Page 1

Til samtlige husstande

88. ĂĽrgang - Nr. 31

ONSDAG 30. juli 2014

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars ¡ Sønderup-Suldrup Avis ¡ Haverslev Avis ¡ Hornum Avis ¡ Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Ren vandalisme pĂĽ kirkegĂĽrden i Aars 15 indvandrere blev jaget bort efter vandkamp Af Thorkil Christensen Else, spillet af SoďŹ e Myrup, fĂĽr lidt hjĂŚlp af instruktør Martin Schwab ved mandagens prøve i RĂŚvemosen ved Aars.

RÌvemosen klar til kÌrlighedsspil Af Thorkil Christensen Q AARS: Hvad gør man nür man ikke kan fü den man elsker? Der er lagt op til et kÌrlighedsdrama som i gamle dage, og med en pendant til tiden omkring 1960, nür Gundestrupspillet �Kilden� opføres i RÌvemosen ved Aars fra pü lørdag. Det er 20 ür siden det første Gundestrupspil �Den 14. Plade� blev opført, og der har vÌret udvikling i

tingene lige siden. I ür er der büde pigtrüdsmusik fra 60erne, en bil, en knallert, tjener Boldt og dansere fra BlÌre med i opførelsen, som tager sit udgangspunkt i den unge Else, der ikke mü fü den hun holder af fordi forÌldrene ville noget andet. Südan var det büde i 1860 og 100 ür senere. Forestillingen er klar til premiere, og det gür strygende med billetsalget.

LĂŚs mere pĂĽ side 18

Q AARS: Et Ìgtepar med relation til Aars blev mildest talt rystede, da de en aften i sidste uge ville besøge Aars Kirkegürd. Her var omkring 15 indvandrere samlet og var i gang med en vandkamp med hjÌlp fra kirkegürdens vandslange, og det udartede sig til ren vandalisme mod nogle af kirkegürdens gravpladser, som i kampens hede blev betrüdt, trampet ned og overdÌnget med vand. - Vi er meget rystede. Pü turen over kirkegürden mødte vi de 15 indvandrere, som uden nogen respekt for stedet, var i gang med en vandkamp med kirkegürdens haveslange. Det lykkedes os langt om lÌnge at fü dem ud fra kirkegürden - og derefter stod de bare og grinede af os, siger Ìgteparret, som

KirkegĂĽrdsgartner Claus Landry ved en af vandhanerne pĂĽ Aars KirkegĂĽrd, som formentlig er benyttet til indvandrernes vandkamp.

ďŹ nder indvandrernes handlemĂĽde uforskammet og meget respektløs. Og det fĂĽr parret til at spørge, om de smukke

Supreme

TrĂŚpiller

+DUGXYDOJW XGGDQQHOVH" Kompetencer til en fremtid med succes gennem engagerede medarbejdere og en pĂŚdagogik, der fokuserer pĂĽ at give den enkelte de rigtige udfordringer pĂĽ de rigtige tidspunkter.

Vi starter grundforløb op 11. august ‘QVNHUGXDWXGYLGHGLQHNYDOL¿NDWLRQHU"6nVWDUW SnHQHUKYHUYVXGGDQQHOVHDOOHUHGHWLODXJXVWRJVWn VW UNHUHSnMREPDUNHGHW (WJUXQGIRUO¥EHUIRUGLJPHGOLYVHUIDULQJHOOHUIRU GLJGHUOLJHHUEOHYHWVWXGHQWHOOHUIRUGLJGHUKDU YDOJWGHQIRUNHUWHXGGDQQHOVHRJ¥QVNHUHQQ\VWDUW %LOÀ\RJDQGUHWUDQVSRUWPLGOHU %\JJHRJDQO JtrÌfagenes byggeuddannelse 0DGWLOPHQQHVNHU 3URGXNWLRQRJXGYLNOLQJsmed 6WU¥PVW\ULQJRJLW Ring ti Vi hjÌ

l o s!

lper dig med d ine spørgs mül. Ring p ü 9 698 10 klik ind 0 0 eller pü erhverv sskole rne.dk

Kendetegnet ved høj brÌndvÌrdi og lavt askeindhold. 8 mm, 25 kg pr. sÌk kr. 59,-

1.899

00

Tilbudet gĂŚlder til 15/8-2014 ler... e TrĂŚpil Suprem

Allere palle a Køb en Ìngderabat‌ du rabat og r m ü l e n v p e allig nr. 2 o u køber‌ er palle ere paller d du køb jo r kken. n stige re i buti rabatte hør me g o d Kom in

til: Spar op * kr.

er andre form res med kombine og ĂŚndringer. kan ikke fejl Rabattens forbehold for Der tage

Navn:

r:

/ By:

Tlf.:

Her er der ogsĂĽ mulighed for bestilling af trĂŚpiller til levering.

:

tempel

Butikss

Navn:

Postnr.

Ja tak,

mai tilbud via

gi l pĂĽ ener

VI GĂ˜R PLADS TIL NYE EFTERĂ…RSVARER

t. for raba

60% HVOR DU FĂ˜R SPAREDE 25% OG 50%

UDSALGSVARER BYTTES IKKE!

PĂ… UDVA UDSALGS LGTE V RAFLER V ARER IO PRISEN! M

r: Numme

Numme

Mail:

Tlf. 9698 1000

paller.

: Adresse

Se adresser og ĂĽbningstider pĂĽ: www.danishagroshoppen.dk erhvervsskolerne.dk

1.000,–

b af 10

* Ved kø

TORSDAG . FREDAG . LĂ˜RDAG

SPAR NU

Afhentningspris, excl. palle.

g spar skort o ller! u n o b t pi Fü e e pü trÌ g opnü n e p m en, en e nür ere d d gang

SLUTSPURT PRISERNE FĂ…R ENDNU ET HUK!

1 palle = 36 sĂŚkke: kr.

kirkegĂĽrde nu skal vĂŚre opholdssted for indvandrere. Parret hĂĽber ogsĂĽ, at der er nogle ud over dem selv,

som vil reagere pĂĽ hĂŚndelsen sĂĽ det ikke sker igen, og derfor har de delt deres â€?oplevelseâ€? omkring hĂŚndelsen med en rĂŚkke personer pĂĽ Facebook. Her er der siden affødt ere kommentarer fra andre som ďŹ nder handlingen forkastelig, men som een skriver: Det kunne desvĂŚrre ogsĂĽ vĂŚre sket med danske unge som deltagere. PĂĽ kirkegĂĽrdskontoret siger kirkegĂĽrdsgartner Claus Landry, at man har modtaget en henvendelse om sagen, og at der har vĂŚret et lignende tilfĂŚlde een gang tidligere som er meldt til politiet. - Vi har selvfølgelig talt om, hvad vi kan gøre. Men vi kan af gode grunde ikke lukke for vandet, idet pĂĽrørende skal have mulighed for at hente vand til planterne pĂĽ gravstederne. Og de kedelige episoder sker altid efter personalet er taget hjem. Derfor har vi heller ikke observeret noget, men kun hørt fra andre, at der har fundet vandkampe sted pĂĽ kirkegĂĽrden, siger Claus Landry,. Han forstĂĽr de pĂĽrørendes harme, og hĂĽber at anmeldelse og omtale af hĂŚndelserne kan fĂĽ de unge til at tĂŚnke sig om, sĂĽ det ikke sker igen.

s. sĂŚt kryd

v/ Gitte Laustsen www.ellenkristensen.dk

KRISTENSEN Din modebutik i Nørager Damekonfektion fra str. 38-52 Bredgade 30 . 9610 Nørager . Tlf. 98 55 10 87 Åbent mandag/fredag 9.30-17.30 . Lørdag 9.30-12.30


2 Ugens navne

Aars Avis

Bryllup

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Runde fødselsdage

Helle Hald, Aars, datter af Ruth Hald, Aars, og Kenneth Grøn Laustsen, Aars, søn af Birthe Grøn Laustsen, Aars og Egon Laustsen, Ubby, vies lørdag, 2. august i Aars Kirke.

Nygifte I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING

75

Bodil M. Jensen, Keldgårdvej 9, Aars, onsdag, den 6. august 1939

70

Tonny Johannesen, Sillevadvej 11, Gundestrup, mandag, den 4. august 1944

65

Elise Børresen, Ansgarsvej 5, Aars, fredag, 1. august. Elise Børresen er fra Rævhalegaard ved Aars. Hun er uddannet lærer og har i mange år undervist i musik. Hun var med til at oprette musiksskolen i Aalestrup Kommune i 1980erne og blev senere leder af Aars kommunaale Musikskole og sluttede i 2009 som leder af Vesthimmerlands Musik- og Kulturskole. Da Rock for Sjov så dagens lys i Aars var det med Elise Børresen som tovholder. Hun har dirigeret kor i Gedsted og Aars, og var i flere år i front når det gjaldt forårskoncerter i Aars og Aalestrup. Musikcafeen i Blære, ”De Seje Sild” i Aars og Aars Gøglerlaug har ligeledes optaget Elise Børresen som også var med på råd da planerne om et musikhus i Aars skulle føres ud i livet. I dag går det mere stille for sig. Elise Børresen bor sammen med gemalen Poul Erik Haurum, og har skruet ned for tempoet for at kunne nyde tilværelsen.

Viet i Gislum Kirke: Birthe Langdahl, Nyrup, og Jan Arreborg, Nyrup, søn af Bodil og Jørn Arreborg, Randers.

Nygifte

Viet i Løgstør Kirke: Kirsten Skrydstrup Kristensen; Løgstør, datter af Inger Skydstrup Pedersen, Suldrup, og Flemming Hollensen, Løgstør, søn af Jenny Hollensen, Åbybro.

Nygifte

60

Thomas F. Nielsen, Højtoften 51, Aars, torsdag, den 31. juli 1954

Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

98 64 18 69 Jens Møller

Annette Rolighed

Vi er der når du har brug for os

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

25 års jubilæum Arne Poulsen, Tværvej 5, Aars, kan fredag, 1. august fejre 25 års jubilæum på virksomheden GPV Electronics A/S i Aars. Han begyndte som elektromekanikerlærling hos elektronikvirksomheden Søren T. Lyngsø i Aars. Siden har han arbejdet med testopgaver og indgår i dag i den daglige produktion og service, men er også med til oplæring af nye medarbejdere. Arne Poulsen er loyal mod virksomheden og vellidt af kollegerne, og så sætter han en ære i at gøre tingene korrekt. Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Viet i Aars Kirke: Kirsten Kathrine Bach Jensen, Aars, datter af Helga og Kresten Bach Jensen, Stoholm, og Johni Skadhauge Larsen, Aars, søn af Ilse og Georg Larsen, Hornum.

Bryllup Anne Sofie Hübner, datter af Anne Mette og Michael Hübner, Storvorde, og Troels Bilskou Christensen, søn af Jytte og Ove Christensen, Aars, vies i Aars Kirke lørdag, 2. august. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

30. juli 2014

Ugens portræt

Levende leksikon elsker løb og øl Arne Bjørn, Suldrup, kan fredag 1. august fejre 25 års jubilæum i Jutlander Bank. Den nu 47-årige Arne Bjørn er uddannet i Ranum Sparekasse. Efter udstået elevtid blev han ansat i Sparekassen Himmerland i Suldrup (nu Jutlander Bank), hvor han lige siden har plejet sin stadigt voksende portefølje af privatkunder. Gennem årene har han opbygget en bred ekspertise på alle grene af privatkunderådgivning, ikke mindst inden for investering og pension, og Arne Bjørn er i dag afdelingens investeringsansvarlige. I en periode fungerede han som souschef i Suldrup afdeling, men har nu valgt at koncentrere sig om at servicere sine mange kunder. Med sin mangeårige bopæl i byen kender jubilaren ”gud-og-hver-mand” i Suldrup. Arne Bjørn har gennem årene siddet i forskellige lokale bestyrelser. Han har siddet to perioder i menighedsrådet i Suldrup, og han har fungeret som leder både i FDF Sønderup og i FDF Suldrup, og i den forbindelse har han blandt andet stået for at arrangere adskillige lejrture. I en lang periode var Arne Bjørn den eneste mand i banken i Suldrup, og i den periode blev hans 12 kvindelige kolleger i spøg omtalt som Arnes Harem. Siden er fordelingen mellem mænd og kvinder blevet mere ligelig, og der er således kommet mere balance i tingene på arbejdspladsen. I banken er Arne Bjørn kendt som et omvandrende leksikon, når det kommer til renter, investeringer og pension, og de ting, som andre kan bruge lang tid på at regne ud med lommeregner, klarer Arne på få sekunder i hovedet. Ifølge kollegerne har han en ualmindeligt skarp hjerne, og så er det en dyd for ham at kunne tingene på rygraden. De siger gerne, at hvis ikke Arne ved det, så er der ingen, der ved det. Privat er Arne Bjørn

Arne Bjørn - 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

umiddelbart et meget reserveret menneske, som ikke ”fylder” meget i en forsamling, men kommer man først under huden på ham, har man en ven for livet. Oprindeligt stammer han fra Nørager, men efter at have boet i Suldrup i mange år har han opbygget en stor vennekreds, som han er god til at pleje. Arne Bjørn er nygift, men det betyder ikke, at han har lagt sine fritidsinteresser på hylden. Han snører ofte løbeskoene og holder formen i lige på den måde, og ikke så sjældent får han følgeskab af gode venner. En anden hobby, som optager meget af Arne Bjørns fritid er hans passion for øl. Han er blandt andet med i ølbryggerlaug, og selv om spydige tunger påstår, at lauget drikker mere øl end det brygger, bliver der vist også leget med malt og humle ind imellem. Også kollegerne i banken har nydt godt af Arnes ølglæde, da han var drivkraften bag ”Sparekasseøllen”, som bankens ansatte selv bryggede under et besøg hos Sønderup Ølbryggerlaug. Arne Bjørn er desuden glad for sit hus i Suldrup, som han har renoveret løbende igennem en del år. I den forbindelse er han dog bedst til at hjælpe, når noget skal ødelægges, imens han nøjes med at lede og fordele arbejdet, når noget skal bygges op.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

30. JULI 2014

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved vor kÌre mand, far, svigerfar og farfar Poul Jørn Buus Madsens bisÌttelse. Hanna Hans Jørgen og Kirsten Michelle, Nichlas og Amalie

TAK

for venlig deltagelse ved Niels Kristensens begravelse. Tak for blomster og pengegaver. Tak til personalet pü plejehjemmet Solvang, 1. sal. Tak til søde og hjÌlpsomme naboer. Tak til prÌst Niels Lai, for den smukke tale i kirken. Pü familiens vegne Gudrun, Jytte, Anne Marie, Anders

Hvis 100 Syrere ytter til Simested vil det kunne øge omsĂŚtningen i butikkerne i Aars, hvor det store udvalg ďŹ ndes.

Syrere kan øge handelen i Aars AARS: Pü fredag trÌffes der endelig beslutning om den nedlagte Simested Skole skal omdannes til et midlertidigt asylcenter for Syrere. Mandag aften var der borgermøde i Simested om mulighederne. Der er tale om et midlertidigt asylcenter for op mod 100 Syrere, og hvis det bliver til noget vil det ikke alene give tag over hovedet til de nødstedte, men ogsü mulighed for øget omsÌtning i butikkerne i Aars. Aalestrup er ganske vist den handelsby, der ligger tÌtttest pü Simested, men udvalget og antallet af butikker er større i Aars, og da Syrerne kommer til Simested uden ret mange personlige ejendele, skal der formentlig købes en del ind. Asylcenter Vesthimmerland stiller busser til rüdighed nür syrerne skal til aktivitet eller bare ud pü handel.

Derfor er det ikke usandsynligt, at der inden lĂŚnge vil vĂŚre nye ansigter at ďŹ nde blandt byens borgere. Det er Arbejdsmarkedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune som trĂŚffer beslutning om det midlertidige asylcenter skal indrettes i Simested.

†Vor kÌre søster og moster

Vanda Henningsen Født i Aars den 19. marts 1927. Død i Tversted den 27. juli 2014. BisÌttelse finder sted 31. juli 2014 kl. 11.00 i Tversted Kirke.

Vera og familien

Ester Sørensen er stille sovet ind * 14. november 1923 †Aars den 24. juli 2014

Jørn og Karen Trine, Rikke BisÌttelsen har fundet sted

Advokatvagt i Aars

Poula Kathrine Larsen er stille sovet ind Himmerlandshave, Suldrup, den 23. juli 2014 Tak for det du gav os

Ole og Jette Børnebørn BisÌttelsen har fundet sted

Al opmÌrksomhed i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Kresten Jakobsen

AL OPMÆRKSOMHED i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Rosa Jensen

■Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ ForÌldremyndighed ■ Arv ■ AnsÌttelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ HündvÌrk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ UdlÌg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m. Rüdhuset 1. torsdag i hver müned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

Haubro Kirke

Aften- og morgensang Søndag den 3. august 2014 kl. 20.00 Søndag den 10. august 2014 kl. 8.00 Salmebogen rummer et vÌld af smukke aften- og morgensalmer. Mange af disse salmer vil vi synge ved de to gudstjenester. Sü er du til sang i aftensolens skÌr eller en af de morgenfriske - er du velkommen til at deltage. Vi slutter af med kaffe og kage/rundstykker. Haubro Menighedsrüd

25 ÅRS JUBILÆUM Arne Poulsen, TvÌrvej 5, Aars kan fredag d. 1. august 2014 fejre 25 ürs jubilÌum hos GPV ELECTRONICS A/S. Arne startede ved den davÌrende elektronikfabrik Søren T. Lyngsø, som elektronikmekaniker lÌrling. Har efter sin lÌretid arbejdet med testopgaver til mange forskellige kunder, han er i dag med til at producere normal produktion samt service, men bruger ogsü tid pü at oplÌre nye medarbejdere og sÌtter en stor Ìre i at tingene gøres perfekt.

Firmaet ønsker hjertelig tilykke med jubilÌet og takker samtidig for godt samarbejde gennem alle 25 ür. GPV ELECTRONICS A/S

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11

LUP bsen aard har sølvbryllup tirsdag den 5. august. Der er morgensang kl. 8.00 pü adressen Herredsvej 38, Aars. Hilsen børnene

e

)(5,( Klinikken har lukket fra 14. juli til 1. august, begge dage incl. .OLQLVN7DQGWHNQLNHU Anne Grethe Nielsen Aars - Tlf. 98 62 13 40

Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.:

Arne har igennem alle ĂĽrene vĂŚret en meget vellidt, god og loyal arbejdskollega. Vor kĂŚre mor, svigermor og bedstemor

SIDE 3

,QGVDPOLQJWLO ORSSHPDUNHG Lions Club Aars har løbende indsamling af effekter til sit ürlige loppemarked. Har man effekter (kun brugbare ting, ikke tøj), som man vil skÌnke til Lions loppemarked, kan man blot ringe pü tlf. 40 83 34 08 (Poul Poulsen), hvorefter afhentning vil blive arrangeret, eller benyt vores container pü genbrugspladsen i Aars

pĂĽ

Tilmelding g pĂĽ p tlf. 98 62 54 80 senest d. 14. august 2014. Svend S d Po Poulsen, l Aars A

Sølvbryllup

Kom glad og hjÌlp os med at vÌkke mor og far, Bente og Vagn Jepsen med morgensang i anledning af deres sølvbryllup tirsdag d. 5. august kl. 8.00 pü HalkÌrvej 10, Bislev.

