Page 1

Til samtlige husstande

87. årgang - Nr. 41

ONSDAG 9. oktober 2013

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Oldtidsminderne genindvies - så vi ikke glemmer dem Borgmester Knud Kristensen klipper hundesnoren i Sjøstrup Der er allerede solgt over 10.000 partoutbilletter til golfturneringen i Gatten næste år.

Succes er sikret et år før første slag GATTEN: Selv om der næsten er et år til at European Tour i Himmerland afvikles i Gatten, så går billetsalget strygende. På nuværende tidspunkt er der solgt 10.000 partout kort til turneringen ”Made in Denmark”. Tilskuersuccessen for tur neringen i Himmerland er dermed sikret! Med de foreløbige 10.000 solgte partoutkort forventes det samlede besøgstal at komme til at ligge på ca. 35.00040.000 tilskuere over turneringsugen, et tal som allerede nu må forventes at

stige i takt med antallet af solgte billetter. - Samtidig med det flotte salg af partoutkort, har flere firmaer og privatpersoner efterspurgt muligheden for at købe dagsbilletter til de enkelte turneringsdage. Vi har derfor besluttet at fremrykke salget af dagsbilletter, udtaler Flemming Astrup, Promoter for Made in Denmark. Billetsalget af dagsbilletter åbnede i lørdags. Made in Denmark afvikles fra 13. august til 17. august 2014 på Himmerland Golf og Spa Resort.

EFFEK

penge på varmeregningen Vi isolerer med dansk produceret Papiruld:

• Ingen kuldebroer • Fugttransporterende • Høj brandmodstand

Loft, 120 m2, 50 mm isolering. Efterisoleres med 250 mm Papiruld. Pris ca. 18.500 kr. inkl. moms.

Årlig besparelse på varmen

• Ingen brug af dampspærre

3.000 - 8.000 kr.*

E

*pr. år afhængig af opvarmningskilde.

ff

ek

is o l e ri n g ti v

dig Vi giver sta il tilskud t ring efterisole ndmtidigt hå Udnyt sa adraget. fr er rk væ

Sammenhæng De to nye indvielser har ikke noget direkte med hin-

Mindestenen ved Sjøstrup Bro er frisket op. Den genindvies nu, ligesom Borremose genindvies.

anden at gøre. Men der er en sammenhæng mellem Borremose og Ertebølle arrangementerne. De to er led i et større projekt, hvor en række fortidsminder får moderniseret formidlingen med

støtte blandt andet fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney-Møllers Fond til almene Formaal i regi af Kulturstyrelsens projekt Danmarks Oldtid i Landskabet. Formidlingen af Borremose fæstningen er

XL BURGERBOLLER JULEFROKOST PÅ HOTELLET

4 STK.

Nyd vores store julebuffet med musik og dans.

20,-

279,Buffet med drikkevarer ad libitum 499,Pris uden drikkevarer

Følgende datoer: 29.-30. november • 6. december • 13.-14. december

MORTENS AFTEN SØNDAG DEN 10. NOVEMBER 2013

Priseksempel:

• Miljørigtigt • Holder mus og skadedyr væk

VESTHIMMERLAND: Det er genindvielsernes tid lige nu. Ikke mindre end to fortidsminder bliver ”genindviet” inden for de nærmeste dage. Vesthimmerlands Museum, Kulturstyrelsen og Nordjyllands Historiske Museum indbyder til indvielse ved Borremose Fæstningen fredag, 11. oktober. Bare få dage efter, tirsdag, 15. oktober, bliver et andet fortidsminde genindviet ved Sjøstrup Bro ved Roldvej. For kort tid siden blev Ertebølle køkkenmødingen ved Hvalpsund også genindviet.

nu moderniseret, så adgang og overblik over stedet er forbedret. Der er etableret en ny adgangssti til fæstningen, så man bedre kan komme tørskoet derud og samtidig ankomme til stedet ad den ”rigtige” vej, nemlig den oprindelige brolagte indgang. Der er lavet en udsigtspost ved parkeringspladsen, så man kan få overblik over stedet, før man evt. begiver sig ud i mosen. Vold og voldgrav er soigneret og endelig er der sat nye informationsskilte op. Ved Sjøstrup Bro fejres det, at en gammel mindesten over oldtidsveje er blevet renoveret og stedet er forbedret med borde og bænke. Begge steder vil borgmester Knud Kristensen klippe snoren. Ved Sjøstrup bliver det dog en hundesnor, fordi stedet fremover bliver til en hundeskov.

TIV ISOLERING

Spar mange

• Høj isoleringsevne

Af Torsten Hansen

ÆBLETÆRTE PR. STK.

30,-

Ring 98 62 51 55 for gratis isoleringstjek

FORRET: Varmrøget laks med Basilikumcreme HOVEDRET: Gl. dags andesteg med rødkål, svesker, æble med gele, sukkerbrunede og hvide kartofler samt skysauce DESSERT: Gl. dags æblekage

225,3 retter 255,2 retter

Serveres både frokost og aften. Husk at bestille bord.

Himmerlandsgade 98 62 62 10 10 54 54 Himmerlandsgade108 108..9600 9600 Aars Aars .. Tlf. 98 www.pedersbageri.dk www.pedersbageri.dk Himmerlandsgade 111 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 16 00 · www.aarshotel.dk


2 Ugens navne

Aars Avis

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 98 92 89 00 - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Ugens portræt

Dødsfald Tidligere byrådsmedlem Kaj Wisti Lassen, Boltrupvej 10, Hyllebjerg, 61 år. Kaj Wisti Lassen var en meget entusiastisk veterantraktorkører. Desværre blev hobbyen også medvirkende til hans død. Kaj Wisti Lassen omkom ved en traktorulykke i lørdags. I mange år drev han slægtsgården Boltrup, hvor han var anden generation. Gården ligger skærmet a bakker på kanten af Trend Å, midt i den skønne natur, som Kaj Wisti Lassen nød af færdes i. Genne hele livet var han været engageret i Venstre. I to perioder sad han som formand for Teknisk Udvalg i Farsø Kommune, også i den første periode i Vesthimmerlands Kommunes historie sad han i byrådet. I 70erne var han blandt pionererne inden for biogasindustrien. Ligeledes var han blandt de første som byggede løsdriftsstald, og i en årrække var han formand for Løsdriftsforeningen. En stor historisk interesse gjorde ham til en meget aktiv formand for landbrugsmuseet Hessel. Kaj Wisti Lassens store lidenskab var gamle traktorer og landbrugsmaskiner, hvoraf han havde en stor samling.

Nygifte

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

Viet i Tiset Kirke, Solbjerg ved Aarhus: Camilla Højbjerg, tidligere Aars, og Christian Dyhr Jensen. (Foto: Fotomac, Andreas Ryssov).

