Page 1

Til samtlige husstande

88. årgang - Nr. 35

ONSDAG 27. august 2014

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Faner og kanonsalut når regentparret besøger Aars Regentparret modtager to lokaltproducerede gaver ved besøget Af Torsten Hansen Betondækslet skjuler en 3.400 meter dyb brønd som nu lukkes.

Dyb vandbrønd i Aars skal lukkes QAARS: I den kommende weekend lukker DONG Energy en geotermisk brønd i Aars fra tiden da man borede efter varmt vand i Stenildvad-området. Det bliver en synlig aktivitet i lokalområdet i form af store maskiner. DONG Energy vil gerne invitere interesserede beboere til at komme og høre om arbejdet. Derfor er alle interesserede velkomne søndag eftermiddag 31. august, hvor man kan se nærmere på det tekniske udstyr og stille spørgsmål til arbejdet.

Brønden ligger i området mellem Markvænget, Stenildhøjvej og Stenildvadparken. Brønden blev boret i 1978 og er 3.400 meter dyb. Formålet var at teste om man fra brønden kunne producere varme på baggrund af varmt vand fra undergrunden – altså geotermisk varme. Men brønden blev aldrig taget i brug. Studerende fra Aarhus Universitet har dog brugt brønden til at udtage og analysere prøver til studieformål.

Q VESTHIMMERLAND: Det har været lidt af et puslespil at få alt til at falde på plads, men nu er programmet klar til når Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelig Højhed Prinsgemalen besøger Vesthimmerland to gange i næste uge. Regnetparret har godkendt programmerne for de to dage. Onsdag, 3. september besøger de Livø, og fredag, 5. september kommer de rundt i hele Vesthimmerlands Kommune. Besøget på Livø betragtes som et afslappet besøg. - Jeg har som borgmester fået besked på, at det er afslappet, og jeg skal ikke bære slips på Livø, siger borgmester Knud Kristensen. Det næste besøg indledes med en officiel velkomst på Rådhuset i Aars.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe besøgte sidst Aars i 1999, da det nye Vesthimmerlands Museum blev indviet. (arkivfoto)

Her kommer både faner og kanonsalut. Regentparret får i byrådssalen overrakt to gaver. Hvad gaverne består af kan Knud

Der kan købes billet ter på hjemmesiden og i Jutlander Bank

Bagagerumssalg

- Menu fra Kvickly. - Ølsmagning fra Royal Unibrew

Bagagerumssalg

Kasper Risgård kommer og fortæller om fodboldkarrieren.

Har du ting på loftet, i kælderen eller i redskabsskuret som du aldrig får brugt?

REVYMIDDAG

Hver lørdag, frem til lørdag den 30. august 2014, kan du holde på plænen foran Bygma, og sælge dine gamle effekter til andre som måske har brug for dem.

MANDEAFTEN TORSDAG 4/9 KL. 18.30 I LOCH NESS

FREDAG 5/9 KL. 18.00 I REVYTELTET

150,-

150,-

Menu fra Kimbrer Kroen, efterfølgende Kimbrer revy. Kenneth fra The Rogers spiller efter revyen.

DJ SHOW DOWN FREDAG 5/9 KL. 21.00-02.00 I DANSETELTET - Kl. 21.00 - Kl. 22.00 - Kl. 23.00 - Kl. 23.45 - Kl. 00.30 - Kl. 01.15

Kristensen ikke offentliggøre endnu. Men han bekræfter, at begge gaver er lokale produkter. Efter besøget på rådhuset

deles selskabet i to. Regentparret kører først til Aalestrup, hvor dronningen besøger Den Jyske Rosenpark, mens prinsgemalen besøger Treco. Turen går derefter til Aars, hvor Vestermarkskolen og Fjerkræslagteriet Danpo besøges. Dronningen på Vestermarkskolen og prinsgemalen på Danpo. Frokosten spiser regentparret sammen på Himmerland Golf & Spa Resort. Mætte og forhåbentlig veltilfredse forsætter regentparret turen til Farsø, hvor de igen deles op. Dronningen besøger Outline Vinduer, mens prinsgemalen får den kulturelle del med besøg på Johannes V Museet. Besøget i Vesthimmerland sluttes af med et fælles besøg på Limfjordsmuseet i Løgstør.

Mobildiskotek XQlusive Dj MoVe Nicolai K Dj Martin Jensen når indgange n er Dj Paw’Stix betalt Dj Keskin

Dobbelt up på øl og vanvittige tilbud mellem kl. 20 .00 og 21.00

Det koster ikke noget at holde foran Bygma, så mød blot op med dine brugte effekter.

Med venlig hilsen

Ib Thorsen Byggemarkedschef

GRATIS

www.kimbrerfesten.dk

Hjortkjærsvej 2 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 11 22 Man-fre 8-17.30 · Lør 9-13.00


2 Ugens navne

Aars Avis

27. august 2014

Ugens portræt

Aars Avis

Fra herretøj i Aars til lim og fugemasse

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Runde fødselsdage

80

Inger G. Kragelund, Havremarken 8, Haubro, lørdag, 30. august.

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

80

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Niels H. Kristensen, Peder Stubs Vej 24 A, Aars, tirsdag, 2. september.

60

Per Kirkegård, Grønnegade 16, Haverslev, fredag, 29. august.

25 års jubilæum Jens Peter Andersen, Konstantinsvej 8, Hjallerup kan mandag den 1. september fejre 25 års jubilæum hos jernstøberiet Dania A/S i Aars.

Guldbryllup Inge og Søren Bentzen, Engtoften 18, Aars, kan lørdag, 30. august fejre 50 års bryllupsdag.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Bryllup Vies i Vebbestrup Kirke lørdag, 6. september: Anne Klitgaard Stride, Arden, tidligere Aars, datter af Lisbeth Klitgaard Thrysøe, Arden og Brian Stride, Aalborg, og Niels Peter Madsen, Arden, søn af Jytte og Niels Åge Madsen, Lyngså.

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING

Ilse Poulsen - 40 år hos Lyngsoe Systems A/S i Aars.

40 års jubilæum Ilse Poulsen, Vestre Boulevard 15, Aars kan mandag 1. september fejre 40 års jubilæum hos Lyngsoe Systems A/S i Aars. Ilse Poulsen begyndte som elev hos det daværende Søren T. Lyngsø A/S og blev året efter endt læretid, overflyttet til en sekretærog projektassistentstilling i maskinstyringsafdelingen. Denne afdeling blev i 1994 solgt til det nuværende Lyngsoe Systems A/S. Ilse Poulsen har i de 40 år oplevet en udvikling fra en afdeling på fem personer til en koncern med over 200 medarbejdere og kollegaer i flere lande. Hun har igennem årene varetaget mange forskellige administrative opgaver og har de sidste 10 til 15 år ”specialiseret” sig i kundefakturering og ordrebeholdning. Alle opgaver er blevet udført med stor systematik og punktlighed. I sit daglige arbejde med fakturering har Ilse Poulsen kontakt med mange kollegaer og nyder stor respekt for hendes viden opbygget gennem de 40 år. Udover mange daglige kundefaktureringer har Ilse Poulsen gennem mange år indsamlet forskelligt materiale og vedligeholdt firmaarkivet, så der er styr på Lyngsoe Systems historie.

Fra politiets døgnrapport

Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Indbrud i Jutlander Bank i Aars

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

98 64 18 69 Jens Møller

Annette Rolighed

Vi er der når du har brug for os

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Kristian Østergaard Petersen antaget med ros.

Antaget med ros Kristian Østergaard Petersen er nyudlært i tømrerfaget og blev ved prøven antaget med ros. Samtidig er han også blevet færdig som EUX-student. Kristian Østergaard Petersen har været i lære hos firmaet GS Tømrer & Snedker ApS. i Byrsted.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

AARS: Natten til fredag i sidste uge havde Jutlander Bank i Aars ubudne gæster. Ved at bryde en terassedør op lykkedes det en eller flere gerningsmænd at få adgang til banken - det var dog ikke kolde kontanter, tyvene gik efter. Det var i stedet syv specielle stole til en samlet værdi af 119.000 kroner. Stolene er designet af Fritz Hansen, og de bærer navnet ”Svanen”. Politiet vil nu se nærmere på bankens overvågningsbilleder for at se, om man kan identificere gerningsmanden eller -mændene. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

En uddannelse i herretøjsbranchen kan føre til meget. Det er Kristian Mark Larsen, Brorsonsvej 18, Aars, et godt eksempel på. Han har for længe siden skiftet til byggebranchen, og beklæder i dag en ledende stilling med salgsansvar for lim og fugemasse i det internationale firma Sika Danmark A/S. Kristian Mark Larsen fylder 60 år på lørdag, 30. august. Han blev født og voksede op i trygge rammer på en landejendom i Giver. Efter skoletiden kom han i lære hos herreekviperingshandler C. Abildgaard i Aars. Her lærte han om grundighed og supplerede selv med loyalitet. Personer der kender Kristian Mark Larsen ved, at han både er ordholdende, arbejdsom og hjælpsom. Efter uddannelsen i herretøjsbranchen fik han job i Special-Butikken i Aars og senere hos byggevarefirmaet Chr. Hjortkjær & Co. A/S. Dermed var Kristian Mark Larsen kommet ind i byggebranchen og der var ikke langt til et job hos limfirmaet Bostik A/S og nu Sika Danmark A/S. Undervejs har han suppleret med merkonomuddannelse og har således teorien i orden til både salg og ledelse. Produktkendskabet er kommet via interessen gennem årene, og i dag er han absolut fagmand indenfor lim og fugemasse til gulv og tag. Arbejddsstedet kan være både Aars og Fredensborg, men det med rejsedage i hele landet og overnatning på hotel tager Kristian Mark Larsen i stiv arm. I Fredansborg er han leder af sin egen afdeling, og der er ingen tvivl om, at han brænder for Sika og alt det som firmaet står for. Derfor er han også med til at løse mange spændende opgaver, f. eks. senest omkring kunstneren Eliassons udstillingsopbygning på kunstcentret Louisianna i Humlebæk. Men hjemmebasen er i Aars, hvor Kristian Mark Larsen er gift med IngeVibeke - forholdsvis nygift

Kristian Mark Larsen - 60 år lørdag, 30. august.

selv om parret har holdt sammen i 19 år. Og når han er hjemme yder han alt hvad han har i sig for familielivet. Kristian Mark Larsen var som ung en habil fodboldspiller for Idrætsklubben Frem i Suldrup. Den tid mindes han med glæde. Senere skiftede han til Aars Idrætsklub, hvor han også har haft forskellige lederhverv. Han blev udpeget til Kimbrerfestkomiteen og lagde en stor arbejdsindsats der, ligesom Aars Lions Club og Aars Kunstcirkel bliver passet med flid og interesse. Selv om der er ”mange bolde i luften” hver dag, så er Kristian Mark Larsen den rolige type med tjek på tingene. Udover jobbet tager han sig tid til en runde golf eller en oplevelsestur i ny og næ. Det sidste er også tilfældet på fødselsdagen. Han nyder at være blevet morfar, men glemmer heller ikke at give en hjælpende hånd til sin egen far, som i høj alder bor i eget hus i Aars. Her lægger han gerne vejen forbi. Kristian Mark Larsen er manden, der forstår at få tilværelsen til at hænge godt sammen og som ser løsninger i stedet for problemer.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

27. AUGUST 2014

Vores kære far, svigerfar, bedstefar og oldefar

Søren Madsen * 1. september 1928 er død på plejehjemmet Solvang Aars, den 24. august 2014

Familien Bisættelsen finder sted fra Bislev Kirke lørdag den 30. august kl. 13.30 Det nyvalgte præsidium hos Aars Y’s Mens’s Club: Fra venstre: Erna Nielsen, Aalestrup. Else Kristophersen, Aars. Jens T. Simonsen, Aars. Kristian Mogensen, Aalestrup. Marianne Jensen, Aars.

Hørte om kulturarv hos Y’s Men i Aars AARS: Aars Y’s Men’s Club fik et foredrag om kulturarv på klubbens første møde i det nye klubår. Museumsdirektør Broder Berg, Vesthimmerlands Museum, holdt et foredrag om, hvad kulturarven er. Han understregede, at et museum også er den historie, der er forbundet med det, mennesker skaber og omgiver sig med. Kirken er grundlag for den kultur, vi lever i. Mødet sluttede med rundvisning på museet. Et nyvalgt præsidiums tiltrædelse blev markeret ved mødet. I det nye præsidium overtager Jens T. Simonsen, Aars, præsidentposten efter

Marianne Jensen, Aars, der fortsætter som pastpræsident. Else Kristophersen, Aars, er nyvalgt som vicepræsident, og Erna Nielsen, Aalestrup, tiltræder som sekretær. Skatmester i det nye klubår bliver Kristian Mogensen, Aalestrup. Klubbens to store aktivitetsudvalg - loppemarkedsudvalget og lodseddeludvalget har fået henholdsvis Vagn J. Jensen, Aars, og John Nielsen, Aalestrup, som formænd. Første weekend i september rejser 17 personer fra klubben på klubbesøg ved Arendal Y’s Men’s Club Norge.

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Benthe Haugbølle Sørensens død og bisættelse. Tak for blomster, kranse og hilsner. Familien

SIDE 3

Al opmærksomhed i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Bodil Jensen

Al opmærksomhed i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Bent G. Nielsen

Al opmærksomhed ved vores 50 års bryllupsdag frabedes venligst. Emmy og Keld Pedersen, Hvorvarp

Af Torsten Hansen AARS: Aars Tværfaglige Efterlønsklub har mange forskellige aktiviteter på programmet hvert år. Klubben tilbyder bowling hver anden torsdag i efterårssæsonen, og de øvrige torsdage er der cafe, hygge, sang og ture. Efterårssæsonens første arrangement giver nye medlemmer mulighed for at lære lidt mere om efterlønsklubben. Torsdag, 4. september er der åbent hus for efterlønnere og pensionister på Kimbrerkroen i Aars. Her fortæller foreningen om akti-

viteterne og bagefter underholder Svend Bisgård med sang og musik. 14 dage senere er der Løvfaldstur. Turen går til Hvidsted Kro, hvor kroens berømte æggekage skal nydes. På turen hjem køres der over Mariager, Dania og Hadsund til Stinesminde. 31. oktober er programmet en cafeaften med ”De små synger”. Torsdag, 13. november lægges der op til næste møde. Der arrangeres pakkespil til fordel for julehyggen. Og julehyggen er programsat til 27. november. Der kommer Tjeles Unoder og spiller.

Vi ønsker mormor, morfar, bedstemor og bedstefar til lykke med guldbrylluppet den 30. august 2014. Kom og hjælp os med at vække dem kl. 7.30 på Engtoften 18. Knus jeres børnebørn

Tusind tak

TAK Tak for venlig deltagelse ved Henriks begravelse. Tak for blomster, kranse og pengegaver. Tak for besøgene under hans sygdom, hilsner og VPV·HU Lone Jacob, Rasmus og Mads

Vi takker for den overvældende opmærksomhed i forbindelse med

for opmærksomheden ved vores sølvbryllup. Hilsen Birthe og Finn Nielsen, Solvænget 17

HJERTELIG TAK for venlig deltagelse ved vor kære mor, svigermor, mormor og oldemor Karen Marie Jensens begravelse. Hilsen familien

Peder Sauers

Hyggemusik, unoder og spil i efterlønsklub

Guldbryllup

begravelse Tak for alle de mange flotte blomster i kirken. En særlig Tak til hjemmesygeplejerske Susan Bæk Nielsen, som hjalp os igennem hele forløbet. En stor Tak til Palliativ Afd. på Farsø Sygehus for den fantastiske omsorg og støtte til Peder og familien i den sidste tid. På familiens vegne

Oda

Seniordansen

,QGVDPOLQJWLO ORSSHPDUNHG Lions Club Aars har løbende indsamling af effekter til sit årlige loppemarked. Har man effekter (kun brugbare ting, ikke tøj), som man vil skænke til Lions loppemarked, kan man blot ringe på tlf. 40 83 34 08 (Poul Poulsen), hvorefter afhentning vil blive arrangeret, eller benyt vores container på genbrugspladsen i Aars

foregår i Aktivitetscenteret. Første gang den 1. september. Danseleder: Elly Engedal tlf. 98 62 11 10

For 50 år siden blev vore forældre Annelise og Jens Skadhauge gift Det vil vi gerne fejre. Vi håber at familie, naboer og venner vil hjælpe os med at vække mor og far

fredag d. 5. sept. kl. 9.00 på Risgårdevej 62. Derefter er der morgenkaffe. Mange hilsner

Sine, Erik, Helle og Rikke

ER AVISEN UDEBLEVET?

LLOPPEMARKED D

Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 98 92 89 00

Aars Y’s Men’s Club b Markvænget 36, Aars Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00, eller efter aftale. RING: Aars: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Farsø: Tlf. 98 66 30 89 Aalestrup: Tlf. 61 75 66 61

Annoncetelefon 98 62 17 11

Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet.


Aars Avis

SIDE 4

27. AUGUST 2014

TROMPETMUSIK!

www.morgenmusikeren.dk ¡ Solotrompet i kirken

9HVWKLPPHUODQGV .RPPXQHV DQQRQFHU EULQJHV L GH ÀHste tilfÌlde blot som en overskrift og en enkelt linie elOHU WR , GH WLOI OGH ¿QGHV KHOH Q\KHGHQ YHG DW EHQ\WWH OLQNHW WLO KMHPPHVLGHQ %RUJHUH GHU LNNH KDU DGJDQJ WLO LQWHUQHWWHW NDQ WLOJn GHWWH Sn NRPPXQHQV ELEOLRWHNHURJKRV%RUJHUVHUYLFHL$DUV

D E T

(bryllup og begravelse)

¡ Sølv- og Guldbryllup (om morgenen)

¡ Enhver type fest

S K E R ‌

ByrĂĽdet inviterer indenfor! %\UnGHWVPÂĄGHUHURIIHQWOLJHVnLQWHUHVVHUHGHHUYHONRPQH WLO DW GHOWDJH L GHW PnQHGOLJH PÂĄGH 'HW IRUHJnU L %\UnGVVDOHQSn5nGKXVHWL$DUV+LPPHUODQGVJDGH$DUV WRUVGDJDXJXVWNO

(om aftenen)

Bibliotekets spillehjørne (UGXWLO/XGRZKLVWHOOHU%H]]HUZL]]HU"0¥GRSWLORSVWDUWVGDJL6SLOOHKM¥UQHWRJY UPHGWLODWEHVWHPPHKYRUQnUGHQ IDVWHVSLOOHGDJHOOHUDIWHQVNDOY UH ‡VHSWHPEHUNOSn$DOHVWUXS%LEOLRWHN ‡VHSWHPEHUNOSn)DUV¥%LEOLRWHN *UDWLVDGJDQJWLOPHOGLQJLNNHQ¥GYHQGLJ

Børnefest pü Aalestrup Bibliotek $OOHnULJHRJGHUHVYRNVQHLQYLWHUHVWLOE¥UQHIHVWV¥QGDJ GHQDXJXVWNO¹ 'HU EOLYHU PDVVHU DI OHJ RJ VMRY RJ YL VHUYHUHU NDJHPDQG og kakao. 7LOPHOGLQJVHQHVWWRUVGDJGHQDXJXVWSnWOI

M E D D E L E L S E R

Frivilligmarked 2014 +XVN WLOPHOGLQJ WLO )ULYLOOLJPDUNHG VHQHVW GHQ VHStember. $OOHW\SHUDIDNWÂĄUHUL9HVWKLPPHUODQGVNRPPXQHGHUXGIÂĄUHU IULYLOOLJWDUEHMGHXGHQNRPPHUFLHOHOOHUDJLWHUHQGHNDUDNWHULQYLWHUHVWLODWGHOWDJHVRPXGVWLOOHUH'HWHU*5$7,6DWGHOWDJH /Â V PHUH RP PDUNHGHW RJ WLOPHOGLQJ Sn KMHPPHVLGHQ KWWSIULYLOOLJPDUNHGYHVWKLPPHUODQGGN

Uddeling af Frivillig Pris 2014 )ULYLOOLJSULVHQ JLYHV WLO HQ SHUVRQ HOOHU JUXSSH DI SHUVRQHU VRPKDU\GHWHQV UOLJIULYLOOLJLQGVDWVLGHWVRFLDOHDUEHMGHL Vesthimmerlands Kommune. )RUVODJVNDOY UHPRGWDJHWVHQHVWGHQVHSWHPEHU 6HQG WLO 0DUL$QQ -¡UJHQVHQ VRFLDODIGHOLQJHQ 7RUYHJDGH /¡JVW¡UHOOHUSnPDLOPDM#YHVWKLPPHUODQGGN / VPHUHSnZZZYHVWKLPPHUODQGGNIULYLOOLJSULV

Husk at anmelde dit byggeaffald til kommunen - INDEN DU BYGGER OM! +XVNDWDQPHOGHGLWE\JJHDIIDOGWLONRPPXQHQVHQHVWWRXJHU ,1'(1GXEHJ\QGHUDWULYHQHGHOOHUUHQRYHUH'HWJ OGHUXDQset om du skal rive en hel vÌg ned eller blot skifte et vindue. $QPHOGHOVHQVNDOVLNUHNRUUHNWERUWVNDIIHOVHDIDIIDOGHW'LW E\JJHDIIDOG NDQ QHPOLJ LQGHKROGH IDUOLJH VWRIIHU VRP NDQ Y UHVNDGHOLJHIRUGLJGLQHQ UPHVWHRJPLOM¥HWKYLVGHW LNNHKnQGWHUHVNRUUHNW )LQGDQPHOGHOVHVVNHPDRJO VPHUHZZZYHVWKLPPHUODQG GNE\JJHDQODHJVDIIDOGGN

KommuneplantillĂŚg, lokalplaner og landzonetilladelser 2IIHQWOLJJÂĄUHVNXQGLJLWDOWRJNDQVHVSn www.vesthimmerland.dk/afgoerelser +HUNDQGXOÂ VHRPGLQHPXOLJKHGHUIRUDWJÂĄUHLQGVLJHOVH og klage.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

     

Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ ForÌldremyndighed ■ Arv ■ AnsÌttelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ HündvÌrk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ UdlÌg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m.

FortÌl os, hvad du kunne ønske dig af Vesthimmerlands Kommunes nye Frivilligpolitik.

/Â UDWWDFNOHNURQLVNHVPHUWHUVWDUWHUQ\WNXUVXVWLUVGDJGHQ RNWREHUNOÂąSn6XQGKHGVFHQWUHWL)DUVÂĄ 'HW OHGHV DI LQVWUXNWÂĄUHU GHU VHOY KDU VPHUWHU RJ IRUPnOHW HUDWInUHGVNDEHUWLODWOHYHHWJRGWOLYSnWURGVDIVPHUWHU 'HUHULQIRUPDWLRQVPÂĄGHWLUVGDJGHQVHSWHPEHUNO Âą5LQJJHUQHRJPHOGMHUWLO 6HRJVnYRUHVKMHPPHVLGHZZZVXQGKHGVFHQWHUYHVWKLPPHUODQGGN

begynder onsdag den 17. september kl. 19.00 Skolekøkkenet Aars Skole Tilmelding pü tlf. 26 56 36 83 LÌrer: konsulent Birthe Jensen. Nordjysk Familieudvalg

Advokatvagt i Aars

Er du frivillig?

Tilbud til borgere med kroniske smerter

Madlavning for mĂŚnd

TROMPETIST BIRGER JEPSEN ¡ Tlf. 98 35 20 04 Bakkebo 43, 9240 Nibe ¡ Email: trompetmusik@gmail.com

'DJVRUGHQHU RJ UHIHUDWHU NDQ ÂżQGHV Sn ZZZYHVWKLPPHUland.dk/dagsorden

7LOPHOGGLJHWDIÂżUHGLDORJPÂĄGHU 7LUVGDJ GHQ VHSWHPEHU NO Âą Sn +RUQXP skole 2QVGDJGHQVHSWHPEHUNOÂąSn/LPIMRUGVmuseet 2QVGDJ GHQ RNWREHU NO Âą Sn +HUUHJnUGHQ Hessel OÂĄUGDJGHQRNWREHUNOÂąL‘VWUXS0HGERUgerhus )RUWLOPHOGLQJRJ\GHUOLJHUHLQIRUPDWLRQ VHZZZYHVWKLPPHUODQGGNIULYLOOLJSROLWLN

     

JubilĂŚum 40 ĂĽr 15. september Annagrethe Larsen Dagplejer

RĂĽdhuset 1. torsdag i hver mĂĽned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

Er du frivillig?

