Page 1

Til samtlige husstande

88. ĂĽrgang - Nr. 41

ONSDAG 8. oktober 2014

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars ¡ Sønderup-Suldrup Avis ¡ Haverslev Avis ¡ Hornum Avis ¡ Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Topplacering til VHG i Aars men rektor kan ikke brug den Rektor: - Tal er ikke nok. Det handler ogsĂĽ om viden og dannelse

En ny park er ved at blive opført i Aars.

En ny park opføres pĂĽ Dyrskuevej â– AARS: En ny park til offentlige formĂĽl er ved at forme sig i Aars. Parken ligger pĂĽ Dyrskuevej og grĂŚnser op til Vestre Boulevard. Ideen til parken kommer fra Aars Touring Club, der ogsĂĽ har vĂŚret økonomisk bidragsyder til parken. - Vi havde sidste ĂĽr fem mio. kroner som vi kunne bruge til den slags formĂĽl. Det krĂŚvede blot, at der kom privat ďŹ nansiering, og det gjorde der, siger

formanden for Teknik og Miljø Niels Krebs Hansen (C). Det varer ikke lang tid før parkens omrids er fĂŚrdigt. Men det tager lidt tid endnu, før planterne vokser op. Selve projekteringen forventes fĂŚrdig i løbet af et par mĂĽneder. Andre dele af de fem mio. kroner er gĂĽet til restaurering af Aars LystanlĂŚg og ďŹ tness parken ved Skøjtesøen.

■AARS: Vesthimmerlands Gymnasium og HF placerer sig flot i en analyse fra Dansk Erhverv, men rektor Jette Rygaard Poulsen, Vesthimmerlands Gymnasium og HF, er ikke imponeret. Gymnasiet i Aars ligger bedst placeret blandt de nordjyske gymnasier, nür det kommer til at løfte eleverne fagligt til de skriftlige eksaminer. Pü landsplan rÌkker det til en placering som nummer 27. Gymnasierne i Aalborg og Fjerritslev ender i bunden af listen. Aalborghus Gymnasium som nummer 118 og Fjerritslev Gymnasium som nummer 133 og nÌst sidst. - Jeg har godt set analysen. Men det er en mÌrkelig müde at lave sammenligning pü, siger Jette Rygaard Poulsen. - Det er selvfølgelig dejligt at

De unge pü Vesthimmerlands Gymnasium i Aars er engagerede, derfor klarer gymnasiet sig godt i undersøgelse, siger rektor Jette Rygaard Poulsen.

se, at vi ligger godt. Men jeg kan ikke rigtig se, hvilken krog jeg skal hĂŚnge det pĂĽ, fortsĂŚtter hun. Listen er udarbejdet af Undervisningsministeriet, og lavet ud fra hvor meget

de forskellige gymnasier løfter eleverne fagligt til de skriftlige eksamener. - Det handler om hvilken baggrund eleverne kommer med, og hvor meget vi derfra formür at løfte dem. Vo-

res elever forventes at komme ud med et gennemsnit pĂĽ 7,1 og i praksis er det tal 7,3, forklarer rektor. Det er de 0,2 i karaktergennemsnit der giver placeringen pĂĽ listen. - Tanken er ikke at rangordne skolerne, men tallene hjĂŚlper os til at se, hvor vi skal sĂŚtte ind, forklarer Jette Rygaard Poulsen. Tallene bygger pĂĽ karaktererne i dansk, engelsk, matematik og samfundsfag. Hvis Jette Rygaard Poulsen skal prøve at ďŹ nde en ĂĽrsag til, at det gĂĽr godt pĂĽ VHG i Aars, sĂĽ giver hun elevernes indsats en stor del af ĂŚren. - Jeg tror det har noget med vores gymnasiefrekvens i Vesthimmerland at gøre. Eleverne er engagerede, nĂĽr de kommer. De ved, at der skal ydes en indsats, og det gør de, fastslĂĽr hun.

20% RABAT

PĂ… DEN FĂ˜R STE KASSE

kom ind og gør et kup Mangler du inspiration til aftensmaden?? TrÌt af madspild?? Dürlig tid til indkøb?? Sü fü KimbrerBoksen leveret lige til døren, en gang om ugen. KimbrerbBoksen indeholder alle de ingredienser der skal bruges, i afstemte mÌngder, til at tilberede lÌkre middagsretter - opskrift medfølger samt en forklaring pü tilberedningen. Der ligges vÌgt pü varierede og ürstidsbestemte retter, som er nemme og overskuelige. Rüvarerne er altid friske og pakket i termokasse ved leveringen. Vi leverer onsdag inden kl. 17.00. Vores mangeürige erfaring og viden inden for madlavning vil vi lade jer komme til gode.

Selv Torsdag henter ud af hu set Weinersn itzel med ĂŚrter og pom. sau tĂŠ +R

Hvis der skal bruges lidt penge af kortkassen eller gode venner skal nydes, müske et bestyrelsesmøde eller forretning. Sü kom pü hotellet og gü en tur ned af trappen til vores vinkÌlder, sÌt jer og lad os om resten. Starter Vagtel Ìg og cremant, evt. lün et svÌr

svane.com

udstillinger sĂŚlges

spar op til 70% kom ind i butikken

Menu &ISKs&UGLs+Â’Ds/STs3Â’DT 4 stk. 100 kr. sedler inkl. ĂŚg og bobler

Minimum 4 pers. og max 8 da kÌlderen ikke er større, er I ere kan I selvfølgelig sidde i restauranten Bordbestilling dagen før.

Vi skal ha’ gjort plads til nye miljøer i vores udstilling. Vi sÌlger derfor ud af vore udstillingskøkkener og hvidevarer. Kig ind til Svane Køkkenet Aars.

Se alle mulighederne pĂĽ www.kimbrerboksen.dk eller pĂĽ Facebook.

www.kimbrerboksen.dk Mobil 61 36 62 09 Íť mail@kimbrerboksen.dk

Svane Køkkenet Aars Løgstørvej 20 'Aars Tlf. 9862 4844'aars@svane.com

Livet er ikke sĂĽ firkantet

Himmerlandsgade 111 ¡ 9600 Aars ¡ Tlf. 98 62 16 00 ¡ www.aarshotel.dk


2 Ugens navne

Aars Avis

Nygifte

Aars Avis

Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Runde fødselsdage

85

Anna Porsborg Andersen, Gislumvej 39, 1., Aars, torsdag, 9. oktober

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

65

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Irma H. Schreiner, Kong Christians Vej 6, Aars, søndag, 12. oktober

60

Eigil Skipper, Solvænget 5, Aars, lørdag, 11. oktober

60

Karin Rasmussen, Blåmejsevej 1, Aars, mandag, 13. oktober

60

Rita Berthelsen, Jordemodervej 1, Haverslev, lørdag, 11. oktober.

Viet i Aars Kirke: Helle Hald Laustsen, Aars, datter af Ruth Hald, Aars, og Kenneth Hald Laustsen, Aars, søn af Birthe Laustsen, Aars, og Egon Laustsen, Ubby.

Bryllup Fra politiets døgnrapport

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup Annette Rolighed

98 64 18 69

Vi er der når du har brug for os Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

HORNUM: En kortlæser fra betalingsstanderen på Uno-X tanken i Hornum er blevet afmonteret og stjålet. Tyveriet er sket mandag mellem kl. 04.00 og 08.00.

Crazy-gæst smadrede to ruder AARS: En gæst på Crazy Daisy i Aars blev så sur over at blive smidt ud fra diskoteket, at han kort efter smadrede to ruder hos Himmerland Forsikring. Gerningsmanden er 18 år og fra Farsø. To andre mænd blandede sig, da politiet ville anholde manden. De får nu en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Forhåbentlig er ruderne forsikrede.

Koben i slagterdør

- overalt i landet!

Jens Møller

Kortlæser stjålet

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

AARS: En tyv havde det rigtige værktøj med, da han ville bryde ind i Haverslev Slagterforretning på Himmerlandsgade i Aars - et koben. Efter at have brudt fordøren op tømte tyven kasseapparatet. Det er uvist om der også er stjålet kød.

Indbrud AARS: Fra en garage på Løgstørvej i Aars er der stjålet en havetraktor af mærket Husquana, fire tagstiger og en vinkelsliber. Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

Et godt liv med skole og fodbold

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

8. OKTOBER 2014

Lørdag, 18. oktober vies i Ravnkilde Kirke: Nanna Ofelia Brønbo, Mejlby, datter af Heidi Brønbo, Aalborg, og Ejvind Dahl Olesen, Tylstrup, og Jesper Thirup Larsen, Mejlby, søn af Pia og Lars Thirup Larsen, Stenum.

Ny teknisk chef Renovest I/S Løgstør har pr. 1. oktober ansat Heine Munk, 44 år, som teknisk chef med ansvar for den udførende afdeling. Heine Munk kommer fra en stilling som direktør for I/S Fælles Forbrænding i Hobro og har således en solid baggrund indenfor affaldsbranchen.

Nye tømrersvende Et nyt hold tømrere er uddannet fra Mercantec i Viborg. Blandt de nyuddannede er flere lokale. Til svendeprøven blev der uddelt tre gange sølv, to gange bronze. Det er det flotteste i skolens historie. De lokale tømrersvende er: Kristian R Andreasen fra Aars (Tømrer- og Snedker Kastberg A/S, Aars) Lars N Jensen fra Farsø (Louns Tømreren V/ Palle B Pedersen, Farsø) Peter K Jensen fra Aars (Robo Byg V/ Roland Bøgh Christensen, Nørager) Kasper G Andersen fra Aars (Østrup Tømrer- og Snedkerforretning ApS, Østrup) Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

I forbindelse med Blære Skoles 50 års jubilæum er en række personer blevet bedt om at skrive til skolens jubilæumsskrift. En af dem er Preben Krøldrup, der i mange år har været skoleleder på Hornum Skole. Men i år er det faktisk 40 år siden, han, som nyuddannet lærer, blev ansat på netop Blære Skole. Stillingen var i hus allerede inden han dimitterede fra Ranum Statsseminarium. Det skete 30. januar 1974, og dagen efter var han ansat på Blære Skole. Lærerjobbet førte meget andet med sig. Preben Krøldrup blev kontaktet af idrætsforeningen, der manglede en fodboldtræner og en gymnastiktræner. Den udfordring tog Preben Krøldrup op. Det blev til ni år på Blære Skole, hvor den daværende skoleleder Gunnar Højgaard lærte fra sig af ledelsesopgaverne, hvilket var medvirkende til, at Preben Krøldrup senere søgte job som skoleleder på Hornum Skole. I første omgang var det dog som viceskoleinspektør. Han blev valgt blandt seks ansøgere. Preben Krøldrup kom til at kende stillingen godt, for først 17 år senere - i 2000 - søgte han stillingen som skoleinspektør på Hornum Skole og fik den. Det blev til 12 år som leder af skolen i Hornum, før Preben Krøldrup valgte at gå på pension. Preben Krøldrups egen skolegang foregik på Als Skole nær Hadsund. Også der begyndte hans interesse for fodbold. Han spillede i den lokale klub Viking. I fritiden tjente han penge ved at hjælpe til på landet. Det begyndte allerede, da han var 10 år gammel. Sidenhen fik han plads i den lokale brugs. Selv da han læste til lærer på Ranum Statsseminarium hjalp han til i brugsen fredag og lørdag. Fodboldinteressen tog Preben Krøldrup med til Blære. Ud over at være

Preben Krøldrup

træner, så begyndte han også at fungere som fodbolddommer. Den interesse er fortsat lige til nu. Den tidligere skoleleder har haft en lang og flot karriere som fodbolddommer. I løbet af nogle år blev han divisionsdommer og dømte i Faxe Kondi Ligaen - lige under Superligaen. Det er også blevet til dommergerninger på internationalt niveau. Han har været dommer i Norge mellem Viking Stavanger og IFK Göteborg, og det er også blevet til en plads som linjedommer ved to landskampe - henholdsvis for U19 herrer og Alandsholdet for kvinder. I mange år har han også være dommer ved Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Det er desuden blevet til en formandspost i Aalborg Dommerklub, og en post som dommerbedømmer. Han har ligeledes siddet i det regionale dommerudvalg. Selv om det er nogle år siden han begyndte som dommer, så er han stadig aktiv - også på et lidt højere niveau. I sommer var han for eksempel fodbolddommer Serie 1, hvor han dømte Aars. Kærligheden til fodbolden har Preben Krøldrup givet videre til sin søn Per Krøldrup, der opnåede at spille på landsholdet og blive udenlandsprofessionel. Datteren har fulgt Preben Krøldrups andet spor i livet, hun er blevet skolelærer.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

VHG-elever rejste ud og blev klogere AARS: - Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen, lyder en tysk talemåde, og man må håbe, at 3.g’erne på Vesthimmerlands Gymnasium og HF har haft noget at fortælle om deres AT-rejser midt i september, for de har senere skullet skrive rapporter om dem. I AT (almen studieforberedelse) er det typisk to fag fra forskellige fakulteter, der arbejder sammen om at besvare en given problemstilling. For 3.m’s vedkommende fokuserede fagene dansk og matematik. Klassen startede med at se Ludvig Holbergs komedie ”Erasmus Montanus” på Skuespilhuset i Det kongelige Teater. Efter denne teateroplevelse var turen kommet til arkitektoniske studier for at karakterisere forskellige historiske strømninger. Herefter gik turen til Sverige for at gå på opdagelse i den gamle universitetsby Lund. En dygtig guide fortalte om byens danskbyggede

domkirke i Lund, som allerede i 1100-tallet blev sæde for ærkebiskoppen for hele norden. Uret er skabt ud fra det geocentriske verdensbillede, som netop er det verdensbillede, Erasmus Montanus kommer hjem og anfægter i skuespillet. Og dermed var ringen sluttet for eleverne i 3m. Sådan en rejse giver god mening til en klasse som 3m, der fokuserer på musik og kreativitet. For andre studieretninger var andre destinationer mere oplagte. 3a og 3x var således i London, hvor de blandt andet. studerede ”Krig og teknologi under 2. Verdenskrig”. 3k var i Berlin for at arbejde med emnet antisemitisme i fagene historie og religion. De to samfundsfaglige studieretninger 3s og 3t var i Bruxelles for blandt andet at besøge Europa-Parlamentet. Endelig var de to 2.hfklasser på en almindelig studierejse til Istanbul i den samme periode.

Min elskede hustru, min kære datter vor elskede mor, svigermor, mormor og farmor

Doris Pedersen * 16. august 1948 har fået fred Hornum, den 3. oktober 2014 Langt oppe i himlen i det fjerne er der en varm og kærlig stjerne, den er sendt fra vores hjerter op til dig og hvisker stille: Vi elsker dig

Leon Gudrun Henrik og Berit Erik og Pernille Dorte og Kaj Børnebørn Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke onsdag den 8. oktober kl. 11.00

Min elskede datter, vor kære søster

Doris Pedersen 6 16. august 1948

3. oktober 2014 Elsket og savnet

Mor Bent og Lisbeth Poul og Aase Begravelsen har fundet sted.

* 14. november 1927 † 2. oktober 2014 er efter kort tids sygdom stille sovet ind på Højgården i Farsø På familiens vegne

Else Marie og Søren Frederik og Aase Bisættelsen finder sted fra Overlade Kirke fredag den 10. oktober kl. 13.00

HJERTELIG TAK for deltagelse ved Kristine Holmagers begravelse. Tak for blomster og kranse. Tak til Inge Frandsen for de gode ord. En stor tak til personalet på Ulstruplund for den kærlige pleje og omsorg. På familiens vegne Gunnar

Hjertelig tak Vor kære søster, faster og moster

For venlig deltagelse og smukke blomster ved vor kære far

Karen Margrethe Larsen

6YHQG$DJH-RKDQQHVVHQ·V

* 27. oktober 1927 er stille sovet ind Vindblæs, den 5. oktober 2014 ”Jeg er opstandelsen og livet” siger Jesus Tak for alt

Arne, Ella Finn, Ove, Karl Peter, Minna med familier Begravelsen finder sted fra Oudrup Kirke fredag den 10. oktober kl. 13.00

begravelse Tak til præst Herluf Christensen for den smukke tale i kirken. Tak til Nørager Hjemmepleje og Nørager Ældrecenter for god og omsorgsfuld pleje i den sidste tid. På familiens vegne Anna-Grethe, Ellen & Jan

Uddeling af Handicaprådets

Handicappris 2014 Min kære mand vores elskede far, svigerfar og bedstefar

Arne Vestergaard Troelsen * 16. januar 1934 er stille sovet ind Aars, den 5. oktober 2014 I hjertet gemt, men aldrig glemt

Ingrid Sander og Anne Jan og Marian Linette og Michael Ricki og Astrid Sophie, Emilie og Mads Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 10. oktober kl. 13.00

FERIE Klinikken har ferielukket i uge 42. Fra fredag den 10. oktober til fredag den 17. oktober, begge dage incl. Klinisk Tandtekniker Anne Grete Nielsen Aars - tlf. 98 62 13 40

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ www.aarsavis.dk

Holle fylder 60 I den anledning åbent udhus på Årupvej 2

lørdag den 18. oktober fra kl. 14.00

Advokatvagt i Aars Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.:

Vor kære mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Gudrun Hove

SIDE 3

Kender du en person, forening, virksomhed eller organisation der har gjort noget særligt for handicappede i Vesthimmerland? Så send din indstilling til : Handicaprådet, Sundhedsforvaltningen Frederik IX´s plads 1, Postboks 60 9640 Farsø Inden 10. oktober

■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m. Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

GRUNDTVIGS LIV SET GENNEM HANS KVINDER Efterårsmøde i Trængstrup frimenighed søndag den 12. oktober. Gudstjeneste kl. 14.00 v/Sognepræst Kirsten Ditlevsen, Odder. Foredrag ved Kirsten Ditlevsen: ”GRUNDTVIGS LIV GENNEM HANS KVINDER”

Aars Seniorer Hyggeeftermiddag på Kimbrerkroen, Aars, tirsdag den 21. oktober kl. 14.00. Det bliver en syng med eftermiddag med den populære duo "Inge og Per" kendt fra Dansktoppen og deres medvirken på TV, i Tyskland og Danmark. Pris incl. kaffe kr. 50 (ikke medlemmer kr. 75) Af hensyn til kaffe ønskes tilmelding til tlf. 98 62 38 17 el. 98 62 36 22 senest dagen før. Bestyrelsen

Nyt i forsamlingshuset

Hobby- og kræmmermarked

i Hjeds Kultur- og Forsamlingshus lørdag den 1. november kl. 9.00-16.00 Nu er der mulighed for at udstille og sælge dine egne kreationer og produkter samt brugte ting og sager. Stadeplads: Pr. bord på 160 cm: 50,- kr. Kan bestilles på tlf. 98 38 70 54 og 21 23 46 60. Til middag serveres:

øbes Der kan k amt Gule ærter med the s flæsk og pølse Pr. couv. kaffe og kkevarer, ri d e rs e div e, indMød op til en spændende dag brød, kag m.m. r med mulighed for gode køb. e ls bagte pø

50,-

Hilsen - Bestyrelsen. ANNONCESPONSOR:

www.vesthimmerland.dk /politik/raad-og-naevn/handicapraadet/


Aars Avis

SIDE 4

8. OKTOBER 2014

Antik og kuriosa sælges på Waar Hovedgaard ved Farstrup

I efterårsferien fra den 11. oktober til den 19. oktober kl. 10.00 - 16.00.

Farmaceutforedrag tforedrag i Farsø

Eller efter nærmere aftale på tlf. 98 68 61 88

BANKO

Ulstruplunds Venner afholder bankospil søndag den 12. oktober kl. 14.30 i festsalen på Ulstruplund. Gode gevinster og amerikansk lotteri. Kaffe og kage 20,Vel mødt Ulstruplunds Venner og Ældrecentret UlstruplundOnsdag den 22. oktober kl. 19-21.30 Farsø Kirkes Sognegård, Søvej 3, Farsø

VesthimmerlandsGymnasiumsVenner

.RPRJK¡UIDUPDFHXW3HWHU%DN 6FW&OHPHQV$SRWHN1\N¡ELQJ0RUV JLYHGHQQ\HVWHYLGHQRP ‡RVWHRSRURVHPHGLFLQ ‡NDONRJ'YLWDPLQ ‡WLOVNXGVUHJOHU

afholder KOM FOR 11. SÆSON I TRÆK TIL DANMARKS STØRSTE BAGAGERUMSMARKED

2. SØNDAG i måneden: 13/4 ‡ 11/5 ‡ 8/6 ‡ 13/7 ‡ 10/8 ‡ 14/9 ‡ 12/10

7LOPHOGLQJVHQHVWRNWREHUWLO (OVH$QGHUVHQWOIPDLOHPDQG#SULYDWGN (YD/XQG$QGHUVHQWOIPDLOHYDO#JPDLOFRP

Dyrskuepladsen, Hobrovej 437, Skalborg, 9200 Aalborg SV, kl. 10-16 Salg af brugte ting og dansk husflid. For de først tilmeldte er det muligt at komme under tag! Oplev retro, nostalgi og vintageting i et hyggeligt miljø. Gratis entré og gratis parkering for publikum!

(QWUpNUIRUPHGOHPPHURJNUIRU¡YULJH /HWWUDNWHPHQW

Stadepladsbestilling nødvendig ved Ole S. Rask, Rask Event ® på tlf. 2834 4878 bagagerumsmarkeder.dk

$OOHHUYHONRPQH

MANDAGE TIRSDAGE ONSDAGE TORSDAGE

KL. 15-20 KL. 15-16 KL. 18-19 KL. 17-20

Bestil stadeplads på 2834 4878

Bagagerumsmarked Scan koden til Aalborg hjemmesiden

KLIP UD OG GEM

GENERALFORSAMLING tirsdagden4.november2014kl.17.00 

påVesthimmerlandsGymnasiumogHF Jyllandsgade52,9600Aars Allemedlemmerervelkomne Dagsordenihenholdtilvedtægterne Påbestyrelsensvegne LindaSveinbjørnsson 

9HVWKLPPHUODQGV.RPPXQHVDQQRQFHUEULQJHVLGHÀHVWHWLOI OGHEORWVRPHQRYHUVNULIWRJHQHQNHOWOLQLHHOOHUWR,GHWLOI OGH ¿QGHVKHOHQ\KHGHQYHGDWEHQ\WWHOLQNHWWLOKMHPPHVLGHQ%RUJHUHGHULNNHKDUDGJDQJWLOLQWHUQHWWHWNDQWLOJnGHWWHSnNRPPXQHQV ELEOLRWHNHURJKRV%RUJHUVHUYLFHL$DUV

D E T

S K E R …

Byrådet inviterer indenfor! %\UnGHWVP¡GHUHURIIHQWOLJHVnLQWHUHVVHUHGHHUYHONRPQH WLO DW GHOWDJH L GHW PnQHGOLJH P¡GH 'HW IRUHJnU L %\UnGVVDOHQSn5nGKXVHWL$DUV+LPPHUODQGVJDGH$DUV WRUVGDJRNWREHUNO 'DJVRUGHQHU RJ UHIHUDWHU NDQ ¿QGHV Sn ZZZYHVWKLPPHUland.dk/dagsorden

Borgermøde om ny etape 4, omfartsvej syd om Aars. , IRUELQGHOVH PHG K¡ULQJ DI )RUVODJ WLO .RPPXQHSODQWLOO J .3IRUHWDEOHULQJDIQ\HWDSHIRURPIDUWVYHMV\GRP $DUVDIKROGHVERUJHUP¡GHRQVGDJGHQRNWREHUNO Sn.LPEUHU.URHQ0DUNHGVYHM$DUV <GHUOLJHUH RSO\VQLQJHU RP NRPPXQHSODQWLOO JJHW NDQ VHV SnZZZNRPPXQHSODQYHVWKLPPHUODQGGNGNRPBNRPPXQHSODQHQNRPPXQHSODQWLOODHJIRUVODJNSKWP

Informationsmøde om vindmølleplanlægning i Nørrekær Enge 9HVWKLPPHUODQGVRJ$DOERUJ.RPPXQHUKDULJDQJVDWSODQO JQLQJHQIRUYLQGP¡OOHUYHG1¡UUHN U(QJH 'HUKROGHVLQIRUPDWLRQVP¡GHRQVGDJGHQRNWREHUNO L+XVHW1\P¡OOHYHM)DUVWUXS 6HPHUHSnNRPPXQHQVKMHPPHVLGHZZZYHVWKLPPHUODQGGNYLQGP¡OOHUBQ¡UUHN U

Naturaktiviteter i efterårsferien for hele familien (IWHUnUV¿VNHULYHG/HUNHQIHOGc 0DQGDJGHQRNWREHUNO 0¡GHVWHG3SODGVHQV\G¡VWIRU/HUNHQIHOG*RGVPRG9HVWHUE¡OOH6YLQJHOEMHUJYHM)DUV¡ Snitteværksted i skoven 7LUVGDJGHQRNWREHUNO± 6WHG1DWXUEDVHQL-HQOH3ODQWDJH'UHMQHGDGPDUNYHMRYHUIRU .HOGGDOYHM Natskovtur efter grævlingegrotterne i Jenle og Søttrup Plantage IUHGDJGHQRNWREHUNO± 6WHG1DWXUEDVHQL-HQOH3ODQWDJHYHG$DUV'UHMQHGDGPDUNHYHMRYHUIRU.HOGGDOYHM )LQGÀHUHLQIRUPDWLRQHURPDUUDQJHPHQWHUQHSnZZZQDWXUHNVSHGLWLRQHQGN

Efterårsferiesjov på Vesthimmerlands Biblioteker 7LUVGDJNO/¡JVW¡U%LEOLRWHN.Q\WHWDUPEnQG 2QVGDJNO$DOHVWUXS%LEOLRWHN9nEHQY UNsted 7RUVGDJNO$DUV%LEOLRWHN5ROOHVSLO )UHGDJNO)DUV¡%LEOLRWHN.ODSHQVODQJH +HOHXJHQ*ODVPDOLQJSnDOOHELEOLRWHNHU 6HPHUHRPDUUDQJHPHQWHUQHSnYKELEGN

0 ( ' ' ( / ( / 6 ( 5

Registrering af bevaringsværdier L/¡JVW¡U )UDPDQGDJGHQRNWREHUJHQQHPI¡UHUNRPPXQHQHWIRUV¡JVSURMHNW PHG UHJLVWUHULQJ DI EHYDULQJVY UGLHUQH Sn GH HQNHOWHHMHQGRPPHL/¡JVW¡UPLGWE\$OOHHMHUHRJEHERHUH PRGWDJHUVHSDUDWEHVNHG / VQ UPHUHSnZZZYHVWKLPPHUODQGGNE\JQLQJVNXOWXU

afholder

GENERALFORSAMLING

torsdag den 16. oktober 2014 kl. 18.00 på Kimbrerkroen DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Regnskabsaflæggelse. 4. Fastsættelse af næste års kontingent. 5. Indkomne forslag. 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer. 7. Valg af bestyrelsessuppleant. 8. Valg af revisor. 9. Eventuelt. Foreningen er vært ved biksemad eller gule ærter. Tilmelding til Anne Kristensen på tlf. 20 67 31 10, senest den 14. oktober 2014. Alle er velkomne Bestyrelsen

Høring af udkast til miljøgodkendelse af husdyrbrug ‡$DUVYHM/¡JVW¡U $IJ¡UHOVHQNDQVHVSnZZZYHVWKLPPHUODQGGNDIJRHUHOVHU

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser 2IIHQWOLJJ¡UHVNXQGLJLWDOWRJNDQVHVSn ZZZYHVWKLPPHUODQGGNDIJRHUHOVHU +HUNDQGXO VHRPGLQHPXOLJKHGHUIRUDWJ¡UHLQGVLJHOVH og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Pædagog Farsø Skole %U QGHU GX IRU DW DUEHMGH LQGHQIRU VSHFLDORPUnGHW" 6HQG VWUDNVHQDQV¡JQLQJWLO)DUV¡6NROH $QV¡JQLQJVIULVWRNWREHU

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars . Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Efter koncerten er Overlade menighedsråd vært ved en lille forfriskning.


