Page 1

Til samtlige husstande

90. årgang - Nr. 1

ONSDAG 6. januar 2016

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune har udsat beslutningen om, hvordan tre skoler skal sælges.

Vesthimmerlands skolesalg er udsat ■ AARS: Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune havde salget af de kommunale bygninger, der bliver ledige når Blære-, Overlade- og Strandby skoler nedlægges, på dagsordenen mandag. Salget var et punkt på den lukkede del af dagsordenen. - Jeg kan kun sige, at punktet blev udskudt, lyder det fra borgmester Knud Kristensen (C). - Der blev stillet ekstra

spørgsmål, som kræver yderligere undersøgelser. Derfor måtte vi udsætte punktet. Det er en træls besked at måtte give, forklarer borgmesteren. Det er nu op til forvaltningen at besvare spørgsmålene, så punktet om skolesalget kan behandles på næste økonomiudvalgsmøde om cirka 14 dage. Det betyder, at de som gerne vil stifte friskoler bliver presset tidsmæssigt.

Klinik for odterapi V/Marianne Thomsen

Aars nye mobile fodterapeut - Åbner til januar efter aftale!

Åbningstilbud

15% rAbAt i januar 2016

Tlf. 52 77 96 00 • kl. 8.00-17.00

www.aars-mobilefodterapeut.dk

Gå godt (gå til fodterapeut)

Vesthimmerlands Kommunes vinterberedskab er klar til en hård vinter, hvis en sådan skulle ramme Danmark. Efter det seneste års milde vejr er både pengekassen og saltlageret fyldt. Foto: Colourbox.dk.

Kong Vinter kan bare komme an Vinterberedskabet i Vesthimmerland er klar til både frost og sne Af Lars Lindberg ■ AARS: Kong Vinter har været noget sløj i år i Danmark, men noget tyder på, at monarken nu er vågnet til

dåd. Tirsdag faldt årets første sne i Aars og andre dele af Vesthimmerland. Meteorologerne forudser, at der er kommer mere hvidt fra oven i de kommende

dage. Kong Vinter kommer dog ikke til at tage fusen på Vesthimmerlands Kommunes vinterberedskab, lover formand for Teknisk Udvalg, Niels Krebs Hansen.

- Vi er klar til lidt af hvert, så vinteren kan bare komme an, siger han. Læs mere side 12...

- kompetencer til en fremtid med succes

Lav et nytårsforsæt, der kan betale sig!

EUD/EUX

E R H V E R V S U D DA N N E L S E R

Drømmer du om at blive smed, tømrer, elektriker, mekaniker, gastronom, ernæringsassistent, handelsassistent, salgsassistent eller kontorassistent? Tag en uddannelse nu og få løn allerede til sommer!

Før drømmen ud i livet!

Uanset om du er 16 eller 46, har vi et hold og en uddannelse, der er perfekt for dig.

Nyt hold den 18. januar 2016

Du kan have færdiggjort dit grundforløb allerede til sommer. Herefter skal du i lønnet praktik.

Vil du vide mere?

Kontakt studievejleder Minna Hjorth Jespersen 6155 4064 / mhj@esaars.dk

Østre Boulevard 10 Tlf. 9698 1000 aars@erhvervsskolerne.dk 9600 Aars Fax 9698 1080 erhvervsskolerne.dk

penge 1. T jen flere 2. Få mere e arbejdsglæd annelse 3. Ta’ en udd


2 Ugens navne

Aars Avis

Dødsfald - egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

FARSø BEGRAVELSESFORRETnInG Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet

Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Steen Jørgensen, Borupvej, 9240 Nibe, 53 år. Steen Jørgensen, som stammede fra Skivum, blev uddannet mekaniker i Aars. Senere overtog Steen Jørgensen det fædrene værksted i Skivum, som han drev nogle år. Siden blev Steen Jørgensen en respekteret og kompetent servicemontør. Han stod for et velkørende rullende værksted med speciale i trucks. En overgang var Steen Jørgensen ansat med mere ledende og administrativt ansvar på værkstedet, men det at være på farten og møde kunderne rundt omkring i det jyske trak så meget i han, at han søgte tilbage til servicemontørlivet. Steen Jørgensen var, indtil det varme hjerte 4. juledag pludseligt holdt op med at slå, ansat som servicemontør ved DMS. I rigtig mange år var Steen Jørgensen blandt de bærende kræfter på Nysumbanen. Steen og IngerMarie Jørgensen var også en del af det team, som var med til at etablere banen i Nysum. Uanset om det var sommer eller vinter, om solen skinnede eller regnen væltede ned, så kunne man altid regne med Steen. Han kørte selv folkerace i en årrække – i øvrigt sammen med Inger-Marie Jørgensen. Men de seneste mange år var det udenfor bilen, at kræfterne blev lagt. De seneste mange år sad Steen Jørgensen i Motorsport Nordjyllands ledelse, bestyrelse og banesportsudvalg. Akkurat som Steen Jørgensen altid stod klar med målflaget ved målstregen på Nysumbanen. Steen Jørgensen har nu flaget for sidste gang, og tilbage sidder familie, venner og kollegaer og tænker - hvorfor og hvad nu? Forfærdeligt trist, at de ikke længere skal mærke hans altid positive sind og gode humør, den ærlige mening, hjælpsomheden og smilet. Steen Jørgensen efterlader ægtefællen og to døtre.

Vellev. Et ophold på Gudenådalens Ungdomsskole vækkede hans interesse for springgymnastik. Senere tog han en gymnastiklederuddannelse i Viborg og uddannede sig sideløbende indenfor landbruget. Anders Kristensen fik plads som forkarl på Thyrkinelund i Granslev. Senere kom han på Malling Landbrugsskole. Han giftede sig med Birgit Uhrenholt i 1965. Sammen overtog de i 1965 hendes fødehjem, som de drev til 1990, da de flyttede til Bøvlingbjerg, hvor Anders Kristensen blev inspektør i Bøvling Hallen. Anders Kristensen var gymnastikleder - først i Trelde og derefter i Vellev. Senere blev han gymnastiklærer på Gudenådalens Ungdomsskole. Han var instruktør for utallige hold med børn, unge og voksne. Anders Kristensen gik på efterløn i 2002 og han og hustruen flyttede til Østrup - tæt på den yngste datter og hendes familie. Ægteparret er faldet til i Østrup og har fået et godt netværk. Anders Kristensen har også som pensionist været ivrig gymnastiktræner i Østrup og Hvalpsund gymnastikforeninger. Hans gode evner som instruktør og sans for at spotte den enkelte gymnast har resulteret i, at mange gymnaster har opnået medaljer inden for konkurrencegymnastik. Desværre kan Anders Kristensen ikke længere undervise i gymnastik, men han nyder at komme til opvisninger med nogle af sine 13 børnebørn, og han deltager gerne i andre børnebørns musikoptrædender, håndbold- og fodboldkampe. Anders Kristensen har også ivrigt dyrket folkedans, og han nyder nu for femte år i træk at danse i Aktivitetscentret i Aars. Ægteparret har desuden været på udenlandsrejser som pensionister, hvilket de ikke havde mulighed for i arbejdslivet, og de nyder desuden ture rundt i Danmark.

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry

Runde fødselsdage

Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

80

Inga Madsen, Bymidten 310, Aars, søndag, 10. januar.

75 Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Anders Kristensen, Nørregade 4, Østrup, lørdag, 9. januar. Anders Kristensen er født på Nygaardsminde ved

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Anders Kristensen - 75 år lørdag, 9. januar.

65

Bernt Rüdiger Pedersen, Højtoften 25, Aars, fredag, 8. januar. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

6. JANUAR 2016

Ugens portræt

40 år som spejder i Mejlby/Haverslev For 15 år siden blev det betegnet som noget helt særligt, at Hanne Jespersen, Brorstrup, kunne fejre 25 års jubilæum som spejder. Men den ivrige spejder er fortsat med at trække i spejdertøjet, og nu kan hun fejre, at hun har været spejder i 40 år. Den flotte præstation bliver fejret søndag, 10. januar, hvor KFUM spejderne i Haverslev/Mejlby holder nytårsparade. Den nu 56-årige Hanne Jespersen begyndte som KFUK spejder (pigespejder) i 1976 i Mejlby gruppen. Siden har hun deltaget i alle de spejderaktiviteter og lejre, der har været mulighed for. Hanne Jespersen er indbegrebet af KFUM spejdernes vision ”Sammen rykker vi verden – med vilje”. For 15 år siden blev hun Ulve-leder i Hame gruppen. Som spejderleder har Hanne Jespersen brugt utroligt mange frivillige timer. Hun byder sig altid til, når der er noget, der skal laves og arrangeres. Ikke bare som leder i forhold til spejderne, men også i forbindelse med praktiske opgaver som maling, oprydning og vedligeholdelse af faciliteter og udstyr. Det er faktisk Hanne Jespersen der står for oprydningen i spejderhuset. Hendes store engagement gør en stor forskel, og er af afgørende betydning for arbejdet i spejdergruppen. Hanne Jespersens kompetencer ligger særligt hos de mindre børn. Hun har i mange år været leder for børn i alderstrinet 2. og 3. klasse. Her skaber hun, sammen med det lederteam hun er i, en tryg base for de børn der kommer. Gennem de mange år har hun været leder for cirka 150 “ulve”. Den erfarne spejderleder er Hame-gruppens repræsentant til distriktets årlige bæver/ulve stævne, hvor hun deltager i planlægning og afvikling af arrangementet der omfatter omkring 100 børn. Det er dog langt fra det eneste stævne eller arrangement hun tager aktiv del i. Ved Hame-spejdernes årlige fastelavnsfest, hvor der også deltager forældre, laver hun mad. Der skal bruges gryder der rummer mad nok til 80 personer.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Spejderleder Hanne Jespersen.

Netop madlavning er også en af hendes kompetencer udenfor spejderbevægelsen. Hanne Jespersen arbejder nemlig i køkkenet på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole HCI i Haverslev. Det har hun gjort i snart 20 år. Det er medvirkende til, at hun har et godt håndelag, og får noget fra hånden. Et eksempel på, at hun formår at få noget fra hånden er, at et år var der pludselig behov for 16 dragter til et Luciaoptog i Haverslev. Hanne Jespersen gik straks i gang ved symaskinen, og i løbet af kort tid var alle dragterne klar. I det hele taget stiller Hanne Jespersen gerne op, når der er brug for hjælp. Hun er altid parat når der skal males udstyr eller hus hos spejderne. Hun syr også emblemer på skjorterne, og hun passer på spejdernes fane. Hun opbevarer fanen, og sørger for at den altid er klar og med, når den skal bruges. Selv om hun omgås mange unge mennesker, og altid er klar med et smittende humør, så er der også en personlig grænse. Den viser hun ved, at hun aktivt har valgt at hun ikke vil på Facebook. Det er ikke kun spejderne der har gavn af Hanne Jespersens store engagement. I mange år har hun også givet en hånd med, når Røde Kors har holdt lejr. Det er også blevet til flere år i bestyrelsen for LOF i Nørager.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Stjernevandring i Aars på søndag AARS: Vesthimmerlands Museum og Aars Kirke har taget initiativ til en stjernevandring med fakler og fællessang for at fejre Hellig Tre Konger. Det sker på søndag 10. januar om eftermiddagen med udgangspunkt fra museet i Himmerlandsgade og afslutning med varm suppe under stjernerne udendørs ved Aars Kirke. Museumsleder Broder Berg, sognepræst Sara Schouby Petersen og kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausen er praktiske arrangører af stjernevandringen, der er for alle. Ved museet vil Broder Berg

som optakt til vandringen fortælle om traditionerne omkring Hellig Tre Konger. Det sker ud fra emnet “At overrække og modtage gaver”. Deltagerne vil derefter gå i optog fra Vesthimmerlands Museum. Man går efter en lysende stjerne, bærer fakler og synger den uforkortede udgave af salmen “Dejlig er den Himmelblå”. Ved ankomsten til Aars Kirke tændes Hellig Tre Kongers-lyset i kirkerummet, og bagefter sluttes fællesskabet med en kop varm suppe udendørs under stjernerne.

Aars Avis

Tak for den store deltagelse ved vor kære Min kære mand, vor kære far, svigerfar, farfar og oldefar

Børge Poulsen * 21. februar 1933 er pludselig sovet ind Brorstrup, den 31. december 2015 Tak for alt

Bisættelsen finder sted fra Brorstrup Kirke fredag den 8. januar kl. 11.00

Børge Poulsen Frida Nielsen * 30. maj 1941 Ranum, den 31. december 2015

Benny Claus og Elsebeth Gitte og Jens Albert, Anton, Charlotte, Helena og Christian Begravelsen finder sted fra Ranum Kirke torsdag den 7. januar kl. 13.00

Snut er stille sovet ind i hjemmet 82 år gammel Brorstrup, den 31. december 2015 Elsket og savnet

Søskende, brødre, svigerinder og svoger

Min kære gode ven

Peter Holme Schjønning * 1. maj 1934 er stille sovet ind på Højgården Farsø, den 29. december 2015

Jens Ole Kuk Christensen Vi har med stor sorg pludselig mistet min elskede mand vor kære far, svigerfar og bedstefar

Begravelsen finder sted fra Vognsild Kirke fredag den 8. januar kl. 13.00

Hans G.H. Hansen * 9. december 1949 Farsø, den 30. december 2015 Nu lukker vi dig i hjertet ind og gemmer dig inderst inde. Her skal du fredfyldt bo i vores sind, som et kært og dyrebart minde.

Iris Kris og Sissi, Brit og Søren Mathilde, Mikkel, Rasmus og Mads Bisættelsen finder sted fra Farsø Kirke lørdag den 9. januar kl. 13.00 I stedet for evt. blomster ønskes penge til mindesten

Kristian Andersens begravelse fra Durup Kirke den 23.12.2015 Tak for hver en smuk blomst og krans. Tak til personalet på Engparken for god og kærlig pleje af vores far På familiens vegne

Helene, Hanne, Anette og Jane

Lene Leila og Erik Bjarne og Helle Nulle og Lene Carsten og Tonya Børnebørn og oldebørn

Vor kære humoristiske broder og svoger Vi har pludselig mistet min elskede hustru vor kære mor, svigermor, farmor og mormor

SIDE 3

Vores højtelskede mand og far

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Erna Mouritsens

død og begravelse. Tak for de mange smukke blomster. Tak til præst Ingeborg Sebberlin for en fin tale. Tak til Ulstruplund Plejehjem for en god og kærlig pleje. På familiens vegne Kjeld og Jytte

Tak for opmærksomheden

ved vores mor Gunda Blindbæk Kristensens bisættelse Dorte og Klaus

Åbent hus

I anledning af min 50 års fødselsdag, vil jeg gerne se familie, naboer, kollegaer, venner og bekendte til hygge og lidt godt til ganen. Det foregår i farrestalden, Fiskegårdsvej 10, Munksjørup, 9670 Løgstør, lørdag den 9/1 2016 fra kl. 14.00. Ib Nielsen, Blærevej

Steen Jørgensen

Ellen Sørine Jensen * 1. april 1931 Suldrup, den 3. januar 2016.

Et hjerte af guld er holdt op med at slå. To flittige hænder er gået i stå. På familiens vegne: Søster, Lisbeth Begravelsen finder sted fra Trængstrup Frimenighedskirke tirsdag den 12. januar kl. 13.00.

Suldrup Kro lørdag den 30. januar 2016 fra kl. 10.30 til 16.00. Af hensyn til borddækning, tilmelding senest den 15. januar på tlf. 22 77 50 03 Hilsen Esther Jacobsen, Suldrup

Kobberbryllup

Inger-Marie Louise og Thea Begravelsen finder sted fra Skivum Kirke fredag den 8. januar kl. 13.00

HJERTELIG TAK

for den store deltagelse ved vor kære elskede mor, svigermor, mormor, bedste og oldemor Lilly Rathmanns begravelse. Tak for de mange smukke kranse, dekorationer og bårebuketter. På familiens vegne Charlotte, Carsten og Kirsten

Hjertelig tak

for venlig deltagelse ved vor mor

Anna Sørensens

begravelse. Tak for blomster, kranse og pengegave. En særlig tak til hjemmeplejen for kærlig pleje. På familiens vegne Jenny, Harry, Else og Erling

Knud og Kaj ønskes hjertelig til lykke med de 60 år den 6. januar. Klip ud

Mor og far har kobberbryllup tirsdag den 12. januar. Vi ønsker dem tillykke med dagen. Hilsen Louise, Frederik og Nikolaj

✃✃

Kirkens Korshær i Hornum

Dødsboer og brugbare effekter afhentes. Tlf. i åbningstiden 98 66 14 26 eller Jens Secher tlf. 28 94 98 60 Man.-fre. kl. 13.00-17.00 • Lør. kl. 10.00-13.00

Gundersted Kirke AFLYSNING onsdag den 6. januar 2016

Den planlagte indvielse af orglet i Gundersted Kirke – onsdag den 6. januar – må desværre aflyses og udsættes til senere pga. tekniske problemer. Godt nytår!

✃✃

er stille sovet ind efter kort tids sygdom.

vil jeg gerne se familie, naboer og venner på

60 år

* 28. maj 1962 er pludselig taget fra os Borup, den 28. december 2015

TAK EFTER DØDSFALD Vor kære mor, svigermor, mormor og oldemor

I anledning af min fødselsdag

Klip ud

6. JANUAR 2016


Aars Avis

SIDE 4

KIRKENS BESØGSTJENESTE

Få en besøgsven - eller bliv besøgsven Er du interesseret - Kontakt: Marianne Jensen, koordinator, tlf. 98 62 11 84

www.aarskirke.dk www.aarskirke.dk

s k e r …

Byrådsmøder 2016 Byrådet i Vesthimmerlands Kommune holder ordinært møde på følgende torsdage i 2016: den den den den den den den den den den den

28. 18. 31. 28. 26. 16. 25. 22. 13. 17. 15.

Vi starter igen kursus for alle hunde fra 3 mdr.

onsdag d. 13. januar kl. 19.00

med info-aften uden hund for tilmeldte kursister i klubhuset, Plantagevej 8, Aars

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D e t

Hundetræning

januar februar marts april maj juni august september oktober november december

Møderne afholdes kl. 16.00 i Byrådssalen på Rådhuset i Aars. På Byrådets vegne knud kristensen Borgmester

lauritz.com vurderer Har du en formue gemt på loftet? 3 vurderingseksperter fra Lauritz.com står klar til at vurdere dit arvestykke, dit loppefund eller din designklassiker.

Medbring kvittering for forsikring og vaccination. Få en glad og lydig hund - til glæde for familien og omgivelserne. Kurset varer 3 mdr. og koster kr. 850. Træningsdag: Lørdag. Begrænset antal. Tilmelding: www.dch-vesthimmerland.dk (fra 7. januar). Evt. spørgsmål: Lisbeth Kristensen, tlf. 98 55 17 13 kl. 17.00-19.30 DcH - Danmarks civile Hundeførerforening Plantagevej 8, 9600 Aars . www.dch-vesthimmerland.dk

Vil du med til polterabend?

Program: Kl. 14.30 Eftermiddagskaffe og aktiv underholdning. Kl. 18.30 Festmiddag - festlige indslag er velkomne. Pris 200 kr. pr. pers. - drikkevarer kan købes. Tilmelding: Senest d. 16. januar til Sander Mogensen, tlf. 98 62 15 54/61 39 67 16. Udvalget for ”polter-awten”

torsdag d. 28. januar 2016 kl. 19.00 i klubhuset

Hovedsponsor:

Blære IF Støtteforeningen for Blære IF

LOPPEMARKED

Aars Y’s Men’s Club Aa Markvænget 36, Aars

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel!

Torsdag den 14. januar kl. 16.30 på Farsø Bibliotek. Gratis billetter på himmerlandsbilletten.dk

Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00, eller efter aftale.

Læs mere om arrangementerne på: www. vhbib.dk

RING: Aars: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Farsø: Tlf. 98 66 30 89 Aalestrup: Tlf. 61 75 66 61

m e D D e l e l s e r

kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser

Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet.

Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

onsdag den 27. januar kl. 19.00 i Vognsild Klubhus. Eventuelle forslag til dagsordenen sendes til Anna Dorte Nørgaard, Svoldrupvej 121, Vognsild, senest 8 dage før mødet. Bestyrelsen

Dagsorden ifølge vedtægter. Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være bestyrelsen i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen. Herefter afholdes GENERALFORSAMLING I STØTTEFORENINGEN FOR BLÆRE IF. Dagsorden ifølge vedtægter.

Medbring din egen Android eller Apple telefon og tablet.

læge Læge med erfaring inden for psykiatri eller psykiater søges til substitutionsklinik i Vesthimmerlands Kommune. Med en ugentlig arbejdsdag. Ansøgningsfrist: 25. januar 2016.

indkalder til ordinær generalforsamling

Lørdag den 23. januar 2016 kl. 14.30 i Blære Forsamlingshus

Vi gennemgår nogle af de mest populære apps og viser, hvad de kan bruges til.

ssA - gruppe A 2 SSA`er og superkollegaer søges til Hjemme- og Sygepleje Farsø. Ansøgningsfrist: 19. januar 2016.

Vognsild og Omegns Beboerforening

GENERALFORSAMLING i BLÆRE IF

Bliv dus med apps

social og sundhedspersonale Til ledige faste stillinger i Vesthimmerlands Kommune på Plejecentre og ved hjemme og sygeplejen søges uddannede social og sundhedshjælpere og Social og sundhedsassistenter.

afholder generalforsamling på Kimbrer Kroen mandag den 25. januar 2016 kl. 13.30. Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag der ønskes behandlet, skal være formanden i hænde senest 10 dage før generalforsamlingen. Gæstetaler: MF. Bjarne Laustsen, Støvring. Bestyrelsen

Det er ikke fordi nogen skal giftes, men fordi mange er blevet gift uden at have haft en festlig polterabend. For dem, men også for alle andre, er muligheden nu for et stort opsamlingsheat.

Gratis adgang. Kø-numre udleveres fra kl. 16.00.

Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger

Aars Seniorer

Alle kan deltage - Vi holder en sjov fest

Tirsdag den 12. januar kl. 17.00 - 20.00 på Aars Bibliotek.

j o B

6. JANUAR 2016

OPRYDNING PÅ KOMMUNENS HAVNE Alle både og stativer, som er oplagret på vinteroplagspladserne i Løgstør Havn, Rønbjerg Havn og Hvalpsund Havn, skal tydeligt forsynes med ejers navn og adresse samt bådpladsnummer. Alle både eller stativer, som efter den 1. februar 2016 ikke er forsynet med dette, vil blive fjernet fra arealerne og bortskaffet. For at gøre brug af vinteroplagspladserne, skal man have en bådplads til den pågældende båd i den pågældende havn. Denne aktion på Vesthimmerlands Kommunes Havne sker som følge af, at der gennem længere tid er blevet efterladt stativer og saneringsmodne både. Vesthimmerlands Kommune ønsker med dette tiltag, at gøre forholdene for de der har bådplads bedre og forskønne områderne. Du kan læse mere på kommunens hjemmeside www.vesthimmerland.dk.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

sæsonstart! Det rytmiske kor "a PIECE oF CaKE"

torsdag den 7. januar kl. 19.15 i Musikhuset aLFa i aars starter koret forårssæsonen. Der optages nye kormedlemmer, der kan lide at synge og være en del af korfællesskabet - korerfaring og lidt nodekendskab vil være en fordel. Der er fast øveaften torsdag kl. 19.15 - 21.45. Derudover skal man være indstillet på deltagelse i koncerter (ca. 4-6). Pris: 400 kr. indtil sommerferien. Venlig hilsen - Bestyrelsen


Aars Avis

6. JANUAR 2016

SIDE 5 14.000 kr til dette hjælpearbejde. De to modtagere, Leif Thomsen og Ole Sommer, har begge været medlemmer af Lions Club Aars i en længere årrække og har begge ydet en stor indsats i såvel udvalgsarbejde og bestyrelsesarbejde, hvor de eksempelvis begge har været præsidenter i klubben, men det er mindst ligeså meget for andre dele af deres indsats, de nu er hædret med denne udmærkelse.

Et stort arbejde

Her ses de nye glade, overraskede og stolte modtagere af Melvin Jones Fellowship anerkendelsen - til venstre Leif Thomsen og til højre Ole Sommer.

Lions-medlemmer i Aars blev tildelt Melvin Jones Fellowship Medlemmerne er hædret for en ekstraordinær ugennyttig indsats AARS: Ved Lions Club Aars´ møde lige før jul var der to medlemmer, der blev særdeles overraskede - men også glade og stolte. Klubbens bestyrelse havde nemlig besluttet, at der denne aften skulle tildeles Melvin Jones Fel-

lowship til ikke mindre end to af klubbens medlemmer, der hver for sig har gjort sig særdeles fortjente til denne hæder, som kun tildeles medlemmer af Lions, har har gjort en helt ekstraordinær uegennyttig indsats i klubben eller i Lions or-

ganisationen generelt for at hjælpe andre. Anerkendelsen, Melvin Jones Fellowship, er opkaldt efter Lions organisationens stifter, Melvin Jones, og med udmærkelsen følger udover hæderen også en plakette og en do-

nation til Lions internationale hjælpearbejde, som betales af klubben. Størrelsen på denne donation svarer til 1.000 US Dollers pr. tildeling, så det betyder således, at Lions Club Aars i forbindelse med disse udmærkelser har doneret ca.

ms12 en del af 2016 kollektionen

Leif Thomsen har gennem mange år blandt andet lagt et overordentligt stort arbejde i klubbens Loppemarkedsudvalg, hvor han også har været absolut arbejdende formand for den arbejdsgruppe, der har ombygget og istandsat klubbens loppemarkedslager kaldet ”loppehuset”. Ombygningen har betydet, at der nu både er fine faciliteter for medlemmerne i forbindelse med arbejdet i huset men også fine facilieteter der har gjort det muligt at holde loppemarkeder direkte fra ”loppe­ huset” udover det store årlige loppemarked i Messecenter Vesthimmerland. Leif Thomsen er desuden fast deltager på klubbens ”onsdagshold” der hver onsdag mødes i ”loppehuset” og sorterer og gennemgår de effekter, der er kommet ind i ugens løb. Ole Sommer vil rigtigt mange i Lions-sammenhæng tænke på i forbindelse med udgivelse af

bogen ”Barn af Himmerland”, og det er i høj grad også for indsatsen omkring denne bog, at Ole Sommer har har fået denne anerkendelse. Udover at sidde i selve det arbejdskrævende udvalg, der planlægger og udgiver ”Barn af Himmerland” med spændende historier fra Himmerland hvert andet år, er Ole Sommer også i høj grad foregangsmand, når bogen skal sælges rundt omkring for at skaffe penge til Lionsarbejdet. Han står for distributionen til medlemmer og butikker der skal sælge bøgerne, men mange vil helt sikkert også have set Ole Sommer i byen hvor han ofte har stået i butikker og solgt bogen, og hvor han således også på den måde har gjort en stor indsats og samtidig vist ”Lions flaget” i byen. Ole Sommer er desuden også ofte at finde i ”loppehuset” når tiden tillader det og når andre ting i klubben skal ordnes.

