han for øvrigt i efteråret et hattrick på bare 20 minutter mod lokalrivalerne fra Vegger, og den præstation går ikke sådan lige i glemmebogen - hverken hos Per Nyborg eller de mange, mange mennesker i klubben, som han har fortalt, genfortalt og siden genoplivet historien for. Privat har Per Nyborg en kæreste, han har haft i nogle år, men af sine jævnaldrende venner bliver han fortsat opfattet som ungkarl, da han endnu ikke har fået børn. Derfor er det også næsten altid hos Per Nyborg, det foregår, når drengene skal se Champions League og have en enkelt kold til ganen. Dem kan Per Nyborg nemlig godt lide, og ifølge vennerne er der utallige anekdoter, som involverer Per Nyborg, men de gør sig væsentligt bedre over en øl med vennerne end på tryk i avisen. Per Nyborg er glad for at rejse, og et yndet rejsemål er Thailand, hvor han har været flere gange. Han er den midterste i en børneflok på fem, og til sommer skal han til Grønland for at besøge to af sine brødre, som arbejder der. Rejsen fik han i øvrigt af sin mor, da han havde 25 års jubilæum ved kommunen.

VOGNSILD: Lørdag kl. 10.37 opdagede en beboer

på Morumvej i Vognsild, at der var brand på ejendommen. Beboeren gik ude i stalden og så pludselig røg fra stuehuset. Branden er formentlig begyndt ved husets tørretumbler. Der skete alvorlige skader på bygningen. Den er formentlig nedbrændt totalt.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk

Fra politiets døgnrapport Ejendom brændt


Aars Avis

4. MAJ 2016

Danbolig er flyttet i Aars AARS: Danbolig Vesthimmerland, som siden etableringen i efteråret 2010 har haft til huse i ejendommen Himmerlandsgade 40A i Aars er flyttet til større lokaler i ejendommen Aars

C på hjørnet af Himmerlandsgade og Nibevej i den anden ende af byen. Her er der blevet bedre kontormæssige forhold og plads til en større vinduesudstilling med boliger til salg. Flytningen markeres med reception i dag onsdag, 4. maj.

Niels Krog Jensen Vor kære

Carl Aage Simonsen er stille sovet ind Aars, den 23. april 2016

Lone og Steffen Lauritz og Alexander

Ella

Mette og Torben Kalle og Josefine

Bisættelsen har fundet sted

Vor højtelskede mor, svigermor farmor, mormor og oldemor

Else Madsen Cimbrerbilerne i Aars har indleveret deres taxibevillinger til den tidligere Aars Kommune.

Taxibevillinger i Aars opslås ledige AARS: Cimbrerbilerne i Aars har, i forbindelse med en konkurs, indleveret deres tre taxibevillinger til området, der omfatter den gamle Aars Kommune. Normalt ville kommunen overdrage bevillingerne til en eksisterende taxivognmand, men i denne situation har Teknik- og Miljøudvalget, der står for taxibevillingerne besluttet, at de tre taxibevillinger skal opslås ledige, og der kan ansøges om dem. Der er på nuværende tidspunkt 12 taxibevillinger i området omfattende gamle Aars Kommune. Taxibevillingerne er fordelt således: Gunnars Taxi syv taxibevillinger, Cimbrerbilerne tre taxibevillinger, Ranum Taxi en taxibevilling og Hvalpsund Taxi en taxibevilling. - Vi har besluttet at opslå de tre bevillinger. Men vi har samtidig besluttet, at vi

vil vurdere på de indkomne ansøgninger. Årsagen er, at vi ikke så gerne vil lægge alle bevillinger i en “kurv”, forklarer formanden for Teknik- og Miljøudvalget Niels Krebs Hansen (C). Kommunen vurderer, at der kan være en væsentlig risiko ved, at en taxivognmand har næsten alle taxibevillingerne i et område. Vælger Taxivognmanden af ukendt årsag at indlevere sine taxibevillinger, vil taxidækningen i en periode være væsentlig forringet. På den baggrund finder forvaltningen det mest hensigtsmæssigt at opslå de indleverede taxibevillinger som ledige. Forvaltningen har allerede fået en forespørgsel på en taxibevilling i området fra ny vognmand. Hvis ikke taxibevillingerne kan genbesættes efter opslag, henlægges de ind til videre.

Flere ton tøj til Røde Kors i Aars AARS: Kampagnen “Smid tøjet Danmark” har gennem nogle uger kørt i hele Danmark. Det tøj der blev smidt og afleveret til Røde Kors - er nu kommet ud i de forskellige Røde Kors-butikker. - Det er nu, man kan gøre de bedste fund, siger butiksleder Hanne Lynnerup i Røde Kors-butikken i Aars. Butikken har modtaget flere ton brugt tøj under de seneste ugers kampagne Smid Tøjet Danmark. - Vi har modtaget så meget flot og unikt, brugt tøj, at vi næsten ikke har plads til det. Der ligger virkelig meget godt tøj på hylderne nu, siger Hanne Lynnerup.

Pengene fra tøjsalget går til nødhjælp Udover at gøre et genbrugsfund til en fornuftig pris, støtter man også Røde Kors hjælpearbejde i Danmark og ude i verden, når man handler i en af Røde Kors-butikkerne. Otte stykker genbrugstøj, som sælges i Røde Kors-butikkerne, kan for eksempel give midlertidigt husly til en familie. Og tøjsalget støtter Røde Kors i Aars-Aalestrup afdelingens arbejde med besøgstjeneste, nørklere, vågetjeneste, samaritter og lokal hjælp til børnesommerlejr og julehjælp.

SIDE 3

* 17. maj 1934 er pludselig taget fra os Hornum, den 30. april 2016 På familiens vegne

Hanne og Per Bisættelsen finder sted fra Ulstrup Kirke tirsdag den 10. maj kl. 13.00 Højtideligheden slutter ved kirken

TAK EFTER DØDSFALD

er pludseligt afgået ved døden Gatten, den 25. april 2016 På familiens vegne Bisættelsen har fundet sted

Al opmærksomhed

Alt opmærksomhed

ved min fødselsdag den 6. maj frabedes venligst men bestemt. Marie Kristensen Ø. Boulevard 17 Ø

Al påtænkt opmærksomhed

Ejnar Larsens

Dan Mølgaard.

Sylvia

www.aarsfrikirke.dk Da jeg fylder 80

vil det glæde mig at se venner og familie den 22. maj 2016 kl 11.30 i Årestrup Forsamlingshus. S.u. senest den 10. maj på tlf. 40 91 50 23. Hilsen Ebbe Jacobsen, Suldrup

KÆRE MOR OG FAR

i anledning af vores diamantbryllup frabedes venligst. Margit og Vagn Mouritsen

for deltagelse ved min mand død og bisættelse En særlig tak til vore venner Birthe, Henning, Karen, Leif, Violia og Ejner for besøg og kørsel. Til vores barnebarn Palle og hans kone Heidi, samt til Rose, Birgitte og Torben, som også har hjulpet mig med begravelsen.

for opmærksomheden i anledning af min konfirmation den 24. april. Hilsen Anders Hyldal Nielsen

Susanne

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst.

Tak

Tusind tak

I ønskes hjertelig til lykke med sølvbryllupsdagen den 9. maj. Der er morgenvækning kl. 7. Hjertelig til lykke fra Steffen og Maia Jeanette, Kim og Olivia

Indbydelse

I anledning af min fødselsdag vil jeg gerne se familie, naboer og venner på Hornum Kro søndag den 29. maj kl. 12.00. S.u. senest den 20. maj på tlf. 98 66 14 29. Mads Rask

AARS KIRKE

SYNG PINSESALMER

Onsdag den 11. maj 2016 kl. 19.30 - ca. 20.20 i Aars Kirke

Aftengudstjeneste i Ulstrup Kirke Søndag den 8.maj kl.19.30

Sognekoret SangKlang medvirker Organist: Anne Elisabeth Appel Liturgi: Hanne Petersen Efter gudstjenesten er alle velkomne til en kop kaffe.

LOPPEMARKED Aars BMX klub ”Lynet” afholder loppemarked Lørdag den 7. maj kl. 10.00-14.00 i klubhuset på Støberivej 10, 9600 Aars Der vil denne dag også være sponsorløb for klubbens kørere. Pengene fra både sponsorløb og loppemarked går til klubben. Der vil evt. komme besøg af regionsholdet der træner kl. 12.00. Du kan også selv prøve at køre BMX denne dag. Kom og gør en god handel og hils på BMX-sporten.

Vi synger pinsesalmer som fællessang. Salmeteksterne vises på storlærred og er illustreret af billeder. Alle er velkomne. Organist Jan Mygind organist@aarskirke.dk Kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausen kirkeogkulturmedarbejder@aarskirke.dk Se mere: www.aarskirke.dk

www.aarskirke.dk


Aars Avis

SIDE 4

4. MAJ 2016

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

AARS Stumpemarked MOTORCYKLER - KNALLERTER - KLASSISKE BILER SPECIALBILER - STUMPER - RESERVEDELE - LITTERATUR

Lørdag den 7. maj 2016 kl. 09.00 - 16.00 Vesthimmerlands Messecenter, Messevej 1, 9600 Aars Entre kr. 75,00 - inkl. MesseAvis Børn under 14 år gratis Aars Stumpemarked byder som tidligere velkommen til vores salgsog oplevelsesmesse fyldt op med knallerter, motorcykler, klassiske biler, specialbiler, stumper, reservedele, bøger, manualer, modelbiler og meget, meget andet. Salgsstande fra 200 kr. inkl. entré.

”De småborgerlige Gårdsangere” fra Dronninglund leverede underholdningen.

Foråret holdt sit indtog på Solvang i Aars AARS: Beboerne, pårørende og personalet var invite-

ret til forårsfest på Plejecenter Solvang i Aars onsdag,

Aars Stumpemarked er igen udvidet med Hal 3, således vi nu råder over ekstra 2.900 m2, samt de store udendørs arealer.

Vi tilbyder besøgende i SPECIALKØRETØJER

- såvel med 2, 3 og 4 hjul - at udstille deres køretøjer i Hal 3. Fører og køretøjer kommer gratis ind, evt. passagerer betaler normal entre.

Mød op i Aars på denne herlige forårslørdag og tag på en rejse tilbage i tiden - en tid der aldrig mere vender tilbage. Aars Stumpemarked er stedet, hvor folk mødes og taler med hinanden og hvor venskaber opstår og vedligeholdes. Sæt noget ind på oplevelseskontoen - kør til Aars 7. maj 2016. Info: Mobil 40276464 - 40886464 - 23700739 www.aars-stumpemarked.dk - facebook.dk/aarsstumpemarked

Ekstraordinær Generalforsamling i Aars IK Torsdag den 12. maj 2016 kl. 20.00 i klubhuset på Lyngsøvej 2B. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Ændring af vedtægter 3. Valg til bestyrelsen

Med venlig hilsen Bestyrelsen

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

SKER…

Se pinsesolen danse fra en hængekøje Naturbasen i Jenle Plantage lørdag den. 14. maj. Oplev pinsesolen danse fra en hængekøje i skoven. Bålet vil være klar til at grille medbragt aftensmad fra kl. 17.00. Efter aftensmaden byder skoven på udfordringer og naturopgaver for alle generationer. Næste morgen vækkes vi af fugle, der underholdene flyver fra gren til gren og en dansende pinsesol som invitere til morgenmaden der fabrikeres over bål. Tilmelding til Karin Winther på 30 32 49 39 eller på karin@naturekspeditionen.dk senest onsdag den 11. maj kl. 12.00. Pris: 75 kr. pr. deltager Hængekøjer kan lånes. Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands Kommune. www.naturekspeditionen.dk

MEDDELELSER

Kommune- og lokalplaner, høringer, godkendelser og tilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Hovedsponsor

KLIP UD OG GEM

KOm FFO Or O r 13. sæsO On n i træ træK K ttil il danmar danmarK Kss største bagagerumsmar K bagagerumsmarK Ked Ked

2. SØNDAG i måneden:

10/4 • 8/5 • 12/6 • 10/7 • 14/8 • 11/9 • 9/10 YT:

NYT - N

LØRDAGE:

4/6 • 6/8 • 3/9

Dyrskuepladsen, Hobrovej 437, Skalborg, 9200 Aalborg SV, kl. 09.15-15.15

Det er muligt at komme under halvtag - efter »først til mølle« princippet! Oplev retro, nostalgi og vintageting i et hyggeligt miljø. gratis entré og gratis parkering for publikum! g Salg af brugte ting og dansk husflid. Stadepladsbestilling nødvendig ved Ole S. Rask, Rask Event ® på tlf. 2834 4878 bagagerumsmarkeder.dk

MANDAGE TIRSDAGE ONSDAGE TORSDAGE

KL. 15-20 KL. 15-16 KL. 18-19 KL. 17-20

Bestil stadeplads på 2834 4878

Bagagerumsmarked #bmrask Aalborg

Farsø Fjord Camping inviterer alle interesserede til

Åbent hus

Lørdag d. 7. maj fra 13.00-16.00 Kom og se vores dejlige campingplads og de forbedrede faciliteter. Vi er vært ved lidt godt til ganen.

Kim Basland

Farsø Fjord Camping Gl. Viborgvej 13, Stistrup, 9640 Farsø, tlf. 30 52 53 12 www.farso-fjordcamping.dk

27. april. Der var virkelig forårspyntet og dækket flot op til de 104 gæster på plejecenteret. Festen foregik i dagligstuen. I ugerne op til havde der hersket stor travlhed med at lave smukke bordkort i form af mariehøns og servietringe med sommerfugle på. Der var foldet flotte og farvestrålende servietter. Derudover havde beboerne produceret forskellige ting, der skulle bruges

til amerikansk lotteri bl.a hjemmebagte småkager, smykker, tørklæder og meget andet. Der blev serveret velkomstdrinks og snacks efterfulgt af farseret kalkunbryst med spændende tilbehør og til desserten var der rabarbertriffli. Den lækre mad blev leveret fra Kimberkroen og professionelt serveret af frivillige fra Solvangs Venner. På dagen blev der også fejret en beboer, der blev 104 år, så selvfølgelig blev der også sunget fødselsdagssang og råbt et trefoldigt leve for fødselslaren. ”De småborgerlige Gårdsangere” fra Dronninglund leverede underholdningen. De spillede både på harmonika, sav, rumsterstang, balje, kaffekande, toiletbørste og selvfølgelig lirekasse. Man kan roligt sige at takten blev slået an til foråret, og humøret og stemningen var i top. I pausen blev der solgt amerikansk lotteri. Der blev hurtigt udsolgt, og de mange hjemmelavede og donerede gevinster fra både private og byens butikker blev hurtigt fordelt. Så var der kaffe og småkager, hvorefter gårdsangerne tog hul på anden del af showet. Der blev sluttet af med “ Skuld gammel venskab rejn forgå” Det blev en rigtig dejlig aften.

Merkurpassagen kan opleves i Aars AARS: Hvis vejret tillader åbner Vesthimmerlands Gymnasium og Aars Amatør Astronomer observatoriet bag gymnasiet. Det sker mandag, 9. maj, så interesserede kan opleve Merkurpassagen på stjernehimlen. Merkurpassagen betegnes som årets atsronomiske begivenhed. Merkurpassager er et forholdsvist sjældent astronomisk fænomen. Senest et sådan fænomen kunne ses fra Danmark var i 2003, og næste gang bliver i 2019, oplyser Peter Stenild, Aars Amatør Astronomer. En Merkurpassage er i bund og grund det samme som en solformørkelse, blot er det ikke Månen, som skygger for Solen, men planeten Merkur, og eftersom Solen er involveret i begivenheden, er det

nødvendig at tage bestemte forholdsregler, nemlig at man kun må se på Solen gennem et teleskop, som er forsynet med særlige filtre til soliagttagelser. Selv om Merkur er større end Månen, er den så langt væk, at den kun kan ses som en lille sort plet, der ganske langsomt bevæger sig hen over solskiven fra øst mod vest. Pletten er for lille til at kunne ses med det blotte øje, hvorfor det er nødvendigt at anvende et teleskop eller evt. en prismekikkert med påsatte filtre. Hele forløbet indledes tidligt på eftermiddagen og varer syv en halv time. Formørkelsen kan ses i sin helhed fra Danmark, idet Solen først går ned omkring en halv time efter passagens afslutning.

Fællessang i Aars Kirke

arbejder Marianne Klausen samt kirkesanger Märta Nielson synge for. For at alle skal have mulighed for at synge med, vil salmeteksterne blive vist på storskærm illustreret med billeder fra bibelen. Der har været holdt lignende sangaftener i Aars Kirke til jul og påske.

AARS: Som optakt til pinsen vil der onsdag, 11. maj være fællessang i Aars Kirke. Organist Jan Mygind vil spille pinsen ind. Samtidig vil kirke- og kulturmed-


Aars Avis

4. MAJ 2016

SIDE 5 Borgmester Knud Kristensen havde lovet at klippe den røde snor, men det var ikke alle der kunne vente på at det skete. Pludselig blev afspærringen brudt, og folk var ved at vælte både borgmesteren og Poul Poulsen, der er hovedansvarlig for loppemarkedet. De mange gæster betød hurtigt, at der ikke var meget plads at røre sig på omkring bordene med de mange effekter, da besøgstallet var på sit højeste.

Penge til sorggrupper

Borgmester Knud Kristensen (C) var nær blevet væltet omkuld, da afspæringerne brød sammen ved åbningen af Lions Loppemarked.

Borgmesteren nær væltet af loppemarkedsgæster i Aars

Søndag aften var det en flok trætte Lions medlemmer og hjælpere, der kunne gøre resultatet af weekendens travle og hektiske loppeweekend op i Messecenter Vesthimmerland - og det var med konstateringen af, at det store arrangement igen har slået rekord.

- Vores besøgstal ser ud til at ligge nogenlunde stabilt på ca. 3.000 gæster, og det glæder os meget, at vi igen i år kan donere entréindtægten fra loppemarkedet til Sorggrupperne Børn i Sorg, der således i år vil få overrakt en check på 58.800 kr. til arbejdet blandt børn og unge, der har mistet én af deres kære, slutter Leif Ervolder fra Lions Club Aars. Den store aktivitet kræver også mange hjælpere og sælgere, og i weekenden har ikke mindre end 100 personer været i gang med at sælge i Messecenter Vesthimmerland - dels medlemmer af Lions Club Aars og deres ledsagere, dels medlemmer fra Lions Club Aars - Aarstidens Kvinder og en lang række frivillige, som har tilbudt at hjælpe til, for at Lions bagefter kan hjælpe andre.

Lions Loppemarked i Messecenteret i Aars satte igen rekord Af Torsten Hansen AARS: Den samlede omsætning for Lions Loppemarked i Aars satte igen rekord. - Vi ender med en omsætning på ikke mindre end 475.000 kroner, siger Leif Ervolder, Lions Club Aars. Det er rekord og naturligvis vækker det glæde, alligevel var der søndag formiddag forhåbninger

om et lidt højere beløb. Da tallene blev gjort op lørdag aften var man kommet lige over 400.000 kroner, og den halve million var inden for synsvide. Derfor håbede flere af folkene med de hvide Lions-forklæder, at søndagen ville bringe beløbet op over de 500.000 kroner. Men det kom ikke til at ske. - Vi er stadig fantastisk tilfredse, og vi skal jo også

huske at glæde os over, at det var så godt vejr om søndagen. Og vi ved jo, at godt vejr ikke er det bedste til loppemarkeder, så er der mange der hellere vil ud i haven, smiler Leif Ervolder. De 475.000 kroner dækker ikke kun over omsætningen lørdag og søndag. Faktisk medregnes også omsætningen ved de tre lagersalg Lions har afviklet i løbet af vinteren. Det giver

også god mening, fordi det stadig er indsamlede loppeeffekter der danner omsætningen. Det store loppemarked tiltrække traditionelt mange gæster. I år kom 2940, hvilket var seks styk flere end sidste år. Langt de fleste af dem kom om lørdagen, og da selve loppemarkedet skulle åbne lørdag, var der virkelig stort pres på afspærringerne.

Omsætningen satte rekord igen i år ved loppemarkedet i Aars.

Bosch med 100 dages fuld returret! Serie | 6 Vaskemaskine

Kondenstørretumbler med varmepumpe

Serie | 6 Indbygningsovn i stål

3 forskellig farver Bosch støvsugere

Bosch WAT286B8SN

Bosch WTW874B9SN

Bosch HBA63S251S

Vaskemaskinen med det automatiske doseringssystem iDOS™: doserer vaskemidlet præcist for et perfekt vaskeresultat. A+++. 100 dages fuld returret. Inkl. 2+2 års garanti: Vejl. kr. 9.299,-

Tørretumbler med SelfCleaning Condenser™ holder det lave energiforbrug A++ i hele produktets levetid. Du skal ikke rense kondensatoren .100 dages fuld returret. Inkl. 2+2 års garanti: Vejl. kr. 8.789,-

Indbygningsovn med automatisk selvrens. Aktiver funktionen pyrolyse – sparer tid og kræfter ved rengøring. A. .100 dages fuld returret. Inkl. 2+2 års garanti: Vejl. kr. 10.259,-

BGL25MON6 BGL24MON4 BGL25MON5

Åbningspris, kr.

Åbningspris, kr.

Åbningspris, kr.

5.555,-

Slut

5.555,-

4.999,-

Ekstra stor støvsugerpose på 3,5 liter, exceptionelt lavt energiforbrug. 100 dages fuld returret. Vejl. kr. 999,-

Åbningspris, kr.

799,-

Mange

Check spurt på du bare åbning nettet!

Se flere

flere

butikken

tilbud

tilbud i fantastiske

Løgstørvej 20 | 9600 Aars | 9862 4676 | vesthimmerland@hvidtogfrit.dk


Aars Avis

SIDE 6

VU i Aars med ny folketingskandidat

NORMALT

ÆNDRET TIL: BY

LAND

Kr. Himmelfartsdag 5. maj

Fredag 6. maj

Fredag edag 6. maj

KLIP U

D OG G EM

Afhentning af dagrenovation i Vesthimmerlands Kommune omkring Kr. Himmelfartsdag

Renovest A/S • Stengårdsvej 33 • 9670 Løgstør • Tel.: 98 68 32 00 info@renovest.dk • renovest.dk • facebook.com/renovest.dk

Automatisk aflæsning Aars Fjernvarme foretager i perioden 1. maj - 22. maj 2016 aflæsning af målerne hos fjernvarmeforbrugerne i

AArs - suldrup og hAverslev Aflæsningen sker automatisk via radiomoduler i forbrugernes varmemålere. Aflæsningen foretages af ansatte hos Aars Fjernvarme via antenne eller i fjernvarmens biler fra gade/fortov. Det er ikke nødvendigt med adgang til boligen for at foretage måleraflæsningen, med mindre det ikke er muligt at modtage et aflæsningssignal. Aars Fjernvarme Dybvad Møllevej 1 9600 Aars Tlf. 99 98 80 70 E-mail info@aarsfjv.dk Hjemmeside: www.aarsfjv.dk

Aars Fjernvarme

Reception og Åbent Hus hos TeamTIME

AARS: 29-årige Marie Bjerre blev valgt som ny folketingskandidat for Venstre i Himmerlandskredsen i marts måned. Sammen med VU Vesthimmerland går hun nu på gaden, for at møde vælgerne. Det sker lørdag, 7. maj i Aars og Løgstør. - Vi er i VU Vesthimmerland meget begejstrede for valget af Marie Bjerre som vores nye folketingskandidat. Hun har værdigrundlaget i orden, kan tale de unges sag, og går ikke mindst op i lokale interes-

VU Vesthimmerland og Venstres nye folketingkandidat Marie Bjerre går rundt i Himmerlandsgade lørdag, 7. maj for at tale med vælgerne.

