Page 1

Til samtlige husstande

88. årgang - Nr. 14

ONSDAG 2. april 2014

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

900 hjælpere skal overnatte i Aars QAARS: Når Made in Denmark løber af stablen i august, bliver der ikke kun folkefest på Himmerland Golf & Spa Resort. I Messecenter Vesthimmerland bliver der etableret en Crew Camp, hvor de frivillige hjælpere og tilskuere kan overnatte og feste om aftenen. Crew Camp åbner tirsdag, 12. august. - Vi har valgt at lave en Crew Camp for at give vores mere end 900 frivillige et sted at bo tæt på banen, men også for at de kan hygge sig sammen om aftenen, og holde gang i den folkefest vi håber at skabe

- Vi er allerede blevet kimet ned, siger direktør Nicolaj Holm til Aars Avis.

under Made in Denmark, siger tournament coordinator Jonas Nygaard om baggrunden for etableringen af Crew Camp. Også hos Messecenter Vesthimmerland er man glade for at kunne tilbyde denne unikke mulighed. - Med vores placering få kilometer fra Himmerland Golf & Spa Resort er det oplagt at være en del af Made in Denmark, og Crew Camp’en, og de aktiviteter der følger med, er et perfekt match for os og Made in Denmark, siger direktør i Messecenter Vesthimmerland Nicolaj Holm. Der er begrænsede pladser, og til at begynde med er det kun de frivillige, der kan reservere plads i Crew Camp, men efter den 15. april åbnes der op for reservationer for alle andre. - Vi er allerede nu blevet kimet ned af interesserede, så der bliver rift om pladserne, siger Nicolaj Holm til Aars Avis.

Teknik- og Miljøudvalget foreslår ny vejføring af omfartsvejen syd om Aars.

Kan spare 20 mio. kr. på omfartsvej i Aars Nyt forslag ændrer sammenhængen med Holmevej Af Torsten Hansen

vejføring af den kommende omfartsvej syd om Aars. - Vi har kigget på om vi kunne fi nde en måde at gøre arbejdet færdigt hurtigst

QAARS: Lidt overraskende har Teknik- og Miljøudvalget besluttet at foreslå en ny

Jubilæumssalg

÷25% Basim BY Night Torsdag 3/4 kl. 10-22

kommer og optræder på P-pladsen bag »Torben«

Søndag kl. 10-15

TORSDAG KL. 18.30

Vi giver gaven til vore kunder

muligt. Det har ført til, at vi nu foreslår en ny vejføring, forklarer formanden for Teknik- og Miljøudvalget Niels Krebs Hansen (C).

Det var i forvejen besluttet, at byggeriet skulle opdeles i etaper. Det sker stadig, men i det nye forslag er etape 1 kortere og etape to ændret væsentligt. Men den største ændring handler om etape fi re, der forbinder den nye omfartsvej med Holmevej til Farsø. Her er den direkte sammehæng fjernet, sådan at omfartsvejen føres ud til Løgstørvej i stedet for Holmevej. Hvis den nye vejføring vælges kan omfartsvejen udføres for en pris der ligger cirka 20 procent under den først antagede. Det er særligt ændringen af etape fi re der betyder, at omfartsvejen kan bygges for cirka 80 mio. kroner i stedet for 100 mio. kroner. Samtidig er der også fordele i kraft af mindre påvirkning af vandløb og natur områder, samt en bedre udnyttelse af eksisterende vejanlæg. Selv om Teknik- og Miljøudvalget nu anbefaler den nye vejføring, så skal det også godkendes i Økonomiudvalget og i Byrådet, før det er endeligt vedtaget.

ÆBLETRÆER Ananas - Aroma Discovery - Ingrid Marie Spar 100,-

00

169

PLÆNEGØDNING 14-3-18 Spar 121,20 kg

00

129

Ved køb af mere end 2 poser er prisen 199,- pr. stk. Tilbudene gælder så længe lager haves.

ÅBNINGSTIDER: Hverdage kl. 09.00 - 17.30 Lørdag kl. 09.00 - 15.00 - Søndag kl. 10.00 - 14.00

AARS HAVECENTER v/ Ingeborg & Peer Greth Hjortkjærsvej 3 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 35 33


2 Ugens navne

Aars Avis

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Runde fødselsdage

90

Jørgen Bjerregaard, Vandværksvej 11, Vandværksvej 11, Hornum, søndag, 6. april.

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

75

Inger Christensen, Himmerlandsparken 13, Aars, søndag, 6. april.

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

65

Flemming Jensen, Oustrupvej 44, Aars, torsdag, 3. april.

65

Kai Schou, Ingemannsvej 16, Aars, fredag, 4. april.

65

Kjeld K. Bjerregaard, Villavej 15, Haubro, lørdag, 5. april.

65

Anne Mette Thomsen, Himmerlandsgade 124, Aars, tirsdag, 8. april.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41 Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING

Jimmi Sørig ved sit svendestykke.

Nyudlært Jimmi Sørig, Aars, har bestået svendeprøve som tømrer på Construction College Aalborg. Han har fået den sidste del af sin praktiske uddannelse hos Østrup Tømrer& Snedkerforretning ApS.

Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse

Jens Møller

Annette Rolighed

Jens Fisker

Vi er der når du har brug for os

Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

Bodil Elise Johansen.

98 64 18 69

Tildelt medalje

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

Fhv. kundemedarbejder i Sparekassen Himmerland A/S (nu Jutlander Bank) Bodil Elise Johansen, Fyrkilde, er efter 44 et halvt år tildelt

98 62 58 69

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Mange valg i 3F Midtfjord AARS: Hele 3F Midtfjords bestyrelse var på valg ved generalforsamlingen, da overgangsordningerne efter fusioner nu er ophørt. Samtidig vedtog generalforsamlingen, at der fortsat skal være to næstformænd. Formanden, Lene Haugbølle, Aars, blev genvalgt og det samme var tilfældet for første næstformand, Lindy Mortensen, Skovsgård og anden næstformand Alex Pedersen, Nørre Onsild. Følgende blev valgt til bestyrelsen: Bjarne Mikkelsen, Løgstør, Henry Kirkeby, Fjerritslev, Jens Vejrum, Aars, Kirsten Kristensen, Aars, Bent Andersen, Aars, Bent Kristensen, Fjerritslev, Ina Bach, Fjerritslev, Jacob Jacobsen, Løgstør, Jens Jacobsen Jensen, Fjerritslev, Arne Jensen, Aars, Birthe Langgaard, Løgstør, Jens Peter Sanderhoiff, Nibe, Frank Christiansen, Nørager, og Dorthe Præcius, Aars.

Aars-pige på job i New York

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

den kongelig belønningsmedalje. Bodil Elise Johansen kom i lære i Suldrup Sparekasse, og har været i sparekassen i Haverslev en årrække. Hun sluttede i Suldrup, og er holdt som 60-årig.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

AARS: Hanne Støvring, tidligere Aars, skal fra august løse en helt speciel opgave for Statens Museum for Kunst i New York. Gennem en tre-årig periode får Hanne Støvring ansvaret for videreudviklingen af American Friends of SMK - et innovativt og internationalt fundraising og udvekslingstiltag i USA. - Det er et meget spændende projekt. Og jeg er stolt af at være blevet udvalgt til at bistå bestyrelsen og til at stå i spidsen for projektets konsolidering og vækst, siger Hanne Støvring, som bosætter sig i New York. Udover jobbet får Hanne Støvring også rig lejlighed til at tilslutte sig de alsidige og spændende kunstner-tiltag, som findes i New York, hvor hun sidste år havde udstillingsdebut med projektet www.nordicartwork i TriBeCa og senere i Scandinavia House på Park Avenue. Hanne Støvring, der er datter af Birte og Keld Støvring, voksede op i Aars og er nu bosat i København og ansat som fundraiser for Statens Museum for Kunst. Hun er uddannet kunsthistoriker og har også taget tillægsuddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole. Hun maler i sin fritid og udstiller i øjeblikket på Galleri Himmerland i Gatten. Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

2. april 2014

Ugens portræt

MF-kandidat med mange facetter Det er en mand med mange jern i ilden som mandag blev valgt til folktingskandidat for Radikale Venstre i Himmerlandskredsen. Christian Friis Bach har siddet i Folketinget siden september 2011, men sad også en kort periode i 2005 som stedfortræder. Hans højeste post var da han blev udviklingsminister. Det var dog kun i en kort periode han havde den post inden en politisk skandale omkring GGGI gjorde, at han valgte at forlade posten. Det var dog ikke ham selv der var direkte skyld i skandalen, og han opnåede stor respekt ved at gå på den måde han gjorde. Den gang fortalte han i medierne, at han nu ville gå hjem og lave sin gummivogn. Det løfte har han holdt. Den gamle vogn med gummihjul er repareret og fungerer på hans gård i Nordsjælland. Ved siden af det politiske virke er Christian Friis Bach nemlig landmand. Christian Friis Bach er født 29. april 1966 på Frederiksberg. Han er søn af selvstændig Ellen Birgitte Bach, der stammer fra Vendsyssel og afdøde lektor Erik Bach, der stammede fra Allingåbro. Han har derfor jyske rødder. Christian Friis Bach er gift med Karin Friis Bach, der også er indenfor politik. Parret har tre børn. CVet er alen langt. Han er valgt for Radikale Venstre i Nordsjællands Storkreds, og har indtil opstillingen i Himmerland været opstillet i Frederikshavns Kredsen. I 2005 var han midlertidigt folketingsmedlem som stedfortræder for Charlotte Fischer. Han blev første gang opstillet i Christianshavnskredsen fra 2004 til 2006. Christian Friis Bach var minister for udviklingsbistand fra 3. oktober 2011 til 8. november 2013. Vejen til ministerposten er ikke gået via statskundskab som de fleste andre politikere. Christian Friis Bach er Cand.agro. fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i 1992. Derefter blev uddannelsen udbygget med en Ph.d. i internatio-

Christian Friis Bach.

nal økonomi. Dertil kommer en tillægseksamen i journalistik fra Danmarks Journalisthøjskole, 1991. Siden er han blevet adjungeret professor i international økonomi og udvikling på Københavns Universitet. En post han har haft fra 2009 til 2014. Folketingskandidaten var desuden Særlig rådgiver for EU-Kommissær Connie Hedegaard, UN Global Sustainability Panel, fra 2010 til 2011. Fra 2010 til 2011 var han adm. direktør for IT-firmaet ViewWorld Aps, og fra 2005 til 2010 Int. chef for Folkekirkens Nødhjælp. Samtidig har han fundet tid til at skrive bogen: ”Det er min stol”, der handler om det han også brænder for – menneskerettigheder og udvikling. I samme boldgade har Christian Friis Bach haft tillidshverv som formand for Mellemfolkeligt Samvirke 1997-2001. Medlem af bestyrelsen for International Institute for Sustainable Development 2000-2006. Medlem af WWF Verdensnaturfondens præsidium 2007-2011. Medlem af Afrikakommissionen 2008-2009, bestyrelsesmedlem for Dansk Initiativ for Etisk Handel 2008-2010, medlem af bestyrelsen for FN-Forbundet 2010-2011. Medlem af Egedal Kommunalbestyrelse 2010-2011. CV-et er meget længere, men alt i alt viser det, at Christian Friis Bach er en person der går op i sine opgaver med hud og hår.

Alt indenfor: • Bryllup • Borddekoration • Begravelser m.m.

VI R IN BR GE UD!

Blomstertanken v/ Uno-X Aars Tlf. 98 62 10 96

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 3

Chauffør-skifte var ikke nogen god idé AARS: Betjentene i en patruljevogn fik sig lidt af en overraskelse, da de i onsdags stoppede den samme bil i Aars for anden gang i løbet af en halv time. Første gang havde ordensmagten stanget en betragtelig indtægtsbestemt bøde ud til føreren af bilen, en 25årig mand fra Aalborg, som kørte bil i en frakendelsespe-

riode, og da betjentene atter passerede bilen, valgte de at stoppe den igen. Denne gang havde føreren byttet plads med en 22årig mand, der havde været passager, da bilen blev stoppet første gang. Den 22-årige mand havde imidlertid et kørselsforbud, så han måtte også lige smide 7000 kroner i statskassen.

Pænt overskud hos Aars Teater Bio AARS: Den foreningsejede biograf, Aars Teater Bio har klaret sig rigtig godt gennem 2013. Det fremgår af biografens regnskab, som Kultur- og Fritidsudvalget har modtaget til godkendelse. Årets driftsoverskud udgør 220.586 kr. efter ordinært tilskud fra Vesthimmerlands Kommune på 74.526 kr.

Det fine resultat er faktisk en lille smule dårligere end året før, hvor overskuddet endte på 270.926 kroner. Pr. 31. december 2013 udgør foreningens egenkapital 1.294.758 kr. Aars Teater Bio drives af 35 frivillige. Dertil kommer tre lønnede operatører og to lønnede rengøringsassistenter.

Vor kære mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Gerda Olesen * 11. marts 1936 er pludseligt men stille sovet ind Hornum, den 31. marts 2014

Bodil Marie Sandholt Jacobsen * 5. marts 1920 † 24. marts 2014 Et sidste farvel

Familien Bisættelsen har fundet sted

Kim G. Bay Nielsen

fredag d. 11. april kl. 13.00-17.00 på Herredsvej erredsvej 50, 9600 Aars

er alt for tidligt taget fra os Brårup, den 25. marts 2014

Palle og Vibeke Heidi og Michael Janni og Jens Rikke og Lasse Chris og Mette Sonny og Rikke Line og Kim Søren Nevøer og Niecer

Kære Bettina og Per I ønskes hjertelig til lykke med jeres kobberbryllup d. 6/4. Kærlig hilsen Hele familien

Vores kære mor, svigermor og bedstemor

Grethe Ølgaard Kristensen er stille sovet ind Aars, den 27. marts 2014

Charlotte og Bent Karina og Morten Anitta og René Daniel, Katrine, Andrea og Marius Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 4. april kl. 13.00

...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset

98 62 17 11

Thomas Bertelsen er stille sovet ind Aars, den 28. marts 2014 På familiens vegne

Marie

De kærligste ærligste hilsner og på gensyn Jens Kristian Jensen

Klublotto

Østrup Idrætsforening Marts-trækning udtrukket af

Nr. 73 . . . . . . . 200 kr. Nr. 124 . . . . . . . 100 kr. Nr. 12 . . . . . . . . 50 kr. Nr. 19. . . . . . . . . 50 kr. Gevinster afhentes hos Allan Bo Sørensen, Svoldrupvej 174, Østrup

Mandagshøjskole

2014

Min elskede mand, vor kære far, svigerfar og morfar

Søren Hornum

Min kære mand, vor kære onkel og svoger

g),5;/<: g),5;/< I anledning af min 40 års fødselsdag vil jeg gerne invitere til n nogle hyggelige timer

Vores kære søn, bror, svoger og onkel

John og Lilian Leif og Tove Børnebørn og oldebarn Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke lørdag den 5. april kl. 11.00

Kobberbryllup

Mandag d. 7. april kl. 19.30

Per Larsen: ”Kampen mod kriminaliteten - og kræften”

* 23. maj 1926 Du kæmpede, men gav op og fik fred Aars, den 26. marts 2014

Asta Helle Lilli og Palle Caroline, Rasmus og Christian Nicoline, Kenneth og Daniel Begravelsen finder sted fra Aars Kirke onsdag den 2. april kl. 13.00

Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke lørdag den 5. april kl. 11.30

Tidligere chefpolitinspektør, Per Larsen, stod i spidsen for efterforskningen i Blekingegadesagen i 1988-91 og rockerkrigen i 1996-97. ril kl. 19.30 Mandag 7. ap n Per Larse kriminaliteten ”Kampen mod ften” - og kræ

Sted: Foredragssalen, Himmerlands Ungdomsskole, Elevej 10, Haubro. Pris: Medl. af H.U.’s Elevforening kr. 50. Ikke medl. kr. 70. (Kaffe er inkl. i prisen).

I 2008 måtte han ud i en anderledes og ikke mindre hård kamp - nemlig kampen mod kræft. I 2010 blev han valgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse og i 2012 til formand for Børnerådet.

Alle er velkommen | VEL MØDT 

TAK EFTER DØDSFALD

Min kære far, svigerfar og morfar

Åge Rosted Jensen * 17. februar 1948 er alt for tidligt død fra os Mejlby, den 30. marts 2014 Helle, Christian og Noah Bisættelsen finder sted fra Brorstrup Kirke lørdag den 5. april kl. 13.00

Vor kære mormor og olde

Else Marie Nielsen * 12. november 1933 er stille sovet ind Aars, den 28. marts 2014

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved min kære mand Jens Frendrup Jensens død og begravelse. Tak for blomster, kranse og pengegaver. På familiens vegne Grethe Jensen

www.aarsfrikirke.dk Koncert i Haverslev kirke Søndag den 6. april kl. 16.00 Medvirkende:

ZENOBIA

Heidi og Tonny Mette-Marie og Thimmi

Aarestrup-Haverslev kirkers pigekor og voksenkor

Begravelsen har fundet sted

Arr.: Aarestrup og Haverslev kirker

KONCERT

i Aars Kirke søndag d. 13. april, kl. 19.30 - "Missa anno 1515" Medvirkende: Aars Kirkes koncertkor Organist: Morten Ladehoff Dirigent: Jan Mygind. Introduktion til koncerten ved Jan Mygind. Aars Kirkecenter onsdag den 9/4 kl. 19.30 www.aarskirke.dk


Aars Avis

SIDE 4

40 års jubilæum I anledning af Kirsteins 40 års ansættelse hos Falck vil vi gerne markere og festligholde jubilæet sammen med kolleger, familie og venner: Tirsdag d. 15. april kl. 12.00 på Ranum Kro På gensyn Jette og Kirstein Secher

2. april 2014

Aars BørneÀlmklub Der afholdes generalforsamling lørdag den 26. april kl. 10.00-12.00 i Aars Teater Bios café. Dagsorden ifølge vedtægterne. Interesserede er velkomne. Bestyrelsen

Værestedet i Hornum afholder

GENERALFORSAMLING tirsdag den 22. april kl. 19.00. Dagsorden ifølge vedtægterne. Bestyrelsen

Stonehenge en walisisk opfindelse? Mandag 7. april kl. 19.00 I museumsvillaen på Søndergade 44, Aars. Arkæolog Martin Sejr Nielsen fortæller om sit arbejde med dette fantastiske monument. Entré: 40 kr. for medlemmer af Vesthimmerlands Museumsforening. 60 kr. for ikke medlemmer. Tilmelding på tlf. 98 62 35 77 eller på mail: an@vmus.dk senest den 4. april kl. 12.00. Se mere om arrangementet på www.vmus.dk

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling

ONSDAG DEN 23. APRIL 2014 KL. 19.30 PÅ AARS HOTEL DAGSORDEN: 1. Bestyrelsens beretning. 2. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse 3. Budget for det/de kommende år fremlægges til orientering. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Valg af medlemmer til bestyrelsen og 1 suppleant. 6. Valg af revisor. 7. Eventuelt. P.b.v. Niels R. Johannesen

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de Àeste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde ¿ndes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

MEDDELELSER

EU-udbud på rengøring til borgere i eget hjem. Vesthimmerlands Kommune udbyder rammeaftale på rengøring til borgere i eget hjem. Se mere på www.vesthimmerland.dk/erhverv/udbud

Ændringer på Aars Busterminal

Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Proceskonsulent til digitalisering Vi søger en proceskonsulent, der stortrives i rollen som leder af forandringsprojekter indenfor den digitale verden. Ansøgningsfrist: 14. april 2014.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

AARS: Den selvejende institution Vesthimmerlands Musikhus Alfa har vendt en stort underskud i 2012 til et overskud i 2013. Årets driftsoverskud udgør 226.618 kr. efter ordinært tilskud fra Vest-

himmerlands Kommune på 993.188 kr. samt en positiv egenkapital på 73.128 kr. I 2012 var driftsunderskuddet på 215.250 kr. og egenkapitalen var negativ med 215.250 kr.

Helikopterplads ved golfturnering Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Der arbejdes fortsat intenst med forberedelserne til golfturneringen Made in Denmark, der afvikles til august. I forsalg er der indtil videre solgt 17.300 partoutog dagsbilletter. Man regner med, at der vil komme mellem 60-70.000 til arrangementet, og lige nu kommer der 20.000 gæster bare om søndagen. Vesthimmerlands Kommune vil gøre sit for, at alle får en god oplevelse. Forud for turneringen har Vesthimmerlands Kommune blandt andet et stort arbejde med infrastrukturen. Himmerlandsstien skal asfalteres, og trafi kken skal ledes uden om Gatten by for

at mindske presset, hvilket betyder, at man vil udvide Gunderstedvej. Under turneringen stiller Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland brandberedskab, pre-hospital, førstehjælpere, overlæge samt sygeplejersker til rådighed. Der vil også være mulighed for, at redningshelikopteren vil kunne lande ved Himmerland Golf & Spa Resort. Den 6. og 18. marts har Vesthimmerlands Kommune afholdt workshops for både turismebranchen og private for at formidle, hvilke muligheder eventen kan give samt sikre et godt værtskab til turneringen. Der har været god opbakning til disse workshops med i alt 150 deltagere.

KIRKENS BESØGSTJENESTE Få en besøgsven - eller bliv besøgsven

Årsmøde Lørdag den 5. april 2014 kl. 9.30 i Vesthimmerlands Musikhus, Alfa, Aars. Dagsorden iflg. vedtægter. Efterfølgende er der mulighed for at deltage i ”Syng Sammen” i ”Alfa” fra kl. 11.00 - 12.00.

Følg med på vesthimmerland.dk/AarsBusterminal

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser

Alfa har vendt røde til sorte tal

Vesthimmerlands FODSLAW

Er du interesseret - Kontakt: Marianne Jensen koordinator, tlf. 98 62 11 84

www.aarskirke.dk www.aarskirke.dk

Advokatvagt i Aars Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m.

Starter sæsonen 2014

Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

8/4: 1. gang. Himmerlandsgade/Stejlmosevej, Aars 15/4: 2. gang. P-plads, Rebildvej - mellem Rebild og Skørping 22/4: 3. gang. Vester Hornum Skole, Hovedgaden 83 29/4: 4. gang. P-plads, Hobrovej - 1 km nord for Rold by

Loppemarked

med de ugentlige traveture på tirsdage kl. 19.00 Vi går ca. 1½ time, en tur på 6-8 km.

Turene er for alle, så mød op til en rask travetur. Bagefter hygger vi os med kaffe, kage og en sludder. Arr.: Vesthimmerlands Fodslaw Tlf.: 61 74 09 48 & 98 62 32 30

på Sønderup Friskole Lørdag d. 5. april fra kl. 12.00-15.30 afholder Friskolens Venner loppemarked. Velkommen til nogle sjove og hyggelige handelstimer. Der kan købes kaffe med hjemmebag. Effekter: Ring til Jens Munk tlf. 50 50 12 14


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 5

OBS! Det lykkedes en stor del af børnene at holde fast i deres balloner indtil ”affyringen”, da Børnehaven Markvængets 25 års fødselsdag tirsdag blev markeret med en festlig ballonopsendelse.

Børnehaven Markvænget fejrede 25 års fødselsdag Dagen blev fejret med underholdning og balloner Af Lars Lindberg AARS: Tirsdag 1. april holdt Børnehaven Markvænget 25 års fødselsdag, og den store dag blev naturligvis fejret efter alle kunstens regler. Fra morgenstunden blev børnene underholdt af Torben M., der med sit Show4kids sørgede for en god stemning. Da showet var blevet afsluttet med fællesmassage og

en sang, trak børnene i overtøjet og bevægede sig ud på legepladsen, hvor pædagogerne ventede med snesevis af heliumballoner. Planen var, at børnene efter at have sunget fødselsdagssang for børnehaven skulle sende ballonerne til vejrs, og det lykkedes da også næsten. Mange af børnene mistede godt nok deres balloner inden fællesopsendelsen, men da der endelig

blev givet grønt lys, steg der alligevel en stor flok balloner mod himlen i samlet flok. Senere på dagen blev fødselsdagen markeret med kagemand og saftevand til både børn, pædagoger og forældre.

Se flere billeder på www.aarsavis.dk

Medlem af Dansk Byggeri

ALTID KLAR MED ET G ODT TILBUD! VI UDFØRER: ´ ´ ´ ´ ´ ´ ´

HUSK BOLIGORDNIN

G! med fradrag op til

30.000,til din bolig!

Villabyggeri Landbrugsbyggeri Sommerhusbyggeri Industri-/erhversbyggeri Renoveringsopgaver Efterisolering Udskiftning af døre og vinduer

www.aars-tomrer.dk Nygaardsvej 5, 9600 Aars

Tlf.: 9862 2800 Mail:js@aars-tomrer.dk

STORE FISKEDAG

DET SKER I AARS...

LØRDAG 5. APRIL

KL. 10-14 Ta’ hele familien med til fiskemarked i Aars. Masser af sild og friskfanget fisk til kræsne ganer. Det sker på KIMBRERTORVET.

s Der uddele IS 500 GRAT

SILDE HOT DOG sild, med røget (Pølsebrød g) ø rl e og pu mayonnais ger a ag, den sm Kom og sm tisk..! helt fantas

Salg af øl og vand.

eri fra Det gamle røg lger friske fisk Hanstholm, sæ gvarer. og lækre rø DSPÆTTER Friske flåede RØ .. 100,........................... 10 STK. KR. ...... 20,. KR. ................... TK S 2 D IL S T E RØG 20,1 STK. KR. ........... RØGET MAKREL 100,1 kg KR. . d in k /s u T E FIL RØDSPÆTTE ,................ 100 R K T E IL F E K S 1 kg. TOR Nye 0,g. KR............ 10 0 90 R JE E R LÆSØ avede Friske hjemmel 10,1 STK. KR. R E L L E D A IK R F FISKE dre lækkerier. - og masser af an

Aars Handelsstandsforening www.aars.dk


Aars Avis

SIDE 6

2. april 2014

PRISERNE - GĂ&#x2026;R I FISK -

Masser af røget ďŹ sk til ďŹ skedagen i Aars To af Aars Handelsstandsforenings ĂŚresmedlemmer sĂŚlger ďŹ sk fra boder i byen pĂĽ lørdag, 5. april Af Torsten Hansen AARS: Aars Handelsstandsforenings arrangement lørdag, 5. april skal gerne gĂĽ i ďŹ sk, eller... Det hele handler om ďŹ sk og hele arrangementet hedder Fiskedag, sĂĽ derfor skal det naturligvis handle om ďŹ sk, men alt er sat ind for at det ikke skal gĂĽ i... - Vi har inviteret det Gamle Røgeri i Hanstholm til at komme. De har cirka 10 forskellige røgvarer med, sĂĽ det glĂŚder vi os til, siger Jørgen Sørensen, der er ansvarlig for arrangementet. Røgvarerne sĂŚlges pĂĽ Kimbrertorvet, hvor der ogsĂĽ uddeles 500-600 gratis sildedogs. En sildedog er et stykke brød med røget sild i. I stedet for pølsemandens ketschup er der mayonnaise

Tidligere har det vÌret muligt at købe haj til Fiskedagen, men det vides ikke om det bliver muligt i ür.

og purløg i. Pü Kimbrertorvet har Grønthjørnet ogsü

Der er gĂĽet

fiski garnet

kan for eksempel vÌre dild eller purløg.

Fiskeo plevelserars

CULTURE TEE

i KÌre Børn, A

Før 400,NU

200,DEPECHE

-50% Himmerlandsgade 99 9600 Aars Tlf. 98 62 26 68

Det er ogsĂĽ planlagt at to af Aars Handelsstands-

0% 1 20% 30 % % 50

% 40

UDVALGTE GARNER

fĂĽet en stadeplads, hvor de sĂŚlger tilbehør til ďŹ sk. Det

forenings ĂŚresmedlemmer skal gĂĽ rundt i byen og sĂŚlge ďŹ sk fra boder. Tidligere har er der blevet opbygget et isbjerg pĂĽ Kimbrertorvet til Fiskedag, men det kommer ikke i ĂĽr. Det vides heller ikke om der kommer nogle spĂŚndende ďŹ sk. Et ĂĽr kunne kunderne købe hajkød og se en haj blive parteret. - Vi ved ikke om der kommer noget af den slags. Det er jo sĂĽdan med ďŹ skere, at de er afhĂŚngige af vejr og de ďŹ sk der bidder pĂĽ, sĂĽ der kan komme noget spĂŚndende, men vi kan ikke love noget, siger Jørgen Sørensen. Han mener til gengĂŚld at kunne love, at butikkerne i byen ďŹ sker nogle gode priser frem pĂĽ varerne denne dag.