Gemytlige For både Leif Thomsen og Ole Sommer gælder det desuden, at de samtidig er et par særdeles gemytlige og hyggelige medlemmer af Lions Club Aars, der er med til at skabe et utrolig godt kammeratskab i klubben, hvilket var én af de ting, der også blev nævnt af klubbens præsident, Rune Toft, da han overrakte plaketterne til de to stolte medlemmer, som det synlige bevis på at de hver har fået tildelt et ”Melvin Jones Fellowship”.

svane.com

•••••••••••••••••••••••

håndværker FRADRAGET ER VÆK HOS OS FÅR DU MONTERING O KR. •••••••••••••••••••••••••••••

100% dansk design

Håndværkerfradraget er fjernet pr. 1. jan. 2016. Vi tilbyder dig derfor at få monteret dit Svane køkken til 0 kr. lige nu. Det gælder ved køb af elementer og bordplader til min. kr 50.000. Tilbuddet kan ikke kombineres med andre rabatter. Se mere på svane.com.

4 days of design 7. - 8. jan. kl. 10-19 9.- 10. jan. kl. 10-15

Butik· •Løgstørvej Adresse og nr. Postnr.Aars og by· •Tlf. Tlf. 9862 0000 4844 0000 ·• aars@svane.com butik@svane.com Svane Køkkenet Køkkenet Aars 20 •· 9600


Aars Avis

SIDE 6

6. JANUAR 2016

Hornum-Ulstrup Seniorer

Afholder ordinær generalforsamling i Værestedet torsdag den 21. januar 2016 kl. 14.00. med dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag der ønskes behandlet, skal være formanden i hænde senest 10 dage før generalforsamlingen. Efter generalforsamlingen foredrag ved Sognepræst Inge Frandsen. Bestyrelsen

AARS KIRKE

fyraftensgudstjenste, meditation, stilhed Læg vejen forbi Aars kirke på vej hjem fra arbejde og deltag i en kort fyraftensgudstjeneste på ca. en halv time med salmesang, refleksion over teksten om arbejderne i vingården (Mattæus 20, 1-16), bøn, stilhed og meditation. Der er ingen tvivl om, at kirken kan være en berigelse for os på vor livsvej - så tag et lille break midt i en travl hverdag. tidspunkt: Onsdag den 6. januar 2016 - kl. 17.00. På gensyn. Sognepræst Ole Larsen

www.aarskirke.dk

AARS KIRKE

stjernevandring og hellig tre kongers fejring

søndag den 10. januar 2016 kl. 15.00 - ca. 16.30

Program

De tre zarathustriske præster fra Persien Øverst aner man deres navne: Balthasar, Melchior og Kaspar. Mosaik fra det 6. århundrede. Basilikaen Sant’ Apollinare Nuovo i Ravenna.

kl. 15.00: Vesthimmerlands Museum. Broder Berg fortæller om Hellig Tre Kongers traditioner. ”At overrække og modtage gaver”. kl. 15.45: Stjernevandring fra Vesthimmerlands Museum til Aars kirke. Vi går efter en lysende stjerne, bærer fakler og synger den uforkortede udgave af ”Dejlig er den Himmelblå”. kl. 16.00: Vi tænder Hellig tre kongers lyset i Aars Kirke. kl. 16.30: Der serveres en kop varm suppe udendørs under stjernerne. Alle er velkomne. Stjerneoptoget og Hellig tre kongers fejringen arrangeres i samarbejde med Vesthimmerlands Museum og Aars Kirke. Museumsleder Broder Berg, Sognepræst Sara Schouby Petersen og Kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausen.

www.aarskirke.dk

Fra venstre vicepræsident Niels Godiksen og Ernst Klysner, der modtog DG hæderstegn.

Egnens garderforening skiftede ud i bestyrelsen AARS: Himmerlands Garderforening har holdt generalforsamling på Aars Hotel med deltagelse af vicepræsident Niels Godiksen og chefhjemmeværnets distrikt Nordjylland oberst løjtnant Jan Johansen.

Medlemstallet er i dag 80. Ernst Klysner og Ole Kærgaard ønskede ikke genvalg til bestyrelsen. Nyvalgt blev Kristian Klitgaard Kristensen og Rasmus Høegh Nørskov.

Ole Kærgaard ønskede heller ikke genvalg som fanebærer. To nye blev valgt som fanebærere. Det var Ole Haarbo og Rasmus Høgh Nørskov samt fanevagt Kristian Klitgaard Kristensen.

Som revisorer blev Jesper Holm Jespersen og Peter Jensen begge genvalgt. Vicepræsident Niels Godiksen overrakte DG hæderstegn til Ernst Klysner og 60 års jubilæumstegn til Poul Arne Nielsen. Det blev også til et 50 års hæderstegn til Carsten Højgård. Efter generalforsamlingen fortalte Jan Johansen om hjemmeværnets funktion i dag og i fremtiden.

Det rytmiske kor i Aars optager nye AARS: Efter en hektisk periode med julekoncerter og en god lang juleferie er koret ”A Piece of Cake” nu klar til at begynde forårssæsonen. Korets i alt 45 sangere øver fra i morgen torsdag, 7. januar i Vesthimmerlands Musikhus Alfa. Koret består af 35 sopran- og altstemmer og 10 herrestemmer. Koret dirigeres af gymnasielærer Anne Verdelin.

Koret optager nye medlemmer to gange om året. Det er nu opstart i januar og igen i august. Besætningen med forskellige stemmer har fundet en god balance, men som i de fleste andre kor er herrestemmer altid på ønskelisten. Det vil naturligvis være en fordel at have erfaring med sang, musik eller at lidt nodekendskab, men det er ingen betingelse.

Aars Tværfaglige Efterlønsklub

starter igen efter juleferien torsdag den 14. januar 2016 kl. 13.30 på Kimbrerkroen. Underholdning: Baggårdsmusikanterne fra Aarhus med Jakob Horgrebe i spidsen. Nogle festlige fyre. Jakob Hogrebe er opvokset i Aars. Bowlingen starter torsdag den 21. januar kl. 14.00, alle skal spille kl. 14.00. Nye medlemmer er velkomne På bestyrelsens vegne Gudrun Pedersen

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Aars Petanqueklubs formand, Normann Skov giver Brian Larsen, Jutlander Bank, instruktion i, hvordan kuglerne kastes.

Kuglerne ruller ind hos petanqueklubben AARS: Kuglerne ruller ind i kassen hos Aars Petanqueklub. Der er dog ikke tale om de tunge metalkugler, men om penge fra sponsoren Jutlander Bank og pengene går blandt andet til klubdragter. - Der er et rigtigt godt socialt samvær mellem klubbens medlemmer i klubhuset og på petanquebanen ved Støberivej, og vi er glade for at være en del af fællesskabet, siger afdelingsdirektør Brian Larsen

fra Jutlander Bank, der forleden var ude at prøve spillet med de små kugler. Aftalen mellem Aars Petanqueklub og Jutlander Bank løber frem til 2018 og sikrer klubben et økonomisk tilskud, der giver petanquespillerne bedre muligheder for at dyrke sporten. Petanqueklubben deltager i mange stævner rundt om i landet, ligesom klubben også selv er vært ved stævner på anlægget i Aars.


Aars Avis

6. JANUAR 2016

SIDE 7

Galla The Renault Way

Renault CAPTUR Galla

Renault TWINGO Galla

Renault CLIO Galla

CAPTUR fra 161.900 kr.

TWINGO fra 79.900 kr.

CLIO fra 117.900 kr.

Fra 182.400 kr.

Fra 99.900 kr.

Fra 139.900 kr.

Fortsæt festen i Renaults Galla-modeller, udstyret med: Navigation · Aircondition · Parkeringssensor bag · Cruise control Varme i forsæder · Læderrat · Tågeforlygter · Hill Start Assist · El-ruder foran El-sidespejle · Højdejusterbart førersæde og meget mere ...*

Åbent Hus 9.-10. januar kl. 11-16 ENERGIKLASSE : CAPTUR: Brændstoføkonomi 18,2-27,0 km/l, CO2-udledning 95-125 g/km. TWINGO: Brændstoføkonomi 23,8 km/l, CO2-udledning 95 g/km. CLIO: Brændstoføkonomi 17,931,3 km/l, CO2-udledning 82-127 g/km. Alle priserne er vist ekskl. leveringsomkostninger 3.880 kr. Bilerne kan være vist med ekstraudstyr. *Twingo Galla Edition fås med navigation- og multimediesystemet R & GO, som integreres med smartphone. Cruise control og tågeforlygter gælder ikke Twingo.

Renault.dk

Aars Tolstrup Byvej 1 • 9600 Aars • tlf: 7211 6101

Ejner Hessel A/S er autoriseret forhandler og serviceværksted for Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Dodge, smart og Renault


Aars Avis

SIDE 8

6. JANUAR 2016

INVITATION TIL RECEPTION Der er lagt op til fest hos Gunnar Nielsen A/S i Aars, når der afholdes reception den

15. januar 2016, Kl. 12.00 - 16.00 på Aars Hotel - Himmerlandsgade 111 - Aars To af Entreprenørbranchens grand old men, forlader kommandobroen. Hans Peder Nissen og Kjeld Nielsen træder tilbage, og lader nye og lidt yngre kræfter komme til. Ved denne festlige lejlighed, vil der også være mulighed for, at hilse på de nye ejere. Vi vil glæde os til at se dig/Jer på denne festlige dag. Venlig hilsen Gunnar Nielsen A/S

Forebyggelse og undervisning om knogleskørhed forventes at gavne mange i Vesthimmerland.

Kommunalt tilbud til folk med knogleskørhed Tilbuddet skal give bedre livs­kvalitet og mindske fremtidig risiko for flere brud

Keder du dig?

Så hent inspiration til livet i foreningsannoncerne i Aars Avis

VESTHIMMERLAND: Der er mindst 750 borgere med osteoporose i Vesthimmerland. Mange af dem har haft hoftebrud og andre brud, der forringer deres livskvalitet. Nu skal et nyt tilbud hjælpe dem, så de bedre kan klare sig selv og kan mindske risikoen for flere brud. - Der er en gruppe af især kvinder med knogleskørhed, der vil kunne få markant bedre livskvalitet med vores nye tilbud til dem, siger sygeplejerske Mie Winter fra Sundhedscenter Vesthimmerland.

Vesthimmerlands Kommune har underskrevet en sundhedsaftale med Region Nordjylland, der blandt andet betyder etablering af et tilbud til borgere med osteoporose. Der er cirka 750, der har fået diagnosen osteoporose i Vesthimmerland, men det skønnes, at rigtig mange har sygdommen uden at vide det. Knoglebrud sker ofte i håndleddet, på ryghvirvler eller i hoften, og især brud på hoften kan være meget alvorligt. - Det er vigtigt ikke blot at forebygge knogleskørhed, men også at forebygge flere fald og brud, siger Mie Winther. - Vi ser desværre mange, der ikke kan klare sig selv igen efter et hoftebrud. De kan ikke klæde sig på, gå på trapper eller handle ind. Da ældre kvinder er i større risiko for at udvikle sygdommen, så er der også forholdsvis mange, der bor alene, og det er et stort tab af livskvalitet ikke at kunne klare sig selv, fortsætter Mie Winther.

Knogleskørhed kan forebygges Der er et vist arveligt element i at udvikle osteoporose, men rygning, undervægt, lav eller ingen fysisk aktivitet har også indfly-

delse. Og har man først sygdommen, kan fysisk træning og træning af balance mindske risikoen for fald og brækkede knogler. - Vi har planlagt et forløb med undervisning om sygdommen, behandling, forebyggelse og træning. Omfanget af tilbuddet afhænger af sværhedsgraden af ens knogleskørhed, forklarer Mie Winther.

Et håb, at mange tager imod tilbuddet - Rigtig mange af de svageste ældre vil kunne mindske eller undgå sygehusindlæggelse, smerter, hjemmehjælp og hjælpemidler. Så det giver meget livskvalitet og selvhjulpenhed at forhindre flere brud,siger Mie Winther.

Kræver henvisning fra egen læge Det starter i marts 2016 på Sundhedscentret i Farsø. Alle mister knoglemasse med alderen, men egentlig knogleskørhed er svær at opdage. Der er nemlig ikke rigtig nogle symptomer på, at man langsomt mister knoglemassen, at knoglevævet ændrer struktur og at knoglerne bliver skøre (fragile). Det er oftest et knoglebrud på grund af belastning eller et mindre fald der gør at sygdommen opdages.


Aars Avis

6. JANUAR 2016

SIDE 9

KOM TIL EFTERSKOLERNES AFTEN ONSDAG DEN 13. JANUAR

Kom til Efterskolenes dag på HHE Gymnastikopvisning kl. 16.30

Fra kl. 13.00 – 17.00

kl. 15.00 til USA VOKSNE KIDENTITETSDANNELSE • FÆLLESSKAB • FAGLIGT ENGAGEMENT • F BEV ÆGELSE r• AUTENTISKE affebord tu st ir sh li o m En g Orientering

FRA KL. 18.00 TIL 21.00

Orientering om English First tur til USA kl. 20.00. Se en spændende gymnastikopvisning kl. 18.15.

Kom og få en rundvisning og hør mere om livet på vores skole

Alle kan deltage i fuglemarkedet i Aars.

Fuglemarked i Aars igen Af Torsten Hansen AARS: Det årlige fuglemarked i Aars er blevet en tradition, som Aars og Omegns Fugleforening holder fast i. I år holdes markedet søndag, 10. januar. Stedet er stadig 4H Gården på Løgstørvej i Aars. På fuglemarkedet kan alle komme med deres fugle med henblik på salg. Eneste krav er, at dyrlæ-

gerne godkender fuglene inden markedet åbner. Det foregår ved, at dyrlægerne en time før markedet åbner gennemgår alle fuglene for sygdomme. Hvis fuglene godkendes, så kan de deltage i markedet og sælges. Fuglemarkedet i Aars trækker sædvanligvis mange fugleinteresserede fra nær og fjern. - Vi håber, at vejret er godt, så alle kan komme sikkert frem og tilbage, siger Per

Jensen, Aars og Omegns Fugleforening. Vejret har betydning, fordi mange kommer langvejs fra til fuglemarkedet i Aars. Alle kan deltage i fuglemarkedet som ikke kun er for medlemmer af fugleforeningerne. Mange har fugle derhjemme og kan have behov for at stille spørgsmål til dygtige fugleinteresserede, det har de mulighed for denne dag.

PÅ HHE KAN DU KOMBINERE EN VIFTE AF SPÆNDENDE FIRSTFAG EnglisH FIRST

Håndbold First

Science First

Spring First

Fodbold First

EFTERSKOLE CLASSIC

Aggersundvej 237 • 9690 Fjeritslev • Telefon 98 21 17 75 • www.hhe.dk • info@hhu.dk Aggersundvej 237 • 9690 Fjerritslev • Telefon 98 21 17 75 • www.hhe.dk • info@hhe.dk

clienti

VERDAMMT GODT NYTA°R!

WEEKEND MED HELE FAMILIEN 9.-10. JANUAR KL.11-16 Kom forbi i weekenden og få skærpet appetitten på det nye år. Vi byder på brunch og en pæn buffet af nyheder og gode tilbud. HYUNDAI i30

FRA 2.495,- MD.*

UDBETALING KUN 4.995,-*

HYUNDAI i20 FRA 119.995,-

HYUNDAI FORDELSLEASING

inkl. 1 års forsikring**

- KØB ELLER RETURNÉR EFTER 1 ÅR!

HYUNDAI i10 FRA 79.995,-

inkl. 1 års forsikring**

FAMILIEBRUNCH LØRDAG OG SØNDAG KL. 11-13 * FORDELSLEASING HYUNDAI i30 DIESEL

Model: i30 5d 1,6 Active. Mdl. ydelse: 2.495,- Udbetaling: 4.995,- Leasingperiode: 12 mdr. Max 15.000 km. Samlede betalinger 35.585,- Kræver positiv kreditgodk. Udbydes i samarbejde med Hyundai Finans. Pris inkl. metallak og FDM afleveringsgebyr, ex. forsikring, ejerafgift og evt. ekstra dæk. De samlede betalinger på ialt 34.935,- trækkes fra den vejl. salgspris ved køb efter 12 mdr.’s leasingperiode.

HYUNDAI i30 Brændstofforbrug 27,8 km/l. COGARANTI 2 -udledning: 94 g/km.

5 Å RS

HYUNDAI i20 Brændstofforbrug: 15,6-31,3 km/l. CO2-udledning: 84-149 g/km.

HYUNDAI i10 Brændstofforbrug 16,9-23,3 km/l. CO2 -udledning: 98-139 g/km.

** 1 ÅRS GRATIS HYUNDAI FORSIKRING VED KØB AF HYUNDAI i10 OG i20

Tilbuddet gælder alle modelvarianter for i10 og i20. I samarbejde med Gjensidige. Rabatten ydes på bilen. Værdi fra 3.395-9.995 kr. Slutseddel skal være underskrevet senest 31.01.2016.

Prisen er eksl. leveringsomkostninger 3.780 kr. Biler vist med ekstraudstyr. Forbehold for pris- og afgiftsændringer.

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00 · Fax 98 62 37 00

www.autoaars.dk


Aars Avis

SIDE 10

6. JANUAR 2016

TV-PROGRAMMER ONSDAG 6. jANuAR 05.10 05.35 06.05 09.45 10.30 12.00 12.30 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.30 22.30 00.10 00.55 01.45

Blomstermad i Frilandshaven Drømmeferien: Koldt og vådt Formiddagsprogrammer Kystvagten Antikkrejlerne. 2 afsnit Antikduellen Eftermiddagsprogrammer Hercule Poirot. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Skattejægerne DR1 Dokumentaren: Jeg blev voldtaget TV Avisen med Penge og Sport Johan Falk: Fra asken i ilden Sagen der ikke ville forsvinde I farezonen Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.45 13.35 14.10 15.05 16.10 17.00

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Nybyggerne En kur der dur Hjemme bedst Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Anders & Torben på ny Født i den forkerte krop Razzia - Miljø- og Naturstyrelsen rykker ud Nyhedsblok Kærlighed på bestilling Pensionist og prostitueret Air Ways. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Natfjernsyn

20.00 20.35 21.25 22.00 22.45 23.40 00.35 01.30 03.10

TORSDAG 7. jANuAR 05.10 05.35 06.05 09.45 10.30 12.00 12.30 15.40 16.10 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30

Sødt i Frilandshaven Drømmeferien: Koldt og vådt Formiddagsprogrammer Kystvagten Antikkrejlerne. 2 afsnit Antikduellen Eftermiddagsprogrammer Skattejægerne Hercule Poirot Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Bonderøven Ikke Okay Kontant TV Avisen med Langt fra Borgen og Sport 22.30 Kriminalkommissær Barnaby 00.10 Sagen der ikke ville forsvinde 00.55 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.45 13.35 14.10 15.05 16.10 17.00

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Nybyggerne En kur der dur Hjemme bedst Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Håndbold: Golden League: Studie Håndbold: Golden League: DanDan mark - Qatar (m), 1. halvleg Håndbold: Golden League: DanDan mark - Qatar (m), 2. halvleg Nyhedsblok Charlie Hebdo - tre dage der rystede Paris Jeg vil giftes med en IS-kriger Cold Case. 2 afsnit Natfjernsyn

20.00 20.25 21.10 22.20 23.05 00.10 01.10 02.50

FREDAG 8. jANuAR 05.10 05.35 06.05 09.45 10.30 12.00 12.30 15.45 16.10 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25

Ærteshots i Frilandshaven Drømmeferien: Koldt og vådt Formiddagsprogrammer Kystvagten Antikkrejlerne. 2 afsnit Antikduellen Eftermiddagsprogrammer Skattejægerne Hercule Poirot Landsbyhospitalet TV Avisen Skattejægerne TV Avisen med Sport og Vejret Disney sjov X Factor TV Avisen med Vejret A Good Day to Die Hard. AmeriAmeri kansk actionthriller fra 2013 22.55 Pearl Harbor. Amerikansk romanroman tisk actiondrama fra 2001 01.45 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.45 13.35 14.10 15.05 16.05 17.00

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Nybyggerne En kur der dur Hjemme bedst Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Klipfiskerne. familiequiz med bid i Blinkende lygter. Dansk actionkoactionko medie fra 2000 James Bond: From Russia with Love. Amerikansk / britisk actionthriller fra 1963 Super 8. Amerikansk science fiction-thriller fra 2011 Cold Case. 2 afsnit Natfjernsyn

20.00 21.00 22.55 00.50 02.45 04.25

løRDAG 9. jANuAR 05.05 05.35 06.30 07.00 07.30 08.25 09.15 10.10 11.00 12.40 13.35 14.05 15.10 16.05 17.30 18.30 19.00 20.00 21.00 23.00 00.30 02.00 03.25

Stærke Rødder i Frilandshaven Naturtid Pindsvin i faraonernes land Middelhavets truede grindehval Appalachia-bjergene På jagt efter anakondaen Velkommen til hotel Claridge’s Verdens fedeste byer - New York Kommissær Alleyn. Engelsk krimiserie Skiskydning World Cup 4: Oberhof Ikke Okay Kongerigets Klogeste Skiskydning World Cup 4: Oberhof Beethovens Anden. Amerikansk familiefilm fra 1993 X Factor TV Avisen med Sport og Vejret Tæt på pingvinerne Kongerigets Klogeste Sport 2015, direkte Irene Huss: Manden med det lille ansigt. Svensk krimi fra 2011 A Good Day to Die Hard. AmeriAmeri kansk actionthriller fra 2013 John Goodnights lov: Hjerter dame. Amerikansk western fra 2012 Bergerac: Krigsminder. Engelsk krimi fra 1981

07.00 08.00 12.00 12.05 12.55 14.00 14.20 15.10 16.20 17.10 18.00 18.12 18.20 18.25 19.00 19.30 19.45 20.00 21.10 23.10 01.05 02.50 04.35 06.00

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? I den gode sags tjeneste Danmark har talent Håndbold: Golden League: Studie Håndbold: Golden League: DanDan mark - Norge (m), 1. halvleg Håndbold: Golden League: DanDan mark - Norge (m), 2. halvleg Hvem sagde vuf? BS & de sidste elefanter Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Dit vintervejr Razzia - Trafikkontrollen rykryk ker ud Nyhederne Regionalprogram Sportscenter Danmark har talent Mød min ”måske” kone. Amerikansk romantisk komedie fra 2011 Hanna. Amerikansk actionfilm fra 2011 Something to Talk About. Amerikansk komediedrama fra 1995 Krop umulig - tilbage til klinikklinik ken. 2 afsnit Robsons vilde fiskedyst Nyhederne og Vejret

SøNDAG 10. jANuAR 05.05 05.35 06.35 07.35 08.25 09.10 09.55 10.40 12.10 13.05 14.00 14.40 15.45 16.45 18.30 19.10 20.00 21.00 21.40 21.50 23.55 00.40 02.20 04.20

Sjældne Rødder i Frilandshaven Naturtid Husdrømme Nattens dyreliv. Fransk naturnatur program Løverne i Kalahari Næsehorn i Serengeti. Tysk naturprogram Verdens fedeste byer - London Halvbroderen. Norsk dramaserie. 2 afsnit Skiskydning World Cup 4: Oberhof Velkommen til hotel Claridge’s Sporløs Skiskydning World Cup 4: Oberhof Helmig - næsten mutters alene HåndboldSøndag: FC MidtjyllandIK Sävehof (k) TV Avisen med Sport og Vejret Et hundeliv Bedrag 21 Søndag Sporten Pigen der legede med ilden. Svensk thriller fra 2009 Hvem var hun? Johan Falk: Fra asken i ilden. Svensk thriller fra 2015 Sport 2015, direkte Antikduellen

07.00 08.00 12.00 12.10 13.05 13.50 14.55 15.30 15.55 16.40 18.00 18.12 18.20 19.00 19.30 20.00 21.00 22.55 00.00 00.50 01.40 02.25 03.15 04.00

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Nyhederne Badehotellet. Dansk tv-serie Årgang 0 Et hjem i verden Sæt pris på dit hjem Håndbold: Golden League: Studie Håndbold: Golden League: Frankrig - Danmark (m), 1. halvleg Håndbold: Golden League: Frankrig - Danmark (m), 2. halvleg Nyhederne og Sporten Regionale nyheder To på ski Nyhederne Regionalprogram Hvem vil være millionær? I den gode sags tjeneste Gangster Squad. Amerikansk gangsterfilm fra 2012 Charlie Hebdo - tre dage der rystede Paris Dags Dato: Barn - og koldblodig morder Unge bag tremmer Lie to Me. Amerikansk krimiserie med Tim Roth Overlevelse mod alle odds Én gang strisser. Britisk reportareporta geserie Nyhederne og Vejret

