Page 1

Til samtlige husstande

89. årgang - Nr. 43

ONSDAG 21. oktober 2015

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Når der fyres kanonslag af i Aars, er det ifølge rygter pushernes signal om, at de har fået nye forsyninger, men kan det være rigtigt? Foto: Colourbox.dk.

Er kanonslag i Aars signal fra pushere? Af Lars Lindberg ■ AARS: En lokal borgers opslag om kanonslag i Aars blev i sidste uge genstand for en spændende tråd på facebook. I sit indlæg opfordrede personen, der oprettede tråden, den eller de personer, som sprænger kanonslagene, til at stoppe, inden de eller andre kommer til skade, men mere interessant blev det, da andre facebookbrugere kommenterede opslaget. Kanonslagene bliver tilsyneladende fyret af på alle tider af døgnet og flere forskellige steder i byen, og en bruger mente at vide, at

der var tale om “røgsignaler” fra byens pushere. - Kanonslagene har været der i flere år. Når der er kanonslag, er det “deres” tegn/signal for, at der er nye “forsyninger”. Og her snakker vi om stoffer og sådan nogle ting. Det er sådan, de fortæller det til “de andre”, skriver en bruger. Den teori er Aars Avis tidligere blevet præsenteret for - det er det lokale politi til gengæld ikke.

Løssalg: 5,00 kr.

Nysgerrige skaber farlige situationer på omfartsvejen

Projektleder tilbyder at lade grupper besøge byggepladsen i Aars Af Torsten Hansen ■ AARS: Trafikken på den kommende omfartsvej syd om Aars er lidt for høj, selv om vejen endnu ikke er færdig. - Vi er glade for, at folk gerne vil se, hvad vi laver. Vi vil også gerne vise vejen frem. Men det er et stort problem og til stor fare, når folk kommer uden at have en aftale, siger projektleder Jørgen Kristensen, Vesthimmerlands Kommune. Der køres med store maskiner, og desværre har vejarbejderne oplevet at uvedkommende har kørt i bil, kommet gående eller kørt på mountainbikes mens der blev arbejdet på vejen. Det har skabt farlige situationer og gjort medarbejderne utrygge. - Vi er bange for, at der sker ulykker. Det er en arbejds-

ATION TIL LauRie DAG Men er den god nok? Ved du noget, så er du meget velkommen til at kontakte Aars Avis personligt, telefonisk eller via mail.

• NØRAGER •

Stor Suppepakke 3 kg. Suppehøne 1 kg. oksespidsbryst 1 pakke kraftben

Pålægspakke 4 lag, 20 skiver

4995

175,-

Der er mange våde områder langs den kommende omfartsvej. Det gør det til en byggeplads hvor alt kan ske.

plads, og alle skal bære sikkerhedsudstyr, fastslår Jørgen Kristensen. - Der er mange bløde områder på vejen og ved siden af vejen. Det gør, at vi arbejder i mange timer og også i weekender. For os gælder det om at udnytte det gode vejr. Sam-

Lad os hjælpe dig

75,-

Ca. 1,2 kg. pr. stk.

Supermøre, 4 stk.

Hjemmelavet Sylte

FRIT

35,-

INVITATION TIL LauRie DAG TORSDAG DEN 29. OKTOBER INVITATION TIL LauRie DAG kl. 10.00INVITATION - 14.00: mød Dorte, TIL LauRie DAG som er buksespecialist fra Laurie

Vil du være den heldige vinder af et par Haley bukser med megastretch fra LauRie, så kig ind i butikken og deltag i konkurrencen.

Pris for rydning af fortov ved parcelhus Pris for rydning af fortov, hjørnegrund Saltning / Glatførebekæmpelse er med uden beregning.

Åbningstider

ALICE Magic slim jeans

35,-

RØG MARKED F Landskinker RIT V

ALG Bayonna Skinker Bacon/Ribbensteg

25,-

Tirsdag .......10.00 - 17.00 Onsdag ......10.00 - 17.00 Pr. ½ kg. Torsdag ......10.00 - 17.00 så længe lager haves Fredag........10.00 - 17.00 Lørdag.:........9.00 - 13.00 Grynderupvejen 2 • 9610 Nørager • Tlf. 98 98 00 61 Lørdag.:

Du kan finde et godt tilbud på kollektionsprøver

Ring for tilbud på større arealer, parkeringspladser, boligforeninger og grundejerforeninger.

Skinketern VALG Skinkepande 700 g.

oven i købet blive skiltene sommetider stjålet. - Vi vil faktisk gerne vise folk rundt på byggepladsen, men det kræver at folk tilmelder sig i grupper til mig, så kan vi finde ud af det, og gøre det på en sikker måde, siger Jørgen Kristensen.

INVITATION TIL Lau

Fin Oksesteg

Skinkeschnitzer

25,-

tidig betyder det, at der kan køre store maskiner på alle tidspunkter, forklarer formand Steen Madsen, Gunnar Nielsen A/S. Der er opsat skilte der gør opmærksom på, at al uvedkommende færdsel er forbudt, men skiltene bliver ikke altid overholdt og

RING

24 87 88 88 eller tilm eld

ONLIN

E

Sne-Aars.dk Vinduespudseren Aars Tlf. 24 87 88 88

overdele kr. 200,bukser kr. 250,samt andre gode tilbud i butikken


2 Ugens navne

Aars Avis

Dødsfald - egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

FARSø BEGRAVELSESFORRETnInG

Grete Techow, Plejecentret Lykkesminde, Kongerslev, tidligere bosat i Aars, 87 år. Grete Techow og ægtefællen Preben Techow overtog i 1972 forpagtningen af Kimbrerkroen i Aars, men efter fem år her købte de ejendommen på hjørnet af Himmerlandsgade og Kirkegade og indrettede den til Restaurant “Under Uret” med vinstue, cafeteria og lejlighed. Parret drev stedet til 1982 og året efter døde Preben Techow. Grete Techow blev lønmodtager og flyttede i 1985 til Aalborg, hvor hun havde køkkenarbejde til hun gik på efterløn. Grete Techow var barn i Sulsted og fik som ung læreplads i køkkenet på Restaurant Kilden i Aalborg. Hun var ansat på flere restauranter inden hun i 1967 mødte sin mand, der dengang var taxavognmand. I 1967 overtog parret Ø. Sundby Forsamlingshus i forpagtning og kom efter en årrække her til Aars. Hun var dygtig til sit fag og var ikke bange for at tage fat. Der blev knyttet mange venskaber, og livsglæde var kendetegnende for hende. For et år siden blev Grete Techow ramt af sygdom. Hun fik ophold på “Sløjfen” i Aalborg og kom for kort tid siden til Plejecenter Lykkesminde i Kongerslev. Grete Techow efterlader fem børn.

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Fra politiets døgnrapport

Kirkens Korshær mistede småpenge

Højgårdsvej 24, Farsø

Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

tet i Silkeborg, og har ligeledes gennemført en uddannelse i anatomi, fysiologi og patalogi på Zoneterapeutskolen. Faktisk begyndte det som en hobby og et resultat af et uheld. I 1998 faldt hun på et vådt badeværelsesgulv, med et slemt piskesmæld som resultat. Efter at have været gennem mange undersøgelser og behandlinger i det etablerede regi fandt hun vej til Kranio-Sakral Terapi - og allerede efter første behandling, kunne hun mærke sit kranie og sin nakke begyndte at slappe af. Mona Skipper blev så facineret af denne blide behandlingsform, at hun satte sig for at lære dette. Det førte til etableringen af klinikken på Solvænget 5 i Aars.

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

Medlem af Danske Bedemænd

Runde fødselsdage

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

HORNUM: Kirkens Korshærs på Jernbanegade i Hornum blev i sidste uge ramt af indbrud. Ukendte gerningsmænd skaffede sig adgang til lokalerne ved at knuse en rude på bygningens bagside, og de forsvandt senere fra stedet med kaffekassen indhold, der løb op i nogle få mønter.

Kobberlamper er attraktive Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

80

Leif Jørgensen, Ørnevang 14, Aars, tirsdag, 27. oktober.

70

Søren Christensen, Møllegårdsvej 11, Binderup, lørdag, 24. oktober.

60

Otto Grøn, Engtoften 72, Aars, torsdag, 22. oktober.

60

Mona Skipper, Solvænget 5, Aars, onsdag, 28. oktober. Mona Skipper har siden 2005 drevet Kranio-Sakral klinik i Aars. Hun er uddannet fra Stanley Rosenberg InstitutSmå rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

AARS/HAVERSLEV: Både i Aars og i Haverslev er der sket tyveri af kobberlamper. Politiets beskrivelse af tyverierne er meget enslydende. Der er stjålet fire styk PH kobberlamper. Lamperne er skruet ned fra facaden. I Aars er tyveriet foregået på Solvænget, mens det i Haverslev er gået ud over en villa på Jyllandsgade.

Hærværk mod motorcykel AARS: Mellem lørdag og mandag er en motorcykel blevet udsat for hærværk. Der er stukket hul i kåben med en spids genstand. Der er tale om en Suzuki motorcykel, der holdt på Møllevang i Aars. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

21. OKTOBER 2015

Ugens portræt

Fra bedemand til kanalfoged 30. oktober fejrer bedemandsforretningen Hans Landry A/S i Aars 35 års jubilæum. Festligholdelse er ikke hvad man normalt forbinder med bedemænd, men Hans Landry har altid været anderledes. Det er dog ikke længere Hans Landry der arrangerer festen. Det er datter og svigersøn Birgitte og Claus Landry, der for få år siden overtog forretningen gennem et generationsskifte. Men Hans Landry er dog stadig med i forretningen. I forbindelse med generationsskiftet fik Hans Landry mulighed for at deltage i den daglige drift, når der er behov for hans tilstedeværelse. Det sker ofte. Dog ikke altid ofte nok efter hans egen vurdering. Hvis der går for mange dage inden telefonen ringer med opgaver, så ringer han selv. Hans Landry har nemlig stadig svært ved at sidde stille. Der skal altid ske noget. Det er dog også sådan, at Hans Landry har fundet nye opgaver. Vennerne er begyndt at kalde ham for Kanalfogeden. I dag bor Hans og Ingelise Landry på Klostervej i Lendrup syd for Løgstør. Boligen ligger meget tæt på Kanalbetjenthusene ved Frederik d. 7. kanal. Hans Landry har påtaget sig opgaven at holde øje med husene - helt frivilligt. Det har givet ham kælenavnet Kanalfogeden. Opsynet med husene er ikke det eneste han hygger sig med. En lille båd giver også mulighed for små sejlture i kanalen, når lysten melder sig. Båden kan også bruges til fiskeri i Limfjorden, og det sker bestemt også. Hans Landry nyder at tage ud tidligt om morgenen for at se om fiskene bider på. Familien har altid haft grønne fingere. De udnyttes nu i den store have, der hører til huset. Tidligere blev de grønne fingre brugt i Aars.

Hans Landry Hans Landry stammer fra Aars og gik i faderens fodspor. Han blev uddannet gartner. Hans Landry overtog familiens forretning i Himmerlandsgade og udvidede den til een af byens største butikker under navnet Rådhusblomster. Sideløbende var han bedemand. Godt humør kendetegner Hans Landry, som på mange måder har deltaget aktivt i byens liv. Han lavede bl. a. i flere år flotte indslag med blomsterpyntede vogne til Kimbrerfestens optog, og har vundet mange præmier for sin kreativitet. I 1982 blev Hans Landry udnævnt til ”Årets Gøgler” og blev medlem af Aars Gøglerlaug. Det er en titel han er glad for, og derfor har han da også skrevet en særlig gøglersang til lauget. Fritiden var i mange år helliget sport, bl. a. vandski og windsurfing, og Hans Landry har i mange år også været ivrig tilskuer ved håndboldkampe i Aars. I dag er det mere grill, fjorden og haven der optager Kanalfogeden.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 3

Min højt elskede mand Vores altid elskede far, svigerfar og farfar

Opmærksomhed

Poul Erik Rask ”Polle” * 10. juli 1961 har alt for tidligt tabt kampen til kræften Nyrup, den 20. oktober 2015 I hjertet gemt, men aldrig glemt

i anledning af vores guldbryllup frabedes venligst. Inge-Lise og Kristian Jørgensen, Vegger

En sidste hilsen

Polle

Vi vil savne dig.

MC-vennerne

Al opmærksomhed

Jette Michael og Ditte Rikke og Jakob Valdemar, Oliver og Naya Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 23. oktober kl. 13.00

i anledning af min fødselsdag frabedes Jens Egon Sørensen

Vor kære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor

Ellen Andersen

Poul Erik Rask ”Polle” * 10. juli 1961 er alt for tidligt taget fra os Nyrup, den 20. oktober 2015 Et hjerte af guld holdt op med at slå to flittige hænder er gået i stå

Mor og Viggo

Vores kære bror, svoger og onkel

Poul Erik Rask ”Polle” tabte kampen til kræften, trods du kæmpede bravt Nyrup, den 20. oktober 2015 Du vil altid være i vores hjerter

Lise og Kristian Peter og Rie Annette og Henrik Henrik og Hanne Niecer og nevøer

Familien Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 23. oktober kl. 11.00

“Polle” er stille sovet ind.

Højt elsket, dybt savnet.

Gitte, Ib, Bjarne, Lene, Jütte, Bjarne og børn

Svend Kristensen er stille sovet ind Aars, den 17. oktober 2015 I hjertet gemt, men aldrig glemt

Anne Marie og Søren Karin og Jan Else og Søren Hanne og Henrik Peter og Christina Jesper og Ulla Børnebørn Begravelsen finder sted fra Aars Kirke lørdag den 24. oktober kl. 11.00

KOBBER BRYLLUP

Vores kære mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Klara Olsen

Hej Jette & Kim - Stort tillykke med de 12 1/2 år den 26. oktober. Vi glæder os til at fejre dagen med jer.

* 29. september 1920 sov stille ind Aars, den 18. oktober 2015 På familiens vegne

Inger og Elly Bisættelsen har fundet sted

Vor kære bror, svoger og morbror

Egon Lemvigh * 6. september 1933 er pludselig død efter kort tids sygdom Aars, den 14. oktober 2015 På familiens vegne

I anledning af vores mor og far har kobberbryllup den 26 oktober. vil det glæde os at se familie, venner og bekendte til morgenkaffe klokken 07.30 på Vester Søttrupvej 31, Søttrup Janni & Kristian

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak

For venlig deltagelse ved Kaj Asp bisættelse fra Suldrup Kirke. Tak for præst Bodil Nøragers smukke tale. Tak til Himmerlandshaves personale for den gode pleje. Familien

AARS KIRKE Vores elskede far, svigerfar, morfar og farfar

for venlig deltagelse ved Ove Ejner Christensens begravelse. Annette Christensen

Kobberbryllup

Begravelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 22. oktober kl. 11.00

Poul Erik Rask

Hjertelig tak

i anledningen af vort sølvbryllup frabedes. Linda og Poul Martin

Rosa og Lene

Vor kære ven og onkel

i anledning af vort krondiamant bryllup frabedes venligst. Sylvia og Ejnar Larsen

Al påtænkt opmærksomhed

er stille sovet ind Aars, den 18. oktober 2015 Min elskede søn

AL OPMÆRKSOMHED

BUSK Gudstjeneste

SØNDAG D. 25. OKTOBER KL. 10.00 I AARS KIRKE

Børn, Unge, Sogn og Kirke FDF og Aars Kirkes Børnekor medvirker Aars Menighedsråd

www.aarskirke.dk

20 års jubilæum på Luxaflex i Hornum

Tove Betina og Søren

Guldbryllup

Vil I hjælpe os med at vække mor og far, Inge og Christian Pedersen på deres guldbryllupsdag fredag den 30. oktober 2015 kl. 08.30, Veggerbyvej 10, Suldrup? Kærlige hilsner fra børn, svigerbørn, børnebørn

Stort tillykke til Allan 23. oktober 2015

LOPPEMARKED

Aars Y’s Men’s Club Aa Markvænget 36, Aars

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00, eller efter aftale. RING: Aars: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Farsø: Tlf. 98 66 30 89 Aalestrup: Tlf. 61 75 66 61 Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet.


Aars Avis

SIDE 4

RECEPTION

21. OKTOBER 2015

Syng-Dansk

i Hornum Sognegård

Da forretningen Bedemand Hans Landry er blevet bygget om og har 35 års jubilæum afholder vi reception på Himmerlandsgade 26

Torsdag den 29.oktober: Kl. 18.00: Spisning á 50 kr. Kl. 19.00: Syng-Dansk, hvor de to fødselarer Carl Nielsen og Halfdan Rasmussen fejres med nogle sange. Derefter er der frit valg fra Salmebogen og Folkehøjskolesangbogen og kaffe. Tilmelding til spisning til Anne Elisabeth Appel, senest tirsdag den 27. oktober kl. 12.00, tlf.: 26 40 31 34 / 98 21 70 19. Velkommen

fredag den 30. oktober 2015 kl. 13.00 - 17.00

Alle er velkomne til en bid mad og drikke. Venlig hilsen Claus og Birgitte Landry

Bedemand

HANS LANDRY

Ældre Sagen

himmerlandsgade 26 - aars

afholder Søndags Café søndag den 25. oktober kl. 14.00 i Aktivitetscenteret, Aars Bymidte. Charlotte Ployart Wetche fortæller om sit liv fra Hvanstrupgaard nær Vester Hornum til adjudant for NATO’s generalsekretær. Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

Alle er velkomne. Entre inkl. kaffe og kage kr. 35,for medlemmer. Ikke medlemmer kr. 50,-.

Venlig hilsen Ældre Sagen, Aars

S K E R …

RECEPTION

Tom Buk-Swienty fortæller om Kaptajn Dinesen

I anledning af min 60 års fødselsdag og klinikkens 12 års jubilæum, afholdes en lille uformel reception

Torsdag den 29. oktober kl. 19.00 i festsalen på Ranum Efterskole, Seminarievej 29, Ranum. Foredraget arrangeres af Vesthimmerlands Biblioteker og Folkeuniversitetet i Vesthimmerland. Billetter a 90 kr. på himmerlandsbilletten.dk. Se mere på www.vhbib.dk

Onsdag den 28. oktober 2015 fra kl. 14.00 til kl. 17.00

M E D D E L E L S E R

Hvor det vil glæde mig at se samarbejdspartnere, brugere af klinikken og andre interesserede.

Plan- og bæredygtighedsstrategi 2015 Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har besluttet at fremlægge Plan- og bæredygtighedsstrategi 2015 med henblik på at skabe en debat om de kommende års planopgaver, herunder har Byrådet besluttet, at der skal gennemføres en totalrevision af gældende kommuneplan. Plan- og bæredygtighedsstrategi 2015 er integreret i den digitale kommuneplan og findes på: www.kommuneplan. vesthimmerland.dk og på kommunens hjemmeside: www. vesthimmerland.dk under emner i fokus.

KRANIO-SAKRAL TERAPEUT

Solvænget 5 • 9600 Aars • Tlf. 50 72 53 02 Medlem af Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter og omfattet af foreningens etiske regler. www.kstforeningen.dk

indbyder til koncert med pianisten

Ulrich Stærk søndag, den 25. oktober kl. 16.00 i Musikhuset Alfa.

På programmet står musik af Carl Nielsen ( Chaconne, Humoreske-Bagateller m.m.). Og Jean Sibelius ( Valse Triste, Reverie m.m) Efter pausen fortsætter koncerten som et slags ønskeprogram, hvor publikum kan ønske, hvad Ulrich Stærk skal spille. Det bliver en rigtig spændende dag med de 2 150-års jubilarer og ønskemusik Løssalgsprisen er 150 kr. (75 kr.). Abonnement kan fortsat tegnes med stor fordel

Bemær k dag o

g sted!

afholder

GENERALFORSAMLING

onsdag den 28. oktober 2015 kl. 18.00 på Kimbrerkroen. DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Regnskabsaflæggelse. 4. Fastsættelse af næste års kontingent. 5. Indkomne forslag. 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer. 7. Valg af bestyrelsessuppleant. 8. Valg af revisor. 9. Eventuelt.

Foreningen er vært ved gule ærter. Nye medlemmer kan optages på dagen.

Alle er velkomne Bestyrelsen

Plan- og bæredygtighedsstrategi 2015 er i høring. Bemærkninger og kommentarer skal sendes til Vesthimmerlands Kommune som digital post til: post@vesthimmerland.dk senest den 18. november 2015. Byrådet i Vesthimmerlands Kommune

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Social- og sundhedsassistenter Vesthimmerlands Kommune søger social- og sundhedsassistenter med optagelse uge 10 2016. Er du social- og sundhedshjælper og har lyst til at udvide dine kompetencer så læs stillingsopslag. Sidste ansøgningsfrist 20.11.2015. Ansøgningsfrist: 20. november 2015. Ledig SSA stilling i fast aftenvagt Er du en person med store faglige og personlige kompetencer og tør bruge dem, så har vi masser af udfordringer til dig. Vi er et Plejecenter beliggende midt i Gedsted by i vesthimmerlands kommune. En arbejdsplads hvor vi arbejder rehabiliterende, og arbejder hen i mod at borgerne bliver længst muligt i eget liv, samt indrettet deres bolig efter deres behov i det omfang det kan lade sig gøre. Ansøgningsfrist: 28. oktober 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Er det svært at læse? - Læs og skriv med pc, tablet eller mobil

Har du svært ved at læse? Så er vores café måske lige noget for dig! • • • •

Her får du bl.a. hjælp til at anvende IT til læsning og skrivning. Du får også info om ordblindeundervisning og ordblindetest. Ingen tilmelding – bare mød op! Det ganske GRATIS!

Hvor og hvornår? Vestre Boulevard 9 Aars – den første torsdag i måneden 16.30-18.00 Amerikavej 5A Hobro – den første tirsdag i måneden 16.30-18.00 Tempovej 4 Hadsund – den første onsdag i måneden 16.30-18.00 Opstart? Oktober, 2015

LH

æsecenter immerland

Vil du vide mere?

Kontakt: Anne Louise Ebbensgaard 24837587 aeb@adm.vucnordjylland.dk

F O L K E A F S T E M N I N G

Folkeafstemning - Brevafstemning i hjemmet Vælgere, der på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan møde frem på afstemningsstedet på dagen, kan brevstemme i eget hjem. Der skal ansøges om afstemning i hjemmet m.v. Ansøgningsskema fås ved henvendelse til Borgerservice, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars. Det er også muligt at hente ansøgningsskemaet på www. vesthimmerland.dk og at tilbagesende det til Folkeregistret via: valg2015@vesthimmerland.dk Anmodning om at stemme hjemme kan indgives fra den 5. november 2015. Sidste frist for aflevering af ansøgning om brevafstemning i hjemmet er mandag, den 23. november 2015, kl. 12.00. Alle, der indsender ansøgning vil få besked om besøg i hjemmet. Eventuelle spørgsmål bedes rettet til Borgerservice på tlf. 99 66 80 41 eller 99 66 80 44.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 5

www.volkswagen.dk www.den-nye-golf.dk

www.volkswagen.dk

Den nye Touran er kommet hjem. Den nye TouranSIDEN er kommet hjem. IKKE 1974 HAR EN NY GOLF VÆRET SÅ NY.

Velkommen til Far, Mor og Børn Oplev Åbent Hus weekendenden 17.kl. - 18. november kl. 11 - 16. lørdagden ogtilsøndag d. i24.-25. oktober 10-16. Velkommen til Far, Mor og Børn I 1974 var den så ny, at den måtte lægge navn til en helt ny klasse. Siden har 5 efterkommere sørget for, at Kom og mød bilen, der måske være jeres på nyehjertet: familiemedlem. Og kl. tag endelig børn, fætre og kusiner lørdag og d. 24.-25. oktober 10-16. førerpladsen aldrigsøndag kom i fare.skal Men hånden Ingen af dem rummede så epokegørende fornyelser som

med, rigelig Golf pladsVII i de biler, skal hilse på. Vi glæder os til at præsentere jer for den store end selv den, Ifor serder på er billedet. har nyeIselvtænkende sikkerhedssystemer, der er mere forebyggende, Golf Variant 40 Years og den nye version af den ekstremt rummelige Caddy. Og sidst men ikke mindst Kom og mød bilen, dertrafikforskere måske skal være nye familiemedlem. Og tag endelig brændstofforbruget børn, fætre og kusiner de mest optimistiske harjeres drømt om. Nye motorer, som reducerer med op til har vi Danmarkspremiere på en helt ny Touran, som er både større og sikrere end nogensinde før. med, for der er rigelig plads i de biler, I skal hilse på. Vi glæder os til at præsentere jer for den store 23%. Ny og mere plads til lange lømler bagi. Touch-screen foran. Ny ergonomisk førerplads. Vi kunne blive ved. Golf Variant og209.990,-. den nye version af den ekstremt rummelige Caddy. Og sidst men ikke mindst Alligevel fås40 Years den fra kr. har vi Danmarkspremiere en helt ny Touran, som er både større og sikrere end nogensinde før. Det sidste er også nyt for på mange af jer, er det ikke?

Vi ses til en prøvetur.

Den nye Golf fås fra kr. 209.990,- ekskl. levering kr. 3.680,-. Brændstofforbrug vedBblandet kørsel 18,9-26,3 km/l. Caddy fra kr. 199.997. Forbrug ved bl. kørsel 16,9-23,8 km/l. CO2-udslip 109-143 g/km. A – A – A vedBilen Golf2-udslip Variant 40 Years fra kr. 287.499. Forbrug bl. kørsel 18,9-28,6 km/l. CO2-udslip 92-123 g/km. A – A er vist med ekstraudstyr. 99-123 g/km. CO +

++

+

Touran fra kr. 299.997. Forbrug ved bl. kørsel 17,5-23,3 km/l. CO2-udslip 111-137 g/km. A+ – B + Priser er excl. lev. kr. 3.780. Bilerne er vist med ekstraudstyr. A Caddy fra kr. 199.997. Forbrug ved bl. kørsel 16,9-23,8 km/l. CO2-udslip 109-143 g/km. – B Golf Variant 40 Years fra kr. 287.499. Forbrug ved bl. kørsel 18,9-28,6 km/l. CO2-udslip 92-123 g/km. Touran fra kr. 299.997. Forbrug ved bl. kørsel 17,5-23,3 km/l. CO2-udslip 111-137 g/km. A+ – B Priser er excl. lev. kr. 3.780. Bilerne er vist med ekstraudstyr.

Volkswagen Aalestrup

Forhandler

Borgergade 37, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 14 11 Forhandler www.vw-aalestrup.dk

A++

A


Aars Avis

SIDE 6

Jagttegn kursus starter mandag den 26. oktober kl. 19.00 på Suldrup Skole. Yderligere info:

Elon Godiksen - tlf. 29 41 37 55

10 års jubilæum Det skal fejres ved en reception, hvor der er mulighed for at deltage i lodtrækning om deltagelse i gratis kursus. Se mere på facebook/psykologerne Aars.

Reception fredag den 23. oktober 2015 kl. 14-17

Fællesspisning

Fredag den 30. oktober 2015 kl. 18.00 afholdes der fællesspisning i Medborgerhuset i Østrup.

Tag familien og naboerne i hånden, og mød op til en hyggelig aften. MENU: Flæskesteg med sovs, kartofler og tilbehør Dessert - overraskelse Kaffe/te med småkager Øl og vand kan købes

Pris: 80 kr. pr. voksen - 50 kr. pr. barn under 12 år.

Tilmelding senest mandag den 26. oktober til: Helle E. Kristensen - 98 65 85 55 - 51 51 55 97 Mie Nørgaard - 98 65 81 14 - 22 79 92 19 Ernst Christensen - 98 65 85 34 - 20 81 30 27 Håber vi ses

Østrup-Vognsild Pensionistforening Vognsild og Omegns Beboerforening Østrup Borgerforening

i klinikken beliggende Assersvej 27, Aars På gensyn til en hyggelig eftermiddag! Berit B. Winsløv PSYKOLOGERNE AARS

Musikaften torsdag 29. oktober BUFFET KL. 17.30-19.30

Går du med tanker om hvor du skal bo hvis du får brug for pleje og omsorg. Kom da til

3 forretter, 3 hovedretter, spændende kartofler og salater, dertil hjemmebagt brød Pris kr. 138,-

Åbent Hus

Kaffe og nybagt kringle Pris kr. 39,-

på Plejecenter Søndervang Gedsted

Bordbestilling nødvendig, tlf. 98 66 14 10

Onsdag den 28. oktober 2015 fra kl 10.30 til 18.00. Kom og oplev hverdagslivet her. Få en rundvisning i huset og en fortælling om livet på et plejecenter. Der serveres snitter, kaffe og småkager hele dagen.

Personalet Plejecenter Søndervang

Advokatfirmaet Himmerland ApS Flytter afdelingen i Aars i nye lokaler på Kirkegade 1. Vi flytter fra Himmerlandsgade 109 i uge 45 Telefonen er åben, men kontoret i Aars er lukket dagene 5. og 6. november. Det nye domicil åbner mandag den 9. november klokken 09.00. • • • • •

Advokat Advokat Advokat Advokat Advokat

Carsten Kjeldsen Arne Bindslev Thomas Lindschouw Torben Haldrup Hanne Lübeck

Telefon 98 62 40 00 • www.advhim.dk Vi inviterer til uformel reception den 27. november fra 14.00 til 17.00 for kunder og samhandelspartnere.

Aars

Møldrup

Løgstør

ken kl. 19.30 Gratis adgang til musik ale sik med lok Her er der levende mu il-sammen Sp et d musikere ve alle med lyst til arrangement. Her kan re med. at spille uden noder væ

FISKEGAARDEN

Illerisørevej 38C · Hvalpsund . 9640 Farsø Telf. 98 66 14 10 . www.fiskegaarden.dk

STIFTENDE F ISKEGAARDEN GENERALFORSAMLING Illerisørevej 38C Hvalpsund . 9640 Farsø ·

Telf. 98 66 14 10 . www.fiskegaarden.dk I Ådalens Friskole

Tirsdag den 27. oktober kl. 19.00 på Blære Skole. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Registrering af fremmødte 4. Valg af stemmetællere 5. Status ved initiativgruppen 6. Gennemgang af vedtægter, debat og afstemning om disse 7. Valg af bestyrelse 8. Forslag til værdigrundlag 9. Det videre arbejde 10. Eventuelt Man behøver ikke have skolesøgende børn for at komme til generalforsamlingen. Alle er også velkommen til at deltage og få indsigt i vores arbejde samt byde ind med gode ideer og forslag. Hvis man ønsker indflydelse, er alle velkommen til at stille op til bestyrelsen. Håber I vil møde op og støtte friskolen. Læs mere på www.blaere.dk eller facebook/bevar skole i Blære

21. OKTOBER 2015

Borgerforeningen klar til gule ærter AARS: Når Aars Borgerforening holder generalforsamling på Kimbrerkroen onsdag, 28. oktober vil der også blive serveret gule ærter til deltagerne. Det er en tradition, som den 125-årige forening holder fast ved, men ellers har det været et år, hvor bestyrelsen har sagt farvel til flere af de faste arrangementer. Det gælder f. eks. bankospillet, som er overladt til AIKs Venner og Sct. Hans-festen ved Skøjtesøen, som bestyrelsen ikke længere finder mulighed for at arrangere. Den nuværende bestyrelse trådte til efter en ekstraordinær generalforsamling sidste år, hvor der var forslag om at nedlægge den gamle forening på grund af manglende opbakning og lægge formuen over i en fond. Det forslag var der dog ikke flertal for og derfor trådte den daværende bestyrelse tilbage. Den nye bestyrelse har i årets løb forsøgt sig med flere tiltag, men konstaterer

at det er “op ad bakke”. Bestyrelsen har dog ikke givet op, men forsøger at finde en ny model som foreningen kan arbejde efter. Det tager lidt tid at komme på plads, og det vil formanden, advokat Jørgen Stenum, orientere om i sin beretning ved generalforsamlingen. Der skal i øvrigt vælges to nye til bestyrelsen. Jørgen Odgaard og Finn Odbjerg har ønsket at træde ud, og det bliver nu op til generalforsamlingen at finde afløsere. Bestyrelsen peger på, at det gerne må være yngre personer, fordi man mener, at bestyrelsesmedlemmernes gennemsnitsalder er i den høje ende. Generalforsamlingen holdes onsdag, 28. oktober på Kimbrerkroen og ikke som fejlagtig nævnt i en annonce i Aars Avis i sidste uge. Datoen var rigtig, men dagen var forkert og det har givet anledning til usikkerhed. Der er imidlertid ingen tvivl om at onsdag, 28. oktober er korrekt.