Jens Møller

Annette Rolighed

Jens Fisker

Vi er der når du har brug for os

AARS: Line Skov Mogensen fra Butik ”Torben” i Aars har bestået sin fagprøveeksamen med et flot 12 tal! - Jeg valgte at bygge min fagprøve op om et modeshow – det store ”Girls Night Out”modeshow tilbage i april. Jeg havde ambitionerne helt i top om, hvor uforglemmeligt, spændende, supersjovt og udfordrende et projekt, det skulle være. Det endte i et modeshow med lige knap 120 deltagende. Jeg kunne ikke forestille mig et bedre fagprøveemne! Det gjorde selvfølgelig også, at både min fagprøve og min eksamen kom lige fra hjertet, da jeg havde taget emnet til mig og arbejdet med det, fuld-

Fra politiets døgnrapport Stjal fem pengekasser AARS: Selv om antallet af pengekasser, der blev stjålet ved et indbrud fredag aften, var stort, så blev udbyttet lille. Tyveriet skete mellem kl. 17.30 og 23.00 fredag, hvor et vindue blev brudt op til en institution på Hobrovej i Aars. I nogenlunde samme tidsrum blev der også begået indbrud i en institution på Solkrogen i Aars. Her er en dør til et kontor brudt op. Fra kontoret er stjålet en lille blå pengekasse med cirka 2000 kroner i. En pengepose med cirka 1500 kroner og en konvolut med 250 kroner.

Sandwichbar AARS: Klokken 22.52 mandag blev der knust en runde med en stor sten hos Kirstens Sandwichbar ved Aars Svømmehal. Vidner har set en bil køre fra stedet. Bilen var muligvis grå.

stændig på min egen måde og samtidig givet det mit eget personlige twist, udtaler Line Skov Mogensen. - Jeg er super stolt over Lines flotte opgave og hendes fremragende præstation. Line udfordrede sig selv ved den mundtlige eksamen, hvor hun arbejdede med virksomhedsøkonomi - det har jeg stor respekt for, siger butikschef Louise Hedemann. - Line har arbejdet hårdt og seriøst med sin opgave, så 12-tallet er fuldt fortjent, fastslår Louise Hedemann. Line Skov Mogensen vil fortsat være at fi nde i butikken frem til 15. november, hvor hun officielt kan kalde sig udlært salgsassistent.

Blomstertanken v/ Uno-X Aars Tlf. 98 62 10 96

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

75

Jørgen H. Kristensen, Himmerlandsgade 48, Aars, fredag, 11. oktober.

Alt indenfor: • Bryllup • Borddekoration • Begravelser m.m.

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Runde fødselsdage

Salgsassistent fik 12 i fagprøven

98 64 18 69

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

9. oktober 2013

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Et helt liv fyldt med nødhjælp Siden november sidste år har Ib Jensen, Dronning Christines Vej 27, Aars, ikke kørt de 50.000 km om året, han tidligere tilbagelagde for at passe hvervet som formand for Dansk Folkehjælp med hovedsæde i Holeby. På det tidspunkt sagde Ib Jensen nemlig farvel til den formandspost, han havde varetaget de foregående 21 år. Og med bopæl i Aars og arbejdssted på Lolland-Falster gav det en omskiftelig og stressende hverdag. Nu har han bedre tid til andre sysler, og på lørdag, 12. oktober runder han de 65 år. Fødselaren er fra Kolding, hvor han fik det humanitære arbejde ind med modermælken. Forældrene var nemlig begge aktive inden for Dansk Folkehjælp - i bestyrelsen, som førstehjælpsinstruktør og bestyrer af et udlånsdepot med barnestole, senge, krykker, bækkener m.m. for økonomisk mindre bemidlede. Ib Jensen blev allerede som 10-årig medlem af Dansk Folkehjælp. Efter poster i ungdomsorganisationen og forbundet blev han i 1991 en dygtig og aktiv formand for Dansk Folkehjælp. I hans formandstid søsatte Dansk Folkehjælp en række banebrydende humanitære projekter, bl.a. ferieophold for 11.000 Tjernobyl-børn i tidsrummet 1991-2004 og julehjælp til vanskeligt stillede familier fra 2007. Julehjælpen, som også kommer trængte vesthimmerlandske familier til gode, har udviklet sig fra have et samlet omfang på 700.000 kr. i det første år til over 7,5 millioner kr. fem år senere. Selv om Ekstrabladet, erhvervsliv og fagbevægelse bakker godt op, kniber det med at dække behovet. Ib Jensen finder det uacceptabelt, at så mange i vor såkaldte velfærdsstat er så langt ude i tovene økonomisk, at de har desperat behov for økonomisk hjælp og støtte fra Dansk Folkehjælp. I Ib Jens formandsperiode har Dansk Folkehjælp også været aktiv med hensyn til ferielejre for fysik/

Ib Jensen.

psykisk handicappede, fattige børnefamilier, ensomme ældre og flygtningsfamilier. Også internationalt har organisationen en vigtig rolle. I Afghanistan har Dansk Folkehjælp medvirket til oprettelse af over 100 skoler og står sammen med Dansk Flygtningehjælp bag et stort sanitets- og vandprojekt. Efter jordskælvet på Haiti opstillede Dansk Folkehjælp 4500 midlertidige nødhjælpsboliger for at skaffe folk tag over hovedet, indtil de kunne flytte ind i en permanent bolig. For et år siden ønskede Ib Jensen som omtalt ikke at fortsætte på formandsposten i Dansk Folkehjælp. Det betyder, at fødselaren nu har bedre tid til lystfiskeri, aktivitet i Aars Billardklub samt sommerhuset i Hals. Endvidere giver den tidligere formand gerne en hjælpende hånd til Dansk Folkehjælps Vesthimmerlands afdeling, hvor hans samlever, Herdis Brix, Aars, er formand. Det betyder bl.a., at Ib Jensen står i spidsen for den indsamling, som Dansk Folkehjælps Vesthimmerlands afdeling foretager i forbindelse med kommunevalget den 19. november. Her bliver der samlet midler ind til Dansk Folkehjælps humanitære arbejde i Vesthimmerland. Det er et formål, som er lige efter den tidligere landsformands gode røde hjerte.

Se præmielister og masser af billeder fra Kimbrerskuet på www.aarsavis.dk Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

9. oktober 2013

† Vor kære svoger og onkel

Kaj Wisti Lassen er pludselig taget fra os.