- vi ønsker hjertelig tillykke

FortÌl os, hvad du kunne ønske dig af Vesthimmerlands Kommunes Frivilligpolitik Tirsdag d.16.september kl. 17 - 20 pü Hornum skole, Kirkevej 23, Hornum, 9600 Aars

Ældre Sagen I Aars inviterer til IT - undervisning for absolut nybegyndere I Aars: Mandage kl. 10 - 12. kld. u. Aars Bibliotek. 10 x 2 timer. Start mandag d. 15. sep. Tilmelding til Birgit Gass tlf. 98 66 11 30 / 40 73 12 81 eller Karen Hansen tlf. 25 13 34 97 Pris: kr. 200 for medlemmer. kr. 300 for ikke-medlemmer. Medbring evt. egen bÌrbar computer. BegrÌnset antal deltagere. I Hornum: Onsdage kl. 10 - 12 i VÌrestedet, Hornum. 10 x 2 timer. Start 17. sep. Tilmelding: Elin Mathiesen tlf. 98 66 22 25 / 23 43 73 16. Pris: kr. 200 for medlemmer. kr. 300 for ikke-medlemmer. Medbring evt. egen bÌrbar computer. BegrÌnset antal deltagere. Med venlig hilsen Ældre Sagen Aars

25 ÅRS JUBILÆUM Jens Peter Andersen, Konstantinsvej 8, Hjallerup kan den 1. september 2014 fejre 25 ürs jubilÌum hos DANIA A/S. Jens Peter startede pü Dania i 1987 som maskintekniker og overgik efterfølgende til et job som sÌlger, primÌrt i Norden. I 1998 blev han ansat i model- og metodeafdelingen og efter kortvarigt at have søgt nye udfordringer uden for Dania vendte han i 2010 tilbage til en stilling som støberiingeniør. -HQV 3HWHU KDU HQ EUHG NRQWDNWà DGH RJ HU V Udeles vellidt büde blandt kunder og leverandører. Han er fagligt dygtig, engageret, og med sin rolige adfÌrd, venlighed og stille lune er han en meget afholdt medarbejder og kollega. Dania ønsker hjerteligt tillykke med jubilÌet og takker for et godt samarbejde gennem 25 ür.

Onsdag d. 24.september kl. 17 - 20, pĂĽ Limfjordsmuseet â€?Baghusetâ€?, Kanalvejen 40, 9670 Løgstør Onsdag d. 1.oktober kl. 17 - 20 pĂĽ HerregĂĽrden Hessel, Hesselvej 40B, Hvalpsund, 9640 Farsø Lørdag d.25.oktober kl. 10 - 13 i Ă˜strup Medborgerhus, Sdr. Stadionsvej 12, Ă˜strup, 9600 Aars

Tilmeld dig et af ovenstüende dialogmøder Se mere pü www.vesthimmerland/frivilligpolitik


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 5

Nyt start og målsted for Kimbrerfestløbet i Aars Himmerlandsgade bliver spærret under hele løbet Af Torsten Hansen AARS: Når Kimbrerfestløbet skydes af i Aars onsdag, 3. september, er det 33. gang løbet afvikles. Meget er sket siden det første løb, og 2014-udgaven af Kimbrerfestløbet bliver også præget af nye tiltag. De seneste mange år har start og mål været samlet omkring Aars Skole. Men her er boligforeningens store byggeri i fuld gang. Derfor starter løberne i år midt i Himmerlandsgade ved Kimbrertorvet ud for Jutlander Bank. - Her er der også mål, så når løberne passerer under den store målportal, registreres tiden helt automatisk ved hjælp af chipteknologi, forklarer Mads Deichmann Poulsen fra Jutlander Bank, som sammen med Aars Trim Motion og St. Binderup Orienteringsklub står bag løbet. Nyt er også, at hovedgaden er spærret mellem kl. 18 og 22. Da skolens p-plads ikke længere er tilgængelig, opfordres man til at benytte ppladserne på Søndergade syd for hovedgaden.

Rabat Det er de mange hold, som har præget Kimbrerfestløbene gennem årene. Holdene er med til at sætte et festligt

42 års jubilæum. priser som dengang i 70’erne.

Start og mål for Kimbrerfestløbet flyttes fra Kirketorv til Kimbrertorvet i år.

præg på løbet. Samtidig får det mange, som ellers ikke ville deltage i sådanne arrangementer, ud at løbe. - Dem belønner vi ved at give rabat på tilmeldingsgebyret. Blot de gør brug af vores online tilmelding, siger Mads Deichmann Poulsen.

Mørket sænker sig Ellers håber vi, at rigtig mange lokale motionister som sædvanligt kommer ud at løbe onsdag den 3. september, inden de skal til fire dages Kimbrerfest. Vi forventer omkring 1.400 deltagere. Som sædvanlig er det Årets Kimbrer, som affyrer startskuddene. - Vi tror på, at løberne kommer rigtig godt af sted i år, og vi håber på godt vejr,

fortsætter Mads Deichmann Poulsen.

Mange præmier Der er præmier til hurtigste mand og kvinde på begge ruter og til alle gruppevindere. Der er pokal til største skolehold og største firmahold. Desuden er der et meget stort antal lodtrækningspræmier, skænket af de forretningsdrivende i Aars og omegn. Udtrækningen vil ske blandt alle løbere, der har tilmeldt sig på forhånd. Man skal være personligt tilstede for at få sin præmie. - Der er virkelig brugt mange kræfter på, at det skal blive et vellykket arrangement og dermed en festlig optakt til Kimbrerfesten, fastslår Mads Deichmann Poulsen.

alle mærkevar e-stel

420,-

KIMBRERFESTLØBET

Ruter: Start og mål:

Pris pr. deltager: Voksne: Børn (0-14 år):

5,56 km og 10,26 km Himmerlandsgade ved Jutlander Bank/Kimbrertorvet

65 kr. 40 kr.

Tilmelding på jutlander.dk senest 29. august 2014

Bemærk: Tilmelding efter den 29. august kan ske ved startstedet inden kl. 18.30 mod et ekstragebyr på 20 kr.

Arrangører:

Tilbuddet gælder ved køb af komplet brille 28.-30. august 2014 og kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter.

Onsdag den 3. september 2014 kl. 19.00

peace, love & jubilæumsrabat 28.-30. august Profil Optik fejrer 42 års jubilæum med bred ymer og knæhøj karse. det betyder, at vi sætter prisen ned til 420 kr. på alle stel i hele butikken, så vi matcher priserne fra 70’erne. designet er til gengæld helt up to date.

WWW.PROFILOPTIK.DK

LINE

ASSISTENT

E KRISTIN R OPTIKE

CARINA

DER DAGLIG LE OPTIKER

MARIANRNE OPTIKE

PROFIL OPTIK AARS HIMMERLANDSGADE 79 · 9600 AARS · TLF: 98 62 11 19


Aars Avis

SIDE 6

GRATIS KAFFE OG KAGE Er du efterlønner eller pensionist vil Aars TvÌrfaglige Efterlønsklub gerne invitere dig til gratis kaffe og kage Torsdag d. 4. sept. kl. 13.30 pü Kimbrerkroen. Her vil vi gerne fortÌlle om efterlønsklubbens aktiviteter og der vil bliver underholdning ved Svend Bisgaard (sang og musik). Herudover kan vi nÌvne Løvfaldstur d. 18. sept. 2014 til Hvidsten Kro med spisning. Tilmelding senest d. 12. sept. Program kan rekvireres hos Gudrun Pedersen tlf. 98 62 44 62. Bowling hver anden torsdag og forskellig underholdning pü Kimbrerkroen hver anden torsdag. Hvad enten du er medlem eller ikke, sü mød op pü Kimbrerkroen d. 4. sept. og hør om foreningens aktiviteter. Pü bestyrelsens vegne Gudrun Pedersen

 2PYRLUZ )ÂĽYULRS\I :LOLY(SSLIÂĽYU Z

Vi mødes til en ny sÌson i Aars Kirkecenter lørdag den 30. august kl. 10.00 - 12.00. Alle børn fra ca. 4 ür er meget velkomne! Hilsen Os i børneklubben Vil du vide mere - kontakt Karen Marie Ostersen, tlf. 98 62 17 77/61 77 07 67 eller Gertrud Bak, tlf. 98 65 62 72/22 31 32 20.

Aars Seniorer Opstart af idrĂŚt, efterĂĽr 2014

Ældrerüdgiverne inviterer til foredrag

Sundhed for dit Hjerte Hvad har du pĂĽ hjertet?

Gymnastik: Mandag den 8. sept. kl. 9.00 i IdrĂŚtscenter Ă˜stermarken. Folkedans: Torsdag den 18. sept. kl. 14.00 i Aktivitetscenter, Bymidten. Bowling:

Mandag/tirsdag den 15.-16. sept. kl. 13.00 i EH Bowlingcenter.

Hvad er sundt for dit hjerte? Vi lader hatten gü rundt For alle over 65 ür Mandag d. 6. oktober kl. 14 - 16 pü Knabergürden i Aalestrup ved diÌtist Lena Therkelsen, Hjerteforeningen Gratis - Tilmelding nødvendig pü: 2075 3764 5158 3847 2224 4081

EDB:

Ring til Martha tlf. 25 38 27 98

Maling:

Tirsdag kl. 13.00 i Aktivitetscentret

Sara Ipsen Helle Yde Thomsen Bente Justesen

Ă˜strup - Vognsild Hornum - Ulstrup Pensionistforeninger

Tilmelding for nye bowlingspillere til Marianne tlf. 35 34 27 01. Bliv medlem af Aars Seniorer og deltag i vore aktiviteter. PĂĽ bestyrelsens vegne Per Drejer

TORSDAG DEN 11. SEPTEMBER 2014

(HYZ :RHRRS\I I`KLYZr]LSU`LZVTNHTSLTLKSLTTLY ]LSRVTUL[PSZ¤ZVUZ[HY[

THUKHNKLUZLW[LTILY Wr,YO]LY]ZZRVSLYUL(HYZ •)V\SL]HYK

Løvfaldstur til Flamingo Park. Vi kører over Viborg, videre til Naturpark, Fjumses have, til Pavillonen, hvor vi spiser varm mad. Efter maden fortĂŚller og vises rundt af ejeren. Han er født i Testrup, hans bror i Farsø har motorcykelforeningen. Efter fortĂŚlling, rundvisning er der kaffe. Hjemtur over Lemvig, Skive, vi er hjemme ved aftenstid. Afgang fra Aars kl. 9.30, Hornum kl. 9.45, Vognsild kl. 10.00, Ă˜strup kl 10.10. Pris: 250 kr. Tilmelding senest den 5. september pĂĽ tlf. Hornum 98 66 11 97 eller 98 66 26 22 Ă˜strup 98 65 81 14 eller 22 66 81 01 Bestyrelsen

2SJH MVYQ\UPVYLY 2S JHMVYZLUPVYLY +LYZWPSSLZOLYLM[LYO]LYTHUKHN PUK[PSHWYPS 5)!1\UPVYLYZ[HY[LYMÂĽYZ[KLUZLW[LTILY 7I] 7V\S,YPR5PLI\OY [SM 

BRUN LABRADOR TÆVE En tÌve født 31.10.12 navn Chilli søger nyt hjem, da PLQ HMHU VNDO à \WWH *RG WLOE¥UQNDQY UHXGHRJ inde. Ring til Jan tlf. 40 31 09 07

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ www.aarsavis.dk

27. AUGUST 2014

Problemer med at holde pü vandet? TrÌn bÌkkenbunden - hold for mÌnd og kvinder En stÌrkere bÌkkenbund gør det lettere at holde pü vandet Mange trÌnes op til helt at undgü ble En inkontinens-fysioterapeut undersøger dig, og mülretter trÌningen til dig og dine behov

Holdet fra Teknisk Gymnasium Ă…rhus Midtby: Laura Felline Ebbesen, Kimie Frydenberg og Victor Hartvig ďŹ k ros af dommerne og gik videre til DM.

Ingen lokale gik videre til DM Af Torsten Hansen AARS: En hat med â€?øjneâ€?, et selvtømmende vandkar og en talende dieseltank var nogle af de forskellige opďŹ ndelser eleverne fra forskellige erhvervsskoler i Jylland viste frem, da der i sidste uge blev afviklet en afdeling af DM i Teknologi og Erhvervscase pĂĽ Erhvervsskolerne Aars. DM-afdelingen var en af kun tre i hele Danmark. I Aars kĂŚmpede de bedste elever fra en lang rĂŚkke skoler om en plads ved DM, der afvikles i Billund. Eleverne viste deres ideer frem og forklarede dommerne om fordele, ulemper og planer med deres opďŹ ndelser. To hold fra hhx og samme antal fra htx kunne komme videre. Der var mange gode ideer, og eleverne havde gjort sig mange tanker. PĂĽ hhx skulle eleverne lave en forretningsplan for ďŹ rmaet Select. Samtidig skulle de lave den pĂŚneste stand. Dommerne udtalte, at â€?niveauet generelt var meget højt, og det havde vĂŚret en stor udfordring at vĂŚlge et hold fra. De valgte de to vindere pĂĽ baggrund af tre kriterier. Projekterne skulle vĂŚre realistiske, innovative og velbegrundede.â€? â€?Det er en stor fornøjelse at møde sĂĽ engagerede og dygtige eleverâ€?, konstaterede en af dommerne efter konkurrencen. De to vindere af ďŹ nalen blev: Silkeborg Business College: Catrine Christensen, Ann-SoďŹ a Pedersen, Julie Gandrup, Lasse Houmann Petersen, og Aarhus

Købmandsskole: Martin Navne, Christian Birk, Magnus Albertsen. Fra htx gik det lidt bedre for det lokale hold fra Erhvervsskolerne Aars. Holdet gik videre til semiďŹ nalen sammen med to andre hold. Det lokale hold, der bestod af Kasper Eskerod, Anne Jensen og Morten Andersen, havde fremstillet et selvrensende vandtrug til kreaturer. Ved hjĂŚlp af teknologi, renser truget sig selv en gang dagligt og reducerer dermed risikoen for blandt andet salmonella baktierier, der overføres til køerne via drikkevandet. Trods den gode ide blev eleverne slĂĽet i ďŹ nalen af konkurrenterne fra henholdsvis Holstebro og Ă…rhus. De to hold der gik videre til DM var: Uddannelsescenter Holstebro: Jeppe Roesgaard, Cecilie Juhl Busk, Nikolau Yde. og Teknisk Gymnasium Ă…rhus Midtby: Laura Felline Ebbesen, Kimie Frydenberg, Victor Hartvig. Her mente dommerne at, der var tale om et meget højt teknologisk niveau hos gruppen fra Ă…rhus Midtby. Gruppen havde fremstillet en teknologisk løsning til brĂŚndstofstandere, sĂĽ man undgĂĽr at fylde forkert type brĂŚndstof pĂĽ sin bil. Om gruppen fra Holstebro, sagde dommerne, at â€?der er tale om stor grad af innovation og sĂĽ var gruppen rigtig god til at prĂŚsentere deres projekt.â€? Frederikshavn Handelsskole (Hhx), Catrine Christensen, Ann-SoďŹ a Pedersen, Julie Gandrup, Lasse Houmann Petersen havde lavet den otteste stand.

Hold for mÌnd og hold for kvinder å 8 deltagere Mület er, at du für en bedre hverdag, større livskvalitet og fÌrre problemer med inkontinens.

Tilmelding, kontakt Sundhedscenter Vesthimmerland Tlf: 9966 8200 – sundhedscenter@vesthimmerland.dk

Det lokale hold fra htx, der bestod af Kasper Eskerod, Anne Jensen og Morten Andersen, havde fremstillet et selvrensende vandtrug til kreaturer.


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 7

Der var højt humør og kampgejst pĂĽ Solvang Beboerne dystede i risposekast, bowling og ølstafet AARS: Stemningen var helt i top, og der blev kĂŚmpet til den store guldmedalje, da Plejecenter Solvang i Aars afviklede første udgave af Solvang Cup. Beboere, pĂĽrørende og personale var inviteret til kl. 14, hvor alle tilmeldte mødtes til fĂŚlles kaffebord med lĂŚkre hjemmebagte mufďŹ ns og fĂŚllessange. Alle deltagere ďŹ k derefter et lille skilt, med et nummer pĂĽ det hold de skulle pĂĽ. Holdene havde forskellige udfordringer: Risposekast, bowling, petanque, ølstafet, ringspil, gĂŚt en plante, og endelig var der Kast â€?hole in oneâ€? som modsvar til den store golfturnering i Gatten. Grundet det lumske vejr mĂĽtte aktiviteterne foregĂĽ indendørs. Men det ĂŚndrede ikke pĂĽ, at humøret var højt hos deltagerne. Kl. 17 blev alle igen samlet i dagligstuen og spĂŚndingen kunne blive udløst. Der blev uddelt diplomer til alle i guld, sølv og bronze. Som noget helt unikt ďŹ k alle deltagere et krus pĂĽtrykt solvang cup og et billede af Plejecentret som et minde om deltagelse i Cuppen. Herefter blev der serveret pølser og brød og til dessert

VI RĂ…DGIVER DIG PROFESSIONELT OG STĂ˜TTER DE LOKALE AMATĂ˜RER LAD OS SAMMEN SÆTTE ORD PĂ… DINE MULIGHEDER

Velkommen indenfor i din lokale sparekasse

Fü del i sponsorstøtten

I Den Jyske Sparekasse vil vi først og fremmest skabe overblik for vores kunder, sü de oplever overskud - personligt og økonomisk. Og det gør vi professionelt!

Udover den store sponsorstøtte vi i forvejen giver til det lokale foreningsliv, støtter vi i løbet af 2014 med mere end en kvart million sponsorkroner - og din forening kan fü del i støtten.

Samtidig vil vi ogsü vÌre en del af det lokalsamfund, hvor vores kunder bor. Derfor støtter vi de lokale amatører!

Bowling var en af disciplinerne.

en lÌkker isvaffel fra Vebbestrup. Dagen sluttede med et par fÌllessange blandt andet �Her i vores hus er glÌde�, hvilket dagen bestemt havde vist.

Vi er lokalt engageret

LÌs mere om sponsorstøtte og tilmeld din forening pü www.djs.dk/sponsor

Alle deltagere var enige om at det godt kunne blive en tilbagevendende begivende. TrĂŚtte, mĂŚtte og tilfredse kunne alle tage hjem med mindet om en dejlig og festlig dag. www.djs.dk

Vi siger tak for godt samarbejde i 10 ĂĽr til 300 kunder i Vesthimmerland

Himmerlands HjemmeService har i 10 ür udført rengøring, bevilget af kommunen til borgerne i Vesthimmerland. Kommunen har sendt rengøringen i udbud, og fra 1. september 2014 kan du ikke lÌngere vÌlge os til rengøringen.

Siden 2003 har vi haft et godt samarbejde - Tak for det Vi har gennem ürene füet mange gode kontakter, og opbygget et rigtig godt og stabilt rengøringshold, der omhyggeligt har passet deres kunder. Alle er meget kede af, at kommunen valgte at sÌtte rengøringen i udbud med laveste pris som eneste tildelingskriterium. Men vi har erkendt, at til den pris, som vandt buddet, er det ikke muligt for os at levere en anstÌndig ydelse, som opfylder gÌldende kvalitetskrav.

HIMMERLANDS HJEMMESERVICE +MRUWNM UVYHM‡ $DUV‡7OI )D[‡LQO#DJULQRUGGN

Rengøring fremover Husk: Hvis du selv betaler, er det dig selv, der bestemmer, hvad der skal laves. Himmerlands HjemmeService kan tilbyde dig en fast aftale om rengøring. Vi har forskellige pakkeløsninger til favorable priser. Fast assistent pü faste dage. Hver uge, hver anden eller hver 3. uge. Endelig kan hver 4. uge ogsü vÌre en løsning. Ring telefon 99 98 97 42 og hør hvad vi kan tilbyde. Bente Kastrup vil gerne komme pü besøg for at afstemme aftalen efter dit behov.


Aars Avis

SIDE 8

Drejer Design åbner i Aars torsdag 4. september

BILMESSEN – for alle…

SØG HER!

Alt til indretning af bolig og kontor er samlet under samme tag

12 MDR. RENTEFRIT JA! den er go´ nok! Bilmessen

Svoldrupvej 13

9640 Farsø

27. AUGUST 2014

Tlf. 98 63 16 00

www.bilmessen.dk

ØKOLOGISK HØSTMARKED Søndag den 31. august kl. 10-16 i Brunholm ved Suldrup Kom og oplev et alsidigt økologisk landbrug med mange forskellige dyr. Du har mulighed for at se, købe og smage nogle af de produkter, der produceres på de 6 bedrifter, der i fællesskab arrangerer høstmarkedet.

Tag familien med og få en god og hyggelig dag!

Brunholm Gårdbutik ved Jørn Otte

Hjortholmvej 20 · Brunholm · 9541 Suldrup Se også www.høstmarked.dk

AARS: I næste uge, nærmere bestemt torsdag, 4. september, åbner Drejer Design på Vestre Boulevard 1-3, i Aars Indehaveren Lars Drejer har fra starten af ønsket at lave en unik butik. Det skal ikke bare være en møbelbutik eller en køkkenbutik. Det skal være stedet, hvor private og virksomheder kan finde alt, hvad de har behov for til indretning af huset. Drejer Design kombinerer møbelbutikken med en stor køkkenafdeling, en stor gulvafdeling, masser af sengemiljøer, solafskærmning og gardiner. Der er tale om fire butikker i en. En unik kombination inden for butiksverdenen. - Ideen er, at vi skræddersyer den totale indretning til kunden, så både gardiner, gulve og møbler passer sammen, forklarer Lars Drejer. Hidtil har det nærmest været nødvendigt for kunderne, hvis de ville have et nyt køkken til at matche sammen med andre dele af rummet, at låne en farveprøve og medbringe den til gulvforretningen eller gardinforretningen.

Indehaver Lars Drejer, Drejer Design, giver gerne et nap med for at få butikken gjort klar til kunderne i næste uge.

Nu findes det hele under et tag.

Eksklusivt og prisbilligt Drejer Design har fået mulighed for at sælge designmøbler som ikke tidligere har været til salg i Aars. Det gælder for eksempel Fredericia Furniture, Wegner, Børge Mogensen, Hee Welling og Nanna Ditzel.

Den nye butik får også en stor afdeling for kontormøbler. - Vi bliver den første fysiske butik for AJ i Norden, siger Lars Drejer. De forholdsvis prisbillige kontormøbler suppleres blandt andet af møbler fra Holmris. Invita køkkener kommer tilbage til Aars. - Invita har eksisteret i Aars i

mange år. Nu kommer det tilbage, og det glæder vi os til. Jeg mener, at det er et rigtig godt brand i Aars, siger Lars Drejer. Drejer Design tilbyder desuden alle typer indendørs solafskærmning lige fra lameller og rullegardiner til plisse og meget mere. Til udvendigt er der naturligvis et stor udvalg i markiser.

Messe & konference Event Himmerland har Afholdes d. 5-6. september 2014 I Hobro Idrætscenter Amerikavej 24, 9500 Hobro Messen åbner d. 5. september kl. 12.30 Med Temaet: Fremtidens ældrepleje i eget hjem/plejehjem. Et samspil mellem varme hænder og velfærdsteknologi, der i harmoni kan skabe trykhed og omsorg for den ældre medborger. Mød op og se hvad der findes af velfærdsteknologi / hjælpemidler for ældre og handicappede. Deltag om lørdagen i paneldebatten, stil spørgsmål til politikkere og organisations formænd, om bla. Hjemmehjælpskommissionens 29 anbefalinger, uddannelse/efteruddannelse af samtlige personalegrupper i ældreplejen, frivilligt arbejde, Seniorrådets/Ældrerådets betydning for ældrepolitikken, ældres brug og interesse for den digitale verden.

