Page 1

Til samtlige husstande

88. årgang - Nr. 25

ONSDAG 18. juni 2014

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Arvefjender i godt samarbejde Aars IK og Farsø-Ullits IK samarbejder om kunstgræsbaner Af Lars Lindberg

Røde og hvide isblomster byder campingfolket velkommen til Aars og Made in Denmark.

De første røde og hvide farver klar QAARS: De røde og hvide farver, der skal være kendetegnet for golfturneringen Made in Denmark til august, er begyndt at brede sig i Aars og i omegnen. På Aars Campingplads har de været ude som nogle af de første. - Vi har lavet to store blomsterbede i dannebrogsfarver, siger lejrchef Poul Petersen. Det ene ”flag” står lige inden for porten på Aars Camping, mens det andet befinder sig længere inde på pladsen. Men de to flag er langt fra alene om at udgøre de

røde og hvide farver på campingpladsen. Rundt om finder man røde blomsterkrukker med hvide blomster eller hvide blomsterkrukker med røde blomster. Alle pladser på Aars Camping er udlejet i forbindelse med golfturneringen. De mange gæster mødes ikke blot af røde og hvide farver. De mødes af en pænt istandsat campingplads, hvor lejrchefen og en lang række frivillige har pyntet op rigtig mange steder på pladsen. Der er blandt andet også kommet nye skilte ved indgangen.

QAARS: Er der én kamp i løbet af sæsonen, som spillerne i Aars Idrætsklub og Aars FC ikke vil tabe, så er det opgøret mod Farsø, og i Farsø har de det på samme måde - kampen mod Aars SKAL vindes. De to klubber elsker at hade hinanden, og ofte går bølgerne højt, når de tørner sammen på grønsværen. I kulissen ser det dog anderledes ud, og for tiden kører de to ærkerivaler et smukt parløb i kampen om at få en kunstgræsbane på begge klubbers stadions. Klubberne arbejder tæt sammen om at skaffe de cirka fire millioner kroner, som de mangler for at kunne realisere drømmen, og ifølge Aars Idrætsklubs formand Kenneth Pedersen og hans formandskollega i Farsø, Kim Nyby, forløber parløbet gnidningsfrit. - Det har ikke givet anledning til nogen problemer, og det er super fedt, at to klubber,

Formændene for Aars IK og Farsø-Ullits IK, Kenneth Pedersen (t.h.) og Kim Nyby glæder sig over, at de to rivaliserende fodboldklubber samarbejder uden problemer om klubbernes kunstgræsprojekter.

som ellers kan være uenige om meget, kan arbejde så tæt sammen om det her, siger Kim Nyby. - Vi har ikke givet hinanden grund til andet end at stole på hinanden, og det giver pote, supplerer Kenneth Pedersen. Efter planen skal den første kunstgræsbane stå klar

i Farsø inden frosten atter sætter ind, men der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår Aars Idrætsklub får sin kunstgræsbane. Det passer dog Kenneth Pedersen fint. - Det lader jo til, at planerne om et nyt sportsanlæg i Aars skrider ret hurtigt frem, og

UDSALG

AARS

MANDAG - SØNDAG 8 - 21 Coca Cola

Salmonellafri kylling

Excl. pant

1350 g

PR. STK.

1,5 LTR.

10

30

00

Oksemørbrad

Halv grillkam

Frosne.

2,0 - 2,4 kg

ASS. STRIK •Skovhuus •Quimo •Mansted NU FRA

350,-

ROBELL BUKSER Før op til 1.000,-

PR. STK.

PR. 1/2 KG

59

ASS. SKINDJAKKER

Før op til 800,-

RE

95

KØTILBUD 700,-

00

I

TORSDAG D. 19. JUNI KL. 9.30

Før opp til 2.200,-, NU FRA

Ved køb af mere end 6 stk. pr. dag er prisen 20.00 pr. stk.

RT A P ST

bliver det til noget, er det jo dumt, hvis vi har lagt kunstgræsbanen et andet sted. Desuden har vi det fint med, at det er i Farsø, de kommer til at begå alle begynderfejlene, når banen skal etableres, griner han. De to formænd stikker venskabeligt til hinanden, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at de begge vil bakke deres respektive klubber 100 procent op, når Aars FC og Farsø tørner sammen i serie 1 i weekenden - de lover dog begge, at stridsøksen bliver begravet igen, så snart kampen er spillet til ende. De to klubber har indtil videre selv skudt en del penge i kunstgræsprojekterne, ligesom kommunen har bidraget med 2,5 millioner kroner indtil videre, men hidtil har ingen fonde ønsket at støtte projekterne. Derfor håber de to formænd også, at kommunen også i næste års budget vil finde plads til at støtte kunstgræsbanerne.

100

00

AARS

Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13

NU FRA

500,-

ALT I VINDUERNE UANSET FØRPRIS

- 200,300,-

, 0 0 1 U N

v/ Gitte Laustsen www.ellenkristensen.dk

KRISTENSEN Din modebutik i Nørager Damekonfektion fra str. 38-52 Bredgade 30 . 9610 Nørager . Tlf. 98 55 10 87 Åbent mandag/fredag 9.30-17.30 . Lørdag 9.30-12.30


2 Ugens navne

Aars Avis

Nygifte

Aars Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Runde fødselsdage

85

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Elly B. Nielsen, Himmerlandsparken 9, lejl. 32, mandag, 23. juni.

Viet på Havblik B&B, Slettestrand: Anne Nybo Brekling Petersen, København, og Adam Nybo Brekling, København (tidligere Bjørnstrup).

75

Rosa Vestergaard, Møllevænget 25, Vegger, mandag, 23. juni.

75

Gunner Christensen, Løgstørvej 82, Pisselhøj, tirsdag, 24. juni.

70

Emma Kristine N. Krebs, Solsortevej 11, Aars, lørdag, 21. juni.

70

Emma K. Krogh, Morumvej 33, Vognsild, lørdag, 21. juni.

Udlært Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Mathias Haslund Borup Jensen har afsluttet sin uddannelse som værktøjstekniker på Skive Tekniske Skole. Mathias Haslund Borup Jensen har gennemgået den praktiske del af uddannelsen hos virksomheden Dansk Skalform A/S i Aars.

Fra politiets døgnrapport Spritkørsel i Nørager En lokal mand måtte natten til søndag sande, at han drukket lidt for meget til at køre på sin knallert. Slingrende kørsel fik en patruljevogn til at stoppe ham, og da han blæste i alkometeret, viste det, at han ikke var helt appelsinfri han blev derfor sigtet for spirituskørsel. Indbrudstyv stjal bil Under et indbrud på Fruerlund i Nørager nøjedes den ubudne gæst ikke blot med at løbe med flere fjernsynsapparater. I en skuffe fandt tyven nemlig nøglen til en Skoda Octavia, og den kørte tyven fra stedet i. Bilen har indregistreringsnummeret FC 46 240.

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

98 64 18 69 Jens Møller

Annette Rolighed

Vi er der når du har brug for os

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

Valle fylder trøjen og rollen helt ud

- egnens lokalavis siden 1927 Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

18. juni 2014

Brian Otte - ny formand for Himmerlands Udviklingsråd.

Ny formand for udviklingsråd Formand for Farsø Erhvervsråd, områdedirektør Brian Otte, er ny formand for Himmerlands Udviklingsråd. Han afløser Klavs Bojsen, Aalestrup Handel og Erhverv. Formandsposten i udviklingsrådet går på skift mellem de lokale erhvervsråd i Aalestrup, Aars, Farsø og Løgstør for et år ad gangen, og i det kommende år vil Brian Otte altså sidde i formandsstolen.

Fra politiets døgnrapport To indbrud uden det store udbytte AARS: Natten til søndag blev der begået to indbrud i Aars, men tyven eller tyvene fik ikke det store udbytte at deres lyssky aktiviteter. Først gik det ud over en villa på Sdr. Boulevard, hvor gerningsmanden opbrød en kælderdør, hvorefter han gik på udkig i kælderen. Intet tydede dog umiddelbart på, at han fik noget af værdi med fra stedet. Senere gik det ud over Kræmmerhuset på Vester Boulevard, hvor en port blev opbrudt. Her slap tyven af sted forretningens byttepenge og muligvis nogle få varer. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Størrelsen er XL. Det viser, at det ikke er en helt almindelig stork, der er landet i Vegger. Der er tale om en rigtig Storkekonge, og en sådan har behov for en tshirt i størrelse XL. Tømrer Thomas Valsted modtog æren af at blive Årets Storkekonge i Vegger ved byens Storkefest i weekenden, og der er ingen tvivl om, at han kan fylde rollen ud. Alle der kender Thomas Valsted, eller Valle som han kaldes, er enige i, at han er det rigtige valg til kongestatusen. Thomas Valsted er tovholder på byggeriet ved Vegger Lethal, hvor Vegger Idræts- og Kulturhus skyder op. Selv om han er tømrer af uddannelse, så er det på frivillig basis, at han er tovholder. Men det er naturligvis praktisk, at han også har den erhvervsmæssige erfaring. Rollen som tovholder er langt fra den eneste Thomas Valsted har påtaget sig i Vegger. Han er altid tjenstvillig, når der skal gøres en indsats. Han er en ressource for Vegger. Thomas Valsted er blandt andet med i bestyrelsen for Vegger Lethal og naturligvis også selv bruger af hallen. Faktisk bor han ikke i selve Vegger, og ikke en gang i Vesthimmerlands Kommune. Men da Vegger ligger i kanten af kommunen, så er der ikke mange hundrede meter til Lyngsøvej 51 i Rebild Kommune, hvor Thomas Valsted bor og faktisk også er født. Det siges, at han var en stille og forsagt dreng. Men det er alle enige om, at det er gået over. I dag er han kendt for sit gode humør og evne til at mobilisere social kapital. Han kan ikke lade være med at være social, og sammen med det hører, at han kan lide at være i flok. Thomas Valsted kan begå sig på de skrå brædder - både som skuespiller og i det professionelle. Han har deltaget i mange dilettantforestillinger og

Storkekongen Thomas Valsted.

revyer. Her er han så populær, at der er flere der møder op, netop for at høre og se ham. Hans dygtighed gælder ikke kun på scenen, den gælder også, når de skrå brædder skal rettes til. Professionelt er han ansat hos Jættebyg i Suldrup, hvor han er formand. Ud over at give tusindvis af frivillige timer til byggerierne i Vegger, så er Thomas Valsted også frivillig i fodboldklubben. Han er både ungdomstræner, bestyrelsesmedlem og selvfølgelig fodboldspiller. Om vinteren spiller han i øvrigt badminton. Ud over selv at deltage som frivillig arbejdskraft, så er Thomas Valsted også god til at skaffe andre frivillige hjælpere. Det er en del af hans sociale kapital. Kun en ting ser ud til at kunne få storkekongen til at sige nej. Det er naturligt nok når drengene og familien kalder. Han er rigtig glad for sine børn og ”papbørn”, selv om han ikke helt kan huske deres alder. Om et par måneder står Vegger Idræts- og Kulturhus færdigt. Men storkekongen skal nok finde nye måder at hjælpe byen på han kan slet ikke lade være.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

18. juni 2014

SIDE 3

Partneraftale klar VESTHIMMERLAND: Politikerne i Vesthimmerlands Kommune blev mandag aften enige om det oplæg til Partnerskabsaftale med Økonomi- og Indenrigsministeriet, som de vil vedtage på byrådsmødet torsdag og efterfølgende sende til ministeriet. Oplægget indeholder en lang række strategiske indsatsområder, hvor de lokale politikere vil vise ministeriet, at det er den vej Vesthimmerlands Kommune skal gå for at få en bedre økonomi på længere sig. - Ministeriet har bedt os om at beskrive, hvad vi vil gøre.

Når aftalen derefter bliver indgået, så bliver det forankret, hvad vi kan forvente af tilskud de næste år, siger borgmester Knud Kristensen. Hidtil har kommunen måtte lægge budget ud fra et håb om at få et vist antal millioner i tilskud. Men når partnerskabsaftalen bliver en realitet, så vil nogle af tilskudsmidlerne ligge fast. - Det giver os en styrke, når vi skal lægge budget, forklarer Knud Kristensen. Håbet er at ministeriet godkender aftalen inden sommerferien.

Vores elskede mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor

Mie Andersen født Skovhus * 11. juli 1934 er stille sovet ind Hornum, den 14. juni 2014 Højt oppe på himlen i det fjerne er der nu tændt den største stjerne

Ellen og Niels Erik Erik og Dorthe Anders Lene og Lars Lise og Kenneth Karsten og Lenette Børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke fredag den 20. juni kl 13.00

Læge Gerhard Seth Sørensen Lukket mandag d. 23. juni.

CINDIE KRO KROGH MOGENSE MOGENSEN har hermed be bestået embedseksamen som cand. med. cand d ffra Aarhus Universitet. Stort til lykke fra familien

Vi er alle præster for Vorherre Sommermøde i Trængstrup Frimenighed

søndag den 22. juni Gudstjeneste kl. 14.00 v/cand. teol. Sara Dommerby Toft, Hjørring. Foredrag v/Sara Dommerby Toft: "Vi er alle præster for Vorherre".

LOPPEMARKED

Onsdag 4. juni blev det første hold IKEA-elever udklækket på Erhvervsskolerne Aars.

Første hold IKEAelever udklækket AARS: IKEA har indledt et samarbejde med Erhvervsskolerne Aars, hvor den internationale møbelvirksomheds danske elever tager deres elevuddannelse på skolens merkantile afdeling. Onsdag 4. juni afsluttede de første 14 elever uddannelsen. Forud var gået en række skoleophold, hvor eleverne både havde boet på skolehjemmet og fulgt et undervisningsforløb på Erhvervsskolerne Aars. Eleverne var fra en række forskellige IKEA varehuse rundt om i landet. Én af dem var Chelina

Kristensen, der var ovenud begejstret for sin elevtid og for skoleopholdene på Erhvervsskolerne Aars. - Jeg synes, det har været en superfed oplevelse at være elev i IKEA og at være elev her på Erhvervsskolerne Aars. Jeg har virkelig fået meget ud af hele forløbet, jeg har lært fantastisk meget af at arbejde med min fagprøve og jeg føler helt sikkert, jeg tager mange ting med mig videre til resten af mit arbejdsliv, fortæller Chelina Kristensen - som i øvrigt afsluttede sin uddannelse med et imponerende 10-tal.

Farvel elskede mormor

Aars Y’s Men’s Club

Mie Andersen

Markvænget 36, Aars

Hornum.

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Vi savner dig allerede. Hils morfar oppe i himlen. Vi ses mormor.

Gitte og Tina Skovhus Andersen

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00. KONTAKT: Aars: Vagn E. Jensen, tlf. 98 62 19 24 - 40 28 70 07 Farsø: Vagn Andersen, tlf. 98 63 17 75 - 23 62 23 55 Aalestrup: Peter Nielsen, tlf. 98 64 19 02 - 22 80 31 79 Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet, Aars, Farsø og Aalestrup.

Vor kære søster, svigerinde og moster

Mie Skovhus Andersen er stille sovet ind lørdag den 14. juni 2014. Hvil i fred, “gamle moster”.

Asta og Kristian Bente og Lars Jytte og Ivan Jette og Walther med familie

Hestedag på Hessel Søndag den 22. juni 2014 UÊÊœ“Êœ}ʜ«iÛʅۜÀ`>˜Ê“>ÀŽ>ÀLi`iÌÊvœÀi}ˆŽÊÊ Ê ÊÊ “i`ʅiÃÌiÊv©ÀʓiŽ>˜ˆÃiÀˆ˜}i˜ÊˆÊ`>˜ÃŽÊ>˜`LÀÕ}° UÊÊ*À©ÛʅۜÀ`>˜Ê`iÌÊÛ>ÀÊ>ÌÊLˆÛiʎ©ÀÌʈʅiÃÌiۜ}˜iÊÊ Ê ÊÊ v©ÀÊLˆiÀ˜iÃʈ˜`̜}Ê«FÊÛii˜it UÊÊ>iÃÌÀÕ«Ê >ÃÈVÊÕ`Ã̈iÀÊÛiÌiÀ>˜LˆiÀʈÊ՘`i˜°

Program:

* 5. februar 1933 er stille sovet ind Hornum, den 14. juni 2014 I vores hjerter er du gemt for en mor som dig bliver aldrig glemt

Museet åbner Præsentation af ekvipager på gårdspladsen Markarbejde og kaperkørsel En forrygende opvisning med heste i forskellige størrelser Kl. 15.30: Afslutning på gårdspladsen À>ʎ°Ê£Ó°ääÊiÀÊ >vji˜ÊFLi˜Ê“i`ÊiÌÊÛi>ÃÜÀÌiÀiÌÊÕ`Û>}°Ê ˜ÌÀjʎÀ°Êxä° ÊÊ

Flemming og Lena Thorbjørn og Lisbeth Børnebørn og oldebørn

iÀÀi}FÀ`i˜ÊiÃÃi]ÊiÃÃiÛiÊ{ä ]ʙÈ{äÊ>Àé

Vor elskede mor, svigermor, farmor, mormor og oldemor Vor kære faster og moster

Emma Gundersen * 25. oktober 1922 er stille sovet ind Aars, den 17. juni 2014

Familien Begravelsen finder sted fra Østerbølle Kirke fredag den 20. juni kl. 13.00

Anna Madsen

Kl. 11.00: Kl. 12.45: Kl. 13.30: Kl. 15.10:

Museet Herregården Hessel og Hessels Venner

Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke lørdag den 21. juni kl 11.00.

TAK EFTER DØDSFALD

Advokatvagt i Aars

Vor kære mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.:

Maren Kirstine Østergaard

■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m.

* 28. december 1922 har fået fred Aars, den 10. juni 2014

Familien Begravelsen har fundet sted

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved vor kære Kai Jensens bisættelse. Tak for blomster, kranse og pengegaver. På familiens vegne Anna Lise

Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse


Aars Avis

SIDE 4

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de Àeste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde ¿ndes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R

Byrådet inviterer indenfor! Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars, torsdag 19. juni 2014, kl. 16.00.

Skt. Hans i Gundersted Fællesspisning i Multihuset kl. 18.30. Pris 100,- kr. inkl. kaffebord. Børn under 12 år GRATIS. Bålet tændes ca. kl. 20.30 med båltale af hjælpeog feltpræst Inge Frandsen. Efterfølgende kaffebord alene 25 kr. Gundersted Borgerforening

Dagsordener og referater kan ¿ndes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Bogsalg på Løgstør Bibliotek

Reception

De Himmerlandske Heder Søndag den 22. juni kl. 13.00 - 17.00 Mødested: Oudrup Kirke, Oudrup Kirkevej 1, 9670 Løgstør. På en vandring på heden omkring Bruså, fortæller Lene Larsen og Karin Winther om naturplejen i området, der bl.a. skal understøtter levevilkårene for den meget sjældne sommerfugl Hedepletvinge og vildeorkideer. Læs mere på www.naturekspeditionen

Åben for tilmelding til Frivilligmarked 2014 i Dr. Ingrid Hallerne Afholdes lørdag den 27. sep. kl. 10.00 - 15.00. Alle der udfører frivilligt arbejde uden kommerciel eller agiterende karakter i Vesthimmerlands Kommune, kan nu tilmelde sig som udstillere på Frivilligmarked 2014. Læs mere og tilmeld via hjemmeside: http://frivilligmarked. vesthimmerland.dk

M E D D E L E L S E R

S U L D R U P

23. JUNI

SKT. V/LILLESØEN HANS

KL. 18.30 MAD SULDRUP FDF TALE: JEANETTE SAGAN

30-50 HEKSE

STORT BÅL

Arr. Suldrup Borger & Erhversforeningen

NB. HUSK AT MØDE

Hjemmeservice

Bogsalget er i gang og varer hele sommeren. Romaner, krimier, fagbøger, børnebøger og tidsskrifter sælges til en favorabel pris. Læs mere på: www.vhbib.dk

Frivilligmarked 2014

18. juni 2014

gi’r tryghed i hverdagen ... - nu også med pleje ...

Vesthimmerlands Kommune har pr. 1. juni 2014 ansat Henrik Kruuse som kommunaldirektør.

Hjemmehjælp - Valget er frit - Valget er dit.

I den anledning vil det glæde os, at se forretningsforbindelser, kollegaer og venner til reception

Hvis du er bevilget hjemmehjælp - Kan du selv bestemme, hvem der skal gøre rent eller købe ind for dig. Ønsker du en personlig assistent, så kontakt Himmerlands HjemmeService

Fredag, den 20. juni 2014, kl. 11.00-13.00 i Byrådssalen på Rådhuset, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars. P.b.v. Knud Kristensen

Udvidelse af husdyrbrug

Borgmester

• Kløfthøjvej 22, 9670 Løgstør. Afgørelsen kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Himmerlands HjemmeService www.himmerlandsvikarservice.dk · Hjortskjærsvej 30 · 9600 Aars · Tlf.: 99 98 97 42

§19 tilladelse Vesthimmerlands Kommune har meddelt tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens §19 til anvendelse af forbrændingsslagge under ensilageplads på Sønderladevej 33, 9670 Løgstør. Kommunen har samtidig afgjort, at udlægning af slagger ikke er VVM-pligtig. Læs mere på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

MEDDELELSE OM BISPEVALG I VIBORG STIFT

Sommerlukket i bogcaféerne Bogcaféerne holder sommerferie fra den 1. juli til den 11. august (incl.) Bogbilen kører sidste gang inden ferien tirsdag den 24. juni.

Ingen betjening på Vesthimmerlands Biblioteker Personalet skal på kursus. Derfor er der ingen betjening fredag den 27. juni. Der er dog mulighed for selvbetjening fra kl. 7.00 - 22.00.

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Musikterapeut/pædagog til Demensafs. og Daghjem søges pr. 15. august eller snarest derefter. Den midlertidige stilling er på 28 timer pr. uge og er foreløbig til og med 31. december 2015. Ansøgningsfrist: 30. juni 2014. Nattevagt til Plejecenter Østermarken En stilling som fast nattevagt 30 timer om ugen er ledig pr. 1. august 2014 eller tidligere, hvis dette er muligt. Ansøgningsfrist: 20. juni 2014. Dagplejer til V. Hornum by Vi mangler dagplejer der gerne vil være med til at give 0 - 2 årige børn en spændende og udviklende hverdag i hjemlige rammer. Tiltrædelse 1. august 2014. Ansøgningsfrist: 20. juni 2014. Lærer Har du erfaring som lærer og har lyst til udfordringer indenfor specialområdet. Ansøgningsfrist: 22. juni 2014.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Der afholdes bispevalg i Viborg Stift og følgende kandidater er opstillet: • • • •

Peter Hedegaard, valgmenighedspræst i Holstebro Niels Christian Kobbelgaard, domprovst i Aalborg Carsten Haugaard Nielsen, sognepræst i Aarhus Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp

Stemmeberettigede er medlemmer af menighedsrådene i Viborg Stift og repræsentanter for valgmenigheder i Viborg Stift, valgmenighedspræster samt præster ansat af Kirkeministeriet med tjeneste i Viborg Stift. Afstemningsmaterialet til 1. valgrunde udsendes den 12. august 2014, og stemmesedlen skal være Viborg Stift i hænde senest den 2. september 2014. Optællingen foretages den 3. september 2014. Afstemningsmaterialet sendes til hver enkelt stemmeberettiget. Hvis ingen af kandidaterne opnår halvdelen af stemmerne eller derover, vil der blive afholdt 2. valgrunde. Afstemningsmaterialet hertil udsendes den 18. september 2014, og afstemningen slutter den 9. oktober 2014. Optællingen foretages i Bispegården den 10. oktober 2014. Valglisten, hvor de stemmeberettigede personer er opgjort, kan findes på Viborg Stifts hjemmeside, www.viborgstift.dk Såfremt der er personer, der mener sig berettiget til at stemme, men som ikke modtager afstemningsmateriale, eller personer, som fejlagtigt modtager afstemningsmateriale, opfordres de til at gøre indsigelse herom over for valgbestyrelsen senest den 19. august 2014. Henvendelse rettes til Viborg Stift kmvib@km.dk eller til stiftskontorchef Bodil Abildgaard, tlf. 8662 0911.

DIGITAL FARVE PRINT og alm. fotokopiering

A3 - A4 - A5 Storformat Overhead film Tryk på t-shirts Aars Bogtryk & Offset Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars

Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

18. juni 2014

El-selskab i Aars skal renovere lys i Mariager Entrepriseselskabet har fået ordre til 11,3 mio. kr. AARS: Aars El-Forsyning Entreprise A/S skal udføre en større renovering af belysningen i Martiagerfjord Kommune. Opgaven tilfaldt Aars El-Forsyning, da selskabet med et bud på 11.287.830 kr. vandt en licitation i konkur-

rence med syv andre selskaber/firmaer. Arbejdet består i udskiftning af cirka 2600 armaturer, kabellægning af 7,5 km luftledning og opsætning af nye master. Udførelsen af den store entreprise begynder sidst i

Direktør Morten Degn: - Vi har ekspertisen til at udføre opgaven.

Kjeld Østergaard fra Aars El-forsyning Entreprise A/S får sammen med sine medarbejdere travlt med at udføre belysningsarbejde i Mariagerfjord Kommune.

juli og skal være fuldført inden sommerferien 2015. Den endelige kontrakt foreligger dog først om 14 dage. - Vi er glade for, at Mariagerfjord Kommune valgte os til at udføre den store renoveringsopgave. Vi har udført en række andre belysningsprojekter, f.eks. i Aars, Arden og Holstebro og har den fornødne ekspertise til at skabe et godt resultat, understreger direktør Morten Degn, Aars El-Forsyning Entreprise A/S.

SIDE 5

UDSALGET starterr hos Skott i Rold WRUVGDJGɨɰMXQLNOɰɪɧ VGDJGɨɰMXQLNOɰ

ɬɧ EKSTRA KSTRA ÅBENT ÅBEN

V¡QGDJGɩɩMXQLNOɨɧɨɭ DJGɩɩMXQLNO På udvalgte varer, fratrækkes ved kassen

Hobrovej 8, Rold 9510 Arden Tlf. 98 56 14 73

ÅBNINGSTIDER: Man.-tors. 9.30-17.30 Fredag 9.30-18.00 Lørdag 9.30-13.00

skott-rold.dk

Vi siger tak for godt samarbejde igennem 10 år i Vesthimmerland

Himmerlands HjemmeService har i 10 år udført rengøring, bevilget af kommunen til borgerne i Vesthimmerland. Kommunen har sendt rengøringen i udbud, og fra 1. september 2014 kan du ikke længere vælge os til rengøringen. BEMÆRK: Det gælder ikke for pleje, indkøb og tøjvask.

