Page 1

Til samtlige husstande

88. årgang - Nr. 33

ONSDAG 13. august 2014

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Made in Denmark-hjælpere har indtaget dyrskuepladsen Vejret synes endnu ikke at drille hjælperne som har ophold i Aars Af Lars Lindberg

Ved indfaldsvejene til Aars er der plantet blomster i store kasser som Dannebrogsflag.

Aars er helt klar til golf i verdensklasse Q AARS: Det er næppe gået nogens næse forbi, at der i denne uge bliver spillet Made in Denmark i Himmerland Golf og Spa Resort i Gatten. Det er imidlertid ikke kun Gatten, der er klar til golf i verdensklasse - det er Aars i den grad også. I de seneste dage har byen iklædt sig stadstøjet, og det har blandt andet betydet, at det er blevet sat to

Dannebrogsflag skabt af blomster op i hver af byens fire store rundkørsler. Derudover pryder et par gigantiske golfbolde bybilledet. Kommunen, byens handelsdrivende og folkene bag Made in Denmark opfordrer alle til at bakke op om turneringen ved at hejse flaget hver dag til og med søndag.

Q AARS: Det kræver hjælpere at afvikle en golfturnering som Made in Denmark - mange hjælpere! Da turneringen søgte om hjælpere, væltede det ind med ansøgninger fra golfentusiaster, som hellere end gerne ville bruge fire dage på golfbanen i Himmerland, og mange af de samme mennesker væltede i går ind på dyrskuepladsen ved Messecenter Vesthimmerland i Aars. Her er der oprettet en ”crew camp”, hvor de mange hjælpere frem til og med søndag skaber en nærmest festivalagtig stemning. I går ved middagstid var knap 300 gæster tjekket ind med deres telte og campingvogne, og end ikke et par gedigne byger kunne lægge en dæmper på deres gode humør. Fra torsdag til søndag vil

Næsten 300 af de frivillige hjælpere til Made in Denmark havde i går tjekket ind på dyrskuepladsen ved Messecenter Vesthimmerland.

der hver halve time i dagtimerne køre gratis shuttlebus-

GOLFUGENS BUTIKSÅBNINGSTIDER I anledning af Made In Denmark udvider detailbutikkerne i Aars åbningstiderne

ser fra Aars til Himmerland Golf og Spa Resort - busserne

vil også stoppe ved Kimbrertorvet i Aars.

MÅNEDENS MENU Tapastallerken: 'AZAPASIOs3ERRANOSKINKEs#HORIZOsRISTETKMPEREJER BACONSV’BTABRIKOSER

Bøf af kalveinderlår

Onsdag den 13. august 10.00 - 20.00

Fredag den 15. august 10.00 - 22.00

Torsdag den 14. august 10.00 - 22.00

Lørdag den 16. august 10.00 - 20.00

-EDSOMMERGR’NT SMÍKARTOmERVENDTIURTEPESTO (ERTILSKYSAUCE *ORDBRSUPPEMEDVANILJEIS

2 RETTER KR. 255,3 RETTER KR. 295,-

STEAKHOUSE "’FAFOKSElLETMEDPOMMESFRITESOGSOMMERCOLESLAW (ERTILFRITVALGAFSAUCER 0EBERSAUCEs7HISKYSAUCEELLER"EARNAISESAUCE

KR. 138,-

Aars Handelsstandsforening Himmerlandsgade 111 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 16 00 · www.aarshotel.dk


2 Ugens navne

Aars Avis

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Sølvbryllup Runde fødselsdage

Birthe Jensen og Finn Nielsen, Solvænget 17, Aars, kan tirsdag, 19. august fejre 25 års bryllupsdag.

85

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Karen M. Sørensen, Sdr. Boulevard 101 C, Aars, fredag, den 15. august

85

Else K. Gedebjerg, Sdr. Boulevard 12, Aars, fredag, den 15. august

80

Grethe Klausen, Højvang 5, Aars, søndag, den 17. august

Nynne-Marie Viborg Holst.

70

Nynne-Maria Viborg Holst, Frederiksberg, tidligere Aars, har afsluttet sin juridiske kandidateksamen ved Københavns Universitet.

Peter Verner Larsen, Spurvevej 6, Aars, torsdag, den 14. august

Ny jurist

Nygifte 55 tilbud fra Aars-forening Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars

Viet i Aars Kirke: Ditte Østergaard Bøgelund, Aars, datter af Anette og Jens Østergaard Nielsen, Aars og Jeppe Østergaard Bøgelund, Aars, søn af Åse og Jens Bøgelund Petersen, Farsø.

AARS: Aars Gymnastikforening er klar til sæsonen 2014-15. Det sker med ikke mindre end 55 træningstilbud, heraf flere nyheder programsat med hold, træningstidspunkter og sted, så alle med interesse for gymnastik let kan finde det der passer til dem. Holdene i Aars Gymnastikforening træner primært i Idrætscenter Østermarken, men enkelte må dog søge til Vindblæs Multicenter eller Vesthimmerlandshallen ved gymnasiet i Aars. Sæsonen indledes mandag 25. august.

www.hanslandry.dk

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING

Fra politiets døgnrapport

Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

98 64 18 69 Jens Møller

Annette Rolighed

Vi er der når du har brug for os

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Indbrud i Aars AARS: Natten mellem fredag og lørdag blev der begået indbrud i en villa på Løvsangervej i Aars. Det var ikke umiddelbart muligt for politiet at fastslå, hvordan tyvene har fået adgang til huset, ligesom der endnu ikke er noget overblik over omfanget af tyveriet.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Indbrud i Suldrup gav 200 kroner i mønter SULDRUP: En villa på Ved Højene i Suldrup havde fra søndag til torsdag i sidste uge ubudne gæster. Ved at opbryde et vindue havde gerningsmændene fået adgang til huset, hvor de dog ikke fandt det store udbytte. De slap således fra stedet kun beriget af 200 kroner i mønter samt nogle få stykker sølvtøj. Kørte bil i Aars i frakendelsestiden AARS: En mand fra lokalområdet blev 01.20 natten mellem mandag og tirsdag sigtet for at køre bil i frakendelsesperioden. Han var tidligere fradømt kørekortet, og han havde altså endnu ikke udstået ventetiden. Han kan nu se frem til en bøde og en forlængelse af frakendelsestiden.

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

13. august 2014

Ugens portræt

Årets Jætte har tid til det hele Da der for nylig blev holdt Jættefest i Suldrup, blev der traditionen tro kåret en ”Årets Jætte”. Valget faldt denne gang på 49-årige Jens Buus, som igennem en årrække har været en af byens ildsjæle. Jens Buus blev født i Suldrup, og han og hans kæreste bor stadig på hans fødegård, så man kan i den grad kalde ham for indfødt. Det betyder imidlertid ikke, at hans verden slutter ved byskiltet - tvært imod faktisk. Som barn gik Jens Buus på Suldrup Skole, og derefter blev han udlært elektromekaniker hos Søren T. Lyngsøe i Aars. Tiden hos Lyngsøe gav imidlertid Jens Buus lyst til at læse videre, og derfor blev han i 1991 færdig som svagstrømsingeniør på Aalborg Universitet. Efter universitetstiden fik han job hos Sieker Print i Støvring, inden han atter kom til Aars - denne gang hos GPV Electronics. Mens han var her, blev han af et tysk firma headhuntet til at bygge en virksomhed op i Hobro, og midt i nullerne valgte han at blive selvstændig. Han var efterfølgende med til at starte Actulux, som laver åbningssystemer til ovenlysvinduer, og i dag er han administrerende direktør i virksomheden, der har til huse i Hadsund. Jens Buus har her ansvaret for 30 ansatte, men firmaet har vokseværk, så det efterhånden har bredt sig over det meste af Europa. Derfor har direktøren også mange rejser til blandt andet Rusland, Østrig, Frankrig, Tyskland og de øvrige skandinaviske lande. Når Jens Buus har fri hvilket han sjældent har - bruger han sin tid med kæresten Lene Østergaard, familien og vennerne. Lene og Jens har sammen datteren Maria på 11 år, og så har han fra et tidligere ægteskab Sara på 15 år og Stine på 18 år. Jens Buus har tidligere været bestyrelsesmedlem i IK Frem, men nu nøjes han

Jens Buus, Suldrup.

med at give en hånd med, når han bliver bedt om det bliver han det, siger han til gengæld sjældent nej. Den første tirsdag i hver måned spiller han kort med ”Bøsselklubben” på Suldrup Kro, og en gang om ugen giver han den som angriber på IK Frems Old Boys-mandskab. Jens Buus beskrives som en rar og imødekommende mand, som sætter familie og venner meget højt, og på fodboldholdet er flere af de gamle drenge hans barndomsvenner. Venskaberne kan dog blive sat på kortvarige prøver, hvis ikke holdet vinder, for det bryder ”Årets Jætte” sig slet, slet ikke om! Som om han ikke havde nok at se til, driver Jens Buus i sin fritid også 20 tønder agerjord, og så passer og plejer han sin maskinpark, hvor han kan få mange timer til at gå. I ferierne tager han gerne en tur til Norditalien, hvor hans søster har et sommerhus. Her samles hele familien med jævne mellemrum, og det er et sted, hvor Jens Buus elsker at lade batterierne op, inden hans travle hverdag atter presser sig på.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 3

Natpetanque i Aars med 52 deltagere AARS: Aars Petanqueklub har afviklet den årlige natpetanquedyst på baneanlægget ved Støberivej i Aars. Spillet indledtes klokken 21 og blev afviklet i det skønne og lune danske sommervejr. Der deltog 52 spillere fra nær og fjern. Efter spillet blev der serveret kold kartoffelsalat og lune frikadeller samt et glas vin, og alle hyggede sig. Golftouren er kommet til

Himmerland i denne uge og i den forbindelse har Aars Petanqueklub fået stillet Per Pallesens Plads i midtbyen til rådighed fredag, 15. og lørdag, 16. august. - Vi vil anlægge en midlertidig petanquebane, så vi kan vise hvad petanquespillet går ud på. Der vil være erfarne spillere fra klubben til stede begge dage eftermiddag og aften, oplyser Henning Andersen, Aars Petanque Klub.

Flyvepladsen har fået opfriskning AARS: Flyvepladsen mellem Aars og Hornum er blevet frisket op. Den ene landingsbane har fået nyt slidlag, mens den anden bane et blevet asfalteret. Aars Flyveplads blev anlagt i 1969 og er senere udvidet, så store fly kan lande, ligesom der er toldfunktionssted op opholdslokale til passagerer på pladsen. Vesthimmerlands Kommune har lagt nyt slidlag på, som en del af den almindelige renovering af flyvepladsen, men det sker ret belejligt op til det store

golfarrangement i Gatten. Hertil ventes gæster i eget fly. Flyvepladsen har fået asfalt på begge baner, mod tidligere hvor det kun var bane 11-29, der løber øst vest, der var med asfalt. Det betyder bedre forhold for start og landing på pladsen. Flyvepladsen, der har lysanlæg som kan betjenes fra luften, har kapacitet til større privatly både fra Schengen og ikke-Schengen lande, idet der er mulighed for at tilkalde toldkontrol til pladsen.

Pamela, Jenny, Suleika, Leila, Camilla Bisættelsen har fundet sted Mange TAK for varme hilsner

Vor kære mor, svigermor, mormor, farmor, oldemor og tipoldemor

Ellen Jespersen er stille sovet ind på Solvang Aars, den 5. august 2014

Gunhild Gorm og Else Vagn Anette og Claus Dorthe og Jan Børnebørn, oldebørn og tipoldebarn Begravelsen har fundet sted

TAK EFTER DØDSFALD

Kære Lars

Kære Nynne Til lykke med at du er blevet jurist og mange gange til lykke med det nye job. Du ønskes alt godt fremover. Mange kærlige hilsner fra mor, far og Chong

Du ønskes hjertelig til lykke med de 50 år på fredag, vi glæder os til festen. Kærlig hilsen mor og far

TAK for venlig deltagelse ved min kære mand Erik Andersens bisættelse. Venlig hilsen Vera Andersen, Kong Valdemarsvej 47

begravelse På familiens vegne

Sinne

Alle virksomheder, foreninger mm. indbydes til at deltage i Kimbrerfestens store optog.

SØNDAG D. 7. SEPTEMBER KL. 13.00 Sæt fantasien i sving, bidrag til årets festligste optog. Publikum stemmer inden for kategorierne foreninger/privateog virksomheder om det flotteste og sjoveste indslag. - Vinderne honoreres med en pokal. Fri entré til alle deltagere. Tilmelding nødvendig senest den 29. august på tlf. 51 80 42 84 eller formand@kimbrerfesten.dk

HJERTELIG TAK

len og det er denne der i samarbejde med lokalsamfundet, Vesthimmerlands Kommune, sponsorer samt entreprenør og håndværkere vil fejre det første spadestik på byggepladsen ved skolen. Det sker ved at formanden for byrådets kultur- og fritidsudvalg, Jan Dyregaard, Vestrup, graver første spadestik og bagefter taler skoleleder ved Vestrup Skole, Sonja Paulin. Bagefter bliver der mulighed for at inspicere området.

Kom og hjælp os med at vække vores forældre Birthe og Dion. 22. august 2014 kl. 8.00 Børn

* 7. september 1950 er stille sovet ind i hjemmet Aars, den 3. august 2014

Svend Aage Nielsens

VESTRUP: På fredag 15. august indledes opførelsen af den kommende minihal syd for Vestrup Skole. Det sker med en lille sammenkomst, hvor første spadestik tages som en officiel markering af igangsætningen af byggeriet. Planerne om en minihal i Vestrup har været drøftet i flere år og er godt gennemarbejdet. Pengene til projektet er sikret og før sommerferien var der licitation. Der er nedsat en arbejdsgruppe omkring hal-

I anledning af vores forældres sølvbryllup Birthe Jensen og Finn Nielsen, vil det glæde os at se familie, venner og bekendte til at hjælpe os med at vække mor og far med morgensang tirsdag den 19. august kl. 7.30 på Solvænget 17, Aars. Med venlig hilsen Anette og Anders

Martin Rohd-Thomsen

for opmærksomheden ved min kære mand vor kære far, svigerfar, bedstefar og oldefar

Første spadestik til minihal i Vestrup

Guldbryllup

Vi har sagt kærligt farvel til vores elskede søn, ægtemand og far

Hjertelig tak

På fredag tages det første spadestik til den nye minihal ved Vestrup Skole.

25 år

til familie, venner og bekendte ved min kære mor Poula K. Larsens begravelse fra Trængstrup Kirke. Tak for de mange smukke blomster og kranse. Tak til Ole Bech for en smuk begravelse og tale. En særlig stor og varm tak til plejepersonalet på Himmerlandshave for at pleje min mor. Jette og Ole Larsen

SØNDAGSBUFFET I DANSETELTET KL. 13.30-16.30 Langtidsstegt Ball Tip (oksekød), urtemarineret nakkefilet, mexicanske kartofler, smørstegte kartofler, pastasalat, blandet salat.

90 kr.

Af hensyn til maden skal der købes billet på forhånd inden d. 3. september, dette kan ske i Jutlander Bank, Himmerlandsgade, Aars eller på www.kimbrerfesten.dk

www.kimbrerfesten.dk

FERIELUKNING Salonen er lukket fra mandag den 18. august til mandag den 25. august. Begge dage inkl. Aars Herresalon Himmerlandsgade 104 tlf. 40 52 14 22

Udvidet stævne 22., 23. og 24. august. I Nordjysk Faldskærmsklub på Vesthimmerlands Flyveplads. Alle er velkomne. Mvh. Nordjysk Faldskærmsklub

Lægehuset Søndergade 42 er i perioden 18. august til og med 22. august 2014 lukket grundet kursus. Der henvises til områdets øvrige læger. Læge Thomas Bjørnshave

ÅBENT HUS Torsdag den 21. august fra kl. 11.00-? på Roldvej 113. Gurli

LOPPEMARKED Aars Y’s Men’s Club Markvænget 36, Aars Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00, eller efter aftale. RING: Aars: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Farsø: Tlf. 98 66 30 89 Aalestrup: Tlf. 61 75 66 61 Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet.


Aars Avis

SIDE 4

Advokatvagt i Aars Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.:

9HVWKLPPHUODQGV .RPPXQHV DQQRQFHU EULQJHV L GH ÀHste tilfÌlde blot som en overskrift og en enkelt linie elOHU WR , GH WLOI OGH ¿QGHV KHOH Q\KHGHQ YHG DW EHQ\WWH OLQNHW WLO KMHPPHVLGHQ %RUJHUH GHU LNNH KDU DGJDQJ WLO LQWHUQHWWHW NDQ WLOJn GHWWH Sn NRPPXQHQV ELEOLRWHNHURJKRV%RUJHUVHUYLFHL$DUV

D E T

■Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ ForÌldremyndighed ■ Arv ■ AnsÌttelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ HündvÌrk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ UdlÌg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m. Rüdhuset 1. torsdag i hver müned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

S K E R

SmĂĽ Skridt-CafĂŠ 7LOGLJGHUWLGOLJHUHKDUGHOWDJHWSnHW6Pn6NULGWIRUOÂĄESn 6XQGKHGVFHQWHUHW )n JHQRSIULVNHW 6Pn 6NULGWPHWRGHQ RJ GH SULQFLSSHU +YRUGDQ JnU GHW PHG PLQH VXQGKHGVYDQHU RJ KYDG NDQ vĂŚre det nĂŚste skridt i en sundere retning? 7RUVGDJGHQDXJXVWNOSn6XQGKHGVFHQWUHW 7LOPHOGLQJ QÂĄGYHQGLJ VHQHVW GHQ DXJXVW Sn VXQGKHGVcenter@vesthimmerland.dk LĂŚs mere: www.sundhedscentervesthimmerland.dk

M E D D E L E L S E R

Uddeling af Frivillig Pris 2014 )ULYLOOLJSULVHQ JLYHV WLO HQ SHUVRQ HOOHU JUXSSH DI SHUVRQHU VRPKDU\GHWHQV UOLJIULYLOOLJLQGVDWVLGHWVRFLDOHDUEHMGHL Vesthimmerlands Kommune. )RUVODJVNDOY UHPRGWDJHWVHQHVWGHQVHSWHPEHU 6HQG WLO 0DUL$QQ -¡UJHQVHQ VRFLDODIGHOLQJHQ 7RUYHJDGH /¡JVW¡UHOOHUSnPDLOPDM#YHVWKLPPHUODQGGN / VPHUHSnZZZYHVWKLPPHUODQGGNIULYLOOLJSULV

Tid for Indstilling til Ă…rets Landsbypris +YHPKDUJMRUWHQIRUVNHOLGLQODQGVE\" /DQGVE\SULVHQJLYHVWLOHQSHUVRQHQERUJHUIRUHQLQJHOOHUHW SURMHNW GHU KDU KDIW EHW\GQLQJ L IRUKROG WLO DW JÂĄUH HW VWHG attraktivt og godt at vĂŚre. 'HDGOLQHIRULQGVWLOOLQJHUGHQVHSWHPEHU /Â VPHUHSnZZZYHVWKLPPHUODQGGNODQGVE\SULVHQ

Prisaftale pĂĽ briller 9HVWKLPPHUODQGV.RPPXQHLQGKHQWHUWLOEXGSnSULVDIWDOHSn EULOOHUWLOSHQVLRQLVWHU 6HPHUHSnZZZYHVWKLPPHUODQGGN(UKYHUY8GEXG

Etablering af husdyrbrug ‡*OHUXSYHM*HGVWHG $IJ¥UHOVHQNDQVHVSnZZZYHVWKLPPHUODQGGNDIJRHUHOVHU

.RPPXQHSODQWLOOÂ JORNDOSODQHU og landzonetilladelser

HIMMERLANDS KUNSTMUSEUM

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

PAR- og SOLO DANS PÅ HALKÆR KRO / UDOOHGDQVHQHIUD¾9LOGPHGGDQV¾ Tirsdage fra 19. august - NYHED: Solo Ballroom Dance kl. 17:00 til 17:50 Tirsdage fra 16. september: Pardans begynderhold kl. 18:00 til 18:50 Pardans letøvede kl. 19:00 til 19:50 Pardans øvede kl. 20:00 til 20:50

Kom med godt humør, indesko eller strømpefødder, sü sørger jeg for dejlig musik, hygge og rigtig god motion. LÌs mere om vores danseforening og tilmeld dig pü www.adc.dk. Eller evt. kontakt: Pia Kleinschmidt Tlf. 61276025 mail: piakleinschmidt@live.dk

Offentligt budgetsamrüd 2014 Torsdag den 28. august 2014, kl. 19.30 i Farsø Sognehus, Søvej 3, 9640 Farsø. Venligst tilmelding senest den 21. august 2014 pü tlf. 96 36 97 30. Med venlig hilsen Provstiudvalget for Vesthimmerlands Provsti

Vestrup Skole

TONI LARSEN OG ANETTE Ă˜ROM ĂĽbner udstillingen

holder Ă…ben skole

Fredag den 15. august 2014 kl. 15.00-17.00 Toni Larsen har fokus pĂĽ ordet, teksten og poesien, som isĂŚr kommer til udtryk i en keramisk digtsøjle. Anette Ă˜rom har fokus pĂĽ nye mĂĽder at udvikle kunsten at brodere pĂĽ. De to kunstnere vil vĂŚre til stede ved ĂĽbningen og fortĂŚlle om deres vĂŚrker. Der vil vĂŚre et mindre traktement.

tirsdag den 26. aug. kl. 18.00 - 21.00 Der er fĂŚllesspisning kl. 18.00. Pris kr. 30, - inkl. kaffe/the med kage. Medbring selv service. Overskriften er denne gang: Sensommerhygge - en aften med godt vejr og ude-aktiviteter. Medbring gerne egne havespil. Tilmelding til spisning senest 21. aug. til skolen eller Kernehuset.

Udstillingen varer indtil d. 6. oktober 2014. Åben tirsdag-søndag kl. 11.00-17.00 Fra 1. september kl. 13.00-17.00 Himmerlands Kunstmuseum Søndergade 44 . 9600 Aars . 98 62 35 77Folkeuniversitetet i Vesthimmerland Efterürsprogram: ForedragsrÌkke: A. 28/8 kl. 19-21: Putins Rusland bag facaden v/Ph.D i russisk Per Dalsgaard, København B. 11/9 kl. 19-21: Russisk og sovjetisk kultur v/Ph.D i russisk Jon Kyst, København C. 18/9 kl. 19-21: Den russisk ortodokse kirke v/Dr.theol. Christian Gottlieb, København Pris for alle 3 foredrag kr. 250,Moderne dansk kirkekunst efter ca. 1950 v/kunsthistoriker Anne Lie Stokbro, Vrü 9/10 kl. 19-21: Fra harem til islamisk feminisme v/Cand.mag Jesper Pedersen, Rødovre 23/10 kl. 19-21: Kina før og nu v/Cand.mag Christian Friis, København 4/11 kl. 19-21.30: Kristendom og samfundskritik v/sogneprÌst Mikkel Wold, MarmorkirkenVesthimmerlands Provsti

"ET INTERIĂ˜R"

25/9 kl. 19-21:

2IIHQWOLJJÂĄUHVNXQGLJLWDOWRJNDQVHVSn ZZZYHVWKLPPHUODQGGNDIJRHUHOVHU +HUNDQGXOÂ VHRPGLQHPXOLJKHGHUIRUDWJÂĄUHLQGVLJHOVH og klage.

13. AUGUST 2014

I samarbejde med Vesthimmerlands biblioteker: 12/11 kl. 19-21: KvindeskÌbner i Afghanistan og Danmark v/forfatter, sprogofficer Anne-Cathrine Riebnitzsky Sted: Alle foredrag finder sted i Byrüdssalen, Løgstør Rüdhus, Torvegade 15 (indgang fra Fredensgade) Pris: Alle foredrag koster kr. 90,- pr. stk. Tilmelding: senest 10 dage før ved indbetaling pü kt.nr. 9202-2070773077. Husk navn og telefonnr. LÌs mere om foredrag og foredragsholdere pü vor hjemmeside: www.fuvh.dkGregoriansk tidesang i stearinlysenes skĂŚr i Ulstrup Kirke. Fredag d. 15. august kl. 21.00 Horsens Klosterkirkes Munkekor synger Completorium, - dagens nĂŚstsidste tidesang. Tidesangen varer ca. 35 minutter. Tidesangen er en god mulighed for at fĂĽ pulsen helt ned i en ellers travl tid. Gratis adgang.

Morgensang, vi synger solen op Lørdag den 16. august kl. 8.00 i Gundersted Kirke.

Kom & Dans

Swing & Rock´n Roll   Bliv glad i lüget og fü sved pü panden - pü den sjove müde. Unge som modne, singler som par, alle kan deltage. Mød op pü BlÌre skole, SkolevÌnget 3, 9600 Aars

onsdag den 20. august kl. 19.00 til gratis introaften. Husk flade, glatte sko!

Se mere pĂĽ: www.komogdansaars.dk

AARS AVIS nĂĽr det skal vĂŚre lokalt!


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 5

Ny ejer

PrĂŚstegĂĽrdsvej 7 . 9600 Aars

98 68 10 10

Udbringning alle dage 11.00 - 21.00 Frokosttilbud kl. 11.00-16.00: Morten Sams (t.h.) stĂĽr fremover for driften af kantinen i IdrĂŚtscenter Ă˜stermarken, sĂĽ centerleder Per Muldbjerg (t.v.) kan lĂŚgge sine krĂŚfter et andet sted.