Gü i fisk hilsner fra KÌre Børn Pigerne Check vores Facebook side KÌre Børn Aars Like os...sü er du med i konkurrence om en fisk fra bObles Himmerlandsgade 93 . Aars . Tlf. 98 62 19 50

Meld dig ind i kundeklubben pĂĽ www.kaereboern.dk/aars

Alt hvad dit barn har brug for... Din KĂ&#x2020;RE BĂ&#x2DC;RN

MarkedsvHM%Â&#x2021;$DUVÂ&#x2021;7OI.: 

Ma-fr: 17.3Â&#x2021;Lø: - 14


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 7

PRISERNE CARL GROSS HABITTER HABIT SKJORTE

2000,300,-

KIMS CHIPS Flere varianter 110-125 g

FLERE FARVER K/L ÆRMET

SILKESLIPS 300,2700,I ALT

KÆMPE UDVALG I DUGE

Plast + voksduge • Tekstil + damaskduge Runde og aflange • Alle str.

HELE SÆTTET

2000,PR. POSE

CARL GROSS HABITTER

- GÅR I FISK -

AARS

Tlf. 98 62 19 60

Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13

BRAND RELEASE DAYS

Himmerlandsgade 49c 9600 Aars tlf. 98 62 68 00 Åbningstider: Man-fre. 10-17.30 O Lør 9-14.00 O

10

00

O

Fåes i flere farver

Forår 2014

PÅ MÆRKERNE www.mr.dk

Mød os på Kimbrertorvet MED GODE TILBUD!

1 STK. 400,Polo

2 STK. 600,-

299,-

Dametøj Himmerlandsgade 93 . Aars . Tlf. 98 62 19 50

Himmerlandsgade 86 • 9600 Aars Tlf. 98 62 11 88


Aars Avis

SIDE 8

2. april 2014

Aars Kirke varmer op til 500-året med koncert

Forskellen på om du ser “en blomst”...

Reformationen fejres med årlige koncerter i Aars Af Torsten Hansen

Eller en broget pink tulipan,som tydeligvis netop har afsat lidt pollen til et par tunge brumbasser, der har kæmpet om pladsen, da højre dækblad hænger. Får dit syn alle detaljer med? SYNSUNDERSØGELSE

Scan koden eller tjek ind på nytsyn.dk og bestil en synsundersøgelse.

Nyt Syn Aars - Anlægsvej 6 - 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 - nytsyn.dk Optiker

Indehaver

Stylist

Line

Kent

Annette

VIGTIG SIKKERHEDSMEDDELELSE

MULIG BRANDRISIKO Kontroller om din opvaskemaskine er omfattet! Gælder kun opvaskemaskiner produceret mellem 1999 og 2005. Check om din opvaskemaskine er omfattet ved at følge disse punkter: Kontroller varemærke samt opvaskemaskinens E-nr., FD-nr. og serienr., disse informationer findes på indersiden af opvaskemaskinens dørpanel (se illustration til højre).

2

Gå ind på www.opvaskaktion.dk og se med det samme, om din opvaskemaskine er blandt de omfattede modeller. Eller ring gratis på 00800-19 08 19 08, hvis du ønsker yderligere hjælp. Hvis du ikke kommer igennem på dette nummer, ring venligst i stedet 38 17 14 13 (Bemærk: lokal takst).

Bemærk: Af sikkerhedsmæssige hensyn anbefaler vi, at de omfattede opvaskemaskiner kun anvendes under opsyn, dvs. når der er nogen hjemme, som kan overvåge brugen. Anvend ikke opvaskemaskinen når du sover. Er din opvaskemaskine omfattet, tilbyder vi at udskifte den potentielt fejlbehæftede komponent indenfor kort tid.

Organist Jan Mygind har forsøgt at genskabe kirkemusikken i år 1515.

tende fejring er på levende vis, at skabe oplysning og forståelse hos den almindelige koncert- og kirkegænger om, hvad Reformationen er, og hvilket betydning den har haft for kirkemusikkens udvikling i forbindelse med gudstjenesten, og hvordan musikken har været og stadig er et betydningsfuldt redskab i vore dages højmesse. Projektet er støttet af den Folkekirkelige Udviklingsfond.

Historien Den historiske baggrund for koncertrækken er, at den 31. oktober 1517 slog Martin Luther sine berømte 95 teser op

Se mere på www.st-ajstrup.dk eller ring på tlf. 98 35 53 11

PÅ OPVASKEMASKINER FRA:

1

AARS: Som optakt til fejring af 500-året for Reformationen er der planlagt en række koncerter i Aars Kirke. Menighedsrådet og personalet i Aars Kirke vil vi gerne fejre Reformationens begyndelse. Det gøres med en række koncerter, som viser musikkens rolle i gudstjenesten. Det bliver et projekt, som strækker sig over flere år helt frem til 2017. Første trin på denne rejse begynder i år, hvor organist Jan Mygind har forsøgt at genskabe, hvordan musikken kunne have lydt til en gudstjeneste lige før Reformationen. Derfor hedder første koncert ”Missa anno 1515”. Ved denne koncert medvirker Aars Kirkes Koncertkor, som består at professionelle og semiprofessionelle sangere og organist ved Skive Kirke Morten Ladehoff, det hele ledes af dirigent Jan Mygind. Forud for koncerten vil Jan Mygind holde en sogneaften, hvor han vil fortælle om ideen med projektet og om Reformationens begyndelse. Fejringen af Reformationen ved Aars Kirke kommer til at forløbe over de næste år, hvor der hvert år genskabes en historisk messe, og det hele kulminerer med en stor koncert i 2017. Ideen bag denne omfat-

på kirkedøren i Wiitenberg. Hermed var startskuddet for Reformatioen affyret. Luther havde til at begynde med ikke forestillet sig. at hans 95 kritiske teser skulle føre til et brud med pavedømmet og den katolske kirke. Han havde håbet at pavedømmet ville tage hans kritik af bl.a. afladshandel til efterretning, og at man i fællesskab kunne revidere gudstjenesteformen, som han mente havde fjernet sig alt for vidtgående fra sin oprindelse. Luthers håb om fredelig dialog holdt som bekendt ikke, og han blev i 1521 ved Rigsdagen i Worms erklæret for fredløs og lyst i band af den katolske kirke. Startskuddet var givet til, hvad der skulle blive en lang og grusom religionskrig, som kulminerede med 30-års krigen (1618-1648) hvor Europa blev delt i to. Det nordlige Europa blev protestanter, og det sydlige Europa forsatte med at være katolsk - hermed var pavedømmets omfattende magt svækket og tanken om enhedskirken tabt. Men Reformationen fik ikke bare betydning for, hvordan man fejrede gudstjeneste og dyrkede kristendommen, men det blev også en katalysator for en gennemgribende kulturel ændring. Magtbalancen blev flyttet, og kirken mistede sin dominerende rolle, og i stedet trådte i første omgang fyrster og konger for alvor ind på scenen.

r, e t e P n e g n i r vi a h p u r t s j A I St. Jan men vi har Jeg leverer og monterer gratis, så ring til St. Ajstrup og bestil Jeres nye hvidevarer så kommer jeg med dem

E-nr.

Eksempel

FD-nr.

Serienr.

Vi undskylder enhver ulejlighed, som dette måtte medføre, og takker på forhånd for dit samarbejde. Hvis du er i tvivl om din opvaskemaskine er blandt de omfattede modeller, eller hvis du har spørgsmål, beder vi dig venligst kontakte os via vores hjemmeside eller ringe til vores kundeservice.

www.opvaskaktion.dk 00800-19 08 19 08 (gratis) eller 38 17 14 13 (lokal takst) BSH Hvidevarer A/S, Telegrafvej 4, DK 2750 Ballerup

St. Ajstrup v/Nibe

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7, St. Ajstrup · 9240 Nibe Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.30 - Lørdag og søndag lukket

etning Bundsolid forr ed! at handle m


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 9

VI BYDER MARIA VELKOMMEN HOS FRISĂ&#x2DC;RENSEN

OBS!

HĂ&#x2026;RVOKS Ved køb af 2 voks gives rejsesĂŚt med voks, shampoo, barbercreme og aftershave + deltag i konkurrence om 2 billetter til VM I BRASILIEN

Basim - synger i Aars torsdag aften.

Basim-besøg i Aars er ikke en aprilsnar Grand prix-stjernen synger torsdag aften i Aars Af Thorkil Christensen AARS: Et besøg i Aars af grand prix-stjernen Basim var ved at udvikle sig til en aprilsnar ved Aars Handelsstandsforenings morgenmøde tirsdag, 1. april. Det forlød pü mødet, at Basim er hyret til at optrÌde i Aars i forbinddelse med en fÌlles fødselsdag for forretningerne B-Young, Intersport og Torben, men initiativtageren, Torben Ve-

ster, havde güet meget stille med dørene. Sü stille, at ikke engang naboerne til butikkerne var informeret, men en enkelt var dog blevet spurgt om det var muligt at lüne lidt strøm fra et kraftstik. Da informationerne var lidt usikre var det pü tale, at besøget müske bare var en aprilsnar! Aars Avis kan imidlertid afsløre, at det absolut ikke er nogen aprilsnar. Basim kommer til Aars og synger

torsdag aften pü parkeringspladsen bag forretningen Torben, ligesom de tre butikker, der tilsammen fylder 67 ür, holder lÌngere übent end normalt. Nür Torben Vester eller andre fra de tre butikker ikke bare kunne spørges om det var en aprilsnar skyldes det, at butikkerne ikke er medlem af Aars Handelsstandsforening og derfor ikke var reprÌsenteret pü mødet. Men Basim kommer...

DĂŚk . FĂŚlge . Autoservice KOM TIL RECEPTION FREDAG DEN 11. APRIL FRA 12 - 16

NYT DĂ&#x2020;KCENTER Vi byder t pĂĽ lidt god l ti n e til gan g o rn ø b bĂĽd e voksne

SUPER Ă&#x2026;BNINGSTILBUD PĂ&#x2026; DĂ&#x2020;K OG FĂ&#x2020;LGE Vi klarer alt indenfor dĂŚk!

Maria er startet og klar til at tage imod nye som gamle kunder...

HIMMERLAND-LĂ&#x2DC;BET 8,4 KM MOTIONSLĂ&#x2DC;B I MYRHĂ&#x2DC;J PLANTAGE Søndag den 13. april 2014, kl. 12.00 Tag venner, familie og kolleger med i skoven og fĂĽ en sund og sjov oplevelse Ruten er flad og i nĂŚsten jĂŚvnt terrĂŚn.

K øb 4 n e dÌ k g Brid esto ercard st a og fü et M GR ATIS ,0 0 4 med mt i s online sa

Kan beny tte er hele verden. tikker ov fysiske bu pr. kunde. astercard Mak s. 1 M

Â&#x2021;9Â&#x2013;VNHRJIUXJWSnUXWHQRJVXSSHLPnO Â&#x2021;0HGDOMHWLOGHOWDJHUHIÂ&#x2014;GWLHOOHUVHQHUH Â&#x2021;3RNDOWLOGHWUHKXUWLJVWHGUHQJHSLJHU Â&#x2021;3UÂ&#x2013;PLHWLOKXUWLJVWHPDQGNYLQGH START OG MĂ&#x2026;L 6WUDQGE\6NROH¡ )DUVÂ&#x2014;YHM ¡ )DUVÂ&#x2014;

SKARPE FORĂ&#x2026;RSTILBUD â&#x20AC;&#x201C; inkl. moms, montering og afbalancering 4 kvalitets sommerdĂŚk

4 stk. fĂŚlge med kvalitetsdĂŚk Frit valg mellem 3 alufĂŚlge:

Størrelse

MSW 22

Pris

TĂŚt pĂĽ og ligetil

Himmerland Forsikring betaler startgebyret

195/65R15 2.899,-

Enzo W

205/55R16 3.699,-

Størrelse

Pris

195/65R15 2.499,205/55R16 3.299,-

Dezent RE dark

TILMELDING WULRJWULPGNHOOHUIÂ&#x2014;UVWDUW

GRATIS AT DELTAGE pĂĽ 8,4 km ruten

175/65R14

4.399,-

195/65R15

4.999,-

205/55R16

6.199,-

225/45R17

7.799,-

Størrelse

Pris

175/65R14 1.999,195/65R15 2.499,205/55R16 3.299,-

Vi har altid et stort udvalg af alufÌlge og kvalitetsdÌk pü lager. Besøg din First Stop forhandler i Aars og fü specialistens rüdgivning om, hvad der passer til din bil.

First Stop Himmerlands DĂŚkcenter ved Jesper Svendsen . Svoldrupvej 152 . 9600 Aars . 27 58 39 86 . fshdaek@gmail.com

+LPPHUODQGVJDGH²$DUV²7OI


Aars Avis

SIDE 10

2. april 2014

Nyt erhvervsområde ved Roldvej tiltrængt Aars Erhvervsråd har sag kørende om el-takster AARS: - Vi må konstatere, at det private forbrug halter noget, så vores hjemmemarkedserhverv spejder efter vækst. Det sagde formanden for aars Erhvervsråd, direktør Hans Jørgen Kastberg, ved generalforsamlingen og fortsatte: - Der bliver talt meget om vækst og om forskellige vækstinitiativer. Men vi er jo som bekendt helt afhængige af, hvordan det går i landene omkring os. Det betyder ikke, at vi ikke selv kan gøre noget - her tænker jeg på de generelle betingelser for at drive virksomhed og vores omkostningsniveau. I det mindste kan vi lade være med at spænde ben for os selv. Her er der potentiale for forbedringer. Hans Jørgen Kastbjerg nævnte også, at erhvervsrådets bestyrelse i 2013 havde fokus på infrastrukturen i og omkring Aars. Omfartsvejen er jo politisk vedtaget, men det interessante for os er jo, hvornår den kan stå færdig. For det kan efter vores opfattelse ikke gå for stærkt. Vi har henvendt os til kommunen og påpeget vore ønsker. Herunder, at man hurtigst muligt kommer i gang med at etablere vejen over til

Hans Jørgen Kastberg: - Der er brug for nye ildsjæle i Aars.

Roldvej, så der kan planlægges et nyt erhvervsområde i trekanten ned til rundkørslen. Vi tror på, at der kan sælges erhvervsgrunde her, fordi der bliver stor synlighed fra både Roldvejen og Aggersundvejen Elpriser har længe været et fokusområde for erhvervsrådet, der har forsøgt at få erhvervsministeren og energiministeren i tale. - Efter vores opfattelse kan det ikke være rigtigt, at forbrugere, institutioner og virksomheder skal betale mere end uden for Aars

Elforsynings område. Det drejer sig om taksten for at få strømmen transmitteret igennem HEFs ledningsnet. Vi må konstatere, at det er som at slå i en dyne. Ingen på ministerplan ønsker at gøre noget ved det. Sagen vil ifølge vore oplysninger blive prøvet i retssystemet med start i august i år, sagde formanden.. I Aars Erhvervsråd er man enige om, at der er behov for nyt initiativ og nye positive historier. Også i det små. Konkret har rådet sat sig for at arbejde videre med en opgradering af byens lystanlæg. Man vil også spotte nye ildsjæle til at hjælpe med at få andre ideer ført ud i livet. - For ildsjæle er nødvendige, når der skal ske noge, fastslog formanden og nævnte som eksempel gruppen af sportsklubber, der stod bag et oplæg til udvikling i den vestlige del af byen. Det er et projekt med et langsigtet perspektiv for byens udvikling - og vi vil bakke op om initiativet i det omfang, vi kan, sagde Kastberg. Arbejdet i Himmerlands udviklingsråd blev også omtalt. I 2013 har Erhvervskontoret været involveret i 48 projekter i bestående virksomheder.

Lars Larsen blev tirsdag tildelt Foretagsomhedsprisen af Aars Erhvervsråd.

Lars Larsen tildelt foretagsomhedspris AARS: I forbindelse med Aars Erhvervsråds generalforsamling sidste tirsdag uddelte rådet for 17. gang Foretagsomhedsprisen, og denne gang tilfaldt hæderen dynekongen Lars Larsen. Den foretagsomme erhvervsmand har kæmpet hårdt for at trække Europatouren i golf til Himmerland Golf og Spa Resort, som han ejer - og som så ofte før har han haft held med sin satsning.

Da Aars Erhvervsråds bestyrelsesformand, Hans Jørgen Kastberg, skulle motivere valget af Lars Larsen, var det da også golfturneringen, som vægten blev lagt på. - Alene opbygningen af golfanlægget i Gatten og de tilhørende faciliteter gennem efterhånden snart 30 år, har så stor en afsmittende effekt på vores egn, at det kan berettige prisen. Men den aktuelle anledning er naturligvis, at Lars Larsen

og hans medarbejdere efter flere års ihærdigt arbejde har formået at få en afdeling af European Tour golfturneringen til Himmerland, sagde Hans Jørgen Kastberg, der på hele kommunens vegne glædede sig over, at den store sportsbegivenhed kommer til Vesthimmerland. - Det skulle gerne smitte af på turismen her i området også når de professionelle golfspillere og hele tourkaravanen er draget videre, sagde formanden. Med Foretagsomhedsprisen fulgte blomster og et stykke kunsthåndværk i form af et kobberfad.

TV-PROGRAMMER ONSDAG 2. APRIL 05.20 06.15 06.45 07.30 12.15 12.40 13.20 13.50 15.20 16.50 17.50 18.00 18.30 20.00 20.40 21.10 21.30 22.30 23.10 23.55

Ækvator rundt Der er noget i luften Hairy Bikers store kokkedyst Formiddagsprogrammer Skattejægerne I hus til halsen Hammerslag Miss Maple: En håndfuld rug Hun så et mord. 2 afsnit Herskab og tjenestefolk TV Avisen Danmark under hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Spise med Price på tur De unge landmænd Det søde liv TV Avisen med Penge og Sporten Vegas. Amr. dramaserie Whitechapel IV Natfjernsyn

06.00 06.30 11.25 12.00 12.20 12.50 13.45 14.35 15.25 15.55 16.25 17.00 20.00 20.35 21.25 22.00 22.40 23.15 00.10

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Mere hus for pengene Sæt pris på dit hjem Stjernerne på slottet Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Hvem bor hvor? BS & recepten på lykke Fangerne Nyhedsblok Natholdet Flugtkongerne Natfjernsyn

TORSDAG 3. APRIL 05.20 06.15 06.45 07.30 12.15 12.40 13.20 13.50 15.20 16.50 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30

Ækvator rundt Der er noget i luften Hairy Bikers store kokkedyst Formiddagsprogrammer Skattejægerne I hus til halsen Hammerslag Miss Maple: Mord er let Hun så et mord. 2 afsnit Herskab og tjenestefolk TV Avisen Danmark under hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Gintberg på Kanten - DSB Mit liv som plejebarn Den lukkede TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Taggart: Kampklar 23.40 I farezonen 00.30 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.45 14.35 15.20 15.55 16.25 17.00 20.00 20.50 22.50 23.20 00.10 01.10

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Mere hus for pengene Sæt pris på dit hjem Stjernerne på slottet Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed SuperMatchen: Danmark - Slovenien (m), Golden League Nyhedsblok Natholdet Grænsepatruljen. 2 afsnit Natfjernsyn

FREDAG 4. APRIL 05.20 06.10 06.15 06.45 12.15 12.40 13.20 13.50 15.20 16.50 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 23.20 01.05

Ækvator rundt OBS Der er noget i luften Formiddagsprogrammer Skattejægerne I hus til halsen Hammerslag på Tåsinge Miss Maple Hun så et mord. 2 afsnit Herskab og tjenestefolk TV Avisen Aktionshuset TV Avisen med Sporten og Vejret Disney Sjov Ørkenens sønner - Varm luft i canal grande TV Avisen med Vores vejr Kate & Leopold. Amr. romantisk komedie fra 2001 Før og efter. Amr. drama fra 1996 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.45 14.35 15.25 15.55 16.25 17.00 20.00 21.05 23.00 00.05 01.35 04.00

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Mere hus for pengene Sæt pris på dit hjem Stjernerne på Slottet Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Voice - junior SuperMatchen: Danmark - Norge (m), Golden League Kentex 50 - En mand ser Blåt Red Eye. Amr. thriller fra 2005 med bl.a. Rachel McAdams Flash of Genious. Amr. drama Nyhederne og Vejret

LØRDAG 5. APRIL 05.15 Ækvator rundt 06.10 Der er noget i luften. Aus. dramaserie 06.30 Forunderlige verden - Ørkenløver 07.25 Forunderlige verden - Ørkenmyrernes rige 08.15 Forunderlige verden - Paradisets fugle 09.10 På sporet 10.00 DR Dokumentar - Æblehovedet og Kommandanten 11.00 OBS 11.10 Mord på hjernen 12.55 Ved du hvem du er? - Anne Linnet 13.55 Sommer 14.55 En ny begyndelse 15.40 Livet længe leve. Amr. drama fra 1990 17.35 Ørkenens sønner - Varm luft i canal grande 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 18.58 Held og Lotto 19.05 De kære dyrebørn 20.00 Downton Abbey IV 20.50 Kriminalkommissær Barnaby: Vild høst 22.20 Kommissær George Gently. Eng. krimiserie fra 2012 23.50 Wycliffe: Dødens kreds. Eng. krimi fra 1993 01.10 Water Rats. 2 afsnit 02.40 Natfjernsyn

06.00 08.05 08.30 09.00 12.00 12.10 12.55 14.05 15.00 15.30 16.20 17.10 18.00 18.10 18.20 18.25 19.00 19.30 19.45 20.00 20.50 22.35 23.25 01.35 03.30

Morgen TV - mest for børn Shaggy & Scooby-Doo Turtles Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Dating Voice - junior Den blå planet Det er mig eller hunden Undercover Boss Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed BS & recepten på lykke. Et godt liv skal man kæmpe for Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Dit forårsvejr Sæt pris på dit hjem Nyhederne Regionalprogram LørdagsSporten Lyden af lørdag. Musikalsk underholdning for hele familien Et Sikkert Hit. Amr. komediedrama fra 2007 med bl.a. Hugh Grant Natholdet Pride and Glory.Amr. krimidrama fra 2008 Striptease. Amr. thrillerkomedie fra 1996 Natfjernsyn

SØNDAG 6. APRIL 05.15 Latinamerikas vilde natur 06.10 Der er noget i luften. Aus. dramaserie 06.35 Forunderlige verden - Præriehunde 07.25 Forunderlige verden - Red pandaen 08.15 Forunderlige verden - Skovelefanter 09.05 Kløvedal i Indonesien 10.05 Puk og Herman går i land - Endelave 11.00 Verdens vildeste øer - Caribien 11.55 Gal eller normal - til jobsamtale 12.55 Lone & Orangutangerne - Tilbage til friheden 14.20 Downton Abbey IV 15.10 Sherlock Holmes: De fires tegn 16.55 Kriminalkommissær Barnaby 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Livets planet. Naturserie fra BBC 20.00 Sommer. Dansk dramaserie 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Agent 007 i skudlinien. Eng. agentfilm fra 1985 med bl.a. Roger Moore 00.20 Mørkets gerninger. Eng. krimiserie fra 2000 02.00 Godnat, elskede 03.00 De heldige helte 03.50 Stuarts skæbnedag

06.00 07.15 07.40 08.05 08.30 09.00 12.00 12.10 12.55 13.30 14.20 16.35 17.10 18.00 18.10 18.20 18.25 19.00 19.30 20.00 22.05 22.40 00.35 01.10 01.55 02.55

Morgen TV - mest for børn Mumitroldene The Looney Tunes Show Shaggy & Scooby-Doo Turtles Go´morgen Danmark Nyhederne Lyden af lørdag Liebhaverne Dogs in the City Broerne i Madison County. Amr. romantisk drama fra 1995 Prinsesse Marie i Etiopien Kurs mod fjerne kyster. Rejsereportage med Mikkel Beha Erichsen Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Dit forårsvejr Fotofælden Nyhederne Regionalprogram SuperMatchen: Danmark - Frankrig (m), Golden League Taken. Amr. action-thriller fra 2008 med bl.a. Liam Neeson Klipfiskerne Fangerne Verdens vildeste veje Aircrash Confidential - bag om flystyrt Natfjernsyn

DR1 fredag kl. 19.00: ”Disney sjov” MANDAG 7. APRIL 05.25 06.15 06.45 07.30 12.10 12.40 13.20 16.55 17.50 18.00 18.30 20.00

22.30 00.00

Latinamerikas vilde natur Der er noget i luften Hairy Bikers store kokkedyst Formiddagsprogrammer Skattejægerne I hus til halsen Eftermiddagsprogrammer Jordemoderen. Eng. dramaserie TV Avisen Danmark under hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Danmarks skønneste sommerhus Øvrige Sjælland Det er helt sort Sådan er det skøre sind TV Avisen med Horisont og Sporten Unge Morse Natfjernsyn

05.25 06.15 06.45 07.30 12.15 12.45 13.25 16.55 17.50 18.00 18.30 20.00 20.40 21.05 21.30 21.55 22.20 22.30 00.00 00.50

Latinamerikas vilde natur Der er noget i luften Hairy Bikers store kokkedyst Formiddagsprogrammer Skattejægerne I hus til halsen Eftermiddagsprogrammer Jordemoderen TV Avisen Danmark under hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Hammerslag Retshjælpen Kontant TV Avisen Madmagasinet Bitz & Frisk Sporten Beck: Annoncemanden I farezonen Natfjernsyn

20.30 21.00 21.30

06.00 06.30 11.25 12.00 12.20 12.50 13.50 14.35 15.25 15.55 16.25 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.30

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Mere hus for pengene Savnet Stjernerne på slottet Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Hvem vil være millionær? Danmarks dejligste badehoteller Fotofælden Nyhedsblok Krop umulig - børn Natfjernsyn

TIRSDAG 8. APRIL 06.00 06.30 11.25 12.00 12.20 12.50 13.40 14.35 15.20 15.50 16.25 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.30 00.30

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Mere hus for pengene Savnet Stjernerne på slottet Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Kurs mod fjerne kyster Razzia - Skat rykker ud Station 2 Politirapporten Nyhedsblok Dags Dato Soldater i krig Natfjernsyn


Aars Avis

2. april 2014

Hård tone da Netto fik grønt lys til nybyggeri Bølgerne gik højt om Aars Rutebilstations fremtid

NU 2 PAR

Gælder hele uge 14

Flere modeller og farver.

Mød

Normalpris pr. par kr. 600,-

Knud Kristensen: - Jeg har intet personligt forhold til den her sag.

Per Bisgaard: - Vi har malet os op i et hjørne.

slet skjulte anklager fik flere af borgmesterens partikammerater fra Konservative op i det røde felt. - Hvad er det for beskyldninger at slynge ud? Hvad er det, du har hørt, som borgmesteren ikke fortæller os? Hvilke personlige interesser er det, du mener, borgmesteren har i den her sag? Kan vi andre ikke få det at vide?, spurgte en tydeligt ophidset Henrik Dalgaard således, og da svaret fra Per Bisgaard lød, at han ikke ville referere fra lukkede møder, trykkede Hans-Jørgen Kastberg sig ind blot for at sige, at det plejede Per Bisgaard ellers ikke at være for fin til. Enden på sagen blev, at Netto har fået grønt lys til at bygge på grunden ved siden af terminalen, men efter byrådsmødet erkendte Knud Kristensen, at den hårde tone under debatten havde ramt ham. - Jeg er sikker på, at vi har

truffet den rigtige beslutning, og at Aars - præcis som eksperterne og NT siger - også fremover vil have en attraktiv rutebilstation, men jeg må indrømme, at de personlige angreb sårer mig. Jeg synes altid, jeg har kendt forskel på habil og inhabil, så det gør ondt at få smidt så uhyrlige anklager i hovedet - især fordi kvaliteten af anklagerne simpelthen ikke er i orden, sagde Knud Kristensen. Så kan du fuldstændig afvise, at du har personlige interesser i den her sag? - Absolut! Jeg har overhovedet intet personligt forhold til den her sag. Alt er kørt lige efter bogen, og vi har endda hentet eksperter ind udefra for at se på de forskellige muligheder, og de er helt enige om, at busdriften ikke bliver påvirket negativt af en omlægning, sagde borgmesteren.