Siden 2003 har vi haft et godt samarbejde - Tak for det Vi har gennem årene fået mange gode kontakter, og opbygget et rigtig godt og stabilt rengøringshold, der omhyggeligt har passet deres kunder. Alle er meget kede af, at kommunen valgte at sætte rengøringen i udbud med laveste pris som eneste tildelingskriterium. Men vi må også erkende, at til den pris, som vandt buddet, er det ikke muligt for os at levere en anstændig ydelse, som opfylder gældende kvalitetskrav.

HIMMERLANDS HJEMMESERVICE

Hjortkjærsvej 30 • 9600 Aars • Tlf. 99 98 97 42 Fax 99 98 97 94 • inl@agrinord.dk

Rengøring fremover Himmerlands HjemmeService kan fremover tilbyde dig en fast aftale om rengøring. Hvis du vælger eller har valgt os til at udføre pleje, kan du stadig tilkøbe ekstra rengøring ned til ½ time i forbindelse med plejen. Ring telefon 99 98 97 42 og hør hvad vi kan tilbyde. Vi kommer også gerne på besøg for at afstemme aftalen efter dit behov.


Aars Avis

SIDE 6

Pia Berg har malet dette dobbeltportræt af regentparret.

Dobbeltportræt af regentparret AARS: Kunstneren Pia Berg, der er født i Aars i 1956, som datter af kunst-

nerparret Poul og Kirsten Berg, har i forbindelse med at Prins Henrik er fyldt 80

år, malet et dobbeltportræt af regentparret. - Maleriet er malet til en adminstrerende direktør for en hotelkæde og en folketingsminister. Jeg synes det er sådan et dejligt motiv, hvor den dybe og hengivne kærlighed mellem disse to mennesker stråler om kap med den Franske sol! Ja, for motivet er taget fra Vinslottet Cayx i Frankrig. Det har været en stor glæde at male det, og det er dejligt at se at det også vækker glæde hos modtagerne, siger Pia Berg. Kunstneren har i øvrigt deltaget på ”Tidens kunst” tre gange. Da hun var seks år gammel overtog hendes forældre en nedlagt landsbyskole i Han Herred, hvor store dele blev atelier og udstilling. - Her malede jeg mit første maleri som syv-årig, siger Pia Berg.

18. juni 2014

Der var samlet mange mennesker for at overvære de første spadestik til nybyggeriet.

Tre spadestik taget til nyt boligbyggeri i Aars Der gik otte år, inden spaden kunne sættes i jorden Af Torsten Hansen

For alle byens borgere

SANKT HANS FEST VED SKØJTESØEN mandag den 23. juni kl. 19.30 • Båltale ved Peer Poulsen - kl. 20.30. • Fællessange. • Assistance fra Det Danske Spejderkorps Aars Gruppe • Mulighed for at købe is, øl, vand, kaffe og kage • Medbring gerne klapstol eller tæppe. Arrangør:

AARS: Det endte med at tage otte år, inden spaden kunne komme i jorden. Men det er dog ikke så usædvanligt, når det handler om store byggerier i Aars midtby. - Det var i 2006 jeg fik en opringning fra Svend Jørgensen. Han fortalte at Kristian Jensens værksted var til salg. Det satte gang i tankerne og senere gang i planlægningen, sagde formanden for Aars Boligforening Niels Krogh Madsen da han bød velkommen til en stor skare af indbudte ved første spadestik til boligforeningens nye store byggeri ved Kirkeplads i Aars. De kommende knap 9000 kvadratmeter byggeri krævede tre spadestik. Det første fi k netop Kristian Jensen lov til at tage. Det var han tydeligvis stolt over. Forvaltningschef Jens Christian Olesen, Teknisk Forvaltning Vesthimmerlands Kommune tog det andet spadestik, mens advokat Carsten Kjeldsen fik æren af at tage det tredje spadestik. Det gjorde han som repræsentant for en af de virk-

Bernt E. Neergaard Jacobsen siger farvel. Bernt E. Neergaard Jacobsen stopper efter 30 år som partner i Deloitte. Kunder, forretningsforbindelser, kollegaer og venner af huset kan sige farvel ved en reception fredag 20. juni 2014, kl. 13.00 – 16.00 på Aars Hotel, Himmerlandsgade 111, 9600 Aars. Medlem af Deloitte Touche Tohmatsu

Kristian Jensen fik lov til at tage det første spadestik til Aars Boligforenings nye byggeri.

somheder, der lejer sig ind i det nye byggeri - Advokatfirmaet Bindslev & Kjeldsen, Aars.

To år Byggeriet forventes at tage cirka to år. På den tid skal der bygges 55 lejligheder, 2 kontorlejemål, 2 forretningslokaler, parkeringskælder, 3 værelser til gæster og fælleslokaler. - Vi tror på, at lejlighederne bliver lejet ud hurtigt. Aars er en by i vækst, sagde Niels Krogh Madsen. Optimismen var også i top hos Jens Christian Olesen. - Det er med stolthed jeg tager mit spadestik. Det bliver

en størrelse byggeri man ikke har set længe i Aars. Det er dejligt, at Aars Boligforening bidrager til den fortsatte udvikling i Aars, sagde forvaltningschefen. Samme holdning kom fra Carsten Kjeldsen. - Jeg tror på en betydelig fremtid for Himmerland. Se blot på, at nu sættes dette byggeri i gang, tæt på bygges der en stor boligbutik, og der er også en ny discountbutik på vej, konstaterede Carsten Kjeldsen. Maskinerne rykker ind på byggepladsen i løbet af få dage. Entreprenørfirmaet Gunnar Nielsen har fået hovedentreprisen.


Aars Avis

18. juni 2014

Motionscykelløb fra Kimbrertorvet i Aars Cykelhold og Andelskassen i sundt samarbejde AARS: På årets længste dag, lørdag, 21. juni, bliver der mulighed for at komme ud og dyrke motion, når Andelskassens Midsommerløb løber af stabelen. Løbet er kommet i stand via et samarbejde med Vesthimmerland Pro Cycling og Andelskassens afdeling i Aars. Løbet har start og mål på Kimbrertorvet, hvor man kan tilmelde sig en time før start eller online. Der vil være to ruter på henholdsvis 35 km og 70 km, så der skulle være noget for alle, der kunne tænke sig at komme ud og cykle. - Ingen tvivl om, at mange trænede motionsryttere vil gå til stålet for at vinde 70 km løbet - eller som minimum få en god tid. Den kortere distance på 35 km tiltaler nok

mere de knap så trænede og forhåbentlig rigtig mange familier og gruppe af venner, der gerne vil ud og have en god gang motion, mens man hygger sig på cyklen. Det er for resten fuldstændig ligegyldig, om man har en toptunet racer eller en 25 år gammel ”havelåge” - alle kan være med, udtaler Annette T. Sørensen, der er praktisk koordinator på løbet. - Der er naturligvis præmier til vinderne hos både kvinderne og mændene på begge distancer, men der vil også være mange lodtrækningspræmier blandt alle deltagere, så alle har en chance for at få en præmie med hjem, fortsætter hun. - Andelskassen vil med Andelskassens Midsommerløb gerne profilere sig på den sunde og aktive måde

og skabe mulighed for at få frisk luft og motion i selskab med andre. Vi vil gerne markere vores plads i lokalsamfundet ved at støtte, og i dette tilfælde også være medarrangør på aktiviteter i lokalsamfundet, til glæde for både private og fi rmaer, udtaler afdelingsdirektør Jesper Malling Sørensen og tilføjer: - Vi håber med Andelskassens Midsommerløb, at vi kan skabe en festlig og hyg-

gelig dag, der kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed med mange deltagere, og at de firmahold, der deltager, får en god oplevelse sammen med kollegerne inden sommerferien begynder. For at få flest mulige firmahold og klubhold med, er der udsat en præmie på 3.000 kr. til det hold, der kan mønstre flest mulige deltagere. - Efter løbet vil der mulighed for at få lidt at spise og drikke, mens dagens strabadser bliver diskuteret, så alt i alt bliver det forhåbentlig en god og sjov oplevelse for deltagerne. Det skal understreges, at alle er velkommen, afslutter Annette T. Sørensen fra Vesthimmerland Pro Cycling.

SIDE 7

Fønix Komfort El-Scooter v. Jens Erik Andersen tlf: 61 66 05 75

www.fonixkomfort.dk - frihed til livet

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

VI VÆLTER BYEN MED PRISER DER

ALDRIG ER SET FØR

80% SPAR OP TIL

Aars Andelskasse arrangerer motionscykelløb lørdag, 21. juni.

INGE-MARIE GATTEN

PÅ ALLE UDSALGSVARER I BUTIKKEN

Nu også med online booking! www.imgatten.dk

Nu igen ÅBENT for tilgang

Tandbehandling Med hjertet på rette sted!

Himmerlandsgade 68, 1. sal • 9600 Aars • tlf. 98 62 29 90 tandlaege@imgatten.dk • www.imgatten.dk

Himmerlandsgade 68 . 9600 Aars . 98 62 24 99


Aars Avis

SIDE 8

18. juni 2014

Fire kandidater i kamp om bispestillingen 1662 er stemmeberettigede i Viborg Stift

Årets familieoplevelse for piger og drenge i alle aldre!

SØNDAG DEN 22. JUNI

2014

GRATIS ADGANG

FLYVESTATION KARUP

Portene åbner kl. 8.00 for parkering Air Show går i luften kl. 10.00

Der bliver underholdning for alle i alle aldre - og masser af muligheder for at høre meget mere om Forsvarets mange missioner og indsatser i verdens brændpunkter. Kom og mød piloter, soldater, betjente, søfolk og hverdagens helte, som i et enestående samarbejde værner om Danmarks sikkerhed. Alle kommer!

Kendt fra DR

VIND

GERNE

OR UN

HOW F

NØRDS

www.danishairshow.dk • facebook.com/flyvevaabnet

ard, valgmenighedspræst i Holstebro, Niels Christian Kobbelgaard, domprovst i Aalborg, Carsten Haugaard Nielsen, sognepræst i Århus, og Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Den 12. august udsendes stemmesedler til 1662 stemmeberettigede i Viborg Stift. Brevstemmerne skal være afgivet og afleveret senest den 2. september. Den 3. sep-

tember optælles stemmerne for første valgrunde. En lang kamp, der nu kulminerer I de sidste måneder har hver af kandidaterne været rundt i stiftet til orienteringsmøder for at fortælle om sig selv og sine tanker. Desuden har der på møderne været en mulighed for at tegne sig som stiller eller anbefaler for bispekandidaten.

Ældre rifler på besøg i Aars fra København Garder-våben er på sjælden visit uden for Livgarden

Alle kommer til DANISH AIR SHOW 2014! Kom og få en fantastisk oplevelse på Flyvestation Karup, når Flyvevåbnet inviterer hele familien til at bruge en dag sammen med Hæren, Søværnet, Politiet, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og flyveopvisningshold fra hele verden.

VESTHIMMERLAND: Onsdag, 11. juni stod det fast, at fire kandidater nu skal kæmpe om at blive biskop Karsten Nissens efterfølger som biskop i Viborg Stift. Den onsdag var nemlig sidste frist for skriftlig indlevering af kandidatliste til stiftsadministrationen, og valgbestyrelsen har allerede godkendt de fi re kandidater. Det er Peter Hedega-

HIMMERLAND: For mange lyder det ikke af noget særligt, at der på lørdag, 14. juni kommer nogle ældre rifler på besøg i Aars fra København. Men for en bestemt gruppe nordjyske mænd er det en stor begivenhed. Riflen er den amerikanske Garand, og mændene nogle generationer af nordjyske livgardister, der har slidt på både Amalienborgs fliser og den nordsjællandske natur med netop den på skuldrene. - Det skulle være første gang, at Den Kongelige Livgarde låner Garand-rifler ud til skydning uden for militæret. Så vi er stolte af og glade for, at vi har fået

liv, siger Mikkel Elmlund, registrator i Himmerlands Garderforening. Udlånet sker i anledning af 100 året for garderforeningens eksistens, og med riflerne følger en aktiv oberstløjtnant i Livgarden, der kommer til at fungere som skydeleder med riflerne på Aars skydebane. - Vi troede ikke helt på, at vi fik lov, men det gjorde vi altså. Og i den anledning indbyder vi også andre nordjyske gardere til at skyde med, hvis de melder sig til, lyder det fra Mikkel Elmlund. Våbnet var den første halvautomatiske riffel i verden til at blive standard i en hær, nemlig den ame-

rikanske. Det kom i brug i 30’erne og gav infanteriet en betragtelig fordel under anden verdenskrig, hvor tyske og japanske tropper mest var udstyret med enkeltskuds-rifler. Riflen havde også stor succes i Korea-krigen og blev først faset ud af US Army i 1965. I Danmark var den standard til 1975 og blev stadig benyttet af livgarden frem til sidst i 80’erne. I dag er det den helautomatiske riffel M16, livgarderne har på skuldrene. Der er produceret flere end fem millioner Garandrifler, og de er stadig populære blandt våbenentusiaster.

Afgangselever fra Østermarkskolen i Aars Af Torsten Hansen AARS: Eleverne fra Østermarkskolens tre 9. klasser afslutter nu deres almindelig folkeskoleforløb. Afgangseleverne er: 9a: Ali Kader Mohammad, Kærvej 33, Annika Rask Nielsen, Svalevej 10, Daniel Fahlmann Nøhr, Aggersundvej 98, Hvorvarp, Emil Mølgaard Sørensen, Hans Egedes Vej 243, Emil Sean Hagemann Sørensen, Hasselvej 17, Aalestrup, Emma Bach Degn, Aatoften 26, Emma Hyldgaard Henningsen, Park Alle 28, Jonas Sloth Pedersen, Dr. Dagmars Vej 3, Mathias Hjorth Poulsen, Aatoften 20, Michael Jørgensen, Nørregade 11, Østrup, Nanna Vestergaard Andersen, Nygade 16, Østrup, Pernille Rauff Pedersen, Risgårdvej 26, Nyrup, Philip Brunsgaard Nielsen, Sdr Borremosevej 6, Sjøstrup, Rasmus Hald Jensen Kong, Christians Vej 18, Sandra Dam Kristensen, Dr. Christines Vej 29, Sascha Søndergaard Sø-

rensen, Nygade 38, Østrup, Sebastian Kramer Andersen, Roldvej 35, Gundestrup. 9b: Andreas Nykjær, Hans Egedes Vej 211, Andreas Krogh Kristiansen, Kong Valdemars Vej 20, Benjamin Kanu Versluis, Himmerlandsgade 33,1 mf, Catrine Bisgaard Sørensen, Svoldrupvej 128, Vognsild, Claus Hougaard Christensen, Østermarken 20, Emilie Lund Jensen, Hans Egedes Vej 205, Jacob Holk Pedersen, Aatoften 12, Jasmin Marie Gudi Tonnisen, Overvejen 45, Vognsild, Karina Flyvholm Jensen, Lerkenfeldvej 21, Vognsild, Karoline Christensen, Himmerlandsparken 11-14, Lasse Fomsgaard, Solvænget 64, Lasse Hjortshøj Jensen, Åvej 13, Sønderup, Line Præstegaard, Nyrupvej 6, Nyrup, Marianne Sigaard, Tofteparken 120, Mathias Thorsø Pedersen, Østermarken 32, Mikkel Juul Andersen, Kong Haralds Vej 19, Oskar Helle, Hjedsbækvej 475, Sønderup, Simon Hamann Børgesen, Kong Valdemars Vej 44, So-

fie Bang Hansen, Ø Boulevard 1, Thomas Poul Berntsen, Markvænget 7 A. 9c: Abbas Ali Hussain, Vølundsvej 10, Ann Kathrine Klausen, Lerkenfeldvej 12, Vognsild, Emil Rynkeby Kristensen, Hans Egedes Vej 14, Frederik Mogensen, Høgholtvej 14, Sønderup, Jonas Bach Andersen, Dr. Christines Vej 21, Kathrine Krøier Sørensen, Hans Egedes Vej 126, Kristian Pedersen, Vølundsvej 5, Lærke Heisz Jensen, Dr. Christines Vej 2, Lærke Tolbod Abildgaard, Roldvej 40, Mosbæk, Magnus Avataq Højgaard Østerby, Park Alle 25, Mathias Emil Madsen, Hans Egedes Vej 52, Mathilde Mark Lauritsen, Nørregade 19, Østrup, Michael Lars Jørgensen, Oustrupvej 54, Nadia Kristensen Solvænget 72, Nicolaj Langdahl Andersen, Gatten Møllevej 88, Gatten, Pernille Fabricius Tange, Vadgårdvej 32, Havbro, Sarah Mørk Olesen, Ndr Borremosevej 8, Sjøstrup, Simon Fløj Thomsen, Herredsvej 52, Morum.


Aars Avis

18. juni 2014

SIDE 9

NYE KĂ˜KKENLĂ…GER

Vi skifter lügerne i dit gamle køkken pü

KUN EN DAG

Fotografering Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

WWW.OKKR.DK RING PREBEN ADRIANSEN 40722362 OG AFTAL TID FOR ET GRATIS HJEMMEBESĂ˜G

NU med SKATTEFRADRAG for hündvÌrkerløn

Danmarks eneste landsdĂŚkkende kĂŚde - Din garanti for tryghed og kvalitet

OK

KĂ˜KKENRENOVERING

¡ Børne- og familiefotografering ¡ Bryllupsfotografering

Loft Foto

Sammenslutning af professionelle portrĂŚtfotografer i Danmark

]ȉȉ 

v/ Birgitte Tøttrup Loft ¡ Tlf. 23 60 60 70 HalkÌrvej 43 ¡ 9240 Nibe ¡ www.loftfoto.dk

GLENHOLM VINGĂ…RD - for hyggeligt samvĂŚr

• Fri entre • V inba r • R estau ra nt • But ik enter • A rr angem ing ll ti es • Bordb

98676966

Rønbjerg Løgstør Farsø Aars/Fjerritslev Aalborg/Viborg

4 min. 10 min. 15 min. 25 min. 50 min.

Ta’ dine gÌster med pü udugt i det skønne Vesthimmerland og giv dem en god oplevelse.

Se ĂĽbningstider pĂĽ www.glenholm.dk

Jens Christian Skov, der er økologisk jordbÌravler i Lille Binderup glÌder sig over perfekt jordbÌrvejr, der giver store og søde bÌr.

www boostingbusiness g s.dk dk k Tidlig og god jordbÌrhøst www.boostingbusines kontakt@boostingbusiness.dk @boostingbusin g Lokal økologisk jordbÌravler jubler over vejret

Af Lars Lindberg LILLE BINDERUP: Jens Christian Skov fra Lille Binderup er en glad mand. Han er pü 14. sÌson økologisk jordbÌravler, og i sidste uge kunne han for første gang sÌtte tÌnderne i ürets høst - og han blev ikke skuffet.

- Vejret har simpelthen vÌret perfekt, og det kan büde smages og ses. BÌrrene er store og søde, og vi har aldrig før høstet sü tidligt pü üret, siger Jens Christian Skov, som forventer, at sÌsonen kommer til at vare indtil midten af juli. Som økologisk producent sprøjter han ikke sine bÌr,

og han �snyder� heller ikke ved at dÌkke planterne over. - Jeg vil ikke hjÌlpe dem for meget pü vej, for jeg synes, det gür ud over smagen, siger Jens Christian Skov, som udover de gamle kendte sorter i ür har forsøgt sig med to nye sorter - dem kan man büde købe plukkede eller selv gü pü jordbÌrrov i markerne.

Se mere pĂĽ www.st-ajstrup.dk eller ring pĂĽ tlf. 98 35 53 11

n, e k k ø k t y n ngler a m u d r ü N be r og o r e d r a g r e e l bad elbyde stort udvalg, skarpe prism ed

trup til g at handle in n t e r r - Kan St. Ajs o f d li t en bundso ikke minds

Fra udstillingen i St. Ajstrup

St. Ajstrup v/Nibe

KĂ˜KKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup ¡ 9240 Nibe Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.30 - Lørdag og søndag lukket

etning Bundsolid forr ed! at handle m

MAGASINER  F LY E R S HJEMMESIDER FOLDERE  P L A K AT E R LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

GIV DEN

G AS

E N I L N el O rofession me d en p g snin webR Slø E KIDEGOD VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43


Aars Avis

SIDE 10

18. juni 2014

TV-PROGRAMMER ONSDAG 18. JUNI 04.50 05.30 06.00 06.25 06.55 12.15 12.45 17.00 17.55 18.45 18.55 19.50 20.00 20.40 21.20 21.30 22.30 23.10 23.55 00.00

På sporet Lægeambulancen Emmerdale Niklas’ mad Formiddagsprogrammer Under Hammeren Eftermiddagsprogrammer VM 2014: Brasilien på Bryggen VM 2014: Australien - Holland TV Avisen med Sporten VM 2014: Australien - Holland VM 2014: Brasilien på Bryggen Spise med Price Historien bag Historien Det Søde Sommerliv TV Avisen med Penge og Sporten Vegas Kystvagten OBS Natfjernsyn

04.50 05.30 06.00 06.25 12.15 12.45 17.30 17.55

På sporet Lægeambulancen Emmerdale Formiddagsprogrammer Under Hammeren Eftermiddagsprogrammer VM 2014: Brasilien på Bryggen VM 2014: Colombia - Elfenbenskysten TV Avisen med Sporten VM 2014: Colombia - Elfenbenskysten VM 2014: Brasilien på Bryggen Bonderøven VM 2014: Brasilien på Bryggen VM 2014: Uruguay - England TV Avisen VM 2014: Uruguay - England VM 2014: Brasilien på Bryggen Taggart: Farligt spil Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.40 14.30 15.15 15.50 16.20 20.00 20.30 20.50 23.05 23.35 02.05

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Airline Nyhedsblok Liebhaverne Byg et liv på landet. Eng. livstilsserie Sæt pris på dit hjem Fed forvandling Alarm 112 CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Liebhaverne - sommerhuse. Sommerbolig på 1. klasse VM 2014: Studiet VM 2014: Spanien - Chile Nyhedsblok VM 2014: Cameroun - Kroatien Natfjernsyn

TORSDAG 19. JUNI

18.45 18.55 19.50 20.00 20.30 20.55 21.30 21.40 22.50 23.00 00.10

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.45 13.35 14.25 15.15 15.50 16.20 20.00 20.50 22.00 22.40 23.35 23.50

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Airline Nyhedsblok Liebhaverne Byg et liv på landet. Eng. livstilsserie Sæt pris på dit hjem Felix jagter vejen til succes Alarm 112 CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Fanastiske fund Station 2: Kvinde, mor og politichef Nyhedsblok Adrenalin-jæger med livet i hænderne VM 2014: Studiet Natfjernsyn

FREDAG 20. JUNI 04.50 05.30 06.00 06.25 06.55 07.20 12.15 12.40 16.40 17.30 17.55 18.45 18.55 19.50 20.00 21.00 21.25

På sporet Lægeambulancen Emmerdale Niklas’ mad Amerikas Hairy Bikers Formiddagsprogrammer Under Hammeren Eftermiddagsprogrammer Herskab og tjenestefolk VM 2014: VM-studiet VM 2014: Italien - Costa Rica TV Avisen med Sporten og Vejret VM 2014: Italien - Costa Rica VM 2014: Brasilien på Bryggen Hvem var det nu vi var TV Avisen med Vores Vejr Hidalgo. Amr. adventure-film fra 2004 med bl.a. Viggo Mortensen 23.30 VM 2014: Brasilien på Bryggen 23.55 VM 2014: Honduras - Ecuador 01.55 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.40 14.30 15.20 15.50 16.25 20.00 20.50 23.00 23.30 01.40 04.00

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Airline Nyhedsblok Liebhaverne Byg et liv på landet. Eng. livstilsserie Sæt pris på dit hjem Felix jagter vejen til succes Alarm 112 CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Klipfiskerne VM 2014: Schwiez - Frankrig VM 2014: Studiet The Prestige. Amr. thirller-drama fra 2006 med bl.a. Hugh Jackman En vampyrs bekendelser. Amr. gyser fra 1994 Nyhederne og Vejret

LØRDAG 21. JUNI 05.35 06.15 06.40 07.10 08.00 09.30 10.00 11.40 11.45 13.20 14.20 16.00 17.00 17.55 18.45 18.55 18.58 19.50 20.00 20.40 21.25 22.55 23.30 23.55 01.50 02.40 04.10

På sporet Emmerdale Når pandaen får tømmermænd Dyrenes utrolige evolution De store katte. 3 afsnit Sådan er det skøre sind Herskab og tjenestefolk. 2 afsnit OBS Mord på hjernen Ved du hvem du er? Ulvehunden 2: Legenden om den hvide ulv. Ame. adventure-drama fra 1994 Hvem var det nu vi var VM 2014: Brasilien på Bryggen VM 2014: Argentina - Iran TV Avisen med Sporten og Vejret VM 2014: Argentina - Iran Held og Lotto VM 2014: Brasilien på Bryggen Danmarks bedste bonderøv Store forretninger. Eng. dramaserie Kriminalkommissær Barnaby: Mord efter mål Vild med Allan VM 2014: Brasilien på Bryggen VM 2014: Nigeria - Bosnien Herzegovina VM 2014 Water Rats. 2 afsnit De heldige helte

06.00 Morgen TV - mest for børn 09.05 Dyrepasserne. Mød dyr og dyrepassere fra Kristiansand Dyrepark. 2 afsnit 10.00 Go’ appetit 10.35 Det gode brød. Eng. bageprogram med Paul Hollywood 11.05 Tinas sommerkøkken. Svensk madprogram 12.00 Nyhederne 12.05 Hvem vil være millionær? 12.55 Sommer i Tivoli - Live 13.25 Liebhaverne 14.00 Fantastiske fund 14.40 Den hemmelige millionær 15.30 Dags Dato: Mega-familier 16.15 Dicte. 2 afsnit 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Dit sommervejr 18.25 Flying Superkids - Live i Paladset 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Rundt på gulvet 20.50 VM 2014: Tyskland - Ghana 23.00 VM 2014: Studiet 23.30 Invictus. Amr. drama fra 2009 med bl.a. Morgan Freeman 01.45 Paranoid Park. Amr. drama fra 2007 med bl.a. Gabe Nevins 03.15 Billy - skadedyrens skræk 04.00 Nyhederne og Vejret

SØNDAG 22. JUNI 05.20 06.15 06.40 07.10 08.00 09.30 10.00 11.40 12.40 13.15 13.20 14.05 14.35 15.05 16.05 17.50 18.30 19.00 20.00 20.30 20.55 21.30 21.40 22.50 23.30 01.00 02.00 03.35 04.25