KĂŚrlig hilsen Mette, Karina og Louise

Lørdag den 2. august og søndag den 3. august er der stor

ARONIAfestival

pü Staudeengen, Gunderstedvej 24, Gundersted, 9240 Nibe med speciel fokus pü Aronia bÌrbuske, bÌr, saft og the. Der vil vÌre foredrag med Helena Dylmer fra Hadsund kl 12.30 og kl 15.00, hvor der vil blive fortalt om de mange anvendelsesmuligheder og de mange stÌrkt gavnlige indvirkninger pü den generelle sundhedstilstand. Der vil desuden vÌre gratis smagsprøver af aroniaprodukter. Herudover vil der vÌre sang og musik mellem foredragene.

Mellem Nibe og Aars - Tlf. 61 54 84 85 - www.staudeengen.dk

PRAKSIS OPHĂ˜R $I Ă HUH JUXQGH VRP LNNH VNDO Q YQHV KHU KDU MHJ EHVOXWWHW DW OXNNH PLQ WDQGO JHSUDNVLV SU DXJXVW.OLQLNNHQHUIHULHOXNNHWLQGWLOGD -HJ HU KHOW Sn GHW UHQH PHG DW HW VWRUW DQWDO SDWLHQWHUKHUYHGEOLYHUKMHPOÂĄVH0HQVnGDQHU QXHQJDQJWLGHUQHVRJWLOI OGLJKHGHUQHVXJXQVW $OOHDIWDOHUHUKHUPHGDQQXOOHUHGH 'HUVNDOO\GHHQVWRUWDNIRUGHQWLOOLGGHUHUYLVW PLJJHQQHPQ VWHQnU Med venlig hilsen TandlĂŚge Poul A. Bøgh ApS, Himmerlandsgade 11, 9600 Aars


Aars Avis

SIDE 4

JubilĂŚum 40 ĂĽr 1. august Denise Lund Larsen Ă˜konomimedarbejder

25 ür 15. august Hanne Taudal Jørgensen Psykiatrimedarbejder

30. JULI 2014

Ă…bningstideidre!r

gst Kontorets ĂĽbnin i uge 31 4.00. er fra kl. 8.00-1

- vi ønsker hjertelig tillykke G SDA

lle a r e k s n o i V ! r e m m o s d en go

ON

Løssa

Loka

lavise

n Aars

¡ Sønd

erup

-Suld

rup

Avis

¡ Have

rslev

Avis

¡ Horn

um

Avis

¡ Vegg

lg:

5,00

kr.

er Avis

s beds

te IT-se

rvice

side

n 1993

mark

- Dan

age Bag ssalg rum

umssalg Bagager

eren

eller

i

kÌld t, i en pü lofte plÌn ting e pü du hold Har kabs ag kan du reds , r lørd Hve st 2014 augu

Himmerlandsgade 150 . 9600 Aars . Tlf. 98 62 17 11 9HVWKLPPHUODQGV .RPPXQHV DQQRQFHU EULQJHV L GH ÀHste tilfÌlde blot som en overskrift og en enkelt linie elOHU WR , GH WLOI OGH ¿QGHV KHOH Q\KHGHQ YHG DW EHQ\WWH OLQNHW WLO KMHPPHVLGHQ %RUJHUH GHU LNNH KDU DGJDQJ WLO LQWHUQHWWHW NDQ WLOJn GHWWH Sn NRPPXQHQV ELEOLRWHNHURJKRV%RUJHUVHUYLFHL$DUV

M E D D E L E L S E R

Ferielukket for ekspedition af pas og kørekort i Løgstør 'HUHUOXNNHWIRUHNVSHGLWLRQDISDVRJN¥UHNRUWSnDGPLQLVWUDWLRQVE\JQLQJHQL/¥JVW¥ULXJHUQH +HQYHQGHOVHNDQVNHWLO%RUJHUVHUYLFHL$DUV cEQLQJVWLGHUQH ¿QGHV Sn NRPPXQHQV KMHPPHVLGH ZZZ vesthimmerland.dk

Høring vedrørende Ìndringer af miljøgodkendelse af husdyrbrug ¡ Aarsvej 44, 9670 Løgstør $QV¥JQLQJ PHG ELODJ NDQ VHV Sn ZZZYHVWKLPPHUODQGGN afgoerelser

KommuneplantillĂŚg, lokalplaner og landzonetilladelser 2IIHQWOLJJÂĄUHVNXQGLJLWDOWRJNDQVHVSn ZZZYHVWKLPPHUODQGGNDIJRHUHOVHU +HUNDQGXOÂ VHRPGLQHPXOLJKHGHUIRUDWJÂĄUHLQGVLJHOVH og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Sygeplejerske eller anden relevant fagperson med viden om og stor interesse for medicinhåndtering 6\JHSOHMHUVNHHOOHUDQGHQUHOHYDQWIDJSHUVRQPHGYLGHQRP RJ VWRU LQWHUHVVH IRU PHGLFLQKnQGWHULQJ L GHQ NRPPXQDOH V\JHSOHMH WLPHU SU XJH 6WLOOLQJHQ HU WLGVEHJU QVHW L SHULRGHQRNWREHUVHSWHPEHUPHGPXOLJhed for forlængelse $QV¡JQLQJVIULVWDXJXVW Sygeplejerske med specialistviden indenfor palliation og smerter, 32 - 37 timer pr. uge 6\JHSOHMHUVNHV¡JHVLSURMHNWVWLOOLQJWLPHUSUXJHL IRUELQGHOVHPHG´3XOMHQWLOO¡IWDI OGUHRPUnGHW´LSHULRGHQ DXJXVWWLOGHFHPEHU $QV¡JQLQJVIULVWDXJXVW

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 sĂĽ kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 pĂĽ tlf. 98 92 89 00

PROGRAM

LEVENDE LANDSBY I VESTERBĂ˜LLE LĂ˜RDAG DEN 2. OG SĂ˜NDAG DEN 3. AUGUST MELLEM 10.00 -17.00 10.00 10.00 11.00 11.00 11.15 11.30 11.30 12.00 13.30 13.30 13.50 14.00 14.10 14.30 14.45 15.00 15.30 15.00

Byen übner / Beboerforeningens serveringstelt übner Gudstjeneste - kun søndag Guidede ture til Holmen efter behov resten af dagene Smeden giver hesten nye sko TÌrskning af korn pü gammeldags vis Klipning af für Der ringes til gammeldags skolegang. Aktiviteter for børn – lysstøbning og snorefletning pü Hougürden Borgmester Knud Kristensen – Åbner høstdagen pü Tolshøj 4 Eftersyn af karle og piger med deres høstredskaber. Høstfolkene gür i marken med fuld musik. Høsten begynder. Klipning af für. Der arbejdes i marken med le, aflÌgger, slümaskine, selvbinder, jyske heste og gamle traktorer. Barselskvinden ankommer til Laden - Tolshøj 13. En genstridig og fordrukken bonde kommer pü trÌhesten. Der ringes til gammeldags skolegang. Aktiviteter for børn – Ìblestegning over bül pü Hougürden. Klipning af für.

Kig rundt i hele byen, se de gamle hündvÌrk, smeden, pileflet, kurveflet, filtning, trÌdrejeren, trÌlegetøj, glaskunst, bogbinderi, smykker, billedskÌrer, stenhugger, biavlerne har ogsü en bod – osv.osv. Kunstudstilling i kirken – kaffe i Beboerhuset. Dansk Füreavl - eks. pü hvad der kan laves af fürenes uld, spinde garn osv. Lørdag: Antik – vurderingsmand – kan vurderer �dit kÌreste eje�. Hjerteforeningen vil vÌre der, fü mült dit blodtryk. Flere krÌmmere med mange gamle ting – gør en god handel. Ret til Ìndringer forbeholdes Tobaksrygning kun tilladt pü afmÌrkede steder. Madteltene lukker kl. 16.30 søndag Arrangør: Foreningen til levende Landsbykulturen i Vesthimmerland. Vesterbølle Sogns Beboerforening stür for alt servering. Kontaktpersoner: Arne Marcussen 40202334 Mette Lillethorup 98645604 Hjemmeside: www.vesterboelle.dk eller http://vesterboelle.vesthimmerland.dk Find os pü Facebook Billetpriser: 70 kr. - børn under 12 ür gratis


Aars Avis

30. JULI 2014

Tandlæge lukker sin praksis i Aars AARS: Efter næsten 40 år med praksis i Aars har tandlæge Poul A. Bøgh besluttet sig for at stoppe. Det sker med virkning fra 1. august. Poul Bøgh har i de senere år haft klinik på adressen Himmerlandsgade 11, men da han i sin tid kom til Aars var det til en overtagelse af daværende tandlæge A. Søndergaards klinik og privatbolig i Jyllandsgade. Her blev der se-

nere indrettet børnehave, og Poul Bøgh flyttede klinikken til Himmerlandsgade 11. Med Poul Bøghs ophør bliver der en tandlægepraksis mindre i Aars og et stort antal patienter bliver ”hjemløse”. - Men sådan er nu engang tidernes og tilfældighedernes ugunst, siger Poul A. Bøgh.

Crowdfunding i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune og Turist- og Erhvervsforeningen Langeland går sammen i en fælles strategi, om brug af crowdfunding som ekstra værktøj til iværksættere, mindre virksomheder, ildsjæle og foreninger. Man vil gøre opmærksom på de muligheder, der er, hvis man vil anvende crowdfunding til at skaffe penge til gode ideer hos iværksættere, mindre virksomheder, ildsjæle og foreninger på Langeland og i Vesthimmerland. Crowdfunding betyder, at man skal gøre brug af sit netværk, gøre opmærksom på sine ideer, og få nogen til at investerer penge i et produkt der ikke er udviklet endnu. Derfor anbefaler Langeland og Vesthimmerland, at man benytter internettet til at fange andres opmærksomhed til ideerne og bruge sit netværk. - I Vesthimmerlands Kommune vil vi gerne slå et slag for at de, der går rundt med gode ideer, som ikke bliver realiseret fordi der måske mangler finansiering, får muligheder for at prøve crowdfunding som et værktøj, der sætter liv i de gode ideer, og medvirker til at skabe vækst og udvikling, siger borgmester Knud Kristensen.

SIDE 5

Gadeskilte i Aars skal fortælle kulturhistorie 25 gader i Vesthimmerland gøres kulturhistoriske Af Thorkil Christensen AARS: 20-25 gader i Aars, Løgstør, Farsø og Aalestrup bliver inden længe gjort kulturhistoriske. Planen er, at formidle gode og kulturelle historier og fakta om gader og stræder i kommunens fire største byer, så turister, gæster og lokalbefolkningen får mulighed for at sætte sig ind i historien bag. På hvert gadeskilt bliver der placeret en lille historiske tekst og en QR-kode, som kan hentes via smartphone og I-pad af de der vil vide mere om gaderne. QRkoden linker til Vesthimmerlands Museum, hvor der så kan læses meget mere om

Hvad er historien bag gadenavnet Pregelvang i Aars? Det kommer måske til at stå på skiltet fra oktober.

de valgte gader. - Det er formidling af kulturarv via gadeskilte, og det er vores håb, at tiltaget vil glæde de af vores turister og borgere, som er interesseret i

at vide mere om nogle af de kendte gader i kommunen. Projektet kan også anvendes i forbindelse med byvandringer i kommunen, og kan desuden benyttes i skolernes un-

dervisning i forbindelse med bl.a. temaer om historie m.v., siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jan Dyregaard (V). Projektets idé stammer fra lokale ildsjæle i Løgstør. Finansieringen af projektet kommer fra Vesthimmerlands Kommune, og udvælgelse af historierne sker i samarbejde med de lokalhistoriske foreninger, mens valget af gader sker i samarbejde med de fi re byer, Vesthimmerlands Museum og Vesthimmerlands Kommune. Udviklingskonsulent Carsten Christensen, Vesthimmerlands Kommune kan endnu ikke oplyse hvilke gader der bliver tale om i de fire byer. Der arbejdes med sagen efter indstilling fra de lokalhistoiriske foreninger i fire byer. Desuden skal Vesthimmerlands Museum ind over for at sikre kvalitet i teksterne, men Carsten Christensen forventer, at man kan være klar med skiltene til oktober.

DANSK PLEJESERVICE LIVSKVALITET, SMIL & GLÆDE

Borgmester Knud Kristensen: crowdfunding kan skaffe finansiering af gode ideer.

- Crowdfunding kan med fordel sammentænkes med fundraising, som alternativer til at samle penge ind til projekter, og i stedet for at have vores egen platform til crowdfundingen, har vi valgt at bruge de sociale medier som stedet, hvor der både kan netværkes og linkes til eksisterende gode platforme, der administrerer selve crowdfundingen, siger fundraiser i Vesthimmerlands Kommune, Carsten Christensen. For at komme i gang, er der lavet en folder ”Crowdfunding - Råd og vejledning”.

Gensynsglæde: Samme medarbejder

- hver gang!

9 Vi er godkendt af kommunen til at yde dig gratis pleje/rengøring.

9 Vi vil være Danmarks bedste pleje- og rengøringsfirma.

9 Vi medbringer gratis miljøvenlige rengøringsmidler.

9 Vi vil derfor yde dig den bedste service.

9 Vore medarbejdere har ren straffeattest, ID-kort, uniform og er forsikret. Ring og få en snak med Lone på

20 51 58 04 gionschef ne Olsen

9 VI TILBYDER ALLE, UNGE SOM GAMLE: - RENGØRING - HAVESERVICE s - HANDYMAN na n Jo rie n s o e Læ hist agsid b på

Jonna Vall


Aars Avis

SIDE 6

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER

30. JULI 2014

Alle stole er klar til velgørenhedsauktion

REPARATION AF ALLE MÆRKER

ÅBNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 · Mandag og fredag efter aftale

Kunstnere og kendte har udsmykket 18 stole VESTHIMMERLAND: Med et sidste bidrag fra billedkunstner Michael Kvium, er VisitVesthimmerland nu klar til at afholde velgørenhedsauktion til fordel for Børnecancerfonden. Hele 18 specialdesignede stole er nu klar til at blive budt på ved auktionen den 13.august. Det sker i forbindelse med Europa Tour-turneringen i golf, Made in Denmark, der foregår på Himmerland Golf & Spa Resort i Gatten. Oprindeligt var det ernæringseksperten Michelle Kristensen, der havde fået til opgave at udsmykke én af de såkaldte ”About a Chair”stole, der oprindeligt er designet af Hee Welling for det danske møbelfirma, HAY. Michelle Kristensen har dog valgt at søge kunstnerisk assistance hos den anerkendte danske billedkunstner, Michael Kvium.

www boostingbusiness www.boostingbusines g @boostingbusin s.dk dk k kontakt@boostingbusiness.dk g

Billedkunstneren Michael Kvium har hjulpet Aars-pigen Michelle Kristensen med at designe en af de stole, der skal udbydes på en velgørenhedsauktion.

- Jeg er stor fan af Michael Kvium, hans måde at fortolke kroppen på, og hans store talent. Vi arbejder begge med kroppen, men på

hver vores måde. Han viser alt det jeg forsøger at bekæmpe - med lidt for slatne maver og balder, der hænger. Derfor synes jeg, at det ville

være oplagt at få ham med i dette projekt, give ham fri fantasi til at fortolke stolen, og lave en rigtig MK-stol, da vi begge har de to initialer, siger Michelle Kristensen. Overskuddet fra auktionen går til Børnecancerfonden, der har til formål at hjælpe børn med kræft i Danmark. Fonden arbejder målrettet med at øge oplysningen om kræft hos børn, styrke forskning i behandlingsmetoder og forbedre vilkårene for de ramte børn og deres familier. - Jeg håber, at stolen lander hos den helt rette ejer, og at vi kan overdrage en god portion penge til Børnecancerfonden. Det er det, der er formålet med det hele, siger Michelle Kristensen. Udover bidraget fra Michelle Kristensen og Michael Kvium, har blandt andre skønhedsekspert Ole Henriksen og den tidligere fodboldspiller Allan Simonsen dekoreret en stol til auktionen, hvor tv-vært Jes DorphPetersen er auktionarius. Fra 9. til 12. august kan de færdigdekorerede stole ses på Østerbrogade 29 i Løgstør, hvor de er udstillet i samarbejde med kunstner Birthe Kjærsgaard

Rejsegilde på Netto i Aars 13. august Byggeriet skrider planmæssigt frem Af Lars Lindberg AARS: Den ny Netto-butik i Aars er efterhånden ved at være vokset frem. For tiden går det langsomt, da folk i byggebranchen også holder sommerferie, men ifølge Rasmus Johansen, der er entrepriseleder på byggeprojektet, kører alt lige efter planen. - Man støder ind imellem på komplikationer, der gør det svært at overholde den deadline, man har fået, men det har ikke været tilfældet med byggeriet i Aars. Det kører efter drejebogen, og der er

Byggeriet af den nye Netto i Aars skrider planmæssigt frem, og de første kunder kan ifølge planen handle i butikken i starten af november.

rejsegilde 13. august, fortæller han.

Himmerlands Flytteforretning Benyt den lokale flyttemand. Vi ordner alt vedr. flytning i ind- og udland. Opmagasinering i nyt og opvarmede lokaler. Telefon 98 62 47 00

LOPPEMARKED MAGASINER  F LY E R S HJEMMESIDER FOLDERE  P L A K AT E R LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

Aars Y’s Men’s Club Markvænget 36, Aars

G AS GIV DEN

( 1 , 21en/ nel io s s profe me d

g snin webR Slø E KIDEGOD VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00. RING: Aars: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Farsø: Tlf. 98 66 30 89 Aalestrup: Tlf. 61 75 66 61 Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet.

Ifølge planen vil HP Byg, der er hovedentreprenør på byggeriet gøre de indvendige rammer færdige, før de kaster sig over belægning og asfaltering udvendigt, så Netto-folkene hurtigst muligt kan komme i gang med indretningen og opstillingen af varer. Ifølge Rasmus Johansen burde Netto være klar til at slå dørene op for de første kunder i starten af november.


Aars Avis

30. JULI 2014

Grøftekantsblomster for turister og borgere Vesthimmerlands Kommune har süet 14 arter AARS: Blomster�oder� og blomstrende rundkørsler. Det er, hvad turister og fastboende kan opleve i fuldt or i Vesthimmerland i øjeblikket pü baggrund af et initiativ i Vesthimmerlands Kommunes afdeling Park og Vej. Netop nu er sommeren over os, og mange blomster stür i fuldt or. Vesthimmerlands Kommune er sprunget med pü bølgen af blomster. Det eneste formül er at give borgere og turistere en smuk oplevelse. Afdelingen Park og Vej har tidligere i ür süet en et-

Der er süet 14 forskellige arter grøftekantsblomster til glÌde for borgere og turister i Vesthimmerland.