8. OKTOBER 2014

Aars Avis

SIDE 5

G A D R Ø L G A D E R F G A D S R O T G A ONSD

B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R FO L A ET B KØB 3 BETAL FOR 2 KØB 3 3 B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K R FO L 3 BETAL FOR 2 KØB 3 BETA B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R FO L A ET KØB 3 BETAL FOR 2 KØB 3 B 3 B Ø K 2 R FO L A TA ET B 3 B Ø K R O F FO 3 BETAL FOR 2 KØB 3 BEETAL B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R O E AL FO KØB 3 BETAL FOR 2 KØB 3 BET 3 B Ø K 2 R FO L A ET E B 3 B Ø K R O FO F L A 3 BETAL FOR 2 KØB 3 BETTA B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R O FO L EA KØB 3 BETAL FOR 2 KØB 3 BET 3 B Ø K 2 R FO L A ET E B 3 B Ø K R O FO F L A TA ET B 3 BETAL FOR 2 KØB 3 B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R O FO L A E ET KØB 3 BETTAAL FOOR 2 KØB 3 B 3 B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K R 3 BETTAAL FOR 2 KØB 3 BEETTAAL FO B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R O FO L A ET B 3 F R 2 KØB KØB 3 BEETTAAL FO 3 B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K R FO L A 3 BETTAAL FOR 2 KØB 3 BEETTA B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R O FO L KØB 3 BEETTAAL FOR 2 KØB 3 BETA 3 B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K R FO L A TA ET B E AL FOOR 2 KØB 3 3 BET B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R FO L A ET KØB 3 BETAL FOR 2 KØB 3 B 3 B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K R 3 BETAL FOR 2 KØB 3 BEETAL FO B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R FO L A ET B 3 KØB 3 BETAL FOR 2 KØB 3 B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K R FO L 3 BETAL FOR 2 KØB 3 BETA B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R FO KØB 3 BETAL FOR 2 KØB 3 BETAL 3 B Ø K 2 R FO L A R ET E B E 3 R B Ø A K V E R T FO L T A A ET B S 3 D B Ø E K N 2 N R E FO J L E A V R 3 BGET O F I Å P E K ÆLDER IK B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K 2 R FO L A F R 2 KØB 3 BET KØB 3 BETAL FO 3 B Ø K 2 R FO L A ET B 3 B Ø K R 3 BETAL FOR 2 KØB 3 BETAL FO

KØØØBB 3 BBETAL ETAAL FFOOORR 2 DE 2 DYRESTE

Himmerlandsgade 68 . 9600 Aars . 98 62 24 99


Aars Avis

SIDE 6

Vesthimmerlands Kunstforening

Efterårs-udstilling 2014 EfterårsVESTHIMMERLANDS MUSEUM Søndergade 44, Aars

MALERI · GRAFIK · SKULPTUR RAKU KERAMIK · HESTEHÅRSSMYKKER Fernisering

Søndag den 12. oktober kl. 14.00 Åbningstider: Tirsdag-søndag kl. 13.00-17.00 Mandag lukket. Udstillingen slutter lørdag den 15. november kl. 17.00

8. OKTOBER 2014

LLOPPEMARKED D Aars Y’s Men’s Club b Markvænget 36, Aars Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00, eller efter aftale. RING: Aars: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Farsø: Tlf. 98 66 30 89 Aalestrup: Tlf. 61 75 66 61 Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet.

FANGSTGARANTI FISKETUR I EFTERÅRSFERIEN Du kan være sikker på at have fisk med hjem

fra d. 13.-17. oktober kl. 10-16 FANGER DU IKKE SELV 1 FISK I SØEN, KAN DU ”NETTE” EN I ET BASSIN. Uændret priser for fiskekort: 2 timer 70,-/3 timer 85,- o.s.v. Instruktion i fisketeknik tilbydes Man. d. 13. og tirs. d. 14. okt. fra kl. 10-14. TILBUD på fiskestænger: Komplet med hjul og line nu fra kr. 225,-

MESSECENTER VESTHIMMERLAND

14. –   – 17

LEGE- OG ACTIONLAND I EFTERÅRSFERIEN

Rosbjergvej 9 . 9500 Hobro Tlf. 98 55 21 44 . 98 55 71 44 GPS adr. evt.: 9610 Nørager

www.volstrupfiskepark.dk

ENTRE: BØRN KR. 90,-  -

DIGITAL FARVE PRINT og alm.

A a rsti d e n s kv in d eaft e on I n spiration til dit e ft e ra r

fotokopiering

Kom og hyg dig sammen med dine veninder - byens butikker viser nyheder.

A3 - A4 - A5

ONSDAG 22. OKTOBER 2014 KL. 19

STED: Kimbrerkroen, Markedsvej 8, Aars (dørene åbnes kl. 18.30) Nyd lækkert mad, harpemusik samt amerikansk SV[[LYPTLKÄULNL]PUZ[LY

STANDE: Find inspiration til tøj, hår, sko, make-up og blomster. Smag på vin og specialiteter, Aftenen rundes af med kaffe og kage. Pris 150 kr. (inkluderer mad). Køb billet hos Harmonie eller Expert.

ARRANGØR:

Lions Club Aars . Aarstidens Kvinder

Overskuddet går til velgørende formål lokalt. Sponsor:

Storformat Valg til Vesthimmerlands Ungeråd 1. november etableres Vesthimmerlands Ungeråd. Ungerådet er de unges talerør, og dialogpartner til politikerne, og kan høres i kommunale forslag der vedrører kommunens unge. Ungerådet kan stille forlag til politisk behandling, og kan derved være med til at sætte sit præg på udviklingen af kommunen, med udgangspunkt i det, at være ung í Vesthimmerland. Er du mellem 13 og 21 år, og bosiddende i Vesthimmerlands Kommune, så er du valgbar og kan opstille til Ungerådet. Der skal vælges 13 medlemmer og 5 suppleanter. En af pladserne er reserveret unge med handicap/ særlige behov. Kunne du tænke dig at være med til at skabe - og udvikle - vores kommune gennem de holdninger og visioner unge har for kommunen? Har du lyst til at være en konstruktiv debattør, så er ungerådet måske stedet hvor du kan udvikle dine ideer og visioner i samarbejde med andre unge i kommunen. Valget afholdes torsdag den 30. oktober kl. 18.00 i byrådssalen Aars. Alle unge der ifølge vedtægterne er valgbare, kan opstille på dagen. Der er mulighed for at blive transporteret til Aars på valgdagen. Nærmere information om dette, kan du få hos Ungdomsskolen eller dit lokale elevråd. Vedtægterne for Ungerådet kan læses på: www.ungivhk.dk/ungeraad Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Overhead film Tryk på t-shirts Aars Bogtryk & Offset Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars

Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 7

Se mere pĂĽ www.st-ajstrup.dk eller ring pĂĽ tlf. 98 35 53 11

r, i ingen Pete

h Jan r a h i v n e m

En snes medlemmer var mødt til Aars Borgerforenings ekstraordinÌre generalforsamling. Nu für foreningen en ny chance for overlevelse.

Aars Borgerforening fĂĽr lige en chance til Bestyrelsens forslag om en fond er trukket tilbage Af Thorkil Christensen AARS: Selv om der var lagt op til nedlĂŚggelse af foreningen og placering af formuen i en fond, sĂĽ fĂĽr Aars Borgerforening lige en chance til. Ved den ekstraordinĂŚre generalforsamling pĂĽ Kimbrerkroen i Aars trak bestyrelsen nemlig sit forslag om omdannelse til en fond tilbage. Det skyldtes god argumentation fra de omkring 20 fremmødte deltagere for at foreningen skal fortsĂŚtte. Der blev budt velkommen til den ekstraordinĂŚre generalforsamling af formanden Bo Møller. Advokat Jørgen Stenum blev valgt som dirigent, og bestyrelsesmedlem Zita Ă&#x2DC;stergaard forklarede om baggrunden for bestyrelsens forslag. - Vi konstaterer, at Aars Borgerforening er ved at have overlevet sig selv. Medlemstallet er faldet med omkring 30 om ĂĽret til nu 150, og det mener vi i bestyrelsen er for fĂĽ til en by af Aarsâ&#x20AC;&#x2122; størrelse, sagde Zita Ă&#x2DC;stergaard. Det blev nĂŚvnt, at ĂĽrsagen til faldet i medlemstallet kan skyldes, at borgerne har mange ďŹ&#x201A;ere tilbud i dag end tidligere. Det har vĂŚret svĂŚrt at gennemføre arrangementer med tilstrĂŚkkelig opbakning. Bestyrelsen mĂĽ sammenkalde ĂŚgtefĂŚller og anden familie for at have det nødvendige antal frivillige hjĂŚlpere og nĂĽr et arrangement sĂĽ er klar er det svĂŚrt at tiltrĂŚkke publikum. Det blev nĂŚvnt, at handelsstanden i Aars heller ikke er ivrige efter at bakke op, selv om meget af det arbejde som borgerforeningen udfører reelt er med til at underbygge handelslivet i Aars. Resultatet er ofte underskud pĂĽ arrangemen-

terne, og med kun 150 medlemmer som hver betaler 100 kr. ĂĽrligt i kontingent, er bestyrelsen ved at køre fast. Derfor ďŹ k man ideen til at overføre foreningens midler pĂĽ knap 800.000 kr. til en fond, som andre foreninger sĂĽ kan søge om penge fra til gennemførelse af arrangementer i Aars. Flere tidligere bestyrelsesmedlemmer var mødt til den ekstraordinĂŚre generalforsamling. Jørgen Sørensen spurgte om, hvorfor foreningen og bestyrelsen ikke bare fortsĂŚtter og evt. udbetaler tilskud til arrangementer uden at danne en fond. PĂĽ den mĂĽde vil pengene ikke vĂŚre bundet, og sĂĽ kan foreningen pĂĽ et senere tidspunkt vĂŚkkes til live igen. Zita Ă&#x2DC;stergaard og Bo Møller svarede, at det vil vĂŚre svĂŚrt at fastholde medlemmerne uden aktiviteter. - Vore medlemmer ønsker vel at fĂĽ noget for kontingentet, fastslog de. Jørgen Sørensen svarede hertil, at hvis en fond ikke tilføres nye midler, sĂĽ vil den snart løbe tør.

Et andet problem Bestyrelsen har et andet problem. Tre bestyrelsesmedlemmer har nemlig givet udtryk for at de vil udtrĂŚde ved den ordinĂŚre generalforsamling sidst i denne mĂĽned, og man mener det vil blive svĂŚrt at rekruttere aďŹ&#x201A;øsere. Nicolai Holm sagde, at der ligger en god tanke bag forslaget om omdannelse til en fond, idet borgernes penge sĂĽ kan anvendes til aktiviteter i byen. Men han opfordrede til, at generalforsamlingen og den siddende bestyrelse giver Aars Borgerforening en ny chance. - Det kan ske ved, at bestyrelsen lĂŚgger fondsoplĂŚgget ned i skuffen, og

at vi stiller med tre til fem medlemmer som er interesseret i at trĂŚde ind i bestyrelsen, foreløbigt for et ĂĽr, sagde Nicolai Holm. Der blev vist interesse for forslaget, og det blev fra ďŹ&#x201A;ere sider slĂĽet fast, at hvis der dannes en fond nu, sĂĽ kommer borgerforeningen ikke pĂĽ fode igen. Niels â&#x20AC;?Desserâ&#x20AC;? Christensen sagde, at det vil gøre ham ondt, hvis Aars Borgerforening lukkes ned, og han tilsluttede sig forslaget om at forsøge endnu engang, fordi det vil vĂŚre en god mĂĽde at hverve nye medlemmer pĂĽ. Jørgen Justesen foreslog, at bestyrelsen trak sit forslag om en fond tilbage. Desuden kom han med et konstruktivt forslag til en kommende arbejdsopogave - gennemførelse af borgerforeningens store ĂĽrlige bankospil i november. - Forsøg at fĂĽ et samarbejde om bankospillet i ĂĽr med Kimbrergarden, som historisk set er et â&#x20AC;?barnâ&#x20AC;? af bl. a. borgerforeningen. Del eventuelt med garden. Det vil lette arbejdsbyrden, spillet kan gennemføres, og der bliver formentlig en lille skilling til bĂĽde garden og borgerforeningen, sagde Jørgen Justesen. Dirigenten spurgte herefter om bestyrelsen efter de nye oplysninger ønskede trĂŚkke sit forslag tilbage. Det var der enighed om, og derfor undgik man afstemning. Herefter hĂĽber bestyrelsen, at mange medlemmer vil møde op til generalforsamlingen, og at man kan fĂĽ valgt en fuldtallig bestyrelse, som kan forsøge at drive Aars Borgerforening videre - i hvertfald i et ĂĽr. Udover Bo Møller og Zita Ă&#x2DC;stergaard bestĂĽr bestyrelsen af Anne Kristensen, Ane Dalsgaard og Pia Houlberg.

St. Ajstrup v/Nibe

KĂ&#x2DC;KKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup ¡ 9240 Nibe Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.30 - Lørdag og søndag lukket

etning Bundsolid forr ed! at handle m

TILBUDENE GĂ&#x2020;LDER UGE 41 - 42 SĂ&#x2026; LĂ&#x2020;NGE LAGER HAVES

HĂ&#x2020;KPLANTER Liguster og Bøg Kraftige 3 ĂĽrs planter Str. 60/80 - 100 STK.

99900

FRUGTTRĂ&#x2020;ER Blomme, ĂŚble og pĂŚre Pr. stk. 279,FRIT VALG - 3 STK.

69800

ALLE SURBUNDSPLANTER Rhododendron, Azalea, Skimmia og Pieris m.m.

á30%

300 l. RHODODENDRONSPAGNUM

15900

AARS HAVECENTER g)505.:;0+,9!

4(5+(.-9,+(. Â&#x2039;3Â&#x2022;9+(. Â&#x2039;:Â&#x2022;5+(.

Aars Avis - nĂĽr det skal vĂŚre lokalt!


Aars Avis

SIDE 8

Busstoppesteder i Aars er ďŹ&#x201A;yttet

Jagttegnskursus Aarsegnens Jagtforening starter jagttegnskursus op. Info og indskrivnings aften mandag den 3. november 2014 kl. 19.00 pü Plantagevej 8 B, 9600 Aars. Tilmelding til Morten pü mail mbm@anarki.dk eller mobil 61 39 67 06 efter kl. 15.30. Pris for kursus 1.700 KR. ekskl. lÌrebøger (ca. 600 kr.) Bestyrelsen

AARS: I forbindelse med ĂŚndringer af Aars Busterminal er ďŹ&#x201A;ere busstoppesteder ďŹ&#x201A;yttet til BanegĂĽrdsvej. Samtidig er der pĂĽ grund omlĂŚgning af ruterne ved Aars Busterminal ingen betjening af stoppestedt ved Tokesvej. Der er ĂŚndringer af ruteforløbet pĂĽ rute 110 og 113 i retningen fra Aars Busterminal, der køres ad Jyllandsgade. Derfor betjenes stoppestedet ved Tokesvej ikke. Der er enkelte ruter der holder pĂĽ busterminalen og andre ruter holder i BanegĂĽrdsvej.

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11

G H

alleri

Stor efterĂĽrsudstilling i Gatten SkĂŚrto

immerland

pü 670 m2 vises kunst fra nogle af de ypperste indenog udenlandske vÌrker udvalgt med stor kunstnere. Kunstnerne er udvalgt med stor omhu, høj kvalitet og variation. GÌsterne vil fü en ekstraordinÌr oplevelse i smukke omgivelser.

Ă&#x2026;bningstider: Fredag til søndag kl. 11 til 17 8GHQIRUnEQLQJVWLGHULĂ&#x20AC;JDIWDOH

Uge 42: Mandag til søndag kl. 11 til 17 Fri entrĂŠ *DWWHQYHM*DWWHQ)DUVÂĄ7OIÂ&#x2021;ZZZJDOOHULKLPPHUODQGGN

pü Vitskøl Kloster 2014 - tag med pü en rejse tilbage i tiden i efterürsferien

8. OKTOBER 2014

Ikea og Erhvervsskolerne Aars i frugtbart samarbejde Bolighusets direktør vil fast besøge eleverne AARS: I forbindelse med uddannelsen til salgsassistent i Ikea, tager eleverne deres skoleperioder pĂĽ Erhvervsskolerne Aars. Det samarbejde er gĂĽet hen og blevet sĂĽ stor en succes, at Ikeas administrerende direktør, Dennis Balslev, fremover vil gĂŚste skolen i forbindelse med elevernes skoleophold. I sidste uge afsluttede et hold hovedforløbselever pĂĽ uddannelsen til salgsassistent i Ikea deres første skoleperiode pĂĽ Erhvervsskolerne Aars. Under skoleopholdet ďŹ k eleverne besøg af Dennis Balslev, der havde en positiv oplevelse pĂĽ Erhvervsskolerne Aars og derfor ønsker at hilse pĂĽ eleverne igen ved kommende skoleperioder. - Det er min intention at deltage i et eller andet omfang i skoleopholdene fremover, udtaler Dennis Balslev. Det er et ĂĽr siden, at Ikea og Erhvervsskolerne Aars indgik samarbejde om elevuddannelsen i kĂŚden. Charlotte Brovi, der pĂĽ det tidspunkt var stedfortrĂŚdende personalechef for Ikea, siger om samarbejdet: - Vi har pĂĽ kort tid skabt et godt samarbejde med Erhvervsskolerne Aars, som har engagerede undervisere med et mangfoldigt menneskesyn, som sikrer at vores elever oplever stort fagligt udbytte af deres uddannelse. De udviser stor ďŹ&#x201A;eksibilitet i forhold til Ikea, derfor ser vi dem ikke kun som leverandør, men mere som en stabil og god samarbejdspartner. Og følelsen af godt samarbejde er gengĂŚldt:

I løbet af uddannelsen i Aars prøver eleverne skolens klatretürn.

- Det er spĂŚndende at arbejde sammen med Ikea om deres elevuddannelse, udtaler Lars Kjeldgaard Pedersen, der er elevernes kontaktlĂŚrer pĂĽ Erhvervsskolerne Aars og forsĂŚtter: - Min kollega og jeg har vĂŚret i praktik i varehuset i Aalborg, hvor vi ďŹ k en grundlĂŚggende indsigt i, hvordan arbejdsgange, samarbejde, kommunikation og meget andet foregĂĽr pĂĽ sĂĽ stor en arbejdsplads. Det vi lĂŚrte i praktikken, har vi stor glĂŚde af i undervisningen af kĂŚdens elever pĂĽ skolen, da vi nu er i stand til hele tiden at referere til deres hverdag. Det er med til at skabe sammenhĂŚng mellem det eleverne oplever i varehuset, og det de bliver prĂŚsenteret for pĂĽ skolen. Det giver selvfølgelig en ekstra dimension, at vi sĂĽ ogsĂĽ fĂĽr besøg af kĂŚdens

administrerende direktør. Samarbejdet med Erhvervsskolerne Aars indebĂŚrer ogsĂĽ en studietur til Elmhult i Sverige, hvor Ikea blev stiftet. Her skal eleverne høre historien og se Ikea testcenter, designcenter, centrallager og meget mere. Uddannelsen til salgsassistent i Ikea tager to ĂĽr og involverer ďŹ re skoleperioder af to uger. Eleverne skal pĂĽ skoleophold igen til april. Der er for tiden to elevhold fra Ikea tilknyttet Erhvervsskolerne Aars.

Børnene fra Troldehøjens Børnehave ďŹ k lov til at prøve brandslangen.

HUNDE

11. - 12. oktober U D S T I L L I N G kl. 8 -15

Lørdag den 11. oktober: - Dansk Schapendoesklub - Basset Klubben - Dansk Shar Pei Klub - Dansk Chow Chow Klub - Dansk Kooiker Klub - Dansk Berner Sennen Klub - Cavalierklubben - Myndeklubben - Papillon-Phalene Klubben - Dansk Lagotto Klub - Hyrde- KvÌg- og Gürdhundeklub - DKK Kreds 7, skue

Søndag den 12. oktober: - Spannielklubben - Dansk Collie Klub - Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub - Bulldog Klubben, engelsk - Bulldog Klubben, fransk - Beagle Klubben - Pudelklubben - Dansk Shetland Sheepdog Klub - Dansk Leonberger Klub

"Kom og vis din hund"

"Salgsudstilling - find det du mangler"

Søndag den 12. oktober kl. 11.30 har du muligheden for at medbringe din egen hund og fü den bedømt af professionel dommer. (Husk at medbringe vaccinations bevis.)

hundefoder - pelspleje - halsbünd - legetøj hundedÌkken - godbidder - transportbur - puder trimmeudstyr - madsküle - hundeartikler - stativer - tilbehør samt meget mere kan købes.

Begge dage er der afsluttende konkurrencer fra kl. 15.00

Arrangør:

Sponsor:

tes af:

Messecenter Vesthimmerland - Messevej 1 - 9600 Aars - tlf.: 9862 4800 - www.messevh.dk

Børn i Aars lĂŚrte om brand AARS: I en uge har Troldehøjens Børnehave i Aars haft deres ĂĽrlige brandtema. Børnene ďŹ k lĂŚrt, hvad de skal gøre, hvis der bliver brand. De har kravlet under røgen, lavet en evakueringsøvelse, set ďŹ lmene â&#x20AC;?Ild en farlig venâ&#x20AC;? og â&#x20AC;?Brandmand Samâ&#x20AC;? og lavet meget andet. Højdepunktet var besøget hos Falck, hvor børnene ďŹ k lov til at se, hvordan en brandbil ser ud og hvad den har med af materialer. Alle børn ďŹ k lov til at sidde oppe i bilen og alle prøvede brandmandshjelm og ďŹ k lov til at stĂĽ med den store brandslange og sprøjte med vand. Det var nogle rigtig ďŹ&#x201A;inke og dygtige brandmĂŚnd som gav sig tid til børnene.


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 9

Kreativ skrivning pĂĽ tysk om oldeforĂŚldre Stileemne for elever pĂĽ Vesthimmerlands Gymnasium i Aars kan blive til historisk opslagsvĂŚrk AARS: At tysk ikke bare er grammatisk terperi viser et spĂŚndende skriveprojekt, der for øjeblikket gennemføres pĂĽ Vesthimmerlands Gymnasium og HF, og som senere ogsĂĽ vil inkludere to partnerskoler i henholdsvis Ungarn og Kroatien. Det startede med, at tysklĂŚrer Ole Riis Olsen gav sine 18 elever i 3.g, hvoraf de 5 kommer fra Erhvervsskolernes handelsgymnasieafdeling, som opgave at skrive om deres oldeforĂŚldre. Det kom der nogle interessante aďŹ&#x201A;everinger ud af, som giver et signalement af en afgrĂŚnset periode i dansk historie. NĂĽr de ungarske og kroatiske elever har afsluttet deres skrivning, kan man foretage en sammenligning mellem landene. Eleverne kan desuden senere reďŹ&#x201A;ektere over, hvad der adskiller deres egne og deres oldeforĂŚldres livsvilkĂĽr. Og hvad er sĂĽ det karakteristiske ved elevernes

prĂŚsentation af deres oldeforĂŚldres liv for over 100 ĂĽr siden? Ja, der stĂĽr tit noget om fattigdom og hĂĽrdt fysisk slid for at overleve. Familierne er som oftest børnerige. Rekorden har en oldefar, der var nr. 12 i en søskendeďŹ&#x201A;ok pĂĽ 24! Han hed, naturligt nok, Dusinus. Der fortĂŚlles ofte om stor børnedødelighed. I den selvsamme familie døde fem eller seks børn pĂĽ grund af den spanske syge. Skolegangen var som regel ret sporadisk: Ofte gik børnene kun i skole hver anden dag, og de kom tidligt ud af skolen for at tjene. For nogles vedkommende tales der om søndagsskole, hvor en vis religiøs indlĂŚring fandt sted. Som regel kommer de to oldeforĂŚldre fra samme beskedne kĂĽr, og ĂŚgteskabet bliver karakteriseret ved et hĂĽrdt og arbejdsomt liv for at klare dagen og vejen. I enkelte beretninger kan man følge en begyndende

grundtvigiansk pĂĽvirkning. Paradoksalt nok er der ďŹ&#x201A;ere af oldeforĂŚldrene, der har et lidt anstrengt forhold til Tyskland og til tysk kultur. F.eks. er der en oldefar, der oprindelig kom fra Flensborg, hvor familien tilhørte det danske mindretal. Han mĂĽtte derfor under 1. verdenskrig aftjene sin vĂŚrnepligt som tysk soldat og var med i et af de blodigste slag ved Verdun i Frankrig, hvor mere end 300.000 mistede livet. Da krigen var slut, gik han de godt 850 km tilbage til Haderslev og stiftede sin egen familie. Om krigen talte han nĂŚsten aldrig, selvom han var blevet dekoreret med Jernkorset for sin indsats, og han daniserede sit efternavn, sĂĽ at familien kom til at hedde Junker i stedet for Juncker. OgsĂĽ 2. verdenskrig bliver belyst gennem elevernes aďŹ&#x201A;everinger, og en hel del oldeforĂŚldre har forbindelse til modstandsbevĂŚgelsen. En elev skriver sĂĽledes

Ferieaktiviteter pü biblioteket VESTHIMMERLAND: Efterürsferien stür for døren, og Vesthimmerlands Biblioteker er parat til at tage imod de ferieglade børn. Mandag er der tilbud om armbündsknytning pü

Løgstør Bibliotek, og tirsdag kan man lave sit eget helt personlige gaffasvÌrd eller sin egen middelalderkjortel pü Aalestrup Bibliotek. Udstyret kan man teste af pü Aars Bibliotek

om torsdagen, hvor biblioteket indbyder til rollespil med udgangspunkt i JoseďŹ ne Ottesens nye bog Helgi Daner. Hele ugen kan man udfolde sig kreativt, nĂĽr bib-

om sin oldefar, at han var med i en modtagegruppe og vĂŚgrede sig ved â&#x20AC;&#x201C; i krigens afslutning â&#x20AC;&#x201C; at give hĂĽnd til uniformerede tyskere. Eleven stiller sig selv spørgsmĂĽlet: â&#x20AC;?Hvordan ville min tyskfjendtlige familie mon have set pĂĽ mine kulturstudier og venskaber med tyskere?â&#x20AC;?.

ligt, at fag kan bringe den lille og den store historie sammen. Det sker f.eks. ofte i et samarbejde mellem fagene dansk og historie. Men det er nok ikke sĂĽ ofte, tyske elever bliver sat til at skrive om deres â&#x20AC;?Urgrosselternâ&#x20AC;?. Yderligere har Ole Riis Olsen â&#x20AC;?solgtâ&#x20AC;? idĂŠen til

Oldefar fandt Gundestrupkarret For en af eleverne, Julie Buus, var valget af emne indlysende. Hendes oldefar hed Jens Sørensen, og han var den karl, der fandt Gundestrupkarret i 1891 under tørvegravning. I ďŹ ndeløn ďŹ k han senere 2000 kr., hvad hans husbond var utilfreds med. Som ejer af grunden mente han, ďŹ ndelønnen rettelig tilkom han. For ďŹ ndelønnen kunne Jens Sørensen bĂĽde købe en gĂĽrd og arrangere et bryllup, sĂĽ denne beretning fĂĽr en happy ending. Det er ikke sĂĽ usĂŚdvanliotekerne stiller glas og maling til rĂĽdighed. Hvad enten man er til klatmaling, sjove tegninger, eller smukke kreationer, kan hele familien vĂŚre med. Alt i alt er der lagt op til nogle spĂŚndende dage pĂĽ Vesthimmerlands Biblioteker.

en kollega pĂĽ Fjerritslev Gymnasium, ligesom Pernille Olesen fra VHG ogsĂĽ vil lade sit tyskhold i 2a skrive om det samme emne. SĂĽ det bliver til sidst til et ret omfattende materiale, man kan dykke ned i.