Slægtensspor Emmerdale Når elefanten hikker Dyrenes utrolige evolution De store katte. Naturserie fra BBC. 2 afsnit Lones aber Herskab og tjenestefolk. 2 afsnit Flådens historie Historien bag Historien OBS Store forretninger Bildsøe i Brasilien Hofretter: Château de Cayx Guld på godset Inspector Morse: Med døden som nabo Danmarks Bedste bonderøv TV Avisen med Sporten og Vejret Livets planet. Naturserie fra BBC So F***ing Special i USA VM 2014: Brasilien på Bryggen VM 2014: Sydkorea - Algeriet TV Avisen VM 2014: Sydkorea - Algeriet VM 2014: Brasilien på Bryggen Mord i Innocence. Amr. romantisk thriller fra 2011 Skyggespil Mord på hjernen De heldige helte Ud i naturen

06.00 Morgen TV - mest for børn 09.05 Dyrepasserne. Mød dyr og dyrepassere fra Kristiansand Dyrepark. 2 afsnit 10.05 Go’ appetit 10.40 Ganske enkelt italiensk 11.10 Tinas sommerkøkken. Svensk madprogram 12.00 Nyhederne 12.05 Pengene på bordet 13.10 Sæt pris på dit hjem 13.35 Klipfiskerne 14.30 Adrenalin-jæger med livet i hænderne 15.20 David Beckham på eventyr i Brasilien. På motorcykel gennem Amazonas 17.00 Nyhederne 17.06 Regionale nyheder 17.15 VM 2014: Studiet 17.50 VM 2014: Belgien - Rusland 20.00 Nyhederne 20.30 Regionaleprogram 21.00 ID:A - identitet anonym. Dansk thriller fra 2011 med bl.a. Tuva Novotny og Flemming Enevold 22.55 VM 2014: Studiet 23.50 VM 2014: USA - Portugal 02.00 VM 2014: Studiet 02.50 Station 2: Kvinde, mor og politichef 04.00 Nyhederne og Vejret

DR 2 ONSDAG 18. JUNI 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.15 Per Stig Møller - om krig, fred og Muhammedkrise 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogrammer 17.00 DR2 Dagen med DR2 Nyheder 18.15 24 timer vi aldrig glemmer 19.05 Michael Palin i Brasilien 20.00 Sagen genåbnet 21.40 Tidsmaskinen om opdragelse 22.00 Nak & Æd - en hare 22.30 Deadline 23.00 Affæren i Prag 23.40 The Daily Show 00.05 SARS-epidemiens glemte ofre 00.55 Exorcist i det 21. århundrede 01.55 Deadline Nat

TORSDAG 19. JUNI 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.15 Per Stig Møller - om krig, fred og Muhammedkrise 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogrammer 17.00 DR2 Dagen med DR2 Nyheder 18.15 24 timer vi aldrig glemmer 19.05 Michael Palin i Brasilien 20.00 Blachman 20.30 Europamestrene 21.00 Rytteriet 21.20 Mothers and Daughters 21.30 Partiets mand 22.00 Nak & Æd - en fasan 22.30 Deadline 23.00 Ukraine - vejen til revolution 23.50 Natfjernsyn

FREDAG 20. JUNI 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 18.00 18.15 19.05 20.00 22.05 22.30 23.00 23.45 00.05 02.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Penge Sådan er det bare DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 18.00 - Nyheder 24 timer vi aldrig glemmer Michael Palin i Brasilien Public Enemy No. 1 - del 2 Da Robbie Williams ramte Søborg Deadline 60 Minutes The Daily Show The Conspirator - mordet på Abraham Lincoln Natfjernsyn

LØRDAG 21. JUNI 07.30 08.00 08.05 09.00 12.05 13.00 15.20

Nyheder fra Grønland DR2 8.00 - Nyheder 2012: en ny begyndelse? Formiddagsprogrammer Opiumbrude Eftermiddagsprogrammer DR2 Tema: Far er den bedste i verden

SØNDAG 22. JUNI

20.40 21.00 21.45 22.30 23.00 23.50 00.40

Dokumania DR2 8.00 - Nyheder Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Tierney Gearon Eftermiddagsprogrammer I nattens hede Helt hysterisk. 2 afsnit Anthony Bourdain i Los Angeles Sådan er forældre Scott & Bailey Per Stig Møller Deadline Døden - en hyldest til livet Kærlighed i Murens skygge Natfjernsyn

DR1 lørdag kl. 20.00: “Danmarks bedste bonderøv” De helt store maskiner er kørt i stilling når landmændene igen skal i dyst.

MANDAG 23. JUNI 08.00 08.10 09.00 12.00 12.20 17.00 18.00 18.10 19.00 19.30 20.00 20.30 21.50

DR2 8.00 - Nyheder Diamanternes forførende verden Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Homeland III DR2 18.00 - Nyheder 24 timer vi aldrig glemmer Gør ikke dette hjemme! Landeplagen - Kom tilbage nu Blachman Løftet som bandt Nak & Æd - en sneppe på Schackenborg 22.30 Deadline 23.00 Døden - en hyldest til livet 23.50 Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 20.00: ”Rundt på gulvet” I denne uge får det faste hold selskab af komikerne Carsten Bang og Jonas Schmidt.

TIRSDAG 24. JUNI 08.00 10.00 10.05 11.00 12.00 12.30 16.25 17.10 18.00 18.05 18.55 19.25 19.50 20.00 22.30 23.00 23.50

MANDAG 23. JUNI 04.50 05.40 06.10 06.35 07.05 12.15 12.45 13.15 17.15 18.00 18.45 18.55 20.00 21.00 21.30 22.00 22.30 00.05 00.50

Rejsen mod nord Lægeambulancen Emmerdale Niklas’ mad Formiddagsprogrammer Under Hammeren Kender du typen Eftermiddagsprogrammer VM 2014: Brasilien på Bryggen VM 2014: Holland - Chile TV Avisen med Sporten VM 2014: Holland - Chile Guld på Godset Må vi komme med? TV Avisen med Sportsnyt Sankthans Lewis: Skolekammerater Til undsætning Natfjernsyn

05.10 06.10 06.35 07.05 07.30 12.15 12.45 16.20 17.15 18.00 18.45 18.55 20.00 20.40 21.10 21.30 22.05 23.35 00.20 01.05

Malmø-politiet Emmerdale Niklas’ mad Amerikas Hairy Bikers Formiddagsprogrammer Under Hammeren Eftermiddagsprogrammer Herskab og tjenestefolk VM 2014: Brasilien på Bryggen VM 2014: Italien - Uruguay TV Avisen med Sporten VM 2014: Italien - Uruguay I hus til halsen Skattejægerne Sådan er fædre -Ups..... TV Avisen med Sportsnyt Beck: Det stille skrig Maira Wern: Snedrømme Til undsætning Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.40 14.25 15.15 15.50 16.20 20.00 20.50 21.25 21.50 00.00 00.50 01.20

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Byg et liv på landet Sæt pris på dit hjem Felix jagter vejen til succes Alarm 112 CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Dicte. Dansk krimiserie Sankthans i Tivoli - Live VM 2014: Studiet VM 2014: Cameroun - Brasilien VM 2014: Studiet Best of Bremen Natfjernsyn

TIRSDAG 24. JUNI 06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.40 14.25 15.15 15.50 16.20 20.00 20.50 21.20 21.50 00.00 00.55 01.25

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Byg et liv på landet. Eng. livstilsserie Sæt pris på dit hjem Felix jagter vejen til succes Alarm 112 CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’aften Danmark Grillfeber Station 2 tur/retur VM 2014: Studiet VM 2014: Japan - Columbia VM 2014: Studiet Best of Bremen Natfjernsyn

TV3

17.50 Delfindrengen 19.05 Michael Palin i Brasilien 20.00 DR2 Tema: Alternativ helbredelse 22.30 Deadline 23.00 Partiets mand 23.20 Secret Window 00.50 60 Minutes 01.35 Lancaster-bombemaskinen 02.25 Deadline Nat 06.40 08.00 08.05 12.00 12.01 13.00 17.10 19.00 20.00

TV2 fredag kl. 20.00: ”Klipfiskerne”

DR2 8.00 - Nyheder DR2 10.00 - Nyheder Drømmeturen Niklas’ mad DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Hurtig opklaring Homeland III DR2 18.00 - Nyheder 24 timer vi aldrig glemmer Gør ikke dette hjemme! Landeplagen - Vent på mig Blachman DR2 Tema: Statsministre Deadline Døden - en hyldest til livet Natfjernsyn

DR1 søndag kl. 23.30: “Mord i Innocence”

TV2 søndag kl. 21.00: “ID:A - identitet anonym”

ONSDAG 18. JUNI 05.45 Supersize VS Superskinny 06.35 Ekstremt fed - et år til at redde livet 07.20 Danske Hollywoodfruer 08.10 Formiddagsprogrammer 12.00 MasterChef parspecial 2013 13.00 Kræsne købere 14.00 The Kardashians 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef parspecial 2013 20.00 Bones 21.00 NCIS 22.00 Sleepy Hollow 23.00 24: Live Another Day 23.55 Crisis 00.55 Sex and the City. 2 afsnit 02.00 Natfjernsyn TORSDAG 19. JUNI 05.45 Supersize VS Superskinny 06.35 Ekstremt fed - et år til at redde livet 07.20 Danske Hollywoodfruer 08.10 Formiddagsprogrammer 12.00 MasterChef parspecial 2013 13.00 Kræsne købere 14.00 The Kardashians 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef parspecial 2013 20.00 Familien fra Bryggen 21.00 For lækker til Kbh 22.00 Real Housewives of Beverly Hills 23.00 Gustav & Linse på udebane 23.55 Sex and the City. 2 afsnit 01.05 Natfjernsyn FREDAG 20. JUNI 05.45 Supersize VS Superskinny 06.35 Ekstremt fed - et år til at redde livet 07.20 Danske Hollywoodfruer 08.10 The Kardashians 09.10 The Finder 10.05 Redningskvinder 11.10 Fra Skrot til Slot 12.00 MasterChef parspecial 2013 13.00 Kræsne købere 14.00 The Kardashians 15.00 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef parspecial 2013 20.00 The Blacklist 21.00 Role Models. Amr. komedie fra 2008 med bl.a. Seann William Scott 23.00 Case 39. Amr. skrækfilm fra 2009 med bl.a. Renee Zellweger 01.20 Natfjernsyn LØRDAG 21. JUNI 06.20 Svigerfamilier fra helvede. 2 afsnit 07.00 Guess Who. Amr. romantisk komedie fra 2005 09.00 Hjemme hos Gordon Ramsay. 2 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

10.05 How I Met Your Mother. 3 afsnit 12.00 The Mentalist. 2 afsnit 14.00 NCIS. 4 afsnit 18.00 Bones 19.00 NCIS 20.00 I Could Never Be Your Woman 22.00 Trapped 00.15 Role Models 02.20 Case 39 03.55 Guess Who 06.25 08.00 10.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 18.00 19.00 20.00 21.00 00.20 02.20 03.05 03.50 04.35

SØNDAG 22. JUNI Alle tiders barnepige. 4 afsnit Fanget i gerningsøjeblikket According to Jim. 4 afsnit Huse for millioner New York For lækker til Kbh Real Housewives of Beverly Hills Two and a Half Men. 2 afsnit How I Met Your Mother. 4 afsnit Ramsay’s Kitchen Nightmares US Familien fra Bryggen Luksusfælden Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende How I Met Your Mother. 4 afsnit NCIS Bones The Finder Up All Night. 2 afsnit

MANDAG 23. JUNI 05.50 Supersize VS Superskinny 06.35 Ekstremt fed - et år til at redde livet 07.20 Danske Hollywoodfruer 08.10 Formiddagsprogrammer 12.05 MasterChef parspecial 2013 13.00 Amalies verden 14.05 The Kardashians 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef parspecial 2013 20.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares US 21.00 24: Live Another Day 22.00 The Blacklist 23.00 Familien fra Bryggen 00.00 Sex and the City. 2 afsnit 01.10 Natfjernsyn TIRSDAG 24. JUNI 05.50 Supersize vs Superskinny 06.35 Ekstremt fed - et år til at redde livet 07.25 Formiddagsprogrammer 12.05 MasterChef parspecial 13.00 Amalies verden 14.05 The Kardashians 15.05 Luksusfælden 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Luksusfælden 19.00 MasterChef parspecial 2013 20.00 Luksusfælden 21.00 Kokken på blokken 22.00 Crisis. Amr. krimiserie fra 2014 23.00 The Mentalist 00.00 Sex and the City. 2 afsnit 01.05 NCIS 02.05 Bones 03.00 Natfjernsyn


Aars Avis

18. juni 2014

Michelle Kristensen med bogfernisering i Aars Aars-pigen fejrede sin tredje bog i Spar Nord AARS: Aars-pigen Michelle Kristensen udgav sin tredje bog tidligere måneden, og i den forbindelse igen holdt hun for anden gang bogreception i Spar Nords lokaler, hvor alle interesserede kunne købe et eksemplar til favørpris og samtidig få lejlighed til at hilse på den høje blonde sundhedspige. Michelle Kristensen havde rigeligt med bøger med denne gang, og samtlige besøgende fi k erhvervet et eksemplar – tilføjet et lille skriv fra forfatteren. Også denne gang troppede interesserede op i god tid for at stille sig i kø. Da bogen har været i salg i butikkerne i månedens løb, var køen dog knap så lang som ved sidste bogreception, og Michelle Kristensen gav sig derfor god tid til at få en snak med de besøgende. En af de besøgende var en anden af bankens kunder og samarbejdspartnere, den efterhånden ligeledes landskendte maratonløber Mogens Pedersen. Mogens Pedersen arrangerer ”5-50-500 maratonløb” i Aars i august. Her er det planen, at han løber sit maratonløb nummer 500 i forbindelse med, at han fylder 50 år. En skade i den ene fod driller ham dog i øjeblikket, og det er lige nu tvivlsomt, om han bliver klar til løbet, der forventes at have cirka 50 deltagere. I Banken er man glade for at kunne støtte op om de 2 lokale aktive kunder - og nu landskendte sunde sportsfolk. - Det er jo rart, når der er nogle af vore egne lokale,

temaet med en sundhedsuge, hvor medarbejderne har lavet morgenøvelser og herigennem tjent penge til blandt andre Julemærkehjemmet og kræftramte børn. Michelle Kristensen er selvfølgelig glad for den interesse, der er for hendes bootcamp. - Jeg havde ikke troet, det blev så stor en succes. Jeg er imponeret over den energi og det engagement, der bliver lagt for dagen af bootcampdeltagerne, og efterhånden er der snart røget fi re tons af indbyggerne her. Jeg nyder godt af mit samarbejde med Spar Nord, som har mange afdelinger her i det nordjyske, hvor rygtet om mine bootcamps spredes. Og så længe der er marked og interesse for livsstilsændringen, fortsætter jeg med at tilbyde det, lover hun.

SIDE 11

Gang i livet

Fra kr.

9.995,• 3- & 4-hjulet el-scootere • Salg og service lokalt • Vi hjælper dig på vej

Din lokale forhandler:

Scooterservice Jyllandsgade 5 - 9600 Aars

Telefon 20 28 85 06

www.cr-mobility.dk

Vi formidler dit budskab med en iøjnefaldende

Michelle Kristensen havde blandt andre besøg af den lokale maratonløber Mogens Kristensen, da hun holdt fernisering for sin tredje bog i Spar Nord i Aars.

der gør det godt - både her i området men også nationalt. Og de to er jo begge gode til at markedsføre byen og lave aktiviteter her i Aars og omegn, udtaler privatkundechef Dorthe Rask, der sam-

reklame

Kontakt os for et uforbindende tilbud!

tidig allerede nu kan afsløre, at Michelle Kristensen udover endnu en ny bootcamp i Aars efter sommerferien også starter en bootcamp i Løgstør. Banken har i øvrigt fulgt

Fusionsbank sætter endnu et flueben Jutlander Bank indfrir stort lån VESTHIMMERLAND: I denne måned kan Jutlander Bank sætte endnu et flueben på sin to-do liste efter fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro. Et punkt på listen var et ønske om at indfri den sidste del af et statsligt kapitalindskud på 295,6 millioner kroner, som Sparekassen Himmerland optog i 2009. Allerede i august 2013 indfriede sparekassen halvdelen af statslånet med 150 millioner kroner, og nu har Jutlander Bank fået Finanstilsynets godkendelse til at indfri resten. De 145,6 millioner kroner afvikles 27. juni, oplyser banken. I en selskabsmeddelelse

til fondsbørsen skriver Jutlander Bank, at indfrielsen isoleret set betyder, at bankens solvens reduceres med omkring 1,5 procentpoint. Til gengæld har Jutlander Bank i maj indgået en aftale med Sparekassen Hobro Fonden om et nyt lån i form af hybrid kernekapital på 50 millioner kroner. Dermed reduceres bankens solvens- og kernekapitalprocent netto med cirka 1,0 procentpoint. Til sammenligning lå bankens solvens- og kernekapitalprocent ved udgangen af første kvartal 2014 på 17,5 procent. Det skal ses i forhold til et individuelt solvensbehov, der 31/3 var bereg-

net til 11,1. - Vi har altså stadig, også efter at vi har frigjort os fra det statslige kapitalindskud, både en fi n solvens og en pæn solvensoverdækning. Med andre ord; en god friværdi, siger Poul Damgaard, den ene halvdel af direktørduoen i Jutlander Bank. Hans direktørkollega Per Sønderup understreger, at indfrielsen ikke ændrer ved bankens forventninger om, at den primære indtjening for 2014 vil ligge mellem 230 og 250 millioner kroner efter forventede fusionsomkostninger på 30-35 millioner. - Indfrielsen indgik helt fra begyndelsen i bankens strategi for 2014, siger Per Sønderup.

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk

Brochurer • Brevpapir • Visitkort • Kuverter • Fakturaer • Logoer


Aars Avis

Så er der sommer i Himmerland ޾

Like os på facebook: Kvickly Aars

BAGEREN TILBYDER

Så er der snittetid Kæmpe snittemarked

KUN FREDAG

Italienske madbrød

Jordbærtærte

M. tomat + ost, peberfrugt + hvidløg, paprika + ost. Lunes i ovn eller grill - velbekomme

med jordbær fra J.C. Skov, Vælg mellem hindbær, æble-makron-, Lille Binderup sveske-, samt dag og natsnitter

Pr. stk.

Pr. stk.

500

Tip fra Karoline: Prøv at rulle skinke om pinden, derefter dejen, bag det og fyld efter med ostehaps

Pr. stk.

3000

Spar 5,-

Til bålmad og Skt. Hans Prøv bagerens ferske snobrøddej - “8 pølser”

Pr. stk.

2000

Spar 38,-

1500

Spar 6,-

Himmerlændinge pølser

Arla Koldskål

Økologiske jordbær

Xtra hvidløgsflutes

2 kg. Kæmpe køb

M. æg eller jordbær. 1 liter

Friske og lokale fra J.C. Skov Lille Binderup. 500 g. Kl. 1

God til grill

Pr. pakke

Pr. stk.

9900

1200

Spar

500 g

Pr. stk.

2500

995

5,95 Kan være billigere hvis vejret er med os

SOMMERSALG I KVICKLY

Stort rest marked i tekstil - uanset førpris

30,-

Fra

10,-

Håndklæder 100% bomuld. Flere farver. Økotex standard-100 certificeret. Indfarvet tekstilstrop i begge ender. Vaskeklud 30 x 30 cm. 10,00 Håndklæde 50 x 90 cm. 30,00 Badehåndklæde 70 x 140 cm. 50,00 Badelagen 90 x 150 cm. 80,00

Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

20,-

SALE 50%

Udvalgte haveværktøj, -tilbehør og alle frø

på udvalgte varer

40,-

Spar op til

50,-

Spar

80%

50% Postbutikkens åbningstider Man-torsdag Fredag Lørdag

11.00-17.00 11.00-17.00 10.00-12.00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

KUN ONSDAG OG TORSDAG

Kvickly Aars - Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00

18. juni 2014

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 18. juni til og med lørdag d. 21. juni.

SIDE 12


Aars Avis

     ! "# $% &&'(!)!* (+ * + (, * +  -  (.    /% 

 " "

!  

*   + ,  -' &" 

 (  

( .  . (. &

  

 &"  )  

Oksetyndstegsfilet

#!

!"

Oksecuvetter

Brasiliensk VM kam

Min 1600 g. Uanset førpris

Tunlagkage

Min 1500 g. Uanset førpris

Pr. stk.

200

00

Spar 71,84

Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren übner 6.30 hver dag

Pr. 1/2 kg.

29

95

Pr. stk.

100

00

Spar 69,83

Pr. stk.

7500

Spar 25,-

Postbutikkens übningstider Man-torsdag Fredag Lørdag

11.00-17.00 11.00-17.00 10.00-12.00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsĂŚndringer og udsolgte varer

Kvickly Aars - Markedsvej 3 - 9600 Aars - Tlf. 96 37 76 00

SIDE 13

Tilbuddene gÌlder fra onsdag d. 18. juni til og med lørdag d. 21. juni.

18. juni 2014


Aars Avis

SIDE 14

18. juni 2014

KĂ˜R-SELV-LÆSERREJSER MED

Som lÌser af Aars Avis für du disse sÌrlige lÌsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling – sü für du automatisk rabatprisen. *TBNBSCFKEFNFE

God børnerabat – ring og hør!

8 dage i Salzburgerland

Hote

l Gel l

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

2.849,-

Ă˜strig med det hele Hotel Gell ★★★ Traditioner, naturpragt og familievenlighed er essensen af en ferie i den østrigske region Lungau. VĂŚrterne pĂĽ det familieejede hotel byder velkommen, og her er der dĂŚkket op til den sultne feriefamilie før og efter dagens oplevelser. Hotellet ligger midt i den lille alpeby Tweng, hvor den brusende flod og de stejle alpetinder danner en smuk naturramme, sĂĽ her kan I glĂŚde jer til at holde ferie midt i et landskab sĂĽ betagende som filmkulisserne i the Sound of Music. Her i ferieregionen Lungau i Salzburgerland er man desuden velsignet med et sĂŚrligt solrigt klima, og de smĂĽ byer har bevaret deres oprindelige charme og originalitet. "OLPNTU Lørdage frem til 23.8.2014.

Pris uden rejsekode 3.149,-

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YTFMWTNVSUNBEQBLLF t YFGUFSNJEEBHTLBGGF NFELBHF t YSFUUFSTNJEEBH t Â?MPHWJOBEMJCJUVN kl. 18-20 t 4BGUBEMJCJUVNLM t 'SJ8J'J

Kurafgift EUR 0,50 pr. person over 14 ür pr. døgn.

3 dages ferie pĂĽ 5-stjernet hotel i Midtt yskland

Wartburg – et 5-stjernet eventyr Hotel auf der Wartburg

3 overnatninger 3.299,-

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

2.349,-

Pris uden rejsekode 2.499,-

)PUFMBVGEFS8BSUCVSH★★★★★ Da UNESCO optog Die Wartburg pĂĽ listen over verdensarv i 1999, blev den udrĂĽbt til den ideelle borg, og reprĂŚsenterer noget af det ypperste, man kan opleve i det historiske Midttyskland. "OLPNTU: Søndag til onsdag i perioden 29.6.-27.8. samt valgfri i perioden 1.-26.11.2014.

tPWFSOBUOJOHFS tYNPSHFOCVGGFU tYSFUUFSTIJTUPSJTL KVCJMÂ?VNTNJEEBH tWFMLPNTUDPDLUBJM tHVJEFUSVOEWJTOJOH QĂ?CPSHFO

Den rutinerede maratonløber Mogens Pedersen vil i august løbe sit maratonløb nummer 500 pü sin 50 ürs fødselsdag, nür han sammen med vennen Søren Friis stür bag løbet �5, 50, 500 maraton�, som vil blive løbet i Aars.

Aars danner rammen om stor maraton-event Mogens Pedersen løber sit maraton nummer 500 AARS: Til august bliver Aars centrum for en maraton-event ud over det sÌdvanlige. To fødselarer og to løbejubilÌer kommer i fokus. Tirsdag 12. august fejrer de lokale maratonløbere Mogens Pedersen og Søren Friis hver deres 50-ürs fødselsdag med et arrangement ud over det sÌdvanlige. Pü fødselsdagen løber Mogens Pedersen sit maratonløb nummer 500, mens Søren Friis sniger sig op pü løb nummer fem. Arrangørerne kalder løbe-eventen for �5-50-500 maraton� - Det var en henkastet bemÌrkning fra en god løbe-

kollega, da jeg havde løbet mit maratonløb nummer 400, der ďŹ k mig pĂĽ ideen om, at jeg ville fejre min 50-ĂĽrs fødselsdag med at løbe maraton nummer 500, fortĂŚller Mogens Pedersen, der har haft den store løbskalender fremme for at fĂĽ det til at gĂĽ op. Siden Mogens Pedersen for 22 ĂĽr siden løb sit første maraton er det blevet til 21.055 maratonløbs-kilometer - foruden en masse trĂŚningsture. Der er plads til 200 deltagere i løbet, og den første har allerede meldt sig. Lene Schreiner, der stiller op til sit tredje maratonløb, reprĂŚsenterer løbets

ADVOKATFIRMAET A DVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

4 dage i Mec klenburg-Vorpommern

Pris pr. pr. person person ii dobbeltvĂŚrelse dobbeltvĂŚrelse Pris

Aktiv ferie i Nordtyskland 2 børn op til 14 ür ½ pris Hotel Hamburg-

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((›=Xo0/-+)+,/

1.049,-

Wittenburg

Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00

Pris uden rejsekode1.199,-

Børnerabat

1 barn 0-3 ür gratis 2 børn 4-12 ür ½ pris

7BO%FS7BML)PUFM)BNCVSH8JUUFOCVSH★★★ Mulighederne for at komme ud af dagligdagens trummerum er helt enestĂĽende i Wittenburg, der ligger blot et par timers kørsel syd for den danske grĂŚnse. Her I bor tĂŚt pĂĽ indendørs alpincenter, cykel- og vandrestier samt LĂźbeck (74 km), Wismar (58 km) og Schwerin (35 km).

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBH t WFMLPNTUESJOL 2 overnatninger 749,4 overnatninger 1.399,-

"OLPNTU Valgfri frem til 30.9. samt søndag til tirsdag i perioden 1.10.-22.12.2014.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu pĂĽ

- advokatkontoret dvokatkontor der hjĂŚlper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

H

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

FRerreg U A ĂĽrd kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Teknisk arrangør:

Husk rejsekode:

AARSAVIS

Ă…bent hverdage kl. 8-17.

