Page 1

Til samtlige husstande

88. ĂĽrgang - Nr. 13

ONSDAG 26. marts 2014

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars ¡ Sønderup-Suldrup Avis ¡ Haverslev Avis ¡ Hornum Avis ¡ Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Byggearbejde ivĂŚrksat trods igangvĂŚrende forhandlinger Byggetilladelse til Netto tvinger kommunen til at ĂŚndre forholdene Af Torsten Hansen Per Pallesen stĂĽr i ĂĽr for den ofďŹ cielle ĂĽbning af ForĂĽr i Himmerland.

NÌsten udsolgt til Forür i Himmerland Q AARS: I weekenden slür Messecenter Vesthimmerland dørene op til forürsmessen Forür i Himmerland, og interessen for messen er stor i ür. - Vi kan müske vÌre heldige at klemme endnu en stand ind, men vi har nÌsten fyldt hallerne op - og der er ligefrem optaget standpladser ude foran messecenteret, fortÌller en forürsglad direktør for Messecenter Vesthimmerland, Nicolaj Holm. Det er 25 ür siden, Forür i Himmerland første gang

fandt sted, og det er 20 ĂĽr siden Aars HK kom ind over som arrangør. Derfor bliver ĂĽrets jubilĂŚumsmesse ogsĂĽ markeret med et par nye tiltag. Der vil blandt andet vĂŚre optog igennem Himmerlandsgade, hvor Aars HKs minispillere vil sprede god stemning og opmĂŚrksomhed omkring messen, og sĂĽ kommer Himmerlands Saluteringslaug og brager messen i gang. Derudover vil Per Pallesen stĂĽ for den ofďŹ cielle ĂĽbning af ForĂĽr i Himmerland.

Q AARS: �Ih, hvor er det splitter kommunalt�. Südan lød det i en gammel revyvise, og südan er tanken ogsü, nür man passerer Aars Rutebilstation i disse dage. Kommunale ansatte er i gang med at fjerne en isebelÌgning og erstatte den med asfalt. Det er der ikke noget unormalt i. Men nür man sammenholder det med, at Byrüdet i morgen torsdag har et punkt pü dagsordenen der har titlen �Forbud mod opførelse af detailforretning�, sü begynder det at virke �kommunalt�. Men i denne sammenhÌng er det nu nok politikerene man skal skyde pü. Politikerne udskød ved sidste byrüdsmøde et punkt angüende det planlagte Netto-byggeri ved Aars Rutebilstation. Punktet der netop

Kommunale ansatte er i gang med at ĂŚndre arealet omkring Aars Rutebilstation.

handler om forbuddet, er derfor pü pü torsdag. Men alligevel foregür der nu anlÌgsarbejde pü omrüdet. - Vi er nød til at lave en hjørneafskÌring af opholdsarealet, sü busserne kan komme rundt, forklarer forvaltningschef Jens Christian Olesen, Teknisk Forvaltning, Vest-

KÆRE BĂ˜RN AARS

BĂ˜RNETĂ˜J FRA 0-14 Ă…R KIG IND I VESTHIMMERLANDS STĂ˜RSTE GASGRILLMARKED... VI HAR ALLE NYHEDERNE...

FEST INSPIRATIONS DAGE

himmerlands Kommune, til Aars Avis. Årsagen til dette arbejde er, at der allerede er givet byggetilladelse til at en Netto-forretning kan opføres. - Byggeriet kan i praksis begynde i morgen, og nür der sÌttes byggehegn op, sü kan busserne ikke komme rundt

pĂĽ den nuvĂŚrende plads, forklarer Jens Christian Olesen. Hvis politikerne beslutter sig for at arbejde for et forbud mod Netto pĂĽ arealet, sĂĽ vil det nye anlĂŚgsarbejde vĂŚre delvis spildt. Det samme gĂŚlder, hvis politikerne beslutter sig til at lade byggeriet fortsĂŚtte.

FĂ… INSPIRATION TIL DIT DRĂ˜MMEBADEVÆRELSE!

Torsdag den 27. marts kl. 10.00-18.00 Fredag den 28. marts kl. 10.00-18.00 Lørdag den 29. marts kl. 10.00-14.00 Søndag den 30. marts kl. 10.00-14.00

Pssssssssssst... der er fest i butikken, kig forbi, der er sodavand, popcorn og en Àn gave til alle børn disse 4 dage!

STORT RESTMARKED TIL BILLIGE PRISER PĂ… UDGĂ…EDE MODELLER!!!!

SP

Ă…

244 D K N STA EN SNA M

O Ă˜D

TIL

INSPIRATION & VEJLEDNING

KIG IND OG SE

VORT UDVALG!!!!

RENCE:

R KONKU

VIND EN STOKKE L HĂ˜JSTO

KONKU RRENCE FORMU L FĂ…S I BU AR TIKKEN KÆRE B Ă˜ MARKED RN SVEJ 3 9600 AA RS

Kik forbi og fü vores nye 2014 katalog Like vores facebook side KÌre Børn Aars HjortkjÌrsvej 2 ¡ 9600 Aars ¡ Tlf. 98 62 11 22 Man-fre 8-17.30 ¡ Lør 9-13.00

Meld ind Meld dig dig ind i i kundeklubben kundeklubben pĂĽpĂĽ www.kaereboern.dk/aars www.kaereboern.dk

Alt hvad dit barn har brug for... Din KÆRE BĂ˜RN

MarkedsvHM%‡$DUV‡7OI.: 

Ma-fr: 17.3‡Lø: - 14

Som VVS partner hos bad&design kan Vesthimmerlands VVS, hjÌlpe med en totalløsning til dit drømmebadevÌrelse.

Mød os pü Forür i Himmerland 2014


2 Ugens navne

Aars Avis

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927

Nygifte

Runde fødselsdage

80

Svend Jørgensen, Himmerlandsgade 54, Aars, fredag, 29. marts.

75

Thomas Elkjær, Kærvej 83, Aars, torsdag, 27. marts.

70

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

65

Bodil Kristensen, Møllevej 22 A, Aars, søndag, 30. marts.

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING

65

Kurt Nielsen, Aalborgvej 58, Hornum, tirsdag, 1. april.

Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk Claus Hylleberg

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Frode Egekvist, Birkevej 54, Hornum, tirsdag, 1. april. Frode Egekvist har i mange år drevet sin fødegård i Tandrup ved Aars. Han har gennemgået landmandsuddannelsen, men lærte også meget om faget gennem sin far, Børge Egekvist, der opdyrkede hedejorden i Tandrup og siden oparbejdede en meget fin Jerseybesætning på gården. Frode Egekvist har dog i en årrække holdt sig til planteavl med kartofler som speciale. Tidligere drev Frode Egekvist en mindre gård med jerseybesætning i Pisselhøj ved Aars. Han er en dygtig landmand med et positivt livssyn, som ikke er bange for at afprøve nye metoder. Sideløbende med landbruget har Frode Egekvist haft mange tillidshverv. Han er en god forhandler og blev tidligt valgt som formand for Aarsegnens Landboungdom. Han har også været i bestyrelsen for Haubro Friskole, Aars og Omegns Landboforening og er formand for DLG Vesthimmerland. Desuden har Frode Egekvist siddet i repræsentantskabet for Sparekassen Himmerland. Golfbanen er blevet et godt fristed for Frode Egekvist, som også rejser i indog udland eller hygger sig med familien. Han er et engageret menneske, som gerne suger nye indtryk til sig.

60

Lilian Skovhus, Høgholtvej 15, Sønderup, tirsdag, 1. april.

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER

Jubilæum

- overalt i landet!

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

Bjarne Refsgaard Jensen, Gl. Skolevej 13, Aars kan fredag 28. marts fejre 25 års jubilæum på Jernstøberiet Dania A/S i Aars.

Jens Møller

Annette Rolighed

Jens Fisker

Vi er der når du har brug for os

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

VI R IN BR GE UD!

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Viet i Aars Kirke: Anne Hosbond Casper, Gedsted, datter af Bente og Kurt Casper, Aars, og Thomas Kjær Jensen, Gedsted, søn af Sonja og Niels Christian Jensen. (Foto: www.Fotograferne-Nibe.dk)

”Genvalg” Fire medlemmer af bestyrelsen var på valg, da Jutlander Bank 24. marts holdt ordinært repræsentantskabsmøde i Hobro. Selv om der er tale om en bestyrelse for en ny bank, kan man godt tale om genvalg, da de valgte kommer fra de tidligere bestyrelser i Sparekassen Hobro og Sparekassen Himmerland. Tre af de fire er selv valgte medlemmer af repræsentantskabet. Det er Bent Bjørn, Hobro, Svend Madsen, Hobro, og Helle Aagaard Simonsen, Skørping. Det fjerde genvalg gik til Poul Østergaard Mortensen, Frejlev, der er udpeget af repræsentantskabet som særligt revisionskyndigt bestyrelsesmedlem. Valgene gælder for de næste fi re år. Efter repræsentantskabsmødet konstituerede bestyrelsen sig uændret med Finn Hovalt Mathiassen, Aars, som formand og Hans Jørgen Nielsen, Hobro, som næstformand.

Fra Politiets døgnrapport Indbrud hos motocross AARS: Lørdag midnat blev der begået indbrud hos Aars Motocross Klub på Plantagevej i Aars. Først har man forsøgt at bryde en lås op. Da det ikke lykkedes er en dør til et toilet brudt op. Fra klubhuset er stjålet fire styk walkie-talkie af mærket Motorola. Der er også opbrudt en nøgleboks til en container.

Alt indenfor: • Bryllup • Borddekoration • Begravelser m.m.

98 64 18 69

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

Lene Michelsen siger sjældent nej

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

26. marts 2014

Blomstertanken v/ Uno-X Aars Tlf. 98 62 10 96 Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Lene Michelsen, Gl. Blærevej 69, Blære, har altid haft lyst til at involvere sig i det lokale liv. Igennem mange år har hun derfor haft adskillige poster i foreninger, og yder stadig en stor indsats mange steder. Mandag, 31. marts fylder hun 50 år. Lene Michelsen er født og opvokset i Vester Skivum, som den mellemste af tre søstre. Hun gik i skole i Vegger 1.-5. klasse, i Blære 6.-7. klasse og i Hornum 8.-9. klasse. Derefter kom hun på handelsskole i Aars. Efter handelsskolen blev hun udlært revisorassistent hos M. Lindebjerg i Aars. Der fik hun ansættelse og fortsatte med over i Deloitte, da de overtog firmaet. Det blev til to år i Deloitte. Hun blev herefter ansat hos KIPA Vinduer i Hornum og dannede sideløbende firmaet Kontorhjælpen sammen med to kollegaer fra M. Lindebjerg. Her har hun altid haft enormt travlt, blandt andet fordi det er sjældent man får et ”nej” fra Lene. Hun stoppede hos KIPA Vinduer i 2004 for helt at hellige sig sit eget fi rma, hvor hun laver regnskab for mange små og mellemstore virksomheder. I fritiden har hun spillet fodbold og håndbold. Hun startede med håndbold som miniputpige i Vegger og senere også med fodbold i Vegger og Hornum IF. Håndbold har hun spillet i Vegger, men mest i Blære/Hornum, hvor hun var en af de absolut bærende kræfter på det damehold, som rykkede op i Jyllandsserien i 1992. Der spillede hun sammen med hendes to søstre, og hendes mor var holdleder. Lene Michelsen har sidenhen selv været holdleder for både 2. og 3. holds damer i Blære/Hornum håndbold. Lene Michelsen er flere gange blevet kåret til årets spiller, blandt andet i kraft af hendes dygtighed som streg i angrebet og som den bærende spiller i forsvaret. Lene Michelsens navn er synonymt med Blære IF, hvor hun har lavet et kæmpe arbejde som frivillig i bestyrelsen, som kasserer og alt muligt andet. Hun er bl.a. lysmester, når der er Brag i hallen til hjemmestævnerne i håndbold. Hun indtrådte i bestyrelsen første gang i 1986

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lene Michelsen

til 1988, og igen i 1989. Hun har siddet der lige siden. I 2001 blev hun kåret som årets BIF’er, og i 2011 modtog hun DGI’s Nordjyllands guldnål for 25 års arbejde som frivillig ildsjæl. Lene Michelsen deltager også aktivt i de sammenkomster der hvert år er med venskabsklubben i Norge, Holum Il, hvad enten det foregår i Danmark eller i Norge. Derudover er hun også kasserer i Land & By, Septembermarked, hvilket hun startede med i 2010. Også her yder hun en fantastisk indsats. Hun har styr på de ting, hun har ansvar for. Privat bor Lene Michelsen på et nedlagt landbrug i Blære sammen med Peter Flohr, hunden Pax og alle hendes katte. Hun er nemlig også en stor dyreven. Parret bruger meget tid med hunden ude i naturen, og ellers tilbringes tiden med gode naboer og venner eller i sommerhuset på Bjerget. Her tilbringes også sommerferien, hvis det kan blive til en. Men mest af alt har hun ry for at være verdens bedste moster til tre nevøer og to niecer. Dem har hun altid tid til, og de kan få hende til alverden, og får aldrig et Nej fra hende. Som person er hun en venlig sjæl, med godt humør og en god humor. Lene Michelsen er meget værdsat alle de steder hun færdes. Det eneste der kan gøre hende sur er, når frivillige ledere ikke møder op til det de har sagt ja til.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

26. marts 2014

Ældre i Aars hørte om lokale filtstøvler AARS: Ældre Sagens lokalafdeling i Aars kunne glæde sig over at årets generalforsamling var velbesøgt. Den foregik i Aktivitetscenteret i Aars. Som ved mange generalforsamlinger før denne blev dirigenthvervet forestået af Arne Hansen, Aars. Formanden Ellen Bakkegaard gav i sin beretning en gennemgang af årets nye, gamle og ikke mindst planlagte nye aktiviteter til den kommende sæson. De rigtig mange frivillige, der gør det muligt for Ældre Sagen at tilbyde mange nye IT-tilbud, fik tak og rosende ord med i beretningen. Elin Mathiesen, Hornum,

blev nyvalgt til bestyrelsen. Nanny Glerup, Blære, og Poul Block, Aars, blev nyvalgte suppleanter. Efter generalforsamlingen fortalte Nanny Glerup bistået af Ove Glerup om starten på udviklingen af filtede støvler, lavet af uld fra hendes gotlandske pelsfår, frem til i dag, hvor kunder fra hele verden efterspørger deres mange filtede produkter. På et møde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig. Ellen Bakkegaard og Jette Frost Larsen fortsætter som hhv. formand og næstformand. Bjarne Straszek som kasserer og Birgit Gass som sekretær.

Fra Politiets døgnrapport

Vores elskede

Terese Jensen

Banan i udstødningen V. HORNUM: Et noget usædvanlig hærværk er udført mod en bil i Vester Hornum. For det første er en antenne rykket af bilen. Men dernæst er en banan og rester af kartofler puttet ind i udstødningen på bilen. For det skal være nok, så er der også begået hærværk mod postkassen på ejendommen. Her er hældt en åben dåse makrel ned i postkassen.

* 22. marts 1970 har fået fred Aars, den 23. marts 2014

Bolette, Amalie, Jimmi, Line og Kasper Ingrid og Freddy Lars Bo Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke lørdag den 29. marts kl. 11.00 Højtideligheden slutter ved kirken

SIDE 3

Al opmærksomhed Min kære hustru, vor gode mor og farmor

Ketty Simonsen er stille sovet ind Aars, den 21. marts 2014 På familiens vegne

Kaj Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 27. marts kl. 11.00

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Poul S. Poulsen

til brunch fra kl. 10.00 på Rønnevej 4.

i anledning af min fødselsdag frabedes. Egon Jensen, Morum

Tilmelding melding på tlf. 61 75 77 47 inden den 7. april.Min elskede mand, vor kære far, svigerfar, morfar og farfar er stille sovet ind Aars, den 19. marts 2014 Fred hvisker træerne, omkring huset du elskede, farvel nikker blomsterne, du passede så fint, tak kvidrer fuglene, du hilste på hver morgen, stille hvisker vinden, hvil nu i fred.

Grethe Kirsten og Bruno Karin og Thomas Lars og Birgitte Kris, Helle, Louise Anne og Mikkel Begravelsen finder sted fra Skivum Kirke onsdag den 26. marts kl. 13.00

Mandag d. 14. april, fylder jeg 50 åår og derfor vil det glæde g familie, mig at se fam venner og naboer

Al opmærksomhed

 Jens Frendrup Jensen

ÅBENT HUS H

Venlig nlig hilsen Birgit git Dalsager

Kære mormor

Indsamling til loppemarked Lions Club Aars har løbende indsamling af effekter til sit årlige loppemarked. Har man effekter (kun brugbare ting, ikke tøj), som man vil skænke til Lions loppemarked, kan man blot ringe på tlf. 40 83 34 08 (Poul Poulsen), hvorefter afhentning vil blive arrangeret, eller benyt vores container på genbrugspladsen i Aars

TAK EFTER DØDSFALD

Du ønskes hjertelig til lykke med de 60 år d. 1. april. Vi glæder os meget til festen. Knus fra Malthe, Nicoline og William

Hjertelig tak for den store deltagelse ved min kære hustru

Inga Irene Pedersens begravelse fra Hornum-Ulstrup Kirke Tak for blomster, kranse og pengegaver På familiens vegne

Vor kære mor, svigermor og mormor

Kristian Nyrup Pedersen

Dagny Baade Thomasen er stille sovet ind Aars, den 20. marts 2014

Hjertelig tak

Stort til lykke

for venlig deltagelse ved

Familien

Alfred Østergaards

Begravelsen har fundet sted

begravelse fra Suldrup Kirke. Tak for de mange smukke kranse og blomster. En særlig tak til Hjemmeplejen i Haverslev for god og kærlig pleje under Alfreds sygdomsforløb. På familiens vegne Ritta, Bente og Søren

til Casper, der har gennemført uddannelsen som jordbrugsmaskinfører. Casper fortsætter sit arbejde hos os.

Vor kære bror, morbror og farbror

Sølv- & Guldbryllup m.v. Solotrompet i kirken eller under enhver type fest. www.morgenmusikeren.dk Mail: trompetmusik@gmail.com

Alfred Rasmussen er stille sovet ind Ravnkilde, den 23. marts 2014 På familiens vegne

25 ÅRS JUBILÆUM

Frida og Niels Bisættelsen finder sted fra Ravnkilde Kirke lørdag den 29. marts kl. 11.00

Aars Seniorer Danseaften på Kimbrerkroen

Vor kære mor, svigermor, mormor og farmor

Fredag den 28. marts kl. 19.00 - 23.00. Musikken leveres af "Nullermændene". Alle er velkomne. Bestyrelsen

Bjarne startede sin ansættelse på aftenhold i afdelingen for kernefremstilling og arbejdede her indtil 2008, hvor han Àk arbejde på daghold som maskinfører på Wagner-støbeanlægget. Han er stabil, pligtopfyldende og udfører opgaverne omhyggeligt og han er en værdsat medarbejder og kollega.

INFORMATIONSAFTEN

Dania ønsker hjerteligt tillykke med jubilæet og takker for et godt samarbejde gennem 25 år.

Betty Christensen * 7. februar 1953 er stille sovet ind Stistrup, den 24. marts 2014

Bjarne Refsgaard Jensen, Gl. Skolevej, 9600 Aars, kan den 28. marts 2014 fejre 25 års jubilæum hos DANIA A/S.

om psykoterapi og psykomotorik i Aars Vandtårn

Bjarke og Anette Regina Børnebørn

2. APRIL KL. 18.00-20.00

Begravelsen finder sted fra Vognsild Kirke lørdag den 29. marts kl. 11.00

Insitupsykoterapi.dk v/Christian Søgaard


Aars Avis

SIDE 4

LOPPEMARKED Aars Y’s Men’s Club Markvænget 36, Aars ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

26. marts 2014

BANKO

Tirsdag den 1. april 2014 kl. 14.00 i Østrup Klubhus. Alle er velkomne. Østrup-Vognsild Pensionistforening

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00. KONTAKT: Aars: Vagn E. Jensen, tlf. 98 62 19 24 - 40 28 70 07 Farsø: Vagn Andersen, tlf. 98 63 17 75 - 23 62 23 55 Aalestrup: Peter Nielsen, tlf. 98 64 19 02 - 22 80 31 79 Y’s Men’s Clubben yder økonomisk støtte bl.a. i lokalområdet, Aars, Farsø og Aalestrup.

Teatret på Hjul spiller eventyret om Guldlok på Aars Bibliotek.

Advokatvagt i Aars Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m. Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

Guldlok og de tre bjørne i Aars AARS: Eventyret om Guldlok, der farer vild i skoven og kommer til bjørnenes hus, spilles som dukketeater på Aars Bibliotek mandag, 31. marts. Det er Teatret på Hjul, der kommer på besøg. Forestillingen henvender sig især til de to til seks

årige, men deres voksne og større og mindre søskende er også velkomne. Forestillingen finder sted sidst på eftermiddagen, varer en god halv times tid, og efter forestillingen serveres et børnevenligt måltid mad. Det hele slutter tids nok til at sengetiden kan passes.

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de Àeste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde ¿ndes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

SKER

Byrådet inviterer indenfor! Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars, torsdag 27. marts 2014, kl. 16.00. Dagsordener og referater kan ¿ndes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

LOPPEMARKED Blære Forsamlingshus søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00-14.00 Der er salg fra 2 adresser: Gl. Blærevej 48, Blære - små ting og Skolevænget 6, Blære - møbler og større ting Blære Forsamlingshus

Fredags-café Aars Bibliotek fredag den 28. marts kl. 16.00 Manuela Rauff, klassisk sanger og harpespiller, inviterer tilhørerne på en rejse i kærlighed, ensomhed, længsler, drømme og eventyr. Koncerten henvender sig til unge og voksne i alle aldre. Gratis adgang, ingen tilmelding. Se mere her www.vhbib.dk

Guldlok og de tre bjørne Dukketeater på Aars Bibliotek mandag den 31. marts kl. 17.00. Forestillingen henvender sig især til de 2-6 årige og deres voksne. Efter forestillingen serveres et børnevenligt måltid mad. Billetter a 10/20 kr. købes på himmerlandsbilletten.dk Se mere her www.vhbib.dk

MEDDELELSER

Ændring af husdyrbrug • Holmevej 23, 9640 Farsø Afgørelsen kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Høring af plan for etablering af husdyrbrug • Overvejen 31, 9600 Aars Ansøgning med bilag kan ses på www.vesthimmerland.dk/ afgoerelser

Prisaftale på fodpleje Vesthimmerlands Kommune indhenter tilbud vedr. prisaftale på fodpleje. Se mere på www.Vesthimmerland.dk/Erhverv/Udbud

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Mariagerfjords Frivilligforening for voldsramte kvinder og børn inviterer til et spændende foredag om ”En voldsramt kvindes historie - Min kamp i volden og livet bagefter” v. Heidi Kristoffersen, Korsør Tirsdag den 8. april kl. 18.30 på Hobro Vandrehjem, Amerikavej 24 Foreningen vil være vært for et lille traktement derfor er tilmelding til Kaja nødvendig på tlf. 23 20 87 03 senest den 3/4. Arrangementet er gratis og alle er velkommen.

Advokatfirmaet Torben Haldrup, Østerbrogade 27 B, Løgstør, har kontoret lukket 31. marts og 1. april 2014.

Kontorfællesskab Advokatfirmaet Bindslev & Kjeldsen ApS Aars etablerer afdeling i Løgstør og har med virkning fra 1. april 2014 indgået aftale med

Advokatfirmaet Torben Haldrup Løgstør om kontorfællesskab i nyrenoverede lokaler på adressen Rådhusgade 8, 9670 Løgstør. Vi slår dørene op onsdag den 2. april og glæder os til samarbejdet med gamle og nye kunder.

...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset

98 62 17 11


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 5

Forårsinspiration

i Kri-Stense

Tirsdag den 1. og onsdag den 2. april

kl. 11.00-22.00 Så byder vi foråret velkommen.Vi har pyntet årets påskebord op i privaten på 1. sal og i køkkenet byder vi på lidt godt til ganen. Havehuset står forårsklar, så kom og bliv forårsinspireret.

Onsdag d. 2. april er der harpe og sang af Manuela Rauff

kl. 19-20

Kri-Stense

Jette Poulsen fra Lions Club Aars - Aarstidens Kvinder takkede Jens Stage for en rigtig god koncert på Vesthimmerlands Gymnasium.

Fin stemning ved Jens Stage koncert i Aars

INDRETNING – STIL – v. Mette Buus Gl. Skolevej 14 • 9600 Aars • Tlf. 9862 4506

Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 11.00-18.00 • Lørdag kl. 10.00-14.00

Himmerlandsgade 50 • 9600 Aars • Tlf. 9862 4506

Åbningstider: Torsdag-fredag kl. 10.00-17.30 • Lørdag kl. 10.00-14.00

www.kri-stense.dk

Aarstidens Kvinder forventer overskud på koncerten Af Torsten Hansen AARS: Lions Club Aars Aarstidens Kvinder havde en succesfuld cafekoncert på Vesthimmerlands Gymnasium. Hele koncerten var gennemsyret af en rigtig god stemning. Forud for koncerten havde 90 sikret sig en billet til den lune troubadour Jens Stage. Han underholdt med en blanding af egne numre og stemningsfulde fortolkninger af andres numre på både engelsk og dansk. Jens Stage lagde ud med ’Streets of London’ og undervejs fortolkede han blandt andet sange af Bob Dylan og Sebastian. Imellem numrene kom Jens Stage med små og sjo-

ve anekdoter primært fra det musiske univers. En af historierne var fra en af Sebastians første koncerter sidst i 60’erne - koncerten var i Langholt, men den blev bestemt ikke en af de koncerter som går over i historien. Jens Stage formåede med de små historier at få publikum med tilbage til den tid, hvor Sebastian og Dylan endnu ikke var så kendte. Udover de ældre numre havde han og også nye numre med, som sangen om klumpfisken fra den nye film af samme navn. Jens Stage skabte en fi n stemning - godt hjulpet på vej af hans indlevelse i sangens univers, den karakteristiske mundharpe og ikke mindst med hans fi ne strengespil.

I nogle af sangene skabte han en nærmest melankolsk stemning, hvor hans mundharpe fi k en fremtrædende plads. I pausen var der vin og en kreativt anrettet ostetallerken til alle de fremmødte, som var bænket i gymnasiets ”badekar”. I sidste del af koncerten havde Jens Stage fundet flere af de velkendte numre frem, og publikum kunne fornemme, hvor bredt hans repertoire vitterligt spænder. Alt i alt var det et stemningsfyldt arrangement, som Aarstidens Kvinder håber at gentage i 2015. Klubben er glade over den støtte som den har fået lokalt. Overskuddet fra koncerten går igen i år til humanitær støtte lokalt.

Det er forår i Himmerland Med masser af nye aktiviteter og forsikringer, der skaber tryghed for hele familien. I vores nye forsikringsbutik i Kimbrergården i Aars møder du friske medarbejdere, som altid er klar med råd og vejledning om forsikringer, der passer til din aktive hverdag. Kig ind i forsikringsbutikken eller ring 9698 1800 og hør om dine muligheder. Mød os på “Forår i Himmerland” i weekenden i Messecenter Vesthimmerland.

Tæt på og ligetil

Jens Stage skabte en rigtig god stemning ved koncerten.

Kom og få gode ideer til forårets boligindretning...

Butikken på Himmerlandsgade holder åbent disse dage, hvor vi har pyntet op til forår og påske.


Aars Avis

SIDE 6

Lærling hos Peugeot Aars, Jonas Lynge, satser på at komme langt i næste sæson.

