Page 1

Til samtlige husstande

89. årgang - Nr. 40

ONSDAG 30. september 2015

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Messecenter Vesthimmerland udvider med 1200 kvadratmeter Udvidelsen sker dog først i 2017 på grund af travlhed Af Torsten Hansen

Der vil være noget for både store og små, drenge og piger, bønder og byboer, når der fredag og lørdag er Kimbrerskue i Aars.

Fredag åbner Kimbrerskuet ■ AARS: Fredag morgen slår Messecenter Vesthimmerland dørene op til Kimbrerskuet, der er Danmarks eneste indendørs dyrskue. Traditionen tro vil der både blive udstillet malkekvæg, kødkvæg, heste, får, høns, kaniner og duer, ligesom man i messecentrets forhal kan møde de dygtige 4H-børn og se nærmere på deres flotte hånd- og bagværk.

De mange standpladser er stort set udsolgt, ligesom der vil være en stor maskinudstilling. I år er det lykkedes arrangørerne at få antallet af tilmeldte kreaturer til at stige, og så er Forbrugeraftenen efter udstillernes ønske flyttet tilbage til fredag aften, så der er lagt i ovnen til et godt dyrskue i Aars.

Læs mere i Vort Landboblad...

■ AARS: Øget aktivitet og et renoveringsbehov fører til en udvidelse af Messecenter Vesthimmerland. Byrådet har i det netop aftalte budgetforlig afsat 12,25 mio. kroner over to år til udvidelse af hal 2 i Messecenter Vesthimmerland. - Jeg vil gerne indrømme, at vi lod proppen springe på en flaske champagne, da vi læste budgetforliget igennem, siger direktør Nicolaj Holm, Messecenter Vesthimmerland til Aars Avis. Endnu er det ikke fastsat, præcist hvordan udvidelsen skal udformes, men der er lavet skitser og beregninger. Ideen er en udvidelse på cirka 1200 kvadratmeter. - Vi vil inddrage arealer omkring hal 2, og på den måde få mere plads inden døre, siger Nicolaj Holm. I forvejen er tagkon-

Øget aktivitet i Messecenter Vesthimmerland fører nu til en udvidelse på 1200 kvadratmeter.

struktionen i hal 2 så dårlig, at den har vanskeligt ved at klare en hård vinter. Derfor er en renovering nødvendig. Nicolaj Holm og bestyrelsen i messecentret har

dog valgt at tænke mere langsigtet. De har redegjort for behov og muligheder over for Økonomiudvalget. Redegørelsen har vist, at det giver et bedre samlet

SE BEDRE I TRAFIKKEN MED DE NYE DRIVESAFE GLAS FRA ZEISS

Hos Ellen Kristensen

Modeshow

Tirsdag den 6. oktober

kl. 19.00

Køb billet nu... Pris 50 kr. Tilmeld dig senest 2. oktober

Nyhed Nyt mærke i butikken

Pont Neuf

NYHED fra zeiss Dr

Stort udvalg

iveSAFE er trafikoptimeret glas til din hverdagsbrille

i overtøj Bukser med god pasform f.eks.

• Laurie • Merrytime • Robell

ZEISS DRIVESAFE

Flot strik

v/ Gitte Laustsen en.dk www.ellenkristensen.dk

KRISTENSEN

Din modebutik i Nørager Str. 36-52

Bredgade 30 . 9610 Nørager . Tlf. 98 55 10 87 Åbent mandag/fredag 9.30-17.30 . Lørdag 9.30-12.30

resultat at lave en udvidelse samtidig med renoveringen, frem for blot en renovering. Pengene er først afsat i budget 2017 og 2018, hvilket passer Nicolaj Holm helt fortrinligt. - Vi har slet ikke tid til at lukke messecentret ned før i sommeren 2017. Vi er fuldt booket frem til da, forklarer han. Direktøren håber, at byggeriet kan klares på få måneder, så hallerne hurtigt kan blive fyldt med gæster igen. I forbindelse med byrådets beslutning om en ny hal 2 skal der arbejdes hen imod, at Messecenter Vesthimmerland overtager bygningerne i regi af en selvejende institution. Finansieringen af projektet vil i givet fald ske via en kommunal lånegaranti til finansiering i Kommunekredit.

Optiker Line

Indehaver Kent

Stylist Annette

NYT SYN Aars | Anlægsvej 6 | 9600 Aars | Tlf. 98 62 10 90 | nytsyn.dk/aars


2 Ugens navne

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

90

Karen Juul Andersen, Drosselvej 4K, Aars, lørdag, 3. oktober. Kirsten Boel, Søndre Boulevard 99 C, Aars, onsdag, 7. oktober.

Annoncemodtagelse:

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Nye struktører Michael Plambek Bengtsen og Niclas Pedersen fra entreprenørfirmaet Gunnar Nielsen, Aars A/S, har bestået svendeprøve som struktører på Mercantec i Viborg.

FARSø BEGRAVELSESFORRETnInG Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet

Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

Ny IT-supporter Anders Erik Bjerregaard, Skive, har bestået svendeprøve som IT-supporter. Anders Erik Bjerregaard er uddannet hos virksomheden 1Tegration A/S, Aars. Svendeprøven er bestået på Mercantec i Viborg.

Claus Hylleberg

Medl. af

Jan Kirchhoff, Aars, formand for Kvickly Aars´ bestyrelse er genvalgt for femte gang til Coops Landsråd. Valget er for en toårig periode. En af Jan Kirchhoffs stærkeste sider er, at han formår at holde sig i baggrunden, men får rigtig mange ideer igennem hos Coop. Jan Kirchhoff har været i Landsrådet siden 2008.

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Fra polities døgnrapport Arbejdsulykke i Aars

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Hasse Møller Madsen er udlært tømrer.

Ny tømrersvend

Hasse Møller Madsen blev fredag, 25. september udlært som tømrersvend hos byggefirmaet Kastberg A/S, Aars.

Fuld lastbilchauffør

- overalt i landet!

Døgn vagt

Viet på stranden på Maui, Hawaii: Heidi Kjær Jeppesen, datter af Bente og Poul Erik Jeppesen, Spøttrup, og Morten Krogholm, søn af Ulla og Steen Krogholm, Haubro.

Genvalg til Jan Kirchhoff

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Torben Rask

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

AARS: Fredag klokken 13.26 i sidste uge kom en medarbejder lige nok i stødet på Jernstøberiet Dania i Aars. Da den ansatte var ved at arbejde med strømførende kabler, fik han ved et uheld 200 volt igennem kroppen, og han blev efterfølgende undersøgt på sygehuset. Her stod det dog hurtigt klart, at han var sluppet fra arbejdsulykken uden mén.

GUNDERUP: Politiet standsede mandag formiddag kl. 9.55 en litauisk lastbil med sættevogn. Det viste sig, at føreren var beruset. Hans promille blev målt til over to. Lastbilen blev stoppet på Løgstørvej ved Gunderup. Chaufføren er en 61 årig litauisk mand.

Fuld mand kørte i grøften ST. BINDERUP: En politipatrulje kom mandag morgen forbi en bil der var kørt i grøften på Viborgvej ved St. Binderup. Føreren sad stadig i bilen. Det viste sig, at han var spirituspåvirket. Der var tale om en 36 årig mand fra Viborg.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

Messedirektøren får det til at vokse

70

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Runde fødselsdage

Nygifte

30. SEPTEMBER 2015

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

I sommer var det to år siden direktør Nicolaj Holm trådte til som leder af Messecenter Vesthimmerland. Allerede ved tiltrædelsen så den nye direktør store muligheder i jobbet, siden har han arbejdet målrettet på at skabe en fremtid for messecentret og for Aars som by. Med det nye budgetforlig i Vesthimmerlands Kommune har byrådet kvitteret for arbejdet og valgt at finde pengene frem. Nicolaj Holm har pustet så meget nyt liv i messecentret, at der nu er behov for en udvidelse. Byrådet har afsat over 12 millioner kroner over to år til at udvide Hal 2. Godt nok er pengene først sat af i 2017 og 2018. Men det er der en god grund til. Der er nemlig så meget gang i messecentret, at der slet ikke er tid til at lukke ned i en byggeperiode før hen i 2017. Vejen til udvidelsen er sket via hårdt arbejde. I løbet af de to år har Nicolaj Holm og hans ansatte skaffet flere nye aktiviteter til messecentret. Direktøren har trukket på flere af hans veludviklede evner som forhandler, inspirator og udvikler. Ud over at få eller skabe ideerne, så er Nicolaj Holm også dygtig til at sælge sine ideer. Med glæde, smil og godt humør skaber han grobund for samarbejder, og når det gælder, så leverer han arbejdskraften og evnerne der skal til. Han har en veludviklet social sans, som åbner mange døre. Samtidig er han dygtig til at skille de mange opgaver ad, som han har. Nicolaj Holm blev fra starten ikke kun ansat som direktør i messecentret. Han blev samtidig handelschef for Aars Handelsstandsforening. Der er mange synergier i de to stillinger, men samtidig er der også behov for at skille dem ad. Nicolaj Holms gode humør og evner som forhandler og diplomat er også af stor betydning, når han leder handelsstandsmøderne, og de opgaver der følger med. Da Nicolaj Holm tiltrådte, lovede han, at Vesthimmerland også kunne tiltrække store navne. Han mente nok større end Marianne Jelved, Radikale, som han kort efter fik besøg af. Men at hun kom var ikke tilfældigt. De to er gode venner og politisk i tråd. Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Nicolaj Holm.

Nicolaj Holm har tidligere været opstillet til Folketinget for de Radikale. Han har i flere år også været medlem af partiets hovedbestyrelse og formand for Radikale Venstre i Nordjylland. Den sidste post afgav han sidst partiet holdt generalforsamling. Han er heller ikke længere i hovedbestyrelsen. Politisk har han været langt fremme. Han sad i byrådet i Mariagerfjord Kommune en periode og opnåede at blive viceborgmester. Ud over det var han medlem af Økonomiudvalget samt medlem af Fagudvalget for Børn og Familie. Endvidere næstformand i Sammenlægningsudvalget for Hobro, Hadsund, Mariager, Arden og Aalestrup i forbindelse med Kommunalreformen af 2007. Nicolaj Holms politiske budskab understreger hans sociale evner. Hans budskab lyder: ”Politik handler i virkeligheden om at lytte til gode råd og om dialog”. Nicolaj Holm er født og opvokset i Hobro. I dag bor han i Rebild med familien. Maria er læge og sammen har de sønnen Frederik. De bor på en stor naturgrund, på Volbjerg 7 ved Rebild Bakker. Han er uddannet på Hobro Gymnasium og er siden blevet samfundshistoriker fra Aalborg Universitet. I Vesthimmerland er han kun kendt som Nicolaj Holm, men hans fulde navn er faktisk Nicolaj Sejersbøl Holm Wackerhausen. Trods en altid travl hverdag, så evner Nicolaj Holm også at holde fri, og han elsker at være sammen med familien. Det har også været med til at give ham nogle af ideerne til aktiviteterne i messecentret, for eksempel da den Lille Røde Traktor fik plads i foyeren. Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

To nye børnehaver VESTHIMMERLAND: I byrådets netop aftalte budgetforlig er der ønsker om at etablere to nye børnehaver. I alt er der afsat lidt over 20 mio. kroner til en ny stor børnehave i Aars. - Først var der tale om 200 børns institution, delt op i afdelinger selvfølgelig, men vi blev enige om at et antal på 120 børn er passende, forklarer borgmester Knud Kristensen. 120 børn passer med, at to børnehaver sammenlægges. Hvilke er endnu ikke aftalt, men arealet hvor Præstegårdens Børnehave ligger er sendt i udbud, så den bliver nok den ene. Tidligere har Lillevang og Troldehøjen også været nævnt. - Jeg kan sige, at der bli-

ver kun tale om at lægge to børnehaver sammen - ikke tre, fastslår Knud Kristensen. Placeringen af børnehaven er ikke fastlagt. Det er derimod besluttet, at inden byggeri og placering af ny børnehave besluttes skal der udarbejdes en daginstitutionsanalyse, hvor behov, ønsker og udvikling, herunder byens udvikling/ bosætning beskrives. Det er dog ikke kun i Aars der skal bygges ny børnehave. Der er også planer i Hornum. Der afsættes midler svarende til en ny børnehave på skolen, således at der kan opnås et driftsrationale. Den endelige løsning og placering af ny børnehave fastlægges i Børne- og Skoleudvalget.

Vor kære mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Sine Andersen ”Tinne” er stille sovet ind på Højgården den 29. september 2015 På familiens vegne

Pylle, Benny, Kris, Ove og Dorthe Begravelsen finder sted fra Aars Kirke lørdag den 3. oktober kl. 12.30

SIDE 3

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Else Karoline Christensens bisættelse fra Aars Kirke.

Tak for de mange smukke blomster. En særlig tak til personalet på Solvang for kærlig pleje og omsorg. På familiens vegne Leif, Steen og Elin

SoldatervennefeSt Aars/Aalestrup kredsen afholder soldatervennefest i Aars Missionshus

onsdag, den 7. oktober 2015 kl. 19.30

Tale v/sogne- og feltpræst Henrik Busk Rasmussen, som også fortæller om arbejdet indenfor soldatermissionen. Efter kaffen vil kredsen afholde en kort generalforsamling. Der vil endvidere blive afholdt lotteri, hvortil gevinster modtages med tak. Alle er hjertelig velkomne

Nye åbningstider i

Galleri 14

tirsdag-onsdag-torsdag fredag-lørdag alle dage 13-16

Kig ind

Indsamling til loppemarked

Lions Club Aars har løbende indsamling af Pressemeddelelse: effekter til sit årlige loppemarked. Har man effekter Vi holder ferielukket fra (kun brugbare ting, ikke mandag den 12. oktober Nye tider i Galleri14. som mannår vil skænke til oktober, Nufredag bliverden det16. muligt at gå i tøj), Galleri14 de daglige ind til Lions loppemarked, begge inclusive. Vi skaldage nemlig have nye åbningstider i Galleri14 i Fars kan man blot ringe på tlf. Tandtekniker Fra d.Klinisk 1. oktober er der åbent i galleriet 5 dage om ugen 40 83 34 08 (Poul PoulAnne Grethe Nielsen starter Sonja Feldt om tirsdagen, Laila Eskedal har onsd sen), hvorefter afhentning Tlf. 98 13 være 40 Inger Om fredagen vil62det Buus Gitte vil blive arranog geret, ellerRohde sl ind imellem være der om lørdagen. benyt vores container på Alle dage er der åbent fra 13genbrugspladsen til 16. i Aars

FERIELUKNING

Som tidligere kan der åbnes ✁på andre tidspunkter ✁ efter a

Nye udstillere Sammen med de nye tider vil vi præsentere nye udstille

www.aarsfrikirke.dk

Gratis influenzavaccination

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00.

Lægehuset Østermarken tilbyder gratis influenzavaccination til patienter på 65 år og derover, førtidspensionister, kronisk syge med f.eks. lungesygdom, hjertesygdom eller sukkersyge, overvægtige med BMI over 40 samt gravide i 2. og 3. trimester.

• Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Er du i tvivl, så ring til lægen.

Vaccinationerne finder sted

Torsdag d. 1. oktober, kl. 13 -14.30 Mandag d. 5. oktober, kl. 13 -14.30 ● Tirsdag d. 20. oktober, kl. 13 -14.30 Husk at medbringe sygesikringsbeviset! ●

Vores kære far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar

Ejnar Jensen

Kom til

2014

FRIVILLIGMARKED 2015 Frivilligmarked Vesthimmerland Søndag d. 4. oktober kl. 10-15

* 12. marts 1928 er stille sovet ind Himmerlandshave Suldrup, den 28. september 2015 På familiens vegne

i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø Husk tilmelding til Frivilligmarked 2014frasenest d. 1. september Oplev foreninger hele Vesthimmerland

Lisbeth, Mikael og Marianne

det er gRAtis at deltage!

Bisættelsen finder sted fra Aarestrup Kirke lørdag den 3. oktober kl. 11.00

Frivilligmarked 2014 afholdes lørdag d. 27. september vise deres mangfoldighed af kl.aktiviteter 10.00 - 15.00 Dr. Ingrid Hallerne i Farsø for ibørn, voksne og seniorer.

GRATIS ADGANG FORpåALLE og tilmelding 2015 2014 Læs mere om markedet http://frivilligmarked.vesthimmerland.dk

Frivilligmarked Vesthimmerland

TAK EFTER DØDSFALD Tusind tak for den overvældende deltagelse ved

Lone Bach Jensens

Husk tilmelding

til Frivilligmarked 2014 senest d. 1. september

Middelalderdage på Vitskøl Kloster Frivilligmarked 2014 afholdes lørdag d. 27. september kl. 10.00 - 15.00 i Dr. Ingrid Hallerne i Farsø

det er gRAtis at deltage!

Læs mere om markedet og tilmelding på http://frivilligmarked.vesthimmerland.dk

begravelse fra Aars Kirke Tak for de smukke blomster, kranse og gavekort.

Thomas Max Dalbøges bisættelse fra Aars Kirke Tak for blomster og kranse På familiens vegne

Lørdag d. 10. oktober fra 10.00-17.00 Søndag d. 11. oktober fra 10.00-16.00

En anden kunstner er Grethe Stabel fra Fanø. Det er i farverne hun videre. Grethe Stabel har fornøjelsen af at få sine malerier vist båd

Senere i oktober kommer Ole Mejlvang Hedeager, der er internati Ugebladet Hjemmet. Han har specialiseret sig i fotorealistisk paste Galleri14 er et Galleri i 4 etager, alle sammen dejlige lyse rum me En oplevelse gå pc, på opdagelse i. www.galleri14.dk - Læs og skrivatmed tablet eller mobil Kig ind Kig ned Har du svært ved at læse? Så er vores café måske lige noget for dig!

Er det svært at læse?

Her får du bl.a. hjælp til at anvende IT til læsning og skrivning. Du får også info om ordblindeundervisning og ordblindetest. Ingen tilmelding – bare mød op! Det ganske GRATIS!

Opstart? Oktober, 2015

Pris: 60 kr.

Gratis entré for børn under sværdhøjde.

LH

æsecenter

TE

Mor Far og Janne Silas og Melissa Casper og Rikke Mads og Linette

Blandt de nye kunstnere er Berit Thrane Dirdal fra Næsbydale, me og udstiller mange steder både i Norge og i Danmark. Det er glas o kombination, også som rakubrændt. Det er det følelsesmæssige ud

Hvor og hvornår? Vestre Boulevard 9 Aars – den første torsdag i måneden 16.30-18.00 Amerikavej 5A Hobro – den første tirsdag i måneden 16.30-18.00 Tempovej 4 Hadsund – den første onsdag i måneden 16.30-18.00

Første weekend i efterårsferien

M

A: A

ag t

for venlig deltagelse ved

Rakubrændt keramik af Berit Thrane Dirdal, Næsbydale

• • • •

Steen Magnus, Mathias og Malthe

Hjertelig tak

Venlig hilsen Lægehuset Østermarken

m del og Konge

immerland

Arrangementet er støttet af: Karen & Niels Møller Christensens Fond

Følg os på Facebook & www.vitskolmiddelalderdage.dk

Vil du vide mere?

Kontakt: Anne Louise Ebbensgaard 24837587 aeb@adm.vucnordjylland.dk


Aars Avis

SIDE 4

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D e T

Banko

Tirsdag d. 6. oktober 2015 kl. 14.00 i Østrup Klubhus

Alle er velkomne. Østrup & Vognsild Seniorer

s k e r …

Ordinært byrådsmøde Torsdag den 8. oktober 2015 kl. 16.00 på rådhuset i Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk Spørgsmål sendes skriftlig til: Vesthimmerlands Kommune, Postboks 67, 9600 Aars, eller e-mail: borgmesterkontor@vesthimmerland.dk Knud Kristensen Borgmester

Efterårsmøde i Trængstrup Søndag den 4. oktober Gudstjeneste kl. 14.00 v/sognepræst Jens Kvist, Aabenraa. Foredrag v/Jens Kvist: “Var Reformationen en fejltagelse?”

Kaffe og foredrag kr. 85.

kreativ fredag på Aars Bibliotek Grafiske malerier Kom og lær hvordan helt almindelige hverdagsting kan få et fedt, overraskende grafisk udtryk ved hjælp af forskellige male- og farveteknikker. Især for voksne. Fredag den 9. okt. kl. 15.00-17.00.

Mandag den 5. oktober kl. 19.30 i Dronning Ingrid Hallerne, Farsø. Skriften Calibri skal anvendes til teksten i annoncerne

Billetter á 30 kr. inkl. materialer på himmerlandsbilletten.dk

Forfatter, journalist og fortæller Pia Fris Laneth. Emne: »1915 - da kvinder og tyende fik stemmeret«.

Bøger, bøger, bøger

Pris incl. kaffe og kage kr. 100.-

Susanna, Lisbeth og Preben fra Vesthimmerlands Biblioteker giver idéer til efterårets og vinterens læsning.

Alle er velkommen.

• Mandag den 5. okt. kl. 19.00 på Aalestrup Bibliotek • Tirsdag den 6. okt. kl. 19.00 på Løgstør Bibliotek. Gratis billetter på himmerlandsbilletten.dk Se mere på www.vhbib.dk

m e D D e l e l s e r

Frivillige i Dansk Flygtningehjælp søger flere hænder i Vesthimmerlands kommune Har du tid og lyst til at være med til at hjælpe flygtninge med hverdagens udfordringer i Vesthimmerlands Kommune - så kontakt en af personerne på listen herunder og meld dig til. Aalestrup: Gedsted: Aars/Hornum: Farsø/V.Hornum: Løgstør/Ranum:

Birthe Wolf Medina tlf. 23 60 79 05 Niels Hebøll tlf. 50 51 11 84 Lisbet og Søren Collstrup tlf. 51 39 34 61 Margrete Rechendorff tlf. 52 37 74 50 Anni Tange tlf. 22 73 54 30

Du kan også møde Frivillige i Dansk Flygtningehjælp på deres stand på Frivilligmarkedet den 4. oktober i Dronning Ingrid Hallerne.

Uddeling af Handicaprådets

Handicappris 2015 Kender du en person, forening, virksomhed eller organisation der har gjort noget særligt for handicappede i Vesthimmerland? Så send din indstilling inden 9/10 til : Handicaprådet, Sundhedsforvaltningen Frederik IX´s plads 1, Postboks 60 9640 Farsø

Høring i forbindelse med revurdering af miljøgodkendelse på husdyrbrug • sallingvej 70, 9670 løgstør Fuld annonce samt bilag kan ses på www.vesthimmerland.dk/ afgoerelser

kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

j O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger lærer, Ullits skole En af vores dygtige lærere går på pension. Derfor Ullits Skole 1.11.2015 en lærer med ansættelsesgrad på 0,8 indtil videre for skoleåret 2015/16. (Kan suppleres med vikartimer). Vi er en skole med 112 elever fordelt fra 0. - 6. klasse samt en tilhørende LBO. Nøgleord for arbejdet på Ullits Skole er samarbejde, tillid og omsorg, engagement og respekt, åbenhed, loyalitet og ansvar. Vi søger en lærer, der i særlig grad er interesseret i matematik, natur og teknik samt tysk. Ansøgningsfrist: 6. oktober 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

30. SEPTEMBER 2015

www.vesthimmerland.dk /politik/raad-og-naevn/handicapraadet/

Sov Godt !

Fordrag for ældre over 65 år Hvad er den gode søvn? Hvad kan man selv gøre for at sove bedre? Hvad er søvnapnø, og hvordan behandles det? ved Ellinor Wolf Dansk Søvnapnøforening

Gruppen fra FDF Aars var på #Bålmad gruppen og det syntes de var sjovt.

De blå skjorter var samlet på Sletten AARS: De blå skjorter var samlet på Sletten ved Ry i weekenden. Fra Aars FDF var en flok også trukket i FDF uniformen - blå skjorter. De hyggede sig sammen med cirka 750 andre på Sletten. FDFerne fra Aars var sammen med 280 FDFere i alderen 10-15 år fra Midtjylland, Himmerland, Djursland, Thy, Mors og Salling. De var på lejr. Alle børnene var ude og få en masse oplevelser i diverse aktivitets grupper. Fem af FDFerne fra Aars deltog i Bålmads gruppen. Det var en lejr med gode faste rammer, hvor der er mulighed for at skabe nye relationer, afprøve sig selv

og lade fantasien råde. Lørdag aften var der underholdning for deltagerne og bagefter var der frilufts disko samt et natløb arrangeret af de 15-18 årige, der også var på Sletten denne weekend, for at få leder erfaring og dygtiggøre sig indenfor forskellige FDF kompetencer. 18 unge mennesker i alderen 18-24 år, var i weekenden også samlet, for at blive klogere på kommunikation og underholdning. 230 børn var tilmeldt et andet arrangement på Sletten, så alt i alt var der 750 blå FDF skjorter på Sletten denne weekend, når man tæller deltagere, ledere og instruktører sammen.

Idrætsdag for elever på specialskolerne AARS: I morgen, torsdag, 1. oktober deltager 94 elever sammen med lærere og pædagoger fra specialskoler i Jylland i den tredje idrætsdag af sin art i Projekt Skolesport Leg, Liv & Læring. Idrætsdagen foregår i Idrætscenter Østermarken i Aars. Skolesport Leg, Liv & Læring er et landsdækkende projekt, der skal være med til at give børn og unge med handicap gode idrætsoplevelser, samt være med til at skabe flere muligheder for at dyrke idræt i fritiden på lige fod med andre børn og unge. Ved idrætsdagen i Aars får eleverne mulighed for at møde andre ligesindede, vise sig frem på gulvet, træ-

ne og dyste mod hinanden i badminton, biatlon, floorball og gymnastik. Idrætsdagen er etableret i samarbejde med Dansk Handicap Idræts-Forbund og Vesthimmerlands Kommune. Projekt Skolesport begyndte i september 2009. Løbende evaluering har vist at projektet virker. Elever på specialskoler er blevet mere idrætsaktive, deres kondition og motorik er blevet forbedret. Projektets ide med  at koble det pædagogiske personale på specialskolerne med nogle af idrætsforeningernes dedikerede instruktører giver en  god og sjov idræt der er tilpasset  gruppen af idrætsusikre og idrætssvage børn.

diabetes

foreningen Foredrag

Kom og hør Linda Winding Mandag d. 5. oktober kl. 14 - 15:30 Kantinen, Knabergaarden i Aalestrup Gratis - Ældrerådgiverne inviterer Tilmelding senest 1. oktober på: 9966 8200 5158 3847 2224 4081

Sundhedscenter Helle Yde Thomsen Bente Justesen

Et humoristisk foredrag om de psykiske aspekter ved at leve med en kronisk sygdom

torsdag d. 8. oktober kl. 19.00 -21.30 Aktivitetscentret, Bymidten 15, 9600 Aars

Arrangementet er gratis. Foreningen er vært ved kaffe og brød. Tilmelding nødvendig til Bendt 2071 7339 eller Lise 2092 1455.