Simested Cementstøberi ApS (YHOGUXSYHM‡6LPHVWHG‡$DOHVWUXS 7OI‡VF#VLPHVWHGFHPHQWGN‡)D[

sponsor, Jutlander Bank. - Det er et spÌndende arrangement, som jeg er sikker pü, nok skal trÌkke mange tilskuere til Aars. Vi fra Jutlander Bank vil i hvert fald gøre alt for at skabe feststemning i hele Himmerlandsgade, siger Lene Schreiner. Der er übent for tilmelding pü maratonløbets hjemmeside, og arrangørerne forventer, at pladserne hurtigt bliver fyldt ud - Jeg ved, at mange, der er vant til at løbe maraton er interesseret i at komme til Aars og løbe, men arrangementet vil helt sikkert ogsü trÌkke mange lokale løbere til, forklarer Søren Friis, der allerede glÌder sig til at løbe ned gennem Himmerlandsgade, der forhübentlig er fyldt med interesserede tilskuere. Bliver arrangementet sü stor en succes, som Søren Friis og Mogens Pedersen hüber, vil de ikke afvise at gentage løbet de kommende ür. - Nu mü vi se. Vi tager et løb ad gangen, men det kunne da vÌre spÌndende at gøre løbet til en tilbagevendende begivenhed, siger Søren Friis.


Aars Avis

18. juni 2014

Himmerlands smedebranche efterlyser flere unge elever Indleder derfor samarbejde med Erhvervsskolerne Aars HIMMERLAND: For nylig annoncerede 13 virksomheder fra metalindustrien sammen med Erhvervsskolerne Aars i en række lokalaviser for at imødekomme en stigende efterspørgsel på smedelærlinge. - Det er et rigtig godt initiativ af vores uddannelsesudvalg at starte sådan et samarbejde og opfordre de virksomheder, de repræsenterer til at bakke op om sådan en kampagne. Her på skolen er vi i den luksussituation, at vi sådan set kan afsætte alle de elever, vi får ind og f lere til. På den ene side er det jo en god situation, at vi er i stand til at afsætte så mange, men på den anden side er det også ærgerligt, når vi kunne afsætte endnu f lere. Derfor vil vi frygtelig gerne have endnu f lere dygtige, unge mennesker til at begynde på uddannelsen, fortæller Per Stig Andersen, der er uddannelseschef for blandt andet smedeuddannelsen på Erhvervsskolerne Aars. Leon Klysner Sørensen, der er ansat på Jernstøberiet Dania og er formand for uddannelsesudvalget, der har taget initiativ til annoncen, ærgrer sig over det billede, der ofte tegnes af en branche, der ikke vil tage lærlinge ind. - Jeg ryster på hovedet, hver gang historien om, at

nelsen. Som virksomhed har vi for længst indset, at hvis vi i branchen vil have de fornødne lærlinge, så er vi nødt til at gøre en aktiv indsats og derfor er det oplagt for Dania at støtte op om kampagnen, fortæller Leon Klysner Sørensen. På Praktikcenter Aars havde man sidste år et rekordår med 34 indgåede praktikaftaler for smedelærlinge og i den første halvdel af dette år er der allerede indgået 19 aftaler. - På smedeuddannelsen her på stedet har vi udsolgt af lærlinge lige nu. Vi har et meget stærkt netværk mellem skole og virksomhed, og vi mærker til stadighed en stor efterspørgsel på smedelærlinge. Jeg tror, metalbranchen har indset, at de er nødt til at træffe nogle aktive beslutninger for at skaffe lærlinge nok til fremtiden, og det betyder at vi kan se, at de virksomheder, vi samarbejder med, faktisk uddanner alt det de magter. For virksomhederne er det en investering i fremtiden at tage

en lærling ind og signalet fra branchen, når så mange virksomheder aktivt annoncerer sammen med Erhvervsskolerne Aars for at få f lere ind på uddannelsen, vidner om behovet for lærlinge i fremtiden, siger praktikcenterleder Asger Andersen, der allerede har modtaget de første henvendelser fra potentielle elever. Per Stig Andersen håber, annoncekampagnen vil få f lere unge til at vælge smedeuddannelsen – og en branche der venter på dem med åbne arme. - Kvaliteten af den smedeuddannelse, vi udbyder her på stedet, nyder stor anerkendelse ude i branchen og vi vil naturligvis gerne fortsætte med at levere de elever, som virksomhederne har brug for. Selvom der ofte er historier om, at det er rigtig svært at finde en læreplads, er vi nødt til at sige: Det passer ikke på det her område eller hos os, for vi kan fortælle en helt anden historie her, siger uddannelseschefen.

Tømrer- & Snedkerfirma Vi tilbyder bl.a. følgende opgaver:

Smedebranchen i Himmerland efterspørger flere elever, og det har fået den lokale metalindustri til at indlede et samarbejde med Erhvervsskolerne Aars.

der mangler lærepladser bliver fortalt, for den virkelighed kan vi slet ikke genkende, når vi kan se, at vi har svært ved at finde lærlinge nok. Da vi hos Da-

nia står overfor en temmelig stor afgang og en meget lille tilgang af medarbejdere i de kommende år, er vi simpelthen nødt til at tage den her problematik

alvorligt. Allerede nu er der for få faglærte, og jeg tror kun det vil blive værre i fremtiden, med mindre vi får f lere unge til at komme i gang med smedeuddan-

Nyt computerfirma i Aars vil rådgive private kunder Mange års erfaring skal hjælpe private kunder Af Torsten Hansen AARS: Mange private er usikre, når de begiver sig ud på markedet og skal købe ny computer eller telefon. Kan udstyret det som jeg forventer, og hvad har jeg egentlig behov for, er nogle af de spørgsmål mange ofte stiller sig. De spørgsmål vil et nyt firma nu hjælpe private med at finde svar på. - Jeg specialiserer mig i at give rådgivning, mest til private, men også til firmaer. Rådgivningen kan for eksempel omfatte hjælp til indkøb af ny bærbar computer. Her kan jeg hjælpe med at vurdere, om prisen er den rigtige i forhold til det behov kunden faktisk har, siger Ken Theilgaard, der netop har stiftet Computer Service Nord i Aars. Han kan også give tilsvarende vejledning, når det handler om at købe ny telefon eller nyt tv. - Jeg hjælper både inden for software og hardware, siger Ken Theilgaard.

SIDE 15

Ken Theilgaard, Aars, har stiftet firmaet Computer Service Nord, hvor han tilbyder rådgivning til private.

Den nye iværksætter er ikke uddannet inden for

computere, men han har været med, som han selv

udtrykker det, siden Comodore 64. - Jeg har altid interesseret mig for computere, og det er altid faldet mig nemt. Det er min bagrund for at etablere mit konsulentfi rma. Jeg skal ikke sælge produkter, men folk køber min viden, forklarer Ken Theilgaard. Ideen med fi rmaet er, at han kommer ud til kunderne, hvor han gennemgår deres behov og eventuelt også løser deres software eller hardware problemer. Foreløbig er Computer Service Nord ikke et fuldtidsarbejde for Ken Theilgaard, derfor kører han ud i eftermiddagstimerne og aftentimerne. Han er også opmærksom på, at han har begrænsninger. - Jeg sætter blandt andet en grænse, når det kommer til serverløsninger. Der er der andre, der er bedre end mig, forklarer Ken Theilgaard.

renovering ombygning glasarbejde energirigtige vinduer & døre Husk op til 30.000 kr. i skattefradrag

Brug for... Ude & inde maling Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48 og få fradrag på arbejdslønnen

Faguddannede montører m/ vådrumscertifikat

ALT SAMLET ÉT STED - når du skal renovere eller bygge nyt. VI TILBYDER ÉN SAMLET LØSNING PÅ: El-installation VVS-installation Køleanlæg

Varmeanlæg

Ventilation

Alarm-

Overvågning

Ring til os – så er vi i gang. Se mere på www.oegaard.dk DØGNVAGT 98 63 19 11

Bosch Varmepumper - 5 års garanti

ADM: TH. ERIKSENS VEJ 7V9640 FARSØVAFD: V. BOULEVARD 25V 9600 AARSVAFD: MEJLBYVEJ 42V9610 NØRAGER


Aars Avis

SIDE 16

KLAR TIL FT systemhegn

RC flisebelægning

2-sidet klink grønimprægneret Pr. mtr.

14 x 21 x 4 cm grå grå herregårdssten m/slåede kanter pr. m2

19

95

49

95

30 x 30 x 5 cm haveflise grå pr. m2

FT systemhegn 2-sidet klink brunimprægneret Pr. mtr.

57

14 x 21 x 5,5 cm grå grå herregårdssten m/slåede kanter pr. m2

18. juni 2014

95

2495

BRUGTE PALLERAMMER Pr. stk.

57

95

Kun 200 stk.

Frit leveret v/3 paller. Hvid polyuretan vippevindue 79x98 cm

1995,-

KNALD TILBUD OVENLYSVINDUER

Hvid polyuretan vippevindue 78x140 cm

Havemøbelsæt Salerno 1 bord + 6 stole. Vejl. 5.299,00 NU

2995

2195,-

Havemøbelsæt Marina 1 bord + 4 stole. Vejl. 2.199,00 NU

3999,-

1499,-

Havemøbelsæt Sorrento 2 1 bord + 4 stole. Vejl. 3.599,00 NU

2799,-

Restparti kun 8 sæt af hver. ÅBNINGSTIDER BYGMA AARS BYGMA.DK Tilbud i denne annonce er gældende fra torsdag d. 19. juni til søndag d. 22. juni, så længe lager haves. Hjortkjærsvej 2, 9600 Aars Telefon 98 62 11 22

Mandag - fredag 08.00 - 17.30 Lørdag 09.00 - 13.00 Søndag 09.00 - 14.00

Her finder du den aktuelle tilbudsavis

Med forbehold for udsolgte varer, manglende leveringer, fejl, prisændringer og eventuelle offentlige indgreb. Alle priser er inkl. 25% moms.


Aars Avis

18. juni 2014

SKT. HANS? Kosan

Skalcem 100

Cementmurmaling. Fås i flere farver 10 kg spand

SIDE 17

Flaskegas - direkte ombytning 11 kg

19995

184

95

10 kg

Jabo gyngestativ mee 2 gynger. Vejl. 899,95 - NU

18995

699,-

DEMO

Kig ind og få en demonstration af Haveprodukterne

TORSDAG 19. JUNI KL. 14.00 - 17.00

18 v græstrimmer Vejl. 899,95

18 v hækkeklipper Vejl. 1099,00

DEMOPRIS FRIT VALG

699

95 Green-it benzin-pælebor

Gori 88

Yunik

transparent 5 ltr.

superdækkende træbeskyttelse heldækkende 10 ltr.

49995

799

95

Gori 88

Yunik facade

Demomodeller KUN

699,-

dækkende 5 ltr.

care murmaling 10 ltr.

54995

699

95

BYGMA AARS Hjortkjærsvej 2, 9600 Aars Telefon 98 62 11 22

Køb 1 sæt og få 1 ekstra batteri med til samme pris (gælder KUN torsdag kl. 14.00 - 17.00)

ÅBNINGSTIDER Mandag - fredag 08.00 - 17.30 Lørdag 09.00 - 13.00 Søndag 09.00 - 14.00

Kun 6 stk.

BYGMA.DK Her finder du den aktuelle tilbudsavis

Med forbehold for udsolgte varer, manglende leveringer, fejl, prisændringer og eventuelle offentlige indgreb. Alle priser er inkl. 25% moms.


Aars Avis

SIDE 18

De kom alle ud af fængslet i Horsens AARS: 88 medlemmer af Aars Seniorer var forleden på udflugt til Horsens Statsfængsel. De mange ældre fra Aars fik en god modtagelse i det tidligere fængsel. De blev guidet ind i fængslets store sal, hvor der er plads til 89. Så delegationen fra Aars kunne lige være der. I salen fik de et godt og levende foredrag om fængslets historie.

- Vi erfarede, at fængslet havde 100 års jubilæum den 20. maj 1953, og der har gennem årene være cirka 20.000 indsættelser. Vi hørte også lidt Danmarkshistorie, fordi den sidste henrettelse i Danmark i fredstid foregik den 8. november 1892 i fængselsgården i Horsens Statsfængsel, siger formand Per Drejer, Aars Seniorer. Af foredraget fremgik det også, at tidligere justitsminister og storsvindler Alberti

blev indsat i Horsens. Han tabte sig 63 kg på to år. Af helbredsmæssige grunde blev han overført til et fængsel på Sjælland og senere løsladt. Selskabet spiste middag i fængslets store sal, inden turen gik retur mod Aars. På hjemturen var der tid til at nyde den kønne natur omkring Silkeborg. Der blev gjort stop ved Himmelbjerget, hvor eftermiddagskaffen blev drukket. - Vores næste udflugt bliver en halvdagstur til Dorf Mølle og Dronning Slot onsdag den 13. august, lover Per Drejer.

Ikke godt nok! Berit Byg, Næsbyvej 91, Ranum, er mor til en søn med Aspergers Syndrom, og hun er ikke tilfreds med antallet af pladser, der tilbydes unge med autismespektrumforstyrrelser i gymnasie- og HF-klasser: For ganske nylig blev ordningen med gymnasie-/HFklasser til unge mennesker med autismespektrumforstyrrelser gjort permanent efter at have kørt på forsøgsbasis i en årrække. Det er jo prisværdigt og har også fra politisk side været rost, idet man derved sætter handling bag en række af de senere års reformer på blandt andet kontanthjælpsog førtidspensionsområdet, således så – for nu at bruge beskæftigelsesministerens ord - ingen unge længere skal parkeres på kontanthjælp og alle så vidt muligt skal hjælpes i gang med en uddannelse. Der er dog som så ofte før tilsat en ordentlig tår malurt til bægeret, der for de unge, der berøres her af, kan få meget vidtrækkende konsekvenser for, hvordan deres fremtid kommer til at forme sig.

Nemlig at der langt fra tilbydes pladser nok til alle de unge mennesker, der egner sig og ville kunne profitere af dette tilbud. Ordningen er nu gjort permanent på syv klasser a typisk 12 elever fordelt over det ganske, danske land og en opringning til en række af disse gymnasier viste, at så godt som alle har måttet give afslag til en række unge mennesker, der klart ligger indenfor målgruppen både med sværhedsgraden af deres handicap såvel som evnerne til at tage en gymnasial uddannelse. Ligeledes eksisterer der ingen steder egentlige kostskoletilbud. Dette kan ikke mindst være et stort problem for de unge, der enten har alt for lange kørselsafstande eller med baggrund i deres handicap ikke er i stand til at benytte offentlig transport, da mange kommuner pga. smalhans i de kommunale kasser ikke altid er lige positivt stemte for at stille specialkørsel til rådighed. Så mens såkaldt normale unge mennesker kan vælte sig i gymnasietilbud, gives den tilsvarende mulighed

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MÆRKER

ÅBNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 · Mandag og fredag efter aftale

Himmerlands Flytteforretning Benyt den lokale flyttemand. Vi ordner alt vedr. flytning i ind- og udland. Opmagasinering i nyt og opvarmede lokaler. Telefon 98 62 47 00

kun for de særligt heldige unge med en autismespektrumforstyrrelse. Man kan undre sig over, hvorfor stat, regioner og kommuner ikke har en ganske særlig interesse i at bidrage til, at også disse unge, der dog har nok at kæmpe med i forvejen, skal have samme muligheder som deres jævnaldrende for at komme så nær et liv i selvforsørgelse som overhovedet muligt, hvilket absolut forekommer som en realistisk mulighed, da mange af vores unge med autisme er sent modne og dermed selv i ungealderen har gode muligheder for fortsat at udvikle sig til større selvstændighed, hvis de støttes på rette vis. Som mor til en søn med netop en af disse forstyrrelser har jeg igennem alle årene oplevet, hvordan en stribe af hans kammerater fra K-klasserne har stået i forfærdelige situationer med manglende hjælp og muligheder efter endt 9. eller 10. klasse. Så, kære politikere, kom nu i gang med at skabe flere såvel gymnasie- som andre tilbud til vores unge autister. Behovet for hjælp stopper ikke automatisk, når folkeskolen er slut. Det er dejlige og ofte intelligente unge mennesker, der gerne vil finde deres plads i samfundet lige som deres jævnaldrende, og det er simpelthen ikke rimeligt, at de skal kæmpe meget hårdere end alle andre for overhovedet at få et tilsvarende tilbud. At spare her er absolut den dummeste og mest kortsigtede løsning.

18. juni 2014

Borgmesterens firma bør tage flere elever Formand for 3F Ungdom Emil Olsen, Over Aggersund 12, Løgstør, mener ikke at borgmester Knud Kristensens firma beskæftiger elever nok: Til Borgmester, mester og lokal formand for Dansk Byggeri i Nordjylland, Knud Kristensen. I sidste uge så vi, at Knud Kristensen på TV2 Nord stod frem og mente, at tre elever er passende til et firma som hans med en bemanding på 65 ansatte. Det svarer til ca. fi re procent af medarbejderne. De sidste år er der mange lokale virksomheder inden for byggebranchen, som formår at beskæftige 15-20, ja op til 30 procent lærlinge ud af medarbejderstaben, også selv om der er huller i ordrebogen. I 3F Ungdom er vi af den opfattelse, at det nærmere må være et udtryk for Knud Kristensens egen holdning og prioritering i forhold til

at afvikle veluddannet dansk arbejdskraft. Når vi hører begrundelsen for, hvorfor de lokale ansvarsbevidste virksomheder vægter lærlingeindsatsen højt, svarer de entydigt, at det er vigtigt at bevare et fagligt dygtigt beredskab af veluddannede danske svende inden for branchen. De er fremtidens arbejdskraft. Selv om virksomhederne oplever manglende ordretilgang og nedgang i antallet af medarbejder, behøver det ikke at betyde at andelen af lærlinge skal ligge på under fem procent af det samlede antal medarbejdere. Vi mener i 3F Ungdom, at en person som Knud, med så mange titler, i den grad bør tage mere ansvar. Han skulle som formand for Dansk Byggeri Nordjylland gerne stå som rollemodel for de mange virksomheder der er i Nordjylland. Der er det altså bare langt fra godt nok at en virksomhed af den størrelse som Knud selv driver, ikke tager

et større samfundsansvar. Som 3F Ungdom sammen med TV2 Nord sidste uge kunne berette, står der over 2100 unge mennesker i Nordjylland uden en praktikplads. Her er det værd at bemærke, at Knuds egen organisation har udtalt, at de i fremtiden kommer til at mangle faglært arbejdskraft. Hvorfor tager et fi rma som Knud selv står i spidsen for så ikke mere ansvar? Vi kan jo ikke lade være med at tænke på tidligere udtalelser fra selv samme Knud Kristensen om de udenlandske håndværkere havde en bedre arbejdsmoral ved at tage en time eller to mere uden betaling. Er det sådan en arbejdsreserve Knud og hans ligesindede ønsker? Så må han jo bekende kulør og sige det til de mange tusinde af unge, der ikke kan få den uddannelse, som de så gerne vil have.

Kommunen forvrider konkurrencen i dagplejen Heidi Egedal, Aalestrup, formand for forældrebestyrelsen i den kommunale dagpleje i Vesthimmerlands Kommune, har på bestyrelses vegne indsendt følgende: Vi i forældrebestyrelsen undrer os over, at prisen på en vuggestueplads er den samme som en dagplejeplads. Grunden til denne undren skal fi ndes i, at åbningstiderne i en vuggestue er 4 timer længere end hos en dagplejer for samme pris. Dermed opstår der konkurrence internt i kommunalt regi, da forældrene i kommunen kan vælge at få 4 timers ekstra pasning for det samme beløb. Dette har vi ønsket en redegørelse af fra Børne- og Skoleforvaltningen – hvilket vi ikke har fået. Vi forstår ikke, hvorfor man politisk vælger denne forskel. Har det mon noget at gøre med fremtidsplanerne for dagplejen i kommunen? Vi ser med stor bekymring på dette, og vi har derfor valgt at reagere nu! Vi vil her komme med et

eksempel, som belyser konkurrenceforvridningen.

Eksempel Priser og åbningstider hænger utroligt meget sammen, og derfor mener vi, at hvis der er længere tid åbent i vuggestuerne, SKAL brugerne også betale mere. I den kommunale dagpleje betales der 2436,00 kr. i 11 mdr. for 48 timer, hvor brugerne i vuggestuen i vores kommune ligeledes betaler 2436,00 kr. for en åbningstid på 52 timer. Vi undrer også meget over dette – og stiller spørgsmålet om, hvorvidt det kan være rigtigt, og hvordan disse ekstra timer skal fi nansieres? Hvis vi skal sammenlignes med de omkringliggende kommuner, er vi den eneste kommune, der ikke har en højere pris for brugen af vuggestue. Det kan ikke være svært at regne timeprisen ud for brugen af dagplejen, og derefter lægge det antal timer til prisen på vuggestuerne. Prisforskellen i de omkringliggende kommuner

svinger fra en merbetaling på 344 – 918 kr. pr. mdr. Mon ikke de også er af den holdning, at man skal betale for det man får? Vi kæmper for vores børns hverdag, kvaliteten og nærværet i dagplejen samt det lille trygge miljø med den samme voksen, der skaber relationen til dit barn. Den kommunale dagpleje er netop i gang med at efteruddanne alle deres medarbejdere som ”Empowerment Dagplejere”. Dette for at kunne være endnu mere kompetente til at skabe de bedst mulige rammer for vores børn i aldersgruppen 0-2 år i Vesthimmerlands Kommune. Vi ser desværre, på grund af faldende børnetal, at de ledige pladser i børnehaverne bliver konverteret til vuggestuepladser, hvilket betyder, at vores kompetente dagplejere afskediges. Vores forventning er, at der er harmoni mellem ydelse og tilbud! Vigtigst af alt er, at I kigger på det enkelte barn. Hvad er kvalitet for det 0-2 årige barn?

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 98 92 89 00


Aars Avis

18. juni 2014

SIDE 19 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

VEGGER

Thomas Valsted blev kåret til den nye Storkekonge i Vegger. Han modtog prisen af den afgående konge Flemming Nygaard.

Der blev kæmpe på rundboldbanen.

Vegger Lækker i hård kamp mod Blærerøvene Storkefesten i Vegger var begunstiget af vejret Af Torsten Hansen VEGGER: Selv om Vegger snart har alle faciliteterne til at holde en indendørs sommerfest, så fungerer alt lidt bedre, når vejret er godt. Sådan var det også i år, da Vegger afviklede Storkefest. En enkelt stork har været forbi byen i år, men reden var tom til den store fest. Tilgengæld mødte byens borgere frem til festen. Omkring 100 kom i lethallen, hvor der var gratis rundstykker og kaffe. Det blev fulgt op af den årlige kåring af Årets Storkekonge. Den abdicerende storkekonge Flemming Nygaard

Der blev kæmpe på rundboldbanen.

stod klar på scenen med t-shirt og hat til den nye konge. - Han var engang en stille og forsagt dreng. Men det er heldigvis gået over, indledte Flemming Nygaard. - I dag er selvtilliden i top, og han laver ikke mange fejl, hvis han selv skal sige det, fortsatte Flemming Nygaard sin kryptiske forklaring på, hvem det var. Nede ved et af bordene kunne Thomas Valsted og vennerne ved bordet efterhånden godt regne ud, at stråhatten skulle på hans hoved det næste års tid. Thomas Valsted er tovholder på byggeriet af Veggers nye Idræts- og Kultur-

hus, som meget snart kan indvies. Han blev naturligvis meget glad for hædren, og det passede ham fi nt, at traditionen derefter byder, at han giver en omgang i ølteltet til de tidligere storkekonger. Storkefesten fortsatte med rundbold for gader og foreninger. Der meldte sig tre hold: Blærerøvene fra nabobyen, Vegger Lækker og Young Boys. De tre dystede indbyrdes på banen bag Lethallen. Da boldene var samlet ind var der banko i hallen. Den vellykkede byfest sluttede med fest i hallen, med spisning og revy. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

VESTRUP

Sommerfest og tur til Løgstør hos Kernehuset Socialt samvær er i højsædet i Vestrup VESTRUP: Alle borde var besat af glade forældre og søde børn, da der blev holdt Sommerfest i Kernehuset i Vestrup. Festen bød på en række sjove lege; fiskedam, sækkeløb, karamelkanon og et kæmpestort angry birdspil. Alle disse gamle og nye lege var et stort hit hos børn og voksne, der med stor ildhu legede sig igennem forlystelserne. Endnu et eksempel på, at socialt samvær og udfoldelse er i højsædet hos Kernehuset, der også er DGI certificeret. Grillen var tændt, så alle kunne få lækkert kød til det medbragte tilbehør. Snakken gik lystigt ved

bordene - også da alle pludselig rykkede inden døre pga en ordentlig skylle. Der er et fantastisk sammenhold mellem børn og forældre, som gør Kernehuset til en unik institution. En anden fi n oplevelse var da afdelingen Bierne var på hyggetur til Løgstør med Kernehuset. I Muslingebyen fik de en livlig og spændende undervisning om krabber og fladfisk. Børnene fik også selv lov til at styre en båd opad kanalen. Efter hjemkomsten kunne forældrene afhente nogle glade og indholdsmættede børn ved Vognsild Sø, hvor der var kaffe og kage med udsigt over søen.

Ungerne brugte også på denne tur Ipads til at fortælle om hverdagen og de særlige oplevelser. Ipads bruges aktivt i hverdagen, ikke som spillemaskiner, men i sjovt og legende undervisningsøjemed i børnehøjde. Fra forældresynspunkt er det en tryg og levende hverdag, der betyder noget i ungernes hverdag - og man er jo en rask dreng, når man får knubs på knæene og sand i skoene. Efter sommerferien udvides Kernehuset med vuggestue, så børn kan begynde deres sociale liv og fortsætte i børnehave, skole og SFO i trygge rammer.

Niels Kristian går i 0. klasse på Vestrup Skole. Ved sommerfesten spillede – og vandt han i - Angry Bird med stor bold og elastik.