Lærling i Aars med hurtige planer AARS: Jonas Lynge, 17 år, bor til dagligt i Nibe. Han er netop kommet i lære hos Peugeot Aars som automekaniker. Den stilling passer rigtig godt til hans ambitioner. Han begyndte sidste år at køre Yokohama 1600 Challenge og sluttede debutsæsonen med en 11. plads. Med evner til selv at repa-

G H

alleri

rere bilen satser Jonas Lynge på at komme i top 10 i år. Jonas Lynge startede med at køre gokart som 9-årig, på gokartbanen i Mou. Det gav hurtigt blod på tanden, og herefter fulgte flere sæsoner i gokart. I 2013 skiftede teamet over til asfaltbanesæsonen. Valget faldt på en Peugeot 207

Første løbsweekend på Ring Djursland viste teamet med det samme at der var godt med fart i knægten, med top 10 resultater i både kvalifikation og heat. Ved andet løb på FDM Jyllandsringen var han endda helt oppe at score en 5. plads i heat 1, inden at et sammenstød med en konkurrent desværre sendte ham ud af løbet. Det gennemgående tema i 2013 var dog småproblemer med bilen, som kostede mange gode point i både det generelle mesterskab. Sæsonen blev dog sluttet af med manér, da Jonas Lynge kørte to flotte heats og satte løbets hurtigste omgang i sæsonens sidste heat på Padborg Park. De flotte resultater i debutsæsonen rakte til en 11. plads i det generelle DIF Danmarksmesterskab og en 4. plads i Rookiemesterskabet. Målet for 2014 er at slutte i top 10 i DIF Danmarksmesterskabet, samt gennemføre alle løb.

Rendezvous 2014 - 29. marts kl. 13 Skærto

immerland

vises Hanne Støvring, Sonny Schneider og Henrik Dencker særudstilling Rendezvous. værker udvalgt med stor Udstillingen åbnes af borgmester Knud Kristensen. Alle er velkomne. Fri entre.

Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø

Åbningstider: Lørdag - søndag kl. 11.00-17.00 samt helligdage/udenfor åbningstider ifølge aftale.

www.galleri-himmerland.dk

26. marts 2014

Hardy Jensen, Aars, er valgt ind i bestyrelsen for Sammenslutningen af Danske Museumsforeninger.

Aars-formand i landsbestyrelse AARS: Vesthimmerlands Museumsforeningen har været med i Sammenslutningen af Danske Museumsforeninger siden begyndelsen for 11 år siden. Nu er Vesthimmerland også repræsenteret i landsbestyrelsen. Formand for Vesthimmerlands Museumsforening Hardy Jensen blev

valgt på weekendens årsmøde i Næstved. Sammenslutningen af Danske Museumsforeninger tæller over 35.000 medlemmer fordelt over 72 foreninger i en skøn blanding af de meget store museer til de helt små. Med Hardy Jensens indtræden i bestyrelsen markerer Vesthimmerlands Museum sig igen i den danske

museumsverden. I takt med at sammenslutningen har vokset sig stor er indflydelsen også øget. Sammenslutningen er repræsenteret på det højeste plan i den danske museumsverden med sæde Kulturstyrelsens strategiske panel, som skal sætte dagsordenen for udviklingen af den danske museumsverden. I det strategiske panel er Vesthimmerlands Museum i øvrigt repræsenteret ved museumsleder Broder Berg, der er indvalgt af sine kolleger på landets museer.


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 7

dehaver af eget pladeselskab, hvorfra han sammen med sit band The William Blakes har udgivet flere albums. Ligesom han har skrevet digtsamlinger samt film- og tv-musik. Men Kristian Leth har også kunnet opleves som fi lmskuespiller i en række biroller i forbindelse med fi lm som ”Min søsters børn i Ægypten” (2004), ”Midsommer” (2003) og ”Små ulykker” (2002) samt tv-julekalen-

Kristian Leth taler i Vesthimmerlands Musikhus ALFA i Aars.

SÆT

Kristian Leth taler i Aars om innovation

deren ”Jul på Kronborg” (2000). Mest kendt er Kristian Leth imidlertid nok som journalist og vært siden 2004 på en række ganske forskellige kultur- radio og tv-programmer for DR, Radio24syv og Radio Klassisk. Baggrunden som multimenneske har Kristian Leth tilsyneladende ikke fra fremmede som søn af digteren og filminstruktørenJørgen Leth og skuespillerinden Hanne Uldal.

Guldkorn til Mors Som en ekstra bonus, er det tanken at de bedste guldkorn fra mødet mellem Kristian Leth og de forhåbentligt diskussionslystne vesthimmerlandske erhvervs- og kulturfolk skal samles op af bl.a. Preben Stæhr og Claus Svenstrup og sendes videre til det kommende Kulturmøde på Mors.

I KALENDEREN

4. MAJ 2014 KL. 10.00

Foredraget arrangeres af Kultur InVesthimmerland AARS: Vesthimmerlands Musikhus Alfa lægger 3. april rum til endnu et møde, hvor kulturen udfordrer erhvervslivet til at se løsninger på tværs af branchekulturer. Den kendte TV-mand, skuespiller og musiker m.m., Kristian Leth udfordrer den dag det vesthimmerlandske erhvervsliv. Han stiller op til gratis fyraftensmøde i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars under overskriften: ”Innovation på tværs af brancher og kreative konkurrence fordele”. Bag arrangementet står Kultur InVesthimmerland (KIV), der i februar også arrangerede et meget velbesøgt møde om vækst med bl.a. økonomiprofessor

Steen Hildebrandt samme sted. - I KIV-regi søger vi at inspirere erhvervslivet til at tage ved lære af kulturens form for innovation - og omvendt. Altsammen for at se, hvad to så tilsyneladende ulige størrelser har at sige hinanden. Det er os derfor en stor glæde, at kunne byde velkommen til et multimenneske som Kristian, der har sagt ja til den lidt atypiske udfordring i en tid, hvor der netop er brug for at tænke alternativt, hvis såvel Vesthimmerland som hele Danmark skal videre og fornuftigt ud af krisen, forklarer en af initiativtagerne, den lokale erhvervsmand Preben Stæhr. Han er selv tidligere slagteridirek-

tør og nuværende indehaver af Turbowex, der sælger rørløse ventilationssystemer. Stæhr deltager under mødet også i en konkluderende paneldiskussion. - Kristian, forventer vi helt præcist kan fange, hvad vi vil i Kultur InVesthimmerland. Vi har i det hele taget store forventninger til, at Kristian kan udfordre de himmerlandske erhvervsledere og andre mødedeltagere og få dem til at til tænke og udvikle gode ideer på tværs af erhverv og kultur, fortsætter Preben Stæhr.

Multimenneske på besøg

Løbet skydes i gang på Boosting Business/Aars Avis Hvem? For glade motionister og gale løbetosser

Hvad? 5,3 km - 10,6 km Halvmarathon Helmarathon

34-årige Kristian Leth er blandt meget andet medin-

Hvorfor? Et evt. overskud går til Julemærkehjemmet i Hobro

Sponsorer:

AARS

AARS

AARS

MASKINFORRETNING

Messetilbud Automatisk garageport NEVE EDB

AARS

11.495,inkl. moms & montering G60 Line 235x200 cm

AARS

AARS

AARS

RAN GA TI

MIDTFJORD

Advokatfirmaet

Har du næsten glemt, at du har en garage? Fordi den er fyldt med skrammel eller bare er umulig at komme ind i med bilen? Eller fordi den gamle port er besværlig at åbne og lukke? Med en ny garageport fra Crawford Entrematic kan du igen bruge garagen til noget fornuftigt. Du får en port af høj kvalitet, der giver hele familien lidt ekstra plads. Plads, som du kan bruge til værksted, parkering, træningsrum eller noget helt fjerde.

Mød os på Forårs messen i Aalborg Kongres & Kultur CenterEuropa Plads 4, 9000 Aalborg

Crawford Entrematic Voerbjergvej 40 P 9400 Nørresundby 7020 0208

crawforddanmark.dk

Kig forbi og se de mange muligheder på Forårs messen. Bestil dine gratis billetter* på crawforddanmark.dk

Ekstra Tilbud! Ved køb af port kan der til købes kodetastatur og mikrosender

FOR KUN 1395,Normalpris 2395,- inkl. moms

BINDSLEV & KJELDSEN ApS

* Så længe lager haves

- på Forårs messen den 4.– 5.- 6. april.

Få gratis billetter til messen!

AARS

*

ÅR

Få øjnene op for din garage

AARS

AARS

! V HO

R E ’ A - HV DET?? NU

AARS

Læs mere og tilmeld her

www.boostingbusiness.dk


Aars Avis

SIDE 8

26. marts 2014

Gavefond i Aars støtter ag og kastemaskiner Første gavefondsuddeling i Jutlander-navnet

Karina Højbjerg er ny formand for Aars Handelsstandsforening.

Handlende i Aars ďŹ k ny formand AARS: Aars Handelsstandsforenings bestyrelse har holdt konstituerende efter generalforsamlingen. Her blev der valgt ny formand. Karina Højbjerg, indehaver af Mr. Højbjerg i Aars blev ny formand efter

Jesper Nielsen. NĂŚstformand er Kristiane Eriksen, kasserer Brian Ă˜stergaard, sekretĂŚr Steen Engen, aktivitets- og PR ansvarlig Jesper Nielsen. Desuden bestĂĽr bestyrelsen af Arne Wammen.

AARS: Den kendte gavefond, som har haft navn efter Sparekassen Himmerland, har nu ĂŚndret navn til Gavefonden for Jutlander Bank. Første uddeling i det nye navn var henlagt til Aarsegnens Jagtforening. Det kunne samtidig give modtagerne af penge lejlighed til - ved selvsyn - at konstatere, hvordan en jagtforening kunne indrette sig, og hvilke hjĂŚlpemidler, der bl.a. anvendes til uddannelse af nye jagttegnselever. Det ďŹ k deltagerne rig lejlighed til at høre om, og samtidig var jagtforeningen selv modtager af et tilskud fra fonden i denne omgang. Det drejede sig om 8.000 kr. til nye sĂĽkaldte kastemaskiner. Ă˜vrige modtagere var

følgende: Ă˜strup Borgerforening, der er meget aktiv, hvilket har stor betydning for det lille bysamfund. Og ligesom alle andre steder ønsker de ogsĂĽ her at markere, nĂĽr der sker noget i byen. Det skal ske med helt nye ag og agstĂŚnger over hele byen. Det vil fonden gerne støtte

med 3.000 kr. Arosia Koret har over 40 medlemmer fra hele Vesthimmerlands Kommune og har nu eksisteret i 40 ür. Det skal selvfølgelig fejres med et stort korarrangement i maj i musikhuset. - Det støtter vi gerne op om med 5.000 kr, siger Brian Larsen, Jutlander Bank.

Aars Pensionistforening har netop haft 75 ĂĽrs jubilĂŚum med stor og ot markering. SĂĽdan skal det ogsĂĽ vĂŚre, nĂĽr en forening nĂĽr et sĂĽ skelsĂŚttende ĂĽrstal. Og et godt bevis pĂĽ, at foreningen følger ďŹ nt med tiden er ogsĂĽ, at den i samme forbindelse ĂŚndrer navn til Seniorklubben. Jutlander Bank vil gerne støtte jubilĂŚet med 5.000 kr. IdrĂŚtsrĂĽdet Vesthimmerland RĂĽdet stĂĽr foran at skulle kĂĽre Ă…rets IdrĂŚtsnavn 2013, og det vil gavefonden gerne støtte med 5.000 kr.

Himmerlandsgade 150, Aars - 98 62 17 11 - annonce@aarsavis.dk

r e t is r f s g in r e o v le d n I omkring paske Aars Avis udkommer i ugen op til pĂĽske

De glade modtagere af penge fra Jutlander Banks gavefond er fra venstre Morten Bech Madsen fra Aarsegnens Jagtforening, Mogens Christensen fra Vesthimmerlands IdrĂŚtsrĂĽd, Per Drejer fra Aars Seniorklub (tidl. Aars Pensionistforening), den glade giver afdelingsdirektør Brian Larsen fra Jutlander Bank, Ernst Solvang Christensen fra Ă˜strup Borgerforening og Ejner Larsen fra Arosia Koret.

4(5+(.+,5(7903 Indleveringsfrister

;034(5+(.+,5(7903! Korrekturannoncer, fĂŚllesaverteringer og loppeannoncer senest:

MASAI DAG hos Skott i Rol

d

65:+(.+,5 (790323 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Aars Avis senest:

;69:+(.+,5(790323

Indleveringsfrister

;0365:+(.+,5(7903! Korrekturannoncer, fællesaverteringer og loppeannoncer senest: 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Aars Avis senest:

;09:+(.+,5(790323

Kom og vĂŚr med i lodtrĂŚkning om

2 X GAVEKORT TIL MASAI

hos Skott i Rold til en Y UGLiNUɨɧɧɧ

degngraďŹ sk.dk

4(5+(.+,5(790323

+REURYHMɯ5ROG ɰɏɨɧ$UGHQ

VNRWWUROGGN

7OIɰɯɏɭɨɍɎɪ

ÅBNINGSTIDER: 0DQWRUV ɰɪɧɨɎɪɧ )UHGDJ ɰɪɧɨɯɧɧ /¥UGDJ ɰɪɧɨɪɧɧ


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 9

Fhv. radikal minister opstilles i Himmerland Christian Friis Bach afløser Ninni Lodahl Gjesing HIMMERLAND: Tidligere minister for Udviklingsbistand, Christian Friis Bach, bliver folketingskandidat i Himmerlandskredsen for Det radikale Venstre. Christian Friis Bach afløser Ninni Lodahl Gjessing som er politisk aktiv for de radikale i Vesthimmerlands Byråd og i Region Nordjylland. Hun har været folketingskandidat i Himmerlandskredsen siden 2008. Christian Friis Bach blev kendt, og vandt i mange kredse stor respekt, da han i november sidste år trak sig fra ministertaburetten i forbindelse med GGGI-sagen. Han nåede at være minister for udviklingsbistand i godt to år efter at være blevet valgt til Folketinget i 2011 i Nordsjællands Storkreds. Når Himmerlandskredsen er blevet aktuel for Christian Friis Bach skyldes det, efter hvad Aars Avis erfarer, et ønske hos Det Radikale Venstre om at styrke positionen i Nordylland, hvor kulturminister Marianne Jelved er valgt i Hjørringkredsen. Christian Friis Bach har været folketingskandidat for Det Radikale Venstre siden 2004, da han blev opstillet

Christian Friis Bach - folketingskandidat for Radikale i Himmerlandskredsen.

Ninni Lodahl Gjessing - stopper som folketingskandidat i Himmerlandskredsen.

i Christianshavnkredsen. I 2006 skiftede han til Egedalkredsen, og i 2011 til Hillerødkredsen. Han sidder i Det Radikale Venstres hovedbestyrelse og er medlem af forretningsudvalget. I sit civile liv er Christian Friis Bach adjungeret professor i international økonomi og udvikling ved Københavns Universitet. Oprindelig blev han uddannet som agronom, og bestod i 1996 en ph.d. i international økonomi. Efter GGGI-sagen blev Christian Friis Bach valgt ind i gruppeledelsen hos Det Radikale Venstre og blev næstformand. Han blev udenrigsordfører, ordfører

for Grønland og Færøerne, fødevareordfører, landbrugsordfører og ordfører for landdistrikter og øer. Christian Friis Bach er 47 år, gift og har tre børn. I sin fritid driver han et mindre landbrug ved Ganløse på Sjælland. Det var ikke muligt tirsdag at få en kommentar fra Christian Friis Bach, men ledende organisationsfolk i Det Radikale Venstre har bekræftet, at den tidligere udviklingsbistandsminister har sagt ja til opstilling og at han deltager i kredsforeningens ekstraordinær generalforsamling 31. marts på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev. Her vil valget formelt ske.

r Vi byde e d a a B e l l He os h n e m velkom ann Laum

SPRAY TAN TIL

149,-

.

HA

ND EL

E ALG T T S NU LO TIL OP RE F ER T NE FLE ILJØ VI SM R G HA LLIN TI S UD

Himmerlandsgade 41 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 11 00 Online booking på www.frisorlaumann.dk

Af Thorkil Christensen

GO D

SPAR

FO RB I

OG

GØ R

EN

50%

KI G

PÅ SKYDEDØRE OG INDRETNING

Lige nu får du 50% rabat på skydedøre og indretning med individuelle mål i ikke mindre end 17 forskellige varianter. Vores indretning er i 22 mm hvid melamin med smukke afrundede kanter og mulighed for en masse spændende tilbehør. Og du får naturligvis 50% rabat på det hele.

Vejl. udsalg kr. 9.604,- SPAR 50%

KAMPAGNEPRIS KR. 4.802,Prisen er for skydedøre samt top- og bundskinne. Tilbuddet gælder til 4/5-14. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

DESIGNA.DK Erhvervsvej 4 • Møldrup • Telefon 86 69 13 00

Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

ÅBNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LØRDAG 9.00 - 13.00 . SØNDAG 10.00 - 15.00


Aars Avis

SIDE 10

26. marts 2014

TV-PROGRAMMER ONSDAG 26. MARTS 05.25 06.15 06.45 07.30 12.15 12.40 13.10 13.50 15.25 16.55 17.50 18.00 18.30 20.00 20.40 21.10 21.30 22.30 23.15 00.00

Dyrlæge på eventyr Der er noget i luften Hairy Bikers store kokkedyst Formiddagsprogrammer Konditoriet Skattejægerne Hammerslag Miss Maple: Sittaford mysteriet Hun så et mord. 2 afsnit Jordemoderen TV Avisen Antikduellen Nyhedsblok med Aftenshowet Spise med Price på tur De unge landmænd Det søde liv TV Avisen med Penge og Sporten Vegas. Amr. dramaserie Whitechapel IV Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.40 14.35 15.25 15.55 16.25 17.00 20.00 20.35 21.25 22.00 22.40 23.15 00.15

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Mere hus for pengene Sæt pris på dit hjem Nybyggerne Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Hvem bor hvor? BS & recepten på lykke Fangerne Nyhedsblok Natholdet Flugtkongerne Natfjernsyn

TORSDAG 27. MARTS 05.25 06.15 06.45 07.30 12.15 12.40 13.10 13.50 15.25 16.55 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30

Dyrlæge på eventyr Der er noget i luften Hairy Bikers store kokkedyst Formiddagsprogrammer Konditoriet Skattejægerne Hammerslag Miss Maple: Nemesis Hun så et mord. 2 afsnit Jordemoderen TV Avisen Antikduellen Nyhedsblok med Aftenshowet Gintberg på Kanten - Folkekirken Mit liv som plejebarn Undskyld vi er her også TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Taggart: Bebudet mord 23.40 I farezonen 00.30 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.45 14.35 15.25 15.55 16.25 17.00 20.00 20.50 22.00 22.40 23.30 00.20 01.20

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Mere hus for pengene Sæt pris på dit hjem Nybyggerne Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Station 2 Nyhedsblok Natholdet Elementary Grænsepatruljen. 2 afsnit Natfjernsyn

FREDAG 28. MARTS 05.25 06.15 06.45 07.30 12.15 12.40 13.10 13.50 15.25 16.55 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 22.05

Dyrlæge på eventyr Der er noget i luften Hairy Bikers store kokkedyst Formiddagsprogrammer Konditoriet Skattejægerne Hammerslag Miss Maple: Mod nulpunktet Hun så et mord. 2 afsnit Jordemoderen TV Avisen Auktionshuset TV Avisen med Sporten og Vejret Disney Sjov X Factor TV Avisen med Vores vejr X Factor Afgørelsen Brudepiger. Amr. komedie fra 2011 med bl.a. Kirsten Wiig 00.05 Devil. Amr. gyser fra 2010 01.20 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.45 14.35 15.25 15.55 16.25 17.00 20.00 20.50 22.35 00.15 02.15

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Mere hus for pengene Sæt pris på dit hjem Stjernerne på Slottet Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Hvem vil være millionær? Dansen. Dansk drama fra 2008 med bl.a. Trine Dyrholm Hancock. Amr. actionkomedie fra 2008 med bl.a. Will Smith The Sum of all Fears. Amr. action-thriller fra 2002 Natfjernsyn

LØRDAG 29. MARTS 05.10 Dyrlæge på eventyr 06.00 Der er noget i luften. Aus. dramaserie 06.30 Forunderlige verden - Londons vilde natyr 07.20 Forunderlige verden - Løvinden Elsa 08.10 Forunderlige verden - Mantarokker 09.00 På sporet 09.50 DR Dokumentar - Slotsfruer 10.50 Sådan er kærligheden 11.10 Ved du hvem du er? - Puk Elgård 12.10 Danmark på prærien 13.10 Sommer 14.10 En ny begyndelse 14.55 Præsidentens datter. Romantisk ungdomskomedie fra 2004 16.40 X Factor 17.45 X Factor Afgørelsen 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 18.58 Held og Lotto 19.05 De kære dyrebørn 20.00 Downton Abbey IV 20.50 Kriminalkommissær Barnaby: Middelalderlige mord 22.20 Kommissær George Gently. Eng. krimiserie fra 2012 23.50 Miracle at St. Anna. Amr. krigsdrama fra 2008 03.20 Water Rats 04.05 De heldige helte

06.00 08.05 08.30 09.00 12.00 12.10 12.55 13.45 14.45 15.15 16.00 16.50 17.05 17.50 17.54 17.55 19.00 19.30 19.45 20.00 20.55 22.55 01.05 01.55 04.00

Morgen TV - mest for børn Shaggy & Scooby-Doo Turtles Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Dating Den blå planet. Ishavene - livet i de store oceaner Hundeejer i kort snor Det er mig eller hunden Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed BS & recepten på lykke. Et godt liv skal man kæmpe for SuperMatchen: Studiet SuperMatchen Nyhederne Regionale nyheder SuperMatchen Nyhederne Regionalprogram LørdagsSporten Lyden af lørdag. Musikalsk underholdning for hele familien SuperMatchen: Danmark - Ukraine (k), direkte Juryen. Amr. thriller-drama fra 2003 med bl.a. Gene Hackman Touch. Amr. dramaserie med bl.a. Kiefer Sutherland Natholdet Nyhederne og Vejret

SØNDAG 30. MARTS 05.10 Dyrlæge på eventyr 06.00 Der er noget i luften. Aus. dramaserie 06.30 Forunderlige verden - Mirakler i Iraks marskland 07.25 Forunderlige verden - Myreangreb 08.10 Forunderlige verden - Odder på førsteklasse 09.00 Puk og Herman går i land - Årø 10.00 Vore Venners Liv 11.00 OBS 11.05 Verdens vildeste øer - Zanzibar 12.05 ”Mirakler” på Montebello 13.05 Danmark på prærien - Tilbage til Elk Horn 13.55 Downton Abbey IV 14.45 Sherlock Holmes: Pengeafpressernes konge 16.30 HåndboldSøndag: KIF Kolding København - HC Metalurg (m), direkte 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Livets planet. Naturserie fra BBC 20.00 Sommer. Dansk dramaserie 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Agent 007 - Octopussy. Eng. agentfilm fra 1983 med bl.a. Roger Moore 00.15 Murphys lov: Rovdyr. Eng krimi fra 2007 01.05 Natfjernsyn

06.00 07.15 07.40 08.05 08.30 09.00 12.00 12.10 13.00 13.50 14.35 15.25 17.05 18.00 18.10 18.20 18.30 19.00 19.30 20.00 21.00 22.40 23.35 00.40 01.15 02.00 02.50 04.00

Morgen TV - mest for børn Mumitroldene The Looney Tunes Show Shaggy & Scooby-Doo Turtles Go´morgen Danmark Nyhederne De bortførte børn Lyden af lørdag Besat af skrammel Dogs in the City Lykkevej. Dansk komediedrama fra 2003 Kurs mod fjerne kyster. Rejsereportage med Mikkel Beha Erichsen Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Dit forårsvejr Sæt pris på dit hjem Nyhederne Regionalprogram Pengene på bordet Tømmermænd i Thailand. Amr. komedie fra 2011 Klipfiskerne Station 2 Fangerne Verdens vildeste veje Elementary Dømt til et liv bag tremmer Nyhederne og Vejret

DR 2 ONSDAG 26. MARTS 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 17.00 18.05 18.35 19.30 20.00 20.40 22.30 23.00 23.45 00.05 01.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Madmagasinet Bitz & Frisk Det her er Europa DR2 12.00 - Nyheder DR2 Undersøger Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder DR2 Undersøger Da tyfonen ramte Filippinerne Coupling - kærestezonen Dommer for en Dag Sagen genåbnet Deadline Krigen i kolonihaverne The Daily Show USA i bedste sendetid Natfjernsyn

TORSDAG 27. MARTS 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 17.00 18.05 18.35 19.30 20.00 21.00 21.30 22.00 22.30 23.00 00.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Penge Jersild i tiden DR2 12.00 - Nyheder Min Verdenshistorie Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Min Verdenshistorie Videnskaben under angreb Coupling - kærestezonen Debatten Detektor Dårligt Nyt Nærkontakt Deadline Hunt versus Lauda Natfjernsyn

06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 16.00 17.00 18.05 18.35 19.30 20.00 22.30 23.00 23.45 00.10 01.50

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kontant Nærkontakt DR2 12.00 - Nyheder Michael Jeppesen møder... Eftermiddagsprogrammer Nyhedstimen DR2 Dagen med DR2 Nyheder Nærkontakt Havets hemmeligheder Coupling - kærestezonen Mit Afrika. Amr. drama fra 1985 Deadline 60 Minutes The Daily Show Min bedste fjende Natfjernsyn

FREDAG 28. MARTS

LØRDAG 29. MARTS 06.30 07.30 08.00 08.01 09.00 12.00 12.10 13.00

Debatten Nyheder fra Grønland DR2 8.00 - Nyheder Sådan opstod kiloet Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Hughs kamp for fisken DR2 13.00 - Nyheder

13.01 17.50 18.15 19.10 20.00 22.30 23.00 23.30 23.45 03.15

MANDAG 31. MARTS 05.20 06.15 06.45 07.30 12.15 12.40 13.20 16.55 17.50 18.00 18.30 20.00 21.00 21.30 22.30 00.00 00.50 01.35

Ækvator rundt Der er noget i luften Hairy Bikers store kokkedyst Formiddagsprogrammer Skattejægerne I hus til halsen Eftermiddagsprogrammer Jordemoderen. Eng. dramaserie TV Avisen Danmark under hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Gal eller normal - til jobsamtale Sådan er det skøre sind TV Avisen med Horisont og Sporten Unge Morse I farezonen Water Rats Natfjernsyn

05.20 06.15 06.45 07.30 12.15 12.40 13.20 16.55 17.50 18.00 18.30 20.00 20.40 21.05 21.30 21.55 22.20 22.30 00.00 00.50

Ækvator rundt Der er noget i luften Hairy Bikers store kokkedyst Formiddagsprogrammer Skattejægerne I hus til halsen Eftermiddagsprogrammer Jordemoderen TV Avisen Danmark under hammeren Nyhedsblok med Aftenshowet Hammerslag Retshjælpen Kontant TV Avisen Madmagasinet Bitz & Frisk Sporten Beck: Ukendt afsender I farezonen Natfjernsyn

06.00 06.30 11.25 12.00 12.20 12.50 15.25 15.55 16.25 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.15 00.10 01.10

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Eftermiddagsprogrammer Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Hvem vil være millionær? Danmarks dejligste badehoteller Alarm 112 Nyhedsblok Natholdet Snydt i storbyen Grænsepatruljen. 2 afsnit Natfjernsyn

TIRSDAG 1. APRIL 06.00 06.30 11.25 12.00 12.20 12.50 13.45 14.35 15.20 15.55 16.25 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.40 23.15 00.15

Nyhedsblok Go’ morgen Danmark Go’ appetit Nyhedsblok Han, hun og haven Mere hus for pengene Sæt pris på dit hjem Stjernerne på slottet Hjem igen Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Kurs mod fjerne kyster Razzia - Skat rykker ud Station 2 Politirapporten Nyhedsblok Natholdet Soldater i krig Natfjernsyn

TV3

Eftermiddagsprogrammer Dommer for en dag Da tyfonen ramte Filippinerne Operation sibirisk tiger DR2 Tema: Vi klager Deadline Dårligt Nyt Skavlan W. Amr. drama fra 2008 Deadline Nat

SØNDAG 30. MARTS 06.35 08.00 08.01 09.00 12.00 12.15 13.00 17.00 19.00 20.00 21.00 22.30 23.00 23.30 00.25 01.15 02.00

TV2 fredag kl. 22.35: ”Hancock”

Dokumania: AIDS pionererne DR2 8.00 - Nyheder Skavlan Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Paul Merton som globetrotter Eftermiddagsprogrammer Kom til Alaska Javel, hr. minister. 2 afsnit Jimmys bondegård Søndag Live Deadline 2. sektion Måske uskyldig Titanic: Storhed og fald Havets hemmeligheder Natfjernsyn

DR1 lørdag kl. 23.50: “Miracle at St. Anna” I 1944 kæmper en deling soldater, der kun består af sorte amerikanere, mod tyskerne.