Per Bach Laursen er også kandidat VESTHIMMERLAND: Mange af Venstres medlemmer har blandt andet via Venstre Vesthimmerlands organisation anbefalet Per Bach Laursen, Overlade, at genopstille som Venstre Vesthimmerlands spidskandidat til byrådsvalget i 2017 i Vesthimmerland. På et medlemsmøde 27. april proklamerede Per Bach Laursen sit kandidatur. Per Bach Laursen er i dag 1. viceborgmester og Venstre i Vesthimmerland går efter borgmesterposten ved det kommende kommunalvalg. Per Bach Laur-

Per Bach Laursen opstiller også som emne til spidskandidat til det kommende byråd for Venstre i Vesthimmerland.

RESULTATOPGØRELSE FOR ÅRET 2015 DKK 1.000

I anledning af Direktør Per Torp 60 års fødselsdag samt udnævnelse af Kim Bach Jensen til CEO for TIME Danmark inviteres kunder, forretningforbindelser og venner af huset til at fejre dette

Tirsdag den 10 maj kl 11-16 på Søndervang 3-4 i Farsø

sen sidder også i byrådets økonomiudvalg, og har gennem to år været gruppeformand for Venstres byrådsgruppe. Per Bach Laursen er med sit væsen og politiske snilde, en afholdt mand i Venstre og i byrådet. Han beskrives som en person, der går ind for det reelle politiske arbejde, hvor ærlighed er i højsædet og hvor politiske ”rævekager” er uacceptable. Venstre Vesthimmerlands endelige spidskandidat vælges på et opstillingsmøde i Blære Multicenter onsdag, 25. maj. Udover Per Bach Laursen, er byrådsmedlem Inger Nielsen, Blære, kandidat. Der er åben for tilmelding af spidskandidater frem til 11. maj.

BALANCE PR. 31. DECEMBER 2015

MODERSELSKAB 2015 2014

DKK 1.000

AKTIVER

Præmieindtægter for egen regning ..... 146.488 141.607 Forsikringsteknisk rente ......................... -64 244 Erstatningsudgifter for egen regning ... -100.011 -83.122 Forsikringsmæssige driftsomkostninger for egen regning ........................................ -48.162 -43.819 Forsikringsteknisk resultat ..................... -1.749 14.910

Materielle aktiver i alt .............................. Investeringsaktiver i alt............................ Tilgodehavender i alt ................................ Andre aktiver i alt ...................................... Periodeafgrænsningsposter i alt ........... AKTIVER I ALT ..............................................

INVESTERINGSVIRKSOMHED

PASSIVER 30.184

57.196

64

-244

30.248 2.318 30.817 -1.893 28.924

56.952 1.921 73.783 -9.635 64.148

Grundfond ................................................... Reservefond ................................................ Reserve for nettoopskrivning efter indre værdis metode................................. Overført resultat ........................................ Egenkapital i alt ......................................... Præmiehensættelser ................................ Erstatningshensættelser ......................... Hensættelser til forsikrings- og investeringskontrakter i alt ..................... Gæld i alt ...................................................... PASSIVER I ALT ..........................................

MODERSELSKAB 2015 2014

8.920

8.634

783.396

763.876

31.114

33.296

57.452

25.341

1.455

1.621

882.337 832.768

25.000 500.000

25.000 500.000

146.524 123.945 30.080 23.735 701.604 672.680 65.559 64.234 107.227 88.176 172.786 152.410 7.947 7.678 882.337 832.768

Den fuldstændige årsrapport og koncernårsrapport er tilgængelig hos Erhvervsstyrelsen medio juni 2016. Årsrapporten er ligeledes tilgængelig på www.himmerland-forsikring.dk

Vi glæder os til at se jer INTERNATIONAL

ser, siger formand for VU Vesthimmerland, Peter Buchreitz Harbo. - Vi glæder os derfor til at føre kampagne sammen med hende, og en “gågadeaktion” er helt oplagt til at sætte fokus på hendes kandidatur, fortsætter Peter Buchreitz Harbo. Advokat Marie Bjerre ser frem til at komme på gaden sammen med de aktive VUere i Vesthimmerland. Hun håber på at snakke politik og forhåbentlig møde en masse politikinteresserede folk, der har lyst til en snak med den nye folketingskandidat. Aktionen omfatter først et besøg på Himmerlandsgade i Aars og herefter i Løgstør på Østerbrogade.

FORSIKRINGSVIRKSOMHED

Investeringsafkast .................................... Forrentning af forsikringsmæssige hensættelser............................................... Investeringsafkast efter forsikringsteknisk rente............................................... Andre indtægter......................................... Resultat før skat ........................................ Skat ............................................................... ÅRETS RESULTAT ......................................

sammen med os ved en uformel reception

4. MAJ 2016

Keder du dig? DANMARK

Så hent inspiration til livet i foreningsannoncerne i Aars Avis


Aars Avis

4. MAJ 2016

SIDE 7

MERE SMAG PÅ HVERDAGEN... SLAGTEREN TILBYDER

MORS DAG – SØNDAG 8. MAJ 2016 Buket

Eliza Chokolade

Flere forskellige farvekombinationer

Fra lokalt firma fra Aarhus

2 kg ølmarineret svinekam og 2 kg rødvinsmarineret svinekam

1/1 hjemmelavet nyrøget hamburgerryg Min. 3000 g

Værdi

13500

Samlet pris

15000

Værdi

13000 135,130,49,-

Rabat

114,-

Samlet pris

10 rundstykker + stor dagmartærte

350-450 g

Slots Grovhvedebrød

KUN

Værdi

4900

200,-

15000 Steff Houlberg pølser

BAGEREN TILBYDER

Buket Chokolade Brød

Pr. stk.

KUN

2000

1500

Spar

Spar

6,-

KUN ONSDAG

KUN FREDAG

Änglamark mælk

Skagenshorn eller kærnemælkshorn

KUN

KUN

400

500

Spar op til

Spar

5,-

4,95

KUN LØRDAG

KUN SØNDAG

Coop kartoffelmarked

Morsdagskage

Dybfrost

Chokoladekage m. hindbærfløde, jordbær og gelé

Softice og slushice

Pr. pose

7

Introduktionspris

Pr. stk.

00

Spar

12,95

5000

Åbningstider Varehus

Bager

Postbutik

Man-fredag Torsdag Lørdag Søndag

6.30- 20.00 Lukket 6.30- 18.00 6.30- 18.00

11.00- 17.00 Lukket 10.00- 12.00 Lukket

8.00- 20.00 Lukket 8.00- 18.00 8.00- 18.00

Frit valg

500

HUSK:

du kan få Coop point når du tanker ved OK!

Der kan betales med kontaktløst Dankort

Kvickly Aars Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 4. maj til og med lørdag d. 7. maj.

14,95


Aars Avis

SIDE 8

4. MAJ 2016

Himmerlandsgade 150, Aars - 98 62 17 11 - annonce@aarsavis.dk

Indleveringsfrister

Pinsedag

Indleveringsfrister

obs...

til onsdag den 18. maj: Korrekturannoncer, fællesaverteringer og loppeannoncer senest:

onsdag den 11. maj kl. 12.00 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Aars Avis senest:

torsdag den 12. maj kl. 11.00

FysioDanmark Aars har 10 ansatte.

Aars Fysioterapi bliver til FysioDanmark Aars Vil sætte fokus på nye udviklingsmuligheder AARS: 1. maj tog Aars Fysioterapi et stort skridt fremad, og blev officielt en del af FysioDanmark. Navnet har stået på facaden i nogle uger, men nu sker det faktiske navneskifte. Det forventes samtidig, at skabe nye udviklingsmuligheder og endnu mere fokus på kvalitet og høj faglighed. Staben af personale forbliver den samme. FysioDanmark Aars. Sådan lyder klinikkens nye officielle navn Det er indehaverparret Lars Kristensen og Merete Krogh Kristensen, der har besluttet at klinikken nu officielt skal være en del af den landsdækkende kæde. - Vi har samarbejdet med FysioDanmark i en årrække. Nu går vi skridtet videre og

bliver en del af kæden, hvilket er helt naturligt og meget positivt for os. - Det handler først og fremmest om at fremtidssikre vores klinik gennem kvalitet, høj faglighed og en erkendelse af, at sammen med andre står vi stærkere. Det hele selvfølgelig til glæde for patienterne, forsikrer Lars Kristensen.

Personalet ”klædes på” - Ved at blive en del af FysioDanmark sikrer vi i endnu højere grad, at vi hele tiden er ajour med nye behandlingsmetoder og tilbud inden for sundhedsfremme og træning, ligesom vores personale gennem fælles kurser og uddannelse i fremtiden altid

er klædt på til at levere den bedst tænkelige behandling til patienterne. Alle vores medarbejdere skal certificeres gennem FysioDanmark, forklarer Lars Kristensen. FysioDanmark, Aars blev stiftet i 2004. I 2012 blev klinikken udvidet med et stort og flot træningscenter på den nuværende adresse på Messevej 2 i Aars. Klinikken har i dag 10 medarbejdere, der yder mange forskellige former for behandlinger til patienter, der enten kommer på eget initiativ, på henvisning fra en læge, eller som kommer gennem én af de fleksible virksomhedsordninger, som tilbydes arbejdspladser i og omkring Aars.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.25: The Expendables Amerikansk actionfilm fra 2010 Ross leder en gruppe lejesoldater, der hyres til en tophemmelig, CIA-finansieret operation i et sydamerikansk land. Ross og hans mænd skal styrte den brutale diktator general Garza. Det lyder som en let tjans for de hårdkogte drenge, men snart står det klart for dem, at opgaven bliver alt andet end rutine.

Kl. 21.00: Kriminalkommissær Barnaby Engelsk krimiserie fra 2016 Det er tid for den årlige høstfestival, og et tivoli er kommet til byen. Men et dødsfald kaster en skygge over festlighederne. Harry Wyham, ejer af den lokale rideskole, findes livløs i en hestestald. John Barnaby er sikker på, at der er tale om urent trav, for den arrogante Harry var en mand med mange fjender.

Kl. 22.10: Kommissær George Gently Engelsk krimiserie fra 2013 En kulminearbejder findes død under mistænkelige omstændigheder. Hans arbejdsplads er lukningstruet, og det skaber dyb splittelse i lokalsamfundet. George Gently efterforsker sagen, men den erfarne politimand har også sine egne problemer at slås med.

Kl. 23.05: Ocean’s Twelve Amerikansk krimikomedie fra 2004 Danny Ocean røvede sammen med sin bande Ocean’s Eleven et velspækket kasino, og nu står banden overfor et nyt gigantisk job. Banden er dog blevet til Ocean’s Twelwe fordi Dannys kone er kommet med. De planlægger en række spektakulære røverier i Rom, Paris og Amsterdam.

Kl. 21.00: Yes Man Amerikansk komedie fra 2008 Bare sig ’ja’! Det bliver bankrådgiveren Carl Allens kur, da han liv går i sort, efter han er blevet skilt og har store problemer på jobbet. For at komme på fode igen, går han nemlig på et selvhjælpskursus, hvor princippet er, at man bare skal sige ’ja’ til alt! ’Ja’ til muligheder, til oplevelser, til livet!

Kl. 21.00: Magic Mike Amerikansk drama fra 2012 Stripperen Magic Mike er hot, tjener masser af penge og nedlægger damer i stribevis på natklubben Xquisite. Da Mike møder den unge Adam, der er interesseret i en karriere som stripper, bliver Mike mentor for ham, og snart er Adam også en stjerne i G-streng foran det hujende kvindelige publikum.


Aars Avis

4. MAJ 2016

Næstformanden i Kultur- og Fritidsudvalget Signe Nøhr (C) løsnede sløjferne på bouldersvæggene hos FDF.

SIDE 9

Karsten “Kortbuks” Hansen brugte en kniv til at skære den røde snor over.

Peter Tindahl Madsen (t.v.), Dennis Gislum og Brian Larsen har været drivkræfterne bag opførelsen af Baneskovens Friluftscenter ved FDF Aars.

Ingen traditionel snoreklipning hos FDF i Aars Sløjfer blev åbnet og en kniv klarede den sidste røde snor ved åbningen af Baneskovens Friluftscenter Af Torsten Hansen AARS: 10 år efter de første ideer blev fostret kunne FDF i Aars i søndags fejre åbningen af Baneskovens Friluftscenter på Gl. Gislumvej i Aars. - Det har krævet meget tålmodighed, og der har været hårde forhandlinger med Vesthimmerlands Kommune. Det samme gælder forhandlingerne med Skov og

Naturstyrelsen, siger Peter Tindahl Madsen, der sammen med Brian Larsen og Dennis Gislum har været drivkræfterne bag friluftscentret. De tre har søgt penge hjem fra diverse fonde og sponsorer, samtidig med at de har forhandlet med myndighederne og fundet frivillig arbejdskraft til få det hele til at fungere. Men resultatet er også

blevet godt. Med en samlet investering på 750.000 kroner kan FDF nu glæde sig over, at have fået to shelters og et stort hus, hvor de kan spise mad og arbejde. Alt er bygget i træ og ligger lige op ad Himmerlandsstien. Mellem shelterne er der lavet en bålplads. På den anden side af FDFs klubhus er der bygget tre boulders, hvilket bedst kan sammenlignes med klatrevægge. Men her

kan der klatres på alle sider. Næstformanden for Kultur- og Fritidsudvalget Signe Nøhr (C) skulle klippe de røde snore på bouldervæggene. Efter en fin indvielsestale fra Signe Nøhr, der blev dog ikke tale om at klippe, da hun kunne nøjes med at løsne sløjferne. Så snart bouldervæggene var frie begyndte de unge FDFere at klatre på dem. Lidt efter var tiden kommet til at indvie shelters og

huset. Også her holdt de tre FDF-drivkræfter sig tilbage. De overlod taler og snoreklipning til tidligere formand Eva Harbo Andersen og Karsten Hansen, bedre kendt som Karsten “Kortbuks”. Igen blev der ikke tale om at klippe snoren, fordi Karsten Kortbuks, som tidligere spejder, naturligvis ønskede at skære snoren med en dolk. Karsten Kortbuks for-

talte derefter sjove historier. Det er planen, at friluftscentret skal kunne benyttes af alle. Særligt er der tænkt på de cyklister der kommer kørende ad Himmerlandsstien. Dog er der ikke lavet en direkte adgang fra stien til centret. Folk skal “udenom” for at komme dertil. Vesthimmerlands Kommune har lovet at sætte skilte op, så cyklisterne kan finde derhen.

TAK FORDI DU STØTTER AARS TENNISKLUB

Karsten “Kortbuks” Hansen fortalte historier mellem de nye shelters.

Aars.dk havde ringe held med nye tiltag AARS: Foreningen bag internetsiden aars.dk genvalgte de to bestyrelsesmedlemmer, der var på valg ved årets generalforsamling i sidste uge. Margit Kristensen og Lisbeth Mørck Christensen modtog begge genvalg. Forinden havde formand Henrik Tange berettet om et år, hvor der var gjort flere tiltag for at skabe yderligere interesse for aars.dk. En af aktiviteterne var en ugentlig konkurrence, hvis formål var at skabe øget trafik på siden. - Desværre havde konkurrencen ikke helt den effekt vi havde håbet, konstaterede formanden. Uddelingen af en folder

om hjemmesiden havde heller ikke haft målbar effekt. Selv om trafikken på siden ikke var nævneværdigt forbedret, så kunne kasserer Jimmy Krøier Sørensen fremvise et regnskab med et overskud på cirka 18.000 kroner. Efter generalforsamlingen var en del debat. Her blev det foreslået, at foreningen skulle skifte navn. Lige siden stiftelsen har foreningen haft navnet Aars på Nettet. Men det navn bruges ikke. Derfor blev der foreslået, at der til næste års generalforsamling stilles et ændringsforslag til vedtægterne, om at foreningen ændre navn til Aars.dk.

15.842 kr. til Aars Tennisklub

Aars Tennisklub har lige fået sponsorkroner fra OK. Det er de meget glade for. Med et OK Benzinkort kan du også støtte Aars Tennisklub, hver gang du tanker. Bliver du samtidig mobil- eller elkunde, kan du støtte din lokale klub ekstra meget. Se mere på ok.dk/lokalsporten

Års


Aars Avis

SIDE 10

4. MAJ 2016

Forårsinspiration/Mors dag

Denne Toyota Celica fra 1972 er blandt de biler som udstilles i Aars på lørdag.

Der er altid mange besøgende til Aars Stumpemarked, og meget at se på. (Arkivfoto)

Aars Stumpemarked byder foråret velkommen

Igen i år kan førere af specialkøretøjer komme gratis ind til markedet i Messecenter Vesthimmerland Af Torsten Hansen AARS: En tilbagevendende forårsbegivenhed i Aars er Aars Stumpemarked i Messecenter Vesthimmerland, og selvfølgelig bliver de mange motorentusiaster ikke snydt i år. Lør-

dag, 7. maj kan der sparkes dæk og rodes i kasser efter reservedele. De mange motorentusiaster har ikke rigtig kunnet gøre noget de seneste seks måneder på grund af efterår og vinter, men lige nu, hvor det dejlige danske

forår er på vej, da bobler den indre begejstring, nu skal interessen langt om længe skubbes i gang til en spritny sæson. Tre haller fyldes op med knallerter, motorcykler, scootere, klassiske biler, specialkøretøjer af enhver

slags, reservedele og stumper i rigt omfang, modelbiler og mange andre retro-ting fra en svunden tid, der aldrig mere vender tilbage. I hal 1 og 2 er de almindelige udstillere og stadepladser, mens det i hal 3

er publikum der udstiller deres egne biler. Arrangørerne tilbyder nemlig de besøgende der kommer i specialkøretøjer - såvel med to, tre og fire hjul - at udstille deres køretøjer i Hal 3. Fører og køretøjer kom-

mer gratis ind, eventuelle passagerer betaler normal entre. Aars Stumpemarked holdes to gange om året. Næste gang er 24. september 2016.

Ny

Renault MEGANE Væk følelserne til live Kom selv og prøv

Fra

189.900 kr. Lykke, begær og passion kan sjældent beskrives – det skal opleves. Sådan er det med alle stærke følelser, og det gælder også ny Renault Mégane. Kun ved at prøvekøre kan du opleve, hvordan summen af tekniske finesser og elegant, sporty design går op i en højere enhed og skaber en umiskendelig stærk følelse: Ægte køreglæde. Glem ikke at opleve en prøvetur ud over det sædvanlige. ENERGIKLASSE

-

: Brændstoføkonomi 16,7-30,3 km/l, CO2-udledning 86-134 g/km. Prisen er ekskl. leveringsomkostninger 3.880 kr. Bilen kan være vist med ekstraudstyr.

Aars Tolstrup Byvej 1 • 9600 Aars • tlf: 7211 6101

Ejner Hessel A/S er autoriseret forhandler og serviceværksted for Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Dodge, smart og Renault

Renault.dk


Aars Avis

4. MAJ 2016

er

du

SIDE 11

n e r e m m o s l i Klar t

NapoleoN pro grillsæT i 5 dele

p Ker gasKomfur med 2 Blus par

Smart grillsæt fremstillet af rustfrit stål i et enkelt og praktisk design. Stor spatel, god tang, stor pensel, klassisk proptrækker og let håndterlig kniv. Varenr. 07031

Robust gasblus med 2 brændere og tændblussikring. Blusset er forsynet med praktisk låg. Mål: 49,5 x x30 x 12 cm. Varenr. 019959

GO’ PRIS

495,-

985,-

miNichef Kuglegasgrill

Kuglegasgrill ciTy 420 “BlacK” med BeN

Den ultimative transportable grill fra OUTDOORCHEF - kraftig brænder og stort grill areal. Mulighed for direkte og indirekte grillning. Diameter 42 cm. Varenr. 18.128.05

GO’ PRIS

1.995,-

GO’ PRIS

120,-

gasvaNdvarmer geNNemsTrømNiNg

hoT woK silver liNe gasBlus

gasvarmeovN + elvarme/Blæser

Vandvarmer, med elektronisk tændning (uden vågeblus). Vandgennemstrømning: 5 liter/min. Varenr. 27205

Med brænder på 4,5 Kw og piezoelektronisk tænding. Gasblusset har indbygget gasafbryder, som automatisk lukker for gassen hvis flammerne går ud. Godkendt til både indendørs og udendørs brug. Diameter på 20 cm. Varenr. hw2113

3 infrarøde kakler – max. 4,2 kW. Iltsikring. El-blæser 220V-240V. 1800 W. Inkl. regulator/slange. Varenr. 002190

2.995,-

3.99750

Robust røgrør til rygeflis. Gør det let at røge madvarer på din grill. Fremstillet af rustfrit stål. Begge ender kan tages af. Med røgrøret udvider du dine muligheder for at give den gode grillmad et ekstra pift kraft og smag. Mål: Længde 30,5 cm og Ø4,5 cm. Varenr. 067011

1.39750

GO’ PRIS

GO’ PRIS

NapoleoN røgrør

Verdens mest kompakte kuglegasgrill (Ø42 cm.) Den er smart, praktisk og let at anvende. Grillen er udstyret med den enestående tragtteknologi fra Outdoorchef, som sammen med kugleformen sikrer en perfekt varmefordeling. Varenr. 18.127.83

GO’ PRIS

NapoleoN gasgrill T410sBpK 3 rustfri brændere 12 kW. 1 sidebrænder 2,4 kW - Ø 20 cm. Begge sideborde kan slås ned. Låg sort emalje. Støbte grillriste emaljeret 59x43 cm. Mål: 128x56x114 cm. Vægt: 40,8 kg. Incl. reg. + slange. Varenr. 006600

GO’ PRIS

?

GO’ PRIS

1.295,-

GO’ PRIS

825,-

KosaN uKrudTsBræNder

foKer woKBræNder

frosTy 2500 drivhusvarmer

Komplet ukrudtsbrændersæt sammensat af kvalitetsprodukter. Inklusiv piezotænding, regulator, slange og vogn med luft-gummihjul. Til effektiv bekæmpelse af ukrudt omkring huset og i haven. Excl. flaske. Varenr. 12006

Gasblus til udendørsbrug, som har en 9,2 kW brænder. Gasblusset passer perfekt til et udendørskøkken, hvor det kan stå ved siden af grillen. Gasblusset kan så bruges til wok eller gryder, når tilbehøret skal laves. Diameter: 29,5 cm. Højde 22 cm. Varenr. 18550

Frosty drivhusvarmere er velegnet til at holde dit drivhus frostfrit i vintermånederne, da de har en effektiv termostatstyring af varmen. Samtidig kan de anvendes i forbindelse med forspiring om foråret. Termostatstyring fra 0-25oC. Varenr. 28701

GO’ PRIS

698,-

GO’ PRIS

675,-

GO’ PRIS

2.398,-

SPECIAL~BUTIKKEN HIMMERLAND A/S Peder Møller Lauridsen Himmerlandsgade 139 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 41 88 · Fax 98 62 44 96 www.sb-himmerland.dk · e-mail: info@sb-himmerland.dk Åbningstider: mandag–fredag 0700–1600 · Lørdag 0900–1200 Tilbuddene er gældende til 2. juli 2015. Der tages forbehold for udsolgte varer og trykfejl.