DR1 fredag kl. 21.25: ”A Good Day to Die Hard” MANDAG 11. jANuAR 05.20 05.45 06.15 09.45 10.25 10.30 12.00 12.30 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30 22.30 00.00 01.00

Knold og most i Frilandshaven Drømmeferien: Koldt og vådt Formiddagsprogrammer Kystvagten OBS Antikkrejlerne. 2 afsnit Antikduellen Eftermiddagsprogrammer Hercule Poirot. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Sporløs Rebellen fra Langeland TV Avisen med Horisont og Sport Wallander: En lektion i kærlighed Bedrag Natfjernsyn

05.20 05.45 06.10 09.00 10.30 12.00 12.30 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45

Kål på Frilandshaven Drømmeferien: Koldt og vådt Formiddagsprogrammer Kystvagten. 2 afsnit Antikkrejlerne. 2 afsnit Antikduellen Eftermiddagsprogrammer Hercule Poirot. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet I hus til halsen DR1 Dokumentaren: Sådan svindsvind les Danmark TV Avisen med SundhedsmagasiSundhedsmagasi net og Sport Beck: Manden med ikonerne Hamish Macbeth Natfjernsyn

07.00 11.00 11.30 12.30 14.30 16.00 16.30 17.00 18.30 19.20 20.00 21.30 22.30 23.00 23.30 00.30 01.25

DR2 Morgen Sundhedsmagasinet Arthur og Folkets supermarked Landmandsliv. 2 afsnit Eftermiddagsprogrammer Camilla Plum og den sorte gryde Frilandshaven DR2 Dagen Mordet på Kirsty Grabham Ikariaøen - hvor folk glemmer at dø Spionen DNA Detektiven - Drømmetidens rejse Deadline Felix og vagabonden Paul Gascoigne - fodboldstjernens nedtur Ariel Sharon Natfjernsyn

21.30 22.30 00.00 00.50

TOrSDAG 7. jANuAr 07.00 11.00 11.30 12.30 14.30 16.00 16.30 17.00 18.30 19.20 20.00 21.30 22.30 23.00 00.10 01.05 01.35

DR2 Morgen Penge Arthur og Folkets supermarked Landmandsliv. 2 afsnit Eftermiddagsprogrammer Fest uden tårer med Camilla Plum Frilandshaven DR2 Dagen Fem mord - en morder Indien - Taj Mahal og den ben bengalske tiger Boksekongerne Terrorangrebet på Charlie Hebdo - minut for minut Deadline I højeste terrorberedskab Assads Syrien - borgerkrigen indefra Yahya Hassan - Genfortælling Deadline Nat

FrEDAG 8. jANuAr 07.00 11.00 11.30 12.30 14.30 15.20 16.00 16.30 17.00 18.30 19.20 20.00 22.05 22.30 23.00 00.55 01.55

DR2 Morgen Langt fra Borgen Kryptozoologi Landmandsliv. 2 afsnit Fem mord - en morder Indien - Taj Mahal og den ben bengalske tiger Grynt og grønt med Camilla Plum Frilandshaven DR2 Dagen Indefra med Anders Agger Skandale! - byggekongens fald The Lady. Fransk-engelsk autentisk drama fra 2011 1985 - det er historie nu! Deadline I Am Love. Italiensk romantisk drama fra 2009 Krysters Kartel. 2 afsnit Deadline Nat

LØrDAG 9. jANuAr 08.00 09.00 10.15 11.50 12.30 15.30

DR2 Morgen Mandelson - kongen af spin Kulinariske globetrottere. 2 afsnit Vanuatu - paradis på jord Eftermiddagsprogrammer DR2 Tema: Bjarne Henriksen tilbage til Østfyn 17.30 Skønhedens skæbne. Amerikansk historisk drama fra 1998

ONSDAG 6. jANuAr 05.00 05.50 06.35 07.20 09.05 10.00 12.00 13.00

SØNDAG 10. jANuAr

13.40 15.55 17.25 19.20 20.00 21.00 21.30 22.30 23.00 00.00 01.00

Nyheder fra Grønland DR2 Morgen Ægypten - Imperiets fødsel Italien - en kærlighedshistorie! Kønnenes hemmeligheder. 3 afsnit Monty Python Live (Mostly) Vi ses hos Clement. 2 afsnit Forfølgeren Skandale! - skammens Tour de France Krysters Kartel. 2 afsnit Felix og vagabonden Vi ses hos Clement Deadline Terrorangrebet på Charlie Hebdo - minut for minut DNA Detektiven - Drømmetidens rejse Natfjernsyn

Lørdag kl. 20.00: “Kongerigets Klogeste” Børn og voksne kan gætte med hjemme i stuerne, når kampen fortsætter.

20.45 21.30 22.30 23.00 00.00 01.30 02.25

DR2 Morgen Kontant 1985 - det er historie nu! På sporet af maden Landmandsliv. 2 afsnit Eftermiddagsprogrammer Hairy Bikers griber værktøjet DR2 Dagen Dræbt af sin penneven Det døde Hav - Jordens salt Kan videnskaben spå om frem fremtiden? Hvem dræbte Nicholas? Forført af kærlighed Deadline Vi ses hos Clement Boksekongerne Assads Syrien - borgerkrigen indefra Deadline Nat

19.20 20.00 20.45 22.30 23.00 23.50 00.45 01.35

DR2 Morgen Horisont På sporet af maden. 2 afsnit Landmandsliv. 2 afsnit Dræbt af sin penneven Det døde Hav - Jordens salt Hairy Bikers griber værktøjet DR2 Dagen Myrdet for at anmelde en voldtægt Venedig - synk eller svøm! Amerikansk rejseserie Indefra med Anders Agger Dokumania: Spion for Israel. Tysk dokumentarfilm Deadline Hvem dræbte Nicholas? Nævekamp i blodet Kønnenes hemmeligheder Deadline Nat

Cristela. 2 afsnit Revenge Chicago Fire Real Housewives of Atlanta. 2 afsnit NCIS Undercover Boss. 2 afsnit Familien fra Bryggen The Kardashians indtager New York The Kardashians. 2 afsnit Familien fra Bryggen Bones NCIS Luksusfælden. 2 afsnit NCIS The Blacklist Jagten: Børnelokkerne på nettet NCIS Natfjernsyn

TOrSDAG 7. jANuAr

09.05 10.00 12.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00 23.00 23.55 00.50

Cristela Revenge Chicago Fire Real Housewives of Atlanta. 2 afsnit NCIS Undercover Boss. 2 afsnit Familien fra Bryggen The Kardashians. 4 afsnit Familien fra Bryggen Bones NCIS Luksusfælden. 2 afsnit Familien fra Bryggen Ladies of London Real Housewives of Beverly Hills NCIS Bones Natfjernsyn

FrEDAG 8. jANuAr

Lørdag kl. 20.00: “Danmark har talent” Som altid er det umuligt at forudsige, hvad der kommer til at ske på scenen.

05.00 05.50 06.35 07.20 09.05 10.00 12.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00

TIrSDAG 12. jANuAr 07.00 11.00 11.30 12.20 14.30 15.20 16.00 17.00 18.30

14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00 05.25 05.50 06.35 07.20

MANDAG 11. jANuAr 07.00 11.00 11.30 11.55 12.20 14.20 16.00 17.00 18.30 19.20 20.00

20.00 20.55 21.25 22.00 22.45 23.20 00.15 01.15 02.55 06.00 06.30 12.00 12.40 13.30 14.20 15.10 16.10 17.00

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Nybyggerne Den store strikkedyst Hjemme bedst Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Årgang 0 Holder Danmark i live Pantelåneren Nyhedsblok LEGO på hjernen Se dagspressen Air Ways. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Lie to Me Nyhederne og Vejret

20.00 20.50 21.25 22.00 22.45 23.35 00.25 01.25 03.05 04.00

TV3

19.20 Skandale! - forfatteren der blev landsforvist 20.00 DR2 Tema: Morten Messerschmidt - tilbage til Frederikssund 22.00 Mænd der dræber kvinder 22.30 Deadline 23.00 Winter’s Bone. Amerikansk drama fra 2010 00.35 I høje højeste terrorberedskab 01.45 Natfjernsyn 07.30 08.00 09.00 09.50 11.05

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Nybyggerne Den store strikkedyst Hjemme bedst Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Badehotellet Sæt pris på dit hjem Hofleverandørerne Nyhedsblok To på ski Kæmpefamilie med vokseværk Air Ways. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Natfjernsyn

TiRSDAG 12. jANuAR

Dr2 ONSDAG 6. jANuAr

06.00 06.30 12.00 12.40 13.25 14.15 15.10 16.10 17.00

23.00 00.55 01.55 02.55 03.40

Cristela. 2 afsnit Revenge Chicago Fire Real Housewives of Atlanta. 2 afsnit NCIS Undercover Boss. 2 afsnit Familien fra Bryggen The Kardashians. 4 afsnit Familien fra Bryggen Bones NCIS Luksusfælden. 2 afsnit Tattoo Salonen The Tuxedo. Amerikansk actiacti onfilm fra 2002 Blades of Glory. Amerikansk komedie fra 2007 NCIS Bones Chicago Fire Natfjernsyn

LØrDAG 9. jANuAr

Søndag kl. 20.00: ”Bedrag”

Søndag kl. 21.00: ”Gangster Squad”

05.45 06.30 07.20 08.10 09.00 10.00 12.00

Ben and Kate. 2 afsnit Undercover Boss Gordon’s Great Escape Girlfriends’ Guide to Divorce State of Affairs Bones. 2 afsnit NCIS. 3 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

15.00 Ladies of London 16.00 Real Housewives of Beverly Hills 17.00 The Blacklist 18.00 NCIS 19.00 Jagten: Børnelokkerne på nettet 20.00 I kærlighed og modgang 22.00 The Babymakers. Amerikansk komedie fra 2012 00.00 Natfjernsyn

SØNDAG 10. jANuAr 05.35 Alle tiders barnepige. 2 afsnit 06.30 Hjemme hos Gordon Ramsay. 2 afsnit 07.20 I kærlighed og modgang 09.05 Blades of Glory. Amerikansk komedie fra 2007 11.00 Bones. 2 afsnit 13.00 NCIS. 2 afsnit 15.00 Undercover Boss 16.00 Tattoo Salonen 17.00 Købmænd på 1.klasse 18.00 Mit Plastikmareridt 19.00 Familien fra Bryggen 20.00 Luksusfælden 21.00 The Bounty Hunter. Amerikansk actionkomedie fra 2010 23.15 Adam & Eva 00.20 Basic Instinct 2 02.35 Natfjernsyn

MANDAG 11. jANuAr 05.00 05.50 06.35 07.15 09.05 10.00 12.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 23.30 01.50 02.40 03.25

Cristela. 2 afsnit Revenge Chicago Fire Real Housewives of Atlanta. 2 afsnit NCIS Undercover Boss. 2 afsnit Familien fra Bryggen The Kardashians. 4 afsnit Familien fra Bryggen Bones NCIS Luksusfælden. 2 afsnit Købmænd på 1.klasse Think Like a Man. Amerikansk romantisk komedie fra 2012 The Bounty Hunter. Amerikansk actionkomedie fra 2010 NCIS Bones The Mentalist. 2 afsnit

TIrSDAG 12. jANuAr 05.00 05.50 06.35 07.15 09.05 10.00 12.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 21.00 22.00 23.00 23.55 00.50 02.30 03.20

Cristela. 2 afsnit Revenge Chicago Fire Real Housewives of Atlanta. 2 afsnit NCIS Undercover Boss. 2 afsnit Familien fra Bryggen The Kardashians. 4 afsnit Familien fra Bryggen Bones NCIS Luksusfælden. 3 afsnit Mit Plastikmareridt Undercover Boss NCIS Bones The Mentalist. 2 afsnit Chicago Fire Think Like a Man


Aars Avis

6. JANUAR 2016

SIDE 11

KOM TIL DET HELT STORE MØBEL

UDSALG Besøg Danmarks største Stressless studie

PARKERING lige ved døren

599.over 10 mdr.

LAZYBOY STOL m. indbygget skammel. Før 9.999.NU 7.995.-

799.over 10 mdr. 499.over 10 mdr.

5.999.-

SPAR 2.000.-

UDVALGTE SPISEBORDE Udstillingsmodeller

KUN

SPAR

4.999.-

CLEVELAND HJØRNESOFA med chaiselong og pufafslutning. Monteret med slidstærkt Riviera betræk i lysegrå eller antracit. L 308 x D 203 cm. Før 7.999.- NU 5.999.- SPAR 2.000.Nakkestøtte 699.BREMEN SKÆNK, VITRINE og TV-MØBEL Saml selv. Afh. pris. FRIT VALG 999.-

BINGO BORD Sort med ben i krom 77x77 cm eller 60x120 cm. NU 198.-

KUN

198.-

FRIT VALG

999.-

TILBUD

TOPMADRASSER

NU

29.999.-

SPAR

50-70%

30-50%

7.995.-

STRESSLESS PACIFIC STOL FØR 7. 840.- NU 4.999.Skammel FØR 2560.- NU 1499.-

SPAR 2.004.-

MASSER AF NEDSATTE VARER! KOM OG SE VORES KÆMPE UDVALG

50% SPAR

LUGO SOFA 6 pers. højrevendt hjørnesofa med chaiselong, inkl. ben. Fover Light Grey stof, Ben i træ beklædt med krom og sæde i polyetherskum, ryg i skumgranulat Før 13.995.- NU 8.999.-

899.over 10 mdr.

8.999.-

SPAR 4.996.-

KLINT 3+2 SOFA Sofa, inkl. ben. Sort bonded læder og bøg sæbebehandlet stel FØR 7.998.- NU 5.995.-

PÅ RESTLAGER

1499.over 20 mdr.

FRA

TEMPUR SENG m. topmadrasser, elevation. FØR 50.992.NU 29.999.-

399.-

SPAR OP TIL 450.LINK SPISESTOL med skal i formstøbt plast, hynde i kunstlæder og stel i sortlakeret stål. Fås i flere farver. Før 799.- NU 399.- SPAR 400.Fås også med stel i krom. Før 899.- NU 449.- SPAR 450.-

599.over 10 mdr.

5.995.-

SPAR 2.003.-

GRA

ved sa TIS LE V mlet køb ov ERING er 5.00 0.-

rne ighede Se mul

er decemb 27.-29.

SPA R

25-50% sofaer på ALLE olevarer lænejenst og ikke nedsatte i forve Gælder

SPA R

50%

3.499.-0.-

50 SPAR 3. k. L 201

betræ Corsica safvisende .med smud 2.000 monteret 1.999.- SPAR A SOFA .- NU KAMM Før 3.999 Lænestol.

x D 91 cm.

.- SPAR .- NU 3.499

Lav Pris

SPA R

3.500.-

33%

Før 6.999

SPA R

50%

6.999.-0.-

SPAR 7.00

k, Nova betræ betræk urvævet også med rkt, strukt .- Leveres .med slidstæ SPAR 7.000.- SPAR 7.000 monteret 6.999.8.999 chaiselong 13.999.- NU 15.999.- NU FA med . Før cm. Før x D 200 HJØRNESO flere farver KIRUNA 3 farver. L 301 ld, som fås i i t bomu som fås regenerere i 100%

19.999.00. -

SPAR 10.0

læder/spalt Lugano med blødt monteret ranulat. 1.099.chaiselong med skumg der FA med Nakkestøtte HJØRNESO kum og rygpu 10.000.kolds LUKSUS 9.- SPAR IDDESIGN ing i formstabilt 9.- NU 19.99 Før 29.99 Sædepolstr D 250 cm. L 331 x

G UDSAL ER KL. DECEMB AG 27. R SØND STARTE ras Inkl.

llem jul Åbent me

i grå eller

sort.

og nytår

r decembe 27.–30.

10-20

10

ad topm

mber

dece 27.-29.

SPA R

25-50% er madrass ktion på ALLE PUR kolle s nye TEM 3.

cm

999.-

180 x 200

samt Fast

5. 97.SPAR 6.1

Se vore Gælder

DANSK

på side

20-2

tte varer en nedsa

ikke i forvej

fjedre.

2 lag PRODUCERET med i alt et madras s med 5-zon g af 2,5 cm latex. nental ET Conti vendbar madra med indlæ og AL POCK topmadras CONTINENT med LFK fjedre ring. Silver affjed adras 6.197.Boksm Medium .- SPAR fjedre. n. Pocket NU 5.999 cm stålbe 12.196.Inkl. 10 200 cm. Før L B 180 x

999.-

SPAR

50%

4. 91.SPAR 3.9

Har du set udsalgskataloget? rca på Mallo spisebord t og I hvid lamina eret eg hvidoli

3.499.-0.-

B 100 cm. H 74 x L 200 x .lieret eg. SPAR 3.500 ben i hvido NU 3.499.inat og 6.999.SPAR 400.højtrykslam cm. Før NU 799.lade i hvid i L 160 x B 90 550.SPAR 400 1.199.med bordp.- Fås også SPAR eg. Før SPISEBORDSPAR 3.750 1.099.- NU 549.- i hvidolieret ben .MALLORCA 0 cm. Før kunstlæder og .- NU 3.749 sort Før 7.499 e L 50 x B 90/10 sæde i splad med Tillæg

799.- .-

FRA

SPAR TIL OP

3.75

automatisk st glid og . støtte med trinlø LÆNESTOL nakke- og lændelt regulérbarmed læder overa Monteret brun. lser: i sort eller s i 2 større 8.990.levere l. Før Stolen m Consu ..Str. Mediu.- SPAR 3.991 Før 9.440 NU 4.999 Ambassador. 421..- SPAR Str. Large .- SPAR 3.441 .- NU 1.999. NU 5.999 l. Før 2.420 Fodskamme

ne Tilbudde

gælder

d 17. til og me

januar

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

Åbningstider onsdag 6. jan. 10-17.30 torsdag 7. jan. 10-17.30 fredag 8. jan. 10-17.30 lørdag 9. jan. 10-14.00 søndag 10. jan. 10-16.00

Besøg vores café i hyggelige omgivelser


Aars Avis

SIDE 12

6. JANUAR 2016

ORIENTERINGSAFTEN FOR KOMMENDE ELEVER OG FORÆLDRE

Mandag den 11. januar 2016 kl. 19.00 Kom og hør om gymnasiets forskellige studieretninger og hf-tilbud, mød elever og lærere, stil spørgsmål til studievejledere og se skolens fællesområder og lokaler. Læs allerede nu mere på www.vhim-gym.dk og www.facebook.com/vhimgym

Jyllandsgade 52 • 9600 Aars • Tlf. 98 62 25 77

UDSALG Vild med

Starter torsdag d. 7. januar kl 9.30

75%

25% 50%

FIND OS PÅ

G o de BUD L I T Ø K kr. Fra 100

v/ Gitte Laustsen n.dk www.ellenkristensen.dk

KRISTENSEN

Din modebutik i Nørager Damekonfektion fra str. 38-52

Din modebutik i Nørager . Dametøj fra str. 36-52

30 .98 9610 Nørager . Tlf.mandag/fredag 98 55 10 87 9.30-17.30 . Lørdag 9.30-12.30 Bredgade 30 . 9610Bredgade Nørager . Tlf. 55 10 87 . Åbent Åbent mandag/fredag 9.30-17.30 . Lørdag 9.30-12.30

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 99 35 34 34

Selv om vinteren efterhånden er nået til Danmark, formår den næppe at overbelaste på Vesthimmerlands Kommunes budget til snerydning og saltning. Foto: Colourbox.dk.

En hård vinter kan ikke snyde vinterberedskabet Der er både penge i kassen og salt på lageret Af Lars Lindberg AARS: Det er efterhånden længe siden, sneplovene og saltsprederne for alvor har været på arbejde i Aars, men i de seneste dage er sidstnævnte da blevet luftet en smule. Vinteren har hidtil været usædvanlig mild i år, og selv om meget tyder på, at de kommende dage vil byde på både sne og frost, får det ikke formanden for Teknisk Udvalg i Vesthimmerlands Kommune, Niels Krebs Hansen, til at bide negle. - I mine øjne er sne og frost bedre vejr end regn og sjap, så mig gør det ikke noget, hvis vi får lidt rigtig vinter i den kommende tid, og i forhold til vinterberedskabet er vi klar til lidt af hvert. Der er masser af salt på lageret, der er rigeligt med penge i kassen, og de private vognmænd og entreprenører er klar med både folk og udstyr, siger Niels Krebs Hansen, som ikke forventer, at Kong Vinter kan få Vesthimmerlands Kommune i knæ.

Formand for Teknisk Udvalg i Vesthimmerlands Kommune, Niels Krebs Hansen, lover, at kommunens vinterberedskab hverken løber tør for penge eller salt, hvis Danmark skulle blive ramt af en sen hård vinter.

- I næste uge får vi de eksakte tal for, hvor meget penge der blev til overs på vinterberedskabsbudgettet for 2015, men det lander nok omkring en million kroner, og da vi stort set ikke har haft udgifter til snerydning og saltning endnu denne vinter, skal det vist gå meget galt i januar og februar, hvis vi skal få problemer, siger han.

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7 � 9640 FARSØ � AFD: V. BOULEVARD 25 � 9600 AARS � AFD: MEJLBYVEJ 42 � 9610 NØRAGER

Vesthimmerlands Kommune sætter hvert år knap syv millioner kroner af til udgifter til snerydning og saltning af veje. De 2,3 millioner skal kommunen af med under alle omstændigheder, da det er det, vognmænd og entreprenører får for at vedligeholde deres maskiner og stå til rådighed, hvis det bliver nødvendigt. Resten af pengene kan blive i beredskabskassen, hvis vinteren er mild. Det var den sidste år, og da valgte man at lade pengene blive i kassen, så den var ekstra godt foret, hvis Kong Vinter skulle spille med musklerne denne vinter. Det har han ikke gjort hidtil, og dermed giver han kommunekassen en økonomisk håndsrækning. Lige nu tyder alt på, at de penge, der er sat af til vinterberedskabet denne vinter, vil slå til, og da der var en million kroner til overs fra sidste år, vil pengene nu blive brugt på andre områder, vurderer Niels Krebs Hansen. - I første omgang vil et overskud i vinterberedskabskassen gå til Teknisk Udvalg, som kan bruge dem til at lukke huller andre steder i budgettet, hvis det er nødvendigt. Derefter ryger resten i kommunekassen, og så er det jo en politisk beslutning, hvad de skal gå til. Det behøver ikke være til reparation af huller i vejene men kan også være til sundhedsområdet, siger Niels Krebs Hansen. Kører sneplove og saltspredere i døgndrift, koster det kommunen i nærheden af 250.000 kroner om dagen, og når alt personel er sat i sving, arbejder 50 mand på at gøre vejene i Vesthimmerland sikre at færdes på.


Aars Avis

SIDE 13

Hele Vesthimmerlands varehus ☺

BAGERENS FRISKBAGTE

Fastelavnsboller m. fløde Skærekager Flere varianter

Italiensk inspireret lyst brød med durummel

K U N F R E DA G

10

900 g Fast modnet Danbo ost fra Arla

Filonebrød

Flere varianter

KUN

KUN

00

Fersk kyllingebryst

UGENS VIN 16.08.2015

Pakke med 2 stk. - 240 g

Søndagsavisen

G A TORSDA R F R E D L GÆ

5900

1500

Spar 5,-

SLAGTEREN TILBYDER

Pr. stk.

Pr. stk.

2500

Spar 7,-

Økilde ost

BAGEREN TILBYDER

BAGERENS HJEMMELAVEDE

Like os på facebook: Kvickly Aars

Normalpris

Spar 11,-

79,95

FREDAG D. 8. JANUAR La Chasse

Frankrig. Rød eller hvid. 6x75 cl. Literpris 44,22.

6 flasker

199,Spar

13070

Pr. pakke.

2000

Normalpris

Alt ost

Flere varianter.

28,-

Spar

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

6. JANUAR 2016

20%

Bland selv salat fra vores store salatbar

Pr. stk.

20

00

Fersk kalkunbryst 900 g. Kg-pris 54,44.

Normalpris

Pr. stk.

49,-

Stor bakke blåbær

250 g. Kg-pris 80,00. Chile, kl. I.

1 bakke

20,-

Flere varianter. 150-1000 g/350 ml. Kg-pris maks. 57,20/Literpris 28,51.

30%

*Gælder ikke i forvejen markedsført økologisk skyr og græsk yoghurt.

30,ÅBNINGSTIDER Man-fredag 8.00 - 20.00 Lørdag 8.00 - 18.00 Man-fredag 8.00 - 18.00

Enkelte varehuse kan have andre åbningstider, se mere på kvickly.dk

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Spar

Skyr og græsk yoghurt*

HUSK:

du kan få Coop point når du tanker ved OK!

Postbutikkens åbningstider Kvickly Aars - Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00

Man-fredag Lørdag

11.00-17.00 10.00-12.00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer. 01.2016

Mellembæger 500 ml

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 6. januar til og med lørdag d. 9. januar.

DELIKATESSEN TILBYDER


Aars Avis

SIDE 14 Af Thorkil Christensen AARS: Siden få dage før jul er en Facebook-gruppe med tilknytning til Aars løbet totalt løbsk. Det er gruppen “Du ved, du er fra Aars når...” Og herefter skriver deltagerne lidt om en begivenhed eller et minde fra f. eks. ungdomstiden som de ønsker at dele med andre. I løbet af ganske kort tid var der flere end 2500 indlæg fra gruppens medlemmer mange fra personer med tilknytning til Aars i 1960erne eller 1970erne - som forlængst er flyttet fra egnen. Derfor omhandler rigtig mange indlæg også denne tid. Det kan være fra skoletiden eller fra fritidslivet, og adskillige af gruppens medlemmer har genopfrisket kontakter til gamle venner og bekendte efter de på ny har “mødt” hinanden på Facebook. Gruppen anvendes også til at bringe navne frem i frisk erindring. F. eks. er der een som efterlyser navnet på daværende ølhandler Valdemars Andersens søn... Og der er masser af lokalhistorie i indlæggene. Flere illustrerer deres minde fra en svunden tid i Aars med gamle billeder. Det kan være fra byen, fra skolen eller et konfirmationsbillede.

