Page 1

Til samtlige husstande

89.årgang årgang- -Nr. Nr.53 1 88.

ONSDAG 31. december 2014

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Praktikcenteret i Aars bedst i test ■ AARS: Som opfølgning på etableringen af Praktikcentre på Erhvervsskolerne i Danmark i efteråret 2013, er alle landets 49 praktikcentre blevet evalueret af Danmarks evalueringsinstitut. Udover faktuelle resultater og måltal, så indebar evalueringen et besøg med rundvisning i praktikværkstederne og uafhængige interview med elever, skolepraktikinstruktører og praktikcenterledelse. Resultatet af evaluerin-

Praktikcentret i Aars fik højst mulige score af Danmarks Evalueringsinstitut.

gen er blevet behandlet på Praktikcenterudvalgets møde i december, og her var der grund til begejstring. Praktikcenter Aars fik højest mulige score, med særlig vægt på at praktikcenteret formår at udnytte den tætte sammenhæng med den øvrige skole, og samtidig fastholde praktikcenteret som en adskilt enhed. Formanden for praktikcenterudvalget Jens Andersen, Serritslev Maskinforretning udtaler: - Vi stolte over evalueringen, og vi i udvalget vil gerne dele roserne med vores engagerede skolepraktikinstruktører. Praktikcenterleder Asger Andersen påpeger afslutningsvist, at: - Vi hviler ikke på laurbærene, vores skolepraktikinstruktører har netop afsluttet seks dages kursus, som gerne skulle klæde os yderligere på til fremtidens udfordringer.

Aars Boligforening vil i den kommende tid undersøge, om foreningens 32 afdelinger skal tilpasses klimaforandringerne.

Aars forebygger vandskader Boligforeningen vil imødegå ekstreme regn- og klimaskader ■ VESTHIMMERLAND: Det er for sent at gribe ind, når der står blank vand i stuen. Derfor tager Aars Boligforening nu et epokegørende initiativ for at imødegå følgerne af ekstrem regn og andre klimabetingede skader på sine 32 afdelinger i Vesthimmerland. Aars Boligforenings formand Niels Krogh Madsen vil inden længe se foreningens bygninger efter i sømmene. - Første skridt består i, at jeg besigtiger de enkelte afdelinger, forklarer formanden. Her registreres, hvordan grunden er beliggende

i forhold til det omgivende terræn og hvilke naturlige fald, der er på terrænet mod bebyggelsen. Hertil kommer spørgsmålet om, hvor overfladevandet naturligt kan afledes til lavere liggende områder.

Der er et behov Formanden udarbejder en kort beskrivelse, som opsummerer status for afdelingernes oversvømmelsesrisiko. Nogle steder er der behov for forebyggende foranstaltninger. Det skal der så ses nærmere på efterfølgende, eventuelt sammen med boligforeningens og kommunens teknikere, så der kan udarbejdes en

renault.dk

NÆSTE DESTINATION:

NYTÅRSKUR HOS RENAULT 3.-4. JANUAR FIND GODE TILBUD PÅ NAVI STYLE MODELLER MED NAVIGATION

helhedsplan, som sikringen investeringer i for eksempel en afløbsledning kan hinkan udføres efter. Det store spørgsmål er, dre oversvømmelse af vore hvor store vandmængder, lejeres boliger, siger Niels der kan bortledes. Det dre- Krogh Madsen. jer sig ikke kun om nedbør Aars Boligforenings foreller grundvand, men også retningsfører, Jens Damgaom store mængder overfla- ard, er godt tilfreds med det devand fra tøbrud. nye initiativ. Niels Krogh Madsen - Klimaændringerne er en trækker på sin erfaring fra kendsgerning, og vi kan lige mange års virke som arki- så godt indstille os på, at tekt og taksator for Him- den ekstreme regn også vil merland og Concordia dukke op de kommende år. Erfaringsmæssigt er det Forsikring, når risikoen for oversvømmelser belastende Vi skal havekortlægtømt etsærdeles af vores lokaler,for ges. vore lejere, hvis deres lejligså vi kan få lagt nyt gulv på. - Efter mit foreløbige skøn heder oversvømmes. Derfor er der behov for at se nær- gælder det om at forebygge mere på fem-seks af vore skaderne fremfor at sidde delinger. Der er tale om lo- med hænderne i skødet, sikaliteter, hvor selv mindre ger Jens Damgaard.

ONSDAG-TORSDAGFREDAG OG LØRDAG`S

TILBUD

TA`4 OG

UDSALG

BETAL FOR 1 ´'(1'<5(67(µ 3c8'9$/*7(9$5(5N

- 50% TØJEKSPERTE

OS H STRIK - SKJORTER - JEANS - T-SHIRT

Onsdag d. 9/11

ALLE  JEANS

-25%

Torsdag d. 10/11

RENAULT CAPTUR FÅS FRA 159.900 KR.

RENAULT CAPTUR NAVI STYLE FRA 176.900 KR. RENAULT CLIO FÅS FRA 114.900 KR.

NY RENAULT TWINGO 5D FÅS FRA 89.900 KR. ELLER O KR. I UDBETALING OG 1.295 KR./MD.*

RENAULT CLIO NAVI STYLE FRA 134.900 KR.

NY RENAULT TWINGO 5D NAVI STYLE1 FRA 102.400 KR.

KOM FORBI TIL EN PRØVETUR OG FÅ EN GRATIS MOBIL OPLADER** Bilmarkedet kan opleves som lidt af en jungle, men for at fejre nytåret tilbyder vi hos Renault lige nu en oplagt genvej til en god handel. Tillad os at præsentere vores Navi Style-modeller med navigation og fornemme udstyrspakker som f.eks. på Clio med aircondition, Bluetooth®, læderrat, tågelygter og meget mere. Clio og Captur kommer med det elegante MEDIA NAV-system med 7" touchskærm. 1Twingo fås med det smarte R & GO-system, som giver dig navigation og multimedia-styring direkte på din smartphone med R & GO app’en. Renault Navi Style er værd at navigere efter. Skyd genvej gennem junglen af biltilbud – Vi ses til en prøvetur.

DRIVE THE CHANGE

PÅ-25% ALT

BJØRN BORG 

PÅ NORMAL PRISEN.

Fredag d.RESTEN 11/11 GÆLDER AF UGEN

-25%

DOG IKKE PÅ UNDERTØJ & STRØMPER JBS

 Find os på UNDERTØJ Tøjeksper te

n Holst

Find masse r super gode tilbud på : w w w.tøjeks perten-holst .dk

Holst

Tø j e k s p e r t e n B M Aars Tolstrup Byvej 1 • 9600 Aars • tlf: 7211 6101

– TWINGO ENERGIKLASSE Ejner A+: Brændstoføkonomi 23,8 km/l, CO2-udledning 95 g/km. *forFinansiering via Renault (Santander Consumer Hessel A/S er autoriseret forhandler og serviceværksted Mercedes-Benz, Chrysler,Finance Jeep, Dodge, smart og Renault Bank) af Renault Twingo Authentique inklusiv leveringsomkostninger 83.680 kr. Månedlig ydelse 1.295 kr. Udbetaling 0 kr. Løbetid 96 måneder. Nominel variabel rente 6,95%. Debitor rente 7,18%. ÅOP 11,1%. Samlede kreditomkostninger 40.546 kr. Lånebeløb 92.535 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 124.226 kr. CLIO ENERGIKLASSE A++-A: Brændstoføkonomi 18,2 -32,3 km/l, CO2-udledning 82-127 g/km. CAPTUR ENERGIKLASSE A+-A: Brændstoføkonomi 18,5-27,8 km/l, CO2-udledning 95-125 g/km. Tilbuddene kan ikke kombineres med andre tilbud på samme model, og gælder så længe lager haves. Bilerne er vist med ekstraudstyr. Finansieringstilbud gælder privatpersoner og forudsætter kreditgodkendelse. Forbehold for pris- og renteændringer. Priser ekskl. levering.**Så længe lager haves. Mobil oplader værdi ca 120 kr.

www.toejeksperten.dk

Himmerlandsgade 89 • 9600 Aars Tlf.: 98 62 10 77


2 Ugens navne

Aars Avis Ugens portræt

Aars Avis

Livsnyder vil gerne gøre noget for Aars

- egnens lokalavis siden 1927

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

- Vi sikrer stabilitet for både kunder og medarbejdere, siger Per Sønderup, ordførende direktør i Jutlander Bank.

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

FARSø BEGRAVELSESFORRETnInG Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet

Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69 Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

31. DECEMBER 2014

Kim Egeberg Johansen, Aars, bliver leder af Karensmindeskolen i Støvring.

Jutlander Bank Aars-leder i ind i Randers i nyt skolejob AARS: Jutlander Bank, med hovedsæde i Aars, har købt to afdelinger af Østjydsk Bank. Den ene er afdelingen på Østervold i Randers, hvor Jutlander Bank ikke tidligere har været til stede. Den anden er Gjerlev, hvor Jutlander Bank i forvejen har en afdeling. - Det er glædeligt, at vi med overtagelsen sikrer stabilitet for både kunder og medarbejdere i de to afdelinger, understreger Per Sønderup, der er ordførende direktør i Jutlander Bank. Med overtagelsen af de to afdelinger får de i forvejen godt 400 medarbejdere i Jutlander Bank 20 nye kolleger. Overtagelsen tilfører Jutlander Bank cirka 7000 kunder.

AARS: Karensmindeskolen i Støvring har ansat en ny skoleleder, valget er faldet på Kim Egeberg Johansen, Aars, der kommer fra en tilsvarende stilling i Randers Kommune. Kim Egeberg Johansen er oprindelig uddannet revisor, men efter nogle år i revisorfaget valgte han at uddanne sig til lærer. Kim Egeberg Johansen arbejdede herefter som lærer indtil han i 2007 valgte at gå ledelsesvejen – og nu forlader han så en stilling som skoleleder på Vestervangsskolen i Randers. Kim Egeberg Johansen, er 47 år og gift med Lene, han bor i Aars og har fem børn i alderen 13 til 21 år. Han begynder i sin ny stilling 1. februar.

Ledningsmester i Aars på pension AARS: Når ledningsmester Karsten Christensen 1. februar næste år går på pension, sætter han med over 42 års ansættelse anciennitetsrekord hos Aars Fjernvarme. Tilmed har ledningsmesteren ikke været arbejdsløs en eneste dag, siden han som 16-årig kom i lære som rørsmed hos Nyrupsmeden, Holger Sørensen. Siden Karsten Christensens ansættelse som assistent 1. november 1972 har Aars Fjernvarme udviklet sig voldsomt. I år 2000 afløste Karsten Christensen Niels Sørensen som ledningsmester. Det betød, at det administrative arbejde kom til at fylde meget. Aars Fjernvarme holder afskedsreception for ledningsmestreren 9. januar 2015. Som ny ledningsmester har fjernvarmen ansat Henrik Andersen, Hornum. Karsten Christensen, som fylder 65 i januar, glæder sig til at få mere tid sammen med hustruen Conny til at spille golf, rejse passe hus, have og de fem børSmå rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Karsten Christensen har de senere år haft stadig mere administrativt arbejdee. Her ses han på sit kontor på Aars Fjernvarme.

nebørn. Conny og Carsten Christensen har en sønnen Henrik, som bor i Sæby, og datteren Susamme, der bor i Helsingør. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Selv om Bent Fog Svendsen, Solvænget 18, Aars, ikke stammer fra Himmerland, så føler han sig som en ”ægte Mr. Himmerland”. Men det er lige så meget de mere end 35 års ansættelse i Sparekassen Himmerland, som det geografiske, der ligger til grund for betegnelsen. Her var han først marketingchef og blev senere HR chef i takt med at pengeinstituttet voksede for til sidst at blive til Jutlander Bank. 1. januar begynder på mange måder et nyt liv for Bent Fog Svendsen. Han har selv valgt at gå på efterløn i en alder af 61 (om få dage 62 år). Efter mere end 35 år i Sparekassen Himmerland/Jutlander Bank A/S har han valgt at fratræde for, som han selv siger, at ”tiltræde” en fuldtidsstilling som livsnyder. Der er dog ingen tvivl om, at Bent Fog Svendsen på trods af travlhed og engament har nydt livet indtil nu, og derfor ikke vil få svært ved at fortsætte i sporet. Bent Fog Svendsen er fra Esbjerg, hvor han uddannede sig på Esbjerg Handelsskole. Han blev ansat i Bikuben, men søgte snart nye udfordringer. Som 26-årig kom han til Aars, hvor han blev ansat i Sparekassen Himmerland som marketingchef. Det gjorde ham til et kendt ansigt overalt i pengeinstituttets virkeområde - og han var populær og altid ”helt nede på jorden”. Dertil kommer, at man altid har kunnet regne med Bent Fog Svendsen. Han svigtede ikke og havde en fornuftig tilgang til opgaverne. Han klarede jobbet så godt, at han i 2002 fik hæftet endnu en cheftitel på - marketing- og personalechef. I 2005 blev Bent Fog Svendsen udnævnt til administrationschef og leder af afdelingen for forretningsservice. Den titel er, i forbindelse med fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro til Jutlander Bank, ændret til HR chef. På den måde har Bent Fog Svendsen arbejdet sig mere og mere fra det udadvendte til de mere interne linjer i pengeinstituttet. Han har haft nogle fantastisk spændende arbejds-

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Bent Fog Svendsen - på efterløn efter 35 år på job i Aars.

årår med kolossal udvikling, kulminerende med fusionen. Men selv om det på det seneste har været arbejde på de interne linjer, så har Bent Fog Svendsen aldrig selv været indadvendt. Den altid glade og positive chef trives godt både internt og som udadvent medarbejder. Et blik på hans mange aktiviteter gennem årene giver et klart billede af en energisk og meget udadvendt person. Bent Fog Svendsen har gennem årene været særdeles aktiv i flere foreninger, blandt andet Aars Idrætsklub, Kimbrerfestkomiteen, Kimbrerfestløbet og Aars Handelsstandsforening. Det arbejde var også en hobby. I nogle år var han formand for Kimbrerfesten i Aars. På det sportslige plan er det blevet til utallige timer med fodbold og håndbold. Han løber også ind i mellem, blandt andet som deltager i Kimbrerfestløbet, som han selv har stået i spidsen for arrangementet af i flere år og efter sigende var initiativtager til. Cyklen bliver ofte taget frem, og Bent Fog Svendsen deltager gerne i et motionsløb ind i mellem. Den fremtidige titel som livsnyder bliver helt sikkert ikke bare hjemme i sofaen. Bent Fog Svendsen skal nok finde steder, hvor han med lyst og iver kan hjælpe og komme med gode ideer. Han vil som hidtil altid gerne gøre noget for Aars.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

31. DECEMBER 2014

Debat om kulturarv i Vesthimmerland

AARS: Vesthimmerlands Museum i Aars har inviteret aktører på kultur- og turismeområdet fra hele Vesthimmerland til et debatmøde om formidling og synliggørelse af de mange seværdigheder, fortællinger og kulturarvsværdier, der findes i Vesthimmerland.

Formålet er at se på potentialerne og drøfte muligheder for at give kulturarvsformidlingen et fælles løft. Debatmødet afholdes på Vesthimmerlands Museum tirsdag, 6. januar. Alle interesserede kan tilmelde sig mødet.

SIDE 3

Hjertelig tak

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Kirsten Rasmussen

for venlig deltagelse ved vores elskede far

Arne Møllers bisættelse.

Tak for hilsner, støtte, blomster og bidrag til Lungeforeningen.

I anledning af vores k ron diamantbr yllup vil vi gerne se familie, venner og bekendte til middag den 5. februar 2015, kl. 12:30 på Cimberkroen.

På familiens vegne

Anette, Peter og Bo

Indbydelse

200 til afslutning i Aars AARS: Aars Gymnastikforening har holdt juleafslutning, hvor foreningens yngste gymnaster var inviteret sammen med deres forældre og søskende. Springsalen i Idrætscenter Østermarken dannede rammen, og her mødte 200 børn op med forældre og bedsteforældre, så der var god trængsel til dansen om det store juletræ. Traditionen tro kom julemanden og nissemor kø-

rende i kane trukket af en række nisser. De kom, da de kunne høre børnene skråle højt med på “Nu er det jul igen”. Julemandens gavesække var fyldt med slikposer, som børnene straks undersøgte nærmere. Dagens musikere spillede op til dans, hvor børn såvel som voksne deltog i de gamle kendte sanglege og ikke mindst stopdans, som var meget populært.

Svømning ✂

✂ V I

Advokatvagt i Aars

Mandag den 5. januar kl. 14.00

Attraktiv museumsjul gav besøgsrekord AARS: Vesthimmerlands Museum kan glæde sig over, at dette års museumsaktiviteter i julemåneden har givet rekordbesøg. I alt 1285 skolebørn har deltaget i undervisningsafdelingens juleaktiviteter, der er blevet gennemført i løbet af de seneste uger. Nissejagt og Esbjergevangeliet stod på programmet, og undervisningstilbuddene har henvendt sig til elever fra børnehaveklasseniveau til udskoling. De mange skolebørn del-

tog i undervisningsforløb på museet, hvor museumsunderviser Kim Callesen, godt hjulpet af Birthe Gindrup, Sonja Markussen og Gitte Straagaard, kunne præsentere en julepyntet museumsudstilling, der frem til Helligtrekonger er i nissernes hånd. Vesthimmerlands Museum har i flere år arbejdet på at gøre museet mere interessant for de unge, særligt op til jul. I 2008 blev der for første gang tilbud nissejagt på museet. Det har nu udviklet sig, og besøgstallet følger med.

TAK

for venlig deltagelse ved Kenneth Kjemtrups begravelse. Særlig tak til læge Aakvist for hjælp og støtte. Familien

N D R E R

■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigtF ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansæt-T telse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning E ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser R ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ E Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ F ST Skøder, fast ejendom m.m. Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

Nisserne havde heldigvis efterladt sig spor mange steder på Vesthimmerlands Museum, derfor var det sjovt at komme på nissejagt på museet i december.

NV D I R EV RA

Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: E

på Hotel Farsø. Skriften Calibri skal anvendes til teksten i annoncerne Emne: »Litauen som jeg oplever det« med udgangspunkt i bonnesønnen Valancius, som var en slags Litauens Grundtvig v/cand. mag. i medievidenskab og historie Gunnar Madsen, Ringkøbing. Kaffe og foredrag 85 kr. Generalforsamling mandag den 2. februar 2015 iflg. vedtægterne.

Indvielse af sognegården i Vester Hornum Søndag den 4. januar

inviteres alle borgere i området til at være med til at skabe en festlig indvielse af sognegården. Indvielsen begynder i Vester Hornum kirke kl. 10.30 med vor biskop Henrik Stubkjær på prædikestolen og fortsætter derefter i sognegården. Efter snoreklipningen serveres en let anretning med efterfølgende kaffe og kage. Med venlig hilsen

Menighedsrådene for Flejsborg/Gatten og Hyllebjerg/Vester Hornum

98 62 17 11

Tilmelding senest 18. januar 2015 på: Tlf. 98 62 18 12, Niels STJERNEOPTOG Larsen HELLIG TRE KONGERS FEJRING Tlf. 28 OG 26 35 08, Inger Brøner. SØNDAG D. 04 JANUAR 2015 KL. 15.00 - ca. 16.30 Ingen morgenhilsen.

begynder igen mandag den 5. januar 2015 kl. 21.00-22.00. Alle m/k er velkomne. Mød op i Aars Svømmehal. V Nordjysk Familieudvalg A

...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset

Ellen Magrethe og Niels Larsen

I anledning af min 70 års fødselsdag holder vi åbent hus i Part2galleri, Søndergade 26, onsdag, den 31. december kl. 10.00-13.00. Med venlig hilsen Peer Poulsen Julemanden og nissemor ankom i kanen og delte slik ud til gymnastikafslutningen.

