Page 1

Til samtlige husstande

89. årgang - Nr. 18

ONSDAG 29. april 2015

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

De faldne i Aars mindes 4. maj AARS: 70-års dagen for Danmarks befrielse bliver markeret i Aars mandag, 4. maj og ved samme lejlighed mindes de faldne under 2. Verdenskrig fra Aars Gruppen. Hjemmeværnskompagni Vesthimmerland holder sammen med Aars Kirke en mindehøjtidelighed, hvor alle kan deltage. Der indledes ved rådhuset i Himmerlandsgade i Aars kl.

18.15 og alle går i optog gennem byen til mindestenen for de faldne ved Aars Kirke. Her vil der blive lagt en krans, og forfatteren og lokalhistorikeren Thorkild Nielsen, Aars siger nogle ord ligesom der vil blive sunget en sang. Bagefter er der mindegudstjeneste i Aars Kirke og aftenen slutter i Aars Kirkecenter, hvor Hjemmeværnskompagni Vesthimmerland er vært ved en kop kaffe.

Fredag i sidste uge blev Vestrup Minihal indviet, og det var noget, der skabte glæde hos både børn og voksne.

Vestrup fik drøm opfyldt Østrup-Vestrup-Vognsild fik minihal efter 25 år Af Lars Lindberg Mindestenen for de faldne fra Aars Gruppen under 2. Verdenskrig ved Aars Kirke. Stenen er udført af Chr. Andersen.

VESTRUP: Fredag i sidste uge var både de lokale kanoner og den tunge konfet-

tiskyts kørt i stilling, da Vestrup Minihal blev indviet. Formand for Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Jan

Dyregaard, der var blandt de lokale ildsjæle, som for 25 år siden satte sig sammen med en drøm om at skabe en ny idrætshal i Vestrup, klippede

det røde bånd ved indvielsen, og han var en stolt mand. I sin tale ved åbningen slog han et slag for, at Vestrup Minihal skifter navn til Den Sorte Diamant, og han var langtfra den eneste, som mente, at byens nye vartegn funkler.

Læs mere side 11...

vin specialisten

Lækre friskbagte hveder

alt hvad du behøver at vide om vin

Vildt tilbud på Errazuviz Chilenske

SUPERKUP ...til en flad 50’er (v/køb af 12 flasker)

8 stk.

20

00

Vi har i år fået et helt specielt engangstilbud på Errazuriz Estate-vinene og vil ganske enkelt tillade... Chile er og bliver et af vores mest foretrukne vinlande. Vi elsker den frugtintense, nuancerige og ligefremme stil. Og Errazuriz Estate-serien er blevet manges topfavorit. Vinene er garanti for masser af kvalitet og god smag til fornuftige penge - og kvaliteten bare stiger og stiger fra år til år.

Spar 5,-

ÅBNINGSTIDER Man-torsdag Fredag - St. Bededag Lørdag Søndag

08.00-20.00 LUKKET 08.00-18.00 08.00-18.00

Bageren åbner 6.30 hver dag (lukket 1. maj - St. Bededag)

himmerlandsgade 81 - 9600 aars - tlf. 9862 2711 www.harmonie-aars - harmonieaars@mail.dk

Se åbningstider på hjemmeside eller facebook

Markedsvej 3 - 9600 Aars -Tlf. 96 37 76 00

Tilbuddet gælder fra onsdag d. 29. april til og med lørdag d. 2. maj.

Bageren tilbyder

VELKOMMEN I VORES NYE HERRE- OG DAMEAFDELING

3 DAGE MED

÷25%


2 Ugens navne

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Runde fødselsdage

65

Britta Veddum, Dr. Ingrids Vej 7, Aars, mandag, den 4. maj.

50

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

FARSø BEGRAVELSESFORRETnInG Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24

Søren Dissing, adm. direktør, Sønderlundvej 5, Skivum, lørdag, 2. maj. Søren Dissing er tredje generation i familien Dissing i støberibranchen, idet hans farfar var direktør på Holstebro Jernstøberi, og faderen etablerede Dansk Skalform A/S i Aars. Søren Dissing er i dag administrerende direktør for Dansk Skalform A/S som han ejer sammen med broderen Peter Dissing og forældrene Sonja og Holger Dissing. Siden Søren Dissing gik ud af skolen har han været beskæftiget på Dansk Skalform A/S. Han har sans for kvalitet og effektivisering, hvilket er medvirkende til, at virksomheden er konkurrencedygtig i mange sammenhænge, og er efterspurgt for sine produkter i Danmark og i udlandet. Kundelisten tæller bl. a. Audi, Porsche, Volvo og RollsRoyce, som Dansk Skalform støber og fremstiller dele til, ligesom man f.eks. leverer dele til DSBs køreledningsanlæg. Specialmaskiner og robotteknologi har for længst indtaget Dansk Skalform A/S, som i dag har omkring 70 medarbejdere ansat i støberierne ved Birkevej og Vestvej i Aars. Udover Dansk Skalform A/S er Søren Dissing direktør for Dansk Præcisions Støberi A/S i Aars, Deutsche Skalform Gmbh i Handewitt, Tyskland, og Dansk Skalform Holding A/S. Det er ikke mindst Søren Dissings fortjeneste, at også Dansk Præcisions Støberi har fået vind i sejlene. Fritiden anvendes sammen med familien på gården ved Sønderlundvej mellem Skivum og Giver, hvor de bl. a. har hestehold og nyder naturen.

Aftaler træffes gerne i hjemmet

Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Birgitte Landry

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Torben Rask

35 års ng erfari

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Jan Ole Dalum Nielsen - 50 år torsdag, 30. april.

50

Jens Ole Dalum Nielsen, Restrup Skovvej 35, Nibe, torsdag 30. april. Jens Ole Dalum Nielsen er teamleder for Agri Nords planteavlsrådgivning i Aars. Han rådgiver landmænd om alle aspekter af planteavl, men har blandt andet qua sin Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

baggrund som konsulent i et foderstoffirma speciale inden for salgsafgrøder og gødning. Arbejdet foregår dels på kontoret med ansøgninger og markplaner for kunderne, men med forårsarbejdet i fuld gang er der også mange markbesøg i kalenderen for Jens Ole Dalum Nielsens vedkommende. Han er vellidt blandt kunder og kolleger og kendt for sin stille og rolige facon. I fritiden står den i et vist omfang også på landbrug, da han har et mindre hobbylandbrug, ligesom han har stor interesse for jagt. Jens Ole Dalum Nielsen bor sammen med hustruen Malene på en ejendom ved Nibe, hvor der i øjeblikket er roligere end normalt, da et af parrets tre børn er på efterskole og et på udlandsophold.

25 års jubilæum Stig Ove Christensen, Mejsevej 11, Aars kan fredag, 1. maj fejre 25 års jubilæum som maskinarbejder hos Jernstøberiet Dania A/S i Aars. Han blev i 1990 ansat på Vest Dansk Maskinfabrik, som ni år senere blev overtaget af Dania. Da maskinfabrikken senere flyttede til Polen blev Stig Ove Christensen ansat i jernstøberiets modelværksted. Her er han en pligtopfyldende og værdsat medarbejder og kollega.

Heine Munk - ny direktør for Renovest I/S.

Ny direktør for Renovest I/S Ansættelseskontrakten med direktør Henning Christensen udløber i morgen torsdag 30. april 2015. Herefter overtager Heine Munk posten som direktør for affaldsselskabet Renovest I/S i Vesthimmerland. Heine Munk, 45 år, har i de seneste seks måneder fungeret som teknisk chef hos Renovest, men overtager nu ansvaret for de i alt 67 medarbejdere. Han er uddannet ingeniør og har en fortid som officer i hæren. Senest har han beklædt en stilling som direktør for I/S Fælles Forbrænding i Hobro – og har dermed en solid baggrund indenfor branchen. Henning Christensen har haft ansvaret for Renovest i 16 år. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

29. APRIL 2015

Ugens portræt

Fra trivselsskole til foreningstrivsel Livet som leder af Ingstrup Trivselsskole blev for meget for Anja Rasmussen. Hun havde aldrig rigtigt fri. Nu har hun med egne ord skiftet scene. Man kan sige, at hun nu arbejder med fritid. Hun er med andre ord den nye foreningskonsulent i Vesthimmerlands Kommune, og skal derfor vejlede og hjælpe borgerne med det de foretager sig i fritiden. Selv om hun har følt en mangel på frihed, så har hun elsket sit arbejde i Ingstrup. Hun har med liv og sjæl gået op i sit arbejde som skoleleder, og blev også belønnet for indsatsen, da hun på sidste dag oplevede, at skolen plantede et træ for at mindes hende. Anja Rasmussen var selv med til at stifte Ingstrup Trivselsskole. Skolen startede i august 2011 med blot 28 elever. I indeværende skoleår er der 74 elever på skolen. En flot fremgang, der selvfølgelig ikke er kommet ud af ingenting. Hun indså dog, at hun gennem længere tid havde taget alt for meget arbejde med hjem. Derfor sagde hun sin stilling op i december sidste år. I februar fandt hun en ny stilling. En treårig ansættelse som foreningskonsulent. Hun var straks klar til det nye kapitel i livet. Anja Rasmussen er 39 år. Hun er født i Sindal og vokset op i Frederikshavn, så hun er vendelbo. Hun læste til lærer på Aalborg Seminarium, hvor hun blev færdig i 2000. Hendes linjefag er idræt og geografi, så hun ved hvor

Anja Rasmussen

Vesthimmerland ligger. Hun fik kort efter job på Ingstrup Efterskole. Det blev til 10 år skolen, inden hun rejste til Grønland med familien. Her arbejde Anja Rasmussen og hendes mand Ole Pilgaard Rasmussen et år. De er begge lærere. Efter turen i sneen var Anja Rasmussen med til at etablere Ingstrup Trivselsskole. Skolen har et samarbejde med hendes tidligere arbejdsplads Ingstrup Efterskole. Arbejdet på trivselsskolen har været meget alsidigt. Det viser et facebookopslag fra Anja Rasmussen: “Jeg har et vældig alsidigt job! I dag har jeg således været dansklærer, vand- og varmemester, sygehjælper, bogfører, og så fik jeg også lidt tid til at være skoleleder”. Anja Rasmussen har en del erfaring med foreningslivet. Hun har tidligere dyrket volleyball, step og gymnastik. I sidste måned begyndte hun at dyrke fodbold i Ingstrup.

Fra politiets døgnrapport Unge i slagsmål ØSTRUP: To drenge, der bor på asylcentret i Østrup, kom onsdag op og slås efter sport. En 17-årig dreng tog kvælertag på en 15-årig kammerat.

Vinduet på gårdsiden blev brudt op. Politiet havde på anmeldelsestidspunktet ikke overblik over, hvad der var stjålet.

Indbrud uden udbytte

NØRAGER: Tirsdag i sidste uge var der indbrud på en gård på Gl. Nøragervej ved Nørager.

AARS: I perioden fra 16. til 24. april havde Aars Petanqueklub ubudne gæster. En rude i en dør blev knust, så tyvene kunne komme ind, men de måtte forlade stedet uden koster.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk

Indbrud


Aars Avis

29. APRIL 2015

Vi har med stor sorg mistet min elskede mand vor elskede far, svigerfar, morfar og farfar

SIDE 3

Jens Ole Viborg Pedersen * 2. oktober 1953 Hornum, den 28. april 2015 Du spredte solskin i vore hjerter

Vor kære mor, svigermor, farmor og oldemor

Indsamling til loppemarked

Kathrine Dalum Kristensen

Jette Dennis og Annika Tanja og Henrik Anja Frederik, Oscar og Holger

Lions Club Aars har løbende indsamling af effekter til sit årlige loppemarked. Har man effekter (kun brugbare ting, ikke tøj), som man vil skænke til Lions loppemarked, kan man blot ringe på tlf. 40 83 34 08 (Poul Poulsen), hvorefter afhentning vil blive arrangeret, eller benyt vores container på genbrugspladsen i Aars

* 22. marts 1916 Er stille sovet ind, den 27. april 2015.

Bisættelsen finder sted fra Ulstrup Kirke lørdag den 2. maj kl. 13.00

På familiens vegne

Birger, Ejvind, Marianna og Hardy Min kære søn

Jens Ole Pedersen * 2. oktober 1953 er stille sovet ind den 28. april 2015 Det er så hårdt at miste dig

Mor

Min elskede bror, vores kærlige svoger og onkel

Jens Ole Pedersen er stille sovet ind Hornum, den 28. april 2015 Et lys blev slukket, en stjerne blev tændt du skal aldrig blive glemt

Bruno og Dorthe nevøer og niecer

Begravelsen finder sted fra Haverslev Kirke lørdag den 2. maj kl.14.00.

HJERTELIG TAK

HJERTELIG TAK

* 2. oktober 1953 Tabte kampen mod sin sygdom den 28. april 2015 Vi vil altid huske dit glimt i øjet

Åbent hus

Regner Guldbæks

I anledning af min fødselsdag, vil det glæde mig at se familie, venner og naboer

død og begravelse.

tirsdag den 26. maj kl. 16.00

Tak til personalet på Solsidecentret for den tid han var hos jer, og ikke mindst tak til naboer for den store hjælp I har ydet.

på Marinaen, Hvalpsund. Venlig hilsen

Karl Aage Christensen Tilm. senest 17. maj på 98 63 21 66 / 20 57 40 68

Tak til Bodil Nørager for den pæne tale i kirken.

25 ÅRS JUBILÆUM

På familiens vegne

Edith

LOF VESTHIMMERLAND I Matadors fodspor

Stig startede i 1990 på Vest Dansk Maskinfabrik som maskinarbejder. Da Dania overtog maskinfabrikken i 1999 fortsatte Stig i selskabet som i 2002 skiftede navn til Maskinfabrikken Dania. Ved udflytning af maskinfabrikken til Polen overgik Stig til et job i støberiets modelværksted.

Besøg "Korsbæk på Bakken" og Cirkusrevyen den 5.-6. juni. Se mere på www.vesthimmerland.lof.dk eller 98 63 15 40.

Klip ud

✃✃

Kirkens Korshær i Hornum

Stig er pligtopfyldende og omhyggelig med sit arbejde og er en meget værdsat medarbejder og kollega.

✃✃

Arne Jonna og Svend Aage Anni og Flemming Jytte og Finn nevøer og niecer

Maskinarbejder Stig Ove Christensen, Mejsevej, Aars, kan den 1. maj 2015 fejre 25 års jubilæum hos DANIA A/S.

Klip ud

er stille sovet ind Hornum, den 28. april 2015

Dania ønsker hjerteligt tillykke med jubilæet og takker for et godt samarbejde gennem 25 år.

Dødsboer og brugbare effekter afhentes. Tlf. i åbningstiden 98 66 14 26 eller Jens Secher tlf. 28 94 98 60 Vores kære mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Else Enggaard * 28. februar 1919 er stille sovet ind efter et langt og godt liv Suldrup, den 23. april 2015

Kirsten og Leo Hans og Benthe Jens Børnebørn og oldebørn Begravelsen har fundet sted

INDBYDELSE

Da jeg bliver 40, er fed, MEN IKKE FÆRDIG! Vil det være lækkert hvis fafa milie, venner og naboer kommer til en bid brød og EN tår øl! den 30. maj kl. 18.00. S.U. 16 maj tlf. 50432179 M.v.h. Carsten Olsen

Hjertelig tak

Jens Ole Pedersen

Jens Ole Pedersen

frabedes ved vores guldbryllup. Anna Grethe og Knud Nielsen

for deltagelse ved morgenvækning ved vores guldbryllup. Tak for æresporte, blomster og gaver. Karen og Ove Pedersen

for deltagelse og opmærksomhed ved min elskede mand, vor kære far, svigerfar, farfar, morfar, bedstefar og oldefar

Tak for blomster og kranse.

Min kære svigersøn vores elskede svoger og onkel

MORGENHILSEN

www.aarsfrikirke.dk

for venlig deltagelse ved min mor Frida Andersens begravelse. Tak for de mange flotte blomster og til Holger Lyngberg for de smukke ord i kirken. En særlig tak til hjemmeplejens udegruppe for god og kærlig pleje. Tak til Vågetjenesten for hjælpen i den sidste svære tid. På familiens vegne Vagn Andersen

Min kære bror, svoger og onkel

Karen Viborg og Cordt Holst Nynne og Rene

Man.-fre. kl. 13.00-17.00 • Lør. kl. 10.00-13.00

KIRKENS BESØGSTJENESTE

Få en besøgsven - eller bliv besøgsven Er du interesseret - Kontakt: Marianne Jensen, koordinator, tlf. 98 62 11 84

www.aarskirke.dk www.aarskirke.dk

AARS AVIS - når det skal være lokalt!


Aars Avis

SIDE 4

70 året for Danmarks befrielse markeres i Ulstrup Kirke Mandag den 4. maj kl. 20.00 Vi begynder med en lille andagt om Danmarks frihed, om fred og forsoning også i vores tid. Befrielsesbudskabet vil blive afspillet på samme tid, som de lød for 70 år siden. Herefter klokkeringning fælles med de fleste kirker i Viborg Stift. Aften afsluttes med en kop kaffe. Der kan bestilles kirkebil fra Gundersted tlf. 98 62 33 00. Ulstrup-Gundersted Menighedsråd

Aars Skytteforening

indkalder til ekstraordinær generalforsamling onsdag den 13. maj kl. 19.00. Forslag skal indsendes skriftligt 7 dage før. Dagsorden iflg. vedtægterne. Hovedsponsor:

Sæsonstart i Nautilus Hvalpsund Gode dage på vandet

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Byrådet inviterer indenfor!

Mandage kl 18.30: Pigesejlads og Sejlerskole. For øvede og ny-begyndere med eller uden sejlbåd. Kom og vær med. Kun 700 kr. pr. sæson. Første gang d. 4/5 Onsdage kl 18.15: Vil du prøve at være med til kapsejlads som gast, så kontakt Mogens Mejlby på tlf. 25521041. Det koster ingenting at sejle med og du kan evt. låne en redningsvest. Første gang d. 6/5 Torsdage kl 18.00: Jollesejlads i ungdomsafdelingen 8-18 år. Vil du lære at sejle sejljolle, sker det i Ungdomsafdelingen. Vi har Optimist- og Europajoller. Har du selv en jolle koster det kun kr. 150, ellers kr. 450,- pr. år. Løbende optag. Alt foregår fra klubhuset i Lystbådehavnen i Hvalpsund. Mere info på www.nautilus-hvalpsund.dk

Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars, torsdag 30. april 2015, kl. 16.00.

29. APRIL 2015

Elever fra Aars Skole konfirmeres 1. maj AARS: Eleverne fra 7A og 7B på Aars Skole konfirmeres i Aars Kirke St. Bededag, fredag, 1. maj.

Eleverne er: 7A: Alexander Bang Christiansen, Anita van der Wier, Daniel Carlsbæk Møller, Emil Rask Andersen, Emilie Johansen, Helene Sommer Pedersen, Jacob Pedersen, Katrine Nielsen, Lars Vandrup Mousten, Lasse Lindhardt Hansen, Line Christiansen, Mads Asp Jacobsen, Maja Königsberg Hosbond, Mathias Andersen, Nanna Bjerre Gade Jensen, Oscar Kirkegaard Staurup Lassen, Sacha Vestergaard og Simone Kristine Nymann. 7B: Amalie Kastberg, An-

dreas Boyens Nielsen, Anne Bjerre Hougaard-Madsen, Anne Højfeldt Andersen, Bjarke Elias Christensen, Camille Raal Jensen, Cecilie Behrndtz Mortensen, Cecilie Marie Struntze, Celina Mariana Kjær-Christensen, Clara Johansen Stuhr, Daniel Lynnerup Pedersen, Emil Moesby Thomsen, Frederik Bystrup Kjær Hjorth, Frederik Drejer Nielsen, Freja Bülow Vejle, Julie Overgaard Rasmussen, Kristoffer Møller Gregersen, Lasse Søndergaard Jørgensen, Mads Bjerring Jakobsen, Mads Kindberg Buus, Maria Louise Nystrup Nielsen, Marie Brügger Drejer, Mille Myrup Pedersen, Rasmus Landry og Simon Bach Tønnesen.

Omfartsvej ved Aars:

Gunnar Nielsen A/S vandt licitationen AARS: Det blev det lokale firma Gunnar Nielsen i Aars, der vandt licitationen på at bygge den nye omfartsvej syd om Aars. Licitationen var delt op i fire entrepriser, og Gunnar Nielsens tilbød at udføre arbejdet for en samlet pris på 81.881.026,50 kroner.

- Gunnar Nielsen har givet det laveste bud. Nu skal det så godkendes af Teknisk Udvalg og derefter af Byrådet, forklarer projektkoordinator Jørgen Kristensen, Vesthimmerlands Kommune. Buddet holdt sig indenfor det budget, der var lagt.

Dagsordener og referater kan findes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

M E D D E L E L S E R

Advokatvagt i Aars

Ensretning på Banegårdsvej i Aars vendes Den 5. maj 2015 kl. 7.00 bliver ensretningen på Banegårdsvej vendt igen. Ensretningen mod Himmerlandsgade var midlertidig, mens busterminalen blev anlagt. Den 5. maj åbner den nye busterminal officelt, og derfor vendes ensretningen mod Jyllandsgade. Se nærmere på: www.vesthimmerland.dk/aarsbusterminal

Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m.

Udvidelse af husdyrbrug • Holmevej 91, 9640 Farsø Afgørelsen kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

EFTERSYN: KL. 8:00-10:00 - AUKTION: KL. 10:00-16:00

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Barselsvikar søges til Hornum Skole Kan du lede læringsprocesser og møde børnene i øjenhøjde? Underviser du med hensyntagen til, at læring sker når eleven kobler viden og anvendelse sammen i en reflektion? Er du optaget af den nye folkeskolereform og dens målsætninger og vil du nå de mål i et forpligtende teamsamarbejde? Ja, så kan vi tilbyde et spændende, udfordrende og udviklende job midt i Vesthimmerland på en meget attraktiv arbejdsplads. Vi søger primært en underviser til dansk. Ansøgningsfrist: 13. maj 2015. Lærere til Strandby Skole Brænder du for at blive en del af et lærerkollegie, der sætter elevernes trivsel og læring højt, og som derudover vægter værdier som fællesskab og kreativitet? Kan du se dig selv på en skole, hvor udeliv, musik og bevægelse er en naturlig del af hverdagen?. Ansøgningsfrist: 4. maj 2015.