Fredag d. 5. september Kl. 12.30. Messen åbnes for publikum. Kl. 13.00. Messen/Konferencen: Åbnes af Viseborgmester Per Husted Mariagerfjord Kommune. Kl. 13.30. Tale ved Lillian Knudsen Landsformand Faglige Seniorer. Kl. 14.00. Tale ved Jørgen Fischer Landsformand Danske Seniorer. Kl. 15.30. Tale ved Anja Jørgensen Direktør SOSU Nord. Kl. 17.00. Messen Lukker. Kl. 18.30. Messe & Konference middag. Alle er velkommen. Festtaler ved middagen Folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen A. Menu: Buffet med en genstand pris 200. kr. pr. person. Tilmelding til middagen, efter først til mølle, senest d. 29. august 2014 til Erik Jensen på tlf. 26 25 16 76 eller e-mail erik@sapper.dk

Lørdag d. 6. september Kl. 11.00. Messen Åbner. Kl. 12.30. Oplæg til debat ved inviterede paneldeltagere. Ordstyrer: Bjarne Salomonsen Foretningsføre Faglige Seniorer. Paneldeltagere. Lillian Knudsen Faglige Seniorer. Jørgen Fischer Danske Seniorer. Erik Stagsted Formand Seniorråd/Ældreråd Nordjylland. Mette Binderup Formand for social og omsorgsudvalget Mariagerfjord Kommune. Karen Stæhr. Sektorformand FOA. Kl. 16.00. Messen Lukker. Stande på Messen:

Gloria Mundi Care. Jysk el-scooter&rehab. Handicare. Palæ Cykler. Dukapc. Deltager Fredag d. 5. SOSU Nord. Faglige Seniorer. Danske Seniorer. Arrangører: Faglige Seniorer. Danske Seniorer. FOA Mariagerfjord. FOA Mariagerfjord. Annoncesponsorer: LO. Mariagerfjord. Danske Seniorer. Seniorråd/Ældreråd.

fået vokseværk i Aars Parret bag firmaet har nået meget på et år AARS: For et års tid siden overtog Morten Sams og Nana Klitgaard forpagtningen af bowlingcentret på Hjortkærvej i Aars, og siden har parret ikke ligget på den lade side. Selve lokalerne har fået en kærlig overhaling, så de i dag fremstår mere imødekommende, men også maden er kommet i fokus. Morten Sams er uddannet slagter, og da han i forvejen drev firmaet Event Himmerland, der tilbød mad ud af huset, var det oplagt for ham at fokusere på maden. - Vi har nu sammenlagt begge firmaer, og tilbyder stadig catering og take-away, men nu bare fra vores base i bowlingcenteret. Det har fra starten været vores plan at satse mere på vores café og tilbyde vores kunder god mad og hyggelig omgivelser, og det synes vi selv er lykkedes, siger Morten Sams, der blandt andet har stor succes med at tilbyde fredagsbuffet og søndagsbrunch. - Vi føler, vi er blevet taget godt imod, og vi har gæster i alle aldre, som kommer forbi for at bowle, spise i restauranten eller nyde en gammeldags isvaffel på vores nye terrasse. Der er også for nyligt blevet indrettet nye ekstra selskabslokaler, som giver mulighed for, at gæsterne kan trække sig lidt tilbage i mere rolige omgivelser, fortæller Morten Sams.

Morten Sams, der er slagteruddannet, har sammen med Nana Klitgaard igennem det seneste års tid fået Event Himmerland til at vokse ganske kraftigt.

Han understreger dog, at bowlingcentret fortsat er netop det - et bowlingcenter. - Vi har ikke glemt bowlingbanerne, tværtimod. De er løbende blevet istandsat og renoveret, og så har vi lavet nyt gulv, nyt pointsystem og fået nye møbler. Vi synes selv, vi har skabt en hyggelig atmosfære med mere sammenhæng mellem caféen og bowlingbanerne, siger han. De fleste skulle nok mene, at det at drive et bowlingcenter var nok, men ikke for Morten Sams og Nana Klitgaard, der har sørget for, at EH Bowlingcenter også har overtaget Himmerlands Go-Cart Center i Messecenter Vesthimmerland.

- Vi fik pludselig en mulighed for at overtage centret, og da det passede godt ind i vores forretning og koncept takkede vi ja, siger Morten Sams, som er glad for at kunne tilbyde sine kunder flere forskellige muligheder og pakkeløsninger til for eksempel polterabender og lignende. Siden er der også kommer golf på programmet. Dette er et samarbejde med den lokale Aars Golfklub, som gør det muligt at folk kan prøve kræfter med golfbanen og slutte af med et godt måltid mad. Selvom det som regel er Morten Sams selv, der er at finde i køkkenet, overlader han visse opgaver til andre. - Jeg har fundet en, som er super dygtig til at bage, så nu bager vi så vidt muligt selv alle vores brød, kager, desserter og den slags. Det er blandt andet blevet en stor succes blandt de ældre om formiddagen, Morten Sams. Han erkender, at der fremover bliver travlt i bageriet, da bowlingcenteret også har overtaget caféen i Idrætscenter Østermarken, hvor han også skal servicere Østermarkskolens elever med sund skolemad. - Det er noget af en udfordring, men vi glæder os til at komme i gang, og vi er helt sikre på, at det bliver en succes, siger Morten Sams.


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 9

Kom og hils pü Regentparret Nordjylland er det sidste stop pü Regentparrets sommertogt. Onsdag den 3. september samt fredag den 5. september besøger regentparret Vesthimmerlands Kommune. Kom og deltag i festlighederne, som blandt andet byder SnHQWXUWLO/LY¥RI¿FLHOPRGWDJHOVHDI5HJHQWSDUUHWSn Rüdhuset i Aars, virksomhedsbesøg, og en masse musikalske indslag under hele besøget.

3. september 2014 10.00

Afgang fra Rønbjerg Havn

10.30

Regentparret modtages pü Livø

15.20

Afsked med Regentparret pü Livø Havn

Under besøget vil Regentparret høre en masse om Livøs historie og kulturmiljø. Derudover vil der vÌre musikalske indslag med jazz.

5. september 2014 2I¿FLHOPRGWDJHOVHSn5nGKXVHWL$DUV I løbet af dagen besøger Regentparret forskellige institutioner og virksomheder i Vesthimmerlands Kommune.

‡

Se program pĂĽ www.vesthimmerland.dk

Vesthimmerland fester Under besøget fester Vesthimmerlands Kommune med følgende musikalske indslag: 11.30

Kimbrertorvet, Aars: SøvÌrnets Tamburkorps

 5nGKXVFHQWHUHW)DUVÂĄ6ÂĄYÂ UQHWV7DPEXUNRUSV -RKDQQHV9-HQVHQ0XVHHW)DUVÂĄ0XVLNDOVN underholdning af Kulturskolen 15.30

Limfjordsmuseet, Løgstør: Musikalsk underholdning af Kulturskolen, Kimbrergarden og Løgstørgarden

 )UHGHULN9,,ÂśVNDQDOL/ÂĄJVWÂĄU0LQLYLROLQLVWHU

Treco A/S

Rosenparken

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars . Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Aars Avis

SIDE 10

27. AUGUST 2014

TV-PROGRAMMER ONSDAG 27. AUGUST 05.40 06.10 06.35 11.05 11.50 12.20 12.50 13.30 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 21.00 21.30 22.30 23.15 00.10 00.15 01.00

Forandring på vej Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen 70’erne tur retur: 1973 I hus til halsen Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Den Store Bagedyst Xinxin og de fortabte indvandrere TV Avisen med Penge og Sporten Politiskilt Mord med miss Fisher OBS Kystvagten Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.45 14.40 15.10 16.00 16.15 18.00 20.00 20.55 21.40 22.00 22.40 23.15 00.05

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Location, Location, Location Sæt pris på dit hjem Toppen af poppen Mit Danmark Nyhedsblok La Vuelta: 5. etape, direkte Nyhedsblok med Go’aften Danmark Stjernerne på slottet Operation X CPH Lufthavnen Nyhedsblok Station 2 tur/retur Gordon Ramsays hotelmareridt Natfjernsyn

TORSDAG 28. AUGUST 05.40 06.10 06.35 11.05 11.50 12.20 12.50 13.50 15.15 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30

Forandring på vej Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen 70’erne tur retur: 1974 I hus til halsen Kriminalkommissær Barnaby Miss Marple. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Auktionshuset Socialrådgiverne Kontant TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Kriminalkommissær Foyle 00.10 Kystvagten 00.55 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.45 14.40 15.10 16.00 16.15 18.00 20.00 20.50 22.00 22.40 23.15 23.45 00.50

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Location, Location, Location Sæt pris på dit hjem Toppen af poppen Mit Danmark Nyhedsblok La Vuelta: 6. etape, direkte Nyhedsblok med Go’aften Danmark Vores genbrugshjem Station 2 Nyhedsblok TV2 Listen Tak for i aften - med Øgendahl & Klan Klovn. 2 afsnit Natfjernsyn

FREDAG 29. AUGUST 05.40 06.10 06.35 11.05 11.55 12.25 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25

Forandring på vej Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Eftermiddagsprogrammer Miss Marple. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Skattejægerne TV Avisen med Sporten og Vejret Disney Sjov Versus TV Avisen med Vores vejr Hope Springs. Amr. romantisk komediedrama fra 2012 23.00 Flammehav. Amr. actiondrama fra 1991 01.10 Bobby. Amr. drama fra 2006 med bl.a Anthony Hopkins 03.00 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.45 14.40 15.10 16.00 16.15 18.00 20.00 20.55 22.55 00.40 02.35

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Location, Location, Location Sæt pris på dit hjem Toppen af poppen. 2 afsnit Mit Danmark Nyhedsblok La Vuelta: 7. etape, direkte Nyhedsblok med Go’aften Danmark Klipfiskerne. Familiequiz med bid i Agent Catwalk 2 - farlig og forrygende. Amr./austr. action-komedie X-kærster. Amr. komedie fra 2009 med bl.a. Matthew McConaughey Blade 2. Amr. actiongyser Natfjernsyn

LØRDAG 30. AUGUST 06.00 Rejsen langs Norges kyst 06.40 Når der er en tiger i bagagerummet 07.10 Forunderlige verden - Ørkenmyrernes rige 08.00 Dyst i haven 08.55 De store katte. 2 afsnit 10.00 Herskab og tjenestefolk. Eng. dramaserie. 2 afsnit 11.40 OBS 11.45 Halifax 13.30 Jamie Oliver og fjerkræet. Brit. madprogram fra 2008 14.25 Sådan er fædre - Har du styr på det, far? 14.45 Puk og Herman stævner ud Rungsted Havn 15.45 Nanny McPhee med nye tryllerier. Amr. familiefilm fra 2010 17.30 Versus 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 18.58 Held og Lotto 19.05 Kænguru-Dundee. Eng. dyreserie fra 2010 20.00 Min søsters børn. Dansk komedie fra 2001 21.15 Kriminalkommissær Barnaby. Eng. krimiserie fra 2011 22.45 Vera: Unge guder. Eng krimiserie fra 2013 00.15 The War. Amr. drama fra 1994 02.15 Natfjernsyn

06.00 06.03 06.05 06.30 06.55 07.20 07.40 08.05 08.30 09.00 12.00 12.20 13.15 14.10 14.25 16.10 18.00 18.25 19.00 19.45 20.00 21.50 23.45 01.30 03.30 04.00

Mouk. 3 afsnit Storvask Baby Looney Tunes Julius Jr. Sylvester og Pip Animaniacs Ninjago Chima Gorm og 100% din ret Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Stjernerne på slottet. Unikt portrætprogram SuperMatchen: Studiet SuperMatchen La Vuelta: 8. etape, direkte Nyhedsblok Alarm 112 Nyhedsblok LørdagsSporten Olsen-banden går i krig. Dansk folkekomedie fra 1978 The Sentinel. Amr. thriller fra 2006 med bl.a. Michael Douglas X-Men. Amr. actionfilm fra 2000 med bl.a. Patrick Stewart Looking for Eric. Eng. komediedrama fra 2009 med bl.a. Steve Evets Billy - skadedyrenes skræk Nyhederne og Vejret

SØNDAG 31. AUGUST 05.40 Med hjertet som indsats - New York 06.40 Når Moskusokserne kommer til byen 07.10 Forunderlige verden - Løvinden Elsa 08.00 Dyst i haven 08.55 De store katte. 2 afsnit 10.00 Herskab og tjenestefolk. Eng. dramaserie. 3 afsnit 12.35 Piger støber kugler 13.20 En ny begyndelse 14.20 Den store Bagedyst 15.20 Hercule Poirot: Katten i dueslaget 16.55 Affæren i Mølleby. Dansk Morten Korch-film fra 1976 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Menneskets planet 19.50 Bag om Menneskets planet 20.00 Maria Wern: Drømmen førte dig på afveje. Sv. krimi 20.45 Vores Vejr 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet. Få det fulde overblik over Superligaen 22.10 Dirty Harry går amok. Amr. actionfilm fra 1973 med bl.a. Clint Eastwood 00.10 Mord på hjernen 01.45 Strings 03.15 Uopklarede mord 03.45 Til undsætning

06.00 06.03 06.05 06.25 06.50 07.15 07.40 08.05 08.25 09.00 12.00 12.20 13.20 14.10 14.55 16.00 18.00 18.25 19.00 20.00 21.00 22.45 23.45 00.15 01.20 01.50 02.40 04.00

Mouk. 3 afsnit Storvask Baby Looney Tunes Julius Jr. Animaniacs Sylvester og Pip Chima Ninjago Det magiske træ Go’ morgen Danmark Nyhederne Pengene på bordet Vores genbrugshjem Madklubben Toppen af poppen La Vuelta: 9. etape, direkte Nyhedsblok Loppe Deluxe Nyhedsblok Toppen af poppen Venskab med fryns. Amr. romantisk komedie fra 2011 med bl.a. Ashton Kutcher Klipfiskerne. Familiequiz med bid i Station 2 Politirapporten Station 2 Tak for i aften - med Øgendahl og Klan Snydt i storbyen Robsons vilde fiskedyst Nyhederne og Vejret

TV2 fredag kl. 20.55: ”Agent Catwalk 2 - farlig og forrygende” MANDAG 1. SEPTEMBER 05.40 06.10 06.35 11.05 11.50 12.20 15.15 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30

Forandring på vej Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Eftermiddagsprogrammer Miss Marple. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Kender Du Typen? Forbrydelsen i virkeligheden TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Lewis: Tilbage fra de døde. Eng. krimi 00.05 Kystvagten 00.50 Natfjernsyn

65:+(.(<.<:;

12.00 12.10 16.40 17.00 18.00 18.10 18.20 19.10 20.00 20.30 22.15 22.30 23.00 23.50 00.15

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer Peter Lund Madsen på dannelsesrejse DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Mens vi venter på at dø DR2 Dagen DR2 18.00 - Nyheder Sange der ændrede verden Livets gåder Husker du... Asger og de langtidsledige Sagen genåbnet Det slører stadig Deadline Milliardærernes løfte The Daily Show Natfjernsyn

Forandring på vej Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Bonderøven for begyndere Eftermiddagsprogrammer Miss Marple. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Hammerslag SpareXperimentet TV Avisen Madmagasinet Bitz & Frisk Sporten Wallander: Det svage punkt Kystvagten De heldige helte Natfjernsyn

;69:+(.(<.<:; 08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 12.50 16.40 17.00 18.00 18.10 18.20 19.10 20.00 20.30 21.30 21.55 22.30 23.00 23.55 00.20

DR2 8.00 - Nyheder Da protestsangen havde vinger Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Exit Afghanistan Eftermiddagsprogrammer Mens vi venter på at dø DR2 Dagen DR2 18.00 - Nyheder Sange der ændrede verden Livets gåder Husker du... JERSILD minus SPIN I hegnet. 2 afsnit Rytteriet Banken - New normal Deadline Dong - bag lukkede døre The Daily Show Natfjernsyn

-9,+(. (<.<:; 08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 12.50 16.40 17.00 18.00 18.10 18.20 19.10 20.00 22.15 22.30 23.00 23.30 00.15 00.35

DR2 8.00 - Nyheder Da protestsangen havde vinger Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Exit Afghanistan Eftermiddagsprogrammer Mens vi venter på at dø DR2 Dagen DR2 18.00 - Nyheder Sange der ændrede verden På jagt efter liv i rummet Husker du... Public Enemies. Amr. gangsterdrama fra 2009 Det slører stadig Deadline JERSILD minus SPIN 60 Minutes The Daily Show Natfjernsyn

3•9+(.(<.<:; 08.00 08.10 09.00 12.00 12.01 14.00 14.10 15.00

DR2 8.00 - Nyheder Farligt job Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Hvor godtfolk er DR2 14.00 - Nyheder Nattens fortrolighed DR2 Tema: Når jeg bliver gammel

:•5+(.(<.<:;

16.00 16.45 19.00 20.00 20.45 21.00 21.45 22.30 23.00 23.55 00.55

DR2 8.00 - Nyheder Det tyske mirakel Formiddagsprogrammer Anne og Anders på sommerferie DR2 14.00 - Nyheder Dem der gør os fede Nattens fortrolighed En go’ frokost - med Peter Ingemann 1000 dage for verdens natur Rio Bravo. Amr. western Helt hysterisk. 2 afsnit Anthony Bourdain i København River Cottage Scott & Bailey Michael Jeppesen møder... Deadline Rachel - sexarbejder uden skam Morder jages Natfjernsyn

DR1 lørdag kl. 21.15: “Kriminalkommissær Barnaby” Tom Barnaby har ladet sig pensionere, og hans fætter John overtager stafetten.

18.20 19.10 20.00 20.30 21.30 22.00 22.30 23.00 23.55

DR2 8.00 - Nyheder Da protestsangen havde vinger Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Exit Afghanistan Eftermiddagsprogrammer Urt: timian DR2 Dagen DR2 18.00 - Nyheder En go’ frokost - med Mette Moestrup Operation isbjerg Husker du... Asger og de langtidsledige Det slører stadig Nærkontakt Kvinder på krisestien Deadline Svetlana og Kurt Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 20.00: ”Olsen-banden går i krig” Kjeld og Benny kommer højt til vejrs, da de skal forsøge at redde stakkels Egon.

;09:+(.:,7;,4),9 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Kongen, dronningen og hendes elsker 08.50 Denmark, you’ll just love it 09.00 Formiddagsprogrammer 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.05 Paradis 13.15 Eftermiddagsprogrammer 16.40 Urt: brændenælde 17.00 DR2 Dagen 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.15 Operation isbjerg 19.10 Husker du... 20.00 Asger og de langtidsledige 20.30 Det slører stadig 20.45 Dokumania 22.30 Deadline 23.00 Karolinska - den sidste chance 00.00 Jagten på piraterne 00.45 Natfjernsyn

65:+(.(<.<:; 05.45 Ekstreme samlere 06.30 Hjælp min samlermani 07.20 Til middag hos... 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef - Dommernes duel 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians indtager Miami 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef - Dommernes duel 20.00 NCIS. 2 afsnit 22.00 Morning Glory. Amr. komedie fra 2010 00.10 Sex and the City. 2 afsnit 02.00 Nyt fra Hollywood - Kvinderne fra Sex and the City 03.40 Natfjernsyn ;69:+(.(<.<:; 05.50 Ekstreme samlere 06.35 Hjælp min samlermani 07.25 Til middag hos... 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef - Dommernes duel 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians indtager Miami 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 MasterChef - Dommernes duel. 2 afsnit 20.00 Familien fra Bryggen 21.00 Tattoo Salonen 22.00 Real Housewives of Beverly Hills 23.00 The Holiday. Amr. romantisk komedie fra 2006 01.25 Natfjernsyn

4(5+(.:,7;,4),9 08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 12.40 16.40 17.00 18.00 18.10

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 14.35 15.10 16.00 16.15 18.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.15 00.10 01.00

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Eftermiddagsprogrammer Alarm 112 Mit Danmark Nyhedsblok La Vuelta: 10. etape, direkte Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Madklubben Station 2 Politirapporten Razzia - Fødevarekontrollen rykker ud Nyhedsblok Akut 24 Luksus til låns Helvede tur/retur - Barbados Natfjernsyn

;=

17.35 1000 dage for verdens natur 18.20 Anthony Bourdain på Vestbredden, Gaza og i Israel 19.05 På jagt efter liv i rummet 20.00 DR2 Tema: Halløj i hormonerne 22.20 Tidsmaskinen 22.30 Deadline 23.00 Banken - New normal 23.30 Døden på floden 01.05 60 Minutes 01.50 Natfjernsyn 08.00 08.10 09.00 12.01 14.00 14.10 15.00 15.50

20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.35 00.25 01.15

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Eftermiddagsprogrammer Toppen af poppen Alarm 112 Mit Danmark Fantastiske fund Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Hvem vil være millionær? Loppe Deluxe Sæt pris på dit hjem Nyhedsblok Krop umulig Down Under Huse for millioner Med livet som indsats Natfjernsyn

TIRSDAG 2. SEPTEMBER 05.40 06.10 06.35 11.05 11.50 12.20 15.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.45 21.30 21.55 22.20 22.30 00.00 00.45 01.35

+9 08.00 08.10 09.00 11.40

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 14.30 14.55 15.25 16.15 17.00

DR1 søndag kl. 22.10: ”Dirty Harry går amok”

TV2 søndag kl. 20.00: “Toppen af poppen”

-9,+(. (<.<:; 05.50 Ekstreme samlere 06.35 Hjælp min samlermani 07.25 Til middag hos... 08.10 The Kardashians indtager Miami 09.10 Chicago Fire 10.05 Hospitalet. 2 afsnit 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef - Dommernes duel 13.05 Familien fra Bryggen. Reportageserie fra 2012 14.05 The Kardashians indtager Miami 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 MasterChef - Dommernes duel 19.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 20.00 X-Men 2. Amr. sci-fi spændingsfilm fra 2003 22.45 Patrioternes Spil. Amr. thriller fra 1992 01.05 Pathfinder. Amr. actionfilm fra 2007 03.00 Natfjernsyn 3•9+(.(<.<:; 06.15 NYC Prep. Amr. realityserie. 2 afsnit 07.50 Morning Glory. Amr. komedie fra 2010 10.05 How I Met Your Mother. 4 afsnit 12.05 The Mentalist. 2 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

14.00 NCIS. Amr. dramaserie. 6 afsnit 20.00 X-Men: Det sidste opgør. Amr. science-fiction/actionfilm fra 2006 22.10 Dødens karteller. Amr. thriller fra 1994 01.05 High Crimes. Amr. film fra 2002 03.10 Patrioternes Spil. Amr. thriller fra 1992 05.05 How I Met Your Mother

:•5+(.(<.<:; 05.55 Alletiders barnepige. 3 afsnit 07.05 Fly Me to the Moon. Belgisk/ amr. animationsfilm fra 2009 08.35 How I Met Your Mother. 4 afsnit 10.30 Two and a Half Men. 3 afsnit 12.00 X-Men 2. Amr. sci-fi spændingsfilm fra 2003 14.35 X-Men: Det sidste opgør. Amr. science-fiction/actionfilm fra 2006 16.35 Familien fra Bryggen 17.35 Luksusfælden 18.35 Robinson Ekspeditionen 2014 20.00 Slip køterne løs 21.00 X Men: First Class. Amr. sci-fi/ actioneventyr fra 2011 23.35 How I Met Your Mother. 4 afsnit 01.35 NCIS 02.30 Dødens karteller. Amr. thriller 04.35 Alletiders barnepige. 2 afsnit 4(5+(.:,7;,4),9 05.45 Ekstreme samlere 06.35 Hjælp min samlermani 07.25 Til middag hos... 08.10 The Kardashians indtager Miami 09.10 Chicago Fire 10.05 Hospitalet. 2 afsnit 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef - Dommernes duel 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians indtager Miami 15.05 Luksusfælden 16.05 Bones 17.00 NCIS 18.00 MasterChef - Dommernes duel. 2 afsnit 20.00 Robinson Ekspeditionen 2014 21.20 Slip køterne løs 22.20 Iron Man. Amr. actionfilm fra 2008 01.00 Natfjernsyn ;09:+(.:,7;,4),9 05.50 Ekstreme samlere 06.35 Hjælp min samlermani 07.25 Til middag hos... 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef - Dommernes duel 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians. 2 afsnit 15.05 Luksusfælden 16.05 Bones 17.05 NCIS 18.00 MasterChef - Dommernes duel. 2 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.00 X Men: First Class. Amr. sci-fi/ actioneventyr fra 2011 23.45 Amerikanske drømmebyggere 01.30 Ramsay’s Kitchen Nightmares 02.30 Sommer i Sunny Beach 03.20 Natfjernsyn


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 11

25 Ă&#x2026;RS JUBILĂ&#x2020;UM HOS SKOTT I ROLD

I den anledning, vil det glĂŚde os, at se forretningsforbindelser, familie, venner og kunder til en uformel reception

TORSDAG D. 4. SEPTEMBER 2014 kl. 15-19 pĂĽ plĂŚnen ved butikken Vi byder pĂĽ lidt godt fra grillen. Ca. kl. 17.30 er der underholdning med Johnny Hansen fra Kandis. HĂĽber vi ses til en hyggelig eftermiddag Dorthe Jørgensen og alle Skottâ&#x20AC;&#x2122;erne

MASSER AF JUBILĂ&#x2020;UMSTILBUD - se annonce i uge 36 Der var stor interesse for at se de ďŹ&#x201A;otte broderier.

Broderisting brugt pĂĽ en anderledes mĂĽde Udstillingen TrĂĽdkunst vises frem til 5. oktober

Hobrovej 8, Rold 9510 Arden

Af Torsten Hansen

Tlf. 98 56 14 73

søge gammelt dübstøj og broderierne derpü. Det kom der en bog ud af.

NYT OG KATAL PĂ&#x2026; N GADE

BILMESSEN

skott-rold.dk

BĂ&#x2DC;RNEDAGE I ZJOOS

â&#x20AC;&#x201C; for alleâ&#x20AC;Ś

SE PRISER!

