Page 1

Til samtlige husstande

I

R DAG: 40 SIDE

83. årgang - Nr. 42

ONSDAG 14. oktober 2009

Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Renoveringen af svømmehal mere omfattende end ventet Morgensvømmerne trodser kulden og møder flittigt op i friluftsbadet Udstillingen er også i år ret varieret, fra små paddehatte til et stort kompas.

Af Torsten Hansen

Smuk stenkunst på Aars Bibliotek

AARS: Det er tæt på, at de gæve vikinger er kommet tilbage til Aars. Trods temperaturer tæt på nul, så møder hovedparten af morgensvømmerne i Aars fortsat op, selv om svømningen foregår udendørs, så længe renoveringen af Aars Svømmehal står på. - Normalt kom der 70-80 og svømmede om morgenen, da hallen var åben. Nu kommer der 40 til 50. Så langt de fleste har holdt ved, fastslår bademester Thomas Sørensen, Aars Svømmehal. Vandet i friluftsbadet er opvarmet, så det er ikke det store problem at bade, når man først er nået ned i vandet. Turen fra omklædningsrummet til det udendørs bassin er dog kold. Men svømmerne nedstammer jo fra vikingerne, så de klarer kulden.

?

Vinterklar

Kom og se v m e d s t o r t o r e s n y e b ø r n e a f d e l in u d v a l g t il d renge og p g ig e r

Morgensvømmerne trodser kulden og bader i friluftsbadet trods kulden.

Det er godt, fordi planen er, at renoveringen af svømmehallen skal være færdig 1. november. Men det har vist sig, at det også er nødvendigt at skifte ophængningen til loftet inden i hallen. Det ar-

Sauers Frugtplantage

m. Goretex 100%

Str 27-39 / kr. 600,-/650,-

LOBO 3 KG.

Str 26-35 / kr. 600,-

SKOFUS termo støvle

Str. 24-35 / kr. 280,-

Himmerlandsgade 49, 9600 Aars, Tlf. 9862 4211

Tilbuddene gælder fra den 14.-17. oktober

ELSTAR

m/ Goretex 100%

Kærgården Steg og bag 450 ml.

Høsten er Tilbud i gang

ECCO SKO

PRIMIGI

bejde fordyrer processen og kunne forlænge renoveringen med cirka 14 dage. - Jeg har undersøgt det her til morgen, og ifølge mine oplysninger, så kan vi holde os inden for tidsplanen, siger

25,-

KUN

I år har der været 17 deltagere, og det har været nødvendigt at sige nej til nogle som gerne vil med. De fysiske rammer på ejendommen på Ndr. Borremosevej i Sjøstrup, hvor holdet har fast base, sætter en naturlig grænse for, hvor mange der kan stå og hamre på en sten. Kunstnerne arbejder med meget forskellige teknikker og stenarter, alt efter smag og behag. Deres værker afspejler også et bredt udsnit af, hvad man kan få en sten tril at ligne med flittigt brug af mejsel og hammer.

00

10

Coca Cola, Zero, Sprite, Tuborg Squash Ekskl. pant 1,5 ltr.

PÆRER AF EGEN HØST

AROMA

MOST AF EGEN AVLL

3 KG.

25,-

5 L. OG 0,75 Smag før du køber!

00

10

Tilbuddene gælder fra onsdag-lørdag Rema ved du hvor du har....

ÅBNINGSTIDER Man-fredag 9.00-17.30 Lørdag 9.00-14.00

Ved køb af mere end 6 stk. er prisen 18.75 pr. stk.

KUN

AARS: Hvis man besøger Aars Bibliotek kan man, udover de ting, man normalt går på biblioteket efter, i den komende tid også se en smuk udstilling af flotte kunstværker i sten og granit. Bag udstillingen står Stenhuggerholdet under Vesthimmerlands Havekreds, som i lighed med tidligere år udstiller et lille udpluk af sæsonens kunstværker. Kurset har gennem mange år været en fast bestanddel af udbuddet i havekredsen og er meget eftertragtet.

forvaltningschef Jørgen Graversen, Teknisk Forvaltning, Vesthimmerlands Kommune, til Aars Avis tirsdag. Han mener heller ikke, at den yderligere omkostning ved udskiftningen af ophænget vil kræve flere penge end de 1,8 mio. kroner der allerede er sat af. - Vi var forberedte på, at der ved en så stor renovering kunne komme ekstra omkostninger. Det havde vi taget højde for, allerede da vi lagde budgettet, siger Jørgen Graversen. Uanset om problemerne med loftet havde kostet ekstra penge, så vurderer han at det var blevet lavet. - Det handler jo om sikkerhed i svømmehallen, fastslår Jørgen Graversen. Han bemærker i samme åndedrag, at det var godt svømmehallen blev lukket, problemerne var store.

Vi leverer frugt & grønt i hele Vesthimmerlands Kommune

AARS

Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13


2 Ugens navne

Aars Avis

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991 I redaktionen: Valdus Jensen Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. Tlf. 98 92 89 00

ÅBNINGSTIDER: Alle dage kl. 8.00 - 22.00

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE - svarer altid også aften og weekend

Himmerlandsgade 144 9600 Aars

98 62 58 69

Annette Rolighed

Jens Møller

JENS FISKERS BEGRAVELSESFORRETNING www.vesthimmerlandbegravelse.dk • jensfisker@nypost.dk

Nygifte

85

Magda Kristoffersen, Solbakken 3, Sjøstrup, torsdag, 15. oktober.

Åparken 34 9620 Aalestrup

98 64 18 69

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Laura Kathrine Pedersen, Gl. Tingvej 40 A, Aars, fredag, 16. oktober.

80

Martine Thøgersen, Himmerlandsgade 38 K, Aars, torsdag, 15. oktober.

Viet i Dollerup Kirke: Malene Hedelund Andreasen, tidl. Aars, datter af Kiss Strandgaard Andreasen og Thomas Thestrup Lundshøj, søn af Liselotte Østergaard og Orla Thestrup. Foto: Fotogaarden.

Ville ikke snakke med politiet i Aars AARS: Det passede ikke en 26-årig ung mand fra Aars at snakke med politiet, da ordensmagten anholdt ham på en p-plads i Søndergade i Aars. Den 26-årige blev observeret af en patrulje, da han kørte over for rødt i lyset i krydset Ø. Boulevard/Hobrovej. I et forsøg på at stikke af, kørte han med ret høj hastighed ind mod byen ad Hobrovej, Himmerlandsgade og Søndergade, inden det lykkedes politiet at få ham stoppet p-pladsen. Den unge mand var ikke særlig meddelsom og sam-

arbejdsvillig overfor politiet. Han ville blandt andet ikke oplyse sit navn, og var heller ikke interesseret i at blive anholdt. Det første skyldes formentlig, at han intet kørekort har, og samtidig var han heller ikke helt ædru. Den 26-årige blev taget med til udtagelse af en blodprøve, og kan nu se frem til en sag om kørsel uden kørekort, køre overfor rødt lys, overskridelse af hastighedsgrænsen, spirituskørsel og undladelse af at give politiet de nødvendige oplysninger.

Politirapporten Stjålet bil udbrændt AARS: Mandag eftermiddag ved 17.30-tiden blev en bil stjålet på en parkeringsplads i Aars. Den blev ved 21.30-tiden mandag aften fundet brændede på Thorupvej ved Aggersund. Det var et ungt par som kom kørende ad Thorupvej mod Aggersund, der opdagede, at der var ild inde i bilen. Da de ikke kunne se, om der var personer i bilen, blev både Falcks brandmandskab og en ambulance sendt nordenfjords fra Løgstør. Det viste sig heldigvis, at der ingen personer var inde i bilen, som udbrændte totalt.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41 Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars

En mand så kort efter et par unge mennesker med hætte trukket op over hovedet gående på en vej, der fører op til en mark, som ender ved det sted, hvor bilen blev sat i brand. Om de to unge mænd har noget med sagen at gøre, vil politiet gerne have opklaret, så de må gerne kontakte ordensmagten.

Smadret bagrude AARS: En bilejer på Asservej i Aars skal have skiftet bagruden i sin bil, efter en ukendt hærværksmand smed en pulverslukker gennem ruden.

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING

www.hanslandry.dk

Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Dorthe O. Nielsen

Aftaler træffes gerne i hjemmet.

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

Detajlernes mand fejrer jubilæum

85

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Atli Brogaard Kristensen

Jens Fisker

Runde fødselsdage

14. oktober 2009

Abonnementspris: 625,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Distriktschef Finn Bøvling, Hans Egedes Vej, Aars, er en kendt mand i det jyske. Gennem 25 år har han kørt vejene tynde i Midt- og Nordjylland. De sidste mange år for at tage sig af driften på alle Q8s servicestationer i distriktet. Finn Bøvling ser det som en udfordring, at få grupper af mennesker til at gå op i en højere enhed og få dem til at gå i den retning, han ønsker. Han kalder sig selv for detaljernes mand, hvilket passer godt med, at folk omkring ham beskriver ham som et ordensmenneske. Finn Bøvling har haft succes med få forhandlerne i Q8 til at gå i hans retning. Han har hvert år skabt flotte resultater for Q8 og fungeret som inspiration for rigtig mange ansatte både i og uden for sit distrikt. Finn Bøvling er oprindeligt udlært hos købmand Per Tang i Roslev. Den 1. november 1984 startede han som salgsleder på BP stationen på Randersvej i Århus, og i 1986 rykkede han til servicestationen i Skive, hvor han blev forretningschef. I 1992 blev han involveret i et stort motorvejsanlæg, der skulle bygges i Himmerland, hvor han havde ansvar for personalet. Finn Bøvling var med i byggefasen og endte som forretningschef for 25 ansatte. Fra 1998 blev han distriktschef med øverste ansvar for alle kædedrevne Q8 servicestationer i Midtog Nordjylland, og denne post har han siddet solidt på siden. Distriktschefen har fulgt branchen, der har gennemgået en enorm udvikling i de 25 år han har været med. De første år havde benzinstationerne bare en kiosk. Man kunne selvfølgelig godt købe slik, men ikke franskbrød og den slags. 80 procent af varerne var bil-tilbehør. I dag hedder det en servicestation, og de er efterhånden blevet til små supermarkeder, der har et stærkt udvidet varesortiment med fokus på chaufføren snarere end på den bil, han eller hun kører i. Privat har Finn Bøvling igennem 22 år været gift med Kirsten Bøvling. Sammen har de Cecilie på 12, Christina på 16 og Charlotte på 19 år. For 15 år siden flyttede familien

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Distriktschef Finn Bøvling fejrer 25 års jubilæum i Q8.

til Aars, hvor de har boet lige siden. Finn Bøvling dyrker motion efter devisen: Hvis du ikke har tid til motion nu, skal du afsætte tid til sygdom senere. Derfor løber han to til tre gange om ugen, spiller badminton om vinteren og fodbold om sommeren. Som fast løber er han naturligvis også med i Kimbrerfestløbet. Fodbolden foregår ikke i klub. I stedet mødes en flok gode venner og hygger sig med bolden en gang om ugen. Finn Bøvling er 46 år. Han nøjes ikke med at passe sit arbejde, han vil også gerne tage del i bestyrelsesarbejder. Den ”tungeste” post han har er uden tvivl som medarbejderrepræsentant i bestyrelsen for Kuwait Petroleum Danmark A/S, der er moderselskab for Q8 og et af Danmarks største selskaber. Derudover er han også medlem af bestyrelsen i Blach & Møller Gruppen, der blandt andet sælger foder, såsæd, gødning og olie til landbruget. Lokalt har han været med i bestyrelsen for Grundejer- og Beboerforeningen Tvebjerg. Nu fejrer han sit 25 års jubilæum i benzinbranchen, det sker med en stor reception i Brabrand torsdag, 29. oktober, og står det til Finn Bøvling så bliver det med fest og farver - det er lige ham.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 3

Vor kære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor Min kære hustru, vor kære mor, svigermor og Bedste

Anna Marie Hvilsom Rokkedahl Bakkesangerinderne fra Gedsted stod for en festlig underholdning på Ældrecenter Solvang i Aars.

Festlige damer til cafeaften på Solvang AARS: Dagligstuen på Ældrecenter Solvang var festligt pyntet, da tre humørfyldte Bakkesangerinder fra Gedsted satte gang i cafeaftenen på centret. Omkring 75 deltog i Solvangs cafeaften. De fik god underholdning leveret en trio der kalder sig ”Tre humørfyldte Bakkesangerinder fra Gedsted”. De tre friske Bakkesan-

gerinder; Anette Rolighed, Birthe Rold og Lone Jensen blev akkompagneret af organist Susanne Holmen ved klaver. De underholdt med gode gamle sange, som alle kunne synge med på. Efter underholdningen og kaffen var sanglysten stor, og sangbøgerne blev flittig benyttet ved de mange fællessange, som aftenen sluttede af med.

Valgcafé på Aars Bibliotek AARS: Lørdag d. 17. oktober og de følgende fire lørdage er der mulighed for at komme tæt på nogle af de kandidater, der stiller op til kommunalvalget, når bibliotekerne i Vesthimmerland inviterer til valgcafé. 21 af de opstillede kandidater vil på skift være vært ved kaffebordet og glæder sig til at få en snak med de vælgere, der møder op. Kandidaterne har på for-

hånd svaret på 10 spørgsmål lige fra hvad deres yndlingslæsning er til hvordan vi på samme tid kan spare og skabe udvikling i kommunen. Svarene kan ses på bibliotekerne og kan måske være med til at få en snak i gang. I valgcaféen d. 17. oktober på Aars Bibliotek møde er den radikale Bjarne Jensen, socialdemokraten Per Nielsen og Berit Byg fra SF klar til at tage imod.

* 15. marts 1944

Vor kære mor, svigermor, bedstemor, og oldemor

Paula Marie Jensen * 20. marts 1915 er stille sovet ind. Løgstør, den 11. oktober 2009.

Børn, svigerbørn, børnebørn og oldebarn

Aars, den 10. oktober 2009.

Jette og Holger Poul og Susan Børnebørn og oldebørn

† 7. oktober 2009

er stille sovet ind i hjemmet efter kort tids sygdom. Du vil altid være i vore hjerter

Begravelsen finder sted fra Aars Kirke, lørdag den 17. oktober kl. 11.00.

Frank Kim Ingerlise og Allan Sussanne og Bo Mike, Ricki, Mette, Michelle, Simone og Cecillie

† Min kære mand, vor kære far, svigerfar, morfar og farfar

Peder Mosegaard

Begravelsen finder sted fra Aars Kirke, onsdag den 14. oktober kl. 13.00. Højtideligheden slutter ved graven.

er stille sovet ind. Aars, den 8. oktober 2009.

Gunna Klaus og Anne Charlotte og Bo Børnebørn

Alt for tidligt har vi mistet vor elskede svigerinde og moster

Anna Rokkedahl

Begravelsen finder sted fra Aars Kirke, onsdag den 14. oktober kl. 11.00. Højtideligheden slutter ved graven.

”Moster” Aars, den 7. oktober 2009.

Fup Helle Pernille og Torben Dorte og Max Putte og Niels Jørgen Kasper, Kamilla, Morten, Palle og Jesper

Vores kære svigerinde og tante

Erika Bang Nielsen er stille sovet ind efter et langt virksomt liv.

Anna Rokkedahl har fået fred. Aars, den 7. oktober 2009.

HJERTELIG TAK for venlig deltagelse ved min kære kone og vor kære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor Anny Knøss´ begravelse. Tak for blomster og kranse. På familiens vegne Børge

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Othilie Holst’ død og bisættelse. Tak for de Áotte blomster. En særlig tak til personalet på plejehjemmet Solvang for kærlig omsorg og pleje.

I hjertet gemt, men aldrig glemt.

Svenning og Lili Iris og Hans Dorthe og Thomas Brit og Søren Kris og Sissi

Begravelsen finder sted fra Vilsted Kirke, fredag den 16. oktober kl. 12.00.

På familiens vegne Bodil Holm

TAK Hjertelig tak for venlig deltagelse ved min kære søn Poul Nørgaards sygdom, død og begravelse. Tak for de mange Áotte blomster og pengegave. Tak til alle dem, der besøgte og støttede Poul gennem hans sygdom.

Vor gode far, svigerfar og bedstefar

Ejvind Søgaard Poulsen * 19. april 1926 er stille sovet ind. Plejehjemmet Østermarken, Aars, den 10. oktober 2009.

Min bedste ven, vor kære far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar

Tak. På familiens vegne Gerda

Kristian Kristensen * 9. december 1929 er stille sovet ind efter kort tids sygdom Nørager, den 9. oktober 2009 Elsket og savnet

Jette og Niels Erik Kurt og Susanne Tomas, Janni og Maja Camilla, Linette og Lasse

Tove Benny og Hanne Anette og Arne Katrine, Mads, Anne-Mette, Morten, Ann-Kristina og Ronni Andreas

Begravelsen finder sted fra Gundersted Kirke, torsdag den 15. oktober kl. 13.00.

Begravelsen finder sted fra Rørbæk Kirke fredag den 16. oktober kl. 13.00.

Hjertelig tak for den store og venlige deltagelse ved min kære hustru Sonja Sørensens begravelse. Tusind tak for de mange Áotte blomster, kranse, pengegaver og pyntning af kirken. Tak til pastor Schultz-Hansen for de smukke ord i kirken. En stor tak til hjemmeplejen for hjælp gennem mange år. Tak til bedemand Jan Hansen for hjælp og støtte i den svære tid. Carl Sørensen


Aars Avis

SIDE 4

D E T

S K E R …

14. oktober 2009

M E D D E L E L S E R

Invitation til borgermøder •

Mere hjælp til demente i Vesthimmerland

Borgermøde om byudvikling

Den 20. oktober 2009 kl. 16.00-19.00 på Vesthimmerlands Museum, Søndergade 44, 9600 Aars. Vi starter ved museet i Aars, hvorfra museumsleder Broder Berg vil guide os på en historisk byvandring i Aars. Efterfølgende afholdes et borgermøde på museet om temaet byudvikling i kommuneplanen. PROGRAM: Velkomst v/Borgmester Jens Lauritzen 16.00-17.30: Historisk byvandring i Aars v/museumsleder Broder Berg. 17.30-18.00: Pause – hvor der serveres øl, vand og sandwich på museumscenteret. 18.00-18.15: Præsentation af Forslag til Kommuneplan 2009 for Vesthimmerlands Kommune – herunder kommuneplanlægning generelt v/vicekommunaldirektør Henrik Kruuse. 18.15-18.45: Byudviklingsprojekter i Aars, Løgstør, Farsø og Aalestrup v/planlægger Merete Bach Hansen. 18.45-19.00: Spørgsmål, kommentarer og drøftelse. •

Borgermøde om landdistrikterne

Den 27. oktober 2009 kl. 19.00-21.00 i Krudthuset, Borgergade 49, Fandrup, 9640 Farsø. Temaet er kommuneplanlægningen i landdistrikterne i lokalområderne for Farsø og Aalestrup. PROGRAM: Velkomst v/ Borgmester Jens Lauritzen. 19.00-19.15: Kommuneplanlægning generelt og retningslinjer om landsbyer v/Vicekommunaldirektør Henrik Kruuse. 19.15-19.45: Landsbyerne i Farsø-Aalestrup området v/ Planlægger Merete Bach Hansen. 19.45-20.00: Udviklingsmål for landdistrikterne v/ Vicekommunaldirektør Henrik Kruuse. 20.00-20.15: Pause. 20.15-20.35: Eksempel på landsbyudvikling i Fjelsø v/ beboerforeningsformand. Per Støvring og projektleder Henning Pilgaard Jensen, Fjelsø. 20.35-21.00: Debat – Ordstyrer: Borgmester Jens Lauritzen. 21.00: Afslutning

Brevafstemning til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 17. november 2009 Forud for kommunal- og regionalvalget tirsdag den 17. november 2009 er der i Vesthimmerlands Kommune mulighed for at stemme pr. brev fra tirsdag den 18. august 2009 til og med lørdag den 14. november 2009. Adresser og åbningstider Der kan stemmes pr. brev på følgende steder i nævnte tidsrum: Borgerservice Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars Borgerservice Løgstør, Torvegade 12, 9670 Løgstør Ekstraordinære åbningstider Ud over almindelig åbningstid er der desuden åbent på alle ovennævnte afstemningssteder på følgende tidspunker: Torsdag den 5. november 2009 kl. 17. - 18.00 Lørdag den 7. november 2009 kl. 10. - 12.00 Lørdag den 14. november 2009 kl. 10. - 12.00

Frivilligrådet i Vesthimmerlands Kommune har startet et projekt for demente borgere og deres pårørende i Vesthimmerlands Kommune. I foråret 2009 er der uddelt tilskud fra puljen på 120.000 kr., men der er stadig et restbeløb der kan søges. Foreninger eller grupper der ønsker at gøre en særlig indsats på området kan søge af puljen. Ansøgningen skal indeholde en beskrivelse af aktiviteten. Foreningerne skal søge Frivilligrådet på samme måde, som når de søger § 18 midler. De skal således udfylde et skema og sende det til Vesthimmerlands Kommune, socialafdelingen. Derefter gennemgår Frivilligrådet ansøgningerne. Fristen for ansøgning til ovennævnte pulje er 2. november 2009. Skemaet kan ¿ndes på Vesthimmerlands Kommunes hjemmeside eller rekvireres i socialafdelingen, MariAnn Jørgensen, tlf. 99 66 77 02 eller på mail maj@ vesthimmerland.dk Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Henning Olsen, formand for Frivilligrådet på tlf. 98 63 34 34.

Sidste dag for brevafstemning er lørdag den 14. november 2009. Legitimation Legitimation i form af pas, kørekort eller valgkort skal medbringes. Afstemning i hjemmet Vælgere, der på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan møde frem på afstemningsstedet på valgdagen kan brevstemme i eget hjem. Eget hjem dækker alle boformer: f.eks. egen bolig, egen beskyttet bolig og egen plejehjemsbolig m.v. Desuden kan man brevstemme på aktivitetscentre, daghjem og lignende, blot det tydeligt fremgår af ansøgningen. Der skal søges om afstemning i hjemmet med videre. Ansøgningsskema fås ved henvendelse til Borgerservice Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars, tlf. 9966 7000. Anmodning om at stemme hjemme kan tidligst indgives fra den 20. oktober 2009. Sidste frist for aÀevering af ansøgning om brevafstemning i hjemmet er torsdag den 5. nov. 2009, kl. 18.00. Borgerservice i Aars har udvidet åbningstid til kl. 18.00. Alle, der indsender ansøgning vil modtaget et brev om afstemning i hjemmet. Afstemning i hjemmet ¿nder sted tirsdag, den 10. og onsdag den 11. november 2009.

Trold kan tæmmes Teater for 3-6 årige

Landzonetilladelser: Vesthimmerlands Kommune har efter planlovens § 35 givet følgende landzonetilladelser: •

Aggersundvej 74, 9600 Aars - matr. nr. 1a, Sjøstrup By, Aars: Opførelse af en 36 m høj gittermast samt tilhørende udendørs teknikskab.

Det er gældende for landzonetilladelserne, at kopi af afgørelserne kan ses hos Teknik- og Miljøforvaltningen, afd. Plan- og Byg, Frederik d. IX´s Plads 1, 9640 Farsø. Afgørelserne kan påklages af enhver med retlig interesse i sagens udfald samt af en række landsdækkende foreninger og organisationer, jf. planlovens §§ 58, 59 og 60. En eventuel klage sendes til Vesthimmerlands Kommune, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars eller teknikmiljoe@vesthimmerland.dk, som sender klagen videre til Naturklagenævnet. Det koster 500 kr. at indbringe en klage for Naturklagenævnet. Klagen skal være kommunen i hænde senest ¿re uger fra i dag. Den sidste klagedag slutter ved kontortids ophør.

Onsdag d. 21. oktober kl. 10.00 på Knaberscenen i Aalestrup Gratis billetter hentes/bestilles på Aalestrup Bibliotek, 99 66 85 20 fra d. 14. oktober.

Det gode liv – sundhed uden recept Foredrag ved lægen Jerk Langer Onsdag d. 21. oktober kl. 19.00 på Knaberscenen i Aalestrup

Kommunevalg 2009 på Vesthimmerlands Kommunes hjemmeside Du kan allerede nu læse om valgret og mulighederne for at brevstemme på Vesthimmerlands Kommunes hjemmeside.

Foredraget er i samarbejde med LOF Vesthimmerland

Siderne om kommunevalget 2009 vil løbende blive opdateret med yderligere information.

Entré 100 kr.

se www.vesthimmerland.dk

Ophængning af valgplakater Politiske partier, der i forbindelse med kommunalvalget den 17. november 2009 ønsker at opsætte valgplakater skal være opmærksom på de regler der gælder i Vesthimmerlands Kommune. Valgplakater må tidligst ophænges tre uger før valgdatoen og skal være fjernet senest fem dage efter valgdagen.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars . Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 5

Plakater klemt af regler i Himmerlandsgade Vanskeligt at ophænge plakater uden at bryde regler Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Tirsdag, 27. oktober er første dag valgplakater til det kommende kommunalvalg må ophænges ifølge de generelle bestemmelser for plakatophængning. Der har ved de seneste valg været en del skriveri omkring ophængning i Himmerlandsgade i Aars. De generelle bestemmelser nævner på ingen måde Himmerlandsgade. Derfor må de samme regler gælde der som andre steder i kommunen. Det kan betyde, at kampen om pladserne bliver hård. Det er dog spørgsmålet om der over hovedet må ophænges plakater, fordi bestemmelserne sætter visse begrænsninger, som i praksis kan vise sig at forhindre opsætningen. For det første må plakater ikke ophænges i træer og på træbeskyttere. Der må heller ikke laves særlige konstruktioner til plakater. Det efterlade kun lygtepælene. De er ikke så høje, hvilket kan få betydning. Der er en regel om, at plakater skal være placeret i en højde af mindst 2,3 meter over fortov. Målet gælder til underkant af plakaten. Lygtepælstanderen måler 3,4 meter, hvilket giver 1,1

Normalpris 550,-

Normalpris 1100,-

Normalpris 550,-

385,-

770,-

385,-

Str. 36-41

Spar 30%

Str. 37-41

Spar 30%

Str. 36-41

Spar 30%

Plakaten her (november 2007) overholder muligvis reglerne, men det er spørgsmålet om den hænger højt nok.

meter til plakaterne. Det er kun lige præcis nok, da standardmålet for en plakat er 1,02 meter og dertil skal lægges pladen, hvorpå plakaten påklæbes. Samtidig skal der tages højde for, at valgplakaterne skal anbringes mindst 0,5 meter fra kørebanekant og mindst 0,3 meter fra cykelstikant. De mål kan der være problemer med, da lygtepælene står meget tæt på vejbanen. Centrum af lygtepælene står 47 cm fra de første brosten ved vejen og knapt en meter fra fliserne i kørebanen. Spørgsmålet er så, om brostenene udgør kanten af vejbanen eller fliserne gør det.

- Det kan jeg ikke umiddelbart svare på, indrømmer vejingeniør Knud Erik Hansen, Vesthimmerlands Kommune. Efter at have undersøgt spørgsmålet lyder svaret, at vandrenden, som er de første brosten, ikke er en del af kørebanen, men fliserne, som også kaldes cykelstien, er en del af kørebanen. En standardplakat stikker 30 til 40 centimeter ud fra lygtepælen, så det kan lige gå. Valgplakater må i øvrigt ikke ophænges tættere end 50 meter fra rundkørsler, vejkryds, lysreguleringer eller anden signalregulering. Det begrænser også mulighederne, da der er en del sideveje ud fra Himmerlandsgade.

Normalpris 550,-

550 Normalpris 550,-

Normalpris 800,-

385,-

385,-

560,-

Str. 36-42

Spar 30%

Str. 36-41

Spar 30%

Str. 35-41

Spar 30%

De rette brilleglas til rette behov Normalpris 1000,-

700,Str. 36-41

Spar 30%

Normalpris 900,-

630,Str. 36-41

Spar 30%

S ATIter/ R G pu

com eglas t e læs i køb d me

mere end bare fødder

SPAR

Få gratis et sæt computer- eller læseglas når du køber vores bedste flerstyrke glas. Kig ind og hør nærmere.

30% på udvalgte nyheder torsdag, fredag, lørdag i denne uge

Himmerlandsgade 85, 9600 Aars I Tlf 98 62 37 37 I zjoos.dk


Aars Avis

SIDE 6

OPMÆRKSOMHED i anledning af min fødselsdag frabedes. Svend Tolbod

Al opmærksomhed i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Henning Fyllgraf, Blære

Indre Mission i Aars 22. oktober kl. 19.00: Efterårsmøde i Aalestrup Kirke og Missionshus v. generalsekretær Roar Steffensen, Gårslev. Emne: "Bibelens betydning for det danske folk" Vi mødes i Missionshuset. Alle er velkommen!

Advokatvagt i Aars

FERIE Klinikken har lukket fra 12.-16. oktober, begge dage incl. Klinisk Tandtekniker Anne Grethe Nielsen, Aars, tlf. 98 62 13 40

Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

Efterårsmøde Torsdag den 22. oktober kl. 19.00 i Aalestrup Kirke og missionshus ved generalsekretær Roar Steffensen, Gårlev.. Emne: ”Bibelens betydning for det danske folk”.

Indre Mission i Vesthimmerland )ULVNROHRJE¡UQHKDYHL6¡QGHUXS

Duoen

Mervin Sloth Band Spiller til alle typer engagementer Bestil i god tid 9865 8447 - 9697 4545

Til lykke med de 40 år

Tak Tak for den store opmærksomhed ved vort sølvbryllup. Tak for morgenhilsen, æresport, blomster og buketter. Tak til alle, som var med til at gøre dagen uforglemmelig. Venlig hilsen. Margit og Poul Henningsen.

www.aarsfrikirke.dk

Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m.

Tak for opmærksomheden i anledning af min 60 års fødselsdag. Birgit Madsen

14. oktober 2009

www.mim.dk Energinet.dk

Ansøgning om udledningstilladelse Energinet.dk, Naturgaslager Ll. Torup, Rækkeborgvej 4, 9620 Aalestrup har søgt om udledningstilladelse i forbindelse med testkørsel af vandpumper i Ll. Torup og på pumpestationen ved Virksunddæmningen.

,1'.$/'(/6(7,/ 67,)7(1'( *(1(5$/)256$0/,1* ,QLWLDWLYJUXSSHQWLOHQIULVNROHRJE¡UQHKDYHL6¡QGHUXS LQGNDOGHUWLOVWLIWHQGHJHQHUDOIRUVDPOLQJ WRUVGDJRNWREHUNOSn6¡QGHUXS6NROH PHGGHWIRUPnODWY OJHVNROHQVEHVW\UHOVH $OOHGHUHULQWHUHVVHUHGHLHWDEOHULQJDIHQIULVNROH RJE¡UQHKDYHL6¡QGHUXSHUYHONRPQH 6HIRUVODJWLOYHGW JWHUSn ZZZIULVNROHQVYHQQHUGN

Testkørslen er afslutningen på en renovering af Energinet.dk’s pumpeanlæg, og formålet er at teste pumpe- og rørinstallationerne. Ved testkørslen vil der blive pumpet vand fra Hjarbæk Fjord til Lovns Bredning både direkte og via naturgaslageret i Ll. Torup.

Ønskes af L.G.N.T.

POLITIK & KAFFE Mød nogle af kandidaterne til kommunalvalget til en kop kaffe og en valgsnak

LØRDAG D. 17. OKTOBER KL. 10-13

afholder Enhver har ret til at se ansøgningsmaterialet og til at kommentere det inden 3 uger fra annonceringstidspunktet. Endvidere kan enhver inden for samme periode anmode om at få tilsendt et udkast til afgørelse, når dette foreligger. Enhver har ret til at kommentere udkastet inden 2 uger fra modtagelsen. Kommentarer, spørgsmål og henvendelser om at se sagen eller at få tilsendt udkast til afgørelse rettes til Miljøministeriet, Miljøcenter Århus, Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg, telefon 7254 0500, e-mail post@aar.mim.dk Retten til at se sagens akter, herunder udkast til afgørelse og eventuelt supplerende materiale, sker med de begrænsninger, der følger af offentlighedsloven, forvaltningsloven og lov om aktindsigt i miljøoplysninger.

på Aalestrup Bibliotek og Aars Bibliotek

Velkommen til...