• HIMMERLANDS AUKTON • KELDGÅRDVEJ 3 • 9600 AARS • • (+45) 2673 2712 • (+45) 2620 5009 • • WWW.HIMMERLANDSAUKTION.DK •

Rådhuset 1. hverdagstorsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 - Kun personlig henvendelse

AARS Stumpemarked MOTORCYKLER - KNALLERTER - KLASSISKE BILER SPECIALBILER - STUMPER - RESERVEDELE - LITTERATUR

Støtteforeningen ved Farsø Sygehus Generalforsamling og offentligt møde

tirsdag den 19. maj på Hotel Farsø Kl. 19.00: Generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne. Kl. 20.00: Offentligt møde for alle interesserede. Emne: »Farsø Sygehus anno 2015 og i fremtiden«. Oplæg v/ledende overlæger Gunnar Lauge Nielsen og Poul Hedevang Christensen.

Lørdag den 2. maj 2015 kl. 09.00 - 16.00 Aars Messecenter, Messevej 1, 9600 Aars Entre kr. 75,00 - børn under 14 år gratis Aars Stumpemarked byder som sædvanlig velkommen til en salgsmesse fyldt op med motorcykler, knallerter, klassiske biler, specialbiler, stumper, reservedele, bøger, manualer, modelbiler og meget andet. Aars Stumpemarked er udvidet med Hal 3, således vi nu råder over ekstra 2.900 m2 samt de store udendørs arealer. Som noget helt nyt kan vi tilbyde at besøgende i SPECIALKØRETØJER såvel med 2, 3 og 4 hjul - gratis kan udstille deres køretøjer i Hal 3. Fører og køretøjer kommer gratis ind, evt. passagerer betaler normal entre. Mød op i Aars på denne herlige forårs-lørdag og tag på en rejse tilbage i tiden - en tid der aldrig mere vender tilbage. Aars Stumpemarked er stedet, hvor folk mødes og taler med hinanden og hvor venskaber vedligeholdes. Sæt noget ind på oplevelseskontoen - kør til Aars d. 2. maj.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Info: Mobil 40276464 - 40886464 - 23700739 www.aars-stumpemarked.dk - facebook.dk/aarsstumpemarked


Aars Avis

29. APRIL 2015

Gavefond uddelte penge i Aars AARS: Jutlander Banks Gavefond har uddelt 36.500 kroner til syv almennyttige formål i Aars “Sorggrupperne i Aars”, der er et tilbud om støtte til børn og unge, som har mistet forældre eller søskende, modtog 7.000 kroner, imens Aars Petanque Klub modtog 5.000 kroner til et redskabsrum og et læskur, hvor spillerne kan gå i ly, når vejrguderne raser. Gislum-Nyrup Borgerforening modtog 5.000 kroner til indkøb af materialer, så de kan få skiftet et hjørne i gulvet, hvor gulvbrædderne simpelthen er ved at rådne væk. Senior Bridgeklubben i Aars modtog 2.000 kroner, som skal gå til nye borde,

Himmerlandsgade 68 . 9600 Aars . 98 62 24 99

Så var der igen kontant støtte fra Jutlander Banks Gavefond til almennyttige initiativer: Fra højre Morten Pederen fra Sorggrupperne i Aars, Klaus Heilskov fra Gislum Borgerforening, Kristian Nielsen og Marius Stubberup fra Dansk Nutidsmuseum, Tove Douglas fra Idrætsrådet Vesthimmerland, afdelingsdirektør Brian Larsen fra Jutlander Bank, Normann Skov fra Aars Petanque Klub, Inger Andersen fra Seniorbridgeklubben i Aars, Morten Frimor fra Haubro Landsbyskole og Thea Lindberg, Gislum.

imens Dansk Nutidsmuseum fik 10.000 kroner til ny beklædning til museets 30 frivillige. Haubro Landsbyskole – Himmerlands Friskole – fik 2.500 kroner til udskiftning

af nedslidte eksemplarer af Friskolesangbogen, og endelig fik Idrætsrådet Vesthimmerland to gange 2.500 kroner til de priser, som rådet uddeler på sin årlige generalforsamling.

Ord- og talblinde bør have fair chance for en erhvervsuddannelse Glæde i Aars over initiativ for at justere reform AARS: Den nye erhvervsuddannelsesreform må ikke blive endnu en barriere for ord- og talblinde elever, som allerede før de når folkeskolens afgangsprøve har kæmpet hårdt for at komme igennem skolen med et tilfredsstillende resultat. Det mener den nordjyske Venstre-folketingskandidat Kristian Andersen, som nu går til Venstres formand Lars Løkke Rasmussen for at få justeret erhvervsskolereformen, som blev vedtaget sidste år. På Erhvervsskolerne i Aars glæder man sig over folketingskandidatens initiativ. Problemet er, at adgangskravet på karakteren 2 i matematik skal opnås på baggrund af prøvesituationer, hvor elever ikke må have de hjælpemidler, de har i hverdagen – og ord- og talblinde stilles derfor meget sværere i forhold til at sikre sig de eftertragtede karakterer, som giver adgang til erhvervsuddannelserne. - Vi har brug for flere faglærte i fremtiden. Vi mangler dem allerede i flere fag. Og vi har med ord- og talblinde en gruppe af elever, som kan klare sig virkelig godt, når de har de rette hjælpemidler og bliver spottet og hjulpet tidligt nok. Nu risikerer vi simpelthen at smide dem helt ud af uddannelses-systemet, og det kan hverken de eller vi være tjent med, siger folketingskandidat Kristian Andersen, der tager problemet op m ed Lars Løkke Rasmussen i et forsøg på hurtigt at få reformen justeret. - På Erhvervsskolerne har vi mange års erfaring med at hjælpe unge, målrettede mennesker med lave almene karakterer fra folkeskolen på grund af ord- eller talblind-

Folketingskandidat Kristian Andersen og uddannelseschef Stig Andersen, Erhvervsskolerne i Aars arbejder for at hjælpe ord- og talblinde til erhvervsuddannelse.

hed til at tage en erhvervsuddannelse, siger uddannelseschef Per Stig Andersen, Erhvervsskolerne i Aars. Disse elever falder sjældent fra alene på grund af deres svage faglige kompetencer, da de ofte kan kompensere for dem med motivation og målrettethed, når de får mulighed for at arbejde med deres hænder og hoved på samme tid. -Hvis der ikke bliver mulighed for at tage et særligt hensyn til disse elever ved optagelse, risikerer vi i bedste fald at forsinke dem i deres uddannelse. I værste fald forhindrer vi nogle elever og skræmmer måske andre væk, siger Per Stig Andersen. Folketingskandidat Kristian Andersen, som selv sidder i en skolebestyrelse, håber at folkeskolereformen fører til, at ord- og talblinde spottes langt tidligere – og får den rette hjælp. - Jeg håber selvfølgelig, at vi får skabt en folkeskole, hvor alle elever får lært dansk og matematik, så de kan klare

sig i uddannelses-systemet og på arbejdsmarkedet. Men foreløbig har vi altså i alt for mange situationer været får dårlige til at spotte ord- og talblinde, og handle på det, så de får den hjælp der skal til, så de får en god skolegang, siger han. I Vesthimmerland gør bl. a. Farsø Efterskole et godt arbejde for deres ordblinde elever. Og de har en meget vigtig pointe, når de sammen med Erhvervsskolerne i Aars og Nordjyllands Landbrugsskole i Lundbæk påpeger, at vi er ved at skabe et meget stort problem for én gruppe unge, som typisk klarer sig godt i erhvervsuddannelser, når de bare får muligheden, siger Kristian Andersen. Kristian Andersen er i øvrigt med på sidelinjen, når Erhvervsskolerne i Aars og Farsø Efterskole på vegne af en række andre uddannelsesinstitutioner 5. maj har foretræde for Folketingets Undervisningsudvalg for at gøre opmærksom på problemerne.

1/2 1/2

SIDE 5


Aars Avis

SIDE 6

29. APRIL 2015

Borgmesteren åbnede Aars Zoo AARS: Der har været åbningsfest i Aars Zoo på Aars skole. Borgmester Knud Kristensen sørgede for, at den røde snor blev klippet, og dermed kunne han erklære Aars Zoo for åben. Eleverne i specialklasse B har

i et par uger arbejdet med emnet Zoologisk have. Emnet indledtes med en tur til Aalborg Zoo, og herefter har eleverne arbejdet teoretisk og praktisk med emnet. Eleverne har fremstillet en Zoologisk Have på en

stor plade med bure, huse, hegn, stier og selvfølgelig en legeplads. Torsdag eftermiddag forløb med billetsalg, eleverne holdt oplæg, hvor de fortalte om et dyr, herefter var der boder hvor forældrene kunne købe kage og kaffe.

Personalet fik mere end en enkelt svingom med beboerne, da Plejecenter Solvang i onsdags holdt forårsfest.

Hyggelig forårsfest på Plejecenter Solvang Beboere, pårørende og personale festede Eleverne fra spe. B på Aars Skole fik fornemt besøg, da de åbnede Aars Zoo - det var nemlig Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen, som klippede snoren til børnenes zoologiske have.

4. maj arrangement.

maj arrangement.   4.  Hjemmeværnskompagni maj  arrangement.   Vesthimmerland4.  afholder, i samarbejde med Aars Kir-

AARS: Vejret viste sig fra sin smukkeste side med masser af sol og varme, da Plejecenter Solvang i Aars 22. april havde inviteret beboere, pårørende og personale til forårsfest. Beboere og personale havde i dage og uger forinden haft travlt med forberedelserne. Der var lavet bordkort i forskellige friske farver formet som et lille brev med en blomst på, og når man lukkede det op, var der indeni en velkomstsang. Der var friske blomster på bordene og foldede farverige servietter.

Festen startede klokken 17.00, og husorkestret De 3 Musikanter spillede, mens alle fandt på plads. Der blev serveret en dejlig og frisk velkomstdrink og lidt snacks. Den lækre mad blev leveret af Kimberkroen, og den bestod af en lækker mørbradroulade med soufflefars, flødesovs, ristede kartofler og tre slags grøntsager, og til dessert var der fløderand med frisk frugt. Til kaffen var der hjemmebagte småkager, som personale og beboere havde bagt. Solvangs Venner klarede som vanligt de praktiske

opgaver omkring servering og oprydning, og samtidig bidrog de med deres gode humør. Der blev i løbet af aftenen afviklet amerikansk lotteri. Mange af gevinsterne var produceret af beboerne, men der var også mange private, der sponserede gaver. Overskuddet skulle være med til at betale for underholdningen. Efter spisningen blev der spillet op til dans, og dansegulvet var konstant fyldt til stor fornøjelse for alle. En skøn aften med sang, musik, dans og ikke mindst højt humør hos alle.

ke, mindehøjtidelighed i anledningen af 70 års dagen for VDanmarks i Hjemmeværnskompagni esthimmerland  befrielse afholder,  i  samarbejde   med  Aars  kirke,  

Hjemmeværnskompagni Vesthimmerland  afholder,  mindehøjtidelighed   i  samarbejde  med   Aars  kirke,   i  anledningen   af  70  års  dagen  for  Danmarks  befrielse  i  1945.       1945. mindehøjtidelighed    anledningen  af  70  års  Kommunes dagen  for  Danmarks   befrielse  i  1945.       Vi mødes ved iVesthimmerlands administrationsbygning (Himmer-

Vi mødes  ved  Vesthimmerlands  kommunes  administrationsbygning  (Himmerlandsgade  27)  kl.  18  

landsgade 27) kl. 18.15, og går gennem byen kl 18.30 til mindestenen ved Aars Vi m ødes  ved  Vesthimmerlands  kommunes  administrationsbygning   Himmerlandsgade   27)  kved   l.  1A8   .15.  Og  går  gennem  b(yen   kl  18.30  til  mindestenen   ars  kirke.     Kirke. Ved mindestenen for de faldne fra Aars gruppen vil der blive lagt en krans, samt Ved  mindestenen   .15.  Og  går  gennem  byen  kl  18.30  til  mindestenen  ved   Aars  kirke.    for  de  faldne  fra  Aars  gruppen  vil  der  blive  lagt  en  krans,  samt  fremsagt  nogle   fremsagt nogle ord om Aars gruppen af forfatteren Thorkild Nielsen. Endelig ord  om  Aars  gruppen   af  forfatteren   Thorkild   Nielsen.  Evil ndelig  vil  der  blive  sunget  en  sang.     der blive sunget sang. Ved   mindestenen   for  den e  faldne   fra  Aars  gruppen  vil  Kl.   der   b live   l agt   e n   k rans,   s amt   f remsagt   n ogle   19.30  er  der  mindegudstjeneste  i  Aars  kirke.     Kl. 19.30 er der mindegudstjeneste i Aars Kirke. ord  om  Aars  gruppen  af  forfatteren  Thorkild  Nielsen.  Endelig  vil  der  blive  sunget  en  sang.     Aftenen  slutter  i  Kvil irkecentret,   vor  Hjemmeværnet   vil  være  vært  ved  en  kop  kaffe.     Aftenen slutter i Kirkecentret, hvor Hjemmeværnet være hvært ved en kop kaffe. Kl.  19.30  er  der  mindegudstjeneste  i  Aars  kirke.     Aftenen   slutter   i  Kirkecentret,   hvor  Hjemmeværnet  vil  være  vært  ved  en  kop  kaffe.     Alle er velkomne til arrangementet.

Hjemmeværnskompagni Vesthimmerland

Alle er  velkomne  til  arrangementet.  

Hjemmeværnskompagni Vesthimmerland      

Alle er  velkomne  til  arrangementet.  

Billigt billån!

3,99% *

10 års jubilæum

Hjemmeværnskompagni Vesthimmerland      

Ingen krav (debito om udbetali ng rrente 4,05% ! ) I den anledning holder Justesen Tømrer & Snedker

Kontakt os på tlf. 9657 5800, via jutlander.dk, eller SMS “billån” til 1272

ÅBENT HUS

torsdag 30. april 2015 kl. 14.00-18.00 Det vil glæde os at se kunder og forretningsforbindelser på Hestbækvej 87. Der gives

10%

på alle vinduesordre (KPK, Hvidbjerg og Outline) i hele uge 18. Ring 40 19 01 63

Justesen Tømrer & Snedker vil være vært med lidt godt til ganen fra ”Brandbilen Futte”. Per Justesen

ULLITS

JUSTESEN

A P S

Tømrer- & snedkerfirma

* Eksempel på lån til køb af bil til 200.000 kr. Debitorrenten: 4,05% (årlig pålydende rente i procent: 3,99) Rentesatsen er variabel og tilskrives hvert kvartal Hovedstol: 205.357 kr. • Det samlede kreditbeløb: 200.000 kr. Dokumentgebyr: 1.250 kr. + stiftelsesprovision 2% af hovedstol: 4.107 kr. • Årlige omkostninger i procent (ÅOP) før skat: 4,87 Lånets løbetid: 7 år • Det samlede beløb, der skal betales, før skat: 235.601 kr. med en ydelse på 2.805 kr. pr. måned Samlet rentebeløb 30.244 kr. • Forudsætter helkundeforhold og kreditvurdering, som ikke kræver sikkerhedsstillelse. Gælder fra 1. april til og med 30. juni 2015.


Aars Avis

29. APRIL 2015

SIDE 7

Praktikpladskonsulenter klædt på til succes.

Praktikcenter Aars klarede sig bedre end gennemsnittet Erhvervsskolerne Aars landede på 94,6 aftaler AARS: Der er flere elever fra Erhvervsskolerne Aars som får en praktikplads eller kommer i skolepraktik i forhold til både det regionale gennemsnit og landsgennemsnittet, viser seneste opgørelse over indgåede aftaler i 2014 fra undervisningsministeriet. Ifølge indeks (PRK) over indgåede aftaler i 2014, landede Erhvervsskolerne Aars på 94,6 aftaler mod regionens 70,3 og landsgennemsnittets 77,9 andel af aftaler. De indgåede aftaler dækker både over de ordinære aftaler og skolepraktikaftaler. Årsagen skal findes i det gode samarbejde mellem skolepraktikinstruktørerne og virksomhederne, ifølge leder af Praktikcenter Aars, Asger Andersen. - Praktikcenter Aars har et stærkt virksomhedsnetværk, der er parat til at give hver deres mulige bidrag til elevernes faglige uddannelse. I den sammenhæng gør vores praktikpladskonsulenter meget ud af at formidle de forskellige former for uddannelsesaftaler, der giver virksomhederne mere fleksible aftaleformer, forklarer Asger Andersen. Han forklarer desuden, at det også har stor indflydelse på resultatet, at elever og praktikpladskonsulenter kender hinanden godt fra starten af elever-

Advokatfirmaet

Jan Poulsen Møderet for højesteret Aagade 8 - 9620 Aalestrup

Tlf: 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

nes uddannelse. - Det giver konsulenterne de bedste forudsætninger for at finde det helt rigtige match, forklarer han. Det er især brancherne entreprenør og landbrug samt tømrer, der har stor indflydelse på skolens resultat i 2014.

er mere end fordoblet i forhold til 2013. - Det er et udtryk for, at aftalereformen er et godt redskab til at skabe flere praktikpladsåbninger inden for brancher med store sæsonudsving, som for eksempel landbruget, udtaler Asger Andersen.

Kurven knækket

Jobcafé hitter

Den positive udvikling fortsætter over i indgåede delaftaler med virksomhederne. En delaftale består i, at virksomhederne aflønner skolepraktikeleverne i kortere praktikperioder. Sådan en form for aftale kommer de virksomheder til gode, som har brug for at finde midlertidig erstatning for en fastansat elev. Skolen oplever desuden, at antallet af korte aftaler

Hver onsdag har skolen arrangeret jobcafé i hyggelige omgivelser. Her kommer eleverne og får hjælp af hinanden og praktikpladskonsulenterne til at udbygge deres netværk og til at skrive ansøgning. Tilbuddet gives til samtlige 150 elever, der afslutter grundforløbene på skolens erhvervsuddannelser til sommerferien.

Dødsboer Vi har mange års erfaring med behandling af dødsboer og tilbyder kvalificeret rådgivning og hjælp som omfatter blandt andet: – – – – – – –

arveforhold skatteforhold regnskaber bo afgifter møder i skifteretten udarbejdelse af bo opgørelse udlodning af arv

Onsdag den 6. og torsdag den 7. maj, fra kl. 10-18

Bestil tid hos vores synsprøve-ekspert -det er naturligvis gratis Onsdag den 6. og torsdag den 7. maj, fra kl. 10-18, kan du møde synsprøve-eksperten Mikkel Jørgensen i vores butik. Han vil bl.a. foretage en synstest og vil herefter rådgive dig om de løsninger, der passer til dit syn. Og mulighederne er mange. Ring allerede nu for tidsbestilling, så du er sikker på at komme til.

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten Kjærsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

Carina Glad Butikschef

Line Hedegaard Optikassistent

Marianne Janum Optiker

Kristine Köster Optiker

Profil Optik Aars · Himmerlandsgade 79 · 9600 Aars tlf. 9862 1119 · www.profiloptik.dk


Aars Avis

SIDE 8

· VVS-arbejde

· Energioptimering

· Blikarbejde

· Døgnservice

29. APRIL 2015

ALT I ELARBEJDE Køl - hårdehvidevarer Varmepumper - radio/tv Preben Nielsen

Christian Gregersen

Limfjordsvej 10 - 9670 Løgstør - Tlf. 9867 1933 - 9867 6280 info@midtfjordel.dk - www.midtfjordel.dk

Vesthimmerlands Gymnasium og HF’s store kor gav to numre til årets forårskoncert i Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

God forårskoncert på gymnasiet i Aars AARS: En del musikinteresserede havde fundet vej til Vesthimmerlands Musikhus ALFA, da Vesthimmerlands Gymnasium og HF i sidste uge holdt forårskoncert. Oprindelig var denne koncert en alvorlig sag, da det var en slags officiel ek-

BEHANDLINGSCENTER TJELE

samen for musikundervisningen, der blev overværet af en ekstern censor udpeget af undervisningsministeriet. Det er det ikke mere, men traditionen er heldigvis blevet bibeholdt, og det er en herlig mulighed for at blive gratis underholdt et par timer af musikalske ele-

ver. Før pausen var det især de mange førsteårgangshold, der var på programmet, og i anden afdeling tog højniveauholdene og skolens store kor så over. Ud over selv at spille sørgede de to konferenciers, Frederik Svaneborg og Hans Gass Sibbesen, begge fra 3MU,

for at guide tilhørerne gennem numrene. Publikum fik også selv lejlighed til at få stemmebåndene rørt under de to fællessange, der indledte de to afdelinger: ”Det er forår, alting klippes ned” og ”Kære Linedanser”.

60-års cirkus-jubilæum i Aars i maj med kendte Signe Lindkvist og Uffe Holm er sprechstallmeistre i jubilæumsforestilling

owling Søndagsb ling mellem 1 times bow kl. 12.00-17.00 buffet + lækker pizza fra kun

89,-

Bestil bord på k eller info@dayz.d 30 20 23 70 f. tl

j

en 1. ma

nd Bestil i

få 20% 2015 og

garanti

800,alt inkl.