Diabetesforeningen Vesthimmerlands Kommune


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

SIDE 5

fødselsdagssalg

torsdag, den 1. - søndag, den 4. oktober torsdag: kl. 18.00 der serveres mad, så aftensmaden er ingen undskyldning for ikke at møde op... kl. 18.30 Vises den nye efterårsmode fra mr. højbjerg - sko fra skoringen - håret er sat af Frisør laumann af hensyn til kokken, vil vi gerne vide, om du kommer til aftensmad. ring tlf. 98 67 28 00 gerne inden torsdag. d. 1. okt. kl. 12.00

blandt gardinkunder torsdag den 1. til søndag den 4. oktober

torsdag

udloddes et gavekort på

bliver der udtrukket

hay præmier, eks. loop stager, hay puder samt en speciel kontorstol

vind vipp

salt og peber

10.000,-

blandt køkkenordrer der bliver indgået fra 1. okt. til og med 4. okt. trækkes der lod om en

siemens espresso maskine værdi

18.999,-

drejer

designcenter Vestre bouleVard 1-3 . 9600 aars


Aars Avis

SIDE 6

30. SEPTEMBER 2015

“Hemmelighedernes Planet” spilles i Aars

Alfa gennemfører forestillingen søndag, 11. oktober AARS: Forestil dig, at du sidder og ser din yndlingstegnefilm - og at figurerne pludselig taler direkte til dig. Fra det øjeblik er du med i handlingen. Du er med til at overvinde udfordringer, du støtter op når det er svært, og du deler glæden med de andre, når skærene bliver klaret. “Hemmelighedernes Planet” er verdens første interaktive animationsfilm for børn, og den kan opleves i efterårsferien i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars. Hvad ingen ved er, at alle vores dybeste hemmeligheder har brug for et sted at bo. De rejser derfor igennem utallige galakser til Hemmelighedernes Planet, hvor de bor indtil de er modne og klar til at blive fortalt. På planeten har to væsener universets mest ærefulde job - de er hemmelighedernes vogtere. Alt har i århundreder åndet fred og idyl, men under

overfladen truer en ond hemmelighed. Det er nu op til børnene at hjælpe vogterne med at redde de dyrebare hemmeligheder og sikre planetens fremtid. Instruktør og forfatter er Amalie Næsby. - Hemmelighedernes Planet er historien om, at det aldrig er for sent at fortælle det, som gør ondt i maven - nogle gange har man bare brug for lidt hjælp. Og det er her børnene kommer ind i billedet. Jeg håber, at forestillingen vil påvirke dem, så de, efter at have været på Hemmelighedernes Planet, vil kigge ud på stjernerne inden de skal sove og få lidt mere ro i maven, fordi de ved, at et sted derude er der nogen, som hjælper dem næste gang en hemmelighed bliver så stor at den ikke længere kan være indeni, siger Amalie Næsby. Det danske selskab Rokoko har opfundet det prisvindende koncept Animotion. Animotion er en

live biografoplevelse - en levende tegnefilm, hvor publikum tager aktiv del i begivenhederne og interagerer med både fortællingen og de animerede figurer. Bag hver figur står en levende skuespiller. Teknikken ”opfanger” skuespillernes bevægelser og overfører dem live til animerede karakterer i et billedunivers, som vises live foran publikum. Samtidig filmes publikum og deres billede og lyd projiceres foran skuespillerne. Dermed kan publikum interagere med de animerede karakterer i real tid - og det er her den nye spændende oplevelse opstår. “Hemmelighedernes Planet” spilles i Vesthimmerlands Musikhus Alfa søndag, 11. oktober. Forestillingens primære målgruppe er børn i alderen 5-10 år, men den kan ses af hele familien, oplyser musikhusleder Lisbeth Jagd.

Direktør Knud Løkkegaard, Niels & Sinne´s Vesterhaws Specialiteter, er glad for, at kunderne valgte deres produkt til at repræsentere Nordjylland i konkurrencen om Danmarks bedste lokale fødevare.

Kunderne i Aars valgte bedste lokale fødevarer Landsdelskonkurrencen foregik hos Kvickly i Aars Af Torsten Hansen

Reception på TVÆRS! Torsdag d. 8. oktober kl. 14.00 på Svoldrupvej 35 i Farsø til helstegt pattegris og en kop kaffe Himmerlands Rådgivnings Center skifter navn til tværs. Derfor vil vi gerne se tidligere, nuværende og kommende samarbejdspartnere, medarbejdere, beboere og interesserede fra lokalområdet til reception i vore nye lokaler på Svoldrupvej 35 i Farsø. I den forbindelse vil vi fortælle om vort samarbejde med initiativtagerne til Solhaven og vort arbejde med opstart af Solhaven på tværs. Et samarbejde, som er opstået, for at bibeholde og udvikle den erfaring med socialpædagogisk arbejde, der er oparbejdet gennem mere end 25 år. På dagen præsenterer vi den nye organisation, herunder etableringen af Solhaven på tværs. Vi tager afsked med tidligere forstander Jørgen ”Jøsse” Toft og siger velkommen den nye forstander. Den daglige ledelse og bestyrelse præsenterer sig selv og hvordan Søren Virenfeldt og Jørgen ”Jøsse” Toft fortsat er tilknyttet organisationen. Der bliver mulighed for at møde folk fra de enkelte dele af organisationen og høre om vore ideer og tilbud. Vi byder selvfølgelig på lidt at spise og drikke. På vegne af Bestyrelsen Formand Søren Virenfeldt

• •

Carl Nielsen som tema for fællessang AARS: Lørdag, 3. oktober er der igen fællessang i Vesthimmerlands Musikhus Alfa. Denne gang bliver der

SE PROGRAM PÅ

Vi håber at se alle interesserede.

• • •

AARS: Kunderne i Kvickly Aars fik lov til at afgøre, hvilke nordjyske lokalproducerede fødevarer der skulle repræsentere Nordjylland i Kvicklys landsdækkende konkurrence om at lave de bedste lokale fødevarer. De tre udvalgte nordjyske producenter havde hver sin stand i Kvickly Aars, og da dagen var omme var kassen med stemmesedler fyldt. - Vi havde omkring 300 deltagere i løbet af de tre timer standene var åbne, konkluderer varehuschef Arne

tilbyder: Kursus og konsulentvirksomhed. - Anbringelse af unge mellem 14 og 18 år, §66. Solhaven på Himmerlandsskolen på - Tilbud til voksne, også domsanbragte, §107. Botilbud på - Tilbud til voksne i §107 og §108, herunder domsanbragte. - Støtte i egen bolig, §85. Bo-selv på

Wammen, Kvickly Aars. Han er rigtig godt tilfreds med resultatet, og det samme var de tre producenter. Selv om konkurrencen er landsdækkende, så var det kun kunderne i Kvickly Aars der fik lov til at afgøre, hvilke fødevarer der skal have lov til at deltage i den endelige finale i København. Vinder af Nordjyllands bedste lokale fødevare blev Hyben-Havtorn marmelade fra Niels & Sinne´s Vesterhaws Specialiteter i Nr. Vorupør. - Vi har samlet hyben og havtorn i Nationalpark Thy, så der er tale om et

kimbrerskuet.dk Nu også på facebook

sat fokus på 150-året for Carl Nielsens fødsel. Carl Nielsen har udover symfonier, operaer, korværker med videre

ægte lokalt produkt. Jeg tror, at kunderne særlig godt kan lide vores produkt, fordi vi har en kombination af sur og sød smag gennem brugen af både havtorn og hyben, siger direktør Knud Løkkegaard, Niels & Sinne´s Vesterhaws Specialiteter. Kvickly i Aars vil få Hyben-Havtorn marmeladen ind i sortimentet, og hvis produktet går hen og vinder landskonkurrencen, vil produktet også kunne købes i Danmarks øvrige Kvickly-butikker.

skrevet 350 sange, hvoraf 35 står i den nyeste udgave af højskolesangbogen. Ved fællessangen vil der også være lejlighed til “ønskekoncert” fra de fremmødte, ligesom man kan hygge sig over en kop kaffe/te og en småkage.

2015

KIMBRER SKUET

En sund sjæl i et sundt legeme

Tag hele familien med til dyrskue i Aars

Fredag d. 2. oktober kl. 9.30-22.00 Lørdag d. 3. oktober kl. 9.00-16.30

S

M

A G

P Å

L

A

N

D

MESSECENTER VESTHIMMERLAND B

R

U

G

E

T


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

SIDE 7

Fødselsdagssalg bord

pr. stk.

nu: 3.900,-

nu: 9.800,stoudy sofasæt

dess: acc 2 og 2,5 pers.sofa med madrid læder og duntop, ben i eg

sofa M cHaiselong i hVid læder

nu: 9.500,før 19.500,-

før pr. stk. 21.225,-

3 x cane-line stole incl. hynder før 2.600,-

pr. stk.

super studie trådbord 90 x 190 cm hVid før 7.500,-

pr. stk.

nu: super studie 1.200,- trådstol

nu: 650,-

hVid eller sort før 1.250,-

6 x trinidad 6 stk. stole

nu:: 12.000,-

limefarVet før 24.936,-

trinidad barstole Hay loop stand sæt round table nu ø90 h97 cm. sæt før 18.181,-

9.000,-

6 stk. 6 x sten østergård nu: stole 8.000,- Haslev spisebord

før 16.830,-

200 x 105 cm

4 x sten nu: østergård 5.500,- stole 4 stk.

samlet

nu:

6 x Haslev 14.800,butterflystole i sæbebehandlet eg

før 30.160,-

før 11.200,-

Haslev Modulreoler i sæbebehandlet eg

nu: 19.800,før 41.000,-

nu: 24.800,2+3 + stol i royal læder før 40.759,-

drejer

designcenter Vestre bouleVard 1-3 . 9600 aars

på alle varer i butikken gives der

-20%

nu: 6.000,plankebord 100 x 240 cm i grå olie før 12.800,-

dog ikke på i forvejen nedsatte varer tors. d. 1. okt. til søn. d. 4. okt.


Aars Avis

SIDE 8

30. SEPTEMBER 2015

Vesthimmerland bliver malet lyserød på lørdag Mange arrangementer sætter fokus på brystkræftsagen

VESTHIMMERLAND: - Kom og vær med når de handlende og forretningerne overalt i Vesthimmerland Kommune holder “Lyserød Lørdag” og sætter fokus på brystkræftsagen 3. oktober. Sådan siger Lina Glerup, Aars, der er næstformand i Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Vesthimmer-

land. Når der sættes fokus på brystkræft er det fordi sygdommen er den kræftsygdom, der rammer flest kvinder i Danmark. En ud af ni kvinder rammes af sygdommen, siger Lina Glerup. Otte ud af 10 kvinder er i live fem år efter, at de har fået konstateret brystkræft. Chancen for at overleve sygdommen i Danmark er steget støt gennem de seneste 30 år, men der er årligt omkring 1100 kvinder, som dør af brystkræft. Derfor er der stadig meget at kæmpe for. Aars by sætter fokus på brystkræft ved at pynte Himmerlandsgade op i lyserødt på lørdag. I andre handelsbyer er forretninger, virksomheder og foreninger samt frivillige i gang med forskellige arrangementer. I Løgstør indbyder gymnastikforeningen til crossdance til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Der har været holdt dameaften på

· VVS-arbejde

· Energioptimering

· Blikarbejde

· Døgnservice

Hotel Farsø og der er solgt smykker i forretninger i hele kommunen. Alt sammen til fordel for Kræftens Bekæmpelses arbejde. - Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Vesthimmerland Kommune er meget taknemmelig for det engagement, vi har mødti forretningerne, handelsstandsforeningen og hos mange virksomheder og private, der støtter op om “Lyserød Lørdag” i vores kommune. Og så håber vi, at borgerne vil gøre det samme - møde op og deltage i begivenhederne og støtte sagen, siger Lina Glerup. “Lyserød Lørdag” er en af aktiviteterne under Kræftens Bekæmpelses “Støt Brysterne-kampagne”, der finder sted i oktober . Siden 2008 har “Lyserød Lørdag” fungeret som en lokal aktivitet, der oplyser om og indsamler penge til brystkræftsagen. Det handler kort sagt om at engagere lokale foreninger, virksomheder og borgere - alt sammen pakket ind i lyserødt. I 2014 blev der holdt “Lyserød Lørdag” i 160 byer - og der blev indsamlet 4,1 mio. kr. De indsamlede midler går til forskning, forebyggelse og hjælp og støtte til patienter og pårørende.

Multikunstneren Erik Peitersen har en form for arbejdende åbent værksted i Aars i forbindelse med udstillingen “Danske egnslandskaber”.

Erik Peitersen vil lave åbent værksted i Aars AARS: Multikunstneren Erik Peitersen gæster Vesthimmerlands Museum i begyndelsen af oktober med malerier af himmerlandske landskaber. Udstillingen får form af et arbejdende åbent værksted, en slags atelierudstilling, hvor Erik Peitersen over ni dage færdiggør ni påbegyndte malerier fra ni forskellige steder i Himmerland. Publikum

inviteres til at følge processen fra feltskitse til færdigt maleri. Malerierne er påbegyndt i felten på ni lokaliteter fordelt over Himmerland fra Limfjorden til Mariager Fjord og fra Kattegat til Lovns Bredning.   Udstillingen er et led i serien ”Danske egnslandskaber”. Udstillingen i Aars er den tredje i en

række af udstillinger, hvor multikunstneren Erik Peitersen ønsker at skildre det danske landskab fra Skagen til Gedser. Udstillingen vises fra 1. oktober til 9. oktober. Malerierne sælges på auktion i det vesthimmerlandske umiddelbart efter udstillingens afslutning. Stedet offentliggøres senere.

Søndag den 4. oktober kl. 10-15

Åben søndag Køkken, bad og garderobe

Hvidevaremuligheder

I St. Ajstrup finder I alt det, som I drømmer om

Vi har alle de kendte mærker i hvidevarer, som det moderne hjem har brug for, og vi har mange års erfaring i salg til såvel private som professionelle til rigtige skarpe priser.

til jeres nye køkken, bad eller garderobe. I vort store udstillingslokale kan I mærke og se de mange muligheder på tætteste hold. Vi fremviser ca. 50 forskellige køkken-, bad- og garderobemodeller i alle prisgrupper fra JKE Design med diverse tilslutninger, som er

Kom og gør en god handel!

med til at fuldende oplevelsen.

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup · 9240 Nibe · Tlf. 98 35 53 11

ation Demonstr ne af AEG ov en kom og få lse! e v e l p o s g sma

g forretnin Bundsolid le med! at hand

St. Ajstrup v/Nibe

www.st-ajstrup.dk


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

BOKSM R A ISO N E LAEDVAT R05A BMOO DKESL M E LA EBMDVAT ON : M V 5 5 0AISIS B O K S M A D R E L E VAT ON MODEL: MVB M--5505 0 MO M V B 5 0 M 5 5 0 B ODKE LS: M A D R A S E L E VAT I O N

E L E VAT I O N S S Æ T EMLOEDVAT O5 0N S S Æ T EVAT L : E SII3 E L E M O D E L : E S 3 5O 0 NSSÆT M O D E L : E S 3 5 E L E VAT I O0 N S S Æ T

E L E VAT I O N S S Æ T EMLOEDVAT O5 0N S S Æ T EVAT L : E SII4 E L E M O D E L : E S 4 5O 0 NSSÆT M O D E L : E S 4 5 E L E VAT I O0 N S S Æ T

MODEL: ES350

MODEL: ES450

OO RR PP

KK SS N A D

MODEL: MVB M--5505 0

SIDE 9

TT EE RR EE CC UU DD

BOKSELEVATION BOKS med fastmonteret bundiinkl. fjernbetjening, BOKSELEVATION BOKS Pocket fjedre inddelt 5 komfort zoner, pocket fjedre inddelt 5 komfort zoner, BOKSELEVATION BOKS med fastmonteret bund fjernbetjening, Pocket fjedre inddelt iinkl. 5i komfort valgfri hårdhed medium ellerzoner, fast valgfri hårdhed medium ellerzoner, fast med fastmonteret bund fjernbetjening, pocket fjedre inddelt i 5iinkl. Pocket fjedre inddelt 5komfort komfort zoner, valgfri hårdhed medium eller fast BOKSELEVATION BOKS pocket fjedre inddelt i 5 komfort zoner, valgfri hårdhed medium eller valgfri hårdhed medium ellerfast fast LAMINERET med fastmonteret bund fjernbetjening, LAMINERET STOF valgfri hårdhed medium eller fast Pocket fjedre inddelt iinkl. 5STOF komfort zoner, LAMINERET to valgfrie farver eller pocket fjedre inddelt i-STOF 5grå komfort zoner, LAMINERET STOF valgfri hårdhed medium ellersort fast LAMINERET valgfri hårdhed eller fast to valgfrie farvermedium - gråSTOF eller sort LAMINERET STOF to valgfrieTOPMADRAS farver - grå eller sort TOPMADRAS LAMINERET LAMINERET STOF med valgfrit indlæg,STOF 40 mm latex TOPMADRAS TOPMADRAS med valgfrit indlæg, 40eller mm sort latex to valgfrie farver - grå eller visco.TOPMADRAS Vaskbart betræk v/ 60º TOPMADRAS med valgfrit indlæg, 40 mm latex med mm latex ellervalgfrit visco. indlæg, Vaskbart40 betræk v/ 60º med valgfrit indlæg, 40 mm eller visco. Vaskbart betræk v/latex 60º med valgfrit indlæg, 40 mm latex eller Vaskbart betræk TOPMADRAS BEN er tilkøb ellervisco. visco.TOPMADRAS Vaskbart betrækv/v/60º 60º eller visco. Vaskbart betræk v/ 60º med valgfrit indlæg, 40 mm latex BEN tilkøb BEN erer tilkøb med valgfrit indlæg, 40 mm latex eller visco. Vaskbart betræk v/ 60º BEN tilkøb BEN erertilkøb eller visco. Vaskbart betræk v/ 60º BEN er tilkøb BEN er tilkøb BEN er tilkøb

ELEVATIONSSÆT med 26 stk. lameller inkl. trådløs fjernbetjening ELEVATIONSSÆT ELEVATIONSSÆT med 26 stk. lameller inkl. trådløs fjernbetjening VENDBAR med 26 stk. lameller inkl. trådløs fjernbetjening ELEVATIONSSÆT pocket Pocket fjedre inddelt i 5 komfort zoner, VENDBAR med 26valgfri stk. lameller inkl. fjernbetjening hårdhed medium eller fast VENDBAR pocket Pocket fjedre inddelt i 5trådløs komfort zoner, pocket Pocket inddelt i 5 komfort zoner, valgfrifjedre hårdhed medium eller fast VENDBAR LAMINERET STOF valgfri hårdhed medium eller fast pocket Pocket fjedre inddelt 5grå komfort zoner, to valgfrie farver i-STOF eller sort LAMINERET valgfri hårdhed eller fast LAMINERET to valgfrie farvermedium - gråSTOF eller sort to valgfrieTOPMADRAS farver - grå eller sort LAMINERET med valgfrit indlæg, 40STOF mm latex eller TOPMADRAS valgfrie farver40 - grå visco. Vaskbart betræk v/ sort 60º TOPMADRAS med to valgfrit indlæg, mmeller latex eller med valgfrit indlæg, 40 mm visco. Vaskbart betræk v/latex 60º eller TOPMADRAS BEN erbetræk tilkøb v/ 60º visco. Vaskbart med valgfrit indlæg, 40 mm latex eller BEN er tilkøb visco. Vaskbart BEN er betræk tilkøb v/ 60º

ELEVATIONSSÆT med metalramme og 26 stk. lameller ELEVATIONSSÆT inkl.ELEVATIONSSÆT trådløsog fjernbetjening med metalramme 26 stk. lameller medinkl. metalramme og 26 stk. lameller trådløs fjernbetjening VENDBAR inkl.ELEVATIONSSÆT trådløs fjernbetjening med metalramme ogi 5 26 stk. lameller pocket fjedre inddelti zoner, Pocket fjedre inddelt 5 komfort komfort zoner, VENDBAR inkl.hårdhed trådløs fjernbetjening valgfri medium ellerzoner, fast VENDBAR pocket fjedre inddelti Pocket fjedre inddelt i 55 komfort komfort zoner, pocket fjedre inddelti zoner, Pocket inddelt i 55 komfort komfort zoner, valgfrifjedre hårdhed medium eller fast VENDBAR LAMINERET STOF valgfri hårdhed medium eller fast pocket fjedre inddelti 55grå komfort zoner, Pocket fjedre inddelt komfort zoner, to valgfrie farver i-STOF eller sort LAMINERET valgfri hårdhed eller fast LAMINERET to valgfrie farvermedium - gråSTOF eller sort to valgfrieTOPMADRAS farver - grå eller sort LAMINERET med valgfrit indlæg,STOF 60 mm latex TOPMADRAS to valgfrie farver - grå ellerlatex sort eller visco.TOPMADRAS Vaskbart betræk v/ 60º med valgfrit indlæg, 60 mm med valgfrit indlæg, 60 mm eller visco. Vaskbart betræk v/latex 60º BEN er tilkøb eller visco.TOPMADRAS Vaskbart betræk v/ 60º med valgfrit 60 mm latex BENindlæg, er tilkøb eller visco.BEN Vaskbart betræk v/ 60º er tilkøb

Gardiner der gør en forskel 16.998,7.998,- 9.998,9.998,- 14.998,14.998,16.998,7.998,16.998,7.998,- 9.998,- 14.998,-

BOKSM R A ISO N E LAEDVAT

K A M PA G N E P R I S 2 S T KPA . 9 0 X 2 0P0RCI S M 2KSATM K . 9 0GXN2E 00CM 2K S . 9G 0X ATMKPA N2E0P0RCI M S 2 STK. 90X200CM

MOD VB M-G -550N 5 0E P R I S KEAL :MMPA

VEJL. 29.520,- SPAR 12.522,VEJL. 13.320,- SPAR 5.322,VEJL. 29.520,SPAR 12.522,DUO TOP +500,VEJL. 13.320,SPAR 5.322,BOKSELEVATION BOKSELEVATION BOKS BOKS VEJL.DUO 29.520,SPAR 12.522,TOP +500,VEJL. 13.320,SPAR 5.322,med med fastmonteret fastmonteret bund bund inkl. fjernbetjening, fjernbetjening, Pocket Pocket fjedre fjedre inddelt inddelt 55+500,komfort komfort zoner, zoner, DUO TOPiiinkl. pocket pocket fjedre fjedre inddelt inddelt i i 5 5 komfort komfort zoner, zoner, VEJL. 29.520,SPAReller 12.522,valgfri valgfri hårdhed hårdhed medium medium eller fast fast VEJL. 13.320,SPAR 5.322,valgfri valgfri hårdhed hårdhed medium medium eller eller fast fast DUO TOP +500,LAMINERET LAMINERET STOF LAMINERET LAMINERET STOF STOF STOF to to valgfrie valgfrie farver farver -- grå grå eller eller sort sort

E L E VAT IBEN OerNtilkøb SSÆT

K A M PA G N E P R I S 2 S T KPA . 9 0 X 2 0P0RCI S M 2KSATM K . 9 0GXN2E 00CM 2K S . 9G 0X ATMKPA N2E0P0RCI M S 2 STK. 90X200CM

MOD 35G 0 NEPRIS KEAL :ME SPA

VEJL. VEJL.20.318,20.318,-SPAR SPAR10.320,10.320,VEJL. VEJL.20.318,20.318,SPAR SPAR 10.320,10.320,DUO TOP +500,ELEVATIONSSÆT ELEVATIONSSÆT VEJL. VEJL. 20.318,20.318,SPAR10.320,10.320,DUO TOP SPAR +500,med med 26 26 stk. stk. lameller lameller inkl. trådløs fjernbetjening fjernbetjening DUO inkl. TOPtrådløs +500,VEJL. VEJL.20.318,20.318,-SPAR SPAR10.320,10.320,VENDBAR VENDBAR DUO TOP +500,pocket pocket Pocket Pocket fjedre fjedre inddelt inddelt ii 55 komfort komfort zoner, zoner, valgfri valgfri hårdhed hårdhed medium medium eller eller fast fast

16.998,7.998,VEJL. 29.520,- SPAR 12.522,VEJL. 13.320,- SPAR 5.322,DUO TOP +500,-

K A M PA G N E P R I S 2 S T KPA . 9 0 X 2 0P0RCI S M 2KSATM K . 9 0GXN2E 00CM 2K S . 9G 0X ATMKPA N2E0P0RCI M S 2 STK. 90X200CM

MOD 45G 0 NEPRIS KEAL :ME SPA

VEJL. VEJL.25.326,25.326,-SPAR SPAR10.328,10.328,VEJL. VEJL.25.326,25.326,SPAR SPAR 10.328,10.328,DUO TOP +500,ELEVATIONSSÆT ELEVATIONSSÆT VEJL. VEJL. 25.326,25.326,SPAR10.328,10.328,DUO TOP SPAR +500,med med metalramme metalramme og og 26 26 stk. stk. lameller lameller DUO TOP +500,inkl. inkl. trådløs trådløs fjernbetjening fjernbetjening VEJL. VEJL.25.326,25.326,-SPAR SPAR10.328,10.328,DUO TOP +500,-

VENDBAR VENDBAR pocket pocketfjedre fjedreinddelt inddelti inddeltiii 555 komfort komfort zoner, Pocket Pocket fjedre inddelt komfort zoner, zoner, valgfri valgfri hårdhed hårdhed medium medium eller eller fast fast

FORHANDLER FORHANDLER FORHANDLER LOGOblandt FORHANDLER LOGO LOGO gardinkunder LOGO

”Sov godt” er en sigende sætning for LAMINERET LAMINERET STOF STOF ”Sov godt” er en sigende sætning for to TOPMADRAS TOPMADRAS to valgfrie valgfrie farver farver -- grå grå eller eller sort sort TOPMADRAS TOPMADRAS VISION’s konceptet fra Hilding Anders. ”Sov er en sigende sætning for med med valgfrit valgfritgodt” indlæg, indlæg, 40 40 mm mm latex latex VISION’s konceptet fra Hilding Anders. med med valgfrit valgfrit indlæg, indlæg,serie 40 40 mm mm latex latex I denne er60º de gode ogAnders. nye eller eller visco. visco. Vaskbart Vaskbart betræk betræk v/ v/ 60º TOPMADRAS TOPMADRAS VISION’s konceptet fragode Hilding eller eller visco. visco. Vaskbart Vaskbart betræk betræk v/ v/sigende 60º 60º ”Sov godt” er en sætning for I denne serie er de og nye med med valgfrit valgfrit indlæg, indlæg, 40 40 mm mm latex latex eller eller trend i stoffer og design forenet I denne serie og er de ogAnders. nye BEN BEN er erkonceptet tilkøb tilkøb visco. visco. Vaskbart Vaskbart betræk betræk v/ v/ 60º 60º VISION’s fra gode Hilding trend i stoffer design forenet med den bedste mulighed for forenet liggekomfort. BEN BEN er er tilkøb i tilkøb stoffer ogde design Itrend denne serie er gode og nye BEN BEN er er tilkøb tilkøb med den bedste mulighed for liggekomfort. med den bedste mulighed for liggekomfort. trend i stoffer og design forenet med den bedste mulighed for liggekomfort.