Vesthimmerland - hovsa - der var engang... Per Godiksen, Morumvej 81, Aars, mener ikke at byrĂĽdet i Vesthimmerlands Kommune arbejder for en infrastruktur, der gavner hele kommunen. Nu ser det ud til at Vesthimmerlands Kommune har vendt ryggen til udvidelse af hovedvej 13-projektet med hĂŚrvejsmotorvejen? Vi har gennem de senere ĂĽr oplevet erhvervsrĂĽdets formand og borgmesteren i Vesthimmerland opfordre til at forbedre infrastrukturen ved udvidelse af hovedvej 13 sĂĽledes at denne vej gerne skulle blive til motorvej. Dette har gennem mange ĂĽr vĂŚret et projekt som alle

politiske grupper har vÌret enige om vil vÌre til gavn for hele Vesthimmerland og Han Herred samt Midtjylland. Nu oplever vi, at byrüdet i Vesthimmerlands Kommune vil have omfartsvej udenom Aars med direkte retning mod E 45. Denne vejføring til Roldvej fremfor til Hovedvej 13 kan ikke fremme den kommende HÌrvejsmotorvej. Med den seneste hovsaplan er der udsigt til, at Vesthimmerland for stedse bliver slutstation. Hvorfor skal andre arbejde for at A 13 motorvejen føres fra Viborg til Vesthimmerland, nür den

Golfturnering gav hurtig handling Vagn Bøgh Jørgensen, Ingemannsvej 17, Aars, glĂŚder sig over, at golfturneringen Made in Denmark, ďŹ k byrĂĽdspolitikerne til at komme til lommerne i en fart: Hvor er vi heldige os pĂĽ Kaj Munksvej og Ingemannsvej, at der skal vĂŚre Made in Denmark. Nu har vi bedt om et nyt hegn i de sidste mange ĂĽr, og har ogsĂĽ vĂŚret til møde med kommunen, men det kunne det ikke blive til, men pludselig fĂĽr vi et brev fra Vesthimmerlands Kommune, og bliver kaldt til møde mandag 16. juni pĂĽ Hobrovej angĂĽende et nyt hegn langs Hobrovej - det gamle hegn er kommunen da allerede ved at fjerne. Det er ikke sĂĽdan, at vi bliver hørt, men vi fĂĽr at vide, at det bliver et hegn pĂĽ 150 centimeter i højden. Da vi spørger, om ikke det

kan blive pĂĽ 180 centimeter, er det lige før, det hele skal afbestilles, fordi vi ikke var tilfredse med deres forslag, men det ville jo vĂŚre dumt, for sĂĽ kunne det ikke blive fĂŚrdigt til Made in Denmark. Det er godt, der skal vĂŚre Made in Denmark, for borgerne kunne ikke fĂĽ et nyt hegn trumfet igennem inden da - og tak fordi vi ďŹ k vores hegn pĂĽ 180 centimeter!

kommunale vejføring rettes mod E 45? Har byrüdet fuldstÌndig opgivet planlÌgning til fremme af erhvervslivet i Farsø og den øvrige del af Vesthimmerland? Hvorledes ser erhvervsrüdet og udviklingsrüdet pü den planlÌgning af infrastrukturen som byrüdet udfører til fremme af erhvervsvirksomhederne i Vesthimmerland? Nür byrüdet i Vesthimmerland gerne vil gøre en forskel, kan vi ønske at det fremover sker med mindre nepotisme - til gavn for større dele af Vesthimmerland!

NYE KĂ˜KKENLĂ…GER

Vi skifter lügerne i dit gamle køkken pü

KUN EN DAG WWW.OKKR.DK RING PREBEN ADRIANSEN 40722362 OG AFTAL TID FOR ET GRATIS HJEMMEBESĂ˜G

SIDE 7

ürig blanding af sommer- og sensommerblomster. Borgerne og turisterne i kommunen kan glÌde sig over de �oder� af blomster, der er i bybillederne og i rundkørslerne. - Vi hüber, at �grøftekants blomsterne� vil vÌre til stor glÌde for alle der enten bor i eller kommer igennem Vesthimmerlands Kommune.� siger Martin Hostrup fra Park og Vej Blandingen bestür af 14 forskellige arter, der blomstrer pü forskellige tidspunkter, og der vil vÌre blomster til frosten sÌtter ind. De forskellige blomster er Guldvalmue, Rød valmue, sløjfeblomst, kornblomst, blü hør, Violet hør, morgenfrue, asters, skønhedsøje, mamelukÌrme, knopurt og Kongekommen.

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

He

FR rreg U A ĂĽrd kr sst . 6 en 0,-

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS (YHOGUXSYHM‡6LPHVWHG‡$DOHVWUXS 7OI‡VF#VLPHVWHGFHPHQWGN‡)D[

INGE-MARIE GATTEN

Fotografering

Nu ogsĂĽ med online booking! www.imgatten.dk

Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

Nu igen Ă…BENT for tilgang

MZg][^aZg]ebg` F^]ac^km^miÂŹk^mm^lm^]

Loft Foto

Sammenslutning af professionelle portrĂŚtfotografer i Danmark

Abff^keZg]l`Z]^/1%*'lZe2/)):Zklme_'21/++22) mZg]eZ^`^9bf`Zmm^g']dppp'bf`Zmm^g']d

v/ Birgitte Tøttrup Loft ¡ Tlf. 23 60 60 70 HalkÌrvej 43 ¡ 9240 Nibe ¡ www.loftfoto.dk

Se mere pĂĽ www.st-ajstrup.dk eller ring pĂĽ tlf. 98 35 53 11

er l g n a m u d r ĂĽ n s o l i t i r e r a v e d i v nye h priser og gratis levering e - altid skarp

Fra lagerhal 2 i St. Ajstrup

NU med SKATTEFRADRAG for hündvÌrkerløn

Danmarks eneste landsdĂŚkkende kĂŚde - Din garanti for tryghed og kvalitet

OK

KĂ˜KKENRENOVERING

KĂ˜KKEN ¡ BAD ¡ GARDEROBE

Nyt Syn Aars - AnlĂŚgsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

St. Ajstrup v/Nibe

KĂ˜KKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup ¡ 9240 Nibe Line

Kent

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Annette

182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.30 - Lørdag og søndag lukket

etning Bundsolid forr ed! at handle m


Aars Avis

SIDE 8

30. JULI 2014

KĂ˜R-SELV-FERIE Som lĂŚserafafAars Vesthimmerlands Avis fĂĽr pĂĽ du rejser. specielle tilbud pĂĽ rejser. Som lĂŚser Avis fĂĽr du specielle tilbud Oplys rejsekoden“AARSAVISâ€? â€?VAâ€? ved bestilling – sĂĽ-fĂĽr du du automatisk Oplys rejsekoden ved bestilling sĂĽ fĂĽr automatiskrabatprisen rabatprisen..

Vidste du, at Happydays er‌

6 dage pĂĽ hotel i Midttyskland

Harzen for alle aldre .BSJUJN#FSHIPUFM#SBVOMBHF★★★★ Braunlage i Oberharzen er indbegrebet af Harzenromantik med sine originale gamle trĂŚhuse, floden der bruser gennem byen og en natur, hvor skovene og bjergene gemmer pĂĽ borge fyldt med middelaldermystik og ridderromantik. Hotellet ligger hĂŚvet over byen med udsigt til det hele og med optimale rammer for en rigtig forkĂŚlelsesferie. Her er et vĂŚld af faciliteter til fri afbenyttelse. BadekĂĽbe og badesko kan lĂĽnes i receptionen, og opholdet inkluderer et frivilligt aktivitetsprogram, hvor man for eksempel kan starte dagen med vandgymnastik i den store wellnessafdeling. Herefter kan man med god samvittighed kaste sig over hotellets lĂŚkre morgenbuffet med alt i frisk frugt, lune lĂŚkkerier og friskbagt brød og kage, som ogsĂĽ inkluderer et glas sprudlende sekt, hvis det frister. Kurafgift maks. EUR 2,20 pr. voksen pr. døgn.

4 dage pĂĽ hotel i Nordtyskland

Stralsund og RĂźgen

tGrundlagt i 2004 t40 medarbejdere t#PTJEEFOEFJ'SFEFSJLTIBWO og 100 % danskejet tBedst bedømte kørselv-rejsearrangør pü Trustpilot.dk tEn ambition om altid at gøre det ...lidt bedre! Pris pr. person i dobbeltvÌrelse

2.399,-

Pris uden rejsekode 2.699,-

t PWFSOBUOJOHFS t YDIBNQBHOFCSVODI t YSFUUFSTNJEEBHCVGGFU t 4UPSUBLUJWJUFUTQSPHSBN t &OUSFUJMGJUOFTTDFOUFS Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse pool og sauna

.BSJUJN#FSHIPUFM#SBVOMBHF

2.299,-

Børnerabat 1 barn 0-5 ür gratis. 1 barn 6-13 ür ½ pris.

Pris uden rejsekode 2.599,3 overnatninger 1.649,-

Ankomst: Søndag til fredag frem til 16.12.2014.

Pris Pris pr. pr. person person ii dobbeltvĂŚrelse dobbeltvĂŚrelse

1.399,-

3 dage pĂĽ hotel i Svendborg

Pris Pris pr. pr. person person ii dobbeltvĂŚrelse dobbeltvĂŚrelse

Sommer pĂĽ Sydfyn

1.049,-

Pris uden rejsekode 1.199,Pris uden rejsekode kr. 1.699,-

Pris uden rejsekode 1.549,Pris uden rejsekode kr. 1.699,Pris fra 1.10.: 1.349,-

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBH t )BQQZIPVSJCBSFO IWFSEBHLM t SBCBUQĂ?CPXMJOH t SBCBUQĂ?HSFFOGFF

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNFOV Børnerabat 1 barn 0-5 ür gratis. 2 børn 6-14 ür ½ pris.

Arcona Hotel Baltic ★★★★ Hotellet ligger fĂĽ skridt fra altstadt og havnefronten i hansestaden Stralsund. Det bringer jer lige ind i centrum af den tyske Børnerabat østersøkysts legendariske stemning, hvor det maritime miljø og 1 barn 0-6 ĂĽr gratis. den friske havluft gĂĽr hĂĽnd i hĂĽnd med 800 ĂĽrs historie. Byens 3 børn 7-12 ĂĽr ½ pris. imponerende silhuet af gotiske tĂĽrne vĂĽger over toppede brosten og bindingsvĂŚrksidyl, men ogsĂĽ shoppingmulighederne og ude- Ankomst: Valgfri frem til 21.12. og 25.-28.12.2014. livet pĂĽ byens cafeer er af en anden verden.

Best Western Hotel Svendborg ★★★★ Se flere ankomster pĂĽ Fyn er i mange danskeres øjne indbegrebet af den danske www.happydays.nu sommer, og i Svendborg er I garanteret den klassiske ferieoplevelser med alt, hvad der hører sig til. I bor pĂĽ et moderne Ankomst hotel pĂĽ centrumpladsen lige ved siden af Krøyers Have og Valgfri frem til 20.8.2014 kun 500 meter fra Svendborg LystbĂĽdehavn. Besøg f.eks. H. C. Andersens Odense (45 km) eller Fyns badestrand ved Nyborg (36 km).

6 dage pĂĽ hotel i Sydtyskland

8 dage pĂĽ hotel i Italien

Oplev Rhinen

Pris Pris pr. pr. person person ii dobbeltvĂŚrelse dobbeltvĂŚrelse

2.149,-

Pris Pris pr. pr. person person ii dobbeltvĂŚrelse dobbeltvĂŚrelse

2.849,-

Idyl ved Gardasøen

Pris uden rejsekode 3.149,Pris uden rejsekode kr. 1.699,1SJTUJMMÂ?H 

Pris uden rejsekode 2.449,Pris uden rejsekode kr. 1.699,-

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBHCVGGFU t YWFMLPNTUESJOL t SBCBUQĂ?CJMMFUUFSUJM KD KĂśln-DĂźsseldorfers rutebĂĽde pĂĽ Mosel GSFNUJMPLU PH3IJOFO

3JOHIPUFM$FOUSBM★★★ Det traditionsrige hotel ligger i hjertet af den charmerende, lille vinby RĂźdesheim direkte ved Rhinen. Her kan man nyde et godt glas vin og den hyggelige atmosfĂŚre i den populĂŚre Pris i perioden 26.10.-21.11.: 1.899,og velbesøgte vinby – isĂŚr Drosselgasse (700 m) har en fantastisk stemning, hvor musik, vinbarer og vĂŚrtshuse skaber Ankomst Søndage frem til 16.11.2014. liv og glade dage. Kurafgift EUR 1,50 pr. pers./døgn.

BESTILLING

,-

Pris fra 6.9.: 2.249

Hotel Internazionale God børnerabat! %RL UQ NU I Torri del Benaco ved Gardasøens østlige bred er den stem- 1 barn 0-3 ĂĽr gratis. 2 børn 4-7 ĂĽr gratis. ningsfulde strandpromenade et af dagens højdepunkter, nĂĽr C“SOĂ?SÂ&#x;QSJT.BLTC“SOJBMU solnedgangen maler byens borg og bjergene i varme farver, 3 overnatninger fra 999,lysene tĂŚndes langs kysten overfor, og feriegĂŚster sĂĽvel som 5 overnatninger fra 1.649,lokale slĂĽr sig ned pĂĽ restauranter og cafeer for at nyde den søde Ankomst: Valgfri i perioderne 12.7.italienske sommernat. Oplev f.eks. ogsĂĽ Gardaland (22 km). Turistskat maks. EUR 5,- pr. person pr. døgn. 16.8., 23.-30.8. og 6.9.-17.10.2014. Børnerabat ved 2 voksne. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-

70 20 34 48 eller www.happydays.nu Teknisk arrangør:

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBHJOLM salatbuffet t YWJOTNBHOJOH

Ă…bent hverdage kl. 8-17.

Husk rejsekode:

AARSAVIS


Aars Avis

30. JULI 2014

SIDE 9

Fra 2. august til 8. august 2014 Forfatter Troels Laursen

Instruktør Martin Schwab

GUNDESTRUP

SPILLET

K . 19 Kl. 19 19.30 9.30 30 i R RĂŚvemosen ĂŚ s ved ve Aar A Aars ars a s

Messevej 1 ¡ DK-9600 Aars Tlf. 98 62 29 25 ¡ Fax 98 62 29 65

service aps v/ Torben Sloth Tolstrup Byvej 7, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 34 / 40 26 81 33

Løgstørvej 53 9600 Aars Tlf. 98 62 22 30

n â€? e d “Kil En fortĂŚlling om kĂŚrlighed og kildevand

Maskinfabrikken REKA A/S Vestvej 7 . 9600 Aars Tlf. 98 62 40 11 . Fax 98 62 40 71

af Troels Laursen Dyrskuevej 9 • 9600 Aars Tlf. 98 62 38 66

Aars HjortkjĂŚrsvej 2 . 9600 Aars Tlf. 98 62 11 22 . Fax 98 62 28 57

Advokatfirmaet

BINDSLEV & KJELDSEN ApS Himmerlandsgade 109 DK-9600 Aars -Tlf. 98 62 40 00

Handlingen foregür dels i 1850’erne – heromkring i det lokale Vesthimmerland og dels omkring Aars i 1960’erne. Stykket begynder dog i de første dage af verdens begyndelse og henover oldtiden, med legenden om Brudekilden, der ligger tÌt pü Hvalpsund. Kilden er omdrejningspunktet for handlingen, büde i sorg og i kÌrlighed. Hovedhistorien er om den unge pige Else, der som ung var forlovet med en fattig prÌstegürdskarl, men hun tvinges af sine forÌldre til at gifte sig med en gürdejer fra egnen, der netop har mistet sin kone. Hendes flugt, fra bryllup pü vej til kirken, bliver indledningen til en rÌkke dramatiske begivenheder i Elses liv. Omkring den fortÌlling med Else og hendes historie, fortÌlles historien om en ung pige – Elsebeth – fra Aars i 1960’erne, der finder og lÌser historien om Else, hendes tipoldemor, og Elsebeth ser sig selv i den gamle fortÌlling. Elsebeth er forelsket i en ung pigtrüdsmusiker, John, der er mekanikerlÌrling i sit civile liv hos Elsebeths far. Kilden, hvor de unge mødes og sød musik opstür, er den gamle dansepavillon i Aars. Og Kilden er ogsü det mytisk sted, hvor alting begynder. Det hele er krydret med lokal musik fra pigtrüdsmusikkens unge dage herpü egnen fra den tid. "Kilden" er alt sammen en folkelig komedie fra det vesthimmerlandske om ung forbudt kÌrlighed, gamle normer og god musik. En lokal fortÌlling om kÌrlighed og kildevand!

RĂŚvemoseCAFEEN

Medlem af Dansk Byggeri

/ZHBBSETWFKt"BST Tlf. 98 62 28 00

tÂŻ#&/)7&3"'5&/t

&-

3Â?WFNPTF5"''

Max. 120 spisende gÌster pr. aften. Himmerlandsgade 49 • 9600 Aars Tlf. 62 26 56 80

#FTUJMMJOHBG 3Â?WFNPTF5"''&- Aars Turistbureau

.dk

Tlf. 9862 1038 eller 9862 5199

00 5 9 ,S

Aut. el-installatør

Stubberup El A/S Administration og vĂŚrksted: Industrivej 91, 9600 Aars

Tlf. 98 62 31 10 www.stubberup-el.dk

Løgstørvej 47 • 9600 Aars Tlf. 96 97 98 00

HME A/3sEvaholmvEJs(ORNUMs$+ !ARS TEL sINfO HMEDKsWWWHMEDK

Industrivej 91 - 9600 Aars www.aarsel.dk

Entreprenør- & ingeniørfirma Vestre Boulevard 13 ă 9600 Aars Telefon 9862 2722 ă Telefax 9862 4027

QSQFSTPO

MFUt JOFSFUOBLLFLPUF t3�WFNPTFNBS Ut UPGGFMTBMB tHSJMMQ“MTFtLBS JOHtGMVUFTt TT SF E tHS“OTBMBUt 19.00 ten fra kl. 18.00Serveres hver af senest samme dag kl. 12.00

Himmerlandsgade 95

illing – Kun ved forudbest

as

Hobrovej 5 ¡ Aars ¡ Tlf. 98 62 12 99

)07&%410/403 SPECIAL~BUTIKKEN HIMMERLAND A/S Peder Møller Lauridsen Himmerlandsgade 139 ¡ 9600 Aars ¡ Tlf. 98 62 41 88 ¡ Fax 98 62 44 96 www.sb-himmerland.dk ¡ e-mail: info@sb-himmerland.dk

0DUNHGVYHM÷$DUV 7OI

Åbningstider: mandag–fredag 0700–1700 ¡ Lørdag 0900–1200

4U“UUFUBG3FHJPO/PSE 7FTUIJNNFSMBOET,PNNVOFPH"BST,VMUVSSĂŒE

BILLETPRIS: Voksne 135,00 kr., v/ indgangen 150,00 kr. - Børn under 12 ür gratis. - FORSALG: Aars Turistbureau, tlf. 9862 1038 - Uden for bureauets übn.tid: Mobiltlf. 2140 1806


Aars Avis

SIDE 10

30. JULI 2014

TV-PROGRAMMER ONSDAG 30. JULI 05.05 06.05 06.25 11.30 12.15 12.45 13.10 13.40 15.30 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 21.00 21.30

Midt i naturen - Costa Rica Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Kender du typen 2009 Hammerslag KommissĂŚr Montalbano Hun sĂĽ et mord. 2 afsnit Herskab og tjenestefolk TV Avisen Antikduellen Nyhedsblok med Aftenshowet Puk og Herman stĂŚvner ud Forbrugertesten TV Avisen med Vores sommervejr og Sporten 22.05 Felthospitalet 23.50 Kystvagten 00.35 Natfjernsyn

06.30 11.30 12.00 12.10 12.45 13.30 14.25 14.55 15.30 16.20 17.00 20.00 20.50 22.00 22.40 01.00