Aars Avis

SIDE 20

18. juni 2014

ed n m inger« e d i S ren is e fo ars Av igt. v i t »Ak ges i A ge årl brin 8 gan lse: dst age s t p min o for mom Pris 365,- + ing. kr. . foren pr

Tordenkalvens Øllaug Aktive Kvinder Aars Formand: Bodil Thomsen Tlf. 98 65 61 68 Kasserer: Grethe Hansen Tlf. 98 62 30 20

DcH Vesthimmerlands civile hundeførerforening www.dch-vesthimmerland.dk Formand: Birgit Fauerskov Østrupvej 12, Morum, 9600 Aars Tlf. 98 65 82 73 Kasserer: Lotte Frost Løgstørvej 222, Havbro, 9600 Aars Tlf. 96 98 80 80 Mødested: Plantagevej 8b, 9600 Aars

Det Danske Spejderkorps

Formand: Brian Berge Kg. Valdemarsvej 23, 9600 Aars Tlf. 25 60 04 48/98 66 41 10 Gruppeleder: John Mørch Ingemannsvej 13, 9600 Aars Tlf. 53 37 44 01 Kasserer: Maibritt Vith Johnsen Tlf. 29 39 89 12 Mail: www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Dennis Gislum Tlf. 51 20 45 80 Formand: Eva Harbo Andersen Tlf. 70 20 08 66 - 98 62 37 55

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 28 51 52 32 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62/98 62 65 55 www.himmerlands-jernbaneklub.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Himmerlands Saluteringslaug Oldermand: Peter H. Høffner Nørregade 22, Østrup, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 86 Kasserer: Steen Vohlander Løvsangervej 44, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 91

Kimbrergarden

Formand: Anemette Fuglsang Stejlhøjvej 8, 9610 Nørager Mobil 23 10 97 42 Kasserer: Claus L. Sørensen Kaj Munksvej 16, 9600 Aars Mødested: Vester Skovvej 6, mandag kl. 18.30-21.00

Landbrugets Seniorklub Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Margit Krogh Kornblomstvej 36, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 06

Singleklubben På Sporet

Formand: Karsten Vandrup Pedersen Tlf. 42 52 19 63 Kasserer: Jan Jensen Tlf. 20 84 22 68 www.singleklubpaasporet.dk Mødested: Klubhuset Ryttervej 2, 9600 Aars

Socialdemokraterne i Vesthimmerland Syd

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

Formand: Torsten Hansen Skånevej 10, 9670 Løgstør Tlf. (pri.) 29 43 71 18 Tlf. (arb.) 98 62 17 11 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se: www.tordenkalven.dk

Vesthimmerlands Havekreds Formand: Jim Gruss Ryttervej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 64 Kasserer: Mona Andersen Holmevej 63, 9640 Farsø Tlf. 98 68 62 25 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

Vesthimmerlands Handicap Idræt Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Vesth. Konservative Vælgerforening

Aars Borgerforening

Formand: Anders Didriksen Højtoften 7, 9600 Aars Tlf. 98 62 42 61 Kasserer: Birgit Jakobsen Hans Egedes Vej 227, 9600 Aars Tlf. 98 62 29 47

Aars Bridgeklub

Formand: Yvonne Løvschall Ansgarsvej 21, 9600 Aars Tlf. 25 33 29 36 Kasserer: Ethel Nielsen Ertebøllevej 10, 9640 Farsø Tlf. 98 63 66 67 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

Aars Brydeklub

Formand: Kim Olsen Engvej 3, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 87 - 23 82 91 68 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

Aars Idræts Klub

Formand: Kenneth Pedersen Hans Egedes Vej 70, 9600 Aars Tlf. 98 62 16 18 Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Per Nyborg Tlf. 29 34 45 44 Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

Aarsegnens Jagtforening Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Kirsten Conrad Stærevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 64 31 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

Aars Patchworkforening

Formand: Ernst Pinstrup Sørensen Ryttervej 22, 9600 Aars Tlf. 98 66 63 66 Kasserer: Hanne Grabow Sognevej 99, Østerbølle, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 16 10

Aars Erhvervsråd

Formand: Anne Mette Jensen Kg. Christiansvej 18, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 94 Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 94

Vesthimmerlands Musikforening

Aars og omegns Folkedanserforening

Aars Seniorer

Formand: Grethe Stæhr Peder Stubsvej 28, 9600 Aars Tlf. 98 62 18 27 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Svend Jørgensen Kong Valdemars Vej 13, 9600 Aars Tlf. (pri.) 98 62 40 73 Sekretariat: Himmerlands Udviklingsråd Messevej 1, 9600 Aars

Formand: Leif Jensen Havbrovej 41, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 24 23 Kasserer: Elsebeth Bach Nielsen Peder Stubsvej 42, 9600 Aars Tlf. 22 77 55 33 Mødested: Aars Skole

Vesthimmerlands Fugleforening

Formand: Jens Erik Christensen Sjøstrupvej 66, Sjøstrup Tlf.: 27 50 33 75 Kasserer: Joan Christensen Borupvej 4, 9600 Aars Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Kasserer: Hanne Larsen Hedeskrænten 44, 8800 Viborg Tlf. 98 62 66 09 Mødested: Klubhuset 4H gården Mail: fugleforening@aars.dk

Ældre Sagen Aars Lokalkomité

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

Formand: Ellen Bakkegaard Ansgarsvej 13, 9600 Aars Tlf. 98 56 91 90 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Arne Petersen, Peder Stubsvej 21 9600 Aars - Tlf. 98 62 23 10 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

Aars Frikirke

Aars Golfklub

Formand: Peter Stenild Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Leif Pedersen Korsholmvej 174, 9631 Gedsted Tlf. 98 64 53 86 Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium Observatoriet eller Lokale 1.8 www.vhim-gym.dk/astronomi

Formand: Søren Friis Baneudvalgsformand/næstformand: Palle Ulrich Kasserer: Henrik B. Hansen Medl. af bestyrelsen: Claus Andreasen Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen Medl. af bestyrelsen: Frank S. Halvorsen Medl. af bestyrelsen: Jesper Lassen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Aars Badmintonklub

Aars Gymnastikforening

Aars Amatør Astronomer

Formand: Jesper Egeberg Hans Egedes Vej 223, 9600 Aars Tlf. 23 45 58 56 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

Aars Billardklub

Formand: Brian Nielsen Peder Stubsvej 8, 9600 Aars Tlf. 21 19 97 79 Kasserer: Helle Carlsen Pregelvang 11, 9600 Aars Tlf. 23 23 02 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

Formand: Solveig Bigum Binderupvej 17, 9600 Aars Tlf. 40 44 80 52 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Aars Håndboldklub

Formand: Axel Heisz Pedersen Keldgårdvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 46 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Morumvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 30 27

Aars Petanque Klub Formand: Norman Skov Sportsallé v/Nutidsmuseet Tlf. 98 29 84 08 Kasserer: Margit Madsen Tlf. 98 62 44 71 www.aarspetanque.dk

Aars Skakklub

Formand: Poul E. Niebuhr Korgaardvej 8, Haubro, 9600 Aars Tlf. 98 66 42 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 04 willymoeller@dbmail.com Spillested: Erhvervsskolerne Aars, Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

Aars Svømmeklub

Formand: Preben Hansen Agertoften 17, 9600 Aars Tlf. 98 62 42 81 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Jimmy Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 98 62 27 23 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, 9600 Aars www.aars-svommeklub.dk

Aars Tennisklub

Formand: Poul Erik Pedersen Solvænget 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 25 Kasserer: Jørgen Jensen Hans Egedes Vej 130, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 56 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47

Aars Tværfaglige Efterlønsklub

Formand: Gudrun Pedersen Kærvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 62/61 75 11 62 Kasserer: Birthe Pedersen Nibevej 23, 9600 Aars Tlf. 98 62 20 32/29 65 07 62 Mødested: Underholdning og foredrag i lige uger på Kimbrerkroen kl. 13.30 til ca. 16.00. Bowling i ulige uger i EH Bowlingcenter kl. 14.00-15.00 og 15.00-16.00


Aars Avis

18. juni 2014

SIDE 21 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SULDRUP

Gitte Blichfeldt fra dagcentret demonstrerede, til stor morskab, hvordan en låsemekanisme bevirker, at en so selv kan lukke op og i til boksen.

Mandegruppen så ny svinestald i Braulstrup Der var meget at snakke om efter besøget SULDRUP: Mandegruppen fra Himmerlandshave i Suldrup var på gårdbesøg i

Braulstrup. De besøgte Ole og Bent Mathiasen.

Her så de en nyopført svinestald med plads til 750 søer plus opdræt.

Stalden er lavet efter de nyeste tiltag indenfor svineavl. Mandegruppen hørte om gyllenedkøling og genindvinding, som bevirker, at man har gulvvarme hos de nyfødte grise. Desuden fik selskabet forevist det nyeste indenfor farestier og sobokse, hvor en låsemekanisme bevirker, at en so selv kan lukke op og i til boksen. Det betyder, at den ikke kan jages væk fra truget af de andre søer, før den er færdig med at æde. Gitte Blichfeldt fra dagcentret demonstrerede, til stor morskab, hvorledes dette forgår. Spørgelysten var stor blandt de tidligere landmænd i mandegruppen – og ejerne Bent og Ole Mathiasen svarede beredvilligt på alle spørgsmål. Det blev en god oplevelse for mandegruppen. Oplevelsen gav meget at tale om efterfølgende.

Med enkeltbillet fra Suldrup til Blokbjerg SULDRUP: Tirsdag aften inviterer Suldrup Borger- og Erhvervsforening til Sankt Hans-aften ved Lillesøen. Her vil de lokale borgere

sende heksen eller heksene, som bliver lavet af eleverne på Suldrup Skole, blive sendt til Bloksbjerg. Tilmelder man sig, kan

man tage del i fællesspisningen, og derefter vil der være masser af underholdning, inden Jeanette Sagan holder båltalen.

Suldrup Borger- og Erhvervsforening håber på godt vejr og mange gæster til det traditionsrige Sankt Hans-arrangement.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

AARESTRUP

Fest i børnehøjde på Gregers Krabbe AARESTRUP: ”Kom bare nærmere, jeg sprøjter ikke med vand!” Sådan indledte Peter Bak sin grundlovstale på Gregers Krabbe Friskolen. Talen var henvendt til børnene, så derfor inviterede Peter Bak dem tættere på. En lille skare af børn vovede sig meget tæt på, mens resten af de ca. 250 tilhørere fulgte med på nogenlunde sikker afstand. Peter Bak er tidligere friskoleforælder på Gregers Krabbe og nyvalgt medlem af byrådet i Rebild Kommune. I sin tale fremhævede han nogle få af grundlovens paragraffer, for at tydeliggøre for børnene hvilken betydning Grundloven har for vores hverdag i Danmark. Forud for talen var Grundlovsfesten blevet åbnet på behørig vis. Ved den nye flagstang blev dagen indledt med Grundlovssangen, hvorefter alle bevægede sig mod festpladsen. Her var der maskin- og børnedyrskue, boder med kage, frugt, pølser, slik, kaffe, øl og soda-

Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

Hjorteekspert som båltaler i Haverslev HAVERSLEV: Haverslev Borgerforening har i år inviteret Anette Klattrup, der er friluftspædagog i Tuens Børnehave og SFO til at fortælle en historie, før det store bål bliver tændt ved Sankt Hans ved Spejderhuset i Haverslev. Anette Klattrup har i foråret arbejdet med et stort projekt om hjorte for en stor del af byens børn, hvor de har studeret hjorte på alle tænkelige måder og har været i TVNord. - Hvis der er en, der er god til at tænde bål og lave mad over bål, må det absolut også være Anette, så derfor har vi spurgt hende, siger Lene Roursgaard fra bestyrelsen i Borgerfor-

eningen. - Maden lader vi dog slagteren sørge for den aften, hvor vi også stiller et telt op mellem vandværket og søen. Børnene kan bage snobrød fra ved spisetid, og vi sælger drikkevarer til rimelige priser. HCIs efterskoleelever bliver også i år inviteret til at synge med på midsommersangene. - Hvis nogen af byens borgere endnu ikke har set den nye trampesti i området ved bækken, som spejderne og Borgerforeningen har lavet i maj måned, er der også mulighed for det. Vi håber på et talstærkt fremmøde, så vi kan holde ukrudtet nede, slutter Lene Roursgaard.

TRÆNGSTRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Lutherske tanker på Trængstrup møde TRÆNGSTRUP: I en luthersk kirke er der ingen, der står over andre, når det gælder adgangen til Guds nåde. Tanken om det almindelige præstedømme er en central del af det lutherske kirkesyn. Dette og andre af de lutherske nybrud skal det handle om søndag, 22. juni ved Trængstrup Frimenigheds sommermøde, hvor cand.teol. Sara Dommerby Toft, Hjørring, taler.

Mødet begynder med gudstjeneste, hvor Sara Dommerby Toft prædiker. I sit foredrag vil hun fortælle om de nu klassiske lutherske tanker og sætte dem ind i vores samtid - med eksempler fra Thy-lejren, DDR og den nye skolereform. Foredraget er en tidlig optakt til 500-året for reformationen i 2017.

AARS MOTORSERVICE v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22 UDLEJNING AF MOSFJERNER ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

7.30-17.00 9.00-12.00

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen Både børn, voksne og dyr nød dagen på Gregers Krabbe Friskole. 5 kr. - tak. Skuets største hund blev fristet ved frugtboden...

vand, her var konkurrencer i kasteteknik, æblespisning i vand, ja, der var endda besøg af en ”rigtig” spåkone. Som noget nyt var der i år præmier til udstillerne. Det var publikum der skulle stemme på i alt seks forskellige kategorier, fordelt hos maskinerne på: Skuets flotteste maskine, skuets mest ’gejlede’ maskine, skuets publikums favorit, og hos

dyrene på: Skuets smukkeste stand, skuets sødeste dyr, skuets bedst plejede/pyntede dyr. Efter intens optælling af stemmerne fordelte pokalerne sig til: Lukas Steffensen, Sebastian Boelsmand, Benedicte Garder, Marie Jensen, Ida-Marie Hosbond og Maiken Nørhave. - Og der blev ikke sprøjtet med vand.

Tunge tordenbyger truede mod skuets slutning, men det holdt tørt. Ny rekord i oprydning kan vist tilføjes, for en halv time efter skuet var slut, var festpladsen ryddet, teltene pakket sammen, dyr og maskiner kørt væk, flagalleen gennem Aarestrup taget ned – og så åbnede sluserne sig med et mægtigt tordenbrag!

www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12


Aars Avis

SIDE 22

18. juni 2014

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

KOLONIAL

KØL

KOLONIAL

FROST

ER

Am a n d a

Da n S u k k e r

LUKSUS TUN

SYLTESUKKER

185 g Olie/vand

1 kg

S MEGAPO

Øk o lo g is k PIZZA

Gøl

Margherita 340 g

PØLSER Frankfurter/Røde/Grill rill Frit valg

Prr. s t k .

10

00 S

2 kg

½ PRI

K a re n Vo lf KAMMERJUNKER

Pr. ps .

450 g Alm./Blå ps.

10

00

79

00

Buk o 3 stk .

GARLIC OST 125 g

O ta

Sh o t s

950 g

S

½ PRI

SPAR 10.00

15

00

NUTELLA

6

Pr. s t k . Pr. pk .

650 g i gl.

20

00

SPIRITUS

SOLGRYN

Pr. ps .

T LANGER UND IS ½ PR

10

00

00

SMÅ BLÅ/ S GULE/ G GRØNNE 16,4% 100 cl.

FROST

R oy a l G re e n la n d REJER

MEJERI

450 g

ET S N Æ R G BE PARTI! CHEASY SKYR 150 g i bg. Fersken/Hindbær

Pr.r g ll.

50

00

S

½ PRI

Prr. b g .

5

00

S

½ PRI

Prr. ps .

39

95

Fr it v a lg

69

95


Aars Avis

VIN

SLIK

TODAY SPECIAL! APPASSIMENTO 75 CL. - 15% 6 Æ.

30 0

SIDE 23

C a r le t t i

TOMATER

FRØER/ PLADER/ SKUM

1

00

PPrr.. st k .

00

9

00

Pr. st k .

12

Pr. ps . 3 ps.

25

95

SUP E R BI LLIG !

1100

PRIMAVERA ROSÉ 75 cl.

10 NON-FOOD

TI R A P T S E R BIO-TEX Blå, 1,8 kg

LØSVÆGTS SLIK

3 st k .

95

7

FAXE ROYAL F ØL FL. Ø 33 cl. 3 24 stk. Alm./Classic 2

Pr. k s . 2 k s.

6995 00

130

+ pant

1/4 PÅ PÅLÆGSÅLÆGS S KAGEMAND

Pr. Æ.

25

20

00

700 00

15

STOR KALANCHOE "OUTDOOR" i pose

Prr.. st k .

Kun

00

59

LØRDAG

+ pant

GL. ! VÆGT

00

MINI BRÆNDENDE KÆRLIGHED Pr. st k .

Prr. 100 g

00

PPr. stk.

400 0g

SMAG FØR DU KØBER!

G ODT TI LBUD!

40

00

BLOMSTERHJØRNET B

K u n TORSDAG/ FREDAG

KØB 12 FL. OG 2-PAK FÅ 1 FL. U/B

Vejl. kr. 6200

PEBERMIX P PEB EB EB

00

G a jo l/Läk e ro l

Sto re Æotte! Jordbærtærter

H E LE U G E N !

HONNING HON H ON MELON

ÅRETS NYHED TIL SMAGNING

FR A BAGEREN!

GRØNT TILBUD

00

80

OV ALM./GRKKER Y RUNDST

1

50

lg Fr i t v a 15 stk. Max. e! pr. kund

NE BLOMSTER P IG ER T BU R HAR KØBT ET HEL BLOMSTER/ L TRÆER SÆLGES STI Forsk. slags ½ PRI Fra Holland

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

FØRST TIL MØLLE!!! - GÆLDER BEGGE TILBUD!

18. juni 2014


Aars Avis

SIDE 24

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

18. juni 2014 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SKIVUM

Afgangselever fra Hornum Skole HORNUM: Eleverne fra Hornum Skoles to 9. klasser forlader nu Folkeskolen. Eleverne er: 9.a: Katrine Holm Andersen, Ebbe Back, Bo Pagels Beyer, Liv Zaar Christensen, Martin Kjær Christoffersen, Anders Møller Gade, Mia Elodia Garcia Colina, Benjamin Hodzic, Benedicte Bay Jensen, Camilla Bøgh Jørgensen, Jonas Vestergaard Madsen, Maja Skadhauge Nielsen, Niklas Sølvmose Nielsen, Marc Søgaard.

9.b: Daniel Kirch Johansen Brodersen, Nanna Ravn Hamiltorn, Nichlas Hjorth Svanholm Hansen, Louise Holler, Maja Sødinge Jørgensen, Emilie Thylkjær Korgaard, Yasmin Glerup Kristensen, Patrick Trier Larsen, Anne Laursen, Mikkel Aaholm Mikkelsen, Tobias Mortensen, Ida Haldrup Nielsen, Johanne Overvad Rasmussen, Emil Løgstrup Stigel, Klaus Borup Sørensen, Torben Pilgaard Zefting.

GUNDERSTED

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Tidligere feltpræst taler i Gundersted GUNDERSTED: Som mange andre steder bliver der traditionen tro blive holdt Skt. Hans på Gundersted Stadion, når den lokale borgerforening invitere til fællesspisning i Multihuset mandag, 23. juni.. - Vi har i de sidst par år haft en stor fremgang af fremmødte til vores Skt. Hans, og det håber vi naturligvis fortsætter i år, hvor vi har 40 års jubilæum som forening, forklare den nye formand Åse Pedersen. Som traditionen byder skal der naturligvis være et bål, og båltale bliver der naturligvis også. - I år er det lykkedes os at få den nye hjælpepræst Inge Frandsen til at holde båltalen. Inge Frandsen blev sidste efterår ansat som hjælpepræst til provst Hanne Pedersen, der ellers normalt varetager Gundersted Sogn. Inge Fransen har tidligere flere gange været udsendt som feltpræst i Kosovo og er stadig tilknyttet Aalborg Kaserne. Vi i borgerforeningen glæder os rigtig meget til at høre hendes tale, og samtidig bliver det jo en oplagt mulighed for hende at møde folkene fra Gundersted og omegn

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

På cykel rundt mellem Ådalsbyerne ved Halkær I byerne blev de nyeste projekter vist frem

Den tidligere feltpræst Inge Fransen holder båltalen i Gundersted.

på en lidt anden måde. Det ved vi, at hun også glæder sig meget til. Vi prøver hele tiden at fi nde på noget nyt, så det ikke bliver den samme oplevelse hvert år at komme til Skt. Hans i Gundersted. Derfor har vi også i år fundet på noget nyt til spisningen, som man virkelig kan glæde sig til. Også båltraditionen rykkede vi lidt ved sidste år, da brændte vi eksempelvis trolde af på bålet i stedet for en heks – sådan lidt i ligestillingens tegn, griner en forventningsfuld formand, der sammen med den øvrige bestyrelse ser frem til Skt. Hans aften i Gundersted.

Advokatfirmaet Fryd & Nielsen Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Et af de mange stop på turen var ved Veggers Multihal.

Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

SKIVUM: I lighed med de to foregående år blev der forleden afviklet et cykelløb mellem de såkaldte Ådalsbyer - ved Halkær Ådal. Der er dog mere tale om en hyggetur frem for et løb. Igen i år skinnede solen fra start til slut. Starten på turen gik i år fra Sønderlund i Skivum, hvor Skivum Beboerforening stod klar med koldt vand til de ankomne, derefter var der introduktion om Sønderlund, inden cyklisterne blev sendt videre mod Vegger. Det som kom til at ken-

detegne årets tur var, at der blev vist flotte projekter frem i landsbyerne. I Vegger viste man den nye haltilbygning - Idrætsog Kulturhuset - frem. Det er et flot projekt med rum og plads til mange forskellige gamle og nye tiltag i landsbyen. Huset blev vist frem nærmest som et arbejdende værksted idet, der gik frivillige rundt også på denne dag og arbejdede på det, som skal blive til glæde for rigtig mange både unge og ældre for fremtiden. Videre trådtes der i peda-

lerne mod Halkær, hvor en gammel dansepavillon blev vist frem. Ejeren fortalte, at mange af cykelturens deltagere måske har forældre, der har mødt hinanden her. Det var nemlig tidligere et sted, hvor der blev danset, og hvor man mødtes fra nær og fjern. På cyklerne gik det let mod udsigtsposten ud over Sebbersund, en fantastisk flot og lige strækning. Derimod måtte der trampes lidt mere for at komme op mod Gundersted. Her blev der budt velkommen med stort kaffebord hos ”Staudeengen”. Først blev

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

EJDRUP

Nyt skoleår truer Anders Langballe, bestyrelsesmedlem i SkørbækEjdrup Friskole skriver:

Hvordan klæder vi bedst vores børn på til at klare fremtiden? Hvordan sikrer vi dem den bedst mulige uddannelse? Hvilke forudsætninger skal være tilstede for at undervisningen bliver optimal for alle elever? Med den nye arbejdstidsreform fra sidste år har skolelederne fået lov til at

der holdt en humoristisk tale om Aronia-bærenes fortræffelige egenskaber, hvorefter der blev serveret kage med Aronia-bær og Aronia-syltetøj ovenpå. Både mænd og kvinder var imponerede over de skønne omgivelser, som der bagefter blev vandret i, og flere købte en flaske eller to med Aronia-ekstrakt med hjem. I Blære blev den nye multihal fremvist. Den fremstår funklende flot og ny. Mange børn var også denne dag i gang med boldspil og gik hjemmevant i skabe og skuffer og fandt de remedier frem, som de skulle bruge. Bygningen indeholder rammer til mange forskellige aktiviteter. Udenfor hallen stod Blære Borgerforening klar med mad på grill. Derefter stod programmet på hygge blandt de mange fremmødte.

bestemme over lærerenes tid, så den ikke er overenskomstbestemt. Det bliver spændende, at se hvilken indflydelse dette får på undervisningen, når den træder i kraft til august. Oveni arbejdstidsreformen kommer der også en skolereform, som skal implementeres med tilbud om heldagsskole, lektiecafé, obligatorisk bevægelse og meget mere. For os forældre kan det virke en smule uoverskueligt, hvad der kommer til at ske næste år, men for elever, lærere og andre ansatte, der står midt i orkanen, er det langt mere uoverskueligt. I friskolerne skal man stå mål med folkeskolen, men

de har friheden til at vælge, hvilke dele af skolereformen man vil implementere. Denne frihed må mange skoler misunde, da indholdet i reformen måske ikke fungerer for netop deres skole. Personligt synes jeg, at man skulle lade hver enkelt skole tilrettelægge undervisningen, som den mener er bedst, så længe eleverne kan det, de skal, når de kommer ud i den anden ende. Jeg tror ikke på, at man centralt kan sige, hvad der virker for alle elever og skoler, for ikke to elever/skoler/ lærere er ens. Forudsætningerne for de involverede personer og grupper er for forskellige, og som forælder, synes jeg,

man har fået endnu mere grund til at overveje, hvad det er, man gerne vil for sine børn, og hvilke værdier, man selv lægger vægt på. På Skærbæk Ejdrup Friskole, hvor min kone og jeg har valgt, at vores børn skal gå i skole, er planerne for det kommende skoleår på plads. Der har vi valgt at tilrettelægge undervisningen på en måde, som skaber balance imellem dannelse og faglig læring, og vi har valgt at vores ansatte skal have frihed til at tilrettelægge deres tid inden for de rammer, der naturligt er på en skole. Det har vi gjort, fordi vi tror på, at man ved at skabe trygge rammer for lærere og elever, og give dem friheden til at udfylde disse rammer, skaber de bedste resultater. Hvad tror I er den bedste løsning for jeres børn?


Aars Avis

18. juni 2014

SIDE 25

AARS FC a r t n o c FARSØ/ ULLITS IK

Aars FC

SERIE 1

2007

AARS STADION LØRDAG 21. JUNI 2014 KL. 16.00 SPONSOR TIPS ... SPONSOR TIPS ... SPONSOR TIPS Henrik Hassing

Kasper Dahl

1 1

Kasper Jensen

Morten Nørgaard

Thomas Lucassen

1

Ove Nørskov

Michael Jørgensen

1

Thomas Dissing

NCO byg, Aars Murer- & entreprenørfirma

1 1

Morten Freundlich

1

Hans J. Kastberg

1

1 1

Vestvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 55

Steen Jensen

1

Lars Kristensen

1

1

HOVEDSPONSOR . HOVEDSPONSOR . HOVEDSPONSOR DSPONSOR Brian Larsen


Aars Avis

SIDE 26

18. juni 2014

Hovedsponsor forlænger Unge badmintonspillere fra Aars kom på podiet med Aars Golfklub Laura Fløj Thomsen blev samtidig elitespiller Himmerland Forsikring fortsætter støtte af klubben GOLF: Golffeberen raser i det vesthimmerlandske, og selv om den kommende European Tour-turnering fylder stadig mere i billedet, så står udviklingen på det lokale plan ikke stille. Det viser sig i Aars Golfklub, hvor man i øjeblikket foruden at ruste sig til at modtage gæster, som besøger området i forbindelse med Made in Denmark, også udvikler på nye initiativer. Sidste sæson gik klubben sammen med Himmerland Forsikring om at

afvikle en stor matchplayturnering, og det har klubbens bestyrelse nu tænkt sig at bygge videre på. - Hulspil er et interessant spilformat, som tilfører golf et direkte konkurrenceelement, som man kender det fra andre individuelle sportsgrene. Afvikling af sådan en turnering kræver imidlertid væsentlige ressourcer, som vi ikke kan mønstre i golfklubben alene, fortæller formand for Aars Golfklub, Søren Friis. Himmerland Forsikring Match Play, var en stor suc-

Jesper Færch fra Himmerland Forsikring og Formand for Aars Golfklub, Søren Friis, glæder sig over, at en ny sponsoraftale er faldet på plads.

ces og bidrog til at knytte nye golfvenskaber mellem deltagerne, der på tværs af alder, køn og golfhandicap spillede individuelle matcher mod hinanden. - Med forsikringsselskabets bistand er det muligt for os at videreudvikle turnering, som er planlagt til at løbe hen over sommer og efterår, med et stærkt setup og interessante præmier, forklarer Søren Friis. Initiativet kommer efter, at Himmerland Forsikring netop har forlænget hovedsponsoraftalen med Aars Golfklub, og den forlængelse er begge parter særdeles tilfredse med. Samarbejdet med Himmerland Forsikring er ifølge formanden helt essentielt for golfklubben, og forsikringsselskabet har været involveret i klubben helt fra begyndelsen for 10 år siden. - Vores engagement i Aars Golfklub er udtryk for et ønske om at være lokalområdets førstevalg, når det gælder valg af forsikringsselskab, og derfor føler vi også et ansvar for at bidrage til udviklingen i området. Det gør vi blandt andet ved at støtte op om Aars Golfklub, siger Jesper Færch fra Himmerland Forsikring.