K A M PA G N E P R I S 2 STK. 90X200CM

E L E VAT IBEN OerNtilkøb SSÆT

LAMINERET LAMINERET STOF STOF to to valgfrie valgfrie farver farver -- grå grå eller eller sort sort

TOPMADRAS TOPMADRAS med med valgfrit valgfrit indlæg, indlæg, 60 60 mm mm latex latex eller eller visco. visco. Vaskbart Vaskbart betræk betræk v/ v/ 60º 60º BEN BEN er er tilkøb tilkøb

K A M PA G N E P R I S 2 STK. 90X200CM

9.998,-

torsdag KA M PA G N Eden P R I S1. til 2 S T K . 9 0den X 2 04. 0 Coktober M søndag udloddes et gavekort på

14.998,10.000,-

VEJL. VEJL.20.318,20.318,-SPAR SPAR10.320,10.320,DUO TOP +500,-

VEJL. VEJL.25.326,25.326,-SPAR SPAR10.328,10.328,DUO TOP +500,-

alt solafskærmning ”Sov godt” er en sigende sætning for VISION’s konceptet fra Hilding Anders. I denne serie er de gode og nye trend i stoffer og design forenet med den bedste mulighed for liggekomfort.

FORHANDLER LOGO ydes der

20% rabat

fra 1. til 4. okt.

drejer

designcenter Vestre bouleVard 1-3 . 9600 aars


Aars Avis

SIDE 10

30. SEPTEMBER 2015

TV-PROGRAMMER ONSDAG 30. SEPTEMbER 05.25 05.55 06.25 10.30 12.00 12.30 15.15 16.10 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 21.00 21.30 22.30

Vagn i Indien Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Bonderøven Eftermiddagsprogrammer Bergerac: Den, der ler sidst... Taggart: Poplegender Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Den store bagedyst Børnenes hemmelige verden TV Avisen med Penge og Sporten Jack Driscoll - den mystiske ildebrand. Irsk krimidrama 00.10 Kystvagten 00.50 De heldige helte 01.40 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.25 14.20 15.10 16.10 17.00 20.00 20.50 21.35 22.00 22.45 23.20 00.05 01.05 02.40

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok 3 x Beliggenhed Årets dejligste have Mere hus for pengene Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? NerveNerve pirrende quiz med Hans Pilgaard Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Savnet Dit mit vores hjem Vild med dans - trin for trin Nyhedsblok Natholdet Top 20 Funniest Grænsepatruljen. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Natfjernsyn

TORSDAG 1. OkTObER 05.25 05.55 06.25 10.30 12.00 12.30 15.15 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30 22.30 00.10 00.15 00.55 01.45

Vagn i Indien Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Auktionshuset Eftermiddagsprogrammer Taggart. Skotsk krimi. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Gintberg på Kanten Forbandede fulde forældre Kontant TV Avisen med Bag Borgen og Sporten Kriminalkommissær Foyle OBS Kystvagten De heldige helte Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.30 14.20 15.10 16.10 17.00 20.00 20.50 21.40 22.00 22.45 23.20 00.05 01.05 02.45

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok 3 x Beliggenhed Dit mit vores hjem Mere hus for pengene Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? NerveNerve pirrende quiz med Hans Pilgaard Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Team Tvilling - Danmarks sejeste jernmænd Station 2 Station 2 Efterlyst Nyhedsblok Natholdet Top 20 Funniest Grænsepatruljen. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Natfjernsyn

FREDAG 2. OkTObER 05.30 06.00 06.30 10.30 12.00 12.30 15.10 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 23.30 01.05 02.50 04.25

Vagn i Indien Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Auktionshuset Eftermiddagsprogrammer Bergerac. Eng. krimi. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok Disney Sjov Versus TV Avisen med Vejret Enemy of the State. Amr. actionthriller fra 1998 Intruders. Amr. gyser fra 2011 The Big Town. Amr. drama Jack Driscoll - den druknende mand. Irsk krimidrama Mord i centrum

06.00 06.30 12.00 12.40 13.30 14.20 15.15 16.15 17.00 20.00 21.30 21.50 22.20 23.10 01.30 03.10 05.10

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok 3 x Beliggenhed Dit mit vores hjem Mere hus for pengene Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? NerveNerve pirrende quiz med Hans Pilgaard Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Vild med dans Vild med dans - trin for trin, live Vild med dans - afgørelsen Frikendt. Norsk dramaserie The Island. Amr. sci-fi-thriller fra 2005 Cold Case. 2 afsnit Bait. Amr action-komedie fra 2000 Grænsepatruljen

løRDAG 3. OkTObER 05.20 Midt i naturen - Costa Rica 06.20 Kyst til kyst - Sønderjylland, Hejlsminde til Kollund 07.20 Spækhuggere 08.20 Verdens ældste hundeinternat. Brit. dokumentarserie. 2 afsnit 09.05 Iguazu vandfaldet. Japansk naturprogram 10.00 OBS 10.05 De uheldige helte. Eng. 70’erkultserie. 2 afsnit 11.45 The Big Town. Amr. drama fra 1987 13.30 Forbandede fulde forældre 14.00 Sporløs 14.45 Guld i Købstæderne - Sønderborg 15.45 Kongerigets Kager 16.15 Min søsters børn alene hjemme. Dansk familiefilm fra 2012 17.30 Versus 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.05 Ulve-ekspeditionen 20.00 Kronprinsparrets Priser 2015 21.30 Kriminalkommissær Barnaby. Eng. krimiserie fra 2014 23.00 Wallander: Inden frosten. Eng./ svensk krimi fra 2012 00.30 Stegte grønne tomater. Amr. drama fra 1991 02.35 De 39 trin. Eng. thriller fra 2008 04.00 Mord i centrum. Australsk krimikrimi serie. 2 afsnit

06.00 06.05 06.20 06.40 07.05 07.30 08.00 12.00 12.10 13.00 14.20 14.50 15.35 16.50 17.05 17.50 17.54 17.55 19.00 19.30 19.45 20.00 21.10 23.20 01.40 03.45

Oisteins blyant Mouk My Little Pony Den lille brandskole Batman Animaniacs Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard Vild med dans Vild med dans - afgørelsen Hvem sagde vuf? Voice Junior SuperMatchen: Studiet SuperMatchen, direkte Nyhederne Regionale nyheder SuperMatchen, direkte Nyhederne Regionalprogram Sportscenter Voice Junior. Danmarks sjoveste musikskole Han er bare ikke vild med dig. Amr. romantisk komedie fra 2009 Zulu Comedy Galla 2015. Fra OpeOpe raen i København Instinct. Amr. thriller fra 1999 med Anthony Hopkins Biernes hemmelige liv. Amr. drama fra 2008

SøNDAG 4. OkTObER 05.25 Verdens ældste hundeinternat. Brit. dokumentarserie. 2 afsnit 06.10 Midt i naturen 07.10 Ud i naturen: På jagt efter natravnen 07.40 Tæt på vores kæledyr. 2 afsnit 09.00 Den blide hvalhaj. Japansk naturprogram 09.55 Kyst til kyst - Sønderjylland, Hejlsminde til Kollund 10.55 De uheldige helte. Eng. 70’erkultserie. 2 afsnit 12.35 Øst for solen 13.35 Gintberg på Kanten 14.05 Den store bagedyst 15.05 HåndboldSøndag: HC Motor Zaporozhye-Skjern Håndbold (m) 16.55 HåndboldSøndag: Montpellier HB-KIF Kolding København (m) 18.30 Nyhedsblok 19.00 Naturens hemmelige liv 20.00 Broen. Dansk-svensk krimiserie 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Dirty Harry vender tilbage. Amr. actionfilm fra 1983 00.05 Mord i familien. 2 afsnit 01.40 Luther - strømer på kanten. 2 afsnit 03.25 Der er noget i luften. 2 afsnit 04.15 Han, hun og godset 04.45 Grøn glæde

06.00 06.05 06.20 06.40 07.05 07.35 08.00 12.00 12.20 18.00 18.12 18.20 18.25 19.00 19.30 20.00 21.00 22.45 23.35 00.30 01.20 01.50 02.40 03.30 04.00

Oisteins blyant Mouk The Looney Tunes Show Den lille brandskole Hvalpen Scooby-Doo Animaniacs Go’ morgen Danmark Nyhederne Størst. På rejse med Peter IngeInge mann. 7 afsnit Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Dit efterårsvejr For ung til min krop. Nyt ydre og bedre selvværd Nyhederne Regionalprogram Toppen af poppen. Med Sebastian. Dansk underholdning Kapring af metro 1 2 3. Amr. actionfilm fra 2009 med Denzel Washington Norskov. Dansk dramaserie Frikendt. Norsk dramaserie fra 2014 Station 2 Station 2 Politirapporten Helvede tur/retur - Cuba Det sejeste sjak - Great Lake Warriors Venner Nyhederne og Vejret

DR1 fredag kl. 21.25: ”Enemy of the State” MANDAG 5. OkTObER 05.10 05.50 06.20 10.30 12.00 12.30 15.15 16.10 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30

Vagn på floden Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Auktionshuset Eftermiddagsprogrammer Bergerac: Næsten som en ferie Taggart: Retfærdighed og hævn Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Sporløs - Special Spild af dine penge TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Kommissær George Gently 00.00 Broen 01.00 Natfjernsyn

oNSDAG 30. SepteMber DR2 Morgen Madmagasinet Fra køkkenbord til marked USA indefra Smag på Los Angeles Eftermiddagsprogrammer AnneMad i New York Danske vidundere DR2 Dagen USA indefra Smag på Colombia Imperiets sensommer Pelsaktivisten Deadline Børn bag tremmer DR2 Undersøger So ein Ding Højt spin. 2 afsnit Kroppens mysterier Deadline Nat

22.30 00.00 00.45 01.35

torSDAG 1. oktober 07.00 11.00 11.25 11.55 12.35 13.30 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00 21.00 21.30 22.00 22.15 22.30 23.00

DR2 Morgen Penge Fra køkkenbord til marked USA indefra Smag på Colombia Eftermiddagsprogrammer Danske vidundere DR2 Dagen USA indefra Smag på Libyen Debatten Detektor Quizzen med Signe Molde Hva’ sker der danskere Banken Deadline Ingen panik - befolkningseksplo befolkningseksplosionen er aflyst! 00.00 Flugten fra Islamisk Stat 00.50 Natfjernsyn

FreDAG 2. oktober 07.00 11.00 11.25 12.00 13.00 13.45 14.30 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00 21.50 22.30 23.00 23.45 00.30 02.20

DR2 Morgen Bag Borgen Fra køkkenbord til marked Hairy Bikers i Marokko. 2 afsnit Ekstrem verden Med speederen i bund Eftermiddagsprogrammer Danske vidundere DR2 Dagen Rytteriet. 2 afsnit Husker du... 2002 En sand løgn. Amr. komediedrama fra 2006 Verdens brændpunkter: Washington 1979 Deadline JERSILD minus SPIN 60 Minutes Kika. Spansk komedie fra 1993 Natfjernsyn

LØrDAG 3. oktober 08.00 09.00 09.55 10.40 11.30 12.00 12.50

DR2 Morgen Tidens tegn Ekstrem verden Farligt job - fisker i Sierra Leone Lisa goes to Hollywood På udebane Verdens brændpunkter: Washington 1979 13.30 Hairy Bikers i Marokko. 2 afsnit

oNSDAG 30. SepteMber

SØNDAG 4. oktober Nyheder fra Grønland DR2 Morgen Under fire øjne Med speederen i bund Afrikas kongedømmer Kampen om indvandringen Hughs kamp for kyllingen Eftermiddagsprogrammer Shalako. Eng. western fra 1968 Den hvide dronning Tidsmaskinen Rytteriet. 2 afsnit Hva’ sker der danskere Nak & Æd Vi ses hos Clement Deadline Næste uges TV med Anders Lund Madsen og Poul Nesgaard 23.30 JERSILD minus SPIN 00.15 Natfjernsyn

DR1 lørdag kl. 20.00: “Kronprinsparrets Priser 2015” Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter når Kronprinsparrets Priser skal uddeles.

DR2 Morgen Kontant Fra køkkenbord til marked USA indefra Smag på Libyen Eftermiddagsprogrammer Danske vidundere DR2 Dagen USA indefra Smag på Canada Født til filmen - Stines korte liv Uffes alternativ Den rigeste procent So ein Ding Deadline Vi ses hos Clement Quizzen med Signe Molde Næste uges TV med Anders Lund Madsen og Poul Nesgaard 00.45 Natfjernsyn

20.45 21.30 22.00 22.30 23.00 23.45 00.15 01.00

DR2 Morgen DR2 Live: Folketingets åbning Horisont USA indefra Når mænd er værst. 2 afsnit Madfabrikken - Supersized Danske Vidundere DR2 Dagen USA indefra Smag på Marokko Livet i lerhytten - en brud for en ged Husker du... 2003 Danske iværksættereventyr DR2 Undersøger Deadline Den russiske ambassadør Detektor Rytteriet. 2 afsnit Natfjernsyn

Chicago Fire Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians. 2 afsnit Bikini Island Bones NCIS Jeopardy. 2 afsnit Politiaktionen Bones Bikini Island NCIS. 2 afsnit Bones Chicago Fire Ramsay’s Kitchen Nightmares Natfjernsyn

torSDAG 1. oktober Chicago Fire Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians. 2 afsnit Bikini Island Bones NCIS Jeopardy. 2 afsnit Familien fra Bryggen Flyt eller forny Bikini Island NCIS. 2 afsnit Bones Chicago Fire Ramsay’s Kitchen Nightmares Natfjernsyn

FreDAG 2. oktober

TV2 lørdag kl. 20.00: “Voice Junior” Der er en plads i kvartfinalen på spil for de unge talenter.

tIrSDAG 6. oktober 07.00 09.00 14.00 14.25 15.10 16.00 16.30 17.00 18.30 19.15 19.55

05.45 06.30 07.15 08.05 09.00 09.55 11.55 12.50 15.10 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00 22.50 00.50 01.45 02.35 03.20 05.45 06.30 07.15 08.05 09.00 09.55 11.55 12.50 15.10 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00 22.50 00.50 01.45 02.35 03.20

MANDAG 5. oktober 07.00 11.00 11.30 11.55 12.40 13.30 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00 20.45 21.30 22.00 22.30 23.00 23.50 00.15

Vagn på floden Forandring på vej Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne. 2 afsnit Auktionshuset Eftermiddagsprogrammer Taggart. Skotsk krimi. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Hammerslag Løvens hule TV Avisen med Madmagasinet og Sporten Camilla Läckbergs I betragterens øje. Svensk krimi-miniserie Kystvagten De heldige helte Natfjernsyn

06.00 06.30 11.00 14.00 14.50 15.35 16.10 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.45 23.20 00.05 01.05 02.45 03.20 04.00

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Folketingets åbning 3 x Beliggenhed Dit mit vores hjem Grænsepatruljen Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Størst Razzia Station 2 Politirapporten Nyhedsblok Natholdet Top 20 Funniest Grænsepatruljen. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Natholdet Venner Nyhederne og Vejret

tV3

14.30 DR2 Tema: Snak & Æd 17.05 Brubaker - en bombe under syste systemet. Amr. drama fra 1980 19.10 Tidsmaskinen 20.00 DR2 Tema: Verdens vildeste vejr 22.30 Deadline 23.00 Quizzen med Signe Molde 23.30 Debatten 00.30 MacArthur - Oprørsgeneralen. Amr. autentisk drama fra 1977 02.35 Natfjernsyn 07.30 08.00 09.00 09.50 10.35 11.25 11.55 12.45 16.20 18.10 19.10 20.00 20.45 21.00 21.40 22.30 23.00

20.00 20.50 21.25 22.00 22.45 23.20 00.05 01.05 02.45

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok 3 x Beliggenhed Dit mit vores hjem Mere hus for pengene Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Norskov Dansk dramaserie Norskov. Til den store guldmedalje Langt ude på prærien Nyhedsblok Natholdet Top 20 Funniest Grænsepatruljen. 2 afsnit Cold Case. 2 afsnit Natfjernsyn

TiRSDAG 6. OkTObER 05.10 05.50 06.20 10.30 12.00 12.30 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30

Dr 2 07.00 11.00 11.25 11.55 12.35 13.30 16.00 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00 21.30 22.30 23.15 00.00 00.30 01.00 02.30 03.20

06.00 06.30 12.00 12.40 13.30 14.20 15.15 16.10 17.00

06.00 06.45 07.30 08.25 09.25 10.20 12.10 13.10 15.10 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 22.20 00.15 02.35 04.25

Chicago Fire Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians. 2 afsnit Bikini Island Bones NCIS Ramsay’s Kitchen Nightmares Luksusfælden Tomb Raider 2: Cradle of Life. Amr. actionfilm fra 2003 Empire State. Amr. drama fra 2013 Sahara. Amr./spansk/tysk even eventyrsfilm fra 2005 Tomb Raider 2: Cradle of Life. Amr. actionfilm fra 2003 Ramsay’s Kitchen Nightmares

LØrDAG 3. oktober

DR1 søndag kl. 20.00:

TV2 søndag kl. 21.00:

05.15 Gordon Ramsays kokkeskole. 2 afsnit 06.55 Mozart in the Jungle. 2 afsnit 07.50 The Last Mimzy. Amr. familiefilm fra 2007 09.30 Obduktion: Whitney Houston 10.30 Bones. 2 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

12.20 NCIS. 4 afsnit 16.00 Empire State. Amr. drama fra 2013 18.00 Bones 19.00 Politiaktionen 20.00 Indiana Jones og det sidste kors korstog. Amr. actionkomedie fra 1989 22.30 Eagle Eye. Amr. thriller fra 2008 00.55 Waterworld. Amr. actionfilm 03.30 Step Brothers. Amr. komedie

SØNDAG 4. oktober 05.05 Alle tiders barnepige. 3 afsnit 06.20 According to Jim 06.40 7:39.Brit. romantisk drama fra 2014 08.25 Bones. 2 afsnit 10.15 NCIS. 2 afsnit 12.05 Eagle Eye. Amr. thriller fra 2008 14.30 Indiana Jones og det sidste korstog. Amr. actionkomedie fra 1989 17.00 Mit plastikmareridt 18.00 Flyt eller forny 19.00 Familien fra Bryggen 20.00 Luksusfælden 21.00 Homefront. Amr. actionfilm fra 2013 23.00 Politiaktionen 00.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 01.00 Jeopardy. 2 afsnit 03.00 Natfjernsyn

MANDAG 5. oktober 06.00 06.45 07.30 08.15 09.15 10.10 11.10 12.10 13.10 15.10 16.00 17.00 18.00 20.00 22.00 22.50 23.50 00.50 01.50 02.40 03.15

Chicago Fire Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Ekstreme samlere Med kniven for struben MasterChef The Kardashians. 2 afsnit Bikini Island Bones NCIS Jeopardy. 2 afsnit Robinson Ekspeditionen 2015 Bikini Island Familien fra Bryggen Luksusfælden Ramsay’s Kitchen Nightmares Bones Bikini Island Natfjernsyn

tIrSDAG 6. oktober 06.00 06.45 07.30 08.15 09.15 10.10 11.10 12.10 13.10 15.10 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00 22.50 23.50 00.50 01.50

Chicago Fire Real Housewives of Beverly Hills Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Ekstreme samlere Med kniven for struben MasterChef The Kardashians. 2 afsnit Bikini Island Bones NCIS Jeopardy. 2 afsnit Luksusfælden Mit Plastikmareridt Bikini Island Flyt eller forny Luksusfælden Ramsay’s Kitchen Nightmares Natfjernsyn


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

INVITA AARS FEJRER 1 ÅRS FØDSELSDAG MED ÅBENT HUS OG STORE RABATTER

ÅBNINGSTIDER DENNE UGE Torsdag Fredag Lørdag Søndag

10.00 - 22.00 10.00 - 17.30 10.00 - 15.00 10.00 - 15.00

Fødselsdagspriser på special tilpassede skydedøre

KOM IND OG HØR OM DE MANGE FØDSELSDAGS RABATTER Vi fejrer fødselsdag den 1. til 4. oktober. Vi gør os umage hver dag for at få glade og tilfredse kunder, og kan med stolthed sige, at vores kunder ligger blandt de mest tilfredse i hele landet.

Få magasinet gratis hos Invita og på invita.dk

Vi hjælper med at gennemtænke og designe en løsning til dig og tager os af hele processen, så du kan være tryg i dit valg.

Invita Aars . Vestre Boulevard 1-3 . 9600 Aars . Tlf. 98 67 28 00 . www.invita.dk

SIDE 11


Aars Avis

SIDE 12

30. SEPTEMBER 2015

Tove Beltoft Nielsen og Torben Kvik, Aars, har skrevet sangen Forårsbebuderen. Sammen deltager de i DK4 og Familie Journalens Dansktop konkurrence.

Dansktop-par fra Aars håber på lokal opbakning

Tove Beltoft Nielsen og Torben Kvik har skrevet “Forårsbebuderen” Af Torsten Hansen AARS: er ofte at være hænger

Dansktop musik kendetegnet ved musik der hurtigt fast i øregangene.

Sådan er det også med sangen “Forårsbebuderen”, som Tove Beltoft Nielsen og Torben Kvik, Aars, har skrevet. Med deres sang er de blevet udvalgt til at

deltage i konkurrencen om at blive Danmarks nye Dansktop stjerne, udskrevet af Familie Journalen og tv-kanalen DK4. - Vi håber på, at folk vil

stemme på os, når vi kommer i DK4 lørdag, 10. oktober, siger Torben Kvik. Torben Kvik og Tove Beltoft Nielsen, der er naboer på Solvangen i Aars,

har aldrig deltaget sammen i den slags før, og det var også lidt tilfældigt, at de kom med. - Vi sidder ofte og se tv sammen. En dag så vi en udsendelse om fisken stenbideren Jeg spurgte Tove om hun kunne skrive en sang om den. Jo. jeg prøver, lød svaret, husker Torben Kvik. - Det blev til “Forårsbebuderen”, fordi stenbideren er en forårsbebuder, forklarer Tove Beltoft Nielsen. Torben Kvik satte musik til, og et nyt dansktoppar havde set dagens lys. Parret sendte to sange ind til konkurrencen. Folk har kunnet stemme på sangene, og det førte til, at den ene blev udvalgt til at deltage i konkurrencen. - Jeg blev indbudt til at spille i Horsens. Det var rigtig godt. Jeg fik hele salen til at synge med, siger Torben Kvik. Indspilningen bliver en del af en række shows, hvor DK4s seere kan stemme om, hvilke sange der skal gå videre. - Hvis mange stemmer på os, så kan vi komme med i finalen, som foregår i Jyske Bank Boxen i Herning 23. januar 2016. Det håber vi, lyder det fra en spændt Torben Kvik. Tove Beltoft Nielsen skulle også have været med i Horsens, men måtte blive i Aars på grund af sygdom. Hun håber også på, at de kan komme i finalen, så hun kan komme med der. Torben Kvik har en lang erfaring med musik. Han

begyndte at spille klaver som fire årig. Da han var 12 år havde han sin første professionelle optræden. Gennem årene har han komponeret musik til eventyrspil i Kolding og spillet i forskellige kirkesammenhænge. - Jeg har også undervist i musikskolen i Nuuk i Grønland nogle år, uddyber han. Undervejs har Torben Kvik også skrevet musik til revyer i Karup. Men en dag gik det galt, han fik sceneskræk. I dag bor han i en bolig under psykiatrien i Vesthimmerlands Kommune. Invitationen til at optræde i Horsens var derfor noget af en overvindelse. - Jeg havde ikke stået på en scene i 20 år. Men det viste sig, at det var lækkert at stå der igen. Især fordi jeg fik publikum med mig. Jeg følte mig hjemme, indrømmer Torben Kvik. Han er derfor også klar til at gå på scenen igen, hvis de kommer videre i konkurrencen. Tove Beltoft Nielsen bor i samme bebyggelse. Hun har tidligere sunget i skolekor og lavet mange tekster. Hun deltager ikke på scenen. Derimod er hun i gang med andre kunstneriske udfoldelser. Hun udstiller blandt andet papirklip. Hvis parret vinder, er præmien en statuette samt en kontrakt på en fuldt professionel cd-udgivelse fulgt op af massiv pressedækning landet rundt.