Go’ morgen Danmark GrÌnsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Skolen - uden filter Toppen af poppen Sommer i Tivoli - Live Grillfeber SÌt pris pü dit hjem Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Rita. Dansk dramaserie Mette Lisby - F#ck! Jeg er i 40’erne Nyhedsblok Spider-Man 3. Amr. actionfilm fra 2007 Natfjernsyn

TORSDAG 31. JULI 04.50 05.50 06.15 11.20 12.05 12.35 13.05 15.25 16.55 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30 22.05 23.45 00.30 01.20

Uganda - naturens perle Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Kender du typen 2009 Eftermiddagsprogrammer Hun sü et mord. 2 afsnit Herskab og tjenestefolk TV Avisen Antikduellen Nyhedsblok med Aftenshowet Bonderøven Søren Ryge prÌsenterer 00’erne tur/retur: 2007 TV Avisen med Vores Sommervejr og Sporten KriminalkommissÌr Foyle Til undsÌtning De heldige helte Natfjernsyn

06.30 11.30 12.00 12.10 12.45 13.30 14.25 14.55 15.30 16.20 17.00 20.00 20.45 21.45 22.40 00.50 01.45 02.35

Go’ morgen Danmark GrÌnsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Skolen - uden filter Toppen af poppen Sommer i Tivoli - Live Grillfeber SÌt pris pü dit hjem Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Fantastiske fund Station 2 Konfrontation Nyhedsblok Shooter. Amr. action-thriller fra 2007 med bl.a. Mark Wahlberg GrÌnsepatruljen. 2 afsnit Cold Case Natfjernsyn

FREDAG 1. AUGUST 05.00 06.00 06.25 11.30 12.15 12.40 13.10 15.20 16.05 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 23.05 01.05 02.50

Uganda - naturens perle Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Kender du typen 2009 Eftermiddagsprogrammer Hun sĂĽ et mord Herskab og tjenestefolk. 2 afsnit TV Avisen Antikduellen TV Avisen med Sporten og Vejret Disney Sjov Hvem var det nu vi var TV Avisen med Vores sommervejr The Young Victoria. Eng. drama fra 2009 Livsfarligt spil Felthospitalet Natfjernsyn

06.30 11.30 12.00 12.10 12.45 13.30 14.25 14.55 15.30 16.20 17.00 20.00 21.00 22.55 00.25 02.25

Go’ morgen Danmark GrÌnsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Skolen - uden filter Toppen af poppen Sommer i Tivoli - Live Grillfeber SÌt pris pü dit hjem Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Klipfiskerne. Familiequiz med bid i Dødbringende vüben 3. Amr. actionfilm fra 1992 Flypaper. Amr. komedie fra 2011 Middle Men. Amr. komediedrama fra 2009 Natfjernsyn

LĂ˜RDAG 2. AUGUST 04.45 05.35 06.15 06.40 07.10 07.55 08.45 09.35 10.00 11.45 13.35 14.25 15.25 17.30 18.30 18.58 19.00 19.15 20.00

21.30 23.00 00.30 02.15 03.45

Uganda - naturens perle Rejsen langs Norges kyst Emmerdale NĂĽr man mangler fire moskusokser Nordamerika Bjørnefamilien De store katte. 2 afsnit ForĂŚldreløse dyrebørn Herskab og tjenestefolk. Eng. dramaserie. 2 afsnit Mord pĂĽ hjernen. Eng. krimiserie De kongelige juveler Puk og Herman stĂŚvner ud - Fredericia Telemarkens helte Hvem var det nu vi var? TV Avisen med Sporten og Vejret Held og Lotto Det Søde Sommerliv - Rødgrød Store forretninger Sønnen fra VingĂĽrden. Dansk Morten Korch-film fra 1975 med bl.a. Poul Bundgaard og Lily Broberg KriminalkommissĂŚr Barnaby: Master Class. Eng. krimiserie Hercule Poirot: Hercules’ tolv arbejder. Eng. krimi fra 2013 GĂĽdefuld sejlads Water Rats. 2 afsnit Ă˜st for solen. Aus. dramaserie

06.00 06.05 06.20 06.35 07.05 07.30 07.55 08.20 08.50 09.45 10.20 11.10 12.00 12.05 18.00 18.25 19.00 19.45 20.00 20.55 23.05 00.55 02.35 03.25

Bernard Kaninus. 2 afsnit Canimals. 2 afsnit Sesamgade Tom & Jerry Kids Show Den lille Prins Ninjago Chima Den blü planet Go’ appetit. Inspirerende hverdagsmad pü 25 minutter Grillfeber Fed forvandling Nyhederne Kurs mod fjerne kyster. Rejsereportage med Mikkel Beha Erichsen. 8 afsnit Nyhedsblok Danmarks dejligste badehoteller Nyhedsblok LørdagsSporten Rundt pü gulvet. Dansk underholdning Dødbringen vüben 4. Amr. actionfilm fra 1998 med bl.a. Mel Gibson og Danny Glover 10,000 BC. Amr. adventure-drama fra 2008 med bl.a. Steven Strait Easy Virture. Eng./Can. romantisk komedie fra 2008 GrÌnsepatruljen Natfjernsyn

SĂ˜NDAG 3. AUGUST 04.40 05.35 06.15 06.40 07.10 08.00 08.50 09.40 10.00 12.35 13.20 14.05 15.05 16.05 17.05 18.30 19.00 20.00 20.45 21.00 21.15 21.30 23.10 00.50 02.35 03.30

Uganda - naturens perle Rejsen langs Norges kyst Emmerdale NĂĽr chimpansen takker af Forunderlige verden - Himalayabjernene. Eng. naturprogram TĂŚt pĂĽ pingvinerne De store katte. 2 afsnit Jeg var der - EM 1992 Herskab og tjenestefolk. Eng. dramaserie. 3 afsnit En ny begyndelse Store forretninger Victor Borge: Verdens morsomste mand Den store Bagedyst Guld pĂĽ Godset Hun sĂĽ et mord: Den keltiske gĂĽde TV Avisen med Sporten og Vejret Den store Bagedyst Nordamerika. Amr. naturserie Det Søde Sommerliv - ChokoladedrĂĽber TV Avisen Fodboldmagasinet En fremmed uden navn. Amr. western fra 1972 Mord pĂĽ hjernen. Eng. krimiserie fra 1994 GĂĽdefuld sejlads Ă˜st for solen Natfjernsyn

06.00 06.05 06.20 06.35 07.10 07.35 08.00 08.20 08.50 09.45 10.20 11.10 12.00 12.10 13.05 13.35 14.25 15.25 15.55 16.40 17.10 18.00 18.25 19.00 20.00 20.55 22.30 23.25 00.00 00.55

Bernard Kaninus. 2 afsnit Canimals. 2 afsnit Sesamgade Tom & Jerry Kids Show Den lille Prins Ninjago Chima Den blü planet Go’ appetit Grillfeber Fed forvandling Nyhederne Pengene pü bordet TV2 Listen Kongens foged Fri mig for tvangstanker! SÌt pris pü dit hjem Fantastiske fund Liebhaverne Madklubben Nyhedsblok Razzia - Miljø- og Naturstyrelsen rykker ud Nyhedsblok Pengene pü bordet Rygtet siger... Amr. komedie fra 2005 Klipfiskerne Station 2 tur/retur Station 2 Konfrontation Natfjernsyn

DR1 fredag kl. 19.00: �Disney sjov� MANDAG 4. AUGUST 04.55 05.55 06.20 11.30 12.15 12.45 13.15 15.30 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 21.00 21.30

Pü tur i Norge: Dovrefjeldet Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Kender du typen 2008 Eftermiddagsprogrammer Hun sü et mord. 2 afsnit Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Guld pü Godset Mü vi komme med? TV Avisen med Vores sommervejr og Sporten 22.05 Sommer Horisont 22.30 Desertøren 00.00 Natfjernsyn

65:+(.1<30 08.00 08.10 09.00 11.40 12.00 12.10 17.10 18.00 18.01 18.30 19.00 20.00 21.40 22.00 22.30 23.00

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer Urt: solbĂŚr DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer The Tunnel DR2 18.00 - Nyheder Livet ud ad Landevejen HjĂŚlp min kone er stadig skidesur Husker du... Sagen genĂĽbnet Tidsmaskinen om motionering Livet ud ad Landevejen Deadline Natfjernsyn

08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 18.00 18.01 18.30 19.00 20.00 20.30 21.00 21.20 21.35 22.00 22.30 23.00

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 18.00 - Nyheder Livet ud ad Landevejen Quiz i en hornlygte Husker du... Jersild minus spin Europamestrene Rytteriet Mothers and Daughters Det slører special edition Livet ud ad Landevejen Deadline Natfjernsyn

08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 13.45 17.10 18.00 18.01 18.30 19.00 20.00

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder USAâ&#x20AC;&#x2122;s farligste mand Eftermiddagsprogrammer The Tunnel DR2 18.00 - Nyheder Livet ud ad Landevejen Quiz i en hornlygte Husker du... THe Whistleblower. Can./Tysk autentisk thriller fra 2010 Store danskere - Thit Jensen Deadline Jersild minus spin Natfjernsyn

;69:+(.1<30

-9,+(.(<.<:;

21.45 22.30 23.00 23.30

3Â&#x2022;9+(.(<.<:; 08.00 08.10 09.00 12.10 13.00 13.50 14.00 14.10

DR2 8.00 - Nyheder Farligt job Formiddagsprogrammer De kĂŚre maskiner Vi flytter - nĂŚsehorn River Cottage DR2 14.00 - Nyheder Europas skabelse - jordskĂŚlv

:Â&#x2022;5+(.(<.<:; DR2 8.00 - Nyheder City-Nomaden Formiddagsprogrammer Mennesket - hvad gør vi nu? Eftermiddagsprogrammer Gandhi. Eng. drama fra 1982 Helt hysterisk. 2 afsnit Anthony Bourdain i Peru River Cottage Scott & Bailey PrĂŚsident Bill Clinton Deadline Ekspeditionen til verdens ende Havets hemmeligheder Shirley og Hinda - Oprørske oldemødre 02.00 Deadline Nat

DR1 lørdag kl. 20.00: â&#x20AC;&#x153;Sønnen fra VingĂĽrdenâ&#x20AC;? Poul Bundgaard og Arthur Jensen er blandt de mange medvirkende i Morten Korch-filmen.

21.30 22.05 23.35 00.20

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder USA i bedste sendetid Eftermiddagsprogrammer The Tunnel DR2 18.00 - Nyheder Det slører stadig Quiz i en hornlygte Husker du... NÌrkontakt - voksenmobning Top of the Lake Livet ud ad Landevejen Deadline Nordkoreanere pü flugt Natfjernsyn

15.05 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00 01.15

TV2 lørdag kl. 20.55: â&#x20AC;?Dødbringende vĂĽben 4â&#x20AC;? Riggs og Murtaugh er blevet overflyttet til skrivebordstjeneste - men ikke i lang tid....

;09:+(.(<.<:; 08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 13.05 14.00 17.10 18.00 18.01 18.30 19.00 20.00 20.30 22.00 22.30 23.00

DR2 8.00 - Nyheder Tidsmaskinen Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder USA i bedste sendetid Mig og millionerne Eftermiddagsprogrammer Spin DR2 18.00 - Nyheder Livet ud ad Landevejen Quiz i en hornlygte Husker du... NĂŚrkontakt - Plejehjemsfrygt Dokumania Livet ud ad Landevejen Deadline Natfjernsyn

Pü tur i Norge: Helgeland Emmerdale Formiddagsprogrammer Antikkrejlerne Antikduellen Historier fra Danmark Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Under Hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet I hus til halsen SkattejÌgerne Südan er fÌdre - Velkommen til kaos TV Avisen med Vores sommervejr og Sporten Wallander: Brødrene Maria Wern: Dreng forsvundet Natfjernsyn

65:+(.1<30 05.55 Covert Affairs 06.35 Far, mor og berømt 07.25 Svigerfamilier fra helvede. 2 afsnit 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef Allstars 13.05 Big Business på Vestegnen 14.05 The Kardashians indtager New York 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef Allstars 20.00 Bones 21.00 NCIS 22.00 New in Town. Amr./Can. romantisk komedie fra 2009 00.00 Natfjernsyn 05.55 06.35 07.25 11.05 12.05 13.05 14.05

4(5+(.(<.<:; 08.00 08.10 09.00 12.00 12.10 13.05 17.10 18.00 18.05 18.20 18.50 19.50 20.20 22.00 22.30 23.00 23.50

20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 00.30 01.25 02.15 06.30 11.30 12.00 12.10 12.40 13.30 16.25 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 00.25 01.25 02.15

Goâ&#x20AC;&#x2122; morgen Danmark GrĂŚnsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Eftermiddagsprogrammer SĂŚt pris pĂĽ dit hjem Nyhedsblok med Goâ&#x20AC;&#x2122; appetit og Goâ&#x20AC;&#x2122; aften Danmark Madklubben Station 2 tur/retur Razzia - Miljøkontrollen rykker ud Nyhedsblok I Am Legend. Amr. sci-fi thriller fra 2007 med bl.a. Will Smith GrĂŚnsepatruljen. 2 afsnit Cold Case Natfjernsyn

;=

DR2 Tema LĂŚngsler og lĂŚgeromaner Anthony Bourdain i Congo NĂĽr vejr drĂŚber Nak & Ă&#x2020;d DR2 Tema Gintberg pĂĽ kanten - LĂŚsø Deadline Revolution Natfjernsyn

08.00 08.10 09.05 12.10 13.35 16.00 19.00 20.00 20.40 20.50 21.35 22.30 23.00 00.30 01.20

13.35 16.25 17.00

Goâ&#x20AC;&#x2122; morgen Danmark GrĂŚnsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Eftermiddagsprogrammer SĂŚt pris pĂĽ dit hjem Nyhedsblok med Goâ&#x20AC;&#x2122; appetit og Goâ&#x20AC;&#x2122; aften Danmark Hvem vil vĂŚre millionĂŚr? Loppe Deluxe SĂŚt pris pĂĽ dit hjem Nyhedsblok Kiss Kiss Bang Bang. Amr. actionkomedie fra 2005 GrĂŚnsepatruljen. 2 afsnit Cold Case Natfjernsyn

TIRSDAG 5. AUGUST 04.55 05.55 06.20 11.30 12.15 12.45 13.00 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.40 21.10

+9 15.00 17.00 17.50 18.35 19.20 20.00 22.00 22.30 23.00 01.00

06.30 11.30 12.00 12.10 12.45

DR1 søndag kl. 21.30: â&#x20AC;?En fremmed uden navnâ&#x20AC;?

TV2 søndag kl. 20.55: â&#x20AC;&#x153;Rygtet siger...â&#x20AC;?

;69:+(.1<30 Covert Affairs Far, mor og berømt Formiddagsprogrammer Undercover Boss MasterChef Allstars Big Business på Vestegnen The Kardashians indtager New York Luksusfælden Bones NCIS Luksusfælden MasterChef Allstars Familien fra Bryggen Tattoo Salonen Real Housewives of Beverly Hills Gustav & Linse på udebane Sex and the City. 2 afsnit Natfjernsyn

-9,+(.(<.<:; 05.55 Covert Affairs 06.35 Far, mor og berømt 07.25 Svigerfamilier fra helvede. 2 afsnit 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef Allstars 13.05 Big Business pĂĽ Vestegnen 14.05 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 15.05 LuksusfĂŚlden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 LuksusfĂŚlden 19.00 MasterChef Allstars 20.00 Min bedste vens bryllup. Amr. romantisk komedie fra 1997 med bl.a. Julia Roberts 22.05 Duplicity. Amr. romantisk thriller fra 2009 00.40 Spis bed elsk. Amr. romantisk drama fra 2010 03.25 Natfjernsyn 3Â&#x2022;9+(.(<.<:; 06.00 Alletiders barnepige 06.25 HushjĂŚlp New York. 2 afsnit 07.55 Mona Lisa Smile. Amr. romantisk komedie fra 2003 10.20 How I Met Your Mother. 4 afsnit 12.20 The Mentalist. 2 afsnit

LÌs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

14.15 18.00 19.00 20.00

NCIS. 4 afsnit Bones NCIS Notting Hill. Amr./Eng. romantisk komedie fra 1999 med bl.a. Julia Roberts 22.30 Red Eye. Amr. skrĂŚkfilm fra 2005 00.20 Duplicity. Amr. romantisk thriller fra 2009 02.45 Natfjernsyn

:Â&#x2022;5+(.(<.<:; 05.50 How I Met Your Mother 06.15 Alletiders barnepige. 3 afsnit 07.45 Princess Diana: The Secret Tapes. 2 afsnit 09.10 According to Jim. 4 afsnit 11.05 Huse for millioner New York 12.10 Of Two Minds. Amr. drama fra 2012 14.00 Real Housewives of Beverly Hills 15.00 Two and a Half Men. 2 afsnit 16.00 How I Met Your Mother. 4 afsnit 18.00 Ramsayâ&#x20AC;&#x2122;s Kitchen Nightmares 19.00 Familien fra Bryggen 20.00 LuksusfĂŚlden 21.00 Meet the Parents. Amr. komedie fra 2000 med bl.a. Ben Stiller 23.15 How I Met Your Mother. 4 afsnit 01.05 NCIS 02.00 Natfjernsyn 4(5+(.(<.<:; 05.50 Covert Affairs 06.35 Far, mor og berømt 07.25 Svigerfamilier fra helvede. 2 afsnit 08.11 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef Allstars 13.05 Bedste Bud 14.00 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 15.00 LuksusfĂŚlden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 LuksusfĂŚlden 19.00 MasterChef Allstars 20.00 Ramsayâ&#x20AC;&#x2122;s Kitchen Nightmares 21.00 24: Live Another Day 22.00 Notting Hill. Amr./Eng. Romantisk komedie 00.30 Natfjernsyn ;09:+(.(<.<:; 05.55 Covert Affairs 06.35 Far, mor og berømt 07.25 Svigerfamilier fra helvede. 2 afsnit 08.10 Formiddagsprogrammer 11.05 Undercover Boss 12.05 MasterChef Allstars 13.05 Bedste Bud 14.00 The Kardashians indtager Miami. 2 afsnit 15.00 LuksusfĂŚlden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 LuksusfĂŚlden 19.00 MasterChef Allstars 20.00 LuksusfĂŚlden 21.00 Amerikanske drømmebyggere 22.00 Meet the Parents. Amr. komedie 00.15 Sex and the City. 2 afsnit 01.35 Natfjernsyn


Aars Avis

30. JULI 2014

SIDE 11

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

KOLONIAL

KOLONIAL

KOLONIAL

MEJERI

G rås te n DRESSING Creme fraiche/ Thousand Islands

Ry n k e by BL. SAFT

NON-FOOD

Alm./light Frit valg

1 lt r.

7

425 g

95

10

Aug us t måne d t il b ud

00

DAILY TOILET/ KØKKENRULLER 6/3 pk.

10

Fr it v a lg

00

"hidcote blue"

FLITTIG HANS

Flere slags

Fr it v a lg

PÅLÆGSCHOKOLADE Fløde/mørk. Frit valg

60 s t k .s

25

00

10

00 HAMBURGERRYG

NON-FOOD

Aug us t måne d t il b ud

6

Kun

95

19

TORSDAG/ FREDAG

400 g

4 STORE BURGERBOLLER/ 6 STK. PØLSEBRØD

Fr it v a lg

Pr. 1/2 k g

Alm./light og

PEPSI MAX 2 ltr.