Af Lars Lindberg BADMINTON: Flotte resultater til unge badmintonspillere fra Aars I weekenden lykkedes det flere spillere fra ungdomsafdelingen i Aars Badmintonklub at få medaljer med hjem ved Mariager Fjord Games i Hobro. I U11A rækken spillede Oskar Klausholm sig til en plads i finalen i single, hvor det blev til en flot andenplads. Det lykkedes også Oskar Klausholm at få sølvmedajlen om halsen i double, og sammen med klubkammeraten og søsteren Anna Klausholm blev det såmænd

Oskar Klausholm, Sarah Skriver, Simon Fløj Thomsen og Anna Klausholm fik alle medaljer med hjem fra stævnet i Hobro.

Laura Fløj Thomsen fra Aars Badmintonklub har leveret det ene imponerende resultat efter det andet i denne sæson, og hun kan nu kalde sig elitespiller.

også til en andenplads i mix double. Anna Klausholm fik en samlet tredjeplads i single, og sammen med klubkammeraten Sarah Skriver hentede hun en sølvmedalje i double i U11A rækken. Sarah Skriver fik en samlet tredjeplads i både single og mix double. I U13B rækken deltog Magnus Buus Nørgaard – det blev til en niendeplads i single og en femteplads i double sammen med klubkammeraten Jonas Poulsen. Jonas Poulsen fik også en samlet femteplads i single. I U13 Mesterrækken spillede Laura Fløj Thomsen sig i finalen i single.

Aars Gymnastikforening afholder sommeropvisning

i Idrætscenter Østermarken lørdag den 21. juni 2014 kl. 13.00 Kom og se foreningens egne hold samt Vesthimmerlands Juniorhold og Han Herreds Ungdomsskole. Entre: 30 kr.

Gymnastikskole i sommerferien! - Er du med? Onsdag den 2. juli til fredag den 4. juli i Idrætscenter Østermarken Alle dage fra klokken 9:00 - 15:00

Aars Golfklubs elitehold måtte lørdag se sig slået af Rold Skov, inden Aars-mandskabet søndag besejrede Løgstør.

En weekend med op- og nedture for Aars golfklub Eliteholdet tabte til Rold Skov men slog Løgstør

Instruktørerne Christian Bigum, Frederik Bigum, Nanna Hald og Peter Otto Thomsen er klar til at give jer en fed gymnastikoplevelse. Pris 485 kr. - Tilmelding på www.dgi.dk/201401556002 senest 23. juni 2014 - her kan du også læse mere om gymnastikskolen. NYT - mulighed for børnepasning før og efter skolen – aftal med skoleleder, peter.otto@ydethomsen.dk

GOLF: Aars Golfklubs elitehold spillede i weekenden to matcher i kvalifikationsrækken til Danmarksturneringen. Lørdag tog holdet imod Rold Skov Golfklub, der har vundet sæsonens første matcher overlegent, og gæsterne viste sig også som en vanskelig modstander for Aars.

Jesper Lassen, der repræsenterede Aars i femtesinglen, måtte se sig slået i en match, som blev afsluttet efter 16 hullers spil. Claus Andreasen, Aars, tabte ligeledes sin match, imens Jeppe Nymand som den eneste Aars-spiller vandt sin single, idet han var oppe med tre efter 16 spillede hul-

ler. Dagens første- og andensingle blev vundet af Rold Skov, da hjemmeholdets Peter Schmidt og Frank Halvorsen begge tabte deres matcher efter 15 hullers spil. Endelig formåede Martin Larsen og Allan Laustsen, Aars, at pynte på resultatet ved at vinde dagens four-

Her blev det til en nervepirrende tresætskamp, som Aars-pigen dog måtte se sig slået i. I double hentede Laura Fløj Thomsen femteplads, imens det blev til en tredjeplads i mix double. Andenpladsen i singlerækken betød i øvrigt, at Laura Fløj Thomsen nu kan kalde sig elitespiller i U13rækken. I U17 Mesterrækken spillede hendes storebror, Simon Fløj Thomsen, sig også på podiet. I finalen i singlerækken blev det til et knebent nederlag på 21-23 i tredje sæt, og også i mix doublen høstede han en sølvmedalje.

some på 18. hul, men Aars tabte samlet set matchen med seks point mod Rolds otte point. Søndag var eliteholdet fra Løgstør på besøg, og her kunne Aars-mandskabet i modsætning til lørdagens spil notere sejre i alle singler. Claus Andreasen fra Aars afsluttede femtesinglen efter kun 12 hullers spil og vandt dermed dagens første match med 7/6. Morten Freundlich vandt ligeledes for Aars efter 16 hullers spil, ligesom Jeppe Nymand sikrede en sejr i tredjesinglen ved at vinde 5/4. Anden singlen tog Peter Schmidt, Aars, sig af ved at lukke matchen på 16. green. Endelig vandt Frank Halvorsen i en match, der strakte sig over 13 hullers spil. I dagens foursome måtte Martin Larsen og Allan Laustsen afgive point til Løgstør. Samlet set blev det dog til en sejr på 10-4 til Aars-mandskabet. Aars Golfklub ligger efter weekendens spil på andenpladsen i puljen inden sidste spillerunde, som afvikles i weekenden 9. og 10. august.


Aars Avis

18. juni 2014

SIDE 27

Ubesejrede drenge afsluttede perfekt

Det dygtige U11-hold fra Aars IK bestod af øverst fra venstre trÌner Simon Ibsen, David Riis KjÌr, Maxwell Katompwa, Magnus Svensdsen, Victor Norlyk og trÌner, Morten Freundlich. Nederst fra venstre ses Kristoffer Starcke, Mads Freundlich, Nicolai Schreiner, Mikkel Holm Overgaard, Marius Jørgensen og Magnus Norlyk.

U11-drenge vandt sølv i eliteturnering FODBOLD: U11-drengene fra Aars IK har i forĂĽrssĂŚsonen deltaget i U-liga turneringen. U-liga turneringen er en fodboldturnering, som tilbyder kampe pĂĽ eliteniveau. Drengene havde med en utrolig ot indsats hele forĂĽret, sikret sig deltagelse i ďŹ nalestĂŚvnet. 2. pinsedag kom den lĂŚnge ventede dag, hvor ďŹ nalestĂŚvnet skulle afvikles. De ďŹ re bedste hold i puljen skulle ĂŠn gang for alle afgøre, hvem der skulle have den store pokal med hjem til klubben. Pinsesolen var i topform, og det samme var drengene. Familie og venner var mødt talstĂŚrkt op for at støtte drengene - og der blev spillet nogle virkelig otte fodboldkampe pĂĽ meget højt niveau. Det var intenst, teknisk, fysisk, taktisk og sevĂŚrdig fodbold, sĂĽ tilskuerne var godt underholdt. Drengene endte i ďŹ nalen, hvor de skulle møde ĂŚrkerivalerne fra AaB. Drengene fra Aars havde alt spillet og et utal af chancer, men alligevel var det drengene

fra AaB, der ďŹ k bolden over mĂĽlstregen ĂŠn gang mere end drengene fra Aars - og dermed fandt endnu en stor pokal sin vej hjem til AaB i denne sĂŚson. Aarsdrengene gik dog ikke helt tomhĂŚndede hjem efter ďŹ nalenederlaget pĂĽ 1-2, for udover retten til at vĂŚre stolte over en i den grad godkendt indsats hele forĂĽret, hvor de har dystet mod langt større klubber, sĂĽ vandt drengene et trĂŚningssĂŚt fra Hummel - det var dog ikke helt nok til fjerne skuffelsen over nederlaget til AaB.

FODBOLD: I søndags spillede Aars IK’s U13-drenge deres sidste kamp i ArÌkken, og de gjorde, som de plejer, da de besejrede Mariagerfjord BK med 4-1. Holdet har nu vundet alle deres kampe, og i dag (onsdag, red.) skal de spille om en plads ved de jysk/fynske mesterskaber og en plads i MesterrÌkken. Efter de sidste kampe i puljen har drengene hver gang rübt sejrsrübet �u-, u-, ubesejret�, da de lÌnge har

Aars IK’s bedste U13-hold sørgede med en sejr over Mariager Fjord BK for, at de gik igennem sÌsonen uden nederlag.

Restaurant Bryggen Wok & Sushi ĂĽbner pĂĽ havnen i Nibe fredag den 20. juni Altid plads til mindst

200 g

ĂŚster!

EN FLÆNGE I HIMLEN 19/6-25/6 • kl. 19.30

LABOR DAY 19/6-25/6 • kl. 20.00 www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75

Herregaards Koncert Lynderupgaard RTUVYKMVY]PIVYN

:ÂĽUKHNKLUH\N\Z[RS

Åbnin.gjunistilbud Fredag den 20 Lørdag den 21. juni Søndag den 22. juni

NB: Bordbestilling til disse 3 dage først fra kl. 18.30

BUFFET T0-IS GRkl. A 16.3 18.15 fra

eret * Drikkevarer er ikke inklud

Bestil stoleplads ved de runde borde incl. dejlig sandwich + frugt og lidt sødt for kun 100 kr. + gebyr

Køb din billet direkte pü www.herregaardskoncert.dk og spar gebypengene. Billetsalg hos Billetnet/Posthusene, se øvrige billetsalgs-steder og info pü: www.herregaardskoncert.dk

DAGENS RET serveres hver dag fra kl. 12.00-15.00 Hver aften tilbyder vi en international BUFFET fra kl. 16.30 - 21.30: BestĂĽr af danske og kinesiske retter, japansk sushi og mongolian barbecue samt lĂŚkker salatbar og frugt. Incl. soft ice, alm. is og kaffe/the efter eget valg. Pris pr. couvert: Mandag - torsdag:

20% RABAT

Kom og oplev den smukke herregaard OG*ESPER,UNDGAARDs-ARIA,UCIA s,OUISE&RIBOs"O+RISTIAN*ENSEN s-ICHAEL,EARNS4O2OCKs3IGNE3VENDSENS Billetpris + gebyr Picnickurv 1 person 200 kr. + gebyr til og med 1. juli 2013 320 kr. Picnickurv 2 personer 360 kr. + gebyr Fra 2. juli til 10. aug. 350 kr. Picnickurv 3 personer 520 kr. + gebyr Ved indgang: 370 kr. Sidste ĂĽr succes med stoleplads gentages.

Nyd en dejlig frokost i restauranten med udsigt til det hyggelige havnemiljø:

Ny ret hver dag - ring evt. og hør dagens menu og bestil bord.

første 50 kunder* til Disse 3 dage inviterer vi de

Alle andre gĂŚster fĂĽr

Børn u/12 ür gratis ifølge m/voksne.

vĂŚret sikre pĂĽ at blive puljevinder. SĂŚsonens mest spĂŚndende kamp var den første mod â€?ĂŚrkefjenderneâ€? fra Støvring, der formĂĽede at spille 2-2 mod de stĂŚrke Aars-drenge. Klubbens 33 U13-drenge har i det hele taget haft en god sĂŚson. B-holdet blev nummer ďŹ re i deres pulje, og C-holdet, som deltager i en syvmandsturnering, kan blive nummer to i deres pulje, hvis de vinder deres sidste kamp.

Fredag-lørdag-søndag:

149,169,-

Børn under 12 ür

HALV PRIS

Børn under 3 ür

GRATIS

Fødselsdag buffet Spis for 1 kr. - min. 4 kuverter Husk billedlegitimation!

pü buffet’en

Buffet ad libitum

– gÌlder juni, juli og august

..................... Pris pr. person ...............

ets vin i 3 timer. - med øl, sodavand og hus 30) (Hver dag fra kl. 16.30-21.

299,-

Kom og oplev den gode atmosfĂŚre i vores CAFĂˆ, hvor du kan købe øl fra Nibe Bryghus, drinks, vin, kaffe, the, kakao m.m. samt et stort udvalg af typiske cafĂŠ-lĂŚkkerier.

Restaurant Bryggen Wok & Sushi

Tlf. 98 35 10 01

Bryggen 53 ¡ 9240 Nibe ¡ www.restaurantbryggen.dk Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 12.00-22.00. Fredag, lørdag, søndag kl. 12.00-24.00


Aars Avis

SIDE 28

18. juni 2014

Tordenvejr over en skyfri Nissering Ulrik Linnemann følte sig bortdømt i NÌstved Byens

BILLIGSTE sommerdĂŚk FĂĽ lune tilbud pĂĽ 98 64 10 88 #!! DDOHVWUXS#EROOELOHUGN   

$DOHVWUXS 0RWRU &R $S6 7HVWUXSYHM 

NEZ - North

MOTOR: Pü en solbeskinnet dag med temperaturer i den otte ende af skalaen og absolut ingen uvejr i sigte, var der alligevel lokale tordenbyger pü Nisseringen ved NÌstved. Disse lokale tordenbyger

European Zone

N ORT ORDJ SP

D LAN YL

MOT OR

266 5 & < / 5$/ $5. 0 1 ( '   

AA

L B OR G

21. & 22. JUNI 2014 NYSUM BANEN INFO: www.mnj.dk INDVIELSE AF NY EM-BANESLĂ&#x2DC;JFE!

opstod kort efter, at ďŹ nalen i super 1600 var ďŹ&#x201A;aget af - her skulle det nemlig vise sig, at en besynderlig dommerkendelse sendte Team Linnemann helt op i det røde felt. Rallycrosskøreren Ulrik Linnemann var hele dagen utrolig stĂŚrkt kørende, og med en pole position i A-ďŹ nalen var der virkelig lagt op til at erobre det øverste trin pĂĽ prĂŚmieskamlen. Starten til ďŹ naleheatet blev dog ikke, som Skivumdrengen havde drømt om, og Ulrik Linnemann lĂĽ derfor blot pĂĽ andenpladsen efter første sving. Da Ulrik Linnemann pĂĽ anden omgang valgte at tage sit joker lap, kom han ud i en sikker føring - en føring som dog kun holdt til nĂŚste sving. Her kom en konkurrent bragende bagfra og kørte Ulrik Linnemann af banen. Konkurrenten mĂĽtte ogsĂĽ selv en tur i â&#x20AC;?sandkassenâ&#x20AC;?, og da Ulrik Linnemann var

En tidsstraf pĂĽ ďŹ re sekunder gjorde, at Ulrik Linnemann mĂĽtte nøjes med andenpladsen, selv om han kom først over mĂĽlstregen pĂĽ Nisseringen i NĂŚstved.

hurtigst til atter at fü bilen pü rette spor, lykkedes det Skivum-køreren at køre først over mülstregen. De to kørere, der var involveret i uheldet, blev efterfølgende kaldt til dommerrummet, hvor en lang

Alt i auto reparationer Alle mÌrker DÌk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.600,- + moms LF Automobiler Güsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Klargøring af biler til syn

afhøring og udredning startede. - Nogen har indrapporteret, at jeg har kørt min konkurrent af, pĂĽ trods af at jeg lĂĽ forrest ved indgangen til svinget. Hvem der har set og indrapporteret den afkørsel, ved jeg ikke, men noget tyder da pĂĽ, at støvet har vĂŚret et problem for andre end dem, der kørte racerbilerne her i dag, sagde en skuffet Ulrik Linnemann, da det stod klart, at en tidsstraf pĂĽ ďŹ re sekunder kostede ham førstepladsen. Teamet drager nu til Norge hvor tredje afdeling af EM skal køres.

Danmarkspremiere 21.- 22. juni kl. 11-16 FINANSIERING FRA

898 kr./md.* A - A 23,3 - 26,3 km/l, CO2 88 - 99 g/km. Prisen er ekskl. lev. omk. pĂĽ kr. 3.780. Bilen er vist med ekstraudstyr. *Peugeot 108 Access 1.0 VTi 3-dørs 69 hk: PĂĽlydende fast rente 2,95%. Debitorrente 2,99%. Ă&#x2026;OP 9,15%. Løbetid 96 mdr. Udbetaling min. 20%, min. 22.000 kr. Samlet kreditbeløb 73.845 kr. Samlet kreditomk. 23.567 kr. Samlet beløb der skal betales tilbage: 86.235 kr. Kaskoforsikring pĂĽkrĂŚvet. Rentekampagnen gĂŚlder frem til 7. juli 2014. Der tages forbehold for pris- og afgiftsĂŚndringer, trykfejl samt endelig kreditvurdering. +

++

FRA

79.990 kr.

ENDELIG EN BIL, DER MATCHER DIN PERSONLIGHED Den nye Peugeot 108 er den ultimative, fremtidssikrede bybil og kører helt op til 26,3 km/l. Kompakt nok til at komme frem overalt og samtidig forbløffende rummelig. Du kan vĂŚlge mellem et utal af farver og designtemaer, for at give bilen prĂŚcis det udtryk, der passer til dig - og som prikken over iâ&#x20AC;&#x2122;et, har du mulighed for at fĂĽ den med en 7â&#x20AC;? touch-skĂŚrm, der kan spejle din smartphone. Uanset hvad, sĂĽ er du sikker pĂĽ at ankomme med stil. Oplev Peugeot 108 til Danmarkspremieren den 21.-22. juni kl. 11-16.

NY PEUGEOT 108

PEUGEOT AARS ° §Œ¤¸Â&#x2030;² Ä°ÄŻÂ&#x2030;ĸľįįÂŚ š ĸġľĹĹĹĹijÂ&#x2030;Â&#x192;Â&#x192; ¤


Aars Avis

18. juni 2014

SIDE 29 www.renault.dk

KØB EN CLIO, CAPTUR, MEGANE ELLER SCENIC FORMULA EDITION BIL OG FÅ

10.000 KR. BRÆNDSTOF MED I PRISEN

LEVER

ING

NU!

RENAULT CLIO FORMULA EDITION FRA 143.400 KR. ELLER 1.579 KR./MD.*

RENAULT CAPTUR FORMULA EDITION FRA 174.900 KR. ELLER 1.889 KR./MD.*

MERE UDSTYR OG EFFEKTIVE MOTORER – INSPIRERET AF VORES F1® ERFARING

RENAULT SCENIC FORMULA EDITION FRA 221.900 KR. ELLER 2.349 KR./MD.*

RENAULT MEGANE SPORT TOURER FORMULA EDITION FRA 213.900 KR. ELLER 2.279 KR./MD.*

FORMULA EDITION UDSTYR INDEHOLDER BL.A.: AIRCONDITION/AUT. KLIMAANLÆG**, RADIO, BLUETOOTH, LÆDERRAT, TÅGELYGTER OG MEGET MERE

ER DU HURTIG, KAN DU FÅ FRISK BENZIN I BLODET OG FOR 10.000 KR. BRÆNDSTOF MED I PRISEN Renault Formula Edition bilerne Clio, Captur, Megane og Scenic er kombinationen af smukke designs, brændstofeffektive motorer og overraskende meget ekstraudstyr til prisen. Under de smukke ydre gemmer sig topmoderne teknologi, udviklet i løbet af vores mangeårige engagement i F1®. Og netop nu er der en ekstra mulighed for at få frisk benzin i blodet og for 10.000 kr. brændstof med i prisen. Tilbuddet gælder specifikke Formula Edition lagerbiler købt og leveret til dig i juni - men kun så længe lageret rækker! Køb ny Renault i juni og få frisk benzin i blodet! ENERGIKLASSE – * Clio 1.2 Formula Edition hos Renault Finance: Mdl. ydelse fra 1.579 kr. Bilens pris inkl. leveringsomkostninger 147.180 kr. Udbetaling 29.436 kr. svarende til 20%. Nominel variabel rente 2,99%. Variabel debitor rente 3,03%. Løbetid 96 mdr. ÅOP 6,8%. Samlede kreditomkostninger 33.800 kr. Lånebeløb 131.651 kr. Samlet beløb der skal betales 181.020 kr. Clio brændstofforbrug 18,2 -31,3 km/l, CO2-udledning 83-127 g/km. Captur TCe 90 Formula Edition hos Renault Finance: Mdl. ydelse fra 1.889 kr. Bilens pris inkl. leveringsomkostninger 178.680 kr. Udbetaling 35.736 kr. svarende til 20%. Nominel variabel rente 2,99%. Variabel debitor rente 3,03%. Løbetid 96 mdr. ÅOP 6,3%. Samlede kreditomkostninger 38.377 kr. Lånebeløb 158.107 kr. Samlet beløb der skal betales 217.080 kr. Captur brændstofforbrug 18,5-27,8 km/l, CO2-udledning 95-125 g/km. Scenic 1.6 16V Formula Edition hos Renault Finance: Mdl. ydelse fra 2.349 kr. Bilens pris inkl. leveringsomkostninger 225.680 kr. Udbetaling 45.136 kr. svarende til 20%. Nominel variabel rente 2,99%. Variabel debitor rente 3,03%. Løbetid 96 mdr. ÅOP 5,9%. Samlede kreditomkostninger 44.856 kr. Lånebeløb 197.269 kr. Samlet beløb der skal betales kr.270.640. Megane Sport Tourer 1.6 16V 110 Formula Edition hos Renault Finance: Mdl. ydelse fra 2.279 kr. Bilens pris inkl. leveringsomkostninger 217.680 kr. Udbetaling 43.536 kr. svarende til 20%. Nominel variabel rente 2,99%. Variabel debitor rente 3,03%. Løbetid 96 mdr. ÅOP 6,8%. Samlede kreditomkostninger 43.861 kr. Lånebeløb 190.693 kr. Samlet beløb der skal betales 262.320 kr. Megane brændstofforbrug 14,5-28,6 km/l, CO2-udledning 90-159 g/km. Gælder indtil 30.06.2014 for privatpersoner og forudsætter kreditgodkendelse. **Aircondition er standard på Clio og Captur, aut. klimaanlæg er standard på Megane og Scenic. Bilerne er vist med ekstraudstyr. Vi tager forbehold for uforudsete prisændringer og renteforhøjelser. Tilbuddet kan ikke kombineres med andre tilbud.

SJÆLLAND: Næstved Transportbuen 1, tlf: 7311 7100 • Ringsted Bragesvej 9, tlf: 7311 7200 JYLLAND: Hjørring Vester Hedevej 255, tlf: 7211 5300 • Randers Ribevej 11, tlf: 7211 5100 • Ringkøbing Birkmosevej 14, tlf: 7211 6400 • Silkeborg Stagehøjvej 3, tlf: 7211 6500 Thisted Løvevej 15, tlf: 7211 6900 • Aalborg Sundsholmen 10, tlf: 7211 5200 • Aarhus Agerøvej 53, tlf: 7211 5000 • Aars Tolstrup Byvej 1, tlf: 7211 6800 Ejner Hessel A/S er autoriseret forhandler og serviceværksted for Mercedes-Benz, smart, Renault og Dacia


Aars Avis

SIDE 30

Sjov vandrutsjebane til sommerhaven Køl ungerne ned med vandballade i haven BOLIG: Nür sommersolen er over os, holder familiens mindste af at boltre sig i haven. Og pü de ekstra hede dage hopper børnene gerne i badetøjet og plasker med büde badebassin og haveslange. Det nye legetürn med vandrutsjebane fra Bauhaus

giver anledning til mange timers sjov og ballade i haven. Med den seje Jungle Gym vandrutsjebane bliver børnene nemlig underholdt i timevis, og haven er med Êt kvarterets sjoveste. Den hurtigste og sjoveste müde at forlade legetürnet pü er som bekendt at

tage turen ned ad rutsjebanen. Slut vandslangen til, og med et snuptag er den traditionelle rutsjebane forvandlet til en sej vandrutsjebane. Lad de legelystne vandhunde lande i et badebassin for enden af banen, og supplĂŠr med vandpistoler, vandbal-

loner og havesprinkleren for at skabe den perfekte vandlandsstemning. Hvis mor og far bliver for passive i liggestolene, kan man altid udfordre til en hurtig vandkamp, inden familien forsones om saftevand og sommerhygge pü terrassen. Jungle Gym vandrutsjebanen fra Bauhaus er lavet af polyethylen, der har en utrolig høj tÌthed og giver en slidstÌrk bane. Rutsjebanen füs i gul, blü, rød eller grøn og passer perfekt til en platformhøjde pü 125 cm, som eksempelvis legetürnene Jungle Castle eller Jungle Club har.

18. juni 2014

Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H)

Bitten KjĂŚrsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

Andelsbolig Tokesvej 3 til salg Pris 235.000 kr Boligafg. pr. mdr. 3.000 kr FÌllesudg. pr. mdr. 960 kr Taglejlighed 76 m2, elevator, entre, stor stue, lille stue (gÌstevÌrelse), stort sovevÌrelse m/skabe, stort badevÌrelse m/vaskemaskine, tørretumbler og skabe samt køkken m/hvidevarer, depotrum m/fryser. Virkelig lun og lÌkker taglejlighed midt i byen med velfungerende andelsboligforening og à ot fÌlles økonomi. Henvendelse tlf. 28 29 73 31/40 62 13 31

Landinspektør søger teknisk assistent eller lign. Med tiltrÌdelse snarest muligt søges medarbejder til spÌndende og varieret job pü landinspektørkontor. En netop offentliggjort test viser, at Vikings plÌneklippere er de bedste pü markedet.