AIRCONDITION 1/2 pris i august mdr. Bilmessen

Svoldrupvej 13

9640 Farsø

Tlf. 98 63 16 00

Tilbudene gĂŚlder fra d. 28/8-14. Der tages forbehold for udsolgte varer

AARS: Selv om man ikke er vokset op i et hjem med broderi, sĂĽ kan man godt ende med at udstille broderi. Det er Anni Bloch et levende bevis pĂĽ. I fredags var der fernisering pĂĽ udstillingen TrĂĽdkunst pĂĽ Vesthimmerlands Museum i Aars. I museets lille sal var udstillet 22 overdele med broderi pĂĽ. Alle udført af Anni Bloch. Der er ikke blot tale om traditionelt broderi, snarere tvĂŚrtimod. - Jeg forsøger at bruge traditionelle sting pĂĽ andre mĂĽder, forklarer Anni Bloch. Hun har for eksempel valgt at benytte knaphulssting til at lave dekorationer med og faktisk ogsĂĽ til at lave en hel overdel med - uden stof. - Det var en stor opgave. Det tog mig ďŹ&#x201A;ere mĂĽneder at lave den ene overdel, siger Anni Bloch.

Hun blev optaget pĂĽ seminariet for HĂĽndarbejdets Fremme. Under uddannelsen begyndte hun at rejse rundt til museer og under-

Ă&#x2026;BNINGSTIDER: Man.-tors. 9.30-17.30 Fredag 9.30-18.00 Lørdag 9.30-13.00

www.bilmessen.dk

INGE-MARIE GATTEN

Broderifrit hjem Selv om Anni Bloch er opvokset i et broderifrit hjem, som hun selv udtrykker det, sĂĽ fandt hun hurtigt ud af, at hun kunne lide at holde pĂĽ en nĂĽl.

LĂ&#x2020;S OGSĂ&#x2026; AARS AVIS PĂ&#x2026; www.aarsavis.dk

Nu ogsĂĽ med online booking! www.imgatten.dk

Nu igen Ă&#x2026;BENT for tilgang

MZg][^aZg]ebg` F^]ac^km^miÂŹk^mm^lm^]

Abff^keZg]l`Z]^/1%*'lZe2/)):Zklme_'21/++22) mZg]eZ^`^9bf`Zmm^g']dppp'bf`Zmm^g']d

ECCO LER STĂ&#x2DC;V E SIDST N SĂ&#x2020;SO

á30%

POPC OR TIL AL N LE BĂ&#x2DC;RN


Aars Avis

SIDE 12

27. AUGUST 2014

Bybussen i Aars er kørt i garage - den forventede succes udeblev Passagerertallet steg til 15 om ugen i løbet af forsøgsperioden Af Torsten Hansen AARS: Tre års forsøg med en bybus i Aars er nu endeligt parkeret. Bybussen kørte i garagen 15. august, da aftalen sluttede. Bussen blev aldrig den succes som alle håbede. Mange af turene blev kørt helt uden passagerer. - Vi var parat til at samle interesserede bidragsydere til en forlængelse af prøveperioden. Vi spurgte Aars Handelsstandsforening først. De ønskede ikke at være med længere, og da vi følte, at deres deltagelse var meget vigtig, mente vi ikke, at der var grund til at fortsætte, siger Niels Krogh Madsen, der var en af initiativtagerne til bybussen, og en af dem der har siddet i styregruppen alle tre år. - Bybussen har ikke haft den

hvor mange der skulle køre med bussen, før den var en succes. Kørslen blev varetaget af Cimbrerbilerne. - Der kom flere og flere med bussen, dog ikke mange, siger Kim Christensen, Cimbrerbilerne. Han vurderer, at bussen kørte uden passagerer den første tid, og at der til sidst var cirka 15 passagerer om ugen. Med to daglige afgange på hverdage giver det mindre end to kunder pr. tur.

Små ændringer

Bybussen i Aars er nu nedlagt. Tre års forsøgsperiode gav ikke det håbede resultat.

effekt man havde håbet på. Ideen er god, men jeg tror ikke, at tiden er rigtig lige nu, siger Karina Højfeldt,

formand for Aars Handelsstandsforening. Hun bliver suppleret af Brian Østergaard, Aars Han-

delsstandsforening, der fastslår at bussen ikke gav den feed back, den skulle. - Vi er nødt til at varetage de

ressourcer vi har bedst muligt, forklarer han. Ingen af de to opstiller et konkret succeskriterie for,

I løbet af de tre forsøgsår er der sket små ændringer af ruten. Turen har været lagt til Blære, men den blev ikke benyttet. Det samme galt en ændring, der betød, at bussen kørte omkring den nye kirkegård på Oustrupvej. Nogle har i løbet af de tre år kommet med bemærkninger om, at det tog mere end en time at komme fra yderområderne i Aars og til centrum, fordi bussen kørte ”i ring” i stedet for at køre gennem centrum flere gange. Men en ændring af ruten til en ”stjernerute” er ikke blevet forsøgt.

Vi formidler GLW budskab med en iøjnefaldende En gammel ide på en ny måde kan gavne landsbyer

UHNODPH

Kontakt os for et uforbindende tilbud!

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk

Brochurer • Brevpapir • Visitkort • Kuverter • Fakturaer • Logoer

Pernille Vigsø Bagge, Medlem af byrådet i Vesthimmerland for SF, Løgstør, kommer med en ide: Jeg har fået en idé. Jeg har måske fundet en måde til finansiering af de huse, som banker og kreditforeninger ikke vil låne penge ud til. Vi kan godt glemme den socialistiske tanke om statsgaranterede lån, og vi kan godt glemme tanken om, at banker og realkreditinstitutter pludselig får lyst at åbne for kasserne. Men vi kan selv tage affære. I det store udland begynder små og mellemstore virksomheder i stigende grad at benytte sig

af crowdfunding. Det betyder kort sagt: ”At mange bække små gør en stor å”. Flere små investorer skyder mindre beløb i håbefulde iværksættere, som går forgæves i banken, og på den måde bliver der alligevel sat gang i den produktion, som kan være en rigtig god forretning om nogle år. Hvorfor ikke bruge crowdfunding på boligområdet? Tænk hvis én af Vesthimmerlands mindre bysamfunds borgerforeninger tog initiativ til en lånepulje, hvor seriøse og solvente mulige boligkøbere kunne låne af borgerforeningen til udbetalingen på det billige

FOLKETINGETS GRUNDLOVSPULJE I 2015 er det 100 år siden, at demokratiet ikke længere var forbeholdt de få. Vær med til at fejre jubilæet. Læs mere om, hvilke projekter der kan få støtte på grundlovspuljen.dk

drømmehus – hvis eneste fejl er, at det ligger på en adresse, og i en landsby, som banken og realkreditten ikke kan lide? Hvis 20 husstande hver skyder 5000 kroner i projektet – eller hvis 50 husstande hver skyder 3000 kroner. Renten på lånet kan man jo aftale i fællesskab. Med et salgs- og pantsætningsforbud som koster 1660 kroner har man også en vis sikkerhed for at lånet ikke misbruges. Fordelene ved idéen er, at udlånerne gør deres egne huse mere værd, tjener på udlånet, får landbyen til at vokse, skaber sammenhold og giver en tiltrængt konkurrence til en meget stor og vildtvoksende finanssektor. Ulempen ved idéen er, at den ligner andelstanken rigtig meget, og dermed slet ikke er ny. Men det er vel en ulempe, som er til at overse.

...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset

98 62 17 11


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 13

UDSALG HA

R

NU 9.999,SPAR 3.441,-

Ucreate hjørnesofa med chaiselong. Monteret med orange stof i dessin Platin. L251 x D310 cm. Normalpris 13.440,-

BU

VI

-25%

ND

og andre gode tilbud. Slutspurten går ind nu

BA

N K E T P R I SE N

I

Unika sofabord Hvid laminatplade med sort kant. 3 stk. ben i eg. Ø80 cm. Pris 3.099,-

N E I R E S N E I W SPAR 25% PÅ e farver

HOS MØBLÉR

får du råd til mere. Vi gør det nemt for dig at vælge i vort store udvalg.

g n a m m e l l e m g l Væ

Wien hjørnesofa med åben drejemodul. Monteret med olivenfarvet stof i dessin platin.L240 x D222 cm. Ekskl. puf. Normalpris 10.466,- Puf 55 x 65 cm. Pris 1.248,-

NU 7.850,SPAR 2.616,3+2 PERS. SOFA

NU 6.290,SPAR 2.096,Wien sofa Monteret med antracit stof i dessin Rocco. 3 pers. sofa L213 cm. Pris 4.588,- 2 pers. sofa L158 cm. Pris 3.798,Sætpris 3 + 2 pers. sofa. Normalpris 8.386,-

HOS OS

Aars Bolighus A/S · Løgstørvej 47 9600 Aars · Tlf.: 96 97 98 00 www.møbler.dk

Mandag - torsdag 10.00-17.30 Fredag 10.00-18.00 · Lørdag 9.30-13.00 1. søndag i mdr. 10.00-16.00

får du altid god service, den bedste rådgivning samt gratis levering


Aars Avis

SIDE 14

Vi skifter lügerne i dit gamle køkken pü

KUN EN DAG WWW.OKKR.DK RING PREBEN ADRIANSEN 40722362 OG AFTAL TID FOR ET GRATIS HJEMMEBESĂ&#x2DC;G

AARS: En af Danmarks mest roste jazzsangerinder gĂŚster Vesthimmerlands Musikhus Alfa torsdag, 11. september. Sinne Eeg har gennem de seneste ĂĽr markeret sig som en af de betydeligste jazzsangerinder i Europa med en rytmisk sikkerhed, en uovertruffen harmonisk

SKATTEFRADRAG for hündvÌrkerløn

Danmarks eneste landsdĂŚkkende kĂŚde - Din garanti for tryghed og kvalitet

KĂ&#x2DC;KKENRENOVERING

KĂ&#x2DC;KKEN ¡ BAD ¡ GARDEROBE

BILMESSEN â&#x20AC;&#x201C; for alleâ&#x20AC;Ś

SE PRISER! SAFETY A Betaler din regning! Bilmessen

Svoldrupvej 13

9640 Farsø

Tlf. 98 63 16 00

www.bilmessen.dk

<Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć?Ä&#x17E;ůͲĆ?Ä?ŽŽĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ĺ?Ĺ?Ć&#x;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Í&#x160; Vi reparerer ogsĂĽ alle former for el-scootere og sĂŚlger Ä?Ä&#x201A;ĆŠÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x;ĹŻÄ&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹľÄ?Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĨÄ&#x17E;ůͲĆ?Ä?ŽŽĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Í&#x2DC;KĹ?Ć?Ä&#x160;ĆľÄ&#x161;ĹŻÄ&#x17E;ĹŠĹśĹ?ĹśĹ?Í&#x2DC;

'Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ć?ĨĆ&#x152;Ä&#x17E;ĹľÇ&#x20AC;Ĺ?Ć?ĹśĹ?ĹśĹ?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć?Ä&#x161;Ĺ?Ĺ?Í&#x160; Fønix Komfort El-Scooter v. Jens Erik Andersen Torupvej 6, 9640 Farsø Tlf: 61 66 05 75

www.fonixkomfort.dk

- frihed til livet

H TI AR NE LL V IN I F TOP GS L E MI RE NU L J FL Ă&#x2DC;E OT R TE TI LS AL G

Kører i hele Nordjylland!

EN

D O G

H

sans og en sikker og charmerende sceneoptrĂŚden, der inviterer publikum med. Stilen er moderne og nordisk i tonen, men med klare referencer til â&#x20AC;?de storeâ&#x20AC;? jazzsangerinder inden for jazz- og swingtraditionen. Sinne Eeg er netop nu sĂŚrdeles aktuel, dels som dette ĂĽrs modtager af den prestigefyldte Ben Webster Prisen, dels med en ny CD-udgivelse, â&#x20AC;?Face The Musicâ&#x20AC;?, som udkom i april 2014. Hun har denne gang valgt et mere sprudlende og udadvendt repertoire end pĂĽ tidligere udgivelser. Sinne Eegs evner som scatsanger har fĂĽet en mere fremtrĂŚdende rolle bĂĽde pĂĽ CD og live. Dette vil man kunne opleve, nĂĽr hun optrĂŚder live i Vesthimmerlands Musikhus Alfa med sit band, hvor nye sange og gamle kendinge prĂŚsenteres. - Sinne Eeg er en sangerinde, der rammer utrolig bredt med sin iørefaldende jazzmusik, og hun er bestemt vĂŚrd at køre efter. Derfor samarbejder vi med Kanalfogedens Køkken om at tilbyde en koncertmenu

Sinne Eeg giver Jazzkoncert i Vesthimmerlands Musikhus Alfa.

med nordjyske lĂŚkkerier inden koncerten, siger musikhusleder Lisbeth Jagd.

sjĂŚldne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cdâ&#x20AC;&#x2122;en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser, bl.a. Holstebro Kommunes Musikpris i 2007, DR P2 Jazz Prisen i 2009, en Danish Music Award for â&#x20AC;?Bedste Jazz Vokal Album i 2010â&#x20AC;? for albummet â&#x20AC;?Donâ&#x20AC;&#x2122;t Be So Blueâ&#x20AC;? - og tidligere i ĂĽr modtog hun Ben Webster Prisen.

EL D AN

UD S

OG I B R FO

R Ă&#x2DC; G

Sinne Eeg, sang, er kendt for at vĂŚre, om muligt, endnu bedre live end pĂĽ Cd. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nĂŚrvĂŚr, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer pĂĽ scenen â&#x20AC;&#x201C; ikke mindst i hendes suverĂŚne scat-sang, som mĂĽ betegnes som vĂŚrende i verdensklasse. Intet mindre! Jacob Christoffersen, klaver, har gennem mange ĂĽr vĂŚret fast pianist for Sinne Eeg og modtog sidste ĂĽrs Ben Webster Prisen. Han er en af de allermest alsidige pianister herhjemme og kendetegnes ved et spil, som er bĂĽde kreativt, energisk og ekvilibristisk. Kaspar Vadsholdt, bas, kendes nok bedst fra sin rolle som fast bassist i DR Big Band men har spillet med nĂŚrmest alle pĂĽ den danske jazzscene og udgivet mere end 70 Cdâ&#x20AC;&#x2122;er. Han er kendt for et intenst med spil med et stĂŚrkt drive. Lea Peason (US) er en

Sinne Eeg er kendt for at vĂŚre bedre live end pĂĽ CD

NU med

OK

Om Sinne Eeg Group

trommeslager i den absolutte verdenselite. Han er bl.a. fast trommeslager for store navne som pianisten Kenny Barron og bandet Spyro Gyra. Sinne Eeg ďŹ k sit store gennembrud med cdâ&#x20AC;&#x2122;en â&#x20AC;?Waiting For Dawnâ&#x20AC;? i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award for â&#x20AC;?Bedste Jazz Vokal Album 2007â&#x20AC;?. Politikens Boris Rabinowitch gav hende

Prisbelønnede Sinne Eeg spiller jazz i Aars

NYE KĂ&#x2DC;KKENLĂ&#x2026;GER

27. AUGUST 2014

G KI

Lige nu sparer du 30% ved køb af køkken eller bad med hvid grebsfri design. VÌlg mellem syv forskellige lüger samt udvalgte bordplader og vaske.

Vejl. udsalg kr. 43.747,- SPAR 30% KAMPAGNEPRIS KR. 30.623,Prisen er for skabe, greb og bordplade. Tilbuddet gÌlder til 7/9-14 ved køb for min. 20.000,- ekskl. hvidevarer og serviceydelser. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

 

 

Ă&#x2026;BNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LĂ&#x2DC;RDAG 9.00 - 13.00 . SĂ&#x2DC;NDAG 10.00 - 15.00

Vi elsker gode tilbud


Aars Avis

SIDE 15

Like os på facebook: Kvickly Aars

Hele Vesthimmerlands varehus ޾ BAGEREN TILBYDER

Slots grovhvedebrød

Pistaciestang

Konditorkager

Stort flødekagemarked

m. knækket hvede og fuldkornshvedemel

Vælg mellem medaljer, napoleonskager, gåsebryst eller jordbærkage

Pr. stk.

Pr. stk.

2000

2 stk.

2500

Spar 6,-

Pr. stk.

2000

Spar 10,-

Spar 4,-

K UN F RED

00 10 AG

Spar 8,-

Kvickly Aars - Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00

27. AUGUST 2014

Entrecote

Okse tyndstegsfilet

Hjemmelavet pizza

1/1 svinekam

min. 1000 g

Min. 1200 g

Flere varianter. Min 700 g

4-5 kg

Pr. stk.

10000

12500

Spar min 160,95

Thise mælk

Pr. stk.

3500

18900

Spar 24,95

Spar min 104,-

Spar op til

60,50

Alt ost i hele butikken Royal pilsner/classic

Bakkedal smørbar 250 g

Vælg mellem skummet-, let-, og minimælk

Pr. stk.

24 flasker

+ pant

Spar

Pr. stk.

500

Spar op til

1000

Spar 4,95

4,95 Pampers

Flere varianter. 20-27 stk. Stk.-pris maks. 2,50.

Frit valg

4995

20%

Pr. stk.

Semper børnemad Flere varianter. 3 x 90-400 g. Kg-pris maks. 241,48. Frit valg

Pr. kasse

6495

ag g , fr e dag , lø rd Gælder tors da

Spar 121,05

Coop toiletpapir

Kims chips

16 ruller

Flere varianter

Spar 9,95-34,95

Semper børnemad

Køb 3 betal for 2 Få den billigste gratis

Frit valg

4995

Spar op til

3495

Pr. stk.

KUN

3000

Spar 12,95

1300

Spar 8,95

Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Postbutikkens åbningstider Man-fredag Lørdag

11.00-17.00 10.00-12.00

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 27. august til og med lørdag d. 30. august.

4 stk.

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

SLAGTEREN TILBYDER


Aars Avis

SIDE 16

27. AUGUST 2014

Affald og biobrÌndsel skal give varme i Aars Aars Fjernvarme afsÌtter 60 mio. kr. til formület - desuden skal fjernvarmemülerne udskiftes AARS: Aars Fjernvarme har pü et netop afholdt bestyrelsesseminar besluttet, at fjernvarmens hovedbrÌndsel stadig er affald, men i højere grad suppleret med biobrÌndsel, gerne behandlet i en multikedel. Der har allerede vÌret det første møde med rüdgivere for udarbejdelse af et forprojekt. Der er i investeringsplanen afsat et beløb pü 60 millioner kr. til dette formül. Det oplyste formanden for Aars Fjernvarme, Svend F. Andersen, pü generalforsamlingen pü Aars Hotel mandag aften. Beslutningen skal ses i lyset af, at situationen omkring fremtidens affaldshündtering er uafklaret. - Regeringens tanker om selskabsgørelse af alle affaldsforbrÌndingsanlÌg og tvungent udbud af alt affald til forbrÌnding er heldigvis taget af bordet, sagde Svend Andersen. Det komplicerer dog billedet lokalt, at det fÌlleskommunale affaldsselskab Renovest ophører fra 2016. Formanden udtrykte pü trods heraf optimisme omkring fremtiden: - Vi tror pü, at affaldet fra Vesthimmerlands Kommune skal behandles pü Aars Var-

Aars VarmevÌrk med genbrugsplads og plads til have- og parkaffald, som nyttiggøres, i baggrunden. mevÌrk. Samtidig tror vi pü positive forhandlinger om affald efter 2015 til anden side, fordi vi har en meget konkurrencedygtig pris for afbrÌnding af affald. Fortsat affaldsforbrÌnding kan dog krÌve et Ìndret ejerskab af Aars VarmevÌrk, men med uÌndret drift af Aars Fjernvarme, understregede Svend Andersen.

Mindre varmesalg

          !  "

#  $ $   %  &

 ' (()% *+,!  -! (.()/*(

Fjernvarmeüret har vÌret prÌget af den lange og milde vinter. Det har betydet at udgiften til at købe trÌpiller, olie og naturgas er mere end halveret, hvilket har reduceret udgiften med 4,7 millioner kr.

Den milde vinter resulterede i, at Aars Fjernvarme solgte 91.650 MWh, hvilket er seks procent mindre end ĂĽret i forvejen. - Vor mangeĂĽrige indsats for stabile varmepriser i Aars er lykkedes, selv om vi mĂĽtte hĂŚve prisen fra 412,50 kr. til 437,50 kr. pr. MWh, oplyste fjernvarmeformanden. Det er 12,50 kr. lavere end budgetteret og samme pris som i regnskabsĂĽret 2008-2009. Hertil kommer dog et nyt energisparebidrag pĂĽ 6,25 kr. pr. MWh. For det kommende ĂĽr har vi igen budgetteret meget forsigtigt med uĂŚndrede priser. Antallet af forbrugere er 5291. Det opvarmede areal er steget med

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MĂ&#x2020;RKER

11.000 til 911.000 kvadratmeter.

Nye varmemĂĽlere I lighed med en rĂŚkke andre danske fjernvarmevĂŚrker har Aars Fjernvarme besluttet at udskifte fjernvarmemĂĽlerne. - Vi har vedtaget at skifte til mĂĽlere med radiomodul og opbygning af antennenet, sĂĽ der løbende sendes informationer til Aars Fjernvarme, sagde Svend Andersen. Der er ogsĂĽ radiomodul i de mĂĽlere, vi har i dag, men de er kun til aďŹ&#x201A;ĂŚsning fra bil, og det har bevirket en rĂŚkke fejl og ikke den ventede problemfri aďŹ&#x201A;ĂŚsning. Vi har i den forbindelse ført lange og svĂŚre forhandlinger med leverandøren, som har leveret et stort antal nye mĂĽlere uden beregning. Udbudsmateriale for en licitation over leverance og montering af de mange nye

mĂĽlere er nĂŚsten klar. Her bliver der mulighed for, at lokale VVS-ďŹ rmaer kan vĂŚre med. Etape et af det store udskiftningsprojekt bliver fjernvarmecentralen i Hornum, hvor mĂĽlerne skiftes ud i ĂĽr. Udskiftningen i hele Aars Fjernvarmes forsyningsomrĂĽde pĂĽregnes at vare ďŹ re ĂĽr. Projektet vil koste cirka 15 millioner kr. PĂĽ ledningsnettet er renovering og udskiftning til nye velisolerede fjernvarmeledninger fortsat. Senest er det sket i den øverste del af Himmerlandsgade. Arbejdet er udført i samarbejde med Aars Vand og Vesthimmerlands Kommune. Der er netop lagt en forsyningsledning til den nye butik pĂĽ Arlagrunden. Den skal ogsĂĽ forsyne enkelte ejendomme pĂĽ Markedsvej. Herefter fortsĂŚttes med ledninger til det

Ă&#x2026;BNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 ¡ Mandag og fredag efter aftale

0 &

12  333  

! % 

Fotografering Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

Himmerlands Flytteforretning Benyt den lokale flyttemand. Vi ordner alt vedr. flytning i ind- og udland. Opmagasinering i nyt og opvarmede lokaler. Telefon 98 62 47 00

Loft Foto

Sammenslutning af professionelle portrĂŚtfotografer i Danmark

v/ Birgitte Tøttrup Loft ¡ Tlf. 23 60 60 70 HalkÌrvej 43 ¡ 9240 Nibe ¡ www.loftfoto.dk

Genvalg

BILMESSEN â&#x20AC;&#x201C; for alleâ&#x20AC;Ś

¡ Børne- og familiefotografering ¡ Bryllupsfotografering

DK billigste priser pĂĽ dĂŚk! FĂ&#x2020;LGE & DĂ&#x2020;K Det bliver ikke billigere! Bilmessen

Svoldrupvej 13

9640 Farsø

R GE LA ! PĂ&#x2026; U K â&#x20AC;?N Ă&#x2020; K D 0 â&#x20AC;&#x153;VĂ&#x2020; 0 L 1 1. KA S R A M H VI SO

Tlf. 98 63 16 00

www.bilmessen.dk

nye forsyningsomrĂĽde ved HjortkjĂŚrsvej. Svend Andersen orienterede ogsĂĽ om forsøget med udnyttelsen af returvarme i Aars Golfklubs lokaler i Tandrup. - Fra returledningen ved golfklubben tager vi 35 grader varmt vand, som boostes op til 55 grader i en varmepumpe. Projektet indeholder perspektiver, som vĂŚkker interesse i ind- og udland. Det følges som forskningsprojekt af Elforsk. Det skal dog siges, at projektet alene har kunnet realiseres takket vĂŚre delvise sponsorater fra de medvirkende leverandører og ďŹ rmaer. Aars Fjernvarme fĂĽr sine udgifter i forbindelse med projektet betalt, pointerede Svend Andersen. Formanden fortalte, at Aars Fjernvarme har nedrevet en ĂŚldre villa, der ikke lĂŚngere var egnet til beboelse, og en garage i forbindelse med fjernvarmecentralen i Suldrup. I stedet er der opført ny garage. Aars Fjernvarme vurderer i øjeblikket, om en udvidelse af fjernvarmens forsyningsomrĂĽde til HjedsbĂŚk er fordelagtig og hensigtsmĂŚssig.

Formand Svend Andersen, Aars Fjernvarme: - Mild vinter var god for fjernvarmen.