INGE-MARIE GATTEN

Nu ogsĂĽ med online booking! www.imgatten.dk

Nu igen Ă&#x2026;BENT for tilgang

MZg][^aZg]ebg` F^]ac^km^miÂŹk^mm^lm^]

Abff^keZg]l`Z]^/1%*'lZe2/)):Zklme_'21/++22) mZg]eZ^`^9bf`Zmm^g']dppp'bf`Zmm^g']d

DESIGNA GARANTIER

SPAR

50%

5ĂĽr 10ĂĽr 25ĂĽr

BORDPLADER

SKABE OG LĂ&#x2026;GER

SKUFFER OG HĂ&#x2020;NGSLER

PĂ&#x2026; SKYDEDĂ&#x2DC;RE

SPAR

20%

Lige nu für du 50% rabat pü skydedøre med individuelle mül i ikke mindre end 10 forskellige varianter i spejl og struktur.

Vejl. udsalg kr. 5.687,- SPAR 50%

KAMPAGNEPRIS KR. 2.84350

Prisen er for skydedøre samt top- og bundskinne.

Tilbuddet gĂŚlder til 28/9-14. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

pĂĽ Elfa g indretnin   

Ă&#x2026;BNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LĂ&#x2DC;RDAG 9.00 - 13.00 . SĂ&#x2DC;NDAG 10.00 - 15.00


Aars Avis

SIDE 10

8. OKTOBER 2014

TV-PROGRAMMER ONSDAG 8. OKTOBER 05.40 06.10 06.35 11.30 12.15 12.45 13.15 13.45 15.20 16.10 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 21.00 21.30 22.30 23.15 00.10

En reporter går om bord Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Bonderøven 00’erne tur/retur: 2002 Danmarks skønneste hjem Kriminalkommissær Barnaby Kommissær Wycliffe Hercule Poirot Landsbyhospitalet TV Avisen Skattejægerne Nyhedsblok med Aftenshowet Den Store Bagedyst Klassen - ti år i folkeskolen TV Avisen med Penge og Sporten Politiskilt Mord med miss Fisher Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.25 13.25 14.35 15.05 16.10 17.00 20.00 20.50 21.40 22.00 22.40 23.15 23.50 00.15 00.50

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne. 2 afsnit CPH Lufthavnen. 2 afsnit Akut 24 Razzia. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Dicte. Dansk krimiserie Stop nu krigen, mor og far CPH Lufthavnen Nyhedsblok Station 2 tur/retur Natholdet Tomgang Natholdet Natfjernsyn

TORSDAG 9. OKTOBER 05.40 06.10 06.35 11.30 12.15 12.45 13.15 13.45 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30

En reporter går om bord Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Bonderøven 00’erne tur/retur: 2003 Danmarks skønneste hjem Kriminalkommissær Barnaby Hercule Poirot. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Skattejægerne Nyhedsblok med Aftenshowet Auktionshuset Forbrugertesten Kontant TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Kriminalkommissær Foyle 00.05 Kystvagten 00.50 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.25 13.25 14.35 15.05 16.10 17.00 20.00 20.50 22.45 23.25 00.00 00.30 01.00 01.55

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne. 2 afsnit CPH Lufthavnen. Dansk reportageserie. 2 afsnit Akut 24 Razzia. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Størst Golden League-håndbold: Danmark-Frankrig (k) Nyhedsblok Natholdet Tomgang Natholdet Grænsepatruljen. 2 afsnit Natfjernsyn

FREDAG 10. OKTOBER 05.40 06.10 06.35 11.30 12.15 12.45 13.15 13.45 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25

En reporter går om bord Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Bonderøven 00’erne tur/retur: 2004 Danmarks skønneste hjem Kriminalkommissær Barnaby Hercule Poirot. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Auktionshuset TV Avisen med Sporten og Vejret Disney Sjov Versus TV Avisen med Vores vejr Crocodile Dundee i Los Angeles. Aus. komedie fra 2001 22.55 Fear. Amr. thriller fra 19962 00.30 Beck: Det svage led 02.05 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.25 13.25 14.35 15.05 16.10 17.00 20.00 21.40 22.00 22.30 00.35 02.25 04.00

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne. 2 afsnit CPH Lufthavnen. Dansk reportageserie. 2 afsnit Akut 24 Razzia. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Vild med dans Gogglebox Vild med dans - afgørelsen Jagten på lykke. Amr. drama fra 2006 Pineapple Express. Amr. actionkomedie fra 2008 Natholdet. 2 afsnit Nyhederne og Vejret

LØRDAG 11. OKTOBER 05.40 Husdrømme 06.40 Når gorillaen bygger rede 07.10 Forunderlige verden - Dovenaben fra Java 08.00 Monsen på vildspor 09.00 De store katte. Naturserie fra BBC. 2 afsnit 10.00 Naturens hemmelige liv 10.55 Chimpanserne fra Gombe 11.55 Halifax 13.30 Hammerslag 14.10 Præsident ved et tilfælde. Amr. komediedrama fra 2006 16.00 Du almægtige, Evan. Amr. komedie fra 2007 med bl.a. Morgan Freeman 17.30 Versus 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 18.58 Held og Lotto 19.05 Naturens hemmelige liv. Brit. naturserie fra 2013 20.00 Bussen. Dansk komedie fra 1963 med Dirch Passer 21.30 Kriminalkommissær Barnaby: ”Døden går i kloster”. Eng. krimiserie fra 2011 23.00 Vera: Skjulte dybder. Eng. krimiserie fra 2011 00.30 Det handler om penge. Amr. drama fra 1986 02.25 Water Rats. 2 afsnit 03.55 Til undsætning

06.00 06.03 06.10 06.20 06.45 07.10 07.35 08.00 08.25 09.00 12.00 12.10 13.05 14.45 15.10 15.45 16.40 17.05 17.50 17.55 19.00 19.45 20.00 21.10 22.55 00.45 02.25 04.00

Mouk. 3 afsnit Storvask Oisteins blyant Julius Jr. Sylvester og Pip Animaniacs Turtles Chima Gorm og 100 % din ret Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Vild med dans Vild med dans - afgørelsen Sæt pris på dit hjem Størst Supermatchen: Studiet Golden Leaque-håndbold: Danmark-Brasilien (K) Nyhedsblok Golden Leaque-håndbold: Danmark-Brasilien (K) Nyhedsblok LørdagsSporten Voice - junior Baby Surprise. Amr. romantisk komedie fra 2010 Firewall. Amr. thriller fra 2006 med bl.a. Harrison Ford Forræderi. Norsk actionthriller Natholdet. 2 afsnit Nyhederne og Vejret

SØNDAG 12. OKTOBER 05.40 Husdrømme 06.40 Når gorillaen pudser næse 07.10 Forunderlige verden - Londons vilde natur 08.00 Monsen på vildspor 09.00 De store katte. Naturserie fra BBC. 2 afsnit 10.00 Chimpanserne fra Gombe. Naturserie fra BBC fra 2005. 5 afsnit 12.25 OBS 12.30 Piger støber kugler. 2 afsnit 14.05 Miss Marple: Hvorfor spurgte de ikke Evans?. Eng. krimi fra 2009 15.40 Den Store Bagedyst 16.40 HåndboldSøndag: Aalborg Håndbold-Pick Szeged (m), direkte 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Menneskets planet 19.50 Bag om Menneskets planet 20.00 1864. Dansk dramaserie fra 2014 21.00 21 Søndag 21.40 Sporten 21.50 Krigerne fra Nord. Dansk dokumentar fra 2014 22.50 Hævn for dollars. Italiensk western fra 1965 med bl.a. Clint Eastwood 00.55 The Body Farm. Eng. krimiserie fra 2011 01.55 Mord på hjernen 03.30 Savnet 04.30 Til undsætning

06.00 06.03 06.10 06.20 06.45 07.10 07.35 08.05 08.25 09.00 12.00 12.10 13.10 14.00 14.40 15.55 17.05 18.00 18.25 19.00 20.00 21.00 23.05 01.00 01.20 01.50 02.45 04.00

Mouk. 3 afsnit Storvask Oisteins blyant Julius Jr. Sylvester og Pip Animaniacs Turtles Chima Gorm og 100 % din ret Go’ morgen Danmark Nyhederne Toppen af poppen Morten og Peter - stjernerne på vej Fantastiske fund Voice - junior Cykling: Paris-Tours, direkte Dicte. Dansk krimiserie med Iben Hjejle Nyhedsblok Razzia - SKAT rykker ud Nyhedsblok Zirkus Nemo 2013. 10-års jubilæumsforestilling Golden League-håndbold: Danmark-Norge (k) Blood Work. Amr. thriller fra 2002 med bl.a. Clint Eastwood Gogglebox Station 2 Politirapporten Helvede tur/retur - Ecuador. Robsons vilde fiskedyst Nyhederne og Vejret

TV2 fredag kl. 20.00: ”Vild med dans” MANDAG 13. OKTOBER 05.40 06.10 06.35 11.25 12.10 12.40 15.15 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30

En reporter går om bord Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Bonderøven Eftermiddagsprogrammer Hercule Poirot. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Havestafetten Nyhedsblok med Aftenshowet Kender Du Typen? De Uhelbredelige? TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Lewis: Vild retfærdighed. Eng. krimi fra 2011 00.00 Kystvagten 00.45 Natfjernsyn

TORSDAG 9. OKTOBER 05.45 Chicago P.D. 06.30 Top Model Australien 07.20 Formiddagsprogrammer 10.05 Luksusfælden 11.05 Med kniven for struben 12.05 Huse for millioner New York 13.00 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians. 2 afsnit 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Jeopardy. 2 afsnit 20.00 Familien fra Bryggen 21.00 For lækker til love 22.00 Yacht Party 23.00 Real Housewives of Beverly Hills 00.00 Tyrant. Amr. dramaserie 00.55 Ramsay’s Kitchen Nightmares 01.55 Natfjernsyn FREDAG 10. OKTOBER 05.45 Chicago P.D. 06.30 Top Model Australien 07.20 Formiddagsprogrammer 10.05 Luksusfælden 11.05 Med kniven for struben 12.05 Huse for millioner New York 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians. 2 afsnit 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Jeopardy 19.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 20.00 Bourne Identity - Manden uden navn. Amr. thriller fra 2002 med bl.a. Matt Damon 22.25 Bourne Duellen. Amr. thriller fra 2004 med bl.a. Matt Damon 00.30 The Book of Eli. Amr. actioneventyr fra 2010 02.45 Bourne Identity - Manden uden navn 04.45 Natfjernsyn LØRDAG 11. OKTOBER 05.55 NYC Prep 06.40 Ekstreme samlere 07.25 Bones. 3 afsnit 10.00 NCIS. 3 afsnit 13.00 Jeopardy. 4 afsnit 17.00 The Mentalist

MANDAG 13. OKTOBER 05.45 Chicago P.D. 06.30 Top Model Australien 07.15 Formiddagsprogrammer 10.05 Luksusfælden 11.05 Med kniven for struben 12.05 Huse for millioner New York 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians. 2 afsnit 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Jeopardy. 2 afsnit 20.00 Robinson Ekspeditionen 2014 21.20 Yacht Party 22.20 For lækker til love 23.20 Safe House. Amr. mysteriekrimi fra 2012 01.35 Ramsay’s Kitchen Nightmares 02.35 Paradise Hotel 03.20 Natfjernsyn TIRSDAG 14. OKTOBER 05.45 Chicago P.D. 06.30 Top Model Australien 07.15 Formiddagsprogrammer 10.05 Luksusfælden 11.05 Med kniven for struben 12.05 Huse for millioner New York 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians. 2 afsnit 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Jeopardy. 2 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.00 Mit plastikmareridt 22.00 Liv og død 23.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.00 Paradise Hotel 00.50 Sommer i Sunny Beach 01.45 Familien fra Bryggen 02.40 Natfjernsyn

20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.15 00.20 00.50

En reporter går om bord Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Bonderøven Eftermiddagsprogrammer Hercule Poirot. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Havestafetten Nyhedsblok med Aftenshowet Hammerslag Gintberg på Kanten - Sydslesvig TV Avisen Madmagasinet Sporten Wallander: Hemmeligheden Kystvagten De heldige helte Natfjernsyn

06.00 06.30 11.25 12.00 12.25 13.25 14.35 15.05 16.10 17.00

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Gorm og 100 % din ret Nyhedsblok Liebhaverne. 2 afsnit CPH Lufthavnen. 2 afsnit Akut 24 Razzia. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Riget Live Station 2 Politirapporten Razzia - SKAT rykker ud Nyhedsblok Akut 24 Natholdet. 2 afsnit Klovn. 2 afsnit Grænsepatruljen. 2 afsnit Natfjernsyn

20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.15 00.20 01.25 02.25

DR 2 ONSDAG 8. OKTOBER

18.00 Liv og død 19.00 Politirazzia. Dansk reportageserie fra 2013 20.00 Hitch - Datedoktoren. Amr. komedie fra 2004 22.25 The Bourne Ultimatum. Amr. actionthriller fra 2007 00.45 Bourne Duellen. Amr. thriller fra 2004 02.50 The Bourne Ultimatum 04.35 Natfjernsyn

SØNDAG 12. OKTOBER 05.55 Alletiders barnepige. 3 afsnit 07.10 Oprahs kærlighedsmission 08.00 According to Jim. 4 afsnit 09.55 Rodeoprinsessen. Amr. familiefilm fra 2012 11.40 Two and a Half Men. 2 afsnit 12.40 How I Met Your Mother. 4 afsnit 14.30 Robinson Ekspeditionen 2014 16.00 Yacht Party 17.00 For lækker til love 18.00 Mit plastikmareridt 19.00 Familien fra Bryggen 20.00 Luksusfælden 21.00 Safe House. Amr. mysteriekrimi fra 2012 23.15 How I Met Your Mother. 4 afsnit 01.05 Familien fra Bryggen 02.05 Natfjernsyn

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Gorm og 100 % din ret Nyhedsblok Liebhaverne. 2 afsnit CPH Lufthavnen. 2 afsnit Akut 24 Razzia. 2 afsnit Hvem vil være millionær? Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Hvem vil være millionær? Loppe Deluxe Hofleverandørerne Nyhedsblok Specialtjenesten Natholdet. 2 afsnit Klovn Natfjernsyn

TIRSDAG 14. OKTOBER 05.40 06.10 06.35 11.25 12.10 12.40 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30 21.55 22.20 22.30 00.00 00.45 01.30

TV3 ONSDAG 8. OKTOBER 05.45 Chicago P.D. 06.30 Top Model Australien 07.20 Formiddagsprogrammer 10.05 Luksusfælden 11.05 Med kniven for struben 12.05 Huse for millioner New York 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 Chrisley Knows Best. 2 afsnit 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Jeopardy. 2 afsnit 20.00 Politirazzia 21.00 Liv og død 22.00 The Mentalist 23.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.00 Sommer i Sunny Beach 00.50 Familien fra Bryggen 01.50 Med kniven for struben 02.45 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.25 12.00 12.25 13.25 14.35 15.05 16.10 17.00

DR1 lørdag kl. 23.00: “Vera” I det smukke, øde Nordøstengland må kriminalinspektør Vera Stanhope opklare en gådefuld mordsag.

07.00 11.00 11.50 12.40 13.05 13.30 14.00 17.00 18.00 18.50 19.05 19.35 20.00 20.30 21.00 22.00 22.30 23.00 23.45 00.10

DR2 Morgen Det kribler og krabler Italiensk kultur og kogekunst The Daily Show Madmagasinet I lære som partiformand Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen Sagen genåbnet: Et offer Det slører stadig Michael Jeppesen møder... Jul med Smack the Pony DR2 NU DR2 Undersøger Homeland Farvelfærd: Skoler Deadline Partiets mand. 2 afsnit The Daily Show Natfjernsyn

TORSDAG 9. OKTOBER 07.00 11.00 11.50 12.40 13.05 13.30 14.00 17.00 18.00 18.50 19.05 19.35 20.00 21.00 21.30 22.20 22.30 23.00 23.45 00.10

DR2 Morgen Det kribler og krabler Italiensk kultur og kogekunst The Daily Show Penge DR2 NU Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen Sagen genåbnet: Hvor du end er Det slører stadig Michael Jeppesen møder... Jul med Smack the Pony Detektor Piger på krisestien Erik og Else - The movie Tidsmaskinen Deadline Partiets mand. 2 afsnit The Daily Show Natfjernsyn

FREDAG 10. OKTOBER

TV2 lørdag kl. 20.00: ”Voice - junior” De tre coaches, Joey Moe (tv), Oh Land og Wafande, sammen med Mikkel Kryger, der er vært.

07.00 11.00 11.50 12.40 13.00 13.30 14.30 17.00 18.00 18.50 19.00 19.30 20.00 21.40 22.30 23.00 23.45 00.05

DR2 Morgen Koral-trekanten Gletsjere under pres - Alperne The Daily Show Kontant Debatten Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen Sagen genåbnet: Hvor du end er En go’ frokost Piger på krisestien Mig og min familie En enkelt til Korsør. Dansk film fra 2008 117 ting du absolut bør vide om underholdning Deadline Partiets mand. 2 afsnit The Daily Show Natfjernsyn

LØRDAG 11. OKTOBER

DR1 søndag kl. 20.00: ”1864”

TV2 søndag kl. 23.05: ”Blood Work

07.30 08.00 08.30 11.00 11.55 12.45 13.35 14.25 14.55

Nyheder fra Grønland DR2 8.00 - Nyheder Det kribler og krabler. 3 afsnit Tidens Tegn Det kribler og krabler Vendepunkter for klimaet Gletsjere under pres - Alperne Jettes køer - Moderne bønder DR2 Tema Live

17.25 18.15 19.05 20.00 22.30 23.00

Jimmy og fødevarepriserne 1000 dage for verdens natur Efter orkanen Sandy DR2 Tema: Grimrian Deadline Into the White. Norsk krigsdrama fra 2012 00.40 Da protestsangen havde vinger Kap.3 - De sene 70’ere 01.30 60 Minutes 02.15 Deadline Nat

SØNDAG 12. OKTOBER 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.30 60 Minutes 10.05 Italiensk kultur og kogekunst. 2 afsnit 11.45 Efter orkanen Sandy 12.40 Vendepunkter for klimaet 13.30 Naturens hemmelige liv 14.20 Koral-trekanten 15.10 Når vildmarken kalder 15.55 Danske vidundere: Råbjerg Mile 16.25 1000 dage for verdens natur 17.15 Ivanhoe. Amr. ridderfilm fra 1952 19.00 Han, hun og godset. 2 afsnit 20.00 Jimmy og fødevarepriserne 20.50 Vores mødre, vores fædre 22.30 Deadline 23.00 2. sektion 23.30 Skandale! 00.10 Natfjernsyn

MANDAG 13. OKTOBER 07.00 11.00 11.50 12.10 13.05 13.30 14.00 17.00 18.00 18.50 19.20 20.00 20.45 21.30 22.00 22.30 23.00 23.40 00.05 00.50

DR2 Morgen Koral-trekanten The Daily Show Gletsjere under pres - Andes Bag Borgen DR2 Undersøger Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen Sagen genåbnet: Livstid Mig og min familie Kokainens pris Godt sagt Indefra med Anders Agger Nærkontakt DR2 Undersøger Deadline Terrorist ved et tilfælde The Daily Show Godt sagt Natfjernsyn

TIRSDAG 14. OKTOBER 07.00 11.00 11.50 12.15 13.05 13.30 14.15 14.45 17.00 18.00 19.00 19.30 20.00 20.45 21.45 22.30 23.00 23.55 00.15 01.50

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

DR2 Morgen Koral-trekanten The Daily Show Gletsjere under pres - Grønland Horisont Godt sagt Farvelfærd Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen Sagen genåbnet: Livstid Piger på krisestien Mig og min familie JERSILD minus SPIN Dokumania Jagten på den hvide enke Deadline Måske uskyldig The Daily Show JERSILD minus SPIN Deadline Nat


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 11

SPECIALPRIS Vest

Jakke

Før 1100,-

Før 1200,-

NU

700,-

NU

800,-

T-shirt Før 700,-

NU

400,-

Børnene har det sjovt til Jubi-Land i Messecenter Vesthimmerland.

Jubi-Land i Aars i ferien AARS: Børn og barnlige sjæle får bogstaveligt talt mulighed for at hoppe ind i efterårsferien, når Messecenter Vesthimmerland åbner dørene til Nordjyllands største hoppe-legeland Jubi-Land - tirsdag og onsdag, 14. og 15. oktober. Jubi-Land byder på spændende oplevelser for alle børn og barnlige sjæle. - Jubi-Land er den perfekte efterårsferieoplevelse for børn og deres forældre eller bedsteforældre, siger direktør for Messecenter Vesthimmerland, Nicolaj Holm, der som børnefamiliefar glæder sig ekstra meget til at åbne dørene

for Jubi-Land. Når efterårskulden begynder at bide i kinderne, er de opvarmede haller i Messecenter Vesthimmerland det oplagte sted for alle omegnens barnlige sjæle.

Mange aktiviteter Der er bestemt ikke sparet på antallet af aktiviteter og legeoplevelser, når arrangementet åbner den 14. oktober. - Der er hoppeborge, klatrebjerge, rutsjebaner i lange baner. Hvis det ikke frister, kan børnene i stedet lege med lego eller tegne, lover projektleder Inge Bjørn fra messecenteret.

Hvis sulten og tørsten melder sig, er der selvfølgelig mulighed for at købe mad, drikke og slik. Jubi-Land er en familieoplevelse, hvor der er spændende aktiviteter for små og store børn. Hvis lysten ikke er til hoppeborge, er der – for de lidt større børn - mulighed for at køre på mooncars, ride på rodeotyr eller spille elastikfodbold. Og meget mere. - For børn i alle aldre er der dækket op til nogle spændende timer. Børn, forældre og bedsteforældre er garanteret en efterårsoplevelse af den sjove slags, lover Inge Bjørn.

Buks Før 1200,-

NU

700,-

Nederdel Buks Før 1200,-

NU

700,-

Før 1100,-

NU

600,Gælder uge 41.

HOBROVEJ 8 . ROLD . TLF. 98 56 14 73 . WWW.SKOTT-ROLD.DK

RECEPTION IF RECYCLING A/S

IF Recycling A/S vil gerne byde Jer velkommen til vores Genbrugsstation og Jordbehandlingsanlæg på Toftegaardsvej 28 i Aalestrup. I foråret overtog vi Vesthimmerlands Jordhotel ApS, og vi har nu udvidet pladsen med en genbrugsstation, der modtager industri-, bygge- og anlægsaffald. Derudover har vi opgraderet jordhotellet til at være et jordbehandlingsanlæg, hvor vi modtager alt slags jord i alle forureningsklasser. Der vil samtidig være salg af råstoffer og forarbejdede genbrugsmaterialer, som fx knust beton, sand, stabilgrus, knust asfalt, Biobrændsel mv. I den anledning kunne vi godt tænke os, at byde Jer velkommen til reception;

FREDAG DEN 10. OKTOBER FRA KL. 13.00 – 17.00 PÅ TOFTEGAARDSVEJ 28, 9620 AALESTRUP Kom forbi og få lidt godt til ganen, og hør nærmere om hvad vi kan tilbyde netop jer. Vi glæder os til at byde Jer velkommen. Venlig hilsen


Aars Avis

SIDE 12

8. OKTOBER 2014

Hele Vesthimmerlands varehus ޾ Culottesteg Kg-pris 90,00.

Faxe Kondi, Pepsi, Pepsi Max, Nikoline eller Egekilde

Il Passo di Sabina

Trimme og klargjo til ovne

Like os på facebook: Kvickly Aars

Veneto, Italien 6 x 75 cl. Literpris 44,22.

Spar 190,70

Flere varianter. 24-pak. 24 x 33 cl. Literpris 7,57 + pant. Frit valg

Pr. 1/2 kg

Änglamark* Flere varianter. 500-1000 ml/10-30 stk./17-30 vaske/125-220 g. Literpris maks. 34,94/Stk.-pris maks. 1,05/Pris pr. vask maks. 1,63. Frit valg

SPAR

30% Pris eksempel: Ansigtscreme Før 58,95 Nu 41,27

Ketchup Før 23,95 Nu 16,76

*Undtagen frugt og grønt abonnementskasser, æg, mælk, modermælkserstatning og tøj

Alt tøj og sko* *Gælder dog ikke Jackpot og Cottonfield

SPAR 25%

24-pak

59

95

MID SEASON SALE

OK holder fest

-30%

Vi har skåret kagen, så du kan få billig benzin

på alle varer*

*Tilbuddet gælder fra fredag den 3. oktober til og med lørdag den 11. oktober

Det fejrer vi med en gratis othellolagkage til de første 75 kunder fredag den 10/10 fra kl. 14.00. Du kan også få et OK Benzinkort - og mere end 670 steder at tanke billig g benzin og g diesel.

Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Postbutikkens åbningstider Kvickly Aars - Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00

Man-fredag Lørdag

11.00-17.00 10.00-12.00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

199,-

er b o t k o . 0 1 n e d g a d Fre

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 8. oktober til og med lørdag d. 11. oktober.

45,-

6 flasker

ilde priser Én dag med helt v


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 13

Like os på facebook: Kvickly Aars

Hele Vesthimmerlands varehus ޾ SLAGTEREN TILBYDER

Tykstegs bøf marked

Varm nybagt stor hjemmelavet leverpostej

Min 200 g

Lune frikadeller, fiskefilet Hel svinekam med ridset svær eller ribbensteg 4 stk./skiver

Min. 4000 g

Pr. stk.

Pr. stk.

Pr. pk.

Pr. stk.

2000

1500

2000

14995

Spar min

Spar 6,95

15,98

Spar 10,-

Kondisnegl Kanelsnegl i form

Pr. stk.

Pr. stk.

Pr. stk.

3500

2000

2000

Spar 20,-

Spar 10,-

Spar 20,-

GRØNTAFDELINGEN TILBYDER TORSDAG - FREDAG - LØRDAG

Håndbundet buket i cellofan

Grønne vindruer

Store Lucas pærer

500 g. Kernefri

S TORSDAG

T IL BU D

Pr. stk.

Pr. bk.

10 stk.

8900

1000

1800

Spar 10,-

Kims chips eller snacks

Karat Kaffe

Coca Cola eller Nestea

Udvalgte Specialøl

Flere varianter. Frit valg

400 g

Flere varianter. 100-150 cl.

Flere varianter. 50 cl.

2 poser

Pr. pose

2200

2500

Spar 21,90

Spar 11,95

Ved køb af mere end 6 flasker pr. kunde pr. dag er prisen maks 22,95 + pant pr. flaske

Pr. stk.

1 dåse

1100

600

+ pant

+ pant

Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Postbutikkens åbningstider Kvickly Aars - Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00

Man-fredag Lørdag

11.00-17.00 10.00-12.00

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 8. oktober til og med lørdag d. 11. oktober.

