Page 1

Til samtlige husstande

89. årgang - Nr. 35

ONSDAG 26. august 2015

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Veteraner fra Aars skal kæmpe om oprykning til Eliterækken Aars Tennisklubs veteraner har vist storform i denne sæson

Tæpperne i messecentret skal kunne holde til lidt af hvert.

Nye gulvtæpper til hæle og traktorer ■ AARS: Gulvtæpperne i Messecenter Vesthimmerland i Aars bliver ikke skiftet hvert år. Faktisk er det 10 år siden sidst. Men nu er der bestilt 2500 kvadratmeter tæppe til Hal 1. De fleste messecentrer har betongulve, men i Aars holdes der fast i tæpperne. - Tæpper giver andre muligheder, blandt andet til konferencer som vi gerne vil gøre mere ved, forklarer direktør Nicolaj Holm, Messecenter Vesthimmerland. Han er dog klar over, at det giver udfordringer, når

tæpperne både skal kunne klare de fine sko, være brandsikre og samtidig være stærke nok til at der kan køre traktorer på dem. - Vi er tæt på at være det eneste sted, hvor der må køre traktorer på gulvtæpperne. Men vi har valgt at fortsætte med tæpperne. Det giver en bedre fornemmelse for gæsterne, vurderer Nicolaj Holm. Tæppet lægges på lige efter Kimbrerskuet. Det tager cirka fire dage at lægge 2500 kvadratmeter tæppe.

■ TENNIS: I mange år har Aars Tennisklub haft to veteranhold, men efter omlægningen af rækkerne, hvor der skete ændringer i årgangene i de forskellige rækker, har klubben i år kun et hold. Til gengæld har holdt klaret sig så godt, at det er gået ubesejret igennem rækken, dog blev det til uafgjort mod Stautrups veteranhold. I den sidste hold kamp mod Hasle Tennisklub skulle holdet fra Aars mindst have en sejr på 4-2 for at være sikret kampen om det Jyske Mesterskab i 50+ A-rækken. Aars stillede op med Agnethe Lorenzen, Poul Glerup, Jan Folkerman og Poul Erik Pedersen. Der blev aldrig rigtig spænding om holdkampen - dertil var Aarsspillerne for stærke.

Aars Tennisklubs veteraner møder i dag onsdag Ry i kampen om det jyske mesterskab, og inden længe skal de grandvoksne ketsjersvingere fra Aars forsøge at sikre sig oprykning til landets bedste række i deres aldersklasse. På billedet ses fra venstre Poul Glerup, Jan Folkerman, Agnethe Lorentzen og Poul Erik Pedersen. Derudeover har Anette Johnsen og Jørgen Brink Laursen været med til at sikre sæsonens imponerende resultater.

Kun damesinglen blev tabt efter en matchtieb-

,ŝŵŵĞƌůĂŶĚ For tryghed og vished

^ŝŬƌŝŶŐΘ/d

By Night

^ŽŵŵĞƌĞŶƐŶŽŬďŝůůŝŐƐƚĞƚLJǀĞƌŝĂůĂƌŵ

r e t d n u b e t t o l F r. stk. 39,-

åbent til kl. 22.00...

CISILIA

på Kimbrertorvet

, 0 5

P

Når butikkerne holder

Kl. 18.00 synger

Modstanderen i kampen om det jyske mesterskab bliver Ry Tennisklub, og kampen spilles onsdag 26. august i Ry.

ůĂƌŵͲŽŐŽǀĞƌǀĊŐŶŝŶŐƐƐLJƐƚĞŵĞƌ

TØRVEJR Kimbrertorvet overdækkes torsdag

reak, der faktisk også lå til en Aars-sejr, men så tog

Hasle­damen fire bolde i træk og vandt tiebreaken 10-8. Resultaterne blev som følger med Aars spilleren først: Agnethe Lorentzen - Sine M. Johansen 6-3, 2-6, 8-10. Poul Glerup - Jens W. Petersen 6-2, 6-4. Jan Folkerman - Søren B. Madsen 6-2, 6-2. Poul Erik Pedersen – Mikael M. Jensen 6-1, 6-2. Agnethe Lorentzen/Jan Folkerman - Sine M. Johansen/Jens W. Petersen 6-0, 6-1. Poul Glerup /Poul Erik Pedersen - Søren B. Madsen/ Mikael M. Jensen 6-1, 6-2.

2 for

WĂŬŬĞŶŝŶĚĞŚŽůĚĞƌ

ϭdžƚLJǀĞƌŝĂůĂƌŵ;ƚĂůĞͬ^D^ͬWWΎͿ ϮdžĂĚŐĂŶŐƐďƌŝŬŬĞƌ ϭdžƚƌĊĚůƆƐƌƵŵĨƆůĞƌ ϭdžƚƌĊĚůƆƐĚƆƌŬŽŶƚĂŬƚ WWƟůƐŵĂƌƚƉŚŽŶĞ ;ŶĚƌŽŝĚͬ/K^Ϳ

WƌŝƐŬƵŶϮϰϵϱ͕Ͳ ŝŶŬů͘ŵŽŶƚĞƌŝŶŐ

ΎƚĂůĞͬ^D^ͬWWŬƌčǀĞƌŵŽďŝůĂďŽŶŶĞŵĞŶƚŚŽƐĞŶǀĂůŐĨƌŝƚĞůĞƵĚďLJĚĞƌ

DĞƐƚĨŽƌĞƌŚǀĞƌǀ

dŝůďƵĚƌĞƐƚĞŶĂĨϮϬϭϱ

'ƌĂƟƐŽǀĞƌƚĂŐĞůƐĞĂĨĂůĂƌŵĂŶůčŐΎ ^ƉĂƌϱϬйƉĊŽǀĞƌĨƆƌƐĞůƟůŬŽŶƚƌŽůĐĞŶƚƌĂůΎ Ύ>čƐŵĞƌĞƉĊǁǁǁ͘ŚŝŵŵĞƌůĂŶĚͲƐŝŬƌŝŶŐ͘ĚŬ

ůƟĚďŝůůŝŐƐƚŵĞĚͲŽƉƐčƚŶŝŶŐĂĨŶĞƚǀčƌŬͲĚĞƐŝŐŶĂĨŚũĞŵŵĞƐŝĚĞƌͲƌĞƉĂƌĂƟŽŶĂĨƉĐ

ƚůĨ 30 711 722

ǁǁǁ͘ŚŝŵŵĞƌůĂŶĚͲƐŝŬƌŝŶŐ͘ĚŬ


2 Ugens navne

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Runde fødselsdage

75

Leo Lange Nielsen, Dalstrøget 13, Aars, mandag, 31. august.

70

Svend Egon Nielsen, Ingemansvej 9, Aars, lørdag, 29. august.

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00?

65

Else M. H. Sørensen, Villavej 7, Haubro, mandag, 31. august.

Nygifte

Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Jubilæum FARSø BEGRAVELSESFORRETnInG Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet

Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

I artiklen om Ældre Sagens Telefonstjerne i sidste uge skrev vi, at formanden er Arne Thorsø Pedersen. Det er ikke korrekt. Formandens navn er Arne E. Petersen. Vi beklager fejlen.

Fra politiets døgnrapport Webergrill forsvandt AARS: En villa på Gislumvej i Aars blev fra fredag til mandag udsat for tyveri. Her lykkedes det de ubudne gæster at slippe væk med en Webergrill på vogn med en tilhørende gasflaske og overtræk. Derudover snuppede tyvene seks sorte havestole i flet samt seks hynder og en hyndeboks.

Bil mistede nummerplader

Viet: Heidi Sørensen, Hornum, og John Johansen, Hvalpsund. Fotograf: Boas Photoart, Gatten.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Rettelse

Margit Holst, Ansgarsvej 8, Aars, kan i morgen torsdag fejre 40 års jubilæum hos virksomheden GPV Electronics A/S. Hun blev i sin tid ansat ved den daværende elektronikfabrik Søren T. Lyngsø A/S i Aars som montrice og avancerede til værkfører. Efter GPV Electronics overtagelse af virksomheden i Aars har Margit Holst fra 1999 arbejdet i dokumentationsafdelingen med bl. a. arbejdsinstruktioner til produktionen og er en vellidt og loyal kollega.

AARS: En bil som var parkeret på Hjortkærsvej i Aars mistede i weekenden begge nummerplader. Pladerne bar registreringsnummeret SU 39657.

To indbrud i Haverslev HAVERSLEV: På Tranevej i Haverslev havde to huse i sidste uge besøg af tyveknægte. Det ene hus fik opbrudt et soveværelsesvindue med et koben, hvorefter tyvene ledte i hele huset efter koster. Ejerne kunne ikke umiddelbart efter indbrudet skabe sig et overblik over, hvor meget der var forsvundet. I det andet hus havde gerningsmændene skaffet sig adgang til adressen på samme måde, og herfra havde de forsynet sig med fire guldringe samt yderligere koster - ejerne havde dog ikke overblik over omfanget umiddelbart efter tyveriet.

Haveselskabet har 50 års jubilæum VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Havekreds fejrer i år 50 års jubilæum, og hvad er mere naturligt for en haveforening end at fejre jubilæet i en stor have. Jubilæet er derfor lagt i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup lørdag, 29. august. Medlemmerne skal naturligvis se rosenparken, men også fejre foreningen. Det sker med en jubilæumsfest og et interessant foredrag. Det er lykkedes Vesthimmerlands Havekreds at få direktøren for Haveselskabet Charlotte Garby til at komme og fortælle om Haveselskabets virksomhed og fremtidsplaner. Charlotte Garby har gjort en stor indsats for Haveselskabet gennem de seneste år. Vesthimmerlands HaveSmå rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

kreds har haft plus i regnskabet i flere år. Det betyder, at foreningen kan holde jubilæumsfesten og lade medlemmerne deltage billigt. Der bydes naturligvis på rundvisning i rosenparken, forret, hovedret og drikkevarer. Arosia koret kommer også forbi og synger et par sange. Vesthimmerlands Havekreds’ første formand var Asta Kjeldsen. Blandt de første medlemmer var blandt andet Poul Erik Brander. Han kommer til jubilæumsfesten. I dag driver Poul Erik Brander Orangeriet Nandina. Poul Erik Brander i 1964 blev ansat ved den daværende Statens Forsøgsstation i Hornum. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

26. AUGUST 2015

Ugens portræt

Jim Gruss elsker haven og rejser Det er sjovt at være med der hvor der sker noget. Det er en af grundene til at Jim Gruss har påtaget sig opgaven som formand for Vesthimmerlands Havekreds. Han har nu haft posten i syv til otte år, og foreningen har rigtig mange aktiviteter. Vesthimmerlands Havekreds fejrer 50 års jubilæum på lørdag, 29. august med en jubilæumsfest i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup. For Jim Gruss er det vigtigt, at foreningen har mange aktiviteter, også selv om nogle af dem ikke kan betale sig rent økonomisk. Men samlet over året så plejer der at være overskud i foreningen. Jim Gruss har i dag passeret de 70 år, og han har tid til at stå bag de mange aktiviteter. Han er dog ikke alene om det. Der er flere af medlemmerne, der også er flinke til at arrangere. Men Jim Gruss står for tilmeldingen til jubilæumsfesten. Han stod også for tilmeldingen, da havekredsen i foråret arrangerede en tur til London, for at se Chelsea Flower Show. Netop det at arrangere rejser har Jim Gruss gjort meget i. Gennem flere år arrangerede han rejser rundt i hele verden - ofte i samarbejde med rejsebureauer. Han har været i New Zealand, Borneo, Sydamerika og naturligvis hans hjemland USA. Alle stederne har han fået inspiration til haven på Ryttervej 21 i Aars. Sammen med ægtefællen Birthe Gruss har han en 6000 kvadratmeter stor parklignende have. Der er mange spændende planter i haven, f.eks. hosta, dagliljer, iris, juleroser, silkepæoner (også Itoh), trillium, frilands orkideer og rhododendron. Haven holdes åben for publikum flere gange om året. Mange besøger haven, hvor de også kan opleve to store vandpartier med vandløb. Haven er opdelt i flere rum med mange udsigts-

Jim Gruss.

steder og bænke. Der er lagt vægt på lav vedligeholdelse, idet haven er anlagt med bunddække under stor set alt. Men alligevel bruge parret mange timer på haven. Jim Gruss kom til Danmark for over 40 år siden. Det var Birthe Gruss der trak ham over Atlanten. Jim Gruss er landbrugsuddannet i USA. I Danmark blev han godkendt som agronom. Det førte til en ansættelse på Aars Landbocenter, hvor han arbejdede i over 25 år som konsulent i kvægbrugsafdelingen. Det var i den periode han begyndte at arrangere rejser ud i verden. Hjemlandet USA har trukket i mange år, og familien har skiftet lidt mellem Danmark og USA. Men nu er det besluttet, at de bliver boende i Danmark - selv om de nu har en søn, der bor i USA. Ham rejser Jim og Birthe Gruss over for at besøge i september. Haven og planter har altid interesseret Jim Gruss, faktisk lige siden han var barn. I dag nøjes han ikke med at passe og plante i sin egen have. Han har også startet et lille planteimportfirma. Igennem firmaet kan medlemmerne af Havekredsen bestille smukke og lidt usædvanlige planter til haven. Jim Gruss glæder sig til jubilæumsfesten og det fremtidige samarbejde i Havekredsen.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

26. AUGUST 2015

Vor elskede søn og bror

Per Kristensen er stille sovet ind efter lang tids sygdom Aars, den 21. august 2015

Tove Claus og Lene Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke onsdag den 26. august kl. 13.00 Højtideligheden slutter ved kirken

SIDE 3

Aars Seniorer

Danseaften på Kimbrer Kroen, Aars fredag den 28. august kl. 19.00 - 23.00. Musikken leveres af ”Nullermændene”, Aars. Alle er velkomne. Bestyrelsen

Vestrup Skole holder Åben skole

tirsdag den 1. september kl. 18.00 - 21.00 Der er fællesspisning kl. 18.00. Pris kr. 30, - inkl. kaffe/the med kage. Medbring selv service. - Der en efterspørgsel efter kunne hæve euro lige så nemt som danske kroner, og den efterspørgsel vil vi gerne imødekomme, siger bankdirektør Lars Thomsen fra Jutlander Bank.

Så er der euro i pengeautomaten AARS: Jutlander Banks første ”euromat” står på Markedsvej i Aars Ønsker du kroner eller euro? Det valg bliver alle, der fremover hæver penge i Jutlander Banks pengeautomater, stillet over for. Jutlander Banks første pengeautomat, der også kan udlevere euro, er netop taget i brug ved bankens hovedsæde på Markedsvej i Aars. Hen over de næste uger bliver bankens øvrige pengeautomater opgraderet, så 31 hæveautomater indeholder eurosedler. - Der en efterspørgsel efter kunne hæve euro lige så nemt som danske kroner,

og den efterspørgsel vil vi gerne imødekomme, forklarer bankdirektør Lars Thomsen fra Jutlander Bank. - Danskerne er et rejsende folkefærd, og nu behøver kunderne ikke komme i bankens åbningstid for at hente valuta til rejser i euro-zonen. For enhver, der bruger et kort fra Jutlander Bank i automaten, er det gratis at hæve euro, fortsætter Lars Thomsen. Kort fra andre pengeinstitutter kan også bruges, men så skal der betales et gebyr på 50 kroner.

Visit-bestyrelse indleder arbejdet VESTHIMMERLAND: Turismeorganisationen VisitVesthimmerland har holdt sit første, konstituerende bestyrelsesmøde efter byrådets beslutning om at omdanne VisitVesthimmerland fra at være en udelukkende kommunal opgave og offentlig organisation til en selvejende institution. ”Det nye” VisitVesthimmerland´s første bestyrelse har konstitueret sig med direktør Claus Birk Larsen, Himmerland Golf & Spa Resort, Gatten, som formand, fhv. bankdirektør Poul Damgaard, Aars, næstformand , Line Myrup Gregersen, Branding Løgstør, valgt af handelsstandforeningerne i Vesthimmerland, Jan Dyregaard, formand Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune og Lars Falk, adjunkt UCN - Hospitality and Experience Management. Herudover har udviklingschef i Vesthimmerlands Kommune, Anna Oosterhof, en plads i bestyrelsen som

observatør. - Bestyrelsen vil sikre, at der etableres en professionel ledelse og et tæt samarbejde med alle kommunens turismeaktører, Vesthimmerlands Kommune og andre interessenter indenfor turisme og erhvervsudvikling. En af de første opgaver bliver at få udmøntet den tidligere vedtagne ”fyrtårns strategi” for turismen i Vesthimmerland, siger Claus Birk Larsen. Strategien forudsætter et tæt og forpligtende samarbejde og partnerskab med de enkelte turismeaktører, og i særdeleshed med handelstands-, erhvervs- og turistforeningerne i Løgstør, Aars, Farsø og Aalestrup. Der udføres allerede et stort lokalt og frivilligt arbejde, som er afgørende for ikke bare den lokale udvikling – men for turismeudviklingen på tværs af hele kommunen. - Dette lokale arbejde og engagement bakker VisitVesthimmerland helhjertet op om, siger formanden.

Vores kære elskede far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar

Friis Pedersen * 17. december 1924 er stille sovet ind Aars, den 23. august 2015

Birthe og Kaj Søren og Else Thomas og Vicki Jesper og Pernille Helena og Lasse Nadia og Frederik Mads og Lærke Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 28. august kl. 13.00

TAK EFTER DØDSFALD Hjertelig tak for deltagelse ved

Poul Erik Elkjærs bisættelse fra Vognsild Kirke En særlig tak til Helga og Iver, samt personalet og beboerne på Plejehjemmet Østermarken for kærlig pleje og omsorg

Ruth og Poul

KÆRE LEO

Hjertelig tillykke med din 75 års fødselsdag den 31. august. Kærlig Hilsen Birthe, børn og børnebørn

40 ÅRS JUBILÆUM

Margit Holst, Ansgarsvej 8, Aars kan torsdag den 27. august 2015 fejre 40 års jubilæum hos GPV ELECTRONICS A/S. Margit startede ved den daværende elektronikfabrik Søren T. Lyngsø som montrice og blev senere værkfører for forskellige produktionsafdelinger. Margit har også arbejdet med produktionstekniske opgaver og tidsstudier. Siden 1999 har Margit arbejdet i dokumentationsafdelingen, hvor hun blandt andet udarbejder arbejdsinstruktioner til produktionen og beregner tider til tilbudsgivning. Margit har igennem alle årene været en meget vellidt, god og loyal arbejdskollega. Firmaet ønsker hjertelig tillykke med jubilæet og takker samtidig for godt samarbejde gennem alle 40 år. GPV ELECTRONICS A/S

Overskriften er denne gang: Loppemarked - kom og gør en god handel

Både voksne og børn er velkomne til at lave salgsstande i skolegården. Såfremt vejret tillader det, afholdes hele arrangementet i skolegården. I tilfælde af dårligt vejr flytter vi ind i Minihal Vestrup. Tilmelding til spisning senest 28. aug. til skolen eller Kernehuset.

Samtale i morgenen!

Lørdag, den 29. august, kl. 9. 30 - 10.30 i Sognehuset, Hornum. Til et rundstykke og en kop kaffe prøver vi at åbne for nye indsigter ved hjælp af en salme. En anderledes og hyggelig måde at være sammen på. Der kræves ingen forudsætninger. Alle er velkomne! Venligst fra Inge Frandsen, sognepræst Tirsdag, den 1. september, kl. 9.30 Sang for de mindste i Ulstrup kirke Alle børn i alderen ½ - ca. 3 år er velkomne! Rytmik, sang og fortælling i kirkerummet.

KIRKENS BØRNEKLUB

Se her - Alle børn!

Vi mødes til en ny sæson i Aars Kirkecenter www.aarskirke.dk lørdag den 29. august kl. 10.00 - 12.00. Alle børn fra ca. 4 år er meget velkomne! Hilsen lederne i børneklubben Vil du vide mere - kontakt: Else Roed, tlf. 30 34 11 15 eller Karen Marie Ostersen, tlf. 98 62 17 77/61 77 07 67

www.aarskirke.dk

Røde KoRs søgeR fRivillige til familienetvæRK

Røde Kors i Farsø vil starte et familienetværk op, som støtter og styrker børnefamilier i en socialt udsat position. Planen er at mødes 1 gang om måneden med familierne til fx. fællesspisning og andre hyggelige aktiviteter. Har du mon lyst til at være frivillig i familienetværket 3-6 timer om måneden? Ring til formand for Farsø Røde Kors og hør mere på telf. 96 49 40 30

rødekors.dk


Aars Avis

SIDE 4

26. AUGUST 2015

Himmerlands

UDVIKLINGSRÅD - koret ved Ulstrup-Gundersted Kirker Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

SKER…

Byrådet inviterer indenfor Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars. Torsdag den 27. august 2015, kl 16.00. Dagsordener og referater kan findes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Bevægelseskoncert: Sig hej til Jumbo For de 2-6 årige og deres familier. Karina spiller og synger om sin bedste ven, elefanten Jumbo. Efter koncerten er der aftensmad. Torsdag den 10. september kl. 17. på Farsø Bibliotek. Billetter 20 kr. på himmerlandsbilletten.dk Se mere på www.vhbib.dk

Invitation til Reception Kære venner af Himmerlands Udviklingsråd og andre samarbejdspartnere,

BL

Med venlig hilsen Bestyrelsen i Himmerlands Udviklingsråd Tlf. 98 62 20 66 post@himur.dk

Erhvervschef Dan Skovgaard

www.himur.dk

Kom og vær med når byggemodningen ”Idunsvej” i Farsø bliver indviet Tirsdag den 1. september kl. 14:00. Se mere på kommunens hjemmeside.

MEDDELELSER

Lukket for borgerhenvendelse På grund af faglig temadag har Socialafdelingen, administrationsbygningen, Torvegade 15, Løgstør og Behandlerhuet Vest, Anlægsvej 32, Aars lukket for alle borgerhenvendelser Torsdag den 27. august 2015.

Udvidelse af husdyrbrug • Hobrovej 193, 9670 Løgstør Afgørelsen kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser.

Vi holder kaffepause ca. kl. 20.00 til 20.20. Humørdans er en herlig blanding af vidt forskellige danseformer, som f.eks. Cha-cha-cha, Quickstep, Tango, Vals og forskellige fællesdanse. Ekstra undervisning for begyndere tilbydes. Husk at medbringe jeres gode humør, samt “kaffekurv” til lidt hyggeligt samvær i pausen, hvor vi også synger et par sange. HUSK SKIFTESKO Prisen er 550 kr. for 20 gange. Betaling 3. gang. Leder er Inge Myrup, tlf. 98 66 90 60 el. 40 43 90 60.

National flagdag 2015

INVITATION

Indvielse Idunsvej

ÆRE

Humørdans i Blære

VI STARTER TIRSDAG DEN 29. SEPTEMBER, i Blære Multicenter, Gl. Blærevej 58 med følgende program: Begyndere/let øvede kl. 19.00 - 20.00 Øvede kl. 19.45 - 21.30

Der vil være et let traktement i forbindelse med arrangementet.

Billetter 75 kr. inkl. kompendium på himmerlandsbilletten.dk Se mere på www.vhbib.dk

Se mere her www.vhbib.dk

Venligst organist Anne Elisabeth Appel Tlf. 98 21 70 19/26 40 31 34

Receptionen finder sted på Messecenter Vesthimmerland i Aars, Messevej 1.

Strikkeworkshop med Lene Randorff med udgangspunkt i hendes nyeste strikkebog. Medbring pinde nr. 3 og 4 samt garn, der passer til. Torsdag den 10. september på Farsø Bibliotek.

Billetter 30 kr. inkl. materialer på himmerlandsbilletten.dk

Velkommen til alle - nye som gamle korister.

Fredag d. 4. september kl. 13.00 til ca. 15.00

Mere strik fra tiden - til tiden

Genbrugssmykker Vær med når Anette Bröner leger med genbrugsmaterialer og tryller pc-kabler og theposer om, til farvestrålende brocher og flotte halskæder. Især for voksne. Fredag den 4. september kl. 15-17

Tid: kl. 19.00-21.00 med indlagt kaffepause. Sted: Sognehuset, Elmevej i Hornum.

I anledning af Jørgen M. Jørgensens fratræden som Erhvervschef i Himmerlands Udviklingsråd, vil det glæde bestyrelsen samt Jørgen og Dan at se dig og eventuelle kollegaer til en kombineret ”farvel og goddag” reception:

Messevej 1A 9600 Aars

Kreativ fredag på Løgstør Bibliotek

begynder efterår sæsonen onsdag den 26. august, 2015.

Lørdag den 5. september Vesthimmerlands Kommune, Mariagerfjord Kommune og Rebild Kommune markerer i fællesskab den nationale flagdag, lørdag den 5. september, ved at invitere veteraner og udsendte til et arrangement i RebildPorten, Rebildvej 25A, 9520 Skørping. Hvis du er bosiddende i en af de tre kommuner og har været udsendt af forsvaret, politiet eller beredskabsstyrelsen som en del af Danmarks internationale missioner, er du velkommen til at deltage.

PROGRAM:

11.00:

Velkomst ved borgmester Leon Sebbelin, Rebild Kommune 11.10: Tale ved distriktschef, oberstløjtnant Jan Johansen 11.25-12.15: Uformelt samvær. Der serveres en sandwich og en lille forfriskning Tilmelding til arrangementet kan ske pr. mail til borgmesterkontor@vesthimmerland.dk eller pr. telefon til 99 66 70 06 senest mandag den 31. august 2015.

Aars Tværfaglige Efterlønsklub

Starter op igen efter ferien. Løvfaldstur til Grønhøj Kro torsdag den 17. september 2015 afgang fra Kimbrerkroen kl. 11.00. Vi kører til Grønhøj Kro og nyder en lille frokost. Når vi har spist vil kromanden fortælle og underholde samt synge nogle Morten Korch sange sammen med gæsterne. Der vil blive mulighed for at se Morten Korch museet - landbrugsmuseet samt Kartoffeltysker museet. Hvis der er stemning for et ophold hos Grønhøj garn gør vi det. Efter spisning og kik på museet kører vi til Kongenshus Kro og ser udstillingen om heden og mindeparken. Efter opholdet kører vi ud i mindeparken. Der vil blive serveret kaffe ved bussen. Hjemturen går over Dollerup Bakker og Hald Sø. Hjemkomst ca. kl. 17.00. Pris kr. 250,-. Tilmelding senest den 9. september. Ved tilmelding betales kr. 100,- i depositum. Tilmelding til: Gudrun Pedersen tlf. 98 62 44 62 mobil 61 75 11 62 eller til Jytte Madsen tlf 98 62 37 06 mobil 21 69 36 10. HUSK bowling starter torsdag den 10. september. Venlig hilsen bestyrelsen

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Kok/ernæringsassistent til projektarbejde Vi søger en medearbejder der kan tage udfordringen op i et projekt, med at lave ”mad fra bunden, som varer fra ? til 1 år, i samarbejde med øvrige engagerede medarbejdere. Ansøgningsfrist: 28. august 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

ER AVISEN UDEBLEVET?

Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 99 35 34 34


Aars Avis

26. AUGUST 2015

Aars Lystanlæg forvandles til Aars Festanlæg I år bliver der ikke indgang til festpladsen fra Tingvej AARS: I den kommende weekend bliver det for alvor synligt, at der skal være Kimbrerfest i næste uge. Der er allerede kommet hegn omkring pladsen, der udgøres af Aars Lystanlæg, men i weekenden opstilles også teltene, og Tommys Tivoli begynder at stille deres forlystelser op. For ikke at ødelægge det ny flotte anlæg, bliver radiobilerne placeret på Bymidtens parkeringsplads, og andre tunge og store forlystelser placeres, hvor det er muligt at komme ind med dem, uden at det forsager skade. Det kan ikke længere lade sig gøre ned mod Tingvej, så den ende af anlægget vil ikke blive brugt til festplads, men derimod til indkvartering af tivolis medarbejdere. Det betyder også, at der ikke bliver indgang til festpladsen fra Tingvej. Publikum henvises til indgangene fra Anlægsvej og Per Pallesens Plads. Kimbrerfest komiteen minder i øvrigt om, at fristen for at købe partoutarmbånd udløber på fredag samt fristen for billetter til Modeshow, Revymiddag og Festmiddag udløber på mandag.

SIDE 5

KIMBRERFESTLØBET

Onsdag den 2. september 2015 kl. 19.00

Ruter: Start og mål:

2015

5,13 km og 9,83 km Himmerlandsgade ved Jutlander Bank/Kimbrertorvet

Pris pr. deltager: Voksne: 65 kr. Børn (0-14 år): 40 kr. Nu bliver Aars Lystanlæg til Aars Festanlæg.

Cykelløb Årets nye store aktivitet er motionscykelløbet om lørdagen. Her får motionscyklisterne mulighed for at være med i et professionelt tilrettelagt løb. Der er dog lagt mere vægt på det at være med og have det sjovt end det at vinde. Derfor kan deltagerne selv vælge mellem korte og længere distancer. Der er præmier til hold med flest gennemførende, størst aldersspredning og flest kvinder. Derfor er det bare om at få snakket med familien, kollegerne, naboerne, vennerne eller foreningensmedlemmer og få meldt et hold til.

- Det bliver en oplevelse for alle deltagere, lover Morten Rasmussen, formand for Kimbrerfestkomiteen. Selv om der lægges vægt på motionsdelen, så vil tidtagning blive foretaget med chipsystem, så deltagerne præcist kan se deres tid, og vindere for alle ruter vil blive fundet og kåret. Byens handlende er helt med på at gøre dagen til noget specielt. Forretningerne holder åbent – mange af dem med særlige tilbud, og Aars Handelstandsforeningen pynter op i hovedgaden, så det bliver en fest både for cyklister og tilskuere!

Tilmelding på jutlander.dk senest 30. august 2015

Bemærk: Tilmelding efter den 30. august kan ske ved startstedet inden kl. 18.30 mod et ekstragebyr på 20 kr.

Arrangører:

Der er mange gode grunde til at vælge Andelskassen. Her ser du 6 af dem.

Heine Holm Hamborg Filialdirektør Telefon 87 99 30 27 hmb@andelskassen.dk

Annie Marie Haslev Kunderådgiver Telefon 87 99 53 21 ahm@andelskassen.dk

Vibeke Melgaard Haldrup Kunderådgiver Telefon 87 99 39 91 vmj@andelskassen.dk

Skift til Andelskassen En personlig rådgiver, der kender dig og din økonomi. Vi er til at få fat i, når der er behov for det. Det kan du forvente, når du er kunde i Andelskassen. Derfor er du altid meget velkommen til at ringe eller maile direkte til os.

Merete Christensen Kunderådgiver Telefon 87 99 53 24 mec@andelskassen.dk

Hvis du ikke er kunde i Andelskassen, er det nemt at skifte. Vi klarer alt det praktiske i forbindelse med skiftet, også kontakten til dit tidligere pengeinstitut. Kontakt os, hvis du vil høre, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi. Vi glæder os til at høre fra dig.

Kimbrergården, Søndergade 22 · 9600 Aars Telefon 87 99 39 85 · www.andelskassen.dk Andelskassen – en del af Danske Andelskassers Bank A/S

Jonna Rask Kunderådgiver Telefon 87 99 39 63 jor@andelskassen.dk

Karen Brændstrup Haldrup Kundemedarbejder Telefon 87 99 39 89 kbh@andelskassen.dk


Aars Avis

SIDE 6

Borgermøde Fremtidens Plejecentre

Sundhedsudvalget inviterer til information og debat

Tirsdag d. 1. september kl. 19 - 21 i Dronning Ingrid Hallerne, Farsø Tilmelding ikke nødvendig Se rapporten Fremtidens Plejeboligkapacitet på www.vesthimmerland.dk/plejebolig

Kæmpe Ta’ hele familien med!

LOPPE MARKED i ”Loppehuset” i Aars

Arrangør:

Industrivej 75B, Aars Følg skiltene - -Følg skiltene

www.aars.lions.dk

UUSSTT G U A . G 7 U 1 A . G 9 A 2 D G LØR 0 KKLL.. 10.00-154.00

Kedelig og farveløs mad til de ældre på plejecentrene

Ældrerådet håber at centrene får madproduktionen tilbage Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Den mad der bliver serveret på de kommunale plejecentre i Vesthimmerland har på ingen måde imponeret Ældrerådet. Det viser evalueringen af det der kaldes Tour de Mad, hvor Ældrerådet gennem første halvdel af 2015 har besøgt alle de kommunale plejecentre og Røde Kors Hjemmet i Løgstør. Ældrerådet har kigget på oplevelsen af maden og kvaliteten. De har efterfølgende afleveret en evaluering til direktør Dorthe Jende, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Vesthimmerlands Kommune. Evalueringen er ikke særlig positiv. En del af konklu-

sionen lyder: “Vi har smagt mange forskellige ting rundt om, som sådan er det meste rimelig OK, men til tider lidt kedelig og farveløs, det bærer præg af det det er. kølemad, der mangler af og til lige det sidste pift. Fromager og lign. serveret i en plastbakke ØV.” Den samlede evaluering dækker over både positive og negative oplevelser, de er ikke enkeltvis medtaget. Ældrerådet kritisere ikke personalet på plejecentrene, men går mere efter det faktum, at den mad der serveres ikke laves på stedet. “Ingen tvivl om at det meste personale gør hvad de kan for og få det bedste ud af det mad der er skal serveres, fantasien bruges til og få det til og se så hjemmelavet ud som

Er du pårørende til en psykisk syg? Vi hjælper dig, så du kan hjælpe dine

”Bedre Psykiatri” starter ny samtale-/netværksgruppe for pårørende til psykisk syge. Gruppen mødes 10 gange, den første torsdag i hver måned.

VELKOMMEN TIL REGITZE

Første gang: Torsdag den 3. september 2015 kl. 19-21 Sted: Søndergade 32, 9600 Aars

Salon MobilHårDesign byder 1. september 2015

Deltagelse er gratis. Gruppen bliver på max. 12 personer.

velkommen til vor nye medarbejder, FRISØR REGITZE KIRKEGAARD KRISTENSEN

t til at Jeg er para le såvel m a tage imod g nder. som nye ku Book allerede nu en tid hos mig på wwww.mobilhaardesign.dk eller på tlf. 4246 9600 Få 20 procent på din klipning hos mig i hele september Her kan du også få priser og kendskab til, hvad jeg kan gøre for dit hår.

På gensyn !

26. AUGUST 2015

Tilmelding: Karin Præsius, tlf. 22 36 77 67 Mail: karinpraesius@gmail.com Lene Laustsen, tlf. 21 56 46 11 Mail: lenessh@hotmail.com

Skøre knogler - stærke smerter? Osteoporoseforeningen indbyder til foredrag i Aars

Fysioterapeutforedrag Onsdag d. 9. september kl. 19 – 21 Farmaceutforedrag Aktivitetscenteret,

Greve i Aars Farmaceutforedrag iitirsdag Skørping Aars Bymidte 15, 9600 Aars d. 11. marts kl. 14.30-16.00 i Skørping

muligt, MEN DUFTEN AF NYLAVET MAD kan de selvfølgelig ikke ikke fremtrylle og den mangler. Det er heller ikke nem og inddrage beboerne i meget andet end og dække bord.”, lyder det i evalueringen. Det eneste sted der får lidt positiv omtale er Røde Kors Hjemmet i Løgstør. “Vi besøgte også Røde Kors Hjemmet i Løgstør, der laver de selv al maden, og de har ikke flere kostpenge end de har på de kommunale centre, SÅ DET KAN LADE SIG GØRE. Der duftede af mad over hele huset.” Evalueringen er foreløbig blot taget til efterretning. - Jeg er sikker på, at det vil hjælpe på mange ældre, hvis de får madproduktionen

tilbage til plejecentret, siger Hans Jørgen Lau Jeppesen, der er medlem af Ældrerådet. Sundhedsudvalget skal nu beslutte om Tour de Mad får konsekvenser for maden til de ældre på plejecentrene. - Vi kan kun foreslå, men vi håber madproduktionen kommer tilbage, understreger Hans Jørgen Lau Jeppesen Det kan muligvis også hjælpe på motivationen for de ansatte i køkkenerne på plejecentrene. Evalueringen indeholder også en udtalelse fra en af de ansatte: “Som en køkkenassistent sagde, havde hun jo ikke taget sin uddannelse for og stå og åbne plastbakker og sætte dem i en mikroovn.”

Erhvervschef på virksomhedsvisit VESTHIMMERLAND: Mandag, 3. august begyndte Dan Skovgaard som ny erhvervschef for Himmerlands Udviklingsråd. Dan Skovgaard kommer fra en tilsvarende stilling i den midtjyske kommune Favrskov, og er et nyt ansigt i kommunen. Fra start vil han bruge rigtig megen energi på at lære det lokale erhvervsliv at kende.

Indsamling til loppemarked Lions Club Aars har løbende indsamling af effekter til sit årlige loppemarked. Har man effekter (kun brugbare ting, ikke tøj), som man vil skænke til Lions loppemarked, kan man blot ringe på tlf. 40 83 34 08 (Poul Poulsen), hvorefter afhentning vil blive arrangeret, eller benyt vores container på genbrugspladsen i Aars

Himmerlands Udviklingsråd (HIMUR), der leverer gratis og uvildig erhvervsvejledning til både virksomheder og iværksættere i kommunen, er med den nye erhvervschef klar til at tage et solidt træk for en udvikling af kommunen, både som erhvervsvenlig, attraktiv bosætningsmæssig og attraktiv for iværksættere og højtuddannede, der kan bidrage til at skabe vækst i erhvervslivet. Dan Skovgaard vil i den kommende tid besøge en lang række virksomheder og samarbejdspartnere og lytte til erhvervslivets ønsker og behov. Desuden præsenterer Dan Skovgaard idéer og mål for både nye og velkendte aktiviteter og initiativer. Nogle af de centrale pejlemærker for den nye erhvervschef er etablering af et slagkraftigt debatforum for erhvervslivet, øget fokus på studerende fra de videregående uddannelser, øget fokus på Vesthimmerland som en attraktiv etableringskommune, og et styrket samarbejde med Væksthus Nordjylland og Business Region North Denmark.

Torsdag den 19. juni kl. 19-21

torsdag d.stærke 24.Bymidten april kl. 19-21 Har du smerter og måske endda kroniske?9 Borgershusets pejsestue, Aktivitetshuset, 15, AarsGreveager Så kom og hør overlæge Steen Hupfeld, SmerteCenter KulturStationen, Sverriggårdsvej torsdag d. 24. Annika april kl. 19-21 4 Kom og hør fysioterapeut Lindhardt,

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse i kælderen under Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars, med adgang i passagen mellem Søndergade 24 og Søndergade 26. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Kom og hør fortælle fysioterapeut Martin Melbyesmerter er og lidt om, Skørping, om,den hvad kroniske Fysiocenter give nyeste videnApotek om Kom og hør Roskilde farmaceut Lise Yder, Aabybro KulturStationen, Sverriggårdsvej 4 fra Aalborg Rygklinik hvordan du bedst håndterer sådanne. • motions betydning give den nyeste videnfor omskøre knogler give den nyeste viden om Kom ogmotionsformer hør farmaceut Lise Yder, Aabybro Apotek forskellige •• osteoporosemedicin Foredraget ikke specifikt til osteoporose/knoglegive den viden om motions betydning for skøre knogler hvad måD-vitamin jeg nyeste –erogså hvis jeg errelateret hårdt ramt •• •kalk og • osteoporosemedicin øvelser ogmotionsformer vejledning forskellige skørhed, så alle kan have fornøjelse af at høre foredraget. •• •tilskudsregler • kalk og D-vitamin • •holdtræning/hvor ofte/økonomi hvad• må jeg – også hvis jeg er hårdt ramt tilskudsregler senest 7. tlf. september til: Thorkild Tilmelding Else Andersen, 9826 1126/2572 1156Bach, • øvelserTilmelding ogtilvejledning Tilmelding senest dagen før mail: emand@privat.dk Tilmelding til Else Andersen, tlf. 9826 1126/2572 1156 • holdtræning/hvor ofte/økonomi tlf. 4086 6832 ----e-mail: th.bach@post1.tele.dk til Birthe Birthe Schultz, tlf. 9814 4061 7367/2971 5023 (ma. 1247 kl. 15-18, on. kl. 9-11) mail: emand@privat.dk el. Jensen, tlf. Tilmelding: 16.tlf. juni9814 7367/2971 1247 mail: birthe@klosterkilden.dk el. Pris: Birthesenest Jensen, mail: birthe47@hotmail.com Medlemmer kr. 50 – ikke-medlemmer kr. 75 til Thorkild Bach, tlf: 4086 6832,kr. mail Entré for ikke-medlemmer: 50,-. mail: birthe47@hotmail.com Entré: 40 kr. for medlemmer og 50th.bach@post1.tele.dk kr. for øvrige. inkl. et letog traktement. Entré: 40 kr. fortlf. medlemmer 50jette@klingsten.dk kr. for øvrige. eller Klingsten, 2961 6765, mail: Alle erJette velkomne Let traktement Let traktement Alle er velkomne Entré: Medlemmer 40 kr., øvrige 50 kr. Alle erervelkomne!! Alle velkomne Let anretning Alle er velkomne

LOPPEMARKED

Aars Y’s Men’s Club Aa Markvænget 36, Aars

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00, eller efter aftale. RING: Aars: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Farsø: Tlf. 98 66 30 89 Aalestrup: Tlf. 61 75 66 61 Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet.


Aars Avis

26. AUGUST 2015

SIDE 7

FREDAG 10-17.30 . LØRDAG 10-14.00

SØNDAGSÅBENT 30. AUG. FREDAG 10-17.30 . LØRDAG 10-14.00

SØNDAGSÅBENT 30. AUG.

“ “

10-16 10-16

SOFAAFTEN TORSDAG D. 27/8 KL. 16-22

Der er ikke noget fis, med hverken udvalg eller pris... Der er ikke noget fis, med hverken udvalg eller pris...

SPAR 25-50% SOFAAFTEN PÅ ALLE SOFAER TORSDAG D. 27/8 KL. 16-22 Gælder ikke i forvejen nedsatte varer samt FAST LAV PRIS

SPAR 25-50% PÅ ALLE SOFAER

Gælder ikke i forvejen nedsatte varer samt FAST LAV PRIS

SPAR

46% Pr. dag

44.-

3 + 2 PERS.SPAR FRA

19.999.46%

67.-

over 10 mdr.

KAN KUN KØBES HOS IDE Terndrup

12.999.44.-

Pr. dag

67.-

over 10 mdr.

KAN KUN KØBES HOS IDE Terndrup

50%

STOUBY EVA sofa 3+2 pers. klassik London. Monteret m. sort okselæder. Normalpris 37.290.- NU 19.998.- SPAR BELLA17.292.stol i massiv sæbe bøg monteret med ass. læder og flere farver. Normalpris op til 8.990.TILBUD 4.495.-

MADRASWEEKEND 50% DEN 28.-30. AUGUST

SPAR 50% MADRASWEEKEND PÅ ALLE GOLD MADRASSER

BELLA stolSTOL i massiv sæbe BELLA

4.495.-

bøg monteret med ass. læder og flere farver. Normalpris op til 8.990.TILBUD 4.495.-

KAN KUN KØBES HOS IDE Terndrup

MADRASSE

PÅ ALLE GOLD MADRASSER MED RUBIN TOPSPAR MADRASSE

20%

SPAR 7.000.-

PÅ HELE STRESSLESS® YOU MICHELLE SERIEN

SPAR

Pr. dag

20%

79.-

over 10 mdr.

3 PERS. SOFA

PÅ HELE STRESSLESS® YOU MICHELLE SERIEN

23.499.79.Pr. dag

over 10 mdr. SPAR 6.171.-

SPAR

KAN KUN KØBES HOS IDE Terndrup

Inkl. topmad ras

topmad ras Inkl. 4 cm SPAR 4.495.-

50% SPAR

Inkl. topmad ras

37%

Inkl. 4 cm topmad ras

90 x 200 CM

999.-

CLASSIC

PRODUCERET

SPAR 600.-

BOKSMADRAS CLASSIC 315 Dobbeltfjedret boksmadras, fast affjedring. Nederst: 150 stk. Bonell fjedre pr. stk. Bonell fjedre pr. m2. Classic topmadras med indlæg af 2,5 cm m2. Øverst: 114CLASSIC skum. Ekskl. ben. B 90 x L 200 cm. Normalpris 1.599.- NU 999.- SPAR 600.-

0.-

SPAR

SPAR 4.495.-

DENMED 28.-30. RUBINAUGUST TOP-

37%

over 10 mdr. SPAR 7.000.-

SPAR 17.292.-

SPAR

SPAR 50%

Pr. dag

STOUBY EVA sofa 3+2 pers. klassik London. Monteret m. sort okselæder. Normalpris 37.290.- NU 19.998.- SPAR 17.292.-

SPAR

SPAR

3 PERS. SOFA

SPAR 17.292.-

Pr. dag

DANSK

over 10 mdr.

SPAR 600.-

DANSK PRODUCERET

50% 180 x 200 CM

8.998.-

SPAR 9.194.-

I RENTE, Industrivej 2, 9575 Terndrup OPRETTELSE Tlf. 98 &33GEBYR 53 33, www.max-jessen.dk

FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

BESØ

MICHELLE SOFA med BalanceAdapt™. Monteret med blødt Cori læder, som fås i flere farver. Stel i aluminium. 3 pers. sofa. L 219 x D 76 cm. Normalpris 29.670.® INTROPRIS STRESSLESS23.499.YOU SPAR 6.171.MICHELLE SOFA 2 pers. sofa. L 159 x D 76 cm. med BalanceAdapt™. Normalprismed 22.670.Monteret blødt Cori læder, INTROPRIS 17.999.som fås i flere farver. Stel i SPAR 4.671.aluminium. 3 pers. sofa. L 219 x D 76 cm. Normalpris 29.670.INTROPRIS 23.499.SPAR 6.171.2 pers. sofa. L 159 x D 76 cm. Normalpris 22.670.INTROPRIS 17.999.SPAR 4.671.-

SPAR

topmad ras 4 cm 6.171.Inkl. SPAR

50% SPAR

Inkl. 4 cm topmad ras DANSK PRODUCERET

GOLD

50% 180 x 200/210 CM

16.798.-

SPAR 16.798.-

ELEVATIONSSENG 2541 Dobbeltfjedret madras med integreret elevation, medium affjedring. NeELEVATIONSSENG 8055 K1M derst: 364 stk. Pocket fjedre pr. m2. Øverst: 265 stk. Pocket fjedre pr. m2. Medium affjedring. 8055 elevationsbund med 28 lameller heraf 5 justérElevationsbund med en stærk, lydsvag og strømbesparende motor. Rubin bare. K1M vendbar madras med 265 stk. 5-zonet Pocket fjedre pr. m2. Rubin topmadras med indlæg af 4 cm latex. Inkl. trådløs RF fjernbetjening. Ekskl. topmadras med indlæg af 4 cm latex. Inkl. kabelfjernbetjening. Ekskl. ben. B ben. B 180 x L 200/210 cm. Normalpris 33.596.- NU 16.798.- SPAR 180 x L 200 cm. Normalpris 18.192.- NU 8.998.- SPAR 9.194.16.798.ELEVATIONSSENG 2541 Dobbeltfjedret madras med integreret elevation, medium affjedring. NeELEVATIONSSENG 8055 K1M derst: 364 stk. Pocket fjedre pr. m2. Øverst: 265 stk. Pocket fjedre pr. m2. Køb rentefrit i dag og du kan shoppe for 10.000.-med ekstra uden yderligere godkendelse. Medium affjedring. 8055 elevationsbund med 28 lameller heraf 5 justérElevationsbund en stærk, lydsvag og strømbesparende motor. Rubin fordeles overpr.10 til 0.rente, oprettelse. Rubin 20 mdr. bare. K1M vendbar madrasBetalingen med 265 stk. 5-zonet Pocket fjedre m2.eller topmadras medi indlæg af 4gebyr cm latex.og Inkl. trådløs RF fjernbetjening. Ekskl. topmadras med indlæg af 4 cm latex. Inkl. kabelfjernbetjening. Ekskl. ben. B ben. B 180 x L 200/210 cm. Normalpris 33.596.- NU 16.798.- SPAR duNU f.eks. for 10.000 kr. betaler du 1.00016.798.kr. i 10 mdr. Samlet omk.: 0 kr. Samlet kredit- og tilbagebetalings180 x L 200 cm. NormalprisKøber 18.192.8.998.SPAR 9.194.-

SPAR 9.194.-

KØB RENTEFRIT G OS PÅ FACEBOOK OG

BOKSMADRAS CLASSIC 315 Dobbeltfjedret boksmadras, fast affjedring. Nederst: 150 stk. Bonell fjedre pr. m2. Øverst: 114 stk. Bonell fjedre pr. m2. Classic topmadras med indlæg af 2,5 cm IDEmøbler MAX skum. Ekskl. ben. BJESSEN 90 x L 200 cm. Normalpris 1.599.- NU 999.- SPAR 600.-

MODEL B908 SOFA monteret med handskeblødt anilinlæder, som fås i flere farver. Italiensk design og suveræn siddekomfort. 3 pers. sofa L 219 x D 101 cm. Normalpris 19.999.NU 12.999.7.000.MODEL B908SPAR SOFA 2½ pers. sofa 179 x D 101 cm. monteret medLhandskeblødt Normalpris 16.999.anilinlæder, som fås i flere NU 10.999.SPAR 6.000.farver. Italiensk design Lænestol. Normalpris 11.999.og suveræn siddekomfort. 7.999.3NUpers. sofa SPAR L 2194.000.x D 101 cm. Normalpris 19.999.NU 12.999.- SPAR 7.000.2½ pers. sofa L 179 x D 101 cm. Normalpris 16.999.NU 10.999.- SPAR 6.000.Lænestol. Normalpris 11.999.NU 7.999.- SPAR ® 4.000.STRESSLESS YOU

+ 10.000.- ekstra

SPAR 16.798.-

beløb: 10.000 kr. Debitorrente og ÅOP: 0,00%. IDEmøbler formidler finansiering i samarbejde med Nordea Finans. Udregningen er baseret på 30 dage i en måned.

www.max-jessen.dk

BESØG OS PÅ FACEBOOK OG

www.max-jessen.dk


Aars Avis

SIDE 8

Mandag er sidste chance, hvis man vil nå at sikre sig billet til torsdagens modeshow i forbindelse med Kimbrerfesten. Vil man have billetter til Revymiddag eller Festmiddag, er mandag også sidste chance.

Tid til at sikre sig billetter til Kimbrerfesten i Aars AARS: Billetsalget til Kimbrerfestens Modeshow (torsdag), Revymiddag (fredag) og Festmiddag (lørdag) er i fuld gang. Man kan købe billet enten online via Kimbrerfestens hjemmeside eller ved at henvende sig i Jutlander Bank, Himmerlandsgade i Aars. Alle tre arrangementer byder på en kombination af god mad og underholdning af forskellig art. Torsdag viser de lokale butikker et udvalg af sæsonens mode godt assisteret af lokale modeller, der bliver stylet af lokale frisø-

rer! Maden leveres af Aars Hotel. Der er lagt op til en hyggelig aften for veninder, naboer eller kolleger. Fredag aften serveres en lækker middag fra Kimbrerkroen, hvorefter revyholdet underholder. Efter revyen spiller Kenneth fra The Rogers, og der er mulighed for at sidde og snakke eller få en svingom på dansegulvet. Lørdag aften er der festmiddag i Danseteltet. I år serveres en lækker grillmenu fra Haverslev Slagteren. Musikken leveres af bandet De Spildte Talenter - så der

bliver trængsel på dansegulvet. Sidste frist for billetkøb er på mandag, men kun hvis der stadig er ledige pladser. Billetterne til de nævnte arrangementer inkluderer naturligvis adgang til Aars Lystanlæg samme aften. Husk også at bestille partout-armbånd inden den kommende weekend, hvis du har planer om at deltage i festen de øvrige dage eller blot ønsker at støtte Kimbrerfesten. Både fredag, lørdag og søndag er der fokus på børnene: Fredag formiddag er

der gratis børnetivoli for de mindste. Lørdag formiddag er der gratis sminkning på Per Pallesens Plads, når cykelrytterne er sendt afsted, så børnene kan blive klar til børneoptoget, der starter ved rutebilstationen efter frokost. Når børnene kommer ned til Aars Lystanlæg, er der gratis kagemand i Danseteltet, og derefter underholder Ballonklovnen Fubby i Danseteltet. Der er dyr med i showet, som man efterfølgende kan hilse på. Søndag eftermiddag kommer Peter Nørgaards Børneshow på scenen, så der er mange gode oplevelser udover selvfølgelig tivoli med en række sjove ting for både små og store børn. Der lægges op til en begivenhedsrig weekend for både unge og gamle i hyggelige omgivelser. Som vanligt er der ørredfiskeri, gule ærter, revy, boatrace, optog, kåring af årets Kimbrer, Pengeynglerne på Øen, sjov og ballade på Søen og meget mere. På grund af den usikre økonomi i år har komiteen valgt at undlade festfyrværkeriet, da dette er en stor post i regnskabet. Komiteen og foreningerne bag Kimbrerfesten håber selvfølgelig på stor lokal opbakning til alle aktiviteter og ønsker alle en god fest.