GENERALFORSAMLING

tirsdag den 27. oktober 2009 kl. 18.00 på Aars Hotel DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Regnskabsaflæggelse. 4. Fastsættelse af næste års kontingent. 5. Indkomne forslag. 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer. 7. Valg af bestyrelsessuppleant. 8. Valg af revisor. 9. Eventuelt. Foreningen er vært ved gule ærter. Tilmelding til Aars Hotel, tlf. 98 62 16 00, senest den 26. oktober. Bestyrelsen

Aktionærmøde

LOF Vesthimmerland

Sparekassen Himmerland A/S indkalder til aktionærmøde 2009

3 M fokus på motivation, motion og mad. Især med fokus på at tabe sig.

fredag den 30. oktober kl. 19.00 lørdag den 31. oktober kl. 19.00 Møderne holdes i Kultur- og Messecenter Aars Dagsorden: 1. Orientering om sparekassens virksomhed. 2. Valg til sparekassens repræsentantskab. Kandidatliste til repræsentantskabsvalget udsendes med adgangskortet Aktionærer vil i princippet kunne vælge frit mellem de to aftener. Vi forbeholder os dog ret til at anvise et af møderne. Adgangskort kan bestilles på himmerland.dk eller i sparekassens afdelinger fra den 15. oktober og skal være bestilt senest den 25. oktober. Bemærk, at sidste dag for bestilling af adgangskort i sparekassens afdelinger er fredag den 23. oktober. Ved bestilling af adgangskort er det muligt at tilmelde sig gratis bustransport fra sparekassens afdelinger (gælder dog ikke Aars).

HAR DU LYST TIL FORANDRING?

Oplysningsmøde onsdag den 21. oktober kl. 17.30. på Knabergården Aalestrup Samme aften kommer Jerk W Langer kl. 19.00 Jerk W. Langer er læge, videnskabsjournalist og forfatter, samt en af Danmarks mest benyttede oplægsholdere om, hvad vi selv kan gøre for at holde os raske. Et begreb han kalder "Sundhed uden recept". Han præsenterer ekspertviden om bl.a. motion, ernæring, livsstil, kosttilskud og sygdomme på en både velfunderet, levende og underholdende måde, så alle kan følge med. Pris 100 kr. hold nr. 9231. 3 M kurset er 8 mandage i efteråret 2009 - Start den 2. november kl. 17.00 i Farsø Sundhedscenter. Et mix af teori og motion. Hold 9288. Arr.

LOF sammen med bibliotekerne i Vesthimmerland HeVgZ`VhhZc=^bbZgaVcY6$H™]^bbZgaVcY#Y`

Tilmelding til begge dele på: www.lof.dk/vesthimmerland.dk eller tlf. 98 63 15 40


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 7

J

1974

PR. STK. TK.

Børnene prøvede at leve som i middelalderen på Vitskøl Kloster.

Pilgrimsvandringen i fuld gang på egnen VESTHIMMERLAND: De første pilgrimme blev set på Vitskøl Kloster i weekenden, og tre drenge havde endda også nået at besøge Løgstør Bibliotek forinden. Begge steder fi k de stempler i deres pilgrimspas efter de havde deltaget i aktiviteterne. Mange både børn og voksne besøgte Vitskøl Kloster og deltog i middelalderaktiviteterne bl.a. hos naturvejleder Karin Winther, der sammen med børn og voksne fra FDF Ellidshøj udførte aktiviteter for børn i middelalder. Kredsen havde arbejdet med forberedelserne på alle møder op til markedet bl.a. tørret grønsager, tinstøbt bæltespænder, syet dragter, snittet spisegrej m.m., så både børn og voksne var godt inde i, hvordan man

SOFTKERNE RUGBRØD

genstande. På bibliotekerne er der mulighed for at lede efter middelalderkøbmandens tabte ting, og for de større børn er der en middelalderquiz. Bibliotekerne i Farsø og Aars får torsdag besøg af Det Fortællende Teater, som i forestillingen ”I guder” fører os gennem den nordiske gudeverdens intriger og genvordigheder. Fredag kan man på græsplænen udenfor Farsø Bibliotek opleve en ægte falkoner, der fortæller om falkejagtens historie og demonstrerer falkens kunnen. Lørdag inviterer Løgstør Bibliotek på middelaldergøgl med gøgleren Halvbjørn Hanegal, mens der på Aalestrup Bibliotek er mulighed for at fremstille smykker af perler og læder. Så der er masser af muligheder for at få nogle spændende og sjove oplevelser i den sidste halvdel af efterårsferien.

levede i middelalderen og indbød gerne besøgende til at deltage i aktiviteterne. Hele weekenden blev der snittet til den store guldmedalje og det var ”børn” i alle aldre der fandt det spændende at snitte i træ. Flere besøgende satte sig også ned og iagttog de udklædte børns arbejde med medlavningen, brændekløvningen o.s.v. Børn i middelalderen deltog jo i familiens aktiviteter, så tid til leg var der nok, men først efter dagens daglige gøremål med forberedelse til madlavning m.m. I resten af efterårsferien er der stadig mange pilgrimsaktiviteter, så der bliver rig lejlighed til at samle på mange mærker i pilgrimspassende. På Vesthimmerlands Museum kan man gå på jagt efter udstillede middelalder-

15,-

EFTERÅRSKAGE

20,-

PR. STK. MANDAG

TIRSDAG

ONSDAG

4 SNITTER

CHOKOLADEKAGE

20,-

20,-

4 RUNDSTYKKER + 2 MORGENKAGER

29,-

Gratis kaffe og varm ch oko til alle ku lade nder...

vaskemaskine VHD9163ZI • Kapacitet: 9 kg • 16 programmer • Centrifugering: 1600 o/min • Vandforbrug: 68 liter/vask • Energiforbrug: 1,53 kWh/vask Katalogpris: 7999.-

Kapacitet: 9 kg 1600 o/min

iner til ethvert sk a m e sk a v u d r e Hos Skousen find g helt op til 9 kg. o 5 a fr t te ci a p a k behov - med ellers laver vi et... d u lb ti t d o g t e Vi har altid

SPAR 3000.-

Kapacitet: 5 kg

SPAR 1196.-

2499.-

Kapacitet: 6 kg

Kapacitet: 7 kg

1400 o/min

Hurtig vask KUN 17 min.

SPAR 1396.-

2999.-

4999.-

SPAR 1196.-

3999.-

vaskemaskine IWB5125

vaskemaskine WA60145

vaskemaskine WA72145

• Kapacitet: 5 kg • Centrifugering: 1200 o/min • 16 programmer, heraf sports-, express- og jeans-program • Vandforbrug: 39 liter Katalogpris: 3695.-

• Kapacitet 6 kg • Centrifugering: 1400 o/min • 10 programmer • Vandforbrug: 45 liter/vask • Mål: H:85 B:60 D:60 cm Katalogpris: 4395.-

• Kapacitet 7 kg • Centrifugering: 1400 o/min • Vandforbrug: 49 liter/vask • Energiforbrug: 1,19 kWh/vask Katalogpris: 5195.-

v/Jørgen Nielsen

Vestre Boulevard 29 A, 9600 Aars Tlf. 70 111 000

Vi tager forbehold for evt. trykfejl, udsolgte og ikke fremkomne varer. Alle priser er afhentnings priser. De anførte besparelser er i forhold til leverandørens anførte vejledende pris.

r e k s a v i V ! n e r n e tavl

God til kaffen

GÆLDER TORSDAG OG FREDAG

Tilbuddene gælder kun ved afhentning i butikken og kontant betaling.

Den sunde

35 års ubilæum 2009


Aars Avis

SIDE 8

14. oktober 2009

Elever fra Aars besøgte Folketinget Generalforsamling Aars Brydeklubs Venner afholder generalforsamling, tirsdag den 3. november 2009 kl. 19.30. Dagsorden ià g. vedtÌgterne. Med venlig hilsen Bestyrelsen

NYT-NYT-NYT Bankospil i Flejsborghus onsdag den 28.oktober kl. 19.30 25 spil s25 kr. pr. rĂŚkke Der spilles om ĂŚnder og ingen skal dele KÂ’BENHAVNERSPILAKRsSTJERNESPILA KRs*ACKPOTKRsBANKONRAKR

Flejsborg Landsbyforening

Levendegørelsen af Landsbykulturen I Vesthimmerland inviterer til

ÆBLEPRESNING

Fugleudstillingen i Aars bliver den største i fem ür for forenignen Aaros og Omegns Fugleforening.

Fugleudstilling fra Hornum til Aars AARS: Efter at have holdt fugleudstilling i Hornum nogle ür kommer Aars og Omegns Fugleforening tilbage til Aars. Søndag, 18. oktober holder foreningen fugleudstilling pü Nordvestvej 1 i Aars. Det foregür i den tidligere Bak & Uhrenfeldt-bygning. Samtidig med flytningen

vil hermed sige en stor tak til alle vore sponsorer til ürets høstfest i Flejsborg. Med venlig hilsen

Bestyrelsen

pü Tolshøj 13, Vesterbølle. 

Klip mig ud ...

Himmerland Camping & Feriecenter

Integrationsordfører for Venstre Karsten Lauritzen viste eleverne fra Erhvervsskolerne rundt pü Christiansborg.

Bjørnstrupvej 45, Hornum . tlf. 98 66 22 22

Mail: camping@camping-himmerland.dk . www.camping-himmerland.dk

Fest & konference

Himmerlands à otteste selskabs og konferencelokale, spÌndende menukort eller medbring selv maden. O Julefrokost. O Luksus hytter med bad, toilet og TV. O Konference og mødefaciliteter.

Fugleudstillingen afholdes pĂĽ Nordvestvej 1, Aars. Fri entre Alle er velkomne

Søndag d. 18. oktober fra kl. 10.00 til kl. 16.00 Der vil vÌre mulighed for at se mange à otte fugle fra mange steder i verden. Udstillingen byder ogsü pü forskellige stande bl.a. foder til fugle, tubberware, nisser, smykker, m.m.

Offentlig svømning: Onsdag 18-20 O lørdag 14-18 eller efter aftale.

Aars Gymnastikforening inviterer børn i alle aldre til

SPRINGE-LEGEHOPPE-LAND i efterĂĽrsferien Torsdag den 15. oktober 2009 kl. 10.00-13.00 i IdrĂŚtscenter Ă˜stermarken (cafeteriet er ĂĽbent). Husk at du skal vĂŚre omklĂŚdt!

Gratis adgang!

LOPPEMARKED

Ă…B

Aars Y`s Mens Club

EN TH US

Da jeg bliver 50 ĂĽr, vil det glĂŚde mig at se familie, venner, naboer og kunder pĂĽ Vegger Kro

fredag den 23. oktober fra kl. 16.00-24.00 Venlig hilsen Erland Knudsen VEGGER AUTOHANDEL

MarkvĂŚnget 36, Aars

Loppemarkedets ĂĽbningstider: Hver torsdag fra kl. 15-17 samt den første lørdag i hver mĂĽned fra kl. 10-12. Kig ud pĂĽ MarkvĂŚnget 36 og gør en god handel! Ca. 500 m2 fyldt med gode loppeeffekter. Indsamling og aflevering af følgende effekter: Brugbare møbler, bøger, porcelĂŚn, lamper, nips, køkkenting, tøj og sko, hver torsdag mellem 15-17. Henvendelse til følgende: Vagn E. Jensen, Aars, 98 62 19 24 - 40 28 70 07 Vagn Andersen, Farsø, 98 63 17 75 Knud Ă˜stergĂĽrd, Aalestrup, 98 64 11 77 / 61 75 66 61

 

Fugl og fritid

Klip mig ud ...

O

Fugleudstilling

op blandt andet pü initiativ af Dansk Ungdoms FÌllesrüd, DUF. Lige nu er den samlede opposition enige om at sÌnke valgretsalderen til 16 ür, men tilsyneladende er det ikke noget, der falder i de unges smag. - Det var for mig en stor overraskelse, at sü mange af eleverne faktisk var imod 16 ürs valgret, men i øvrigt imponerede de mig med deres politiske viden og holdninger, siger Karsten Lauritzen. Udover politiske diskussioner fik eleverne ogsü indblik i Christiansborgs historie og Folketingets daglige arbejde.

Flejsborg landsbyforening

lørdag, den 17. oktober Kl. 13-17 Der kan købes kaffe og Ìbleskiver.

fra Hornum til Aars kan bestyrelsen konstatere, at det bliver den største udstilling i de seneste fem ür. I alt 106 numre er tilmeldt udstillingen, sü der bliver rigeligt at kigge pü. Der er fri entre til udstillingen, hvor der blandt andet kan opleves zebrafinker, parasitter og papegøjer.

AARS: Forleden havde medlem af Folketinget for Venstre, Karsten Lauritzen, besøg af en 3. HTX klasse fra Erhvervsskolerne i Aars. Besøget var en stor succes büde for büde eleverne og for Karsten Lauritzen, som er integrationsordfører for Venstre. Rundvisninger pü Christiansborg er en god müde at øge den politiske bevidsthed blandt unge. Blandt andet diskuterede Karsten Lauritzen og eleverne, hvoraf kun cirka halvdelen var fyldt 18 ür, en nedsÌttelse af valgretsalderen til 16 ür. Sidste gang valgretsalderen blev sÌnket var i 1978, men diskussionen er pü ny kommet

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren v/ malermester Gert Bang Larsen Nygade 17, 9640 Farsø www.bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

ApS

Alt i O Murer- og betonarbejder O Jord - Kloak - BelÌgning O Vognmandskørsel O Lev. af sand/grus, container, kran m.m. Bandsholmvej 52 . 9600 Aars Bil John 40 45 83 41 ¡ Bil Ole 30 33 91 22

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering Tømrer - Snedkerforretning Bandsholmvej 36, 9600 Aars

Tlf. 98 66 43 49 Bil. 29 24 75 01

TOTALENTREPRISE NYBYGNING RENOVERING JORD¡KLOAK¡BETON

Gattenvej 5 Flejsborg 9640 Farsø Tlf. 98 62 62 20 Mobil 21 20 19 42 Fax 98 62 61 10 chs@chsbyg.dk www.chsbyg.dk

Indhent uforpligtende tilbud !

Tlf. 98 62 62 20 - 21 20 19 42


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 9

Rædselsbudget vedtaget Risiko for at stor regnskabsoverskridelse kræver yderligere besparelser Af Torsten Hansen AARS: Med protestbannere som baggrund og en byrådssal fyldt med tilhørere vedtog byrådet et meget upopulært budget for 2010. Som optakt til byrådsmødet modtog borgmester Jens Lauritzen (V) over 1000 protestunderskrifter imod nedlæggelsen af juniorklubberne og 500 underskrifter imod nedskæringerne på børne- og skoleområdet. Men den store stak underskrifter på bordet ændrede intet i forløbet. Alle partiledere var enige om, med forskellige formuleringer, at det ikke var et muntert budget. Men det var nødvendigt at stå sammen om det. Ingen af de faste byrådsmedlemmer kommenterede de enkelte besparelser, men flere af de overordnede linier fi k bemærkninger med på vejen. - Vi kommer til at tage afseked med mange medarbejdere, det er uomtvisteligt, men jeg kan endnu ikke melde ud hvor mange der bliver tale om, sagde Jens Lauritzen. - Fortidens synder har indhentet os. Vi er nødt til at slå bremserne i. Jeg mener, at det er det mest ansvarlige budget der er lavet de sidste fem år, sagde Jette Thomsen (C).

- Det er det mest ansvarlige budget vi har vedtaget i fem år, sagde Jette Thomsen (C).

Helt på samme måde følte Torben Duelund (SF) det ikke. - Vi er i en slem knibe. Jeg har følt det var vigtigere med sammenhold. Ikke mindst af hensyn til de mange der skal fyres. Det har for mig været lidt som at have en pistol for panden, sagde Torben Duelund. Der var en usædvanlig enighed i salen denne eftermiddag, selv om ingen var glade for situationen. Besparelserne er voldsomme. Ud over, at det vil koste serviceforringelser på flere områder, så skal der

SKINKEFARS 5-8%

4 kg. KUN

100

&

SUPER MAGER

O O O O

ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG

HUSK

10-12% 3 kg. KUN

som Jens Lauritzen nævnte fyres medarbejdere. En af de områder det går hårdest ud over er Økonomiudvalgets områder. Der skal cirka hver tiende medarbejder afskediges. Sundhedssektoren skal også tage afsked med mange, dog ikke forholdsvis så mange. Selv om der spares mange penge i 2010, så betyder det ikke, at trængslerne for Vesthimmerlands Kommune er ovre. Besparelserne rækker også ind i 2011, og i 2012 er der i budgettet ind-

GÆLDER

00

OKSEFARS Pr. kg. 45,-

- Det ser ud som om, at vores regnskab 2009 bliver overskredet med 20 til 30 mio. kroner. De skal hives op af kassen, som er tom, bemærkede Niels Krebs Hansen (C).

99

95

HVER MANDAG STOR HJEMMELAVET LEVERPOSTEJ

KUN

10

00

FREDAGS

SMØRREBRØD m/hjemmelavet pålæg 3 stk. KUN

5000

lagt en forventning om at få ekstra 50 mio. kr. i bedre udligningsordning fra Staten. Hvis de penge ikke kommer, så skal de fi ndes andre steder. Samtidig er det vigtigt, at besparelserne også bliver udmøntet og overholdt. Hvis det ikke sker, så vil det kræve yderligere nedskæringer de næste år. Noget tyder på, at det allerede bliver et problem om kort tid. - Det ser ud som om, at vores regnskab 2009 bliver overskredet med 20 til 30 mio. kroner. De skal hives op af kassen, som er tom, bemærkede Niels Krebs Hansen (C). Meget tyder på at overskridelsen især fi nder sted i sundhedssektoren, hvor allerede vedtagne besparelser ikke er gennemført.

Kan forudbestilles

Åbningstider: Mandag-onsdag kl. 9.30-17.30 Torsdag-fredag kl. 9.30-18.00 • Lørdag kl. 9.30-14.00

Tilbuddene gælder til onsdag, eller så længe lager haves

Børnene på Østermarkskolen i Aars sørgede alle for at få en vandflaske med til motionsdagen.

Vand til børnene på motionsdagen AARS: Fredagen før efterårsferien holder skolerne Motionsdag. Det betyder, at mange børn løber eller cykler. Anstrengelserne kræver indtagelse af væske, og det vil som regel sige sodavand. Men den kommunale tandpleje har i år set motionsdagen som lejlighed til at slå et slag for sund tandpleje. Derfor stod folk fra tandplejen parat på kommunens folkeskoler med små vandflasker. Flaskerne blev uddelt til

alle skolebørnene, i håb om at de vil drikke indholdet af flasken i stedet for at drikke sukkerholdig og syreholdige sodavand. Problemet er, at mange børn i dag drikker for mange sodavand, og det kan give syreskader på tænderne. Børnene var glade for vandflaskerne og næsten alle sørgede for at få en flaske. Enkelte mente dog, at de drikkevarer, de selv havde med var tilstrækkelige trods risikoen for tandskader.

SVANE KØKKENET JACOB JENSENTM KITCHEN & BATH

KOMMER TIL AARS!

Vesthimmerlands Køkken- & hvidevarecenter A/S, der driver Punkt1 og Invita Køkkencenter i Aars, har indgået en kontrakt-aftale med Svane Køkkenet, der driver en af Danmarks største køkkenproduktioner og ligeledes producerer det eksklusive køkken design af den anerkendte designer Jacob Jensen. John Jørgensen fra Vesthimmerlands Køkken- & hvidevare center udtaler, vi har nu markedsført Invita køkkener her i Vesthimmerland i 15 år. Nobia Group, en stor Svensk kapitalkæde, der ejer HTH og Invita, besluttede i starten af 2009 at lukke Invita fabrikken ned i Bording og Áytte hele produktionen ned på HTH`s egen fabrik i Ølgod. Den beslutning, samt et stærkt formindsket og reduceret program til følge, utryghed samt manglende tillid til fabrikken er det, der har vægtet vores beslutning. Vi har nu taget konsekvensen og har opsagt vores forhandlerkontrakt med Invita Køkkener A/S. De salgskontrakter, Invita Aars har indgået med eksisterende kunder, vil selvfølgelig blive leveret og håndteret som aftalt. Vi laver nu et helt nyt stort køkken - bad - garderobe udstillingscenter, hvor vi fremviser det store Áotte køkkenprogram fra Svane Køkkenet, og i samme anledning får vi også mulighed for at udstille det kendte eksklusive designerkøkken fra Jacob Jensen. I den forbindelse bortsælger vi den eksisterende udstilling for at få plads til alt det nye. Udstillingen består af 41 køkken - bad - garderobe miljøer, der alle sælges ud til stærkt reduceret pris. Så kom ind allerede nu, alt skal ryddes og sælges efter først til mølle princippet til nedtagning og afhentning. Vi ser frem til det nye samarbejde og glæder os til at fremvise vores nye udstilling.


Aars Avis

SIDE 10

S AWO åbner nyt reparationsværksted i Sørup

14. oktober 2009

Speciel tagkonstruktion på specialbørnehjem Byggeriet skal stå færdigt til sommeren 2010 Af Torsten Hansen AARS: Rejsegildet forløb helt traditionelt for det kommende specialbørnehjem på Dyrskuevej i Aars. Men byggeriet er ikke helt traditionelt. Traditionen foreskriver, at når bygningens spær er rejst så skal der holdes rejsegilde. - Håndværkere plejer at sige, at det altid er det tredje spær der kommer til at stå forkert, sagde formanden for byggeudvalget Mogens Nørgård, Region Nordjylland. Han er også formand for Specialsektoren, der blandt andet omfatter børnehjem og hjem for hjerneskadede. - Jeg har gået rundt og kigget her. Tagkonstruktionen omfatter nok omkring 50 forskellige spærtyper, så det er virkelig en vanskelig opgave. Men det ser ud til at være løst flot, fortsatte han. Han talte til de mange håndværkere der deltog i rejsegildet, men også til de mange brugere som også deltog for at tage deres kommende hjem eller arbejdsplads i øjesyn. Mange faggrupper indenfor byggeri har sammen med Specialbørnehjemmets medarbejdere og børnenes pårørende deltaget aktivt i

reparerer kraner, hejselad, tippelad, påhængsvogne, gaffeltrucks, bagsmækløftere, mandskabslifte og entreprenørmaskiner. Vi leverer og lagerfører højtryksslanger, hydraulikolie og diverse fittings. Tænk RØDT - Tænk

Industrimarken 1, 9530 Støvring Bestil tid på tlf.: 9686 0780 Landsdækkende salgs- og servicenet www.sawo.dk | www.hyster.dk

De kommende brugere og ansatte var rundt og kigge på faciliteterne, da Region Nordjylland holdt rejsegilde på det kommende specialbørnehjem i Aars.

udarbejdelsen af det nye Specialbørnehjem. Byggeriet tager udgangspunkt i børnenes behov og deres adfærd, har plads til pårørende og sikrer gode arbejdsforhold for medarbejdere. Det nye specialbørnehjem får plads til 16 børn mellem 0-18 år og erstatter de nuværende 13 pladser på Specialbørnehjemmet i Søhuset i Aars. Byggeriet forventes at stå klar til indflytning i løbet af sommeren 2010.

Gårdhave Byggeriet består af mange opholdsrum og lange gange. Det hele omkranser en gårdhave, hvor beboerne vil

komme til at kunne færdes i kørestol. Byggeriet forløber efter planen og forventes at være færdigt til sommeren 2010.

Et af flere byggerier Allerede i 2008 godkendte Regionsrådet den udviklingsplan for specialområdet, som de nordjyske kommuner og Region Nordjylland har udarbejdet. Første etape i planen er udvidelsen af antallet af pladser på Specialbørnehjemmet i Aars. I løbet af de næste år går de efterfølgende etaper i gang, som blandt andet er et nyt Specialbørnehjem i Aalborg og en sikret institution i Brønderslev.

Bestil Viasat inden det analoge TV-signal slukker den 31. oktober Få digitalt TV! Køb Danmarks-Pakken og få et gavekort til en værdi af 1.000 kr., som du kan bruge hos en af dine lokale Viasat forhandlere 1)

NYHED! NYHED

** NYHED

NYHED

* NYHED

* Pr. 1. november 2009. DR HD kræver en ViasatHD digital TV-box 1)

**

• Gavekort - værdi 1.000 kr. • Mini-parabol 0 kr. • Digital TV-box 0 kr. • Startafgift 0 kr.

KUN

99 kr. abon. pr./ md.1)

Halvårlig kortafgift 399 kr. Samlet pris 1. år 1.986 kr.

** Pr. 1. november 2009

Danmarks-Pakken forudsætter abon. i 12 mdr. abon. 12 x 99 kr. pr./ md. (værdi 12 x 254 kr. pr./ md.) i alt 1.188 kr. Kortafgift (2 x 399 kr.) i alt 798 kr. samt køb af digital TV-box (værdi 999 kr.) og mini-parabol (værdi 899 kr.) til i alt 0 kr. Gavekort til brug i butikken hvor du køber abonnementet (værdi 1.000 kr.) i alt 0 kr. Samlet pris 1. år i alt 1.986 kr. 2. år 254 kr. abon. pr./ md. + kortafgift. Kortafgift betales forud hvert halve år. Kun til husstande uden Viasat-abon. de seneste 6 md., for parabolkunder og ved tilmelding til Betalingsservice. Tilbuddet er gældende fra 5. oktober – 15. november 2009. Der tages forbehold for billed- og trykfejl.

Bestil hos din lokale Viasat forhandler, direkte hos Viasat på telefon 77 66 10 13 eller www.viasat.dk/gavekort

expert Nibe Skomagergade 20 9240 Nibe Tlf. 98 35 12 44

expert Hobro Adelgade 40 9500 Hobro Tlf. 98 52 24 11

Dahl’s Teknik Smedevej 16 9500 Hobro Tlf. 98 52 44 99

expert Aars Himmerlandsgade 57 9600 Aars Tlf. 98 62 17 99

Aalestrup Radio/TV Vestergade 9 9620 Aalestrup Tlf. 96 97 00 12

Center Radio/TV Farsø Rådhuscenter 9640 Farsø Tlf. 98 63 23 76


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 11

Gymnasiepiger fra Aars holdt oplæg i Litauen Fortalte om energiforsyningen til Aars by Af Torsten Hansen AARS: To vesthimmerlandske gymnasiepiger har holdt et fint oplæg for 200 deltagere i Litauen. Sammen med deres lærer, Finn Steenberg Norre, har Julie Kristine Andersen og Rikke Rosenlund fra 2k været til en konference i Litauen, hvor østersøbyernes miljø var til debat. I forbindelse med VHGs status som Unesco-skole deltager skolen i et samarbejde mellem de ni lande, der omkranser Østersøen. Samarbejdet går under navnet Baltic Sea Project (eller BSP). For nylig var skolen sammen med tre andre danske gymnasier repræsenteret ved en firedages konference om »Urban Ecology« i Litauens hovedstad Vilnius. Som navnet antyder, var emnet by-økologi og hver af de deltagende skoler stillede med 2–3 elever, der holdt oplæg om et emne, der var relevant for den by, de repræsenterede. Oplæggene bestod af foredrag, film eller teaterstykker. Fællessproget på konferencen var engelsk med mange mere eller mindre forståelige accenter. De danske elever opdagede, at de var ret gode til engelsk. Julie Andersen og Rikke

Rosenlund fortalte om energiforsyningen i Aars med fokus på affaldsafbrænding og vindmølleenergi. Pigerne virkede ikke nervøse for at tale på engelsk for 200 tilhørere, og de høstede megen ros for deres oplæg. De enkelte landes elevforedrag viste tydeligt, hvor forskellig miljøsituationen er i Østersølandene. Foredragene fra Rusland (Sankt Petersborg) og Polen (Katowice) skildrede f.eks. en forureningssituation, der er helt ukendt i dagens Danmark. Det viste sig også, at opfattelsen af, hvad byøkologi er, også var forskellig. I Danmark beskæftiger »byøkologer« sig oftest med tilførslen af energi, stoffer eller vand, eller fjernelsen af affald eller spildevand. I andre lande lægger man mere vægt på byen som levested for mennesker. Der var mange interessante indlæg, lige fra brugen af naturen i børnetegninger i Litauen til anlæggelsen af bynære naturparker i Estland Konferencen havde besøg af en delegation fra Japan. Japan prøver at starte et tilsvarende projekt omkring det japanske hav og delegationen var derfor meget interesseret i, hvordan samarbejdet omkring Østersøen fungerede. Som en del af konferencen

blev der også holdt workshops. Her undersøgte VHGs elever sammen med elever fra Litauen, Polen og Estland vandkvaliteten i de to floder, der løber gennem Vilnius. Floderne er ret forskellige, idet den ene er lille og hurtigtstrømmende, mens den anden er stor og langsomtflydende. Det viste sig som forventet, at vandkvaliteten var bedst i den lille flod. Floderne var i øvrigt ikke så forureningspåvirkede, som man kunne forvente i betragtning af, at de passerer gennem Litauens hovedstad. Begge floder indeholdt et stort antal amerikanske flodkrebs – en ny art, der spreder sig hastigt i mange østeuropæiske floder, til stor skade for det oprindelige dyreliv.

Det sociale og fremtiden Der blev naturligvis også tid til andet end det faglige på turen. Den første aften var der folkedans fra de forskellige lande. Her excellerede især Julie Andersen, der har gået til dans i mange år, mens Rikke Rosenlund var mere tøvende. Senere blev der også mulighed for sight-seeing i Vilnius. Bykernen indeholder mange smukke gamle bygninger og er bestemt et besøg værd.

Rikke Rosenlund og Julie Andersen holder oplæg for hele forsamlingen.

Konferencen markerede afslutningen på Litauens treårige formandskab for BSP, og på konferencens sidste dag overdrog Litauen derfor formandskabet til Letland. Trods den økonomiske krise, der har ramt hårdt i de baltiske lande, lovede den lettiske delegation at fortsætte projektet. Turen var en stor og meget positiv oplevelse for Rikke Rosenlund og Julie Andersen. De oplevede at skulle tale for en stor forsamling og at skulle samarbejde på engelsk med gymnasieelever fra mange andre lande. De oplevede også en helt anden madkultur end den danske. Det kan varmt anbefales til andre elever, der skulle få muligheden at indgå i BSPsamarbejdet.

AARS MOTORSERVICE v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22

Åbningstider: Man.-fre. 7.00-16.30 • Lør. 8.00-11.00

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå

Vitskøl Kloster var en perfekt ramme VESTHIMMERLAND: Skolernes efterårsferie blev for alvor skudt i gang på Vitskøl Kloster i weekenden. Med ca. 4352 glade gæster blev det 3. middelalderdage de hidtil bedst besøgte. I det smukke efterårs solskin boltrede især børnene sig med de mange aktiviteter under temaet ’Børneliv i middelalderen’. Der var også masser at se på for publikum. Blev man sulten, kunne der købes middeladerpandekager, brød med lækker kyllinge- eller svinekød, vafler bagt over et

gammelt komfur, suppe og meget andet. Der var forskellige arbejdende værksteder, og børnene kunne forsøge sig med bue og pil og ambrøst, og lege i em stor halmborg. Børneridderturneringerne tiltrak stor opmærksomhed og der var ivrig kamp om riddertitlerne, der uddeltes med fast og bestemt hånd af herolden Leif Myrup, nyudnævnt til lejligheden. - Det har været to fantastiske dage på Vitskøl Kloster, sagde formand Bo Jacobsen under oprydningen søndag

er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Cimbrer Bilerne I/S Industrivej 46 - 9600 Aars

Taxi & Busser Turist i ind- og udland Ring og få tilbud

Tlf. 98 62 24 94 - 98 62 33 00 4 - 8 - 14 - 17 - 34 - 47 - 53 pers. Børnene kunne forsøge sig som skytter.

Vaflerne bagt på et gammelt komfur smagte herligt.

aften. Skønt at se så mange entusiastiske børn med glade forældre og bedsteforældre. Det er en god fornemmelse, at møde de gæster man selv har solgt billet til for fi re timer siden, stadig slentrende rundt på pladsen. Det må da være et godt bevis for at folk hygger sig. Også de mange middelalderaktører gav den ekstra gas. Ramashang, der optræder med middelaldergøgl og musik, trak et stort publikum på friluftsscenen til hver optræden. Antallet af ekstranumrene måtte man opgive at holde styr på.