6 års erfaring ring på

raBat

rens og maling fra

10 års algeBehandling op til 250 kvm

AARS: Cirkus Arena kommer til Aars tirsdag, 19. maj. Det sker med internationale topartister og to særdeles veloplagte sprechstallmeistre, som nok skal sætte gang i løjerne i det røde og gule cirkustelt. I anledning af Cirkus Arenas 60-års jubilæum i 2015 har Benny Berdino overladt cirkusmanegen til Signe Lindkvist og Uffe Holm. De to har sammensat en forestilling, der byder på uforudsigelighed, vild-

89,pr. kvm

vi udfører alt indenfor Tagrens/maling Algebehandling Fliserens Sandblæs Facaderens Tømrer arbejde

7 og få 5 74 64 6

d

t tilBu et god

2

pB tag

& faCaderens PB TAG & FACADERENS | KRAGELUNDSVEJ 2 | 9610 NØRAGER | 25 74 64 67 | PETERBRUSGAARD@YAHOO.DK

Tilmeld dig på www.aams.dk

ORIENTERINGSMØDE Om maskinmester-, autoteknolog og automationsteknolog uddannelserne 7. maj 2015 kl. 19.00 til ca. 21.00 Hør om adgangskrav. studiernes opbygning studiemiljø mv. Vi viser vores laboratorier frem, og der er mulighed for at få en snak med studievejledere og studerende. Inge Lehmanns Gade 1O 8000 Aarhus C • Tlf. 8612 6222

skab og gode grin. Signe Lindkvist, der er elsket af både børn og barnlige sjæle, har alle dage haft en stor kærlighed til cirkus. I år træder hun for første gang ind i en rigtig cirkusmanege – både som aftenens vært og som artist – flankeret af komikeren Uffe Holm, der før har bevist showtalent med sin medvirken i ”Vild med dans”. Sammen har de haft en kæmpe indflydelse på den endelige forestilling, når det kommer til både form og indhold, der giver en ny fortolkning af det klassiske cirkus tilsat humor og en gennemgående fortælling. Der vil traditionen tro være mulighed for at opleve masser af dyr - både elefanter, hunde og heste - og farlige stunts. Motorcykelartisterne Diorio Truppe byder på et legendarisk motorcykelnummer, hvor de som en bisværm suser rundt i metalkuplen ”Globe of Death”. I år vil hele syv motorcykler køre samtidigt – med livet som indsats og døden som modstander. I cirkusmanegen kan man derudover møde en vaskeægte kanonkonge, opleve tryllenumre, man umuligt kan gennemskue, følge smidige akrobater i deres elegante luftkunster, beundre yndige cirkusprinsesser og så selvfølgelig lade sig underholde af Uffe og Signe, der styrer slagets gang i et hæsblæsende tempo. Aftenen vil naturligvis være indhyllet i den gode gamle, og altid fortryllende,

Signe Lindkvist og Uffe Holm er sprechstallmeistre i jubilæumsforestilling.

cirkustemning. ”Cirkus er en totaloplevelse”, siger cirkusdirektør Benny Berdino, ”Cirkus er hele pakken – duften af savsmuld, popcorn, candyfloss og så sandelig også dunsten fra staldene.”

Lokale børn med Som noget helt nyt har børn i alderen 3-12 år chancen for at blive en del af forestillingen. - Vi arbejder ud fra, at alle med et talent – stort som småt – kan lave cirkus, og det her er en unik chance for at vise, hvad man kan, siger Uffe Holm, der også prøver kræfter med at stå i en cirkusmanege for første gang. Kan man noget sjovt eller specielt - som at stå på hovedet, fløjte alfabetet bagfra, få sin kanin til at hoppe over en pude eller noget helt fjerde, og har man ikke mindst lysten til at afprøve sit talent i en cirkusmanege, så kan man tilmelde sig på arena.dk med sit bud på et cirkusnummer.


Aars Avis

29. APRIL 2015

Messecenter Vesthimmerland har udvidet med en hal på 2.900 kvadratmeter, når de lørdag slår dørene op til det populære stumpemarked.

Lørdag er der gigantisk stumpemarked i Aars Messecentret er klar til det store rykind AARS: Aars Stumpemarken, som løber af stablen i Messecenter Vesthimmerland på lørdag, byder som tidligere velkommen til en dynamisk salgsmesse fyldt op med motorcykler, knallerter, klassiske biler, specialbiler, stumper, reservedele, bøger, manualer, modelbiler og meget andet.

Stumpemarkedet har denne gang udvidet med en ekstra hal på 2.900 kvadratmeter, således man i alt råder over cirka 7.000 kvadratmeter. Som noget helt nyt kan arrangørerne tilbyde, at besøgende i specialkøretøjer - både med to, tre og fire hjul – gratis kan udstille de-

Ny busterminal i Aars indvies 5. maj AARS: Vesthimmerlands Kommune inviterer tirsdag 5. maj til indvielse af det nye busterminalområde i Aars. Formand for Teknisk Udvalg Niels Krebs vil indvie det nye terminalområde på Himmerlandsgade i Aars. Alle er velkomne, og der vil desuden blive serveret lidt godt til ganen. Når terminalområdet indvies, er det ikke kun for at markere de nye perroner og udskiftning af belægningen. Der er også opnået en bedre trafikafvikling i forbindelse med ombygningen af den tidligere rundkørsel  til det nyetablerede signalreguleret kryds ved Markedsvej og Himmerlandsgade. Busterminalen består blandt andet af perroner på begge sider af terminalbygningen. Nordjyllands Trafikselskab har udarbejdet en foreløbig perronplan, for at se hvordan det foreløber sig i praksis. I forbindelse med den officielle åbning vil Banegårdsvej igen få ændret kørselsretning mod Jyllandsgade, da ensretningen mod Himmerlandsgade kun var midlertidig, mens terminalområdet blev anlagt. 

Næste skridt er en forskønnelse af selve terminalbygningen. Vesthimmerlands Kommune glæder sig til at byde alle velkomne tirsdag 5. maj.

Nye låger

res køretøjer i hal 3. Der vil være et væld af salgsstande, ligesom der vil være diverse mærkeklubber til stede.

SIDE 9

Der vil blive udstillet en Ford traktor (samme model som Ferguson). Fra ny var den monteret med en 4-cylindret motor, men mange farmere i USA ønskede en V8-motor, og Ford forhandlerne solgte så et komplet sæt bestående af en sideventilet Ford V8 motor samt en adapter, der så kunne få motor, gearkasse og transmission til at fungere sammen. Alt er således 100 procent originalt, leveret af Ford Motor Company. Campen Auktioner har et nyt ladefund bestående af cirka 30 køretøjer. Ladefundet præsenteres for første gang på Aars Stumpemarked. Alle herlighederne præsenteres på storskærm, og man vil kunne få besvaret spørgsmål vedrørende bilerne og motorcyklerne. Alt vil blive solgt på netauktion om en måneds tid. Mød op i Aars på denne herlige forårs-lørdag og tag på en rejse tilbage i tiden – en tid der aldrig mere vender tilbage. Aars Stumpemarked er stedet, hvor folk mødes og taler med hinanden, og hvor venskaber vedligeholdes og udvikles. Messecentrets cafeteria vil være åbent, og som sædvanlig vil der kunne købes pølser, øl og vand inde i udstillingshallerne.

Cimbrer Bilerne I/S Industrivej 46 - 9600 Aars

Taxi & Busser Turist i ind- og udland Ring og få tilbud

Tlf. 98 62 24 94 - 98 62 33 00 4 - 8 - 14 - 17 - 34 - 47 - 53 pers.

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7 � 9640 FARSØ � AFD: V. BOULEVARD 25 � 9600 AARS � AFD: MEJLBYVEJ 42 � 9610 NØRAGER

WEBSIDER & WEBSHOPS get CMS til ✔ Brugervenligt og danskspro redigering af indhold el med ✔ Responsive webside (kompatib computer, mobil og tablet) ✔ Unikt grafisk design ✔ Gode SEO muligheder

GRATIS SUPPORT

Få et tilbud hos dit LOKALE reklame- og webbureau på

20 30 65 43

Like os på FACEBOOK

Himmerlandsgade 150 • AARS • kontakt@boostingbusiness.dk • www.boostingbusiness.dk

– monteret på 1 dag

Skift låger og dit køkken bliver som nyt med låger efter mål!

Ring og aftal tid til et gratis hjemmebesøg!

OK

KØKKENRENOVERING

KØKKEN · BAD · GARDEROBE

PREBEN ADRIANSEN T: 4072 2362

www.okkr.dk

1.- 4. JULI 2015

Marina and The diaMonds i (UK) L.o.C. KaTie MeLUa (UK) i dizzy Mizz Lizzy i JaMes Bay(UK)

KiM Larsen & KJUKKen i MorTen i sUspeKT i LUKas GrahaM Tv-2 i de enesTe To i oh Land i ChrisTopher i GnaGs i BUrhan G infernaL i MaGTens Korridorer i Lars LiLhoLT Band rasMUs waLTer i Johnny Madsen i heJ MaTeMaTiK i JULias Moon i Love shop TopGUnn i iTaLoBroThers (d) i JoKeren i anKersTJerne i Lord siva i sTine BraMsen UKendT KUnsTner i MiChaeL faLCh & hans Band i CisiLia i Joey Moe i dúné BarBara MoLeKo i s!vas i The sandMen i Kesi i yoUnG dUBLiners (Us) paTriCK dorGan i dJäMes BraUn i Go Go BerLin i The Minds of 99 hedeGaard & Brandon BeaL (dK/Us) i KarL wiLLiaM i pede B & dJ noize noah - aKUsTisK i ThoMas BUTTensChøn i sCarLeT pLeasUre oG ManGe fLere - 80 KonCerTer på 4 sCener

BILLETPRISEN STIGER PÅ MANDAG! 4-DAGES PARTOUT DAGSBILLET

Onsdag, torsdag, fredag eller lørdag

3-DAGES BILLET

Torsdag, fredag og lørdag

KOMBIBILLET 1

1 Tuborg Sommer Camp telt + 1 stk. 4 dages partout

KOMBIBILLET 2

1 Tuborg Sommer Camp telt + 2 stk. 4 dages partout

1275,550,1175,-

2050,3300,Alle priser er ex gebyr

KØB BILLETTEN PÅ WWW.NIBEFESTIVAL.DK OG WWW.BILLETLUGEN.DK


Aars Avis

SIDE 10

NYHED I FARSØ Kvalitetsfoder, udviklet af dyrlæger, til hund og kat med højt indhold af animalsk protein. Åbningstider: Ons.-tors.-fre. 12-17 / lør. 12-16 Industrivej 6, Farsø • www.farsoe-foderengros.dk

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89 Tilbud uden forbindende!

29. APRIL 2015

500 bøger blev delt ud i Aars VESTHIMMERLAND: I anledningen af Verdens Bogdag havde 23 frivillige fra Vesthimmerland meldt sig som boguddelere til kampagnen Danmark Læser. Boguddelerne tog hver 25 bøger under armen og delte læseglæde ud til folk på alle tænkelige og utænkelige steder i Vesthimmerlands Kommune. Der blev blandt andet delt bøger ud hos frisøren, i roklubben, hos hjemmeplejen, i biografen, i administrationsbygningen, i stavgangklubben, på Erhvervsskolerne og til naboer. Bibliotekar Jette Baastrup havde valgt at dele bøger ud på sin arbejdsplads Erhvervsskolerne i Aars. - Jeg læser selv meget, og synes også at andre skal have den oplevelse det er, at fordybe sig i en god bog. Jeg tænkte, at det var en god mulighed for at på-

Juletræs-

Der var rift om bøgerne på Erhvervsskolerne Aars.

virke nogle af vores elever til at læse skønlitteratur ud over, hvad de skal læse i dansk, forklarer Jette Baastrup. Bøgerne blev revet væk på 10 minutter, og der var kamp om de sidste.

Jette Baastrup fik da også mange positive reaktioner fra både lærere og elever. Stine Nørgaard og Mette Jensen fra 1. b på merkantil-linjen var nogle af de heldige, der fik fat i

kulturer Sæsonens sidste

købes Nordmannsgran købes på roden. Også gerne arealer der trænger til en kærlig hånd. Min. 3.000 stk. Få et tilbud: tlf: 40 46 44 37

fællessang i Alfa AARS: Lørdag 2. maj finder sæsonens sidste fællessang sted i Vesthimmer-

lands Musikhus Alfa. Arrangementerne har været særdeles velbesøgte,

bøgerne, og reaktionen fra de to piger var klar: - Det er godt med noget nyt spændende anderledes læsning, man ellers ikke ville læse. De tog hver sin bog, så de efterfølgende kunne bytte – og mange andre benyttede også lejligheden til at lave cirkulationsaftaler med bøgerne. Hos Vesthimmerlands Biblioteker er de glade for, at boguddelerne valgte at bruge deres torsdag på at dele bøger ud. Ifølge bibliotekschef Bo Jacobsen er det vigtigt at sætte fokus på læseglæde, og han hilser derfor kampagnen velkommen. Derfor var der heller ingen tvivl, da kulturministeren inviterede Vesthimmerlands Biblioteker og resten af landets biblioteker og boghandlere til at være afhentningssted for boguddelerne. Vesthimmerlands Biblioteker støttede desuden op om kampagnen ved at invitere til åben læseklub på kommunens fire biblioteker torsdag aften. da mellem 60 og 100 sangglade mennesker er mødt op og har sunget af hjertets lyst efter Højskolesangbogen. Fællessangsarrangementerne holder nu sommerpause men vender tilbage til september.

TV-PROGRAMMER ONSDAG 29. APRIL 05.45 Ud i naturen 06.15 Verdens ældste hundeinternat. 3 afsnit 07.25 Formiddagsprogrammer 11.05 Antikkrejlerne med kendisser 12.05 Under Hammeren 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Sherlock Holmes. 2 afsnit 16.55 Stormagasinet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Spise med Price, egnsretter 20.30 Gintberg på Kanten - DSB 21.00 Ensom midt i livet 21.30 TV Avisen med Penge og Sporten 22.30 Arne Dahls A-gruppen 23.55 OBS 00.00 Kniven på struben. 2 afsnit 01.30 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.15 14.10 14.45 15.20 16.10 17.00 20.00 20.50 21.35 22.00 22.45 23.35 00.30 01.30 02.25

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Store boligdrømme Grænsepatruljen. 2 afsnit Razzia - SKAT rykker ud BS og basserne Hva’ bruden ikke ved Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Danskere på tvang Landmand søger kærlighed Station 2 Patrulje Nyhedsblok Krop umulig! For altid ung Grænsepatruljen. 2 afsnit Helvede tur/retur - Brasilien Natfjernsyn

TORSDAG 30. APRIL 05.35 Ud i naturen 06.15 Verdens ældste hundeinternat. 3 afsnit 07.25 Formiddagsprogrammer 11.05 Antikkrejlerne med kendisser 12.05 Under Hammeren 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Sherlock Holmes. 2 afsnit 16.55 Stormagasinet 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Danmarks skønneste sommerhus 20.30 So F***ing Special - på ferie 21.00 Kontant 21.30 TV Avisen med Sporten 22.05 Starsky & Hutch. Amr. actionkoactionko medie fra 2004 23.40 Helt på spanden i Beverly Hills. Amr. komedie fra 1986 01.20 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.15 15.20 16.10 17.00 17.50 18.40 18.45 19.50 20.30 21.15 22.00 22.45 23.35 00.40 01.40

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Store boligdrømme Eftermiddagsprogrammer Hva’ bruden ikke ved Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit Håndbold: EM-kval, HviderusHviderus land-Danmark (m), direkte Nyhederne Håndbold: EM-kval, HviderusHviderus land-Danmark (m), direkte Nyhedsblok På røven i Nakskov Station 2: Smidt i isolationsfængsel Nyhedsblok Gerningsstedet - Amagermanden Rovdyrene er løs! Grænsepatruljen. 2 afsnit Natfjernsyn

FREDAG 1. MAJ 05.50 06.30 06.55 07.25 11.05 12.05 12.30 15.15 16.10 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.15 22.55 00.20 02.05

Ud i naturen Verdens ældste hundeinternat Kæledyr på krykker Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne med kendisser Under Hammeren Eftermiddagsprogrammer Sherlock Holmes De fabelagtige Baker Boys. Amr. drama fra 1989 Under Hammeren Nyhedsblok Disney Sjov Hvem var det nu vi var TV Avisen Storbydrømme. Amr. romantisk komediedrama fra 2004 The Replacement Killers. Amr. actionfilm fra 1998 End Of the Spear. Amr. drama Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.35 13.10 14.10 14.40 15.15 16.05 17.00 20.00 21.00 22.40 01.20 04.00

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Store boligdrømme Grænsepatruljen. 2 afsnit Razzia - Trafikstyrelsen rykker ud BS og basserne Hva’ bruden ikke ved Hvem vil være millionær? NerveNerve pirrende quiz med Hans Pilgaard Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Smid tøjet Danmark - kick off. Danmarks største tøjndsamling går i gang I Give It a Year. Brit. romantisk komedie fra 2013 Troja. Amr. action-drama fra 2004 Dolores Claiborne. Amr. psykolopsykolo gisk drama fra 1995 Nyhederne og Vejret

LØRDAG 2. MAJ 05.30 06.00 06.30 07.15 09.00 09.50 10.40 11.35 12.05 13.05 13.45 14.30 15.40 17.30 18.30 19.05 20.00 20.50 22.20 23.50 01.45 03.30

Midt i naturen - Australien Team Bachstad i Sydamerika Jamies Storbritannien Naturens dyrebørn. 2 afsnit Pingviner på Falklandsøerne. Japansk naturprogram Det var i maj. Eng. komediedrakomediedra maserie fra 1991 I farezonen Danmarks skønneste sommerhus DR Dokumentar - Varvara 7-9-13 Hjem. Norsk dramaserie Taggart: Soning. Skotsk krimi fra 2003 Halløj på Wall Street. Amr. komekome die fra 1996 Hvem var det nu vi var Nyhedsblok Elefantbørnehjemmet. Can. naturnatur program fra 2010 Downton Abbey. Eng. dramaserie fra 2014 Kriminalkommissær Barnaby: Master Class. Eng. krimiserie Vera: Skjulte dybder. Eng. krimikrimi serie fra 2011 Head in the Clouds. Amr. romanroman tisk krigsdrama fra 2004 De fabelagtige Baker Boys. Amr. drama fra 1989 Water Rats. 3 afsnit

06.00 06.05 06.15 06.40 07.05 07.30 08.00 12.00 12.10 13.05 13.50 14.40 15.15 16.05 18.00 18.25 19.00 19.45 20.00 22.00 23.55 01.45 04.00

Bernard Mouk Julius Jr. Legenden om Enyo Chima Animaniacs Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Nervepirrende quiz med Hans Pilgaard Landmand søger kærlighed Beliggenhed, beliggenhed, beligbelig genhed Sæt pris på dit hjem Stor, større - megafamilier The Bachelor. Amr. romantisk komedie fra 1999 Nyhedsblok Alarm 112. Reportageserie om det akutte redningsarbejde Nyhedsblok Sportscenter Håndbold, EM-kval.: DanmarkHviderusland (m), direkte Wild Wild West. Amr. westernkowesternko medie fra 1999 The Devil’s Own - En fjende iblandt os. Amr. action-thriller fra 1997 Hvis sandheden skal frem. Amr. drama fra 1991 Nyhederne og Vejret

SØNDAG 3. MAJ 05.30 06.00 06.30 07.15 08.55 09.45 10.30 10.35 11.25 12.10 12.40 13.40 14.30 15.40 16.40 18.30 19.00 19.30 20.00 20.45 21.00 21.40 22.10 23.50 00.35 02.10

Midt i naturen - Australien Team Bachstad i Sydamerika Jamies Storbritannien Den fantastiske planet. 2 afsnit Sikahjortene på Hokkaido. Japansk naturprogram Verdens fedeste byer - Paris OBS I farezonen Luk mig ind - det er Blachman Ensom midt i livet Guld på Godset Downton Abbey Taggart: Kompensation. Skotsk krimi fra 2003 Puk og Herman stævner ud Thorup Strand HåndboldSøndag: Team Tvis Holstebro-Rostov Don (k), direkte Nyhedsblok Skattejægerne Søren Ryge direkte Maria Wern: Min lykke er din. Sv krimi fra 2015 Vores vejr 21 Søndag Fodboldmagasinet Liget på loftet. Eng. krimidramakrimidrama serie fra 2013 Kode for mord Halifax Natfjernsyn

06.00 06.05 06.15 06.40 07.10 07.30 08.00 12.00 12.20 13.15 14.10 15.10 16.00 18.00 18.25 19.00 19.30 20.00 21.00 23.05 00.00 00.30 01.15 02.10 02.40 04.00

Bernard Mouk Julius Jr. Legenden om Enyo Chima Animaniacs Go’ morgen Danmark Nyhederne Rita. Dansk dramaserie Rundt på gulvet. Dansk underunder holdning Lyden af lørdag. Musikalsk underunder holdning for hele familien Top 20 Funniest Never Been Kissed. Amr. romanroman tisk komedie fra 1999 Nyhedsblok Razzia - Trafikkontrollen rykker ud Nyhedsblok Regionalprogram Hvem vil være millionær? NerveNerve pirrende quiz med Hans Pilgaard Hvidsten Gruppen. Dansk drama fra 2012 Fortitude. Eng. spændingsserie fra 2015 med Sofie Gråbøl Station 2 Politirapporten Station 2: Smidt i isolationsfængsel Katastrofer på havet Narkostrømer i Laredo Beretninger fra fronten Nyhederne og Vejret

DR1 fredag kl. 21.15: ”Storbydrømme” MANDAG 4. MAJ 05.35 06.05 07.00 07.30 11.05 12.05 12.35 15.10 16.55 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30

Ud i naturen Det vilde Afrika - Okavango Mirakeldyrlægen Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne med kendisser Under Hammeren Eftermiddagsprogrammer Sherlock Holmes. 2 afsnit Stormagasinet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet I hus til halsen Luk mig ind - det er Blachman TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Kriminalinspektør Banks: SpøgelSpøgel ser. Eng. krimi fra 2015 00.00 Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.15 14.10 14.45 15.20 16.10 17.00 20.00 20.35 21.25 22.00 22.45 23.30 00.05

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Store boligdrømme Grænsepatruljen. 2 afsnit Razzia - Trafikstyrelsen rykker ud BS og basserne Hva’ bruden ikke ved Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Danmark frit, 70-året for DanDan marks befrielse Kampen om det tunge vand Familien Danmark - helt privat Nyhedsblok Bangkok Airport De unge piloter Natfjernsyn

TIRSDAG 5. MAJ 05.35 06.05 07.00 07.30 11.05 12.05 12.35 15.10 16.55 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30 21.55 22.20 22.30 23.15 00.10

Ud i naturen Det vilde Afrika - Namibia Mirakeldyrlægen Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne med kendisser Under Hammeren Eftermiddagsprogrammer Sherlock Holmes. 2 afsnit Stormagasinet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Hammerslag Made in Denmark TV Avisen Madmagasinet Sporten Mord i Skærgården: Uden skyld Mord med dr. Blake Natfjernsyn

06.00 06.30 12.00 12.40 13.10 14.05 14.40 15.15 16.05 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.45 23.15 23.50 00.45

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Nyhedsblok Store boligdrømme Grænsepatruljen. 2 afsnit Razzia - Trafikstyrelsen rykker ud BS og basserne Hva’ bruden ikke ved Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Beliggenhed, beliggenhed, beligbelig genhed Razzia - Trafikstyrelsen rykker ud Station 2 Politirapporten Nyhedsblok Fangerne Aspiranterne Alarmcentralen Natfjernsyn


Aars Avis

29. APRIL 2015

SIDE 11

VESTRUP

Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

Endelig! Nu funkler Den Sorte Diamant i Vestrup Fredag kulminerede 25 års hårdt arbejde, da Vestrup Minihal blev indviet Af Lars Lindberg VESTRUP: Flagene var hejst, smilene var brede, og vejrguderne burde skamme sig over, at de ikke lod solen skinne fra en skyfri himmel, da Vestrup Minihal fredag i sidste uge blev indviet. Indvielsen af minihallen var nemlig det foreløbige punktum i en sand solstrålehistorie om sammenhold, stædighed, arbejdsomhed og et lokalsamfund med en ambitiøs vision, som fredag efter 25 års kamp endelig blev ført ud i livet. Siden 1990 har en række ildsjæle kæmpet indædt for at gøre drømmen om en ny idrætshal i Vestrup til en realitet, og da formand for Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Jan Dyregaard, fredag klippede det røde bånd til den nye hal, gav mange øjenkroge slip på en tåre eller to. Inden Jan Dyregaard, som selv sad med ved bordet, da den første arbejdsgruppe for 25 år siden samledes med det formål at skabe en idrætshal i Vestrup, klippede det røde bånd, holdt han en flot tale, hvori han blandt andet foreslog, at

Formand for Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Jan Dyregaard, som selv har deltaget i arbejdet med at skaffe Vestrup en ny idrætshal, kunne fredag klippe det røde bånd ved indvielsen af Vestrup Minihal.