Åbent hus

I anledning af min fødselsdag inviterer vi til åbent hus, Fladhøjvej 6 i Giver tirsdag d. 27. okt. kl. 10.00. Jens Langgaard Pedersen

SKIVUM FORSAMLINGSHUS Onsdag d. 28. Okt. - Kl: 19.00

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

ÅRSMØDE DN Vesthimmerland Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 19.00 på Kimbrerkroen, Markedsvej 8, Aars,

”Lone Landmand og Mad vs. Fødevarer”

Foredrag v/landmand og forfatter Lone Vitus. Se www.dn.dk/vesthimmerland Efter foredraget er der mulighed for spørgsmål og debat. Kl. 21.00: Årsmøde i lokalafdelingen Dagsorden ifølge vedtægterne. Alle er velkomne. DN byder på kaffe og kage. P.b.v. Svend Dahl, vesthimmerland@dn.dk

2 spl. x 80 mm


Aars Avis

SIDE 7

Hele Vesthimmerlands varehus ☺

Sort havrebrød

Fra de 5 gårde m. sorte havrekerner, hørfrø og solsikkekerner

BAGERENS FRISKBAGTE

Alfred trekornsstykker

BAGERENS LÆKRE

Berlinere

8 stk. i pose

2000

Redningskrans

SLAGTEREN TILBYDER

MÅNEDENS KUP 4-8% 800 g

KUN

KUN

4500

Spar 5,-

Spar 19,81

Hakket oksekød

700 g ”Det er der ingen ben i” - bare 20 min i ovnen

KUN

2500

3500

Spar 4,-

Fersk lakseside

f.eks med æg og rejer

KUN

KUN

600

Spar 10,-

DELIKATESSEN TILBYDER DELIKATESSEN TILBYDER

min 900 g

KUN

1600

Spar 6,-

4 skiver

Landskinke

m. skårne rugkerner, knækket hvede m. sveske, hindbær eller vanilje og hørfrø

KUN

Ribbensteg m. rødkål

SLAGTEREN TILBYDER

4900

7500

Spar 20,-

Spar 35,-

SÅ ER DET SNART JUL IGEN!! Herregårds rødkål

Taffel chips

Beauvais - 720 g

Ceres julehvidt øl

Flere varianter

KUN

10

KUN

10

00

Änglamark kartofler på glas

16

1200

Spar 8,-

+ pant

Änglamark mandler

500 g (Nissens favorit)

KUN

00

Spar 11,95

Pama grødris

fra Den gamle fabrik - 400 g

KUN

00

Spar 10,95

Ribsgele

6 stk. (Nissens favoritøl)

Spar 11,25

Coop svesker

150 g

uden sten - 250 g

425 g - Lige til at brune på panden KUN

9

00 Spar 16,95

KUN

16

00 Spar 5,95

KUN

25

KUN

1200

00 Spar 6,95

Spar 7,95

HUSK:

du kan få Coop point når du tanker ved OK!

Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Postbutikkens åbningstider Kvickly Aars - Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00

Man-fredag Lørdag

11.00-17.00 10.00-12.00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

BAGERENS FRISKBAGTE

Like os på facebook: Kvickly Aars

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 21. oktober til og med lørdag d. 24. oktober.

21. OKTOBER 2015


Aars Avis

SIDE 8

Informationsaften om angst på Aars Bibliotek dobbelt så almindeligt at lide af angst som at være deprimeret. På trods af dette, så er angst stadig ikke noget, vi snakker med hinanden om, men det gør vi altså på vores informationsaften om angst, siger Karin Præsius fra Bedre Psykiatri Vesterhimmerland . Så hvis du kender det, at bekymrende tanker konstant kværner i dit hoved? Hvis du har tvangstanker eller -ritualer? Hvis du undgår familiesammenkomster og andre begivenheder hvor der er mange mennesker, fordi du får det dårligt? Hvis du er droppet ud af uddannelsen fordi du

har eksamensangst, hvis du konstant er optaget af og angst for at du fejler noget alvorligt? Hvis du får hjertebanken, kvalme og ryster og sveder ved præsentationsrunder, har panikanfald i supermarkedet, toget eller bussen, så du må skynde dig ud – eller kommer du slet ikke der, hvor der er andre mennesker? Hvis familien må køre hele vejen til Italien eller Spanien på ferie, fordi du ikke kan overskue flyveturen? Hvis du har så megen uro i kroppen, at du aldrig sidder stille men altid er i gang? Eller hvis du har en fobi, så du ikke kan køre på motorvejen, over broer

angst er, og hvordan den Kvalitets kan behandles, så du får roen og livskvaliteten tilbage. Kvalitets el-scoote Pårørende og mennetil den rigtige pris! den til rigtige pris sker som arbejder med Kvalitets el-scootere angstramte får gode råd til den rigtige pris! Fønix Komf hvordan de bedst hjælper v. Jens Fønix Komfort El-Scooter et menneske med angst. Torupvej v. Jens Erik Andersen Lene Brøndum Madsen T Torupvej 6, 9640 Farsø introducerer deltagerne til Tlf: 61 66 05 www.fo 75til kognitiv adfærdsterapi og Kvalitets el-scootere www.fonixkomfort.dk mindfulness som en del af den rigtige pris! vejen fri af angst. Kvalitets el-scootere til Fønix City Vi reparerer også Lene Brøndum Madsen Fønix Komfort El-Scoo Cabino 3 den rigtige pris! v. Jens Erik Anders Vi reparerer også fortæller også sin egen hi28 alle km/t. 60former km for pr. opladning Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Far Torupvej alle former for storie om panikangst og kr.el-scootere! 39.900,v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 sygemelding og vejen til – el-scootere! Torupvej 6,www.fonixkomfort. 9640 Farsø via terapi – at blive helt fri D E H05 75! Tlf:N61Y66 ! NYHED af angst. www.fonixkomfort.dk Fønix City Cabino 3 Lene Brøndum Madsen Vi reparerer 28 km/t. 60 km pr. opladning28 km/t. Vi reparerer også også kr. 39.900,har en baggrund i turist-Vi reparerer former for el-scootere! ogsåfor allealle former isning s fremvisning v m e fr branchen og som projekt-alle former s ti ra rati forKomfort G G el-scootere! Fønix ! El-Scooter leder på Syddansk Univer-el-scootere! hos digv/Jens hos dig! Erik Andersen ! D E sitet, men arbejder nu som N! YH 6, 9640 Farsø Torupvej NYHED Fønix City Cabin 61 66 05 75 psykoterapeut med spe- - Frihed tilwww.fonixkomfort.dk livet Fønix 28 Citykm/t. Cabino60 3 til km pr.live opladn -Tlf.Frihed 28 km/t. 60 km pr. opladning ciale i behandling af angst kr. 39.9 kr. 39.900,Vi kører i heleVi Nordjylland ning Nordj Gratis fremvisning og fobier og som foredragsegmviishele vsisnfrin emtikører frhos ra tisG ra dig! G ! holder for afstigmatisering hos dig!hos dig i forhold til psykiske lidelser. - Frihed til livettil livet - Frihed Vi kører i hele Nordjylland Vi kører i hele Nordjylland

el-scootere

Hør om den mest almindelige psykiske lidelse AARS: Torsdag 5. november holder Bedre Psykiatri Vesthimmerland informationsaften om angst på Aars Bibliotek med psykoterapeut Lene Brøndum Madsen, som er specialist i behandling af angst, ocd og fobier. 350.000 mennesker i Danmark lider lige nu af angst i en grad, så det begrænser deres livskvalitet og ofte evnen til at gå på arbejde, i skole eller tage en uddannelse. - Angst er den mest almindelige psykiske lidelse i Danmark. Hvert 5. menneske i Danmark vil i løbet af en livstid blive ramt af angst, og det er således

21. OKTOBER 2015

5. november vil blandt andre Lene Brøndum Madsen fortælle om angst, når Bedre Psykiatri Vesthimmerland holder informationsmøde på Aars Bibliotek.

eller er rædselsslagen for at møde en edderkop, en slange, en mus eller en bi? Så kom og hør hvad

Hanne Støvring fra Aars formidler Hammershøi i NY

ALT I ELARBEJDE Køl - hårdehvidevarer Varmepumper - radio/tv Preben Nielsen

Christian Gregersen

Hun har i et år opbygget partnerskaber for at skaffe penge til projektet Limfjordsvej 10 - 9670 Løgstør - Tlf. 9867 1933 - 9867 6280 info@midtfjordel.dk - www.midtfjordel.dk

Af Thorkil Christensen AARS: I sidste uge da Scandinavia House på Park Avenue i New York åbnede dørene til en udstilling med værker af den danske kunstner Vilhelm Hammershøi, stod den tidligere Aars-pige Hanne Støvring i kulissen efter i det seneste år at have opbygget partnerskaber med privatpersoner, firmaer og fonde i den amerikanske storby. Partnerskaberne har nu gjort projektet muligt. Hanne Støvring, som Aars Avis mest har omtalt i relation til hendes egen kunst og udstillinger, har også i 10 år arbejdet med fundraising på Statens Museum for Kunst i København. Sidste år skiftede hun adresse til New York for at lede, koordinere og vækste ”American Friends of SMK”, som skal udvikle nogle af det danske museums internationale aktiviteter og samtidig finansiere dem. - Min opgave er at rejse penge her i USA fordi Statens Museum for Kunst ønsker at teame op om flere udstillinger og projekter internationalt. Den slags er der ikke fuldt økonomisk råderum til i budgetterne hjemme, så det kræver at vi finder ud af, hvordan man skaffer økonomien eksternt, siger Hanne Støvring, som indtil videre har nået sit første mål om at skaffe 250.000 dollar - godt 1.6 mio. kr. til at finansiere udstillingen med Hammershøis værker i Amerika. - En anden tradition i USA er at give tilbage til samfundet gennem filantropi.

Højeste dagspris gives for jern og metaller

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NiBe ProdukT ISO 14001

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

Bagagerumssalg Indendørs bagagerumssalg Hanne Støvring sammen med direktør for Statens Museum for Kunst Mikkel Bogh og kurator for Hammershøi-udstillingen i New York, Dr. Kasper Monrad.

Hvor vi i Danmark oftest fundraiser via samarbejde med virksomheder og fonde, er der mange flere privatpersoner med store formuer og kunstinteresser, der giver penge til kunsten her i USA, siger Hanne Støvring. I en alder af 37 år solgte Hanne Støvring sidste år sin lejlighed i København og flyttede ind i en delelejlighed i New York. Hun skal nemlig ikke kun finansiere kunst, men også sin egen løn i en by hvor omkostningerne er skyhøje. Det er et udfordrende og udviklende eventyr uden nogen opskrift, siger Hanne Støvring, som skal finde frem til nye metoder overfor donatorer og sponsorer sammen med den bestyrelse, der sammen med hende

selv er kernen i American Friens of SMK. Arbejdet består i høj grad af at identificere, skabe og holde kontakter til mennesker, der har interesse for dansk kunst eller er i slægtskab med det skandinaviske og finde ud af, hvad de gerne vil have igen for deres støtte. Nogle vil gerne være en del af et netværk om kunsten, andre vil gerne have deres navn på plakaten. Så en af Hanne Støvrings udfordringer er at finde ud af, hvad der får dem ”med om bord”. Med finansieringen af Hammerhøi-udstillingen kan Hanne Støvring nu arbejde videre med museets vision om at få en endnu bredere international profil, helt på linje med andre store nationalgallerier og

museer, som f.eks Tate Britain og Modern i London eller franske Louvre, der også har American Friends instanser i byen. - Man skal lære tonen og formen her. USA og Danmark er to forskellige markeder og traditioner. Der er ingen tvivl om, at det kræver en stor portion åbenhed, mange mange timer og kreativitet... Til gengæld giver det unikke oplevelser og et spændende netværk... Jeg er en ildsjæl, vild med udfordringen, og jeg er stolt af udviklingen indtil nu. Potentialet er stort og mit gåpåmod det samme, lyder det fra den tidligere Aarspige som også stadig maler og udstiller - i blandt andet Galleri Himmerland i ­Gatten.

HVER LØRDAG KL. 10.00-14.00 fra 24. oktober til 23. januar (dog undtagen lørdag den 14. nov. - 12. dec. - 19. dec. - 26. dec. og 2. jan.)

STADEPLADS KR. 150,Stadepladsen er ca. 5x3,5 meter. Opstilling/trailere fredage kl. 8-12 På dagen kl. 8.00 - 10.00 (port åbnes ikke) Tilmelding på tlf.: 98 62 48 00 Mulighed for leje af borde og stole.

GRATIS

ADGANG FOR BESØGENDE

MESSECENTER VESTHIMMERLAND

Messevej 1, 9600 Aars, tlf.: 98624800

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

“En bid af Malou” og Kvickly Aars indleder fælles mission Lokal ildsjæl vil sprede madglæde hos kunderne AARS: Den lokale ildsjæl Marie-Louise Hannesbo Pedersen (Malou) og butiksbestyrelsen i Kvickly Aars har indgået et samarbejde for at sprede madglæde hos kunderne i Kvickly Aars. Formålet er at inspirere og motivere alle til at lave smagfuld, simpel og supernærende mad af gode råvarer. Marie-Louise Hannesbo Pedersen er indehaver af firma “En bid af Malou”. I hendes arbejde hjælper hun blandt andet familier til at skabe rammerne til en bedre balance i hverdagen. De kan herved blive bedre til at samarbejde, kommunikere, være positive og se det unikke i hinanden.

Hun bruger mad som talerør til at kommunikere sit budskab. Både voksne og børn kommer med hende i køkkenet, og lærer at finde deres indre Mesterkok frem. Det er Malou’s mål at styrke børnenes selvbillede og selvværd. Fokus er, at de ikke blot bliver mestre i køkkenet, men også i deres eget liv. De fælles succeser i køkkenet styrker familien, bringer dem tættere sammen. Hendes budskab er, at vi skal have glade hjerter, så der kan komme kærlighed ind i madlavningen. Med nye spændende råvarer af god kvalitet og oven i købet ofte lokalt dyrket, så kan det ikke lyde meget bed-

Marie-Louise Hannesbo Pedersen vil på udvalgte fredage sprede madglæde hos kunderne i Kvickly Aars.

re i butiksbestyrelsen Kvickly Aars. De ønsker netop at sprede budskabet omkring god kvalitet og derved være med til at bidrage til fantastiske smagsoplevelser, gode

historier og øget madglæde hos vores kunder. På udvalgte fredage, første gang 23. oktober om eftermiddagen, vil Malou besøge Kvickly Aars og sprede madglæde. Hun serverer smagsprøver - selvfølgelig krydret med en stor portion kærlighed. Hun vil lege med mad sammen med børnene og gøre det til en indkøbstur, de helt sikkert ikke vil glemme. Malou er klar med inspiration, gode råd og er altid åben for at svare på de spørgsmål, kunderne måtte ligge inde med omkring mad, madlavning, sundhed, og hvordan man kan få det hele til at spille sammen i en travl hverdag.

SIDE 9 ůĂƌŵͲŽŐŽǀĞƌǀĊŐŶŝŶŐƐƐLJƐƚĞŵĞƌ

,ŝŵŵĞƌůĂŶĚ

ůƟĚŬƵŶϮϴϵŬƌͬ͘ƟŵĞŶ͊ ͲŝŶŬů͘ŵŽŵƐ

^ŝŬƌŝŶŐΘ/d

ůƚŝŶĚĞŶĨŽƌ͗ ͲdLJǀĞƌŝĂůĂƌŵĞƌ ͲsŝĚĞŽŽǀĞƌǀĊŐŶŝŶŐ ͲĚŐĂŶŐƐŬŽŶƚƌŽů ͲEĞƚǀčƌŬ

WƌŝǀĂƚƚLJǀĞƌŝĂůĂƌŵ<hEϮϰϵϱŬƌ͘

/ŶŬů͘ŵŽŶƚĞƌŝŶŐ͕ŬƌčǀĞƌŝŐĞŶĂďŽŶŶĞŵĞŶƚ

,ƵƐŬ͕ǀŝĞƌŽŐƐĊďĞŚũčůƉĞůŝŐ ŵĞĚWƉƌŽďůĞŵĞƌ͘͘͘

ǁǁǁ͘ŚŝŵŵĞƌůĂŶĚͲƐŝŬƌŝŶŐ͘ĚŬ ƚůĨ 30 711 722

Efterårssalg NYHed

Intropris

4.999,Ekskl. ben

Str. 90 x 200 cm. 5-zone pocket madras Medium eller fast. Trådløs fjernbetjening. Ekstra tyk top - 7,5 cm tyk. XL-skum med æggebakkestruktur på den ene side og fast på den anden side. Flot stof Bamboo tætvævet. Endebremser. Danskproduceret

NU

Bagagerumssalg og loppemarked i Aars hurtigt ude af startblokken, fortæller Marianne Poulsen, der er med til at arrangere bagagerumssalgene. - Erfaringsmæssigt ved vi, at der kommer en del udstillere og en del købere - det er således en fordel at komme i god tid. Hvis man er interesseret i sælge sine varer på alle lørdagene og dermed på

HOLDER ÅBENT HUS Lør. 24. og søn. 25. oktober Begge dage kl. 11 til 16

BESPARELSER

PÅ OVERGEMTE MODELLER 2014 MODELLER

SPAR

2015 MODELLER

SPAR

Pølsemanden serverer lidt godt til ganen.

RESTSALG AF

75 %

15%

RABAT

10 %

NYHEDER ’16

RESTSALG

AF KAMPATELTE

eller 20% rabat på alt* Kampa udstyr. (*Gælder ikke Kampa og telte tilbehør til telte.)

fritidstøj

KOM OG SE DE NYE TELTE FRA ISABELLA OG KAMPA. OPLEV DET SIDSTE NYE INDENFOR CAMPINGVOGNE Positionsstol Før kr. 699,-

NU KUN

49 9,-

KaminX petroleumsovn Før kr. 2599,-

NU KUN

1999,-

SPAR OP TIL

75 %

OVERGEMTE MODELLER

Åbningstider: Mandag til fredag kl. 10 -17 | Lørdag lukket | Søndag kl. 12 -16 Danmarksvej 18 | 9670 Løgstør | www.logstor-caravan.dk | post@logstor-caravan.dk

4 stk. demo Farstrup otiumstole til speciel efterårspris i denne uge.

Torsdag - Fredag Lørdag

Cobb grill & udstyr

Forbehold for trykfejl og udsolgte varer. De viste campingvogne er pressefotos.

STORE

SpiSebord Hvid m/sort kant og klap 75 x 120 cm + 1 plade 40 cm. Trådben. Normalt 2.195,Lev. også i 75 x 75 cm + 1 plade 40 cm. Normal 1.999,-. Nu 999,-

HERRETØJ

”Det koster GRATIS”

Løgstør Caravan Center

at “åbne sit bagagerum” til hver eneste af vores bagagerums-lørdage, er det mulighed for at lave en reservering, men hvis man blot er interesseret i én eller flere lørdage, så er det først til mølle, siger Marianne Poulsen, der dog lover, at man tager de to store haller i brug, hvis det bliver nødvendigt.

%

lørdag 24. oktober er der således mulighed for at deltage i baggagerumssalget, og muligheden gentages hver lørdag til og med 5. december. Efter nytår er der endvidere baggagerumssalg 9. og 16. januar, og så er der ellers dømt stort bagagerumssalg og loppemarked. Og det er med at være

reSTpA rTi

÷3 0

AARS: Messecenter Vesthimmerland gentager sidste års succes, når man i vinterperioden åbner dørene - eller rettere portene - op for et stort indendørs bagagerumssalg, hvor alle har mulighed for at komme og sælge, købe eller bytte. Tidsrammen for det indendøres bagagerumssalg er udvidet i år, og allerede

1.399,-

Tlf. 98 62 19 60


Aars Avis

SIDE 10

21. OKTOBER 2015

TV-PROGRAMMER ONSDAG 21. OKTOBER 05.15 05.45 06.15 10.30 12.00 12.30 15.15 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 21.00 21.30 22.30 00.25 01.05 01.50 02.45

De danske skove Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Auktionshuset Eftermiddagsprogrammer Kriminalkommissær Barnaby Landsbyhospitalet TV Avisen Fra yt til nyt Nyhedsblok med Aftenshowet Den store bagedyst På rejse med Riising og mor TV Avisen med Penge og Sporten Shetland: Sort som ravnen. Eng. krimi Kystvagten De heldige helte Spooks Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.45 13.25 14.05 15.10 16.10 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.45 23.30 00.15 01.15 02.55

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Fantastiske fund Huse der aldrig kommer til salg Huse under hammeren Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? QuizQuiz show med Hans Pilgaard Nyhedsblok med Go’ aften DanDan mark 3 x Beliggenhed Knæk Cancer: Kræft & Kærlighed Vild med dans - trin for trin Nyhedsblok Natholdet på Danmarksturné Top 20 Funniest Grænsepatruljen. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Natfjernsyn

TORSDAG 22. OKTOBER 05.10 05.40 06.10 10.25 11.55 12.25 15.15 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30 22.30 00.00 01.10 01.55

De danske skove Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Auktionshuset Eftermiddagsprogrammer Dalgliesh: Mord på laboratoriet. Eng. krimiserie. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Fra yt til nyt Nyhedsblok med Aftenshowet Bonderøven Business på Bryllupsøen Kontant TV Avisen med Bag Borgen og Sporten Kriminalkommissær Foyle Kommissær Janine Lewis De heldige helte Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.45 13.25 14.05 15.10 16.10 17.00 20.00 20.50 21.35 22.00 22.45 23.30 00.15 01.05 02.45

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Fantastiske fund Huse der aldrig kommer til salg Huse under hammeren Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? QuizQuiz show med Hans Pilgaard Nyhedsblok med Go’ aften DanDan mark Landmand søger kærlighed Knæk Cancer: Kræft & Kærlighed - når livet går videre... Fantasifulde rum Nyhedsblok Natholdet på Danmarksturné Top 20 Funniest Grænsepatruljen. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Natfjernsyn

FREDAG 23. OKTOBER 05.20 05.50 06.20 10.25 11.55 12.25 15.15 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 23.30 01.20 03.10

De danske skove Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Auktionshuset Eftermiddagsprogrammer Dalgliesh: Mord på laboratoriet. Eng. krimiserie. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Skattejægerne Nyhedsblok Disney Sjov Versus TV Avisen med Vejret Midt om natten. Dansk drama fra 1984 The Grey. Amr. actionthriller De kalder mig Trinity. Italiensk westernkomedie fra 1970 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.45 13.25 14.05 15.10 16.10 17.00 20.00 21.50 22.05 23.15 00.05 01.05 02.45 04.35

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Fantastiske fund Huse der aldrig kommer til salg Huse under hammeren Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ aften DanDan mark Vild med dans knækker cancer Knæk Cancer snigpremiere Vild med dans knækker cancer Vild med dans knækker cancer afgørelsen Kim Larsen & Kjukken live - en lille pose støj Cold Case. 2 afsnit Pure Country 2: The Gift. Amr. romantisk drama fra 2010 Venner. 2 afsnit

LØRDAG 24. OKTOBER 05.30 De danske skove 06.00 Liv på fjeldet 06.40 Kyst til kyst - Mariager Fjord til Slotø 07.40 Okinawa-rottens genkomst. Japansk naturprogram 08.30 Verdens ældste hundeinternat. Brit. dokumentarserie. 2 afsnit 09.15 Næsehorn i Serengeti. Tysk naturprogram 10.00 De uheldige helte. Eng. 70’erkultserie. 2 afsnit 11.40 Halifax 13.15 Business på Bryllupsøen 13.45 På rejse med Riising og mor 14.15 Sporløs 15.00 Guld på godset 16.00 Dokumania: Gasolin’ 17.30 Versus 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Hjælp! Vi har tigre i huse. DyreDyre program fra BBC 20.00 Downton Abbey 20.50 Lewis: Mørket falder på. Eng. krimi fra 2010 22.20 Wallander: Brandvæg. Svensk krimi-miniserie fra 2007 23.45 The Kids Are All Right. Amr. komediedrama fra 2010 01.25 De ubesejrede. Amr. western fra 1969 03.20 Mord i centrum. 2 afsnit

06.00 06.05 06.20 06.40 07.05 07.30 08.00 12.00 12.15 13.15 15.55 16.50 17.05 17.50 17.55 19.00 19.45 20.00 22.10 22.25 00.15 02.05 03.05 03.55

Oisteins blyant Mouk My Little Pony Den lille brandskole Batman Animaniacs Go’ morgen Danmark Nyhederne Knæk Cancer: Hvem vil være milmil lionær? Vild med dans knækker cancer. 2 afsnit Vild med dans knækker cancer afgørelsen SuperMatchen: Studiet SuperMatchen: Viborg - Randers HK (k) Nyhedsblok SuperMatchen: Viborg - Randers HK (k) Nyhedsblok Sportscenter Knæk Cancer Live - direkte indind samlingsshow Kærlig hilsen Vild med dans Knæk Cancer Live Fair Game. Amr. thriller-drama fra 2010 Without Limits. Amr. sports-drama fra 1998 Grænsepatruljen Natfjernsyn

SØNDAG 25. OKTOBER 05.15 De danske skove 05.45 Verdens ældste hundeinternat. Brit. dokumentarserie. 2 afsnit 06.30 Midt i naturen 07.30 Tæt på vores kæledyr. 2 afsnit 08.50 Fugle i storbyen. Brit. naturpronaturpro gram 09.45 De uheldige helte. Eng. 70’erkultserie. 2 afsnit 11.25 Øst for solen 12.20 Kriminalkommissær Foyle. Eng. krimiserie 14.00 Downton Abbey. Eng. dramaserie fra 2015 14.50 Gift ved første blik 15.35 Den store bagedyst 16.35 HåndboldSøndag: Skjern HåndHånd bold-Kadette Schaffhausen (m) 18.30 Nyhedsblok 19.00 Umage dyrevenner. Dokumentar fra BBC 20.00 Broen. Dansk-svensk krimiserie 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 The Expendables. Amr. actionfilm fra 2010 23.45 Mord i familien 00.35 Luther - strømer på kanten. 2 afsnit 02.20 Der er noget i luften. 3 afsnit 03.35 Han, hun og godset 04.05 Grøn glæde. 2 afsnit

06.00 06.05 06.20 06.40 07.05 07.35 08.00 12.00 12.15 13.05 16.40 18.00 18.12 18.20 18.25 19.00 19.30 20.00 21.00 23.45 00.35 01.20 02.10 03.00 03.30 04.00

Oisteins blyant Mouk The Looney Tunes Show Den lille brandskole Hvalpen Scooby-Doo Animaniacs Go’ morgen Danmark Nyhederne Landmand søger kærlighed Størst. Dansk program med Peter Ingemann. 4 afsnit Voice Junior, semifinalen. DanDan marks sjoveste musikskole Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Dit efterårsvejr Go’ appetit Nyhederne Regionalprogram Hvem vil være millionær? Quizshow med Hans Pilgaard Django Unchained. Amr. western fra 2012 Norskov. Dansk dramaserie Det hemmelige USA - bag facaden i Det Hvide Hus Det sejeste sjak - Great Lake Warriors Robsons vilde fiskedyst Dødsensfarlige dyr - special Venner Nyhederne og Vejret

DR1 fredag kl. 21.25: ”Midt om natten” MANDAG 26. OKTOBER 05.10 05.40 06.10 10.25 11.55 12.25 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30 22.30 00.00

07.00 11.00 11.25 11.55 12.40 13.20 16.00 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00 21.30 22.30 23.00 23.55 00.25 00.55 01.40

DR2 Morgen Madmagasinet Ha’ det godt USA indefra Smag på Tokyo Eftermiddagsprogrammer Fra Muld til Guld DR-Friland: Svedehytten DR2 Dagen Smag på Sydafrika USA indefra Imperiets sensommer. Eng. dra dramaserie Homeland Deadline Ebola - døden i landsbyen Død over Downs So ein Ding 60 Minutes Deadline Nat

TORSDAG 22. OKTOBER 07.00 11.00 11.25 11.55 12.40 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00 21.00 21.30 22.00 22.15 22.30 23.00 23.30 00.10

DR2 Morgen Penge Ha’ det godt USA indefra Eftermiddagsprogrammer DR-Friland: Møbler med motorsav DR2 Dagen Vestens største metro USA indefra Debatten Detektor Quizzen med Signe Molde Hva’ sker der danskere Banken Deadline Syge danskere i Sengepraktik Stjernekokke - Drømmen om Michelinstjerner Natfjernsyn

17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30 22.30 00.00 01.10

FREDAG 23. OKTOBER 07.00 11.00 11.25 11.55 13.55 15.00 16.00 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00 21.45 22.30 23.00 23.45 00.30 02.15

DR2 Morgen Bag Borgen Ha’ det godt Hairy Bikers i Asien. 2 afsnit Ekstrem verden Når mænd er værst. Eng. kome komedieserie. 2 afsnit Fra Muld til Guld DR-Friland: Stendiget DR2 Dagen Rytteriet. 2 afsnit Husker du... 2005 The Kingdom. Amr. actionthriller fra 2007 Vold bag tremmer Deadline JERSILD minus SPIN 60 Minutes Psycho. Amr. gyser fra 1960 Deadline Nat

LØRDAG 24. OKTOBER 08.00 09.00 09.50 10.35 11.05 13.05 13.50 14.30 17.00

DR2 Morgen Tidens tegn Ekstrem verden Lisa goes to Hollywood Hairy Bikers i Asien. 2 afsnit Livet i lerhytten 20 år med Dansk Folkeparti DR2 Tema: Søvn Tidsmaskinen

Nyheder fra Grønland DR2 Morgen Formiddagsprogrammer Kampen om indvandringen Den rådne banan Vi ses hos Clement Quizzen med Signe Molde Eftermiddagsprogrammer Cat Ballou. Amr. westernkomedie fra 1965 Den hvide dronning Tidsmaskinen Rytteriet. 2 afsnit Hva’ sker der danskere Nak & Æd Vi ses hos Clement Deadline Næste uges TV JERSILD minus SPIN Natfjernsyn

Lørdag kl. 20.50: “Lewis: Mørket falder på” Lewis og Hathaway må opklare mordet på Hobsons gamle studiekammerat.

20.45 21.30 22.00 22.30 23.00 23.45 00.15 00.45

DR2 Morgen Kontant Ha’ det godt USA indefra Vestens største metro Eftermiddagsprogrammer DR-Friland: Ud af skuret DR2 Dagen Verdens sikreste fængsel USA indefra Stjernekokke - Smagen af Michelinstjernerne Indefra med Anders Agger Død over Downs So ein Ding Deadline Vi ses hos Clement Quizzen med Signe Molde Næste uges TV Natfjernsyn DR2 Morgen Horisont Ha’ det godt USA indefra Verdens sikreste fængsel Eftermiddagsprogrammer DR-Friland: Ud af skuret DR2 Dagen Verdens højeste tv-tårn USA indefra Livet i lerhytten Husker du... 2006 Danske iværksættereventyr DR2 Undersøger Deadline Den russiske ambassadør Detektor Rytteriet. 2 afsnit Banken. 2 afsnit Deadline Nat

Chicago Fire Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians The Kardashians indtager The Hamptons Luksusfælden Bones NCIS Jeopardy. 2 afsnit Politirazzia Bones The Blacklist State of Affairs NCIS. 2 afsnit Natfjernsyn

TORSDAG 22. OKTOBER

15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00 23.00 23.55 01.50 02.40

Chicago Fire Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians indtager The Hamptons. 2 afsnit Luksusfælden Bones NCIS Jeopardy. 2 afsnit Familien fra Bryggen Flyt eller forny Trendsætterne Girlfriends’ Guide to Divorce NCIS. 2 afsnit Bones Natfjernsyn

FREDAG 23. OKTOBER

Lørdag kl. 20.00: “Knæk Cancer Live” Et veloplagt værtshold sørger for en blanding af humor, underholdning og alvor i studiet.