Mere frugt og grønt i kantinen i hallen Ny forpagter har fokus pĂĽ sund mad Af Lars Lindberg AARS: Da IdrĂŚtscenter Ă˜stermarken gik fra at vĂŚre kommunalt ejet til at vĂŚre en selvejende institution, blev det besluttet, at driften af hallens kantine skulle udliciteres. Den visitation vandt Morten Sams, som med sit firma Event Himmerland allerede driver bowlingcenter, restaurant, mad ud af huset, festlokaler og Go Kart-center i Aars, og han vil fremover skulle sørge for, at de mange unge mennesker, som dagligt benytter idrĂŚtscentret, kan fĂĽ stillet den vĂŚrste sult. Kantinens gĂŚster mĂĽ dog indstille sig pĂĽ, at den nye forpagter satser pĂĽ sunde alternativer til de klassiske pølser, pommes frites og cowboytoast.

- Jeg kan ikke fra den ene dag til den anden fjerne alle de usunde ting, men jeg vil bruge priserne til at fĂĽ gĂŚsterne til at vĂŚlge de sunde varer, fortĂŚller Morten Sams, som eksempelvis vil sĂŚlge sportsboller til det halve af, hvad en gang pommes frites koster. Morten Sams ser frem til at skabe en lĂŚkker cafĂŠstemning i kantinen, hvorfra han fremover ogsĂĽ skal fodre en del af Ă˜stermarkskolens elever, som bliver tilbudt en madordning i forbindelse med den lĂŚngere skoledag, der fremover venter dem. OgsĂĽ folkene bag IdrĂŚtscenter Ă˜stermarken glĂŚder sig over, at aftalen er faldet pĂĽ plads. Det her nemlig hele tiden vĂŚret bestyrelsens intension, at halinspek-

tør Per Muldbjerg skulle koncentrere sig 100 procent om den daglige drift og administration og ikke som hidtil ogsĂĽ om kantinen.EH CafĂŠ Ă˜stermarken er kantinens nye navn, og IdrĂŚtscenter Ă˜stermarkens bestyrelse hĂĽber, at den bliver en succes. - Vi hĂĽber, at alle vil tage godt imod Morten Sams og EH CafĂŠ Ă˜stermarken. Det er vigtigt, at foreninger og klubber hurtigt fĂĽr etableret en dialog med Morten omkring ønsker og behov, sĂĽ cafĂŠen i videst muligt omfang benyttes som leverandør til stĂŚvner og arrangementer i idrĂŚtscentret, siger bestyrelsesformand Niels Hald.

PrÌstebolig i Aars rives ned - en helt ny opføres Boligen ved Sdr. Boulevard er ikke tidssvarende Af Thorkil Christensen

AARS: Der skal bygges en helt ny bolig til sogneprĂŚst Sara Schouby Petersen i Aars, som ofďŹ cielt tiltrĂĽdte i embedet ved Aars Kirke 1. august. I forbindelse med sogneprĂŚst Kirsten Bøgh-Jensens fratrĂŚdelse blev prĂŚsteboligen pĂĽ Sdr. Boulevard 70 ledig fra 1. marts 2013 og Aars MenighedsrĂĽd - eller mere prĂŚcist prĂŚstegĂĽrdsudvalget - skulle tage stilling til, hvad der fremover skulle ske: Om boligen skulle renoveres, sĂŚlges som den var, eller rives ned sĂĽ der kunne blive plads til at opføre en ny.

Huset er fra 1960erne og har tjent som bolig for ere prÌster. Det er blevet renoveret ere gange, men ved et fraytningssyn sammen med provsten blev der fundet en del mangler og skader som følge af tidens tand. Der skulle tages stilling til disse skader inden der kunne ytte en ny prÌst ind. Boligen har vÌret udlejet i 11 müneder, og der er fundet en midlertidig løsning for den nye prÌst med leje af et hus pü Højvang 15. Fordi der ikke var tomme byggegrunde i centrum af Aars besluttede prÌstegürdsudvalget at nedrive den gamle prÌ-

stebolig og opføre en ny pü grunden ved Sdr. Boulevard. Resultatet bliver en tidssvarende bolig til den nye prÌst og hendes familie. Nür menighedsrüdet holder møde onsdag, 20. august bliver der givet en orientering fra prÌstegürdsudvalget om, hvor langt man er fremme med byggeplanerne. Pü samme møde skal der ogsü drøftes budgetsamrüd i provstiet 28. august, og der vil blive orienteret om nyt fra kirkegürdsudvalget, aktivitetsudvalget og prÌsterne. Der skal desuden tages stilling til en bevilling til FDF i Aars.

Alle pastaretter 49 kr.

Alle hjemmelavede sandwich og durum 49 kr.

Alle grillretter 49 kr.

15% studierabat Ă…BNINGSTIDER:

Alle dage kl. 11.00-21.00 Søn.- og helligdage kl. 13.00-21.00 Fra 1. juni - 30. sep. übent kl. 11.00-22.00 Følg os pü Facebook - vi har masser af billeder

Har dine børn en ulykkesforsikring? Himmerland Forsikrings ulykkesforsikring dÌkker bedre end gÌngse ulykkesforsikringer. Det betyder mere tryghed i hverdagen og sikkerhed for, at børnene er dÌkket bedst muligt ved skade og ulykke. DU FÅR BL.A.: ‡E—UQHG–NQLQJ¼SU–PLHIULIRUE—UQ under 2 ür ‡GREEHOWHUVWDWQLQJIUDYDULJWPpQ ‡EHKDQGOLQJVXGJLIWHUWLOI\VLRWHUDSHXWRJ NLURSUDNWRULPnQHGHUHIWHUXO\NNH ‡XEHJU–QVHWWDQGVNDGHG–NQLQJ

SKOLESTART Husk at forsikre børnene. Kig ind i forsikringsbutikken i Kimbrergürden i Aars eller ring 

‡G–NQLQJYHGW\JJHVNDGHU ‡G–NQLQJIRUIDUOLJVSRUWYHGHQNHOWEHJLYHQKHGHU

TĂŚt pĂĽ og ligetil


Aars Avis

SIDE 6

13. AUGUST 2014

Aars Business School har både nyheder og gamle klassikere på programmet i den kommende sæson.

Danseskole i Aars er klar til en ny sæson

The Outlaws The Outlaws The Outlaws

Aars Business School danser en ny sæson i gang

AARS: Aars Business School er i fuld gang med totalrenovering af nye lokaler og slår i uge 36 dørene op til to flotte spejlsale og lounge område til elever og forældre. Der har været fuld gang i både dansere, danseforældre og familien for at få lokalerne klar til den nye sæson, og der knokles stadig.

Alle glæder sig over de kommende pragtfulde lokaler og over, at der nu snart er tid til at byde velkommen til et brag af en dansesæson med et program, der er bredere og større end nogensinde. Der er hold fra to år og opefter med en bred vifte af alle stilarter. Aars kommer til at sum-

Ö֛ã®ãòŽ»»›Ù›

FUNK

<ŽŶŬƵƌƌĞŶĐĞ

Line Dance i Aars hos

7+(287/$:6 E®¦«ã½ç <ŽŶŬƵƌƌĞŶĐĞ

>®Ä›—ƒÄ‘›

ĞŐLJŶĚĞƌĞͬůĞƚƆǀĞĚĞ

>®Ä›—ƒÄ‘› TǀĞĚĞ

Hold: ٛƒÃ—ƒÄݛٛ opstart 26. august Tirsdage, 9:15 – 10:30 'LJŵŶĂƐƟŬƐĂůĞŶ/ĚƌčƚƐĐĞŶƚĞƌTƐƚĞƌŵĂƌŬĞŶ <ÊÄ»çÙٛđ›ãَĮĦ Tirsdage, 18:00 – 20:00 sĞƐƚĞƌŵĂƌŬƐŬŽůĞŶ

opstart 26. august

>®Ä›—ƒÄ‘›;òÊ»ÝěͿ Begyndere, 18:00 – 19:00 >ĞƚƆǀĞĚĞ͕ ϭϵ͗ϬϬʹϮϬ͗ϬϬ TǀĞĚĞ͕  ϮϬ͗ϬϬʹϮϭ͗ϬϬ DĞŐĞƚƆǀĞĚĞ͕ Ϯϭ͗ϬϬʹϮϮ͗ϬϬ sĞƐƚĞƌŵĂƌŬƐŬŽůĞŶ

opstart 28. august

DĞŐĞƚƆǀĞĚĞ

eller to gange en anden uge. Nu er der hos Aars Business School også mulighed for at få alle dansegaver med fra starten og for de yngste at finde den indre prinsesse frem, når den står på ballet. Undervisningen er kreativ og virkningsfuld med en rigtig god kombination af motorik, ballet og leg. De teknikker og det kropslige udtryk, man arbejder med inden for ballet og jazz, er yderst nyttige i næsten alle andre sammenhænge - både på og uden for dansegulvet. Derfor opfordrer danseskolen alle til at supplere deres dans med dette hold. I år føler Aars-danserne sig rustet til hele tre hold, som træner målrettet mod DM i hiphop, disco og production. Dette på baggrund af en fantastisk udvikling og vilje fra skolens fantastiske elever. Der vil være udtagelser til

Production-holdet, hvorimod DM hip hop og DM disco holdene vil blive sammensat på baggrund af en audition 21. august. Der nu mulighed for at samle omgangskredsen, personalet på arbejdet eller klassen og få sit helt eget dansehold. Det være sig oplagt med Vild med Dans, men kan også være StreetDance, Fun Fit Dance, Zumba eller hvad man kan ønske sig. Derudover vil man som altid kunne booke polterabends, brudevals, fødselsdage, personalefester og så videre. Aars Business School er ikke kun dans. Samarbejdet med Greyhound Stage Company om de fælles Stagehold med masser af teater og sang er med til at give studiet den helt rigtige dimension på enhver drøm indenfor scenekunsten.

Lille by - stor kunst

besøgende, der forventes at komme til Vesthimmerland. Byvandringerne finder sted tre gange dagligt torsdag, fredag og lørdag i denne uge. Mødestedet er Vesthimmerlands Museum, og bag byvandringerne står Vesthimmerlands Museum, Vesthimmerlands Musikhus ALFA og guidegruppen.

AARS: I dagene med den store golfturnering i Gatten står et nyoprettet guidekorps klar til at gennemføre fire byvandringer dagligt i Aars. Byvandringerne guider gæsterne rundt til byens kunst og kulturhistoriske

seværdigheder og præsenterer som et særligt højdepunkt smagsprøver på levende musik i Vesthimmerlands Musikhus ALFA. Guidekorpset har forberedt sig til opgaven siden februar og glæder sig til at fremvise byen for de mange

>ŝŶĞĂŶĐĞŚŽƐdŚĞKƵƚůĂǁƐĞƌŵĞƐƚƟůŵŽĚĞƌŶĞŵƵƐŝŬ͘Ğƚ ĞƌĞŶƐũŽǀŚŽďďLJŽŐĞŶĚĞũůŝŐŵŽƟŽŶƐĨŽƌŵ͘DĂŶŬĂŶĚĂŶƐĞ ŝŬůƵďďĞŶ͕ŵĞŶŚĂƌŵĂŶůLJƐƚƟůŵĞƌĞŬĂŶŵĂŶĚĞůƚĂŐĞŝĂƌƌĂŶŐĞŵĞŶƚĞƌ ŝ ǁĞĞŬĞŶĚĞƌŶĞ ƌƵŶĚƚ Žŵ ŝ ůĂŶĚĞƚ͘ DĂŶ ŬĂŶ ŽŐƐĊĚLJƌŬĞĚĞƚƐŽŵŬŽŶŬƵƌƌĞŶĐĞĚĂŶƐ͘

DĞƌĞŝŶĨŽƉĊ͗ www.theoutlaws.dk DĂŝů͗ůŽŶĞƐŽƌĞŶƐĞŶΛƚŚĞŽƵƚůĂǁƐ͘ĚŬĞůůĞƌƚůĨ͘ϰϬϵϵϮϵϵϴ

>®Ä›—ƒÄ‘›

me af dans, teater og sang. ”Vild med pardans” er nu tilbage på programmet, og Støvring- og Aarsafdelingen vil være de første som har pardans for unge, voksne og ældre. Man lærer på en afslappende og hyggelig og sjov måde alle de grundlæggende danse, så alt er klar til firma- og familiefester med mere. Man starter helt fra bunden og arbejder sig stille og roligt fremad i de forskellige danse, som de fleste kender fra Vild med Dansprogrammerne i tv. Man er garanteret en ugentlig friaften med dans, latter, motion og kvalitetstid med den bedre halvdel, ven, søster, bror, mor, far eller andet. Der vil være to hold med den bonusfordel, at er man i en uge forhindret i at komme til sit hold, kan man blot komme den anden dag

G H

alleri

Særudstilling Hanne Støvring Skærto 13. august 2014

immerland

viser samtidig Sommerudstillingen 2014 medudvalgt 23 kunstnere fra ind- og udland på værker med stor 670 m2 smukke omgivelser. Alle er velkomne. Fri entre.

Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø

Åbningstider: Indtil 17. august hver dag kl. 10-22 herfter tirsdag til søndag kl. 11-17.

www.galleri-himmerland.dk


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 7

Fjernvarmenettet i Aars klar til flere forbrugere Ny ledning skal sikre fjernvarme til mejerigrunden AARS: Aars Fjernvarme har indledt en udvidelse af fjernvarmenettet med henblik på at forsyne nye aftagere med varme. I disse dage mærker trafikanterne på Søndre Boulevard i Aars fjernvarmearbejdet. Her lægges en robust fjernvarmeledning fra Gislumvejs udmunding i Søndre Boulevard under den tidligere jernbanebro og videre til venstre ad Markedsvej til lige før Falck-stationen. - Den 450 meter lange ledning skal blandt andet sikre, at vi kan forsyne den nye Garant-butik og kommende bygninger på den tidligere mejerigrund med fjernvarme, fortæller ledningsmester Karsten Christensen, Aars Fjernvarme. Endvidere vil der også være mulighed for tilslutning af andre interesserede i området. Eksempelvis forsynes bygningen med selskabslokaler på Markedsvej (den tidligere fragtmandscentral) om kort tid med fjernvarme. Arbejdet, som ventes afsluttet inden september, udføres af entreprenørfi rmaet Gunnar Nielsen A/S og Vesthimmerlands VVS for Aars Fjernvarme. Når Søndre Boulevardopgaven er udført, tager

HAR DU HØRT? - at Aars Handelsstandsforenings medlemmer fik en lille forsmag på golfstemningen i Gatten mandag aften. Handelschef Nicolai Holm havde aftalt med Made in Denmark-turneringens leder, Thomas Nielsen, at de forretningsdrivende fra Aars kunne komme på besøg for at få en fornemmelse af arrangementets omfang.

er godt tilfreds med, at flere tilslutter sig fjernvarmen. - Den stigende tilslutning til fjernvarmen skyldes utvivlsomt, at fjernvarmen i Aars er en stabil opvarmningsform til en konkurrencedygtig pris, fastslår direktør Jan Clement.

- at Vesthimmerlands Kommunes ansatte virkelig har oppet sig i den senere tid. Alle ”løsgående” projekter skulle være færdige inden golfturneringen - ny asfalt på flyvepladsen, plankeværk i Aars, skiltning, diverse vejarbejder er færdiggjort, blomsterudsmykning i rundkørslerne i Aars osv. Det hævdes, at dynekonge Lars Larsen har kunne sætte mere skub i kommunen end selveste Dronning Margrethe. - at de rød-hvide farver for alvor slår igennem i Aars, som

Jannie Nielsen og Morten Jensen i hvidt og rødt. er klar til folkefest. Mange går helt ned i detaljerne som f. eks. Jannie Nielsen, Byens Blomster, med hvide buketter og Morten Jensen, Vesthimmerlands Autolakering med røde spande.

Håndboldspillere gæster cykelløb

Der arbejdes i disse dage med fjernvarmerør på Søn-dre Boulevard i Aars. Virksomheder på den tidligere mejerigrund skal forsynes med varme. Aars Fjernvarme fat på en lignende udvidelse med en 700 meter lang ledning fra Messecentret ved Hjortkjærsvej ud mod Industrivej. Her har Aars Fjernvarme også fået nye forbrugere og venter at få flere. Direktør Jan Clement, Aars Fjernvarme,

- at golfturneringen Made in Denmark i Gatten er på alles læber i Vesthimmerland i øjeblikket. I dag onsdag spiller Kronprins Frederik på banen mod tre konger - dynekongen Lars Larsen, Le Mans kongen Tom Kristensen og golfkongen Thomas Bjørn. Fra torsdag er det så Europas bedste goldspillere, der indtager banen.

Nicolai Holm - fik en særfremvisning i Gatten.

AARS: Morten Slundt og Stig Bakke fra Aalborg Håndbold er blandt de mange prominente sportsfolk, der besøger Aars på torsdag under Jutlander Bank Grand Prix. De kommer i selskab med blandt andre cykelrytteren Michael Valgren fra Team

Tinkoff-Saxo, der netop har vundet PostDanmark Rundt. Morten Slundt og Stig Bakke besøger Jutlander Bank i Aars umiddelbart inden løbet starter, og der vil være mulighed for at få en autograf og en snak med de to håndboldspillere om deres kommende sæson.

SLUTSPURTS UDSALG SPAR OP TIL

80%

DIGEL

PÅ MÆRKEVARER FIND OS PÅ FACEBOOK Himmerlandsgade 93 . Aars . Tlf. 98 62 20 07

Himmerlandsgade 93 . Aars . Tlf. 98 62 19 50


Aars Avis

SIDE 8

13. AUGUST 2014

Nyt Syn Aars - AnlĂŚgsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

9HVWKLPPHUODQGV+DYHNUHGV 

PLANTEMARKED

>Ć&#x2020;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśϭϲÍ&#x2DC;Ä&#x201A;ĆľĹ?Í&#x2DC;Í&#x2022;ĎŽĎŹĎ­Ď°Í&#x2022;ĹŹĹŻÍ&#x2DC;ϭϏͲϭϹ Ç&#x20AC;ÍŹ/ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ĺ˝Ĺ?<ŜƾÄ&#x161;,Ä&#x201A;ĹŻĆ?ĹŹĹ˝Ç&#x20AC; &Ç&#x2021;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;DĆ&#x2020;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹŠĎ°Í&#x2022;ϾϲϭϏEĆ&#x2020;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152; DĆ&#x2020;Ä&#x161; Ĺ˝Ć&#x2030; Ĺ˝Ĺ? ĨÄ&#x160; Ć?ŽůĹ?Ć&#x161; ŜŽĹ?ĹŻÄ&#x17E; Ä&#x201A;Ĩ Ä&#x161;Ĺ?ĹśÄ&#x17E; Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?ĹŹĆľÄ&#x161;Ć?Ͳ Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x2020;Ä?ŜŽĹ?ĹŻÄ&#x17E;ĹśÇ&#x2021;Ä&#x17E;Ĺ˝Ĺ?Ć?Ć&#x2030;Ä?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ?ĹśĹ? Ć&#x161;Ĺ?ĹŻÄ&#x161;Ĺ?ĹśĹ&#x161;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Í&#x2DC;^Ä?ĹŻĹ?Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;Ć?ĹŹÄ&#x201A;ĹŻĆ&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x161;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x161; Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ?ĹŻ<ŜƾÄ&#x161;,Ä&#x201A;ĹŻĆ?ĹŹĹ˝Ç&#x20AC;Í&#x2022;ϾϴϲϹϭώϯώ͏ϹϯώϾϯϾϰϴÍ&#x2DC; <Ć&#x2020;Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E; ĹŹÄ&#x201A;Ĺś Ä?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E; ĹľĆ&#x2020;Ä&#x161;Ä&#x17E; Ĺ˝Ć&#x2030;Í&#x2DC; Det er billig at sĂŚlge planter og spĂŚndende at se udvalget af hvad man kan købe. ALLE ER MEGET VELKOMNE!!

Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen, sprang med et smil til, da hovedtaleren ved Aars Friluftsbads 75 ĂĽrs jubilĂŚum, Per Pallesen, havde brug for e

Friluftsbadet i Aars levede op til sit navn Vejrguderne legede med til friluftsbadets jubilĂŚum Af Lars Lindberg

*

4Â?/%&361 SĂ&#x2DC; Ă&#x2DC;/%&

nUGGDJSOHMH

t (PELFOEUOBUVSEBHQMFKF BGGSJMVGUTSĂ&#x152;EFU t #Â&#x201C;SOFOFFSVEFBMMFĂ&#x152;SFUTEBHF PHQĂ&#x152;VHFOUMJHVEnVHU t (Ă&#x152;SEFOIBSLBOJOFS IÂ&#x201C;OT  Â?OEFS WBHUMFSPHHFEFS t /BUVSMFHFQMBETJOEFIPT HFEFSOFNFECBMBODFÂ&#x201C;WFMTFS  HZOHFSPHSVUTDIFCBOF t (SBUJTJOELÂ&#x201C;SJOHTQBTOJOHEFO GÂ&#x201C;STUFNĂ&#x152;OFE

DGV +HUHUKÂĄMWWLOORIWHWRJSO VH WLOOODUPJULQRJXGIROGHO SE MERE PĂ&#x2026; WWW.GAARDDAGPLEJEN.DK eller ring til Trine pĂĽ tlf. 61 35 29 96.

INGE-MARIE GATTEN

AARS: Som navnet antyder ligger et friluftsbad under ĂĽben himmel, men himlen var lige ĂĽben nok, da Aars Friluftsbad lørdag holdt 75 ĂĽrs jubilĂŚum. Under de indledende øvelser pĂĽ til selve fejringen - en opvisning i Aqua Fitness og en stor â&#x20AC;?bombeâ&#x20AC;?-konkurrence - kunne de fremmødte se, hvordan himlen blev mere og mere mørk, og da borgmester Knud Kristensen holdt sin tillykke-tale, ĂĽbnede himlens sluser sig. Borgmesteren tog det dog i stiv arm, og selv om hans skjorte blev mere og mere mørkeblĂĽ, ďŹ k han givet byens friluftsbad nogle pĂŚne ord med pĂĽ vejen. Han fortalte blandt andet, hvordan han fra sit eget kontor pĂĽ rĂĽdhuset sommeren igennem dagligt kan se, hvor stor glĂŚde og fornøjelse friluftsbadet giver byens børn, og sĂĽ mindede han med et glimt i øjet om, at det ikke kun er de allermindste, der bruger stedet. - Det siger jo virkelig noget om friluftsbadets popularitet, at der ikke sĂĽ sjĂŚldent er nogen, som midt om natten tager en dukkert pĂĽ vej

Nogle dygtige synkronsvømmere fra Hobro gav en ďŹ&#x201A;ot opvisning ved lørdagens jubilĂŚum.

hjem fra byen, sagde Knud Kristensen, som naturligvis sluttede af med at ønske stedet et stort tillykke med den runde dag. Efter borgmesterens tale kom turen til dagens hovedtaler, men det betød ikke, at borgmesteren vendte snuden hjemad - nej han gav den

som paraplyholder for Per Pallesen, der fortalte anekdoter fra sin barndom, hvor han tilbragte adskillige timer i Aars Friluftsbad. Han mindedes blandt andet, hvordan han og hans klassekammerater var blev belønnet med en rom-is, fordi de havde formüet at smide

deres bademester - som i øvrigt ikke kunne svømme - i vandet og trĂŚkke bukserne af ham. Han huskede ogsĂĽ, hvor stor pris han som ung konkurrencesvømmer havde sat pĂĽ friluftsbadet. - NĂĽr vi var ude at svømme i de andre klubber, foregik det i havet eller i søer, og jeg kan huske, at jeg engang i Struer mĂĽtte ďŹ&#x201A;ytte en lort pĂĽ en halv meter, imens jeg svømmede brystsvømning. Det var ikke sĂĽ lĂŚkkert, fortalte Per Pallesen, der rystede mange sjove anekdoter ud af ĂŚrmet, inden han lovede, at han ogsĂĽ vil tale til friluftsbadets 100 ĂĽrs jubilĂŚum. - Det er muligt, jeg kommer med en rolator eller i en kørestol, men jeg skal nok komme, sagde han. Efter talerne gav gymnaster fra Aars Gymnastikforening en opvisning i udspring fra vipperne, og derefter var der opvisning i synkronsvømning, inden programmets sidste punkt, som lød â&#x20AC;?fri leg og hyggeâ&#x20AC;?. Det var dog sĂĽ som sĂĽ med den frie leg, og hyggen foregik mest i det store telt, som gav tiltrĂŚngt lĂŚ for regnen. Jo der var en tyk streg under friluft, da friluftbadet fyldte rundt.

Fotografering Nu ogsĂĽ med online booking! www.imgatten.dk

Nu igen Ă&#x2026;BENT for tilgang

MZg][^aZg]ebg` F^]ac^km^miÂŹk^mm^lm^]

Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

¡ Børne- og familiefotografering ¡ Bryllupsfotografering

Loft Foto

Sammenslutning af professionelle portrĂŚtfotografer i Danmark

Abff^keZg]l`Z]^/1%*'lZe2/)):Zklme_'21/++22) mZg]eZ^`^9bf`Zmm^g']dppp'bf`Zmm^g']d

v/ Birgitte Tøttrup Loft ¡ Tlf. 23 60 60 70 HalkÌrvej 43 ¡ 9240 Nibe ¡ www.loftfoto.dk

Borgmester Knud Kristesen roste i sin tale de fremsynede politikere, som i 1939 besluttede at lave et friluftsbad i Aars.