Vestrup Minihal skifter sit lidt anonyme navn ud med Den Sorte Diamant. En sådan findes allerede i København, men den er så udskældt, at den næppe bliver ked af at få en mere populær navnebror, lød Jan Dyregaards argument. - Hallen her er sort, når man ser den udefra, men indvendigt vil den være en diamant for lokalsamfundet og ikke mindst vores børn, som vil

komme til at funkle her, sagde Jan Dyregaard, som ikke lagde skjul på, at han var stolt på lokalområdets vegne. - Kun døde fisk flyder med strømmen, og herude er vi ikke døde. Vi lever, vi går mod strømmen, og det er vi stolte over. Vi modbeviser dommedagsprofetierne om, at de små lokalsamfund er ved at uddø, og vi har med en dygtig og hårdtarbejden-

å Se priSer /tilbud p k houmann-udlejning.d

Husk at leje jeres materiel Hos

houmann materieludlejning a/S

vores materiel er sikkerHedsgodkendt og forsikret

de arbejdsgruppe i spidsen vist, at man kan nå sine mål - uanset hvor urealistiske de i første omgang virker - hvis man er villig til at slås for det, sagde han blandt andet. En række lokale foreninger har lagt et stort stykke arbejde i at gøre drømmen om minihallen i Vestrup til virkelighed, men den største del af æren for det smukke resultat skal tilskrives den arbejdsgruppe, som de se-

neste tre-fire år har mødtes hver tirsdag. Formanden for den arbejdsgruppe, Torben Svenstrup, var blandt dem, der fik våde øjne under indvielsen, og han erkendte da også i sin tale, at det ikke var nogen dans på roser at få minihallen op at stå. - Der har været op- og nedture, og vi har bestemt ikke altid været enige, men vi er heldigvis altid gået fra mø-

Konfirmation i Gislum GISLUM: Lørdag, 2. maj konfirmeres fem i Gislum Kirke kl. 10. De fem er: Line Særkjær Bro Pedersen, Maiken Søndertoft Jakobsen, Kasper Nikolajsen, Oliver Jensen og Patrick Vestby Jensen.

Anlægsgartner

HaveH ave & Handymand Handym mand d

• Havetegninger og anlægsarbejder • Om- og nylægning af fliser • Alm. havearbejde (inkl. klipning af hæk) evt. fast aftale • Klipning af græs - renovering og nyanlæg af plæner • Fældning af træer og ophugning • Rensning af tagrender

500 kr. pr. dag

derne som gode venner, og vi har altid haft lyst til at mødes igen ugen efter, sagde Torben Svenstrup, som ikke kunne holde tårerne tilbage, da det røde bånd var klippet, og ungerne for - næsten - første gang fik lov at slå sig løs i den nye hal. Imens børnene i bedste MGP-stil boltrede sig i konfetti, kunne de flere hundrede voksne tage den nye hal i nærmere øjesyn, imens de nød et glad champagne og lidt godt til ganen. De beundrende blikke og rosende bemærkninger var mange, og fredag eftermiddag syntes det gamle ordsprog at give genlyd i den nye hal: Alt godt kommer til den, som venter.

• Anlæg og vedligeholdelse samt reparationsarbejde • Kalkning og maling. Træværk både ude og inde • Snerydning

Pasning af din have i hele vækstsæsonen til fast pris

For re yderlige l å spørgsm HØR RING OG e! r nærme

HIMMERLANDS VIKAR-, HAVE- OG HJEMMESERVICE Hjortkjærsvej 27+30 · 9600 Aars Tlf. 99 98 97 40 e-mail: inj@agrinord.dk

www.himmerlandsvikarservice.dk


Aars Avis

SIDE 12

ØSTRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

En af de tapre cyklister, der styrtede men blot fortsatte bravt, var Jonas på otte år. Her er han til venstre bag William og Waldemar.

Velkørende cykelløb ØSTRUP: I sidste uge var 50 friske cyklister samt mange som smilende og heppende publikum samlet i Østrup. KFUM-spejderne i Vestrup og Østrup Borgerforening havde arrangeret cykelsponsorløb, og det indkomne beløb gik ubeskåret til spejderne og til Medborgerhuset. Feltet, der bestod af både børn og voksne, skulle køre så mange runder som muligt på en strækning på 1,3 km rundt i Østrup. Der er ingen Alpes d’Huez i Østrup, men en kort strækning med grus gav da lidt udfordringer. Heldigvis var der både ved start- og målstregen samt langs ruten mange, der heppede og kom med motiverende tilråb. Ruten gik med start og slut på Valkyrievej forbi Østrup Naturanlæg, opad Nygade, hen ad hovedgader-

ne Nørregade og Østergade. Sponsorerne var dels virksomheder og en del private, herunder forældre og bedsteforældre, der i nogle tilfælde måtte af med flere sponsorkroner end de regnede med, fordi de små ben kunne cykle mange flere omgange end først antaget. Man skal bestemt ikke undervurdere den træning, som børnene får på cykeldage i SFO i Kernehuset i Vestrup samt på cykelstien til- og fra skole i Vestrup. Der var enkelte styrt men det blev taget med oprejst pande. En af de tapre cyklister, der styrtede men blot fortsatte bravt, var Jonas på otte år. Efter et veloverstået cykelløb var der fællesspisning i Østrup Medborgerhus, hvor spejderne diskede op med store pandekager og diverse lækkert fyld.

Borgerforeningen sørgede for udskænkning og salg af lækre kager til dessert, mens aftenens cykelløb blev snakket igennem og verdenssituationen i øvrigt blev vendt. Det blev en god begivenhed i Østrup, der endnu engang vidnede om den virkelyst og det store engagement, der lever i bedste velgående med fin opbakning fra private og de erhvervsdrivende i området. Østrup Borgerforening har flere spændende arrangementer i løbet af året, som ofte også besøges af Østrups “opland”, og hvor KFUMspejderne også i flere tilfælde deltager aktivt.

VOGNSILD

Konfirmation i Vognsild Kirke VOGNSILD: Søndag, 3. maj kl. 10 er der konfirmation i Vognsild Kirke. Følgende konfirmeres: Ida Katrine Vestergaard Nørskov, Maja Nielsen, Margrethe Holm Lund Sørensen, Mariette Aarup Blindkilde, Nikoline Vestergaard Andersen, Daniel Haumann Haldrup, Dennis Christensen, Lukas Mathiasen, Mads Christian Larsen, Mark Flaskgaard, Mike Aarup Blindkilde, Morten Hejlskov Sørensen og Nicolai Bisgaard Sørensen.

Chaufføruddannelse Chaufføruddannelse - inkl. stort kørekort - inkl. stort kørekort

CHAUFFØRUDDANNELSE INCL. STORT KØREKORT Hos GRØNS Transport Uddannelser på Løgstør Køreteknisk anlæg tilbyder vi nye hold hver 6. uge. Det betyder, at du i AMU-regi har Går du rundt og tænker det kunne praktisk med et Går du rundt og tænker på, atpå, detatkunne være være praktisk med et mulighed for at tage stort kørekort til lastbil, bus eller vogntog. stort kørekort til lastbil, bus eller vogntog SÅ SE LIGE HER! stort kørekort til lastbil, bus eller vogntog - SÅ SE LIGE HER! Kurserne til lastbil og bus indeholder foruden kørekortuddannelsen

Hos GRØNS Transport Uddannelser i Sæby og Løgstør, tilbyder Hosogså GRØNS Transport Uddannelser i Sæby og Løgstør, tilbyder viMedvi uddannelsen til det lovpligtige EU-kvalifikationsbevis. nye dagog aftenhold hver uge. Det betyder, at du i AMU-regi nye dag- og aftenhold hver uge. Det betyder, at du i AMU-regi også også andre ord,for duatfår en komplet har mulighed for at stort tage kørekort stortAMU-chaufføruddannelse! kørekort efter fyraften. Kurserne til har mulighed tage efter fyraften. Kurserne til ogindeholder bus indeholder foruden kørekortuddannelsen, også udlastbillastbil og bus foruden kørekortuddannelsen, også uddannelsen det lovpligtige EU-kvalifikationsbevis. Med andre dannelsen til dettillovpligtige EU-kvalifikationsbevis. Med andre ord ord en komplet chaufføruddannelse! en komplet chaufføruddannelse!

Kr.

Ring og hør nærmere.

3.300,-

AMU mål 47854 + AMU mål 40531

du selvstændig eller lønmodtager, og kunne du tænke Så er Så du er selvstændig eller lønmodtager, og kunne du tænke dig etdig et GRØNS Transport Uddannelser Løgstør TLF: 98 67at34 kørekort til de en ovennævnte af de ovennævnte kategorier, du velkommen til 95 at kørekort til en af kategorier, er du er velkommen til for nærmere information om kurserne samt tilmelding. ringe ringe os op os forop nærmere information om kurserne samt tilmelding.

Nyt hold den 11. maj Foruden AMU-chaufføruddannelserne, afholder vi også efterudIngen ventetid! Nye dagog aftenhold hver uge! Ingen ventetid! Nye dagog aftenhold hver uge! dannelseskurser for chauffører, samt flexkurser for taxa- og busGRØNS Transport Uddannelser 46 chauffører. Køreteknik eller energirigtig til98 virksomheder GRØNS Transport Uddannelser SæbySæbykørsel både 98 46 78 8878 88 GRØNS Transport Uddannelser Løgstør 98 67 GRØNS Transport Uddannelser Løgstør 98 67 34 9534 95 og ansatte. Uge:

Deltagerbetaling/egenbetaling Deltagerbetaling/egenbetaling forbus for 23-24-26-27 EU-efteruddannelse i gods og i Løgstør chaufføruddannelse inkl. kørekort: chaufføruddannelse inkl. kørekort:

Amu mål 47848 - 40065- 42903-40530

Uge: Uge:

25 EU-efteruddannelse gods i Hobro AMU mål 40900 LastbilLastbil kr. 3.540,AMU mål 40900 kr. 3.540,28 Flexkursus (BAB) modul 2+3 AMU mål 40531 Bus kr. 3.540,Kr. AMU mål 40531 Bus kr. 3.540,Amu mål 46941 - 46943 pr. dag AMU mål 45114 Vogntog kr. 2.360,AMU mål 45114 Vogntog kr. 2.360,-

122,-

Kjeldgaardsvej 9300 Sæby Kjeldgaardsvej 4, 9300 4, Sæby

29. APRIL 2015

HAUBRO

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Dan-Iso A/S har fornylig investeret i denne CNC-maskine, så virksomheden kan løse specialopgaver inden for fræsning, udskæring og limning.

Ny investering skal udvikle plastvirksomhed i Haubro Dan-Iso A/S har investeret i en CNC-maskine HAUBRO: Dan-Iso A/S i Haubro har gennem mange år haft stor succes med at producere PUR-produkter til for eksempel fjernvarmesektoren, men nu vil adm. direktør Fin Højgaard gerne vækste endnu mere. Derfor har virksomheden investeret i en CNC-maskine, som gør Dan-Iso A/S i stand til at løse komplicerede opgaver. I øjeblikket er der godt gang i produktionen af forskellige PUR(polyurethan)-

Konfirmation i Haubro Kirke HAUBRO: Der holdes konfirmation i Haubro Kirke St. Bededag fredag, 1. maj, kl. 10.00. Følgende konfirmeres: Jamal Nesma Danielsen, Lea Binderup-Nielsen, Trine Helena Borup Fristrup, Daniel Sørensen, Jannick Christiansen, Julian Aarup Larsen, Malte Weist Sørensen, Nikolai-Emil Mortensen og Sam Wilfred.

produkter til fjernvarmesektoren hos Dan-Iso A/S. Det har imidlertid ikke fået virksomhedens adm. direktør til at læne sig tilbage – tværtimod. - Det er vigtigt, at vi hele tiden udvikler os som virksomhed, og det er den primære årsag til, at vi nu har fundet plads i vores ene produktionshal til en avanceret CNC-maskine. Den investering gør os i stand til at kunne levere komplicerede udfræsede emner, fastslår Fin Højgaard. Han forklarer, at det strategiske sigte med investeringen er at kunne løse endnu flere udviklingsopgaver for virksomhedens kunder: - Med de nye fræsningsmuligheder kan vi indgå i et endnu tættere udviklingsarbejde med vores kunder om for eksempel udvikling af prototyper og modeller til videreforarbejdning, fortsætter han. Maskinen kan fræse i PUR, EPS (flamingo), træ og andre gængse materialer med en hårdhedsgrad op til aluminium.

HORNUM

Kirkerundvisning i Vester Hornum VESTER HORNUM: Mandag, 4. maj er der rundvisning i Vester Hornum Kirke ved sognepræst Else Juul og Kulturarvstjenesten Vesthimmerland. Museumsdirektør Broder Berg, Vesthimmerlands Museum, vil fortælle om kirken, dens historie, brug og arkitektur og kan med dette besøg fejre jubilæum

ved nu at have været rundt i 20 af kommunens kirker. Vester Hornum Kirke er opført i romansk stil (ca.1050-1240) og består af kor og kirkeskib samt en senere tilbygning af våbenhuset mod nord bygget i gotisk stil (ca. 1250-1530). Kirken har tidligere haft et tårn, der ligesom våbenhuset var opført i gotisk

Danmarksvej 51, 9670 Løgstør

Danmarksvej 51, 9670 Løgstør Danmarksvej 51, 9670 Løgstør – Tlf. 98 67 34 95

- nui også i Løgstør! Ny afdeling hosKøreuddannelsescenter Jysk Køreuddannelsescenter GRØNSGRØNS - nu også Løgstør! Ny afdeling hos Jysk

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk

Dan-Iso A/S har som nævnt en klar ambition om hele tiden at udvikle sig. Forudsætningen for øget vækst er, at virksomheden skal kunne tilbyde kunderne noget nye produktionsmuligheder, der skaber merværdi. Dan-Iso A/S er en ordreproducerende virksomhed, der udover at levere isoleringsprodukter til energi- og industrisegmentet også fremstiller isoleringshalvskåle til køleskibe. Virksomheden blev etableret i det gamle mejeri i Haubro på Løgstørvej tilbage i 80’erne – siden da har Dan-Iso A/S opført to nye produktionshaller, og der er mulighed for yderligere udvidelse. Virksomheden har siden 2005 været ejet af adm. direktør Fin Højgaard og ventureselskabet Industriudvikling II k/s. Dan-Iso beskæftiger tyve medarbejdere, hvoraf størstedelen har været tilknyttet virksomheden i mange år.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

stil, men dette blev revet ned omkring år 1800. Mod vest blev der i 1943 opført et nyt kirketårn, der i dag også fungerer som våbenhus, mens det oprindelige våbenhus fungerer som kapel. Af den oprindelige kirke er bevaret korets vinduer på øst og nordsiden. I forbindelse med en restaurering af kirken i 1941 fandt man i kirkeskibet og koret rester af kalkmalerier fra tiden lige før Reformationen. Billederne forestiller Kristi lidelseshistorie, men alle malerier på nær to fragmenter er siden blevet overkalket, da de var i meget dårlig stand. Det ene af de bevarede malerier forestiller Jesus på vej til Golgata, mens det andet desværre er vanskeligt at tyde. Mødestedet er Vester Hornum Kirke og arrangementet er gratis.


Aars Avis

29. APRIL 2015

AARESTRUP

SIDE 13 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

4. maj i Aarestrup AARESTRUP: Mandag 4. maj, på datoen for 70 året for Danmarks befrielse, markeres begivenheden i Aarestrup med aftengudstjeneste og efterfølgende

kransenedlæggelse ved de 11 flyvergrave. Aftenen sluttes med hyggeligt samvær i Aarestrup Forsamlingshus.

Aarestrup og Haverslev kirkers Pigekor sang fredag aften foråret ind i Aarestrup Kirke.

Foråret blev sunget ind i Aarestrup AARESTRUP: På vejen mellem Haverslev og Aarestrup kommer man igennem den fineste bøgetræsallé, der snart er på sit smukkeste lysegrønne.

Konfirmation i Aarestrup AARESTRUP: Søndag 3. maj konfirmeres følgende i Aarestrup Kirke: Anna Pedersen Møller, Josefine Astorp, Karoline Nordskov Krabek Kaspersen, Liza Høgh Møller, Lærke Skjødt Jensen, Sara Maria Hansen, Thomas Errebo Jensen, Kasper Astorp, Kasper Post Jensen, samt Mathias Peter Kern Kristensen.

Fredag 24. april sørgede Aarestrup og Haverslev kirkers Pigekor for at foråret kom til byerne. Foråret blev sunget ind i Aarestrup Kirke. Sammen med deres korleder, Anette Kjær, sang og underholdt Pigekoret alle aftenens fremmødte med deres lyse stemmer. Arrangementet var lagt i hænderne på Anette Kjær, der både spillede på orgelet, holdt styr på stemmerne, og bandt det hele sammen med små fortællinger. Foråret er tiden hvor alt folder sig ud og vækkes til live, og som B.S. Ingemann udtrykte med ordene ”vårens engel”. Aftenen afsluttedes med mad og drikke i Aarestrup Forsamlingshus.

NØRAGER

Små artister lavede stur, stur nummer De 11 flyvergrave fra Anden Verdenskrig ved Aarestrup Kirke.

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Hvordan flår man en kamæleon? NØRAGER: Hvordan flår man egentlig en kamæleon? Svaret på dette meget vigtige spørgsmål kunne deltagerne til onsdag aftens arrangement på Boldrup Museum få besvaret. Denne aften havde man nemlig inviteret folk til at medbringe deres døde dyr på museet, hvor konservator Vagn Reitz demonstrerede, hvordan man flår et dyr og efterfølgende behandler og bevarer skindet. Der var i første omgang tænkt på lystfiskere, der skal bruge skind og fjer til fluebinding. Men Ida på syv år havde sammen med sin mor medbragt sin døde kamæleon, og med lidt hjælp fra Vagn Reitz lykkedes det faktisk Ida at få lavet et rigtig flot kamæleonskind med hoved og kløer, som hun nu

Eleverne på Ravnkilde Skole skiftede i sidste uge bøgerne ud med artisterier, da de holdt cirkus-uge.

kan vise frem til veninderne. Udover dette eksotiske indslag viste Vagn Reitz også, hvordan man kan flå eksempelvis en hane og behandle skindet. Til dette formål havde museets naturvejleder på forhånd slået museets gamle – og ikke længere forplantningsdygtige – hane ihjel. Og da aftenen var slut, var der et skind med masser af flotte fjer, der nu kan forvente at blive bundet på en krog og smidt ud til ørrederne i den nærliggende Simested Å. - Jeg synes, vi har haft en rigtig spændende aften. Vagn Reitz er fantastisk dygtig, både til sit håndværk og til at formidle, og jeg tror, alle deltagerne nu har helt styr på, hvordan man flår et dødt dyr… inklusiv en kamæleon, fortæller museets naturvejleder Gert Rubæk.

Boldrup Museum havde cirka 125 besøgende, da det lørdag slog dørene op til så- og pløjedag.

Velbesøgt pløjedag på Boldrup Museum NØRAGER: Det strømmede ind med mennesker, da der lørdag blev holdt pløje- og sådag på Boldrup Museum. Museets støtteforening byder hvert år publikum ind til at komme og kigge på, når medlemmer af Motor- og Traktorklubben Jylland forårsklargør museets marker. Mange af de cirka 125 gæster var bedsteforældre, der havde lånt nogle børnebørn, og mens bedstefar kiggede på traktorer, kunne børnene så hygge sig med nogle af de mange dyrebørn, der lige nu er på museet. Specielt flokken af nyklækkede - og meget nys-

gerrige - gæslinger var meget populære. Museumsforeningen bød også på en rigtig husmandsmiddag og havde i dagens anledning lavet flere meter forloren hare med litervis af brun sovs og kogt flere store gryder frugtgrød, og museets store formidlingslokale var ved middagstid stuvende fuldt med sultne gæster og traktorfolk. - Det har været en rigtig god dag. I det hele taget synes jeg, folk er utroligt gode til at støtte op om de arrangementer, vi laver på museet, så vi er meget tilfredse, fortæller museumsforenings formand Bjarne Hansen.

NØRAGER: I sidste uge var skolebøgerne på Ravnkilde Skole udskiftet med diaboloer, devilsticks, jonglørkegler og andre eksotiske rekvisitter. Hele ugen var der nemlig cirkus på skoleskemaet. Alle skolens børn og lærere startede mandag morgen deres fælles ’artistuddannelse’ under ledelse af Gert Rubæk fra Cirkusmuseets skoletjeneste. De mange børn arbejdede koncentreret med alle de forskellige artistdiscipliner ugen første tre dage. Herudover blev der blev lavet plakater og billetter, lavet cirkusmanege, og der blev fundet kostumer. Torsdag formiddag havde man så inviteret publikum til den store gallaforestilling i skolens sportshal, der i dagens anledning var omdannet til et flot cirkus. Som publikum havde eleverne inviteret deres forældre samt børn og voksne fra Børnehaven

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

port dsrap Tilstan ådgivning & g nin rv talr - & To lig & Erhve imærk Energ Bygherre Bo

98 62 18 66

MALEREN... WALTHER BACH’s Eftf. v/Berit Asp Madsen

TLF. 22 72 46 11

AARS MOTORSERVICE v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22 UDLEJNING AF MOSFJERNER Konservator Vagn Reitz hjalp på Boldrup Museum Ida på syv år med at lave et flot skind ud af hendes døde kamæleon.

ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

7.30-17.00 9.00-12.00

Kløvermarken, og det var nogle spændte – og nok også lidt nervøse - artister, der kunne kigge ud på et talstærkt og forventningsfuldt publikum. Men da forestillingen gik i gang, klappede alt, ikke mindst de mange gæster, og det var nogle meget glade artister, der efter forestillingen kunne modtage stående applaus fra publikum. - Det har været nogle rigtig gode dage, men der har godt nok også været blæs på. Børnene har arbejdet rigtig godt hele ugen, og det er dejligt at opleve, hvordan børnene har været fantastiske til at arbejde sammen, og hvordan de store elever er meget omsorgsfulde, når det handler om at hjælpe de små. Så hele skolen har faktisk haft en god omgang cirkusteambuilding, siger skolens afdelingsleder, Jørn Lund.

T G VA N G Ø D

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk


Aars Avis

SIDE 14

29. APRIL 2015

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Konfirmation i Ravnkilde Kirke RAVNKILDE: Søndag, 3. maj er der konfirmation i Ravnkilde Kirke. Følgende konfirmeres: Cecilie Lysdal Christensen, Sebastian Kabel Juhl Nielsen, Thomas Skov Hansen, Kathrine Larsen, Mai Astrup Pedersen, Thor

De syv konfirmander fra Haverslev Kirke.

Konfirmation i Haverslev HAVERSLEV: Søndag 27. april blev en rigtig festdag i Haverslev for syv konfirmander og deres familie og venner. Solen skinnede i landsdelen, en enkelt svale, nys kommet retur fra Sydafrika, slog de første par slag over hustagene, flagalléen var på plads, kirketårnet var nykalket, og Haverslev Kirke var pyntet til fest.

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m

Sognepræst Svend Schultz-Hansen talte til de unge blandt andet om barmhjertighed, kærlighed og medmenneskelighed, samt at det for ham havde været dejligt at følge dem og, som han udtrykte det, at hjælpe dem med at pakke den gave ud, som de fik da de blev døbt. De syv konfirmerede er: Signe Olesen, Cecilie Baade Jensen, Nicoline Nielsen Grøn, Karoline Stenberg Classen, Ida Toft Petersen, Nadia Andresen og Oliver Vang Nielsen. Også i Haverslev bliver konfirmander hentet i specielle ”køretøjer”. Ved kirken holdt bl.a. en rød MG sportsvogn, en ældre model Mercedes, en flot trucker – og en helt naturlig hest.

! l

Tre lidt trætte løbepiger efter deres første tur - uden pauser vel at mærke - på fem kilometer.

Motionsløbere fra Haverslev fejrede en lille milepæl HAVERSLEV: I sidste uge fejrede løbeklubben i Haverslev ”Run For Fun” på deres ugentlige træningsaften, at årets begynderhold nu kunne løbe fem kilometer uden pauser. Inden afgang fra Haverslev Hallen blev der varmet godt op, og de helt

Alt murerarbejde udføres!

www.vestbymureren.dk

UDFØRER ALT INDENFOR BYGGERI :: Nybygning, Tilbygning & Ombygning :: Jord/kloak, Beton & Murerarbejde :: Badeværelser :: Alt i reparationsarbejde :: Total entrepriser

te

pu m o c hjæ

HAVERSLEV: Borgerforeningen i Haverslev har arrangeret rundtur på Nørlund Slot og efterfølgende tapas-buffet med vin på Nørlund Gæstebud onsdag 27. maj. Knud Erik Høegh vil vise rundt på slottet og

For personlig rådgivning kontakt Edi Elkjær Tlf.: 20 99 10 93 eller Henning Elkjær Tlf.: 20 99 10 92

Hvidkildevej 9 :: Mejlby :: 9610 Nørager

brugt

erfarne løbere tog ”den lille Sønderuptur” på syv kilometer. Begynderholdet, hvor tre var mødt, klarede de fem kilometer i fin stil, og deres løbekammerater klappede dem det sidste stykke hjem. Både klapsalver og den efterfølgende champagne var velfortjent.

“Run For Fun” er en populær løbeklub med 52 medlemmer fra Haverslev og opland. Syv af klubbens medlemmer deltog i søndagens maraton i Hamborg, og 31. maj er der arrangeret endnu et stort løb ved St. Økssø.

KGS. TISTED: Fredag, 1. maj konfirmeres i Kongens Tisted Kirke: Rasmus Emil Gori Jensen, Stine Krogh Kristensen, Rebekka Thusgaard Madsen og Tobias Sigvardt Quist Andersen.

Konfirmation i Binderup BINDERUP: Søndag, 3. maj konfirmeres i Binderup Kirke: Marcus Leth Elgaard, Joachim Leth Elgaard, Philip Juel Nielsen, Tom van der Molen og Andreas Gravholt Jensen.

Kommunale dagplejemødre i Haverslev holder Åbent Hus HAVERSLEV: Onsdag 13. maj om formiddagen holder gruppen af kommunale dagplejere i Haverslev Åbent Hus/Dagplejedag i Medborgerhuset. Her er kommende brugere og andre interesserede velkomne til at se og høre om, hvorledes ”Myrerne”, som de fem erfarne dagplejere kalder sig, passer og plejer de i alt 22 børn i alderen nul til tre år. De fem dagplejere er en del af Rebild kommunale dagpleje. De bor alle i Haverslev eller nær omegn, og mødes fast to gange om måneden til heldagslegestue i Medborgerhuset til glæde både for børnene og for deres dagplejere.

13. maj inviterer de kommunale dagplejemødre i Haverslev til Åbent Hus/Dagplejedag i Medborgerhuset.

Børnene kommer desuden på besøg både hos børnehaven Tuen samt ældrecenteret Haversdal. Kirsten Bach, Lissy Hansen, Annette Christensen, Gitte Siekmans

og Pernille Elkjær Nymark er ikke just ”nybagte” dagplejere. De har mellem 12 og 31 års anciennitet.

Tlf. 98 65 10 92 www.elkjaer-as.dk

SULDRUP

!

Winkompas • Server • Server og klienter

fortælle en masse historie herom. Slottet er, efter at flere store træer er blevet fældet, nu fint synligt fra vejen. Der er kun 25 pladser, så det er først til mølle.

Konfirmation i Kgs. Tisted

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

din r p til

Christensen, Tobias Henrik Hansen, Kristian Sjælland Søgaard Nielsen, Johan Bødstrup, Signe Degn, Emil Magnus Putzer Beckedorf, Niclas Gerner Rasmussen, Laura Marie Thybo Clare og Maja Due Nielsen.

NØRAGER

Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres

Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, SignaPro Black / Light 7 tons truck m.m.

Rundtur på Nørlund Slot

99,kr. 1.5 er fra askin 2.699,,m e y 2.995 N fra fra kr. ooks Noteb smaskiner rv e Erhv oms excl. m

-det lille computerfirma

effektiv-pc.dk & 98 55 16 88

Tandrup all round service 

  

5RHO 

9RV 

Uddannet tømrer Faglært landmand Alt i havearbejde Stort kørekort C / CE Åben for andre forslag

Roel Vos - Gunderupvej 46 - 9640 Farsø

Mobil: 6174 2035

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Konfirmation i Suldrup Kirke SULDRUP: Søndag, 3. maj holdes der konfirmation i Suldrup Kirke to gange. Kl. 9.30 konfirmeres: Julie Plejdrup Frank, Gabriella Vidsgaard Bak Hansen, Karoline Engelbrecht Hansen, Ida Dyrholm Haven, Samantha Guldborg Jensen, Magnus Læssøe

Madsen og Thomas Søgaard Thorsen. Kl. 11.00 konfirmeres: Kathrine Isabella Maibom Elster, Sandie Emely Hansen, Katrine Kjær Jacobsen, Nicklas Juul Jakobsen, Magnus Nørgaard Jensen, Sanna Jørgensen, Mathias Baade Lyngberg, Maja

Mygind Madsen, Andreas Nyrup Mathiesen, Jasmin Møller, Anja Mei Bjerregaard Nielsen, Nicolaj Nielsen, Emma Pinstrup Nørhave, Nadia Petersen, Tobias Villadsen Thorlak og Tobias Blach Vinter.


Aars Avis

29. APRIL 2015

KOLONIAL

SIDE 15

KOLONIAL

KOLONIAL ØL + VAND

Ry n k e by

Ome g a 3

Rød K a rat

JUICE

AMA FLYD. MARGARINE

INSTANT KAFFE

1 ltr. Æble/Appelsin/Mild

20

3 st k .

00

Max. 9 stk. pr. kunde!

KOLONIAL

10

Fr it v a lg

00

Ste f f

SYLTETØJ

BIKSEMAD

270-330 g

20

00

FROST

ISVAFLER

300 g

Fr it v a lg

10

Kun

TORSDAG/ FREDAG

Kun

25

00

Helle og Peter Rask Stationsvej 7, 9610 Nørager Telf. 98 55 13 39

V E R ES E S E R N A K R E D HV ED E R FRA E R I! NØRAG E R BAG 5 stk .

32

00

S KA N A FH E NT E T IL K L . 19.00

98

00 + pant

00

10

+ pant

Fr it v a lg

00

SPAR BL. SAFT 1 ltr.

10

95

130-200 g

AMO GLUTEN MEL

2 kg

10

Pr. st k .

TAFFEL CHIPS

1,5 ltr. Light/Jolly Time

20

LØRDAG

1/2 ltr.

JOLLY COLA

3 st k .

00

FLØDE

30 stk.

Fr it v a lg

10

00

HOF/TUBORG

5 stk.

2 pk .

15

Pr. g l.

00

FROST

De n g am le f a br ik

12 stk. pr. pk. Flere slags

GÆLDER KUN TORSDAG

0,5 ltr. Alm./Øko

KOLONIAL

CAPRI SONNE

Fr it v a lg

100 g pr. gl.

00

Pr. st k .

CA. S ½ PRI

7

95

Max. 8 stk. pr. kunde!

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

H ave rs le v

v. Finn Ovesen

tlf. 98 65 40 13

Nørage r

tlf. 98 55 10 06

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)


Aars Avis

SIDE 16

29. APRIL 2015

Flotte rideresultater både ude og hjemme

De lokale spillere tog godt for sig af medaljerne, da Aars Badminotnklub i weekenden var vært for Jutlander Bank Cup 2015.

220 ungdomsspillere svingede badmintonketsjerne i Aars Jutlander Bank Cup blev en stor succes BADMINTON: Det var med stor succes, at Aars Badmintonklub i weekenden var vært for Jutlander Bank Cup 2015. Ikke færre en 220 spillere fra hele Jylland var tilmeldt stævnet i Aars, hvilket var det største deltagerantal i mange år. Der blev i løbet af weekenden afviklet 410 kampe i både Aars og Farsø, og der blev uddelt næsten 200 præmier. Semifinaler og finaler blev afviklet i Idrætscenter Østermarken om søndagen med dommere fra Badminton Danmark. Det blev til mange flotte placeringer til spillerne fra

Aars, som høstede 32 medaljer i guld, sølv og bronze. Spillerne fra Aars Badmintonklub leverede følgende resultater: U11D rækken Jens Buus Nørgaard 1. plads i HS & 1. plads i HD U11D rækken Laura Borg Andersen 3. plads i DS U11A rækken Mia Rosenberg 1. plads i DS, 1. plads i DD & 2. plads i MD U11A rækken Anna Klausholm 2. plads i DS, 3. plads i DD & 3. plads i MD U13D rækken Nicolai Jensen 2. plads i HS & 7. plads i HD i U13C rækken U13B rækken Albert Mathiesen 7. plads i HS & 3. plads HD

U13M rækken Sarah Skriver 1. DS & 3. plads i MD U13M rækken Magnus Buus Nørgaard 3. plads i HD & 5. plads i MD U13M rækken Viktor Gottlieb Nielsen 2. plads i HS, 3. plads i HD & 2. plads i MD U13M rækken Oskar Klausholm 5. plads i HS, 5. plads i HD & 1. plads i MD U15D rækken Mathias Ravnkilde Nielsen 2. plads i HS U15B rækken Laura Nykjær 4. plads i MD U15B rækken Emma Larsen 7. plads i DS, 1. plads i DD & 1. plads i MD

U15B rækken Anders Borg Andersen 7. plads i HS, 3. plads i HD & 4. plads i MD U15A rækken Mads Nielsen 2. plads i HS & 3. plads i HD U17B rækken Steffanie Bisgaard 3. plads i DS & 2. plads i MD U17B rækken Lukas Helligsø 5. plads i HS & 2. plads i HD U17A rækken Jacob Holk Pedersen 1. plads i HS, 1. plads i HD & 3. plads i MD U17M rækken Simon Fløj Thomsen 1. plads i HS & 3 plads i HD

Linnemann åbnede sæsonen med solide 12 point i Portugal Rallycrosskøreren fra Skivum fik god sæsonpremiere gangne weekend hul på 2015-sæsonen, da første afdeling af FIA European

Rallycross Championship blev afviklet på Montalegre-banen i Portugal.

Ulrik Linnemann og hans team har i vinterens løb lavet diverse ændrin-

vour og blev nummer 16 ud af 39 startende. Ligeledes var Matilde Ståhl og ponyen Isabell af sted i cncp 80. Det var deres første militarystævne med alle tre discipliner, og det blev en fantastisk debut, da de blev nummer fire ud af 11 startende og første uplacerede. Stefanie Øster var til Dstævne i Gedsted Rideklub, hvor hun startede LD1 til 63 procent og LD2 til 65 procent, hvilket gav to flotte rosetter. I øjeblikket ser man i Hornum-Ulstrup Rideklub  frem mod den årlige ridelejr, som altid trækker mange hesteglade børn og unge til klubben i slutningen af juni.

Golfspillere tog hul på sæsonen GOLF: I weekenden blev sæsonen 2015 skudt i gang for Himmerlands Golfklub, som i løbet af lørdag og søndag havde tre hold i ilden. De tre hold var 2. division og 4. division herrer samt 2. division senior. Herrernes 2. og 4. division skulle starte med en hjemmekamp og en udekamp, imens seniorerne skulle spille to hjemmekampe. Weekendens kampe gav følgende resultater: 2. Division Herrer: Himmerland – Sæby 12-6 Hjørring – Himmerland 10-8 4. Division Herrer:

Ulrik Linnemann fik en fin start på årets FIA European Rallycross Championship, da han efter første afdeling kunne drage hjem fra Portugal med 12 point i bagagen. Han og teamet har lavet store ændringer på bilen i løbet af vinteren, og det medførte blandt andet premiereweekendens hurtigste omgangstid.

RALLYCROSS: Ulrik Linnemann og hans rallycross-team tog i den for-

RIDNING: I sidste weekend afholdt Hornum-Ulstrup Rideklub C-stævne i springning, hvor også flere lokale ryttere kom til start. Her red Pernille Johannsen og  ponyen Bakkegaardens Sputnik fejlfrit i LB1* springning og opnåede dermed en roset i klassen. Andre ryttere var taget af sted til stævner andre steder. I Bjerringbro  afholdtes B-stævne i military med både C- og D-klasser, og her var  Benedicte Nielsen til start på hesten Selma e. Lorca V./Bellucci i cnc80 D-klassen. Det var første gang, hesten Selma skulle ud i alle tre discipliner; dressur, spring og terræn. Den urutinerede Selma og Benedicte klarede det med bra-

ger i setup’et på Peugeotraceren. Heriblandt en komplet nu undervogn. Og samtidig er der også blevet pumpet 10 ekstra hestekræfter ind under motorhjelmen på den potente racer. Det var derfor med stor spænding, teamet gik ind til sæsonpremieren. Ulrik Linnemann fandt sig hurtigt til rette i den nye udgave af Peugeotraceren, og allerede under den frie træning lavede han omgangstider, der var hurtigere end sidste års tider på samme bane. De gode omgangstider blev omsat til en sejr i første heat, og dermed fik teamet den bedste start på sæsonen. I andet heat var der tæt kamp om pladserne, og Ulrik Linnemann var i “infight” med specielt en af konkurrenterne. Det resulterede desværre i en uheldig udelukkelse fra heatet. I tredje heat blev det

Himmerland – Brønderslev 12-2 Dronninglund – Himmerland 10-4 2. Division Senior Himmerland - Brønderslev 7-7 Himmerland - Aarhus Aadal 9-5 2. division herrer havde en spændende weekend med en super start lørdag. De måtte dog se sig slået søndag, om end de kæmpede bravt. Blandt andet løb de ind i nogle skader, som gjorde det svært. Til trods for nogle nederlag blev det en godkendt start på sæsonen for spillerne fra Himmerlands Golfklub.. til en suveræn sejr, hvor Ulrik Linnemann endda også blev noteret for weekendens hurtigste heat-tid. I fjerde heat blev det til en sjetteplads, og dermed var Ulrik Linnemann sikret en plads i semifinalerne. Her var Skivumdrengen noget uheldig, da han efter at være første mand ude af første sving blev skubbet bagfra, da han vill tage “jokersporet”. Det betød, at han faldt nogle pladser tilbage og måtte tage til takke med en femteplads i heatet. Dermed blev det ikke til nogen finaleplads til Ulrik Linnemann, som dog kunne drage fra Portugal med 12 EM-point og en god mavefornemmelse i forhold til 2015-sæsonen. Næste afdeling af mesterskabet køres i Belgien 15.-17. maj.


Aars Avis

29. APRIL 2015

Det er psykisk overskud at vinke til fans’ene, når man får sin debut som racerkører - det kan man få på lørdag på Nysumbanen.

Prøv folkeræs på lørdag MJN byder på prøveture for de fartglade MOTORSPORT: Lørdag efter St. Bededag - 1. maj 2015 - giver Motorsport Nordjylland mulighed for, at interesserede - med bare lidt benzin i blodet - kan stifte nærmere bekendtskab med Folke Race. Dette foregår med Åbent Hus-arrangementet ”Prøv Folke Race” på motorsportsstadionet i Nysum. - Prøveturen er gratis og foregår i passagersædet med en folkerace-chauffør ved rattet, oplyser baneleder Kaj Storgaard. - Efterfølgende er der mu-

lighed for en køretur med sig selv ved rattet og alene i raceren. Dette sker mod et lille beløb til dækning af slitage og brændstof. Man skal under alle omstændigheder blot møde op med sig selv, idet Motorsport Nordjylland stiller køredragter og styrthjelme til rådighed i alle gængse størrelser, fortsætter han. Motorsport Nordjylland er mangeårig samarbejdspartner for den populære TV-serie Zulu Djævleræs, som har oplevet stor seer-interesse på

både TV2 Zulu og TV2. ”Bowler Tage” er blevet

en populær landskendt og hurtigtsnakkende speaker i TV-serien, som i 2013 tog hul på sin syvende udgave. - Vi starter op midt på formiddagen lørdag. Det er derfor en god ide at komme så tidligt som muligt. På forhånd har Motorsport Nordjylland mærket stor interesse for arrangementet. Endnu flere af klubbens kørere end i 2014 har lovet at stille folkerace-biler til rådighed og eventuelt være chauffør. - Man kan også bare kikke forbi og indsnuse stemningen/atmosfæren, idet aktiviteten på banen bliver næsten lige så høj som ved publikumsløbene i Folke Race, lyder det fra ”Bowler Tage”.

Alt i auto reparationer

Alle mærker Dæk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.800,- + moms LF Automobiler Gåsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57

SIDE 17

FILM SKAL SES I AARS TEATER BIO www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

Er du den nye indehaver af

Sandwichbaren er beliggende i Aars Svømmehal i umiddelbar nærhed af byens skoler, uddannelsesinstitutioner og centrum. Menukortet er baseret på et varieret udvalg af sandwich, men der er masser af udviklingsmuligheder, både for så vidt angår udvidelse af menukortet og nye kundegrupper (firmaaftaler, selskaber osv.) Lokalet er moderne indrettet med inventar af høj kvalitet. Sandwichbaren er sat til salg af helbredsmæssige årsager, men giver en ny ejer en unik mulighed for at overtage en forretning med et stort potentiale. Yderligere oplysninger og materiale kan indhentes ved henvendelse til Kirsten Larsen på tlf. 60 11 87 76

Klargøring af biler til syn

Årets Varebil Renault TRAFIC og dens venner

Varebiler til overskudsagtige håndværkere

Trafic T29 L2H1

Leasing fra 1.068 kr./md.

Leasing fra 1.569 kr./md.

1,5 dCi 75 hk inkl. aircondition

*

Care Servicekontrakt 211 kr.

*

1,6 dCi 140 hk inkl. Tekno-pakke** ***

Care Servicekontrakt 330 kr.

***

Master T33 L2H2

2,3 dCi 125 hk inkl. aircondition

Leasing fra 1.922 kr./md.**** Care Servicekontrakt 397 kr. ****

– Kangoo Express Compact 1,5 dCi 75 hk Energiklasse A: Forbrug 21,3 km/l, CO2 -udledning: 123 g/km.* Forudsætter operationel leasing hos Renault Finance (Santander Consumer Bank). Renault Kangoo Compact L0 1,5 dCi 75 HK inkl. Renault Care service-, reparation- og vedligeholdelsesaftale – ekskl. dæk 1.279 kr. pr. md. Ny Renault Trafic T29 L2H1 1,6 dCI 140 HK Energiklasse D: Forbrug 15,4 km/l, CO2 -udledning: 170 g/km. **Ny Renault Trafic T29 L2H1 dCi 1450 HK inkl. Teknopakke (bl.a. aircondition, navigation og bakkamera). ***Forudsætter operationel leasing hos Renault Finance (Santander Consumer Bank). Renault Trafic T29 L2H1 1,6 dCi 140 HK inkl. Renault Care service-, reparation- og vedligeholdelsesaftale – ekskl. dæk 1.899 kr. pr. md. Master T33 L2H2 2,3 dCi 125 hk Energiklasse F: Forbrug 12,8 km/l, CO2 -udledning: 207 g/km. ****Forudsætter operationel leasing hos Renault Finance (Santander Consumer Bank). Renault Master T33 L2H2 2,3 dCi 125 HK inkl. Renault Care service-, reparation- og vedligeholdelsesaftale – ekskl. dæk 2.319 kr. pr. md. Alle leasingydelser er ved leasingperiode på 60 mdr. og 15.000 kilometer om året med 30.000 kr. i forudbetalt leasingydelse. Alle priser er ekskl. moms. Forudsætter positiv kreditgodkendelse. Forbehold for pris- og renteændringer. Køb/finansiel leasing er også en mulighed med de angivne Care-priser. Kontakt din Renault-forhandler for nærmere info. Bilerne kan være vist med ekstraudstyr.