Stort weekendbrød

Wales stang med fløde

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

BAGEREN TILBYDER


Aars Avis

SIDE 14

Ny teaterforening klar til sĂŚsonpremiere i Aars

KĂ&#x2DC;R-SELV-LĂ&#x2020;SERREJSER MED

Som lĂŚser af Aars Avis fĂĽr du disse sĂŚrlige lĂŚsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling â&#x20AC;&#x201C; sĂĽ fĂĽr du automatisk rabatprisen.

I samarbejde med

Seminaris Seehotel

4 dages ferie pĂĽ 4-stjernet hotel i Nordtyskland

Udsigt over søerne i Potsdam Seminaris Seehotel â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026; Hotellet har en helt unik beliggenhed ved bredden af Templiner søen i nordtyske Potsdam â&#x20AC;&#x201C; omgivet af skov og kun 6 kilometer fra Tysklands svar pĂĽ Versailles: Pragtslottet Sanssouci. Her kan I slappe af i hotellets skønne wellnessafdeling med swimmingpool, og har I lyst til at opleve sevĂŚrdighederne i Potsdam, kan I stige pĂĽ en af taxibĂĽdene, som lĂŚgger til ved hotellets bĂĽdebro. I bor samtidig lige ved porten til Berlin og kan tage toget fra stationen 800 meter fra hotellet ind til metropolens centrum (36 km). Men und jer først at opleve verdensarven i Potsdam.

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

1.399,-

1SJTVEFOSFKTFLPEF 

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YBGUFOCVGGFU t WFMLPNTUESJOL Børnerabat

1 barn 0-5 ür gratis. 2 børn 6-14 ür ½ pris.

Ankomst Fredage frem til 19.12.2014 og perioden 2.1.-29.5. samt valgfri i perioderne 2.-4.4., 14.-15.5. og 22.-23.5.2015.

Kurafgift EUR 2,- pr. person.

4 dage pĂĽ 3-stjernet hotel i GrevesmĂźhlen

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

Oplevelser i Nordtyskland

1.199,-

Schloss Schwerin

1SJTVEFOSFKTFLPEF 

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBHCVGGFU t WFMLPNTUESJOL

Børnerabat

1 barn 0-5 ür gratis. 1 barn 6-14 ür ½ pris.

2 overnatninger 849,-

3JOHIPUFMBN4FFâ&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026; I gĂĽafstand fra centrum af den hyggelige, lille by GrevesmĂźhlen, ligger hotellet lige ved søen Vielbecker. Her er lagt op til en dejlig miniferie med mulighed for masser af udflugter. Byens vartegn er en flot, gammel mølle fra 1878 i hollandsk stil, og den var i funktion frem til 1970.

Ankomst Valgfri i perioderne 1.10.-20.12.2014 og 3.1.-8.5. samt fredage i perioden 15.-28.5.2015.

3 dage pĂĽ 4-stjernet designhotel

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

Oplevelser i Silkeborg God

1.099,-

3BEJTTPO#MV1BQJSGBCSJLLFOâ&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026; Hører I til dem, der holder af at gøre noget ekstra ud af fridagene, bør I stifte bekendtskab med en hoteloplevelse, der er lidt ud over det sĂŚdvanlige i Danmark: Radisson Blu i Silkeborg blev i 2002 indrettet i byens gamle papirfabrik, der er grundlagt i 1846 lige ned til GudenĂĽen.

at

Boibrn ø r ne r a b

3 overnatninger inkl. 1 x gourmetburge r 1.499,-

1SJTVEFOSFKTFLPEF 

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t Y%SFXTFOHPVSNFU CVSHFSFMMFSSFUFGUFS LPLLFOTWBMHJ#SBTTFSJFU t SBCBUQ�HSFFOGFF Ankomst: Fredage og lørdage frem til 13.12.2014 og lørdag til mandag i efterürsferien 10.-18.10.2014. Opholdet inkluderer kun slutrengøring.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu pĂĽ

8. OKTOBER 2014

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

AARSAVIS

Ă&#x2026;bent hverdage kl. 8-17.

Satser pĂĽ at have 200 medlemmer inden premieren AARS: Den nye Vesthimmerlands Teaterforening er klar til sĂŚsonpremiere i musikhuset Alfa i Aars. Den første sĂŚsonplan rummer ďŹ re forestillinger. SĂŚsonen skydes i gang 21. oktober med Folketeatrets nyopførelse af den klasiske forestilling â&#x20AC;?Glasmenagerietâ&#x20AC;?, af Tennessee Williams. Det er et realistisk og gribende skuespil om relationer i en lille familie med en alt for dominerende mor, som spilles af Karen Lise Mønster, en skrøbelig datter, Laura alis Ena Spottag, som publikum mĂĽske kender fra rollen som den runde Martha i TV2s Badehotellet. Sønnen Tom spilles af Jens Frederik SĂŚtter Larsen, som ogsĂĽ er med i DRs store opsĂŚtning af tv-serien â&#x20AC;?1864â&#x20AC;?. Herudover medvirker Nikolaj Bjørn Andersen, mĂĽske kendt fra TV3s serie â&#x20AC;?Hvide Løgneâ&#x20AC;? eller fra roller pĂĽ Aalborg Teater. Forestillingen er en nyopsĂŚtning af Kasper Rostrup og har fĂĽet rigtig ďŹ&#x201A;otte anmeldelser. I november viser foreningen Nepo Teatrets meget følsomme, rørende og tankevĂŚkkende forestilling: â&#x20AC;?Lovesongâ&#x20AC;?. Den berører alvorlige, nĂŚrvĂŚrende og evigt aktuelle livsspørgsmĂĽl, som alle mĂĽske burde forholde sig til. Der er ďŹ re medvirkende, men handler egentligt kun om to mennesker, deres samliv gennem et langt ĂŚgteskab, med op og nedture. De ďŹ re roller spilles af ĂŚgteparret Baard Owe og Marie Coninck som det ĂŚldre ĂŚgtepar, og deres søn David Owe og Patricia Schumann spiller det unge ĂŚgtepar. Første forestilling i det nye

â&#x20AC;?Glasmenagerietâ&#x20AC;?, af Tennessee Williams er første forestilling i Vesthimmerlands Teaterforening i denne sĂŚson. Der bliver premiere i Musikhuset Alfa i Aars 21. oktober.

ĂĽr er en morsom udgave af den velkendte HMS Pinafore med Jørgen Reenberg og John Price i hovedrollerne. Denne opsĂŚtning hedder â&#x20AC;?HMS Pinafor â&#x20AC;&#x201C; det hele sejlerâ&#x20AC;?. Figaros ved Hans Dueholm har lavet en ny udgave af forestillingen, og publikum kan fovente en underholdende og tĂĽretrillende oplevelse med humor, god musik og forbavsende virkemidler pĂĽ scenen. Bestyrelsen for teaterforeningen glĂŚder sig til at slutte sĂŚsonen af med en forestilling fra Det Kgl. Teater: Tove! Tove! Tove! Det er et potpouri over Tove Ditlevsens vĂŚrk og liv. Seks unge dygtige skuespillere fortolker pĂĽ deres egen mĂĽde mangfoldigheden i forfatteren, brevkasseskribenten, familiemennesket og den sĂĽrbare privatperson Toves liv. - Vi hĂĽber, at borgerne i Vesthimmerland vil tage godt imod første sĂŚsons repertoire. Alt tyder pĂĽ, at det gør de, for foreningen har nu ca. 170 medlemmer. Det er bestyrelsens mĂĽl at nĂĽ medlemstallet 200 inden forestillingen. Det

kunne vĂŚre rigtigt spĂŚndende, om vi kunne hĂŚnge den røde lampe med â&#x20AC;?Alt udsolgtâ&#x20AC;? ud ved første forestilling 21. oktober. Der er godt 400 pladser i Vesthimmerlands Musikhus. Men alt tyder pĂĽ, at vi har opfyldt et behov for teater i Vesthimmerland, siger formanden Karen Margrethe Eriksen. Markedsføring er et vĂŚsentligt fokus for foreningen, som har fĂĽet designet et logo efter en veneziansk teatermaske, og som er let genkendelig. Musikhuset Alfa er en god ramme om foreningens forestillinger, og vbestyrelsen er glade for samarbejdet med huset og dets venner. Selvom sĂŚsonen knap er begyndt, er bestyrelsen i fuld gang med at planlĂŚgge den nĂŚste. Den ĂĽrlige teatermesse, hvor teaterforeninger køber forestillinger, ďŹ nder sted i november i Esbjerg. VesthimmerlĂŚndinge kan vĂŚre sikre pĂĽ, at bestyrelsen vil gøre sit bedste for at ďŹ nde ďŹ re-fem nye spĂŚndende forestillinger til opførelse i Musikhuset Alfa i 2015/2016.

Fire partier stiller med eget budgetforslag Palle Jensen anklager V og K for løftebrud VESTHIMMERLAND: Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale stĂĽr udenfor budgettet for 2015 i Vesthimmerlands Kommune. - Det skyldes, at Konservative og Venstre har indgĂĽet et budgetforlig, som er uansvarligt økonomisk og indeholder løftebrud, forklarer Palle Jensen (S) pĂĽ vegne af de ďŹ re partier. S, SF, DF og R har pĂĽ den baggrund, i fĂŚllesskab, lavet et ĂŚndringsforslag til budgettet. Deres forslag udelukker en omfartsvej syd om Aars til 93 mio. kroner (25 mio. i 2015). - Det er vores vurdering, at kommunen desvĂŚrre ikke har rĂĽd til vejen pĂĽ nuvĂŚrende tidspunkt - pĂĽ grund af økonomien, fortsĂŚtter Palle Jensen. I de følgende budgetĂĽr

kan der forventes yderligere besparelser, hvis omfartsvejen skal tilgodeses med 25 â&#x20AC;&#x201C; 30 mio. pr. ĂĽr. Det fremgĂĽr af budgetforliget, som V og K er blevet enige om. I ĂŚndringsforslaget fra S, SF, DF og R er omfartsvejen fjernet fra budgettet, og det betyder, at ĂŚndringsforslaget styrker kassebeholdningen med yderligere 13,7 mio. kroner, som skal bruges til at forhindre store besparelser i de kommende ĂĽr pĂĽ velfĂŚrden. Samtidig med at de vĂŚrste besparelser i budgetforliget fra V og K fjernes igen og andre tiltrĂŚngte ting styrkes. Foruden omfartsvejen, sĂĽ kan det nĂŚvnes, at ĂŚndringsforslaget betyder: Fjernels af planlagte besparelser pĂĽ handicapomrĂĽdet, fjernelse af besparelsen pĂĽ 6. ferieuge

pĂĽ institutioner, fjernelse af besparelser pĂĽ vejvedligeholdelse, styrkelse af driftstilskuddet til Limfjordsmuseet, at bibeholde anlĂŚgsmidler til Sundhedens Hus, ďŹ&#x201A;ere midler til vedligeholdelse af skoler, ďŹ&#x201A;ere midler til vedligeholdelse af haller, sikre tagrenovering pĂĽ Vesthimmerlands Messecenter, ingen besparelser pĂĽ vejrenoveringer efter kloakarbejde, og sikring af ny genbrugsplads i Farsø i 2015. V og K har besluttet at udskyde den ny genbrugsplads i Farsø. - Det er et løftebrud fra sidste ĂĽrs aftale, hvor det var aftalt, at der skulle afsĂŚttes midler til etablering af genbrugspladsen i 2015, fastslĂĽr Palle Jensen.


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 15 t ge t ra 1 4 ny ad 20 U d e rf r 1 2 rk / væ 3 1 nd d. hå den in

Din lokale Tømrer & Snedker Førsteklasses arbejde til aftalt tid

5082 9078 · INFO@MEJAN-TOMRER.DK · MEJAN-TOMRER.DK

Gang i livet

Fra kr.

9.995,-

Henrik Christensen (t.v.), HME Entreprenøren, sammen med Peter Jensen og Henrik Toudal fra Aars Vognmandsforretning.

Vognmandsforretning i Aars udvider AARS: Aars Vognmandsforretning har udvidet forretningen med et par ekstra kraner. Samtidig har HMN Entreprenøren A/S, Løgstør, med frasalg af krandelen i det tidligere Leo Jensen A/S valgt at koncentrere sig om sit kerneområde inden

for entreprenørbranchen. Firmaet har nemlig valgt at afhænde afdelingens store kraner og specialtransport, mens HMN Entreprenøren A/S beholder de almindelige lastbiler, containerkørsel m.v. HMN Entreprenøren A/S har valgt at overdra-

ge krandelen til en seriøs samarbejdspartner, Aars Vognmandsforretning A/S, der i forvejen er specialiseret inden for området med store kraner. Aars Vognmandsforretning vil videreføre virksomheden Leo Jensen A/S i samme ånd som hidtil.

Parterne har aftalt, at en eller flere kranbiler fortsat vil have udgangspunkt fra HMN Entreprenøren A/S’s adresse på Himmerlandsvej 16, Løgstør, således, at eksisterende kunder kan serviceres i samme omfang som hidtil.

• 3- & 4-hjulet el-scootere • Salg og service lokalt • Vi hjælper dig på vej 'LQORNDOHIRUKDQGOHU

Scooterservice Jyllandsgade 5 - 9600 Aars

Telefon 20 28 85 06

www.cr-mobility.dk

KUN 3,5 TIME TIL NORGE

TELEMARK, TÆT PÅ ALTING OG LANGT FRA DYRT

SKIWEEKEND INKL. LIFTKORT FRA 960,Pr. person inkl. overfart

Find flere tilbud på colorline.dk

VRÅDAL* FRA 600,-

RAULAND* FRA 545,-

6 personer i hytte, 5 døgn Pr. person inkl. overfart

10 personer i lejlighed, 5 døgn Pr. person inkl. overfart

GRATIS SKISKOLE* Book in 1. novemden ber


Aars Avis

SIDE 16

BILMESSEN – for alle…

DK billigste priser på dæk! FÆLGE & DÆK Det bliver ikke billigere! Bilmessen

Svoldrupvej 13

9640 Farsø

R GE LA ! PÅ U K ”N Æ K D 0 “VÆ 0 L 1 1. KA S R A M H VI SO

Tlf. 98 63 16 00

www.bilmessen.dk

Brug for... Ude & inde maling Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48 og få fradrag på arbejdslønnen

Faguddannede montører m/ vådrumscertifikat

8. OKTOBER 2014

Økonomisk boost til eleverne på Erhvervsskolerne i Aars Eleverne fik gode råd om at booste deres økonomi AARS: Begreber som ÅOP, kviklån, SMS-lån, forsikringer og budget fløj rundt i lokalet på Erhvervsskolen i Aars forleden. Men ikke på den kedelige måde. Sammen med to unge økonomieksperter forsøgte Danske Bank at gøre dem relevante og interessante for de unge. - Tag kontrol over din økonomi, så du får mere tid til alt det sjove!, sådan lød konklusionen fra de to CBS-studerende Alexander Wulff og Mads Løntoft, der også kan skrive iværksættere og forfattere til bogen ”Boost din økonomi” på visitkortet. - Mange unge i dag snyder sig selv, fordi de ikke ved nok om privatøkonomi. De lærer ikke særlig meget om

www boostingbusiness www.boostingbusines g s.dk dk k kontakt@boostingbusiness.dk @boostingbusin g

det i skolen, og måske gider de ikke høre efter, hvad deres forældre siger. Derfor har vi skrevet en bog om emnet specielt målrettet de unge, siger Mads Løntoft. Med afsæt i deres bog gav de eleverne fra HHX og HTX på Erhvervsskolerne i Aars en letforståelig lektion i privatøkonomi krydret med praktiske råd som f.eks. at lave en økonomimappe – fysisk eller digitalt – så du altid kan finde dine papirer.

Øg din indtjening Et af dagens noget mere anderledes budskaber fra de to dynamiske fyre var, at man ikke som sådan bliver rig af at spare. I stedet bør de unge rette blikket mod deres indtjening. - Det gælder om at fokusere på det, der virkelig rykker i din økonomi: Find det

rigtige lån, få styr på dine skattebetalinger og ikke mindst øg din indtjening. For eksempel kan du starte din egen virksomhed ved siden af studierne, siger Alexander Wulff og fortsætter: - Det har vi selv gjort, men du kan også gøre det i mindre målestok. For eksempel ved at starte din egen blog på nettet, hvor du så tjener lidt på annoncerne i siden, foreslår de.

Bedre forståelse Det var Danske Bank, der stod bag arrangementet. - For Danske Bank handler det om at udbrede finansiel forståelse, så landets unge får lettere ved at håndtere egen økonomi – både før og efter de er flyttet hjemmefra, siger Poul K Breum fra Danske Bank i Aars - Vi har et stærkt fokus på unge og studerende. For

nylig har vi oprettet en ny afdeling Ung Direkte med op mod 50 rådgivere, der er specialiseret i netop de unges behov. For os handler oplægget mest af alt om at sikre, at de unge undgår faldgruberne, som kan lede til store økonomiske problemer på langt sigt. Vi vil gerne tage ansvar ved at lære de unge nogle grundlæggende trin, og jeg håber, at de med vores indlæg får en bedre forståelse af privatøkonomi med sig hjem, siger han. Siden 2008 har Danske Bank udviklet læringsuniverser målrettet børn og unge fra 5-27 års alderen, hvor brugerne gennem computerspil, undervisningsmateriale, foredrag og online platforme opbygger grundlæggende finansiel forståelse og indsigt i privatøkonomi.

Der bedømmes hunde i over 100 forskellige racer i Messecenter Vesthimmerland i weekenden.

Tusindvis af hunde i messecenteret i Aars I år kan familiehunden også blive bedømt

MAGASINER FLYERS HJEMMESIDER FOLDERE PLAKATER LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

GIV DEN

G AS

( 1 , 21en/ nel professio me d

sninDEg webR Slø KIDEGO VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43

AARS: Godt hundrede forskellige hunderacer – og et par tusinde hunde – indtager Aars, når Messecenter Vesthimmerland åbner dørene for alverdens hundeinteresserede og deres firbenede venner. Det hele sker i forbindelse med Hundeudstillingen 2014 i weekenden 11. og 12. oktober. Hunde- og raceklubber fra hele landet har tilmeldt sig årets Hundeudstilling i Aars, men i år er der samtidig mulighed for at tage familiehunden med for at få den bedømt af en professionel hundedommer. - Traditionelt har Messecenteret en lang historie med hundeudstillinger, men i år har vi vendt tingene på hovedet. Hundeudstillingen 2014 er en publikumsvenlig

udstilling, hvor enhver kan medbringe sin egen hund og få den bedømt – samtidig med at dommerne også bedømmer udstillingshundene, siger projektleder Marianne Poulsen fra Messecenter Vesthimmerland, og løfter samtidig sløret for, at Hundeudstillingen 2014 foregår på helt andre præmisser end tidligere.

En udvidet oplevelse Traditionelt har hundeudstillingerne i Messecenter Vesthimmerland altid været såkaldte sponsorudstillinger, hvilket betyder at sponsorer betaler en del af udgifterne til dyrene. Tidligere har sponsoren været en virksomhed i Midtjylland, men i år er der tale om en langt mere lokal hovedsponsor.

- Dyrekassen Danmark, der er en del af Concordia Forsikring, er hovedsponsor på Hundeudstillingen 2014, siger Marianne Poulsen, der samtidig kan berette om ikke mindre end elleve udstillere der sælger hundemad og andet hundetilbehør. - Tidligere har vi kun haft én udstiller med hundeartikler på hundeudstillingen, men i år har vi gjort udstillingen til en udvidet oplevelse. En oplevelse med flere hunde og med flere udstillere, lover hun. - Hvis man gerne vil have sin hund vurderet af en professionel hundedommer, foregår det søndag, 12. oktober, og der er det vigtigt at man husker hundens vaccinationsbevis, siger Marianne Poulsen.


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

ÅBENT HUS

SIDE 17

2 0 14

1000-vis af gode tilbud!

Kig i postkassen eller se hele avisen på www.hjallerupmaskinforretning.dk FREDAG: Gratis pølser til alle!

LØRDAG:

BEGGE DAGE:

Udstilling af kæledyr

»Hjælp Holger« konkurrence for børn max. 10 år.

GRATIS hyggecafé med kaffe, saft og småkager begge dage!

I AARS MASKINFORRETNING FREDAG den 10. oktober kl. 9.00-22.00 LØRDAG den 11. oktober kl. 9.00-16.00 STOR FLOT MASKINUDSTILLING

Mal et papmachedyr fra kl. 10-12

Salg af varme vafler. BEGGE DAGE KL. 10-16

LØRDAG KL. 10-12: Ponytrækning

BEGGE DAGE: Haverslev Slagter Salg af hjemmelavede spegepølser

Hundeadfærdskonsulent Preben Christensen

LØRDAG: Salg af hjemmelavede frankfurtere

BEGGE DAGE:

LØRDAG KL. 12.00

BEGGE DAGE:

Skydesimulator fra Aalborg Jagt

Hesteshow med Lille Plet og Store Plet

Brovejens Frugtplantage

LØRDAG KL. 13.30-15.00

BEGGE DAGE:

Harmonikamusik i maskinværkstedet v/Ole Sommer

Udstilling og salgsstand

BEGGE DAGE: Konkurrence: Forhindringsbane med fjernstyret Fendt

ÅBENT HUS E C N E R R U K N O K lørdag kl. 15.00

G.G.-Smykker

kning de) - Udtræ al sk være tilste (Vinderne

MIVE: 1. PPUNRKT Æ 55’’ LED-T BLAU

VÆRDI KR. 6.999,-

askinforretning

M Sponseret af Hjallerup

www.hjallerupmaskinforretning.dk j p g

- og mange andre flotte præmier!

TILBUDENE ER KUN GÆLDENDE UNDER ÅBENT HUS-DAGENE - ELLER SÅ LÆNGE LAGER HAV A ES!

VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS MED MASSER AF GODE TILBUD

ÅBENT HUS


Aars Avis

SIDE 18

8. OKTOBER 2014

+HUUHNOLSÂ&#x2021;3HQVLRQLVW 'DPHNOLSÂ&#x2021;3HQVLRQLVW %ÂĄUQHNOLSÂ&#x2021;7LOEXGIDUYHVWULEHU 6WXGHQW¸

FASHION HAIRSALON

!"   

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & TotalrĂĽ rhverv imĂŚrk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

BILMESSEN â&#x20AC;&#x201C; for alleâ&#x20AC;Ś

SE PRISER!

Christiania var en af rejsemülene pü Piltenes hurtige tur rundt i København.

Pilte pü lyntur i København

SAFETY A Betaler din regning! Bilmessen

Svoldrupvej 13

9640 Farsø

Tlf. 98 63 16 00

www.bilmessen.dk

AARS: Friske Pilte fra Aars var pĂĽ lyntur rundt i

Vi formidler GLW budskab med en iøjnefaldende

UHNODPH

Kontakt os for et uforbindende tilbud!

København. De sĂĽ en stor del af byen pĂĽ bare en dag. Turen blev indledt fredag aften, hvor piltene tog til Hobro. De skulle overnatte hos Hobro FDF. Kl. 5.40 lørdag morgen stod alle op. Friske og klar til â&#x20AC;?byløbâ&#x20AC;? i København. Morgenmaden blev indtaget i toget. Første stop pĂĽ â&#x20AC;?byløbetâ&#x20AC;? var Christiansborg. Her ďŹ k børnene viden om, hvad man laver der. F.eks. er den nye skolereform vedtaget der. De sĂĽ ogsĂĽ en medarbejder, der gjorde trappen klar til folketingets ĂĽbning den efterfølgende tirsdag. Han skulle sikre sig at den røde løber kunne sĂŚttes fast. Herefter var selskabet en tur i TĂĽrnet pĂĽ Christiansborg. Det blev ĂĽbnet for publikum i juni 2014. Vejret var fantastisk. Højt solskin. Det gav en ďŹ n udsigt. Nu gik holdet videre til Christiania. Forbi Børsen og Nationalbanken. PĂĽ Christiania ďŹ k børnene en oplevelse af en

helt anderledes mĂĽde at bo pĂĽ. De sĂĽ de specielle huse. SĂĽ ogsĂĽ en demonstration mod en cykelsti, som Københavns Kommune vil føre gennem Christiania. Der havde i den anledning vĂŚret stormøde i â&#x20AC;?Den grĂĽ halâ&#x20AC;?. Piltene sĂĽ dernĂŚst vĂŚrkstedet, hvor de laver de berømte Christiania cykler. Nu drog selskabet mod Amalienborg. Børnene sĂĽ dronningens bolig, og hvor kronprinsen bor. Børnene oplevede desuden, hvordan der blev skiftet vagter ved de ďŹ re palĂŚer. Vandreturen fortsatte mod Kongens Nytorv. Her sĂĽ de en stor byggeplads ved en af de nye metrostationer. Turen gik nu via Strøget til RundetĂĽrn. Her oplevede børnene den specielle byggestil. Og endnu et ďŹ&#x201A;ot syn ud over København i klĂŚdt den smukke efterĂĽrssol. Da alle var kommet ned fra RundetĂĽrn ďŹ k børnene is i Kongens Have. Her nød alle de sidste rester

af solens strĂĽler. Kursen blev nu sat mod HovedbanegĂĽrden via Strøget. Der var masser af mennesker i det gode vejr. Da piltene var nĂŚr HovedbanegĂĽrden kom der mere og mere lys pĂĽ bygningerne. Da ďŹ k børnene set lidt af København med lys pĂĽ. Aftensmaden blev spist pĂĽ HovedbanegĂĽrden. Herefter skulle de med toget mod Hobro. Det blev lidt af en oplevelse, da et tog var blevet afsporet ved Horsens. Heldigvis uden personskade. Men piltene fra Aars mĂĽtte lave nogle skift resten af vejen hjem. Bl.a. togbus fra Vejle til Hobro. Men hjem til Hobro kom de dog. Søndag sov alle lĂŚnge. Det var velfortjent, da det blev lidt sent inden de kom i seng. Piltene hyggede sig med endnu en lille gĂĽtur i Hobro. Alle var i Aars igen først pĂĽ eftermiddagen fulde af nye sjove oplevelser fra endnu en pragtfuld Piltelejr.

Jutlander Bank opruster tilstedevĂŚrelsen i Aalborg Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk

Brochurer â&#x20AC;˘ Brevpapir â&#x20AC;˘ Visitkort â&#x20AC;˘ Kuverter â&#x20AC;˘ Fakturaer â&#x20AC;˘ Logoer

AARS: Jutlander Bank übner i 2016 et nyt rüdgivningscenter for süvel privat- som erhvervskunder centralt i Aalborg. Banken har lejet sig ind i Fronthuset, der er et 6000 kvadratmeter stort erhvervsbyggeri i syv etager pü Eternitgrunden i Aalborg, som Søren Enggaard A/S er ved at etablere. Jutlander Bank har lejet sig ind i Fronthusets

nederste etage og etablerer her en ny afdeling af banken, som er resultatet af fusionen først pü üret mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro. - Et af formülene med fusionen var at fü muskler til at gøre os gÌldende i et vÌkstcenter som Aalborg, hvor begge sparekasser var til stede i forvejen, siger Per Sønderup, der er ordføren-

de direktør i Jutlander Bank. Jutlander Bank har i dag tre afdelinger i Aalborg. I City syd, pü Nytorv og - fü hundrede meter derfra - pü Boulevarden. - Nür vi flytter ind i Fronthuset, lukker vi vores afdeling pü Boulevarden, men vi opretholder büde afdelingen pü Nytorv og vores afdeling i City Syd, uddyber Per Sønderup.