26. AUGUST 2015

Musikalsk maler i musikhuset Alfa AARS: Efter en god sommerferie er der nu en ny udstilling på væggene i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars. Denne gang er det den 33-årige Lasse Drevsholt, med rødder i Aalborg. Han udstillede første gang som 17-årig på Børnemuseet i Aalborg. Senere blev han kendt som den ene del af rockduoen ”Luna Park” der deltog to gange i det danske Melodi Grand Prix med fine placeringer. I en årrække er det blevet til en del udstillinger i Danmark og i Rusland, samt to udsmykninger til musiklokalerne på Aalborghus Gymnasium og til mejeriselskabet ARLAs hovedkontor i Viby J. Lasse Drevsholts billedunivers rummer samme umiddelbart skarpt optrukne forløb. Lasse Drevsholts bruger i sine skarpt optegnede malerier blandt andet karakterer fra rockhistorien. På et af værkerne optræder således, blandt andre rockmusikere, Bob Dylan med boksehandsker. Dertil kommer at Lasse Drevsholts værker rummer adskillige tidstypiske aspekter med tydelige refe-

Wilhlem Tell - manden, der bare gjorde det, og ramte æblet. Her klar til endnu en opgave og en pil, på en ”My Little -Pony”enhjørning! Figuren er bemalet gips. Værket udført af Lasse Drevsholt udstilles i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.

rencer til tegneseriekunsten og street-art. En tidligere påvirkning fra Jean-Michel Basquiat har han dog tilsyneladende helt sluppet. Det største værk som vises er 2,5 meter i længden. 10 af værkerne er hængt op som en collage. Udstillingen bliver senere på efteråret skiftet ud med Tanja Kjærgaard Jensens flotte papirklip, og sidst på året er det den lokale billedhugger og grafiker Jan Anker Petersen, Alstrup, der overtager de musikhusets flotte vægge, oplyser udsmykningsgruppen i musikhuset som består af Per Nørgaard, Vognsild, Peer Poulsen, Aars, og Troels Laursen, Ullits.

1975-2015

og vores direktør Knud Kristensen har 40 års jubilæum

40

I den anledning vil det glæde os at se alle som har tid og lyst til

Reception, fredag den 28. august fra kl. 13-17 i Markedshallen, Evaholmvej 4, Hornum

Hvis man ønsker at bidrage med en gave, så kan beløbet indsættes på kontonr. 9217 2072643685 Pengene vil blive anvendt til ungdomsarbejdet i Hornum - husk at påføre navn


Aars Avis

26. AUGUST 2015

Overalt fulgte mange tilskuere golfspillerne. Her slår Darren Clarke ud på hul 3. Det lykkedes ham at lave en eagle på det hul.

SIDE 9

Thomas Bjørn blev fulgt af mange tilskuere hele vejen rundt på banen.

Made in Denmark en større succes end sidste år David Horsey løb med den endelige sejr i Gatten Af Torsten Hansen

Hul 16

G!

...at

IN

Det kan godt betale sig ...

IS

AT

Mange havde taget turen til Gatten for at følge kronprinsen og flere andre kendte personer spille. Men ikke nær så mange som sidste år. Det skyldes i høj grad spilletidspunktet, der i år var kl. 7.40. Nogle hundrede mennesker fulgte dog de fire spillere rundt ved alle hullerne. Særligt ved Himmerland Hill, hul 16, var der mange tilskuere. Det er et svært hul. Igen lykkedes det kronprinsen at slå god ud.

GR

kronprinsen slået bedst ud af de fire ved hul 10. Kronprins Frederik kom nærmest hullet, men desværre blev puttet ikke så godt, så han endte med at bruge fire slag før bolden var i hul. Et slag over hullets par. Kronprinsen spiller normalt ikke golf, men han røbede over for Tom Kristensen, at han har øvet et par gange inden dagens turnering. De øvetimer kom ham til nytte flere gange.

115.000 kroner. Onsdagens auktion gav  over 100.000 kroner, og den tyske wildcard spiller, Alexander Knappe, valgte at donere 30 procent af sin præmiecheck. KidsAid har selv solgt de efterhånden så populære “pive-birdie-ænder”, og alle 1500 blev revet væk, så det gav 30.000 kroner. Da alle beløb var samlet ind havde vi godt 44.000 €, og Europatouren valgte så at runde op til 50.000 € eller 375.000 som går til KidsAid.

N OG GIV UD ÅD LB R TI NEL O SI

VESTHIMMERLAND: Kronprins Frederik gjorde det rigtig godt, da han dagen før den officielle turnering Made in Denmark slog sin første golfbold ud ved Pro-am turneringen ved Made in Denmark i Gatten. Kronprinsen startede på hul 10 sammen med golfspilleren Thomas Bjørn, motorkøreren Tom Kristensen og Jacob Brunsborg, søn af Lars Larsen. Noget overraskende fik

Han landede meget tæt på greenen, men igen svigtede puttet. Det store arrangement som Made in Denmark er, fik en god begyndelse. Det var tydeligt, at arrangørerne havde gjort hvad de kunne for gennemtænke alle mulige scenarier. Alt var velplanlagt, og man mødte kun store smil, uanset hvor man gik.

ficielle charity partner, KidsAid modtog tirsdag efter turneringen en check på 375.000 kroner. En række forskellige tiltag var med til at samle penge ind til KidsAid. Tirsdag spillede Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen, Andreas Hartø, Robert Karlsson og Joel Sjöholm om 75.000 kroner i en shootout. De penge blev givet videre til KidsAid. I løbet af turneringen gav de faste danske Europatour spillere samt Andreas Hartø tusind kroner per birdie og 3.000 for hver eagle. Det gav

ES

Kronprinsen fik slået Made in Denmark godt i gang

mende fru Hartø sagde til stor begejstring for de mange tilskuere JA. Det kom som en stor overraskelse for hende. Men Andreas Hartø havde dog sikret sig med officials, at han måtte gøre det. Han ville ikke risikere en straf for at forsinke spillet. Den slags events er med til at skabe en tilskuervenlig golfturnering og kan også skabe interesse fra andre og bedre golfspillere. Faktisk var der kun to spillere fra top 100 med igen i år. Men arrangørerne håber, at flere topspillere vil finde vej til Vesthimmerland fremover. Lars Larsen har dog afvist at ville betale spillere for at deltage. Made in Denmarks of-

OF

Turneringen er rundt om i Danmark og verden ved at blive kendt for Himmerland Hill. Tilskuerområdet ved hul 16. I år var der flere særlige events netop der. De to der vil blive husket længst

er fra torsdag og fredag. Først havde arrangørerne lavet en flot hyldest til Søren Kjeldsen i anledning af at han rundede 500 turneringer. På hul 16 sad cirka 4000 tilskuere parat med plancher hvor der stod SK500. Da han gik op ad bakken til green på hul 16 sad alle helt stille - og samtidig holdt de plancherne op. Det var et flot og bevægende syn. Søren Kjeldsen blev meget rørt over situationen. Dagen efter kom Andreas Hartø på alle læber og især kærsten Louises. Efter at have lavet et birdie på hul 16 kaldte han på kæresten Louise. Hun kom ind på banen, hvor Andras Hartø gik på knæ foran hende med en ring. Den kom-

PR

VESTHIMMERLAND: Årets store golfturnering blev en endnu større succes end året før. Noget af det der hjalp med til succesen var det fantastiske vejr. I løbet af ugen blev turneringen besøgt af 86.498 tilskuere. Det er lidt flere end sidste år. Samtidig kom de 156 spillere hele følelsesregistret igennem sportsligt og eventmæssigt. Søren Kjeldsen kom ufatteligt tæt på sejren ved Made in Denmark, men måtte til sidst se sig slået af engelske David Horsey. Mads Søgaard leverede for fjerde dag i træk imponerende golf, og kunne slutteligt notere sig karrierens flot-

teste resultat og største check - 42.150 euro eller 316.000 kroner. Søren Kjeldsen havde undervejs chancen for at fange Horsey, men englænderen holdt sig i “sadlen”, mens Kjeldsen smed sin udelte andenplads væk på 18. hul. Her missede Kjeldsen et ganske kort putt, som betød, at hans andenplads i stedet blev delt med Kristoffer Broberg, Daniel Gaunt og Terry Pilkadaris.

tale energirenovering med os

V/

SNEDKERMESTER JAN JENSEN

5082 9078 · INFO@MEJAN-TOMRER.DK · MEJAN-TOMRER.DK

Tilmeld dig nu! Vi tilbyder bl.a.:

Fotografering

 Ordblindeundervisning

Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

 AVU

Kvalificerer bl.a. til erhvervsuddannelser og HF

 HF-fag

– så du kan blive student · Børne- og familiefotografering · Bryllupsfotografering

Loft F Foto

Sammenslutning af professionelle portrætfotografer i Danmark

Kronprins Frederik og hans caddie lægger slagplanen på hul 16.

v/ Birgitte Tøttrup Loft · Tlf. 23 60 60 70 Halkærvej 43 · 9240 Nibe · www.loftfoto.dk

OBU FVU AVU HF

VUC i Aars

GSK

FAGPAKKER

Jyllandsgade 50 B, 9600 Aars. Tlf. 99 300 760 www.vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk

FLEX OG VUC ERHVERV FJERN


Aars Avis

SIDE 10

26. AUGUST 2015

TV-PROGRAMMER ONSDAG 26. AUGUST 05.15 Vagn i Sverige 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.25 Antikkrejlerne. 2 afsnit 11.55 Bonderøven 12.25 Eftermiddagsprogrammer 15.20 Taggart. Skotsk krimi. 2 afsnit 16.55 Herskab og tjenestefolk 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Guld i Købstæderne - Svaneke 21.00 Ro i sjælen 21.30 TV Avisen med Penge og Sporten 22.30 Kommissæren og havet: Et liv uden løgne. Svensk krimi 00.00 Kystvagten 00.45 De heldige helte 01.25 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.30 14.15 15.05 16.00 16.15 17.45 18.00 20.00 20.50 21.35 22.00 22.45 23.30 00.35 01.35

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Stjernerne på slottet Hva’ bruden ikke ved Felix jagter vejen til succes Grænsepatruljen Nyhedsblok La Vuelta: 5. etape La Vuelta: Studiet Nyhedsblok med Go’ aften DanDan mark Hvem sagde vuf? Fantastiske fund Fantasifulde rum Nyhedsblok De brændte børn Giv mig mit barn tilbage Station 2 Politirapporten. 2 afsnit Natfjernsyn

TORSDAG 27. AUGUST 05.15 Vagn i Sverige 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.25 Antikkrejlerne. 2 afsnit 11.55 Bonderøven 12.25 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Taggart. Skotsk krimi. 2 afsnit 16.50 Herskab og tjenestefolk 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Gintberg på Kanten - Gug 20.30 Et glimt af Danmark 21.00 Kontant 21.30 TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Kriminalkommissær Foyle. Eng. krimiserie 00.10 Kystvagten 00.55 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.30 14.15 15.05 16.00 16.15 17.45 18.00 20.00 20.50 22.00 22.45 23.30 00.25 01.25

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Stjernerne på slottet Hva’ bruden ikke ved Felix jagter vejen til succes Grænsepatruljen Nyhedsblok La Vuelta: 6. etape La Vuelta: Studiet Nyhedsblok med Go’ aften DanDan mark Når mobilen ta’r magten Station 2: Politikvinde - gift med arbejdet Nyhedsblok Sigøjnerbossen - og hans berygberyg tede familie Unge bag tremmer Station 2 Politirapporten. 2 afsnit Natfjernsyn

FREDAG 28. AUGUST 05.25 Vagn i Sverige 05.55 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.25 Formiddagsprogrammer 10.25 Antikkrejlerne. 2 afsnit 11.55 Bonderøven 12.25 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Taggart. Skotsk krimi. 2 afsnit 16.50 Herskab og tjenestefolk 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok 19.00 Disney Sjov 20.00 Versus 21.00 TV Avisen med Vejret 21.25 Wanderlust. Amr. komedie fra 2012 22.55 Cape Fear. Amr. thriller fra 1991 00.55 Black Rain. Amr. actionthriller fra 1989 02.55 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.30 14.15 15.05 16.00 16.15 17.45 18.00 20.00 21.10 23.00 00.50 02.50 04.20 05.10

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Stjernerne på slottet Hva’ bruden ikke ved Felix jagter vejen til succes Grænsepatruljen Nyhedsblok La Vuelta: 7. etape La Vuelta: Studiet Nyhedsblok med Go’ aften DanDan mark Linie 3 Live Skal, skal ikke? Amr. komediedrama fra 2011 17 Again. Amr. komedie fra 2009 Sweet November. Amr. kærligkærlig heds-drama fra 2001 Cold Case. 2 afsnit Grænsepatruljen Krop umulig!

LØRDAG 29. AUGUST 05.45 Rejsen langs Norges kyst 06.25 Kyst til kyst - Det sydfynske øhav 07.25 Forunderlige verden. Eng. dokudoku mentarprogram. 2 afsnit 09.10 Stellers havørn - verdens største ørn 10.05 Det var i maj. Eng. komediedrakomediedra maserie 10.55 I farezonen 11.45 Guld i Købstæderne - Varde 12.45 Halifax 14.25 Spise med Price - Grise med Price 14.55 Dyrk, høst, spis - byhaver med Herman og Hertz 15.25 Kongerigets Kager 15.55 Ekskonernes klub. Amr. komedie fra 1996 17.30 Versus 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.10 Superdyrlægen. Britisk dokumendokumen tar fra 2014 20.00 Min søsters børn i sneen. Dansk familiefilm fra 2002 21.20 Kriminalkommissær Barnaby. Eng. krimiserie fra 2012 22.50 Vera: Beskyttet. Eng. krimiserie fra 2013 00.20 Farligt begær. Amr. erotisk thriller fra 1987 02.15 Dead Silence. Amr. actionthriller fra 1997 03.50 Mord i centrum. 2 afsnit

06.00 06.05 06.30 06.55 07.20 07.45 08.00 12.00 12.10 13.00 13.50 14.05 15.00 16.00 17.45 18.00 18.25 19.00 19.45 20.00 21.00 22.40 01.05 03.00

Oisteins blyant My Little Pony Scooby-Doo! Batman Animaniacs Fede tricks med Flying Superkids Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Hvem sagde vuf? SuperMatchen: Studiet SuperMatchen: BSV - KIF KK (m), 1. halvleg SuperMatchen: BSV - KIF KK (m), 2. halvleg La Vuelta: 8. etape La Vuelta: Studiet Nyhedsblok Bli’r du plukket? Nyhedsblok Sportscenter Rundt på gulvet. Dansk underunder holdning Crocodile Dundee. Australsk komedie fra 1986 James Bond: On Her Majesty’s Secret Service. Amr./brit. actionthriller fra 1969 Kingpin - keglernes konge. Amr. komedie fra 1996 The Postman. Amr. action-eventyraction-eventyr film fra 1997

SØNDAG 30. AUGUST 05.30 06.00 06.40 07.40 08.10 09.30 10.25 10.55 11.55 13.35 14.20 15.20 15.50 16.20 17.30 18.30 19.05 20.00 21.00 21.40 22.10 23.45 01.30 02.20

Vagn i Sverige Rejsen langs Norges kyst Midt i naturen Ud i naturen: Livet under NordsøNordsø ens platforme Tæt på vores kæledyr. 2 afsnit Sejhvalen - havets missil Spise med Price Kyst til kyst - Havvindmøller og eksploderende biller Kriminalkommissær Foyle. Eng. krimiserie fra 2002 En ny begyndelse Ved du hvem du er? - Peter Mygind Et glimt af Danmark Gintberg på Kanten - Gug Min søsters børn. Dansk familiefamilie film fra 2001 Guld i Købstæderne - Hillerød Nyhedsblok Diamanter er hundens bedste ven Mord i Skærgården: I nat er du død. Svensk krimiserie fra 2014 21 Søndag Fodboldmagasinet Beck: Det sidste vidne. Svensk krimi fra 2001 Til ægteskabet os skiller. Amr. komedie fra 1986 Sporløst forsvundet Natfjernsyn

06.00 06.05 06.30 06.55 07.20 07.45 08.00 12.00 12.10 13.00 13.50 14.25 16.00 17.45 18.00 18.12 18.20 18.25 19.00 19.30 20.00 21.00 22.50 01.00 02.05 03.00 04.00

Oisteins blyant The Looney Tunes Show Scooby-Doo! Hvalpen Scooby-Doo Animaniacs Fede tricks med Flying Superkids Go’ morgen Danmark Nyhederne Klipfiskerne Hjemme i Danmark Sæt pris på dit hjem Når mobilen ta’r magten. Dansk dokumentar. 2 afsnit La Vuelta: 9. etape La Vuelta: Studiet Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Dit sommervejr For ung til min krop Nyhederne Regionalprogram Toppen af poppen. Med Mattias Kolstrup fra Dúné Paranoia. Amr. thriller-drama fra 2013 Space Cowboys. Amr. actioneventyrfilm fra 2000 Station 2: Politikvinde - gift med arbejdet Helvede tur/retur - Ecuador Boligkonge i Las Vegas Nyhederne og Vejret

DR1 fredag kl. 21.25: ”Wanderlust” MANDAG 31. AUGUST 05.15 Vagn i Sverige 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.25 Antikkrejlerne. 2 afsnit 11.55 Bonderøven 12.25 Eftermiddagsprogrammer 15.05 Taggart. Skotsk krimi. 2 afsnit 16.50 Herskab og tjenestefolk 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Sporløs 20.45 På Ubestemt Tid 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Sirener. Eng. krimiserie 00.00 Kystvagten 00.45 Natfjernsyn

ONSDAG 26. AUGUST DR2 Morgen Madmagasinet Livet ud ad Landevejen Kulinariske globetrottere Danske Vidundere: Råbjerg Mile Eftermiddagsprogrammer Jimmys madfabrik Drømmehaver DR2 Dagen Dommer for en dag Magtens netværk i New York Luksusbiler til salg Den forsvundne milliardær Arne Dahls A-gruppen Ti stille kvinde Deadline Kvinder med power Stakkels os! Rige russere i London Natfjernsyn

TORSDAG 27. AUGUST 07.00 11.00 11.25 11.55 12.45 13.05 16.00 16.30 17.00 18.00 18.30 19.15 20.00 21.30 22.00 22.30 23.00 23.50 00.45 01.30

DR2 Morgen Penge Livet ud ad Landevejen Kulinariske globetrottere Danske Vidundere: Fur Eftermiddagsprogrammer Jimmys madfabrik Drømmehaver DR2 Dagen Dommer for en dag Magtens netværk i Rom Milliardærhotellet Verdens bedste vinkendere Halløj på badehotellet Jan Gintberg møder John Cleese Deadline Velkommen til verden Kvinder med power Overklassens sexorgier Natfjernsyn

FREDAG 28. AUGUST 07.00 11.00 11.25 11.55 12.50 13.10 16.00 16.30 17.00 18.00 18.40 19.30 20.00 22.30 23.00 23.30 00.15 01.50

DR2 Morgen Bag Borgen Livet ud ad Landevejen Kulinariske globetrottere Danske Vidundere: Stevns Klint Eftermiddagsprogrammer Jimmys madfabrik Drømmehaver DR2 Dagen Når vildmarken kalder 24 timer vi aldrig glemmer 100 års spekulation Wall Street: Money Never Sleeps. Amr. drama fra 2010 Deadline JERSILD minus SPIN 60 Minutes We Don’t Live Here Anymore. Amr. romantisk drama fra 2004 Natfjernsyn

LØRDAG 29. AUGUST 08.00 DR2 Morgen 09.00 Tidens tegn. Et magasinprogram på tegnsprog 09.50 Kulinariske globetrottere. Eng. kulinarisk rejseserie fra 2009. 3 afsnit 12.20 Farligt job - buschauffør i Manila. Dokumentarserie fra BBC

De ekstremt rige - og os andre DR2 Tema: Diktatorer Amadeus. Amr. drama fra 1984 100 års spekulation DR2 Tema: Svindlerne Deadline Wall Street: Money Never Sleeps. Amr. drama fra 2010 01.15 The Life of David Gale. Amr. thrillerdrama fra 2003 03.15 Deadline Nat

ONSDAG 26. AUGUST 05.55 06.40 07.25 08.10 09.05 10.00 11.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00

SØNDAG 30. AUGUST

17.00 18.45 19.30 20.00 20.50 22.30 23.00 23.30 00.00 01.30

Nyheder fra Grønland DR2 Morgen Under fire øjne Kulinariske globetrottere. 2 afsnit Walkabout Eftermiddagsprogrammer Diamanter er hundens bedste ven DR Dokumentar: Folkeskolen - Forfra Duel i Diablopasset Bryllup bag tremmer 100 års spekulation De ekstremt rige - og os andre Nak & Æd Deadline Den rigeste procent JERSILD minus SPIN Jan Fabel: Mord er ikke noget eventyr Natfjernsyn

DR1 lørdag kl. 22.50: “Vera: Beskyttet” En mand, David Kenworthy, findes dræbt på stranden uden for en bar.

DR2 Morgen Kontant Livet ud ad Landevejen Kulinariske globetrottere Verdens bedste vinkendere Jan og Daniel på Borgen Javel, hr. minister. 2 afsnit Jimmys madfabrik Udeliv DR2 Dagen Magtens netværk i Los Angeles Smag på Vietnam 24 timer vi aldrig glemmer På ø-eventyr med Anne & Anders Den rigeste procent Virkelighedens Arvinger Deadline House of Saddam Milliardærhotellet Natfjernsyn

TORSDAG 27. AUGUST Chicago Fire Din nye drømmebolig Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss MasterChef. 2 afsnit The Kardashians. 2 afsnit Luksusfælden Bones NCIS MasterChef. 2 afsnit Familien fra Bryggen Real Housewives of Beverly Hills 22.00 Die Hard 2. Amr. actionfilm fra 1990 00.30 Predator. Amr. sci-fi film fra 1987 02.40 Natfjernsyn

FREDAG 28. AUGUST

TV2 lørdag kl. 22.40: “James Bond: On Her Majesty’s Secret Service” Bond jagter efter Blofeld der er leder af forbrydersyndikatet SPECTRE.

22.30 23.00 23.50 01.20 02.10 02.55

DR2 Morgen Horisont Livet ud ad Landevejen Kulinariske globetrottere Smag på Vietnam Eftermiddagsprogrammer Jimmys madfabrik Udeliv DR2 Dagen Magtens netværk i London Smag på Tanzania Godt nyt fra Ghana? Dokumania: Colombias kamp for fred Deadline Voldtægten af Pakistans drenge Dronningen af Versailles De ekstremt rige - og os andre Magtens netværk i London Deadline Nat

05.55 06.40 07.25 08.10 09.05 10.00 11.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00

TIRSDAG 1. SEPTEMBER 07.00 11.00 11.25 12.05 12.55 13.35 16.00 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00 20.45

Chicago Fire Din nye drømmebolig Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss MasterChef. 2 afsnit The Kardashians. 2 afsnit Luksusfælden Bones NCIS MasterChef. 2 afsnit NCIS Bones Die Hard. Amr. actionfilm fra 1988 00.45 Flight of the Phoenix. Amr. acti actionfilm fra 2004 02.50 Ramsay’s Kitchen Nightmares 03.35 Natfjernsyn 05.55 06.40 07.25 08.10 09.05 10.00 11.00 13.00 15.00 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00

MANDAG 31. AUGUST 07.00 11.00 11.30 12.00 12.50 14.30 15.00 16.00 16.30 17.00 18.30 19.15 20.00 20.30 21.30 22.00 22.30 23.00 01.00 01.45

06.00 06.30 12.00 12.40 13.30 14.20 15.10 16.10 17.00 20.00 20.50 22.00 22.45 23.45 00.40 01.40 03.10 04.00

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Landmand søger kærlighed Hva’ bruden ikke ved Felix jagter vejen til succes Grænsepatruljen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Hjemme i Danmark Rumrejsen dag 1. Nyhedsblok O Gravity Krop umulig - tilbage til klinikken Grænsepatruljen. 2 afsnit Cold Case. Amr. krimiserie. 2 afsnit Beauty and the Beast Nyhederne og Vejret

TV3

13.10 14.00 16.35 19.30 20.00 22.30 23.00

07.30 08.00 09.00 09.50 11.30 12.10 15.25 16.15

20.00 20.50 21.25 22.00 22.45 23.45 00.40

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Landmand søger kærlighed Hva’ bruden ikke ved Felix jagter vejen til succes Grænsepatruljen. 2 afsnit Nyhedsblok La Vuelta La Vuelta: Studiet Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Opgøret med Scientology Til den store guldmedalje For ung til min krop Nyhedsblok Scientologys hemmeligheder Moonbørnenes bunkebryllup Natfjernsyn

TIRSDAG 1. SEPTEMBER 05.15 Vagn i Sverige 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Taggart. Skotsk krimi. 2 afsnit 16.50 Herskab og tjenestefolk 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag 20.45 Danmarks første astronaut 21.30 TV Avisen med Madmagasinet og Sporten 22.30 Camilla Läckbergs Prædikanten 23.30 Politiskilt 56 00.15 Kystvagten 01.00 Natfjernsyn

DR2 07.00 11.00 11.25 11.55 12.40 13.00 16.00 16.30 17.00 18.00 18.30 19.15 20.00 21.00 22.00 22.30 23.00 23.55 00.45 01.45

06.00 06.30 12.00 12.40 13.30 14.20 15.05 16.00 16.15 17.45 18.00

22.50 01.15 02.50

Chicago Fire Din nye drømmebolig Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. Amr. underunder holdningsserie MasterChef. 2 afsnit The Kardashians. 2 afsnit Luksusfælden Bones NCIS Ramsay’s Kitchen Nightmares Luksusfælden Die Hard. Amr. actionfilm fra 1988 Die Hard 2. Amr. actionfilm fra 1990 På skudhold. Amr. actionkrimi fra 1993 Predator. Amr. sci-fi film fra 1987

LØRDAG 29. AUGUST

DR1 søndag kl. 22.10: ”Beck: Det sidste vidne”

TV2 søndag kl. 21.00: ”Paranoia”

04.35 05.20 06.05 06.55 07.40 09.40 10.35

The Mindy Project. 2 afsnit Ramsay’s Kitchen Nightmares Gordon Ramsays kokkeskole Untying the Knot. 2 afsnit Hund og mand imellem Unforgettable Bones

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

11.30 NCIS. 5 afsnit 16.15 Full Of It. Amr. komedie fra 2007 18.00 Bones 19.00 NCIS 20.00 Die Hard 4.0. Amr. actionfilm fra 2007 22.45 Setup. Amr. actiondrama 00.25 The Peacemaker. Amr. actionfilm 02.50 The Edge - Rivalerne

SØNDAG 30. AUGUST 04.55 Alle tiders barnepige. 3 afsnit 06.10 According to Jim. 2 afsnit 06.55 Eventyret om Despero. Amr. animeret familiefilm fra 2008 08.35 Unforgettable. 2 afsnit 10.30 NCIS. 3 afsnit 13.20 På skudhold. Amr. actionkrimi fra 1993 15.25 Die Hard 4.0. Amr. actionfilm fra 2007 18.00 Mit plastikmareridt 19.00 Familien fra Bryggen 20.00 Luksusfælden 21.00 A Good Day to Die Hard. Amr. action-thriller fra 2013 23.00 Aktionen 00.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 01.00 Jeopardy. 2 afsnit 03.00 Natfjernsyn

MANDAG 31. AUGUST 05.55 06.40 07.30 08.25 09.20 10.10 12.10 13.05 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 22.00 22.50 00.40 01.40 02.35 03.15

Chicago Fire Chrisleys vilde familie. 2 afsnit Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians. 2 afsnit Luksusfælden Bones NCIS Luksusfælden Jeopardy Robinson Ekspeditionen 2015 Bikini Island A Good Day to Die Hard. Amr. action-thriller fra 2013 Ramsay’s Kitchen Nightmares Bones Bikini Island Natfjernsyn