Aars Tolstrup Byvej 1 • 9600 Aars • tlf: 7211 6101

Ejner Hessel A/S er autoriseret forhandler og serviceværksted for Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Dodge, smart og Renault

REBIL I DANMARK 2 TS VA

015

Derfor blev Renault TRAFIC kåret til Årets Varebil 2015: ”Bedste valuta for pengene. Fantastisk ny 1,6 liters dieselmotor med to turboladere og masser af moment. Sikre køreegenskaber. Rummelig og praktisk kabine plus et regulært varerum.” Det var ordene da Danske Motorjournalister kårede nye Renault TRAFIC til Årets Varebil 2015 på Transportmessen i Herning. Læg dertil den attraktive leasingpris, så forstår man, hvorfor håndværkere i en Renault Trafic er mere overskudsagtige. Prøv også Renault Master og Kangoo fra Danmarks mest overskudsagtige varebilsprogram.

ÅRE

Kangoo Express Compact

?

renault.dk


Aars Avis

SIDE 18

29. APRIL 2015

LAD OS PASSE PÅ DIN BIL DÆK OG FÆLGE OLIESKIFT STØDDÆMPERE BREMSER KOMPLET SERVICE

Gratis lånebil! t Så er del tid ti k rdæ somme & ælge flotte f

book online i dag

www.modrust.dk STOP RUSTEN FØR DEN STOPPER DIG

Alle biler ruster. Også nye biler. Nye undersøgelser fra FDM her påvist, at især de små populære mini-biler har svært ved at klare det danske vejr. Lige nu kan du - uanset hvilken bil, du har - få et gratis RustTjek hos FARSØ PAVACENTER A/S så du kan stoppe rusten, før den stopper dig!

RING ELLER KIG IND - VI MASSER AF FORÅRSTILBUD

First Stop Himmerlands Dækcenter

Svoldrupvej 152 . Aars . 27 58 39 86 . fshdaek@gmail.com

PS: Vidste du i øvrigt, at sommeren er den absolut bedste tid på året til en rustbeskyttelse fra Farsø PavaCenter, fordi vejret er tørt og vejene er rene. Steffen Jeppesen

FARSØ PAVACENTER A/S (+45) 98 63 36 00

Intern Sælger tIl Kunde Center Vil du være en del af vinduesindustriens stærkeste salgsteam? Er du ambitiøs og brænder for salg og rådgivning? Søger du nye udfordringer i en dynamisk virksomhed med fokus på udvikling? Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.

Om Outline Vinduer Outline Vinduer A/S er en af Danmarks førende producenter af energioptimerede vinduer og døre i træ og træ/alu til alle typer boliger. Alle produkter baserer sig på kvalitetshåndværk, designet og fremstillet i Danmark. Vinduer og døre skræddersyes efter kundens ønsker og behov og leveres med markedets hurtigste leveringstid på ned til 7 dage. Outlines produkter sælges gennem trælaster og byggemarkeder over hele landet til både professionelle og private kunder. Vores målsætning er, at Outline Vinduer skal være trælastens foretrukne leverandør og samarbejdspartner. Outline Vinduer har base i Farsø og beskæftiger ca. 200 medarbejdere. Outline Vinduer er en del af Inwido-koncernen, Europas største udbyder af døre og vinduer med 3.100 ansatte i 8 lande.

Dine kommende udfordringer Vi producerer og sælger ordrespecifikke vinduer og døre. Vores kunder er byggemarkeder og trælaster i Danmark. Vi er kendt for vores hurtige behandling af tilbud og ordrer, og vores ambition er at være de bedste på markedet. Dine opgaver vil blandt andet være rådgivning omkring vores produkter og at hjælpe vores kunder med at finde de bedste løsninger. Du bliver en del af et stærkt team med gode kollegaer og en stærk holdånd i en dynamisk organisation med fokus på udvikling. Du får en spændende stilling med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Du kan tilbyde os Din uddannelse er ikke afgørende. Du kan være handelsassistent, tømrer eller lign. Det er en fordel, at du har kendskab til vinduesbranchen og gerne erfaring fra salgskontor eller trælasthandel. Du må besidde noget teknisk flair og være en habil IT-bruger. Som person er du målrettet, systematisk og udadvendt. Det er vigtigt, at du er en holdspiller og er bevidst om og påtager dig ansvar i teamet. Vi lægger stor vægt på, at du har et godt humør og et positivt livssyn. Endelig skal du være i besiddelse af overblik og punktlighed samt en vis fleksibilitet, da spidsbelastninger forekommer. Vi lægger desuden vægt på, at du bor i en fornuftig afstand fra Farsø. Ansættelse Ansættelse hurtigst muligt. Vil du vide mere? Kan du kontakte leder af Kundecenter, Marianne Nathan, på tlf. 96 97 97 04. Du kan også finde mere information om os på www.outline.dk

Fabriksvej 4 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 24 44

Er du interesseret? Så send din ansøgning hurtigst muligt til HR-konsulent Helle Kristensen på Helle.Kristensen@inwido.dk. Ansøgninger vil blive gennemgået løbende.

www.modrust.dk

Kimbrer Computer ApS søger lagermedarbejder

Til snarlig tiltrædelse søger vi en dygtig lagermedarbejder til at indgå i firmaets lagerfunktion. Arbejdsområder • Med reference til lager- og teknikchefen bliver du en del af virksomhedens lagerfunktion. Arbejdsopgaverne omfatter bl.a. • Modtagelse af varer • Registrering og lagerføring • Emballering og afsendelse af varer • Oprydning • Øvrige forefaldne lageropgaver

Kvalifikationer og profil • Du er en udadvendt, fleksibel person, der gerne tager initiativ ved løsning af opgaverne, og som samtidigt kan arbejde selvstændigt og ansvarsfuldt. Du er omhyggelig i dit arbejde og har en god ordenssans. • Erfaring fra en lignende stilling samt kendskab til Microsoft Dynamics C5 en fordel, men ingen betingelse. Vi tilbyder • Du tilbydes en spændende og udfordren de stilling i en attraktiv virksomhed med et godt og uformelt arbejdsmiljø. Tiltrædelse ønskes snarest. Gage efter kvalifikationer.

Henvendelse Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til økonomichef Heine V. Pedersen, telefon 96 98 28 07. Skriftlig ansøgning sendes til Kimbrer Computer ApS, Himmerlandsparken 3, 9600 Aars - eller som e-mail til heine@kimbrer.com.


Aars Avis

29. APRIL 2015

SIDE 19

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre .YDOLWHWVYLOODIUD

edcdanebo.dk 8OWLPDWLYKHVWHHMHQGRP

³EHQWKXV

1<+('

PHGWLOPHOGLQJ V•QGDJGPDM WLO

C

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU 

%ROLJ Pª 

B

6DJ

%DQHY’QJHW1•UDJHU .YDOLWHWVYLOOD IUD RSI•UW PHG PRGHUQH RJ HQHUJLULJWLJH O•VQLQJHU VRP EODQGWDQGHWRPIDWWHUJHQYH[,+&FHQWUDOVW•YVXJHURJDODUP *UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

6DJ

*\YHOJÏUGYHM+RUQXP 9LGXQGHUOLJKHVWHO\VWHMHQGRPLXQLNNHRPJLYHOVHU6PXNWVWXHKXVVRPO• EHQGHHUUHQRYHUHWVLGHQ6WRUGREEJDUDJHXGKXVE\JQLQJHUPHG KHVWHERNVHULGHKDOPY(QIORWHMHQGRPGHUE•URSOHYHV %ROLJ 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ N’OGHUPª (MHUXGJLIWHU 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

Forrygende forårssalg Boligmarkedet er igen fyldt med købere, der vil godt videre. Sæt boligen til salg og udnyt den gunstige situation lige nu.

Bestil et gratis Salgstjek - og deltag i konkurrencen om 5.000 kr. til din ferie. Gå ind på edc.dk/konkurrence eller scan koden. *HGLJHQRJYHOEHOLJJHQGHHWSODQVYLOODSÏ7YHEMHUJL$DUV

³EHQWKXV

³EHQWKXV

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGPDM WLO

PHGWLOPHOGLQJ V•QGDJGPDM WLO

D

 

%ROLJ Pª 

D

6DJ

+DQV(JHGHV9HM$DUV 9HOKROGWRJYHOEHOLJJHQGHIDPLOLHYLOODPHGJRGXGVLJWRYHURPUÏGHW+XVHW HU EHOLJJHQGH L DWWUDNWLYW YLOODNYDUWHU PHG NRUW DIVWDQG WLO PLGWE\HQ RJ W’W YHGGHWQDWXUVN•QQHRPUÏGHSÏ7YHEMHUJPHGVNRYV•HURJÏGDO 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

)ORWO\VWHMHQGRPNXQNPIUD$DUVE\

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

$WWUDNWLYHWSODQVYLOODSÏJRGEHOLJJHQKHG

6DJ

/•JVW•UYHM$DUV 6S’QGHQGH O\VWHMHQGRP PHG ULJWLJ JRGH E\JQLQJHU EHOLJJHQGH NXQ NP IUD$DUVE\%\JQLQJHUQHHUJHQQHPUHQRYHUHWLV’OJHUVHMHUWLGRJIUHPVWÏUL IORWLQGIO\WQLQJVNODUVWDQG*RGHXGE\JQLQJHUPGREEHOWJDUDJHPY 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

6N•QDQGHOVEROLJSÏ(QJWRIWHQL$DUV

³EHQWKXV

$1'(/6 %2/,*

1<+('

PHGWLOPHOGLQJ V•QGDJGPDM WLO

PHGWLOPHOGLQJ V•QGDJGPDM WLO

³EHQWKXV

1<+(' E

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

B

6DJ

VWHUPDUNHQ$DUV +HU KDU GX HQ XQLN FKDQFH IRU DW RSI\OGH IDPLOLHQV GU•P %ROLJHQ HU UROLJW EHOLJJHQGHIRUHQGHQDIEOLQGYLOODYHMRJPHGNXQIÏKXQGUHGHPHWHUWLOVNR OHLGU’WVFHQWHUPY

Søndergade 5 9640 Farsø

6DJ

8WUROLJIORWRJJHQQHPUHQRYHUHWDQGHOVEROLJSÏJRGEHOLJJHQKHG%ROLJHQHU RSI•UWLU•GHWHJOVWHQRJPHGWDJG’NQLQJLHWHUQLW(QGYLGHUHJDUDJHRJXG KXV1\HUHIOLVHEHODJWLQGN•UVHOJÏUGKDYHPY 3ULV %ROLJ\GHOVH )RUEUXJVDIK’QJLJHIRUKROG

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

 

%ROLJ Pª 

5XP 2SI•UW Y’U  .RQWDNWWOI

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

SIDE 20

29. APRIL 2015

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

+HUILQGHUGXHQYLQNHOYLOODLHWV’UGHOHVDWWUDNWLYWRJE•UQHYHQOLJWNYDUWHU

(PPHUDIIDPLOLHLG\O

³EHQWKXV

³EHQWKXV

PHGWLOPHOGLQJ V•QGDJGPDM WLO

PHGWLOPHOGLQJ V•QGDJGPDM WLO

1<+('

1<+('

D

.RQJ9DOGHPDUV9HM$DUV +HU ILQGHU GX HQ YLQNHOYLOOD L HW V’UGHOHV DWWUDNWLYW RJ E•UQHYHQOLJW NYDUWHU %ROLJHQHUKHOWLGHHOWLOHQE•UQHIDPLOLH\QJUHHOOHU’OGUHSDUNRUWVDJWGHW SDVVHUIDNWLVNWLOULJWLJPDQJHN•EHUH'XIÏUHQEROLJVRPKDUHQJRGLQGUHW QLQJRJWLOGHPVRPJHUQHYLOKDYHHWN’PSHVWRUWN•NNHQDOUXPRJVWXHLHW VÏHUGHWWHRJVÏPXOLJWKHU'HUHULDOWY’UHOVHUVSLVHN•NNHQYLQNHOVWXH PHG SHMV HQWUÑ VWRUW EDG RJ EU\JJHUV 6HOYH EROLJHQ VWÏU W’W SÏ RULJLQDO PHQPDQKDULQGHQIRUGHQVLGVWHWLGLVDWQ\HYLQGXHU

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU %ROLJ Pª 

+HUHUGHWPHJHWELOOLJHUHDWHMHHQGDWOHMH

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

6ROEDNNHQ$DUV %RW’WSÏDOWLE\HQRJIÏK\JJHVRPHQGHODIKYHUGDJHQ+XVHWHPPHUDI IDPLOLHLG\ORJK\JJHOLJHVWXQGHU,KDYHQKDUPDQWLOIXOGHI•UWEXGVNDEHWYL GHUH KYRU GHU YHG KXVHWV XGJDQJ IUD VWXHQ IDNWLVN HU WR WHUUDVVHU VRP HU VXSHUSUDNWLVNHLGHYDUPHUHPÏQHGHUWLODOWIUDPÏOWLGHUWLOVROEDGQLQJ+HU XGRYHUHUGHUHQHQGQXVW•UUHRYHUG’NNHWWHUUDVVHPHGXGHN•NNHQKYRU PDQNDQVLGGHRJQ\GHGHODQJHVRPPHUDIWQHU

6DJ

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU %ROLJ *UXQG 5XP 2SI•UW N’OGHUPª Pª Y’U   .RQWDNWWOI

+•MWEHOLJJHQGHYLOODPHGXGVLJWWLOQDWXUHQL7YHEMHUJRPUÏGHW

1<+('

1<+('

C

 

%ROLJ Pª 

D

6DJ

.LUNHE\YHM+YDP +HUHUGHWPHJHWELOOLJHUHDWHMHHQGDWOHMH%ROLJHQLQGHKROGHULNNHPLQGUH HQGY’UHOVHU%DGHY’UHOVHRJN•NNHQHUUHQRYHUHWVLGVWLÑUQH+HUXG RYHUHUGHUEU\JJHUVPHGWUDSSHWLOVDOHQRJHQGHMOLJO\VVWXH 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

D

6DJ

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

(QVS’QGHQGHHMHQGRPPHGPDVVHUDIXGIROGHOVHVPXOLJKHGHU

³EHQWKXV

6DJ

+DQV(JHGHV9HM$DUV +DUGXO’QJHGU•PWRPDWILQGHGHWVWHGKYRUGXNDQVOÏGLJQHGRJVHGLJ VHOYERGHQ’VWHPDQJHÏUHUGHQQHYLOODHQRSODJWPXOLJKHG%HOLJJHQKH GHQHUHQDIGHEHGVWHVRPPDQNDQILQGHL$DUV 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

0HGNRUWN•UVHOVDIVWDQGWLOKRYHGYHM$RJPRWRUYHM(

1<+('

PHGWLOPHOGLQJ O•UGDJGPDM 

1<+('

D

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

E

6DJ

%O’UHYHM%O’UH 6S’QGHQGHJHQQHPUHQRYHUHWRJUXPPHOLJIDPLOLHYLOODPHGLQGE\JJHWJDUD JHY’UNVWHG (QGYLGHUH VWRUW XGKXV RJ HQ PLQGUH JDUDJH (MHQGRPPHQ IUHPVWÏULV’UGHOHVILQVWDQG

Søndergade 5 9640 Farsø

6DJ

9HVWE\HQ+DYHUVOHY /DQGOLJEHOLJJHQGHHMHQGRPOLJHXQGHQIRU+DYHUVOHYE\PHGNRUWN•UVHOV DIVWDQGWLOPRWRUYHM(RJKRYHGYHM$+DYHUVOHYE\WLOE\GHUEODQGWDQ GHWVNROHE•UQHKDYHRJLQGN•EVPXOLJKHGHUYHGGHQORNDOHN•EPDQG 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

29. APRIL 2015

SIDE 21

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre )ORWLVWDQGVDWO\VWHMHQGRPSÏE\JU’QVHQWLO$DUV

1<35,6

edcdanebo.dk 9HOLQGUHWWHWRJLQGIO\WQLQJVNODUYLOOD

(UGXWLOQDWXURJUROLJHRPJLYHOVHUVÏNLJKHU

1<35,6

1<+('

1HGVDW .U

6DJ /REHOLHYHMMH6• +XVHW HU EHOLJJHQGH NXQ PLQXWWHUV JDQJ IUD GHQ IUHGHGH MH 6• RJ HW VNRYRPUÏGHVRPJLYHUJRGHPXOLJKHGHUIRUVN•QQHRJODQJHWUDYHWXUH

D

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

 %ROLJPª  

*UXQG

5XPY’U

2SI•UW

 D

.RQWDNWWOI

6DJ

6DJ

6S’QGHQGHQ\KHGHUSÏYHM LQG

%O’UHYHM$DUV +HU ILQGHU GX HQ JHQQHPUHQRYHUHW QHGODJW ODQGEUXJVHMHQGRP PHG WGO MRUGWLOOLJJHQGHLVPXNNHNODVVLVNHUDPPHU$OOHUHGHQÏUGXN•UHURSWLOHMHQ GRPPHQIRUQHPPHUPDQGHWVNDUDNWHUPHGGHWFKDUPHUHQGHKYLGHKHJQ JÏUGVSODGVRJV•HQVRPJLYHUHQIRUQHPPHOVHDIUHQ0RUWHQ.RUFKLG\O 6WXHKXVHW SÏ P HU WRWDOUHQRYHUHW L RJ IXQJHUHU JRGW VDPPHQ PHG XGE\JQLQJHUQH VRP EOD LQGHKROGHU HQ VWRU GREEHOW JDUDJH RJ ODGH KHVWHERNVHJLOGHVDOPY 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU 

%ROLJ Pª 

%LOOLJWE\KXVSÏ+•MYDQJ$DUV )OHUHHPQHUL$DUVE\SÏYHMLQGVRPVWLOOHVDOJ 9HOKROGWYLOODSÏ+DQV(JHGHV9HM$DUV %\KXVSÏ%UHGJDGHL1•UDJHUPLGWE\ 9LOODSÏ'URQQLQJKROPYHM$DUV ¡SODQVYLOODL6LPHVWHGPHGVWRUJDUDJH 1HGODJWODQGEUXJW’WSÏ+RUQXPE\ )RUK•UQ’UPHUHSÏWOI

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

9HOIXQJHUHQGHDQGHOVIRUHQLQJ

3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

$QGHOVEROLJSÏKHOHPLJRGVWDQG

$1'(/6 %2/,*

$1'(/6 %2/,*

1<+('

1<+('

C

3ULV %ROLJ\GHOVH )RUEUXJVDIK’QJLJHIRUKROG

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

Adresse Adresse +LPPHUODQGVJDGH Bynavn Bynavn $DUV 36 72 66 12 36 72 66 12 

Adresse Bynavn 36 72 66 12

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

+\JJHOLJRJWRWDOUHQRYHUHW

B

 

Adresse Bynavn 36 72 66 12

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U  .RQWDNWWOI

Adresse Bynavn 36 72 66 12

E

6DJ

6S’QGHQGHDQGHOVEROLJSÏKHOHPLIORWRJJRGVWDQGRYHUDOW 6S’QGHQGH DQGHOVEROLJ SÏ KHOH P DQGHOHQ HU L IORW RJ JRG VWDQG RYHUDOW$QGHOVIRUHQLQJHQKHUKDUHQULJWLJJRG•NRQRPLRJPDQEHWDOHUHQ ODYKXVOHMHSÏNUSUPÏQHG+\EULG79EHWDOHUPDQXGRYHURJKHUNDQ PDQY’OJHIOHUHIRUVNHOOLJHO•VQLQJHU)RUHQLQJHQKDUO•EHQGHUHQRYHUHWER OLJHUQH RJ GHW VNLQQHU LJHQQHP SÏ DOOH EROLJHUQH , GHQQH EROLJ IÏU GX HQ SODQO•VQLQJ GHU SDVVHU WLO ULJWLJ PDQJHV EROLJEHKRY 2YHUVNXHOLJ IRU RJ EDJKDYHVRPOLJJHUVÏGXNDQIDQJHVROHQKHOHGDJHQ*RGJDUDJH 3ULV %ROLJ\GHOVH )RUEUXJVDIK’QJLJHIRUKROG

 

1<+('

6DJ

2XVWUXSYHM$$DUV'DOJDDUGHQ 'HQQHDQGHOVEROLJHU\GHUVWDWWUDNWLYKHUIÏUGXPEROLJDUHDOPHGHQ XQLNEHOLJJHQKHG+HUXGRYHUPHGI•OJHUHWGHSRWUXPRJHQGQXHQPXOLJKHG IRUOHMHDIFDUSRUWHHIWHUIRUHQLQJHQVJ’OGHQGHUHJOHU3ODQO•VQLQJHQSÏER OLJHQHUGHVXGHQ\GHUVWJHQQHPW’QNWRJPDQKDULNNHODGHWQRJHWWLOWLOI’O GLJKHGHUQH +HU NDQ EOD Q’YQHV HW IORW VSLVHN•NNHQ +HUXGRYHU HW S’QW RJO\VWEDGHY’UHOVH

6GU%RXOHYDUG$DUV 6NDOGLQQ’VWHEROLJY’UHLQGIO\WQLQJVNODURJOLJJHLJÏDIVWDQGWLODOWLE\HQ VÏHUKHUHQGHMOLJYLOODKYRUDOWHULHQV’UGHOHVJRGVWDQG7LOEROLJHQHUGHU FDUSRUW RJ LVROHUHW UHGVNDEVUXP 9LOODHQ HU LQGUHWWHW PHG EU\JJHUV PHG JXOYYDUPH 6RYHY’UHOVH PHG VNDEH 9’UHOVH /\VW ,19,7$ VSLVHN•NNHQ L ÏEHQWIRUELQGHOVHPHGVWXHQKYRUGHUHUEU’QGHRYQRJXGJDQJWLOIOLVHEH ODJWVROWHUUDVVH%DGHY’UHOVHPHGEUXVHQLFKHJXOYNOLQNHUPHGJXOYYDUPH 'HUHU3HUJRJXOYHLDOOHDQGUHUXP

6DJ

.RUJÏUGYHM+DXEUR +\JJHOLJRJWRWDOUHQRYHUHW¡SODQVYLOODSÏFHQWUDOEHOLJJHQKHGL+DYEUR 9LOODHQHULQGUHWWHWPHGEU\JJHUVPHGVNDEHSODGVWLOIU\VHUNOLQNHUSÏJXOY JXOYYDUPH *RG RSKROGVVWXH PHG EU’GHRYQ XGJDQJ WLO WHUUDVVHKDYHQ VDPWWUDSSHWLOVDO.•NNHQDOUXPIUDPHGKYLGHVNDEVHOHPHQWHURJ NOLQNHUSÏJXOYJXOYYDUPH6NDEVUXP%DGHY’UHOVHIUDPHGEUXVHQL FKHNDUYDVNLEDGHY’UHOVHVPLOM•RJNOLQNHJXOYPYDUPHVDOHQHUPHG GHMOLJRSKROGVVWXH6RYHY’UHOVHRJY’UHOVH(NVWUDJUXQGPHGI•OJHU 3ULVXGEHWDOLQJ %UWQWHNVNOHMHUXGJ (MHUXGJLIWHU

Adresse Bynavn 36 72 66 12

 

%ROLJ Pª 

*UXQG 5XP 2SI•UW Pª Y’U RPE\JJHW  .RQWDNWWOI

Adresse Bynavn 36 72 66 12

Kom gok videre


Aars Avis

SIDE 22

29. APRIL 2015

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Danebo

Ejendomsmæglere, valuarer, MDE

Kom godt videre

edcdanebo.dk

SPÆNDENDE BYGGEGRUNDE MIDT I NATUREN

TVEBJERGVEJ I AARS PRISER INCL. TILSLUTNINGSAFGIFTER TIL EL, VAND OG KLOAK

NYE PRISER 123

Vi har mulighed for at sælge nøglefærdigt hus på Tvebjerg udstykningen.