Aars i 40erne Een af de personer som husker lidt længere tilbage end perioden omkring 1970 er tidligere isenkræmmer Knud Rasmussen, som stadig bor i Aars. Han lagde et gammelt luftfoto af Aars midtby ind i gruppen og fik straks et kadeau fra Margit Nielsen som skriver, at det er sådan hun husker Aars, og mindes Kirketorvet med læge N. H. Sahls bolig og konsultation. Billedet er særlig aktuel nu, idet ejendommene i “den sorte firkant” ved Kirketorvet, Himmerlandsgade og Nibevej er revet ned til fordel for Aars Boligforenings nye store byggeri, som er ved at være indflytningsklar. Men der er masser af minder fra “firkanten”. Knud Rasmussen skriver som forklaring til billedet: - Torvet med rutebilstation, apotek og lægebolig. Fra sidst i 40erne. Hele firkanten til venstre i billedet er nu jævnet med jorden. Impor-

6. JANUAR 2016

Du ved, du er fra Aars når... historien huskes Facebook-gruppe med minder fra Aars er blevet et hit

trævægge. Der blev ved indvielsen afholdt modeshow, som dengang var et helt nyt fænomen, med Per som konferencier, og i baggrunden kan man lige skimte vores allesammens “67” - alias Edna Laustsen. Edna Laustsen, som aldrig blev kaldt andet end “Fru 67”, serverede på “Jydepotten”, som var samlingsstedet for unge og de lidt ældre i mange år. “Jydepotten” lagde også lokaler til Aars Billardklub 1970. “Jydepotten” var i øvrigt første spisested i Danmark som anskaffede en mikrobølgeovn til hurtig tilberedning af varme retter. Men stedet blev nu mest kendt for sine øl - og som ramme om hyggeligt samvær.

2600 medlemmer

Torvet med rutebilstation, apotek og lægebolig. Fra sidst i 40’erne. Hele firkanten til venstre i billedet er nu jævnet med jorden. Importøren, Dreje Peters forretning, Trikol, Skov Rasmussens skomagerværksted, Stougård Hersoms radioforretning eksisterer ikke mere. I forgrunden vores ejendom (Otto B.), Torrild Thomsens kontor og Svenning Pedersens urmagerværksted og forretning.

tøren, Dreje Peters forretning, Trikol, Skov Rasmussens skomagerværksted og Stougård Hersoms radioforretning eksisterer ikke mere. I forgrunden vores ejendom (Otto B.), Torrild Thomsens kontor og Svenning Pedersens urmagerværksted og forretning. Jette Pødenphant er også i det nostalgiske hjørne og husker den lille kiosk i den anden ende af Himmerlandsgade på grunden hvor “Klemmen”s ejendom er nu. - I kiosken solgte fru Thorsen ugeblade. Min mor købte altid bladet Flittige Hænder. Fru Thorsen havde en lille sort puddel i butikken. Ved siden af havde frk. Rask mejeri/osteudsalg, husker Jette Pødenphant. Et billede af nogle af de første turistplakater for Aars er også lagt ind - een af kunstneren Harry Kessmodel med teksten “Nok truede vi Rom. Nu siger vi kom!”, som maler Peer Poulsen har fundet i gemmerne. Det har formentlig inspireret Jens Bräuner i Aars til også at kigge i skuffer og skabe. Han har fun-

Maler Peer Poulsen har fundet disse to gamle turistbrochurer fra Aars frem fra gemmerne.

det et trykt program for et arrangement i Aars Lystanlæg i 1908 og skriver: - Her er et program fra 1908 - for en Grundlovsfest i Aars Lystanlæg.. Det blev fundet i skunken hos urmager Hinrichsen - tror det var i 1982 - da jeg var formand for Kimbrerfesten. Jeg var inviteret til møde med teknisk forvaltning på rådhuset fordi man

Hovedgaden i “gamle dage”...man aner i venstre side Sparekassen for Aars og Haubro’s “gule hovedbygning/direktørbolig”, og i billedets højre side Valdemar Andersens bolig og Carlsberg depotet.

fra kommunen gerne så, at Kimbrerfesten fandt en anden placering. Jeg medbragte denne brochure som bevis på, at der i rigtig mange år har været afholdt fester i Aars Lystanlæg - det lykkedes dengang at bevare lokaliteterne - nu er det nok sket hermed, konstaterer Jens Bräuner. Carsten Toft skriver, at “Du ved, du er fra Aars,

når... du kan sidde i denne gruppe i timevis og glemme alt om madlavning, støvsugning, hundeluftning etc. Det vil mange sikkert give Carsten Toft ret i, for Facebook-gruppen er, ligesom mange andre former for dyrkning af lokalhistorie, en tidssluger. For et par dage siden lagde en tidligere Aars-pige, Birgit Binderup, Gilleleje, et billede ind i gruppen. Billedet er fra gården i det forlængst nedrevne Aars og Omegns Andelssvineslagteri ved Gislumvej, og viser en række arbejdsledere og andre med særlig tilknytning til slagteriet, bl. a. pølsemester Hugo Jensen, slagteridirektør G. Uhrbrand Nielsen og fagforeningsformand Harry Binderup. Gitte Lyngsø Færch mindes tiden med “Jydepotten” ved Aars Hotel, i daglig tale benævnt “Potten” . Hun vedhæfter et billede fra indvielsen i august 1969, hvor hotelejer Jette Thomsen skærer kød for. - Det vækker mange gode minder. Læg mærke til det brune loft med de flotte udskæringer og de brune

Facebook-gruppen om Aars blev slået i gang af Hans Kristian Laubel, som er overrasket over hvilket omfang skriverierne har taget: - Jeg må nok erkende, at jeg ikke i min vildeste fantasi havde regnet med flere end 2600 medlemmer, da jeg for en uges tid siden startede denne gruppe. Sejt. Det viser bare, at Aars var / er et rigtig godt sted at vokse op. Sjovt at høre fra gamle Aars’ere - både dem, der blev i Aars og dem der flyttede væk - nogen flere end 1000 km væk, skrev han i een af juledagene. Det fik også museumsinspektør Kim Ørsted Iversen ved Vesthimmerlands Museum og Lokalhistorisk Arkiv i Aars til at reagere: - Jeg er for nylig blevet medlem af gruppen, og det er da en sand fornøjelse at læse opslagene med alt mellem himmel og jord fra den gamle stationsby Aars. I mit daglige arbejde på Lokalhistorisk Arkiv i Aars arbejder jeg med at indsamle billeder af byens udvikling og af menneskerne, der har levet her, men ofte mangler jeg lidt ”kød” på historierne. Jeg håber ikke, det gør noget, at jeg bruger nogle af informationerne og gemmer dem i arkivets samling, skriver Kim Ørsted Iversen og opfordrer alle med interesse til at kigge indenfor i arkivet, og se hvad der er samlet gennem de seneste 90 år.

Fra Aars og Omegns Andelsslagteris gård. Til højre i billedet slagteridirektør G. Uhrbrand Nielsen, i midten pølsemester Hugo Jensen og til venstre slagteriarbejdernes formand, Harry Binderup.


Aars Avis

6. JANUAR 2016

SIDE 15

Der var god grund til at holde sig for ørerne, da Vesthimmerlands Saluteringslaug 31. december klokken 12 bragede det nye år ind med manér.

Bragende kanoner hilste det nye år velkommen Nytårsaftensdag blev nytåret skudt ind på Kimbrertorvet i Aars Af Lars Lindberg AARS: Det er nogle få minutter efter midnat, det meste nytårskrudt bliver skudt af, men allerede nytårsaftensdag klokken 12 blev det nye år hilst velkommen i Aars. Det skete, da Vesthimmerlands Saluteringslaug traditionen tro lod deres tre kanoner brage på Kimbrertorvet. Den ene var en smule forkølet i år, men de to andre

sørgede sandsynligvis for, at mere end én middagslur fik en brat afslutning - det er ikke for børn, når laugets

store kanoner bliver skudt af! Inden nytårsbraget havde Vesthimmerlands Kommu-

nes borgmester, Knud Kristensen, holdt en tale, hvor han så tilbage på året, der gik - og frem mod året, der skulle

Efterforskning pågår stadig AARS: Efterforskningen er fortsat i gang omkring det store fund af kanonslag, der blev gjort på Birkevej ved Aars 30. december. - Vi har sigtet tre personer i sagen og efterforsker stadig.

Der er ikke nogen der fremstillet, siger Preben Møller, efterforskningen Nordjyllands Politi Hobro. Der blev fundet 4450 styk kanonslag samt andet fyrværkeri på adressen. Det

hele er indkøbt til videresalg. Den ene af de tre personer bor på adressen. Det er en 46-årig mand. De to øvrige mænd er 37 og 64 år og fra Rebild Kommune.

komme. Da røgen havde lagt sig efter kanonaffyringerne sang Arosiakoret det nye år

ind, og de lagde naturligvis ud med “Vær velkommen herrens år”.

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

NDAG Ø S T N E B Å l. 10 - 15 rk 10. janua

- kok Vores AEG kker mad æ l r e r e v r e s

Foto fra udstillingen

Besøg Danmarks flotteste køkken-, bad- og hvidevareudstilling n n

4oo0 m2 inspiration til din bolig Få pulsen lidt ned og en sanseoplevelse med på vejen

n

Kun 20 min. kørsel fra Aalborg

n

... og husk - du får altid en god handel i St. Ajstrup

g forretnin Bundsolid med! at handle

Køkken- & Hvidevarebrugsen

St. Ajstrup v/Nibe

Brugsvej 7 - 9240 Nibe - Tlf. 98 35 53 11 - www.st-ajstrup.dk

Vi har ALTID tid


Aars Avis

SIDE 16

Brandchef Torben Christensen takkede beredskabschef Jørgen Hansen for et godt samarbejde.

Fotografering Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

6. JANUAR 2016

- Vi har været ude på 300 opgaver i 2015. Det er lidt færre end i 2014, hvor det blev til 291. Opgaverne fordeler sig med 97 i Aars, 97 i Løgstør, 60 i Farsø og 43 i Aalestrup, sagde Tommy Sørensen.

Falcks nytårsparole i Aars havde fokus på det nye fælles beredskab Der var mange rosende ord til afgående beredskabschef Jørgen Hansen Af Torsten Hansen

· Børne- og familiefotografering · Bryllupsfotografering

Loft F Foto

Sammenslutning af professionelle portrætfotografer i Danmark

AARS: Årets nytårsparole hos Falck i Aars blev ikke kun præget af de begivenheder Falck har været igennem det seneste år, og andre ting fik større bevågenhed. Det ene var, at Beredskabet i Vesthimmerland 1. januar overgik til Nordjyllands Be-

redskab, og det andet var, at i samme forbindelse valgte beredskabschef Jørgen Hansen at stoppe. Traditionen tro blev nytårsparolen indledt med en oplæsning af koncernchefens nytårstale. Her blev det blandt andet nævnt, at Falck nu er det størst indenfor sit felt i Finland og nummer tre i England. Koncernchefens tale blev læst op af brandchef Torben Christensen, som afsluttede med en række lokale informationer. - Nu overgår beredskabet til et fælles beredskab. I den sammenhæng, vil vi gerne rette en tak til Vesthimmerlands Kommune for samarbejdet gennem mange år, sagde Torben Christensen. Han fortsatte og henvendte sig til Jørgen Hansen. - Det har været et enestående samarbejde vi har haft. Du har evnen til at sidde for enden af et rundt bord.

Ingen er i tvivl om, at du er lederen. Samtidig har du formået at få politisk opbakning, når det har været nødvendigt, sagde Torben Christensen.

300 opgaver

Områdeleder Brand, Tommy Sørensen, fik derefter ordet. Også han kom ind på de to varme emner, men han indledte dog med at Højeste dagspris gives give nogle facts om 2015 for Falck på brandområdet. for jern og metaller - Vi har været ude på 300 opgaver i 2015. Det er lidt Nedskæring foretages overalt færre end i 2014, hvor det Biler modtages til skrotning blev til 291. Opgaverne fordeler sig med 97 i Aars, 97 i Løgstør, 60 i Farsø og 43 i Aalestrup, sagde Tommy - det miljørigtige valg Sørensen. ISO Aalborgvej 55, 9240 Nibe 14001 Han redegjorde også for Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk ambulancetjenesten og assistancetjenesten på vegne af Kasten Holt og Brian Olsgaard. - På ambulancetjenesten blev 2015 et år med om muIndendørs bagagerumssalg ligt flere forandringer end året før. Der blev indgangsat ny kontrakt 1. april, og HVER LØRDAG KL. 10.00-14.00 Kvalitets indsat nye ambulancer på den 9. januar, 16. januar og 23. januar omkring samme tid. Vi fik Kvalitets el-scootere til og en i Løgstør en i Aars STADEPLADS KR. 150,til den rigtige pris! med musikudstyr. Det er GRATIS den til rigtige pris! Stadepladsen er ca. 5x3,5 meter. Kvalitets el-scootere ADGANG FOR BESØGENDE dog ikke helt valgfrit i forOpstilling/trailere fredage kl. 8-12 På dagen kl. 8.00 - 10.00 den rigtige pris! Fønix Komfort hold tilEl-Scooter musikvalg, men en (port åbnes ikke) MESSECENTER dejlig mulighed for at lytte v. Jens Erik Andersen Tilmelding på tlf.: 98 62 48 00 Fønix Komfort El-Scooter VESTHIMMERLAND til andet en sirenerne. Torupvej 6, 9640 Farsø Mulighed for leje af v. Jens Erik Andersen borde og stole. Messevej 1, 9600 Aars, tlf.: 98624800 nyt Tlf:er61 også 66 05 kommet 75 Torupvej 6, 9640 Farsø Der patientjournalsystem så der www.fonixkomfort.dk Tlf: 61 66 05 75 Kvalitets el-scootere tilnu kun findes en og samme www.fonixkomfort.dk den rigtige pris! journal på en patient i hele Kvalitets til Fønix Cityel-scootere forløbet, fra optag i ambuVi reparerer også Fønix Komfort El-Scooter den3 rigtige pris! v. Jens Erik Andersen Vi reparererCabino også lancen til udskrivning på 28 alle km/t. 60former km for pr. opladning Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Torupvej Farsø alle former for sygehuset igen, berettede el-scootere! v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 75 Sørensen. Tommy el-scootere!kr. 39.900,- Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø ! .. - Assistancedelen i Falck HE Y66 Tlf:N61 05D 75 ! D E H Y N har også oplevet Fønix City Cabino 3 store ænwww.fonixkomfort.dk Fønix City Cabino 3 ...at tale energirenovering med os 28dringer km/t. 60 kmi pr. opladning 28 km/t. 60 km pr. opladning 2015. I foråret lagVi reparerer Vi reparerer også også kr. 39.900,kr. 39.900,alle former for el-scootere! de vi tre assistancevagtceng Vi alle reparerer ogsåfor g former nin emvisnin ratis fremvistraler sammen, så vi blev en ratisforfr G G alle former el-scootere! Fønix Komfort El-Scooter ! ! ig d hos dig del at en ny stor assistanel-scootere! hos v/Jens Erik Andersen ! N! YHED6, 9640 Farsø Torupvej cevagtcentral i Kolding, NYHED Fønix City Cabino 3 Tlf. 61 66 05 75 - Frihed tilwww.fonixkomfort.dk livet Fønix 28 Citykm/t. Cabino60 3 til også km pr.livet opladningkaldet DisponeringsFrihed 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,enhed Vest. Denne samkr. 39.900,Vi kører i heleVi Nordjylland ning Nordjylland Gratis fremvisning egmviishele vsisnfrin emtikører menlægning har givet en frhos ra dig! GratisG ! V/ SNEDKERMESTER JAN JENSEN hos dig!hos dig del udfordringer med at få alt til at fungere optimalt, - Frihed til livettil livet så i den forbindelse vil jeg - Frihed 5082 9078 · INFO@MEJAN-TOMRER.DK · MEJAN-TOMRER.DK Vi kører i hele Nordjylland Vi kører i hele Nordjyllandgerne takke for jeres tålmo-

v/ Birgitte Tøttrup Loft · Tlf. 23 60 60 70 Halkærvej 43 · 9240 Nibe · www.loftfoto.dk

NiBe ProdukT

Bagagerumssalg

GR

IS !

NG NI

Det kan godt betale sig

AT

OG GIV UD ÅD LB R TI NEL IO SS

FE

O PR

UDNY T HÅNDVÆRKERFRADRAGET 2016

el-scootere

Den afgående beredskabschef Jørgen Hansen takkede for de mange pæne ord.

dighed, specielt i starten af sommeren, sagde Tommy Sørensen. Autohjælp er blevet yderligere fundamenteret med Falck vejservice, hvor over halvdelen af autohjælpsopgaverne i dag bliver udført som vejservice til kundernes store tilfredshed, hvor kunden kører videre i egen bil. Tommy Sørensen fortsatte med hans eget ansvarsområde - brand. - I Vesthimmerland er der fire stationer med med hver sin kultur – de er selvkørende med eget ledelses setup som indgår i en fælles ledelse. Alle stationer er fuldt normerede og det er ikke svært at tiltrække nye brandfolk. - Vi er på vej ind i et spændende år med en ny struktur der givet vil sætte nye rammer for redningsberedskaberne fra 2016 og fremadrettet. Vi lever i en tid hvor der er stor fokus på effektivisering og besparelser og dette skal også ske i redningsberedskaberne. - Vi har i Nordjylland fået et samlet beredskab hvor alle 11 kommuner indgår et samarbejde i det nye Nordjyllands beredskab, sagde Tommy Sørensen. Derefter henvendte han sig til Jørgen Hansen. - Til dig Jørgen en speciel TAK for samarbejdet. Det startede i Løgstør for mange år siden. Du sporede mig

ind på brandområdet, da jeg startede som stationsleder i Løgstør. Man kan vel sige at du har været min mentor på det område. - Du er nytænker og igennem tiden har vi været meget rundt og se på materiel, udstyr, både og vogne til beredskabet. Den første lifttender et kombinationskøretøj der kan gå i højder, etablere vandforsyning samt medbringe vand blev skabt i Løgstør. Det eneste problem der var med det køretøj var at det ikke kunne komme ind i garagen på grund af højden og der måtte en ny port i – konceptet var det rigtige og der er siden bygget mange vogne af den type også lokalt af Danilift i Farsø, sagde Tommy Sørensen. Han fortsatte med flere rosende ord, og sluttede af en med en dybfølt tak på vegne af alle brandmænd, holdledere og brandstationsledere i Vesthimmerland. Jørgen Hansen takkede for de pæne ord og ønskede beredskabet held og lykke i fremtiden. Den nu afgåede beredskabschef stopper dog ikke på arbejdsmarkedet. Han har udført opgaven som beredskabschef ved siden af stillingen som drifts- og anlægschef i Teknisk Forvaltning i Vesthimmerlands Kommune.


Aars Avis

6. JANUAR 2016

Borgmester i tomgang Ryan Klitholm, Anneksvej 27, Alstrup, kommenterer borgmester Knud Kristensens nytårshilsen:

Lillejuleaftensdag kunne nogle af ugeaviserne bringe Knud Kristensens (KK) hilsen til folket. Optimismen fejlede bestemt ikke noget, men opregningen af resultaterne og buddene på fremtiden var ikke en borgmester værdigt. På plussiden handlede KK’s status ikke uventet om kommunens mange byggetiltag. Hjertebarnet omfartsvejen i Aars, som ifølge KK skal “forbedre vilkårene for de erhverv, der har tung trafik”, må formodes også at være til glæde for borgere i Aars, men for KK kommer erhvervene naturligvis først. Det oplever vi som borgere i landdistrikterne året rundt. Omfartsvejen ved Aars, der er den suverænt største post i det nuværende byrådsbudget, har for alvor givet startskuddet til en usikker fremtid for landdistrikterne i den kommunale skolestruktur. Samtidig har KK “dygtigt” samlet byrådet bag sig omkring en udvikling med kommunal slagside. Om det overordnet set er rimeligt at bygge borgernes skattekroner væk frem for at levere et fair skoletilbud og grundlæggende borgerservice, er selvføl-

gelig op til vælgerne. På et mere jordnært plan kan den enkelte borger spørge sig selv, om det er rimeligt, at ens skattekroner også skal finansiere en af KK’s partikolleger i byrådet, der udvinder råstof til omfartsvejen uden tilladelse. Borgmesterens inhabilitet i økonomiudvalget og nu dette pamperi (hvis man skal være venlig) er forhåbentlig ikke udtryk for, at nogle lokalpolitikere bevidst bruger deres position til at berige sig på skatteborgernes regning! Videre i sin status var KK meget begejstret for ildsjæle. Desværre nævnte han kun de nye rekreative muligheder omkring Vilsted Sø. Ildsjæle på et helt andet plan bliver der derimod god brug for i landdistrikterne fremover i takt med lukningerne af landsbyskoler og den dermed nødvendige skoleprivatisering i Vesthimmerland. Om ildsjæle orker det i længden, bliver “spændende” at følge; især hvis yderligere landsbyskoler skal lukke for at finansiere flere byprojekter, som fx det nye rådhus i Aars. Som sine kolleger er KK bekymret for kommunens faldende fødselstal. Og helt som forventet er det den halvdel af borgerne, der bor i landdistrikterne, som har fået deres muligheder forringet yderligere i det forløbne år. Et “Thisted-ultimatum”, hvor vi kunne nå og lave flere børn og beholde landsbyskolerne, var nok for meget forlangt. Men småskolerne havde i vir-

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

keligheden heller ingen chancer. For som de ansvarlige politikeres tyndbenede konklusioner på basis af en politisk bestilt “skolekommissionsrapport” med al tydelighed viste, blev landdistrikterne også i denne sag bortprioriteret af borgmesteren og hans ligesindede. Borgmesterens status for året er et skønmaleri. Vist er det fint, at kommunens jobcenter gør det godt. Men KK nævner fx ikke, at flere borgere arbejdspendler ud af end ind i kommunen (måske skal omfartsvejen vende pendlerstrømmen!), at flest er beskæftiget inden

SIDE 17

for offentlig service (måske derfor kommuneskoler nedlægges for at bane vejen for privatskoler!), at antallet af arbejdspladser i kommunen ifølge de seneste tal faldt i perioden 2009-2013, eller at antallet af 19-65 årige borgere vil falde i de kommende år, mens aldersgruppen 66 år+ vil stige mest. Skønmaleriet bliver ikke bedre af at fremhæve “tiltag” som trylleasfalt i Farsø, motionsløb i Vilsted, eller at borgmesteren mener, at “Udviklings Danmark” lyder bedre end det Udkantsdanmark, han gang på gang underprioriterer. En borgerforening med respekt for sig selv ville kunne præstere større visioner og færre tomme ord.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

Gulve Gardiner •

Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Vinyler til badeværelser Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48

. . . T E S SE LY

Besøg en eller flere af de

NORDJYSKE EFTERSKOLER på Efterskolernes Aften

Horne Efterskole www.horne.dk

Tolne Efterskole

onsdag den 13. januar kl. 18.00-21.00

www.tolneefterskole.dk

Halvorsminde Efterskole www.halvorsminde.dk

Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt www.stidsholt.dk

Ingstrup Efterskole

Hørby Efterskole

www.ingstrupefterskole.dk

www.hørbyefterskole.dk

Simested Cementstøberi

Dronninglund Efterskole www.dronninglundefterskole.dk

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

Ryå Efterskole

se meget mere: www.simested-cement.dk

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så

Han Herreders Efterskole

www.bjerget.dk

www.thyland.dk

www.hhu.dk

Aabybro Efterskole

www.aabybroefterskole.dk

Bisnapgård, Efterskolen DUI Leg og Virke

www.thy-ordblind.dk

Skyum Idrætsefterskole www.skyum.dk

Østhimmerlands Ungdomsskole

Galtrup Musikog Idrætsefterskole

Himmerlands Ungdomsskole www.himmerlandsungdomsskole.dk

www.f-e.dk

www.svankjaer.dk

www.oeu.dk

Ranum Efterskole

Farsø Efterskole

Svankjær Efterskole

Himmerlandscentrets Idrætsefterskole www.hci.dk

Borremose Efterskole Mejlby Efterskole

www.v-e.dk

www.blidstrup.dk

Rebild Efterskole

www.rebildefterskole.dk

www.borremose.dk

Vesterbølle Efterskole Blidstrup Efterskole

www.bisnap.dk

www.ranumefterskole.dk

www.galtrup.dk

www.mejlbyefterskole.dk

Østerskov Efterskole www.osterskov.dk

Aalestrup Naturefterskole

www.naturefterskolen.dk

Thorsgaard Efterskole www.thorsgaardefterskole.dk

Tilbud uden forbindende!

www.tryefterskole.dk

Sjørringvold Efterskole

SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89

Try Efterskole

www.ryåefterskole.dk

Bjerget Efterskole Thyland Idrætsefterskole

Brug den organiserede håndværker til

info@km-ark.dk

Onsild Idrætsefterskole www.onsild.dk

Hobro Efterskole

www.hobroefterskole.dk


Aars Avis

SIDE 18

Friplejehjem contra kommunale plejecentre Palle Jensen (S), formand for sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, skriver om prisforskellen på kommunale og private plejehjem:

Ofte stilles der spørgsmål til kommunens indflydelse på driften af og økonomien i forbindelse med Friplejehjemmet Hesselvang. Vesthimmerlands Kommune har intet med driften på Hesselvang at gøre og kan ikke påvirke de takster, som kommunen skal betale for en borger på Friplejehjemmet. I forbindelse med kommunens plejeboliganalyse i 2015, blev der ved borgermøderne stillet flere spørgsmål til Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund og til prisforskellen mellem de kommunale plejecentre og Friplejehjemmet. I et læserbrev efterfølgende stillede et bestyrelsesmedlem fra Friplejehjemmet spørgsmålstegn ved, om kommunen har dokumentationen i orden, når jeg som formand for Sundhedsudvalget påstod, at pladserne på Friplejehjemmet er dyrere for kommunen end de kommunale plejecenterpladser. Jeg aftalte efterfølgende med formanden for Friplejehjemmet, at vi skulle gennemregne priserne og forskellen på, hvad kommunen betaler for henholdsvis pladserne på Friplejehjemmet og de

kommunale plejecentre. Resultatet af undersøgelsen har nu været forelagt repræsentanter for Friplejehjemmets bestyrelse, Sundhedsudvalget og Ældrerådet. På opgørelsestidspunktet betalte Vesthimmerlands Kommune for 18 ud af 24 pladser på Hesselvang, og prisforskellen er opgjort til i gennemsnit at være cirka 100.000 kroner dyrere pr plads på Hesselvang end på kommunens øvrige plejecentre. Denne opgørelse er bestyrelsen for Friplejehjemmet enige i, og så kan man spørge sig selv, hvorfor det skal være dyrere for kommunen at købe en plads på Hesselvang. Da gode kræfter i Hvalpsund for et par år siden undersøgte muligheden for et Friplejehjem og efterfølgende fik en kvote godkendt i ministeriet til at opføre 24 pladser på et nybygget/ombygget Hesselvang, gjaldt der en lovgivning, hvor betalingen for en plads på Friplejehjemmet blev opgjort i tre forskellige takster. Forskellen i de tre takster vurderes ud fra plejebehovet, og det er selvfølgelig meget retfærdigt, fordi der er stor forskel på plejetyngden af de ældre visiterede borgere. Problemet er her, at der er flest borgere på de to dyreste takster, og deraf kommer prisforskellen. ­ Derfor råbte alle kommuner vagt i gevær igennem KL, og folketinget indså efterfølgende, at lovgivningen burde ændres, således at udgiften til et Friplejehjem skulle afspejle udgiften på kommunens øvrige plejecentre.