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 19

Fotografering Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

¡ Bryllupsfotografering

Loft Foto

Sammenslutning af professionelle portrĂŚtfotografer i Danmark

v/ Birgitte Tøttrup Loft ¡ Tlf. 23 60 60 70 HalkÌrvej 43 ¡ 9240 Nibe ¡ www.loftfoto.dk

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MĂ&#x2020;RKER

Ă&#x2026;BNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 ¡ Mandag og fredag efter aftale

Gruppen TørďŹ sk spiller til EfterĂĽrsfest i Messecenter Vesthimmerland lørdag, 1. november.

KvÄ&#x201A;litets el-scootere Ć&#x;l den riĹ?Ć&#x;Ĺ?e Ć&#x2030;risÍ&#x160;

TørďŹ sk i Messecenteret i Aars AARS: NĂĽr regnen rusker i de bladløse trĂŚer lørdag,1. november, er der tørvejr, tørďŹ sk og dans til den lyse morgen i Messecenter Vesthimmerland. Den kolde og vĂĽde november-start er samtidig tiden for EfterĂĽrsfest i Aars. Rigtig mange kender tørďŹ sk - bandet der bĂĽde har givet os VLTJ-sangen. Gruppen, der inspireret af irsk folkemusik og med

tekster ok livet som ďŹ sker i Vestjylland, har ogsĂĽ givet os â&#x20AC;?Lugter lidt af Fiskâ&#x20AC;?, og â&#x20AC;?TørďŹ skâ&#x20AC;?. â&#x20AC;?VLTJâ&#x20AC;? har med tiden opnĂĽet kultstatus og er kendt over det meste af Danmark. Sangen â&#x20AC;?VLTJâ&#x20AC;? handler om Vemb-Lemvig-Thyborøn Jernbane. Det var ogsĂĽ i TørďŹ sk, at biskoppen fra Aalborg, Henning Toft Bro, spillede. Og det var TørďŹ sk, der skrev â&#x20AC;?Ă&#x2DC;rnen fra Herningâ&#x20AC;?

som hyldest til Bjarne Riis. - TørďŹ sk er ĂŠt af de gode bands, nĂĽr der skal skabes stemning. Og stemning skal der skabes, nĂĽr vi inviterer til efterĂĽrsfest, siger restauratør Jørgen Odgaard fra Restaurant Messen.

Ingen ďŹ sk Restaurant Messen disker op med en rigtig efterĂĽrsmenu. Men der er - udover den

Vi reparerer ogsĂĽ alle former for el-scootere og sĂŚlger Ä?aĆŠerier Ć&#x;l alle mĂŚrker af el-scootere. KgsĂĽ udlejning.

'rÄ&#x201A;Ć&#x;s fremvisninĹ? Ĺ&#x161;os diĹ?Í&#x160;

velsmagende kulmule til forret - ingen ďŹ sk pĂĽ Trancherbuffeten, nĂĽr restauranten serverer rosastegt okseďŹ let og marineret svinekam - det nĂŚrmeste man kommer livet pĂĽ havet er en gang biksemad, der serveres til natmad. - Menuen er sammensat med cremet pebersauce og forskellige spĂŚndende salater, sĂĽ vi bĂĽde fĂĽr smag og farve pĂĽ efterĂĽret, lyder det fra Jørgen Odgaard.

Fønix Komfort El-Scooter v. Jens Erik Andersen Torupvej 6, 9640 Farsø Tlf: 61 66 05 75

www.fonixkomfort.dk

- frihed til livet Kører i hele Nordjylland!

BILMESSEN â&#x20AC;&#x201C; for alleâ&#x20AC;Ś

SE PRISER!

LÌngste guirlande AARS: Labtech Data, Himmerlandsgade 65b i Aars vil i ür forsøge at lave byens, og müske landets, lÌngste juleguirlande. - Vi har lavet en konkur-

rence med alle skoleklasserne fra 0. til 2. klassetrin pĂĽ Aars Skole og Ă&#x2DC;stermarkskolen, hver klasse er blevet bedt om at aďŹ&#x201A;evere en mindst 100m lang guir-

lande. Vi vil sĂĽ kĂĽre den ďŹ&#x201A;otteste. Vinderen fĂĽr kagemand, boller og sodavand til hele klassen, leveret af julemanden, lover butikschef Thomas Jørgensen, Labtech Data. Vinder-guirlanden bliver

hĂŚngt op i forretningen. - Vi vil ogsĂĽ sĂŚtte alle guirlanderne sammen, for at fĂĽ den lĂŚngste guirlande der er set i Aars nogensinde, siger Thomas Jørgensen. Guirlanderne skal aďŹ&#x201A;everes senest 15. november, og vinderen ďŹ ndes 1. december.

AIRCONDITION 1/2 pris i september mdr. Bilmessen

Svoldrupvej 13

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

EfterĂĽrsferien i Himmerlands statsskove VESTHIMMERLAND: I nĂŚste uge er det skolernes efterĂĽrsferie. I den anledning har Naturstyrelsen arrangeret ture i skoven, der i denne tid har mange ďŹ ne oplevelser at byde pĂĽ. Der er spiselige bĂŚr og svampe, knitrende visne blade, som man kan tumle sig i, rĂĽmaterialer til kastanjedyr og ikke mindst en pragtfuld opvisning i gyldne efterĂĽrsfarver. Naturstyrelsen Himmerland har sammensat ďŹ re tilbud  om offentlige ture i efterĂĽrsferien: Tirsdag, 14. oktober holdes der SnittevĂŚrksted i Jenle Plantage. Mødestedet er Naturbasen i Jenle Plantage. Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen, og naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune, stĂĽr for arrangementet. Dagen byder pĂĽ trĂŚsløjd

for bĂĽde børn og voksne. - Vi skal snitte legetøj og spisegrej af materialer fra skoven, siger Karin Winther. Dagen efter, onsdag, 15. oktober, er der familietur med sjove efterĂĽrsaktiviteter pĂĽ Røverknolden ved Rebild. Mødestedet er P-pladsen pĂĽ Himmerlandsvej ved Rebild (Røverknolden) mellem Rebild og Skørping Turledere er geolog Kirstine Skov Nielsen, skov- og naturtekniker Kim Ă&#x2DC;bro og naturvejleder Lars Wachmann. PĂĽ Røverknolden vil der denne dag vĂŚre ďŹ&#x201A;ere forskellige aktiviteter. Der vil vĂŚre en gĂĽtur, hvor deltagerne skal ud og samle naturting, der vil blive bygget fantasivĂŚsener af det der bliver fundet, der laves et snittevĂŚrksted, hvor der snittes palletter til den senere pandekagebagning.

Man kan pĂĽ dagen lĂĽne en GPS med forslag til en rute, hvor der kan ďŹ ndes sjove ting i skovbunden. Efter ovenstĂĽende â&#x20AC;?strabadserâ&#x20AC;? tĂŚndes der bĂĽl og alle hygger sig med kaffe og kakao, samt bager pandekager. Det er en god ide selv at medbringe mad og drikke. Fredag, 17. oktober er der natskovtur til grĂŚvlingegrotterne i Jenle og Søttrup Plantage. Mødestedet er igen Naturbasen i Jenle Plantage ved Aars. Den kan ďŹ ndes ved at dreje ned ad markvejen overfor Kelddalvej 68.OgsĂĽ her er det Lars Wachmann og Karin Winther der stĂĽr for turen. I nattens mulm og mørke bevĂŚger deltagerne sig pĂĽ natskovtur i Jenle Plantage. Det er en god ide at tage en kraftig lommelygte med. Ruten fører til sidst frem til grĂŚvlingegrotten, hvor man

kan vÌre heldig at møde grÌvlingen, hvis øjne vil lyse op nür lygtens lys rammer den. 18. oktober er der übent hus pü Vedsted Skovhus og RørbÌk SavvÌrk. Mødestedet er P-pladsen pü Himmerlandsvej ved Rebild (Røverknolden) mellem Rebild og Skørping Turledere er Rebild SavvÌrkslaug, Spillemands,Jagt- og Skovbrugsmuseet og Naturstyrelsen Himmerland. SavvÌrkslauget levendegør RørbÌk SavvÌrk, starter saven og fremstiller brÌdder. Der fortÌlles om savvÌrket og projekterne pü Vedsted Skovhus. Der er aktiviteter for büde børn og voksne, og børnene kan fü lov at fÌlde et trÌ. Tag madkurven med, og der vil vÌre übent i madpakkehuset.

9640 Farsø

Tlf. 98 63 16 00

He

www.bilmessen.dk

FR rreg U A ĂĽrd kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS

(YHOGUXSYHMÂ&#x2021;6LPHVWHGÂ&#x2021;$DOHVWUXS 7OIÂ&#x2021;VF#VLPHVWHGFHPHQWGNÂ&#x2021;)D[

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 sĂĽ kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 pĂĽ tlf. 98 92 89 00


Aars Avis

SIDE 20

8. OKTOBER 2014

ed n m inger« e d i S ren is e fo ars Av igt. v i t »Ak ges i A ge årl brin 8 gan lse: dst age s t p min o for mom Pris 365,- + ing. kr. . foren pr

Aars Håndboldklub Aars Billardklub Socialdemokraterne i Vesthimmerland Syd

Formand: Bodil Thomsen Tlf. 98 65 61 68 Kasserer: Grethe Hansen Tlf. 98 62 30 20

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

DcH Vesthimmerlands civile hundeførerforening

Tordenkalvens Øllaug

Aktive Kvinder Aars

www.dch-vesthimmerland.dk Formand: Birgit Fauerskov Østrupvej 12, Morum, 9600 Aars Tlf. 98 65 82 73 Kasserer: Lotte Frost Løgstørvej 222, Havbro, 9600 Aars Tlf. 96 98 80 80 Mødested: Plantagevej 8b, 9600 Aars

Formand: Torsten Hansen Skånevej 10, 9670 Løgstør Tlf. (pri.) 29 43 71 18 Tlf. (arb.) 98 62 17 11 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se: www.tordenkalven.dk

Det Danske Spejderkorps

Vesthimmerlands Havekreds

Formand: Brian Berge Kg. Valdemarsvej 23, 9600 Aars Tlf. 25 60 04 48/98 66 41 10 Gruppeleder: John Mørch Ingemannsvej 13, 9600 Aars Tlf. 53 37 44 01 Kasserer: Maibritt Vith Johnsen Tlf. 29 39 89 12 Mail: www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

FDF Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Dennis Gislum Tlf. 51 20 45 80 Formand: Eva Harbo Andersen Tlf. 70 20 08 66 - 98 62 37 55

Help Your Next - Integrationsarbejde i Vesthimmerland og humanitært arbejde i Afrika og Indien Formand: Torben Høgh Sørensen Karensvej 7, Trend, 9670 Løgstør Tlf. 20 91 20 70 Kasserer: Leif H. Sørensen Tlf. 20 71 21 59 www.helpyournext.dk Mail: hyn@mail.dk

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 28 51 52 32 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62/98 62 65 55 www.himmerlands-jernbaneklub.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Himmerlands Saluteringslaug Oldermand: Peter H. Høffner Nørregade 22, Østrup, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 86 Kasserer: Steen Vohlander Løvsangervej 44, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 91

Kimbrergarden

Formand: Anemette Fuglsang Stejlhøjvej 8, 9610 Nørager Mobil 23 10 97 42 Kasserer: Claus L. Sørensen Kaj Munksvej 16, 9600 Aars Mødested: Vester Skovvej 6, mandag kl. 18.30-21.00

Landbrugets Seniorklub Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Margit Krogh Kornblomstvej 36, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 06

Singleklubben På Sporet

Formand: Karsten Vandrup Pedersen Tlf. 42 52 19 63 Kasserer: Jan Jensen Tlf. 20 84 22 68 www.singleklubpaasporet.dk Mødested: Klubhuset Ryttervej 2, 9600 Aars

Formand: Jim Gruss Ryttervej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 64 Kasserer: Mona Andersen Holmevej 63, 9640 Farsø Tlf. 98 68 62 25 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

Vesthimmerlands Handicap Idræt Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Vesth. Konservative Vælgerforening

Formand: Ernst Pinstrup Sørensen Ryttervej 22, 9600 Aars Tlf. 98 66 63 66 Kasserer: Hanne Grabow Sognevej 99, Østerbølle, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 16 10

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Grethe Stæhr Peder Stubsvej 28, 9600 Aars Tlf. 98 62 18 27 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Jens Erik Christensen Sjøstrupvej 66, Sjøstrup Tlf.: 27 50 33 75 Kasserer: Joan Christensen Borupvej 4, 9600 Aars Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Ældre Sagen Aars Lokalkomité

Formand: Ellen Bakkegaard Ansgarsvej 13, 9600 Aars Tlf. 98 56 91 90 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Arne Petersen, Peder Stubsvej 21 9600 Aars - Tlf. 98 62 23 10 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

Aars Amatør Astronomer

Formand: Peter Stenild Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Leif Pedersen Korsholmvej 174, 9631 Gedsted Tlf. 98 64 53 86 Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium Observatoriet eller Lokale 1.8 www.vhim-gym.dk/astronomi

Formand: Brian Nielsen Peder Stubsvej 8, 9600 Aars Tlf. 21 19 97 79 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

Aars Borgerforening Formand: Bo Møller Kasserer: Ane F. D. Jensen www.aarsborgerforening.dk

Aars Bridgeklub

Formand: Yvonne Løvschall Ansgarsvej 21, 9600 Aars Tlf. 25 33 29 36 Kasserer: Birte Kjeldsen Runevej 8, 9500 Hobro Tlf. 98 56 91 67 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

Aars Brydeklub

Formand: Kim Olsen Engvej 3, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 87 - 23 82 91 68 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

Aars Erhvervsråd

Formand: Svend Jørgensen Kong Valdemars Vej 13, 9600 Aars Tlf. (pri.) 98 62 40 73 Sekretariat: Himmerlands Udviklingsråd Messevej 1, 9600 Aars

Aars og omegns Folkedanserforening

Formand: Leif Jensen Havbrovej 41, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 24 23 Kasserer: Elsebeth Bach Nielsen Peder Stubsvej 42, 9600 Aars Tlf. 22 77 55 33 Mødested: Aars Skole

Vesthimmerlands Fugleforening

Kasserer: Hanne Larsen Hedeskrænten 44, 8800 Viborg Tlf. 98 62 66 09 Mødested: Klubhuset 4H gården Mail: fugleforening@aars.dk

Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

Aars Golfklub

Formand: Søren Friis Baneudvalgsformand/næstformand: Palle Ulrich Kasserer: Henrik B. Hansen Medl. af bestyrelsen: Claus Andreasen Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen Medl. af bestyrelsen: Frank S. Halvorsen Medl. af bestyrelsen: Jesper Lassen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Formand: Jesper Egeberg Hans Egedes Vej 223, 9600 Aars Tlf. 23 45 58 56 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

Aars Idræts Klub

Formand: Kenneth Pedersen Hans Egedes Vej 70, 9600 Aars Tlf. 98 62 16 18 Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Per Nyborg Tlf. 29 34 45 44 Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

Aarsegnens Jagtforening Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Kirsten Conrad Stærevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 64 31 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

Aars Patchworkforening Formand: Anne Mette Jensen Kg. Christiansvej 18, 9600 Aars Tlf. 61 74 65 64 Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 19

Aars Seniorer

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Morumvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 30 27

Aars Petanque Klub Formand: Norman Skov Sportsallé v/Nutidsmuseet Tlf. 98 29 84 08 Kasserer: Margit Madsen Tlf. 98 62 44 71 www.aarspetanque.dk

Aars Skakklub

Formand: Poul E. Niebuhr Korgaardvej 8, Haubro, 9600 Aars Tlf. 98 66 42 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 04 willymoeller@dbmail.com Spillested: Erhvervsskolerne Aars, Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

Aars Svømmeklub

Formand: Preben Hansen Agertoften 17, 9600 Aars Tlf. 98 62 42 81 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Jimmy Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 98 62 27 23 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, 9600 Aars www.aars-svommeklub.dk

Aars Tennisklub

Formand: Poul Erik Pedersen Solvænget 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 25 Kasserer: Jørgen Jensen Hans Egedes Vej 130, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 56 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47

Aars Tværfaglige Efterlønsklub Aars Gymnastikforening

Aars Badmintonklub

Formand: Axel Heisz Pedersen Keldgårdvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 46 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Formand: Solveig Bigum Binderupvej 17, 9600 Aars Tlf. 40 44 80 52 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Formand: Gudrun Pedersen Kærvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 62/61 75 11 62 Kasserer: Birthe Pedersen Nibevej 23, 9600 Aars Tlf. 98 62 20 32/29 65 07 62 Mødested: Underholdning og foredrag i lige uger på Kimbrerkroen kl. 13.30 til ca. 16.00. Bowling i ulige uger i EH Bowlingcenter kl. 14.00-15.00 og 15.00-16.00


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 21

På rundtur i Vitskøl Kloster med Absalon og måske Den Blå Dame Middelalderdage på Vitskøl Kloster i efterårsferien VESTHIMMERLAND: For videbegærlige og nysgerrige – men måske også lidt modige – børn byder de kommende Middelalderdage på Vitskøl Kloster, lørdag, 11. og søndag, 12. oktober på nogle ganske specielle oplevelser. Årets tema, Tro og overtro i Middelalderen, vil komme til udtryk rigtig mange steder i løbet af dagene. Børnene kan, hvis de altså tør, både møde biskop Absalon, hans troubadur Benito og så, måske,

den sagnomspundne Blå Dame på Vitskøl Kloster, det navnkundige spøgelse, som siges særligt at husere i østfløjen omkring Det blå værelse. Rundgangen med Absalon med flere vil finde sted fire gange i løbet af Middelalderdagene, og de nysgerrige og modige børn skal samle sig på Cistercienserpladsen på de fastsatte tidspunkter, så vil Benito føre dem til Absalon og den spændende rundgang i og om klostret. Turen slutter af i Gengagen, hvor der er

helt andre kræfter på spil. I Gengagen huserer nemlig de over- og underjordiske, samt hekse og trolde og andre spændende væsener, og de kræver, at man iagttager den strengeste vagtsomhed for ikke at krænke eller provokere dem. Men vær ikke nervøs: I Gengagen vil der være præcise oplysninger om, hvad det er, man skal være opmærksom på for ikke at fremkalde de onde magter, og hvad det er, man bør gøre for at nedkalde de

Rundt på markedet kan man købe mange spændende ting med relation til middelalderen.

gode kræfter over én. I år får Middelalderdagene besøg af middelaldergruppen Warwik, som har sit udspring i Varde. (Warwik er det gamle navn for Varde.) Gruppen byder på flere meget interessante muligheder for publikum, bl.a. ”åbne telte”, der er helt autentisk indrettede som de var i middelalderen. Det er naturligvis ikke gamle møbler, men de er helt originale kopier af, hvad der var dengang. Man

Der er tapre krigere med til Middelalderdagene på Vitskøl Kloster.

De allersvageste står nu for skud! Ella Holm Hansen, der er formand for Handicaprådet i Vesthimmerlands Kommune, er langtfra imponeret over Venstre og Konservatives budgetudspil: Byrådet har i deres budget for 2015 lagt op til, at der skal spares på hjælpen til de svageste i vores samfund for at få plads til andre nye tiltag for kommunen. Det betyder, at de handicappedes hjem i weekenderne bliver som et fængsel for dem, hvis der bliver skåret

så hårdt, at der ikke er personale der kan hjælpe dem, til en tur udenfor bostedet. Det er borgere, der mens de er unge har forældre og måske søskende som deres eneste netværk. Når de så kommer lidt op i alderen, har mange af dem ikke mere forældre, der formår at være aktive, hvilket betyder, at de er afhængige af der er personale, der kender dem, hvilket specielt er meget vigtig for de beboere, der har mangelfulde eller ingen sprogfærdigheder som er

tilfældet, der hvor der skal spares. Hvis der kun er en enkelt personale på arbejde, vil denne være fastlåst i boenheden, og der vil ikke være mulighed for at lave aktiviteter ud af huset. Ved sygdom hos personalet vil det endda være en vikar, der skal tilgodese beboernes behov, og her kan vi godt frygte, at det så vil være det faste personale i de andre huse, der bliver trukket på med endnu større konsekvenser til følge for disse målgrupper, der er

Mere fokus på langsigtet strategi Per C. Torp, TIME International A/S, Farsø, udtaler sig om omfartsvejen syd om Aars: Aars: Mangel på langsigtet strategi og fokus hos S, SF, R & DF politikere. Det er prisværdigt, at vore kommunalpolitikere har fokus på at bevare skoler og bedre service for vore ældre medborgere, det er langt fra godt nok. Min far, som har været en tro-

fast skatteyder i den gamle Farsø Kommune, og som har skabt mange arbejdspladser, sidder i dag på Plejehjemmet Højgården, hvor han bliver spist af med gammel vakuumpakket mad. Vi burde skamme os over behandlingen af vore ældre medborgere. Men der skal jo spares, ja hvorfor? Fordi vore politikere ikke har nok fokus på at udvikle vores kommune,

så den er attraktiv at flytte til og attraktiv for virksomheder at flytte til, eller i det mindste at blive i. Vi skal have mere fokus på at udvikle vores kommune Vesthimmerland, så der er et skattegrundlag for de ting vi ønsker at gøre. Vi har de seneste år set alt for mange virksomheder forsvinde, mange fabriksbygninger står tomme. Denne udvikling skal vendes, det er her fokus skal

fuldstændig afhængige af kendt personale til at aflæse deres kropssprog. Med denne påtænkte besparelse er vores kommune nede på et serviceniveau, der ikke er i orden længere. Hvis besparelsen vedtages i byrådet, vil DH medlemmerne i Handicaprådet gerne lægge op til, at der iværksættes en uvildig undersøgelse af kommunens tilbud til de allersvageste borgere, idet vi ikke mener, livsvilkårene er forsvarligt for de handicappede længere.  

være; hvordan tiltrækker vi mere industri og uddannet arbejdskraft til Vesthimmerland? Det gør vi blandt andet ved at have fokus på infrastruktur, derfor skuffer det, at man igen udsætter færdiggørelsen af omfartsvejen i Aars. Som virksomhed bør vi jo overveje at flytte tættere på motorvejen når fokus på fremtidig infrastruktur ikke ”kan betale sig”. Så kære politikere, hvad kom først; Ægget eller Kyllingen?

kan blive inviteret indenfor i et åbent telt, og indehaveren besvarer meget gerne spørgsmål fra publikum. Gruppen har erfaringer med, at især børn er meget nysgerrige i forhold til de åbne telte og middelalderens levevis. Gruppen medfører også en bartskærer, datidens læge- og kirurg. Bartskæreren vil fortælle om lægekunsten i middelalderen, hvad den byggede på og også demonstrere, hvordan bartskæreren årelader med levende lægeigler. Uha! Måske bliver bartskæreren og hjælperne tilkaldt i kamppladsen efter striden for at lappe de sårende riddere sammen igen, blandt andet med brændejern for at standse blødninger.

I det hele taget vil klostret i de to efterårsdage emme af tro og ikke mindst overtro, for i mange af boderne på markedspladsen vil man både direkte og også indirekte kunne se, hvordan datidens danskere forholdt sig til de over- og underjordiske kræfter og hvad det var rigtig klogt at gøre for at stå sig godt med dem. Beder bønner, købe afladsbreve, træde på de rigtige sten det rigtige sted, bære amuletter og vare sig for sorte katte, blandt meget andet. Jo, temaet for årets Middelalderdage, Tro og overtro vil pible frem rigtig mange steder på Vitskøl denne weekend.

Himmerlands Flytteforretning Benyt den lokale flyttemand. Vi ordner alt vedr. flytning i ind- og udland. Opmagasinering i nyt og opvarmede lokaler. Telefon 98 62 47 00


Aars Avis

SIDE 22

8. OKTOBER 2014 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

BLÆRE

Per Warming fra Blære har Arlas ældste ko Den gamle dame har givet 80.000 liter mælk

Elevrådsformand Christian Holm skar kagemanden for, mens alle eleverne skreg.

Blære Skoles 50 år blev fejret Trylleri for børnene - reception og fest for de voksne BLÆRE: Fredag stod i festtegnet i Blære. Skolens 50 års jubilæum blev fejret ad flere gange. Først mødtes alle elever og lærere foran skolen, hvor flaget blev hejst og der blev råbt 50 hurraer. - Det var mange hurraer at holde styr på, men det lykkedes, siger en glad skoleleder Niels Erik Jensen. Senere på dagen blev alle eleverne samlet i Blære Multicenter, hvor Henny Solskin tryllede for børnene. Henny Solskin havde mange forskellige levende dyr med, og der var stor

interesse for at deltage i showet. Hver gang Henny Solskin spurgte om hun kunne få en frivillig var det næsten alle børnene der rakte hånden op og nærmest kæmpede for at komme på scenen. Til sidst var det tid til at klappe. Her blev alle dyrene sendt rundt blandt børnene, så de kunne klappe kaninerne og hønsene. Duerne blev dog i deres bure. Da trylleriet var færdigt var der dækket op med kæmpe kagemand. Elevrådsformand Christian Holm fik æren af at skære

for, og helt som traditionen byder skreg alle børnene, da halsen blev skåret over på kagemanden. Efter skoletid blev der dækket op i multihallen til reception. De mange gæster fik lidt at spise og drikke. De kunne også hygge sig med at se en udstilling af gamle skolebøger og andre effekter fra undervisningen gennem årene. Festlighederne sluttede lørdag, hvor der var inviteret til stor jubilæumsfest. Over 200 gæster deltog i festen.

De fleste kender mejerivirksomheden Arla. Hvad de færreste måske ved er, at virksomheden reelt er ejet af 13.500 landmænd, som tilsammen leverer den mælk, der til daglig bliver solgt i både danske og udenlandske supermarkeder. Én af de landmænd er Per Warming fra Blære, og han er ikke bare en hvilken som helst landmand. Han er nemlig den ’medejer’ af andelsmejeriet, der har landets ældste ko. Det viser en netop gennemført gennemgang Gårdejer Per Warming fra Blære har den ældste ko der leverer af Arlas landmænd. Den ældre "dame" har mælk til Arla. da også en helt særlig plads hos Per Warming. dog trukket ind først, så Med sine 19 år på bagen, hun ikke skal stå og venhar hun stort set været te, fortæller han. Netop det daglige armed fra start, da han købte sin gård tilbage i bejde med dyrene er én af grundene til, at Per War1994. Og så har hun store ming - og sidenhen også hans hustru Helle - gik bedrifter bag sig. Hun har nemlig leve- ind i landmandsfaget. Også selv om det byret mere end 180.000 liter mælk og er i øjeblikket der på lange arbejdsdage drægtig med kalv num- og hårdt fysisk arbejde. mer 15. Men ifølge Per - I højsæsonen er der rigWarming er der ingen tig meget arbejde, men særbehandling til stal- jeg er ikke ked af at tage fat og har altid haft en dens alderspræsident. - Hun lever i stalden på stor interesse i malkelige fod med de andre køer. Og jeg har aldrig køer, følger flokken og været i tvivl om, at jeg kommer ind i malkekar- skulle være selvstændig rusellen, når det passer landmand. Der er en stor hende. Når køernes klove tilfredsstillelse i at se skal beskæres, bliver hun markerne blive grønne og

dyrene trives. Det er ren livsglæde for mig, fortæller Per Warming. Det er da heller ikke helt tilfældigt, at han er manden med landets ældste ko. En naturlig interesse i køernes trivsel har nemlig været et omdrejningspunkt for Per Warming i hans uddannelse - først som kvæginseminør og siden som driftsleder fra landbrugsskolen i Viborg. En interesse som også er styrende for, hvordan han investerer i og udvikler sin gård. - Vores gård er rationel og struktureret. Alle driftsbygninger er nye og funktionelle, og det betyder, at de er arbejdsvenlige. Herudover giver det et godt arbejdsmiljø, og dyrene har det godt. Så vi kan med sikkerhed sige, at trivslen for både mennesker og dyr er i højsædet, fortæller Per Warming. Trivslen er også i højsædet for et mandligt medlem i stalden på Gl. Sognefogedgaard. I 2008 godkendte kvægavlsforeningen nemlig én af Per Warmings tyre, og den er siden blevet anvendt til avl i både Tyskland, Holland og så langt væk som Australien.