Al opmærksomhed

INDBYDELSE

❤❤

TE J R E S RT NJ EE NR

STJERNEOPTOG STJERNEOPTOG STJERNEOPTOG STJERNEOPTOG OG HELLIG TRE KONGERS FEJRING OGOG HELLIG TRE KONGERS FEJRING HELLIG TRE KONGERS FEJRING OG HELLIG TRE KONGERS FEJRING SØNDAG D. 04 JANUAR 2015 KL. 15.00 - ca. 16.30 SØNDAG D. 04 JANUAR 2015 KL. 15.00 ca. 16.30 SØNDAG SØNDAGD. D.04 04JANUAR JANUAR2015 2015KL. KL.15.00 15.00---ca. ca.16.30 16.30

V V IV II V VV A AA N NN D DD R RR De tre zarathustriske præster fra Persien. Øverst aner man deres navne: Balthasar, Melchior og Kaspar. E Mosaik fra det 6. århundrede. Basilikaen Sant' Apollinare Nuovo i Ravenna. EE R RR E De tre zarathustriske præster fra Persien. Øverst aner man deres navne: Balthasar, Melchior og Kaspar. PROGRAM : Nuovo Mosaik præster fra det 6.fra århundrede. Basilikaen Sant' Apollinare i Ravenna. EE De Persien. aner deres navne: Melchior Detre trezarathustriske zarathustriske præster fra Persien.Øverst Øverst anerman man deres navne:Balthasar, Balthasar, Melchiorog ogKaspar. Kaspar. F Mosaik fra det 6.6.århundrede. Basilikaen Sant' Apollinare Nuovo Mosaik fra det århundrede. Basilikaen Sant' Apollinare Nuovoi iRavenna. Ravenna. 15.00 : Vesthimmerlands Museum. De tre zarathustriske præster fra Persien. Øverst aner man deres navne: Balthasar, Melchior og Kaspar. F F T Mosaik fra det 6. århundrede. Basilikaen Sant' Apollinare Nuovo i Ravenna. Broder Berg fortæller om Hellig Tre Kongers traditioner. TT PROGRAM : E ”Fester og fællesskaber”. PROGRAM PROGRAM:: E E 15.00 : Vesthimmerlands Museum. R PROGRAM : ::Broder Vesthimmerlands Museum. 15.00 Vesthimmerlands Museum. RR15.45 :15.00 Berg om Hellig TreMuseum Kongers traditioner. Stjerneoptog frafortæller Vesthimmerlands til Aars kirke. Broder fortæller om Tre Broder Berg fortæller omHellig Hellig TreKongers Kongers traditioner. og fællesskaber”. Vi går”Fester efter Berg en lysende stjerne, bærer fakler traditioner. og synger den

: Vesthimmerlands Museum. ”Fester ”Festerog ogfællesskaber”. fællesskaber”. S 15.00uforkortede afom ”Dejlig den Himmelblå”. Broder Bergudgave fortæller Helliger Tre Kongers traditioner. SS 15.45 : Stjerneoptog fra Vesthimmerlands Museum til Aars kirke. T ”Fester og efter fællesskaber”. ::Vi Stjerneoptog Vesthimmerlands Museum 15.45 Stjerneoptog fra Vesthimmerlands Museum tilAars Aarskirke. kirke. går enfra lysende stjerne, bærer fakler til og synger den TT 16.00 :15.45 Vi efter lysende bærer fakler og Vi tænder kongers lyset i Aars kirke ved den J Vigår gårHellig efteren entre lysende stjerne, bærer fakler ogsynger synger den uforkortede udgave af stjerne, ”Dejlig er den Himmelblå”. JJ 15.45Sara uforkortede udgave af : Stjerneoptog fra Vesthimmerlands Museum til Aars kirke. uforkortede udgave af”Dejlig ”Dejliger erden denHimmelblå”. Himmelblå”. Schouby Petersen. E Vi går enHellig lysende fakler og synger den 16.00 : Vi efter tænder trestjerne, kongers bærer lyset i Aars kirke ved E RE 16.00 ::Sara Vi Hellig tre kongers er lyset Vitænder tænder Hellig tre”Dejlig Aarskirke kirkeved ved uforkortede udgave af deni iAars Himmelblå”. Schouby Petersen. ”Vi bærer julen ud” og kongers sender lyset raketter til vejrs uden for RR16.30 : 16.00 Sara Schouby Petersen. Sara Schouby Petersen. N Aars: kirke. Derjulen serveres en kop raketter varm suppe under stjernerne. N ”Vi bærer og sender til vejrs uden for : Vi tænder Hellig treud” kongers lyset i Aars kirke ved EN 16.0016.30 16.30 : ”Vi bærer ud” til uden for 16.30 ”Vi bærer julen ud”og ogsender sender raketter tilvejrs vejrs uden for kirke.julen Der serveres en kopraketter varm suppe under stjernerne. Sara:Aars Schouby Petersen. EE Aars Aarskirke. kirke.Der Derserveres serveresen enkop kopvarm varmsuppe suppeunder understjernerne. stjernerne. N N NN 16.30 : ”Vi bærer julen ud” og sender raketter til vejrs uden for

E N

tre kongers fejringen Aars kirke.Stjerneoptoget DerStjerneoptoget serveresog enogHellig kop varm suppefejringen under stjernerne. Hellig tre kongersMuseum arrangeres i samarbejde med Vesthimmerlands og Aars kirke. Stjerneoptoget og Hellig tre kongers fejringen Stjerneoptoget Hellig tre kongers fejringen arrangeres i samarbejde medogVesthimmerlands Museum og Aars kirke. arrangeres arrangeresi isamarbejde samarbejdemed medVesthimmerlands VesthimmerlandsMuseum Museumog ogAars Aarskirke. kirke.

Museumsleder Broder Berg, Sognepræst SaraSchouby Schouby Petersen Museumsleder Broder Berg, Sognepræst Sara Petersen og og Museumsleder Broder Berg, Sara Petersen Kirke—og kulturmedarbejder Marianne Klausen. Museumsleder Broder Berg,Sognepræst Sognepræst SaraSchouby Schouby Petersenog og Kirke—og kulturmedarbejder Marianne Klausen. Stjerneoptoget og Hellig tre kongers fejringen Kirke—og Kirke—ogkulturmedarbejder kulturmedarbejderMarianne MarianneKlausen. Klausen. arrangeres i samarbejde med Vesthimmerlands Museum og Aars kirke. Museumsleder Broder Berg, Sognepræst Sara Schouby Petersen og Kirke—og kulturmedarbejder Marianne Klausen.

JULEFERIELUKKET Kontoret er ferielukket fra

24. december 2014 til 4. januar 2015 (begge dage inkl.)

Driftsstop i kloaknettet skal anmeldes direkte til en vagttelefon ved det enkelte renseanlæg. Stistrup Renseanlæg Aars Renseanlæg Løgstør Renseanlæg

96 97 95 30 96 97 95 40 96 97 95 50

Driftsstop i vandforsyningen fra følgende vandværker: Gatten, Ertebølle, Stistrup, Fredbjerg, Gunderup og Vestrup Vandværker skal meldes til vagttelefon 96 97 95 30. På hjemmesiden www.vesthimmerlandsvand.dk kan du se hvilket renseanlæg din adresse hører under. Glædelig jul og godt nytår!

Vesthimmerlands Vand

- Spildevands- og drikkevandsforsyning

Th. Eriksens Vej 28, 9640 Farsø, tlf. 96 97 95 00


Aars Avis

SIDE 4

31. DECEMBER 2014

Hornum - Ulstrup Pensionistforening

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

M E D D E L E L S E R

Markedsvej/Himmerlandsgade i Aars afspærres efter nytår Krydset Markedsvej/Himmerlandsgade i Aars vil blive helt afspærret for færdsel efter nytår og angiveligt halvanden måned frem. Dette skyldes anlægsarbejdet af busterminalen. Det kan skabe trafikale udfordringer, men vi håber på forståelse fra alle. Se mere på: www.vesthimmerland.dk/busterminalaars

Miljøgodkendelse • Renovest Stengårdsvej 33, 9670 Løgstør Udvidelse af eksisterende affaldsdeponi Afgørelsen kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Jubilæum 25 år 1. december 2014 Susanne Vibeke Hougaard K. Mogensen Social- og sundhedshjælper 25 år 1. januar Connie Dallgaard Børnehaveklasseleder

25 år 1. januar Merete Mosbæk Mathiasen Social- og sundhedshjælper 25 år 10. januar Pia Ellen Nielsen Leder Plejecenter Søndervang, Gedsted

- vi ønsker hjertelig tillykke

LOPPEMARKED

Aars Y’s Men’s Club Aa Markvænget 36, Aars

Se info: www.aars.ysmen.dk

Udbringning på landbrugsarealer (VVM og § 19) •

Aarsvej 40, 9670 Løgstør, matr. nr. 89 g og 98 c Nørrekær Enge, Næsborg, ved Povtrupvej 50, 9670 Løgstør Afgørelsen kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Affaldsplan 2015-2026 Vesthimmerlands Kommunes affaldsplan 2015-2026 er i høring fra 5. januar 2015 - 16. marts 2015. Afgørelse om at der ikke gennemføres en miljøvurdering kan påklages til natur- og Miljøklagenævnet inden 4 uger efter annonceringen. Læs mere på: www.vesthimmerland.dk/affaldsplan

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00, eller efter aftale. RING: Aars: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Farsø: Tlf. 98 66 30 89 Aalestrup: Tlf. 61 75 66 61 Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet.

Kommunens administration og jobcenteret i Vesthimmerland holder julelukket fra den 24. december 2014 og åbner igen fredag den 2. januar 2015.

Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Centerleder til Plejecenter Søndervang Vi søger en erfaren og dygtig plejecenterleder til Plejecenter Søndervang i Gedsted. Stillingen er en fuldtidsstilling og er ledig til besættelse pr. 1. marts 2015 eller efter aftale. Ansøgningsfrist: 18. januar 2015. Medarbejder til Socialpsykiatrien Frisk og engageret medarbejder søges til Socialpsykiatrien, Aars. Ansøgningsfrist: 7. januar 2015. To tidsbegrænsede medarbejdere Frisk og engagerede medarbejdere søges til Socialpsykiatrien, Aars. Ansøgningsfrist: 7. januar 2015. Lærer Farsø Skole mangler sproglærer (engelsk, tysk og måske andet...) Vi glæder os til at se en ansøgning fra dig!. Ansøgningsfrist: 9. januar 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Træning for jagthunde NordVestHimmerlands Jagtforening begynder dressur- og apporteringstræning for jagthunde

mandag den 5. januar kl. 19.00

hos Holm Nielsen, Hobrovej 174, Vilsted, 9670 Løgstør. Afslutning mandag den 22. juni 2015. Betaling ved indskrivning: kr. 600. Nærmere oplysning:

Carsten Holm Pilgaard, tlf. 24 22 24 55 Gert Madsen, tlf. 22 43 66 94

Aars Seniorer Opstart af idræt, vinter 2015.

Julelukket

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser

holder 70 års jubilæum på Hornum Kro, lørdag den 17. januar 2015 kl. 12.00. Underholdning v: Samuel Frederiksen. Hyggemusik V. Svend Bisgaard. Pris: Kr. 100,Tilmelding senest den 12. januar 2015 på tlf. 98 66 11 97/98 66 26 22. Bestyrelsen

Studiestart den 5. januar

Vi gør dig klar til drømmejobbet Få job inden for butik, salg, kontor, økonomi, indkøb, dekoration, markedsføring eller som advokat- eller lægesekretær på uddannelsen Kontor, handel og forretningsservice. Hurtig vej til job

Tag en merkantil uddannelse for voksne og bliv klar til job inden for butik, handel, kontor eller administration m.m. på kun 38 uger.

Klar, parat, job - på 12 uger

Hvis du har en STX, HF, HTX eller lignende kan du blive klar til job på kun 12 uger. Tag en hgs-uddannelse i vores Open Learning Center, hvor der er løbende optag.

Kontakt Lars Rye e-mail: lr@erhvervsskolerne.dk tlf: 9698 1000

Østre Boulevard 10 9600 Aars

Tlf. 9698 1000 Fax 9698 1080

aars@erhvervsskolerne.dk erhvervsskolerne.dk

Aars Avis - når det skal være lokalt!

Gymnastik: mandag den 5. januar kl. 9.00 i Idrætscenter Østermarken. Bowling: mandag/tirsdag den 5.-6. januar kl. 13.00 i EH Bowling Center. Folkedans: torsdag den 8. januar kl. 14.00 i Aktivitetscentret. Maling: hver tirsdag kl. 13.00 i Aktivitetscentret. EBD: onsdag den 14. januar kl. 15.00 på Aars Skole bygning C. Ring til Martha tlf. 25 38 27 98 Nye spillere til bowling ring til Marianne tlf. 35 34 27 01 NB: Husk vores bankospil hver tirsdag kl. 19.15 på Kimbrer Kroen. Glædelig jul og godt nytår til alle vore medlemmer. På bestyrelsens vegne Per Drejer

Tilbud til alle mænd Sundhedsmekaniker Spiser du usundt? Vejer du for meget? Bevæger du dig for lidt, eller er du i dårlig form? For mænd mellem 16 og 64 år. Der arbejdes med at: Komme i bedre form og ændre sundhedsvaner Lære om sund mad og madlavning Hold starter i begyndelsen af 2015 7 mødegange i Uhrehøje Plantage og 3 i køkkenet Tilmelding og yderligere information 9966 8200 www.sundhedscentervesthimmerland.dk


Aars Avis

31. DECEMBER 2014

Juleri på Solvang i Aars December var en travl tid for alle på ældrecentret AARS: I tiden op til jul og nytår har der været travlhed på Plejecenter Solvang i Aars. Årets store julefrokost kom på bordet. Beboere, pårørende og personale var inviteret og i festsalen var der dækket op til 110 personer. Solvangs Venner var endnu en gang klar med en hjælpende hånd og stod for servering og oprydning. Maden blev leveret fra Kimberkroen, og menuen stod på sild, grønlangkål med medister og hamburgerryg og desserten var naturligvis ris a la mande med mandel. Mandelgaverne var den flotte bordpynt, de små flotte foldede papirjuletræer. De gjorde stor lykke og der var rift om mandlerne. Troubadouren Flemming Baade leverede den musikalske underholdning og spillede alle de kendte julesange. Solvangs piger kom ind og sang flot tre sange akkompagneret af Flemming Baade. Koret havde også julemanden med, og han medbragte gaver til Solvangs frivillige, som en beskeden tak for den store indsats de gør på Plejecentret. Udover Solvangs Venner var der også gave til den medarbejder, der i år har opstartet Solvangs strikke og nørkleklub i sin fritid. Alle de frivillige fik et stort og meget velfortjent

SIDE 5

UDSALGET

forsætter TORSDAG D. 2. JANUAR KL. 9.30 HOS SKOTT I ROLD

December har budt på mange julerier på Plejecenter Solvang i Aars.

bifald. Der blev også afholdt amerikansk lotteri med mange sponserede gaver, men også mange ting beboerne havde lavet. Overskuddet gik til betaling for underholdningen. I december fik Solvang også besøg af et Lucia optog fra Aars Skole. Senere samme dag holdt Solvangs Venner deres sidste arrangement i år. Knud Larsen fortalte morsomme historier på dialekt, der var sang, æbleskiver og gløgg. Inga Jørgensen, formand for Venneforeningen, overrakte en julegave til Plejecentret. Der har også været arrangeret en juleindkøbstur

til Farsø. 12 beboere var sammen med medarbejdere og besøgsvenner af sted til Rådhuscentret i Farsø. Der blev handlet, kikket butikker og nydt en frokost i cafeteriet i Centret. Turen sluttede med, at busserne kørte gennem Aars by, så alle kunne se byens julepyntning. Børnehaven Markvænget besøgte kort før jul Solvang mens der blev lavet julelege og sunget for beboerne. Dagen efter var der juletræsfest, hvor personalets børn og børnebørn var inviteret. Det var en travl tid med masser af forskellige aktiviteter; noget for enhver smag.

EKSTRA ÅBENT

Lørdag d. 03.01 Søndag d. 04.01

ÅBNINGSTIDER: Man.-tors. 9.30-17.30 Fredag 9.30-18.00 Lørdag 9.30-13.00

9.30-16.00 10.00-16.00

Hobrovej 8, Rold 9510 Arden Tlf. 98 56 14 73

Aars Avis - når det skal være lokalt!

Et kig ind i vores køkkenudstilling

N O I T A T I V IN tur til - kom en

« k r a m n a d s g n i r »Udford e - indrømmet... ke er verdens navl dt, at St. Ajstrup ik

d. 3.-4. januar g a d n sø & g a rd en lø Men vi holder åb 0 fra kl. 10.00-15.0 Okay... Vi ved jo go

levelse!

m og få en god op

AEG ovne - ko Demonstration af

St. Ajstrup

ing d forretn Bundsoli dle med! at han

v/Nibe

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup · 9240 Nibe

Tlf. 98 35 53 11 - www.st-ajstrup.dk

Mandag - fredag .............. kl. 9.00 - 17.30

Følg os på

Facebook


Aars Avis

SIDE 6

31. DECEMBER 2014

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MÆRKER

ÅBNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 · Mandag og fredag efter aftale

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

pport ndsra ning ta s il T iv ning && Totalrådgrhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

ADVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 18 11 • Fax 98 64 24 58 Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

Selvom der normalt er travlt i Spar Nord, har der aldrig været svedt så mange liter ud på så kort tid.

Festlig aften i Spar Nord

AARS: I forbindelse med By Night i Aars var Spar Nord næsten omdannet til sundhedscenter. Dels holdt Aars-pigen Michelle Kristensen bogreception og TOFTEVEJ 3 . 9620 AALESTRUP 10 bog 05 ”Missolgte. 98 sin 64 fjerde SØNDERGADE 8 . 9640 FARSØ 98 63 11 27 uger 12 sion . SUND – 12 www.colorama-farsoe.dk Brug for... nye vaner” og dels havde Ude & inde maling Fit&Sund stillet 16 spinSolafskærmning ningcykler samt instruktør TOFTEVEJ 3 . 9620 AALESTRUP . 98 64 10 05 Ring efter tæppeMorten Andersen til rådigGardiner SØNDERGADE 8 . 9640 FARSØ . 98 63 11 27 hed for to timers spinning. og gardinbussen! Tæpperwww.colorama-farsoe.dk Endelig var der som Vinyler modpol til det sunde også Ring til Karen eller Kristian ”mandeparkering”, Ring efter tæppeFaguddannede montører m/ lavet vådrumscertifikat hvor Banken skænkede og gardinbussen! Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48 gratis fadøl. Det benyttede og få fradrag på arbejdslønnen de mange besøgende sig af Faguddannede montører m/ vådrumscertifikat sammen med cyklisterne, der også fik slukket tørsten efterfølgende. He Flere lokale kendte perrr 182 Grundlagt 1927 eg soner havde taget udfor-stadig på vej

FR

A

år

r KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

kr dsst . 6 en 0,-

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7 � 9640 FARSØ � AFD: V. BOULEVARD 25 � 9600 AARS � AFD: MEJLBYVEJ 42 � 9610 NØRAGER

dringen op til det hårde spinningsprogram, herunder maratonløberen Mogens Pedersen, Ironmanudøveren Charlotte Larsen, Jørgen Sørensen ”Frisørensen, Cykelhandler Thomas Just samt herrespillere fra

Team Vesthimmerland. Herudover var de 2 mere utrænede deltagere afdelingsdirektør Klaus H. Frederiksen og Handels- & messechef Nicolaj Holm udfordret på deres egen interne konkurrence på ba-

gerste række om hvem der ville cykle længst. Rygtet vil vide at der blot var 300 meter i forskel da spinningstimen var slut. Mange gæstede Banken i løbet af de to timer og fik købt julegaven eller mandelgaven i form af bogen, der tillige blev signeret. Michelle Kristensen, der gennem de seneste par år er blevet særdeles lokalkendt i Aars og omegn med mere end 300 deltagere på de populære bootcamps, tog sig endvidere tid til en snak om julen og kosten. - Selvom der normalt er travlt i Spar Nord, har der aldrig været svedt så mange liter ud på så kort tid, udtaler privatkundechef Dorthe Rask, der glædede sig over den succesfulde, aktive og festlige aften.

Michelle Kristensen signerede bøger i Spar Nord.

Mads Timmermanns bog lanceres i Kvickly Aars AARS: Hudplejeekspert Mads Timmermann, som er stifter af det danskudviklede og -producerede hudplejefirma Danish Skin Care, er oprindeligt fra Skørping. Han har netop udgivet bogen ”Sund krop. Smuk hud og fantastisk udstråling!” og i den anledning indleder han sin bogudgivelsesturne i Nordjylland. Mads Timmermann kan mødes i Kvickly Aars til lanceringsfest fredag, 9. januar, hvor der bydes på lækre friskpressede juicer. Bogen vil naturligvis være til salg i Kvickly Aars, som har inviteret Mads Timmermann. ”Sund krop. Smuk hud og fantastisk udstråling!” tager læseren med på en 360 graders rejse rundt om skønhed. Indre- og ydre skønhed, i fire simple trin: Hudpleje, kost, motion og mindset. Krydret med sjove anekdoter og historier fra Mads Timmermanns egen kamp mod bumser og uren hud, indtil overvindelsen og stiftelsen af Danish Skin Care. I bogen har Mads Tim-

mermann inviteret flere af sine rigtigt gode venner, til at give deres indspark om skønhed. Blandt andet kan man møde: Sexolog og foredragsholder Joan Ørting. En kvinde, som virkelig forstår at skønhed også handler om at elske sig selv. Sanger og musiker Bryan Rice. De færreste ved nok, at Bryan Rice faktisk er voldsomt glutenallergiker. En diagnose han selv fandt efter 30 år med blødende mavesår og opgivet af lægerne. Bryan Rice forstår derfor om nogen, hvad kosten har med skønhed og velvære at gøre. ”Sund krop. Smuk hud og fantastisk udstråling!” er det perfekte spark bagi nytårsforsættet. Et fantastisk skud energi og motivation til at opnå sine mål, have det skønt, være fuld af energi og få en fantastisk udstråling. Alt krydret med Mads Timmermanns ekspertviden, videnskabeligt dokumenterede facts og sjove historier.