8ZÆ

12

00 + pant

15 Kun

00

LØRDAG

RUNDSTYKKER Alm./grove

00

20

00

3

Pr. s t k .

Max. 5 pakker

FAXE KONDI

LYSERØD BRUDESLØR Fr it v a lg

95

RØD KARAT KAFFE

Fo o d p la ne t

18

Pr. s t k .

95

LAVENDEL

LASAGNETTE/ LASAGNE SAUCER

G a lle & Je s s e n

Alm. 350 g

BLOMSTERHJØRNET

KØD

Knor r

KÆRGÅRDEN

MOKAI DS.

RIBENA SAFT

33 cl.

Alm./light

Pr. ds .

00

10

+ pant

8ZÆ

16

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

95


Aars Avis

SIDE 12

30. JULI 2014

JÌttefest i Suldrup! Vi ønsker alle en god JÌttefest Tel. +45 4043 8990

:\SKY\W Frisk, billig og lige i nĂŚrheden

Ă&#x2DC;nsker alle en god JĂŚttefest

Vi udfører alt i VVS-arbejjde - stort som s , det skal k bli

dt!

MAD UD AF HUSET 7OIÂ&#x2021;ZZZVXPDVGN

Ă&#x2DC;nsker en god jĂŚttefest! 3-(\[VTVIPSLY

- ønsker alle en god JĂŚttefest GOD JĂ&#x2020;TTEFEST

*nVHPRVHYHMÂ&#x2021;6XOGUXS 

SKELHĂ&#x2DC;JSVEJ 9 ¡ 9541 SULDRUP E-MAIL: el@aamann-fischer.dk

TELEFON 98 37 84 77 www.aamann-fischer.dk

LĂ?mmknf_iÂŹgĂ?lm^ `Zg`]nldZeaZo^ fZe^m

Karsten Pedersen Torstedvej 83, 9541 Suldrup Tlf. 98 37 84 56

L RSE Ă&#x2DC; K S V AND BEHO M GN JERES O V AL EFTER

BĂ&#x192;GLD>L:EE>>G@H=CÂ&#x17E;MM>?>LM

Ring til SULDRUP

MALERFORRETNING o(EZkl:g]^kl^gÂ?Kh]lm^]o^c*,Â?2.-*Lne]kni

TLF. 98 37 82 78 ¡ BIL 40 56 31 10


Aars Avis

30. JULI 2014

SIDE 13

JÌttefest i Suldrup! Sü gür det løs! Der er JÌttefest i Suldrup Arrangørerne er klar til et brag af en fest, som kommer til at vare i fem dage Af Lars Lindberg SULDRUP: Onsdag gür det løs i Suldrup - det er blevet tid til ürets JÌttefest. Det er IK Frem som stür bag festen, der strÌkker sig over fem dage, og onsdag gür det løs med JÌtteløb og bankospil, inden torsdagen stür i cyklernes tegn. Her kan deltagerne i JÌtte Cykelløbet se frem til adskillige kilometer pü landevejene i og omkring Suldrup. Fredag er det tid til dette ürs store satsning fra JÌttefestkomitÊens side, nür navne som Carpark North, Burhan G og Christopher vil forsøge at fü alle byens piger til at skrige pü Ên gang. Inden da kan man dog nü at svinge golfkøllerne, nür Rold Skov Golfklub danner rammen om Suldrup Open. Lørdag byder arrangørerne blandt meget andet

Fra onsdag til søndag løber dette ĂĽrs JĂŚttefest af stablen. Traditionen tro skal Ă&#x2026;rets JĂŚtte kĂĽres.

pü kaffebord til de morgenfriske, loppemarked, forlystelser til børnene, besøg af ballon-JÌtten, lune deller i

Som altid vil der vÌre god underholdning for büde børn og voksne under ürets JÌttefest.

JĂŚttestuen og Beerparty i Valhalla. Søndag gĂĽr Kimbrergarden i spidsen for det store optog, og derefter er det blandt andet tid til JĂŚttedysten pĂĽ fodboldbanen og kĂĽring af Ă&#x2026;rets JĂŚtte. Jesper Max Laursen, der sidder i festkomitĂŠen, er med til at arrangere den store byfest for første gang, og han er imponeret over den opbakning han og de øvrige arrangører har mødt, nĂĽr de er kommet rundt i lokalomrĂĽdet. - Jeg er en anelse overvĂŚldet, det mĂĽ jeg sige. Der har vĂŚret en fantastisk opbakning fra bĂĽde privatpersoner og

de erhvervsdrivende, og jeg er imponeret over, hvor stor en fest, det egentlig er, siger Jesper Max Laursen, som

kan fortĂŚlle, at der skal mere end et par hĂŚnder til at klare logistikken omkring JĂŚttefesten.

- Alene fredag, hvor forhübentlig kommer et par tusind gÌster til et brag af en koncert, skal der bruges 80 frivillige hjÌlpere, og set over hele ugen runder vi vel 200 eller 250 frivillige, og det understreger bare, at det her ikke ville have vÌret muligt, hvis ikke vi havde füet büde økonomisk støtte og hjÌlp fra en hel masse frivillige, siger Jesper Max Laursen, der med et glimt i øjet lover, at arrangørerne er helt klar til ürets byfest. - Jeg tør godt love, at vi er klar med alt det, der bare skal vÌre pü plads, men jeg tør ogsü godt love, at vi har glemt et eller andet. Heldigvis er vi folk nok til at fü bragt de sidste detaljer pü plads hen ad vejen, sü jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at folk nok skal fü en super god oplevelse, siger han.

God JĂŚttefest

Alle ønskes en goâ&#x20AC;&#x2122; JĂŚttefest

Vi ønsker god byfest VINDUER

OG DĂ&#x2DC;RE

Tømrer- og totalentreprise

â&#x20AC;&#x201C; en stĂŚrk partner

JĂ&#x2020;TTE-BYG A/S MASKINSTATIONER

MOBIL 51 20 45 60

SULDRUP TRĂ&#x2020;INDUSTRI 6NHOKÂĄMVYHMĂ&#x192;6XOGUXS 7OIĂ&#x192;)D[


Aars Avis

SIDE 14

30. JULI 2014 Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

Finn Degn.

Dorte og Åge Møllebjerg.

SHK/Haverslev U18 drenge (kval. til 1. div.) Opstart håndboldtræning tirsdag den 5. august kl. 19.30. Træningstider: Tirsdage kl. 19.30 - 21.00 - Haverslevhallen. Torsdage kl. 20.00 - 22.00 - Sortebakkehallerne. Træner Jørgen Thomassen mobil 24 41 99 55

,›Š²b²»?»+bY†b²n€²Š8» 

9LWLOE\GHUEODI¡OJHQGHRSJDYHU 

UHQRYHULQJ RPE\JQLQJ JODVDUEHMGH HQHUJLULJWLJH YLQGXHU G¡UH  +XVNRSWLO NU LVNDWWHIUDGUDJ 

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation

Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Nomineringer til Årets Haverslevborger er klar Vær med til at vælge blandt de nominerede HAVERSLEV: I forbindelse med byfesten i Haverslev vil byen traditionen tro kåre Årets Haverslevborger, og de nominerede er allerede fundet. I år vil den fornemme titel tilfalde enten Jane Knudsen, ægteparret Dorte og Åge Møllebjerg eller Finn Degn Ovesen. Jane Knudsen hjælper tit til i HIF med at arrangere fodboldskole, Vildbjerg Cup og cykelsponsorløbet. Uden sådan nogle som Jane ville

foreninger ikke kunne fungere. Jane Knudsen var også den, som startede Smorup sandgrav op igen, hvor man nu på tredje år har afholdt Sankthans. Jane Knudsen er en meget beskeden dame, og hun forventer ingen skulderklap, hvilket måske netop berettiger hende til titlen som Årets Haverslevborger. Dorte og Åge Møllebjerg vil nok mest være kendt blandt spejdere, nuværende

som forhenværende, og deres forældre. Ægteparret har gennem mange år været med til at binde Hame Spejderne sammen og sørge for at børn og unge i Haverslev kan være aktive i naturen som spejdere. Ud over engagementet i spejderlivet i Haverslev er Dorte medlem af menighedsrådet og aktiv på Haversdal, mens Åge er særdeles aktiv omkring planlægning og deltagelse i spejderlejrene.

Man hører dem aldrig sige ordene ”det vil jeg ikke” eller det ”orker jeg ikke”. Med sine næsten 25 år som købmand i Haverslev by, er Finn Degn Ovesen en købmand, der i den grad er synlig i bybilledet. Han har altid været foreningsmenneske med stort F, og har derfor altid været en stor del af Haverslev IF. For år tilbage var han altid at finde på oldboys holdet – ganske vist lidt for sent til kampstart, han har været aktiv i sponsorudvalget og ikke mindst nu, hvor han er særdeles aktiv i løbeklubben Run for Fun. Kom og stem på din favorit – torsdag til familieaften.

Penge i den gamle bank i Haverslev

 

VVS-installation

Jane Knudsen.

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk

HAVERSLEV: Ikke underligt at smilene var brede, da Jutlander Bank havde sammentrommet en håndfuld repræsentanter fra forskellige organisationer i Haverslev og nærmeste omegn. Afdelingsdirektør Rasmus Krog Madsen fra Jutlander Bank i Suldrup, der havde hidkaldt de lokale ildsjæle i den tidligere bankfilial i Haverslev, var nemlig i gavehumør. Hver af de lokale aktivister havde søgt Jutlander Banks

gavefond om støtte, og hver af dem fik en check med sig hjem. Største beløb gik til Haverslev Borgerforening, som havde søgt om hjælp til at indkøbe nye f lagstænger. ”Byens f lagstænger til Jyllandsgade og Strandvejen er desværre blevet så rådne, at de ikke længere kan benyttes”, skrev borgerforeningen som begrundelse for ansøgningen om støtte til at indkøbe 60 nye f lagstænger, hver 4 meter høje og støbt i fiber, så råd

og svamp ikke fremover får så let fat. De øvrige fælles formål, som Jutlander Banks gavefond støttede op om, spændte fra penge til Haverslev Idrætsforenings sommerfodboldskole, over tilskud til IK Frems anskaffelse af et fugtskab til fjerbolde-rekonvalescens – og til Musikkens Venners nye hjemmeside, foruden autismecenter Bækkebos jubilæumscirkusforestilling samt Friluftscenter Katbakkens udvidelse af

den udendørs forhindringsbane. - Da vi lukkede vores afdeling i Haverslev, lovede vi, at vi ikke ville glemme byen og området. Nu har vi igen ladet handling følge ord, konstaterer Rasmus Krog Madsen. Sammenlagt havde Rasmus Krog Madsen tilskud på 52.000 kroner fra Jutlander Banks gavefond med til sammenkomsten i Haverslev.

DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7V9640 FARSØVAFD: V. BOULEVARD 25V 9600 AARSVAFD: MEJLBYVEJ 42V9610 NØRAGER

...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset 98 62 17 11

En flok glade modtagere af tilskud til at komme hinanden ved i Haverslev og omegn - flankeret til højre af repræsentanten for den glade giver, Rasmus Krog Madsen fra Jutlander Bank i Suldrup.


Aars Avis

30. JULI 2014

SIDE 15 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

BLÆRE

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAUBRO

Nu skal der synges morgen og aften

Selv om vejret ikke inviterede til en skitur, tog deltagerne i ”Gadedysten en tur på tandembrædderne.

Der blev kæmpet i adskillige alternative konkurrencer.

Blære festede i en hel uge Blære Idrætsuge bød på sport, fest og hyggestunder Af Lars Lindberg BLÆRE: Blære IF og klubbens støtteforening stod i den forgangne uge bag Blære Idrætsuge, som endnu en gang beviste, at borgerne i Blære forstår at bakke op om fællesarrangementer. Mange langt større byer er med garanti misundelige på det sammenhold, som indbyggerne i den lille landsby gang på gang viser - og dette års idrætsuge blev ingen undtagelse. Godt hjulpet på vej af nogle særdeles samarbejdsvillige vejrguder var rammerne til de mange fysiske udfoldelser optimale, og ugen igennem var deltagelsen i de forskellige tilbud imponerende. Søndag 20. juli blev festivitassen kickstartet med både kroket og petanqueturneringer, og her sneg deltagerantallet sig op på 120. Mandag inviterede en flok lokale mountainbikeentusiaster nybegyndere på en prøvetur, og det tilbud benyttede mange sig af. Tirsdag spillede 18 kortentusiaster Præmie Whist, og derefter deltog mere end 50 friske børn og voksne i en vandretur med indlagte banko-tal.

Ugen bød også på en bagekonkurrence, hvor 20 dygtige amatørbagere kreerede både smukt og velsmagende bagværk. Børnene var der også tænkt på under idrætsugen, og de yngste morede sig blandt andet med at opklare et ”Ramasjang-mysterie”. Torsdag var der bilorienteringsløb, og her var ikke færre end 18 biler tilmeldt. Vinder blev Morten Nielsen. I ”Gadedysten”, som bød på adskillige alternative opgaver som ”flermandsski”,

støvlekast og vandballontransport, dystede 10 gader mod hinanden, og her viste Blomstermarken/Steensvej sig stærkest. Lørdag var der minitriatlon, og selv om solen truede med at smelte deltagerne, lykkedes det alle - både store og små - at komme helskindede i mål. På grund af den kvælende varme valgte arrangørerne at droppe en planlagt håndboldturnering, og i stedet fik de yngste festdeltagere lov til at boltre sig på en stor pre-

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

Advokatfirmaet Fryd & Nielsen Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

AARS MOTORSERVICE TELEFON 98 62 45 22 UDLEJNING AF MOSFJERNER ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

7.30-17.00 9.00-12.00

De tre hurtigste damer i Blære Idrætsuges minitri var Maja Skadhauge, Tina Bjerre og Lene Bjerre, imens Michael Rask Franck, Caspar Valdgren og Alexander Møller var hurtigst blandt mændene.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Sønderup Landkøkken har overtaget delikatesser Fast leverance til fem supermarkeder i området SØNDERUP: Virksomheden Sønderup Landkøkken har udvidet deres service til nu også at omfatte delikatesser i supermarkeder. - Vi har indgået en aftale med fem Spar og EuroSpar butikker om at overtage deres delikatesseafdelinger, siger Dorthe Nørhave Johansen, Sønderup Landkøkken. De fem supermarkeder er

almindelige gudstjeneste, så vi alle kan synge med dejligt akkompagneret af vores sanger og organist, siger formanden for Haubro Menighedsråd Helle Juel. - Selvfølgelig holder vi ingen arrangementer i Haubro Kirke uden at slutte af med kaffe og kage ved aftensgudstjenesten og rundstykker efter morgengudstjenesten, bemærker Helle Juel med et smil.

v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

SØNDERUP

Af Torsten Hansen

senning indsmurt i vand og sæbe. Lørdag aften var der traditionen tro grillfest, og her var der 140 til fællesspisning. Søndag stod den på oprydning og afslapning efter en hård uge. Ifølge Lene Michelsen, der som kasserer i Blære IF var med til at orkestrere den store festuge i kulissen, var den ugelange festivitas en stor succes. - Det er gået rigtig godt. Vi havde fantastisk vejr, og byens borgere var super gode til at bakke op om de mange arrangementer. Derudover var det på intet tidspunkt svært at finde en hjælpende hånd, når der var brug for det, så vi er meget, meget tilfredse, sagde Lene Michelsen.

HAUBRO: Som noget nyt tilbyder Haubro Menighedsråd aftensangs-gudstjenester og morgensangs-gudstjenester i Haubro Kirke. Første gang bliver henholdsvis søndag, 3. august og søndag, 10. august. - Vi har rigtig mange dejlige aften- og morgensange, som vi ikke altid når at få sunget ved den traditionelle gudstjeneste, derfor har vi besluttet i menighedsrådet at holde aften- og morgensangs-gudstjenester. Her bliver der mulighed for at synge både kendte og mindre kendte sange og salmer fra vores danske sangskat. Og mon ikke sognepræsten fylder morgenens- og aftenens program godt ud med lidt flere sange end ved den

EuroSpar i Suldrup, Nørager og Hadsund, samt Spar i Haverslev og Bælum. - Vi skal levere maden til deres delikatesseafdelinger, forklarer Dorthe Nørhave Johansen. Leverancerne kan blandt andet bestå af snitter, pålægsfade, pizzaer, pålægskagemænd og frisk afskåret pålæg. Sønderup Landkøkken står selv for opfyldningen i

de fem butikker. Leverancerne til supermarkederne er lidt anderledes end det landkøkkenet ellers leverer. Men der er også en række sammenfald blandt produkterne. Sønderup Landkøkken har størstedelen af deres omsætning på at levere mad til ældre. Der køres cirka 900 portioner ud hver dag. Dertil kommer skolemad og firmafrugt.

For at kunne efterkomme efterspørgslen fra supermarkederne har Sønderup Landkøkken ansat tre mere i køkkenet, så de nu er oppe på 10 kokke og køkkenassistenter. De mange ansatte i køkkenet har travlt. De laver al maden fra bunden af. - Alt er hjemmelavet, fastslår Dorthe Nørhave Johansen. Heldigvis passer de forskellige leverancer sammen på flere punkter. - For eksempel laver vi mange lakseroulader. Dem kan vi bruge både i butikkerne og til de ældre. Men med hensyn til friskskåret pålæg, så er det et helt nyt område for os, siger hun.

UDFØRER ALT INDENFOR BYGGERI :: Nybygning, Tilbygning & Ombygning :: Jord/kloak, Beton & Murerarbejde :: Badeværelser :: Alt i reparationsarbejde :: Total entrepriser For personlig rådgivning kontakt Edi Elkjær Tlf.: 20 99

Hvidkildevej 9 :: Mejlby :: 9610 Nørager

Tlf. 98 65 10 92 www.elkjaer-as.dk

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 16

30. JULI 2014 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

GUNDERSTED

Fremragende start på Gundersted Idrætsuge Idrætsugen slutter med topkampe og fest på lørdag GUNDERSTED: Det blev en succesfuld start på Idrætsugen i Gundersted, der blev skudt i gang mandag sidst på eftermiddagen. Her blev der åbnet tombola, og der blev spillet masser af foldbold på flere plan. De lokale helte på oldboys holdet vakte gode minder frem fra fordomstiden og satte alle modstandere på plads, da både Vegger og Hornum blev besejret med henholdsvis 7-1 og 2-0. Hornum fik et lille plaster på såret ved at slå Vegger 2-0. Byens syvmands-damer

fik lidt mere jævnbyrdig modstand, da de spillede uafgjort 0-0 mod Vegger og 1-1 med Hornum. Byens herrehold, der lige er rykket op i serie 1 måtte til gengæld se sig besejret knebent 3-2 i opgøret mod Aars FC, men Gundersteddrengene så det som en god træningskamp i sommervarmen, inden det rigtigt går løs. Rent deltagermæssigt blev starten på idrætsugen også en kæmpe succes. Der var næsten 200 spisende gæster til grisefesten, hvilket er næsten 50 procent

flere end sidste år. Ugen fortsatte med Præmie Whist tirsdag aften, og mere fodbold venter både onsdag fredag og lørdag. Onsdag er der også stor kagedyst, hvor alle har muligheder for at deltage med deres hjemmebag, og så er tombolaen også åben denne aften, ligesom der er petanquedyst.