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 9

GOLFUGEN

- i A a rs

Himmerlandsgade 49c O 9600 Aars O tlf. 98 62 68 00 Golfugens übningstider: Man.-ons. 10-20.00 O tors.-fre. 10-22.00 O lør. 9-20.00

Tlf.: 98 66 48 14

Fredag & lørdag

Ă&#x2026;BNINGSTIDER Mandag og onsdag .............................. 7.30 -15.30 Tirsdag og torsdag .............................. 7.30 -19.00 Fredag ............................................. 7.30 -15.00 Lørdag ........................................... 12.00 -15.30 Søndag .................................................. LUKKET

PR. STK.

Ved køb af mere end 6 stk. er prisen 17,95 pr. stk.

0

00 + pant

AARS 3Â&#x2019;NDERGADE !ARSs4LF

fra LuxaflexŽ tilfører rummet en moderne elegance og giver dine vinduer det bedste af to verdener. Du lukker masser af lys ind, og kan pü et øjeblik med et enkelt drej af lamellerne skabe en hyggelig, uforstyrret stemning.

Designed by LuxaflexÂŽ. Inspired by you.

3 STK. LYNG

50,-

PEPSI MAX/ PEPSI/FAXE KONDI/NIKOLINE 1 1/2 ltr.

Lamelgardiner

LuxaflexŽ lamelkollektion indeholder lameller i fire forskellige bredder og vÌv i et utal af farver og strukturer. Du finder helt sikkert en variant, der gør dine gardindrømme til virkelighed.

Menu 55,- stor sodavand - valgfri sandwich

Gardiner der gør en forskel

Gardinkonsulent

AARS 98 62 10 57

Book et besøg, hvor vi müler og fremviser prøver i hjemmet.

Himmerlandsgade 95 - 9600 Aars

.. . D N I KOM KOM OG BESĂ&#x2DC;G VORES TELT VARER TIL

1/2 PRIS Himmerlandsgade 84-86 ¡ 9600 Aars

I BUTIKKEN OG SE DE MANGE FLOTTE NYHEDER OG TILBUD TIL SMĂ&#x2026; OG STORE...

O-16 Ă&#x2026;R

HIMMERLANDSGADE 78 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 39


Aars Avis

SIDE 10

13. AUGUST 2014

GOLFUGEN

- i A a rs

GLUTEN MEL

Kimbrerkrbouefnfset

store luksus ĂĽvarer

med friske r d! og hjemmelavet ma

TORS. D.14.08. - FRE. D.15.08 LĂ&#x2DC;R. D.15.08 KL. 18-21

Ved køb af mere end 6 poser er prisen 20,00 pr. ps.

2 KG

s+/,$%2%44%2 s6!2-%2%44%2 s3!,!4%2 +!24/&,%2 s$%33%24%2

148,-

i Aars

HIMMERLANDSGADE 90 (lige overfor Højbjerg) Hjemmelavet italiensk inspireret is fremstillet af lokale rüvarer!

Gerne bordbestilling!

0

00

AARS

KR.

NYHED

Markedsvej 8 - 9600 Aars - tlf. 98 62 19 66 . mail@kimbrerkroen.dk

3Â&#x2019;NDERGADE !ARSs4LF

FIND OS OGSĂ&#x2026; PĂ&#x2026;

SĂĽ starter det store

Sadolin Farveland Aars

WEBER UDSALG KOKOSBRIKETTER

TAâ&#x20AC;&#x2122; 3 PAR TRUSSER BETAL FOR 2 DEN BILLIGSTE GRATIS kun pĂĽ varer i butikken

9 KG

(ikke bestillingsvarer)

PR. STK.

69,-

:7(9 SSL

SP[LYZ

WrH Y L N U P S H T N ]¤

H\N SÂĽYKHNK KH\N HN LK MY H\N ;VYZKHNK

VI SES PĂ&#x2026;... 65A

HjortkjÌrsvej 2 ¡ 9600 Aars ¡ Tlf. 98 62 11 22 Man-fre 8-17.30 ¡ Lør 9-13.00

Vi har Danmarks største farvevÌg!

WWW.STANDARD-AARS.DK

Himmerlandsgade 88 - 9600 Aars


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 11

GOLFUGEN

- i A a rs

KĂ&#x2020;MPE TASKE MARKED

BOWLINGCENTER PRĂ&#x2020;SENTERER

VI ER FRISKE EFTER FERIEN - FRA UGE 33 BESTIL TID TIL REPARATION OG VEDLIGEHOLD

FRIT VALG

TOM DONOVAN FREDAG D. 15/8 KL.20.00

TIS A R G RE! T N E

299, , 9 9 1

249,-

Aars Citycenter Tlf. 98 62 55 66 bogogide@aars.dk

Tlf. 98 62 30 33

STOR BUFFET FRA KL.18.00

Markedsvej 9 Â&#x2021; 9600 Aars Â&#x2021; nielsensautovaerksted@mail.dk

KUN 125KR - BESTIL BORD PĂ&#x2026; 98 62 53 58

www.autopartner-aars.dk

WWW.EH-BOWLINGCENTER.DK - HJORTKĂ&#x2020;RSVEJ 1 - AARS

KĂ&#x2020;RE BĂ&#x2DC;RN AARS FEJRER GOLFUGEN

Serviceeftersyn incl. olie og olieďŹ lter

Tlf.: 98 66 48 14

Menu 55,- stor sodavand - valgfri sandwich Ă&#x2026;BNINGSTIDER Mandag og onsdag .............................. 7.30 -15.30 Tirsdag og torsdag .............................. 7.30 -19.00 Fredag ............................................. 7.30 -15.00 Lørdag ........................................... 12.00 -15.30 Søndag .................................................. LUKKET

TAXFREE DAYS I KĂ&#x2020;RE BĂ&#x2DC;RN

1295,-

20% RABAT PĂ&#x2026; AL TĂ&#x2DC;J 0-14 Ă&#x2026;R

Rabatten gĂŚlder ogsĂĽ pĂĽ i forvejen nedsatte varer! GĂ&#x2020;LDER HELE GOLFUGEN!

Udvidede übningstider i golfugen Onsdag d. 13. august 10.00-20.00 Torsdag d. 14. august 10.00-22.00 Fredag d. 15. august 10.00-22.00 Lørdag d. 16. august 10.00-20.00 Se mere pü KÌre Børn Aars FACEBOOK side eller pü www.kÌrebørn-aars.dk Meld dig ind i kundeklubben pü www.kaereboern.dk/aars

Alt hvad dit barn har brug for... Din KĂ&#x2020;RE BĂ&#x2DC;RN

MarkedsvHM%Â&#x2021;$DUVÂ&#x2021;7OI.: 

Ma-fr: 17.3Â&#x2021;Lø: - 14

CS

Biler Biler

Markedsvej 15 - 9600 Aars - Tlf. 53 52 22 22


Aars Avis

SIDE 12

13. AUGUST 2014

TV-PROGRAMMER ONSDAG 13. AUGUST 05.15 06.05 06.30 11.35 12.20 12.50 13.20 13.55 15.30 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 21.00 21.30 22.30 23.15 00.10 00.15

Stillehavets tropiske eventyr Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Kender du typen 2008 Hammerslag 2005 Kommissær Nardone Hun så et mord. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Puk og Herman stævner ud Forbrugertesten TV Avisen med Penge og Sporten Politiskilt Mord med miss Fisher OBS Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.35 14.30 15.00 15.35 16.20 17.00 20.00 20.55 21.35 22.00 22.40 23.45

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Location, Location, Location Skolen - uden filter Toppen af poppen Alarm 112 Grillfeber Danmarks dejligste badehoteller Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Stjernerne på slottet Kundskab eller kaos CPH Lufthavnen Nyhedsblok Inside Men. Eng. krimi-miniserie fra 2012 Natfjernsyn

TORSDAG 14. AUGUST 05.15 06.05 06.30 07.00 11.35 12.20 13.10 13.40 15.30 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30

Stillehavets tropiske eventyr Emmerdale Dyrehospitalet Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Hammerslag 2005 Kommissær Nardone Hun så et mord. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Bonderøven Søren Ryge præsenterer 00’erne tur/retur: 2009 TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Kriminalkommissær Foyle 00.10 Til undsætning 00.55 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.35 14.30 15.00 15.35 16.20 17.00 20.00 20.50 22.00 22.40 23.45 00.20

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Location, Location, Location Skolen - uden filter Toppen af poppen Alarm 112 Grillfeber Danmarks dejligste badehoteller Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Vores genbrugshjem Kundskab eller kaos Nyhedsblok Inside Men. Eng. krimi-miniserie fra 2012 Tak for i aften - med Øgendahl & Klan Natfjernsyn

FREDAG 15. AUGUST 05.15 06.05 06.30 11.35 12.20 12.50 15.30 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25

Stillehavets tropiske eventyr Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Eftermiddagsprogrammer Hun så et mord. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Skattejægerne TV Avisen med Sporten og Vejret Disney Sjov Hvem var det nu vi var TV Avisen med Vores vejr Marley & Me. Amr. komediedrama fra 2008 23.15 L.A. Confidential. Amr film noir fra 1998 01.30 Velkommen hjem. Amr. drama fra 1989 03.00 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.35 14.30 15.00 15.35 16.20 17.00 20.00 21.00 22.50 00.40 02.15

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Location, Location, Location Skolen - uden filter Toppen af poppen Alarm 112 Kurs mod fjerne kyster Danmarks dejligste badehoteller Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Klipfiskerne. Familiequiz med bid i Agent Catwalk. Amr. komedie fra 2000 med bl.a. Sandra Bullock Perfect Stranger. Amr. krimidrama fra 2007 Mig og Melody. Amr. komedie Natfjernsyn

LØRDAG 16. AUGUST 05.35 06.15 06.40 07.10 07.55 08.45 09.35 10.00 12.35 14.15 14.30 15.00 16.00 17.30 18.30 18.58 19.00 19.15 20.00 21.35 23.05 00.35 02.20 03.50

Rejsen langs Norges kyst Emmerdale Når læveungen skruer bissen på Nordamerika. Amr. naturserie fra 2013 Årets gang fra januar til marts. Naturprogram fra BBC De store katte. 2 afsnit Forældreløse dyrebørn Herskab og tjenestefolk. Eng. dramaserie. 3 afsnit Halifax OBS Kronprinsparret i Grønland Puk og Herman stævner ud Velkommen hjem Hvem var det nu vi var? TV Avisen med Sporten og Vejret Held og Lotto Det søde liv - Valnøddedrøm Store forretninger. Eng. dramaserie fra 2014 Slå først, Frede Dansk agentkomedie fra 1965 Kriminalkommissær Barnaby. Eng. krimiserie Vera: Pigen fra Irak. Eng krimiserie fra 2013 Sheriffen og pebermøen. Amr. westernkomedie fra 1975 Water Rats. 2 afsnit Øst for solen

06.00 06.03 06.10 06.30 06.55 07.20 07.40 08.05 08.30 09.00 12.00 12.25 13.15 15.05 16.00 18.00 18.25 19.00 19.45 20.00 21.50 23.50 01.25 03.25 04.00

Mouk. 3 afsnit Storvask Baby Looney Tunes Julius Jr. Sylvester og Pip Animaniacs Ninjago Chima Gorm og 100% din ret Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Kundskab eller kaos. 2 afsnit Stjernerne på slottet. Unikt portrætprogram Mette Lisby - F#ck! Jeg er i 40’erne. 2 afsnit Nyhedsblok Danmarks dejligste badehoteller Nyhedsblok LørdagsSporten Pigen og millionæren. Dansk folkekomedie fra 1965 med bl.a. Dirch Passer Eagle Eye. Amr thriller fra 2008 med bl.a. Shia LaBeouf Dodgeball. Amr. komedie fra 2004 med bl.a. Vince Vaughn Looking for Eric. Eng. komediedrama fra 2009 Billy - skadedyrenes skræk Nyhederne og Vejret

SØNDAG 17. AUGUST 05.35 06.15 06.40 07.10 08.00 08.50 09.40 10.00 11.40 12.25 13.10 13.55 14.55 15.55 16.55 18.30 19.00 20.00 20.45 21.00 21.40 22.10 00.40 02.20 03.15

Rejsen langs Norges kyst Emmerdale Når elefantungen er drønforkælet Forunderlige verden - Odder på første klasse. Eng. naturprogram Årets gang fra april til juni De store katte. 2 afsnit Jeg var der - 9/11 Herskab og tjenestefolk. Eng. dramaserie. 2 afsnit Piger støber kugler En ny begyndelse Store forretninger Karen Blixen - En fantastisk skæbne Den store Bagedyst Guld på Godset Fætrene på Torndal. Dansk Morten Korch-film fra 1973 TV Avisen med Sporten og Vejret Den store Bagedyst Nordamerika. Amr. naturserie Det Søde Sommerliv - Blåbærdrøm 21 Søndag Fodboldmagasinet Ørneborgen. Amr. thriller fra 1968 Mord på hjernen. Eng. krimiserie fra 1997 Øst for solen. Aus. dramaserie fra 2009 Natfjernsyn

06.00 06.03 06.05 06.30 06.55 07.15 07.40 08.00 08.25 09.00 12.00 12.20 13.15 14.05 14.50 15.35 16.05 18.00 18.25 19.00 20.00 21.00 23.05 00.05 00.35 01.10 02.05 03.10 04.00

Mouk. 3 afsnit Storvask Baby Looney Tunes Julius Jr. Sylvester og Pip Animaniacs Ninjago Chima Gorm og 100% din ret Go’ morgen Danmark Nyhederne Pengene på bordet Madklubben Vores genbrugshjem Fantastiske fund Sæt pris på dit hjem Pigen og millionæren. Dansk folkekomedie fra 1965 Nyhedsblok Loppe Deluxe Nyhedsblok Toppen af poppen Body of Lies. Amr. thriller fra 2008 med bl.a. Leonardo DiCaprio Klipfiskerne Tak for i aften - Øgendahl og Klan Station 2 tur/retur Snydt i storbyen Robsons vilde fiskedyst Verdens vildeste veje Nyhederne og Vejret

DR 2 ONSDAG 13. AUGUST 08.00 08.10 09.00 11.40 12.00 12.10 16.15 17.10 18.00 18.01 18.30 19.00 20.00 21.40 22.00 22.30 23.00 00.00 00.55 01.25

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer Mens vi venter på at dø DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Vidnerne Spin DR2 18.00 - Nyheder Livet ud ad Landevejen Quiz i en hornlygte Husker du... Sagen genåbnet Tidsmaskinen om boligen Livet ud ad Landevejen Deadline Irakkrigen Øjenvidne - Sydsudan Livet ud ad Landevejen Natfjernsyn

TORSDAG 14. AUGUST 08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 17.05 18.00 18.01 18.30 19.00 20.00 20.30 20.50 21.00 21.20 21.40 22.00 22.30 23.00 00.00

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Truslen mod kloden DR2 18.00 - Nyheder Livet ud ad Landevejen Quiz i en hornlygte Husker du... Jersild minus spin I hegnet Normalerweize Rytteriet Krysters Kartel Det slører special edition Livet ud ad Landevejen Deadline Irakkrigen Natfjernsyn

FREDAG 15. AUGUST 08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 13.00 16.10 17.40 18.00 18.01 18.30 19.00 20.00 21.40 22.30 23.00 23.30 00.15

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Pengenes herrer Eftermiddagsprogrammer Alternativ helbredelse Alt forladt DR2 18.00 - Nyheder Livet ud ad Landevejen Quiz i en hornlygte Husker du... Flawless. Eng. thriller fra 2007 Store danskere - Karen Blixen Deadline Jersild minus spin 60 Minutes Into the Storm - Churchill i krig. Eng./amr. aut. drama fra 2009 01.50 Natfjernsyn

LØRDAG 16. AUGUST 08.00 08.01 10.00 12.00 12.10 13.00 14.00 14.10 14.40

DR2 8.00 - Nyheder Hvor godtfolk er Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder De kære maskiner Vi flytter - væddeløbsheste DR2 14.00 - Nyheder Havørnens usynlige fjende Mens vi venter på at dø

SØNDAG 17. AUGUST

20.45 21.00 21.50 22.30 23.00 23.45 00.45 01.45

DR2 8.00 - Nyheder Forbudt kærlighed Formiddagsprogrammer Anne og Anders på sommerferie DR2 14.00 - Nyheder Det daglige brød Mens vi venter på at dø 1000 dage for verdens natur Den store flugt. Amr. krigsfilm Helt hysterisk. 2 afsnit Anthony Bourdain i New Mexico Krysters Kartel Scott & Bailey Præsident Reagan Deadline Sex ad libitum: 49 Euro Morder jages Au Pair Deadline Nat

DR1 lørdag kl. 21.35: “Kriminalkommissær Barnaby” En disput omkring byplanlægning ender med mord i landsbyen Great Pelfe.

MANDAG 18. AUGUST 08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 12.55 16.10 17.40 18.00 18.05 18.35 19.05 20.00 20.30 21.20 22.00 22.30 23.00 00.00 00.50

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Pengenes herrer Eftermiddagsprogrammer Far er den bedste i verden Alt forladt DR2 18.00 - Nyheder DR2 Undersøger Quiz i en hornlygte Husker du... Asger og de langtidsledige Top of the Lake Indefra med Anders Agger Livet ud ad Landevejen Deadline Tuberkolose er tilbage! Libanons krig 1990-2012 Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 20.00: ”Pigen og millionæren” Dirch Passer som direktøren Jens Møller får et gok med tivoligardens trommestik.

TIRSDAG 19. AUGUST 08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 13.00 17.15 17.30 18.00 18.10 18.40 19.10 20.00 20.30 22.00 22.30 23.00 23.55

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Generationers overlevelse Eftermiddagsprogrammer River Cottage Camilla Plum DR2 18.00 - Nyheder Livet ud ad Landevejen Quiz i en hornlygte Husker du... Asger og de langtidsledige Dokumania Livet ud ad Landevejen Deadline Diktatoren der stjal 500 babyer Kvinder til tops med Hillary Devey 00.55 Natfjernsyn

MANDAG 18. AUGUST 05.35 06.05 06.30 11.30 12.15 12.40 13.10 15.30 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 21.00 21.30

Levende landskab Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Kender du typen 2008 Eftermiddagsprogrammer Hun så et mord. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Guld på Godset So F***ing Special i USA TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Lewis.Eng. krimi fra 2008 00.00 Til undsætning 00.45 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.35 15.35 16.20 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.40 00.25 01.20

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Location, Location, Location Eftermiddagsprogrammer Kurs mod fjerne kyster Danmarks dejligste badehoteller Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Hvem vil være millionær? Loppe Deluxe Skål Danmark! Nyhedsblok Krop umulig Down Under Huse for millioner Med livet som indsats Natfjernsyn

TIRSDAG 19. AUGUST 05.35 06.05 06.30 11.30 12.15 12.45 15.30 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.40 21.10 21.30 21.55 22.20 22.30 00.00

Levende landskab Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Eftermiddagsprogrammer Hun så et mord. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet I hus til halsen Skattejægerne Sådan er fædre - Til børnene jer skiller TV Avisen Madmagasinet Bitz & Frisk Sporten Wallander: Afrikaneren Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.35 15.35 16.20 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.15 00.10 01.05 01.55

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Location, Location, Location Eftermiddagsprogrammer Kurs mod fjerne kyster Danmarks dejligste badehoteller Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Madklubben Station 2 Politirapporten Razzia - SKAT rykker ud Nyhedsblok Akut 24 Luksus til låns Helvede tur/retur - Mexico Grænsepatruljen. 2 afsnit Natfjernsyn

TV3

15.00 DR2 Tema: Anne og Anders på sporet af det tabte land 17.00 Anthony Bourdain i Spanien 17.45 1000 dage for verdens natur 18.30 Insekternes verden 19.20 Nak & Æd 20.00 DR2 Tema: På grænsen af det umulige 22.30 Deadline 23.00 Manden de kaldte Doktor Død 01.10 Natfjernsyn 08.00 08.01 09.15 12.01 14.00 14.10 15.10 15.30 16.15 19.00 20.00

TV2 fredag kl. 22.50: ”Perfect Stranger

DR1 søndag kl. 22.10: ”Ørneborgen”

TV2 søndag kl. 21.00: “Body of Lies”

ONSDAG 13. AUGUST 05.55 Covert Affairs 06.40 Oslobåden 07.20 Til middag hos... 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef Allstars 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef Allstars 20.00 NCIS. 2 afsnit 22.00 Die Hard 4.0. Amr .actionfilm fra 2007 00.30 Die Hard. Amr. actionfilm fra 1988 03.10 Natfjernsyn TORSDAG 14. AUGUST 05.55 Covert Affairs 06.40 Oslobåden 07.20 Til middag hos... 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef Allstars 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians indtager Miami 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef Allstars 20.00 Familien fra Bryggen 21.00 Tattoo Salonen 22.00 Real Housewives of Beverly Hills 23.00 Die Hard 2. Amr. actionfilm fra 1990 01.20 Natfjernsyn FREDAG 15. AUGUST 05.55 Covert Affairs 06.40 Hjælp min samlermani 07.25 Til middag hos... 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef Allstars 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians indtager Miami 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef Allstars 20.00 2 Fast 2 Furious. Amr. actionfilm fra 2003 22.15 Die Hard 2. Amr. actionfilm fra 1990 00.45 Fearless. Amr./kin. actionfilm fra 2006 02.50 Eurotrip. Amr. komedie fra 2004 04.20 Gustav & Linse på udebane 05.05 Go On LØRDAG 16. AUGUST 06.05 Hushjælp New York 06.50 St. Trinian’s - Lærernes skræk 08.35 Michael Jackson: Hvor blev pengene af? 09.10 Michael Jackson: The Life of an Icon

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

12.15 The Mentalist. 2 afsnit 14.05 NCIS. Amr. dramaserie fra 2006. 6 afsnit 20.00 The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Amr. actionfilm fra 2006 22.05 Death Race. Amr .thriller fra 2008 00.10 Death Race 2. Amr. actionfilm fra 2010 02.15 Death Race 04.05 Natfjernsyn

SØNDAG 17. AUGUST 06.15 Alletiders barnepige. 4 afsnit 07.50 St. Trinian’s 2: Legenden om Frittons Guld 09.55 According to Jim. 4 afsnit 11.50 How I Met Your Mother. 4 afsnit 13.50 2 Fast 2 Furious. Amr. actionfilm fra 2003 15.55 The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Amr. actionfilm fra 2006 18.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 19.00 Familien fra Bryggen 20.00 Luksusfælden 21.00 Fast and Furious 4. Amr .actionfilm fra 2009 23.05 How I Met Your Mother. 4 afsnit 01.05 NCIS 02.00 Bones 02.50 Familien fra Bryggen 03.35 Eurotrip 05.05 Alletiders barnepige MANDAG 18. AUGUST 05.45 Covert Affairs 06.35 Hjælp min samlermani 07.20 Til middag hos... 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef Allstars 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians indtager Miami 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef Allstars 20.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 21.00 Fast and Furious 5. Amr .actionfilm fra 2011 23.45 Fast and Furious 4. Amr .actionfilm fra 2009 01.50 Sex and the City. 2 afsnit 03.00 Natfjernsyn TIRSDAG 19. AUGUST 05.50 Covert Affairs 06.30 Hjælp min samlermani 07.20 Til middag hos... 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef Allstars 13.05 Familien fra Bryggen 14.05 The Kardashians indtager Miami 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef Allstars 20.00 Luksusfælden 21.00 Amerikanske drømmebyggere 22.00 I Now Pronounce You Chuck and Larry. Amr. komedie fra 2007 00.20 Fast and Furious 5 02.55 Natfjernsyn


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 13

ADVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((Â&#x203A;=Xo0/-+)+,/ Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret der hjĂŚlper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

,Â&#x203A;Â&#x160;²b²Âť?Âť+Â?bYÂ&#x2020;b²nÂ&#x20AC;²Â&#x160;8Âť 

9LWLOE\GHUEODIÂĄOJHQGHRSJDYHU 

UHQRYHULQJ RPE\JQLQJ JODVDUEHMGH HQHUJLULJWLJH YLQGXHU GÂĄUH  +XVNRSWLO NU LVNDWWHIUDGUDJ 

Spar Nord har en lang tradition for at deltage i Kimbrerfestoptoget - her som Mr. Bean i 2012 - og bĂĽde banken og KimbrerfestkomitĂŠen opfordrer byens foreninger og virksomheder til at tage del i optoget.