Jacob Hans og Ruth Susanne og Curlei Michael og Vivi og vore børn

SIDE 3

Vores kære mor og bedstemor

PÅTÆNKT OPMÆRKSOMHED

Else Kjær

på min fødselsdag frabedes venligst. Hans Aage Larsen

* 29. november 1932 er pludselig gået bort Aars, den 28. september 2013

Al opmærksomhed

Familien

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Anni Johansen

Bisættelsen har fundet sted

Hjertelig tak Rikke Tibert før og efter den totale make-over.

Rikkes store dag AARS: Denne års vinder af den totale make-over, Førstepræmien ved modeshowet ”Girls Night Out” på Aars Hotel, blev Rikke Tibert. Rikke Tibert blev derfor ”forkælet” i alle de deltagende butikker. Hun indledte dagen hos fotograf Søren Friis, FotoLab, der sørgede for et ”før” billede. Derpå gik turen til Team Brügger, hvor Rikke Tibert fik lavet en ny smart frisure og dernæst lagt en rigtig flot make-up. Rikke Tibert gik derefter ned i butik Torben, hvor hun blev iklædt en elegant kjole, fik en bolero ud over og en fin halskæde der matchede sættet. Turen fortsatte i Standard, hvor vinderen fik et lækkert sæt Femilet undertøj. Skoringen stod også på listen over butikker der skulle besøges, her blev Rikke Tibert

beriget med et par sko der passede til hendes nye tøj. Sidst men ikke mindst skulle Rikke i Nyt Syn – her blev hun præsenteret for flere forskellige modeller, men valgte et par superfede solbriller. Dagen sluttede Foto-Lab til et efter-billede. Rikke Tibert var meget glad og havde hele dagen følt sig som en prinsesse. Hun kom rundt i butikkerne efterfølgende og udviste stor glæde og taknemmelighed. - Vi kender alle Rikke som kunde i vores butikker. Rikke er med sin fantastiske personlighed og sit glade væsen en fornøjelse at forkæle. Vi blev afslutningsvis alle beriget med et kram fra Rikke. Hun var rørt til tårer og ingen tvivl om, at vi alle havde en fantastisk dag, siger Louise Hedemann fra Torben i Aars.

Vor kære

Gudrun Maibom Mørck

På tragisk vis har vi mistet vor gode ven

Kaj Wisti Lassen

Michael Rønberg Johansens

Boltrup, den 5. oktober 2013

død og begravelse Tak for blomster, kranse og pengegaver Tak til Kirsten Bøg-Jensen for den personlige tale

Vennerne i Traktorklubben Holmegårdene

Tristan Joan og John Jeanette og Magnus

Vor kære far, svigerfar, morfar og oldefar

En dybtfølt tak

Kristian Møller

for den store deltagelse ved bisættelsen af vores far Walther Bach, samt ved den efterfølgende mindehøjtidelighed. Smukke blomsterbuketter, dekorationer, kranse og anden opmærksomhed rørte os alle. Ligeså præst Niels Lais varme, vedkommende tale og bedemand Birgitte Landrys hjælp. Minder om vores far blev delt i gode omgivelser på Aars Hotel. Vi tog en smuk afsked med vores far, og jeres støtte er med til at hjælpe os videre. På familiens vegne

63. oktober 1952

* 16. oktober 1923 er stille sovet ind på Åglimt den 1. oktober 2013

På familiens vegne Kirsten og Tove Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 10. oktober kl. 13.00 Højtideligheden slutter ved kirken

Ulla, Dorthe, Heidi, Jette og Camilla Min elskede hustru, vores kære mor, svigermor

Else Poulsen

AL OPMÆRKSOMHED

* 30. september 1930 er stille sovet ind Aars, den 4. oktober 2013

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Dagmar Smed

Keth Vibber og Søren Jane og Finn Tonny

Åbent Hus

Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 11. oktober kl. 11.00

* 23. juni 1923 er stille sovet ind Aars, den 7. oktober 2013

Frede og Lis Lisbeth og Mogens og familie

Vor kære mormor og oldemor

Bisættelsen finder sted fra Skivum Kirke fredag den 11. oktober kl. 14.00

* 30. september 1930 er stille sovet ind Aars, den 4. oktober 2013

Min elskede mand, vores elskede far, svigerfar og bedstefar

til alle, der har tænkt på os i tiden efter

Suldrup Malerforretning v/Malerlars, han har glemt sin fødselsdag. Vi fejrer ham lørdag den 19. oktober fra kl. 17.00 på Suldrup Kro. Tilmelding til Suldrup Kro, tlf. 98 37 80 03. suldrupkro@mail.dk S.u. senest 10. oktober.

Else Poulsen

Sølvbryllup

Thomas og Mette Mathilde, Freja og Andreas Line og Michael Sanne og Magnus Mikkel

Karen Agnete, Gojko, Ole, Alexandra, Inge, Jonas og Kirsten Alma, Anton og Anna Begravelsen finder sted fra Hyllebjerg Kirke lørdag den 12. oktober kl. 13.00

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved min kære mor Anna Pedersens begravelse. Tak for besøg, blomster og hilsner. En særlig tak til pigerne i Rosenhaven. Plejecenteret Østermarken for god og kærlig pleje. Vera og Bjarne

har ferielukket 16.-17.-18. oktober 2013

KLINISK TANDTEKNIKER Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars Tlf. 98 62 13 40

Ekstraordinær generalforsamling i Aars Teater Bio lørdag den 26. oktober kl. 14.00 www.aarsteaterbio.dk Dagsorden: Aars Teater Bios køb af Himmerlandsgade 67. Pbv. Preben Kyndesen, Peder Stubs Vej 50, 9600 Aars

HUSFLIDSKOLEN I NYRUP

Kaj Wisti Lassen Boltrup * 3. oktober 1952 † 5. oktober 2013

KLINIKKEN

Kom og hjælp os med at vække vore forældre Janne og Henning, Kærvej 91, Aars, søndag den 13. oktober kl. 8.30. Kærlig hilsen Kathrine og Anders Rytter Hansen

Ønsker du at reparere et gammelt møbel eller fremstille et nyt, så er HusÁidskolen stedet. Vi mødes tirsdag aften kl. 19-22. Yderligere oplysninger: Peter Madsen tlf. 98 65 61 64


Aars Avis

SIDE 4

9. oktober 2013

Ulstrup og Gundersted kirker tager afsked med organist Henny Isaksen Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de Àeste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde ¿ndes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

SKER

Byrådet inviterer indenfor! Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars, torsdag den 10. oktober 2013, kl. 16.00. Byrådet vil under mødet foretage 2. behandling af budget 2013. Dagsordener og referater kan ¿ndes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Søndag den 13. oktober spiller vores organist gennem 8 år Henny Isaksen for sidste gang til højmesse i Ulstrup Kirke. Menighedsrådet vil markere afskeden til "Spis og syng sammen aften" torsdag den 10. oktober kl. 18.00 i Sognehuset. Har du ikke allerede tilmeldt dig, er det muligt ved at ringe til sognepræst Hanne Petersen 98 66 10 27. Det er gratis at deltage. Hilsen Menighedsrådet

Åbent hus/teltt Å Huset er færdigt og jeg runder de 60 år.