160 samler ind i Aars for Kræftens Bekæmpelse Lokalafdelingen håber på at mange giver et bidrag AARS: På søndag, 6. april, går 160 mennesker på gaden i Aars og omegn for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Over hele landet banker indsamlere på hos stort set alle husstande i Danmark, men kun hos halvdelen bliver der lukket op. Kræftens Bekæmpelse i Aars og omegn opfordrer alle til at huske landsindsamlingen på søndag. Sidste år gik omkring 30.000 mennesker på gaden for at støtte kampen mod kræft. - Det er fantastisk, hvis vi igen i år kan komme op på 30.000 indsamlere til landsindsamlingen. Det håber vi på. Allerede nu tegner den 6. april virkelig til at blive en dag, hvor bekæmpelse af

BUKSE

MARKED 800,-

Af Lars Lindberg AARS: Der blev ikke lagt fingre imellem, da politikerne i Vesthimmerlands Kommune på torsdagens byrådsmøde behandlede sagen om rutebilstationen i Aars. Enden på det hele blev, at kommunen køber den jord, den tidligere har lejet, og at der kommer en Netto på den grund, der i dag bliver brugt til parkering af otte rutebiler. Inden den beslutning blev truffet, blev der dog skudt med skarpt i byrådssalen. Venstres Per Bisgaard havde fremsat et forslag om, at byrådet skulle nedlægge et forbud mod opførelse af en detailforretning på grunden, selv om det ville være i strid med den lokalplan, der blev godkendt af byrådet i Aars i 2005. - Jeg synes, vi har malet os op i et hjørne, og det synes jeg, vi må betale for. Jeg så gerne, at vi nedlagde et forbud og betalte en passende kompensation, fordi vi har dummet os, for jeg synes ikke, vi skal blive ved at begå fejl på fejl på fejl, sagde Per Bisgaard, der blandt andet argumenterede for, at mindre plads til busserne vil skabe trafi kkaos, ligesom nedrivning af den nuværende stationsbygning og opførelse af en ny vil blive en dyr affære for kommunen. Han insinuerede samtidig kraftigt, at borgmester Knud Kristensen skulle pleje egne interesser ved at bane vejen for et Netto-byggeri på grunden. Han sagde således ligeud, at han var i besiddelse af oplysninger, som ikke stemte overens med det, borgmesteren fortalte byrådet, og de

SIDE 11

kræft sættes på dagsordenen overalt i Danmark, siger Finn Christensen, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelse. I Aars og omegn vil de 160 frivillige banke på dørene i lokalområdet. Og hos Kræftens Bekæmpelse håber man på at komme til at møde så mange af borgerne som overhovedet muligt. - Opbakningen i Aars og omegn er altid overvældende. Vi kommer rundt til stort set alle husstande, og de steder, hvor der bliver lukket op, er støtten og bidragene fantastiske. Men ofte er det desværre sådan, at det kun er hos omkring halvdelen, at der er nogen hjemme. Så i år håber vi på, at endnu flere vil åbne dørene og støtte kampen mod kræft, siger Char-

lotte Christensen der er leder af landsindsamlingen i Aars. Er man ikke hjemme på indsamlingsdagen, er det muligt at støtte landsindsamlingen via SMS og på indsamling. dk. Landsindsamlingen gav sidste år 33,5 millioner kroner til kampen mod kræft. I Aars og omegn samlede 160 frivillige indsamlere 110.000 kroner ind, hvilket svarer til, at hver indsamler fik 700 kroner i indsamlingsbøssen. For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 51 til forskning, 24 til patientstøttearbejde og 19 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration.

BUKSE

SPECIALISTEN

Kom og deltag i vores

KONKURRENCE

fra

VIND GAVEKORT

torsdag 3. april I ROLD

500,PÅ KR.

til køb af 2.Biz-varer

Masser af lækkert

SELSKABS

TØJ

÷50% Flere modeller og farver.

Gælder hele uge 14

Fratrækkes ved kassen.

HUSK!

Mød

repræsentanten

SØNDAGSÅBENT

6. APRIL 10-16

ROLD

Q

WWW.SKOTT.COM

MARIANNE fra

torsdag 3. april I ROLD


Aars Avis ANNONCE

SIDE 12

2. april 2014

Behandling af krop og psyke i Aars Vandtårn Christian Søgaard holder informationsmøde i aften Af Torsten Hansen

4. MAJ 2014 KL. 10.00 I AARS Hver uge frem til løbet skydes i gang, præsenterer Boosting Business de løbere, som har tilmeldt sig marathon. Følg med i portrætterne i Aars Avis og hep på din favorit under løbet! Grete Roed, Nørager PR: 4.14 Marathons: 3 Alder: 58 Klub: Ingen

Klaus Pirker Jørgensen, Søften PR: 2.46 Marathons: 40 Alder: 47 Klub: Aarhus 1900

Stefan Horslev, Aalestrup PR: 3.50 Marathons: 11 Alder: 40 Klub: Aalestrup

“Jeg løber pga. den personlige udfordring, der er i at løbe et marathon. Det pynter også på mit CV. Det giver en god fornemmelse af, at man kan, hvad man vil her i livet.”

“Jeg løber marathons for at kunne spise mere, egentlig også rart at have nogle mål med mit løb.”

“Jeg løber marathons, da det er en kæmpe udfordring, hvor der skal kæmpes med taktik og energi.”

WAUVVVV.... PR på 2.46 og lokale rødder. Den havde jeg ikke lige set komme. Hvorfor har han ikke fået et torv i byen opkaldt efter sig? Klaus har trådt hans barneløbesko i Aars, så han kender byen og ruten. Aars er altså bare en talentfabrik for marathonløbere, helt vildt hvad byen har fostret af marathontalent igennem årene. Føler ikke, at der er nogen grund til at komme med yderligere argumentation på, hvorfor Klaus er kæmpe favorit.

Det kan godt være, at Stefan ikke har feltets hurtigste PR, men lad jer ikke narre af det. Han har viljen til sejr, lokal kendskab og et familiemedlem med til at være vandbærer. Han er brandvarm og formkurven er stadig på vej op, han har lige løbet VM på den halve i en super-tid dvs. meget langt under de 1.45. Han mener selv, at han har luret nogle tricks af ved de hurtigste afrikanske løbere. Glæd jer til at opleve Vesthimmerlands svar på Samuel Tsegay.

Vil starte med at rose Grete for hendes gode smag, hun vælger kun at løbe de største og bedste løb herhjemme, dvs. 3 gange i København og nu BOOSTING BUSINESS Marathon. Jeg har en idé om, at hun vælger de løb, hvor konkurrencen er størst, for hun skal presses for at yde max, og det har hun vurderet, at de allerede tilmeldte damer på marathondistancen kan gøre. En dame på hjemmebane på jagt efter PR kan vi ikke ignorere, ja Grete er i den grad favorit.

Klik

Læs mere og tilmeld på: www.boostingbusiness.dk

Inspirationsaften RIL ONSDAG DEN 9. AP .00 Dørene åbner kl. 19 19.30 Stort modeshow kl.

Kaffe og kage serveres

Præmier og gode tilbud nest e s g n i d l Tilme mandag ril den 7. ap 88 62 11 8 9 f. l t å p

ALT ER GRATIS

AARS: Psyke og krop er to dele af samme sag. Sådan ser Christian Søgaard, Aars, på det, og det er årsagen til, at han har valgt at kombinere to uddannelser - psykoterapi og psykomotorisk terapeut. Endnu har han ikke afsluttet uddannelserne, men alligevel har han besluttet at udleve sin drøm og etablere egen klinik i Aars, sideløbende med at han færdiggør de to uddannelser. Valget er faldet på Aars Vandtårn, der er centralt beliggende i byen og alligevel lidt tilbagetrukket. I vandtårnet har Christian Søgaard indrettet et stort rum til psykoterapi og psykomotorisk behandling.

Plads og luft - Lokalet er rigtig velegnet til det jeg tilbyder, stort og der er godt med luft, siger Christian Søgaard. I den ene side af lokalet ligger en madras på gulvet, hvor han vil tilbyde psykomotorisk behandling. I den anden side er der indrettet en hyggelig sofagruppe, og her vil han have de psykoterapeutiske samtaler. Herudover håber Christian Søgaard at kunne holde forskellige relevante foredrag i Aars Vandtårn samt mindre workshops. For at give borgerne information om, hvad han laver, og hvordan han udføre sit arbejde med psykoterapi og psykomotorisk behandling, så holdes der informationsaften i aften onsdag.

Mange jern i ilden Christian Søgaard er på sit fjerde og sidste år af sin uddannelse til psykoterapeut hos Psykoterapeutisk Institut i Aarhus. Og han har allerede nu gode erfaringer med træningsklienter bl.a. familie terapi, par terapi og individuel

Christian Søgaard tilbyder psykoterapi og psykomotorisk behandling i Aars Vandtårn.

terapi. Disse klienter har han haft sideløbende med sin uddannelse, og det er også det der er planen nu. Derfor kan Christian Søgaarrd også tilbyde attraktive priser, da de er afstemt efter at han først færdiggør sit fireårige psykoterapeutiske studie ved udgangen af 2014. Til daglig studerer Chri-

Testamenter Omkring 50% af alle ægtepar og ugifte samlevende har behov for at oprette et testamente. Vi tilbyder en gratis vurdering af din/jeres behov for at oprette testamente og/eller ægtepagt. Beslutter du/I jer herefter til at oprette et testamente eller ægtepagt aftales der en fast pris. Ring og aftal en tid.

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten Kjærsgaard (L)

Himmerlandsgade 84-86 · 9600 Aars

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

stian på Via UC i Randers, hvor han er på 2. år i uddannelsen til psykomotorisk terapeut. Studiet i Randers gør, at han ofte er væk i dagtimerne, hvilket er grunden til at der primært tilbydes samtaler og behandling eftermiddags og aftentimerne. - Håbet er, at få etableret mig stille og roligt i Aars. Herudover håber jeg selvfølgelig at kendskabet til det jeg tilbyder, bliver lige så kendt som Aars Vandtårn, siger Christian Søgaard. Han tænker også ud over vandtårnets rammer, han vil nemlig arbejde på at få et samarbejde med de andre behandlere i Aars og omegn og ønsker også at indgå et tværfagligt samarbejde med virksomheder såvel som offentlige institutioner. Sideløbende med sit arbejde som psykoterapeut & psykomotorisk terapeut følger Christian Søgaard selv et supervisionshold. - Her modtager jeg faglig sparring for på den måde at sikre faglighed såvel som at styrke mig selv, sådan at jeg kan arbejde i overensstemmelse med mig selv og agere så autentisk som muligt. Noget der er vigtigt for mig, forklarer han.


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 13

Blåvand solvogn sort vedligeholdelsesfri flet i polyrattan. Normalpris 1.999,-

NU 1.499,- SPAR 500,-

Møblér terrassen Vi kan altså næsten ikke vente længere... Vi har allerede fyldt butikken med de nye spændende havemøbler. Kan du heller ikke vente længere så kig ind og se alle de spændende muligheder for at sprede hygge i haven. God sommer!

NYD HELE SOMMEREN MED

SÆTPRIS

møbler som hverken kræver pleje eller vedligeholdelse.

Gilleleje havebord brede vedligeholdelsesfrie lameller i koksgrå Artwood. Stel i antracit aluminium. L 200 x B 90 cm. Pris 3.499,- Hadsund havestol Sort flet i polyrattan. God siddekomfort og stabelbar. Pris 599,Sætpris bord + 6 stole. Normalpris 7.093,-

3.999,SPAR 3.094-

¥

vippefunktion

NU 3.699,- SPAR 1.596,Gilleleje havebord brede vedligeholdelsesfrie lameller i koksgrå Artwood. Stel i antracit aluminium. L 154 x B 90 cm. Pris 2.899,Sindal havestol Sort flet i polyrattan. Stel i antracit aluminium. God siddekomfort og stabelbar. Pris 599,Sætpris bord + 4 stole. Normalpris 5.295,-

NU 3.599,- SPAR 1.896,Gilleleje havebord brede vedligeholdelsesfrie lameller i koksgrå Artwood. Stel i antracit aluminium. L 90 x B 96 cm. Pris 2.299,Hanstholm havestol. Sort flet i polyrattan og aluminium stel. God siddekomfort og stabelbar. Ekskl hynder Pris 799,Sætpris bord og 4 stole Normalpris 5.495,Hynde pr. stk. 99,-

NU 6.499,- SPAR 2.796,Gilleleje havebord brede vedligeholdelsesfrie lameller i koksgrå Artwood. Stel i antracit aluminium. L 154 x B 90 cm. Pris 2.899,Hirtshals havestol Flot armstol i sort polyrattan. Justérbar ryg, som giver en god komfort både i hvile og spisestilling. Ekskl. hynde. Pris 1.599,Sætpris bord + 4 stole. Normalpris 9.295,- Hynde 149,-

ÅBENT Aars Bolighus A/S Løgstørvej 47 9600 Aars · Tlf.: 96 97 98 00 www.møbler.dk

Mandag - torsdag 10.00-17.30 Fredag 10.00-18.00 Lørdag 9.30-13.00 1. søndag i mdr. 10.00-16.00

NU PÅ SØNDAG G 10.00-16.00


Aars Avis

2. april 2014

Like os på facebook: Kvickly Aars

Vi BAGER frisk brød hele dagen Slots grovhvede brød

Påskelagkage m. flødecreme og hindbær

M. bløde kerner

Pr. stk.

00

18

00

45

Spar 8,-

Lyse fuldkornsboller

Spar 15,-

Friskbagt kanelstang 430 g

m. majs og græskarkerner 34% fuldkorn pr. 100 g

8 stk.

Pr. stk.

1500

2800

Pr. stk. 7,-

Spar 7,-

Morgentilbud 2 morgenkager 4 rundstykker

Lækre kransekagestænger

Frit valg

4 slags. Frit valg

Kl. 6.30-11.00

Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 TORSDAG 08.00-22.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

Pr. stk.

Pr. pakke

Pr. stk.

2500

1000

Spar 5,-

Kvickly Aars Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 2. april til og med lørdag d. 5. april.

SIDE 14


Aars Avis

SIDE 15

Like os på facebook: Kvickly Aars

Slagteren er klar til grillsæson Klar til servering. Varmes på grill eller i ovn. Min 1200 g

Pr. stk.

00

100

Spar 20,-

Pr. stk.

00

100

Spar 70,91,-

Kalvemørbrad

Påskefrankfurtere Hjemmelavede af egen opskrift i vores pølsemageri. Min 1250 g

Pr. stk.

14 stk.

25000

10000

Stjernedrømme saml selv til 4 stjernekastere

Man-fredag 08.00-20.00 TORSDAG 08.00-22.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Marineret. Min 900 g

m. bi mørbrad Min 1300 g

Spar 126,87,-

Åbningstider

Kuglegrill steg af kalvelår

Burgerplatte 4 forstegte bøffer + 4 boller + øvrig tilbehør

Pr. pakke

Pr. stk.

5000

5000

Spar 20,-

Kvickly Aars Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

BBQ ben

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 2. april til og med lørdag d. 5. april.

2. april 2014


Aars Avis

2. april 2014

Like os på facebook: Kvickly Aars

Forår i Kvickly

HONNING FRA SANNE OG BRUNOS BIAVL I NIBE

Testimony Sydafrika Let drikkelig rødvin med rund og blød frugtsmag og behagelig vedvarende eftersmag. Velegnet til enhver lejlighed både med og uden mad.

E T PA RT I

Flere varianter

3 ltr.

Pr. stk.

00

69

BOKSE K UN 4 00

3000

Spar 100,-

Spar 5,-

Spar 25% på alle cykler onsdag 2. april - lørdag 5. april Kom og se nye farver og modeller F.eks. Dame Mustang 28” - 3 gear Før: 2995,-

NU

25

2246 Skaterhjelm

Cykellås

Før 199,95 S/M eller M/L

Godkendt. Før 129,95

NU

9995

5000

Magnet lygtesæt m. blink

Klapvogn

Før 199,95

Før 799,00 Fra 6 mdr. til 3 år Max 15 kg

NU

11995 Åbningstider Man-fredag 08.00-20.00 TORSDAG 08.00-22.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

NU

NU

39900

Kvickly Aars Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

BEGR Æ NS

Vi startede som hobbybiavlere med tre bifamilier i 2004. I dag har vi omkring 100 bifamilier som alle er placeret i Himmerland. Bigårdene er spredt fra Aalestrup, Aars, De Himmerlandske Heder, Kølby, Farstrup, Sebber Kloster til Sønderholm. Da vi startede besluttede vi, at vores biavl skulle klares uden brug af pesticider, en beslutning vi ikke har fortrudt og derfor stadig holder fast ved.

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 2. april til og med lørdag d. 5. april.

SIDE 16


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 17

Like os på facebook: Kvickly Aars

Forår i Kvickly Danmark

ekstra åbent torsdag til kl. 22.00 Kvickly og flere af byens andre butikker holder ekstra åbent torsdag - til kl. 22.00 med masser af gode tilbud.

Pr. pose

600

Bemærk!!

Spar 9,-

2 stk.

1000

Spar 7,90,-

Kig ind!

Champignon fra Store Restrup

Roser

Økologiske gulerødder

10 stk. 50 cm

Danmark. 1 kg.

250 g.

Pr. bundt

00

10

00

25

Spar 2,95,-

Coop bacon/skinkestrimler/ cocktailpølser/kyllingestrimler/pølsehorn 150 g

Spar op til

8,95,-

BEGR Æ NS

00

5

Spar 9,-

Carte d’or is

Malaco slikposer

900 ml. Stracciatella, vanilie el. tripple chocolate

Snørrer eller stjerner. 94-130 g

Pr. stk.

Frit valg

2500

900

Frit valg

1000

Spar 10,-

Pr. pose

E T PA RT I

Spar 17,95,-

Spar op til

10,95,-

Anthon Berg fugleæg

Willemoes øl

Beauvais ketchup

50 cl. Flere varianter

1000 g

Pr. pose

Pr. flaske

00

00

20 Åbningstider

Man-fredag 08.00-20.00 TORSDAG 08.00-22.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00 Bageren åbner 6.30 hver dag

Spar 6,95,-

10

Pr. stk.

24

+ pant

Kvickly Aars Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

00 Spar 15,25,-

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

Mellemamerika. 6 stk.

Agurker

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 2. april til og med lørdag d. 5. april.

Økologiske bananer


Aars Avis

SIDE 18

2. april 2014

Kunstværker trækker mange turister til Aars Men Aars Turistforenings formand undrer sig Af Thorkil Christensen AARS: - I Aars har vi hverken strand eller havn, men vi kan rose os af, at have mange besøgende gæster hele året, som gerne vil opleve kunsten i byen, især Per Kirkebys kunstværker. Sådan sagde formanden for Aars Turistforening, Jørgen Justesen, Blære, ved generalforsamlingen og føjede til, at foreningen i årets løb igen har gennemført en del guidede byture med kunstværkerne som omdrejningspunkt. Det undrede i øvrigt formanden, at der ikke i turistbrochuren ”Made in Vesthimmerland 2014” fra turistorganisationen Visit

Vesthimmerland ikke fi ndes noget om verdenskunstneren Per Kirkebys aktivitet i Aars eller om Thit og Johannes V. Jensen fra Farsø, som begge er berømte forfattere - Johannes V. Jensen er endda Nobelpristager. Og det kan også undre, at man har ladet guiden producere udenfor kommunen, når man i Vesthimmerland har otte trykkerier, sagde Jørgen Justesen. Omkring turistkontoret i Aars, så konstaterede Jørgen Justesen, at det stadig ligger i Aars Bymidte, og at der i 2014 var omkring 12.000 ekspeditioner. Den gode sommer i 2013 var medvurkende til, at mange valgte Danmark som ferie-

land. Der blev på kontoret uddelt mange brochurer om feriesteder i hele Danmark, og det viser, at kontoret også bruges flittigt af lokale borgere. - Alt kan ikke fi ndes og løses via Internettet. Det er nødvendigt med personlig service. Ældresagen har f. eks. registreret, at mindst 350.000 personer mellem 65 og 89 år aldrig har været på internettet og heller ikke har prøvet at sende en e-mail. Hvordan skal man så begå sig i et samfund, hvis der ikke er hjælp at få, spurgte Jørgen Justesen. Formanden føjede til, at turistkontoret i Aars hjælper brugerne med at komme i kontakt med de rette perso-

www boostingbusiness www.boostingbusines g s.dk dk k kontakt@boostingbusiness.dk @boostingbusin g

Bureauleder Jette Pedersen og formand for Aars Turistforening Jørgen Justesen ved generalforsamlingen.

ner. Det sker som en ekstra service til gavn for byens borgere. Personlig kontakt til brugerne og lokal viden kan ikke kun erstattes med internettet. At yde personlig service er vigtig og gør en stor forskel, fastslog formanden. Det blev nævnt, at det efter megen debat om flytning af turistkontoret, ikke er lykkedes at fi nde andre egnede lokaler. Derfor er kontoret stadig på adressen Bymidten 5 i Aars. Det

blev også nævnt, at der ikke kommer så mange gæster til byen som tidligere på kortere ophold med en enkelt overnatning, og at det desværre kan mærkes i byens forretninger. Til gengæld har der været fremgang i besøgstallet på Aars Camping, og pladsen fremstår pæn og i orden. Campinggæsterne vil gerne købe ind i Aars, og derfor forsøgte man sig i sommermånederne med at lade Aars Bybus køre til og fra

campingpladsen en gang om dagen som et ekstra tilbud. Jørgen Justesen føjede til, at der er pæn opbakning til Aars Turistforening fra det lokale erhvervsliv. I 2014 bliver et par af de krævende opgaver for turistkontoret at servicere Gundestrupspillet ”Kilden” i Rævemosen og Europa Tour golf-arrangementet i Himmerland Golf & Spa Resort i Gatten, hvor det forventes at mange af de besøgende gæster Aars og andre af egnens byer. Aars Turistforening er behjælpelig med løsning af mange opgaver, både store og små. En af dem er servicering af folk fra andre egne, der ringer for at høre, hvornår julebeslysningen tændes i Aars. Den julepyntede by tiltrækker mange ekstra besøgende, sluttede formanden. Regnskabet blev gennemgået af kassereren, Hans O. Jørgensen, Aars. Det viser indtægter på 155.589 kr. og et underskud på 1153 kr. Det blev besluttet at hæve kontingentet for privatpersoner fra 125 kr. til 150 kr. årligt. Til bestyrelsen genvalgtes Jørgen Justesen, Thorkil Christensen og Hans O. Jørgensen.

SF Vesthimmerland fik nye folk på flere poster Berit Byg valgt som formand efter Niels Heebøll

MAGASINER FLYERS HJEMMESIDER FOLDERE PLAKATER LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

GIV DEN

G AS

E N I L N el O io rofe s s n me d en p g webR SløKIDsEnGOinDE VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43

VESTHIMMERLAND: Ved SF-Vesthimmerlands generalforsamling kunne formanden, Niels Heebøll, Gedsted, se tilbage på et begivenhedsrigt år. Omkring SFs rolle på landsplan sagde Niels Heebøll bl. a.: - Man må konstatere, at SF i perioder har fået megen medieopmærksomhed. Jeg er ikke i tvivl om at SF i regeringen har knoklet, og at regeringsdeltagelsen har givet indflydelse på nogle sager og hjørner af den førte politik, men dels har det ikke været så synligt, og dels er det blevet overskygget totalt af sager, hvor SFs holdninger i den grad er blevet klemt. Der er ingen facitliste på balancen mellem regeringsdeltagelse og indflydelse på den ene side, og på den anden side størrelsen på de kameler, der i den anledning skal sluges, men som meningsmåling og et vigende medlemstal viser, har det været stadig sværere at sælge budskabet til SF-vælgerne. Det blev med tiden sværere og sværere at tro på det fortsatte regeringsprojekt, men måden SF kom ud af regeringen på var absolut ikke køn. Det blev undervejs også til en ny formand for SF. Herfra skal lyde et velkommen og tillykke til Pia Olsen Dyhr. Jeg tror, hun har mange af de formandskvaliteter SF trænger til i øjeblikket. Efterfølgende har mange SF’ere bedyret, at selvfølge-

Niels Heebøll, Gedsted, overlod formandsposten til Berit Byg, Ranum.

lig skal SF gå efter at være i regering, men jeg har også noteret mig, at vores nye formand har sagt, at det i givet fald skal være med et styrket SF og på baggrund af et regeringsgrundlag, der i højere grad tilgodeser SFholdninger.

Overraskende godt Lokalt kunne formanden se tilbage på et år, hvor en stor del af aktiviteterne pegede frem mod kommunalvalget i november. SFs byrådsmedlemmer i den forløbne periode, Berit Byg og Inger Lynge, havde begge valgt ikke at genopstille. Derfor, og med SFs dårlige meningsmålinger på landsplan, var valgresultatet imødeset med spænding. På landsplan fik SF et meget dårligt resultat ved kommunalvalget, og på den baggrund gik det som bekendt overraskende godt i Vesthimmerland med fire

nyvalgte SFere i kommunalbestyrelsen: Pernille Vigsø Bagge, Theresa Berg Andersen, Niels Heebøll og Karen Clausager. Et resultat som ikke mindst skyldes Pernille Vigsø Bagges meget flotte personlige stemmetal. Der vil gå lidt tid med, at de nyvalgte SFere fi nder deres egne ben, men udgangspunktet er, at SF forsat vil gå til arbejdet med ønsket om både at være grundige, seriøse og kritiske. Der venter mange udfordringer blandt meget andet gennemførelsen af folkeskolereformen, en stram økonomi, øget bosætning, en ny landdistriksog kulturpolitik og ønsket om en øget borgerinddragelse. I den forbindelse skal det nævnes, at SF med glæde har noteret sig, at der var tilslutning til et forslag om at oprette et ungeråd. Niels Heebøll sluttede sin beretning med en stor tak til Berit Byg og Inger Lynge for deres indsats i de sidste fi re år. Da en del af den gamle partiforeningsbestyrelse var blandt de nyvalgte til byrådet, blev der ved valg til bestyrelsen og den efterfølgende konstituering nye folk på flere poster. Den nye SF-bestyrelse fi k følgende sammensætning: formand Berit Byg, næstformand Holger Madsgaard, kasserer Torben Duelund, sekretær Birthe Wolf Medina og menige medlemmer Pernille Vigsø Bagge, Karen Clausager og Niels Heebøll.


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 19

KĂ&#x2DC;R-SELV-FERIE Som lĂŚser af Aars Avis fĂĽr du specielle tilbud pĂĽ rejser. Oplys rejsekoden â&#x20AC;?AARSAVISâ&#x20AC;? ved bestilling â&#x20AC;&#x201C; sĂĽ fĂĽr du automatisk rabatprisen.

10 ĂĽrs rejseglĂŚ

Vores faste lĂŚse de rr erfaren ekspert ejsearrangør er en , der fylder run dt 1. april! Vi glĂŚder os til a rejseglade lĂŚse t sende endnu flere re pĂĽ ferie til fordelspris i ĂĽrene fremover. Vidste du, at erâ&#x20AC;Ś Happydays t i 2004 tGrundlag bejdere ar ed t40 m WO J'SFEFSJLTIB PTJEEFOEF t# et anskej og 100 % d mte kørø ed b st tBed rangør pĂĽ ar selv-rejse dk Trustpilot. at n om altid io it b am n tE ! re lidt bed gøre det ...

Alle ankomster samme pris!

3-stjernet hotel i Sydtyskland

Vinhus ved Mosel Hotel Weinhaus Nalbach â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026; Vinbyen Reil har i mere end 1000 ĂĽr ligget som en lille perle midt pĂĽ verdens mĂĽske mest maleriske flodvej. Her, hvor Mosel virkelig begynder at slynge sig forbi borgruiner, middelalderidyller og stejle vinterrasser, har man rammen om en ferieoplevelse, der inkluderer højdepunkterne pĂĽ en klassisk Moselferie: BĂĽdturen og vinsmagningen. I bor pĂĽ Weinhaus Nalbach, hvor familien SchĂźtz foruden sin egen vingĂĽrd ogsĂĽ driver et hyggeligt hotel, der ligger fĂĽ hundrede meter fra Mosels bred. Ankomst: Søndage frem til 26.10.2014.

3-stjernet hotel i Tyskland

Oplev Schleswig-Holstein

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

2.299,-

Pris uden rejsekode 2.599,-

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YGSPLPTUQBLLF t YSFUUFSTNJEEBH t YWJOTNBHOJOH Pris pr. person i dobbeltvÌrelse t besøg pü snapsebrÌnderi t C�EUVSQ�.PTFM t SBCBUQ�SVUFC�EF pü Mosel og Rhinen

Hotel Weinhaus Nalbach

2.299,-

Pris uden rejsekode 2.599,-

Hyggeligt hotel i Norditalien

Pris Pris pr. pr. person person ii dobbeltvĂŚrelse dobbeltvĂŚrelse

Pris Pris pr. pr. person person ii dobbeltvĂŚrelse dobbeltvĂŚrelse

PopulÌre Gardasøen

1.149,-

Pris uden rejsekode 1.299,Pris uden rejsekode kr. 1.699,PristillĂŚg 1.5.-30.9.: 150,-

Pris uden rejsekode 2.499,Pris uden rejsekode kr. 1.699,PristillĂŚg 12.7.-22.8.: 950,-

1.10.-19.12.: 50,-

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t Y3-retters middag/buffet t SBCBUQĂ?HSFFOGFF t SBCBUJ%FTJHOFS Outlet NeumĂźnster

Hotel Waldblick Galerie Leiber´s â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026; Lige mellem Kiel og LĂźbeck ligger det store bakkelandskab Naturpark Holsteinisches Schweiz med mere end 200 smĂĽ og Børnerabat 0-5 ĂĽr gratis. store søer. Ved den største af søerne, PlĂśn See, finder man den 11 barn barn 6-14 ĂĽr ½ pris. lille by Dersau, hvor vĂŚrtsparret Leiber stĂĽr klar til at byde jer velkommen til hotellet, der ligger smukt blot 500 m fra søens bred. Herfra er det oplagt at tage pĂĽ opdagelse i den dejlige natur Ankomst: Valgfri frem til 17.12.2014. og aflĂŚgge besøg i nogle af de smĂĽ hyggelige byer.