TIRSDAG 1. SEPTEMBER 05.55 06.40 07.30 08.25 09.20 10.10 12.10 13.05 15.05 16.00 17.00 18.00 20.00 21.00 22.00 22.50 00.50 01.50 02.40 03.15

Chicago Fire Chrisleys vilde familie. 2 afsnit Ramsay’s Kitchen Nightmares Familien fra Bryggen NCIS Undercover Boss. 2 afsnit MasterChef The Kardashians. 2 afsnit Bikini Island Bones NCIS Jeopardy. 2 afsnit Luksusfælden Mit plastikmareridt Bikini Island Yacht Party. 2 afsnit Ramsay’s Kitchen Nightmares Bones Bikini Island Natfjernsyn


Aars Avis

26. AUGUST 2015

SIDE 11

fastslår Knud Kristensen. Kvalitets - Heldigvis er der mange elektroniske hjælpemidler i dag - så som telefon og Kvalitets el-scoote til den rigtige pris! computer, der hjælper mig den til rigtige pris Kvalitets el-scootere til at være i kontakt med folk. Derfor kan jeg ofte den rigtige pris! Fønix Komf svare på mails eller være på v. Jens E Fønix Komfort El-Scooter computeren på anden måde Torupvej v. Jens Erik Andersen - også klokken 22.30, fortTl Torupvej 6, 9640 Farsø sætter han. www.fo Tlf: 61 66 05 75 Kvalitets el-scootere til Som en del af opgaven www.fonixkomfort.dk den rigtige pris! som borgmester er han Kvalitets til mange gange han bliver Fønix Cityel-scootere Vi reparerer også Fønix Komfort El-Scoot Cabino den3 rigtige pris! v. Jens Erik Anderse Vi reparerer også indbudt til at deltage i åb28 alle km/t. 60former km for ninger og lignende. alle former for pr. opladning Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Far Torupvej el-scootere! kr. 39.900,v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 - Det er altid et spørgsmål el-scootere! Torupvej 6,www.fonixkomfort. 9640 Farsø om man vil tage det ind D E H Y66 05 75! Tlf:N61 ! NYHED i kalenderen. Jeg har det www.fonixkomfort.dk Fønix City Cabino 3 sådan, at når lokale tager Vi reparerer 28 km/t. 60 km pr. opladning28 km/t. Vi reparerer også også kr. 39.900,initiativer, så synes jeg detVi reparerer alle former for el-scootere! ogsåfor alle former ning is visning v m e fr hører til, at jeg siger ja tilalle former ratis frem ratisforKomfort G G el-scootere! Fønix El-Scooter ! den slags, forklarer Knudel-scootere! hos digv/Jens Erik Andersen hos dig! ! D E Kristensen. N! YH 6, 9640 Farsø Torupvej NYHED Fønix City Cabin 61 66 05 75 tilwww.fonixkomfort.dk livet Trods en godt fyldt ka- - Frihed Fønix 28 Citykm/t. Cabino60 3 til km pr.live opladn -Tlf.Frihed 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.90 lender, så finder borgmestekr. 39.900,Vi kører i heleVi Nordjylland ning Nordjy Gratis fremvisning egmviishele vsisnfrin ren også tid til at løbe en tur emtikører frhos ra dig! GratisG ! ig ! d ind i mellem. I forsommehos dig hos ren blev det blandt andet til - Frihed til livettil livet - Frihed en halvmaraton i Aalborg. Vi kører i hele - Når jeg løber, så bliver Vi kører Nordjylland i hele Nordjylland hjernen renset, og jeg får også mange gode ideer ude på ruten, bemærker Knud Kristensen. Ved siden af borgmesterposten og direktørposten er Knud Kristensen også formand for Dansk Byggeri Spørg hos region Nordjylland. Aars Bogtryk & Offset Jubilæet fejres fredag, 28. august i Markedshallen i Hornum. Tlf. 98 62 17 11

el-scootere

De fire medejere Carl Pedersen, sektionschef anlæg, Kai Salomonsen, sektionschef byggeri, Anders Andersen, projektleder byggeri, og Mads Madsen, projektleder anlæg, gør en stor indsats. Her ses de hejse HME-flaget sammen. (arkivfoto)

Knud Kristensen og HME fejrer 40 års jubilæum VESTHIMMERLAND: Det begyndte egentlig som et resultat af en lidt uheldig overarbejdsweekend. Men ideen holdt vand, og nu kan Hornum Murer- og Entreprenørforretning og Knud Kristensen fejre 40 års jubilæum. - Jeg arbejdede den gang for Vagn Jensen, Aars. Han havde vundet arbejdet på fagforeningsbygningen på Himmerlandsgade. Der var behov for en ekstra indsats, hvis han skulle undgå at betale dagbøder. Derfor sagde vi ja til at arbejde i weekenden. Vi havde bare ikke tænkt på, at den weekend omfattede 1. maj, så da fagforeningsmedlemmerne kom forbi med fanerne, blev vi bedt om at gå ned fra stilladserne. Det gjorde vi selvfølgelig. Bagefter snakkede vi om situationen, og jeg nævnte, at jeg havde tænkt på at lave eget firma, husker Knud Kristensen, adm. direktør i HME og borgmester i Vesthimmerlands Kommune. Et par dage efter havde han købt en trailer og en blandemaskine - så var han i gang. - Min tanke var, at det skulle være en enkeltmandvirksomhed. Men efterspørgselen steg, og der blev behov for ansatte, forklarer Knud Kristensen. Siden er virksomheden vokset. I 1987 blev Kurt Hedes forretning i Aars købt op. Håndværksvirksomheder har et svingende antal medarbejdere. Når der har været flest i HME, er der udskrevet over 100 lønsedler. Andre gange kun det halve. I dag beskæftiger HME cirka 65 medarbejdere. I dag er ledelsen af HME delt ud på fem personer. Ud

over Knud Kristensen er det Carl Pedersen, sektionschef anlæg, Kai Salomonsen, sektionschef byggeri, Anders Andersen, projektleder byggeri, og Mads Madsen, projektleder anlæg. - Vi er fem lige ejere nu, forklarer Knud Kristensen, og uddyber at det blandt andet skyldes, at der er ønske om at lave et generationsskifte i god tid. Der er dog ingen deadline for generationsskiftet.

Alle typer opgaver HME løser både store og små opgaver indenfor alle typer byggeri. Det kan være jordarbejde, kloak, boliger og udstykninger. Virksomheden tager gerne fagentrepriser, hovedentrepriser og totalentrepriser. Men ho-

vedvægten ligger på de to førstnævnte. Gennem årene er der udført opgaver i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Det er også blevet til en enkelt opgave på New Foundland i Canada. - Vi er fulgt med markedet og har været fleksible, forklarer Knud Kristensen. Ønsket har ikke været at udvide for meget, men at holde de ansatte beskæftiget. - Vi skal ikke slå større brød op, end vi kan klare, bemærker direktøren. Samtidig handler det heller ikke om at fokusere på de store opgaver. - Mange af vores kunder har vi fundet gennem de mindre opgaver, forklarer Knud Kristensen.

HME har gennem årene lavet mange typer opgaver. På Nordkap har de opført et dambrug, og i øjeblikket er de ved at bygge to etager oven på Eksperimentariet i Hellerup. - Det kræver altid en god logistik, og det er spændende. Særligt da vi skulle bygge på Nordkap. Der var det vigtigt, at vi havde alt med første gang. Der var nemlig 150 kilometer til nærmeste byggemarked, husker Knud Kristensen.

Mangler du tryksager?

ALT I ELARBEJDE Køl - hårdehvidevarer

Travl mand Direktøren er en travl mand. I 1986 blev han valgt ind i byrådet i Aars, og lige nu er han i gang med endnu en periode som borgmester. Det kræver overblik og styr på kalenderen. Det er også nødvendigt med lange arbejdsdage. - Jeg møder ind på HME kl. 6.30, og omkring klokken 10 ankommer jeg til rådhuset. Men min telefon er åben 24 timer i døgnet,

Varmepumper - radio/tv Preben Nielsen

Christian Gregersen

Limfjordsvej 10 - 9670 Løgstør - Tlf. 9867 1933 - 9867 6280 info@midtfjordel.dk - www.midtfjordel.dk

- kompetencer til en fremtid med succes

HGS

sept 28. t r a St

emb

er

- fra studentereksamen til job på kun 10 uger!

HGS er en kort merkantil grunduddannelse for dig, der har en gymnasial uddannelse (stx, htx eller hf), og som ønsker en karriere inden for kontor, handel eller butik. Grundforløbet varer 10 uger, hvor du får SU. Du kan vælge at give din HGS en international dimension, hvor 4 af de 10 uger foregår i Glasgow, hvor der undervises på engelsk. EU’s Leonardo-program yder økonomisk støtte til dette. Det betyder, at du selv kun skal betale 5.500 kr. Du kan også vælge at tage alle 10 uger i Aars. 2 års lønnet praktikperiode Efter grundforløbet kan du indgå uddannelsesaftale med en virksomhed. Det giver dig adgang til en praktisk uddannelse inden for detail (butik), handel eller kontor. Du får løn under praktikdelen, som varer 2 år. Ring NU og tilmeld dig! Ring til Morten Rene Pedersen, tlf. 61554075. Vi starter den 28. september.

Østre Boulevard 10 Tlf. 9698 1000 aars@erhvervsskolerne.dk 9600 Aars Fax 9698 1080 erhvervsskolerne.dk

Direktør Knud Kristensen og firmaet Hornum Murer- og Entreprenørforretning (HME) fejrer fredag, 28. august 40 års jubilæum.


Aars Avis

SIDE 12

Kimbrerfestløbet starter igen fra Kimbrertorvet i Aars

KØR SELV-LÆSERREJSER MED

Som læser af Aars Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen.

4 dage på 4-stjernet hotel i Quedlinburg

Hotelperle i Harzen Ringhotel Theophano HHHH Det bliver næppe mere romantisk eller centralt end på dette hotel indrettet i et bindingsværkshus fra Harzens guldalder. Her bor du midt i historien i en af de originale, gamle barokbygninger fra 1600-tallet i selve hjertet af Harzens mest imponerende bindingsværksby: Quedlinburg. Hotellet ligger på byens centrale torv omkranset af mere end 1300 originale og smukt restaurerede bindingsværkshuse – og det gamle hotel har sit eget lille konditori, hvor byens mange turister ofte slår sig ned for at smage husets kage- og kaffespecialiteter. Quedlinburg ligger ikke mere end 3-4 timers kørsel fra den danske grænse, men byen er af en helt anden verden.

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.399, Pris uden rejsekode 1.549,-

Kurafgift EUR 2,50 pr. person over 13 år pr. døgn.

3 overnatninger 3 x morgenbuffet 1 x kaffe og kage i husets konditori 1 x 3-retters middag Fri parkering og fri Wi-Fi 10 % rabat på billet historisk damplokomotiv

• • • • • •

3 dage på 3-stjernet hotel i Vemb

Pris pr. person i dobbeltværelse

Ankomst: Søndag til tirsdag frem til 15.12.2015.

Arrangørerne forventer omkring 1400 deltagere AARS: Når Kimbrerfestløbet skydes i gang onsdag, 2. september, er det for 34. gang. Meget er sket siden det første løb, og Kimbrerfestløbet fortsætter med at udvikle sig. Sidste år blev startstedet flyttet fra Aars Skole til Kimbrertorvet ud for Jutlander Bank. Baggrunden for flytningen var boligforeningens store byggeri tæt på Aars Skole. - Den nye bygning er fortsat under opførelse, så derfor starter løbet igen ved Kimbrertorvet. Her er der også mål, så når løberne passerer mållinien, registreres tiden helt automatisk ved hjælp af chipteknologi, siger Karina Mathiasen fra Jutlander Bank, der sammen med Aars Trim Motion og St. Binderup Orienteringsklub står bag løbet. Mens løbet finder sted, er Himmerlandsgade i øvrigt spærret for trafik, så del-

Kimbrerfestløbet bliver igen i år skudt i gang fra Kimbrertorvet i Aars.

tagerne ikke skal løbe slalom mellem bilerne. De mange holdtilmeldinger har altid sat et stor præg på Kimbrerfestløbet. Samtidig får det mange, som ellers ikke ville deltage i sådanne arrangementer, ud at løbe.

Mørket sænker sig - Vi håber, at rigtigt mange lokale motionister som sædvanligt snører løbeskoene den onsdag, inden de skal til fire dages Kimbrerfest. Vi forventer igen i år

omkring 1.400 deltagere, lyder det fra Karina Mathiasen. Mere proffessionelle må gerne deltage, men Kimbrerfestløbet er helt klart motionisternes løb. Som sædvanligt er det Årets Kimbrer, der affyrer startskuddet. - Der er brugt mange kræfter på at stable et godt arrangement på benene, og vi håber, at Kimbrerfestløbet igen i år bliver en festlig optakt til Kimbrerfesten, slutter Karina Mathiasen.

999,-

Herregård ved vestkysten God

Pris uden rejsekode 1.149,-

at

Boibrn ørnekrrab .

Hotel Nørre Vosborg HHH I landskabet bag Nissum Fjord, der skærmer fastlandet fra Vesterhavets buldrende kræfter, hersker en dvælende ro, som danner ramme om et lille område på det danske landkort, der virker så uberørt og rent. Langs kysten mod syd kan I opleve fiskerbyen Hvide Sande (48 km).

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x eftermiddagskaffe med kage • 1 x 3-retters middag 3 nætter inkl. 1 x 3-retters midd ag 1.299,-

Ankomst Mandag til fredag frem til 9.10.2015.

6 dage på 3-stjernet hotel i Frankrig

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.949,-

Beaune: Bourgognes hjerte God

Pris uden rejsekode 2.249,-

at

Boibrn ørnekrrab .

Hotel La Closerie HHH Bourgogne er kendt for sine gode vine, og Beaune er vinområdets hovedstad. Her bor I på et charmerende landevejshotel syd for byen omgivet af vinmarker så langt øjet kan se. Her kan I smage på Bourgognes velkendte vine i hotellets vinbar, sole jer i haven eller snuppe en svalende dukkert i swimmingpoolen.

• • •

5 overnatninger 5 x morgenbuffet Vinsmagning hos Domaine Familie Picard, Prosper Maufoux og cremant-smagning hos Veuve Ambal 3 nætter 1.249,-

Ankomst Valgfri frem til 15.12.2015.

Citytax EUR 1,- pr. person over 12 år pr. døgn.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

26. AUGUST 2015

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

AARSAVIS

Åbent hverdage kl. 8-17.

Sussie Struntze Andreasen foran sin frisørsalon på Musvitvej i Aars. Nu udvides medarbejderstaben.

Det kører godt for lokal mobil-frisør AARS: En god ide kombineret med en ihærdig indsats giver bonus for den 30-årige iværksætter-frisør Sussie Struntze Andreasen, som 1. september byder sin tredje medarbejder velkommen i sin tip-top moderne frisørsalon. Det er Regitze Kirkegaard Kristensen, Aars, som er uddannet hos FriSørensen, Aars, i 2013. Herefter har hun arbejdet i Salon Askepot i Aalestrup – for øvrigt den salon, hvor Sussie Struntze Andreasen i sin tid blev uddannet. Sussie Struntze Andreasen, der er født og opvokset i Vestrup, fortryder ikke, at hun for fire år siden sprang ud og startede egen virksomhed. Med udgangspunkt i Farsø startede den unge frisør Salon MobilHårDesign. Forretningsideen gik ud på, at folk kunne blive klippet i eget hjem. Inden længe

Frisør Regitze Kirkegaard Kristensen – ny medarbejder.

havde Sussie Andresen oparbejdet en stor kundekreds i Vesthimmerland – også i institutioner, plejecentre med videre. Fra februar 2013 udvidede den dygtige iværksætter sin mobile frisøraktivitet med en stationær salon på hjemadressen Musvitvej 10, Aars. Det kneb hurtigt så meget

med pladsen, at der i løbet af 2013 måtte investeres i en 35 kvadratmeter udvidelse. - Foruden stigende aktivitet i salonen har jeg stadigvæk adskillige, der bliver klippet i eget hjem og institutioner. Ja, sågar i et fængsel klipper jeg kunder, siger Sussie Struntze Andreasen. Den stigende aktivitet gør det nødvendigt at udvide medarbejderstaben. De fleste af Salon MobilHårDesigns kunder er fra Aars, Farsø og Aalestrup. Foruden de mere traditionelle tilbud rykker iværksætterfirmaets medarbejdere også ud, når det gælder konfirmationer, bryllupper eller andre mærkedage. - Vi bestræber os på at tilbyde en høj faglig standard til konkurrencedygtig pris både i min salon i Aars og når vi arbejder ude i området. Og den kombination virker godt, fastslår Sussie Struntze Andreasen.


Aars Avis

26. AUGUST 2015

SIDE 13

Vesthimmerlands Musikforening har et spændende sæsonprogram Kor, obo, opera og kammermusik i Alfa

Nu kan børn fra seks år lære at stå på en scene.

Dansestudiets stagehold opretter MiniStage AARS: Udover dans rummer danseskolen Dance & Stage Business i Aars, som navnet også anslår, men som de fleste ikke ved, et sideløbende koncept med drama, sang, musical og dans. Konceptet går i al sin enkelthed ud på at give et boost af talentudvikling til alle, som går rundt med interessen og lysten til at stå på en scene. Der er plads til alle også helt nybegyndere, og de som aldrig har prøvet noget af det før. Stageholdet drives i samarbejde med teaterforeningen Greyhound Stage Company, som har været arnested for rigtig mange scenekunstnere.

MiniStage fra seks år MGP er det helt store hit for alle børn. De synger og danser med og nogle har

deres egne drømme om at komme med på den store scene. Ligeså mange elsker den kreative leg med rollefordeling, laver små cirkus forestillinger og optrin med dans og sang. Derfor har man nu valgt at oprette et MiniStage hold for alle fra seks år. Holdet vil imødekomme børnenes interesser, lege og drømme, men være knapt så ambitiøst som det store stage hold. Børnenes premisser er i højsædet og de vil blive udviklet gennem fantasiens verden og alt vil føles som en stor leg. - Vores ambition er effektive og tydelige resultater. Ikke i form af medvirken i MGP, det har vi ikke indflydelse på bortset fra støtte og indlæring, men at eleverne hurtigt vil opleve personlig udvikling. Døjer

Årets Landsbypris for ottende gang VESTHIMMERLAND: Livet på landet er fyldt med spændende muligheder og udfordringer. Dette kan ses i landsbyerne, hvor rigtig mange borgere gennem deres store initiativ, engagement og virkelyst opnår gode og brugbare resultater i og for deres lokalområde. Landsbyudvalget og Vesthimmerlands Kommune ønsker gennem Årets Landsbypris at værdsætte dette. - Samtidig vil vi gerne bidrage til, at de gode historier bliver fortalt og på denne måde inspirere andre, siger formand for Landsbyudvalget, Aase Hansen. Prisen uddeles i år for ottende gang. Alle borgere i Vesthimmerland kan indstille kandidater til prisen. Landsbyprisen gives til en person, en forening eller et projekt, der har haft be-

tydning i forhold til at gøre et sted attraktivt og godt at være. Prisen skal samtidig være en påskønnelse for en ydet indsats i en eller flere af de vesthimmerlandske landsbyer, der er omfattet af landsbysamarbejdet. Landsbyudvalget forventer at modtage rigtig mange kandidater til dette års landsbypris. - Jeg håber virkelig, at der komme mange ansøgninger til prisen. Vi ved der er rigtig mange ildsjæle, som gør en stor forskel i de enkelte landsbyer, udtaler Aase Hansen. Forslag til kandidater til prisen skal sendes på mail til Kultur og Fritids afdelingen senest den 16. september. Årets landsbypris uddeles traditionen tro på landsbyernes årsmøde den 5. november.

man med generthed skal man absolut ikke tøve. Hvis man har interessen, skal vi nok hjælpe med at komme igennem denne hurdle. Samtidig kan holdet også netop bruges til at få tilbageholdenhed drejet mod det udadvendte. Hvad end man har af baggrunde for at komme på holdet, så vil der blive taget udgangspunkt i den enkelte og holdet vil løfte sig i flok, udtaler Greyhound manden og vocal coach Børge Boyding. Alle Stage elever får solosang, dans, drama og kor som en fast integreret del af undervisningen. Derudover medvirker man i diverse shows og arrangementer samt tilbydes medvirken i nogle af Greyhounds større eller mindre musical opsætninger.

AARS: Der er planlagt mange spændende koncerter i Vesthimmerlands Musikhus Alfa. Det fremgår af Vesthimmerlands Musikforenings nye program for sæsonen 2015/16. De første der besøger musikforeningen i denne sæson er koret Coro Misto, der er hjemmehørende i Aalborg. Koret består udelukkende af sangere fra det musikalske miljø i byen, f.eks Aalborg Universitet. Koret dirigeres af Søren Birch og består af 24 sangere. Coro Misto har et bredt repertoire og en del af værkerne har relation til Carl Nielsen, der jo fejrer sin 150 års fødselsdag i år. Koret har gennem tiderne vundet mange konkurrencer. Koncerten foregår søndag, 20. september. Søndag, 25. oktober præsenterer musikforeningen pianisten Ulrich Stærk. Han er kendt i vide kredse inden for klassisk musik. Han begynder med tre klaversonater i fis mol, og efter pausen vil der være en ønskekoncert, hvor deltagerne i koncerten kan fremkomme med ønsker til mindre musikstykker for klaver. Operasanger Sofie Elkjær og en pianist kommer søndag, 15. november. Sofie Elkjær sluttede sin uddannelse på opera-

Lions Club i Aars sælger ud af lopperne AARS: Det er en kendt sag, at Lions Loppemarked i Aars er en fasttømret succes med større og større publikum og større og større omsætning år for år. Men succesen viser sig ikke kun på disse to områder - den viser sig bestemt også på antallet af loppemarkedseffekter, som Lions Club Aars modtager fra nær og fjern. Det betyder derfor, at Lions Club Aars igen i år har planlagt tre Loppe-lagersalgsdage i henholdsvis lørdag, 29. august, i september og i oktober måned i år - ganske enkelt for at få plads til flere effekter som strømmer ind hver eneste måned. - Vi får doneret så mange ting, at vi ganske simpelt ikke kunne være i vores lagerhal på Vestre Skov-

vej frem til det store Loppemarked i slutningen af april næste år, hvis vi ikke solgte ud af tingene allerede her i efteråret, udtaler formanden for Loppemarkedsudvalget i Lions Club Aars, Poul Poulsen. Der er sat et meget stort udvalg af møbler, isenkram og bøger frem, så der er noget for enhver smag. Aktiviteten med Loppemarkedet er kun én af mange aktiviteter i Lions Club Aars - men absolut den største og mest indtægtsgivende aktivitet. Sidste års store forårs-loppemarked sluttede således med en omsætning på ikke mindre end 450.000 kr. - et beløb, der efterfølgende blev brugt til donationer til humanitære formål fortrinsvis lokalt men også delvist nationalt og internationalt.

kompagniet i 2011, og har medvirket i mange operaer i sit unge liv. Blandt de mange er: Tryllefløjten, La Boheme, Carmen og Figaros Bryllup. Sofie Elkjær har samarbejdet med mange store orkestre om koncerter. I Aars synger hun blandt andet uddrag af kendte operaer. Til vinter, 7. februar 2016 kommer et af de “hotteste” navne inden for klassisk musik. Musikforeningen får besøg af Trio Vitruvi. Trioen vandt P2s kammermusik konkurrence i 2014. Siden har trioen været på færd verden rundt. Trioen består af Alexander McKenzie, piano, Niklas Walentin, violin, og Jacob La Cour, cello. Den 13. marts kommer det Vesthimmerlands Musikforening kalder “vores husorkester”, Randers Kammerorkester. De spiller deres koncert nr. otte i Aars. På programmet stå musik af Carl Nielsen, Grieg og Hartmann. Randers Kammerorkester består af mere end 10 musikere, der bl. a. omfatter, violin, cello, bratsch, og flere blæseinstrumenter. Oboisten Judith Blauw er på programmet 10. april. Judith Blauw spiller til

daglig i Aalborg Symfoniorkester. I Aars kommer hun sammen med en pianist. De to musikere har lovet en god blanding af klassisk musik for obo og piano. Vesthimmerlands Musikforening indgår i samarbejdet med foreninger i Rebild, Skive, Thisted, Viborg og Hobro. Det betyder, at medlemmerne af de enkelte musikforeninger har gratis adgang til alle koncerterne i musikforeningerne.

Advokatfirmaet

Jan Poulsen Møderet for højesteret Aagade 8 - 9620 Aalestrup

Tlf: 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

• Topkapning • Træfældning • Beskæring Anbo Skov & Have

Tlf. 29 41 71 88 www.anbo.dk anders@anbo.dk

Højeste dagspris gives for jern og metaller

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NiBe ProdukT ISO 14001

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7 � 9640 FARSØ � AFD: V. BOULEVARD 25 � 9600 AARS � AFD: MEJLBYVEJ 42 � 9610 NØRAGER


Aars Avis

SIDE 14

26. AUGUST 2015

Aqua Event i Aars blev lidt mindre end håbet Aars Svømmeklub samlede 2000 kroner ind til Børne­ cancerfonden

Af Torsten Hansen AARS: Aars Svømmeklub havde sammensat et stort og spændende program i anledning af, at klubben ville lave en indsamling til Børnecancerfonden. Det hele blev kaldt

Aqua Event og tilbød noget for alle aldre. Desværre kom der en del færre end arrangørerne havde håbet på. Men selvfølgelig blev arrangementet afviklet. Det blev dog skåret ned, så det tidsmæssigt blev kortere. Trods de færre deltagere end håbet, så er arrangørerne dog tilfredse med dagen. - Det blev en god dag. Der var masser af liv i hallen, fastslår næstformand Lone Bentzen, Aars Svømmeklub. Hun bliver bakket op af formanden Jimmy Krøier Sørensen. - Vi ville gerne støtte Maja Dam Ibsen der er udnævnt til ambassadør for Danmark Rundt 2015, der samlede ind til Børnecancerfonden. Hun er konkurrencesvømmer hos os, siger Jimmy Krøier Sørensen - Vi vil også gerne vise, at svømning er mere end at svømme baner, fortsætter Lone Bentzen. Og netop det var hovedessensen, af det folk kunne opleve denne dag. Programmet indeholdt Aqua Fitness og vandgymnastik. Der var naturligvis også udspring og svømning. Fra Hobro Kajakklub var der lånt en række special kajakker, der bruges

Omkring 20 deltog i Kajak Polo ved Aqua Event i Aars Svømmehal.

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

ght

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

UDFØRER ALT INDENFOR BYGGERI :: Nybygning, Tilbygning & Ombygning :: Jord/kloak, Beton & Murerarbejde :: Badeværelser :: Alt i reparationsarbejde :: Total entrepriser

De evigt populære Water Balls fik lov til at slutte dagen af.