Modelfoto

Byg et spændende H-hus som bokshus på 172 m2

2.995.000,- incl. grund

152 122 121 123 120

Modelfoto

117

2.349.000,- incl. grund

151 SOLGT

138 126

151

137

150

136

Modelfoto

Byg et vinkelhus på 152 m2 og 30 m2 carport.

2.095.000,- incl. grund

Areal 1.070 m2

146 E B JE

R G

VE

Areal 1.184 m2

131

101

J

104

103

105

115

EG

ED ES

102

130

AN S H

Før pris 930.000,-

114

116 113

106

108

109 112

NY PRIS 745.000,SOLGT

Grund nr. 112

132

145

VE J

Før pris 990.000,-

NY PRIS 795.000,-

Grund nr. 108

TV

127

133

147

160

128

134

148

161

172

129

135

149

Areal 1.600 m2

118 125

152

Grund nr. 117

124

119

Byg et vinkelhus på 181 m2 og 47 m2 carport.

110 111

Før pris 850.000,-

NY PRIS 650.000,-

EDC Danebo

EDC Danebo

98 62 24 00

98 63 26 66

Himmerlandsgade 38 9600 Aars

Søndergade 5 9640 Farsø

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00-17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Kom godt videre KOM GODT VIDERE


Aars Avis

29. APRIL 2015

SUNDHED & VELVÆRE

TIL LEJE

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

Kører også på udebehandling

TLF. 20 60 30 70

Familierådgivning

Individuelle samtaler, familier & par

Til leje i Aars

Central beliggende 1-vær. stuelejlighed på 32 m² udlejes. Egen indgang, stort badevær. med brus og vaskemaskine samt køkken/alrum-stue. Udlejes til enlig. Mdl. leje kr. 2.885 + forbrug. 3 mdrs. indskud. Henv. tlf. 52 40 17 68

LIS NIELSEN

Familieterapeut & sygeplejerske Aarupvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 34 - 20 14 02 30 lnaarup@mail.dk www.ln-raadgivning.dk

3 vær. lejlighed på 60 m2, dejligt lyst køkken og badevær., stor garderobeskab, adgang til stor fælles lukket have, fælles tørresnore eget redskabsrum til cykler m.m. Ingen husdyr. Leje kr. 4.950 + forbrug, indskud 3 mdr.s leje. Tlf. 20 82 70 44

KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars

Udlejes i Aars

AARS BOLIGFORENING

Medlem af Psykoterapeut Foreningen

KLINIK FOR FODTERAPI

SIDE 23

HIMMERLANDSGADE 84, 2. SAL, AARS

UDLEJES

70 m2 med altan Mdl. husleje kr. 4.995 + forbrug. 3 mdr.s indskud. 90 m2 med altan Mdl. husleje kr. 6.495 + forbrug. 3 mdr.s indskud.

HEnvEnDELSE tLf. 40 17 81 30

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

Telefon 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk

Aars Avis - når det skal være lokalt!

Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

Klinik for fodterapi

Regnskabsassistent søges

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fjelsø Entreprise A/S søger en regnskabsassistent med erfaring og lyst til at varetage dele af virksomhedens grundlæggende bogholderifunktioner.

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. være • Debitorstyring • Kreditorstyring • Finansbogføring • Udarbejdelse af lønindberetning (timelønnede) • Månedsafstemninger • Delvis hjælp til klargøring til periode/ årsregnskab

KLINISK TANDTEKNIKER

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40

Vi forventer, at du: • har erfaring som regnskabsmedarbejder • har erfaring med lønbehandling • har kendskab til C5, dog ikke et krav • arbejder selvstændig, samtidig med, at du indgår i et team • besidder en vis fleksibilitet, da vi i visse periode har meget travlt

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

TIL LEJE

TIL LEJE 620 m2 isoleret lagerhal. Månedlig leje kr. 3.950,00. 212 m2 kontorlokaler, incl. køkken og toilet. Månedlig leje kr. 2.500,00 excl. varme og el.

Vi tilbyder: • Et afvekslende job med mange udfordringer • Løn efter kvalifikationer • En arbejdsplads med gode personaleforhold • Gode kollegaer • En uformel omgangstone

Alt i meget god stand. Henvendelse: Tlf. 40 34 03 53

Lejlighed på 160 m i V.-Hornum

2

Ansøgningsfrist m.m. • Ansøgning vedlagt relevante bilag sendes senest 08.05.2015 på mail: at@fjelso.dk • Stillingen normeret til 37 timer pr. uge • Tiltrædelse: hurtigst mulig

udlejes 1. juli. Indeholder stor V-stue, soveværelse, Du er velkommen til at kontakte den økonomian2 værelser, køkken m/spisvarlige Anja Thomasen på tlf. 87 50 92 00 for seplads, badeværelse m/ uddybende kommentarer. kar og bruser, gæstetoilet, entre m.v. Desuden er garage og skur til rådighed. Nyt pillefyr (meget lav fyringsudgift) og alt i hvidevarer forefindes. Mdl. leje 5.000.- (depositum 15.000,-). Mulighed for lav husleje Fjelsø Entreprise A/S ved køb af huset. Testrupvej 10 • 9620 Aalestrup skabsassistent erfaring og lyst til at varetage dele af virksomhedens Hund ogmed kat ikke tilladt. Tlf. 8750 9200 • www.fjelso.dk . Henvendelse: 50 80 72 00

Bogtryk/ Offset

Tlf. 98 62 17 11

ning (timelønnede)

periode/årsregnskab

Fjelsø Entreprise A/S er en ung dynamisk virksomhed, som blev grundlagt i 2007. Vi arbejder indenfor byggeri med komplette facade luknings entrepriser og beskæftiger i dag 90 medarbejdere i Aalestrup. Fjelsø har søsterselskaber i Esbjerg og Brøndby.

Tekniker til vedligehold af højteknologisk produktionsanlæg Dit nye arbejdssted bliver i vores produktion i Aars. Her bliver du en del af vores vedligeholdelsesafdeling på 35 kompetente kollegaer, der 24/7/365 sikrer, at fabrikkens maskiner kører fejlfrit, så produktionstiden overholdes. Vi arbejder efter LEAN og går både op i faglighed og arbejdsglæde, så der sigtes efter world-class, når vi holder produktionsapparatet toptrimmet. Juster og hold vores maskiner vedlige mens du udvikler dig Som tekniker er det dit ansvar at sikre fejlfrie, produktionsklare maskiner, når du servicerer vores produktionsafdeling. Du møder nye udfordringer hver dag, da vi har mange forskellige maskiner, som stiller krav til din faglige kunnen. Dine opgaver består i at: • Udføre afhjælpende vedligehold på anlæg ved produktionsstop. • Udføre forebyggende vedligehold på maskiner og installationer. • Udføre fejlfinding, reparation og optimering på moderne procesudstyr • Vedligeholde og opdatere dokumentation Få en fordelagtig arbejdsplan og opgrader din viden Hos os tilstræber vi, at du kender din arbejdsplan minimum 16 uger frem. Du har weekendvagt hver fjerde uge. Vi vægter arbejdsglæde og arbejdsmiljø højt, og derfor har du en hel uge fri efter en weekendvagt. Du arbejder sammen med fagligt dygtige kollegaer, og det er ikke unormalt at høre sang og fløjten, for vi kan lide vores arbejde. Desuden går vi op i udvikling og har hele tiden den nyeste teknologi, ligesom vi lægger vægt på videreuddannelse, så du konstant opgraderer din viden. Vores ønsker til dig • Du har en faglig baggrund som elektriker, automatikmekaniker eller lignende • Du har teknisk flair samt viden og erfaring fra procesindustrien • Du forstår at arbejde efter LEAN og kan sætte dig ind i mange forskellige maskiner uden at gå på kompromis med kvaliteten • Du har viden og erfaring inden for den tekniske side ved automatiseret produktion - og sætter en ære i at holde dig løbende ajour på de relevante områder På det personlige plan går du struktureret til værks og formår at bevare overblikket, når en maskine pludselig kræver din opmærksomhed. Du er tålmodig og forstår at diagnosticere og holde hovedet koldt, så en fejl findes så hurtigt og effektivt som muligt. Sidst men ikke mindst bidrager du positivt og med godt humør. Vil du arbejde sammen med os? Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte vedligeholdschef Ulrik Nielsen på 22 77 87 53 eller el-mester Jan Gundersen på 22 77 86 89. Ansøgning og CV sendes til danpo.medarbejder@scandistandard.com Ansøgningsfristen er den 11. maj 2015. Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvem er vi? Danpo A/S er en del af Scandi Standard, som er Nordens største kyllingeproducent med førende positioner i Danmark, Sverige og Norge. Scandi Standard producerer, sælger og markedsfører kølede, frosne og forædlede kyllinger via flere stærke varemærker som fx. Danpo.


Aars Avis

SIDE 24

Loppemarked top 4-f

KØB OG SALG

TIL LEJE

Lejlighed til leje i Aars

på 25 m beliggende på Grundtvigsvej. Dep. 3 måneders indskud. Er ledig pr. 1. maj. Telefon 20 29 55 28 2

BYHUS TIL LEJE I AARS

Klar til indflytning 1. juni. Huset er i 3 plan og er godt vedligeholdt. Månedlig leje kr. 6.500,- + forbrug. Henvendelse tlf. 23 11 30 88

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

Aars - Til leje

Stor moderniseret indflytningsklar lejlighed på 121 m2 med køkken, v-stue, 3 værelser, gæste toilet og badeværelse. Mdl. leje kr. 6.100,- + forbrug. 3 mdr. indskud. Henv. 20 40 66 07

Leje Farsø

Stor 3-vær. lejlighed

Velindrettet lejlighed på 93 m2. Beliggende centralt ved Rådhuscentret, på svalegang over Rema 1000. Stor altan. Husleje: kr. 4.350 pr. mdr. + forbrug Fremvisning på adr.: Th. Eriksens Vej 18G Onsdag d. 29/4 kl. 18.00 Yderligere oplysninger: www.escot.dk

Tlf. 99 36 66 04

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

KVALITETS VINDUER OG DØRE Ring tlf. 23 45 63 80

Poul Andersen

poulandersenvinduer.dk

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

18/08/04

29. APRIL 2015 8:35

Side 1

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

AARS AVIS AARS AVIS FARSØ AVIS FARSØ AVIS FOLKEBLADET STØVRING FOLKEBLADET STØVRING HADSUND FOLKEBLAD NIBE AVIS NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Købes: Har du en lade/stald/ loft med gamle sager som trækasser, borde, metal lamper, havemøbler, mm. så kontakt mig - god pris gives! Tlf: 27 20 46 97 Købes: Skrot, gammelt jern og hårde hvidevarer. Total oprydning Tlf: 40 19 92 59 Købes: TOPPRIS GIVES! Dødsbo og indbo fra 1930’erne 1970’erne købes. Polstret læne/ loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. RING FØRSTE TIL OS! Tlf: 27 20 46 97 Købes: Traktor, ældre med frontskovl Tlf: 98 64 70 87

Sælges: Hø sælges i Minibig, ca. 260 kr. pr. stk. Af god kvalitet. Tlf: 20 71 21 36

Købes: Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12

Sælges: Ny el-foldecykel mrk. ”Mustang”, 7 gear. Brugt 1 gang. Fejlkøb. Pris 3.500,- (under halv pris)

Købes: Antikviteter, teak, palisander og designmøbler. Flytterester til totalrydning af Dødsboer. Alt har interesse. Kontant afregning. Byttekøbmand Gedsted

Tlf: 40 34 55 11 Sælges: Nyere 2-delt alu hejsestige (vægt 25 kg, fuld længde 8 m). Mrk. Raufoss (typegodkendt). Ny pris 5.000 kr. Sælges for 2.000 kr. Tlf: 51 74 11 00 Sælges: Nyrenoveret plæneklipper B.S. motor. Starter og kører godt. Træffes efter kl. 15.00 Tlf: 30 31 98 94 Sælges: Nyt WC 400 kr. 48 stk. sort B7 + 3 rygning 3200 kr. 1 pk. Knauf 45 mm. Rygeovn (tønde) til kød/fisk 500 kr. Tlf: 52 90 67 80 Sælges: Stort loppemarked den kommende weekend, Testrupvej 12, Aalestrup Tlf: 52 17 71 72 Sælges: Stort loppemarked i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler. Lørdag og søndag. Retro, design, teak, kuriosa.

Tlf: 25 53 55 96 Sælges: Brænde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv kr. pr. m 295,-. Tlf: 21 26 43 30/28 59 12 49 Sælges: Christiania cykel 1 pony sulky + div. seletøjer Tlf: 96 36 43 09 Sælges: Haveplanter i potter fra 10 kr. Eks. forskellige pæoner, liljer, hortencia, stauder, klematis, prydgræs,bunddækkepl., stenbedspl., juleroser og vandpl. Tlf: 41 17 45 55/98 62 14 15 Sælges: Stiga Villa plæneklipper m/B-S motor, 85 cm skær. Tlf: 61 67 28 23 Sælges: Ponyhoppe, 5 år, sort, 120 cm., Islænder/Shetlænder, rolig og omgængelig. Ikke ridevant, trailervant. Chippet og pas. Pris 2.500 kr. Tlf: 40 17 99 19

Tlf: 21 56 02 11

Sælges: Brun læderstue, 3 + 2½ + drejestol fra danske Skalma. Pæn og støbt marmor sofabord. 1.600 kr. Tlf: 23 68 38 94 Sælges: Brænde: Gran pr. m3 kr. 200.-. Blandet løv træ pr. m3 kr. 240.Tlf: 61 76 06 98 Sælges: Flotte gevir på plade. Kronhjort, dåhjort, råbuk. Jagtvogn 8 personer. Rugemaskine 600 æg. Brænde og træ til flis Tlf: 72 12 72 90

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

Sælges: Havemøbler i “fyrretræ”, fin/solid. Bord: 130 x 70 cm. Stole med sædehynder 88 x 50 cm. Pæn, stor zinkbalje 168 x 53 cm. Pris 2.000 kr. Afhentes i Svenstrup. Tlf: 98 38 39 06 Sælges: Hækplanter, Liguster

Sælges: 4 stk. vinterdæk, brugt ”Liga”. 2 års. Sunde og fine planen vinter. Bridgestone 170/70 ter, godt rodnet, højde op til 120 R13. cm. Loppemarked kupon 4-f 18/08/04 8:23 Side 1 Tlf: 23 92 57 39 Tlf: 23 39 16 05

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen må fylde op til 20 ord!

Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

BETALING:

Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Østhimmerlands Folkeblad, senest fredag 9.00 Refsnæsvej 8, 9293kl.Kongerslev Mrk.: »Loppemarked« Betaling vedlagt:

❑ Kontant ❑ Check ANNONCETEKST: ❑ Sælges ❑ Købes ❑ Byttes ❑ Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:


Danskerne vil have dyrevelfĂŚrd og undgĂĽ rester af sprøjtegifte DyrevelfĂŚrdsinteresse fĂĽr salg af økovarer til at eksplodere i Danmark Danskerne vil have kød fra dyr, som har god plads og fĂĽr masser af frisk luft, og de vil have frugt og grønt, som er fri for rester af sprøjtegifte. Det er forklaringen pĂĽ, at salget af disse øko-varer steg voldsomt i 2014, mener Ă&#x2DC;kologisk Landsforening. En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at salget af økologisk svinekød steg 36 procent fra 2013 til 2014, mens salget af økokylling voksede med hele 41 procent. - Vi ser nu den tendens, som fremtidsforskere lĂŚnge har forudset: Salget af økologisk kød eksploderer som følge af en stigende interesse for dyrevelfĂŚrd hos danskere. Det er en tendens, vi er overbeviste om, der kommer til at fortsĂŚtte i de kommende ĂĽr. Den største udfordring er nu at skaffe rĂĽvarerne, siger Henrik Hindborg, markedschef i Ă&#x2DC;kologisk Landsforening, og pĂĽpeger at der er behov for flere økologiske producenter. OgsĂĽ økologisk frugt og grønt stiger voldsomt. Højdespringeren er de økologiske ĂŚbler, som steg med 70 procent i 2014, mens salget af bananer og citrusfrugter

voksede med henholdsvis 28 og 33 procent. Ă&#x2DC;ko-frugt er blevet billigere i butikkerne, og derfor er salget mĂĽlt pĂĽ mĂŚngder faktisk steget endnu mere end salgstallene mĂĽlt i kroner. Eksempelvis er mĂŚngden af solgte øko-ĂŚbler mere end fordoblet (en stigning pĂĽ 119 procent). - Danskerne har taget forsigtighedsprincippet til sig og ønsker at undgĂĽ rester af sprøjtegifte fremfor at satse pĂĽ, de ikke er farlige. Ă&#x2DC;kologiske landmĂŚnd bruger ingen sprøjtegifte i marken, og derfor er økologiske varer det sikreste valg, hvis man vil undgĂĽ giftrester. Der er rester af sprøjtegifte i halvdelen af det ikkeøkologiske frugt og grønt i butikkerne, pĂĽpeger Henrik Hindborg. En rĂŚkke danske lĂŚger, sundhedsplejersker og forskere er bekymrede for â&#x20AC;?cocktaileffektenâ&#x20AC;? af flere forskellige typer af giftrester i kombinationen med hinanden. De anbefaler gravide og ammende at spise økologisk for at minimere indtaget af pesticidrester, der kan skade barnet. Et studie fra Newcastle University i England, hvor Forskerne har gennemgĂĽet

Ulrik Lemvig â&#x20AC;˘ Mobil 22 43 14 46 â&#x20AC;˘ www.soettrupms.dk

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

M s a â&#x20AC;&#x2122; r d kservice r a a g j ø H

Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53) Flytning af gylle pr. time Presning af ...............575,minibig + wrapning â&#x20AC;˘ Flytning af gylle, Slangebom 16/20/24m Udkørsel af gylle med 25 t vogn med slanger og sort/grønjordsnedfĂŚlder. presning og wrapning af rundballer â&#x20AC;˘ Udkørsel m/syre tilsĂŚtning â&#x20AC;˘ SortjordsnedfĂŚlder â&#x20AC;˘ Presning af minibig + wrapning â&#x20AC;˘ Presning og wrapning af rundballer

Ă&#x2DC;nsket om fødevarer, der fremmer dyrevelfĂŚrd og er fri for sprøjtegifte, afspejler sig tydeligt i et øget salg af økologi. Nye tal fra Danmarks Statistik viser en kĂŚmpe stigning i salget af økologisk frugt og grønt samt øko-kød.

343 videnskabelige artikler, hvor økologisk frugt eller grønt er blevet sammenlignet med ikke-økologiske, viser desuden, at økologisk frugt og grønt har op til 69 procent højere indhold af vigtige antioxidanter end konventionelt dyrkede grøntsager. Danskerne lagde ogsü mar-

kant flere øko-agurker og salater i indkøbskurven i 2014. Her steg salget med henholdsvis 29 og 26 procent. Salget af økologisk kød steg med samlet 21 procent, mens salget af økologiske grøntsager og frugt samlet steg med 15 procent.