Det skal fejres... I den anledning vil det glæde os meget, at se alle som har lyst til

Åbent hus/telt på Dalstrøget 21, Aars lørdag den 26. oktober fra kl. 13.00 til? Med venlig hilsen Carl Wolf Pedersen

FANGSTGARANTI FISKETUR I EFTERÅRSFERIEN Du kan være sikker på at have fisk med hjem

fra d. 14.-18. oktober kl. 10-16 Naturekspeditionen i efterårsferien •

Snitteværksted i skoven Tirsdag den 15. oktober kl. 13.00 – 15.00

Skovbingo Der konkurreres på natur og viden. Medbring mobiltelefon. Torsdag den 17. oktober kl. 13.00 - 15.00

Sted: Naturbasen i Jenle plantage ved Aars. Drej ned ad skovvej overfor Kelddalvej 68, Aars Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands kommune. www.naturekspeditionen.dk

Efterårsferieaktiviteter på Vesthimmerlands Biblioteker •

Skattejagt hver dag på alle biblioteker.

Perlesjov. Kom og lav din egen perleplade. Mandag-torsdag kl. 13.00 - 16.00 på alle biblioteker.

Byttebiks. Kom med det legetøj du ikke længere bruger og byt det til noget andet. Fredag kl. 13.00 – 16.00 på Aars Bibliotek.

Se nærmere på: www.vhbib.dk

MEDDELELSER

Udbud af en ubebygget grund Stationsvej 27, Vindblæs, 9670 Løgstør udbydes til salg. Grunden er beliggende i udkanten af Vindblæs og har været drevet til afgræsning de senere år.

FANGER DU IKKE SELV 1 FISK I SØEN, KAN DU ”NETTE” EN I ET BASSIN. Uændret priser for fiskekort: 2 timer 70,-/3 timer 85,- o.s.v. Instruktion i fisketeknik tilbydes Tirs. d. 15. og tors. d. 17. okt. fra kl. 10-14.

Tilmelding på mobil 40 70 88 02 eller T mail ac@aars.dk senest 20. oktober.

TILBUD på fiskestænger: Komplet med hjul og line nu fra kr. 225,-

Rosbjergvej 9 . 9500 Hobro Tlf. 98 55 21 44 . 98 55 71 44 GPS adr. evt.: 9610 Nørager

Jagttegnsundervisning

www.volstrupfiskepark.dk

ÅBENT HUS Aars Gymnastikforening og Vesthimmerlands Volleyballklub inviterer til Åbent hus i Idrætscenter Østermarken, Aars Torsdag den 17. oktober 2013 kl. 10.00-13.00 Aars Gymnastikforening afholder Spring-legehoppe-dag i spring- og gymnastiksal for børn i alle aldre. Der vil være ansvarlige instruktører tilstede. Vesthimmerlands Volleyballklub tilbyder volleyball for børn i alderen 0. - 10. kl., så børnene bl.a. kan hygge og lære spillet. For begge dele kræves der kun omklædning til idrætstøj for deltagelse.

Der indbydes til informationsmøde samt indtegning ang. jagttegnsundervisning 2013/14 mandag den 4. november kl. 19.00 i Klubhuset, Plantagevej 8 B, 9600 Aars. Der kræves forhåndstilmelding til Holst Kristensen senest fredag den 25. okt. på tlf. 98 62 20 84 el. mobil 20 23 00 84. Pris for hele kurset incl. undervisning, patroner, lerduer. IALT KR. 2.200,00 Med venlig hilsen Jens Vestergaard & Holst Kristensen www.aarsegnensjagtforening.dk

DER ER GRATIS ADGANG Cafeteriaet har åbent

Ser nærmere på www.vesthimmerland.dk/udbudgrunde

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger SFO-leder til Farsø Skole Farsø Skole har 0. - 9. kl., modtagerklasser og specialklasser. Vi har 680 elever og en SFO med ca. 200 børn. Ansøgningsfrist: 23. oktober 2013. Pædagog til Støttecenter, Aars Udviklingsafdelingen, Psykiatri- og handicap søger frisk og engageret pædagog til Midtbyen, hvor vi har 12 yngre borgere med psykiske lidelser. Ansøgningsfrist: 7. oktober 2013 kl. 12.00.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

25 ÅRS JUBILÆUM Kirsten Lindegaard Pedersen, Hans Egedesvej 21, Aars kan fredag d. 11. oktober 2013 fejre 25 års jubilæum hos GPV ELECTRONICS A/S. Kirsten startede ved den daværende elektronikfabrik Søren T. Lyngsø, som lagermedarbejder. Kirsten arbejder stadig på lageret men har også nye opgaver med planlægning og pasning af reception. Hun sætter altid en stor ære i at tingene gøres perfekt. Kirsten har igennem alle årene været en meget vellidt, god og loyal arbejdskollega. Firmaet ønsker hjertelig til lykke med jubilæet og takker samtidig for godt samarbejde gennem alle 25 år. GPV ELECTRONICS A/S

12.-13. oktober kl. 8-15

1000 HUNDE 91 RACER


Aars Avis

9. oktober 2013

SIDE 5

Sauers Frugtplantage Sü er høsten i gang

Egne ĂŚbler

Saf t og Aroma, marmel , ade Lobo, Discoveedry , r r Summe Filippa, Egne pÌrer James Grieve Concorde og Lucas Nypress g l a v d u t r et o t S most af grønt D anske Ìg BUTIKKEN HAR Lø rdag d. 1 fra kl. 12.0 2 /10 0 -1 für vi besøg 6.00 af mobil moste et ri. Kom og fü p resset jeres egne Ìb Min. mÌng ler. d Har I ikke n e 50 kg. ok Ìbler, kan I købe re sten hos os.