LANDBRUGETS

PERSPEKTIV

KONFERENCE 29. OKTOBER 2015 I AGRI NORD IDRÆTSCENTER

Axel Olesen

Peder Tuborgh

Kjeld Johannesen

TID: 9:00 - 16:00 - kaffe og rundstykker fra 8:30.

www.agrinord.dk

Lasse Nyby

Klaus Kaiser

Jørgen Cæsar

Rune Hyllested

Søren Rauff

TILMELDING: tilmelding@agrinord.dk eller 9635 1111 senest 26. oktober.

info@agrinord.dk

Besøg os på LinkedIn

facebook.com/agrinord

ARRANGØR:


Aars Avis

SIDE 13

Hele Vesthimmerlands varehus ☺ BAGERENS FRISKBAGTE

Hindbærsnitter

Weekendbrød

Sammenbagt hvedebrød som giver en blød og lækker krumme

KUN

Walesstang

KUN

2000

Spar 4,-

Ribbenstegsplatte

Pålægsmarked af slagterens hjemmelavede pålæg

Indeholder 8 skiver ribbensteg, agurkesalat, rødkål, burgerboller og salat

KUN

4500

Spar 10,-

DELIKATESSEN TILBYDER DELIKATESSEN TILBYDER

Flere varianter

m. hindbærcreme og flødeskum

KUN

600

K-salater, remoulade eller mayonnaise

BAGEREN TILBYDER

1000

Spar 10,-

SLAGTEREN TILBYDER

Oksemørbrad

Spar op til

12,95 SLAGTEREN TILBYDER

Vildtmarineret svinekam ca. 2 kg

1 lag

1200

KUN

4500

Spar 20,-

5 lag

5000

Kvicklys bager tilbyder Støt Brysterne kage Lavet af trøffeldej, overtrukket med hvid eller mørk chokolade samt lyserød marcipan Ta’ 2 små bryster (ved køb af 2 små bryster støtter Kvickly Aars med kr. 2,-)

KUN

22

Ta’ 1 stort bryst (ved køb af 1 stort bryst støtter Kvickly Aars med kr. 4,-)

00 Spar 15,50

Spar min

Spar 70,-

STØT KAMPEN MOD BRYSTKRÆFT

400 g

10000

8995

Spar 10,-

BKI Extra

Uanset førpris

Pr. 1/2 kg.

140,-

Sammen skaber vi håb, vi kæmper, vi lever Køber du et armbånd, bliver du en del af kampen og håbet. Kampen og håbet for din mor, din veninde, din søster, dig selv - de mange kvinder, som hver dag må leve med brystkræft. Kom ind i butikken og køb et Støt Brysterne armbånd til kun 40 kr., så er du med til at støtte kampen mod brystkræft

KUN

1500 KUN

3000 HUSK:

du kan få Coop point når du tanker ved OK!

Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Postbutikkens åbningstider Kvickly Aars - Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

BAGERENS FRISKLAVEDE

Like os på facebook: Kvickly Aars

Man-fredag Lørdag

11.00-17.00 10.00-12.00

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 30. september til og med lørdag d. 3. oktober.

30. SEPTEMBER 2015


Aars Avis

SIDE 14

30. SEPTEMBER 2015

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup

Søndag d. 4. okt. kl. 10.00

e c a r e k Himmerlands Nimbusklub vil l o F flytte fra Aars til Aalestrup S e m e r e p å w w w. m n j . d k

Henrik Bygholm (t.v.), formand for Aalestrup Classic Bil & MC Klub glæder sig over, at Himmerlands Nimbusklub, ved formand Ejnar Noe, flytter ind i lokalerne i Aalestrup.

PÅ NYSUMBANEN

Skal dele lokaler med Aalestrup Classic Bil & MC Klub AARS: Efter godt 25 år med klublokale i en nedlagt busgarage på adressen Gravensgade 7 i Aars flytter Himmerlands Nimbusklub nu til en ny adresse på Vandværksvej 4a i Aalestrup. Himmerlands Nimbusklub har indledt et samarbejde med Aalestrup Classic Bil & MC Klub og deler nu klublokaler med veteranerne fra Aalestrup. De to formænd, Ejner Noe fra Himmerlands Nimbusklub og Henrik Bygholm fra Aalestrup Classic Bil & MC Klub, ser begge en fordel i det kommende samarbejde. - Der er ikke tale om en fusion eller anden sammenlægning af klubberne, men

begge klubber kan se fordele i, at vi nu får fælles klublokaler, og at vi fremover kan drage fordel af de fælles muligheder der er i det, siger Ejner Noe fortsætter: - Vi har et par gange lånt Classic-lokalerne til juleafslutning og generalforsamling, og der fik vi den ide, at det kunne være godt at flytte i nye og moderne klublokaler. Vores henvendelse til Henrik Bygholm blev positivt modtaget, og nu er det så en realitet pr. 1. oktober. Vi glæder os til at komme i gang med klub aftnerne i de nye lokaler. Formanden for Aalestrup Classic Bil & MC Klub, Henrik Bygholm, er også meget positiv over for

de nye kolleger i klubhuset. - Jeg kan kun se fordele i, at vi nu kommer tættere på hinanden i klubberne. Vi er jo ikke konkurrenter, men kollegaer. Vi har i forvejen et dejligt klubhus, der kan rumme alt lige fra små hyggelige klubaftner, til foredrag og større spisearrangementer, så det er bare skønt at endnu flere kan benytte sig af de muligheder vi har for et godt klubliv i klubhuset, siger Henrik Bygholm. Himmerlands Nimbusklub har deres første klubaften i Aalestrup onsdag, 21. oktober, og dagen markeres med et åben hus arrangement, hvor andre venskabsklubber og interesserede er meget velkommen til at

Søren Pape besøgte Aars HEMMELIGHEDERNES PLANET Søndag 11. oktober 2015 kl. 14.00

VERDENS FØRSTE LEVENDE TEGNEFILM Forestil dig, at du sidder og ser din yndlingstegnefilm – og at figurerne pludselig taler direkte til dig. Fra det øjeblik er du med i handlingen. Ved hjælp af den banebrydende ’animotion’-teknik har det danske firma Rokoko skabt en interaktiv live animationsfilm, hvor publikum er medskabende og påvirker historiens gang. Forestillingen henvender sig til børn i alderen 5-10 år og deres familie. Læs mere på www.vmalfa.dk. Billetpris: Børn u. 15 år Kr. 50 / Voksne Kr. 100. Billetsalg på www.HimmerlandsBilletten.dk, på de himmerlandske biblioteker samt i ALFA (man & tor kl. 14-16.30). KULTURPARTNER: Vesthimmerlands Musikhus ALFA - Jyllandsgade 54 - 9600 Aars www.vmalfa.dk - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50

Den konservative formand talte på Aars Hotel AARS: Cirka 45 borgere deltog mandag aften i et arrangement med den konservative leder, Søren Pape, på Aars Hotel. Det blev til en aften med store emner på tapetet. Forsvaret spiller fortsat en væsentlig rolle hos Det Konservative Folkeparti. Det er en landsdefinition, erklærede Søren Pape. Det er mere aktuelt nu end nogensinde siden 2. verdenskrig. - Vi kan ikke hænge vores hat udelukkende på storebror NATO, hvis vi får brug for større militære indsatser - vi må også selv spæde til i Danmark, sagde Søren Pape. Herudover lod han forstå, at det konservative folkeparti vil have flere politi-

folk på gaden. Helt præcist 1500 politibetjente flere end det er aktuelt i dag. I Sverige er der 20.000 betjente  - i Danmark er der kun 10.000. - Det er langt fra godt nok, fastholdte den konservative leder. Sundhedsspørgsmålet fylder med rimelighed stadig mere. Ifølge Søren Pape kommer  stigende medicinpriser og en ældre medicinsk handleplan til at fylde en del i debatten i efteråret.  Man skal væk fra kontrolregimet i hele den offentlige sektor og  i stedet  gøre brug af tillidsregimet, sagde Søren Pape. - Alt kan ikke gøres op i konsulentrapporter - det er blevet  et systemtyranni - som vi skal  gøre op med, sagde

han. Dernæst var iværksætteri ikke overraskende på dagsordenen. Det skal underbygges af færre regler og forenkling, mente Søren Pape. - Vi skal have det klare mål, at når en iværksætter ansætter folk, så skal det være en svend eller arbejdsmand og ikke en administrativ medarbejder, som mange gange er tilfældet i dag, sagde Søren Pape. Derudover kunne den konservative leder berette lidt om livet på Christiansborg. - Stemningen i gruppen er rigtig god, og der skete et generationsskifte ved valget,  der gav en masse ny energi, sagde Søren Pape. Christiansborg har budt

kommer forbi og se de nye lokaler Himmerlands Nimbusklub nu har til huse i. Privatpersoner med interesse i Nimbus er også velkommen til at kigge forbi arrangementet den 21. oktober. Himmerlands Nimbusklub er naturligvis været ved kaffe og hjemmebagt kage i dagens anledning. I dag er Nimbusklubben forbeholdt ejere af Nimbusmotorcykler, men Ejnar Noe ser gerne at Himmerlands Nimbusklub fremover også åbnes for at andre gamle motorcykler. Fremover holder Himmerlands Nimbusklub deres klubaften den tredje onsdag i hver måned hen over vinteren.

på mange udfordringer det første år. Men med 11.500 personlige stemmer i Vestjylland i ryggen, så kommer man da et stykke vej. Søren Pape er den partileder på borgen, der har den største andel af sit partis stemmer. Han gjorde det klart, at de konservative  mandater på borgen er lige så afgørende, som dem DF har. Søren Pape indrømmede afslutningsvis, at der ligger en kæmpe opgave i at få defineret konservativ politik i vælgernes bevidsthed. Image eller mangel på samme lider partiet mest under. En undersøgelse viser, at over 10 procent af befolkningen vil stemme for de konservative budskaber, men når vælgerne ved, hvem der står bag budskaberne, falder de fra, så imagepleje og klare politiske budskaber skal vende partiet tilbage på sporet. 


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

SIDE 15

E D SE R N Æ TIE R R G E A B P

www.aldi.dk

OPRYDNINGSSALG Fredag den 02.10 søndag den 04.10 I vores butik Søndergade 31 A Aars City Center

Vi modtager

Spa

r op til

50%

på m ang vare e r!

Mandag-fredag 8-20 Lørdag-søndag 8-18

Helt uden gebyr

KVALITETEN

princippet kvaliteten helt-i top – prisenHELT helt i bund HELT I TOP PRISEN I BUND


Aars Avis

SIDE 16

30. SEPTEMBER 2015

Grunde i Vesthimmerland skal have forureningstjek Undersøgelsen er led i en regional kortlægning en skiltemalervirksomhed, Nygårdsvej 2, et tidligere mejeri med olieoplag, Nibevej 2, Aars, Farvergården, Farverivej 2, Aars, en flytteforretning med værksted, Hjortkjærsvej 7, Aars, en tidligere maskinfabrik, Himmerlandsgade 76-78, Bymidten 24 og Kirkegade 4, Aars, samt et tidligere smede- og maskinværksted, Markvænget 16, Aars. Undersøgelserne er en del af regionens samlede indsats på jordforureningsområdet, der blandt andet også omfatter afgrænsende undersøgelser og oprydninger på steder, hvor allerede kendte jordforureninger udgør en risiko for grundvand eller sundheden for de mennesker, der færdes på grunden. - Resultatet af de indledende undersøgelser bruger vi, når vi senere skal finde ud af, hvilke grunde vi skal prioritere at rydde op på efter en forurening. Der er mange forurenede grunde i Nordjylland, så vi er nødt til at prioritere, og her er resultatet af de indledende undersøgelser et værktøj, siger Henrik Ringbæk Madsen, der er formand for Region Nordjyllands Udvalg for Infrastruktur, Klima, Kultur og Miljø I efteråret 2015 har re-

gionen fokus på sager, hvor brugerne på en grund kan være påvirket af mulig forurening enten ved fysisk kontakt eller ved afdampning fra den forurenede jord til bygningers indeklima. Det drejer sig om undersøgelser fordelt i kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord. Regionen har igangsat undersøgelserne i 2015 over to omgange. I foråret undersøgte regionen 100 lokaliteter fordelt i Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Aalborg, Rebild og Mariagerfjord Kommuner, og her er undersøgelserne afsluttet, og de berørte grundejere har fået brev fra Region Nordjylland om undersøgelsernes resultater. Den anden halvdel af undersøgelserne, som regionen netop har igangsat, vil blive afsluttet med udgangen af 2015. Finder regionen en forurening, som udgør en risiko for grundvandet eller menneskers sundhed, vil de berørte grunde indgå i Region Nordjyllands videre prioritering med henblik på at afklare risiko og evt. fjerne forureninger for at sikre menneskers sundhed og grundvandet.

A/S

VESTHIMMERLAND: I efteråret 2015 undersøger Region Nordjylland en række grunde, hvor forurening kan udgøre en risiko for menneskers sundhed. Undersøgelserne udføres af Region Nordjylland hvert år. Det er en række indledende undersøgelser overfor potentielle jordforureninger som led i regionens indsats på jordforureningsområdet. Undersøgelserne skal afklare, om typisk forurenende aktiviteter såsom autoværksteder, renserier, maskinstationer og olieoplag har forurenet jorden og grundvandet. I Vesthimmerlands Kommune er 13 grunde udpeget til nærmere undersøgelser denne gang. Det drejer sig om Skivumvej 147, Gundestrup, hvor der tidligere lå et teglværk med olietankanlæg, tidligere vognmand, Halkærvej 110, Borup, et nedlagt benzinsalgssted, Himmerlandsgade 116, Aars, en maskinfabrik med overfladebehandling, Nygårdsvej 15, Aars, et autoværksted med autolakering, Lyngsøvej 9, Aars, en servicestation, Vestre Boulevard 6, Aars, en vognmandsforretning med olieoplag, Markvænget 14, Aars,

BILLIGE FLISER Restpartier i fliser. Mange forskellige dimensioner og typer.

Beboerne besøgte Kattegatcentret i Grenå, da de var på ferie i samme by.

Konkurrence og ferie på Plejecenter Solvang Beboerne viste glæde og kampgejst i Solvang Cup AARS: Selv om man er kommet op i alderen, kan kampgejsten stadig godt være stor. Det oplevede man på Plejecenter Solvang i Aars Forleden blev der for anden gang holdt Solvang Cup på Plejecentret. Alle deltagere blev udstyret med en flot kasket med Solvangs logo på. Efter en indledende kop kaffe blev alle inddelt i hold og skulle ud og dyste mod hinanden i forskellige discipliner. Der var risposekast, bowling, petanque, gæt en blomst og ringspil. Alle deltagerne var i højt humør og fulde af kampgejst, og der blev virkelig gået til ”stålet”. Der blev grinet, råbt, svedt og alle havde røde kinder. Efter flere timers dyst mødtes alle igen i dagligstuen, hvor vinderne skulle hyldes. Der var trykt di-

plomer til alle i guld, sølv og bronze. Som afslutning på en vellykket dag var der hotdogs og en lækker isvaffel fra Vebbestrup.

Ferietur Konkurrence er ikke det eneste beboerne foretager sig. Senest har ni beboere på Solvang været på sommerferie i Dronningens ferieby i Grenå i fire dage. Plejecentret havde søgt midler til turen fra forskellige fonde og fik fra Lions Club, Aars, Solvangs Venner og Støtteforeningen for Radio- og TV-klubben. Derudover var der også en egenbetaling fra de tilmeldte beboere. Der var lånt busser fra henholdsvis Boenheden Østermarken og Plejecentrene Åglimt/Søndervang. Første stop på turen var ved GL. Estrup Hovedgård, hvor der blev spist frokost i Vognporten. Her-

Sælges i hele u billigt ge 40

Simested Cementstøberi ApS

www.simested-cement.dk

182

Eveldrupvej 30. Simested. 9620 Aalestrup. Tlf. 98 64 90 63. E-mail: sc@simested-cement.dk. Fax: 98 64 91 45

KONTROLLEREDE

BETONVARER

Risposekast er en af disciplinerne ved Solvang Cup.

efter fortsatte turen videre i det smukke efterårsvejr til Grenå. I Dronningens Ferieby var alle husene blevet renoveret, siden selskabet fra Aars sidst var der. Nye møbler, bedre køkken og badeværelses faciliteter. Alle var enige om, at det mest fantastiske var toiletterne. De kunne hæves og sænkes, og samtidig havde de skylle/tørrefunktioner. Flere af beboerne var enige om, at det kunne de godt tænke sig hjemme på Solvang. Dagene i Grenå gik med ture til vandet, indkøb, madlavning, hygge, spil og en tur i Kattegatcentret. Vejret fulgte årstiden med blæst, sol og heldigvis kun regn aften og nat, så der var vi meget heldige. Alle synes, det var en god tur, og flere mente, at vi godt kan begynde planlægningen til næste år.


30. SEPTEMBER 2015

Aars Avis

SIDE 17

JOHN FRANDSEN AARS

VI GLÆDER OS TIL AT ÅBNE NY BUTIK I AARS! Gør som andre - sæt til salg allerede nu! Ring 98 62 10 10 eller skriv en mail til aars@johnfrandsen.dk

ÅBNINGST

ILBUD

29.995 Jeppe Thostrup

i salær, in Gælder villa kl. moms. , an og fritidshu delsboliger s henvendels e. Frist for e 1/11-201 5.

Tlf. 98 62 10 10 . aars@johnfrandsen.dk . www.johnfrandsen.dk

RING 98 62 10 10 FOR GRATIS OG UFORPLIGTENDE SALGSVURDERING


Aars Avis

SIDE 18

30. SEPTEMBER 2015

Var bedstefar eller oldefar møbeldesigner? Deltag i jagten på glemte danske designere hos Drejer Design i Aars

AARS: Ved du, om dine bedsteforældre eller oldeforældre har udformet en lænestol i 1940’erne eller 50’erne? Har du arvet møbler, der ikke lige passer ind i dit hjem? Og har du stolen hjemme i din stue? Tænker du på at skille dig af med dem eller sælge dem – så læs lige med her først! Glemte designmøbler, tegnet af møbeldesig- nere i 40’erne og 50’erne, kan nu gå hen og blive det nye glemte guld. De kan være kommende kandidater til designklassikere og møbelikoner i fremtiden.

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

De ukendte møbler og retrofund er der stor efterspørgsel på. Forbrugerne vil gerne have møbler med historie, som giver hjemmet personlighed, som enten kan være et arvestykke eller et snedkereret møbel helt fra bunden. Danish Retro lancerer netop nu seks loungestole, som alle har ukendte historier og designere, hvor håndværket og autenticite- ten emmer ud af stolene. Stolene stammer fra møblernes storhedstid, hvor mange af de store møbelarkitekter blev udklækket. Nogle fik sat deres møbler i produktion, og de er i dag kendt som klassikere. Men hvad med dem, som kun fik solgt møbler ud til nærmiljøet, og ikke fik sat møblerne i produktion? Dem vi aldrig hørte om? Serien med loungestolene kaldes U Kollektionen. U for ukendt med et tilhørende nummer. Danish Retro higer efter at finde de ukendte hænder, så U’et kan skiftes ud med et navn og et årstal. Ved

• Topkapning • Træfældning • Beskæring Anbo Skov & Have

Tlf. 29 41 71 88 Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

www.anbo.dk anders@anbo.dk

ALT I ELARBEJDE Køl - hårdehvidevarer Varmepumper - radio/tv Preben Nielsen

Christian Gregersen

Limfjordsvej 10 - 9670 Løgstør - Tlf. 9867 1933 - 9867 6280 info@midtfjordel.dk - www.midtfjordel.dk

Retssager Konfliktløsning er et vigtigt arbejdsområde for os. Bliver du involveret i en retssag kan vi tilbyde dig kvalificeret rådgivning samt repræsentere dig i retten. Kontakter du os straks konflikten er opstået, kan vi måske hjælpe dig med at undgå en rets­ sag.

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

Hos Drejer Design i Aars kan man for tiden deltage i jagten på en række ukendte danske møbeldesignere.

f.eks. den dag hvor Johannes Jensen bliver identificeret som formgiver af loungestolen U5 fra 1943. Det vil ændre stolen U5 til

JJ 43, og Johannes Jensens historie vil blive kendt og husket – og en del af den danske møbelarv. Hos Drejer Design i

Aars er tre af stolene fra U Kollektionen i øjeblikket til salg, så vil du se nærmere på dem, eller har du et bud på, hvem desig-

neren bag dem kan være, så er det bare at slå et smut forbi forretningen på Sdr. Boulevard.

Messecentret i Aars har en løsning på et af verdens store problemer Centret har indledt en Danmarksindsamlingen af single strømper Af Torsten Hansen AARS: I Messecenter Vesthimmerland mener de, at de har fundet en løsning på et af verdens store problemer: “Hvor er den anden strømpe nu henne?”. Ved messecentrets store Outlet messe i efterårsferien er direktør Nicolaj Holm nemlig kommet med et helt rigtige tilbud. Han vil etablere en Danmarksindsamling af ensomme single strømper. Det betyder ikke, at han har fundet den anden strømpe, men at der nu er et sted at aflevere de ensomme strømper. - Den 17. og 18. oktober vil der være mulighed for at indlevere alle sine single strømper i Messecenter Vesthimmerland og samtidig deltager man i konkurrencen om et års forbrug af strømper! lover Nicolaj Holm. - Vi kender alle til problemet med single strømper, der hober sig op i strømpeskuffen. Strømper som i virkeligheden kun er ligegyldig fyld i enhver vaskehusholdning. I virkeligheden er single strømpe nok den laveste status inden for tøj – men nu har

Messecenter Vesthimmerland har indledt Danmarksindsamlingen af single strømper.

vi valgt at lappe to huller med en tråd. Vi indsamler single strømper fra hele Danmark, og samtidig sørger vi for at lade strømperne “gå’videre til et godt formål”, fortsætter Nicolaj Holm, der selv råder over et større antal single strømper.

Nye strømper I forbindelse med Outlet i Messecenter Vesthim-

merland, er der rig mulighed for at finde en mere brugbar erstatning for de single strømper, som afleveres. Outlet er i år større end tidligere, der er mange spændende tilbud på tøj, sko, accessories boligtilbehør - og selvfølgelig på strømper. Og i Messecenter Vesthimmerland er de klar til at arrangere ’dating’ for ensomme single strømper:

Alle strømper og sokker skal indleveres rene - og “går” videre til et godt formål. Umiddelbart foregår indsamlingen kun i Aars, men Messecenter Vesthimmerland har lavet en aftale med Dansk Røde Kors om, at de modtager de mange singlestrømper og sørger for, at strømperne bliver en del af organisationens nødhjælp.


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

SIDE 19

AARS MANDAG - SØNDAG 8 - 21 Coca Cola, Zero Light eller Fanta Exotic

til madlavning eller piskning. Flere varianter. 250 ml.

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 19,50 pr. stk.

KUN

5

00

KUN

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 11,95 pr. stk.

1,5 liter Excl. pant

10

00

LØS VÆGT SLIK

Gluten hvedemel 2 kg

Smagfuld dansk medister 500 g

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 17,95 pr. stk.

PR. FL.

Cremefine

10

00

Smagfuld hakket oksekød

Modena ægte italiensk pizza

G A D RE

NF

KU

20

00

Smagfuld hakket flæskekød

Flere varianter. Dybfrost 360-425 g

500 g

15

00

100 G

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 27,95 pr. stk.

KUN

10

00

5

95

KUN

KUN

Ved køb af mere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 20,00 pr. stk.

FRIT VALG

Der tages forbehold mod leveringssvigt, afgiftsstigninger, udsolgte varer, billed og trykfejl.

500 g

15

Tilbuddene gælder til og med lørdag, 10. november

AARS

Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13

00


Aars Avis

SIDE 20

30. SEPTEMBER 2015

De mange youngtimere i hal 3 tiltrak også et stort publikum.

Oldtimere og youngtimere mødtes i Aars Arrangørerne er fint tilfredse med Stumpemarkedet i Aars Af Torsten Hansen AARS: Der var alt, lige fra en rusten budcykel uden dæk og kæde til flotte gamle biler af alle slags, da Messecenter Vesthimmerland i lørdags dannede ramme om årets Stumpemarked i Aars. De mennesker der nyder at sætte en gammel bil i stand, ønsker ofte også, at alt omkring bilen kommer til at passe til tidsånden. Derfor kan den rigtige plastikskål eller termokande betyde det sidste tusch, der gør bilen “færdig”. På Stumpemarkedet var der rig mulighed for at finde termokanden, kaffedåsen, hjelmen eller

nødforbindingskassen fra Zone Redningskorpset der gjorde tidslommen perfekt. Besøgstallet til årets Stumpemarked var rigtig godt. - Vi solgte over 2000 billetter. Dertil skal lægges, at vi indbød folk til at komme gratis ind, hvis de kom i en ældre spændende bil og lod den “udstille” i hal 3. Sammenlagt har der nok været over 2500 til stumpemarkedet, siger Solvej Tang-Petersen, der sammen med A.P. Nielsen og Karsten Nielsen står for Stumpemarkedet. - Det er dejligt at være i Aars. Vi bliver så godt modtaget, så vi er optimister for fremtiden og kom-

Specialværktøj og alt andet til de gamle biler kunne fås på markedet.

mer igen til foråret, lover Solvej Tang-Petersen. Samme melding kom-

Udlodningsmidlerne for 2015-2016

mer fra A.P. Nielsen: - Vi er svært glade for at være her, og vi kan se, at besøgstallet stiger. Holdet bag markedet arbejder på at forynge udformningen af stumpemarkedet. - Mange af de biler der

kommer hører en tid til, hvor jeg ikke rigtigt kan være med, siger Karsten Nielsen, der er sønnen. - Samme problem har mange af gæsterne. Derfor arbejder vi på at tænke nyt. Vi har derfor et begreb der hedder Youngti-

mer. Det er biler der ikke er veteraner, men snart bliver det. De er endnu lidt udenfor kategori. Det har vist sig, at folk hygger sig med de “nye” biler, fortsætter Karsten Nielsen. Mange af de “nye” biler kørte ind i hal 3. Der var nok flere end 100 biler i løbet af dagen. Bilerne trak et interesseret publikum til hal 3, og der blev snakket lige så meget om de biler, som dem der var udstillet i hal 1. - En af grundene til at vi har valgt at gøre sådan er, at mange er altid kommet i den slags biler. De er så blevet parkeret udenfor hallerne. De mennesker der er kommet med bilerne er i flere tilfælde aldrig kommet indenfor i hallerne, fordi de blot ønskede at snakke med ligesindede, siger Karsten Nielsen.

Udlodningsmidlerne hed tidligere tips- og lottomidlerne. Staten yder hvert år tilskud til en lang række formål af overskuddet fra Danske Spil A/S og Det Danske Klasselotteri A/S. Pengene fordeles enten i form af direkte tilskud eller efter ansøgning til idrætsområdet, sociale og kulturelle formål, forskning, sygdomsbekæmpende organisationer, humanitære projekter, undervisningsog folkeoplysning, friluftsliv og naturoplevelser, ungdomsformål, ældreorganisationer mv.

Miljø- og Fødevareministeriet

I 2015-2016 forventes der at være ca. 1,7 mia. kr. til fordeling. Læs mere om hvem der kan få tilskud, og hvordan man søger på:

www.udlodningsmidler.dk

For mange er det vigtigt med det helt rigtigt automobilia. Som for eksempel den tidsrigtige thermokande eller benzindunk.