05.50 06.35 07.20 08.05 09.05 10.00 12.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00

TIRSDAG 27. OKTOBER 07.00 11.00 11.25 11.55 12.35 13.20 16.30 17.00 18.30 19.15 19.55 20.45 21.30 22.00 22.30 23.00 23.45 00.15 01.00 01.30

15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00 01.50 05.50 06.35 07.20 08.05 09.05 10.00 12.00 13.00

MANDAG 26. OKTOBER 07.00 11.00 11.30 12.00 12.40 13.25 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00

De danske skove Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Auktionshuset Eftermiddagsprogrammer Dalgliesh: Døde nattergale. Eng. krimiserie. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Fra yt til nyt Nyhedsblok med Aftenshowet Gift ved første blik Løvens hule TV Avisen med Madmagasinet og Sporten Camilla Läckbergs Strandridderen. Svensk krimi Kommissær Janine Lewis Natfjernsyn

ONSDAG 21. OKTOBER 05.50 06.35 07.20 08.05 09.05 10.00 12.00 13.00 14.00

SØNDAG 25. OKTOBER

18.10 19.10 20.00 20.45 21.00 21.45 22.30 23.00 23.30 00.15

20.00 20.50 21.25 22.00 22.45 23.20 00.05 00.55

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Fantastiske fund Huse der aldrig kommer til salg Huse under hammeren Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Norskov. Dansk dramaserie Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste Langt ude på prærien Nyhedsblok Natholdet Top 20 Funniest Grænsepatruljen. 2 afsnit Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.20 13.55 14.55 16.25 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.45 23.20 00.05 01.05 02.45 03.15

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Fantastiske fund Huse der aldrig kommer til salg Huse under hammeren Grænsepatruljen. 3 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Størst Razzia Station 2 Politirapporten Nyhedsblok Natholdet Top 20 Funniest Grænsepatruljen. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Natholdet Natfjernsyn

TV3

17.50 Midt om natten. Dansk drama fra 1984 20.00 DR2 Tema: Kim Larsen 70 år 22.30 Deadline 23.00 Quizzen med Signe Molde 23.30 Debatten 00.30 Land and Freedom. Eng. krigs krigsdrama fra 1995 02.15 Mellem to verdener. Amr. dokudoku mentar 03.10 Deadline Nat 07.30 08.00 09.00 11.35 12.05 13.05 13.50 14.20 16.35

06.00 06.30 12.00 12.45 13.30 14.05 15.10 16.10 17.00

TIRSDAG 27. OKTOBER 05.10 05.40 06.10 10.25 11.55 12.25 15.20

DR2 ONSDAG 21. OKTOBER

De danske skove Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Auktionshuset Eftermiddagsprogrammer Dalgliesh: Mord på laboratoriet. Eng. krimiserie. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Fra yt til nyt Nyhedsblok med Aftenshowet Kender Du Typen? Historien bag Historien: BorgmeBorgme sterfinten TV Avisen med Horisont og Sporten Kommissær George Gently Natfjernsyn

22.25 00.35 02.35 04.30

Chicago Fire Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians indtager The Hamptons. 2 afsnit Luksusfælden Bones NCIS Ramsay’s Kitchen Nightmares Luksusfælden xXx. Amr. action-thriller fra 2002 Nådeløs hævn. Amr. drama fra 2009 Sudden death. Amr. actionfilm fra 1995 Out of Sight. Amr. komedie Mulaney

LØRDAG 24. OKTOBER

Søndag kl. 22.10: ”The Expendables”

Søndag kl. 21.00: ”Django Unchained”

05.00 05.45 06.35 07.30 09.00 10.00 11.50

Ramsay’s Kitchen Nightmares Gordon Ramsays kokkeskole Mozart in the Jungle. 2 afsnit Full Of It. Amr. komedie State of Affairs Bones. 2 afsnit NCIS. 4 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

15.25 Stolthed og Fordom. Amr. romantisk drama fra 2005 18.00 Bones 19.00 Politirazzia 20.00 xXx2: The Next Level. Amr. action/fantasy/krimi fra 2005 22.00 Bad Boys. Amr. actionkomedie fra 1995 00.25 xXx. Amr. action-thriller 02.25 Natfjernsyn

SØNDAG 25. OKTOBER 04.50 Alle tiders barnepige. 3 afsnit 06.00 According to Jim. 2 afsnit 06.45 Kærlighedens mønster. Amr. drama fra 1995 08.50 Bones. 2 afsnit 10.35 NCIS. 2 afsnit 12.30 The Family Stone. Amr. roman romantisk komedie fra 2005 14.30 Bad Boys. Amr. actionkomedie 17.00 Mit plastikmareridt 18.00 Flyt eller forny 19.00 Familien fra Bryggen 20.00 Luksusfælden 21.00 Trance. Brit./fransk krimidrama fra 2013 23.00 Rædslernes nat 00.00 Luksusfælden 00.55 Ramsay’s Kitchen Nightmares 01.55 Natfjernsyn

MANDAG 26. OKTOBER 05.50 06.35 07.20 08.05 09.05 10.00 12.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.25 22.25 23.25 01.25 02.20 03.05 03.55

Chicago P.D. Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians indtager The Hamptons. 2 afsnit Luksusfælden Bones NCIS Jeopardy. 2 afsnit Robinson Ekspeditionen 2015 100 Code Politirazzia NCIS. 2 afsnit Bones Chicago P.D. Ramsay’s Kitchen Nightmares Trance. Brit./fransk krimidrama

TIRSDAG 27. OKTOBER 05.50 06.35 07.20 08.05 09.05 10.00 12.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00 01.55 02.45

Chicago P.D. Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians indtager The Hamptons. 2 afsnit Luksusfælden Bones NCIS Jeopardy. 2 afsnit Luksusfælden Mit Plastikmareridt Rædslernes nat 100 Code NCIS. 2 afsnit Bones Natfjernsyn


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 11

Superpriser på lækre

EFTERÅRSVARER kun hos Skott....

Bluse

Normalpris 1000,-

Nu 600,-

Jakke

Normalpris 1300,-

Nu 800,-

Nederdel Normalpris 1200,-

Nu 700,-

Bukser

Normalpris 900,-

OVERTØJ!

Nu 500,-

Kollektionsprøver fra Str. M-L Normalpris op til 2.000,-

600,NU FRIT VALG...

Bluse

Normalpris 700,-

Nu 400,Nederdel Normalpris 1200,-

Nu 700,-

...Her finder du dine favoritter... RSLEV RØNDE B G O RG ye I AALBO r masser af n es e er d i vor sstyles r å r e t f e

+size

LING A F Dr.E42-56. st

AALBORG . TLF. 98 16 65 64 | BRØNDERSLEV . TLF. 98 82 19 66 | ROLD . TLF. 98 56 14 73


Aars Avis

SIDE 12

21. OKTOBER 2015

Skriv en novelle med Aars Avis som omdrejningspunkt 20.000 kroner i præmie til vinderen af ny novellekonkurrence

24. og 25. oktober er der helsemesse i Messecenter Vesthimmerland, og her er der også plads til det alternative.

Helsemesse i Aars AARS: Både det himmelske, det jordiske og det midt i mellem er på menuen, når Messecenter Vesthimmerland 24. og 25. oktober slår sin himmelport op til messen Helse-, Sundhed- og Velvære. Ikke færre end 40 udstillere vil være på plads i messecentret, og blandt udstillerne vil der være en del ”alternative”” og ”alternative behandlere”. I et velfærdssamfund har menneskets krop og psyke en del udfordringer, som vores forfædre i urtiden ikke havde – og netop et indblik i de udfordringer og muligheder for at imødekomme dem, kan besøgende på Helse,- Sundhed- og Velvære komme til foredrag om. Og det er blot ét af mange foredrag til årets messe. - Vi har foredrag om kroniske smerter, der ikke behø-

ver at være kroniske. Der er foredrag om ansigtslæsning og klangmassage. Ikke færre end ti forskellige foredrag pryder de to dage, fortæller Inge Bjørn, der har været ansvarlig for helsemessen i mange år. Er man til astrologi, så er det foredrage søndag, man skal deltage i. Her vil astrolog Kaj Larsen fortælle om sjælens kontakt til planeterne. Også Peer Heissel er på foredragsprogrammet med facereading søndag. Han er kendt som studievært på DK4 i programmet ”Naturligvis” om naturlig sundhed. Han vil ansigtslæse en eller flere frivillige under foredraget. Alt i alt er der lagt op til en spændende messe - med alt godt mellem himmel og jord.

AARS: Går du med en forfatter i maven? Så har du nu mulighed for at få flere hundrede tusinde læsere i tale på én gang og samtidig sikre dig hele 20.000 i præmie for dit litterære værk. Det er nemlig, hvad der stilles i udsigt til vinderen af en novellekonkurrence, som brancheforeningen Danske Lokalaviser netop har udskrevet i forbindelse med sit 40 års jubilæum. - Trods disse års stærke fokus på de elektroniske medier er der stadigvæk masser af livskraft i det skrevne ord, trykt på papir. Det leverer de lokale ugeaviser et synligt bevis på hver eneste uge. Ord og papir er også en rigtig god kombination i en mere kunstnerisk sammen-

hæng, og derfor har vi valgt at markere foreningens jubilæum med en novellekonkurrence, hvor den lokale ugeavis skal spille en hovedrolle, forklarer redaktør Thorkil Christensen, Aars Avis, der er formand for Danske Lokalaviser, som er brancheorganisation for godt 60 lokale ugeaviser, spredt over hele landet. Ud over at den lokale ugeavis skal spille en hovedrolle i novellen, er der frit slag for fantasien. Novellen, der må være på op til 10.000 anslag, skal indsendes senest 1. februar. Vinderen af novellekonkurrencen vil blive udvalgt af en tre mands jury, bestående af forfatter, journalist og klummeskriver Arne Mariager samt Thorkil Christensen og

Villy Guldbrand Jensen fra Danske Lokalavisers bestyrelse. - Novellekonkurrencen er åben for alle. Både forfattere, der allerede har fået udgivet ét eller flere værker, og mennesker, der hidtil kun har skrevet til skrivebordsskuffen eller måske aldrig har prøvet kræfter med selv at skrive skønlitteratur. Vi både håber og tror, at mange af vores læsere vil tage udfordringen op og skrive en novelle til konkurrencen. Ud over de mange rare penge, man kan vinde, er det også en oplagt mulighed for at nå ud til et meget stort antal læsere. Vindernovellen vil nemlig blive bragt i alle foreningens medlemsaviser, der har et samlet oplag på mere end 750.000 og dermed over

ůĂƌŵͲŽŐŽǀĞƌǀĊŐŶŝŶŐƐƐLJƐƚĞŵĞƌ

,ŝŵŵĞƌůĂŶĚ

ůƟĚŬƵŶϮϴϵ͕ͲƉƌ͘ƟŵĞ͊

ůƚŝŶĚĞŶĨŽƌ͗ ͲdLJǀĞƌŝĂůĂƌŵĞƌ ͲsŝĚĞŽŽǀĞƌǀĊŐŶŝŶŐ ͲĚŐĂŶŐƐŬŽŶƚƌŽů ͲEĞƚǀčƌŬ

^ŝŬƌŝŶŐΘ/d

sŝĞƌŽŐƐĊďĞŚũčůƉĞůŝŐ ŵĞĚWƉƌŽďůĞŵĞƌ

,ũčůƉƟůĚĞƚŶLJĞtŝŶĚŽǁƐ͍

ǁǁǁ͘ŚŝŵŵĞƌůĂŶĚͲƐŝŬƌŝŶŐ͘ĚŬ ƚůĨ 30 711 722

JULEBASAR

Tombola Samarbejdsmøder mellem Aars Bibliotek, lokale seniorforeninger og kommunens ældrerådgivere har ført til oprettelsen af “Seniorliv på valgfag”.

Seniorliv på valgfag i Aars

AARS KIRKECENTER KIRKEPLADS 6 LØRDAG 14. NOVEMBER KL. 10-16 En anderledes julebasar med finere håndværk, patchwork, hjemmestrikkede strømper, broderede løbere, glaskunst, børnetøj, smykker, juletræstæpper, søde sager til julen m.m. Basaren har også åbent søndag kl. 11.00 til 13.00.

AARS: Det er en mandag formiddag på Aars Bibliotek. Ved et af langbordene sidder en gruppe mænd og snakker om lokalhistorie. Ved et andet bord sid-

H

Grundlagt 1927 -stadig på vej

Se udvalg på www.aarskirke.dk

Overskuddet går ubeskåret til julehjælp.

der en gruppe og spiller bridge, mens den varme kaffe damper fra koppen. Sådan bliver rammerne, når Vesthimmerlands Biblioteker inviterer indenfor til “Seniorliv på valgfag”

FRerreg r A ård kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Der vil være kaffe på kanden og brød i handlen.

Simested Cementstøberi ApS

www.aarskirke.dk

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

i november. Projektet er et nyt samarbejde mellem Vesthimmerlands Biblioteker og en række lokale foreninger og aktivitetstilbud med det formål at sætte fokus på det gode seniorliv. Hver mandag formiddag i november kan man komme ned på Aars Bibliotek til en hyggelig snak over en kop kaffe og lidt sødt og sam-

én million læsere, oplyser Thorkil Christensen.

Fakta - Novellekonkurrence, udskrevet af Danske Lokalaviser. - Omfang op til 10.000 anslag. - Den lokale ugeavis skal spille en hovedrolle i novellen. - Bedste novelle honoreres med 20.000 kroner. - Afleveringsfrist: 1. februar 2016. - Sendes pr. mail til noveller@danskelokalaviser.dk eller pr. post til Danske Lokalaviser, Samsøvej 21, 8382 Hinnerup.

tidig få smagsprøver på, hvad det vil sige at deltage i eller være frivillig i en lokalforening eller et aktivitetstilbud. Det hele bliver holdt i en afslappet og uforpligtende ramme, hvor man blot kan møde op og mødes over en snak om hobbyer, interesser og lokalnyt. Projektet har til sigte at skabe netværk og synlighed på de mange gode tiltag, der findes, og en række frivillige i et bredt udvalg af kommunens foreninger for ældre har deltaget i udviklingen og udformningen af forløbet. Bibliotekets projektleder for “Seniorliv på valgfag”, Randi Kristensen, er glad for samarbejdet med de lokale aktører og aktiviteter og ser store muligheder for et fremtidigt samarbejde. - Vi har i samarbejde med lokale ildsjæle sammensat et mangfoldigt program, der giver mulighed for at få et unikt indblik i, hvad lokalområdet har at byde på. Vores samarbejdspartnere gjorde os opmærksomme på, at der findes utallige tilbud og aktiviteter til seniorerne, men at der manglede et overblik og en introduktion. Da mange foreninger også ønsker flere medlemmer, slår vi to fluer med et smæk ved at invitere aktiviteter og mulige medlemmer til “Seniorliv på valgfag”. Vi har i første omgang sat fokus på mændene, men vi håber i fremtiden at udvide projektet, hvis det viser sig at være en succes, siger Randi Kristensen Programmet bliver præsenteret om formiddagen mandag 26. oktober på Aars Bibliotek, hvor biblioteket er vært, og der vil blive serveret kaffe og kage. Man kan også læse mere om projektet og programmet på vhbib.dk.


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 13

Unge får tips til det gode arbejdsliv

Dansk Kvindesamfund var blandt de første og varmeste fortalere for stemmeret til kvinder - en ret som blev opnået i 1915. I anledning af 100 års jubilæet holder museumsleder Merete Ipsen fra Danmarks Kvindemuseum 28. oktober foredrag på Vesthimmerlands Museum i Aars.

Foredrag på Vesthimmerlands Museum om kamp for stemmeret Museumsleder Merete Ipsen taler om kvindernes kamp for stemmeret AARS: Forslag om stemmeret til kvinder blev nedstemt gang på gang op gennem 1880’erne og 90’erne. Men uden for Rigsdagen var en gryende kvindebevægelse i fuld gang med at bevise, at kvinder var særdeles egnede til politisk arbejde. Kun ustraffede, selvforsørgende mænd over 30 år med egen husstand var stemmeberettigede og valgbare efter Grundloven af 5. juni 1849. Det var dermed kun cirka 14 procent af befolkningen, som udgjorde det danske demokrati.

En udbredt mistillid til den jævne befolknings politiske dømmekraft i almindelighed - og til kvinders evne til at tage samfundsansvar i særdeleshed - havde hersket. Kvinderne, halvdelen af landets voksne befolkning, var ikke inkluderet i det politiske medborgerskab. - Det har været gammel skik og brug her, at kvindfolkene have holdt sig hjemme og ladet mandfolkene passe de offentlige anliggender. Det tror jeg både har været og vil vedblive at være det rigtige, udtalte lensgreve Chri-

stian Ahlefeldt-Laurvig sig i Landstinget 12. januar 1904 under behandlingen af lovforslaget om kvinders kommunale valgret, som de opnåede i 1908. Da de danske kvinder endelig fik stemmeret til Rigsdagen i 1915, var det således resultatet af over 30 års lang og sej kamp, hvor der måtte kæmpes og laves alliancer. Alliancer med mænd, som allerede sad i Rigsdagen: Her skulle opbygges et flertal for udvidet valgret. Med grundloven af 5. juni 1915 blev forfatningen feminin

og folkelig. Folketinget blev herefter valgt af folket kvinder som mænd. Hør om baggrunden for, at der endelig kunne skabes et flertal, og om det kvindesyn, der herskede i 1915, når museumsleder, Merete Ipsen, fra Danmarks Kvindemuseum i anledning af grundlovsjubilæet 19152015, gæster Vesthimmerlands Museum 28. oktober. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Thits Venner og Støtteforeningen for Johannes V. Jensen museet.

AARS: Nordjyske unge på vej ud på arbejdsmarkedet inviteres til møde om, hvad der skal til for at få et godt psykisk arbejdsmiljø. Budskabet er, at et godt arbejdsmiljø skal etableres allerede fra starten. Som ny på arbejdsmarkedet kan man risikere at møde både stress, mobning og konflikter. Derfor gælder det om at være klædt godt på til at kunne håndtere det psykiske arbejdsmiljø. Unge og det psykiske arbejdsmiljø er temaet for et arrangement fredag formiddag på Erhvervsskolerne Aars for unge elever, der er på vej ud for at prøve kræfter med arbejdslivet. Mødet foregår på Erhvervsskolerne i Aars og er primært rettet mod levnedsmiddelområdet. De unge elever får tips om det psykiske arbejdsmiljø, blandt andet at det altid er ok at spørge, hvis man er i tvivl om noget. De hører også om vigtigheden af at søge støtte og opbakning, at bede om vejledning og instruktion og om at give og få feedback. En række repræsentanter fra arbejdsmarkedet deltager, blandt andre NNF og Arbejdstilsynet og en repræsentant fra arbejdsgiverne Arla Foods. På mødet vil de unge få at vide, at det ikke er nok at ledelsen har fokus på det psykiske arbejdsmiljø. - Alle skal i et samarbejde

bidrage til at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø. For at kunne trives i sit job og finde arbejdsglæde skal det psykiske arbejdsmiljø være i top, siger næstformand i LO Lizette Risgaard - Det er vigtigt, at de unge får en god start på arbejdslivet, ikke mindst med tanke på, at de først kan gå på pension som 70-årige. Derfor er det helt afgørende, at vi sætter fokus på at sikre et godt og sundt arbejdsmiljø for de unge, og at et godt arbejdsmiljø etableres allerede første gang de træder ind på arbejdsmarkedet, fortsætter hun. Langt de fleste af de unge elever og lærlinge, der er kommet i job, trives godt på deres arbejdsplads, viser tal fra undersøgelsen “Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark 2014”, foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø blandt 27.000 beskæftigede lønmodtagere i Danmark. Sammenlignet med ældre aldersgrupper oplever mænd og kvinder i alderen 18-24 år oftere, at de får kollegial støtte på deres arbejdsplads. De synes også, at de får den rette vejledning og instruktion, og de er ikke så stressede som deres ældre kolleger. Til gengæld oplever de sjældnere at de har indflydelse på, hvordan og hvornår de vil udføre deres arbejde.

ANNONCE

Kan du høre, men ikke forstå? Stadig flere mennesker har svært ved at forstå og følge med i samtalen, selv om de hører udmærket. Det bliver især tydeligt til arrangementer med mange mennesker og foran fjernsynet. Nu kan Audium tilbyde en diskret, nyudviklet høreløsning, der kan genskabe taleforståelsen.

Mange mennesker har svært ved at få detaljerne med, når flere taler på samme tid. De oplever at høre udmærket på tomandshånd, men har ofte svært ved at forstå, når tale bliver indirekte eller ved baggrundsstøj. Især i selskaber, ved fjernsynet og i familien, må de tit spørge, hvad der bliver sagt. Årsagen kan være, at de ikke længere kan høre de lyse toner. Det skyldes, at de sanseceller i øret, der registrerer disse toner, er beskadigede. Årsagen til skaderne kan være alderdom, forstyrrelser i blodgennemstrømningen, diabetes og ofte også støjbelastning i arbejdsmiljøet. Når disse sanseceller er beskadigede påvirker det evnen til at høre og forstå ordlyde, hvor konsonanter som s, f, t, k, h indgår. Talen fremstår derfor utydelig og klangløs. Tabet af sanseceller er uopretteligt og taleforståelsen bliver

genskaber taleforståelsen især, når de lyse toner er svækkede. Personer, som endnu ikke har høreapparater eller har mindst 4 år gamle apparater og genkender problemerne med taleforståelse har nu mulighed for at afprøve de nye Audéo Vhøreapparater fra Phonak.

Ginette van Wijngaarden, Hørespecialist hos Audium, rådgiver om den nye høreløsning.

især påvirket i baggrundsstøj eller i fjernsynsudsendelser med underliggende musik. Det er derfor vigtigt at understøtte den hørelse, som er bevaret, bedst muligt. Dilemmaet: Personer med denne type høretab, opfatter ikke sig selv som hørehæmmede. De hører de dybe toner uden problemer og forklarer manglende taleforståelse med utydelig udtale. Men det varer ikke længe, før forståelsesproblemerne irriterer. En helt ny høreløsning Høreforskere fra Schweiz har udviklet en ny høreløsning, der

Første skridt er en høretest, hvor Audium måler hørelsen og taleforståelsen. Hvis hørelsen er nedsat bliver resultatet af høretesten overført til høreapparaternes operativsystem, værdierne beregnet, og høreløsningen tilpasset. Næste skridt er at finjustere indstillingerne for at optimere taleforståelsen i forskellige situationer. Den nye teknologi “Autosense OS” registrerer den primære samtalepartner, forstærker hans/hendes stemme, dæmper baggrundsstøj og finder automatisk de indstillinger, der passer præcis til lyttesituationen. Synkrone mikrofoner opfanger lyde fra alle retninger og skal kun bruge millisekunder til at skifte taleretning. Ifølge de schweiziske forskere bliver taleforståelsen i selskaber klart forbedret med denne teknik. Interesserede kan ringe på tlf. 7171 0900 for en uforpligtende test.

Høresensation Schweiziske forskere: Audéo V hjælper især i selskaber

SWISS HEARING TECHNOLOGY

Forstå talen bedre med Phonak Audéo V

Audium Aars Himmerlandsgade 87 9600 Aars Telefon: 7171 0900 E-mail: kontakt@audium.dk www.audium.dk

em Prøv d nu gratis


Aars Avis

SIDE 14

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Rasmus Jerver bliver direktør i VisitAalborg

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

pport ndsra ning ta s il T iv g ning && Totalråd rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

Vesthimmerlands chef for turisme vil stoppe

info@km-ark.dk

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt.

VESTHIMMERLAND: Den nuværende tovholder i VisitVesthimmerland, Rasmus Rosenkilde Jerver, har fundet nye udfordringer som direktør for VisitAalborg og fratræder derfor stillingen som turistchef per 26. oktober. Rasmus Rosenkilde Jerver tiltrådte som turistchef i VisitVesthimmerland 12. juni i år. Det vil sige for cirka fire måneder siden. Med afsæt i fyrtårnsstrategien, fik Rasmus Jerver blandt andet til opgave at udarbejde en handle-

Turistchef Rasmus Rosenkilde Jerver bliver direktør for VisitAalborg.

plan for turismeområdet for 2016. Denne opgave

skal nu videreføres af den kommende turistchef. - Jeg har været utrolig glad for den - om end noget korte tid - jeg har haft i VisitVesthimmerland. Jeg har oplevet en fantastisk imødekommenhed, åbenhed og vilje til, at videreudvikle turismen i Vesthimmerland, siger Rasmus Rosenkilde Jerver og fortsætter: - Det, at man ikke bare fra kommunes side er villig til at investere i arbejdet med at fremme turismen, men at der også lokalt er stor opbakning til arbejdet er

21. OKTOBER 2015 uhyre positivt og lovende. Jeg ønsker alt det bedste og glæder mig til det fremtidige samarbejde mellem VisitVesthimmerland og VisitAalborg. VisitVesthimmerland fungerer som en selvejende institution under Erhverv, Turisme, Plan og Udvikling og det er derfor udviklingschef tidligere turistchef - Anna Oosterhof, der sammen med VisitVesthimmerlands bestyrelse vil sætte en rekrutteringsproces i gang så hurtigt som muligt. - Turismen har en stor strategisk betydning for Vesthimmerland, og derfor sætter vi alle sejl til for at sikre en kontinuitet på området. Vi siger tak til Rasmus for indsatsen og held og lykke med den nye stilling i Aalborg, siger Anna Oosterhof.

VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ:

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk

Venstre i Himmerland skal finde ny folketingskandidat

DØGNVAGT 98 63 19 11

Per Bisgaard ønsker ikke at stille op igen

El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7 � 9640 FARSØ � AFD: V. BOULEVARD 25 � 9600 AARS � AFD: MEJLBYVEJ 42 � 9610 NØRAGER

HIMMERLAND: Venstres kredsbestyrelse i Himmerland har sammen med kredsens folketingskandidat Per Bisgaard evalueret valgkampen op til og resultatet af folketingsvalget i juni måned og samtidig rettet opmærksomheden mod

HUSK TILMELDING !

næste valg. Der er enighed om, at kredsen opnåede et godt valg og afviklede en god valgkamp, hvor Venstres valgoplæg sammen med Per Bisgaards mærkesager blev spredt ud i alle kroge af Himmerland. Valgresultatet viste da også, at Venstre blev det største parti i Himmerlandskredsen, som den eneste kreds i Nordjylland. Det gav dog ikke stemmer nok til et folketingsmandat. På det seneste møde har Per Bisgaard meddelt kredsbestyrelsen, at han

ikke ønsker at opstille til det kommende folketingsvalg. Denne beslutning har kredsbestyrelsen tager til efterretning, og som begyndelsen på arbejdet med at finde en ny kandidat er kommuneforeningernes bestyrelser for Venstre i Rebild og Venstre for Vesthimmerland indkaldt til møde i starten af november. På dette møde skal proceduren for opstillingen aftales, og forslag til kandidatemner skal gerne foreslås af deltagerne denne af-

ten. Kredsbestyrelsen skal herefter i arbejdstøjet og tage kontakt til de foreslåede emner med henblik på at få disse til at stille op på et kommende opstillingsmøde i begyndelsen af 2016. Per Bisgaard afløste ved valget i 2007 Christian Mejdal i folketinget og var medlem af dette frem til 2011, hvor han ikke opnåede genvalg. Herefter har Venstre i Himmerland ikke været repræsenteret i folketinget. Formand for Venstre i Himmerland, Holger Jessen, ser frem til det spændende arbejde, der forestår, og håber, at flere kvalificerede kandidater ønsker at opstille i den store Venstre kreds. Han pointerer samtidig, at det er medlemmerne, der har den endelige indflydelse på, hvem den nye kandidat bliver.

SNERYDNING 2015 / 2016 Vi kører i Aars – Farsø – Hornum – Suldrup og Støvring Ved tilmelding inden 1. november er prisen: Snerydning og glatførebekæmpelse: Almindelig fortov kr. 1100,- inkl. moms. : Hjørnegrund kr. 1400,- inkl. moms. Snerydning af indkørsler: Afregnes pr. løbende meter kr. 75,- inkl. moms. Tilmelding sker ved indbetaling på konto: Reg.: 9805 Konto: 207 051 8182 Ved indbetaling påføres: Navn, adresse, telefonnummer, hvilket fortov og evt. antal meter indkørsel. NB. Aftalen er gældende, når vi har modtaget betaling på kontoen. Tilmelding skal ske inden 1. november 2015. Ved tilmelding efter 1. november 2015 pålægges et gebyr på kr. 100,Ved tilmelding til snerydning, giver vi 10% rabat på vinterbeskæring og anden vedligeholdelse frem til 31. marts 2015 Snerydning sker efter gældende lov regulativer. Vi kører efter behov, typisk 1 gang i døgnet. For yderligere spørgsmål:

Mail: karen@elmerhoj.dk eller tlf.: 98 37 86 06

HUSK : Håndværkerfradrag

Elmerhøj

Anlægsgartneri og Havedesign A/S CVR : 29442703

Vi er ikke nødvendigvis billigst, men bedst til en fornuftig pris

23. oktober kan man på Aars Bibliotek blive klogere på bibliotekets nettjenester.

Om nettjenester på bibliotekerne AARS: 23. oktober inviterer Vesthimmerlands Biblioteker indenfor til en hyggelig eftermiddag på Aars Bibliotek, hvor man kan

blive ekspert i at bruge bibliotekets nettjenester. Over en kop kaffe og lidt sødt guider personalet blandt andet til at bruge

bibliotekets hjemmeside, downloade e-bøger og streame film. De første IT-caféer er blevet afholdt, men du kan stadig nå det, så kom og bliv samtidig klogere på, hvordan du kan bruge biblioteket - også derhjemme.


21. OKTOBER 2015

Aars Avis

SIDE 15

Skriv en novelle ... og vind 20.000 kroner

Danske Lokalaviser udskriver en konkurrence blandt deres medlemmers mange læsere. Hvem kan skrive en novelle, hvor den lokale ugeavis spiller hovedrollen? Novellen må være med max. 10.000 anslag. Udover at den lokale ugeavis skal spille en hovedrolle i novellen, er der frit slag for fantasien. Blandt de indsendte noveller, vil en jury udvælge den, de ser som den bedste, og novellen vil blive bragt i de ugeaviser der er medlem af Danske Lokalaviser. Novellen mailes til noveller@danskelokalaviser.dk eller pr. post til Danske Lokalaviser, Samsøvej 21, 8382 Hinnerup senest den 1. februar 2016.

Følgende ugeaviser er medlem af Danske Lokalaviser: Brande Bladet • Den Lokale Avis Them • Din Avis, Randers • Farsø Avis • Faxe Bugten • Fjends Herreds Folkeblad • Folkebladet for Assens Kommune • Folkebladet Støvring • Galten og omegns Folkeblad • Grenaa Bladet • Gråsten Avis • Gudenådalens avis • Haslev Posten • Ikast Avis • Lokalavisen Trehøje-Aulum • Lokalposten Lem Ugeavis • Lyngposten Sdr. Omme • Midtvendsyssel Avis • Nibe Avis • Næstved Bladet • Næstved Bladet Go Weekend • Rold Skov Bladet • Ry Ugeavis • Salling Avis • Samsø Posten • Skjern-Tarm Ugeblad • Stevnsbladet • Sunds-Gjellerup Avis • Sydsjællands Tidende • Tyrstrup Herreds Tidende • Ugeavisen for Karup • Uge-Avisen Svenstrup • Ugeavisen Vestfyn • Ugeavisen Ærø • Ugebladet for Møn • Ugebladet Tinglev • Uge-Bladet Skanderborg • Ugeposten Kibæk • Vadum Bladet • Vamdrup Ugeblad • Vesthimmerlands Avis • Vesthimmerlands Folkeblad A/S • Videbæk/Spjald Avis • Vodskov Avis • Østbirk Avis/Østjydsk Avis • Østhimmerlands Folkeblad A/S • Østvendsyssel Folkeblad A/S • Aabybro-Posten • Aars Avis/Vort Landboblad Danske Lokalaviser er en forening, der repræsenterer en lang række ugeaviser i Danmark, og som har en historie der går 40 år tilbage. Deres medlemmer er primært privatejede ugeaviser


Aars Avis

SIDE 16

To foredrag på museet i Aars

AARS: Vesthimmerlands Museumsforening tilbyder to foredrag i oktober. Det første har Brazilien som tema. I august 2015 var museumsunderviser Kim Callesen sendt på kulturudveksling til Museu da Republica i Rio de Janeiro. Han fik 14 forrygende dage med studiebesøg hos brasilianske kolleger i deres skoletjenester. Kim Callesen vil fortælle om mødet med “museumsundervisningen syd for ækvator”, der nok er langt væk .... men tæt på! “. Foredraget kommer til at tage et par timer. Det foregår 27. oktober. Kvinders valgret er emnet for det andet foredrag, der finder sted onsdag, 28. oktober. Museumsinspektør Merete Ipsen, Kvindemuseet Danmark, fortæller om baggrunden for, at kvinder fik stemmeret. Før 1915 var det kun 14 procent af befolkningen - og kun mænd - havde stemmeret efter Grundlo-

ven af 5. juni 1849. En udbredt mistillid til den jævne befolknings politiske dømmekraft i almindelighed og til kvinders evne til at tage samfundsansvar i særdeleshed havde hersket. Med grundloven af 5. juni 1915 blev forfatningen feminin og folkelig. Folketinget blev herefter valgt af folket - kvinder som mænd. Kvinders stemmeret kom ikke af sig selv. Der måtte kæmpes og laves alliancer. Alliancer med mænd, som allerede sad i Rigsdagen. Her skulle opbygges et flertal for udvidet valgret.  Hør om baggrunden for, at der endelig kunne skabes et flertal, og om det kvindesyn, der var i 1915, og den betydning, det nye demokrati fik for udvikling af et moderne samfund. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Thits Venner og Støtteforeningen for Johannes V. Jensen museet.