RenĂŠ Kannegaard, Aars Fjernvarme, installerer en af de nye mĂĽlere med radiomodul i Hornum.

Revisor Mads Lundgaard fra Revisionsformaet Redmark, Aars, gennemgik regnskabet. Resultatet er 5,5 millioner kr. Til bestyrelsen genvalgtes nĂŚstformand Marius Stubberup og Steen Engen. Claus Andreassen og Jesper Steen Nielsen er suppleanter for henholdsvos gruppe et og gruppe to, mens Redmark fortsĂŚtter som revisor. Advokat Arne Bindslev var generalforsamlingens dirigent.


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 17

Sej pensionist fik oplevelse for livet AARS: Hvad gør man, når man skal skrive en ønskeseddel til sin 75 års fødselsdag, hvis man synes, man allerede har alt? Det spørgsmål stillede Karen Gedebjerg sig selv, da hun for knap et år siden havde inviteret 86 gæster til sin semirunde dag, og hun måtte ikke lede længe efter svaret. Man ønsker sig da et faldskærmsspring, selvfølgelig! - Jeg sagde, at jeg ønskede mig to ting: En tur til Skt. Petersborg og et tandemspring, og at jeg helst ville

have springet, da jeg allerede har rejst meget i hele verden, fortalte Karen Gedebjerg, da hun lørdag fik sit ønske opfyldt på flyvepladsen i Aars. Den seje pensionist har tidligere været i nærkontakt med slanger, skorpioner og andet kryb på Borneo, og hun var da heller ikke nervøs for at skulle kaste sig ud af flyet. - Jeg elsker udfordringer og at overskride mine grænser, så nej overhovedet ikke - jeg glæder mig bare, grinede Karen Gadebjerg.

Lørdag holdt Nordjydsk Faldskærms Klub, Svæveflyveklubben Aviator og Motorflyveklubben Himmerland sammen åbent hus på flyvepladsen i Aars.

Luftens helte holdt åben himmel i Aars Tre klubber holdt åbent hus-arrangement på flyvepladsen Af Lars Lindberg AARS: Lørdag var der livlig aktivitet i luften over Aars. Da var de tre lokale klubber, Nordjydsk Faldskærms Klub, Svæveflyveklubben Aviator og Motorflyveklubben Himmerland nemlig gået sammen om et stort åbent hus - eller rettere åben himmel-arrangement. Selv om vejret ikke var det bedste, var der dagen igennem mange besøgende i de tre klubber, som hver især bød på ”smagsprøver” for folk uden sarte nerver. I faldskærmsklubben kunne man prøve et tandemspring, hvilket en del benyttede sig af, og det var nogle meget begejstrede debutanter, der landede på jorden. Flere fortalte, hvordan de først havde set de regnfyldte skyer fra oven, inden de var passeret igennem dem og til sidst havde fået fornøjelsen

Også motorflyene kom på vingerne.

af vandet, da de kom ned under skyerne. En forholdsvis kraftig blæst syntes ikke at drille instruktørerne, som med deres ”ofre” fastspændt på maverne kyndigt sørgede for bløde

landinger på flyvepladsen i Aars. Svingturene i luften var dog hårdere for jomfruspringerne, og en mindst en af dem nåede at tømme mavesækken, inden han at-

ter fik fast grund under fødderne. Fast grund under fødderne var ikke, hvad de besøgende i de to flyveklubber ønskede sig. De ville til gengæld gerne se Vesthimmerland fra luften, og det fik de lov til. Vejret gav ikke optimale betingelser for svæveflyene, men de kom da på vingerne, og med en rutineret svæveflyverpilot bag styrepinden fik de besøgende sig en oplevelse, de sent vil glemme. Også Motorflyveklubben Himmerland havde mange besøgende, der ligeledes fik sig en på opleveren. Det var både lokale, der lagde vejen forbi flyvepladsen, men motorflyveentusiaster langvejs fra kom også - i fly naturligvis - til Aars. Der kom således fly med gæster helt fra Sæby, Skive, Herning, Viborg, Randers og sågar Ringsted.

De mange begejstrede besøgende kunne både prøve et tandemfaldskærmsspring og ture i svæve- og motorfly.

75-årige Karen Gedebjerg fik sin bedste fødselsdagsgave, da hun lørdag sprang tandemspring i Nordjydsk Faldskærms Klub i Aars.

René Wieben fik en fed oplevelse på sin polterabend, da han lørdag fik et tandemspring af sine kammerater.

Polterabend blev reddet af åbent hus AARS: Da der lørdag var åbent hus på flyvepladsen i Aars, benyttede en flok unge gutter sig af muligheden for at sende deres kammerat ud i et tandemspring i faldskærm. Fyrene var på polterabend, og de skulle egentlig have sprunget med en instruktør fra Jægerkorpset, men da han i sidste øjeblik blev kaldt på kursus, gik turen i stedet i Aars. Her fik gommen, René Wieben, en lufttur af kaliber,

og han var super tilfreds, da han landede. - Det var vildt fedt. Da faldskærmen var foldet ud, var det flot og meget stille og roligt, men det frie fald var klart det bedste - det rykkede virkelig, sagde René Wieben. Imens han fik sig en polterabendoplevelse, han formentlig aldrig vil glemme, nød vennerne en kold dåseøl på jorden, imens de grinende spejdede op mod himlen og forsøgte at forevige springet med deres mobiltelefoner.

Imens brudgommen svævede rundt i luften over flyvepladsen i Aars, havde kammeraterne fast grund under fødderne.


Aars Avis

SIDE 18

27. AUGUST 2014

Alternativ parkering skyldtes ikke alkohol AARS: Lørdag morgen kunne man i rundkørslen ved Aggersundvej og Roldvej i Aars se en bil, som var dybt begravet i buskadset. Fulgte man hjulsporene der førte til bilen, kunne man se, at bilen havde taget turen direkte igennem rundkørslen, hvorefter den var stedt til hvile i buskene på den modsatte side. Bilen kommer næppe til at køre igen, men ejeren,

en 74-årig mand fra Nibeegnen, slap uskadt fra den alternative parkering, og politiet kunne mandag morgen oplyse, at manden ikke var spirituspåvirket under soloulykken. Ifølge politiets vagthavende skete uheldet klokken 04.24 natten til lørdag, og der var ikke umiddelbart nogen forklaring på, hvorfor manden havde overset rundkørslen.

Kræftens Bekæmpelse modtog overskuddet fra 60er Foreningen. Fra venstre er det Ester Lund Nielsen, Ilselil Pedersen og Søren Johansen, alle Kræftens Bekæmpelse, Jytte Gislum, Lone Holm, Mona Thybo, alle 60er Foreningen, og kundechef Dorthe Rask Jacobsen, Spar Nord.

Den 74-årige mand fra Nibe, som natten til lørdag kørte galt i rundkørslen ved Aggersundvej og Roldvej, var ikke påvirket af spiritus.

60er Foreningen stopper og festen er forbi i Aars

vil blive brugt til at hjælpe kræftramte for eksempel på Cafe Gnisten. En del af pengene vil sandsynligvis blive sendt til landsforeningen og støtte kampen mod kræft den vej.

Kræftens Bekæmpelse modtog overskud på 25.382 kr.

Stor interesse

Af Torsten Hansen AARS: Oprindelig var tanken blot at holde en 60er fest i Aars. Men ideen der blev født i 1989 kom til at holde i 26 år. Nu har bestyrelsen dog besluttet, at nu er festen slut. 60er foreningen er lukket, og der bliver ingen fest til januar. Årsagen til at bestyrelsen har truffet den beslutning er hverken manglende interesse fra befolkningen eller manglende lyst til 60er musik men økonomi. Alle festerne har været

Y Murer- og betonarbejde Y Badeværelser Y Reparationer Murerfirma

THOMAS F. NIELSEN Industrivej 48, 9600 Aars Tlf. 98 62 35 36 · Mobiltlf. 20 11 85 36

UDFØRER ALT INDENFOR BYGGERI :: Nybygning, Tilbygning & Ombygning :: Jord/kloak, Beton & Murerarbejde :: Badeværelser :: Alt i reparationsarbejde :: Total entrepriser For personlig rådgivning kontakt Edi Elkjær Tlf.: 20 99

Hvidkildevej 9 :: Mejlby :: 9610 Nørager

Tlf. 98 65 10 92 www.elkjaer-as.dk

holdt på Vesthimmerlands Gymnasium, men det er ikke længere muligt på samme betingelser. - Vi har brugt næsten et år på at finde et nyt sted, men det er ikke lykkes, siger Mona Børgesen Thybo fra foreningen. Udfordringen er, at der plejer at være 300 med til hver fest, og der skal være både dansegulv og køkkenadgang. Samtidig må det ikke være for dyrt. Det har været vigtigt for bestyrelsen, at festerne har været overkommelige i pris,

så der også har været råd til en barnepige og en taxi hjem. Da de ønsker ikke har kunnet opfyldes, har bestyrelsen besluttet at nedlægge foreningen. - Ifølge vores vedtægter, så skal vores eventuelle overskud gå til Kræftens Bekæmpelse. Derfor har vi den glæde at kunne overrække Kræftens Bekæmpelse 25.382,52 kroner, siger Mona Børgesen Thybo. - Vi er rigtig glade for at modtage pengene, siger Søren Johansen, Kræftens Bekæmpelse, Vesthimmerland. Han lover, at pengene

60er Foreningen holdt den første fest i 1989. Bag ideen stod blandt andet Mona Børgesen Thybo og Lone Holm. Begge har været med i alle årene. Der blev holdt en fest hvert år i januar. Foreningen har haft 400 medlemmer, hvilket også var sat som maksimum. - I mange år har vi haft venteliste på at blive medlem, så interessen har været stor, siger kasserer Jytte Gislum. Formålet med festen var at bevare 60er musikken, og det at komme til fest med et rigtigt orkester.

Aars Fjernvarme udnytter biomasse fra genbrugsplads AARS: På Aars Fjernvarmes generalforsamling oplyste direktør Jan Clement, at 20 procent af varmeproduktionen på Aars Varmeværk kommer fra biobrændsler, herunder have- og parkaffald fra genbrugspladsen samt knuste trærødder. - Vi har siden 2010 nyttiggjort have- og parkaffaldet, som på denne måde indgår i fjernvarmeproduktionen, pointerede Jan Clement. Aars Fjernvarmes formand, Svend Andersen, tilføjede, at strategien fortsat er, at affald skal være hovedbrændsel. - Men vi må se i øjnene, at affaldsmængderne vil være faldende i fremtiden, selv om vi har været vidne til det paradoks, at dagrenovation fra Renovest – på grund af mangel på afbrændingskapacitet - har måttet transporteres til Odense for at

Direktør Jan Clement, Aars Fjernvarme: - Større fleksibilitet med biokedel

blive brændt i den varme sommer, sagde Svend Andersen. Ovennævnte bemærkninger faldt som svar på spørgsmål fra Karl Lausten, Aars, og Klaus Hansen, Suldrup. Sidstnævnte ville også vide mere om affaldsvarmeværkets fremtidsudsigter i lyset af den nye affaldsstrategi. Jan Clement og Svend Andersen understregede, at den ny biobrændselskedel, som er opført på investeringsplanen for 2015-16 med 60 millioner kr., vil gøre Aars Varmeværk mere fleksibelt og fremtidsikret. Klaus Hansen oplyste, at flere fjernvarmeforbrugere i Suldrup følte, at de var blevet hårdere ramt af Aars Fjernvarmes afkølingstarif end året i forvejen. Jan Clement oplyste, at varmeværket har sænket

fremløbstemperaturen i ledningsnettet. Det har været medvirkende til, at varmetabet er reduceret fra 26 til 21 procent af den producerede varme. Samlet set er det en fordel at reducere varmetabet. Det betyder, at afkølingen for nogle forbrugere er faldet med to-tre grader. Afkølingstariffen kan maksimalt betyde en ti procent højere varmepris. Christian Pedersen, Suldrup, nævnte et eksempel på en lokal forbruger, som var utilfreds med fjernvarmeforsyningen og som derfor kun ville fyre i brændeovn. Formanden opfordrede fjernvarmeforbrugere med tekniske problemer som ovennævnte til at henvende sig til Aars Fjernvarme, så der kan ydes rådgivning i de enkelte tilfælde.


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 19 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

VEGGER

Lørdag eftermiddag var der fuld gang i ringridningen i Vegger, da Vegger Ringridderlaug arrangerede den årlige Kongeringridning, som er Nordjyllands største ringridningsstævne.

Vegger Ringridderlaug fandt dette års kongeringridder Nordjyllands største ringridningsstævne løb af stablen i lørdags Af Lars Lindberg VEGGER: Lørdag var en stor dag i Vegger. Da var det nemlig blevet tid til årets Kongeringridning, og det tiltrak knap 70 ringriddere. Dagen igennem truede de mørke skyer med at åbne sig over pladsen i Vegger, men det var først til allersidst, at dråberne begyndte at falde, så de mange tilskuere kom forholdsvis tørskoede igennem dagen. Inden ringridningen begyndte, fik Vegger Ringridderlaug overrakt en check af Spar Nord, som dækkede omkostningerne til klubbens nye rytternumre, og derefter forsøgte Spar Nord-repræsentanterne sig - ikke med overvældende succes - som ringriddere. Imens de sidste detaljer kom på plads, blev området mere og mere fyldt af ringriddere, og mange af dem beviste, at de havde opfindsomheden i orden. Vanen tro blev der uddelt præmier til de bedste udklædninger, og det skortede ikke på festlige indslag. Bland børnene gik prisen for den fineste udklædning til Sofie Pedersen fra Skivum, som i år var udklædt som Cirkeline, imens hendes pony i dagens anledning var blevet til musen Frederik. Laura Svante fra Åbybro

Bingo!

var udklædt som Hawaii-pige, og hun vandt prisen for det sjoveste kostume. Børnene dystede både i en trav- og en galoprække, og det var ikke kun forældre og bedsteforældre, der trak på smilebåndet, når poderne forsøgte at koordinere kroppen, så de både holdt sig på hesten, fik sigtet efter ringen og hilst på familien på én gang. De mange børn var da også yderst populære blandt arrangørerne. - Det er skønt, at der er opgang i antallet af de små ryttere, det er jo dem som senere skal føre den hyggelige ringridningstradition videre, sagde Lisbeth

Kiib Jensen fra Vegger Ringridderlaug. I børnerækkerne blev travkonkurrencen vundet af Søren Svendsen fra Sønderup, imens Freja Secher fra Fjerritslev snuppede andenpladsen og henviste Mads Svendsen fra Sønderup til tredjepladsen. I galoprækken vandt Natalie Nørrenberg fra Gundestrup foran Line Libak fra Bislev og Charmaine Carlsen fra Dybvad. Speaker Kent Klitgaard guidede med et velvoksent glimt i øjet børnene igennem konkurrencen, og han havde ikke så få sjove kommentarer til kombattanterne.

I de voksnes konkurrence var deltagerne ubeskriveligt skarpe til i høj fart at fange de forbløffende små ringe, men ingen var dog så skarp som Kenneth Steffensen, der vandt for andet år i træk. Efterfølgende vandt han for tredje år i træk Kongeringridningen, hvor kun ryttere, som har kvalificeret sig via årets øvrige ringridninger, kunne stille til start. Vinderen var i øvrigt så selvsikker, at han ikke havde medbragt den vandrepokal, han efter sejren fik lov at beholde. Han påstod med et stort grin, at det var fordi, der ikke var nogen grund til at slæbe den både frem og tilbage, men sandheden var vistnok, at han havde glemt den. Også blandt de voksne blev der givet præmier til de bedst udklædte, og her blev Rebekka Mortensen fra Hadsund, der var udklædt som racerbil, kåret som stævnets sjoveste, imens Tanja Kiib Jensen fra Suldrup, der var klædt ud som isdronning, fik præmien for den fineste udklædning. Årets ”græsrytter” - den tvivlsomme ære, som tilfalder den første til at skvatte af hesten - blev Tinus Hansen fra Hals.

Maja Toft Carlsen fra Kongerslev var klædt ud som prinsesse, og også ponyen Lukas havde fundet det fineste skrud frem.

Karoline Jepsen Larsen fra Hornum Ulstrup Rideklub var ifølge speakeren så bleg, at hun skulle have et glas æblejuice i pausen.


Aars Avis

SIDE 20

27. AUGUST 2014

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

HUSK! ÅBEN BY I NØRAGER LØRDAG D. 30 AUGUST FRA KL. 10-18 Med masser af aktiviteter i hele byen!

KOLONIAL

KOLONIAL

KØL

MEJERI

Ry n k e by

Bis c a

Pålæg sme s te re n

JUICE

KAGER BITES

1 ltr. Æble/Mild/Appelsin

125-200 g Frit valg

GROVHAKKET LEVERPOSTEJ 350 g

UGENSBE! PRISBOM

Ste f f H o u lb e rg PØLSER/ GRILLPØLSER 440 g

SÅ LÆNGE LAGER HAVES!

3x1 lt r.

20

00

3 pk .

25

Ne s t lé

K raf t

MORGENMAD

DRESSING

325-375 g

400 ml. Alle slags

Q u a k e rs

00

Pr. s t k .

10

00

15

Fr it v a lg

00

Max. 6 pk. pr. kunde!

KØL

FROST

Ar la

R oy a l G re e n la n d

BUKO GARLIC OST

REJER 450 g pr. ps.

125 g

GULDKORN 500 g Frit valg

CA. S ½ PRI

2 pk .

30

R UNDEIS ½ PR

00

Fr it v a lg

10

00

Pr. s t k .

S

5

00

Max. 4 stk. pr. kunde!

½ PRI

Pr. ps .

39

95


Aars Avis

27. AUGUST 2014

ØL + VAND

FROST

400 g, Grov

S

½ PRI

SLIK

Sh o t

HVIDLØGSBAGUETTES

7

50

SIDE 21

FAMILIEGUF

SMÅ GRØNNE/ BLÅ/GULE 16,4%

GRØNT TILBUD BLOMKÅL/ SPIDSKÅL/KINAKÅL

400 g

1 ltr.

25

Pr. ps .

KAGER + BRØD

K a re n Vo lf

00

FAZER DUMLE/ TYRKISK PEBER/ SKOLEKRIDT/ SALMIAKKER

LUKSUS TARTELETBUNDE 10 stk.

110-140 g

Fr it v a lg Da n s k e

10

00

TOMATER

1500

10 st k . Da n s k e PORRER

S

½ PRI

Fr it v a lg

S ½ PRI

10

00

69

95

K u n TORSDAG/ FREDAG

Fr it v a lg

10

Kun

00

LØRDAG

HOF/TUBORG

K o hb e rg

10

00

SYSTEMFRUGT Salat til tilbehør Alle slags

2 ps .

25

00

BLOMSTERHJØRNET

S I R P 1/2NDSTYKKER

VIKING RUGBRØD 1.000 g i skiver

RU

BOLLER Flere slags

95

89

+ pant

Max. 3 ks. pr. kunde!

HINDBÆRSNITTER

KÆRGÅRDEN

00

MATILDE CACAO 1 ltr.

3 stk.

KNORR SUPPER

MAKRONSNITTER

570 ml.

Fr it v a lg

Pr. st k .

Pr. st k . 2 st k .

00

20

Fr it v a lg

00

20

MIDI STØRRELSE ALPEVIOLER

200 g

3 stk.

10

FARVE R IG SENSOMME R ! FLOTTE STORE ALPEVIOLER

30 s t k .

Fr it v a lg

Pr. bd t.

00

10

00

15

20

G o de t il k r u k k e r ude o g in de !!

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

00


Aars Avis

SIDE 22

27. AUGUST 2014 Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

BLÆRE

Jepsen-slægten var samlet i Blære

Sognets Hus indvies i Haverslev søndag, 14. september.

Sognets Hus indvies i Haverslev 14. september Menighedsrådet glæder sig til at vise huset frem HAVERSLEV: Søndag, 14. september er der først høstgudstjeneste og derefter indvielse af Sognets Hus i

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

Haverslev. Menighedsrådet kan se tilbage på et godt og meget tilfredsstillende forløb omkring tilbygning og istandsættelse af den gamle sparekassebygning. - Vi glæder os til at vise de nye lokaler frem ved indvielsen og ikke mindst at tage lokalerne i brug. Den gode beliggenhed ved kirken, mere plads omkring huset og de brugervenlige lokaler, giver nye og bedre forhold for

både mini og store konfirmander og børnekoret, siger sognepræst Svend SchultzHansen. Det giver en oplagt mulighed for at benytte begge steder, ligesom der ved kirkelige handlinger og arrangementer i kirken er god mulighed for at samles efterfølgende i Sognets Hus. Navnet Sognets Hus er valgt ud fra et ønske om, at det må blive og være sognets

hus, som alle, i større eller mindre grad, benytter alt efter ønsker og behov, som er foreneligt med husets formål. Menighedsrådet har som målsætning for hele valgperioden 2012 til 2016, at kirken skal være solidt forankret i lokalsamfundet, være et samlingspunkt og en aktiv del af sognets liv. - Vi vil udbygge og styrke de aktiviteter, som vi i dag har for alle aldersgrupper, men med særlig fokus på børn og ældre, siger Svend SchultzHansen. Menighedsrådet ønsker i højere grad at indgå i samarbejde med byens foreninger, skoler og institutioner. Menighedsrådet

BLÆRE: Blære Forsamlingshus lagde i lørdags lokaler til, da 105 efterkommere ud af 340 af Mads og Larsine Jepsen holdt deres 10. slægtsfest indenfor de sidste 40 år. Det var Mads og Larsines 13 børn der i 1974 skabte den første slægtsfest som foregik i Rebild Bakker. Sidenhen er festerne foregået i Blære, hvor familien har sine rødder. Blære er derfor blevet det naturlige samlingssted. Ud af de 13 søskende er kun de tre tilbage. To piger Rigmor og Karen, som bor nær Svendborg, og den ældste på 94 år, Gunner Jepsen som bor på plejehjemmet Østermarken i Aars. Han var tidligere landmand i Overlade. Han var som den eneste af de tre med til festen om eftermiddagen. De mange familiemedlemmer kom bl.a. fra New Zealand, Frankfurt og Sverige. De fleste er dog spredt ud over det ganske land. Slægtens yngste blev født den 15. august i år. Der hører en masse traditioner med til sådan en fest. Efter at familien havde fundet sammen omkring kaffebordet, bevægede en del sig op på Blære Kirkegård for at se på og mindes deres kære, som ligger der.

Familiens ældste medlem Gunner Jepsen, 94 år, bor på Plejehjemmet Østermarken i Aars. Her er han omgivet af sine to svigerinder til venstre Eva Jepsen og til højre Dagny Jepsen begge boende i Aars.

For dem der ikke tog med var der forskellige lege bag ved forsamlingshuset. Som en fast tradition blev der også taget et “familiebillede”. Festmenuen bestod af det samme som i 1974. Det var flæskesteg og medister med tilbehør og hjemmelavet is. Som sædvanen tro var de 13 søskendes fætre, de lokale Blære beboere Jens Peter og Martin Jeppesen med som æresgæster. De havde ved tidligere slægtsfester inviteret til havevandring i deres smukke have. Festen sluttede med fællessang. “Skuld gammel venskab ….” Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SULDRUP

Advokatfirmaet Fryd & Nielsen Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

Indvielse af Sognets Hus og Høstgudstjeneste. Det er os en glæde, at kunne invitere til indvielse af Sognets Hus.

Økologisk høstmarked hos Brunholm i Suldrup Oplev dyrene på tæt hold og smag på produkterne SULDRUP: Høsten er ikke helt overstået endnu her i Nordjylland, men i weekenden arrangeres der traditionen tro økologisk høstmarkeder over hele landet bl.a. i Brunholm ved Suldrup. I Brunholm er der søndag, 31. august mulighed for at se og kæle for nogle af gårdens

mange forskellige dyr: Kreaturer, frilandsgrise, får, ænder, høns og små kyllinger. I Brunholm Gårdbutik og markedsteltet vises et udvalg af de økologiske produkter vi producerer, og som man har mulighed for at se, evt. købe og smage. Halkær Ådal Økologisk

Søndag den 14. september 2014. Kig forbi, også om det kun er for et kort besøg. Der er åbent hus og kaffe på kanden til kl. 15.00

KIRKETERP

Program for indvielsen: 10.30 Høst og festgudstjeneste i kirken. Kirkens kor medvirker. Ca. kl. 12.00 indvielse af Sognets Hus, ”Den røde snor klippes” Der serveres en mindre frokost. Mulighed for taler og lykønskninger Kig rundt og se Huset De bedste hilsner Medarbejdere og menighedsråd. Haverslev kirke

deltager bl.a. med nogle af deres spændende færdigretter, og på gårdspladsen er der et bugnende udvalg af friske økologiske grøntsager. I cafeen i ”loen” serveres kaffe og hjemmebagt brød, og ved grillen steges der økologiske frankfurtere m.m.. Ved bålstedet kan børnene bage deres egen pandekage, og evt. nyde et glas friskpresset æblesaft til.