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

lyserød lørdag

SIDE 21

d. 3. oktober GRAND CRU SOFT MARKED

Lyser d

www.aarshandel.dk

STEGEPANDE

lørdag i zjoos

Ved køb af et par sko/ støVler

Vælg mellem 2 soft Hot Drink, 26 cm soft glasskål, 21 cm soft glasskål, 32 cm soft serveringsfad, 4 soft isasietter, 4 soft glasskåle 15 cm Vejl. op til 169,95

Hard Titanium. Med Thermo-spot®. Ekstrem hård Titanium Pro overflade med non-stick belægning. Meget modstandsdygtig mod ridser. Til alle komfurkomfur typer - også induktion. 24 cm eller 28 cm Spar op til 250,-

FRIT VALG

FRIT VALG

49

95

STJERNETEGN

til dame, herre, børn

GRYDESÆT

lyserød lørdag

SPAR 2739,-

giVer Vi ubeskåret

kr.

50,-

til kampen mod brystkræft, pr. par. Gælder alle modeller mærket med lyserøde skilte!

199

Design Patrice Barat 12 forskellige. 14x14 cm Vejl. 299,95

KUN »følg os« på fACEBooK Zjoos AArs

Forkæl dig selv

Himmerlandsgade 85, 9600 Aars | Tlf 62 26 41 55 | zjoos.dk

99

95

Saphir. 4 gryder med låg. 2,0 ltr., 3.0 ltr., 3,5 ltr. og 6,0 ltr. Rustfrit Cromargan 18/10 stål. Til alle komfurkomfurtyper - også induktion. Tilbuddet gælder til 31. okt. 2015 Normalpris 3539,-

8 DELE

799

FARSØ - FARSØ RÅDHUSCENTER • AARS - HIMMERLANDSGADE 97

98 63 33 00

Støt brySterne vi giver

30%

95

på alle dame og herre bukser

95


Aars Avis

SIDE 22

lyserød lørdag

d. 3. oktober

LÆKKER BOBLENDE

LYSERØD CREMENT

lYserØd lØrdag torsdag-fredag

flonels- og crepe sengesæt Normalpris pr. sæt 299,nU KUn

249

00

Friske kølige noter af jordbær, hindbær og granatæble. Frisk i munden med fine bobler.

KR. 125,-

pr. sæt til

stØt BrYsterne

g a d e r f g a d s r o T -lordag støtter i os

støtter vi brysterne med

50 kr

serer n o p s i V

. R K 5 2 t fla pr. solg

ske !

lv de n s e Smag lørdag ! & fredag Himmerlandsgade 95

www.aarshandel.dk

for hver solgt bh

vi donerer

5000

30. SEPTEMBER 2015

Aars Citycenter Tlf. 98 62 55 66 bogogide@aars.dk

65A

www.standard-aars.dk 65A 65A 65A


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

lyserød lørdag

SIDE 23

d. 3. oktober

www.aarshandel.dk

FREDAG D. 2. OKTOber

løRDAG D. 3. OKTOber

Spar op til 50% på udvalgte modeller i butikken NU

400,-

Normalpris 800,-

GIVER VI

100 KR Pr. JeANS/bUKSer ”til støt bRysteRne” Værdikupon fra Mr. katalog kan ikke benyttes sammen med dette.

Himmerlandsgade 49 · 9600 Aars · Tlf. 62 26 56 80 · skoringen.dk

VI HAR BYGGET BUTIKKEN OM OG DET FEJRER VI MED

SPAR 20% på ALT i butikken *

FRA TORSDAG D. 1. OKTOBER TIL OG MED LØRDAG D. 10. OKTOBER

Himmerlandsgade 69 | 9600 Aars Tilbuddet gælder fra torsdag d. 1. oktober til og med lørdag d. 10. oktober 2015. Priserne er inkl. 25% moms. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer, trykfejl, manglende leverancer samt udsolgte varer. *Gælder IKKE i forvejen nedsatte varer, Bellevue, Imerco gavekort, bestillingsvarer, og SodaStream-ombytningspatroner.


Aars Avis

SIDE 24

MALEREN... WALTHER BACH’s Eftf. v/Berit Asp Madsen

TLF. 22 72 46 11

Erhvervsskolerne Aars skrev Grønlandshistorie Kvindelig entreprenørmaskinmekaniker uddannet

Alt murerarbejde udføres!

ght

www.vestbymureren.dk

UDFØRER ALT INDENFOR BYGGERI :: Nybygning, Tilbygning & Ombygning :: Jord/kloak, Beton & Murerarbejde :: Badeværelser :: Alt i reparationsarbejde :: Total entrepriser

AARS: Erhvervsskolerne Aars var torsdag med til at skrive et lille stykke grønlandshistorie, da den første kvindelige grønlandske entreprenørmaskinmekaniker afsluttede sin uddannelse på skolen. Aili Paneeraq Pedersen skulle egentlig have været til svendeprøve før sommerferien, men da hun spiller på det grønlandske fodboldlandshold, og derfor var i England for at spille en turnering, måtte svendeprøven således udskydes her til september. - Det var været en udfordring ikke at kunne træne optimalt, men mine grønlandske medstuderende har støttet op omkring mig, så vi har fået spillet en masse fodbold her

Da Aili Paneeraq Pedersen torsdag bestod sin svendeprøve på Erhvervsskolerne Aars, blev hun den første grønlandske kvinde til at kalde sig entreprenørmaskinmekaniker.

30. SEPTEMBER 2015 på skolen og løbet mange ture, fortæller Aili. I det hele taget nævner Aili Paneeraq Pedersen sammenholdet og kammeratskabet på skolen og i klassen, som et af højdepunkterne. - Jeg har haft det rigtig godt på skolen og i klassen, og der er ikke blevet set anderledes på mig, fordi jeg er en pige. Jeg er blevet behandlet som alle andre og har arbejdet godt sammen med mine klassekammerater, siger hun. Efter endt svendeprøve rejser Aili Paneeraq Pedersen tilbage til Grønland og fortsætter et stykke tid endnu hos sin mester. Hvad fremtiden derefter bringer, vil tiden vise. Svendeprøven blev taget over to dage, hvor Aili Paneeraq Pedersen første dag trak opgaven “hydraulik og el” og på andendagen emnet “motor”. Aili Paneeraq Pedersen fik et flot syvtal i svendeprøven.

For personlig rådgivning kontakt Edi Elkjær Tlf.: 20 99 10 93 eller Henning Elkjær Tlf.: 20 99 10 92

Hvidkildevej 9 :: Mejlby :: 9610 Nørager

Tlf. 98 65 10 92 www.elkjaer-as.dk

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Cimbrer Bilerne I/S Industrivej 46 - 9600 Aars

Taxi & Busser Turist i ind- og udland Ring og få tilbud

Tlf. 98 62 24 94 - 98 62 33 00 4 - 8 - 14 - 17 - 34 - 47 - 53 pers. Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så

Lørdag arrangerede Vesthimmerlands Museumsforening, Støtteforeningen for Stenaldercenter Ertebølle og Støtteforeningen for Johannes V. Jensen Museet i fællesskab en tur til Kongens Jelling.

Museumsforeninger besøgte Kongernes Jelling VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Museumsforening og Støtteforeningen for Stenaldercenter Ertebølle er som store- og lillebror i samme familie og har derfor allerede igennem de seneste år samarbejdet på flere felter. Dette samarbejde søges i større eller mindre omfang stille og roligt udvidet til lignende støtteforeninger i kommunen.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

SNEDKERMESTER

pport ndsra ning ta s il T iv ning && Totalrådgrhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89 Tilbud uden forbindende!

Derfor arrangerede og gennemførte de to foreninger sammen med Støtteforeningen for Johannes V. Jensen Museet i lørdags en fælles bustur til Kongernes Jelling. Bussens 58 pladser var revet væk allerede en måned inden tilmeldingsfristens udløb, så adskillige medlemmer forgæves forsøgte at komme med på turen - og de havde god grund

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

til at ærgre sig. Turen blev nemlig ifølge de positive tilbagemeldinger en kæmpe oplevelse. Kongernes Jelling ligger midt i det historiske monumentområde omkring Jelling Kirke. På oplevelsescentret fik selskabet opfrisket deres viden om vikingekongerne Gorm og Harald, deres runesten, den store skibssætning og den gigantiske palisade, der blev rejst for mere end 1000 år siden. På selve museet var der adgang til en unik og supermoderne digital sanseoplevelse, der handler om vikingernes liv og levned. En rejse fra fortællinger i flammernes skær, over livet som viking og kriger, rejsen til Valhal og overgangen til kristendommen. Turdeltagerne blev på alle måder mindet om, at

den danske nation blev født og skabt i Jelling, og monumentområdet blev optaget på UNESCO´s verdensarvsliste i 1994. Noget som måske overraskede de af selskabet som har it-teknisk forstand er, at begrebet “Bluetooth” på mobiltelefoner, computere og tablets faktisk er opkaldt efter… ja, såmænd - Harald Blåtand. Museumsdirektør Broder Berg og ledende museumsinspektør Bjarne H. Nielsen underholdt selskabet med historiske og arkæologiske indblik i de landskaber og byer, som bussen passerede på vejen ud og hjem - afbrudt at et hvil ved Hampen Sø med kaffe og rundstykker. En rigtig god dag i pragtfuldt vejr som giver al mulig grund til en gentagelse næste år - med et nyt rejsemål.


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

SIDE 25

Fremsyn eller Kimbrerkarussel? skulpturpark, designskole etc. Netop ved at være fremsynet. Her lugter der ikke af udkantsdanmark. Tværtimod. I Aars har man i museumsudvidelsen et stykke arkitektur, der er kendt langt ud over landets grænser. Og som nabo et musikhus, der ligeledes er verdenskendt for sin arkitektur. Begge dele tegnet af den verdensberømte kunstner Per Kirkeby. I byen findes malerier og murstensskulpturer af samme kunstner. Man har faktisk det hele at bygge videre på. Og der ligger et rådhus og venter på at blive brugt til noget andet. Hele området: Præstegårdsvej, Jyllandsgade, Søndergade, burde jo for længst være købt op af kommunen, mens tid var. Den gamle præstegårds stuehus ligeledes, og være lagt til museet, så man kunne satse på en flot park og mulighed for museumsudvidelse engang i fremtiden af hensyn til de kommende generationer. I stedet udbyder man nu børnehave og museumshave til bygningen af

Blære Skole - set fra ”Vores hjemmebane” Brian Stephansen har på vegne af en gruppe forældre, Christian Rold, Line Segerstrøm, Maja Krebs Brorsen, Ronni Hald, Mareike Arensman Hald, Trine Rask Poulsen, Thomas Bo Christensen, Lisbeth Jagd, Jens Jagd, Diana Stephansen, indsendt følgende læserbrev: Vi er en gruppe af forældre, der alle har boet i byen – Aalborg og København, men som har valgt at flytte til Vesthimmerland og stifte familie. Kære politikere - vi vil gerne fortælle jer, hvordan truslen om skolelukninger opleves fra et tilflytter-perspektiv. Skolestrukturdebatten viser, at Vesthimmerlands Kommune har brug for et politisk fokus, hvor der tænkes i nye løsninger, helheder og langsigtet. Vi efterlyser, at I politikere stiller følgende spørgsmål til os: Kan I som forældre, borgere og lokalsamfund hjælpe med til en løsning? Hvis I vil jeres skole, er I så parat til at bidrage med de kræfter og ressourcer, der skal til? Alternativet er, at al mening som aktive borgere i aktive lokalsamfund forsvinder. Vesthimmerlands Kommune har over det sidste år kørt bosætnings-

kampagnen ”Vores hjemmebane”. Vi tillader os derfor at tro, at I politikere er glade for, vi tog springet fra byen til Vesthimmerland – det der betød noget for os var ro, overskuelighed, fællesskabsånd, identitet, at-være-kendt-og-blivegenkendt. Vi har en oprigtig bekymring for, at netop skolelukninger viser en kurs for Vesthimmerlands Kommune, der gør, at andre familier som os ikke vil opleve kommunen som attraktiv. Spørgsmålet er, om vi er ved at spille gode kort af hånden? Når vi fortæller, hvordan vores børn trives i Blære - så kan vi sagtens fange dem. For mange er barnevognen i baggården, et hus på den gode side af 2 millioner, de store daginstitutioner og kæmpe skoler ikke nødvendigvis den optimale familieramme. Men hvorfor flytte børnene fra en stor skole i Aalborg til en stor skole eller super-daginstitution i Aars? Vi kan selvfølgelig kun tage udgangspunkt i os selv, men det var sådan, vi tænkte. Vi respekterer, at I som politikere står med svære valg, og at kommunen er

under pres. Men vi oplever ikke særlig tydelig, at skolestrukturen tænkes ind i en større sammenhæng, og at der reflekteres over de langsigtede konsekvenser. Nogle vil fastholde det reelle argument, at kan et lokalsamfund ikke stå af sig selv, så må det falde. Folketingsvalget i juni illustrerede dog tydeligt, at der er brug for lokale dynamoer, for eksempel statslige arbejdspladser. Hører skolelukninger i en tid med nye politiske Christiansborg-toner ikke til fortidens svar? Mange kommuner har efterhånden anlagt et helt nyt perspektiv på velfærdsløsningen. I stedet for alene kun at bruge besparelses-værktøjet, så vælger disse kommuner at mobilisere borgerne, som gøres til en del af løsningen. Borgere vil faktisk gerne gøre en personlig indsats for at opretholde en skole. Hvis der er et sted, hvor dette kan lykkes, så er det uden tvivl i Blære. Er det ikke sådanne løsninger, der kendetegner en frikommune som Vesthimmerland? Hvis et lokalsamfund vil sin folkeskole, hvorfor så ikke lade det stå sin prøve i en politisk løsning? Men

et supermarked. Selv om et museum (og en børnehave) er et offentligt anliggende, holder man lokalplaner tæt ind til kroppen. Og blæser på dem, man er valgt af. Det er helt uden fremtidsperspektiv. Har man i udbuddet, der skal afklares i økonomiudvalget på et møde den 11. nov. 2015, husket at fortælle, at køberen/ bygherren bygger på en sump. Da museums- udvidelsen skulle fundamenteres, blev der piloteret med mange 12 meter høje betonpiller, der skulle bære det betondække, som museumsbygningen hviler på. Alle huse i området blev fotograferet af hensyn til erstatninger til parcelhusejere i forbindelse med piloteringen og evt. opståede revner og skader? PS: Skulle du/I have lyst til at være med til at oprette en forening for byplanlægning i Aars (byudvikling, byhistorie og fremtid, trafik osv.), så venligst ring.

er sådanne muligheder afprøvet undervejs i strukturarbejdet? Det er ikke en kunst for en politiker at lukke en skole, men det er til gengæld en politisk bedrift at finde nye veje, der skaber udvikling og tiltrækker borgere ”udefra”. Hvad er alternativet, politikere?

h

Niels Heebøll, Gedsted, byrådsmedlem og gruppeformand for SF i Vesthimmerland, skriver om partiets rolle i forbindelse med budgetforhandlingerne i kommunen: SF i Vesthimmerland har netop sammen med alle byrådets øvrige partier indgået et budgetforlig. Ikke alt er SF-politik og der er indgået kompromisser undervejs, men aftalen indeholder en række elementer, som SF finder tilfredsstillende. For SF har det betydet noget, at der ikke laves skattenedsættelser med yderligere besparelser til følge, at besparelserne på familiestuerne nedsættes fra ca. 50 pct. til 25 pct., at der gives midler til formidling og skoletjeneste på både Limfjordsmuseet og Vesthimmerlands Museum, at det er besluttet, at en ny børnehave i Aars skal være til omkring 120 børn og ikke flere hundrede, som det har været på tale, at den nye børnehave ikke er bundet op på Aars Vest-projektet, men at der nu skal foretages en vurdering af, hvor den mest hensigtsmæssigt skal placeres, at der nu efter lang tids tilløb afsættes midler til at gøre noget ved bør-

nehaven i Hornum, og endelig at et SF-forslag om en tre-årig forsøgsordning med adgang til gratis psykologhjælp for unge sættes i værk. SF havde gerne set, at skolediskussionen kunne blive en del af budgetaftalen. Det kunne der ikke skabes flertal for , og i respekt for at høringsfasen ikke er til ende, kunne hele børne- og skoleområdet selvfølgelig ikke afklares endeligt før til november. Det er nu aftalt, at der skal findes 12 mio. kr. på børne- og skoleområdet, og derudover kan der ske omprioriteringer for ca. fem mio. kr. Hvordan det skal ske er stadig til forhandling. For SF hænger tingene imidlertid stadig så meget sammen, at en forudsætning for, at vi vil indgå i de videre forhandlinger på skoleområdet har været en budgetaftale, som vi kunne tilslutte os. Den del er med det indgåede forlig på plads. Om det var ønsket om en bred forligskreds inden de besværlige skoleforhandlinger skal være usagt, men SF kan konstatere en langt større lydhørhed end forventet set i forhold til sidste års snævre aftale mellem V og K.

l din r

ti jælp

e

c

t u p om

uge erhverv dig

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt.

brugt

VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation

Winkompas Printerløsninger klienter

VVS-installation

!

I Aars Avis (19. august) kan man på forsiden læse flg.: ”Måske supermarked i museumshaven i Aars. Grunden bliver nu udbudt til salg af kommunen.” Af artiklen fremgår det, at det skulle være den tyske supermarkedskæde Lidl, der er interesseret i at bygge. Kommunen vil gerne have en ”ankerbutik” i området, fordi Kvickly er flyttet. Sammenlignet med Aldi og Rema 1000 vil Lidl da aldrig blive en ankerbutik, men bare et tredje supermarked. Der skal etableres mindst et Føtex på stedet, for at man kan tale om ankerbutik. I Nordjyske Stiftstidende (4. sept.) kan man under Vesthimmerland læse flg.: Byplanlægningen får en tur i kimbrerkarusellen. Artiklen starter således: ”Man kan sige meget pænt om Aars. Men at udviklingen går som efter en lineal, er ikke en af dem.” – Der bliver så refereret til en rundkørsel, der bli-

ver lavet om til trafiklys, en omfartsvej og et stort hus midt på hovedgaden og motionsredskaber i byparken, så byfesten må hoppe og sno sig etc. – Min konklusion er, at der blandt folk/vælgere i Aars er fokus på den manglende (amatøragtige) byplanlægning, der ikke drejer sig om fremsyn, men om bundlinie. Byrådet i Vesthimmerlands Kommune består af 27 folkevalgte medlemmer, hvoraf blot et mindretal må formodes at have en særlig interesse i udviklingen af Aars. Flertallet har måske endda den holdning, at Aars før i tiden satte sig på alt. Aars, må man i hvert fald konstatere, falder af på den. Og svaret er ikke at gøre sig til karusselkonge eller anlægge en zig-zagkurs, der er uden perspektiv og fremsyn for byen. Med borgmesteren i spidsen burde byrådet tage til Herning og se bydelen Birk (Den hvide by). Her har man siden 1965, og i begyndelsen på privat initiativ, skabt et kulturog undervisningsområde, der indbefatter museer,

!

Palle Rønde Møller, Søndergade 22, Aars, mener ikke byudviklingen i Aars følger en fornuftig linje:

SF del af forlig om budgettet

.599,a kr. 1 iner fr 99,k s a ,Nye m oks fra 2.6 a kr. 2.995 o r fr Noteb smaskine rv Erhve oms excl. m

Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti -det lille computerfirma

effektiv-pc.dk & 98 55 16 88

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7 � 9640 FARSØ � AFD: V. BOULEVARD 25 � 9600 AARS � AFD: MEJLBYVEJ 42 � 9610 NØRAGER


Aars Avis

SIDE 26

KØR SELV-LÆSERREJSER MED

30. SEPTEMBER 2015 Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

Som læser af Aars Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

VIND JULEMARKEDSOPHOLD

& chokoladejulekalendere! Deltag i lodtrækningen på HA PPYDAYS.NU Julemarked i Schleswig 23/11-24/12

Aarestrup og Haverslevs kirkekor deltog i høstgudstjenesten i Haverslev Kirke.

Børnerabat

1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-14 år ½ pris.

4 dage på 3-stjernet hotel i Nordtyskland

Hotel Strandhalle

Oplevelser i Slesvig

Hotel Strandhalle HHH Har I brug for en afslappende miniferie, så er det hyggelige hotel i Slesvig et godt valg. Hotellet ligger centralt med en skøn udsigt over fjorden Slien og lystbådehavnen, som også kan nydes fra hotellets restaurant. Og så er der blot omkring en halv times kørsel hertil fra den danske grænse. Fra hotellet er det let at gå rundt til nogle af byens seværdigheder som f.eks. den gamle bydel, domkirken St. Petri med det helt unikke træalter og ikke mindst Gottorp Slot, der huser flere spændende samlinger, blandt andet en arkæologisk afdeling med Nydambåden. I Hedeby lidt uden for Slesvig kan I besøge vikingemuseet Haithabu (5 km), hvor I kan få et indblik i vikingernes verden.

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.199,-

HAVERSLEV: Søndag den 27. september var det blevet tid for årets Høstgudstjeneste i Haverslev Kirke. Søndagsvejret stod på

smukt, kirken var pyntet med fine ”afgrøder”, sognepræst Svend SchultzHansen fortalte bl.a. lignelsen om farisærernes møde med Jesus og det

Pris uden rejsekode 1.349,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 2 x 3-retters middag/buffet • 1 velkomstdrink

Ankomst Valgfri i perioderne 1.10.-18.12.2015 og 3.1.-28.4.2016.

2 overnatninger 94

9,-

4 dage på 4-stjernet hotel i Tyskland

Pris pr. person i dobbeltværelse

Lüneburger Heide

God

1.299,-

at

Boibrn ørnekrrab .

Julemarked i Lüneburg (26 km) 25/11-23/12 4 overnatninger 1.6

49,-

Hotel Kieferneck HHHH Den gamle kurby Bad Bevensen er især kendt for kurbadet Jod-Sole Therme, som har helbredende termiske kilder og et stort udendørs kurbad, som året rundt har en temperatur på 32 grader. Hotellet har også en wellnessafdeling, hvor I kan få løsnet ømme muskler op i swimmingpoolen eller saunaen.

Pris uden rejsekode 1.449,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 1 x kaffe og kage • 2 x 3-retters middag inkl. aperitif • 10 % rabat på wellness Ankomst: Søndage og mandage frem til 26.10. samt valgfri 1.11.-19.12.2015 og 2.1.-1.4.2016. Kurafgift EUR 2,90 pr. person pr. døgn.

3 dage på hotel i Tyskland

Pris pr. person i dobbeltværelse

649,-

Berlin har det hele

Pris uden rejsekode 799,Pristillæg frem til 25.10.: 100,-

Boi rn k r.

3 overnatninger fra 849,4 overnatninger fra 1.049,-

Ibis Berlin City West Her kan I bo i et roligt område, ugeneret af storbyens værste støj og larm og alligevel bekvemmeligt tæt på centrum. Der er kun 1,5 kilometer til den store handelsgade Kurfüstendamm, og den nærmeste U-bahnstation ligger på Fehrbelliner Platz kun 200 meter fra hotellet.

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 velkomstdrink • Fri parkering • Fri Wi-Fi • Turistskat Julemark

ed i Berlin 23/11-31/12

Ankomst: Valgfri frem til 22.10. og i perioderne 26.10.-28.12.2015 samt 2.1.-28.3.2016.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

Høstgudstjeneste i Haverslev

at holde sabbatten hellig. Kirkernes Kor (både for Aarestrup og Haverslev) under ledelse af organist Anette Kjær deltog og var med til at binde arrangementet sammen. Alt i alt en fin ”høstbuket” for byens kirkegængere. Formiddagen sluttede med en let frokost i Sognets Hus.

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

AARSAVIS

Åbent hverdage kl. 8-17.

27 elever fra HCI sat tæt i det varme vand.

Wellness på HCI HAVERSLEV: Det nye elevhold på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole nød livet lørdag aften i 37 grader varmt vand.

Forinden havde de brugt tid på at konstruere et primitivt udendørs vildmarksbad. Syv europaller, et par

Godt vejr til Efterskolernes Dag HAVERSLEV: Vejret var til UG, og mange små ”grupper” af besøgende bevægede sig med ”guide” rundt på efterskolens om-

råde i Haverslev, da der søndag den 27. september ”Efterskolernes Dag”. Arrangementet er landsdækkende og giver forældre

presenninger, en gammel radiator, et par haveslanger, en havepumpe og så ellers godt gang i bålet det meste af dagen - og resultatet - 27 elever i forkælelse.

og eventuelle nye elever mulighed for at besøge en eller flere af landets i alt 248 efterskoler. Også i Haverslev, på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole (HCI), var dørene åbne for interesserede. I 2015 er der i alt startet 28.560 elever på Danmarks 248 efterskoler.

Populært løb HAVERSLEV: Omkring 70 løbere var samlet ved St. Økssø på en helt fantastisk solbeskinnet efterårsdag, søndag, 27. september. - De fleste af vores egne medlemmer fra Run For Fun var mødt, og rigtig mange havde taget deres familie med, siger Joan Straarup fra klubben. - Desuden var der løbere fra vores samarbejdsklubber. I to formiddagstimer blev der løbet, gået og snakket. Solen, kaffen og

Omkring 70 deltog i løbet ved St. Økssø.

den hjemmebagte kage blev nydt - for når der er arrangement i Run For

Fun, handler det også om, at vi har det hyggeligt og sjovt sammen, lyder det.


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

kolonial

D ET!

N SÅ E R D E N LA

rynkeby ribssaft 0,5 ltr.

Pr. fl.

20

00

kolonial

K o hb e rg

rødkål/rødbeder

boller

580 g i gl.

r unDeis ½ pr

Fr it v a lg

7

95

8-12 stk. flere slags

"dobbelt pak."

partiva

græsk yoghurt 1/2 ltr.

00

Max. 5 pk. pr. kunde!

s

½ pri

Pr. st k .

vin

s v in ! t e t li a v k k s n e li Ita amicone rødvin 14.5%

00

øl + vanD

re

pålægschokolade

9

Fr it v a lg

køl

G a lle o g Je s s e n

20

kolonial

Be au v a is

kolonial

Pr. pk .

SIDE 27

10

00

Fa xe v a n d pepsi/kondi/ nikoline 33 cl.

24 ds.