MĂŚnd i kjole styrker sammenholdet i Aars KimbrerfestkomitĂŠen hĂĽber pĂĽ stort optog AARS: En fast tradition ved Kimbrerfesten er optoget om søndagen, hvor foreninger, private og virksomheder kĂŚmper om at blive kĂĽret af publikum som det sjoveste eller det ďŹ&#x201A;otteste indslag. Flere lokale virksomheder og foreninger har i mange ĂĽr vĂŚret faste deltagere i optoget, men der er plads

til ďŹ&#x201A;ere, og derfor opfordrer KimbrerfestkomitĂŠen interesserede til at springe ud i det. Spar Nord er en af de virksomheder, som har deltaget i rigtig mange ĂĽr, og som en lokal bank med lokale medarbejdere ďŹ nder bankens ansatte det naturligt ogsĂĽ at bakke op om en mangeĂĽrig tradition

som Kimbrerfestoptoget. - Samtidig giver det banken mulighed for at vĂŚre en del af et ďŹ&#x201A;ot optog, hvor medarbejdere og ledelse sammen kan â&#x20AC;?skeje udâ&#x20AC;? pĂĽ en noget anderledes mĂĽde, end de gør i dagligdagen, fortĂŚller Klaus Frederiksen fra Spar Nord. Kimbrerfestkomiteen opfordrer ďŹ&#x201A;ere virksomheder

og foreninger til at deltage, for det er en sjov müde at lÌre sine kolleger og venner at kende pü, uden for de normale rammer man mødes i. Det giver nogle sjove, skøre øjeblikke, som man kan tale om i lang tid efter. - Optoget bidrager til sammenholdet, da det krÌver en indsats at fü tingene pü plads inden optoget, det krÌver en indsats søndag formiddag at fü styr pü de sidste detaljer, selve optoget krÌver energi af hele holdet, og sü har vi samtidig en god tradition bagefter med at slutte af i teltet med lidt at spise og en fadøl eller to, fortÌller udtaler Klaus Frederiksen.

 

H

FRerreg U A ĂĽrd kr sst . 6 en 0,182

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS (YHOGUXSYHMÂ&#x2021;6LPHVWHGÂ&#x2021;$DOHVWUXS 7OIÂ&#x2021;VF#VLPHVWHGFHPHQWGNÂ&#x2021;)D[

IST T A R G Ă&#x2DC; R E TE S H

ĂĽ yder p b i v d Kig in g kage o e ff a k

Hør lige her! Kom til übent hus tirsdag d. 26. august kl. 9.00 - 16.00 Vi tilbyder dig en gratis høretest Fü en snak med en professionel hørespecialist Vi forhandler kun de bedste produkter med den nyeste teknologi

SĂĽ nemt er det Kig ind

Telefon

Test

Nyd livet

7070 2328 www.audium.dk

Audium Aars, Himmerlandsgade 87 , 9600 Aars


Aars Avis

SIDE 14

13. AUGUST 2014

ed n m inger« e d i S ren is e fo ars Av igt. v i t »Ak ges i A ge årl brin 8 gan lse: dst age s t p min o for mom Pris 365,- + ing. kr. . foren pr

Tordenkalvens Øllaug Aktive Kvinder Aars Formand: Bodil Thomsen Tlf. 98 65 61 68 Kasserer: Grethe Hansen Tlf. 98 62 30 20

DcH Vesthimmerlands civile hundeførerforening www.dch-vesthimmerland.dk Formand: Birgit Fauerskov Østrupvej 12, Morum, 9600 Aars Tlf. 98 65 82 73 Kasserer: Lotte Frost Løgstørvej 222, Havbro, 9600 Aars Tlf. 96 98 80 80 Mødested: Plantagevej 8b, 9600 Aars

Det Danske Spejderkorps

Formand: Brian Berge Kg. Valdemarsvej 23, 9600 Aars Tlf. 25 60 04 48/98 66 41 10 Gruppeleder: John Mørch Ingemannsvej 13, 9600 Aars Tlf. 53 37 44 01 Kasserer: Maibritt Vith Johnsen Tlf. 29 39 89 12 Mail: www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Dennis Gislum Tlf. 51 20 45 80 Formand: Eva Harbo Andersen Tlf. 70 20 08 66 - 98 62 37 55

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 28 51 52 32 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62/98 62 65 55 www.himmerlands-jernbaneklub.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Himmerlands Saluteringslaug Oldermand: Peter H. Høffner Nørregade 22, Østrup, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 86 Kasserer: Steen Vohlander Løvsangervej 44, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 91

Kimbrergarden

Formand: Anemette Fuglsang Stejlhøjvej 8, 9610 Nørager Mobil 23 10 97 42 Kasserer: Claus L. Sørensen Kaj Munksvej 16, 9600 Aars Mødested: Vester Skovvej 6, mandag kl. 18.30-21.00

Landbrugets Seniorklub Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Margit Krogh Kornblomstvej 36, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 06

Singleklubben På Sporet

Formand: Karsten Vandrup Pedersen Tlf. 42 52 19 63 Kasserer: Jan Jensen Tlf. 20 84 22 68 www.singleklubpaasporet.dk Mødested: Klubhuset Ryttervej 2, 9600 Aars

Socialdemokraterne i Vesthimmerland Syd

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

Formand: Torsten Hansen Skånevej 10, 9670 Løgstør Tlf. (pri.) 29 43 71 18 Tlf. (arb.) 98 62 17 11 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se: www.tordenkalven.dk

Vesthimmerlands Havekreds Formand: Jim Gruss Ryttervej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 64 Kasserer: Mona Andersen Holmevej 63, 9640 Farsø Tlf. 98 68 62 25 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

Vesthimmerlands Handicap Idræt Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Vesth. Konservative Vælgerforening

Aars Borgerforening

Formand: Anders Didriksen Højtoften 7, 9600 Aars Tlf. 98 62 42 61 Kasserer: Birgit Jakobsen Hans Egedes Vej 227, 9600 Aars Tlf. 98 62 29 47

Aars Bridgeklub

Formand: Yvonne Løvschall Ansgarsvej 21, 9600 Aars Tlf. 25 33 29 36 Kasserer: Ethel Nielsen Ertebøllevej 10, 9640 Farsø Tlf. 98 63 66 67 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

Aars Brydeklub

Formand: Kim Olsen Engvej 3, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 87 - 23 82 91 68 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

Aars Idræts Klub

Formand: Kenneth Pedersen Hans Egedes Vej 70, 9600 Aars Tlf. 98 62 16 18 Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Per Nyborg Tlf. 29 34 45 44 Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

Aarsegnens Jagtforening Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Kirsten Conrad Stærevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 64 31 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

Aars Patchworkforening

Formand: Ernst Pinstrup Sørensen Ryttervej 22, 9600 Aars Tlf. 98 66 63 66 Kasserer: Hanne Grabow Sognevej 99, Østerbølle, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 16 10

Aars Erhvervsråd

Formand: Anne Mette Jensen Kg. Christiansvej 18, 9600 Aars Tlf. 61 74 65 64 Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 19

Vesthimmerlands Musikforening

Aars og omegns Folkedanserforening

Aars Seniorer

Formand: Svend Jørgensen Kong Valdemars Vej 13, 9600 Aars Tlf. (pri.) 98 62 40 73 Sekretariat: Himmerlands Udviklingsråd Messevej 1, 9600 Aars

Formand: Grethe Stæhr Peder Stubsvej 28, 9600 Aars Tlf. 98 62 18 27 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

Formand: Leif Jensen Havbrovej 41, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 24 23 Kasserer: Elsebeth Bach Nielsen Peder Stubsvej 42, 9600 Aars Tlf. 22 77 55 33 Mødested: Aars Skole

Vesthimmerlands Volleyballklub

Vesthimmerlands Fugleforening

Formand: Jens Erik Christensen Sjøstrupvej 66, Sjøstrup Tlf.: 27 50 33 75 Kasserer: Joan Christensen Borupvej 4, 9600 Aars Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Kasserer: Hanne Larsen Hedeskrænten 44, 8800 Viborg Tlf. 98 62 66 09 Mødested: Klubhuset 4H gården Mail: fugleforening@aars.dk

Ældre Sagen Aars Lokalkomité

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

Formand: Ellen Bakkegaard Ansgarsvej 13, 9600 Aars Tlf. 98 56 91 90 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Arne Petersen, Peder Stubsvej 21 9600 Aars - Tlf. 98 62 23 10 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

Aars Frikirke

Aars Golfklub

Formand: Peter Stenild Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Leif Pedersen Korsholmvej 174, 9631 Gedsted Tlf. 98 64 53 86 Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium Observatoriet eller Lokale 1.8 www.vhim-gym.dk/astronomi

Formand: Søren Friis Baneudvalgsformand/næstformand: Palle Ulrich Kasserer: Henrik B. Hansen Medl. af bestyrelsen: Claus Andreasen Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen Medl. af bestyrelsen: Frank S. Halvorsen Medl. af bestyrelsen: Jesper Lassen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Aars Badmintonklub

Aars Gymnastikforening

Aars Amatør Astronomer

Formand: Jesper Egeberg Hans Egedes Vej 223, 9600 Aars Tlf. 23 45 58 56 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

Aars Billardklub

Formand: Brian Nielsen Peder Stubsvej 8, 9600 Aars Tlf. 21 19 97 79 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

Formand: Solveig Bigum Binderupvej 17, 9600 Aars Tlf. 40 44 80 52 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Aars Håndboldklub

Formand: Axel Heisz Pedersen Keldgårdvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 46 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Morumvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 30 27

Aars Petanque Klub Formand: Norman Skov Sportsallé v/Nutidsmuseet Tlf. 98 29 84 08 Kasserer: Margit Madsen Tlf. 98 62 44 71 www.aarspetanque.dk

Aars Skakklub

Formand: Poul E. Niebuhr Korgaardvej 8, Haubro, 9600 Aars Tlf. 98 66 42 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 04 willymoeller@dbmail.com Spillested: Erhvervsskolerne Aars, Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

Aars Svømmeklub

Formand: Preben Hansen Agertoften 17, 9600 Aars Tlf. 98 62 42 81 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Jimmy Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 98 62 27 23 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, 9600 Aars www.aars-svommeklub.dk

Aars Tennisklub

Formand: Poul Erik Pedersen Solvænget 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 25 Kasserer: Jørgen Jensen Hans Egedes Vej 130, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 56 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47

Aars Tværfaglige Efterlønsklub

Formand: Gudrun Pedersen Kærvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 62/61 75 11 62 Kasserer: Birthe Pedersen Nibevej 23, 9600 Aars Tlf. 98 62 20 32/29 65 07 62 Mødested: Underholdning og foredrag i lige uger på Kimbrerkroen kl. 13.30 til ca. 16.00. Bowling i ulige uger i EH Bowlingcenter kl. 14.00-15.00 og 15.00-16.00


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 15

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MÆRKER

ÅBNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 · Mandag og fredag efter aftale

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Overvågning Bosch Varmepumper - 5 års garanti

De 18 stole, som er dekoreret af en række kendte danskere, er frem til onsdag 13. august til salg på Lauritz.com.

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7V9640 FARSØVAFD: V. BOULEVARD 25V 9600 AARSVAFD: MEJLBYVEJ 42V9610 NØRAGER

Hele Danmark kan byde www.boostingbusines www boostingbusiness g @boostingbusin s.dk dkk kontakt@boostingbusiness.dk g på stole til velgørenhed Målet er at skaffe penge til Børnecancerfonden VESTHIMMERLAND: I forbindelse med den internationale golfturnering Made In Denmark, der løber af stablen i Vesthimmerland fra 14. til 17.august, arrangerer VisitVesthimmerland en velgørenhedsauktion til fordel for Børnecancerfonden. På auktionen vil en lang række kendte danskere præsentere deres unikke bud på en udsmykket ”About A Chair”-stol, oprindeligt designet af Hee Welling for HAY. Af de i alt 18 stole, vil otte af dem fra på lørdag 9.august være udbudt til auktion på nettet. VisitVesthimmerland har indgået et samarbejde med Lauritz.com om velgørenhedsauktionen. - Vi har oplevet en enorm interesse for velgørenhedsarrangementet, og flere har ytret ønske om at kunne byde på stolene, selvom de ikke kan være til stede onsdag. Derfor har vi valgt at sætte en række af stolene til salg på onlineauktion i samarbejde med Lauritz.com. Helt i Made in Denmarks ånd, kan hele landet nu tage del i arrangementet og på den måde kan vi forhåbentlig støtte Børnecancerfonden med endnu flere midler,

siger Anna Oosterhof, VisitVesthimmerland. Hos Børnecancerfonden, der arbejder med at styrke forskning i behandlingsmetoder og forbedre vilkårene for de ramte børn, er man begejstret for tiltaget. - I Børnecancerfonden er vi utroligt glade for at VisitVesthimmerland har valgt at støtte Børnecancerfonden ved velgørenhedsarrangementet 13. august. At de otte stole bliver sat til salg på Lauritz.com, vil betyde at endnu flere for mulighed for at støtte vores kamp for, at alle børn med kræft skal overleve til et godt liv på den anden side af et kræftforløb, siger Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden. Interesserede kan byde på

de otte stole indtil selve auktionen, der bliver holdt onsdag 13.august. Samtlige stole bliver udstillet på Østerbrogade 29 i Løgstør i dagene op til selve auktionen. De otte stole, der er sat til salg på Lauritz.com er specialdesignet af følgende bidragsydere: Ole Henriksen, skønhedsekspert, Anita Houvenaeghel, kunstmaler, Sofie Kruuse, danser, Allan Simonsen, fodboldspiller, Hanne Støvring, Statens Museum for Kunst, Hee Welling, arkitekt, Tom Kristensen, racerkører, samt Michelle Kristensen, ernæringsekspert, der har fået kunstnerisk assistance fra billedkunstner Michael Kvium.

Himmerlands Flytteforretning Benyt den lokale flyttemand. Vi ordner alt vedr. flytning i ind- og udland. Opmagasinering i nyt og opvarmede lokaler. Telefon 98 62 47 00

Brug for... Ude & inde maling Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48 og få fradrag på arbejdslønnen

Faguddannede montører m/ vådrumscertifikat

MAGASINER  F LY E R S HJEMMESIDER FOLDERE  P L A K AT E R LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

GIV DEN

G AS

( 1 , / 1 el 2 rofession p n e d e m g snin webR Slø E KIDEGOD VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43


Aars Avis

SIDE 16

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HORNUM

13. AUGUST 2014 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

GATTEN

Søttrup-gymnaster er klar til ny sæson Forsøger at tage hensyn til individuelle ønsker HORNUM: Søttrup Gymnastikforening er klar til en ny sæson med mange tilbud om aktiviteter. Selv om foreningen har mange år på bagen prøver bestyrelsen hvert år at skabe fornyelser. Det er også tilfældet nu. - Vi kan tilbyde gymnastik for alle fra 1-99 år. Der er blevet ændret lidt på holdene, men hvis netop det hold en gymnast aldersmæssigt passer til, ikke passer tidsmæssigt kan lederen eller bestyrelsen kontaktes for at høre om det er muligt, at komme med på et andet, siger man i foreningen. Styrke/spring/bold for voksne - er tænkt som et hold

for alle voksne, som gerne vil røre sig og få styrket kroppen. Med fælles opvarmning/styrke og afslutning med fælles udstrækning. Derimellem er der plads til at de som ønsker at springe kan det, og for de øvrige vil der være forskellige boldspil, evt. aerobic, tilpasset til deltagernes ønsker. Det er altså et hold som bliver tilpasset gymnasternes ønsker, så vidt muligt.

Ny inspiration På en del af gymnastikforeningens hold er der sket ændringer på instruktørsiden. Foreningen byder velkommen til gamle og nye instruktører og håber dermed

at kunne give ny inspiration og gode oplevelser til medlemmerne. Foreningen vil også fortsat tilbyde ”spilopperne”, at blive hentet i børnehaverne i Hornum og gør opmærksom på, at hvis et barn lider af en sygdom, som gymnastiklederen bør vide, så er det en god idé, at kontakte instruktøren på holdet og orientere om, hvad man kan gøre for at hjælpe gymnasten - hvis noget sker. Det skaber tryghed hos både instruktør, barn og forældre. Da det har været en succes, at sindlede sæsonen omkring 1. september er første træningsgang fastlagt til mandag, 1. september og tirsdag 2. september.

Vi formidler GLW budskab med en iøjnefaldende

UHNODPH

Kontakt os for et uforbindende tilbud!

Hanne Støvrings billeder er gået som ”varmt brød” hos Galleri Himmerland, som nu er klar med en ny særudstilling.

Hanne Støvring har suppleret i Gatten GATTEN: ”Fly with me” er titlen på en særudstilling der åbner på Galleri Himmerland i Gatten i dag omsdag, 13. august - dagen hvor det store golfeventyr i Gatten indledes. Hanne Støvring, er vokede op i Aars, bor i København og er på vej til New York, var med som en del af Galleri Himmerlands åb-

ningsudstilling Rendezvous sammen med Sonny Schneider og Henrik Dencker. Interessen for udstillingen har været så stor, at Galleri Himmerland har arbejdet på at fremskaffe yderligere malerier fra bl.a. Hanne Støvring. Hanne Støvring er på vej til New York i en treårig ansættelsesaftale

Teleselskab opstiller mast på golfbanen GATTEN: Uanset om man er mest til driveslag fra teestedet eller at bolden puttes eleganti hul på greenen, så sætter alle pris på at kunne dokumentere sportssejre og sjove episoder på de sociale medier. Og det kræver god mobil-

dækning, når op mod 60.000 besøgende skal se golf på topniveau. Derfor sætter teleselskabet 3 en mobil mast op, så gæsterne til golfturneringen Made in Denmark kan bruge løs af tale og data under turneringen.

Advokatfirmaet

med Statens Museum for kunst. Hanne udstiller på Bornholm, på Art Hamptons i New York, og i Gatten på Galleri Himmerland, og at erstatte de solgte malerier med et antal nye var ikke så lige til, men det er lykkedes og malerierne er nu udstillet i Gatten. Hanne Støvrings nyankomne malerier stråler af lys og farver og samtidig med titler og historier som ”Fly with me”, ”Together we are Springtime” og ”Sunset hand in hand”. - Det er altid en udfordring for netværket, når så mange mennesker er samlet på et begrænset område. Derfor styrker vi netværket yderligere. Vi ved nemlig, at man først rigtig har været der, når det er blevet dokumenteret på Facebook eller Instagram. Og samtidig er det lige så vigtigt for vores kunder at kunne bruge mobilen på samme måde som derhjemme, mens de er på farten, siger Kim Christensen, netværksansvarlig hos 3. Den mobile mast bliver placeret cirka i midten af golfbanen.

Fryd & Nielsen Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk

Brochurer • Brevpapir • Visitkort • Kuverter • Fakturaer • Logoer

Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 17 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

NØRAGER

Russerbørnene hygger omkring lejrbålet med forskellige sanglege.

18 russiske feriebørn fik oplevelser i Himmerland Nu skal der findes værtsfamilier til opholdet i 2015 NØRAGER: 18 russiske børnehjemsbørn er rejst hjem efter tre ugers ferieophold i Himmerland. - Nogle af børnene skal hjem og bo hos deres familie indtil 1. september, hvor det nye skoleår begynder, mens andre som ikke har en familie der kan tage sig af dem, kommer på feriekoloni i en måned, siger formanden for Himmerlands Humanitære

Forening, Frank Jensen, Nørager. Gennem 17 år har foreningen haft 140 forskellige børn på besøg. I år boede børnene den første uge på ”Skrænten” i Nørager hvor der var forskellige aktiviteter, bl. a. tandlægebesøg. Her blev det konstateret at foreningens tandlægeprojekt i Rusland har gjort en forskel. I år var

der kun to som fik trukket en tand ud. Ved et besøg hos Falck i Hobro, fik børnene lov til at sprøjte med vandkanoner og køre i brandbil. Dagen sluttede med is i Vebbestrup til stor glæde for børnene. De sidste to uger bo-

ede børnene hos forskellige værtsfamilier i Himmerland. Her oplevede børnene, hvordan en dansk familie lever, og mange var på ferietur rundt i Danmark med deres danske familier. - Desuden var vi en tur i Fårup Sommerland, hvor børnene fik rigtig mange ture i rutsjebanerne. Og en tur i racerbilerne på Nysom Banen vakte også stor glæde, siger Frank Jensen. Alle børnene havde to gode uger, bortset fra en af drengene, som pludselig fik kraftig migræne, så han måtte indlægges på hospitalet. Efter et par dage var han frisk igen og klar til at nyde de sidste dage i Danmark. Opholdet blev afsluttet med en afskedsfest på Katbakken i Ø. Hornum, hvor der var grillmad, hygge og udveksling af oplevelser, både mellem børnene og deres værtsfamilier. Børnene rejste fra Aalborg Lufthavn lørdag formiddag og var tilbage på deres hjemegn 300 kilometer syd for Moskva sidst på aftenen. Nogle af børnene græd i bussen hjem, fordi de savnede deres danske forældre, men de var samtidig dybt taknemmelige for at få denne store oplevelse i Danmark. - I foreningen går vi snart i gang med at planlægge næste års sommerlejr. De kommende måneder

Til afslutningsfesten på Katbakken, blev der tilberedt lækre pandekager.

skal vi have fundet værtsfamilier så vi i 2015 kan invitere en ny flok børn til Himmerland. Hvis man er interesseret i at høre mere om at være værtsfamilie og give disse forsømte børn en oplevelse for livet, er man velkommen til at kontakte foreningen,

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

BOLDRUP

Søndag er der fåredag på Boldrup Museum Dagen byder på et væld af aktiviteter

På lørdag står Vesthimmerlands Havekreds bag et stort sensommerplantemarked i Fyrkilde.

Stort plantemarked i Fyrkilde på lørdag NØRAGER: På lørdag afholder Vesthimmerlands Havekreds plantemarked på Fyrkilde Møllevej 4 i Fyrkilde. Havekredsens traditionsrige plantemarked, som tidligere fandt sted hos Eskild Hansen i Troestrup, blev i 2013 på grund af sygdom flyttet til Ingelise og Knud Halskov i Fyrkilde. Her afvikledes sensommerplantemarkedet i 2013 samt Kr. Himmelfartsplantemarkedet i år med stor succes, og havekredsen er sikker på, at successen gentager sig. Arrangementet vil være

præget af såvel hobbyfolk som lidt mere professionelle plantesælgere. Der vil både være lejlighed til at få solgt ud af overskuddet af egne planter og rig mulighed for indkøb af nye og spændende ting til haven. Som noget nyt vil der være mulighed for køb af pølser, vand, kaffe og kage. Der vil samtidig være mulighed for at gå på opdagelse i Ingelise og Knud Halskovs have, som netop i dette forår har været Nordjyllands repræsentant i TV2’s havekonkurrence ”Årets Dejligste Have”.

BOLDRUP: Søndag er Boldrup Museum igen klar til at tilbyde en hel dags aktiviteter, underholdning, læring og hygge for hele familien i museets naturskønne omgivelser. Helt fra formiddagen vil der være livlig aktivitet overalt på museums området, hvor der blandt andet vil være markarbejde med heste, klipning af får, karting og spinding med uld, bolsjekogning, udstilling af veteranbiler, åben i smedens værksted, pandekagebagning, folkedans og meget mere. Som sædvanlig kan man købe en samlet rabatbillet, som dækker både entré, en portion grillet lam og svinekam med tilbehør og en omgang kage ved Det Store Sydhimmerlandske Kagebord. - Vi håber naturligvis, at mange af vores gæster vil benytte sig af denne mulighed for at blive beværtet hele dagen. En nyhed i år er, at museumsforeningen har mulighed for at veksle til

På søndag slår Boldrup Museum dørene op til den traditionsrige Fåredag.

kontanter via en Dankortterminal, siger formanden for museumsforeningen, Bjarne Hansen. Fåredagen kan kun fungere i kraft af en stor opbakning i form af gæster og de mange frivillige som hjælper

siger Frank Jensen. Til september kommer der omkring 120 nye børn på børnehjemmet. De kommer fra fattige familier hvor specielt alkohol er et stort problem. Så der er stadig mange børn som kunne have stor glæde af et ferieophold i Himmerland.

til både før, efter og i løbet af dagen. De fleste kommer år efter år, og det eneste de får, er mad, kage og en god oplevelse. Inde på museumsområdet er der også mange gengangere, men også en stor nyhed,

da falkoner Frank Skaarup vil komme og vise, hvad han kan med sin falk. Hestefolket vil være i gang med markarbejde med heste, tærskeværket fra Vesterbølle vil snurre, der vil blive kørt ture i hestevogn, og der vil blive lavet reb og solgt hjemmelavet, gammeldags trælegetøj. Levende musik og folkedans vil sætte kulør på dagen, og der kan studeres biavl og købes Boldruphonning. Derudover kan man skyde med bue og pil, se smeden i gang med sit arbejde, og så vil Steen Nielsen fra Stenild, udstille gammelt legetøj fra sin fine samling. Kaninerne, gederne, fårene, grisen, kattene, gæssene og hønsene ser allerede nu frem til de mange gæster og aktiviteter. Et større team af frivillige vil helt fra morgenstunden være i gang med at sørge for grillet lam, svinekam og pølser med forskelligt tilbehør. I mange dage forud for Fåredagen bages kager, så der bliver et kæmpe udvalg af kager til det Store Sydhimmerlandske Kagebord. - Vi ved, at der altid er nogen, der har glædet sig til denne overdådighed af hjemmebagte kager og flødeskum siden sidste års Fåredag, siger Bjarne Hansen.


Aars Avis

SIDE 18

13. AUGUST 2014

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

KOLONIAL

KØL

KOLONIAL

CAPRI-SONNE JUICE 10-pak. Orange/Multi/Safari

KØD

Ke ll o g g´s

All a n s

MORGENMAD

GULDOST

Cornflakes/Coco-Pops/ m.fl.