MANDAG 31. MARTS 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 12.30 17.00 18.05 18.35 19.30 20.00 21.00 21.30 22.00 22.30 23.00 00.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Bag Borgen Detektor DR2 12.00 - Nyheder Dårligt Nyt Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Dårligt Nyt 1000 dage for verdens natur Coupling - kærestezonen The Newsroom DR2 Undersøger Dommer for en dag Jersild i tiden Deadline Når drengene vender hjem Natfjernsyn

06.30 11.05 11.30 12.00 13.00 17.00 18.05 18.35 19.30 20.00 20.30 21.00 22.30 23.00 23.55 00.20 01.15

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Horisont 2. sektion DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Michael Jeppesen møder... 1000 dage for verdens natur Coupling - kærestezonen Det her er Europa Har mor altid RET? Dokumania Deadline Min nabo, min morder The Daily Show Pakistan - en fortsat tragedie Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 20.00: ”Lyden af lørdag” Nyt musikalsk underholdningsprogram for hele familien.

TIRSDAG 1. APRIL

DR1 søndag kl. 20.00: “Sommer”

TV2 søndag kl. 21.00: “Tømmermænd i Thailand”

ONSDAG 26. MARTS 05.55 Royal Pains 06.40 The Vampire Diaries 07.20 Real Housewives of Beverly Hills 08.05 Formiddagsprogrammer 12.10 MasterChef 13.05 For lækker til love 14.05 The Kardashians. 2 afsnit 15.10 Paradise Hotel 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 MasterChef. 2 afsnit 20.00 Aktionen 21.00 Redningskvinder 22.00 Paradise Hotel 22.50 Sommer i Sunny Beach 23.30 For lækker til love 00.30 Luksusliv til søs 01.30 NCIS 02.30 Natfjernsyn TORSDAG 27. MARTS 05.55 Royal Pains 06.40 The Vampire Diaries 07.20 Real Housewives of Beverly Hills 08.05 Formiddagsprogrammer 12.10 MasterChef 13.05 For lækker til love 14.05 The Kardashians. 2 afsnit 15.10 Paradise Hotel 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 MasterChef. 2 afsnit 20.00 Familien fra Bryggen 21.00 TBA 22.00 Paradise Hotel 22.50 Sommer i Sunny Beach 23.30 For lækker til love 00.30 Luksusliv til søs 01.05 NCIS 02.05 Natfjernsyn FREDAG 28. MARTS 05.55 Royal Pains 06.40 The Vampire Diaries 07.20 Real Housewives of Beverly Hills 08.05 Formiddagsprogrammer 12.10 MasterChef 13.05 For lækker til love 14.05 The Kardashians. 2 afsnit 15.10 Paradise Hotel 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 MasterChef 19.00 Gordon Ramsays kokkeskole 20.00 The Blacklist 21.00 Vild med Mary. Amr. romantisk komedie fra 1998 med bl.a. Cameron Diaz 23.10 I dine sko. Amr. komedie fra 2005 med bl.a. Cameron Diaz 01.40 A Good Year. Amr. romantisk komedie fra 2006 med bl.a. Russell Crowe 03.40 Til døden jer skiller LØRDAG 29. MARTS 06.15 Vanvittige vaner. 2 afsnit 07.05 Verdens strengeste forældre 07.50 Beethovens store gennembrud 09.40 I dine sko. Amr. komedie 12.00 MasterChef. 4 afsnit 16.00 How I Met Your Mother. 4 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

18.00 19.00 20.00 21.00

Aktionen Redningskvinder Politirazzia The Tourist. Amr./Fr. actionfilm fra 2010 med bl.a. Angelina Jolie 22.50 Lara Croft: Tomb Raider. Amr. actionfilm fra 2001 med bl.a. Angelina Jolie 00.40 Eastern Promises. Amr. thriller 03.45 Miami Vice. Amr. film fra 2006 med bl.a. Colin Farrell

SØNDAG 30. MARTS 05.55 How I Met Your Mother. 2 afsnit 06.35 Alletiders barnepige. 4 afsnit 08.15 Surrender Dorothy. Amr. drama fra 2006 09.50 According to Jim. 2 afsnit 10.55 Vilm med Mary. Amr. romantisk komedie 13.00 Two and a Half Men. 2 afsnit 14.00 How I Met Your Mother. 4 afsnit 16.00 Kræsne købere 17.00 Købmænd på 1. klasse 18.00 Et ton cash 19.00 Familien fra Bryggen 20.00 Luksusfælden 21.00 Salt. Amr. actionkrimi fra 2010 med bl.a. Angelina Jolie 22.50 How I Met Your Mother. 4 afsnit 00.50 For lækker til love 01.50 NCIS 02.50 Natfjernsyn MANDAG 31. MARTS 05.50 Royal Pains 06.30 The Vampire Diaries 07.15 Real Houswives of Atlanta 08.05 Formiddagsprogrammer 11.10 Ramsay’s Kitchen Nightmares 12.05 MasterChef 13.05 For lækker til love 14.05 The Kardashians. 2 afsnit 15.10 Paradise Hotel 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 MasterChef. 2 afsnit 20.00 Et ton cash 21.00 The Blacklist 22.00 Paradise Hotel 22.50 Sommer i Sunny Beach 23.30 For lækker til love 00.30 The Tourist 02.30 NCIS 03.20 Natfjernsyn TIRSDAG 1. APRIL 05.30 The Vampire Diaries 06.10 Real Housewives of Beverly Hills 07.00 The Kardashians. 2 afsnit 07.50 The Mentalist 08.45 Formiddagsprogrammer 11.45 For lækker til love 12.50 The Kardashians. 2 afsnit 15.10 Paradise Hotel 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 MasterChef. 2 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.00 Kræsne købere 22.00 Paradise Hotel 22.50 Sommer i Sunny Beach 23.45 For lækker til love 00.45 Sommer på Korfu 01.45 NCIS 02.45 Natfjernsyn


26. marts 2014

Aars Avis

PRISFEST

SIDE 11

Danmarks største pejsebutik hjælper dig med din nye varmekilde - uanset om det er en pilleovn, pillefyr, gaspejs, pejseindsats eller brændeovn. Vi er klar til at vejlede dig gennem hele processen fra A-Z

(Spar op til 24%)

SPAR 4.000,-

på pilleovne fra R70 nu kun 12.998,Træpillefyr

www.ecoteck.dk Tilbudene gælder til den 31. marts 2014

Vi forhandler:

Spar ! n e s m mo SPAR 2.000 på udvalgte Rais modeller

Spar 20% på Scan 58 serien Besøg vores store udstilling

Vi ved, hvad vi taler om!


Aars Avis

SIDE 12

KĂ˜R-SELV-LÆSERREJSER MED

Tre lokale krÌftramte fortalte om sygdomsforløb

Som lÌser af Aars Avis für du disse sÌrlige lÌsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling – sü für du automatisk rabatprisen.

Børnerabat

1 barn 0-1 ür gratis. 2 børn 2-10 ür gratis. 2 børn 11-15 ür ½ pris. Max. 2 opredninger i alt.

Hot

8 dage pĂĽ hotel i Ă˜strig

Sommer i Alperne Hotel Astner ★★★ GlĂŚd jer til en skøn sommerferie helt tĂŚt pĂĽ nogle af Europas største naturoplevelser. Her bor I pĂĽ familieejet hotel i udkanten af MĂźnster – en af de rolige alpelandsbyer, der ligger langs floden Inn. OmrĂĽdet Alpbachtal mellem hovedbyen Innsbruck (44 km) og KitzbĂźhel (50 km) lokker med nogle af Ă˜strigs største naturoplevelser i den nĂŚrliggende nationalpark Hohe Tauern. Og med det inkluderede oplevelseskort i hĂĽnden kan I frit benytte jer af bjergbaner, guidede vandreture, fri adgang til lokale svømmebade og gratis entre til museer m.m. Blandt oplevelsesmuligheder her i det solbeskinnede Tyrol kan køreturen ad Grossglockner Hochalpenstrasse isĂŚr fremhĂŚves. "OLPNTU Søndage i perioden 8.6.-5.10.2014.

26. marts 2014

e l As tne

r

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

2.449,-

Pris uden rejsekode 2.749,-

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTWBMHGSJNFOV t Y4FFO-BOE$BSENFEGSJ BEHBOHUJMCKFSHCBOFS  HVJEFEFWBOESFUVSF  UVSFNFETJHIUTFFJOHCVT PHNFHFUNFSF

Generalforsamling i KrÌftens BekÌmpelse VESTHIMMERLAND: Den lokale afdeling af KrÌftens BekÌmpelse har holdt generalforsamling i �Firkløveren� i Vester Hornum. I forbindelse med generalforsamlingen deltog den lokale ambassadør, Knud Kristensen, som havde et indlÌg om kommunens økonomi og bestrÌbelserne pü at udnytte de mange lokaler rundt omkring i kommunen. Der hersker dog ingen tvivl om at �Firkløveren�, hvor generalforsamlingen blev holdt, er godt udnyttet, sagde Knud Kristensen. Sundhedsudvalgsformand Palle Jensen deltog ogsü i mødet og han kunne fortÌlle hele �Firkløverens� historie fra lÌrerbolig til medborgerhus. Palle Jensen sagde i sit indlÌg bl.a., at han var glad for, at kommunen er godt med fremme med hensyn til rehabiliteringstilbud og patientstøtte for krÌftpatienter i Vesthimmerland. I forhold til at KrÌftens BekÌmpelses formül: FÌrre krÌftramte - leve lÌngere med krÌft - et godt liv efter krÌft! har Vesthimmerland Kommune en stor opgave foran sig. Den lokale forening havde ogsü inviteret to bestyrelsesmedlemmer fra

Palle Jensen, Jette Lyngholm, Elin Bødker samt Knud Kristensen havde hver et indlÌg til KrÌftens BekÌmpelses generalforsamling i Vester Hornum.

Patientforeningen for TarmkrĂŚft; Elin Bødker og Jette Lyngholm, der begge tidligere har vĂŚret bosat i Vesthimmerland. De har begge haft tarmkrĂŚft. Elin Bødker og Jette Lyngholm holdt et meget interessant og gribende foredrag om deres sygdomsforløb med tarmkrĂŚft. Elin Bødker, som i første omgang troede det var â€?uskyldigeâ€? hĂŚmorider, men som viste sig, at vĂŚre tarmkrĂŚft med blivende stomi til følge. Elin Bødker blev for tidligt raskmeldt, ogsĂĽ selvom det blev pĂĽ deltid, endte det med at Elin Bødker gik pĂĽ efterløn. Jette Lyngholm ďŹ k i 2010 konstateret en krĂŚftsvulst i endetarmen. KrĂŚften hav-

de spredt sig til leveren og kunne ikke opereres, men behandles med kemo. TarmkrĂŚften var ikke sĂĽdan at fĂĽ bugt med, idet det blev opdaget sent og havde spredt sig i lever og lunger med metastaser. Efter tre og et halvt ĂĽr med behandling for tarmkrĂŚft og senfølger. Fem operationer (ďŹ re lungeoperationer, fjernelse af endetarm samt stomi), 10 RFA behandlinger (brĂŚnding af metastaser) og 30 kemobehandlinger, ser der det nu ud til at Jette har fĂĽet bugt med sygdommen. Det er to meget seje piger, der stort set arbejder pĂĽ fuld tid for Patientforeningen for TarmkrĂŚft, lokalt er de ogsĂĽ involveret i de lokale KrĂŚftforeninger.

3 dage pĂĽ hotel i Middelfart

ANNONCE

Kurafgift EUR 2,- pr. person pr. døgn.

God børnerabat – ring og hør!

Sommer i hjertet af Danmark

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

799,-

Pris uden rejsekode 949,Severin LillebĂŚlt

4FWFSJO-JMMFCÂ?MU★★★ PĂĽ dette hotel har I den flotteste udsigt over LillebĂŚlt. Her har i fornemmelsen af at have base lige i hjertet af Danmark med let adgang til sommerens bedste attraktioner. "OLPNTU Valgfri i perioden 1.7.-13.8.2014.

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFST NJEEBHCVGGFU PWFSOBUOJOHFS PWFSOBUOJOHFS  PWFSOBUOJOHFS   .VMJHIFEGPSFOLFMUWÂ?SFMTFVEFOUJMMÂ?H

4 dage pĂĽ slotshotel i Mecklenburg-Vorpommern

Slotsromantik i Nordtyskland 4DIMPTTIPUFM/FFU[PX

4 overna

tning 1.849,- er

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

1.399,-

1SJTVEFOSFKTFLPEF Børnerabat

1 barn 0-5 ür gratis. 1 barn 6-12 ½ pris.

4DIMPTTIPUFM/FFU[PX I den lille by Neetzow ligger et af de slotte, som sov tornerosesøvn gennem hele den kolde krig, og som siden gennem en nÌnsom restaurering har den mest romantiske stemning at byde sine gÌster. "OLPNTU Valgfri i perioden 31.3.-13.7.2014.

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBH t YSFUUFST DBOEMFMJHIUEJOOFS t FOUSFUJMNVTFVN t 6EMĂ?OBGDZLFM

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabat ved 2 voksne.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu pĂĽ

Teknisk arrangør:

Husk rejjsekode:

AARSAVIS

Ă…bent hverdage kl. 8-17.

4. MAJ 2014 KL. 10.00 I AARS Hver uge frem til løbet skydes i gang, prÌsenterer Boosting Business de løbere, som har tilmeldt sig marathon. Følg med i portrÌtterne i Aars Avis og hep pü din favorit under løbet! Claus Nielsen, Aars Pr: 3.19 Marathons: 10 Alder: 43 Klub: U. kontrakt

Martin Jensen, Pandrup Pr: 3.20 Marathons: 17 Alder: 39 Klub: Saltum

Michael Borre, Suldrup Pr: 3.16 Marathons: 18 Alder: 34 Klub: U. kontrakt

�Jeg løber for at udfordre mig selv, for at fü pulsen op. Jeg har det rigtig godt efter et marathon.�

�Jeg løber for sundheden og motionens skyld, kan slet ikke undvÌre at løbe.�

�Jeg løber, fordi det er livsbekrÌftende, for at komme ud af komfortzonen og for det sociale aspekt.�

Claus er smartere end de este, han bruger alle lovlige midler for at hive sejren hjem. Han stiller til start sammen med konen, tĂŚnker at de har lavet en ĂŚgteskabelig pagt, hvor hun sĂĽ skal løbe sig fuldstĂŚndig ud pĂĽ de første omgange og trĂŚkke ham med rundt. Claus er ikke blandt dem i feltet, der løber est marathons, men nĂĽr han har udset sig et marathon, sĂĽ trĂŚner han speciďŹ kt til det valgte løb og sørger for at toppe pĂĽ det rigtige tidspunkt, sĂĽ derfor ligger han altid forrest i feltet. Kan slet ikke ďŹ nde nogle argumenter for, hvorfor en lokal helt som Claus ikke er storfavorit.

Jeg følger mine marathonløbere og holder øje med, at de fĂĽr passet deres trĂŚning. Martin er blandt dem, der har løbet est trĂŚningskilometer i hurtigste tid. Han er sĂĽ topmotiveret efter en lang periode med skader og manglende motivation. Martin er medarrangør pĂĽ Blokhus Marathon, som er blandt de største løb nord for Limfjorden. Et kig i krystalkuglen viser mig, at Martin starter aller bagerst den 4. maj. Han ĂŚder alle de andre en efter en, og nĂĽr han passerer dem, siger han: “Kom til Blokhus og fĂĽ revancheâ€?.

Michael trÌner til et 100 km løb, og ifølge hans trÌningsplan sü skal hans form sü smüt begynde at toppe i starten af maj. Michael er en komplet løber i hans bedste alder, som pü den rigtige dag sagtens kan løbe pü 3 timer. Michael løber dog med Êt handicap – han er et stort snakkehoved. Han er i sü god form, at han sagtens kan føre en samtale, selvom farten er 4 minutter pr. km. Er der tavshed i feltet, sü vinder Michael. Gür snakken lystigt i feltet, sü mü Michael nok nøjes med at gü efter lodtrÌkningsprÌmierne.

Klik

LĂŚs mere og tilmeld pĂĽ: www.boostingbusiness.dk


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 13

Venstre er rimeligt tilfreds Albert Veggerby Andersen blev valgt til ny formand Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Året 2013 stod fuldt og helt i valgkampens tegn for Venstre i Vesthimmerland. Målsætningen var helt enkelt en mandatfremgang på to og at få sat Per Bach Laursen i borgmesterstolen, det fastslog formanden for Venstre Henrik Andersen på foreningens generalforsamling i sidste uge. - Jeg synes Per Bach og de øvrige kandidater gjorde det rigtig flot. På især tre punkter skabte Venstres udmeldinger debat. 1) Det var Pers udmelding om at han ville åbne Vesthimmerland op ud mod verden og skabe tæt samarbejde med vores nabokommuner. 2) Det var udmeldingen om at nok havde Venstre stemt for øget gældsætning af kommunen, men i modsætning til borgmesteren så var vi ærlige over for borgerne og anerkendte at pengene skal betales tilbage. 3) Endelig var det Venstres fortjeneste at Lanterne-projektet fik en sidste livline. Havde det stået til Konservative, så var projektet blevet stoppet, og de mange tusinde timer som lokale ildsjæle havde lagt i projektet ville være spildt. Og det kunne have fået al-

Albert Veggerby Andersen blev valgt til ny formand for Venstre i Vesthimmerland.

vorlige konsekvenser for lignende projekter i fremtiden, fx det store skole- og idrætscenter i Aars, forklarede Henrik Andersen i sin beretning. Selve valget blev en lidt uvirkelig oplevelse, indrømmede han. - Nu har støvet lagt sig, og jeg mener, at vi skal glæde os over at vi fik en pæn fremgang på 1026 stemmer. Det udgør første skridt på vejen tilbage til borgmesterkontoret. Turen bliver lidt længere end vi havde drømt om, men vi er efter min mening på rette vej, fortsatte han.

Kommunalt - På det kommunale plan var året 2013 præget af at være

valgår hvor ingen - og slet ikke borgmesteren - havde lyst til at tage livtag med store initiativer. Blandt sager af nogen betydning kan jeg nævne Lanterneprojektet i Løgstør og de endelige godkendelser af det nye store byggeprojekt i Aars mellem Kirkegade og Nibevej. I begge sager var Venstre udfordret. For Lanterneprojektets vedkommende drejede det sig om hvorvidt Venstre skulle lade stå til eller ”bide sig fast i bordkanten” for at give projektet en sidste chance. Venstre valgte som bekendt det sidste. For byggesagen i Aars var det spørgsmålet om grundkapitalindskud som voldte Venstre hovedbrud. For er det overhovedet liberalt at give et almennyttigt boligselskab 10 % af byggesummen i offentligt tilskud, når det så samtidig betyder at private investorer ikke kan konkurrere, forklarede formanden. Siden kommunevalget har især to sager fyldt meget i det politiske billede og i medierne: Farsø Sygehus og busterminalen i Aars. - I sagen om Farsø Sygehus står glædeligvis et samlet byråd bag bestræbelserne for at bevare så mange aktiviteter som muligt på Farsø

Sygehus, fortsatte Henrik Andersen. - Sagen om busterminalen i Aars kom desværre ikke helt frem til avisernes forsider før efter valget. For det ville have været godt at få frem før valget, at borgmesteren har kørt denne sag ”strengt” efter procedurebogen, men undladt - hvad almindelig velanstændighed ville byde - at informere byrådet om sagen og dens konsekvenser. Venstre, dvs. især Per Bisgaard og Jan Dyregaard, har efterfølgende hvirvlet så meget støv op om sagen, at det lykkedes at få den endelige godkendelse i byrådet udsat til mødet i marts. Det ændrer måske ikke ved at Venstre kommer i mindretal ved den endelige afstemning, men det er godt gået, at Venstre markerer afstand til borgmesterens måde at håndtere sagen på, fastslog han. På generalforsamlingen blev Albert Veggerby Andersen valgt til ny formand. Til bestyrelsen valgtes ligeledes Peder Møller Lauridsen, Aars, og Lise Harbo, Farsø. Bestyrelsen for Venstre i Vesthimmerlands Kommune består nu af: Albert Veggerby Andersen, Løgstør, Kristian S. Nielsen, Hornum, Sander Mogensen,

Blære, Marianne Nielsen, Aalestrup, Poul Juhl Andersen, Aalestrup, Holger Jessen, Gl. Ullits, Sabina Tarp, Farsø, Jens Kristian Binderup, Løgstør, Peder Møller Lauridsen, Aars, Lise Harbo, Farsø, Morten Mejdahl, Oudrup, (byrådsgruppens repræsentant), Jesper Holm Jespersen, Løgstør, Lasse Damtoft Nielsen, Aalestrup, (VU), Per Bisgaard, Aalestrup, (folketingskandidat), På generalforsamlingen valgtes endvidere fire medlemmer til kredsbestyrelsen for Himmerlandskredsen: Svend Holst, Aalestrup, Peder Møller Lauridsen, Aars, Holger Jessen, Farsø, og Henning Lynnerup Larsen, Løgstør.

Fotografering Ring for tidsbestilling i atelier eller hos jer

· Børne- og familiefotografering · Bryllupsfotografering

Loft Foto

Sammenslutning af professionelle portrætfotografer i Danmark

v/ Birgitte Tøttrup Loft · Tlf. 23 60 60 70 Halkærvej 43 · 9240 Nibe · www.loftfoto.dk

HUS - HAVE & FRITID

29.-30. MARTS 2014 I MESSECENTER VESTHIMMERLAND

I

H I M M E R L A N D

29. - 30. MARTS KL. 10.00 - 17.00 i Messecenter Vesthimmerland n a scene 14.00 fr l. k e g a begge d DESHOW

MO

Messen Forår i Himmerland har 25 års jubilæum

Fit&Sund bliver til sundhedshus Kommende fysioterapeuter vil skabe unikt træningstilbud i Aars AARS: Fra udgangen af marts overtager to klassekammerater fra fysioterapeutuddannelsen ved UCN Aalborg, Rasmus Lynge og René Just, ejerskab og ledelse af Fit&Sund i Aars City Center. De to afslutter til sommer deres uddannelse til fysioterapeuter, og de vil skabe et sundhedshus, hvor der i den grad er fokus på ”det hele menneske”. Derfor vil de udover nyindkøbt og topmoderne træningsudstyr tilbyde medlemmerne en bred vifte af sundhedsfaglige kompetencer som supplement til den fysiske træning. De vil således i deres nye sundhedshus kunne tilbyde personlige trænere og fysioterapeutisk behandling, ligesom der vil være en psykolog og en læge tilknyttet huset. Fit&Sund Aars kommer fremover til at arbejde tæt sammen med Fit&Sund i Himmerlands Golf og Spa Resort, da centret i Gatten blandt andet kan tilbyde en række vandaktiviteter. I forhold til udstyrsvalget har Rasmus Lynge og René Just skarpt fokus på at kunne imødekomme såvel uerfarne fitnesstrænende såvel som øvede, der træner avanceret. Fit&Sund Danmark, som er Fit&Sunds kædeselskab og ”paraplyorganisation”, har over de seneste måneder arbejdet målrettet på at rekrut-

René Just (t.v.) og Rasmus Lynge (t.h.) overtager ved udgangen af marts Fit&Sund i Aars. Her ses de sammen med Fit&Sunds direktør Andreas Paulsen.

tere det helt rigtige team af fitness- og sundhedsprofessionelle til det nye Fit&Sund Aars, og kædens direktør, Andreas Paulsen, er ikke i tvivl om, at han har fundet de helt rigtige - Fit&Sund adskiller sig på fitnessmarkedet blandt andet ved vores særlige grad af faglighed, kompetence og professionalisme, og vi har fundet netop denne professionalisme og faglighed i René og Rasmus, der er henholdsvis tidligere elitesoldat og elitesportsmand og begge snart færdiguddannede fysioterapeuter, siger Andreas Paulsen. I løbet af de kommende fire søndage vil Fit&Sund Aars slå dørene op for særlige åbningsaktiviteter, hvor blandt andet Fit&Sunds kon-

cept ”seniorklub” vil blive præsenteret. Under overskriften ”SeniorSøndag” vil de byde alle seniorer indenfor til gratis træning fire søndage i træk, og det skorter i det hele taget ikke på gode åbningstilbud. Lørdag 5. april er der åbent hus hos Fit&Sund Aars i forbindelse med Aars City

Centers fødselsdag, og sundhedshuset tilbyder helt ekstraordinært denne ene dag et medlemskab til blot én krone plus oprettelse for medlemskab resten af april. Dagen vil være en fest i Aars City Center, og Fit&Sund vil sammen med centrets øvrige forretningsdrivende tilbyde dagens besøgende særlige aktiviteter, forfriskninger, gode tilbud og meget mere. Som led i Fit&Sunds særlige partnerskab med Familier med Kræftramte Børn dette forår donerer Fit&Sund Aars hele april 299 kroner per nyt forårsmedlemskab, som registreres. Søndag formiddag byder René Just og Rasmus Lynge medlemmer, samarbejdspartnere og øvrige interesserede indenfor i det nye Fit&Sund til åbningsreception. Her vil de unge ejere være til stede, og de vil præsentere deres visioner for det nye sundhedshus.

Jeg er alkoholiker – men jeg drikker ikke mere Minnesota-behandling har hjulpet tusinder til et bedre liv – uden alkohol. Vi kan også hjælpe dig.

Arrangør:

Per Pallesen åbner messen fra scenen lørdag kl. 11.00. Optog igennem Himmerlandsgade kl. 10.15 med Aars Håndboldklubs Minispillere og Kimbrergarden i spidsen.

www.messevh.dk

Provence

Sydfrankrig - 3/7 - 11/7 2014 9 dage med 1/2-pension incl. alle entreer og vin til maden i Orange. Turen går gennem Alsace til Orange i Rhonedalen, hvor vi skal bo. Dagture til bl.a. Mont Ventoux, Carmarquen og Arles, Point du Gard, Avignon, langs Verdon-floden, Napoleonsruten og Grenoble. En spændende tur med sol, oliventræer og duften af lavendel, krydderier og vinsmagning. Alle kan deltage: pris 5800.-

Nordjysk Familielandbrug Himmerland Vest Ole ”Bogart” Michelsen

Døgntelefon 70 20 40 80 www.tjele.com

i samarbejde med FJERRITSLEV BUSSERNE Yderligere oplysninger og tilmelding senest 1/5. Bent Højgaard, Vilsted tlf. 2467 6690 el. 2449 9545


Aars Avis

SIDE 14

26. marts 2014

5|·e¬·|·o¬E¬¯zÁ†œ¬m·޾

S<· ƒ<[·<‹¹<[·,ž¬|¹e·†Ç£

eƒƒ·|¹¹Ê

POINT

–з¯¹‚£

)¬£·¯¹‚£

DAGE

ÐÐ ,ž<¬·

¿p[{

23. marts til 5. april

Brug dit Coop-kort i kassen, og betal med dine point. Har du ikke nok, kan du betale resten kontant.