Den lokale gøglertrup Tinglutterne er blevet stærkt udvidet i forhold til sidste år og de vakte også stor begejstring rundt om på pladsen. - De flotte besøgstal betyder også at foreningen ’Den Levende Middelalder’ nu føler sig rigtigt etableret. Vi har rigtigt mange gengangere fra år til år blandt de besøgende. Et hurtigt overblik over de indkomne løsninger til børnequizzen peger på, at gæsterne kommer fra hele Nordjylland og endda så langt væk som Tønder, Faxe og Svendborg, siger PRmunk Hardy Jensen.

r kniske løsninge Alt inden for te Vi udfører blandt andet: - Belysning - Tele, data og fiber - Automation/SRO - Termografi - VVS installation - Køleteknik - Ventilation

Industrivej 93 9600 Aars Tlf: 9862 2200 www.hp-el.dk - en del af Energi Randers koncernen


Aars Avis

SIDE 12

14. oktober 2009

TV-PROGRAMMER ONSDAG 14. OKTOBER 06.00 11.55 12.00 12.10 15.00 15.10 16.00 16.30 18.00 18.30 19.00 19.30 20.00 21.00 22.00 23.10 23.15 23.20

Morgenhår Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Eftermiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Boogie Mix Pigerne mod drengene Børne TV Aftenshowet TV Avisen med Sport Aftenshowet med vejret Hvad er det værd DR1 Dokumentaren: Nabokrig TV Avisen med Penge og SportNyt Taggert: Soning. Skotsk krimi fra 2003 OBS Onsdags Lotto Natfjernsyn

05.00 06.30 11.00 12.00 12.30 15.25 16.00 16.15 17.05 18.00 18.25 19.00 20.00 20.35 22.50 23.15 23.45

Morgen TV - mest for børn Go’morgen Danmark Regionalprogrammer Nyhedsblok Eftermiddagsprogrammer Langt fra Las Vegas Nyhedsblok Et umage par. 2 afsnit Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Hele Danmarks hjemmebane Nyhedsblok Hele Danmarks hjemmebane - før kampen Fodbold, VM Kval.: Danmark Ungarn Nyhedsblok Hele Danmarks hjemmebane efter kampen Natfjernsyn

TORSDAG 15. OKTOBER 06.00 11.00 12.00 12.10 14.50 15.00 15.10 15.50 16.00 16.30 18.00 18.30 19.00 19.30 20.00 20.30 21.00

Morgenhår Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Eftermiddagsprogrammer Nyheder på tegnsprog DR Update - nyheder og vejr Boogie Mix S P eller K Boogie Update Børne TV Aftenshowet TV Avisen med Sport Aftenshowet med vejret Rabatten Sporløs Kender du typen TV Avisen med Jersild Live og SportNyt 22.00 Manet Halls hemmelighed 23.30 VM i Taekwondo 00.00 Natfjernsyn

05.00 06.30 11.00 12.00 12.35 15.25 16.00 16.15 17.05 18.00 18.25 19.00 20.00 20.50 21.25 22.00 23.20 00.05 01.05 01.30 02.25

Morgen TV - mest for børn Go’morgen Danmark Regionalprogrammer Nyhedsblok Eftermiddagsprogrammer Langt fra Las Vegas Nyhedsblok Et umage par. 2 afsnit Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Go’aften Danmark Nyhedsblok Lærkevej. dansk dramakomedie Danmark ifølge Bubber Basta Nyhedsblok 24 timer: Amr. spændingsserie Venner. 2 afsnit Langt fra Las Vegas Et umage par. 2 afsnit Natfjernsyn

FREDAG 16. OKTOBER 06.00 08.30 12.00 12.10 14.00 14.50 15.00 15.10 16.00 17.00 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.30 21.55

Morgenhår Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet Nyheder på tegnsprog DR Update - nyheder og vejr Boogie Mix Boogie Listen Børne TV Aftenshowet TV Avisen med sport og vejret Disney sjov Talent 09 TV Avisen Talent 09 - afgørelsen Det Nye Talkshow - med Anders Lund Madsen 22.35 Tears of the sun. Amr. actiondrama fra 2003 00.25 Natfjernsyn

05.00 06.30 11.00 12.00 12.35 15.25 16.00 16.15 17.05 18.00 18.25 19.00 20.00 21.15 21.30 21.55 22.30 22.40 23.15

Morgen TV - mest for børn Go’morgen Danmark Regionalprogrammer Nyhedsblok Eftermiddagsprogrammer Langt fra Las Vegas Nyhedsblok Et umage par. 2 afsnit Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Go’aften Danmark Nyhedsblok Vild med dans Live fra Bremen - 100 procent direkte sketchshow Vild med dans - afgørelsen Live fra Bremen - 100 procent direkte sketchshow Weekendvejret Aloha! Natfjernsyn

LØRDAG 17. OKTOBER 07.00 11.15 12.00 12.10 12.30 12.55 13.20 13.50 14.00 15.00 15.25 15.40 17.10 17.20 17.30 18.00 18.30 18.55 19.05 19.35 20.00

21.30 23.10 00.55 01.25 02.35

Morgenhår Tidens Tegn - TV på tegnsprog DR Update - nyheder og vejr Troldspejlet Family Guy SPAM Boogie Update S P eller K Talent 09 Talent 09 - afgørelsen So ein Ding Columbo: En fugl i hånden.. Før søndagen Held og Lotto Børne TV Gepetto News TV Avisen med Vejret SportNyt Min Sport: Hawaiis jernmænd Pingvinerne fra Madagaskar Vikaren. Prisbelønnet dansk spillefilm fra 2007. I en klasse får de en ny vikar men vikaren er ikke en almindelig vikar, faktisk ikke engang et almindeligt menneske Kriminalkommissæar Barneby. Engelsk krimi fra 2009 Skagerrak. Skæv komedie af Søren Kragh Jacobsen VM Teakwondo Kriminalkommissær Clare Blake Boogie Listen

05.30 11.00 12.00 12.10 14.00 14.05 14.45 15.40 16.10 16.55 18.00 18.10 18.20 18.25 19.00 19.45 20.00 20.30 22.50 00.00 00.30 01.35 03.00

Morgen TV - mest for børn Go’ weekend Danmark Nyhederne De fortabte sjæles ø. Dansk prisbelønnet børne og ungdomsfilm Sport på 2’ern Håndbold: Nordsjælland - Aab (m) Håndbold: Nordsjælland - Aab (m) Sport på 2’ern Håndbold: Danmark - Kina (k) Håndbold: Danmark - Kina (k) Nyhederne og Sporten Regionale Nyheder Vejret Flying Superkids - portræt af tre unge stjerner Nyhedsblok LørdagSporten Store Drømme. Dansk familieserie Robin Hood - den fredløse. Amr. action-eventyr fra 1991 med bl.a. Kevin Costner Super Six med Kessler: Abrahams vs Taylor Super Six med Kessler Super Six: Det bedste fra første stævne Supe Six: Det bedste fra andet stævne Froch vs Dirrell

SØNDAG 18. OKTOBER 07.00 11.10 11.30 12.00 12.10 12.30 13.10 13.30 14.00 14.45 14.50 15.45 17.30 18.00 18.30 19.05 20.00

21.00 21.40 21.50 23.25 23.55

Morgenhår Sprækker Klimaspillet og verdens fattige DR Update - nyheder og vejr Boxen Truslen fra dybet Sugar Rush Hjerteflimmer Classic Gudstjeneste i DR Kirken OBS Michael Palin i det nye Europa Ridesport: JBK World Cup Vores store verden Hammerslag TV Avisen med Sport og Vejret Tæt på en droning. Engelsk dokumentarserie Forbrydelsen II. Raban har en aftale om at skulle mødes med en af vennerne, men han når frem alt for sent. Da politiet står med endnu et offer, tyder det på at gerningsmanden er den samme som ved de tidligere drab og PET er ikke længere enige med politiet om at de helt har fat i den rigtige gerningsmand 21 SØNDAG SportNyt Lewis: Liv født af ild VM Teakwondo Natfjernsyn

05.30 11.00 12.00 12.10 12.50 13.20 13.50 14.40 15.30 16.15 17.30 18.00 18.25 19.00 19.30 20.00 20.50 21.00

22.55 23.45 00.20

Morgen TV - mest for børn Go’ weekend Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær Alarm 112 Riget Venner. 2 afsnit True Hollywood Stoy - Will Smith Lærkevej. Dansk dramakomedie Vild med dans Vild med dans - afgørelsen Nyhedsblok Store drømme Nyhederne Regionalprogram Lie to Me. Amr. krimiserie med Tim Roth Vejret Shooter. Amr. action-thriller fra 2007 - dansk tv-premiere. Efter 3 år i selvvalgt eksil overtaler oberst Isaac Johnson militærsnigskytten Bob Lee Swagger til at vende tilbage til aktiv tjeneste for at forhindre et attentat på den amerikanske præsident. Missionen viser sig at være en fælde og Bob bliver gjort til syndebuk. Såret og alene sætter Bob sig for at afsløre sandheden Live fra Bremen Aloha! Natfjernsyn

TORSDAG 15. OKTOBER 09.35 Forrmiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.30 Hun så et mord 18.15 Verdens kulturskatte 18.30 Storbritanniens historie 19.30 DR2 Udland 20.00 Debatten 20.35 Raseri i blodet 22.00 Sådan er mødre 22.30 Deadline 23.00 Smagsdommerne 23.40 Backstage 00.10 Natfjernsyn FREDAG 16. OKTOBER 09.35 Formiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.30 Hun så et mord 18.15 Verdens kulturskatte 18.30 Storbritanniens historie 19.30 DR2 Udland 20.00 Sherlock Holmes 20.50 Rockerne: Fodbold 21.00 Krysters kartel 21.30 Samtidig et andet sted 22.00 Omid Djalili Show 22.30 Deadline 23.00 En amerikansk varulv i Paris. Amr. gyser 00.30 The Daily Show 00.50 Natfjernsyn LØRDAG 17. OKTOBER 11.45 Univers 12.15 Godt arbejde 12.45 International forfatterscene: Ben Okri i Diamanten 13.15 Eftermiddagsprogrammer 16.05 Dokumania: Et skrig fra graven 17.50 Annemad 18.20 Naturtid

19.20 Livet i den kriminelle underverden 20.00 DR2 Tema: Kliker, klaner og karakterer 22.30 Deadline 22.50 Ugen med Clement 23.30 Kængurukøbing 23.50 Natfjernsyn SØNDAG 18. OKTOBER 11.15 DR2 Tema: Den japanske have 13.30 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Kina-syndromet. Amr. thriller fra 1979 18.00 Naturtid 19.00 Søren fra Samsø 19.30 Univers 20.00 Spise med Price 20.30 Annemad 21.00 24 timer vi aldrig glemmer 21.50 Vores Verdensarv 22.20 Historien om parykken 22.30 Deadline 22.50 Deadline. 2 sektion 23.20 Viden om 23.50 Natfjernsyn MANDAG 19. OKTOBER 15.30 Eftermiddagsprogrammer 17.30 Hun så et mord 18.15 The Daily Show 18.35 Krigen set med amerikanske øjne 19.30 DR2 Udland 20.00 DR2 Premiere 20.30 Stolthed og brudgom 22.15 So ein Ding 22.30 Deadline 23.00 Kriseknuserne 23.30 The Daily Show 23.55 DR2 Udland 00.25 Natfjernsyn TIRSDAG 20. OKTOBER 13.00 Folketinget i dag 17.00 Deadline 17.30 Hun så et mord 18.15 The Daily Show 18.35 Krigen set med amerikanske øjne 19.30 DR2 Udland 20.00 Viden Om 20.30 So ein Ding 20.45 Dokumania: Home 22.15 Verdens Kulturskatte 22.30 Deadline 23.00 Iskrystal-havet 23.55 Natfjernsyn

MANDAG 19. OKTOBER 06.00 08.30 12.00 12.10 15.00 15.10 16.00 16.30 18.00 18.30 19.00 19.30 20.00 21.00

Morgenhår Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Eftermiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Boogie Mix SPAM Børne TV Aftenshowet TV Avisen med Sport Aftenshowet med vejret Gør det selv Verdens værste naturkatastrofer TV Avisen med Horisont og SportNyt 22.00 Inspector Morse: Messe for alle de døde 23.45 OBS 23.50 Natfjernsyn

05.00 06.30 11.00 12.00 12.35 16.00 16.15 17.05 18.00 18.25 19.00 20.00 20.50 21.40 22.00 22.35 23.05 23.55 00.50

Morgen TV - Mest for børn Go’morgen Danmark Regionalprogrammer Nyhedsblok Eftermiddagsprogrammer Nyhedsblok Et umage par. 2 afsnit Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Go’aften Danmark Nyhedsblok Hvem vil være millionær? Station 2 Station 2 Efterlyst Nyhedsblok Hutlihut Grænsepatruljen Helte fra Special Forces Natfjernsyn

TIRSDAG 20. OKTOBER 06.00 08.30 12.00 12.10 15.00 15.10 16.00 16.30 18.00 18.30 19.00 19.30 20.00 20.30 21.00 22.00 23.30 00.05

Morgenhår Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Eftermiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Boogie Mix Hjerteflimmer Classic Børne TV Aftenshowet TV Avisen med Sport Aftenshowet med vejret Ha´det godt Hammerslag Klimaduks og blærerøv - Tørke i Kenya TV Avisen med Kontant og SportNyt Måske skyldig - Pistolmanden Det Nye Talkshow Natfjernsyn

05.00 06.30 11.00 12.00 12.35 15.25 16.00 16.15 17.05 18.00 18.25 19.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.55 23.35 00.10 00.45

Morgen TV - mest for børn Go’morgen Danmark Regionalprogrammer Nyhedsblok Eftermiddagsprogrammer Langt fra Las Vegas Nyhedsblok Et umage par. 2 afsnit Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Go’aften Danmark Nyhedsblok Anders Fogh - hele historien Praxis Riget Nyhedsblok Gordon Ramsays køkkenmareridt Læger i luften Klovn Natfjernsyn

Tv 3

DR 2 ONSDAG 14. OKTOBER 12.35 Eftermiddagsprogrammer 17.30 Hun så et mord 18.15 Verdens kulturskatte 18.30 Storbritanniens historie 19.30 DR2 Udland 20.00 Krysters Kartel 20.30 Passion Of Mind. Romantisk drama 22.15 So ein Ding 22.30 Deadline 23.00 Ugen med Clement 23.40 The Daily Show 00.00 Natfjernsyn

DR1 fredag kl. 22.30: “Tears of the Sun”.

DR1 lørdag kl. 20.00: “Vikaren”. Carl og hans klasse får ny vikar. Men hun er ikke helt hvem eller hvad hun udgiver sig for.

TV2 lørdag kl. 20.00: “Store Drømme”. Da Gregers underviser den nye årgang med sine egne metoder, kommer det til konfrontationer med eleverne.

DR1 søndag kl. 21.50: “Lewis: Liv født af ild”.

TV2 søndag kl. 20.00: “Lie To Me”.

KOM IND TIL JAN OG FÅ DEN BEDSTE HANDEL PÅ RADIO - TV - PARABOLER www.aalestrupradio-tv.dk

ONSDAG 14. OKTOBER 06.00 The Doctors. 2 afsnit 07.35 Hænderne fulde 08.05 Formiddagsprogrammer 11.15 Dr. Phil. 2 afsnit 13.10 Top Model 14.10 Jagten på den ny Pussycat Doll 15.05 Ekstrem hjemmeservice 16.05 Fra Skrot til Slot 17.00 Navy CIS 18.00 Top Model 19.00 2900 Happiness. 2 afsnit 20.00 Lulu & Leon 20.45 Kokkekampem 21.45 Ramsay’s Kitchen Nightmares US 22.45 Jeg vil arbejde for Diddy 23.40 According to Jim. 2 afsnit 00.40 How I Met Yout Mother. 2 afsnit 01.40 Natfjernsyn TORSDAG 15. OKTOBER 06.00 The Doctors. 2 afsnit 07.30 Hænderne fulde 08.05 Formiddagsprogrammer 11.15 Dr. Phil. 2 afsnit 13.10 Top Model 14.10 Jagten på den ny Pussycat Doll 15.05 Ekstrem hjemmeservice 16.05 Fra Skrot til Slot 17.00 Navy CIS 18.00 Top Model 19.00 2900 Happiness. 2 afsnit 20.00 Top Model 21.00 Utopia 22.00 Skadestuen 23.55 Date My Ex: Jo and Slade 00.55 According to Jim. 2 afsnit 01.55 How I Met Yout Mother. 2 afsnit 02.45 Navy CIS 03.30 Natfjernsyn FREDAG 16. OKTOBER 06.00 The Doctors. 2 afsnit 07.35 Hænderne fulde 08.05 Formiddagsprogrammer 11.15 Dr. Phil. 2 afsnit 13.10 Top Model 14.10 Jagten på den ny Pussycat Doll 15.05 Ekstrem hjemmeservice 16.05 Fra Skrot til Slot 17.00 Navy CIS 18.00 Skadestuen. Amr. dramaserie fra 2008 20.00 Robinson Ekspeditionen 2009 Dansk reality-serie 21.20 Freedomland. Amr. krimidrama fra 2008 23.50 K-19: The widowmaker. Amr./ engelsk/tysk drama-thriller med bl.a. Harrison Ford 02.35 Everything is Illuminated. Amr. drama fra 2005 med bl.a. Elijah Wood 04.20 I krigens spor. Amr. drama fra 2000 med bl.a. Joanne Whalley LØRDAG 17. OKTOBER 06.25 Dr. Phil 07.10 Blind Date. 4 afsnit 08.45 Formiddagsprogrammer 12.30 Paradise Hotel - US 13.30 Hell’s Kitchen 14.25 Ramsay’s Kitchen Nightmares US

15.25 16.05 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00

Velkommen hjem My Big Fat Greek Wedding Top model Kokkekampen Fangerne på fortet Lulu & Leon Spider-man. Amr. action-eventyr fra 2002 00.25 Splittet had. Amr. drama 02.10 At first sight. Amr drama

SØNDAG 18. OKTOBER 06.30 It’s Allways Sunny in Philadelphia. 2 afsnit 07.20 Aliens in America 07.45 Hell’s Kitchen 08.35 Killer Instinct 09.25 Nord og Syd 11.15 How I Met Your Mother 11.45 According to Jim. 2 afsnit 12.40 One Tree Hill 13.40 Min fede familie 14.40 Robinson Ekspeditionen 2009 16.15 Utopia 17.00 Fangerne på fortet 18.00 2900 Happiness. 4 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.00 Spider-Man 2. Amr actioneventyr fra 2004 23.30 The Producers. Musical/komedie fra 2005 02.05 Natfjernsyn MANDAG 19. OKTOBER 06.00 The Doctors. 2 afsnit 07.35 Hænderne fulde 08.05 Formiddagsprogrammer 11.15 Dr. Phil. 2 afsnit 13.10 Top Model 14.10 Jagten på den nye Pussycat doll 15.05 Ekstrem hjemmeservice 16.00 Fra Skrot til Slot 17.00 Navy CIS 18.00 Top Model 19.00 2900 Happiness. 2 afsnit 20.00 Robinson Ekspeditionen 2009 21.20 Velkommen hjem 22.00 Supersize VS Superskinny 23.05 Ramsay’s Kitchen Nightmares US 00.05 According to Jim. 2 afsnit 01.05 How I Met Your Mother. 2 afsnit 02.00 Natfjernsyn TIRSDAG 20. OKTOBER 06.00 The Doctors. 2 afsnit 07.35 Hænderne fulde 08.05 Alle tiders barnepige. 2 afsnit 09.05 2900 Happiness 09.30 Formiddagsprogrammer 11.15 Dr. Phil. 2 afsnit 13.10 Top Model 14.10 Jagten på den nye Pussycat doll 15.05 Ekstrem hjemmeservice 16.00 Priskrig 17.00 Navy CIS 18.00 Top Model 19.00 2900 Happiness. 2 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.20 Min fede familie 22.00 Bones 23.00 Brigitte Nielsen under kniven 00.00 According to Jim. 2 afsnit 01.00 How I Met Yout Mother. 2 afs. 02.00 Navy CIS 02.50 Bones 03.35 Natfjernsyn

AALESTRUP RADIO & TV Vestergade 9 · 9620 Aalestrup · Tlf. 96 97 00 12


Aars Avis

14. oktober 2009

 KLIP UD

Regionsrådsvalg `09 I en helt ny undersøgelse siger 40 procent af lokalpolitikerne, at det er svært at gennemføre politiske idéer, hvis ledende embedsmænd er imod. Undersøgelsen er omtalt i Dagbladet Information den 28. september. At embedsmændene har overtaget magten i kommunerne, burde få det til at løbe koldt ned af ryggen på alle borgere. En skræmmende stor del af politikerne mener, at embedsmændene fører politikken. Du finder naturligvis en

politiker, som mest muligt står for det, du gerne vil have skal ske i Vesthimmerland. Ham eller hende giver du din stemme til kommunevalget den 17. november. Men der er meget stor risiko for, at denne politiker ikke kan gennemføre det du ønsker, fordi embedsmændene er imod. Dette er en hån mod din ret til indflydelse i Vesthimmerland. Det er en trussel mod nærdemokratiet. En politiker skal stå til ansvar overfor vælgerne ved næste valg. Kan han eller hun ikke indfri valgløfterne, kan du give din stemme til en anden og bedre mand eller kvinde ved næste valg. Men embedsmanden er urørlig, ham kan du ikke ved din stemme være med til af fjerne. En embedsmands rolle erDet er en politikers pligt og ansvar at tage styring Martin Riisgaard-Jensen, Vanstedved 61, Løgstør, er kandidat til byrådsvalget i Vesthimmerland og kandidat til regionsrådsvalget i Nordjylland for Venstre. Han skriver:

SIDE 13

at være redskab for de valgte politikere. Embedsmanden skal løse de lovmæssige, økonomiske og praktiske problemer, sådan at de valgte politikere får gennemført det, de har lovet vælgerne. En embedsmand er kun sin stilling værdig, hvis han/hun magter denne rolle. Men husk: Det er politikernes ansvar og pligt at tage styringen. Politikerne skal sikre, at embedsmændene rydder vejen for vælgernes ønsker. En embedsmand kan kun tiltage sig politisk magt, hvis politikerne lader det ske. Du skal stemme på en politiker, der har overblik, vilje og frem for alt mod til at tage indflydelse. Vesthimmerlands Kommune skal tjene dig, og ikke lade embedsmændene herske.

OKTOBER TILBUD

50,Rygmassage ......... kr. 150,Spamanicure ....... kr. 150,Spapedicure ......... kr. 250,Gelénegle på tæer ................... kr. 300,Gelénegle ............ kr. 300,Ansigtsbehand. .. kr. 300,Retning af bryn ... kr.

Grangårdscentret 25 - 9530 Støvring

Ring efter

Gardinbussen Vi fører alt i gardiner og solafskærmning. Få et uforpligtende tilbud, ring efter Botex Gardinbus

Tlf 98 52 16 40 Vi er din garanti for professionelle gardinløsninger til både erhverv og privat.

98 37 04 09 - 23 30 84 64

Bogtryk/ Offset

Tlf. 98 62 17 11

ABN-GARDINER · Adelgade 26 · Hobro Tlf. 98 52 16 40 · www.botex.dk

Stem på de rigtige ved valget til Regionsrådet Upolitisk opfordring fra en kreds af sygehusvenner Ib Vestergaard Thomsen, Aars, Harald Madsen, Aalestrup, Leif Myrup, Løgstør, Vagn Liltorp, Farsø, Anne Marie Jørgensen, Farsø, Birthe Finnerup, Farsø, Palle Breinholm, Støvring, Ingeborg Wetche, Hvanstrup, Christian Bach Iversen, V. Hornum, Kirsten Bernlow, Ertebølle, Gustav Christensen, Aalestrup, Bent Grundtvig Sørensen, Løgstør, og Lis Lindquist Andersen, Aars, skriver om Regionsrådsvalget og Farsø Sygehus:

Regionsrådsvalg `09 Den 17. november er der valg til Regionsrådet, og den forløbne valgperiode har vist, at det absolut ikke er ligegyldigt for Farsø Sygehus, hvem der sidder i Regionsrådet. Nogen af dem, der ved sidste valg hentede mange stemmer i Vesthimmerland, har absolut ikke brugt deres magt til gavn for vort lokale sygehus. Men vi må glæde os over, at sygehuset på trods af det, dog stadig består. Nu gælder det en ny valgperiode, og vi vil gerne op-

fordre alle, som ønsker at bevare og udbygge et godt sygehus i Farsø til - nøje at lægge mærke til, hvilke kandidater der er vort sygehus venligt stemt - at spørge kandidaterne, hvad de konkret vil gøre for sygehuset - og at give de mest positive en stemme den 17. november. Vi vil gerne understrege, at vi med denne opfordring ikke ønsker at tage partipolitiske hensyn, så vor opfordring tager ene og alene sigte på at vurdere kandidaterne på deres forståelse for vigtigheden af at bevare rimelige tilbud til borgerne også i Vesthimmerland. Og sådanne kandidater findes heldigvis på flere af de opstillede lister. Frem for alt gælder det nu om at få sammensat et Regionsråd, hvor en større del af medlemmerne har format til at træffe afgørelser, der bunder i saglige argumenter og facts. Lad os i Vesthimmerland stå sammen om nu at

få valgt den slags folk. Det er særdeles vigtigt for hele den vesthimmerlandske egn såvel som for Nordjylland under ét. Til slut vil vi opfordre regionsråds-kandidaterne til at give deres holdning til Farsø Sygehus klart til kende inden den 17. november, så vælgerne ved, hvad de kan regne med.

VALG O

ANNONCERING BROCHURE PLAKATER O

O

KONTAKT

Email: annonce@aarsavis.dk eller abk@aarsavis.dk

Forandring - nu Socialdemokraterne Vesthimmerlands Kommune har behov for et kursskifte. Der skal satses på kærneområderne børn og ældre - og ikke på sponsorpenge til et cykelhold. Stem på en af vore kandidater til kommunevalget. Socialdemokraterne stiller med et godt hold, som du kan være tjent med at stemme på. HER SES EN TREDJEDEL AF A-HOLDET

Mogens Jensen, Overlade Teletekniker i TDC, valgt kasserer i Dansk Metal Teleafdeling 8, medlem af skolebestyrelsen på Overlade skole, fodbold- og håndboldtræner, formand for IK Vest, bestyrelsesmedlem i Borgerforeningen.

Rasmus Vetter, Aalestrup Institutionsleder, fodboldtræner for unge, støtte- og hjælperkoordinator for Áygtninge i Aalestrup.

Socialdemokraternes borgmesterkandidat er Palle Jensen, Vester Hornum Kørelærer, viceborgmester, formand for Færgeselskabet Hvalpsund-Sundsøre, næstformand Farsø Erhvervsråd, bestyrelsesmedlem i Himmerlands Udviklingsråd og Dansk Kørelærerunion.

Ib Nøhr Johansen, Løgstør Specialarbejder, uddannet pølsemager, byrådsmedlem, fællestillidsmand på Logstor, formand for Kanalens Bådelaug, bestyrelsesmedlem i Renovest, Limfjordsskolen, 3F Midtfjord, Løgstør Fjernvarme og LO Vesthimmerland.

Doris Lauritzen, Gedsted Specialarbejder, formand for Gedsted og omegns Beboerforening, i bestyrelsen for Gedsted forenede Idrætsklubber og Gedstedhallen, tillidsrep. Treco Aalestrup, kasserer for Fællesledelsen for Socialdemokraterne Vesthimmerland.

Peder V. Ditlev, Farsø Uddannelseskonsulent. Bestyrelsesmedlem i Produktionsskolen Kongshøjgård, træner og bestyrelsesmedlem i FarsøUllits IK. Tidligere leder af Vesthimmerlands Daghøjskole, afdelingsleder på Asylcenter Farsø og faglærer på AMUCenter Sandmosen.


Aars Avis

SIDE 14

EfterĂĽr Kom og fĂĽ det nye 64 sider store Fryd magasin

Benyt efterĂĽrsferien til at gĂĽ pĂĽ opdagelse i den 6.000 m2 store forretning og fĂĽ masser af inspiration og idĂŠer til forandring af din bolig SPAR 2.000,-

10.999,-

UMBRIA XL sofa med chaiselong med handskeblødt og kraftigt semianilin lÌder. Leveres i mange farver. L 305 x D 88/163 cm. Normalpris 12.999,- NU 10.999,- SPAR 2.000,Armpude pr. stk. 599,- Nakkestøtte 799,DOT rød pude, 50 x 50 cm 339,- DIAMOND pude i aubergine og orange, 45 x 45 cm 229,-

SPAR 339,-

3.000,-

CENTO lÌnestol med drejesokkel med kraftigt Atlatic lÌder, leveres i ere farver. Høj version som foto 9.999,Lav version 8.999,Fodskammel 3.499,-

229,-

VERPAN Verner Panton VP Globe pendel Ă˜ 40 cm i klar akryl. Normalpris 8.995,. NU 5.995,SPAR 3.000,-

14. oktober 2009

Kamp for Farsø nyttede Vagn Olesen(A), Aalestrup, Regionsrüdsmedlem, vurderer at Farsø Sygehus reddede livet i første runde.

Kommunevalg `09 Det krÌvede sin mand at gü i brechen for Farsø Sygehus, men trods adskillige knubs - ogsü i min egen gruppe stod jeg fast pü at redde livet for Farsø Sygehus i første runde af den Somatiske Sygehusplan, Det lykkedes at redde det ellers dødsdømte sygehus. For mig er det afgørende, atVALG O

ANNONCERING BROCHURE PLAKATER O

O

KONTAKT

HAPPY LADY skulptur, H 64 cm 1.999,-

9.999,-

Email: annonce@aarsavis.dk eller abk@aarsavis.dk

1.999,-

5.995,SPAR 1.000,-

5.999,-

NYHED - STONE danskproduceret 3 pers. sofa med slidstÌrkt vÌvet betrÌk i blü, rød eller koks grü. L 245 x D 90 cm. BemÌrk sofaens assymetriske linier i ryglÌnet, som udover at vÌre en designmÌssig ot detalje ogsü giver 2 sÌdedybder i samme sofa, dyb yderagtig i den ene side og den mere almindelige i den anden. Normalpris 6.999,- Introduktionspris 5.999,- Spar 1.000,-.

SPAR MASSER AF PENGE LIGE NU PĂ… SVANE MADRASSER

180 x 200 cm

24.999,SVANEÂŽ ZEFIR elevationssĂŚt. 2 Svane elevationsbunde B 90 X L 200 cm med el-betjent hoved og fodende. 2 Svane ZeďŹ r elevatiosmadrasser B 90 x L 200 cm med IntelliGelÂŽ pĂĽ bĂŚrelag og ElastecÂŽ polstring. Kraftig topmadras med vaskbart betrĂŚk og indlĂŚg af ElastecÂŽ. Hele sĂŚttet i farven std. grĂĽ, ekskl. ben. 180 x 200 cm. Normalpris 39.960,NU 24.999,- SPAR 14.961,-

6000 m2 1000 m2 søvncenter

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport UdtrÌkkelig sÌttevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres

ANDAG HUSK M AG D E OG FR IL 19.00 Ă…BENT T

MAX JESSEN Omfartsvejen 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 www.max-jessen.dk

SPAR 14.961,-

MAX JESSEN - TERNDRUP

Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

HjortkjĂŚrsvej 23, 9600 Aars

vi ogsü i de kommende ür bevarer büde Farsø Sygehus og sygehuset i Hobro. Begge sygehuse er med til at sikre befolkningen i Himmerland nÌrhed til det offentlige sundhedssystem. Det er i sÌrlig grad er vigtigt for alle, der er afhÌngige af offentlig transport, herunder mange Ìldre og handicappede. I stedet for hospices til døende satser Region Nordjylland pü �stillestuer� pü de eksisterende sygehuse. Jeg vil kÌmpe hürdt for, at ogsü Vesthimmerland tilgodeses

med �stillestuer� pü Farsø Sygehus, ligesom jeg vil vÌre en sikker stemme for at udvide det kirurgiske afsnit pü sygehuset i Farsø. Der vil ligeledes vÌre muligt at fü et KOL-afsnit til Farsø, og samtidigt vil rehabiliteringen pü sigt blive flyttet tilbage. Sü alt i alt tror jeg, at hele Himmerland bliver vinder i den nye sygehusstruktur. Sü hvem, der skal have armene i vejret, er jo et godt spørgsmül. Mon ikke det er os alle sammen?

Urimelig forskel pü børn og Ìldre Byrüdskandidat (V) Morten Mejdahl, Løgstør, mener at der skal betales mere for børnepasning:

Kommunevalg `09 Nür vi hører og lÌser om budgetlÌgning for büde kommune og stat, hører vi mest om besparelser. Besparelserne kan ikke undgüs, nür udgifterne vil overstige indtÌgterne. Spørgsmület er sü om besparelserne kommer de rigtige steder? Er det de rigtige grupper af borgere der bliver tilgodeset og de rigtige der mü lide afsavn? Jeg synes det er skamligt at aktiviteter pü Ìldrecentre fjernes. DernÌst at bad og tøjvask nedprioriteres. I Vesthimmerlands Kommune für borgere med brug for hjemmehjÌlp i gennemsnit 3,7 timers hjÌlp pr. uge. Det er den hjÌlp som man kan fü nür krÌfterne - efter et langt arbejdsliv – er sluppet op. I modsatte ende af livsskalaen har vi børnene. De fleste børn gür i børnehave inden de skal i skole. En fuld-

tidsplads giver mulighed for ca. 50 timers pasning pr. uge. Nür forÌldrebetalingen er 25 procent af de reelle udgifter betyder det at 37,5 timer er kommunalt finansieret. Mült i timer betyder det 10 gange sü meget pasning af børnene i børnehaver som pasning af Ìldre i eget hjem – pü det offentliges regning. Südan er virkeligheden. Men hvor er rimeligheden? Som mennesker bestemmer vi ikke selv hvor gamle vi skal blive. Men de af os der er blevet privilegeret med børn har selv valgt det. Derfor ser jeg det som vÌrende rimeligt, at en familie med velfungerende børn af velfungerende voksne, betaler en større andel af børnepasningen, med de lønforhøjelser som lønmodtageren har füet gennem de senere ür. Disse kroner kan man sü med stor rimelighed bruge pü de Ìldre som har tjent samfundet i en hel menneskealder, og der igennem banet vejen til det velfÌrdssamfund vi kender i dag.