Mads Timmermanns bog ”Sund krop. Smuk hud og fantastisk udstråling!” lanceres i Kvickly fredag, 9. januar.


Aars Avis

31. DECEMBER 2014

Kvickly ser

SIDE 7 .29,50

7-pak Daim eller Lion glelak gavesæt Nebar 5,00 28-42 g. Kg-pris 142,86. on...................5

Gaveæsker Flere varianter

SPAR

Pasta

Collecti SP FritA valg sæt..........55,00 Nivea Men gave sæt... 49,98 gave en om W a ve Ni 3-pak....62,50 L’Oréal neglelak ...........75,00 era.. uil Ag a tin ris Ch

Flere varianter. 200 - 1000 gram

1 stk.

50 4,%

SPAR

40

%

Coca-Cola Reg, Zero eller Fanta

24 x 33 cl.Literpris 9,47 + pant. Frit valg

lde priser Én dag med helt vi

ar Fredag den 2. janu Tilbuddene gælder ikke i Kvickly Horsens

Daim eller Lion bar

Flere varianter 200-1000 g. Kg-pris maks. 80,85. Frit valg

28 - 42 gram - Pr. stk.

Spar

4,-

Coca-Cola Reg, Zero eller Fanta

Riberhus skæreost

De cecco penne rigate nu 11,97 Smag forskellen garganelli nu 10,17 Smag forskellen gemelli nu 10,17

1 pakke

24 x 33 cl. Excl. pant

40% Riberhus skæreost

Festskinke

1 stk.

1 stk

Pink Lady æbler

75-

Fersk kyllingelårmix

1500 g. Kg-pris 22,00.

1 pakke

Coop schwarzbrot

109,- 30, 95, -Udenlandske kl. 1 2 kg kasse

Hakket svine- eller svine-og kalvekød 6-10%

500 g. Kg-pris 30,00.

2500-2800 g. Kg-pris maks. 40,00.

Mellemlagret Min. 1860 gram Begrænset parti Pr. stk.

109,OTA solgryn

Skyr

33,-

950 gram

500 gram

Hakket oksekød 10-14%

Flere varianter 400 gram/350 ml. Frit valg

10,-

4,-

SPAR

25%

Flødekage

Stk.-pris 10,00. Frit valg

Frit valg Hakket svinekød 2,8 kg Hakket svine og kalvekød 2,5 kg

1 pakke

10,-

100,-

Spier Signature

Enkelte varehuse kan have andre åbningstider, se mere på Kvickly.dk

Noetico i boks

Sydafrika 6 x 75 cl.

Änglamark vaskemidler

Veneto - Italien 300 cl.

199,-

med jordbær eller blåbær NU 10,46

1 stk

1 pakke

15,-

Pulver 800 gram Flydende 750 ml. Pr. stk.

89,-

20,SPAR OP TIL

2095

SPAR 28070

Änglamark toiletpapir eller køkkenruller

100,-

8/4 ruller 5 pakker SPAR OP TIL

8475

SPAR 7095

Festskinke - Røget 2,5 - 3,0 kg Pr. stk.

10,-

Flere varianter Pr. stk.

75,-

Røget. 2,5-3 kg. Kg-pris maks 38,00

Mellemlagret. Min. 1860 g. Maks kg-pris 58,60. Begrænset parti

Flødekager

STORKØB

95,-

Fersk kyllingelårmix 1500 gram Pr. pakke

33,-

Hakket oksekød 10-14% 500 gram

15,-

Hakket svine- eller svine- og kalvekød 6-10 % 2500 - 2800 gram Pr. pakke

STORKØB

100,HUSK:

du kan få Coop point når du tanker ved OK!

Åbningstider Onsdag 31/12 2014 08.00-15.00 Torsdag 1/1 2015 LUKKET Fredag 2/1 2015 08.00-20.00 Lørdag 3/1 2015 08.00-18.00 Søndag 4/1 2015 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Postbutikkens åbningstider Kvickly Aars - Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00

Man-fredag Lørdag

11.00-17.00 10.00-12.00

Tilbuddene gælder fredag den 2. januar

Pasta


Aars Avis

SIDE 8

31. DECEMBER 2014

Bagagerumssalg i Aars igen

KØR SELV-LÆSERREJSER MED

Som læser af Aars Avis får du disse særlige læsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling – så får du automatisk rabatprisen. Julemarked i Flensborg 24.11.-31.12.

AARS: Messecenter Vesthimmerland åbner igen i januar dørene – eller rettere portene – for et stort indendørs bagagerumssalg, hvor alle har mulighed for at komme og sælge, købe eller bytte. Lørdag, 10. januar og lørdag, 17. januar er der planlagt et stort indendørs bagagerumssalg i Messecenter Vesthimmerland i

Aars. Og alle der har noget, som de vil sælge, bytte eller købe er velkomne. - Vi åbner dørene, og stiller vogne til rådighed så alle kan få deres ting og sager ind på deres stande. Så er der ellers dømt stort bagagerumssalg og loppemarked - indenfor, forklarer direktør Nicolaj Holm, Messecenter Vesthimmerland.

- Erfaringsmæssigt ved vi, at der kommer en del biler og en del købere, det er således en fordel at komme i god tid. Hvis man er interesseret i sælge sine varer begge lørdage, skal man booke plads på forhånd, siger Nicolaj Holm, der dog lover, at man tager de to store haller i brug, hvis det bliver nødvendigt.

Borgmester Knud Kristensen ser fremad:

Fokus i Vesthimmerland på udvikling og bosætning 4 dages ferie på hotel i Nordtyskland

Bo ved Flensborg Fjord Strandhotel Steinberghaff På hotellet hilses gæsterne velkommen med et ‘moin moin’, og her kan I nyde nogle afslappende feriedage i rolige, landlige omgivelser langt væk fra hverdagens stress og jag. Hotellet ligger lige ved stranden og med en smuk udsigt over Flensborg Fjord kun 38 kilometer fra grænsen ved Kruså. Beliggenheden inviterer til skønne spadsereture langs stranden – og vil I nyde den friske luft på en længere tur i det skønne område, kan I leje cykler på hotellet. Schleswig-Holstein har masser af dansk historie at byde på; f.eks. voldanlægget Dannevirke lidt uden for Slesvig (39 km). Her finder I samtidig Gottorp Slot, vikingemuseet Hedeby, og Slesvigs domkirke Sankt Petri.

Børnerabat

1 barn 0-3 år gratis. 1 barn 4-11 år ½ pris.

Pris pr. person i dobbeltværelse

1.099,-

Pris uden rejsekode 1.249,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 3 x 3-retters valgmenu inkl. aperitif og en halv flaske rød- eller hvidvin • Happy hour hver dag kl. 16.30-17.30

Ankomst: Torsdage og søndage frem til 18.12.2014 samt i perioden 12.2.-26.4.2015.

3 dage på 3-stjernet hotel i Kolding

Pris pr. person i dobbeltværelse

999,-

Miniferie midt i Danmark

Pris uden rejsekode 1.149,-

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x 2-retters middag inkl. kaffe/te God

at

Boibrn ørnekrrab 3 overnatninger BEST WESTERN Hotel Kolding City ★★★ . 1.349,Kolding har en helt central beliggenhed for oplevelser på Fyn og i hele Syd- og Sønderjylland, og her bor I på et hyggeligt kvalitetshotel lige op ad Kolding Bypark og Legeparken, der er Ankomst fyldt med aktivitetsmuligheder for børn og oaser for voksne. Valgfri frem til 19.12.2014 samt i perioden 9.1.-26.6.2015. Opholdet inkluderer kun slutrengøring.

4 dages ferie på 4-stjernet hotel i Tyskland

Pris pr. person i dobbeltværelse

Hansestaden Lüneburg

God

Boibrn ørnekrrab .

at

Julemarked i Lüneburg 26.11.-23.12.

• • • • • Seminaris Hotel Lüneburg ★★★★ Lüneburg er en flot og rigtigt hyggelig by med mange bindingsværkshuse, små vandløb, der løber igennem byen og gode muligheder for shopping. Faktisk kan du meget nemt gøre dig det behageligt fra dit hotel og wellnessparadiset Salztherme Lüneburg kun ligger 30 meter fra hotellets indgang.

Pris uden rejsekode 1.249,-

3 overnatninger 3 x morgenbuffet 2 x 3-retters middag/buffet 1 x velkomstdrink 3 x entre til saltbad og badeland

Ankomst Fredage frem til 19.12.2014 samt i perioden 2.1.-29.5.2015. Turistskat EUR 3,21 pr. voksen pr. døgn.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

1.099,-

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

AARSAVIS

Åbent hverdage kl. 8-17.

Borgmester Knud Kristensen (K), Vesthimmerlands Kommune, sender en nytårshilsen til alle borgere og forventer meget af bosætningskampagnen ”Vores hjemmebane” i det nye år: Nu året går på hæld og når vi tænker tilbage på de ting, som året 2014 bragte os i Vesthimmerland - ja, så er det som jeg tænker på ret fantastisk. Byrådet har fundet samarbejdet her i det første år af denne valgperiode og der er lagt mange nye strategier for, hvad der skal ske i 2015 og fremadrettet. Byrådet afslutter 2014 med et godt regnskabsresultat og et nyt budget er vedtaget for 2015. En af de største udfordringer, som Vesthimmerland har, er demografien, når vi ser frem mod 2020. Her vil der være langt færre unge og flere 65+. Det er en udviklingstendens, som vi i byrådet tager meget alvorligt og gør en stor indsats for at ændre. Vi har i 2014 igangsat en bosætningskampagne ”Vores hjemmebane”, som vi forventer os meget af. Vi vil følge op på kampagnen igen i 2015, hvor vi vil forsøge at få virksomhederne med på en markedsføring, som sætter fokus på arbejdspladsen og et godt sted at bo. Andre ting som havde rigtig stor betydning for Vesthimmerland, var golfturneringen i Gatten ”Made in Denmark”, en del af Europaturen, hvor ca. 82.000 gæstede Vesthimmerland og var med til at skabe en fantastisk folkefest. En folkefest som rigtig mange borgere fra Vesthimmerland bakkede op om, bl.a. handelstands- og borgerforeningerne, men også borgere i al almindelighed alt var klædt i rødt og hvidt. En fantastisk ramme for de mange gæster. Foreløbig er der Europatur, såvel i 2015 og 2016, og her skal vi gøre alt for, at det også bliver en fantastisk folkefest. En folkefest, hvor vi måske også er heldig at få Kronprinsen til at deltage, så successen gentager sig, med de tre konger

Borgmester Knud Kristensen: - Regentbesøget i Vesthimmerland i 2014 var en stor oplevelse.

og en kronprins der spiller mod hinanden i golf: Dynekongen Lars Larsen, racerkongen Tom Kristensen, golfkongen Thomas Bjørn - og vores egen Kronprins Frederik. Vi havde også den fornøjelse, at regentparret aflagde deres sommertogt her. Hele to gange blev det til i Vesthimmerland, både 3. september på Livø og 5. september her i Vesthimmerland - to meget fantastiske og forskellige besøg. Besøget på Livø havde en afslappet ramme og atmosfære, hvor beklædningen skulle passe ind og tilpasses vejret - og vejret var helt fantastisk. Solen skinnede fra en skyfri himmel og regentparret nød dagen i fulde drag, på lige fod med de øvrige deltagere. Efter formiddagens program, hvor øens historie blev gennemgået og fremtidens udfordringer belyst, var vi klar til at se øen, efter en uformel frokost på gårdspladsen under åben himmel. Vi kørte rundt på øen i golfbiler og skulle se de dyrkede marker – naturen og skoven. Skoven bød på en spændende svampetur, hvor såvel Hendes Majestæt Dronningen som Prinsgemalen deltog i opgaven med at finde og plukke de mange forskellige svampe. Regentbesøget 5. september var et besøg, hvor alle detaljer var nedfældet og med en tidsplan, der

var meget stram og skulle overholdes. Det kunne under tiden godt give lidt udfordringer, for på de besøg, der blev aflagt, ville værterne naturligvis gerne fortælle meget mere, end der var tid til. Alle besøgssteder havde gjort meget ud af regentbesøget. Det vil jeg også gerne takke for. Regentparret var meget glade for de spændende ting, som de oplevede og så på deres rundtur i Vesthimmerland. Mange andre ting har udviklet sig gennem 2014, generelt på baggrund af et stort initiativ fra de mange ildsjæle og frivillige, der med deres altid utrættelige gå-på-mod og ideer, beriger Vesthimmerlands Kommune med megen nytænkning og spændende ideer. Jeg ser frem til, at vi også i 2015 fortsætter den gode udvikling af Vesthimmerlands Kommune, hvor fokus bliver udvikling – bosætning – beskæftigelse, flere virksomheder og nye arbejdspladser. En udvikling, som er en reel mulighed, da vi her i 2014 har indgået et nyt bredt og forstærket samarbejde med de øvrige kommuner i Nordjylland, samt Region Nordjylland. Et samarbejde, som vil styrke hele regionen. Afslutningsvis vil jeg takke for samarbejdet gennem året 2014. Jeg ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår, såvel borgere som medarbejdere i Vesthimmerlands Kommune.


Aars Avis

31. DECEMBER 2014

SIDE 9

Det var i år 10ende gang, at Tommy Sørensen, Falck, og hans datter gik i spidsen for Falcks optog.

Flot Falck-optog gennem Aars AARS: Trods let regnvejr så var Himmerlandsgade godt fyldt med forventningsfulde tilskuere i minutterne op til Falcks årlige juleoptog i Aars. De fleste stod dog under baldakiner eller egne medbragte paraplyer. Med blå og gule blinken-

de lygter bevægede de røde biler sig stille ned ad Himmerlandsgade. Kun afbrudt af glade tilråb og julemusik fra højtalere. Det var især de gamle Falck-biler der havde publikums interesse, men de nye biler var også med. Den forreste del af op-

toget var ”kun” Falck-biler, uden julepynt og glade børn. De biler skulle være klar, hvis der kom udrykning. Men i den bagerste del af optoget var der mere liv og glade dage. Her kastede børn og voksne karameller ud til de mange tilskuere. Der blev også spillet musik

fra nogle af bilerne. Som afslutning på det lange optog kom karamelkanonen. Den spyede masser af karameller ud til borgerne i Aars. Årets optog blev afsluttet med et stort flot fyrværkeri, sponsoreret af Aars El-forsyning.

Himmerlands Flytteforretning ! Benyt den lokale flyttemand. ! Vi ordner alt vedr. flytning i ind- og udland. ! Opmagasinering i nyt og opvarmede lokaler. Telefon 98 62 47 00

ALT I ELARBEJDE Køl - hårdehvidevarer Varmepumper - radio/tv Preben Nielsen

Christian Gregersen

Limfjordsvej 10 - 9670 Løgstør - Tlf. 9867 1933 - 9867 6280 info@midtfjordel.dk - www.midtfjordel.dk

Kvalitets el-scootere til den rigtige pris! Vi reparerer også alle former for el-scootere og sælger batterier til alle mærker af el-scootere. Også udlejning.

Gratis fremvisning hos dig! Fønix Komfort El-Scooter v. Jens Erik Andersen Torupvej 6, 9640 Farsø Tlf: 61 66 05 75

www.fonixkomfort.dk

- frihed til livet Kører i hele Nordjylland!

Hestene var flot pyntet med nissehuer.

Byens BILLIGSTE vinterdæk Få iskolde tilbud på 98641088 BILVASK

FRA 39,-

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98641088

Aalestrup Motor Co. ApS Testrupvej 6

De gamle Falck-biler vagte stor glæde i Aars.

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 10

31. DECEMBER 2014

TV-PROGRAMMER 05.05 05.50 06.40 10.50 12.25 14.00 15.35 17.10 18.00 18.15 18.30 19.00 19.25 20.05 20.55 21.55 23.40 23.55 00.00 00.10 05.45 06.35 07.30 10.00 12.00 12.15 13.50 16.05 17.50 18.30 18.40 19.15 19.30 20.00 21.00

ONSDAG 31. DEcEMbER

Emmerdale. 2 afsnit Det vilde Afrika - Congo Formiddagsprogrammer Charlie St. Cloud Muppet går til filmen Krummerne 2: Stakkels Krumme Hurra for de blå husarer Før Dronningens Nytårstale Dronningens Nytårstale Efter Dronningens Nytårstale TV Avisen Godt nytår Mr. Bean Store danskere - Dirch Passer Dirch Passer Sjov Hvem var det nu vi var Cirkusrevyen 2014. 2 afsnit 90 års fødselsdagen Nytårsklokkerne Vær velkommen Natfjernsyn

14.10 15.45 16.45 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 23.05 00.50

18.30 19.00 19.20 19.30 19.55 21.15 22.45 23.50 00.10 01.15

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Tinas nytårskøkken. 2 afsnit Vild med dans - julebal TV 2 014: De største øjeblikke Nyhederne Mens vi venter på Dronningen Dronningens nytårstale Godt nytår - højdepunkter fra talen Dit vejr 2014 Nyhederne Regionalprogram TBA TV 2 014: De kongelige øjeblikke Bent Fabricius-Bjerre 90 Rasmus Seebach-koncert Velkommen 2015 Koncert med Burhan G Natfjernsyn

TORSDAG 1. JANuAR

Det vilde Afrika - Sahara Kappebavianer i Etiopien Formiddagsprogrammer Oliver Twist. Engelsk drama Dronningens Nytårstale Nytårskoncert fra Wien 2015 Nytårsskihop Frøken Nitouche. Dansk lystspil Nytårstaffel TV Avisen med Sporten og Vejret Nytårstaffel Statsministerens nytårstale Efter nytårstalen Arvingerne Jagten. Prisvindende dansk spillefilm fra 2013 22.50 The Expendables. Amr. actionfilm fra 2010 00.25 De fabelagtige Baker Boys. Amr. drama fra 1989 02.15 Natfjernsyn 05.05 05.50 06.40 11.20 12.05 12.35

06.00 06.30 11.25 13.00 14.10 16.30 16.40 17.55 18.15

06.00 Oisteins blyant. 3 afsnit 06.15 Myremobberen. Amr. animationsfilm fra 2006 07.40 Op med halen. 6 afsnit 09.20 Ice Age. Amr. animationskomedie fra 2002 10.45 TBA 12.00 Nyhederne 12.15 TBA 13.20 Zulu Comedy Galla 2014 15.45 Nyhederne 15.55 Olsen-banden deruda’ 17.45 Nyhedsblok med Dronningens nytårstaffel 19.15 Statsministerens nytårstale 19.30 Nyhedsblok 20.00 TBA 20.55 New Year’s Eve. Amr. romantisk komedie fra 2011 22.55 Like Crazy 00.25 Natfjernsyn

FREDAG 2. JANuAR

Emmerdale. 2 afsnit Det vilde Afrika - Turkana-søen Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne AntikQuizzen Miss Marple: Hun døde ung. Eng. krimi fra 2006 Columbo: Mordet på en rockstjerne Den store Jule- og Nytårsbagedyst Downton Abbey TV Avisen Bonderøven - sådan gik året... TV Avisen med Sporten og Vejret Disney Sjov X Factor TV Avisen med Vores Vejr Svindel på højt plan. Amr. actionkomedie fra 2011 Dødskammeret Natfjernsyn

06.00 06.30 11.25 12.00 13.05 13.35 15.10 17.00 20.00 21.00 23.20 01.00 02.25 04.00