3-stjernet hotel i Midtt yskland

Aktiv ferie i Harzen

Pris Pris pr. pr. person person ii dobbeltvĂŚrelse dobbeltvĂŚrelse

1.099,-

7.6.-11.7. og 23.8.-5.9.: 550,-

Hotel Marco PoloHotel Marco Polo Her bor I oppe pü bjergskrüningen med udsigt over Garda by og den smukke, blü sø. Hotellet har bl.a. to udendørs swimmingpools, vÌrelser med balkon eller terrasse og ligger ved Gardasøens sydøstlige bred i et dejligt, grønt omrüde. Der er güafstand til Garda centrum (1 km) og søen (500 m). Ankomst: Valgfri 1.5.-31.5., 7.6.-5.7., 12.7.-16.8. og 23.8.-18.10.2014. Turistskat max EUR 5,- pr. pers./døgn.

4-stjernet hotel i VedbĂŚk

Sommer i NordsjĂŚlland

Pris uden rejsekode 1.249,Pris uden rejsekode kr. 1.699,PristillĂŚg 1.5.-29.6. og

Sporthotel Schulenberg â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026; Her bor I flot og idyllisk mellem Harzens store skove, bløde bjerge og middelalderbyer. Jeres hotel har alle faciliteter til det voksne publikum; wellness, swimmingpool, tennisbaner og et hav af vandrestier lige udenfor døren. Beliggenheden i 5 overnatninger fra 1.799,nationalparken giver jer nem adgang til enestĂĽende panoramaer â&#x20AC;&#x201C; og hyggelige udflugter til heksenes Bloksbjerg, bin- Ankomst: Valgfri frem til 17.12.2014. Kurafgift dingsvĂŚrksbyen EUR 1,50 pr. pers./døgn. Quedlinburg og kejserbyen Goslar (15 km). Kurafgift EUR 1,50 pr. pers./døgn.

BESTILLING

God børnerabat! 1 barn 0-3 ĂĽr gratis. 2 børn 4-7 ĂĽr gratis. Boi rn kr CÂ&#x201C;SOĂ?SÂ&#x;QSJT.BYCÂ&#x201C;SOJBMU 3 overnatninger fra 949,5 overnatninger fra 1.549,-

Pris Pris pr. pr. person person ii dobbeltvĂŚrelse dobbeltvĂŚrelse

1.299,-

Pris uden rejsekode 1.449,Pris uden rejsekode kr. 1.699,-

Børnerabat 1 barn 0-5 ür gratis. 2 børn 6-14 ür ½ pris. Alle anko

mster 'JSTU)PUFM.BSJOBâ&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026;â&#x2DC;&#x2026; samme pris! Sommerferie ved vandet â&#x20AC;&#x201C; og sommerferie med Danmarks 5 overnatninger kun 2.099,største attraktioner inden for rĂŚkkevidde. Det er essensen af en ferie pĂĽ det 4-stjernede hotel, der ligger lige ud til Valgfri ankomst forĂĽr/efterĂĽr: 2 overnatninger kun 849,Strandvejen og Ă&#x2DC;resund. Her venter dasedage pĂĽ sandstran3 overnatninger kun 1.299,den, mellem lystbĂĽdene og ved ishuset lige over for hotellet, og imens cruiser biler med kalechen nede forbi pĂĽ vej fra Ankomst: Københavns centrum (25 km) til badebyerne mod nord. Valgfri 27.6.-19.8.2014.

Børnerabat ved 2 voksne. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-

70 20 34 48 eller www.happydays.nu Teknisk arrangør:

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBH inkl. salatbar t 3VOEWJTOJOH QSÂ&#x201C;WFTNBH ning og rabat pĂĽ 3 lokale vin- og olivenolie-gĂĽrde

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t Y2-retters middag/buffet

1.9.-30.10.: 100,-

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YTVQQFUJMGSPLPTU t YLBGGFNFELBHF t YNJEEBHCVGGFU t 'SJBEHBOHUJMGSJTLGSVHU t 6EMĂ?OBGCBEFLĂ?CF t SBCBUQĂ?EBNQUPHUVS

2.199,-

Ă&#x2026;bent hverdage kl. 8-17 .

Husk rejsekode: AARSAVIS


Aars Avis

SIDE 20

Satser pü rekord ved loppemarked i Aars Lions har forventning om at omsÌtte for 400.000 kr. AARS: Der er mange traditioner i Nordjylland, og Ên af de helt store som rigtigt mange ser frem til hvert eneste ür er det store LionsLoppemarked i Messecenter Vesthimmerland i Aars. Markedet fylder 4500 kvadratmeter nür Lions Club Aars übner dørene 12. og 13. april. Det sker som et led i klubbens 50 ürs jubilÌum senere pü üret. - Det er utroligt, at det her kan blive ved. Vi tÌnker hvert ür, at nu mü det toppe - men selvom vi igen i indevÌrende klubür har holdt lagersalgs-loppedage for at fü plads, er vort store lager igen fyldt fra gulv til loft, siger formanden for loppemarkedsudvalget Poul Poulsen.

Uden de mange mennesker, som hvert ĂĽr donerer alt fra sofaer og kommoder over tallerkener og gaďŹ&#x201A;er til cykler og barnevogne ville vi ikke have mulighed for at byde tusindvis af mennesker velkommen fortsĂŚtter Poul Poulsen. Sidste ĂĽr sluttede loppemarkedet med et besøgstal pĂĽ 3006 personer og en omsĂŚtning pĂĽ 371.000 kr.

4000 besøgende 371.000 kr. er et stort beløb for en frivillig organisation som Lions, hvor hver krone

2. april 2014 der kommer ind, gür til at støtte humanitÌre formül lokalt, nationalt eller internationalt. Pü trods af dette forventer Lions Club Aars, at rekorden fra 2013 bliver overgüet i ür, nür dørene übnes 12. og 13. april. Lions venter op mod 4000 besøgende og en omsÌtning pü 450.000 kr. 80 personer vil vÌre klar til at sÌlge loppeeffekter. Det er klubbens egne medlemmer og ÌgtefÌller, men ogsü frivillige hjÌlpere fra Lions Club Aars - Aars Ti-

dens Kvinder og personer fra medlemmernes venne- og familiekreds. Hele entreindtĂŚgten vil igen gĂĽ til Sorggrupperne/ Børn og Unge i Sorg som sidste ĂĽr modtog godt 60.000 kr. Restauratør Jørgen Odgaard, Restaurant Messen i Messecenter Vesthimmerland vil â&#x20AC;?veksleâ&#x20AC;? entrĂŠbilletten til en kop kaffe i loppemarkedets cafeteria, sĂĽ hele entrĂŠindtĂŚgten kan gĂĽ ubeskĂĽret til Sorggrupperne/ Børn i Sorg.

Der er stor søgning til Lions Clubs loppemarkeder i Aars, som er en tilbagevendende begivenhed i byen.(Arkivfoto).

- Tak er kun et fattigt ord, men vi vil gerne sige en stor

tak til alle, der er ürsag til, at dette her kan lade sig gøre.

Himmerlandsgade 150, Aars - 98 62 17 11 - annonce@aarsavis.dk

r e t is r f s g in r e o v le d n I omkring paske Aars Avis udkommer i ugen op til pĂĽske

4(5+(.+,5(7903 Indleveringsfrister

;034(5+(.+,5(7903! Korrekturannoncer, fĂŚllesaverteringer og loppeannoncer senest:

65:+(.+,5 (790323 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Aars Avis senest:

;69:+(.+,5(790323

Indleveringsfrister

;0365:+(.+,5(7903! Korrekturannoncer, fĂŚllesaverteringer og loppeannoncer senest:

4(5+(.+,5(790323 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Aars Avis senest:

Fit & Sund i Aars havde übnet dørene i anledning af de nye ejers overtagelse. Der blev budt pü Fit & Sund kage.

Fit & Sund bød indenfor Større frivÌgtsomrüde og fokus pü seniorer Af Torsten Hansen AARS: De nye ejere af motionscentret Fit & Sund i Aars, RenÊ Just og Rasmus Lynge, inviterede interesserede ind i søndags for at fejre overtagelsen af centret. Der var ved samme lejlighed mulighed for at møde de nye sundhedspersoner der bliver knyttet til Fit & Sund i Aars. Det drejer sig om to fysioterapeuter og en lÌge. - Vi vil ogsü Ìndre en del pü selve opbygningen af centret. Blandt andet für vi et kÌmpe frivÌgtsomrüde, lover RenÊ Just. Samtidig vil der blive satset ekstra pü seniormedlemmerne.

- De vil vĂŚre vores fokusomrĂĽde i fremtiden, fastslĂĽr RenĂŠ Just. Selv om der sker ĂŚndringer og der fra 1. april kommer ny prisstruktur, sĂĽ sker der ikke nogle prismĂŚssige ĂŚndringer for nuvĂŚrende medlemmer. - De forbedringer vi laver bliver â&#x20AC;?gratisâ&#x20AC;? for vores nuvĂŚrende medlemmer. Det er vores gave til dem, forklarer RenĂŠ Just. De nye ejere har mange planer, blandt andet vil de gerne gøre Fit & Sund mere synlig i byen. - Vi har tanker om at lave aktiviteter i â&#x20AC;?gadenâ&#x20AC;? i Aars City Center. Det kan vĂŚre at vi stiller vores spinningcykler op og lader instruktøren

stĂĽ pĂĽ broen og vejlede, lyder det fra RenĂŠ Just.

LĂŚgen En af de nye personer der skal vĂŚre med til at danne det nye sundhedscenter er lĂŚge Jonathan Vela. - Min opgave bliver i første omgang at ďŹ nde ud af, hvor stort behovet for en lĂŚge er. Derudover har jeg tanker om at begynde nogle projekter, for eksempel omkring Type 2 diabetes og andre livsstilrelaterede sygdomme. Det kan mĂĽske ogsĂĽ vĂŚre omkring forhøjet blodtryk, siger Jonathan Vela. Han kunne ogsĂĽ forestille sig at bruge Fit & Sund i Aars til forskning.

;09:+(.+,5(790323

110 hørte om LinkedIn i Aars AARS: Det erhvervsrettede sociale medie LinkedIn var pü dagsordenen torsdag eftermiddag i auditoriet i Vesthimmerland Messecenter. Her var der samlet over 110 personer for at høre nÌrmere om mulighederne

for at bruge dette vĂŚrktøj professionelt. Foredragsholderen Morten Vium, som har specialiseret sig i dette medie, gav en god indføring i, hvorfor og hvordan man kan fĂĽ mere ud af at udnytte LinkedIn. De ďŹ&#x201A;este af de tilstede-

vĂŚrende var brugere â&#x20AC;&#x201C; men mange mĂĽtte ogsĂĽ erkende, at de langt fra bruger mediet sĂŚrlig effektivt. De ďŹ k nogle enkle anvisninger pĂĽ, hvad de kan gøre for at udnytte det bedre. SĂĽ de ďŹ re arrangører, Jobvision, Messecenter Vesthimmerland, Restaurant Messen og Himmerlands UdviklingsrĂĽd, er meget tilfredse med arrangementets forløb.


Aars Avis

2. april 2014

Per Pallesen stod for den officielle åbning af messen.

SIDE 21

Der kom rigtig mange gæster til Forårsmessen i Aars.

Folk strømmede til messen Forår i Himmerland i Aars Arrangørerne er godt tilfreds med afviklingen af Forårsmessen Af Torsten Hansen AARS: Det flotte forårsvejr lokkede ekstra mange til Forårsmesse i Aars i weekenden. Det officielle besøgstal lyder på 7211, hvilket er betydeligt over tallet fra 2012, der lød på 4500. Direktør Nikolaj Holm, Messecenter Vesthimmerland, var da også tydeligt tilfreds allerede lørdag eftermiddag hvor det stod klart, at der var udsigt til stor fremgang. Udstillerne var generelt også godt tilfredse med både besøgstal og interessen for standene. Per Pallesen havde fået æren af at åbne messen. Den folkekære skuespiller trak mange folk til scenen. - Jeg kan se, at ham foroven holder hånden over jer, med det gode vejr, indledte Per Pallesen, og fortsatte med historier om sin egen barndom i Aars. Per Pallesen afsluttede med et digt om Aars og messen, inden han erklærede messen for åben. Området omkring scenen var også godt fyldt op de to

gange der var modeshow. Her blev vist forårs- og sommermode på glade modeller. Messecentrets to haller var totalt fyldt op med stande, og det samme galt forhallen. Her stod frugt og ostehandlere og dystede om publikums opmærksomhed med løberen Brian Sørensen, der både lørdag og søndag gjorde reklame for et nyt løb

i Aars til maj. Brian Sørensen løb begge dage i fire timer, henholdsvis 39 og 37 kilometer. Ud over at gøre reklame for Boosting Business løbet 4. maj, så var hensigten også at samle lidt ekstra penge ind til tanken bag det nye løb. Det er nemlig besluttet at overskuddet skal gives til Julemærkehjemmet i Hobro.

Aars City Center fejrer fødselsdag AARS: Når Aars City Center i weekenden kan holde fem års fødselsdag, kommer det ikke til at gå stille af sig. Allerede torsdag bliver festen sparket i gang, når der er udstilling af Amerikanerbiler, billige kinabokse med forårsruller og nudler for de voksne, imens børnene kan møde Laval fra LEGO Chima - det kan de i øvrigt også fredag og lørdag. Fredag står menuen på ribbensandwich og fadøl til en flad femmer og udstilling af flotte motorcykler fra

Aars Touring Club. Lørdag byder på underholdning af Ballonklovnen, og dagen står i det hele taget i ballonernes tegn. Over middag bliver der kastet massevis af balloner ud fra 1. sal, og så gælder det ellers om at være vaks til at fange dem, for inde i nogle af dem er der gemt gavekort til centrets butikker. Udover de festlige indslag lover centrets butikker, at de i anledning af fødselsdagen disker op med en række gode tilbud.

Ved at betale et symbolsk beløb for at deltage i en konkurrence på messen blev der samlet ca. 1500 kroner ekstra ind til julemærkehjemmet. Boosting Business løbet er for alle løbere. Den korteste strækning er 5,3 km, mens der også løbes halv- og helmaraton. Brian Sørensen løb 39 og 37 kilometer lørdag og søndag på løbebånd, for at samle penge ind til Julemærkehjemmet i Hobro.

RUNDELØB PÅ 5,3 KILOMETER I AARS Er du glad motionist, der løber småture i det daglige? Så kridt løbeskoene

søndag den 4. maj 2014 kl. 10 og deltag i Boosting Business Marathon!

Pris: 75 kr. (inkl. medalje) Der vil være hygge med kage, pølser og slik

Borgermøde om varmeværk i Vegger VEGGER: En gruppe utilfredse borgere i Vegger indkalder til Borgermøde tirsdag, 8. april på Vegger Gamle Skole. Borgerne er utilfredse med en række ting omkring udbygningen af varmeværket i Vegger. - Det forlyder, at anlægsbudgettet for det nye gylleanlæg er øget fra godt 30 til knap 60 mio. kroner, siger Flemming Mortensen, der står bag indbydelsen. Han vil gerne vide, hvad prisforskellen betyder for

likviditeten i varmeværket, og om det får betydning for varmeprisen. Han vil også gerne have

KOLDHØJ

svar på, hvad det betyder for likviditeten og varmeprisen, hvis Arla beslutter at nedlægge deres mejeri i Bislev. Ud over de to nævnte spørgsmål, så har Flemming Mortensen opstillet en række andre spørgsmål, han vil fremlægge på mødet.

Mål-/startfelt samt depot: Boosting Business/Aars Avis, Himmerlandsgade 150, Aars Tilmeld dig på www.boostingbusiness.dk, hvor du også kan læse mere om løbet!

HAVESERVICE

Havepasning, græsslåning og beskæring

Kommer overalt!

Faste pasningsaftaler

Henrik Brink Thomsen

Fast LAV pris

Sidste tilmeldingsdag er mandag den 28. april 2014

Henvendelse:

61 36 66 28 - Overskuddet går til Julemærkehjemmet i Hobro -


Aars Avis

SIDE 22

2. april 2014

Knubbede ord og appel om sammenhold i Aars Socialdemokrater ønsker at leve op til ret og pligt

tuation - retter massiv fokus pĂĽ, hvordan vi kan hjĂŚlpe disse mennesker pĂĽ banen igen. Vi skal som regeringsparti leve op til ansvaret om, hvad der er ret og pligt ogsĂĽ over for de mennesker, som er blevet ramt, understregede formanden.

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MĂ&#x2020;RKER

Ă&#x2026;BNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 ¡ Mandag og fredag efter aftale

HME A/S â&#x20AC;˘ Evaholmvej 24 â&#x20AC;˘ Hornum â&#x20AC;˘ DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 â&#x20AC;˘ www.hme.dk

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grü er det Byens Maler du bør tÌnke pü Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Cimbrer Bilerne I/S Industrivej 46 - 9600 Aars

Taxi & Busser Turist i ind- og udland Ring og fĂĽ tilbud

Tlf. 98 62 24 94 - 98 62 33 00 4 - 8 - 14 - 17 - 34 - 47 - 53 pers.

 GLQ O L W OS HU

W

SX FRP KMÂ

Â&#x2021;,GLWRPUnGHKYHUXJH Â&#x2021;3ULYDWHRJHUKYHUY Â&#x2021;9LNÂĄUHJHUQHWLOGLJ Â&#x2021;(JHWY UNVWHG Â&#x2021;/\QKXUWLJVHUYLFH Â&#x2021;6DOJDIQ\WRJEUXJW Â&#x2021;1HWY UN Â&#x2021;$QWLYLUXV Â&#x2021;%DFNXS Â&#x2021;:LQNRPSDV Â&#x2021;3ULQWHUOÂĄVQLQJHU Â&#x2021;+MHPPHVLGHU Â&#x2021;6HUYHURJNOLHQWHUFormand Herdis Brix, Socialdemokraterne Vesthimmerland Syd.

Formanden udtrykte skuffels over Socialdemokraternes dĂĽrlige resultat ved kommunevalget, hvor partiet mistede to af sine seks mandater. Ă&#x2026;rsagen var efter formandens opfattelse, at SF stillede med Pernille Vigsø Bagge som stĂŚrk spidskandidat, og at borgmester Knud Kristensen ďŹ k et kanonvalg. - Fremfor at fortabe sig i fortiden er udfordringen nu at fĂĽ lagt en strategi og udforme en lokal politik, som giver os et markant bedre resultat ved nĂŚste kommunevalg, pointerede Herdis Brix. I den forbindelse er det vĂŚrd at overveje; hvordan vi kan udnytte vore ressourcer bedre. Vi har fĂĽet en henvendelse fra Socialdemokraterne i Vesthimmerland Nord angĂĽende sammenlĂŚgning til en partiforening i Vesthimmerlands Kommune. I bestyrelsen har vi nok lidt blandede holdninger til det spørgsmĂĽl, da en samlet forening skal dĂŚkke et ret stort geograďŹ sk omrĂĽde, og vi ved, at enhver sammenlĂŚgning koster medlemmer. Herdis Brix opfordrede til at slutte op om 1. maj-mødet i Aars LystanlĂŚg. Kassereren, Margit Nielsen, Aalestrup, fremlagde regnskabet. Til bestyrelsen valgtes Karin Melin, Ullits, John Vigsø, Hvorvarp, og Anette Thorsen, Aars. De aďŹ&#x201A;øser Karin Glerup, Leon Sørensen, og Carsten Franck, alle Aars, og Anne Grethe Nielsen, Aalestrup, som ikke ønskede at fortsĂŚtte. I forbindelse med generalforsamlingen, som blev afviklet hos 3F Midtfjord i Aars, var der indlĂŚg af Doris Lauritzen og Palle Jensen fra byrĂĽdsgruppen, Flemming Møller Mortensen, Folketinget, og Medzait LjatiďŹ fra RegionsrĂĽdet.AARS: Socialdemokraternes dürlige resultat ved valget i Vesthimmerlands Kommune og partiets lave meningsmülinger gav anledning til knubbede ord pü generalforsamlingen hos Socialdemokraterne i Vesthimmerland Syd i Aars. Formanden, Herdis Brix, advarede om, at interne stridigheder, sladder og spin vil forstÌrke den nedadgüende spiral og give anledning til endnu mere topstyring. - I en tid, hvor vilkürene er ekstremt svÌre, er der endnu større behov for sammenhold. De interne stridigheder mü løses i de fora, hvor de hører hjemme, sagde Herdis Brix. Formanden fandt det spÌndende, om Socialdemokraterne kan opnü folks tillid og opbakning til den linje, der bliver kørt. - Her er det min klare holdning, at vi - ovenpü en barsk kontanthjÌlpsreform, som har sendt mange ud i en ret sü hübløs økonomisk si-

 U UIUDN VNLQH D P H UD 1\ IUDNU RRNVI 1RWHE VPDVNLQHU UY (UKYH RPV H[FOP

GHWOLOOHFRPSXWHUILUPD

HIIHNWLYSFGN 

Der var mange besøgende hos Galleri Himmerland i Gatten da borgmester Knjud kristensen übnede udstillingen Rendezvous.

Borgmester talte om kunst i Gatten GATTEN: I strĂĽlende forĂĽrssol blev ĂĽrets første udstilling â&#x20AC;?Rendezvousâ&#x20AC;? ĂĽbnet hos Galleri Himmerland i Gatten.

Mange glade gĂŚster fra nĂŚr og fjern havde afset tid til at deltage i ferniseringen. Borgmester Knud Kristen-

Afsporet naturpleje af Himmerlandssti F. Schmidt, Syrenvej 18, Hornum, er rystet over naturplejen pĂĽ Himmerlandsstien: Himmerlandsstien - en natursti - eller hvad? Hvor var det dog herligt, da vi ďŹ k denne skønne sti med mulighed for naturoplevelser. Nu kan vi sige: Der var engang, dengang før man gik bersĂŚrk med beskĂŚring af bevoksningen. Nu er det bare en jammer: Buske og trĂŚer skrĂŚllet omtrent ind til stammen med knĂŚkkede grene og kĂŚmpe ar i de resterende grene og stammer. Tilbage er en kedelig sandet vej med en forkrøblet bevoksning, et

mesterstykke i entreprenørarbejde, et afskrĂŚkkende eksempel pĂĽ en afsporet â&#x20AC;?Naturplejeâ&#x20AC;?. Selvfølgelig skal buske og grene holdes i ave, sĂĽ de ikke gror over hele stien, men er det nødvendigt at forkrøble smuk natur sĂĽ groft: Jeg er bare grĂŚdefĂŚrdig, aldrig har jeg set lignende, fornøjelsen ved en gĂĽtur fra Hornum mod Aars er vĂŚk. En anbefaling: NĂŚvn ikke stien i turistbrochuren mere, udenlandske turister vil harmes ved det syn, det er ikke nogen reklame vĂŚrd lĂŚngere. Jeg ville ellers have foreslĂĽet at lave siddepladser langs stien. Ikke bĂŚnke som bliver udsat for hĂŚrvĂŚrk. Kommunen fĂŚlder ogsĂĽ trĂŚer, tykke stammer kunne

sen holdt ĂĽbningstalen, som var usĂŚdvanlig med mange detaljer om de tre kunstnere bag â&#x20AC;?Rendezvousâ&#x20AC;? nemlig Hanne Støvring, Sonny Schneider og Henrik Dencker, men ogsĂĽ betragtninger om hvad kunsten egentlig betyder og altid har betydet for livet og menneskene.

skĂŚres i â&#x20AC;?rullerâ&#x20AC;? i forskellige lĂŚngder og stilles op langs med stien i smĂĽ grupper. OK, grĂŚsslĂĽmaskinen skal køre uden om, men det burde ikke vĂŚre noget problem, den behøver ikke komme der sĂĽ tit. Det ville have vĂŚret skønt med en siddeplads i skyggen af en busk eller i en skovstrĂŚkning. Den mulighed glemmer vi lige: Charmen er bortrationaliseret. Alle grene ligger der stadig og rager ind i stien, til fare for cyklister, hvor lĂŚnge mon? Beslutningstagerne skulle se at blive enige, om de vil have en natursti eller en formklippet hĂŚk ligesom i engelske parker. Ingen af delene har vi nu. Hvad vi har er murstensmonomenter i rundkørslerne, en elektronisk reklame ved indkørslen til byen, rabatter langs vejene som ligner lodseplads. Skulle vi ikke pĂĽskønne og pleje det vi har i stedet for?

Vesthimmerland og Aars by i fremtiden Per Godiksen, Morumvej 81, Aars, skriver om Vesthimmerland og Aars by i fremtiden. Vi mĂĽ nu konstatere, at byrĂĽdet med borgmesteren i spidsen den 27. marts 2014, har truffet den endelige beslutning om fremtidens udvikling, afvikling af detailhandel i Himmerlandsgade i Aars by! Som almindelig borger, skal vi som led i denne plan forestille os en ny rutebilstation, hvor rigtig mange dyg-

tige chaufførerne ikke für mulighed for at lukke døren til et lokale som led i simpelt minimum af personale-velfÌrd med adgang til toiletfaciliteter. Jeg har endvidere vanskeligt ved at forstü, at der kan etableres en rutebilstation uden et lille venterum med adgang til toiletfaciliteter. Det er trods alt stedet hvor rigtig mange passagerer kan fü en dürlig oplevelse nür de passerer vor by som led i afrejse og ankomst. I virksomheder og butik-

ker kan vi ikke opnĂĽ tilladelser, uden der er krav om toilet- og badefaciliteter til medarbejderne og adgang til kundetoilet! Kan turisterhverv, handel og erhvervsliv i almindelighed acceptere en sĂĽdan beslutning, som konďŹ&#x201A;ikter det arbejde og udtalelser, som der i øvrigt gøres for at styrke og forbedre udviklingen i Vesthimmerland! Jeg ved godt at byrĂĽdet i Vesthimmerland vil gøre en forskel!


Aars Avis

2. april 2014

Sagen om busterminalen:

Fik kommunen tilbud om køb af areal i Aars? Martin Glerup, Brorsonsvej 32, Aars, er uenig i byrådets beslutning om busterminalen i Aars og stiller derfor et par spørgsmål, som har relevans for borgerne. Et flertal i Vesthimmerlands Byråd besluttede som bekendt på sidste byrådsmøde, at byens busterminal skal nedrives til fordel for Calums byggeri af Netto på en del af grunden. Den beslutning kan man være enig - eller som undertegnede - uenig i. Efter min opfattelser er det spild af ressourcer og skadeligt for byens udvikling som trafi kknudepunkt og handelscenter nu og i fremtiden. Det fremgår af omtalen fra byrådsmødet, at der skal bekostes en ny miniterminal, men uden toilet. Det kan vel ikke være

Martin Glerup mener, at det er værdispild at jævne Aars Rutebilstation med jorden. rigtigt. Borgmesteren vil ifølge Nordjyske gerne tage første spadestik til det

nye Netto. Forinden kunne han passende svare på følgende: Har Vesthimmerlands Kommune på noget tidspunkt i 2013 af den daværende Sparekassen Himmerland fået tilbud/ henvendelse om, at kommunen kunne erhverve arealet ved rutebilstationen? Samme spørgsmål vil jeg gerne bede direktøren for den daværende Sparekassen Himmerland, Poul Damgaard, om at besvare. Endvidere vil jeg gerne fra borgmesteren have oplyst, hvorvidt det er rigtigt, at den nye minibusterminal i Aars ikke får toiletfaciliteter. Det er rimeligt, at borgerne i Aars og kommunen som helhed får svar på, hvad der er op og ned i denne spegede sag.

Nedlæggelse af Mini SFO Rita Hosbond, Tvebjerg 18, Aars, har indsendt følgende læserbrev på vegne af forældrerådet ved SFO Vulkanen, Østermarkskolen: Vi har med bekymring læst referat fra Børne og Skoleudvalget fra den 25. februar, pkt. 29 angående mini SFO. Vi kan forstå, at man overvejer at nedlægge Mini SFO. Vi synes, at det er en skam, da vi kun har positive erfaringer med at have vores børn i Mini SFO. Vi vil gerne med dette brev fortælle om de erfaringer vi har haft, og hvorfor vi mener, at Mini SFO skal bestå. Mini SFO var en nødløsning – men den er en kæmpe succes. År for år er flere og flere børn kommet i mini SFO. Vi mener mini SFO er en succes, fordi vores børn får nye muligheder, det er en

nem og blid overgang til skolen, for alle børn. Det giver en problemfri start på skolen, børnene er allerede godt kendt med skolen, pædagoger og til dels lærere. Mini SFO har en særlig fokus på børn i alderen fem til seks år, de skaber et fælleskab og aktiviteter for ungerne. Vi forældre synes godt, vi kan tillade os at kalde mini SFO for den ”ny” børnehaveklasse. Vi ved at kravene til faglighed er steget, og der i 0. klasse allerede er en række faglige krav til børnene, der er helt anderledes end da vi gik i skole. Vi mener, at mini SFO gør, at børnene bliver mere skoleparate, fordi de er imellem skolebørn og der er sammen med personale der tænker ”skolegang” idet personalet færdes i skolen, og ved hvad børnene skal

kunne, når de starter i 0. klasse. Vi er også meget glade for rullende opstart, som man praktisere i Mini SFO i Vulkanen, Østermarkskolen, dette gør, at der tages hensyn til det enkelte barn og er fokus på barnet. Børnene får mulighed for at få nye relationer, måske finde man nogle nye legekammerater, man passer meget bedre sammen med. Børnene vokser meget af at komme i Mini SFO, men på en blid måde, hvor de ikke bare bliver ”smidt” ind i skolelivet. Vi som forældre oplever det er en tryg måde at få vores børn i skole, hvor der er fokus på det enkelte barns trivsel. Vi vil gerne fra forældrerådet indstille til Børne- og Skoleudvalget ,at man viderefører Mini SFO, idet den er til vores børns bedste.