Der er halmlegeplads og et ”sansetrug”, hvor man kan opleve den originale fornemmelse af høst! Den lokale kunstner Alice Overgård har en udstilling af nogle finurlige, keramiske kunstværker. I Brunholm er der på søndag mulighed for, at se hvor maden kommer fra og få en oplevelse for hele familien på en hyggelig bondegård. ’ Økologisk Høstmarked er et landsdækkende arrangement, hvor en lang række landbrug over hele landet tilbyder økologiske forbrugere og andre interesserede at komme ud og se, hvordan maden produceres og opleve et økologisk landbrug. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Loppemarked i Kirketerp lørdag Blandt de mange dyr man kan opleve på tæt hold i Suldrup er frilandsgrise.

KIRKETERP: Lørdag, 30. august åbnes dørene for det store loppemarked i Hjeds Kultur- og Forsamlingshus i Kirketerp. Som de foregående år er der et stort udvalg i cykler, lamper, legetøj, møbler, køk-

kenting og en masse spændende nips. Desuden forefindes en fin afdeling med tøj til ”piger” i alle aldre. Også i år står damerne i køkkenet klar med kaffe, te og lækkerier lige fra start.


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 23

,Â&#x203A;Â&#x160;²b²Âť?Âť+Â?bYÂ&#x2020;b²nÂ&#x20AC;²Â&#x160;8Âť 

9LWLOE\GHUEODIÂĄOJHQGHRSJDYHU 

UHQRYHULQJ RPE\JQLQJ JODVDUEHMGH HQHUJLULJWLJH YLQGXHU GÂĄUH  +XVNRSWLO NU LVNDWWHIUDGUDJ 

Kraftige regnbyger omdannede i weekenden Nysumbanen til et sandt mudderbad, men det forhinderede ikke Ulrik Linnemann i at køre en sejr hjem.

Rent mudderbad i Nysum Ulrik Linnemann trodsede vejrguderne og vandt pĂĽ Nysumbanen MOTORSPORT: Hvis rygtet taler sandt og man bliver smuk af mudderbad, burde der i øjeblikket vokse en utrolig smuk udgave af Frida frem pĂĽ et vĂŚrksted i Himmerland. Ulrik Linnemanns racerbil, som er døbt Frida, var i weekenden udsat for et brutalt tilfĂŚlde af mudderkrig pĂĽ hjemmebanen lidt uden for Hobro. Nysumbanen lagde underlag til sjette og nĂŚstsidste afdeling af DM rallycross. Egentlig havde Ulrik Linnemann meddelt, at han ikke havde økonomi til at køre ďŹ&#x201A;ere DM løb, pĂĽ grund af hans satsning pĂĽ en topplacering i EM - men denne weekend havde Pajo Bolte fra Hobro købt et arrangement med motorløb og forplejning. - NĂĽr en sponsor melder sin ankomst med 30 gĂŚster, hvis vi stiller op, og gør dagen til en lille fest, siger vi naturligvis ikke nej. Vi gør, hvad der skal til for, at de fĂĽr noget ud af deres investering i mig, siger Ulrik Linnemann. Det var da ogsĂĽ en tydelig tilfreds sponsor, der søndag eftermiddag kunne se den delvist muddertildĂŚkkede Peugeot 208 ďŹ&#x201A;yve lavt og forrest over mĂĽlstregen i ďŹ nalen. Lørdag stod den pĂĽ trĂŚning og tidtagning - en tidtagning der blev afviklet pĂĽ en meget glat og vĂĽd bane, og derfor blev inddelingen til første heatrunde ogsĂĽ en smule uforudsigelig og rodet. Heatene blev afviklet i en blanding af sol og styrtregn, hvilket gjorde, at kortene blev blandet hen af vejen, men det stod dog hurtigt klart, at den unge nordjyde ikke ville lade en sejr pĂĽ hjemmebane gĂĽ fra sig uden kamp til det allersidste. Efter nogle velkørte heat kunne Ulrik Linnemann frit vĂŚlge startspor til ďŹ nalen en ďŹ nale han førte fra start til slut. - Efter en sommerpause hvor vi har forbedret bilen til den sidste halvdel af EM sĂŚsonen, var det meget fedt at kunne komme til start, og endda vinde pĂĽ vores hjemmebane. At stĂĽ øverst

pü skamlen i dag var en forløsning af de helt store, det har vi virkelig ventet pü. Jeg er stolt over at kunne køre sejren sü sikkert hjem foran

sponsorer, gĂŚster og fans, og ikke mindst at kunne give en sejr til min trofaste familie og mit seje crew. Alle har ventet pĂĽ denne dag. Tak til

alle som kom og heppede pü os denne weekend, jeres støtte betyder alt, sagde en tydelig stolt og glad Ulrik Linnemann.

www boostingbusiness www.boostingbusines g s.dk dk k kontakt@boostingbusiness.dk @boostingbusin g

 

He

FR rreg U A ĂĽrd kr sst . 6 en 0,-

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS (YHOGUXSYHMÂ&#x2021;6LPHVWHGÂ&#x2021;$DOHVWUXS 7OIÂ&#x2021;VF#VLPHVWHGFHPHQWGNÂ&#x2021;)D[

Badminton i Havbro KÌre badminton-spillere! Sü er det igen tid til at gribe fat i ketcheren og fü spillet badminton. Vi starter den nye sÌson den 1. september 2014 i HU hallen. Tiderne i hallen er: Tirsdag fra kl. 18-19, tirsdag fra kl. 19-20 og tirsdag fra kl. 20-21. Vi hüber pü at se en masse nye, glade spillere. Vi har masser af plads, sü bestil en bane for kun 300 kr. pr. person for hele sÌsonen. Man kan bestille en bane hos Jesper Pedersen pü tlf. 28 94 57 19. Det er først til mølle - sü skynd jer at melde jer til! Med venlig hilsen Havbro Badmintons udvalg

ALT SAMLET Ă&#x2030;T STED - nĂĽr du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER Ă&#x2030;N SAMLET LĂ&#x2DC;SNING PĂ&#x2026;: El-installation

MAGASINER  F LY E R S HJEMMESIDER FOLDERE  P L A K AT E R LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

VVS-installation

G AS GIV DEN

( 1 , 2ed1en/ nel io s profes m

g snin webR Slø E KIDEGOD VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43

KøleanlÌg

VarmeanlĂŚg

Ventilation

Alarm-

OvervĂĽgning

Ring til os â&#x20AC;&#x201C; sĂĽ er vi i gang. Se mere pĂĽ www.oegaard.dk DĂ&#x2DC;GNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 ĂĽrs garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7V9640 FARSĂ&#x2DC;VAFD: V. BOULEVARD 25V 9600 AARSVAFD: MEJLBYVEJ 42V9610 NĂ&#x2DC;RAGER


Aars Avis

SIDE 24

27. AUGUST 2014

Alderen trykkede ikke i Pandrup RIDNING: Søndag 24. august blev der løbet galopløb i Pandrup for flere forskellige ekvipager, heriblandt Emma Skov fra Blære på 18-årige Snoepie. Alderen trykkede dog ikke den hurtige hest, da parret i det første 700 meter løb sejrede. Ekvipagen deltog også i 1400 meter løbet, hvor det

Rytterne fra Hornum Ulstrup Rideklub var med helt fremme - både ved weekendens stævne i St. Restrup og ved forrige weekends stævne i Brovst.

Flotte resultater af HURK-rytterne RIDNING: I weekenden var St. Restrup Rideklub vært ved et stævne, og her var HURK-ekvipagen Diana Klein på What a Spot til start. De startede LD spring med 0 fejl, og kunne dermed indtage andenpladsen. Ligeledes startede parret LC, men her måtte de desværre se sig slået på baggrund af en enkelt bom. For ponyerne var Pernille Johansen til start med ponyen Bakkegaarden Sputnik, og de startede LD dog med en enkelt bom, men de kunne i LB*1 snuppe en flot andenplads. 16. august leverede HURK-rytterne ligeledes flotte resultater, da Pernille Johannsen og Bakkegaar-

dens Sputnik til et stævne i Brovst leverede nulrunder i LC spring og LB1* Spring, hvor det blev til en førsteplads. Diana Klein og What A Spot modtog ved samme stævne en roset for en nulrunde i LD Spring. I samme weekend var der stævne i Rebild Rideklub, og her var Freya Agerskov på Totilas til start. I LA1 kunne de med 66.2 procent placere sig på en flot tredjeplads og ligeledes i LA2 på en flot andenplads med 67.5 procent. I samme weekend var parret ligeledes til start i Aalestrup. Her var de til start i LB1 og LA2 og kunne indkassere henholdvis en anden- og en førsteplads.

blev til en andenplads for Emma Skov og Snoepie.

Emma Skov og Snoepie hentede både en første- og en andenplads ved weekendens galopløb i Pandrup.

Sommeren går på hæld - men vi fortsætter succes’en på

Restaurant Bryggen Wok & Sushi Fra 1/9 til

Klip anno31n/10: ud og med cen den på res bring ta = 1 person uranten spiser G

RATIS BUFF ET

v/bestilling af min. 4 ku verter Max. 2 grat is pr. v/bestilling selskab af min. 8 kuverter

Hver aften tilbyder vi international BUFFET 0: fra kl. 16.30retter,- jap2ans1k.3 sushi og mon-

Gå »om bord« i alverdens lækre retter:

Vores buffet præsenteres i to skibe, som er placeret midt i restauranten:

Består af danske og kinesiske ice, salatbar og frugt. Incl. soft golian barbecue samt lækker t valg. alm. is og kaff fe/the efter ege Børn der 3 år un Pris pr. couvert: ATIS

149,169,-

GR

Mandag - torsdag:

Linedance Club West

Ny instruktør Lillan Knærkegaard på Fort West Trendej 60, Borregård, Løgstør

Start tirsdag den 26. august Kl. 19.00: Begynderhold Kl. 20.00: Let øvede Lillan startede med at danse Line Dance i 1997 på Fort West - nu vender hun tilbage som instruktør. Alle er meget velkomne til en prøveaften - såvel begyndere som øvede. Info: Lillan 2859 4114 eller Kristian 4027 8232

Børn under 12 år

Fredaglørdag-søndag:

HALV PRIS

Buffet ad libitum

ets vin i 3 timer. - med øl, sodavand og hus 30) 21. (Hver dag fra kl. 16.30................ Pris pr. person ...............

299,-

Altid plads til mindst 200 gæster !!!

Disse to flotte fartøjer understreger den maritime stemning i vores restaurant. Skibene er fyldt til bristepunktet med kinesiske og danske retter, wok, sushi og masser af andre lækkerier.

Nyd den internationale buffet til sær-pris når du fylder år:

BUFFET - spis for 1 kr. på din fødselsdag Min. 4 kuverter. Husk billedlegitimation! Oplev også stemningen i vores CAFÈ, hvor du kan købe øl fra Nibe Bryghus, drinks, vin, kaffe, the, kakao m.m.

Restaurant Bryggen Wok & Sushi

Tlf. 98 35 10 01

Bryggen 53 · 9240 Nibe · www.restaurantbryggen.dk Åbningstider fra 1. september: Søndag-torsdag kl. 14.00-22.00. Fredag og lørdag kl. 12.00-23.00


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 25

FLYVE- 3D MASKINER 2

3D

28/8-29/8 Â&#x2021;NO Â&#x2021;NO

SEX TAPE 28/8-3/9 Â&#x2021;NO

7,/%8')5$5(67$85$7,21(1

(Ogsü til afhentning ud af huset) Serveres ikke i restaurationen torsdag & fredag Hønsesalat hjemmelavet pü ananasring m/ flutes eller Røget laks pü salatbund med dressing & flutes +RYHGUHW Wienerschnitzel 200 g. m. brasede kartofler, Ìrter & smørsovs el. Herregürdsbøf m. pommes frittes, Ìrter & bearnaisesauce 'HVVHUW Islagkage eller Kaffe / Te med lidt sødt )RUUHW

 +YHUWRUVGDJIUDNO Stegt flĂŚsk med persillesovs og kartofler Spis hvad du kan KUN +YHUIUHGDJIUDNO : Oksefilet med kartofler, sovs og salater Spis hvad du kan KUN 

KAPGANG 28/8-3/9 Â&#x2021;NO

POSTMAND PER Â&#x2021;NO www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75

UHWWHUNUUHWWHUNU

(Lev. ikke ud af huset)

7,/%8')(670$'8'$)+86(7 Hønsesalat hjemmelavet pü ananasring m/ flutes eller Tun mousse pyntet med rejer pü salatbund m/ dressing & flutes +RYHGUHW Svinekam stegt som vildt m/ asier, tyttebÌr, waldorfsalat, hvide & brunede kartofler & vildtsauce 'HVVHUW Islagkage med chokoladeovertrÌk )RUUHWUHWWHUNUUHWWHUNU

Gode oplevelser? Find dem i Aars Avis

+86.9(1/,*67%25'%(67,//,1*5HVWDXUDWLRQHQVnEQLQJVWLGHUKYHUGDJ NO NÂ&#x2014;NNHQHWOXNNHUĂ&#x2122;WLPHIÂ&#x2014;U 6nIUHPWGHULNNHHUJÂ&#x2013;VWHUOXNNHVNO

7HOHIRQÂ&#x2021;ZZZVLPHVWHGNURGNÂ&#x2021;%ROGUXSYHM6LPHVWHG$DOHVWUXS

peugeot.dk

NY PEUGEOT 308 SW

Â&#x161;¨Â&#x201C;¤Â&#x160;¤Â&#x201C;Â&#x153;Â&#x161;¤Â&#x201C;Â&#x2014;

Â&#x17D;Â&#x161;ÂŚÂ?Â&#x153;ÂĄÂ&#x2018;Â&#x2014;Â&#x17D;Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x201C;Â&#x2018;Â?Â&#x17D;£¤

.ODVVHQVVWÂĄUVWHEDJDJHUXPÂ&#x2021;.ÂĄUHURSWLONPO

pĂĽ Hotel Amerika

Â&#x17D;£¤Â&#x160;¥¢Â&#x160;Â&#x161;Â&#x2018;Â&#x17D;Â&#x2DC;Â&#x17D;Â&#x161;¤á&#x20AC;&#x2013;Â&#x2014;Â&#x2014; Â&#x161;Â&#x152;Â&#x2014;ÂŚÂŁÂ&#x201C;¨Â&#x17D; Â&#x201C;¤ºÂ&#x161;Â&#x2013;Â&#x17D;ÂĄÂ?¡Â?Â&#x17D;¤Â&#x2019;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x17D;á&#x20AC;&#x2DC;

VÌlg frit fra selskabsmenuerne: Velkomst Forret Mellemret (sorbet) Hovedret Dessert Natmad Husets vine ad libitum Kaffe med fyldte chokolader Husets cognac eller likør Fri bar med øl, vand og husets vine Hotellet prÌsenterer mundtligt aftenens menu og vine. Duge, stofservietter i valgfri farve ud fra skema. Blomsterborddekorationer, levende lys samt menubünd afstemt i farve ud fra dug og servietter.

Professionel assistance gennem hele forløbet. Prøvespisning for to personer forud for det bestilte arrangement. (Inviter to ekstra med for kr. 200,- pr. person og fü en hyggelig aften). Gratis overnatning for vÌrtsparret. Afhold festen en hverdag (søndag til fredag) og fü gratis spiritus med i den frie bar.

PureTech & BlueHDi - Nye effektive motorer

Vi hĂĽber, De vil finde inspiration i vores selskabsmenuer. I forbindelse med afholdelse af fest pĂĽ Hotel Amerika kan vi tilbyde Dem vĂŚrelser til specialpris.

ÂĄÂ&#x203A;Â&#x17D;¨Â&#x153;ÂĄÂ&#x17D;ÂŁ Â&#x17D; Â&#x2018; Â&#x2DC; Â&#x17D; Â? ÂĄ Â&#x17D; Â? Â&#x161; Â&#x17D; Â&#x201C;ÂŁ ÂĄÂ&#x153;Â&#x152;Â&#x2019;ÂŚÂĄÂ&#x17D;á&#x20AC;¤ Â&#x2039; ÂŁ Â&#x2039; Â&#x160; Â&#x2013; Â&#x2014;ÂŁ Â&#x17D; ÂŁ Â&#x2018; Â&#x153; á&#x20AC;¤ Â&#x17D;£¤á&#x20AC;&#x2013;

PRIS EKSEMPEL

Festarrangement all inclusive

595,-

fra pr. pers.

FRA

225.990 kr.

30.-31. AUGUST KL. 11-16

A - ABrĂŚndstofforbrug 31,3-20,4km/l. km/l.CO CO2-emission: 85-114 g/km. Prisen er ekskl. lev. omk. pĂĽ A A BrĂŚndstofforbrug (EU-norm): (EU-norm): 31,3-20,4 2-emission: 85-114 g/km. Prisen er ekskl. lev. omk. pĂĽ kr.kr. 3.780 ogogevt. ekstraudstyr.Der Dertages tagesforbehold forbehold pris afgiftsĂŚndringer samt trykfejl. 3.780 evt.metallak. metallak.Bilen Bilener ervist vist med med ekstraudstyr. forfor pris ogog afgiftsĂŚndringer samt trykfejl. ++

+

++

+

FORFĂ&#x2DC;RENDE ELEGANCE Den nye Peugeot 308 SW har allerede modtaget de prestigefyldte priser: Car of the Year 2014 og Ă&#x2026;rets Smukkeste Interiør 2013. Og med god grund for Peugeot 308 SW forener stilrent design med avanceret teknik og høj kvalitet. Det innovative Peugeot i-Cockpit giver dig sublime køreoplevelser. Med klassens største bagagerum pĂĽ hele 660 liter og de nye Blue e-HDi motorer, der kører helt op til 31,3 km. pĂĽ literen, er der ingen tvivl om, at Peugeot 308 SW er en rigtig turvinder! Oplev Peugeot 308 SW til Danmarkspremieren den 30.-31. august kl. 11-16.

NY PEUGEOT 308 SW

PEUGEOT AARS

Amerikavej 48 ¡ 9500 Hobro ¡ Tlf. 9854 4200 ¡ post@hotelamerika.dk ¡ www.hotelamerika.dk

DANMARKSPREMIERE

° §Œ¤¸Â&#x2030;² Ä°ÄŻÂ&#x2030;ĸľįįÂŚ š ĸġľĹĹĹĹijÂ&#x2030;Â&#x192;Â&#x192; ¤


Aars Avis

SIDE 26

27. AUGUST 2014

Pga. stigende ordre tilgang og nye investeringer søger vi følgende: 2 STK. INDUSTRITEKNIKERE/CNC-OPERATØRER 1 til daghold og 1 til nystartet nathold. Gerne med kendskab Mazatrolstyring. Ordreplanlægger, ansøgere med kendskab til simplanner vil blive foretrukket, men der kan tilbydes oplæring, jobbet vil også indebære tilbudsgivning. Tiltrædelse snarest muligt. Henvendelse til Preben Hansen tlf. 98 64 33 86 PH Spaanteknik A/S er en moderne ordreproducerende maskinfabrik, som råder over 15 Mazak bearbejdningsmaskiner. Vi er i dag 13 ansatte.

Nissan Pulsar har klassens bedste rummelighed, og så fås den i til en yderst konkurrencedygtig pris.

Nissan Pulsar med teknologi og klassens bedste rummelighed

ER DU VORES NYE FRIVILLIG BUTIKSLEDER?

Kombinerer design med teknologi og rummelighed i kabinen MOTOR: Med en kombination af smart design, ny teknologi og rummelighed i kabinen tilfører Nissans nye 5-dørs hatchback ved navn Pulsar en ny dimension til mellemklassen. Vel at mærke til særdeles konkurrencedygtige priser. Og med masser af udstyr som standard, så som aircondition, håndfri telefonbetjening via bluetooth, fartpilot, opvarmede sæder og sidespejle bare for at nævne noget. Hertil skal lægges to højtydende og særdeles brændstoføkonomiske motorer. Nissan Pulsar kommer til at starte med i to motorvarianter – begge med turbo. En 1.2 liters benzin DIG-

T med 115 hk og en startpris på kr. 209.900 og et brændstofforbrug på op til hele 20 km/l. Samt en 1.5 dCi diesel, der yder 110 hk og har et drejningsmoment på 260 NM samt et brændstofforbrug på op til 27,8 km/l. Her er startprisen 236.900 kr. Pulsar tilbydes også med Nissans avancerede automatiske Xtronic-gearkasse. Den er konstrueret til at give førerne det bedste fra begge verdener med ultrajævn kraftoverføring ved lave motoromdrejningstal og hurtige, direkte gearskift ved mere dynamisk kørsel. Merprisen for Xtronic er kr. 25.000.

Som Nissankunderne efterhånden forventer det, er den nye Pulsar - udover det omfattende standardudstyr - spækket med økonomisk overkommelige og nyttige teknologier, der øger såvel sikkerhed som komfort. Teknologier der normalt er forbeholdt biler i luksusklassen. Takket være klassens længste akselafstand og en velgennemtænkt indretning kan Pulsar også byde på væsentligt mere benplads og skulderplads bagi end konkurrenterne i segmentet. Med 692 mm benplads bagi er Pulsar rent faktisk mere rummelig end mange biler i klassen over.

PointBiler har den rigtige bil til den rigtige pris - og med udvidet garanti og service. Vælg frit i 4 bilgrupper! Se biler - markér dine ønsker til udstyr og service!

PointBiler Farsø

Røjbækvej 3

9640 Farsø

Brænder du for at gøre en forskel og har du lyst til at lede en Røde Kors Butik? Du vil bl.a. blive ansvarlig for rekruttering af andre frivillige, kommunikation samt organisering og delegering af arbejdet. Som leder er nogle af dine fornemste opgaver også at skabe god og anerkendende stemning i butikken samt sørge for butikkens løbende udvikling og indtjening. Har du lyst til at høre mere om jobbet så kontakt Lone Chodavarapu på tlf. 40 27 31 33 eller mail lonechodavarapu@gmail.com Røde Kors Butik Aars

- DANMARKS STORE UDVALG I BRUGTE BILER MED

Kontor/salgsassistent søges

EXTRA GARANTI!

Vi søger en kontor/salgsassistent der ønsker at arbejde internationalt i en branche der kræver stor indsigt. Der er store forskelle fra marked til marked og vores produktportefølje indeholder mange forskellige varegrupper. Det er således absolut nødvendigt at du kan arbejde struktureret, disciplineret og have mange bolde i luften. Du skal hurtigt kunne opnå en forståelse for vores produkter og løsninger.

edsgaranti gh ry t r å f r e b Kø den merpris! - op til 5 år u Billig finansiering Overblik over økonomien Vejhjælp

Alligevel har den kompakte ydre mål, så den er nem at parkere i byområder, hvor pladsen er trang. Pulsar er designet og konstrueret i Europa og produceret på Nissans fabrik i Barcelona. Og introduktionen af denne model til særdeles konkurrencedygtige priser understreger Nissans ambition om at levere intelligent, nytænkende design og teknik til et bredere publikum.

Opgaverne spænder vidt fra ordremodtagelse/kundekontakt, daglig kontakt til vores produktion i Polen, assistent for vores sælger samt telefonomstilling og andre ad hoc opgaver. Engelsk på forhandlingsniveau er nødvendig. Det er et fuldtidsjob på 37 timer og der kan forventes overarbejde i perioder. Vi tilbyder interessante udfordringer i et internationalt miljø, en spændende stilling i et uformelt miljø samt gode kollegaer.

LÆS MERE PÅ NETTET

- TRYK OG SE!

Tiltrædelse: Snarest muligt. Send din ansøgning til Jannie Struntze Torp på mail jst@hvalpsund-net.dk

www.pointbiler.dk Virksomheden: Hvalpsund Net A/S er Danmarks førende leverandører af fiskeri artikler, havbrug og onshore produkter. Vi er en international orienteret eksportvirksomhed med hele Vesteuropa og dele af Afrika som vore primære markeder. Selskabet ledes fra et moderne hovedkontor på havnen i Hvalpsund, og har derudover produktion i egen fabrik i Polen. Vi beskæftiger i alt ca. 100 medarbejdere.

Tlf. 70 22 20 05

www.pointbiler.dk


Aars Avis

27. AUGUST 2014

SIDE 27

TIL LEJE

Flottere ďŹ nish med fĂŚrre dyp Jumbopensel letter malerarbejdet BOLIG: Med den nye korte Jumbo-pensel fra Spekter fĂĽr man en bred og stabil pensel, der egner sig til trĂŚvĂŚrk, døre, vĂŚgge og lofter. Penslen er udstyret med Spekterâ&#x20AC;&#x2122;s nye og forbedrede Perfection-ďŹ bre af højeste kvalitet. Perfection-ďŹ brene har mikrospaltede spidser og er i stand til at â&#x20AC;?holdeâ&#x20AC;? pĂĽ langt mere maling end normale børstetyper.