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok TBA Ice Age 3 - Dinosaurerne kommer. Amr. animationsfilm fra 2009 Smølferne. Amr. animationsfilm fra 2011 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Klipfiskerne Harry Potter og Fønixordenen. Amr. eventyrfilm fra 2007 med bl.a. Daniel Radcliffe Red Riding Hood. Amr. thrillerdrama fra 2011 med bl.a. Amanda Seyfried Jackass 3,5. Amr. komedie The Wool Cap. Amr. drama Nyhederne og Vejret

løRDAG 3. JANuAR

05.20 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 05.50 Det vilde Afrika - Etiopien 06.40 Hvalpekuller 07.10 Livet i den norske Saltstraumen. Japansk naturprogram fra 2013 08.05 Hjelmkasuarer i urskoven. Japansk naturprogram fra 2013 09.00 Nytårskoncert fra Wien 2015 11.10 Julehilsen fra Grønland 2014 12.10 Sådan er kærligheden 12.30 Året der gik 2014 14.00 Hammerslag i Toscana 15.00 Arvingerne 16.05 Krummerne 3: Fars gode idé. Dansk familiefilm fra 1994 med bl.a. Laus Høybye 17.30 X Factor 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.05 Tæt på isbjørnene 20.00 Baronessen fra benzintanken. Dansk folkekomedie fra 1960 med bl.a. Ghita Nørby 22.00 Kriminalkommissær Barnaby: Middelalderlige mord 23.30 Kriminalinspektør Banks: En personlig sag. Eng. krimi fra 2012 med bl.a. Stephen Tompkinson 01.00 The Big Town. Amr. drama fra 1987 med bl.a. Matt Dillion 02.45 Water Rats. Australsk krimiserie. 2 afsnit

06.00 06.05 06.20 06.40 07.00 07.25 08.00 12.00 12.10 12.40

15.10 16.50 17.05 17.50 17.55 19.00 19.45 20.00 21.05 00.00 02.10 04.00

Bernard. 2 afsnit Mouk Den tasmanske djævel Scooby-Doo! Mystery Incorporated Chima Turtles Go’ morgen Danmark Nyhederne TBA Pelle Erobreren. Dansk Oscarvindende drama fra 1987 med bl.a. Pelle Hvenegaard og Max von Sydow Da Harry mødte Sally. Amr. romantisk komedie fra 1989 med bl.a. Billy Crystal Supermatchen: Studiet SuperMatchen Nyhedsblok SuperMatchen Nyhedsblok LørdagsSporten TBA Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende. Amr. sørøverfilm fra 2007 med bl.a. Dohnny Depp Agora. Spansk historisk drama fra 2009 med bl.a. Rachel Weisz Soldier. Amr. actionfilm fra 1998 med bl.a. Kurt Russell Nyhederne og Vejret

SøNDAG 4. JANuAR

05.20 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 05.50 Kinas sidste elefanter. Hollandsk naturprogram fra 2009 06.40 Hvalpekuller 07.10 Stillehavets tropiske eventyr. 2 afsnit 08.50 Elefanternes flyvetur 09.45 Dyrlæge på eventyr. Bri. naturserie fra 2010 10.45 En ny begyndelse. Australsk dramaserie fra 2013 11.30 Downton Abbey. Eng. dramaserie 12.35 Guld på godset 13.35 Miss Marple: Sittaford mysteriet 15.10 Versus 16.10 Årets vejr 16.40 Downton Abbey 17.30 Hvem var det nu vi var 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Sportsrevyen 2014 20.00 Arvingerne 21.00 21 Søndag 21.45 Camilla Läckbergs Havet giver, havet tager. Sv. krimi fra 2013 23.15 Den perfekte forbrydelse? 00.05 Kommissær Winter: Et yndigt land 01.05 Whitechapel: Giftmorderen 01.50 Kommissær Montalbano: Tvivlens alder 03.35 Der er noget i luften. 2 afsnit

06.00 06.05 06.20 06.40 07.00 07.25 08.00 12.00 12.20 13.15 14.55 15.55 16.55 18.00 18.12 18.20 18.25 19.00 19.30 20.00 21.00 22.35 23.05 00.55 01.45 02.15 04.00

Bernard. 2 afsnit Mouk Den tasmanske djævel Scooby-Doo! Mystery Incorporated Chima Turtles Go’ morgen Danmark Nyhederne Kurs mod fjerne kyster - Mikkel ser tilbage Golden Child. Amr. eventyrkomedie fra 1986 TBA TBA TBA Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Vejret Razzia - Trafikkontrollen rykker ud Nyhederne Regionalprogram Toppen af poppen Skytten Toppen af poppen The American. Amr. thriller fra 2010 med bl.a. George Clooney På smuglerjagt i Caribien Kystpatrulje Miami Sky Cops. 2 afsnit Nyhederne og Vejret

Dr2

ONSDAG 31. DeceMber

08.00 08.15 08.30 10.30 12.55 13.55 15.45 16.35 17.25 18.15 18.45 19.20 21.15 23.55 00.05 00.10 01.45

DR2 Morgen Yallahrup Færgeby Formiddagsprogrammer Badehoteller - Kandestederne Samtaler med Anker Jørgensen De urørlige. Fr. komediedrama ABBA - Da fire blev til en ABBA - Dancing Queen ABBA - Absolute Image Dronningens Nytårstale 2014 Yallahrup Færgeby. 2 afsnit Rytteriet live fra Bellevue Teatret. 2 afsnit The Phantom of the Opera at the Royal Albert Hall Nytårsklokkerne Vær velkommen Kom og vask min elefant. Amr. komedie fra 1968 Monty Python Live (Mostly)

TOrSDAG 1. jANuAr

08.00 DR2 Morgen 08.30 Michael Jeppesen møder... 2 afsnit 10.25 Arvingerne 11.20 Arvingerne 12.15 Arvingerne 13.15 Arvingerne 14.15 Arvingerne 15.10 Arvingerne 16.05 Arvingerne 17.00 Arvingerne 18.00 Arvingerne 19.00 Arvingerne 20.00 Den vilde monsun. Naturserie fra BBC fra 2014 21.00 Homeland 21.45 Livet efter tsunamien 22.30 Deadline 23.00 Monty Python Live (Mostly) 01.15 Så er der fest!. Fr. dokumentar

FreDAG 2. jANuAr

08.00 DR2 Morgen 08.30 Michael Jeppesen møder... 09.55 Olafur Eliasson: Space is Process 11.10 Mysteriet om Banksy. Brit. dokumentar 12.35 Mandela - myten og mig 14.00 Badehoteller - Svinkløv 16.00 Gandhi. Eng. drama fra 1982 med Ben Kingsley 19.00 Javel, hr. minister - special 20.00 Alting bliver godt igen. Dansk spillefilm fra 2010 21.30 Husker du - da pigtråd blev langhåret 22.30 Deadline 23.00 Ung, i god form - og døende! 00.00 Homeland 00.50 Breaking and Entering. Eng. drama fra 2006

LØrDAG 3. jANuAr

08.00 DR2 Morgen 08.30 Drømme i København 09.40 Ai Weiwei i husarrest. Dansk dokumentar fra 2013 11.10 Den vilde monsun. Naturserie fra BBC fra 2014 12.00 Palme. Sv. dokumentarserie fra 2012. 3 afsnit 15.00 Badehoteller - Melsted

11.25 12.05 12.50 13.50 14.45 16.05 19.00 20.00 21.00 21.50 22.30 23.00 00.15 01.05 07.00 11.00 11.45 12.10 13.40 15.05 16.00 16.30 17.00 18.00 18.50 19.30 20.00 21.30 22.30 23.00 23.55 01.20 07.00 11.00 11.40 12.00 12.30 13.00 13.30 15.05 16.00 16.30 17.00 18.00 18.50 19.30 20.00 21.50 22.30 23.00 00.05

SØNDAG 4. jANuAr

DR2 Morgen Identitetstyveriet Pengenes herrer Anthony Bourdain i EmiliaRomagna Anthony Bourdain i Rio de Janeiro Anthony Bourdain i Brooklyn Ung, i god form - og døende! Så er der fest! Bodsgang. 2 afsnit Amadeus. Amr. drama fra 1984 Husker du ... 1970’erne Blekingegadebanden Bankerot. 2 afsnit Quizzen med Signe Molde Deadline Sume - lyden af en revolution Blackout Livet efter tsunamien

DR1 lørdag kl. 20.00: “Baronessen fra benzintanken” Anne er automekaniker, og i virkeligheden også enearving til et smukt slot.

MANDAG 5. jANuAr

DR2 Morgen Livet efter tsunamien På sporet af maden Tal dansk! 2 afsnit Blod i mobilen Fra Haifa til Nørrebro Bonderøven for begyndere Nak & Æd - en and DR2 Dagen Sagen genåbnet Historien bag Historien Javel, hr. statsminister George Harrison - Living in the Material World Min barndom i helvede Deadline Truslen om en himmel uden fugle Cool it Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 21.05: ”Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende” Keira Knightley som Elizabeth Swann og Johnny Depp som Jack Sparrow.

TIrSDAG 6. jANuAr

DR2 Morgen Historien bag Historien På sporet af maden Bonderøven for begyndere Nak & Æd - en and Horisont Min avatar og mig Den vilde monsun Bonderøven for begyndere Nak & Æd - et vildsvin DR2 Dagen Sagen genåbnet Historien bag Historien Javel, hr. statsminister George Harrison - Living in the Material World Retfærdighedens ansigt Deadline Illegale hundekampee Natfjernsyn

05.05 05.50 11.15 12.00 12.30 17.00 17.50 18.00 18.30 19.05 20.00 21.30 21.55 22.20 22.30 00.05 00.45 01.35 05.05 05.50 11.15 12.05 12.35 17.00 17.50 18.00 18.30 19.05 20.00 20.30 21.30 21.55 22.20 22.30 00.25

MANDAG 5. JANuAR

Emmerdale. 2 afsnit Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne AntikQuizzen Eftermiddagsprogrammer Downton Abbey TV Avisen Antikduellen TV Avisen med Sporten og Vores Vejr Aftenshowet Sporløs TV Avisen Horisont Sporten Lewis: skudhuller Dirty Sexy Money Sporløst forsvundet Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.35 14.20 15.20 16.10 17.00 19.10 21.05 22.00 22.40 23.15 00.05 00.40

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok En sag for Frost Razzia. 2 afsnit Alarm 112 - Skadestuen. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Håndbold: Sverige-Danmark (m), direkte med Nyhederne Da paradis forsvandt - 10 år efter tsunamien Nyhedsblok Natholdet I Get That A Lot Top 20 Funniest Natfjernsyn

TiRSDAG 6. JANuAR

Emmerdale. 2 afsnit Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne AntikQuizzen Eftermiddagsprogrammer Downton Abbey TV Avisen Antikduellen TV Avisen med Sporten og Vores Vejr Aftenshowet Auktionshuset DR Dokumentar: Den fordømte Moske TV Avisen Madmagasinet Sporten Johan Falk: GSI - Gruppen for særlige indsatser Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.35 14.20 15.20 16.10 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.50 00.25 01.20 02.10

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok En sag for Frost Razzia. 2 afsnit Alarm 112. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Årgang 0 Anders & Torben - tvillingerne fra Holstebro Station 2 Politirapportent Nyhedsblok Natholdet. 2 afsnit Top 20 Funniest Air Ways. 2 afsnit Cold Case Natfjernsyn

TV3

17.00 Airport 75. Amr. katastrofefilm fra 1974 18.45 Store danskere - Simon Spies 19.15 Husker du - Highlights fra 1960’erne 20.00 DR2 Tema: Delfiner 22.30 Deadline 23.00 Strange Days. Amr. science fiction-thriller fra 1995 01.15 Ung, i god form - og døende! Britisk dokumentar fra 2014

08.00 08.30 09.55 10.45

DR1 fredag kl. 21.25: ”Svindel på højt plan ”

DR1 søndag kl. 20.00: ”Arvingerne”

TV2 søndag kl. 20.00: ”Toppen af poppen”

ONSDAG 31. December 05.55 True Hollywood Story - The Kardashians 06.40 Ramona and Beezus. Amr. familiekomedie fra 2010 08.25 Nu går den vilde skattejagt. Amr. romantisk eventyrsfilm fra 1984 10.35 Jagten på Nilens juvel. Amr. action-eventyrfilm fra 1985 12.50 A.C.O.D. Amr. komedie fra 2013 14.40 Date Night. Amr. krimikomedie fra 2010 16.25 Dance Flick. Amr. komedie fra 2009 18.00 Familien fra Bryggen. Reportageserie fra 2012. 12 afsnit 05.10 Whitney. Amr. komedie fra 2011 TOrSDAG 1. JANuAr 05.30 Familien fra Bryggen 06.15 Boog & Elliot 2 - Vilde venner mod husdyrene 07.25 I kærlighed og modgang 09.10 One Direction: Reaching for the Stars 10.45 Stepmom. Amr. drama fra 1998 13.10 King Kong. Amr. romantisk eventyrfilm fra 2005 16.55 Percy Jackson & Lyntyven. Can./amr. actioneventyr fra 2010 19.15 Poppers pingviner. Amr. komedie fra 2011 med bl.a. Jim Carrey 21.00 Snow White and the Huntsman 23.35 Kapring af Pelham 01.50 Fighting 03.45 Kendis undercover 04.30 Whitney FreDAG 2. JANuAr 04.55 Whitney. 2 afsnit 05.40 Fed på prøve 07.00 Boog & Elliot 2 - Vilde venner mod husdyrene 08.10 True Hollywood Story - The Kardashians 09.20 NCIS. 2 afsnit 11.05 Masterchef 12.10 Danske Hollywoodfruer 13.00 True Hollywood Story - The Kardashians 14.00 The Kardashians 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS. 2 afsnit 19.00 Luksusfælden 20.00 Tattoosalonen 21.00 Percy Jackson & Lyntyven. Can./amr. actioneventyr 23.25 I seng med fjenden. Amr. thriller fra 1991 01.20 Afsløringen. Amr. thriller 03.40 Natfjernsyn LØrDAG 3. JANuAr 05.50 A.C.O.D. Amr. komedie 07.20 Gordon’s Great Escape 08.10 Drumline. Amr. komedie fra 2002 10.30 Bones. 2 afsnit 12.30 NCIS. 4 afsnit

16.20 Just Married. Amr. romantisk komedie fra 2003 18.15 Poppers pingviner. Amr. komedie fra 2011 20.00 Snow White and the Huntsman. Amr.fantasy-/actionfilm 22.35 Sahara. Amr./spansk/tysk eventyrsfilm fra 2005 01.05 15 Minutes. Amr. action/thriller fra 2001 03.15 Natfjernsyn

SØNDAG 4. JANuAr 04.25 Alletiders barnepige. 2 afsnit 05.15 Baskervilles hund 06.45 According to Jim. 2 afsnit 07.30 Two and a Half Men. 2 afsnit 08.20 One Direction: Reaching for the Stars 09.45 How I Met Your Mother. 4 afsnit 11.40 King Kong 15.15 Rush. 5 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.00 Prometheus. Amr./bri. science fiction-eventyrmysterium fra 2012 23.30 How I Met Your Mother. 4 afsnit 01.30 Unforgettable 02.25 Prometheus 04.30 Whitney 04.49 Alletiders barnepige. 2 afsnit mANDAG 5. JANuAr 05.40 Franklin & Bash 06.25 Vanderpump Rules 07.10 Med kniven for struben 08.00 Bones 09.00 NCIS. 2 afsnit 11.00 Masterchef 12.00 Danske Hollywoodfruer 13.00 The Kardashians. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS. 2 afsnit 19.00 Luksusfælden 20.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 21.00 Morning Glory. Amr. komedie fra 2010 23.10 I seng med fjenden. Amr. thriller fra 1991 01.05 Paradise Hotel 01.55 Unforgettable 02.50 Natfjernsyn TIrSDAG 6. JANuAr 05.40 Franklin & Bash 06.25 Vanderpump Rules 07.10 Med kniven for struben 08.00 Bones 09.00 NCIS. 2 afsnit 11.00 Masterchef 12.00 Danske Hollywoodfruer 13.00 The Kardashians. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS. 2 afsnit 19.00 Luksusfælden. 2 afsnit 21.00 Mit plastikmareridt 22.00 Din nye drømmebolig 23.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.00 Drømmedate 01.00 Paradise Hotel 01.50 Unforgettable 02.45 Sommer på Korfu 03.35 Natfjernsyn

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!


31. DECEMBER 2014

Aars Avis

SIDE 11

NYTÅRS-KAVALKADE Året der gik

2014

Tag ud og gem ...


Aars Avis

SIDE 12

31. DECEMBER 2014

NYTÅRS-KAVALKADE 2014 Januar

Vi ønsker alle et

Godt Nytår service aps Tolstrup Byvej 7 . 9600 Aars . Tlf. 98 62 22 34 . slothsvvs@mail.dk . www.slothsvvs.dk

VI MALER STADIG... WALTHER BACH’s Eftf. v/Berit Asp Madsen

TLF. 22 72 46 11

Mild vinter luner i kassen VESTHIMMERLAND: Den særdeles milde december i 2013 var ikke godt for kælkende børn, men byrådspolitikere og kommunen har sparet penge på de lune temperaturer. - Der var ikke mange penge i kassen til sneberedskabet, men vi slap igennem med skindet på næsen, siger formanden for kommunens Teknikog Miljøudvalg Niels Krebs Hansen.

Næsten enstemmigt AARS: Der var tæt på enstemmighed, da Sparekassen Himmerlands aktionærer stemte for en fusion med Sparekassen Hobro. 99,07 procent af stemmerne var for fusionen. Dagen efter stemte garanterne i Sparekassen Hobro også ja til fusionen. Det betyder, at de to pengeinstitutter nu hedder Jutlander Bank.

kirke. En af aktiviteterne gik ud på at spise 3000 vingummibamser hurtigst muligt. Det blev gjort på bare seks minutter. I snit spiste hver deltager godt 40 bamser.

Ny leder på landsbyskole HAUBRO: Bestyrelsen på Haubro Landsbyskole har fundet den nye leder, der skal tiltræde 1. februar. Valget er faldet på Henriette Haar Mønsted, der kommer fra en stilling som lærer på Friskolen i Lemming.

Autocentrum i Aars åbner AARS: Tre måneder efter at Erland Knudsen slog

sine to firmaer Vegger Autohandel og Himmerlands Autoteknik sammen og flyttede til Aars er der nu klar til reception. Erland Knudsen kan mærke på salget, at virksomhederne er flyttet til Aars. Der sælges flere brugte biler, men også markedet for Flexleasing vokser markant.

Dankortnedbrud fik ingen betydning AARS: Samfundet kan fungere selv om Dankortsystemet går ned. Det blev bevist i Aars. Et langt nedbrud hos Nets kom ikke til at betyde noget særligt for forretningerne i Aars.

Venstre vil stoppe Netto-byggeri AARS: Diskussionen om hvorvidt der skal opføres en ny Nettoforretning ved Aars Busterminal foregår stadig. Venstre i byrådet vil forsøge at få byggeriet stoppet. Per Bisgaard har fået sat byggeriet på Økonomiudvalgets dagsorden. ”En ny dagligvareforretning på terminalgrunden vil ødelægge de gode forhold for busterminalen”, lyder begrundelsen.

Ny vej i Gatten GATTEN: Ny vej til 2,2 mio. kroner vandt tilslutning i Økonomiudvalget og skal nu i byrådet. Den 175 meter lange vej skal opføres for at afhjælpe trafikken i forbindelse med golfturneringen Made in Denmark.

3000 vingummibamser på seks minutter AARS: Årets nytårsparade hos FDF i Aars blev lidt anderledes end tidligere. Efter nytårsparaden foregik der aktiviteter inden de FDFerne gik i

De fleste kunder hævede penge i bankerne, inden de besøgte butikkerne.

99,07 procent af aktionærerne stemte for en fusion mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro.

Februar Ny leder modtaget med flag og musik

Cimbrer Bilerne I/S Industrivej 46 - 9600 Aars Tlf. 98 62 33 00

TØMRER·SNEDKER NYBYGNING RENOVERING VINDUER·DØRE RÅDGIVNING PRÆCIST HÅNDVÆRK TIL TIDEN!

Mobil 21 20 19 42 · chs@chsbyg.dk

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Det er godt at

BO GODT

AARS: Der var masser af flag og musik, da elever og lærere tog imod den nye skoleleder på Aars Skole Søren Toft Mølgaard. Der blev også serveret en kæmpe kagemand, hvor der var nok til alle skolens 570 elever. Søren Toft Mølgaard lovede at lære navnene på alle eleverne snarest

merlands Forsikrings Fond har doneret 75.000 kroner til en trappelift.

Lyngsoe overtages af fond

Den nye leder på Aars Skole, Søren Toft Mølgaard, blev modtaget med sang, flag og kagemand af børnene og lærere.

Varm velkomst

AARS: Også på Vesthimmerlands Gymnasium blev der taget godt imod skolens nye leder. Jette Rygaard Poulsen er skolens femte rektor. Hun blev budt velkommen ved en reception på gymnasiet.