�2. real B 1968�, som den ser ud i dag: Bagerste rÌkke fra venstre: Peter Jensen, Leif Christensen, Oluf Jacobsen, Poul Kristensen og Anton Nielsen. Mellemste rÌkke (med lidt forskydning) fra venstre: Anne-Grethe Christensen, Ruth Davidsen, Jane Harmer, Anni Jensen, Signe Gundersen og Marianne Lykke.Forreste rÌkke fra venstre: Anna-Marie Kaufmann Nielsen, Kirsten Skaarup Bojer, Inge Christensen og Uffe Otte

15 elever mødtes i Aars 45 ĂĽr efter AARS: Da Vesthimmerlands Gymnasium for lĂŚngst har fejret sit 50 ĂĽrs jubilĂŚum, er det ikke sĂĽ underligt, at der af og til er en jubilĂŚumsĂĽrgang, der bliver grebet af nostalgi og af lyst til at mødes igen pĂĽ deres gamle skole. Her sidst var det en realklasse, som skolen ogsĂĽ havde de første ĂĽr. De samledes pĂĽ skolen en søndag, hvor de ďŹ k en rundvisning ved en af de nuvĂŚrende lĂŚrere pĂĽ stedet, Hans Peder Nielsen. En af initiativtagerne til dagen, Anni Jensen, beretter: â€?Vi var 20 personer i klassen, da vi gik ud i 1968, og af de 20 personer (som heldigvis alle stadig er i live), deltog 15 i vores komsammen. Vi er mødtes nogenlunde regelmĂŚssigt i de 45 ĂĽr, der er gĂĽet, siden vi gik ud af skolen. Første gang, vi mødtes, var i 1979, hvor Peter Jensen lavede et stort stykke arbejde med at ďŹ nde frem til adresser pĂĽ alle, og sĂĽ har vi siden mødtes nĂŚsten hvert 5. ĂĽr. Nu ser vi frem til at mødes i 2019, hvor vi kan fejre vores 50 ĂĽrs jubilĂŚum. Til den tid hĂĽber vi, at alle kan deltage, da de este af dem, der meldte fra i ĂĽr, var forhindret af arbejde, og om 5 ĂĽr er vi alle folkepensionister, sĂĽ forhĂĽbentlig vil alle da kunne deltage. - Vi havde den glĂŚde, at Anna Rønn, som var vores klasselĂŚrer i 1968, ogsĂĽ deltog i festen, sĂĽ der blev virkelig udvekslet gamle minder. Ikke mindst besøget pĂĽ gymnasiet gav anledning til nogle ash-backs. Selv om meget er lavet om,

efter vi forlod skolen, er der stadig steder, som stür nøj-

agtigt, som da vi gik ud i 1968. I hvert fald gav synet af hallen anledning til, at nogle minder dukkede op, da den ser ud som i 1968, fortsĂŚtter hun.

0 Ă…BEN TIL KL. 16.0 PĂ… LĂ˜RDAG

Ă…BNINGSTIDER

LĂ˜GSTĂ˜RVEJ 70 - 9600 AARS

Man.-fre. 10.00-17.30 Lørdag 10.00-14.00

Vi leverer frugt & grønt i hele Vesthimmerlands Kommune

ENERGIBONUS Der er penge e i det, dett nĂĽr nĂĽ ĂĽr du du bestiller besttiller energibesparende energiibespare arbejde hos: Her fĂĽr du

fra Aars Fjernvarme Aars Blikkenslager -forretning

service aps Tolstrup Byvej 7 . 9600 Aars . Tlf. 98 62 22 34 . slothsvvs@mail.dk . www.slothsvvs.dk

SAMUELSEN SAMUE SEN AUT. VVS INSTALLATĂ˜R

v/ Glenn Samuelsen Tlf. 20 68 52 50 - www.samuelsen-vvs.dk

MarkvĂŚnget 24 - Tlf. 98 62 41 90

Søren Lauridsen Tlf. 98 62 15 82 www.aarsblik.dk Aut. vand- og gasmester

Overlade VVS 7OI

v/ Niels Juul

Christensen

Nygaardsvej 7, Aars Tlf. 98 62 20 56

Mød os pü www.overladevvs.dk

VVS GARANTI

VVS - og Energi Tlf: 98 65 80 12 2B Byg & Montage Aps Vestbyen 10, Haverslev 9610 Nørager Tlf. 31101933 - 25700422

www.2bbyg.dk

Midtjydsk Tagpap-Service Aars Proffessionel tagdĂŚkning www.mts.dk - 98 65 62 61

aut. VVS Installatør

VVS ¡ Blikkenslagerarbejde ¡ Sol- og biovarme AARS ¡ SULDRUP¡ AALESTRUP

NCO byg, Aars

s Kernefyr s TrÌ/alu s Mahogni Alt i vinduer og døre efter mül og s special elementer opgave. Alle farver indv. & udv.

Murer- & entreprenørfirma Vestvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 55

40 45 62 57

Tlf. 22 24 21 95 • ja@vinduesfabrik.dk • www.vinduesfabrik.dk

Tømrer- & Snedkerforretning ApS

Søren B. Andersen

HjedsbĂŚkvej 271, Suldrup . Tlf. 98 37 80 98 - 20 48 40 98

Ă˜stergade 29 ¡ Ă˜strup ¡ 9600 Aars Tlf. 20 21 88 77

info@ots-aps.dk Cvr-nr. 26109892

Sobo A/S

Tømrer – Smedker – Papiruld

9867 8614 www.sobosa.dk

Marius Stubberup A/S Aut. el-installatør

Tlf. 98 62 31 10 Mobil 20 47 31 10

marius@marius-stubberup.dk www.marius-stubberup.dk

Spec Facade iale: isolerin g

Vesterled 2, 9600 Aars Tlf. 26 31 31 78

HUSKhu:sejer

Du kan som RATIS fĂĽ G indtil 1. maj varme fra Aars Fjern ars E L Ă… K S R Ă˜ R s BYGMA, A udleveret ho

Suldrup Maskinforretning A/S Hjortholmvej 14, 9541 Suldrup Tlf. 98 37 83 44, Fax 96 86 40 04 salg@sumas.dk, www.sumas.dk

Aars Fjernvarme

Alle kan uanset bo pĂŚl fĂĽ energibonus fra Aars Fjernvarm e


Aars Avis

SIDE 6

Vesthimmerlands Vand

- Spildevands- og drikkevandsforsyning

Vesthimmerlands Vand A/S ‡Th. Eriksens Vej 28 ‡ 9640 Farsø

Nye betalingsregler for spildevand Fra 2014 gælder nye betalingsregler for spildevand. Der indføres en „trappemodel“, som giver rabat til erhvervsvirksomheder, der opererer på markedsmæssige vilkår og har et vandforbrug på over 500 m3 om året.

Advokatvagt i Aars Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m. Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

Vesthimmerlands Kunstforening

9. oktober 2013

LOPPEMARKED Y`s Men`s Club Aars-Farsø-Aalestrup Markvænget 36, Aars ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00

Besøg vort store loppemarked og gør en god handel! Indsamling og aflevering af brugbare effekter hver torsdag mellem 14.30-17.00. KONTAKT: Aars: Vagn E. Jensen, tlf. 98 62 19 24 - 40 28 70 07 Farsø: Vagn Andersen, tlf. 98 63 17 75 - 23 62 23 55 Aalestrup: Peter Nielsen, tlf. 98 64 19 02 - 22 80 31 79 Y´s Men´s Clubben yder økonomisk støtte i lokalområdet, Aars, Farsø og Aalestrup.