Røg og damp på Aars Bibliotek AARS: Trænger du til et kærligt skub i den rigtige

• Topkapning • Træfældning • Beskæring Anbo Skov & Have

Tlf. 29 41 71 88 www.anbo.dk anders@anbo.dk

retning, når det gælder en sundere livsstil? Fredag, 23. oktober får borgerne mulighed for at møde en sundhedsfremmemedarbejder fra Sundhedscentret på Aars Bibliotek. Udover en snak om den almene sunde livsstil vil der være fokus på alkoholvaner og rygestop. I hele ugen præsenterer biblioteket hjælpsomme materialer, ligesom du kan teste din viden om emnet.

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Line

Indehaver

Kent

Stylist

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Heldigvis ingen underskud ved Kimbrerfesten i Aars Medlemmerne skal stemme om to fremtidsmuligheder Af Torsten Hansen AARS: - Regnskabet går i nul, eller ender måske med et lille bitte plus. Sådan lyder meldingen fra formanden for Kimbrerfesten Morten P. Rasmussen. Årsagen til at han endnu ikke er helt klar i meldingen er, at der stadig mangler enkelte poster, før regnskabet er helt færdigt. - Vi er tilfredse med resultatet. Det har set skidt ud, og vi har frygtet et underskud, fortsætter formanden. Selv om der skulle blive et lille overskud, så skal foreningerne bag Kimbrerfesten ikke sætte næsen op efter penge til klubkassen. - Der er ikke rigtig plads til udlodning. Derfor vil vi foreslå for repræsentantskabet, at vi lader pengene stå til næste års fest. Men det bliver op til medlemmerne at tage den endelige afgørelse, siger formanden. Det er samtidig også medlemmerne - klubberne bag festen - der skal afgøre fremtiden for Kimbrerfesten. Årsagen til det dårlige økonomiske resultat skal blandt andet findes i ændringen af Aars Lystanlæg. Mindre plads skabte problemer for Kimbrerfesten. Festen blev afviklet i et mindre format end tidligere. Pladsforholdene i Aars Lystanlæg er årsag til, at der skal tages stilling til fremtiden. - Der er på forhånd enighed om, at Kimbrerfesten ikke skal lukke, understreger Morten P. Rasmussen. Til gengæld har medlemmerne fået to forslag

bliver det også nødvendigt med en ny teltaftale, så der er mange ubekendte.

Ældre Sagen holder søndagscafé i Aars

AARS: Efter en succesfuld udstilling med den unge kunstner Lasse Drevsholt og hans musikalske malerier, hvoraf et nu skal blive på Vesthimmerlands Gymnasium, er udstillingsgruppen i Vesthimmerlands Musikhus Alfa klar til at vise værker af endnu en ung kunstner, der vækker opmærksomhed både herhjemme og i udlandet. Denne gang er det Tanja Kjærgaard Jensen, med rødder på Viborgegnen, der viser sine papirklip, der både er farverige og fyldt med detaljer. Papirklip hedder også psaligrafi, hvilket betyder at tegne/skrive med saks. Papirklip har været kendt i over 1000 år og de første klip der findes blev udført i Kina. Papirklipperiet kom til Europa i 1500-tallet, da der for alvor var kommet gang i handelen med orienten. Tanja Kjærgaard Jensen viser den fauna og flora, vi

AARS: Ældre Sagens søndagscafé har 25. oktober besøg af Charlotte Ployart Wetche i Aktivitetscentret,

Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

Dit lokale rammeværksteD - klarer alle typer indramninger

· · · ·

Fotorammer Svæverammer Rammer på mål Passepartout

BeSøg VoReS weBSHoP På M10RAMMeR.dk

ÅbningstiDer er

Man., ons. og fre. kl. 16.00-18.00

Holmevej 128 · 9600 Aars · info@m10rammer.dk · Tlf. 23 96 49 11

Kampen om Kimbrerfestens fremtid er endnu ikke afgjort.

forelagt, som de skal drøfte inden repræsentantskabsmødet. Det ene forslag går på at flytte Kimbrerfesten til arealet bag Messecenter Vesthimmerland. Af praktiske årsager er stedet det eneste reelle alternativ til den nuværende placering. Det andet forslag handler om at lade festen blive i Aars Lystanlæg, dog med udvidelser mod nord i form af Aars Boligforenings areal ved Skøjtesøen, og med udnyttelse af parkeringspladsen ved Bymidten i Aars. - Vi har lagt forslagne frem. Nu bliver det op til medlemmerne at afgøre det, konkludere formanden. Han vurderer samtidig, at det er muligt for Kimbrerfesten at skabe gode rammer i sidstnævnte forslag og samtidig skabe et overskud. Men meget er endnu uvist. Der er ingen aftale med et tivoli endnu. Samtidig er den oprindelige ølaftale også udløbet, så der skal forhandles en ny. Muligvis

Fotografering

Vi rådgiver om det rette rammevalg og tilpasser det færdige resultat specifikt til dine ønsker.

21. OKTOBER 2015

· Børne- og familiefotografering · Bryllupsfotografering

Loft F Foto

Sammenslutning af professionelle portrætfotografer i Danmark

v/ Birgitte Tøttrup Loft · Tlf. 23 60 60 70 Halkærvej 43 · 9240 Nibe · www.loftfoto.dk

Aars Bymidte. Charlotte Ployart Wetche er vokset op på Hvanstrupgaard nær Vester Hornum som datter af proprietær og reserveofficer Frants G. N. A. P. og Ingeborg Ployart Wetche. Hun er elev fra Vester Hornum skole og student fra Vesthimmerlands Gymnasium 1990. Efter en kort periode som tjener på hotel i Schweiz begyndte hun sin militære karriere som konstabel frem til Bataljonschef ved Hærens Efterretningstjeneste i Varde siden efteråret 2014. Undervejs har hun været udstationeret i Bosnien 1998 og 2000, i Afghanistan 2007, Mastergrad i sikkerhedspolitik i England 2008, adjudant for NATO’s generalsekretær 2009-2014, gift i 2013 og barn i maj 2015.

Repræsentantskabsmødet holdes sidst i denne måned.

Tanja Kjærgaard Jensen arbejder med papirklip og udstiller i den kommende tid i Vesthimmerlands Muskhus Alfa i Aars.

Farverige papirklip udstilles i Aars kender så godt, men som nu pludselig fremstår som noget nyt og som noget der pirrer ens indre lyst til at finde Holger eller en kronhjort eller uglen eller tukanen, som kunstneren ofte finder dem ude i Odense Zoo. Alt er udført i et skrøbeligt materiale med en sirlig og nøjagtig hånd, og værkerne afspejler, at Tanja Kjærgaard Jensen er en kunstner, som mestrer præcision. Og har en stor tålmodighed. Hun bruger mange farver og små finurlige detaljer i sine værker. - Motiverne tager afsæt i fortællende og eventyrlige historier, som fastholdte scener, der udspiller sig i de klippede kulisser, som var man på gamle zoologiske museer med udstoppede dyr og insekter på knappenåle udstillet i kukkasser, siger Troels Laursen, som er med i musikhusets udstillingsgruppe.


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 17

SPAR

30% HVID GREBSFRI DESIGN KAMPAGNEPRIS

KR. 20.997,Prisen er for skabe, sokkel og bordplade. Prisen er ekskl. vask, armatur og belysning. Tilbuddet gælder til 8/11-15 ved køb af komplet køkken for min. 20.000,- ekskl. hvidevarer og serviceydelser. Levering inden 31/12-15. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

SPEJL + ARMATUR FRA HANS GROHE

BADSÆT FRA

2.295,-

1.599,BEGRÆNSET ANTAL

FLERE VARIANTER BEGRÆNSET ANTAL

VARIANT PÅ BILLEDE

KR. 2.995,Prisen er for badsæt i 80 cm med 2 skuffer og bordplade med integreret vask. Tilbuddet gælder så længe lager haves.

Lige nu sparer du 30% ved køb af køkken med hvidlakeret grebsfri design i højglans eller mat. Vælg mellem modellerne Cassiopeia og Apollo samt alle elementer og tilbehør. Til de hurtige tilbyder vi et stilrent badsæt med integreret vask. Sættet fås med 3 forskellige fronter og i 3 forskellige bredder. Dybde på 45 cm.

Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

DESIGNA GARANTIER

5år 10år 25år

BORDPLADER

SKABE OG LÅGER

TIL DIN HVERDAG

ÅBNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LØRDAG 9.00 - 13.00 . SØNDAG 10.00 - 15.00

SKUFFER OG HÆNGSLER


Aars Avis

SIDE 18

21. OKTOBER 2015

Spil giver elever i Aars indsigt i håndværksfag

let til Sverige vil komme an på en senere vurdering.

Ser ud til at øge interessen for at søge ind på erhvervsskoler

Ser ud til at virke

Af Torsten Hansen AARS: Unge i 9. klasse står over for et svært valg, når de skal videre i skolesystemet. Ud over at valget er svært, så er det også vanskeligt fordi eleverne ofte ikke kender til de muligheder der findes. Særligt håndværksfagene er ukendte for de fleste elever. Den udfordring har Erhvervsskolerne Aars taget op. Gennem spillet Survival Skills giver de eleverne en virkelighedstro mulighed for at opleve en række håndværksfag. I denne uge har elever på Østermarkskolen i Aars spillet spillet Survival Skills, og resultaterne ser ud til at være gode. - Det er sjove opgaver, men det gjorde ondt at blive

Pigerne synes det var sjovt at prøve kræfter med frisør og make-up fagene.

fået indblik i fag de slet ikke kendte til. - Jeg vidste ikke noget om at blive stukket. Men heller ikke noget om alle de øvrige ting i huset, fortsætter Mia Thinggaard.

stukket, siger Mia Thinggaard, 9c, Østermarkskolen. Hun har netop fået målt sit blodsukker. Det krævede dog først et stik med en nål, og det syntes hun gjorde ondt. Oplevelsen var en del af faghåndværket som en Sosu-assistent udfører. Sammen med Tobias Simonsen er hun enig i, at de praktiske opgaver de er blevet sat på er interessante og helt nye for dem. De har

Overlevelse Eleverne skal i spillet lære at overleve (survive). Der er sket en katastrofe på Jorden. Derfor starter eleverne det virtuelle spil med

LagersaLg i ugerne 41-42-43

susanne - vores nye medarBejder har nyindrettet sko og tøj afdelingen - det fejres med Billige træ sko sika 1185 kaptræsko

Fleksibel og komfortabel. Str. 35-47.

go´ pris

GO’ PRIS

go´ pris

275,-

275,-

Brynje 632 sikkerhedssko

Brynje 633 sikkerhedssandal

Med velcroluk. Str. 39-48.

Med velcroluk. Str. 39-48.

go´ pris

450,-

GO’ PRIS

hksdk tøffeltræsko n80

pepper gasgrill

M/6 brændere og sidebrænder incl cover.

go´ pris

450,-

GO’ PRIS

Den kendte komfort fra HKSDK.

Den kendte komfort fra HKSDK.

go´ pris

go´ pris

495,-

noknok 9110 tøffeltræsko

dk’s nye komfortsko

GO’ PRIS med det sporty look” med og uden sikkerhed.

GO’ PRIS

få 200,for dine gamle sko når du køBer et par airtoX

go´ pris

445,-

kansas essentiel klassisk pilotjakke

Str. Xs-2 xl. Marine eller sort.

GO’ PRIS go´ pris

375,-

GO’ PRIS

GO’ PRIS

398,-

Drengene deltog også i frisørarbejdet, men mest som forsøgskaniner. Bagefter var de lidt trætte af, at de havde fået alt for meget puttet i håret, så det var næsten umuligt at redde ud.

Har De husket -30% Deres Kosangas? husk

niko el-kædesav ks14 fra hitachi 1400w

go´ pris

Spillet Survival Skills er udviklet af firmaet By Mathew i Frederikshavn i samarbejde med erhvervssskoler i Nordjylland og benyttes i Nordjylland. Men tanken er, at spillet kan udrulles til hele Danmark og gerne længere ud i verden. Sidste del var grunden til, at der var to repræsentanter fra Skoleværket i Sverige (det svarer nogenlunde til Undervisningsstyrelsen i

alle øvrige grill og terrasse varmere

645,-

Bred fodformet pasform.

GO’ 10 PRIS kun stk.

1995,-

hksdk sikkerhedstræsko s90

Danmark). De fulgte spillet på Østermarkskolen i Aars, for at se om spillet har potentiale til at blive en del af den svenske undervisning. - Spillet virker spændende, siger Lotta Naglitsch, Skoleværket. Hun ville dog ikke umiddelbart udtale sig om, hvorvidt hun troede at spillet kunne blive en del af undervisningen i Sverige. - Det er vigtigt at få information om håndværk i grundskolen, sagde hun uddybende. Om det lykkes at få spil-

Svenskere fulgte med i Aars

sika 1186 tøffeltræsko

Fleksibel og komfortabel. Str. 35-47.

en bunke sten og en nøgen familie. Familien skal have tøj, mad og et hus at bo i. For at nå dertil skal der bruges mange typer håndværk. Eleverne får indsigt i, hvad der kræves for at bygge et hus. Indsigten opnås ikke blot ved læsning. Eleverne skal selv løse forskellige opgaver, og kvaliteten af løsningen afgør om for eksempel husets vandbeholder bliver stor eller lille. Det er nemlig op til læreren at afgøre, hvor godt opgaven er løst og give eleverne point der udløser en ny ting til huset. Efterhånden som huset bygges op kræver familien også andre goder. På den måde bliver håndværksfagene frisør og make-up en del af spillet.

Sikkert er det, at Erhvervsskolerne Aars er glade for spillet. - Det er en god ide at kombinere virkelighed med uddannelse, siger gamemaster Peter Bertelsen, Erhvervsskolerne Aars. Han er til daglig faglærer på Erhvervsskolerne, men IT i denne sammenhæng og sørger for, at grundskolerne i Erhvervsskolens dækningsområde får tilbudt spillet. Erhvervsskolerne stiller en eller flere faglærere til rådighed og står for to dages undervisning på den enkelte folkeskole. Målet er, at spillet skal medvirke til at øge de unges interesse for at søge ind på håndværksfag. Spillet har været ude i cirka et år, men det er endnu for tidligt at fastslå om målet bliver nået. - Vi kan konstatere, at der har været en stigning i søgningen til Erhvervsskolerne, siger Andreas Mathew, By Mathew, der har udviklet spillet. En del af selve spillet er også et spørgeskema, hvor eleverne bliver bedt om at svare på, om spillet har give dem lyst til at søge ind på en Erhvervsskole. - 20 til 40 procent af eleverne svarer efterfølgende, at de nu overvejer at tage en erhvervsuddannelse, siger Andreas Mathew.

- vi har stadig lav pris på gas!

frit valg

10 & 11 kg gas

179,-

SPECIAL~BUTIKKEN HIMMERLAND A/S

SPECIAL~BUTIKKEN HIMMERLAND A/S Peder Møller Peder MøllerLauridsen Lauridsen

Himmerlandsgade 139 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 41 88 · Fax 98 62 44 96 Himmerlandsgade 139 · 9600 Års · info@sb-himmerland.dk Tlf. 98 62 41 88 · Fax 98 62 44 96 www.sb-himmerland.dk · e-mail: 00 · Lørdag 900-1200 Åbingstider: mandag-fredag 00700-17 Åbningstider: mandag–fredag 07 –1600 · Lørdag 0900–1200 E-mail: info@sb-himmerland.dk

Andreas Mathew, med tablet, forklarer spillet for de svenske repræsentanter fra Skoleværket i Sverige.


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

Erik Peitersen var i topform, da han søndag tog afsked med 15 af sine værker på en auktion i Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

SIDE 19

Troels Laursen var auktionarius, og selv om himmerlændingene ifølge Erik Peitersen kan være lidt tunge at danse med, blev der budt flittigt på malerierne.

Erik Peitersen solgte himmerlandske kunstværker for 82.500 kroner i Aars Kunstneren fik solgt samtlige værker på søndagens auktion i ALFA Af Lars Lindberg AARS: Det var en Erik Peitersen i topform, som søndag eftermiddag sagde farvel til 15 af sine værker i Vesthimmerlands Musikhus ALFA. - Det er nu altid en enorm tilfredsstillelse at få skudt lortet af, proklamerede han højt og fik de omkring 70 fremmødte til at trække på smilebåndet. Og selv om andre kunstnere er sluppet af sted med det, er det vist på sin plads at

slå fast, at det ikke var lort, han solgte. Erik Peitersen har gennem lang tid besøgt Himmerland, hvor han har på sit lærred har foreviget Ravnkilde, Mariager Fjord, Rold Skov, Louns Halvøen, Muldbjerge, Oudrup Hede, Vitskøl Kloster ruinstykker, Troldkirken, Ertebølle Hoved, Lille Vildmose, og det var de 10 malerier samt fem akvarelskitser, som søndag var under hammeren i Aars. Det var Troels Laursen, der svingede hammeren, og

De 10 store malerier har alle motiver, som er fundet i Himmerland.

selv om Erik Peitersen havde

forventet, at himmerlændin-

Outletmesse i Aars blev løbet over ende af 7.197 besøgende Direktøren gav kaffe for at forsinke folk på vej ind Af Lars Lindberg AARS: Arrangørerne af weekendens outletmesse i Vesthimmerlands Mesecenter havde på forhånd meldt ud, at messen ville slå alle rekorder, men hvor meget de fik ret, kom alligevel bag på dem. Dørene blev åbnet lørdag klokken 10.00, men der var mulighed for at tyvstarte udsalget, hvis man for 50 kroner tilmeldte sig “Early Bird”. Det valgte blot 33 gæster at benytte sig af, og det gav lidt panderynker

hos messecentrets direktør Nicolaj Holm. Da han klokken 12.30 havde lukket 3.309 besøgende ind, var rynkerne i panden dog erstattet af smilerynker. - Jeg måtte simpelthen stille mig udenfor og byde på kaffe for at forsinke strømmen af mennesker lidt, for der var simpelthen ikke plads til flere mennesker i hallen. Det har jeg aldrig prøvet før, men som arrangører er det da den fedeste følelse at skulle sige “vil I ikke nokk vente lidt med at

gå ind, for der er ikke plads til jer lige nu”, fortæller Nicolaj Holm, som alene i løbet af lørdagen havde besøg af 4.989 tilbudsjægere. Søndag landede besøgstallet for outletmessen på 7.197, og det var en yderst tilfreds direktør, som gjorde status. - Jeg er glad, men vigtigere

er det, at sælgerne og kunderne er glade, og at vi allerede har fået tilsagn om køb af så mange standpladser til næste års messe, at det lugter kraftigt af, at vi må tage begge haller i brug, siger Nicolaj Holm. Outletmessen anno 2016 løber i øvrigt at stablen 22. og 23. oktober.

gene ville blive svære at få til

lommerne, blev de i alt 15 kunstværker alligevel solgt for en samlet pris på 82.500 kroner. Dyrest var maleriet af Muldbjerge, som gik for 10.500 kroner, og billigst var en akvarel, som blot indbragte 1000 kroner. Akvarellerne var dog i overraskende høj kurs, og da det sidste hammerslag havde lydt, erkendte Erik Peitersen da også, at han vist skal lave flere akvareller i fremtiden. Erik Peitersen fortsætter nu sin tur rundt i Danmark i Salling, hvor han ligeledes vil skabe 10 malerier, som senere skal under hammeren. Det er hans plan at skabe kunstværker med motiver fra hele Danmark, som senere skal samles i en bog med alle malerierne og anekdoter om stederne, hvor de er malet.

Snerydning 2015/2016 Vinteren nærmer sig - Skal Himmerlands Vikar- og Haveservice rydde sne/salte fortov for dig i den kommende sæson?

SNERYDNING I AARS OG HAUBRO BY

Snerydning i perioden 1/11 2015 - 31/3 2016 Pris ved tilmelding inden 23. oktober Rydning, almindeligt fortov m. saltning ...... kr. 1.200,- inkl. moms Rydning, hjørnegrund m. saltning ............... kr. 1.500,- inkl. moms Rydning af indkørsel ..................................... kr. 1.200,- inkl. moms Rydning af trappe ......................................... kr. 1.200,- inkl. moms Ved rydning af fortov + indkørsel + trappe.................10% RABAT Aftalen er gældende, når vi har modtaget din indbetaling

HUSK!

Du kan fratrække udgiften til snerydning på din selvangivelse i 2015

Engvej 2 • 9640 Farsø • Telefon 98 63 26 88 www.advokamoesgaard.dk • post@advokatmoesgaard.dk

Brug din advokat til:

- retssager / incasso - dødsboer / privat skifte - testamente - handel med fast ejendom

Det er gratis at få et godt råd.

Rydningen vil ske i henhold til kommunens regulativ for vinterbekæmpelse. Vi kører efter behov, morgen og efter ophørt snefald.

10% rabat Ved samlet tilmelding af min. 3 husstande på række:

Tilmelding inden 23. oktober på

99 98 97 40

eller mail vikar@agrinord.dk

Advokat Kirsten Moesgaard

Lørdag middag var der så mange besøgende til outletmessen i Messecenter Vesthimmerland, at de dårligt kunne komme rundt i hallen.

Advokatfuldmægtig Rasmus Moesgaard

Vi yder gratis retshjælp hver torsdag kl. 16.00-17.30 på Engvej 2, Farsø

Himmerlands Vikar- Haveog Hjemmeservice Hjortkjærsvej 30, Aars

www.himmerlandsvikarservice.dk – hvis det er svært at nå det hele selv…


Aars Avis

SIDE 20

21. OKTOBER 2015

Skoler skal have tilskud Dobbeltmoral er dobbelt efter antallet af elever så godt - DF Byrådsmedlem Per Bisgaard, (V), Aalestrup, skriver om den kommende skolestruktur i Vesthimmerlands Kommune:

Læserbrevsskribent Torben Thomsen giver i sidste uges udgave af Aars Avis sine kommentarer til det just vedtagne budget 2015 - og det er særdeles ”spændende” at læse - bl.a. hans insight-viden om Venstres skolepolitik, set fra lænestolen på Gl. Blærevej. Jeg må dog konstatere, at hans ord om godtroenhed, tossegodhed og pseudomodstand er skudt - helt - ved siden af. Korrekt er det dog, at byrådet i enighed har besluttet at reducere skolebudgettet med ca. 12 mio. kr. fra 2017. Et flertal bestående af medlemmerne fra de konservative, socialdemokraterne og Radikale Venstres ene mandat har foreslået, at nedlægning af de tre lands-

byskoler Overlade, Strandby og Blære skal indbringe de ca. 12 mio. kr. Venstre har stillet forslag om at reducere skolebudgettet med 12 mio. kr. ved at ændre på driftstilskudsmodellen til de enkelte skoler, gennem en ny og anden tildelingsmodel. Skolerne skal primært gives tilskud efter, hvor mange elever der går på skolen, fremfor den nuværende model, hvor der tildeles tilskud efter, hvor mange klasser skolen har. Der vil blive tale om en ”meget” anderledes måde at drive skole på, som især vil ramme de mindre skoler hårdest; MEN man reducerer ikke det samlede skolebudget med 12 mio. kr. uden at det betyder væsentlige ændringer – også på kommunens største skoler; men nedlæggelse af tre mindre skoler anser vi i Venstre for at være den dårligste løsning. Strandby Skole/borgerne i Strandby har - måske - allerede tilkendegivet, at de ikke ønsker at drive skole under de af Venstre stillede muligheder, og at de

vil arbejde for at etablere en friskole i byen. I Venstre vil vi ikke stille os i vejen for denne konstruktion, men på baggrund af bl.a. de erfaringer man har gjort sig i Skive Kommune og andre af landets kommuner, vil vi i Venstre fortsat arbejde for at byrådet i Vesthimmerland forsøger at finde fælles fodslag om en ny tildelingsmodel, således at man kan undgå nedlæggelse af landsbyskolerne. Beklageligvis besluttede et stort flertal i byrådet, at Venstres forslag om en ny tildelingsmodel ikke skulle sendes i høring, på trods af at man i ØK-udvalget tidligere havde indstillet, at såvel forslaget om skolenedlæggelse, som en ny og anderledes tildelingsmodel, skulle gennemgå en offentlig høring. De kommende måneder må vise, hvor sagen ender om flertallet har lyst og mod til at debattere Venstres forslag om en ny tildelingsmodel, eller om kommunen bliver tre kommunale skoler færre ved udgangen af skoleåret 15/16.

Godt erhversklima i Vesthimmerland Pia Buus Pinstrup, der er byrådsmedlem og gruppeformand for Konservative i Vesthimmerlands Kommune, glæder sig over nye tal fra Dansk Industri:

Dansk industri har netop offentliggjort deres årlige måling på det lokale erhvervsklima. Vesthimmerlands Kommune udmærker sig ved at rykke FIRE pladser frem til plads nummer 25 på tværs af 96 kommuner. Som konservativt byrådsmedlem er jeg naturligvis

optaget af, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for vores virksomheder. Virksomhederne er jo grundstenen i vores velfærdssamfund. Virksomheder både lokalt og nationalt er blevet spurgt, hvilke prioriteringer de mener kommunerne skal gøre sig, hvis de i fremtiden skal have vækstmuligheder. Deres svar er entydigt og klart - de ønsker bedre infrastruktur og arbejdskraft. I Vesthimmerlands Kommune er det 57 virksomheder, der har givet deres besyv med i undersøgelsen. Selve infrastrukturen, menes blandt virksom-

Wake-up call! Palle Rønde Møller, Søndergade 22, 9600 Aars, ønsker ikke et supermarked som nabo til museet i Aars:

Et wake-up call! Sådan hedder det på moderne

dansk. På himmerlandsk betyder det: ”Vågn nu lige op!” Og her kommer man altid til at tænke på nobelpristageren fra Farsø, den frække Johannes V. Jensen, der skrev fortællingen ”Syvsoverne”. Den giver et interessant portræt af vesthimmerlændingene, men det må være overladt til den enkelte læ-

hederne, allerede at være forbedret fra 2014 og til nu, selvom det store løft først kommer i 2017 med den nye og meget omtalte omfartsvej i Aars. Jeg mener, det er en vigtig brik for vores virksomheder fremadrettet og er glad for at virksomhederne allerede nu er begyndt at kvittere for den. Derudover peger denne rapport selvfølgelig også på ting der ønskes forbedret. Heriblandt bedre dialog mellem kommune og virksomheder, med særligt fokus på sygedagpengesager og byggesager. Det er hermed skrevet bag øret. Tak til Dansk industri for den grundige rapport.

ser selv at opsøge fortællingen og genlæse den. Lige nu handler det om museerne og den gamle præstegårdshave. Skal hovedbygningen til den gamle præstegård væltes for at give plads for endnu et madtempel i byen? Skal et stykke verdensarkitektur (museumsudvidelsen) ødelægges af et supermarked som nabo? Som reaktion på mit læserbrev bragt 30. septem-

Pia Buus Pinstrup, der er byrådsmedlem og gruppeformand for Konservative i Vesthimmerland, reagerer på et læserbrev af Dansk Folkepartis Brian Christensen:

At have moral er godt. Det mener DF de har - i modsætning til nogle andre partier i byrådet. Det kan jeg konstatere efter at have læst sidste uges aviser, at Brian Christensen(DF) antyder i et læserbrev, at der er såkaldt travlhed ved håndvasken! Brian Christensen undrer sig bl.a. over, at den konservative gruppe siger, hvad vi mener, i forhold til plejeboligstrukturen. Ja det er rigtigt, at den konservative gruppe pegede på Kærbo i Ranum i stedet for Ulstruplund i Hornum i forbindelse med lukningen af et plejecenter i det for nyligt vedtagne budget.

Det havde vi fire gode grunde til, heriblandt at vi så andre muligheder for anvendelsen af bygningerne. Det er åbenbart her, at Brian Christensen påstår, at vi vil lave flygtningecenter? Det har aldrig været vores tanke. Vi har ingen plan om, at ændre det til et flygtningecenter, hvad enten der er tale om Ranum eller Hornum. Men jeg kan gøre det meget klart – vi havde tænkt, at den meget populære efterskole, der netop ligger lige ved siden af Kærbo, måske kunne anvende bygningerne? Men det er der jo ikke nogen, der aner, eftersom det aldrig bliver en option. Der er altid noget man bryder sig mere eller mindre om i et budget, sådan vil det være. I dette budget var det denne beslutning om lukning af Ulstruplund den konservative gruppe brød sig mindst om og gerne havde set anderledes. Når vi alligevel stemmer for budgettet, så er det

Byudvikling - en fælles interesse

fordi, vi samlet set synes, at der er flest gode elementer i det - bl.a. investering i tre nye børnehaver. Brian Christensen giver også udtryk for, at DF helst heller ikke havde set plejehjemslukninger. Så moral er godt og dobbeltmoral er dobbelt så godt! DF må gerne sige, hvad de ikke vil, men det må resten ikke?! Det giver ingen mening. De fine filosofier om at give udtryk for, hvad andre mener, synes jeg, at Brian Christensen skal overlade til os selv. Jeg skal nok tage mig af den konservative politik, hvis Brian Christensen så vil nøjes med at tage sig at DF´s politik. Afslutningsvis er jeg glad for, at Brian Christensen anerkender de økonomiske udfordringer, der findes på sundhedsområdet og dermed stemmer for budgettet. Det betyder jo, at DF tager ansvar her i kommunen - i klar kontrast til, hvordan DF ellers gebærder sig på landsplan. Det er trods alt god moral.

Når jeg læser Palle Rønde Møllers indlæg i Nordjyske søndag d.18. oktober (og i Aars Avis i dag), ja så kunne jeg faktisk få samme tanke, såfremt det som Palle Rønde Møller skriver, er rigtigt. For det første har kommunen ikke opkøbt en eneste ejendom, som nabo til Børnehaven Præstegårdsvej. Dernæst kan jeg ikke erindre, at kommunen skulle køre lukkede sager,

så borgerne ikke får at vide, hvad der foregår på Rådhuset. Økonomiudvalgets og Byrådets arbejde foregår så vidt muligt på den åbne dagsorden. Men køb og salg er henlagt til de lukkede punkter ifølge styrelsesloven. Kommunen overholder regelsættet om høringsfrister ved såvel lokalplaner som kommuneplaner, samt høringsfrister i øvrigt. Palle Rønde og Per Nørgaard er meget velkommen til at henvende sig på rådhuset og spørge ind til om kommunen holder noget hemmeligt, fremfor at komme med udokumenterede påstande i et læserindlæg. Vesthimmerlands Kommune er meget åben om-

kring de tiltag som sker i kommunen. Palle skriver, at jeg glimrer ved mit fravær lokalt, det må stå for Palles egen regning. Den meget omtale, omkring initiativer ved Præstegårdsvej, opstår i forbindelse med at kommunen udbyder børnehaven på Præstegårdsvej til salg og i den forbindelse er der indkommet forskellige tilbud, samt ønsker fra tilbudsgiverne. Dette er helt normal procedure,  i forbindelse med kommunale udbud.   Jeg vil  gerne understrege, at Økonomiudvalg og Byråd ikke har til hensigt at ødelægge noget for Vesthimmerlands Museum, eller byudviklingen i det hele taget. Tværtimod så er jeg meget åben overfor at forslag - byudvikling skabes netop ud fra en innovations tankegang og en fælles interesse i samfundet.

ber i Aars Avis med titlen ”Fremsyn eller Kimbrerkarussel” har jeg modtaget mange reaktioner, telefonisk og på tomandshånd. Ingen negative. Lige som man kan sove for længe i timen, så kan det også være for sent at vågne op og give sin mening til kende. Himmerlændinge har altid haft en mening om alting, men de siger den aldrig højt. Det var min første er-

kendelse, da jeg kom til byen i 1973 som tilflytter. I dag føler jeg mig nogenlunde integreret og tillader mig som almindeligt stemmekvæg at råbe vagt i gevær, når byrådet tumler rundt og ødelægger byen af hensyn til kortsynede interesser. Forhenværende borgmester, Per Nørgaard, har givet udtryk for sit syn på sagen i Nordjyske (10. oktober) og Aars Avis (14.

oktober). Den nuværende borgmester, Knud Kristensen, glimrer ved sit fravær lokalt, fordi han skal bruge tid på at føre signalpolitik (genvalg) på de landsdækkende medier. Vågne Aarsborgere bør sige fra nu (inden 11. november), hvor sagen behandles på et byrådsmøde, hvis man mener, der skal være blot en rest af fortiden og kulturen tilbage i Aars.