De friplejehjem, der blev godkendt efter de gamle regler, og det gælder for Hesselvang, kan fortsætte med de høje takster. Når Friplejehjemmet på opgørelsestidspunktet var 1,8 millioner kroner dyrere end de kommunale plejecentre for de 18 pladser, vil jeg opfordre bestyrelsen til at anmode ministeriet om at få ændret godkendelsen til at gælde efter de nye regler. Kommunen kan intet gøre i sagen, men det er selvfølgelig problematisk, at byrådet kan blive nødt til at lave besparelser på resten af ældreområdet, fordi prisen er højere på Hesselvang. Kommunen har cirka 400 plejecenterpladser foruden Hesselvang, og hvis kommunens pladser var lige så dyre som Hesselvangs, ville det betyde en merudgift for kommunen på 40 millioner kroner. Jeg har faktisk stor respekt for de mennesker, der har lavet et stort arbejde for, at Hesselvang blev en realitet, og min respekt vil være endnu større, hvis man forsøger at få ændret takstfastsættelsen til at afspejle niveauet på de kommunale plejecentre. Jeg er sikker på, at en henvendelse til ministeriet om ændring at taksterne vil blive godt modtaget. Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at kommunen, når vi ser bort fra prisen, er tilfredse med servicen på Hesselvang, ligesom vi er fuldt ud tilfredse med servicen på de kommunale plejecentre, som jo endda drives til en væsentlig billigere pris.

6. JANUAR 2016

Tildelt kongelig medalje Janni Pedersen, Oustrupvej 8, Aars, har modtaget Den Kongelige Belønningsmedalje for mange års tro tjeneste i Sparekassen Himmerland og Jutlander Bank. 62-årige Janni Pedersen, der i 2014 kunne fejre 40 års jubilæum i Jutlander Bank, men kan se tilbage på i alt 46 år på arbejdsmarkedet, gik i 2015 på pension fra sin stilling som hovedkasserer i Jutlander Banks afdeling på Nytorv i Aalborg. Medaljemodtageren begyndte som elev på et advokatkontor i Hadsund i 1969, men efter yderligere to års virke som uddannet advokatsekretær skiftede hun til

Janni Pedersen er gået på pension efter 40 år i det der nu er Jutlander Bank.

den finansielle sektor. Hun blev i august 1973 ansat i den daværende Hadsund Sparekasse, som dengang forhandlede om en fusion med Als Sparekasse. Hadsund Sparekasse ansatte flere medarbejdere – her-

Hædret for 40 år hos Skat Steen Olesen, Hornum, ansat ved Skat i Aalborg, er blevet tildelt Dronningens Fortjenstmedalje i sølv. Steen Olesen blev efter bestået handelseksamen i 1975 ansat som elev ved det, som dengang hed Farsø Kommunes Skatteforvaltning. I 1984 blev Steen Olesen udnævnt til overassistent, i 1987 til fuldmægtig og i 1990 til skatterevisor. Han sluttede i Farsø Kommune i november 2005 som afdelingsleder for erhvervsligningen. Mens Steen Olesen var ansat ved Farsø Kommune læste han videre og bestod i 1989 Forvaltningshøjskolens Diplomprøve indenfor skatteret. En uddannelse, som sammenlagt tager syv år. Sideløbende læste han i fritiden til merkonom i revision og fik deponeret registreringen som reg. revisor i erhvervs- og selskabsstyrelsen. I forbindelse med fusionen, den 1. november 2005, mellem de kommunale skatteforvaltninger og Told og Skat, fik Steen Olesen tjene-

Steen Olesen, Hornum, er blevet tildelt Dronningens Fortjenstmedalje.

stested i Aalborg som specialkonsulent. Steen Olesen har igennem de 40 år været beskæftiget med alt inden for Skat, lønmodtagerligning, erhvervsligning og selskabsbeskatning. Arbejdsopgaverne har været mangeartede og ofte komplicerede, herunder ligning og revision af regnskaber for personligt erhvervsdrivende og selskaber. Efter fusionen i november 2005 har Steen Olesen været beskæftiget med bl.a. kundeservice, indsats og inddrivelse, og han har opnået stor

under Janni Pedersen – og udstationerede dem i Als med henblik på at forberede fusionen. Aftalen skulle dog blive nedstemt. Derefter, i februar 1974, skiftede Janni Pedersen så til Als Sparekasse. Denne blev i 1995 overtaget af Sparekassen Himmerland, som i 2014 indgik i en ligeværdig fusion med Sparekassen Hobro til Jutlander Bank. Janni Pedersen havde sin arbejdsplads i Als frem til år 2000, hvor hun var med til at åbne Sparekassen Himmerlands nye afdeling i Aalborg – City Syd. I 2011 flyttede hun til sparekassens afdeling på Nytorv i Aalborg, nu under navnet Jutlander Bank, hvorfra hun lod sig pensionere i 2015. faglig indsigt og helhedsforståelse. Steen Olesen er en dygtig og vellidt kollega, der arbejder med stor ordenssans. I forbindelse med sit arbejde har Fritiden gennem årene er bl.a. brugt til foreningsarbejde, såvel i fødebyen Vester Hornum som Hornum. Ud over dette er mange weekender blevet brugt på at følge sine døtre på sidelinjen i forbindelse med pigernes fodbold. Steen Olesen er født og opvokset på landet i Vester Hornum, hvor forældrene havde landbrug. I 1982 flyttede han til nabobyen Hornum og har boet der siden. Steen Olesen påregner at blive ved Skat to til tre år mere, hvorefter han vil nyde tjenestemandspensionen sammen med lidt freelance arbejde inden for skat og bogføring på nedsat tid. Samtidig vil han nyde fritiden med sine døtre, haven og måske lidt golf. Kongehuset kan godt belave sig på, at Steen Olesen til foråret lægger vejen forbi den royale audiens på Amalienborg sammen med hans to døtre.

Tordenkalven må melde Virksomheder i Nyrup om udsolgt til middag og Nørager er fusioneret AARS: Bestyrelsen i ølsmageklubben Tordenkalvens Øllaug har endnu en gang måttet konstatere, at de har en aktiv medlemsskare. Hvert år i januar indbyder foreningen til Nytårsmiddag. Til menuen fredag, 8. januar serveres alle de øl som i løbet af det seneste år er blevet kåret som de bedste ved årets smagninger. I januar 2015 blev de 40 pladser hurtigt fyldt op. Derfor blev der kigget efter større lokaler til middagen i 2016. Øllauget fik lov til at benytte Aars Touring Clubs lokaler, hvor der er plads til 50. Men allerede en uge efter offentliggørelsen af datoen for middagen var alle pladser besat,

og der var oven i købet venteliste. - Det lykkedes at presse de fem ind der stod på ventelisten, siger formand for Tordenkalvens Øllaug, Torsten Hansen. Han glæder sig over den store interesse fra de 82 medlemmer, og er ked af hvis han må skuffe medlemmer der gerne vil med, men ikke kan få plads. Igen i år har bestyrelsen fået en flok medlemmer til at stå for selve arrangementet. - Det er rigtig dejligt, at medlemmerne også selv byder ind og tager ansvar, siger formanden. Kasserer Ole Riis Olsen har stået for afstemningerne i løbet af året, og holder også styr på, hvilke øl der

skal med til nytårsmiddagen. Nogle år har det ikke været muligt at skaffe alle de øl der har vundet gennem året. Det kan skyldes, at der sommetider er tale om sjældne øl. I år er det lykkedes at skaffe alle de øl der har vundet. - I et par af tilfældene har vi dog ikke kunnet skaffe så mange, så de 55 medlemmer må nøjes med små smagsprøver. Det gælder for eksempel Mikkeller/ Three Floyds øl Boogoop Buckwheat Ale, Grand Marnier på 10,4 procent til 200 kroner flasken. Den har vi kun få af. Ikke på grund af prisen, men fordi vi har købt restlageret, forklarer Ole Riis Olsen.

NR Kloak, Nyrup, beskæftiger nu ni medarbejdere NYRUP: NR Kloak fra Nyrup og JBN Jord & Beton fra Nørager valgte nytåret til at fusionere og kan nu tilbyde løsninger indenfor gravearbejde, kloak og beton - kort sagt alle typer opgaver fra jord til gulv. For den nuværende ejer af JBN Jord & Beton, Niels Jørgen Dahl Pedersen, er det nye samarbejde med NR Kloak et slags generationsskifte. Han var medstifter af JBN Jord & Beton tilbage i 1998, og har haft travlt lige siden. Men nu er det tid til at drosle ned og tage det hele lidt mere roligt. Han bliver dog et par år i den nye virksomhed for at hjælpe det hele i gang via sin stor ekspertise indenfor betonarbejde. Ny direktør for virksomheden bliver ejer af NR Kloak

Niels Rüsz, der har drevet sin virksomhed siden 2011. Den nye virksomhed, der nu hedder NR Kloak & Beton, tæller nu ni mand.

Store fordele Med de nye samlede kompetencer, flere års erfaringer og et udvidet netværk, kan NR Kloak & Beton tilbyde sine kunder et bredere spektrum af løsninger. - Ofte når vi har gravet ud til kloakker ud på forskellige projekter, skal kunden efterfølgende finde en entreprenør, som så kan lave betonarbejdet. Det slipper de for fremover, for nu tilbyder vi hele pakken fra jord til gulv, siger Niels Rüsz, NR Kloak & Beton. De nye kompetencer og de mange års samlede erfaring

betyder også, at virksomheden kan optræde langt stærkere i forhold til tilbudsgivning og give kunderne bedre priser. - Det bliver spændende at tage hul på det nye samarbejde, og vi glæder os alle til at blive en større virksomhed med mange solide og erfarne folk, der kan tage fat på flere og større opgaver til glæde for udviklingen i lokalsamfundet, fortsætter Niels Rüsz. NR Kloak & Beton udfører gravearbejde og kloakerer. Firmaet er også specialister i beton i alle afskygninger. - Vi lever af at levere kvalitet og vi laver aldrig noget halvt. Alt skal fungere og se ordentligt ud, når vi er færdige med en arbejdsopgave uanset hvem kunden er, slutter Niels Rüsz.


Aars Avis

6. JANUAR 2016

SIDE 19 Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

• Topkapning • Træfældning • Beskæring

Nytårsparade hos spejderne

Anbo Skov & Have

Hanne Jespersen har været spejder og leder i Mejlby i 40 år HAVERSLEV: Nytår er en ganske særlig tid for KFUM-spejderne i Haverslev/Mejlby. Den årlige nytårsparade står for døren. Søndag, 10. januar starter arrangementet traditionen tro med Gudstjeneste i Brorstrup Kirke, og derefter samvær i spejderhuset, hvor der serveres kaffe og uddeles årsstjerner. En dag som alle spejdere ser frem til. Juniorspejderne varmer op til dagen med en overnatning i lavvuen på spejderpladsen, og en gåtur til kirken. I år er et ganske særligt år. Spejderne har nemlig en 40 års jubilar. En gang spejder - altid spejder, sådan kan man sige om Hanne Jespersen, der har været spejder i 40

Spejderleder Hanne Jespersen har været spejder i Mejlby i 40 år.

år. Hanne Jespersen begyndte som KFUK spejder (pigespejder) i 1976 i Mejlby gruppen. Siden har hun deltaget i alle de spejderaktiviteter og lejre, der har været mulighed for.

Så må der løbes og trænes i Haverslev HAVERSLEV: Et nyt år er startet, og Haverslevs løbeklub ”Run For Fun” kan endnu engang tilbyde motionslystne at få sig en lille eller stor løbetur. Der er kommende to torsdage er der opstart af nye hold. Søndag, 31. januar arrangeres traditionen tro St. Økssø løb, hvor alle kan deltage, både de der løber, og dem der ”nøjes” med at gå. Som medlem af Run For Fun tilbydes man som sup-

Som spejderleder har Hanne Jespersen brugt utroligt mange frivillige timer. Hun byder sig altid til, når der er noget, der skal laves og arrangeres. Ikke

bare som leder i forhold til spejderne, men også i forbindelse med praktiske opgaver som maling, oprydning og vedligeholdelse af faciliteter og udstyr. Hendes store engagement gør en stor forskel, og er af afgørende betydning for arbejdet i spejdergruppen. Hanne Jespersens kompetencer ligger særligt hos de mindre børn. Hun har i mange år været leder for børn i alderstrinet 2. og 3. klasse. Her skaber hun, sammen med det lederteam hun er i, en tryg base for de børn der kommer. Hanne Jespersen er indbegrebet af KFUM spejdernes vision ”Sammen rykker vi verden - med vilje”.

NØRAGER

Tlf. 29 41 71 88 www.anbo.dk anders@anbo.dk

AARS MOTORSERVICE v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22 UDLEJNING AF MOSFJERNER ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

7.30-17.00 9.00-12.00

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering Tømrer - Snedkerforretning Bandsholmvej 36, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

plement til løbetræningen, en omgang styrketræning (Kettlebell) fordelt over otte mandage. Torsdag, 4. februar deltager Run For Fun i den store Danmarksindsamling. Run For Fun har i øjeblikket ca. 60 løbere i alderen mellem 16 og 57 år. Holdene er opdelt i begynderhold, et 5 km hold, et 7-8 km hold og et 10+ km hold. Alle med instruktør. Løberne mødes hver torsdag aften ved Haverslev Hallen.

www.vosallround.dk

Mobil: 6174 2035 Roel Vos - Gunderupvej 46 - 9640 Farsø - SE 32 38 77 00

Incasso Har du problemer med kunder der ikke betaler dit tilgodehavende. Solveig Vinther fortæller om det børnehjem for forældreløse, som hun har startet i Uganda.

Foredrag i Nørager om Afrikas fattigste

Søndag, 31. januar arrangeres traditionen tro St. Økssø løb, hvor alle kan deltage, både de der løber, og dem der ”nøjes” med at gå.

NØRAGER: Mandag, 11. januar får Kultur- og Medborgerhuset “Kig Ind” i Nørager besøg af en spændende foredragsholder Solveig Vinther fra Øsløs. Hun er kendt fra flere udsendelser i TV2, hvor hun har fortalt om, hvordan hun fik etableret et børnehjem for forældreløse børn i Uganda.

Solveig Vinther er en kvinde, der ikke går af vejen for noget. Der er lagt op til en god og livsbekræftende aften, idet Solveig Vinther er en spændende person og en god fortæller. Foredraget i Nørager har titlen “Blandt Afrikas fattigste”. Arrangører er Nørager Pensionistforening og “Kig Ind”.

Vi tilbyder professionel, landsdækkende advo­ kat incasso til inddrivelse af dine tilgodehaven­ der. Ring eller mail os, og få tilsendt en folder om hvad vores incasso afdeling kan tilbyde dig og hvad det koster.

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk


Aars Avis

SIDE 20

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Fra 10. januar til 4. marts kan man i Kig Ind i Nørager blandt andet se nogle af Mogens Nielsens værker.

Fernisering i Kig Ind NØRAGER: Efter et godt udstillingsår i 2015, begynder Kig Ind i Nørager 2016 med endnu en ny udstilling med to dygtige kunstnere. Alle er velkommen, når Kig Ind 10. januar åbner dørene til fernisering i Nørager. Udstillerne er billedkunstner Mogens Nielsen

fra Hobro og glaskunstner Annette Wie fra Nibe. Mogens Nielsen er en fabelagtig maler med en teknisk og håndværksmæssig kunnen, der imponerer og forfører betragteren. Motiverne findes ikke i virkeligheden - ikke helt - for Mogens Nielsen bearbejder det fotografiske udgangs-

punkt digitalt, inden det projiceres op på lærredet, hvormed han maler det i et take. Det skal sidde første gang, ellers duer det ikke, mener han. Han er selvlært og debuterede i 1983 på Kunstnernes Sommerudstilling og senere på et utal af andre censurerede og kuraterede udstillinger. Annette Wie har arbejdet med glaskunst i flere år og laver både fade, lysestager og relieffer. Hun arbejder mest med klart glas men også indimellem med gennemfarvet glas. Sin inspiration henter hun ofte i de tidlige morgentimer - det kan være istapper hængende fra tagrenden eller et mønster i sandet på stranden. Ikke mindst er Annette Wies glasting farvet af hendes opvækst imellem fjeldene i Vestnorge. Kom og mød kunstnerne, som begge vil være til stede på ferniseringsdagen. Udstillingen kan ses i Kig Ind fra 10. januar til 4. marts

6. JANUAR 2016

SULDRUP

Suldrup Kros ejere ser tilbage på et godt 2015 SULDRUP: - Ved årsskiftet har vi alle et statustidspunkt. For os på Suldrup Kro er det ikke anderledes, siger kroejer Henrik Pedersen, Suldrup Kro. For Henrik Pedersens vedkommende er det et positivt år, han kan se tilbage på. - Vi har haft et fantastisk år med over 60 procent belægning på værelserne og cirka 150 festarrangementer, samt et utal af møder og masser af spisende gæster, opregner Henrik Pedersen. Gennem de 34 år kroparret har drevet Suldrup Kro er der sket mange ting. Blandt andet er ølstuen nedlagt. Henrik Petersen har igennem det seneste år bemærket en holdningsændring hos en række af kroens kunder. - Vi oplever nu, at vi har to slags kunder. Dem der vil

2015 blev et godt år for Suldrup Kro.

betale for kvalitet, og dem der tror at andres timeløn er lavere end deres egen, siger han. På det seneste har Henrik Petersen energirenoveret kroen. Med solvarme og andre tiltag er varmeomkostningerne reduceret

Næstformand Kjeld Østergaard og det øvrige menighedsråd i Ulstrup-Gundersted Sogne er godt tilfreds med at få udskiftet orgelet i Gundersted Kirke.

Glæde over nyt orgel i kirken i Gundersted

Men problemer med subbas udsætter indvielsen GUNDERSTED: Både organist Anne Elisabeth Ap-

pel og korsangerne i Gundersted Kirke er glade for det nye orgel, der er sat ind i kirken. Det nye orgel er

Advokatfirmaet Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Fryd & Nielsen Søren Fryd Leif Nielsen

fra 180.000 kroner til cirka 60.000 kroner. - Selvfølgelig koster det at renovere, men til gengæld vil kroen være fremtidssikret. Den er over 100 år gammel og vil nok bestå i 100 år endnu, siger kroejeren.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

GUNDERSTED

Af Torsten Hansen

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

født med en subbas, og den dybere undertone giver flere muligheder. Når subbasen trækkes ud, så bliver tonerne i fodpedalerne en tone dybere. - Meget orgelmusik er skrevet til orgeler med subbas, siger Anne Elisabeth Appel. Det betyder, at hun får flere muligheder, når hun spiller i kirken. Desværre er der problemer med subbasen lige nu. Det betyder, at den indvi-

Gundersted Kirke har fået nyt orgel.

else der skulle have været af orgelet i aften, onsdag, 6. januar udsættes på ubestemt tid. - Vi skal have en orgelbygger til at kigge på problemet. Først når han har udtalt sig, ved vi mere om, hvornår orgelet virker perfekt igen, forklarer organisten. Orgelet i Gundersted er ikke nyt. Det har stået i en kirke i Nordsjælland, men for kirkegængerne i Gundersted er det nyt. Det er lidt større end det orgel der stod i Gundersted tidligere. - Det nye orgel har fem stemmer mod fire før. Det har også en svelle der kan åbne og lukke i orgelværket. Med den kan man justere kraften. Og så har det sub-

basen, siger Anne Elisabeth Appel. Problemet med subbasen er mekanisk. Når subbasen trækkes ud opstår der en utilsigtet lyd. Kirkegængerne i Gundersted har muligvis observeret en utilsigtet lyd fra orgelet i løbet af det seneste halve år. Orgelet har nemlig været monteret i kirken i cirka et halvt år. Men den hidtidige utilsigtede lyd stammede fra en blæser. Det problem var kendt, og den officielle indvielse af orgelet var planlagt, til det tidspunkt hvor blæseren var blevet skiftet. Men i mellemtiden er det nye problem opstået - og har udskudt indvielsen.

- Det bliver dejligt, når det hele er ordnet. Hidtil har jeg haft skruetrækker med, når jeg skulle spille. Men det er ikke nok lige nu, lyder det muntert fra organisten.

Tilfredshed i menighedsrådet Det “nye” orgel er en større økonomisk udskrivning for Gundersted Kirke. - Det koster cirka 180.000 kroner. Dem har vi søgt i Kirkeministeriet, siger næstformand i UlstrupGundersted Sognes Menighedsråd Kjeld Østergaard. Selv om der er problemer med det nye, så er menighedsrådet godt tilfreds med udskiftningen, fordi det gamle orgel ikke længere lød pænt.


Aars Avis

6. JANUAR 2016

Aars HK’s andethold sikrede sig kort før jul oprykning til 2. division. På billedet ses bagest fra venstre træner Brian Rasmussen, Nikolai Mortensen, Lukas Svendsen, Carl Emil Laustsen, Thobias Østergaard og træner Jonas Dahl Frederiksen. Forest fra venstre er det Rasmus Thorn, Martin Larsen, Andreas Nyholm, Jacob Nittholt og Nicolai Sørensen. På billedet mangler Rasmus Ibsen og Frederik Damgaard.

SIDE 21

Aars HK vil også i foråret være repræsenteret i A-rækken for U16 drenge, da klubbens tredjehold sikrede sig oprykning til denne række inden jul. På billedet ses bagest fra venstre træner Allan Færch, Patrick Andersen, Joakim Laustsen, Lasse Troelsen, Carl Emil Laustsen og Magnus Bilde. Forest fra venstre ses Martin Larsen, Peter Nielsen, Malte Bonde, Victor Bonde, Mads Andreasen og Morten Hyldal.

To ungdomshold fra Aars HK rykkede op Håndboldklubben har nu to divisionshold i U16-rækken HÅNDBOLD: Aars HKs U16 drenge er efter oprykninger for både klubbens andet- og tredjehold klar til at spille i 1. division, 2. division og A Rækken i den kommende sæson. Det stod klart efter andensidste runde før jul, hvor Aars HKs U16 Drenge 2 stod over for årets klart vig-

tigste kamp - en kamp der stod mod et utroligt stærkt Team Vestjylland hold. Et hold, der før kampen ligesom Aars HK, var ubesejret, og gældende for begge var, at et nederlag ville betyde en halvsæson mere i ARækken. Reelt set en række, hvor ingen af holdene hører til, men et af mandskaberne

måtte efter kampen se i øjnene, at anden halvdel af sæsonen kom til at foregå der. Den første kamp mod Team Vestjylland endte 2121, så alle var klar over, at det bestemt ikke blev nogen walk over. Holdene fulgtes scoringsmæssigt ad til 4-4, hvor

Badmintonspillere gav sig selv medaljer i julegave De unge ketsjerkrigere døjede ikke med julemaver BADMINTON: Mens mange fra den ældre generation brugte juledagene på at komme sig over højtidens mange veldækkede borde, var der anderledes fart over feltet blandt Aars Badmintonklubs ungdomsmedlemmer. De benyttede nemlig juleferien til at klaske fjerbolde ved en række julestævner. I St. Restrup deltog Sille Skriver i U9D rækken, og her lykkedes det hende efter en flot indsats at få guldet med sig hjem i damesingle. Laura Borg Andersen fik ligeledes i damesingle en samlet tredjeplads i U11D. I U13C rækken blev det til en samlet femteplads til Jens Buus Nørgaard, der i herredouble sluttede på niendepladsen sammen med sin makker fra værtsklubben. I U13B rækken spillede Aars Badmintonklubs Albert Mathiesen sig i finalen i herredouble, og her lykkedes det Aarsdrengen og hans makker fra Frederikshavn at hive guldmedaljerne i hus. I herresingle

Mia Rosenberg fra Aars Badmintonklub sikrede sig ved et julestævne i St. Restrup point nok til, at hun fremover spiller i U13 Eliterækken.

sluttede Albert Mathiesen på syvendepladsen.