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFĂ&#x2DC;RES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Dan Jørgensen er vÌrt ved konference om svinevelfÌrd

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

De knap 200 deltagere kommer fra hele Europa Fødevareminister Dan Jørgensen har stillet sig i spidsen for at løfte svinevelfĂŚrden â&#x20AC;&#x201C; ogsĂĽ udenfor Danmarks grĂŚnser. Derfor samler han i denne uge internationale eksperter til en stor konference om, hvordan man kan skabe bedre velfĂŚrd for svin. - Jeg har en stor forventning til, at de anerkendte internationale eksperter, NGO´er og beslutningstagere vil komme med konkrete bud pĂĽ, hvordan vi bĂĽde i Danmark og internationalt kan skabe de helt nødvendige velfĂŚrdsforbedringer for svin, siger fødevareminister Dan Jørgensen. Konferencen, â&#x20AC;&#x153;Impro-

Internationale eksperter i dyrevelfÌrd samles 29.-30. april til en international konference i København. 400 forskere, NGO´er samt ministre fra Tyskland, Holland og Sverige deltager, og fødevareminister Dan Jørgensen er vÌrt.

ving pig welfare â&#x20AC;&#x201C; what are the ways forward?â&#x20AC;?, er med knap 200 deltagere fra udlandet blevet et internationalt tilløbsstykke, og alle pladser er revet vĂŚk. - Jeg er glad for, at de tyske, hollandske og svenske ministre vil vĂŚre med til at sĂŚtte det nødvendige politiske fokus pĂĽ udfordringerne med dyrevelfĂŚrden i de europĂŚiske svinestalde. I Danmark indgik vi sidste ĂĽr en stor bred aftale om at løfte dyrevelfĂŚrden markant for danske svin, men det er afgørende, at vi ogsĂĽ internationalt løfter velfĂŚrden. Her vil konferencen spille en vigtig rolle, siger Dan Jørgensen. Onsdag 29. april vil

ministrene fra Tyskland, Holland, Sverige og Danmark blandt andet deltage i en paneldiskussion om svinevelfÌrdens største udfordringer og muligheder for forbedringer. Dan Jørgensen indgik sidste ür en historisk aftale med erhvervet og dyrevelfÌrdsorganisationer med flere, om at forbedre velfÌrden for svin. Aftalen er udmøntet i en handlingsplan med 22 indsatser. Konferencen er Ên af disse indsatser.

Vi er specialister i udstyr til minkfarmen... SPECIAL~BUTIKKEN HIMMERLAND A/S Peder Møller Lauridsen Himmerlandsgade 139 ¡ 9600 Aars ¡ Tlf. 98 62 41 88 ¡ Fax 98 62 44 96 www.sb-himmerland.dk ¡ e-mail: info@sb-himmerland.dk Ă&#x2026;bningstider: mandagâ&#x20AC;&#x201C;fredag 0700â&#x20AC;&#x201C;1600 ¡ Lørdag 0900â&#x20AC;&#x201C;1200

AARS AVIS - nĂĽr det skal vĂŚre lokalt!


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 26

Aars Landboauktion var i uge 17 tilført 8 SDM kælvekvier, 6800-9100, 17 kødkvæg, 3000-11.300, 2 græskøer, 5000-5100, 4 kvier over 12 mdr. malkerace, 2700-4700, 10 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 2600-6400, 20 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 6005700, 8 tyre over 3 mdr. malkerace, 600-3700, 20 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 800-6800, 20 tyre under 3 mdr. malkerace, 300-2700, 3 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1500-2900, 1 foldtyr, 10.400. Omsætning: 464.800,00 kr.

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk Den ny tre-årige aftale om landdistriktsprogrammet kan sikre op til 3.700 arbejdspladser og 3,4 milliarder kroner i ekstra eksport, vurderer Landbrug & Fødevarer.

Når virksomheden skal autoriseres til økologi Som hovedregel skal virksomheder, der producerer, tilbereder, emballerer, mærker, oplagrer, importerer eller forarbejder produkter, som skal markedsføres som økologiske, være autoriseret til økologi. Det skyldes, at økologiske landmænd skal kunne overholde økologikravene til deres produkter og ikke risikere, at deres produkter ikke kan sælges som økologiske. Du skal have økologiautorisation, når det drejer sig om: - Levende eller uforarbejdede landbrugsprodukter - Foder, foderblandinger og fodermidler - Gødning og jordforbedringsmidler - Planteformeringsmateriale, frø og udsæd - Foderstoffer En økologisk bedrift skal også autoriseres som økologisk virksomhed, hvis du ud over egen avl sælger økologiske eller ikke-økologiske produkter. Samme regler gælder for mellemhandlere, som

Tilmelding af dyr til Løgstør Dyrskue lørdag den 13. juni 2015 skal ske senest onsdag den 13. maj - og bestilling af stadeplads til maskinudstilling senest fredag den 22. maj - på www. byfedest.dk. Se også info vedr. Børnedyrskue. Udstillingsudvalget

Vigtig håndsrækning til nyt staldbyggeri

køber og sælger økologiske produkter og foderstoffer. Det gælder, uanset om der er tale om færdigpakkede og færdigmærkede produkter eller produkter i løs vægt. Mellemhandlere skal autoriseres til økologi, hvis de: - Køber, opstalder eller sælger økologiske dyr - Er mellemhandlere af korn og andre afgrøder - Er mellemhandlere af økologiske juletræer og pyntegrønt - Har en maskinstation, der køber og sår økologiske frø. Det er dog ikke et krav, at maskinstationen skal være autoriseret, hvis producenten selv køber frøene, og maskinstationen kun sår dem på den økologiske bedrift. Der er enkelte undtagelser, hvor virksomheder ikke behøver økologiautorisation for at kunne sælge produkter til økologer. Det drejer sig om: - Hvis din virksomhed kun sælger færdigemballerede og færdigmærkede produkter til den endelige forbruger eller bruger. - Hvis din virksomhed kun tørrer eller renser korn eller markfrø, som tilhører en økolog. For at blive autoriseret skal du sende et ansøgningsskema til NaturErhvervstyrelsen.

L&F er godt tilfreds med ny aftale Hos erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er formand Martin Merrild glad for, at regeringen vil afsætte 850 millioner kroner til nye stalde. De 850 millioner kroner er fordelt over tre år fra 2016 og gives som tilskud til landmænd og andre, der vil investere i nye, moderne stalde. Det fremgår af dagens forlig om det såkaldte landdistriktsprogram mellem regeringen, SF og Enhedslisten. - Vi er glade for, at regeringen prioriterer at skabe vækst i det danske samfund. Aftalen er vigtigt for at få investeret i modernisering af staldanlæg i svine- og kvægsektoren, siger Martin Merrild. Som en del af aftalen er der også afsat 225 millioner kroner om året i gennemsnit til vandmiljøområdet. Den del af aftalen er dog ikke så fleksibel, som man gerne havde set hos Landbrug & Fødevarer. - Aftalen er for uambitiøs, når det gælder en målrettet miljøregulering, der kan sikre fødevareerhvervets vækstpotentiale.

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Aftalen lægger op til et fortsat ensidigt fokus på kvælstofindsatsen i stedet for at anvende nye virkemidler, der giver størst mulig miljøeffekt, siger Martin Merrild. Regeringen regner med, at de 850 millioner kroner, som kan søges i tilskud til staldbyggerier, vil udløse investeringer i staldanlæg for i alt 3,3 milliarder kroner. Det vil ifølge regeringen skabe 1.600 nye job i landbruget. Landbrug & Fødevarer vurderer, at en investering på godt tre milliarder kroner i svineproduktion og mælke/kvægproduktion kan sikre op til 3.700 arbejdspladser og øge eksporten fra fødevareklyngen med 3,4 milliarder kroner. - Tilskuddene, er vigtige for at få investeret i modernisering af staldanlæg i svine- og kvægsektoren. Og fordi, aftalen gælder over tre år, giver den landmændene tid og ro til at udbygge staldene, siger Martin Merrild. Aftalen lægger også op til at give den økologiske produktion et løft. I alt er der afsat 855 millioner kroner over tre år til økologi, herunder økologisk arealtilskud, investeringsstøtte til stalde og nye teknologier samt økologisk udvikling. - Vi er tilfredse med, at den økologiske satsning retter sig mod øgede investeringer i nye stalde til kvæg og svin. Det kan forhåbentligt underbygge den positive markedsdrevne udvikling på området, vi ser netop nu, siger Martin Merrild.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 18 Basis 353,74 (353,74). SPF+Myc 358,74 (358,74). SPF 362,74 (362,74). Økologi 921,35 (906,30). UKtillæg 11. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,55 (5,55) kr.

Gudstjenester K = konfirmation Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke V. Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Kirke Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimen. Kgs.Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

Bededag 1. maj

Søndag3. maj

9.00K og 11.00K ingen ingen ingen ingen ingen ingen 10.00 K 9.30 11.00 ingen inen 10.30 ingen ingen 11.00 ingen 9.30 ingen 11.00 9.30 ingen ingen 10.00 K ingen ingen ingen 10.30 ingen ingen 9.00 9.00 10.30 ingen ingen 10.00 K ingen ingen 10.00 K ingen ingen 9.00 10.30 ingen 9.00 10.15 ingen 10.30 9.00 K og 11.00 K

10.00 10.00 ingen 11.00 9.30 ingen 10.00 K ingen 9.30 ingen 9.00 ingen 9.30K og 11.00K 11.00 ingen 11.00 K 9.30 K ingen ingen 9.30 K ingen ingen ingen ingen ingen 10.00 10.00 10.30 10.30 K ingen 9.00 K ingen 10.00 K ingen ingen 9.00 ingen ingen ingen 10.00 K ingen ingen 9.30 11.00 ingen 10.00 K 10.00 K ingen 10.00


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 27

Vismænd:

Derfor foreslår vi kvælstof-kvoter

De miljøøkonomiske vismænd med Hans Jørgen Whitta-Jacobsen i spidsen (Det Økonomiske Råd) forklarer i følgende debatindlæg deres opbakning til kvælstof-kvoter Der er behov for at mindske udledningen af kvælstof til vandmiljøet, hvis vi skal leve op til vandrammedirektivets krav om god økologisk tilstand. I den seneste vismandsrapport har vi anbefalet, at landbrugets udledning af kvælstof fremover reguleres ved en kombination af omsættelige kvoter og en kvælstofafgift. Der er i debatindlæg og artikler i bl.a. Altinget fremført kritik af vores anbefaling. Derfor begrunder vi her indholdet i vores forslag. EU-s vandrammedirektiv sætter et fælles mål om god økologisk tilstand i vandmiljøet for alle EUlande. Danmark har et relativt følsomt vandmiljø. Samtidig er der intensiv dyrkning af jorden i Danmark, hvilket giver en høj samlet udledning af kvælstof til vandmiljøet. Det betyder, at det er forholdsvis dyrt for Danmark og dansk landbrug at leve op til vandrammedirektivet. Netop derfor er det særlig vigtigt, at reguleringen udformes på en måde, så omkostningerne ved at mindske udledningen ikke bliver større end højst nødvendigt. Der er meget store geografiske forskelle på, hvor meget af det overskydende kvælstof på markerne som ender i vandmiljøet. Hvis man vil lave en omkostningseffektiv regulering, er det derfor vigtigt at målrette reguleringen, så man især mindsker kvælstofoverskuddet på de marker, hvor meget af kvælstoffet ender i vandmiljøet. Det sker ikke i dag. I den nuværende regulering begrænser man især kvælstofudledningen gennem et normsystem, som pålægger alle landmænd at gøde en bestemt procentandel under det driftsøkonomisk optimale. Disse normer er ikke hensigtsmæssige i forhold til at mindske udledningen så billigt som muligt. Vælger en landmand at dyrke en afgrøde, hvor der skal bruges meget kvælstof, får han med normreguleringen lov til at bruge mere kvælstof end en landmand, som vælger en afgrøde, der ikke behøver så meget kvælstof. Normerne afhænger således ikke af, hvor meget overskydende kvælstof der

er ved forskellige afgrøder, eller om det eksempelvis er 20 procent eller 80 procent af det overskydende kvælstof på pågældende mark, som udledes til vandmiljøet. Det er ikke hensigtsmæssigt og gør det i sidste ende dyrere at reducere udledningen af kvælstof. En generel afgift på kvælstof vil være bedre til at mindske den samlede brug af kvælstof end de nuværende kvælstofnormer, men en generel afgift kan ikke stå alene. Der er behov for at supplere med et mere målrettet virkemiddel, der tager højde for de store geografiske forskelle i miljøpåvirkningen ved at bruge kvælstof på forskellige marker. Vi foreslår derfor, at der indføres et system med omsættelige kvoter for udledningen af kvælstof til vandmiljøet. Det er i praksis ikke muligt direkte at måle de forskellige bedrifters faktiske udledning af kvælstof til vandmiljøet. Kvoterne skal derfor baseres på den beregnede udledning ved dyrkning af markerne. Det vil sige, at det skal baseres på viden om kvælstofoverskuddet ved forskellige afgrøder og opgørelser af, hvor meget af kvælstofoverskuddet på de forskellige marker som i sidste ende havner i vandmiljøet. Det foreslåede system indebærer, at den enkelte landmand skal aflevere et antal kvoter, som afhænger af kvælstoftilbageholdelsen på hans marker (retentionen) og kvælstofoverskuddet i hans afgrøder (ved almindelig forretningsmæssig tilførsel af gødning). Systemet lægger ikke derudover restriktioner på landmandens gødskning. Men der skal være et loft over det samlede antal kvoter for hvert vandopland. Antallet af kvoter fastsættes således, at det må forventes, at vandmiljøet opnår en god tilstand, sådan som det er fastsat i vandrammedirektivet. Kvoterne kan enten blive solgt af staten eller blive uddelt gratis efter en fordelingsnøgle. Uddeles kvoterne, må en landmand, som ønsker flere kvoter, købe disse på kvotemarkedet. Det vil være tilfældet, hvis landmanden ønsker at dyrke afgrøder med højt kvælstofoverskud.

Sælgerne på kvotemarkedet er landmænd, som har kvoter i overskud, for eksempel fordi de vælger at undlade dyrkning på marker, hvor der er en høj udledning til vandmiljøet. Således vil der opstå en pris på kvoterne, selv når de i første omgang uddeles gratis. Sådanne omsættelige udledningskvoter gør det dyrere at dyrke afgrøder med stort kvælstofoverskud, og især på marker, hvor meget af kvælstoffet ender i vandmiljøet. Dette giver en tilskyndelse til en geografisk omfordeling af afgrøderne, så dyrkning af afgrøder med stort overskud af kvælstof foregår på marker, hvor der kun er en lille belastning af vandmiljøet. De nuværende kvælstofnormer giver ikke en sådan tilskyndelse. Et sådant kvotesystem forudsætter dog viden om, hvad der dyrkes på de enkelte marker. Det er imidlertid relativt nemt at observere. I forlængelse af vores forslag er der givet udtryk for, at de omsættelige kvoter for beregnet udledning er administrativt vanskelige at håndtere. De nuværende og uhensigtsmæssige kvælstofnormer med dertilhørende detaljerede gødningsregnskaber er imidlertid også administrativt krævende og er også baseret på viden om de enkelte landmænds valg af afgrøder. Hvis det administrativt vurderes som for vanskeligt at indføre omsættelige kvoter, kan man alternativt indføre afgifter på beregnet udledning af kvælstof, hvor størrelsen af afgiften skal variere mellem de forskellige vandoplande. Det er også blevet fremført, at en fjernelse af de nuværende kvælstofnormer kan være i strid med EU-s nitratdirektiv, fordi der angiveligt skal være en regulering af, at landmændene ikke bruger mere kvælstof end det, der er driftsøkonomisk optimalt. Det system, vi foreslår, må i givet fald suppleres med en sådan bestemmelse. Det har tidligere været foreslået, at man kunne differentiere de nuværende kvælstofnormer, så de fremover kommer til at tage højde for, hvor meget af det overskydende kvælstof som ender i vandmiljøet. En sådan

differentiering af de nuværende kvælstofnormer vil imidlertid indebære, at der vil opstå gevinster ved at omgå reguleringen, hvilket vil være vanskeligt at kontrollere. Beregninger tyder også på, at differentierede kvælstofnormer er en dyr måde at mindske udledningen af kvælstof på. Derfor fraråder vi, at den fremtidige regulering bliver baseret på en differentiering af de nuværende kvælstofnormer. Nogle vil måske læse vores forslag, som om vi er ude efter landbruget, men det er vi ikke. Snarere tværtimod. Vores ærinde er at foreslå en regulering, som gør det så billigt som muligt at leve op til vandrammedirektivets mål. Her er det helt centralt, at man især mindsker kvælstofoverskuddet på de mest miljøfølsomme marker. Om det er landmændene eller det danske samfund som helhed, som i sidste ende skal bære omkostningerne ved at leve op til vandrammedirektivet, er et politisk spørgsmål. Tilbageførsel af provenuet fra kvælstofafgiften og gratis uddeling af de omsættelige udledningskvoter til landmændene vil kunne mindske omkostningerne for landbruget. Disse kompensationsforanstaltninger kan udformes, så de især tilgodeser de landmænd, der har de mest miljøfølsomme jorde. Hvordan man end vender og drejer det, så er det både i samfundet og i landbrugserhvervets interesse, at de forbedringer af tilstanden i vandmiljøet, som Danmark under alle omstændigheder skal levere, opnås ved så lave omkostninger som muligt. Det er baggrunden for vores forslag. En generel afgift på kvælstof vil være bedre til at mindske den samlede brug af kvælstof end de nuværende kvælstofnormer, men en generel afgift kan ikke stå alene. De nuværende normer er ikke nok, hvis Danmark skal leve op til EU-s vandrammedirektiv

Billedet her er fra 26. august sidste år. Græsset var etableret i forsommeren 2014. Skulle det vurderes efter de nye regler, havde det kun 14 dage til at fremstå veletableret ved en kontrol.

Landmænd risikerer tab af støtte Hvis græsudlægget i majs skal tælle med som miljøfokusområde (MFO), så skal det være veletableret allerede ved kontrollen i september og oktober. Det får fagchef for Grovfoder ved LandboNord, Brian B. Søndergaard, til at minde om, at det kan kræve en ændring af strategi, hvis man ikke vil gå glip af støtten. - Jeg frygter, at græsset ikke vil være veletableret, hvis man gør, som man plejer. Normalt er taktikken at etablere græsset forholdsvis sent, så det påvirker majsudbyttet mindst muligt, men eftersom NaturErhvervstyrelsens kontrol af MFO ligger i september/ oktober, så er man nødt til at være tidligere ude, siger Brian B. Søndergaard. I den forbindelse opfordrer Brian B. Søndergaard til, at man grundigt overvejer sin strategi både på majs og græs. - Umiddelbart skal en strategi omfatte valg af græsfrø – hvilke sorter har du gode erfaringer med. Og når det kommer til græs i majs, så er det vigtigt at

Grøndalsgaard Testrup v/ Aalestrup tilbyder:

AT SPREDE MØG, PLOVE, HARVE, OG SÅ + ANDET MARKARBEJDE Kontakt JAN Tlf. 20 84 91 58 / 98 64 91 58

overveje sin såmetode. I nogle tilfælde kan det være en fordel at ændre praksis fra at blæse frøene ud til at så dem med en radrenser, hvor vi forholdsvis let kan øge fremspiringsprocenten til det dobbelte, siger Brian B. Søndergaard. Hvis man allerede nu kan se, at det bliver svært at opfylde kravene, så opfordrer Brian B. Søndergaard til, at man ændrer i sin EU-ansøgning. - Det kan være, at man bliver nødt til at overveje at pløje nogle græsmarker op og etablere nyt græsudlæg nu, og så ændre det i sin EU-ansøgning. Dette kan gøres frem til og med 11. maj, siger Brian B. Søndergaard.

KØB OG SALG Godt byghalm sælges Gummigedsarbejde udføres Tlf. 22 20 39 03

SE HER

nspæle Kvalitets heg

.dk www.esc-pæle Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 28

Er du klar til sommeren

1

GASKUGLEGRILL ASCONA 570MX

WOKBRÆNDER Foker Wok leveres incl. regulator og slange men eksklusiv pande. Foker Wok er kun godkendt til udendørs brug.

Den praktiske gaskuglegrill til ethvert haveselskab, i klassisk design, udstyret med to uafhængige ringbrændere. Det gør det muligt at grillstege selv ved lave temperaturer. Det robuste stel lader sig nemt manøvrere på enhver overflade.

Foker Wok har en ekstrem høj varmeydelse på 9,2 kW. Ved for lav effekt/varme bliver grønsager og kød ikke lynstegt men i stedet kogt.

GO’ PRIS

4.29750

NAPOLEON GASGRILL T410SBPK 3 rustfri brændere 12 kW. 1 sidebrænder 2,4 kW - Ø 20 cm. Begge sideborde kan slås ned. Låg sort emalje. Støbte grillriste emaljeret 59x43 cm. Mål: 128x56x114 cm. Vægt: 40,8 kg. Incl. reg. + slange.

GO’ PRIS

798,-

?

GO’ PRIS

3.99750

GASVARMEOVN + ELVARME/BLÆSER 3 infrarøde kakler – max. 4,2 kW. Iltsikring. 4 kørehjul. El-blæser 220V-240V. 1800 W. Inkl. regulator/slange.

GO’ PRIS

750,-

FLAMEHEATER TERRASSEVARMER

2.995,-

FROSTY DRIVHUSVARMERE Frosty drivhusvarmere er velegnet til at holde dit drivhus frostfrit i vintermånederne, da de har en effektiv termostatstyring af varmen. Samtidig kan de anvendes i forbindelse med forspiring om foråret. Termostatstyring fra 0-25oC.

2.398,-

GO’ PRIS

54850

Kangye gasgrill KYQ-8240 med rustfrit låg dobbelt, frontpanel samt sideborde. Underdel i sort. 4 rustfrie brændere, Emaljerede riste, brødrist i emalje, elektronisk tænding. 4 kraftige kørehjul.

GO’ PRIS

GO’ PRIS

Hurtig bruning ved høj varme til korttidsstegt kød, fisk eller grøntsager osv.

Har De husket Deres Kosangas?

KANGYE RUSTFRI GASGRILL MED 4 BRÆNDERE

Flot model i rustfri stål. Varmeeffekt: 9,3 kW. Højde: 208 cm. Incl. hjulsæt.

Model 2500

STØBEJERNSPLADE DIAMETER: 39 CM

Model 4500

GO’ PRIS

2.998,-

GO’ PRIS

2.99750

GASVANDVARMER GENNEMSTRØMNING 5 liter/min.

GO’ PRIS

2.995,-

10 liter/min.

GO’ PRIS

3.795,-

FLAD RIST Til Foker wokbrænder.

GO’ PRIS

195,-

PIZZA/BRØD BAGESTEN

GO’ PRIS

SPECIAL~BUTIKKEN HIMMERLAND A/S Peder Møller Lauridsen Himmerlandsgade 139 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 41 88 · Fax 98 62 44 96 www.sb-himmerland.dk · e-mail: info@sb-himmerland.dk Åbningstider: mandag–fredag 0700–1600 · Lørdag 0900–1200 Tilbuddene er gældende til 4. juli 2015. Der tages forbehold for udsolgte varer og trykfejl.

59875

Profile for Aars Avis

Ars 20150429  

Ars 20150429  

Profile for ugeavis
Advertisement