Er det forfĂŚrdeligt - og hvorfor nu det? Per Godiksen, Morumvej 81, Aars, skriver i forbindelse med socialdemokraten Martin Glerups farvel til politik:

Kommunevalg `09 Martin Glerup kan nu se tilbage pü en lang karriere i politik, først Aars og senest Vesthimmerlands Kommune. Ligegyldigt hvordan det er güet i det øvrige samfund, har det for Martin Glerup ikke vÌret tilfredsstillende i kommunen. NedskÌringer har altid vÌret slagordet fra Martin. Det er egentlig utroligt at det er güet i alle de ür hvor Martin Glerup har vÌret en del af de besluttende forsamlinger. Nu mü det Ìndre sig,

for Martin Glerup trÌkker sig tilbage. Fra 1. januar 2010 vil kommunen vÌre uden de �visionÌre� input under møderne. Bare det nu ikke gür for godt fremadrettet, ja - ja det kan da müske skyldes, at Martin viste storsind og klogskab ved det afsluttende budget for 2010, med kÌmpe nedskÌringer og en ødelagt Ìldrepleje! Det er mit hüb, at der i fremtiden vil vÌre et flertal af mennesker i byrüdet som vil vedstü sig egne beslutninger og tage direkte ansvar for egne beslutninger, frem for at beklage sig uendeligt over, at det er alle andre som er ürsag til de voldsomme problemer!


Aars Avis

14. oktober 2009

Skriv en dansk stil - og sÌt en lokal debat igang Kim Skaarup Kristensen, Farsøvej 106, Farsø, skriver om politikere og valgløfter:

Kommunevalg `09 Nür man i denne tid finder sine lokalaviser og vil bladre dem igennem for lige at fü lidt lokalt stof, skinner det tydeligt igennem, at der snart er kommunalvalg. LÌserbreve som aldrig før, det er jo en billig reklame for de personer, der ønsker at blive valgt. Samtidig er der lÌserbreve fra personer, der ude i kommunen skal prøve, at fordele de midler som de für stillet til rüdighed. Som oftest er midlerne for smü, og der skal spares, omstruktureres, rationaliseres, tÌnkes kreativt eller hvad det nu kaldes. I tiden frem til valget vil man ikke kunne finde en eneste, der er opstillet til valget, udtale sig i negativ retning om noget som helst. Det vÌre sig Ìldreomrüdet, børnehave, SFO, skoler eller nye �spÌndende� investeringer pü anlÌgssiden. I stedet for at vÌre Ìrlige og kalde en spade for en spade, kryber de udenom og bøjer af, bliver vage i formuleringen. Vi har en kommune, hvor det er lykkedes at tømme kassen fuldstÌndig. Det i en periode, hvor der har vÌret opgangstider - og skattekronerne er vÌltet ind i kassen. Samtidig har arbejdsløsheden vÌret meget lav, sü udbetalingerne til personer pü overførselsindkomster har vÌret pü et minimum. Hvad driver kommunalbestyrelsen til at bruge alt - og lidt til. For det er jo rigtigt, at det er � lidt til�. Det er jo ikke første gang, at kommunen er ude i en

sparerunde. Budgettet skal barberes, der er ikke plads til sü mange udgifter, sü ... frem med kniven. Jeg kunne godt tÌnke mig, at kommunalbestyrelsesmelemmerne svarer pü dette. Hvad er der sü af nye initiativer, der kan bringe flere kroner i en udhungret kommunalkasse? Det første forslag var at kommunen kunne spare flere stillinger ved at bygge et nyt stort rüdhus. Og det i en tid, hvor kommunen var pü vej mod at blive sat under administration. Hvad fejler de rüdhuse vi har? Internettet er opfundet, og data kan flyttes fra en afdeling til en anden pü et splitsekund. LandsdÌkkende firmaer kan fü det til at fungere, hvorfor kan kommunen sü ikke? Det nÌste store projekt var/er Lanternen i Løgstør. Og selvfølgelig finder man heller ikke her en kommunalpolitiker der er villig til at udtale sig negativt om projektet. Det er sikkert ogsü et fint projekt, men i en tid hvor kommunen seriøst er i pengemangel, er det nok ikke lige den slags svÌvende projekter, der skal skydes penge i. Dog har Niels Haldrup i sidste uge givet sin mening til kende, uden bare at stille sig op i køen af rygklappere. Flot Niels. Det var pü tide. Skatteprocenten skal nÌste ür forhøjes. Det er okay. Jeg har ikke noget imod at betale skat. Nür bare der er fornuft i tingene. Og det er der ikke, nür man vil sÌtte pengene i mursten. Er der nogen der skal have et monument for deres tid i byrüdet, foreslür jeg, at de für en mindemur i Aars LystanlÌg, med en navneplade i messing. Det er da billigere end at bygge musikhuse og lignende. Muren skal selvfølgelig vÌre de-

signet af Per Kirkeby. Ham vil vi da sü gerne støtte. Som en afrunding vil jeg opfordre til, at folk husker hvad der blev sagt og lovet for fire ür siden, nür de skal sÌtte deres kryds til kommunalvalget. Samtidig vil jeg opfordre de opstillede til at vÌre Ìrlige og oprigtige, og ikke lade trÌerne gro ind i himlen, for at fü et sÌde. Jeg vil gerne se en konstruktiv debat om, hvad der für løftet kommunen. Lad vÌre med at bruge lÌserbreve som gratis reklameplads, det kan lÌserne altsü godt gennemskue. Kommunalmedlemmerne opfordres hermed til at skrive en dansk stil over emnet: �Hvis jeg kunnet fü lov til at bestemme, sü‌�. Bring det som lÌserbrev og fü debatten i gang. Samtidig vil jegSIDE 15

opfordre alle vÌlgere til at gøre Ên ting. Hvis du syntes, at vi i kommunen trÌnger til fornyelse, sü er min opfordring følgende: Nür du stür i stemmeboksen og egentlig vil sÌtte dit kryds ud for partibogstavet, sü flyt krydset ned til nummer 8 eller 10 pü listen. Sü er din stemme personlig og listen sprÌnges. Fornyelsen pü vej.

SE

.

- hele holdet i

Nyopført bjÌlkehytte, komplet indrettet til 60 pers. inkl. service. Gode faciliteter og udsigt over sø - lad evt. fiskeri indgü.

Gunderup Fiskesø Gunderupvej 96, 9640 Farsø • Tlf. 98 63 64 06 www.gunderupfiskesea.dk

EFTERĂ…RSTILBUD I disse dage udsendes det store møbelkatalog fra MĂ˜BELKÆDEN. Besøg Bolig Punkt i Aalestrup og se de mange nyheder. F.eks. de 2 LondonsĂŚt herunder.

3+2 pers. Stue NU 12.999,SÌttet bestür af 3 pers. + 2 pers. sofa monteret med oksehud. Stel i massiv bøg. TILBUD: Samlet pris for 3+2 pers. kr. 12.999,- Sofabord i massiv bøg: kr. 3.330,-

VALG O

ANNONCERING BROCHURE PLAKATER

3+2 pers. Stue NU 7.999,-

O

O

KONTAKT

Dette sĂŚt bestĂĽr af 3 pers. + 2 pers. sofa monteret med oksehud overalt. TILBUD: Spar kr. 2.000,- NU KUN: kr. 7.999,-

Email: annonce@aarsavis.dk eller abk@aarsavis.dk

Borgergade 39 . 9620 Aalestrup . Tlf. 98 64 14 99 . www.bolig-punkt.dk Åbningstider: Man.-tors. 9.30-17.30 . Fre. 09.30-18.00 . Lør. 9.30-12.30

E ! G G N U E R P B R R A O F I SP G R E M.DK I L K N R E T .ENE I W D W W PĂ… PĂ… MERE

Til nĂŚste fest fest /sammenkomst

MB E V O N 6 - 7.

ER

6.00 1 0 KL. 1

Tør du godt købe hvidevarer før du har besøgt St. Ajstrup?

St. Ajstrup

Et bundsolidt sted at handle

I Mandag - fredag kl. 9.00 -17.30. Lørdag og søndag lukket. Husk! Det er en fordel at bestille tid i køkkenafdelingen. www.st-ajstrup.dk

.


Aars Avis

SIDE 16

Stort udvalg af haveplanter, krukker og haveartikler

Kommunevalg `09

ÅBNINGSTIDER: Hverdage Weekend

10-17 9-15

PADKÆRVEJ 59 • 9670 LØGSTØR • Tlf. 50 70 80 20

GRATIS sprinklervæske ved behandling ... NYHED - Reparation og udskiftning af bilglas .

Politikerne skal til natureksamen Danmarks Naturfredningsforening har sendt kommunalpolitikerne følgende brev:

og hæk Læhegnuge 42 fra

LB Truckservice Aps – vi letter dit arbejde!

Kvalitets scootere til konkurrencedygtige priser

www.lbtruck.com

14. oktober 2009

Kære politikere: Naturen er hårdt presset, og det går den gale vej i disse år. Det er vigtigt, at I kommunalpolitikere bliver bevidste om det store ansvar for naturen, I har fået af Folketinget i 2007. Det kommende kommunevalg er første gang, kommunalpolitikerne skal til eksamen i natur. Efter valget skal naturen tænkes med i det lokale forvaltningsarbejde og den lokale planlægning på en anderledes seriøs måde for at sikre Danmarks natur. I skal bedømmes på: Landskab: Om I forvalter planlovgivningen, så der fortsat er forskel på land og by, samt om I planlægger for ny natur på samme omhyggelige måde, som I planlægger for nye byområder.

- Som lokalpolitiker har du ansvar for, at kommunen løser denne opgave ved at sige nej til spredt byudvikling og erhverv i det åbne land. I stedet skal du styrke byerne på landet med nye funktioner, byfornyelse samt nedrivning af skæmmende og forfaldne bygninger. Desuden skal du sikre, at kommuneplanen anviser de områder, hvor naturen skal have mere plads, bindes sammen og udvikles. Landbrug: Om I forvalter husdyrgodkendelserne, så I ikke giver tilladelser til, at landmænd holder flere dyr, end naturen kan bære. - Som lokalpolitiker har du ansvar for, at kommunen løser denne opgave ved at sikre, at hver eneste tilladelse medfører mindre belastning af de berørte naturområder, end tilfældet er i dag. Herudover skal du føre tilsyn med allerede godkendte landbrug. Natur: Om I passer på de beskyttede og fredede naturområder.

- Som lokalpolitiker har du ansvar for, at kommunen løser denne opgave ved at skaffe årligt overblik over den beskyttede natur. Endvidere skal du stoppe opdyrkning af enge, heder og overdrev, frede vigtige naturområder samt sikre pleje af de allerede fredede områder. Friluftsliv og naturoplevelser: Om I sikrer adgang til natur og grønne områder for alle kommunens indbyggere. - Som lokalpolitiker har du ansvar for, at kommunen løser denne opgave ved at etablere grønne stinet, der forbinder by og natur i kommunen. Du skal tillige bevare eksisterende stier, mark- og skovveje. Det ændrede klima gør, at det er vigtigere end nogensinde før, at naturen er robust. For en stærk natur kan hjælpe os med at stå imod klimaforandringerne. Jeg glæder mig over, at 51 kommuner har underskrevet en samarbejdsaftale med os

Hjælp til dine edb problemer

lb@lbtruck.com

Ring på 9759 3344 og aftal tid for en prøvetur

Meget forskelligt tilbehør gør scooteren velegnet til mange formål. Egne servicebiler dækker hele landet indenfor kort tid.

LB Truckservice Aps, Dalagervej 27, 7884 Fur

Få et GRATIS

HØREAPPARAT* * med offentligt tilskud på kr. 6.010,TID INGEN VENTE

KONTAKT VORE ØRELÆGER

Aalborg: Aalborg:

FRA 0 KR. 98113200 Vesterbro • Aalborgv/Gåsepigen (ved Gåsepigen) Vesterbro 63, 63 Aalborg Jernbanegade 1E • Hobro Telefonwww.hoereapparatet.dk 9811 3200 • www.hoereapparatet.dk

Henrik Henrik Genefke Genefke Poul-Erik Poul-Erik Højslet Højslet Jette Bønneland Villy Moesgaard Brønderslev: Brønderslev: Richard Richard Galland Galland Hobro: Hobro: Henrik Arentoft Sven Madsen P-pladser lige ved døren og handicapvenlige adgangsforhold

Budgettet er urealistisk -privat -erhverv Af Knud Kristensen, byrådsmedlem-landbrug og byrådskandidat for Konservative. -institutioner Kommunevalg `09 Det budget, som blev vedtaget på torsdagens byrådsmøde i Vesthimmerlands Kommune er et godt eksempel på det manglende overblik, som de seneste tre år har skubbet kommunen endnu dybere ned i et økonomisk sort hul, end tilfældet ellers ville have væ-

EDB hjælp -privat -erhverv -landbrug -institutioner

ret. For at sige det helt enkelt: Budgettet kommer ikke til at holde, og det kan enhver sige sig selv. Der er foretaget så drastiske beskæringer over en bred kam, at det ikke kan lade sig realisere. At det så alligevel er vedtaget, også med konservative stemmer, er kun et udtryk for, at der ikke var nogen alternativer i det nuværende byråd. Det er dybt kritisabelt, at borgmesteren ikke vil vedgå situationens alvor og tage

§

imod tilbuddet fra social- og indenrigsministeriet, som står parat med mandskab for at gennemgå og analysere vores budgettal. Fremskrivningen til budget 2011 ser særdeles problematisk ud, tallene er ganske enkelt ikke realistiske. Men situationen er et godt udtryk for, hvad der sker når man laver storkommune ved blot at sammenlægge fire kommuner og så ellers stort set køre dem videre hver for

ADVOKATHUSET Kurt Kvist Henrik Ejlersen Ejler Ejlersen Ole Anders Petersen

§

Møderet for Højesteret

Tlf. 98 64 28 22 Vestergade 21 - 9620 Aalestrup - Fax 86 62 82 11

effektiv-pc Holmsvej 3 . 9610 Nørager 70 20 10 04

 KLIP UD

GUNNAR´s TAXI v/ Lars Nielsen, Markvænget 32, Aars

Tlf. 98 62 33 33 

7, 9 og 21 personers vogne. Liftbus med op til 6 kørestole!

Retssager Konfliktløsning er et vigtigt arbejdsområde for os. Bliver du involveret i en retssag kan vi tilbyde dig kvalificeret rådgivning samt repræsentere dig i retten. Kontakter du os straks konflikten er opstået, kan vi måske hjælpe dig med at undgå en retssag.

ADVOKATFIRMAET Tlf.: 98622911 Søndergade 22 Fax: 98624320 9600 Aars E-mail: aars@adv-stenum.dk

sig men under et nyt navn. Der er aldrig blevet tænkt i helheder fra starten, og man har ikke gennemført de nødvendige strukturændringer for at skabe effektiv og overskuelig drift. En privat virksomhed ville blive anklaget for dårlig ledelse. Det er på høje tid med forandringer i Vesthimmerland. Vi skal have styr på økonomien, og der skal kun investeres i ting, som reducerer driftsomkostningerne - bortset naturligvis fra nødvendige skole- og institutionsinvesteringer samt byggemodning og dermed sikring af befolkningsgrundlag og nye virksomheder. Konservative i Vesthimmerland ser frem til kommunalvalget den 17. november som en chance for en kursændring i byrådet. Der skal en langt mere professionel og realistisk styring til, hvis ikke vi skal fortsætte i den stærkt nedadgående kurve, som desværre har præget kommunen i hele dens levetid.

VALG O

O

Børneklip 0-3 år ..................... kr. Børneklip 4-12 år ................... kr. Teenageklip 13-19 år ................ kr.

KONTAKT

100,149,169,Dameklip .............. kr. 249,Pensionistklip ..... kr. 189,Herreklip .............. kr. 159,BOOK ONLINE: www.born2beaprincess.dk eller ring ind på 98 37 04 09 Husk vi har åbent mandag til lørdag. Vi glæder os til at se dig! Grangårdscentret 25 - 9530 Støvring

98 37 04 09 - 23 30 84 64

ANNONCERING BROCHURE PLAKATER O

FRISØR OG SKØNHEDSSALON FOR HELE FAMILIEN

Møderet for højesteret

STENUM

om at blive klimakommune. Find resultaterne fra klimakommunerne på www.klimakommuner.dk og se, om din kommune er klimakommune. Som lokalpolitiker har du ansvar for, at kommunen inddrager naturen i klimakampen ved: - at skabe sammenhæng mellem naturområder, så arter kan sprede sig frit og dermed modstå forringede levevilkår. - at etablere nye grønne områder, som kan modtage regnvand under ekstremvejr og aflaste kloaksystemet. - at reducere energiforbruget i industri- og boligbygninger ved at etablere grønne tage, som isolerer bygningen om vinteren og køler den om sommeren. - at reducere energiforbruget i bygninger ved at sikre, at nybyggeri som minimum er energiklasse 1. Vi diskuterer meget gerne din naturopgave med dig, og vi hjælper gerne.

Email: annonce@aarsavis.dk eller abk@aarsavis.dk

alermester Henrik Bøjer Madsen Rebild/Vesthimmerland

9865 1610 / 2483 0522

Scooterservice Jyllandsgade 5 - 9600 Aars

Telefon 20 28 85 06 Åbningstider: Tirs.-ons.-torsdag 11-17 eller efter aftale


Aars Avis

14. oktober 2009

Lad børnehaverne være i Sønderup og Kirketerp Søren Søe, Kirketerpvej 71, Suldrup, skriver:

Nu venter de små børns fremtid. Ovenstående kunne vi læse i Nordjyske Stiftstidende søndag,. 11. oktober. Når man som forhenværende skolebestyrelsesmedlem for Sønderup, Suldrup og Kirketerp skoler, har oplevet det nuværende børne- og ungdomdsudvalgs måde at arbejde på, så kan man kun forholde sig meget skeptisk til de ellers fine intentioner om at afholde et møde med forældrene til de 0 - 6-årige i henholdsvis Kirketerp og Sønderup og høre om deres visioner. Først og fremmest har

man fra børne- og ungdomsudvalgets side bestemt, at møderne kun skal tage ca. 1,5 time. Så, kære forældre, uanset hvor gode visioner I/vi måtte fremlægge 28. oktober så skal det foregå i korthed! Til gengæld kan udvalgsmedlemmerne efterfølgende brøste sig af, at de skam har været ude at høre forældrenes/folkets meninger og lyttet til deres ønsker inden de eksekverer dommen. Da arbejdsgruppen for den fælles skolebestyrelse fremlagde visionerne i september sidste år om de tre skolers fremtid, havde den også taget højde for, hvad der skulle ske med pasningen af de 3 - 6-årige i Sønderup og Kirketerp-områderne. Modsat har byrådet nu valgt at nedlægge de to skoler

uden tilsyneladende at have sat sig op i helikopteren og set på hele børneområdet i områderne som en helhed. Dette bærer præg af komplet mangel på visioner og overblik fra byrådets side. Det er naturligvis overhovedet ikke acceptabel men dog en ærlig sag. At et driftsunderskud på henholdsvis 200.000 kr. i Kirketerp og 700.000 kr. i Sønderup skulle være afgørende for de to skolers eksistens, nægter jeg simpelthen at acceptere. Dette set i lyset af, at Rebild Kommune har et årligt budget på ca. 1,8 mia. kr. Jeg kunne så godt tænke mig, at politikerne tænker noget mere visionært og langsigtet, og gør op med sig selv, hvad vi vil overordnet

SIDE 17

med landdistrikterne i hele Rebild Kommune. Meld ærligt ud! Også jer som per definition mener, at al centralisering overvejende bør ske i eksempelvis Støvring by. I det private erhvervsliv, kalder vi det ”strategiplanlægning og visioner for den fortsatte drift af virksomheden”. Strategi planlægningen skal naturligvis være langsigtet, så vi ikke havner i den ene brandslukning efter den anden, som det er tilfældet i Rebild Kommune på nuværende tidspunkt. Brandslukninger er dyre og tager ufatteligt hårdt på kræfterne hos både brugere, medarbejdere og andre implicerede parter. Derfor: Lad være med at lave flere panikløsninger! Lad børnehaverne være i Sønderup og Kirketerp og tænk tingene ordentlig igennem i samråd. Forældre, personale og forvaltning imellem. Hele fremtiden, nemlig børnene fra 0 - 3 år, skal naturligvis også tages med i betragtning.

Kom ind i kampen for uddannelse, LO Af Kristian Andersen, regions- og folketingskandidat, Venstre i Farsø og Omegn, Jan Dyregaard, Byrådsmedlem (V) og formand for børnog skoleudvalget, Vestrupvej 10, Aars, Per Bisgaard, folketings- og byrådsmedlem (V), Parkvænget, Aalestrup.

Venstre og LO har gennem de senere år stået sammen om at presse på for historiske investeringer i uddannelse, efteruddannelse og omskoling. Det gælder på både det offentlige og private arbejdsmarked. Og Venstre har leveret varen i form af bevillinger. Blandt andet gennem kvalitetsreformen og trepartsaftaler mellem

regeringen, arbejdsgivere og fagbevægelse, som netop i disse år medfører, at mange offentligt og privat ansatte kan sikre sig ny uddannelse eller ny beskæftigelse. Derfor undrer det os, at LOkonsulent Steen Christensen forsøger at polemisere mod vores opfordringer til, at flere vesthimmerlændinge går i gang med uddannelse.

Vær lidt konstruktiv, Steen! Vi ser verden sådan, at vi har fælles interesser. Vær dog i stedet med til at kæmpe kampen for, at løfte nordjydernes uddannelses-niveau. Vær med til at promovere uddannelse til mange af de fag, hvor ledige kan være sikre på ny beskæftigelse de næste mange år.

Vesthimmerland Værksted v/Søren Laigaard Christensen Tandrupvej 8 - 9600 Aars - 98 62 37 50 Åbent seks dage om ugen - søndagsåbent Onlinebestil - servicebil - månedstilbud Tjek www.vesthimmerlandvaerksted.dk

Flise Frank Byggematerialer fra

ITALIEN · SPANIEN · PORTUGAL · FRANKRIG KLINKER FLISER

Besøg vor udstilling

MARMOR

Mandag-fredag kl. 10.30-17.30

GRANIT TIL HELE HUSET

Frank Frederiksen Hobrovej 13 B 9530 Støvring Tlf. 98 37 36 91 Fax 98 37 36 88 Mobil 29 63 55 16 www.flisefrank.dk

Lørdag kl. 10.00-16.00 OPLEV 1200 KVM MONTEREDE FLISER

Hver lørdag åbent kl. 10-16 Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89 Tilbud uden forbindende!

For mange fejl på dagpengeområdet VESTHIMMERLAND: Revisionsfirmaet Ernst & Young har afsluttet revisionen af kommunens regnskab vedrørende de sociale, beskæftigelses- og sundhedsmæssige områder, der er omfattet af refusion og tilskud fra Staten. På baggrund af de samlede resultater af revisionen på området er det revionsfirmaets vurdering, at sagsbehandlingen og den daglige administration af de socialeog beskæftigelsesmæssige

områder i Vesthimmerlands kommune overordnet har været varetaget på en hensigtsmæssig og betryggende måde i regnskabsåret 2008. Der har dog på centrale driftsområder indenfor beskæftigelsesområdet kunnet konstateres et for højt fejlniveau. Det drejer sig specielt om sygedagpengeområdet samt kontanthjælps- og aktiveringsområdet, der efter revisionsfirmaets vurdering ikke fuldt ud administreres

hensigtsmæssigt og betryggende. Det er revisionsfirmaets opfattelse, at de iværksatte tiltag er dækkende, således at der er skabt grundlag for en fremadrettet hensigtsmæssig og betryggende drift indenfor de ovenfor nævnte driftsområder. Revisonsfirmaet forventer naturligvis, at deres anbefalinger efterleves og følges meget tæt således, at der fremadrettet kan sikres en hensigtsmæssig og betryg-

gende (sags)administration på alle væsentlige områder. Resultaterne af gennemgangen har ikke givet anledning til revisionsbemærkninger, som Tilsynsmyndigheden skal træffe afgørelse om. Byrådet har taget beretningen til efterretning. Beretningen oversendes til de respektive fagudvalg med pålæg om, at fagudvalgene følger op på beretningens anbefalinger og konklusioner.

opholdsbetalingen opkræves et beløb herfor. Der vil naturligvis i beregningen af egenbetalingen, blive taget hensyn til hvilket restbeløb borgeren har til rådighed til personlige fornødenheder. Beregningen og opkrævningen af egenbetaling vil følge samme retningslinier som sundhedsforvaltningen

bruger. Egenbetalingen bør også gælde allerede visiterede. Administrationen foreslår derfor at disse tilskrives og at der gives et varsel på en måned, således at der kan opkræves egenbetaling fra 1. november. Denne indstilling godkendte Byrådet på det seneste møde.

A/S

med følgende takster: * hvis man ikke opretholder egen bolig d.v.s. har udgift til husleje, el, varme m.v. andrager egenbetalingen kr. 156,00 pr. døgn * hvis man opretholder egen bolig afkræves der et beløb til kost på kr. 80,00 pr. døgn * hvis udgiften til tøjvask, transport m.v. er indeholdt i

Belysnings- og hvidevarebutik Himmerlandsgade 72, Aars

ALT EL-ARBEJDE UDFØRES Marius Stubberup A/S Aut. el-installatør

Tlf. 98 62 31 10 marius@marius-stubberup.dk www.marius-stubberup.dk

Egenbetaling for ophold i botilbud VESTHIMMERLAND: I langt de fleste kommuner opkræves egenbetaling for ophold i midlertidige botilbud oprettet jfr. Servicelovens §§ 107-110. Vesthimmerlands Kommune har ikke opkrævning af egenbetaling for ophold i følgende boformer: * Servicelovens § 107: Døgnbehandling for misbrugere * Servicelovens § 109: Kvindekrisecentre *Servicelovens § 110: For sorgshjem m.v. De beboere der allerede er visiteret er orienteret om, at der ikke er egenbetaling. Administrationen foreslår, at der pr. 1. november 2009 indføres egenbetaling på ovennævnte områder,

Vi er din lokale forbindelse

)0:%+8)2

:)78,-11)60%2( )PJMVQEIX%EVW 4IXIV)VMOWIR%7

 


Aars Avis

SIDE 18

Vesth. Konservative Vælgerforening

Formand: Ernst Pinstrup Sørensen Ryttervej 22, 9600 Aars Tlf. 98 66 63 66 Kasserer: Hanne Grabow Sognevej 99, Østerbølle, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 16 10

Det Danske Spejderkorps

Løgstørvej 57, 9600 Aars Gruppeleder: Inge Merete Vestergaard Tlf. 98 62 14 79 Kasserer: Jette Kristensen Tlf. 98 62 45 78 Mail: www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars tlf. 98 62 47 22

FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Dennis Gislum Tlf. 51 20 45 80 Formand: Eva Harbo Andersen Tlf. 70 20 08 66 - 98 62 37 55

Guldalderklubben, Aars

Kasserer: Elly Engedahl Oustrupvej 8 H, 9600 Aars Tlf. 98 62 11 10 - 20 42 50 87 Mødested: Østermarkskolen hver onsdag fra kl. 14.30-17.00

Himmerlands Saluteringslaug Oldermand: Peter H. Høffner Nørregade 22, Østrup, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 86 Kasserer: Bent Schade Spar Nord Tlf. 72 24 58 00

Landbrugets Seniorklub Formand: Per Liengaard Gråbølle 82, 9640 Farsø Tlf. 98 63 29 90 Kasserer: Margit Krogh Overvejen 17, 9640 Farsø Tlf. 98 63 24 06

Vesthimmerlands Musik-Cabaret Formand: Lene Weiss Nibevej 24, 9600 Aars Tlf. 98 62 30 91 Kasserer: Elin Mathiesen Tlf. 98 66 22 25 Mødested: Den blå stue/messecenteret, Vestre Boulevard 15A, 9600 Aars

Singleklubben På Sporet Formand: Kim Andersen Tlf. 61 36 31 94 Kasserer: Eigil Gammelholm Tlf. 98 63 64 88 Mødested: Klubhuset Ryttervej 2, 9600 Aars

Socialdemokraterne i Vesthimmerland Syd

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

Tordenkalvens Øllaug

Formand: Torsten Hansen Skånevej 10, 9670 Løgstør Tlf. (pri.) 98 67 37 18 Tlf. (arb.) 98 62 17 11 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se: www.tordenkalven.dk

Vesthimmerlands Havekreds Formand: Jytte Larsen Grønnegade 18, Strandby, 9640 Farsø Tlf. 98 63 60 64 Ny Kasserer: Birgitte B. Christensen Solbakken 12, 9600 Aars Tlf. 78 78 41 19 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

Vesthimmerlands Handicap Idræt Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Grethe Stæhr Peder Stubsvej 28, 9600 Aars Tlf. 98 62 18 27 Kasserer: Svend Bækgaard Kong Haralds Vej 23, 9600 Aars Tlf. 98 62 33 42 Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Sara Mols Græsborg Tlf.: 98 66 40 84 Kaserer: Henriette Sørenen Tlf.: 98 37 57 00 Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Ældre Sagen Aars Lokalkomité

Formand: Arne Pedersen Peder Stubsvej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 23 10 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Søren Houlberg, Dr. Margrethes Vej 15 9600 Aars - Tlf. 98 62 43 63 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

Aars Amatør Astronomer Formand: Peter Stenild Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Leif Pedersen Korsholmvej 174, 9631 Gedsted Tlf. 98 64 53 86 Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium Observatoriet eller Lokale 1.8 www.vhim-gym.dk/astronomi

Aars Badmintonklub

Formand: Michael Hansen Halsmandsbrovej 30, 9240 Nibe Tlf. 98 66 67 68/29 27 25 94 Mail: halsmandsbro@privat.dk Kasserer: Thomas Nielsen Hans Egedes Vej 191, 9600 Aars Tlf. 98 62 51 85 Mail: t.nielsen@aars.dk

Aars Billardklub

Formand: Peter Sørensen Agertoften 28, 9600 Aars Tlf. 98 62 41 36 Kasserer: Helle Carlsen Pregelvang 11, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 97 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

Aars Borgerforening Formand: Anders Didriksen Højtoften 7, 9600 Aars Tlf. 98 62 42 61 Kasserer: Jette Rask Højtoften 10, 9600 Aars Tlf. 98 62 37 39

Aars Bridgeklub

Formand: Jan Kvitsau Nielsen Tlf. 98 66 11 58 Kasserer: Henning Madsen Grøbølle 16, 9640 Farsø Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

Aars Brydeklub

Formand: Kim Olsen Engvej 3, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 87 - 23 82 91 68 Kasserer: Bo Glerup Grønnegade 17, 9610 Nørager Tlf. 98 65 43 21 - 20 24 76 52 Mødested: Østermarkshallen

Aars Erhvervsråd

14. oktober 2009

Aars Patchworkforening

Formand: Svend Jørgensen Kong Valdemars Vej 13, 9600 Aars Tlf. (pri.) 98 62 40 73 Tlf. (arb.) 98 62 17 00 Sekretariat: Himmerlands Udviklingsråd Messevej 1, 9600 Aars

Formand: Nanna Andersen Grundtvigsvej 4, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 16 Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 98 62 44 19 Mødested: Aars Bibliotek - kælderen

Aars og omegns Folkedanserforening

Aars Pensionistforening

Formand: Leif Havbro Høvejen 5, Vognsild, 9600 Aars Tlf. 98 65 8519 Kasserer: Lars Peter Bach Holmagervej 3, Holmager, 9240 Nibe Tlf. 98 35 70 65 Mødested: Aars Skole

Aars og omegns Fugleforening

Formand: Per Jensen Grønnegade 6, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 15 20 Kasserer: Hanne K. Pedersen Hedeskrænten 44, 8800 Viborg Tlf. 98 62 66 09 Mødested: Klubhuset 4H gården Mail: fugleforening@aars.dk

Aars Frikirke

Formand: Orla Pedersen Sjøstrupvej 48, 9600 Aars Tlf. 98 65 61 72 Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

Aars Gymnastikforening Formand: Niels Hald Stenildvadvej 11, 9600 Aars Tlf. 98 62 10 74 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Aars Golfklub

Formand: Bernt Neergaard Jacobsen Baneudvalgsformand/næstformand: Preben Tindal Christensen Kasserer: Britta Lystlund Johansen Honorær sekretær: Jørn Holm Medl. af bestyrelsen: Bent Bundgaard Medl. af bestyrelsen: Thor Jespersen Medl. af bestyrelsen: Søren Friis www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Aars Højskoleforening Formand: Palle Fogh Hvorvarpvej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 12 43 Kasserer: Grethe Stæhr Oustrupvej 54, 9600 Aars Tlf. 98 62 18 27 Mødested: Aars Kirkecenter

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Niels Andersen Nibevej 4 st. th, 9600 Aars Tlf. 98 62 25 79

Aars Skakklub

Formand: Poul E. Niebuhr Korgaardvej 8, Haubro, 9600 Aars Tlf. 98 66 42 70 Kasserer: Allan Bo Sørensen Svoldrupvej 174, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 99 Spillested: Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars

Aars Svømmeklub

Formand: Lone Ø. Bentzen Kong Haraldsvej 4 c, 9600 Aars Tlf. 98 62 45 86 Kasserer: Jimmy Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 98 62 27 23 Mødested: Aars Svømmehal, 9600 Aars Tlf. 98 62 37 60

Aars Tennisklub

Formand: Poul Erik Pedersen Solvænget 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 25 Kasserer: Jørgen Jensen Hans Egedes Vej 130, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 56 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47

Aars Tværfaglige Efterlønsklub

Formand: Kirsten Sørensen Gislumvej 20 A 13, 9600 Aars Tlf. 40 93 88 04 Kasserer: Per Hansen Ørnevang 3, 9600 Aars Tlf. 29 34 35 51 Underholdning og foredrag i lige uger på Kimbrerkroen 13.30 til ca. 16.00. Bowling i ulige uger i Aars Bowlingcenter kl. 14.00-15.00 og 15.00-16.00

Aars Idræts Klub

Formand: Kenneth Pedersen Hans Egedes Vej 70, 9600 Aars Tlf. 98 62 16 18 Kasserer: Finn Krebs Andersen Kong Christians Vej 14, 9600 Aars Tlf. 40 36 32 55 Mødested: Lyngsøvej 2 B 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

Aars Håndboldklub

Formand: Axel Heisz Pedersen Keldgårdvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 46 Kasserer: Helle Westergaard Hans Egedes Vej 37, 9600 Aars Tlf. 98 62 26 50 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

Aarsegnens Jagtforening Formand: Niels Holst Kristensen Peder Stubsvej 24A, 9600 Aars Tlf. 98 62 20 84 Kasserer: Kirsten Conrad Stærevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 64 31 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

d n me inger« e d i S foren Avis tive i Aars årligt. k A » nges nge bri t 8 ga lse: e g s a d s pt min or o - + mom f s i Pr 335, ning. kr. r. fore p


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 19

Lokale aktiviteter parat til ”Spil dansk dag” Sang i både Alfa og Aars Kirke samme aften VESTHIMMERLAND: Spil Dansk Dagen er en årligt tilbagevendende begivenhed, der i år afvikles for niende gang for at sætte fokus på dansk komponeret musik i alle dens mange afskygninger og former. Spil Dansk dagen er altid den sidste torsdag i oktober måned, i år er det torsdag, 29. oktober Landet over bliver der store og små musikaktiviteter på pladser, caféer, spillesteder, biblioteker, skoler, daginstitutioner, plejehjem, forretninger, gader og stræder. I Vesthimmerland inviteres der flere steder indenfor til forskellige former for arrangementer. Vesthimmerlands Kulturskole er f.eks. vært for et arrangement i Vesthimmerlands Musikhus, Alfa. Her opføres i første afdeling en ”Musikalsk safari”, hvor de medvirkende er elever fra Kulturskolen. Det er otte dejlige sange, som hver især omhandler et fabeldyr; f.eks. en støje-gøje, en

drømmefrø eller en vrantenelefant. Det bliver en safari i musikalske billeder og dramatisk udtryk. Forskellige kor, grundmusik-elever, en trommegruppe, solo-elever og karruselelever medvirker. Kulturskolens dramahold er i gang med at lave små dramastykker som binder de otte sange sammen. Teksterne til sangene er skrevet af Gerz Feigenberg i et fantasifuldt fabelunivers. Musikken er af Frans Bak og bevæger sig rundt i flere rytmiske genrer. Eleverne på de forskellige hold har øvet sangene, musikken og dramastykkerne gennem de sidste par uger. Koncertens anden afdeling byder blandt andet på musikalske indslag fra Kulturskolens talentklasse. Kulturskolens rytmiske band fra Aalestrup Skole, ”Marmelade Makers”, som ved Rock for Sjov i år, blev kåret som ”Byens Bedste Band”, medvirker samme aften ved Vesthimmerlands

Kommunes Prisfest som finder sted på Ranum Seminarium. Ved arrangementet uddeles fire priser, Danmarks Idræts Forbundspris, C. stampe Jacobsens Hæderslegat samt Kulturprisen og Fritidsprisen 2009. I Aars og Kornum kirker samt Ullits Medborgerhus inviteres der også indenfor til arrangementer, så der er fine muligheder for at få gode musikalske oplevelser i Vesthimmerland på Spil Dansk dagen. I Aars Kirke lyder programmet på danske fællessalmer, bl. a.: Nu står der skum fra bølgetop af Lars Busk Sørensen Aars Kirkes Børne- og Ungdomskor, der i øjeblikket tæller 20 sangere, synger nye danske salmer i udsættelse for lige stemmer, arrangeret af Willy Egmose og Jens Nielsen. Ole Larsen er liturg, og organist og korleder er Anne Marie Hyldgård.