,¹¬¹·¬e¯¹¯<ƒt·|·Á^tEe^e· !·†^eƒƒe¬

ÐÐ

––

¥·ž<‹¹

,· +· +·!++ !·)à à

ƒ†¯¹e¬†Áƒ^ pзƒ£ )¬£·¯¹‚£·»á[áp

£e‚¯£·|‹<·àÁ¬¹ƒe¯ œ¬·¿rá[áp

0·–rá[á³

¿·¯¹‚£

ÐÐ

,ž<¬·

¿á[áÐ[{

,E·t·ž¬|‚ƒe¬^·¿Ð·ƒ£ eƒƒe¬

,ž<¬

rТ

žƒ<‹¹e¯A‚·rзƒ

»·ž¯e¬

ÐÐ

K‹|‹t¯¹|^e¬

Ç|S‚ƒÊ·<¬¯

<‹{o¬e^<t··Ðj£ÐÐ{¿Ð£ÐÐ œ¬^<t·· Ðj£ÐÐ{–j£ÐÐ ,œ‹^<t· Ðj£ÐÐ{–j£ÐÐ

<¬‚e^¯Çe·» á´Ðз<¬¯ àƒo£·á´·»³·³´·ÐÐ

,ž<¬·ž· ¹|ƒ·–á[jp

·5|·¹<te¬·o¬Kezƒ^·o¬·¹¬Ê‚oeƒ[·†<‹tƒe‹^e·ƒeÇe¬<‹Se¬[·<ot|o¹¯A‹^¬|‹te¬·t·Á^¯ƒt¹e·Ç<¬e¬

–[p·ƒ¹¬£·ƒe¬e·Ç<¬|<‹¹e¬

à|ƒKÁ^^e‹e·tAƒ^e¬·o¬<·‹¯^<t·^£·¿´£·†<¬¹¯·¹|ƒ·t·†e^·ƒœ¬^<t·^£·¿á£·†<¬¹¯£·

¯ƒ|‚‚ež|‹^e·eƒƒe¬·Sz‚K<¬¯ –·¯¹‚£·»[pÐ

–Ð

Like os på facebook: Kvickly Aars


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 15

Vi er i forårshumør! ޾

POINT

-25% A G - F R E DA G D S R O -T G A D G Æ L DER ONS

DAGE

23. marts til 5. april

Brug dit Coop-kort i kassen, og betal med dine point. Har du ikke nok, kan du betale resten kontant.

-25% DAG-TORSDA G Æ L DER ONS

G - F R E DA G

Alle blomster Alt køkkenrulle og toiletpapir

-25% RE G-TORSDAG-F A D S N O R E D GÆL

-25% DA G

RE G-TORSDAG-F A D S N O R E D GÆL

Åbningstider

Kvickly Aars

Man-fredag 08.00-20.00 Lørdag 08.00-18.00 Søndag 08.00-18.00

Markedsvej 3 9600 Aars Tlf. 96 37 76 00

DA G

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer

Alle specialøl

Tilbuddene gælder fra onsdag d. 26. marts til og med lørdag d. 29. marts.

Alt morgenmad

Like os på facebook: Kvickly Aars


Aars Avis

SIDE 16

26. marts 2014

3F Midtfjord havde succes pĂĽ Danpo i Aars 3F havde et travlt ĂĽr med mange konkurssager

VESTHIMMERLAND: Erfaring fra Danpo i Aars viser, at sammenholdet styrkes og arbejdspladsen forbedres, nĂĽr vi løfter i ďŹ&#x201A;ok. Selv en arbejdsplads med 500 medarbejdere fordelt pĂĽ over 30 nationaliteter kan ďŹ&#x201A;ytte sig, nĂĽr der gøres en indsats herfor.

Det sagde formand for 3F Midtfjord, Lene Haugbølle, Aars, pü generalforsamlingen pü Pavillon Christiansminde i Løgstør i aftes. - Vi var sü heldige at fü lov til at køre et af forbundets forsøgsprojekter. Vi valgte at køre det pü Danpo. Vi var af den opfattelse, at hvis et südant projekt kunne hjÌlpe os pü Danpo, ville afdelingen fü en erfaring, vi kunne bygge videre pü i andre virksomheder. Ud fra projektet har vi lÌrt, at det er vigtigt at styrke den direkte kontakt med vore medlemmer. Derfor har vi f.eks. indført ekstra kontortid pü virksomheden pü skÌve tidspunkter, understregede Lene Haugbølle. Formanden oplyste, at projektet ogsü har büret frugt i form af, at andelen af medarbejdere, der er medlemmer af 3F Midtfjord, er steget fra 42,6 til

til medlemmerne pü andre virksomheder via afdelingens 78 tillidsreprÌsentanter og 93 arbejdsmiljøreprÌsentanter.

En del konkurser

Formand for 3F Midtfjord, Lene Haugbølle, Aars.

67 procent. 3F Midtfjord vil ogsĂĽ styrke kontakten

Himmerlandsgade 150, Aars - 98 62 17 11 - annonce@aarsavis.dk

r e t is r f s g in r e o v le d n I o mkring paske Aars Avis udkommer i ugen op til pĂĽske

4(5+(.+,5(7903 Indleveringsfrister

;034(5+(.+,5(7903! Korrekturannoncer, fĂŚllesaverteringer og loppeannoncer senest:

65:+(.+,5 (790323 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Aars Avis senest:

;69:+(.+,5(790323

Indleveringsfrister

;0365:+(.+,5(7903! Korrekturannoncer, fĂŚllesaverteringer og loppeannoncer senest:

4(5+(.+,5(790323

Ansatte hos 3F Midtfjord har i 2013 kradset 25,4 millioner kr. hjem til de 4663 medlemmer. Det svarer til 5447 kr. pr. medlem. Nogle af midlerne stammer fra dĂŚkning af løn og feriepenge til medarbejdere pĂĽ konkursramte virksomheder fra Lønmodtagernes Garantifond. Flere virksomheder har nemlig i 2013 mĂĽttet kaste hĂĽndklĂŚdet i ringen og er gĂĽet konkurs. Det gĂŚlder Myhlenberg ByggeďŹ rma A/S, Arden, Aars Tømrer- og Snedker A/S, PP Byg Løgstør ApS, BBEM ApS, Søndersø, Dueplast, Løgstør, Ranum Byggemontering, SkanDek, Hobro, Løgstør Skibssmedje og Havemose Maskinfabrik. 3F Midtfjord har vundet to store afskedigelsessager pĂĽ en lokal virksomhed. To personer beholdt deres arbejde, og forliget i den anden sag kostede virksomheden et stort beløb i erstatning. BĂĽde pĂĽ hotel- og restaurationsomrĂĽdet og det grønne omrĂĽde har der vĂŚret sĂŚrdeles travlt. - Specielt en virksomhed inden for hotel- og restaurationsomrĂĽdet volder kvaler, fortalte Lene Haugbølle. Her kører vi for øjeblikket

sager for syv medlemmer. Atter i ĂĽr vil vi søge at indgĂĽ ďŹ&#x201A;ere overenskomster pĂĽ dette omrĂĽde, sĂĽ spillereglerne er pĂĽ plads. Afdelingen har ogsĂĽ bistĂĽet to kvindelige rumĂŚnske landbrugsmedhjĂŚlpere. - Pigerne arbejde hos en landmand i vort omrĂĽde. De ďŹ k 75 kr. i timen. De kunne fremlĂŚgge dokumentation for et meget højt timetal, nemlig op til 350 timer pĂĽ en mĂĽned. Ved nĂŚrmere granskning kunne vi konstatere, at de begge havde arbejdet i et omfang, som var i strid med EU`s arbejdstidsdirektiv. 3F Midtfjords krav om overenskomst med konďŹ&#x201A; iktvarsel resulterede i, at landmanden meldte sig ind i arbejdsgiverforeningen, sĂĽ han nu er omfattet af den overenskomst, der sikrer danske løn- og arbejdsvilkĂĽr. - Det betyder blandt andet, at de rumĂŚnske medarbejdere gĂĽr fra en løn pĂĽ cirka 75 til cirka 126 kr. i timen, sagde Lene Haugbølle.

Decentral struktur Formanden betonede, at 3F Midtfjord stadig har en decentral struktur: - Vi er solidt placeret i vort lokalomrüde med kontorer i Nibe, Fjerritslev, Aars og Løgstør. Vi har indledt forhandlinger med 3F Viborg omkring den tidligere Aalestrup Kommune. Det er en følge af, at Viborgafdelingen arbejder pü at

blive en afdeling med rene kommuneafgrĂŚnsninger, og Aalestrup hører som bekendt med til Vesthimmerlands Kommune. Lene Haugbølle meddelte, at tre medlemmer i afdelingen stillede op til efterĂĽrets kommunevalg. Renè Rosenkrans, Fjerritslev, blev nyvalgt til byrĂĽdet i Jammerbugt Kommune, mens det ikke lykkedes Ib Johansen, Løgstør, at blive genvalgt eller Carsten Franck, Aars, at blive nyvalgt til Vesthimmerlands ByrĂĽd. Formanden takkede Ib Johansen, som har vĂŚret afdelingens bindeled til byrĂĽdet, for mange ĂĽrs god indsats til gavn for 3F Midtfjords medlemmer. Fagforeningsformanden fandt det beskĂŚmmende, at 34.000 er røget ud af dagpengesystemet og at mange af dem er skubbet over pĂĽ en forringet kontanthjĂŚlp. - Det er OK at satse pĂĽ at fĂĽ ďŹ&#x201A;ere ind pĂĽ arbejdsmarkedet, men det krĂŚver, at de nødvendige jobs er til rĂĽdighed, og det er de altsĂĽ ikke i dag. Samtidig er det uacceptabelt, at uligheden øges i vort samfund. Det er naivt at tro, at partierne til højre vil kĂŚmpe mere mod uligheden. TvĂŚrtimod. Men det er klart, at S og SF lider under, at de i regeringen pĂĽ nogle omrĂĽder har gennemført en brutal politik i strid med valgløfterne, understregede Lene Haugbølle.

Unik koncert efter en likvidation i HalkĂŚr Basco og Prinsens Livregiment spiller i HalkĂŚr Af Torsten Hansen HALKĂ&#x2020;R: Lørdag, 29. marts holdes der generalforsamling pĂĽ HalkĂŚr Kro, og samme aften hygges der om medlemmerne med en koncert. Det er en helt unik konstellation kroen prĂŚsenterer til denne aftens koncert: Basco, Hall Parfait Murray, Andreas Tophøj, Alen Carr og Anders Ringgaard har fundet sammen med intet mindre end Prinsens Livre-

Basco er pĂĽ scenen pĂĽ HalkĂŚr Kro efter generalforsamlingen.

giment. Bascos helt aktuelle arbejde med folkemusiktraditionen kommer i et meget

1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Aars Avis senest:

;09:+(.+,5(790323 Brug for... Ude & inde maling SolafskÌrmning Gardiner TÌpper Vinyler Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48 og fü fradrag pü arbejdslønnen

Faguddannede montører m/ vüdrumscertifikat

spĂŚndende relief med det navnkundige Brassband tilhørende den danske Prins! Som sĂŚdvanligt krydres koncerten med en koncertmenu. Denne gang leveret af Mortens Kro, Aalborg. Dem der indleder aftenen med generalforsamling mĂĽ dog â&#x20AC;?nøjesâ&#x20AC;? med kaffe og kage ved generalforsamlingen. Lidt usĂŚdvanligt er der ogsĂĽ en ekstraordinĂŚr generalforsamling denne dag. Det drejer sig om â&#x20AC;?HalkĂŚr Kro apsâ&#x20AC;?. Her indstiller bestyrelsen til likvidation af anpartsselskabet HalkĂŚr Ă&#x2026;dalens Kulturhus. Bestyrelsen orienterer om ĂĽrsagen inden afstemningen.


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 17

10-16 IDEMØBLER SØNDAGSÅBENT 30. MARTS TERNDRUP

Lørdag 10-14.00 . Fredag 10-17.30

MADRASAFTEN

VI FORHANDLER

Kom til madrasaften i IDEmøbler torsdag d. 27/3 kl. 18.00 – 22.00 og mød TEMPUR konsulenten Mads i butikken

SPAR 25% på ALLE lagner, sengesæt,

AS OG BEN R D A M P O T . L K IN

Pris pr. md.

200.i 30 mdr.

ALT boligtilbehør, galleri, ALLE lamper og spejle.

NOCTURNE 180 × 200 CM

5.999.-

Gælder ikke i forvejen nedsatte varer samt Fast Lav Pris.

SPAR 6.197.DANSK

HAVE MØBLER

besøg den ny indrettet gårdhave med masser af Nyheder af møbler til din have eller trasser og masser af tilbud

PRODUCERET

SILVER CONTINENTAL POCKET Continental madras med i alt 2 lag fjedre, medium affjedring. Nederst: 2 stk. boksmadrasser med 236 stk. LFK fjedre pr. m2. Øverst: 2 stk. vendbare madrasser med 265 stk. 5-zonet Pocket fjedre pr. m2. Silver topmadras med indlæg af 2,5 cm latex eller celsius helseskum. Inkl. 10 cm stålben. B180 x L200. Normalpris 12.196.NU 5.999.- SPAR 6.197.-

VI SERVERER EN CROISSANT OG ET GLAS HVIDVIN DENNE AFTEN

Køb rentefrit i dag og du kan shoppe for 10.000.ekstra uden yderligere godkendelse. Betalingen fordeles over 10, 20 eller 30 mdr. til 0.- i rente, gebyr og oprettelse. Køber du f.eks. for 10.000 kr. betaler du 334 kr. i 30 mdr. Samlet omk.: 0 kr. Samlet kredit- og tilbagebetalingsbeløb: 10.000 kr. Debitorrente og ÅOP: 0,00%. IDEmøbler formidler įnansiering i samarbejde med Nordea Finans.

L IG E R E A L D R IG S E T B IL a d ra s In k l. 4 c m to p m

Pris pr. md.

334.i 30 mdr.

NOCTURNE 180 × 200 CM LUKSUS ELEVATIONSSENG Medium eller fast affjedring. 2 stk. 8055 elevationsbunde med trådløse fjernbetjeninger og madrasbremser. 2 stk. Rubin topmadrasser med indlæg af 4 cm latex. Ekskl. ben. B 180 x L 200 cm. Normalpris 20.992.- NU 9.998.- SPAR 10.994.-

DANSK PRODUCERET

U D S T IL L IN G S M O

467.i 30 mdr.

RELAXATION BASIC BOX

13.999.SPAR 6.000.-

DEL

667.i 30 mdr.

RELAXATION BASIC ADJUSTABLE TEMPUR® RELAXATION BASIC ADJUSTABLE 180 x 200 cm elevationsseng inkl. 7 cm topmadras for øget komfort. Ekskl. ben, gavl og puder. Normalpris 32.999.- NU 19.999.- SPAR 13.000.-

VIND DIN NYE SENG Køb en seng eller madras mellem kl. 18.00-22.00 den 27/3 og du kan vinde alle pengene tilbage. Deltag i konkurrencen ved at udfylde en kupon med dit bonnummer og aİevere den i butikken.

SPAR 10.994.Pris pr. md.

Pris pr. md.

TEMPUR® RELAXATION BASIC BOX 180 x 200 cm boksseng inkl. 7 cm topmadras for øget komfort. Ekskl. ben, gavl og puder. Normalpris19.999.- NU 13.999.- SPAR 6.000.-

9.998.-

Vi udtrækker 3 heldige vindere i uge 14 som får pengene retur på et gavekort. Vinderne får direkte besked og offentliggøres i IDEmøblers nyhedsbrev og på IDE.DK. Ansatte hos IDdesign, ILVA og IDEmøbler kan ikke deltage i konkurrencen.

19.999.SPAR 13.000.-

VÆRDI OP TIL

120.000.-

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

TERNDRUP


Aars Avis

SIDE 18

Aars by bør have en attraktiv rutebilstation Preben Stæhr, Oustrupvej 54 Aars, skriver om Aars Rutebilstation: Se Rutebilstationen i et helt andet perspektiv. Der vil efter prognoserne være 10.000 indbyggere i Aars om 12 år. Hvilket betyder mere behov for, at den kollektive trafik fungerer, og her har Aars kun rutebilstationen at byde ind med. Andre byer har nærbane, banegård eller tæt beliggenhed ved motorvej som attraktive trafik løsninger. Aars bør have en stor attraktiv rutebilstation, som endda kunne være et af fyrtårnene i Vesthimmerlands Kommune, hvor der også bliver flere ældre, der får brug for kollektiv trafik.

Der bør være ordentlige parkeringsforhold for de rejsende, som kan langtidsparkere efter behov og ordentlige parkeringsmuligheder for busserne som i dag står tilfældig og spredt. Der skal sendes det signal, at det er herfra en rejse går. Det vil være en lokal katastrofe at gennemføre den indskrænkning der er på tale. Jeg skal ikke blande mig i det juridiske problem med ejerskab af grunden, men det må kunne løses således, at et Netto supermarked ikke skal bestemme en bys udvikling af den fremtidige kollektive trafik. Hvis kommunen er kommet galt af sted med lokalplanen, må det kunne løses med sund fornuft eller en

dygtig jurist. Endvidere vil det skævvride byen, hvis flere dagligvarebutikker samles øverst i byen, og endelig kommer der jo muligvis en dagligvarebutik i boligforeningens ejendom øverst på Himmerlandsgade. Der vil så hverken blive plads til busser eller de rejsende, som skal med busserne og have bilen parkeret. Se lige hvad Aalborg Lufthavns parkeringsareal betyder for Nordjylland, vi kunne lave noget lignende i mindre format i Aars, nemlig stedet hvor folk kører hen, når de skal på rejse og så kommer de til Aars og det er vel ikke så dårligt for handelsbyen. Netto skal behandles ordentligt med mulighed for at udvide hvor de er i dag.

www boostingbusiness www.boostingbusines g s.dk dk k kontakt@boostingbusiness.dk @boostingbusin g

26. marts 2014

Åbent brev til byrådet Marianne Heilskov Hansen, der er skolebestyrelsesformand for Vestermarkskolen i Aars, opfordrer vegne af forældre- og medarbejderrepræsentanter byrådspolitikerne til at tænke sig godt om inden byrådsmødet torsdag: Børne- og skoleudvalget samt Økonomiudvalget har indstillet til byrådsmødet 27. marts, at Vestermarkskolen får den ansøgte dispensation, men til en økonomisk nulløsning, hvilket bekymrer de forældrevalgte og medarbejderrepræsentanterne meget. Vi er meget bekymret over en økonomisk nulløsning, da vi mener, at det kommer til at gå ud over den faglighed, som er nødvendigt på en specialskole. Det har altid været vigtig for vores skole at kunne tiltrække stærke faglige kompetencer, at være opdaterede på de efteruddan-

nelsesmæssige krav, som vores specielle målgruppe kræver for at være en attraktiv skole, både som arbejdsplads, men ikke mindst for vores ”kunder” (kommunerne). Vi er bekymrede for, at vores elever fremadrettet ikke får alle deres basale og læringsmæssige behov opfyldt. Det kræver en ganske særlig faglig indsigt at tilgodese vores meget specielle elever, og derfor mener vi ikke, at det er sammenlignelige vilkår, der er påpeget i indstillingen fra administrationens side. Vi skal på Vestermarkskolen blandt andet bruge meget store ressourcer på opfyldelse af elevernes basale behov (toiletbesøg, tøj af og på, brug af hjælpemidler samt meget hjælp til spisning), helt andre vilkår end andre elever, som er selvhjulpne på dette område.

Desuden er der ikke taget højde for, at der er 16 elever på Vestermarkskolen, der ikke går i SFO og dermed ikke er med til at bidrage til den forlængede skoledag, dette er med til at undergrave økonomien i den forlængede skoledag. Derfor hænger det slet ikke sammen med en nulløsning, da en længere skoledag med en anden faglig normering vil koste ekstra, ifølge skolens fremsendte bilag drejer det sig om 790.000 kroner. Derfor frygter vi, at det vil blive en daglig udfordring at få bemandingen til at hænge sammen. Vi håber, at I vil overveje indstillingen grundigt, inden I træffer den endelige afgørelse - det er jo jer som kommunalbestyrelsen, der skal sikre, at Vestermarkskolen også overholder folkeskoleloven, tak.

Borgmesterstoltheden sættes på prøve Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Aars, skriver om Aars Rutebilstation: Nyt Netto i Aars synes borgmester Knud Kristensen er så væsentligt, at en fuldt funktionsdygtig rutebilstation skal udraderes. Borgmesterfortællingen følger loven, så er alt jo godt. Mange synes ikke om indholdet, så er alt jo ikke så godt. Indholdet kan ikke laves om, med mindre kommunen er parat til at betale erstatning til bygherre for brudt aftale. Borgmesteren truer kritiske byrådsmedlemmer med personligt erstatningsansvar. Det lyder som ren farce. Torsdag 27.03 skal byrådet tage den endelige beslutning. Lad mig gætte på, at tilsyneladende kaos

MAGASINER  F LY E R S HJEMMESIDER FOLDERE  P L A K AT E R LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

G AS GIV DEN

E N I L N el O io s rofes n me d en p g snin webR Slø E KIDEGOD VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43

er opstået ved, at en tilsyneladende politikerligegyldighed har medført, at borgmesteren har fået carte blanche til at gå videre med sagen. Pludselig er borgmesteren hængt op på løfter afgivet til et fi rma. Sparekasse og fi rma rykker frem, og nu kan borgmesterstoltheden med administrationsæren intakt ikke gøre andet end at få flertallet på banen til godkendelse af et projekt, der på ingen måde har nogen folkelig forståelse. Det ses ikke som et fremskridt at molestere en funktionsdygtig rutebilstation, tværtimod – netop i en tid, hvor kommunekassen ikke ligefrem bugner, men snarere er lidt slunken. Et par borgere har forsøgt sig med indvendinger,

V og S svigter 6826 lokale vælgere Peter Rasmussen, der er formand for Dansk Folkeparti Vesthimmerland, er utilfreds med Venstre og Socialdemokratiets medlemmer i Regionsrådet: Ved regionsrådsvalget fi k V og S tilsammen 43,3 procent af stemmerne i Vesthimmerland.

Inden stemmerne blev afgivet, havde kandidaterne fra begge partier holdt hånden over Farsø Sygehus og ikke en eneste gang sagt, at de ville flytte dele af driften ud af kommunen. Alligevel er det de to partier, der endte med at skære et stykke af Farsø Sygehus. 20.128 gyldige stem-

og også med seriøs aktindsigt. Der stilles spørgsmål om rigtigheden af en embedsstandsudstedt byggetilladelse allerede inden byrådets stillingtagen. Hvad så borgmester! Vil det være æreløst, hvis du beder byrådet trække administrationens byggetilladelse tilbage og tage en forhandling med bygherren Calum og ejeren af jorden, Jutlander Bank? Ja, det vil sikkert betyde indfrielse af erstatning, men intet sammenlignet med de millionudgifter, kommunen påtager sig ved at ødelægge den nuværende busterminal. Hvem bestemmer i byrådet på torsdag, embedsmændene eller politikerne? Hvem sidder på chaufførsædet?

mer var der i Vesthimmerland ved regionsrådsvalget, 15.766 af disse skrev under på protesten mod at flytte dele af sygehuset. Alle 15.766 af disse har al mulig grund til at være skuffet over Socialdemokratiet og Venstres beslutning om at totalt ignorere deres ønske. Men især har de 6826 S og V vælgere grund og ret til at føle sig ført bag lyset af de to partier anført af Ulla Astman (S) og Jess V. Laursen (V).


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 19

Knud Kristensen bør sige undskyld Lokalformand for Dansk Folkeparti Vesthimmerland Peter Rasmussen, Foulumvej 42, Farsø, skriver: Efter borgmester Knud Kristensens uheldige udtalelser til DR hvor han beskylder arbejdsløse nordjyderne for at være dovne og for ikke at ville søge 250 opslåede stillinger indenfor byggebranchen, som efterfølgende har vist sig aldrig at have været slået op, og nu nægter at

undskylde hans tidligere udtalelser, stiller vi os i Dansk Folkeparti ganske undrende overfor dette. Det gør vi af flere grunde. For det første mener vi, at hvis man udtaler sig om noget, og beskylder nogen for noget, bør man være sikker på at de oplysninger man anvender er valide. Viser det sig så at man har taget fejl, som det i særdeleshed må siges at hr. Knud Kristensen har gjort i denne sag, så

Stop hetzen Alex Pedersen, næstformand, 3F Midtfjord i Aars og Løgstør skriver: Det er beskæmmende, at der nu er startet en nordjysk hetz mod ledige bygningsarbejdere. Mistænkeliggørelsen af vore ledige er helt uacceptabel. Det er en svinestreg, at borgmester, nordjysk for-

mand for Dansk Byggeri og lokal murermester i Hornum, Knud Kristensen, benytter sin position til at nedgøre de arbejdsløse. Det sker ved at antyde, at vore arbejdsløse medlemmer helst undgår at gå i arbejde. Den fejlagtige påstand er, at de skulle føle sig godt til rette med at gå ledige. Intet er mere forkert.

skal han i det mindste være mand nok til at give de berørte folk en undskyldning, i stedet for at begynde at træde vande, som det vi har set fra borgmesteren efterfølgende. For det andet undre det os at vi d. 18/3 kan læse at Knud Kristensen udtaler til avisen.dk at hans største interesse er at sikre, at virksomheder rekruttere ledige danskere før østeuropæere. En interesse vi da be-

stemt bakker op om! Desværre føler vi, at Knud Kristensen her blot forsøger at glatte lidt ud, for op til kommunalvalget 2013 når snakken faldt på at indføre kædeansvar i kommunale kontrakter for netop at sikre at arbejdspladser gik til danske arbejdere, eller som minimum til arbejdere med dansk overenskomst, afviste de konservative dette. Nu er spørgsmålet jo så

I Vesthimmerland var 44 lærlinge sidste efterår i skolepraktik på bygge- og anlægsområdet. Ikke færre end 53 var praktikpladssøgende. Her er et område, som byggefirmaerne burde interessere sig mere for, da det jo er via uddannelse, at de kan sikre sig kvalificerede medarbejdere også i fremtiden. 3F Midtfjord, som dækker bygge- og anlægsområdet, har ikke haft en eneste henvendelse fra fi rmaer an-

gående arbejdskraft, som vi ikke har kunnet imødekomme. Derfor, kære formand for Dansk Byggeri i Nordjylland og kolleger: Henvend jer trygt til os og oplys, hvor mange medarbejdere, I skal bruge. Så skaffer vi dem – og så bliver vore ledige medlemmer glade. Og så stik dem lige en undskyldning. Det har de fortjent.

om Knud Kristensen og resten af de konservative har skifte mening på dette punkt, eller om det som først antaget blot er for at glatte ud. Viser det sig, at de nu er klar til at indføre kædeansvar står Dansk Folkeparti naturligvis klar til at bakke op om dette.

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MÆRKER

ÅBNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 · Mandag og fredag efter aftale

Himmerlands Flytteforretning Benyt den lokale flyttemand. Vi ordner alt vedr. flytning i ind- og udland. Opmagasinering i nyt og opvarmede lokaler. Telefon 98 62 47 00

Husk håndværkerfradrag

GUNDERSTED

Tid til forandring og nye byporte i Gundersted Anders Møller Jensen har designet de nye byporte GUNDERSTED: Tilbage i midt ’90erne var det meget populært for de små landsbyer at sætte deres helt eget præg på indfaldsvejene ved at lave specielle og kreative byporte i forbindelse med byskiltene, og her var Gundersted ej heller sen til at tage datidens trend op. I 1996 blev der således fremstillet tre forskellige prototyper og forslag til byport for Gundersted, hvoraf et blev udvalgt. Gundersted var den første landsby i den daværende Aars Kommune til at få sin egen Byport. Alle var designet af den lokale Anders Møller Jensen, som dengang viste sine kreative evner og fik lavet en særpræget og speciel byport, der var med til at skabe blinkfang, når man kommer til den lille landsby. - Det var en spændende proces at være med til, og jeg nød virkelig at kunne være med til at gøre noget for denne dejlige landsby, siger Anders Møller Jensen. - Dengang lavede vi byportene af træ og malede dem, så de bedre kunne holde. Det er nu 18 år siden, og de har faktisk holdt rigtig godt og har blot været malet op et par gange. Men nu er det klart ved at være tid til, at der skal ske noget nyt, tilføjer Anders M. Jensen.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

- I år er det 40 års jubilæumsår for Gundersted Borgerforening, så derfor var vi i bestyrelsen glade for Anders Jensens henvendelse om at få lavet nogen nye byporte, siger formand Susanne Sloth. - Vi har i de sidste par år haft dårlig samvittighed over ikke at have fået vedligeholdt vores nuværende byporte, så derfor kunne det ikke være mere belejligt og passende at få lavet nogle nye i vores jubilæumsår. Vi har i samarbejdet med Anders Møller Jensen lavet skitser til nye byporte. Vi vil dog først afsløre det til vores fællesspisning den 4. april, hvor man i øvrigt stadig kan nå at tilmeldes sig hos købmanden, endnu påpeger hun. Hun vil dog gerne afsløre, at de nye byporte vil være mere vedligeholdesfri, og samtidig vil der blive et nyt markant kendemærke i dem. - Vi synes det nye kendemærke er meget sigende for vores lokalområde, siger Susanne Sloth. Hun bemærker samtidig, at selv om borgerforeningen har lidt på kistebunden tager de gerne mod donationer, fordi det kommer trods alt til at koste en del at sætte 10 nye byporte op. Susanne Sloth forventer at have de nye byporte klar midt på sommeren.