Siger ja, men mener nej Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Aars, kommenterer byrådets beslutning i sagen om busterminalen: Selvudslettende byråd handler i busterminalsagen og siger ja, men mener nej. Ja, siges til en pudsig detalje ifølge avisreferat. Den reducerede nye busterminal bygges nemlig uden toiletter. Stakkels passagerer, stakkels chauffører. Og stakkels terminal, der nu er politisk udnævnt til at være et slags trinbræt.

Plaster på såret er vel så det storslåede varehus, som nu kan udvide sortimentet og tilbyde buspassagererne toiletfaciliteter samt varehusets andre tjenesteydelser. En lettet tom blære giver vel lyst til indkøb. Byrådet præsenterede politik, når det er værst. En politiker tordner inden mødet og truer med sag, men falder ned som et andet lam og konstaterer, at det han ved i sagen, kan han ikke rykke ud med, da han har oplysningerne fra et lukket møde

i Sparekassen. Hvis det VAR vigtigt, kunne det vel oplyses i en eller anden form. Iagttageren slutter derfor, at det altså kun var politisk varm luft, og endnu en brik til den almindelige politikerlede. Ny udvikling er, at byrådet besluttede at købe resten af terminal-området. Selve sandheden om forløbet er ikke fuldt klarlagt, selv om en dyster borgmester betonede, at han da bare har fulgt planen for byudvikling. Og så bukkede og nejede flertallet.

SIDE 23

Åbent brev til politikere Erik Stagsted, formand for Ældrerådet i Vesthimmerlands Kommune, har skrevet et åbent brev til borgmester Knud Kristensen og sundhedsudvalgsformand Palle Jensen: Som I sikkert begge ved, har man som borger i Danmark kunnet ansøge om fritagelse for den pr. 1. november d.å. kommende digitalisering. Dette har vi også, siden 1. marts d.å., kunnet her i Vesthimmerlands Kommune. Den megen omtale om digitaliseringen i dagspressen, men også især mange konkrete henvendelser fra ældre borgere i kommunen, har gjort, at vi på Ældrerådets ordinære møde d. 13. marts d.å., havde en længe og befordrende diskussion netop om emnet. Statistisk ved vi, at der også i Vesthimmerlands kommune, vil være en stor del borgere, der ikke af een eller anden grund magter at være med i digitaliseringen. Ældrerådets bedste bud på antal borgere i Vesthimmerlands kommune, over pensionistalderen, der ikke er digitaliseringsparate, vil være imellem 2.500 og 3.000 personer. På trods af mange forskellige udbud, om at lære EDB’en at kende, vil der stadig være det ovenstående antal borgere, der har behov for, at blive fritaget for den digitale post.

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m

Ved en konkret research d.d., har vi i Ældrerådet konstateret, at borgere i Vesthimmerlands kommune, bliver henvist til fysisk fremmøde til Borgerservice kontoret i Aars. Det er for Ældrerådet ikke acceptabelt! Der vil i den kommende tid, blive hundredvis af borgere, der er nødsaget til at foretage et besøg til borgerservice i Aars. Ældrerådet i Vesthimmerlands Kommune opfordrer, på baggrund af ovenstående, Byrådet med Borgmesteren og Sundhedsudvalgsformanden i front, til at åbne en meget bedre og mindre centraliseret model, til denne fritagelsesopgave. Som minimum foreslår Ældrerådet, at Vesthimmerlands Kommune, åbner

op for mindst fi re steder for borgerhenvendelser i dette konkrete tilfælde på vores i øvrigt i forvejen velbesøgte biblioteker. Borgerne i Vesthimmerlands Kommune, har forstået, at der bliver givet en god rådgivning af personalet på Bibliotekerne, men kan ikke forstå, og kan langt mindre acceptere, at rådgivningen i denne prekære situation, blot er en henvisning til en rejse, måske med offentlig transport, til Borgerservice i Aars. Ældrerådet i Vesthimmerlands kommune, ser frem til en positiv af klaring, af ovenstående, da digitaliseringsforholdet berører mange borgere og skaber unødig frygt for fremtidens kommunikationsmetode.

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering Tømrer - Snedkerforretning Bandsholmvej 36, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

ØSTRUP

Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres

Tømrer- & Snedkerforretning ApS

Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

Østergade 29 · Østrup · 9600 Aars

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

Søren B. Andersen Telefon: 20 21 88 77 info@ots-aps.dk CVR-nr: 26109892 www.ots-aps.dk

LAB

TEC

H

DATA

WWW.LABTECH.DK

GRATIS PC TJEK

Ja, det lyder måske for godt til at være sandt, men den er god nok! Det er helt gratis og uden skjulte forpligtigelser at få tjekket og fejlfundet din PC hos Labtech Data - og det er uanset alder eller om den er købt hos os! HVORFOR: Fordi vi gerne vil vise vores kunder at vi yder DANMARKS BEDSTE IT-SERVICE, og det er vi stolte af!

DANMARKS BEDSTE IT SERVICE Himmerlandsgade 65B - 9600 Aars


Aars Avis

SIDE 24

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

BLÆRE

2. april 2014 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SULDRUP

Hele Blære samlet om byens nye multihal Kæmpe maleri kan kommet til at pryde stor væg Af Torsten Hansen BLÆRE: Stort set hele Blære bys befolkning var mødt frem, da der fredag eftermiddag var officiel åbning af byens nye Multihal. Gulvet i den nye hal var fyldt med glade Blære-borgere, der glædede sig over den nye hal. De lyttede til de mange taler, der var i dagens anledning. - Det er en meget stor dag for Blære, og der er en god grund til at flagene er hejst, sagde skoleleder Niels Erik Jensen, Blære Skole, som den første taler. Flagene var netop hejst. Ikke kun på skolen og omkring hallen, men også i hele Blære by og på mange private flagstænger i området. Alle virkede oprigtig glade for de nye rammer, der er bygget til skolebørnene og til byens mange sportsaktive borgere. Borgmester Knud Kristensen var også på talerstolen. - Det er nogle fantastiske rammer i har fået her. I har ønsket højt til loftet, og det har I fået. Jeg ved også, at I stadig har udbygningsplaner, og jeg er sikker på, at det

Underholdning og sjove indslag var en del af pigefrokosten i Suldrup.

125 glade piger med stor fantasi festede i Suldrup

Indvielsen foregik med ” fyrværkeri”.

nok skal lykkes for jer, sagde Knud Kristensen. Formanden for Blære Multihal Inger Nielsen glædede sig også over at det endelig var lykkedes at få hallen færdig. Hun beskrev den lange proces, de har været igennem. - Vi kan være stolte af de mange ting vi har fået sat gang i, sluttede hun. Elevrådsformand Mads Rask, 6. klasse, trådte også frem til mikrofonen. Han fortalte at eleverne på skolen havde gjort en ekstra indsats for at samle penge til hallen. Eleverne havde solgt chokolader. Det havde givet 8733 kroner ekstra.

Flere andre mødte frem med penge til Blæres nye multihal, inden skolens kor sluttede arrangementet af med to sange.

Ude og inde Alt er dog ikke helt færdigt. Uden om hallen mangler stadig lidt, og inde er der planer om et stort maleri. Aage Kristiansen, der stammer fra Blære, har tilbudt at lave et stort maleri til den ene væg i multihallen. - De skal bare sige ja tak, så er jeg klar, lover Aage Kristiansen. Væggen måler 6 gange 24 meter, så det kan nå at blive et meget stort maleri.

Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

ØSTRUP

Festen giver økonomiske muligheder for ungdommen SULDRUP: I Suldrup afvikler IK Frem Håndbold hvert år Pigefrokost. Det er en stor begivenhed for samtlige 125 deltagere, som virkelig gør en stor indsats for at få en hyggelig aften i godt selskab med hinanden. De senere år har det udviklet sig til at være en temafest, og der er virkelig lagt kræfter i forberedelserne til festen fra de forskellige deltageres side. I år var temaet FANTASY, og som altid er der præmier til de bedst udklædte. - Vi har igen i år set eksempler på udklædninger, hvor man har lagt rigtig mange kræfter og timer i at gøre sig klar, og det har vi kunnet belønne med sponsorerede præmier, og det er vi rigtig glade for. Det er en del af at få en sådan fest til at blive en succes, siger Jeanette Sagan, næstformand IK Frem Håndbold. Førstepladsen gik til Lena Laursen, som var udklædt som en ægte Avatar. Rikke Nyrup Christensen var zombie og løb med andenpladsen.

Lena Laursen vandt førstepræmien for bedste udklædning.

Succes

Knap 20 børn mødte op til standerhejsning i Østrup.

Så kom der gang i VØ91s ungdom ØSTRUP:

Lørdag,

29.

marts var knap 20 børn

mødt op til standerhejsning i Østrup. Der var et fantastisk vejr, og børn og voksne nød det i fulde drag. Morten Olsen og Lars Andersen tog sig af aktiveringen af børnene, og efter en fodboldkamp med hold delt på tværs af de forskellige aldersgrupper, var der sodavand og pølsehorn i klubhuset. Da det sikkert ikke er muligt, at stille med hold i DGI turnering pga. nogle meget små årgange, vil det blive forsøgt at arrangere kampe med hold fra nærliggende klubber.

Pigefrokosten er en succes, fordi det rent faktisk er med til at give et rigtig godt sammenhold på alle mulige ledder og kanter. IK Frems U14 drenge og piger hjalp med at servere, og som altid gjorde de det rigtig godt. Vores U18 drenge tog tjansen i baren for første gang, anført af et par Elvisgutter, som også havde taget temafesten til sig. Det er dejligt at opleve, at alle går ”All In” for at skabe en succes. Det gælder også deltagerne. - Det er dejligt at mærke, at arrangementet bakkes op, ikke bare lokalt men også på tværs af by-grænser. Vi havde mange lokale deltagere, men det glæder os også at se, at festen tiltrækker piger fra Støvring, Haverslev og Hobro-egnen. Det betyder, at billetsalget efterhånden går så stærkt, at vi har svært ved at følge med, siger Jeanette Sagan.

- Vi ved, at der er deltagere, der gik forgæves efter billetter både i år og sidste år, og det er vi naturligvis rigtig kede af, men det er et positivt problem, som vi bare skal have løst inden næste år. Derfor arbejder vi meget på en alternativ løsning, så ingen kommer til at gå forgæves, lover Jeanette Sagan. Næstformanden understreger, at der ikke er tanker om at flytte arrangementet, men måske kan vi finde en helt anden løsning på, hvordan vi både kan være flere og stadig holde festen samlet under ét tag, når der indbydes til pigefrokost næste år.

Overskuddet For så vidt angår overskuddet fra årets pigefrokost, så er det ikke opgjort i skrivende stund. - Overskuddet har tidligere år gjort at IK Frem Håndbold har fået økonomisk mulighed for at gøre noget ekstra

for at styrke sammenholdet i ungdomsafdelingen på forskellig vis. - Overskuddet betyder, at vi kan holde deltagerprisen på stævner nede på et acceptabelt niveau. Både så alle kan være med, og så alle får lige mulighed for at få mere udviklende håndbold med på vejen. Den ekstra udviklingsmulighed for holdene viser sig blandt andet lige nu i de resultater, flere hold kommer hjem til klubben med. Vores U14 drenge, er rykket fra B-rækken til A-rækken, og de har netop vundet en 2. plads i Jutlander Bank Cuppen mod et hold, som har haft A-række niveau i længere tid end dem, så de kommer stærkt efter det. Og at kampen i Jutlander Cuppen lå sammen dag, som PigeFrokosten var igen hindring for dem, for at komme og hjælpe, tusind tak for det, lyder det fra næstformanden. U18 drengeholdet er netop rykket i 2. Division og klarer sig rigtig godt. - Det kræver mere af dem og af os at holde dem på niveau, og det vil vi rigtig gerne leve op til og støtte op om som klub, så derfor er det rart at mærke deres og alle andres engagement i, at Pigefrokosten er og forbliver en succes, både for sammenholdet blandt deltagerne og i IK Frem Håndbold, fastslår Jeanette Sagan.

Mændene For så vidt angår mændene, så har der været efterspurgt et lignende arrangement for dem. - Det gjorde vi noget ved sidste år. Det blev en Herrefrokost med temaet Jagt og Fiskeri sidste lørdag i september, og den har vi tænkt os at holde fast i også at afvikle årligt. Den er til forskel fra Pigefrokosten, som har kørt i flere år, kun i sin startfase, men det var bestemt ikke en mindre succes. Så derfor er vi klar til at lade den vokse sig til samme niveau, som Pigernes Fest, lover Jeanette Sagan.


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 25 Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

Haverslev Borgerforening vil være mere synlig Kvartalsblad, legeplads og tarzanbane er blandt ideerne HAVERSLEV: For de, der endnu ikke har opdaget, hvad borgerforeningen i Haverslev foretager sig, er der gode chancer for at opdage det i 2014. - Vores målsætning er at skabe større kendskab til, hvad en borgerforening kan bruges til, siger formand Sussie Thulstrup. Efter generalforsamlingen, er vi klar med en stærk bestyrelse af seks kvinder under 45 år, sammen med den idérige næstformand Niels Rold, der for nylig blev efterlønner. Nye i bestyrelsen er Hanne Bregendahl Pihl, Tranevej, og kasserer Bianca Christiansen, Vestbygade. - Ideer til et nyt superlokalt kvartalsblad for Haverslev og opland ligger klar på tegnebrættet, og vi håber at være klar med det i løbet af 2014. Ideen er opstået hos Anne Møller, der har erfaring som redaktør af et fagmagasin, og har henvendt sig til os og stillet sin viden til rådighed. - Sidst i marts får vi besøg af en producent af legeredskaber, som sammen med to fra bestyrelsen, skal se

på mulighederne for at lave en lille park på det grønne område ved kastanietræet på Strandvejen, overfor vognmand Munkholms garage. På den måde kan vi skabe et bindeled mellem skolen, der har fysisk aktivitet på programmet, og den udendørs fitness-bane ved HCI. Vi vil også gerne have en god bænk under træet og grønne buske og planter. - Den 9. april går Rebild Kommunes økonomiudvalg i gang med at se på vores ansøgning om midler til ”Alletiders Sø”. Et projekt, vi laver i samarbejde med HAME-spejderne. Fokus er hele området omkring spejderhuset og søen, hvor vi har planer om både nyt spejderhus, hundeskov, tarzanbane og handicapvenlige stier. Kort sagt en attraktiv, rekreativ grøn plet til glæde for alle. Vi søger, blandt 16 andre, om midler fra den pulje i Rebild Kommune, på en million kroner, der skal forskønne byzonebyerne, og gøre dem mere attraktive at bosætte sig i. Vores ansøgning er på godt 100.000 kr, siger Sussie Thulstrup. En del af projektet er en

arbejdsdag, som er fastlagt til anden lørdag i maj, hvor alle interesserede inviteres til for eksempel at fælde træer og bygge primitive broer over bækken. Børnene skal på tømmerflåde være med til at søsætte andehuse, lavet af en gruppe ældre fra Haversdal. Der vil være bål og mad og hyggeligt samvær med mulighed for at udveksle gode ideer til næste fase, som består af en workshop, hvor de, der har lyst kan byde ind med ideer for området til nye fondsansøgninger. I juni arrangerer borgerforeningen den traditionelle Sankt Hans aften. I år med båltale af friluftspædagog Anette Klattrup, der netop nu arbejder med hjorte-projektet i Tuens børnehave og SFO. - Endelig er vi meget glade for, at det nu lykkes at samle flere foreninger omkring vores byfest til august. Vi glæder os til at være en del af programmet sammen med HIF, håndboldklubben, Hallen og Musikkens Venner. Det er helt klart et springbræt til et udvidet samarbejde i byen fremover, slutter formanden.

Håndboldklub blev reddet på stregen

at Heidi Skinnerup Højgaard allerede på den ordinære generalforsamling havde sagt ja til at stille op. Med hende bliver det fi re nye. - De nye bestyrelsesmedlemmer har fra start vist, at de har mange gode forslag og spørgsmål, så jeg har store forventninger til den nye bestyrelse og ser frem til arbejdet i den nye bestyrelse, fortsætter Tina Holmgaard. Bestyrelsen har allerede konstitueret sig: Formand Tina Holmgaard, næstformand Heidi Skinnerup Højgaard, kasserer Mette Olsen, sekretærer Karina Nielsen og Susanne Bro Glerup.

HAVERSLEV: Det er fortsat muligt at spille håndbold i Mejlby/Haverslev KFUM IF. En klar information om, at uden nye bestyrelsesmedlemmer var klubben i fare for at lukke, gav bonus. Der mødte 15 personer op til den ekstraordinære generalforsamling, som der var indkaldt til, ud af dem kunne der vælges det nødvendige antal personer ind

i bestyrelsen, så foreningen kunne fortsætte. - Generalforsamlingen gik rigtig godt, lyder det fra, siger formand Tina Holmgaard. Fire nye blev valgt ind, og der blev også valgt to suppleanter. Det hed sig, at der manglede tre bestyrelsesmedlemmer for at bestyrelsen kunne blive fuldtallig. Årsagen til at der blev valgt fi re ind var,

Intern rokade og mange reparationer HAVERSLEV: Optakten til generalforsamligen i Medborgerhuset i Haverslev har været noget turbulent. Der er sket en større rokade internt i den siddende bestyrelse for medborgerhuset. Formanden Poul E. Jensen trådte ud efter en uheldig episode, og suppleant Ritha Dybdahl kom ind i bestyrelsen. Lise Sørensen blev kasserer og udlejer i stedet for Poul E. Jensen. Senere på året trak formanden Jane Pedersen sig ud af bestyrelsen og suppleant Jens Hejlskov kom i

bestyrelsen.Kort før generalforsamlingen trak både næstformanden Annelise og Ritha Dybdahl sig. De ønskede ikke at deltage i generalforsamlingen. Fremmødet var ikke overvældende til generalforsamlingen. 16 fremmødte. Lise Sørensen, der har rollen som kasserer og udlejer for medborgerhuset, aflagde beretningen. Hun kunne fortælle, at der havde været en renovering på huset: Der er kommet nyt loft i den store sal. Loftet er betalt af de davæ-

rende kælderbisser på Haversdal. Skuret ved siden af huset er nu blevet lukket og malet. Dørtrinene er blevet fjernet og skinner er sat op i stedet. På det handicapvenlige toilet er der monteret nyt sæde med håndtag. Der er blevet monteret skinner og ophæng til malerier. Der er også købt flag og flagstænger, og monteret udvendige askebæger. Der er kommet nyt rullebord til porcelæn, kopper med mere og en industriopvaskemaskine. Der er også nye tiltag parat til det kommende år. Der er planer om nye toiletter og havearealet skal renoveres. Der er også et stort ønske, at det udvendige murværk bliver malet.

Frank Erichsen, der er kendt som ”Bonderøven” fra DR, holdt for nylig et spændende foredrag i Haverslev.

”Bonderøven” holdt foredrag i Haverslev HAVERSLEV: Hallen i Haverslev dannede for nylig ramme om et spændende foredrag med Frank Erichsen, der af den almindelige dansker er bedre kendt som ”Bonderøven” fra DR. Den unge arbejdsnarkoman med de mange projek-

ter på Kastanjegården skulle blandt andet svare på, hvornår hans stråtækte hus står færdig, og i vanlig humoristisk stil lød svaret: - Det er det, alle spørger om - inklusiv Theresa. Jeg har lovet, vi holder jul deroppe. Men altså... Bare fordi man

Zenobia synger sammen med Haverslev Kirkes Voksenkor og kirkens pigekor i Haverslev Kirke søndag, 6. april.

holder jul deroppe, så behøver man jo ikke sove der. Frank Erichsen fortalte også om sin drøm om at blive selvforsynende, men han erkendte også, at han ikke er det endnu. - Jeg ville ønske, jeg kunne sige, at jeg var selvforsynende. Det er jeg ikke. Jeg arbejder på at blive selvforsynende - og indtil videre holder DR banken fra døren, lød det fra Frank Erichsen.

men med Zenobias pianist, Charlotte Støjberg og Christine Toft Kristensen, der er rutineret korleder og organist, og som skal dirigerer korene ved koncerten. Zenobia har tidligere lavet koncert i både Aarestrup og Haverslev kirker i skolekirke-regi, og begge kor glæder sig meget til at få lov at synge sammen med trioen, der med omkring 80 koncerter om året har placeret sig som seriøse fortolkere af den danske sangtradition på den mest levende vis.

Zenobia og kor i Haverslev Kirke HAVERSLEV: Søndag, 6. april vil man kunne opleve Aarestrup-Haverslev Kirkers voksenkor og pigekor i Haverslev Kirke. De synger denne dag sammen med gruppen Zenobia, der består af Louise Støjberg, sang, Charlotte Støjberg, klaver og Mette Katrine Jensen, harmonika. Undervejs i koncerten får tilhørerne selv mulighed for at synge sammen med Zenobia, når de akkompagnerer til eftermiddagens fællessange. Derudover giver trioen smagsprøver fra deres eget repertoire. Såvel voksenkor som pigekor har siden jul arbejdet med de sange, de skal synge sammen med Zenobia, og inden koncerten mødes korene

til fire timers workshop sam-

MALEREN... WALTHER BACH’s Eftf. v/Berit Asp Madsen

TLF. 22 72 46 11

T G VA N G Ø D


Aars Avis

SIDE 26

2. april 2014

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

KOLONIAL

KØL

KOLONIAL

He r re gårds

RE PARTIVA Je n s e n

AMANDA KIPPERS

RØDKÅL

190 g Olie/vand/peber

950 g

Fr it v a lg

10

00

SPARERIBS 1.5 kg

FASTE MÅNEDS

T I LBUD! ! !

I ALLE 3 BUTIKKER I APRIL

OKSEFARS 12-16%

Fr ys e tør re t NESCAFE GULD

Prr. s t k .

10

00

100 g i gl. SPAR 40.00

Pr. pk .

SUKKER 2 kg

15 stk. Buræg str. M/L

25

Pr. g l.

16

95

Max. 3x2 kg pr. kunde!

00

19

Pr. bk .

KØL

SKIPPER SILD 800 g Alm./Krydder

95

Da n o ne

39

CREMEFINE 7-15-21% 250 ml.

Fr it v a lg

5

00

Re xo n a

DANONINO D YOGHURT Y

DEO/ ROLL-ON

i 6 pak.

Knor r

1.000 g

95

e M adjæv ne r/Æød

DANÆG SPAR 15.00

Pr. pk .

69

95

BERNAISE SAUCE R UNDEIS ½ PR

10

S

00

Fr it v a lg

20

00

CREMEFINE 7% 250 ml.

½ PRI

Pr. pk .

7

95

Buk o 200 ml. i bg. Pikant/Flødeost m.fl.

3 Æ.

10

00

2 bg.

25

Kv a li te t s SVANE TOILETPAPIR

FRISKOST

R UNDEIS ½ PR

10

Fr it v a lg

00

00

6 rl.

10

00


Aars Avis

2. april 2014

FROST

I/ T R A P T S RE ARE LAGERV Sp a r

SIDE 27

SLIK

SLIK

BLOMSTERHJØRNET BL

Ode n s e

C a r le t t i

TÊTÊ A TÊTÊ

KRANSEKAGE MASSE

SKUM I PS/ FRØER/ F PLADER P

VANILJE IS

i plastskål, 19 cm.

Fl oot vært iin dde bl omstt!! HORTENSIA

900 ml. i bg.

10

Fr it v a lg

10

Prr. b g .

2995

PPrr.. st k .

00

ET S N Æ R G BE TI RESTPAR LAMMEKØLLER 1.3-1.6 kg

1 kg

99

95

00

til stuen

Prr.. st k .

4995

Delikatessen n

BY DE R PÅ!

UGENS ! SKARPE

STORE PIZZAER m/forskelligt fyld 800/1.000 g

GRØNT TILBUD APPELSINER/ BANANER Frit valg

STOR SPAND BOLCHER 1.7 kg

150

Pr. st k . BROCCOLI

69

Pr. st k .

95

SUPPEHØNE

S

69 Kun

Pr. s t k .

50

2 stk .

½ PRI

3.000 g

00

95

TORSDAG

00

100

Ste nf r i DRUER

Hver dag fra kl. 8.00-15.00

500 g

1500

Kun

Kun

LØRDAG

Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40

FREDAG

Alm ./C la s s ic

VEJ SELV !

ROYAL FL.

SLIK

KØB 1K0KER DSTY

RUN

STK. OG FÅ 4 BASSER

33 cl.

Max. 2 stk. pr. kunde!

SLIK

Pr. 100 g

H a r ib o SKUM M 140 g

S ½ PRI

10

00

7

00

95

7

FLØDE 1/2 ltr.

24 s t k .

00

65

+ pant

Pr. s t k .

! GRATISLG

FRIT VA

FREM SODAVAND 25 cl.

95

9

+ pant

24 s t k .

29

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

95

+ pant


Aars Avis

SIDE 28

2. april 2014 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HORNUM

Jernbanemuseet havde fremgang i besøgstallet Usikkerhed lægger en dæmper på nye aktiviteter Af Thorkil Christensen HORNUM: Selv om tallene er små, så glæder bestyrelsen for Himmerlands Jernbaneklub i Hornum sig over, at der i 2013 var et stigende antal betalende gæster på det lille museum i byens tidligere stationsbygning. - Det vidner om, at der er interesse for vores arbejde. Det er vi tilfredse med, sagde formanden, Christian Sauer, Skørping, ved generalforsamlingen. Museet er opbygget ved frivillig arbejdskraft gennem snart 25 år og afspejler tiden, hvor DSB kørte med tog fra Viborg til Løgstør og da den private AalborgHvalpsund Jernbane kom fra den anden side og krydsede i Aars, som var knudepunktet. Hertil kom stationen i Aalestrup, hvor der var forbindelse til Hobro og færgelejet i Hvalpsund, som åbnede for transport til Salling og Mors. På museet er der ikke foretaget de store ændringer i 2013. Det skyldes dels sygdom, men også at klubben lever med en vis usikkerhed om fremtiden for stationsbygningen. - Det er ikke til at blive klog

på, hvad ejeren af bygningen, Vesthimmerlands Kommune, vil. Vi er blevet tilbudt at overtage bygningen for en krone sammen med Hornum Lokalhistoriske Forening og Søttrup Gymnastikforening, men vi måtte takke nej på grund af økonomi - eller mangel på samme - idet vi så skulle betale alle forbrugsafgifter, skatter og vedligehold af bygningen. Det er der ikke råd til, sagde Christian Sauer.

Der er lys forude Men der er tilsyneladende lys forude. Kommunen er nemlig ved at søge penge hjem til restaurering af stationsbygningen. Pakhuset er i en meget ringe forfatning, og tiden må vise om det lykkes kommunen at skaffe penge til renovering, og om vi fortsat må blive her. Det håber og tror vi bliver resultatet, og at vi kan anvende bygningen på de nuværende betingelser. Vi tager en dag ad gangen, men det sætter jo en begrænsning for vore udfoldelser her og nu, sagde Christian Sauer. Klubben har en stor modelbane som medlemmer hele tiden arbejder med. Et medlem har desuden lavet

Tømrer- & Snedkerfirma Vi tilbyder bl.a. følgende opgaver: renovering ombygning tilbygning nye vinduer og døre inventar Husk op til 30.000 kr. i skattefradrag

Første klasses arbejde til aftalt tid.