90 hørte om liv og sammenhold i Aars

Men hovedbudskabet var sammenhold og fællesskab som gav baggrund for udvikling og forandring i Aars by. Denne forandring har Arne Nielsen gennem årene fastholdt med sit fotoapparat, og billederne fi ndes i dag på Aars Lokalhistoriske Arkiv. Der blev også vist fællesskab ved mødet. Den store tilslutning foranledigede, at der måtte sættes ekstra stole ind, og at man i kaffepausen måtte deles om kagestykkerne så der blev noget til alle. Borgerforeningens kommende arrangement bliver med tidligere borgmester Knud Kristensen, Hornum, som foredragsholder.

AARS: ”Når sammenhold giver mening” var emnet for Aars Borgerforenings første møde om livet og udviklingen der gav succes i Aars. Og mødet blev et tilløbsstykke af format. Tidligere fotograf, barnevogns-, foto-, radio- og tv-forhandler Arne Nielsen samlede 90 tilhørere, da han i mødelokalet under Aars Bibliotek, fortalte minder fra Aars og omtalte nogle af byens ”personligheder”. Han gav samtidig sit bud på, hvorfor livet i byen dengang gav både mening og udvikling. Arne Nielsen, af mange bedst kendt som ”Foto-Arne”, fortalte på sin jordnære

facon historier fra dagliglivet i Aars, som hastigt er vokset fra en stille landsby til en aktiv handels- og industriby. Arne Nielsen har kendt mange af de farverige personer, der som han selv, har været med til at give byen liv og sjæl. Det var f. eks. kromanden på det daværende Hotel Himmerland, ”Smed-Henry”, der valgte smedjen fra og blev pølsemand, ”Bif-Jørgensen”, der havde en utrolig støtte i sin hustru, som passede billetlugen i Aars Bio, og gav ham frihed til at fiske, og ”Snak-og-tak”, som var datidens type på en venlig og imødekommende forretningsmand.

Højskoleforening i Aars skifter navn AARS: Den eneste højskoleforening i Vesthimmerland, Aars Højskoleforening, skifter nu navn. I fremtiden hedder foreningen Vesthimmerlands Højskoleforening. - Vi vil gerne vise, at vi dækker hele kommunen, forklarer formand Palle Fogh til Aars Avis. Navneskiftet skete på foreningens generalforsamling, hvor der samtidig skete en mindre udskiftning i bestyrelsen. Susanne Appel, Aars, blev genvalgt og Kaj Visti Lassen, Hyllebjerg, blev nyvalgt. De cirka 30 deltagere ved generalforsamlingen fi k efter de formelle punkter lejlighed til at lytte til

Anette Kjær. Hun holdt et spændende foredrag om den danske sangskat. Hun sang naturligvis også nogle af sangene.

Køkkenpenge til Gislum GISLUM: Gislum Idrætsforening og Gislum/Nyrup Borgerforening har modtaget 5000 kr. fra Sparekassen Himmerlands gavefond. Pengene er tiltænkt til forbedring af køkkenfaciliteterne i klubhuset på Gislum Stadion.

Kim Sigsgaard hjalp Tilde med at slukke en brand med en pulverslukker.

Børn lærte at slukke ild hos Falck i Aars AARS: Det var en flok mere eller mindre våde, men alligevel glade børn, som forlod Falck-stationen i Aars. Her havde de forinden fået lidt at vide om, hvordan man slukker en brand, set hvordan

en røgdykker tager sit udstyr på. Det store hit var dog selv at prøve at slukke ild med en pulverslukker, sprøjte med vand fra en brandslange og få en køretur i en af de store slukningskøretøjer.

Arrangementet var et led i den årlige dag, hvor Falck og Beredskabsforbundet inviterer børn indenfor på stationerne rundt om i landet, og på landsplan deltog flere hundrede børn.

Gratis varme og bedre indeklima i fritidshuset, uden en krone i driftsomkostninger! Er du træt af fugtig og indelukket luft i dit fritidshus, så er en luftsolfanger løsningen. Få skiftet den dårlige luft ud med tør, frisk og let opvarmet luft. Kan også med fordel bruges i garager, værksteder, kældre, både og campingvogne. 100% gratis i drift og let at installere selv. Kan monteres på både dit tag og din væg. Der skal ikke laves hul i taget. Flere info. www.solarmagic.dk

SolarMagi er den nye generation af luftsolfangere, som er væsentligt mere diskret, og meget billigere end luftsolfangere tidligere var. Nu er prisen ikke længere en hindring: SolarMagic M140: 5.950,SolarMagic M 70: 3.950,SolarMagic M 40: 3.400,M140 dækker et hus på op til 140m2 M 70 dækker et hus på op til 70m2 M 40 dækker et hus på op til 40m2

Tilbud M40: 2.375,Spar 1.025,-

ALT murerarbejde udføres! ă ă ă

Nybygning Tilbygning Ombygning og reparation

KVALITETSARBEJDE til fornuftige priser! MURERMESTER

HENNING HANSEN Kærvej 91, Aars

Tlf. 98 62 37 74

Ring og få et uforpligtende tilbud på et anlæg installeret i dit hus, eller til selvmontage. OneWay v. Henrik Poulsen, Mejerivej 1, Hornum, 9600 Års, tlf. 40622764


Aars Avis

SIDE 20

STØRST UDVALG

14. oktober 2009

Aars Avis

14. oktober 2009

HIMMERLANDS BEDSTE VAREHUS PREMIUM Australsk oksekød i særklasse

ONSDAGSTILBUD Hakket kød fra Kvickly slagteren Okse, 8-12%, 500 g Svin, 8-12%, 600 g

FIFA 2010, PS2, Mathilda Wii og PS3 spil kakao skummetmælk FRA

00

15

2 XL BØFFER

50

00

SPAR

95

5000

95

7

Frit valg 250 g

13 stk.

KUN

00

35

3 PAKKER

1 PAKKE

50

00

21

24

KUN

00

89

95

SPAR

Græskar HJEMMELAVET STOR PIZZA til halloween fra delikatessen KUN

40

20

00

SPAR

1000

1995

X-TRA SHOWERGEL 500 ml ltr-pris 23,90

X-TRA FLYDENDE SÆBE 500 ml ltr-pris 20,00

X-TRA BARBERHØVL 10 stk stk-pris 0,98

X-TRA MULTIVITAMIN 200 stk stk-pris 0,09

10

11

1O

9

18

95

TIRSDAGSTILBUD SDAG

HVER TIR

Form franskbrød fra Kvickly 00 bageri

8

00

FREDAGSTILBUD AG HVER FRED

17

Bland selv slik 100 g

Max. 6 pk. pr. kunde

Du finder altid MASSER AF GODE TILBUD hos Aars bedste varehus - se også ugens TILBUDSAVIS

695

95

G

Spar 119.00

4 RUNDS STYKKER

HVER DA 1/2

PRIS

Donna Y Salento IGT, Puglia, Italien. 2 x 75 cl. Literpris 79,33 TØR

Med sløjfe n astha Viskose/el sort , rød eller Aubergine L Str. S-XX

KRAFTIG

95 79 vi ck

Exclusive City

Model 783339. 28” cykel med alustel, 3 SRAM T3 gear, inkl. kurv. Stelstr. 51 cm. Leveres 90% samlet

10

00

95

Kvi Gå på spøgelsesjagt i af 225 kr. i rd væ en l ti er n so er p . on i Kiosken Hent konkurrencekup

1795.-

Spar 700.00

Lotus Royal toiletpa pir eller Emilia køkken rulle

8 ruller toiletpapir eller 4 køkkenrulle r 5 x 443-825 g. Kg-pris maks. 40,61

BAGEREN åbner mandag-lørdag

5 stk.

8995 3

23/09/09 12:02:52

www.kvickly.dk

23070 X-TRA BIND Tynde 14 stk

X-TRA TRUSSEINDLÆG 50 stk

00

825

TDISSER G00RP-A PLA 2

MANDAG-FREDAG kl. 9.00 - 20.00 LØRDAG kl. 8.00 - 17.00

d en ly e r billigere

– se åbningstider i varehuset

2

X-TRA TANDBØRSTER 3 stk stk-pris 4,98

ÅBNINGSTIDER

Frit valg Spar 84.80 Alle tilbud gælder fra mandag d. 19. oktobe I Kvickly Nexø, Rønne, r til og med lørdag Ebeltoft og Tønder gælder tilbuddene d. 24. oktober dog fra søndag d. 18. oktober _00SRL_200943_56_01.indd

SPAR

Top

SØD

LET

Max. 2 ks. pr. kunde

+ pant

c St1o7r børnekon14kuckrlyreognvind en b13iograftur for 2

95

2 flasker

119.-

189

00

T G A J S E S L E G Ø SP e i din Kvickly

MANDAG-LØRDAG

K

Tilbuddene gælder fra torsdag den 15. oktober til og med lørdag den 17. oktober

100 G

75

X-TRA FISKEOLIE 120 stk stk-pris 0,15

95

r

HVER

MANDAG

99

t ro

Levebrød fra Schulstad. 2 varianter

KASSE

du

MANDAGSTILBUD

00

X-TRA SHAMPOO 500 ml ltr-pris 21,90

95

85

6 FLASKER

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændrin ger og udsolgte varer. 43/2009

AF DVALG STORT UIGVARER DAGL UNT-PRIS O TIL DISC

00

Tuborg Palo Alto eller Reserva Carlsberg Chilensk rød/hvidvin

Flere varianter

KUN

575

SPAR

Libero bleer Kærgården

Halloween kage Kålpølser fra slagteren

SPAR

1 LITER

299

1 pakke

SDAG

HVER ON

ER KVICKLY END RE BILLIGE OR DU TR

SIDE 21

KLY

VED KVIC

kl. 6.30

Markedsvej 3 . 9600 Aars . Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl

GRATIS VIPPETUR I HELIKOPTEREN


Aars Avis

SIDE 20

STØRST UDVALG

14. oktober 2009

Aars Avis

14. oktober 2009

HIMMERLANDS BEDSTE VAREHUS PREMIUM Australsk oksekød i særklasse

ONSDAGSTILBUD Hakket kød fra Kvickly slagteren Okse, 8-12%, 500 g Svin, 8-12%, 600 g

FIFA 2010, PS2, Mathilda Wii og PS3 spil kakao skummetmælk FRA

00

15

2 XL BØFFER

50

00

SPAR

95

5000

95

7

Frit valg 250 g

13 stk.

KUN

00

35

3 PAKKER

1 PAKKE

50

00

21

24

KUN

00

89

95

SPAR

Græskar HJEMMELAVET STOR PIZZA til halloween fra delikatessen KUN

40

20

00

SPAR

1000

1995

X-TRA SHOWERGEL 500 ml ltr-pris 23,90

X-TRA FLYDENDE SÆBE 500 ml ltr-pris 20,00

X-TRA BARBERHØVL 10 stk stk-pris 0,98

X-TRA MULTIVITAMIN 200 stk stk-pris 0,09

10

11

1O

9

18

95

TIRSDAGSTILBUD SDAG

HVER TIR

Form franskbrød fra Kvickly 00 bageri

8

00

FREDAGSTILBUD AG HVER FRED

17

Bland selv slik 100 g

Max. 6 pk. pr. kunde

Du finder altid MASSER AF GODE TILBUD hos Aars bedste varehus - se også ugens TILBUDSAVIS

695

95

G

Spar 119.00

4 RUNDS STYKKER

HVER DA 1/2

PRIS

Donna Y Salento IGT, Puglia, Italien. 2 x 75 cl. Literpris 79,33 TØR

Med sløjfe n astha Viskose/el sort , rød eller Aubergine L Str. S-XX

KRAFTIG

95 79 vi ck

Exclusive City

Model 783339. 28” cykel med alustel, 3 SRAM T3 gear, inkl. kurv. Stelstr. 51 cm. Leveres 90% samlet

10

00

95

Kvi Gå på spøgelsesjagt i af 225 kr. i rd væ en l ti er n so er p . on i Kiosken Hent konkurrencekup

1795.-

Spar 700.00

Lotus Royal toiletpa pir eller Emilia køkken rulle

8 ruller toiletpapir eller 4 køkkenrulle r 5 x 443-825 g. Kg-pris maks. 40,61

BAGEREN åbner mandag-lørdag

5 stk.

8995 3

23/09/09 12:02:52

www.kvickly.dk

23070 X-TRA BIND Tynde 14 stk

X-TRA TRUSSEINDLÆG 50 stk

00

825

TDISSER G00RP-A PLA 2

MANDAG-FREDAG kl. 9.00 - 20.00 LØRDAG kl. 8.00 - 17.00

d en ly e r billigere

– se åbningstider i varehuset

2

X-TRA TANDBØRSTER 3 stk stk-pris 4,98

ÅBNINGSTIDER

Frit valg Spar 84.80 Alle tilbud gælder fra mandag d. 19. oktobe I Kvickly Nexø, Rønne, r til og med lørdag Ebeltoft og Tønder gælder tilbuddene d. 24. oktober dog fra søndag d. 18. oktober _00SRL_200943_56_01.indd

SPAR

Top

SØD

LET

Max. 2 ks. pr. kunde

+ pant

c St1o7r børnekon14kuckrlyreognvind en b13iograftur for 2

95

2 flasker

119.-

189

00

T G A J S E S L E G Ø SP e i din Kvickly

MANDAG-LØRDAG

K

Tilbuddene gælder fra torsdag den 15. oktober til og med lørdag den 17. oktober

100 G

75

X-TRA FISKEOLIE 120 stk stk-pris 0,15

95

r

HVER

MANDAG

99

t ro

Levebrød fra Schulstad. 2 varianter

KASSE

du

MANDAGSTILBUD

00

X-TRA SHAMPOO 500 ml ltr-pris 21,90

95

85

6 FLASKER

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændrin ger og udsolgte varer. 43/2009

AF DVALG STORT UIGVARER DAGL UNT-PRIS O TIL DISC

00

Tuborg Palo Alto eller Reserva Carlsberg Chilensk rød/hvidvin

Flere varianter

KUN

575

SPAR

Libero bleer Kærgården

Halloween kage Kålpølser fra slagteren

SPAR

1 LITER

299

1 pakke

SDAG

HVER ON

ER KVICKLY END RE BILLIGE OR DU TR

SIDE 21

KLY

VED KVIC

kl. 6.30

Markedsvej 3 . 9600 Aars . Tlf. 96 37 76 00

Vi tager forbehold for trykfejl

GRATIS VIPPETUR I HELIKOPTEREN


SIDE 22

Aars Avis

14. oktober 2009

INGEN ANDRE KAN... DET VI KAN! Himmerlandsaviserne kan noget ingen andre kan! Vi kan dække hele Himmerland. Alle himmerlændinge modtager vore aviser, hvis de har en postkasse. Himmerlandsaviserne har 1,5 læser i gennemsnit pr. avis. 119.762 himmerlændinge modtager vore aviser hver tirsdag/onsdag. Mindst 175.000 himmerlændinge læser Himmerlandsaviserne hver uge. Alle Himmerlandsaviserne er fast forankret i det lokale gennem mange år. Interessante lokale artikler og dækning af lokale arrangementer danner den bedste ramme om din annonce. Vælg den dækning, der passer dig bedst: 2-3-4-5-6-7-8 eller 9 aviser.

Rabatter: 20% rabat ved 2-7 aviser

25% rabat ved 8-9 aviser Nye, attraktive farvepriser Ingen andre kan tilbyde dig så massiv og effektiv dækning af hele Himmerland

Kontakt din lokale avis, og få mere at vide.

Folkebladet Støvring • Østhimmerlands Folkeblad Hadsund Folkeblad • Vesthimmerlands Avis Nibe Avis • Farsø Avis • Hobro Avis Aars Avis • Vesthimmerlands Folkeblad


Aars Avis

14. oktober 2009

Martin Sinding, der selv bor pĂĽ en svinefarm, i nĂŚrkontakt med en ko.

Foto: Kamilla Ottesen.

Kulturer mødtes pü VHG og HF i Aars Italienere besøgte deres venskabsklasser AARS: Tiden op til efterürsferien var prÌget af flere forskellige kulturmøder pü Vesthimmerlands Gymnasium og HF mellem italienere og danskere, idet en klasse fra Viareggio og en klasse fra Trapani pü Sicilien besøgte deres respektive venskabsklasser pü skolen samtidigt. Derudover var der ogsü et kulturmøde mellem �bonderøve� og �københavnersnuder�, da Frederiksberg Gymnasiums kor i en weekend var pü genbesøg hos kormedlemmerne pü VHG.

Bondegürdsbesøg pü PadkÌr-Holstein Ud over det sÌdvanlige program for en dansk-italiensk udveksling, der omfatter fÌlles lektioner og fÌlles ekskursioner til f.eks. Skagen og Århus, havde 3a indlagt et interessant programpunkt, hvor der virkelig var tale om et kulturmøde af rang: De 27 gymnasieelever fra Sicilien og deres lÌrere blev modtaget pü gürden PadkÌrHolstein i Overlade, der har en �velfÌrdsstald�, den eneste af sin art i Danmark. Her har man gjort alt muligt, for

at dyrene kan have det godt. Filosofien bag gürdens drift er, at jo bedre dyrene har det, jo større er deres ydelse. Og køerne pü PadkÌr-Holstein giver virkelig meget mÌlk:

Køer fangede opmÌrksomheden Om de italienske gÌsters reaktion pü besøget pü en moderne bondegürd beretter Krista Vos fra klassen: - Vejret var ikke med os den dag, men vi fik hurtigt søgt ly i det, der kaldes for løsdriftsstalden. Reaktioner fra vores gÌster var blan-

dede, og de fleste af dem fik da ogsü straks gravet deres lommetørklÌder frem for at holde det for nÌsen. - Lugten var nemlig ikke en succes, og de fleste holdt sig ogsü lidt i baggrunden for de store køer, som nysgerrige stak deres klodsede hoveder ud mellem tremmerne. Men det var en oplevelse for vores gÌster. - De fleste var sügar blevet püduttet et par gummistøvler, som de gladeligt traskede rundt i gennem stalden. Malkerobotterne blev studeret nøje, for det var bestemt ikke noget, som de havde set før. Hver gang en af køerne lavede en bevÌgelse, blev blikket hurtigt ført hen pü den pügÌldende ko, hvorefter der blev grinet og hvisket. For pü trods af lugten, blev de ved med at holde humøret højt. - Anja, husmoderen pü gürden, som gav os en rundvisning, var en god fortÌller. Hun formüede at fange italienernes opmÌrksomhed og gjorde det büde spÌndende og lÌrerigt for dem og os. For det var ikke kun sicilianerne, som blev klogere den dag, vi lÌrte ogsü selv noget nyt – vi fik nemlig ogsü en rundvisning i deres nyere stald, som er bygget udelukkende for køer, som snart skal kÌlve, syge køer og køer, som generelt ikke kan trives i løsdriftsstalden. - Men højdepunktet pü gürden var dog, da vi kom over i kalvestalden. Der lød flere glÌdesudbrud, og kameraet blev flittigt brugt. Men her gemte der sig ogsü et par killinger i høet, som de alle skulle kÌle og nusse for.

Thisted Kirkes drenge-mandskor gÌster Alfa søndag, 25. oktober.

Drengekor fra Thisted i Alfa AARS: Søndag, 25. oktober gÌster Thisted Kirkes drenge-mandskor Vesthimmerlands Musikhus Alfa. Koret ledes af Preben Nørgaard Christensen. Thisted Kirkes drengemandskor blev stiftet i 1982 og bestür i øjeblikket af cirka 40 drenge og unge mÌnd i alderen 9 til 22 ür, hvoraf 35 af drengene synger med i koncertkoret. Dirigent er organist og kantor ved Thisted Kirke Preben Nørgaard Christensen. Koret fungerer ved alle højmesser i Thisted Kirke, ligesom det medvirker ved et stort antal koncerter i Thisted Kirke, og i Danmarks kirker. Der øves tre gange om ugen, og ved siden af selve koret køres en korskole. Koret er kendt for en me-

get høj musikalsk standard, hvor det sociale samvĂŚr ogsĂĽ er i højsĂŚdet. Koret har et meget alsidigt repertoire inden for sĂĽvel kirkelig som verdslig musik. Ved koncerten medvirker desuden: Julie Nørgaard Christensen, Ole Bech, Jesper Pedersen og Svend Ole Kombak. Aftenens program indeholder blandt andet: Henry Purcell: “In these delightful pleasent grovesâ€?. Felix Mendelssohn-Bartholdy: “Zum Abendseegenâ€?. Samuel Sebastian Wesley: “Thou wilt keep him in perfect peaceâ€?. Poul Schierbeck: â€?I Danmark er jeg fødtâ€?. Carl Nielsen: “Fynsk ForĂĽrâ€?. Svend Asmussen: “Hamboâ€?. Leo Mathisen: “Take it easy, boy, boyâ€?.

Alt malerarbejde og tapetsering udføres til rimelige priser! Hurtig og reel betjening. MALERMESTER Kong Christiansvej 31 . 9600 Aars Fax 98 62 49 00 . Tlf. 98 62 12 46 Mailadresse: walther-bach@mail.dk

NedskĂŚring overalt af siloer, fabriksanlĂŚg, skorstene, maskiner o.s.v.

HĂ˜JESTE DAGSPRIS GIVES FOR JERN OG METALLER Gratis afhentning!

NIBE PRODUKTFORRETNING Aalborgvej 55, 9240 Nibe - Tlf. 98 35 18 54 Det miljørigtige valg!

www.skrotten.dk

>\ee\d^\e\iXk`fe\ijkfi\bjg\ik`j\`Yp^^\i`X]1

@E;LJKI@#C8E;9IL>F>M@CC8 K`cYp[\iYÂ&#x201A;[\]X^$f^kfkXc\eki\gi`j\i% 8lk%bcfXbd\jk\i% Kc]10/*.0/*.%<dX`c1`e]f7cgjYp^%[b

CGJ9P>%;B

CXijG\[\ij\eJÂľe\i\e]Xd`c`\\a\km`ibjfd_\[jfdYc\m^ile[cX^k`(0,.

7DQGUXSDOOURXQGVHUYLFH 5RHO

8GGDQQHWWÂĄPUHU )DJOÂ UWODQGPDQG $OWLKDYHDUEHMGH 6WRUWNÂĄUHNRUW&&( - cEHQIRUDQGUHIRUVODJ -

9RV

5RHO9RV*XQGHUXSYHMFarsø

0RELO²7OI 

Rekorddeltagelse i ürets fortÌllinger VESTHIMMERLAND: 5.000 personer har indtil nu deltaget i LimfjordsfortÌllingerne i løbet af 2009 - og det er rekord i LimfjordsfortÌllingernes femürige historie. Og sü er det endda ikke slut, eftersom LimfjordsfortÌllingerne i ür for første gang ogsü gennemføres i efterürsferien. Da NetvÌrk Limfjorden forleden samlede alle dem, der i ür har stüet for de 33 ugentlige LimfjordsfortÌllinger om Limfjordens natur, kultur og historie pü Limfjordsmuseet i Løgstør, kunne NetvÌrk Limfjordens nÌstformand, turistchef Gitte Skoubo fra Struer, fortÌlle, at LimfjordsfortÌllingerne har slüet alle rekorder i 2009. Indtil nu har der vÌret 5.000 deltagere i LimfjordsfortÌllingerne, hvoraf 700 har vÌret børn, og tallet bliver endnu højere for hele 2009, fordi der i ür ogsü er mulighed for at deltage i LimfjordsfortÌllinger i efterürsferien. Siden LimfjordsfortÌllingerne startede i 2005, har antallet af deltagere vÌret jÌvnt stigende ür for ür, og i ür vil der vÌre tale om en stigning

SIDE 23

pĂĽ mindst 25 % i forhold til 2008 og en fordobling i forhold til 2007. - Det er glĂŚdeligt, at det er gĂĽet sĂĽ godt for LimfjordsfortĂŚllingerne i ĂĽr. Det er et lyspunkt i en ellers meget trist turistsommer, siger NetvĂŚrk Limfjordens formand Jørgen Pedersen. Opgørelsen over deltagelsen i LimfjordsfortĂŚllingerne i 2009 indtil nu viser i øvrigt, at 40 % af deltagerne er mellem 45 og 64 ĂĽr, og at 30 % er over 65 ĂĽr. I gennemsnit har der vĂŚret godt 18 deltagere pĂĽ hver LimfjordsfortĂŚlling (mod 15½ sidste ĂĽr). Den mest populĂŚre LimfjordsfortĂŚlling i 2009 har vĂŚret de guidede sejlture med â&#x20AC;?Grevinde Dannerâ&#x20AC;? pĂĽ Frederik VIIâ&#x20AC;&#x2122;s Kanal i Løgstør, arrangeret af Limfjordsmuseet. Men der har ogsĂĽ vĂŚret stor interesse for LimfjordsfortĂŚllingen â&#x20AC;?Smag pĂĽ Limfjordslandetâ&#x20AC;? pĂĽ Landting HovedgĂĽrd ved Vinderup, for besøget pĂĽ Ă&#x2026;bybro Mejeri, for historien om fĂĽr og hyrder pĂĽ Gjeller Odde ved Lemvig og for besøget pĂĽ Thisted Bryggeri.

0

7DQGUXSDOOURXQGVHUYLFH

Advokatfirmaet

8GGDQQHWWÂĄPUHU BINDSLEV & KJELDSEN ApS

)DJOÂ UWODQGPDQG

Advokater: $OWLKDYHDUEHMGH Arne Bindslev (H) - Carsten Kjeldsen (MMCR) 6WRUWN¥UHNRUW&&( Mogens Bøg-Jensen (H) Hanne NørkjÌr cEHQIRUDQGUHIRUVODJ Nielsen (L)

â&#x20AC;˘

Himmerlandsgade 109

5RHO9RV*XQGHUXSYHM DK-9600 Aars -Tlf. 98 62 40 00

0RELO ²7O  â&#x20AC;˘

0

Autoriseret bobestyrer

RKI Inkassopartner

7DQGUXSDOOURXQGVHUYLFH 8GGDQQHWWÂĄPUHU

$OWLQGHQIRU0XUHURJEHWRQDUEHMGH )DJO UWODQGPDQG $OWLKDYHDUEHMGH %DGHY UHOVHU5HSDUDWLRQHU1\E\J 6WRUWN¥UHNRUW&&( cEHQIRUDQGUHIRUVODJ

8'/(-1,1*$)

Â&#x2021;$KOPDQQNQ NVW\UHW 5RHO9RV*XQGHUXSYHM PLQLJXPPLJHG 0RELO ²7O 

0

Â&#x2021;0LQLJUDYHUFPEUHG HYWPHGROLHKDPPHU

7DQGUXSDOOURXQGVHUYLFH PHGHOOHUXGHQIÂĄUHU

Â&#x2021;'LYHUVHYÂ UNWÂĄM

8GGDQQHWWÂĄPUHU )DJOÂ UWODQGPDQG $OWLKDYHDUEHMGH 6WRUWNÂĄUHNRUW&&( cEHQIRUDQGUHIRUVODJ

5RHO9RV*XQGHUXSYHM "" # 0RELO ²7O    

!!! "

7DQGUXSDOOURXQGVHUYLFH

0


Aars Avis

SIDE 24

14. oktober 2009

Erling Jepsen taler på Aars Bibliotek AARS: Erling Jepsen er en erfaren forfatter og foredragsholder med bid og humor. Han kommer og taler på Aars Bibliotek mandag, 26. oktober. Filmatiseringen af hans to tidligere bøger ”Kunsten at græde i kor” og ”Frygtelig lykkelig” har gjort ham til en uhyre populær foredragsholder. Med hans seneste bog

”Biroller”, der netop er udkommet, viser han en helt ny side af sit forfattertalent. Foredraget på Aars Bibliotek handler om Erling Jepsens forfatterskab - og såvel unge mennesker som seniorer vil blive fanget ind i hans univers. Det vil efter foredraget være muligt at købe Erling Jepsens nye bog og få den signeret af forfatteren.

Københavnerne fik også lejlighed til at nusse kalve i løbet af weekenden.