Den nye generation Perfection-ďŹ bre har tilmed op til 20 pct. højere kapacitet end forgĂŚngeren. Samtidig er der et større antal ďŹ bre end i en tilsvarende pensel med naturbørster. Kombinationen gør, at man kan male meget lĂŚngere pr. dyp i malerspanden, sĂĽ rytmen ikke afbrydes sĂĽ ofte. Det giver et meget mere roligt og harmonisk pensel-

strøg. Som prikken over iâ&#x20AC;&#x2122;et er ďŹ brene i den korte Jumbo-pensel rigtigt gode til at â&#x20AC;?samle.â&#x20AC;? Derfor er det nemmere at male ďŹ&#x201A;ottere og mere prĂŚcist helt ind i hjørner og langs kanter, sĂĽ møjsommelig og tidskrĂŚvende afdĂŚkning i mange tilfĂŚlde kan undgĂĽs.

TIL LEJE

Hus i et plan med nyt køkken og bad. Stor stue, 2 vÌr. samt udestue. Yderligere info tlf. 40 36 32 55

HAVERSLEV 2 vĂŚr. 55 m2. Husleje kr. 3.000 + forbrug. 3 mdr.s dep. Ledig pr. 1. sept. 2 vĂŚr. 49 m2. Husleje kr. 2.800 + forbrug. 3 mdr.s dep. Ledig pr. 1. okt. Tlf. 21 74 84 98 efter kl. 17.00

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE

KLINIK FOR FODTERAPI

KLINISK TANDTEKNIKER

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

TIL LEJE

Til leje

Lejlighed i Aars pĂĽ 80 m2 beligg. i den indre by. Tlf. 98 62 12 88

pr. 1. september. 3 vÌrelser med fÌlles bad og køkken. Leje pr. md. kr. 3.000.- + elforbrug. Indskud kr. 6.000,-. Forudbetalt husleje kr. 3.000,-. Gode busforbindelser ved Binderup central. Tlf. 98 65 61 93/40 10 61 93

Gatten GjĂŚstgivergĂĽrden, 3 vĂŚr. lejlighed 91 m2. ,QGĂ \WQLQJVNODUQX+XVOHMH NUIRUEUXJ'HS PGUKXVOHMH FĂŚrre dyp. Ny kort Jumbo-pensel fra Spekter har Perfection-ďŹ bre, der samler bedre og har større kapacitet, sĂĽ penslen skal dyppes fĂŚrre gange i spanden.

Den korte Jumbo-pensel er en del af Spekterâ&#x20AC;&#x2122;s PROserie og er med bøgeskaft og rustfri stĂĽl. FĂĽs i 50 mm bredde til 109,95 kr., mens prisen er 129,95 kr. for 70 mm bredde. Spekterâ&#x20AC;&#x2122;s produkter forhandles gennem byggemarkeder og farvehandeler.

UDLEJES CENTRUM AARS

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

.OLQLNIRUIRGWHUDSL

Tlf. 98 62 13 40 TrĂŚffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

BlÌrevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 pü 98 62 11 18 - 40 53 98 62 Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aà astninger - IndlÌg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Ogsü udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Hvalpsund kranio-sakral Fysioterapi

7OI

v/Fysioterapeut Kaare Bay . Tlf. 2820 3644

Smarte udendørslamper BOLIG: Til dem, der pakker deres rygsĂŚk sĂĽ effektivt som muligt, har Robens udviklet den lille, 160 gram lette, sammenklappelige Beacon Hike lanterne, hvor pakkestørrelsen kan reduceres fra 55 x 55 x 155 mm til kun 55 x 55 x 105 mm. Den vejrbestandige lanterne har en lampeholder med todelt krog og byder pĂĽ tre lystyper: kraftigt (60 lumen), mindre kraftigt (7 lumen) og SOS-blinkesignal. Den hvide XP-E Cree LED fĂĽr strøm fra ďŹ re AAAbatterier og kan lyse i 8-35 timer afhĂŚngigt af temperatur, de anvendte batterier og lystypeindstilling. Den mere kraftige Beacon Outback med hĂŚngekrog i basen giver maksimalt lys, nĂĽr den hĂŚnger pĂĽ hovedet, og er perfekt til brug i en basislejr. Huset pĂĽ den vejrbestandige lampe er gummibelagt og slagfast, lampen er forsynet med en lille blinkende diode, sĂĽ man kan ďŹ nde den i mørke, og har tre lystyper,

herunder SOS-blinkesignal. Den kraftige og den mindre kraftige lystype er pĂĽ hhv. 353 og 220 lumen. Lanternen fĂĽr strøm fra tre D-batterier, og de 12 0,5watt Nichia LEDâ&#x20AC;&#x2122;er leverer lys i 30-190 timer afhĂŚngigt af anvendelse. NĂĽr man er udendørs, har man ofte brug for en hĂĽndfri lyskilde, og en sĂĽdan leveres af pandelamperne Lanterna Magica og Lanterna Magica Mini. Lanterna Magicas konstruktion modstĂĽr hĂĽrdhĂŚndet behandling, og lampen er vandtĂŚt ned til en meters dybde. Den har to lysstyrker og kan lyse i tre timer ved 120 lumen. Den vejrbestandige Lanterna Magica Mine vejer kun 28 gram, men formĂĽr alligevel at lyse ved 24 lumen i ca. tre timer takket vĂŚre to CR2032-batterier. Den har to forskellige styrker af hvidt lys, et rødt lys og et rødt SOS-blinkesignal. Lampen kan ogsĂĽ monteres pĂĽ en kasketskygge.

Centrum Aars 2 vÌr. 50 m2, luksus lejl. Stor entre/køkken med køl/frys, opvaskemaskine m.v. Mindre sovevÌrelse RJZDONLQVDPWà RWVWXH Egen have og P-plads. Ingen husdyr/rygning! Pr. md. 5.500,- incl. forbrug og internet. Tlf. 61 26 29 00

Himmerlandsgade 3 vÌr. lejlighed udlejes pr. 1. november. Lejligheden er 82 m2 med 2 stuer ensuite ud mod gaden. Til ejendommens bagside er der sovevÌr., badevÌr., og køkken. Lejligheden har en stor sydvendt tagterrasse. Münedlig leje kr. 4.900. Dep. kr. 14.700. Kontakt tlf. 23 26 90 11

Se www.kranio-fys.dk - og bestil en prøvebehandling (150 kr.)

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut

VILLA HANS EGEDESVEJ AARS Stor villa pü 191 m2 udlejes. Køkken/alrum i forb. med lys opholdsstue med loft til kip. Stort vinduesparti JLYHUà RWO\VLQGIDOG,VWXHetagen yderligere 2 vÌr., stort badevÌr. samt entre og viktualierum. 1. sal indeholder badevÌr., vÌr. samt übent repos/stue. Stor garage samt stort isoleret skur. Stor syd/ vestvendt terrasse. Mdl. leje kr. 10.000 plus forbrug. ,QGVNXGHIWHUDIWDOH Kontakt tlf. 20 78 58 99

Karina Levo

Himmerlandsgade 103 C, 9600 Aars - Indkørsel fra Søndergade - Parkering lige ved døren Kørerr ogs Kører Kør og g ü pü pü ogsü ud ude ud deb de beh behand beh handlin and nd dlin ling g udebehandling

RING FOR AFTALE PĂ&#x2026;

TLF. 20 60 30 70

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillĂŚg

BLANDEDE

ZZZ+LPPHUODQGV %LOXGOHMQLQJGN /HMHDIIO\WWHELOHUDOP ELOHUHOE\HQVVWÂĄUVWH IO\WWHWUDLOHUH%RRNRQOLQH

7OI

/HMOLJKHGHUL UROLJHRJJUÂĄQQHRPJLYHOVHU

7HOHIRQ ZZZPHOGJDDUGEROLJXGOHMQLQJGN

Ă&#x2DC;KOLOGISK HĂ&#x2DC;STMARKED Søndag d. 31. august kl. 11 til 17

DRIVHUSET Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten KjÌrsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

AARS BOLIGFORENING

Korsholmvej 178, 9631 Gedsted

KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

www.drivhuset-eva.dk

98645655 Fredags cafe 5/9 kl. 18 Lørdagsbrunch 4/10 kl. 11 Ă&#x2DC;kologi i 33 ĂĽr og for fremtiden leveret ved din dør hver uge

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

BILLIG LEJE )HNVPWLONU P RSWLOP

Ring 40 24 00 04

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-ďŹ lm * tryk pĂĽ trøjer Aars Bogtryk & Offset Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 28

BLANDEDE

27. AUGUST 2014

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED

BILER, MOTORCYKLER

finder du i

UDLEJNING

HIMMERLANDS AVISERNE

TeleskoplÌsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan rÌkke 17 meter og løfte 4 tons.

 

Vikarservice /DQGEUXJ (UKYHUY 7UDQVSRUW

Haveservice HjemmehjĂŚlp - valget er frit - valget er dit

+DYHSODQ 2POÂ JQLQJ 9HGOLJHKROG

Hjemmeservice

Har du brug for hjĂŚlp...

)ULWYDOJ 3ULYDW (UKYHUY

KĂ&#x2DC;B OG SALG

20 garderobeskabe 11 Velux vinduer B1,35 x H140 1 dobbelt kølerum 300 stk. 10 cm gasbetonsten 10 vinduer 118,8 x 118,8 30 stk. LimtrĂŚsbjĂŚlker a 9,75 mtr. - B9 cm x H36 cm 200 m2 25x50 cm ďŹ&#x201A;iser 2 udv. dobbelt døre m/ termo 2,38 x 2,38 1 udv. dobbelt dør m/ termo 1,80 x 2,10 10 udv. dobbelt døre 2,0 x 2,10 5 stk. dobbelte BD30 branddøre 20 stk. BD Branddøre B 0,90 x H 2,10 20 stk. BD Branddøre B 1,35 x H 2,10 100 stk. 3x7â&#x20AC;? tømmer a 3,60 mtr. 200 stk. stĂĽlmandskabsskabe m/ 2 og 3 lĂĽger 200 mtr. 10 og 12 cm I-jern 10 HEB-jern a 6 mtr. 36 HEB-jern a 3,05 mtr. 450 chaussesten, sorte og grĂĽ 30 dobbelte plastdøre 1,10 B x 2,30 H 200 stĂĽldøre 300 meter 4â&#x20AC;? rør 200 meter 2â&#x20AC;? rør 1.500 m2 gulv- og parketbrĂŚdder (fyr og bøg) 4 jerngitterspĂŚr a 10 m 1 alu butiksdør m. automat. opluk. 5 yderdøre 500 indvendige døre 1000 vinduer i forskellige størrelser 400 overskabe til køkken 20 Udslagsvaske i porcelĂŚn LĂŚgter 10 toiletter med forhøjet sokkel 20 toiletter med dobbeltskyl og hĂĽndvaske 800 støbejernsvinduer Store partier rør og jernbjĂŚlker 8 limtrĂŚsbuer uden ben ĂĄ 19,80 mtr.

NEVE EDB

KeldgĂĽrdvej 117 9600 Aars .DUVWHQ1HYH 6DOJVHUYLFHRJUHSDUDWLRQDI FRPSXWHUHQHWYÂ UNSULQWHUH XGVW\URJSURJUDPPHU

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Loppemarked 30.+31. aug. kl. 10-16 KĂŚmpe fĂŚlles loppemarked. Kgl. ďŹ gurer/porcelĂŚn, Tupperware, Lego/Duplo, legetøj, møbler + 1000-vis af andre ting. Sønderhedevej 6, Skivum, 9240 Nibe.

Sælges:2UHSSLY[ZJVV[LYRT :¤SNLZ .PHU[V /@; 2T RY Tlf. 22 44 12 86 Købes: Alt jern og skrot købes. Hurtig afhentning. Tlf. 25 47 13 12 Købes: Gammelt jern og metaller afhentes. Større mængder købes. Skrotbiler købes. Tlf. 40 28 61 89

Tlf. 22 95 80 26 SĂŚlges: 3 pers. sofa, lysegrĂĽ stof kr. 700,-. Fin gammel violin kr. 1.000,-. HP printer med 3 pk. printerfarve kr. 350,-. Tlf. 51 16 00 30

SĂŚlges: Ă&#x2020;gte foxterrierhvalpe, begge køn, hvid/sort og hvid/ brun. Salgsklare 3. sept. Pr. stk. kr. 1.650. Ved bestilling nu er prisen kr. 1.250. Tlf. 23 92 11 97 SĂŚlges: 15â&#x20AC;? jolle med 5 HK pĂĽhĂŚngsmotor, 2 ĂĽr og bĂĽdtrailer pĂĽ plader. Tlf. 30 57 10 49

Kirkens KorshĂŚr Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Ă&#x2026;ben daglig 13.00-17.00 Lørdag ĂĽben 10.00-12.00

SĂŚlges: Puddel/Border terrier krydsningshvalpe, har blød og lang pels, bliver ikke store. Har fĂĽet ormekur. Pris 2.000 kr. + vacc. â&#x20AC;&#x201C; chip. Tlf. 30 44 51 30

SÌlges: BrÌnde til selvskovere. Gran kr. 100 pr. rm. LøvtrÌ kr. 130 pr. rm. Karper til salg. Tlf. 98 63 10 33 / 51 58 12 10

SĂŚlges: JordbĂŚrplanter, 1 kr. pr. stk. Hosta, Astilbe, BunddĂŚk, Flocks, Hortensia og mange andre stauder. Tlf. 29 47 91 83

SĂŚlges: Varmvandsbeholder til el, Metro, 60 ltr., fra 05-2011, med sikkerhedsventil. Skal afhentes. Kr. 500. Tlf. 98 63 88 90

SĂŚlges: PlĂŚneklipper med B.S. motor. Pris 300 kr.

SÌlges: Studentervogn, 5 mtr. lang m/løse hynder, nÌsten nye og 2 stk. nÌsten nye bringseler. Samlet pris kr. 15.000. Tlf. 30 89 01 68

Købes: Bajonetter, sabler, forladere, tyske stülhjelme, pistoltasker, magasiner og dragonhjelme. Tlf. 21 84 61 92

SÌlges: Billy reol fra Ikea. Helt ny (fejlkøb), er samlet, d 28 cm, h 202 cm, b 40 cm, birk. Kr. 250. (Ny pris kr. 349). Tlf. 22 17 15 82

Gives vÌk: 2 søde Shetlandsponyer søger nyt hjem pü grund af flytning. Tlf. 40 55 58 15

Tlf. 30 31 98 94

lørdag den 30. august kl. 9.00-15.00 Fra kl. 12.00 kan der købes grillet kamsteg med tilbehør. Endvidere kan der købes drikkevarer, kaffe og brød.

Venlig hilsen - Bestyrelsen ANNONCESPONSOR:

SuperBest - Støvring

SĂŚlges: 13 hvalpe - gule, brune og sorte. Mor: ĂŚgte gylden Golden Retriever, far: gul Labrador blanding. Pris 3.000,-/2.500,-. Tlf. 21 77 63 00 SĂŚlges: Alt indbo fra privat hjem sĂŚlges pĂĽ grund af fraďŹ&#x201A;ytning. Lørdag og søndag den 30.-31. august kl. 10-16. GrangĂĽrdsvej 95, Støvring. Tlf. 51 21 34 08 SĂŚlges: BabysĂŚt til Stokke højstol i farven Pale Pink. SĂĽ ďŹ n som ny. 150 kr. Tlf. 40 37 21 74

SÌlges: Nyere lidt brugt AEG vaskemaskine og Bauknecht lille kummefryser og køleskab. Tlf. 42 52 19 63 SÌlges: BrÌnde, savet, kløvet og tørt. Gran/lÌrk fra 280,- ks. rm. Bøg/eg 480,- ks. rm. Kan leveres. Tlf. 29 84 57 26

LOPPEMARKED 20 ord for 50 kr.

OBS!

cer mĂĽ Loppeannon datoer ikke indholde er. ss re ad r le el

HIMMERLANDS AVISERNE

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! sendes til: SendesAnnoncen eller indleveres til

Ă&#x2DC;sthimmerlands Folkeblad Ă&#x2DC;sthimmerlands Folkeblad, AarsRefsnĂŚsvej Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars 8, 9293 Kongerslev, mrk.: â&#x20AC;&#x153;Lopperâ&#x20AC;? RefsnĂŚsvej 8, 9293 Kongerslev senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

Kontant

Check

ANNONCETEKST: SĂŚlges

Købes

Loppemarked Hjeds Kultur- og Forsamlingshus i Kirketerp, Kirketerpvej 60, afholder loppemarked

SÌlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

til 101.262 husstande

www.is-brdr-nielsen.dk

Tilbud pĂĽ nedbrydning og skrotning samt knusning af beton og jernbeton gives overalt i landet. - Kun 36 kr. pr. ton

Afhentes: (S\TPUP\TZKYP]O\Z TLKLSSLY\KLUNSHZ Tlf. 26 82 45 95

SÌlges: 10 høns kr. pr. stk. 30,. 4 duer kr. pr. stk. 15,-.

Ă&#x2026;ben alle hverdage kl. 7-18, lørdag kl. 9-15 Se meget mere pĂĽ:

Vi bor 15 km nord for Viborg

SĂŚlges:/¤RRLWSHU[LY3PN\Z[LY š3PNHšZ[VYLZ\UKLVNĂ&#x201E;ULWSHU [LY TLK NVK[ YVKUL[ -VYILYLK VNILZ[PSHSSLYLKLU\ Tlf. 23 39 16 05

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Nedbrydningsmat. m.v. sĂŚlges

Købes: +ÂĽKZIVLY Ă&#x2026;`[[LIVLY Ă&#x201E;ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVY JLS¤UNSHZMHQHUJLĂ&#x201E;N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90

SĂŚlges: 1 herregolfsĂŚt, 400 kr. 1 damegolfsĂŚt, 500 kr. 2 par herregolfsko, str. 45-46, kun lidt brugt, 200 kr. pr. par. Tlf. 23 11 81 63

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Byttes

Gives vĂŚk


8OULN/HPYLJ‡0RELO‡ZZZVRHWWUXSPVGN

Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ø 1,0 - 1,5 m.

ANDERS JAKOBSEN Hvorvarp - 21 47 14 76

ENTREPRENØR- OG DRÆNINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

HOBBYLANDBRUG ved Hornum NY PRIS

E De danske mælkeproducenter havde et godt år i 2013 - til gengæld gik det ned ad bakke for plante- og svineproducenterne.

Markant bedre økonomi for danske mælkeproducenter Plante- og svineproducenterne oplever til gengæld fald i indtjeningen En høj mælkepris og et lavt renteniveau betød, at de danske mælkeproducenter i 2013 opnåede det bedste driftsresultat siden 2007. Modsat gik det for både svineproducenterne og planteproducenterne, der begge fik et ringere driftsresultat i 2013 end i 2012. Det viser beregninger i nye analyser fra Videncentret for Landbrug og Videncenter for Svineproduktion, der gennemgår produktionsøkonomien i 2013 inden for hver af de tre driftsgrene. Oven på flere barske år går det nu fremad for de danske mælkeproducenter. Driftsresultatet for 2013 blev på 444.000 kroner, svarende til en fremgang på 251.000 kroner i forhold til 2012. Det er det bedste resultat for mælkeproducenterne siden 2007. Fremgangen skyldes især øget produktivitet med både stigende mælkeydelse samt mælkepriser.

- Det gennemsnitlige resultat er forbedret væsentligt, hvilket er meget positivt. Der er dog brug for et løft i indtjeningen, hvis vi skal være i stand til at udnytte de muligheder for vækst, som en afskaffelse af mælkekvoterne i 2015 giver, siger Gitte Grønbæk, direktør i Videncentret for Landbrug, Kvæg. Ifølge hende tegner fremtiden lys for de mælkeproducenter, der kan producere mælken til en konkurrencedygtig pris. - Når kvoterne afskaffes, er der mulighed for at styrke konkurrenceevnen ved at optimere bedrifternes fulde produktionspotentiale og bidrage med vækst der kan sikre danske arbejdspladser, siger hun. Planteproducenterne, der havde et godt år i 2012, fik til gengæld et ringere økonomisk resultat i 2013. De opnåede et gennemsnitligt driftsresultat i 2013 på 557.000 kroner per bedrift, hvilket er 158.000

kroner mindre end det, der blev opnået i 2012. Det skyldes primært, at afgrødepriserne i 2013 var på et lavere niveau end i 2012. En udvikling der ser ud til at fortsætte, vurderer Ivar Ravn, direktør for Videncentret for Landbrug, Planteproduktion. - De varierende afgrødepriser er en stor udfordring for planteproducenterne og vil desværre også få indflydelse på resultatet for 2014. Men vi håber på, at nye muligheder for at tildele planterne de nødvendige næringsstoffer vil være med til at hæve udbytterne i fremtiden. Det er afgørende, at vi for at kunne konkurrere på et globalt marked har de samme muligheder som vores konkurrenter, siger han. Også svineproducenterne fik en nedgang i økonomien fra 2012 til 2013. Driftsresultatet i 2013 blev i gennemsnit på 422.000 kroner, godt en halv million kroner lavere end i 2012.

Det skyldtes primært, at foderprisen steg, uden at der skete en tilsvarende stigning i afregningsprisen på svinekød. Dog var der i 2013 stadigvæk positivt økonomi i at være dansk svineproducent, fremhæver Claus Fertin, direktør i Videncenter for Svineproduktion, Landbrug & Fødevarer. Han ærgrer sig dog over tilbagegangen i 2013-tallene. - Det er selvfølgelig positivt, at der generelt er overskud til svineproducenter i Danmark, men det er en markant tilbagegang i indtjeningen i forhold til 2012. Tilbagegangen i resultatet er primært på grund af stigende foderpriser. Dertil kommer, at den globale svineproduktion steg kraftigere end forventet, hvilket har lagt en dæmper på svinekødsprisen. Alt sammen faktorer som svineproducenterne ikke selv kan påvirke, siger Claus Fertin.

KONTANT: 800.000 UDBETALING: 40.000

BOLIGAREAL: BRUTTO-YDELSE: NETTO-YDELSE:

140 / 10 M² 4.703,00 4.552,00

AALBORGVEJ 64, ULSTRUP, 9600 AARS Velbeliggende ejendom lige udenfor Hornum. Stuehuset har et grundareal på 120 m². Huset indeholder gang, hvorfra der er opgang til 1. salen. Godt stort badeværelse, køkken med spiseplads, god stor vinkelstue, i forbindelse med køkkenet. Fra stuen er der indgang til soveværelset. Stor forgang med skabe, denne kan også anvendes til kontor eller lignede, fra gangen er der indgang til to gode værelser, der er skabe både i værelserne og gangen. 1. sal er indrettet med to værelser. 1. salen trænger til renovering og der er gode muligheder for at indrette den på ny. Der er kort afstand til Hornum, hvor der er både er børnepasningsmulighed og skole op til 9. klasse, samt gode indkøbsmuligheder og busforbindelser. Der er gode muligheder for at lave en aflukket gårdsplads mod Aalborgvej. Udhusene består at de oprindelige to længer, der er med til at give rammen omkring gårdspladsen. Bygningerne fremstår velholdte og indeholder stald og lade. I laden er der gode muligheder for at indrette denne til hestestald eller et godt værksted. Herudover er der et maskinhus fra 1975 på 128 m², med fast bund. I hallen er der indrettet god garage og den resterende del er velegnet til stald eller værksted. Ejendommen er på ca. 0,85 ha. Jorden er beliggende i forbindelse med bygningerne, i et godt regulært stykke. Her kan du have hesten til at gå, lige i din forhave. Her er tale om en ejendom med muligheder for dig, der vil have plads omkring dig, og mulighed for at indrette bygningerne til værksted eller stald. Ring for en fremvisning.

Er du interesseret i at høre mere om denne ejendom - kontakt:

Hans Schmidt Jensen

Per Møller Pedersen

Ejendomsmægler Telefon: 96 34 51 38 Mobil: 21 77 01 05 haj@andgm.dk

Ejendomsmægler Telefon: 96 34 51 37 Mobil: 30 32 77 46 pmp@andgm.dk

Hobrovej 437 s 9200 Aalborg SV www.dgm-agrinord.dk MEDLEM AF DANSK EJENDOMSMÆGLERFORENING


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 30

Gudstjenester Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00 Landbrug & Fødevarer slår fast, at ingen andre lande kan prale af så stramme salmonellaforholdsregler som Danmark.

De danske æg er verdens sikreste Kompensation til øko-frugtavlere Bjarne Nigaard, der er direktør i Bæredygtigt Landbrug, kommenterer Landbrug & Fødevarers beslutning om at kompensere to økologiske frugtavlere, som sidste år fik konstateret pesticidrester på deres æbler: Landbrug & Fødevarer har valgt at udbetale kompensation til to økologiske frugtavlere, fordi disse har fundet pesticidrester i deres æbler. Jeg håber, at dette træk alene skyldes, at man enten har en helt særlig konkret viden i sagen, eller at man vil understøtte trængte og berørte medlemmers økonomi, og at beslutningen ikke beror på en normal juridisk ansvarsvurdering, for så er L&F for alvor på vej ud på et skråplan. De fundne pesticidrester kan være havnet på frugterne ad flere veje, og at anerkende et egentligt juridisk ansvar vil være det samme

Bjarne Nigaard. Foto: Bæredygtigt Landbrug.

som at anerkende, at dansk landbrug skal stå på mål for enhver atmosfærisk båret påvirkning. Det kan jeg kun på enhver måde være uenig i.