Borgmester Knud Kristensen svarer Per Nørgaard og Palle Rønde Møllers læserbreve:


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 21

HAUBRO

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Halloween i Haubro Haubros pensionister på Løvfaldstur HAUBRO: Børn, voksne, hekse, spøgelser og andre væsener spøger i Haubro 30. oktober, og tør du, er du velkommen til at spøge med. Er du interesseret, så klæd dig på efter vejret og

mød op ved Spejderhuset i Haubro. Når spøgelsesjagten er færdig, sælger spejderne varm kakao, kaffe og kage i spejderhuset. Medbring lommelygte.

HAUBRO: 26. oktober står Haubro Pensionistforening for foreningens årlige løvfaldstur. Der er afgang fra HU’s

parkeringsplads, hvorfra turen via en lille omvej går til Hvalpsund, hvor deltagerne skal besøge friplejehjemmet.

Her vil der være en rundvisning, hvorefter der vil være kaffe. Efter kaffen har plejehjemmets venner et arran-

BLÆRE

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

AARESTRUP

gement, Haubro-pensionisterne kan blive en del af. Tilmelding til Niels Erik Jensen senest 20. oktober.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Harme over tyveri af krukker i Blære BLÆRE: - Det var næsten også for godt til at være sandt. Sådan indleder Gitte Brændstrup, formand for Blære Beboerforening, sin henvendelse til Aars Avis. Beboerformanden er harm over, at seks blomsterkrukker, som blev stillet op i byen i forbindelse med golfturneringen Made in Denmark, ikke kunne få lov at stå i fred. Der gik ikke lang tid, før den første af krukkerne blev stjålet, og natten mellem onsdag og torsdag i sidste uge forsvandt så yderligere fire krukker. To af dem blev tømt for deres indhold i rabatten på stedet. - Der er nu kun en krukke

tilbage i Blære, og til tyvenes orientering så står den på Gl. Blærevej. Det siger jeg fordi, Blære ikke kan bruge én krukke til noget, og da jeg har lidt svært ved at se, hvad tyvene skal bruge fem til, så kan de lige så godt snuppe den sidste, så de har hele sættet. Smedemester Kaj Sørensens Fond har i øvrigt givet 950 kroner stykket for dem, hvis det har nogen betydning for hælerprisen, lyder det med tyk ironi fra Gitte Brændstrup. Tyveriet er anmeldt til politiet, og Smedemester Kaj Sørensens Fond udlover en dusør på 1500 ­kroner for oplysninger, der kan bringe krukkerne tilbage.

SØNDERUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Sønderup får sundhed for pengene

Eleverne fra Gregers Krabbe-skolen i Aarestrup fik indsamlet ikke færre end 48.865 kroner, da de 3. oktober kørte sponsorcykelløb.

Gregers Krabbe-skolen havde succes med sponsorcykelløb Børnene kørte næsten 50.000 kroner ind

AARESTRUP: Gregers Krabbe-skolen i Aarestrup holdt 3. oktober sit traditionsrige cykelsponsorløb.

På fleste børn på skolen og en del fra børnehaven deltog aktivt i den store dag. Alle børnene havde skaffet sponsorer til dette løb. Meningen var, at børnene skulle cykle flest mulige omgange, som hver var sponsoreret med et beløb. Ville man hellere løbe, var det også en mulighed. I de tidligere år er det lykkedes børnene at cykle rigtig mange penge ind, og i år var ingen undtagelse. Hele 48.865 kroner formåede de mange børn og enkelte voksne at cykle og

løbe ind, så det må vist siges at være en succes. - Vi er meget taknemmelig for de mange bidragsydere, som endnu engang har vist deres opbakning til stedet, siger Helle Østergaard, som har stået for planlægningen af arrangementet. Efter cykelløbet var der inviteret til sensommerfest med fællesspisning og et overdådigt kagebord. Efter flere fællessange og kåringer af de mest aktive indenfor de enkelte aldersgrupper og klasser, var der ikke mere energi

tilbage - så efter fælles oprydning var der dømt velfortjent weekend. Nu går snakken så om, hvad pengene skal bruges til; en swimmingpool, crossere til alle, eller hvad med en kæmpe hoppeborg? Jo, ønskerne er mange, så mon ikke der bliver opfyldt nogen? Den endelig aftale om indkøb er delvis en fælles beslutning, hvor børnene får indflydelse og råderet over en del af beløbet - og de skal efterfølgende blive enige om, hvad der skal indkøbes.

SØNDERUP: I Sønderup er projekterne i forbindelse med Sundhed for Pengene i fuld gang. Der har blandt andet været en forhindringsbane i forbindelse med byfesten, en spansk flamencoaften samt foredrag og workshop om mindfulness i kirken. Torsdag 22. oktober får Sønderup Sogn besøg af diætist Mette Pilegaard fra Diætist Klinikken Himmerland. Foredraget handler

om kostens betydning for sundhed og velvære, præstationer og arbejdsglæde samt forståelse af varedeklarationer. Desuden arrangeres der 31. oktober halloweenaften med spisning og løb. Endelig er stisystem omkring Sønderup samt fodboldmål på sportspladsen på vej. Pengene er således i den grad blevet brugt til gode formål med fokus på sundhed.

Advokatfirmaet Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Fryd & Nielsen Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 22

SØNDERUP

21. OKTOBER 2015

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Opråb fra FDF Sønderup: Kom og leg eller vi lukker! Stiger medlemstallet ikke, må foreningen lukke

Lykkes det ikke FDF Sønderup at få 10 nye medlemmer inden 1. november, så lukker foreningen.

SØNDERUP: Grundet lukningen af byens skole har FDF Sønderup oplevet dramatisk tilbagegang i medlemstallet, og hvis ikke der sker noget drastisk, må FDF-kredsen lukke til november. Det vil dermed være enden på den sidste børneungdomsaktivitet i Sønderup. FDF Sønderup står i dag tilbage med blot fem medlemmer, spredt over alder fra syv til 14 år. Efter skolelukningen i Sønderup har det været svært at fastholde børnene, mens man, da skolen stadig

fungerede i Sønderup, kunne have op til 75-80 procent af skolens elever i FDFkredsen. - Med de fem medlemmer, der er tilbage, er det ikke muligt at køre kredsen videre, rent økonomisk, og når børnene fra landsbyen går på fem forskellige skoler, er det meget svært at gøre dem opmærksomme på vores tilbud, siger kredsleder Jens Enggaard. - Hvad værre er, er at det er svært at finde energien hos de voksne ledere, når der er så få børn. FDF handler om et særligt fællesskab, hvor leg, friluftsak-

tiviteter og lejrture bruges til at give børn et ståsted at møde verden fra. Men et fællesskab forudsætter, at børnene har nogle jævnaldrende at være i fællesskab med, supplerer Tommy Soelberg, der er børneleder. Han vurderer, at der skal komme 10 nye børn inden november, hvis kredsen skal overleve. Han appellerer derfor til forældre til børn i og omkring Sønderup om at sende deres børn til FDF. - Nogle vil måske undre sig over den korte tidsfrist, men vi har nu i halvandet år forsøgt at råbe folk op. Derfor må vi også for at være fair overfor de medlemmer vi har, kunne give en afklaring ret snart. Ekstra ærgerligt bliver det af, at der er én af FDFs største oplevelser lige om hjørnet: FDFs Landslejr på Sletten ved Ry med mere end 10.000 deltagere, siger kredsleder Jens Enggaard. Hvis FDF Sønderup ikke får 10 nye medlemmer inden 1. november, må foreningen gå i gang med lukningsprocessen og afhænde FDF-huset på Præstemarken. - Sagt på en anden måde: Kom og leg - eller vi lukker, konkluderer Jens Enggaard.

Årets Jættefest i Suldrup blev både i forhold til antallet af deltagere og økonomien en succes. Regnskabet viser et imponerende plus på 110.000 kroner på bundlinjen.

Sikken fest vi har haft... Jættefesten gav overskud på 110.000 kroner Af Lars Lindberg SULDRUP: Da arrangørerne af Jættefesten i Suldrup for nylig lagde sidste hånd på regnskabet for Jættefesten anno 2015, ventede der dem en glædelæg overraskelse på bundlinjen. Her stod nemlig 110.000 kroner - og det med sorte tal vel at mærke. Resultatet glæder ikke overraskende Karsten Nielsen, som sidder med i Jættefestkomitéen. - Vi har valgt at acceptere resultatet, konstaterer han knastørt, inden han med et grin slår fast, at overskuddet er mere end tilfredsstillende. - Vi lagde et meget forsigtigt budget og var i det hele ta-

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

get meget forsigtig i forhold til de ting, vi satte i gang, og det ser ud til at have givet bonus. Jeg synes nu også, vi fik skruet et godt program sammen, som ramte plet på mange måder siger han. Under Jættefestens første dage drillede en kraftig blæst arrangørerne, men da først vejrguderne havde opgivet at rende med festteltet, var der sol over Suldrup resten af festugen. I år var der ikke Jætterock på programmet, men Karsten Nielsen afviser på ingen måde, at den store koncert kan genopstå i 2016. - I år kom vi for sent i gang med forberedelserne, og derfor kunne det ikke komme på tale, men vi er

allerede ved at indkalde til det første evaluerings nu, og det har ikke været svært at finde nye folk til festudvalget, så alt tyder på, at vi kan tage hul på forberedelserne af næste års fest inden længe, og en af de idéer, der bestemt er på tegnebrættet er Jætterock. Jeg kan ikke love noget som helst endnu, men der lader til at være stemning for det, så det er bestemt en mulighed, siger Karsten Nielsen. Overskuddet af dette års Jættefest blev blandt andet skabt via et overskud fra banko på 11.800 kroner, et overskud fra grillbaren på 15.000 kroner samt 9.000 kroner fra en aftale med Royal.

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Syng dansk-aften i Kig Ind NØRAGER: Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager har tradition for at afholde ”Syng dansk aften” sidst i oktober og således bidrage til at styrke den danske sang og musik.

Onsdag 28. oktober har musikpædagog Birte Bjørn Braunstein påtaget sig at lede ”slagets gang” i Kig Ind, hvor deltagerne får lov til at røre stemmerne og synge gode danske sange.

Birte Bjørn Braunstein er født på egnen, idet hun stammer fra en musikalsk familie i Gl. Nørager. Hun begyndte at spille klaver i syvårsalderen og har siden taget en uddannelse som musikpæda-

Fernisering i Kig Ind NØRAGER: Alle er velkommen, når Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager åbner dørene for en ny fernisering søndag 25. oktober. Udstillerne er billedkunstner Mona Winther Sørensen og pilefletter Emma Sigaard. Mona Winther Sørensen bor i Aalborg og har i mange år arbejdet med akvarel, akryl og oliemaling. Hun har i en længere periode været optaget af at male træer, deres form, farver, skygge og lys. Ofte henter hun også inspiration igennem bøger og blade, som hun klipper

Fra 25. oktober til 4. januar kan man Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager blandt andet opleve Mona Winther Sørensen malerier.

motiver ud af og laver colager, for derefter at bruge

materialerne til opbygning af sine billeder. Desuden

gog på Konservatoriet. Hun har i en årrække undervist på Aalborg Musikskole og i Aalborgs kommunale skoler. Som arrangør står Kig Ind og Nørager Pensionistforening.

har Mona Winther deltaget i flere censurerede udstillinger og er med i kunstgruppen LIV. Emma Sigaard bor i Hammershøj og har flettet pil i 16 år. Hun arbejder med mange forskellige former og teknikker. Hun kan godt lide at lege med teknikkerne og fletter ofte andre naturmaterialer ind i sit pileflet - såsom en kroget gren som hank til kurven eller måske lidt birk og pilebark ind som mønster i sit pilearbejde. Billeder på rionet og fade flettet på troldgrene er noget af det sidste nye, Emma Sigaard har kastet sig ud i. Udstillingen kan ses i Kig Ind fra 25. oktober til 4. januar.

Totalentreprenøren, Ommen & Møller A/S, regner med at den nye Burger King ved rundkørslen er færdig til jul. Haverslev bymidte i efterårsfarver.

Burger King bygger med syvmileskridt HAVERSLEV: I efterårsferien var der stille og roligt i Haverslev. Ingen børn på vej til skole, og ikke stor trafik gennem byen. Mandagen efter ferien, så var der gang i sagerne igen. Og endda i yderst smukt solskinsvejr. Ved rundkørslen bygger Burger King med syvmileskridt, og man regner med at have alt klar til Jul. Selve

rundkørslen er ved at blive istandsat, og på Jyllandsgade er man ved at være færdig med en stykke fortovsrenovering. Det østre regnvandsbassin er næsten groet til med dunhammere, det vestre er stadig bart, klar til monsterregn. Også i Haverslev byder efteråret på smukke farver.


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

kolonial

kolonial

oma margarine

9

500 g pr. pk. Stege/bage

SIDE 23

00

kolonial

Pa radis o

aSpargeSSnitter 430 g pr. ds.

Rød b.k.i. extra 400 g

tarteletbunde 10 stk. alm./let

10

Fr it v a lg

00

9

Pr. ds.

kØl

kØl

Je n s e n

450-900 g alle slags

00

10

Pr. st k .

frost

a rt i p t e t b ø k r a h i V Læsø! a r f e r e m m u h u r jomf 6-8 stk. 350 g

Ca. s ½ pri

39

95

300 g

400 g

aSS. oStekikS

10

fredag

alm./classic

Pr. 100 g

royal øl Fl.

59 00 5

+ pant

arla expreSS Sødmælk 1 ltr.

95

guldæSke

00

løSvægtSlik

5

95

Max. 500 g pr. kunde!

eri Fra Nørage r Bag

norSke klejner

3 st k .

00

slik

Toms

r undeis ½ pr

8

Fr it v a lg

K a re n Vo lf

Kun

torsdag

00

kiks

Fa xe

24 st k .

d !”

geStuS kartoFFelprod.

200 g

9

Fr it v a lg

00

Max. 6 ps. pr. kunde pr. dag!

s te “De lave s af F le n

FriSkoSt

250-350 ml. Flere slags, også andre saucer

20

Pr. ps.

frost

Buk o

Saucer

Kun

00

25

00

50

00

Pr. st k .

Kun

Taf fe l

lØrdag/ sØndag

chipS/Snack 100-200 g

Fr it v a lg

10 00 9 00

pepSi Sodavand 1,5 ltr./alle slags

Fr it v a lg

+ pant

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00

H ave rs le v

v. finn ovesen

tlf. 98 65 40 13

Nørage r

tlf. 98 55 10 06

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fra onsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)


Aars Avis

SIDE 24

Team Vesthimmerland i frit fald mod 2. division Noget drastisk skal ske, hvis holdet skal overleve Af Lars Lindberg HÅNDBOLD 1. division, herrer Team Vesthimmerland-Otterup 24-32 (10-12) Team Vesthimmerlands Håndboldherrer er i krise, og det har de været længe. I denne sæson er det i syv kampe blot blevet til en enkelt sejr, og tæller man holdets kampe i foråret med, er det i de seneste 18 kampe blot blevet til to TVH-sejre. Det er slet, slet ikke godt nok for et hold med de individuelle kvaliteter, som TVH besidder. I søndagens hjemmekamp blev Christian Backs tropper udspillet og udstillet, da de i egen hule blev kørt ud på røv og albuer af Otterup - som vel at mærke kom til kampen med blot to point i seks kampe. I denne sæsons første syv kampe har Team Vesthimmerland blandt andre mødt de tre hold, som i øjeblikket ligger sidst, næstsidst og tredjesidst i tabellen, og i de tre kampe er det blevet til ét sølle point og en samlet målscore på minus 16. Det er til dumpekarakter, og så er den ikke

længere. Men hvem er dumpet? Pilen peger i overtegnedes mening i stort set alle tænkelige retninger. Først og fremmest må spillerne stå til ansvar, når de gang på gang ikke leverer varen mod hold, som de overmatcher på stort set samtlige parametre. I søndagens pinlige nedsabling manglede spillerne disciplin, vildskab, overblik, selvtillid, kløgt og - hvilket var mest alarmerende - helt basale kaste-gribe-færdigheder. Gang på gang smed de kuglen direkte i hænderne på deres modstandere, som på den konto scorede de 10 kontrakasser, der i den sidste ende afgjorde kampen. Hverken deres spil eller indstilling var 1. division værdig, og man forstår godt, at få tilskuere mødte op til kampen, og at mange af dem udvandrede inden slutfløjtet. Pilen peger imidlertid også på træner Christian Back, som siden nytår ikke har formået at få sit hold til at præstere. Han er i gang med sin fjerde sæson i klubben, og metaltrætheden er måske ved

at sætte ind hos den unge træner, som aldrig har lagt skjul på, at han har ambitioner om mere end 1. division. Spørgsmålet er så bare, om han får et bedre tilbud, hvis ikke han får TVH på ret køl igen. Når spillerne som i søndags tåger rådvilde rundt i angrebsspillet, er det i sidste ende hans ansvar, og som udenforstående savner man en reaktion fra hans side, når de lokale helte bliver ydmyget foran hjemmepublikummet. En reaktion i form af taktiske tilpasninger, simplere offensive aftaler eller en skideballe så voldsom, at den får hallens yngste tilskuere til at rødme. Simpelthen noget vildskab som spillerne ikke kan misforstå. Sidst men ikke mindst peger pilen også i retning af bestyrelsen i Team Vesthimmerland. Klubben er i gang med sin femte sæson i træk i 1. division, men det synes endnu ikke at være gået op for folkene i kulissen, at holdet har etableret sig i landets næstbedste række. Fem år efter oprykningen kunne man med rette forvente, at førsteholdstrup-

pen bestod af spillere af egen avl, som blev suppleret med nogle profiler udefra. Det er imidlertid ikke tilfældet tvært imod. Holdet består i dag af spillere udefra, som - endda i meget ringe grad bliver suppleret af spillere af egen avl. Det belaster en spinkel økonomi, og det gør, at lokalbefolkningen ikke støtter TVH på samme måde, som hvis naboens knægt eller datterens kæreste spillede på holdet. Katastrofalt er det også, at Christian Back i sæsonens første fem kampe ikke kunne skrive en stregspiller på holdkortet, da lejesvenden fra AaB, Magnus Saugstrup, blev “kaldt hjem” på grund af skader i det ålborgensiske. TVH-ledelsen burde have forudset muligheden for, at noget sådan kunne ske og have haft en gardering på plads. Spørgsmålet er så, hvad klubben nu kan gøre for at rette op på tingene, og svaret ligger desværre ikke lige for. Holdet har indledt sæsonen med at møde en række af de “bløde” hold, men i den kommende tid hedder modstanderne Odder ude, Tønder hjemme, Ringsted ude og Randers hjemme. De hold ligger henholdsvis nummer otte, to, et og fire i tabellen lige nu, så pointene kommer næppe til at stå i kø for at hoppe ind på TVH’s slunkne konto. Derfor bør TVH også

Rejsehold fra Aars fik kæmpe fodboldoplevelse i Barcelona 35 fodboldspillere fra Aars IK deltog i Costa Brava Cup

35 fodboldspillere fra Aars IK deltog for nylig i Costa Brava Cup ved Barcelona. Her fik spillerne masser af gode oplelvelser - både på og udenfor banen.

FODBOLD: 34 glade drenge og en enkelt pige fra Aars Idrætsklub deltog i dette års Costa Bravo Cup nord for Barcelona. Sammen med forældre og søskende rejste den 88 mand store delegation 9. til 11. oktober til Spanien for at spille fodbold og styrke børnenes sociale sammenhold. En stor del af rejseomkostningerne og køb af tøj er betalt af midler skabt af ”Rejseholdet årgang 20012002”. Rejseudvalget har fundet mange forskellige jobs, som børn og forældre

så har udført mod betaling. Der er solgt mange poser kalk og gødning, en god del vintersalt, tusindvis af juletræer er trukket ud af lokale skove, og der er dækket flere hundrede meter bord i Vesthimmerlands Messecenter. En stor del lokale virksomheder – og en enkelt international – har bidraget med flotte kontante sponsorater til køb af rejse- og spillertøj. Endelig er der afholdt et stort lotteri hvor præmien – en ny bil – gik til en lokal, glad vinder. Overskuddet herfra er også brugt til denne tur.

Aars IK stillede op med tre hold i turneringen; et U14 11-mandshold og to U15 hold, et otte- og et 11-mands. Tre trænere tog med på turen. Kim Lyngsø, som træner U14 holdet, samt Sebastian Andersen og Poul Jensen, som træner de to U15 hold. U14 drengene var på grund af skader desværre lidt ”amputerede” fra starten, og derfor trådte to friske lillebrødre – Noah Poulsen og Christian Landry til allerede fra starten. Dette var en klog disposition, da ”Cristiano Landry” scorede

to gange. Efter endnu en skade, hvor Mike Nielsen måtte en tur med ambulancen på det lokale hospital, måtte holdet bede endnu en søskende om at hjælpe - denne gang Maria Christensen. Hun kvitterede så for tilliden med et flot mål. Det friske U14 hold sluttede midt i feltet ud af 22 hold. Mike Nielsen kom for øvrigt stærkt tilbage i de sidste kampe. U15 drengene spillede også nogle fine, tætte kampe. Nogle blev endda afgjort på straffespark. To U15 spillere blev skadet un-

21. OKTOBER 2015

Der var nok at tale om for Team Vesthimmerlands håndboldherrer, da de søndag blev kørt over af Otterup, og efter to sejre i holdets seneste 18 kampe må både spillere, træner og bestyrelse se indad.

bruge kampene til at genfinde gejsten og spillelysten og få bedre styr på det offensive spil. Måltavlen behøver de ikke skue til. Den skal til gengæld have fuld fokus, når modstanderne igen hedder Hjallerup, Køge, Otterup, Skovbakken og Ajax. Der er de hold - minimum nogle af dem i hvert fald - TVH skal holde under sig i tabellen, hvis ikke denne sæson skal ende med en degradering til 2. division. Holdet har kvaliteterne til at gå fri af både direkte nedrykning og nedrykningsspil, men 18 kampe og to sejre siden nytår skal få alarmklokkerne til at ringe hele vejen rundt i klubben. Spillerne må se indad og finde den faglige stolthed frem, træneren må vaske tavlen ren og piske både vilje, boldsikkerhed og selvtillid ind i spillerne, og så må besty-

relsen overveje, om den skal træffe nogle svære beslutninger. Ser den efter fem år i 1. division stadig herreholdet som et “elevatorhold”, eller vil den satse helhjertet på at skabe et hold, som har ambitioner om mere end ottende- til 11.-pladsen i landets næstbedste række og agere derefter i forhold til økonomi, professionalisme og et strømlinet talentarbejde? Sidst men ikke mindst må bestyrelsen også overveje, om den fortsat har den rigtige mand siddende i cheftrænerstolen. Christian Back skabte med få midler i tre år et hold, som kunne lege med i 1. division, men resultaterne siden nytår taler deres tydelige sprog, og selv om pilen som nævnt peger i stort set alle retninger, er det nu engang lettere at skifte en træner end et helt hold.

der de første kampe. Lasse Søndergaard Jørgensen måtte udgå efter den første kamp, og senere måtte Oliver Mølgaard trække sig. Deres holdkammerater fightede imidlertid videre og lånte lidt spillere på tværs af de to hold, men holdene måtte noteres for to placeringer i den nederste halvdel, da turneringen var slut. Dette var dog på ingen måde nok til at ødelægge den gode stemning imellem de 34 knægte og deres søskende. Hele ugen var humøret højt, der blev badet i hotellets pool, en del tog også et par ”kølige” dukkerter i vandet ud for den catalonske kyst, og så blev der drukket en masse cola og spist is, da de unge fodboldspillere havde fået et armbånd, som gav ret til ”all inklusive”, hvilket de i den grad forstod at få det

optimale ud af. En af dagene spiste de eksempelvis tilsammen 108 is - bare til frokost vel at mærke! Den første hele ”fridag”, fredag – blev af mange brugt i Barcelona, hvor Camp Nou blev besøgt. Et historisk stort stadion, hvor mange ikoner har trådt grøntsværen flad, blandt andre den danske helt Michael Laudrup, der vandt Europacuppen for mesterhold i 1992, ligesom han vandt det nationale spanske mesterskab i 1991, 1992, 1993, 1994 og 1995 med først FC Barcelona og siden Real Madrid. Derefter gik turen mod centrum og en tur på La Rambla, Barcelonas ”Strøget”. Trætte vendte alle hjem til hotellet, hvor de nød aftensmaden og udsigten over havet en sidste gang.

Holdskakturneringer starter i weekenden

SKAK: Der er lagt op til en spændende start skakkens 2. division, hvor Aars/Nibe Skakklub på søndag møder Nordre2 fra Aarhus på Erhvervsskolerne Aars. Der forventes en meget lige kamp, da Aars/Nibe

Skakklub er blevet forstærket med en ny spiller på første bræt i skikkelse af John B. Nielsen, som tidligere har spillet i Aars Skakklub. Der er gratis adgang for publikum. Mesterrækkeholdet spiller hjemme mod Aal-

borg4 på mandag. Her forventes også en lige match, da Aars/Nibe holdet er blevet forstærket siden sidste sæson. På lørdag spilles desuden en stor juniorskakturnering på Erhvervsskolerne med spillere fra hele Nordjylland.


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 25

Cup-sejr og flotte placeringer til ryttere fra Hornum-Ulstrup RIDNING: Weekendens D-stævne i Løgstør Rideklub blev en stor succes for rytterne fra HornumUlstrup Rideklub, der hentede flere sejre og mange placeringer. Kristine Hjorth Hougaard og Seeyou Temptation SG vandt med en samlet score på 67,4 procent begge afdelinger af Løgstør Cup for heste, som blev redet i LC1 og LC3. Nathalie Vestby Nørnberg og Mr. Schadow fik en samlet placering som nummer fire med 65,7 procent. I LA-procentklassen vandt Malene Silkeborg på hesten Sandy A Højbjerg overbevisende med 70,7 procent i en LA1, mens ekvipagen blev nummer tre med en LA2 til 67,6 procent. Stine Falk Nielsen blev

på hesten Domino nummer to i LA2 med 67,7 procent, mens hun med hesten Magnum blev nummer tre i LC3 med 66,2 procent. Silje Høgh Sørensen og ponyen Toftekærgårds Don Julius var til deres første stævne sammen og fik en flot debut med en andenplads i LD1-LD2 procentklassen med 70,5 procent. Karoline Jepsen Larsen på Spirit og Christine Frost på Emil red hver to nulrunder i LD- og LC-spring for ponyer, hvilket udløste to rosetter til begge piger. Ida Haldrup Nielsen og hesten Kiddalgårdens Chicabelle red en nulrunde i LF-springning og modtog en roset. Maja Bøgh Møller og Fie samt Ida Krogfelt og Pallano red begge en nulrunde i LE-springning og modtog en roset.

Karoline J. Larsen var sidste weekend til D-stævne i Han Herred Hestesportsklub, hvor hun red en LDspring og en LC-spring på ponyen Spirit. Det udløste to rosetter for fejlfrie runder. Katrine Aagaard Gregersen var tirsdag 13. oktober til C-stævne i Klarup og Omegns Rideklub, hvor hun med ponyen Nørlunds Love In The Mist blev nummer to i LA4 med 65,3 procent. Ved samme stævne red Rebecca Sørig Pedersen og hesten Hejduk sig til en andenplads i LA4 med 67,6 procent. Masser af flotte præstationer til klubbens ryttere, som nu ser frem til klubbens interne mesterskabsstævne, som afholdes i HURK 31. oktober til 1. november.

Stor opbakning til firmabillard i Aars

Årets Firma-Cup i Aars Billard Klub blev vundet af Crazy Daisy Aars.

BILLARD: I den forgangne weekend afviklede Aars Billard Klub sin traditionsrige Firma-Cup. Hele 28 hold havde tilmeldt sig, og alle spillere gav efterfølgende udtryk for, at de havde haft en fantastisk dag i de nyrenoverede lokaler. 28 hold á 3 personer plus de mange tilskuere, som også havde lagt turen forbi klubben, fyldte godt i klublokalerne, men turneringen blev afviklet uden de store forsinkelser, og lørdag aften klokken19.00 kunne de nye mestre lade sig hylde. Crazy Daisy blev mestre efter at have spillet en rigtig spændende og lige finale mod Cafe 14 fra Farsø. Kampen om bronzen stod mellem CS biler fra Aars og Tordenkalven fra Farsø, og her vandt meka-

nikkerholdet. Formålet med en sådan turnering er at gøre opmærksomt på billardsporten og gerne at få nye medlemmer, og det lykkedes, idet der var flere, som gerne vil komme og prøve spillet på en almindelig klubaften, hvor der vil være instruktører til rådighed. Ud over Firma-Cup så er der i den forgange uge spillet seks holdkampe. Klubbens førstehold, som spiller i 1. division, måtte på udebane se sig besejret med 6-2 i Spjald. Opgøret blev meget lige og intens, og havde Aarsmandskabet haft bare en lille smule mere tur i den, så havde gæsterne i hvert fald spillet uafgjort - marginalerne var imidlertid ikke på holdets side. Michael Emborg stod

for den enlige sejr, og han spillede med 41,86 i gennemsnit, hvilket er sæsonens hidtil bedste kamp for hans vedkommende. Andetholdet, som spiller i 3. division, havde fordel af hjemmebane i deres opgør mod Skanderborg. Fordelen og den gode opbakning af lokale tilskuere blev udnyttet, og gæsterne måtte drage hjem med et 6-2 nederlag i bagagen. Daniel Gullach spillede med 41,66 i gennemsnit, hvilket var hans bedste kamp i sæsonen, og det rakte til en sejr. Derudover vandt Lars B. Nielsen og Marc Dahlsen deres kampe. Holdet indtager i øjeblikket en delt førsteplads sammen med tre andre klubber, som også har seks point. Der er spillet en enkelt kamp i serie 3. Serie 3.2 tog hjemme imod Ans, og det opgør endte uafgjort 4-4. Kurt Larsen og Franch Pedersen vandt deres kampe for hjemmeholdet. I Old Boys rækken har tre hold været i kamp. Old Boys 4 var på besøg i naboklubben Tinghøj, og holdet kunne drage hjem med et point efter at have spillet uafgjort 4-4. Torben Harbo og Erik Rynkeby vandt deres kampe. Old Boys 5 var i Randers, og holdet løb her ind i et nederlag på 8-0. Old Boys 6 var på besøg i Asaa, og holdet kunne drage hjem med to matchpoint efter at have vundet opgøret 6-2. Niels Thomasberg, Jens Kragh og Poul Madsen sørgede med deres sejre for de to matchpoint.

Præmievinderne i Himmerland Golfklubs Ballantine’s Rumble.