Københavnere nussede kalve AARS: ”Når to kulturer mødes og sød musik opstår” Således lød overskriften for den weekend, som korene på Frederiksberg Gymnasium og på VHG holdt sammen og som mundede ud i en koncert for hele skolen om mandagen. Også her var gæsterne indkvarteret privat, og der blev rokket ved nogle for-

domme om, hvordan jyder og københavnere er. Konklusionen var, at de havde mere til fælles end forventet, og i al fald glæden ved musikken. De to kor bidrog hver for sig med tre numre til koncerten. Frederiksberg Gymnasium med tre ABBA-numre: ”Super Trouper” - ”I have a Dream” - ”Dancing Queen”,

og Vesthimmerlands Gymnasium med ”Hvor er tiden der ta’r os” (Tim Christensen) og de to første satser (”Kyrie” og ”Gloria”) af den rytmiske messe MISSA ROTNA for blandet kor og to solister af Bent Peder Holbech.. Forud for weekenden havde koristerne fået udleveret noder til det fælles korværk

”Stedet og Tiden” (tekst: Morten Kyndrup og musik: Jens Johansen), og weekendens fællesprøver bestod af indstudering og finpudsning af det værk. Til lejligheden var der sammensat et orkester, der bestod af både FG’ere og VHG’ere, og de to skolers musiklærere skiftedes til at dirigere.

Forfatteren Erling Jepsen fortæller om sit forfatterskab på Aars Bibliotek.

Laura fra X Faktor synger i Aars Kirke Byggefirmaet

SPANGGAARD

A P S

Poul Spanggaard

Lynnerupvej 7, Giver • 9240 Nibe Tlf. 20 12 85 91• Fax 98 62 31 14 www.byggefirmaetspanggaard.dk

NYBYGNING • OMBYGNING • RENOVERING TOTAL-, DEL- OG FAGENTREPRISE

AARS: Årets julekoncert i Aars Kirke, fredag, 27. november, bliver med en af de kendte personer fra X Faktor. Laura Arensbak Kjærgaard deltog sidste år i X Faktor og blev nummer to. Men selv om man hørte hende synge mange slags musik i tv, så er det gospel der er Laura Kjærgaards foretrukne genre. Laura Kjærgaard blev in-

ADVOKATFIRMAET A DVOKATFIR RM MAET

MalerÀrmaet

HOUMANN

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((›=Xo0/-+)+,/

Alt malerarbejde udføres Ring for uforpligtende tilbud

Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00

Tlf. 98 62 25 70 Hjortkjærsvej 27 . 9600 Aars Industrivej 5 . 9600 Aars

spireret af sin bedstemor og begyndte som syvårig at spille klassisk klaver. Klaveret måtte dog vige pladsen for sangen, da hun i 2000 begyndte på Femmøller Musik og Teater Efterskole. Her fik hun for alvor øjnene op for sangens verden og begyndte at dyrke det. Hun optrådte for første gang som solist på efterskolen i en musical. I takt med at hun startede på gymnasiet begyndte hun

- advokatkontoret dvokatkontor der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

DANSKE MALERMESTRE

TØMRER OG SNEDKERARBEJDE Vi udfører alt inden for tømrer- og snedkerarbejde. Uforbindende tilbud gives på stort som småt - kort og godt.

DØGNVAGT 98 62 50 00

• Parcelhuse • Landbrugsbyggeri • Sommerhuse • Tilbygninger • Udskiftning af døre og vinduer Vi er medlem af Dansk Byggeri og derfor omfattet af Byg Garantiordning.

6RER

Tømrer og Snedkerforretning A/S

Bjørnsholmvej 41, Overlade, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 86 41 · Fax: 98 67 86 43 - Email: sobo@get2net.dk

El-installatør Morten Nøhr Kristensen

• El-service • Køle-service

www.oegaard.dk

• Alarm-service

også i et gospelkor, Living Gospel, i Baptistkirken i Århus. Her stiftede hun for alvor kendskab til gospelmusikkens glæde. Hun udviklede sig så meget på relativt kort tid, at hun måtte forlade koret til fordel for et kor på et højere niveau; Voicings. Dette kor holdt også til i Baptistkirken. I 2004 da gymnasiet fik ende fandt hun vejen til Claes Wegener og The Go-

spel Voices. Dette var hendes hidtil største møde med gospel som stadig er en kæmpe inspiration for hende. I 2006 startede hun som korleder for Living Gospel i samarbejde med Rune Funch og begyndte også at undervise i sang i kirken. I april 2006 blev en af Lauras store drømme opfyldt, da hun blev optaget som medlem i Opstand Gospel Choir.

Flere end forventet dør på sygehuset VESTHIMMERLAND: Det kan være livsfarligt at blive syg eller få en operation. Specielt hvis man bliver indlagt på de små sygehuse. Det viser en undersøgelse, Nyhedsbrevet 3F har lavet sammen med analysefi rmaet Kaas og Mulvad. Den strækker sig fra 2006 til andet kvartal 2009. Og den viser, at flere patienter end forventet døde på de små sygehuse. Manglende ekspertise, arbejdskraft og forebyggende indsats mod livsstilssygdomme har skabt voldsomme stigninger i antallet af patienter, der dør, når de er indlagt. Alene i Region Sjælland døde 1.079 flere patienter end forventet. Det forklarer Sundhedsfaglig chef i Regi-

on Sjælland Preben Cramon således: - Vi er et yderkantsområde, hvor befolkningen er de sygeste på landsplan. Ifølge Statens Institut for Folkesundhed har vi flere overvægtige, rygere, alkoholikere og sukkersyge patienter i forhold til landsgennemsnittet, siger han. Tallene for Sygehus Himmerland (Farsø og Hobro) og Thy-Mors (Thisted og Nykøbing Mors) ser også mindre positive ud. Ud af 8.874 indlæggelser var forventet 727 døde, men tallet blev 773 på Sygehus Himmerland. På Sygehus Thy-Mors var indlagt 12.682 patienter og her forventedes 845 døde, men det gjorde 940.


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 25 Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

Tilmeldinger til julefrokost før tid

Bred opbakning til Oplandslisten

HAVERSLEV: For tredje ĂĽr i trĂŚk holder Haverslev IF julefrokost i Haverslev Hallen. I ĂĽr foregĂĽr det lørdag, 5. december. De to første ĂĽr har vĂŚret en stor succes, sĂĽ der er allerede nu store forventninger til dette ĂĽrs julefrokost. - Enkelte virksomheder har allerede henvendt sig, pĂĽ trods af det endnu ikke har vĂŚret annonceret i aviserne. Det kan kun betyde, at vi gør et eller andet rigtigt, udtaler formand for HIF, Peter Hjulmann. Om det er de â&#x20AC;?lokale HIF

priserâ&#x20AC;? pĂĽ drikkevarerne der tiltrĂŚkker vides ikke, men med omkring 300 tilmeldte de to første ĂĽr, sĂĽ er det lykkedes at lave en rigtig god fest. I ĂĽr bliver musikken leveret af â&#x20AC;? One by Oneâ&#x20AC;? ved Ronald Lund, sĂĽ der skulle vĂŚre alle tiders chance for at danse med venner, kollegaer, familie eller andre. Maden vil igen i ĂĽr bliver leveret af Haverslev Slagteren, og der stĂĽr selvfølgelig masser af lĂŚkker julemad pĂĽ menuen.

Ny bestyrelse i Netcafe

børn, unge, voksne, og Ìldre, der er interesserede til at fü indsigt i hvad computere, fjernsyn, PC-spil og X-boxe kan bruges til, til at komme og se hvor og hvordan det kan foregü. Der skal vÌlges en ny bestyrelse.

REBILD: Ved opstillingsmøde forleden mødte reprÌsentanter fra en stor del af Rebild Kommunes landdistrikter op. Der var stor enighed om og opbakning til den nye Oplandslistes valgprogram. Ideen til Oplandslisten er vokset i den senere tid blandt en del borgere i Rebild Kommune. Det er efterhünden tydeligt for beboerne i de smü samfund i kommunen, at der sker en større og større centralisering i de største byer i kommunen og landdistrikterne glemmes. Derfor har en gruppe af beboere i de mindre byer, landsbyerne og pü landet udarbejdet et valgprogram. Dette valgprogram blev gennemgüet pü mødet og vandt stor tilslutning. Pü denne baggrund blev der opstillet kandidater til listen. Der er stadig mulighed for, at der kan blive tilføjet nogle flere. - Vores valgprogram gür ud pü, at vi vil have nÌrhed

HAVERSLEV: Bestyrelsen for Haverslev Netcafe inviterer til generalforsamling mandag, 19. oktober i Medborgerhuset. Bestyrelsen tilbyder alle

Der blev lavet sjov ved Oktoberfesten. Her ses Michael Nørmøller (t.v.), slagtermester Torben KĂśhler og Arvid, der bĂŚrer titlen â&#x20AC;?Danmarks Bedste Tjenerâ&#x20AC;?.

100 til vellykket fest i Haverslev HAVERSLEV: Det blev en vellykket oktoberfest i Haverslev Hallens festlokale i sidste weekend. Festen var arrangeret af Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

NĂ&#x2DC;RAGER

byens slagtermester KÜhler. Festen samlede godt 100 deltagere, som fi k en fornøjelig aften. - Tilslutningen var stor nok til, at festen vil blive gentaget nÌste ür, oplyser Torben KÜhler.

i de smü samfund. Vi vil beholde aktiviteterne i vores landsbyer. Skolerne og børnepasningsmulighederne skal blive i nÌrheden af, hvor familierne bor! Vi vil have mulighed for at bevare arbejdspladser pü landet og sikre vores virksomheder og landbrug, og derfor skal sagsbehandlingstiderne ogsü pü dette omrüde skÌres kraftigt ned, udtaler Carsten Mikkelsen, som er udvalgt til talsmand for Oplandslisten, indtil kandidatlisten er fÌrdig. - Vi ønsker først og fremmest at støtte de 75 procent af kommunens borgere, der bor i Rebild Kommunes landdistrikter og mindre byer, og vi forventer at have den endelige kandidatliste parat i løbet af den kommende uge, siger Carsten Mikkelsen. Indtil videre er følgende kandidater valgt: Marianne Christensen, Byrsted, Lars Lomholdt, Aarestrup, Søren Søe-Larsen, Kirketerp, Kim Ryberg, BÌlum, Axel RenÊ Aubertin, Gl. Skørping.

Entreprenør fra Boldrup sĂŚlger natursten Har fĂĽet forhandlingen i Nordjylland NĂ&#x2DC;RAGER: Fornemt farvespil, topkvalitet, superpris. Det er nøgleordene bag den serie natursten til belĂŚgning bĂĽde ude og inde, som Boldrup Entreprenør, Industriparken 18, Nørager har fĂĽet forhandling af. Stadig flere hus- og haveejere vĂŚlger en smuk og superstĂŚrk naturstensbelĂŚgning som alternativ til belĂŚgningssten i beton. Det gĂŚlder bĂĽde pĂĽ terrassen, i den lune lĂŚkrog og i indkørslen. Boldrup Entreprenør har fĂĽet forhandling i nordjylland af et sĂŚrdeles smukt og alsidigt sortiment af natursten til brug bĂĽde ude og inde. Kvaliteten er helt rigtig, og det er prisen ogsĂĽ, fastslĂĽr Mogens Olsen fra Boldrup Entreprenør. Sandstenene er hentet op fra dybt under jordoverfladen i delstaten Rajasthan i det nordvestlige Indien. Importen forestĂĽs af den danske virksomhed Lithos ApS i Vildbjerg ved Herning. Og der er fire markante farvevarianter at vĂŚlge imellem - den gule Sahara Sandstone, den røde Red Sandstone, den mellemgrĂĽ Grey Sandstone og den grĂĽ-sorte Dark Sandstone. Desuden er der den dybsort skifer samt to varianter af travertin. Den brune Walnut travertin samt den lyse Cream travertin. Mogens Olsen fortĂŚller, at naturen og hundreder af millioner af ĂĽr i fĂŚllesskab

Forret:

Her er der skabt en smuk, cirkelformet solkro med Red Sandstone.

har sørget for, at naturstenene fremstür med et nÌrmest overvÌldende antal fine farvenuancer i raffineret samspil: - Det er et rigtig flot materiale med en nÌrmest organisk udstrüling, som spiller smukt sammen med den enkle, nordiske tradition for design og arkitektur. Stenene vil gøre sig helt formidabelt i de danske indkørsler, haver og boliger, siger han.

Streng kontrol Gennem en streng kontrol sikrer Lithos sig, at al natursten, som fi rmaet importerer til Danmark, er den bedste kvalitet fra de dybeste lag i stenbruddene. De hĂĽrdeste og mest modstandsdygtige kvaliteter findes dybt nede. De tĂĽler det nordiske vejrlig, bĂĽde de vĂĽde somre og de frostklingende vintre. Lithos â&#x20AC;&#x201C; der i øvrigt er det grĂŚske ord for sten â&#x20AC;&#x201C; importerer sandstenene i en rĂŚkke forskellige udskĂŚringer. Der er belĂŚgningssten, kantsten,

brosten, firkantede pĂŚle og endog buede sten, sĂĽ terrassemiljøet kan anlĂŚgges i cirkelform, og sĂĽ bedene i grĂŚsplĂŚnen kan fĂĽ en smuk indramning i samme materiale, som terrassen og indkørslen. Desuden fi ndes naturstenene i udskĂŚringer til gulvbelĂŚgning inden døre. - Stenene fra Lithos er superkvalitet, og prismĂŚssigt ligger de i den ikke sĂĽ dyre ende. De er et konkurrencedygtigt alternativ til belĂŚgningssten i beton, nĂĽr det gĂŚlder nybyggeri, og de er et rigtig godt valg for bĂĽde private og virksomheder, der ønsker at skifte gamle og triste betonsten ud med nyt, siger Mogens Olsen. Det hører med i Lithosâ&#x20AC;&#x2122; omfattende kvalitetskontrol, at børnearbejde ikke forekommer noget sted i produktionen af sandstenene. Mogens Olsen prĂŚsenterer produktet i et nyt showroom pĂĽ Industriparken 18, Nørager.

Lørdag, den 5. december

Stegt sild m. løg Marinerede sild m. karrysalat og Ìg Makrel i tomat/tun m. mayonnaise og citron Sylte m. sennep og rødbeder Fiskefilet m. remoulade og citron Lakseroulade m. ananas og tranebÌr Grillet peberfrugt m. tun mousse, salat og dressing Tarteletter m. høns i asparges

Kl. 19 â&#x20AC;&#x201C; 02 i

Haverslev Hallen Tilmelding:Peter Hjulmann Tlf. 98 65 44 94 Tlf. 20 64 05 76

Hovedret: Kogt juleskinke og stegt medister m. grønlangkül og brune kartofler Ribbensteg m. rødkül Frikadeller m. stuvet hvidkül 

Gitte Hansen Tlf. 98 65 40 09 Tlf. 20 83 82 09 - Senest 30/11-09

Dessert: Ris ĂĄ la mande m. kirsebĂŚr sauce MandelgavePr. kuvert

       

 Baren tilbyder: - Ă&#x2DC;l - Jule-øl - Fadøl - Vand - Hvid/rødvin - 2 cl. Snaps el. spiritus - fl. Snaps - 1 fl. Spiritus - MokaĂŻ cult, smirnoff, somersby - 1 ks â&#x20AC;&#x201C; 24 stk af ovennĂŚvnte

15,20,25,10,90,15,120,350,30,600,-

195,  
Aars Avis

SIDE 26

14. oktober 2009

v. Finn Ovesen NØRAGER . Jernbanegade 4 . Telefon 98 55 10 06 • ÅBNINGSTIDER: HELE UGEN 8.00-19.00 HAVERSLEV . Strandvejen 2 . Telefon 98 65 40 13 • ÅBNINGSTIDER: HELE UGEN 7.30-19.00 ALLE TILBUDDENE GÆLDER TIL OG MED SØNDAG

KOLONIAL

MEJERI

SPAR JUICE

00

25

De n gam le fabr ik MARMELADE

185 g.

Flere varianter

SVANSØ CROUTONER

Frit valg

95

00

25

CHEASY MILD SKÆREOST 13%

25

95

95

Pr. stk.

39

Pr. stk.

Flere special blandinger Grahamsmel/ Sigtemel/Rugkerner mfl.

6

NESTLÉ MORGENMAD

KØL

2 pk.

35

DEL MONTE ABRIKOSER I DS. 420 g. UNDER 1/2 PRIS

2 ds.

00

10

250 g. Alm./20% mindre fedt

00

10

NEUTRAL GULDOST

29

00

10

500 g.

M/L 12 stk. 2 bk.

1 ltr. Vanilie/Nougat/ 3-farvet Pr. stk.

Mellemlagret SPAR 50%

39

DANPO KYLLINGEFILET

POLAR IS Pr. stk.

95

900 g.

95

14

95

24

DANÆG 3 bg.

10

MOU SUPPE

Frit valg

Pr. stk.

95

Frit valg

95

STRYHN´S SYLTE

KÆRGÅRDEN

525-625 g.

00

1/2 PRIS

UNDER 1/2 PRIS

100

SVINEMØRBRAD

450-750 g. Flere varianter

500 g. Alle slags Blå/Bacon/Fransk/ Himmelev

Pr. 1/2 kg.

MEJERI

3 pk.

FLENSTED KARTOFLER

m/inderfilet

375 g. Nesquick/Cheerios

00

00

1 ltr. Okse/Hønse

STRYHN´S LEVERPOSTEJ

HAKKET OKSE ELLER SVINEKØD 3-7%

FROST

00

FINEX MEL

12

90 g. 3 stk.

400 g.

2 gl.

KØD

SVANSØ HVIDLØG K-SALATER 100-175 g. I GLAS

2 ltr. Appelsin/æbel 2x2 ltr.

KØL

00

25

59

FORLOREN HARE 500 g.

95

26

OKSECUVETTE

00

10

95

Pr. 1/2 kg.

34

ØL + VAND

FAXE SODAVAND

TULIP LIVRETTER 350-600 g. Færdigretter Biksemad/Bacon Mix

1.5 ltr. Alle slags.

FRIGODAN GRØNTSAGSBLANDING Porrer i skiver/Fine ærter/Slikærter m.fl. SPAR OP TIL 35.00

Frit valg 3 ps.

00

39

00

2x1.5 ltr.

35

+ pant


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 27

v. Finn Ovesen NØRAGER . Jernbanegade 4 . Telefon 98 55 10 06 • ÅBNINGSTIDER: HELE UGEN 8.00-19.00 HAVERSLEV . Strandvejen 2 . Telefon 98 65 40 13 • ÅBNINGSTIDER: HELE UGEN 7.30-19.00 ALLE TILBUDDENE GÆLDER TIL OG MED SØNDAG

ØL + VAND

SPAR ØL Alm.

95

59

30 stk.

HYGIEJNE

SPIRITUS

TULLAMORE WHISKEY

SPAR TOILET/ KØKKENRL.

70 cl.

4-8 rl.

+ pant

SALTUM VAND

Pr. stk.

95

119

GORDON GIN 70 cl.

95

29

24 stk.

+ pant

ROYAL ØL

95

69

24 stk.

95

79

+ pant

GRAND SUD 75 cl. Merlot/Chardonnay

00

100

AMERONE REFLEXO

95

119

SANTA VETA 3 ltr. Merlot/Hvid/Cabernet sauvignon

95

79 SPIRITUS

Pr. stk.

19

00

25

2 ps.

00

4 stk.

20

00

25

2 stk.

MASSER AF SMÅKAGER I DS. 250-350 g.

00

2 ds.

30

TORSDAG/ FREDAG 400 g.

95

89

Pr. stk.

2 pk.

SPAR BLEER Alle str.

00

25

GRØNT TILBUD

95

Frit valg.

RØDE DRUER ELLER GRØNNE DRUER Kl. 1 Italiensk 1.5 kg.

1695

Dansk uge ! DANSKE BLOMKÅL OMKÅL

995

Kl.1 Pr. stk.

DANSKE PÆRER DANSKE ÆBLER Frit valg 10 stk.

2000

HALLOWEEN GRÆSKAR

KAGER

Kl. 1 Pr. stk.

95

17

Max 6 ps. pr. kunde

59

BIO-TEX VASKEPULVER 600-1.800 g.

BIO-TEX FLYDENDE 975 ml.

95

Frit valg

19

BLOMSTERHJØRNET

Sælge s ! g a d s r o t a r f

2500

DANSKE PORRER

895

Kl. 1 Pr. bdt.

Frit valg PR. STK

750 g.

DANSK PASTINAK 750 g.

995

Frit valg

19

95

KÆMPE BUNDTVAREMARKED Flere slags

FREDAG/ LØRDAG

30 stk.

FLOTTE AZALIE Flere farver

DANSKE PERSILLE RØDDER

Frit valg PR. BDT.

CARLSBERG

RØD KARAT

DR. NIELSEN 70 cl.

95

LU BASTOGNE/ PRINCE CHOKOLADEKIKS

It alie nsk

1 fl.

HARIBO MAXI PS.

ANTHON BERG MARCIPANBRØD

VIN

75 cl.

89

Pr. ps.

Alm./Classic

4 fl.

Pr. stk.

+ pant

SPAR DS. ØL 24 stk.

95

SLIK

Pilsner/Classic

HYGIEJNE

95

79

+ pant

Max 3 ks. pr. kunde

19

95

På ge nsyn h os Bloms te rhjør ne t


Aars Avis

SIDE 28

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

14. oktober 2009 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HORNUM

37 pensionister var på Løvfaldstur RØRBÆK: Det var rigtig efterårsvejr da Rørbæk- Grynderup - Stenild pensionister tog på løvfaldstur. 37 drog med bussen mod Skaarupgaard, som var første stop på turen. Her tog Birthe Skårup Jensen imod på gårdspladsen, undskyldte at hendes mand Torben ikke var der, men han snittede majs. Birthe Skårup Jensen uddelte et blad om Skaarupgårds historie, så kunne alle bedre følge med undervejs rundt. Birthe og Torben Skårup Jensen er 9. generation på gården, der har været i slægtens eje siden 1722. Parret overtog Skaarupgaard i 1997. I dag er der fire til seks

ansatte. Et jordtilliggende på 387 ha. der dyrkes med grovfoder og salgsafgrøder. Der er bygget ny kostald med fem mælkerobotter og 400 årskøer. Pensionisterne var rundt på gården. De startede ved småkalve, og så hvordan kalvene drak ved Calvex mælkestationer, videre rundt til ungdyrene og til sidst i malkestalden. Efter tak til Birthe Skårup Jensen var der tid til kaffe på Klejtrup Søkro, inden turen gik videre ud i efterårsskoven mod Fussingø. Her tog en guide imod turgæsterne. Han fortalte om stedets historie og om den frivillige ”Fussingø gruppe”, der har arbejdet i 20 år på stedet. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HORNUM

Der var gang i discodansen.

Fødselsdagsfest på Kirkevej i Hornum HORNUM: Børnehaven Kirkevej i Hornum har fejret 15 års fødselsdag Børnehaven havde arrangeret en discofest for børnene, der var virkelig lagt op til party. Da de festklædte børn ankom til festen, kunne de næsten ikke kende deres børnehave, den var pyntet med flag & feststrimler over alt. Bordene var dækket i alle regnbuens farver. Fem forældre var blevet kabret som tjenere - de skulle servere gallamiddagen for børnene & personalet. Efter festmiddagen var

der lagt op til det store discobal i kælderen - her var der pyntet med discokugle, blikkende lys og hjerter. Børnene fik balstempel som adgangs billet til det store discobal. - Børnene gik virkelig til den - de dansede og hoppede rundt - så man kan godt sige der var ikke ”en trøje tør”. Højdepunktet til festligheden var da de mange balloner dalede ned fra loftet. Nogle forældre havde bagt de fineste kager til festen, så aftenen blev afsluttet med kagebord og snacksbar. Det var en oplevelse børnene kan lege og leve længe på.

Evalueringsmøde på Septembermarked 2009 Land og By Hornum indbyder til evalueringsmøde torsdag den 22. oktober kl. 19.00 på Hornum Kro. Tilmelding til mødet senest den 21-10-09 på tlf. 98 66 15 05, på grund af bestilling af kaffe og brød. Land og By Hornum

Det gamle Bølle Bob kor sang på Vesthimmerlands Museum i anledning af 25 års jubilæet for stiftelsen. Denne gang fejres jubilæet landsdækkende.

Bølle Bob bliver 30 år TV viser serien i efterårsferien og nyt show på vej Af Torsten Hansen HORNUM: I år er det 30 år siden Bølle-Bob sangene første gang blev udsendt. Jubilæet bliver fejret med tv-visning af serie fra 1998 og et nyt teater-show med Bølle Bob. Showet rejser landet rundt. Der er dog ikke noget der tyder på, at det kommer forbi Vesthimmerland. Gunnar Geertsen, der i sin tid var lærer på Hornum Skole og opfandt Bølle Bob, har skrevet de populære, iørefaldende sange og stadig aktuelle tekster om de emner, børn og teenagere skal

forholde sig til. Han udtaler om teksterne: - De handler i virkeligheden om min egen pubertet, men dybest set tænker unge i dag præcis, som jeg gjorde. Deres verden er en helt anden, og sproget har ændret sig, men når det drejer sig om grundlæggende følelser drømme, forelskelser, ambitioner, skuffelser - så tror jeg ikke, der er nogen forskel på unge i dag. I 1998 blev Bølle-Bob filmen ”Han er grov, men han er sjov…” udsendt. Filmen har til dato solgt i mere end 120.000 eksemplarer. Det ori-

ginale soundtrack fra samme film har nu solgt i mere end 60.000 eksemplarer. Den 29. september samles de 2 produkter og udsendes i et fælles nyt produkt med masser ekstra materiale. TV2 fejrer Bølle-Bobs 30 års jubilæum med visningen af TV-serien ”Han er grov, men han er sjov…” på otte afsnit i efterårsferien, hvor nye generationer af børn, kan få kendskab til Bølle-Bob sangene og opleve en lang række fremragende børne vedkommende - og alle andre et festligt gensyn. Et helt nyt hold på otte

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

GATTEN

Golf i efterårssol GATTEN: Solen sendte milde efterårsstråler ned på deltagerne, da Himmerland Golf Klub i mandags lagde Old Course til Efterårsgolf. Der blev spillet irish twosome,. og efter runden kunne de 60 deltagere varme sig med en god, gammeldaws forloren hare med det hele i Restaurant Gastronomien. Grundejerforeningen Golfvænget - Annegrete Nielsen, Judy Højbo, Leif

unge i alderen 13 til 22 år er netop nu i gang med at indøve et 45-minutters program med Bølle-Bob Show. I efterårsferien optræder de i hele Danmark. Turen afsluttes ved det store TV2 arrangement Bavian Rock i Parken den 17. oktober. I december måned har Bølle-Bob Jule Sjov premiere i Rødovre Centrum, hvor en trup på seks personer optræder hver dag med et helt specielt show. Ud over et udvalg af de populære sange, vil man også opleve de festlige Børsterne med deres bud på en helt ny julesang! Den 7. februar 2010 er der premiere i Kulturhuset Trommen, Hørsholm på en helt ny familie teater koncert BølleBob med Børsterne. Forestillingen turnerer de følgende måneder og besøger blandt andet også Århus, Ålborg, Viborg, Silkeborg, Randers, Holstebro, Herning, Kolding og Horsens. Ud over sange og film findes der også ni let-læs Bølle-Bob bøger, der benyttes til undervisning af de mindre skoleklasser til tekstforståelse, hvor eleverne på en interessant måde får lært stavning og grammatik. Yderligere indgår bøgerne i undervisningen i drama og kreativitet. Der findes flere forskellige bearbejdninger af BølleBob teaterforestillinger. De benyttes af mange skoler, så eleverne selv kan spille Den søde pige, Smukke Sally, og naturligvis Bølle-Bob samt optræde med de kendte sange.

Bjørn Nielsen og Walther Højbo - håndterede behændigt præmieoverrækkelsen og fordelte de flotte præmier sponsorerede af Dathoprint, Aars, til de dygtigste. Derpå stod den på festlig fællessang som afslutning på endnu en helt igennem hyg-

gelig dag, og som startskud for en efterårsferie med masser af (golf)aktiviteter i det himmerlandske. Resultaterne så således ud: 1. Ernst Hansen og Poul Uldall Jensen 41 point 2. Nora Uldall og Caroline Fredensborg 40 point (HCP 13) 3. Kate og Preben Borre-

gaard 40 point (HCP 17) 4. Kirsten og Knud Petry 40 point (HCP 24) 5. Jytte Bengtson og Steen M. Jensen 38 point Nærmest pinden kom på hul 6 Nina Durafour 4,09 m, hul 8 Kim Wilhelmsen 4,94 m, hul 13 Ernst Hansen 2,62 m og hul 17 Christian Ting Larsen 3,76 m.

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

Hornum Murer- og Entreprenørforretning KNUD KRISTENSEN A/S Evaholmvej 24 24,• Hornum, Evaholmvej Hornum •9600 9600Aars Aars Telefon 98 98 66 66 11 1100 00•-98 9866 6215 2210 53 - 98 66 15 10 Telefon

De dygtige, der tog sig af Dathoprints efterårspræmier, blev fra venstre Preben Borregaard, Kirsten Petry, Knud Petry, Steen M. Jensen, Jytte Bengtson, Christian Ting Larsen, Poul Uldall Jensen, Kate Borregaard, Nina Durafour, Kim Wilhelmsen og Ernst Hansen. Forrest knæler Caroline Fredensborg og Nora Uldall.


Aars Avis

14. oktober 2009

Birgit Rytter, der SLÅR ET SLAG på hul 16 overvåget af Henrik Bo Thorup Nielsen og Bjarne Jensen.

Slog et slag for kræftpatienter GOLF: Aars Golfklub slog i søndags et slag for kræftpatienter og pårørende. - Vi har valgt at SLÅ ET SLAG for Kræftens Bekæmpelse, siger matchleder Ole Johansen, fordi vi alle har venner, bekendte og familie som på den ene eller anden måde har fået hjælp fra Kræftens Bekæmpelse. - Golf er en fantastisk og social sportsgren, fortsætter Mette Lindgreen, Kræftens Bekæmpelse. Samtidig med, at man er på banen og dyrker sin sport, kan man også få sig en god snak med sine

makkere om livets mange udfordringer. - SLÅ ET SLAG er med til at styrke sammenholdet her i klubben, bekræfter matchleder Ole Johansen. Vi er endnu ikke helt færdige med alle aktiviteter, men vi har indtil videre fået indsamlet omkring kr. 4.500 fra matchfee, puttekonkurrence og salg af diverse sponsorerede artikler samt en smukt indrammet kunstplakat af Melou Vanggaard. Plakaten blev solgt på auktion. Vinderen i A-rækken blev med 38 point Flemming Pe-

Team Concordia på kontraktjagt CYKELLØB: Udover at det er tid til en række kontraktforlængelser, så er tiden også for alvor inde til at hente forstærkninger udefra, hvilket Team Concordia-Vesthimmerland har benyttet sig af. Vesthimmerlands lokale cykelhold har tidligere offentliggjort at have forlænget kontrakten med Philip Nielsen, Simon Lerbech, Nicolaj Olesen, Kaspar Schjønnemann, juniorverdensmesteren Sebastian Lander, og de to tidligere Capinordic-ryttereMorten Høberg og Thomas Riber-Sellebjerg, og får således årets samlede Post Cup vinder i stald. Team Concordia-Vesthimmerland har nu også forlænget samarbejdet med holdets største profil, Daniel Holm Foder, som igennem hele 2009-sæsonen har vist vejen for det nystartede hold. 26-årige Daniel Holm Foder har i 2009 vundet et af verdens ældste cykelløb - Fyen Rundt, haft hele fem podieplaceringer i UCI-løb på Europa Touren, til trods for holdets begrænsede udlandsprogram, samt fungeret som uselvisk styrmand i holdets succesfulde Post Cup,

hvor det blev til 3 ud af 5 mulige sejre for holdet. Sebastian Lander har i sin juniortid kørt for Glud & Marstrand Festina Hobro og er derfor en gammel bekendt af Team Concordia-Vesthimmerlands nye sportsdirektør Jan Steensen. Sebastian Lander er en meget alsidig rytter, der har vist sin styrke på både bane og landevej. I 2009-sæsonen er det blevet til mange flotte resultater, der vidner om Sebastians alsidige talent. Juniorverdensmester i pointløb på bane, på landevejen nr. 7 i Paris-Roubaix og vinder af Tour de Charlottenlund foran Jonas Aaen (Team Capinordic) og Matti Breschel (Team Saxobank). Morten Høberg er 21 år og allerede blandt landets bedste sprintere. Allerede som 20-årig vandt Morten sin første UCI-sejr, mens Thomas Riber-Sellebjerg er 22 år og en typisk allroundrytter, der ofte tager chancen i udbrud, hvilket vi bl.a. så i sæsonens sidste løb i Padborg/Bov, hvor Thomas vandt løbet efter et meget langt udbrud. Morten Høberg ser frem til 2010-sæsonen:

dersen, der fik overrakt en flot præmie sponsoreret af Bodum. Ligeledes med 38 point blev andenpladsen besat af Kurt Hansen, mens trediepladsen blev besat af Bjarne Jensen med 36 point. Vinderen i B-rækken blev med 42 point Steen Johansen, der fik overrakt en flot præmie sponsoreret af eva solo. Andenpladsen tilfaldt med 35 point Arne Falborg, mens Ole Stæcker Larsen med 34 point besatte tredjepladsen . Endelig var der hård kamp om at komme nærmest flaget i første slag på alle par-3 hullerne.Henning Rasmussen sikrede sig 1 flaske Chivas whisky for det bedste slag med en afstand på 1,78 m. på hul 17. - Desværre var der ingen, der lavede hole-in-one. Mæglerfirmaet Willis havde ellers udlovet en bonus på 25.000 kr. pr. hole-in-one, siger matchleder Ole Johansen. Udover vinderne blev de øvrige placerede præmieret med gaver fra sponsorgruppen bag hele den landsdækkende matchserie. Alle startende fik endvidere en lille praktisk gave til hjælp på tee-stedet. Sponsorerne bag Slå Et Slag var Willis, X-paper, Shiseido, Chivas, eva solo, TEE ON TEE, Georg Jensen og Bodum. Alt i alt en meget travl dag for matchlederne Britta og Ole Johansen, men det var absolut indsatsen værd i den gode sags tjeneste, og med et pænt bidrag til Kræftens Bekæmpelse.