Model- og hobbymesse blev succes AARS: Historiens første Hobby- og Samlermesse i Aars blev en succes ud over al forventning. I løbet af de to dage messen varede kom der 1594 betalende gæster, hvilket var langt flere end arrangørerne havde turdet håbe på. Messen gentages til næste år.

Weiss modtog Chaplin AARS: Lærer og ildsjæl Lene Weiss, Aars, blev den stolte modtager af kulturprisen ”Årets Chaplin” i Aars. Uddelingen af prisen foregik som sædvanligt ved Aars Teater Bios årlige fødselsdag. Lene Weiss modtog prisen for sit engagement inden for sang og musik.

75.000 kr. til trappelift AARS: Dansk Nutidsmuseum har længe ønsket en trappelift, så personer og gangbesværede kan besøge første sal på museet. Nu er ønsket gået i opfyldelse. Him-

AARS: Virksomheden Lyngsoe Systems i Aars overtages af den danske kapitalfond CataCap. Fondens tanke er,at salg og indtjening i Lyngsoe skal to eller tredobles, så omsætningen kommer op i nærheden af en milliard kroner. - Målet med salget er at få et ejermæssigt ”generationsskifte”, siger administrerende direktør Finn Mathiassen, Lyngsoe Systems.

88-årig kæmper for Aars Rutebilstation AARS:- Det er borgernes sidste skud i bøssen for at redde Aars Rutebilstation i sin nuværende udformning, sådan sagde fhv. advokat Mogens Tange kort før Vesthimmerlands Byråd skulle træffe afgørelse på et lukket møde. Mogens Tange opstillede samtidig 14 spørgsmål til politikerne.


Aars Avis

31. DECEMBER 2014

SIDE 13

NYTÅRS-KAVALKADE 2014 Marts

Vi ønsker alle et

at vi i Aars nok skal klare os, men det kræver at vi står sammen og løfter i flok, sagde formanden for Aars Handelsstandsforening Jesper Nielsen ved foreningens generalforsamling på Aars Hotel. Det er særligt internethandlen der presser butikkerne.

Håndværkere er i gang med at sætte byggehegn op, omkring Aars Boligforenings nye byggeplads ved Kirkevej i Aars.

Der blev ikke plads til Kimbrergarden AARS: Kimbrergarden er med kort varsel blevet sagt op, fra de lokaler de har benyttet i 30 år. Lokalerne er blevet solgt til Danpo forrige år. Danpo ønsker nu at gøre brug af området. Garden og kommunen kigger efter nye mulige lokaler.

Nyt navn til møbelhus AARS: Aars Bolighus, der længe har været medlem af kæden Smag og Behag, skifter navn til Møblér. Det sker fordi

kæde Smag og Behag har slået sig sammen med Danbo og danner den nye kæde Møblér.

Nedrivning begynder AARS: Byggeriet af Aars Boligforenings store bolig og erhvervsejendom mellem Kirkegade og Nibevej i Aars påbegyndes om kort tid. Håndværkere er i gang med at opsætte et byggehegn omkring området.

Kalv solgt for 132.000 kr. AARS: Udover fremvisninger af en række flotte dyr kunne de fremmødte

til Agro Nord i Aars overvære en auktion, som bød på usædvanligt høje bud på en kalv. Den blev solgt for ikke færre end 132.000 kroner. - Det var en særlig kalv, blandt andet fordi den er født uden horn, forklarer kvægkonsulent Jens Holm Danielsen.

Aars-butikker under pres AARS: 2013 var et hårdt år for detailhandlen i Aars. Enkelte butikker er lukket, men der er også kommet nye til. I begyndelsen af 2014 har flere meldt sig under fanerne, så jeg tror,

Endnu en sæson i 2. Division

Godt Nytår AARS MOTORSERVICE v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22 www.aarsmotorservice.dk

VOLLEYBALL: Damerne fra Vesthimmerlands Volleyball Klub sikrede sig endnu en sæson i 2. Division. Det skete allerede to runder inden sæsonafslutningen, da holdet vandt over Kolding. VVK var nyoprykkere i 2. Division.

Nye byporte GUNDERSTED: I år fylder Gundersted Borgerforening 40 år. Foreningen har besluttet at benytte den glædelige begivenhed til at forny byens indfaldsporte. Anders Møller Jensen har lavet skitser til de nye byporte.

April Kan spare 20 mio. på omfartsvej AARS: Lidt overraskende har Teknik- og Miljøudvalget kommet med forslag til en ny vejføring af den ønskede omfartsvej. Ved at ændre etape 4, så den ikke har direkte forbindelse til Holmevej, kan omfartsvejen bygges cirka 20 mio. kroner billigere.

Hård tone da Netto fik grønt lys AARS: Der blev ikke lagt fingre imellem, da politikerne i Vesthimmerlands Kommune behandlede sagen om Aars Ru-

tebilstation. Per Bisgaard beskyldte borgmester Knud Kristensen for at pleje egne interesser og tilbageholde oplysninger. Det fik andre af borgmesterens partifæller op i det røde felt. Enden blev, at Netto fik grønt lys til at bygge.

7211 besøgte forårsmesse AARS: Det flotte forårsvejr lokkede ekstra mange til forårsmesse i Aars. Det officielle besøgstal lyder på 7211, hvilket er betragteligt over 2012, hvor tallet lød på 4500. Udstillerne var generelt tilfredse med besøgstallet og interessen for standene.

Det officielle besøgstal til Forårsmessen i Aars lyder på 7211, hvilket er betragteligt over 2012, hvor tallet lød på 4500.

Multihal indviet i Blære BLÆRE: Stort set hele Blæres befolkning var mødt op, da der var officiel åbning af byens nye Multihal. Hallen blev indviet med taler og ”fyrværkeri”.

Direktør frifundet AARS: Tidligere direktør i Sparekassen Himmerland, Svend Jørgensen, blev pure frifundet ved Vestre Landsret i sagen om kurmanipulation. Det samme blev to medarbejdere i fondsafdelingen. Retssagen har stået på i to et halvt år.

1000 så køerne danse i Haubro HAUBRO: Interessen for at se køerne ”danse” er stigende i Vesthimmerland. Flere økologiske gårde i Vesthimmerland sendte deres køer på græs i påsken. Hos landmand Jan Pedersen, Haubro, kom omkring 1000 gæster og så på, mens køerne løb ud.

GUNNAR´s TAXI v/ Lars Nielsen, Markvænget 32, Aars

Tlf. 98 62 33 33 7, 9 og 21 personers vogne. Liftbus med op til 6 kørestole!

Himmerlandsgade 41 • 9600 Aars

Tlf. 98 62 11 00 ONLINE BOOKING PÅ www.frisorlaumann.dk

www.boostingbusiness.dk w ww www ww w w.boosting boo o in ng n g G IV D EN G A S

I NE ONmL ed en profes sion

el

webløsnin

Indvielsen af Multihallen i Blære tiltrak rigtig mange. Himmerlandsgade H m m errla an ds s g ade d e 150 1

|

9600 Aars

|

Tlf. 20 30 65 43

g


Aars Avis

SIDE 14

31. DECEMBER 2014

NYTÅRS-KAVALKADE 2014 Maj

Vi ønsker alle et

Godt Nytår Løgstørvej 14, 9600 Aars, Tlf. +45 96 98 23 00

Lille tilbagegang men tilfredshed AARS: Der kom i underkanten af 2500 gæster til årets Stumpemarked i Aars. Det er en lille smule færre end sidste år. - Men vi har dog ikke så stor tilbagegang som flere andre stumpemarkeder, fastslår Palle Andersen, der står for stumpemarkedet.

Cort vandt i Aars AARS: Årets Grand Prix cykelløb i Aars blev vundet af Magnus Cort (CULT Energy Vital Water). Den unge rytter slog Rasmus Guldhammer i spurten. Cykelløbet tiltrak mange tilskuere langs ruten, men de fleste var dog samlet omkring målstregen på Himmerlandsgade.

SAMUELSEN AUT. VVS INSTALLATØR

VVS

v/ Glenn Samuelsen 9600 Aars www.samuelsen-vvs.dk

D N I F I

E-mail: glenn@samuelsen-vvs.dk Tlf:

20 68 52 50

NEVE EDB Keldgårdvej 117 9600 Aars

Succes med maraton

ENEVE EDB M R A V N E R U NAT

AARS: Boosting Business havde stor succes med det første maraton firmaet arrangerede. 132 deltog i hel eller halvmaraton gennem gaderne i Aars. Martin Pilgaard kom først over målstregen i tiden 2.57.07.

Karsten Neve

Salg og service af computere, netværk, printere, udstyr og Keldgårdvej 117 programmer.

9600 Aars

Fax: 98 62 51 69

Telefon 98Neve 62 51 15 Karsten

21 24 77 Salg ogBil: service af 35 computere, netværk, printere, udstyr og programmer.

Børnekarnevalsoptog Kimbrergarden staAARS: Endnu et optog dig uden øvelokale blev i maj føjet til listen over optog i Aars - et børnekarnevalsoptog. Mange børn var flot klædt ud, alligevel var det for mange nok gruppen Poco Loco fra Aalborg der tiltrak sig størst opmærksomhed. Poco Loco deltager hvert år i det store karneval i Aalborg.

AARS: Kimbrergardens bestyrelse er ved at kaste håndklædet i ringen. En midlertidig aftale om at låne lokaler i 10. Klassecentret i Aars er udløbet, og garden ved ikke, hvor de skal øve de næste gange. Flere forsøg er gjort på at finde egnede lokaler, men endnu er intet lykkedes.

350 til landsmesterskab i Haverslev HAVERSLEV: Haverslev var i juni vært for landsmesterskaberne i fodbold for piger og drenge i DGIs række 1. og 2. klasse. Stævnet forløb over al forventning og skabte liv vedvarende, i Haverslev.

famiMa60 års jubilæum. Sønnen af Aggersundvej Investeringen i et jordvarmeanlæg er ty-14 -Vi9600 giver Aars 5 års tryghedsgaranti på stifteren Anker Lemvig, 65 62 61 pisk tjent hjem på få år, Telefon så det er98 et godt alle anlæg og vi har markedets Villy Lemvig, der i dag alternativ, hvis du alligevel skal skifte det bredeste sortiment, så du kan få gamle oliefyr. Iøvrigt tager det ikke mere det anlæg, der passerertil75 ditår hus arbejder stadig i Øgaard El at installere jordslangen i og behov. end en dag virksomheden. Nu er det haven. LOGOARKHele anlægget kan være klaret dog sønnesønnen Ulpå få dage. rik Lemvig der driver maskinBasis udgave stationen.

www.naturvarme.dk

Th. Eriksens Vej 7 • 9640 Farsø • Tlf. 98 63 19 11

www.oegaard.dk

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Vegger Lækker mod Blærerøvene

60 år med

Vælger du et jordvarmeanlæg fra IVT maskinstation er du samtidig sikker på et velafprøvet, SØTTRUP: Den Svanemærket produkt fra én af verdens førende virksomhederlieejede med mereSøttrup end 30 års erfaring med varmepumper. skinstation fejrer

MIDTJYDSK TAGPAP-SERVICE

Blok udgave

AARS: Udvalget for Børn og Skole har tanker om at lave en fusion mellem tre børnehaver i Aars. Forslaget går under navnet Børnehave Aars Vest. Tanken er at lave en institution til cirka 200 børn og placere den i Aars Vest.

bevej i Aars. Byggeriet forventes at tage cirka to år. På den tid skal der bygges 55 lejligheder, to kontorlejemål, to forretningslokaler, parkeringskælder og tre værelser til gæster.

Har du en have, så har du også en bekvem og billig energikilde lige uden for huset. Jorden fungerer som en naturlig solfanger, og med et jordvarmeanlæg kan du omsætte solens energi til varme i huset. Det kan spare på CO2-udslippet, og i høj grad også på din varmeregning.

Tre børnehaver skal blive til en

Juni

dFax: 98 62 51 69 Tilsku 00,Telefon 62 51 15 r. 20.0 98 iefyr l o e l op til k m

a 21 24e35 77 gBil: p ift det - udsk n varmepum med e ere på Læs m arme.dk atur v www.n

Gruppen Poco Loco tiltrak sig mest opmærksomhed ved karnevalsoptoget i Aars.

Canopy Piloting er en farlig sport, men i Nordjysk Faldskærmsklub kan de kunsten. De vandt det hele til DM.

Folkefest

GATTEN: Den stort anlagte golfturnering Made in Denmark, der afvikles i Gatten, opfordrer hele Vesthimmerlands Kommune til at lave en folkefest ud af begivenheden. I Aars gøres der mange tiltag i den anledning. Messecenter Vesthimmerland laver camp for frivillige og handelsstandsforeningen har flere tiltag parat.

Stort byggeri sættes i gang AARS: Det tog otte år før spaden kom i jorden til Aars Boligforenings store boligbyggeri mellem Kirkeplads og Ni-

VEGGER: Årets Storkefest i Vegger blev et tilløbsstykke. Thomas Valsted blev valgt til ny storkekonge. Rundboldturneringen blev en dyst mellem Blærerøvene fra nabobyen, Young Boys og Vegger Lækker.

DM værter viste ingen nåde HORNUM: Nordjysk Faldskærmsklub var vært ved DM i Canopy Piloting, en temmelig farlig sport. Værtsklubben tog grådig for sig af retterne, da medaljerne skulle uddeles. De lod ikke et eneste medaljesæt forlade matriklen.

Thomas Valsted (t.h.) fik overrakt beviset for, at han det kommende år er Storkekonge i Vegger af den afgående storkekonge Flemming Nygaard.


Aars Avis

31. DECEMBER 2014

SIDE 15

NYTÅRS-KAVALKADE 2014 Juli Varmeforbrugere fik penge tilbage

varede, faldt der stort set ikke en dråbe regn.

AARS: Selv om Aars Fjernvarme allerede havde sænket prisen for forbruger, betød den usædvanligt milde vinter, at forbrugerne slap billigere end planlagt fra regningen for 2013. Ikke færre end 3,1 millioner kroner kunne Aars Fjernvarme således i starten af juli meddele, at forbrugerne ville få betalt tilbage.

Russiske børnehjemsbørn på besøg for 17. gang

Lækkert sommervejrtil årets fodboldskole AARS: I uge 27 deltog ikke færre end 59 børn i DBU’s fodboldskole i Aars, og de havde optimale betingelser. Aars IK var vært for ”skoleeleverne”, og klubbens baner var så lækre, at man fik lyst til at finde ikke bare fodboldstøvlerne men golfkøllerne frem. Det var imidlertid ikke kun banerne, som var perfekte - det samme var vejret. I løbet af de fem dage, som fodboldskolen

NØRAGER: Himmerlands Humanitære Forening tog i uge 29 for 17. år i træk imod et hold børn fra børnehjemmet i den russiske by Podborki. Børnene, som kommer fra særdeles kummerlige forhold bliver en gang om året inviteret til Danmark, hvor de i tre uger bliver forkælet og får en stor oplevelse. I år besøgte børnene blandt andet Falck-stationen i Farsø, Fårup Sommerland og et vandland, ligesom de besøgte en landmand, hvor de så køerne blive malket i en topmoderne malkekarusel. Under opholdet i Danmark boede børnene først sammen i en spejderhytte i en uge, inden de i de to sidste uger boede enkeltvis hos lokale værtsfamilier. Inden de rejste hjem, nåede alle de russiske børn også forbi tandlægen og optikeren.

Vi ønsker alle et

Godt Nytår Nytår

Tlf.: 9865 8012 Vvs & Blik Energi & Køl Staldteknik  Smedeservice

En periode med lækkert sommervejr skabte travlhed i Aars Friluftsbad.

Varm sommer lokkede mange i friluftsbadet AARS: En periode med usædvanligt godt sommervejr i juni og juli skabte liv og glade dage i Aars Friluftsbad. Flere gange nåede det daglige besøgstal op på over 200 gæster, og forholdene i friluftsbadet var da også perfekte. Midt i juli nåede vandtemperaturen således op på hele 29 grader. Imens gæsterne boltrede sig udendørs, knoklede håndværkerne indenfor. Aars Svømmehal benyttede nemlig de varme sommeruger til at få renoveret svømmehallen.

Tlf.: 9865 8012  info@grotrian-as.dk  www.grotrian-as.dk

Pigtrådsmusik og kærlighed i årets Gundestrupspil GUNDESTRUP: 20 år efter den første premiere Jul på friluftsteaterforestillingen i Rævemosen ved Gundestrup, lever Gundestrupspillet fortsat i bedste velgående. Årets forestilling ”Kilden” var ren 60’er-nostalgi, hvor der både var plads til pigtrådsmusik, knallerter og ulykkelig kærlighed. Det var endnu en gang Troels Laursen, som havde skrevet stykket, og det var Martin Schwab, som instruerede.

Vvs & Blik Energi & Køl Staldteknik  Smedeservice

Vagt telefon: Vvs - service 7026 8012 Staldteknik 7026 8212 Køleservice 7026 8412

Tlf.: 9865 8012 info@grotrian-as.dk www.grotrian-as.dk

August Ny præst i Aars Kirke AARS: 10. august havde Sara Schouby Petersen første arbejdsdag som præst i Aars Kirke. Hun kom fra Østhimmerland, hvor hun i fire år havde været præst i SkibstedLyngby-Terndrup Pastorat, og hun afløste Kirsten Bøgh-Jensen.

Vandede vitser i regnvejret AARS: 9. august kunne Aars Friluftsbad fejre 75 års jubilæum, og den runde dag blev naturligvis markeret med manér. I silende regnvejr holdt blandt andre borgmester Knud Kri-

stensen en tale, hvori han humoristisk bemærkede, at friluftsbadet er så populært, at mange unge mennesker endda benytter det udenfor åbningstiden. Dagens hovedtaler var Per Pallesen, og han blandede en god håndfuld vandede vitser med mere alvorlige anekdoter fra sin tid som konkurrencesvømmer i Aars. Han huskede blandt andet, at det var noget sjovere at svømme i Aars Friluftsbad end i eksempelvis i Struer, hvor han med sine egne ord en gang svømmede ind i en lort på en halv meter. I den mere alvorlige afdeling mindedes han, hvordan han engang havde været med til at hive en druknet mand op af bassinet.

Club i Nordsjælland gik fuldstændig ned på satsningen, lagde Europaturen i golf vejen forbi Danmark, og initiativtageren Lars Larsen formåede at gøre turneringen til en sand folkefest. Ikke færre end 81.000 tilskuere gik gennem tælleapparaterne, og det til trods for, at vejrguderne drillede ugen igennem. Turneringen blev en stor succes, og den vil nok især blive husket for den fantastiske stemning på det spektakulære 16. hul, som er blevet døbt Himmerland Hill.

Jelved i storform åbnede Asger Jorn-udstilling i Aars AARS: 12. august var der fernisering på en udstil-

ling med 40 værker af Asger Jorn i foyeren i Messecenter Vesthimmerland. Der var tale om nogle af Jorns grafiske værker, og for den ikke-kunstkyndige var selve udstillingen en småfesen omgang, da værkerne var meget små og farveløse, men ferniseringen var stort sat op, da kulturminister Marianne Jelved holdt åbningstalen. Hun var i storform, og hun fik de fremmødte til at grine højt, da hun insisterede på at tale lige så længe, som hun overhovedet gad, da hun jo havde taget turen hele vejen fra København og endda var kørt forkert undervejs.

Hjortkjærsvej 2 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 11 22 Man-fre 8-17.30 · Lør 9-13.00

www.danpo.dk

Elfirmaet Højfeldt ApS

Europaturen i golf kom til Vesthimmerland GATTEN: Så skete det. Endelig blev det uge 33, og en perlerække af Europas bedste golfspillere dystede om æren og de enorme pengepræmier, da de deltog i golfturneringen Made in Denmark, som blev spillet på Himmerland Golf og Spa Resort i Gatten. For første gang siden 2003, hvor Simons Golf

Vestre Boulevard 9 • DK-9600 Aars • www.hojfeldt-el.dk

Tlf. 20 96 52 46 • 98 62 52 46

Stemningen var i top under golfturneringen Made in Denmark, som tiltrak 81.000 tilskuere.

Døgnvagt ! VESTRE BOULEVARD 9 9600 AARS


Aars Avis

SIDE 16

31. DECEMBER 2014

NYTÅRS-KAVALKADE 2014 September

Vi ønsker alle et

Godt Nytår Vesthimmerlands Autolakering

Tlf. 98 62 29 62

Endelig nye lokaler til Kimbrergarden AARS: Kimbrergarden i Aars kæmpede i mange måneder for at finde nye lokaler, da det ikke var sådan lige at finde et sted, hvor man både måtte slå på tromme, så vinduerne gav sig, og hvor der samtidig var plads til alle gardens instrumenter. Boligjagten endte dog lykkeligt, da Kimbrergarden i september flyttede ind på Markedsvej 19 i Aars.