Tester mere for salmonella end andre lande Danske æg har i årevis været næsten fri for salmonella takket være en årelang bekæmpelse af salmonella i alle led i produktionskæden. Både rugerier, opdrættere, producenter, pakkerier og foderleverandører er underlagt nøje overvågning, så eventuelle salmonellaudbrud bliver opdaget med det samme, og en eventuel tilbagekaldelse af æg kan gøres hurtigt. - Med en produktion på rundt regnet én milliard æg om året er det klart, at vi indimellem vil opleve salmonella, som den vi nu ser i en hønseflok under Hedegaard Food. Det er takket være vores meget omhyggelige kontrol, at vi hurtigt, sikkert og i samarbejde med de danske fødevaremyndigheder kan reagere i denne sag, siger veterinærdirektør

i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer Jens Munk Ebbesen.

Høj sikkerhed Der er ingen andre lande i verden, der tester så hyppigt som Danmark. Ifølge EU-lovgivningen på området skal der kun tages gødningsprøver hver 15 uge. Siden 1. oktober sidste år har man herhjemme testet gødningsprøver fra æglæggende høns hver anden uge. - Resultatet af den danske salmonellahandlingsplan er, at vi har formået at bekæmpe, eliminere og sanere os ud af det høje smittetryk, som vi ser i andre lande. Salmonellahandlingsplanen, der er udarbejdet i tæt samarbejde med myndigheder og universiteter, sikrer, at sandsynligheden for at nogen personer skulle bli-

ve syge af at spise danske æg, er næsten nul, fordi en smittet flok vil blive opdaget så tidligt, at meget få æg inficeret med salmonella vil nå ud til forbrugerne, siger Jens Munk Ebbesen. Den danske ægproduktion har på linje med Sverige opnået særstatus i EU på salmonellaområdet. Det er et udtryk for, at Danmark har en af de allerlaveste salmonellaniveauer i Europa. Den offentlige salmonellahandlingsplan blev sat i værk i 1996 med det formål at eliminere og bekæmpe forekomsten af salmonella i den danske konsumægsproduktion, herunder samtlige led ved den produktion. Det gælder forældredyr, rugeri, opdrætsled og ægproduktion.

Økologisk høstmarked i Vesterbølle på søndag Drivhuset slår dørene op og inviterer indenfor

OFFICIELLE Vikarservice /DQGEUXJ (UKYHUY 7UDQVSRUW

Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

+DYHSODQ 2PO JQLQJ 9HGOLJHKROG

Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

)ULWYDOJ 3ULYDW (UKYHUY

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

VESTERBØLLE: Ude på landet langt ude i Vesterbølle plantage ligger Drivhuset, og det har det gjort siden 1870, hvor de første beboere af det ny hus flyttede ind. Familien boede på den simple enlængede bondegård i 100 år, hvorefter de to sidste søskende flyttede fra stedet. Gården uden vand i brønden og med frostsprængt varmeanlæg blev købt af et lille kollektiv, som fortsatte med at dyrke grøntsager på gammeldags vis kun med dybstrøelse fra dyrene til at gøde jorden.

I 1981 tog beboerne sammen med andre bondegårde med samme dyrkningsmetode initiativ til at lave foreningen af Økologiske Jordbrug, hvilket betød ingen brug af hormoner, sprøjtemidler og genmanipulerede fødevarer. Det var en forening, der selv varetog kontrol og driftsbeskrivelser, og Eva Bjerrum var en af disse fremskridtsvenlige personer. I dag er økologi eu-godkendt og Danmark er foregangsland. De mange grøntsager de tre-fire tønder land giver,

danner baggrund for mange tilfredse kunder, der nyder den ekstra smagfuldhed, der kommer af den naturlige dyrkningsmetode. Drivhuset indkalder sammen med cirka 120 gårde til økologisk høstmarked her på søndag, og der vil være åben cafe, markvandring, nyslynget honning og friskhøstede grøntsager på hylderne. Drivhuset café af holder også madkurser, hvor Eva Bjerrum øser ud af sin viden, og man kan afprøve de mange retter selv. Vel mødt til Økologisk høstmarked i Vesterbølle!

Søndag den 31. august 2014 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke 9.30 Blære Kirke 11.00 Gislum Kirke 11.00 Vognsild Kirke ingen Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke 19.00 Gundersted Kirke ingen Veggerby Kirke 10.30 Sønderup Kirke ingen Suldrup Kirke 10.30 Bislev Kirke ingen Ejdrup Kirke 11.00 Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke 9.30 Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke ingen Salling Kirke ingen Oudrup Kirke ingen Næsborg Kirke ingen Vindblæs Kirke 14.00 Ranum Kirke 9.30 Malle Kirke ingen Vilsted Kirke 11.00 Overlade Kirke 9.00 Farsø Kirke 10.30 Vester Hornum Kirke 9.00 Hyllebjerg Kirke ingen Flejsborg ingen Louns Kirke 14.00 Alstrup Kirke ingen Strandby Kirke 10.30 Ullits Kirke 10.30 Foulum Kirke 9.00 Svingelbjerg Kirke ingen Trængstrup Frimen. ingen Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke 10.45 Durup Kirke ingen Rørbæk Kirke ingen Grynderup Kirke 10.30 Stenild Kirke 9.00 Brorstrup Kirke ingen Ravnkilde Kirke ingen Aarestrup Kirke ingen Haverslev Kirke 19.30 Aalestrup Kirke 11.00

Aars Landboauktion var i uge 34 tilført 7 SDM kælvekvier, 4700-7200, 7 SDM kælvekøer, 26004500, 7 RDM kælvekvier, 4500-6800, 1 Jer. kælveko,-2800, 3 kødkvæg,6300-9400, 9 kvier over 12 mdr. malkerace, 2500-4600, 4 kvier under 12 mdr. malkerace, 600-1600, 10 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 26004600, 10 tyre over 3 mdr. malkerace, 1600-3400, 10 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 6500-8300, 20 tyre under 3 mdr. malkerace, 8003800, 2 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1500-1700 og 1 foldtyr, -9200 Omsætning: 333.900,00 kr.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 35 Basis 386,61 (386,64). SPF+Myc 391,61 (391,64). SPF 395,61 (395,64). Økologi 802,32 (802,32). UKtillæg 15. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,90 (5,95) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 31

Ny chef for Agri Nord Ă&#x2DC;konomi

De økologiske ĂŚbleavlere, som sidste ĂĽr ďŹ k konstateret prosulfocarb pĂĽ deres ĂŚbler, bliver nu kompenseret af landbrug & Fødevarer.

L&F holder økologiske ĂŚbleavlere skadesløse Giver kompensation efter sidste ĂĽrs prosulfocarbfund Ă&#x2DC;kologiske ĂŚbleavlere fĂĽr nu en økonomisk kompensation fra Landbrug & Fødevarer som del af en handlingsplan. Det sker efter, at der sidste ĂĽr blev fundet rester af plantebeskyttelsesmidlet prosulfocarb pĂĽ økologiske ĂŚbler. Landbrug & Fødevarer har kendskab til to tilfĂŚlde, hvor producenterne efterfølgende mĂĽtte sĂŚlge ĂŚblerne som ikke-økologiske. I den slags sager er det nĂŚsten umuligt at pĂĽvise, hvordan plantebeskyttelsesmidlet er havnet pĂĽ de økologiske ĂŚbler. Derfor er det ogsĂĽ umuligt at placere et ansvar, og pĂĽ trods af dette har Landbrug & Fødevarer etableret en midlertidig kompensationsordning pĂĽ 220.000 kroner, som skal dĂŚkke de om-

kostninger, der er en direkte følge af fundet af plantebeskyttelsesmidlet pĂĽ de økologiske ĂŚbler. - Det er selvfølgelig meget uheldigt, at økologiske ĂŚbleavlere skal miste omsĂŚtning, fordi naboer eller andre landmĂŚnd lĂŚngere vĂŚk har sprøjtet deres egne afgrøder efter gĂŚldende regler. Derfor er vi økologer og de konventionelle landmĂŚnd i Landbrug & Fødevarer enige om, at ĂŚbleavlerne skal kompenseres i den her sag, den sĂĽkaldte Boxer-sag, siger Uffe Bie, der er formand for Ă&#x2DC;kologisektionen i Landbrug & Fødevarer. Videncentret for Landbrug, der er en del af Landbrug & Fødevarer, og Syngenta Crop Protection, der er producenten bag et ukrudts-

middel baseret pü prosulfocarb, har udarbejdet en konkret handlingsplan, der skal forhindre, at sprøjtemidler med prosulfocarb i fremtiden lander pü økologiske frugter. Arbejdet blev sat i vÌrk sidste ür efter fundet af prosulfocarb i smü mÌngder i Ìbler hos enkelte økologiske frugtavlere. Et af de konkrete initiativer under handlingsplanen er en aktuel oplysningskampagne fra Videncentret for Landbrug, som skal hjÌlpe landmÌndene med at stoppe sükaldt afdrift og fordampning af prosulfocarp, nür de sprøjter pü deres marker med vintersÌd. Videncentret for Landbrug har blandt andet udarbejdet en liste med ti gode

Tusindvis tester de nye grønne EU-krav NaturErhvervstyrelsen glĂŚder sig Mere end 3.000 gange er der nu klikket ind pĂĽ NaturErhvervstyrelsens hjemmeside for at se, om en landbrugsbedrift kan leve op til de nye grønne krav om miljøfokusomrĂĽder (MFO) og ďŹ&#x201A;ere afgrødekategorier. PĂĽ NaturErhvervstyrelsens hjemmeside kan landmĂŚnd via en sĂŚrlig beregner nemlig fĂĽ et førstehĂĽndsindtryk af, om bedriften allerede nu lever op til de nye grønne krav i EUâ&#x20AC;&#x2122;s landbrugsreform. - Det er glĂŚdeligt, at mange landmĂŚnd og konsulenter viser sĂĽ stor interesse for at sĂŚtte sig ind i de nye regler.

Selv om de først gÌlder fra 2015, har det stor betydning for den enkelte landmand, hvad der süs her i efterüret, siger enhedschef Lotte Dige Toft fra NaturErhvervstyrelsen. 1. august kom NaturErhvervstyrelsens foreløbige vejledning om direkte arealstøtte 2015. I de kommende müneder rejser et special-team fra NaturErhvervstyrelsen rundt i Danmark hos lokale landboforeninger og konsulenthuse og fortÌller om de vigtigste punkter i reformen og tager indtryk med hjem, inden den endelige vejledning udkommer til

januar, hvor reformen trĂŚder i kraft. Er dit omdriftsareal højst 10 ha, er du undtaget fra bĂĽde kravet om miljøfokusomrĂĽder og ďŹ&#x201A;ere afgrødekategorier pĂĽ bedriften. Er dit omdriftsareal højst 15 ha, er du undtaget fra kravet om miljøfokusomrĂĽder. Du kan med fordel bruge den del af beregneren, der handler om ďŹ&#x201A;ere afgrødekategorier pĂĽ bedriften. Ă&#x2DC;kologiske bedrifter fĂĽr automatisk hele støtten, hvis alle arealer dyrkes økologisk. Ă&#x2DC;kologer er derfor undtaget fra de grønne krav.

rüd til landmanden, herunder anbefalinger om at køre langsomt med lav bom, nür man sprøjter, at sprøjte marker aften, nat eller morgen og at sprøjte sent pü üret. Efter aftale med Miljøstyrelsen har Syngenta desuden prÌciseret etiketten pü deres ukrudtsmiddel Boxer. - Jeg er sikker pü, at de konventionelle landmÌnd tager den omfattende informationskampagne alvorligt. De har ingen gavn af plantebeskyttelsesmidler, der havner det forkerte sted, og for os økologer er det naturligvis afgørende, at de ikke lander pü vores frugt og andre afgrøder, siger Uffe Bie. Hvis landmÌndene sørger for at fü monteret sükaldte lavdriftdyser og kompakte luftinjektionsdyser pü deres sprøjter, bliver det nemt at vÌlge en egnet sprøjteteknik. - Og det er et vigtigt element i erhvervets handlingsplan og i rüdgivningen til landmÌndene, siger Uffe Bie.

Landboforeningen Agri Nord har ansat ny chef for økonomiafdelingen. Henrik Eeg Knudsen er uddannet statsautoriseret revisor og har 17 ĂĽrs erfaring fra PWC. Først i Holstebro og siden fem ĂĽr i Aalborg, hvor han var partner. Han har det seneste ĂĽr vĂŚret ansat som konsulent for en rĂŚkke kunder - primĂŚrt Artic Group. Henrik Eeg Knudsen har ďŹ&#x201A;ere ĂĽrs erfaring med personaleledelse. Formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, er glad for ansĂŚttelsen. - Vi har vĂŚret pĂĽ jagt efter en dygtig og erfaren leder til stillingen, og det har vi fundet i Henrik Eeg Knudsen. Vi har ansat en chef som kan vĂŚre med til at videreudvikle Agri Nords rĂĽdgivning inden for økonomiomrĂĽdet, og vi har lagt stor vĂŚgt pĂĽ, at han har en bred erfaring med bĂĽde revision og personaleledelse. Jeg ser frem til det fremtidige samarbejde, siger han. Hovedpersonen selv glĂŚder sig til at tiltrĂŚde 1. september. - Jeg synes, det er et spĂŚndende job, hvor jeg kan bruge min erfaring med bĂĽde økonomi og ledelse. Jeg har ingen tilknytning til landbruget men er enormt nysgerrig efter at lĂŚre en masse og ikke mindst bedrage til ud-

vikling og den daglige drift, siger Henrik Eeg Knudsen, Henrik Eeg Knudsen kommer til at have sin gang i alle tre afdelinger â&#x20AC;&#x201C; Aalborg, Aars og Hobro. Ă&#x2DC;konomiafdelingen udgør knap halvdelen af de cirka 175 ansatte i Agri Nord. Henrik Eeg Knudsen er 44 ĂĽr og bor med sin familie i Nibe.

KĂ&#x2DC;B OG SALG TRAKTOR KĂ&#x2DC;BES 4-hjuls. Mindst 80 HK. Tlf. 98 64 15 24

Det samme gĂŚlder bedrifter med en stor andel af permanent grĂŚs, brak eller grĂŚs i omdrift. Beregnerens resultat afhĂŚnger af, hvor prĂŚcist du indtaster dine oplysninger. Fra 1. februar 2015 kan du fĂĽ det endelige resultat i Tast selv-service, nĂĽr du har indtegnet dine marker pĂĽ markkort og udfyldt FĂŚllesskema 2015.

Henrik Eeg Knudsen - ny chef for økonomiafdelingen i Agri Nord.

TYREKALVE samt drÌgtige kvier købes til eksport, god pris.

+DOPV OJHV %\J KYHGH UXJKDOP VDPW DPPRQLDNEH KDQGOHW KDOP V OJHV RJOHYHUHV+¥OHYHUHV

6NRYVJnUG 6NHOOHUXS+REUR 7OI

Per Dalum tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

TIL LEJE UDLEJNING AF JORD

STILLINGER Førsteürselev søges til kvÌgbrug med 150 køer. Start 1/9 2014. Anton V. Poulsen, Myrhøj Tlf. 24 40 13 95

Der ønskes tilbud pü udlejning af 22,16 ha støtteberettiget jord beliggende Hovedvejen 365, Eveldrup, 9620 Aalestrup. Jorden kan lejes straks. Skriftlig tilbud skal indgives senest onsdag den 3. september. Udlejer forbeholder sig ret til frit at vÌlge mellem de indkomne tilbud og evt. forkaste dem alle. Henvendelse og tilbud sendes til LMO Aars att. Carsten Mikkelsen, PrÌstegürdsvej 5, 9600 Aars tlf. 87 28 23 20


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 32

Kronvildt og dĂĽvildt totalfredes i tre ĂĽr mere Bestandene har haft gavn af tre ĂĽrs fredning Af Torsten Hansen

Hedegaard Foods tilbagekalder en rĂŚkke ĂŚggeprodukter efter fund af salmonella.

Hedegaard Foods kalder ĂŚg tilbage PĂĽ baggrund af pĂĽbud udstedt af Fødevaremyndighederne 21. august tilbagekaldes hermed pasteuriserede ĂŚgprodukter. PĂĽbuddet er udstedt som følge af, at produkterne kan vĂŚre produceret af ĂŚg, der stammer fra en hønseďŹ&#x201A;ok, der 15. august blev testet positiv for salmonella. - Vi har gennemført analyser pĂĽ samtlige produkter, og alle er testet fri for salmonella, inden varen er frigivet, siger direktør i Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen. - Begrundelsen Fødevarestyrelsens har givet er, at der ikke mĂĽ kunne stilles det mindste spørgsmĂĽlstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trĂŚkkes

PRESNING OG WRAPNING af minibig Allan Krogh

Tlf. 40 71 82 00

tilbage, tilføjer han. Det drejer sig om følgende produkter: * H349 Hvider med konservering tappet i 1 kg og 5 kg * H350 Blommer med konservering tappet i 5 kg * H351 Scrambled eggs tappet i 1 kg, 5 kg og Shaker * H357 Hvider med konservering tappet i bĂŚgre *H361 HelĂŚg uden konservering tappet i 5 kg * H362 HelĂŚg med konservering tappet i 5 kg * H364 HelĂŚg med konservering tappet i 1 kg * H375 Hvider med konservering tappet i bĂŚgre * H376 Blommer 6% i 5 kg * H378 Scrambled eggs tappet i Shaker * H407 HelĂŚg uden konservering tappet i 5 kg De ovenfor nĂŚvnte produkter skal kasseres. Produktet er solgt i Catering Engros, Dagrofa, HKI Catering, Hørkram, Kandi, Langstrup Ă&#x2020;g, Metro, Rema, Købmanden i Søllerød, Liva, Superbrugsen Hadsund, A&C Grønttorvets Catering, Credin, Føtex, Bilka, Netto, Lidl, Hønseriet Henriettelund.

4 Z HYRZLY]PJ Âť K Y H H N Q ÂĽ L /

:QÂĽY\W]LQ :QÂĽY\W -HYZÂĽ ;SM 

.;60+0)#();..' T T T T T T T T T+ T T T Twrapning T IKIXg24T6+/' Presning af Tminibig &-?45'.#();..'/'&FI681)0/'&5.#0)'41)5146f)4?0,14&50'&(=.&'4T presning og wrapning af rundballer

MejetÌrskning/Presning . MejetÌrskning med MF 7282 pü 30 fod. . Presning m. 2 bigballepressere m. ballevogn. . Presning m. lilleballepresser, stor ballevogn. . Halm køb og salg

Per Dalum 98 65 61 07 / 22 17 99 07 Hans 40 93 91 27

Fredningen af hjortevildt i den nordvestlige del af Himmerland har vĂŚret gavnlig for vildtet. For at styrke vildtet yderligere forlĂŚnges og udvides fredningen nu. Fredningen gĂŚlder fortsat alt dĂĽvildt i indevĂŚrende jagtsĂŚson og tre ĂĽr frem. Udvidelsen betyder, at alt kronvildt nu ogsĂĽ er fredet. Hidtil har det vĂŚret tilladt at skyde de store hjorte med mere end 9 sprosser, men de er nu ogsĂĽ fredede. Bestemmelserne fremgĂĽr af â&#x20AC;?Bekendtgørelsen om jagttid for visse pattedyr og fugle m.v.â&#x20AC;? FredningsomrĂĽdet dĂŚkker omrĂĽdet syd for Limfjorden, vest for E 45 mellem Aalborg og Haverslev, nord for vejen der gĂĽr mellem Haverslev, Aars, Haubro, Vester Hornum og Vitskøl Kloster. - For tre ĂĽr siden var der kun et par hĂĽndfulde kronvildt i Vesthimmerland. Men nu er bestanden vokset til omkring 60-80 dyr, siger Niels

ste til Rold Skov. Vi mener, at for eksempel de himmerlandske heder er store nok til at kunne rumme en helürs bestand, vurderer Niels Quist-Jensen. Düvildtet er ikke sü sky og trives godt i Vesthimmerland. Bestanden er ogsü steget fra cirka 10-20 styk til 60-80 styk i løbet af tre ür.

Loven skal holdes

Bestandene af kronvildt og dĂĽvildt har haft gavn af fredningen i Vesthimmerland. Nu udvides fredningen til en totalfredning.

Quist-Jensen, formand for Hjortevildtgruppen i Himmerland. Gruppens hĂĽb er, at kronvildtet vil slĂĽ sig mere

permanent ned i Vesthimmerland. - Det er isĂŚr om sommeren vi ser en større bestand. Om vinteren rykker de ďŹ&#x201A;e-

Man kan som jÌger eller lodsejer forholde sig til rimeligheden i fredningsbestemmelserne, men loven skal overholdes. Sker der lovovertrÌdelser, skal de selvfølgelig anmeldes til politiet, og den ansvarlige mü betale bøden. Man kan ogsü have en holdning til ønsket om mere kronvildt og düvildt i Vesthimmerland set i lyset af skader pü mark og skov, men med en passende forvaltningspolitik kan hjortevildt vÌre til stor glÌde for alle. - ErfaringsmÌssigt ved vi, at afgrøder pü markerne og trÌerne i skovene kan skades betydeligt af hjortevildt. Loven giver mulighed i südanne tilfÌlde mulighed for regulering af bestanden efter forudgüende tilladelse fra Naturstyrelsen, bemÌrker Niels Quist-Jensen. Rüvildt er ikke omfattet af fredningen.

LandmĂŚnd hjĂŚlper landmĂŚnd i en helt ny mentorordning Videncenter for Landbrug satser pĂĽ at gøre ordningen permanent Vi kan alle trĂŚnge til at fĂĽ et skub i den rigtige retning. Den tanke ďŹ k Jakob Thomsen til at melde sig til et pilotprojekt fra Videncentret for Landbrug, hvor kvĂŚgbrugere, der gerne vil forbedre sig, kan fĂĽ hjĂŚlp af mentorer i form af andre landmĂŚnd. - Jeg var ved at vĂŚre drĂŚnet for energi; ikke pĂĽ grund af økonomiske problemer, men fordi jeg, selv om jeg har en medhjĂŚlper, har svĂŚrt ved at uddelegere opgaverne. Derfor har jeg lavet for mange basale ting i det daglige og ikke haft frirum til at vĂŚre driftsleder og fĂĽ det store overblik. Det ďŹ k mig til at begĂĽ fejl, jeg kunne have undgĂĽet. Derfor meldte jeg mig til mentorordningen i hĂĽb om at fĂĽ nye input samt blive skarpere og dygtigere, fortĂŚller Jakob Thomsen, indehaver af en konventionel bedrift med 110 køer ved Skjern. Han ser det ikke som et nederlag at søge om rĂĽdgivning hos kolleger. - Jeg er ikke ĂŚrekĂŚr, men ved, at jeg kan lĂŚre meget af andre, selv om jeg har vĂŚret landmand i 11 ĂĽr, understreger Jakob Thomsen.

I en ny mentorordning hjĂŚlper landmĂŚnd andre landmĂŚnd til at blive endnu bedre til at drive deres landbrug.

Den vestjyske kvĂŚgbruger lĂŚste om mentorordningen i Landbrugsavisen, tilmeldte sig og mødte sidst i juni op til et sĂĽkaldt kickoff-møde pĂĽ Hotel Vejle Fjord. Her ďŹ k han Per Andersen, indehaver af Siggaard nĂŚr Skive, som mentor. De to aftalte at mødes 1. juli pĂĽ Jakob Thomsens bedrift. Herefter kunne Per Andersen hurtigt give bud pĂĽ,

hvad det vil vÌre udbytterigt for Jakob Thomsen at arbejde med. - Jakob er forsigtig og god af sig og har svÌrt ved at sige, hvad han vil, og hvordan hans landbrug skal drives. Det skal han have lÌrt. Men samtidig er han selvkritisk, tør übne sig og er parat til at forandre sig. Det er guld vÌrd, fastslür Per Andersen, der angiver en interesse for ledelse samt erfaring i at rüdgive kolle-

ger som grunde til at blive mentor. De to landmÌnd holdt for nylig deres andet af fem møder i løbet af efterüret. Otte mentorer og otte landmÌnd, som gerne vil have en mentor, deltager i pilotprojektet. Det slutter ved ürets udgang, hvorefter det skal evalueres af projektets styregruppe. Erfaringerne bruges i en fremtidig mentorordning.

Profile for Aars Avis

Ars 20140827  

Ars 20140827  

Profile for ugeavis
Advertisement