65

00 + pant

ag / Fre F FreDag reDag reD Dag K u n torsDag løsvægt slik

royal øl alm./classic

75 cl.

2 fl.

125

00

6

95

Pr. 100 g

non-FooD non non-F -FooD -Foo

24 st k .

58

00 + pant

Max. 6 ks. pr. kunde!

K u n lørDag / sønDag

solsikkefrø

Firs t p r ic e

lurpak smør

10 kg

alm./smørbar

vildtfugle blanding

fløde 1/2 ltr.

15 kg

Fr it v a lg

99

00

2 pk .

25

00

Pr. st k .

9

95

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00

H ave rs le v

v. finn ovesen

tlf. 98 65 40 13

Nørage r

tlf. 98 55 10 06

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fra onsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)


Aars Avis

SIDE 28

30. SEPTEMBER 2015

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Hunden Coco er begyndt i 1. klasse i Haverslev Coco deltager i to timer ad gangen i skoleklassen

Der var dækket pænt op til høstfesten.

Høstfest med sang og poesi HAVERSLEV: Beboere og gæster udgjorde et pænt selskab på 48, da blev der holdt Høstfest på Ældrecenter Haversdal i Haverslev. Festen startede med dejlig varm mad og drikke. Så tog underholdningen over. ”Den syngende Post” fra Asferg, alias tidligere landpost Henning Vad, sang glade sange, som der kunne synges med på. Hvem kan ikke f.eks. ”Gid du var i Skanderborg…”, ”Ensom dame 40 år…”, ”Himmelhunden”, ”Amazing Graze” og ”Avenuen”? Rebild Kommunes borgmester, Leon Sebbelin, havde valgt at bruge denne tirsdag aften sammen med høstfest-selskabet på Haversdal, og høstfesttalen var lagt i hans hænder.

Den syngende post underholdt ved høstfesten på Ældrecenter Haversdal.

Leon Sebbelin oplæste et par gode og sigende digte

af Benny Andersen for fint at illustrere, hvor meget vi mennesker har at takke for, og hvor vigtigt det er, at man er large med et klap på skulderen, et smil og trøstende ord. Digtene hedder: ”Langt lavere marker” samt ”Fald i staver, mit barn”. Efter Benny Andersen og Leon Sebbelin var både desserten og kaffen klar – og posten fortsatte sit repertoire med bl.a. ”Lille Alvilda”, Er du dus med…” og ”Bordets glæder”. Der blev også plads til en morsom sang, hvor Posten optrådte både som syngende blondine og syngende mexikaner. Den hyggelige aften på Haversdal sluttede med amerikansk lotteri - og alle gik vist hjem med ”gevinst”!

HAVERSLEV: 1. klasse på Haverslev Skole har netop indledt et forløb med den ni årige labrador Coco, som i to timer af gangen gæster klassen og er med i undervisningen. Coco har på nuværende tidspunkt været med i klassen to gange i timer, hvor indholdet har haft karakter af traditionel dansk- og matematikundervisning, og hvor eleverne således har skullet sidde på deres pladser og modtage information samt lave individuelle opgaver. Inspirationen til at lade Coco være skolehund er hentet hos Trygfondens Besøgshunde, som har haft gode resultater med at bruge hunde som besøgsvenner på plejehjem, og har således givet klasselærer Louise Lundtoft og Mette Alexandersen, der er hundefører, lyst til at afprøve, om det er muligt også at trække de gode resultater ind i skoleverdenen og her bruge hunden som pædagogisk redskab med det formål at skabe ro og øget koncentration. Coco har en fortid som besøgshund på et plejehjem og er af Trygfonden godkendt hertil, så det er en garvet hund, der nu blot har udskiftet sin målgruppe. De første besøg bruges

Coco har lagt sig ved Josefine, der følger med i tavleundervisningen.

til - dels at eleverne hilser på, kæler for og gøres trygge ved Coco og dels at komme over nyhedens interesse, hvor tendensen er, at eleverne kun kan have fokus på hunden. Herefter vil Coco få til opgave blot at være til stede i lokalet, mens der gennemgås og arbejdes, ligesom den vil blive brugt som belønning. Når en elev har løst sin opgave tilfredsstillende vil vedkommende kunne få lov til at ae hunden eller gå en tur med den på skolens legeplads. Formålet er at af-

NØRAGER

prøve hundens indflydelse på såvel enkeltelever som grupper af elever og hele klassen og så vidt muligt på forskellige tidspunkter af dagen. Det primære fokus i forløbet er det inkluderende læringsmiljø og elevernes og gruppens relationelle adfærd, herunder indbyrdes sociale relationer og trivsel, men der vil ligeledes skulle vurderes og evalueres på sammenhængen mellem hundens tilstedeværelse og elevernes læringsmæssige udbytte af undervisningen. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Lav din egen æblemost på Boldrup Museum NØRAGER: De seneste år er det blevet en fast tradition på Boldrup Museum, at man en lørdag i efteråret kan komme på museet med sine egne æbler og lave sin egen most. Lørdag 3. oktober er det igen tid til at holde denne tradition i hævd. Boldrup Museumsforening inviterer nemlig denne dag til Æbleog ciderdag på museet.

- Vi har i år valgt at tage ciderfremstilling med på programmet. Jeg har fundet ud af, at man sagtens selv kan lave en lækker cider, og når vi alligevel har gang i æblerne, så var det oplagt at dele denne oplevelse med gæsterne, fortæller Bjarne Hansen, formand for museumsforeningen. Udover at se hvordan man kan lave sin egen cider,

Lørdag kan man på Boldrup Museum lave sin egen æblemost eller cider af sine egne æbler - hvis ikke bukken snupper dem.

kan man som sædvanlig bruge museets mosterigrejer til at lave sin egen æblemost, hvilket plejer at være en meget populær aktivitet. De foregående år har gæsternes anstrengelser således flere gange resulteret i mere end 200 liter most. - Jeg ved godt, at man kan gå ud og købe æblemost for få kroner, men der er altså noget helt specielt ved selv at have lavet det - det smager bare bedre, og så er det fascinerende, at man kan smage forskel på de forskellige moster afhængigt af hvilke æbler, de er fremstillet af, fortæller Bjarne Hansen. Man skal selv medbringe noget til at have den friske most i. Den hjemmelavede most er selvfølgelig uden konserveringsstoffer og har derfor en begrænset holdbarhed, men har man den i plastdunke, kan man fryse disse ned og dermed gemme mosten til senere brug.

Der var masser af besøgende i Stenild Forsamlingshus til årets loppemarked. Der blev solgt for knap 25.000 kr.

Trængsel i Stenild ved loppemarked STENILD: Loppemarkedet i Stenild blev igen i år et tilløbsstykke. Kort efter at dørene blev åbnet lørdag formiddag, var der flere end 200 besøgende i Stenild forsamlingshus og markedet var rigtig flot besøgt hele dagen. Især møbler og le-

getøj solgte godt. Folk kom langvejs fra for at gøre en god handel. Der var gæster fra Gjøl i nord til Grenå i syd. - Dagens omsætning blev på knap 25.000 kr. fortæller Kim Jensen, som var loppemarkedets tovholder.

Det er allerede nu bestemt at der bliver loppemarked i Stenild igen næste år. Da loppemarkedet var slut, kom organisationen “Glæd børnene”, der har lager i Mejlby, og hentede alt overskydende legetøj, puslespil og spil. Organisationen foranlediger, at legetøjet bringer glæde hos både danske og udenlandske børn. Stenild Foredrags- og Aktivitetsforening stod bag arrangementet.


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SIDE 29

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Juletur til Gelenau i Tyskland REBILD: Rebild Kommune står bag en Juletur til venskabsbyen Gelenau i delstaten Sachsen i Tyskland. Gelenau er en spændende by. Her er nyt og gammelt blandet. Deltagerne får en masse oplever på turen. Julemarkeder er selvfølgelig vigtige. De tyske ju-

lemarkeder er noget for sig selv, og selskabet kommer til et stort Julemarked i Annaberg. Noget andet der er specielt i området omkring juletid er deres lys i vinduerne. Gelenau var tidligere Skørping Kommunes venskabsby. Nu er den Rebild Kommunes venskabsby.

HORNUM

Turen er en fire dages tur i moderne bus. Med tre overnatninger. Afgang er fredag, 11. december og hjemturen er mandag, 14. december. Alle borgere i Rebild Kommune, der der ikke har været med på turen før, har fortrinsret. Tilmelding er nødvendig.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Plejecenter Ulstruplund lukkes som følge af budgetforliget i Vesthimmerlands Kommune.

Plejecenter Ulstruplund i Hornum nedlægges Flere plejecentre i spil, Ulstruplund trak korteste strå HORNUM: For at tilpasse antal plejeboliger til behovet, har Byrådet i Vesthimmerlands Kommune besluttet at nedlægge Plejecenter Ulstruplund i Hornum. Beslutningen om lukningen er sket på et budgetseminar, hvor den samlede plejecenterstruktur var til debat. Problemet er, at færre ældre søger plejebolig især i de mindre byer. De ældre ønsker at blive i egen bolig længst muligt, og Vesthimmerland har, sammenlignet

med landets øvrige kommuner, en overkapacitet af plejeboliger. Det fører nu til at Byrådet nedlægger Plejecenter Ulstruplund i Hornum. Plejecentret råder over 30 boliger. - Byrådet anerkender, at ledelse og medarbejdere på Ulstruplund har udført et godt og omsorgsfuldt arbejde for beboerne nu og igennem tiden, og at Ulstruplund siden bygningen i 1957 har stået som et positivt vartegn i Hornum. Der-

for er det vigtigt for byrådet at sikre, at nedlæggelsen sker i god dialog med personalet, beboere, pårørende og borgere. Sammen med beboere og pårørende indledes en dialog om eventuel alternativ bolig og flytning. Det vi tage tid inden bygningerne er tomme, og i den periode startes en dialog om, hvordan de gode bygninger kan bruges til andre formål, lyder det fra borgmester Knud Kristensen og formanden for Sundhedsudvalget Palle Jensen.

ØSTRUP

Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

Pilgrimsdag i Testrup

Der kom 21 forskellige udgaver af pebernødder, da Borgerforeningen for Hornum og Omegn indbød til pebernøddekonkurrence.

Frida Larsen i Hornum bager de bedste pebernødder HORNUM: 21 forskellige opskrifter på pebernødder. Det blev det til, da Borgerforeningen for Hornum og Omegn opgjorde resultatet af den store Pebernøddekonkurrence. - Der har været utrolig stor opbakning til vores pebernøddekonkurrence, opbakningen har været ud over alle forventninger. Det er skønt, at når vi prøver noget nyt, så er der opbakning, siger Birgitte Warming og Ilse Skadhauge fra borgerforeningen. - Noget som har overrasket os, er at konkurrencedeltagerne er meget forskellige. Begge køn er repræsenteret,

aldersmæssig er der store spring, der var for eksempel en bedstefars bagværk efter Tip Oldefars opskrift, fortsætter Birgitte Warming. Der blev indleveret 21 forskellige smagsprøver, som blev smagt af godt 180 personer. Ved smagsprøvningen var der stor søgning fra nær og fjern på Spar Nords standen. Der var mange uden for Hornum, som smagte på de 21 forskellige smagsprøver. Borgerforeningen for Hornum og Omegn har udfordret alle landsbyer i Vesthimmerlands Kommune til også at finde gode pebernøddeopskrifter.

Det er planen, at de øvrige landsbyer kommer med deres vinder i Markedshallen den første søndag i advendt. Det er allerede afgjort, hvem der skal være dommerne til den endelige konkurrence. De to er udlærte bagere, dertil kommer borgmester Knud Kristensen, Vesthimmerlands Kommune, og Lindy Aldahl fra Rigtige Mænd. Vinderen som skal repræsenter Hornum og Omegn 1. søndag i advendt, blev efter et meget tæt løb Frida Larsen.

TESTRUP: Hvad forbinder man i dagens Danmark med ordet ”Pilgrimsvandring”? Måske forbinder man det med kristendom, fromhed, pause fra stress, frihed, eventyr, egoisme, udvikling, gerningsretfærdighed, frelsthed eller noget helt andet? Lørdag 3. oktober har Testrup Menighedsråd valgt at sætte fokus på fænomenet ”pilgrimsvandring”. Menighedsrådet har inviteret formanden for Viborg Pilgrimscentrum, Ulla Kobberup, til at komme og fortælle om sine 14 år med vandring og bedt hende, om at dele sine oplevelser med deltagerne. Det er ikke første gang, Ulla Kobberup besøger Testrup . I juni var hun i Testrup i forbindelse med en vandring fra Testrup kirke til Aars Kirke. Og sidste år i maj holdt hun tale i forbindelse med indvielsen af hærvejen, der fandt sted efter festgudstjenesten i Testrup Kirke. Pilgrimsdagen i Testrup, den 3. oktober, indledes med at Erna Dalgaard, tidligere ejer af Testruågaard, nu bosiddende i Aalestrup,

Ulla Kobberup, Viborg, fortæller om Pilgrimsvandring i Testrup.

vil fortælle om stedets historie og efterfølgende vil deltagerne blive vist rundt mellem stedets ruiner og tur på sporet ved Testrupgaard.

Foredraget med Ulla Kobberup finder sted i Testrup Gl. skole, hvor menighedsrådet også er vært ved kaffe.

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk


Aars Avis

SIDE 30

30. SEPTEMBER 2015

Nederlag var et skridt i den rigtige retning Team Vesthimmerlands håndboldherrer kom tilbage på sporet trods nederlag til Skovbakken HÅNDBOLD 1. division, herrer Skovbakken-Team Vesthimmerland 31-25 (14-14) Af Lars Lindberg Da Team Vesthimmerlands håndboldherrer inden sommerpausen sikrede sig endnu en sæson i landets næstbedste række, var det med en hjemmebanesejr over Skovbakken. Det var derfor århusianerne, der havde revanche til gode, da de to hold torsdag atter stod overfor hinanden. Slaget stod i Aarhus, og for gæsterne var det fra start til slut en kamp op ad bakke. Magnus Saugstrup kom inden denne sæson til TVH på en lejeaftale, men da

hans retmæssige ejer - Aalborg Håndbold - blev ramt af skader, valgte ligaklubben at hente den talentfulde stregspiller hjem. Det betyder, at TVH indleder sæsonen uden en regulær stregspiller, og det gjorde særlig ondt i torsdags. - Når man spiller uden streg og møder et offensivt 3-2-1-forsvar, så står man overfor en udfordring, som er svær at greje, og desværre formåede vi ikke at holde ved hele vejen, sagde TVHtræner Christian Back efter kampen. Han kunne se sit mandskab komme ned med 5-1, inden det fik bedre styr på løjerne og kunne gå til pause med hæderlige 14-14 på måltavlen. I anden halvleg fulgtes

Aars Tennisklub Opstartshold for nye spillere for vintersæsonen: Årgang 2007 og yngre - boldskole piger og drenge Onsdag, d. 7. oktober fra kl. 16.00 til kl. 17.00 Årgang 2006 til 2003 - boldskole piger og drenge Onsdag, d. 7. oktober fra kl. 17.00 til kl. 18.00 Voksen-intro Onsdag, d. 7. oktober fra kl. 18.00 til kl. 19.00 Ketcher og bolde m.v. stilles til rådighed. Oktober måned er gratis prøve måned. Læs mere på vor hjemmeside www.aarstk.dk, ellers er man meget velkommen til at kontakte Kenneth Møller Nielsen tlf. 22 23 24 31 eller Poul E. Pedersen tlf. 98 62 43 25. Vel mødt til en ny og spændende vintersæson.

P•

RU

ER

L

D

P•

RU

D

L

ID

ID

TSKLUBB RÆ

D

ND

UP – SU

IK FREM INFORMERER...

N • SØ

• SØ

ER

Hovedsponsor:

EN

EN

TSKLUBB RÆ

Skovbakken snuppede begge point, da århusianerne torsdag fik revanche efter det nederlag, som i foråret sendte Skovbakken i nedrykningsspil og sikrede Team Vesthimmerland overlevelse i 1. division.

kamp, men jeg synes, vi er klar til den. Selv om vi desværre ikke lige fik det sidste

løft mod Skovbakken, så viste drengene en stor vilje til at vende tingene, og jeg

mener egentlig, vi tog et skridt i den rigtige retning, siger Christian Back.

Vejrguderne bakkede op om Back Up Cup

www.aarstennisklub.dk

Aars Tennisklub af 1913 Sports Allé 6 9600 Aars

holdene ad, og selv om det hele tiden var med værterne i førertrøjen, kunne gæsterne snuse til pointene indtil kort før tid.Ved stillingen 22-19 strammede århusianerne imidlertid grebet, og med tre scoringer på stribe lukkede de reelt kampen fem minutter før tid, og det ærgrede naturligvis Christian Back. - Jeg synes, vi fik vist en masse gå-på-mod, og vi leverede et godt stykke arbejde i 50 minutter, det var bare ikke nok, sagde Christian Back, der dog har jahatten på inden søndagens hjemmebaneopgør mod HIK. - Det er et af de hold, som ligesom os selv hører til i den tungere ende af tabellen, så det bliver en firepoints-

UP – SU

GOLF: Vejrguderne var endnu en gang med Himmerland Golf Klub, da der blev afholdt Back Up Cup søndag 27. september. Back Up Cup er en årligt tilbagevendende turnering, hvor klubben inviterer sponsorer, udvalgsfolk, bestyrelsesmedlemmer, turneringsledere, hjælpere ved Race to Himmerland - kort sagt - alle de personer, der i løbet af det seneste kalenderår har givet klubben en frivillig hånd eller på anden vis har støttet klubbens arbejde. Og formålet med dette arrangement er ganske enkelt at få sagt TAK! Tak for støtten og hjælpen - klubben kan ikke gøre de ting, den gør, uden disse ildsjæle. Alle områder var repræsenterede, da spillerne gik til samlet start klokken 09.00 på Garia Course. Og alle var udstyret med kildevand og bananer fra Frugt Karl til turen. Luften var stadig sprød og kølig, men solen

Glade vindere i Himmerland Golf Klubs Back Up Cup. Fra venstre ses Per Jensen, Jes Dalsgaard, Per Dalsgaard, Henrik Christensen, Kurt Elgård Nielsen, Vagner Mortensen, Ninna Jensen og Elda Haase.

var fremme på en smuk, lyseblå septemberhimmel og ville snart få magt. Fine resultater kom i hus, og efter runden var en frokostbuffet klar til deltagerne, og turneringsleder, Maria Fjelstrup Kallesø, kunne fordele præmierne - blandt andet herlige frugtgavekurve fra Frugt Karl - efter disse resultater: A-rækken 1. Per Jensen 37 point

B-rækken 1. Jes Dalsgaard 34 point C-rækken 1. Elda Haase 34 point D-rækken 1. Ninna Jensen 29 point Der var varme strikhuer på højkant til de spillere, der kom nærmest Pinden, og denne konkurrence fandt sted på alle banens seks par 3 huller.

Hul 6: Henrik Christensen 6,35 meter Hul 8. Ingen - præmien gik som klappepræmie til Kurt Elgård Nielsen Hul 11: Henrik Christensen 11,60 meter Hul 13: Per Dalsgaard 3,73 meter Hul 15: jes Dalsgaard 17,19 meter Hul 17: Vagner Mortensen 1,57 meter

- SE OGSÅ WWW.IKFREM.DK

Ledige haltider i Suldrup Badminton Har du lyst til at spille badminton på motionistplan, så har du nu muligheden. Der er således ledige baner både mandag og onsdag i Stensbohallen i Suldrup. Der er ledige baner følgende tider: Mandag fra kl. 18.50-19.40 Mandag fra kl. 19.40-20.30 Onsdag fra kl. 18.00-18.50 En bane koster i alt 380,- om måneden, og kan deles mellem 2-4 personer. Kontakt Anni Andersen på tlf. 20 65 22 06 eller 98 37 87 34 for nærmere info. Hovedsponsor:

Hulspilsturnering blev et hole-in-one GOLF: Med en smuk efterårsdag som kulisse blev der forleden afviklet finale i Himmerland Forsikring Match Play i Aars Golfklub. Golftuneringer spilles oftest efter et handicapsy-

stem, hvor det handler om at opnå flest mulig point på en golfrunde, men konventionerne er blevet udfordret sæsonen igennem, hvor Aars Golfklub har lagt fairways til en såkaldt hulspilturnering.

Aars Billard Klub

Firmabillard lørdag den 17. oktober kl. 10.00 Tilmelding og yderligere information: Brian tlf. 21 19 97 79 aars.billardklub@mail.tele.dk

Turneringen er blevet afviklet efter et cup-system, hvor vinderne går videre til næste runde. Ud over konkurrenceelementet bidrager Himmerland Forsikring Match Play til at knytte bånd mellem deltagerne, der på tværs af alder og golfhandicap har spillet individuelle matcher mod hinanden. Den populære hulspilsturnering, som har været et fast samtaleemne blandt klubbens medlemmer, begyndte med 64 deltagere - og søndag skulle de fire tilbageværende konkurrere om sejren i henholdsvis vinderrækken og trøsterækken. Ud over to finaler i selve hulspilsturneringen blev

der også afviklet en stablefordturnering for alle, som har deltaget i turneringen, men som ikke var nået hele vejen til finalerunden. Finaledagen blev desuden krydret af et vaskeægte hole-in-one, da Inger S. Nielsen kun skulle bruge ét slag på at få bolden i hul på banens hul 6. Resultaterne af søndagens tætte matcher blev således: Vinderrækken 1. Karsten Urbrand 2. Søren Laue Trøsterækken 1. Annette Kold 2. Hanne Bak Christensen Stabelfordturnering 1. Morten Degn 2. Bjarne Jensen 3. Bo Pedersen


Aars Avis

Den forløbende uge bød på ikke færre end 15 holdkampe

BILLARD: Sidste uge var en travl en af slagsen for Aars Billard Klub, som havde hele 15 hold i aktion ved det blå bord. Derudover deltog klubben med to mand ved den individuelle seniorcup i Herning, og her lykkedes det såmænd Aars-spilleren Jan Jespersen at hente sejren. Det betyder, at Jan Jespersen er blandt de syv spillere, som er sikret direkte adgang til sæsonfinalen, hvor 16 mand skal kæmpe om den samlede sejr. Aars Billard Klubs førstehold, som spiller i 1.

division, fik en smule oprejsning efter nederlaget i sæsonpremieren mod Horsens. Holdet tog i deres anden kamp hjemme imod Ikast, og det opgør endte uafgjort 4-4. Jan Bjørn og Michael Emborg sørgede med deres sejre for det ene matchpoint til holdet. Andetholdet, som spiller i 3. division, løb ind i deres første nederlag, da holdet på udebane tabte 6-2 til nedrykkerne fra Juelsminde. Marc Østrup Dahlsen stod for den enlige sejr til Aarsmandskabet. Serie 1.1 gæstede Solsiden. Holdet leverede igen en fornem indsats, da hjemmeholdet blev rundbarberet med 8-0. Aarsholdet som består af Jimi Mogensen, Mikael Toft, Søren Laursen og Danny Petersen topper nu rækken. Der er spillet fire kampe i serie 3. Serie 3.1 var på besøg i naboklubben Arden, hvor det blev til et nederlag på 6-2. John Larsen stod for den enlige sejr til Aarsmandskabet. Serie 3.3 gæstede Viborg, og holdet kunne drage hjemad med et nederlag

på 0-8 i bagagen. Serie 3.4 var på besøg i Randers. Holdet kunne drage nordpå med et matchpoint efter at have spillet uafgjort 4-4. Niels (Post) Jensen og Hans Jørgen Lau vandt deres kampe. Serie 3.5 havde fordel af hjemmebane i deres opgør mod Randers 1. Fordelen blev udnyttet, og gæsterne kunne sendes hjem med et nederlag på 6-2. Kaj Lykke Jensen, Jørgen Sørensen og Jens Kvist sørgede med deres sejre for de to matchpoint til holdet. Alle klubbens otte Old

søg i Arden. Holdet kunne drage hjem med to matchpoint i rygsækken efter at have vundet kampen med 6-2. Torben Harbo, Peter Dahl og Ib Jensen vandt deres kampe. Femteholdet tog hjemme imod Viborg 4. Det opgør endte med en sikker sejr til Aarsmandskabet på 6-2. Jens Kvist, Martin Jensen og Peter Nielsen vandt deres kampe. Sjetteholdet var på besøg i Solsiden, og her var der også til to matchpoint med hjem efter sejr på 6-2. Per Breinholt, Niels Ove Thomasberg og Poul Madsen sørgede med deres sejre for de to point til holdet. Syvendetholdet hentede et matchpoint på udebane, hvor holdet gæstede Aarhus Senior. Opgøret endte

uafgjort 4-4, og det var Kaj Lykke Jensen og Jens Kvist, som vandt deres kampe for Aars Billard Klub. Endelig hentede ottendeholdet to matchpoint i Viborg, hvor opgøret endte med sejr på 6-2. Bent Pedersen, Peter Nielsen og Eigil Nøhr vandt deres kampe. Tiden sig nærmer for den traditionelle Firmacup. Cuppen afvikles lørdag 17. oktober, og klubben er i gang med at udsende indbydelser. Skulle dit firma være interesseret, så kan man gå på klubbens hjemmeside, her findes der oplysninger om tilmelding og regler. Skulle der være spørgsmål eller andet, så er man altid meget velkommen til at kontakte klubben.

TEAM VESTHIMMERLAND AMER FREMAD 2. DIV. D US ND - ÅRH

LA THIMMER TEAM VES

LØRDAG R

E 3. OKTOB

KL. 14.00

FARSØ

Der var heftig aktivitet i Aars Billard Klub

Boys-hold har været i kamp. Førsteholdet besejrede hjemme Asaa med 6-2. Carlo Sørensen, Dan Nymand og Jens Christian Krogh vandt deres kampe. Andetholdet havde også fordel af hjemmebane i deres opgør mod Fluen fra Aarhus. Fordelen blev ikke udnyttet, idet gæsterne kunne drage hjem med begge matchpoint efter at have vundet opgøret 6-2. Tage Møller var den enlige sejrherre for hjemmeholdet. Tredjeholdet havde også fordel af hjemmebane i deres opgør mod Aarhus senior. Opgøret var meget lige og endte da også uafgjort 4-4. Poul Madsen og Hans Vrendsted vandt deres kampe. Fjerdeholdet var på be-

SIDE 31

ELITESPONSOR:

30. SEPTEMBER 2015

INGRID DRONNING FARSØ HALLERNE NSOR:

KAMPSPO

ERRE 1. DIV. HERLAND - HIK

THIMM TEAM VES

TRÉ GRATIS EN

PILLER I PAUSEN S IKRING RS THISTED FO

BINGO TIME-OUT PRÆMIER

LØRDAG R

E 3. OKTOB

KL. 16.00

Aars HK`s drenge vandt Vibla Cup HÅNDBOLD: I weekenden var Aars Håndboldklub godt repræsenteret ved håndboldstævnet Vibla Cup i Nr. Søby. Aars Håndboldklub havde således tre U10 Drenge-hold afsted. Alle hold klarede sig godt med henholdsvis en femte/sjetteplads, en tredjeplads og førsteplads. I finalen mødte det

vindende Aarsmandskab Thisted, som på forhånd lignede en uoverkommelig opgave, men det var de unge vesthimmerlændingene ligeglade med. Aars HK førte således opgøret fra start til slut. Sejren på 11-7 blev grundlagt af seks scoringer fra Mads Struntze og en flot målmandspræstation af Søren Magnus F. Jensen.