1/4 stk. Alm./Kommen

Pr. s t k .

99

HAMBURGERRYG

00

FROST

Fr it v a lg

18

MAGNUM IS

00

3-pak. Lys/mørk/hvid

Pr. 1/2 k g

ISVAFLER 5 stk.

Fr is k m a le t ! BLÅ AALBORG KAFFE 500 g

Fr it v a lg

20

19

95

V I HAR KØBT ET PARTI

00

KALVECULOTTER

ICE TEA

900-1.200 g

Fersken/Citron

5

Pr. s t k . Pr. s t k .

34

95

00 Fr it v a lg

KØL

Buk o

Br ygme s te re n s

GARLIC FLØDEOST

LAGEREDDIKE

125 g

14

95

SILDEFILETER 300 g

99

Fr it v a lg

00

VIN + SPIRITUS

Bag in b ox

S ½ PRI

Pr. b g . 5 lt r.

20

00

3 bg.

7

20

95

00

LA CUVEE VIN 3 ltr. Rød/Rosé/Hvid

S

½ PRI

10

00

89

00


Aars Avis

13. AUGUST 2014

VIN + SPIRITUS

SANTA CHRISTINA VIN 75 cl. Cabernet Sauvignon/ Merlot/Chardonnay/ Rosé Frit valg

100

Æ

SLIK + SNACK

SIDE 19

BLOMSTERHJØRNET

P ing v in LAKRIDS MINI KONFEKT 625 g

SUP E R F LOTTE GRØNNE HOLDBARE PLANTER

GRØNT TILBUD Da n s k e

KARTOFLER KV. 1

10

00

Flere varianter

2 kg

00

panske STENFRI GRØNNE DRUER

SLIK + SNACK

KV 1

K im´s CHIPS/SNACK Flere var. Alle slags

Pr. ps .

39

95

SMUGLERMIX BOLCHER 1.700 g

Pr. s t k . 2 ps.

25

00

FAMILIEGUF 400 g

59

95

FROST

TI! R A P T S E R RØDE PØLSER Usorterede

5 kg

100

2 st k .

HUSK ANDESPILLET onsdag d. 13. aug. kl. 19.00 i Haverslev hallen

ICEBERG

40

9

00

Kun

LØRDAG/ SØNDAG

Løs væg t SLIK

95

6

Pr. 100 g M at ilde

YKKER T S D N U 8R SER + 4 BAS

00

50

de! pr. kun t æ s 1 Max.

KAKAO 1 ltr.

00

10

00

00

K u n TORSDAG/ FREDAG

S

½ PRI

2500

Pr. st k .

500 g Da n s k e

00

7

Pr. s t k .

DANSUKKER

Max. 4 ps. pr. kunde!

PEPSI/ MIRANDA/ FAXE KONDI PASSION

F lo t te

1,5 ltr. Frit valg

2 kg.

Pr. ps .

95

14

STJERNESKUD fra Sønderup

Pr. ps .

20

00

Pr. s t k .

00

25

Pr. s t k .

10

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

00 + pant


Aars Avis

SIDE 20

13. AUGUST 2014 Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

Caféaften med musik og gris HAVERSLEV: Haverslev Byfest 2014 er nu skudt i gang, og de første arrangementer er allerede af holdt. Byfesten varer til og med på søndag, og inden da kan man muntre sig med blandt andet fredagens programpunkter, som er en bygåtur, fodbold og håndbold, samt en hyggelig caféaften i Hallen. Her serveres stegt pat-

tegris, og underholdningen forestås af ”The Highlanders”, der byder på skotsk/ irsk folkemusik, country og popmusik. Duoen består af de to muntre svende, Donnie og Allan. Det er to af byens ”stærke” foreninger, der står bag den populære Cafeaften – Haverslev Borgerforening og Musikkens Venner.

Lystfiskeri er et af de tilbud, børnene på Haverslev-Ravnkilde Skole kan vælge i det kommende skoleår; her er en situation fra en fisketur til et lokalt vandhul sidste år.

Haverslev-Ravnkilde Skole er klar til et nyt skoleår I Haverslev medfører skolereformen ikke de store omvæltninger HAVERSLEV: Et nyt skoleår er lige begyndt – det første under den ny skolereform, så meget vil være anderledes. Understøttende undervisning er blevet et fag på skemaet, tysk og engelsk skal læres tidligere end hidtil, eleverne får en længere skoledag med flere lektioner, og lærernes forberedelse er nu skemalagt og vil foregå på skolen, hvor de har fået egen arbejdsplads til forberedelse af undervisningen. På Haverslev-Ravnkilde Skole har man imidlertid allerede stor erfaring med den længere skoledag, også for de

yngste elever i 0. klasse, idet de siden henholdsvis skoleåret 2011/2012 i Ravnkilde og 2012/2013 i Haverslev har gået i skole 29 lektioner om ugen kun én lektion færre end det bliver tilfældet med den ny reform. Eleverne på mellemtrinnet har haft en skoledag på 30 lektioner, de skal nu have 33 timer om ugen. Også regeringens krav om minimum 45 minutters bevægelse på en skoledag har de seneste to-tre år været hverdag på Haverslev-Ravnkilde Skole. I tråd med fokus på bevæ-

9LVHVWLO+nQGEROGL+DYHUVOHYRJ0HMOE\ 6 VRQ 

ŵĂŶĚĂŐ

ƚŝƌƐĚĂŐ

ƚŽƌƐĚĂŐ

ƵͲϴŵŝdžϭϱ͘ϯϬͲϭϲ͘ϯϬƵͲϭϬƉŝŐĞƌϭϳ͘ϬϬͲϭϴ͘ϭϱƵͲϭϬĚƌĞŶŐĞϭϴ͘ϭϱ͘Ͳϭϵ͘ϯϬƵͲϭϮƉŝŐĞƌ

ϭϱ͘ϱϱͲϭϳ͘ϱϱ 

ϭϳ͘ϬϬͲϭϴ͘ϭϱ

ƵͲϭϮĚƌĞŶŐĞ

ϭϱ͘ϱϱͲϭϳ͘ϱϱ 

ϭϱ͘ϰϱͲϭϳ͘ϬϬ

ƵͲϭϰƉŝŐĞƌϭϲ͘ϯϬͲϭϴ͘ϬϬ

ϭϳ͘ϬϬͲϭϴ͘ϯϬΎ

ƵͲϭϰĚƌĞŶŐĞϭϴ͘ϬϬͲϭϵ͘ϯϬ

ϭϴ͘ϬϬͲϭϵ͘ϯϬΎ

ƵͲϭϲƉŝŐĞƌϭϲ͘ϯϬͲϭϴ͘ϬϬ

ϭϳ͘ϬϬͲϭϴ͘ϯϬΎ

ƵͲϭϲĚƌĞŶŐĞϭϴ͘ϬϬͲϭϵ͘ϯϬ

ϭϴ͘ϬϬͲϭϵ͘ϯϬΎ

ƵͲϭϴƉŝŐĞƌϭϴ͘ϯϬͲϮϬ͘ϬϬΎ ϭϵ͘ϯϬͲϮϭ͘ϬϬ

ƵͲϭϴĚƌĞŶŐĞϭϵ͘ϯϬͲϮϭ͘ϬϬ

ϮϬ͘ϬϬͲϮϮ͘ϬϬΎ

ĚĂŵĞƐĞŶŝŽƌϮϭ͘ϬϬͲϮϮ͘ϯϬ

ϭϵ͘ϯϬͲϮϭ͘ϬϬ

ŚĞƌƌĞƌƐĞŶŝŽƌϭϵ͘ϯϬͲϮϭ͘ϬϬ

ΎƚƌčŶŝŶŐŝƐŽƌƚĞďĂŬŬĞŚĂůůĞŶ 

ƐƚĂƌƚ ƵŐĞ ϰϬ ƵŐĞ ϯϲ ƵŐĞ ϯϲ ƵŐĞ ϯϲ ƵŐĞ ϯϲ ƵŐĞ ϯϯ ƵŐĞ ϯϯ ƵŐĞ ϯϯ ƵŐĞ ϯϯ ƵŐĞ ϯϯ ƵŐĞ ϯϮ ƵŐĞ ϯϰ ƵŐĞ ϯϰ 

;ƐĂŵĂƌďĞũĚƐŚŽůĚŵĞůůĞŵŵĞũůďLJͬ,ĂǀĞƌƐůĞǀ<&hDŽŐƐŽƌƚĞďĂŬŬĞŶ,<Ϳ

VI SES ֩ Mejlby/Haverslev KFUMs IF

gelse og sundhed tilbyder skolen desuden en sund og ernæringsrigtig skolemadordning sammensat efter nøglehulsprincipperne og med tanke på også at være en fryd for øjet. Når reformen træder i kraft, vil man på Haverslev-Ravnkilde Skole naturligvis bruge de erfaringer, man på skolen allerede har gjort sig. Herudover vil man som supplement til det store fokus på bevægelse og vigtigheden af at røre sig sætte spot på modstykket; nemlig indre ro, opmærksomhed og fordybelse ud fra en filosofi om, at det også er noget, der kan og skal læres, trænes og holdes ved lige. Ét af værktøjerne hertil vil som noget nyt på skolen være mindfulness - i første omgang primært for eleverne i indskolingen. Det pædagogiske personale har i relation hertil netop deltaget i en heldagsworkshop over emnet. Desuden har HaverslevRavnkilde Skole for mellemtrinnets vedkommende i den understøttende undervisning allieret sig med foreninger og eksperter i lokalsamfundet, der sammen med skolens lærere og pædagoger med udgangspunkt i blandt andet bueskydning, bridge, skak, ridning, spejderaktiviteter, lystfiskeri og ballroomfitness vil træne elevernes fokus, præcision, koordination, overblik og ro samt andre elementer, der vil komme eleverne til gavn i såvel den egentlige undervisning som i deres alsidige dannelsesudvikling. - Vi glæder os til at afprøve alle de nye tiltag i samarbejde med de lokale foreninger. Vi skal for eksempel som den første skole i Danmark være pilotskole for et projekt med Dansk Bridgeforbund - alt

sammen takket være samarbejde med engagerede folk fra den lokale bridgeklub, som skal undervise vores elever, fortæller skoleleder Gitte Rubæk.

Til fredagens caféaften i forbindelse med Haverslev Byfest kan man opleve The Highlanders spille skotsk/irsk folkemusik, country og popmusik.

Lokalforening bag ny bog om Brorstrup Sogn Kæmpebog behandler alt fra sport til mord HAVERSLEV: ”Om Brorstrup Sogn og dets beboere” – således er titlen på en ny bog, der er skrevet og samlet af Brorstrup-Haverslev Lokalhistorisk Forening. Bogen er på 450 sider, og den er krydret med 350 fotos. Idémanden til bogprojektet er bestyrelsesmedlem i Brorstrup-Haverslev Lokalhistorisk Forening, Arne Sørensen. Sammen med Lise Sørensen, der også er bestyrelsesmedlem, og en lang række beboere i Brorstrup Sogn, har han formået med en forholdsvis kort tidshorisont, fra april 2011 og til her i 2014, at skrive, samle og udgive en spændende bog med masser af information om tiden, der var engang – til glæde for os i dag og sikkert i mange år fremover. I forordet til bogen skrives der blandt andet: - Efter flere møder, hvor der hver gang blev foreslået nye emner til bogens indhold, forelå de mange beretninger klar i slutningen af 2012. Herefter gik arkivet i gang med at samordne de forskellige indslag, og samle og opstille dem og finde billeder, så de kom til at udgøre en

Arne Sørensen, der er bestyrelsesmedlem i Brorstrup-Haverslev Lokalhistorisk Forening, er idémanden bag bogen ”Om Brorstrup Sogn og dets beboere”.

helhed som bog. Uden hjælp fra borgergruppen ville det aldrig være lykkedes at få alle disse beretninger indsamlet og dermed overleveret til eftertiden. Det er vores opfattelse, at mange detaljer ville være gået tabt, hvis ikke arbejdet var blevet udført netop nu, da mange af vores hjælpere endnu har erindringer, der går langt tilbage.” Bogen beskriver mange forskellige emner. Her kan kort nævnes

blandt andet kirker, skoler, landbruget, enkeltpersoner, idræt, spejdere, smede, bagere, skrædder, telefoncentral, vaskeri, dramatiske hændelser, mord, trafik, tyendesag og beboere i Brorstrup gennem tiden. Bogen, der er trykt i 500 eksemplarer, kan købes hos Lokalhistorisk Forening, og de første 100 eksemplarer er allerede solgt.


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 21

AARS FC

ars FC

a r t n o c

VIBORG/ SDRM. IK 2007

SERIE 1

AARS STADION SØNDAG 17. AUGUST 2014 KL. 19.00

SPONSOR TIPS ... SPONSOR TIPS ... SPONSOR TIPS Henrik Hassing

Kasper Dahl

1 1

Kasper Jensen

Morten Nørgaard

Thomas Lucassen

1

Ove Nørskov

Michael Jørgensen

1

Thomas Dissing

NCO byg, Aars Murer- & entreprenørfirma

1 1

Morten Freundlich

1

Hans J. Kastberg

1

1 1

Vestvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 55

Steen Jensen

1

Lars Kristensen

1

1

HOVEDSPONSOR . HOVEDSPONSOR . HOVEDSPONSOR Brian Larsen


Aars Avis

SIDE 22

13. AUGUST 2014

Aars Svømmeklub klar med mange nye tilbud Klubben tager snart hul på en ny sæson

Der var tid til både socialt samvær og masser af badminton, da 27 spillere fra Aars Badmintonklub var på træningslejr i Hobro.

Aars-spillere på hyggeog træningstur i Hobro Aars Badmintonklub havde vellykket træningslejr BADMINTON: I sidste uge var 27 ungdomsspillere fra Aars Badmintonklub på træningslejr i Hobro Idrætscenter. Det blev igen i år en fantastisk sommerlejr, hvor der selvfølgelig blev spillet en masse badminton, men hvor der også var plads til andre aktiviteter såsom rundbold, hockey, morgenløb og en Cooper løbetest. Spillerne havde dagligt adgang til svømmehallen, hvor der blev tid til både leg og ren afslapning. Et af de populære punkter på programmet var et poolparty. Her hyggede spillerene sig med musik og dæmpet lys i vandet, hvor der samtidig blev serveret sodavand,

snacks, og frugt, som blev indtaget med velbehag. Efterfølgende blev der vist film på storskærm til stor fornøjelse for både store og små. På lejren havde spillerne mulighed for at komme med sjove og underholdende indslag, som blev læst op i fælles forum. Det var altid et af dagens højdepunkter, når spillerne efter forkosten eller aftensmaden fik læst alle de spændende breve op. Trænerteamet bestod i år af Line Park og Christian Bisgaard. Sidstnævnte skal i denne sæson træne klubbens ungdoms- og seniorhold. På dette års træningslejr blev det Sarah Skriver, som modtog prisen for den spil-

ler, som havde udviklet sig mest i løbet af lejren. Som bedste kammerat på lejren blev det Jakob Holk Pedersen, som modtog prisen for at have udvist et rigtig godt kammeratskab overfor de andre spillere. Alle dagene viste børnene stor entusiasme og godt humør, der gav plads til alle. Trods et stramt program var der god mulighed for også at hygge og slappe af i selskab med klubkammeraterne. Allerede i denne uge starter træningen op for ungdomsafdelingen igen, og klubben håber at se rigtig mange ”gamle” som nye spillere.

TRÆNINGSTIDER SÆSON 2014-2015 Hold

Østermarkhallen

Vesthimmerlandshallen

Træner

Serie 1 damer

Mandag kl. 19.00-20.30

Torsdag kl. 20.30-22.00

Jens Erik

2. div. damer

Mandag kl. 19.00-20.30

Torsdag kl. 20.30-22.00

Dennis

Danmarksserie herrer

Mandag kl. 20.30-22.00

Torsdag kl. 19.00-20.30

2. div herrer

Mandag kl. 20.30-22.00

Torsdag kl. 19.00-20.30

Mixhold Ungdomsholdene U14, U16 og U18 Kids/teen hold

Poul Anker

Torsdag kl. 19.00-20.30 Mandag kl. 19.00-20.30

Onsdag kl. 16.00-18.00 Torsdag kl- 16.30-18.00

Casper

Torsdag kl. 16.30-17.30

Cecilie & Jeanette

Ved spørgsmål kan klubbens formand - Jens Erik Christensen træffes på tlf. 27 50 33 75

SVØMNING: 30. august tager Aars Svømmeklub hul på en ny sæson, og der vil være mange nye tiltag i år. Klubben vil blandt andet som en af få klubber i Jylland tilbyde udspring. Med en femmeter vippe, to tremeter vipper og to enmeter vipper i Aars Svømmehal og Friluftsbad mener klubben, at der er basis for et udspringshold i Aars Svømmeklub. Aars Svømmeklub er godt forberedt til opgaven, da klubben har fire trænere, der har gennemgået første del af Dansk Svømmeunions nye udspringsinstruktøruddannelse og derudover også er blevet undervist af en tidligere landsholdsudspringer gennem DGI. Desuden har klubben tilknyttet to tidligere udspringere som gæstetrænere. De fire trænere vil sideløbende med træningen fortsætte med uddannelsen, så holdet løbende vil blive udfordret i udspring.

Flere haltider Aars Svømmeklub er meget glad for, at klubben er blevet

tilgodeset med lidt flere haltider i den kommende sæson, så klubben kan tilbyde mere svømmeundervisning. Udover det nye udspringshold bliver der også plads til fire ekstra børnehold - dermed kan cirka 60 flere børn og unge få svømmeundervisning. Dette skyldes også, at der om tirsdagen i lighed med torsdag i sidste sæson bliver fire børnehold i svømmehallen på én gang.

Voksensvømning Aars Svømmeklub har stor succes med de nye voksenhold, hvor voksne kan lære at svømme crawl, bryst, ryg eller butterfly. Holdene bliver niveauopdelt, så både begyndere, der skal lære det fra bunden - dog ikke af bassinet - samt øvede kan være med. Alle er velkomne. Holdene bliver undervist af klubbens dygtige trænere, der enten er konkurrencesvømmere eller tidligere konkurrencesvømmere. Er du vandskræk, er de nye hold nok ikke lige for dig, men så har vi heldigvis

et hold for dem med vandskræk tirsdag aften, hvor der ikke er andre i svømmehallen. Aars Svømmeklub fortsætter desuden med de populære motionshold med vandgymnastik og aqua fitness, hvor der kommer lidt mere fart over feltet.

To hjemmestævner En del af børnene på klubbens mange børnehold vil gerne svømme konkurrencesvømning, så derfor holder klubben to årlige interne Flipper Cup stævner, så børnene kan prøve sig selv af. Det giver et større pres på klubbens i forvejen store konkurrenceafdeling på over 60 svømmere, så derfor er der også blevet plads til ekstra haltider for konkurrencesvømmerne, der er opdelt på fire forskellige hold. Der er således træning både mandag, onsdag, fredag, lørdag og søndag for de bedste svømmere, og da de fleste af dem træner børn tirsdag eller torsdag, er der kun én fridag fra svømmehallen om ugen!

Rekordstor deltagelse ved tennisstævne i Aars Spar Nord Open blev en stor succes TENNIS: Den nye termin for Aars Tennisklubs store Spar Nord Open-turnering, som i år blev spillet i uge 32 i stedet for uge 27, blev godt modtaget, da ikke færre end 55 spillere fra 15 klubber havde tilmeldt sig. Turneringen blev spillet i weekenden, og der skulle afvikles hele 88 kampe, hvilket var ny rekord. - Kommer deltagerantallet op på samme niveau næste år, er vi nødsaget til at tage fredag eftermiddag i brug også, da klubbens fem baners kapacitet max er 80 kampe over to dage, og så skal der absolut ikke være regnvejr, siger turneringsleder Kenneth Møller Nielsen. Weekenden igennem var der god stemning på anlægget med de mange deltagere og tilskuere på trods af, at tålmodigheden blev sat på prøve lørdag, hvor turneringen måtte stoppes i cirka to timer på grund af regnvejr. De sidste kampe måtte afvikles på klubbens to lysbaner og indendørsbanen, så dagsprogrammet var først færdigspillet ved 23-tiden. Søndag var spillerne forskånet for regnvejr, så alt gik efter planen med afslutning

Christina Tange og Steen Pedersen (t.h.) trak det længste strå i finalekampen i mixdouble mod klubkammeraterne Kenneth Møller Nielsen og Lenette Pedersen.

klokken 20.00 søndag aften. Herresingle A rækken blev en meget tæt finale mellem de to klubkammerater Cristian Rievers og Jan Lohse - fra elitedivisionsklubben Randers. Det var en revanchematch fra sidste år. Kampen tog cirka to en halv time, og den bølgende frem og tilbage i alle sættene. Christian Rivers trak det længste strå i tiebreaken i tredje sæt efter også at have vundet andet sæt i tiebreak. I Mix-double skete der en stor overraskelse i den lokale

finale imellem Christina Tange/Steen Pedersen mod Lenette Pedersen/Kenneth Møller Nielsen. Her løb førstnævnte med sejren i en matchtiebreak som tredje sæt. Igennem alle kampene havde Christina Tange og Steen Pedersen vist stabilt spil, så det var fuldt fortjent, at de løb med den overraskende sejr. Alle finaler var faktisk utrolig tætte, så der var masser af dramaer på banerne i løbet af finale dagen om søndagen.


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 23

17 danskere klar til Made in Denmark

Ͳ,ǀŝƐĚƵǀŝůƚƌčŶĞƌŝŐƟŐƚ͘͘͘

De sidste wild cards er nu blevet uddelt GOLF: Foruden Mads Søgaard, Rasmus Hjelm og Nicolai Kristensen blev der onsdag og torsdag også plads ved Made in Denmark til to øvrige ECCO Tour profiler. Onsdag modtog Christian Gløët den glædelige nyhed om, at han var blevet tildelt et wild card ved Made in Denmark grundet sin flotte placering på Nordic Golf League, og i dag kom så turen til Peter Vejgaard. - Det er da helt fantastisk. Jeg var skuffet i sidste uge, da det glippede på Green Eagle til kvalifikationen, men at min gode sæson giver mig en plads, er jeg super glad og super stolt af, lyder det i telefonen fra Peter Vejgaard, efter at han har fået overbragt den glædelige nyhed. - Det bliver vildt at spille foran så mange tilskuere, som alle sammen kommer for at kigge på netop mig, joker Peter Vejgaard sarkastisk. - Nej spøg til side, så bliver det sjovt at være i samme felt som navne som Thorbjørn Olesen og Thomas Bjørn. Ja og alle de andre danske European Tour spillere. Det kommer helt klart til at ryste lidt i hele kroppen på første hul, uddyber Peter Vejgaard. Peter Vejgaard var for næsten 10 år siden et lovende ungt talent, der både via DM titler og pæne professionelle resultater i en ung alder lignede en fremtidens mand i dansk golf. En beslutning om at søge

Peter Vejgaard var en af de sidste til at få et wild card til Made in Denmark, der i alt får deltagelse af 17 danskere.

en karriere væk fra golfen blev alligevel taget, og efter en kandidat i finansiering og regnskab drog Peter Vejgaard til London for at prøve kræfter med investeringsbranchen. - Det var godt. Jeg fortryder slet ikke noget, der har med min uddannelse og årene væk fra golfen at gøre. Men jeg er glad for at være tilbage, og golfen giver mig noget, som jeg ikke finder i den finansielle sektor, griner Vejgaard. - Jeg kørte lidt død i jobbet i London, og så begyndte jeg at slå en del bolde på en driving range derovre. Jeg ramte den godt – faktisk overraskende godt – og slog måske 20 meter længere, end jeg tidligere havde gjort. Og

efter lidt overvejelse tænkte jeg, at jeg fra denne sæson ville give golfkarrieren et 100 procent skud i bøssen igen, uddyber Peter Vejgaard, der netop nu er nummer 15 på GolfBox Nordic Golf League Ranking. - Målet med i år er at komme på European Challenge Tour. Jeg føler, at spillet er godt nok til det, og i første omgang vil jeg naturligvis forsøge at slutte i Top-5 på Nordic Golf League, men skulle det glippe, håber jeg, at jeg kan spille mig til en plads via Tourskolen sidst på året, forklarer den tidligere Holstebro-dreng. Peter Vejgaard har i denne sæson en stribe af pæne resultater med en fjerde og femteplads på Nordic Golf League som højdepunkterne. Bundniveauet er højt, og derfor håber han også på et godt resultat i Himmerland. - Jeg skal lige tænke mig lidt om, inden jeg beslutter mig for en målsætning. Jeg skal lige have styr på nogle detaljer i spillet, men det passer mig rigtigt fint, at banen er lang, og at man skal holde sig i fairway. Det kunne jo være sjovt, hvis man også skulle spille i weekenden deroppe, slutter Peter Vejgaard. Med Christian Gløët og Peter Vejgaard inde i det forjættede land er vi nu oppe på i alt 17 danskere ved Made in Denmark.

Rico

Mathias

Michael

Anners

Lars

Jannie

Lene

Berit

Merete

H O L DT R Æ N I N G Re-charge fysio yoga workshopsrække

NYHED!