Henny Solskin tryllede for børnene i Blære Multihal.

Aars Avis - når det skal være lokalt!

Denne aldrende "dame" tilhører landmand Per Warming fra Blære, og hans ko nummer 716 har i sit 19 år lange liv givet ikke færre end 180.000 liter mælk.


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 23 Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

Der blev indleveret en del nyt materiale til det lokalhistoriske arkiv på Åbent Hus dagen.

Der blev vist eksempler på quilling.

Fokus på arkivering - men også honning og beton Åbent hus og marked i Haverslev HAVERSLEV: Lørdag, 4. oktober holdt BrorstrupHaverslev Lokalhistorisk Forening ”Åbent Hus” i Haverslev Medborgerhus. Fokus var naturligvis på foreningens arbejde med at samle og sikre så meget historisk materiale som muligt - fra vor fortid og nutid - og for vor fremtid. Brorstrup-Haverslev Lokalarkiv er 25 år gammelt, og som så mange andre danske lokalarkiver er det startet på privat initiativ. Arkivet indeholder en stor

samling af scrapbøger, billeder, protokoller, aviser med mere, men foreningens bestyrelse oplyser, at man gerne modtager mere materiale til eftertiden. Der blev på den hyggelige dag indleveret nyt materiale, der blev solgt flere eksemplarer af bogen om Brorstrup Sogn, og der blev budt på god varm kaffe og hjemmebagt kage. Udover arkiverne var der i Haverslev også mulighed for at komme ”på marked”. En god håndfuld hobbyfolk

og kunstnere udstillede fine produkter - der kunne beses og købes. Her kunne man møde Jonas Jacobsen, en ganske ung dreng, der solgte honning fra eget bistade, ligesom han solgte fuglehuse og foderhuse som en ældre herre, Henning Thorup, havde fremstillet. Som repræsentant for Røde Kors, kunne man møde Inger Kristensen, der bor i Haverslev men arbejder i Arden for Røde Kors. På hendes stand var der de

fineste strikke- og hæklevarer, alle doneret af gavmilde strikkeglade. Ønsker man f.eks. et kursus i quilling, viste en repræsentant for Gavl Huset, hvad det er for noget. Quilling er en teknik der går langt tilbage i tiden - i renæssancen startede nonner og munke teknikken ved at bruge strimlerne fra renskæring af håndlavede bøger til sirlige dekorationer. Quilling er en papirteknik, hvor papirstrimler rul-

les, formes og limes sammen til dekorative designs. Noah Ellis havde, sammen med sin mor Janni Ellis, udstillet hjemmelavede betonvarer. F.eks. orange græskar i beton, nisser i beton, aftryk af store rabarberblade i beton og meget mere - alt efter Noahs ide.

Flotte malerier var der også - udført af kunstmaler Hanne Kristensen. De strikkekyndige ”onsdagspiger”, der mødes en dag om ugen på Haversdal, viste eksempler på deres strikkekunst. Tre af ”pigerne” var med - og de strikkede!

BILMESSEN – for alle…

SE PRISER! vil sy og dem der vil deltage i månedens tilbud. Der er fortsat 45 medlemmer og nogle på venteliste. Regnskab fremlagt med et lille overskud. Lone Chardavarpo havde arbejdet med nye vedtægter sammen med en lille gruppe. Hun læste nye vedtægter op, og de blev efterfølgende kommenteret og vedtaget med stort flertal. Derefter valg til bestyrelsen. Der var genvalg over hele linjen.

Himmerlandsquilterne er flyttet til Ravnkilde.

eningshuset i Ravnkilde, hvor der derfor blev holdt generalforsamling. Formand Jane Pedersen fortalte om årets gang. Der er holdt tre halve

Skal din bil stå som “ny” igen? Bilmessen

Svoldrupvej 13

maratonsyninger og nogle kurser, samt den månedlige syaften. I Ravnkilde er der mere plads og mulighed for at dele holdet op i dem der

DIV. BOGFØRING UDFØRES

40 16 83 50

9640 Farsø

Tlf. 98 63 16 00

www.bilmessen.dk

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Quiltere flytter fra Haverslev HAVERSLEV: Himmerlandsquilterne er flyttet i i nye lokaler. Hidtil er møderne foregået i Haverslev, men fremover sker det i For-

KLARGØRING

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7V9640 FARSØVAFD: V. BOULEVARD 25V 9600 AARSVAFD: MEJLBYVEJ 42V9610 NØRAGER


Aars Avis

SIDE 24

8. OKTOBER 2014

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

KØL

KOLONIAL

BT K it Ø a z K iz P R A H VI RTI PIZZABUND + A P T R O ET ST MLE A "DEN G IK" FABR DE! LA MARME

ØL + VAND

FROST

SAUCE

Sp a r

C o c a- C o la

BLOMKÅLSBLANDING

SODAVAND DS. 12 stk´s Alm./Zero

1 kg

330-340 g Jordbær/Cremet Hyben og æble

R UNDEIS ½ PR

Fr it v a lg

S

10

½ PRI

00

Pr. ps .

Påge n s KANELGIFLER 260 g

14

Pr. s t k .

95

SPAR 10.00

2 stk .

S

½ PRI

6

Pr. ps . 3 ps.

20

95

00

25

00

KØD

Hakke t OKSEFARS 8-12%

49

F le n s te d KARTOFFELPRODUKTER Alle slags

1.000 g

39

95

Da n s k e

Ve s t f ye n

BURÆG

ØL DS.

Str. M/L

1/2 ltr.

18

Fr it v a lg

9

+ pant

00

18 s t k .

89

Jo ll y C o la

SODAVAND 1,5 ltr. Light

Jo ll y Time

ØL + VAND

95

95

NYT I SPAR!

FROST

KØL

15 s t k .

8

00

SODAVAND 1,5 ltr.

95

+ pant

7

95 + pant


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SLIK + SNACK

RENGØRING

SIDE 25

RENGØRING

GRØNT TILBUD

Re n rå

Bio -Te x

Aja x

MARCIPAN

PULVER

RENGØRING

650 g Rød/grøn

1.250 ml. Alm./Citron

Da n s k e PORRER

10

00

Pr. bd t.

Da n s k e SPIDSKÅL KL. 1

400 g

29

95

Ste n f r i GRØNNE DRUER

Tw is t

500 g pr. bk.

CHOKOLADE 145 g

Fr it v a lg

15

00

K u n TORSDAG/ FREDAG

Fr it v a lg

Kun

15

00 Pr. bk .

LØRDAG/ 1,5 kg

SLIK

R

S ½ PRI

25

00

UGENSBE! PRISBOM

KKE Y T S D N RU

95

6

Pr. 100 g

S I R P 1/P2R. STK. 3 00

Lur pak

Pr. ps .

MINI PLANTER

Pr. st k .

SMØR

MINI LAKRIDSKONFEKT 625 g

3 st k .

FLØDE 1/2 ltr.

Pr. s t k .

10

00

BLOMSTERHJØRNET

Alm./smørbar

P ing v in

10

00

RODFRUGTER

Freda g s

2 ps.

6

00

Pr. st k .

1000 00

20

SLUTSP U RT PÅ

00

10

LYNG

Max. 5 pk. pr. kunde!

L ay´s CHIPS Alle slags

Pr. ps .

29

95

Pr. ps .

00

10

Pr. s t k .

95

9

Max. 3 stk. pr. kunde!

Pr. st k .

15

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

00


Aars Avis

SIDE 26

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

NØRAGER

8. OKTOBER 2014 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

EJDRUP

Ordkraft på Boldrup Museum Mød forfatterne bag ”Folk Fortæller” på torsdag NØRAGER: Boldrup Museumsforening udgiver hvert år det meget populære årsskrift, ’Folk Fortæller’, som efterhånden er blevet et samlerobjekt, og som helt sikkert er stærkt medvirkende til, at foreningen har cirka 1000 medlemmer. De seneste år har foreningen gjort det til en tradition, at årsskriftet præsenteres til en aften på Boldrup Museum. I år finder arrangementet sted torsdag 9. opktober, og denne aften vil gæsterne kunne møde nogle af forfatterne til artiklerne i årets udgave af årsskriftet. Forfatterne vil her fortælle om deres oplevelser og uddybe de spændende historier. Arrangementet, der er åbent for alle og altså ikke kun for foreningens medlemmer, plejer at være velbesøgt, og de fleste frem-

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

To musikstuderende fra Aalborg Musikkonservatorium styrer det 10 mand store orkester.

Drama på Friskolen i Ejdrup EJDRUP: I ugen op til efterårsferien har man på Skørbæk-Ejdrup Friskole og Naturbørnehave vendt det hele på hovedet! - Næsten da - for sådan har man det, når man bevæger sig ind i Ole Lund Kirkegårds univers.

Skolen holder Drama uge Her bliver alle historierne om Orla Frøsnapper, Otto er et næsehorn, Hodja fra

SULDRUP Torsdag aften kan man på Boldrup Museum møde forfatterne bag dette års udgave af ”Folk Fortæller”. Her er det Tage Christiansen, som i år har skrevet et afsnit i bogen.

mødte benytter lejligheden til at få det nye eksemplar af årsskriftet med hjem.

Advokatfirmaet Fryd & Nielsen Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Pjort, Frode og de andre rødder blevet virkeliggjort i en dramaforestilling med sang og musik, hæsblæsende optrin og finurlige tricks. Alle friskolens 164 elever er involveret i opgaven, og ud over den faste lærerstab har man blandt andet engageret Franco Goluzzi som scenograf gennem projektet ”Børns møde med Kunsten”, en syerske til at kreere de nødvendige

Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

- Vi oplever, der er en stigende interesse for at vide noget om historien i ens lokalsamfund. Vi bliver altid meget godt modtaget, når vi er rundt med årsskriftet til medlemmerne, og ofte bliver man mødt af utålmodige mennesker, der ligefrem har ventet på, man skulle komme, fortæller Tage Christiansen fra museumsforeningen.

De fem mannequiner var fra venstre: Anny Andersen, Karl Olsen, Hanne Thomsen, Erna Buus og Karen Lund.

Røde Kors viste tøj frem på Suldrup Kro SULDRUP: Der var stor rykind på Suldrup Kro, da Sønderup Suldrup Seniorer havde arrangeret ”spis sammen” i samarbejde med krovært Henrik Pedersen.

95 havde fundet vej, så kro-salen var fyldt. Røde Kors Butikken i Suldrup var inviteret med, så de kunne vise deres tøj frem. Der var fem man-

HORNUM

Hest fra Hornum til Østrup

Fredag, den 7. november kl. 19.00 Klubhuset Birkevej, Hornum Bagefter et mindre traktement med oste- og pølsebord. Der er plads til 70 deltagere. Billetter kr. 93,75 pr. person købes senest onsdag den 5. november 2014 i Dagli’ Brugsen, Hornum.

Hornum

HORNUM: Hesten der var Årets nittegevinst på Hornum - Ulstrup Marked skal ud på en lille rej-

se, før den er hjemme hos sin nye ejer. De heldige vindere af hesten er nemlig Johnny

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

nequiner til at gå i det udvalgte tøj. De gjorde sig meget bemærket i det der var fundet frem til dem. For første gang var der en herre med til at gå i tøjet, og det gjorde han meget fint. Fremvisningen af Røde Kors Butikkens tøj var sidste år en kæmpe succes, så derfor ville man gerne være med igen i år. Efter opvisningen var der livlig handel med køb af tøj. - Røde Kors Butikken har nu været i de nye lokaler i halvandet år, og det har vist sig at være et godt tiltag idet omsætningen er steget med mere end det dobbelte. Vi er meget glade for folks donationer, udtaler butiksleder Aase Berthelsen. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

og Lisbeth Haldrup fra Østrup. De købte lodderne torsdag aften, hvor de var til banko.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAUBRO

Børnehave i Haubro godkendt som vuggestue HAUBRO: Det har været en utrolig begivenhedsrig sensommer i Sneglehuset i Haubro.

kostumer samt to musikstuderende fra Aalborg Musikkonservatorium, de styrer det 10 mand store orkester. Torsdag bliver hele forestillingen vist tre gange. Om formiddagen for nabofriskoler, bedsteforældre og børnene fra naturbørnehaven. Om aftenen får forældrene fornøjelsen af at møde alle de skøre og skæve eksistenser fra Ole Lund Kirkegårds hånd.

Sneglehuset er blevet godkendt til at modtage vuggestue børn. Det er sket samtidig med, kan børne-

haven snart flytter i helt ny renoveret lokaler. Det forventes at blive rigtig godt for børn og personale. Renoveringen giver bedre plads til at udfolde sig, samtidig med at der bliver mulighed for at finde rum til fordybelse.


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 27

Så gik den ikke længere for TVH Holdet tabte til Rækker Mølle HÅNDBOLD 1. division, herrer Team VesthimmerlandRækker Mølle 23-25 (13-12) Af Lars Lindberg Efter en flot start på sæsonen, som bød på sejre over de på papiret stærke modstandere Ajax og Sydhavsøerne og uafgjort mod HØJ og HIK, kom Team Vesthimmerlands 1. divisionsherrer fredag helt ned på jorden igen, da holdet i Idrætscenter Østermarken i Aars tabte med en enkelt pind til upåagtede Rækker Mølle. TVH lagde ud med at komme bagud med 4-9, inden værterne fik styr på spillet, men så så det til gengæld også fornuftigt ud. Vesthimmerlændingene lukkede stille og roligt hullet og gik til pause med en etmålsføring. I anden halvleg gik alt imidlertid galt for TVHdrengene, som slet ikke fik spillet til at hænge sammen, og så snuppede gæsterne noget overraskende begge point - bestemt ikke noget, der faldt i hjemmepublikummets smag, og efter kampen udtrykte flere utilfredshed med TVH-træner Christian Backs dispositioner. Mange var enige om, at

der var gået for meget hyggehåndbold i den, og at træneren i stedet for at give spilletid til samtlige spillere skulle have kørt sejren hjem med de bærende kræfter. Træneren tog dog kritikken med ophøjet ro. - Det er kun dejligt, at der sidder 400 ”trænere” i hallen, for det er med til at skabe en fed dynamik omkring kampene, men man skal bare ikke tro, at man har det fulde overblik, fordi man ser en enkelt kamp fra tribunen. Der ligger mange overvejelser bag mine udskiftninger, og jeg er nødt til at fokusere på den lange bane, og derfor bruger jeg hele truppen. Jeg kan godt forstå, det ser skidt ud, når vi ikke vinder, men vi kørte altså efter samme koncept, da vi slog Ajax og Sydhavsøerne, så jeg synes, vi har bevist, at det virker, sagde Christian Back. Han mente i stedet, at grunden til nederlaget skulle findes i spillernes psyke. - Vi har i flere år i træk været underdog i stort set alle kampe, og vi skal lige vænne os til, at det ikke er tilfældet længere. Når man ved, at man skal kæmpe for hver eneste bold for at hive point med hjem, kræver det én mentalitet, men når man ”bare” skal vinde over et bundhold, kræver den en anden mentalitet, og

vi skal nok blive bedre til at håndtere favoritrollen, sagde Christian Back, der bestemt ikke var tilfreds med, hvad han så i store dele af kampen i fredags. - I starten af første halvleg var vi simpelthen ikke klar, og i anden halvleg smed vi det hele på gulvet. Der var for mange, som ikke kunne finde den rette energi, og det kostede os sejren. Der manglede simpelthen koncentration, og så lavede vi alt for mange personlige fejl, fordi for mange valgte at bryde de aftaler, vi havde lavet, sagde TVH-træneren. Nederlaget til vestjyderne var TVH’s første i denne sæson, og det betød, at de lokale håndboldherrer falder tilbage i tabellen. Holdet får dog muligheden for at komme tilbage på sporet, når det i weekenden møder Ringsted på udebane. Målscorere for Team Vesthimmerland i nederlaget til Rækker Mølle: Søren Henneberg 4, Jens Christian Brauner 3, Jeppe Hansen 3, Mads Christensen 3, Tobias Rasmussen 3, Alex Jørgensen 2, Lasse Hosbond Larsen 2, Nicolai Thorup 2, Nicolai Søndergaard Tagliapietra 1.

Billardspillere hentede en flot sejr i 1. division BILLARD: Aars Billard Klubs sportslige flagskib, som spiller i 1. division, vandt i weekenden en suveræn sejr på 6-2 på hjemmebane, hvor modstanderen var Sydfyn. Hjemmeholdet leverede en gedigen arbejdssejr, godt bakket op af et medlevende hjemmepublikum. Sejren kom i hus efter, at Jan Bjørn, Brian Nielsen og Marc Dahlsen vandt deres kampe. Brian Nielsen spillede med et gennemsnit på 50, og Marc Dahlsen fik sin første sejr i 1. division efter en flot kamp, hvor han i slutfasen viste stor disciplin og holdt hovedet koldt. Modstanderen manglede sålkedes blot fire point, da Marc Dahlsen snuppede sejren for næsen af ham. Udover førsteholdets kamp er de afviklet yderligere fire holdkampe, og så har klubben haft en spiller i kamp i anden runde om det individuelle DM.

Serie 3.3 tog hjemme imod Hjallerup. Hjemmeholdet måtte se sig besejret med 6-2, da det kun var Kurt Larsen, som vandt sin kamp. Serie 3.4 mødte på udebane Svenstrup, og det opgør endte uafgjort 4-4 efter en meget lige og velspillet kamp. John (Bello) Bach og Jonna Lolhom sikrede med deres sejre det ene matcpoint til Aarsholdet. I Old Boys rækken har Aars BK 70 haft to hold i kamp. Sjetteholdet tabte på udebane 6-2 til Viborg 8. Niels O. Thomasberg stod for den enlige sejr, og han kan fortsat kalde sig ubesejret i holdkampene. Syvendeholdet tabte også med 6-2 i deres opgør mod Viborg 7. Kaj Lykke Jensen stod i dette opgør for den enlige sejr til hjemmeholdet. Med sejren kan han også stadigvæk kalde sig ubesejret i indeværende sæson.

Kim Lauridsen skulle i weekenden spille anden runde i kampen om det individuelle Danske Mesterskab i kegler klasse C. Anden runde blev afviklet i Balling BK, men på trods af udebanen fejede Kim Lauridsen al modstand til side. Han vandt suverænt puljen med et total gennemsnit på 14,54 og er dermed klar til tredje runde, som afvikles om 14 dage. Lørdag 18. oktober afvikles den traditionelle Firma-cup. Som tidligere år cuppen meget populær, og på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 25 hold. Det primære mål med afvikling af firma-cuppen er at gøre opmærksomt på Billard sporten og dermed få nye medlemmer. Succesen er opnået, idet klubben efter cuppen får tilgang af nye medlemmer.

Vinderne af Himmerland Forsikring Match Play flankeret af Jesper Færch og Pauli Mørk Nielsen fra Himmerland Forsikring.

Aars Golfklub vært ved prestigefyldt turnering Afviklede Himmerland Forsikring Match Play GOLF: Med en smuk efterårsdag som ramme fandt årets måske mest prestigefyldte turnering i Aars Golfklub sine vindere, da der i weekenden blev afviklet finale i Himmerland Forsikring Match Play. Den populær hulsspilsturnering, som har været det faste samtaleemne gennem sæsonen, begyndte med 64 deltagere - og denne lørdag skulle de fire tilbageværende så konkurrere om sejren i henholdsvis vinderrækken og trøsterækken. Sportsligt og socialt har Himmerland Forsikring Match Play været en kæmpe succes for Aars Golfklub, blandt andet fordi den har bidraget til at skabe nye bånd blandt delta-

gerne, der på tværs af alder og golfhandicap har spillet individuelle matcher mod hinanden. I år har der endda været venteliste for at deltage, og næste år håber klubben at kunne udvide turneringen til at omfatte 128 spillere. Ud over to finaler i selve hulspilsturneringen blev der også afviklet en stablefordturneringen for alle, som har deltaget i turneringen i løbet af sensommeren og efteråret, men som ikke var nået hele vejen til finalerunden. Resultaterne af lørdagens tætte matcher blev således: Vinderrækken 1. Morten Degn 2. Jesper Lassen

Trøsterækken 1. Ellen Dissing 2. Jacob Hasselgren Stabelford turnering 1. Peter Møller 2. Anders Jørgensen 3. Ulrik Lindstrøm Efter dagens spil var der præmieuddeling i klubhuset, hvor turneringens hovedsponsor var repræsenteret ved marketingchef Jesper Færch og assurandør Pauli Mørch Nielsen. Ud over æren, blev der spillet om flotte præmier, blandt andet et Gourmetophold på Ruths Hotel i Skagen samt gavekort til byens butikker.

Volleyballdamer hentede sæsonens første point VOLLEYBALL: I lørdags tog ni damespillere fra Vesthimmerlands Volleyball Klub 2. divisionshold til Aalborg Stadionhal for at møde Aalborg HIK i sæsonens anden kamp. VVK var klar til revanche efter et ikke glemt nederlag sidste år. Det endte med at blive en lang og spændende kamp på 1 time og 47 minutter, som først blev afgjort i femte sæt. I første sæt rykkede HIK hurtigt fra med stabile server, og med en stilling på 17-9 til vær-

terne var der langt op til HIK. Gæsterne fik med en god servestime bragt sig op på 17-15, men derefter lukkede ålborgenserne ballet med cifrene 25-19. I andet sæt kom VVK bedre fra start, og det banede vejen for en sætsejr på 22-25. Tredje sæt satte HIK sig tungt på, og vesthimmerlændingene fik en lussing på 25-16. I fjerde sæt styrede VVK atter kampen med flotte server og gode angreb fra kantspillerne, hvilket sikrede gæsterne

sættet med cifrene 19-25. Det stod nu 2-2 i sæt, og kampen skulle ud i et femte og afgørende sæt. VVK kom godt fra land, men midt i sættet blev presset fra HIK for stort, og gæsterne måtte se sig slået med 15-9. Trods nederlaget i Aalborg fik VVK-damerne sat sæsonens første point ind på kontoen, og selvtilliden må derfor have fået et nyk i den rigtige retning inden holdets næste opgør, der er en hjemmekamp mod varde 18. oktober.

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 98 92 89 00


Aars Avis

SIDE 28

8. OKTOBER 2014

Oprykkere imponerede i sæsonpremieren Tjørring var dog for stor en mundfuld

Aars Skytteforening har haft en god sæson, hvor det er blevet til flere topplaceringer ved store mesterskaber.

2014 et godt år for Aars Skytteforening Skytterne har leveret flotte resultater SKYDNING: Aars Skytteforening har gjort det rigtig godt i 2014. I starten af marts blev der afholdt Jysk mesterskab i Herning på 15m standardpistol og 15m fripistol, og her sikrede Allan Borg sig en sejr på fripistol og en andenplads på standardpistol. Løbende over udendørssæsonen har foreningen også stillet hold til flere turneringer, hvor Veteran/åben klasse-holdet skød sig til en flot andenplads på 25m standard pistol i Landsdelsturneringen. Holdet bestod af Hans Mathiasen, Jens Jensen, Leif E. Nielsen og Dennis Bøgeskov. Samme hold fik også et sæt bronzemedaljer i disciplinen 25m finpistol. I august afholdt Jyllands Skytteforbund Jysk mesterskab på 25m og 50m pistol. Her sikrede den forholdsvis nye pistolskytte Mikkel Ranneberg sig en flot tredjeplads i disciplinen sportspistol lige for næsen af sin mere rutinerede klubkammerat Allan Borg, som måtte tage til takke med ikke færre end 4¨fire fjerdepladser til JM samt en tredjeplads på Silhuetpistol. I starten af september afviklede Dansk Skytte Union DM på 25 og 50m pistol, og her deltog to skytter fra Aars Skytteforening. De første to dage var det kun Allan Borg, der skulle skyde - uden at nå nogen top placeringer. Den sidste dag skulle Aars skytteforenings unge håb Mikkel Ranneberg

så skyde sit første Unions DM, men det skulle vise sig, at den unge skytte gik uimponeret til opgaven til trods for, at han skulle stå side om side med Allan Gejl, som er en af Danmarks absolutte topskytter. I disciplinen 25m sportspistol fulgte han godt med Allan Gejl i præcision, og senere i samme disciplin lykkedes det Mikkel Ranneberg at presse ham i dueldelen. Mikkel Ranneberg slog faktisk Allan Gejl i sidste serie, men samlet set måtte han se sig slået med fire point. Dog satte Mikkel Ranneberg ved samme lejlighed suveræn personlig rekord og også klubrekord. Efter Mikkel Rannebergs fantomskydning skulle Allan Borg på banen igen, denne gang for at forsvare sin titel fra 2013, som dansk mester i disciplinen 50m fripistol. Efter en meget svær start fik han styr på nerverne og indhentede meget af det tabte og sluttede af med 519 point ud af de 600 mulige, hvilket ironisk nok også var det, han skød sig i finalen med i 2013. Det var også nok til en finaleplads denne gang, dog måtte han tage til takke med en sølvmedalje i år, hvilket han faktisk også var meget tilfreds med, da han vurderede finalefeltet til at være meget stærkere i år end sidste år, hvor et par af topskytterne var forhindret i at stille op. Dansk Skytte Union afholdt Danmarksturnering

på 25 og 50m pistol, og her har Aars Skytteforening igen klaret sig rigtig godt både som hold og individuelt. På sportspistol blev Aars Skytteforening nummer to og på standard pistol nummer fire. Individuelt blev Maria Kristensen nummer to i damerækken på sportspistol, og i herrerækken blev Allan Borg nummer et og Kim Levisen nummer tre. På standard pistol blev Allan Borg også nummer et og Kim Levisen nummer tre, og i både Silhuet og Fripistol blev Allan Borg nummer to. Søndag 28. september tog et hold pistolskytter fra Aars til Vingsted for at deltage i DGI Danmarksmesterskaberne i skydning. Det var et stærk hold bestående af Maria Kristensen, Kim Levisen, Mikkel Ranneberg og Allan Borg, der skulle deltage i DM, men denne gang blev det desværre ikke til de store præstationer. Det blev dog til to gode placeringer for Mikkel Ranneberg, der blev nummer fire på finpistol og nummer fem på standardpistol. Nu afholder Aars Skytteforening begynderkurser på riffel og pistol for alle uanset alder og køn, der er interesseret i at prøve at lære at skyde. Første hold starter tirsdag 7. oktober og løber over fire tirsdage, hvor man vil lære de grundlæggende teknikker som skytte.