Viking er bedst i villahaven Det viser stor ny test af de 10 største plĂŚneklippermĂŚrker BOLIG: GĂŚlder det en ny plĂŚneklipper, sĂĽ vĂŚlg en Viking, sĂĽ gĂĽr man som forbruger ikke galt i byen. Det viser en sammenligning af de 10 største plĂŚneklipper-mĂŚrker, som det norske forbrugerrĂĽd netop har offentliggjort pĂĽ sin hjemmeside. Undersøgelsen bygger pĂĽ de seneste seks ĂĽrs test af plĂŚneklippere, som det svenske RĂĽd & RĂśn har fĂĽet foretaget hos den anerkendte, internationale testorganisation International Consumer Research and Testing i London, som det danske ForbrugerrĂĽdet TĂŚnk ogsĂĽ er medlem af. Undersøgelsen omfatter i alt 80 plĂŚneklippere af 17 forskellige mĂŚrker. For at undgĂĽ tilfĂŚldigheder, har det norske forbrugerrĂĽd imidlertid kun medtaget 72 plĂŚneklippere af 10 forskellige mĂŚrker, der alle er blevet testet ďŹ re gange eller mere siden 2008. Resultatet er klart: Viking er bedst. De lysegrønne plĂŚneklippere fra den østrigske producent ligger i top med mĂŚrkerne Bosch og Honda pĂĽ de nĂŚste pladser. Derefter er der et stort kvalitetsspring ned til de nĂŚste tre mĂŚrker pĂĽ listen, Al-Ko (Ginge), Stiga og Gardena.

- Vi er naturligvis glade og stolte over resultatet af det norske forbrugerrüds mÌrkesammenligning, men vi er egentlig ikke overraskede. Ingeniørerne i Vikings udviklingsafdeling er ikke kun meget dygtige, men lÌgger ogsü stor vÌgt pü, at kvaliteten er helt i top. Det gÌlder büde klipperesultatet, ergonomien og materialerne, siger marketingsansvarlig for Viking og Stihl i Danmark,

Per Goldmann. Viking klarer sig ikke kun bedst i det samlede resultat. Nøjes man med at vurdere mĂŚrkerne efter deres klippeevne alene, kommer Viking ogsĂĽ ind pĂĽ førstepladsen. - Senest har Vikings nye plĂŚneklipperrobot iMow MI 632 fĂĽet prĂŚdikatet â&#x20AC;&#x153;Bedst i testâ&#x20AC;? i en test, som ForbrugerrĂĽdet TĂŚnk offentliggjorde i maj i ĂĽr, fortĂŚller Per Goldmann. Det er i øvrigt ikke kun i

forbrugertest, at Viking henter ďŹ&#x201A;otte placeringer. BatteriplĂŚneklipperen MA 443 C hentede for nylig en ďŹ&#x201A;ot tysk design-pris â&#x20AC;?Plus X Awardâ&#x20AC;? hjem, specielt pĂĽ grund af klipperens unikke monostyr, der sikrer betydeligt større manøvredygtighed.Samtidig tildelte den tyske fagjury Viking MA 443 C titlen som â&#x20AC;?Best product of the Yearâ&#x20AC;? efter en samlet vurdering af de deltagende plĂŚneklippere.

For at komme i betragtning er det en klar betingelse, at du skal kunne: 1. Lave MIA-sager og indsende dem til Geodatastyrelsen. 2. Foretage digital tinglysning. 3. Have erfaring fra et landinspektørkontor. 4. Have kendskab til edb-systemet â&#x20AC;?LandCadâ&#x20AC;?, dog kan det problem nok klares, hvis du har kendskab til andet Cad-system. Ansøgningsfrist 25.06.2014 Henvendelse til:

Landinspektør Finn Skøt /ZHBEFr"BMFTUSVQ 5MG Email: skt@post12.tele.dk

Snedker søges Vi søger en ny medarbejder til en fast stilling, for samling, montering og pakning af møbler.

Huskøb godkendes af advokaten

Produktionen bestür af samlede møbler i hürdt trÌ bøg og eg.

Advokatfirmaet

Det ER nødvendigt, at du har en uddannelse, (eller flere ürs erfaring) indenfor branchen, da vi forventer du kan arbejde selvstÌndigt.

Bindslev & Kjeldsen ApS

Vi tilbyder en fast stilling i en produktionsvirksomhed, som har forrygende travlt.

Advokatfirmaet i Himmerland .dk Tlf. 98 62 40 00

Vi er en ordreproducerende virksomhed, og en del af møblerne leveres efter individuelle mül og behandling. Henvendelse: Morten Nielsen tlf. 42 12 34 21 jni@vannerup.dk

Vannerup Møbelfabrik, 9640 Farsø


Aars Avis

18. juni 2014

TIL LEJE

Chauffør søges Chauffør med lille/stor erhvervskørekort søges til fast kørsel i Suldrup-omrüdet, samt flexkørsel. TiltrÌdelse 1. august.

SIDE 31

BLANDEDE

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

UDLEJNING

Telefon 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk TeleskoplĂŚsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan rĂŚkke 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen â&#x20AC;˘ 4034 2010

v/Søren Nielsen . Tlf. 98 63 11 82

AARS BOLIGFORENING

FRISĂ&#x2DC;RASSISTENT SĂ&#x2DC;GES TIL ET STĂ&#x2020;RKT TEAM HOS FRISĂ&#x2DC;RENSEN. DELTID ELLER FULDTID. HENVENDELSE PĂ&#x2026; TLF. 98 62 20 81/24 45 00 36

KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Ă&#x2026;ben daglig 13.00-17.00 Lørdag ĂĽben 10.00-12.00

Hvalpsund kranio-sakral Fysioterapi Fysioterapeut Kaare Bay - Tlf. 2820 3644 - www.kranio-fys.dk

Prøvebehandling: 150 kr.

KLINIK FOR FODTERAPI

TIL LEJE

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

HORNUM 2

60 m lejlighed udlejes. Tlf. 40 77 83 08

Lejlighed til leje i Haverslev 2

Istandsat 2 1/2 vĂŚr. 54 m . 3.400 kr. + forbrug. 3 mdr. depositum. IndĂ ytningsklar fra d. 15. august. Karsten N. Ă&#x2DC;xenholt Tlf. 41 18 68 98

Udlejes i Aars midtby Lejlighed 156 m2, stor terrasse udlejes pr. 15. juli 2014. Leje pr. mdr. 5.900 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s leje. Henvendelse tlf. 22 16 49 50

Udlejes Lys og dejlig 2 vÌr. lejlighed i Aars. Med nye mahognie vinduer og nyt køkken. Egen indgang, samt have og egen parkeringsplads. Yderligere info ring tlf. 40 36 32 55

Hus udlejes nÌr Farsø 120 m2 + garage pü 110 m2. 2 stuer m/brÌndeovn, 2 vÌrelser, have og indhegnet gürdsplads. Kr. 5.200 pr. md. + forbrug. Depositum 3 x leje.

Tlf. 50 95 01 91

Hus til leje

Himmerlandsgade 103 C, 9600 Aars

i V. Hornum

- Indkørsel fra Søndergade - Parkering lige ved døren

140 m2 i to plan. Garage og/udhus 60 m2, samt lille nem have.

Tlf. 40 82 18 00

Centralt i Aars 3 vĂŚr. lejlighed pĂĽ 94 m2 udlejes pr. 1. august. 5.400 kr. pr. md. + forbrug. Dep. 3 mdr.s leje. Tlf. 40 86 48 14

Maskinhal udlejes 550 m2. Stor port i enden af hallen. Kr. 40.000 ĂĽrligt.

Tlf. 50 95 01 91

Til leje i Aars Dejlig stuelejlighed centralt beliggende i Aars til leje pü 100 m2. Husleje kr. 5.850 + forbrug. Dep. 3 mdr.s indskud. Bestüende af stort køkken-alrum, 3 vÌr., sovevÌr. og bad. TrÌffes tlf. 40 45 42 49 efter kl. 16.30

Til leje Stuelejl. pÌn og lys, centr. beligg. i Aars (Dalparken), 77 m2, entrÊ, køkken m/ spiseplads, stue, sovevÌr., badevÌr., depot samt terrasse. Udlejes pr. 1. august 2014 efter aftale. 4.500 kr. pr. mdr. + forbrug. Dep. 13.500 kr. Enlig/Ìldre foretrÌkkes. Henv. K. Søndergaard tlf. 20 97 97 77

Kørerr ogs Kør og g ü pü pü Kører ogsü ud ude ud deb de beh behand beh handlin and nd dlin ling g udebehandling

RING FOR AFTALE PĂ&#x2026;

TLF. 20 60 30 70

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillĂŚg

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

KLINISK TANDTEKNIKER

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

BlÌrevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 pü 98 62 11 18 - 40 53 98 62 Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aà astninger - IndlÌg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Ogsü udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

BLANDEDE

â&#x20AC;˘ Fodbehandling â&#x20AC;˘ Nedgroede negle m.m. â&#x20AC;˘ AďŹ&#x201A;astning og indlĂŚg â&#x20AC;˘ Salg af strømper/creme â&#x20AC;˘ Betaling med dankort til Sygesikring â&#x20AC;˘ Indberetning Danmark â&#x20AC;˘ Tager pĂĽ udebehandlinger

Jytte Baade Lyngberg HjedsbĂŚkvej 332 9541 Suldrup

Tlf. 21 57 95 44

Bogtryk/ Offset

Tlf. 98 62 17 11

EVAGAARD VandvĂŚrksvej 10, Hornum Tlf. 40 42 30 35

EVAGAARD VandvĂŚrksvej 10, Hornum Tlf. 40 42 30 35

NEVE EDB

KeldgĂĽrdvej 117 9600 Aars Karsten Neve Salg, service og reparation af computere,netvĂŚrk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

JORDBĂ&#x2020;R - SELVPLUK Plukkede bĂŚr pĂĽ bestilling Nyopgravede kartoĂ er

Ă&#x2026;ben hverdage: 9-19 Lør/søn: 9-17 eller efter aftale

Ă&#x2DC;KOLOGISK MARGIT & JENS CHR. SKOV MosevÂ?OHFUt-l#JOEFSVQt Mobil 24 21 61 77/23 44 65 57

JordbĂŚr pluk selv Nyopgravede kartofler sĂŚlges

Tlf. 98 62 13 40

KLINIK FOR FODTERAPI

SELVPLUK JORDBĂ&#x2020;R kr. 10 pr. 1/2 kg FRISKPLUKKET JORDBĂ&#x2020;R FRISKOPGRAVEDE KARTOFLER

FRISKPLUKKET JORDBĂ&#x2020;R FRISKOPGRAVEDE KARTOFLER

Ă&#x2026;ben alle dage fra 1000 til 1800

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

TrĂŚffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Himmerland Skrot Tlf. 21 94 73 27

Kirkens KorshÌr Genbrugsbutik Nørager

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE NU OGSĂ&#x2026; ONLINE BOOKING PĂ&#x2026; www.frisørensen.dk

Jern og metal afhentes

www.Himmerlands Biludlejning.dk Leje af flyttebiler, alm. biler el. byens største flyttetrailere. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-ďŹ lm * tryk pĂĽ trøjer Aars Bogtryk & Offset Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

JordbĂŚr og kartofler sĂŚlges fra bod ved vejen

Hans Riis Grandgaardsvej 44, Testrup Tlf.: 98 64 19 04 / 51 29 51 63

RDB Ă&#x2020; R JOSELVPLUK og plukkede bĂŚr pĂĽ bestilling Erik Winther â&#x20AC;?VANGGAARDENâ&#x20AC;? Livøvej 11, Ranum Telefon 2278 8040 - 2089 1538 Ă&#x2026;ben hver dag 9.00-18.00 eller efter aftale!


Aars Avis

SIDE 32

SÌlges: Hø i smüballer. Nypresset af 1. slÌt. 15 kr. pr. balle. Rabat ved større mÌngde. Tlf. 24 46 94 47

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

SÌlges: Familie/jagthundehvalpe. Mor: Kleiner MßnsterlÌnder/ Breton. Far: FT Springer Spaniel. Salgsklare. Tlf. 61 75 11 65 SÌlges: Nyrenoveret plÌneklipper. Start er og kører godt. Bz motor. Pris 300 kr. Tlf. 30 31 98 94

HIMMERLANDS AVISERNE

SÌlges: Blomstersten CbÌltesten ca. 110 stk. 10,00 kr.pr. stk./ Merchlin 30 stk. lige + 30 buede skinner + lokomotiv. Tlf. 61 76 20 55 Købes: Samler søger bajonetter og sabler/tyske hjelme etc. Tlf. 21 84 61 92 SÌlges: Grundig elektrisk bordgrill, ny aldrig brugt. Billigt til salg. Tlf. 51 18 56 90

18. juni 2014

.¥EHV Alt jern og skrot købes. Hurtig afhentning. Tlf. 25 47 13 12 .¥EHV Mindre maskiner, traktorer, havetraktorer samt redskaber og skrot. Kontant. Tlf. 25 47 13 12 6 OJHV BrÌnde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv fra kr. pr. m 295,-. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf. 20 32 73 38/21 26 43 30 .¥EHV Skrot. Jern, biler og metaller. Kontant pü stedet. Mindre mÌngder afhentes gratis dog min. 300 kg. Nedbrydning. Hurtig afhentning. Tlf. JD 51 97 77 83 .¥EHV Gammelt jern og metaller afhentes. Større mÌngder købes. Skrotbiler købes. Tlf. 40 28 61 89 6 OJHVAEG vaskemaskine og Siemens vaskemaskine, evt. levering. Tlf. 42 52 19 63

SÌlges: Tørt brÌnde, bøg, ask og eg m.v. 5 rm kr. 2.000,Traktor: MF 31, meget velholdt kr. 9.500,- Texas fejemaskine 7,5 hk, 100 cm kr. 4.500,-

SÌlges: 2 kønne smü drengehvalpe, 8 uger d. 18. juni. Mor: Pomeran. Far: Minipapillion. SÌlges til absolut godt hjem. Chippet, vaccineret. kr. 3.500,-

Tlf. 22 20 38 24

Tlf. 26 78 61 18

SĂŚlges: GĂŚslinger og ĂŚllinger til salg + en lille smule kyllinger af en stor race. Efter kl. 16.00 - Tlf. 22 36 65 43

SĂŚlges: Gammel cykel 100,-. Cykelholder til tag (Volvo) 500,-. Gammel B&O fjernsyn 500,-. Tlf. 40 36 99 70

.ÂĄEHV Rumskib, bøger om evighed og Ă&#x20AC;losoĂ&#x20AC;, nĂŚrtseende stjernekikkert.

SĂŚlges:/]HSWL!ZVY[LOHUULY [PSIHNL4VY!-;:WHUPLSZVNNVS KLUYL[YP]LY -HY! -; :WHUPLSZ VN )YL[VU *OPWWL[ ]HJJPULYL[ VN VYTLR\Y:HSNZRSHYLQ\SP Tlf. 21 92 19 48

SÌlges: 2 stk. nye indvendige døre, karmmül: B 88 cm, H 209 cm, 700 kr. 2 stk. nye plastikvinduer, mül: B 130 cm, H 110 cm, pr. stk. 1.900 kr. Købes: God brugt trailer. Tlf. 25 57 28 36

Købes: Gasgruekedel og veteranknallert fra ürgang 1950-1960. Tlf. 30 35 70 13

6Â OJHV Haveplanter i potter, eks.: Daglilje, Hortensia, Bronzeblad, Hagelilje, sommerfuglebusk, bregner, prydgrĂŚsser, Iris, vandplanter, PĂŚoner, Kinesisk Hasselurt, bunddĂŚkkeplanter, Astrandia.

SĂŚlges: 4`ZSHZ RPSSUNLY MÂĽK[ HWYPS ZÂĽNLY U`[ OQLT 4`ZSH LY HM YHJLU 4HPUL *VVU (SSL LY OHURH[[L VN ]HJJPULYL[ MÂĽYZ[L NHUNPUKLUZHSN -HY]LY!ZVY[ZTVRLTLKO]PK[ ZVY[ TLK O]PK[ TÂĽYR RVRZ NYrZVY[ TLK Z[YPILY 7YPZ RY WYZ[R Tlf. 98 33 76 90

SĂŚlges: 2 og 3 personers sofa i lys uld - sĂŚlges billigt. Tlf. 60 95 06 96

Købes: +ÂĽKZIVLY Ă&#x2026;`[[LIVLY Ă&#x201E;ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVY JLS¤UNSHZMHQHUJLĂ&#x201E;N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90 SĂŚlges:/]HSWL.HTTLS+HUZR /ÂĽUZLO\UKMÂĽK[HWYPS Tlf. 51 87 12 05

Sælges: )Y¤UKL .YHU[Y¤ T :H]L[ VN RS¥]L[ [¥Y[ JT SHUN[RYL][SL]LYL[ Tlf. 98 55 00 07/26 23 98 95 Sælges: :WPZLIVYK Z[VSL ZR¤URPTHZZP][Z`YL[LN]P[YPULP M`YZHTSL[WYPZRY7PHUL[[L [LHR]LSOVSK[RY Tlf. 24 25 53 91

SĂŚlges: Murray plĂŚneklipper, 12,5 hk. Kører godt. Kr. 4.200,Tlf. 61 67 28 23 SĂŚlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33 SĂŚlges: 4 Windsor spisestole. Syret eg. Pris 800 kr. Gl. kort, bred guldramme, grøn passepartout, 80 x 90, 250 kr. Tlf. 21 96 21 30 Købes: Ă&#x2020;ldre knallert købes. Pris efter stand. Tlf. 20 82 83 62

SĂŚlges: Cavalier King Charles/ Puddelhvalpe. Har fĂĽet ormekur to gange. Er salgsklare nu. Pris stk. 2.500,-. Tlf. 30 44 51 30 SĂŚlges: 2 stk. babysĂŚt til Stokke højstole. Et i Pale Pink og et i lyserød. 150 kr. pr. stk. SĂĽ ďŹ ne som nye. Tlf. 40 37 21 74

6 OJHV JordbÌrbakker, kartoffel-Ìrteposer og anden emballage, stort parti, 650 kr. KøbmandsvÌgt, gammel stil, 500 kr. Tlf. 40 73 25 85

Tlf. 22 93 51 20

Tlf. 98 62 14 15 / 41 17 45 55 SĂŚlges: Transportkasse til hund. L:65 x H:50 x B:40 cm. 250 kr. Tlf. 21 44 77 76

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises tilavisens øvrige annonce-pladser

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

20 ord for 50 kr.

Annoncen sendes til:

OBS!

HIMMERLANDS AVISERNE

SĂŚlges: Glassofabord med slebne kanter og speciel palisanderfod, kr. 200. 4 hvide spisestuestole, kr. 200. Tlf. 98 63 64 12 / 29 65 52 47 SĂŚlges: 3-4 bifamilier pĂĽ 12-10 puljevoks. Tlf. 98 66 31 89 / 24 26 02 13 SĂŚlges: Tørt løvtrĂŚ, kløvet og savet, 30 - 35 cm, kr. 425 pr. m3. Tlf. 40 89 54 17 Farsø Købes: Tyskerhjelme efterlyses. Pris kr. 1.000, samt tyske kikkerter mv. helm1420@gmail.com eller Tlf. 61 85 26 98 SĂŚlges: Speciel spisebord â&#x20AC;&#x153;meget ďŹ&#x201A;otâ&#x20AC;?, 200 x 100 cm med ďŹ&#x201A;ade kobberben og 6 stole med armlĂŚn, kr. 2000. Sovesofa, som ny, kr. 200. Tlf. 98 63 64 12 / 29 65 52 47

SĂŚlges: 13 sekt. trykimprĂŚgneret fyrretrĂŚ, sekt. er 2x2 mtr., een pĂĽ to. 15 stk. stolper, 2,60 mtr., 10x10 cm. Kan beses før nedtagning, brugt i 13 mdr. Info tlf. 23 92 11 97 SĂŚlges: Gl. Singer symaskine med nedsĂŚnket bord, kr. 200. Computerbord med udtrĂŚk, kr. 200. Lille ďŹ nt bord med underbord og 2 skuffer, kr. 200. Tlf. 98 63 64 12 / 29 65 52 47 SĂŚlges: Alto/NilďŹ sk højtryksrenser, 3 ĂĽr og i orden, kr. 3.350. 2 ďŹ&#x201A;otte foxterrier, 8 mdr. SĂŚlges meget billigt til gode hjem med frie omgivelser. Tlf. 23 92 11 97

LOPPE-ANNONCER indleveres til avisen SENEST FREDAG KL. 9

SE HER! INDEN DU LAVER DIN ANNONCE

Hvad kan loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE Der kan annonceres med køb, salg, bytte og gives vÌk af nÌsten alle BRUGTE effekter. Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder ogsü traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens Ejendoms-, Motor- og Landbrugssider eller evt. til rubrikken Køb og Salg).

Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af adresse, dato og klokkeslÌt. Disse annoncer henvises til rubrikken Bekendtgørelser

Hvor stor mĂĽ annoncen vĂŚre? Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande!

cer mĂĽ Loppeannon datoer ikke indholde er. ss re ad r le el

SÌlges: Billard 88 x 168 cm med alt, kr. 200. Reoler med skuffer og skydelüger 112 cm lang og 175 cm høj, kr. 200. Tlf. 98 63 64 12 / 29 65 52 47

Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

Kontant

Købes

Byttes

Det første ord - f.eks. ÂťSĂŚlgesÂŤ og til slut Âťtlf. nummerÂŤ - regnes hver for et ord og skal derfor tĂŚlles med. Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tĂŚller det for et ord. Har du ďŹ&#x201A;ere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke ďŹ&#x201A;ere annoncer, - husk dog telefonnummer under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? Prisen er 50,- pr. annonce for hver indrykning

Check

ANNONCETEKST: SĂŚlges

Annoncen mĂĽ maksimalt fylde 20 ord

Gives vĂŚk

Annoncen betales KONTANT eller med check ved indlevering af annoncen. Husk: Breve sendt med postvĂŚsenet mĂĽ IKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i syv aviser i Himmerland: Aars Avis - Farsø Avis - Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør - Folkebladet, Støvring Nibe Avis - Vesthimmerlands Avis, Aalestrup - Ă&#x2DC;sthimmerlands Folkeblad, Kongerslev (totaloplag: 89.121)

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

HvornĂĽr skal annoncen indleveres? Telefon:

Annoncen skal vÌre avisen i hÌnde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen

Afsenders navn og adresse:

Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. VÌr opmÌrksom pü, at der kan vÌre Ìndrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene. Loppeannoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!


M s a ’ rkservice d r a a g j ø H Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53)

Flytning af gylle . . . . . . . . . . . . . . . 575,- pr. time Udkørsel af gylle med 25 t vogn med slanger og sort/grønjordsnedfælder.

Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ø 1,0 - 1,5 m.

ANDERS JAKOBSEN Hvorvarp - 21 47 14 76

ENTREPRENØR- OG DRÆNINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

SUGE / BLÆSE BIL Til at løse din opgave nu og her! Også mulighed for sug / blæs med et helt træk En ny rapport om hvordan dansk økologi kan vokse frem mod 2020 indeholder interessante anbefalinger og tager fat i de centrale udfordringer for økologiens vækst. Det mener L&F, der samtidig glæder sig over ministerens udmelding om Àere penge til eksport af økologiske varer og til at hjælpe landmænd med at lægge om til økologi.

Anbefalinger skal bane vejen for øko-målsætning Rapport tager fat på centrale udfordringer for økologiens vækst Der skal skub på den økologiske produktion, hvis regeringens målsætning om en fordobling af det økologiske areal i 2020 skal nås. Derfor satte Fødevareministeriet i slutningen af 2013 gang i et analysearbejde og hyrede virksomheden Operate til at evaluere den samlede økologiindsats og levere anbefalinger til en fremtidig indsats. Det analysearbejde er nu blevet til en rapport med ni anbefalinger til fremtidens indsats for dansk økologi. - Set fra erhvervets side er det nogle interessante anbefalinger, som helt overordnet tager fat i de centrale dimensioner for den fortsatte udvikling af økologien frem mod 2020, nemlig styrket afsætning på attraktive markeder, gode rammevilkår samt en ambitiøs forsknings- og udviklingsindsats, siger Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer Hun glæder sig over, at fødevareminister Dan Jørgensen allerede har valgt at følge rapportens første anbefaling om at fremme afsætningsmuligheder for økologiske varer og vil op-

rette en pulje på 15 mio. kr. til blandt andet at fremme den økologiske eksport og derudover 5 mio. til omlæggelses- og fastholdelsestjek. Landbrug & Fødevarer vurderer, at den økologiske eksport kan vokse med mindst 10 pct. om året frem til 2020, hvis der skabe gode rammevilkår, øget markedsadgang og målrettede eksportfremstød. - Vi har Àere gange pointeret hvor vigtigt det er med en ordning der kan understøtte eksportarbejdet både i og udenfor EU. Vi har i de sidste par år arbejdet målrettet med at hjælpe virksomheder med at få gang i eksporten af dansk økologi til Kina, og med den nye ordning kan endnu Àere virksomheder forhåbentlig få glæde af dette arbejde, siger Kirsten Lund Jensen. Hun bifalder, at ministeren vil bruge 5 millioner til omlægningstjek for landmænd, der overvejer at lægge om til økologi, og ikke mindst til fastholdelsestjek, der kan tilbydes de økologiske landmænd som er i tvivl om, hvorvidt de vil lægge om til konventionel produktion.

- Fastholdelsestjekkene er oprindeligt vores idé. Når vi får henvendelser fra økologiske landmænd, som er i tvivl om de skal fortsætte med at producere økologisk, så er det vigtigt, at vi kan tilbyde dem et grundigt eksperttjek af hele deres bedrift, så de har en solid og gennemarbejdet vurdering at træffe deres afgørelse på, siger Kirsten Lund Jensen. I rapportens anbefalinger har den faglige og forskningsmæssige udvikling indenfor økologien også fået en central placering. Den økologiske produktion skal løftes generelt i forhold til produktivitet, miljø, dyrevelfærd, ressourceudnyttelse og videreuddannelse. Et arbejde Videncentret for Landbrug allerede har taget fat på. Sammen med Landbrug & Fødevarer har Videncentret iværksat en aktionsplan for økologisk planteproduktion med fokus på at løfte udbytter, udvikle proteindyrkning, understøtte økologisk sortsafprøvning og markforsøg samt sikre næringsstofforsyning via øget recirkulering og biogasproduktion.

- Vi undersøger, hvordan den økologiske produktion kan blive mere effektiv og vi kan få højere økologiske udbytter ved blandt andet at dyrke nye sorter, få en mere stabil markdrift og finde mere effektive metoder til at få bekæmpet ukrudtet, siger Kirsten Holst, økologichef på Videncentret for Landbrug. Også rapportens anbefaling om at udvikle en videnskabelig dokumentation for økologiens værdiskabelse er Videncentret for Landbrug i gang med. - Vi arbejder med at få den internationalt anerkendte RISE-model, der kan måle bæredygtighed oversat til danske forhold. På den måde kan vi vise bæredygtigheden på hver enkelt bedrift og på den måde synliggøre økologiens positive gevinster overfor forbrugerne, forklarer Kirsten Holst. Rapporten fra Operate med de ni anbefalinger til den fremtidige økologiindsats er overdraget til Fødevareministeriet der nu skal afgøre hvilke anbefalinger der skal følges op i det politiske arbejde.