Aars Avis

SIDE 12

4. MAJ 2016

Forårsinspiration/Mors dag en verden af smag 8 66 48 14 00 Aars • tlf. 9 6 9 • 5 2 e d a immerlandsg

H

.dk

gogco www.kyllin

Onsdag, 11. maj er Dagplejedag. Temaet for optoget er igen Karneval. (arkivfoto)

½ spydstegt dansk kylling

35,-

Årets dagplejedag på onsdag i Aars AARS: Børn og dagplejere mødes i Aars onsdag, 11. maj i lystanlægget. Anledningen er den traditionsrige dagplejedag. Dagplejerne kommer med deres pyntede barnevogne og Christiania-cykler, og ideen er at vise borgerne i Vesthimmerland, hvordan dagplejerne arbejder. - Sammen vil vi først nyde

en sponsoreret bolle og derefter gøre klar til optoget, siger dagplejemoder Britta Christensen. Optoget i Aars indledes midt formiddag fra Aars Lystanlæg. Med politi i front, bliver optoget ført sikkert gennem hovedgaden. Temaet for optoget er endnu engang karneval, så der vil helt sikkert være

både stjerner, smølfer, engblommer, toppe, optimister og solstråler, som vinker, rasler og synger en lille sang mens de traver afsted. Efter optoget deler grupperne sig og fester videre rundt om i byen. Dagplejedagen afvikles traditionelt altid den anden onsdag i maj og er en landsdækkende begivenhed. I Aars er det den 25. gang det løber af stablen. I flere andre af egnens byer afvikles der ligeledes dagplejeoptog.

AARS

Kig ind og se det store udvalg af I UGE 18 HAR VI EN TRAILER FRA PLUS MED UDSTILLING AF HEGNSPRODUKTER

produkter

BESTIL DIT HEGN I UGE 18 OG FÅ EN RABAT PÅ

15%

Kun gældende til og med 8. maj 2016

BYGMA AARS

ÅBNINGSTIDER

Hjortkjærsvej 2, 9600 Aars Telefon 98 62 11 22

Mandag - fredag

07.00 - 17.30

Lørdag

09.00 - 13.00

Tilbuddene gælder i Bygma Aars fra onsdag d. 4. maj til og med søndag d. 8. maj. Med forbehold for udsolgte varer, manglende leveringer, fejl, prisændringer og eventuelle offentlige indgreb. Alle priser er inkl. 25% moms.

www.bygma.dk - Her finder du den aktuelle tilbudsavis


Aars Avis

4. MAJ 2016

SIDE 13

Tilfredse REKA-kunder Himmerlands Golf & Spa Resorts varmecentral til biobrændsel.

REKA

– på forkant med biobrændselsanlæg Siden etableringen i 1979 i Aars har Maskinfabrikken REKA været helt i front inden for kedelbranchen. Her produceres kedler til biobrændselsanlæg i mange vari­ anter og størrelser, helt op til varmecentraler på 3,5 MW. Fabrikken i Aars har ca. 25 engagerede medarbejdere med virksomhedens grundlægger, Christian Larsen, i spidsen. Ca. 60% af salget går til eksport, primært til Europa, men også fjernere markeder er i fokus. Know-how Takket være masser af viden og kompetencer inden for biobrændsler kan REKA tilbyde løsninger tilpasset den enkelte kundes behov og ønsker. Udover halm og træpiller kan REKAs kedler afbrænde flis, spåner, nøddeskaller, kornafrens m.m. Det giver fleksibilitet og mulighed for at vælge økonomisk forde­ lagtige løsninger tilpasset markedspris på biobrændsler. Reka laver også affaldsforbrændingsanlæg og bl.a. leve­ ret mange anlæg til byer og bygter i Grønland. Høj effektivitet lig med god brændelsøkonomi Uafhængige målinger viser, at REKAs kedler ligger helt i toppen med høj udnyttelsesgrad og dermed effektiv fyringsøkonomi.

– Vort anlæg er særde­ Viceværterne Allan Krogstrup og Kristian Gregersles effektivt, og vi får en ved REKA-træpilleanen rigtig god service fra lægget. REKA, siger viceværterne på Himmerland Golf & Spa Resort, Kristian Gregers­ en og Allan Krogstrup. Anlæggets træpillefyr har til huse i et af de arkitek­ tonisk smukkest udførte vamecentraler i Danmark. Mens centret før erhvervelsen af REKA­anlægget for tre et halvt år siden, jævnlig havde besøg af olietankvognen, er det nu træpiller, som puttes i brændselslageret med en kapacitet på 40 tons. Det miljøvenlige anlæg opvarmer det 6000 kvadratme­ ter store center. Foruden 60 hotelværelser leverer REKA­anlægget varme til Himmerland Golf & Spa Resorts syv svøm­ mebassiner.

Driftssikker, økonomisk og miljørigtig løsning fra

REKA

Carsten Kuhr Jensen ved sit REKA-halmfyr på Vievej 10 i Skals.

Miljø- og klimavenlige produkter Kravene til miljørigtig afbrænding af biobrændsler er stigende. Både på europæisk og internationalt plan og i Danmark. REKA er på forkant med opfyldelse af nu­ værende og fremtidige krav. Virksomheden er klar med nye højeffektive filtre, som sikrer en meget lav udled­ ning af røggasser. Endnu et resultat af REKAs udvikling­ sarbejde. Virksomheden i Aars ser lyst på fremtiden: – Der er mange muligheder for at videreudvikle vor virksomhed. Det kræver først og fremmest en stor indsats fra os selv. Men det er afgørende, at virksom­ hederne har gode vækstbetingelser. Det er en opgave for de politiske beslutningstagere. Sammen kan vi sikre arbejdspladser og eksport til gavn for alle, fastslår direk­ tør Christian Larsen, REKA A/S.

Peter Poulsen arbejder her hos REKA i Aars.

Innovation og udvikling Et af REKAs særkender er den konstante fokus på produktudvikling. Det gælder dels forbedringer og tilpasninger af eksisterende produkter, dels nye løs­ ninger. Derfor lægges der stor vægt på samarbejdet med videninstitutioner, f.eks. Aarhus Universitets afdeling i Foulum, Teknologisk Institut og DTU. Christian Larsen har desuden været meget aktiv i diverse brancheudvalg under Energistyrelsen.

Himmerland Golf & Spa Resort i Gatten får varme fra REKA-anlæg

Karsten Thomsen er ovenud tilfreds med sit REKA-anlæg.

Fra energiafgrøder til varme

Spån

FliS

pilleR

Forsyningssikkerhed samt Carsten Kuhr Jensen ved økonomisk og miljørigtig halmanlæggets kontrolpanel. varmeforsyning er alfa og omega for moderne svineproduktion. Derfor installerede Carsten Kuhr Jensen, Vievej 10, Skals, sidste år endnu et biomasseanlæg fra REKA i Aars – denne gang på 400 kW. – Og det har jeg aldrig et sekund fortrudt, under­ streger svineproducenten fra Skals. REKA­anlægget sikrer en effektiv og automatiseret drift med klip­ ning af halmen fra de store bigballer på hver over et halvt tons.

REKA derfor:

Mere fritid, fleksibel og stabil drift samt frit brændselsvalg Der er tre gode grunde til, at Karsten Thomsen, Karsten Thomsen ved den 3 Gatten ved Aars, valgte fem m store fødekasse, som kun skal fyldes med et REKA­biomasseanlæg træflis hver fjerde uge. til at opvarme familiens 400 kvadratmeter landbrugs- og boligareal: 1. Minimalt tidsforbrug på anlægget – og dermed mere frihed. 2. Stor fleksibilitet uden afhængighed af et dyrt brændsel. 3. Lokalt køb hos REKA betyder god service tæt på. Karsten Thomsen valgte at investere i et automa­ tiseret anlæg med en fødekasse til brændslet på fem kubikmeter. – Det er ikke den billigste løsning. Til gengæld skal der kun brændsel i kassen hver fjerde uge, fortæller ejeren af REKA­anlægget med en 30 kW kedel. Anlægget passer på det nærmeste sig selv, så der altid er varme på – også hvis familien er bortrejst en eller to uger. Anlægget er særdeles effektivt og har kørt problemfrit siden installeringen i oktober 2015. Som brændsel bruger han flis fra skovarealet på den 40 hektar store gård, der har golfbanerne i Gatten som nærmeste nabo.

HalM

koRn

Maskinfabrikken REKA A/S • Vestvej 7 • DK-9600 Aars Tlf. (+45) 98624011 • Mail: reka@reka.com. • Web: www.reka.com


Aars Avis

SIDE 14

SVEDIG Søndag

4. MAJ 2016

Forårsinspiration/Mors dag

Gælder kun søndag den 8. maj.

Bygma har ikke længere plads til bagagerumsmarkedet om lørdagen. Derfor flyttes det nu til Kimbrertorvet i Aars.

SPAR

25% I HELE BUTIKKEN OG PÅ SPORTMASTER.dk*

BLIV GRATIS MEDLEM I DAG! TILBUDDET GÆLDER KUN FOR MEDLEMMER AF KLUB SPORTMASTER

Bagagerumsmarked flytter fra Bygma til Kimbrertorvet AARS: Aars Handelsstandsforening er klar til at flytte det store loppe- og bagagerumssalg - der i flere år har været en fast sommertradition ved Bygma - ned på Kimbrertorvet. I flere år har parkeringspladsen og et græsareal ved Bygma i Aars været anvendt til det store bagagerumssalg om lørdagen, hvor trailere og stadepladser nærmest har omringet byggemarkedet. Succesen har været så stor, at aktiviteten nu er nødt til at flytte. Med Aars Handelsstandsforening i spidsen, har specialbutik-

kerne i Aars valgt at give plads til bagagerumssalg i midtbyen. - Hver lørdag i sommerhalvåret, med start lørdag 14. maj, har vi valgt at finde plads til bagagerumssalg og loppemarked på Kimbrertorvet og de omkringliggende arealer, siger koordinator fra Aars Handelsstandsforening, Jørgen Sørensen.

Markedsstemning Aars Handelsstandsforening har hidtil arrangeret Store Fiskedag i midten af maj, hvor byens butikker har skabt ægte gammel-

dags torvestemning i den brostensbelagte handelsby. Den torvestemning løftes nu med årets første udgave af bagagerumsmarked og loppemarked. - Vi glæder os til første udgave af bagagerumsmarkedet, og vi er selvfølgelig klar til at hjælpe alle fint på plads på den markedsplads, som vi skaber i midtbyen. Vi vil annoncere bagagerumsmarkederne hen over sommerhalvåret på internettet og i Aars Avis samt Nordjyske Stiftstidende, forklarer Jørgen Sørensen.

Bilplejecenter

*Gælder ikke varer med medlemspriser, allerede nedsattesamt udvalgte varer. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatordninger eller fordelskort. Der optjenes ikke medlemsbonus i kampagneperioden.

KOM TIL SVEDIG SØNDAG – DEN 8. MAJ Ring for nærmere aftale

SPORTMASTER.dk · #vildmedsport · Følg os på Facebook

Tlf. 98 62 29 62 Vestvej 9, 9600 Aars · Fax: 96 98 40 68 post@vaautolak.dk · www.vaautolak.dk


Aars Avis

4. MAJ 2016

SIDE 15

FÅ EN PRAGTFULD LEJLIGHED I AARS C MED STOR ALTAN SAMT UDSIGT OVER BY OG LAND. MULIGHED FOR PARKERING I P-KÆLDER MED DIREKTE ADGANG TIL ELEVATOR TIL INDFLYTNING NU ELLER SENERE LEJLIGHEDSSTØRRELSE FRA 99 M2 TIL 110 M2. MDL. HUSLEJE ER HENHOLDSVIS KR. 7.135,00 OG 7.960,00 + FORBRUG

Er du interesseret - henvendelse til Aars Boligforening

Altangang D.01

Gang ² 9.9 m

300

02

akt ik sk Tekn

140

æg Glasv

Opv.

D. e ærels Badev1 m² 6.

2050

VM+ TT

D.05

200 1010

10

650 1010

1400

87 9

620

D.03 m n/alru Køkke.9 m² 36

4 99

380

810

Ovn.

1010

lse Være ² 9.4 m

60

1010 1210

1000

680

D.04

lse Være m² 12.3

100

650

Ovn.

100

1010

1010

1080

810

1000

Teknik skakt

Glas væg

100

1010

VM+ TT

550

1010

A.01

Gang 5.4 m²

akt ik sk Tekn

1581

200

A.02

Badeværelse 6.9 m²

A.04

Værelse 11.2 m²

Opv.

Altan

A.03

Køkken/alrum 33.5 m²

10 0

10 10

2242

A.05

570

822

1728

Altan 4152

Værelse 11.2 m²

1028

570

822

1000

AARSBO www.aarsbo.dk

Aars Boligforening - Kirkegade 3 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 24 13 - aars@aarsbo.dk - aarsbo.dk


Aars Avis

SIDE 16

4. MAJ 2016

Forårsinspiration/Mors dag Nyt stort computerparty er på vej i Aars Konceptet bliver ikke helt som forbilledet - det tidligere The Party Af Torsten Hansen AARS: I slutningen af 1990erne blev Messecenter Vesthimmerland hver december fyldt med flere tusinde computernørder til The Party. Der blev solgt enorme mængder af cola, chips og cacao. Nu har en gruppe planer om igen at lave et computerparty i messecentret, men i de første planer handler det ikke om at få tusindvis af deltagere - blot nogle hundrede. - Vi arbejder på at lave et nyt The Party, men ikke på samme måde som den gang, siger Anders W. Christensen, der er en af initiativtagerne bag det nye computerstævne. En anden er autoforhandler Klaus Buus. De to satte sig som de første sammen og besluttede, at de ville skabe et nyt computer Party i messecentret. - Vi har kapaciteten til det i messecentret, samtidig vil vi gerne skabe noget, der kan give liv for de unge i Vesthimmerland, fortsætter Anders W. Christensen. Tiderne har dog ændret

Anders W. Christensen er en af initiativtagerne til det nye computerparty.

Computerne så lidt anderledes ud, da der i 1998 blev holdt The Party i Aars. Nu vil en initiativgruppe genskabe et computerstævne i Aars.

sig siden The Party kunne fylde messecentret. Den gang handlede det om, at skabe computerprogrammer. Der var også nogle der spillede på computeren. I dag er computerspil vokset til en egentlig sportsgren e-sport, og det bliver

e-sport der skal være drivkraften i det nye Party. E-sport er også blevet så stort, at der nu findes valgfag på efterskolerne der handler om e-sport. En af de skoler er Vesterbølle Efterskole. - Vi spiller ikke selv på

computeren, og vi var ikke med til The Party i sin tid. Derfor har vi fundet folk med teknisk forstand til at hjælpe os. En af dem er netop fra Vesterbølle Ungdomsskole. Det er lærer Michael Rüsz, siger Anders W. Christensen.

HUSK MOR PÅ SØNDAG

KUN

Arbejdet med at skabe The Party Next Generation er nu så langt, at initiativtagerne indrømmer, at der ikke er nogen vej tilbage. - Vi har besluttet, at første

Husk Mors Dag søndag d. 8. maj

ROBELL BUKS Flere farver og modeller

Ingen vej tilbage

Party skal foregå 6., 7. og 8. januar 2017 i Messecenter Vesthimmerland. Vi forestiller os, at der minimum skal deltage 250 og maksimum 500 første gang. Vores tanker går også på, at der skal spilles LoL, Counter Strike, WoW, Fifa og Minecraft, siger Anders W. Christensen. Baggrunden for at der sættes et maksimum antal deltagere er, at arrangørerne gerne vil starte forsigtigt og kunne overskue det. Men når først der er styr på det hele, så er tanken også, at initiativtagerne vil trække sig ud, og overlade arrangementet til en forening.

ERNE G L I BEST BUKETar DIN r vi den kl

400,-

a - Så h 8 62 34 88 9 på tlf.

T-SHIRTS

Mange modeller FRA

300,Bestil fra vores butik, interflora.dk eller via mobilen. Vi sender over hele landet. BLOMSTER

CHOKOLADE M.M.

VIN, ØL & SPIRITUS

G AV E R


Aars Avis

4. MAJ 2016

SIDE 17

Vejret var fornuftigt, da løbet blev skudt i gang fredag middag.

Koldt vejr holdt publikum væk fra cykelløb i Aars Jonas Gregaard, Riwal Platform, sejrede på brostenene i Aars - kun 24 af 198 ryttere gennemførte Af Torsten Hansen AARS: Afviklingen af cykelløbet Grand Prix Himmerland Rundt fungerede som det skulle, men vejret drillede arrangørerne, og publikums interesse var meget lille. Omkring et par hundrede interesserede fulgte starten, der foregik fra Kimbrertorvet i Aars fredag middag. Starten foregik i dejlig sol, men efter cirka en time begyndte en kold regn at dale over Himmerland. Regnen fortsatte resten af løbet, hvilket påvirkede rytternes indsats og især publikums interesse. Normalt er der rigtigt mange til at se afslutningen på løbet, men i år var der næsten færre til at se afslutningen end starten. Det kolde vejr fik også indflydelse på selve løbet.

Ud af de 198 startende ryttere var der kun 18 med på de sidste omgange i Aars. De resterende 180 ryttere var stået af undervejs. Det var i al fald, hvad elektronikken fortalte speakeren. Men da alle var kommet i mål, viste det sig, at der faktisk var 24 ryttere der gennemførte. Årsagen til differencen skyldes vejret. Styrt og regn havde fået de elektroniske målere på cyklerne til at gå i stå på de sidste seks cykler. Men manuel kontrol bekræftede, at de havde gennemført løbet.

Spændende og koldt Afslutningen blev spændende, selv om det var koldt. Tre ryttere havde lagt sig front og kæmpede om de første pladser, men med to omgange tilbage var fronten reduceret til to ryttere. Det var Riwal Platforms

Det blev koldt og vådt på ruten. Her ses nogle ryttere i Vester Hornum på vej mod slutningen i Aars.

unge talent Jonas Gregaard og hollandske Dion Beukeboom, Parkhotel Valkenburg. På sidste omgang lagde Jonas Gregaard afstand og kørte alene i mål cirka 100 meter foran Dion Beukeboom. Hollænderen forklarede senere på podiet, at han var

Vinderen Jonas Gregaard kørte i mål cirka 100 meter foran nummer to, Dion Beukeboom.

udkørt og havde sagt til Jonas Gregaard, at han skulle vinde. Dermed vandt Jonas Gregaard sin hidtil største sejr i karrieren. Man skulle derfor tro, at han var lykkelig på podiet. Men vejret havde været hårdt mod den unge rytter. Da speakeren spurgte

ham, hvordan løbet havde været, så var det første svar: “Det var skide koldt”. Hans første bemærkning var ikke, at det var hans største sejr. Når man betragtede Jonas Gregaard, så var der heller ingen tvivl om, at det var koldt. Han stod direkte og rystede af kulde på lastbilladet, der udgjorde podiet. Han rystede, på trods af at han netop havde afsluttet 190 kilometer cykelløb og burde svede. Krister Hagen, Team Coop-ØsterHus snuppede den tredje og sidste podieplads.

Syge ryttere Det kolde vejr kom til at betyde mere end blot et stort frafald i løbet af turen i Aars. Flere af løberne betegnede efterfølgende GP Himmerland Rundt, som det værste de havde prøvet

vejrmæssigt. Det kunne også ses på startlisterne til de løb der de næste to dage skulle køres i Skive og Viborg. Flere af rytterne måtte melde sig syge til de løb.

Op ad rangliste Mogens Kristensen, der gennem flere år har arbejdet med holdet der i dag hedder Riwal Platform, var rigtig glad efter løbet. For det første var det en af “hans” drenge der havde vundet løbet, og samtidig betød sejren, at holdet opnåede 43 ranglistepoint på Europaranglisten. De 40 for sejren og tre for en 9. plads. Samlet set over weekenden opnåede Riwal 66 ranglistepoint. - Jeg glæder mig rigtig meget til at se ranglisten. Vi er rykket et godt stykke op med de 66 point, fastslår Mogens Kristensen.

De tre første ryttere frøs efter det hårde løb. Særligt Jonas Gregaard i midten var kold.


Aars Avis

SIDE 18

Forsikringsselskab i Aars er blevet mere synlig

Himmerland Forsikring havde erstatningsudgifter på 100 mio. kr. i 2015 Af Thorkil Christensen AARS: Øget markedsføring, flere forsikringsbutikker og bedre servicering af eksisterende kunder har givet Himmerland Forsikring i Aars, en større synlighed. Det oplyste formanden forsikringsselskabets bestyrelse, Erling Sørensen, Kgs. Tisted, ved generalforsamlingen forleden. - I 2014 og 2015 har vi etableret nye forsikringsbutikker i Aars og Aalborg, hvor forsikringsuddannede medarbejdere tager sig af henvendelser fra bestående og nye forsikringstagere, som vi gerne vil give en god oplevelse og vejledning, sagde Erling Sørensen. Samtidigt med etableringen af forsikringsbutikkerne har selskabet øget synligheden som et regio-

nalt forsikringsselskab, der kender Nordjylland og livet her. Gennem øget markedsføring er det lykkedes at få skabt opmærksomhed på et forsikringsselskab, der af natur er anderledes, fordi vi er tæt på og ligetil. Men vi er også anderledes i vores tilgang til betjening og behandling af forsikringstagerne. I tilknytning til den løbende opdatering af forsikringsprodukter, har vi også øget fokus på servicering af eksisterende forsikringstagere. Selvom vi lever i en tid, hvor effektivisering er blevet et modeord i forsikringsverdenen, finder vi stadig plads til en gennemgang af forsikringsbehov. Vi har foreløbig været i kontakt med over 3500 forsikringstagere, som er opdateret til nyeste version af forsik-

MALEREN... WALTHER BACH’s Eftf.

Erling Sørensen - genvalgt som formand for Himmerland Forsikring g/s., der har hovedsæde i Aars.

ringsprodukterne, hvis de har ønsket det, fortsatte Erling Sørensen. 2015 blev samlet set et tilfredsstillende år for Himmerland Forsikring gs. Selskabet havde erstatningsudgifter for 100.011.000 kr. i 2015, og der var et overskud efter skat på 28,9 mio. kr. mod 64,1 mio. kr. året tidligere. Af årets nettoresultat kan et minus på 1,7 mio. kr. henføres til det forsikringstekniske resultat mod et plus på 14,9 mio. kr.