For personlig rådgivning kontakt Edi Elkjær Tlf.: 20 99 10 93 eller Henning Elkjær Tlf.: 20 99 10 92

Hvidkildevej 9 :: Mejlby :: 9610 Nørager

Tlf. 98 65 10 92 www.elkjaer-as.dk

H

Grundlagt 1927 -stadig på vej

FRerreg r A ård kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

til at spille kajak polo. De blev flittigt brugt. Cirka 20 var i vandet og prøve sporten. - Vi fik to gode spil bold,

fastslår formanden. For de mindste var der arrangeret skattejagt. Det fungerede også fint. Omkring 20 deltog i jagten.

Udspring blev der også vist.

Dagens sidste indslag var Water Balls. Det var der enkelte der hyggede sig med. Målet for dagen var at

indsamle penge til Børnecancerfonden. Det lykkedes også. I alt blev der samlet 2000 kroner ind.

Aars Seniorer besøgte Flyvestation Karup AARS: 98 medlemmer af Aars Seniorer havde for nylig en fantastisk udflugt til Flyvestation Karup. - Da der kun må komme en bus ad gangen, måtte vi gøre to besøg - den 5. og 12/8, forklarer formanden for Aars Seniorer, Per Drejer. Der var rigtig udflugtsvejr begge dage. Selskabet gjorde et ophold i Dollerup Bakker,

hvor foreningen var vært med snitter og kaffe på en fantastisk rasteplads med udsigt til den kønne natur og ud over søen. I Karup blev de modtaget af oversergent Jørgen D. Pedersen. Han guidede seniorerne rundt og fortalte om flyvestationen i mere end tre timer. Flyvestationen er på 2800 ha. og har ca. 80 km vej og er bygget af tyskerne

i krigsårerne. Den er senere blevet udbygget, til det den er i dag. Jørgen D. Pedersen er en fantastisk guide. Han fortalte om alle de funktioner, som flyvepladsen har i dag. Skandinaviens største brandbiler står i Karup. De kan slukke mark- og hedebrande ved at køre igennem ilden. Nordeuropas største redningshelikopter står i Karup. Den kan ”gå” ud i

al slags vejr i modsætning til andre helikoptere. Alle var meget interesseret i det, de så og hørte, og en smule imponeret over hvor stort det hele er. På vej hjem spiste seniorerne til aften på Simested Kro. Næste udflugt er ålegilde i Skivum Krat den 1. oktober, hvor Aars Seniorer betaler bus til dem, der ønsker det.


Aars Avis

26. AUGUST 2015

SIDE 15 Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

VESTRUP

ØSTRUP

Tænk, at vi er kommet så vidt Peter C. Rasmussen, Foulumvej 42, Ullits, skriver skriver på vegne af arbejdsgruppen for Ullits Friskole: Så en gruppe almindelige borgere, der hver dag står op og går på arbejde, betaler deres skat, gør brug af byens LBO og fritidsaktiviteter, handler lokalt og hjælper hinanden med stort og småt bliver nødt til at samle 20.000 kr. sammen og indbetale dem til Undervisningsministeriet for at kunne vide sig sikre

på, at der også er en skole i byen om et år selvom de allerede betaler landets sjette højeste kommuneskat! Og hvorfor er det sådan? Jo, det er sådan set ret simpelt. Denne gruppe borgere har begået noget så kriminelt som at bosætte sig udenfor en storby! Ja hvad giver I mig! Hvad bilder de sig ind!? Tænk, at nogen har den frækhed! Det er jo uhørt! I hvert fald hvis man spørger en stor gruppe af de byrødder der sidder

trygt og godt i deres sæde, og påstår at de varetager vores interesser....? Desværre har en del af disse byrødder nok siddet så længe at de har mistet jordforbindelsen. Nu er de 20.000 kr. brugt - og en friskole i Ullits er nu en reel mulighed, ligesom det er i Strandby, Blære og Overlade, for vi vil nemlig ikke være ”den lette løsning” fordi man fra kommunalpolitisk side har gabt over større anlægsudgifter end man har midler til. Husk at det modsatte af grandiose er utilstrækkelighed og skam.

Gør hele børne- og skoleområdet til en del af budgetforhandlingen Niels Heebøll, der er byrådsmedlem for SF og medlem af ad hoc-gruppen og børne- og skoleudvalget, skriver følgende indlæg til skoledebatten: I de videre forhandlinger om børne- og skoleområdet i Vesthimmerlands Kommune er der nu to forslag i spil. Hele diskussionen udspringer af sidste år budgetaftale mellem venstre og konservative, og hvis SF nu skal levere stemmer til en aftale, som bl.a. indebærer skolelukninger, må det blive som en del af et budgetforlig, som har et samlet indhold, som SF kan tilslutte sig. De besparelser, der indgår i de to forslag, er allerede grundigt blandet med de besparelsesforslag, der indgår i den kommende budgetforhandling. Desuden finder vi det påfaldende og uholdbart, at V og K, som indgik sidste års budgetaftale, ikke kan forhandle sig frem til fælles fodslag på et så centralt område. Tanken bag V og DFs forslag om at bevare alle skoler som et led i hele kommunens udvikling og dertil gå efter en klassekvotient på højst 24 har vi i SF stor sympati for, men det forudsætter, at der også er den nødvendige tildeling til skolerne, hvis kvaliteten skal bevares eller ligefrem hæves. Det kræver en anden prioritering end den nuværende, men med byrådets sammensætning, kommunens økonomi og

det faldende børnetal er den svær at få øje på. I det forslag som V har fremlagt, er det de små skoler, der skal holde for i et omfang, så det på trods af de fine ord om en dynamisk model reelt er en udsultning, som vi tror, vil medføre personaleflugt, manglende forældreopbakning og hurtig lukning. Vi tror ikke på, at der kan drives bæredygtige skoler med et budget, der er reduceret med 19 til 25 procent. I det andet forslag indgår nedlæggelse af tre af de mindste skoler, hvilket som bekendt er et stykke vej fra de indstillinger, de nedsatte arbejdsgrupper kom med. SF gik ikke til valg på at lukke skoler, så disse skolelukninger er bestemt ikke SF’s kop te. Forslaget indeholder imidlertid også en række ønsker, som tager udgangspunkt i arbejdsgruppernes indstillinger. Det gælder bl.a. oprettelse af forældrekurser, mulighed for lidt længere åbningstid i nogle daginstitutioner og bedre normeringer i daginstitutionerne. Det er investeringer i en tidlig indsats, som SF støtter, og som al forskning peger på har den største effekt på den lange bane. Dermed er det for SF det ”mindst ringe” af de to nuværende forslag. Der kan muligvis ske ændringer i forslagene inden den endelige afgørelse. Hvordan SF til den tid

vil stemme. må komme an på en samlet vurdering af budget 2016 for det giver ikke mening for SF at levere stemmer til et forslag, der på nogle områder er på grænsen af SF’s politik, hvis det samlede budgetforlig ender med at trække i en retning, som SF ikke kan stå inde for. Men man bliver unægteligt forvirret over, hvad der er den konservative holdning til budgetforhandlingerne, når man i Lokalt Indblik kan læse, at Henrik Dalgaard opfordrer til ”at så vigtige beslutninger ikke fortjener at blive behandlet på et budgetseminar… Skolestruktur, bedre normeringer og andre vigtige tiltag skal ikke blandes ind i alle de andre områder på budgetnatten.” For nogen tid siden, da vi diskuterede landdistriktspolitik, blev undertegnede af et par konservative damer, Pia Buus og Signe Nøhr, belært om at det nærmest var utidigt at forvente politisk indflydelse uden om budgetforhandlingerne. Hvis Henrik Dalgaard – endda med konservativ ledelse af forhandlingerne - ikke har tillid til, at det er de for kommunen bedst mulige rammer og prioriteringer også på børne- og skoleområdet, der aftales igennem et budgetforlig, så har vi da et problem, der peger på, at der er behov for en anden måde at føre forhandlingerne på.

Den store gruppe af spejdere i Vestrup er netop begyndt den nye sæson.

Spejdere er beredte i Vestrup VESTRUP: Onsdag, 19. august var der spejderopstart hos KFUM-Spejderne i Vestrup. Der kom rigtigt mange glade og forventningsfulde spejdere. Mens forældrene fik praktiske oplysninger og hyggede sig over kaffen, var der aktiviteter for bævere, ulve og spejdere. Det foregik blandt andet på Vestrup Skole, som har nogle fantastiske arealer med mulighed for frit at færdes imellem træer, huler og finde sjove gemmesteder. De fleste spejdere i foreningen går eller har gået på Vestrup Skole, men der er også andre børn, der har fundet ud af, at hos KFUM-

Spejderne i Vestrup er der godt at være i en tryg og naturlig atmosfære med meget dedikerede ledere. Spejderhusets areal har fået en opfriskning med opbygning af et solidt udendørs spise- og mødehus med stor hems, hvor de lidt større børn kan overnatte ved gruppeweekends. Lerovn, rafteplads med mere er med til at fuldende billedet af en aktiv legeplads for gæve spejdere. Alle spejderne går nu et spændende program i møde her i efteråret, hvor de naturligvis altid er udenfor i al slags vejr. Knob, dolkebevis, bål, ritualer, spejdernørd, primitive aktiviteter og aktivt fællesskab er dele

af spejdernes alsidige program. Der var uddeling af årsmærker ved opstarten. Alle får et bevis for, hvor lang tid de har gået til spejder i Vestrup. Der blev uddelt en hel del mærker. Det vidner om, at det er godt at være i dette fællesskab, hvor de store hjælper de små. - Som forældre er det en glæde at se spejderne være beredte til spejderaktiviteter og komme trætte hjem. Det er et klart vidne om, at der er blevet hygget og arbejdet. Spejderlivet er et godt fristed fra skole og almindelige huslige pligter, siger Marianne Plougmann West. Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

ØSTRUP ØSTRUP

Billedtekst.

24 hold deltog ved petanquestævne i Østrup ØSTRUP: Det årlige petanquestævne i Østrup er blevet afviklet på Østrup Stadion. Der var i alt tilmeldt 24 hold af tre spillere. Der blev spillet fem runder. Tidligere år har stævnet været spillet over seks runder, men da vejret til tider har givet udfordringer, var det blevet besluttet at skære ned i antallet. Efter indskrivning og morgenmad i Medborgerhuset i Østrup blev der spillet to runder. Derefter var der middagspause, hvor

spillerne blev beværtet med noget overdådigt smørrebrød. Efter at middagen var indtaget blev der spillet tre runder, før vinderne var fundet. 1. pladsen gik til Britta Skalshøj, Torben Skalshøj og Finn Ullits Sørensen fra Vodskov 2. pladsen gik til Lene Andersen, Erik Andersen og Svend Heidemann fra Aars 3. pladsen gik til Conny Larsen, Birgit Andersen og Jørgen Munch fra Løvel.

Efter præmieoverrækkelsen var der kaffebord, hvorefter spillerne kunne drage hjemad. Petanqueklubben kan igen i år se tilbage på et meget vellykket arrangement, hvori Østrup Idræts forenings Støtteforening også har en stor del af æren, da de igen leverede en fantastisk forplejning. Vejret var fantastisk og stemningen god, så Østrup Petanque håber at se deltagerne igen til næste års stævne.

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 16

26. AUGUST 2015

VEGGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Reunion overskud uddelt til de lokale foreninger Reunion festen i Vegger gentages 28. maj 2016

Maja Thoft Carlsen, vinder af børne trav runden og vinder af finest blandt børn.

Stemningen var i top til Kongeringridningen i Vegger Det fine høstvejr kostede deltagere i konkurrencen VEGGER: Der var dømt hygge af højeste grad i lørdags i Vegger. Ryttere fra nær og fjern havde taget turen til Vegger, hvor programmet bød på Kongeringridning. Der var tilmeldte fra blandt andet Hanstholm, Sønderborg, Flauenskjold og Hals. Stemningen på Ringridderpladsen var helt i top fra morgenstunden.

Lidt færre Der var lidt fald i rytterantallet i år. Med det fine

høstvejr var der nogle, for hvem høsten var vigtigere end ringridningen. Noget af frafaldet skyldes også, at et par stykker havde halte heste. Men alt i alt var der et fint frem møde. Cirka 50 ryttere var på pladsen, og 20 af dem fik så en ekstra mulighed for at placere sig, da de deltog i årets Kongeringridning. Lars Springborg, Team Mølholtvej i Hals, blev årets vinder af Kongeringridningen. Blandt travbørnene var

Vinder af kongeringridningen blev Lars Springborg.

Advokatfirmaet Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Fryd & Nielsen Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

det Maja Thoft Carlsen, Kongerslev, som vandt. 2. pladsen fik Freja Secher, Gøttrup, og 3. pladsen gik til Felix Jensen, Gøttrup. Natalie Nørrenberg, Gunnestrup, vandt for andet år i træk børnegaloppen. Amalie Kiib Bach (Vegger Ringridderlaug) fra Gedsted fik 2. pladsen, og 3. pladsen gik til Mette Frederiksen, Øster Vrå. Ved de voksne vandt Rikke Steffensen, Gøttrup. Nadia Toft, Aalborg, fik 2. pladsen, og 3.pladsen gik til Emma Justesen, Gundersted. Signe Kiib Sørensen (Vegger Ringridderlaug), Gedsted, fik præmie som sjovest udklædte barn. I pausen inden Kongeringridningen, aflagde en repræsentant fra 80er festen i Vegger besøg. Der blev overrakt gavechecks til de foreninger som havde hjulpet til med festen. Der er også utroligt mange som afsætter dagen til at hjælpe ved Kongeringridningen. Blandt andet er spejderne i Vegger blevet de faste ”ring hentere”, og Kent Klitgaard, Hornum, styrer hele konkurrencen som speaker. Det kræver sit, at holde styr på de mange ryttere. Samtidig låner Karsten Nielsen, Vegger, hvert år området ud til ringridningen. - Vi vil gøre vores til, at vores 30 års jubilæum i 2016, vil blive en dag med ekstra overraskelser. Mange af vores sponsorer har allerede nu givet ”grønt lys” om ekstra sponsor støtte næste år, – uden dem ingen Ringridning!, fastslår Lisbeth Kiib Jensen, på vegne af Vegger Ringridderlaug.

VEGGER: Hele 40.000 kr. blev lørdag, 22. august uddelt til Veggers lokale foreninger. Det skete i forbindelse med den årlige Kongeringridning i Vegger. Reunion 80’er festen i Vegger Idræts- og Kulturhus den 6. juni blev en bragende succes, med total udsolgt af 600 spise- og indgangsbilletter og et flot barsalg. Størstedelen af overskuddet var på forhånd øremærket til de aktive, lokale foreninger i Vegger, som tak for den store og kvalificerede indsats de ydede både før, under og efter arrangementet. De 8.000 kr. til hver forening blev overrakt ved ringridningen. De fem foreninger er: Vegger Idrætsforening, Vegger I.F.s Venner, Vegger Borgerforening, KFUM Spejderne, Vegger, og Vegger Ringridderlaug.

Reunion festudvalget afslørede samtidig, at successen forsøges gentaget i 2016 – nemlig lørdag, 28. maj – samme tidspunkt og sted. - Vi har modtaget utallige positive tilkendegivelser og opfordringer til at gentage denne fantastiske gensynsfest, så selvfølgelig er vi klar til at tage endnu en tørn. Det har været en stor oplevelse at hilse på så mange ”gamle kendinge” og opleve den imponerende 80’er stemning, helt som på Vegger Kro, og det vil vi glæde os til igen, siger Leif Ørndorf med et smil på læben. Billetsalget vil allerede starte den 1. september på Billetnet. – Så vær hurtig på tasterne, få ”muldvarpen” op af lommen og købt billetten, der bliver rift om pladserne denne gang, siger Leif Ørndorf. - Programmet vil løbende

blive opdateret, men vi kan allerede nu afsløre, at Leif sidder ved kassen, de garvede kontrollører og tjenere trækker gerne i arbejdstøjet igen, populære The Bats er udnævnte til vores faste husorkester. Thomas Becker fra Dreamland er klar med lys og lyd, og vores trofaste DJ’s Thomas og Nuser står parat ved pulten. Der vil yderligere dukke nogle spændende overraskelser op fra de glade og kulørte 80’ere på Vegger Kro, så der bliver fuld knald på programmet endnu engang. Vi var helt overvældet over den store opbakning, vi mødte i år, så vi gir’ den selvfølgelig fuld gas igen i 2016 lyder det fra Festudvalget, som stadig består af Leif Ørndorf, Henry Pedersen, Helle Iversen, Anne og Sander Troelsen, Birthe Dencker Sørensen og Preben Hansen.

Der var smil på læberne, da Henry Pedersen og Birthe Dencker Sørensen fra Festudvalget overrakte checks til repræsentanterne for de fem Vegger foreninger.

GUNDERSTED

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Historisk dag i Gundersted med frokost og kaffe GUNDERSTED: Gundersted Borgerforening slår søndag, 30. august dørene op i byens multihus, hvor borgere, som har været med i og oplevet Gundersted og omegns udvikling, inviteres til at komme med billeder og fortælle om, hvordan de oplevede områdets udvikling. På mødet vil museumsinspektør Kim Iversen, Vesthimmerlands Museum, fortælle om sognets historie og kulturarv. Han vil også vise indsamlet billedmateriale fra egnen.

Borgerforeningen håber, at de fremmødte vil bidrage med mere viden om området, som kan være med til at beskrive Gundersted Sogns historie. - Vi satser på at få indsamlet de gode fortællinger, så vi får mulighed for at skildre det liv, der er blevet levet i området. Det er vores håb, at vi sammen kan få en rigtig hyggelig dag, samtidig med, at vi får mulighed for at få viden og fortællinger, som vi kan bruge på hjemme-

siden om Gundersteds historie og udvikling, siger formanden for Gundersted Borgerforeningen Åse Pedersen.

Stjal elværktøj i Gundersted GUNDERSTED: Fra en ubeboet villa på Gunderstedvej i Gundersted er der stjålet en del elværktøj. Villaen er under renovering.


Aars Avis

26. AUGUST 2015

kolonial

SIDE 17

kolonial

kolonial

Fu n

K a re n Vo lf

saft light

kammerjunker

0.5 ltr. alle varianter

580-600 g pr. gl.

350-400 g flere slags

7

Fr it v a lg

95

s

½ pri

Fr it v a lg

kolonial

marmelade s

G e s t us

7

frost

ugens e! mb prisbo

bl. kød og melboller

7

95

mars/twix/ snickers is a´ 6 stk.

verdi spumante/ sparkletini mousserende vin

7

re

partiva

95

Max. 8 ps. pr. kunde!

kohberg boller flere slags

santa christina

r undeis ½ pr

Pr. ps.

Kun

6

00

10

00

jolly time/ jolly cola light 1,5 ltr.

250 g

Pr. pk .

Pr. sp.

lørdag / søndag

smør

100

Ve n de lb o 800 g

Ne w Ze a la n ds k

00

20

marmelade

75 cl. 75 cl. rød/hvid/rosé frit valg

Fr it v a lg

00

K u n torsdag / fredag

vin

4 fl.

Fr it v a lg

95

800 g pr. ps.

400 g solbær/appelsin

½ pri

10

00

s

½ pri

frost

Sm age n s ti r a p t s e Køk k e n r

Fr it v a lg

rødkål/rødbede

6

95

Fr it v a lg

6

95 + pant

åbningstider alle ugens dage kl. 7.00-20.00

H ave rs le v

v. finn ovesen

tlf. 98 65 40 13

Nørage r

tlf. 98 55 10 06

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

tilbuddene gælder alle 3 butikker fra onsdag til og med søndag (hvor ikke andet er angivet)


Aars Avis

SIDE 18

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

26. AUGUST 2015

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Beboerforeningen har fået nyt telt

Foreningen Hestefolket Himmerland arbejdede hele dagen med deres store heste.

Velbesøgt Fåredag på Boldrup Museum

KIRKETERP: Veggerby Sogns Beboerforening er bevilget tilskud til et telt. Tilskuddet er givet af Landsbyrådet i Rebild Kommune. Teltet bliver rejst på Byrsted Hjeds Idrætsforenings baner i Kirketerp og er klar til indvielse lørdag, 29. august. I dagens anledning inviterer Veggerby Sogns Beboerforening til familiedag.

Der sker forskellige ting den dag. Dagens indledes med morgenmad. Derefter arrangeres der orienteringsløb med telefonerne. Der kan laves både familiehold og børnehold. Senere vil grillen blive tændt, og der sælges franske hotdogs og sportsboller. Har man ikke lyst til orienteringsløb, så kan man

bare komme og hygge sig. Om eftermiddagen er der kaffe og hjemmebagt kage. Byrsted Hjeds Idrætsforenings idrætsredskaber kommer også frem. Det er en familiedag, hvor alle er meget velkomne. Arrangører er Veggerby Seniorer, Veggerby Sogns Beboerforening og Byrsted Hjeds Idrætsforening. Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

De mere end 500 besøgende forventes at give et overskud NØRAGER: Nogle ville måske nok mene, det var lidt overmodigt, da formanden for Boldrup Museumsforening, Bjarne Hansen, forud for søndagens Fåredag på Boldrup Museum skråsikkert gik ud og lovede godt vejr til arrangementet. Ikke desto mindre var søndagsvejret nærmest perfekt til en dag på museum. - Vi har haft en helt fantastisk dag. Vejret kunne ikke være bedre, der har været masser af gæster og rigtig god stemning, så vi er super tilfredse!, siger en glad Bjarne Hansen. Hele dagen strømmede det ind med gæster. Allerede kort tid efter start var den store parkeringsplads fyldt til bristepunktet, og der måtte laves en ekstra på museets mark. På markerne arbejdede ellers foreningen Hestefolket Himmerland med deres store heste, fårene blev klippet, der blev lavet bolsjer, skudt med bue og pil, og overalt var der travl aktivitet, når gæsterne bevægede sig rundt mellem de mange forskellige tilbud. Arrangøren, Boldrup Museumsforening, havde i dagens anledning fået den fra TV kendte naturvejleder Karsten ‘Kortbuks’ Hansen til at komme og fortælle om sin egen herkomst fra et lignende lille, beskedent husmandssted. Tilhørerne kunne opleve en engageret og veloplagt Karsten Hansen berette om en opvækst, hvor hårdt arbejde og nøjsomhed, men også ukuelig optimisme, var en forudsætning for at klare dagen og vejen. Som altid når der holdes Fåredag på museet, var der

masser af smagsoplevelser, og da klokken blev 12, var der meget lang kø ved teltet, hvor det grillede lamme- og svinekød blev serveret. Efterfølgende flyttede køen over til det overdådige sydhimmerlandske kagebord, og ved det gamle brændekomfur i stuehuset stod der hele dagen tre flittige ældre damer og bagte æbleskiver og vafler i det lille tilosede køkken. Det var nok de færreste museumsgæster, der denne dag gik sultne hjem. Nogle af dem havde oven i købet taget en del spiseligt med sig hjem i form af honning fra museets bier eller grøntsager fra køkkenhaven. I museets skov besøgte børn og voksne den rare

Anderledes aktivitetsdag NØRAGER: Der var tilmeldt 70 til Brugerrådets Aktivietsdag for den gamle Nørager Kommune. Men lidt afbud på grund sygdom betød at 65 mødte op i Engparken i Rørbæk for at feste og hygge sig en halv dag. Hilda Herlufsen bød velkommen til forsamlingen og formand for ældrerådet Hanne Grethe Christensen, der fortalte om sit arbejde. Hun fortalte om uddannelsen til “Uddannelses koordinator”. Et spændende job - at stå på den anden side som frivillig og varetage de ældres interesser. Lidt efter sang selska-

SØNDERUP

Spansk aften i Sønderup SØNDERUP: 28. august er der dømt spansk aften i Sønderup, når byens bor-

heks, som viste sine gæster rundt i skoven og gav dem et kig ind i sit lille stråtækte hus. - Vi har endnu ikke overblik over, hvor mange mennesker, der har været i dag. Men ikke under 500, og vi glæder os til at få gjort regnskabet op, for mon ikke der er et pænt lille overskud, som vi kan bruge til at gøre vores dejlige lille museum endnu bedre, vurderer Bjarne Hansen. Boldrup Museum er et lille museum under Nordjyllands Historiske Museum. Museet er altid åbent i dagtimerne , og det er ganske gratis at besøge museet med dets mange forskellige dyr af gamle racer.

gerforening inviterer til blandt andet Flamencodans.

bet en sang - lavet lidt om til lejligheden. Sangen har været brugt i næsten al den tid, der er lavet Aktivitetsdage, og det er blevet til mange. Så var tid til at møde børnehavebørnene fra Græshoppen. 18 børn og to ledere kom. De var sminket som køer. De sang “Jeg gik mig over sø og land”, og om hvad en ko kan. Bagefter var det Flemming Baades tur til at fortælle og synge. Han sang i en times tid. Så kom lagkagen og kaffen på bordene og snakken gik lystigt. Inden folk stille sivede hjemad.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aftenen er støttet af Rebild Kommune, og på Sønderup Borgerforenings hjemmeside kan man læse mere om den spanske aften, hvor professionelle instruktører vil guide deltagerne til de mest forførende hoftevrid og eksotiske dansetrin.

Børnene fra Stjerneskuddet plukker ribs.

Tuens børn var på høstarbejde

Der gøres klar til høstmarked fredag, 11. september HAVERSLEV: I daginstitutionen Tuen i Haverslev gør de klar til årets Høstmarked, der finder sted fredag, 11. september. I Tuen hører børnene til i en af de tre aldersopdelte stuer – alle med gode navne. Der er de yngste børn i Vandpytten, børnene i tre til frie års alderen hører til i Regnbuen, og de ældste børn på fem til seks år har Stjerneskuddet som ”bopæl”. Aars Avis har fulgt børnene i nogle af deres mange forberedelser til Høstmarkedet, hvor der præsenteres og sælges mange gode produkter. Forberedelserne går dog lige så meget ud på, at børnene begynder at forstå og lære vejen fra ”jord til bord”. Først var vi med Stjerneskud-børnene i Peters have for at plukke ribs til gele. Peter går selv i Tuen, og havde inviteret alle sine kammerater med hjem i sin have, hvor der vokser rigtig mange ribs. De var røde og modne, så spandene blev godt fyldt op. Et par dage efter var der afgang for ”høstfolket”, også fra Stjerneskuddet, ud ad landevejen til en hyggelig gård lidt uden for Haverslev. Her blev der høstet (med saks) byg, havre, rug og hvede, men inden da var der lige tid til at hilse på alle gårdens

Der er mange sjove dyr hos Tove og Svend Hvilsom.

dyr. Hunden Bølle, en kat, en hest, kyllinger, høns, haner, duer, får med mere. Og det gik ikke stille for sig – der var liv og glade dage, ikke mindst under ”indfangning” af små interessante kyllinger af mange racer. Børnene fik set, hvordan man kan kende forskel på de danske kornsorter. Børnene fik at vide, hvad kornsorterne hver især anvendes til (brød, grød, foder m.m.). Der blev klippet godt igennem med saksene, så der var fine aks at tage med hjem til Tuen, og sætte på plancher – til Høstmarkedet. Der var langt til familiens havremark, så Tove Hvilsom snuppede cyklen, og kom tilbage med et stort neg havre. Høstarbejdet blev klaret i fin stil, og så var det blevet tid til de medbragte madpakker. Maden blev spist i Tove og

Svend Hvilsoms dejlige og skyggefulde landbohave - og der var is til dessert. Børnene fra Regnbuen har også haft travlt. Nogle har lavet mærkater til at sætte på glassene med stikkelsbærmarmelade med mere, andre høstede krydderurter til kryddersalt og lavendelsukker, og andre igen lavede citronmelisse-iste. Krydderurterne har Tuen selv, og der blev forklaret, duftet og klippet. Mynte, oregano, ananastimian med flere. Børnene fik kyndig forklaring om, hvad de mange velduftende planter kunne bruges til udover til kryddersalt. Vandpyttens børn står for bl.a. brødbagning og marmeladefremstilling. Alle de færdige produkter vises frem den 11. september om eftermiddagen.