To sejre til de små stjerner FODBOLD: De små fodboldstjerner fra Haverslev/Ravnkilde fortsætter med at vinde. Senest er det blevet til følgende resultater: Haverslev/Ravnkilde IFSønderup/Suldrup IK Frem 2-0 Haverslev/Ravnkilde havde det meste af spillet igennem hele kampen og havde oceaner af skudforsøg på mål, men blev forhindret af den meget stærk spillende Sønderup/Suldrup målmand Laura. Faktisk kom alle Haverslev/Ravnkilde´s spillere til skudforsøg på mål igennem kampen. Målscorere blev Signe Olesen og Nicoline Grøn. Gudrumholm IF - Haverslev/Ravnkilde IF 1-4 I kampen mod Gudumholm, blev der vist mange flotte detalje fra alle spillere. Small Stars trøjen gik til Caroline Classen Målscore for Haverslev/ Ravnkilde: Signe Olesen 2 og Cecilie Baade 1.

SIDE 29

Aars-træner: Vore sejre er ikke tilfældige Aars FC fik revanche for et kedeligt nederlag FODBOLD: Jyllandsserien, herrer: Dronningborg-Aars FC 0-3 (0-1) Med en solid sejr på 3-0 i Dronningborg, fik Aars FC taget godt og grundig revanche for det forsmædelige 2-3 nederlag på hjemmebane. Med sejren har holdet nu spillet seks kampe i træk med fem sejre plus uafgjort mod Løgstør i seneste hjemmekamp som resultat. - I kampen mod Dronningborg fik vi bevist, at vores sejrsrække ikke beror på tilfældigheder, men snarere er et resultat af evnen til at have momentum garneret med en ærgerrighed om at ville præstere endnu mere hos ikke mindst den enkelte spiller men så sandelig også hos holdet i øvrigt, siger cheftræner Poul Erik Kristensen. Fra start viste Aars-spillerne de rette attituder og satte sig straks på kampen. En hurtig scoring ved Jakob Trend Poulsen på Kim Kaldahls oplæg bidrog desuden også fint hertil. - Efter forrige weekend tilfældige fodboldspil (grundet vejret) var det rart at se vore spillere finde basis i vores spillestil igen. En rigtig god og indbydende bane appellerede selvfølgelig også direkte til godt fodboldspil,fortsætetr træneren. Første halvleg bød på godt og afvekslende spil med Aars FC i teten, men dog med et par nærgående Dronningborg forsøg, som en sikker sidste skanse i Aars-målet Casper Zachhau tog sig af. Pausestillingen var 1-0 til Aars FC.

Klubmestre i petanque PETANQUE: I lørdags afviklede Aars Petanque Klub sit årlige klubmesterskab, med efterfølgende aftenfest. Der deltog 36 spillere, som startede kl. 9.00. Der blev spillet tre kampe om formiddagen, hvorefter der var frokost. Dernæst blev der spillet endnu tre kampe og klubmestrene var fundet. Klubmestre blev Birthe Andersen og Lis Jensen foran Birthe og Kaj Holst. På en delt 3. plads kom Inga og Henning Holm samt Kisse og Henrik Pedersen. Dagen sluttede i klubhuset, hvor festudvalget havde arrangeret en kanon fest.

Læs om egnens sport i Aars Avis

Mere overskud Fra anden halvlegs start stod det klart, at Aars FC havde mere overskud, hvilket betød, at kraften stille og roligt blev spillet ud af hjemmeholdet. Efter ca 15 min spil gav det bonus i kraft af en ny Aars scoring, denne gang ved Jonas Thomsen, der sikkert udnyttede en pasning fra Benny Bojer. Kampens sidste mål til 3-0 til Aars stod indskiftede Rene Gundersen for efter flot forarbejde af henholdsvis Kristian Bach og Jonas Thomsen. - Mod netop Dronningborg, er vi tidligere blevet straffet på deres evne til at trække tempoet ud af kampen og så investere en vældig masse energi i diverse standardsituationer. Vi var meget fokuserede på, at det ikke skulle ske i denne kamp, og jeg skal rose mine spillere for at gøre det svært for Dronningborg at få kampen afviklet på deres betingelser. Vi havde dog også lagt en helt speciel taktik, der netop skulle tage brodden af DronAars FC

2007

ningborgs fortrukne måde at spille på og den lykkedes vi meget godt med, siger Poul erik Kristensen. Med sejren cementerer Aars FC positionen i toppen af rækken og er vel efterhånden ved at have tilstrækkelig med point til at slutte mellem de 4 øverste, som er sæsonmålet. I den kommende weekend tager Aars FC imod Skagen IK, som Aars FC tabte til i den omvendte kamp. Der står derfor endnu engang revanche på spisesedlen for Aars spillerne, og af dem er der efterhånden flere og flere, der efter kortere og længere skadesforløb er på vej tilbage på holdet, hvilket naturligvis er med til at højne niveauet og skærpe konkurrencen om pladserne. I kampen mod Dronningborg var det især den unge Jakob Trend Poulsen, der med målet til 1-0 gav sig selv og holdet en god start. Jakob Trend Poulsen blev efter kampen kåret som ”man of the match” efter en god kamp fra hans side.

Fodbold på Aars Stadion

Aars FC

2007

JYLLANDSSERIEN Lørdag den 17. oktober kl. 15.00

AARS FC - SKAGEN IK Entré 30 kr. Hovedsponsor

Kampsponsor

– hurtigere, nemmere, mindre bøvl...!

SPAR OP TIL 25%

På varmeregningen ved at isolere med papiruld. Mulighed for tilskud ved at isolere hulmur og loft. Papiruld Danmark

Autoriseret isolatør

Tømrerarbejde

Snedkerarbejde

Glarmesterarbejde

Totalprojekter

- det gode håndværk

AARS TØMRER- & SNEDKERFIRMA LEIF THOMSEN A/S NYGAARDSVEJ 5, 9600 AARS TELEFON 98 62 28 00 Vi er medlem af

det gi’r dig større sikkerhed


Aars Avis

SIDE 30

14. oktober 2009

Vindi og Tina går altid efter guldet

Rebecca S. Pedersen på sin pony Tovdal’s Balooca. Ved siden har hun sin pony Fatima.

Fire områdemestre fra HURK RIDNING : Ved de lokale områdemesterskaberr, var Hornum-Ulstrup Rideklub med helt fremme og gjorde en rigtig flot figur. Ikke mindre end fire sejre i mesterskaberne blev det til for HURKs ryttere. Derudover satte rytterne sig på adskillige andre placeringer. Det er ikke mindst værd at bemærke, at Rebecca Sørig Pedersen og hendes ponyer Fatima og Tovdal’s Balooca blev områdemestre for kat. 3 og kat. 1 i dressur. Helt specielt var det, da hun også weekenden før havde vundet Nibe Cup på to ponyer. Foruden Rebeccas to titler som områdemester, kunne Helle Tønder og hesten Amigo smykke sig med den flotte titel i dressur for heste. Katja Nørgård på ponyen Bakkegårdens Prins hentede den eneste springpokal til HURK ved at vinde for kat.2. Samtlige flotte resultater er listet her nedenfor: Lørdag dressur: Lc3 kat. 3: 1.pl. Rebecca Sørig Pedersen/Fatima Lc3 kat. 2: 1.pl. Frederikke Bach/Hedelystens Prins Lc3 kat. 1: 1.pl. Rebecca

Sørig Pedersen/Tovdal’s Balooca Lc2 Hest: 2.pl. Cathrine Ilsø Vinther/Malaika og 3.pl. Stine Gregersen/Heartbreaker’s Avalon Lb1 Hest: 2.pl. Helle Tønder/ Amigo Lørdag spring: LD kat. 2: 1.pl. Frederikke Bach/ Hedelystens Prins LC kat. 2: 2.pl. Katja Nørgaard/Bakkegaardens Prins Søndag dressur: Lc2 kat.1: 2.pl. Regitse Zefting/Rødtjørn’s Montender Lc3 Hest: Stine Gregersen/ Heartbreaker’s Avalon Lb1 Finale kat.3: 1.pl. Rebecca Sørig Pedersen/Fatima Lb1 Finale kat. 1: 1.pl. Rebecca Sørig Pedersen/Tovdal’s Balooca Lb2 Finale Hest: 1.pl. Helle Tønder/Amigo Søndag spring: LD kat. 1: 1.pl. Nicoline Bach/Sebastian LD Hest: Majbritt Aarup/ Zenia LC Finale Hest: 3.pl. Majbritt Aarup/Zeina LB Finale kat. 2: 1.pl. Katja Nørgaard/Bakkegaardens Prins.

HUNDESPORT: Gennem de senere år har flere medlemmer af Dansk Politihundeforenings Hobro Afdeling deltaget i Danmarksmesterskabet for politihunde og opnået flotte placeringer, og 2009 er ingen undtagelse. DM 2009 er netop afviklet i Ebeltoft, og tjenestehundefører Hans Henrik Sørensen deltog med schæferen Zorba (To-Fast Quick) i patruljeklassen og opnåede her en 20. plads med 201,2 point. I kriminalklassen deltog Tina Veisene Bach med schæferen Bayogis Vindi og opnåede en 7. plads med 197,2 point. Ved DM deltager i alt 48 af landets bedste hunde fordelt på patruljeklassen, kriminalklassen og vinderklassen, så det var i forvejen flot overhovedet at kvalificere sig til deltagelse i DM, og en 7. plads er et særdeles flot resultat, idet det er Tina og Vindis første deltagelse i Danmarksmesterskabet. Vindi er vant til det der med konkurrencer og gode resultater: efter kåringen i foråret 2007 deltog hun i unghundeklassen og her gik det så godt, at hun rykkede op i patruljeklassen, hvor hun samme år opnåede oprykning til kriminalklassen. I foråret 2008 var der igen oprykningskonkurrence, hvor Vindi fi k en halv oprykning til vinderklassen. Så fik Vindi for alvor problemer med hofterne, som dyrlægerne tidligere havde spået, men en guldkur, nogle dygtige dyrlæger - og nogle heftige regninger - og så var Vindi klar til konkurrencer igen i 2009 og viste ved Danmarksmesterskabet klart, at der kommer flere gode konkurrenceresultater i fremtiden. - Det er første gang i Hobro Afdelingens 55 årige historie, at en civil hundefører klarer sig så godt til DM, ud-

taler en stolt formand, John Sørensen. Og vi kan næsten ikke få armene ned, nu hvor Tina på grund af det flotte resultat er blevet udtaget til bruttotruppen, som skal repræsentere Danmark ved det nordiske mesterskab for politihunde i 2010. -. Tina er en rigtig god hundefører og Vindi er en rigtig god hund, og det er dejligt at se, at de mange timer på træningspladsen også giver så flotte resultater, som det er tilfældet for de to. - Hans Henrik startede med ny hund for et par år siden, men at komme med til DM allerede første gang muligheden er der, viser klart, at også fremover vil vi komme til at se gode resultater fra Hans Henrik og Zorba. - Med en rutineret hundefører som Hans Henrik, som næsten hvert år siden 2001 har deltaget i DM med sin gamle hund Zorro og desuden har været med til Nordisk Mesterskab næsten lige så længe, tror vi, at Zorba kan gøre det mindst lige så godt som Zorro i sin tid gjorde – og her er virkelig nogle flotte resultater at leve op til. Næste gang bliver det bare endnu sværere, for Zorba rykker op i kriminalklassen til nytår. - Så for hundeinteresserede er der altid noget nyt at træne, nogle ting, der lige skal rettes eller genopfriskes, og træningspladsen på Døstrupvej bliver flittigt brugt af både konkurrencehunde og af de hunde, som endnu ikke er så langt i træningen. Næste konkurrence er unghundekonkurrencen d. 25. oktober, hvor Hobro afdelingen er vært ved arrangementet med deltagelse af de 6 nordjyske afdelinger indenfor Dansk Politihundeforening. Fra Hobro deltager Klaus Vammen.

NCO Byg, Aars A/S Tlf. 9862 2455 Total, Hoved & Fagentreprise Nybygning, Tilbygning & Ombygning Jord/Kloak, Beton & Murerarbejde Alt i reparationsarbejde Udlejning af containere Gratis rådgivende bygningstjek www.nco.dk info@ncogruppen.dk

Vestvej 5, 9600 Aars Tina Veisene Bach og Vindi går altid efter guldet.

Tungen skal holdes lige i munden, når man skal balancere rundt på et traktordæk med en hest trækkende i den ene hånd og et æg på en ske i den anden hånd.

Spændende stævne på Stubben RIDNING: Alle 24 elever i Aarestrup Rideklub var mødt op på Stubben for at deltage i et spændende stævne. - Solen skinnede smukt, så vi kunne holde varmen i oktober måneds kuldeskær, siger Annika Maria Hansen fra rideklubben. - Der var sprudlende maver overalt, der skulle være stævne. Eleverne blev budt velkommen og delt op i fem hold, der skulle dyste mod hinanden i følgende fem opgaver: 1. Balancere rundt på et traktordæk med en hest trækkende i den ene hånd og et æg på en ske i den anden hånd. 2. Ridestøvle kast. 3. Hestesko kast. 4. Ride slalom igennem kegler, kunne huske seks ting der lå under et klæde, når man havde redet slalom retur igen. 5. Benævne så mange ting som muligt på et hovedtøj og en sadel der var fuld monteret. Det satte grubleren i gang ved store og små. Herefter blev der talt point sammen, og der var tæt opgør mellem holdene, som

havde klaret det rigtig godt. Der blev uddelt rosetter og sponsor gaver fra Mosbæk Foder- og rideudstyr, Støvring Maskinforretning og DLG Sørup. Det bragte jubel og klapsalve frem blandt publikum. Herefter var der pølser med brød, vand/øl til alle, også forældre og de enkle bedsteforældre, der havde lagt vejen forbi, sponsoreret af Assentoft Glasfiber, som fik en stor hånd med på vejen. Rideinstruktørerne blev takket for deres tålmodige og inspirerende undervisning. - Rideklubben er meget glade for at der igen i år, har været hesteejere der har stillet egnede ponyer og heste til rådighed, således at det er muligt for dem, der ikke selv ejer en hest, at deltage i undervisningen, som ikke kun omhandler ridning, men også omgang med hesten, røgt og pleje, pasning af udstyr, samt arbejde fra jorden, siger Annika Maria Hansen. Der er et godt socialt liv i Aarestrup Rideklub, hvor både unge og ældre plejer deres hobby.

Tre old boys videre i kampen om JM BILLARD: Aars Billardklubs tredjehold, som spiller i Jyllandsserien, var på en overkommelig opgave, da holdet spillede i Pandrup.Det blev til en sejr på 8-0. Holdet består af Peter Degn, Søren Laursen, Pierre Galuzka og Preben Pedersen. I Serie 2 spillede Aars 1 uafgjort 4-4 ude mod Taars. Vinderne på Aars-holdet var Hans J. Lau og Keld Jensen, mens Niels Jensen og Kristian Strunze måtte se sig besejret. Hold 2 fik samme resultat ud af kampene mod Kongerslev 2, og her vandt John Lauridsen og John Bach. for Aars, mens Jesper Tørring og Ebbe Helenius tabte. Hold 4 sendte Kongerslev 1 hjem med et nederlag på 6-2. Frank Pedersen, Kurt Larsen og Helle Carlsen vandt deres kampe, mens

Peter Sørensen tabte knebent. Fire af klubbens old boys spillere var tilmeldt JM old boys individuel. Poul Brønnum spillede første runde i Tinghøj, og sikrede sig en førsteplads og dermed videre i kampen. Tage Møller er også videre med en førsteplads i første runde, mens Johannes Christensen fik en andenplads med hjem fra Viborg og dermed også videre i kampen om det Jydske mesterskab for old boys. Arne Thomsen sluttede på et tredjeplads i første runde og kom dermed ikke videre. Jan Jespersen skulle forsøge at spille sig videre til anden runde i klasse B ved et stævne i Vrå. Det gik også godt, idet han sluttede på førstepladsen i puljen, og er dermed i videre i klasse B.


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 31

Klar til finalen

TIL OPSLAGSTAVLEN â&#x20AC;˘ TIL OPSLAGSTAVLEN â&#x20AC;˘ TIL OPSLAGSTAVLEN

EFTERĂ&#x2026;RS MENU 2009 RIDNING: Endnu en rytter fra Aars Sportsrideklub er klar til Campionatsfinale. Louise Kudahl Larsen kvalificerede sig til Dansk Sports Ponyavls Championatsfinale i spring ved kvalifikationsstĂŚvnet pĂĽ Lykkeshøj Ridecenter i Randers i lørdags, hvor hun pĂĽ Elmegaardens Duchess vandt i 4-ĂĽrs klassen. Finalen foregĂĽr i Ikast 14. og & 15. november.

Sponsor:

.

.

e gern s Kro Pi

6,1*/(%$/

HalkÌr Krokøkken

www.halkaerkrokokken.dk

hver torsdag fra kl. 18.00

0XVLN-XWODQGLD %XVWUNU(QWUp0XVLN GDQV VWNVPÂĄUUHEUÂĄG.81NU

ZZZSLJHUQHVNURGN

1ÂĄUUUHVXQGE\$DOERUJ9HMJnUG 6WÂĄYULQJ+REUR)MHUULWVOHY /ÂĄJVWÂĄU5DQXP)DUVÂĄ$DUV cOHVWUXS0ÂĄOGUXSRJPDQJHIOHUH 5HVHUYHUEXVSnZZZSLJHUQHVNURGN %XVWLOPHOGLQJVHQHVWOÂĄUGDJ NORNNHQSnWOI 3,*(51(6.529,%25*/$1'(9(- 216,/'67+2%52

Kimbrer Kroen leverer alt ud af huset smørrebrød - receptioner - festmenuer m.m. Kimbrer Kroen har lokaler til festen fra 20 til 250 pers. Fest til fast pris fra kr. 435

Ring for naermere information, eller fĂĽ tilsendt vores brochure

90,00 Der sÌlges samtidig lokale økologiske produkter

M k d j 8 - 9600 Aars A lf 98 62 19 66 Markedsvej - tlf. mail@kimbrerkroen.dk

info@halkaerkrokokken.dk

Bogtryk/ Offset

Cubansk aften

Suldrup Kro Tlf. 98 37 80 03

2009 tilbud Spar kr. 62 pĂĽ ÂťKokken anbefalerÂŤ Se www.hvalpsund-faergekro.dk

Mad ÂťUd af husetÂŤ Vi leverer gerne til jeres selskab 3 retter fra kr. 148,Restaurant - Selskabslokaler - Kursus - VĂŚrelser

+YDOSVXQG)Â UJHNUR

Bordreservation efter kl. 16:00 pĂĽ 98 66 20 30

30 ĂĽr i Skal Pavil

lonen

Oplev â&#x20AC;&#x153;NOGET GANSKE ANDET LILHOLTâ&#x20AC;? gennem musikalsk og underholdende

KRISTIAN LILHOLT med band den 22/10 kl. 20.00. International gĂŚstestjerne: Dan Ar Braz (Fr.) Koncert billetter 140 kr. telefon 98 35 12 90

JJOHNNY LOGAN

Cubansk Aften med salsainstruktion og â&#x20AC;&#x201C; dans: ÂťCordero Team LatinoÂŤ Cubansk menu, rom, musik, dans og stemning med Jorge Corderos super salsaband.

FĂ&#x2026; BROCHURE

Alt inkl. fra kr. 440,Bryllup, fødselsdag, familiefest, personalefest m.m. De smukkeste rammer til en god fest.

pr.couv.

Lørdag den 24/10 kl. 21.00

.DK

Fest til fast pris

34'(

Stadig pĂĽ toppen - og virkelig vĂŚrd at opleve pĂĽ scenen: op o

Tlf. 98 62 17 11

FAMILIEFEST - JULEFROKOST W W W.

Pandestegt flĂŚsk hvide kartofler og persillesovs

Chokoladebrownies med frisk frugt og coulis

Pr. couvert kun:

21 74 24 30

m/

SprÌngt svinekam med Ìble/fennikel salat, kartoffelroulade og flødesauce.

Ă&#x2DC;kologisk buffet

/ÂĄUGDJGRNWNO

fra 15. oktober og hver torsdag resten af ĂĽret

Røget laksetürn med pikant ostecreme pü salat, dertil hjemmebagt brød

Afhentningspris 132 kr. Bestilles senest 3 dage før. Min. 10 kuverter, søndag dog min. 20 kuverter

Skivum Forsamlingshus udlejes tlf. 98 66 61 94 www.skivum.dk

K\i_`no`boagÂŞnf

søndag den 25/10 søn kl. 19.30 Koncert billetter à 265 kr. incl. gebyr. Koncert menu 100,Tlf. 98 35 12 90

HalkÌr Krokøkken

Til denne aften hører en lÌkker økologisk menu fra:

LĂŚkre cubansk inspirerede retter - stort udvalg!

GAMMELDAGS JULEFROKOST

Samlet pris for menu og koncert:

Entre kr. 350,- Med rabatkort kr. 325,Ă&#x2DC;nsker du ikke at spise: EntrĂŠ fra kl. 20.30 kr. 150; / 125; Bestil koncert og menu pĂĽ tlf. 21 74 24 30 eller pĂĽ: info@halkaerkrokokken.dk

Kommende arrangementer pĂĽ:

lørdag den 5/12 og lørdag den 12/12 KÌmpe julebuffet, derefter dans til seksmandsorkesteret Bongoes

Fredag den 30. oktober: GEORG METZ, SĂ&#x2DC;REN LUNDBYE & OLAV GUDNASON

Fredag den 6. november: ESTER BROHUS og AFENGINN m.fl.

Fredag den 21. november: PETER BASTIAN & NICOLAI JANKOVâ&#x20AC;&#x2122;S ORKESTER

Lørdag den 28. november:

Pris Ă 299 kr sik incl. menu og musik Tlf. 98 35 12 90

BURNIN RED IVANHOE - 60â&#x20AC;&#x2122;ER ROCK

Tlf. 98 63 86 00 www.hvalpsund-faergekro.dk

Bestil billet pĂĽ www. aarsteaterbio.dk Telefon 9862 1175

Hvert arrangement annonceres mere uddybende her i avisen ugen før selve arrangementet. Se ogsü: www.halkaer.dk

NIB E - w. TLF. 98 35 ww

12 illo skalpav 90 -ne 98 n. 35 dk 14 85

ASA FILM PRĂ&#x2020;SENTERER EM IERE

DANMARKSPR

?

WWW.STORM-FILMEN.DK

10/10 â&#x20AC;&#x201C; 18/10 â&#x20AC;˘ kl. 13.30, 16.15, 19.00

?

www.moviematch.dk

9/10 â&#x20AC;&#x201C; 15/10 â&#x20AC;˘ kl. 19.30

10/10 â&#x20AC;&#x201C; 15/10 â&#x20AC;˘ kl. 14.00, 15.45 16/10 â&#x20AC;&#x201C; 18/10 â&#x20AC;˘ kl. 14.00, 15.45, 18.30

^^^\PWKR

19/10 â&#x20AC;&#x201C; 25/10 â&#x20AC;˘ kl. 19.30

19/10 â&#x20AC;&#x201C; 27/10 â&#x20AC;˘ kl. 20.00


Aars Avis

SIDE 32

X SONA

14. oktober 2009

Madonna i Skoda, og Metallica i Audi Vi synger bag rattet, mens vi kører derudad

Vestvej 9 • 9600 Aars • www.vaautolak.dk

BILLIGE VINTERDÆK SPAR 10% VED AT SKIFTE TIL VINTERDÆK I OKTOBER 4 stk. brugte vinterdæk: 13 tommer 1.100,÷10% RABAT 14 tommer 1.200,÷10% RABAT 15 tommer 1.300,÷10% RABAT 16 tommer 1.700,÷10% RABAT

MOTOR: Audi-ejere elsker Rock og heavy i bilen, og folk, der kører i Skoda, foretrækker pop. Fælles for dem alle er, at de elsker at synge med under kørslen. Det er resultatet af en stor undersøgelse, som dba.dk har foretaget. 30 pct. af alle danske bilister hører rock og heavy, når de kører bil. Især blandt Audi-ejere hitter Metallica og AC/DC. Pop er også populært (29 pct.). Navnlig blandt

BOLL BILER

10% RABAT VED KØB AF 4 STK. NYE VINTERDÆK I DUNLOP, GOOD-YEAR, CONTINENTAL, UNIROYAL,YOKOHAMA Alle priser er incl. montering, afbalancering, moms og miljøafgift.

DVI

Dækcenter

Grynderupvejen 6, Tlf. 98 55 19 55 Nørager

Vi servicerer alle bilmærker >iÃÌÀիʜ̜ÀÊ œ°ÊUÊ/iÃÌÀÕ«ÛiÊÈÊUÊ ˆÛ>ÎÊFLi˜ÌÊvÀ>ÊLJÓÓ

Alt i auto reparationer Alle mærker Dæk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.200,- + moms LF Automobiler Gåsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Klargøring af biler til syn

Næsten ny bil til salg for højeste bud over 115.000 kr. Hør nærmere på tlf. Aars 59 29 59 04

Trafikskolen Aars A + B Køreskole ApS Lovpakke Vi tilbyder: • 4 lektioner - Teori • 6 lektioner - På vej • Leje af bil til prøve

Pris KUN kr. 3.500,excl. statsafgift

Ring

98 62 11 36 - 40 19 32 36 98 66 65 81 - 61 54 31 64 Kørekort på kun 5 uger

VI TILBYDER

Traktorkørekort • Bilkørekort Trailerkørekort Motorcykelkørekort • Taxikørekort www.traÄkskolenaars.dk

< HOLDSTART >

9,PRISER FRA Ó4

www.BOLL-BILER.dk . TLF. 98 64 10 88

KØREKORT TIL BIL

TRAILER

60%

Prisgaranti !!!

Tirsdag - fredag: Kl. 8.00-17.00. Lørdag: Kl. 8.00-12.00. Mandag: Lukket.

Mange års erfaring...

foretaget af dba.dk, der er Danmarks største handelsplads på internettet.

Vi synger med Uanset hvilke genrer de danske bilister foretrækker, synger langt de fleste med under kørslen. 97 pct. af alle kvinder erkender, at de i større eller mindre grad synger med på musikken i bilen. Typisk sker det til toner af popmusik. Hos mændene synger 82 pct. med i bilen, og her er det primært rock og heavy, der flyder gennem højtalerne.

Radio er populær

Vinterdæk - spar op til

Åbningstider:

NYT • NYT • NYT • NYT • NYT • NYT • NYT • NYT • • N N Y Y T T • • N N Y Y Holdopstart T T Onsdag 4. november kl. 18:30 • • Onsdag 16. december kl. 18:30 N N Y Y Alt på ét sted T T • Teori • Manøvre • Køreteknisk • • • Teori- og køreprøve • GRATIS hjemmeadgang N N til interaktiv undervisning Y Y T T AMU • • uddannelse i samarbejde med EUC-Nordvest N • Godskørsel – transport m. lastbil AMU 44479 N Y • Buskørsel – personbefordring m. bus AMU 44481 Y T T • Fører af vogntog AMU 45114 • • • Efteruddannelse –buschauffører AMU 40530 N • Efteruddannelse – lastbilchauffører AMU 40530 N Y Y T T • • kort fortalt - kørekort til alt N N Y Y Danmarksvej 51 • 9670 Løgstør • Tlf. 98 67 34 95 T T info@jysk-kc.dk • www.jysk-kc.dk • •

Skoda-ejere er Madonna, Michael Jackson og Rihanna hyppigt spillet. Elektronisk musik, herunder techno tager listens tredjeplads (10 pct.), og hiphop kommer lige efter (6 pct.). Især i BMW er hiphop populært – 15 pct. af alle BMWejere siger, at de helst vil lytte til stjerner som Eminem og 50 Cent. Country tager femtepladsen med 5 pct.. Det er resultatet af en undersøgelse

68 pct. af alle danske bilister hører radio, når de kører bil, og P3 er den foretrukne radiostation (31 pct.). P4 er nummer to (22 pct.) efterfulgt af Radio 100FM, Nova FM og The Voice. Populære P3-programmer som fx Go’Morgen P3 og Mads & Monopolet er mest spillet i Volkswagen og Seat efterfulgt af Nissan, Citroën og Skoda. De kommercielle stationer i Danmark som fx Nova FM høres mest i Renault, Ford og Fiat. Ifølge medieforsker på Roskilde Universitet, Ib

- MERE END 20 ÅRS ERFARING MED FORD OG VW-SERVICE - REPARATION - KLARGØRING TIL SYN - DÆK - REP. AF STENSLAG - SERVICE PÅ AIRCONDITION ANLÆG

Tlf. 98 62 30 33 Markedsvej 9 . 9600 Aars

Hos din lokale AutoMester! De faglige kvalifikationer er også toptunede! Vi følger alt omkring uddannelse for at gøre dig til en gladere bilist.

BOLL BILER 1395.Ê-̜ÀÊÃiÀۈViÊvÀ>ʎ՘ÊÓǙx°‡ ˆiÊÃiÀۈViÊvÀ>ʎ՘Ê

GratisÊ>v…ɏiÛ°Ê>vÊ`ˆ˜ÊLˆÊ‡Êœ«Ê̈Ê£xʎ“° Vi servicerer alle bilmærker

Bruno’s Auto- & Maskinservice

www.BOLL-BILER.dk . TLF. 98 64 10 88 >iÃÌÀիʜ̜ÀÊ œ°ÊUÊ/iÃÌÀÕ«ÛiÊÈÊUÊ ˆÛ>ÎÊFLi˜ÌÊvÀ>ÊLJÓÓ

Skelhøjsvej 4, Suldrup. Tlf. 98 37 85 30

www.bam-service.dk

BIL

Lovpakke Vi tilbyder: • 28 lektioner - Teori • 4 lektioner - Manøvrebane • 16 lektioner - På vej • 4 lektioner - Køreteknik • Leje af bil til prøve

Pris KUN kr. 10.500,-

Skal din bil til service TOYOTA så se her! f.eks. AYGO/YARIS Benzin

Lille eftersyn fra .................................................... 1500,Stort eftersyn fra ................................................ 3200,Eftersynet er incl. olie, oliefilter, luftfilter og friskluftsfilter. Priserne er incl. moms og afgifter.

excl. statsafgift

Hanherred & Himmerland Biler a/s

1. november

Hjortkjærsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 00 · Fax 98 62 46 46 · aars@toyota.dk

Poulsen er radioens popularitet i bilen overraskende. Han mener, at forklaringen skal findes i radioens måde at henvende sig til folk på. -I løbet af de sidste 10 år er der kommet meget mere fokus på den såkaldte feel good-radio. Lytterne føler sig i godt selskab, mens de kører bil, og det skyldes i høj grad, at det ikke kun er musik, der kommer ud af højtalerne. Radiostationerne ved, at musikken skal krydres med snak og andre underholdende elementer, hvis lytterne skal fastholdes. På den måde skabes et indhold, som fx cd’er og iPod ikke kan hamle op med, udtaler Ib Poulsen.

Nyder stilheden Efter den ubestridte nummer et, radio følger cd’er, som det mest populære medie i bilen (25 pct.). Især i BMW og Honda er cd’erne hyppigt spillet. På tredjepladsen følger iPod eller MP3afspilleren, som noget kun seks procentpct. benytter i bilen. Sidst på listen er kassettebåndet, der som musikmedium nærmest er uddødt i Danmark. Kun 0,3pct. lytter til de gamle bånd. Fire procent af danske bilister hører slet ikke musik i bilen. Halvdelen svarer, at de hellere vil nyde stilheden eller lytte til bilens motorlyd.