I U13M rækken sluttede Aana Klausholm på femtepladsen i både single og mixdouble, inden hun i damedouble sammen med makkeren Mathilde Desmareth fra Skagen vandt bronze i damedouble. I samme række spillede Mia Rosenberg sig i finalen i både damesingle, damedouble og mixdouble, og selv om det “kun” blev til en guldmedalje i mixdouble, sikrede Mia Rosenberg sig point nok til en oprykning til Eliterækken. I U15A blev det til en flot sølvmedalje i damesingle til Frederikke Lykke Kjeldgaard, der også høstede metal i mixdouble, hvor hun og makkeren fra Gug vandt bronze. Magnus Buus Nørgaard fik en samlet sjetteplads i herresingle i U15B rækken, inden han i herredouble vandt sølv sammen med sin makker fra Bjergby-Mygdal. En sølvmedalje høstede Magnus Buus Nørgaard også i mixdouble, hvor han spillede sammen med

Aars HKs træner foretog nogle små justeringer i forsvaret, hvilket resulterede i, at Aars HK allerede der satte proppen i, og Team Vestjylland formåede aldrig at vriste den fri igen. At Team Vestjylland ikke formåede at svare igen, kan i stor grad tilskrives Aars HKs målmand, Rasmus

en pige fra Skalborg. I U17/19B rækken blev det til en 13.-plads til Mathias R. Nielsen i herresingle, inden han og klubkammeraten Anders Borg Andersen vandt bronze i herredouble. Anders Borg Andersen havde i øvrigt en indbringende weekend, da han også sneg sig på podiet i single og mixdouble og kunne tage hjem med tre bronzemedaljer om halsen. Ved et stævne i ThorsagerRønde repræsenterede Ida Møller Nielsen Aars Badmintonklub, og det gjorde hun på bedste vis, selv om hun måtte tage hjem uden at have været på sejrskamlen. I damedouble sluttede hun og makkeren fra Hinnerup på femtepladsen, inden det blev til en niendeplads til Ida Møller Nielsen og hendes makker fra Silkeborg i mixdouble. Ved et julestævne i Silkeborg deltog Morten Møller Hansen, og her hentede han en fjerdeplads i single og en bronzemedalje i herredouble, hvor han spillede sammen med en ketsjerkriger fra Charlottenlund. I næste weekend afholder Aars Badmintonklub et stort hjemmestævne med 164 deltagere fra det meste af Jylland. Stævnet afvikles over både lørdag og søndag i Idrætscenter Østermarken.

Ibsen, der stod en fantastisk kamp godt hjulpet af forsvarsarbejdet, hvor især Aarsdrengenes gode fysik gjorde forskellen. Da slutfløjtet lød, viste måltavlen 16-11 i vesthimmerlændingenes favør. At Aars HK-drengene sikrede sig oprykning til 2. division, betyder imid-

lertid ikke, at klubben ikke vil være repræsenteret i Arækken i foråret. Før jul lykkedes det nemlig også klubbens tredjehold at sikre sig en oprykning, og de “overtager” således andetholdets plads i A-rækken. Klubben har i forvejen et U16 drengehold i 1. division.

Aars Badmintonklubs Albert Mathiesen (t.h.) vandt sammen med makkeren Malte Friis guld i herredouble i U13B ved stævnet i St. Restrup.

AARS GymnAStikfoReninG

tRAmpolinStævne Deltagerne er børn og unge fra 6 nordjyske foreninger

lørdag d. 9. januar 2016 kl. 10-15 i springsalen, Idrætscenter Østermarken, Aars fri entre.


Aars Avis

SIDE 22

6. JANUAR 2016

Løgstørvej 14, 9600 Aars, Tlf. +45 96 98 23 00 Deloitte i Aars søger revisorassistent

Har du tal- og forretningsforståelse ud over det sædvanlige? Og har du lyst til at have meget kundekontakt? Og er du samtidig ambitiøs og parat til at arbejde hårdt for at nå dine mål? Så tilbyder vi til gengæld en hverdag og et karriereforløb, hvor du får alle muligheder for at indfri dit fulde potentiale. Lige nu søger vi en revisor af den rette støbning, som en del af den fortsatte vækst i Deloitte.

Ikke færre end 228 svømmere skal lørdag i Aars Svømmeklub dyste om kvalifikation til landsmesterskaberne. Aldrig har Aars Svømmeklub tidligere været vært for så stort et stævne.

Du har min. 2 års revisionserfaring og i gang med eller færdig med HD (R).

Svømmestævne i Aars sætter rekord

Vi kan tilbyde dig en afvekslende dagligdag, med en portefølje af interessante og udfordrende opgaver.

SVØMNING: Lørdag 9. januar er Aars Svømme-

Din rolle

Du kommer til at indgå i teams med erfarne kolleger. I takt med at dine kvalifikationer og ambitioner udvikler sig, får du mere selvstændigt job- og kundeansvar. Hos os får du mulighed for udvikling og uddannelse - vi lægger en plan for dig med udgangspunkt i dine ønsker og behov til såvel faglig som personlig udvikling samt specialisering.

Din profil Vi lægger vægt på, at du har en høj faglighed samt kvalitet i dit arbejde. Du er en teamplayer med en positiv indstilling samtidig med, at du formår at tage et selvstændigt ansvar hvilket jobbet kræver. Du er udadvendt og god til at skabe gode relationer til både kunder og kolleger, og trives i et uhøjtideligt arbejdsmiljø. Det er vigtigt, at du er robust og kan bevare overblikket i en, til tider, presset hverdag.

Om os Vi er ca. 20 medarbejdere på kontoret i Aars. Vi er en del af Region MidtNord med 350 medarbejdere fordelt på øvrige kontorer i Aarhus, Silkeborg, Aalborg, Aars og Løgstør. Udover revision har vi afdelinger med konsulentydelser indenfor skat, økonomi, IT, regnskab samt finansiel rådgivning. I Deloitte går høj faglighed hånd i hånd med en uformel kultur og et stærkt socialt sammenhold. Samtidig forventer vi og vores kunder, at Deloittes service og leverancer altid er af højeste kvalitet samt bygget på dyb indsigt i den enkelte kundes virkelighed. Vi forventer derfor meget af vores medarbejdere, og til gengæld giver vi dig mulighed for at udvikle din karriere i et af Danmarks største revisions- og konsulentfirmaer.

klub vært ved DGI’s landsdelsmesterskaber i svøm-

ning, og det er noget af en opgave, der venter svømmeklubben. Der vil nemlig blive tale om det største svømmestævne, klubben nogensinde har arrangeret. Ikke færre end 228

Stort trampolinstævne i Aars Gymnastikforening på lørdag 85 springere dyster i Idrætscenter Østermarken GYMNASTIK: Lørdag 9. januar er Aars Gymna-

stikforenings trampolinspringere vært for DGF´s

klubtræf i region 4. 85 springerne kommer fra

INVITATION TIL INVITATION TIL INVITATION TIL 9. – 10. JANUAR 2016 9. – 10. JANUAR 2016 9. – 10. JANUAR 2016

HYBRID-DAGE HYBRID-DAGE HYBRID-DAGE

Læs mere om Deloitte på www.deloitte.dk og om karriere i Deloitte, på www.karriere.deloitte.dk

Alt det praktiske Er dette noget for dig, så send din ansøgning, CV samt kopi af relevante dokumenter til os ved at benytte vores online ansøgningsfunktion. Vi ser frem til at modtage din ansøgning. Ansøgningerne bliver behandlet løbende. Du kan få flere informationer om udfordringerne og jobbet ved at kontakte Statsautoriseret revisor Chris Bay Bindslev på tlf. 30 93 54 59, e-mail cbindslev@deloitte.dk. Vi ser frem til at høre fra dig. Ansøgningsfrist: 31. januar 2016 Tiltrædelse: Snarest Arbejdssted: Aars Yderligere oplysninger fås hos: Chris Bay Bindslev Telefon: +45 30 93 54 59 Mail: cbindslev@deloitte.dk

YARIS PURE FRA

AURIS HYBRID PURE FRA

199.995 KR.

279.990 KR.

YARIS HYBRID PURE FRA

AURIS HYBRID PURE TOURING SPORTS FRA

219.995FRA KR. YARIS YARIS PURE PURE FRA

289.990 KR. AURIS AURIS HYBRID HYBRID PURE PURE FRA FRA

YARIS PURE FRA YARIS HYBRID PURE 600 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 27,8-19,6 km/l. CO2-udslip 82-119 g/km. YARIS HYBRID PURE FRA FRA

AURIS HYBRID PURE FRA AURIS HYBRID PURE TOURING SPORTS forbrug v/bl. kørsel 25,6 km/l. CO2-udslip 91FRA g/km. AURIS HYBRID PURE TOURING SPORTS FRA

199.995 KR. 199.995 KR. Inklusiv 2-tonet metallak. ekskl. lev. omk. 3.880 kr. Halvårlig grøn ejerafgift 310199.995KR. KR. 219.995 KR. 219.995

YARIS HYBRID PURE FRA

Inklusiv 2-tonet metallak. metallak. ekskl. lev. lev. omk. omk. 3.880 3.880 kr. kr. Halvårlig Halvårlig grøn grøn ejerafgift ejerafgift 310310Inklusiv 2-tonet 219.995 KR. ekskl. 600 600 kr. kr. Brændstofforbrug Brændstofforbrug v/bl. v/bl. kørsel kørsel 27,8-19,6 27,8-19,6 km/l. km/l. CO CO22-udslip -udslip 82-119 82-119 g/km. g/km. Inklusiv 2-tonet metallak. ekskl. lev. omk. 3.880 kr. Halvårlig grøn ejerafgift 310600 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 27,8-19,6 km/l. CO2-udslip 82-119 g/km.

Før 184.995 kr.

AURIS HYBRID PURE TOURING SPORTS FRA

Ekskl. leveringsomkostninger 3.880for kr.trykfejl. Halvårlig grønpå ejerafgift 310 kr. kr. Brænd BrændstofstofSe mere toyota.dk310 Ekskl. leveringsomkostninger 3.880 kr. Halvårlig grøn ejerafgift 289.990 KR. Forbehold forbrug forbrug v/bl. v/bl. kørsel kørsel 25,6 25,6 km/l. km/l. CO CO22-udslip -udslip 91 91 g/km. g/km. Ekskl. leveringsomkostninger 3.880 kr. Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 25,6 km/l. CO2-udslip 91 g/km.

0,95 % I WEEKENDEN % 0,95 0,95 %

Nu 178.464 kr.

Yaris H2 178.464 kr. Ekskl. lev.omk. 3.780 kr. og metallak fra 5.531 Yaris H2 178.464 kr. Ekskl. lev.omk. 3.780 kr. og metallak fra 5.531 kr. Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel kr. Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 30,3 km/l. CO -udslip 75 g/km. Vi tager forbehold for trykfejl. Se 30,3 km/l. CO22-udslip 75 g/km. Vi tager forbehold for trykfejl. Se mere på toyota.dk. mere på H2 toyota.dk. Yaris 178.464 kr. Ekskl. lev.omk. 3.780 kr. og metallak fra 5.531 kr. Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 30,3 km/l. CO2-udslip 75 g/km. Vi tager forbehold for trykfejl. Se mere på toyota.dk.

Toyota Aars

Toyota Brovst

Aalborgvej 38-40 · Halvrimmen · tlf. 98 23 80 10

Toyota Løgstør

Aalborgvej 1 · tlf. 98 67 16 55

Forbehold for trykfejl. Se mere på toyota.dk

Book dit næste serviceeftersyn på vores hjemmeside Book dit næste serviceeftersyn Book dit næste på vores hjemmeside serviceeftersyn på vores hjemmeside Kig forbi 9.-10. januar 2016 kl. 11.00-15.00 Vi har pølser på grillen

md. Løbetid 96 mdr. Variabel debitorrente 0,95 %. ÅOP 2,10 %. Samlet kreditbeløb 179.100 kr. Samlede kreditomk. 15.424 kr. I alt tilbagebetales 194.592 kr. Ekskl. udb. Positiv kreditgodk. og ikke reg. i RKI forudsættes. Obl. Kaskoforsikring. Gælder t.o.m. 18. jan. Variabel Variabel 2016. Inkl. lev. og nummerplader. Ingen løb. mdl. gebyrer ved betaling via Nets. Forbehold for prisændringer og renteforhøjelser. Yaris Hybrid Pure 219.995 kr. Udbet. 20 %. Mdl. Ydelse 2.027 kr./ Yaris Hybrider Pure 219.995 Udbet. 20 %. Mdl. YdelseDanmark 2.027 kr./ Tilbuddet gældende viakr. Toyota Financial Services A/S. md. Løbetid 96 mdr. Variabel debitorrente 0,95 %. ÅOP 2,10 %. md. Løbetid 96 mdr. Variabel debitorrente 0,95 %. ÅOP 2,10 %. Variabel Samlet kreditbeløb 179.100 kr. Samlede kreditomk. 15.424 kr. I alt Samlet kreditbeløb 179.100 kr. Samlede kreditomk. 15.424 kr. I alt tilbagebetales 194.592 kr. Ekskl. udb. Positiv kreditgodk. og ikke tilbagebetales 194.592 kr. Ekskl. udb. Positiv kreditgodk. og ikkekr./ Yaris Hybrid Pure 219.995 kr. Udbet. 20 %. Mdl. Ydelse 2.027 reg. i RKI forudsættes. Obl. Kaskoforsikring. Gælder t.o.m. 18. jan. reg.md. i RKI forudsættes. Kaskoforsikring. Gælder t.o.m. 18.2,10 jan. %. Løbetid 96nummerplader. mdr.Obl. Variabel debitorrente %. ÅOP 2016. Inkl. lev. og Ingen løb. mdl.0,95 gebyrer ved beta2016. Inkl.kreditbeløb lev. og nummerplader. løb. kreditomk. mdl. gebyrer ved beta179.100 kr.Ingen Samlede 15.424 kr. I alt lingSamlet via Nets. Forbehold for prisændringer og renteforhøjelser. lingtilbagebetales via Nets. Forbehold for og renteforhøjelser. 194.592 kr. prisændringer Ekskl. udb. Positiv kreditgodk. ikke Tilbuddet er gældende via Toyota Financial Services Danmark og A/S. Tilbuddet er gældende via Toyota Financial Services Danmark A/S. reg. i RKI forudsættes. Obl. Kaskoforsikring. Gælder t.o.m. 18. jan. 2016. Inkl. lev. og nummerplader. Ingen løb. mdl. gebyrer ved betaling via Nets. Forbehold for prisændringer og renteforhøjelser. Tilbuddet er gældende via Toyota Financial Services Danmark A/S.

Før 184.995 kr.

Yaris H2 178.464 kr. Ekskl. lev.omk. 3.780 kr. og fra 5.531 Numetallak 178.464 kr. kr. Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 30,3 km/l. CO2-udslip 75 g/km. Vi tager forbehold for trykfejl. Se mere på toyota.dk.

Hanherred & Himmerland Biler A/S

www.h-hbiler.dk

klubber i Skovbakken, Ry, Holstebro, Hjørring, Jelling og så naturligvis Aars, hvor den lokale gymnastikforening selv stiller med 14 springere i alderen otte til 15 år. Der springes i ni forskellige rækker fra I for de yngste til B for de ældste og A for de absolut dygtigste springere. De yngste springer to serier på seks spring, mens de mere øvede springer to serier på 10 spring. Der bliver meget at opleve. Aars Gymnastikforening er med to yderligere indkøbte trampoliner i internationale konkurrencemål veludstyret til opgaven med nu fire trampoliner - og vel at mærke er sikkerheden i top med det sidste indkøb af endnu to sikkerhedsmellemstykker. I Aars Gymnastikforening glæder man sig til stævnet, der er det første af sin slags, men som nok fremover vil blive tradition for startskuddet på anden del af sæsonen. Det bliver en travl weekend for nogle af springerne, idet søndag byder på trampolinstævne i Vejen, hvor også en stor del af springerne fra Aars Gymnastikforening deltager.

Forbehold for for trykfejl. trykfejl. Se Se mere mere på på toyota.dk toyota.dk Forbehold

HYBRIDRENTE HYBRIDRENTE Variabel WEEKENDEN II Pure WEEKENDEN Yaris Hybrid HYBRIDRENTE 219.995 kr. Udbet. 20 %. Mdl. Ydelse 2.027 kr./

Ny pris på Yaris Hybrid Før 184.995 184.995 kr. kr. Nu 178.464 H2 Før Ny pris på Yaris NuHybrid 178.464 kr. kr.

H2

279.990KR. KR. 289.990 KR. 289.990

HYBRIDRENTE I WEEKENDEN

Ny pris på Yaris Hybrid

H2

279.990 KR. 279.990 KR. Ekskl. leveringsomkostninger 3.880 kr. Halvårlig grøn ejerafgift 310 kr. Brændstof-

Hjortkjærsvej 12 · tlf. 98 62 38 00

Søg her: http://karriere.deloitte.dk

svømmere fra hele Nordjylland vil på lørdag lige fra morgenstunden dyste om pladserne ved landsmesterskaberne, som bliver svømmet i Ikast til marts, og Aars Svømmeklub må i den grad trække på sine frivillige ildsjæle. Klubben stiller med 60 officials, da der vil være svømmere i bassinet i ti timer, og på grund af de mange deltagere, vil der ikke være pauser i programmet. Aars Svømmeklub stiller selv med 48 deltagere til stævnet, og klubbens konkurrencehold har knoklet hele juleferien for at være i topform til hjemmebanestævnet.

Mangler du tryksager? Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 23 © & TM Lucasfilm Ltd

6. JANUAR 2016

I BIOGRAFEN NU

stjernetilbud på en fiat

* PRØV DEN ALLEREDE NU OG VIND EN EKSKLUSIV

PLAYSTATION 4 STAR WARS EDITION**

KOM TIL ÅBENT HUS 9. - 10. JANUAR OG MØD en af vores største stjerner. Besøg os i weekenden og hør hvordan du kan privatlease en Fiat 500 til 0,- kr. i førstegangsydelse og kun 1.795 kr. i månedlig ydelse.* Vi glæder os til at se dig i vores galaxe. * Privatleasing via Fiat Finansiering af Fiat 500 0.9 TwinAir 60 hk Star, 1.795 kr. i månedlig ydelse og 0 kr. i førstegangsydelse, 30.000 km i perioden, 36 måneders løbetid. Samlet betaling i perioden 64.620 kr. Priserne er inkl. finansierings- og lev. omk., moms, serviceaftale, og vejhjælp, men ekskl. ejerafgift, forsikring, forbrugsvæsker, dæk og ekstraudstyr. Krav om kaskoforsikring og betinget af endelig kreditgodkendelse. Tilbuddet gælder et begrænset antal biler i perioden 9. – 17. Januar 2016. ** Se konkurrencereglerne på www.fiat.dk.

www.fiat.dk

Brændstoføkonomi v. blandet kørsel: 26,3 km/l. CO2-udledning: 88 g/km. Den viste bil er en Lounge med ekstraudstyr.

Aars indsæt forhandlerViborg Gl. navn Skivevej 74 her Industrivej 2 8800 Viborg Tlf. 86 62 56 11

9600 Aars Tlf. 98 62 59 66

Skive Katkjærvej 7 7800 Skive Tlf. 97 51 49 66

clienti

A++

DANMARKSPREMIERE!

VERDAMMT OVERLEGEN!

DEN NYE HYUNDAI TUCSON FRA 324.995,-

9.-10. JANUAR KL. 11-16

BRUNCH LØRDAG OG SØNDAG KL. 11-13 Du vil opleve, at den nye Hyundai Tucson ikke bare er pænt overlegen på muskelkraft, design og udstyr. Den er også ret smagfuldt indrettet. Kom forbi i weekenden og få skærpet appetitten. Book allerede nu din prøvetur på hyundai.dk

5 Å RS GARANTI

HYUNDAI TUCSON Brændstofforbrug 13,3-21,7 km/l. CO2 -udledning: 119-175 g/km. Prisen er eksl. leveringsomkostninger 3.780 kr. Biler vist med ekstraudstyr. Forbehold for pris- og afgiftsændringer.

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00 · Fax 98 62 37 00

www.autoaars.dk


Aars Avis

SIDE 24

6. JANUAR 2016

DEN LETTESTE MÅDE AT KØBE BIL PÅ!

Opel CORSA

1.995 kr./md.* 24.000 kr. i udbetaling inklusiv forsikring og serviceaftale i 3 år.

Kom til Åbent Hus lørdag og søndag kl. 11-16 og lær mere Google

emojie

n for in fo!

OPEL FUNding Det bør være lige så nemt og sjovt at købe en Corsa som at køre en Corsa. Med Opel FUNding er du godt på vej. Med en god pris, der inkluderer både forsikring og serviceaftale, kan du glemme alt om uforudsete og kedelige overraskelser og koncentrere dig om alt det sjove ved din nye bil i stedet.

BEST

FORD SERVICE

PRICE SERV ICE

Kom til Åbent Hus d. 9.1. - 10.1. hos din Opel forhandler og lær mere. ford.dk

*Gælder Corsa Essentia 5dr 1.4 75hk. Finansieringsdelen er via Opel Finans. Lån med udbetaling: Fast rente 2.45%. Debitorrente 2,48%. ÅOP: 7,63%. Samlet kreditbeløb excl. service og forsikring: 31.050 kr. Udbetaling: 24.000 kr. Løbetid: 96 mdr. Samlede kreditomkostninger: 94.970 kr. Samlet beløb der skal betales tilbage excl. service og forsikring: 126.020 kr. Finansieringsratens størrelse: 1.314 kr./mdr. Kaskoforsikring og betaling via NETS er påkrævet. Kampagneperioden er til og med 31.3.2016. Positiv kreditgodkendelse forudsættes. Der tages forbehold for trykfejl samt afgifts- og prisændringer. Forsikringsdelen er via Opel Forsikring. Dækker fuld ansvar/kasko med en selvrisiko på kr. 5.000. Månedsbetaling er en forudsætning. Alder: +25 år. Prisen på forsikring er fast, dog må årlig indeksregulering påregnes. Den faste pris forudsætter skadefri kørsel og valg af finansiering via Opel Finans samt tilhørende serviceaftale. Kampagneperiode: 1. januar – 31. marts 2016, hvor bilen skal være både solgt og leveret. Der henvises til de til enhver tid gældende forsikringsvilkår. Brændstofforbrug v. bl. kørsel: 19,2 km/l, CO2-udslip: 121 g/km. Energiklasse:

Viborg Gl. Skivevej 74 8800 Viborg Tlf. 86 62 56 11

Aars Industrivej 2 9600 Aars Tlf. 98 62 59 66

Skive Katkjærvej 7 7800 Skive Tlf. 97 51 49 66

0 kr. i udbetaling.

0 kr. i udbetaling.

FORD PRIVATLEASING

Kør igennem den kolde tid med et smil.

Drømmer du om at have din egen bil

Ford Privatleasing starter 2016 med et rigtig godt Ford Focus tilbud. Tænker du på at få din egen bil, har du nu mulighed for at komme i gang uden udbetaling. Kom forbi til vores nytårskur, og hør mere om, hvordan du privatleaser en lækker Focus.

FORD FOCUS 100HK TREND FORD PRIVATLEASING STATIONCAR

Drømmer du om at have din Udbetaling 0 egen kr. bil Kun 2.995 kr./md.

Ford Privatleasing starter 2016 med et rigtig godt Ford Focus tilbud. Tænker du på at få din egen bil, har du nu mulighed for at komme i gang uden udbetaling. Kom forbi til vores nytårskur, og hør mere om, hvordan du privatleaser en lækker Focus.

FORD FOCUS 100HK TREND STATIONCAR

FORD MOTORCRAFT SERVICE – KVALITETSTJEK TIL 5+ BILER

0Udbetaling kr. i udbetaling. 0 kr. ford.dk

FORD PRIVATLEASING Kun 2.995 kr./md. Drømmer du om at have din egen bil

20,8 km/l, CO2 109 g/km. Focus Trend 1.0 EcoBoost 100hk STC. Privatleasing via Ford Privatleasing. Leasingperiode 36 mdr. og 15.000 km årlig kørsel. Fast leasingydelse kr. 2.995,00 pr. måned. Udbetaling kr. 0,00. Samlet betaling i perioden kr. 107.820,00. Leasingydelsen er inkl. serviceaftale, finansierings- og leveringsomkostninger. Ekskl. dæk, grøn ejerafgift, forsikring og brændstof. Leasingaftalen er godkendt af FDM. Positiv kreditgodkendelse forudsættes. Tilbuddet er gældende til og med 31/3 2016, gælder kun nye biler bestilt fra fabrikken, og kan ikke kombineres med øvrige tilbud. Ved leasingperiodens udløb returneres til Ford Privatleasing. tages forbehold for Ford Privatleasing starterbilen 2016 med et rigtig Der godt Ford Fiesta pris- og afgiftsændringer samt trykfejl. Billederne er modelfoto og bilen kan være vist med ekstraudstyr. Kaskoforsikring og betaling via NETS er påkrævet. tilbud. Tænker du på at få din egen bil, har du nu mulighed for at komme i gang uden udbetaling. Kom forbi til vores nytårskur, og hør mere om, hvordan du privatleaser en lille fræk Fiesta. A+

Med Ford Motorcraft service* til 5 år+ biler får du et grundigt tjek af alle bilens vitale sliddele. Bilen gennemgås af en uddannet Ford mekaniker og husk, at yderligere reparationer altid udføres med Ford Prismatch.** masser af bil for pengene

FORD FIESTA TREND+

PRIS SKIFThul AF OLIE, OLIEFILTER OG POLLENFILTER Ford tager 2016 med Ford tager hul påpå med FordINKL. tager hul på2016 2016 med et brag af en nytårskur! et et brag brag af af en en nytårskur nytårskur!kl. 11-16!

kr.