året før. 30,2 mio. kr. hidrører fra investeringsvirksomheden i 2015 mod 57,0 mio. kr. i 2014. Der er afsat 1,9 mio. kr. til selskabsskat. Udviklingen i præmieindtægterne har medført en fremgang på 1,6 procent i bruttopræmieindtægterne, som steg fra 187,4 mio. kr. til 190,5 mio. kr., hvilket er som forventet og i overensstemmelse med de forudsætninger, der ligger til grund for den igangværende omstilling i salgsorganisationen, herunder etablering af forsikringsbutikkerne i Aars og Aalborg. Bruttopræmieindtægterne på koncernbasis steg fra 362,3 mio. kr. til 371,9 mio. kr. svarende til 2,6 pct., hvilket formanden betegnede som tilfredsstillende ud fra den generelle markedsog konkurrencesituation tages i betragtning. Præmieindtægterne for egen regning steg i 2015 til 146,5 mio. kr. mod 141,6 mio. kr. året før. Investeringsvirksom-

4. MAJ 2016 heden omfatter likviditetsplacering, fondspleje og resultater af datterselskabsdrift. Resultatet udgør 30,2 mio. kr., efter at 0,1 mio. kr. er overført til forsikringsvirksomheden. Den samlede kurs- og værdiregulering andrager 3,5 mio. kr. mod 18,9 mio. kr. året før. Resultat af datterselskabsdrift udviser et overskud på 7,3 mio. kr. mod et overskud på 16,8 mio. kr. i 2014, hvilket anses for tilfredsstillende. Datterselskabet Concordia Forsikring kom tilfredsstillende gennem året med et forsikringsteknisk overskud på syv mio. kr. og et resultat efter skat på 5,5 mio. kr. Der er optjent bruttopræmier for 241,7 mio. kr., svarende til en stigning på 2,8 procent, mens præmier for egen regning udgør 162,6 mio. kr. Herefter andrager Concordia Forsikrings egenkapital ultimo 2015 221,3 mio. kr. Himmerland Forsikrings egenkapital pr. 31. december 2015 udgør 701,6 mio. kr. Sammenholdt med lovgivningens kapitalkrav, der andrager 28,8 mio. kr. og basiskapitalen på 488,6 mio. kr., opfylder Himmerland Forsikring det nuværende

kapitalkrav ca. 17 gange. - Disse velkonsoliderede kapitalforhold vil være et vigtigt og positivt element for koncernens fremtidige udvikling, fastslog Erling Sørensen. Himmerland Forsikring har udviklet sig til at være repræsenteret andre steder end i Nordjylland. Specielt aktiviteterne i datterselskabet Concordia Forsikring har medvirket til denne spredning i både geografi og produktudbud. Gennem Dyrekassen Danmark og Dansk Hesteforsikring har selskabet fået et godt fodfæste inden for tegning af specialforsikringer til hunde, katte og heste. Disse forsikringstyper udgør op mod en fjerdedel af koncernens samlede omsætning, og Concordia Forsikring, der har kontorer i Odense, Aars, Ærøskøbing, Frederiksberg og på Læsø, er – målt på direkte forretning - blevet dobbelt så stort som moderselskabet Himmerland Forsikring. Til bestyrelsen genvalgtes Kresten Hyldahl og Kristian Bollerup. Bestyrelsen har efter generalforsamlingen konstitueret sig med Erling Sørensen som formand og Niels QuistJensen, som næstformand.

v/Berit Asp Madsen

TLF. 22 72 46 11 Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

pport ndsra ning ta s il T iv ning && Totalrådgrhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering Tømrer - Snedkerforretning Bandsholmvej 36, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7 � 9640 FARSØ � AFD: V. BOULEVARD 25 � 9600 AARS � AFD: MEJLBYVEJ 42 � 9610 NØRAGER

De fleste deltager i 1. maj mødet for hyggens skyld. Kaj Jacobsen (t.v.) har været med siden 1976.

Der var hygge ved de røde faners møde i Aars

Ingen planer om at flytte 1. maj mødet tilbage til Aars Lystanlæg Af Torsten Hansen AARS: Der var tilfredshed med talerne, og de forskellige deltagere nød hyggen, da LO og Fagbevægelsen bød indenfor til 1. maj møde i Aars. De røde faner var igen i år opstillet på parkeringspladsen bag 3F Midtfjords bygning på Himmerlandsgade 146, og det ser ud til, at det fremover bliver stedet, hvor 1. maj afvikles i Aars. - Vi var så mange i år, at vi nu skal diskutere, om vi skal udvide teltet til næste år, siger en glad Herdis Brix, formand for Socialdemokraterne Vesthimmerland. De fleste kom tidligt og

Der var mange deltagere til 1. maj mødet i Aars.

lyttede interesseret til de tre talere Lindy Mortensen, næstformand 3F Midtfjord, Flemming Møller Mortensen, MF for Socialdemokraterne, og Nanna

Højlund, næstformand LO. - Jeg var tilfreds med talerne. Jeg har hørt de tre talere før - men det var godt. Det er altid hyggeligt at være med til 1. maj. Jeg har fak-

tisk været med lige siden 1976. Nu deltager jeg sammen med mine børnebørn, siger Kaj Jacobsen, der var en af de mange deltagere. Mange af de øvrige deltagere har også været med mange gange, de de fleste kommer for hyggens skyld. Efter de tre første taler valgte mange at forlade mødet. Mange andre ting trak i det gode vejr. Derfor var der ikke så mange tilbage for at høre Herdis Brix, der sluttede talerrækken. Men det var hun klar over på forhånd. - Sådan er det altid. Folk begynder at gå igen, når de fleste taler er overstået, konstatere Herdis Brix.


Aars Avis

4. MAJ 2016

KÆMPE

REST SALG i teltet på plænen v/butikken

SIDE 19

LÆKRE

FORÅRS NYHEDER TIL SPECIALPRISER

LÆKKER QUILTET

Jakke

NU

600,3 farver. Før 1.000,-

kun

FREDAG 6. maj kl. 9.30-18.00 & LØRDAG 7. maj kl 9.30-13.00

100’

vis

af varer sælges til...

FANTASI PRISER!

50,Priser fra kr........

HOBROVEJ 8 . ROLD . TLF. 98 56 14 73 . WWW.SKOTT-ROLD.DK

Frat ræk kes v/

kass

en

÷50% T-SHIRTS fra.....

&


Aars Avis

SIDE 20

Resultatet blev en ren og flot engel, men det var et større svineri at pudse den, forklarer Lis Kristensen.

4. MAJ 2016

Hanne Borregaard Larsen, Rønbjerg, har lavet en gordisk knude.

Bronzekursus blev en velstøbt succes i Aars Slibningen kræver hårdt arbejde - men det er sjovt, synes deltagerne i netop afviklet bronzekursus

brugt længere tid på slibningen, men det afhænger af udformingen af den færdige kunstgenstand.

Af Torsten Hansen AARS: - Det er mega sjovt, og så bliver man beskidt som en maskinarbejder! Det er ikke den type udtalelse man høre så ofte fra en midalderende kvinde, men Lis Kristensen udtalte det med et stort smil, da hun i sidste uge viste de kunstgenstande frem, som hun har fremstillet i løbet af vinterens bronzestøbningskursus i Aars. Trods problemerne med at blive helt ren efter slibningen af bronzegenstandene, så er hun ikke i tvivl - hun skal med på kurset, når det igen bliver udbudt til efteråret.

Vildt imponeret

Fra sten til bronze I den netop overståede vinter har 15 mænd og kvinder deltaget i et bronzekursus. Hovedparten af dem har tidligere været med på Peter Stenilds stenslibningskurser, og det er også derudfra at bronzekurset er udsprunget. De 15 er blevet undervist

Torkild Larsen fik gode råd af Karen Eriksen fra O. Storm Sørensen Bronzestøberi, til at ændre lidt på lynlåsen, så den kunne støbes i bronze.

Alt murerarbejde udføres!

i forskellige teknikker og har brugt vinteren til at lave de genstande, de senere ville

Al vognmandskørsel udføres

have støbt i bronze. Selve bronzestøbningen er overladt til firmaet O. Storm Sørensen Bronzestøberi i Støvring. En stor del af model-

Containerservice Mobilkraner op til 80 tons

www.vestbymureren.dk BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres

Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

til Festen x o b e k u J t DJ · · ·

Indbygge Pianist t Indbygge en spilleliste g e in d v a L

NyhLeEdJN!ING AF NU UDice maskiner · Slusch øjtalere eh · Kraftig kr. 300,fra KUN

line n O k o o B e.dk på sirjuk ring! ellerRonald Lund 7070 2310

lerne har deltagerne lavet i ostevoks. Her er det vigtigt at vide, hvilke krav udformningen af modellen stiller til selve støbeprocessen. Fordi det er ikke alt der uden videre kan støbes. Når de forskellige modeller er gjort færdige, er de blevet leveret til bronzestøberiet, som derefter har udført den del af arbejdet. Kunstnerne har derpå fået deres ting tilbage - nu støbt i bronze. Men ikke færdiggjorte. Med slibemaskiner og pudsemidler har de 15 deltagerne arbejdet med at færdiggøre deres kunstgenstande. Det er den del af arbejdet der kan svine som på et maskinsnedkeri. - Jeg har pudset en af figurerne i løbet af en aften. Meget af det er sjovt, men det kan også være surt arbejde. Særligt når man skal slibe i besværlige kanter, siger Lis Kristensen. Flere af de andre deltagere har brugt tilsvarende tid på deres figurer og nogle har

Bronzestøbningskurset er foregået i et tidligere gartneri lidt uden for Aars. Her var bordene fyldt med bronzefigurer i alle former, da deltagerne skulle vise deres kreationer frem for de andre deltagere og ikke mindst for en repræsentant fra O. Storm Sørensen Bronzestøberi. Karen Eriksen, O. Storm Sørensens Bronzestøberi, kom for at bedømme resultaterne ud fra en håndværksmæssig bedømmelse, og skulle give gode råd til mulige forbedringer. - Jeg synes at alle har gjort meget ud af finish, og jeg er vildt imponeret over resultaterne, lød de første kommentarer fra Karen Eriksen. Hun blev hurtigt enig med sig selv om, at det var vanskeligt at give råd til forbedringer. - Nogle ting kan laves anderledes, men så bliver det jo et andet kunstværk, og det er jo ikke meningen, konstaterede hun. Det blev alligevel til nogle gode råd, fordi nogle af de genstande der var sendt til bronzestøbning ikke var blevet støbt. Udformingen af genstandene ville være for vanskelige at støbe. Det gjalt blandt andet en lynlås, som Torkild Jensen havde ønsket at støbe i bronze. Han fik derfor gode råd til, hvordan han kunne ændre lidt på lynlåsen, så den ville kunne støbes. Resultatet af vinterens arbejde, der var vist på de mange borde, var mange engle, en del dyr og en del menneskefigurer. En anden lynlås var blevet støbt og det samme var en gordisk knude. Kurset har været en stor succes, og det er planen at udbyde et nyt kursus til efteråret.


Aars Avis

4. MAJ 2016

SIDE 21

SPAR

Lige nu sparer du 25% ved køb af køkken i fire klassiske design.

25%

Vælg mellem modellerne Paese og Freja

PÅ 4 KLASSISKE MODELLER

eller vores spændende nyheder Scurro og Grigio.

PAESE

KAMPAGNEPRIS

KR. 33.491,Prisen er for skabe, sokkel og bordplader. Prisen er ekskl. vask, armatur og belysning Tilbuddet gælder til 29/5-16 ved køb af komplet køkken for min. 20.000,- ekskl. hvidevarer og serviceydelser. Levering inden 31/8-16. Kan ikke kombineres med andre rabatter. Gælder ikke Bricks by DESIGNA.

Tilbuddet gælder selvfølgelig alle elementer og tilbehør samt et stort udvalg af bordplader og vaske.

DESIGNA GARANTIER

5år 10år 25år

BORDPLADER

SKABE OG LÅGER

SKUFFER OG HÆNGSLER

Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

TIL DIN HVERDAG

ÅBNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LØRDAG 9.00 - 13.00 . SØNDAG 10.00 - 15.00


Aars Avis

SIDE 22

Kai Salomonsen, der er formand for Dansk Byggeri Himmerland og sektionschef for bygningsafdelingen ved HME, ser frem til Dansk Byggeri Himmerlands 100 års jubilæum, som bliver fejret på Aars Hotel 21. maj. Her står han ved en kiste, som indeholder en række både nye og gamle oplysninger om foreningen. Den blev fremstillet i forbindelse med foreningens 75 års jubilæum.

Dansk Byggeri Himmerland fejrer 100 års jubilæum Foreningen har indbudt til fest på Aars Hotel 21. maj Af Lars Lindberg VESTHIMMERLAND: 3. april 1915 satte en gruppe håndværksmestre hinanden stævne i Aars for at oprette

en mesterforening i Aars, og 8. januar året efter blev Årskredsens Mesterforening en realitet. I foreningens vedtægter stod der blandt andet, at in-

tet medlem måtte tage under 15 øre eller 25 procent i avance pr. time for en svend. Det blev også vedtaget, at det skulle koste medlemmer to kroner at blive væk fra

Plan for erhvervsområde syd om Aars er udskudt Foreløbig ingen efterspørgsel på grunde i området Af Torsten Hansen AARS: Etableringen af den nye omfartsvej syd om Aars

giver mulighed for at etablere et nyt erhvervsområde på østsiden af Aggersundvej Økonomiudvalget beslut-

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Line

Indehaver

Kent

tede i 2014 at igangsætte lokalplanarbejdet og tillæg til kommuneplanen for erhvervsområdet. Udvalget anførte dog, at planarbejdet først skulle vedtages i 2016. Mandag besluttede Tek-

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Hjortholmvej 14 • 9541 Suldrup

U D N Y T H Å N D VÆ R K E R F R A D R A G E T 2 016

G!

se meget mere: www.simested-cement.dk

IN

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

Det kan godt betale sig ..

IS

Simested Cementstøberi

AT

Havefliser Belægningssten

GR

Direkte salg til erhverv og private

Tlf. 98 37 83 44 • www.sumas.dk

N OG GIV UD ÅD LB R TI NEL O SI

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r

I efteråret 2014 udarbejdede COWI et økonomisk notat for udviklingen af hele Etape 1. Arealerhvervelse og anlægsudgifter ved udvikling af hele Etape 1 anslås til 18,2 mio. kr. til grunderhvervelse, 60,7 mio. kr. til modningsomkostninger inkl. byg. tilladelse, stempel, forsikring i byggeperiode og 3,3 mio. kr. til øvrige udgifter. I alt 82,2 mio. kr.

ES OF

www.vm-sikring.dk

ikke været så stor interesse fra erhvervslivet. - Pt har vi ikke nogen, der efterspørger erhvervsjord i området, siger Niels Krebs Hansen. Den manglende interesse er medvirkende til, at Teknik- og Miljøudvalget har valgt at udskyde beslutningen om lokalplanerne. Hvis der i budgetforhandlingerne besluttes, at der skal etableres et erhvervsområde, så skal der afsættes en del penge til projektet.

PR

Tlf. 70 230 550

nik- og Miljøudvalget at skyde afgørelsen ud til budgetforhandlingerne for 2017. - Det koster en del at få lavet de to planer, derfor har vil besluttet at lægge dem frem til budgetforhandlingerne, forklarer formanden for Teknik- og Miljøudvalget Niels Krebs Hansen. Der er stadig plads i de eksisterende erhvervsområder ved Aars, men det forventes, at det nye område vil være mere attraktivt, fordi det ligger nærmere motorvejen. Ind til nu har der dog

Suldrup Maskinforretning A/S

- Din sikkerhed

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

balance, for vi skal stadig udvikle vores medlemmer fagligt, men vi må også se i øjnene, at folk i dag har helt andre muligheder for at komme rundt og se eksempelvis teglværker og savværker, end de havde for 100 år siden, siger han. Nogen ren hyggeklub er Dansk Byggeri Himmerland da heller ikke blevet endnu, slår han fast. - I dag bruger vi meget af vores tid på at se udbudsmateriale igennem, for det er mildest talt faldet i kvalitet over årene. Tidligere kom noget i udbud, og så vidste vores medlemmer, hvad de havde at forholde sig til, men i dag er det så mange ubekendte faktorer, at de ikke har en reél chance for at overskue det. Det forsøger vi at få udbyderne til at rette op på, så vores medlemmer kan da heldigvis stadig mærke, at vi er her, siger han med et smil. I sin tid dækkede Årskredsens Mesterforening området fra Haverslev i nord, Hørby i syd, Overlade i vest til Suldrup i øst, men i dag dækker foreningen hele Himmerland.

Varmep rme Solvarme • Fjernva

www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550

VM Sikring

med flaget over, siger han. I dag har Dansk Byggeri Himmerland 67 aktive medlemmer, seks seniorer og æresmedlemmet Henning Ejsing. Det er væsentligt færre medlemmer end før i tiden, og Kai Salomonsen erkender da også, at tiden så småt løber fra de gammeldags mesterforeninger. Han er dog ikke klar til at lukke og slukke foreningen på dens 100 års fødselsdag. - Som jeg ser det, er der en fremtid for lokalforeningerne, men den er spinkel. Man kan heldigvis sige, at vi stadig er en genvej for dem, som har ambitioner om at komme til at sidde i råd, nævn og bestyrelser i Dansk Byggeri, men vi må også acceptere, at vi er blevet en forening, som i stigende grad skal satse på at lave nogle gode sociale arrangementer og i mindre grad slå på det faglige islæt, siger Kai Salomonsen, som dog samtidig understreger, at der altid er mindst ét fagligt indslag, når Dansk Byggeri Himmerland hvert andet år tager sine medlemmer med på studietur til udlandet. - Vi skal finde den rette

t, stort som smk å r: fo n e d o det skal n Stor erfaring in r y rf blive godt! umper • Stoke

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

foreningens generalforsamling uden gyldig grund, og at pengene skulle gå til fortæring på generalforsamlingen. Af protokollen fremgik det desuden, at bestyrelsen havde flottet sig og lejet et køretøj til Haverslev for seks kroner, og at indstaldning af hest samt kaffe løb op i hele 2,65 kroner. Der er ved Gud sket meget siden 1916, men Årskredsens Mesterforening lever stadig. I bedste velgående er måske en overdrivelse, men 21. maj fejrer foreningen, som efter flere navneforandringer og en enkelt sammenlægning med en naboforening i dag hedder Dansk Byggeri Himmerland, 100 års jubilæum på Aars Hotel. Og for foreningens formand, Kai Salomonsen, er det en stor dag. - I en tid hvor udviklingen går i retning af færre og større firmaer, og hvor det ikke længere er lokalforeningerne, der tegner medlemmer til Dansk Byggeri men omvendt, synes jeg faktisk, det er noget af en præstation, at vores forening har eksisteret i 100 år, og det skal vi da kippe

Vi udfører alt i VVS-arbejde

Stylist

Annette

4. MAJ 2016

...at tale energirenovering med os

V/ SNEDKERMESTER JAN JENSEN

5082 9078 · INFO@MEJAN-TOMRER.DK · MEJAN-TOMRER.DK

Ny Hærvejsrute er klar til 1. juni AARS: 1. juni i år er herbergerne på den nordjyske Hærvejsrute klar til åbning af sæsonen 2016. Den nordjyske Hærvejsrute går fra Viborg til Aars, hvorefter ruten deler sig i to. En gren over Aggersund til Hirtshals, og en gren over Aalborg til Frederikshavn. Ruten er en forlængelse af hærvejsruten mellem Padborg ved den dansk-tyske grænse og Viborg. Projektet med herberger langs Hærvejen begyndte med en idékonkurrence udskrevet af Realdania i 2004 om udnyttelse af gamle tomme landbrugsbygninger. Konkurrencen omfattede den sydlige del af Hærvejen, og i 2008 åbnede Hærvejsherbergerne langs denne del for alle de vandrere og cyklister, der færdes flere dage på ruten. Nu er 16 herberger på den nordlige rute klar til at byde vandrere og cyklister velkommen. De nye herberger er indrettet med mindst 10 sengepladser, og prisen for overnatning er 100 kr. i fællesrum for vandrere

og cyklister. Det er muligt, men ikke nødvendigt, at reservere plads på herbergerne, hvor der stilles senge og madrasser til rådighed mens gæsterne selv skal medbringe sovepose og lagen. Herbergerne har desuden køkkenfaciliteter med kogegrej samt toilet og bad. Der kan købes mad i begrænset omfang på nogle af stederne. De nordjyske Hærvejsruter forbinder Hærvejen fra Viborg med de norske og svenske pilgrimsruter, der går mod henholdsvis Nidaros i Trondheim via færgeforbindelse fra Hirtshals – og Vadstena via færgeforbindelse fra Frederikshavn. Ruterne følger eksisterende mindre veje og stier i terrænet, og de er skiltet og kortlagt i et samarbejde mellem Rold Skov Naturcenter og de nordjyske kommuner. Europarådet udpegede i 2010 Hærvejen som del af de Europæiske kulturruter, der bl.a. har forbindelser til de store pilgrimsmål Rom og Santiago de Compostela.


Aars Avis

4. MAJ 2016

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Alle huse og gårde i Haverslev med i ny bog HAVERSLEV: Det går planmæssigt fremad med at indsamle og systematisere materiale til Brorstrup-Haverslev Lokalhistoriske Forenings næste bog, der drejer sig om Haverslev Sogn. Frivillige arbejder kontinuerligt på bogen, og i starten af september mødes man med de borgere, der allerede har ”fået” og accepteret en opgave. - Men der mangler stadig en del historier om de mennesker, der bor i Haverslevs huse og gårde nu, oplyser en af initiativtagerne til bogen, Lise Sørensen. - Det ville være en stor hjælp, om folk sendte os en mail, om dem selv og deres historie. Selvfølgelig deres adresse, men også gerne navne på husets beboere, både unge og gamle, hvad de beskæftiger sig med, hvor længe de har

SIDE 23

KØR SELV-LÆSERREJSER MED

Som læser af Aars Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

Både huse og personer skal gerne med i den nye bog om Haverslev Sogn.

beboet huset/gården med mere, og hvad de ellers ved eller kan huske om deres hus, fortsætter hun. Det er ikke sikkert alle oplysninger kommer med i bogen, men alle oplysninger bliver registreret for eftertiden. Lise Sørensens mailadresse er: lisesorensen@mail.dk

Den lokalhistoriske forening holder til i Haverslev Medborgerhus. Normalt er der åbent hver onsdag eftermiddag, men der holdes nu ”ferie” frem til starten af september. Det store arbejde med at holde styr på vor fortid, udføres af dedikerede frivillige.

8 dage på 4-stjernet hotel i Gabicce Mare, Italien

Adriaterhavets kyst

Pris pr. person i dobbeltværelse

2.949,-

Hotel M. Glamour HHHH Gabicce Mare er en helt særlig, lille oase ved Adriaterhavets kyst, som adskiller sig fra det mere kommercielle turistliv, som området især er kendt for. Sammenlignet med de fleste andre byer på Adriaterhavskysten ånder her fred og ro. Det er heller ikke tilfældigt, at jeres hotel er navngivet Glamour; hotellet, der ligger under 150 meter fra stranden, er noget ud over det sædvanlige. Glamour er allerede berømmet for sin wellnessafdeling Maison d’O, hvor I har mulighed for at forkæle jer selv med wellnessbehandlinger. Selv om stranden er fantastisk, skal I også huske at unde jer selv en opdagelsestur rundt i Marcheregionen, der prydes af olivenplantager og vinmarker.

Pris uden rejsekode 3.249,Pristillæg i perioderne 28.5.-1.7. og 20.8.-10.9.: 400,2.7.-29.7.: 900,30.7.-19.8.: 1.150,-

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 7 x 3-retters middag • 10 % rabat på leje af liggestol på stranden Brug rejsekoden på www.happydays .nu og se flere opholdsmu ligheder

Ankomst: Valgfri frem til 1.10.2016. Turistskat EUR 2,- pr. person over 12 år pr. døgn.