For dig som ønsker at supplere din primære sport som løb og cykling med yoga. Her får du både pulsen op og sved på panden såvel som vi arbejder med åndedrættet, fokusering og smidighed. Alt sammen noget som du vil få gavn af i din primære sport. OBS hver lektion er a 2 ½ times varighed. Yoga re-charge Workshoprækken foregår den næstsidste fredag i hver måned 4 gange i alt opstart d.19/9-14. Træningen varetages af fysioterapeut Anne-Marie Øland. Se mere på www.sofiendalyoga.dk. Workshoppen foregår fra kl.15.30-18.00. 4 lektioner af 2 ½ times varighed, i alt 1500,- kr.

Fysioyoga

NYHED!

For dig der ønsker fysisk velvære – smidighed, afspænding og mental ro med fokus og balance. Yoga gir´krop og sind en pause med fornyet energi og overskud efter træningen. Her er fokus på åndedræt, smidighed, styrke og afspænding. OBS træningen er af 1 ½ times varighed. Træningen varetages af fysioterapeut Anne-Marie Øland. Se mere på www.sofiendalyoga.dk. Træningstidspunkt: Fredage fra 10-11.30 eller 12.00 - 13.30 Opstart i uge 38. Pris: 10 lektioner af 1 ½ times varighed 1500,- kr.

Cirkeltræning for seniorer

NYHED!

Senior-cirkeltræning er for dig som har lyst til at få sved på panden i godt selskab med humor og højde for eventuelle skavanker. Der trænes på hold og vi bruger bl.a. håndvægte, kettlebells og bold. 10 gange holdtræning 650 kr med mulighed for 10 gange selvtræning i vores træningscenter. Træningen varetages af fysioterapeut Kasper Buus. Træningstidspunkt: Mandag kl.10-11. Opstart i uge 36

Cirkeltræning dame- og herre-hold: For dig der har lyst til at få sved på panden. Har du brug for general træning? Bedre din styrke og kondition? Der bruges forskellige træningsredskaber, såsom stor bold, håndvægte/kettlebells samt funktionelle øvelser. Tanita test før og efter forløb. Mulighed for 10 gange selvtræning i vores træningscenter under det 10 ugers forløb. 10 gange holdtræning 650 kr. Træningen varetages af fysioterapeuterne Anners Bilenberg og Mathias Lind Sørensen. Træningstidspunkt mænd: Torsdag kl. 16.30 – 17. 30 eller kl. 18.30-19.30. Kvinder: Mandag 16.30-17.30 eller onsdag 17.00-18.00. Opstart uge 36.

Fysiopilates For dig der ønsker en skånsom og kvalitetsfyldt muskeltræning med en belastning som udføres primært med egen kropsvægt. Hvis du døjer med nakkespændinger og hovedpine er dette et godt tilbud til dig. Der fokuseres på kvalitet i bevægelserne, som koordineres med åndedrættet, forbinder krop og bevidsthed. Pris: 850,- for 10 gange. Mulighed for træning på henvisning. Træningen varetages af fysioterapeut Lone Taudal Petersen og Rico Holst. Træningstidspunkt nybegynder: Tirsdag 15.00 – 16.00 eller fredag 08.00 – 09.00. Fortsætterhold: Tirsdag 16.00 – 17.00 opstart uge 36 for alle hold.

Aars Golfklub blev toer til regionsmesterskabet

Ryg-hold

Spillerne fra Aars var skarpe i weekenden

Træning for dig der har KOL eller diabetes

GOLF: I søndags deltog Aars Golfklub i regionsmesterskaberne på Nordvestjysk Golfklubs bane, og Aars-spillerne blev en flot nummer to ud af 22 hold fra hele Nordjylland. Det er SNG – 28 Samarbejdende Golfklubber i Nordjylland, der hver år afholder årets regionsmesterskab. Idet Nordvestjysk Golfklub vandt mesterskabet sidste år, så var det dem, der skulle stå for arrangementet. Matchen blev spillet som en holdturnering bestående af et firemandshold, hvoraf der var to A-spillere, som spillede slagspil, og to Bspillere, som spillede stableford, og det var deres samlede resultat, der afgjorde placeringen. Holdet fra Aars Golfklub bestod af A-spillerne Claus Benedikson og Karl Halskov samt B-spillerne Helle

Lone

For dig, der har eller har haft smerter i ryggen eller som blot ønsker at forebygge og styrke din ryg. I træningen rettes fokus mod at aktivere ryggens stabiliserende mave og rygmuskler med forskellige øvelser. Træningen udføres på små hold for at sikre kvaliteten. Pris for 10 gange: 850 kr. Mulighed for træning på henvisning. Træningen varetages af fysioterapeut Lone Taudal Pedersen. Træningstidspunkt: Mandage 17.30-18.30 og torsdage 17.30-18.30. Opstart uge 34 og 37.

For dig der har KOL eller diabetes. Træningen omfatter konditions og styrketræning på gulv og i træningsmaskiner. Du bliver testet før træning og vi tester din kondition undervejs. 10 gange træning og samt mulighed for 10 gange selv træning i vores træningscenter i det 10 ugers forløb, pris 850,-. Der er mulighed for træning på henvisning. Træningen varetages af sygeplejeske Merete Krogh Kristensen og fysioterapeut Lars Kristensen. Træningstidspunkt: Torsdag kl. 12.00 – 13.00. Opstart uge 36.

Knæ- & Hofte-hold For dig som har gener eller smerter i knæ eller hofte, eller har fået en kunstig hofte eller knæled. Der trænes med henblik på at styrke musklerne omkring hofter og knæ og bedre bevægelighed og balance. 10 gange holdtræning samt mulighed for 10 gange selvtræning i vores træningscenter i det 10 ugers forløb. Pris: 850,-. Der er mulighed for træning på henvisning. Træning varetages af fysioterapeut Berit Myrup Jensen. Træningstidspunkt: Fredag fra 9.00 – 10.00. Opstart uge 36.

Gratis “Smagsprøve” på yoga I Aars fysioterapi og træningscenter fredag d. 5/9-14 kl. 13-14 og 15.00-16.00. Først til mølle princip og tilmelding hos Aars fysioterapi. Holdet fra Aars Golfklub bestod af set fra venstre Birger Pedersen, Helle Lindstrøm, Karl Halskov og Claus Benedikson.

Lindstrøm og Birger Pedersen. Resultat af holdtuneringen blev som følger: 1) Nordvestjysk Golfklub, 120 point 2) Aars Golfklub, 112 point 3) Sebber Kloster Golfklub, 111 point

Idet Nordvestjysk Golfklub også vandt turneringen sidste år, bliver det Aars Golfklub, der skal stå for regionsmesterskaberne for klubhold i 2015.

Aars fysioterapi og træningscenter Email: kontakt@aarsfysioterapi.dk · tlf.: 98 62 19 62 For yderligere info se www.aarsfysioterapi.dk


Aars Avis

SIDE 24

13. AUGUST 2014

Thisted Forsikring ny hovedsponsor i TVH Parterne har skrevet under på en treårig aftale Af Lars Lindberg HÅNDBOLD: I de kommende tre sæsoner vil Thisted Forsikring være hovedsponsor i Team Vesthimmerland. Det meddelte klubben og den nye hovedsponsor på et pressemøde mandag. Forsikringsselskabet, som blev startet i Thisted men siden har bredt sig til store dele af Jylland, er ikke uvant med at begå sig i sportsverdenen, da virksomheden allerede sponsorerer Mors/Thy, der spiller i herrernes håndboldliga. For administrerende direktør i Thisted Forsikring, Dennis Petersen, var det derfor også helt naturligt at indlede et samarbejde med TVH. - Vi har fået et godt fodfæste i Himmerland, og vi har de seneste tre år været i løbende dialog med Team Vesthimmerland, så vi er glade for, at aftalen er faldet på plads. Vi vil gerne være en aktiv del af de lokalområder, vi arbejder i, og vi vil gerne være med til at gøre TVH til et flagskib for området på håndboldfronten, sagde Dennis Petersen, som forventer, at Thisted Forsikring kan trække på nogle af de erfaringer,

Formand for Team Vesthimmerland, Axel Heizs Pedersen (t.v.) og administrerende direktør i Thisted Forsikring, Dennis Petersen, er begge godt tilfredse med den nye hovedsponsoraftale, som de har indgået.

selvskabet har fra samarbejdet med Mors/Thy. - Vi har set, hvordan man i hallen på Mors har fået skabt det, man kalder ”Bet-

tebalkan”, og vi vil være med til at sørge for, at der også kommer mere liv i hallerne i Aars og Farsø, sagde Dennis Petersen, der i øvrigt

Aars Svømmeklub 

kunne fortælle, at Thisted Forsikring ikke trækker sit sponsorat, hvis TVH mod forventning skulle rykke ned i 2. division.

- Når en klub rykker ned, har den brug for et stærkt fundament, hvis den vil op igen, og det smuldrer, hvis hovedsponsoren trækker sig,

så vi bliver i tre år uanset de sportslige resultater, lovede Dennis Petersen, som dog har forbeholdt sig ret til at genforhandle sponsoratets størrelse, hvis TVH skulle rykke ned - det samme har klubben, hvis sensationen skulle indtræffe og herreholdet skulle rykke op i ligaen. For TVH’s formand, Axel Heizs Pedersen, betyder aftalen med Thisted Forsikring, at han og de øvrige folk i kulissen kan koncentrere sig om noget andet. - Det er rart at have det her på plads, for det har selvfølgelig fyldt meget. Nu glæder jeg mig til at kunne bruge tiden på at skabe nogle bedre rammer i klubben, der igen kan resultere i bedre sportslige resultater, sagde Axel Heizs Pedersen, der ikke ville gå i detaljer omkring størrelsen på sponsoratet. Han slog dog fast, at TVH rent økonomisk står stærkere end nogensinde. - I og med at vi har fået en ny hovedsponsor og samtidig fastholdt de tidligere sponsorer i top- og guldsponsorater, så er der ingen tvivl om, at vi samlet set har fået flere sponsorkroner end før, sagde han.Sæson 2014 - 2015 Der er åben for tilmelding Tilmeld dig og læs mere om alle vores 42 hold på

www.aars-svommeklub.dk Sæsonstart fra lørdag 30. august

For børn og unge Nu hele 35 hold til alle aldre og niveauer inkl. Babysvømning NYHED: Udspring

For voksne Hovedsponsor

Aqua Fitness, Lær Crawl for voksne, Lær svømning for voksne, Vandgymnastik, Masters, Vandskræk og Omsorgsråd

Ikke færre end 71 drenge og piger i alderen otte til 12 år deltog i sidste uge i DHF’s håndboldskole i Aars.

71 børn deltog i årets håndboldskole i Aars De tre dage bød på store oplevelser - og hjemve Af Lars Lindberg AARS: I sidste uge var Aars HK for fjerde gang vært for en af Dansk Håndbold Forbunds populære håndboldskoler. I år deltog ikke færre end 71 drenge og piger i alderen otte til 12 år, og de fik sig en oplevelse, de sent vil glemme. Fra mandag til onsdag stod programmet naturligvis på masser af håndbold, men der var også god tid til hygge, socialt samværd og en tur i Aars Friluftsbad.

Tirsdag var der i den grad dømt heldagsskole, da de unge håndboldspillere overnattede i hallen, og det var faktisk det eneste, der i ugens løb gav problemer. Ud af de 71 børn blev cirka 25 ramt af hjemve og måtte hentes af deres forældre, men de dukkede alle veludhvilede og glade op igen om onsdagen. Arne Christiansen, der var ansvarlig for håndboldskolen, fortalte, at problemet med hjemve selvfølgelig skal drøftes, når håndboldskolen skal evalueres, men overord-

net var han meget tilfreds med forløbet. - Det er nogle meget trætte børn, vi sender hjem senere på dagen, men jeg er overbevist om, at alle har haft en god oplevelse. Desuden glæder jeg mig over, at det er gået så godt med at holde styr på så mange børn, og det skyldes ikke mindst, at vi har haft let ved at få trænere og ledere fra Aars HK til at hjælpe til, sagde Arne Christiansen, der godt turde love, at DHF’s håndboldskole også kommer til Aars til næste år.


Aars Avis

13. AUGUST 2014

Danmark Rundt-vinder stiller til start i Aars Michael Valgren er klar til Jutlander Bank GP CYKLING: Efter intens drama og imponerende kørsel vandt 22-ürige Michael Valgren fra Tinkoff Saxo ürets udgave af Post Danmark Rundt. Første optrÌden for den unge thybo efter denne sejr bliver ved Jutlander Bank GP i Aars pü torsdag, hvor et stort nordjysk publikum vil komme og hylde det store talent. Michael Valgren skal imidlertid ikke forvente at

fü noget forÌrende i dette løb, der er en form for Post Danmark Rundt revanche. Med ikke fÌrre end 108 ryttere pü startlisten til Jutlander Bank GP er der tale om Danmarks største gadeløbsfelt, og de danske Continental Teams kommer i sÌrdeles skarpe opstillinger. Rytterne fra lokale Riwal Platform Cycling Team, Team CULT Energy Water og Team TreFor Blue Water

har i den forløbne uge deltaget i Post Danmark Rundt og vil meget gerne have mulighed for at revanchere sig. De to øvrige danske Continental Teams, Designa Køkken Knudsgaard og Christina Watches - KUMA, vil nok vÌre opsatte pü at vise det nordjyske publikum, at de burde have vÌret med rundt i Danmark. Christina Watches -

KUMA har forøvrigt netop deltaget i Portugal Rundt, hvor tyske Stefan Schumacher viste god form. Der er tale om et meget internationalt felt, idet der er ryttere fra hele ni nationer til start. Sidste ürs udgave af gadeløbet i Aars blev overvÌret af cirka 10.000 tilskuere, og med Michael Valgrens seneste sejr samt Europa Tour i golf i baghaven, sü tyder alt pü et endnu større publikum. Der vil vÌre arrangementer i forbindelse med løbet allerede fra sidst pü eftermiddagen, inden løbet, der blandt andet byder pü 18 kilometer pü brosten og 600 højdemeter, skydes i gang.VELKOMMEN TIL SĂ&#x2020;SONEN 2014-2015 SĂŚsonstart MANDAG DEN 25. AUGUST 2014

2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Mor/far og spilopperne 4ORSDAGKL s)Â&#x152; Mor/far/barn â&#x20AC;&#x201C; tons og tummel ,Â&#x2019;RDAGKL s)Â&#x152; Power puslinge (3-4 ĂĽr) 4IRSDAGKL s)Â&#x152; VindblĂŚs-børn (3-4 ĂĽr) 4IRSDAGKL s6VindblĂŚs-børn (5-6 ĂĽr) /NSDAGKL s6VindblĂŚs-børn (1.-3. kl.) /NSDAGKL s6Pippilopperne (4 ĂĽr) 4ORSDAGKL s)Â&#x152; Friske piger (5 ĂĽr) /NSDAGKL s)Â&#x152; Klatretøserne (0. kl.) 4ORSDAGKL s)Â&#x152; Krumspringerne (1. kl.) -ANDAGKL s)Â&#x152; Rytmesild (2.-4. kl.) -ANDAGKL s)Â&#x152; Seje sild (spring/rytme) (2.-4. kl.) /NSDAGKL s)Â&#x152; Rytmepiger (5.-8. kl.) 4IRSDAGKL s)Â&#x152; Springpiger (5.-7. kl.) -ANDAGKL s)Â&#x152; De glade piger (for piger pĂĽ Vestermarkskolen) 4ORSDAGKL s)Â&#x152; Seje drenge (5 ĂĽr-1. kl.) 4IRSDAGKL s)Â&#x152; Superdrenge (2.-4. kl.) 4IRSDAGKL s)Â&#x152; Turbodrenge (5.-7. kl.) /NSDAGKL s)Â&#x152; Børn i hopla -ANDAGKL s)Â&#x152; Specialholdet - for børn med specielle behov (skolebørn) 4IRSDAGKL s)Â&#x152;

TrÌningsstart Torsdag d. 14. august 2014 Sü er det tid til at komme i gang efter sommerferien. Som det ser ud lige nu, har vi desvÌrre ingen kampboksetrÌner, sü jeg vil opfordre alle til at møde op til trÌning tirsdag og torsdag. TrÌningstiderne er som følger: Tirsdag kl. 18.30-20.00 Torsdag kl. 18.30-20.00 TrÌnere: Hans-Jørgen og Carina Er du eller kender du en der har lyst til at vÌre vores nye kampboksetrÌner, sü kontakt: Formand Jacob Tøttrup, tlf. 22 44 33 83 eller kasserer Carina Mogensen tlf. 27 62 63 82AARS GYMNASTIKFORENING

1.

SIDE 25

Klik ind pĂĽ www.aarsgymnastikforening.dk for nĂŚrmere information om de enkelte hold, tilmelding og betaling

21. Sjov og bevĂŚgelse for børn inden for autisme og ADHD spektret (7-12 ĂĽr) /NSDAGKL s)Â&#x152; 22. Børn i bevĂŚgelse (7-12 ĂĽr) 4ORSDAGKL s)Â&#x152; 23. Stortrampolin 1 (3.-5. kl.) /NSDAGKL s)Â&#x152; 24. Stortrampolin 2 (6. kl. og opefter) /NSDAGKL s)Â&#x152; 25. Stortrampolin konkurrence (Lukket hold. Deltagerne udtages fra 3TORTRAMPOLINOG s)Â&#x152; 26. Talentholdet (10-17 ĂĽr) 4ORSDAGKL s)Â&#x152; 27. Juniormix (8. kl.-17 ĂĽr) -ANDAGKL s)Â&#x152; 28. Mixholdet (fra 18 ĂĽr) /NSDAGKL s)Â&#x152; 29. Aars pigerne (fra 15 ĂĽr) -ANDAGKL s)Â&#x152; 30. Formiddagsdamer -ANDAGKL s)Â&#x152; 31. I form â&#x20AC;&#x201C; for kvinder -ANDAGKL s)Â&#x152; 32. Motion der styrker â&#x20AC;&#x201C; for mĂŚnd 4ORSDAGKL s)Â&#x152; 33. I form â&#x20AC;&#x201C; for mĂŚnd 4IRSDAGKL s)Â&#x152; 34. I form efter fødslen &REDAGKL TRÂ?NINGSGANGE s)Â&#x152; 35. Bodycombat 1 -ANDAGKL s)Â&#x152; 36. Bodycombat 2 /NSDAGKL s)Â&#x152; 37. Funktionel trĂŚning -ANDAGKL s)Â&#x152; 38. CirkeltrĂŚning 4IRSDAGKL s)Â&#x152; 39. KettleďŹ t 4ORSDAGKL s)Â&#x152;

40. Cross 4ORSDAGKL s)Â&#x152; 41. Stram op 4IRSDAGKL s)Â&#x152; 42. Step 4IRSDAGKL s)Â&#x152; 43. Zumba /NSDAGKL s6( 44. Danceâ&#x20AC;&#x2122;n Fit -ANDAGKL /"3STARTERFÂ&#x2019;RST DENSEPTEMBER s6( 45. Cross DanceTM -ANDAGKL s6( 46. Powermix - mĂĽlrettet trĂŚning ,Â&#x2019;RDAGKL s)Â&#x152; 47. Pilates /NSDAGKL /"3STARTERFÂ&#x2019;RST DENSEPTEMBER s)Â&#x152; 48. Yoga 1 -ANDAGKL s)Â&#x152; 49. Yoga 2 /NSDAGKL /"3STARTERFÂ&#x2019;RST DENSEPTEMBER s)Â&#x152; 50. Spinning 1 -ANDAGKL s)Â&#x152; 51. Spinning 2 4IRSDAGKL s)Â&#x152; 52. Spinning 3 /NSDAGKL s)Â&#x152; 53. Spinning 4 /NSDAGKL s)Â&#x152; 54. Spinning 5 4ORSDAGKL s)Â&#x152; 55. Spinning 6 &REDAGKL s)Â&#x152; IĂ&#x2DC; = IdrĂŚtscenter Ă&#x2DC;stermarken VM = VindblĂŚs Multicenter VH = Vesthimmerlandshallen 2ETTILÂ?NDRINGERFORBEHOLDES

9DERLIGEREINFORMATIONOMHOLDENEOGTILMELDINGPĂ?WWWAARSGYMNASTIKFORENINGDK ELLERKONTAKTFORMAND3OLVEIG"IGUMPĂ?TLF 4ILMELDINGSTARTERDENAUGUSTKL


Aars Avis

SIDE 26

13. AUGUST 2014

Pas pĂĽ de nye traďŹ kanter! Skolestart er lig med mange nye bløde traďŹ kanter MOTOR: Se til venstre, se til højre. Det er blevet tid til skolestart og dermed tid til

Efterlønner Pensionist Rengøring Rengøring i helt nyt hus tilbydes ca. 3 timer hver 14. dag i Aars by. Evt. ogsü udv. vinduer 1 gang om müneden kan ogsü komme pü tale. Henvendelse tlf. 20 13 33 11

at trĂŚne de smĂĽ debutanter i traďŹ kken. Vejen til skole er lang og kan vĂŚre fuld af farer. For de 66.000 børnehaveklassebørn er skolevejen tilmed en helt ny udfordring, som bĂĽde børn og forĂŚldre skal lĂŚre at hĂĽndtere. - Børn kopierer deres forĂŚldres adfĂŚrd. Vil man have sit barn til at fĂŚrdes sikkert, er man ogsĂĽ selv nødt til at gøre det og fralĂŚgge sig de dĂĽrlige traďŹ kvaner, siger paramediciner Torsten Fugmann Kristensen, der giver følgende gode rĂĽd

Organist/kirkemusiker ved Gedsted/Fjelsø Kirker Da vores organist har søgt nye udfordringer søger vi en organist/kirkemusiker til Gedsted og Fjelsø kirker pr.1/102014. Stillingen er pü 23 timer pr. uge. Gedsted og Fjelsø kirker er smü hyggelige landsbykirker beliggende lidt nord for Viborg. Kirkerne er meget velfungerende og vi søger en kirkemusiker/organist, som sammen med vor kirkesanger, prÌst og menighedsrüd, vil vÌre med til at styrke fÌllesskabet og gudstjenesterne. STILLINGENS INDHOLD: % Medvirke ved kirkelige handlinger: Børne- og familiegudstjenester, højmesser, begravelser, bryllupper, düb, gudstjeneste pü plejecenter osv.

til traďŹ ksikkerhed ved skolestart. - Brug cykelhjelm. Der ďŹ ndes ingen gode undskyldninger for at køre uden cykelhjelm - og cykelhjelme redder liv. - Tag af sted hjemmefra i god tid. Det er vigtigt, at børnene har god tid til at se sig for, nĂĽr de skal over vejen pĂĽ vej til skole. - VĂŚlg den sikreste vej til skole - ikke den hurtigste. Det kan vĂŚre en rute, hvor en gangsti, en tunnel under kørebanen eller en fodgĂŚngerovergang er med til at gøre skolevejen mere sikker. - Begynd med det mest basale: At stoppe ved kantstenen, stoppe ved rødt lys, se til begge sider. - Det er vigtigt, at de smĂĽ traďŹ kanter hurtigt lĂŚrer, at store køretøjer kan vĂŚre farlige og har blinde vinkler. Mange børn tror,

Der ďŹ ndes ingen gode undskyldninger for at køre uden cykelhjelm â&#x20AC;&#x201C; og cykelhjelme redder liv.

at chaufføren har et godt overblik over traďŹ kken, fordi han sidder højt oppe.

Alt i auto reparationer Alle mÌrker DÌk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.600,- + moms LF Automobiler Güsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Klargøring af biler til syn

% Deltage i og evt. planlÌgge: Kirkekoncerter og musikgudstjenester i samarbejde med menighedsrüd, sogneprÌst og kirkesanger. % Børnekor i begge sogne. VORE FORVENTNINGER TIL DIG: % Ambitiøs og dygtig kirkemusiker eller uddannet organist. % Har musikalsk interesse, med forstüelse for musikkens betydning i gudstjenesten.

Byens BILLIGSTE sommerdĂŚk

% (UHQJDJHUHWĂ&#x20AC;HNVLEHOXGDGYHQGWRJKDUJRGH samarbejdsevner.

FĂĽ lune tilbud pĂĽ 98 64 10 88

% Har lyst og gerne erfaring med korarbejde.

$DOHVWUXS 0RWRU &R $S6

 #!! DDOHVWUXS#EROOELOHUGN   7HVWUXSYHM 

% At du er ĂĽben for alternative gudstjenester.

Det er forkert. Man skal altid sørge for at have øjenkontakt med chaufføren -

enten direkte eller gennem spejlene, siger Torsten Fugmann Kristensen.

Snigpremiere pü fransk nyhed i Aars MOTOR: Hos Ejner Hessel i Aars har de vÌret sü heldige at fü fat i intet mindre end en verdensnyhed. I forbindelse med golfturneringen Made In Denmark, hvor Ejner Hessel er en af hovedsponsorerne, har den lokale bilforhandler füet den helt nye Renault Twingo udstillet hos Kvickly i Aars fredag og lørdag. - Bilen har først premiere om en müned, sü det er lidt af et scoop vi har gjort. Eventen har da ogsü skulle godkendes i Frankrig ved Renault, fortÌller Kenneth Nielsen fra Ejner Hessel. Den nye Renault Twingo bryder lidt med traditionerne for, hvordan en minibil er skruet sammen. Bilen har hÌkmotor,

hvilket vil sige, at motoren, en 3-cylindret motor med 70 hestekrĂŚfter, der klarer 23,8 kilometer pĂĽ literen, er placeret under bagagerummet i bag, og at bilen trĂŚkker pĂĽ baghjulene. Det betyder, at bilen har en meget lille venderadius, og det gør den til den perfekte bybil. Twingo har fem døre, og en høj indstigning gør, at man sĂŚtter sig ind i bilen og ikke ned, og det er faktisk noget, ďŹ&#x201A;ere og ďŹ&#x201A;ere kunder efterspørger. Bilen kan leveres i syv smarte farver, og der er rig mulighed for at personliggøre bilen med et vĂŚld af kombinationsmuligheder i farver, lister, stafferinger og sĂĽ videre.