Boliger, offentlige virksomheder og andre, der ikke opererer på markedsmæssige vilkår, er ikke omfattet af rabatordningen.

EfterårsEfterårs-udstilling 2013

Uddeling af Handicaprådets

For at opnå rabat, skal virksomheden inden den 15. oktober 2013 tilmelde sig på Naturstyrelsens hjemmeside, www.naturstyrelsen.dk, hvor der findes nærmere oplysninger.

VESTHIMMERLANDS MUSEUM

Handicappris 2013

Mvh Vesthimmerlands Vand A/S

Søndergade 44, Aars

MALERI · SKULPTUR KERAMIK · GLASKUNST Fernisering

Søndag den 13. oktober kl. 14.00 Åbningstider: Tirsdag-søndag kl. 13.00-17.00

Kender du en person, forening, virksomhed eller organisation der har gjort noget særligt for handicappede i Vesthimmerland?

Mandag lukket. Udstillingen slutter lørdag den 16. november kl. 17.00

afholder

GENERALFORSAMLING

torsdag den 24. oktober 2013 kl. 18.00 på Aars Hotel

Brevafstemning i hjemmet Vælgere, der på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan møde frem på valgdagen kan brevstemme i eget hjem. Eget hjem dækker alle boformer: for eksempel egen bolig, egen beskyttet bolig og egen plejehjemsbolig m.v. Desuden kan man brevstemme på aktivitetscentre, daghjem og lignende, blot det tydeligt fremgår af ansøgningen. Der skal søges om at brevstemme i eget hjem på en ansøgningsblanket. Ansøgningsblanketten udleveres af hjemmeplejen eller fås ved henvendelse til Borgerservice Aars, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars, tlf. 9966 7000. Anmodning om at stemme i hjemmet kan tidligst indgives fra den 22. oktober 2013. Sidste frist for aÀevering af ansøgning om brevafstemning i hjemmet er torsdag den 7. november 2013, kl. 18.00, hvor Borgerservice i Aars har udvidet åbningstid til kl. 18.00. Alle, der indsender ansøgning vil modtage et brev om at stemme i hjemmet. Afstemning i hjemmet ¿nder sted i perioden 11. – 15. november 2013.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk UHGDJ

8QGHUKROGQLQJI

DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Regnskabsaflæggelse. 4. Fastsættelse af næste års kontingent. 5. Indkomne forslag. 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer. 7. Valg af bestyrelsessuppleant. 8. Valg af revisor. 9. Eventuelt.

Så send din indstilling til : Handicaprådet, Sundhedsforvaltningen Frederik IX´s plads 1, Postboks 60 9640 Farsø Inden 14. oktober Se mere på www.vesthimmerland.dk

KONCERT

Foreningen er vært ved biksemad eller gule ærter. Tilmelding til Aars Hotel, tlf. 98 62 16 00, senest den 22. oktober 2013. Tirsdag d. 15. oktober kl. 16.00 indvies hundeskoven og offentliggørelsen af mindesten Sted: Parkeringspladsen på Roldvej lige efter rundkørslen ind til centrum. Arrangører: Tvebjergs Venner og Aars Borgerforening. Alle er velkomne Bestyrelsen Bestyrelsesmedlemmer søges: Kontakt venligst Zita Østergaard, mail: zma@sol.dk eller tlf. 20 74 31 65

spiller i Overlade Kirke onsdag den 9. oktober kl. 19.00 Efter koncerten er Overlade menighedsråd vært ved en lille forfriskning.

Koncerten er et samarbejde mellem Stråmændene og arbejdsgruppen for udviklingshæmmede og kirken i Vesthimmerlands Provsti

9HONRPPHQWLODNWLRQËUP’GH 8QGHUKROGQLQJ

O’UGDJ

/LV6’UHQVHQ

Husk tilmelding til aktionærmøde den 1. og 2. november Møderne holdes i Messecenter Vesthimmerland, Aars - begge dage fra 19.00 - 00.30. M

3RXO.UHEV

Ti Tilmelding på himmerland.dk fra onsdag den 9. oktober til mandag den 28. oktober.


Aars Avis

9. oktober 2013

SIDE 7

Lækre

Habitsæt

BLAZER, BUKSER el. NEDERDEL OG T-SHIRT

På Thorupstrand så de fiskeri med et minimum af energiforbrug. Yderst til højre ses den lokale koordinator, Ole Riis Olsen.

Internationale gæster fik gode dage med VHG Gæsterne blev imponeret over de danske køer AARS: De 40 kroatiske, ungarske, franske, østrigske og tyske gymnasielærere og -elever, der i sidste uge gæstede Vesthimmerlands Gymnasium og HF i anledning af et Comeniusseminar her, nød det herlige sensommervejr. Det var også heldigt for programmet, da deltagerne bl.a. skulle på ekskursioner i området for at se i praksis, hvordan det ser ud med det emne, der var i fokus på mødet: Økologi og vindkraft. Og her havde arrangørerne haft en heldig hånd med at fi nde frem til nogle mennesker, der kunne være rollemodeller for den udvikling, Comenius-projektet gerne skulle være med til at understøtte: ”Mit Kreativität und Kultur gegen Kohlendioxid (KKK)” (på dansk ”Med kreativitet og kultur imod kuldioxid”). Formålet med projektet er netop, at man på de deltagende skoler – ved hjælp af innovative og kreative metoder – søger at tage nye forholdsregler i brug for at løse det store problem med klimaforandringen på grund af CO2-udledning. På førstedagen af seminaret præsenterede eleverne fra de enkelte partnerskoler ved hjælp af diasshow, hvordan det ser ud med økologi og vindenergi i netop deres land. Over middag var det så værternes tur til at vise, hvad vi kan her i Nordjylland. Man startede med et oplæg ved tidligere direktør for Foodtag, Hardy Jensen, der demonstrerede den elektroniske metode, man i Foodtag har udviklet til at