Sommermotion i Hornum Starter mandag den 7. april kl. 19.00 v/klubhuset på Birkevej, Hornum GRATIS • Løbeture (begyndere/øvede) • Cykelture • Gåture m/u stave. Turer lokalt men også andre steder. Starter onsdag den 9. april kl. 18.30 (19.00) • Mountainbike (begyndere/øvede) Det er vigtigt at møde op første gang da det er her vi planlægger sæsonen i forhold til antal. 150 kr. Følg os på www.facebook.com/SottrupGymnastikforening

en meget flot model af den gamle Hvalpsund-Sundsøre færge, der var Danmarks mindste jernbanefærge, bygget i Aalborg 1926. Færgemodellen ligger i dag til kaj i havnen på modelbaneanlægget. Jernbaneklubbens medlemmer mødes hver anden onsdag aften i stationsbygningen. Det er også disse aftener publikum kan besigtige museet og se modelbanen i drift. I øjeblikket arbejdes der på at skabe trafi k med små biler på vejene på anlægget. Det skal medvirke til levendegørelse, at der udover lokomotiver og vogne også kører biler. Museet har fået foræret en del gamle billeder af livet på og omkring Hornum Station. Der er f. eks. billeder fra krigsårene af læsning af tørv. Billederne er blevet forstørret med henblik på en ny udstilling. Regnskabet viser et overskud på 4.180 kr. og klubben har en egenkapital på 49.318 kr. Til bestyrelsen genvalgtes Knud Madsen, Hornum, Chritian Sauer, Skørping og Bent larsen, Aars.

Vesthimmerlands Biavlerforening er flyttet ind i den gamle børnehave i Vester Hornum.

Bier flytter til byen V. HORNUM: Vesthimmerlands Biavlerforening flyttede tirsdag til nye lokaler i den gamle børnehave, hovedgaden 39, i Vester Hornum. I første omgang har foreningen flyttet sit materiel, men når det bliver lidt varmere i vejret, flytter bierne med. Ifølge Kathrin B. Østergaard, der er sekretær i foreningen, skal Vester Hornum-

borgerne ikke frygte de nye summende naboer. - Selvom vi flytter bierne fra land til by, er det ikke forbundet med gener hverken for bierne eller vores naboer. Som det nok er de fleste bekendt, er mange planter afhængige af insektbestøvning. En ufuldstændig bestøvning af for eksempel æbleblomster vil føre til mindre og

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

MEJLBY

Ny frisør på Mejlby Kræmmermarked MEJLBY: Efter næsten tre års virke på Mejlby Kræmmermarked forlod Salon Woods markedet den 1. marts. Det er det lykkedes de nye ejere af Kræmmermarkedet, Kirsten Jensen og Paw Revsbæk, at få fri-

sørsalonen besat igen. Det skete i sidste weekend. Der er stadig tale om klipning til meget favorable priser, både for voksne og børn af begge køn. Allerede om lørdagen var salonen godt besøgt af langhårede.

Per Larsen er gæst i Mandagshøjskolen Sidste af fire foredrag i den nye højskoleforening Per Larsen taler for sig selv. Ved de første tre foredragsaftener har deltagelsen været støt stigende til godt 100 fremmødte. Det første aften blev afholdt den 20. januar med foredragsholder Frode Muldkjær. En aften hvor mediernes indflydelse på familiernes hverdag blev diskuteret. Der blev

Der var dog ikke stor tilstrømning til frisøren om søndagen. Hvilket skal ses i lyset af, at den tidligere frisør kun kunne træffes om lørdagen. Det bliver der ændret på i fremtiden, idet de hårfagre nu kan blive betjent både lørdag og søndag. - I øvrigt var der rigtig mange besøgende på markedet denne weekend, specielt søndag var der stort rykind, siger Bent Rask.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAUBRO

HAUBRO: Mandagshøjskolen i Haubro er blevet et tilløbsstykke. Forårets fjerde og sidste foredrag løber af stablen den 7. april, hvor der denne gang bydes velkomme til tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen. Han har bl.a. har været en del af opklaringen i Blekingegadebanden. Og navnet

»deforme« æbler. Det samme forhold gør sig gældende hos pærer og en lang række andre frugter og bær. Honningbierne er som regel fredelige og meget optagede af deres vigtige arbejde med at bestøve blomster. Er du ikke allergisk over for bistik, så er der ikke noget at være bange for. Ofte forveksles hvepse med honningbier, hvilket har gjort, at mange forbinder honningbierne med smerte og ubehag. Mange års forædling har gjort, at vi i dag har fredelige bier, siger hun. I år er der 16 kursister på Vesthimmerlands Biavlerforenings begynderhold. De mødes om onsdagen til teori, og fra 30. april går de i skolebigården, hvor de kommende biavlere får ansvaret for bigårdens fire stader.

fortalt om tiden med Syvti og tiden herefter. Den anden foredragsaften løb af stablen den 24. februar, hvor Søren Gade gæstede Haubro. Trods lidt It vanskeligheder, så blev det en aften med masser af politisk snak samt igen i tilbageblik i Søren Gades liv. Ved det tredje foredrag var der besøg af Lise Egholm.

Igen var foredragsholderens livserfaringer i spil. Denne gang hørte deltagerne om bl.a. livet på Rådmandsgadens Skole på Nørrebro. Alle foredragsaftenerne er afsluttet med fælles kaffebord i spisesalen på Himmerlands Ungdomsskole, hvor der har været mulighed for at stille yderligere spørgsmål samt tage en hyggesnak med de øvrige mennesker, som har valgt at bruge en aften i de hyggelige rammer på Himmerlands Ungdomsskole. Og selvfølgelig blev sangbogen også taget i brug, sådan som tidligere elever og ansatte på skolen er vant til. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

NØRAGER

Keld og Hilda på lagkagen i Nørager NØRAGER: Køkkenet havde lavet lagkager, der var

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

prydet med billeder af Keld og Hilda, da Nørager Ældrecenter fi k besøg af den populære sangduo torsdag 20. marts. Beboere fra Rørbæk og Haversdal Ældrecentre var inviteret med. Cirka 70 mennesker var samlet, og mange sang med på de kendte melodier. Det er åbenbart ikke hver

dag, at Hilda Heick får serveret lagkage med sit eget billede. Det var i hvert fald tydeligt, at det gjorde indtryk. Efter den 60 minutter lange koncert blandede Keld og Hilda sig med publikum. De tog sig god tid til at snakke med folk, mens de skrev autografer og solgte cd’er.

Rygtet om koncerten havde spredt sig, og flere fra byen ville gerne have været med, men det kunne desværre ikke lade sig gøre. Dels var der ikke plads, og dels var arrangementet gennemført med støtte fra Poul Rue Fonden, som uddeler penge, der er øremærket til ældrecentre.


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 29

Aars FC

AARS FC

2007

NYKØBING MORS IF

a r t n o c

AARS STADION LØRDAG 5. APRIL 2014 KL. 16.00

SPONSOR TIPS ... SPONSOR TIPS ... SPONSOR TIPS Jens Fonnesbæk

Kasper Dahl

1 1

Kasper Jensen

Morten Nørgaard

Thomas Lucassen

1

Ove Nørskov

Michael Jørgensen

1

Thomas Dissing

NCO byg, Aars Murer- & entreprenørfirma

1 1

Morten Freundlich

1

Hans J. Kastberg

1

1 1

Vestvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 55

Steen Jensen

1

Lars Kristensen

1

1

HOVEDSPONSOR . HOVEDSPONSOR . HOVEDSPONSOR DSPONSOR Brian Larsen


Aars Avis

SIDE 30

2. april 2014

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

NØRAGER

Frugttræer - det er da noget, man selv laver! Lav dine egne frugttræer på Boldrup Museum NØRAGER: Vil man have nogle lækre frugter, man kan plukke i sin have, kan man enten gå ud og købe et frugttræ - eller man kan kaste sig over forsøget med selv at pode sit eget træ. For de fleste er den sidste løsning dog umiddelbart ikke en reel mulighed; mange tror, det er stor og svær videnskab, som man skal holde sig langt fra. Dette er dog ikke rigtigt. Som det er med mange andre ting her i tilværelsen, så er det faktisk såre simpelt, når blot man ved hvordan. Lørdag 12. april kan man lære dette håndværk på Boldrup Museum og få sine egne, helt personlige frugttræer med hjem. Det er museets praktiske

medarbejder og formidler, Dorthe Mosegaard, der har taget initiativ til arrangementet. - Jeg har snakket med flere gæster på museet, der har spurgt til gamle frugtsorter og har fornemmet, at der faktisk er en stor interesse for emnet. Derfor har jeg allieret mig med naturvejleder Karsten Hansen, som gør rigtig meget i podning af frugttræer, og vi tilbyder denne dag publikum at komme og lære kunsten, siger Dorthe Mosegaard. Karsten Hansen, som mange nok kender fra tvprogrammerne Offroad Nordjylland og rejserne på Gudenåen, er en rigtig frugttræsnørd, og har blandt andet været dybt involveret i

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAUBRO

Martin Abildgaard og hans schæfer Tiki vandt A-klassen, da der sidste weekend blev holdt et stort hundeførerstævne i Nibe.

Lokal hundefører vandt A-klassen HAUBRO: Årets første konkurrence indenfor Danmarks

oprettelsen af Wøldikes have ved Øster Hornum, hvor der nu er plantet over 150 forskellige frugttræer. Karsten Hansen medbringer selv alt, man skal bruge for at pode sit eget træ - en grundstamme, podekviste af valgfri sort, voks, snor og elastik. Så det eneste, man selv skal gøre, er at udføre det praktiske arbejde med at få podekvisten til at sidde fast på grundstammen, der så er lige til at tage med hjem og plante. - Der er mange fordomme og misforståelser omkring podning af frugttræer, men min erfaring siger mig, at langt de fleste gange lykkes det, når man poder - selv med mine fede fingre, fortæller Karsten Hansen.

Civile Hundeførerforening i Kreds 1 blev afviklet hos

ADVOKATFIRMAET A DVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((›=Xo0/-+)+,/

DcH Nibe lørdag 22. marts. Det var en landsdækkende konkurrence for C-, B- og A-klasserne. På en kølig men flot forårsdag blev konkurrencen afviklet på arealerne ved DcH Nibes klubhus og på arealer lånt af landmændene i omegnen af Nibe. DcH Vesthimmerland havde naturligvis deltagere på dagen, og én af dem klarede sig så godt, at det rakte til en fin førsteplads i Aklassen. Martin Abildgaard fra Haubro kunne således sammen med sin schæfer Tiki stolt vende hjem fra dagens konkurrence med 239,85 point af 300 mulige samt en velfortjent pokal. Årets anden konkurrence i Kreds 1 afholdes hos DcH Vesthimmerland 5. april, hvor klubben håber, at hjemmebanefordelen giver gode resultater for klubbens egne hundeførere.

Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret dvokatkontor der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

Nu også VV S

BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET s%L INSTALLATION s!LARMOGOVERVÍGNING s !IRCONDITION s 6ENTILATION s 3OLCELLEROGSOLFANGER s "OSCH6ARMEPUMPER - 5 års garanti

Døgnvagt 98 63 19 11 www.oegaard.dk

Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

Emma Skov og Shakira red to fejlfrie runder ved Hornum Ulstrup Rideklubs distriktstævne.

RÆV-rytter gik fejlfrie runder RIDNING: I sidste weekend blev der afholdt distriktstævne i Hornum Ulstrup Rideklub, og det var et succesfuldt stævne med en

masse dygtige ekvipager til start. Iblandt dem var RÆVrytter Emma Skov med hendes otteårige hoppe Shakira

i klasserne ULB* og LB**. Det blev til to flotte fejlfrie runder i LB’en og ligeledes en fejlfri runde og roset i ULB’en.

Aars Badmintonklub på toppen til stævne i Farsø Klubben sikrede sig ikke færre end 14 medaljer BADMINTON: I weekenden lykkedes det ungdommen fra Aars Badmintonklub at hente både guld og sølv hjem til klubben. 24 spillere deltog i DJS Cup i Farsø, hvor det blev til flotte placeringer i de forskellige rækker. Albert Mathiesen spillede sig til en andenplads i single i U11B rækken og fik en samlet tredjeplads i double. I U11B rækken blev det til både guld og sølv til Anna Klausholm, der fik en andenplads i single og en førsteplads i double. I U11A rækken lykkedes det Sarah Skriver og hendes makker at få guldet i double. Sarah Skriver deltog også i single, hvor det blev til en tredjeplads. Viktor Gottlieb Nielsen spillede sig også til guldet i single i U11A rækken, ligesom han sammen med sin makker snuppede guldet i double. I U13C rækken havde klubben tre spillere med. Oliver Jensen deltog i single, hvor det blev til en samlet niendeplads. Magnus Buus Nørgaard spillede sig til en samlet tredjeplads i single, imens Jonas Poulsen tog sølvet med sig efter en spændende finalekamp. Det lykkedes også for Jonas Poulsen og Magnus Buus Nørgaard at gå hele vejen i double, hvor de efter to nervepirrende sæt i finalen fik guldet i hus. Begge spillere fik dermed samlet point nok til, at de fremover spiller i U13B rækken. I U13M rækken spillede Laura Fløj Thomsen sig frem til semifinalen, hvor det blev til en spændende tresæts kamp, hvor hun sikrede sig pladsen i finalen. Efter en flot indsats lykkedes det hende også at få

Magnus Buus Nørgaard og Jonas Poulsen sikrede sig i weekenden guldet i U13C rækken, da der blev spillet DJS Cup i Farsø. Aars Badmintonklub gjorde det i det hele taget godt til stævnet, hvor det blev til hele 14 medaljer.

guldet med sig, da hun vandt efter en alt for spændende tresæts kamp. Emma Larsen spillede sig til en plads i finalen i U15D rækken, og efter en flot indsats lykkedes det hende at sikre sig en førsteplads i single - hun rykkede dermed op i C rækken. I U15C rækken havde klubben seks spillere med. Laura Nykjær fik en samlet syvendeplads i single. Steffanie Bisgaard og Kathrine Poulsen fik begge en fjerdeplads i single. I damedouble lykkedes det for alle fire at spille sig til en plads i finalen. Det blev til en nervepirrende finalen, hvor der blev Laura Nykjær og Emma Larsen, som løb med guldet efter en flot indsats. Anders Borg Andersen fik en samlet sjetteplads og Thomas Jensen en 11.-plads i U15C rækken i single. De to måtte sammen ”nøjes” med

en femteplads i double. Mads Nielsen fik en samlet femteplads i single og en femteplads i double med sin makker i U15B rækken. I U17C rækken deltog Aars med fire spillere. Andreas Krogh Kristiansen spillede sig til en plads i finalen i single, og her sikrede han sig guldet efter en flot indsats. Simon Børgesen og Morten Worsøe endte på en samlet tredjeplads i single. Andreas Nykjær fik en samlet femteplads også i single. I doublen i U17C rækken var der kun deltagelse af de to Aars hold i finalen. Det blev en sand gyser af en kamp, som måtte ud i tre sæt, før Morten Worsøe og Simon Børgesen løb med guldet. I U17M lykkedes det ikke for Simon Fløj Thomsen af spille sig videre fra sin pulje - han endte på en samlet fjerdeplads i single.


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 31

Himmerland Rundt pü storskÌrm i Aars Det store cykelløb kan følges live fra Kimbrertorvet

Der var grund til de brede smil efter Aars Gymnastikforenings deltagelse ved trampolinstÌvnet i Ry, da alle klubbens piger vandt medaljer. Pü bagerste rÌkke fra venstre ses Mathilde Fløj Thomsen, Lotte Rynkeby Sondrup, Natasja Pilgaard og trÌner Paul Schøning. Forrest fra venstre er det Marie Verdelin, Maria Christensen og Signe H. Larsen.

Gymnaster sprang sig alle til medaljer GYMNASTIK: Aars Gymnastikforenings trampolinspringere oplevede endnu en gang succes, da de i weekenden deltog i et DGF-stĂŚvne i Ry. Seks pigespringere deltog, og de kunne alle tage fra Ry med en medalje om halsen. Signe H. Larsen vandt i seks spring med stor overlegenhed guld i rĂŚkke H.

I rÌkke F var der rent bord til Aars Gymnastikforening. Her sprang alle seks spring, og Lotte Rynkeby Sondrup vandt guld, Mathilde Fløj Thomsen tog sølv, imens Marie Verdelin tog hjem med en bronzemedalje. I rÌkke E med 10 spring vandt Maria Christensen guld, og Natasja Pilgaard vandt sølv. Konkurrencen havde 63

deltagere i ni forskellige rĂŚkker, og stĂŚvnet blev afviklet i god ĂĽnd og god stemning. Aars havde dog et uheld, idet klubbens eneste herrespringer Lasse Holst Outzen under opvarmning til sin springrĂŚkke C landede forkert og mĂĽtte udgĂĽ med et skadet knĂŚ. Alt i alt har det vĂŚret en god sĂŚson. Springerne har ved fem konkurrencer hentet i alt 24 medaljer. Det er endnu uvist, om foreningen sender nogle springere til Dan Cup og DM, da de stĂŚvner som regel foregĂĽr pĂĽ SjĂŚlland.

Volleydamer vandt tredje nordjyske mesterskab Vesthimmerlands U18-damer klar til DM i Ikast VOLLEYBALL: U18 pigerne fra Vesthimmerlands Volleyball Klub vandt i weekenden det tredje nordjyske mesterskab i trĂŚk, og holdet er nu klubbens mest vindende ungdomshold i dette ĂĽrtusinde. Mesterskabet blev afgjort i seks ungdomsgrandprixstĂŚvner fordelt i Nordjylland. Vinderne i de forskellige rĂŚkker kvaliďŹ cerer sig til slutspillet om Danmarksmesterskabet, som spilles i Ikast. Turneringens sidste kamp var mod VK Vendsyssel, som inden stĂŚvnet lĂĽ pĂĽ andenpladsen og med en sejr ville vinde mesterskabet med to point. Det var ďŹ nalen om mesterskabet, og det kunne tydeligt

mĂŚrkes, at VVK-pigerne var ekstra nervøse, og de ďŹ k derfor ikke det sĂŚdvanlige spil frem i første sĂŚt, der blev tabt 21-25. I andet sĂŚt var der stadig ikke helt styr pĂĽ nerverne, og først ved stillingen 16-16 begyndte pigerne at fĂĽ gang i deres sĂŚdvanlige spil med højt servepres og godt forsvar. Det resulterede i, at VVK pigerne vandt dette sĂŚt 2519. I tredje sĂŚt styrede vesthimmerlĂŚndingene alle dele i spillet, havde stort gejst og vandt sikkert sĂŚttet 25-10. VK Vendsyssel kĂŚmpede hĂĽrdt for at komme tilbage i kampen i fjerde sĂŚt, og sĂŚttet blev afsindigt spĂŚndende, men VVK-pigerne ďŹ ghtede

ZZZVLPHVWHGFHPHQWGN

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

sig til en sejr pü 19-25. Pigerne er nu nordjyske mestre og er klar til DM, der bliver spillet 11. til 13. april. VVK-pigerne er pü ingen müde kommet sovende til de sidste tre ürs mesterskaber. Efter et spillermøde i december 2011, hvor spillerne havde spillet sammen i tre müneder, og havde tabt alle deres stÌvner, besluttede de sig for at, nu skulle der vindes kampe. TrÌningsmÌngden blev øget til tre trÌninger om ugen af to timer. Desuden var der ogsü kommet løbetrÌning og styrketrÌning uden for trÌningstiden. Det hürde arbejde gjorde, at de udviklede sig hurtigt og er blevet nogle dygtige spillere.

+

)5HUUHJ U $ nUG NU VVW HQ 182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

GLUHNWHIUDHJHWVWÂĄEHUL

6LPHVWHG&HPHQWVWÂĄEHUL$S6 (YHOGUXSYHMÂ&#x2021;6LPHVWHGÂ&#x2021;$DOHVWUXS 7OIÂ&#x2021;VF#VLPHVWHGFHPHQWGNÂ&#x2021;)D[

CYKLING: Arrangørerne af â&#x20AC;?GP Himmerland Rundt Made in Aarsâ&#x20AC;? forsøger med ďŹ&#x201A;ere nye tiltag til ĂĽrets udgave af løbet at gøre det mere publikumsvenligt. - Vi har fĂĽet ďŹ&#x201A;yttet terminen fra april til 3. maj, hvilket forhĂĽbentlig vil betyde bedre vejr til arrangementet. Aars Handelsstandsforening er ogsĂĽ gĂĽet aktivt ind i arrangementet, sĂĽ butikkerne holder ĂĽbent ind til klokken 17.00. Hele Kimbrertorvet vil vi forsøge at lave om til en markedsplads, hvor der vil vĂŚre forskellige aktiviteter. Man vil ogsĂĽ kunne købe mad og drikke, og der vil vĂŚre noget for folk i alle aldre. Vi starter allerede fra klokken 09.00, hvor man kan købe kaffe og rundstykker, samtidig med, at man kan følge indskrivningen af ryttere, siger Annette T. Sørensen, der er koordinator pĂĽ hele arrangementet. I ĂĽr vil der vĂŚre storskĂŚrm pĂĽ Kimbrertorvet, sĂĽ man har mulighed for at følge cykelløbet direkte via denne, idet der er indgĂĽet en aftale med et produktionsselskab. Løbsdirektør Mogens Kristensen fortĂŚller, at løbet

Arrangørerne af â&#x20AC;?GP Himmerland Rundt Made in Aarsâ&#x20AC;? sĂŚtter alle sejl ind for at gøre ĂĽrets udgave af det store cykelløb til noget ganske sĂŚrligt.

vil blive dÌkket med mindst to motorcykelkameraer plus et par faste kameraer, hvoraf den ene vil vÌre placeret ved mülstregen pü Himmerlandsgade i Aars. - Lige nu forhandler vi med et TV-selskab om at vise løbet direkte pü TV, men vi tør ikke spü om udfaldet af disse forhandlinger. I givet fald skal løbet dÌkkes af yderligere en motorcykel med kamera. Hvis forhandlingerne med TV-selskabet falder til jorden, vil løbet i stedet kunne følges direkte pü nettet, siger Mogens Kristensen. - Vi hüber, at rigtig mange mennesker vil dukke op

langs ruten og i de byer, som feltet kommer igennem. Vi ved blandt andet ogsĂĽ, at der planlĂŚgges sĂŚrlige aktiviteter i Farsø og Aalestrup. PĂĽ den mĂĽde vil Vesthimmerland blive vist ďŹ&#x201A;ot frem for alle dem, der sidder derhjemme og følger løbet, men vi hĂĽber naturligvis ogsĂĽ pĂĽ, at mange vil benytte sig af tilbuddet om at følge løbet pĂĽ Kimbrertorvet i Aars, supplerer Annette T. Sørensen. Det samlede program for dagen vil først blive afsløret pĂĽ et senere tidspunkt, men arrangørerne lover, at der er ďŹ&#x201A;ere nye tiltag pĂĽ vej.


Aars Avis

SIDE 32

2. april 2014

Aars Badmintonklub hentede LM-medaljer De unge ketsjersvingere imponerede igen

Cirka 80 børn nød det gode vejr, da Aars IK søndag holdt standerhejsning for en række af klubbens ungdomshold.

Ungdomsspillere hejste flaget i Aars FODBOLD: Omkring 80 spillere og trænere deltog, da Aars IK søndag havde inviteret klubbens spillere i alderen U6 til U12 til standerhejsning. Vejrguderne smilede til arrangementet, som fandt sted i høj solskin, og derfor var mange forældre også ”med på en kigger”. Den nye formand for ungdomsudvalget, Brian Tøttrup, bød de mange spillere, trænere og forældre velkommen til den nye sæson, inden

flaget blev hejst med hjælp af Natasja fra U11 piger, og der blev udråbt et trefoldig leve for Aars IK. Herefter boltrede de mange spillere sig på de forårslækre baner, inden standerhejsningen blev afsluttet med pølser og saftevand i klubhuset. Det blev en rigtig god start på forårssæsonen 2014, og snart venter der en masse fodboldkampe for de unge spillere.

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89 Tilbud uden forbindende!

Sommermotion i Hornum Starter mandag den 7. april kl. 19.00 v/klubhuset på Birkevej, Hornum GRATIS • Løbeture (begyndere/øvede) • Cykelture • Gåture m/u stave. Turer lokalt men også andre steder. Starter onsdag den 9. april kl. 18.30 (19.00) • Mountainbike (begyndere/øvede) Det er vigtigt at møde op første gang da det er her vi planlægger sæsonen i forhold til antal. 150 kr. Følg os på www.facebook.com/SottrupGymnastikforening

Jacob Holk Pedersen og Andreas Krogh Kristiansen fra Aars Badmintonklub snuppede begge medaljer til Landsmesterskaberne i Vejen. Jacob Holk Pedersen vandt bronze i double i U17 B rækken, imens Andreas Krogh Kristiansen vandt guld i double i U17 C rækken.

BADMINTON: I sidste weekend lykkedes det spillerne fra Aars Badmintonklub hente medaljer ved DGI’s Landmesterskaber, som løb af stablen i Vejen og Fredericia. I U15C rækken spillede Kathrine Poulsen og Anders Borg Andersen sig

Steffanie Bisgaard kæmpede også i doublen i U15C, men her blev det desværre ikke til en plads på podiet, da de sluttede på en samlet 13.-plads. I single blev det til en niendeplads til Steffanie Bisgaard. Mads Nielsen deltog i U15B rækken, hvor det blev til en 35.-plads i single og en 19.-plads i double, hvor han stillede op med x-makker. I U17C rækken kæmpede de unge spillere i deres respektive puljer i single, men trods en flot indsats, lykkedes det ikke at komme videre. Morten Worsøe, Lukas Helligsø og Andreas Krogh Kristiansen sluttede alle på 12.-pladsen. Morten og Lukas forsøgte sig også i double, men trods tætte kampe, lykkedes det ikke de unge spillere at komme videre

fra puljen. De endte på en samlet 7.-plads. Andreas Krogh Kristiansen og hans makker fra Rosendal spillere sig til en plads i semifi nalen, hvor det blev til en overbevisende sejr i to sæt. I fi nalen blev der kæmpet en brav kamp, og det gav bestemt også pote. Efter en flot sejr i to sæt kunne parret kalde sig landsmestre. I U17B rækken lykkedes det også for Jakob Holk Pedersen og hans makker, at spille sig til en plads i semifi nalen. Her blev det til et nederlag, men en flot bronzemedalje blev det dog til. Jakob Holk Pedersen fi k også en 13.-plads i single. Simon Fløj Thomsen deltog i U17M rækken – her blev det til en 10.-plads i single og en 13.-plads i double. En super weekend med masser af badminton og spændende kampe, men også tid til social hygge og samvær. Næste arrangement i klubregi er klubmesterskaberne, som afvikles lørdag 12. april.

til en plads i fi nalen i mix -double, hvor de desværre måtte se sig besejret - de kunne dog glæde sig over en flot sølvmedalje. Anders Borg Andersen deltog også i double, hvor det blev til en samlet 43.-plads. Kathrine Poulsen og

Tredje nederlag på stribe til TVH HÅNDBOLD: TVH fik det tredje nederlag på stribe, da FCMs andethold gæstede Dronning Ingrid Hallerne i den forgangne weekend. Gæsterne vandt med 22-21 efter en kamp, hvor TVH spillede noget af det bedste forsvars- og angrebsspil i hele sæsonen i kampens indledning og bragte sig foran med 7-2 og burde måske endda have ført endnu større. Herefter fik FCM bedre fat, godt anført af de to

U-20 landsholdspillere, målmand Louise Egestorp og Kristina Sommer, som var markante profiler hos gæsterne. Ved pausen var stillingen helt lige, og det var et lidt misvisende resultat, når man tager TVHs totale dominans i kampens indledning i betragtning. Efter pausen svingede pendulet med skiftende føringer til begge sider, men i kampens afslutning var FCM mest kølige og sikrede sig sejren.

MURER OG ENTREPRENØRFORRETNING Gennem generationer stor ekspertise i byggeri af:

INDUSTRI, LANDBRUG OG VILLA Tilbyder både fag- og totalentrepriser Aut. kloakmester Tlf. 98 37 98 37 . Email:info@lpsbyg.dk

LPSBYG.DK

Lars Pedersen & Søn er en familieejet virksomhed som blev grundlagt i 1957

Kathrine Poulsen og Anders Borg Andersen fra Aars Badmintonklub vandt i mix-double i U15 C rækken til Landsmesterskaberne i Fredericia.

Aars FC indleder sæsonen hjemme FODBOLD: I sidste sæson lykkedes det lige akkurat ikke for Aars FC at sikre sig oprykning til jyllandsserien, så målet er klart, når holdet lørdag åbner den nye sæson med en hjemmekamp mod Nykøbing Mors - der skal tre point på kontoen, så klubben fra første færd spiller med om billetten til jyllandsserien. Aars FC er placeret i serie 1 i en meget spændende og uden tvivl uforudsigelig række med blandt andre arvefjenderne fra Farsø/ Ullits IK.

Sidste års trænerduo bestående af Jakob Mouritsen og Jens Bojer skal have stor kredit for deres evne til at anvende og integrere meget unge spillere på førsteholdet, der havde en gennemsnitsalder på blot 20-22 år. Op til denne sæson er der kommet lokal forstærkning fra øverste hylde, da Daniel Fyllgraf vender hjem efter fem år som kontraktspiller i AaB - han vil uden tvivl være en forstærkning til truppen.