Rumbledyst om gyldne dråber GOLF: Endnu en fin oktoberdag bød sig til, da Himmerland Golf Klub onsdag 14. oktober afviklede turneringen Ballantine’s Rumble. 40 friske spillere drog til samlet start klokken 13.00 på Garia Course og dystede i et rumble-holdformat, hvor et på scorekortet nærmere angivet antal stablefordscores talte på hvert hul. Flotte resultater blev præsteret – muligvis fordi der også undervejs var mulighed for at varme sig med en irish coffee fra halfway house ved 7./12. tee. Under den efterfølgende fællesspisning kunne turneringslederkvartetten Judy

Højbo, Annegrete Nielsen, Walther Højbo og Leif Bjørn Nielsen fordele de herlige præmier efter nedenstående resultater. 1) Hold 17 – Poul Erik Schmidt, Inger Lise Schmidt, Christian Ting Larsen og Solveig Ting Larsen – 93 point 2) Hold 10 – Erik Simonsen, Kirsten Mathiasen, Rikke Anne Nielsen og Ole Carsten Nielsen – 92 point 3) Hold 11 – Simon Michelsen, Arne Michelsen, Bente Graarup og Johannes Michelsen – 90 point På banen seks par 3-huller var der konkurrence om at

komme nærmest pinden, og her blev præmietagerne: Hul 6: Henrik Vinther 1,95 meter Hul 8: Christian Ting Larsen 9,07 meter Hul 11: Rasmus Vinge 3,99 meter Hul 13: Walther Højbo 2,57 meter Hul 15: Lasse Lendal 7,85 meter Hul 17: Merete Thomsen 2,55 meter På hul 4 blev der konkurreret i at slå længst. Damernes præmie blev her vundet af Nadja Thomsen og herrernes af Lasse Lendal.

Deltagerne i Aars Badmintonklubs “fjerlejr”.

”Fjerlejr” med fokus på doubletræning BADMINTON: Et nyt koncept har set dagens lys i Aars Badmintonklub. Ungdomsafdelingen i klubben har nemlig forsøgt sig med en badmintonlejr, hvor doubletræningen er i fokus. Konceptet er, at man på lejren vil sætte fokus på doubletræning, hvor det både er det tekniske og taktiske, som er på programmet i løbet af de tre træ-

ningspas, som lejren består af. Ved første træningssamling over en weekend, blev der plads til både den tekniske del af badminton men også flere samlinger med teori på programmet. Udover den meget intense træning var det også plads til både leg og hygge for spillerne på lejren. Forældre fra klubben stod for

at det praktiske med mad og drikke, så depoterne kunne fyldes op. Trænere på lejren var Christian Bisgaard og Nikolaj Krøjgaard, som begge er en del af trænerteamet i Aars Badmintonklub. Næste træningssamling løber af stablen 31. oktober i Minihal Vestrup.


Aars Avis

SIDE 26

21. OKTOBER 2015

Aars Brydeklub fik både guld, sølv og bronze BRYDNING: I lørdags mødte der fem friske fyre og en frisk pige op til brydestævnet i Thor Vejgaard for at repræsentere Aars Brydeklub til et af sæsonens første stævner. Kampene blev sat i gang, da de i alt 30 brydere var blevet vejet ind og fordelt i ni vægtklasser. Den første som skulle repræsentere Aars, var Daniel Larsen, som endte i klasse nummer fem. Her gjorde han rent bord i sin vægtklasse og endte efter storsejre over Andreas Flamigni og Amgad Alibadi med at tage guldet hjem. Gruppe seks bestod af en frederikshavner og to unge fyre fra Aars, og i puljens første kamp tørnede klubkammeraterne Adam Hammer og Jacob Nor-

re sammen. Sidstnævnte kæmpede bravt, men han måtte dog sande, at Adam Hammer var stærkest. Adam Hammer skulle i sin næste kamp møde frederikshavneren Casper Rasmussen, og her måtte Aars-drengen se sig slået med 9-14. Til sidst skulle Jacob Norre op imod Casper Rasmussen, og her blev det til succes for Aarskæmperen, som vandt med 15-13. Resultaterne af puljens kampe betød, at Adam Hammer snuppede guldmedaljen, imens Jacob Norre fik bronze. I vægtklasse syv stillede Aars med bryderen Frederik Mathisen, som i sin første kamp skulle møde Brian K. Santiago fra Thor Vejgaard. Frederik Mathisen fik

Bryderne fra Aars leverede flere flotte resultater, da de i weekenden deltog i et stævne i Vejgaard. På billedet ses fra venstre: Adam Hammer, Jacob Norre, Marie Stuhr, Frederik Mathiesen, Elias Lilleris, træner Clara Stuhr, Daniel Larsen og træner Daniel Phillips.

en flot og spændende kamp ud af det, og han vandt den 21-8. I sin anden kamp skulle Aarsdrengen op imod pigen June fra Thor Vejgaard, og fordi hun var en pige, skulle de bryde efter fristilsregler, hvilket vil sige, at man må tage i benene. Det var imedlertid ikke nogen hindring for Frederik Mthisen, som vandt kampen 13-2, hvilket også sikrede ham guldmedaljen. I vægtklasse otte stillede Aars med fristilsbryderen, Marie Johansen Stuhr, som endte i en anderledes gruppe, da der kun var to kæmpere, som stillede op. Marie Johansen Stuhr startede ud med en klar sejr i sin første kamp mod Thor Vejgaard-bryderen Lucas Poulsen. I sin anden kamp skulle hun møde ham igen, men denne gang udeblev succesen, da Vejgaarddrengen trak det længste strå. Da de to brydere havde vundet en kamp hver, skulle de ud i en afgørende kamp. Her lagde Lucas Poulsen lagde hårdt ud, og Marie Johansen Stuhr måtte efter endnu et nederlag tage til takke med andenpladsen. Rosinen i pølseenden var i Aars Brydeklubs tilfælde Elias Lilleris, som stillede op i vægtklasse nummer ni - og det gjorde han med manér. Hverken frederikshavneren Simon H. Nedergaard eller Daniel Alkapols fra Thor Vejgaard kunne true Elias Lilleris, som i sikker stil snuppede guldmedaljen.

Vinderne i Aars Golfklubs afslutningensmatch.

Sæsonafslutning i Aars Golfklub GOLF: Søndag holdt Aars Golfklub sin afslutningsmatch for sæsonen 2016. Et rigtig godt golfår er ved at slutte med stor aktivitet i golfklubben med blandt andet 22 matcher og compagny-days med cirka 1800 spillere. Derudover har der været mange fremmede green-fee spillere faktisk flere end 900 spillere fra over 120 klubber. Afslutningsmatchen havde 96 deltagere, som i det dejlige efterårsvejr havde en rigtig god dag på golfbanen. Dagens match blev afviklet under sloganet ”Vinden i Piletræerne”, fordi dagens matchfee skal bruges til at købe og plante piletræer i skellet langs hul 4 og 5 mod industrikvarteret. Efter matchen samledes

Ulrik Rask Lindstrøm 34 p

Gruppe C:

deltagerne i klubhuset, hvor der blev serveret frikadeller med kartoffelsalat. Inden præmieuddelingen orienterede formand Søren Friis om projektet og takkede for den store tilslutning og opbakning til den afsluttede sæson. Resultatet af dagens 18 huller stableford blev:

Gruppe A: Søren Christensen 43 p Ole Andersen 40p Claus Andreasen 39p

Gruppe B: Frits Pedersen 36 p Jesper Sveistrup 34 p

Leif Dahl Christensen 38 p Inger S Nielsen 36 p Mona Ulrich 35 p

Gruppe D: Simon Underlien Jensen 36 p Per Farsinsen 31 p Dieter Kreyscher 30 p

Nærmest pinden Hul 3: Damer Edel Thomsen 3,25 Herrer Martin Larsen 0,03 Hul 17: Ulla Falborg 1,78 Søren Christensen 0,28

Hård sæsonstart for Suldrup Badminton Førsteholdet har blot hentet ét point BADMINTON: Efter to sæsoner med sejre, opture og oprykninger møder Suldrups badmintonhold anderledes og uvant modstand i indeværende sæson. Førsteholdet, som spiller i jyllandsserien, har blot samlet et enkelt point i tre holdkampe, hvilket betyder, at holdet ligger placeret næstsidst i puljen. I første runde blæste nyoprykkede - men dog storsatsende Skalborg det ellers sejrsvante Suldruphold ud af hallen med et 12-1 nederlag. En kombination af manglende parathed tidligt i sæsonen og et stærkt

spillende skalborghold resulterede i et stort nederlag. Det skal dog nævnes, at ni af kampene gik i tre sæt. Manglende form eller blot uheld i samtlige kampe - det må stå som et ubesvaret spørgsmål. Herefter mødte Suldrup på hjemmebane Svenstrup - et hold som man besejrede på udebane i sidste sæson. Denne gang fik Svenstrup dog revanche med en sejr på 8-5. En præstation som Suldrup-formand Anders Nymand langt fra kunne være tilfreds med - og efter kampen blev der da også snakket om hård fysisk træning de kommen-

de uger for at nå tilbage til topniveauet. Om det var netop disse trusler, som bar frugt, skal være usagt, men faktum er, at Suldrup i sæsonens tredje holdkamp drillede og ”stjal” point fra topholdet Salling. Her tabte Suldrup 6-7 i en kamp, hvor klubben ellers sagtens kunne have fået en sejr. Den generelle indsats fra holdet og spillernes individuelle præstationer var godkendte, og derfor kan man konstatere, at form-barometeret peger i den rigtige retning. Med denne svære og pointmæssigt svage sæsonstart

må klubben dog erkende, at det bliver en kamp for overlevelse i indeværende sæson. Som tidligere nævnt har holdet vundet meget de seneste to sæsoner - nu er det så blevet tid til at stå sammen i en svær tid. Overlevelse må også siges at være målsætningen for klubbens andethold i serie 1. Her er det blevet til tre nederlag - dog mod tre af puljens stærke mandskaber. Holdet har selvfølgelig også lidt under at være andethold, hvilket betyder, at man nogle gange må afgive spillere til førsteholdet.

Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

AARS AVIS - når det skal være lokalt!


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 27

'DQHER (MHQGRPVP’JOHUH YDOXDUHU0'(

.RPJRGWYLGHUH 9LGXQGHUOLJXGVLJW

+HUIÏUGXHQYHOKROGWRJLQGIO\WQLQJVNODUEROLJ

D

6DJ

6ROGXJYHMMH6• %HOLJJHQKHGEHOLJJHQKHGRJEHOLJJHQKHGGHWILQGHUGXKHURYHQLWLOO’J JHU GX VÏ HQ KHOW YLGXQGHUOLJ RJ XJHQHUHW XGVLJW GHU VS’QGHU JUDGHU QHG RYHU MH 6• +HU HU HQ KHOW XQLN VWHPQLQJ RJ HQ IDQWDVWLVN DWPRVI’UH +HUHULQJHQXQGVN\OGQLQJIRULNNHDWQ\GHOLYHWRJVODSSHDI)XJOHQHSLSSHU ILVNHQHVSULQJHURJGHWHUV\G•VWYHQGWWHUUDVVHVÏPDQNDQQ\GHVROHQGHW PHVWH DI GDJHQ (W PHJHW VM’OGHQW VWHG PHG HQ PHJHW VM’OGHQ VWHPQLQJ (QKYHUQDWXUHOVNHUYLOIDOGHIRUVWHGHW

6WRUUXPPHOLJYLOODRJHQKDYHLV’UNODVVH

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU %ROLJ Pª 

 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

2XVWUXSYHM$DUV +HUIÏUGXHQYHOKROGWRJLQGIO\WQLQJVNODUEROLJSÏPXGHVWXHSÏ PRJN’OGHUSÏP+HUWLONRPPHUJDUDJHRJXGKXVSÏFDP9LOOD HQ IUHPVWÏU L JRG VWDQG KYRU V’OJHU O•EHQGH KDU PRGHUQLVHUHW KXVHW EOD PHGN•NNHQEDGHY’UHOVHYLQGXHULVROHULQJSÏORIWRJKXOPXUHIOLVHEHO’J QLQJHUPY6N•QEHOLJJHQKHGIÏKXQGUHGHPHWHUIUDE\HQVO\VWDQO’JRJPHG SUDJWIXOG OXNNHW KDYHDQO’J RS WLO IULDUHDO PHG VNRY +DYHQ VNDO RSOHYHV RJ IUHPVWÏUYHODQODJWPHGQ\WWHRJSU\GKDYH

6WRUVOÏHWXGVLJWRYHU7YHEMHUJÏGDO

³EHQWKXV

%ROLJ Pª 

D

6DJ

6YDOHYHM$DUV (UIDPLOLHQSÏXGNLJHIWHUHQV’UGHOHVYHOKROGWYLOODPHGKHOHNYPEH ERHOVHPHGHQEHOLJJHQKHGLWRSVÏHUGHQQHEROLJVLNNHUWOLJHQRJHWIRU MHU6’OJHUQHKDUVHOYRSI•UWEROLJHQWLOEDJHLRJKDUSDVVHWRJSOHMHW GHQOLJHVLGHQ,KDUPDQWLOE\JJHWHQXGHVWXHSÏKHOHNYPRJGHQ QHHURSI•UWVÏGHQEUXJHVSÏVDPPHPÏGHVRPUHVWHQDIKXVHW,XGHVWXHQ HU GHU NOLQNHJXOY PHG JXOYYDUPH 9LOODHQ OLJJHU IRU HQGHQ DI EOLQG YLOODYHM L GHWDWWUDNWLYHIXJOHNYDUWHUL$DUVE\7LOEROLJHQHUGHUHQJRGVWRUJDUDJH *UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

%ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW N’OGHUPª Pª Y’U   .RQWDNWWOI

1HGVDW .U

D

 

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU 

8OWLPDWLYKHVWHHMHQGRP

V•QGDJGRNW WLO

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

6DJ

Søndergade 5 9640 Farsø

B

6DJ

6DJ

3HGHU6WXEVYHM$DUV 3DQRUDPDXGVLJW WLO VNRY RJ ÏGDOHQ SÏ 7YHEMHUJ QVNHU GX LNNH DW JÏ SÏ NRPSURPLVPHGEHOLJJHQKHGHQ6ÏNLJOLJHKHU8QLNRJKHOWIDQWDVWLVNEH OLJJHQGH DUNLWHNWWHJQHW YLOOD PHG VWRUVOÏHW XGVLJW RYHU 7YHEMHUJ ÏGDO RJ L JÏDIVWDQG WLO $DUV PLGWE\ +HU IÏU GX HQ DI E\HQV EHGVWH XGVLJWHU RJ HQ UXPPHOLJEROLJ0DQE\GHVYHONRPPHQLQGHQIRULGHQVWRUHO\VHHQWUH+HU IUDDGJDQJWLOVWRURJO\VVWXHPHGGHQVPXNNHVWHSDQRUDPDXGVLJWWLOQDWX UHQRYHU7YHEMHUJRPUÏGHW

*\YHOJÏUGYHM+RUQXP 9LGXQGHUOLJKHVWHO\VWHMHQGRPLXQLNNHRPJLYHOVHUKYRUPDQKDUN’OHWIRU GHWDOMHUQH RJ LNNH ODGHW PHJHW WLO WLOI’OGLJKHGHUQH 'HU HU RSI•UW HW VPXNW VWXHKXVVRPO•EHQGHHUUHQRYHUHWVLGHQRJVRPLGDJVWÏUNQLYVNDUSW 0DQILQGHUVM’OGHQWPDJHQPHGVDPPHVN•QQHXGVLJWXGRYHUHJHQV•RJ GHW NXSÑUHGH ODQGVNDE KYRU RJVÏ KHVWHQH NDQ JÏ KHOW RS WLO KDYHQ 6WRU GREEHOWLQWHJUHUHWJDUDJHSÏPPHGY’UNVWHGXGKXVE\JQLQJHUPHG KHVWHERNVHULGHKDOPY

%ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ N’OGHUPª Pª Y’U  (MHUXGJLIWHU  .RQWDNWWOI

%ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ N’OGHUPª Pª Y’U RPE\JJHW  (MHUXGJLIWHU  .RQWDNWWOI

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 28

21. OKTOBER 2015

'DQHER (MHQGRPVP’JOHUH YDOXDUHU0'(

.RPJRGWYLGHUH *HQQHPPRGHUQLVHUHWHWSODQVYLOODSÏDWWUDNWLYDGUHVVH

+HUHUGHUJRGHÏEQHRJOXIWLJHUXP

³EHQWKXV

³EHQWKXV

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGRNW WLO

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGRNW WLO

1<+('

D

E

6DJ

9HVWHUOHG$DUV 1X KDU GX PXOLJKHGHQ IRU DW HUKYHUYH GHQQH JHQQHPPRGHUQLVHUHGH HW SODQVYLOODEHOLJJHQGHSÏ9HVWHUOHGL$DUV1XY’UHQGHHMHUKDULVLQHMHUSHULR GH VLGHQ UHQRYHUHWQ’VWHQDOW 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

VI VIL VÆRE BEDST

%\Q’UHMHQGRPPHQPHGPXOLJKHGHU

³EHQWKXV

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGRNW WLO

1\HUHJDUDJH

C

6DJ

+•MYDQJ$DUV %\Q’U HMHQGRP EHOLJJHQGH SÏ KM•UQHJUXQG L UROLJW YLOODNYDUWHU 7LOK•UHQGH HMHQGRPPHQHUGHUVWRUQ\RSI•UWJDUDJHIUDKYLONHWPDQRJVÏEUXJHU VRPKREE\UXPRJUHGVNDEVVNXU 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 %ROLJNOG  

*UXQG

5XPY’U

2SI•UW.RQWDNWWOI

5ROLJHRPJLYHOVHURJDOOLJHYHOQ’UPLGWE\HQ

³EHQWKXV

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGRNW WLO

C

 %ROLJPª  

+HUNDQGXERELOOLJHUHHQGWLOOHMH

³EHQWKXV

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGRNW WLO

D

.RQWDNWWOI

9HOKROGWHMHQGRPVRPHJQHUVLJWLOGHQDNWLYHIDPLOLH

³EHQWKXV

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGRNW WLO

F

6DJ

*UXQG

5XPY’U

2SI•UW RPE\JJHW 

6DJ

1•UUHJDGHVWUXS +HUIÏUGXHQJHGLJHQHWSODQVU•GVWHQVYLOODPHGJRGXGHVWXHRJPXUHWJD UDJHXGKXVSÏHQJRGFHQWUDOEHOLJJHQKHGLVWUXSE\%ROLJHQHULQGUHWWHW PHG HQWUH 9LQNHOVWXH 6SLVHVWXH PHG XGJDQJ WLO JRG RJ DQYHQGHOLJ XGH VWXH 3ULVXGEHWDOLQJ %ROLJNOG *UXQG 5XPY’U 2SI•UW RPE\JJHW %UWQWHNVNOHMHUXGJ   (MHUXGJLIWHU 

rteam ndomsmægle je e e d n e lg nds mest sæ • Himmerla illing est sete udst m g o e st e tt o fl • Områdets æglerside st besøgte m e m s rk a m n a • EDC.dk - D erkartotek gerende køb n u lf ve g o rt • Sto stjek ligtende salg rp fo u g o s ti • Gra ilkår. bedste salgsv • Markedets ere! Forhør nærm

.’UYHM$DUV 8GDIDOOHYLOODNYDUWHUHUQHL$DUVE\VÏILQGHUPDQLNNHÑWVRPOLJJHUOLJHVÏ E\Q’UW UROLJW RJ W’W YHG JU•QQH DUHDOHU VRP GHWWH 3Ï IÏ PLQXWWHUV JDQJ NDQPDQNRUWVDJWNRPPHIUHPWLODOWLE\HQ 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

6DJ

-\OODQGVJDGH$DUV &KDUPHUHQGH PXUHUPHVWHUYLOOD L PLGWE\HQ DI $DUV 'X HU KHU KHOW FHQWUDOW EHOLJJHQGHRJKDUOHWDGJDQJWLOVWRUWVHWDOWLE\HQ%ROLJHQHUSU’JHWDIJR GH ÏEQH RJ OXIWLJH UXP KYRU GHU HU SODGV WLO GHQ OLOOH IDPLOLH *RG N’OGHU PHGGLVSUXPPY %ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW 3ULVXGEHWDOLQJ Pª Y’U RPE\JJHW %UWQWHNVNOHMHUXGJ N’OGHUPª   (MHUXGJLIWHU .RQWDNWWOI

6DJ

/•JVW•UYHM+DYEUR 1X KDU GX PXOLJKHGHQ IRU DW N•EH /•JVW•UYHM L +DYEUR %ROLJHQ HJQHU VLJ JRGW WLO GHQ DNWLYH IDPLOLH VRP NDQ J•UH EUXJ DI GHW VWRUH Y’UNVWHG &HQWUDOWEHOLJJHQGHL+DYEURE\*RGUXPPHOLJEROLJ

RING 98 62 24 00... OG LAD DET KOMME AN PÅ EN PRØVE!

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

.RQWDNWWOI

 %ROLJPª  

*UXQG

5XPY’U

2SI•UW RPE\JJHW 

.RQWDNWWOI

Vi har køberne, der drømmer om netop din bolig Kom ind i butikken eller se mere på edc.dk/boligtanker

Tænker du på at sælge?

Vind en Samsung Galaxy Edge Bestil et møde inden d. 1. dec. 2015 og deltag i konkurrencen om 5 Samsung Galaxy Edge EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Søndergade 5 9640 Farsø

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 29

'DQHER (MHQGRPVP’JOHUH YDOXDUHU0'(

.RPJRGWYLGHUH (QXQLNMDJWHMHQGRP

,GHHOVRPEHJ\QGHUEROLJHOOHUWLOGHQHQOLJH

)ULWOLJJHQGHDQGHOVEROLJ6’UGHOHVVXQGIRUHQLQJ

1<+('

KDPDUN VNRYPY

$1'(/6 %2/,* 1<+('

E

F

6DJ

D

6DJ

*LVOXPYHM$DUV (QXQLNMDJWHMHQGRPEHOLJJHQGHLVPXNNHRPJLYHOVHUPHOOHP$DOHVWUXSRJ $DUV'HUHUPXOLJKHGIRUKHVWHKROGLEÏGHHNVLVWHUHQGHE\JQLQJHURJLIROGH OLJH RPNULQJ HMHQGRPPHQ 6HOYH VWXHKXVHW HU L OLHEKDYHUNODVVHQ 0HG XG VLJWGLUHNWHIUDVWXHKXVHWHULQGUHWWHWHQSDUNOLJQHGHKDYHPHGFDP VWRUJRGNHQGWV•)UDVWXHKXVHWVWHUUDVVHRJYLQGXHUQHPRGKDYHQHUGHU HQVWRUVOÏHWXGVLJWRYHUV•HQPDUNHUQHRJVWRUHYLGGHUVRPPDQVM’OGHQW ILQGHUPDJHQ+XVHWKDUJHQQHPI•UWHQJHQQHPJULEHQGHUHQRYHULQJGHVH

6•QGHUYDQJ$DUV (WVWHQNDVWIUDKRYHGVWU•JHWL$DUVOLJJHUGHQQHYHOEHOLJJHQGHYLOOD+HUHU K\JJHOLJW RJ KHU NDQ EOLYH DOOHWLGHUV EHJ\QGHUYLOOD HOOHU WLO GHW PRGQH SDU KYRUE•UQHQHHUIO\WWHWKMHPPHIUD,E\HQ$DUVKDUPDQDOOHPXOLJKHGHU+HU HU E•UQHLQVWLWXWLRQHU E•UQHKDYHU VNROHU J\PQDVLH HUKYHUYVVNROH LQGN•E LGU’WVIDFLOLWHWHUPXVLNKXVVY•PPHKDORJPHJHWPHJHWPHUH+XVHWKDUVLQ KHOW HJHQ FKDUPH , VWXHSODQ O\VW N•NNHQ RJ HQ JRG VWRU VWXH VDO EDG NRQWRU RJ VRYHY’UHOVH .’OGHU GLVS UXP YDVNHUXP RJ WRLOHW

*UXQG 5XP %ROLJ 2SI•UW 3ULVXGEHWDOLQJ Pª Y’U %UWQWHNVNOHMHUXGJ N’OGHUPª  (MHUXGJLIWHU  .RQWDNWWOI

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

*UXQG 5XP %ROLJ 2SI•UW Pª Y’U N’OGHUPª   .RQWDNWWOI

(MHQGRPPHQHURSI•UWPHGIXOGXQGHUHWDJHVRPKDUEROLJVWDWXV

3ULV %ROLJ\GHOVH )RUEUXJVDIK’QJLJHIRUKROG

 

%ROLJ Pª 

5XP 2SI•UW Y’U  .RQWDNWWOI

%HP’UNSULVHQRJGHQOHWWHDGJDQJWLOPRWRUYHM( 9•OXQGVYHM$DUV 9HOKROGW RJ UHQRYHUHW YLOOD PHG P PXUHW JDUDJH PHG DXW SRUW *RG VWRU IOLVHEHO’JQLQJ IRUDQ KX VHW +XVHW HU EHOLJJHQGH W’W SÏ VNROHU KDO VY•PPHKDO PY +XVHW HU UHQRYHUHW PHG IORW O\VW ,QYLWD N•NNHQ Q\HUH EDJJDQJ Q\HUH ED GHY’UHOVH PHG VNDEVPLOM• RJ EUX VHQLFKH Q\HUH YLQGXHU PY (MHQ GRPPHQHURSI•UWPHGIXOGXQGHU HWDJH VRP KDU EROLJVWDWXV L DOW PEROLJ

1<+('

1HGVDW .U

G

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU 

D

%ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW N’OGHUPª Pª Y’U   .RQWDNWWOI

6DJ

+HUHUGHWPHJHWELOOLJHUHDWHMHHQGDWOHMH

3ÏÑQDIE\HQVEHGVWHDGUHVVHU

62/*7

/,*1(1'(6*(6

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

C

Søndergade 5 9640 Farsø

/,*1(1'(6*(6

 %ROLJNOG  

*UXQG

5XPY’U

2SI•UW.RQWDNWWOI

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

D

6DJ

3HGHU6WXEVYHM$DUV 6N•QRJYHOLQGUHWWHWYLOODSÏULJWLJJRGEHOLJJHQKHG9LOODHQHUPRGHUQLVHUHW DIGHQXY’UHQGHHMHUHRJIUHPJÏUPHGRSWLPDOSODQO•VQLQJV’UGHOHVYHO EHKROGWRJLQGIO\WQLQJVNODU+\JJHOLJKDYHPHGK\JJHNURJRJRUDQJHUL

62/*7

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

1<+('

6DJ

.LUNHE\YHM+YDP +HUHUGHWPHJHWELOOLJHUHDWHMHHQGDWOHMH+HUIÏUGXJDQVNHHQNHOWPHJHW IRUSHQJHQH9LOODHQKHUHULJRGRJIRUQXIWLJVWDQGRJNDQRYHUWDJHVLO•EHW DINRUWWLG%ROLJHQLQGHKROGHULNNHPLQGUHHQGY’UHOVHU%DGHY’UHOVHRJ N•NNHQ HU UHQRYHUHW VLGVW L ÑUQH RJ IUHPVWÏU RN +HUXGRYHU HU GHU EU\J JHUVPHGWUDSSHWLOVDOHQRJHQGHMOLJO\VVWXH+YDPODQGVE\HUNHQGWIRU HWJRGWVDPPHQKROGRJVSHFLHOWE\HQVIRGEROGKROGVRPVW•WWHVDIGHWPH VWHDIE\HQ

6DJ

(OEMHUJYHM.JV7LVWHG 6WRU RJ IXQNWLRQHO HMHQGRP PHG WLOK•UHQGH VWRUW Y’UNVWHG DQYHQGW WLO HU KYHUY (MHQGRPPHQ HU SÏ QXY’UHQGH WLGVSXQNW DQYHQGW VRP PDOHUIRUUHW QLQJRJYLOIRUWVDWY’UHLGHHOWLOOLJQHQGH

6N•QWEHOLJJHQGHSÏEOLQGYLOODYHMLGHQLQGUHE\GHO

1<+('

D

6DJ

6\UHQYHM+RUQXP )ULWOLJJHQGH DQGHOVYLOOD PHG FDUSRUW XGKXV RJ XGHVWXHU %HOLJJHQKHGHQ HU L WRS W’W YHG +RUQXP PLGWE\ PHG LQGN•EVPXOLJKHGHU RJ PHG VWLV\VWH PHUWLOVNROHLGU’WVKDOPY%ROLJHQIUHPVWÏUO\VWRJLLQGIO\WQLQJVNODUVWDQG *RG LQGUHWQLQJ (QWUHIRUGHOLQJVJDQJ /\VW N•NNHQ PVSLVHSODGV *RG VWRU VWXHPHGPDWOXGHWHJHWU’VJXOYRJDGJDQJWLOJRGXGHKDYHVWXH%DGHY’ UHOVH PHG EUXVHQLFKH 6RYHY’U PDGJDQJ WLO KDYHVWXH 9’UHOVH 6WRUW EU\JJHUV$QGHOVIRUHQLQJHQKDUHQV’UGHOHVVXQG•NRQRPLPHGOLOOHJ’OG

6DJ

6ROVRUWHYHM$DUV 9LOODHQHUEHOLJJHQGHYHGHQGHQDI6ROVRUWHYHML$DUVW’WYHGJU•QQHRP UÏGHUVNROHPLGWE\RIIWUDQVSRUWPY+HUIÏUGXHQGYLGHUHHQJRGOXNNHW KDYHPHGPDQJHJRGHIOLVHEHO’JQLQJHURJJRGHWHUUDVVHU+HUIÏUGXPX OLJKHGIRUDWV’WWHGLWHJHWSU’JRJSÏGHQQHJDGHHUGHUVM’OGHQWEROLJHU WLOVDOJ6WRUUXPPHOLJEROLJLQGUHWWHWPHGEOD5HQRYHUHWJ’VWHEDGHY’U Y’U 6WRUW VRYHY’U 6WRUW O\VW EDGHY’U /\V VWXH PHG XGJDQJ WLO XGHVWXH ³EHQWN•NNHQVDPWEU\JJHUV

62/*7 81'(56.5.%6$)7$/(

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 30

21. OKTOBER 2015

DIN NYE EJENDOMSMÆGLER I AARS

DU KAN STADIG NÅ AT VÆRE MED PÅ VORES ÅBNINGSTILBUD! D

ILBU T S G N

5 9 9 . 9 2

ÅBNI

oms, m . l k n er r, i sbolig i salæ l e d n villa, a r e d l huse. gæ s d i t i r og f

Vi åbner butik nr. 24 i Aars i den nærmeste fremtid! Går du i salgstanker eller er det tid til at prøve noget nyt - så er det nu du skal sætte din bolig til salg. Start med en gratis og uforpligtende salgsvurdering på 98 62 10 10.

SÆT TIL SALG NU!

Anders S. Jensen

Jeppe Thostrup

Tom Madsen

Tlf. 98 62 10 10 . aars@johnfrandsen.dk . www.johnfrandsen.dk

RING 98 62 10 10 FOR GRATIS OG UFORPLIGTENDE SALGSVURDERING


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 31

%(67,/(1*5$7,66$/*6985'(5,1*$)',1%2/,* JOHN FRANDSEN AARS

)DUV•6WRUEROLJPHGDWWUDNWLYEHOLJJHQKHG

FÅ ET UHYGGELIGT HURTIGT BOLIGSALG

ED

NYH

'

Din nye mægler i Aars -HSSH

RING 98 62 10 10%DOGHUVYHM 9HOKROGWIDPLOLHYLOODEHOLJJHQGHLGHWDWWUDNWLYHJXGHNYDUWHUL)DUV• +HUHUPDQFHQWUDOWLE\HQPHGPHJHWNRUWDIVWDQGWLOVNROHLQGN•E IULWLGVDNWLYLWHWHURJE•UQHKDYH

FOR GRATIS SALGSVURDERING

VWHUE•OOH6W’UNYLOODLK\JJHOLJODQGVE\*UXQG 2SI•UW 9’U 3ODQ .’OGHU

  

 (MUXG 8GE %1 

$59

9HJJHU 9HJJHU3ODGVWLOKHOHIDPLOLHQ

ED

ED

NYH

NYH

)

-HSSH

6ROLGYLOODLK\JJHOLJWODQGVE\PLOM•LVWHUE•OOHEORWNPWLO$DOH VWUXSVRPE\GHUSÏLQGN•EVNROHLGU’WVFHQWHURJELRJUDIVWHU E•OOHHURPNUDQVHWDIHQKHOWIDQWDVWLVNQDWXU

6RJQHYHMHQ *UXQG 2SI•UW 9’U 3ODQ &DUSRUW

'

  -D

 (MUXG 8GE %1 

$59

-HSSH+LPPHUODQGVYHM 6ROLGYLOODEHOLJJHQGHPLGWLGHQK\JJHOLJHODQGVE\9HJJHUVRPE\ GHUSÏELOOLJIMHUQYDUPHLQGN•EKRVGHQORNDOHN•EPDQGRJHWDNWLYW IRUHQLQJVOLY.RUWDIVWDQGWLOVNROHUL%O’UHRJ(MGUXS*UXQG 2SI•UW 9’U 3ODQ

  

 (MUXG 8GE %1 

$59


Aars Avis

SIDE 32

21. OKTOBER 2015

peugeot.dk

PEUGEOT

få sænket farten og skærmet for solen. SOS Dansk Autohjælp har samlet en buket gode råd.