1.495

Kom til åbent hus i weekenden 9.-10. januar 2016 A Kom til åbent hus i weekenden 9.-10. januar 2016 Med en virkelig opsigtsvækkende kampagnepris, der med ét gør Mondeo til

NY FORD MONDEO 5D TITANIUM

FORD FIESTA 65HK TREND

Udbetaling 0 kr. Kun 1.995 kr./md. ford.dk

0 kr. i udbetaling. ford.dk

FORD PRIVATLEASING

20,8 CO2 109MONDEO g/km. Focus Trend 1.0 EcoBoost 100hk STC. Privatleasing via Ford Privatleasing. Leasingperiode 36 mdr. og 15.000 km årlig kørsel. Fast leasingydelse kr. 2.995,00 pr. måned. Udbetaling kr. 0,00. Samlet NYkm/l, 5D TITANIUM FORD betaling i perioden kr. 107.820,00. Leasingydelsen er inkl. serviceaftale, finansierings- og leveringsomkostninger. Ekskl. dæk, grøn ejerafgift, forsikring og brændstof. Leasingaftalen er godkendt af FDM. Positiv kreditgodkendelse Med en virkelig kampagnepris, der med gørMondeo Mondeoforudsættes. til klassens bedsteopsigtsvækkende tilbud med en besparelse på 86.410 kr. ét Ford 1,5 Tilbuddet er gældende til og med 31/3 2016, gælder kun nye biler bestilt fra fabrikken, og kan ikke kombineres med øvrige tilbud. Ved leasingperiodens udløb returneres bilen til Ford Privatleasing. Der tages forbehold for Drømmer du om at have din egen bil klassens tilbud medudgave en besparelse 86.410 kr. Ford Mondeokr.* 1,5 og afgiftsændringer samt trykfejl. Billederne er modelfoto og bilen kan være vist med ekstraudstyr. Kaskoforsikring og betaling via NETS er påkrævet. prisEcoBoostbedste Titanium i 5-dørs fås til enpå kampagnepris fra 319.990 EcoBoost Titanium udgave fås til fra 319.990 kr.* - et prisfald, der kani 5-dørs mærkes i forhold til en de kampagnepris 406.400 kr. Mondeo kostede - et før prisfald, lige nytår.der kan mærkes i forhold til de 406.400 kr. Mondeo kostede lige før nytår.

319.990 319.990 kr. kr. Spar 86.410 kr. kr. Spar 86.410

FRA FRA FRA

+

0 kr. i udbetaling.

Ford Mondeo Titanium er spækket med udstyr: Ford Mondeo er udstyr: 17” alufælge, KromlisterTitanium om sideruder, El-betjente sidespejlemed med integreret blinklys, Automatisk op-/ nedblænding af fjernlys, Automatisk Ford Mondeo Titanium er spækket spækket med udstyr: Hobrovej 15- 7

.dk

17” alufælge, Kromlister om Sportsforsæder, sideruder, El-betjente sidespejle med integreret blinklys, Automatisk op-/i midterkonsol, nedblænding af fjernlys, Automatisk tænding af lys, Regnsensor, 10,1” TFT instrumentpanel, SYNC2 med 8” touchskærm Gulvmåtter for og bag, 17” alufælge, Kromlister om sideruder, El-betjente sidespejle med integreret blinklys, Automatisk op-/ nedblænding af fjernlys, Automatisk tændingstart, af lys,Lane Regnsensor, Sportsforsæder, 10,1” TFT instrumentpanel, SYNC2 med 8” med touchskærm i midterkonsol, Gulvmåtter for og med bag, Nøglefri Keeping Assist, Traffic Sign Recognition, LED baglygter, Tågeforlygter statisk kurvelys, Active City Stop, Fartpilot tænding af lys, Regnsensor, Sportsforsæder, 10,1” TFT instrumentpanel, SYNC2 med 8” touchskærm i midterkonsol, Gulvmåtter for og bag, Nøglefri start, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition, LED baglygter, Tågeforlygter med statisk kurvelys, Active City Stop, Fartpilot med justerbar hastighedsbegrænser, Læderrat, Quickclear opvarmet forrude, Opvarmede forsæder, 2-zone klimaanlæg og El-betjente ruder med Nøglefri start, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition, LED baglygter, Tågeforlygter med statisk kurvelys, Active City Stop, Fartpilot med justerbar hastighedsbegrænser, Læderrat, Quickclear opvarmet forrude, Opvarmede forsæder, 2-zone klimaanlæg og El-betjente ruder med global åbne-/ lukkefunktion. justerbar hastighedsbegrænser, Læderrat, Quickclear opvarmet forrude, Opvarmede forsæder, 2-zone klimaanlæg og El-betjente ruder med global åbne-/ lukkefunktion. global åbne-/ lukkefunktion.

as

0 kr. i udbetaling. Ford Privatleasing starter 2016 med et rigtig godt Ford Focus

A+ 23,3 km/l, CO2 99 g/km. Ford Fiesta Trend 1.0 65 hk 3d. Privatleasing via Ford Privatleasing. Leasingperiode 36 mdr. og 15.000 km årlig kørsel. Fast leasingydelse kr. 1.995,00 pr. måned. Udbetaling kr. 0,00. Samlet betaling Tænker du på at få din egen bil, har du nu mulighed i perioden kr. 71.820,00. Leasingydelsen er inkl. serviceaftale, finansierings- og leveringsomkostninger. Ekskl. dæk, grøn ejerafgift, forsikring ogtilbud. brændstof. Leasingaftalen er godkendt af FDM. Positiv kreditgodkendelse forudsættes. for at Tilbuddet er gældende til og med 31/3 2016, gælder kun nye biler bestilt fra fabrikken, og kan ikke kombineres med øvrige tilbud. Ved leasingperiodens udløb returneres bilen til Ford Privatleasing. Der tages forbehold for pris- og komme i gang uden udbetaling. Kom forbi til vores nytårskur, og afgiftsændringer samt trykfejl. Billederne er modelfoto og bilen kan være vist med ekstraudstyr. Kaskoforsikring og betaling via NETS er påkrævet.

Hobrovej 5 · Aars Tlf. 98 62 12 99

FORD PRIVATLEASING Drømmer du om at have din egen bil

9600 Aars Ford starter 2016 med rigtig et godtrigtig Ford Focus FordPrivatleasing Privatleasing starter 2016etmed godt tilbud. du på få din bil, har du nu mulighed at tilbud.Tænker Tænker duatpå at egen få din egen bil, har dufornu Tlf: 98 62 12 99 mulighed foruden at komme i gang Kom komme i gang udbetaling. Kom uden forbi tiludbetaling. vores nytårskur, og forbi til vores nytårskur, og hør mere om, hvordan du hør mere om, hvordan du privatleaser en lækker Focus. www.ford.jensbuus.dkford.dk www.jensbuus.dk privatleaser.

Hverdage 7.30-17.30 · Mandag 7.30-19.00 · Søndag 13.00-16.00

FORD FOCUS 100HK TREND STATIONCAR

Udbetaling 0 kr.

hør mere om, hvordan du privatleaser en lækker Focus.

FORD FOCUS 100HK TREND

STATIONCAR FORD PRIVATLEASING

Drømmer du om at0 have Udbetaling kr.din egen bil

Kun 2.995 kr./md.

Ford Privatleasing starter 2016 med et rigtig godt Ford Fiesta tilbud. Tænker du på at få din egen bil, har du nu mulighed for at komme i gang uden udbetaling. Kom forbi til vores nytårskur, og hør mere om, hvordan du privatleaser en lille fræk Fiesta.

FORD FIESTA 65HK TREND

Udbetaling 0 kr. Kun 1.995 kr./md. ford.dk


Aars Avis

6. JANUAR 2016

SIDE 25

TOPTRÆNET SUZUKI CELERIO TRÆKKER 400 KG PÅ KROGEN

S-CROSS COMFORT EDITION HAR TABT 20 KG PÅ PRISSEDLEN

Bagagerum på 254 L, 5 siddepladser, helt op til 27,8 km/l, og både aircondition og Bluetooth som standard

Fra 89.990 kr.

Få træk og trailer for kun

S-Cross 1.6 Comfort Edition (196.990 kr.), metallak (5.000 kr.) samt vinterpakke med alu-fælge og vinterdæk (18.000 kr.). I alt 219.990 kr.

10.000 kr.

Lige nu kun 199.990 kr. SPAR 20.000 kr.

SUZUKIS

SUZUKI VITARA S MERE FIT END NOGENSINDE MED DEN NYE BOOSTERJET TURBOMOTOR Ny Vitara S Boosterjet. Usædvanligt meget power. 140 hk og 19,2 km/l

NYTARSSLANKEKUR

Fra 284.990 kr.

SUZUKI SWIFT FIT HÅRDTPUMPET MED UDSTYR 16" alu-fælge, sorte ruder bag, tågelygter, LED kørelys, aircondition, fartpilot og meget mere

Kun 134.990 kr.

KOM TIL NYTÅRSSLANKEKUR HOS SUZUKI DEN 9. OG 10. JANUAR KL. 11-16 Suzuki er ligesom mange danskere gået i skarp træning og på kur i januar. Vi præsenterer nu et super fit og ekstra attraktivt modelprogram. Det er fyldt med top-trimmede biler hårdtpumpet med

udstyr, til stærke priser, med ekstra turbopower, stor trækkraft og et kaloriefattigt indtag af benzin. Og kuren holder også i længden – du får nemlig 7-ÅRS GARANTIEN med, når du finansierer bilen hos os.

Så kom til en Nytårsslankekur, der nok er lidt sjovere end din, og oplev de usædvanligt fitte mini’er, crossovers og stilsikre SUV’ere, og hør mere om dine muligheder.

Alle priser er vejledende og ekskl. lev. omk. (kr. 3.880). Metallak og to-farvet lakering er mod merpris. Bilerne kan være vist med ekstraudstyr. Tilbuddene gælder så længe lager haves. Der tages forbehold for trykfejl. Brændstofforbrug er i hht. EU-norm. Celerio Dualjet: 27,8 km/l, CO2 84 gram/km. Celerio og Swift Dualjet: 23,3 km/l, CO2 99 gram/km, Vitara Diesel: 25,0-23,8 km/l, CO2 106-111 gram/km. S-Cross og Vitara benzin: 19,2-18,2 km/l, CO2 121-127 gram/km. *7-ÅRS GARANTIEN forudsætter bilfinansiering gennem Nordea Finans. Garantien dækker i helt op til 7 år og bliver aktiv, når bilens fabriksgaranti ophører. Den dækker fra bilens første indregistreringsdato, og indtil bilen er fyldt 7 år eller har kørt 150.000 km. Bilen skal altid serviceres – jvf. fabrikantens forskrifter – hos den autoriserede forhandler, hvor bilen er købt.

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00 · Fax 98 62 37 00

www.autoaars.dk


SIDE 26

Aars Avis

6. JANUAR 2016


6. JANUAR 2016

Aars Avis

SIDE 27


SIDE 28

Aars Avis

6. JANUAR 2016


6. JANUAR 2016

Aars Avis

SIDE 29


Aars Avis

SIDE 30

6. JANUAR 2016

Det er ikke kun kloakkerne, man skal tjekke for at reducere risikoen for oversvømmelser og skader på boliger og bygninger. Også tagrenderne skal være fri for blade og andre ting, der kan hindre vandet i at blive ledt væk. Ellers kan der ske skader på husets tagkonstruktion.

Tagrenden bør renses og kloakken tjekkes før sneen falder Husejeren kan selv tjekke det meste, inden skaden sker BOLIG: Uanset om man tror på, at de varme og grønne vintre skyldes menneskeskabte klimaforandringer eller der er andre

årsager, så er det et faktum, at der kommer større og større nedbørsmængder i Danmark. Og vandet skal ledes effektivt væk for ikke

H U SK

Nytårskoncert

at skabe oversvømmelser i kældre eller andre skader på bygninger. - I mange tilfælde skyldes oversvømmelserne misligholdte kloakker, der ikke kan håndtere den store mængde vand, fortæller aut. kloakmester Niels Hansen fra Klingenberg Anlæg og Kloak i Karlslunde. Året rundt rykker virksomheden ud til private boligejere, virksomheder,

i Dronning Ingrid Hallerne, Farsø fredag 8. januar 2016 kl. 19.30 (Dørene åbnes kl. 19.00)

Blære

Forsamlingshus Udlejning af huset: www.blaere.dk

98 66 66 10

Konferencier: Preben Kristensen Aalborg Symfoniorkester Dirigent: Henrik Vagn Christensen Solister: Preben Kristensen Kiki Brandt Magnus Vigilius

Sponsor:

Billetter kan købes følgende steder. FARSØ: Centerkiosken Den Jyske Sparekasse V. HORNUM: Min købmand

HVALPSUND: Dagli’ Brugsen

AALESTRUP: Super Kiosken

GEDSTED: Dagli’ Brugsen

AARS: Bog og Idé

OVERLADE: Dagli’ Brugsen

LØGSTØR: Balles Boghandel

boligselskaber og offentlige institutioner for at rense kloakker, tagrender og tagnedløbsbrønde, der er fyldt med blade og affald. Mange kældre bliver nemlig oversvømmet, når vandet bliver ledt tilbage i røre ne og op gennem afløbet, fordi kloakken ud på vejen ikke kan nå at lede regn- eller smeltevandet hurtigt nok væk. Det kan skyldes defekte og sammenfaldne rør, fyldte

tagnedløbsbrønde eller andre årsager. - Det er heller ikke altid, at renholdte tagrender og brønde er nok. Nogle gange er det en god idé at installere et højvandslukke, der forhindrer det sorte og beskidte vand i at stige op i kælderen gennem kloakristen. Andre gange er det nødvendigt at etablere et omfangsdræn, der kan aflede vandet inden det kommer for tæt på bygningen, fortæller Niels Hansen. Selvom det kræver professionel rådgivning at finde den rigtige løsning til den enkelte ejendom, så understreger Niels Hansen, at mange oversvømmelser og skader kan reduceres eller helt undgås, hvis man løbende forebygger selv. - Det er vigtigt, at tagrender er fri for blade og grene, og at brønde og riste ikke er fyldt med blade, san d og jord, der forhindrer vandet i at blive ledt helt væk fra ejendommen, siger Niels Hansen, som understreger, at det er vigtigt, at man bruger de rigtige redskaber, når man skal rense eksempelvis en tagnedløbsbrønde, og at man ved, hvad man skal gøre, så man ikke risikerer at gøre skade på installationerne. - Hvis man er i tvivl, bør man kontakte den autoriserede kloakmester, der har det rigtige udstyr til opgaven og ved, hvad man konkret kan gøre på sin ejendom for at reducere risikoen for ube-

BOLIG: Julefreden sænkede sig over boligmarkedet i december, hvor udbuddet af alle boligtyper faldt. Fra november til december faldt udbuddet af villaer og rækkehuse med 2,1 procent, og udbuddet af ejerlejligheder faldt med 2,9 procent på landsplan. Udbuddet af sommerhuse faldt med 3,3 procent. - Det er helt normalt, at udbuddet falder i december. Sidste år faldt udbuddet af villaer og rækkehuse med 2,9 procent i december, og

udbuddet af ejerlejligheder faldt med 5,5 procent. Så selvom faldet virker voldsomt i år, var det større sidste år, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk. Udbuddet er villaer og rækkehuse lå dog i december 2015 5,3 procent under niveauet i december 2014, og alle regioner har oplevet et fald i udbuddet af villaer og rækkehuse det seneste år. Region Sjælland har haft det største fald, og udbuddet af villaer og ræk-

Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

»Hexerie eller blind alarm« Søndag den 17. januar kl. 19.30 Musikhuset Alfa, Aars

Billetter købes på www.himmerlandsbilletten.dk, bibliotekerne el. indgangen

Gode tips: - Det er vigtigt, at tagrenderne renses for blade. Gerne om efteråret efter løvfald - men tjek løbende. Der kan ske store skader på bygningens tagkonstruktion, hvis ikke vandet kan ledes væk. - Tjek brønde og tagnedløbsbrønde for sand, jord og blade mindst en gang årligt. Tagnedløbsbrønde er en slam- og sandfangsbrønd, der opsamler regnvand og er tilsluttet afløbssystemet eller en faskine. - Dæksler / riste og karme skal holdes fri og renholdes, stryges eventuelt med kold asfalt én gang årligt. - Dækslet monteres omhyggeligt på brøndene, så de ikke bliver fyldt med jord, sand eller lignende. - Bliver tagnedløbsbrønden også benyttet som overfladebrønd med rist, skal man være opmærksom på, at brøndens slam- og sandfang hurtigere fyldes, og skal dermed renses oftere. - Oprensning af tagnedløbsbrønde kan udføres med en såkaldt ”kloakrenser” eller slamsuger.

Markant fald i udbud af boliger i december

Forsalg: Kr. 250,Børn under 12 år gratis Ved indgangen kr. 275,-

Fra Teatret Møllen, Haderslev

hagelige overraskelser, når monsterregn sætter ind eller smeltevandet fra sneen skal ledes væk fra ejendommen, lyder opfordringen fra Niels Hansen.

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

kehuse lå her 7,1 procent lavere i december 2015 end i december 2014. Selvom udbuddet af ejerlejligheder faldt i december, lå det stadig 2,8 procent højere end i december 2014. I Region Hovedstaden lå udbuddet af ejerlejligheder hele 12,1 procent højere i december 2015 end i december 2014. - Mulighederne for at finde en lejlighed til salg selv i hovedstaden er slet ikke så ringe. Rigtig mange sætter deres lejlighed til salg, fordi markedet er gunstigt, så hvis man ellers kan og vil betale prisen, så er der lejligheder at få, siger Birgit Daetz. Udbuddet af sommerhuse faldt med 3,3 procent i december, men lå blot 0,1 procent lavere end i december 2014. Antallet af sommerhuse til salg er dermed meget lig sidste år på landsplan, men der er store regionale forskelle. Udbuddet er faldet med 10,9 procent i Region Hovedstaden fra december 2014 til december 2015, men er steget med 4,7 procent i Region Midtjylland i samme periode.


Aars Avis

6. JANUAR 2016

SIDE 31

SUNDHED & VELVÆRE

TIL LEJE

KLINIK FOR FODTERAPI

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

Telefon 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

“Loppe-Lasten” er Lions Club Aars’ nye transportmiddel, når der skal hentes effekter til klubbens loppemarkeder.

Lions i Aars er bedre kørende nu AARS: Det er kun få velgørende klubber i Danmark, der har egen kassevogn. Det har været tilfældet i Lions Club i Aars, men nu er man blevet bedre kørende med et nyt køretøj som medlemmerne har døbt “Loppe-Lasten”. Godt kørende er klubben også med hensyn til medlemsantal, aktiviteter og indtjening til gavn for personer og foreninger, der hvert år får glæde af de penge, som klubben indsamler og donerer. ”Loppe-Lasten” skal bruges til afhentning af effekter, som Lions Club Aars året igennem indsamler hos private, virksomheder og fra Lions-containeren på genbrugspladsen i Aars. - Vi har hidtil haft en mindre kassevogn til dette formål, men den var ikke længere i særlig god stand og ville kun starte hver anden eller tredje gang der var brug for det. Det nytter ikke noget, når der skal afhentes effekter, siger Poul Poulsen, formand og kørselsleder i klubbens loppemarkedsudvalg. ”Loppe-Lasten” har en fin størrelse til afhentning af effekter i forhold til indkørsler og porte og kan samtidig køre helt ind i Lions Clubs loppelagerhal i Aars. Dermed kan man læsse tingene af, hvor der er behov for det. Det nye køretøj er brugt, og enkelte ting der skulle

Mangler du tryksager? Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11

repareres inden vognen kunne sendes på gaden. Det har klubben fået hjælp til af forskellige sponsorer, så vi kan roligt sige, at vi nu på alle måder er godt kørende, slutter Poul Poulsen. Medlemmerne arbejder ikke kun med loppemarkedsaktivitet op til det store loppemarked, der holdes om foråret. Hver onsdag møder et antal medlemmer - kaldet ”Onsdagsholdet” - i Loppelagerhallen ved Industrivej for at sortere og klargøre de effekter, der er kommet ind i ugens løb, og i 2015 var der fire loppemarkeder fra august til november med det formål, at få ”tyndet ud” i lageret så der fortsat kan være plads til tusindvis af effekter. Det store loppemarked i foråret ventes at give en omsætning på omkring en halv million kroner. Efterårsloppemarkederne gav en omsætning på 115.000 kroner, så der vil også fremover være garanti for mange og for store donationer fra Lions Club Aars. Forårsloppemarkedet 2016 holdes i Messecenter Vesthimmerland 30. april – 1. maj.

TIL LEJE

Lejlighed

213 m udlejes på Himmerlandsgade i Aars. 6 vær. lejlighed i pæn stand. Lejligheden har sydvendt tagterrasse samt egen parkeringsplads. Tlf. 40 45 59 64 2

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Centralt beliggende på Himmerlandsgade, udlejes butikker på henholdsvis 120 og 180 m2. De to butikker kan evt ligges sammen til en butik på 300 m2. I tilknytning til butikken er der gode parkerings muligheder. Kan indrettes delvist efter lejers ønske. Kontakt tlf. 23 26 90 11

Himmerlandsgade 37, 2. sal

Lejlighed på 80 m2, stue og 2 vær. Husleje kr. 4.900 + forbrug. Tlf. 22 52 12 77/ mail: birgitolesen@mail.dk

Centralt i Aars

2 dejlige lyse værelser med eget køkken og bad i roligt kvarter, udlejes fra 1. marts. Husleje 2.600 kr. + forbrug. TV-pakke og bredbånd. Tlf. 21 18 84 96

LEJLIGHED I AARS

udlejes pr. 1. februar 2016. 3 vær. nyistandsat midt i Himmerlandsgade, 2. sal med altan. Mdl. husleje kr. 6.500 + forbrug. 3 mdr.s indskud. Ingen husdyr. Henvendelse til Jørn Holm, tlf. 40 17 81 30

3-vær. lejlighed

Farsø Rådhuscenter

BILLIG velindrettet lejlighed på 93 m2. Beliggende på svalegang over Rema 1000 (indgang fra Th. Eriksens Vej). Stor altan. Husleje kr. 3.950 pr. mdr. + forbrug. Yderligere oplysninger www.escot.dk

Tlf. 99 36 66 04

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

KØB OG SALG

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

2 vær. lejlighed på 50 m til leje. Dep. 3 mdr.s husleje kr. 3.600 + forbrug. Ring for yderligere info til Jan Sondrup tlf. 20 96 02 33

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

KLINIK FOR FODTERAPI

www.aarsbo.dk

Til leje

71 m på Keldgårdsvej. Kr. 5.000 pr. mdr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Henv. tlf. 40 11 45 98/ 98 66 61 44 2

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Karina Levo

AARSBO

2

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

v/Statsautoriseret Fodterapeut

Butik Himmerlandsgade

Tingvej 27, 1. sal

Klinik for fodterapi

Til leje

3 vær. lejlighed 95 m2 i St. Binderup ved rundkørslen. Leje 3.475 kr. pr. mdr. + forbrug. Dep. 3 x huslejen. Tlf. 40 21 11 92

Jyllandsgade 44

Lys og ældrevenlig 3 vær. 77 m2 lejlighed i stueplan med overdækket terasse og lille skur. Byggeriet er kun et år gammelt og grænser op til grønt område. Henv. Læsø Tømrerforretning tlf. 21 45 10 36

Til leje centralt i Aars

Stueplanslejlighed ca 75 m2, husleje kr. 4.400 + forbrug. Kælderlejlighed ca 55 m2, husleje kr. 2.700 + forbrug. Førstesalslejlighed ca 104 m2, husleje kr. 5.200 + forbrug. Dep. er 3 mdr.s husleje og ingen husdyr. Tlf 20 29 55 28

Kirkens Korshær

Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

BLANDEDE

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

UDLEJNING Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Strandby Produkt/Autoophug • Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil • Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovægt • Køb af jern og gamle maskiner • Nedskæring/nedbrydning udføres • Containere opstilles • Kontant afregning og hurtig afhentning • Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Strandby Produkt Granvænget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234

SUNDHED & VELVÆRE KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


SE Betaling: HER!

Aars Avis

SIDE 32

6. JANUAR 2016

Gammelt jern og skrotbiler købes/afhentes, op til kr. 2.300 alt efter stand. Tlf: 40 28 61 89

Himmerlandsavisernes

loppemarked

SÆLGES: Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag og søndag d. 9. og 10. januar. kl. 10.0016.00. Loppepigerne Tlf: 52 17 71 72

Syv lokale aviSer for Samme priS! 89.121 eksemplarer

kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail:

- INDEN DU tlf. 24LAVER 61 42 73 DIN ANNONCE!

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overfør Betalingen via swipp

Tørt brænde sælges, bladet eg og bøg. Savet og kløvet i 25 cm stykker. 400 kr. pr. m3. Tlf: 51 25 53 44

HIMMERLANDS AVISERNE

Brænde. Gran pr. m kr. 200. Løv fra pr. m kr. 295. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

loppemarked

priser: 50

kr.

for aLminDELiG LoppEannoncE mED op tiL 20 orD.

...fra kyst til kyst

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… købES: Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

HIMMERLANDS AVISERNE

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

kr.

150

kr.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan LoppEIKKE bruge loppemarkedet annoncerfor for til LoppEing af: Ejendomme, grunde, biler, annoncE om sommerhuse, annoncE mED campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskf. EkS. LoppEbiLLEDE oG op iner, herunder også traktorer. (Disse ting henmarkED mED avisens EJENDOMSSIDER, tiL 20 orD. vises til henholdsvis anGivELSE af MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. tiltiD rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE oG StED. indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER. Hvor stor må annoncen være?