Dårlige vinterdæk kan være farlige MOTOR: Stor test af vinterdæk i Motor afslører flere dæk, som kan være direkte farlige. Især billige dæk fra fjernøsten dumper. Umiddelbart ligner de hinanden men tag ikke fejl. Forskellen på vinterdæk er stor og kan i værste fald betyde liv eller død. Det viser årets store test af vinterdæk, som FDMs medlemsblad Motor bringer i oktobernummeret, der udkommer fredag den 2. oktober. Det er FDM, der sammen med de europæiske bilklubber, står bag testen. I alt 34 vinterdæk er blevet testet for bl.a. deres bremseevner og stabilitet på både tør og våd vej samt i vinterføre som is og sne. Resultatet viser, at de bedste dæk klarer sig fint på alle former for vinter vejrlig. Til sammenligning falder dækkene i testens midterfelt igennem på en eller to af underlagene. Men mens 24 dækmærker klarer sig enten godt eller over gennemsnittet, dumper hele ti dæktesten. - Det er hovedsagligt relativ ukendte dækmærker fra fjernøsten, som dumper, og lad dem endelig blive ved med at være ukendte. Testen viser med al tydelighed, at de er direkte farlige. Der er derfor al mulig grund til at se sig for, og ikke bare slå til på det første det bedste tilbud, siger bilteknisk redaktør på Motor, Søren W. Rasmussen.


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 33

Gør varmeanlægget klar til vinteren nu Halvdelen af energiforbruget går til opvarmning

Skab en hyggelig stemning med stenvægge i et af husets rum.

Vinteren indbyder til indendørs hygge Vejrmenuen står alligevel på regn og rusk BOLIG: Så gik den sommer og terrassemøblerne kan ligeså godt sættes i haveskuret. Vejrmenuen står alligevel på regn og rusk, og set fra sofaen smager den jo egentligt meget hyggeligt. Vi må se i øjnene at vi bor under himmelstrøg hvor udelivet er begrænset til et par sommermåneder, og resten af året styrer inde livet, næsten ubetinget. Så hvorfor ikke satse på den indvendige del af boligen og skabe fortryllende og hyggelige indretninger med stenvægge i f.eks. stue, køkken eller bad. Næsten alle afkroge af verden er blevet mulige at besøge, og vi danskere er da også, om nogen, flittige til at rejse ud. Vi ser storslået natur, fremmede byer og får indblik i hvordan mennesker lever og bor rundt omkring i verden. Det inspirerer os, vi plukker lidt her og der, tilføjer eksotiske madvaner, musikstilarter og sydlandsk præget rustik boligindretning – ind i vores danske hverdag. Måske

fordi behovet for forandringer og stilskift er tiltrængt, samtidig med viden, der peger i retning af hvor meget vores omgivelser egentligt påvirker vores humør. Så, hvis man kan indrette sig til et bedre humør er, der vel alle gode grunde til, at komme i gang. Og en positiv forskønnelse af boligen kan være en smuk og dekorativ stenvæg.

Stenvæg skaber hygge En stenvæg i f.eks. stuen, skaber en helt fantastisk hyggelig stemning, og samtidig forbedrer rummets akustiske forhold, hvorfor stenvæggen ikke alene er smuk, men også særdeles fordelagtig som f.eks. tv væg. Bag en brændeovn tager stenvæggen sig også utroligt smukt ud, samtidig med at den er brandhæmmende. Som prikken over i`et, giver en stenvæg de mest utrolige muligheder for spændende belysning. De fleste vil nok, som det første, tænke at en stenvæg i stuen kræver

de helt store armbevægelser, men det gør det faktisk slet ikke. Firmaet Abelona har specialiseret sig i super rustikke sten- og fliseløsninger til væg, mur, gulv og terrasse. Udvalget er meget stort og importeres direkte fra producent og stenbrud i Grækenland. Stilmæssigt spænder udvalget af de græske skalsten, stenpaneler og natursten sig over en bred vifte, der byder på næsten ubegrænset muligheder. Det kan være stenmuren du har set på en middelhavs ø, de hvælvede mure i Kronborgs kasematter hvor Holger Danske sidder og sover, rå New Yorker stil, cool lounge indretning, vinkælder, Provence, english country, klippevæg, en filset mur, Flensborgssten, gamle mursten som skaller – you name it! Det store og vellykket udvalg produceres af anerkendt græsk virksomhed, støbes i en slags let beton og kan monteres på de fleste vægge og mure.

BOLIG: Opvarmningssæsonen står for døren, men ikke alle varmeanlæg er klar til vinteren. Mange ældre centralfyr fungerer så dårligt, at mere end 30 % af den kostbare varme går til spilde. Over halvdelen af din husstands samlede energiforbrug går til opvarmning. Så der er god grund til at sikre sig, at boligens varmeanlæg fungerer, som det skal. Selv små forbedringer kan føre til mærkbare besparelser på varmeregningen. Så uanset om dit centralfyr bruger olie eller naturgas, er det en god idé at få det efterset og renset af en certificeret servicetekniker hvert år. Få samtidig lavet en energimåling, der viser hvor meget varme, du rent faktisk får for pengene. Hvis energimålingen afslører, at dit centralfyr har et stort varmetab, kan det måske begrænses ved at efterisolere kedlen. Hvis fyrets varmetab er rigtig stort - for eksempel 25 % eller mere - kan det ofte betale sig at skifte det ud. Sørg for at der er fyldt vand nok på varmeanlægget og luft alle radiatorer ud ved at åbne deres udluftningsventiler, indtil der kommer vand ud. Hvis en af dine radiatorer ikke bliver varm, selvom du skruer op for termostatventilen, kan det være fordi, en stift inden i har sat sig fast. Problemet løses ved at fjerne termostathovedet og ”motionere” stiften, til den igen bevæger sig frit. Få eventuelt din servicetekniker til at vise dig hvordan. Nogle centralfyr har en ventil, hvor du manuelt kan styre radiatorvandets fremløbstemperatur (også kaldet en shuntventil). Den kan bruges til at spare på olieeller naturgasforbruget. Om efteråret og foråret behøver radiatorvandets temperatur

grader i opholdsrum - Installér et dag/nat-sænkningssystem, der sænker rumtemperaturen med 4 til 5 grader om natten - Efterisolér boligen. Lofter og hulmure er ofte gode steder at starte - Skift til energiruder. De isolerer dobbelt så godt som termoruder - Udskift den gamle cirkulationspumpe med en ny Amodel og spar el for næsten 700 kroner om året.

ikke at være nær så høj som om vinteren. Start for eksempel med en temperatur på 40 grader og skru gradvist op i løbet af efteråret. Jo oftere du regulerer efter behov, jo større bliver besparelsen.

Hvordan kan man ellers spare? For dem der stadig har ondt i varmeregningen, findes der heldigvis endnu flere sparemuligheder. - Hold en temperatur på 21

Anlæg & Idé …

Det magter vi

• HAVETEGNING • FLISEARBEJDE • PLANTEARBEJDE • BESKÆRING M.M. • GRÆSSÅNING HAVEDESIGN - ANLÆGSGARTNERI

tlf. 40 27 92 11 •

E-mail: info@hvass-havedesign.dk

VED DU HVOR der Àndes nyere større villa med unik beliggenhed eller byggegrund større med unik beliggenhed begge dele i Aars by eller lige udenfor, købes nu eller senere. Henvendelse J. Knudsen tlf. 30 55 85 22 mail: stotting@mail.tele.dk

Andelsbolig fra 2005 til salg Hans Egedes Vej, Tvebjerghaven 1. etape Fritliggende bolig med carport/udhus og have. Dejlig sydvest vendt gårdhave med tilhørende overdækket hyggekrog. Boligen: Andel (inkl. Forbedringer): Bolig afgift : (inkl. fællesudgifter)

315.000 kr. 4.660 kr.

Kombineret køkken/alrum/stue med loft til kip. Gang med skabe og klinkegulv. 2 værelser + soveværelse. Kontakt. Jesper: 26 83 66 74 Mail: fam.schou@live.dk

G O L F PA R K E N L Ø G S TØ R

ÅBENT HUS SØNDAG KL. 14–16

Kom og se det nye lavenergihus på Golfparken i Løgstør. Vi ses! Derudover kan du aftale personlig fremvisning på 96 321 321 www.panoramahuse.dk

HUSE

Priser fra kr. 2.495.000 · Nettohusleje kr. 6.000/mdr. · Lavenergi varmeforbrug kun kr. 430/mdr.


Aars Avis

SIDE 34

14. oktober 2009

TIL LEJE

Lægesekretær

med udnyttet tagetage og mindre kælder. Moderniseret, meget velholdt, belliggende på dejlig rolig gade nær den indre by. Sælges for kun kr. 1.050.000. Tlf. 26 13 97 18

Vi søger en uddannet lægesekretær eller sekretær med erfaring inden for faget til ledig stilling på 20-30 timer. Skriftlig ansøgning senest den 15. november 2009. Lægehuset Hornum Hasselvej 6, 9600 Aars

GR AT IS

Gulstensvilla i Aars

vejledning og tilbud på de helt rigtige

VINDUER & DØRE

Ring på 23 45 63 80 og jeg kommer til Dem. Snedkermester

Poul Andersen

Kornmarken 10, Hornum Se billeder: www.poulandersenvinduer.dk

Skriv bare under... Tør du stole på, at alt er undersøgt og i orden, inden du skriver under på en bolighandel? Brug din

Advokatfirmaet

BINDSLEV & KJELDSEN ApS Himmerlandsgade 109 • DK-9600 Aars •Tlf. 98 62 40 00

M/K SØGES SOM LEDER AF VORES PELSERI i perioden 7. november til 15. december (ca.) Erfaring med pelsning af mink nødvendig samt kendskab til engelsk. Himmerlands Pels ApS Finn tlf. 21 24 80 95 Karl-Ole tlf. 22 24 53 50 Bernhard tlf. 40 55 18 92

TIL LEJE

TIL LEJE

Udlejes straks 2

Lejlighed i Aars på 44 m . Leje 2.600 kr. + forbrug. Indskud 6.000 kr. Gerne enlig. Tlf. 98 62 12 88

NYRENOVERET LEJLIGHED i centrum af Aars, ca. 70 m2, pris 4.300 kr. + forbrug. Tlf. 20 60 94 03

Aars by Rengøringshjælp søges 3 1/2 time hver uge i Aars by. Kontakt 29 93 56 52 efter kl. 19

Rengøringshjælp søges 5 timer ugentlig, gerne torsdag. Henv. på 25 44 11 00

Kirkegårdsleder til Aars Kirkegård

Hus på 180 m2 centralt i Aars, 5 vær. 2 stuer og stor have. Husleje 6.000 kr. pr. mdr. + forbrug. Dep. 3 x huslejen. Tlf. 42 25 27 11

2 vær. lejlighed, 50 m2. Nymalet og nyt køkken. Husleje 2.800 kr. + forbrug. Dep. 7.500 kr. Tlf. 24 47 60 46

Til leje Møllevej 14: 1 vær. lejlighed med køkken og bad, leje pr. md. kr. 3.000 + forbrug af varme. Tlf. 23 48 35 17

LEJLIGHED

Centralt i Aars

2 vær. søges af ung pige, max husleje 2.500-3.000 kr. Tlf. 41 12 38 28

2 vær. lejlighed på 50 m2 udlejes pr. 1. nov. Husleje 3.300 kr. + forbrug. Indskud 3 mdr.s. husleje. Henv. tlf. 28 96 38 62/ 22 42 50 73

Til leje i Haverslev 2 vær. lejlighed på 73 m2, ledig fra 1. november. Tlf. 21 74 84 98/ 21 75 72 77 efter kl. 17

Lille lejlighed i Sønderup udlejes, mdr. leje 2.700 kr. incl. forbrug. Tlf. 20 78 14 24

£HI:G7£AA: )k²g#aZ_a^\]ZY jYaZ_Zh# AZ_Zeg#bYg#(#+%%!" [dgWgj\# >cYh`jY&%#-%%!"

Ia[#)%-.''**

til leje straks, beliggende i Vegger, 100 m2 m. nyere køkken og bad, husleje 3.700 kr. + forbrug, 3 mdr.s indskud, ingen husdyr. Tlf. 24 96 80 34

Lejligheder og vær. fra kr. 1.440 pr. md. alt incl. Overnatning på motel/ ferielejlighed fra kr. 85,-

Telefon 9867 6021 eller 2176 4695

Udlejes Vognsild Nymalet 2 vær. lejlighed, 60 m2. Husleje 2.300 kr. + forbrug. Dep. 6.000 kr. Nymalet 2 1/2 vær. lejlighed, 70 m2. Husleje 2.500 kr. + forbrug. Dep. 6.000 kr. Tlf. 24 47 60 46

Stillingen som kirkegårdsleder ved Aars Kirkegård bliver ledig 1. december 2009, da vores nuværende kirkegårdsleder har søgt nye udfordringer.

Aalborgvej 14, Hornum: 60 m2, 2 vær., stuen. Husleje 2.600 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Aalborgvej 14, Hornum: 60 m2, 2 vær., 1. sal. Husleje 2.500 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Haubrovej, Hornum: Værksted/lager ca. 100 m2. Husleje 2.000 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje.

Stillingen er en tjenestemandsstilling i lønramme 28 for tjenestemænd i stat og folkekirke. Tlf. 4048 3588

Kirkegårdslederen referer til menighedsrådet og har det overordnede ansvar for driften af kirkegården. Dette indebærer daglig ledelse af kirkegårdens 6 engagerede medarbejdere, kontakt med pårørende i forbindelse med udvælgelse af gravsted og administration vedr. gravsteder. Kirkegården er på ca. 3 ha,og inden for kort tid vil der blive udvidet med en annekskirkegård. Menighedsrådet forventer at du • vil være en loyal sparringspartner for menig hedsrådet. • vil være en åben og uddelegerende leder. • har Áair for god og seriøs betjening af kirkegår dens brugere. • har en uddannelse som enten gartner, jord brugsteknolog, skov-og landskabsingeniør, hortonom eller tilsvarende uddannelse. • har ledelseserfaring og/eller lederuddannelse. Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til kirkegårdsleder John W. Hinze tlf. 96 98 21 80 eller Aars kirkes kontor, Kirkeplads 6, 9600 Aars tlf. 98 6242 47 Ansøgningen skal sendes til Aars Menighedsråd ved formanden, Jens Simonsen, Brorsonsvej 28, 9600 Aars senest 5. nov. 2009 kl. 18.00.

Til leje i Haverslev Flot istandsat 1 vær. 38 m2, der er indrettet med entre + køkken/stue og nyere bad. Kr. 2.300 + forbrug. 3 mdrs. depositum Flot istandsat 2 vær. 55 m2, der er indrettet med entre + køkken/stue + 1 stort værelse og nyere bad. Kr. 3.200 + forbrug. 3 mdrs. depositum

Det er godt at

Flot istandsat 2 1/2 vær. 54 m2, der er indrettet med entre + køkken/stue + 1 stort + 1 mindre værelse og nyere bad. Kr. 3.200 + forbrug. 3 mdrs. depositum

BO GODT

Lejlighederne er indÁytningsklare nu. Tlf. 41 18 68 98 efter 16.30

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

1 vær., stue, udestue og badevær. 105 m2. Garage, værksted og egen have. 4.800 kr. + forbrug. 3 mdrs. dep. Ledig fra den 1. november. Tlf. 23 44 55 77

Himmerlandsgadecentralt Lejlighed på 100 m2 + 2 pulterrum udlejes. Husleje kr. 4.300 pr. md. + forbrug. Indskud 3 mdr.s. husleje. Henvendelse på tlf. 21 82 98 62/ 21 29 72 74 Velbeliggende 1/2 dobbelthus. Tingvej 13, 75 m2 + fuld kælder. Kr. 4.300 pr. mdr. Dep. kr. 12.900

Billig i RANUM

Lejlighed

Hus i Aars udlejes

Stor 3 vær lejlighed m. altan. Engvej 2, 100 m2. Kr. 4.300 pr. mdr. Dep. kr. 12.900. AMH bolig 98621270 Bedst efter kl. 16.30 amh@bolig.dk

Udlejes Farsø. Rødsstens hus Søndergade 59, Farsø, god stand, fuld kælder stueetage med køkken og bad - 1. sal med et stort rum, kan opdeles efter ønske. Nem grund uden nævneværdig have. Startleje: 3.900 kr./mdr. + forbrug.

Kontakt

Tlf. 60 60 30 80 SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen & Helle Viborg Bymidten 1 9600 Aars Udebehandling efter aftale.

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med sygesikringen

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 98 62 11 18 - 40 53 98 62 Fodbehandling - Bøjlebehandling - AÁast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark


Aars Avis

14. oktober 2009

SIDE 35

KØB OG SALG

SUNDHED & VELVÆRE

Fodpleje

Psykologisk rådgivning Fysioterapi Craniosacral terapi Akupunktur

(evt. i eget hjem)

Zoneterapi m.m.

TID TIL PATIENTEN - KVALITET I BEHANDLINGEN

Tlf. 96 71 55 55 22 45 06 60 Sillevadvej 10 9600 Aars

• SPORTSBANDAGER

• KOMPRESSIONSSTRØMPER • FODINDLÆG • ORTOPÆDISK FODTØJ M.M.

Ortopædiske bandagerier/skomagerier

Lilly Sandgård

✂ KLIP UD

Klinikken er åben tir.-fre. - Jeg kører også gerne ud Gavekort udstedes.

Hougaard

Gl. Nøragervej 3 9610 Nørager Tlf. 29 80 56 92 tina@din-mobelpolstrer.dk

www.din-mobelpolstrer.dk

Sandblæsning af husfacader m.m - ring til...

KLOAKSERVICE Slamsugning og højtryksspuling af kloak og dræn. TV inspektion af kloak.

AARS KLOAKSERVICE OG MASKINSTATION LØGSTØRVEJ 76 - AARS - TLF. 98 62 20 18 BILTLF. 21 20 08 55

Ompolstring af møbler Stort udvalg i møbelstof Restparti fra 49,- pr. meter - tilbud uden forbindende Fabrikation af nye hynder til bænke og stole

E.K. Møbelpolstring www.sandblæseren.dk - www.sandblaes.dk

VINTEROPBEVARING

Henriks Vinduespolering

Sted: Haverslevvej 154, Haverslev, 9610 Nørager. Alex tlf. 29 43 71 42 Steen tlf. 51 18 42 34

VVS Aut. vand- og gasmester

»JULLE’S« VVS

v/ Niels Juul

Christensen

Nygaardsvej 7, Aars Tlf. 98 62 20 56

Landbrug - Erhverv - Transport

Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveservice Haveplan - Omlægning - Vedligehold

service aps Har du seriøst brug for hjælp...

v/ Torben Sloth Tolstrup Byvej 7, 9600 Aars Tlf. 98 62 22 34 / 40 26 81 33 - din lokale VVS-installatør

Hjemmeservice

- et klart valg

Mobil 25 11 58 82

v/Erland Kristensen • Rapsmarken 5 9670 Løgstør • Telefon 98 67 11 54

Vi har bl.a. brugt køkken med kirsebærlåger, ny emhætte Thermex design line 7003 væghængt. NilÀsk håndværkerstøvsuger ATT ix5 som ny, højtryksrenser NilÀsk hobby, opvaskemaskine AEG 6081. 3 hvide højskabe, melaminhylder i mange mål, hvid og klar silikone/fugemasse, div. udendørs træmaling, god kvalitet, klar byggeglassten, 3.8 m. wienerstige, Sika gulvspartelmasse, sort stof hjørnesofa kun knap 2 år gammel, B&O anlæg model 5500, brugte døre og vinduer, nye limtræs- fodlister, fyr hvid rustik, skruer, bolte, beslag, div. indbo, skabe stole, samt masser af rodekasser. Nye termobørnestøvler med motiv, samt palle med diverse sko.

Vikarservice

af CAMPINGVOGNE tilbydes.

Tlf. 98 63 61 46

Søndag den 18. oktober kl. 10-15

Aut. af sundhedsstyrelsen

HUSK FRIT LEVERANDØRVALG

BLANDEDE

Din Møbelpolstrer

Vi rydder op, så kom og gør en god handel!

Konsultation efter aftale Messevej 2 . 9600 Aars . Tlf. 86 43 21 47

Svoldrupvej 108, Aars - Tlf. 23 28 03 67

v/ Tina

v/Jimmi Skjærbæk Tlf. 60 65 32 34

• BRYSTPROTESER

INGER NIELSEN, fysioterapeut, akupunktør Tlf. 29 44 88 18

FODPLEJE Ved eksamineret fodplejer.

J.S. Handel

• KORSETTER

Tinghøjvej 6, 9600 Aars www.aarsterapi.dk

✂ KLIP UD

God pris gives. Hurtig afhentning. Nedskæring udføres. Skrotbiler købes.

• BANDAGER

PETER NIELSEN, psykologi, fysioterapeut Tlf. 21 67 06 62

hanne b. stokbro

JERN KØBES

• PROTESER

Frit valg - Privat - Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk . Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40 KØB OG SALG

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

NEVE EDB Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve Salg og service af computere, netværk, printere, udstyr og programmer.

Bil: 21 24 35 77

Dantørv - 9600 Aars

KØB OG SALG

Tlf. 24 42 15 83 / 24 42 14 84

Træpiller og Tørvestrøelse af absolut bedste kvalitet. Sælges og leveres til fornuftige priser. Se mere på www.dantorv.dk eller ring tlf. 22 20 94 80

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Bilskrot købes Dæk m/u fælge. Nedbrydning Indvendig rydning.

Tlf. butik 98 38 73 50 Åbent: Fredag 13-17. Lørdag 10-14 Brugbare møbler m.v. modtages/afhentes. Aflevering kan ske i åbningstiden. Afhentning: Tlf. 98 37 82 90 - 98 62 20 92

Fax: 98 62 51 69

Telefon 98 62 51 15

Farvekopicenter Aars

JERN OG METAL

Mission Afrika Genbrug, Kirketerp

Kirkens Korshær Hornum Genbrug

Jernbanegade 7 Brugbare effekter samt dødsboer afhentes Tlf. 98 66 14 26 Mand.-fred. 13.00-17.00 Lørdag 10.00-13.00

SKROT KØBES

Al slags gl. jern købes kontant vi betaler 500 kr. pr. ton v. min. 3 ton Bil skrot 250 kr. pr. ton v. min. 3 ton Metaller købes til højeste dagspris Tlf: 75 27 76 76 (8ºº-17ºº) - Aften Mobil: 51 20 20 92

dsenars i r u a L 008A2 965 Sørenej 12 - 1 yv8 62 B9 15 82 2 p 6 u r t 8 Tols Tlf. Tlf. 9


Aars Avis

SIDE 36

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

AARS AVIS FARSĂ&#x2DC; AVIS FOLKEBLADET STĂ&#x2DC;VRING HADSUND FOLKEBLAD NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Ă&#x2DC;STHIMMERLANDS FOLKEBLAD

SĂŚlges: Siloer til foder eller trĂŚpiller. 1,5 t - 3 t - 6 t. Tlf. 98 63 42 24 SĂŚlges: Ă&#x2DC;ko vaskemaskine, øko tørretumbler til aftrĂŚk, nøddetrĂŚschatol, køle/fryseskab. Tlf. 20 55 72 84 SĂŚlges: Dametøj str. 50-52. Zizzi, Lee Bie. Pris for en sĂŚk. 400 kr. Lene Bjerre bestik, sølv, 10 gaďŹ&#x201A;er, 12 knive, 12 skeer. 500 kr. Tlf. 98 37 34 80 SĂŚlges: Kattekillinger. 2 hun, meget tamme og kĂŚlne, 4 1/2 mdr. 1 sort med hvide poter og 1 grĂĽstribet. 50 kr. pr. stk. Tlf. 26 29 44 06 SĂŚlges: Labradorhvalpe, fĂĽet ormekur. 9 stk. sorte. Salgsklar. Efter jagtglade forĂŚldre. Pris T: 2.500 kr. H: 2.200 kr. Tlf. 98 33 52 45/61 54 42 45 SĂŚlges: HĂŚkplanter: ÂťLigusterÂŤ 2 ĂĽrs fine planter. Tlf. 28 46 75 29 SĂŚlges: Kattekillinger - 1 sort han, 1 rød hun, 50 kr. Helst samlet. 11 uger gamle. Tlf. 98 39 81 11

SĂŚlges: Ă&#x2020;gte hvidgyldne Golden Retrieverhvalpe. Kan beses/ bestilles. Salgsklare d. 23/10. Mor og far haves. Pris 4500,Tlf. 98 54 66 08 / 23 25 42 41

SÌlges: Gravhundehvalpe, 1/2 ür, sorte m. brune aftegn., 2 drenge. DKK reg., vac. og dyrlÌgekontrolleret. Opvokset i køkken sammen med mennesker og andre hunde. Virkelig gode familiehunde og jagtdressur er pübegyndt. Ring og hør nÌrmere. Tlf. 98 35 51 80 / 20 67 79 49 SÌlges: Gode brugte cykler, alle med 3 mdr. garanti. Tlf. 23 11 35 31 SÌlges: BrÌndeovn, Fireplace Santana, 8 kw, 1200 kr. Lille Morsø med egernmotiv 500 kr. Gl. plys sofa, 2 lÌnestole nyombetrukket, 800 kr. 1 lÌdersofa, 2 lÌnestole, rødbrune, 500 kr. NÌsten nye dÌk og fÌlge til Ford Transit, 4 stk. 800 kr., samt mange gode dele fra samme. Tlf. 51 52 96 11

SÌlges: 2 pers. sovesofa, koksgrü, nÌsten ny 1000 kr. Havetraktor MTD Yardman, pÌn med nye knive 5000 kr. Tlf. 98 64 25 01 Gives vÌk: 3 kattekillinger, 1 grü han m/hvid blis, 2 sorte hunner. Opvokset ude og vant til hund. Meget kÌlne. klar til afhentning til kÌrlige hjem. Tlf. 86 69 22 52 SÌlges: Tørt brÌnde 125,- kr. pr. rummeter Tlf. 20 43 54 90

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Købes: Dødsboer, flytteboer, finere indbo, møbler, malerier, tĂŚpper, lamper, ure, spejle, porcelĂŚn, glas, fajance, figurer, sølv, guld, samlinger, nips, smĂĽting. Toppris betales kontant. Tlf. 21 64 80 90 SĂŚlges: Havetraktor Murray kr. 2.000,-. Invalide el-scooter 4 hjulet minicrosser, joystik. Scooter Yamaha kr. 2.200,-. 5 hk Murray FrĂŚser kr. 1.400,-. PlĂŚnetraktor kr. 650,-, gerne bytte. Tlf. 52 80 42 07 SĂŚlges: Velholdt havestuemøbler, bambus, sofa, 2 stole, bord med glasplade, kr. 495,-. KornvĂŚgt med lodder, gammeldags, kr. 800,-. Solarie med rør i orden, kr. 400,-. Tlf. 98 33 53 98 - 98 58 81 06 Købes: Gamle togbilletter fra Himmerland og resten af landet samt andre gamle jernbaneting købes til fair priser. Gammelt Fleischmann købes. Tlf. 98 16 71 97 SĂŚlges: Baukneck vaskemaskine, 4 ĂĽr, kr. 1.500,-. Box seng enkel m/topmadras, kr. 600,-. Italienske fliser, køkken/bad, 30x60, kr. 250,- pr. m2. Tlf. 96 52 55 55 SĂŚlges: 2 hvalpe tilbage, gule labrador, han 6 mdr. Vac. og chip, kr. 2.000,-. TĂŚve 6 mdr., ormekur, kr. 1.000,-. Tlf. 22 25 07 31 SĂŚlges: Gilera Stalker Scooter, ĂĽrgang 2001, kørt 6000 km. Pladefri, velholdt, kr. 4.200,-. Tlf. 98 57 33 87 SĂŚlges: HĂŚkplanter ÂťLiguster LigaÂŤ, meget store planter, 80100 cm, med meget stor rodnet, kr. 10,-/stk. Tlf. 23 33 50 17 SĂŚlges: Mountainbike, SCO Kilamanjaro, sort, 26â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;, 21 gear,købt 09.06.09, brugt 2 mdr. Tlf. 98 58 35 34 :Ă&#x152; SNLZ! .HTTLS :PUNLY [YĂ&#x152; KL Z`THZRPUL RY (U[PR ZVMH IVYK _ JT <KZRĂ&#x152; YPUN O`SKLRY9VUKVZ[Y`NLY\SSL RYHM[RY ;SM 2Ă&#x17E; ILZ!4-?J`SPUKLYTO\Z 7SV] - ; [PW]VNU ; ;PT 2HY[VMMLSSĂ&#x152; NNLY YĂ&#x152; RRLY MYVU[ RVZ[ [PS [YHR[VY 7HSSL[HURLY 35`L2Ă&#x17E; ILZ!,SOLNUNHZNY\L RLKLSMPUNLYRSPWWLY ;SM

SÌlges: Kleiner Mßnsterländerhvalpe - Ìgte efter de helt gode jagt- og familiehunde, har begge forÌldre. Tlf. 98 54 44 78 Købes: Tyskerhjelme, originale hjelme købes, pris pr. stk. 1000 kr. Tlf. 61 85 26 98 SÌlges: Fleichmann tog sÌlges. Vogne fra kr. 50,00. Lørdag, Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø. Tlf. 40 19 78 78 SÌlges: Matadorserie (VHS) 10 kr. stk. Antik bord + stole, 500 kr. Mahognireol, glas i lüger + lys, 400 kr. UdestuesÌt, bambus, 500 kr. Hesteplov, 400 kr. Tlf.: 98 66 40 19 Købes: Dødsbo, indbo, møbler, porcelÌn, glas, figurer, sølv og guld. Totalrydning. God pris gives - Ring og hør. Tlf.: 29 82 87 03 SÌlges: BrÌnde. Bøg fra 295 kr. pr. m. Gran fra 190 kr. pr. m. Løv fra 265 kr. pr. m. Kan evt. leveres. Tlf. 98 65 43 41 / 21 26 43 30 SÌlges: Haveplanter. Eks. Akacia, Hyadrangia, Alunrod, Digitalis, Agapantus, prydgrÌsser, bunddÌkkeplanter, StenbrÌk, Buskbom, Parykbusk, Skjoldblad, Astilpe, roser, bregner, Skimma, Sølvlys. Tlf. 41 17 45 55 / 98 62 14 15 SÌlges: Børge Jacobsen vinduer, mül 119,8x138,5 cm, nye, topstyrede, hvide, 2 stk. 2.000,Tlf. 61 60 50 32 SÌlges: HalloweengrÌskar, kom og se det store udvalg. 20 kr./stk. Større partier kan evt. leveres. Tlf. 98 65 45 20 / 24 89 34 60 SÌlges: TrommesÌt, ca. 3 ür gammelt, nÌsten ikke brugt, 800 kr. Tlf. 22 20 39 49 SÌlges: Havehegn i bambus m/trykimprÌgneret trÌramme NYE. 120x180 cm, 120x100 cm, 80x(100x180cm), 80 kr. pr. stk. Tlf. 98 62 27 06 / 20 57 43 45 SÌlges: Almuegerigter, fodlister 68, 92, 118 mm. 12, 16, 22 kr./m. Balustre 40 kr./stk. Lille Binderup Tlf. 61 26 40 69 SÌlges: Hø, halm, havre og tørt løvtrÌ. Tlf. 23 98 79 42

:Ă&#x152; SNLZ! /\UKLO]HSWL HTLYP RHUZRL:[HMMVYK[LYYPLY[Ă&#x152; ]LYVN OHUULY/HYMĂ&#x2039;L[VYTLR\Y=HU[ [PSIĂ&#x17E; YUVNHUKYLK`Y2YRY ;SM 

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Sendes eller sendes indleveres til: Annoncen til: Midthimmerlands Folkeblad, DoktorvÌnget 6, 9530 Støvring Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars SENEST FREDAG 9.00 senest fredag kl.KL. 9.00 Mrk.: Loppemarked Betaling vedlagt:

14. oktober 2009

â?&#x2018; Kontant â?&#x2018; Check ANNONCETEKST: â?&#x2018; SĂŚlges â?&#x2018; Købes â?&#x2018; Byttes â?&#x2018; Gives vĂŚk

BEMĂ&#x2020;RK CAMPINGVOGNE â&#x20AC;˘ BILER â&#x20AC;˘ MOTORCYKLER â&#x20AC;˘ LANDBRUGSMASKINER â&#x20AC;˘

- SKAL med under bilmarkedet eller køb & salg!

SE HER! - inden du laver din annonce!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og Âťgives vĂŚkÂŤ af nĂŚsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter. Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder ogsĂĽ traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMS-, MOTOR- og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KĂ&#x2DC;B OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslĂŚt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGĂ&#x2DC;RELSER. Hvor stor mĂĽ annoncen vĂŚre? Annoncen mĂĽ HĂ&#x2DC;JST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. ÂťSĂ&#x2020;LGESÂŤ og til slut Âťtlf. nummerÂŤ regnes hver for et ord og skal derfor tĂŚlles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tĂŚller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Husk: Breve sendt med postvĂŚsenet mĂĽ IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 9 aviser i Himmerland (totaloplag 118.472 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør. Vesthimmerlands Avis,Aalestrup.Ă&#x2DC;sthimmerlands Folkeblad,Kongerslev. Hadsund Folkeblad. Folkebladet, Støvring. Nibe Avis samt Lokalavisen, Hobro.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Hvornür skal annoncen indleveres? Annoncen skal vÌre avisen i hÌnde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Aarsavis 2009 10 14