DAGE 24.-25. OKT. KL.11-16 Velkommen til modeller med ekstra meget udstyr for pengene

Husk inden du kører:

2008 PLUS

Netop nu oplever vi morgener med tæt tåge, vekslende med dage, hvor solen står så lavt, at det er svært for bilisterne at orientere sig. Det øger risikoen for ulykker

1.2 VTi 82 hk 5-dørs Pris

189.990 k r.

Plus DAGE

FINANSIERING 1,95%

❱ Panoramaglastag ❱ Metallak ❱ Mørktonede sideruder ❱ Aircondition ❱ 7” touch-skærm ❱ Bluetooth ❱ Læderrat

❱ Fartpilot/-begrænser ❱ Sædevarme, for ❱ LED-kørelys ❱ Head-up instrumentpanel ❱ 20,4 km/l ❱ Årlig ejerafgift 620 kr.

Udbetaling

Mdl. ydelse

38.754 k r.

1.971 k r.

Løbetid 96 mdr. Samlet betaling i perioden 189.216 kr.

Finansiering via Peugeot Finans.. Pris inkl. nummerplade og levering 193.770 kr. Pålydende fast rente %. Udb. 20%, min. 38.754 kr. Samlet kreditbeløb 155.016 kr. 1,95%. Debitorrente 1,97%. ÅOP 5,24%. Samlede kreditomk. 34.189 kr. Kaskoforsikring, positiv kreditgodkendelse og betaling via NETS forudsættes. Rentetilbuddet gælder til 02.11.15. A+ 20,4 km/l C02 114 g/km. Prisen er ekskl. lev. omkostninger 3.780 kr. Bilen er vist med alufælge. Samlet pris 201.990 kr. Begrænset antal 100 stk. Tilbuddet gælder til 30.11.15 eller så længe, lager haves og kan ikke kombineres med andre tilbud. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl.

Her er den perfekte bil til dig, som godt kan lide den høje sædeposition og det robuste udtryk fra en SUV kombineret med rummeligheden og køreegenskaberne fra en stationcar. Kom til Peugeot Plus dage i weekenden og få lige nu ekstra meget udstyr med i købet. For eksempel får du kampagnemodellen Peugeot 2008 Plus med panoramaglastag, metallak, mørktonede sideruder, aircondition, LED-kørelys, sædevarme, læderrat og meget mere for bare 189.990 kr! Prøv den i weekenden hos Peugeot eller læs mere på peugeot.dk

Tåge og lav sol generer bilisterne Oktober måned er lig med efterår. Bladene falder af træerne, og temperaturerne falder. Når temperaturen veksler mellem varme og kulde, er der risiko for tåge, og det nedsætter sigtbarheden. Ofte kan man kun se få meter frem på vejen, og det er selvfølgelig farligt. - Nogen gange ligger tågen helt lokalt for eksempel i skovområder eller lavnin-

ger. Så kan man køre fra klar solskin til tæt tåge på få meter, og det kan være meget overraskende. Inden længe riskikerer vi også, at der kan være rimglat disse steder, fortæller stationsleder Keld Jeppsen fra SOS Dansk Autohjælp i Herning. Andre dage står solen lavt over vejen, og det kan være svært at se noget som helst. Så er det bare om at

KØRKVIK

PEUGEOT PLUS DAGE

KLAR TIL KORT PÅ 4 UGER...

HOLDSTART

MANDAG 26. OKTOBER 2015 Tilmelding via www.korkvik.dk

PEUGEOT AArs

Aggersundvej 75 tlf. 42 45 46 30 aars@korkvik.dk

Klaus Buus A/S • Messevej 10 • 9600 Aars Telefon 98 62 22 24 • www.peugeot.dk/aars

S U H T N ÅBE STORT

Fredag den 23. ok

le weekenden, bl.a.: ig mange gode tilbud he

Snigpremiere

Kom og smugkig på

Øl, vin, og go’ s snacks temnin hele g weeken den!

Kompressorkøleboks Mobicool Hybrid

4 stk. campingstole

Jarvis - Mørkegrå, 7 positioner Vejl. pr. stk. kr. 499,-

4 stk. NU KUN Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

tober kl. 17-19: årets

nyheder Få fingrene i de be dste tilbud – førs t!

1.599,-

1.299,-

A/T Specialrens - et godt våben mod sorte striber og genstridig snavs!

Før kr. 129,-

NU KUN

39,E45

- Sænk straks farten, hvis dit udsyn ikke er godt nok - Pas særligt på i skovstrækninger og i lavninger - Kør aldrig frem, hvis du ikke kan se trafikken ordentligt - Når du har solen i ryggen, har modkørende solen i øjnene - vær ekstra opmærksom på dem, for de har svært ved at se dig. - Husk lys bag på bilen - på mange nye biler tænder det ikke automatisk - Når det er tæt tåge og du har svært ved at se de andre trafikanter, så tænd dine tågelygter. Men husk også at slukke dem igen, når tågen letter. Ellers blænder du bilisterne bagved, minder Keld Jeppesen om.

PROGRAM

e nu Vi har allered e rn 2016-modelle by, b a C a fr hjemme ert b b Ta Knaus og

Vejl. udsalg kr. 2.499,- NU KUN

Og når du er på farten:

Fredag den 23. Lørdag den 24. oktober Søndag den 25. oktober oktober

Kom og se alle nyhederne til næste sæson!

Rigt

- Lyt til trafikmeldinger og vejrudsigt, inden du kører - Kør hjemmefra i god tid - Sørg for at have rene ruder - indvendig og udvendig - Hav rigelig sprinklervæske til ruderne - Husk solbriller - og brug dem - Tjek at lygterne virker - så kan de andre bedre se dig, når de har solen i øjnene

Uundværlig til de kølige aftener Vejl. udsalg kr. 2.599,-

Vi serverer kransekage og champagne! Lørdag den 24. okto søndag den 25. ber og ok - begge dage kl. tober 10-16

Stort åbent hus

Åbent hus-tilbud:

Spar 25% på alle ikke nedsatte varer

hos friliv.dk hele weekenden Tilbuddet gælder både i butikken og på webshoppen – dog ikke telte.

- med årets nyhede r, tilbud, konkurre ncer

Petroleumsovn KaminX 304 NU KUN

1.999,-

Flotte r ence konkurr æmier r lækre p ørn og b e d til bå k o v sne

Slikpos er o safteva g n til alle d børn!

Juelstrupparken 26 • 9530 Støvring Afkørsel 31 www.jysk-caravan.dk - tlf. 98 31 98 31

EN N G O V E S L PØ pølser og brød

e serverer risted a 11-16. begge dage fr

www.friliv.dk - tlf. 60 75 06 00


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

SIDE 33

Europæisk sølv til Ulrik Linnemann Rallycrosskøreren fra Skivum lukkede sæsonen med sejr i Italien RALLYCROSS: Nogen vil helt sikkert mene, at nummer to er den første taber, men efter en sæson, som den rallycrosskøreren Ulrik Linnemann har været igennem, var det en helt speciel lettelse for Skivumdrengen, at han i weekenden kunne tage sølv med hjem efter finalerne i Italien. Sæsonen har budt på motorhavari, en voldsom rulletur med en totalsmadret bil til følge, knækkede trækaksler og ødelagte gearkasser. Samtidig har sæsonen også budt på feltets hurtigste bil, et team der virkelig har knoklet og en chauffør, der har været mere tændt end nogensinde før. - At det lykkedes at tage sølvmedaljen med kun 24 point op til guldet er simpelthen så fedt. Naturligvis ville vi hellere have haft det guld, som vi helt klart har kørt efter - og vi helt klart

Ulrik Linnemann havde god fart i bilen i Italien, og i finalen henviste han konkurrenterne til kampen om andenpladsen.

har haft farten til - men held og fart følges ikke altid ad, sagde en tilfreds Ulrik

Linnemann efter weekendens løb i Italien. Weekenden startede for Ulrik Lin-

nemanns vedkommende ud med næsthurtigste tid i både første og andet heat. I tredje

heat tyvstartede Ulrik Linnemann, hvorefter bilen ikke starte igen, da starten skulle gå. I fjerde heat satte Ulrik Linnemann hurtigste tid, og han kvalificerede sig derved til pole position i semifinale 1. I semifinalen havde Ulrik Linnemann rigtig travlt, og han sluttede med et komfortabelt forspring til nummer to. Dermed var pole sikret til finalen, hvor Ulrik Linnemann reducerede konkurrenterne til statister, da han i sikker stil sikrede sig sejren. - Det var fantastisk at slutte sæsonen af med endnu engang at vise, at vi er de hurtigste. Det betyder meget for mig og resten af teamet at slutte af på toppen, og det er vigtigt for mig at vise mine sponsorer, at deres investering i mig og mit projekt ikke er spildt, men at de rent faktisk er med på feltets hurtigste bil, sagde

Ulrik Linnemann sikrede sig i weekenden med en overbevisende sejr i sæsonens sidste afdeling, som blev kørt i Italien, andenpladsen i europamesterskabet i rallycross.

Ulrik Linnemann, inden sølvmedaljen blev fejret på behørig vis sammen med teamet.

DANMARKS ABSOLUT MEST RUMMELIGE MIKROBIL (OGSÅ UDEN TRAILER) NU KAN VI IGEN LEVERE CELERIO

SUZUKI CELERIO. USÆDVANLIG PRAKTISK MIKROBIL FRA KUN 89.990,Bare fordi man er lille, kan man jo godt trække fra de andre i klassen! Suzuki Celerio er lille, men trækker helt usædvanligt 400 kg på krogen. Den kører med klassens bedste benzinøkonomi 27,8 km/l og har også klassens største bagagerum på 254 liter. At den så også har den bedste udstyrspakke som standard og plads til hele familien med 5 døre og 5 siddepladser er bare usædvanligt i sig selv. Kom ind og prøv en usædvanlig praktisk mikrobil – du kan finde os lige her…

■  Bedste økonomi (27,8 km/l)

■  5 siddepladser

■  Største bagagerum (254 liter)

■  Aircondition er standard

■  Bedste bagsæde

■  Bluetooth er standard

■  5 døre

■  Op til 400 kg på krogen

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00 · Fax 98 62 37 00

www.autoaars.dk Alle priser er vejledende og ekskl. leveringsomkostninger (kr. 3.780) og evt. metallak. Oplysninger om brændstofforbrug er ved blandet kørsel i hht. EU-norm. Foto kan vise udstyr, der ikke er standard. Der tages forbehold for trykfejl. A+ Celerio: 23,3 km/l, CO2 99 gram/km. A++ Celerio Dualjet: 27,8 km/l, CO2 84 gram/km


Aars Avis

SIDE 34

SUNDHED & VELVÆRE

AARS: I første kvartal af klubåret har Aars Y’s Men’s Club udloddet 75.500 kr. fortrinsvis af overskud fra klubbens loppemarkeder. En enkelt udlodning er på 29.000 kr., men ellers fordeler beløbene over diverse tildskud til ungdomsarbejde og lejrbygninger med videre. Støtteforeningen for Plejecenter Søndervang i Gedsted arrangerer årligt “olympiade” for hjemmets beboere, og i tilknytning hertil arrangeres forskellig underholdning. Dette arrangement støttes med 1.000 kr. til leje af softicemaskine og pølsevogn. Aars sogns Menighedspleje har søgt om tilskud til julehjælp til familier i Aars Sogn med lavt rådighedsbeløb, og fik ansøgningen imødekommet med et tilskud på 2.500 kr. Aars FDF/FPF kan nu sende 12 ledere på landslejrkursus. Y-mænden har bevilget 10.000 kr. KFUM Spejderne i Ullits og Strandby har søgt om hjælp til bustransport af spejdere fra spejderlejr i Ulbjerg til Daugbjerg Kalkminer. De fik 6.000 kr. til formålet. KFUM’s Idrætsforbund har et hold for oplæring af ungdomsledere løbende, og her deltager en ung KFUMer fra Aalestrup. Der gives et tilskud på 2.000 kr. KFUM og KFUK holder Børnefestival 2016 i Holstebro under temaet: På sporet. Klubben bevilgede 6.000 kr. til formålet. Regionens eget hjælpeprojekt for 2015-16 er et projekt i samarbejde med Blå Kors Danmark og Blå Kors Grønland på 1,2 mill. kroner. Rigtig mange grønlandske børn er hårdt udsatte, når deres forældre lider af alkoholmisbrug, og mange piger er seksuelt udnyttet. Gennem samarbejde mellem de to korps håber man at kunne ansætte medhjælp til støtte for disse børn. Aars Y’s Men’s Club støtter foreløbig projektet med 29.000 kr. En ansøgning fra Lejrgården i Dollerup om tilskud til installation af ny vandforsyning blev imødekommet med 8.000 kr. Beboerinstitionen “Hjertebo” i Hvam har ansøgt om hjælp til anskaffelse af træningsremedier til sanserum, og blev til dette formål bevilget 10.000 kr. Et regionsprojekt ASF Fonden - støtter uddannelse af ledere på internationalt plan- og dette formål er støttet med 1.000 kr.

Julefrokost på Halkær Kro

m/ Cubansk salsa v/Jorge Corderos 7 mands salsa band - Stor lækker Julefrokost menu, Romsmagning/ historie / og salsa instruktion - det bli’r en festlig aften!!! LØRdag dEN 5. dEcEMBER cEMBER k kL. 18.00

Jorge & Nick Corderos Salsa Band

Entré inkl. koncertmenu: Forsalg kr. 450,(medl. kr. 390,-) Entré uden menu: Forsalg kr. 180,(medl. kr. 120,-) Så er der igen salsa på programmet. Corderofamilien kommer med deres fantastiske salsaband. Instruerer i dansen, fortæller om roms forjættende dråber som optakt til alle tiders romsmagning: 4 enestående rom-typer fra Syd- og Mellemamerika – og så skal der danses salsa resten af aftenen, som traditionen tro indledes med en cubansk inspireret buffet! Benyt denne aften på Halkær Kro som en særlig og anderledes julemiddag. Entre incl. julebuffet. Romsmagning købes på selve aftenen i kroens bar og ved indgangen.

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk Lørdag den 31/10: OYSTERBAND - se mere på hjemmesiden

LØRdag d. 14. NOV. k kL. 19.00

Pierre Dørges New Jungle Orchestra Entré inkl. koncertmenu: Forsalg kr. 480,(medl. kr. 420,-) Entré uden menu: Forsalg kr. 180,(medl. kr. 120,-)

35 års Jubilæumsturne! - Pierre Dørges New Jungle Orchestra er stadigvæk et af de mest sprudlende bands på den danske jazzscene. Og det selv om de har eksisteret siden 1980. De har ført jazztraditionen videre gennem et ellingtonsk jungle univers med alskens musik i bakspejlet. Deres fængende musikalske show bevæger sig i en sikker balance mellem humor og dyb alvor. Deres originalitet har gjort dem til det mest anerkendte og turnerende etno-jazzband ude i den store verden I forbindelse med jungleorkestrets jubilæum byder Halkær Kro på en kokkedyst mellem to gourmetkokke, der hver laver den samme menu i deres egen personlige version.

DIGITAL FARVE PRINT og alm.

Klinik for fodterapi

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Storformat

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Overhead film Tryk på t-shirts Aars Bogtryk & Offset

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

Familierådgivning

Individuelle samtaler, familier & par

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars

Tlf. 98 62 17 11

LIS NIELSEN

Familieterapeut & sygeplejerske Aarupvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 34 - 20 14 02 30 lnaarup@mail.dk www.ln-raadgivning.dk Medlem af Psykoterapeut Foreningen

& d e h d n u S e s Hel ´ 5 1 e r Velvæ 24.-25. oktober kl. 10-17 i Messecenter Vesthimmerland · Aars

Harald Haugaard & Helene Blum med band samt The Urban Folk Quartet

Salgsudstilling med omkring 40 udstillere, udstille e, tilbyder alternative alte behandlingsformer behandlingsfo mer og spændende forredrag fo Se udstillerliste og foredragsprogram på: www.mcvh.dk

Entré inkl. koncertmenu: Forsalg kr. 445,(medl. kr. 385,-) Entré uden menu: Forsalg kr. 180,(medl. kr. 120,-) Denne aften er der dømt folkemusik på højeste plan. Harald Haugaard har fundet tid til igen at lægge vejen forbi Halkær kro, bl.a. med sin nye cd ”Lys & Forfald” i kufferten. Harald turnerer året rundt i hele verden som én af de betydeligste repræsentanter for den traditionelle og nye danske folkemusik. The Urban Folk Quartet med internationale og rutinerede musikere fra England og Asturien åbner denne aften.

Forsalg ved bestillingsskema:

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

A3 - A4 - A5

LØRdag dEN 21. NOVEMBER k kL. 20.00

Klik på koncerten på www.halkaer.dk, udfyld og afsend skemaet.

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

fotokopiering

Koncertmenu kl. 19.00: Se menu på www.halkaer.dk

Koncertmenu kl. 18.00: Se menu på www.halkaer.dk

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Sygesikring Danmark

Køb af billetter og menu: Køb www.halkaer.dk

Y’s Men’s Club støtter leje af pølsevogn

21. OKTOBER 2015

GRATIS ENTRÈ Messevej 1 · 9600 Aars · Tlf. 9862 4800 www.mcvh.dk · info@mcvh.dk www.messevh.dk · info@messecenteret.dk


Aars Avis

21. OKTOBER 2015

KØB OG SALG

SIDE 35

Nedbrydningsmat. m.v. Nedbrydningsmat. m.v. sælges sælges

Reka stokerfyr 11 Reka stokerfyr 22 22 KW KW 14 plastvinduer plastvinduer 0,59 14 0,59 BB xx1,05 1,05HH 11 dobb. dobb. plastdør, buet plastdør, buet iitop top 2.15 BB xx 1,90 Ståltrapper 2.15 1,90 HH 20 Terrassedøre 0,95 BBXX2,10 1220 stålspær a 13,5 m. B med 2,5 Hm. Terrassedøre 0,95 2,10 H ben 1 foldedør 10,65 x 2,30 1 Aluport a 6,80 B xB2,70 H H 1 foldedør 10,65 B x 2,30 H 16 10 håndhuggede 6 x 7” tømmer a 8 mtr. stk. kridt tavler 10 stk. kridtltr.tavler 2 stk. 30.000 tanke 1 naturgaskomfur m/4 blus 1 naturgaskomfur m/4 blus 1 stk. 100.000 ltr. tank 2 redskabsskure 1 stk. 80.000 ltr. tank 2 redskabsskure 2 1.500 m gulvog parketbrædder 2 6 Velux vinduer B1,35 x H1,40 1.500 (fyr, egmkølerum oggulvbøg)og parketbrædder 1 dobbelt (fyr, eg og bøg) 2 liters 1 6.000 liters tank 50 1m16.000 25x50 cm +fliser 13 16.000 liters + 1am/ 6.000 tankx 2,38 1 udv. dobbelt døre jerngitterspær 12thermo m liters2,38 jerngitterspær 12 mm 4034stk. BD30 branddøre 1,08 x 2,08 jerngitterspær aa 10 3043stk. Branddøre B 0,90 2,10H jerngitterspær a 10 m B xx H4.50 aluBD ledhejseporte 4,80 2003 stk. og 3 H låger alu stålmandskabsskabe ledhejseporte 4,80 m/ B x24.50 m/elhejs 40 garderobeskabe m/elhejs alu butiksdøre m. I-jern automat. opluk. 2002 mtr. 10 og 12 cm alu butiksdøresorte automat. opluk. im. forskellige 3002Limtræsbjælker chaussesten, og grå str. forskellige str. H 20Limtræsbjælker dobbelte plastdøre 1,10 B x 2,30 50 terrassedøre ii træ og plastik 200 50 terrassedøre i træ og plastik 25ståldøre yderdøre 300 4” rør 25 yderdøre 20meter branddøre 200 meter 2” rør 20 500branddøre indvendige døre 1.500 m2 parketbrædder 500 1000indvendige vinduer døre 4 jerngitterspær a 10 m 1000 vinduer døre 100indvendige vinduespartier til udestuer 500 100 vinduespartier til udestuer 1000 vinduer i forskellige størrelser Ovenlys kupler 400 køkken 400overskabe køkkenelem. garderobesk. Ovenlys kuplertil og 15400 Udslagsvaske iog porcelæn Tømmer: 2x4”, 3x5”, 7x7”, 8x8” køkkenelem. garderobesk. 10 toiletter med forhøjet sokkel Udslagsvaske i 3x5”, rustfri7x7”, og porcelæn 2x4”,dobbeltskyl 8x8” 10 Tømmer: toiletter med og håndvaske Lægter og forskallingsbrædder Udslagsvaske i rustfri og porcelæn 600 støbejernsvinduer 20 toiletter ogrørhåndvaske Lægter og forskallingsbrædder Store partier og jernbjælker 1000 støbejernsvinduer 8 limtræsbuer ben á 19,80 mtr. 20 toiletter og uden håndvaske Storestøbejernsvinduer partier rør og jernbjælker 1000 Åben Åben alle hverdage kl. 7-17.30, Lørdagkl.kl. 9-14.30 alle hverdage kl. 7-18, lørdag 9-15 Store partier rør og jernbjælker Se meget mere på:

Nedbrydningsmat. m.v. sælges

Kirkens Korshær

Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 Kunstner Jesper Liengaard står med sin datter foran egne billeder. Det er harpenisten Manuela Rauff som sidder i hjørnet.

PRIVAT/ERHVERV

Åbenwww.is-brdr-nielsen.dk alle hverdage kl. 7-18, lørdag kl. 9-15 Se meget mere på:

www.is-brdr-nielsen.dk

155 til fernisering i Aars AARS: I Vesthimmerlands Kunstforening glæder de sig over den store interesse publikum har vist for efterårsudstillingen, som åbnede på museet forrige søndag. Der kom 155 til ferniseringen på udstillingen. Ninni Lodahl Gjessing hæftede sig i åbningstalen ved den mangfoldighed af forskellige udstryksformer, udstillingen rummede. Hun glædede sig samtidig over, at det i sig selv inspirerer til den åbenhed, som er det, et kunstværk skal mødes med. Her kan forskellige mennesker tolke forskellige opfattelser, af det de ser. Ninni Lodahl fortalte endvidere sagnet om Kraka- som repræsenterede den visdom, vi kan få del i - når vi åbner os over for kunsten. En af de kunstnere som har haft stor bevågenhed på udstillingen, er den talentfulde Aarhus kunstner

Jesper Liengaard, som tilmed er kommet på egnen i sin opvækst, idet hans mor er opvokset på Ebdrupgård ved Farsø. Han er en kunstner med glimt i øjet. I et enkelt formsprog fremstiller han deforme mænd, som indtager scenen, og man genkender mange af maleriernes referencer til tilværelsens genvordigheder, som får en til at trække på smilebåndet. - Vi føler os meget privilegerede over, at museet giver plads til kunstforeningens efterårsudstilling hvert år i oktober og november. Vi har let ved at få gode kunstnere til at udstille, og det skyldes ikke mindst, at det er attraktivt at udstille i Per Kirkeby salene, som yder kunsten optimale vilkår, siger formanden for Vesthimmerlands Kunstmuseum Margit Halskov. Efterårsudstillingen kan ses frem til d. 14. november.

nedbrydning og skrotning samt ViTilbud borpå15 km nord for Viborg knusning af beton og jernbeton Tilbud på nedbrydning gives overalt i landet. - ogKunskrotning 36 kr. pr.samt ton knusning af beton og jernbeton gives overalt i landet. - Kun 36 kr. pr. ton

* A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

Mangler du tryksager? Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Efter isolering Papir-isolering af loftrum, skråvægge, skunk og etageadskillelse samt EPS-isolering af hulmur og krybekælder. Jeg har teknikken og erfaringen.

Udnyt skattefradraget og få kontant tilskud Bestil tid i dag til GRATIS isolerings tjek

Stillingen som graver ved Haverslev Kirke, Rebild provsti er ledig pr. 1. januar 2016. Stillingen er på 37 timer pr. uge. Ansøgningsfrist den 6. november 2015. Se hele stillingsopslaget på www.jobnet.dk

Helt ny 3 vær. lejlighed på 1. sal på 78 m2 med 16 m2 altan beliggende centralt i Aars udlejes. Husleje kr. 6.000 + forbrug. Henvendelse 51 92 91 38

TIL LEJE I HAVERSLEV

2 vær. lejlighed 73 m2 og 2 vær. lejlighed 83 m2. Husleje kr. 3.300 + forbrug Tlf. 21 74 84 98 (efter kl. 16.00)

Lys 2 vær. lejlighed på 65 m2 med egen gårdhave udlejes. Alt i hvidevare + netforbindelse. Husleje kr. 3.200 + forbrug. Dep. kr. 6.400. Overtagelse efter aftale. Rolig lejer ønskes Henvendelse tlf. 98 65 40 91

Billig lejlighed

Velindrettet 3-vær. lejlighed på 93 m2. Beliggende på svalegang over Rema 1000 (indgang fra Th. Eriksens Vej) Stor altan. Husleje kr. 3.950 pr. md. + forbrug. Yderligere oplysninger www.escot.dk

Rækkehus på 50 m2 bolig med lyst køkken, badevær., stue med adgang til terrasse/have. Sovevær. Mdl. leje kr. 4.250 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Henv. tlf. 20 40 66 07

Hus til leje

ved Aars bygrænse pr. 1. nov. 100 m2 + udestue, stor stue/køkken, entre, 2 vær. Leje kr. 4.950 pr. md. + forbrug. Dep. kr. 14.850. Ingen husdyr. Tlf. 42 20 90 70 efter kl. 16

UDLEJES TINGVEJ AARS

Centralt beliggende god kælder lejlighed på ca. 80 m2 med soveværelse, køkken, badeværelse og 2 stuer. Til lejligheden tilhører også opbevaringsrum på ca. 15 m2. Udlejes pr. 1. nov. Husleje kr. 3.000,+ forbrug. 3 mdr. indskud Henv. tlf. 30 66 61 90 (efter kl. 17.00)

Butik udlejes

Centralt beliggende på Himmerlandsgade, udlejes butik på ca 240 m2. Butikken har indgang fra såvel Himmerlandsgade samt Søndergade, og har udstillingsvinduer til begge sider. Ved indgangen fra Søndergade er der særdeles gode parkeringsmuligheder. Kontakt 23 26 90 11

Tlf. 99 36 66 04

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser www.meldgaardboligudlejning.dk

v/Søren Nielsen • Tlf. 98 63 11 82

GRAVER SØGES

Lejlighed udlejes

Til leje - Aars midtby

Telefon 29 32 87 22

Chauffør søges

HAVERSLEV KIRKE

på ca 80 m2 med udestue og have til. Beliggende i Aars centrum ledig fra den 1. november 2015.Pris kr 3.800,- + forbrug Tlf. 40 38 22 27

Farsø Rådhuscenter

UDLEJNING med stort og lille erhvervskørekort. Aften- og weekendarbejde må påregnes. Tiltrædelse snarest.

Hyggelig 3 vær. lejlighed

HAVERSLEV

BLANDEDE

FARVEKOPIER

TIL LEJE

og tilbudsbesøg på tlf: 51 24 12 75. Gennemgang af huset bl.a. med

“Jeg tjekker dit hus og giver dig effektive løsningsforslag “

termografisk kamera

Bæredygtig energi og isolering Ole Villumsen, ole@ov-consult.dk Munksjørupvej 93, 9670 Løgstør.

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 99 35 34 34


Aars Avis

SIDE 36

Himmerlandsavisernes

loppemarked

Indbo-dødsbo. Vi kører ud både dag, aften og weekend. pia@ leenbak.dk, sms gerne billeder. Ring

Vinterdæk på fælge 4 stk. Michelin Alpin A3 185/65R15 88T.

Tlf: 21 70 01 14

2 stk. såne væddere sælges Stor dansk race - høj status Bør ses, Frejlev. Tlf: 98 34 31 06

1 stk. drivhus. Mål L: 440 cm. B: 260 cm. 7 fag, dobbelt gavldør. 4 opluk. vinduer. Sælges på pladsen. Tlf: 23 39 16 05

89.121 eksemplarer

2 sæt vinterdæk på fælge 165/80 R13 og 195/65 R15. Tlf: 40 11 30 66

HIMMERLANDS AVISERNE

80 gl. brosten 10x10 7 kr. stk. Legetraktor 1 mtr. med 2 anhængere 300 kr. Tlf: 61 75 13 41 Batterier i ure skiftes, lørdag og søndag kl. 10-16. Nibe Marked, Koldsmindevej 3, Nibe. Tlf: 22 33 80 27

...fra kyst til kyst

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Brugt køkken i lys bøg, sælges samlet, pris 1.200 kr.

Tlf: 86 69 60 89

Tlf: 20 23 62 71

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning…

Tlf: 86 69 60 89 Jern og metaller købes til højeste dagspriser. 1 stk. Citroen årgang 2001, synet, perfekt stand. kr. 10.500. Div. radiatorer sælges billigt. Tlf: 98 56 92 13 Gammelt jern og skrotbiler købes/afhentes, op til kr. 2.300 alt efter stand. Tlf: 40 28 61 89

Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34 Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97 Togkøreplaner og billetter fra DSB og alle privatbaner, DSBplakater, privatbaneaktiebreve, banemærker og jernbanefotos Fra før 1966 købes. Tlf: 21 56 39 25

HIMMERLANDS AVISERNE

Håndvridemaskine kr. 200. 4 dæk med fælge 175/65, slidbaner i orden kr. 500. Tlf: 41 61 42 00

Kongskilde harve, 29 tands, så god som ny, 5.500 kr. Frontlæsser ”Cieft” med greb, 1.500 kr. Udstillingsskab med skab forneden, 4 hylder, skrå front 1.200 kr. Børneskrivebord 250 kr.

Emhætte, hvid, med separat motor, pris 1.500 kr.

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

Havestole, 6 stk. antracitgrå stel, grå/brun nonwood sæde og ryg, 5-pos., samlet 1.200 kr. (bedst efter kl. 16). Tlf: 20 40 80 39

Bordvægt, flad med skydelodder 39 kg 1200 kr. Velegnet til gårdbutik. 4 stk. letmetalfælge til Opel varevogn. 1 stk. bagdæk til Ferguson 31, 10/28 400 kr. Tlf: 86 69 60 89

Tlf: 20 23 62 71

1 bagdæk til Ford 550 16,9-1428 - med godt mønster, evt. billigt nyt.

Tlf: 98 64 81 89

SÆLGES:

Syv lokale aviSer for Samme priS!

købES:

21. OKTOBER 2015

Grøntsager sælges fra marken: Kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinak, porrer, persille, rodpersille, løg, rødkål, grønkål og pyntegræskar. Grandgaardsvej 44, 9620 Aalestrup. Tlf: 51 29 51 63 Harmonika Weltmeister, harmonika Hohner pr. stk. kr. 800. Klaver Reimers Berlin kr. 50. Tlf: 86 69 10 83 Husquarna symaskine, nyistandsat med integreret broderianlæg, brugsanvisning og en masse modeller og andet materiale kr. 4.000. 4-trådet overlocker kr. 1.000. Tlf: 41 61 42 00 ”Liga” store sunde planter med godt rodnet. Tlf: 23 39 16 05

Labradorhvalpe, sorte hanner. Til jagt og familie m.m. Forældre HD og AD 1. kl. DNA testet, stam-/sundhedsbøger. Far Dansk Working Champ. Salgsklare 2/9. Tlf: 21 78 77 74/28 34 88 56 Næsten ny gasvarmeovn m/ gasflaske. Nypris 1.000 kr. Sælges for 600 kr. Tlf: 21 64 11 44 Playstation 2, 250 kr. Sølvgrå damecykel, 7 gear, 1996, Everton Citybike model Uptown, 700 kr., Originale tagbøjler Opel Insignia, 4-dørs., 500 kr. Originale tagbøjler, Opel Vectra C, 5-dørs. 500 kr. 1 stk. Recaro-sæde, 450 kr. (bedst efter kl. 16). Tlf: 20 40 80 39 Røverkøb: helt ny og ubrugt 4-personers sofa (Bolia) sælges for 4.500 kr. Oprindelig købspris 25.000 kr. Tlf: 40 79 37 26

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

SE HER!