4 dage på 4-stjernet hotel i Nordtyskland

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.599,-

Schleswig-Holstein

Pris uden rejsekode 1.749,Pris fra 1.11.: 1.449,-

HAVERSLEV: ”Vi er nogle seniorer her fra byen, der har snakket om at starte en arbejdsgruppe af +60’ere”. Således skriver et par af initiativtagerne til en ”arbejdsgruppe” i Haverslev, Vagner Andreasen (Wasse) og Aage Bak. Gruppen fortæller videre: ”Vores ide er, at vi skal hjælpe hinanden med vedligeholdelse og forskønnelse af fælles områder i byen og i omegnen. Gruppen skal arbejde med praktiske ting, der er til glæde for os alle sammen. Det kunne være vedligeholdelse af borde og bænke ved søområdet, i midtbyen og

andre steder. Træmanden på Torvet trænger også til lidt forskønnelse, og måske skal der sættes en ekstra bænk hist og her. Måske har du som beboer også et forslag til et område, der kan arbejdes med. Vi forestiller os, at gruppen selv bestemmer, hvilke opgaver, den skal løse, men alle kan naturligvis komme med forslag”. I Haverslevs naboby, Suldrup, er der en tilsvarende gruppe bestående af pensionister/seniorer, der mødes efter aftale til morgenkaffe en gang om måneden. Under kaffen bestemmer man, hvilke

ting, der skal tages fat på. Det har været en succes i Suldrup, og det er med dette som forbillede, man vil prøve at starte denne arbejdsgruppe i Haverslev. Det vil sikkert være muligt af finde sponsorer til opgaverne, håber man! Vagner Andreasen (Wasse), Jyllandsgade 30, er med i Haverslev Borgerforenings bestyrelse, og han vil foretage den nødvendige koordinering i forbindelse med opstarten. Det første møde holdes i Medborgerhuset tirsdag, 24. maj, hvor alle er velkommen.

Ankomst: Fredage frem til 24.6. og i perioden 2.9.-16.12. samt valgfri i perioden 1.7.-29.8.2016.

3 dage på 3-stjernet hotel ved Horsens

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.099,-

Kroferie i Østjylland

God

Seniorer vil vedligeholde og forskønne Haverslev

Ringhotel Landhaus Gardels HHHH Med sin beliggenhed mellem floden Elben, Kielerkanalen og Vadehavet – kun en times kørsel fra den danske grænse – er det 4-stjernede hotel den oplagte base for en miniferie. Besøg for eksempel verdens største sluse i Brunsbüttel (12 km), hvor et utal af skibe fra hele verden dagligt passerer.

Boibrn ørnekrrab .

Pris uden rejsekode 1.249,-

at

En af de opgaver gruppen kan påtage sig er vedligeholdelsen eller forskønnelsen af træmanden ved Spar.

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 1 x 2-retters middag • 1 x 3-retters middag • 1 velkomstdrink • Badekåbe under opholdet

Hotel Korning Kro HHH Der er så yndigt ude på landet. Lærkesang over markerne og en lille kro, hvor I kan finde pusterum langt fra hverdagens stress. Præcis sådan et sted er Korning Kro, der ligger hist, hvor vejen slår en bugt på den gamle landevej mellem Horsens og Uldum. Opholdet inkluderer kun slutrengøring.

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x 2-retters middag • 1 velkomstdrink • 1 x madpakke inkl. 1 stk. frugt • Fri Wi-Fi Ankomst Mandag til lørdag frem til 16.12.2016.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 99,-. Børnerabat ved 2 voksne. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

SOMMERANKOMSTE R 4 overnatninger 1.7 99,-

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

AARSAVIS

Åbent hverdage kl. 8-17.


Aars Avis

SIDE 24

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

MEJLBY

4. MAJ 2016

SULDRUP

Store Legedag på Kirketerp Stadion KIRKETERP: Kom og se og hør de gamle traktorer. Sådan lyder opfordringen i Kirketerp,hvor foreningerne i Veggerby Sogn søndag, 8. maj indbyder til Store Legedag. De gamle traktorer er en af nyhederne denne dag på Kirketerp Stadion. Aktiviteterne denne dag er mangfoldige Pia Mikkelsen der er tovholder for store legedag oplyser at

Mejlby Borger- og Kulturhus er blevet renoveret og resultatet er flot.

Flot resultat i Mejlby MEJLBY: Seks ugers intensiv renovering af Mejlby Borger- og Kulturhus er nu tilendebragt. Og resultatet er bare flot. Og flot er det også, at så mange frivillige har villet yde en indsats til bedste for hele byen og dens beboere.

Huset er allerede i fulde omdrejninger, og har været lejet ud de seneste weekender op til flere gange. I en invitation til reception fredag, 20. maj, skriver Mejlby Borgerforenings bestyrelse og fundraiserne bl.a.: ”Vi er stolte over det flotte

NØRAGER

- Det er 23. gang det løber af stablen, og igen i år er der masser af aktiviteter for børn på Kirketerp Stadion. De kan lege og have det sjovt denne eftermiddag, lover Pia Mikkelsen, der er tovholder på Store Legedag. Et af de store trækplastre hvert år er FDF Veggerbys lejrplads. Men også guldgraverstanden er populær. Børnene graver efter masser af ”guld”

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

i en stor trailer med sand. Hvis der er nogle der har mere lyst til at bruge kræfterne, så kan du få lov til at slå søm i en stor trækævle. Der er mulighed for bueskydning og jagtforeningen er tilstede. Mellem 300 og 400 har de sidste mange år besøgt stadion, det er en stor familieeftermiddag. Byrsted Borgerforening byder på mad og drikke, og der er popcornmaskine og is. Byrsted og Omegns Husmoderforening sørger for masser af varme vafler.

resultat, og vil gerne vise det frem. Der bydes på en kop kaffe og et stykke kage, og der vises rundt i huset. Alle er velkomne”. Samme aften er der “Tak for hjælpen fest”, for alle der har hjulpet og sponsoreret tagplader. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Fernisering i Kig Ind i Nørager på torsdag NØRAGER: Alle er velkommen, når Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager åbner dørene for en ny spændende kunstudstilling Kristi Himmelfartsdag torsdag, 5. maj. Udstillerne er billedkunstner Claus Brøndum Sørensen, Tornby, og keramiker Jette Abildgaard, Klokkeholm. Landskabsmaleren Claus Brøndum Sørensen finder sine motiver i den danske natur, især ved Vesterhavet og langs de danske fjorde. Hans stilfærdige malerier er både storslåede og meditative på en gang. Detaljerne udelades og tilbage står et forenklet og stærkt udtryk. Paletten følger årstiden: Forår og sommer er der friske farver, mens de grålige og disede kulører tager over i efteråret. Snelandskaber hører til kunstnerens foretrukne. Claus Brøndum Sørensen udstiller flittigt rundt om i hele Danmark. Han er uddannet kunsthistoriker

Keramiker Jette Abildgaard har blandt andet lavet denne vase.

fra Aarhus Universitet. Keramiker Jette Abildgaards arbejde med leret i sit værksted er mangesidet. Materialet inspirerer konstant til nye værker. Ofte er lerfladen, som et lærred der skal bemales, og det gælder både når leret er drejet som en skål, og når det er fladt som et lærred. Det foretrukne ler er porcelænsleret. Det er fint og delikat at se på. Blødt og indbydende at dreje i og dets lyse farve er en fortrin-

SULDRUP

Mange bakkede Dea op i Suldrup SULDRUP: Et halvt år har Dea Poulsen, Suldrup, arbejdet på at arrangere en indsamling til Kræftens Bekæmpelse “Knæk Cancer”.

I weekenden nåede hun højdepunktet. Omkring 200 deltog i Stensbohallen i Suldrup, og gennem sponsorater, loppemarked, tombola

lig baggrund at male billeder på. Når porcelænsformene ikke bruges som ”lærred”, vælger hun at lade skålen stå med en meget enkel dekoration. Det kan være små afrivninger, små finesser sat på skålen, eller hun dekorerer med rytmiske gentagelser af simple mønstre. Jette Abildgaards arbejde med leret begyndte i sin tid under uddannelse til lærer. Her fik hun lejlighed til, at eksperimentere med leret og lave egne glasurer. Siden har hun aldrig købt en glasur. Hun har deltaget i mange glasurkurser, og disse forløb har bragt hende der, hvor hun er i dag omkring sit arbejde med leret. Jette Abildgaards arbejdsliv deles mellem hendes værksted og arbejdet som kunstnerisk leder på Dronninglund Kunstcenter. På udstillingen i Kig Ind vises unika skåle og unika engle i porcelæn. Begge kunstnere vil være til stede ved ferniseringen. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

og auktion blev der samlet mange penge ind. Dea Poulsen var naturligvis glad for den store deltagelse og ekstra glad for de cirka 41.000 kroner arrangementet indbragte. Pengene går ubeskåret til Knæk Cancer.

En klatretur er med til at styrke børnenes motorik.

Suldrup-børns motorik styrkes på ture i det fri Vuggestuegruppe på fast ugentlig gåtur til søområdet SULDRUP: Vuggestuegruppen “Musene” fra Tumlehøj i Suldrup, har igennem en periode gået en ugentlig tur til søen i Suldrup. Formålet har bl. a. været at styrke børnenes motorik, som bliver udfordret, når de skal gå på ujævnt terræn, klatre i træer, kravle op og ned ad bakker osv. Derudover har det også været et mål, at børnene skulle have pirret deres nysgerrighed ude i naturen. De har sanset og opdaget, bl. a små blomster i græsset, edderkopper og deres spind, kratsnegle, fugle på søen og i træerne, svampe og meget andet. Børnene har også haft stor fornøjelse af pinde de har fundet. De har fægtet og “spillet” på pindene, ligesom de gør hjemme i vuggestuen, når der er musik og sang. Det er et helt bevidst valg, at det er det samme sted turen går hen hver gang. Det giver børnene en

En pind fra naturen kan bl. a. bruges til at “spille” på og til at fægte med.

tryghed og ro til at udforske andre ting end “bare” et træ og en bakke. - Det er fantastisk at se den fordybelse børnene har, og at de oplever noget nyt hver gang, selv om stedet er kendt. Selv det yngste barn på knap 10 måneder sanser græs, pinde og blomster. De andre børn er

også opmærksomme på, at hun skal se og røre alle de spændende fund, forklarer Annette Egsdal Laursen, pædagog i vuggestuen. Turene vil fortsætte, og i maj vil der være fokus på frøæg og deres udvikling. Her er det også oplagt at gå på tur til søen for at hente lidt frøæg.


Aars Avis

4. MAJ 2016

Delikatessen

pr. stk. .............

10

00

min. 1 kg

39

95

frit valg .......

frost

Amo/G lu te n

ar!

nyt i sp

G e s t us

2 kg

vildtbrød/porrehvidløgs farsbrød/ græsk farsbrød

spar 10.00

kolonial

mel

trekantsandwich spar 5.00

SIDE 25

Øk o G røn Ba la n c

pølsehorn

e

8 stk. a´ 400 g

mel 2 kg

13

Fr it v a lg

95

S a n t a M a r ia

12

spar 7.00

Pr. pk .

95

slik

P ing v in

chips/snacks/ tortilla chips/ nachos

poser

350-400 g alle slags

120-200 g

Slagteren

10

mør entrecôte bøf 250 g

v a lg 00 Fr it

20

spar 12.47

pr. stk. ............ mix marked

3 pk. ............

00

risifrutti

10000

kun i suldrup!

gælder fredag kl. 12-17 og lørdag kl. 11-14

grillmarked

100

00

8 stk. ..........

grillmenu: • 3 stk. kød 1 stk. frankfurter, 1 stk. krydderhakkebøf, 1 stk. kotelet

• 2 slags salat 1 stk. kartoffelsalat, flutes, dressing og smør

pr. pers. .......................

8900

Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40 Hver dag fra kl. 8.00-15.00

5

Fr it v a lg

Kun

kim´s snack

b.k.i. extra max. 6 ps. pr. kunde!

fløde 1/2 ltr.

Pr. st k .

Pr. pl.

8 00 20 00

r undeis ½ pr

170-200 g

00

F r i t v a lg

Kun

lørdag

carlsberg/tuborg

20 95 7

max. 3 stk. pr. kunde!

100 g orange/dark

marabou plader

10

Fr it v a lg Rød

400 g

00

torsdag/ fredag

160-200 g alle slags a

Fr it v a lg

00

øko chokoladeplade

køl 175 g i bg. 3 slags

25

spar 15.00

00 + pant

33 cl.

30 st k .

89

95 + pant

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00

H ave rs le v

v. finn ovesen

tlf. 98 65 40 13

Nørage r

tlf. 98 55 10 06

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fra onsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)


Aars Avis

SIDE 26

4. MAJ 2016

AARESTRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Konfirmation i Aarestrup på den første dag i maj

Efter gudstjenesten lægges en krans i Royal Airforce farver ved de 11 flyvergrave på kirkegården.

Der lægges krans ved flyvergravene AARESTRUP: Onsdag aften, 4. maj, den dato da frihedsbudskabet lød i de danske radioer fra BBC London, da holdes der i

Aarestrup traditionen tro en Befrielsesgudstjeneste, hvor byens spejdere bringer fanerne, og hvor Gunner Kristensen efter gudstjene-

sten lægger en krans i Royal Airforce farver ved de 11 flyvergrave på kirkegården. Den minderige aften afsluttes i Aarestrup Forsamlingshus med sange og salmer der hører denne dag til – og sikkert også en kop kaffe m.m.

HORNUM

AARESTRUP: Søndag, 1. maj var der pyntet op til fest i Aarestrup. Ikke med røde faner, men med Dannebrog, og 10 konfirmander bekræftede i kirken det ja, som andre havde sagt for dem ved deres dåb. For sognepræst Svend Schultz-Hansen, der er præst både ved Haverslev Kirke og ved Aarestrup Kirke, var det anden søndag i træk med konfirmation. Forrige søndag var det Haverslev, der var centrum for konfirmation, og så her den 1. maj i Aarestrup. Vejret var strålende med sol. I kirken var der fint

pyntet med anemoner og levende lys, og for de mange familiemedlemmer og venner til konfirmanderne, var den helt rette ”scene” sat for en dejlig konfirmation. Svend Schultz-Hansen talte bl.a. om livet som en perlerække af dage, både dem med fest, og hverdagene, og om hvordan et barn opfatter paradis på jord. Det er for barnet ikke et sted, men en person, vel oftest barnets mor, ligesom det at dele livet med nogen, samt at få en kærlighedserklæring, hører til det største. Ved alteret fik alle kon-

firmanderne et ord/skriftsted med på vejen. Alle blev konfirmeret som det sig hør og bør, og også i Aarestrup ventede interessante køretøjer på de unge. I Aarestrup blev følgende konfirmeret: Asta Skriver, Caroline Lykke Randers, Ida Bjørn Hansen, Maiken Haarup Nørhave, Emil Mathias Skaarup Borgstrøm, Jonas Holmager Madsen, Magnus Holst Qvist, Martin Post Jensen, Micas Buchwald Støvring, Rasmus Erreboe Mølgaard.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

165 lastbiler tilmeldt truck show i Hornum Der meldes nu om fuldt hus til showet HORNUM: Med 165 tilmeldte køretøjer bliver der fuldt hus til årets Truck Show på markedspladsen i Hornum, der afvikles 11. og 12. juni. Seneste melding fra Truck Show-komiteen er, at tilmeldte køretøjer efter 27. april kan skrives på en venteliste, og at de får mulighed for at være med såfremt andre melder fra. Arrangementet i Hornum bliver med lastbiler, veteranlastbiler, veterantraktorer, driftbiler, fjernstyrede lastbiler og biltilbehør. Der bliver masser af crom at se på for de bilinteresserede, men også mulighed for hygge og faglig snak om biler,

bildekoration, tuning, lak og dæk. Lørdag og søndag arrangeres dækafbrænding. Lørdag aften bliver der arrangeret spisning af helstegt pattegris, og der bliver spillet 80er musik. Lastbilerne kan tilmeldes en konkurrence, hvor en dommerkomite foretager bedømmelse ud fra bestemte kriterier. Præmieoverrækkelsen i denne konkurrence sker søndag eftermiddag. 13 firmaudstillere viser alt fra dæk til bilplejepræparater, og for de mindste arrangeres guldgravning i en stor sandkasse, ligesom der opstilles hoppeborge og

arrangeres droneflyvning med filmoptagelse. Filmen vises på Facebook i løbet af weekenden.

Ved alteret fik alle konfirmanderne et ord/skriftsted med på vejen. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAUBRO

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk Land og By konkurrencen ved Haubro Sognefest består af mange forskellige opgaver. (arkivfoto)

Stort bankospil Det gyldne piskeris og i Overlade Hallen

torsdag den 5. maj kl. 13.30 Dørene åbnes kl. 12.30. Der sælges kaffe og kage. Pølsevognen har åbent før, under og efter spillet.

stjerneløb i Haubro

Haubro Sognefest indledes for alvor i dag onsdag HAUBRO: Traditioner og mange sjove aktiviteter i og omkring festområdet er sikre ved Sognefesten i

Haubro. Der er blandt andet Kagekonkurrencen om Det Gyldne Piskeris, Land og By konkurrencen og

selvfølgelig fest lørdag aften med 200 spisende deltagere og Haubro Revy. Sognefesten byder desuden på Gå-

Bingo, Stjerneløb og meget mere. Onsdagens Store Legedag er dagen hvor børnenes fest starter. Dagplejerne, Vuggestuen, Børnehaven og Skolerne inviteres i løbet af onsdag formiddag og eftermiddag til Store Legedag ved hoppeborgene. Bagefter åbnes hoppeborge til fri afbenyttelse af alle og dette er selvfølgelig resten af festugen. Torsdag er dagen for ”Haubro Rally”. Det starter på Haubro Stadion – en event der trækker 60-75 biler hvert år. Fredagens Havetraktortræk er vokset fra 8 traktorer til over 30 traktorer til et professionelt træk, med speaker, DJ og flere vægtklasser med pokaler til både nr. 1, 2 og 3 i hver klasse. Årets Store overraskelse kommer lørdag over middag på festpladsen. - Det er sjov for både børn og voksne – alle kan være med. Men overraskelsen forbliver hemmelig indtil lørdag over middag, forsikrer Klaus Holze Thøgersen.


Aars Avis

4. MAJ 2016

SIDE 27

Ungdomstræner fra Aars IK besøgte AGF Torben Zefting fik stor oplevelse i superligaklubben FODBOLD: Onsdag 29. april havde Aars Idrætsklub en af klubbens ungdomstrænere på besøg i Superligaklubben AGF. Det var U12 træneren Torben Zefting, som igennem et licenskursus og et venskab med AGF-træneren Rasmus Stenild fik en ordentlig en på opleveren,

da han kom rundt i alle kroge af klubben og dens flotte stadion. Formålet for den blot 17-årige træners besøg var at se, hvordan det er at leve af at træne børn/unge og at se, hvordan det er at træne i et professionelt og elitært miljø. Han skulle observere

17-årige Torben Zefting, som til dagligt træner U12-drengene i Aars IK, fik sig en stor oplevelse, da han 29. april besøgte Superligaklubben AGF og dens imponerende stadion.

superligaholdets træning samt se U12, U15 og U17holdene træne. Torben Zefting sugede mange indtryk til sig, og der var ikke tale om en ren hyggetur, da den unge Aars-dreng har store ambitioner for sin trænerkarriere. Han er i sin fritid ved at uddanne sig som UEFA træner med C-licens, og han håber, at han en dag kan komme til at leve af at træne børn på det højst mulige sportslige niveau. Det var derfor en stor oplevelse for Torben Zefting at se det store set-up i AGF og at gå rundt imellem kendte fodboldspillere. Torben Zefting var meget stolt over at få lov til at komme så tæt på den helt store scene. Det var en dag, der satte ting i perspektiv. Om den unge træner ender med at indfri sine ambitioner, må tiden vise, og indtil videre glæder han sig over, at Aars Idrætsklub er godt sted at starte trænerkarrieren.

Camilla Laursen var hurtigst - blandt både mænd og kvinder - på den korte distance, imens Heine Laursen var først i mål på den lange distance, da der sidste tirsdag blev løbet Sportsmasterløbet i Aars.

120 trodsede kulden ved Aars Trim Motions løb LØB: Knap 120 løbere trodsede tirsdag i sidste uge kulden og stillede op til Sportsmasterløbet, der blev afviklet for 10. gang med start og mål ved Aars Trim Motions klubhus på Sports Allé. Med en temperatur på seks grader var det kun de mest garvede, der vovede sig ud denne aften, men da løbet er en del af Vesthimmerlands Cuppen, var det nødvendigt at møde op for at få point på ”kontoen”.

Kun løbere bosiddende i Vesthimmerlands Kommune kan samle point i cuppen, men alle er naturligvis velkommen til at deltage. Sportsmasterløbet i Aars er et af de ni pointgivende løb, der afvikles i 2016. Løbet havde to distancer 4,8 og 9,3 kilometer, og langt hovedparten valgte den korte distance. En af udfordringerne på ruten var at forcere bakkerne på Stenildhøjvej, og netop på denne strækning

blev der da også rokeret lidt på placeringerne. Blandt de startende børn var Signe Kjeldsen og Simon Larsen hurtigst. Blandt de voksne var Camilla Laursen hurtigst i tiden 18.32. Det var i øvrigt første gang, at hurtigste løber blandt både mænd og kvinder, var at finde blandt kvinderne. 9,3 kilometer distancen blev vundet af Heine Laursen i tiden 35.12 og Malene Thorup Jensen i tiden 46.30.

Gymnasterne, som repræsenterede Aars Gymnastikforening ved forbundsmesterskaberne i Viborg, var fra venstre: Else Sørensen, Mathilde Thomsen, Natasja Pilgaard, Stine Odberg, Pauline Kappel og Kirstine Johansson.

Gymnaster fra Aars vandt bronzemedaljer Stor succes til forbundsmesterskaberne GYMNASTIK: Minipigerne fra Aars Gymnastikforening har i denne deres første sæson på TeamGym Himmerland klaret sig rigtig godt. De fik bronzemedalje ved Nordjyske mesterskaber og har nu gentaget succesen og har taget en bronzemedalje med hjem fra Forbundsmesterskaberne. Forbundsmesterskaberne er opdelt i to runder, hvor første runde var i Odense for tre uger siden. Her konkurrerede TeamGym Himmerlands Mini Piger mod 111 andre Minipigehold fra hele Danmark. Her klarede de sig rigtig fint, og blev placeret i 12. division sammen med syv andre hold. Søndag 1. maj skulle der så konkurreres om medaljer. Det var seks meget spændte Mini Piger, der med deres instruktører og forældre drog til Viborg med visheden om, at de skulle præstere godt i både rytme, i trampet (minitrampolin) og på bane, for at få medaljer med hjem. De dygtige gymnaster leverede en flot indsats, og da de alle havde sprunget tre spring hver på henholdsvis bane og i trampet samt lavet deres rytmiske serie,

En flot indsats i Viborg sikrede i weekenden Aars Gymnastikforenings Mini Piger en tredjeplads ved forbundsmesterskaberne.

stod det klart, at de havde forbedret sig i forhold til første runde i Odense. Forbedringerne var på bane 1,08 karakterpoint og i trampet 1,7 karakterpoint, hvilket sammenlagt med rytmekarakteren 0,05 karakterpoint bedre end Vedbæks Mini Piger, som fik fjerdepladsen. Kampen om medaljerne var dermed ganske som forventet hård. Forbundsmesterskaberne var sæsonens sidste konkurrence for Mini Pigerne og deres instruktører, Andreas Bech, Jonas L. Poulsen, Mikkel Høst, Signe Busk og Mette Berg.