Mobil: 40 34 63 92

NYBYGNING TILBYGNING REPARATIONER BETON OG FLISEBELÆGNING •

AARS MOTORSERVICE v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22 HUSK EFTERSYN AF PLÆNEKLIPPER ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

7.30-17.00 9.00-12.00

ADVOKATFIRMAET A DVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((›=Xo0/-+)+,/ Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 Det er 18 år siden Gundersted fik de første byporte sat op. De trænger derfor til udskiftning nu.

- advokatkontoret dvokatkontor der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk


Aars Avis

SIDE 20

26. marts 2014 Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

Danmission ďŹ&#x201A;yttede generalforsamlingen Brorstrup Kirke lagde rum til mødet HAVERSLEV: Det var en usĂŚdvanlig generalforsamling Danmissions Distrikt 46 holdt i ĂĽr. Det var første gang generalforsamlingen blev holdt i et kirkerum. Generalforsamlingen var ďŹ&#x201A;yttet til Brorstrup Kirke. - Det var en god oplevelse, vi startede med en kort gudstjeneste, som provst Holger Lyngberg stod for, siger diakon Birgit Bønlykke, formand for Danmissions distrikt 46. Efter gudstjenesten fortalte forstander fra Farsø Efterskole, Lone Primdal

Dolmer, om skolen og skolens verdenslinje, der lige har vĂŚret i Tanzania. Til sidst foregik selve generalforsamlingen.

Tanzania Tre af efterskolens elever fortalte om deres oplevelser af Tanzania. Overskriften for aftenen var: â&#x20AC;?NĂĽr livet pĂĽ Facebook skiftes ud med trommedans i Tanzaniaâ&#x20AC;?. Eleverne fortalte, at de havde boet pĂĽ en landbrugs- og syskole i Tanzania. Her havde de deltaget i elevernes daglige arbejde

HAVERSLEV VANDVĂ&#x2020;RK afholder ekstraordinĂŚr generalforsamling tirsdag den 8. april kl. 19.00 pĂĽ vandvĂŚrket. Dagsorden: VedtĂŚgtsĂŚndringer Bestyrelsen

UDFĂ&#x2DC;RER ALT INDENFOR BYGGERI :: Nybygning, Tilbygning & Ombygning :: Jord/kloak, Beton & Murerarbejde :: BadevĂŚrelser :: Alt i reparationsarbejde :: Total entrepriser For personlig rĂĽdgivning kontakt Edi ElkjĂŚr Tlf.: 20 99

Hvidkildevej 9 :: Mejlby :: 9610 Nørager

Tlf. 98 65 10 92 www.elkjaer-as.dk

Nu ogsĂĽ VV S

s%L INSTALLATION s!LARMOGOVERVĂ?GNING s !IRCONDITION s 6ENTILATION s 3OLCELLEROGSOLFANGER s "OSCH6ARMEPUMPER - 5 ĂĽrs garanti

Generalforsamling

Døgnvagt 98 63 19 11 www.oegaard.dk

H

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

og undervisning. De fortalte om, at der i Tanzania var en større landbrugskonďŹ&#x201A; ikt omkring eje af landbrugsjord. Her sĂĽ eleverne, hvordan kirken prøvede at vĂŚre med til at løse denne konďŹ&#x201A; ikt. Ved hjĂŚlp til selvhjĂŚlp. I Tanzania driver de landbrug pĂĽ meget frugtbar jord. Landbruget trues i dag af at tanzainaenske og udenlandske invistatorer der ønsker jord til minedrift, storslĂĽet landbrug, jagt og turisme og andet man kan tjene pĂĽ. Drengene pĂĽ skolen lĂŚrer de forskellige hĂĽndvĂŚrk, de skal kunne mestre for at drive deres eget landbrug, sĂĽ de sidenhen kan forsørge deres familie. Pigerne lĂŚrer at sy og lave mad med mere. Det er vigtigt, at pigerne fĂĽr nogle gode fĂŚrdigheder, sĂĽ de ogsĂĽ kan hjĂŚlpe deres familie pĂĽ sigt. For pigerne ville det blive muligt, at forsørge sig selv og deres familie, nĂĽr de var fĂŚrdig med skoleopholdet. Danmission prøver gennem dette arbejde at hjĂŚlpe skolen til at se muligheder. Farsø Efterskole er med til at give skolen i Tanzania nye muligheder ved økonomisk støtte og ny viden fra Danmark til Tanzania. Rejsen er sĂĽ stor en oplevelse for eleverne, at alle fortĂŚller, at de ikke er de samme som før dette ophold. Farsø Efterskole ser at det gør en forskel, at gøre noget hvor ekstrem fattigdom er hverdag. 80 procent af de studerende i Tanzania, der afslutter og bestĂĽr et to-ĂĽrig kursus pĂĽ skolen, bruger efterfølgende deres fĂŚrdigheder â&#x20AC;&#x201C; enten som lønmodtager eller selvstĂŚndig.

FRerreg U A ĂĽrd kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS (YHOGUXSYHMÂ&#x2021;6LPHVWHGÂ&#x2021;$DOHVWUXS 7OIÂ&#x2021;VF#VLPHVWHGFHPHQWGNÂ&#x2021;)D[

Pü generalforsamlingen fremlagde Birgit Bønlykke, Guldager, bestyrelsens beretning. Chr. Madsen, Ulbjerg, fremlagde regnskabet. Begge dele blev godkendt til alles tilfredshed. Der var genvalg til Vibeke Sparre, Hvam. Nyvalgt blev Chr. Madsen. Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig. Birgit Bønlykke formand, Inger-Marie Andersen nÌstformand, Chr. Madsen kasserer, Vibeke Sparre sekretÌr, Jytte Lauersen, Roum, som medlem af bestyrelsen. Desuden er Thorben Sparre, Hvam, Benita Frederiksen, Roum og Elna Andersen, Nørager, blevet valgt som suppleanter.

Vigtigt med godt kammeratskab HAVERSLEV: Haverslev Petanque Klub har holdt den ĂĽrlige generalforsamling. Formand Sonja Nørgaard aďŹ&#x201A;agde beretning for 2013. - Der har vĂŚret et nogen-

lunde stabilt fremmøde af medlemmer pü banerne, oplyste formanden. Hun redegjorde ogsü for det sportslige og fortalte, at der deltog to hold i DGIs turnrnering.

Forrygende sÌson for gymnasterne HAVERSLEV: Vinterens mange anstrengelser skulle vises for de cirka 700 personer der var mødt i Haverslev Hallen, da Haverslev IFs Gymnastikafdeling holdt forürsopvisning. - Det har vÌret en forry-

gende sÌson, og tÌnk at vi i Haverslev har kunnet samlet 250 aktive gymnaster og 40 gode instruktører. Det er da ret imponerende, synes vi selv. Det giver energi til det mere administrative arbejde, som ogsü er en del af vores

LADELUND

- Det blev ikke til nogen topplacering, men det vigtigste er ogsü det gode kammeratskab og sammenhold blandt spillerne, fastslog hun. Beretning og regnskab blev godkendt. Der var genvalg af bestyrelsen. Der bliver standerhejsning lørdag, 29. marts pü banerne ved HCI efterskolen

afdeling, sagde Helene Selmer ved opvisningen. - Vi har i ür fornyet os med büde et dansehold for børn og Crossgym for at vokse begge med stor succes, fortsatte hun. Helene Selmer rettede ogsü en stor tak til de 40 instruktører. Der var opvisning af ni hold fra Haverslev. Dertil kom to gÌstehold fra henholdsvis Valsgaard og HCI.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Der sker løbende Ìndringer pü Nørlund SavvÌrk. 4. april indvies ny høvlehal. Her er et kig ind i en af trÌlasthallerne

Nørlund SavvĂŚrk indvier ny høvlehal Bog om savvĂŚrkets historie udgives samtidig LADELUND: Nørlund SavvĂŚrk har i de seneste ni ĂĽr gennemgĂĽet store forandringer. Der har vĂŚret to store brande, en i 2005 hvor selve savlinjen brĂŚndte og yderligere en omfattende brand i 2012, hvor en stor del af sorteringsanlĂŚgget brĂŚndte ned. I forbindelse med branden i 2005 fusionerede man med Viskum SavvĂŚrk ved Tjele og dannede det, der siden har vĂŚret â&#x20AC;?Nørlund - Viskum SavvĂŚrkâ&#x20AC;?. Efterfølgende har man i 2013 besluttet at nedlĂŚgge savvĂŚrksproduktionen i Viskum, sĂĽ al produktion foregĂĽr i Nørlund. Der foretages kun tørring af trĂŚ i Viskum og sĂĽ foregĂĽr selskabets palleproduktion fortsat i Thorsager ved Tjele. Nu mener ledelsen, at det igen er tiden, hvor man retter ind og tilpasser sig de forhold, man arbejder under.

Blandt andet har man efterhĂĽnden oparbejdet en stor eksport, og for blandt andet at tilgodese de udenlandske kunder, har man forenklet virksomhedens navn sĂĽledes, at man mere mundret nu kalder sig â&#x20AC;?Norlund A/Sâ&#x20AC;?. NavneĂŚndringen sker samtidig med store ĂŚndringer i organisationen og indvielse af en helt ny høvlehal. For at markere de store forandringer sĂĽ festligt som muligt har ledelsen planlagt en reception for kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere den 4. april 2014. Desuden markerer man de nye tider med en aftenfest for medarbejderne. I forbindelse med den indbudte reception vil man ogsĂĽ prĂŚsentere en ny bog med titlen â&#x20AC;?Nørlundâ&#x20AC;?, som Lokalhistorisk Arkiv i Ravnkilde har taget initiativ til at fĂĽ lavet.

Efter aftale med Nørlund Fonden og SavvÌrkets ledelse aftalte man med Hans Bjørn, Terndrup, at han skulle lave en fortÌlling om Nørlund. Hans Bjørn gik nu pü jagt efter nuvÌrende men isÌr tidligere medarbejdere eller disses efterkommere for at fü deres historier. Bogen har afsnit om de aktiviteter, der er og har vÌret omkring Nørlund de sidste 150 - 200 ür. Desuden er der en fortÌlling om bostedet Conradsminde. Norlund A/S og Nørlund Fonden har bekostet trykningen af bogen, mens Lokalhistorisk Arkiv i Ravnkilde og Hans Bjørn har bidraget med frivilligt arbejde. Efter receptionen vil bogen blive til salg, blandt andet hos Spar-købmanden i Ravnkilde og i Restaurant Nørlund GÌstebud.


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 21

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

KOLONIAL

Højt p ro te in in dh

o ld !

SPAR MEL 2 kg

FROST

HYGIEJNE

BLOMSTERHJØRNET

RE KOM OG PARTIVA SMAG FØR S a ne x DU KØBER BODYSHAMPOO B O DR. OTKERS BO NYE PIZZAER 1 lltr. FREDAG-LØRDAG KL. 11.30-17.30

Pr. pk .

10

00

G r a a s te n THOUSAND ISLAND/ CREMEFRAICHE S ½ PRI

10

Fr it v a lg

FRIT VALG

20

RITTER SPORT 100 g

Pr. s t k .

25

00

38 v a s k e

00

NEOPHOS GEL 650 ml.

Tom´s

Pr. pk

10

00

K o hb e rg a´ 8 stk. Flere slags

10

Fr it v a lg

Pr. s t k .

10

00

800 g

600

Pr. st k .

GULERØDDER

500

ÆBLER Bk. m/8 stk.

29

95

Pr. bk .

18

Kun

LØRDAG

Fr it v a lg

500 g

RU

00

20

FREDAGS SLIK

SPAR 15.00

Pr. s t k .

99

95

00

KØB 1K0KER NDSTY

400 g

CHOKOFLAKES

20

AGURKER

RØD/SORT KARAT

K a re n Vo lf

Pr. pk .

S

K u n TORSDAG/ FREDAG

GULDÆSKE

00

00

GRØNT TILBUD

P in k L ad y

½ PRI

Pr. s t k .

Tom´´s

BOLLER

3995

1 kg

LYS PÅLÆGSCHOKOLADE 108 g

HORTENSIA/ FRUGTBUSKE/ KLATREPLANTER MIX

Fr it v a lg

00

S SLIK

HAVEPLANTER CLEMATIS/

100 g

95

7

SSER

BA OG FÅ 4

PLANTESÆKKE 40 ltr.

2 sæk k e

00

25

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

!

GRATIS


Aars Avis

SIDE 22 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

BLÆRE

26. marts 2014 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAUBRO

Blære gør klart til stor indviesesfest BLÆRE: 16 måneder efter at de første spadestik blev taget til Blære Multicenter, står byggeriet nu klart og færdigt til at blive indviet. Det sker fredag, 28. marts. - Det har været 16 hektiske måneder, hvor udfordringerne har været mange, bl.a. skulle de sidste penge skaffes til projektet, og der er blevet udført flere tusinde timers frivilligt arbejde. Alle udfordringerne er blevet løst til UG. Det skyldes ikke mindst, at alle i Blære og omegn har ydet

en kæmpe indsats, såvel med skaffe penge som med at arbejde utallige timer på projektet. Fællesskabet og lysten til at være sammen om en udfordring, har igen vist sig at være utroligt stærkt i Blære, siger Inger Nielsen, formand for Blære Multicenter. Bestyrelsen for Blære Multicenter ser nu frem til mange dage i festens tegn, først med den officielle indvielse fredag, og så den store fest næste fredag, 4. april. Der var lavet flotte dragter og skuespillerne fra flot sminket ved årets musical.

Nordiske guder og jætter indtog Haubro Alle blev godt underholdt på Haubro Landsbyskole

John Møller (t.v.), Jeppe Møller og Svend Navndrup er her ved at gøre et udhæng klar til indvielsen.

KGS. TISTED

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAUBRO: Salen på friskolen i Haubro var fyldt med forventningsfulde forældre og pårørende, samt venner af friskolen, da der var premiere på årets musical ”De Nordiske Guder”. Forventningerne var mindst lige så store i kulisserne, for der ventede guderne og jætterne på at komme på scenen

for at vise, hvad de sidste to uger var gået med på friskolen. Der var blevet lavet dragter, rekvisitter og kulisser, samt øvet musik og replikker. Illusionseffekter i form af fabeldyr i stof, træ, ståltråd og papir, samt lys og lyd, skabte det rette mytologiske univers, så publikum blev ført ind til Asgård på den helt rigtige måde.

De gik ad Bifrost og blev modtaget af guden Heimdal, med så god en hørelse, at han kunne høre græsset gro. Midgårdsormen snoede sig hele vejen rundt om Jorden ude i Verdenshavet og kiggede op på livstræet Ask Yggdrasil, hvor de tre skæbnegudinder, nornerne, spandt livstrådene for mennesker og guder.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SØNDERUP

Tissetrængende pilot nødlander i Kgs. Tisted Af Torsten Hansen KGS. TISTED: Hvad gør en pilot, der skal skal forrette sin nødtørft? Han nødlander i Kgs.Tisted. Sådan kunne en dårlig gåde lyde, men søndag ef-

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

termiddag var det virkeligheden i Kgs. Tisted nord for Nørager. En pilot fra Åbybro nødlandede søndag kl. 14.10 på en mark mellem Borremose Ungdomsskole ved Kgs. Tisted. Ved landingen skete der små skader på flyet. En propel tog skade og det samme skete for næsehjulet. Årsagen til nødlandingen er ifølge Preben Møller, Nordjyllands Politi, at piloten skulle ned og lade vandet.

Advokatfirmaet Fryd & Nielsen Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset 98 62 17 11

Yduns æbler hang fristende på træet. I stykket blev det da også for meget for halvguden Loke, der stjal både æblerne og Ydun, så alle guderne blev gamle og svage. Så var handlingen i gang, og den sluttede ikke før Loke havde fået sin straf, så guderne kunne leve lykkeligt til Ragnarok. Alle i salen følte sig godt underholdt, og der blev snakket meget om den gode oplevelse ved kaffebordet bagefter. Også de små elevers optræden med sangen ”Se min kjole”, der var opvarmningsforestillingen, gav anledning til megen latter og hyggelig snak. De største elever i 6. og 7. klasse udgjorde bandet, der lagde den musikalske grund for hele aftenen, hvilket de klarede flot. - Jeg er meget glad og stolt, over den oplevelse vi har formået at give vores publikum her i aften, sagde en synligt glad skoleleder Henriette H. Mønsted. - Som nyankommet til Haubro landsbyskole – Himmerlands Friskole er jeg meget duperet over, hvad eleverne har formået i de to uger, hvor vi har arbejdet med denne musical. Alle har ydet en fantastisk indsats og det blev et lige så fantastisk resultat, sagde skolelederen med et stort tilfreds smil på læben.

krop og bevægelse i naturen. Den gode naturånd fortsætter i 2014, hvor børnehaven planlægger en del naturprojekter så som: Så/ planteprojekt, kompostprojekt, Indianertema, Cykeluge, Båloplevelser, Solhvervsfest,

Halloweenfest, ture i skoven, lære om dyrespor og dyr, høste halm og lave neg til fuglene og meget mere. Det er helt klart et spændene år i naturens tegn som børnene går i møde.

Borgmester Leon Sebbelin, Rebild Kommune, hejste ”Grønne spirre flaget” ved Børnehaven Sommerfuglen, Sønderup.

Sommerfuglen hejste friluftsflag SØNDERUP: Børnehaven Sommerfuglen i Sønderup har i 2013 kvalificeret sig til at modtage Friluftsrådet grønne spirer flag. Børnehaven markerede dette fredag i sidste uge ved flaghejsning af Rebilds borgmester Leon Sebbelin og derefter et flot falkeshow opført af Frank Skårup og hans lannerfalk Luna. Modtagelsen af Friluftsrådets flag er ikke tilfældig. Børnehaven i Sønderup er en lille lokalbørnehave, hvor tid og nærvær med børnene prioriteres højt. Børnene kommer ud og får gode sunde naturoplevelser i lokalsamfundet. Her kan f.eks nævnes

gårdbesøg, planteprojekter, maddage, båloplevelser og affaldsindsamling. - Udeliv og natur er afgørende for børns udvikling. Naturen er det bedste sted at udfolde sig, og alle sanserne bliver flittigt brugt. Vi kan tydeligt se på børnene, at de stiller sig undrende og udforskende i den dejlige natur, og i det store rum opstår der selvfølgelig færre konflikter, siger afdelingsleder Jessica Bach, Børnehaven Sommerfuglen. Børnehaven har også tilmeldt sig ”Spring ud i naturen-bussen” og håber at få besøg af denne i efteråret 2014. ”Spring På Bussen” er et rullende inspirationscenter for

Sidste år var der trængsel, da Friskolens Venner indbød til loppemarked i Sønderup.

Loppemarked på Sønderup Friskole SØNDERUP: Lørdag, 5. april holder Friskolens Venner loppemarked på Sønderup Friskole. Loppemarkedet foregår i skolens gymnastiksal. - Sidste år var der ”stormløb”, da loppemarkedet åbnede, og det håber vi, der bliver igen. Der er indsamlet

mange effekter, så vi tror, der er gode fund til hele familien. Har man brug for en pause, kan de voksne købe kaffe med hjemmebag og hygge sig i caféen, og børnene kan tage en tur på legepladsen, siger Jens Munk, Friskolens Venner.


Aars Avis

26. marts 2014

VOGNSILD

Vognsild klar til krocketsæsonen VOGNSILD: Så er den 15. sæson i Vognsilds krocket historie skudt i gang. I søndags mødte spillerne op til den nye sæson i et herligt solskinsvejr. Selv om mange af spillerne har været med i mange år og flere af dem har vundet flotte DM titler, er der altid

plads til nye deltagere. Vognsild spiller med i en DGI turnering, som dækker hele Himmerland. Der spilles i otte forskellige klasser, der starter med C2, som er for begyndere og slutter i M1, som er Mesterrækken. Sidste år stillede Vognsild med tre hold i Mesterræk-

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

ken, og i år er der to hold i den fine række. Der er seks hold i hver pulje, og vinderne af puljen går videre til Landsmesterskabet. Der spilles turneringskampe om mandagen, men det er også muligt at gå til krocket uden at deltage i turnering. Krocket er et spil for folk i alle aldre, så Vognsild har lagt deres mødetidspunkter onsdag aften og lørdag eftermiddag, så de fleste har mulighed for at deltage. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

MEJLBY

Ønsker om nyt toilet i kulturhuset MEJLBY: Borgerne i Mejlby går ind for, at der skal laves en tilbygning til Mejlby Borger og Kulturhus. Foreningen bag huset holdt borgermøde og generalforsamling forleden. Der blev det besluttet, at der

skulle arbejdes videre med projektet ”nyt tag” og en eventuel tilbygning til Borger- og Kulturhuset med et handicaptoilet. Der er nu også konstateret, at en bjælke, som holder nogle spær, har vist sig ikke

SULDRUP

er stærk nok, så derfor er en udskiftning påtrængende. Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig med formand Lilly Nielsen, næstformand Gunnar Christensen, sekretær Gitte Kjærulff, mening medlem Britta Christensen, og Keld Nielsen, suppleant Henrik Buus og Hans Jørgen Skov og udenfor bestyrelsen regnskabsfører Jesper Heskjær. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Suldrup tager nu hul på byforskønnelsen Første skridt tages ved Røde Kors Butikken SULDRUP: I Suldrup er Byforskønnelsesgruppen gået i gang med at forskønne byen. Fredag eftermiddag blev det første spadestik taget på byens midtpunkt - hjørnet ved Røde Kors Butikken i Suldrup. Der var ikke indkaldt til reception i anledning af det første spadestik. - Det skal pengene ikke bruges til, oplyser Kim Mathiasen. Mange var alligevel mødt op for at se formanden for Borger & Erhvervsforeningen Torben Linde tage det første spadestik. Skulpturen Stjernen, som afdøde Arne Lundgren havde skænket, blev taget ned midlertidigt, mens selve arbejde bliver udført. Derefter bliver Stjernen sat på plads igen.

Et par år undervejs Der er et initiativ der blev født for et par år siden på Suldrup Kro, da Borger & Erhvervsforeningen havde indkaldt til et borgermøde. Landdistriktkonsulent Pia Bonde fra Rebild Kommune var til stede. Temaet var Fremtidsprojekter i Suldrup. Der blev nedsat en del grupper - bl.a. en stigruppe, som allerede har kunnet præsentere Nærup Stien og som er i gang med flere stimuligheder. Byforskønnelsesgruppen blev også født denne aften. Den gik med Kim Mathiasen

SIDE 23

Skulpturen Stjernen bliver midlertidigt fjernet, mens forskønnelsen af området foregår.

som formand i gang med at planlægge, hvad der kunne gøres for at hovedgaden i Suldrup kunne komme til at se rigtig godt ud. Når man i dag kører igennem byen ligner det ikke den flotteste by man kommer igennem, mange steder er der dårlig vedligeholdelse både på huse og omkring husene. Det vil man nu gerne ændre i Byforskønnelsesgruppen, Derfor er der igangsat en række projekter. Nogle af de fremtidige projekter er nu klar til at kunne blive etableret. Det er besluttet, at begynde er på hjørnet ved Røde Kors Butikken. Der arbejdes lige nu også på opstilling af kunst et par steder i byen. Blandt andet ud for Ældrecentret Himmerlandshave og på det grønne område ved Suldrup Skole. Der er også ideer om at

byportene skal ændres og to nye skal til - en på Veggerbyvej og en på Aarestrupvej. Der skal også laves en fin beplantning ved byportene. Det økonomiske fundament blev skabt, da Brugsbygningen, blev solgt til Coop Danmark. Det kastede ca. 300.000 kr. af til forskønnelse af Byens Torv. Dette beløb er øget idet, man har fået tilsagn om 100.000 kr. fra Rebild Kommune. Man har tilmed søgt midler af nogle fonde og håber at det vil give et afkast til byprojektet. I Byforskønnelsesgruppen sidder, foruden formand Kim Mathiasen; Rasmus K. Madsen, Knud Christensen, Arne Asp, Elly Jacobsen, Svend Erik Pedersen, Inger Lunden, Eigil A. Andersen, Dan Mølgaard, Dorthe Jensen, Arne Bjørn, Jytte Baade Lyngberg og Grethe Pedersen.

Stine Fredberg blev i forbindelse med Søttrup Gymnastikforenings forårsopvisning kåret som ”Årets SGF’er”.

Smuk forårsopvisning af gymnaster i Hornum Både hal og gymnaster tog sig godt ud GYMNASTIK: Søttrup Gymnastikforening har afholdt forårsopvisning i en smukt pyntet Hornum Hal. Der var sædvanen tro fælles indmarch med opvisningens seks hold. Dagen startede med det store børnehavehold Spilopperne, der viste balance, hoppe- og kravleøvelser med mere. De skulle blandt andet klatre op på et kæmpe isbjerg lavet af redskaber og nyde rucheturen ned. Derefter fulgte de store springere, hvor holdene Junior mix og spring/styrke mix havde valgt at lave en fælles opvisning. De startede med at give tilskuere et ordentligt pust. Men det gav også et sus i maven, når de sprang i trampolinen. Man må sige, at de har øvet sig flittigt i denne sæson. Så var det instruktørernes tur til at vise deres evne til at tænke hurtigt og sætte en flot rytmeserie sammen. Det var et flot syn, men de var heller ikke bange for at vise deres evner i trampolinen og på air-tracken. Så var det tid til en lille pause med lidt godt til ganen og gang i lotteriet. I pausen var der også mu-

lighed for at komme ud og lege lidt ekstra på redskaberne, som blev brugt flittigt. Så blev hallen ellers meget grønne farve indtaget af rigtig mange grønne græshopper i form af forældre/ barn holdet. Med sang, leg, motorik og bevægelser på redskaber viste de rigtig flot, at man godt kan gå til gymnastik, selv om man ikke helt kan gå endnu. Holdet har en alders spredning fra et halvt til tre år, men den store aldersforskel er ikke noget problem alle bliver udfordret. Som noget nyt i denne sæson havde gymnastikforeningen tilbudt Bugg dans, som er en svensk danseform. Danserne havde fået rigtig meget ud af sæsonen og gav en lille opvisning som en appetitvækker til andre om at prøve dette. Sidste hold på gulvet var skolebørnene i 0.-3. klasse, som indtog gulvet i flot stil. Der var både serier og spring på deres program. Dette hold havde dagen før været i Farsø for at lave en opvisning i Dronning Ingrid Hallerne til DGIs forårsopvisning. Man kunne tydeligt se,

TVH-damer er ude af oprykningsstrid HÅNDBOLD 2. division, damer Skive fh-Team Vesthimmerland 17-15 (7-4) Med et nederlag på 17-15 på udebane mod Skive fh forpassede Team Vesthimmerlands 2. divisionsdamer i weekenden muligheden for at spille med om oprykningspladserne til 1. division til de allersidste spillerunder.

Teoretisk set er der stadig muligheder for TVH, men i praksis er holdet ude af spillet om oprykningen. Som cifrene antyder, var det en forsvarskamp fra begge sider med et par dygtige målmænd i begge ender. Ved pausen var stillingen blot 7-4 i hjemmeholdets favør, og da havde begge hold endda forsøgt sig med en ekstra markspiller i angre-

at de nød at være på hjemmebane i Hornum Hallen, og alle gav den hele armen foran forældre, søskende og bedsteforældre. Ved afslutningen af dagen blev der uddelt blomster til alle lederne med en stor tak for deres indsats i denne sæson. Inden alle gymnasterne sagde tak for i dag, skulle der kåres årets SGF’er. Det er til pris, som gives til en instruktør, hjælpeinstruktør eller et bestyrelsesmedlem i foreningen, som har gjort noget særligt i den forløbne sæson. Titlen gik i denne sæson til Stine Fredberg Pedersen for hendes store indsats både i den ugentlige træning og ved specielle arrangementer. Hun har et stort gå-påmod og tager gerne imod udfordringer trods sin unge alder. Hun har udviklet sig meget i takt med udfordringerne, og hun møder altid glad op og er initiativrig, lød det blandt andet i begrundelsen. 7. april starter sommeraktiviteterne i gymnastikforeningen med løb, gåture - med og uden stave - og cykling, og 9. april starter mountainbikesæsonen.

bet, men åbenbart var begge holds defensiv så stærk, at heller ikke dette nyttede. I anden halvleg kom TVH bedst fra start og bragte sig foran med 10-8, inden holdet blev ramt af en dobbeltudvisning, som betød, at Skive kom tilbage i kampen. I opgørets sidste minut var Skive foran med et enkelt mål, og TVH var nødt til at satse hele butikken offensivt - det gav dog bagslag, da Skive-pigerne slog kontra og sikrede sig en tomålssejr. TVH´s næste kamp er på hjemmebane mod FCM´s andethold fredag aften i Farsø.