Aars Avis

26. AUGUST 2015

Vinderne i Land og Bys golfmatch, som blev spillet i Aars og Løgstør i starten af sidste uge.

Land og By holdt golf match GOLF: I forbindelse med golfturneringen Made In Denmark i Gatten, afholdt Land og By i Hornum deres egen lille golfmatch i star-

ten af sidste uge. Der var 24 deltagere, som spillede mandag i Aars og tirsdag i Løgstør. Deltagerne kom fra forskellige

golfklubber rundt omkring i Danmark. Matchen var en rigtig hyggematch med fuld fokus på det sociale, og som stemningen var på Hornum Kro tirsdag aften til spisning og præmieoverrækkelse, var det tydeligt, at missionen var lykkedes. Det var en holdmatch, som samtidig var en individuelt match. Vinder af holdmatchen blev hold 1, som bestod af John Christensen, Sindal golf klub, Kim Lindberg Larsen, Sindal golf klub, Kis Stefansen, Dejbjerg golf klub og Else Rokkjær, Dejbjerg Golf klub. De tre bedste i den individuelle match blev Lene Andersen, Tønder golfklub og Jette uldsted, Holstebro golfklub, som sluttede på en delt andenplads med 62 point, imens Lars Stefansen, Dejbjerg golfklub, sikrede sig sejren med 66 point.

Spillerne i Aars Billard Klub har taget hul på sæsonen

Klubben har i år 18 hold tilmeldt DDBU-turneringer BILLARD: Aars Billard Klub har netop indledt turneringssæsonen 2015/2016. Klubben har i år tilmeldt 18 til turneringen under DDBU og er dermed en af de klubber i Danmark med fleste tilmeldte turneringshold. Derudover er der tilmeldt 10-15 spillere til den individuelle kamp om DM. Det er klubbens 45. sæson, og det bliver en spændende én af slagsen. Klubbens førstehold, som spiller i 1. division, har mulighed for at blande sig i topstriden og dermed et muligt avan-

cement til elitedivisionsrækken. På trods af temperaturer, som ikke ligefrem indikerer indendørssport i lange bukser og skjorte, så er de tre første holdkampe blevet afviklet, og følgende resultater er opnået. Serie 3.1 har på udebane spillet uafgjort 4-4 mod Viborg. John Larsen (12,48 i gennemsnit) og Per lucassen sørgede med deres sejre for det ene matchpoint til holdet. Serie 3.5 og 3.6 mødtes i et rent lokalopgør. Som ved

Aars Tennisklubs Jyllandsseriehold besejrede i weekenden Hasle med hele 5-1, og holdet er nu klar til oprykningskampe og de jyske mesterskaber. På billedet ses holdets førstesingle Allan Sørensen, som sæsonen igennem har været super stabil - han har således vundet alle sine singler.

Aars Tennisklub vandt stensikkert over Hasle TENNIS: Aars Tennisklub vandt stensikkert med cifrene 5 -1 over Hasle i weekenden, og himmerlændingene skal nu møde Silkeborg i oprykningsspil til 2. division samt Jysk Mesterskab for

Jyllandsseriehold. Både første, anden og tredje herresingle blev vundet i to sæt, og der blev kun afgivet i alt otte partier i de tre kampe. Allan Berndtz Johansen

alle lokalopgør, så var spændingen intens, og nerverne sad uden på tøjet, for hvem skulle have håneretten indtil næste opgør? Resultatet af opgøret blev uafgjort 4-4, og fra begge hold blev der vist godt spil. Kaj Lykke Jensen (12,00 i gennemsnit) og hans hustru Grethe Jensen vandt deres kampe for femteholdet, mens Kurt Larsen (9,47 gennemsnit) og Franch Pedersen vandt deres kampe for sjetteholdet. I Old Boys rækken er der afviklet en enkelt kamp. Sjetteholdet tog hjemme måtte i sin fjerde herresingle ud i en matchtiebreak, som han tabte knebent med 119. De to doubler blev begge vundet, og dermed var sejren på 5-1 i hus. Vinder Aars Tennisklub i weekenden kampen over Silkeborg, skulle oprykningen til 2. division være på plads uanset resultat i den sidste kamp, der kan blive mod Horsens eller Esbjerg. Vestjyderne er store favoritter, da holdet blev tvangsnedrykket fra elitedivisionen, så de kan blive en stor udfordring for både Silkeborg og Aars. Serie 1 skal i weekenden også ud at spille om det jyske mesterskab. Holdet skal møde Holstebro, og vinder Aars Tennisklub det opgør, venter der en kamp mod vinderen af opgøret mellem ALTS Århus og Vejen. Både Aars Tennisklubs Jyllandseriehold og klubbens serie 1-hold skal spille på udebane i deres kommende kampe.

SIDE 19

Cirka 40 spillere og deres familier deltog, da Aars Badmintonklub for andet år i træk arrangerede en sommerudflugt til Djurs Sommerland.

Badmintonspillere fra Aars besøgte Djurs Sommerland BADMINTON: Aars Badmintonklub havde igen i år stor succes med at arrangere en klubudflugt til Djurs Sommerland. Det var anden gang, imod Brovst, og det opgør endte også uafgjort 4-4. Per Breienholt og Poul Madsen vandt deres kampe for hjemmeholdet På klubbens seneste generalforsamling fremkom bestyrelsen med et forslag om at renovere lokalerne og inddrage stueetagen til den daglige drift også. Der var stor opbakning til forslaget arbejdet blev straks herefter indledt, og det nærmer sig nu sin afslutning. Arbejdet bliver lavet på frivillig basis, og det tager lidt længere tid, men det er med til at binde klubben endnu mere sammen, og økonomien rækker også længere på den måde. Reception og fremvisning af de nye lokaler forventes at ske sidst i september.

klubben stod for udflugten til forlystelsesparken, hvor klubbens spillere og deres familiemedlemmer var inviteret. Omkring 40 spillere og

deres familier takkede ja til tilbudet, og de fik en fantastisk dag med solskin, smil på læben og rigelige mængder hygge

Flotte ponyresultater til Hornum-ryttere RIDNING: Ponyrytterne fra Hornum-Ulstrup Rideklub stod for nogle flotte resultaterne ved weekendens stævner i både dressur og springning. Pernille Johannsen og Bakkegaarden’s Sputnik var til C-stævne i Silkeborg, hvor de startede en LA* og fik en superflot runde med nul fejl og en hurtig tid, som udløste en andenplads til den dygtige ekvipage. De startede også en LA** men fik en ærgerlig bom og dermed

ingen placering i den sammenhæng. Tabita Laigaard Christensen var også kørt til distriktsstævnet i Silkeborg for at starte i dressuren med ponyen Supreme CC, og de opnåede en flot fjerdeplads ved at ride til 66,7 procent i LA5. HURK afholder selv flere stævner i efteråret og ser særligt frem til Cstævnet i dressur, som afholdes 2.-4. oktober.

Unge Aars-spillere vandt sommerguld i vintersport BADMINTON: Badmintonspillerne svinger primært ketsjerne i vinterhalvåret, men et sommerstævne i Thorsager Rønde havde i weekenden sneget sig ind i kalenderen hos to spillere fra Aars Badmintonklub.

I U15B spillede Lau Holst sig til en plads i finalen i herresingle, og han lod sig ikke nøje med sølvmedaljen, da han gik hele vejen og sluttede øverst på podiet. I U15A lykkedes det

også for de to klubkammerater Lau Holst og Rasmus Vestergaard Mikkelsen at spille sig til en finaleplads i herredouble, hvor de efter en imponerende indsats ligeledes sikrede sig guldmedaljerne.

Rasmus Vestergaard Mikkelsen (t.v.) og Lau Holst sikrede sig henholdsvis én og to guldmedaljer ved weekendens badmintonstævne i Thorsager Rønde.


Aars Avis

SIDE 20

26. AUGUST 2015

Plads til mere – få styr på rodet Hvem kender ikke til pladsmangel i køkkenet? Eller rod på køkkenbordet? BOLIG: Nyt, fleksibelt system kan give ekstra opbevaringsplads til f.eks. tallerkener, skåle og glas eller orden i krydderier, knive og kogebøger. Uanset om køkkenet er stort eller lille, så mangler de fleste plads. Invita præsenterer nu det såkaldte Frame-system, som giver ekstra opbevaringsplads og skaber orden og overskuelighed i køkkenet. Der kan sagtens være store køkkendrømme i et lille køkken. Frame-systemet er enkelt, og så kan man vælge de dele, der passer hjemme i køkkenet og giver mere plads. Frame-systemet består af rammer i én længde og to højder, og så køber man tilbehør til, som giver fleksibilitet. Tilbehøret består af glashylder, træhylder, træ-

MED DANSK TALE!

Invitas nye Frame-koncept er et multifunktionelt opbevaringssystem, der giver den ekstra plads, man lige står og mangler, uden at det optager plads på køkkenbordet.

bakker, tabletholder, køkkenrulleholder, krydderiglas, krydderurteholdere, knivblok og skuffer. - Vi har udviklet et opbevaringssystem, som kan opfylde alles behov for mere plads, og det uanset om man har et Invita køkken eller ej, siger butiksindehaver Lars Drejer fra Invita Køkkencenter i Aars.

Udnyt pladsen Med Frame-systemet kan man udnytte pladsen mellem køkkenbordet og overskabene, hænge det på væggen eller stille det frit på køkkenøen. Opbevaringssystemet kan sammensættes efter de behov, familien har, og man kan f.eks. kombinere

www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75

træbakker med glashylder og særlige holdere til krydderurter. Frame-systemet kan både stå og hænge i køkkenet, og placeringerne er fleksible, fordi det jo er vigtigt, at tingene er lige ved hånden. Hvis man f.eks. mangler plads til at opbevare krydderikrukker, så er det jo naturligt at have opbevaringen tæt ved komfuret, siger Lars Drejer. Hvis man en dag bliver træt af at have et Framemodul stående, kan f.eks. træbakker, knivblok og krydderiholder bruges i køkkenets skuffer.

Gør køkkenet større Invita har også andre løsninger, som kan gøre køkkenet større eller mere praktisk at arbejde i. Invitas bordplade Optimizer kan to ting: Det er et

køkkenskab, og så giver det ekstra bordplads, når det trækkes ud. Den ekstra plads kan bruges til at lave mad på eller spise ved. Den smarte kombination af ekstra skabs- og bordplads er netop blevet hædret med en international red dot-pris for design og innovation. Pladsen kan også udnyttes optimalt med sokkelskuffer eller overskabe helt til loftet. Andre muligheder er skabe med fuldt udtræk eller hjørneskabe med karruseller, så man ikke skal ned på knæ og række langt ind i skabet for at nå en tung gryde. Store skuffer gør det også nemt at komme til f.eks. stablen af tallerkener, og med indsatser kan alt fra knive til krydderier få deres faste pladser.

Bal i Vejgaardhallen Fredag den 28. august kl. 20.00-00.45. Musik: Robin

Arrangør: Danseforeningen Livsnyderne

Prisen er 495,-

Julefrokost

Perfekt som firma julefrokost

i Hvalpsund Hallen

Når vi skal sælge vores bolig, spiller det visuelle en vigtig rolle. Boligens pris og salgstid afhænger af købers førstehåndsindtryk. Foto: Colourbox.dk

Få støtte til at gøre boligen salgsklar BOLIG: Skal du sælge din bolig, bør du undersøge, hvorledes du kan udnytte håndværkerfradraget bedst muligt. Fradraget giver dig råd til at opgradere din bolig og øge mulighederne for salg og måske ligefrem en højere pris. - Det handler om at give villaen, rækkehuset, lejligheden eller fritidshuset den sidste finish, da det visuelle indtryk virker stærkest på køber. Tænk i en generel opgradering af boligen, siger Ole Mortensen fra Estate Møldrup. - Hvis den sidste finish ikke er på plads, kan det virke uoverskueligt for køber, og manglerne risikerer at stjæle fokus fra boligens egentlige værdi og kvalitet. For sælger gælder det om

at få større eller mindre forbedringer på plads, inden boligen sættes til salg, siger Estate mægleren. Håndværkerfradraget yder støtte til arbejdslønnen indenfor mange opgaver for eksempel afslibning af gulve eller rensning af gardiner og renovering af køkken og bad. Du kan modtage op til 15.000 kroner pr. ægtefælle. Ordningen for håndværkerfradraget ændrer sig fra 2016, hvor støtten primært ydes til energi- og miljøforbedringer. Estate mæglerne råder sælger til at få lavet en vurdering af deres bolig snarest muligt, så de kan benytte fradraget til de forbedringer, som kan gøre boligen mere salgbar.

incl. entre, gl.dags julefrokost, Lørdag d. 28 november 2015 øl, vin, vand kl 18.00 til 02.00 og super underholdning. Kom og få en hyggelig og sjov aften med kolleger, venner, familie.

THE FAMOUS SUEPETTERS Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten Kjærsgaard (L)

TØRFISK

Billetter købes i Dagli’ Brugsen Hvalpsund og Din Tøjmand Finn Bisgaard Farsø, fra uge 36.

Søndergade 22, 9600 Aars

Mad fra Fiskegården og Lord Nelson Snaps, shots og mokai kan købes i baren.

og danse disko v/ Kristian Madsen fra Ullits Ved spørgsmål kontakt Pernille på 20 72 33 70 eller Mads på 41 90 87 39

Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

26. AUGUST 2015

SIDE 21

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre (PPHUDIIDPLOLHLG\O

edcdanebo.dk +•MWEHOLJJHQGHYLOODPHGXGVLJWWLOQDWXUHQ7YHEMHUJ

)ORWUHQRYHUHWHMHUOHMOLJKHGQ’U$DUV/\VWDQO’J

1<+('

D

6ROEDNNHQ$DUV %RW’WSÏDOWLE\HQRJIÏK\JJHVRPHQGHODIKYHUGDJHQ+XVHWHPPHUDI IDPLOLHLG\ORJK\JJHOLJHVWXQGHU,KDYHQKDUPDQWLOIXOGHI•UWEXGVNDEHWYL GHUHKYRUGHUYHGKXVHWVXGJDQJIUDVWXHQIDNWLVNHUWRWHUUDVVHUVRPHU VXSHUSUDNWLVNHLGHYDUPHUHPÏQHGHUWLODOWIUDPÏOWLGHUWLOVROEDGQLQJ+HU XGRYHUHUGHUHQHQGQXVW•UUHRYHUG’NNHWWHUUDVVHPHGXGHN•NNHQKYRU PDQNDQVLGGHRJQ\GHGHODQJHVRPPHUDIWQHU 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

D

6DJ

%ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW  N’OGHUPª Pª Y’U   .RQWDNWWOI

9HOLQGUHWWHWEROLJLGHWSRSXO’UH+DQV(JHGHVNYDUWHU

+DQV(JHGHV9HM$DUV +DUGXO’QJHGU•PWRPDWILQGHGHWVWHGKYRUGXNDQVOÏGLJQHGRJVHGLJ VHOYERGHQ’VWHPDQJHÏUHUGHQQHYLOODHQRSODJWPXOLJKHG%HOLJJHQKH GHQHUHQDIGHEHGVWHVRPPDQNDQILQGHL$DUVRJGHUHUNRUWDIVWDQGWLO GHW KHOH 6NROH LGU’WVFHQWHU J\PQDVLXP KDQGHOVVNROH RJ LQGN•E PY OLJ JHU L JÏDIVWDQG RJ •QVNHU GX DW IÏ HQ WUDYHWXU L GHQ IULVNH OXIW HU GHU NXQ PHWHUWLOGHQIUHGHGHRJVPXNNHÏGDOSÏ7YHEMHUJ 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 

%ROLJ Pª 

C

6DJ

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

6NDOGLQQ’VWHEROLJY’UHI\OGWPHGDWPRVI’UH

6DJ

2XVWUXSYHM$WK$DUV $WWUDNWLYWEHOLJJHQGHHMHUOHMOLJKHGQ’UFHQWUXPDI$DUVE\W’WSÏ$DUV/\VW DQO’JLQGN•EPY%ROLJHQHULULJWLJJRGVWDQGRJSDVVHUULJWLJJRGWWLOEÏ GH\QJUHVRP’OGUHN•EHUH6XQGRJPHJHWIRUQXIWLJ•NRQRPLLIRUHQLQJHQ 'HUHUPXOLJKHGIRUOHMHDIFDUSRUW%ROLJHQHUJHQQHPUHQRYHUHWLPHG EOD Q\W N•NNHQ IUD 6YDQH JXOYH PY )ORW UHQRYHUHW EDGHY’UHOVH RS KROGVVWXH PHG XGJDQJ WLO OLOOH DOWDQ KYRUIRU GHU HU ILQW XGVLJW 6RYHY’UHO VHRJY’UHOVH(QILQOHMOLJKHGHQVXSHUEHOLJJHQKHG 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 

%ROLJ Pª 

(WDJH

5XP 2SI•UW Y’U  .RQWDNWWOI

6WRUVOÏHWXGVLJWRYHU7YHEMHUJÏGDO

'HQQHXGVLJW NDQEOLYHGLQ

D

+DQV(JHGHV9HM$DUV +HUIÏUGXHQYHOLQGUHWWHWEROLJLGHWSRSXO’UH+DQV(JHGHVNYDUWHU'HUHU NRUWDIVWDQGWLOPLGWE\HQYLDVWLHURYHU7YHEMHUJHOOHUGXNDQQ\GHQDWXUHQSÏ 7YHEMHUJPHGV•HUVNRYRJÏGÏO+XVHWKDUHQVXSHULQGUHWQLQJRJLQGHKRO GHUHQWUHNOLQNHJXOYH*RGRSKROGVVWXHPHGSHUJRJXOYHRJVN\GHG•UWLOGHQ K\JJHOLJ WHUUDVVH )UD VWXHQ HU GHU IUDQVN GREEHOW JODVG•U WLO VWRUW RJ O\VW N•NNHQDOOUXP OLJHOHGHV PHG XGJDQJ WLO WHUUDVVHQ %DGHY’UHOVH Y’UHO VHU6RYHY’UHOVH%DJJDQJEU\JJHUV 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

E

6DJ

Søndergade 5 9640 Farsø

5HYOLQJHYHM*DWWHQ 6NDOGLQQ’VWHEROLJY’UHI\OGWPHGDWPRVI’UHLG\ORJHQIORWQDWXUVÏHU GHQQHEROLJVÏDEVROXWHWNLJY’UG'HQQHYLOODNDQEUXJHVVRPEÏGHYLOOD RJIULWLGVKXV(UPDQWLOVNRYRJVÏVÏOLJJHUMH6•SODQWDJHQVRPQ’UPH VWHQDER%ROLJHQLQGHKROGHUEU\JJHUVVWRUWÏEHQWDOUXPVPLOM•PHGWU’JXOY RJ EURYQ Y’U EDG PHG QLFKH RJ HQWUH 6WRUW GLVSRQLEHOW UXP VRP NDQ DQYHQGHVWLOY’UHOVH&DUSRUWRJHWJRGWY’UNVWHG*ÏUGPLOM•HWRJGHQOXN NHGHWHUUDVVHVNDOEORWRSOHYHV 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

D

6DJ

6DJ

3HGHU6WXEVYHM$DUV 3DQRUDPDXGVLJW WLO VNRY RJ ÏGDOHQ SÏ 7YHEMHUJ QVNHU GX LNNH DW JÏ SÏ NRPSURPLVPHGEHOLJJHQKHGHQ6ÏNLJOLJHKHU8QLNRJKHOWIDQWDVWLVNEH OLJJHQGH DUNLWHNWWHJQHW YLOOD PHG VWRUVOÏHW XGVLJW RYHU 7YHEMHUJ ÏGDO RJ L JÏDIVWDQG WLO $DUV PLGWE\ +HU IÏU GX HQ DI E\HQV EHGVWH XGVLJWHU RJ HQ UXPPHOLJEROLJ0DQE\GHVYHONRPPHQLQGHQIRULGHQVWRUHO\VHHQWUH+HU IUDDGJDQJWLOVWRURJO\VVWXHPHGGHQVPXNNHVWHSDQRUDPDXGVLJWWLOQDWX UHQRYHU7YHEMHUJRPUÏGHW %ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ N’OGHUPª Pª Y’U  (MHUXGJLIWHU  .RQWDNWWOI

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 22

26. AUGUST 2015

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

Vær med søndag d. 20. september når vi holder landsdækkende Åbent hus med tilmelding Bestil et gratis Salgstjek på edc.dk/salg

Din bolig skal ses for at blive solgt (UGXWLOQDWXURJUROLJHRPJLYHOVHUVÏHUGHWWHYHOEHOLJJHQGHIULWLGVKXVOLJHQRJHW IRUGLJ

)ORWDUNLWHNWWHJQHWHWSODQVIDPLOLHYLOODSÏEHGVWHEHOLJJHQKHG

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGDXJ WLO

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGDXJ WLO

³EHQWKXV

³EHQWKXV

D

6DJ /REHOLHYHMMH6• +XVHW HU EHOLJJHQGH NXQ PLQXWWHUV JDQJ IUD GHQ IUHGHGH MH 6• RJ HW VNRYRPUÏGHVRPJLYHUJRGHPXOLJKHGHUIRUVN•QQHRJODQJHWUDYHWXUH 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

+HUNDQGXERELOOLJHUHHQGGXNDQERWLOOHMH

6DJ

+DQV(JHGHV9HM$DUV 6•JHU,HQEROLJKYRUGHUHUSODGVWLOGHQVWRUHIDPLOLHE•UWXUHQJÏWLO+DQV (JHGHV 9HM L $DUV )DQWDVWLVN JUXQG PHG JÏUGKDYHPLOM• PDQJH WHUUDV VHUQ\WWHRJSU\GKDYH 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

1HGODJWODQGEUXJLQGHPLGWLE\HQ

³EHQWKXV

³EHQWKXV

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGDXJ WLO

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGDXJ WLO

D

D

6DJ

6DJ

1•UUHJDGHVWUXS +HUIÏUGXHQJHGLJHQHWSODQVU•GVWHQVYLOODPHGJRGXGHVWXHRJPXUHWJD UDJHXGKXVSÏHQJRGFHQWUDOEHOLJJHQKHGLVWUXSE\%ROLJHQHULQGUHWWHW PHG HQWUH 9LQNHOVWXH 6SLVHVWXH PHG XGJDQJ WLO JRG RJ DQYHQGHOLJ XGH VWXH %ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW 3ULVXGEHWDOLQJ Pª Y’U RPE\JJHW %UWQWHNVNOHMHUXGJ N’OGHUPª   (MHUXGJLIWHU .RQWDNWWOI

1•UUHJDGHVWUXS 9HOKROGWRJO•EHQGHPRGHUQLVHUHWHMHQGRPPHGPJUXQGEHOLJJHQ GHRSPRGE\HQVVWDGLRQ%\JQLQJHUQHEHVWÏUDIIULWOLJJHQGHVWXHKXVL¡ SODQGHMOLJGREEHOWJDUDJHPHGDXWSRUWHRJJRGWI\UUXPPHGVWRNHUI\U

%\Q’UHMHQGRPPHQPHGHWY’OGDIPXOLJKHGHU

6N•QQHGODJWODQGEUXJVHMHQGRPPXOLJKHGIRUOHMHDIFDKDMRUG

³EHQWKXV

%ROLJ  N’OGHUPª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

³EHQWKXV

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGDXJ WLO

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGDXJ WLO

C

%ROLJ  N’OGHUPª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

E

6DJ

+•MYDQJ$DUV %\Q’U HMHQGRP EHOLJJHQGH SÏ KM•UQHJUXQG L UROLJW YLOODNYDUWHU 7LOK•UHQGH HMHQGRPPHQHUGHUVWRUQ\RSI•UWJDUDJHIUDKYLONHWPDQRJVÏEUXJHU VRPKREE\UXPRJUHGVNDEVVNXU 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

Søndergade 5 9640 Farsø

6DJ

9DON\ULHYHMVWUXS (MHQGRPPHQ IUHPWÏU YHOKROGW RJ HU RSI•UW L SXGVHGH PDOHGH \GHUPXUH RJ PHG WDJG’NQLQJ L U•GH EHWRQWDJVWHQ )LQ VWDOG PHG VDGGHOUXP Y’UNVWHG RJI\UUXPPHGVWRNHUI\U(QGYLGHUHVWRUGREEHOWFDUSRUWPHGUHGVNDEVUXP 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

26. AUGUST 2015

SIDE 23

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

.DUDNWHUIXOGSUDJWYLOODSÏVN•QEHOLJJHQKHG

(QYHOKROGWHMHQGRPVRPHJQHUVLJWLOGHQDNWLYHIDPLOLH

E

F

6DJ

,QJHPDQQVYHM$DUV 3ÏHQQDWXUVN•QEHOLJJHQKHGIRUPÏUGHQQHHMHQGRPDWVDPOHIDPLOLHQ0HG GHPDQJHNYDGUDWPHWHUVÏKDUPDQHWY’OGDIPXOLJKHGHUIRUKMHPOLJK\J JHRJPDQKDUVDPWLGLJLNNHVNÏUHWQHGIRUGHQILQHRJPRGHUQHVWLO 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU 

%ROLJ Pª 

6DJ

/•JVW•UYHM+DYEUR %ROLJHQHJQHUVLJJRGWWLOGHQDNWLYHIDPLOLHVRPNDQJ•UHEUXJDIGHWVWRUH Y’UNVWHG %HO PLGW L +DYEUR E\ 6N•Q OXNNHW KDYH 6WRU RJ O\V YLQNHO VWXH 7YVWXH 6SLVHN•NNHQ /\VW EDG *RGW EU\JJHUV PHG Q\HUH QDWXUJD VDQO’J VDOY’URJVRYHY’U %ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW 3ULVXGEHWDOLQJ Pª Pª Y’U RPE\JJHW %UWQWHNVNOHMHUXGJ   (MHUXGJLIWHU .RQWDNWWOI

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

8OWLPDWLYKHVWHHMHQGRP

8GOHMQLQJVHMHQGRPPHGEODQGHWHUKYHUYEROLJ Tag et billede og deltag i konkurrencen om 100.000 kr. Se mere på edc.dk/elskerbyen