Instruktørerne er meget stolte over pigernes indsats og udvikling hen over sæsonen, og de glæder sig til at tage imod andre gymnaster, som kunne have lyst til at prøve TeamGym til åben træning 21. maj. Yderligere oplysninger kan ses på Aars Gymnastikforenings hjemmeside. Mini Pigerne fortsætter træningen, indtil Aars Gymnastikforenings sommeropvisning, hvor de sammen med resten af TeamGym Himmerland giver opvisning.

36 skakspillere dyster i Himmerlandsturneringen SKAK: Himmerlandsturneringen i skak, der spilles på Erhvervsskolerne Aars, er i fuld gang med 36 deltagere. Efter 3 runder føres mesterklassen af Jørgen Jørgensen, Nr. Sundby,

og Jacob Würtz, Aalborg, begge med tre point. Basisklasse 1 føres af Søren Grønhøj, AarsNibe, og Hugo Falberg, Aalborg, begge med 2,5 point. I basisklasse 2 har fire spillere alle to point.

Basisklasse 3 føres af Henning Staugaard med tre point foran Sarujan Ranganathan, AarsNibe, med 2,5 point. Turneringen ledes af Henning Larsen, Aars.


SIDE 28

Aars Avis

4. MAJ 2016


4. MAJ 2016

Aars Avis

SIDE 29


Aars Avis

SIDE 30

4. MAJ 2016

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre Kom til Haverslev at bo - og få en billig husleje

edcdanebo.dk Indflytningsklar villa på attraktiv beliggenhed!

Panoramaudsigt udover Sjørup Sø i Gatten

NY PRIS Nedsat Kr. 100.000,-

E

Jyllandsgade 51, Haverslev Nem adgang til motorvej E45! Søger du en fin ejendom, som er beliggende i et godt landsbysamfund og hvor der er nem adgang til byer som Nørager, Aars, Støvring, Aalborg og mange flere, så er Haverslev en oplagt mulighed. Boligen består af 3 etager med stueplan, 1. sal og kælder. Stueplanen er indrettet med entre med trappe op- og nedgang. Et lyst og pænt toilet. Stort spisekøkken med lyse elementer og med åben adgang til god stue og udestue. 1. sal: 1 vær. Badevær. Stort sovevær. (tidl. 2 vær.). Kælder. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

F

Sag 91301850

Bolig/ Grund Rum/ Opført/ 645.000/35.000 3.103/2.526 kælder m² m² vær. ombygget 716 4/2 1947/80 1.427 129/72 Kontakt tlf. 98622400

Velbeliggende andelsbolig

Assersvej 26, Aars Er drømmen at finde en centralt beliggende ejendom i Aars by? Måske er ejendommen her hvad I søger! Boligen er løbende renoveret og fremstår i nydelig og indbydende stand. Blot med få minutters gang befinder man sig på hovedstrøget i Aars, hvor der er en bred vifte af butikker. Herudover er der også nem adgang til diverse supermarkeder, skoler, dagsinstitutioner og idrætsfaciliteter med videre. Denne ejendom rammer en bred målgruppe af købere - alt fra den enlige til den lille familie. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

1.095.000/55.000 5.271/4.227 1.694

Bolig m² 130

Grund Rum/ Opført m² vær. 635 5/3 1958 Kontakt tlf. 98622400

Fremstår lys og indbydende.

ANDELS BOLIG

Åbent hus

Pris Boligydelse Forbrugsafhængige forhold

525.000 3.000 583

Bolig m² 95

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Søndergade 5 9640 Farsø

Bolig m² 199

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 1723 6/4 2000/06 Kontakt tlf. 98622400

Åbent hus

C

125.000 5.390 691

Bolig m² 104

Grund Rum/ Opført m² vær. 2060 3/2 2005 Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

C

Sag 91301841

Himmerlandsgade 42, lejlighed 24, Aars En bolig i centrum hvor huslejen er overkommelig. Andelsboligen her er den perfekte løsning for det ældre eller yngre par. Aars lystanlæg er nærmeste nabo så her er der rig mulighed for at nyde en god sommeraften eller blot den flotte natur året rundt. Indvendigt fremstår lejligheden særdeles lys og indbydende og er indrettet med entre med gulvvarme. Lyst badeværelse. Køkken med mindre spiseplads. Spise-/opholdsstue med udgang til altan. 2 værelser. Pris Boligydelse Forbrugsafhængige forhold

Pris/udbetaling 3.975.000/200.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 19.021/15.260 Ejerudgifter 2.148

med tilmelding lørdag d. 7. maj 14.00 til 15.00

Sag 91300872

Rum/ Opført vær. 3/3 1989 Kontakt tlf. 98622400

Sjørup Søvej 55, Gatten Drømmer du om at indtage morgenmaden med udsigt til vandets rolige overflade? Trække frisk luft langt ned i lungerne på dine gåture i de himmerlandske heder og nyde en hverdag i uovertruffen ro, som kun et liv uden for byen kan tilbyde? Villaen befinder sig i udkanten af den lille golfby Gatten, som ligger med kort afstand til både Hornum, Aars, Farsø og Løgstør, hvor der også er gode busforbindelser til. Grunden går helt ned til søen, hvorfor der er mulighed for at lave egen badebro.

ANDELS BOLIG

med tilmelding lørdag d. 7. maj 14.00 - 15.00

Engtoften 56, Aars Flot og særdeles velbeliggende andelsrækkehus med skøn og overkommelig have. Carport og isoleret redskabsrum. Foreningen er sund og velkonsolideret. Boligen er beliggende i skønt område tæt ved det naturskønne område "Tvebjerg" med søer, skov og ådal. Gode stisystemer til midtby, indkøb mv. Indr.: Entre. Stor vinkelstue med udgang til terrasse/haven. Køkken med spiseplads. Badeværelse med bruseniche. Værelse. Soveværelse. Bryggers.

Sag 91301890

Særdeles velbeliggende andelsbolig i "Dalgaarden"

ANDELS BOLIG

D

C

Sag 91301849

Sag 91301833

Oustrupvej 8 F, Aars Velbeliggende andelsbolig på 107 m2 boligareal, beliggende i særdeles velfungerende forening. Boligerne er opført i 2002 og foreningen består af 24 andelsboliger. Særdeles centralt beliggende i Aars tæt ved byens lystanlæg og med gåafstand til indkøb, bymidte og byens øvrige faciliteter. Fra boligen er det flot kig ud området, ligesom der er udgang til god terrasse og fælles grønt område. Gennemtænkt indretning med entre. Pænt lyst badevær. Lyst spisekøkken. Bryggers. Dejlig stor og lys stue. Værelse. Sovevær. Pris Boligydelse Forbrugsafhængige forhold

145.000 5.854 371

Bolig m² 107

Rum/ Opført vær. 4/2 2002 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

4. MAJ 2016

SIDE 31

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Her kan du bo billigere end du kan bo til leje!

Spændende KFS etplansvilla opført i gedigne materialer

Åbent hus

Åbent hus

med tilmelding lørdag d. 7. maj. 14.00 til 15.00

med tilmelding lørdag d. 7. maj 14.00 til 15.00

D

C

Sag 91301381

Nørregade 3, Østrup Her får du en gedigen etplans rødstensvilla med god udestue og muret garage/udhus på en god central beliggenhed i Østrup by. Boligen er indrettet med entre. Vinkelstue. Spisestue med udgang til god og anvendelig udestue. Bolig/ Grund Rum/ Opført/ Pris/udbetaling 425.000/25.000 m² vær. ombygget Brt/nt ekskl. ejerudg. 2.044/1.640 kælder m² 138/6 833 6/3 1963/74 Ejerudgifter 1.162 Kontakt tlf. 98622400

Sag 91301848

Hans Egedes Vej 283, Aars Søger I en familievenlig bolig bør turen gå til Hans Egedes vej 283 i Aars. Beliggenheden er helt i top med kort afstand til det hele - skole, idrætscenter, svømmehal, handelsskole, gymnasium, musikhus og midtby. Pris/udbetaling 2.495.000/125.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 11.963/9.596 Ejerudgifter 1.990

Bolig m² 158

Grund Rum/ Opført m² vær. 928 6/4 2004 Kontakt tlf. 98622400

På vej ind netop nu... - Familievilla i Dronningekvarteret på god beliggenhed - Attraktivt rækkehus på Kg. Haraldsvej i Aars - Billig landvilla ved Ll. Binderup - Etplansvilla med gåafstand til Aars midtby - Landejendom med udsigt over Aars og 3. ha jord .. Følg med løbende på vores hjemmeside! Skøn beliggenhed ved det naturskønne "Tvebjerg"

Her er en opdateret andelsolg som overrasker

Her finder du en charmerende landejendom

ANDELS BOLIG NYHED

C

SOLGT

LIGNENDE SØGES

D

Sag 91301661

Hans Egedes Vej 213, Aars Har du længe drømt om at finde det sted, hvor du og din familie kan slå sig ned og bo de næste mange år, er denne villa en oplagt mulighed. Beliggenheden er en af de bedste, som man kan finde i Aars. Bolig m²

Grund

Rum/vær.

Opført

166

928

6/4

2003

Kontakt tlf. 98622400

Særdeles velholdt og velbeliggende villa

SOLGT

LIGNENDE SØGES

Bolig m²

Rum/vær.

Opført

95

4/2

1990

Kontakt tlf. 98622400

Her finder man et dejligt rækkehus

NYHED

D

SOLGT

LIGNENDE SØGES

Bolig m² 122

Grund

Rum/vær.

574

4/3

Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

D

Sag 91301881

Solsortevej 9, Aars Kvarteret er helt i top med en super attraktiv beliggenhed og gåafstand til det meste. Her får du en særdeles velbeliggende og hyggelig etplansvilla på éen af byens mest populære adresser.

Søndergade 5 9640 Farsø

Opført/ ombygget 1988/03

LIGNENDE SØGES

Bolig m² 115

Grund

Rum/vær.

Opført

504

4/3

1970

Kontakt tlf. 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Sag 91301518

Kildevej 4, Rørbæk I udkanten af landsbyen Rørbæk finder du denne charmerende landejendom, som har den sjældne kombination af af være beliggende i byen men alligevel at have muligheden for at holde husdyrhold, da de ca. 1.1 ha jord ligger ved ejendommen. Landsbyen Rørbæk er kendetegnet ved et særdeles godt sammenhold, med stor opbakning lokale foreningsliv, daginBolig til m²det Grund Rum/vær. Opført/ stitution, købmand mv., som ofte afholder diverse fællesarrangementer. ombygget 6/4 er ca. 1857/79 Byens beliggenhed gør det nemt at være247 pendler,11636 idet der kun 5 km SØGES E45, Herudover til denLIGNENDE nærmeste motorvejstilkørsel ca. tlf. 5 km. til Nørager og Kontakt 98622400 12 km. til Hobro. Ejendommen er utrolig hyggelig og indbyder med flot gårdmiljø samtatmosfære gode udbygninger, som i dag er anvendt til stald, værksted, Personlig og mange detaljer! fyrrum og ikke mindst det perfekte kombinerede vaskerum/grovkøkken til børnefamilien. Det fritliggende stuehus har et boligareal på 247 m2 og man har her løbende moderniseret med bl.a. nyere vinduer og nyere 1. sal mv. Indretningen begynder med en entre med adgang til værelse/kontor. Stor og dejlig vinkelspisestue med trappeopgang og udgang til den overdækkede terrasse. Ligeledes er der en stor stue med brændeovn og flot vinduesparti ud mod terrassen og haven. Køkkenet er lyst og funktionelt. Herfra kommer bryggers og badeværelse med vask, toilet og bruseniche. 1. salen er indrettet med repos. Badeværelse med vask, toilet og bruseniche. Herudover 4 store og gode værelser. Såfremt man gerne vil bo i byen og alligevel have muligheden for mindre dyrehold eller bare ønsker en ekstra stor grund, er denne ejendom bestemt et besøg værd!

SOLGT

G

Sag 91301909

Dr. Dagmars vej 3, Aars Særdeles godt beliggende rækkehus i Dronningekvarteret, med god garage og skøn have med dejlig flisebelagt terrasse til at nyde de kommende sommeraftener.

SOLGT

D

Sag 91301882

Hans Egedes Vej 185, Aars Drømmer du om huset med god plads og muligheden for at komme ud i haven og nyde en kop kaffe eller grille på en lun sommeraften, men uden alt for meget arbejde?

Sag 91301749

Porsevej 6, Øje Sø Ved Øje Sø i Gatten ligger der mange hyggelige og flotte fritidshuse - dog er det langt fra alle, som rummer samme personlige atmosfære og har lige så mange detaljer som dette fritidshus!

SOLGT

Bolig m²

LIGNENDE SØGES

75

Grund

Rum/vær.

Opført

3999

4/3

1988

Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 32

4. MAJ 2016

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Familie 2 voksne fra Aars søger Købeklar yngre familie med 1 barn søger villa i Aars by eller er landejendom tæt ved Aars. Boligen skal være i god stand og mindst 150 m² bolig, 2 badevær., mindst 4 værelser og med god dobbelt garage eller mulighed for at lave det. Op til kr. 4.000.000.

Potentiel køber fra Aars søger

Kunde id: 8988943 · Telefon: 98622400 Kontakt Mads Christian Jensen

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Søndergade 5 9640 Farsø

Familie 2 voksne og 2 børn fra Aars søger Ungt par med 2 børn som har solgt søger villa i Aars, gerne i de "gamle" kvarterer. Skal enten være forholdsvis indflytningsklar eller også skal ejendommen være til en totalrenovering, prisen skal selvfølgelig være derefter. Prismax 2.500.000, -

Potentiel køber fra Aars søger

Ung fyr, som pt bor til leje, søger villa i Aars by til max. kr. 1.200.000 og gerne lidt billigere. Han er tømrer og han lave noget selv. Kunde id: 8318616 · Telefon: 98622400 Kontakt Bente Falker

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Familie 2 voksne fra Aalborg Øst søger Ungt par fra Aalborg søger villa på min. 140 m² og min. 4 beboelsesrum, beliggende i nyere kvarter i Aars by. Huset skal være i orden og der skal være lyse rum, herunder køkken og bad. Prisniveau op til kr. 2.800.000.

Har du boligen?

Kunde id: 8923074 · Telefon: 98622400 Kontakt Johnny Svendsen

Kunde id: 6805046 · Telefon: 98622400 Kontakt René Borg Christensen

Har du boligen?

Har du boligen?

Kunde id: 7497298 · Telefon: 98622400 Kontakt Johnny Svendsen

Køber fra Aars søger andelsbolig eller forholdsvis vedligeholdelsesfri bolig på min. 70 m² og min. 2 beboelsesrum, beliggende i 9600 Aars. Pris afhænger af typen på boligen.

Har du boligen?

Kunde id: 8728971 · Telefon: 98622400 Kontakt Bente Falker

Har du boligen?

Har du boligen?

Kunde id: 7018317 · Telefon: 98622400 Kontakt Thomas Larsen

Potentiel køber fra Aars søger

Ung hjemmeboende fyr, søger 1-plans villa i Aars by. Han er tømrer og kan lave en del selv. Gerne 1-plans villa i Aars by til max. kr. 1.100.000, -.

Familie 2 voksne og 1 barn fra Nørager søger

Familie fra Nørager bestående af 2 voksne og 1 barn søger villa eller landejendom på min. 135 m² og min. 3 beboelsesrum, beliggende i Rebild kommune. Der må ikke væres for mange ting, som skal laves på boligdelen. Prisniveau: kr. 1.000.000. Kunde id: 8941963 · Telefon: 98622400 Kontakt Mads Christian Jensen

Har du boligen?

Familie 2 voksne og 2 børn fra Aars søger

Familie fra Aars bestående af 2 voksne og 2 børn søger villa på min. 135 m², beliggende i 9600 Aars. Boligen skal være forholdsvis indflytningsklar. Prisniveau: kr. 1.800.000.

Køber fra Nibe søger villa på min. 120 m² og med min. 4 beboelsesrum, beliggende i Aars. Det er især vigtigt at boligen har en god stor garage (40-50 m2), samt at boligen er forholdsvis indflytningklar. Prisniveau: kr. 2.500.000, Kunde id: 8373962 · Telefon: 98622400 Kontakt Johnny Svendsen

Har du boligen?

Har du boligen?

Kunde id: 6329429 · Telefon: 98622400 Kontakt René Borg Christensen

Familie 2 voksne og 1 barn fra Nibe søger

Potentiel køber fra Vegger søger Enlig mand, som snart går på efterløn, søger villa i Aars by. Gerne 1 plan. Pris max. kr. 1, 1 mill.

Kunde id: 6327026 · Telefon: 98622400 Kontakt Bente Falker

Har du boligen?

Familie 2 voksne og 2 børn fra Gedsted søger

Ung børnefamilie med 2 børn, søger villa i Aars by. Der er må gerne være god plads og evt. i 2 plan. 3 værelser og soveværelse. Gerne en god muret garage og bred indkørsel til 2 biler samt firmabil.

edcdanebo.dk

Har du boligen?

Har du boligen?

Kom godt videre

Familie 2 voksne fra Aalestrup søger

Midalrende par søger 1-plans villa i Aalestrup by. Gerne Engparken eller Aaparken. 100-150 m2.

Kunde id: 8960701 · Telefon: 98622400 Kontakt Thomas Larsen

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

4. MAJ 2016

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

SIDE 33

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Storslået udsigt over Tvebjerg ådal

NYHED

D

Peder Stubsvej 48, Aars Unik og helt fantastisk beliggende arkitekttegnet villa med storslået udsigt over Tvebjerg ådal og i gåafstand til Aars midtby. Her får du en af byens bedste udsigter og en rummelig bolig. Haven er anlagt - så den er nem at holde og de mange terasseområder giver rig mulighed for lange

Sag 91301915

2.495.000/125.000 skønne dage- og aftener med hygge. Her bor du ganske Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. 11.856/9.508 enkelt midt i byen og alligevel med ådalen, skov og dyreliv Ejerudgifter 2.119 lige i din baghave. Ring og aftal en fremvisning af denne fantastiske bolig. Bolig/ Grund Rum/ Opført kælder m² m² vær. 273/90 944 7/4 1967 Kontakt tlf. 98622400

til din bolig på Find din køber på edc.dk Vi har køberne til din bolig www.edc.dk/find-koeber/

Kom indi idin butikken hør nærmere Kom ind EDC butikog og hør EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Søndergade 5 9640 Farsø

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 34

4. MAJ 2016

En ladvogn til alle opgaver omkring huset BOLIG: Cub Cadet som producerer plæneklippere og havetraktorer, samt udstyr til haven har udviklet en ny ladvogn med en ekstrem fleksibilitet. En af de vigtige faktorer for udvikling af denne vogn var, at erfaringen siger, at mange har et stort ønske om en ladvogn der kan bruges til næsten alt, men som ikke kræver den store opbevaringsplads. Sammenklappelige sider var en god start, men ville ikke være tilstrækkeligt, til virkelig at minimere opbevaringspladsen. Derfor skulle det også være muligt, at opbevare ladvognen i lodret stilling og selvfølgelig på en sikker og forsvarlig måde. Dette klares ved at have et aftageligt træk og når lad-

Siderne kan også lægges ned, så vognen kan bruges til transport af tømmer og lignende.

Ladvognen kan med siderne slået op indeholde 0,3 kubikmeter.

vognen opbevares i lodret position fungerer trækket som støttefod, hvilket giver en rigtig god stabilitet. I lodret positionen er Cub Cadet Hauler ladvognen kun 46 cm dyb, og i vandret placering optager den omkring 70 procent min-

jord, barkflis, sten, eller lign., eller klare en vægt på helt op til 360 kg. Med siderne lagt ned, kan ladvognen bruges som en fladvogn til transport af bl.a. tømmer, lægter eller andre større emner. Alle sider på ladvognen kan,

dre gulvplads end andre ladvogne, af samme størrelse, på markedet. Intet af dette er sket på bekostning af funktionalitet, tværtimod. Med siderne slået op, kan Cub Cadet Hauler ladvognen indeholde 0,3 kubikmeter

uafhængigt af hinanden ligges ned, så både af- og pålæsning bliver klaret på den mest ergonomiske måde. Foruden dette har ladvognen et tip, som aktiveres ved et let tryk på en fodpedal. Ladvognen er produceret i støbt poly-

mer, der er et meget stærk, men et samtidig meget let materiale. Ladvognen har en egenvægt på mindre end 45 kg og et udvendigt lad mål på 88 x 120 x 30 cm. Passer perfekt til alle boligselskaber, kirkegårde, parker eller andre som har behov for en vogn med meget store anvendelses muligheder. Som tilbehør fås et håndtag, så ladvognen samtidig kan bruges som en stor trillebør. Som tilbehør fås også et redskabsbærersæt, så buskryddere, skovle, koste og lignende let kan transporteres rundt til de forskellige opgaver.

Husk at tjekke kloakken inden du køber CITY SYD HAR 6 MODERNE SALE...

✓ GRATIS PARKERING ✓ TELIA TIRSDAG Ny spændingsfilm om Afdeling Q

VISES I 2D & 3D

FAMILIEFILM

BOLIG: Det er især ved ældre huse, hvor kloakeringen kan være udført i beton, at huskøbere bør være på vagt. I moderne byggeri er kloakrør for det meste udført i plast, mens der i byggeri fra 70erne og før primært er kloakeret med betonrør. Og da kloakrør i beton har en anslået levetid på cirka 50 år, så synger sådanne kloakeringer højst sandsynligt nu på sidste vers. Så hvis man er heldig, at der ikke er noget i vejen med disse kloakrør, så skal man nok alligevel påregne en udskiftning af rørene in-

Blære

Forsamlingshus ©2016 MARVEL

Udlejning af huset: www.blaere.dk

98 66 66 10

DANSK DRAMA

Sponsor:

FAMILIEFILM - VISES I 2D & 3D

ALTMULIGMAND SØGES

SCIENCE FICTION

KAMPEN BEGYNDER.

EVENTYRFILM

/SonyDanmark

FAMILIEFILM M/DANSK TALE

M

© 2016 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

VISES KUN SØNDAG FRA SKABERNE AF

©2016 Disney

FROST OG BIG HERO 6

/DisneyDanmark

VI TALER DANSK

- Problemer med kloakeringen er ofte en dyr affære, og for nybagte husejere er udgifterne sure penge at skulle trække ud af budgettet. De mange penge det koster,

Spar penge

Maskinfører søges!

Det kan være en god ide at kontakte en kloakmester inden man køber hus.

Henriks Markservice v/Henrik Hosbond Pedersen, Roldvej 42, 9600 Aars

kunne jo i stedet være blevet brugt på nyt køkken eller badeværelse, siger Verner H. Kristiansen, Kloakdoktoren, og fortsætter: - Udover de gamle betonrør, så er det ofte manglende vedligehold og rensning af brønddæksler og drænrør, som kan ende med, at ens surt optjente sparepenge skylles ud i kloakken. Derfor så bør man som udgangspunkt altid tjekke, om brønddæksler og tagbrønde ligger synligt frie, og er rengjorte. Verner Kristiansen, også kendt som kloakdoktoren, er kloakmester ”med over 20 års erfaring i håndtering af lort”, som han selv bramfrit og med et glimt i øjet udtrykker det. Og han har ved selvsyn selv set, hvor dyrt det kan blive, hvis man ikke tjekker kloakrørene inden man køber hus. - Jeg var ude at besøge et ungt par som lige havde købt hus på landet. Og jeg ville ønske, at jeg havde været derude med dem, inden

Vi søger en maskinfører, fortrinsvis til pasning af majs, herunder radrensning, ukrudtssprøjtning og ukrudtsbrænding, samt andet forefaldende arbejde. Krav: Du skal kunne tiltræde stillingen snarest. Du SKAL ha’ erfaring, INGEN hindring hvis du er 50+. Ring til Henrik på tlf. 20 13 74 42

med stort og lille erhvervskørekort Gerne fuldtid, men også gerne flexjobber/efterlønner. Aften- og weekendarbejde må påregnes. Tiltrædelse snarest.