INGRID DRONNING FARSØ HALLERNE

HOVEDSPONSOR:

TOPSPONSOR:

SØLVSPONSOR:

SPONSOR:

as

Aars Håndboldklubs stærke U10 drenge viste ingen nåde, da de i overbevisende stil vandt Vibla Cup i Nr. Søby. Nederst fra venstre ses Frederik Farsinsen, Christian Muldbjerg, Anders Tøttrup og Mads Struntze, og øverst fra venstre ses træner Franz Struntze, William Mølgaard, Søren Magnus F. Jensen, Alexander Bigum, Mads Lund og træner Allan Mølgaard.

Hobrovej 1-5 - 9600 Aars Telefon 98 62 12 99

E

MED FLOTT


Aars Avis

SIDE 32

30. SEPTEMBER 2015

Stærke resultater fra rytterne i Hornum-Ulstrup Rideklub

Sarah Skriver og Mia Rosenberg fra Aars Badmintonklub sikrede sig guldmedaljen i damedouble, da de i weekenden deltog i et U13 Mesterrækkestævne i Brønderslev.

Badmintonspillere i Aars høstede tre slags metal

RIDNING: Vanen tro kvitterede Hornum-Ulstrup Rideklubs dygtige og flittige ryttere med en bunke flotte resultater ved de seneste par weekenders stævner. Ved C-stævnet i Rosenholm Rideklub opnåede Regitze Snedker Halvorsen og ponyen Tovdal’s Balooca kvalifikation til landsstævner efter flere overbevisende resultater fra ekvipagen. Ved jubilæumsstævnet i Rosenholm blev de nemlig placeret som nummer to i LA6 dressur med 66,9% og som nummer tre i PRT med 66%. Flotte resultater, som medfører, at ekvipagen fremover kan deltage i Bstævner. I den forgangne weekend har ekvipagen Natalie Vestby Nørnberg og Mr.

Schadow været til områdemesterskab i Hadsund Rideklub og det med stor succes. Her blev det til en andenplads om lørdagen i en LC1 med 66,6%, og om søndagen i finalen blev det til en tredjeplads med 64,4%, og dermed endte ekvipagen på en samlet andenplads. Ekvipagen debuterede til Nibe Cup i starten af september ligeledes med gode resultater. Om lørdagen blev det til en fjerdeplads i LB1 med 64,8% og en førsteplads med 68,2% i LB2. Til Septembermarkedet i Hornum blev Natalie Vestby Nørnberg på ponyen Freeway vinder af de voksnes galop. Diana Klein var 27. september til træningsstævne

i Gedsted Rideklub med flotte procenter til følge. På Sønderkærgaards Lilje red hun både LC1 og LC2 til hele 70%, og på Lindegaardens Monique red hun LC1 til 64% og LC2 til 67,9%. Fire gode ridt som gav fire rosetter. Også Stefanie Øster og ponyen Color var i Gedsted og indkasserede to rosetter efter at have redet LD1 til 67,2% og LD2 til 69,4%. I den kommende weekend afholder HURK Cstævne i dressur, og klubben ser frem til masser af god ridning i klasser fra LA1 til MB2 for heste samt LA1 til PRI for ponyer. Alle er velkomne til at komme og opleve spændende ridning og hyggelig stemning i Hornum-Ulstrup Rideklub.

Talenterne fra Aars viste endnu en gang klassen

Aars Badmintonklubs Anna Klausholm og Jacob Lyngholm vandt i weekenden mixdoublerækken ved et U11 A-stævne i Tilst.

BADMINTON: 10 ungdomsspillere fra Aars Badmintonklub deltog i weekenden ved fire forskellige stævner, og sædvanen tro tog de godt for sig af retterne, da medaljerne skulle uddeles. I U11A lykkedes det ved et stævne i Tilst de to helt unge spillere Anna Klausholm og Jacob Lyngholm at vinde guld i mixdouble. Det blev til endnu en medalje af guld, da Jacob Lyngholm også vandt her-

resinglerækken i U11A efter en flot indsats. Anna Klausholm sikrede sig desuden en andenplads i damesingle og endnu en guldmedalje i damedouble, som hun vandt sammen med Ea Schouenborg fra Lystrup. Parret høstede dog den guldmedalje på walkover. I Brønderslev blev det til en førsteplads til Sarah Skriver i damesingle i U13 Mesterrækken efter en flot og ihærdig indsat af den unge spiller fra Aars. Sam-

men med klubkammeraten Mia Rosenberg lykkedes det hende også at spille sig til en plads i finalen i damedoublen. Her viste den skarpe duo fra Aars sig at være stærkere end modstanderne, og dermed blev det til endnu en guldmedalje. I mixdouble måtte Sarah Skriver og makkeren Daniel Jessen fra Aarhus AB “nøjes” med en bronzemedalje. Ved samme stævne spillede Oskar Klausholm sig i finalen i mixdouble sammen med Laura Laursen fra Hinnerup, og de gik såmænd hele vejen og snuppede guldet. I herresingle blev det til en femteplads for Oskar Klausholm, som i herredoublen sammen med Daniel Jessen vandt bronze. I Grindsted spillede Lau Holst sig til en plads i finalen i U15 A-rækken, men her måtte han se sig slået og henvist til andenpladsen. I herredouble blev det til en tredjeplads til Lau Holst, som stillede op sammen med klubkammeraten Rasmus Vestergaard Mikkelsen. I Grindsted deltog også Morten Møller fra Aars Badmintonklub, men han måtte udgå med en skade. Den ellers sejrsvante Laura Fløj Thomsen, som er avanceret til landets bedste række, måtte ved et Eliterækkestævne i Broager sande, at modstanden er hård, når man bider skeer med landets absolutte elite. Det blev således ikke til en topplacering til Aarspigen i hverken single- eller doublerækken. I uge 42 tager 13 spillere fra Aars Badmintonklub til Yonex Denmark Open, der er Badminton Danmarks største stævne i sæsonen.

Natalie Vestby Nørnberg og Mr. Schadow hentede i weekenden en samlet andenplads ved områdemesterskabet i Hadsund Rideklub.

Vognsild-hold blev DM vindere KROCKET: I sidste weekend var der DM for Hold i krocket . Stævnet foregik i Vildbjerg. Vognsild havde et

hold med i M2. De gjorde det rigtigt godt. Efter at have vundet 17 af 20 kampe blev de kåret som Danmarksmestre.

Holdet bestod af: Benny Christoffersen, Tommy Risum Jensen, Helle Engelhardt Kristensen og Susanne Bernth Jensen.

Benny Christoffersen, Tommy Risum Jensen, Helle Engelhardt Kristensen og Susanne Bernth Jensen fra Vognsild Kroket vandt DM for hold i kroket i rækken M2.


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

SIDE 33

Nyt tilbud til rytmepiger Holdet for øvede og seriøse gymnaster

De modigste juniorspillere fra Aars Tennisklub hilste i forbindelse med deres afslutning på sommersæsonen på en både smuk og farlig slange.

Juniorafslutning med uddeling af pokaler og slangebesøg Nykåret jysk mester blev kåret som Årets Juniorspiller TENNIS: Aars Tennisklubs juniorafdeling har netop holdt afslutning for sommersæsonen. Som traditionen byder blev der uddelt pokaler til Årets Kammerat og Årets Juniorspiller. I år blev pokalerne uddelt af træner Thomas Jakobsen. Titlen som Årets Kammerat gik til Anton Linde, der igennem sæsonen har vist stor træningsiver og altid er mødt op med godt humør og i god tid. Det smitter af på de øvrige spillere og giver en god stemning under træningen. Kampene er måske ikke altid lige endt med en sejr, men Anton Linde har altid været klar til at sige tillyk-

Anton Linde og Celina Kjær-Kristensen modtog henholdsvis prisen som Årets Kammerat og Årets Juniorspiller i Aars Tennisklub.

ke til modstanderen med et smil.Titlen som Årets

Juniorspiller gik til Celina Kjær-Kristensen, der i sæ-

sonen blev rykket op som seniorspiller på trods af sin alder som U-14 spiller. Celina Kjær-Kristensen vandt igennem hele sommersæsonen alle sin otte holdkampe - det vil sige både som juniorspiller og seniorspiller - og hun er også netop blevet jysk mester i Play and Stay tennis. Efter prisuddelingen blev den medbragte mad spist, og derefter var der underholdning med slange ved Peter Mark. Det var ikke alle børnene, der var lige modige til at røre ved slangerne, men det fleste fik taget mod til sig og sagt hej. Alle børn og forældre havde en god hyggelig aften.

GYMNASTIK: I Aars Gymnastikforening er der gymnastikhold for piger i alle aldre, uanset om de gerne vil lave rytmisk gymnastik, springgymnastik eller måske en blanding af begge former. I vintersæsonen 20152016 er der kommet et nyt tiltag indenfor rytmisk gymnastik, som henvender sig til piger i alderen 10-15 år. Der er i forvejen et hold i rytmisk gymnastik for piger i denne aldersgruppe, men det nye tiltag er for de øvede piger, der ønsker ekstra udfordringer. På ”Øvede piger” bliver der nemlig stillet krav til den enkelte som gymnast. Det forventes, at man øver derhjemme – ikke af tvang men fordi pigerne elsker at øve sig og elsker følelsen af den succesoplevelse, de får, når noget nyt endelig læres. Til gengæld er den enkeltes individuelle udvikling også vægtet højt på holdet. For at gå på holdet er det et krav, at man har gået til gymnastik før og har den mest basale grundgymnastik på plads. - På Øvede Piger bliver der nørdet i teknik, øvet smidighed, svedt og grint, og pigerne nyder at mødes med andre piger på ens egen alder, der også synes, at gymnastik er for fedt, siger Mathilde Dønvig, der er instruktør for pigerne på holdet. Hun er også initiativtager til tiltaget i Aars Gymnastikforeningen. Mathilde Dønvig mener nemlig, at det er nødvendigt med to hold til samme aldersgruppe for, at alle kan få netop den udfordring, de ønsker, og instruktøren foreslog derfor bestyrelsen i Aars Gymnastikforening, at der skulle tilby-

Aars Svømmeklub i front i Himmerlands Turneringen Klubben har fået den perfekte start på sæsonen SVØMNING: Svømmere fra Aars Svømmeklub har for nylig deltaget i tre forskellige stævner med overbevisende præstationer og flere personlige rekorder. Himmerlands Turneringens første stævne var en stor oplevelse for seks af klubbens minitalent svømmere, der var af sted ved denne stævne for første gang. Ved stævnet blev der sat tre nye Himmerlands-

rekorder af to af klubbens dygtige svømmere; Nicoline Dyrman i butterfly og brystsvømning og Lars Riisgaard-Jensen i butterfly. I drengenes store holdkap på 4x50 meter butterfly sikrede Magnus Lerche sig selv og holdkammeraterne førstepladsen med en rigtig hurtig præstation. Aars Svømmeklub har en samlet førsteplads efter det første af sæsonens fire

stævner i Himmerlands Turneringen. 12 svømmere fra minitalent holdet og de øvede børnehold var til begynderstævne i Hjørring - det første i en række af fire stævner. Her svømmede de blandt andet krokodillecrawl og rødspætterygsvømning, og alle svømmere modtog guldmedaljer for deres fine præstationer ved stævnet.

En række unge svømmere fra Aars Svømmeklub fik debut, da klubben deltog i et begynderstævne i Hjørring. I Himmerlands Turneringen har klubben lagt sig i spidsen efter det første af fire stævner.

des et ekstra hold for de rytmeinteresserede gymnaster. Den gode oplevelse med gymnastikken har Mathilde Dønvig med sig i bagagen. - Som instruktør lægger jeg stor vægt på, at mine gymnaster udvikler sig samtidig med, at de har det sjovt. Jeg går meget op i at formidle den glæde videre, som jeg oplever med gymnastikken. Det er derudover vigtigt for mig, at gymnasterne oplever fællesskabet ved gymnastikken, som er noget helt særligt, siger Mathilde Dønvig, som også er instruktør på ”Rytme Piger”, som er det andet hold med rytmisk gymnastik for aldersgruppen. - Rytmepiger er et hold for ALLE. Både for dem som har gået til gymnastik hele sit liv og for dem, som er helt nye inden for området. Man møder nye venner, har sjove stunder, får sved på panden, høj puls og dygtiggør sig uanset hvilket udgangspunkt, man kommer med. Det er vigtigt, at alle har det godt med hinanden på holdet og oplever fællesskabsfølelsen, som er noget helt særligt ved gymnastikken. Der skal være plads til alle, og derfor er jeg også glad for, at det nu er lykkes at oprette to hold, forklarer Mathilde Dønvig. Foruden de to rytmehold i Aars Gymnastikforening er Mathilde Dønvig instruktør på Vesthimmerlands Juniorhold 4.-7. klasse, som træner hver søndag i Idrætscenter Østermarken. Hun træner desuden selv på et udtaget hold.  

Den samme weekend deltog syv konkurrencesvømmere fra Aars i Thisted Cup. Der blev givet gas fra alle svømmerne, som igen satte mange nye personlige rekorder. Jens RiisgaardJensen og Lars RiisgaardJensen fik svømmet kravtid til Vestdanske Årgangsmesterskaber, Nicoline Dyrman svømmede sig i finalen til 50 meter butterfly og vandt en tredjeplads. Klubbens cheftræner, Dan Møller Nielsen, konkluderer udfra sæsonens første præstationer, at formen og tempoet er på rette kurs frem til sæsonens mange stævner.


Aars Avis

SIDE 34

Dobbelt triumf for True Cousins

Aggersundbroen spærret om natten MOTOR: Renoveringen af Aggersundbroen gik ind i sin anden periode fra starten af september. Som tidligere udmeldt betyder det desværre også en række trafikale ændrin­ ger. En af dem er, at der vil forekomme natspærrin­ ger af broen. Disse natspærringer er nødvendige i forbindelse med etablering af nye dilatationsfuger i køre­ banen. 

Danske fætre slår anden verdensrekord på to uger

De næste natspærrin­ ger på Aggersundbroen bliver i følgende tidsrum:   Søndag d 4/10 fra kl. 22.00 til 05.00   Mandag d 5/10 fra kl. 22.00 til 05.00   Tirsdag d 6/10 fra kl 22.00 til 05.00   Der er dog mulighed for passage alle nætter kl. 00.00 Derudover vil det, som ved tidligere spærringer, være muligt for gående og cyklister at passere broen.

Alt i auto reparationer

Alle mærker Dæk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.800,- + moms LF Automobiler Gåsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Klargøring af biler til syn

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11

30. SEPTEMBER 2015

MOTOR: Blot to uger efter at det danske drag racing team, True Cousins, havde sat verdensrekord med elbilen TC-X, lykkedes det igen. Lørdag d. 26/9 kørte teamets selvbyggede drag­ bike, Silver Bullitt, verdens hidtil hurtigste, officielle tid på 1/8-mile (201 meter) for elektriske motorcykler med tiden 5,1668 sekunder (222 km/h i udgangshastighed). Dermed slog de den forrige rekord på 5,2110 sek. sat i USA. Rekorden blev igen sat på Malmö Raceway, der ovenpå rekorden to uger tidligere havde indvilget i at præparere banen ekstra godt (for at få øget greb), og det viste sig at være til stor hjælp, da rekordløbet (og backup løbet på 5,2108 sek) blev kørt - marginen mellem den tidligere rekord og backup løbet var blot 0,0002 sekund. - Et helt vildt løb, det vil­ deste nogen sinde, som jeg har prøvet. De første cirka 100 meter af løbet foregik stort set kun på baghjulet, men to gange opstod der oveni hjulspind, mens den kørte på baghjul - den fik dog hurtigt greb igen. Al­

True Cousins gjorde det igen - Dansk el-motorcykel slog verdensrekord.

ligevel eller måske netop derfor føltes det ikke hur­ tigt nok til rekorden, men hold op hvor var det fedt at komme tilbage til teamet og få tiden, siger Hans-Henrik Thomsen. Accelerationen svarer i øvrigt til 1,28 sekunder på 0-100 kilometer i timen og en G-kraft påvirkning på 2,2.

- En fantastisk afslutning på sæsonen! Begge køretøjer nåede at slå verdensrekor­ der og Silver Bullitt endda på sæsonens aller sidste dag og med med en forbedring på 0,3 sekund. Det var ikke noget, vi på nogen måde havde regnet med allerede i år, siger Glenn E. Nielsen, der står for udvikling og konstruktion af de hurtige

- og for de fleste - ret avan­ cerede køretøjer. Dermed er såvel den hurtigste, elektriske bil som motorcykel danske og fra True Cousins. Det blev samtidig til verdensrekord nummer otte, siden fætrene gik i gang med batteridrevet drag racing for otte år siden - de øvrige rekorder er sat i langsommere klasser. - Silver Bullitt har potentia­ let til at komme under fem sekunder, men visse forbed­ ringer vil være nødvendige - blandt andet skal forgaf­ len lægges mere ned, stellet skal forstærkes flere steder og en ny, kraftigere batte­ ripakke er på tegnebrættet - men meget afhænger af, om der kan findes midler til det hele - noget der dog konstant arbejdes på, for­ tæller Hans-Henrik, der er ansvarlig for den kommer­ cielle del af True Cousins. - Efter rekorden med TC-X har vi mærket en stigende interesse for vores køretøjer, og det er jo kun glædeligt, at andre også kan se det fasci­ nerende i den vilde power, der kan være i eldrevne kø­ retøjer - blandt andet Tesla har jo også været med til at gøre opmærksom på dette, fortsætter han. clienti

̊ BENT HUS 3.-4. OKT. 11-16 A

VERDAMMT ATTRAKTIVT! HYUNDAI

LAGERSALG

NY HYUNDAI 1,6 SEDAN ACTIVE

i40

i20 DIESEL FRA 132.995,FRA

259.995,-

KUN 300 STK.

BEGRÆNSET ANTAL KUN 300 TILBAGE

NY HYUNDAI 1,6 ST.C AR ACTIVE

FRA

HYUNDAI

LAGERSALG

dies el

* Tilbud gælder i20eller

t.o.m. 30.12.2015 så læn ge lage r hav es

i20 DIESEL FRA 132.995,-

i40

HYUNDAI i20

279.995,-

132.995,-

Biler vist med ekstraudstyr som bl.a. alufælge

Vi kunne godt skrive, at det nye, facelift af Hyundai i40 har gjort den endnu mere attraktiv at se på. Det kan tilføjes, at den er attraktivt udstyret med Bluetooth, dæktryksmåler, fartpilot, sædevarme, multifunktionsrat og meget mere. Men egentlig vil vi bare fortælle, at den kommer til en verdammt attraktiv pris. En ny Hyundai i40 koster nu fra kun 259.995,- Det er som altid med 5 års garanti - hele vejen - inklusiv ubegrænset kilometerantal. Kom til Åbent Hus 3.-4. oktober og oplev den nye Hyundai i40. Her kan du lige nu også få en række Hyundai i20 diesel-modeller til en utrolig attraktiv pris. Book en prøvetur allerede i dag på hyundai.dk

GARANTI

Hyundai i40 fra 259.995,-

Brændstofforbrug 13,3-23,8 km/l (EU-norm). Co 2 - udledning 110-175 g/km.

KU

BEGRÆNSET ANTAL KUN 300 TILBAGE

DIE SEL FRA

̊ RS 5A

*

Hyundai i20 Diesel fra 132.995,-

Brændstofforbrug: 16,1-31,3 km/l (EU-norm). CO 2 -udledning: 84-144g/km.

Priser er ekskl. levering 3.780,- Biler vist med ekstraudstyr som bl.a. alufælge.

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00 · Fax 98 62 37 00

www.autoaars.dk


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

CELERIO

SWIFT

SIDE 35

S-CROSS

VITARA

lørdag og søndag kl. 11-16

E” R I F L I T VIND FAORR 250.000 KR. ÆMIER F “

PR

På lørdag og søndag d. 3. og 4. oktober, kl. 11-16 fejrer vi, at Suzuki S-Cross spiller med i den nye Far til fire-film. Kom og prøvekør fire, fede familiebiler til kampagnepriser hos din Suzuki-forhandler, mens ungerne ser film og giver elefanten Bodil ny kulør. Og så er der masser af Far til fire-præmier til både børn og voksne. Vind fx 4 billetter til den nye Far til fires vilde ferie – naturligvis med sodavand og popcorn. Celerio fra kun 89.990 kr.

SWIFT 1.2 Dualjet Comfort fra 127.990 kr.

S-CROSS 1.6 Active Edition, 234.990 kr.

VITARA. Vaskeægte SUV

Usædvanligt praktisk mikrobil til både far og fire børn. Få træk og trailer med for kun 10.000 kr. ekstra.

Lige nu med vinterpakke (værdi 9.000 kr.) med et sæt vinterhjul og -dæk, solcelle P-skive, luksusmåtter, bagagerumsbakke og sikkerhedspakke.

Få metallak (5.000 kr.) samt vinterpakke (værdi af 20.000 kr.) med ekstra sæt 17” alu-hjul, vinterdæk, solcelle P-skive, kofangerbeskytter bag og meget andet.

F.eks. Vitara 1.6 Active fra 224.990 kr. Fås også med fire x fire til far for 30.000 kr. ekstra: Active AllGrip med automatisk nødbremse og aktiv fartpilot.

Kampagnepris på Swift Comfort med vinterpakke 129.990 kr.

Kampagnepris på S-Cross Active Edition med vinterpakke 229.990 kr.

Vitara Active med fire x fire til far

Celerio med træk og anhænger. Fra kun

99.990 kr.

Spar 7.000 kr.

Spar 30.000 kr.

Alle priser er vejledende og ekskl. lev. omk. (kr. 3.780). Metallak og to-farvet lakering er mod merpris. Bilerne kan være vist med ekstraudstyr. Tilbuddene gælder så længe lager haves. Konkurrence for børn og voksne kører frem til og med søndag den 11/10. Der tages forbehold for trykfejl. Brændstofforbrug er i hht. EU-norm. A Celerio Dualjet: 27,8 km/l, CO2 84 gram/km. A Celerio og Swift Dualjet: 23,3 km/l, CO2 99 gram/km, Vitara Diesel: 25,0-23,8 km/l, CO2 106-111 gram/km. A Vitara og S-Cross benzin: 18,9-18,2 km/l, CO2 123-127 gram/km. B Vitara AllGrip benzin: 17,9-17,5 km/l, CO2 130-131 gram/km. ++

+

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00 · Fax 98 62 37 00

www.autoaars.dk

254.990 kr.


Aars Avis

SIDE 36

30. SEPTEMBER 2015

For mange kører med brændstofpistolen i bilen Shell fjerner muligheden for håndfri tankning

MOTOR: I 2015 har der alene på Dansk Shells stationer været 292 episoder, hvor kunder er kørt fra benzinstanderen, mens brændstofpistolen stadig sad i bilen. Når der sker, strækkes den tunge brændstofslange ud som en elastik og svirper tilbage med stor kraft. En indbygget ’break away’-sikring sørger for, at der ikke løber brændstof ud. Men selve slangen kan i sig selv forvolde betydelig skade på biler, tankanlæg og i værste fald personer. Derfor er Shell nu på vej med en teknisk justering på brændstofpistolerne, der forebygger disse episoder. - Vi har forsøgt os med op-

FORD SERVICE

Mindst en gang om dagen kører en kunde fra en Shell-station, mens brændstofpistolen stadig sidder i bilen. Når den tunge brændstofford.dk slange strækkes og svirper tilbage, kan den forvolde skade på biler, tankanlæg og i værste fald personer. Derfor fjerner Shell nu splitten, der gør det muligt at slippe pistolen under tankning - og glemme den.

lysningskampagner, men antallet af episoder på vores servicestationer er blevet ved med at stige. Nu sker det dagligt, og så er det kun er et spørgsmål om

tid, før nogen står uheldigt og bliver ramt, når slangen svirper tilbage. Derfor vælger vi at tage konsekvensen og fjerne den split på brændstofpistolen, der gør

det muligt at slippe pistolen under tankning. Vi håber, at de kunder, som er glade for splitten, vil have forståelse for, at vi fjerner den for at passe på både dem og

deres bil, siger Maria BeckTange, Retail direktør i Dansk Shell. Fænomenet var ukendt hos Shell indtil 2013, hvor man indførte betaling ved

benzinstanderen. Indtil da kunne kunderne først betale i butikken, når brændstofpistolen var sat tilbage i hylsteret. - Vi har analyseret overvågningsvideoer fra de mange episoder og kan se, at det helt typisk er, når folk har betalt ved standeren og sætter splitten i brændstofpistolen, at de bliver optaget af andre gøremål og glemmer tankningen. Derfor er vi ret sikre på, at vi, ved at fjerne splitten, kan komme problemet til livs – ihvertfald på Shells stationer, siger Maria Beck-Tange. I første omgang fjerner Shell splitten til håndfri optankning på 15 af de servicestationer, hvor der er flest tilfælde. Det er typisk de største og travleste Shellstationer. Derefter bevæger teknikerne sig rundt til resten af Shells servicestationer for at fjerne splitten. Shell forventer at have været forbi alle stationer inden for tre måneder. På Shells tankanlæg for lastbiler vil man dog fortsat kunne tanke håndfrit. På disse anlæg, hvor der tankes mange hundrede liter diesel ad gangen, hører det til sjældenhederne, at en chauffør glemmer brændstofpistolen.