Jutlander fik ”Bank” i revyen

KLINIK FOR FODTERAPI Jytte Baade Lyngberg Hjedsbækvej 332 9541 Suldrup

AARS: Traditionen tro bød årets Kimbrerfest også på en revy, og i den kom den nye Jutlander Bank - fusionen mellem Sparekassen Hobro og Sparekassen Himmerland - under kærlig behandling. En ældre kvinde, som ringede til sparekassen ville absolut ikke tale med banken, og det var overordentlig svært for hendes samtalepartner at forklare, at banken var den samme og det kun var navnet, som var forandret. På premieredagen forsøgte folkene bag Kimbrerfesten

TLF. 21 57 95 44

Industrivej 91 - 9600 Aars - www.aarsel.dk

Advokatfirmaet

BINDSLEV & KJELDSEN ApS Himmerlandsgade 109 • DK-9600 Aars •Tlf. 98 62 40 00

HAVERSLEV SLAGTER Himmerlandsgade 47 • 9600 Aars

TLF. 98 65 40 35

Se mad ud af huset på www.haverslevslagter.dk

Tre gange Hole in One på 14 dage AARS: Har man bare én gang stået på en golfbane og forsøgt at ramme greenen fra mere end 100 meters afstand, så ved man, at det er ganske svært. Endnu sværere er det selvsagt at ramme det 108 millimeter brede hul, men ikke desto mindre oplevede Aars Golfklub i september en sand byge af Hole in One-slag. Ikke færre end tre gange i løbet af to uger måtte klubben hive en flaske whisky ud af skabet og hylde en heldig og dygtig spiller for golfens gudeslag.

færre end i hele 2013 - og så var antallet af besøgende i 2013 rekordhøjt. Det øgede besøgstal har medført, at Messecenter Vesthimmerland har ansat tre ekstra mand.

Filmprojekt kom i pengeproblemer AARS: En dokumentarfilm om en musical, der er skrevet og opført af eleverne på musiklinjen på Vesthimmerlands Gymnasium og HF, er på vej, men projektet løber ind i pengeproblemer. Filmen skal vise, at der i det såkaldte ”Udkantsdanmark” bliver satset på kulturen, og forfatteren, dramatikeren og intruktø-

ren Hans Kragh-Jacobsen er manden bag projektet. Han har dog problemer med at rejse kapital til filmen, hvis samlede budget lyder på 300.000 kroner.

To forretningskoncepter arbejder sammen i Aars AARS: Joans Is, Kager og Konditori flytter ind hos Kri Stensen i Himmerlandsgade i Aars, og stedet skifter i den forbindelse navn til Interiør Cafeen. Navnet er velvalgt, da det ikke kun er is og brugskunst, man kan købe. Faktisk kan gæsterne, hvis de har lyst, købe den stol, de har indtaget deres is i, når de går derfra.

Kæmpe fremgang for messecentret i Aars AARS: I første halvår af 2014 havde de ualmindeligt travlt i Messecenter vesthimmerland i Aars. Da halvdelen af året var gået, havde 72.540 besøgende været en tur forbi messecentret, og det var blot 3000

Joans Is, Kager og Konditori flytter ind hos Kri Stensen i Himmerlandsgade i Aars.

Oktober Nyt rådhus i Aars

Aars E forsyning Pligtvirksomhed

sig i år med en revymiddag, men den blev ikke den store succes.

På årets budgetseminar besluttede politikerne i Vesthimmerlands Kommunes byråd, at der skal bygges et nyt rådhus i Aars. En kombination af at kommunen har plus på bundlinjen, skimmelsvamp på det nuværende rådhus og en tilladelse til at optage et lån gør, at politikerne mener, at tiden er inde til at bygge nyt. Den samlede udgift til et nyt rådhus forventes at løbe op i 35,165 millioner kroner, og byggeriet forventes afsluttet i 2016.

Gymnasiet i Aars strøg til tops i undersøgelse AARS: Vesthimmerlands Gymnasium og HF placerer sig helt itoppen blandt de nordjyske gymnasier i en analyse, som Dansk Erhverv står bag. Placeringen bygger på eleverns karakterer i dansk, engelsk, matematik og samfundsfag, og det lokale gymnasiums gennemsnit er på 7,3, imens landsgennemsnittet er 7,1. Blandt alle de danske gymnasier placerer Vesthimmerlands Gymnasium og HF sig på en 27.-plads, men det er væsentligt bedre end eksempelvis Aalborghus Gymnasium, Aalborg Katedralskole og især Fjerritslev Gymnasium, som ligger på en 133.-plads og dermed på papiret er landets næstdårligste gymnasium. Rektor på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Jette Rygaard Poulsen mener dog, at man skal tage undersøgelsen med et gran salt.

Dagen igennem hang der en smuk duft af sure tæer og popcorn i luften, og der var mange børn, som sov ualmindeligt godt om natten.

Aars Borgerforening overlever AARS: Aars Borgerforening var på nippet til at lukke og slukke, men i sidste øjeblik besluttede medlemmerne sig for, at den 124 år gamle forening alligevel skulle have en gang hjertemassage. Der var tale om at omlægge foreningen til en fond, som skulle støtte gode initiativer i Aars, men forslaget blev trukket tilbage og forningen fik i stedet en helt ny bestyrelse. Dermed kan Aars Borgerforening i 2015 holde 125 års jubilæum.

Kommunens ældremad er tilfredsstillende VESTHIMMERLAND: I efteråret breder der sig i Danmark en voldsom debat om den mad, vi byder vores ældre på plejehjemmene. Det er tilsyneladende ikke unormalt, at de får vacuumpakket smørebrød, der er ni dage gammelt, og det får både politikere og debatørere op af stolene. Det får Vesthimmerlands Ældreråd til at teste den mad, de ældre bliver budt her i kommunen, og Ældrerådet er efter en række prøvesmagninger på forskellige plejehjem tilfredse med den mad, de får serveret.

Jubi Land blev atter et kæmpe hit AARS: Messecenter Vesthimmerland slog i efterårsferien dørene op til Jubi Land - et børneeldorado med hoppeborge, popcornmaskiner og legeredskaber, og det var noget, børnene kunne lide.

Vesthimmerlands Gymnasium og HF placerer sig helt i top blandt de nordjyske gymnasier i en analyse fra Dansk Erhverv.


Aars Avis

31. DECEMBER 2014

SIDE 17

NYTÅRS-KAVALKADE 2014 November Aars FC lukker og slukker AARS: 27. november beslutter Aars FC på en ekstraordinær generalforsamling at lukke og slukke. Aars FC, der er en overbygning til Aars IK, havde, da den blev skabt, som målsætning at bringe den lokale fodboldklub op i divisionsrækkerne, men det viste sig at være skudt langt over mål. Klubbens førstehold frister i dag en tilværelse i serie 1, hvor modstanderne i år blandt andet har været Gundersted, Mejrup og Hurup, og da udsigten til divisionsbold i øjeblikket er ikke-eksisterende, vælger Aars FC at hoppe tilbage i folden til Aars IK. Selv om Aars FC ikke medførte den ønskede sportslige opblomstring, var overbygningen økonomisk set en succes.

arrangementet, der finder sted i forbindelse med By Night, og imens forældrene shopper i butikkerne, hilser børnene på hekse, trolde, spøgelser og andre uhyggelige skabninger. I butikkerne kan de få lidt slik, hvis de tør henvendte sig til det udklædte personale - og det gør de! Faktisk i en grad så flere butikker må sende deres yngste-trold af sted efter mere guf.

Julelyset bliver reddet AARS: Bodil - stormen i 2013 - var så hård ved julebelysningen i Aars, at Aars Handelstandsforening måtte investere 100.000 kroner i nyt lys. De 70.000 kroner blev hentet

gennem diverse sponsorer, men de sidste 30.000 kroner måtte foreningen selv smide efter julelysene. Handelstandsforeningen fandt pengene, så julebelysningen blev reddet, og nogle af de 30.000 kroner kommer tilbage i kassen, da de lokale butikker i december har solgt pins med lysende julemænd - overskuddet går til foreningens nu noget slunkne kasse.

Aars Frikirke holder jubilæum AARS: Aars Frikirke kan 23. november fejre 25 års jubilæum, og dagen bliver markeret med både gudstjeneste og festivitas i frikirken på Markvænget i Aars. Kirken blev stiftet i 1989 som

Halloween i Aars AARS: Den amerikanske tradition Halloween har for alvor sat hugtænderne i danskerne, og også i Aars bliver der uhygget til den store guldmedalje. Det er Aars Handelstandsforning, som står for

Heksene var ikke så uhyggelige, som de så ud til, da der blev fejret halloween i Aars.

Vi ønsker alle et

en udspringer fra Babtistsamfundet i Vindblæs, og menigheden mødtes flere forskellige steder, inden den fik sin egen kirke i 1999. I starten mødtes medlemmerne på Aars Bibliotek, og derefter benyttede de det daværende Aars Messecenter til deres gudstjenester, inden de altså flyttede til Markvænget.

Psykiatriens Hus ender i Aars AARS: Byrødderne i Vesthimmerlands Kommune skal beslutte, hvor de vil anbefale Regionsrådet at placere det kommende Psykiatriens Hus, og bølgerne går højt i debatten. Der er stor enighed om, at Aalestrup, Aars, Farsø og Løgstør alle kan løfte opgaven, men der stopper enigheden også. Sundhedsudvalget spørger Regionen til råds, og selv om ni ud af ni medlemmer af udvalget fra Regionsrådet anbefaler en placering i Aars, fortsætter en ophedet debat. Det hele ender med en afstemning i byrådssalen, hvor politikerne stemmer på deres egen hjemby, indtil den er ude af kapløbet. I den sidste afstemning vinder Aars med 14 stemmer over Løgstør med 13.

Godt Nytår Vegger Tømrer- og Snedkerforretning Algade 11 · Vegger · 9240 Nibe Tlf. 98 66 60 19 · Fax 98 66 62 99 www.veggerts.dk ●

nybyggeri

landbrugsbyggeri

industri

reparationer

Farsø & Aars

98 63 33 98 · 98 62 36 65

SØREN’SAUTO Hvalpsundvej 36, Vegger, 9240 Nibe Tlf. 98 66 61 93 - Fax 98 66 65 53 - Bil 20 96 61 93

December Asylbørn flytter ind i Østrup ØSTRUP: Udlændingestyrelsen har henvendt sig til Vesthimmerlands Kommune for at høre, om kommunen, som i forvejen driver flere asylcentre, vil tage imod 65 uledsagede drenge i alderen 1517 år. Det vil kommunen gerne, og det bliver besluttet, at drengene skal bo på det tidligere plejehjem i Østrup. I starten af december flytter de første 30 drenge ind, og

inden nytår vil 65 drenge bo i asylcentret. Drengene kommer fra Syrien, Afghanistan, Eritrea, Kosovo og Somalia, og de skal gå i skole på Simested Skole. I asylcentret bliver de trakteret med morgenmad hver dag, men ellers skal de selv stå for madlavning, indkøb, tøjvask og rengøring.

Himmerlandsgade 25 • 9600 Aars Tlf. 98 66 48 14

Østrup Tømrer-& Snedkerforretning v/ Søren B. Andersen

Ny bog fra Michelle Kristensen AARS: Den 30-årige Michelle Kristensen fra Aars er på rekordtid blevet lidt af en sundhedsguru, og hun udgiver i december sin fjerde bog ”Mision Sund - 12 uger 12 nye vaner”. Bogen bliver først præsenteret i Aars 18. december, inden den kommer i handlen på landsplan mellem jul og nytår. Michelle Kristensen er kendt for sine optrædener i Go’ Morgen Danmark Aars-pigen Michelle Kristensen på tv2 og sine bootcamps, bog om kost og motion. hvor hun indtil videre har Jættefest klar, og byfesten i hjulpet 600 danskere til en Suldrup kommer ud med sundere livsstil. et beskedent underskud på 7.000 kroner. Jættefesten gav unArrangørerne kan ellers derskud ikke beskyldes for at have SULDRUP: I december fedtspillet sig igennem med ligger regnskabet for årets en fesen byfest, da de blandt

ØSTERGADE 29, ØSTRUP, 9600 AARS Mobil: 20 21 88 77

www.ots-aps.dk - mail: ots@firma.tele.dk

v/ Tove Kjær Christoffersen

Tlf. 98 66 13 01 udgiver i december sin fjerde

andet fyrede en kæmpekoncert med Christopher, Burhan G og Carpark North af. Underskuddet afskrækker da heller ikke folkene bag festen fra atter at forsøge sig med et lignende brag af en fest.

Keldgårdvej 70,

Tømrer- og snedkermester 9600 Aars

Tlf. 98 62 39 33 Biltlf. 21 73 40 89


Aars Avis

SIDE 18

31. DECEMBER 2014

Hele holdet bag Aars Avis ønsker alle vore læsere og annoncører et godt nytår! Lars Lindberg Journalist

Torsten Hansen Journalist

Morten Freundlich Sælger

Kirsten Haugaard Bogholder

Pia Wulff Kontorassistent

Steen Brorsen Produktionsleder

Klaus Johansen Grafiker

Tina Nøhr Grafiker

Sanne Kvist Grafiker

Ditte Madsen Grafikerelev

Louise Christensen Grafiker

Dan Klesen Webdesigner

Brian Sørensen Trykker

Karsten Jensen Trykker

Birthe Mølgaard Lagermedhjælper

Benthe M. Sinding Økonomichef

Thorkil Christensen Udgiver/redaktør


Aars Avis

31. DECEMBER 2014

SIDE 19

Nørage r

tlf. 98 55 10 06

v. Finn Ovesen

S uldr up

tlf. 98 37 90 00

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

H ave rs le v

tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

Vi ønsker alle et godt nytår og glæder os til 2015 hvor vi fra 31. januar i alle 3 butikker hedder Spar i et nyt stærkt koncept, og der er flere spændende tiltag på vej... Hilsen Købmanden og Personale EKSTRA TILBUD TIL NYTÅR.... SPIRITUS

AMARONE VIN

MOKAI i dåse +

SOMERSBY OG BACARDI BREEZER 27,5 - 33 cl.

Fr it v a lg

10

75 cl. Bardisso/Santoni Italien

00 + pant

100

94

00

95

Vi sælger kun Fyrværkeri i Euro Spar Nørager, hvor sortimentet kommer fra Krudtkongen

m.fl. Alle slags

1,5 li te r

+ pant

12 ds.

COCA-COLA, FANTA, SCHWEPPES

FROSNE REJER

95

X-MAS JULEØL

ØL OG VAND

R oy a l G re e n la n d

69

30 st k .

Fr it v a lg

FROST

Stor flot pose. 800 g

TUBORG/ CARLSBERG/ CLASSIC/ JULEBRYG

VIN

PEPSI MAX/ KONDI

Fr it v a lg

Dåse á 33 cl.

2 x12 ds .

10 75 00 + pant

ÅBNINGSTIDER: 29. december ........... 7.00-20.00 30. december ........... 7.00-20.00 31. december ........... 7.00-14.00 1. januar ................. 12.00-18.00 2. januar ........................Normal

00 + pant

Masser af flotte Nytårs Bordbomber og Nytårs Hatte. Se også avisen...

Se alle Nytårstilbud i vores udsendte avis eller www.Euro-Spar.dk - PS. Vi runder...


Aars Avis

SIDE 20

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Motion kunne give plads til julemaden SULDRUP: Eleverne i overbygningen på Suldrup Skole havde Juleidræt lige op til jul. Ud over at få rørt sig, så kunne motionen måske også skabe plads til lidt ekstra af den gode julemad. Juleidræt er en efterhån-

den gammel tradition på skolen. På tværs af årgangene i overbygningen udfordres alle i en fælles turnering. En elev fra 9. årgang siger om dagen: ”Det gode er, at vi er på tværs af klasser-

31. DECEMBER 2014 Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

HAVERSLEV

ne og er sammen med alle de andre”. Blandt de mange andre udsagn var: ”Volley er det bedste”, ”Det gode er, at vi er aktive og får bevæget os”. Bevægelse, trivsel og fællesskab er alt sammen i god overensstemmelse med den nye skolereforms intentioner, så der var ingen grund til at afskaffe denne tradition i år.

Der dyrkes meget sport på HCI i Haverslev, det vidner årsskriftet fra skolen om.

Nyt årsskrift fra HCI

Juleidræt foregik i Stensbohallen. Ind i mellem var der lejlighed til at sidde ned.

GRYNDERUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAVERSLEV: Årsskriftet 2014 fra Himmerlandscentrets Idrætsefterskole er på 66 sider og stadig på papir. Mange andre institutioner har valgt den mindre kostbare netløsning, men efterskolen i Haverslev foretrækker stadig den trykte udgave – en fin publikation der kan foræres til eleverne og alle de samarbejdspartnere med flere, som skolen har været i kontakt med i årets løb. I skoleåret 2014-2015 har skolen haft maksimum antal elever - 131. Undervisningsmæssigt er

der faste elementer, der gentages år efter år, men der er også plads til nye fag. Blandt andet ”street fodbold” og ”floorball”. Årsskriftet indeholder også forstander Jens Grønhøjs tale ved forrige elevholds afslutning i juni 2014. Her kommer Jens Grønhøj med mange gode betragtninger og råd til elevernes videre vej i livet. Der er ikke tvivl om, at et års ophold på HCI får betydning for eleverne. Tidligere elever fortæller om hvordan opholdet på HCI har præget dem, og skolen har nu også

så mange år på bagen, at der fejres fra 5 til 30 års elevjubilæum. Her mødes gode ”gamle” venner atter. Der er allerede sat datoer på mange af de arrangementer der finder sted i 2015. Søndag, 10. maj afvikles HCI-løbet, og skolen har ”Åbent Hus”. De unge mennesker på HCI indvirker positivt på bybilledet i Haverslev, de skaber liv! Og mon ikke eleverne glæder sig vældigt til en uges skitur til Norge sidst i januar - med sne-garanti?

Helligtrekonger koncert

Musiker og komponist Rasmus Skov Borring vil sammen med sognepræst Herluf Christensen lede forsamlingen igennem aftenens program og vil her igennem fællessang, klavermusik og fortælling sætte fokus på lyset.

GRYNDERUP: Det er Helligtrekongersdag søn-

dag, 6. januar, og det er der mulighed for at fejre i

Advokatfirmaet Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Grynderup Kirke ved en mellemting mellem en musikgudstjeneste og en koncert, hvor julen og nytåret på denne måde rundes af. Kirken vil udelukkende være oplyst af levende lys. Det giver en god og hyggelig oplevelse af kirkerummet. Musiker og komponist Rasmus Skov Borring, der er kendt af mange her på egnen fra sin tid som efterskolelærer på Bjergsnæs Efterskole i Viborg og nu bor i København, vil medvirke. Rasmus Skov Borring vil sammen med sognepræst Herluf Christensen lede forsamlingen igennem aftenens program og vil her igennem fællessang, klavermusik og fortælling sætte fokus på lyset. Både lyset, der ledte de vise mænd til den nyfødte Jesus, og lyset i vores liv i dag. Aftenens arrangører er Rørbæk-Grynderup-Stenild menighedsråd. Der er gratis adgang.

Fryd & Nielsen Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

Børnene fra 0. klasse på Haverslev Skole mødte krypdyr på biblioteket i Nørager, blandt andet denne frø.

Børn mødte øgler på biblioteket i Nørager HAVERSLEV: Som en foreløbig afslutning på et samarbejde over temaet vilde dyr mellem Folkebibliotekerne i Rebild og Haverslev-Ravnkilde Skole blev 0.klasse fra Haverslev Skole forleden inviteret på biblioteket i Nørager, hvor der denne dag ikke blot var mulighed for at låne bøger, men også for at møde nogle af de dyr, klassen har læst og lært om. Biblioteket havde arrangeret sig med en biolog fra Naturhistorisk Museum, der havde medbragt forskellige slanger, snoge, fugleedderkopper, kæmpe snegle, horntudser, kakerlakker, gekkoer, øgler og tusindben. Børnene fik lov både at se, høre og røre; og da da-

gen var slut, var det ikke blot børn, der var blevet en oplevelse rigere, der satte kursen mod Haverslev Skole, men samtidig børn, der havde tilegnet sig viden om de dyr, der var blevet præsenteret. Der blev talt meget i bussen hjem, og børnene var kun lige tilbage på skolen igen, før de øsede ud af deres nyerhvervede viden til elever fra de øvrige klasser. Det havde simpelthen været for spændende til at skulle holdes for sig selv. Forud for besøget på biblioteket har de to bibliotekarer Signe Rugtved Andersen og Jeanette Thisted Villadsen på et forældremøde præsenteret dialogisk oplæsning samt efterfølgende i forbindelse

med skolens åbent hus dag lavet dialogisk oplæsning med børnene i forældrenes nærvær. Børnene har desuden været på rundvisning i bogbussen, og mange har med deres forældres samtykke fået eget lånerkort og dermed til børnenes store fornøjelse muligheden for at låne bøger mv. med hjem. I den forgangne uge var de to bibliotekarer igen på skolen og med i undervisningen, hvor børnene i små grupper havde dialogisk oplæsning, denne gang med udgangspunkt i en fabel om vilde dyr, og derudover legede små bogstavog rimordslege. Børnehaveklassen på Ravnkilde Skole kan glæde sig til et lignende samarbejde med Folkebiblioteket i løbet af foråret.