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 33

12 YEARS A SLAVE 3/4-9/4 â&#x20AC;˘ kl. 19.30

THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Maria Mathiasen og Røgilds Bastian snuppede büde en første- og en andenplads til weekendens stÌvne i Fristrup Rideklub.

HURK-ryttere øverst pü podiet RIDNING: I weekenden var der stÌvne i Fristrup Rideklub, og her blev Hornum Ulstrup Rideklub blandt andre reprÌsenteret af Maria Mathiasen og Røgilds Bastian. Det blev til en førsteplads i LB1 med 66,5 procent og en andenplads i LB2 med 66,2 procent. I forrige weekend var ekvipagen i Brønderslev, hvor det blev til en førsteplads i LC2. Maria Mathiasen har sammen med Røgilds Basti-

an arbejdet hĂĽrdt det seneste ĂĽr, og hun kan nu mĂŚrke, at det hĂĽrde arbejde har givet pote. Kamilla J. Larsen og Lillevangs Carlo havde ogsĂĽ taget turen til Fristrup Rideklub. De startede deres første LA2 og vandt med hele 69,7 procent. Lillesøster Karoline J. Larsen var til start i LC spring med Schnoorâ&#x20AC;&#x2122;s Tifan Faye, og de red her en ďŹ&#x201A;ot nulrunde og kunne dermed modtage en roset.

Gode oplevelser?

30. GANG I NIBE / 2.-5. JULI 2014

3/4-9/4 â&#x20AC;˘ kl. 20.00

THE OFFSPRING(US) I L.O.C. D-A-D I RASMUS SEEBACH NICO & VINZ (N) I JAMES ARTHUR (UK)

www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75

KATO VS SAFRI DUO I CARPARK NORTH MADS LANGER I MEDINA I MARIE KEY I SUSPEKT PANAMAH I LARS LILHOLT BAND

 "%  &&&

TOPGUNN I VILD $MITH I GO GO BERLIN I PSYCHED UP JANIS UKENDT KUNSTNER I RED WARSZAWA I SPECKTORS SHAKA LOVELESS I JULIAS MOON I SEBASTIAN LIND STINE BRAMSEN I TOM DONOVAN (IRL) I FOLKEKLUBBEN Ă&#x2DC;STKYST HUSTLERS I JONNY HEFTY & JĂ&#x2DC;DEN MICHAEL FALCH I ULIGE NUMRE + YDERLIGERE 60 NAVNE

100 KONCERTER PĂ&#x2026; 5 SCENER - MIDT I EN SKOV

Find dem i Aars Avis

    

 

' (( ( (

) * +  , - ( (

) &

  

HALVDELEN AF BILLETTERNE ER SOLGT! KĂ&#x2DC;B DIN PĂ&#x2026; WWW.NIBEFESTIVAL.DK

                 

   

 

 

     ! "#$$!!

BlĂŚre

Forsamlingshus Udlejning af huset: www.blaere.dk

98 66 66 10 Sponsor:

Â&#x161;¨Â&#x201C;¤Â&#x160;¤Â&#x201C;Â&#x153;Â&#x161;¤Â&#x201C;Â&#x2014;

Â&#x17D;Â&#x161;ÂŚÂ?Â&#x153;ÂĄÂ&#x2018;Â&#x2014;Â&#x17D;Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x201C;Â&#x2018;Â?Â&#x17D;£¤ pĂĽ Hotel Amerika

Â&#x17D;£¤Â&#x160;¥¢Â&#x160;Â&#x161;Â&#x2018;Â&#x17D;Â&#x2DC;Â&#x17D;Â&#x161;¤á&#x20AC;&#x2013;Â&#x2014;Â&#x2014; Â&#x161;Â&#x152;Â&#x2014;ÂŚÂŁÂ&#x201C;¨Â&#x17D; Â&#x201C;¤ºÂ&#x161;Â&#x2013;Â&#x17D;ÂĄÂ?¡Â?Â&#x17D;¤Â&#x2019;Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x17D;á&#x20AC;&#x2DC;

VÌlg frit fra selskabsmenuerne: Velkomst Forret Mellemret (sorbet) Hovedret Dessert Natmad Husets vine ad libitum Kaffe med fyldte chokolader Husets cognac eller likør Fri bar med øl, vand og husets vine Hotellet prÌsenterer mundtligt aftenens menu og vine. Duge, stofservietter i valgfri farve ud fra skema. Blomsterborddekorationer, levende lys samt menubünd afstemt i farve ud fra dug og servietter.

Professionel assistance gennem hele forløbet. Prøvespisning for to personer forud for det bestilte arrangement. (Inviter to ekstra med for kr. 200,- pr. person og fü en hyggelig aften). Gratis overnatning for vÌrtsparret. Afhold festen en hverdag (søndag til fredag) og fü gratis spiritus med i den frie bar. Vi hüber, De vil finde inspiration i vores selskabsmenuer. I forbindelse med afholdelse af fest pü Hotel Amerika kan vi tilbyde Dem vÌrelser til specialpris.

Â&#x17D;ÂĄÂ&#x203A;Â&#x17D;¨Â&#x153;ÂĄÂ&#x17D;ÂŁ Â&#x2018; Â&#x2DC; Â&#x17D; Â? ÂĄ Â&#x17D; Â? Â&#x161; Â&#x17D; ÂŁ Â&#x201C; ÂĄÂ&#x153;Â&#x152;Â&#x2019;ÂŚÂĄÂ&#x17D;á&#x20AC;¤ Â&#x2039; ÂŁ Â&#x2039; Â&#x160; Â&#x2013; Â&#x2014;ÂŁ Â&#x17D; ÂŁ Â&#x2018; Â&#x153; á&#x20AC;¤ Â&#x17D;£¤á&#x20AC;&#x2013;

PRIS EKSEMPEL

Festarrangement all inclusive

595,-

fra pr. pers.

Vi søger... Kompetencer til en fremtid med succes gennem engagerede medarbejdere og en pÌdagogik, der fokuserer pü at give den enkelte de rigtige udfordringer pü de rigtige tidspunkter.

HR/Lønmedarbejder

Administrativ kontorelev

Skolen søger en overassistent med tiltrÌdelse snarest eller efter nÌrmere aftale.

Som elev hos os bliver du en del af et stĂŚrkt fĂŚllesskab i:

Dine arbejdsopgaver vil vĂŚre: â&#x20AC;˘ Lønadministration for skolens medarbejdere i SLS (Statens Lønsystem). â&#x20AC;˘ RĂĽdgivning og vejledning i forhold til nye arbejdstidsregler og overenskomster. â&#x20AC;˘ RĂĽdgivning og vejledning i forhold til planlĂŚgningsvĂŚrktøjer. â&#x20AC;˘ Sikre at gĂŚldende regelsĂŚt og lovgivning overholdes. â&#x20AC;˘ Medvirke til udviklingen af og anvendelse af ledelsesinformation. â&#x20AC;˘ Udarbejdelse af budget, budgetopfølgning og ĂĽrsregnskab. â&#x20AC;˘ MĂĽneds- og periodeopgørelser samt feriepengeafregning ved fratrĂŚdelse. â&#x20AC;˘ Medvirke ved udarbejdelse af ansĂŚttelsebreve, allonger mv.

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

Energiske omgivelser. Et lÌrerigt arbejdsmiljø. En praktikplads, hvor DU er i centrum. En relevant og alsidig kontoruddannelse.

Du fĂĽr: â&#x20AC;˘ En spĂŚndende og udviklende hverdag, prĂŚget af megen kontakt til bĂĽde elever, kursister og kollegaer, afhĂŚngig af den funktion eller den afdeling, du er i. â&#x20AC;˘ En bred kontoruddannelse, der bestĂĽr af et struktureret og planlagt uddannelsesforløb. Arbejdsopgaver: â&#x20AC;˘ Formidlings- og serviceopgaver. â&#x20AC;˘ Elev- og kursistadministration. â&#x20AC;˘ Administrative opgaver/sagsbehandling. â&#x20AC;˘ Ă&#x2DC;konomifunktioner. â&#x20AC;˘ It â&#x20AC;&#x201C; diverse elektroniske itvĂŚrktøjer. LĂŚs mere om stillingerne pĂĽ erhvervsskolerne.dk/ledigestillinger

Amerikavej 48 ¡ 9500 Hobro ¡ Tlf. 9854 4200 ¡ post@hotelamerika.dk ¡ www.hotelamerika.dk

erhvervsskolerne.dk

Tlf. 9698 1000


Aars Avis

SIDE 34

2. april 2014

INTERN SĂ&#x2020;LGER TIL KUNDESERVICE CENTER Vi hører til blandt de førende pĂĽ det europĂŚiske marked indenfor dagligvarehandel. Vi handler efter følgende princip: Kvaliteten helt i top â&#x20AC;&#x201C; prisen helt i bund. For os er ĂŚrligt arbejde og en fair omgang med hinanden grundforudsĂŚtningen for succes. Vi er ĂŚgte købmĂŚnd.

Er du frisk pü nye udfordringer? Har du erfaring fra et salgskontor? - Sü kan vi tilbyde dig et selvstÌndigt og udfordrende job i vort Kundeservice Center. Vi kan tilbyde dig En alsidig stilling med gode faglige og personlige udviklingsmuligheder. En velfungerende arbejdsplads med en dynamisk organisation, godt arbejdsmiljø og gode kollegaer. Løn efter kvalifikationer.

Til vores logistiklager i Haverslev søger vi

Pakkemedarbejder til lageret, BANEA=Ĺ&#x192;rOAN

Dine kommende udfordringer Vi producerer og sÌlger ordrespecifikke vinduer og døre. Vore kunder er byggemarkeder og trÌlaster i Danmark og i den forbindelse bliver dine opgaver blandt andet:

Du sørger for at alle ALDI butikkerne für lige prÌcis de varer, som kunderne ønsker. Ud fra bestillingslisten fra den enkelte ALDI butik pakker du paller til levering.

â&#x20AC;˘ RĂĽdgive og servicere kunder pr. telefon og mail â&#x20AC;˘ Udarbejdelse og opfølgning pĂĽ tilbud â&#x20AC;˘ Ordrebehandling

Det er en fordel, hvis du allerede har erfaring med arbejdet pĂĽ et lager. Hvis du ikke har lagererfaring, kan stillingen alligevel vĂŚre interessant for dig, hvis du lĂŚrer hurtigt og udfører dit job ansvarsfuldt og pĂĽlideHECP0½BNAIPRKNAOĹ&#x192;AGOE>HA=N>AF@OPE@ANEJGHHrN@=COarbejde ikke er noget problem for dig, vil du falde godt til hos os.

Du kan tilbyde os Din uddannelse er ikke afgørende. Det kan vÌre handelsassistent, teknisk designer eller lign. Det er en fordel, at du har kendskab til vinduesbranchen og gerne erfaring fra salgskontor eller detailhandel. Du mü besidde noget teknisk flair og vÌre en habil IT-bruger. Din arbejdsstil er mülrettet og struktureret med sans for detaljer. Du er vant til at arbejde selvstÌndigt med dine opgaver, men kan ogsü indgü som team player. Vi lÌgger stor vÌgt pü at du har et godt humør og et positivt livssyn. Endelig skal du vÌre i besiddelse af overblik og punktlighed samt en vis fleksibilitet, da spidsbelastninger forekommer.

Vi tilbyder en attraktiv løn og pension samt en god arbejdsplads i en solid virksomhed. Du skal kunne arbejde i perioden uge 26-35.

Outline har base i Farsø i Nordjylland og beskÌftiger ca. 200 medarbejdere. Outline er en del af det svensk ejede Inwido AB, Nordeuropas førende udbyder af døre og vinduer med over 20 varemÌrker og 3.100 ansatte i 8 lande.

Vi lÌgger desuden vÌgt pü, at du bor i en fornuftig afstand fra Farsø. AnsÌttelse AnsÌttelse senest den 1. juni.

Vil du gerne arbejde i en succesrig virksomhed? Sü ser vi frem til at modtage din kortfattede ansøgning senest d. 22 april pü en af følgende müder:

Vil du vide mere? Kan du kontakte personalechef Niels Myrup Andersen pĂĽ tlf. 22100304. Du kan ogsĂĽ finde mere information om os pĂĽ www.outline.dk

ALDI Haverslev KS Industriparken 25 9610 Nørager Tlf.: 98 65 45 11 Mail: haverslev@aldi.dk Att.: Helle

Er du interesseret? Sü send din ansøgning til Outline Vinduer A/S, Fabriksvej 4, 9640 Farsø. Att.: Personalechef Niels Myrup Andersen. Du mü ogsü gerne sende den pü e-mail til Niels.MyrupAndersen@inwido.dk Send din ansøgning hurtigst muligt og senest den 14. april.

For Ìgte købmÌnd.

Fabriksvej 4 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 24 44

Om Outline Vinduer Outline Vinduer tilbyder et unikt udvalg af energioptimerede vinduer og døre. Alt designet og fremstillet i Danmark. Vi skaber vinduer og døre i TrÌ og TrÌ/ alu med dyb respekt for dansk design, og vi udvikler 100 % skrÌddersyede løsninger af højeste kvalitet til fornuftige priser. Outlines vinduer og døre er indbegrebet af udsøgt design og finish i bÌredygtigt trÌ som matcher alle behov.

Medarbejder - ModelvÌrksted Da en af vore dygtige medarbejdere pü modelvÌrkstedet har valgt at gü pü pension, søger vi hans afløser. Vi forestiller os at du er : x x x x x

uno form søger medarbejdere

Kreativ Fleksibel SelvstĂŚndig Kvalitetsbevist Gerne med en hĂĽndvĂŚrksmĂŚssig baggrund

Vi tilbyder afvekslende og selvstĂŚndige arbejdsopgaver som: x Modelfremstilling x Optimering af udstyr x Reparation og vedligehold af modeller Du vil indgĂĽ i et team af gode kollegaer pĂĽ en spĂŚndende arbejdsplads. TiltrĂŚdelse efter nĂŚrmere aftale.

Som følge af stigende efterspørgsel, har vi brug for nye stabile medarbejdere. I bliver et vigtigt led i fremstillingen af det klassiske uno form køkken. Vi har fokus pü form og funktion, og tusindvis af køkkener har forladt snedkeriet, og fundet vej til kunderne i Skandinavien og mange andre lande i verden igennem mere end 45 ür.

NÌrmere oplysninger om stillingen füs ved henvendelse til Niels Jørgen Hvilsom pü telefon 98621911.

Maskinsnedker - arbejdsomrĂĽder

MaskinsnedkerlĂŚrling

Du er müske uddannet maskinsnedker eller har anden erfaring fra trÌindustrien, du vil primÌrt skulle arbejde med fremstilling af korpusdele, dette indbefatter kørsel med dobbelttapper og kantlimer, du kommer til at indgü i et team, hvilket betyder at andre arbejdsopgaver vil forekomme.

Vores nuvĂŚrende lĂŚrling afslutter sin svendeprøve ultimo marts, vi søger hans aďŹ&#x201A;øser snarest muligt. Vi sørger for du fĂĽr en bred uddannelse, hvor vi er pĂĽ forkant med udviklingen pĂĽ omrĂĽdet, og hvor kvalitet og sikkerhed har høj prioritet.

KvaliďŹ kationer

KvaliďŹ kationer

¡ Erfaring med arbejde ved dobbelttapper/kantlimer. ¡ Du er stabil. ¡ Skal vĂŚre omhyggelig, prĂŚcis og ikke mindst kvalitetsbevidst. ¡ Engageret og ďŹ&#x201A;eksibel i forhold til arbejdstid. ¡ Arbejder selvstĂŚndigt og i teams. ¡ Ă&#x2026;ben, positiv og professionel holdning. ¡ Serviceminded.

¡ Frisk og med gĂĽ pĂĽ mod. ¡ Du er stabil. ¡ Skal vĂŚre omhyggelig, prĂŚcis og ikke mindst kvalitetsbevidst. ¡ Engageret og ďŹ&#x201A;eksibel i forhold til arbejdstid. ¡ Arbejder selvstĂŚndigt og i teams. ¡ Ă&#x2026;ben, positiv og professionel holdning. ¡ Serviceminded.

Markedsvej 21, 9600 Aars, www.dania-as.dk DANIA A/S er et moderne jernstøberi beliggende i Aars med maskinfabrik i Polen og salgskontor i Kina. Støberiet samarbejder med førende kunder inden for hydraulik, vindmøller og transportudstyr og beskÌftiger godt 290 medarbejdere i Aars.

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11

Vil du vide mere om jobbene, sü kontakt Henrik Møller Nielsen pü 4060 3671. Send din ansøgning, senest 11. april pü hmn@unoform.com www.unoform.dk uno form | Fabriksvej 7 | 9640 Farsø


Aars Avis

2. april 2014

SIDE 35

TIL LEJE

BLANDEDE

Søges i Aars Vi hører til blandt de førende på det europæiske marked indenfor dagligvarehandel. Vi handler efter følgende princip: Kvaliteten helt i top – prisen helt i bund. For os er ærligt arbejde og en fair omgang med hinanden grundforudsætningen for succes. Vi er ægte købmænd. Til vores logistiklager i Haverslev søger vi

Mindre hus ønskes til leje af yngre ægtepar uden børn og husdyr. Max. husleje kr. 4.000,-. I Aars eller meget tæt på Aars, søges hurtigst muligt. Tlf. 42 26 27 11

Hus udlejes i Aars by 118 m2 + 90 m2 kælder. Dejlig lukket have. Mdl. leje 6.900,- + forbrug. Kontakt tlf. 42 18 09 00

Lastvognschauffør PEHHrN@=CO=ŃrOJEJC Du sørger for at vore ALDI kunder ikke oplever tomme hylder. Du leverer punktligt og pålideligt til vore butikker.

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

Du skal have stort kørekort (CE) samt lovpligtig efteruddannelse. Du er præsentabel og venlig optræden er en selvfølge for dig.

www.meldgaardboligudlejning.dk

Vi tilbyder en attraktiv løn og pension samt en god arbejdsplads i en solid virksomhed.

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

ALDI Haverslev KS Industriparken 25 9610 Nørager Tlf.: 98 65 45 11 haverslev@aldi.dk Att.: Evald

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars

www.aarsmaegleren.dk

Tlf. 20 59 31 17

tlf. 70 25 50 25

Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

Klinik for fodterapi

Hyggelig lejlighed på ca. 50 m2 med egen lille have og mulighed for garage, i Àn stand. Beliggende på Jyllandsgade 4 i Aars. Ledig nu. Leje kr. 3.200 + forbrug. Tlf. 40 38 22 27

Blærevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 98 62 11 18 - 40 53 98 62

Tlf. 98 62 17 11 ✂ KLIP UD

Boliger til leje - se:

Kælder-lejlighed på 56 kvm. Ledig pr. 1/4 2014. Husleje: 2.000 kr. pr. md. + forbrug. Indskud: 3 x husleje. Henvendelse:

Fodbehandling - Bøjlebehandling - AÁastninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

FODPLEJE Ved eksamineret fodplejer. Klinikken er åben tir.-fre. - Jeg kører også gerne ud Gavekort udstedes.

Lilly Sandgård Svoldrupvej 108, Aars - Tlf. 23 28 03 67

Familierådgivning Individuelle samtaler, familier & par

• Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil • Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovægt • Køb af jern og gamle maskiner • Nedskæring/nedbrydning udføres • Containere opstilles • Kontant afregning og hurtig afhentning • Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Strandby Produkt Granvænget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234

Himmerlands Kloakservice & Aars Maskinstation og Kloakservice Vi klarer alt indenfor spuling af kloakker og gylle samt tømninger af tanke Torupvej 8 · 9610 Nørager · Tlf. 98 62 20 18 og Tlf. 98 55 11 15 · Mobil. 40 36 21 15

LIS NIELSEN KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Vikarservice

Familieterapeut & sygeplejerske Aarupvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 34 - 20 14 02 30 lnaarup@mail.dk www.ln-raadgivning.dk

AARS BOLIGFORENING

Landbrug Erhverv Transport

Haveservice

Medlem af Psykoterapeut Foreningen

Hjemmehjælp

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut

- valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

Hjemmeservice

Himmerlandsgade 103 C, 9600 Aars - Indkørsel fra Søndergade - Parkering lige ved døren

RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

Karina Levo

Kørerr ogs Kører Kør og g å på på også ud ude ud deb de beh behand beh handlin and nd dlin ling g udebehandling

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Strandby Produkt/Autoophug

✂ KLIP UD

Til leje i Vegger

Bogtryk/ Offset

Farvekopicenter Aars

KLINIK FOR FODTERAPI

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

TIL LEJE

* A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11

Tlf. 98 62 13 40

For ægte købmænd.

Alle former for haveservice og træfældning ved private, industri og sommerhusgrunde.

Bogtryk/ Offset

SUNDHED & VELVÆRE KLINISK TANDTEKNIKER

FARVEKOPIER

B.B. Haveservice Telf. 20 27 20 88

Telefon 29 32 87 22

Vil du gerne arbejde i en succesrig virksomhed? Så ser vi frem til at modtage din kortfattede ansøgning senest d. 22. april 2014 på en af følgende måder:

HAVESERVICE

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

KØB OG SALG

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

BLANDEDE

SKROTHANDEL Niels 30 42 70 40

Nordvestvej 14, 9600 Aars

FIND DIN NYE STILLING I AARS AVIS

Kirkens Korshær Hornum Genbrug

Jernbanegade 1 B Brugbare effekter samt dødsboer afhentes Tlf. 98 66 14 26 Mand.-fred. 11.00-17.00 Lørdag 10.00-13.00 1. lørdag i md. 10.00-16.00

AFFALDSTRÆ I CONTAINERE SÆLGES Henv. Henrik Taudahl tlf. 40 78 03 96

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV


Aars Avis

SIDE 36

SÌlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

SĂŚlges: LĂŚggekartoďŹ&#x201A;er, markkontroleret kl. A, alle gĂŚngse sorter. Havebassin i plastic. 1000 ltr. plastvandbeholder. Ebbe, Veggerbyvej 17, Suldrup. Tlf. 40 91 50 23 SĂŚlges: 24â&#x20AC;? pc-skĂŚrm, Acer, med VGA og DVI indgang, i orden. PrisidĂŠ: 250 kr. Tlf. 30 87 02 98 SĂŚlges: Flot glasspisebord pĂĽ løvesøjler med 4 stole, 3+2 personers beige lĂŚdermøbler, velholdte. Specielt hvidmalet enTlf. 41 13 14 15 tresĂŚt. Købes: Mose-eg. Tlf. 40 35 70 38 SĂŚlges: Nishiki racercykel med 16 gear, Shimano, stel 55 cm, dĂŚk 28â&#x20AC;?. Pris: 1.000,- kr. Tlf. 61 65 39 13

Købes: Skrot: Jern, biler, metaller købes kontant pü stedet. Mindre mÌngder afhentes gratis dog min. 300 kg. Hurtig afhentning. Campingvogne modtages. Tlf. 25 47 13 12 SÌlges: BrÌnde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv fra kr. pr. m 295,-. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf. 28 59 12 49/21 26 43 30 Købes: Gl. jern og metal købes/ afhentes. Evt. nedskÌring.

SĂŚlges: Topbetjent vaskemaskine. Kr. 500. Tlf. 25 31 74 72 SĂŚlges: Belgisk kĂŚmpe, fransk vĂŚdder kaniner, voksne + dvĂŚrgvĂŚdder. 1,2 Toulouse gĂŚs, 900 kr. samlet. 2 New Hampshire kokke, 50 kr. Tlf. 98 63 81 10 / 23 44 55 40 SĂŚlges: Styrthjelm, Schubert C3, str. 54/55. Brugt en gang. kr. 1000. Tlf. 22 57 28 82

Tlf.: 40 28 61 89

SÌlges: Fü varmen to gange. BrÌnde til selvskovere - nÌr Farsø. Tlf. 98 63 10 33

SÌlges: El-scooter, sort Lindebjerg LM 600. Den størst model fra juni 2010, har kørt max. 10 timer. Ny pris kr. 23.995,- nu kr. 9.900,-. Stür pü plejehjem derfor fü timer. Velholdt. Aars

SĂŚlges: Brenderup pĂĽhĂŚngsvogn, maksimal last 225 kg, egenvĂŚgt 150 kg. Tlf. 98 63 11 79

Tlf. 98 62 24 56/30 53 35 75 SĂŚlges: Gram kummefryser. 6 ĂĽr gammel. L380xB65. Kr. 750,-. Tlf. 21 65 20 65 SĂŚlges: 4 stk. sommerdĂŚk ca. 2 ĂĽr gammel. Passer til en Toyota Carina 1.6. Efter kl. 17.00 Tlf. 29 42 48 44

SĂŚlges: Bihonning pĂĽ stor emballage, ďŹ n kvalitet. Pr. kg kr. 35. Tlf. 98 66 31 89 / 24 26 02 13 SĂŚlges: BrĂŚnde, grantrĂŚ og løvtrĂŚ i m. stykker - stammer eller savet og kløvet. Evt. leveret. Flis til afdĂŚkning. Tlf. 31 38 25 92 - 40 88 71 40

SÌlges: BøgetrÌ i meterstykker, pr. meter kr. 300,-. Tlf. 61 75 58 19 SÌlges: Hobby, ürg. 2007, Hobby Prestige 650 KFU, argang: 2007, egenvÌgt: 1542 kg, totalvÌgt: 1900 kg. GulvtÌppe: Original Hobby, fortelt Isabella Penta fra 2011, pris 120.000,- kr. Tlf. 40 75 81 07

LOPPE ANNONCER indleveres til avisen SENEST FREDAG KL. 9

SĂŚlges: Gravhund, lille, smuk, kĂŚrlig ďŹ reĂĽrig, korthĂĽret rød han. Stambogsført, prĂŚmieret, rygfotograferet, vaccineret. Garanteret ďŹ n avlshund. Kun til hjemmegĂĽende. Tlf. 98 68 31 32 SĂŚlges: Malerier, smukke udvalgte, eksempelvis Gunnar Bundgaard, Arling Gade Thorbjørn, Birthe KjĂŚrsgaard, tilbydes rimeligt. Flere ďŹ&#x201A;otte jagtmotiver. Privat samling.

Gives vĂŚk: ca. 10 m2 fliser 40x40 kan afhentes i Trend. Skal selv tages op.

SÌlges: Billig hestetrailer. Meget velholdt, Ìldre model, lav vÌgt, kan køres uden trailerkørekort. Med frontudgang. SÌlges nysynet. Kr. 9.500,-

SÌlges: Tørt brÌnde, gran, løv. BrÌndeovn. Contura 550 elcykel, defekt.

Tlf. 23 30 06 26

Tlf. 21 63 96 08

Tlf. 30 11 24 62

Tlf. 98 68 31 32

2. april 2014

Købes: +ÂĽKZIVLY Ă&#x2026;`[[LIVLY Ă&#x201E;ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVY JLS¤UNSHZMHQHUJLĂ&#x201E;N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90 SĂŚlges:/¤RRLWSHU[LY3PN\Z[LY š3PNHšĂ&#x201E;ULWSHU[LYTLKNVK[YVK UL[JT Tlf. 23 39 16 05 SĂŚlges: ,SZJVV[LY *HS`WZV TLKU`LIH[[LYPLY )ÂĽYUL JYVZZLY :[PNHZLS]RÂĽYLUKL YV[VYRSPWWLY  1\SLWSH[[LY ) .9V`HS*VWOLUOHNLU Tlf. 52 24 30 31 SĂŚlges: :VMHIVYK UÂĽKKL[Y¤ T\KZR¤YPUNLY ZTr Z[VSL T \KZR¤YPUNLY ISVTZ[LYIVYK Z[VY[ THSLYP T OrUKRU`[[L[ N\S]SÂĽILY Tlf. 42 96 96 60 SĂŚlges:Z[RRVYUZULNSLZ[R /2 2VUNZRPSKL SH][Y`RZIS¤ ZLYZ[R/2SH][Y`RZIS¤ZLY Z[R/2ZSHNSLTÂĽSSLT[Y RUHZ[[YVTSLO`KYH\SPZR Tlf. 29 87 15 26 SĂŚlges: Z[R M\Z[HNLY S [PS MHKÂĽSPHS[ Tlf. 25 13 42 11 SĂŚlges: 7HSPZHUKLY ZV]L]¤ YLSZL ZLUNL TTHKYHZZLY ZLUNLZRHTSLY JOH[VS ZLU NLO`SKLY Tlf. 98 39 31 79 SĂŚlges: =VS]V [YHR[VY TLK MH IYPRZU`TV[VY) Tlf. 52 37 21 03 SĂŚlges: IslĂŚnderheste. 2 hopper, 4 og 8 ĂĽr + 1 hingsteplag. Tlf. 20 22 18 09 SĂŚlges: Oprydning! 4 alufĂŚlge med dĂŚk 4 huls 205/55R-16. 1 Elo hĂĽndoverfrĂŚser 600W 200,-. Einhell støvsuger (brugt 3 gange) 250,-. MetalfrĂŚsebord til overfrĂŚser 250,-. Tlf. 22 27 22 32, Aalestrup SĂŚlges: Igen stort loppemarked pĂĽ Bjergegaardsvej 4, Aalestrup de nĂŚste to weekender, derefter holder vi sommerferie. Tlf. 61 66 65 71 SĂŚlges: PlĂŚneklipper sĂŚlges, starter og kører godt. Pris 300,kr. Tlf. 30 31 98 94

LOPPEMARKED

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande!

til 101.262 husstande

Annoncen sendes til:

20 ord for 50 kr.