VOGNMANDSFORRETNING A/S Tulipanvej 22 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 11 22 . www.b-andersen.dk

Hvis du ser en bisværm sidde i et træ eller et andet sted

ZŝŶŐƟůŵŝŐƉĊ ƚůĨ͘ϮϬϭϮϰϰϮϭ &ŝŶĚĞůƆŶŽƉƟůϮϬϬŬƌ͘ ;ĞůůĞƌŚŽŶŶŝŶŐͿ͘ ŌĞƌƐƚƆƌƌĞůƐĞ (sådan ser en bisværm ud, der sidder i et træ)

Radrensning af majs udføres Radransning med 8 rækkers Thyregod majsrenser med kamerastyring og evt. samtidig såning af græs i majsen. Ring tlf. 98 68 32 70 og få en god pris. Jens Lauritzen Engelstrupvej 14 9670 Løgstør


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 34

Gudstjenester Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00 Danske landmænd kan utilsigtet blive ramt hårdt, hvis regeringen gennemfører en planlagt justering af skattelovgivning.

BLANDEDE

Lovændring rammer danske landmænd

Skattelovsjustering kan få utilsigtede konsekvenser Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

Wrapning Presning Slåning Rivning

Aars Avis når det skal være lokalt!

Henvendelse

21 25 08 25 ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget

AARS AVIS

onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 98 92 89 00

OFFICIELLE Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Op imod en tredjedel af de danske landmænd står til at blive hårdt ramt økonomisk, hvis virksomhedsordningen ændres, som regeringen har foreslået. Det vurderer Søren Hjorth, der er chefkonsulent i Videncentret for Landbrug. Virksomhedsordningen har til formål at give personligt ejede virksomheder mulighed for, gennem en særligt lav skattesats, at foretage udjævning for svingende indtægter og spare op til konsolidering. Det nye forslag skal primært lukke et hul i loven, så virksomhedsordningen ikke kan bruges til at ¿nansiere privatforbrug ved lav skat. Det sker ved at nægte be-

skatning efter ordningen, hvis den erhvervsdrivende har negativ erhvervsformue. Og det har en stor gruppe landmænd efter de svære år i kølvandet af ¿nanskrisen. - Mange landmænd havde meget svære tider i årene fra 2008 og fremad, hvor de måtte ¿nansiere deres privatforbrug gennem træk på kassekreditten, fortæller Søren Hjorth, chefkonsulent i Videncentret for Landbrug. - Mange af dem har typisk oparbejdet en negativ erhvervsformue, og nu hvor de begynder at have en bedre indtjening igen vil de så blive forhindret i at bruge de samme gunstige skatteregler som deres landmandskolleger og andre erhvervsdrivende, der har en

positiv erhvervsformue. Dermed bliver de dobbelt ramt, påpeger Søren Hjorth. Skatteprocenten i virksomhedsordningen er 24,5 procent, der frem til 2016 nedtrappes til 22 procent, så for den enkelte udgør det en stor forskel, om der i stedet skal afregnes til almindelig takst for indkomstskat. - Har du for eksempel en indtjening i din virksomhed på to millioner kroner, så kan du udskyde en skattebetaling på 340.000 kroner til senere ved at benytte virksomhedsskatteordningen i stedet for at afregne med 56 procent indkomstskat, så det drejer sig om rigtigt mange penge for en lille erhvervsdrivende, siger Søren Hjorth.

Kendt avlbesætning begynder afvikling

Sanne og Erik Poulsen sælger både køer og tyre Gydegaard Blonde d’Aquitaine er uden diskussion de seneste halve snes års mest succesfulde besætning af denne franske Kødkvægsrace. Bag de enestående resultater står familien Poulsen, Erik, hustruen Sanne og tre nu voksne døtre. År efter år har dyr fra besætningen erobret de mest eftertragtede priser på Landsskuet i Herning. Blandt disse fornemme priser er der tre Interbreed-priser, der gives til det bedste han- og hundyr på tværs af alle kødkvægsracer. Besætningen har siden år 2000 vundet samtlige besætningskonkurrencer på Landsskuet, og i samme periode har et dyr fra Gy-

degaard hjemført titlen som Bedste Blondedyr 11 gange. Familien har nu efter svære overvejelser besluttet at gå i gang med en afvikling af dyrene. Arbejde og andre gøremål blandt ægtefællerne har været med til at fremme beslutningen, som også skal ses i lyset af, at pigerne snart alle er Àyttet hjemmefra. Foreløbig har Sanne og Erik Poulsen afsat de næste to år til processen, der tager sin begyndelse i forbindelse med Landsskuet i Herning i juli måned 2014. De har bestemt sig for, at de 15 dyr, de udstiller i år udbydes til salg – blandt disse er sidste års Interbreedvinder for handyr: GG Elit F samt GG Feta, som

var Bedste Blondedyr 2013. Alle, der har interesse i at købe avlsdyr, kan aÀevere deres bud på det eller de dyr, som de har interesse i at erhverve. Umiddelbart efter skuets slutning vil familien gennemgå budene og tage kontakt til budgiverne. Flere af de udstillede dyr stammer fra to af besætningens meget velrenommerede køer, GG Ninka og GG Maude. De to køer var helsøstre og har et godt ry, ikke alene i Danmark, men en del af deres af kom er igennem årene eksporteret til Holland og Tyskland. På handyrsiden ¿ nder man tyrene GG Simon F, GG Asterix F, GG Elit F, der alle har vundet titlen som racens bedste handyr.

Søndag den 22. juni 2014 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke ingen Blære Kirke 9.30 Gislum Kirke ingen Vognsild Kirke 14.00 Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke ingen Gundersted Kirke 11.00 Veggerby Kirke 10.30 Sønderup Kirke ingen Suldrup Kirke 19.30 Bislev Kirke ingen Ejdrup Kirke 11.00 Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke 9.30 Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke ingen Salling Kirke 11.00 Oudrup Kirke ingen Næsborg Kirke ingen Vindblæs Kirke ingen Ranum Kirke ingen Malle Kirke 9.30 Vilsted Kirke ingen Overlade Kirke 9.30 Farsø Kirke 14.00 Vester Hornum Kirke ingen Hyllebjerg Kirke 9.00 Flejsborg 10.30 Louns Kirke ingen Alstrup Kirke 10.30 Strandby Kirke ingen Ullits Kirke ingen Foulum Kirke 19.30 Svingelbjerg Kirke ingen Trængstrup Frimen. 14.00 Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke ingen Durup Kirke 9.30 Rørbæk Kirke ingen Grynderup Kirke 9.00 Stenild Kirke 10.30 Brorstrup Kirke ingen Ravnkilde Kirke ingen Aarestrup Kirke 10.30 Haverslev Kirke 9.00 Aalestrup Kirke 9.00

Aars Landboauktion var i uge 24 tilført 12 SDM kælvekvier, 5200-9000, 2 SDM kælvekøer, 60007400, 2 RDM kælvekvier, 6600-7600, 1 kødkvæg, 6500, 3 kvier over 12 mdr. malkerace, 2600-4300, 20 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 4100-6500, 5 kvier under 12 mdr. malkerace, 50-1700, 15 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 26006700, 10 tyre over 3 mdr. malkerace, 3000-3500, 5 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 6200-7400, 10 tyre under 3 mdr. malkerace, 25-1300, 2 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1500-3000 og 1 foldtyr, 9700. Omsætning: 427.275,00 kr.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 25 Basis 399,42 (399,42). SPF+Myc 404,42 (404,42). SPF 408,42 (408,42). Økologi 799,07 (799,07). UKtillæg 15. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,15 (6,15) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 35

ÆRESPRÆMIEDYR OG MODELDYR Løgstør Dyrskue 2014 Kat. nr.

Race/art Point Dansk Holstein + DRH (DH)

Modeldyr

Udstiller

Ærespræmiegiver

5

DH-ko

24

Bedste ældre

Bent Højgaard Andersen, Holkasmindevej 50, Løgstør

Viking Danmark + pokal

12

DH-ko

23

Per Warming, Lyngholmvej 16, Blære, Aars

Buksesmeden

4

DH-ko

23

Bent Højgaard Andersen, Holkasmindevej 50, Løgstør

Dansk Holstein Himmerland

21

DH-ko

23

Per Warming, Lyngholmvej 16, Blære, Aars

Dyrlægerne Himmerland + pokal

34

DH-ko

23

Per Warming, Lyngholmvej 16, Blære, Aars

Danish Agro + Days Rønbjerg

29

DH-ko

23

DH-besætningsgruppe

Bedste yngre

Bedste besætningsgruppe DH

Ole Søndergaard Jensen, Hobrovej 50, Vilsted, Løgstør

Landboauktionen

Bent Højgaard Andersen, Holkasmindevej 50, Løgstør

Sørensen og Lynggaard

samt på tværs af racer 13

DH-ko

23

Ole Søndergaard Jensen, Hobrovej 50, Vilsted, Løgstør

Jutlander Bank

8

DH-ko

23

Ole Søndergaard Jensen, Hobrovej 50, Vilsted, Løgstør

Balles Boghandel ApS

7

DH-ko

23

Steen Skov, Aggersundvej 17, St. Binderup, Aars

Daglig Brugsen, Salling

10

DH-ko

23

Per Warming, Lyngholmvej 16, Blære, Aars

Løgstør Handelsstandsforening

31

DH-ko

23

Per Warming, Lyngholmvej 16, Blære, Aars

Midtfjord El

3

DH-kvie

23

Bedste kvie

Steen Skov, Aggersundvej 17, St. Binderup, Aars

Pokal

39

Jersey-ko

23

Bedste ældre

Anders Jacobsen, Jelstrupvej 9, Hvorvarp, Aars

Himmerlands Vikarservice + pokal

50

Jersey-ko

23

Bedste yngre

Anders Jacobsen, Jelstrupvej 9, Hvorvarp, Aars

Himmerlands Grovvarer + Mejlby og Vilsgaard

46

Jersey-ko

23

Anders Jacobsen, Jelstrupvej 9, Hvorvarp, Aars

De Laval A/S

42

Jersey-ko

23

Knud Møller Jensen, Gl. Viborgvej 1, St. Binderup, Aars

Bejstrup Maskinstation A/S

55

Jersey-ko

23

Knud Møller Jensen, Gl. Viborgvej 1, St. Binderup, Aars

DLG Vesthimmerland

37

Jersey-ko

23

Jan Pedersen, Hødalen 4, Mølgaard, Aars

RYK-fonden

54

Jersey-ko

23

Knud Møller Jensen, Gl. Viborgvej 1, St. Binderup, Aars

Agri Nord

44

Jersey-ko

23

Knud Møller Jensen, Gl. Viborgvej 1, St. Binderup, Aars

Limfjordens Vandrerhjem

Knud Møller Jensen, Gl. Viborgvej 1, St. Binderup, Aars

Zjoos + Danfoil Production A/S + pokal

Fam. Ettrup, Vesterkærsvej 102, Tolstrup, Løgstør

S. D. Kjærsgaard + pokal

JERSEY

Jersey-besætningsgruppe

Bedste besætningsgrup

POKALLISTE KANINER Hun med unger Carsten Laursen, Ålestrup 0,1 Lille Sølv, blå 95,0 Bedste resultat Løgstør Dyrskue Carsten Laursen, Ålestrup 3,0 Lille Sølv, blå 284,0

Stor interesse for Agro Farm Day Hvordan står hveden, og er der forskel på sorterne? Hvordan reagerer ukrudtet på de forskelige midler, og hvilken traktor kan jeg bare ikke undvære i maskinhuset? Der var rig mulighed for at ¿nde svar på en lang række spørgsmål, da årets udgave af Agro Farm Day blev afviklet sidste tirsdag. Det var Agri Nord, Danish Agro og S.D. Kjærsgaard, der inviterede indenfor, og knap 700 gæster kiggede forbi forsøgsmarkerne ved Christianshøj. Chefkonsulent i Planteavl hos Agri Nord, Flemming Floor Jensen, kunne konstatere, at alle afgrøder står godt på nuværende tidspunkt. - Det hele tegner godt, og vi

kan ikke se de store forskelle sorterne imellem. Det kan være, det kommer senere på sommeren. Det bliver der mulighed for at se nærmere på, når vi holder Agro Farm Day-opfølgning 2. juli, siger han. De besøgende kunne også se, at den tidlige gødskning i rapsen havde givet resultat, ligesom et kig på ukrudtsforsøgene viste en god respons på de forskellige midler. - Vi har desuden som noget nyt både kartoÀer og hestebønner i forsøgsmarken, fortæller Flemming Floor Jensen. Agro Farm Day bød sædvanen tro på en større maskinudstilling fra S.D. Kjærsgård.

EJENDOMME

pe Jersey KØDKVÆG 62

Charolais-kvie

23

Bedste hundyr + bedste

63

Hereford-tyr

23

Bedste handyr

Fam. Ettrup, Vesterkærsvej 102, Tolstrup, Løgstør

Ceste Træ + Kirsten Kjær

119

Shetlænder følhoppe

24

Bedste hoppe

Annika Tolstrup Andersen, Mosegaardsvej 51, Gedsted

Midtfjord Agro + pokal

103

Jydsk følhoppe

24

Gunda og Hans J. Knudsen, Boldrupvej 148, Aalestrup

Klim/Fjerritslev El

108

Fjordrace goldhoppe

24

Helle og Claus M. Elefsen, Vrængmosevej 60, Østervrå

Asger Larsen

113

Haflinger goldhoppe

24

Pernille Ritter, Ørrisvej 2, Hobro

P.P. Hedegaard A/S

102

Jydsk følhoppe

23

Helle Dalsgaard og Emil Aarup, Nymarken 18, Farsø

Murerfirmaet Henriksen & Madsen A/S

114

Dartmoor følhoppe

23

Marijanne Jørensen og Tommy Larsen, Lauhedevej 23,

Daglig Brugsen, Salling

125

Shetlænder goldhoppe

25

FLOT LYSTEJENDOM MED 26 HA NYHED

kødkvægsdyr

HESTE

Vinderup Charlotte Niemann Nielsen, Dronningholmsvej 4, Kettrup, Fjerritslev

Uldjyden

EN PERLE, SOM SKAL OPLEVES! Aars - Mosbækvej 68, Mosbæk Denne unikke ejendom ligger højt og fredeligt kun 7 km fra Aars med skøn udsigt over området. Stuehus fra 1999, som byder på en moderne, stilren og imødekommende bolig. Utroligt flot haveanlæg med sø, mange terrasser mv. Harmoniske udbygninger indrettet med bl.a. opvarmet gildesal og opbevaringsplads. Markjord omkring ejendommen og eng ved åen. Her får du den optimale oplevelse af at være på landet. Sagsnr. 722354. Knt./udb.

117

Welsh Mountain – Sec. A – 23 2 års hoppe

Tami Lynge Hansen, Nørkærvej 24, Hadsund

Rimas

118

Shetlænder hingst

23

Jens Høyrup, Lyngbyvej 20, Løkken

Revisionskontoret

112

Islænder følhoppe

23

Anne Fabricius Tranholm, Iglsøvej 70, Stoholm

Løgstør Døgnkiosk + EDC Mæglerne

135

Texel får

24

Bedste får

Henry Kurt Bøvling, Sdr. Rind Vej 70, Viborg

NF Plus + pokal

138

Islandsk vædder

23

Bedste vædder

Søren C. Knudsen, Boldrupvej 166, Thorup, Nørager

136

Texel vædder

23

Henry Kurt Bøvling, Sdr. Rind Vej 70, Viborg

Spar Nord Bank + pokal Vesthimmerlands Kommune + Sportigan

131

Texel vædder

23

Henry Kurt Bøvling, Sdr. Rind Vej 70, Viborg

Gjensidige Forsikring

132

Texel får

23

Walter Jakobsen, Astrupvej 160, Vive, Hadsund

HMN Entreprenøren

146

Landrace vædder

23

Søren C. Knudsen, Boldrupvej 166, Thorup, Nørager

NEM

140

Islandsk får

23

Søren C. Knudsen, Boldrupvej 166, Thorup, Nørager

Garant + EDC Mæglerne

Brutto/netto

7.475.000/375.000 Andre bygninger

166

1,2 Welsumere, rustrøde

24

Kaj Andersen, Markvænget 5, Aars

Fjerkræforeningen

168

1,2 Wyandotter,

24

Bedste fjerkræ

Peer Greth Nielsen, Ranumvej 21, Vilsted, Løgstør

Gjensidige Forsikring

23

Finn Sørensen, Djørupvej 10, Djørup, Nibe

Clemmensen

Junior

Rasmus Agger

Days, Rønbjerg

Senior

Jonas Risager

Days, Rønbjerg

orange/sortbåndet 162

0,4 Faverolles, laksefarvede MØNSTRING KVÆG

KANINER 1

3,0 Lille Sølv, blå

284,0

Carsten Laursen, Ålestrup

2

1,2 Rex, hvid, rødøjet

283,5

Kristian Mose Kristensen, Brovst

3

1,2 Tan, sort

282,5

Christian Aaen, Vadum

4

1,2 Dværg Vædder, vildt-, jerngrå og vildtsort

282,5

Birger Levisen, Pandrup

5

0,1 Lille Sølv, blå

95,0

Carsten Laursen, Ålestrup

6

1,0 Satin, Lux

95,0

Kaj Kristensen, Brovst

7

1,0 Dværg Vædder, hvid, rødøjet

95,0

Edel & Leif Hansen, Nibe

221 Stuer/værelser

Bolig

138/26 Byggeår

Bebygget/grund

2/2 1999

Aars Mægleren

FÅR

FJERKRÆ

1231

39.641/31.722 plan

Mosbækvej 82, 9600 Aars

Tlf.: 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

KØB OG SALG Halm sælges Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

Sælg dine dyr ge gennem g ennem nne em

JORD SØGES TIL FORPAGTNING samt stald til 150 kvier i vinterhalvåret Tlf. 98 37 87 69

TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 36

Røgfaner og decibel trækker publikum til Vellykket DM tractor pulling afdeling i Testrup Af Torsten Hansen TESTRUP: Sammenlignet med et Le Mans løb, så er tiden hvor de store traktorer skal yde deres maksimale indsats på banen i Testrup meget kort. Men trods de få sekunder de mange hestekræfter trækker slæden, så sker det jævnligt, at udstyret giver op, inden de 100 meter er nået. Ved lørdagens tractor pulling DM-afdeling i Testrup gennemførte de Àeste traktorer strabadserne, men der var også nogle, der blot nåede ud til start, og måtte konstatere,

at nu ville maskineriet slet ikke starte. Men de omkring 1000 tilskuere ¿k den lydkulisse de var kommet efter. Når den kulsorte røgsøjle havde rejst sig højt over pladsen, satte maskinerne sig i omdrejninger, og sendte adskillige decibel ud over Testrup Pulling Park på Grandgårdsvej ved Testrup. Det gav en god stemning blandt publikum.

En del lokale I det stærke felt var der en del lokale kørere.

Bedst gik det for en af feltets få kvinder - Anja Hansen. Hun satte mændene på plads i B-Division 4000 kg. Efter første Full Pull trak hun 118,22 meter i pull off og scorede 15 DM point i sin Herbie. Hele seks af klassens deltagere lavede Full Pull, men i pull off var det kun Anja Hansen der kom ud over 100 meter. Morten Sørup og Blue Boss tog andenpladsen. I den stærkt besatte Farm Stock 4500 kg klasse vandt Thomas Lynggaard/Karina Hornsyld i John I Extreme

Anja Hansen vandt B-Division 4000 kg.

Mere MRSA i byerne

Den megen omtale af MRSA i danske svinebesætninger kan få nogen til at tro, at risikoen for at blive smittet med MRSA er større, hvis man kommer i nærheden af en svinestald, end hvis man i øvrigt vover sig ud blandt andre mennesker. Dette er ingenlunde tilfældet. Ifølge danske undersøgelser er forekomsten af ”menneske-MRSA” op til 12 gange større i de større byer sammenlignet med den høje-

ste forekomst ”på landet” af svine-MRSA hos personer uden kontakt til svin. Det oplyser sundhedsminister Nick Hækkerup i nedenstående svar til Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg, som har spurgt, om en amerikansk MRSA-undersøgelse, som umiddelbart viser, at risikoen for at blive smittet med antibiotikaresistente bakterier er dobbelt så stor for mennesker, der bor tæt på en svinefarm, giver anledning til at ændre indsatsen mod MRSA i Danmark. Sundhedsminister Nick Hækkerups svar: ”I artiklen af 27. januar 2014 i Ingeniøren henvises der til studier i USA, som viser, at såfremt man bor inden for 1,6 km fra landbrugsejen-

domme med svineproduktion eller områder med spredning af gylle fra in¿cerede svin, vil der være en højere risiko for smitte med MRSA. I et bidrag indhentet fra Statens Serum Institut (SSI), fremgår det, at der er betydelige begrænsninger i studier om MRSA fra henholdsvis Iowa og Pennsylvania i USA. SSI påpeger blandt andet, at man i studiet fra Iowa ikke havde nogen informationer om, hvorvidt der var tale om ”svine-MRSA” eller ”menneske-MRSA”. Denne viden er ifølge SSI vigtig, da forekomsten i USA af menneskerelateret MRSA er meget højere end forekomsten af svinerelateret MRSA. Den øgede forekomst af MRSA fundet i studiet fra

A/S

Henrik Mortensen, der er formand for Danske Svineproducenter, deltager i debatten om resistente MRSAbakterier:

Røgsøljer og højtydende motorer trak cirka 1000 tilskuere til Testrup i lørdags.

Eddition. På andenpladsen kom Allan Pedersen - Back in Business. Tredjepladsen gik til den lokale Dennis Nielsen - Blue Dream. De to øvrige lokale Hans Erik Gammelby - NHS Herkules XL og Kasper Thorning - El-Diablo Junior blev henholdsvis nummer seks og otte. I 4500 kg Modi¿ceret er der kun tre deltagere. Søren Dahl i Big Mamma 2 endte som nummer to. Mens Ole Mikkelsen i Red Thunder vandt klassen. 950 kg Modi¿ceret blev vundet af Kim Schultz i Ghost 3 med Klaus Pedersen - Interceptor på andenpladsen. Black Power med Poul Ager Jensen i sædet vandt 2500 kg Modi¿ceret. Søren Jacobsen Fenrir blev nummer to. I 3500 Super Stock var

Henrik Svenningsen alene om at lave Full Pull med Rabbit g’n mad. Nummer to blev Henrik Iversen - Hobo. I 3500 kg Pro Stock blev der lavet tre Full Pull. Rasmus Højen - John Deere 2 - trak længst i Pull Off og vandt med Thobias Bredal Bredahl Brothers på andenpladsen. Der var også Black Power i 3500 kg Modi¿ceret. Her vandt Henrik Bank Jensen - Black Power - foran Jannik Gerts/Jesper Madsen - Trippel X. 3600 kg Farmstock klassen havde den helt lokale Jesper Sund med. Desværre gik det ikke helt så godt for Jesper Sund og Miraculix de endte på en ottendeplads. Klassen blev vundet af

Mads Bonde Andersen Bette Tage, foran Henrik Kjær Hansen - The Red Lightning.

Iowa behøver således ikke have noget med svine-MRSA at gøre. Herudover oplyser SSI, at der i Iowa var tale om et registerstudie, hvor den eneste oplysning man havde om patienterne, var deres adresse, som blev sat i forhold til forekomst af svinefarme inden for 1 mile. Der blev således ikke korrigeret for, om patienterne boede eller arbejdede på disse gårde. Hvis man skal se på byrden af svinerelateret MRSA uden for landbruget, bør disse personer fraregnes. SSI påpeger endvidere, at man i studiet fra Pennsylvania - som undersøgte MRSA i perioden fra 2005-2010 heller ikke havde nogen oplysninger om, hvilken type MRSA, der var tale om. I 2012 undersøgte man i Pennsylvania MRSA-prøver fra samme område – blandt disse fandtes ingen MRSA af svinetype. Samtidig viste det

sig, at hovedparten af stammerne var positive for en MRSA-type, der ses i forbindelse med samfundserhvervet menneske-MRSA, men ikke blandt MRSA fra svin. SSI oplyser, at der i Danmark er blevet foretaget en undersøgelse af den geogra¿ske forekomst af personer med svine-MRSA fra 2004 til 2011. På baggrund af detaljerede epidemiologiske data, har SSI kunnet undersøge, om personerne i undersøgelsen arbejdede med svin eller boede i husstand med én, der arbejdede med svin, og om de havde en infektion ved diagnosetidspunktet. I 2011 blev der fundet svine-MRSA hos personer, som ikke havde haft direkte eller indirekte (hustandsmedlemmer) kontakt med svin i 19 kommuner. Hertil tilføjer SSI, at forekomsten af ”menneskeMRSA” i samme kommuner

var ¿ re gange større end forekomsten af svinerelateret MRSA. Undersøgelsen viste endvidere, at forekomsten af ”menneske-MRSA” var op til 12 gange større i de større byer sammenlignet med den højeste forekomst ”på landet” af svine-MRSA hos personer uden kontakt til svin. Jeg kan derudover oplyse, at Sundhedsstyrelsen i 2006 udgav en MRSA-vejledning, ”Forebyggelse af spredning af MRSA i Danmark”, som led i en handlingsplan mod MRSA. I den forbindelse blev der indført særlige hygiejniske forholdsregler for blandt andet at forhindre smitte til syge og svækkede personer, som på f.eks. sygehuse og plejehjem. I 2012 udgav Sundhedsstyrelsen en opdateret vejledning, hvori særlige forholdsregler i forbindelse med arbejde med levende svin beskrives.”

PRESNING OG WRAPNING af minibig Allan Krogh

Tlf. 40 71 82 00

Frivillige Hele arrangementet i Testrup kræver mange frivillige for at få alt til at gå op. En af dem der har et stort netværk og kan få frivillige til at stille op er Jesper Sund, der selv bor i Testrup. - Han gør et kæmpe stykke arbejde, og hjælper foreningen med at skaffe den nødvendige arbejdskraft, siger Lars Olesen, formand for DTP Midtjylland og ansvarlig for stævnet i Testrup. - Hele stævnet her kan kun lykkes på grund af de mange frivillige hjælpere og de lokale sponsorer, forsikrer John Olesen.

Skårlægning af raps og helsæd med 12, 16 og 21 fods maskiner

Vesterbølle Maskinstation Maskinstation P/S v/ John Andersen

Ars 20140618  
Ars 20140618  
Advertisement