VISES I 3D

Nordisk Film Biografer Aalborg City Syd Vandmanden 5 · 9200 Aalborg

de havde købt, for kloakken i deres drømmehus var udtjent og skulle udskiftes. Det kommer til at koste dem 50-70,000 kroner. Havde de vidst det, inden de skrev under, kunne de have forhandlet prisen på huset tilsvarende ned, så der havde været penge i budgettet til at dække ekstraudgifterne, forklarer Verner H. Kristiansen.

Tjek op og spar penge

Chauffør søges

F   

ACTION - MORGAN FREEMAN

i sommerhalvåret på større svinegård. Per Pedersen, Kgs. Thisted tlf. 20 94 50 20

den for den nærmeste fremtid. Men også ved moderne byggeri kan det betale sig at gå kloakeringen efter, inden man skriver under på et huskøb. Ifølge Dansk Byggeri kan kloakskader nemlig nemt løbe op i udgifter på mellem 40,000 – 100,000 kroner.

v/Søren Nielsen • Tlf. 98 63 11 82

Men det behøves ikke at gå så galt. Ifølge Verner H. Kristiansen, så kan man tage sine forholdsregler ved selv at hente oplysninger ned fra nettet omkring kloakeringen på det hus, som man drømmer om at købe. - Inden man kontakter en kloakmester og poster penge i, at han undersøger kloakforholdene, så kan man i nogle tilfælde gå ind på www.weblager.dk og gratis se byggesagen på det hus, man agter at købe. Det gælder dog ikke for Vesthimmerlands Kommune. I byggesagen kan man se, hvilken type kloakering, der er benyttet, hvor brønddækslerne er placeret m.m. Ud fra de oplysninger der gives, kan man så vurdere, om der er behov for, at man får en kloakmester ud at gå tingene efter for en. Er der ingen information om kloakken i det hus man ser på, så er det at spille russisk roulette, hvis ikke man får det undersøgt inden man køber, oplyser Verner H. Kristiansen. - Og at få sådan en kloakmester ud at tjekke, det koster altså heller ingen herregård. Man kommer langt for 1000-1500 kroner. Og det er en billig investering imod potentielt at skulle renovere kloak for 50-100,000 kroner, smiler Verner H. Kristiansen.


Aars Avis

4. MAJ 2016

Statoil bliver til Circle K MOTOR: I dag begynder ændringerne af StatoilStationerne i Danmark med indvielsen af den første Circle K-stationi Hvidovre. I løbet af 2016 ændres Statoil-farverne på alle stationer til Circle Ks farver – rød, hvid og orange. - Det her er en historisk dag. Vi er stolte af vores 29-årige historie under Statoil-navnet i Europa, og nu tager vi et stort skridt fremad. Vores kunder vil stadig møde det samme personale, vores beliggenheder forbliver de samme, og vi tilbyder de samme varer og services, som Statoil har været kendt for. Som en del af den globale Circle Kfamilie fortsætter vi med at udnytte mulighederne for at udvikle endnu bedre kundetilbud, siger Jacob Schram, koncernchef i Europa for Couche-Tard, der ejer det globale Circle K- netværk.

Volvo:

Selvkørende biler forandrer forsikringsbranchen radikalt MOTOR: I takt med, at selvkørende biler begynder at gøre deres indtog, står forsikringsbranchen over for en kæmpemæssig udfordring. I år 2035 forventer amerikanske NHTSA, at antallet af uheld er faldet med 80 procent, og samtidig styrtdykker forsikringspræmierne. Den kendsgerning bliver belyst på et seminar, som Volvo og britiske Thatcham Research afholder i London. En netop offentliggjort forskning viser, at teknologier til autonom kørsel allerede i år 2020 kan medføre et fald i de globale forsikringspræmier på 20 milliarder dollars svarende til godt 130 milliarder danske kroner. Hos Volvo mener man, at forsikringsbranchen er

SUNDHED & VELVÆRE KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

nødt til at reagere på de enorme udfordringer, der venter lige rundt om hjørnet. - På mellemlangt og langt sigt bliver forsikringsbranchen mærkbart berørt, men lad os ikke glemme den bagvedliggende årsag: færre uheld, færre kvæstelser, færre dødsfald. Selvkørende biler er den vigtigste enkeltstående fordel for trafiksikkerheden i de seneste år, sagde Håkan Samuelsson, adm. direktør og koncernchef for Volvo Car

Til leje

Lejlighed 4 vær./2 badevær. i 2 etager på 150 m2 centralt i Hornum by udlejes. Delevenlig. Husleje kr. 4.800 md. + forbrug. Henvendelse tlf. 23 65 01 68

Til leje

Villa på 100 m2 + garage og have. Beliggende på Kong Haraldsvej. Udlejes pr. 1. juli 2016. Beboelsen har 3 vær., nyt køkken/ stue og nyt badevær. Pris 6.750 kr. + forbrug. 3 mdr. husleje som indskud. John, tlf. 21 26 85 81

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

Group, på et seminar i London med navnet ”A Future with Autonomus Driving Cars - Implications for the Insurance Industry”. Britiske Thatcham Research beskæftiger sig med forskning i forsikringsforhold. Her siger direktør Peter Shaw: - Bilproducenter forudser, at selvkørende biler, der gør det muligt for føreren at overlade styringen til bilen på visse dele af turen, kommer på markedet fra 2021. Uden tvivl falder

TIL LEJE

Tlf. 96 98 01 01

Kører også på udebehandling

SIDE 35

SØGES

Hus (lejlighed) ønskes snarest til leje. Husleje ca. 4500-5000 kr. Har en kat. Tlf. 81 74 90 20

Hus/Rækkehus søges

Ungt par søger et mindre hus til leje i Aars med egen have, hvor husdyr er tilladt. Maks husleje 5.500 kr. Tlf. 20 96 79 77

Lejlighed udlejes

165 kvm i Himmerlandsgade. 5 værelses lejlighed med nyt køkken, nye vinduer, ny gulvbelægning og nymalet. Sydvendt altan. Lejemålet har egen parkeringsplads. Tlf. 40 45 59 64

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

r

k ør Å er ben og så eft på e

tlf. 52 77 96 00

www.aars-mobilefodterapeut.dk

le ing ta ndl af eha eb ud

Statsaut. Fodterapeut Marianne Thomsen Stenildhøjdalen 18 • 9600 Aars

BLANDEDE

Juletræsplanter

FARVEKOPIER

sælges Henv. tlf. 22 49 42 08

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

* A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Farvekopicenter Aars

PRIVAT/ERHVERV

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Telefon 98 62 51 15

Strandby Produkt/Autoophug • Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil • Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovægt • Køb af jern og gamle maskiner • Nedskæring/nedbrydning udføres • Containere opstilles • Kontant afregning og hurtig afhentning • Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Strandby Produkt Granvænget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

TLF. 20 60 30 70

antallet af kollisioner. Vi har allerede set dette i takt med at mange nye biler er udstyret med automatiske nødbremsesystemer. Ifølge forskning fra amerikanske NHTSA vil antallet af kollisioner være faldet med 80 procent i år 2035 som følge af fremkomsten af selvkørende og sammenkoblede biler. Samtidig vil der ske det, at hvis

et uheld ikke kan undgås, reduceres kollisionshastigheden, og konsekvenserne bliver mindre alvorlige. Volvo arbejder målrettet på at maksimere sikkerhedsfordelene ved selvkørende biler. Svenskerne har netop meddelt, at de igangsætter Drive Me UK i 2017, der bliver det største testprojekt i Storbritannien med deltagelse af op til 100 selvkørende biler. Bilerne skal køre i almindelig trafik med almindelige bilister bag rattet. Projektet er et af Volvo’s bidrag til udviklingen af selvkørende biler ligesom tilsvarende projekter, der skal afvikles i Sverige og Kina.

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

Ny Psykologpraksis v/ Tina Thomsen

Viborg & Vesthimmerland Opstartstilbud foråret 2016 Halv pris på fem individuelle samtaler Se mere på www.psykologtinathomsen.dk eller ring for aftale tlf: 60 61 64 12

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Aars Avis

SIDE 36

Jern og metaller købes i større mængder. Små mængder afhentes. Biler købes til dagspris.

Himmerlandsavisernes

Tlf: 40 28 61 89

loppemarked Syv lokale aviSer for Samme priS! 89.121 eksemplarer

HIMMERLANDS AVISERNE

Akvarie, gerne med pumpe og andet tilbehør. Lille hund, gerne terrier tilbydes godt hjem på landet. Aalestrup.

Brænde. Blandet træ, tørt, savet og kløvet. Pr. rm kr. 350. Kan leveres mod ekstra.

Tlf: 51 34 23 49

Tlf: 22 17 49 87

Indbo & dødsbo effekter købes især mindre møbler, brugsting & køkkensager har interesse. pia@ leensbak.dk Tlf: 21 70 01 14

Loppemarked, Kolonihaven 3, den 7. maj kl. 11.00 til 17.00. Himmerlandsgade 20, Aars (overfor svømmehallen).

SÆLGES: Egetræs-spisebord m/6 stole + 2 plader. L 160 cm, B 86 cm. 1200,- kr. Tlf: 29 28 12 13 TV-bord. Farve lys grå med hjul. B 80 H 53 D 46, 400,- kr. Tlf: 29 28 12 13

...fra kyst til kyst

2 otium stole, brun meleret med vippefunktion, høj ryg og nakkestøtte. Pæn og velholdt. Pris 600 kr. Tlf: 98 64 81 89 Ny renoveret plæneklipper, b.z. motor. Pris 300,-. Jeg kan måske rep. din gamle maskine. Træffes efter 15.30 Tlf: 30 31 98 94

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES: Dødsbo købes. Total oprydning og rengøring. Evt. male og småreparationer, så dødsbo er salgs-/nøgleklar. Tlf: 70 23 00 02

LOPPEMARKED

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34 TOPPRIS GIVES! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! RING FØRST TIL OS! Tlf: 27 20 46 97

HIMMERLANDS AVISERNE

Velholdt reol i bøg med hylder, skuffer og skabe. Bredde 2,30, højde 1,86, dybde 0,40. Pris 500 kr. Tlf: 21 64 05 03

Haveplanter: F.eks. silkepæoner, hortensia, bonderoser, bronzeblad, kleopatres-nål, tibetansk-træpæon, sølvlys, benved, forskellige prydgræsser, etage clematis, krukker med og uden beplantning. Tlf: 98 62 14 15/41 17 45 55 Rapshalm, små bundter, 3 kr. pr. stk. Tlf: 60 91 09 14 Hvede halm, rundballer fra lade Tlf: 22 76 89 99

Lift til motorcykel, ikke brugt. 1950 kr. Tlf: 29 62 02 24 Hankmarharve, 2 meter bred I velholdt stand, 600 kr. Postnr. 9240 Tlf: 51 21 45 22 Brænde tør, 25-30 cm stykker. Kløvet klar til brug. 400 kr pr. rm. Kan evt. leveres. Tlf: 20 25 19 04 Aluminiumsplade 1 mm str. 2500x1200 mm. Lille søjleboremaskine på stativ, 13 mm bor. Tlf: 23 36 91 09 Elhøvl mrk. Selekta, 600 W. Alko løvsuger mrk. Hurricane, 2000 W. Afretter (høvl), ladstr. 870x200, kraft, mangler afbryder, bud. Tlf: 23 36 91 09 17 fods jolle med trailer og motor 14.500 kr. Jolle 4,30 m, 3000 kr. Fødekasse til m. stor hund 1000 kr. Tromleblander 1000 kr. Tlf: 21 92 19 48 Hårde hvidevarer, 8 år, AEG indbygningskøleskab, AEG indbygningsfryseskab, højde 180, bredde 55, dybde 55, 2000 kr. pr. stk. Tlf: 20 18 04 18

Stort loppemarked: På Klep-holmvej 11, Støvring. Fra søndag den 1. maj til og med mandag den 16. maj. Alle dage kl. 10-16. Alt fra nips til møbler, drivhuse, have-figurer mm. Tlf: 20 24 63 56

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Velholdt opvasker, kr. 600. Vavognhjul træ, 10 små staldvinduHvad koster en loppeannonce? 600. Evt. leveret. er, 12 KUN stole håndværker-tilbud, 6 skemaskine, kr. 50.00 pr. annonce for hver kr. indrykning. spisebordsstole. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen Tlf: 40 62 13 90 eller ved check.38Beløbet kan ikke vedlægges i Tlf: 20 93 50 43/52 05 25 frimærker. - Husk: Breve sendt postvæsenet 3 pers.med lædersofa, okseblodsfarmåreservedele.Sælges IKKE indeholde kun kontanter! vet, kr. 1.000. 8 spisestuestole, Knallert lys eg med cremefarvet læder, samlet. Meget til SuzukiDM50, Hvor bliver annoncen indrykket? noget Annoncen til Puch, K50 og andet kr. 2.000. 8 konferencestole,birindrykkes i 8 aviser i Himmerland ketræ dueblåt stof, kr. 1800. blandet. Kr. 4.900. 101.622 ekspl.): (totaloplag Aarsog Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Tlf: Vest98 63 40 24 Tlf: 22 47 81 58Hadsund Folkeblad. himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands

Avis, Aalestrup. kr. pr. m 200,-. J. F. aflæsservogn, 5 t, højeØsthimmerlands si- Brænde. GranFolkeblad, Kongerslev. Nibe Avis. Løv fra kr. pr. m 295,-. Kan evt. der. Mulepumpe. mod mere betaling. Tlf: 98 63 21 56/26 33 33 leveres Hvornår skal 93 annoncen indleveres? Tlf: 28 senest 59 12 49/21 26 43 30 Annoncen skal være avisen i hænde fredag Bavaria Thomas kl. 9.00 ugenkaffestel,10 før indrykningen. Annoncer, der pers., modtages kaffekande,senere, sukkerskål og indrykkes ugen efter. Annoncer til 500. loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. fade, kr. Lænestol, mahogni med rosa velour, kr. 300. Tlf: 98 63 40 24

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

SE HER! Loppe-annoncerne - INDEN DU bringes her i LAVER DIN førstkommende ANNONCE! nummer efter indlevering!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

PRISER:

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

SE EKSEMPLER:

50

kr.

150

kr.

FOR ALMINDELIG FOR LOPPEHvor stor må annoncen være? LOPPEANNONCE ANNONCE MED Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og tilBILLEDE slut »tlf. nummer« MED OP TIL OG OP regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. 20 ORD. ORD. - Uanset om et ord er forkortetTIL eller20 skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i - Husk: Flotfrimærker. gl. sofa, pænt grøntBreve be- sendt med postvæsenet indeholde kontanter! trækmå ogIKKE mahognitræ. L; 190

cm.Hvor Pris; 1.200 kr. Gipsbuste bliver annoncen indrykket? af Kong Christianindrykkes d.10. H: 24i 8 aviser i Himmerland Annoncen cm.(totaloplag Pris:1.000 kr.101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Tlf: XXStøvring, XX XX XXHadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

kr.

Hvornår skal annoncen indleveres? Flot velourstue. Meget velAnnoncen skal være avisen i hænde senest fredag holdt. PrisAnnoncer, 3.500,kl. 9.00 ugen før indrykningen. der modtages senere, indrykkes ugen efter. Tlf:Annoncer XX XX XX XX tilFOR loppemarkedet LOPPE- kan IKKE indtelefoneres.

100

ANNONCE OM Vær opmærksom på, F. EKS. LOPPEMARKED at MEDder kan ANGIVELSE AF ændrede være Biler, motorcykler, TID OG STED.

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

4. MAJ 2016 Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det Loppemarked: På Hobrovej Kniplebræt, 200 første kniplepinde, ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« 96B, regnes 9530 Støvring. 27.og prikpinde, hæklenåle, bog, garn, hver forDen et ord skal derfor tælles med. april til- 19. maj -om alle et dage 700 kr.eller Bavaria Thomas Uanset ordfra erkl.forkortet skrevet helt spise12.00.ud, tæller det for et ord. Har stel, du 16 flere pers.effekter med alt,tilblå m/ salg, end en kan guldkant, rumme, er du velkomkr. 1000. Tlf: annonce 61 75 35 70 men til at indrykke flere annoncer, husk dog telTlf: 98 63 40 24 efonnr. under hver annonce. Møbler, keramik lamper, 2 store

Telefon: Afsenders navn og adresse:

indleveringsfrister i campingvogne forbindelseogmed traktorer henvises helligdagene årettil avisens øvrige Stort loppemarkedigennem. i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler, design, retro, teak. Lørdag og søndag 10-16 Tlf: XX XX XX XX

annonce-pladser

Loppe-annoncerne bringes her i GOd fOrNøjElSE! førstkommende nummer efter indlevering! DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER,

CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE-RUBRIKKER.


Motor- og Traktorklubben Jylland tøffede da også forårskåde rundt det meste af dagen og arbejdede på museets marker, der både blev pløjet, harvet og tilsået. Dagen igennem kom der er stille strøm af gæster for at opleve forårsstemningen på museet. Gæsterne var en skøn blanding af modne mænd i træsko og store lommer til at varme hænderne i og børnefamilier. De ældre gæster havde for en stor dels vedkommende en stor interesse for og viden omkring gamle traktorer, hvorimod børnene nok mest havde interesse for museets gedekid og gæslinger, der gladelig lod sig forkæle hele dagen. Som altid, når der bliver holdt publikumsarrangementer på museet, havde gæsterne god mulighed for

at smage på hjemmelavet mad, og der blev da også serveret adskillige liter brun sovs med diverse tilbehør i løbet af dagen. - Jeg synes, det er gået rigtig godt. Vi var lidt bange for om jorden var for våd, men det er gået fint med markarbejdet, så nu kan vi bare glæde os over et godt arrangement og så ellers håbe på, at kornet kommer godt op, fortæller landmand og medlem af bestyrelsen for Boldrup Museumsforening, Per Rytter. Kornet, der gerne skulle blive til en bølgende kornmark, vil senere blive høstet, når der i august holdes Fåredag på museet, og det vil siden blive brugt i museets skoletjeneste eller som foder til museets dyr.

Lørdagens arrangement på Boldrup Museum bød på både gamle traktorer, legesyge gedekid og mange liter brun sovs.

Traktorer, gedekid og brun sovs på Boldrup Museum Lørdag blev der sået på museets marker NØRAGER: Metrologerne havde i deres prognoser langtidsparkeret en front

med regn og blæst over Himmerland, men det viste sig faktisk at blive til en

rigtig dejlig forårsdag med milde temperaturer og lidt forsigtigt solskin, da der

Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk lørdag blev holdt pløje- og sådag på Boldrup Museum. De gamle traktorer fra

Formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, glæder sig over, at Fødevarestyrelsen har suspenderet forældelsesfristen i gebyrsagen, men han slår samtidig fast, at han mener, sagsbehandlingen er for langtrukket.

Lang sagsbehandlingstid bekymrer svineproducenter Danske Svineproducenter er tilfredse med, at Fødevarestyrelsen har valgt at suspendere forældelsesfristen i

gebyrsagen, men er bekymret for den lange sagsbehandlingstid. - Det er selvfølgelig glæde-

ligt, at Fødevarestyrelsen har imødekommet vores ønske om en suspensionsaftale, men vi er bekym-

De gamle traktorer blev beundret af drenge i alle aldre.

rede over udsigten til den lange sagsbehandlingstid. Det er vores klare fornemmelse, at en tilbundsgående undersøgelse af dommens konsekvenser vil føre til lavere kontrolomkostninger og dermed mulighed for en bedre afregning og færre omkostninger for vores medlemmer, som i forvejen har hårdt brug for pengene. Otte måneder er lang tid, lyder det fra Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, som opfordrer Fødevarestyrelsen til hurtigt at rette kontrolomkostningerne i takt med, at redegørelserne for de enkelte gebyrordninger bliver undersøgt.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

NORDJYLLANDS RULLENDE VÆRKSTED

Maskinrep.dk v/Henrik Overgaard

SERVICE OG EFTERSYN: · Entreprenørmaskiner · Staldmaskiner · Fuldfodring · Mejetærskere · A/C anlæg SALG AF: · Reservedele/sliddele

20 23 93 32

www.maskinrep.dk


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 38

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

1.000 danske landmænd kan få landbrugsstøtte med tilbagevirkende kraft Længere tids pres fra NaturErhvervstyrelsen over for EU-Kommissionen resulterer nu i, at styrelsen kan hjælpe op mod 1.000 ekstra landmænd med at få landbrugsstøtte for årene 2009 til 2015, som en konsekvens af den såkaldte Demmer-dom ved EUDomstolen sidste sommer. Det sker efter, at EUKommissionen har givet grønt lys til, at en række danske landmænd kan få landbrugsstøtte med tilbagevirkende kraft på arealer i lufthavne eller andre typer græsarealer med ikke-landbrugsmæssig anvendelse, selvom de i sin tid opgav at søge støtte til arealerne. Landmændene fik efterfølgende inddraget deres betalingsrettigheder pga. manglende udnyttelse. De får nu også mulighed for at få nye betalingsrettigheder. - Derfor udvider vi nu vores efterlysning af landmænd, som burde have fået landbrugsstøtte i årene 2009 til 2015, siger enhedschef Lotte Dige Toft fra NaturErhvervstyrelsen. Kommissionen havde oprindeligt tilkendegivet, at det kun var landmænd, som aktivt søgte støtte i de enkelte år, der kunne se frem til at få kompensation på grund af den såkaldte Demmer-dom. Med den nye melding fra Kommissionen opfordrer styrelsen derfor til, at man går ind på www.natu-

rerhverv.dk og tjekker, om man er omfattet af de nye regler. Der er nogle krav, man skal leve op til. For at få støtte skal arealet for eksempel have været anmeldt i fællesskemaet som ikke støtteberettiget areal, og der skal være udført en landbrugsaktivitet på arealet. For at få nye betalingsrettigheder skal man være aktiv landbruger.

Hvem kan kompenseres? Det er landmænd, som oprindeligt har fået en negativ afgørelse på deres støtteansøgning, og af den grund er holdt op med at søge støtte, der nu kan kompenseres for de efterfølgende år. Desuden bliver det også muligt for landmænd, der tidligere har søgt støtte, for eksempel tilbage i 2010, men som efterfølgende har undladt at søge støtte på grund af NaturErhvervstyrelsens forkerte udmeldinger, at få kompensation.