følge levnedsmidlers vej fra jord til bord. Forbrugeren kan så ved hjælp af en gratis app til sin mobiltelefon scanne varerne i butikkerne for f.eks. at sikre sig, at produktionen ikke belaster miljøet. Efter denne demonstration gik turen i skolens bus til Haubro, hvor man besøgte ægteparret Henny Jensen og Jan Pedersen på Agnesminde. Jan Pedersen startede med kort at begrunde, hvorfor han var gået over til økologisk landbrug, og han købte ikke argumentet med, at vi ikke kan brødføde verdens befolkning uden ved konventionelt landbrug. Derefter fulgte de mange gæster de godt 200 jerseykøers vej fra marken ind til den automatiske malkekarrusel, inden det var tid til at nyde de færdigproducerede smagsprøver fra Thise Mejeri. For mange af de udenlandske gymnasieelever var det en helt ny verden, der åbenbarede sig for dem, og de var forundrede over at se, hvor legende let hele malkeprocessen foregik, og hvordan køerne syntes aktivt at tage del i den. Enkelte gæster skulle også lige prøve at smage frisk komælk. Efter denne oplevelse gik turen videre til Limfjordsmuseet i Løgstør, hvor naturvejleder Thomas Johansen stod klar med ”frugter fra Limfjorden”: Muslinger, krabber, en enkelt ørred, tanglopper, strandsnegle og blæretang, suppleret med hjemmelavet kartoffelsalat og brød. Med naturvejlederen som instruktør skulle deltagerne nu selv prøve at

tilberede et måltid ud fra, hvad man lige sådan kan fi nde i Limfjorden. Og ud over, at deltagerne hyggede sig under de fælles anstrengelser, gik det som ved bespisningen i ørkenen: Alle blev faktisk mætte! Tilsvarende var programmet onsdag en kombination af foredrag og ekskursion. Her startede lektor Carsten Poulsen dagen med lidt hardcore matematik og fysik om vindenergi. Bl.a. beviste han på tavlen, hvordan der er en teoretisk grænse på 59 procent for, hvor meget af vindens energi en vindmølle kan udnytte. Efter denne hjernegymnastik gik turen til testcenteret for kæmpevindmøller i Østerild Plantage. Der blev også tid til et virksomhedsbesøg på Thisted Bryghus, der var først i Danmark med en økologisk pilsner. På tilbageturen stoppede man op ved Thorup Strand for at se på det miljøvenlige fiskeri, som fiskerlauget her står for: Der fiskes kun, når der er ”havvejr”, energiforbruget er ekstremt lavt, og fangstmetoderne er yderst skånsomme for økosystemet. Desværre kom der ingen både ind, mens selskabet var på stranden. Som afslutning på Comenius-konferencen fi k deltagerne på gymnasiet i Aars serveret en økologisk buffet med kylling, kalv og svin, leveret af Halkær Ådal Økologisk. Endnu en af de producenter, der er med i Foodtag-samarbejdet. Og således blev ringen sluttet til konferencens indledende foredrag.

Gymnasiet tager afstand fra reklame

med arrangementet at gøre. Og set i lyset af sidste års skandaler i Prag var det ikke ligefrem noget, Vesthimmerlands Gymnasium og HF ville forbindes med. Især da skolen har tradition for en skitur til Idre Fjäll i Sverige i vinterferien under betryggende forhold, hvor der står masser af vintersport på programmet og med nogle af skolens lærere som instruktører.

AARS: En lidt for smart markedsføring af ture til Prag i vinterferien fik i sidste uge ledelsen på Vesthimmerlands Gymnasium og HF til at reagere i de landsdækkende nyheder.

Det var RM Travel, der havde oprettet individuelle begivenheder på Facebook, rettet mod det enkelte gymnasium, der fejlagtigt kunne få elever og deres forældre til at tro, at skolen havde noget

3 dele kun

1000,Normalpris 2050,-

AALBORG . BRØNDERSLEV . ROLD . WWW.SKOTT-ROLD.DK . WWW.SKOTT.COM

30 års jubilæum

Salon Hårnålen i Vegger har i år eksisteret i 30 år

R eception fredag den 18/10 kl. 14-17 I den anledning holdes der

Kom og hjælp os med at fejre dagen - vi håber på et par hyggelige timer sammen med jer


Aars Avis

SIDE 8

9. oktober 2013

Ejerskifte i Midtbus Firmaet overtog i 2010 busselskab i Aars Af Torsten Hansen

HUSK AT REKVIRERE STEMMESEDDEL TIL FORBRUGERVALGET – GĂ˜R DET NU ?hkZmlm^ff^o^]_hk[kn`^koZe`^mmbeO^lmabff^keZg]lOZg]l[^lmrk^el^ ldZe_hk[kn`^kg^k^dobk^k^^glm^ff^l^]]^ebg]^gfZg]Z`]^g*-'hdmh& [^k+)*,de'*+'))' =^mld^ko^]a^go^g]^el^  iÂŹfZbeZ]k^ll^gihlm9o^lmabff^keZg]loZg]']d  ^ee^k  m^e^_hgbldiÂŹme_'2/202.))  ^ee^k  ldkb_meb`mmbeO^lmabff^keZg]lOZg]%Ma'>kbdl^glO^c+1%  2/-)?ZklĂŽ O^]Zgfh]gbg`^gldZe]nhierl^gZog%Z]k^ll^lZfm_hk[kn`llm^]' Lm^ff^[^k^mmb`^m^k^gao^kfrg]b`_rlbld^ee^kcnkb]bldi^klhg%lhf^k dng]^ahll^eldZ[^mh`Z_k^`g^k]kbdd^&^ee^klibe]^oZg]lr]^el^kmbe^`^m _hk[kn`]bk^dm^f^]l^eldZ[^m' >gao^klm^ff^[^k^mmb`^maZkdng^glm^ff^nZgl^mZgmZe_hk[kn`llm^]^k' R]^keb`^k^hierlgbg`^kdZgl^liÂŹl^eldZ[^mlac^ff^lb]^ ppp'o^lmabff^keZg]loZg]']d Der skal vĂŚlges to forbrugerreprĂŚsentanter til bestyrelsen for Vesthimmerlands Vand A/S. Følgende er opstillet til forbrugervalget: Per Havbro, Farsø Jeg opstiller, da jeg kan bidrage med viden fra forsyningsbranchen. Gennem mit arbejde har jeg stor forbrugerkontakt og indgĂĽende kendskab til lovgivning og drift. Den geograĂ€ske balance i bestyrelsen er efter min mening ogsĂĽ vigtig.

Martin Munkholm Nielsen, Hvalpsund Vandplaner glemmer spildevand fra sommerhuse. Kommunen bør sammen med vandselskabet lave en plan for kloakering af sommerhusomrüderne til gavn for vandmiljøet og aà edning af vand, hvis vi rammes af skybrud o.l.

Niels Rank Johannesen, Aars Jeg vil medvirke til at sikre borgerne et godt forsyningsselskab, der arbejder effektivt og billigt. Fra 19 ĂĽrs bestyrelsesarbejde i Aars Vand har jeg indgĂĽende kendskab til Vandforsyningsloven, som ogsĂĽ gĂŚlder for Vandselskabet.