Aars Avis

31. DECEMBER 2014

SIDE 21

Guld til unge spillere fra Aars Badmintonklub BADMINTON: Da der i weekenden inden jul blev spillet et stort badmintonstævne i Stidsholt, deltog fem spillere fra Aars Badmintonklub, og de repræsenterede klubben på bedste vis. I U15B rækken lykkedes det Anders Borg Andersen at spille sig til en førsteplads i mixed double sammen med sin makker Camilla Duus fra Skalborg SK. I double blev det til en femteplads for Anders Borg Andersen og en syvendeplads i single. Den unge Aarsspiller er lige oprykket til B-rækken, men han viste altså, at han sagtens kunne være med, da det blev til en guldmedalje ved debuten i B-rækken. I U15A rækken deltog Mads Nielsen. Her blev det

til en tredjeplads i single, en andenplads i double og en tredjeplads i mixed double med makkeren Sara L.Nielsen fra Fjerritslev. Jacob Holk Pedersen spillede sig til en plads i finalen i U17A rækken, og her sikrede han sig pladsen øverst på podiet. I double spillede Jacob Holk Pedersen sammen med klubkammeraten Simon Fløj Thomsen i U17M rækken – her blev det til en samlet femteplads for de to unge spillere. I single i U17M rækken blev det til en syvendeplads til Simon Fløj Thomsen. Anders Borg Andersen fra Aars Badmintonklub sikrede sig ved et stævne i Stidsholt sammen med makkeren Camilla Duus fra Skalborg SK førstepladsen i mixed double.

www boostingbusiness www.boostingbusines g s.dk dk k kontakt@boostingbusiness.dk @boostingbusin g

Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen, deltog i et møde, som erhversnetværket bag Team Vesthimmerland stod bag.

Netværksgruppe havde besøg af borgmesteren Dagen bød også på gruppearbejde AARS: Inden juletravlheden for alvor satte ind, mødtes erhvervsnetværket bag håndboldklubben Team Vesthimmerland i messecentret i Aars, hvor der blev diskueteret, hvordan man kan bringe erhvervslivet i kommunen tættere sammen. Dagen blev indledt med et oplæg fra borgmester Knud Kristensen, som fortalte om kommunen og hvilke ting og aktiviteter, der er i gang i omkring de enkelte byer i kommunen. Han fortalte også, at han sammen med kommunaldirektøren havde besøgt en del af virksomhederne i kommunen og haft en god dialog, og om hvor vigtigt det er, at kommunens virksomheder støtter hinanden.

Efter Knud Kristensens indlæg blev der arbejdet i grupper i to omgange, hvor deltagerne skulle drøfte Knud Kristensens indlæg og diskutere, hvad deltagerne kan gøre for at medvirke til udvikling i kommunen. Blandt de emner som blev behandlet var: - Der bør arbejdes på en fælles identitet for kommunen. - Man ønsker sig bedre kommunikation fra kommunens side. Hvordan får de fortalt, hvad der foregår i kommunen, og hvad arbejdes der hen imod. - Det er en kæmpe udfordring, at kreditforeningerne ikke vil udlåne penge. - Man skal passe på ikke at vende sig for meget indad

– også afhængig af omverdenen. - Det er ekstremt vigtigt for bosætningen, at der er mulighed for internet/3G alle steder – tingene skal være optimale - Virksomhederne kan have fordel af at gå sammen i licitationer, så de kan løfte større opgaver. Hvordan får vi det sat i værk? Det kræver mod at begynde samarbejde med en konkurrent. - Er der bestemte organisationer, der kan gå forrest i forhold til at skabe sammenhold og samarbejde på tværs? Der blev nævnt turismen, Team Vesthimmerland, Handelstandsforeninger, men hvem er der ellers og hvordan får vi øget fokus på det?

MAGASINER   F LY E R S HJEMMESIDER FOLDERE   P L A K AT E R LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

G AS GIV DEN

E N I L N el O io s rofes n me d en p g snin webR Slø E KIDEGOD VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43


Aars Avis

SIDE 22

31. DECEMBER 2014

SUNDHED & VELVÆRE

Fattige trafikofre får de værste skader MOTOR: Rengøringsdamen får en mere alvorlig skade, når hun kører galt, end direktøren gør. Det viser en omfattende undersøgelse af de 9.000 personer, som var indblandet i en trafikulykke i 2002. Rengøringsdamen får en mere alvorlig skade, når hun kører galt, end direktøren gør. Det viser en omfattende undersøgelse af de 9.000 personer, som var indblandet i en trafikulykke i 2002. Undersøgelsen er udført af forsikrings- og pensionsselskabernes brancheorganisation Forsikring & Pension. - Vi kan se, at dem med de laveste indkomster, får de mest alvorlige skader, når de er involverede i en trafikulykke, siger Jacob Nisgaard Larsen, chefkonsulent i Forsikring & Pension. Årsagen kan være de høje danske bilafgifter, mener FDM.

- Det betyder, at familier med lave indkomster har ringere mulighed for at købe en ny og mere sikker bil, siger Torben Lund Kudsk, afdelingschef i FDM. Bilafgifterne er i dag baseret på bilernes værdi. Afgiften på eksempelvis en familiebil med plads til autostole og barnevogn er derfor nemt 100.000 kroner.  På nær de allermindste modeller, er biler i Danmark markant dyrere end i andre EU-lande. De høje afgifter betyder desuden, at færre danske biler har det nyeste sikkerhedsudstyr, mener FDM. Det er meningsløst, når staten på den ene side forsøger at mindske antallet af dræbte og kvæstede i trafikken, men på den anden fastholder afgifter, der forhindrer forbrugerne i at få de sikreste biler, mener både FDM og Forsikring & Pension.

Pædagogisk administrativ koordinator Vi søger en erfaren pædagogisk administrativ koordinator med flair for planlægning. Ansvarsområder • Planlægning og skemalægning for vores elever og lærer i tæt samarbejde med lærerne. • Planlægning og skemalægning af kurser i tæt samarbejde med vores kunder og lærer. • Planlægning af skoleperioder for vores uddannelser og specialer i tæt samarbejde med vores elevadministrator. • Løsning af akutopståede skemaændringer. • Planlægge og deltage i at give eleverne specialpædagogisk støtte. • Udfærdige oplæg til afrapporteringer. • Beskrivelse af nye kurser og specialer. • Referatskrivning fra møder. Det vil være en fordel, at du har erfaring med brug af Flex, Easy og elevplan. Du kan lide at arbejde i et uddannelsesmiljø i en politisk styret organisation og kombinere kvalitet i pædagogikken med økonomisk drift. Du er fleksibel, fokuseret, god til at finde løsninger og kan arbejde med mange informationer og hensyn som skal omsættes. Du har gode formuleringsevner og gerne undervisningserfaring. Du har et godt humør, er positiv og har overskud. Du kan arbejde ud fra skolens værdier: nærhed, engagement og udfordring. Ansøgningen Send din ansøgning mærket ”Pædagogisk administrativ koordinator”, vedlagt relevante bilag, til aars@erhvervsskolerne.dk senest den 11. januar 2015 kl. 8.00. Samtaler forventes afholdt den 15. januar. Husk at skrive i ansøgningen, hvor du har set jobopslaget.

Yderligere oplysninger

Læs mere om stillingen på erhvervsskolerne.dk under “om skolen” eller kontakt uddannelseschef Helle Vestergaard Nielsen på tlf. 9698 1000 eller 6155 4030.

Østre Boulevard 10 9600 Aars

Tlf. 9698 1000 Fax 9698 1080

Hvalpsund Net A/S

Tlf.: +45 98 63 81 88

Havnepladsen 16

Fax: +45 98 63 82 03

Hvalpsund

Cvr/VAT no: 12 78 26 40

DK-9640 Farsø

info@hvalpsund-net.dk

Alle mærker www.hvalpsund-net.dk Dæk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.600,- + moms LF Automobiler Gåsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Denmark

Vi søger straks en frisk medarbejder til vores lager/ produktion i Hvalpsund. Arbejdsopgaver: - Pluklager, består af udlevering/modtagelse af varer, pakning af ordrer mv. - Vask/imprægnering af net - Diverse monterings opgaver hos kunder, her kan forekomme enkelte rejsedage - Diverse vedligeholdelses opgaver - Betjening af kunder Hvalpsund Net A/S

Tlf.: +45 98 63 81 88

Havnepladsen 16

Fax: +45 98 63 82 03

Hvalpsund

Cvr/VAT no: 12 78 26 40

DK- 9640 Farsø

info@hvalpsund-net.dk

Kvalifikationer: Til den ledige stilling hos os, søger vi en person der er selvstændig, fleksibel, udadvendt, pligtopfyldende. Du skal kunne arbejde struktureret og have god ordenssans samt gode samarbejdsevner. Kørekort er et krav og truckcertifikat er en fordel. Denmark

www.hvalpsund-net.dk

Vi tilbyder: - Interessante udfordringer i et internationalt miljø i rivende udvikling. - En spændende stilling i et uformelt miljø - Gode kollegaer - Løn efter kvalifikationer Tiltrædelse: snarest muligt. Ansøgningsfrist: Send din ansøgning til os så hurtigt som muligt: Hvalpsund Net A/S, Havnepladsen 16, Hvalpsund, 9640 Farsø eller mail jst@hvalpsund-net.dk Virksomheden: Hvalpsund Net A/S er Danmarks førende leverandører af fiskeri artikler, havbrug og on-shore produkter. Vi er en international orienteret eksportvirksomhed med hele Vesteuropa og dele af Afrika som vore primære markeder. Selskabet ledes fra et moderne hovedkontor på havnen i Hvalpsund, og har derudover produktion i egen fabrik i Polen. Vi beskæftiger i alt ca. 80 medarbejdere.

Klargøring af biler til syn

BILLIGE BruGtE oG nyE

vIntErDÆK vI har IGEn BruGtE vIntErDÆK på LaGEr fra schwEIz.

så KIG InD på vorEs hjEmmEsIDE www.DvIDaEKcEntEr.DK oG sE DE fantastIsKE prIsEr på BruGtE oG nyE DÆK ELLEr rInG tIL:

98 55 19 55

Dækcenter

Grynderupvejen 6, Tlf. 98 55 19 55 Nørager www.dvidaekcenter.dk

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars

BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Tlf. 98 62 13 40

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Himmerlandsgade 103 C, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

TIL LEJE

GEDSTED

Møbleret lejlighed, 104 m med stue, sovevær., værelse, badevær., køkken med spiseplads og baggang med plads til vaskemaskine. Adg. til lukket gårdhave. Leje 3.850 + forbrug. Dep. 3 mdr.s leje. Tlf.: 70 25 50 25 2

TIL LEJE

Centralt i Aars, 3 værelses, 69 m2. Tlf. 22 24 20 47

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler, alm. biler el. byens største flyttetrailere. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

Telefon 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten Kjærsgaard (L)

Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

aars@erhvervsskolerne.dk erhvervsskolerne.dk

Alt i auto reparationer Medarbejder søges

Klinik for fodterapi

KLINISK TANDTEKNIKER

SUNDHED & VELVÆRE

Hvalpsund kranio-sakral Fysioterapi v/Fysioterapeut Kaare Bay . Tlf. 2820 3644 Se www.kranio-fys.dk - og bestil en prøvebehandling (150 kr.)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

AARS AVIS - når det skal være lokalt!


31. DECEMBER 2014

Aars Avis

Godt nytår2015

SIDE 23

Vi ønsker alle vore hussælgere, huskøbere, samarbejdspartnere samt venner af huset, et rigtigt godt og lykkebringende nytår. Et lille udpluk af solgte emner i 2014

2014 blev igen et godt år. Vi er friske i 2015 til at sælge netop DIN bolig

Danebo Himmerlandsgade 38 · 9600 Aars · 913@edc.dk · 98

62 24 00


Aars Avis

SIDE 24

31. DECEMBER 2014

BLANDEDE

UDLEJNING Historisk godt år for trafiksikkerheden Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

MOTOR: Året er nu så fremskredent, at det kan konstateres, at 2014 bliver et af de allerbedste i historien rent trafiksikkerhedsmæssigt. Der er dog fortsat udfordringer, hvis målet om endnu færre trafikdræbte skal nås, lyder det fra Vejdirektoratet, Trafikstyrelsen, Politiet og Rådet for Sikker Trafik. De foreløbige prognoser fra Vejdirektoratet tyder på, at antallet af danskere, der mister livet på vejene i år, ender på lige omkring 170. Det vil være et klart fremskridt i forhold til 2013, hvor 191 mennesker omkom i trafikken. Samtidig ser det ud til at blive i nærheden af rekordåret 2012, hvor der Loppemarked top 4-f

KØB OG SALG

var 167 trafikdræbte, hvilket var det laveste tal, siden man begyndte at føre statistik på området. Fremgangen skyldes indsatser på mange områder. Der er bl.a. kommet ny lovgivning med skærpede straffe for spritkørsel, vejene er blevet mere sikre, politikontrol får flere til at overholde fartgrænserne, ny sikkerhedsteknologi gør bilerne mere sikre og målrettede kampagner er med til at ændre trafikanternes adfærd.

Færre skal miste livet I 2014 er der sket et fald i antallet af dræbte cyklister og unge, og blandt fodgængere er der ligefrem tale om

18/08/04

8:35

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

træk med at udrydde sorte pletter, foretage ombygninger og i det hele taget gøre vejene mere trafiksikre. Samtidig skal vi også tænke i nye måder at optimere trafiksikkerheden på. Vejdirektoratet vil i 2015 blandt andet indføre tiltag mod højresvingsulykker. Ligesom vi vil tage nye værktøjer i brug for at forbedre de statistiske analyser af trafikulykker på de danske veje. I 2015 vil Politiet fortsat have fokus på for høj fart, uopmærksomhed, spritkørsel og brugen af sikkerhedssele. Især for høj fart er skyld i mange alvorlige ulykker på vejene, og derfor bliver det et højt prioriteret område.

Købes: Dødsboer og flytteboer. Kontant afregning Tlf: 23 22 01 24

Købes: Skrot, gammelt jern og hårde hvidevarer. Total oprydning Tlf: 40 19 92 59

Side 1

KØB OG SALG

NEVE EDB

et markant fald. Antallet af dræbte i ulykker med personbiler er stort set uændret på landsplan. Færdselssikkerhedskommissionen har en målsætning om, at vi i år 2020 skal ned på maksimalt 120 trafikdræbte personer om året. Hvis det mål skal nås, kræver det indsatser på mange områder. - Faldet i antallet af dræbte i forhold til sidste år er glædeligt. Men vi har stadig et vigtigt stykke arbejde foran os med at forbedre sikkerheden på vejene, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratets Trafiksikkerhedsafdeling. - I Vejdirektoratet skal vi fortsætte vores lange, seje

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

Købes: Dødsboer, flytteboer, finere indbo, møbler, malerier, tæpper, lamper, ure, spejle, porcelæn, glas, fajance, figurer, sølv, guld, samlinger, nips, småting. Toppris betales kontant. Tlf: 21 64 80 90 Købes: Ovn, keramisk kogeplade, emhætte, opvaskemaskine, køleskab. Alt fra 2010 og til indbygning. Sælges samlet 3.000 kr. Tlf: 21 43 77 02

Købes: TOPPRIS GIVES! Dødsbo og indbo fra 1950’erne 1980’erne købes. Teak, palisander og dansk design har stor interesse. Tlf: 27 20 46 97 Sælges: Vinterdæk på fælge 175/70 R14, næsten som nye. Pris 1200,- kr. Tlf: 98 54 62 70 Købes: Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12

Kirkens Korshær

Farvekopicenter Aars

Genbrugsbutik Nørager

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 AARS AVIS AARS AVIS FARSØ AVIS FARSØ AVIS FOLKEBLADET STØVRING FOLKEBLADET STØVRING HADSUND FOLKEBLAD NIBE AVIS NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Loppemarked kupon 4-f 18/08/04 8:23

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser Side 1

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

AARS AVIS

HIMMERLANDS AVISERNE

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Østhimmerlands Folkeblad, senest fredag 9.00 Refsnæsvej 8, 9293kl.Kongerslev Mrk.: »Loppemarked« Betaling vedlagt:

❑ Kontant ❑ Check ANNONCETEKST: ❑ Sælges ❑ Købes ❑ Byttes ❑ Gives væk

Annoncetelefon 98 62 17 11 Annoncen må fylde op til 20 ord!

Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

BETALING:

Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:


Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Knap 100 landmænd deltog, da LandboNord tirsdag før jul havde inviteret til grovfodermøde.

100 landmænd fik ny viden om grovfoder Mange landmænd deltog i grovfodermøde Der skal godt med brændstof til at producere kød og mælkeprodukter af høj kvalitet. En stor del af brændstoffet hedder grovfoder, og LandboNord havde sat tirsdagen af til at opdatere knap 100 nordjyske landmænd med den nyeste viden om grovfoder, og hvordan man udnytter det bedst, så det også skaber et fornuftigt resultat på bundlinjen. Derfor var opfordringen at producere så meget af sit

foder selv – vel at mærke den type foder, som den individuelle landmand er bedst til. - Eksempelvis er græs dyrt at fremstille, og man kan være fristet til at dyrke majs i stedet for, men når vi regner alle omkostninger med, så er de nogenlunde ens, om det hedder græs eller majs. Derfor er det op til den enkelte, hvad, han synes, er bedst for bedriften – resultatet bliver det samme med de nuværende prisforhold, sagde Land-

boNords fagchef for grovfoder, Brian B. Søndergaard. Udover oplæg fra Brian B. Søndergaard kunne deltagerne også høre kvægrådgiver i LandboNord, Ole H. Nielsen, uddybe prisforholdene på foder baseret på erfaringerne fra FMS-beregninger. Desuden kunne Flemming Hedegaard fra Byggeri og Teknik i Herning fortælle om samarbejde med maskinstationen. Økonomikonsulent i

Erhversskolerne udklækkede landets første kuld eksperter

LandboNord, Kenneth R. Jakobsen, viste gode eksempler på, hvordan egenproduktion af foder kunne resultere i en god bundlinje. Landmand Poul Henningsen fra Nibe fortalte om sine positive erfaringer fra to års deltagelse i Grovfoderskolen. Og så havde skuespiller Hanne Laursen sneget sig ind i talerækken. Udklædt som landmand indtog hun scenen med eksempler på forskellige typer af landmænd – til stor morskab hos publikum. AARS: Erhversskolerne Aars udklækkede kort før jul landets første hold landbrugsmaskinmekanikere på ekspertniveau. Holdet bestod af otte dygtige unge mænd, som alle fremover kan bryste sig af at være blandt landets første til at tage ekspertuddannelsen.

Rene Ryom Brandt, Harald Fisker Glavind, Toke Magnus Spangsbjerg Hemmingsen, Rasmus Dejgaard Lundby, Christian Wied Nellemann, Ole Rømer Nielsen, Mads Thormod Pedersen og Jacob Egsgaard Thomsen blev kort før jul uddannet som landbrugsmaskinmekanikere på ekspertniveau på Erhversskolerne Aars. De flankeres her af et par af deres undervisere.