Aars Avis

SIDE 24

26. marts 2014

Kæmpe gymnastikopvisning i Aars trak fulde huse i hallen 550 gymnaster fra Aars Gymnastikforening viste deres kunnen frem Af Lars Lindberg

Gymnastikopvisningen bød både på kraftfulde spring og som her yndefylde rytmeserier.

frivillige instruktører har nået at lære børnene i løbet af vinteren, sagde hun. Aars Gymnastikforening er dybt afhængig af de mange frivillige kræfter, og også i forbindelse med gymnasti-

kopvisningen var opbakningen i orden. Ikke færre end 30 personer var således i sving for at holde styr på blandt andet indgang, musik, kantine og speak.

Halsbrækkende så det ud, da Aars Gymnastikforening lørdag gav opvisning, men de unge kraftkarle og -piger havde helt styr på, hvordan man landede på benene.

springserier, kom ingen alvorligt til skade. En enkelt gymnast landede lidt uheldigt efter et spring og fik lidt knubs, men af de 2200 arme og ben, der var i aktion, var der lige så mange brugbare lemmer efter opvisningen. Derfor var Aars Gymna-

stikforenings PR-ansvarlige, Bente Hald Andreasen, også ovenud tilfreds efter opvisningen. - Alt gik som det skulle, og vi er rigtig glade for dagens forløb. Det er vores indtryk, at alle havde en god dag, og vi er meget imponerede over, hvor meget vores

TEAM VESTHIMMERLAND . MARTS 8 2 G A D E FR

0 KL. 19L.E3 Ø RNE FARS

VIBORG

I løbet af eftermiddagen var 16 hold på gulvet, og så var der ikke engang blevet plads til de voksne. De ældste deltagere i opvisningen var således de store piger på cirka 18 år. Til trods for at de 550 gymnaster gav den fuld skrald i de halsbrækkende

ELITESPONSOR:

GYMNASTIK: Der var dømt badutspring og flotte rytmeserier til den store guldmedalje, da Aars Gymnastikforening lørdag eftermiddag holdt gymnastikopvisning i Idrætscenter Østermarken i Aars. Her var ikke færre end 550 af klubbens egne gymnaster på gulvet, og i løbet af dagen lagde 840 betalende gæster vejen forbi hallen - og dertil kom de mange publikummer, som kom gratis ind, fordi de enten var medlemmer af foreningen eller havde fået fribilletter. Dagen igennem var der således fulde huse i hallen, og gymnasterne skuffede ikke de mange fremmødte. Imens de yngste gymnasters charme bragte smilene frem hos tilskuerne, fik de store børn anerkendende og højlydte klapsalver med for deres imponerende præstationer.

MER FS 2 T 2. DIV.ERDLA AND-IKAS

Søndagsklubbens afslutningsmatch GOLF: Da ”vintertiden” nu er forbi, er der i Aars Golfklub afholdt afslutningsmatch over 18 huller med ophold undervejs ved en hyggelig cafe med varm kaffe og hjemmebag, samt en lille en til halsen. Det var markering af afslutning på Søndagsklubbens 10. sæson. Søndagsklubben spiller kun i vintersæsonen, og fra 31. marts ”overtages” de ugentlige ni-hullers matcher af Mandagsklubben. Matchen, der havde 51 deltagere tilmeldt, blev selvfølgelig spillet til sommergreens, som det har været tilfældet i næsten hele sæsonen, og gav følgende flotte resultater:

1. Frits Pedersen 2. Birthe Remmen 3. Mona Knudsen

Gruppe 1: 1. Arne Falborg 2. Ole Johansen 3. Jens Kristian Dissing

Herrer: Hul 3: Ulrik Rask Lindstrøm Hul 6: Henrik Hansen Hul 14: Birger Pedersen Hul 17: Niels Krogh Madsen

Gruppe 2:

Gruppe 3: 1. Peder Christiansen 2. Preben Nielsen 3. Helle Rask Lindstrøm Gruppe 4: 1. Jens Christian Andersen 2. Britta L. Johansen 3. Nils Ramdal Nærmest flaget konkurrencen på par-3 huller gav følgende vindere: Damer: Hul 3: Rita Christiansen Hul 6: Ella Henriksen Hul 14: Lis Krogh Madsen Hul 17: Edel Thomsen

as

Hobrovej 1-5 - 9600 Aars Telefon 98 62 12 99

THIMM TEAM VES

FARSØ

ID HAL DR. INGR

Foreningens egne instruktører havde strikket et flot program sammen til lørdagens opvisning.

HOVEDSPONSOR:

SØLVSPONSOR:

”Vintertidens” sidste søndagsturnering i Aars Golfklub blev vundet af Arne Falborg.


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 25

Tiltrængt sejr til Aars Håndboldklubs piger U14-pigerne vandt over Aalborg KFUM med 30-20

Aleksander Dollerup fra Aars Brydeklub leverede en sand mandfolkepræstation, da han i weekenden sikrede sig en sølvmedalje til sit første DM. Her ses han sammen med klubbens træner Peter Bonde.

Ung bryder fra Aars tog sølv ved sit første DM Aleksander Dollerup viste storform i 38 kiloklassen BRYDNING: Aars Brydeklub havde i weekenden to brydere i kamp til DM i Herning. Lørdag skulle Aleksander Dollerup kæmpe i 38 kiloklassen for drenge, og søndag skulle Clara Johansen Stuhr kæmpe i 40 kiloklassen for piger. Aleksander Dollerup var kommet i en femmandsgruppe, så der skulle fi re kampe til, før han kunne holde en velfortjent weekend. I sin første kamp skulle han kæmpe mod Oliver Jensen fra Heros Frederiksværk. Det blev en meget spændende kamp, men midt i anden periode, hvor Aarsbryderen var bagud på point, endte Aleksander Dollerup på ryggen og tabte kampen. Oliver Jensen kunne senere lade sig hylde som dansk mester, så det var ikke hr. hvem-som-helst, det unge talent fra Aars tabte til. Aleksander Dollerups næste kamp var også mod en Heros-bryder, nemlig Mads Jakobsen. Her gik det meget bedre,

og Aleksander Dollerup fejede al modstand af madrassen og besejrede modstanderen med hele 10-0. I sin tredje kamp vandt Aleksander Dollerup en faldsejr mod Søren Lund Jensen fra Herning. Efter et veludført kast og fi re point til Aleksander lagde han sin modstander ned i et fald og vandt kampen. I sin sidste kamp mødte Aars-drengen Asbjørn Fuglsang fra Thrott Åbyhøj, og også den kamp vandt Aleksander Dollerup forholdsvis sikkert. Han var således foran med 6-2, da han fi k bragt modstanderen til fald og dermed sikrede sig sejren og den samlede andenplads ved sit første DM. Søndagen bød på kampe for junior- og kvindebryderne. Som forsvarende mester i 40 kiloklassen var der store forventninger til Aars Brydeklubs Clara Johansen Stuhr, men det blev ikke hendes bedste stævne. I sin første af tre kampe kamp skulle hun møde

Louise Poulsen fra Jyden i Aalborg. Det var en god og spændende kamp, hvor begge brydere forsøgte en del greb, men det var som om Clara Johansen Stuhr ikke helt havde held med sig i afslutningerne, og efter stillingen 0-6 endte Aarsbryderen på ryggen og tabte. I sin anden kamp skulle hun møde Filippa Melsvik fra Rolf i Næstved. Her var der også en del chancer for at afgøre kampen til begge brydere, men Clara Johansen Stuhr var uheldig og blev kastet og tabte også denne kamp på fald. I sin sidste kamp skulle hun så møde sin banemand fra de sidste to cup-stævner Sille Buch fra Alsia Sønderborg. Inden denne kamp havde Clara Johansen Stuhr sagt, at hun skulle kæmpe, så hårdt hun kunne, og det løfte holdt hun. Hun kæmpede bravt men tabte desværre kampen til den seneste danske mester, da hun blev bragt til fald på et tidspunkt, hvor hun ellers var oppe med 6-1 i point.

HÅNDBOLD: Aars HK´s talentfulde U14 piger spiller til daglig i landets fornemmeste række i 1 div. til trods for, at de fleste af spillerne endnu er førsteårs, og ofte møder hold med spillere, der er et år ældre og derfor fysisk stærkere. Blandt andet den manglende rutine har betydet, at holdet efter jul har haft et par ærgerlige etmålsnederlag, der er blevet afgjort i de sidste sekunder. Pigerne har også i flere kampe startet nervøst og er hurtigt kommet bagud med fem-seks mål, som de dog har formået at indhente i løbet af kampen. Sidste weekend var det værste eksempel herpå, da holdet var bagud hele 9-1 i Frederikshavn, inden de viste tænder og fik reduceret til et fi remålsnederlag. Derfor havde de to trænere varslet meget lang opvarmningstid inden weekendens udekamp mod Aalborg KFUM, for nu skulle der hentes en sejr hjem. Taktikken var klar - holdet skulle stække hjemmeholdets farlige venstre back, løbe hurtige kontraer og sætte hinanden i scene med løb og enkle spilstarter i angrebsspillet. Store dele af taktikken lykkedes i første halvleg, idet angrebsspillet fungerede tilfredsstillende og modstanderens farlige back blev lukket ned. Til gengæld stod det øvrige forsvar ikke helt skarpt, og modstanderne kom til for store frie chancer især fra fløjene. Pausestillingen var således ”kun” 13-12 til Aars. I pausen fi k trænerne justeret forsvarsspillet, og den-

Den unge Amalie Houmøller leverede en fornem forsvarsindsats, da Aars HK’s U14 piger slog Aalborg KFUM med 30-20.

ne justering kombineret med godt angrebsspil betød, at forspringet hurtigt blev øget. Det var således fuldt fortjent, at Aarspigerne kunne tage begge point med hjem efter en knusende sikker sijr på 30-20. Holdet præsterede flot, og især den unge Amalie Houmøller løste på fornemste vis forsvarsopgaven med at stække Aalborgs bedste angriber samtidig med, at hun nu også begyndte at tage større ansvar og initiativ i angrebsspillet. Aalborgholdet forsøgte at stække Aars HK’s ungdomslandsholdskandidat Sofie Lassen, hvilket skabte plads til den evigt fightende Karoline Kristensen, der i anden halvleg formåede at

lave flere flotte gennembrud. Også Signe Kjær fik plads til sine hårde direkte skud og gennembrud. Samtidigt fortsatte holdets spydspidser Sophie Skriver, Cecilie Laursen og Rikke Muldbjerg kontraløbene mod de trætte Aalborgpiger, og endelig gjorde holdets dygtige stregspiller et kæmpe løbearbejde for sine medspillere. Sidst men ikke mindst fandt målvogter Sara Jacobsen igen de gode redninger frem. Det var således dejligt for trænerne endeligt at se pigerne smile og juble efter en god præstation, hvor alle kom på scoringstavlen. Klubbens andethold puster i øvrigt førsteholdspigerne pigerne i nakken. U14 A-pigerne trak således også det længste strå i søndagens lokalopgør mod SHK/Haverslev, hvor det blev til en knebent etmålssejr på 15-14 i en kamp, hvor især Julie Poulsen og Katrine Gislum gjorde god figur. Holdet mangler i år en målmand og har flere gange gjort brug af det blot 12 årige målmandstalent Julie Bak, der normalt spiller på klubbens U12 hold. Trods sin manglende fysik og højde, gør hun det yderst tilfredsstillende og nyder godt af erfaringen, der bestemt vil gavne hende på sigt. Med sejren ligger andenholdet flot placeret på en andenplads á point med Blære/ Hornum på førstepladsen. Holdet er således godt med i kampen om en plads ved kredsmesterskaberne, som bliver spillet 25. april.

Suldrup Badminton sikrede sig oprykning Klar til jyllandsserien for første gang i 37 år

BADMINTON: Lørdag aften spillede Suldrups førstehold i badminton sæsonens sidste kamp i oprykningsslutspillet, og det var en kamp, hvor både Suldrup og dagens modstander Aabybro havde alt at spille

om. De to hold var nemlig inden opgøret på en delt førsteplads med 13 point og præcis samme matchscore, hvilket betød, at vinderen af matchen ville sikre sig oprykning til jyllandsserien. Sidst Suldrup var så højt placeret i badminton er 37 år tilbage, og med beskedne forventninger til denne sæson, hvor holdet har overrasket, ville det være en kæmpe bedrift at rykke op. Et par timer inden holdkampen begyndte, havde Triton Aalborg lagt maksimalt pres på suldrup og Aabybro eftersom ålborgenserne vandt deres kamp. Det bragte dem på en midlertidig førsteplads. Line Lomholt og Jeanette Thomsen tabte desværre deres damesingler til to

stærktspillende Aabybropiger. Tættest på sejren var Jeanette Thomsen, som måtte strække våben efter en tæt tresætskamp. Til gengæld vandt Line Pedersen og Henrik Palm en flot sejr i to sæt i første mixdouble. Line Park og Anders Johansen måtte bruge tre sæt, inden de bragte balance i det samlede regnskab. Suldrups spillende træner, Simon Lyngsø, sejrede sikkert i første herresingle, mens Søren Bundgaard led et lige så sikkert nederlag i anden singlen. Ved 3-3 tippede kampen heldigvis over til Suldrupmandskabets fordel. Steffen Christensen spillede flot og stabilt, hvilket resulterede i en vigtig sejr i

single. Det samme må man sige om sejren til Michael Aamann, som misbrugte to matchbolde i andet sæt for dernæst at vinde 21-17 i tredje og afgørende sæt. Stillingen var således 5-3 til Suldrup. Line Lomholt og Jeanette Thomsen spillede deres bedste kamp i sæsonen og vandt i to tætte sæt. Anderledes svært havde Line Park og Line Pedersen ved at vinde deres damedouble. 22-20 blev det dog til i tredje sæt, og dermed nåede Suldrup op på syv sejre, hvilket sikrede holdet oprykningen. Henrik Palm og Steffen Christensen satte dog trumf på, da de efter en flot kamp vandt deres double i tre sæt. Derefter vandt suldrup

ikke flere kampe, men det gjorde ikke noget, da spillerne efter en samlet sejr på 8-5 kunne lade champagnepropperne springe. En kæmpe præstation af hele holdet - samt i særdeleshed resten af klubben og bestyrelsen, som laver et kæmpe stykke arbejde i kulissen.

En velfortjent oprykning efter en sæson med ni sejre og et enkelt nederlag på 6-7 vidner om et suverænt Suldrupmandskab, som nu skal op og prøve kræfter med jyllandsserien. En udfordring som klubben og træner Simon Lyngsø ser frem imod med stor optimisme.

AARS IK STANDERHEJSNING - UNGDOM SØNDAG DEN 30. MARTS KL. 11.00 Piger/Drenge - U6 til U12 Se mere på www.aarsik.dk Hovedsponsor:


Aars Avis

SIDE 26

26. marts 2014

32 cykelhold klar til Himmerland Rundt Arrangørerne mangler nu blot at finde ét hold

CYKLING: Arrangørerne har nu underskrevet kontrakt med 32 teams af de mulige 33 teams til den Nordvestjyske Cykelweekend, der løber af stablen 2.4. maj. Den sidste plads står ledig lidt endnu i håb om at fi nde et team med nogle interessante navne.

- I år har vi valgt at sammensætte feltet, så vi får alle de stærkeste ryttere med fra hele Norden -krydret med nogle særdeles stærke tyske og hollandske mandskaber. Vi har endvidere givet plads til en række danske teams, der er med til at udvikle talenterne. De unge ryttere på disse teams får lov til at mærke og opleve hårdheden af løbene på Europatouren, og samtidig får de også en chance for at gøre opmærksom på sig selv, siger løbsdirektør Mogens Kristensen. De fem danske Continental Teams er naturligvis til start, da de tre løb tæller som udtagelsesløb til Post Danmark Rundt. CULT Energy Vital Water har fået en forrygende start på sæsonen med flere UCI-sejre til to af dansk cykelsports helt store ta-

Vinterturnerings vindere er fundet GOLF: Søndagsklubben i Aars Golfklub har afsluttet sin 10. sæson med vintergolf. Der har i vintersæsonen, været spillet hver søndag, når vejrguderne har tilladt det. Der er blevet spillet 17 gange, og det er fem gange mere end sidste sæson. Der har været spillet til sommer-greens næsten hele sæsonen, kun en enkelt gang

har der været spillet til vinter-greens. Søndagsklubben har gennem hele vintersæsonen dystet i en gennemgående turnering, hvor 97 spillere har spillet om en vandrepokal. Der har i alt været 636 starter. Vinder af vandrepokal og den gennemgående turnering blev Birger Pedersen. På de følgende pladser var der præmier til Jens Kri-

lenter: Magnus Cort og Michael Carbel. Disse får opbakning af flere tidligere protourryttere i skikkelse af André Steensen, Lasse Bøchmann, Troels Vinther, Martin Mortensen og Mads Christensen. Det Aars-baserede Riwal Cycling Team har hentet en fjerdeplads i Holland ved Jonas Aaen, der sidste år slog sine folder hos Saxo Bank. Holdet deltager i denne uge i Tour de Normandie, hvor blandt andre Alex Rasmussen starter sin landevejssæson. Holdet råder også over ryttere som Kasper Klostergaard, Nikola Aistrup og stortalentet Martin Grøn. Christina Watches Kuma kører deres første store etapeløb i Italien i den kommende uge, og holdet råder, ud over en hånd-

fuld danske talenter, også over ryttere som sidste års vinder af Destination Thy, Constantino Zaballa, og tyske Stefan Schumacher. De to øvrige teams lokale Designa Køkken Knudsgaard med blandt andre Jesper Odgaard, og det nye fusionshold Team TreFor - Blue Water er først så småt ved at indlede sæsonen. Sidstnævnte råder over banerytterne Rasmus Quaade og Casper Folsach. Ikke færre end seks norske Continental Teams er til start, hvor Team Østerhus Ridley formentlig er det bedste bud på en topplacering. De snuppede sidste år andenpladsen i GP Himmerland Rundt ved Kristian Dyrnes. Der er også seks svenske teams til start, hvor der er størst forventninger til det

nye hold - Team Uppsala Firefighters med blandt andre den danske seksdages rytter, Marc Hester, på holdet. Holdet råder også over Lars Andersson og Sebastian Balck, der tidligere har kørt for Concordia Forsikring – Riwal. Motala råder også over tidligere to ryttere fra dette hold – Michael og Christofer Stevenson, der begge har været svenske mestre. Tre stærke tyske hold er til start, blandt andre Team Stölting, der må formodes at være Tysklands ubetinget stærkeste Continental Team med ryttere som Jan Oelerich, stortalentet Jan Dieteren og den australske veteran Luke Roberts. De to hollandske teams Koga Cycling Team og Metec TKH Cyclingteam er også til start, og der er nok ingen tvivl om, at netop disse to teams vil være i

stand til at udfordre de danske teams på hjemmebane. De hollandske ryttere behersker sidevindskørslen til næsten perfektionisme, og de stiller traditionelt altid op med meget stærke ryttere. Blandt de øvrige teams fi nder man blandt andre START Trigon Cycling Team fra Paraguay, der traditionelt kommer med et særdeles internationalt hold. Desuden er der blevet plads til et nordjysk regionshold, der opsamler de lokale nordjyske klubryttere. Den Nordvestjyske cykelweekend består af tre selvstændige cykelløb på Europa Touren: ”Rent Liv Løbet - Skive”, ”GP Himmerland Rundt - Made in Aars” og ”Montra Hotels & Thy Rock GP”, der afvikles i Thy og på Mors.

stian Dissing, Martin Remmen, Ulrik Rask Lindstrøm, Helle Rask Lindstrøm, Ole Larsen, Britta Lystlund Johansen og Ole Johansen. Afslutningen blev markeret med fællesspisning, hvor menuen stod på stegt flæsk og persillesovs, og aflæggelse af beretning og regnskab for den forløbne sæson. Vinterturneringen og den afsluttende match har i år været varetaget af Birthe og Martin Remmen samt Britta og Ole Johansen. Der var genvalg til alle til den kommende sæson, der starter op igen i slutningen af oktober.

Haubro Tigers viste i forbindelse med gymnastikopvisningen, at bildæk kan bruges til meget andet end at bringe bilen fra A til B.

Gymnastikcafé i Haubro Menuen stod på kage, kaffe og flot gymnastik

Sæsonens vintergolfturnering i Aars Golfklub blev vundet af Birger Pedersen.

LÆS DE LOKALE SPORTSNYHEDER

I AARS AVIS

GYMNASTIK: Lørdag dannede HU-hallen i Haubro rammen om den årlige gymnastikopvisning. Opvisningen blev afholdt efter et koncept som nu må siges at være en tradition, nemlig gymnastikcafé, hvor publikum ikke sidder på stolerækker, men i et cafélignende miljø, hvor kaffe og kage kan indtages under opvisningen. I alt fem hold viste den gymnastik frem, som de har arbejdet med i sæsonens løb. Opvisningen startede med elevholdet fra Himmerlands Ungdomsskole. Det var en flot og festlig opvisning med mange forskellig serier, lige fra springserier til moderne dans. Himmerlands Ungdoms-

skole er en vigtig del af den lille landsby, så det er en succes i sig selv, når det lykkes at få deres hold med på plakaten. ”Haubro Tigers” er navnet på et herrehold, som præsenterede en anderledes og nærmest showpræget opvisning. De viste, hvad bildæk også kan bruges til i en særlig variant af crossfit og brugte dækkene som et gennemkørende tema. Holdet ledes af Jacob Græsborg. I den anden ende af aldersskalaen kørte de helt små ind på banen på små traktorer og scootere. For mor/far/barn-holdet handler det i høj grad lige så meget om leg som om gymnastik. Holdet ledes af Maria Karlsen, som har genoplivet holdet efter

mange års dvale. Anne Julies ”børnehavehold” er for de lidt større børn, men legen er stadig en vigtig del af gymnastikken. På springholdet er det Christian og Jacob, der har styr på tropperne. Alderen er lidt højere på dette hold, og nu kan der laves flotte springserier, men også fælles bevægelse til moderne musik. Alle instruktører er lokale. De helt unge får kyndig vejledning af Pernille, som også træner dameholdet. Foreningslivet er vigtigt for Haubro. Med dette års gymnastikprogram har der været noget for enhver smag, og unge tilflyttende familier kan se, at der er muligheder for et aktivt fritidsliv i Haubro.


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 27

Gode erfaringer med energibonus fra Aars Midtfjord El har formidlet en stor besparelse

Søndag formiddag bankede 15 Aviator-piloter vinterrusten af vingerne, da de deltog i standerhejsningen i Aars.

Aviator-piloter er atter på vingerne 15 piloter deltog i årets standerhejsning SVÆVEFLYVNING: Piloterne i svæveflyveklubben Aviator - Aalborg Svæveflyveklub er i luften igen. Efter en lang vinter gik første start søndag formiddag, der viste sig at være en velvalgt dag til forårspremieren. Der var en let vind på tværs af banen og kun en enkelt let byge, som passerede Vesthimmerlands Flyveplads ved Aars. Årets standerhejsning blev indledt med briefing krydret med fælles morgenbrød, hvorefter Dannebrog gik til tops. Allerede en time senere kunne to af klubbens erfarne instruktører gennemføre gensidige checkstarter. Herefter gik det slag i

slag, og alle de fremmødte 15 piloter fik banket lidt rust af med checkstarter. Enkelte hentede andre fly i hangaren, og flere var i stand til holde sig oppe i op mod en halv time, selv om vejret ikke var helt optimalt til at understøtte længere tids flyvning. Standerhejsningen fulgte lige efter den årlige generalforsamling, som blev holdt lørdag eftermiddag. Her kunne den afgående formand Frank Sandeløv berette om en sæson med en del dage med godt flyvevejr, som havde ført til mange gode flyveture, men også om uheld med materiellet, som burde have være undgået. På formandsposten blev Frank Sandeløv afløst af den

Topplaceringer til HURK-ryttere RIDNING: I weekenden havde Hornum Ulstrup Rideklub en række ryttere til start - både ved klubbens eget C-stævne på hjemmebane og ved et D-stævne i Brønderslev. I Vendsyssel stillede Diana Klein og What a Spot op, og de hentede sammen

en andenplads i LC3 med 67 procent. Ekvipagen stillede også op i LB”, og her red de til 2 procent. For de af klubbens ryttere, der var til start på hjemmebanen, blev det til mange fine resultater. Blandt andet var Majbritt

hidtidige næstformand, Jens Bonderup Kjeldsen, mens Michael Rønaa og Poul Kudal Guldbæk blev nyvalgt til bestyrelsen. Samme Michael Rønaa blev sidst på generalforsamlingen to gange hædret med vandrepokaler, både for godt kammeratskab og for talentfuldhed og ihærdighed i flyvningen. Klubben har planlagt et væld af aktiviteter især i perioden frem til sommerferien. Der lægges for med introduktionsaftener for kommende elever først i april efterfulgt af en festlig aften, hvor medlemmerne vil udfordre hinanden med væddemål om årets præstationer i luften.

Aarup til start om lørdagen på Sunset Nørgaard, der fi k en roset med hjem for en flot nulrunde i ULB. Om Søndagen var det ponyernes tur og her var Anne Sofie Bach til start på Sebastian, som resulterede i en flot tredjeplads i LB*1 og en nulrunde i ULB*1 til deres allerførste c-stævne sammen. For Emma Skov og Shakira blev det til en dobbelt nulrunde i LB*1 og ligeledes en nulrunde i ULB*1.

BOLIG: Midtfjord El er en af de virksomheder, der er aktiv deltager i Aars Fjernvarmes energibonusprogram. Sidste år formidlede virksomheden en besparelse på 41.600 kWh (kiloWatt-timer) inden for belysning og 105.000 kWh inden for ventilation. - Energibonus er en god ide, fordi den kan være incitament til store energibesparelser både i offentlige og private bygninger, siger elinstallatør Christian Gregersen, som ejer Midtfjord El sammen med kollegaen Preben Nielsen. Midtfjord El har eksempelvis skaffet Plejehjemmet Bøgely stor energibesparelse på belysning, varme og ventilation. Via et såkaldt CTS-anlæg styres hele plejehjemmets energiforbrug. På plastvarevirksomheden Probeco spares ved hjælp af bevægelsesmålere, styring af lysindfald og indbyggede lysdæmpere hundredvis af kWh. - Det rykker virkelig noget, når vi kan gøre virkningsgraden på armaturer 40 procent bedre, understreger Christian Gregersen. Tilbagebetalingstiden for energibesparelserne på de her nævnte områder er ofte meget kort. Den væsentligste fordel er naturligvis besparelsen på energiregningen fra dag et efter investeringen. At vi så sørger for en lille gulerod i form af energibonus fra Aars Fjernvarme, er en anden sag. Midtfjord El er rigtig godt tilfreds med samarbejdet omkring energibonus med lederen af Fjernvarmeservice, Renè Kannegaard fra Aars Fjernvarme. - Hvis vi er i tvivl om noget, er hjælpen aldrig længere væk end den nærmeste mobiltelefon. Det er en fi n ordning at finde energibesparelserne her i Vesthimmerland og skabe omsætning og aktivitet i lokalområdet fremfor at købe dem hos store udenbys firmaer, pointerer Christian Gregersen. Der er ifølge Midtfjord El et stort potentiale for energibesparelser inden for offent-

NEED FOR SPEED 27/3 -30/3 • kl. 19.30

MONICA Z 20/3-2/4 • kl. 20.00

12 YEARS A SLAVE 31/3-2/4 • kl. 19.30 www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75

Elektriker Renè Christensen, Aars, sammen med elinstallatør Christian Gregersen, Midtfjord El, Løgstør. De ny rør til venstre er langt mere energieffektive end de gamle til højre. lige bygninger, småerhverv, industri og landbrug. Hvis et oliefyret anlæg udskiftes med et nyt varmepumpeanlæg, er der en fin energigevinst og energibonus at hente. Det samme gælder, hvis belysningen skifter til LED-elementer eller der installeres en ny cirkulationspumpe. - Vi har investeret i temografi-udstyr, så vore kunder

kan bestille et check, som viser, hvor bygningens svage punkter er – og hvor der med fordel kan investeres i energibesparelser. Når perspektivet i energibonus er så godt, skyldes det ikke mindst, at vi må forudse, at energipriserne ikke bliver mindre i fremtiden tværtimod, fastslår Christian Gregersen.

Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten Kjærsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

TA´ OG PRØV!

A L T H J E M M E L A V E T

·

3 FESTLOKALER 50 RETTERS MENUKORT 32 ÅR I SULDRUP NYE VÆRELSER SMØRREBRØD

·

Grill selv / Buffet 2 slags kød (Frit valg) 6 slags salat * Kartofler

* Mormorsalat, tomatsalat, mix salat, perlebyg, rodfrugt

ouvert pris pr. c

138,-

Gerne ud af huset - Specialpris uden kød

ÅBEN DAGLIG

98 37 80 03

DAGLIG STEGT FLÆSK OG NORDJYLLANDS BEDSTE WIENERSCHNITZLER!

GODE PÅSKE TILBUD


Aars Avis

SIDE 28

Sænk farten - en lille smule MOTOR: Hastigheden på landevejene er faldet de sidste fem år. Men for høj fart er stadig skyld i hvert andet trafikdrab. Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik, politiet, kommunerne og Q8 nu flere til at sænke farten. Langs landevejene vil der i de næste tre uger stå 7000 plakater med budskabet ”Sænk farten – en lille smule betyder en hel del”. Det er en del af den landsdækkende fartkampagne fra Rådet for Sikker Trafik, 77 kommuner og Q8, der vil minde bilisterne om, at hvis de letter foden fra speederen, så bliver vejene mere sikre. Mange familier er utrygge, når de sender deres børn i skole, hvis de skal gå langs en vej, hvor bilerne kører stærkt. I perioden 2008 – 2013 (marts til oktober) er gennemsnitsfarten på landevejene faldet med cirka to km/t., viser Vejdirektoratets målinger. Selv om det ikke lyder af meget, så viser al dansk og international forskning, at selv en lille hastighedsnedsættelse har stor betydning for antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne. Mens gennemsnitsfarten er faldet med 1,9 km/t på landevej på Fyn, Sjælland og øerne, så er der sket en reduktion i gennemsnitsfarten på de jyske landeveje med 2,2 km/t. - Bilisterne fortjener stor ros for at de sænker farten på landevejene, hvor to ud af tre trafikdrab sker. Nu skal vi have flere med, så vejene bliver mere sikre. Derfor vil vi med den nye kampagne opfordre til, at man letter foden fra speederen. Ikke for vores skyld, men af hensyn til dem, man holder af, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Landevejene er de farlige Der bor omkring 750.000 mennesker i nærheden af en landevej, og for dem er det ofte utrygt, når bilerne drøner forbi med høj fart. Mange tør af samme grund ikke sende børnene af sted til skole på cykel. 77 kommuner er med i kampagnen ”Sænk Farten en lille smule betyder en hel del”, da for høj fart er forklaringen på mange alvorlige ulykker med dræbte og tilskadekomne. For at få flere til at overholde hastighedsgrænsen og køre efter forholdene, gennemfører politiet løbende

hastighedskontroller på vejene. - Konsekvensen af et øjebliks uopmærksomhed eller en fejlvurdering kan være stor, når man kører bil. Hvis man kører for stærkt, øges risikoen for, at det går helt galt. Vi kan alle gøre en forskel ved at sænke farten. Derfor er vi ude med ekstra fartkontroller for at minde bilisterne om det, siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Færdselssektion. For at motivere bilisterne og få dem til at indse konsekvenserne af for høj fart, har Rådet for Sikker Trafik og Q8 som noget nyt lavet en konkurrence. På alle landets Q8-stationer kan man få udleveret et postkort, hvor man kan skrive, at man lover en person, man kender, at man vil sænke farten. Hvis man tager et foto af sig selv med postkortet og uploader billedet på Instagram med #sænkfarten er man med i konkurrencen om en tur for to til den spanske by Barcelona.

26. marts 2014

å p e r.dk r e le m i b e t S in po

ÅBENT HUS HOS POINTBILER FARSØ

LØRDAG 29. & SØNDAG 30. MARTS KL. 10.00-17.00

PointBiler Farsø l Røjbækvej 3 l 9640 Farsø Tlf. 70 22 20 05 l ls@pointbiler.dk

Alt i auto reparationer Alle mærker Dæk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.600,- + moms LF Automobiler Gåsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Klargøring af biler til syn

Tlf. 29 10 40 47 www.danmarks-koreskole.dk

Mekaniker / daglig leder søges ! Tænker du heller ikke på andet end biler? - så vil du passe godt ind her på værkstedet! Her brænder vi for at lave kundernes biler og hjælpe dem tilbage på vejen.

MC HOLDSTART

KUN FOR KVINDER Fredag 28. marts Skolecykel Yamaha Fazer Faze

Vi søger en udlært mekaniker, der er dygtig til alle former for fejlfinding og problemløsning. Kvalifikationer: • Du er udlært som mekaniker - og har kendskab til den danske bilpark • Du er god til at finde og reparere fejl og sætter en ære i et veludført stykke arbejde • Du skal kunne arbejde selvstændigt og selv tage initiativ • Du skal kunne lide at have travlt og nogle gange arbejde i stressede situationer • Du er ordensmenneske, positiv og har et godt humør Vi tilbyder: • Et afvekslende arbejde med mange forskellige typer af reparationer • En uformel omgangstone og et behageligt arbejdsklima • Efteruddannelse - mulighed for uddannelse til Autotekniker.

Lille service kun

Stor service kun

Aygo, VW Up m.fl.

Aygo, VW Up m.fl.

995.-

1995.-

Tidsbestilling på 986410 88 Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98641088 Aalestrup Motor Co. ApS - Testrupvej 6

Ansøgningsfrist - inden 11/4 - 2014. Sendes kun pr. mail til Jens Kristian Bach Jensen på autoexpertenhornum@mail.dk

Autoexperten Hornum

Jernbanegade 7 | 9600 Aars Tlf: 30 34 19 68 | www.autoexpertenhornum.dk


Aars Avis

26. marts 2014

SIDE 29

Udstyrsfreak?

FORD FOCUS EDITION

Værdi af udstyr

Mere udstyr for pengene

Focus Edition er en særlig kampagnemodel med ekstra meget udstyr. Den adskiller sig både udvendig og indvendig med bl.a. 16” alufælge, 2-zoners klimaanlæg og unikt sædeindtræk. Men der er også tænkt på de praktiske detaljer, så som midterkonsol med stort opbevaringsrum og armlæn samt de smarte dørkantsbeskyttere som kun er synlige når dørene åbnes.

.dk as

*

Komfortpakke 7.100 kr., midterkonsol 2.500 kr., dørkantbeskytter 1.350 kr. og 16” alufælge 9.050 kr. Ford Focus Edition 1.0 EcoBoost 100 hk 5-dørs fra 226.490 kr. Levering 3.780 kr. Bilen er vist med metallak (ekstraudstyr).

A+

-

B

CO2 88-146 g/km, brændstoføkonomi 15,9-29,4 km/l

20.000 kr.

*

Din pris 4.500 kr

Hobrovej 1 - 7 9600 Aars Tlf: 98 62 12 99 www.ford.jensbuus.dk

ford.dk


Aars Avis

SIDE 30

Valget er frit - Valget er dit!!

Bliv frivillig social mentor VESTHIMMERLAND: Hvis du kunne tænke dig at bruge noget af din fritid på at være mentor for en ung, der har brug for lidt ekstra støtte og en fornuftig voksen i sit liv, så vil vi meget gerne høre fra dig. I dag har den Frivillige mentorordning i Vesthimmerlands Kommune været i gang siden 2012. Der er tilknyttet 25 mentorer, men der er hele tiden brug for flere ildsjæle, som vil være med til at gøre en forskel for et andet menneske. Som Frivillig Social Mentor har du mulighed for

at påvirke et ungt menneske og støtte op om en udvikling i positiv retning. Undersøgelser har underbygget, at det i høj grad er en god personlig relation mellem den unge og dig som mentor, der har betydning for, om indsatsen lykkes. Ved at vise oprigtig interesse og være en rollemodel for den unge og give positivt med- og modspil, kan du være med til at styrke den unges tro på og vilje til at opnå uddannelse/job. Du kan få nærmere oplysninger kommunens hjemmeside.

Kirkesanger søges Kirkesanger søges snarest til Støvring, Sørup og Gravlev kirker. Se annoncen på Jobnet eller på www.Buderup-Gravlev.dk

NYT JOB? Find dit nye job

Bogholder/Regnskabschef søges Vi søger en absolut faglig dygtig medarbejder til kontoret i Hvalpsund, som vil få ansvaret for vores bogholderi. Opgaverne spænder vidt fra den daglige bogføring, moms (ind og udland), renteberegning, intrastat, listesystem, månedsbalancer mv., økonomisk opfølgning i vores datterselskaber herunder Polen samt rapportering til den daglige ledelse. Det er et fuldtidsjob på min. 37 timer og der kan forventes overarbejde i perioder. Personen vi søger er selvstændig, fleksibel, udadvendt, pligtopfyldende, præsentabel. Du skal kunne arbejde struktureret og have god ordenssans samt gode samarbejdsevner. Engelsk er nødvendig. Vi tilbyder interessante udfordringer i et internationalt miljø, en spændende stilling i et uformelt miljø samt gode kollegaer. Send din ansøgning til os så hurtig som muligt: Hvalpsund Net A/S Havnepladsen 16, Hvalpsund, 9640 Farsø Att. Jannie Struntze Torp Eller mail jst@hvalpsund-net.dk Virksomheden: Hvalpsund Net A/S er Danmarks førende leverandører af fiskeri artikler, havbrug og on-shore produkter. Vi er en international orienteret eksportvirksomhed med hele Vesteuropa og dele af Afrika som vore primære markeder. Selskabet ledes fra et moderne hovedkontor på havnen i Hvalpsund, og har derudover produktion i egen fabrik i Polen. Vi beskæftiger i alt ca. 100 medarbejdere.

under stillinger

OUTLINE SØGER NYE MEDARBEJDERE Søger du nye udfordringer på en stabil arbejdsplads? Så har vi ledige pladser! Vor ordremængde stiger for øjeblikket, og vi søger derfor stabile og erfarne medarbejder til vor produktion i Farsø. Vi søger medarbejdere til blandt andet maskinbearbejdning af træ, samling af karme og rammer, overfladebehandling og montage af beslag, aluminium og glas. Du må være fleksibel m.h.t. arbejdstid, da vi arbejder på variabel arbejdstid. Vi søger medarbejdere til både dag-, aften- og nathold Det er en fordel, men ikke et must, at du har erfaring fra træindustrien og evt. uddannelse som maskinsnedker, autolakerer, tømrer eller lign. Vi forventer af dig, at du er kvalitetsbevidst og omhyggelig med dit arbejde. Det er vigtigt, at du er en stabil medarbejder, der kan arbejde effektivt og engagerer dig i jobbet. Endelig lægger vi vægt på, at du har vilje til at lære nyt og kan arbejde såvel selvstændigt som i grupper. Outline har base i Farsø i Nordjylland og beskæftiger ca. 200 medarbejdere. Outline er en del af Inwido Denmark, der også omfatter KPK Døre & Vinduer, Pro Tec Vinduer og Frovin Vinduer og Døre. Outline indgår det svensk ejede Inwido AB, Nordeuropas førende udbyder af døre og vinduer med ca. 3.500 ansatte i 8 lande.

26. marts 2014

Vi tilbyder et godt arbejdsmiljø med ordnede forhold og gode medarbejderfaciliteter. Løn efter overenskomst og lokalaftale. Er du interesseret i jobbet så henvend dig i receptionen hos Outline Vinduer, Fabriksvej 4 i Farsø og udfyld et ansøgningsskema. Så kontakter vi dig for en jobsamtale.

Himmerlands Himmer rlands HjemmeService

søger Planlægger/ SOSU-assistent Har du det kølige overblik? Kan du have rivende travlt og stadig holde den positive og humoristiske tone? Kan du leve med, at to dage aldrig er ens? Så er denne stilling måske noget for dig!

VI SØGER EN PERSON SOM - Kan styre den daglige planlægning af vores borgerbesøg, efter vores principper om, at det er den samme faste hjælper, der kommer ud til borgeren samtidig med, at effektiviteten holdes - Kan overskue styringen af vagtplaner så det tilgodeser vores personales ønsker mest muligt samtidig med at vores borgeres ønske og behov for kontinuitet opfyldes - Kan holde hovedet koldt også i stressede situationer og kan tænke i løsninger fremfor problemer - Kan overskue en stor og forskelligartet personalegruppe med meget forskellige kompetencer, og få det fulde udbytte ud af disse

DU ER - Minimum SOSU-assistent af uddannelse - Har gerne erfaring indenfor planlægning - Har gerne indsigt i kompleksiteten imellem os og vores samarbejdspartnere/konkurrenter - Fleksibel og robust - Ansvarsbevidst og samvittighedsfuld omkring dine arbejdsopgaver

VI TILBYDER - En arbejdsplads i rivende udvikling og hvor to dage aldrig er ens - En fantastisk god kollegagruppe med en humoristisk omgangstone og positiv tilgang til opgaver, forandringer og udfordringer - Daglig sparing og samarbejde med grup peleder, visitation og øvrig ledelse i virksomheden - Mulighed for at bidrage til den fortsatte udvikling af en virksomhed i vækst

ER OVENSTÅENDE NOGET FOR DIG?? Så send en ansøgning til lie@agrinord.dk senest d. 14. april 2014

Hvis du vil vide mere om os og vore produkter, kan du besøge www.outline.dk.

Fabriksvej 4 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 24 44

Om Outline Vinduer Outline Vinduer tilbyder et unikt udvalg af energioptimerede vinduer og døre. Alt designet og fremstillet i Danmark. Vi skaber vinduer og døre i træ og træ/alu med dyb respekt for dansk design, og vi udvikler 100 % skræddersyede løsninger af højeste kvalitet til fornuftige priser. Outlines vinduer og døre er indbegrebet af udsøgt design og finish i bæredygtigt træ som matcher alle behov.

ER AVISEN UDEBLEVET?

Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 98 92 89 00

ØNSKER DU YDERLIGERE OPLYSNINGER, KONTAKT Himmerlands HjemmeService Hjortkjærsvej 30 • 9600 Aars tlf. 99 98 97 42 www.himmerlandshjemmeservice.dk


Aars Avis

26. marts 2014

TIL LEJE

N.E.M. A/S søger entreprenørmaskinmekanikerlærling til vort velfungerende værksted i Løgstør. Din opgave som lærling vil primært bestå af følgende opgaver: • Klargøring af entreprenørmaskiner • Reparation af entreprenørmaskiner • Diverse forefaldende arbejde Du skal være moden, selvstændig, grundig og have moral samt ordenssans. Engelsk er en nødvendighed. Som lærling vil du naturligvis blive støttet af dygtige kollegaer, og vi er behjælpelige med din uddannelse under dine skoleophold i Aars. Kunne du tænke dig en uddannelse i entreprenørmaskinbranchen og har du interesser for maskiner så har vi måske lærepladsen til dig. Yderligere information om stillingen til: Bjørn: 40 13 15 51 Ronald: 98 67 20 11 Send din ansøgning til: N.E.M. Danmarksvej 25 9670 Løgstør eller nem@nem.dk eller kom forbi med den.

SUNDHED & VELVÆRE

Boliger til leje - se:

Himmerlandsgade 90

www.aarsmaegleren.dk

Butikslokale til leje. Ring for info til Jan Sondrup tlf. 20 96 02 33

tlf. 70 25 50 25

2 vær. lejl. i Farsø midtby

Lejlighed udlejes

70 m2, beliggende på 1. midt i Aars, 2 vær., beligsal. Husleje kr. 3.500.- + gende 1. sal. Henv. Jan Sondrup forbrug. Dep. 3 mdr. leje. tlf. 20 96 02 33 Ledig pr. 1. april.

Udlejes i Aars Tlf. 98 55 52 00

Nedlagt landbrug udlejes

Centralt beliggende nyrenoveret hus på 116 m2 + garage. Leje pr. md. kr. 6.300,- + forbrug. Dep. 3 mdr.s. leje. Tlf. 98 66 63 20

Hvis du er klar til at gøre dit allerbedste fra den 1. juli 2014, så aflever din ansøgning personligt eller send os en ansøgning med dine seneste karakterer, et vellignende foto og gerne udtalelser fra fritidsjobs til Kop&Kande, Farsø Rådhuscenter, 9640 Farsø eller på mail til Jørgen på jhj@kop-kande.dk Ansøgningsfristen er mandag den 31. marts.

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

Solitudevej 10, Hvalpsund - Tlf. 2820 3644 www.kranio-fys.dk Bestil en prøvebehandling - 150 kr.

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut

RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

KØB OG SALG

KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

Kirkens Korshær Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

SUNDHED & VELVÆRE KLINISK TANDTEKNIKER Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

60 stk. Limtræsbjælker a 9,75 mtr. - B9 cm x H36 cm 2 udv. dobbelt døre m/ termo 2,38 x 2,38 4 udv. dobbelt døre m/ termo 1,80 x 2,10 10 udv. dobbelt døre 2,0 x 2,10 5 stk. dobbelte BD30 branddøre 20 stk. BD Branddøre B 0,90 x H 2,10 20 stk. BD Branddøre B 1,35 x H 2,10 1 stk. Multiheat BAXI stokerfyr type 1,5, årg. 2006 260 stk. 3x7” tømmer a 3,60 mtr. 100 stk. stålmandskabsskabe 200 mtr. 10 og 12 cm I-jern 36 HEB-jern a 6 mtr. 36 HEB-jern a 3,05 mtr. 10 bondehusplastvinduer med grå karm, B 0,95 x H 1,18. 4 stk. bondehusvinduer B 0,85 x H 0,85 250 m2 store brosten 450 chaussesten 30 dobbelte plastdøre 1,10 B x 2,30 H 200 ståldøre 300 meter 4” rør 200 meter 2” rør 1.500 m2 gulv- og parketbrædder (fyr og bøg) 4 jerngitterspær a 10 m 1 alu butiksdør m. automat. opluk. 5 yderdøre 500 indvendige døre 1000 vinduer i forskellige størrelser 400 overskabe til køkken 20 Udslagsvaske i porcelæn Lægter 20 toiletter med dobbeltskyl og håndvaske 800 støbejernsvinduer Store partier rør og jernbjælker 8 limtræsbuer uden ben á 19,80 mtr. Åben alle hverdage kl. 7-18, lørdag kl. 9-15 Se meget mere på:

www.is-brdr-nielsen.dk

vi kan vores kram &!23Œ&!23Œ2¿$(53#%.4%2s!!23()--%2,!.$3'!$%

 TIL LEJE

Aars midtby

Haverslev 2

Ny kælderlejlighed 60 m udlejes pr. 1. april 2014. Leje pr. md. kr. 3.000 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Henv. tlf. 29 45 11 15

stor lukket have. Nyt køkken, 2 værelser, stue. Husdyr ok. kr. 4.400 + forbrug. Godt isoleret. Dep. 2. mdr. Tlf. 29 45 16 17

Lejlighed udlejes i Hornum ved Aars 3-vær. st. lejlighed på 84 m2 nymalet og indÁytningsklar, nyt askclickgulv, køkken med hvidevarer, pænt bad, stue, værelser, fælles have. Husdyr tilladt.Husleje pr. md. 3.400,- + forbrug. Dep. 10.200,-. Forudbetalt husleje 6.800,-. Se billeder på boliga.dk. Henvendelse, Thomas tlf. 27 20 30 34 frankroager@get2net.dk

Fodbehandling - Bøjlebehandling - AÁastninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

v/Fysioterapeut Kaare Bay

Kørerr ogs Kør og g å på på Kører også u ude ud d beh deb de beh behand handlin and nd dlin ling g udebehandling

AARS BOLIGFORENING

Nyrenoveret, nyt køkken med hvidevarer, nyt askclick gulv overalt, nymalet, fælles have, vask mulighed. Husleje 2.800,- + forbrug. Dep. 8.400,-. Forudbetalt husleje 5.600,-. Henvendelse Thomas, 27 20 30 34 frankroager@get2net.dk

Blærevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 98 62 11 18 - 40 53 98 62

Hvalpsund kranio-sakral Fysioterapi

Nedbrydningsmat. m.v. sælges

Lejlighed Hornum 54 kvm.

Klinik for fodterapi

- Indkørsel fra Søndergade - Parkering lige ved døren

www.meldgaardboligudlejning.dk

Vi tilbyder Danmarks stærkeste isenkram team med 9 udlærte isenkræmmere, så vi ved hvad vi taler om. Du skal hovedsageligt arbejde i Kop&Kande Farsø, men kan også have perioder i Kop&Kande Aars.

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars

Himmerlandsgade 103 C, 9600 Aars

Telefon 29 32 87 22

Er du under 25 år og har en erhvervsuddannelse fra Erhvervsskolerne, så kan det være dig vi mangler. Du skal have en positiv indgang til livet, være serviceminded, flittig og have lyst til at blive Danmarks bedste isenkræmmer. Du skal have fornuftige karakterer i dansk og regning, og meget gerne have haft et job efter skole. Du skal have bopæl i Vesthimmerlands Kommune, eller være villig til at flytte hertil.

KLINIK FOR FODTERAPI

Karina Levo

med forkøbsret, beliggende mellem Aars og Blære. 132 m2 stuehus, 423 m2 udbygning, fastbrændsels fyr, naturskøn område med masser af plads. 5.000 kr. pr. md. + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Udlejes fra 1. april, 1 eller 2 års lejekontrakt. Henvendelse, Rune tlf. 22 16 90 30

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

ISENKRAMELEV(ER) SØGES

SIDE 31

KLINIK FOR FODTERAPI • • • • • • •

Fodbehandling Nedgroede negle m.m. Aflastning og indlæg Salg af strømper/creme Betaling med dankort Indberetning til Sygesikring Danmark Tager på udebehandlinger

Jytte Baade Lyngberg Hjedsbækvej 332 9541 Suldrup

Tlf. 21 57 95 44

AFFALDSTRÆ I CONTAINERE SÆLGES Henv. Henrik Taudahl tlf. 40 78 03 96

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset Farvekopicenter Aars

Vi bor 15 km nord for Viborg

Tilbud på nedbrydning og skrotning samt knusning af beton og jernbeton gives overalt i landet. - Kun 36 kr. pr. ton

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 32

BLANDEDE

UDLEJNING

SKROTHANDEL

HAVESERVICE

Niels 30 42 70 40

Nordvestvej 14, 9600 Aars

NYT NYT NYT NYT Havepasning, græsslåning og beskæring )DVWHSDVQLQJVDIWDOHU‡)DVWSULV Kommer overalt Henvendelse:

Henrik Brink Thomsen - Tlf. 61 36 66 28

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

Sælges: Hø i små baller og minibig og i wrap, flytbar gyllepumpe til traktor, 6 tommer (Gedsted). Tlf. 30 33 91 20 Sælges: Bihonning på stor emballage, fin kvalitet. Kr. 35 pr. kg. Tlf. 98 66 31 89/24 26 02 13 Sælges: Få varmen to gange. Brænde til selskovere - nær Farsø. Tlf. 98 63 10 33 Søges: Drivhus i aluminium til nedtagning/afhentning. Tlf. 22 95 53 16 Søges: Skorstenselementer til afhentning. Tlf. 22 95 53 16

Sælges: Brænde, blandet løv og nåletræ. Pris 225,-/m3 Tlf. 98 64 71 70 / 42 19 55 51 Sælges: Kaminovn, H 105 cm, B 60 cm, røgrør 15 cm, 3 låger + askeskuffe 1.000 kr. Ferguson 31, pæn 7.800 kr. Tlf. 86 69 60 89 Sælges: Stor kørestolsrampe Tlf. 20 48 85 98, Aalestrup Sælges: Privat loppemarked. Mange gode ting. Sebber Kirkevej 7, Sebbersund. Tlf. 61 85 71 67

LOPPEMARKED til 101.262 husstande nde

20 ord for 50 kr.

S! r må OBon ce

Loppeann datoer ikke indholde . eller adresser

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen må fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Leje af flyttebiler, alm. biler el. byens største flyttetrailere. Book online!

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

B.B. Haveservice Telf. 20 27 20 88

Aars Avis - når det skal være lokalt!

Sælges: Bukh Jupiter sælges, Bukh Juno sælges, Fahr D180H sælges Tlf. 27 26 16 58 Sælges: 3 pl. og 2 pl. sofa med koksgrå stof, kun brugt 8 mdr. kr. 2.500,Tlf. 51 33 12 36 Købes: Tipvogn 4,5 T., plov 1F. eller 2 fure 12 tomme, lille stubharve, gødningsspreder, Bøgballe, Bindegarn til højtrykspresser, gasgruekedel Tlf. 42 43 32 05

LOPPE ANNONCER Sælges: En samling gamle plader fra 50’erne med danske sange sælges. Tlf. 29 62 71 63

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Alle former for haveservice og træfældning ved private, industri og sommerhusgrunde.

Sælges: Herrecykel sælges med 7 gear og cykelstativ og cykeltaske, pris 2.000 kr. Tlf. 98 22 10 29

Landsdelens bedste

Sælges: Hø i minibig. Pris kr. 200. Tlf. 97 53 11 70

26. marts 2014

indleveres til avisen SENEST FREDAG KL. 9

Købes: Skrot: Jern, biler, metaller købes kontant på stedet. Mindre mængder afhentes gratis dog min. 300 kg. Hurtig afhentning. Campingvogne modtages. Tlf. 25 47 13 12 Sælges: Brænde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv fra kr. pr. m 295,-. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf. 28 59 12 49/21 26 43 30 Købes: Gl. jern og metal købes/ afhentes. Evt. nedskæring. Tlf.: 40 28 61 89 Sælges: AEG vaskemaskiner og Bosch opvaskemaskine. Evt. levering kr. 100,-. Tlf. 42 52 19 63 Sælges: PRIVAT LOPPEMARKED. Lørdag, Svenstrupvej 5, Aars (sidevej til Blære- og Aggersundvej). B&G, Kgl., Iladro figurer, Aluminia, krystal, keramik mm. Tlf. 61 77 37 51 Sælges: Brædder 14 cm br. 1,5 cm tyk kr. pr. m 3,-. Forskallingstræ fra kr. pr. m 2,50. Tlf. 98 66 21 21 Sælges: Gran træ i meter stykker. Pr. meter kr. 200,-. Tlf. 24 47 67 59

Købes: +¥KZIVLY Å`[[LIVLY ÄULYL PUKIV T¥ISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVY JLS¤UNSHZMHQHUJLÄN\YLYZ¥S] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90 Sælges:/¤RRLWSHU[LY3PN\Z[LY ¹3PNH¹ÄULWSHU[LYTLKNVK[YVK UL[ Tlf. 23 39 16 05 Sælges: 6TVYPRHNYHU TLK RS\TWJHTL[LYZ[RRY Tlf. 30 22 92 60

Sælges: 2 stk. børne campingsenge, som nye kr. pr. stk. 100,-. 3 stk. TripTrap stole kr. pr. stk. 300,Tlf. 96 98 00 04 Sælges: Stiga Villa plæneklipper med frontmonteret klipper. Velholdt. 7.400 kr. Tlf. 98 34 20 22 Købes: Tyskerhjelme, pris 1.000 kr. samt tyske kikkerter og andre ting fra 1939-45 købes. Tlf. 61 85 26 98

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: »Loppemarked«

Sælges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33 Sælges: Læggekartofler, markkontroleret kl. A, alle gængse sorter. Drivhus, 9 m2. 1000 ltr. plastvandbeholder. Ebbe, Veggerbyvej 17, Suldrup. Tlf. 40 91 50 23

Tlf. 40 24 00 04

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

SE HER!

inden du laver din annonce! Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter. Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMS-, MOTOR- og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER. Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Betali vedlagt: Betaling

❑ KKontant ❑ Check ANNONCETEKST: ❑ Sælges ❑ Købes ❑ Byttes ❑ Gives væk

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 9 aviser i Himmerland (totaloplag 118.472 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør. Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Hadsund Folkeblad. Folkebladet, Støvring og Nibe Avis. Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem. Loppeannoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!