OBS! r mĂĽ

ce Loppeannon datoer de ol dh in ikke er. ss re ad eller

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betali vedlagt: Betaling

â?&#x2018; KKontant â?&#x2018; Check ANNONCETEKST: â?&#x2018; SĂŚlges â?&#x2018; Købes â?&#x2018; Byttes â?&#x2018; Gives vĂŚk

BEMĂ&#x2020;RK CAMPINGVOGNE, BILER, MOTORCYKLER, LANDBRUGSMASKINER Skal med under bilmarkedet eller køb & salg!

SE HER!

inden du laver din annonce! Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og Âťgives vĂŚkÂŤ af nĂŚsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter. Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder ogsĂĽ traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMS-, MOTOR- og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KĂ&#x2DC;B OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslĂŚt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGĂ&#x2DC;RELSER. Hvor stor mĂĽ annoncen vĂŚre? Annoncen mĂĽ HĂ&#x2DC;JST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. ÂťSĂ&#x2020;LGESÂŤ og til slut Âťtlf. nummerÂŤ regnes hver for et ord og skal derfor tĂŚlles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tĂŚller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Husk: Breve sendt med postvĂŚsenet mĂĽ IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 9 aviser i Himmerland (totaloplag 118.472 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør. Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Ă&#x2DC;sthimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Hadsund Folkeblad. Folkebladet, Støvring og Nibe Avis. HvornĂĽr skal annoncen indleveres? Annoncen skal vĂŚre avisen i hĂŚnde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

VÌr opmÌrksom pü, at der kan vÌre Ìndrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene üret igennem. Loppeannoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!


Ulrik Lemvig â&#x20AC;˘ Mobil 22 43 14 46 â&#x20AC;˘ www.soettrupms.dk

rdâ&#x20AC;&#x2122;s Markservice a a g j ø H Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53)

Flytning af gylle . . . . . . . . . . . . . . . 575,- pr. time Udkørsel af gylle med 25 t vogn med slanger og sort/grønjordsnedfÌlder.

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/ Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFĂ&#x2DC;RES Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

93,4 procent af danskerne mener, at malkekøer bør komme pü grÌs - noget kun 16 procent af ikke-økologiske køer gør.

Vi vil have køerne pü grÌs

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op! r/rør

kanale

gylle ling af

93,4 procent af danskerne synes, at køerne skal ud pü marken

Spu

Om godt to uger samles mange tusinde danskere pĂĽ øko-gĂĽrde rundt omkring i landet for at se de økologiske malkekøer spĂŚne ud pĂĽ forĂĽrsgrĂŚs til arrangementet Ă&#x2DC;kodag. Og hos danskerne er der bred enighed om, at netop grĂŚsmarker er det rette sted for køerne at opholde sig i sommerhalvĂĽret. Det viser en ny undersøgelse, som A&B analyse har lavet for Ă&#x2DC;kologisk Landsforening. Her svarer 93,4 procent af respondenterne, at de synes, køer skal pĂĽ grĂŚs om sommeren. Og nĂŚsten Âż re

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

ud af fem svarer, at det er â&#x20AC;&#x2122;vigtigtâ&#x20AC;&#x2122; eller â&#x20AC;&#x2122;meget vigtigtâ&#x20AC;&#x2122; for dem, at den mĂŚlk, de køber, kommer fra køer, der har vĂŚret pĂĽ grĂŚs om sommeren. Danskernes holdning til at køer skal pĂĽ grĂŚs, er langt fra afspejlet i virkeligheden for de danske malkekøer. Kun omkring 16 procent af de ikke-økologiske køer kommer i dag pĂĽ grĂŚs, mens det er alle de økologiske køer, der skal pĂĽ grĂŚs fra midt i april til 1. november. - NĂĽr man ser de økologiske køer springe og danse af begejstring over at blive lukket ud i det fri til Ă&#x2DC;kodag, kan

man ikke vĂŚre i tvivl om, at det er det mest naturlige for dem. Som forbruger kan man vĂŚre med til at slippe køerne fri ved at vĂŚlge økologisk mĂŚlk, nĂĽr man handler, siger Per Kølster, formand for Ă&#x2DC;kologisk Landsforening â&#x20AC;&#x201C; Danmarks forening af økologiske forbrugere, landmĂŚnd og virksomheder. - Der er Ă&#x20AC;ere ting, der peger pĂĽ, at køernes velfĂŚrd og sundhed generelt er bedre i besĂŚtninger, hvor køerne kommer pĂĽ grĂŚs, siger Jan Tind Sørensen, professor ved Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet.

Han henviser blandt andet til en PhD-afhandling fra Aarhus Universitet fra 2012, som viser, at køer, i besĂŚtninger der kommer pĂĽ grĂŚs, lever lĂŚngere og har fĂŚrre hasetrykninger, som er slitage pĂĽ ydersiden af bagbenene, der skyldes for trang plads og hĂĽrdt underlag. Sidste ĂĽr valgte hele 153.000 danskere at besøge en økologisk gĂĽrd til Ă&#x2DC;kodag, hvor de økologiske køer bliver lukket ud pĂĽ grĂŚs. I ĂĽr afholdes eventen 13. april pĂĽ omkring 70 gĂĽrde i hele landet.

Nyuddannede fra Erhvervsskolerne i Aars

9PUN[PS2HSSL;SM :RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

ENTREPRENĂ&#x2DC;R- OG DRĂ&#x2020;NINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drĂŚn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

NORDJYLLANDS RULLENDE VĂ&#x2020;RKSTED

Maskinrep.dk v/Henrik Overgaard

SERVICE OG EFTERSYN: ¡ Entreprenørmaskiner ¡ Staldmaskiner ¡ Fuldfodring ¡ MejetÌrskere ¡ A/C anlÌg SALG AF: ¡ Reservedele/sliddele

20 23 93 32

www.maskinrep.dk

ER AVISEN UDEBLEVET? Fredag 21. marts bestod syv landbrugsmaskinmekanikere deres svendeprøve pü Erhvervsskolerne Aars. Skolen ønsker et stort tillykke til: Morten Gjørup Flintholm, Vagn Raakilde Hükonsson, Simon Christian Kobberø, Mathias Kyndesen, Asger Ladegaard, Mathias Nørtoft og Claus Simon Thomsen.

Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 18.00 sĂĽ kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 pĂĽ tlf. 98 92 89 00


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 38

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

SvinerĂĽdgivere indleder et nyt samarbejde Agri Nord og Midtjysk SvinerĂĽdgivning gĂĽr sammen Midtjysk SvinerĂĽdgivning og Agri Nords svinerĂĽdgivning indgĂĽr samarbejde â&#x20AC;&#x201C; blandt andet for at sikre den nødvendige specialisering inden for alle aspekter af svinerĂĽdgivningen. Svineproducenter efterspørger specialister, nĂĽr de skal rĂĽdgives om blandt andet fodring, kernestyring og staldindretning. For at udnytte ressourcerne bedst muligt, og give den enkelte rĂĽdgiver bedre mulighed for at specialisere sig, sĂĽ har de to svinerĂĽdgivninger indgĂĽet et nyt samarbejde.

BLANDEDE

Fremover vil der vĂŚre Ă&#x20AC;ere administrative opgaver, som løses i fĂŚllesskab. Ligesom kunder i Midtjyske SvinerĂĽdgivning vil kunne trĂŚkke pĂĽ en rĂĽdgiver fra Agri Nord â&#x20AC;&#x201C; og omvendt. Teamleder for Agri Nords svinerĂĽdgivning, Mads Waidtløw, fortĂŚller, at samarbejdet allerede har vĂŚret i gang siden nytĂĽr. - Vi er begyndt at lave nyhedsbrev og kvartalsopgørelse i fĂŚllesskab. Der er ingen grund til at bruge ekstra ressourcer pĂĽ den type opgaver. Men hovedĂĽrsagen til samarbejdet er muligheden for øget specialisering. Det er nemmere, nĂĽr man er 12 rĂĽdgivere frem for seks, siger han om det nye samarbejde. Midtjysk SvinerĂĽdgivning ejes af Landbo Limfjord og LandboThy og har kontorer i Skive og Thisted. Agri Nord har afdelinger i Aalborg, Aars og Hobro.

Faglig sparring Himmerlandsgade 150, Aars - 98 62 17 11 - annonce@aarsavis.dk

r e t is r f s g in r e o v le Ind o mkring paske

Vort Landboblad udkommer i ugen op til pĂĽske

4(5+(.+,5(7903 Indleveringsfrister

;034(5+(.+,5(7903! Korrekturannoncer og fĂŚllesaverteringer senest:

65:+(.+,5 (790323 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Vort Landboblad senest:

Den enkelte kunde vil fortsat have kontakt til sin vanlige landboforening, men hvis der er opgaver som løses bedre af en rüdgiver fra en anden forening, sü er det nu en mulighed.

KĂ&#x2DC;B OG SALG KĂ&#x2020;LVEKVIER SĂ&#x2020;LGES Anders Myrup Tlf. 20 49 58 25

HĂ&#x2DC; SĂ&#x2020;LGES

Indleveringsfrister

Markhø, prima kvalitet, minibig, ca. 250 kg. Wraphø,

;0365:+(.+,5(7903!

HOLMAGER,

4(5+(.+,5(790323 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Vort Landboblad senest:

;09:+(.+,5(790323

Halm sÌlges Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sÌlges og leveres. Hø leveres.

SkovsgĂĽrd, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

;69:+(.+,5(790323

Korrekturannoncer og fĂŚllesaverteringer senest:

Regningen kommer fortsat fra ens egen forening. - Udover det rent rĂĽdgivningsmĂŚssige giver det ogsĂĽ nogle fordele i forhold til møder og kurser. Vi vil planlĂŚgge kurser i fĂŚllesskab, sĂĽ indlĂŚggene fra rĂĽdgiverne kan bruges Ă&#x20AC;ere gange. PĂĽ den mĂĽde burger vi vores ressourcer bedst, og landmanden er sikret et højt fagligt niveau. Samarbejdet giver os ogsĂĽ mulighed for at hjĂŚlpe hinanden, nĂĽr arbejdspresset er stort, siger ledende konsulent hos Midtjysk SvinerĂĽdgivning, Mogens BĂŚkgaard. Samarbejdet betyder, at en nordjysk kunde kan fĂĽ rĂĽdgivning fra Midtjysk SvinerĂĽdgivning om indretning af en sostald. Eller at en midtjysk hjemmeblander fĂĽr gode rĂĽd fra Agri Nords foderrĂĽdgiver. - MĂĽlet er at bevare den lokale tilknytning og nĂŚrheden, som man nemt mister ved store fusioner, men stadig fĂĽ nogle af fordelene, der er ved at samarbejde. BĂĽde i forhold til opgaver som nyhedsbrev og direkte rĂĽdgivning af kunderne, siger Mads Waidtløw.

Bogtryk/ Offset

Bislev Tlf. 40 63 72 03

Tlf. 98 62 17 11

OFFICIELLE Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Haveservice HjemmehjĂŚlp - valget er frit - valget er dit

Haveplan OmlĂŚgning Vedligehold

Hjemmeservice

Har du brug for hjĂŚlp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Gudstjenester Søndag den 6. april 2014 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke 9.30 BlÌre Kirke ingen Gislum Kirke 11.00 Vognsild Kirke ingen Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke 9.30 Gundersted Kirke 11.00 Veggerby Kirke 10.30 Sønderup Kirke 10.30 Suldrup Kirke ingen Bislev Kirke ingen Ejdrup Kirke 11.00 9.30 Løgstør Kirke Aggersborg Kirke ingen Kornum Kirke 11.00 Løgsted Kirke ingen Salling Kirke 11.00 Oudrup Kirke 9.30 NÌsborg Kirke ingen VindblÌs Kirke ingen Ranum Kirke 11.00 Malle Kirke 9.30 Vilsted Kirke ingen Overlade Kirke 9.30 Farsø Kirke 9.00 Vester Hornum Kirke ingen Hyllebjerg Kirke 10.30 Flejsborg ingen Louns Kirke 10.30 Alstrup Kirke ingen Strandby Kirke ingen Ullits Kirke ingen Foulum Kirke ingen Svingelbjerg Kirke 9.00 TrÌngstrup Frimen. 10.00 Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke ingen Durup Kirke 10.30 RørbÌk Kirke ingen Grynderup Kirke ingen Stenild Kirke 9.00 Brorstrup Kirke 9.00 Ravnkilde Kirke 10.00 Aarestrup Kirke ingen Haverslev Kirke ingen Aalestrup Kirke 9.00

Aars Landboauktion var i uge 13 tilført 6 SDM kÌlvekvier, 3900-7800, 1 SDM kÌlveko, 6900, 4 RDM kÌlvekvier, 59007000, 1 DRK kÌlvekvie, 6400, 1 jer. kÌlvekvie, 2900, 15 kødkvÌg, 5000-12600, 9 kvier over 12 mdr. kødkvÌg, 3500-7500, 11 kvier under 12 mdr. kødkvÌg, 1200-5500, 3 tyre over 3 mdr. malkerace, 2000-2800, 9 tyre over 3 mdr. kødkvÌg, 4500-6900, 30 tyre under 3 mdr. malkerace, 550-1900, 5 tyre under 3 mdr. kødkvÌg, 1000-1600 og 2 foldtyre, 5000-7600. OmsÌtning: 406000 kr.

SmĂĽgrisenoteringen Beregnet notering uge 14 Basis 374,40 (374,77). SPF+Myc 379,40 (379,77). SPF 383,40 (383,77). Ă&#x2DC;kologi 745,65 (745,65). UKtillĂŚg 15. VĂŚgt reg. kr./kg 30-40 kg 5,94 (5,94) kr.


Landbruget

SIDE 39

F O R Å R

2 0 1 4

En undersøgelse viser, at der kan være mange ekstra liter mælk at hente, hvis man giver køerne en kompakt fuldfoder-blanding.

Kompakt fuldfoder giver mere mælk og sundere køer Der kan være ¿re liter mælk mere at hente dagligt Det er ikke kun mennesker, der kan yde mere, hvis de får den helt rigtige kost. Hvad køerne æder, har også stor betydning for

hvor meget mælk de kan producere. Derfor bruger kvægbranchen årligt mange millioner kroner på at ¿ nde frem til

den helt rigtige fodersammensætning. Med den optimale foderblanding kan køerne ydeevne øges, samtidig med

forbedring af sundheden og reduktion af klimapåvirkningerne. Siden 2012 har 20 danske landmænd testet foderkonceptet ”Kompakt Fuldfoder”, som kvægkonsulent Niels Bastian Kristensen fra Videncentret for Landbrug har udviklet. Det går kort fortalt ud på at blande og servere det sædvanlige fuldfoder på en ny måde, som sikrer, at køerne æder en mere ensartet foderration, og landmændene derfor bedre kan styre fodringen. Og det har vist sig at være en rigtig god idé. - Vores forsøg viser, at det kompakte fuldfoder giver op til fire liter mælk mere pr. ko pr. dag og meget indikerer, at også sundheden er blevet forbedret, fortæller Niels Bastian Kristensen. En del af konceptet er, at køerne altid skal have foder til rådighed. Når køerne vænner sig til, at der altid er foder af

• Dyr – sikr en høj standard for dyrevelfærd • Klima – reducér CO2-udledningen fra mælkeproduktionen på andelshavernes gårde • Naturen – inspirér Arlas andelshavere til at beskytte biodiversitet og sikr en mere bæredygtig foder-forsyning • Ressourcer – reducér affald og spild og øg genanvendelse af ressourcer på gården. Den overordnede strategi vil være at arbejde sammen på tværs af værdikæden om at øge dyrevelfærden, spare ressourcer som for eksempel vand, energi og foder, reducere udledningen af drivhusgasser og fremme biodiversiteten.

Arla har udarbejdet en ny strategi for bæredygtig mælkeproduktion.

Strategi for bæredygtig mælkeproduktion Arla har udviklet global strategi på området Arlas mælkeproducenter hører allerede til de mest effektive i verden, når det drejer sig om at reducere landbrugets negative påvirkning af miljøet. Med en ny strategi forventer Arla at tage endnu et stort skridt fremad ved at involvere Arlas mælkeproducenter direkte og derigennem øge bæredygtigheden i mælkeproduktionen yderligere. Arla tilbyder nu sine landmænd gratis og frivillige klimatjek på deres respektive gårde og forventer at foretage mindst 800 beregninger om året fremover. Som landmandsejet andelsselskab kan Arla gøre en stor forskel i hele værdikæden. - Vi har en klar holdning til dyrevelfærd, klimaforan-

dringer, bæredygtighed og andre miljømæssige spørgsmål. Hos Arla tror vi på, at vi kan øge vores konkurrencedygtighed ved at arbejde målrettet med bæredygtighed i hele værdikæden, siger Arlas adm. direktør Peder Tuborgh. Arlas strategi for bæredygtig mælkeproduktion blev udviklet i løbet af 2013 i de lande, hvor Arla har andelshavere – det vil sige Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien og Luxembourg. Strategien blev udviklet i et samarbejde mellem Arlas eksperter og Arlas andelshavere, hvorefter den blev drøftet i Arlas nationale råd og til sidst godkendt af bestyrelsen.

Det overordnede mål er, at CO2-udledningen per kilo mælk fra Arlas gårde inden 2020 skal reduceres med 30 procent i forhold til 1990. - Vi har involveret vores andelshavere i udviklingen af vores strategi for bæredygtig mælkeproduktion og de er med på, at den øgede bæredygtighed ikke har en negativ påvirkning på deres økonomi på gården, måske tvært imod. Og det er vi rigtig glade for, forklarer bestyrelsesformand Åke Hantoft. Strategien er blevet udviklet på basis af konkrete erfaringer fra alle ejerlandene. I den forbindelse er der udpeget ¿ re fokusområder med særlig stor betydning for Arlas fremtidige arbejde:

Hvad er der sket indtil nu? • På omkring 1.500 Arlagårde i Danmark, Sverige og Storbritannien har man på frivillig basis og uden omkostninger for landmændene udført såkaldte Carbon Footprint-beregninger. 426 danske Arla andelshavere har taget imod tilbuddet indtil nu. • Der er afholdt omkring 280 mindre workshops i Danmark, Sverige og Storbritannien, hvor landmændene har drøftet, hvordan de gennem bedre produktionsstyring kan reducere CO2-udledningen og undgå spild af ressourcer. • Desuden arbejdes der målrettet på at øge dyrevelfærden gennem det globale kvalitetssikringsprogram Arlagården®. Programmet er obligatorisk for alle Arlalandmænd og blev implementeret i Danmark og Sverige i 2003. Det er for nylig blevet lanceret i Tyskland, Belgien og Luxembourg, og efter planen skal det også omfatte Storbritannien fra 2015.

god kvalitet til rådighed, bliver der langt mere ro i stalden. - På den måde sikrer man, at de svage køer får det nødvendige foder for at yde deres maksimum, og de medvirkende landmænd har oplevet langt pænere køer og mere ro i stalden. Og vi har en formodning om, at klovsundheden også forbedres, fordi køerne ikke bruger så lang tid på at stå op ved foderbordet. Det er noget vi skal se nærmere på i år og næste år, siger Niels Bastian Kristensen. Den nye fodermetode vender fuldstændig op og ned på, hvordan mælkeproducenter har fodret deres køer de seneste 20 år - både i Danmark og andre europæiske lande. Derfor var nogle danske mælkeproducenter også meget skeptiske, da Niels Bastian Kristensen fra Videncentret for Landbrug første gang præsenterede fodermetoden i 2012.

Men nu er resultaterne så gode, at Niels Bastian Kristensen har holdt oplæg om fodermetoden over hele landet samt på årets kvægkongres, hvor landmændene stod i kø for at høre om kompakt fuldfoder. Også hollandske, tyske og svenske landmænd har vist interesse for fodermetoden og tager gerne turen til Danmark for med selvsyn at se de gode resultater. Og det kan give eksportmuligheder. - Mange mælkeproducenter skal nu til at overvåge den måde, de blander foderet på i fremtiden. Derfor arbejder vi på forskellige tekniske løsninger til at hjælpe landmændene, og de vil efterfølgende kunne eksporteres til de lande, der benytter sig af kompakt foder til deres malkekvæg, siger Niels Bastian Kristensen.

Tankforsuring af gylle udføres Også god økonomi i forsuring af både kvæggylle og svinegylle til korn og raps. Nu også lovlig til slangeudlægning på sortjord. Henvendelse:

René Lund Hansen 40 37 95 94

GYLLETRANSPORT MED LASTBIL

Tlf. 20 63 71 37 ůƚŵĂƐŬŝŶƐƚĂƟŽŶƐ arbejde udføres! Se mere på: allestrup.dk

Allestrup MASKINSTATION

Til samtlige jordbrugere Prøv en annonce i det eneste lokale landboblad


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 40

Ny alpelov tager ikke hensyn til sund fornuft

Trods ændringer er kravene stadig skudt over mål Fødevareministeren ændrede i sidste uge på de såkaldte jorderosionsregler, så de fremover rammer færre

Grøndalsgaard Testrup tilbyder:

SPREDNING AF MØG, PLØJNING, HARVNING, SÅNING TROMLING M.M. Kontakt JAN Tlf. 20 84 91 58 / 98 64 91 58

landmænd og giver lempeligere regler. Landbrug & Fødevarer anerkender, at det nye forslag er et skridt i den rigtige retning, der dog samtidig påpeger, at alpereglen stadig stiller danske landmænd dårligere end landmænd i Tyskland og andre steder, hvor udfordringerne med jorderosion er væsentligt større. - Det er påfaldende, at vi skal op¿nde regler, der skal løse et problem, som ikke eksisterer. Der er ikke nogen, som har større interesse i at passe godt på jorden end landmanden, der jo skal leve af den, så vi mener stadig, at der er et stykke vej inden vi er i mål, siger viceformand Lars Hvidtfeldt, Landbrug & Fødevarer.

BLANDEDE

Jens Axel Kruchov, advokat, partner

Rune Hyllested, advokat, partner

Han mener, at det vil hjælpe mange landmænd, at minimumsarealet i det ændrede forslag er udvidet fra 2.000 til 5.000 m2, og at man derved kan få luget ud i de små klatter rundt omkring på landkortet. Men han hæfter sig også ved, at jorderosion slet ikke er et problem i Danmark, som det er i resten af EU. - Vi har ikke Alper, Pyrenæer eller noget der minder om bjerge. Så vi har med overimplementering at gøre, hvor myndighederne har skruet alt for meget op

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har lempet den såkaldte ”Alperegel”, men Landbrug og Fødevarer er endnu ikke tilfreds.

i forhold til den virkelighed og de forhold, vi har i Danmark, siger Lars Hvidt-

Mulig fusion mellem Arla og EGM Walhorn Mejerigiganterne har til hensigt at fusionere

vækst og bedre lønsomhed. I Arla vil vi have en stærk partner, som kan styrke vores andelsfælleskab og tilbyde mælkeproducenterne et sikkert grundlag for fremtidig udvikling, siger bestyrelsesformand i EGM Walhorn, Mathieu Dobbelstein. Ved at fusionere med Arla Foods amba bevarer EGM Walhorn sin status som andelsselskab, og de enkelte andelshaveres andelsdemo-

Shapol Nejad, advokat, partner

Arla Foods amba overvejer at fusionere med EGM Walhorn, der hvert år omsætter cirka 550 millioner liter mælk fra Belgien, Tyskland og Holland.

STORM Advokatfirma I/S J. F. Kennedys Plads 1 K, 6. sal 9000 Aalborg Messevej 2, 9600 Aars T: +45 7230 1205 F: +45 7230 1204

”Ingen erstatning = Ingen regning” så hvis du ikke får erstatning, har vi arbejdet gratis for din sag.

mail@stormadvokatfirma.dk www.stormadvokatfirma.dk

Hos STORM Advokatfirma tror vi 100% på din sag – ellers siger vi nej til at tage den. Vi er startet i 2013 som et stærkt team; alle eksperter med en solid baggrund og stor erfaring.

Ring til os i dag på 7230 1205 eller læs mere på stormadvokatfirma.dk

Medlem af Dansk Byggeri

www.aars-tomrer.dk Nygaardsvej 5, 9600 Aars .

som man må i for eksempel Tyskland.

kratiske rettigheder vil være uændret. Derudover får EGM Walhorn ifølge fusionsforslaget ¿re pladser i Arlas repræsentantskab og en plads i Arlas bestyrelse. De respektive repræsentantskaber i Arla Foods amba og EGM Walhorn skal stemme om fusionsforslaget ved særskilte møder 13.-14. maj. En godkendelse af fusionen kræver i begge tilfælde et Àertal på mindst 75 procent af stemmerne. Hvis det bliver et ja til fusionen, forventes den at træde i kraft i slutningen af juli 2014. Fusionen skal godkendes af relevante konkurrencemyndigheder.

Farvel efter 36 år

FÅ EN ADVOKAT, DER TROR PÅ DIN SAG Trafikskade • Arbejdsskade • Patientskade • Faldskade Er du kommet til skade? Så lad os sikre dig den størst mulige erstatning helt uden risiko. Vi tilbyder nemlig:

feldt, der også mener at man i Danmark burde kunne pløje frem til 1. december,

Mejeriselskaberne Eupener Genossenschaftsmolkerei Walhorn (EGM Walhorn) og Arla Foods amba kunne tidligere på ugen offentliggøre, at de to andelsselskaber har til hensigt at fusionere. Bestyrelserne i begge selskaber har udsendt et forslag om dette til deres andelshavere, og forslaget skal til afstemning i repræsentantskaberne i midten af maj. Begge andelsselskaber er ejet af mælkeproducenter på tværs af Àere lande. Arla Foods amba har cirka 12.600 andelshavere i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien og Luxembourg. EGM Walhorn har cirka 800 andelshavere i Belgien, 25 ÅRS ERFARING MED LANDBRUGSBYGGERI

Få et uforpligte nde tilbud.

Tlf.: 9862 2800 . Mail:js@aars-tomrer.dk

Tyskland og Holland med en samlet årlig mælkeindvejning på cirka 550 millioner kilo mælk. Arla er verdens sjettestørste mejeriselskab med en årlig mælkeindvejning på 12,7 milliarder kilo mælk og har en ambitiøs vækstplan både i og udenfor EU. - Den foreslåede fusion vil give Arla mulighed for at forfølge vores vækstplaner sammen med EGM Walhorn, og deres produktion i Walhorn passer ¿nt sammen med vores i Pronsfeld i Tyskland og Nijkerk i Holland. Fusionen vil udvide vores samlede mælkemængde i Europa, og det vil være endnu et vigtigt skridt i retning af at opfylde vores strategiske vækstambitioner, siger bestyrelsesformand i Arla, Åke Hantoft. Fusionen med Arla vil betyde, at EGM Walhorns andelshavere er garanteret en mælkepris, der afregnes ud fra samme vilkår som alle øvrige Arla andelshavere. - For vores andelsselskab giver fusionen tydelige fordele. Den sikrer vores fremtidige

Bent Pedersen har valgt at sige farvel til RYK Midt-Nord efter 36 år som kontrolassistent.

Bent Pedersen, Aars, stopper efter eget ønske som kontrolassistent efter 36 år hos RYK Midt-Nord. Kvæglandmændene på egnen omkring Aars er heldige at have haft en mand, der har udført jobbet på en meget samvittighedsfuld måde. Ordet nej er sjældent kommer over Bent Pedersens læber. Ikke engang

lørdag-søndag, hvis det var formålstjenligt. For 36 år siden omfattede et job som kontrolassistent cirka 1.500 køer i 30 besætninger. I dag betjener Bent Pedersen dobbelt så mange landmænd og over 11.000 køer. En ko gav den gang 5.400 kilo mælk om året år - det tal er i dag 9.200 kilo om året. Denne fantastiske udvikling har Bent Pedersen fuldt ud taget del i og fulgt med i. Han har altid sat en ære i, at tingene var i orden til landmændenes bedste. Ny teknik i form af nye mælkemålere og udstyr til malkerobotter, har han mestret at uddanne sig i, så han i dag er en af specialisterne på dette område. Gennem alle årene har samarbejdet med landmændene fungeret meget tilfredsstilende ikke mindst i kraft af Bent Pedersen indgangsvinkel til hans medmennesker. Landmænd og RYK er Bent Pedersen en stor tak skyldig for usædvanlig og uegennyttig indsats i 36 år. Afskeden blev i fredags markeret med en reception for landmænd og kollegaer.

Profile for Aars Avis

Ars 20140402  

Ars 20140402  

Profile for ugeavis
Advertisement