DIGITAL FARVE PRINT og alm. fotokopiering

A3 - A4 - A5 Storformat Overhead film Tryk på t-shirts Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 26

Gudstjenester Søndag den 4. januar 2015

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

Mindre Salmonella i de danske kvægstalde Antallet af danske kvægbesætninger med sygdommen Salmonella Dublin er i løbet af 2014 faldet fra næsten 850 til knap 650. Det massive fald skyldes blandt andet, at både Fødevarestyrelsen og kvægavlerne har haft fokus på bekæmpelse af sygdommen, efter et nationalt overvågnings- og bekæmpelsesprogram trådte i kraft sidste år. Siden sommeren 2013 har det været obligatorisk for kvægbrugere med Salmonella Dublin i deres besætninger at lave en handlingsplan for, hvordan de vil bekæmpe bakterien. Fødevarestyrelsen var fra april til juni på kontrol- og vejledningsbesøg i cirka 150 besætninger for at informere om reglerne for bekæmpelse af Salmonella Dublin og for at følge op på, om besætningsejerne lever op til reglerne. Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol viste, at de 150 besøgte kvægejere var gode til at

overholde reglerne. Formålet med kampagnen har været at fremme sunde og sygdomsfri fødevarer ved at skabe fokus på hvordan man som besætningsejer får bugt med Salmonella Dublin. I alt blev knap 100 besætninger erklæret fri for Salmonella Dublin i kampagneperioden. Ser man på året som helhed er faldet endnu større og ender lige under de 200. Salmonella Dublin hører til de mest invasive salmonellatyper og medfører nedsat dyresundhed og store produktionstab i inficerede kvægbesætninger. Symptomerne er blandt andet høj feber, voldsom diarré, nedsat ædelyst og mælkeydelse. Salmonella Dublin kan også smitte mennesker og kan i værste fald være dødelig.  De seneste år er der i Danmark registreret mellem 25-50 sygdomstilfælde hos mennesker om året.

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Markant mindre antibiotika i svinestaldene, forskning og en stor international konference. Det er indholdet i en trepunktsplan, som Videncenter for Svineproduktion netop har sat i søen for at stoppe spredningen af MRSA CC398.

Svineproducenter lancerer selv en ny MRSA-strategi Videncentret har søsat en ny trepunktsplan Andelen af svinebedrifter, der er MRSA-positive, er vokset markant over de seneste år. Undersøgelser peger på, at op mod 70 procent af de danske svinebedrifter har resistente stafylokokker inden for stalddørene. Nu vil Videncenter for Svineproduktion (VSP) under Landbrug & Fødevarer indsamle viden og nedsætte antibiotikaforbruget: - Vi har i den danske svineproduktion nedsat antibiotikaforbruget med ti procent siden 2010. Selvom det bliver en udfordring, så vil vi reducere forbruget med yderlige ti procent inden 2020. Vi har for to måneder siden besluttet, at vi i løbet af det næste år vil halvere brugen af stoffet tetracyklin, og denne plan er en opfølgning på dette markante tiltag, siger direktør i VSP Claus Fertin. Danmark er i forvejen blandt de lande i verden med det laveste antibiotikaforbrug per produceret kilo kød. Med de nye tiltag fra VSP lægger Danmark endnu større afstand til konkurrenterne i udlandet. - Vi kan ikke fjerne MRSA ved at nedsætte antibiotikaforbruget, men vi kan allerede nu tage ansvar for fremtidens resistensproblematikker og forhåbentlig på den måde være med til at vise vejen for andre lande med et væsentligt større forbrug end Danmark, siger Claus Fertin. I Danmark er cirka to procent af stafylokokkerne resistente over for de

mest almindelige antibiotika. I Sydeuropa er det i flere lande 25 procent og mange steder i blandt andet Asien er tallet markant højere. Fælles for landenes udfordringer med MRSA-bakterier er, at ingen har endegyldige svar på, hvordan man stopper udbredelsen af de resistente bakterier. Derfor vil VSP i løbet af foråret invitere til en stor international konference, hvor forskere, læger, dyrlæger og andre relevante kapaciteter skal udveksle erfaringer og forhåbentlig finde ny inspiration til at bekæmpe resistente bakterier. Ikke bare i svineproduktionen men i hele samfundet. - Der er ingen, der hellere vil komme disse bakterier til livs end danske svineproducenter. Men vi løser ikke problemerne alene i Danmark. Derfor er det internationale perspektiv helt afgørende for succes. Her vil jeg gerne opfordre vores fødevareminister til at presse på i EU for at sætte resistensproblematikken på dagsordenen. Også i de lande hvor resistente bakterier ikke er højt på den politiske dagsorden, siger direktør Claus Fertin. Svineafgiftsfonden, der administreres af Landbrug & Fødevarer, har netop bevilget 2,4 millioner kroner til tre konkrete forskningsprojekter. De skal blandt andet undersøge, hvor udbredt MRSA CC398 er blandt andre dyregrupper som heste og slagtekalve.

Dette er ikke tidligere undersøgt i Danmark og kan have betydning for at bryde smittevejene fra svineproduktionen til det øvrige samfund. Et andet projekt skal undersøge smittespredningen fra svineproduktionen via mennesker og ind på landets hospitaler og dermed minimere denne risiko. - Helt generelt mangler vi viden om MRSA CC398, og det skal vi selvfølgelig tilvejebringe, så vi kan sætte den rigtige indsats i gang i stedet for at træffe beslutninger, der ikke hviler på et fagligt grundlag. Vi kommer ikke MRSA til livs med et snuptag, og faktisk tror jeg ikke på, at MRSA kan udryddes i Danmark, så længe vi lever i en verden, hvor dyr, mennesker og varer krydser mange landegrænser. Men vi skal gøre, hvad der er muligt for at isolere MRSA CC398 til svineproduktionen og selvfølgelig nedsætte forekomsten, siger Claus Fertin. MRSA står for Methicillin-Resistente Staphylococcus Aureus. En særlig afart af disse bakterier hedder CC398 og forekommer blandt andet hos svin. Stafylokokkerne kan behandles, men det er nødvendigt at bruge andre præparater end de mest almindelige former for antibiotika. I løbet af de seneste to år er mere end 700 danskere døde af almindelige stafylokokinfektioner. I samme periode er fem døde af MRSA CC398.

Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke 19.00 Giver Kirke 16.00 Blære Kirke ingen Gislum Kirke 14.00 Vognsild Kirke ingen Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke 11.00 Gundersted Kirke ingen Veggerby Kirke 9.00 Sønderup Kirke 16.00 Suldrup Kirke ingen Bislev Kirke 9.30 Ejdrup Kirke ingen Løgstør Kirke 11..00 Aggersborg Kirke 9.30 Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke ingen Ranum Kirke ingen Malle Kirke 9.30 Vilsted Kirke 11.00 Overlade Kirke 11.00 Farsø Kirke 10.30 Vester Hornum Kirke 10.30 Hyllebjerg Kirke ingen Flejsborg ingen Louns Kirke ingen Alstrup Kirke ingen Strandby Kirke 19.30 Trængstrup Frimen. ingen Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke 10.30 Durup Kirke ingen Rørbæk Kirke 11.00 Grynderup Kirke ingen Stenild Kirke 9.30 Brorstrup Kirke 10.00 Ravnkilde Kirke 14.00 Aarestrup Kirke ingen Haverslev Kirke 10.30 Aalestrup Kirke 10.00

Aars Landboauktion var i uge 51 tilført 8 SDM kælvekvier, 5500-6600, 2 SDM kælvekøer, 38004000, 2 kvier over 12 mdr. malkerace, 3100-3800, 10 kvier under 12 mdr. malkerace, 800-3200, 12 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 1600-4800, 8 tyre over 3 mdr. malkerace, 30004700, 30 tyre over 3 mdr. kødkvæg 4200-7600, 40 tyre under 3 mdr. malkerace, 300-3800, 10 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 8002300, 1 Foldtyr, 5600 og 1 Hest, 700. Omsætning: 334.600,00 kr.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 52 + 1 Basis 330,82 (348,27). SPF+Myc 335,82 (353,27). SPF 339,82 (357,27). Økologi 766,97 (780,40). UKtillæg 13. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,31 (5,44) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 27

Fødevareministeren modtager rapport fra MRSA-ekspertgruppe Dan Jørgensen varsler stramninger og ny handlingsplan I oktober nedsatte fødevareminister Dan Jørgensen (S) i samarbejde med sundhedsministeren en tværfaglig ekspertgruppe, der skulle foretage en fornyet risikovurdering af husdyr-MRSA. Samtidig blev eksperterne bedt om at udarbejde anbefalinger til indsatser, der kan begrænse smittespredningen. Screeningsresultaterne viser, at der på fire år er sket en firdobling af antal smittede svinebesætninger, hvilket svarer til, at omkring 2 ud af 3 danske svinestalde er inficerede.

Fødevareminister Dan Jørgensen kvitterer nu for modtagelsen af rapporten. - Eksperterne er kommet med deres forslag til, hvordan vi kan begrænse husdyr-MRSA, men de bekræfter også, at der ikke findes nogen hurtige løsninger. For mig står det klart, at de indsatser vi tidligere har indført her i Danmark ikke er nok, siger han. Der skal yderligere handling til, understreger Dan Jørgensen. - Jeg vil forhandle en samlet handlingsplan for MRSA-bekæmpelse med

Folketingets partier. Et af hovedformålene bliver at nedbringe brugen af antibiotika i den danske svinesektor markant samt få udfaset den særligt kritiske slags, siger han. Fødevareministeren vil nu gennemgå ekspertgruppens anbefalinger og indkalder folketingets partier til forhandlinger først i det nye år. På baggrund af rapporten mener ministeren allerede nu at kunne identificere tre områder, hvor der bør sættes ind. 1) Markant reduktion af antibiotikaforbruget.

2) Udfasning af den bredspektrede tetracyklin. 3) Bedre hygiejne for at begrænse smittespredningMere forskning i MRSA bekæmpelse. Ekspertgruppen blev nedsat i oktober 2014 og er sammensat af repræsentanter fra Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, De Lægevidenskabelige Selskaber, Fødevarestyrelsen, DTU Veterinærinstituttet, Den Danske Dyrlægeforening og det Norske Veterinærinstitut.

Fødevarerminister Dan Jørgensen varsler stramninger og en ny handlingsplan efter at have modtaget den længe ventede MRSA-rapport.

Vi vil lave verdens sundeste grise

En bølge af saneringer i dansk svineproduktion ville med et slag kunne hæve dyrevelfærden, reducere antibiotikaforbrug og miljøbelastning samt fjerne produktion fra et overforsynet marked. Erhvervet er parat men mangler midlerne og foreslår derfor staten at investere i projektet. Da antibiotika skal gives til grise, der er blevet syge, er vejen til et lavere antibiotikaforbrug i dansk svineproduktion en målrettet indsats for at hæve sundheden i de danske svinestalde. Vores grise er sunde, men de kan blive endnu sundere. En del besætninger slæber rundt på en række sygdomme, som kunne fjernes ved at sanere besætningen, og prisen for at sanere er lige nu i bund, fordi der i øjeblikket ikke er nogen, som tjener penge på at producere grise, og

Henrik Mortensen - formand for Danske Svineproducenter.

tabet for et midlertidigt driftstop derfor er lavt. Både for samfundet og producenterne vil der være en række fordele forbundet med målrettet brug af saneringer. Bedre sundhed vil medføre mindre behov for antibiotika og højere dyrevelfærd. Sunde og glade grise vil udnytte foderet bedre, de vil vokse hurtigere og miljøbelastningen vil reduceres. Endelig vil en bølge af saneringer medføre et kortvarigt fald i produktionen netop nu, hvor efterspørgslen efter svinekød på verdensmarkedet slet ikke kan matche udbuddet på grund af Ruslands importstop, og der derfor er brug for en reduktion af produktion.

Så hvorfor går vi ikke bare i gang? Kort fortalt, fordi ingen vil stille midlerne til rådighed. Det kan tage år, før en investering i bedre sundhed har tjent sig hjem, og den slags tålmodighed er der ingen i den finansielle sektor, der har lige nu. For nogle landmænd kan det være svært nok at få hævet kassekreditten, så selv de mest basale regninger kan blive betalt. Mit forslag er derfor, at staten hjælper os med at investere i bedre sundhed i dansk svineproduktion. I stedet for at dunke os oven i hovedet med skærpede krav til dit og dat, er her en oplagt mulighed for at samarbejde mod et fælles mål. Jeg forestiller mig ikke, at vi skal have pengene foræret, men blot at staten hjælper os med at få pengene stillet til rådighed. Det kunne for eksempel være som statsgaranterede lån over en femårig periode, men der er sikkert også andre muligheder. Millioner af kroner uddeles hvert år til grønne landbrugsprojekter. Her er chancen for at investere i noget, der virkelig batter, uden at det behøver koste staten alverden.

A/S

Henrik Mortensen, der er formand for Danske Svineproducenter, foreslår, at staten hjælper de pressede svineproducenter med at investere i bedre sundhed i den danske svineproduktion:

En undersøgelse, som Videncenter for Landbrug står bag, viser, at de ældre danske landmænd bruger facebook mindst lige så meget som deres yngre kolleger.

Ældre landmænd er ligeså Facebook-aktive som de unge ”Sociale medier er mest for de unge”. Den tese er ikke kun en fordom, men holder generelt, viser statistikken. I landbruget er billedet dog markant anderledes. Her gælder, at landmænd med gulnede dåbsattester er mindst lige så aktive ved tasterne, som deres yngre kolleger. Det viser en ny undersøgelse om brug af sociale medier, som Videncenter for Landbrug har gennemført. I alt 5.900 landmænd deltog i undersøgelsen. - Med hensyn til alder og brug af sociale medier, så er det faktisk gruppen af 30-39 årige, der ligger lavest, mens de ældste landmænd i aldersgruppen 70 år og ældre er blandt dem, der er mest aktive, fortæller specialkonsulent Jens Peter Hansen. Set i forhold til hele befolkningen er landmændene generelt markant mere til-

bageholdende i forhold til de sociale medier. - Undersøgelsen viser, at 41 procent af landmændene er aktive på sociale medier, for langt størstedelens vedkommende Facebook. For befolkningen som helhed er tallet ifølge Danmarks Statistik på 67 procent, fortæller Jens Peter Hansen. Han forventer, at landmændenes brug af sociale medier vil nærme sig gennemsnittet. - Undersøgelsen viser en jævn vækst i Facebookbrugere og en accelererende vækst, ganske vist fra et meget lavt niveau, i antallet, der har en Twitter-konto. Landmænd bruger kun sociale medier meget lidt som kilde til faglig information. Efterhånden som kulturen blandt rådgivere og landmænd ændrer sig i retning af at opfatte sociale medier som en alternativ måde at ”snakke” med hinanden, så må vi forvente, at sociale medier vil få en

voldsomt stigende betydning i formidlingen af faglig viden, siger Jens Peter Hansen.

KØB OG SALG

TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 28

100 millioner grønne kroner til gode ideer i fødevareerhvervet GUDP har startet den første ansøgningsrunde for 2015 Bestyrelsen for Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) indkalder nu ansøgninger til udviklings- og demonstrationsprojekter samt netværksprojekter. Puljen med de grønne penge er denne gang på op til 100 millioner kroner. Heraf er der afsat ca. 2,2 mio. kr. til projekter vedrørende økologisk sortsudvikling og sortsafprøvning. Ansøgningsfristen er 3. marts 2015, og projekter, der udvikler eller demonstrerer forretningsorienteret nytænkning i det danske fødevareerhverv, kan få del i puljen. Projekterne skal indeholde den gode ide, der på én og samme tid løser grønne

udfordringer og styrker en virksomheds forretning – den såkaldte dobbelte bundlinje. Indkaldelsen er den første under den nye strategi, der træder i kraft 1. januar 2015. - Vi har besluttet, at det med den nye strategi skal være helt tydeligt, at GUDP understøtter projekter, der arbejder med en dobbelt bundlinje. Projekterne skal

altså både løse grønne udfordringer og styrke en virksomheds forretning. Den nye strategi skærper fokus på ressourceeffektivitet, og på hvordan vi på flere fronter støtter op om at øge den danske konkurrenceevne gennem videreudvikling af fødevaresektoren. Vi er derfor meget spændte på at modtage de første ansøgninger under den nye strategi,

siger Mikael Thinghuus, bestyrelsesformand i GUDP. Som noget nyt gennemføres netværksprojekter ikke længere efter EU’s de minimis-regler. Det betyder, at der i netværksprojekter nu kun skal udarbejdes ét samlet budget for projektets samlede aktiviteter. Udbetaling af tilskud vil derfor kun ske til hovedansøgeren. GUDP-sekretariatet afholder i januar 2015 nye informationsmøder forud for ansøgningsfristen. Møderne vil blive afholdt i Jylland og på Sjælland. Hold øje med GUDP’s hjemmeside, hvor tid og sted bliver meldt ud.

Kom til årsmøde hos Agri Nord Kvæg Til Agri Nords kvægårsmøde 8. januar vil der blive mulighed for at høre kvægproducent Kim Jørgensen, Rødding, fortælle om, hvordan et budget anvendes aktivt og positivt som styringsværktøj i den daglige produktion på bedriften.

Kim Jørgensen er positivt overrasket over, hvor meget et budget med handlingsplaner, som de ansatte er med inde over, flytter i den daglige drift med stor følgeeffekt på de driftsøkonomiske resultater. Processen har blandt andet lettet opstarten af

hjemtagning af kvierne i ny kviestald fra to ejendomme. Kim Jørgensen har 250 køer, driver 220 hektar jord og har fire mand ansat. Årsmødet lægger ud med beretning fra formand Jens Verner Pedersen og teamleder Rune Schaltz

efterfulgt af valg til udvalg og formandsposten. Kvægrådgiverne Dorte Brask-Pedersen og Rasmus Bygum Krarup står for faglige oplæg om aktuelle emner. Der er sidste tilmelding 5. januar.

Jens Axel Kruchov, advokat, partner

Rune Hyllested, advokat, partner

Shapol Nejad, advokat, partner

FÅ EN ADVOKAT, DER TROR PÅ DIN SAG Trafikskade • Arbejdsskade • Patientskade • Faldskade Er du kommet til skade? Så lad os sikre dig den størst mulige erstatning helt uden risiko. Vi tilbyder nemlig:

STORM Advokatfirma I/S J. F. Kennedys Plads 1 K, 6. sal 9000 Aalborg Messevej 2, 9600 Aars T: +45 7230 1205 F: +45 7230 1204

”Ingen erstatning = Ingen regning” så hvis du ikke får erstatning, har vi arbejdet gratis for din sag.

mail@stormadvokatfirma.dk www.stormadvokatfirma.dk

Hos STORM Advokatfirma tror vi 100% på din sag – ellers siger vi nej til at tage den. Vi er startet i 2013 som et stærkt team; alle eksperter med en solid baggrund og stor erfaring.

Ring til os i dag på 7230 1205 eller læs mere på stormadvokatfirma.dk

peugeot.dk

IL NYTÅRSKUR T R E R E IT V IN PEUGEOT NUAR KL. 11 - 16 JA 4. 3. N E D N E I WEEK PEUGEOT 208 ALLURE 1.2 VTi 82 hk 5-dørs Før

207.490 kr. Nu

159.990 kr.

22,2 km/l

• 16” alufælge • Klimaanlæg • Panoramaglastag • Mørktonede ruder, bag • Parkeringssensor, bag • Bluetooth • Læderrat

FAST LAV RENTE

KUN 1,95%

Finansiering via Peugeot Finans Pris inkl. nummerplader og levering 163.770 kr. Månedlig ydelse 1.664 kr. Fast rente 1,95%. Debitorrente 1,97%. ÅOP 5,21%. Samlet kreditbeløb 131.016 kr. Udbetaling 20%, min. 32.754 kr. Løbetid 96 mdr. Samlede kreditomkostninger 28.758 kr. Samlet beløb der skal tilbagebetales 159.774 kr. A 22,2 km/l. CO2-emission 104 g/km. Ved finansiering kræves kaskoforsikring og betaling via Nets. Positiv kreditgodkendelse forudsættes. Fast lav rente på 1,95% gælder ved finansiering af alle fabriksnye Peugeot 208 modeller indtil 31.1.2015. Prisen er ekskl. lev. omk. på kr. 3.780 og evt. metallak. Tilbuddet gælder til 31.1.2015 og kan ikke kombineres med andre tilbud. Bilen er vist med ekstraudstyr. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl. +

KOM TIL NYTÅRSKUR HOS PEUGEOT Besøg din Peugeot forhandler i weekenden og oplev en stjerneparade af stærke tilbud og flotte biler. Lige nu får du Peugeot 208 Allure med rekordstor besparelse samt en attraktiv lav fast rente på kun 1,95%. Der er mange flere fantastiske tilbud at finde til vores Nytårskur og vi glæder os til at byde dig velkommen blandt balloner, bobler og ikke mindst biler. Vi ses hos Peugeot.

PEUGEOT NYTÅRSKUR

PEUGEOT AArs

Klaus Buus A/S • Messevej 10 • 9600 Aars Telefon 98 62 22 24 • www.peugeot.dk/aars

Profile for Aars Avis

Ars 20141231  

Ars 20141231  

Profile for ugeavis
Advertisement