25. juni skal retten i Thisted tage stilling til, om randzoneloven populært sagt holder i retten.

Bæredygtigt Landbrug: Randzoner falder i retten

25. juni behandler retten i Thisted den udskældt lov Endnu et samråd om randzoneloven endte 19. marts igen med, at regeringen og den borgerlige opposition stod stejlt på deres synspunkter i forhold til randzoneloven. Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ville have loven fjernet her og nu, imens Socialdemokratiet, Radikale og Enhedslisten stod fast på, at randzonerne har en fremtid i det danske landskab. Med på samrådet var også Flemming Fuglede Jørgensen, og bestyrelsesformanden i Bæredygtigt Landbrug var meget skuffet over, at regeringen helt afviser at diskutere grundlaget for de omstridte randzoner. - Jeg er noget forbavset for at sige det lige ud. Jeg synes

godt nok, det er alvorligt – det er back to basics. Man løste slet ikke op, hverken fra miljøministerens side eller fra fødevareministerens side. Man kunne godt have prøvet bare at se på de tal, som vi har lagt frem for dem, men man benægter dem faktisk, lød den skuffede konklusion fra Flemming Fuglede Jørgensen efter randzonesamrådet, hvor Venstre og Liberal Alliance havde anmodet om et svar på, om landbrugets reduktionsmål angående kvælstof i vandmiljøet allerede var nået. Under samrådet fremlagde oppositionen tal fra DCE, der i notatet ’Notat om basisanalyse: Opgave 2.2 – Stof belastning (N, P)

af søer og kystvande’ fra oktober 2013 påviste, at der fra 2007 til 2012 var sket en reduktion i udledningen af kvælstof til vandmiljøet med 12.000 tons, hvilket er 3.000 tons mere end de 9.000 tons, der er beskrevet i vandmiljøplanerne. Men det tal godtog miljøminister Kirsten Brosbøl ikke. Miljøministeren proklamerede derimod, at målet i Grøn Vækst var en reduktion på 19.000 tons inden 2015, og derfor mente ministeren, at man fortsat var 6.000 tons fra målet. I uge 12 blev det endeligt bekræftet, at den nordjyske landmand Povl Blak Bojer, der står anklaget for at have forbrudt sig mod randzone-

Videncenter for Landbrug inviterer til en konference om vandløb og vandråd. Todages-arrangementet ¿nder sted i Kolding 10. og 11. april.

Konference skal hjælpe vandråd til succes VFL inviterer til information og debat i Kolding Vandråd er et næsten nyt ord i dansk forvaltning. Det er loven om vandplanlægning fra 2013, der giver mulighed for at oprette vandråd. I rådene skal alle aktører, der har interesse i området ¿nde løsninger på miljøudfordringerne i de lokale vandløb.

Løsningerne kan så indgå i kommunernes forslag til indsats i forhold til vandplanerne. For at give vandrådene de bedste betingelser for at blive en succes holder Videncentret for Landbrug 10.-11. april en todages konference om vandløb og vandråd.

Målgruppen er alle de interessenter, der skal indgå i rådene. Det er for eksempel landbruget, de grønne organisationer og myndighederne, især kommunerne. Konferencen holdes på Comwell Kolding. - Med konferencen vil vi

loven, skal møde ved retten i Thisted 25. juni. Randzoneretssagen i Thisted er lige nu den eneste randzonesag, der har fået fastsat en dato, og med de nedslående udmeldinger fra miljø- og fødevareministeren 19. marts i frisk erindring, sætter Bæredygtigt Landbrugs formand nu sin lid til, at retfærdigheden sker fyldest ved retten i Thisted. - Vi stopper ikke det her, vi bliver ved. Nu vil vi have rettens ord for, at zoneloven er et overgreb i mod dansk landbrug. Derfor bliver 25. juni en mærkedag for os, og vi går selvfølgelig ud fra, at anklagemyndigheden ikke igen prøver på at udsætte sagen, sådan at vi, som borgere i et demokratisk land, kan få lov til at ¿ nde ud af, hvad der er ret og vrang i den her sag, siger Flemming Fuglede Jørgensen. At randzonesagen 25. juni i Thisted lige nu er den eneste sag, anklagemyndigheden har valgt at køre igennem systemet, mener man hos Bæredygtigt Landbrug skyldes, at spørgsmålet om randzoner er principielt. Foreningen forventer, at sagen vil danne præcedens for alle følgende randzoneretssager, og at sagen vil have afgørende betydning for administrationen af randzoneloven hos i tusindvis af danske landmænd og lodsejere, der er berørt af loven.

samle de forskellige interessenter, der skal indgå i vandrådene, så vi kan få en forventningsafstemning og en bred debat om mulighederne. Ambitionen er, at vi får velfungerende vandråd, hvor fokus bliver på at ¿nde gode løsninger, der er tilpasset de lokale forhold, og som kan samle bred opbakning hos interessenterne, fortæller Irene Wiborg, projektchef i Videncentret. Konferencen er bygget op med en førstedag, hvor der er særlig fokus på vandløb og vandløbsindsatsen. Her drøftes blandt andet de forskellige virkemidler, der kan tages i brug for at forbedre miljøet, og hvilke juridiske rammer, der arbejdes under. På dag to er hovedtemaet, hvordan arbejdet i vandrådene skal organiseres og forløbe. Her samles også op på erfaringer fra allerede eksisterende vandråd. Det er muligt at tilmelde sig til en enkelt dag eller hele konferencen.

Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

rd’s Markservice a a g j ø H Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53)

Flytning af gylle . . . . . . . . . . . . . . . 575,- pr. time Udkørsel af gylle med 25 t vogn med slanger og sort/grønjordsnedfælder.

V.B.K. Markservice tilbyder følgende: Q Udbringning af gylle, 9 kr. pr. ton Q Såning og pløjning, 450 kr. pr. hektar Q Udbringning af staldgødning

Henv. tlf. 60 49 20 68 Gyllekørsel med AP 20 tons Slanger: 15-24 meter Pris: 675 kr./t. Sortjords nedfælder: 6 meter Pris: 700 kr./t. Græsnedfælder: 6 meter med dobbeltskær Pris: 675 kr./t.

Møgspredning med 15 m3 spreder Kørsel med læsser og spreder Kørsel uden læsser

Pris: 700 kr./t. Pris: 500 kr./t.

Kontakt på: 28 30 35 00 Gammel Aalborgvej 10 v/ Søren Mortensen

SALG OG REPARATION af traktorer og landbrugsmaskiner. Brugte traktorer og landbrugsmaskiner tages i kommission. Nye bargamsprøjter til omgående levering. Reparation fra servicevogn og værksted. Traktorer købes. Med venlig hilsen

GUNNER JENSEN TELEFON 2482 2315 Løgstør

GYLLETRANSPORT MED LASTBIL

Tlf. 20 63 71 37 ůƚŵĂƐŬŝŶƐƚĂƟŽŶƐ arbejde udføres! Se mere på: allestrup.dk

Allestrup MASKINSTATION


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 34

Gudstjenester Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

Landbo Limfjord opfordrer alle pony- og hesteinteresserede til 1. april at møde op i Skive med en hestepære - her vil man kunne få undersøgt, om ens dyr har orm og høre mere om, hvordan man bekæmper det.

Kom til ”Lorteaften” hos Landbo Limfjord

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Vort Landboblad onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution,

torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf.

Tag en hestepære under armen og tag til Skive

98 92 89 00

Find en frisk hestepære, put den i en plasticpose og kom til ”Lorteaften” hos Landbo Limfjord i Skive! Tirsdag 1. april 2014 opfordrer Landboforeningen Limfjord alle heste- og ponyinteresserede til at komme til Lorteaften – en aften om ormebekæmpelse. Det kunne jo godt lyde som en aprilsnar, men det er faktisk et rigtig godt tilbud til heste-/ponyfolket. Denne aften kan man få indblik i, hvad dyrlægerne kigger efter, når de beder om en gødningsprøve fra hesten eller ponyen. igesom på pencillin-området er resistens

OFFICIELLE Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

EJENDOMME

Landbrug & Fødevarer kalder kritikken berettiget

LANDBRUGSEJENDOM I NATURSKØNNE OMGIVELSER

38,5 HA. - HERAF 25 HA. I OMDRIFT, CA. 11 HA GRÆS/NATUR LYSTEJENDOM - Stensbækvej 53, Fjelsø, 9620 Aalestrup Kombineret planteavls- og naturejendom i fantastiske omgivelser med kuperet terræn med sø og bæk. Her er der muligheder for jægeren, fiskeren, fritidslandmanden og familien, der sætter pris på naturen. Det rummelige stuehus er løbende moderniseret senest med nyt pillefyr i 2013. Stor have omkranset af gamle træer. Ældre stald, maskinhus med støbt gulv, høj port, lager, toilet og kontor. Sagsnr. 753476.

Bolig/kælder Bebygget/grund

7.500.000 Andre bygninger 280/10 Stuer/værelser 180/385.987 Byggeår

Aars Mægleren Mosbækvej 82, 9600 Aars

Tlf.: 7025 5025 www.aarsmaegleren.dk

af orm i hestehold. Han vil blandt andet komme ind på hvilken ormestrategi, der er optimal for at minimere risikoen for resistens. Deltagerne vil også få at vide, om de skal give ormekur, og hvornår på året, og hvilken type ormekur der eventuelt skal bruges. Der vil selvfølgelig også blive plads til hyggelig samvær med andre heste-/ponyfolk og en masse faglig ”lortesnak” – da en hestepære udover ormeæg også afslører en hel masse andet om hestens ve og vel.

Rigsrevisionen rejser kritik af vandplaner

Frit valg Privat Erhverv

Knt.

også et problem, når man snakker om ormebekæmpelsen i hestehold. Derfor kræves der i dag gødningsprøver, inden man kan få udleveret en målrettet ormekur til sin hest eller pony. På denne ”Lorteaften” vil lektor i biologi Jens Gregersen fra Skive Gymnasium vejlede deltagerne i, hvordan man i mikroskop ¿nder og artsbestemmer ormeæg i de medbragte hestepærer. Efter kaffen kommer dyrlæge Peter Fog med speciale i heste fra Ansager Dyrehospital og informerer og opdaterer deltagerne om den nyeste viden i bekæmpelse

698 3/6 1910

Første generation vandplaner er allerede fem år forsinket, og samtidig er man i gang med planlægningen af anden generation. Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer har fra starten påpeget en række af de fejl og mangler, som Rigsrevisorerne nu også kritiserer Miljøministeriet for. - Formålet med vandplanerne er at forbedre vandkvaliteten i danske åer, søer og farvande. Men hele fundamentet for vandplanerne har fra starten været fagligt mangelfuldt. Som rigsrevisorerne nu også påpeger, så har man brugt et uensartet datagrundlag, der ikke var baseret på nyeste viden og Àere steder direkte fejlbehæftet. Det er under al kritik, og det er helt berettiget, at Rigsrevisionen nu løfter pege¿ngeren over for Miljøministeriet, siger direktør i Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen.

Rigsrevisionen anser det for umuligt, at man kan leve op til Vandrammedirektivets krav om god økologisk tilstand i alle danske vandområder i 2015. - Løbet er kørt for første generation af vandplaner. Det er håbløst at klinke skårene. Vi skal kigge fremad og sikre os, at det arbejde, der allerede er i gang om anden generation, ikke lider af de samme graverende fejl, som dem der nu kritiseres, siger Flemming Nør-Pedersen. I Rigsrevisionens rapport fremgår det tydeligt, at man mener, at arbejdet med anden generation vandplaner er ”risikofyldt”. Bekymringen skyldes, at man er langt inde i arbejdet med fremtidens vandplaner, uden at man har fået gjort arbejdet færdigt med første generation. De skulle allerede have været færdige i 2009. - I Landbrug & Fødevarer mener vi, at man bør slå første og

anden planperiode sammen. Og så én gang for alle sørge for at bruge den nye viden, der er blevet fremskaffet. Det er jo helt håbløst, at man tolker EU’s vandrammedirektiv så meget anderledes i Danmark, end man gør i for eksempel Tyskland, hvor der ikke har været problemer med at leve op til direktivteksten, siger Flemming Nør-Pedersen. Miljøministeriet har blandt andet brugt det såkaldte ”ålegræsværktøj” til at vurdere, hvordan vandmiljøtilstanden er i danske farvande. Men ”ålegræsværktøjet” er blevet kendt ubrugeligt fra adskillige forskere. På trods af den viden, er det stadig ålegræssets tilstand, der er afgørende for, hvordan fremtidens vandplaner udformes. Danmark er for nylig blevet indbragt for EU-domstolen på grund af de manglende vandplaner.

Søndag den 30. marts 2014 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke 11.00 Giver Kirke ingen Blære Kirke ingen Gislum Kirke ingen Vognsild Kirke 11.00 Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke 9.30 Gundersted Kirke 11.00 Veggerby Kirke 19,30 Sønderup Kirke 9.00 Suldrup Kirke 10.30 Bislev Kirke 11.00 Ejdrup Kirke ingen Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke ingen Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke 9.30 Salling Kirke ingen Oudrup Kirke ingen Næsborg Kirke 11.00 Vindblæs Kirke 9.30 Ranum Kirke ingen Malle Kirke ingen Vilsted Kirke 10.00 Overlade Kirke 11.00 Farsø Kirke 10.30 Vester Hornum Kirke ingen Hyllebjerg Kirke 9.00 Flejsborg ingen Louns Kirke ingen Alstrup Kirke 9.00 Strandby Kirke 10.30 Ullits Kirke 9.00 Foulum Kirke 10.30 Svingelbjerg Kirke ingen Trængstrup Frimen. 10.00 Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke 10.30 Durup Kirke 9.00 Rørbæk Kirke 10.30 Grynderup Kirke 9.00 Stenild Kirke ingen Brorstrup Kirke ingen Ravnkilde Kirke 10.15 Aarestrup Kirke 9.00 Haverslev Kirke 10.30 Aalestrup Kirke 10.00

Aars Landboauktion var i uge 12 tilført 8 SDM kælvekvier, 5400-8000, 2 RDM kælvekvier, 71007400, 12 kødkvæg, 500010400, 1 græsko, 51005100, 22 kvier under 12 mdr. malkerace, 400-3200, 10 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 3300-5500, 28 tyre over 3 mdr. malkerace, 1100-4600, 7 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 3000-7300, 19 tyre under 3 mdr. malkerace, 300-2700, 5 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 2700-3400 og 1 foldtyr, 7600-7600. Omsætning: 376.000,- kr.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 13 Basis 374,77 (365,56). SPF+Myc 379,77 (370,56). SPF 383,77 (374,56). Økologi 745,65 (739,25). UKtillæg 17. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,94 (5,86) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 35

KØB OG SALG TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

7 brugte hestebokse.

Per Dalum

Tlf. 40 72 26 85

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07 Agri Nords bestyrelse består af set fra venstre: René Lund Hansen, Jørgen Myrup, Lars Tholstrup, Carl Chr. Pedersen (formand), Ulrik Krogsgaard (anden næstformand), Bøje Pedersen, Henrik Dalgaard (næstformand), Claus Nørgaard, Christian Bach Knudsen (medarbejderrepræsentant), Lars B. Hansen, Carsten Aarup (medarbejderrepræsentant), Jens V. Hansen og Lars Olsen.

Vårbyg halm Erhvervsskolerne Aars udklækkede 14. marts disse 11 nye landbrugsmaskinmekanikere.

Agri Nord-bestyrelse Nyuddannede fra har konstitueret sig Erhvervsskolerne Agri Nords bestyrelse har haft første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen 11. marts. På generalforsamlingen blev følgende genvalgt for en to-årig periode: Lars Olsen (Nibe) Ulrik Krogsgaard (Vindblæs)

Lars B. Hansen (Døstrup) Lars Tolstrup (Skørping) Bøje Pedersen (Arden) På bestyrelsesmødet blev Ulrik Krogsgaard valgt til at fortsætte som anden næstformand og dermed være en del af Agri Nords forretningsudvalg.

Fredag 14. marts bestod 11 landbrugsmaskinmekanikere deres svendeprøve på Erhvervsskolerne Aars. Et stort tillykke skal lyde til til: Michael Møllgaard Christensen, Mikkel

Agri Nord laver ny erfa-gruppe for økologi Er du ung økolog, er det måske noget for dig Bliv fagligt udfordret og lær af andre økologiske produktionsledere. Det er hovedformålet med en ny erfa-gruppe, som henvender sig til unge drifts- eller produktionsledere – eller produktionsledere som er nye i økologisk sammenhæng. Gruppen er en del af Økologi Nords projekt for fremme af økologien, som er ¿nansieret af EU og Fødevareministeriet. Derfor er det

gratis at deltage. De knap 10 deltagere har haft første møde, men der er stadig plads til Àere. Gruppen vil holde i alt fem-seks møder i løbet af 2014, hvoraf Àere vil være virksomhedsbesøg eller studieture til økologiske bedrifter. Det er økologiprojektkonsulent hos Agri Nord, Linda Udklit, der er tovholder på gruppen. - Gruppen er som udgangspunkt tværfaglig, men ho-

vedparten af de nuværende medlemmer arbejder med mælkeproduktion. Så der vil naturligt være emner, som tager udgangspunkt i den økologiske mælkeproduktion. Vi ønsker også at tage fat på nogle Àere utraditionelle emner. Det kan være meget lærerigt at se på hinandens græsmarker og sammenligne hvilke udfordringer, der er i år. Men derudover ønsker vi også, at gruppens medlemmer bliver udfordret

Stigende bidragssatser koster landmænd dyrt Realkreditinstitutioner er hårde ved landmændene Det bliver stadigt dyrere for danske landmænd at have realkreditlån. Heltidslandmænd betaler i dag cirka 1,4 milliarder kroner om året i såkaldte bidrag. Det er en stigning på 700 millioner kroner siden 2008. Alene fra 2012 til 2013 steg udgifterne til bidrag med 235 millioner kroner.

Bidragssatsen udgør en procentdel af lånets størrelse, og opkræves af realkreditinstituttet som betaling for at administrere lånet. - De højere udgifter til bidrag siden 2008 skyldes både Àere realkreditudlån og højere bidragssatser. Men mens udlånet er steget med 20 procent, er omkostningerne til bidrag

steget med hele 92 procent, forklarer Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Videncentret for Landbrug. Fra 2007 til 2012 tabte realkreditinstitutterne cirka 0,5 milliarder kroner på udlån til landbrug. Til gengæld tjente de i samme periode over syv milliarder kroner i form af

Christiansen, Lasse Egedal, Jesper Fogtmann, Rasmus Holme-Jensen, Kristian Wulff Jensen, Frank Rahr Jessen, Michael Tonni Larsen, Morten Thye Petersen, Patrick Probst, Phillip Tolbøll.

med utraditionelle emner, siger hun. - Vi planlægger eksempelvis et tema om ”holistisk afgræsning”, der kort fortalt går ud på at Àytte dyrene oftere og dermed forsøge at efterligne deres naturlige græsningsadfærd, hvor de, som vildtlevende, ville Àytte sig over meget store afstande. Andre emner kunne for eksempel være biodynamik og ledelse. Deltagerne har selv stor indÀydelse på indhold og emner, fortsætter hun. Gruppen skal kendetegnes ved et højt fagligt niveau. - På møderne vil gruppen gøre brug af dygtige konsulenter, både interne og eksterne, med ekspertise på de relevante emner, lyder det fra Linda Udklit.

bidrag alene fra heltidslandbrug. - Bidragssatserne skal ideelt set afspejle den ¿nansielle sektors omkostninger og risiko ved lånet. Både omkostninger og risiko er rigtigt nok steget som følge af skærpede krav til realkreditinstitutternes soliditet, og den generelle økonomiske krise. Men man må med tallene for tab og indtjening alligevel konkludere, at udviklingen har været særdeles dyr for landbruget, og at bidragssatserne er kommet op på et uforholdsmæssigt højt niveau, siger Klaus Kaiser.

VORT LANDBOBLAD når det skal være lokalt!

SÆLGES

fra høst 2013 sælges. 25 stk. minibig. Pris pr. stk. kr. 120,- + moms.

Mobil: 51 82 07 27

KYLLINGER klar til æglægning sælges.

KROGSTRUP HØNSERI Tlf. 98 66 32 57

Halm sælges Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

HØ SÆLGES Markhø, prima kvalitet, minibig, ca. 250 kg. Wraphø,

HOLMAGER, Bislev Tlf. 40 63 72 03

Ting til salg i Hørup 2 stk. 3 tons fodersilo, velholdt. . . . . . . . . . . . . . 1250.00 kr. Nye hegnsklokker, ca. 50 stk. . . . . . . . . . . . . . . . 100,00 kr. Ledhåndtag, 3 stk. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50,00 kr. Fodertrug, galv. På ben, velholdte. 4 stk. 3 m, 1 stk. 2 m, 2 stk. 2,5 m. . . . . . . . . . 10000,00 kr. Kirkestol låger til 3 dyr. Kirkestol låger til 5 dyr. Kirkestol låger til 6 dyr., 3 stk. Fanggitter Dan Egtved til 7 dyr. Fanggitter Dan Egtved til 2 dyr. Fanggitter Dan Egtved til 5 dyr, 2 stk. Mellemgitter, 3 stk. á 4,2 m Sælges med stolper. Samlet ialt. . . . . . . . . . . . 3500,00 kr. Ca. 120 m, som nyt hegnstråd 80 stk. trykimp. hegnspæle, som nye. Ca. 25 stk. vinkeljernspæle med klokke, sælges samlet. Ialt. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 325,00 kr. 2 stk. vandtrug, velholdt med nye svømmere på ben Dan Egtved . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 400,00 kr. 6 stk. grøn plastictrug til påboltning . . . . . . . . . . . . 375,00 kr. 1 stk. kreaturklipper, velholdt, med kamme, til 220 volt . 1500,00 kr. Gives væk: Lysstofrør. Gives væk: Krybbe til nedstøbning. Gives væk: Gl. elmaster, trykimpre. Seriøse henvendelser, bedst efter kl. 16.00

Tlf. 27 64 83 99

Tryksager til landbruget... AARS BOGTRYK & OFFSET Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Himmerlandsgade 150 . 9600 Aars . Telefon 98 62 17 11

...din lokale maskinleverandør finder du i


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 36

BLANDEDE Medlem af Dansk Byggeri

www.aars-tomrer.dk

80 medlemmer mødte op i aktivitetscentret i Aars

koiv, som ogsü var en stor succes. Inden Martin Jensen sluttede sin beretning, takkede han alle dem, der i ürets løb har vÌret behjÌlpelige til de mange arrangementer, ligesom han sü frem mod de kommende aktiviteter i 2014. Efter formandens beretning fremlagde kasserer

Margit Krogh regnskabet, som blev godkendt af generalforsamlingen. Pü valg til bestyrelsen var Martin Jensen, Egon Jensen og Minna Drejer - sidstnÌvnte ønskede ikke genvalg, men hun blev pü generalforsamlingen hyldet for sin store indsats i klubben. Der var genvalg til Martin Jensen og Egon Jensen samt nyvalg til Karin BÌk. Som suppleanter blev Linda Nielsen og Petra Kristiansen valgt. Efter generalforsamlingen blev der budt pü ostebord med rødvin, the og kaffe. Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig, sü Martin Jensen er formand, Niels Sørensen er nÌstformand, Margit Krogh er kasserer, Egon Jensen er sekretÌr og Karin BÌk er menigt medlem.

Helle Veirum Larsen - nyansat hos Agri Nord.

Poul Boye - nyansat hos Agri Nord.

FĂĽ et uforpligte nde tilbud.

Tlf.: 9862 2800 . Mail:js@aars-tomrer.dk

A/S

Nygaardsvej 5, 9600 Aars .

25 Ă&#x2026;RS ERFARING MED LANDBRUGSBYGGERI

Generalforsamling i Landbrugets Seniorklub

Landbrugets Seniorklub holdt for nylig generalforsamling - her ses den nye bestyrelse.

Himmerlandsgade 150, Aars - 98 62 17 11 - annonce@aarsavis.dk

r e t is r f s g n i r e o v e l d n I omkring paske

Vort Landboblad udkommer i ugen op til pĂĽske

4(5+(.+,5(7903 Indleveringsfrister

;034(5+(.+,5(7903! Korrekturannoncer og fĂŚllesaverteringer senest:

65:+(.+,5 (790323 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Vort Landboblad senest:

Da Landbrugets Seniorklub forleden holdt generalforsamling, var ikke fĂŚrre end 80 medlemmer mødt op. De var vidner til en rolig generalforsamling, hvor alt gik efter bogen. Klubbens formand, Martin Jensen bød de fremmødte velkommen, hvorefter han aĂ&#x20AC;agde sin beretning. I den fortalte han blandt andet om de mange arrangementer, Landbrugets Seniorklub stod bag i 2013. Han kunne sĂĽledes berette om en yderst vellykket tur til Azoerne, hvor 54 medlemmer deltog. Han fortalte ligeledes om en dejlig tur til Ă&#x2020;rø, et førstehjĂŚlpskursus med 38 deltagere og et besøg pĂĽ Nutidsmuseet. Han glĂŚdede sig over, at der til klubbens formiddagsmøder dukker cirka 60 medlemmer op, og han gav blandt andet ĂŚren til de lokale talere, der har vĂŚret gode til at fange publikum. Han fortalte ogsĂĽ om et foredrag med den tidligere viceformand i De Danske Landboforeninger, Carl Kar-

;69:+(.+,5(790323

BLANDEDE

Indleveringsfrister

Grøndalsgaard Testrup

;0365:+(.+,5(7903! Korrekturannoncer og fĂŚllesaverteringer senest:

4(5+(.+,5(790323 1- og 2- spaltede bekendtgørelser og rubrikannoncer til Vort Landboblad senest:

;09:+(.+,5(790323

tilbyder:

SPREDNING AF MĂ&#x2DC;G, PLĂ&#x2DC;JNING, HARVNING, SĂ&#x2026;NING TROMLING M.M. Kontakt JAN Tlf. 20 84 91 58 / 98 64 91 58

Nye medarbejdere hos Agri Nord Poul Boye er 1. marts ansat som økonomikonsulent hos Agri Nord. Han er uddannet skatterevisor og kommer fra en stilling som økonomi- og skattekonsulent hos LandboThy, hvor han har arbejdet de seneste ni ür. Han har tidligere blandt andet arbejdet pü landbocentret i Brønderslev og i den offentlige sektor. Han har stor erfaring med skatterüdgivning af büde landmÌnd og andre erhvervsdrivende.

ENTREPRENĂ&#x2DC;R- OG DRĂ&#x2020;NINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drĂŚn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Hos Agri Nord kommer Poul Boye til at fungere som skatterüdgiver for en rÌkke kunder og som mentor i økonomiafdelingen i forhold til skatterüdgivning. Han für base pü kontorerne i Aars og Hobro. Helle Veirum Larsen er 17. marts tiltrüdt som kontorassistent hos Agri Nord. Hun er uddannet indenfor kontor og regnskab og har tidligere blandt andet arbejdet hos Wiegaarden i Hobro, Audionord International i Nørager og Guf Boller i Hobro. Hos sidstnÌvnte blev hun udlÌrt. Hun indgür hos Agri Nord i teamet HR & Rekruttering og kommer primÌrt til at løse opgaver inden for løn og sygedagpenge for Agri Nords kunder. Helle Veirum Larsen er 54 ür og kommer til arbejde med base pü kontoret i Aars.

Profile for Aars Avis

Ars 20140326  

Ars 20140326  

Profile for ugeavis
Advertisement