Ansøgningsfrist 1. august 2016 Man skal udfylde og sende en særlig blanket for at få kompensation og betalingsrettigheder. Blanketten skal senest 1. august 2016 være modtaget i NaturErhvervstyrelsen. Fristen er én absolut frist. Ansøgningerne behandles i den rækkefølge, som de kommer ind til styrelsen og vil blive vurderet efter

den nye praksis, hvor det er den faktiske landbrugsaktivitet på arealet, der er afgørende. Hvis man skal bruge betalingsrettighederne for et areal i 2016, er det vigtigt, at man har rådighed over arealet den 21. april og anmelder arealet som landbrugsareal i Fællesskema 2016, inden 17. maj, som er deadline for ændringer og forsinket indsendelse. Når man tilføjer arealerne i fællesskemaet, kan man gøre os opmærksom på, at man søger støtten med forbehold for, at vi godkender arealet. Det gør man ved at skrive i bemærkningsfeltet i fællesskemaet, at man også indsender blanket om kompensation. Hvis det efterfølgende viser sig, at arealet ikke er støtteberettiget, vil man ikke blive sanktioneret for arealet. Fra 1. august gælder de almindelige forældelsesregler for afgørelsessager Ansøgere, som har fået en forkert afgørelse og fået afslag på støtte til arealerne og evt. tilbagebetalingskrav, blev efterlyst i januar 2016. Efterlysningen gælder stadig. Hvis sådanne ansøgere ikke har henvendt sig senest 1. august 2016, gælder de almindelige forældelsesregler. I forhold til vores tidligere nyhed fra 9. juli 2015 betyder det, at suspensionen af forældelsesfristen ophæves, og at forældelsesfristen løber videre fra 1. august 2016.

Gudstjenester Kr. Himmelfartsdag d. 5. maj Søndag d. 8. maj K = Konfirmation Aars Kirke 10.00 / 10.00 Aars Frikirke ingen / 10.00 Skivum Kirke ingen / 9.30 Giver Kirke ingen / ingen Blære Kirke ingen / 11.00 Gislum Kirke ingen / 9.30 Vognsild Kirke 19.00 (v. Vognsild Sø) / ingen Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke

ingen / 11.00 9.30 / 19.30 11.00 / ingen 9.00 / 10.30 ingen / 10.30 10.30 / 9.00 ingen / 10.30 K 9.30 K / ingen

Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke

9.30 / 11.00 ingen / ingen 11.00 / ingen

Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke

ingen / 9.30 ingen / ingen 9.30 / ingen

Næsborg Kirke Vindblæs Kirke

11.00 / ingen ingen / 9.30

Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted kirke

ingen / 11.00 9.30 / ingen ingen / ingen

Overlade Kirke Farsø Kirke V. Hornum Kirke

ingen / 19.00 10.30 / 10.00 ingen / 9.00

Hyllebjerg Kirke Flejsborg Kirke

10.30 / ingen ingen / 10.30

Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke

10.30 / ingen ingen / 10.30 ingen / ingen

Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke

9.00 / ingen ingen / 9.00 10.30 / ingen

Trængstrup Frimen. Kgs.Tisted Kirke

ingen / ingen ingen / 10.30

Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke

10.30 / ingen ingen / 9.00 9.00 / ingen

Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke

10.30 / 9.30 ingen / 11.00 10.15 / ingen 19.30 / ingen

Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

ingen / 19.30 10.30 / ingen 9.00 K / 11.00 K / 10.00

Aars Landboauktion De 13 nye landbrugsmaskinmekanikere, som 21. april bestod deres svendeprøver på Erhvervsskolerne Aars.

Nyuddannede fra Erhvervsskolerne Torsdag, 21. april var 13 landbrugsmaskinmekanikere til svendeprøve ved Er-

hvervsskolerne Aars. Alle 13 lærlinge bestod med et flot resultat.

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Spildevandsplan i Aalborg Kommune er sørgelig læsning Henrik Dalgaard, der er formand for Agri Nords miljøudvalg, kalder Aalborg Kommunes spildevandsplan for uambitiøs horribel: Når man som landmand og medlem af en landbrugsorganisation læser det fremlagte forslag til den fremtidige spildevandsplan for Aalborg Kommune, bliver man skuffet. Planen er uambitiøs og arbejder med en tidshorisont på 84 år! Aalborg er en kommune i en fantastisk udvikling, og der bliver stillet masser er krav til landbruget. Både når det gælder naturpleje, beskyttelse af drikkevand og øvrige miljøindsatser. Vi arbejder som landboforening gerne positivt med, hvis der er et fagligt grund-

lag for indsatsen. Samtidig ser vi et udkast til en spildevandsplan, hvor målet er at separatkloakere så man fremover kan undgå overløb af urenset spildevand i forbindelse med regnskyl. Vel og mærket først ført ud i livet i 2100. Først til den tid skal det være helt slut med at lukke urenset spildevand ud i vores fælles vandmiljø. Det er hovedrystende. Er man virkelig ikke mere ambitiøs? Hvordan skal jeg forklare medlemmerne i landboforeningen, at de skal arbejde positiv med i kvælstofreducerende tiltag, når kommunen i bund og grund ikke tager det så alvorligt, når det gælder deres eget “skidt”? Jeg finder det helt horribelt, at Aalborg Kommunes lodsejere skal have besvær

og arbejde med kvælstofreducerende tiltag, mens kloakselskabet kører frihjul frem til 2100. Dog er det mest groteske nok, at man skriver i planen, at de vandløb som ikke er omfattet af statens vandområdeplaner, skal pålægges miljømål efter ønske fra kommunen. Hvis dette bliver vedtaget kan jeg med sikkerhed sige, at vi kommer til at tage en juridisk kamp omkring. Vi vil fra Agri Nords side gerne invitere os selv til at komme og få en forklaring på tankerne bag planen og spørge det politiske udvalg om, hvordan de ser balancen i vores fælles interesse i at sikre en godt vandmiljø - også i Aalborg Kommune.

var i uge 17 tilført 4 SDM kælvekvier, 4100-6600, 1 SDM kælveko, 6900, 10 kødkvæg, 3000-9000, 17 græskøer, 1100-6000, 5 kvier over 12 mdr. malkerace, 2700-5900,5 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 2700-4700, 10 kvier under 12 mdr. malkerace, 200800, 15 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 1400-3200, 8 tyre over 3 mdr. malkerace, 1900-4200, 7 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 44008500, 10 tyre under 3 mdr. malkerace, 350-900, 9 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1200-2500, 1 foldtyr, 8700. Omsætning: 306.200,00 kr.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 18 Basis 333,41 (333,41). SPF+Myc 338,41 (338,41). SPF 342,41 (342,41). Økologi 1033,81 (1033,81). UK-tillæg 11. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,24 (5,24) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 39

Esben Lunde Larsen:

Landmændene har altid været gode naturforvaltere Miljø- og fødevareministeren roser danske landmænd - Det hedder en Amagerpause. Når flyene kommer henover, kan man ikke snakke, fortæller skovrider fra Naturstyrelsen Hovedstaden Hans Henrik Christensen efter et passagerfly for en stund har overdøvet lyden af gæs, ænder og den friske vind fra vest på en dag, hvor miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen ved Klydesø på Amager skal præsentere regeringens 252 nye naturplaner. Og Hans Henrik Christensen er en glad mand, for med præsentationen af naturpakken får han 100 Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen roste de danmillioner kroner fra rege- ske landmænd, da han præsenterede regeringens nye naturplaner. ringens naturplan til ”Na- (Foto: Bæredygtigt Landbrug). turpark Amager”. Penge, der skal styrke naturen og lille grønne cykel for at nå ens silhuet. ikke mindst naturoplevel- frem til gruppen af ventenEsben Lunde Larsen bysen for byboerne og for tu- de tv-journalister på top- der velkommen med en forpen af diget, der adskiller tælling om, at Danmarks rister i København. I alt vil regeringen bruge Køge Bugt fra strandengen. Natura2000-areal med de Området ministeren og 252 nye naturplaner vil vok1,8 milliarder kroner over en seksårig periode til at følget af småfrysende jour- se fra cirka 60.000 hektar sikre, at der rundt i landet nalister og grønklædte med- til 90.000 hektar, og ifølge bliver afgræsset enge, ryd- arbejdere fra naturstyrelsen miljø- og fødevareministedet krat og skabt nye våd- tramper igennem, er ifølge ren betyder det, at et omområder, så sommerfugle, Hans Henrik Christensen råde på størrelse med Fyn frøer, orkideer og engfugle helt unikt, da man her få og de omkringliggende øer kilometer fra hovedstadens nu skal have mere intensiv kan få bedre levevilkår. Klokken er næsten 08.00 centrum har indrettet sig naturpleje. Og helt essenonsdag morgen, og med med ”3.000 hektar natur tielt for regeringens planer Københavns blomstrende med udsigt til Rådhusplad- er landmændenes rolle som skyline i horisonten træder sen, ” som det formuleres af naturforvaltere. miljø- og fødevareminister skovrideren, før han åbner - Vi har jo afsat 1,1 milliarEsben Lunde Larsen i strid presseseancen med udsigt der til naturpleje af lysåbne sidevind i pedalerne på sin til hav, strandeng og storby- arealer. Det kommer vi til

LandboNord:

Der er lys i en mørk tid

Afsætningspriserne er i bund og for mange hænger mørke skyer og truer i horisonten. Men på trods af svære tider i landbruget, skal der også være plads til at se fremad og glæde sig, lyder meldingen fra LandboNords PlanteRådgivning. Der blæser på flere måder også milde vinde i øjeblikket. Foråret er på vej, og markerne er klar til en ny sæson. Men det har også været en lang vinter. -      Igennem det seneste lange stykke tid, har vi oplevet en generel bekymring for fremtiden. Bekymringen er vigtig, men det er lige så vigtigt, at vi også ser fremad og glæder os. At vi tager alt det der spirer, grønnes og lysnes med os - både i vores arbejde og når vi har fri om aftenen, siger fagchef for salgsafgrøder i LandboNord, Niels Arvidson. Niels Arvidson og re-

sten af LandboNords PlanteRådgivning står nu klar til at bruge deres viden aktivt ude i marken. Op til sæsonen er landbrugets rammevilkår blevet lempet, hvilket åbner for flere muligheder. Derfor forventer PlanteRådgivningen da også, at der i år bliver skruet op for antallet af markbesøg.

Mere kvælstof - Denne sæson byder på mere kvælstof og endnu flere muligheder for at drive vores planteavl fagligt korrekt. De frihedsgrader skal udnyttes, men det skal jo ikke bare bruges i blinde. Vi vil i samarbejde med landmanden udnytte vores faglighed og landmandskab, så de rigtige beslutninger bliver taget på de rigtige tidspunkter, så vi ender med det bedst mulige resultat, siger planteavlskonsulent og teamleder i LandboNords

PlanteRådgivning, Jacob Møller. Og det rigtige tidspunkt kan være allerede nu. Erfaringerne fra tidligere sæsoner viser, at det godt kan betale sig at være i god tid. Den opfordring har flere landmænd allerede taget til sig, så de første besøg er allerede booket. Blandt andet hos planteavlskonsulent Søren Greve Olesen, som kom til LandboNord i august sidste år. - Jeg ser virkelig frem til at komme ud i de marker, som jeg har været med til at lægge planer for - og ikke mindst møde alle de spændende landmænd ude på deres bedrifter, som jeg har mødt i løbet af vinteren. Jeg har allerede været ude på en del græsmarker her i marts, og det ser godt ud mange steder. Men der er stadig nogle knapper at skrue på, siger Søren Greve Olesen.

eller at produktionen på arealerne skal ekstensiveres. - Man vil jo komme til at lave lokale løsninger rundt omkring i landet med de her indsatser, og det vil da betyde for nogle landmænd, at der vil være en mindre intensiv jordbrugsdrift, siger Esben Lunde Larsen. Men selv om miljø- og fødevareministeren gør det klart, at landbruget nogle steder må vige for naturen, så ser han ikke nogen modsætning imellem et stærkt produktionslandbrug og en rig natur. - Jeg har sagt helt fra min tiltrædelse, at der ingen modsætning er imellem aktiv landbrugsdrift og natur. Det skal gå hånd i hånd, og landmændene er dygtige naturforvaltere, som kan bistå det, og vi som samfund skaber så nogle rammer for det og noget økonomi omkring det med blandt andet Natura2000-planerne, som bliver lanceret i dag, lyder det fra miljø- og fødevareministeren, før han skifter den lille grønne cykel ud med ministerbilen, der har ventet på at bringe ham til-

bage til storbyen. Hos landbrugsorganisationen Bæredygtigt Landbrug er faglig direktør Jørgen Evald Jensen glad for, at ministeren ser landmændene som en vigtig samarbejdspartner, når den eksisterende natur skal beskyttes og plejes, men han slår fast, at tiltagene i naturplanerne, og i den naturpakke regeringen har stillet danskerne i udsigt senere på året, ikke skal føre til, at gode landbrugsarealer tages ud af produktion. - Jeg synes, man bør tage udgangspunkt i at beskytte den natur, vi har. Således at man eksempelvis bliver bedre til at vedligeholde eng- og græsarealer. Man bør ikke inddrage dyrkningsfladen – for det vil give enorme værditab for landbruget, lyder det fra Jørgen Evald Jensen. De 300 millioner kroner, der hvert af de kommende seks år skal benyttes til realiseringen af regeringens 252 naturplaner, stammer ifølge Miljø- og Fødevareministeriet fra landdistriktsprogrammet og fra de danske kommuner.

Fire ansøgere i opløb om månegrisstalden

årets udgang vil GUDPbestyrelsen beslutte, hvem der skal have tilskud til at realisere deres planer. - I bestyrelsen er vi glade for det stærke ansøgerfelt. Det lover godt for udvikling af fremtidens staldløsninger til svineproduktionen til gavn for den dobbelte bundlinje. Det vil sige løsninger, som både imødekommer grønne udfordringer og styrker forretningen. Det bliver spændende at modtage de endelige ansøgninger i slutningen af september og se, hvordan de har foldet ideerne helt ud, siger formand for GUDP-bestyrelsen Mikael Thinghuus.

og køre i et samspil med landmændene som naturplejere, akkurat som vi har gjort det med de første planer, der udløb i 2015. Så der vil være nogle kompensationsordninger, der vil være nogle understøttelse af landmænd i at kunne naturforvalte og naturpleje, fortæller Esben Lunde Larsen til Bæredygtigtlandbrug.dk, og ministeren er ikke i tvivl om, at landmændene kan magte den store opgave. Er naturpleje noget landmændene er gode til? - Ja, det er de. Landmænd har altid været gode naturforvaltere; de lever i og med naturen og har et indblik i den lokale natur lige der, hvor de bor, og ved hvad der kan gøres for at man udvikler naturen endnu mere, og derfor har jeg stor, stor tiltro til, at landmændene går aktivt ind i opgaven med at være naturforvaltere, siger ministeren. Ifølge Esben Lunde Larsen vil naturplanerne få konsekvenser for landbrugets produktionsareal, hvor landmænd nogle steder kan se frem til, at jord skal tages ud af landbrugsproduktion

NaturErhvervstyrelsens støtteordning Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har udvalgt fire projekter til at byde på at opføre månegrisstalden. De får nu i alt 1,6 millioner kroner til at undersøge mulighederne for at etablere innovative modelstalde med fokus på måling og reduktion af emissioner. Projekterne spænder bredt med ambitioner om at vise, hvordan man – i såvel store, nye staldanlæg, som i forbindelse med renovering og udvidelser af eksisterende stalde - kan anvende løsninger, der moniterer

og mindsker belastningen af miljøet og for eksempel forbedrer dyrevelfærden og driftsøkonomien. Projekterne vil demonstrere teknologier til måling og reduktion af emissioner, ligesom de blandt andet vil tage fat på at styrke dyresundheden og optimere ressourceudnyttelsen. De fire ansøgergrupper går nu i gang med at udbygge deres projektforslag, inden 28. september skal aflevere deres endelige bud på modelstalden. Inden

BLANDEDE

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Majssåning udføres

med flydende gødning. Tlf. 20 81 43 20

KØB OG SALG

TIL LEJE

Halm sælges

Udlejes

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

BLANDEDE HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

• Mosfjerner • • Havefræser • • Minilæsser • • Brændekløver • • Flishugger • • Pladevibrator • • Fliseklipper • Nu kan du også leje

Minigraver og minilæsser udlejes til bl.a. opbrydning af beton samt udmugning.

stig Holst 98 63 46 40

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 40

L&F: Økologisk erhvervsteam er et godt signal fra ministeren Økologisektionen ser frem til arbejdet i erhvervsteamet Dansk økologi buldrer fremad, der er gang i eksporten og flere landmænd vil gerne lægge om til økologi. For at understøtte den udvikling og sikre de bedst mulige betingelser for at økologien kan leve op til den store efterspørgsel, så har miljø- og fødevareministeren valgt at sammensætte et økologisk erhvervsteam. Til at lede det team har ministeren valgt Henrik Biilmann, direktør for Friland. Et godt valg, mener Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen

i Landbrug & Fødevarer. - Det er et rigtig godt signal fra ministeriet, at de har valgt Henrik Biilmann som er ansvarlig for at sælge rigtig mange kilo økologisk kød hver eneste dag – både i Danmark og udlandet. Lige nu lægger mange landmænd om til økologi og derfor er det vigtigt at vi har fokus på afsætningen, så de kan få solgt deres varer. Henrik Biilmann har et stort kendskab til de udfordringer der gælder, når man skal fremme økologien på markedsvilkår og vi ved fra hans indsats i L&F´s virksomhedsforum for økologi,

at han er meget engageret i at være med til at sikre fremdrift for økologien i Danmark, siger Hans Erik Jørgensen. Det nye økologiske erhvervsteam skal komme med konkrete visioner og anbefalinger til initiativer, der kan styrke en konkurrencedygtig og markedsdrevet økologisektor. For at få processen i gang afholder Miljø- og Fødevareministeriet et økologisk rundbordsarrangement, hvor en bred skare af repræsentanter fra økologisektoren vil deltage. Herefter vil det økologiske

erhvervsteam blive nedsat og det konkrete arbejde begynde. En proces Hans Erik Jørgensen glæder sig. - Vi ser frem til det arbejde der venter forude i det økologiske erhvervsteam, siger han. Det er yderst positivt og velvagt, at miljø- og fødevareministeren har udnævnt direktør for Friland, Henrik Biilmann, som formand for et nyt Økologisk Erhvervsteam, der skal sikre vækst for økologien. Det mener formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Hans Erik Jørgensen, der ser frem til et kommende samarbejde.

Under et Åbent Landbrug-arrangement hos landmand Per Warming i Blære kunne børn og nysgerrige sjæle for et par år siden se, hvor meget luft én ko lukker ud om dagen som prutter og bøvser. Mængden svarer til den luft, der er pumpet i ballonerne. Da netop køernes prutter og bøvser står for cirka 40 procent af dansk landbrugs udledning af drivhusgasser, kan der være en stor klimagevinst ved at tilsætte deres foder oregano, hvis det kan få køernes maver til at rumle mindre.

Oregano skal gøre øko-køers bøvseri mere klimavenligt Færre ko-bøvser vil være en fordel for klimaet Når køer bøvser, afgiver de store mængder metan. Det er en stærk drivhusgas, som er cirka 25 gange stærkere end CO2. Køernes metan-bøvser er derfor en betydelig bidragsyder til den globale opvarmning, og sammenlagt står køernes bøvser for 40 procent af dansk landbrugs udledning af drivhusgasser. I et nyt projektsamarbejde mellem Aarhus Universitet, Økologisk Landsforening, Naturmælk og en række andre økologiske fødevarevirksomheder undersøges, om tilsætning af økologisk dansk dyrket oregano i foderet kan reducere produktionen af metan i køernes vom med op til 25 procent. Oreganoplanten indeholder æteriske olier, som ser ud til at kunne

hæmme væksten af netop de mikroorganismer, der producerer metan. Projektet har fået seks mio. kroner i tilskud fra Miljø- og Fødevareministeriets erhvervsstøtteordning Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP). - Vi ved, at den økologiske produktion bidrager positivt på en lang række områder som miljø, biodiversitet og dyrevelfærd. Men vi ved også, at den har udfordringer på andre områder. Vi kan jo ikke få køerne til at holde op med at bøvse. Derfor er det afgørende, at vi får prøvet forskernes gode idéer af i praksis og undersøgt, hvordan den økologiske produktion kan blive mere klimavenlig. I den sammenhæng er GUDP-ordningen et økonomisk skub på ve-

jen mod mere forskning og viden på området, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Der findes allerede en del fodringsmæssige tiltag til det konventionelle landbrug, der mindsker produktionen af metan i koens vom. Men disse løsninger er enten baseret på stoffer, som ikke er tilladt i økologiske landbrug, eller på fodermidler, som er svære at implementere i den økologiske produktion. Seniorforsker Kai Grevsen fra Aarhus Universitet er optimistisk, hvad angår fremtidsudsigterne for oregano som fodertilsætning. Både i de konventionelle og økologiske landbrug. - Hvis det virker godt, så er der potentiale for et meget stort marked. For det er jo

ikke kun i Danmark, vi har kvæg. Det har man i hele

verden. I maj får vi de første foreløbige resultater fra de indledende fodringsforsøg med oregano. Det ser vi frem til med spænding, siger Kai Grevsen, der forudsiger, at det tager tre til fire år, før man kan få mælkeprodukter fra køer, som har fået foder med oregano. Det skyldes, at der skal forædles frem mod en endnu bedre sort med et højere indhold af aktive stoffer, og at der skal udvikles økologiske dyrknings- og forarbejdningsmetoder for oregano. Foderet og mælken skal igennem mange tests, inden det kommer i produktion. Én af de mange ting, der skal testes undervejs i projektet, er koens mælk. Og der er allerede noget, der tyder på, at oregano kan højne kvantiteten og kvaliteten af koens mælkeproduktion. Ved at reducere produk-

tionen af metan i koens vom vil koen have mere energi til at producere mælk, ligesom det forventes, at oregano kan give en bedre mælk – blandt andet bliver der set på mælkens fedtsammensætning og sikret, at mælken ikke har afsmag af oregano. Til projektet anvendes en speciel art af oregano, der hedder græsk oregano, som har et meget højt indhold af æteriske olier. Oreganoen skal produceres hos økologiske avlere i Danmark. Forskningsprojektet er et samarbejde mellem AU FOOD, AU ANIS, Naturmælk, Frode Lehmann, Almende ApS Laust Stenger, Økologisk Landsforening, Urtefarm ApS og Sunny ApS. Projektet forventes afsluttet ved udgangen af 2019.

skal leve på bekostning af andre – vi skal alle leve side om side. Derfor bliver vi fra BL’s side nødt til at sige fra overfor ensidig propaganda og påpege urimeligheder i debatten. Vi skal kunne tale om en del af landbrugsproduktionen uden at træde på andre dele. I denne uge gælder det formanden for L&F’s Økologisektion Hans Erik Jørgensens forsikring om, at økologi bringer kvælstofudvaskningen ned. Det holder ikke hverken

målt pr. ha eller pr. produceret enhed. Derfor har BL sagt fra overfor den påstand i forskellige indlæg. Og når L&F går ud og siger, at efterspørgslen på økologiske varer er stærkt stigende, må vi påpege, at al efterspørgsel bør ske på en markedsdreven efterspørgsel – ikke, som det sker nu, på kommunalt tvang eller på store målrettede økologitilskud fra hverken det offentlige eller private virksomheder som f.eks. COOP.

Økologi Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for foreningen Blæredygtigt Landbrug Debatten om økologi er blevet ufaglig og splittende. BL bliver derfor nødt til at tage fat også på den debat med faglighed og saglighed. Vi har mange dygtige økologer blandt vore medlemmer. Det sætter vi særdeles stor pris på. Økologi er en vigtig del af det danske landbrug. Men ingen del af landbruget

Ars 20160504  
Ars 20160504  
Advertisement