Vaskemaskine, Zanussi, 400 kr. Træhavebænk og stol, 100 kr. Plantespande 100 stk Flyttesalg: opvaskemaskine Whirlpool, 600 kr. Vaskemaskine, Zanussi, 400 kr. Træhavebænk og stol, 100 kr. Plantespande 100 stk., 200 kr. 100 kompostorme 50 kr. Tlf: 20 13 17 07

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Betaling: Kontant ved indlevering af annoncen, eller Send via e-Mail:

annonce@ himmerlandsgruppen.dk og overfør Betalingen via Swipp

Brænde - løvtræ og grantræ, sælges i meterstykker eller savet og flækket, evt. levering. Flis sælges. Tlf: 31 38 25 92/40 88 71 40

tlf. 24 61 42 73

Carama glasovn 4055, mål 75x95, 113 højde. 1 stk. glassliber. 1 stk. lampe PH5 Classic rød + blå + hvid. Hvad KAN loppemarkedet Henvendelse tlf: bruges 41 56til?17 36

priSer:

Se eKSeMpler:

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan

Computerskærm, annonceres med køb, salg, bytte ogAOC, »gives væk« af28 tommer, Fulleffekter.HD-opløsning, næsten alle BRUGTE - Momsregistrerede MVA-skærmteknologi, personer og virksomheder kan IKKEHelt bruge lop-ny, stadig i emballage, Nypris pemarkedet, men henvises til avisens øvrigekr. 2.000, spalter. sælges for kr. 1.500. Tlf: 60 65 15 58

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Flyttesalg lørdag, d. 24/10 Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncer-kl. 10.00-16.00 teakreol, ing af: Ejendomme,Teaksenge, sommerhuse, grunde, biler, barberstole, lamper, billeder campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskKrukker, rygsæk, legetøj m.m iner, herunder også traktorer. (Disse ting henTostrupvej 245. vises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, Tlf: 98 34eller 16evt.93 MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER til rubrikken 121 KØB OG SALG). -med Du kan turbo IKKE Muir-Hill traktor indrykke annoncer med angivelse af datosjælog sælges, går godt i motor, klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken den traktor i Danmark, billeder BEKENDTGØRELSER. kan fremsendes på Tlf: 20 46 50 92

Hvor stor må annoncen være? Annoncen400 må HØJST fylde 20 hovedrepaord. Det første Volvo traktor, reret motor, 2 nye dæk, pæn i ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« maling. regnes hver1for etstk. ord ogslagleklipper skal derfor tælles med.til oliedrift, bred til front- Uanset om175 et ord ercm forkortet eller skrevet helt montering. ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kanTlf: rumme,20er 46 du velkom50 92 men til at indrykke flere annoncer, husk dog telKattekillinger, 3 dejlige katteefonnr. under hver annonce. killinger 5 mdr. søger nye hjem, meget udekatte, har fået ormeHvad koster en loppeannonce? kur. 50 kr. KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Tlf: 98 62KONTANT 32 22/22 40 03 22 Annoncen betales ved indleveringen

eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

50

kr.

for aLmindELiG LoppEannoncE mEd op tiL 20 ord.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

for LoppE­ annoncE om f. EkS. LoppE­ markEd mEd anGivELSE af tid oG StEd.

Stort loppemarked i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler, design, retro, teak. Lørdag og søndag 10-16 Tlf: XX XX XX XX

150

kr.

for LoppE­ annoncE mEd biLLEdE oG op tiL 20 ord.

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Hvor blivermotorcykLEr, annoncen indrykket? du kan annoncErE mEd aLt bruGt fra hjEmmEt, doG ikkE biLEr, Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. campinGvoGnE oG traktorEr. annoncEr hErom hEnviSES tiL aviSEnS øvriGE annoncE­rubrikkEr. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.


Når landbrug giver mod på livet Mød tre medarbejdere, der har fået bedre livskvalitet landbrugsarbejde Pernille Andersen har styrket sin selvtillid, Hardy Larsen er i fuldt sving trods en alvorlig erhvervsskade fra et tidligere job, og for Jens Hansen er jobbet ikke kun meningsfyldt; han får også personlig rådgivning ud af det. Samtidig udfylder de tre personer vigtige roller hos henholdsvis Lone og Gunnar Vad Jørgensen på Vibholm ved Ulfborg samt hos Niels Otto og Ina Lund på Nørremark ved Bredebro. På den måde er landmænds lyst og evne til at tage socialt ansvar til gavn for alle parter ifølge teamleder Maiken Skalborg Schmidt, Jobcenter Tønder. - Landmænd er generelt gode til at tage imod mennesker med psykiske og fysiske udfordringer og til at give dem muligheder for at komme tilbage eller i gang på arbejdsmarkedet, siger Maiken Skalborg Schmidt. En af grundene hertil finder hun i traditionen for, at karle og piger i ”gamle dage” blev opfattet som en del af familien. - Man har stadig højt til loftet og inviterer måske medarbejdere på kaffe i privaten. Desuden rummer landbruget mange opgaver, som, uden at stille systematiske krav til effektivitet, både er vigtige og giver mening. Her kan for eksempel en borger i virksomhedspraktik passe ind og blive en ekstra arbejdskraft uden for bedriftens normering, siger Maiken Skalborg Schmidt. Som et eksempel på en opgave nævner hun at passe kalve. Det er netop Pernille Andersens ansvarsområde hos mælkeproducenterne Lone og Gunnar Vad Jørgensen på Vibholm ved Ulfborg. Her blev Pernille Andersen, der har diagnosen

Arbejdet med kalve har øget livskvaliteten for Pernille Andersen, der har ADHD. Hun har svært ved at passe ind i mange jobs, men i landbruget har hun fundet sin rette hylde.

ADHD, ansat i et fleksjob for fire år siden. Dengang arbejdede den nu 25-årige kvinde kun to formiddage om ugen, men nu er hun i sving klokken 7-12 fra mandag til fredag. Timetallet er ikke alene om at være blevet forøget; Pernille Andersen er også vokset med opgaverne på den vestjyske bedrift med 300 køer. - I min skoletid blev jeg mobbet, og siden fik jeg tit at vide, at jeg ikke duede til noget. Men hos Lone og Gunnar har jeg fundet ud af, at der er brug for mig, at jeg kan noget, og at jeg gerne vil arbejde med landbrug. De har lært mig en masse, og det har gjort mig mere selvsikker. Jeg tør tage beslutninger og gøre tingene selv, hvis jeg er alene i stalden. Mangler der for eksempel strøelse, giver jeg

kalvene noget, fortæller Pernille Andersen. Også i sit privatliv har jobbet på Vibholm gavnet hende. - Jeg er blevet bedre til at holde styr på min lejlighed, går i fitnesscenter og besøger nogle gange en veninde på vej hjem fra arbejde. Den slags turde jeg ikke rigtig tidligere. Men Lone er god til at støtte mig og sige ’Du kan jo godt’, siger Pernille Andersen.

Landmænd som mentorer Lone Vad Jørgensen har ligeledes bemærket forandringerne. - Vi ansatte Pernille, fordi vi havde brug for en medhjælper, og fordi der også skal være plads til folk af hendes slags. Da hun begyndte hos os, var hun stille og genert og turde dårligt se op fra gulvet. Men vi fik

Lone og Gunnar Vad Jørgensen har stor gavn af deres medhjælpere, som grundet fysiske og psykiske skavanker ikke kan passe et fuldtidsjob.

hevet Pernille op af det hul, hun var i. Nu er hun glad og smilende, stiller spørgsmål, når hun er i tvivl, er aldrig syg og bliver ofte og hjælper til, når hun har fået fri. Men man skal kunne fornemme Pernilles grænser, siger Lone Vad Jørgensen. Karen Mølgaard, funktionsleder på Jobcenter Holstebro, er enig. - Borgere i fleksjob fungerer ikke altid efter en lige linje. Derfor skal man som deres arbejdsgiver være rummelig og kunne skabe et miljø, som ikke er for hektisk. Det er der gode muligheder for i landbruget, fordi der som regel er tale om virksomheder med få ansatte. Imødekommenheden er stor, og landmanden er klar til at være mentor og tage borgeren under sine vinger, siger Karen Mølgaard. Ud over Pernille Andersen fik hun for to år siden også ansat den 58-årige Hardy Larsen i et fleksjob på 25 timer om ugen på Vibholm. Det har givet den tidligere lastbilchauffør nyt mod på livet. - Jeg brækkede ryggen, da jeg væltede med lastbilen. Efter at være kommet mig var jeg taxachauffør i tre et halvt år, men jeg kunne ikke tåle at sidde så længe bag rattet. Ryggen skabte sig helt vildt. Derfor måtte jeg stoppe og gå hjemme. Det var jeg ikke så vild med. At arbejde hos Gunnar og Lone har givet mig en hverdag og noget at stå op til, fortæller Hardy Larsen.

På Vibholm står han for reparationer og vedligehold af alt såsom plæneklippere, traktorer og staldinventar – og bor til leje i et af ejendommens huse. Lone Vad Jørgensen kalder sin lejer for en tusindkunstner.

- Han hjælper os med at holde smederegningerne nede, konstaterer hun. 150 kilometer syd for Vibholm monterede Jens Hansen for nylig sutter på et bræt i kalveboksene på Niels Otto og Ina Lunds økologiske bedrift Nørremark ved Bredebro. - Sutterne er med til at stimulere kalvenes suttereflekser, siger Jens Hansen, der med Jobcenter Tønder som formidler blev ansat hos Niels Otto og Inge Lund for halvandet år siden. - Inden da havde jeg gået hjemme, fordi det var svært at finde noget, som passede ind i mit system. Det gør det at arbejde hos Niels Otto og Inge. Ud over de faste rutineopgaver med at passe kalve er jeg blandt andet også med til få de 330 køer ind i robotterne, hente kvier på marken og flytte køer. Det er spændende, fortæller Jens Hansen. Han får mere end løn for sit arbejde. - Inge (Lund, red.) kan se, når jeg hænger med hovedet og har problemer med ekskonen og børnene – for eksempel har min søn det med at stikke af hjemmefra af og til. Så tager Inge en snak med mig og spørger, hvad der er galt og giver mig nogle råd. Det giver mig mere mod på livet, siger Jens Hansen.

Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

rd’s Markservice a a g j ø H

Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53) Flytning af gylle pr. time Presning af ...............575,minibig + wrapning • Flytning af gylle, Slangebom 16/20/24m Udkørsel af gylle med 25 t vogn med slanger og sort/grønjordsnedfælder. presning og wrapning af rundballer • Udkørsel m/syre tilsætning • Sortjordsnedfælder • Presning af minibig + wrapning • Presning og wrapning af rundballer

• Rodoptagning/ træoptagning med rodklo. • Gummigedsarbejde udføres. • Forskellige redskaber kan medfølge.

Leander Thyrrestrup • tlf. 22 20 39 03


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 38

Gudstjenester Søndag den 25. oktober 2015

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Inspirationsdag for LMO-kunder LMO inviterer alle sine kunder til LMO FagLand – en dag med masser af faglige indlæg og mulighed for netværk med andre landmænd. Som ekstra trækplaster kommer to spændende foredragsholdere: Jesper Eiby fra Google og forfatter Christian Ørsted. Med vidt forskellige indgangsvinkler har de hvert deres bud på udvikling og overlevelse i landbruget. Onsdag 25. november går det igen løs med LMO FagLand i LMO-huset i Søften. Med 16 forskellige indlæg er der lagt op til en spændende dag med mulighed for ny inspiration. - Der er ingen tvivl om, at mange danske landmænd oplever en svær tid med store økonomiske udfordringer. Vi håber, at vi ved at invitere til LMO FagLand kan være med til at løfte stemningen og give inspiration på en lang række områder, siger administrerede direktør Jan Winther. Det hele foregår hos LMO i Søften, hvor det dagen igennem vil summe af liv. Som noget nyt vil vi i år se hele to eksterne foredragsholdere på podiet, og tilhørerne kan her glæde sig til at høre Jesper Eiby, marketingdirektør fra Google,

fortælle om hvordan landmænd får mest ud af de nye teknologiske forandringer, der er på trapperne. Derudover skal vi møde forfatter Christian Ørsted, som med udgangspunkt i sin anmelderroste bestseller ”Livsfarlig Ledelse” vil fortælle om netop ”livsfarlig” ledelse i ordets bogstaveligste forstand. - Det er to meget spændende foredragsholdere, som jeg er sikker på kan give tilhørerne nogle anderledes indspark, som de ikke er vant til at høre fra LMO. Og sådan skal det være. Vi vil gerne give vores kunder lidt ekstra med i posen, siger chefkonsulent Torben Wiborg. Det faglige program har fokus på optimeringsmuligheder i både stald, mark og økonomi – kort sagt handler det om at blive bedre til at tjene penge. - Vi kan selvfølgelig ikke give landmanden løsningen på alle hans udfordringer, men vi kan på en faglig måde supportere og komme med indspark, og med den store palet af spændende indlæg, er jeg sikker på, at der er noget for enhver smag, siger Jan Winther, som glæder sig til at byde velkommen til FagLand 2015.

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Efterår er æblesæson. Og når danskerne skal vælge æbler, peger de på fraværet af rester af sprøjtegifte som et af de vigtigste kriterier, viser en ny analyse. Det sikre valg, hvis man vil undgå giftrester, er at vælge økologiske æbler, påpeger Økologisk Landsforening.

Danskerne vil have æbler uden rester af sprøjtegift Det viser ny undersøgelse foretaget af Epinion Der er ikke noget som duften af nybagt æbletærte til at sprede hygge i hjemmet, når bladene falder af træerne, og det regner og blæser udenfor. Efterår er æblesæson, og spørger man danskerne, skal æblerne være sprøde, saftige og uden rester af sprøjtegifte. I en ny analyse, som er foretaget af Epinion for Økologisk Landsforening, udpeger danskerne disse kriterier som de vigtigste, når de skal vælge æbler. Det sikre valg, når man vil undgå rester af sprøjtegifte, er at købe økologisk. Ifølge Fødevarestyrelsens seneste pesticidrapport, indeholder 69 procent af de konventionelle, udenlandske æbler rester af sprøjtegifte, mens der er rester af sprøjtegifte i 16 procent af de konventionelle, danske æbler. De økologiske æbler er fri for giftrester. Æbler er kilden til 30 procent af vores indtag af sprøjtegifte - Vi ved, at fraværet af

sprøjtegiftrester generelt er en de væsentligste bevæggrunde, når danskerne i stigende grad køber økologiske fødevarer. Danskerne har taget forsigtighedsprincippet til sig og vælger helt at undgå rester af sprøjtegifte, fremfor at satse på at de ikke er skadelige. Og især når det gælder æbler, er der god grund til at vælge økologi, siger chefkonsulent i Økologisk Landsforening, Helle Bossen. Hun henviser til tal fra DTU Fødevareinstituttet, som viser, at hele 30 procent af danskernes samlede indtag af sprøjtegiftrester stammer fra æbler – fordi de er sprøjtet meget i forhold til andre afgrøder, og fordi vi spiser mange af dem året rundt. Selvom danskerne vægter det højt, at deres æbler er fri for sprøjtegift, er det ifølge GfK ConsumerScan imidlertid kun 10 procent af de æbler, der bliver solgt i dagligvarehandlen i dag, der er økologiske. Ifølge en række fokus-

gruppe-undersøgelser, som Epinion har foretaget for Økologisk Landsforening, mangler danskerne viden om, hvad der kendetegner den økologiske æbleproduktion. Derfor har foreningen sammen med landets økologiske æbleavlere lavet et videns- og inspirationshæfte med fakta om økoæbleavlen og opskrifter på æbleretter. Hæftet kan man finde i SuperBrugsen og Føtex i disse uger. Hæftet findes også online. - Du kan nyde dine æblerne rå, men de er også en uanet kilde til gode retter. Hele året, hele dagen, morgen, middag, aften. I alt fra den morgenfriske juice over æblekagen om eftermiddagen til aftenens simreretter, hvor æblerne bobler lystigt sammen med kød, rodfrugter og andet efterårsgrønt. Det kan man finde inspiration til i det økologiske æblehæfte, forklarer Helle Bossen.

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimen. Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 14.00 ingen 11.00 ingen ingen 12.00 10.00 11.00 ingen 10.30 ingen 14.00 9.30 ingen 11.00 ingen ingen 9.30 11.00 ingen ingen 9.30 11.00 9.30 ingen ingen 10.30 ingen 9.00 ingen ingen ingen ingen ingen 10.30 ingen ingen 9.00 ingen 10.30 ingen ingen 13.30 ingen 10.15 10.30 14.00 10.00

Aars Landboauktion var i uge 42 tilført 9 SDM kælvekvier, 4500-6300, 1 SDM kælveko, 3900, 2 DRK kælvekvier, 58006200, 2 Kry. kælvekvier, 5800-6200, 3 Kry. kælvekøer, 4900-6000, 2 Jer. kælvekvier, 400-4600, 7 kødkvæg, 3800-9100, 7 kvier under 12 mdr. malkerace, 600-1200, 20 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 1100-5100, 2 tyre over 3 mdr. malkerace, 19002600, 30 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 5000-6800, 50 tyre under 3 mdr. malkerace, 700-2800, 10 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1800-3200 og 2 foldtyre, 7800-8100. Omsætning: 510.250,00 kr.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 43 Basis 349,95 (349,95). SPF+Myc 354,95 (354,95). SPF 358,95 (358,95). Økologi 1004,90 (1004,90). UK-tillæg 11. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,52 (5,52) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 39

12. oktober afleverede Bæredygtigt Landbrug sammen med to repræsentanter fra syv landboforeninger et notat i Miljø- og Fødevareministeriet omkring retentionskortlægningen af dansk landbrug.

Landbruget samlet i kamp mod retentionskortet Peter Rosendal, der er næstformand i Bæredygtigt Landbrug, forklarer, hvorfor foreningen sammen med syv landboforeninger har afleveret et notat til Miljø- og Fødevarestyrelsen omkring retentionskortlægningen af dansk landbrug: Mandag 12. oktober afleverede Bæredygtigt Landbrug sammen med to repræsentanter fra syv landboforeninger et notat i Miljø- og Fødevareministeriet omkring retentionskortlægningen af dansk landbrug. I landbruget er vi dybt bekymrede for, at de modelberegnede retentionskort vil medføre enden for landbruget i flere egne af Danmark på et usagligt og ufagligt grundlag, og derfor var det stærkt, at vi i BL sammen med syv landboforeninger kunne vise, at et samlet landbrug er imod den skadelige og modelberegnede afvikling af landbruget i Danmark. Bæredygtigt Landbrug havde gerne set, at papiret, der blev afleveret med otte underskrifter, også havde indeholdt en fælles udtalelse om, at juraen i forbindelse med retentionskortene halter så gevaldigt, at staten kan se frem til talrige retssager, hvis man vælger at gennemføre tiltaget, som det fremstår på nuværende tidspunkt. Det endte med, at Bæredygtigt Landbrug fik de juridiske aspekter med i form af en mindretalsudtalelse. Efter det store arbejde i forbindelse med de skadelige retentionskort med SEGES hjælp var afsluttet, meldte Landbrug & Fødevarer sig også ind i kampen på landbrugets side. I dette tilfælde bedre sent end aldrig. Men hvad lærte vi tre repræsentanter, der var var til

møde med embedsværket i Miljø- og Landbrugsministeriet så om ’den anden sides’ syn på problematikken omkring, at skiftende regeringer ser retentionskortlægningen som udgangspunkt for en ny regulering af dansk landbrug? En ting jeg spurgte om var, hvorfor man regner i Kg/ Ton, når der tales om kvælstof fra landbruget. Der er jo ingen dyr eller planter, der sidder med en lommeregner og følger med i hvilke mængder, der er i vandet, de er mere opmærksom på hvilke koncentrationer, som de kan leve med. Det er også koncentrationer, der er medtaget i nitratdirektivet, der som bekendt er det direktiv, der omhandler landbrugets brug af kvælstof. Der er mange, der sætter lighedstegn mellem landbrugets og ålegræssets tilstedeværelse. I samtlige danske spildevandsudledninger, er der ikke nogen krav om at måle for miljøfremmede stoffer, og her udledes der store mængder af gift, som gør det svært for mange vandlevende organismer at overleve. Når disse organismer forsvinder, er der ikke nok til at spise de alger, som lever af de naturlige koncentrationer af kvælstof. Der skabes en ubalance i de økologiske forhold, som ikke forsages af kvælstof men af giftstoffer, som udledes uden at man medtager dem i vandplanerne eller vandområdeplanerne. Det er hævet over al tvivl, at der er mange stoffer fra spildevandsudledninger, der overskrider vandkvalitetskrav, og samtidig har koncentrationerne af nitrat ikke overskredet kravene. Det er derfor ikke entydigt, at kvælstof er skyld i manglende ålegræs. Under vores møde i Miljøog Fødevareministeriet, blev det meget klart, at de danske myndigheder er meget bange for, at EU skal

starte en retssag mod Danmark. Det er jeg ikke. Vi skal huske, at der i forbindelse med udarbejdelsen af vandplanerne ikke har været den borgerinddragelse, som vandrammedirektivet foreskriver, og de vigtige emner som indgår i planerne, er udarbejdet i tværministerielle udvalg. Der mangler at blive udarbejdet økonomiske beregninger, så vi borgere kan regne efter, om forudsætningerne er korrekte. Der mangler også målinger i vandmiljøet, som ifølge EU

KØB OG SALG

skal indgå i planerne - og sidst, men ikke mindst, er det i Danmark ikke blevet undersøgt, hvilke giftstoffer der overskrider vandkvalitetskrav i vandløb og fjorde. Vi ved dog med sikkerhed, at der er mindst ti giftige stoffer, der lå over grænseværdierne i 2010, uden udsigt til, at forureningen ville

kunne fjernes foreløbig. Alle disse mangler var ikke opstået hvis vandrammedirektivet krav om borgerinddragelse i planlægningen havde været fulgt. Disse mangler vil selvfølgelig komme frem i en sag imellem Danmark og EU, og det viser, at de personer, der har stået bag vandplanerne, har

lavet store fejl, der krænker mine gennerelle rettigheder. Jeg kan godt forstå, at mange styrelser er mere optaget af at undgå en sag fra EU, men jeg vil ikke blot se til, imens staten forsøger sig med endnu en krænkelse af mine rettigheder, og derfor ville jeg have den juridiske mindretalserklæring med.

40 års jubilæums reception

Sælges

14 ha majs fra marken. Tlf. 24 93 32 31

Grovfoder sælges 58,1 hektar majs sælges på roden og ca. 500.000 foderenheder græs og helsæds ensilage. Strandby v. Farsø Henv. tlf. 22 28 36 18

TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

Fødevare- og 4H konsulent Birthe Jensen har den 1. oktober 2015 været ansat hos os i 40 år. Det vil vi gerne markere ved en reception for vores medlemmer, kunder, forretningsforbindelser, samarbejdspartnere, kolleger og venner af foreningen.

Fredag den 30. oktober 2015 kl. 14.00 - 17.00 i vores lokaler Juelstrupparken 10A, 9530 Støvring. Vi glæder os til at se jer! Af hensyn til maden vil vi gerne have tilmelding senest tirsdag den 27. oktober 2015 på info@nfplus.dk eller på tlf. 70 13 28 00.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 40

L&F: Dagpengereform skal lette sæsonarbejde Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer roser dagpengekommissionens anbefalinger, der netop er blevet fremlagt. Hos Landbrug & Fødevarer hæfter direktør Flemming Nør-Pedersen sig blandt andet ved, at dagpengekommissionen lægger op til at øge incitamentet for ledige, der vil i arbejde frem for at gå på dagpenge. - Arbejdsløshed er et stort problem, både for samfundet og for den enkelte, som er ramt af ledighed. Dagpengesystemet er i dag indrettet på en måde, så nogle mennesker kan komme i klemme, selv om de har fundet et job. Det er uhensigtsmæssigt. Det skal altid

kunne betale sig at arbejde frem for at gå ledig, siger direktør Flemming Nør Pedersen. Dagpengekommissionen anbefaler blandt andet, at politikerne indfører en mere fleksibel genoptjening af retten til dagpenge. Dermed kan det blive mere attraktivt at tage kortvarige ansættelser og sæsonarbejde. - Det er positivt, at kommissionen foreslår en ændring, som vil betyde, at reglerne ikke står i vejen for ledige, der vil tage sæsonarbejde og korte ansættelser. I landbruget og på mange fødevarevirksomheder er der gode muligheder for at få kortere ansættelser, fx i højsæsonen. Men lige

nu kan det give problemer med dagpengene, hvis man tager sådan et job. Det er en ærgerlig situation, når der samtidig er tusindvis af ledige, som gerne vil i arbejde, siger Flemming Nør Pedersen. Landbrug & Fødevarer finder det også positivt, at kommissionen understreger, at dagpengemodtagere skal have mulighed for at påtage sig et job til en lavere løn i en periode, uden at det ændrer ved beregningen af dagpengesatsen. Som reglerne er i dag, risikerer de ledige at få sat deres dagpengeudbetaling ned, hvis de har taget et kortvarigt job til en lavere løn.

2. november kan der søges om tilskud til miljøteknologi Driftsøkonom i LandboNord, Mogens Larsen, mener, det er en god idé for danske landmænd at lægge et realistisk budget for 2016, selv om et usikkert marked kan give store udsving.

Budgettet kan bruges som styringsværktøj Det giver overblik - selv i et usikkert marked Fjerde kvartal af året er sæson for at få lagt budget for det kommende år. 2015 har været præget af et usikkert marked, og derfor kan det umiddelbart lyde håbløst at lægge et budget for 2016. Men driftsøkonom i LandboNord, Mogens Larsen, er ikke enig. - Det er rigtigt, at der kan ske meget i løbet af året, men budgettet giver et detaljeret overblik. Det beskriver din virksomhed og giver et værdifuldt indblik i, hvilke parametre du lø-

bende skal ændre på, hvis prisen på eksempelvis mælk ændrer sig med ti øre, siger Mogens Larsen. Budgettet bliver udarbejdet i et samarbejde mellem den enkelte fødevareproducent og driftsøkonomen. På den ene side skal det indeholde realistiske mål, men Mogens Larsen lægger også vægt på, at udfordre kunden på, om bedriften ligger på et rigtigt niveau. - I forbindelse med budgetlægningen går jeg også ind og ser, om der er noget, som vi kan kæde budgettet

sammen med. Her tænker jeg især på potentialescreening og mini-benchmark, hvor vi ser på bedriftens omkostninger og indtjening i forhold andre i branchen, siger Mogens Larsen. Kombinationen af et godt budget og benchmark af bedriften skal gerne ende med at sikre den enkelte fødevareproducent det bedste overblik, så han undgår panikløsninger, men i stedet træffer beslutninger på det bedst mulige grundlag.

Landmænd, der i 2015 har randzoner, kan søge om tilskud til miljøteknologi til reduktion af pesticidforbrug og kvælstofudledning. NaturErhvervstyrelsen har udsendt udkast  til bekendtgørelsen for den næste runde af investeringsstøtte til miljøteknologi. Puljen er åben fra 2. november til 30. november, og der er afsat i alt 61,5 millioner kroner. I og med at det drejer sig om et udkast er der mulighed for ændringer inden den endelige vedtagelse. Dog er det vigtigt allerede nu at gøre sig overvejelser om, hvor vidt man ønsker at søge, da fristen er forholdsvis kort.  Svinerådgiver hos Agri Nord, Jeannette Oldenburg Grøn, fortæller at der som noget nyt ikke stilles krav om en godkendt finansieringsplan. - Ved de seneste runder har landmanden skulle have grønt lys fra banken for at få en ansøgning igennem. Det krav har man valgt at

droppe denne gang, fortæller hun. En af de afgørende faktorer for, hvem der får tilskuddet, er beregningen af den såkaldte omkostningseffektivitet – populært sagt hvor stor miljøgevinst man får for pengene. Tilskuddet består af 40 procent af investeringen – det er dog ikke noget krav ved denne pulje at indhente tilbud inden ansøgningen. - Der er faste priser på de enkelte teknologier på listen. På den måde er der en maksimumspris som tilskuddet beregnes ud fra, siger Jeannette Oldenburg Grøn. I pulje 1 (pesticider) er kravet, at man skal have minimum 0,5 ha randzoner, mens det i pulje 2 (kvælstof) blot er et krav, at man har randzoner i 2015. Der er afsat 40 millioner til reduktion af pesticidforbrug og 21,5  millioner til reduktion af kvælstofudledning. Som landmand er det muligt at sende ansøgning til én teknologi fra hvert

område. Teknologilisten indeholder følgende:

Reduktion af pesticidforbrug: 1. Radrenser 2. Radrenser med automatisk rækkestyring 3. Radrenser med sektionsstyring 4. Bomstabilisering og sektionsafblænding 5. Autostyring af pesticiddosering

Reduktion af kvælstofudledning 1. Radrenser med tank, doseringsenhed og moduler for gødningsplacering 2. Radrenser med tank, doseringsenhed og moduler for rillesåning 3. Autostyring af flydende gødning 4. Gødningsspreder med kantspredningsudstyr og sektionsafblænding 5. Nitrifikations-hæmmer

Landbruget mangler dansktalende ledere Agri Nord oplever, at det er svært at finde egnede lederkandidater Det kræver sit at være driftsleder med fagligt ansvar og 5-10 medarbejdere under sig. Derfor er det heller ikke alle og enhver, som kan løfte opgaven som driftsleder på et større landbrug. Det er da også rigtig svært at finde egnede kandidater, når den type stillinger skal besættes. Det er erfaringen hos Vittus Bernlow, der er teamleder for Agri Nord HR & Rekruttering.

- Vi hjælper landmændene med at finde de rette medarbejdere, og vi oplever mangel på arbejdskraft til stillinger som omfatter ledelsesansvar. Mange af de unge som kommer ud, som virksomhedsledere fra landbrugsskolerne, drømmer om selv at blive selvstændige eller også vælger de rådgivervejen, siger Vittus Bernlow. Han mener, at uddannelsesinstitutionerne har brug for i højere grad at

synliggøre over for de unge, hvilke karrieremuligheder der ligger inden for landbruget. En stor del af de medarbejdere, som får job hos danske landmænd via Agri Nord, er udlændinge – ofte østeuropæere. Vittus Bernlow ser ikke de mange udenlandske medarbejdere som et problem, men det giver udfordringer, når det kommer til at finde erfarne folk til driftslederstillinger. - De fleste af vores kun-

der vil have dansktalende driftsledere – det behøver ikke være danskere men det er vigtigt, at det er medarbejdere som taler og forstår dansk og ikke mindst dansk kultur. På det niveau er der megen sparring med dyrlæge, rådgivere, ansvar for elever med videre, og det skal foregå på dansk, siger Vittus Bernlow. - En løsning kan derfor også være at give sine dygtige udenlandske medarbejdere den fornødne

efteruddannelse og sprogundervisning, der sikrer at de bliver integrerede i det danske samfund og derfor kan varetage opgaven, mener Vittus Bernlow. Det er en stor opgave at være driftsleder på en stor bedrift, og det kræver andet end blot faglig kunnen. Vittus Bernlow oplever især, at ledelsesansvar for bedriftens øvrige medarbejdere – danske såvel som udenlandske – stiller store krav til driftslederen.

Derfor er opgaven med rekruttering afgørende. Hos Agri Nord har de lige nu to-tre ledige stillinger som driftsledere på større kvægbrug og et tilsvarende antal som mellemledere på svinegårde eksempelvis som ansvarlig for farestalden. - Vi får sjældent egnede kandidater, når vi opslår den type stillinger, så det kræver ofte, at vi headhunter den rette medarbejder, siger Vittus Bernlow.

Profile for Aars Avis

Ars 20151021  

Ars 20151021  

Profile for ugeavis
Advertisement