1<35,6

#elskerbyen

B

6DJ

*\YHOJÏUGYHM+RUQXP 9LGXQGHUOLJKHVWHO\VWHMHQGRPLXQLNNHRPJLYHOVHUKYRUPDQKDUN’OHWIRU GHWDOMHUQH RJ LNNH ODGHW PHJHW WLO WLOI’OGLJKHGHUQH 'HU HU RSI•UW HW VPXNW VWXHKXVVRPO•EHQGHHUUHQRYHUHWVLGHQRJVRPLGDJVWÏUNQLYVNDUSW 0DQILQGHUVM’OGHQWPDJHQPHGVDPPHVN•QQHXGVLJWXGRYHUHJHQV•RJ GHW NXSÑUHGH ODQGVNDE KYRU RJVÏ KHVWHQH NDQ JÏ KHOW RS WLO KDYHQ 6WRU GREEHOWLQWHJUHUHWJDUDJHSÏPPHGY’UNVWHGXGKXVE\JQLQJHUPHG KHVWHERNVHULGHKDOPY %ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ N’OGHUPª Pª Y’U RPE\JJHW  (MHUXGJLIWHU  .RQWDNWWOI

(NVNOXVLYO\VWHMHQGRPSÏQDWXUVN•QEHOLJJHQKHG

Vi vores by

A

Scan koden og bestil et møde eller tilmeld dig vores nyhedsbrev

3ULV

(MHQGRPPHQHULVLJVHOYHQVM’OGHQWRWDORSOHYHOVH

62/*7

/,*1(1'(6*(6.RQWDNWWOI

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

C

Søndergade 5 9640 Farsø81'(56.5.%6$)7$/(

%ROLJ Pª 

*UXQG 2SI•UW Pª RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

6N•QWU’NNHKXVFHQWUDOWL$DUVE\

%ROLJPª 

*UXQG

5XPY’U

.RQWDNWWOI

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

D

6DJ

/DGHOXQGVYHM+DYHUVOHY 'HWWH HU HQ YLGXQGHUOLJ RJ YHOKROGW HMHQGRP 'HQ HU OLJH WLO DW IDOGH IRU RJ IO\WWHGLUHNWHLQGLXGHQEHW’QNQLQJ(MHQGRPPHQHULVLJVHOYHQVM’OGHQ WRWDORSOHYHOVH$OWHULGHQILQHVWHVWDQGRJHUEOHYHWWRWDOUHQRYHUHW

62/*71<+('

6DJ

³JÏUGVYHM)DUV• 'HQQH HNVNOXVLYH YHOEHOLJJHQGH RJ HQHUJLYHQOLJH HMHQGRP E\GHU SÏ PEROLJDUHDOPHGIORWV•XGVLJWHJHQE•JHVNRYRJHWDUHDOWLODIJU’VQLQJ %ROLJHQV HQHUJLP’UNHU HU $ RJ HMHU KDU LGDJ HW HQHUJLEXGJHW W’W SÏ QXO %ROLJPª *UXQG 5XPY’U 2SI•UW

6DJ

7RUYHW+RUQXP 8GOHMQLQJVHMHQGRPPHGEODQGHWHUKYHUYEROLJSÏFHQWUDOEHOLJJHQKHGL+RU QXPPLGWE\(MHQGRPPHQEHVWÏUDIYHOKROGWKRYHGE\JQLQJPHGHUKYHUYV OHMHPÏO RJ EROLJOHMHPÏO (QGYLGHUH VWRU ODJHUE\JQLQJ VRP KDU Y’UHW DQ YHQGWWLOIRGHUVWRI'HUHUOHWDGJDQJWLOVNROHE•UQHKDYHULQGN•ELGU’WVKDO PY%\HQKDUHQJRGXGYLNOLQJRJHUHQDIGHVW•UUHE\HUL9HVWKLPPHUODQG

1<+('

20

C

2SI•UW RPE\JJHW 

6DJ

6•QGHUYDQJ$$DUV 'HWWHU’NNHKXVOLJJHUFHQWUDOWL$DUVE\RJKDUOHWDGJDQJWLOVWRUWVHWDOWL E\HQ'HUHUPLQLPXPDIYHGOLJHKROGRJGHQKHQYHQGHUVLJLV’UGHOHVKHGWLO GHQHQOLJHHOOHUSDUUHWVRPLNNHNU’YHUGHKHOWHVWRUHNYP

62/*7

%ROLJPª

/,*1(1'(6*(6*UXQG

5XPY’U

2SI•UW.RQWDNWWOI

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 24

26. AUGUST 2015

John Frandsen Erhverv - Salg og udlejning af alle typer ejendomme! Aars - Spændende ejendom ved tilbudsgivning!

Tilbudsgivning

Ove Andersen

Banegårdsvej 2 Velholdt erhvervsejendom centralt beliggende i Aars- velegnet til flere former for lib. erhverv, butik o.l. og evt. en ombyg til boliger. Licitationsfrist: 10/9-2015

D

Aars - 6 Lejligheder og erhverv

Hobro - Ejendom med muligheder

Grund 1.924 Opført 1945 Etage m2 1803 Kælder 219

8853 5439

Udb. B/N /

ABB0280A

Løgstør - Pæn og velholdt ejendom centralt i Løgstør

ED

NYH

D Ove Andersen

Hjortkærsvej 1 Erhvervsarealet er pt. indrettet med bowlingcenter og selskabslokaler. Ville med 2 lejligheder. 4 lejligheder 1.sal over erhverv.

2.070 Grund Erhverv Bolig Afkast Byggeår

4.961 1201 500 7,5% 1987

F

8853 5439

Ove Andersen

Lillemøllevej 26 Ejendommen er opført 1973 til brug for skole. På den store grund er der anlagt parkeringsplads foran bygningen, samt et stort græsareal.

6.300.000

ABB4045

Nørager - Investeringsejendom med 2 lejemål

Ove Andersen

349

Ejendommen er opført i 1900 og ombygget i 1999 har 2 store boliglejligheder. Ved renovering af loftet er der mulighed for at lave en eller to lejligheder på i alt op til 163 m². Der er nyt tag og nyt varmereguleringsanlæg på ejendommen

Grund 27.580 Erhverv 2031 Etage m² 2308

1.390.000

ABB5041

Ove Andersen

Torvegade 3-5 Attraktiv ejendom med god placering i centrum. Ejendommen er fuldt udlejet. Indrettet med 2 butikker og et kontor på 1. sal.

1.277 Grund 613 Etage m² 1277 Byggeår 1998

Årlig lejeindtægt kr. 280.836

88535439

3.200.000

ABB5043

Roslev - Unik placering ved Hvalpsund

E

Jyllandsgade 16

2.308

88535439

D

Grund 820 Bolig 224 Etage m² 349

E

88535439

1.400.000

ABB0244

Ove Andersen

904

Sundsørevej 4 Ejendommens placering ved sundet i Salling giver en unik udsigt og mulighederne for overnattende gæster til, at nyde omgivelserne. Området er udlagt som rekreativt område.

Bolig 191i Grund 8.066 Etage m² 904

88535439

1.995.000

ABB5049 P

Ejendomsmæglere og Valuarer, MDE Vesterbro 17 . 9000 Aalborg . Tlf. 9810 1435 . aalborg@johnfrandsen.dk

Lotte 9810 1435

Jesper 98 10 14 35

Leif 8853 5440

Ove 8853 5439

Tom 2024 7452


Aars Avis

26. AUGUST 2015

SIDE 25

Renault KADJAR Stop watching. Start Living.

Premiereweekend 29.-30. august kl. 11-16 Renault KADJAR Fra

256.900 kr.*

Danmarks nyeste crossover løfter dit hverdagseventyr til nye højder ENERGIKLASSE: Brændstoføkonomi 17,9, - 26,3 km/l CO2-udledning 99-129 g/km. *Renault Kadjar Tce 130 Life ekskl. leveringsomkostninger, 3.780 kr. Bilen kan være vist med ekstraudstyr.

Aars Tolstrup Byvej 1 • 9600 Aars • tlf: 7211 6101

Ejner Hessel A/S er autoriseret forhandler og serviceværksted for Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Dodge, smart og Renault

kadjar.renault.dk


Aars Avis

SIDE 26

Få en ny Hyundai til under 1.500 kroner om måneden AutoAars holder Åbent Hus i weekenden MOTOR: Efterårssæsonen skal naturligvis skydes ordentligt i gang hos AutoAars. Og hvad er bedre end et stort Åbent Hus hele weekenden? - Vi glæder os rigtig meget til lørdag og søndag. For det første har vi premiere på en sporty udgave af den nye Hyundai i20 med masser af ekstraudstyr. For det andet kan vi lancere et attraktivt leasingtilbud på den faceliftede, Hyundai i30 diesel. Sidst men ikke mindst har vi Danmarkspremiere på Hyundai Plus, som er et helt nyt – og ret genialt koncept. Det betyder, at du nu kan købe en ny Hyundai, inklusiv finansiering, forsikring og service i én samlet pakke til én månedlig pris, siger Kasper Jensen fra AutoAars. Hyundai Plus er et nyt koncept, der vil gør det endnu nemmere at købe en ny Hyundai. Idéen er enkel: Jo mere man lægger sammen, desto mindre bliver der at bekymre sig om. I stedet for at skulle indhente tilbud på finansiering, forsikring og service alle mulige steder, får man ét samlet tilbud på det hele – og samlet i én attraktiv ydelse om måneden. - Med Hyundai Plus får

Havemand søges

NYT JOB? FIND DIT

NYE JOB

UNDER STILLINGER

til have i Aars. Tlf. 26 53 57 38

FREELANCE ARBEJDSTAGER

Hvis du har brug for hjælp i husholdning, rengøring eller andre manuelle job, bedes du kontakte mig. Arbejde i Aars og omkring det. Kontaktoplysninger: Diana Tlf. +45 91 99 33 03 Mail: leveryte.diana@gmail.com

AutoAars ser frem til Åbent Hus i weekenden 29. og 30. august og til lancering af Hyundai Plus – et nyt koncept der samler alt i ét, når du køber ny bil, og gør at du ikke længere skal bekymre dig om uforudsete udgifter.

man som bilkøber alt med fra starten – og stor tryghed. Faktisk kan vi lige nu tilbyde en Hyundai i10 Move, inklusiv alt – finansiering, forsikring og service for kun 1.495 kr. om måneden. Dermed undgår man eksempelvis en slidt kobling kommer til at slide på privatøkonomien, siger Kasper Jensen. - Med en fast månedlig pris på kr. 2.695,- for en Hyundai i30 1.6 diesel Active har vi samtidig et af de stærkeste tilbud på markedet for

privatleasing lige nu. Og med en udbetaling så lav som kr. 9.995,- gør vi det kun endnu mere interessant for alle pendlere, fortsætter han. Prisen på den ligeså velkørende, men endnu mere rummelig i30 diesel Active stationcar er kun 2.995,om måneden. Altså kun 300 kr. mere Der er naturligvis ikke kun attraktive månedlige priser på spil i forbindelse med Åbent Hus, den 29. og 30. august. Der er også

Danmarkspremiere på en fræk og veludstyret sportsudgave af den nye Hyundai i20, der har taget rigtige mange danskere med storm i løbet af foråret. - Hyundai i20 Sport 1.25 kommer blandt andet med mørktonede ruder, fuldautomatisk klima, fartpilot, LED-kørelys, Bluetooth, vognbaneassistent og meget, meget mere. Prisen er kun 179.995,- men man skal ikke vente for længe, da den kun er i et begrænset antal, siger Kasper Jensen.

Ny Audi Q7 med effektiv dieselmotor MOTOR: Effektiviteten er banebrydende: Brændstofforbruget ved blandet kørsel for 3.0 TDI-motoren med 218 hk udgør økonomiske 18,2 km/l. På den måde kan den nye Audi Q7 også fremvise et godt miljøregnskab med en CO2-emission på 144 g pr. kilometer. Med et brænd-

26. AUGUST 2015

stofforbrug, som er 28 % lavere end forgængermodellens, sætter den nye standarder for effektivitet blandt konkurrenterne. Den nye Audi Q7 står for Vorsprung durch Technik: Den kombinerer en stor brændstofeffektivitet med imponerende præstationer, accelererer fra 0 til 100 km/t på 7,1 sek. og

har en tophastighed på 216 km/t. Audi modeller med tilføjelsen ”ultra” opnår topværdier inden for forbrug og emissioner takket være yderst avanceret teknik og er de mest økonomiske modeller i deres segment. Den effektive ultradieselmodel til Q7 er den tredje variant ud over de to motorvarianter, som fra midten af juni har haft en fremragende start på de europæiske markeder: 3.0 TFSI med 333

hk og 3.0 TDI med 272 hk. Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro med 218 hk og et drejningsmoment på 500 Nm fra 1.250 til 3.000 omdr./ min. er sat op til et særligt lavt forbrug og adskiller sig på en række punkter fra den kraftigere 3.0 TDI med 272 hk. Især omkring motorstyringen er der blevet foretaget behovstilpassede ændringer af blandt andet vandpumpen, oliekøleren og forbrændingsprocessen.

Er du, eller kender du en der er interesseret i at drive værtshus, diskotek eller spisested?

Vegger Kro søger forpagter, enten til det hele eller dele af kroen.

Ring på 24 96 80 90

for en fremvisning eller en uforpligtende snak.

Vi øger aktiviteten og søger derfor

Erfaren jord,- kloak,og betonarbejder Kvalitetsbevidst, selvstændig, stabil og alsidig medarbejder søges til jord,- kloak,- og betonarbejde.

Murer- og struktørlærling vi søger to nye lærlinge: En murer,- og en struktørlærling. Du skal være stabil, alsidig og have masser af gå-på-mod. Arbejdet vil hovedsagligt foregå i lokalområdet. Tiltrædelse efter aftale. Henvendelse til:

Den nye Audi Q7 kommer på markedet i en ekstra effektiv dieselvariant: Audi Q7 ultra 3.0 TDI quattro. Med denne motorvariant kører bilen hele 18,2 km/l.

Alt i auto reparationer

Alle mærker Dæk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.800,- + moms LF Automobiler Gåsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Klargøring af biler til syn

Medhjælper / maskinfører søges hurtigst muligt til mindre maskinstation ved Nibe. Erfaring nødvendig! Henvendelse:

20 16 95 65

Kim Mathiesen Tlf. 50 85 84 70 eller på e-mail: kim@lpsbyg.dk

Lars Pedersen og Søn A/S er en murer- og entreprenørvirksomhed i vækst. Vore primære opgaver er landbrugsbyggeri, industribyggeri, opførsel af arkitekttegnede kvalitetsvillaer samt boligbyggeri. Vi beskæftiger i dag 40 medarbejdere.


Aars Avis

26. AUGUST 2015

SIDE 27

SUNDHED & VELVÆRE

Butik udlejes

Lejligheder i Aars

Himmerlandsgade 83, bedste beliggenhed. Nyistandsat butik. 97 kvm. Kontakt 40 45 59 64

2 værelses fra 65 m -80 m2. Husleje 3.600,- + forbrug. Tlf. 21 26 28 48

Til leje

Til leje i Aars midtby

Hyggelig god 2 vær. lejlighed på ca 48 m2 beliggende på Jyllandsgade, 1. sal i Aars, til leje pr. den 1. september. Husleje kr. 2.950 + forbrug. Tlf. 40 38 22 27

AARS

Lejlighed 60 m2. Stue og køkken, stort sovevær. Bad og entre. Pr. mdr. kr. 3.200 + forbrug. Kaj H. Jensen, Farsø tlf. 98 63 16 05/ 22 97 70 44

Klinik/butik/ kontor lokale

Himmerlandsgade 103, ny istandsat, udlejes. 80 kvm. Tilhørende parkering lige ved døren. Kontakt 40 45 59 64

2

3 værelses lejlighed på 78 m2, mdl. 5100,- + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf.: 51 26 83 31

Landejendom til udlejning

eller salg i Gundersted. Evt. behjælpelig med finansering. Nyt køkken og badevær. Husleje kr. 5.500. Dep. 3 mdr. Tlf. 51 97 77 83

Lejlighed til leje i Haverslev

Hyggelig 2 vær. 55 kvm. 3400 kr. + forbrug. 3 mdr.s depositum. Overtagelse efter aftale. Tlf. 41 18 68 98

4 NYBYGGET ÆLDREBOLIGER UDLEJES

i Aars midtby, indflytningsklar 1. okt., 3 vær., 78 m2. Leje 6.500 kr + forbrug, egen terasse/altan. Kontakt tlf. 51 92 91 38

Kælderlejlighed centralt beliggende i Aars, 60 m2. Leje 3.100 kr. pr. mdr. Indskud 3 mdr. leje. Henvendelse tlf. 30 99 28 76

AARS CENTRUM

Ældre stor 2-vær. lejlighed udlejes pr. 1. oktober 2015. Pris 4000 kr. + forbrug. Henvendelse tlf. 21 26 28 48

Hus i centrum af Aars udlejes snarest

Stort hus i 2 plan med 4 vær.plus 2 stuer samt 1 udestue. 2 badevær. samt 2 køkkener, med egen garage, indkørsel, og have samt stor terrasse. Yderligere info ring tlf. 40 36 32 55

Udlejes

Vester Hornum

Rækkehus 80 m . 3 vær., køkken m/ spiseplads, overdækket terrasse. Centralt beliggende v/skole, indkøb og busforbindelse. Husleje kr. 3.500 + forbrug. Dep. 3 mdr. husleje. 2

Tlf. 40 31 29 65

Billig lejlighed

Farsø Rådhuscenter

Velindrettet 3-vær. lejlighed på 93 m2. Beliggende på svalegang over Rema 1000 (indgang fra Th. Eriksens Vej) Stor altan. Husleje kr. 3.950 pr. md. + forbrug. Yderligere oplysninger www.escot.dk

Tlf. 99 36 66 04

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

Udlejes

Vegger - 2 værelses lejlighed, 70 m2, nyt køkken,nyt bad. Leje pr. md. 3.500,- + forbrug. Vegger - 1 værelse med eget toilet og bad, fælles køkken, 16 m2. Leje pr. md. 1.500,- + forbrug. Kontakt: Tlf. 24 96 80 90

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

Kører også på udebehandling

TLF. 20 60 30 70

Zoneterapihulen

v/Anette Jensen, Kong Valdemars Vej 50, 9600 Aars, www.zoneterapihulen.dk

Meget fleksible åbningstider • tlf 3119 9183 Idrætsskader, problemer med nakke, skuldre og ryg, overgangsalder og menstruationsproblemer, hovedpine, kolik, fordøjelsesproblemer m.m.

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

BLANDEDE

FARVEKOPIER

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

* A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

www.meldgaardboligudlejning.dk www.Himmerlands Biludlejning.dk

KLINIK FOR FODTERAPI

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

Telefon 29 32 87 22

TIL LEJE

Moderne to værelses stuelejlighed på 75 m2 med adgang til have. Central beliggenhed. Ingen husdyr. Husleje 4.575 + forbrug. 3 mdr.s depositum. Tlf. 30 20 80 23

TIL LEJE

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

TIL LEJE

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

AARSBO www.aarsbo.dk

SUNDHED & VELVÆRE

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Farvekopicenter Aars

Tlf. 98 62 13 40

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

BLANDEDE

UDLEJNING

Benyt chancen nu:

GRATIS fod-scanning! Har du fodpine? · Smerter dine fødder? Smerter dine hæle? · Smerter det i svangen? Har du ondt i dine knæ? · Har du ondt i dine hofter? Har du ondt i ryggen?

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

Få en gratis fodscanning og tag det første skridt på vej mod større velvære

✔ Vikarservice

FREDAG DEN 28/8 fra kl. 1000

Landbrug Erhverv Transport

HUSK at ringe og bestille tid på tlf. 53 76 72 48

Brian Skaarup fra SENZONE vil være til stede denne dag. BEMÆRK OGSÅ, at der er mulighed for at få tilskud til SENZONE - vi hjælper dig gerne med at undersøge dette. Læs mere om SENZONE såler på

www.elsehaldrup.dk

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

Ring til Else Haldrup - hun har fod på det ...

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

KØB OG SALG

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

St. Algade 15, Nibe - Tlf. 53 76 72 48 ÅBNINGSTIDER: Mandag: udebehandling • Tirsdag: 9.00 - 16.00 Onsdag: 10.00 - 19.00 • Tordag: 9.00 - 13.00 • Fredag: 9.00 - 16.00

Kirkens Korshær

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Genbrugsbutik Nørager

PRIVAT/ERHVERV

Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

Telefon 98 62 51 15

Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90


Aars Avis

SIDE 28

Himmerlandsavisernes

45 knallert Model Zip, kørt 8.400 km. Pæn og velholdt. Pris 3.500 kr. Tlf: 23 28 36 78

Syv lokale aviSer for Samme priS!

FT Cocker spanielhvalpe. Livlige, lærenemme og nysgerrige. Gode jagt- og familiehunde. Født 8/4-15. 2 hanner og 1 tæve. DKK stambog, er chippet og vaccineret. Er i gang med hvalpetræning. Info og masser af billeder på foxtrott.dk

loppemarked 89.121 eksemplarer

Tlf: 98 63 65 66/24 27 99 88 Bekæmp myrerne med effektivt naturprodukt, ufarlig for husdyr, drøjt og billigt. 1 ltr. tørstof kr. 150, er rigelig til en sæson. TREND Tlf: 23 92 11 97

HIMMERLANDS AVISERNE

Brugt plæneklipper. B.S. motor. Nyrenoveret, Pris 300,-. Jeg kan også rep. din gamle maskine. Træffes bedst efter kl. 15.15 Tlf: 30 31 98 94

...fra kyst til kyst

Dansk-svensk gårdhundehvalpe. Har fået ormekur, vaccine og chip. 2 tæver og 2 hanner. Ved Farsø. Tlf: 81 61 88 74

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Fræser MiniTex. Stabil lift til motorcykler med bred plade til havetraktorer. El slibesæt til kædesav, aldrig brugt. Aalestrup Tlf: 51 34 23 49

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES:

Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning.

Gasgruekedel

Tlf: 25 47 13 12

Tlf: 30 35 70 13 Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 22 40 65 56/20 70 92 34 Palisander-spisestue, bord, stole, skænk i palisander og skrivebord i palisander Tlf: 40 73 19 97 Toppris gives! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Jern og metaller. Hurtig afhentning. Kontant betaling. 2 stk. antikke håndsmedet lamper udendørs kr. 500,-. 1 stk. havefræser 2,5 HP. Tlf: 98 56 92 13

SÆLGES: 3 dejlige og nysgerrige drenge søger nyt hjem. Kleine Münsterländer hvalpe efter familie/jagtglade forældre. Tlf: 40 15 70 97

Vårbyghalm fra 2015 5 ha Tlf: 29 16 23 99

HIMMERLANDS AVISERNE

Høns Brune amerikaner, begyndt æglægning i juli. 25 stk. 40 kr. pr. stk. Aalestrup området

2 stk. herrecykler, 3 gear, 2 stk damecykler Cykeltrailer, sofabord, drengecykel Havebænk med bord Trædrejemaskiner Tlf: 23 41 90 86

20 stk. jagtfasaner med høns. 500 kr. Samlet. Tlf: 22 18 37 63 Brænde 50 rm gran i 2 meter stykker 40 rm lærk i 2 meter stykker Giv et bud Tlf: 29 84 57 26 Brænde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv fra kr. pr. m 295,-. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30 Herrejakke (læder) str. S. Damejakke (Læder) str. 40. Damecykel. Baby rejse seng. Tlf: 23 62 83 29 Kaffestel Kgl. Frisenborg 77 dele uden skår og slidmærker, 1800 kr. Figur Kgl. 2676 ørred, 150 kr. Figur BG 1803 ørred, 150 kr. Foto kan sendes på mail. Tlf: 21 20 23 01 Nyt Kræmmermarked: Starter op Industriparken 26B, 9575 Terndrup d. 5.-6. september. Der er stadig få ledige pladser tilbage. Tlf: 21 49 22 51 Tøjstativ ubrugt med hjul og hylde, 300 kr. Nøgleboks”Durable” ubrugt m/ nøgle til 18 nøgler, 200 kr. Figur BG 1567 læsende børn, 300kr. Foto kan sendes på mail. Tlf: 21 20 23 01

Tlf: 60 65 15 97 Kæmpe fælles loppemarked. Kgl. figurer/porcelæn, reklame skilte, smykker, legetøj, møbler, tupperware, orkidévaser, recept kuverter + 1000-vis af andre ting. Den 29. og 30. august kl. 10-16. Sønderhedevej 6, Skivum, Nibe Labradorhvalpe med stam-/ sundhesbøger. Forældre HD og AD, 1. kl. Far: Engelsk, dansk working Champ. Jagt- og familiehund. Salgsklare 2. sept. Tlf: 21 78 77 74/28 34 88 56

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til

avisens øvrige

annonce-pladser

Ægte Papillonhvalpe. 2 tæver, 1 han. Født 5/5-15. Sort/hvid, fast pris 4.500,00 pr. stk. Ved Aars. Tlf: 52 38 13 01

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

26. AUGUST 2015

BETALING:

HvorKONTANT stor må annoncen være? VED INDLEVERING Annoncen må HØJST fyldeAF 20 ord. DetANNONCEN, første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« ELLER SEND VIA E-MAIL: regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. annonce@himmerlandsgruppen.dk - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt OVERFØR ud, tælleOG r det for et ord. Har du flere effekter til BETALINGEN salg, end en annonce kan rumme, erVIA du velkom- SWIPP men til at indrykkeTLF. flere annoncer, husk24 dog tel- 61 42 73 efonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter.Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne Hvor stor må annoncen være? i første Annoncenbringes må HØJST fylde her 20 ord. Det ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnesførstkommende hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til efter salg, endnummer en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. indlevering!

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Loppemarked Aalestrup. Bjergegaardsvej 2, midterste hal. Åben hver weekend lørdag - søndag kl. 10-16. Hør for ledig stand. Tlf: XX XX XX XX

150

kr.

FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betal es KONTANT ved indleveringen DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, eller ved check. BeløbetANNONCE-RUBRIKKER. kan ikke vedlægges i CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!


Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ø 1,0 - 1,5 m.

ANDERS JAKOBSEN Hvorvarp - 21 47 14 76

5. og 6. september kan man på fem himmerlandske økogårde møde både dyr og landmænd - sidstnævnte svarer på spørgsmål.