Kør igennem den Åbent Hus Kampagne kolde tid med et smil 0.99 % Kom og mød den nye MAX familie,FORD når viMOTORCRAFT slår dørene SERVICE % – 5+ BILER op til MAX familiedage den 3. & 4.KVALITETSTJEK oktober 2015 TIL 1.99 variabel rente

fast rente

Med Ford Motorcraft service MAX FAMILIEN FRA

I weekenden tænker vi stort! Stort som i maksimal plads. Plads til frihed. Til drømme. Til hverdagen. Og til familien. Alt det får du i Fords MAX-serie: B-MAX, C-MAX og S-MAX! Vi byder på sjove aktiviteter for både store og små, og der vil være rig mulighed for at prøve bilerne og få en god bilsnak. Ses vi?

Gælder alle nye Ford-biler i perioden 1/10 til og med 16/10 2015

til 5 år+ biler får du et grundigt tjek af a dele. Bilen gennemgås af en uddannet Ford mekaniker og husk, at y altid udføres med Ford Prismatch.** masser af bil for peng

191.900 kr.

*

FORD FIESTA TREN

1.495

PRIS INKL. SKIFT AF OLIE, OLIEFILTER OG POLLENFILTER

kr.

Kom og mød den nye MAX familie, når vi slår dørene op til MAX familiedage den 3. & 4. oktober 2015 kl. 11.00-16.00 MAX FAMILIEN FRA

I weekenden tænker vi stort! Stort som i maksimal plads. Plads til frihed. Til drømme. Til hverdagen. Og til familien. Alt det får du i Fords MAX-serie: B-MAX, C-MAX og S-MAX! Vi byder på sjove aktiviteter for både store og små, og der vil være rig mulighed for at prøve bilerne og få en god bilsnak. Ses vi?

191.900 kr.

.dk

as A+

-

D

12,7-26,3 km/l, CO2 99 - 180 g/km. Fra 191.900 kr. Ekskl. levering (3.780 kr.). Bilerne kan være vist med ekstraudstyr.

Hobrovej 5 · Aars Tlf. 98 62 12 99

Hobrovej 1 - 7 9600 Aars Tlf: 98 62 12 99 www.ford.jensbuus.dkford.dk www.jensbuus.dk

Hverdage 7.30-17.30 · Mandag 7.30-19.00 · Søndag 13.00-16.00


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

SIDE 37

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Rolige omgivelser og alligevel nær midtbyen

Stor rummelig villa med flot udestue på 44 m2

Til familien som ønsker god plads!

Et godt køb!

Skal ses!

C

Kærvej 67, Aars Ud af alle villakvartererne i Aars by - så finder man ikke ét, som ligger ligeså bynært, roligt og tæt ved grønne arealer som dette. På få minutters gang kan man kort sagt komme frem til alt i byen. Ejendommen her, er en lille perle, for ikke at sige stor. Den rummer nemlig hele 215 m2 boligareal fordelt i et plan, hvilket gør, at den især henvender sig til børnefamilien eller parret, som ønsker ekstraordinært meget plads.

Velfungerende andelsforening - "Dalgaarden"

Pris/udbetaling 1.795.000/90.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 9.029/7.076 Ejerudgifter 1.987 Bolig m² 215

D

Sag 91301561

Grund Rum/ Opført/ m² vær. ombygget 798 7/4 1971/06 Kontakt tlf. 98622400

Svalevej 12, Aars Er familien på udkig efter en særdeles velholdt villa med hele 198 kvm beboelse og en have i særklasse - så er denne bolig sikkert lige noget for jer. Sælgerne har selv opført boligen tilbage i 1973 og har passet og plejet den lige siden. I 2003 har man tilbygget en udestue på hele 44 kvm og denne er opført så den bruges på samme måde som resten af huset. I udestuen er der klinkegulv med gulvvarme. Villaen ligger for enden af blind villavej i det attraktive "fuglekvarter" i Aars by. Til boligen er der en god stor garage.

Har du modtaget vores husstandsomdelte boligavis?

ANDELS BOLIG NY PRIS

Sag 91301604

Pris/udbetaling 1.895.000/95.000 Brt/nt ekskl. ejerudg. 9.453/7.407 Ejerudgifter 2.305 Bolig m² 198

Grund Rum/ Opført m² vær. 1187 6/4 1973 Kontakt tlf. 98622400

Naturskønt beliggende på stor naturgrund

NYHED

AVISEN

Det hele starter me d et gratis og uforpli gtende EDC Salgstjek!

C

Sag 91301563

Sag 91301749 Og ender med en god

Vi søger boliger Læs mere på side 26-27

Oustrupvej 8 A, Aars Denne andelsbolig er yderst attraktiv - her får du 107 m2 boligareal med en unik beliggenhed. Herudover medfølger et depotrum og endnu en mulighed for leje af carporte efter foreningens gældende regler. Planløsningen på boligen er desuden yderst gennemtænkt og man har ikke ladet noget til tilfældighederne. Her kan bl.a. nævnes et flot spisekøkken. Herudover et pænt og lyst badeværelse. Der er elevator i ejendommen. Pris Boligydelse Forbrugsafhængige forhold

335.000 5.639 717

Bolig m² 107

Grund Rum/ Opført m² vær. 6713 5/2 2002 Kontakt tlf. 98622400

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Søndergade 5 9640 Farsø

og professionel han

Find dit fritidshus Læs mere på side 34-35

del!

En drøm kan gå i opfyldelse Læs mere på side 39

Ellers kan den afhentes gratis i butikken Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Porsevej 6, Øje Sø Ved Øje Sø i Gatten ligger der mange hyggelige og flotte fritidshuse - dog er det langt fra alle, som rummer samme personlige atmosfære og har lige så mange detaljer som dette fritidshus! Huset er utroligt charmerende og rammerne er ikke at tage fejl af. Indvendigt er der synlige bjælker både i væg og loft og midt i stuen/alrummet er en yderst charmerende stenvæg bagved brændeovnen, som giver en masse hjemlig hygge og det er netop hvad dette hus kan. Pris/udbetaling Brt/nt ekskl. ejerudg. Ejerudgifter

845.000/45.000 4.489/3.445 1.034

Bolig m² 75

Grund Rum/ Opført m² vær. 3999 4/3 1988 Kontakt tlf. 98622400

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 38

30. september 2015

Efterårsstorme:

Pas på vind i haven BOLIG: Nye modetrends i danskernes villahaver rummer nye risici for stormskader, med mindre man som boligejer har taget sine forholdsregler. En klassisk dansk sommer er blevet til efterår med regn og blæst. Hvis det går, som det plejer, kan vi også forvente en storm eller to henover efteråret med deraf følgende risiko for skader på boligen. De danske boligejere kender dog efterhånden de forholdsregler, der skal tages i barskt vejr, som for eksempel at pakke havetrampolinen sammen eller at spænde den godt fast. Vi er også blevet bedre til at fælde gamle træer og fastgøre løse tagsten, inden stormen kommer. De senere år har forsikringsselskaberne imidlertid oplevet, at en ny havetrend kan skabe særlige problemer, når blæsten for alvor rammer de danske villakvarterer:

- Siden wellness-trenden rykkede fra badeværelset og køkkenet ud i haven, har rigtig mange danskere etableret flotte havelounges og lækre udendørskøkkener efter sydeuropæisk forbillede - ofte med en stor gasgrill, anretningsborde, terrassevarmere, badekar, krukker og elegante møbler. Alt sammen lækkert og dejligt om sommeren, men også en særlig udfordring, når det danske vejr spiller med musklerne, og vinden begynder at flytte rundt på det hele, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i forsikringsselskabet Alka. Det er vigtigt, at alle løse genstande i haven, også større ting som loungemøbler og grilludstyr, flyttes ind i et skur eller en lukket garage, når der varsles storm eller hård blæst. Forsikringen dækker som regel skader som følge af storm, men ikke løse genstande, der er ødelagt

af en flyvetur i stormen. - De nye livsstilstrends giver nye udfordringer i et mere ekstremt vejrlig - og det kan altså anrette væsentlig skade, hvis en loungesofa eller en parasol i teaktræ bliver taget af et kraftigt vindstød og sendt direkte mod husets panoramavinduer, slutter Lise Agerley.

Fem gode råd før stormen: - Sæt havekrukker, havestole og andet som kan blive taget af stormen indendørs. - Fjern eller fastgør løse genstande i haven, som fx trampolinen. - Fæld gamle træer og fjern grene. - Fastgør løse tagsten. - Luk alle vinduer og døre.

Selv om renten er steget en smule, er det stadig meget billigt at låne med fast rente.

Stadig billigt at låne med fast rente BOLIG: I august var den effektive realkreditrente inkl. bidrag 3,9 procent på nye lån med fast rente. Det er en stigning på 1,1 procentpoint i forhold til februar i år, hvor renterne ramte et historisk lavt niveau. Det viser tal fra Nationalbankens rentestatistik. - Selv om renterne er steget de seneste måneder, så er

det stadig rigtig billigt for de danske boligejere at optage lån med fast rente, når drømmeboligen skal finansieres. De danske familier kan i dag låne en million kroner til knap 2.300 kroner i renteudgifter inkl. bidrag efter skat om måneden for et fastforrentet lån. I februar da renterne var historisk lave, skulle man af med

knap 1.650 kr. i renteudgifter hver måned. Så selv om det på den helt korte bane er blevet lidt dyrere for boligejerne at optage lån, kan danskerne stadig glæde sig over rigtig fordelagtige lånemuligheder, siger Peter Jayaswal, underdirektør for Realkreditrådet.

Trainee/kontorelev søges til indkøbsafdelingen, GPV Electronics A/S i Aars - Er du klar til at tage ansvar og vise gå-på-mod? GPV Electronics A/S i Aars søger en trainee eller kontorelev, som brænder for at arbejde i en virksomhed, der opererer i en global virkelighed. Vi arbejder tæt sammen med GPVs øvrige selskaber i Danmark og Thailand, og har relationer til både Europa, Asien og USA. Med fokus på indkøb og logistik vil du komme i berøring med administrationen, som den fungerer i en mellemstor dansk produktions-virksomhed.

Du er :    

Som person er du struktureret, talstærk og har masser af gå-på-mod Du har mod på at håndtere opgaver selvstændigt men vil også gerne arbejde som en del af et team Du er serviceminded overfor både interne og eksterne samarbejdsparter Det er et krav, at du har gennemført et merkantilt grundforløb og gode engelskkundskaber er en fordel

Som trainee/kontorelev hos GPV får du gode udviklingsmuligheder – både under uddannelsen og som en god ballast i din senere karriere. Du vil få tildelt dine egne arbejdsområder, som udvides i forhold til dine kvalifikationer og engagement. Du vil indgå på lige fod i vores medarbejderteam som en del af et positivt og levende arbejdsmiljø med engagerede kollegaer.

GPV er en spændende arbejdsplads, som både udvikler og producerer komplekse konstruktioner for en lang række af verdens førende elektronik virksomheder. Se mere om GPV via QR-koden:

Send din ansøgning hurtigst muligt og vedhæft alle relevante dokumenter til hr@gpv.dk. Skriv venligst ”Trainee Indkøb 2015” i emnefeltet. Tiltrædelse snarest muligt. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte HR Consultant Nicolaj Ulnits på telefon 22 24 19 87.

GPV Electronics A/S – Lyngsøvej 8 – 9600 Aars – Tlf. 72191400 – E-mail gpv@gpv.dk

En undersøgelse, som Boligsiden.dk står bag, viser, at 39 procent af de adspurgte er så trætte af deres naboer, at de overvejer at flytte. Foto: colourbox.dk.

Naboen får os til at pakke flyttekasserne

Dårlige naboer kan få os til at rykke teltpælene op BOLIG: 39 procent af brugerne på Boligsiden.dk er så trætte af deres naboer, at de enten overvejer at flytte eller allerede er flyttet. Det er lige så mange som for to år siden, hvor Boligsiden.dk udførte en tilsvarende undersøgelse. Støj, husdyr, børn og lugt fra grill og tobak er noget af det, vi synes er mest irriterende ved vores naboer. Nogle gange bliver irritationen og konflikten så stor, at vi vælger at flytte. En ny undersøgelse blandt 1.253 af brugerne på Boligsiden.dk viser, at 30 procent er så trætte af naboerne, at de overvejer at flytte alene for at slippe for dem. 9 procent er allerede flyttet på

grund af naboerne. Sådan så billedet også ud for to år siden, da Boligsiden.dk første gang undersøgte, om nabokonflikter får os til at rykke teltpælene op. - Vi laver løbende forskellige undersøgelser af boligejernes forhold til deres naboer, og vi kan tydeligt se, at nabostridigheder forsat er et udpræget fænomen. Der kommer forhåbentlig løsninger i de enkelte nabokonflikter, men som nation lader mængden af konflikter til at være konstant, og det er de samme ting, der irriterer os, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk. Den gode nyhed er, at undersøgelsen fra Bolig-

siden.dk også viser, at 58 procent synes, at naboerne er helt ok. Det er dermed flertallet, der lever i fred og fordragelighed med naboerne. - Der er tit fokus på nabokonflikter og problemer i naboskabet, men vi skal huske på, at langt over halvdelen har et uproblematisk forhold til naboen. Især er vi rigtig gode til at hjælpe hinanden i ferieperioderne. Hele 92 procent af brugerne på Boligsiden. dk hjælper naboen på en eller anden måde, når naboen er på ferie fx ved at tømme postkassen, vande blomster, holde ekstra øje med boligen og så videre, siger Birgit Daetz.


Aars Avis

30. SEPTEMBER 2015

SIDE 39

TIL LEJE

Billig lejlighed

VVS fineSSe

Søges

med

Flexjobber / efterlønner med stort og lille erhvervskørekort til 15-20 timer ugentligt.

VVS-montør/ blikkenslager søges

v/Søren Nielsen • Tlf. 98 63 11 82

Tiltrædelse hurtigst muligt. Personlig henvendelse.

n e ft A s n e rt o M

Skivum Krat afholder traditonen tro en hyggelig »Mortens Aften« - ledsaget af hyggemusik!

Aftenens menü består af:

Pr. couvert:

Det store ta’ selv Dessertbord Pr. couvert:

70,00

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Vi arrangerer

Mortens Aften

Ovenpå anden vil der være mulighed for lidt til den søde tand:

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

140,00

Tirsdag den 10/11 kl. 18.00 Musikken leveres af: Leif Tolborg

Skivum Krat

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

TIL LEJE

Husk desuden vores julefroKoST i huset den 20/11 og 21/11

v/Gitte og Claus Fischer Kratvej 10, 9240 Nibe

Besøg os på www.skivumkrat.dk

Julefrokost

SÅ ER DER

I SKIVUM KRAT

DEN 20. og 21. NOVEMBER kl. 18.30 FØRST SERVERES:

Marinerede sild og kryddersild med karrysalat, æg og tomater. Fiskefilet med citron og remoulade.

DEREFTER KÆMPE JULEBUFFET

med alt hvad der hører julen til Se menu og indhold på www.Skivumkrat.dk

TIL SIDST SERVERES DER: Ris à la mandé med kirsebærsauce

Pris pr. couvert

260,-

MUSIKKEN LEVERES AF RONALD LUND

Vi leverer også julemad ud af huset Besøg os på www.skivumkrat.dk

1 vær. lejlighed til leje fra 1. oktober. 32 m2. Husleje kr. 2.800 + forbrug. Dep. 3 mdr. Tlf. 23 35 73 52

Lejlighed til leje i Haverslev

Hyggelig 2 vær. 55 m . Leje 3.400 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr. Tlf. 41 18 68 98 2

Lejlighed til leje

Himmerlandsgade 53, 1. sal 3-vær., 82 m2. Leje 4.900 kr. pr. mdr. + forbrug. Nyt køkken og bad. Stor sydvendt tagterrasse. Tlf. 23 26 90 11

Til leje

2 værelses, 49 m2 kr. 2.800,- + forbrug. 2 værelses, 73 m2 kr. 3.300,- + forbrug. Haverslev Tlf. 21 74 84 98 (efter kl. 16.00)

Aars midtby

Ny istandsat, 3 vær. lejlighed 76 m², vaskemaskine, tørretumbler, kabel-TV. Leje 4.850 kr. pr. mdr. + forbrug. Dep. 3 mdr. leje. Tlf. 40 62 13 31/ 28 29 73 31

Til leje Aars midtby

75 m . Indretning: 2 stuer, 1 sovevær., køkken og bad. Husleje kr. 4.200 + forbrug. Dep. 3 mdr. Udlejes snarest. Tlf. 28 96 38 62 2

Kontor udlejes

På Himmerlandsgade 101, 1. sal udlejes 213 m2 kontor. Lokalerne fremstår i pæn stand og indeholder 6 rum af varierende størrelse samt toilet og køkken. Der er adgang til lokalerne fra såvel Himmerlandsgade samt Søndergade. Lokalerne egner sig til kontor, undervisning klinik mv. Parkeringspladser medfølger. Kontakt tlf. 23 26 90 11

v/Gitte og Claus Fischer Kratvej 10, 9240 Nibe Tlf. 98 66 61 34 Ring og få tilsendt prisliste

Bordreservation:

Tlf. 98 66 61 34

Besøg os på www.skivumkrat.dk

Stor 2 værelses udlejes pr. 1. oktober 2015. Kr. 3.700,- + forbrug. Tlf. 21 26 28 48

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

Til leje - Solbakken

64 m opf. år 2000. Entre, stue m. udg. til terrasse og have, stort sovevær., spisekøkken, badevær. m. brus. Klinke og parketgulve overalt. Udhus. Højisoleret. Husleje kr. 4.950 pr. md. + forbrug. 2

Himmerlandsgade 37, 2. sal

Lejlighed på 80 m2, med spisekøkken, badevær. m. brus., stue og 2 vær. Husleje kr. 4.900 + forbrug. Tlf. 22 52 12 77 / mail: birgitolesen@mail.dk

KØB OG SALG

BOX-RUM 10 m - 30 m 2

3

Pr. måned kr. 350,www.lagerboksen.dk

21 27 95 02

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Træpiller sælges 1.750 kr. pr palle.

ring på Tlf. 40 63 38 29

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

KØB OG SALG

SælgeS

Brugte stilladstraller til bænke, haveborde m.m.

Stk. kr. 125 • 5 Stk. kr. 500

Husk Mortensaften tirsdag den 10. november

Skivum Krat

Lejlighed i Aars

KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

BLANDEDE

Aars

På Himmerlandsgade 103, 1. sal, udlejes 5 vær. lej­ lighed med stor sydvendt tagterrasse. Lejligheden er 133 m2 og består af 4 vær. samt stue og spise­ stue. Kontakt tlf. 23 26 90 11

AARS BOLIGFORENING

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Bordbestilling er nødvendig!

98 66 61 34

Tlf. 99 36 66 04

SUNDHED & VELVÆRE

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

med tilbehør

Velindrettet 3-vær. lejlighed på 93 m2. Beliggende på svalegang over Rema 1000 (indgang fra Th. Eriksens Vej). Stor altan. Husleje kr. 3.950 pr. mdr. + forbrug. Yderligere oplysninger: www.escot.dk

Julles VVS v/Bruno Nikolajsen Nygårdsvej 7 • 9600 Aars • Tlf. 98 62 20 56

Tlf. 96 98 01 01

Helstegt and

Farsø Rådhuscenter

Lejlighed udlejes

Vinduer, vinduespartier, døre, fejlmål.

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

Telefon 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk

Affaldstræ til fyret.

SælgeS billigt!

tlf. 25 52 49 41


HER!

Aars Avis

SIDE 40

Brugt plæneklipper. sælges B.S. motor. Pris 300,-. Jeg kan måske rep. din gamle maskine. Træffes efter kl. 15.30 Tlf: 30 31 98 94

Himmerlandsavisernes

loppemarked 89.121 eksemplarer

Ekspantionsbeholder ok. 250 kr. 2 høje sider til hesteboks 1500 kr. Bordvægt flad m. skydelodder 39 kg 1500 kr. Ferguson 35, pæn 7.800 kr. Bagdæk til Ferguson 10/28 400 kr. Tlf: 86 69 60 89

HIMMERLANDS AVISERNE

Grøntsager sælges fra marken: Kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinak, porrer, syltegræskar, persille, rodpersille, løg, rødkål og pyntegræskar. Grandgaardsvej 44, 9620 Aalestrup. Tlf: 51 29 51 63

Syv lokale aviSer for Samme priS!

Haveplanter i potter klar til efterårsplantning, f.eks.bunddækkepl., stensbedpl., stauder, forskellige slags pæoner, hortensia, liljer, rhododendron, prydgræs, geranium fra kr. 10Tlf: 98 62 14 15/41 17 45 55

...fra kyst til kyst

Kongskilde harve, 29 tands, meget fin, 4.500 kr. Plov Øverum, 2 furet m.tallerkener og skrælder, lange muldplader, høj model, ikke slidt 2.500kr. Frontlæsser ”Cift” med greb, 1.500 kr. Tlf: 86 69 60 89 Playstation 2, 250,- kr. Sølvgrå damecykel, 7 gear, 1996, Everton Citybike model Uptown, 700,- kr, Originale tagbøjler Opel Insignia, 4-dørs., 500,- kr. Originale tagbøjler, Opel Vectra C, 5-dørs. 500,- kr. 1 stk. Recaro-sæde, 450,- kr. (bedst efter kl. 16) Tlf: 20 40 80 39 Røverkøb: helt ny og ubrugt 4-personers sofa (Bolia) sælges for 4.500 kr. Oprindelig købspris 25.000 kr Tlf: 40 79 37 26 Sct. Bernhards hvalpe, ægte, sælges 2.000 kr. Tlf: 25 66 85 73

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag og søndag d. 3. og 4. oktober kl. 10.0016.00. Ledige stande udenfor. Loppepigerne Tlf: 52 17 71 72

- en stærk løsning…

Træ sælges, 100 kr. pr. rm. 1500 L lagertank 1.500 kr. Orlan brændefyr 25 KW 1.000 kr

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Tlf: 41 49 09 43

KØBES: 1 bagdæk til Ford 550 16,9-1428 - med godt mønster, evt. billigt nyt. Tlf: 86 69 60 89 Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34 Samler søger bajonetter og sabler (militære) og dragonhjelme Tlf: 21 84 61 92 Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Købes: Gammelt jern og skrotbiler købes/afhentes, op til kr. 2300,- alt efter stand. Tlf: 40 28 61 89

SÆLGES:

2 stk. antikke trædesymaskiner ”Singer” 450 kr./stk. 1 udstillingsskab med 4 hylder - 5 skråt op i front 50+50+200 cm, solidt, lys eg 1200 kr. Børneskrivebord 300 kr. Tlf: 86 69 60 89 B&O anlæg m/højttaler Beocenter 2300 Beolab 2000 Afhentningspris: 3500kr. Tlf: 51 25 72 46 Gammel hestejumbe fra ca. 1898, fremstår i rimelig stand. Pris-ide kr. 1.200.- Evt. bytte med andet. Tlf: 23 92 11 97

HIMMERLANDS AVISERNE

Havestole, 6 stk. antracitgrå stel, grå/brun nonwood sæde og ryg, 5-pos., samlet 1.200,- kr. (bedst efter kl. 16) Tlf: 20 40 80 39

Hækplanter, Hækplanter: Liguster ”Liga” store sunde planter med godt rodnet. Tlf: 23 39 16 05 Højseng 300,-. Træningsvægt 1.300,-. Kompressor, stor 1.300,-. Damecykler 700,-. Kontorbord 500,-. Sovesofa 100,-. Skænk 500,-. Mobiltelefon Nokia 250,-. Tlf: 30 66 60 99

Vølund el-strygerulle Brugt, fungerer upåklageligt Højde:95 cm Bredde: 88 cm Dybde:39 cm Pris: 900 kr. Tlf: 20 93 28 56 Campingvogne opstaldes for vinterhalvåret kr. 750,-. Blærevej 114. Tlf: 51 16 25 30/30 69 67 43 Vinterdæk 4 stk. Kleber 205/5516, pris 1500 kr. Herrecykel, damecykel, cykeltrailer, trædrejebænk, Sofabord lys bøg. 4 stk. Michelin 195/65-15, pris 900 kr. Tlf: 23 41 90 86 ”Flytte sammen ” loppemarked Lørdag/søndag 3.-4. oktober kl.10.00 - kl.16.00 Møbler, lamper, pynteting osv. Vokslevvej 30 Tlf: 21 22 03 66

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

BETALING:

Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. DerLTH kan Husqvarna plænetraktor annonceres køb, salg, bytte ogAutomatic »gives væk« af 13012,5medHK Hydro næstenkr. alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede 3600 personer og virksomheder kan61 IKKE67 bruge Tlf: 28lop23

annonce@ himmerlandsgruppen.dk

Brænde Brænde -w løvtræ og grantræ, sælges i meterstykker eller savet og flækket, evt. levering. Flis sælges. Tlf: 31 38 25 92/40 88 71 40

Brænde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv fra kr. pr. m 295,-. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28loppemarkedet 59 12 49/21 26til?43 30 Hvad KAN bruges

pemarkedet, men henvises til avisens øvrige

spalter. Jagtriffel, model Parker Hale. Kaliber 3006. Pris 1.500 kr. Hvilke effekter kan IKKE Tlf:annonceres? 22 18 37 63 Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncer-

Pæn 2-sommerhuse, og 3- personers ing af: brugt Ejendomme, grunde, biler, rustfarvet lædersofa. Nypris campingvogne, motorcykler og landbrugsmask16.000 kr., sælges for(Disse 1800 iner, herunder også traktorer. tingkr. henTlf:EJENDOMSSIDER, 61 15 35 99 vises til henholdsvis avisens

MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt.

Røverkøb! Helt ny og ubrugt til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE 4-personers sofa (Bolia) sælges indrykke annoncer med angivelse af dato og for 4.500 kr. Oprindelig købspris klokkeslæt.krDisse annoncer henvises til rubrikken 25.000 BEKENDTGØRELSER. Tlf: 40 79 37 26

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

LOPPEMARKED

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året W igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

KONTANT VED INDLEVERING AF ANNONCEN, ELLER SEND VIA E-MAIL:

OG OVERFØR BETALINGEN VIA SWIPP

TLF. 24 61 42 73

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler, design, retro, teak. Lørdag og søndag 10-16 Tlf: XX XX XX XX

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

30. september 2015

Telefon:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, Flot velourstue. Meget velat der kan holdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX GOd fOrNøjElSE! være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, helligdagene året CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER. igennem.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne

Profile for Aars Avis

Ars 20150930  

Ars 20150930  

Profile for ugeavis
Advertisement