% Nyder at spille sĂĽvel traditionel kirkemusik som nyere salmer. VI TILBYDER: % (QPHJHWVHOYVW QGLJVWLOOLQJPHGVWRUPHGLQGĂ&#x20AC;\GHOVH pĂĽ egen arbejdsdag. % Gode kollegaer. % Frie og vide rammer for musikalsk udfoldelse. % Et ĂĽbent og godt samarbejde med menighedsrĂĽdet. Løn og ansĂŚttelsesforhold i henhold til gĂŚldende overenskomst, se www.folkekirkenspersonale.dk Yderligere oplysninger kan fĂĽs ved henvendelse til kontaktpersonerne: Ingrid Poulsen, 98645647 eller Hanne Ă&#x2DC;. Poulsen, 98647099. Ansøgningsfristen er mandag den 18. august kl. 12.00. Ansøgning sendes pr. mail: 8519@sogn.dk eller til postadresse: Gedsted MenighedsrĂĽd, TyttebĂŚrvej 7, 9631 Gedsted. Der afholdes ansĂŚttelsessamtaler og orgelspil om aftnen, tirsdag den 26. august.

FORELSKET I NEW YORK 14/8-17/8 Â&#x2021;NO

ABERNES PLANET

'

14/8-17/8 Â&#x2021;NO

THE EXPENDABLES 3 14/8-17/8 Â&#x2021;NO Â&#x2021;NO

TRACKS

Ă&#x2026;BEN

ONSDAG - LĂ&#x2DC;RDAG

98 50 RETTERS MENU 37 HIMMERLANDS STĂ&#x2DC;RSTE WIENERSCHNITZEL 80 RIGTIG DANSK MAD 03

14/8-17/8 Â&#x2021;NO Â&#x2021;NO

WWW.SULDRUPKRO.DK

www.aarsteaterbio.dk

Annoncetelefon 98 62 17 11

Tlf. 98 62 11 75

Den nye Renault Twingo kan opleves i Aars en müned før, den egentlig für verdenspremiere.


Aars Avis

13. AUGUST 2014

SIDE 27

TIL LEJE

Hvem laver det praktiske? Det skal besluttes, hvem der slür grÌsset, maler huset etc. Og om det f.eks. er muligt at betale mindre til vedligeholdet af huset, hvis man slür grÌs hver uge. Kan man sÌlge sin andel I sommerhuset? Yderligere bliver man nødt til at tage stilling til, om en af medejerne kan sÌlge sin andel til tredjemand, og hvis ja, pü hvilke vilkür. Nür en af medejerne dør, kan barnets ÌgtefÌlle sü blive medejer i stedet for barnet, eller skal barnets børn vÌre ejere af barnets del?

Hus pĂĽ 124 m2

Centralt i Aars

i Aars udlejes. Tlf. 30 53 30 05 eller 30 61 46 80

3 vĂŚrelses lys og venlig lejlighed udlejes. Velegnet for par. Tlf. 40 86 48 14

TIL LEJE 3 vĂŚr. lejlighed pĂĽ 70 m2 med have og garage i Aars. Husleje 4150,- + forbrug. 3 mdr.s dep. Tlf. 30 20 80 23

+XV SnODQGHWYHG+RUQXP WLO OHMH YÂ U VWXH +XVOHMHNUIRU EUXJ'HSNU

7OI

Det sikrer ikke altid famliefreden, nür forÌldre overdrager sommerhuset til deres børn - der er i hvert fald mange ting, man skal overveje, før man gør det.

TĂŚnk dig om før du giver sommerhuset til børnene Der er en rĂŚkke faldgruber, man skal undgĂĽ BOLIG: NĂĽr familien er samlet i sommerhuset, og alle er i godt humør, er det fristende at tĂŚnke tanken, om det ikke var pĂĽ tide at lade børnene tage over. Simpelthen overdrage sommerhuset til dem for selv at kunne trĂŚde lidt tillbage og ikke selv stĂĽ for det praktiske vedligehold og de løbende udgifter. - I 2014 var knap 10 procent af alle privatejede sommerhuse ejet af ďŹ&#x201A;ere ejere. Det er lidt fĂŚrre end i 2013. Der er mange fordele ved at vĂŚre ďŹ&#x201A;ere om sommerhuset, men mange har nok ogsĂĽ oplevet, at der opstĂĽr problemstillinger, de ikke havde forudset fra starten, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk. Advokat Helle Larsen fra Danske Familieadvokater anbefaler, at man isĂŚr fĂĽr styr pĂĽ de økonomiske aspekter af ejerskabet, hvis sommerhuset skal gives videre, men ogsĂĽ sĂŚtter sig ind i børnenes økonomiske situation.

eje - og hvilken slags - for at sikre, at vĂŚrdien af barnets andel af sommerhuset ikke kommer til at indgĂĽ i en bodeling i forbindelse med en skilsmisse. Ă&#x2DC;konomien i sommerhuset ForĂŚldrene skal overveje, om der vil komme store udgifter til nyt tag eller kloakering, og hvordan det i givet fald skal ďŹ nansieres. Har alle børnene faktisk økonomisk rĂĽderum til at vĂŚre medejere af sommerhuset? Hvem skal vĂŚre administrator af sommerhuset? Hvem sørger for at opkrĂŚve

bidragene til betaling af ejendomsskat, forsikring og nødvendige reparationer, og hvordan betales løbende udgifter? Afregnes el og varme f. eks. i forhold til brugen af huset, eller er det en fÌlles udgift?

Rækkevilla på Keldgårdvej sælges ,QGà \WQLQJVNODU RJ PRGHQLVHUHW P2 Q\W N¡NNHQ Q\HUH EDGHY UHOVH Y UHOVHU +HQY

TIL SALG Attraktivt, veludnyttet fritliggende andelsbolig 115 m2, 1 plan, meget god beliggenhed. Adgang til stisystem, nÌr indkøb, busforbindelser. OverdÌkket terrasse ved carport, solgürd samt stor solterrasse. Isoleret skur (2) Indh.: entre, stue, køkken og 2 vÌrelser incl. indbygningsskabe og walk-in-skab. Alt i hürde hvidevarer. Skal ses. Ring for fremvisning tlf. 60 76 35 17.

PĂĽ overførselsindkomst Hvis et eller ďŹ&#x201A;ere af børnene er pĂĽ overførselsindkomster, kan det fĂĽ konsekvenser, hvis de fĂĽr overdraget sommerhuset, og de kan risikere at miste ydelserne. Børn med gĂŚld Har et af børnene gĂŚld, som han eller hun ikke kan betale, kan det blive en stor belastning for de øvrige samejere af sommerhuset, fordi kreditorerne kan foretage udlĂŚg i den andel af sommerhuset, som barnet med gĂŚld ejer. Børnenes ĂŚgtefĂŚller ForĂŚldrene skal overveje, om gaven skal gøres til sĂŚr-

- Sü selvom det en dejlig sommerdag pü sommerhusets terrasse med alle børnene om bordet og alle børnebørnene i haven kan lyde som en dejlig müde at sikre familiens sammenhold pü, er det en god ide at huske, at der ogsü kommer regnvejrsdage i november, og at søskende kan vÌre forskellige, have forskellige økonomiske forudsÌtninger og ønsker. Sü sørg for at fü en god og ordentlig rüdgivning hos en advokat, der ved noget om büde selve familieoverdragelsen og vilkürene for det, men ogsü om konstruktionen af det fÌlles ejerskab, siger Helle Larsen.

TIL LEJE

CENTRALT I AARS 3-vĂŚr. lejlighed pĂĽ 80 m2, 3.700 kr. + forbrug. Indskud 3 mdr.s husleje. Tlf. 40 80 80 99

Ledig 2 vĂŚr. i Aars 50 m2. Mdl. kr. 3.600. Dep. 3 mdr. AMH Bolig 22 71 12 70 eller 98 62 12 70

Lejlighed pü 117 m2 indeholder 3 vÌrelser, nyere køkken, nyere bad samt stor stue med brÌndeovn udlejes pr. 1. september. Husleje: 5700 kr. + 900 kr. åconto forbrug. Indskud: 17.100 kr. Henvendelse 60 21 62 10

Lejligheder til leje i Haverslev Istandsat 2 1/2 vĂŚr. 54 m2. 3.400 kr. + forbrug. Dep. 3 PGU,QGĂ \WQLQJVNODUIUDG DXJXVW Istandsat 3 vĂŚr. 79 m2. 4.300 kr. + forbrug. Dep. 3 PGU,QGĂ \WQLQJVNODUIUDG RNWREHU .DUVWHQ1Â&#x2018;[HQKROW 7OI

Til leje i Aars midtby pr. 1. september. 3 vĂŚrelses lejlighed pĂĽ 78 m2, mdl. 4.950,- + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf. 51 26 83 31

VILLA HANS EGEDESVEJ AARS Stor villa pü 191 m2 udlejes. Køkken/alrum i forb. med lys opholdsstue med loft til kip. Stort vinduesparti JLYHUà RWO\VLQGIDOG,VWXHetagen yderligere 2 vÌr., stort badevÌr. samt entre og viktualierum. 1. sal indeholder badevÌr., vÌr. samt übent repos/stue. Stor garage samt stort isoleret skur. Stor syd/ vestvendt terrasse. Mdl. leje kr. 10.000 plus forbrug. ,QGVNXGHIWHUDIWDOH Kontakt tlf. 20 78 58 99

/HMOLJKHGHUL UROLJHRJJUÂĄQQHRPJLYHOVHU

7HOHIRQ ZZZPHOGJDDUGEROLJXGOHMQLQJGN

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE KLINISK TANDTEKNIKER Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 TrĂŚffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

)RGSOHMH (evt. i eget hjem)

=RQHWHUDSL m.m.

KDQQHEVWRNEUR Tlf. 22 45 06 60 Sillevadvej 10 9600 Aars

Til leje Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten KjÌrsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

Overlade: 1. sal, 60 m2, entre, vinkelstue, køkken, sovevÌr., vÌrelse og badevÌr. Plads til VM og TT i tilh. kÌlderrum. Mdl. leje 2.650,- + forbrug. Gedsted: 5 vÌr. lejlighed, 155 m2 + udestue og altan, mdl. leje 5.500,- + forbrug. Dep. 3 mdr.s leje. Dyr ikke tilladt. Tlf. 70 25 50 25

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Himmerlandsgade 103 C, 9600 Aars - Indkørsel fra Søndergade - Parkering lige ved døren Kørerr ogs Kør og g ü pü pü Kører ogsü ud ude ud deb de beh behand beh handlin and nd dlin ling g udebehandling

RING FOR AFTALE PĂ&#x2026;

TLF. 20 60 30 70

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillĂŚg


Aars Avis

SIDE 28

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE

.OLQLNIRUIRGWHUDSL

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

BlÌrevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 pü 98 62 11 18 - 40 53 98 62 Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aà astninger - IndlÌg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Ogsü udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

13. AUGUST 2014 Købes: Alt jern og skrot købes. Hurtig afhentning. Tlf. 25 47 13 12

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

Hvalpsund kranio-sakral Fysioterapi v/Fysioterapeut Kaare Bay . Tlf. 2820 3644

HIMMERLANDS AVISERNE

Se www.kranio-fys.dk - og bestil en prøvebehandling (150 kr.)

UDLEJNING TeleskoplÌsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan rÌkke 17 meter og løfte 4 tons.

 

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 KĂ&#x2DC;B OG SALG

ZZZ+LPPHUODQGV %LOXGOHMQLQJGN /HMHDIIO\WWHELOHUDOP ELOHUHOE\HQVVWÂĄUVWH IO\WWHWUDLOHUH%RRNRQOLQH

Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Ă&#x2026;ben daglig 13.00-17.00 Lørdag ĂĽben 10.00-12.00

SÌlges: Hundehvalpe. Dansk Svensk gürdhunde, 12 uger. Tlf. 98 66 60 13 SÌlges: En kattekilling ca. 4 mdr. gammel søger et nyt godt hjem.

SĂŚlges: Trampolin med net, 4 mtr., kr. 250. Weber-grill, 57 cm, kr. 250. Kan afhentes. Tlf. 29 67 01 74 SĂŚlges: 2 sjĂŚldne hvalpe, 10 uger. Mor: skotsk højlandsterrier, ďŹ ndes nĂŚsten ikke i Danmark. Far: Foxterrier. Skotsk højlandsterrier kendes som en suverĂŚn jagt- og kvĂŚghund. Tlf. 23 92 11 97

Købes: +ÂĽKZIVLY Ă&#x2026;`[[LIVLY Ă&#x201E;ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVY JLS¤UNSHZMHQHUJLĂ&#x201E;N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90 SĂŚlges:2VYU]VNU[KYRVYU ZULNSLRHUHSLY[PSRVYU[ÂĽYYPUNVN SH][Y`RZIS¤ZLYL Tlf. 29 87 15 26 SĂŚlges: +HTLJ`RLS NLHY RY 5` ,SR¤KLZH] RY ;Y¤RSÂĽ]LYRY=>ZVTTLY OQ\Sš_RY Tlf. 61 16 35 81 SĂŚlges: )VZJO O¤RRLRSPWWLY TVKLS 7/: . RY VN T\SK]HYWLZHRZLRY[VHST VNLUY\Z[MYP Tlf. 50 25 55 47 SĂŚlges: :R[ )LYUOHYKZO]HSWL ¤N[LRY Tlf. 98 39 80 66/25 66 85 73

SĂŚlges: Flot dobbeltseng, Dux, 210x190 med faste madrasser. 1.000 kr. 6 meget velholdte spisestuestole, syret eg. 900 kr. Tlf. 98 37 36 07

Tlf. 98 54 14 34 SÌlges: Et lille parti trÌbriketter samt rest af brÌndselsolie. Tlf. 98 65 12 19 SÌlges: 1 stk. drejebÌnk med div. vÌrktøk kr. 2.000,-. 1 stk. Elcold dybfryser 480 L kr. 1.200,-. 1 stk. kraftigt stempel kr. 650,-. 1 stk. gasflaske fyldt, med automatik kr. 160,-. Jern og metal samt skrotbiler købes. Tlf. 98 56 92 13 SÌlges: Afsyrede møbler: Karlekammerskabe, kommoder, skÌnk, fyldningsdører, stole, bord samt flot gammel trappe, kiste, barnetremmeseng, klaver, havebord med stole. I Aars. Tlf. 27 20 51 74 SÌlges: B&O MX 7000 TV inkl. vÌgophÌng m/motor, Sagem Boxer modul. Alt i sort, meget velholdt, flot lyd, fungerer fint. Byd pü SMS eller ring. Tlf. 25 11 59 40

SĂŚlges: Hvalpe. 4 hanhunde, 2 tĂŚver, sorte m.hvis. Mor: Labrador, Far: Kleiner MĂźnsterlĂŚnde. Er vaccineret, chippet og ormekur. Kr, 2.700 Tlf. 27 38 49 30 SĂŚlges: Husqvarna Rider 13, plĂŚneklipper. Klippebredde 94 cm, perfekt stand. Pris 9.500 Tlf. 23 41 17 91 SĂŚlges: Ny renoveret plĂŚneklipper sĂŚlges, BS Motor, Pris 300 kr. TrĂŚffes efter kl. 15.00 Tlf. 30 31 98 94 SĂŚlges: Tørt løvtrĂŚ skovet 2013/14 i ca. 1,2 m lĂŚngde pr. rm. 250,- kr. Savet ca. 30 cm og kløvet 350,- kr. pr. rm. Tlf. 42 27 20 05 SĂŚlges: Benzingenerator Driving Force, model L9 2500 CL, 2000 W. 15 L. tank, ubrugt i org. emballage. Pris 1.500,Tlf. 98 67 10 41 SĂŚlges: BabysĂŚt til Stokke højstol i farven Pale Pink. SĂĽ ďŹ n som ny. 150 kr. Tlf. 40 37 21 74

SĂŚlges: Ă&#x2020;llinger af grĂĽĂŚnder sĂŚlges. Klar til udsĂŚtning. Tlf. 42 19 59 34 SĂŚlges: BrĂŚnde: Savet, kløvet og tørt. Gran/lĂŚrk fra 280,- ks. rm. Bøg/eg 480,- ks. rm. Kan leveres. Tlf. 29 84 57 26

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

SĂŚlges: 13 hvalpe - gule, brune og sorte. Mor: ĂŚgte gylden Golden Retriever, far: gul Labrador blanding. Pris 3.000,-/2.500,-. Tlf. 21 77 63 00

UDLEJNING

Havkajakker, motorjoller, cykler, minigraver, minilĂŚsser, trailerlift, saxlift, flishugger

Tlf. 30 50 51 65 Se mere: www.hvalpsundmaskinudlejning.dk

KĂ&#x2DC;B OG SALG KLIP UD OG GEM

Hønniker sĂŚlges FritgĂĽende røde amr. nĂŚr ĂŚglĂŚgning Vive Ă&#x2DC;kofjerkrĂŚ 98 57 42 17/20 94 47 17

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

OBS!

cer mĂĽ Loppeannon datoer ikke indholde er. ss re ad r le el

HIMMERLANDS AVISERNE

Sendes eller indleveres til AarsĂ&#x2DC;sthimmerlands Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Ă&#x2DC;sthimmerlands Folkeblad Folkeblad, kl.mrk.: 9.00â&#x20AC;&#x153;Lopperâ&#x20AC;? RefsnĂŚsvej 8,senest 9293 Kongerslev, RefsnĂŚsvej 8,fredag 9293 Kongerslev Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

Kontant

Check

ANNONCETEKST: SĂŚlges

Købes

KLIP UD OG GEM

NEVE EDB

Kirkens KorshĂŚr

SĂŚlges: Snedkerrundsav, mrk. LETON, 380 wolt og meget velholdt. Pris kr. 3.500. Trailer med hjul under trĂŚlad kan indgĂĽ i handlen. Tlf. 23 92 11 97

SÌlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33

7OI

* A3 - A4 * overhead-ďŹ lm * tryk pĂĽ trøjer Aars Bogtryk & Offset

Købes: Gammelt jern og metaller afhentes. Større mÌngder købes. Skrotbiler købes. Tlf. 40 28 61 89

SÌlges: Ny madras til elevationsseng (Fejlkøb) kr. 800,-. Spisestel Desire 15 flade tall., 6 frokosttall., 8 dybe tall., sovsekande og kartoffelfad kr. 600,-.

BLANDEDE

FARVEKOPIER

Tlf. 20 32 73 38/21 26 43 30

Tlf. 99 66 41 23

SĂŚlges: Ă&#x2020;gte foxterrierhvalpe, begge køn, hvid/sort og hvid/ brun. Salgsklare 3. sept. Pr. stk. kr. 1.650. Ved bestilling nu er prisen kr. 1.250. Tlf. 23 92 11 97

BILER, MOTORCYKLER

SÌlges: BrÌnde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv fra kr. pr. m 295,-. Kan evt. leveres mod mere betaling.

KeldgĂĽrdvej 117 9600 Aars .DUVWHQ1HYH 6DOJVHUYLFHRJUHSDUDWLRQDI FRPSXWHUHQHWYÂ UNSULQWHUH XGVW\URJSURJUDPPHU

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Byttes

Gives vĂŚk


8OULN/HPYLJÂ&#x2021;0RELOÂ&#x2021;ZZZVRHWWUXSPVGN

4 Z HYRZLY]PJ Âť K Y H H N Q ÂĽ L /

:QÂĽY\W]LQ :QÂĽY\W -HYZÂĽ ;SM 

.;60+0)#();..' TTTTTTTTTTTTTTIKIXg24T6+/' Presning af Tminibig + wrapning &-?45'.#();..'/'&FI681)0/'&5.#0)'41)5146f)4?0,14&50'&(=.&'4T presning og wrapning af rundballer

MejetÌrskning/Presning . MejetÌrskning med MF 7282 pü 30 fod. . Presning m. 2 bigballepressere m. ballevogn. . Presning m. lilleballepresser, stor ballevogn. . Halm køb og salg

Per Dalum 98 65 61 07 / 22 17 99 07 Hans 40 93 91 27 Den danske kvĂŚgbranche vil fremover kun benytte det bredspektrede antibiotika cefalosporiner i ganske fĂĽ tilfĂŚlde.

Frivilligt stop for kritisk antibiotika i kvÌgbranchen Dansk kvÌgbrug siger nej tak til cefalosporiner Medicinforbruget i danske kvÌgstalde har vÌret støt faldende siden 2010, og Danmark er blandt de lande i verden, hvor forbruget af medicin i mÌlke- og oksekødsproduktionen er allerlavest. Alligevel er udviklingen af antibiotikaresistente bakterier stadigvÌk et problem. For at reducere brugen af de kritiske antibiotikatyper indfører kvÌgbruget nu et frivilligt stop for brugen af antibiotikatypen cefalosporiner, der kan øge risikoen for udvikling af resistente bakterier. - KvÌgbranchen skal i allerhøjeste grad vÌre med til at holde risikoen for udvikling af resistens sü lav som muligt. Forbruget af de sükaldte tredje og fjerde generations

cefalosporiner er siden 2008 faldet med 50 procent, men vi vil gerne sÌnke forbruget yderligere, siger Peder Philipp, formand for Landbrug & Fødevarer, KvÌg. Cefalosporiner er en bredspektret form for antibiotikum, som er pü WHOs liste over kritisk vigtige antibiotika til at behandle syge mennesker. Det bruges blandt andet mod blodforgiftninger. Brugen af bredspektret antibiotika gør bakterierne resistente over for den pügÌldende antibiotikatype. I tilfÌldet med cefalosporinresistens bliver bakterierne ogsü resistente over for andre almindelige typer antibiotika. Resistens gør det umuligt at behandle for eksempel

blodforgiftninger hos mennesker. Det frivillige stop indebÌrer, at kvÌgbrugerne opfordres til at erstatte cefalosporiner med en anden behandling, med mindre der foreligger en forudgüende laboratorieundersøgelse, som viser, at cefalosporiner er den eneste behandling mod en bestemt lidelse. - Vi kan desvÌrre ikke stoppe brugen af cefalosporiner fuldstÌndig af den simple grund, at vi har nogle infektioner, hvor det er vigtigt for dyrevelfÌrden at kunne bruge cephalosporinerne. Det drejer sig eksempelvis om ondartede yverbetÌndelser og akut lungebetÌndelse ved køer, som er meget smertefulde. Her er disse stoffer helt afgørende for en hurtig

og effektiv behandling. Derfor er et frivilligt stop under visse forudsĂŚtninger den bedste løsning, forklarer Peder Philipp. En international undersøgelse, som European Medicines Agency offentliggjorde i oktober 2013, viser, at forbruget af tredje og fjerde generations-cefalosporiner var gennemsnitligt 0,24 mg pr kg dyr i de 25 lande som var med i undersøgelsen. Men det danske forbrug var kun pĂĽ en sjettedel af dette forbrug. Alligevel kan forbruget sĂŚnkes yderligere, mener Peder Philipp. - I for mange tilfĂŚlde benytter kvĂŚgbrugerne fortsat cefalosporiner til behandling af lidelser i livmoderen og ved lidelser i benene, hvor der ďŹ ndes alternativer. Og det er isĂŚr det forbrug, vi gerne vil have vĂŚk. Derfor skĂŚrper vi nu retningslinjerne, lyder det fra formanden. Det frivillige stop trĂŚder i kraft omgĂĽende.

Alle danske landbrug fotograferet fra luften De seneste mĂĽneder - fra begyndelsen af maj til slutningen af juli - er nye landsdĂŚkkende billeder af Danmark blevet optaget fra ďŹ&#x201A;y. Ligesom de foregĂĽende ĂĽr er der sĂĽledes opdaterede billeder af alle danske landbrug og tilhørende marker, og det gør det nu lettere for landmĂŚnd at søge om støtte, og samtidigt lettes sagsbehandlingen i NaturErhvervstyrelsen. De optagede luftfotos leveres til NaturErhvervstyrelsen af Geodatastyrelsen. - Vi har de seneste ĂĽr fĂĽet nye luftfotos af det danske landbrugsland hvert ĂĽr. Det

Danmark er de seneste mĂĽneder blevet overďŹ&#x201A;øjet systematisk, og der er taget omkring 15.000 luftfotos af danske landbrug.

gør büde ansøgningen og sagsbehandlingen markant

bedre, og vi er sikre pü, at vi udfører kontrol i landbruget

pĂĽ et korrekt og opdateret grundlag, siger Peter Ritzau Eigaard, chef for kortenheden i NaturErhvervstyrelsen. Danmark er blevet overďŹ&#x201A;øjet systematisk i sommerperioden, og der er optaget i alt omkring 15.000 billeder. De prĂŚcise datoer for fotograferingen i de enkelte dele af landet har afhĂŚngigt af vejret, da optagelserne krĂŚver klart og solrigt vejr. Billederne bearbejdes efterfølgende, og sĂŚttes sammen til et sĂĽkaldt ortofoto for hele landet. Billederne vil blive tilgĂŚngelige via Tast-Selv Service i løbet november 2014.