Stort loppemarked i laden på Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første Hverrestruplund, Eveldrupvej »SÆLGES« 41,ord 9620 f.eks. Aalestrup. Alt fra nips og til slut »tlf. nummer« regnesdesign, hver for etteak. ord og skal derfor tælles med. til møbler, retro, Lørdag og søndag 10-16 - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller forXX etXX ord. Har du flere effekter til Tlf:det XX XX

holdt. Pris 3.500,Hvad koster en loppeannonce? Tlf:indrykning. XX XX XX XX KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

100

Flot velourstue. Meget vel-

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

 Kontant

se eksempler:

salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Du kan annoncErE mED aLt bruGt fra hjEmmEt, DoG ikkE biLEr, motorcykLEr, Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland campinGvoGnE oG traktorEr. annoncEr hErom hEnviSES tiL aviSEnS øvriGE annoncE-rubrikkEr. (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.


Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op! Danske varer er populĂŚre i hele verden. Nyt samarbejde skal sikre, at de danske svineproducenter udnytter det store eksportpotentiale. Foto: SEGES P/S.

Danske svineproducenter vil fordoble genproduktionen Nyt samarbejde skal bringe danske gener ud til hele verden Svinekød, legoklodser og vindmøller. Danske varer er populÌre i hele verden. Hvad de fÌrreste müske ved er, at der ogsü er rift om den gode danske svinesÌd og danske avlsdyr. Nu vil et nyt, dansk samarbejde sikre en endnu større eksport af danske gener og avlsdyr i fremtiden. - Vi kan noget helt sÌrligt i Danmark, nür det kommer til at lave gode gener i svineproduktionen. Det er resultatet af ürtiers organisering af avlsarbejdet og det stÌrke sammenhold mellem danske svineproducenter, som i fÌllesskab stür bag udviklingen af genetikken, siger formand

for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Erik Larsen I dag sÌlger DanAvl 400.000 avlsdyr og to millioner sÌddoser pü eksportmarkederne i primÌrt Nordeuropa. En eksport der sammen med salget pü hjemmemarkedet sikrer selskabet en omsÌtning pü omkring to milliarder kroner ürligt. Det nye samarbejde indebÌrer, at alt salg og produktion nu samles omkring et nydannet DanAvlselskab med Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, som majoritetsejer. Selskabet vil fremover varetage den samlede afsÌtningsopgave direkte eller via agenter og samarbejdspartnere. Minoritetsejerne i det

nye selskab er salgsselskabet DanBred International – der ejes af danske avls- og opformeringsbesÌtninger - samt SPFDanmark, der indskyder dets aktiviteter omkring avlsmateriale i det nye selskab. - Med det nye samarbejde cementerer og videreudvikler vi vores position pü de globale markeder for svinegenetik. Mület er, at vi i løbet af de nÌste fem-seks ür fordobler vores eksport og udvider markederne i hele verden. Det skaber vÌrdi for kunder, samarbejdspartnere, leverandører og ejere – herunder den danske svineproduktionssektor som helhed, som stür bag de allerede opnüede resultater, siger Erik Larsen.

Styrk samarbejdet mellem kvÌgbruger og maskinstation Landbo Limfjord inviterer atter til et inspirerende møde, hvor der sÌttes fokus pü det gode samarbejde mellem kvÌgbruger og maskinstation, sü begge parter bliver vindere. - Der er i dag stor fokus pü den sidste krone. God planlÌgning og stram styring er derfor meget vigtig, fortÌller planteavlskonsulent Sven Erik Pinstrup, Landbo Limfjord.

Han fortÌller, at et godt samarbejde mellem kvÌgbruger og maskinstation har stor betydning og kan blive en god win-win-situation for begge parter. Udbyttet og kvaliteten i marken søges hele tiden optimeret, sü landmanden ogsü kan hente den sidste krone. Det er i dag vigtigt for landmanden, at kigge pü fremstillingsprisen pü

grovfoderet og herunder maskinomkostningerne for at skabe optimering. God planlÌgning og stram styring er en af nøglerne. Ved at sÌtte konkrete mül, lave handlingsplaner og udbytteregistreringer pü markniveau, für man en meget detaljeret økonomisk oversigt over sit grovfoder. Maskinstationerne har kapaciteten, kvaliteten, erfaringen og

I løbet af de kommende müneder forventes de endelige aftaler om den nye model at blive indgüet pü basis af en allerede indgüet rammeaftale. - Vi har pü det seneste konstateret, at vi ikke har kunnet udnytte markedspotentialet godt nok. Årsagen er en utidssvarende forretningsmodel, og det er det, vi retter op pü med dette nye samarbejde. Med den nye DanAvlmodel er det nu lykkes at skabe opbakning omkring en klar og fremtidsrettet struktur, som vi har store forventninger til i den danske svinesektor, siger Erik Larsen. Arbejdet med etablering af den nye struktur vil strÌkke sig ind i 2016.

Spulin

/rør

analer

yllek g af g

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

Aars Landboauktion Auktion hver fredag kl. 10.30 pĂĽ markedsvej 10, Aars Tilmelding af dyr til auktionen skal ske pĂĽ tlf. 98 62 34 00 onsdag fra kl. 9.00 til kl. 13.00 og onsdag fra kl. 18.00 til 20.00. Velkommen pĂĽ fredag!

NORDJYLLANDS RULLENDE VÆRKSTED

Maskinrep.dk v/Henrik Overgaard

mandskabet, og et godt samarbejde med maskinstationen kan give landmanden mulighed for at koncentrere sig om produktionen i stalden. - Vi plejer at fü nogle gode debatter pü møderne, men vil gerne opfordre maskinstationsejerne til at tage deres traktorførerne i marken med til mødet, da de er en vigtig brik i samarbejdet, fortÌller Sven Erik Pinstrup. Mødet finder sted 27. januar pü Landbo Limfjord.

SERVICE OG EFTERSYN: ¡ Entreprenørmaskiner ¡ Staldmaskiner ¡ Fuldfodring ¡ MejetÌrskere ¡ A/C anlÌg SALG AF: ¡ Reservedele/sliddele

20 23 93 32

www.maskinrep.dk


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 34

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Bæredygtigt Landbrug ansætter ny direktør Hans Aarestrup afløser Bjarne Nigaard Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug har ansat agronom Hans Aarestrup som ny direktør for foreningen. - Vi har haft et stærkt ansøgerfelt og er utrolig glade for at kunne præsentere Hans Aarestrup som ny direktør for Bæredygtig Landbrug, siger formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen. 49- årige Hans Aarestrup, der i dag er direktør hos Landsforeningen af Danske Svineproducenter, tiltræder stillingen i Bæredygtigt Landbrug hurtigst muligt og senest 1. april. Hans Aarestrup er uddannet agronom og har i en lang årrække bestridt jobbet som direktør hos Danske Svineproducenter. Tidligere har han arbejdet som chef i den lokale svineproduktionsrådgivning. - Vi får med denne ansættelse en direktør i Bæredygtigt Landbrug med netop den profil, vi ønsker os. Hans Aarestrup har meget stor faglig indsigt og brænder

Hans Aarestrup tiltræder senest 1. april stillingen som direktør i Bæredygtigt Landbrug.

igennem i kampen for landmanden og hans familie. Vi er derfor meget stolte af, at det er lykkes, at få en sådan kapacitet til Bæredygtigt Landbrug, siger Flemming Fuglede Jørgensen, og tilføjer, at det som negativ konsekvens har, at Danske Svineproducenter nu mister en dygtig direktør. - Vi vil gøre alt for, at vi kan fortsætte det afgørende og konstruktive samarbejde vi har med Danske Svineproducenter også efter

direktørskiftet, fortsætter formanden og understreger, at der er et stort stykke arbejde forude for begge foreninger inden det danske landbrug bliver reguleret fagligt og juridisk korrekt. Det er det arbejde, Hans Aarestrup nu skal fortsætte på en ny front i samarbejde med alle progressive kræfter i landbruget. Hans Aarestrup ser stillingen som direktør i Bæredygtigt Landbrug som en oplagt mulighed, han måtte gribe. - BL er en utrolig dynamisk forening, som i deres korte levetid har fået ekstrem stor indflydelse med deres offensive spillestil. Jeg glæder mig til at blive en del af holdet. Jeg har været utroligt glad for at være hos Landsforeningen af Danske Svineproducenter, men som kritiker af personer, der klistrer til deres taburetter, begynder jeg efter næsten 16 år på samme stol snart at komme i skudlinjen for min egen kritik. Jeg glæder mig derfor over at få lov at fortsætte i arbejdet med at skabe bedre rammevilkår for de danske landmænd fra en ny og slagkraftig platform, siger Hans Aarestrup.

Sumpbæveren er kommet til Danmark I anledning af formand Carl Chr. Pedersens 60 års fødselsdag inviteres medlemmer, kunder, samarbejdspartnere, venner af huset og kolleger til reception. Fredag 29. januar 2016 kl. 13.00 – 16.00 hos Agri Nord, Hobrovej 437, Aalborg SV. Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Med venlig hilsen

Agri Nord

Sumpbæver, sumprotte, bæverrotte. Kær rotte har mange navne, men det rigtige navn for en ny beboer i den danske natur er sumpbæver. Det vandelskende dyr er faktisk ikke en bæver, som navnet afspejler, men en stor gnaver af sydamerikansk oprindelse, som kan veje op til ni kilo. Selvom sumpbæveren i dag kun findes sporadisk i den danske natur, så vil et varmere klima kunne gøre den til en fast beboer i Danmark, forklarer professor ved Biologisk Institut på Aarhus Universitet, Jens-Christian Svenning. - Stiger temperaturen som forventet i forbindelse med klimaændringer, så ville en bestand med stor sikkerhed kunne etablere sig i Danmark, for den er allerede udbredt i Tyskland. Grunden til at sumpbæveren endnu ikke har etableret nogen fast bestand, er at de danske vintre stadigvæk er for kolde, siger han. Sumpbæveren er indført til Europa på grund af dens skind, og ifølge Naturstyrelsen tyder de spredte fund af sumpbæ-

veren på, at alle dyrene er undsluppet eller udsat fra fangenskab. I jagtsæsonen 2014/2015 blev der skudt to sumpbævere herhjemme. I dag udgør den store gnaver et stort problem i blandt andet Tyskland, Italien og Frankrig, hvor den har spredt sig bredt. Endda så meget, at bestandene af sumpbæver mange steder i Europa er tættere end i Sydamerika, hvor arten stammer fra. Det samme scenarie frygter man i Danmark, fortæller biolog hos Danmarks Naturfredningsforening, Bo Håkansson. - Sumpbæveren regnes for en invasiv art, fordi den ikke hører hjemme i den danske natur. Den graver gange ved åer og floder, og det underminerer bredder og brinker, så de falder sammen. Derudover kan den gøre skade på afgrøder og naturlig plantevækst, og derfor bliver den allerede nu reguleret i Danmark, siger han. Sumpbæveren kan nemt forveksles med bæver og odder, som begge hører hjemme i den danske natur.

Gudstjenester Søndag den 10. januar 2016

Aars Kirke 15.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke ingen Blære Kirke 9.30 Gislum Kirke ingen Vognsild Kirke 11.00 Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke 11.00 Gundersted Kirke ingen Veggerby Kirke 9.00 Sønderup Kirke ingen Suldrup Kirke 9.00 Bislev Kirke 11.00 Ejdrup Kirke 9.30 Løgstør Kirke 9.30 Aggersborg Kirke 11.00 Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke ingen Salling Kirke 9.30 Oudrup Kirke ingen Næsborg Kirke ingen Vindblæs Kirke 11.00 Ranum Kirke ingen Malle Kirke 9.30 Vilsted Kirke 11.00 Overlade Kirke 11.00 Farsø Kirke 10.30 Vester Hornum Kirke 9.00 Hyllebjerg Kirke ingen Flejsborg 10.30 Louns Kirke 10.30 Alstrup Kirke 9.00 Strandby Kirke ingen Ullits Kirke 9.00 Foulum Kirke ingen Svingelbjerg Kirke 10.30 Trængstrup Frimenighed. ingen Kgs. Tisted Kirke 10.30 Binderup Kirke 9.00 Durup Kirke ingen Rørbæk Kirke 10.30 Grynderup Kirke ingen Stenild Kirke ingen Brorstrup Kirke 14.00 Ravnkilde Kirke 10.00 Aarestrup Kirke 19.30 Haverslev Kirke ingen Aalestrup Kirke 10.00

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 1 Basis 327,49 (327,49). SPF+Myc 332,49 (332,49). SPF 336,49 (336,49). Økologi 1035,02 (1034,56). UK-tillæg 11. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,34 (5,41) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 35

Et vendepunkt for dansk landbrug Flemming Fuglede Jørgensen, der er formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, gør status for 2015: 2015 blev et skelsættende år for dansk landbrug og for Bæredygtigt Landbrug. Flere års arbejde i retssale, i den offentlige debat og i politiske samtaler gav bonus. I 2015 indtraf et paradigmeskifte. Faktuel viden og faglighed blev nu igen en rettesnor for lovgivningsarbejdet omkring vores erhverv. Vi skal ikke længere reguleres på baggrund af konstruerede modeller med basis i formodninger om, hvordan det var engang. Vi skal reguleres på baggrund af målinger og det skal ske på et fagligt grundlag. Det er et stort skifte til glæde for landbruget, samfundet og vores miljø. Det paradigmeskifte var ikke sket uden de tre legendarisk retssager Bæredygtigt Landbrug arbejdede med i 2015. Det betyder mere gødning til afgrøderne, det betyder, at de ni meter randzoner bliver fjernet og det betyder oprensning af vore vandløb, så landbrugsjord ikke længere skal forsumpe og vandet kan risle til glæde for livet i vandløbet og de omkringliggende områder. Mange har kaldt det for en sort politik, at landbruget igen kan producere fødevarer af høj kvalitet. Men det er en meget grøn politik, der også er til glæde for miljøet. Mere gødning er ikke ensbetydende med mere forurening. Tværtimod. At gøde efter ligevægtsprincippet, således at planterne får den næring, de har brug for er

til bedste for omgivelserne. Sunde velgødede planter har større rodnet, vokser mere og optager mere CO2 end sultne afgrøder, der ikke trives. Større afgrøder giver større rødder og dermed et større optag af kvælstof (N). Kvælstof er planternes næring. Når kvælstof tilføres efter ligevægtsprincippet, bliver der ikke udvasket mere kvælstof fra markerne, end der udvaskes fra marker med sultne afgrøder med dårligt rodnet. Det er for os det bæredygtig landbrugs produktion handler om. Det er det vi skal frem til. 16-punkts planen er et skridt på den vej. Må 2016 betyde flere skridt i den retning. Den manglende gødning igennem over 25 år er en hovedårsag til landbrugets for nærværende svære økonomiske situation. Det er nu endelig fastslået i embedsapparatet, at tabet blot i 2014 udgjorde et beløb, som udgør cirka 3/4 af det samlede landbrugs løn, nemlig 1,4-1,9 milliarder kroner. At have manglet så mange penge igennem flere år på grund af en forfejlet landbrugspolitik betyder, at der skal flere initiativer til for at landbruget igen kan komme fremad. Vi er ikke i mål endnu. Derfor vil Bæredygtigt Landbrug se frem til mange flere gode politiske initiativer, der hviler på faktuel viden, de nyeste fakta, målinger og juridisk korrekthed. Det vil give bedre erhvervsforhold i 2016 til glæde for miljø, landbrug og samfund. Godt nytår!

Formand for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, mener, at 2015 bød på mange lyspunkter for dansk landbrug.

Staldkonceptet Intellifarm vandt Agromekprisen i 2012, og i januar kan alle interesserede blive klogere på det innovative staldbyggeri på udstillingen FarmerTech i Messecenter Hering.

Deler ud af sin viden om opførelse af svinefarme

Svineproducent vil fortælle om erfaringer med nyt staldbyggeri Kim Kjær Knudsen er den første svineproducent, der har opført en stald til slagtesvin efter det nye staldkoncept, Intellifarm, som er udviklet af firmaet Agrifarm. Stalden er opført på Vanløsegård ved Ringsted og blev indviet i juli 2015. På udstillingen FarmerTech i MCH Messecenter Herning 19. og 20. januar fremviser Agrifarm de første resultater fra Kim Kjær Knudsens stald. Det er også muligt at møde svineproducenten selv, da han vil være til stede på Agrifarms stand tirsdag, 19. januar. Her vil han fortælle om sine erfaringer med den nye stald efter det første halve år med Intellifarm. Staldkonceptet er verdens første hybridventilerede stald med luftrensning, hvor størstedelen af ammoniakken og lugten fra svinene bliver filtreret fra udslippet. Det betyder optimalt indeklima for både dyr og mennesker og en minimal belastning af det omgivende miljø. Stalden bruger 60 procent

Hans Jørgen: Hans Jørgen Pedersen, direktør i Agrifarm, står bag byggeriet af Intellifarm.

mindre energi takket være det nyudviklede ventilationssystem. Desuden er lugten også reduceret så markant, at det ikke er til gene for naboer. Staldkonceptet vakte

opmærksomhed, da det blev præsenteret i 2012 som en vision på et tegnebræt og samme år vandt Agromekprisen. Siden har konceptet også vundet en anerkendt iværksætterpris og fået 10 millioner kroner i EU-støtte til markedsmodning af staldsystemet internationalt. Når Agrifarm deltager på FarmerTech, kan virksomheden nu for første gang vise mere end blot idéer og visioner til landmanden. - I 2012 fortalte vi om vores vision med Intellifarm. I 2014 indledte vi staldbyggeriet, og nu kan vi endelig begynde at se på driftstallene, om arbejdet har båret frugt – og det tegner godt, siger direktør Hans Jørgen Pedersen, Agrifarm. FarmerTech er en ny messe med fokus på, at virksomheder som Agrifarm har mulighed for at dele deres viden og fremtidige innovationsprojekter med landmanden.

- FarmerTech er et oplagt sted for os at være, da det er en messe med fokus på netop de ting, som vi arbejder med til dagligt - innovation og viden. Vi glæder os derfor til at møde mange nysgerrige landmænd, der gerne vil vide noget mere om, hvad der rører sig inden for faget, siger Hans Jørgen Pedersen. FarmerTech er en helt ny messe, der er blevet til på grund af opfordringer fra landmænd og agroindustrielle virksomheder. Mange havde et ønske om en messe de vintre, hvor der ikke er Agromek, og derfor er Landbrug & Fødevarer og Dansk Agroindustri gået sammen om at etablere FarmerTech. Messen har til formål at skabe en platform, hvor det er muligt for forskellige interessenter i dansk landbrug at skabe en kobling mellem produkter, viden og faglighed.

KØB OG SALG Sælges

Halm og kosand. Per Dalum, tlf. 22 17 99 07

TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 36

De danske landmÌnd har füet lov at gøde deres marker mere, og det kan ifølge vandsektorens brancheorganisation, Danva, gü ud over drikkevandet. Foto: Colourbox.dk.

LandmÌnd skal beskytte grundvand ekstra godt i de sürbare omrüder Rent drikkevand skal have førsteprioritet, nür landbruget mü gøde mere, mener Danva Regeringens landbrugspakke kan fü en rÌkke betydninger for natur og vandmiljø. Vandsektorens brancheorganisation, Danva koncentrerer sig i sit arbejde om de omrüder, hvor aftalen kan have konsekvenser for vandselskaber og deres kunder. Som en konsekvens af Regeringens landbrugspakke har Danva füet udarbejdet en analyse, der viser, at tilladelsen til at sprede mere kvÌlstof pü markerne vil kunne blive et problem for grundvandet pü sürbare jorde. - Analysen viser, at en større mÌngde nitrat vil blive udvasket fra rodzonenettet og kunne havne i grundvandet. Der kan alt andet lige vÌre en idÊ i at gøde mere pü robuste jorde eller der, hvor der ikke

er grundvandsinteresser. Men aftalen betyder til gengÌld, at det er nødvendigt, der opstilles skrappere restriktioner i følsomme omrüder, sü nitrat fra den større mÌngde kvÌlstof ikke forurener drikkevandet. De ekstra investeringer i grundvandsbeskyttelse, som den indsats vil medføre, kan fü negativ betydning for vandselskabers økonomi og give virksomheder og familier en højere vandregning, siger formand i Danva, Lars Therkildsen. Allerede i dag er der mange steder i Danmark, hvor man ikke kan bruge grundvandet som drikkevand, fordi det indeholder for store mÌngder nitrat. - Hidtil har vandselskaberne kunnet styre udenom disse steder eller

Formand i Danva, Lars Therkildsen, frygter, at vandselskaberne og dermed i sidste ende forbrugerne kommer til at betale mere for rent drikkevand pü grund af de nye gødningsregler.

eventuelt bore dybere for at finde nye ikkeforurene-

de grundvandsressourcer. Det er blevet langt svĂŚrere

at finde nye kildepladser. Derfor tvinges vandselskaber til at investere mere i at beskytte eksisterende drikkevandsboringer, siger Lars Therkildsen. Danvas analyse af konsekvenserne af den ekstra kvÌlstofudledning konkluderer ogsü, at vÌrdien af landbrugsjord vil stige markant som følge af landbrugspakken. Det skyldes, at der er en forventning om, at lempelsen af miljøkravene vil medføre større udbytter, hvorved økonomisk trÌngte landmÌnd vil kunne optage nye, højere lün i deres ejendom. - Men det betyder samtidig, at vandselskaberne kan komme til at betale mere for at beskytte danskernes drikkevand mod forurening fra kvÌlstof og

pesticider. Det er almindeligt, at vandselskaber for at beskytte drikkevandsboringer køber landbrugsjord eller betaler for aftaler med landmanden. Bliver det i fremtiden dyrere at indgü aftaler eller erhverve jord, sü vil der kun vÌre vandselskabets kunder - virksomheder og familier - til at betale de ekstra omkostninger over vandtaksten, siger Lars Therkildsen. Danva vil i den fremadrettede proces arbejde intenst for, at tilladelsen til udledning af mere kvÌlstof pü markerne kompenseres med effektive, konkrete indsatser i drikkevandsomrüder, sü skadevirkningen for drikkevandet bliver sü lille som mulig.

TIL SAMTLIGE JORDBRUGERE 122. ĂĽrgang -

Nr. 38 - Onsdag

r 2015 122. ĂĽrgang -

PRĂ˜V EN ANNONCE I DET ENESTE LOKALE LANDBOBLAD

Nür Herregürden møde andre dyr Hessel søndag slür dørene og blive klogere til Efterürets Dag, pü de danskeop vil der vÌre fokus hündvÌrkstraditioner.

Efterürets Dag med husflid, dyr og markarbejde pü Herregürden Hes Søndag slür musee t dørene op til sel en stor oplevelse for pü fürene, men

traditionen tro

r 2015

den 23. septembe udstillet - Nr. 39en- Onsdag del forskellige 122. ĂĽrgang fĂĽreracer.

H

Nr. 39 - Onsdag

r 2015

den 23. septembe

vice

Sjørup, Tlf. 22 99 83 9640 Farsø 65 (21 48 61 53) • Flytning af gylle, Slangebom 16/20/24m • Udkørsel m/syre tilsÌtning • SortjordsnedfÌ • Presning af minibig lder • Presning og wrapning+ wrapning af rundballer

vil man ogsĂĽ kunne

hele familen

Tlf. 98 62 17 11 – annonce@aarsavis.dk

den 16. septembe

HIMMERLANDS FUGESERVICE

Traktormuseum

og en stor pløjevanen tro med

pĂĽ Ulbjerg Herefter kommer sĂŚsonafslutningen unge 4. oktober markeres og lidt ĂŚldre museet. pløjere sĂĽvel aktivitetsdag pĂĽ nybegyndere v/Peer Juhler som onelle. I samme professiFaldvejen 25, 9670 Løgstør bliver der ogsĂĽ forbindelse Tlf. 98 67 88 77 arrangeret . Mobil 30 41 21 â€?konkurrencepløjnin 52 ALT FUGEARBE gâ€?. Efter plovene Nybyggeri - betonelement JDE UDFĂ˜RES kommer er - døre - vinduer verne for at tilberede har- køkken - bad - epoxy sĂĽbed til sĂĽmaskine et godt rne, som skal sĂĽ den Siger kloakke rug, der skal n stop? vokse og blive Ring grundlaget Oudrup op! for nĂŚste ĂĽrs høst. uøvede ogsĂĽ rencepløjer, sĂĽ

eum rĂĽder over

Ulbjerg Traktormus 1941 til 1963.

etsdag Pløje- og aktivit rmuseum Trakto ng pü museet pü Ulbjerg fslutni r er der sÌsona Søndag, 4. oktobe

Spuling af

gyllekanaler/rør

Slamsuger

www.oudru p-stenleje.dk med højtrykssp uling og TV-inspekt ion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVWen, inden pü formiddag konkurkonkur traktorpløjernes

en imponerende

samling bestĂĽende

af cirka 60 traktorer

fra ĂĽrgang

hüber, at Bestyrelsen der kommer gÌster vil besøge traktorer, og seum og viser mange tre-fire entusiaster . En del Ulbjerg Traktormu der er denne specielle hesteplovedeltager, pü denne dag, . Der vil der sÌsons afslutning at købe af traktorerne museet, der mulighed for er udstillet pü af cir- vÌre ger, kaffe og anomfatter en samling fra ürgang forfrisknin det pü museet. ka 60 traktorer 1941 til 1963.

DE T ER IS AT GR AT GE DELTA

lder

LandboNord afho

MAJSDAG Onsdag den 30.

kl. 10-13 september 2015 Løgstør svej 34, 9670

Profile for Aars Avis

Ars 20160106  

Ars 20160106  

Profile for ugeavis
Advertisement