VOLLEYBALL: Efter to måneders træning var det i weekenden tid til, at Vesthimmerlands Volleyball Klubs nyoprykkede herrehold skulle i ilden i 2. divisionshold. VVK skulle stå sin første prøve mod Tjørring IF, som er et hold, der forventes at spille med i toppen af 2. division. Om det var ren benovelse eller bare en dårlig start skal være usagt, men faktum er, at VVK kom rigtigt skidt fra start. Faktisk kom holdet lynhurtigt bagud med 13-3. Mod slutningen fik VVK dog pyntet på resultatet og endte med at tabe sættet 2516. I andet sæt kom Poul An-

ker Christensen ind på diagonalen, mens Claus Valdgren kom ind som libero. Disse to justeringer var med til at sætte gang i VVK-holdet, der var som forvandlet i andet sæt. VVK fulgtes tæt med det stærke Tjørring-hold helt frem til 22-22, hvor en række personlige fejl i en hektisk slutfase gjorde, at Tjørring tog det sidste stik og vandt sættet. I tredje sæt spillede VVKholdet, som det aldrig har gjort før. VVK formåede med et højt serve- og angrebspres at tage pusten fuldstændig fra Tjørring, der modløst kunne se til, mens boldene fløj om ørerne på dem. Gode modtagninger gjorde

det muligt for VVK’s hæver at trække blokaden fra hinanden, og derfor formåede VVK at kanonere den ene bold ned efter den anden i et sæt, som blev vundet 2510. I fjerde sæt fortsatte kampen i et hæsblæsende tempo med lange dueller, og holdene fulgtes så yndigt ad indtil 20-21, hvor en række dårlige modtagninger blev udslagsgivende for VVK, der tabte sættet 21-25. Trods et tæt nederlag er der ingen tvivl om, at VVK har fået en spillemæssigt rigtig god start i 2. division. Træner såvel som spillere er særdeles fortrøstningsfulde efter en kamp, hvor boldscoren faktisk endte 85-84 i VVKs favør.

Sæsonens første parturnering blev spillet i Aars Bridgeklub BRIDGE: Så er sæsonens første parturnering gennemført i Aars Bridgeklub. Det var en alle mod alle turnering over fem aftener. Vinderne blev Gert

Mølgaard og Eigil Vittrup med 2898 point efterfulgt af Ethel Nielsen og Lars Bo Jensen med 2888 point. Nu bliver de 36 par inddelt i tre rækker med op/ nedrykning hver tredje aften.

I anledning af klubbens 60 års jubilæum afholdes der 14. oktober en jubilæumsturnering for alle klubbens medlemmer, ligesom der 25. oktober afholdes en jubilæumsfest.

Kenneth Sørig fra Hornum vandt DM i bodybuilding DM-vinderen har takket nej til NM-deltagelse BODYBUILDING: Kenneth Sørig, Hornum, har trænet bodybuilding i cirka 13 år, men det er først nu, at han har valgt at deltage i konkurrencer. Den beslutning har vist sig at være god, fordi han har tydeligvis talent. Kenneth Sørig deltog for første gang nogensinde i DM i bodybuilding i år, og for at komme med deltog han 14 dage før i en new commers konkurrence. Begge dele endte med sejr til Kenneth Sørig. Han kan derfor nu kalde sig Danmarks Mester i Bodybuilding i klassen -80 kg. Det har taget Kenneth Sørig de mange år at bygge hans store krop op, og træningen foregår som regel i Fitness World i Aars. Deltagelsen i DM og new commers er meget krævende, fordi Kenneth Sørig i uger forinden skal kontrollere sin vægt, og kun have et minimum at fedt på kroppen til konkurrencen. Deltagelse kræver derfor

Kenneth Sørig, Hornum, vandt DM i bodybuilding, første gang han stillede op.

flere uger med seriøs vægtkontrol. Det er så hårdt, at Kenneth Sørig faktisk valgte at sige nej tak til deltagelsen i

Nordisk Mesterskab, som han kvalificerede sig til via DM. Han ønskede ikke at fortsætte vægtkontrollen i endnu 14 dage.


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 29

Ny Ford Mustang vises frem i Paris Fyldt med rĂĽ power og teknologi MOTOR: Den er ĂŚrkeamerikansk og sĂĽ alligevel ikke helt sĂĽ amerikansk, som den var engang. I lange strĂŚk er den nye Ford Mustang ganske vist tro mod sin 50-ĂĽrige lange historie, men der er sket noget med det amerikanske ikon. Den er blevet mere soďŹ stikeret, mere raffineret og mere europĂŚisk. Og nu vises den fĂŚrdige produktionsmodel for første gang for et europĂŚisk publikum. Det sker under Paris Motorshow 2014. Den nye Ford Mustang, som kommer til Danmark i sommeren 2015, er den første, globale Ford Mustang, Ford har produceret. Hvor tidligere generationer af Mustang udelukkende blev produceret med blik for det amerikanske hjemmemarked, er Ford nu gĂĽet all-in og har produceret en sportsvogn med bredere appeal â&#x20AC;&#x201C; uden at vende ryggen til Mustangs legendariske, amerikanske historie. Det kommer mĂĽske allertydeligst til udtryk under den karakteristiske, lange kølerhjelm, hvor den klassiske, dybt brummende V8â&#x20AC;&#x2122;er ikke lĂŚngere er ene om at regere. Den har fĂĽet selskab af et mindre, højteknologisk alternativ i form af en 2,3 liters EcoBoost-motor, som med hjĂŚlp fra variabel ventilstyring, turbo og direkte benzinindsprøjtning sparker 434 Nm og 314 heste ned i de 19â&#x20AC;? brede baghjul. Hvis brĂŚndstoføkonomien ikke har topprioritet, leverer V8â&#x20AC;&#x2122;eren en dybere lyd og hele 418 hk. Med 2,3 liters EcoBoost er der mulighed for at vĂŚlge automatgearkasse med gearskifte pĂĽ rattet. En tur i enten convertible- eller fastback-udgaven vil ogsĂĽ afsløre, at Fords ingeniører har pillet ved bĂĽde undervogn og affjedring, hvilket giver en mere direkte styre- og køreoplevelse, ligesom den fastere afstivning og brug af letvĂŚgtsmaterialer ogsĂĽ har beredt vejen for kraftigere

Den nye Ford Mustang, som er designet til at appellere til de europÌiske bilkøbere, bliver prÌsenteret pü Paris Motorshow 2014.

bremser bag de brede aluminiumsfĂŚlge. Dermed tilgodeser Ford europĂŚiske bilisters prĂŚference for stabilitet og en mere direkte køreoplevelse, nĂĽr det gĂĽr stĂŚrkt ud ad motorvejen eller nĂĽr Mustangen skal skĂŚre gennem landevejens mange sving. Lidt bredere, lidt lavere, med kort hĂŚk og en lang front, der afsluttes i en nĂŚsten glubsk haj-snude, signalerer umiskendeligt Mustang â&#x20AC;&#x201C; helt i trĂĽd med traditionen. Men indenfor, i de formstøbte sportssĂŚder, er det en moderne, nĂŚsten cockpitagtig, fornemmelse, der tager over. Instrumenterne er store og i ďŹ&#x201A;ugt med førerens visuelle vinkel, ligesom knapper og kontakter er organiseret i et logisk, ergonomisk mønster. Takket vĂŚret den øgede bredde og det nye baghjulsophĂŚng og -affjedring, er der blevet mere kabineplads til passagerer. Baggagerummet rummer hvad der svarer til to golftasker. Taget i convertible-udgaven bestĂĽr af et kraftigt, ďŹ&#x201A;erlags, isolerende stofma-

teriale, som dels fremtrÌder elegant og formfuldendt og dels sikrer mindst mulig støj i kabinen. At der er tale om en mo-

8/10-15/10 Â&#x2021;NO

KRUMMERNE - ALT PĂ&#x2026; SPIL

32

.d k

Suldrup Kro

98 37 80 03

+ F O R U D

KUN

89

BUFFET 1: VĂŚlg fra 50 retter.

,-

ALTID:

OkseďŹ letsteak med pomfrites, bearnaisesauce og salat

KUN

158

,-

2 RETTER

89

,-

BUFFET 2: Sol over Gudhjem Andebryst Stuvede hvidkĂĽl/grønkĂĽl m/ slagtermedister, brunede kartoďŹ&#x201A;er og skinke Risalamande KUN

148

,-

"$", !! ! $ 

!" " #

Tirsdag 21. okt. kl. 19.30 Musikhuset Alfa, Aars

DANNYS DOMMEDAG

Billetter pĂĽ www.himmerlandsbilletten.dk, bibliotekerne el. indgangen

9/10-15/10 Â&#x2021;NO

Hotel Simested Kro

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES 3D

11/10-12/10 Â&#x2021;NO 13/10-15/10 Â&#x2021;NO

3D

5*-#6%'3"3&45"63"5*0/&/

(OgsĂĽ til afhentning ud af huset) Serveres ikke i restaurationen torsdag & fredag

'PSSFU

3D

13/10-15/10 Â&#x2021;NO

Ă&#x2026;R

L Ă&#x2DC; R D A G

Stegt ďŹ&#x201A;ĂŚsk med persillesauce og rigtige kartoďŹ&#x201A;er

ÂťGlasmenagerietÂŤ

8/10-12/10 Â&#x2021;NO 13/10-15/10 Â&#x2021;NO

Ă&#x2020;SKETROLDENE ONSDAGE: JULEBUFFET

detaljerede, visuelle informationer om traďŹ kknudepunkter og landskabsobjekter i 3D og split-screen. Som en sĂŚrlig feature, er Michelins restaurantguide en integreret del af systemet. Det betyder for eksempel, at udsagnet â&#x20AC;&#x2122;I am hungryâ&#x20AC;&#x2122; (systemet er engelsksproget) straks vil bringe forslag til restauranter i nĂŚrheden, hvorefter systemet automatisk guider hen til den valgte restaurant. Systemet kan sĂĽgar ringe op til restauranten for dig, sĂĽ du eksempelvis kan bestille bord inden du ankommer. - Vi vidste, lige fra dag ĂŠt, at hvis vi skulle bygge en ny Ford Mustang, var vi nødt til at gøre det helt rigtigt. Og jeg mener, vi har ramt hovedet pĂĽ sømmet. Vi har skabt en helt ny Mustang, som er hurtig, ser godt ud og er rafďŹ neret og effektiv - uden at vi har ofret den rĂĽ appeal, Mustangfans kloden rundt har sat pris pĂĽ i ĂĽrtier, siger Mustangens chefingeniør Dave Pericak.

FASANDRĂ&#x2020;BERNE

3D

O N S D A G

derne sportsvogn understreges af paletten af teknologier, der understøtter køreoplevelsen, formidler informationer til føreren

og giver muligheder for at styre alt fra navigation og klima over musik til mobiltelefoni ved hjĂŚlp af simple stemmekommandoer. NĂĽr kørslen skal vĂŚre sporty, er der mulighed for, ved et enkelt tryk pĂĽ en knap, at justere bĂĽde styring, motorrespons, gear og det elektroniske stabilitetsprogram (ESP), sĂĽ Mustang bliver strammet op til sjov gennem landevejens kurver eller pĂĽ den lukkede bane. Selectable Drive Modes gør det med andre ord muligt, at fĂĽ lige netop den Mustang, man gerne vil have, pĂĽ bestemte tidspunkter, til bestemte forhold. Den nye Mustang bliver ogsĂĽ en af de første Ford-modeller med anden generation af Fords prisvindende, stemmestyrede kommunikationssystem, SYNC 2. Med systemet er det ikke blot muligt at styre navigation, klima, musik og mobiltelefoni mens hĂŚnderne stadig er pĂĽ rattet, den 8â&#x20AC;? store farve touch screen giver ogsĂĽ

PEDDERSEN OG FINDUS - DEN LILLE DRILLEPIND 11/10-12/10 Â&#x2021;NO 13/10-15/10 Â&#x2021;NO www.aarsteaterbio.dk

Hønsesalat hjemmelavet pĂĽ ananasring m/ďŹ&#x201A;utes eller Røget laks pĂĽ salatbund med dressing & ďŹ&#x201A;utes )PWFESFU Wienerschnitzel 200 g. m/brasede kartoďŹ&#x201A;er, ĂŚrter & smørsovs eller HerregĂĽrdsbøf m/pommes frittes, ĂŚrter & bearnaisesauce %FTTFSU Islagkage eller Kaffe/Te med lidt søde

2 retter kr. 120,-

3 retter kr. 140,-

)WFSUPSTEBHGSBLM Stegt ďŹ&#x201A;ĂŚsk med persillesovs og kartoďŹ&#x201A;er............................Spis hvad du kan KUN )WFSGSFEBHGSBLM(Lev. ikke ud af huset) OkseďŹ let med kartoďŹ&#x201A;er, sovs og salaterr ............................. Spis hvad du kan KUN

99,99,-

5*-#6%'&45."%6%"')64&5

'PSSFU

Hønsesalat hjemmelavet pĂĽ ananasring m/ďŹ&#x201A;utes eller Tun mousse pyntet med rejer pĂĽ salatbund med dressing & ďŹ&#x201A;utes )PWFESFU Svinekam stegt som vildt m/asier, tyttebĂŚr, waldorfsalat, hvide & brune kartolfer & vildtsauce %FTTFSU Islagkage med chokoladeovertrĂŚk

2 retter kr. 110,-

3 retter kr. 130,-

Tlf. 98 62 11 75 5FMFGPOtXXXTJNFTUFELSPELt#PMESVQWFK "BMFTUSVQ


Aars Avis

SIDE 30

8. OKTOBER 2014

Nissan Micra er nu den billigste bil i miniklassen Nissan sænker prisen på den poulære minibil MOTOR: Nissan Micra er gentagne gange blevet rost i pressen for sine køreegenskaber, rummelighed og standardudstyr. En lille, stor bybil med fem døre, der giver god adgang til familien.

Og for 89.900 kroner får man en bil med udstyret i orden, blandt andet ratbetjent bluetooth telefonstyring og radio, centrallås, elektrisk opvarmede- og elektrisk foldbare- sidespejle samt sædevarme foran.

Alt i auto reparationer Alle mærker Dæk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.600,- + moms LF Automobiler Gåsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Klargøring af biler til syn

BILMESSEN – for alle…

SØG HER! 12 MDR. RENTEFRIT JA! den er go´ nok! Bilmessen

Svoldrupvej 13

9640 Farsø

Tlf. 98 63 16 00

- Biler i miniklassen er populære i Danmark. Og med god grund. Du får rigtig meget bil for pengene. Specielt i øjeblikket, hvor konkurrencen er hårdere end nogensinde, og priserne er helt i bund. Men hos Nissan kan vi godt lide kamp til stregen, så vi tilbyder altså lige nu rigtig meget bil for pengene, som vi er sikre på vil falde i danskernes smag, siger Ralph Gonsalves, der er chef for Nissan i Danmark. Motoren på 1.2 liter yder 80hk, hvilket giver rappe præstationer uden, at det går ud over forbruget. Med op til 20 kilometer på literen, og dermed en placering i energiklasse A+, er den ikke kun økonomisk i indkøb, men også i hverdagen. Den halvårlige ejerafgift er blot 290 kroner. Herudover tilbydes en ekstrem billig finansiering fra kun 990 kroner om måneden gennem Nissan Finans. Men det stopper ikke her. Prisen på forsikring er

www.bilmessen.dk

Nissan Micra, der er en af de populæreste minibiler i Danmark, fås nu for blot 89.000 kroner.

også banket helt i bund. Til og med for de helt unge førstegangsbillister, hvor prisen på forsikring kan være en stor hindring. Derfor tilbydes en intro-kaskoforsikring, så personer fra 18 år kun skal betale 7.200 kroner det første år.

Er man over 25 år er prisen det første år 3.600 kroner. Det er vel at mærke uafhængigt af, hvor i landet man bor. Priserne på samtlige Micra udgaver er ændret. Eksempelvis fåes Micra i Acenta udgave med ekstra-

udstyr såsom klimaanlæg, fartpilot og regnsensor nu fra 114.900 kroner, så her spares faktisk mere end 32.000 kroner i forhold til tidligere.

BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET Lille service kun

Stor service kun

Aygo, VW Up m.fl.

Aygo, VW Up m.fl.

995.-

Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

1995.-

Tidsbestilling på 986410 88

AARS BOGTRYK & OFFSET

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98641088 Aalestrup Motor Co. ApS - Testrupvej 6

Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

VESTHIMMERLANDS GYMNASIUM OG HF Jyllandsgade 52, 9600 Aars – tlf. 98 62 25 77 – www.vhim-gym.dk

Vi søger sekretær til vores gymnasieadministration 30 timer om ugen Er du struktureret, energisk og kreativ, og synes du kontakten med mange mennesker, en alsidig hverdag og fokus på kommunikation på et gymnasium lyder spændende, så har vi jobbet til dig.

Dine arbejdsopgaver - DANMARKS STORE UDVALG I BRUGTE BILER MED

EXTRA GARANTI!

edsgaranti gh ry t r å f r e b Kø den merpris! - op til 5 år u Billig finansiering Overblik over økonomien Vejhjælp PointBiler har den rigtige bil til den rigtige pris - og med udvidet garanti og service. Vælg frit i 4 bilgrupper! Se biler - markér dine ønsker til udstyr og service!

Som ny kollega i vores administration skal du varetage opgaver, der udspringer af elevkontakten og som har stort fokus på skriftlig og mundtlig kommunikation internt og eksternt. Du vil få arbejdsplads i front og få tæt kontakt til skolens 550 elever og 55 lærere. Du bliver en del af administrationen, som kommer til at bestå af tre sekretærer og en regnskabschef. Du vil især komme til at arbejde med: 8 Elevadministration 8 Koordinering af elevaktiviteter både i kulissen og fra scenen 8 Kommunikation og medier, herunder vedligeholdelse af hjemmesiden 8 Praktisk afvikling af prøver og eksamen 8 Svare telefon og varetage diverse skolesekretæropgaver

Dine kvalifikationer

BESTEM SELV PRISEN - LÆS MERE OM KONCEPTET HER www.pointbiler.dk

Du er arbejdsom og motiveres af en alsidig hverdag med mange deadlines. Du kan lide at skrive, at kommunikere på skrift, og du har flair for det. 8 Velformuleret på dansk i tale og på skrift 8 Fortrolig med engelsk 8 Erfaren IT bruger med solidt kendskab til Office pakken 8 Har en kontoruddannelse

Din ansøgning Send os din ansøgning på mailadressen job@vhim-gym.dk Vesthimmerlands Gymnasium og HF er beliggende i Aars. Hvis du vil vide mere, inden du søger, skal du være velkommen til at kontakte rektor Jette Rygaard Poulsen på 29 39 17 99. Vi behandler selvfølgelig din henvendelse fortroligt. Ansøgningsfrist er den 20. oktober 2014, og ansættelsessamtaler planlægges til den 27. oktober 2014.

PointBiler Farsø

Røjbækvej 3

9640 Farsø

Tlf. 70 22 20 05

www.pointbiler.dk


Aars Avis

8. OKTOBER 2014

SIDE 31

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

)RGSOHMH (evt. i eget hjem)

=RQHWHUDSL m.m.

KDQQHEVWRNEUR Tlf. 22 45 06 60 Sillevadvej 10 9600 Aars

Hvalpsund kranio-sakral Fysioterapi v/Fysioterapeut Kaare Bay . Tlf. 2820 3644 Se www.kranio-fys.dk - og bestil en prøvebehandling (150 kr.)

Rotter har kun brug for en sprÌkke pü halvanden centimeter for at komme ind, og en mus skal kun bruge seks-syv millimeter. Derfor bør man dÌkke sine udluftningskanalerne i husmuren med et metalnet med huller, der er max er en halv gange en halv centimeter store.

Pas pĂĽ! Med det kolde vejr ďŹ&#x201A;ytter mus og rotter indendøre LĂŚs her hvordan du undgĂĽr de ubudne gĂŚster BOLIG: Temperaturen kryber sĂĽ smĂĽt nedad, og det betyder, at rotter og mus begynder at krybe indad. EfterĂĽret er ďŹ&#x201A;yttesĂŚson for mus og rotter, der har levet godt af den udendørs føde i naturen og pĂĽ markerne hele sommeren, men nu vil de inden døre i vores varme huse og nyde godt af vores madrester. Hvis man som husejer vil undgĂĽ selskab af de smittebĂŚrende dyr, er der nogle nemme forholdsregler, man kan tage for, at de ikke kommer ind i huset til at starte med, fortĂŚller teknisk ekspert i skadedyr, Gert Andersen fra skadedyrsbekĂŚmperen Anticimex. - Man skal starte med at tjekke sine husmurer for fuger. Der kan vĂŚre ventilationsfuger og andre huller i en mur, men de skal vĂŚre dĂŚkket af et metalnet med huller, der er max er en halv gange en halv centimeter store, ellers er hullerne som en ĂĽben hoveddør for mus og rotter, siger Gert Andersen og fortĂŚller, at rotter kun har brug for en sprĂŚkke pĂĽ halvanden centimeter for at komme ind, og at en mus kun skal bruge seks-syv millimeter. Desuden skal man vĂŚre opmĂŚrksom pĂĽ ikke at gøre det nemmere for musene at komme op til tag og tagrender, hvor der er god mulig-

hed for at ďŹ nde sprĂŚkker. - Roser der vokser op af muren er kønne, men de kan ogsĂĽ fungere som en direkte trappe op til taget - musene er nemlig dygtige til at klatre. PĂĽ husets tag, for eksempel i skotrenden og i tagrenden, er det ikke svĂŚrt for mus at ďŹ nde huller, de kan kravle ind gennem, fortĂŚller Gert Andersen. Rotterne kommer typisk ind i vores huse via kloarkerne, fordi de søger op til et tørt sted at bygge rede, sĂĽ her er det ogsĂĽ en god ide at gĂĽ en runde, inden kulden for alvor sĂŚtter ind. - Man skal sørge, for at kloakristene er skruet godt fast. En rotte pĂĽ en 300-400 gram kan nemlig løfte tre gange sin egen vĂŚgt, sĂĽ selvom rotten ikke kan komme gennem ristens riller, kan den godt skubbe risten vĂŚk, og sĂĽ er der fri adgang til dit badevĂŚrelse, fortĂŚller Gert Andersen. Men hvis skaden er sket, og man har mistanke om, at der er sluppet skadedyr ind i huset, er køkkenskabet et godt sted, at fĂĽ den ĂŚrgerlige nyhed bekrĂŚftet. - De ďŹ&#x201A;este af os smider jo madrester i en skraldespand i køkkenskabet, og hvis der er gnavet hul i skraldeposen, er der ingen tvivl om, at man har ďŹ rbenede gĂŚster, fortĂŚller skadedyrseksperten. Derudover opfordrer han

til, at man holder øje med ekskrementer i køkkenskabet. Musene efterlader smĂĽ bunker i kommenstørrelse, mens rotternes efterladenskaber er en ďŹ re-fem millimeter store. Og hvis man har fĂĽet rotter eller mus inden døre, er det bare om at tage kampen op. Musene kan man selv bekĂŚmpe med fĂŚlder, men har man observeret rotter - enten ude eller inde - har man pligt til at anmelde det til kommunen, som sĂĽ vil bekĂŚmpe dem, fortĂŚller Gert Andersen.

Fem gode rüd: - SÌt metalnet for alle ventilationsfuger og sprÌkker i husmuren. - Sørg for, at der ikke er noget - beplantning, skraldespande eller hegn - mus kan klatre pü, sü de kan komme op pü taget. - Skru kloakriste fast eller sørg for at sÌtte en vandlüs i. - VÌr opmÌrksom pü lugte fra kloakken - hvis der lugter dürligt, er der ofte noget galt. - Hold øje med efterladenskaber i køkkenskabene.

Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten KjÌrsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars

SĂ&#x2020;LGES Attraktivt, veludnyttet fritliggende andelsbolig 115 m3, beliggende Stenildhøjvej 22 B, 9600 Aars.

til grundig rengøring af parcelhus i Aars ca. 4 t i lige uger. Henv. tlf. 40 72 96 43 Ydermere ønskes tilbud pü klipning af hÌk

MODEN RENGĂ&#x2DC;RINGSHJĂ&#x2020;LP SĂ&#x2DC;GES I FARSĂ&#x2DC; Til rengøring i privat hjem hver uge 3-4 timer, samt virksomhed bestĂĽende af kontor, kantine og badevĂŚrelse hver anden uge. Henvendelse tlf. 20 68 62 52

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard BlĂŚrevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 pĂĽ 40 53 98 62 )RGEHKDQGOLQJ %ÂĄMOHEHKDQGOLQJ $Ă DVW-

ninger - IndlÌg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Ogsü udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

TIL LEJE

Lejlighed til leje i Haverslev Istandsat 2 1/2 vĂŚr. 54 m2. 3400 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Istandsat 3 vĂŚr. 79 m2. 4300 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Tlf. 41 18 68 98

Lejlighed til leje i Haverslev Istandsat 2 1/2 vĂŚr. 54 m2. 3400 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Istandsat 3 vĂŚr. 79 m2. 4300 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Tlf. 41 18 68 98

KLINIK FOR FODTERAPI

Â&#x2020; Fodbehandling Â&#x2020; Nedgroede negle m.m. Â&#x2020; AďŹ&#x201A;astning og indlĂŚg Â&#x2020; Salg af strømper/creme Â&#x2020; Betaling med dankort Indberetning til Sygesikring Â&#x2020; Danmark Â&#x2020; Tager pĂĽ udebehandlinger

Jytte Baade Lyngberg HjedsbĂŚkvej 332 9541 Suldrup

Tlf. 21 57 95 44 FERIELUKKET I UGE 42 TIL LEJE

Himmerlandsgade 53, 1. sal 3 vÌr. lejlighed udlejes pr. 1. november. Lejligheden er pü 82 m2 med 2 stuer, en-suite ud mod gaden. Til ejendommens bagside er der sovevÌr., badevÌr. og køkken. Lejligheden har en stor sydvendt tagterrasse. Münedlig leje kr. 4.900. Dep. kr. 14.700. Kontakt tlf. 23 26 90 11

/HMOLJKHGHUL UROLJHRJJUÂĄQQHRPJLYHOVHU

7HOHIRQ

ZZZPHOGJDDUGEROLJXGOHMQLQJGN

Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

pĂĽ grund af jobskifte: ERFAREN RENGĂ&#x2DC;RINGSHJĂ&#x2020;LP SĂ&#x2DC;GES

Klinik for fodterapi

1 plan med redskabsrum og stor overdÌkket carport. Kun 500 m via stisystem til mange indkøbsmuligheder og busforbindelser.

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Er dit/jeres ønske en god beliggenhed sü kom og fü fremvist denne andelsbolig. Denne bolig er fyldt med luksus: indbygningsskabe, hürde hvidevarer, selve boligens indretning god udnyttelse af alle m2. Solgürd og solterrasser.

TLF. 62 65 67 89

AARS AVIS - nĂĽr det skal vĂŚre lokalt!


Aars Avis

SIDE 32

TIL LEJE

TIL LEJE

TIL LEJE 2 1/2 vÌr., ingen husdyr/ rygning. Nyt køkken med opvaskemaskine. Have, terrasse, p-plads m.m. Husleje kr. 4.200 pr. md. + forbrug. Tlf. 61 26 29 00

HAVERSLEV 2 vĂŚr. 55 m2. Husleje kr. 3.000 + forbrug. 3 mdr.s dep. Ledig pr. 1. sept. 2 vĂŚr. 49 m2. Husleje kr. 2.800 + forbrug. 3 mdr.s dep. Ledig pr. 1. okt. Tlf. 21 74 84 98 efter kl. 17.00

2

Lejlighed i Aars 80 m . Beliggende i den indre by. Leje kr. 3.600 + forbrug + dep. Tlf. 98 62 12 88

Til leje i Farsø midtby 2-vÌrelses lejlighed pü 100 m2. Klar til indflytning.