Idrætsugen i Gundersted nyder godt af det gode vejr, og allerede nu tyder det på, at idrætsugen også i år bliver en succes. Arkivfoto fra 2013.

Lørdag slutter det hele af med en stor sommerbrunch og efterfølgende rebusvandring for alle aldre arrangeret af borgerforeningen. Lige over middag bliver den sidste form pudset af inden sæsonstarten for den lille bys nye serie 1 hold, når der er topkampe. Her skal herrerne møde Arden, mens damerne tager imod Farsø. - Det hele slutter om aftenen med en kæmpe byfest for alle, og vi håber, rigtig mange af byens borgere vil bakke op om denne fest, siger Ulrik Jensen fra borgerforeningen.

115.000 kr til Kræftens Bekæmpelse fra golf Velgørenhedsgolf hos Himmerland Golf & Spa Af Torsten Hansen GOLF: Man tager en ihærdig turneringskomité, en lang række velvillige sponsorer, en dejlig sommerdag på golf banen med en masse glade deltagere og krydrer det med frikadeller, kringle og sprøde toner fra Lune Carlsen bagefter. Så får man et fantastisk velgørenhedsarrangement med et overvældende resultat! Tirsdag den 22. juli afviklede Himmerland Golf Klub velgørenhedsturneringen Kill Cancer! – en turnering under Kræftens Bekæmpelses Slå et slagkoncept, hvor alle dagens indtægter går til Ditliv, et rådgivningstilbud til kræftramte og deres pårørende, der sætter fokus på forskellige områder, hvor kræftpatienten selv kan gøre en indsats for at få det bedre. Udover enkelte private sponsorer, der ønskede at være anonyme, samt Kræftens Bekæmpelses sponsorer og samarbejdspartnere, fik den ihærdige turneringskomité bestående af Torben Henriksen, Hanna Skov, Anette Sørensen og Jens Sørensen fat i og samtykke fra en masse herlige sponsorer, der velvilligt satte spændende ting på højkant som præmier, lotterigevinster og auktions-varer. I alt 98 deltagere gik til start på Garia Course og Bette Course og der blev spillet både individuelt og i et hold-format, hvor de to bedste stablefordscores på hvert hul udgjorde holdets resultat. Med på turen fik alle spillere kildevand sponsoreret af klubben samt bananer sponsoreret af Frugt Karl. Efter runden i fabelagtigt solskinsvejr, var der frikadeller og kold kartoffelsalat til favorabel pris

Da sidste nummer – 4 flasker vin – var ’røget over disken’ blev tallene gjort op, og en rørt auktionarius kunne bekendtgøre, at dagens samlede resultat –

 Præmiepigerne Hanna Skov og Anette Sørensen flankerer holdet, der nappede 1. pladsen i dagens holdkonkurrence. Fra venstre ses Svend Schrøder, Karl Rønhoff, Vagner Mortensen og Jørgen Anton Nielsen favnende gavekurve fra Dagli’ Brugsen i Hornum.

samt lækker kringle sponsoreret af Peders Bageri, Aars. Turneringsleder Maria Fjelstrup Kallesø beregnede resultaterne og kunne derpå fordele de mange præmier efter nedenstående resultater: Individuel række Garia Course (lige resultater blev afgjort matematisk) 1. Johnny Midtgaard 41 point. 2. Ulla Jørgensen 41 point. 3. Knud Petry 40 point. 4. Judy Højbo 38 point. 5. Sven Strøyberg 38 point. 6. Bente Duedal Ravn 38 point. 7. Vagner Mortensen 38 point. 8. Victor Drejer 37 point. 9. Tilde Nymand Dalgård 36 point. 10. Svend Schrøder 36 point. Der var ros til Jørgen A. Nielsen, Nicolai Stensgaard, Jens Sørensen og Steen Torben Jensen der alle ligeledes havde præsteret 36 point, men blev slået på de sidste 9. Holdrække: 1. Vagner Mortensen, Jørgen A. Nielsen, Karl Rønhoff og Svend Schrøder 95 point. 2. Caroline Boye Holm, Lisbet Larsen, Jette Kallehauge og Tilde Nymand Dalgård 93 point. 3. Torben Henriksen, Hanna

Skov, Jens Sørensen og Kristoffer Kaalund 92 point. 4. Jan Jørgensen, Walther Højbo, Ulla Jørgensen og Jette Løkkegaard 90 point. 5. Rie Rønhoff, Susanne Houlberg, Sven Strøyberg og Karen Margrethe Nielsen 86 point. 6. Simon Michelsen, Erik Larsen, Anker Nielsen og Nicolai Stensgaard Jensen 86 point. På par 3-hullerne var der poloer på højkant til de spillere, der kom tættest på. Vinderne blev: Hul 6: Erik Simonsen 2,39 m. Hul 8: Torben Henriksen 1,08 m. Hul 11: Caroline Boye Holm 2,93 m. Hul 13: Bo Hedegaard 2,40 m. Hul 15: Magnus Ågren 2,00 m. Hul 17: Jørgen Anton Nielsen 0,98 m. Og den individuelle række på Bette Course blev vundet af Jane Boye Holm med 41 point. Torben Henriksen styrede slagets gang som auktionarius, og der blev budt på mange forskelligartede ting som blandt andet et show med Lune Carlsen, et toilet fra Ifö, liggestole, gavekort og et Made in Denmarkhulflag med autografer fra blandt andre Thomas Bjørn, Miguel Angel Jimenez, Ian Poulter og Thorbjørn Olesen.

indtægterne fra turneringsfee, lotteri og auktion, som klubben kan sende videre til Kræftens Bekæmpelse – beløb sig til hele 101.490 kroner. Et beløb der efter-

følgende via yderligere private donationer blev rundet op til 115.000 kroner! Et overvældende resultat fra en helt fantastisk dag.

LITTERATURDAG ”AakjærogHistorien”

Lørdag6.sep.10:00Ͳ17:00 3foredragogforplejningm.m. kun..

LeifDavidsen,AnnaLise MarstrandͲJørgensen, Johs.NørregaardͲ Frandsen,HanneReintoŌ (prismodtaget)Max200 billeƩer.Salgetlukkes3. sept.

Program: 11:00Opvarmning. DjurslandSpillemænd. 12:40LandbrugetsKulturfond.”Aakjæritoner” 13:00Jenlefesten. Velkomstogfællessang. 13:10Denpolitisketale. Ministerforby,boligoglanddistrikter,CarstenHansen. FolkemusikZenobia. PICNICKASSE 14:50Pause 15:40Denkulturelletale. Kankøbesved Højskoleforstander,JørgenCarlͲ billetkøb sen. KUN Folkemusik:Chr.Lilholt. 118,Ͳkr. 17:00Afslutning.

Stolmed!

Jenle,Jenlevej6,Breum,7870RoslevͲtlf.97578900 Arr.:Aakjærselskabet*12km.nordforSkiveadFurvejͲvejnr.551 DanmarksogblandtEuropasstørsteliƩeraturselskaberͲmed2000medlemmer.


Aars Avis

30. JULI 2014

SIDE 17

Deltagerne til Made in Denmark er fundet

UNG OG SMUK 31/7-6/8 Â&#x2021;NO

Kun de 14 Wild Cards mangler at blive uddelt GOLF: Der bliver kvaliďŹ ceret modstand til Thomas Bjørn og de øvrige danskere, nĂĽr Made in Denmark spilles i Gatten i uge 32. Torsdag aften udløb tilmeldingsfristen for spillerne pĂĽ Europatouren, og det er rigtig ďŹ nt felt, der kommer til Himmerland Golf & Spa Resort. Hele 70 European Tour vindere, der tilsammen har vundet 178 turneringer pĂĽ European Tour, har tilmeldt sig Made in Denmark, og det glĂŚder Promotor Flemming Astrup.

- Det er faktisk et super ďŹ nt felt. Det er altid svĂŚrt at vide hvem der kommer til en turnering det første ĂĽr, sĂĽ at vi kan prĂŚsentere sĂĽ mange tidligere tour vindere er jeg rigtig stolt af, siger Flemming Astrup. Thomas Bjørn er det største navn i feltet med sine 15 sejre pĂĽ European Tour, og en nuvĂŚrende placering som nummer to pĂĽ Race to Dubai, og det har hele tiden haft højeste prioritet, at have Bjørn og de andre danskere med i feltet. - Det vigtigste for mig har

hele tiden vÌret, at fü alle ni danskere til start pü hjemmebane. Det er bestemt ikke alle arrangører, der har det, og jeg glÌder mig sü meget til at opleve den opbakning, der bliver til dem, siger Flemming Astrup. Blandt de tilmeldte er to tidligere Majorvindere. Michael Campbell, der vandt US Open i 2005 og Paul La-

wrie som vandt The Open i 1999. Derudover har hele otte spillere prøvet at spille Ryder Cup. Tre af dem var med pü det seneste hold i 2012, Nicolas Colsaerts, Francesco Molinari og Paul Lawrie. Der mangler stadig at blive uddelt 14 wildcards. Seks kommer fra ECCO Touren, hvor der spilles om

VĂ&#x2026;BENSMUGLINGEN

tre pladser ved Made in Denmark QualiďŹ er i denne uge, og derudover fĂĽr de tre bedste pĂĽ Race to Himmerland efter turneringen en invitation. Lige nu føres listen af Jacob Glennemo fra Sverige, og han er stort set sikker pĂĽ at fĂĽ den ene plads i feltet.

31/7-6/8 Â&#x2021;NO

MINISEKTERNE: KAMPEN OM MYRERNES DAL 2/8-3/8 Â&#x2021;NO

SĂ&#x2026;DAN TRĂ&#x2020;NER DU DIN DRAGE 2/8-3/8 Â&#x2021;NO www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75

Velkommen til GLENHOLM VINGĂ&#x2026;RD

Restaurant Bryggen Wok & Sushi

- for hyggeligt samvĂŚr

("$ " ( " ( #$% " $ (%$ $" ( ""  ( " #$ 6

9867696

Rønbjerg Løgstør Farsø Aars/Fjerritslev Aalborg/Viborg

Altid plads til mindst

4 min. 10 min. 15 min. 25 min. 50 min.

200 g

ĂŚster!

Taâ&#x20AC;&#x2122; dine gĂŚster med pĂĽ udďŹ&#x201A;ugt i det skønne Vesthimmerland og giv dem en god oplevelse.

*#$"!*''' 

Ă&#x2020;bleskiveaften Kom unge som gamle!

Første gang torsdag den 7. august Derefter 21. august og den 4., 11. og 18. sept.. Vi slutter af igen den 2. okt. Vi starter kl. 19.30 med musik og dans fra kl. 20.00-23.00. Pris for kaffe/te og de hjemmebagte skiver I kan spise

65,00

Desuden serverer vi fra kl. 18.00: Stegt ďŹ&#x201A;ĂŚsk med persillesovs og surt Pris med kaffe og skiver ovenpĂĽ

125,00

- eller wienerschnitzel med kaffe og skiver Pris med kaffe og ĂŚbleskiver

140,00 Ved forudbestilling kan I ogsü fü stegte ül til 195,00 Besøg os ogsü pü: www.skivumkrat.dk

RING OG RESERVER BORD

Skivum Krat v/Gitte og Claus Fischer Kratvej 10, 9240 Nibe Tlf. 98 66 61 34 Ring og fĂĽ tilsendt prisliste

Hver aften tilbyder vi international BUFFET 0: fra kl. 16.30 - 2ans1k.3 sushi og mon-

GĂĽ Âťom bordÂŤ i alverdens lĂŚkre retter:

Vores buffet prĂŚsenteres i to skibe, som er placeret midt i restauranten:

retter, jap Bestür af danske og kinesiske tbar og frugt. Incl. soft ice, sala ker lÌk t sam ue golian barbec t valg. alm. is og kaf fe/the efter ege Børn der 3 ür un Pris pr. couvert: GRATIS Mandag - torsdag:

Fredag-lørdag-søndag:

149,169,-

Børn under 12 ür

Alle gĂŚster fĂĽr

HALV PRIS

RternAatioBnaAle Tbuffet 2pĂĽ0vo% res in ed! i juni, juli og august mĂĽn Buffet ad libitum

ets vin i 3 timer. - med øl, sodavand og hus 30) (Hver dag fra kl. 16.30-21. ................ Pris pr. person ...............

299,-

Disse to flotte fartøjer understreger den maritime stemning i vores restaurant. Skibene er fyldt til bristepunktet med kinesiske og danske retter, wok, sushi og masser af andre lÌkkerier.

Nyd den internationale buffet til sĂŚr-pris nĂĽr du fylder ĂĽr:

BUFFET - spis for 1 kr. pĂĽ din fødselsdag Min. 4 kuverter. Husk billedlegitimation! Oplev ogsĂĽ stemningen i vores CAFĂ&#x2C6;, hvor du kan købe øl fra Nibe Bryghus, drinks, vin, kaffe, the, kakao m.m.

Restaurant Bryggen Wok & Sushi

AARS AVIS

Annoncetelefon 98 62 17 11

Tlf. 98 35 10 01

Bryggen 53 ¡ 9240 Nibe ¡ www.restaurantbryggen.dk Ă&#x2026;bningstider: Mandag-torsdag kl. 12.00-22.00. Fredag, lørdag, søndag kl. 12.00-24.00


Aars Avis

SIDE 18

Pavillonen i Aars eller Brudekilden ved Hvalpsund - det var her de unge mødtes og fandt deres udkårne, men det var ikke problemfrit..

Gundestrupspil med masser af 60er nostalgi Kærlighed, dramatik - og musik i Rævemosen Af Thorkil Christensen

AARS: Ved premieren på Gundestrupspillet ”Kilden”

i Rævemosen ved Aars på lørdag, vil publikum opleve masser af nostalgi fra 1960erne. Og det selv om

Pensionatet Kilden med ejerinden fru Moes og pensionærerne.

handlingen udspringer af en kærlighedsepisode 100 år tidligere ved Hvalpsund. Men hændelser har det med at gentage sig. Derfor vil publikum opleve en forestilling med pigtrådsmusik, dans på friluftscenen med sus i skørterne, og rekvisitter som blandt andet bil og knallert. Forfatteren Troels Laursen, der også er præst i Ullits, lader handlingen om ung kærlighed udspringe i 1860erne. For at få helheden med indledes stykket dog i de første dage af verdens begyndelse og hen-over oldtiden, med legenden om Brudekilden ved Hvalpsund. Det var her de unge mødtes og den søde musik opstod. 100 år senere var det i den tidligere dansepavillon i Aars Lystanlæg med pigtrådsmusikere fra Farsø på scenen. Handlingen, der også dre-

jer sig om ulykkelig kærlighed, skal ikke afsløres før premieren, men publikum kan glæde sig til en forestilling, som er anderledes i sammenligning med de 10 foregående gennem de seneste 20 år i Rævemosen. Instruktør er igen skuespilleren Martin Schwab, som får assistance af bl. a. ”tovholder” Birthe Gindrup, der har spillet med i 10 forestillinger, og som i år leverer speak til ”Kilden”, så publikum tidsmæssigt kan følge med i handlingen. Der er lagt et kæmpearbejde i friluftspillet, som har omkring 70 personer på rollelisten, heriblandt Swingpjatterne fra Blære, som med danseindslag sætter fut i fejemøjet til tonerne fra pigtrådsbandet med Benjamin Sloth, Gert Jensen, Martin Jørgensen, Amanda Pallisgaard og Maiken Hyllested. Der er naturligvis også både en præst og sladderkællinger med i forestillingen, og med vanlig præcision er der syet kostumer af Anette Thuesen Kramer, Tina Donskov og Maj Britt Niss. Det hele blev i småbidder vist for pressen som en appetitvækker til publikum mandag aften - og forestillingen, der har et stænk af fornyelse, tegner særdeles godt.

De unge forelskede - Kræn Spillemand og Else.

Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten Kjærsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

Bygningsansvarlig/ Arbejdsmiljøleder Kompetencer til en fremtid med succes gennem engagerede medarbejdere og en pædagogik, der fokuserer på at give den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter.

Vi søger en medarbejder, hvis hovedarbejdsområder er det daglige ansvar for bygningsdrift/bygningsvedligeholdelse og varetagelse af funktionen som arbejdsmiljøleder.

Anlægsgartner/ brolægger Vi søger 2 dygtige anlægsgartnere, der kan arbejde selvstændigt. Arbejdet vil primært være nyanlæg, så tegningsforståelse er en nødvendighed. Vi tilbyder et spændende job i et godt arbejdsmiljø med en god løn efter aftale.

Ejendomsfunktionær søges til Farsø Boligselskab

Al henvendelse uden de ønskede krav frabedes.

Da vores gode kollega har valgt at gå på efterløn, søger vi en ejendomsfunktionær til at servicere afdelingerne i Farsø Boligselskab.

Kontakt Lars Svenstrup, mobil 24 25 11 88.

30. JULI 2014

Læs stillingsannoncen på www.plusbolig.dk

Du har en faglig uddannelse, som gerne er suppleret med en byggeteknisk uddannelse, maskinmesteruddannelse eller lign. samt arbejdsmiljøuddannelsen og erfaring med arbejdsmiljøarbejde. Jobbet I det daglige vil du blive en vigtig sparringspartner for den samlede chefgruppe, idet du skal sikre gennemførelsen af de planlagte opgaver i et tæt samspil med cheferne for de forskellige afdelinger. Ligesom arbejdet omkring arbejdsmiljø skal ske i tæt samarbejde med de forskellige arbejdsmiljøgrupper.

Løn- og ansættelsesforhold $QV WWHOVHRJDÀ¡QQLQJVNHUSn vilkår fastsat i gældende fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Finansministeriet og den forhandlingsberettigede organisation. Tiltrædelse efter aftale. Ansøgning Send din ansøgning mrk. Bygningsansvarlig/Arbejdsmiljøleder” til aars@erhvervsskolerne.dk vedlagt oplysninger om uddannelse og tidligere beskæftigelse samt kopi af eksamensbeviser og udtalelser. Skriftlig ansøgning skal være skolen i hænde senest søndag den 10. august 2014. Læs mere om stillingen på erhvervsskolerne.dk/ledigestillinger

– skaber det rigtige udemiljø Vårvej 31 . 9240 Nibe · Tlf. 98 68 60 07 . 24 25 11 88 (bil)

www.kaerager-anlaeg.dk

Østre Boulevard 10 9600 Aars

Tlf. 9698 1000 Fax 9698 1080

aars@erhvervsskolerne.dk erhvervsskolerne.dk


Aars Avis

30. JULI 2014

Dansk Plejeservice søger personale i dit omrüde Vi yder pleje og rengøring under Fritvalgsloven samt til private og erhvervsrengøring

Plejepersonale Du skal vĂŚre uddannet min. hjemmehjĂŚlper og vĂŚre indstillet pĂĽ weekendarbejde hver 2. weekend.

Rengøringsassistenter Normal arbejdstid ml. 8 - 16 mest i private hjem. Erhvervsrengøring efter normal arbejdstid og i weekender. VÌlg selv!

FÌlles for alle stillinger Du bestemmer selv hvor fü eller hvor mange timer du vil ansÌttes pü fra 0 - 37 og om det er dag, aften el. weekend du ønsker at arbejde.