Øko-høstmarked holdes i Brunholm

Fem økogårde i Himmerland sammen om fælles høstmarked En stribe nordjyske økolandbrug inviterer til økologisk høstmarked i weekenden 5. og 6. september. Her kan gæsterne smage på mangfoldigheden af danske øko-råvarer, hilse på økologiske køer, grise, får og høns, og stille spørgsmål til de økologiske landmænd. Hvordan har øko-grisene det ude på marken? Smager økologiske gulerødder, æbler eller tomater anderledes? Og kan man se, at en mark er økologisk? Den slags spørgsmål bliver der mulighed for at få besvaret i Brunholm ved Suldrup. Her går fem Him-

merlandske øko-gårde igen sammen om et fælles høstmarked. Og besøgende kan se både kreaturer, frilandsgrise, får, høns, ænder og kyllinger. I markedsteltet kan man se, smage og købe nogle af de produkter, som gårdene producerer. Ved bålstedet kan der bages pandekager eller smages friskpresset æblesaft, og børnene kan boltre sig i halmen på halmlegepladsen. 75 økologiske gårde rundt omkring i landet åbner stalddørene. Sidste år trak 47.000 danskere i gummistøvlerne og benyttede

sig af muligheden for at kigge indenfor. - Økologisk høstmarked er en mulighed for at se, hvor maden kommer fra. Det er en sjov, hyggelig og lærerig sensommerdag på landet for både børn og voksne. Man kan både se, røre, lugte og smage på økologien og opleve kvaliteten og mangfoldigheden af de økologiske fødevarer, der bliver produceret i ens område. Og så kan man stille spørgsmål og få svar fra dem, der kender økologien bedst – nemlig de økologiske landmænd, siger Birgitte Nygaard, projektleder

Retsforbehold en hæmsko for danske virksomheder Det er godt for Danmark, at vælgerne 3. december får mulighed for at stemme om det danske EU-retsforbehold, mener Landbrug & Fødevarer. Erhvervsorganisationens administrerende direktør, Karen Hækkerup, opfordrer danskerne til at stemme ja. - På en række områder vil et ja gøre det lettere for danske virksomheder at arbejde ude i Europa. Det vil

Landbrug & Fødevarer roser statsminister Lars Løkke Rasmussen for at sætte en dato for afstemning om EU-retsforbeholdet.

i Økologisk Landsforening. Økologisk Høstmarked er et vindue til Danmarks økologiske spisekammer. - Der er en stor interesse for økologi blandt danskerne, som fylder deres indkøbskurve med flere øko-varer end noget andet sted i verden. Nu får alle mulighed for komme helt tæt på den økologiske produktion, se hvordan de populære økologiske fødevarer bliver til, og på første hånd opleve, hvilken forskel man gør for dyrene, naturen og grundvandet med sine økologiske indkøb i hverdagen, påpeger Birgitte Nygaard.

være til gavn for virksomhederne, hvis der kommer fælles og klare regler for, hvordan man skal håndtere situationer, hvor der påstår uenigheder på tværs af landegrænser og måske er penge i klemme, siger Karen Hækkerup. Virksomheder i den danske fødevareklynge er afhængige af at kunne operere på det europæiske marked. Knap to tredjedele af fødevareklyngens eksport på 151 milliarder kroner går til EU- landene.

rd’s Markservice a a g j ø H

Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53) Flytning af gylle pr. time Presning af ...............575,minibig + wrapning • Flytning af gylle, Slangebom 16/20/24m Udkørsel af gylle med 25 t vogn med slanger og sort/grønjordsnedfælder. presning og wrapning af rundballer • Udkørsel m/syre tilsætning • Sortjordsnedfælder • Presning af minibig + wrapning • Presning og wrapning af rundballer

• Presning af rundballer, kan også snittes. • Gummigedsarbejde udføres. • Forskellige redskaber kan medfølge.

Leander Thyrrestrup • tlf. 22 20 39 03

Høstservice

Vi har tre servicevogne, samt stort reservedelslager til korntransportanlæg og møllerier.

SN Kornteknik ApS Tingvej 62, V. Tostrup 9632 Møldrup Tlf. 86 69 15 70 SERVICE OG RESERVEDELE BESTILLES PÅ TELEFON 86 69 15 70

Husk en c n o n an til

Vort d a l b o Landb


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 30

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Minister indfører åbenhed om overimplementering I det nye Miljø- og Fødevareministerium bliver der fremover fuld åbenhed om arbejdet med nye love og bekendtgørelser, så alle kan se, hvad der er EU-krav, og hvornår reglerne går videre end krævet af EU. Hvis de danske regler er mere vidtgående, så vil konsekvenserne fremgå. Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har netop sendt et brev til sine fem styrelser i det nye store Miljø- og Fødevareministerium. Ministeren kræver fremover fuld åbenhed om, hvilke dele af ny lovgivning, der indfører EU-regulering, og hvilke dele der ligger ud over, hvad der er påkrævet af EU. - Jeg ønsker fuld åbenhed om vores lovgivning, så alle virksomheder, organisationer og borgere kan se, hvad der er EU-regler, og hvor-

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har netop sendt et brev til sine fem styrelser i det nye store Miljø- og Fødevareministerium. Ministeren kræver fremover fuld åbenhed om, hvilke dele af ny lovgivning, der indfører EU-regulering, og hvilke dele der ligger ud over, hvad der er påkrævet af EU.

når kravene går videre end EU-reglerne. Man må ikke kunne smugle regler ind ad bagdøren, og hvis der er en god grund til at stille skrappere danske krav, så skal

det fremgå, hvad det koster, og hvad konsekvenserne vil være, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Ni ud af 10 direktiver fra EU bliver i dag gennemført administrativt gennem bekendtgørelser. - Fremover er kodeordet: Fuld åbenhed for alle ministeriets høringsbreve. Vi skal have en åben diskussion om alle nye regler. Er det sund fornuft? Eller vil skrappere danske regler betyde, at danske virksomheder får det sværere i den internationale konkurrence, og vi mister arbejdspladser til udlandet, siger Eva Kjer Hansen. Retningslinjerne træder i kraft øjeblikkeligt og gælder alle lovforslag, bekendtgørelser med mere, der sendes i høring fra nu af.

Bedre stalde er godt nyt for Danmark Thor Bjørn Kjeldbjerg har 1. september 25 års jubilæum som planteavlskonsulent hos Agri Nord.

25 år hos Agri Nord Thor Bjørn Kjeldbjerg har 1. september 25 års jubilæum som planteavlskonsulent hos Agri Nord. Thor Bjørn har de seneste 20 år i stigende grad arbejdet som rådgiver for økologiske producenter og har i dag kun en håndfuld konventionelle landmand blandt sine kunder. Han rådgiver både mælkeproducenter, planteavlere, ægproducenter og enkelte grønsagsavlere. Thor Bjørn er meget engageret i arbejdet med udviklingen af økologisk landbrug, og nysgerrig i forhold til nye muligheder og metoder i planteavlen. Thor Bjørn rejser gerne ud i verden for at indsamle nye idéer. Han deltager i flere projekter på tværs af råd-

givningsvirksomheder. Han var blandt andet med til at starte det landsdækkende magasin ”Økologisk Nyhedsbrev”. Han tager også aktiv del i den økologiske del af forsøgsarbejdet, ligesom han er med til at vurdere bedrifters bæredygtighed som en del af SEGES’ projekt ”Kompetenceudvikling til økologisk bæredygtighed”. Han er vellidt blandt kunder og kollegaer og kendt for sin rolige tilgang til tingene og sin store viden og grundighed i arbejdet. Jubilæet fejres med reception for kunder, samarbejdspartnere mv. tirsdag 1. september hos Agri Nord i Aalborg

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Kan sikre omkring 1500 danske jobs Regeringen afsætter cirka 392 mio. kr. til nye stalde. Det kan sikre ca. 1500 danske job og øge eksporten med 1,5 mia. kr., vurderer Landbrug & Fødevarer. De 392 mio. kr. kommer fra midlerne i EU’s landdistriktsprogram og kan søges af danske landmænd, der vil investere i nye, moderne stalde. Det fremgår i dag af en meddelelse fra NaturErhvervstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet. Landbrug & Fødevarer forventer, at midlerne vil sikre cirka 1500 job og øge eksporten med 1,5 mia. kr. - Det er særdeles kærkomment, at regeringen vil fremme investeringer i moderne staldanlæg i en tid, hvor dansk landbrug befinder sig i en ekstraordiRegeringen afsætter cirka 392 millioner kroner til nye stalde, og nært svær situation. Det er det glæder Landbrug & Fødevarer, som mener, at pengene kan sikre der et ekstremt stort behov omkring 1500 jobs. for, både i kvægsektoren og slagtesvineproduktionen aftale, der fastlagde priori- Landmændene står med efter syv års investerings- teringen af i alt 3,9 mia. kr. en række presserende udtørke, siger erhvervspolitisk over de kommende tre år. fordringer, og der er brug direktør i Landbrug & FøEfter regeringsskiftet har for løsninger, der kan gavdevarer, Lone Saaby. Landbrug & Fødevarer op- ne også på kort sigt, siger Hun påpeger, at der ved fordret Miljø- og Fødeva- Lone Saaby. forårets ansøgningsrunde reminister Eva Kjer HanDer er en række mindre for kvægsektoren blev søgt sen til at vedtage en etårig justeringer i forhold til den for tre en halv gange pul- model for 2016, der lægger tidligere regerings aftale. jens størrelse. sig op ad den tidligere re- - De små ændringer sikrer, - Det understreger, at der er gerings beslutning. På den at der også i 2016 afsættes stort behov for ordningen, måde kan pengene hurtigt midler til landskabs- og biosiger Lone Saaby. komme de landmænd til topforbedrende beplantDen tidligere regering gavn, som er parate til at ninger. Det er en ordning, lagde i foråret op til en tre- investere i nye stalde. der har givet naturindhold i årig model for udmøntning Den opfordring har re- det åbne land gennem 40 år, af støtten fra EU’s land- geringen fulgt med den ak- så det er meget positivt, at distriktsprogram. Sammen tuelle udmøntning. der med ministerens udmelmed SF og Enhedslisten - Vi er glade for, at ministe- ding nu også er midler afsat vedtog SR-regeringen en ren har reageret så hurtigt. i 2016, siger Lone Saaby.

Gudstjenester Søndag den 30. august 2015

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimen. Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

10.00 10.00 19.00 ingen ingen ingen ingen 14.00 11.00 ingen 19.30 10.30 9.30 ingen ingen 11.00 ingen 9.30 ingen ingen ingen ingen 10.00 11.00 ingen 9.30 9.00 10.30 9.00 10.30 ingen 9.00 ingen ingen ingen 10.30 ingen ingen 9.00 ingen ingen 19.30 ingen 10.30 10.15 9.00 9.00 10.30 11.00

Aars Landboauktion var i uge 34 tilført 13 SDM kælvekvier, 4600-7300, 4 kødkvæg, 7500-13200, 7 kvier under 12 mdr. malkerace, 400-2500, 10 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 700-5700, 2 tyre over 3 mdr. malkerace, 11002500, 7 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 4900-7600, 50 tyre under 3 mdr. malkerace, 100-2200, 12 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1400-2700. Omsætning: 271.300,00 kr.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 35 Basis 328,74 (328,74). SPF+Myc 333,74 (333,74). SPF 337,74 (337,74). Økologi 1007,99 (1007,99). UK-tillæg 11. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,47 (5,47) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 31

Jagten på årets

grøntafdeling er gået ind

Vejdirektoratet påbegynder 31. august anden halvleg i renoveringen af Aggersundbroen, men de lokale landmænd vil under arbejdet på broen kunne passere med brede maskiner i tidsrummet 17.00-07.00.

Anden halvleg af renoveringen på Aggersundbroen går i gang 31. august genoptager Vejdirektoratet arbejdet på broen En større og tiltrængt renovering af Aggersundbroen blev sat i gang i foråret. Her gennemgik broen en affræsning af den eksisterende belægning, støbning af nyt profileringslag i beton på brodækket, etablering af ny fugtisolering samt udlægning af ny asfaltbelægning. Efter aftale med det lokale erhvervsliv, som landbrug og maskinstationer, og under hensyntagen til golfturneringen Made in Denmark, som løb af stablen i sidste uge på Himmerland Golf & Spa Resort, fløjtede Vejdirektoratets entreprenør til sommerpause med udgangen af juni. Nu er pausen ved at være ovre, og anden halvleg af renoveringen af broen går i gang 31. august. I september og oktober vil der blive gennemført arbejder, der omfatter udskiftning af dilatationsfuger, udskiftning af slidlag på klapfaget, reparation af belægningen på fortovet samt overfladebehandling af betonbuerne.

- Vi nåede alt det arbejde, vi skulle i foråret, og efter to måneders pause glæder vi os nu til at skulle i gang med anden del af projektet. Det håber vi selvfølgelig kommer til at forløbe lige så godt, siger projektleder Christian Bugge Hansen fra Vejdirektoratet. Genoptagelsen af renoveringen betyder desværre også nogle trafikale ændringer. I forbindelse med gennemførelsen af de kommende arbejder vil der kun være én kørebane til rådighed for trafikken. Der vil således igen blive etableret en lysregulering, der styrer trafikken på broen. Bredden af kørebanen vil blive cirka fire meter. Da høsten i år falder senere end normalt, vil lokale landbrug og maskinstationer have behov for at passere broen med brede transporter i den periode, hvor arbejderne foregår. For at tilgodese erhvervslivet og give mulighed for passage af brede køretøjer

vil trafikreguleringen blive fjernet efter afslutningen af hver arbejdsdag og opstillet igen ved begyndelsen af hver arbejdsdag. Landbrugere har dermed mulighed for at passere broen med brede transporter i perioden kl. 17.00 – 07.00, ligesom øvrige trafikanter kan passere på normal vis i dette tidsrum. Der vil også forekomme enkelte natspærringer af broen. Disse natspærringer forekommer i forbindelse med etablering af nye dilatationsfuger i kørebanen. Vejdirektoratet vil lægge disse spærringer fra kl. 22 til 05 og tilstræbe at undgå weekendaftener. - Vi er klar over, at vi pålægger trafikanterne en del restriktioner i den kommende renoveringsperiode, men ved at indlægge perioder, hvor broen kan passeres frit, håber vi at tilgodese mange af vores interessenter i området. Og vi skal selvfølgelig beklage de gener, som arbejdet alligevel må give for alle undervejs,

siger Christian Bugge Hansen. Vejdirektoratet har desuden søgt Søfartsstyrelsen om tilladelse til at spærre Aggersundbroen for gennemsejling i en periode på cirka tre dage. Denne spærring sker i forbindelse med udskiftning af belægningen på klapperne. Denne relativt lange spærring for gennemsejling skyldes, at der anvendes en særlig type belægning på klapperne. Denne belægning skal have tid til at hærde, inden det igen er muligt at åbne broens klapper for gennemsejling. Renoveringsperioden forventes afsluttet i slutningen af oktober, men alle arbejderne er meget vejrfølsomme, og der kan derfor løbende forekomme ændringer i tidsplanen. Informationsskiltene ved broen vil løbende blive opdateret og den nyeste information vedrørende arbejdet kan altid findes på Vejdirektoratets hjemmeside og på trafikken. dk.

Hvor er de friskeste tomater? Hvor hjælpes forbrugerne mest med inspiration til det næste måltid? Det har 14 dagligvarekæder de seneste dage kæmpet om. De har alle indstillet frugtog grøntafdelinger fra hele landet til Frugt- og Grøntprisen 2015. Nu er det første udskillelsesforløb forbi, og butikkerne er blevet nomineret i to kategorier: Bedste frugtog grøntafdeling i discount og Bedste frugt- og grøntafdeling i et super-/hypermarked. Prisen blev uddelt første gang i 2014 og bag den står Landbrug & Fødevarer med Foreningen Plan Danmark, DLG Food og Dansk Gartneri som partnere. Men selvom prisen er forholdsvis ny, har konkurrencen om nomineringerne været hård. - Det er kun andet år, vi uddeler Frugt- og Grøntprisen, men interessen for at deltage har været rigtig stor, og feltet har været endnu stærkere end sidste år. Der bliver virkelig gjort en ekstra indsats mange steder i landet for at lave indbydende og innovative frugtog grøntafdelinger, siger Lærke Kirstine Lund, jurymedlem og seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer. Det er markedsdirektør i DLG Food og jurymedlem Jan Kristensen enig i, men han mener, at dagligvare-

kædernes indsats rækker ud over frugt- og grøntafdelingerne. - Vi kan se, at dagligvarekæderne tænker mere i hele måltider. Det er tydeligt hos alle de indstillede kandidater til prisen - og især hos de nominerede. Kæderne slipper ikke kunderne i butikkerne, men følger dem og hjælper dem hele vejen hjem i køkkenet. Det gør de ved at sætte varer sammen til måltidsforslag i butikken, komme med opskrifter og klæde medarbejderne på til at rådgive kunderne, siger Jan Kristensen Han mener samtidig, at der er kommet mere fokus på medarbejderne i frugtog grøntafdelingerne rundt omkring. - Vi kan se, at der en voksende bevidsthed omkring medarbejderens rolle i dagligvarebutikkerne. Det betyder, at der arbejdes for at tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere. Derfor er frugt- og grøntprisen også blevet ekstra populær. Det er en anerkendelse, man gerne vil give sine medarbejdere, siger Jan Kristensen. De næste par uger skal juryen på uanmeldt besøg hos de nominerede i de to kategorier. Her skal de se, hvordan de nominerede frugt- og grøntafdelinger ser ud og fungerer i virkeligheden, så de kan afgøre, hvem der skal vinde Frugtog Grøntprisen 2015.

KØB OG SALG 10 Hektar Vårbyghalm sælges

TIL SALG

Høstklar mejetærsker Dronningborg 900. Halm fra 5 ha vårbyg. Aars, 98 62 34 91/ 29 34 35 88

TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

fra mark i Østerbølle. Tlf. 40 14 80 63

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

SÆLGES: •Kongskilde oliebrænder ITS 65 •MMFA SILO

32 m3 ny udstillingssilo

-30%

SN Kornteknik ApS

Tingvej 62, V. Tostrup, 9632 Møldrup, Tlf. 86 69 15 70


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 32

Fødevarekonference om fremtidens detailhandel Konferencen finder sted i Aalborg i september Fødevareerhvervet er det største private erhverv i Nordjylland, og den nordjyske udvikling og beskæftigelse er således nøje afhængig af, hvilken vej detailhandlen går. Det sætter en række forskere og virksomheder nu fokus på 15. september i Aalborg. Ikke mindre end 19 procent af den private sektor i Nordjylland er tilknyttet fødevareerhvervet mod ni procent på landsplan. Alene fødevareindustrien i Nordjylland omsætter for 19 milliarder kroner årligt og beskæftiger 9.000 personer, og ifølge det nordjyske vækstinitiativ Nordjysk FødevareErhverv skal vi se det som en stor fordel for regionen. - Vi skal bestemt ikke være kede af, at fødevareerhvervet fylder så meget i Nordjylland. Det er jo eksempelvis et erhverv, der er mindre konjunkturfølsomt end mange andre erhverv, og det er en af årsagerne til, at den nordjyske beskæftigelse kun faldt otte procent tilbage under finanskrisen, forklarer direktør i Nordjysk FødevareErhverv, Hans Henrik Bruhn. Hans Henrik Bruhn mener dog ikke, at vi skal være tilfredse med, at beskæftigelsen kun går lidt tilbage. Nordjysk FødevareErhverv er sat i verden for at hjælpe erhvervet til vækst, og nu skal en stor konference sætte fokus på en af sektorens væsentligste

Hans Henrik Bruhn, der er direktør i Nordjysk FødevareErhverv, ser frem til konferencen 15. september i Aalborg.

afsætningskanal – nemlig detailhandlen. - Detailhandlen og den måde vi agerer som forbrugere er under kraftig forvandling i disse år. Det er vigtigt, at vi i Nordjylland er bevidste om, hvilken vej udviklingen går, så vi kan omstille os og eksempelvis skabe bedre forbindelse mellem fødevareproducent og detailkæde, siger han. Konferencen afholdes 15. september 2015 på

FAKTA Konferencen afholdes tirsdag 15. september på NOVI i Aalborg. Programmet ser således ud: * Velkomst v/ Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv * Vejen til vækst går gennem unikke produkter – eller større rabatter v/ Bruno Christensen, Detailhandels Promotion International * Oplevelsesøkonomi som bindeled mellem fødevareproducent og

TIL LEJE JORD UDLEJES

160 HA velarronderet jord udlejes samlet eller delt. Henvendelse I/S Gundersen Tlf. 21 44 28 27

NOVI i Aalborg, og flere af landets mest fremtrædende eksperter deltager. Professor Jon Sundbo fra Roskilde Universitet vil tale om oplevelsesøkonomi som bindeled mellem producent og kæde, mens Christian Christensen, der er chef for Lokale Varer hos COOP vil fortælle om udpegningen af Nordjylland som et af de områder i Danmark, hvor COOP vil øge sit fokus på udvikling af lokale fødevarer i samarbejde med lokale nordjyske producenter. Emnet tendenser vil blive adresseret af forbrugerekspert Flemming Birch fra Birch & Birch, der netop har udgivet bogen 111 fødevaretrends. Endelig er en af Danmarks mest anerkendte detailhandelseksperter, Bruno Christensen fra Detailhandels Promotion International på programmet. Han har gennem årene udviklet flere end 25 kædekoncepter i Danmark og i udlandet.

kæde v/professor Jon Sundbo, Roskilde Universitet * Detailhandlen og de lokale fødevarer v/Christian Christensen, Chef Lokale Varer Coop * Fødevaretrends – mening med galskaben v/ Flemming Birch, Birch & Birch * Opsamling og next step v/ Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv * Networking og sparring

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

Over to tredjedele af kornhøsten er i hus Da weekenden startede, var den danske kornhøst halvvejs. Da weekenden ebbede ud, manglede der kun en tredjedel. Vejret har været med landmændene, og de har udnyttet det til fulde. - Landmændene har kørt på fuldt blus i de her dage, og med sol og vind har forholdene været optimale. Det er overordnet en god høst, siger Mogens Frederiksen, der er direktør med ansvar for kornområdet i DLG. På landsplan er der høstet 68 procent af afgrøderne, men det dækker over geografiske forskelle, for i det østlige Danmark mangler der ikke ret meget, hvorimod der i Nord-, Vest og til dels Østjylland mangler næsten halvdelen. Mængdemæssigt tegner det til en tilfredsstillende dansk høst, så igen i år vil vi i Danmark have et pænt overskud af korn til eksportmarkederne. Kvalitetsmæssigt ser kornet også godt ud.

- Det er gode og sunde varer, og rapsen har et flot olieindhold. Den gode kvalitet skyldes godt høstvejr, men ærgerligt, at vi skal se faldende proteinniveauer i danske afgrøder, som fortsætter nedad igen i år, understreger Mogens Frederiksen. Han forventer, at den samlede danske høst vil være i hus efter en lille uge med stabilt høstvejr. De afgrøder, der primært mangler, er vårbyg og vinterhvede. DLG har i år udviklet et høstbarometer, der giver en indikation af, hvor langt landbruget er med høstarbejdet. DLG modtager næsten halvdelen af det indleverede korn og raps i Danmark, og de indvejede afgrøder kan derfor bruges som indikator for, hvor langt de danske landmænd er i arbejdet med at få høsten i hus. Pr. 23. august var barometret på 68 procent.

Der er noget galt i Danmark… Jørgen Cæsar Jensen og Jacob Frey Hansen, der er virksomhedsrådgivere hos Agri Nord, har en kraftig opfordring til de danske politikere: Én af de brancher, hvor Danmark er allerbedst, styrtbløder. De animalske landbrug er i stort antal på vej mod ophør. Det er som om, at den erkendelse er nået politikerne, men reaktionstiden er for langsom. Samtidig fravælges dansk korn i udlandet – kvaliteten er simpelthen for dårlig. Som rådgivere i branchen er vi både belastet af at have en interesse i, at det går erhvervet godt, men også belastet af, at vi har en indsigt i virkeligheden derude – derfor dette opråb. Politikerne har præsenteret flere ”landbrugspakker”. Er de en hjælp til landbruget? Nej – de er en hjælp til de banker, der i dag har problemer – en måde bankerne kunne sælge nogle landbrugsengagementer til pensionskasser. Man opretter nye banker (Vækstfonden, Landbrugets Finansieringsfond, Dansk Landbrugs Kapital). Det betyder i realiteten, at man bruger rigtigt store beløb på at oprette administrative jobs i finansbranchen i København - tænk sig, at man har lavet en helt

ny bank (Landbrugets Finansierings Bank) med kun 50 kunder! Med andre ord er formålet om hjælp til en trængt landbrugsbranche resulteret i investeringer i helt andre brancher. Det er ikke klogt! Det er samtidig problematisk, at de store andelsselskaber opfylder egne vækstambitioner på bekostning af afregningsprisen til landmændene. Tænk en gang, hvis man kunne lave nogle tiltag, der faktisk hjælper landmændene i stedet for brancherne rundt om landbruget. Man burde fokusere landbrugspakker på de animalske produktioner – det er dem, der skaber flest jobs – og den gruppe landmænd, der er mest presset. Der er nogle tiltag, som staten kan hjælpe med og der er nogle tiltag, som finansverdenen kunne hjælpe med. Finanstilsynets stramme styring af bankerne betyder reelt, at de kapitaltunge kunder, som for eksempel landmænd betaler prisen. Finanstilsynet pålægger for eksempel pengeinstitutter, at værdien af alle sikkerheder skal kunne omgøres til kontanter indenfor 3-6 måneder i et marked, hvor tingene er sat i stå. Det betyder, at sikkerhe-

dernes værdi bliver meget lav – det kan ingen holde til. Kunne man forestille sig, at Finanstilsynets regulering lempes til glæde for erhvervslivet? Regeringen kunne hjælpe landbruget på en række områder, hvor landmanden fik den direkte fordel. Pengene skal til landmanden - ikke landmandens omgivelser. * Finanstilsynet har dokumenteret, at der allerede er opbygget den store kapitalbuffer i mange pengeinstitutter, som myndighederne krævede. Banker og realkreditinstitutter har sat konkurrencen ud af kraft på landbrugsområdet med store prisstigninger til følge. Kunne det være en sag for konkurrencemyndighederne? * Mange afdragsfrie realkreditlån starter afdrag i de kommende år, hvilket er en kæmpe udfordring. Det betyder, at man skal afdrage billige lån med dyre banklån. Kunne regeringen sammen med realkreditinstitutterne kigge på lempelser på dette område? * EU-støtten – en større andel til landmanden. I dag anvendes mange af midlerne uden for landbruget til landdistrikterne. * Planteværnsafgifter – en større andel tilbageført direkte til landmanden.

* Intelligent offentlig kontrol af erhvervet – fokuser på de få, der er problemer med. Brug teknologi i kontrolarbejdet. Indfør bagatelgrænser og sæt bødernes størrelse i et rimeligt forhold til forseelsen. * Dokumenteret miljøkontrol i stedet for følelser og teorier, der ikke holder. Dansk overimplementering af EU regler skal stoppe – brug fakta frem for følelser og skrivebordsantagelser. * Miljøansøgninger ved udvidelser skal forenkles. Det er dyrt for en mindre virksomhed! * Finansiering af landbrug skal igen være attraktivt i stedet for nu, hvor nogle banker kæmper med at komme af med landbrugskunder for at landbrug vægter lavere i den samlede udlånsprocent. * Yngre jordbrugerlån (YJlån) bør genindføres på realkreditlignende vilkår – der er behov for mange generationsskifter og vi har brug for de unge. I valgkampen kom der mange løfter. Indfrielsen af løfterne skal gå stærkt - for dansk landbrug styrtbløder økonomisk, mens politikkerne tilbyder blodfortyndende medicin!

Profile for Aars Avis

Ars 20150826  

Ars 20150826  

Profile for ugeavis
Advertisement