KeldgĂĽrdvej 117 9600 Aars .DUVWHQ1HYH 6DOJVHUYLFHRJUHSDUDWLRQDI FRPSXWHUHQHWYÂ UNSULQWHUH XGVW\URJSURJUDPPHU

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

KĂ&#x2DC;B OG SALG

BLANDEDE

CAMPINGVOGNE

STOKERFLIS SĂ&#x2020;LGES Lavet af tørt løvtrĂŚ. Tlf. 23 44 55 77

eller andet opbevares, evt. i opvarmet lokale. Tlf. 40 73 10 04

BLANDEDE ZZZ+LPPHUODQGV %LOXGOHMQLQJGN

FARVEKOPIER

/HMHDIIO\WWHELOHUDOP ELOHUHOE\HQVVWÂĄUVWH IO\WWHWUDLOHUH%RRNRQOLQH

7OI

* A3 - A4 * overhead-ďŹ lm * tryk pĂĽ trøjer Aars Bogtryk & Offset

finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

KĂ&#x2DC;B OG SALG

Gatten

7OI

LOPPEMARKED

Tlf. 25 32 01 29 21 40 23 55

NEVE EDB

GjĂŚstgivergĂĽrden, 3 vĂŚr. lejlighed 91 m2. ,QGĂ \WQLQJVNODUQX+XVOHMHNUIRUEUXJ 'HSPGUVKXVOHMH

Landsdelens bedste

AARS AVIS AARS AVIS FARSĂ&#x2DC; AVIS FARSĂ&#x2DC; AVIS FOLKEBLADET STĂ&#x2DC;VRING FOLKEBLADET STĂ&#x2DC;VRING HADSUND FOLKEBLAD NIBE AVIS NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Ă&#x2DC;STHIMMERLANDS FOLKEBLAD Ă&#x2DC;STHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Købes: Dødsboer, indbo, møbler, teak, palisander, design, lamper, vaser mm. Toppris gives!!! Tlf: 27 20 46 97

SĂŚlges: Opbevaring af campingvogne for vinterhalvĂĽret i aflĂĽst hal. Pris 700,-. Henv. Borgergade 39, Ulbjerg

SÌlges: Dansk svensk gürdhund 6 ür, rød renlig han. kan vÌre alene hjemme, er børnevenlig. Søger godt hjem kr. 300,-. Tlf: 40 57 91 36

SÌlges: SÌlges fra marken: rødbeder, pastinak, gulerødder, syltegrÌskar, porrer og kartofler. (Testrup) Tlf: 51 29 51 63

SÌlges: Haveplanter, stenbedsplanter, pÌoner, bunddÌkkeplanter, hortensia, liljer, iris, havekalla, stenurt, solhat, hosta, løvefod, agapanthus, stjernesk., sommerfuglebusk, bregner, vandplanter, fra kr. 10. Tlf: 41 17 45 55/98621415 SÌlges: Køleskab med lille fryser 2 lüger H 145 cm. AEG vaskemaskine 5-7 kg. Miele vaskemaskine. Tlf: 42 52 19 63 SÌlges: Nyrenoveret plÌneklipper med benzinmotor. Pris 300,-. TrÌffes bedst efter kl. 14.00 Tlf: 30 31 98 94

Kirkens KorshÌr Genbrugsbutik Nørager

Farvekopicenter Aars

Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Ă&#x2026;ben daglig 13.00-17.00 Lørdag ĂĽben 10.00-12.00

UDLEJNING

SĂŚlges: Elektronisk keyboard af mĂŚrket Roland E-50 m. stativ og instruktionsbog. SĂŚlges rimelig. MĂĽ ses. Tlf. 28 37 02 05

SÌlges: Campingvogne opstaldes for vinterhalvüret pris kr. 750,-.. BlÌrevej 114. Tlf: 51 16 25 30/30696743 SÌlges: Gl. støbejernsvinduer. Brugte Trapetz stülplader og pandeplader. Grü cement trappetrin. Ege stammer til opskÌring ca. 2 m Tlf: 22 17 40 43 SÌlges: IslÌnder hoppe 5 ür rød. Far Kari fra Grund. kr. 9.200,-. Høns 25 stk. rød Loman fra 2013 kr. 25,- pr. stk. Tlf: 26 30 97 98 SÌlges: MarkvandingsanlÌg centrifugalpumpe m/20 HK elmotor. 5 Landia pumpe m/omrører og 22 HK elmotor. 2,6x3,0 m led hejseport. Tlf: 22 17 40 43 SÌlges: VinterdÌk Continental 165/70 R 13T. ContiWinterContact med fÌlge som nye. Har vÌret monteret pü FORD KA kr. 1.200,-. Tlf: 40 62 32 79 SÌlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33 Købes: Flinteøkser og stenøkser med hul til skaft samt andre ting fra stenalderen, f.eks. segl, mejsler, knive, dolke og pilespidser købes. Tlf. 98 37 33 46

Tlf: 86 69 70 75/61752019

Købes: Alt jern og skrot. Hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12 Købes: Alt jern og skrot. Hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12

SĂŚlges: HalmtransportbĂĽnd, roesĂĽmaskine, mulepumper, 4 rk. roerenser, kreaturvogn. Tlf. 98 38 72 96 SĂŚlges: BabysĂŚt til Stokke højstol i farven Pale Pink. SĂĽ ďŹ n som ny. 150 kr. Tlf. 40 37 21 74

SÌlges: /]PK /VSTLNrYK (WV [LRLYSHTWLPURSTLKZR¤YT JT O¼Q RY 3 .VYP 7PUL RY Tlf. 20 18 04 18

SÌlges: 2 stk. brugte Winther pigecykler 16". Fejler intet, er meget pÌne. Pris kr. pr. stk. 450,-. Winther løbecykel i god stand kr. 200,-. Tlf: 40 62 32 79 SÌlges: BrÌnde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv kr. pr. m 295,-. Kan evt. lev. mod mer betaling. Tlf: 20 32 73 38/21264330

HjemmehjĂŚlp - valget er frit - valget er dit

Hjemmeservice

Har du brug for hjĂŚlp...

)ULWYDOJ 3ULYDW (UKYHUY

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

SĂŚlges: Velholdt opvaskemaskine, kr. 600 Evt. leveret. Tlf. 40 62 13 90 Købes: Gl. hospitalseng med løft og sĂŚnk, evt. andet med løft og sĂŚnk. Havetraktor til reservedele. Tlf. 51 34 23 49 SĂŚlges: Oprydnings- og loppesalg fra ďŹ&#x201A;ere familier den 11.12. okt. fra 10.00-15.00 (begge dage) Tlf. 30 35 85 18 SĂŚlges: Hvid barneseng, pĂŚn, med springmadras, 70 x 140 cm, 335 kr. Hjørneskab med jalousilĂĽger, 240 kr. Tlf. 21 40 17 33 (Løgstør) SĂŚlges: 2 vinkelslibere - smigskĂŚrer, 150 kr. pr. stk. LamelfrĂŚser, ny, 500 kr. Elhøvl 200 kr. Sofabord, kakler i stĂĽlstel, 200 kr. Tlf. 29 29 63 61 SĂŚlges: BrĂŚndekløver med olieudtag, pris 2.000 kr. 2 nye platikvinduer, B 132 cm, H 110 cm, 2 stk. indvendige nye døre, hvide, pris 1.000 kr. Tlf. 25 57 28 36

Købes: +ÂĽKZIVLY Ă&#x2026;`[[LIVLY Ă&#x201E;ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVY JLS¤UNSHZMHQHUJLĂ&#x201E;N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90 SĂŚlges: /¤RWSHU[LY 3PN\Z[LY š3PNHšrYZVW[PSJT:\UKL VNĂ&#x201E;ULWSHU[LYTLKNVK[YVKUL[ Tlf. 23 39 16 05

LOPPEMARKED

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande!

til 101.262 husstande

Annoncen sendes til:

HIMMERLANDS AVISERNE

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Ă&#x2DC;sthimmerlands Folkeblad, senest fredag 9.00 RefsnĂŚsvej 8, 9293kl.Kongerslev Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

â?&#x2018; Kontant â?&#x2018; Check ANNONCETEKST: â?&#x2018; SĂŚlges â?&#x2018; Købes â?&#x2018; Byttes â?&#x2018; Gives vĂŚk

/DQGEUXJ (UKYHUY 7UDQVSRUW

+DYHSODQ 2POÂ JQLQJ 9HGOLJHKROG

SÌlges: Skabsfryser m/3 skuffer, velholdt. Rødt stülskab m/glassider + glashylder, højde 175 cm. Stort skrivebord. Tlf. 29 91 01 69

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

Vikarservice Haveservice

SĂŚlges: 2 ĂŚgte foxterrierhvalpe, begge hanner og henholdsvis 11 uger og 12 mdr., sort/hvid og sort/hvid/brun. Halv pris kr. 850 pr. stk. (Trend) Tlf. 23 92 11 97

Købes: Gammel jern og metaller afhentes. Størrer mÌngder købes. Skrotbiler købes. Tlf: 40 28 61 89

20 ord for 50 kr. TeleskoplÌsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan rÌkke 17 meter og løfte 4 tons.

 

8. OKTOBER 2014

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:


Heste med plov fra Himmerlands Køre â&#x20AC;&#x201C;og Rideforening.

Vellykket sĂŚsonafslutning pĂĽ Ulbjerg Traktormuseum Dagen bød bĂĽde pĂĽ veterantraktorer og heste spand heste op fra Himmerlands Køre- og Rideforening, der viste forskellige typer hesteplove, og skønt megen tid gik med snak med publikum, ďŹ k de ogsĂĽ et stykke jord vendt. I traktorpløjernes konkurrence blev resultaterne følgende: Bugserplov 1) Peder H. Pedersen,

Harridslev, Randers med IH W4 og Fraugde Elite 2 furet bugserplov med 58 point 2) Christen SĂŚderup, Aars med Bolinder Munktell 230 Victor og 2 furet Fraugde bugserplov 57 point. 1-furede plove 1) Niels Kristian Kristensen, Thisted med IH Far-

mall A og Langeskov plov, 69 point 2) Anker Kristensen, Møldrup med Porsche P 122 og Langeskov plov, 64 point. 2-furede plove 1) Niels Ole Nielsen, Lemvig med Massey Ferguson 35 og Skjold plov, 70,5 point 2) Gert Steensbeck, Viborg med David Brown Cropmaster og Skjold plov 68,3 point 3) Bent Jacobsen, Søndersø, Fyn med Nuffield L4og Fraugde UN plov, 67,3 point. Hele pointskemaet kan ses pü Ulbjerg Traktormuseums hjemmeside. 233 betalende gÌster besøgte pløjedagen, og dertil kom museets medlemmer, pløjere og børn. Det var museets sÌsonafslutning, og nu für traktorerne lov til at samle krÌfter, indtil museet atter übner den sidste lørdag i maj.

YKÂťZ4HYRZLY]PJL H H N Q ÂĽ /

:QÂĽY\W]LQ :QÂĽY\W -HYZÂĽ ;SM 

.;60+0)#();..' T T T T T T T T T+ T T T Twrapning T IKIXg24T6+/' Presning af Tminibig &-?45'.#();..'/'&FI681)0/'&5.#0)'41)5146f)4?0,14&50'&(=.&'4T presning og wrapning af rundballer

ENTREPRENĂ&#x2DC;R- OG DRĂ&#x2020;NINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drĂŚn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFĂ&#x2DC;RES Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

VORT LANDBOBLAD Annoncetelefon 98 62 17 11 A/S

ULBJERG: I søndags var Ulbjerg Traktormuseum vĂŚrt ved museets traditionsrige pløje- og aktivitetsdag. Vejret var ďŹ nt pĂĽ dagen. Alle 21 deltagere i traktorpløjekonkurrencen og de ni udenfor konkurrence mødte op og havde en god dag. Der var ogsĂĽ mødt tre

   

Vinder i bugserplovklassen, Peder H. Pedersen, Harridslev koncentrerer sig om pløjningen


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 34

Gudstjenester Søndag den 12. oktober 2014

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

Kvaliteten af dyrene var atter tårnhøj, da der fredag og lørdag blev holdt Kimbrerskue i Aars. Mange deltog i forbrugeraftenen, der var flyttet til om lørdagen, men det gik til gengæld ud over besøgstallet om fredagen.

Trods succes: Stadig plads til forbedringer på Kimbrerskuet Arrangørerne havde især svært ved at lokke folk til om fredagen Af: Lars Lindberg AARS: 5230 mennesker lagde fredag og lørdag vejen forbi Messecenter Vesthimmerland, hvor dette år Kimbrerskue løb af stablen. På grund af flere års fald i antallet af malkekvæg havde arrangørerne valgt at hellige fredagen til disse, og derfor blev man nødt til at flytte et af skuets absolutte højdepunkter, forbrugeraftenen, til om lørdagen. Arrangørerne havde på forhånd frygtet, at det ville medføre et fald i antallet af gæster til forbrugeraftenen, men deres bange anelser blev gjort til skamme, da knap 150 flere end sidste år takkede ja til tilbuddet om fællesspisning og underholdning i messecentret. Omprioriteringen betød også, at antallet af malkekvæg steg betragteligt, men til gengæld faldt besøgstallet om fredagen med 30 procent i forhold til sidste år, og det bekymrer Jens Holm Danielsen, der er en af koordinatorerne bag skuet. - Vi er overordnet set godt tilfreds med skuet, men der er opstået et par problemer i forbindelse med flytningen af forbrugeraftenen til

Jens Holm Danielsen, der er en af koordinatorerne bag Kimbrerskuet, var godt tilfreds efter weekendens strabadser - han understregede dog samtidig, at der er et par problemer, som arrangørerne skal have løst inden næste års skue.

Maskinudstillingen bød på muligheden for at ”prøvekøre” de flotte traktorer, og det var et tilbud, som mange af Kimbrerskuet yngste besøgende ikke kunne sige nej til.

om lørdagen, og et af dem er, at der simpelthen kom for få besøgende om fredagen, siger Jens Holm Danielsen, som tilføjer, at det er en af de ting, arrangørerne skal diskutere, når de inden længer begynder at evaluere dette års Kimbrerskue. En af løsningerne kunne være at lægge flere under-

var, at staldene var tomme under festivitassen. - Forbrugeraftenen er skabt for at give folk, som ikke har det store kendskab til landbruget, en indsigt i erhvervet, og mange byfamilier havde forventet, at de kunne gå en tur i staldene og snakke med dyrene, da de havde spist, så dem må vi erkende, at vi skuffede i år, siger Jens Holm Danielsen, der kun ser én løsning på det problem. - Det dur simpelthen ikke! Der skal være dyr i staldene under forbrugeraftenen, slår han fast. Den rutinerede dyrskuekoordinator glædede sig i øvrigt over, at kvaliteten af dyrene igen i år var meget høj. - Selv om vi efterhånden er vant til, at det er nogle særdeles gode dyr, der bliver vist

/DQGEUXJ (UKYHUY 7UDQVSRUW

Haveservice - valget er frit - valget er dit

10.00 10.00 ingen 11.00 9.30 ingen 11.00 ingen ingen 9.30 9.00 10.30 11.00 ingen 11.00 9.30 ingen ingen ingen 11.00 9.30 ingen ingen ingen 9.30 9.30 10.00 ingen 19.00 ingen 9.00

14.00 ingen 10.30 ingen ingen 14.00 10.30 ingen ingen 10.30 9.00 11.00

Aars Landboauktion

Vikarservice

Hjemmehjælp

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimen. Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

+DYHSODQ 2PO JQLQJ 9HGOLJHKROG

Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

)ULWYDOJ 3ULYDW (UKYHUY

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

holdningsindslag ind om fredagen, men det er der også ulemper ved, påpeger Jens Holm Danielsen. - Vi har fået utrolig positiv respons på eksempelvis opvisningen med Frieserheste, der gjorde, at vores facebookside nærmest eksplodere med likes, men det er en hårfin balance, vi skal finde. Vi vil gerne tiltrække bymennesker med underholdningsindslag, men vi skal også have fat i vores stamkunder, og det er nu engang landmændene. Kommer de ikke, får maskinudstillerne ikke værdi for de mange penge de lægger for at udstille på skuet, og bliver de væk, har vi ikke noget dyrskue, forklarer Jens Holm Danielsen. Et andet problem der opstod i forbindelse med flytningen af forbrugeraftenen

frem i den her del af landet, så var det da dejligt at høre, at dommerne var imponerede. Der var rigtig mange kødkvæg, som fik 24 point, og malkekvæget, som ikke fik point, fik rigtig mange rosende ord fra dommerne, siger Jens Holm Danielsen, der mener, at arrangørernes sværeste opgave når de skal planlægge næste års Kimbrerskue bliver at finde balancen mellem gøgl og alvor. - Det er min fornemmelse jeg har ikke nogen tal, der kan bevise det - men det er min fornemmelse, at der var lidt færre landmænd i år, og at der til gengæld var lidt flere byfolk end tidligere, så vi skal måske gøre lidt mere for at få fat i flere af ”vores egne” folk igen, lyder vurderingen fra Jens Holm Danielsen.

var i uge 40 tilført 19 SDM kælvekvier, 2900-6400, 1 RDM kælvekvie, 3400, 1 RDM kælveko, 4100, 3 kødkvæg, 9100, 1 kvie over 12 mdr. malkerace, 5200, 1 kvie over 12 mdr. kødkvæg, 5600, 10 kvier under 12 mdr. malkerace, 400-4000, 5 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 12005400, 21 tyre over 3 mdr. malkerace, 1600-4800, 17 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 2800-7700, 25 tyre under 3 mdr. malkerace, 400-2600 og 8 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1200-2200. Omsætning: 347.100,00 kr.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 41 Basis 347,05 (363,96). SPF+Myc 352,05 (368,96). SPF 356,05 (372,96). Økologi 747,08 (759,86). UKtillæg 13. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,33 (5,46) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 35

Ny udstiller godt tilfreds med skuet AARS: Sædvanen tro var der stor aktivitet på dette års Kimbrerskue - ikke bare i ringen, hvor de smukke dyr blev vist frem, men også i udstillerhallen. Her var en række lokale firmaer på charmeoffensiv, og de havde i den grad et par travle dage. En af dem, der var til sit første Kimbrerskue, var Jesper Fløj Svendsen, som på sin standplads fortalte interesserede om sit nystartede dækfirma First Stop Himmerland. I 18 år var Jesper Fløj Svendsen ansat ved Point S i Aars, men da chancen bød sig, sprang han ud som selvstændig, og i dag servicerer han populært sagt alt, der kærer på dæk. Det være sig motorcykler, biler, lastbiler og traktorer. I forbindelse med Kimbrerskuet var det naturligvis især potentielle landmandskunder, han var i kontakt med, og det passede ham fint. - Jeg har en del erhvervskunder, og mange af dem er landmænd. De er gode at arbejde sammen med, da de er meget imødekommende, og selv om tiden ind imellem er knap, nyder jeg, at de ofte inviterer på en kop kaffe, når man har hjulpet dem, sagde Jesper Fløj Svendsen, der ikke har fortrudt, at han tidligere på året sprang ud som selvstændig. - Når der kun er en til at køre ud, er man på vagt 24 timer i døgnet, og det kan godt være hårdt, men det er det hele værd, så jeg har bestemt ikke fortrudt - ikke endnu i hvert fald, grinede Jesper Fløj Svendsen, der kunne fortælle, at

Jesper Fløj Svendsen, som tidligere på årets startede dækfirmaet First Stop Himmerland, debuterede i år som udstiller på Kimbrerskuet, og han afviser bestemt ikke, at han også de kommende år vil være at finde på standpladserne.

firmaet har fået en fornuftig start. Derfor var det heller ikke bydende nødvendigt for ham at kapre kunder under Kimbrerskuet. - Det gør da ikke noget, hvis det kaster noget af sig på den front, og jeg får da også delt nogle visitkort ud, men jeg er her mest for at ”vise flaget” og få en snak med så mange som muligt. Der er mange, som har hørt om firmaet men aldrig har fået sat ansigt på mig, og det får de så lejligheden til nu, fortalte Jesper Fløj Svendsen, der sagtens kan være at finde på en standplads på Kimbrerskuet igen næste år. - Det er et stort arrangement, de har stablet på benene her, og jeg synes, jeg får det ud af det, som jeg havde forventet. Man får snakket med en masse mennesker, og det er i det hele taget et godt sted at promovere sig selv lidt, mente han.

Nyansat hos Agri Nord Charlotte Strandbygaard Sørensen er 1. oktober tiltrådt som miljø- og naturteknolog hos Agri Nord. Charlotte Strandbygaard Sørensen har de seneste seks år arbejdet som naturmedarbejder hos Hjørring Kommune, hvor hun primært har beskæftiget sig med §3 sager og vandplaner. Hun er uddannet naturog miljøteknolog fra Vejlby og har desuden læst biologi og statskundskab på Aarhus Universitet og er uddannet faglært landmand. Hun har tidligere arbejdet for Hedeselskabet med læplantningsprojekter, ligesom hun af flere omgange har arbejdet indenfor landbruget. Charlotte Strandbygaard Sørensen kommer til at indgå i Agri Nords natur & Miljø team, hvor hun vil arbejde med natursager her-

Charlotte Strandbygaard Sørensen er 1. oktober tiltrådt som miljø- og naturteknolog hos Agri Nord.

under naturplejeprojekter dels fra kontoret i Aalborg og dels i Aars. Hun er 43 år og bor i Skærum nær Frederikshavn.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 36

Ny mulighed for økologisk biavl

Oktober er sidste chance for at benytte anmelderordningens § 32 om ”fulde stalde”.

Sidste chance for at fylde slagtesvinestalden op Agri Nords miljørådgivning gør opmærksom på, at det er ved at være sidste chance for at benytte anmeldeordningens § 32 om ”fulde stalde” for slagtesvin 25 kilo til afgangsvægt. - Ordningen gælder for

KØB OG SALG Halm sælges Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

GUMMIGEDSARBEJDE UDFØRES i alle former

Tlf. 22 20 39 03

husdyrbrug uden en godkendelse givet efter 1. januar 2007. Den går kort fortalt ud på, at produktionen i en stald kan udvides med cirka 9 procent uden en masse sagsbehandling. Der er dog visse regler, som skal overhol-

des, siger miljøkonsulent Tina Madsen. Eksempelvis kan en slagtesvinebesætning med en årlig produktion på 5000 slagtesvin 25-102 kilo udvides til en årlig produktion på 5580 slagtesvin 25-102 kilo ved

brug af ovenstående anmeldeordning. - Ændringer træder i kraft til årsskiftet, men da kommunen også skal nå at behandle sagen, så er oktober 2014 er sidste chance for at indsende en ansøgning til kommunerne, understreger Tina Madsen. Så det er nu, slagtesvineproducenterne skal regne på, om der er noget at hente for dem, inden muligheden forsvinder.

LandboNord sætter rekord i investeringsansøgninger Har søgt støtte for knap 50 millioner kroner Ansøgningsrunden til tre tilskudsordninger er netop afsluttet, og det er et stort tilskudsbeløb, som LandboNord har været med til at søge om. I alt knap 50 millioner kroner til projekter i nordjysk landbrug er det blevet til i denne omgang. Det er ansøgninger til støtteordningerne Miljøteknologi, løsdrift farestalde og økologisk

KØB OG SALG

...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset

HALM SÆLGES i rundballer Tlf. 22 20 39 03

98 62 17 11

TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

investeringsstøtte, som LandboNords MiljøRådgivning har assisteret nordjyske landmænd med. - Det vil være en kærkommen investering i nordjysk landbrug. Ved hver ansøgning er det en betingelse, at ansøgeren selv investerer en andel i projektet. Så hvis man tænkter sig, at samtlige projekter blev realiseret, så ender vi på investeringer i ren miljøteknologi på 125 millioner kroner. Hertil kommer for mange af projekternes vedkommende en supplerende investering i renovering eller nybygning af et staldanlæg – måske helt op til en halv milliard kroner, siger miljøchef i LandboNord, Allan K. Olesen. Hos NaturErhvervsstyrelsen har man endnu ikke et overblik over, hvor mange penge der er søgt om på landsplan, men LandboNords ansøgninger fylder godt i bunken. - Vi regner med at få de nye tal for denne runde om et par uger, men 50 millioner kroner i den her sammenhæng er klart et stort

beløb. Da vi afsluttede ansøgningsrunden her i foråret, blev der på landsplan tilsammen ansøgt om 124 millioner kroner, siger fuldmægtig i NaturErhvervsstyrelsen, Adam Conrad. Derfor er det også for tidligt at sige, hvor stor chancen for at få godkendt sit projekt er, men succesraten hos LandboNords MiljøRådgivning er relativ høj. I de tidligere ansøgningsrunder har succesraten været over 90 procent. - Vi har et meget professionelt hold, som virkelig gennemarbejder hver enkelt af ansøgningerne. Derfor har der også været hektisk aktivitet op til deadline, og jeg forventer bestemt, at vi har gjort, alt vi kan for fortsat at sikre vores høje succesrate, siger Allan K. Olesen. Ifølge Adam Conrad fra NaturErhvervsstyrelsen kan de nordjyske landmænd forvente at få svar på deres ansøgninger inden jul.

Til dig, der ønsker at være økologisk biavler, er der nu identificeret nye og større arealer for økologisk biavl. Du kan se et kort over arealerne på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside. De fælles EU-regler for økologisk biavl indeholder krav om, at en økologisk bigård skal placeres i et område, hvor nektar- og pollenkilderne i en radius på tre kiolometer i det væsentlige består af økologiske afgrøder, vild bevoksning eller bevoksning på arealer behandlet efter miljøskånsomme metoder, som ikke påvirker biavlens økologiske status. Placeringen af bigården skal således også tage højde for biernes sundhed. Bigården må derfor ikke være i nærheden af forureningskilder og områder, hvor der bruges pesticider eller bejdset såsæd. Med udgangspunkt i en kortlægning foretaget af Aarhus Universitet har NaturErhvervstyrelsen i tæt dialog med blandt andre Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer fundet en løsning for, hvordan reglerne kan implementeres i Danmark. Det bliver nu muligt at have økologisk biavl i områder, hvor der er udover økologisk landbrug også er enkelte konventionelt dyrkede arealer uden for omdrift. Ændringen trådte i kraft 3. oktober. Der er dermed flere egnede områder til økologisk biavl, og flere eksisterende områder er blevet udvidet, så det samlede areal stiger fra 2.000 hektar til nu 5.000 hektar. Da der er mangel på

bier til bestøvning, giver EU-reglerne mulighed for at have både økologisk og ikke-økologisk biavl på samme bedrift. Det forudsætter dog, at din ikke-økologiske biavl lever op til reglerne for økologisk biavl med undtagelse af kravet om bigårdens placering. Kun honning fra den økologiske biavl kan sælges som økologisk. Hvis du ikke ønsker at overholde reglerne for økologisk produktion for den ikke-økologiske biavl (undtaget kravet om placering), skal den økologiske og den ikke-økologiske biavl adskilles og have hvert deres CVR-nummer. Udover de kortlagte arealer vil der i fremtiden være mulighed for flere områder for økologisk biavl. Hvis mindre ikke-økologiske landbrugsarealer dyrkes uden brug af pesticider eller bejdset udsæd, og biavleren kan dokumentere dette, vil NaturErhvervstyrelsen i fremtiden godkende området til økologisk biavl. NaturErhvervstyrelsen arbejder på at skabe en løsning, så kommende økologiske biavlere nemt kan dokumentere dette. Når løsningen foreligger, vil den blive offentliggjort. Kortmateriale om de udvidede muligheder for økologisk biavl ligger på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside. Her kan du også i Vejledning om økologisk jordbrugsproduktion læse om, hvordan du bliver økolog og om reglerne for økologisk biavl.

Nye EU-regler gør, at det er blevet lettere for biavlere at få deres honning godkendt som økologisk.

Profile for Aars Avis

Ars 20141008  

Ars 20141008  

Profile for ugeavis
Advertisement