SIDE 19

EjendomsmĂŚgler søges %NSTILLINGSOMEJENDOMSMÂ?GLERERLEDIGMEDTILTRÂ?DELSESNAREST .EDENFORSERDUVORESFORVENTNINGERTILEJENDOMSMÂ?GLEREIVORESFORRETNING Om dig: Q3TORPRAKTISKERFARINGSOMEJENDOMSMÂ?GLER Q6ELFORMULERETISKRIFTOGERGERNERUTINERETBRUGERI#"EJENDOMSSYSTEMET Q!NSVARSBEVIDSTOGVANTTILATARBEJDESELVSTÂ?NDIGTIETHÂ&#x2019;JTTEMPO Q3ERVICEMINDEDOGHARETHÂ&#x2019;JTAKTIVITETSNIVEAUUDENATMISTEOVERBLIKKET Q'ODTHUMÂ&#x2019;ROGETGĂ&#x152; PĂ&#x152; MODTILMANGEFORSKELLIGETYPEROPGAVER Q%VNERATOPSTILLEREALISTISKEMĂ&#x152;L UDARBEJDEPLANEROGGENNEMFÂ&#x2019;REDEM Vi tilbyder:

Q3ELVSTÂ?NDIGTANSVARSOMRĂ&#x152;DE Q5DFORDRENDESTILLINGMEDUDVIKLINGSMULIGHEDER Q4Â?TSAMARBEJDEMEDÂ&#x2019;VRIGEMEDARBEJDERE Q4EAMAFDYGTIGEOGDYNAMISKEKOLLEGAERMEDHÂ&#x2019;JTUDDANNELSESNIVEAU Q,Â&#x2019;NEFTERKVALIlKATIONEROGNÂ?RMEREAFTALE 6ILDUVIDEMEREOMDEAKTUELLEMULIGHEDER ELLERSENDEENJOBANSÂ&#x2019;GNING SĂ&#x152; KONTAKT2ASMUS-OESGAARDPĂ&#x152;MAIL RMO MAILREALDKELLERTLF

Frigørelsesattest gives sü du kan fü suppleret op. Gem annoncen den gÌlder altid.

RealMĂŚglerne handler med omtanke..!

Hvis du har spørgsmĂĽl ring til: RealMĂŚglerne Farsøs%NGVEJs&ARSÂ&#x2019;s4LF MAILREALDKsWWWREALMAEGLERNEDKFARSÂ&#x2019;

Lone Olsen pĂĽ tlf. 20 51 58 04 ml. 12 og 14 eller pĂĽ e-mail: lp@danskplejeservice.dk Se mere pĂĽ www.danskplejeservice.dk

TIL LEJE

Lejligheder til leje i Haverslev Istandsat 2 1/2 vĂŚr. 54 m2. 3.400 kr. + forbrug. Dep. 3 PGU,QGĂ \WQLQJVNODUIUDG DXJXVW

VÌrkstedsassistent/ Skolepraktikinstruktør Kompetencer til en fremtid med succes gennem engagerede medarbejdere og en pÌdagogik, der fokuserer pü at give den enkelte de rigtige udfordringer pü de rigtige tidspunkter.

Vi søger en vĂŚrkstedsassistent/skolepraktikinstruktør pĂĽ fuld tid med tiltrĂŚdelse hurtigst muligt. Arbejdsopgaver Du indgĂĽr i et team, som varetager og har ansvaret for mange forskelligartede og afvekslende opgaver. Du skal sammen med kollegerne bl.a.: Â&#x2021; Have ansvaret for oplĂŚringen af skolepraktikelever. Â&#x2021; Medvirke ved opbygning af skolens undervisningsudstyr. Â&#x2021; Medvirke ved reparation og vedligeholdelse af skolens undervisningsudstyr, bl.a. landbrugsmaskiner. .YDOLÂżNDWLRQHU Det forventes, at du har en entreprenør-/landbrugsmaskinuddannelse, at du er serviceminded og kan samarbejde og kommunikere med mange mennesker. Desuden har du overblik, kan arbejde selvstĂŚndigt og er ansvarsbevidst. /ÂĄQRJDQV WWHOVHVIRUKROG $QV WWHOVHRJDĂ&#x20AC;ÂĄQQLQJÂżQGHUVWHG i henhold til overenskomst mellem

Ă&#x2DC;stre Boulevard 10 9600 Aars

Tlf. 9698 1000 Fax 9698 1080

Finansministeriet og hĂĽndvĂŚrkerorganisationerne for hĂĽndvĂŚrkere i staten, samt fĂŚllesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer Det Statslige OmrĂĽde. Der er i stillingen knyttet pensionsordning, der trĂŚder i kraft efter 9 mĂĽneders ansĂŚttelse i det offentlige. $QVÂĄJQLQJVIULVW Skriftlig ansøgning mĂŚrket â&#x20AC;?VĂŚrkstedsassistent/Skolepraktikinstruktørâ&#x20AC;? sendes til aars@erhvervsskolerne.dk VHQHVWPDQGDJ GHQDXJXVWNO. Oplysninger om uddannelse og tidligere beskĂŚftigelse og kopi af eksamensbeviser og udtalelser bedes vedlagt. <GHUOLJHUHRSO\VQLQJHU Yderligere oplysninger om stillingen fĂĽs ved henvendelse til praktikcenterleder Asger Andersen pĂĽ telefon 9698 1000 eller pĂĽ mail aa@erhvervsskolerne.dk

aars@erhvervsskolerne.dk erhvervsskolerne.dk

Istandsat 3 vĂŚr. 79 m2. 4.300 kr. + forbrug. Dep. 3 PGU,QGĂ \WQLQJVNODUIUDG RNWREHU .DUVWHQ1Â&#x2018;[HQKROW 7OI

RĂ&#x2020;KKEHUSENE pĂĽ Jyllandsgade 44 er snart klar til udlejning. Er du over 50 ĂĽr og kunne det vĂŚre noget for dig - jer, sĂĽ ring og hør nĂŚrmere. Henv. LĂŚsø TømrerforretningOTlf. 21 45 10 36

/HMOLJKHGHUL UROLJHRJJUÂĄQQHRPJLYHOVHU

7HOHIRQ Til leje

ZZZPHOGJDDUGEROLJXGOHMQLQJGN

2

Hus pü 130 m . Garage/ vÌrksted 80 m2 beliggende Gl. Nørager, klar til LQGà \WQLQJ /HMH NU + forbrug. Dep. 3 mdr. Hus pü 80 m2 i Aars, nÌr E\PLGWH ¥QVNHV XGOHMHW SU VHSWHPEHU /HMH NU 4.300 + forbrug. Dep. 3 mdr. 7OI 

*DWWHQ *M VWJLYHUJnUGHQ Y U OHMOLJKHGP ,QGà \WQLQJVNODUQX+XVOHMH NUIRUEUXJ'HS PGUKXVOHMH

*DWWHQ

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut

*M VWJLYHUJnUGHQ Y U OHMOLJKHGP ,QGà \WQLQJVNODUQX+XVOHMH NUIRUEUXJ'HS PGUKXVOHMH

Karina Levo

Himmerlandsgade 103 C, 9600 Aars - Indkørsel fra Søndergade - Parkering lige ved døren Kørerr ogs Kør og g ü pü pü Kører ogsü ude ude ud d beh deb beh behand handlin and nd dlin ling g udebehandling

7OI

RING FOR AFTALE PĂ&#x2026;

TLF. 20 60 30 70

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillĂŚg


Aars Avis

SIDE 20

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

.OLQLNIRUIRGWHUDSL

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

BlÌrevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 pü 98 62 11 18 - 40 53 98 62 Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aà astninger - IndlÌg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Ogsü udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINIK FOR FODTERAPI t Fodbehandling t Nedgroede negle m.m. t AďŹ&#x201A;astning og indlĂŚg t Salg af strømper/creme t Betaling med dankort til Sygesikring t Indberetning Danmark t Tager pĂĽ udebehandlinger Jytte Baade Lyngberg HjedsbĂŚkvej 332 9541 Suldrup

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED HIMMERLANDS AVISERNE

Tlf. 21 57 95 44

v/Fysioterapeut Kaare Bay . Tlf. 2820 3644 Se www.kranio-fys.dk - og bestil en prøvebehandling (150 kr.)

BLANDEDE

UDLEJNING

Købes: +ÂĽKZIVLY Ă&#x2026;`[[LIVLY Ă&#x201E;ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVY JLS¤UNSHZMHQHUJLĂ&#x201E;N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90

Købes: Gammelt jern og metaller afhentes. Større mÌngder købes. Skrotbiler købes. Tlf. 40 28 61 89

SĂŚlges: 2 stk. originale CO2-cylindre til Sodastream. 1 fuld, 200 kr. Sifon i stĂĽlnet, 400,- kr. Tlf. 40 85 90 73

SÌlges: BrÌnde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv fra kr. pr. m 295,-. Kan evt. leveres mod mere betaling.

SĂŚlges: 2 foxterrierhvalpe, tĂŚver, 9 uger gamle. Bedst efter kl. 12.00. Tlf. 98 37 51 65

SĂŚlges:5`[VNNHTTLS[TÂĽI SLYZT`RRLYISVTZ[LYRYHUZL[ÂĽQ SVWWLYTHSLYPLYSLNL[ÂĽQTT

Tlf. 20 32 73 38/21 26 43 30

SĂŚlges: 13 hvalpe - gule, brune og sorte. Mor: ĂŚgte gylden Golden Retriever, far: gul Labrador blanding. Pris 3.000,-/2.500,-. Tlf. 21 77 63 00

Tlf. 25 38 76 52 Sælges: :R[ )LYUOHYKZO]HSWL ¤N[LRY Tlf. 98 39 80 66/25 66 85 73 Sælges:2VYU]VNU[KYRVYU ZULNSLRHUHSLY[PSRVYU[¥YYPUNVN SH][Y`RZIS¤ZLYL

TeleskoplÌsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan rÌkke 17 meter og løfte 4 tons.

 

BILLIG LEJE Ring 40 24 00 04

BILER, MOTORCYKLER

finder du i

Hvalpsund kranio-sakral Fysioterapi

)HNVPWLONU P RSWLOP

30. JULI 2014

ZZZ+LPPHUODQGV %LOXGOHMQLQJGN /HMHDIIO\WWHELOHUDOP ELOHUHOE\HQVVWÂĄUVWH IO\WWHWUDLOHUH%RRNRQOLQH

7OI

Tlf. 29 87 15 26 SÌlges: Sort lÌderstue, som ny, hjørnesofa + stol, kr. 1.900. (NyvÌrdi kr. 10.000). SalonsÌt kr. 800. 2 madrasser å kr. 250. PÌn 2 pers. sofa, kr. 375. Tlf. 21 40 17 33 SÌlges: BrÌnde: Gran i meterstk, kr. 240 leveret (min. 25 mtr.) Selvhenter kr. 210. Anders Lassen Tlf. 51 33 12 43 SÌlges: Christiania cykel sÌlges og sulky til pony sÌlges. (Banekørsel)

Købes: Alt jern og skrot købes. Hurtig afhentning. Tlf. 25 47 13 12 Købes: Skrot. Jern, biler og metaller. Kontant pü stedet. Mindre mÌngder afhentes gratis dog min. 300 kg. Nedbrydning. Hurtig afhentning. Tlf. JD 51 97 77 83 Gives vÌk: Killinger, 13 uger, søger nye hjem. Tlf. 21 49 49 30 SÌlges: Puddel-blandinger, vaccineret og chippet, køkkenopdrÌt. Pris 2000 kr. pr. stk.

SÌlges: Bassindug, ca. 30 kvm., 500,- kr. Tlf. 42 17 86 17 SÌlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33

SĂŚlges: Hundehvalpe, dansk svensk gĂĽrdhunde, Foxterrier, 12 uger. Tlf. 98 66 60 13

SÌlges: Blandingshvalpe fra d. 3/1-14. Pris 1.000 kr. pr. stk. Tlf. 21 74 19 66 SÌlges: Lille havetraktor, Rider, med lille lad, ingen klipper. 2 stk. med klipper, skal gennemgüs. Evt. bytte med andet. Tlf. 51 34 23 49 SÌlges: PGO Big Max 50, ürg. 2010, km. 12.000. Sort, velholdt og kører godt, 3.000 kr. Tlf. 29 47 88 55 SÌlges: GolfsÌt (Invicta) med el-trolley (Texas). Alt i orden 1.000 kr. Tlf. 98 64 54 40 SÌlges: BrÌnde. Frisk stormfÌldet gran, 200 kr. pr. rummeter. Saves og afhentes af køber. Tlf. 98 64 54 40

Tlf. 40 75 00 34 SĂŚlges: Haveplanter i potter fra kr. 10,-. Eks. bunddĂŚkkeplanter, vandplanter, bronzeblad, bregner, solhat, hosta, storkenĂŚb, forsk. liljer og pĂŚoner, montbretia, dahlia. Tlf. 41 17 45 55/98 62 14 15

Tlf. 98 35 52 85

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

KĂ&#x2DC;B OG SALG

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-ďŹ lm * tryk pĂĽ trøjer Aars Bogtryk & Offset Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

-HUQRJPHWDO DIKHQWHV +LPPHUODQG6NURW 7OI

NEVE EDB

KeldgĂĽrdvej 117 9600 Aars .DUVWHQ1HYH 6DOJVHUYLFHRJUHSDUDWLRQDI FRPSXWHUHQHWYÂ UNSULQWHUH XGVW\URJSURJUDPPHU

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

OBS!

cer mĂĽ Loppeannon datoer ikke indholde er. ss re ad r le el

HIMMERLANDS AVISERNE

Sendes eller indleveres til AarsĂ&#x2DC;sthimmerlands Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Ă&#x2DC;sthimmerlands Folkeblad Folkeblad, RefsnĂŚsvej 8,senest 9293 Kongerslev, kl.mrk.: 9.00â&#x20AC;&#x153;Lopperâ&#x20AC;? RefsnĂŚsvej 8,fredag 9293 Kongerslev Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

Kontant

Check

ANNONCETEKST: SĂŚlges

Købes

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord!

Kirkens KorshĂŚr Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Ă&#x2026;ben daglig 13.00-17.00 Lørdag ĂĽben 10.00-12.00

Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Byttes

Gives vĂŚk


Agri Nord skal have ny direktør Erik Lydiksen har sagt sit job op Et drømmejob tæt ved familiens hjem i Sønderjylland har fået adm. direktør i Agri Nord, Erik Lydiksen, til at skifte job. Han stopper i Agri Nord til udgangen af august. - Jeg har fået muligheden for at få et job som rent privat passer perfekt. Jeg har været utrolig glad for de fire år, jeg har været i Agri Nord, men da muligheden bød sig for at få et spændende job i Sønderjylland, hvor jeg hele tiden har været bosat, så valgte jeg at slå til, siger Erik Lydiksen om sin beslutning om at skifte job. - Jeg har haft et godt samarbejde med både medarbejdere og folkevalgte i Agri Nord. Det har været en spændende udfordring at være en del af Agri Nords udvikling de seneste fire år. Der er løbende igangsat initiativer, der forbedrer rådgivningen og servicen til kunder og medlemmer, og som er baseret på en meget bred medarbejderinvolvering. Mange nye initiativer er sat i gang. Initiativer som jeg gerne ville have fulgt til dørs. Men jeg har fået en unik mulighed for at få bedre sammenhæng mellem privatliv og et spændende arbejdsliv, og det har jeg valgt at takke ja til, fortæller han.

8OULN/HPYLJ‡0RELO‡ZZZVRHWWUXSPVGN

Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ø 1,0 - 1,5 m.

ANDERS JAKOBSEN Hvorvarp - 21 47 14 76

ENTREPRENØR- OG DRÆNINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres Erik Lydiksen.

Beklagelig opsigelse Formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, beklager Erik Lydiksens opsigelse. - Jeg har dog også fuld forståelse for Eriks opsigelse. Vi er taknemmelige for en solid og engageret indsats gennem fire år og kan kun ønske ham held i lykke i det nye job, siger Carl Chr. Pedersen. - Vi er som forening og rådgivningsvirksomhed er inde i en god udvikling. Vi har i formandskab og chefteam

sammensat et udvidet chefteam, der kan sikre en kontinuerlig og kvalificeret ledelse i den overgangsperiode der måtte blive. Det bliver chefteamet, der varetager den daglige ledelse i de tre huse og sikrer, at udviklingen i Agri Nord fortsætter. De skal samtidig sikre at vores kunder og medlemmer oplever den samme gode service som hidtil, siger Carl Chr. Pedersen. Han oplyser, at man allerede har sat gang i proces-

sen med at fi nde en ny direktør til landboforeningen. - Vi vil bruge tiden til at fi nde en person med de rette kompetencer og energi, der sammen med medarbejderne kan sikre foreningens fremtid, siger formanden. Agri Nord har cirka 175 medarbejdere og har afdelinger i Aalborg, Aars og Hobro.

Mejetærskning/Presning . Mejetærskning med MF 7282 på 30 fod. . Presning m. 2 bigballepressere m. ballevogn. . Presning m. lilleballepresser, stor ballevogn. . Halm køb og salg

Per Dalum 98 65 61 07 / 22 17 99 07 Hans 40 93 91 27

Halmpresning udføres med Claas Quadrant 2200 presser 120*70

Torben Bach, Morum Mathias henv. tlf. 26 24 94 52

Cyklosand og Kosand Brug den originale kosand og oplev en nemmere arbejdsgang fra stald til mark Vi har også billigere alternativer Sandet har en vægtfylde på kun 1300 kg. pr. m3, hvilket gør det nemmere at røre op p.g.a. vægten

Agri Nord står bag tre morgenmøder, hvor man kan blive klogere på planteavl og EU-reform.

 Godt indeklima

Morgenmøder om planteavl og EU

 Bakterier kan ikke leve i sandet

Agri Nord giver nu landmænd mulighed for at komme til morgenmøder, hvor Agri Nords planteavlskonsulenter vil dele ud af deres viden. Her vil man blandt andet

kunne blive klogere på de nye EU-krav, der er gældende fra 2015, hvor 30 procent af EU-støtten bliver afhængig af tre grønne krav blandt andet brak.

Program: s%5 REFORMMEDvGR’NNINGv s .YE EFTERAFGR’DEREGLER n herunder tidlig såning af hvede. s2ANDZONEREGLER

s3ORTSRESULTATERFRAÌRETSFOR søg Møderne finder sted i Hobro 12. august, i Aars 14. august og i Aalborg 15. august.

 Korn størrelsen er helt nede på 0,063 mm hvilket betyder at det er meget skånsom ved gylle udstyret Cyklonsand er et billigt alternativ til den ægte kosand

Derudover tilbyder vi Sand/grus Jord Harpet jord Knust beton Affald Containere Savsmuld Kran kørsel Blokvogns kørsel Find os på FACEBOOK

Grynderupvej 1, 9610 Nørager Tlf. 30 99 11 22 www.norager-vognmand.dk


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 22

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

Sådan, Dan Per Bisgaard, folketingskandidat for Venstre i Himmerlandskredsen, Parkvænget 8, Aalestrup , skriver:

”Vi har haft et paradigmeskifte, så vækst i fødevaresektoren og bæredygtighed og dyrevelfærd ikke er hinandens modsætninger. Venstrefløjen i dansk politik, herunder jeg selv, har måske været for slem til at se på de ting som hinandens modsætninger”. - citat fødevareminister Dan Jørgensen. Det er aldrig for sent at blive klogere. Når/hvis der bliver blåt flertal efter næste valg, så

OFFICIELLE Åbent hus Vi holder åbent hus ved Warne og Jolanda Bulder, onsdag den 6. august kl. 19.30, Boldrupvej 133, 9620 Aalestrup. Kvæggård med 250 årskøer og hestemøg i sengebåse.