$.78(/718 Â&#x2021;.OLSQLQJDIOÂ KHJQPHGJUHQNQXVHU Â&#x2021;.DONVSUHGQLQJ Â&#x2021;$OWKÂĄVWDUEHMGHXGIÂĄUHV

1?MN?L<ÂĽFF?Ă&#x2014; +

(;MECHMN;NCIHĂ&#x2014; (;MECHMN;NCIHĂ&#x2014; v/ John Andersen

Halmpresning udføres med Claas Quadrant 2200 presser 120*70

Torben Bach, Morum Mathias henv. tlf. 26 24 94 52

Skal grÌsset vÌre grønnere end naboens...! 2PO JQLQJHOOHUQ\HWDEOHULQJDIJU VSO QHXGI¥ UHVPHG VWHQQHGO JQLQJVIU VHU VDPW VnV WPHGURWRUKDUYH

Ring for uforpligtende tilbud


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 30

Gudstjenester Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

OFFICIELLE /DQGEUXJ (UKYHUY 7UDQVSRUW

Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

+DYHSODQ 2PO JQLQJ 9HGOLJHKROG

Hjemmeservice

Gødningsbekendtgørelse rummer for få virkemidler Videncenter for Landbrug kalder ny plan uambitiøs

Vikarservice Haveservice

Hos Videncenter for Landbrug ærgrer man sig over, at Efterafgrødereglerne trods en ændring til det bedre ifølge centret fortsat er for uambitiøse.

Har du brug for hjælp...

)ULWYDOJ 3ULYDW (UKYHUY

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

ÅBENT HUS Fredag den 15. august fra kl. 11.00 holder vi åbent hus på Gislumvej 121, 9600 Aars

Efterafgrødereglerne er blevet mere f leksible i de sidste par år, og det er vigtigt, at landmanden udnytter dem til at optimere driften. De nye ændringer til efteråret 2014 er et skridt i den rigtige retning, men det er alt for små, forsigtige og uambitiøse skridt. Sådan lyder konklusionen fra chef konsulent Leif Knudsen til årets gødningsbekendtgørelse, der blev offentliggjort torsdag. Bekendtgørelsen indeholder som noget nyt muligheden for at bruge tidlig såning af vinterhvede, som alternativ til efterafgrøder. Dog med en omregningsfaktor, som betyder, at der skal fem ha tidligt sået vinterhvede til en ha med efterafgrøder.

- Vi har argumenteret for, at f lere kornafgrøder end blot vinterhvede, ved tidlig såning, burde kunne bruges til tidlig såning som alternativ til efterafgrøder. Samtidig vurderer vi, at omregningsfaktoren ikke er fagligt korrekt. Tidlig såning bør fagligt set veje tungere end en femtedel af efterafgrøder, siger Leif Knudsen. Videncentrets forsøg og analyser viser, at der fagligt set kun skal 2 ha tidligt sået vintersæd til at erstatte 1 ha efterafgrøder – og så er effekten af tidligt sået vintersæd endda sikrere end af efterafgrøder. Leif Knudsen er tilfreds med, at frivillige brakarealer langs vandløb er kommet med som et virkemiddel, men bekendtgørelsen

mangler f lere alternative virkemidler, der kan give landmændene mulighed for at producere effektivt. - Fra Videncentret har vi – udover f lere muligheder for at bruge tidlig såning – peget på nedmuldning af halm og etablering af minivådområder, som virkemidler, der med fordel kunne inddrages i bekendtgørelsen. Det er tiltag, som der er bred faglig enighed om har en god effekt, og som vil give landbruget et større råderum. Det er ærgerligt og fagligt uambitiøst, at man helt har valgt at se bort fra disse virkemidler, siger Leif Knudsen.

Aars Landboauktion

Omlægningspakke kan få eksport tilbage på sporet Mindsker virksomheders tab på russisk embargo Vi har ansat ny sælger - Uffe Frederiksen og samtidig indrettet lager hos ham, så derfor vil vi gerne byde på pølser fra grillen og lidt øl. Benyt lejligheden til at få en faglig snak og mød nogle kollegaer.

Tryksager til landbruget... AARS BOGTRYK & OFFSET Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Himmerlandsgade 150 . 9600 Aars . Telefon 98 62 17 11

Der er roser fra erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer til handelsog udviklingsminister Mogens Jensen, for ministerens initiativ for at hjælpe små- og mellemstore virksomheder med en ny eksportomlægningspakke. Handels- og udviklingsministeren offentliggjorde i sidste uge, at han afsætter fem millioner kroner til at opdyrke nye markeder for de virksomheder, som er berørt af Ruslands-situationen. De penge er ifølge Landbrug & Fødevarer en god investering. - Mange fødevarevirksomheder har Ruslands-varer, som skal have ny adresse, og på den korte bane kan

det give dem økonomiske udfordringer. Med omlægningsordningen i ryggen vil virksomhederne hurtigere og lettere kunne finde nye afsætningsveje til gavn for både virksomhederne selv og den danske eksport og beskæftigelse, siger adm. direktør Søren Gade. Den danske fødevareeksport til Rusland beløb sig i 2013 til cirka 4,3 milliarder kroner. Den russiske embargo rammer varer til en værdi af cirka 3,5 milliarder kroner. Dog har Rusland i forvejen haft lukket for import af svinekød fra EU på grund af udbrud af svinepest i Litauen og Polen si-

Søndag den 17. august 2014 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke 19.00 Blære Kirke ingen Gislum Kirke 11.00 Vognsild Kirke ingen Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke 9.30 Gundersted Kirke ingen Veggerby Kirke 9.00 Sønderup Kirke ingen Suldrup Kirke 9.00 Bislev Kirke 9.30 Ejdrup Kirke 11.00 Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke ingen Kornum Kirke 9.30 Løgsted Kirke ingen Salling Kirke ingen Oudrup Kirke ingen Næsborg Kirke ingen Vindblæs Kirke 11.00 Ranum Kirke ingen Malle Kirke ingen Vilsted Kirke 9.30 Overlade Kirke 9.30 Farsø Kirke 14.30 Vester Hornum Kirke 10.30 Hyllebjerg Kirke ingen Flejsborg ingen Louns Kirke 9.00 Alstrup Kirke ingen Strandby Kirke ingen Ullits Kirke ingen Foulum Kirke 10.30 Svingelbjerg Kirke ingen Trængstrup Frimen. ingen Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke 10.45 Durup Kirke ingen Rørbæk Kirke ingen Grynderup Kirke ingen Stenild Kirke 10.30 Brorstrup Kirke ingen Ravnkilde Kirke ingen Aarestrup Kirke 19.30 Haverslev Kirke ingen Aalestrup Kirke 10.00

den begyndelsen af året. Den danske svineeksport udgjorde sidste år 2,1 milliarder af de 4,3 milliarder kroner, og i Landbrug & Fødevarer betegner man den russiske blokade som omfattende. - Særligt de små- og mellemstore virksomheder kan have brug for hjælp til den opgave det er at opdyrke nye kunder på andre markeder. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de fødevarevirksomheder, der er medlem hos os, og hvis vi på nogen måder kan bistå ministeren i opgaven med at få genskabt nye eksportveje, så hjælper vi meget gerne til, siger Søren Gade.

var i uge 32 tilført 7 SDM kælvekvier, 5100-7000, 1 SDM kælveko, 7000, 1 kød kvæg, 6500, 7 kvier over 12 mdr. malkerace, 27004500, 4 kvier under 12 mdr. malkerace, 500-1700, 13 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 500-4400, 2 tyre over 3 mdr. malkerace, 3000-3500, 13 tyr over 3 mdr. kødkvæg, 6300-7100, 25 tyre under 3 mdr. malkerace, 300-2200, 5 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 600-1700 og 1 foldtyr, 11000 Omsætning: 237.800,00 kr.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 33 Basis 385,26 (382,48). SPF+Myc 390,26 (387,48). SPF 394,26 (391,48). Økologi 802,32 (802,32). UKtillæg 15. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,97 (5,99) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 31

Søg nu og fü penge til at øge vÌrdien pü din jord Ny ansøgningsrunde übner fredag

Agri Nord vil i slutningen af august starte den første erfa-gruppe for udenlandske landbrugmedhjÌlpere, som lige er kommet til landet.

Ny erfa-gruppe skal tage godt imod udlĂŚndinge Agri Nord vil gøre deres første tid i Danmark lettere Det kan vĂŚre svĂŚrt at bytte tilvĂŚrelsen med familie og venner i RumĂŚnien, Polen eller Ukraine ud med en tilvĂŚrelse med landbrugsmedhjĂŚlper i Danmark. Mange kĂŚmper med ensomhed og hjemve, nĂĽr de lige er startet i jobbet pĂĽ en dansk gĂĽrd. For ďŹ&#x201A;ere bliver det for meget, og de vĂŚlger at rejse hjem efter fĂĽ mĂĽneder. Teamleder hos Agri Nord, Vittus Bernlow, arbejder med rekruttering af medarbejdere isĂŚr fra Ă&#x2DC;steuropa. Han hĂĽber, at et nyt tiltag kan hjĂŚlpe med at introducere de nye medarbejdere til livet i Danmark. For det handler ikke blot om at kunne løse opgaverne i stalden men ogsĂĽ ďŹ nde sig til rette med kolleger og arbejdsgiver - og ikke mindst ďŹ nde noget indholdsrigt at tage sig til i fritiden. - Vi har gode erfaringer med at lave erfa-grupper for udenlandske medarbejdere, som har vĂŚret i Danmark i et til tre ĂĽr og ønsker at blive bedre integreret. Nu vil vi som noget nyt etablere en

gruppe for dem, der kun har vÌret her i kort tid, fortÌller Vittus Bernlow. - Vi oplever, at der er behov for at tilbyde noget til de nyankomne. Jeg talte med en arbejdsgiver den anden dag, og hun fortalte at deres medarbejder i bund og bund brugte tiden pü at malke, sidde i sin lejlighed og vente og sü malke igen. Hun efterspurgte nogle tilbud, som kunne hjÌlpe ham i gang med at blive integreret, fortÌller teamlederen fra Agri Nord. Erfa-gruppen er oprettet som et AMU-kursus med seks møder fordelt over et ür plus danskundervisning en til to gange ugentligt. Derudover für gruppen en lukket Facebook-gruppe, hvor de kan holde kontakten mellem møderne og stille spørgsmül til hinanden og den medarbejder fra Agri Nord, som er tovholder pü gruppen. - Vi har mange forskellige emner pü programmet. Det kan eksempelvis vÌre det danske foreningsliv. Hvad

gør man, hvis man har lyst til at spille fodbold i den lokale idrĂŚtsforening? Det kan ogsĂĽ handle om, hvordan det danske system er skruet sammen med sundhedsvĂŚsen, børnepasning eller andet, de har brug for at vide, fortĂŚller Vittus Bernlow. De har naturligvis sĂŚrligt fokus pĂĽ emner, som er relevant for arbejdet pĂĽ et landbrug, ligesom danskundervisningen bĂĽde fokuserer pĂĽ dansk pĂĽ almindeligt begynderniveau og fagudtryk, der bruges i stalden. Agri Nord starter den første erfa-gruppe for nye udenlandske medarbejdere i slutningen af august, og ďŹ&#x201A;ere vil følge. - Vi har planer om løbende at starte nye grupper i takt med, at der er interesse for det, siger Vittus Bernlow. Han tilføjer i øvrigt, at danskundervisningen ofte foregĂĽr ude hos landmanden, hvor ďŹ&#x201A;ere medarbejdere fra bedrifter i lokalomrĂĽdet samles.

Miljøteknologiordningen for efterüret er nu üben I mandags übnede Miljøteknologiordningens efterürsrunde, og der er i alt afsat 145 millioner kroner under ordningen. Du kan fü tilskud til 40 procent af det samlede investeringsbeløb i ny teknologi. Teknologien, som du søger støtte til, skal enten: * Gøre kvÌg- og svinestalde mere effektive i forhold til ressourcer * Gøre udledning af lugt, CO2, vandforbrug eller nÌringsstoffer mindre * Forbedre dyrevelfÌrden * Gøre tabet af nÌringsstoffer fra markerne mindre.

Du kan kun søge støtte til teknologier som er nĂŚvnt i DCA-rapporten fra Aarhus Universitet. Du ďŹ nder vejledning og DCA-rapport pĂĽ NaturErhvervstyrelsens hjemmeside. Teknologier og midler er i efterĂĽret opdelt i to indsatsomrĂĽder: * Reduktion i tab af nĂŚringsstoffer i forbindelse med fodring, omsĂŚtning af foderstoffer samt anvendelse af husdyrgødning. Afsatte midler: 10 mio. kr. * Etablering af miljøvenlige produktionsanlĂŚg med henblik pĂĽ reduceret lugt,

emission, vandforbrug eller nÌringsstoffer i henholdsvis svine- eller kvÌgsektoren: Afsatte midler: 93 mio. kr. til kvÌg og 42 mio. kr. til svin. Du kan søge andre indsatsomrüder i forüret 2015. Som noget nyt kan du kan søge tilskud til Miljøteknologi via Fødevareministeriets Tast selv-service. Nür du søger gennem Tast selv-service, er det lettere at huske at fü alle relevante dokumenter med. Systemet gør dig opmÌrksom pü, hvis der er fejl og mangler i ansøgningen.

Fredag 15. august ĂĽbner en ny ansøgningsrunde for tilskud til biotopforbedrende beplantninger. Og det gĂŚlder om at vĂŚre hurtig, for ansøgningsfristen udløber allerede 17. september, oplyser Naturplant, der har speciale i skovrejsningsog naturprojekter. Du kan søge tilskud til etablering af levende hegn, som bestĂĽr af trĂŚer og buske med en til syv planterĂŚkker eller til smĂĽbeplantninger pĂĽ mindre end 0,5 hektar. Det er beplantninger, der skaber variation i landskabet, øger herlighedsvĂŚrdien pĂĽ ejendommen og forbedrer vildtets muligheder for at ďŹ nde føde og søge skjul. - LĂŚhegn er velegnede til at bryde vinden og give lĂŚ pĂĽ ĂĽbne marker eller for at skĂŚrme mod støj eller mindre kønne driftsbygninger. Hvis lĂŚhegnet er velanlagt, vil det ogsĂĽ fornøje vildtet, der bruger lĂŚhegn som spredningskorridor, nĂĽr de ďŹ&#x201A;ytter sig fra skov til skov, fortĂŚller Peter Kjøngerskov fra Naturplant. SmĂĽbeplantninger kan opføres som vildtremiser med fuldt fokus pĂĽ vildtet eller blandes med frugttrĂŚer og bĂŚrbuske, sĂĽ hele familien kan fĂĽ glĂŚde af dem. Med lĂŚhegn og smĂĽbeplantninger kan du forme naturen pĂĽ dit areal, sĂĽ det tiltrĂŚkker sĂŚrlige dyrearter og er varieret at se pĂĽ i løbet af ĂĽret. Det ser smukt ud med lysegrønne udsprungne grene og blomster om forĂĽret og gule, orange og røde høstfarver, bĂŚr og frugter om efterĂĽret. - NĂĽr beplantningen planlĂŚgges, er det vigtigt at tage udgangspunkt i - og hensyn til - det omkringliggende landskab. De planter, der sĂŚttes, skal vĂŚre egnede til lokaliteten og der skal tages højde for planternes krav til nĂŚring og lysbehov. Det er ogsĂĽ vigtigt, at du placerer planterne rigtigt i forhold til deres vĂŚkstform, oplyser Peter Kjøngerskov. Tilskud udgør 40-60 procent af projektudgifterne og er blandt andet afhĂŚngig af, hvordan beplantningen etableres og hvilke miljømĂŚssige hensyn, der tages. Tilskud gives til individuelle projekter for ejere eller forpagtere af jord samt til foreninger og sammenslutninger, hvis der i foreningens vedtĂŚgter fremgĂĽr dele af formĂĽlet med ordningen om landskabs- og biotopforbedrende beplantninger. Du kan fĂĽ tilskud til en lang rĂŚkke af projektets udgifter lige fra undersøgelser, projektering, jordbearbejdning, planter og plantning

Fra 15. august til 17. september kan man søge om tilskud til biotopforbedrende beplantninger.

samt vedligeholdelse af arealet i op til tre ür. For at fü tilskud skal du ansøge via NaturErhvervstyrelsens hjemmeside og du kan forvente cirka tre müneders sagsbehandling. Der er krav om, at projektet skal vÌre afsluttet efter tre vÌkstsÌsoner, og at det opretholdes i minimum fem ür herefter. Derudover er der en rÌkke betingelser, der skal vÌre opfyldt. Naturplant er opdateret pü de aktuelle regler og krav og har gennem adskillige ür oparbejdet ekspertise i projektplanering og sagsbehandling af biotopforbedrende beplantninger. - Vi har sammensat et projektforløb, hvor jordejeren kan vÌlge selv at varetage nogle af opgaverne eller at lade os varetage alt fra jordbearbejdning, udvÌlgelse af kvalitetsplanter, plantning og vedligeholdelse de første

KĂ&#x2DC;B OG SALG

tre vÌkstsÌsoner. I begge tilfÌlde stür vi som projektvejleder inde for, at alle regler og krav overholdes i forbindelse med tilskuddet, oplyser Peter Kjøngerskov.

EJENDOMME SLAGTESVINESTALD Søges til leje. Kontakt: Christian Dalgaard Tlf. 28 77 07 70

TIL LEJE JORD SĂ&#x2DC;GES TIL FORPAGTNING samt stald til 150 kvier i vinterhalvĂĽret. Tlf. 61 37 84 97

7,//(-(

%\J KYHGH UXJKDOP VDPW DPPRQLDNEH KDQGOHW KDOP VÂ OJHV RJOHYHUHV+ÂĄOHYHUHV

Nedlagt landbrug udlejes med forkøbsret beliggende mellem Aars og BlÌre. 130 m2 stuehus 420 m2 udbygning, fastbrÌndsels fyr. Naturskønt omrüde med masser af plads. 5000,- pr. müned + forbrug. Indskud 3 müneders husleje.

6NRYVJnUG 6NHOOHUXS+REUR 7OI

+HQYHQGHOVH -Â UJHQ WOI

TYREKALVE samt drÌgtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

+DOPVÂ OJHV


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 32

Skal ikke svare på 4.300 høringsbreve

PRESNING OG WRAPNING af minibig Allan Krogh

Tlf. 40 71 82 00 Grøndalsgaard Testrup tilbyder: GRÆSSLÅNING rivning, presning af græs og hø i rundballer og indpakning af rundballer.

Kontakt JAN Tlf. 20 84 91 58 / 98 64 91 58

om en markblok, kan lade være med at svare ved små overskridelser, siger EUdirektør Sarah Børner. De breve, hvor landmanden kan lade være med at svare, drejer sig typisk om støttebeløb på cirka 200,00 kroner pr. markblok. Landmanden skal stadig svare, hvis der er tvivl om et større areal, eller hvor der kan være mere betydende økonomiske konsekvenser. NaturErhvervstyrelsen har udviklet den nye procedure sammen med repræsentanter fra erhvervet. Samarbejdspartnere har påpeget, at mange af disse breve handler om meget små beløb, og derfor har NaturErhvervstyrelsen gjort det nemmere. Ligesom i tidligere år sammenligner NaturErhvervstyrelsen det anmeldte areal med markblokkens registrerede areal. Derudover sammenlignes det areal, som landmanden har søgt om støtte for under ordningerne Enkeltbetaling og Særlig miljøstøtte under artikel 68, med det areal, som NaturErhvervstyrelsen har registreret som støtteberettiget under disse ordninger. NaturErhvervstyrelsen har i 2014 rettet færre markblokke i og efter ansøgningsrunden, end vi har gjort tidligere år. Frem mod 2015 vil vi sammen med landbrugserhvervet fortsætte indsatsen for at nedbringe antallet af breve om kontrol af markblokke.

ENTREPRENØR- OG DRÆNINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ø 1,0 - 1,5 m.

ANDERS JAKOBSEN Hvorvarp - 21 47 14 76

Ridefogeden holder øje med, om folkene passer deres arbejde.

Høsten kom i hus på Hessel Alt foregik på ”gammeldaws” maner på herregården ved Hvalpsund Af Hanne Monrad Når Herregården Hessel ved Hvalsund inviterer til høstdag, trækker det altid en stor skare af interesserede og det var da også tilfældet i søndags, da der igen blev høstet på ”gammeldaws” maner på den flotte herregård. Gæsterne strømmede til allerede, da portene blev slået op, søndag formiddag, og den store parkeringsplads blev godt fyldt op med biler. Medlem af folketinget Flemming Møller Mortensen bød velkommen og koret ”Courage” underholdt med sange som indledning til den travle dag. Vejret viste sig, i modsætning til dagen før, fra den bedre side med sol og en del skyer, men alle holdt vejret for, at der ikke kom for megen regn, som ville have skabt en del problemer, men dagens program blev afviklet i tørvejr. Sådan en høstdag på Hessel, kan nærmest sammenlignes med en ”totalteater” oplevelse. Overalt på det store område var der en masse aktiviteter. På de store kornmarker var de

gamle mejertærskere i gang og endda kunne man opleve at folkene høstede med le, selvfølgelig under bevågent opsyn fra ridefogeden. Og rundt omkring kunne man møde de frivillige der hjalp til med forskellige gøremål, i deres flotte gamle dragter, ja selv, leder af Hessel, Bodil Jakobsen gik rundt i en flot sort dragt med en hvidt stivret forklæde i dagens anledning. Også de mange gamle maskiner var der stor interesse for, såvel børn som voksne fulgte nøje med i deres kunnen når de blev sat i gang med de forskellige gøremål. Efter høstfolkene havde fået efterset deres redskaber på gårdspladsen gik turen til markerne sammen med et stort følge af interesserede, der nøje fulgte med i ”scenariet” med ridefogeden og herremanden, der holdt nøje øje med, om der blev lavet noget. Det var dog ikke alle der blev godkendt, selvfølgelig var der en genstridig bonde, der ikke ville arbejde, så han måtte ind på gårdspladsen og op på træhesten til afstraffelse, som dog blev afviklet på en munter facon

og muntre tilråb fra de andre høstfolk. Hvis man ikke lige var så interesseret i maskiner, kunne man besøge den dejlige have og her var der folkedans ved folkedanserne fra Ulbjerg der var mødt op i deres flotte egnsdragter. Overalt var der aktiviteter og publikum kunne komme med en tur rundt i den dejlige natur med de flotte gamle kapervogne og det var et trækplaster for børn og voksne. Tradition er der også for at der er bryllup på høstdagen på Hessel, men det er også kun ”skuespil”, i år kunne man skimte at der var flere brudepar der kørte rundt i Hvalpsund og endte selvfølgelig på Hessel . Det er et flot og festligt syn når bryllupstoget med brudepar og gæster ankommer til herregården og går i haven for at nyde kaffen og det bløde brød under overværelse af de mange gæster der gerne vil opleve det sælsomme syn. Udover det omfattende program, kunne gæsterne også besøge de mange boder og stande der var med alskens gode sager. Blandt andet kunne man besøge

Snapselaget og Øllauget og få en lille smagsprøve på liflige drikke og rundt på pladsen var der selvfølgelig masser af arbejdende folk med mange gøremål. Vaskepigerne var i gang, der blev spundet garn og hos smedjen, trædrejeren og rebslageren var der aktivitet. I det gamle køkken var køkkenpigerne i gang med at bage og publikum kunne få en smagsprøve af brød, der var bagt med de gamle mel sorter . Såvel inde som ude kunne man opleve de mange gøremål der var på en stor herregård i gamle dage. Bodil Jakobsen og de øvrige arrangører var tilfreds med det store besøg. - Der var lidt færre betalende gæster i forhold til sidste år, men vi er godt tilfredse. Der har været rigtig mange mennesker som har hygget sig og fået en god oplevelse, siger Bodil Jakobsen som i øvrigt kunne fortælle, at der hele sommeren har været travlhed, ikke mindst hver onsdag, hvor der har været ”Levendegørelse på Hessel”, har trukket rigtig mange mennesker til.

Presning af rundballer udføres Pau Bjerregaard, V. Hornum Tlf. 21 24 32 83

A/S

Cirka 8.000 landmænd modtager i disse dage brev om, at markblokkens arealer er overskredet. Som noget nyt kan 4.300 af dem lade være med at svare på brevet. Landmændene får et brev fra NaturErhvervstyrelsen, fordi der i en række markblokke samlet er søgt om støtte til et større areal end det, der er registreret som støtteberettiget. - Forhåbentlig kan mange landmænd spare tid og måske konsulenthonorar ved den nye fremgangsmåde. Vi startede så småt sidste år, hvor nogle få landmænd med små overskridelser kunne lade være med at svare. I år har vi udvidet så også landmænd, der deles

Der var kontant afregning på træhesten hvis herremandens ordrer ikke blev fulgt til punkt og prikke.

Profile for Aars Avis

Ars 20140813  

Ars 20140813  

Profile for ugeavis
Advertisement