Himmerlands LandboUngdom

skal landbruget lettes for nogle af de regler, der holder væksten nede i erhvervet. Det er simpelthen nødvendigt. Vi er nødt til - som minimum at lægge os på niveau med vores nabolande. Beviserne på overimplementering af regler og love vælter ud af skabene – og især de fejlagtige vandmiljøplaner og deres konsekvenser har nu også fået selv fødevareministeren til at åbne øjnene for de fejlagtige restriktioner, som de seneste årtier har ramt dansk landbrug. ”Køb danske landbrugsprodukter! Det er simpelthen de bedste”. Sådan lød udmeldingen sidste weekend fra fødevareminister Dan Jørgensen. Der er færre pesticidrester i danske produkter, for ikke at tale om de meget små mængder af medicinrester i svinekødet. Danske landbrugsprodukter er simpelthen bedre end konkurrenternes. Hvem kunne forestille sig, at et bopælsskifte fra Bruxelles tilbage til København kunne frembringe så store holdningsændringer? Hvis fødevareministerens udtalelser er dækkende for alle i Socialdemokratiet, så kan landbruget for første gang i flere årtier ser frem til en landbrugspolitik, som bliver baseret på faktuelle undersøgelser og ikke blot ønsker om at indtage førstepladsen, hvad angår miljøkrav. Tak, Dan Jørgensen.

Vikarservice

Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

+DYHSODQ 2PO JQLQJ 9HGOLJHKROG

Hjemmeservice

20. august sætter Videncenter for Landbrug i Landbrugets Hus i Horsens fokus på indsatsplanerne for det danske grundvand.

Videncentret stiller skarpt på indsatsplaner Indsatsplanerne for grundvand bliver sat under lup Hvordan kombinerer man hensynet til rent drikkevand med rentabel landbrugsproduktion? Det spørgsmål er mange af landets kommuner i gang med at levere deres svar på. Det sker med udarbejdelsen af indsatsplaner til sikring af grundvandet. Planerne kan blandt andet indebære etablering af beskyttelseszoner rundt om vandboringer, hvor der ikke må sprøjtes eller gødes. Videncentret for Landbrug vil bidrage til, at indsatsplanerne bliver til på så stærkt et fagligt grundlag som muligt. Derfor udbyder centret et endagskursus om em-

net. Kurset finder sted 20. august i Landbrugets Hus i Horsens. Målgruppen er konsulenter fra landbrugsrådgivningen, landmænd, kommunernes miljømedarbejdere, vandværksfolk og repræsentanter for miljøorganisationer. - Vi oplever, at der er et stort behov for mere faktuel viden hos dem, der arbejder med indsatsplanerne, og det gælder både i landbruget og i kommunerne. Derfor tager vi fat på emnet, for at bidrage til, at planerne bliver udformet, så alle relevante hensyn tilgodeses, og der ikke laves panikløsninger på grund af manglende

Har du brug for hjælp...

)ULWYDOJ 3ULYDW (UKYHUY

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

viden, fortæller Carl Åge Pedersen, chef konsulent i Videncentret for Landbrug. Kursusprogrammet vil veksle mellem korte indlæg og diskussion og erfaringsudveksling. - Vi har samlet et meget stærkt felt af undervisere. Det drejer sig blandt andet om professor Peter Pagh fra Københavns Universitet, samt eksperter fra Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen og Videncentret for Landbrug. Deltagerne vil således komme hjem med en viden, der gør dem i stand til at arbejde væsentligt mere kvalificeret med indsatsplanerne, siger Carl Åge Pedersen.

Forslag til ændring af landbrugsloven i høring Muligheden for kapitaltilførsel ønskes forbedret Landbrugsloven foreslås ændret for at forbedre mulighederne for kapitaltilførsel til landbruget. NaturErhvervstyrelsen har i torsdags sendt forslag til ændring af lov om landbrugsejendomme i høring. For at forbedre mulighederne for kapitaltilførsel til landbruget foreslås det at lempe reglerne om selskabers

erhvervelse af landbrugsejendomme. Reglen om, at én bestemt person skal have bestemmende indflydelse i selskabet, foreslås ophævet – og samtidig foreslås det at udvide kredsen af virksomheder m.v., der kan erhverve landbrugsejendomme uden tilladelse. Som konsekvens af ændringen af selskabsreglerne

Til samtlige

/DQGEUXJ (UKYHUY 7UDQVSRUW

Haveservice

Gudstjenester

jordbrugere Prøv en annonce i det eneste lokale landboblad

foreslås det også, at reglerne om fortrinsstilling ophæves. Lovforslaget indeholder en mindre ændring af forpagtningsreglerne, som skal gøre det muligt uden tilladelse at leje mindre arealer under 1000 kvadratmeter fra en landbrugsejendom til haveformål.

Politisk aftale Lovforslaget er en opfølgning på aftale om Vækstplan for Fødevarer af 2. april 2014 indgået mellem Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative for at sikre en bæredygtig udvikling i det danske råvaregrundlag, fremme generationsskifter i dansk landbrug samt styrke landbrugets og fødevaresektorens konkurrenceevne. Lovforslaget forventes fremsat 8. oktober 2014.

Søndag den 3. aug. 2014 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke 11.00 Blære Kirke ingen Gislum Kirke ingen Vognsild Kirke ingen Haubro Kirke 20.00 Ulstrup Kirke ingen Gundersted Kirke 9.30 Veggerby Kirke 19.30 Sønderup Kirke ingen Suldrup Kirke 10.30 Bislev Kirke 11.00 Ejdrup Kirke ingen Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke ingen Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke 9.30 Salling Kirke 11.00 Oudrup Kirke ingen Næsborg Kirke ingen Vindblæs Kirke ingen Ranum Kirke 9.30 Malle Kirke ingen Vilsted Kirke ingen Overlade Kirke ingen Farsø Kirke 10.30 Vester Hornum Kirke ingen Hyllebjerg Kirke 9.00 Flejsborg ingen Louns Kirke 10.30 Alstrup Kirke ingen Strandby Kirke ingen Ullits Kirke ingen Foulum Kirke ingen Svingelbjerg Kirke 9.00 Trængstrup Frimen. ingen Kgs. Tisted Kirke 9.30 Binderup Kirke ingen Durup Kirke ingen Rørbæk Kirke ingen Grynderup Kirke 10.30 Stenild Kirke ingen Brorstrup Kirke ingen Ravnkilde Kirke ingen Aarestrup Kirke 10.30 Haverslev Kirke 9.00 Aalestrup Kirke 11.00

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 31 Basis 382,48 (382,48). SPF+Myc 387,48 (387,48). SPF 391,48 (391,48). Økologi 802,32 (802,32). UKtillæg 15. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,99 (6,05) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 23

Selv om varmen drillede deltagerne til Hobro Dyrskue - bĂĽde dyr og mennesker - en smule, blev skuet en succes.

Kvaliteten af dyrene pü ürets skue var helt i top - og sü steg antallet af tilmeldte dyr for første gang i mange ür.

Fremgang i deltagerantallet ved varmt dyrskue i Hobro For første gang i ďŹ&#x201A;ere ĂĽr gik det fremad med deltagerantallet Af Lars Lindberg De danske dyrskuer har det svĂŚrt. Det der tidligere var sande folkefester med masse-

vis af bĂĽde publikummer og deltagere skrumper ind, og isĂŚr frygten for smitsomme sygdomme har de seneste ĂĽr fĂĽet mange landmĂŚnd til at holde sig fra skuerne.

Da der i weekenden blev af holdt det traditionsrige Hobro Dyrskue, var billedet dog et andet. For første gang i mange ür var der fremgang i del-

tagerantallet, og frygtede man, at det gik ud over kvaliteten, tog man grueligt fejl. Kvaliteten af de mange dyr var helt i top, og det

BESĂ&#x2020;TNINGSGRUPPER 2014 ART

NAVN OG ADRESSE

Ă&#x2020;RESPRĂ&#x2020;MIER

Ingen rosetter. Klar ca. 14.00 husk flag

Ă&#x2020;RES PR. NR.

SDM / Dansk Holstein SDM / Dansk Holstein SDM / Dansk Holstein RDM /Rød Dansk Malkerace JERSEY JERSEY RĂ&#x2DC;DBROGET HOLSTEIN DRH KĂ&#x2DC;DKVĂ&#x2020;G 1 KĂ&#x2DC;DKVĂ&#x2020;G 2 KĂ&#x2DC;DKVĂ&#x2020;G 3

Sydgaarden v/Ewald Kusk , Nibe

DS gruppen

51

Anton Hammershøj, Stenild

DyrlĂŚgerne Himmerland

1

I/S LundbjerggĂĽrd v/Jakob Bjerrum, FĂĽrup

Jutlander Bank

50

Terkel Frandsen, Kielstrup

Eurowind Energy A/S

14

Jørn Mikkelsen, Hinnerup

DS gruppen

52

Erik Grønlund, Redsø

Hvornum Maskinstation, v. Poul Højbjerg

9

Allan Sørensen, Nibe

Agriteam, MÌglerhjørnet

4

Henrik Madsen, Skørping

DS gruppen

53

Brian Kirk, Fjerritslev

SparNord

34

Lars Juellund, Arden

Point S, Bernhard Poulsen

55

FĂ&#x2026;R

Anker Helmer Nørholm Jensen, Randers

Danske Bank

28

SKUETS BEDSTE

Ingen Rosetter (klar ca. kl. 12.30) husk flag

SDM/Dansk Holstein,

ĂŚldre ko

Niels Henrik Nørgürd, NørbÌk

Dansk Holstein/ SDM Avlsforening, Nordjylland

2

SDM/Dansk Holstein,

yngre ko

I/S LundbjerggĂĽrd, FĂĽrup

Dansk Holstein/ SDM Avlsforening, Nordjylland

30

Skuets bedste

kvie Niels Henrik Nørgürd, NørbÌk

Kongerslev Kalk A/S

29

RDM/Rød Dansk Malkerace,

ko

RDM Aktivitetsudvalg, Viking Danmark

40

Terkel Frandsen, Kielstrup

JERSEY,

Ìldre ko Jørn Mikkelsen, Søften

Jersey Aktivitetsudvalg, Viking Danmark

62

JERSEY,

yngre ko Jørn Mikkelsen, Søften

Viking Danmark

11

RĂ&#x2DC;DBROGET HOLSTEIN,

ko

Niels Henrik Nørgürd, NørbÌk

Viking Danmark

19

SKUETS BEDSTE KĂ&#x2DC;DKVĂ&#x2020;G hundyr

Kim Lykkegaard Andersen, SkĂŚrshale

Ă&#x2026;lestrup Eksportslagteri

33

SKUETS BEDSTE KĂ&#x2DC;DKVĂ&#x2020;G

Henrik Ahrenholt Madsen, Askildrup+

KvĂŚgavlsforeningen Himmerland

10

tyr

var süledes nogle f lotte køer, heste, geder, kaniner, høns og vÌddere, de mange tilskuere kunne se. Udover de mange f lotte dyr bød Hobro Dyrskue pü minitivoli for de mindste, brandsprøjte-sprøjtning for de lidt større og sü selvfølgelig den store fest for de voksne. Dagen igennem valfartede folk til og fra dyrskuepladsen, og selv om vejrguderne nÌsten var lidt for f linke ved dyrskuegÌsterne, var varmeproblemet ikke større, end at det kunne klares ved hjÌlp af

SKUETS BEDSTE HEST

Ulla Ploumann, Aarestrup

Hestehospitalet Himmerland

48

SKUETS BEDSTE FĂ&#x2DC;L

Jens Høgh, Skringstrup

LandbrugNord

24

SKUETS BEDSTE FĂ&#x2026;R

Jørgen Rask Hansen, BlÌre

Botex

8

MASKINUDSTILLER

JB Maskiner, Møldrup

Ă&#x2DC;stjyske Bank

44

MASKINUDSTILLER

SD KjĂŚrsgaard, Ă&#x2026;lborg SV

Imerco, Hobro

12

EJENDOMME SLAGTESVINESTALD Søges til leje. Kontakt: Christian Dalgaard Tlf. 28 77 07 70

rigeligt med vand til dyrene og rigeligt med is og sodavand til deres ejere og tilskuerne.

KĂ&#x2DC;B OG SALG TYREKALVE samt drĂŚgtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

+DOPV OJHV %\J KYHGH UXJKDOP VDPW DPPRQLDNEH KDQGOHW KDOP V OJHV RJOHYHUHV+¥OHYHUHV

6NRYVJnUG 6NHOOHUXS+REUR 7OI

Korn købes pü rod eller afhentes pü marken. Henvendelse til:

Anders Eriksen RisegĂĽrd, V. Hornum

Tlf. 21 44 02 68


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 24

BLANDEDE MejetÌrskning udføres

PRESNING OG WRAPNING

med 15 fods maskine.

af minibig

Morten og Dan Andersen, Bonderup tlf. 41 29 02 15

Presning af rundballer udføres Pau Bjerregaard, V. Hornum Tlf. 21 24 32 83

Allan Krogh

Tlf. 40 71 82 00

Halmpresning Wrapning Presning SlĂĽning Rivning Henvendelse

21 25 08 25

YKÂťZ4HYRZLY]PJL H H N Q ÂĽ /

:QÂĽY\W]LQ :QÂĽY\W -HYZÂĽ ;SM 

.;60+0)#();..' T T T T T T T T T+ T T T Twrapning T IKIXg24T6+/' Presning af Tminibig &-?45'.#();..'/'&FI681)0/'&5.#0)'41)5146f)4?0,14&50'&(=.&'4T presning og wrapning af rundballer

PRESNING

af rundballer og wrapballer.

Sten og Søren Sørensen 20 25 10 35 - 20 48 12 72

Presning af halm i bigballer Bertel Bertelsen

Fandrup - tlf. 20 27 20 88

$.78(/718 Â&#x2021;.OLSQLQJDIOÂ KHJQPHGJUHQNQXVHU Â&#x2021;.DONVSUHGQLQJ Â&#x2021;$OWKÂĄVWDUEHMGHXGIÂĄUHV

1?MN?L<ÂĽFF?Ă&#x2014; +

(;MECHMN;NCIHĂ&#x2014; (;MECHMN;NCIHĂ&#x2014; v/ John Andersen

7YLZUPUNVN^YHWUPUN Presning af halm i minibig 80x90 cm Pris fra: 14 kr./mtr. Presning og wrapning af minibig og rundballer Pris fra: 90 kr. (kan snittes) Kan ogsĂĽ tilbyde wrapning af baller I selv har presset.

4¼NZWYLKUPUN Kørsel med 15 m3 møgspreder Møgspredning uden lÌsser Pris: 500 kr./time Møgspredning med lÌsning af gummiged Pris: 850 kr./time

.`SSLR¼YZLS Kørsel med 20 tons AP gyllevogn Slanger 15-24 meter Pris: 675 kr./time NedfÌldning af gylle pü grÌs Pris: 675 kr./time NedfÌldning af sortjord Pris: 700 kr./time

Kontakt pü: 28 30 35 00 Gammel Aalborgvej 10, Suldrup - v/ Søren Mortensen

Ribbehøst af rug hos Niels Kristian Bisgaard, 22. juli. Den økologiske mÌlkeproducent er godt tilfreds med udbyttet af det ribbehøstede korn.

Gode erfaringer med ribbehøst Som en del af Agri Nords projekt â&#x20AC;?optimering af økologisk mĂŚlkeproduktionâ&#x20AC;? var der tirsdag i sidste uge demonstration af ribbehøstet korn hos mĂŚlkeproducent Niels Kristian Bisgaard, der driver 170 hektar ved Nørager.

Tirsdag blev der ribbehøstet rug og havre â&#x20AC;&#x201C; dog er der enkelte parceller, som først høstes med mejetĂŚrsker ved modenhed. PĂĽ den mĂĽde kan man sammenligne, hvor meget mere der høstes, nĂĽr der ribbehøstes.

Selvom demonstrationen er en del af et økologiprojekt, sĂĽ var ďŹ&#x201A;ere af de fremmødte landmĂŚnd konventionelle landmĂŚnd, som ønskede at se nĂŚrmere pĂĽ ribbehøst. Hos Niels Kristian Bisgaard er erfaringerne fra sidste ĂĽrs ribbehøst gode bĂĽde i for-

Danske landmÌnd vil dyrke hestebønner Arealer med økologiske hestebønner bliver større Protein er en vigtig del af menneskers kost. Men ogsü kvÌg, svin og fjerkrÌ har behov for proteiner, for at kroppens mekanismer kan fungerer optimalt. DesvÌrre er produktionen af økologiske proteinafgrøder til dyrefoder i Danmark lille, og importen af udenlandsk soja er derfor stor. Men det ser ud til at den tendens er ved at vende. Eksperter fra Videncentret for Landbrug har testet om hestebønner dyrket i Danmark pü sigt kan erstatte den udenlandske økologiske soja, som i dag overvejende importeres fra Kina. Og resultaterne er lovende. - Vi har set pü hestebønner, da de i modsÌtning til soja passer til vores lidt køligere klima, og de indeholder en god del protein. Vi har derfor fodret malkekøer med hestebønner og det ser ud til

Danske landmÌnd vÌlger i stigende grad at plante de proteinholdige økologiske hestebønner pü deres marker.

at vĂŚrende et lovende alternativ til sojaen. Med varmebehandling af hestebønnerne og en tilpasset foderplan ser det ud til, at vi helt kan undvĂŚre import af soja til de økologiske malkekøer, siger Margrethe Askegaard, konsulent i Videncentret for Landbrug. Hun leder projekt Ă&#x2DC;ko-

Protein, et ďŹ reĂĽrigt projekt i samarbejde med Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet, en rĂŚkke ďŹ rmaer og ďŹ&#x201A;ere økologiske landmĂŚnd. Projektet har som mĂĽl, at de danske økologiske husdyr i fremtiden kan fodres med dansk økologisk proteinfoder.

hold til udbytte og kvalitet af foderet. Han forventer mindst 5.500 FE pr. hektar med ürets ribbehøst, hvilket kan konkurrere med det forventede udbytte i økologisk majs.

Og noget tyder pü at de økologiske landmÌnd har taget den nye viden om hestebønner til sig. Andelen af hestebønner pü danske marker er i kraftig stigning fra 478 ha i 2011 til 1571 ha i 2013 - Og ud fra den solgte økologiske süsÌd til denne vÌkstsÌson tyder det pü, at arealerne fortsÌtter med at stige, siger Margrethe Askegaard. Men der er et stykke vej endnu før de danske økologer helt kan undvÌre sojaen. -Hvis vi rent faktisk erstattede al importeret soja til de danske økologiske malkekøer betyder det, at vi skal høste omkring 47.000 ton hestebønner ürligt. Med et gennemsnits udbytte pü 4 ton hestebønner pr hektar betyder det, at vi i Danmark skal dyrke hestebønner pü over 11.000 ha. Sü der er langt igen før vi kan vÌre selvforsynende, siger Margrethe Askegaard. Lige nu undersøger eksperterne hvad de økologiske slagtesvin og ÌglÌggende høns siger til hestebønnerne, som ikke kun vil kunne bruges i økologisk produktion, men ogsü i den konventionelle produktion.

Profile for Aars Avis

Ars 20140730  

Ars 20140730  

Profile for ugeavis
Advertisement