Per Nyborg, Aars Jeg vil medvirke til at sikre optimal ressourceudnyttelse til gavn for süvel miljøet som forbrugerne.

Niels Krogh Madsen, Aars Som forbruger hos Vesthimmerlands Vand A/S og med mange ĂĽrs erfaring inden for byggeri og planlĂŚgning stiller jeg op til en bestyrelsespost for at vĂŚre med til at varetage alle forbrugeres interesser.

Finn Bo Sørensen, Hvalpsund Vand og spildevand er afgørende faktorer for infrastrukturen og miljøet i lokalsamfundet. Der er store økonomiske omkostninger, hvis der ikke trÌffes de rigtige valg. Min viden stilles derfor til rüdighed som kandidat til valget.

Per Lauge Nielsen, Aars Jeg stiller op til Vesthimmerlands Vands bestyrelse for at arbejde for mere forbrugerindĂ ydelse, stabil forsyning samt god og langsigtet planlĂŚgning og mere gennemsigtig valgprocedure.

Poul Vejen, Aars Vesthimmerlands Vand A/S har en høj standard og en af landets laveste vandaà edningsafgifter, hvilket jeg vil arbejde for, at vi fortsat kan have. Som fhv. driftsleder af Aars RenseanlÌg i 23 ür har jeg erfaring og indsigt til at varetage forbrugernes interesser.

Husk: Kun hvis du har anmodet om en stemmeseddel inden mandag den 14. oktober 2013 kl. 12.00, kan du deltage i forbrugervalget. Lm^ff^l^]e^kg^n]l^g]^lbn`^-/!**'&*.'gho^f[^k+)*,"'

VESTHIMMERLAND: Busfirmaet Midtbus Jylland A/S har pr. 1. oktober foretaget et generationsskifte. Den ene af de to stiftere Ivan Mogensen har efter fire ür som medejer af det midtjyske busselskab, valgt at sÌlge sine aktier til den anden ejer, Kim Rønning Christensen, som dermed bliver eneejer af Midtbus Jylland A/S. Midtbus, der har hovedsÌde i Møldrup, overtog i 2010 aktiviteterne i Vesthimmerlands Rute & Turist i Aars. Ivan Mogensen har i forbindelse med sin 60 ürs fødselsdag, valgt at skÌre lidt ned pü arbejdslivet for

KÌmpe Ta’ hele familien med!

Arrangør:

Kim Rønning Christensen har købt Ivan Mogensens andel og bliver nu eneejer af Midtbus.

LOPPE MARKED i �Loppehuset� i Aars Vestre Skovvej, Aars (ved Danpo) - Følg skiltene

OBER T K O . 2 1 G A D LĂ˜R 0 KL. 10.00-14.0

L

N G E R ÆS OG

dansk e r e m r LÌ ud n e d e n g LÌr at re DERVISNING N GRATIS Ukning s Genopfri FVU er et GRATIS undervisningstilbud i dag og aftentimer for voksne, der ønsker at blive bedre til dansk eller matematik. Undervisningen er mülrettet voksnes behov for at lÌse, skrive, regne og kommunikere i hverdagen og pü arbejdet. – DÌkker hele Himmerland Tilmelding til Jan Vestergaard, tlf. 24 47 99 69

erland dk LOF Himm lof. merland@

at fü lidt mere tid til sine fritidsinteresser. - Jobbet som selvstÌndig krÌver mange arbejdstimer, og da jeg var sü heldig at blive tilbudt i job i mit gamle erhverv, som pÌdagog, ved en institution i omrüdet - og Kim samtidig ville købe mine aktier, valgte jeg at slü til, siger Ivan Mogensen. Midtbus Jylland kører nu videre med kun en ejer, Kim Rønning Christensen, der i 2009 oprettede det midtjyske selskab sammen med Ivan Mogensen ved at smede deres to virksomheder, KAS Biler og Sønderballes Biler, sammen. Busfirmaet tilbyder fortsat büde turistkørsel, institutionskørsel, skoleog rutekørsel, og har med et nyt initiativ investeret i et rejseselskab, Kianna Rejser, der arrangerer ture med büde bus og f ly i Europa. Midtbus Jylland rüder i dag over 52 busser og har mere end 70 ansatte.

...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset

98 62 17 11

im Kontakt: h k rebild.lof.d k rland.lof.d e m im h vest k d f. .lo rd jo mariagerf

Stor efterürsudstilling i Gatten pü 670 m2 vises nogle af de ypperste har samlet noglekunst af defra ypperste kunstnere, indenog udenlandske kunstnere. Kunstnerne er udvalgt med der pü meget forskellig vis udtrykker livserfaring, oplevelser ogstor omhu, høj kvalitet og variation. GÌsterne vil fü en ekstraordinÌr oplevelse i smukke omgivelser.

Th. Eriksens Vej 28, 9640 Farsø ă Tlf. 9697 9500 E-mail: post@vesthimmerlandsvand.dk

12. - 20. oktober 2013: Tirsdag-søndag kl. 11-17

Fri entrÊ Fri Entre Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø tlf. nr. +45 40 20 08 51

www.galleri-himmerland.dk


9. oktober 2013

Aars Avis

SIDE 9

Himmerlands HjemmeService

OGSÅ MED PLEJE... Vores medarbejdere er håndplukkede, uddannede og indstillet på at være fleksible i hverdagen.

Valget er frit - Valget er ditt!!!!

Her er nogle nyttige informationer til at gøre valget nemmere: O O O O

O O O O

Vi yder alle former for pleje og praktisk hjælp. Alle vores assistenter er stabile og troværdige. Vores plejepersonale arbejder i teams, så du møder få personer. Vi sender den samme assistent hver gang, undtaget ved sygdom og ferier hvor vi sender en afløser. Vores medarbejdere kan kontaktes gennem kontoret. Vores medarbejdere er arbejdsskade- og ansvarsforsikrede. Vores medarbejdere bliver løbende efteruddannet. Du kan købe ekstra tid til f.eks. bedre rengøring, ledsagelse eller et ekstra bad.

HIMMERLANDS VIKAR-, HAVEOG HJEMMESERVICE Hjortkjærsvej 30 . Tlf. 99 98 97 42 www.himmerlandsvikarservice.dk

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG SÅ

RING PÅ 99 98 97 42 OG TAG EN SNAK MED VORES MEDARBEJDERE


Aars Avis

SIDE 10

9. oktober 2013

TV-PROGRAMMER ONSDAG 9. OKTOBER 06.00 06.30 06.55 07.25 08.25 12.00 12.30 13.00 13.25 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.50 21.30 22.30 23.20 00.20 00.25

Der er noget i luften Naboerne Dage i haven Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Læsø kalder So F****ing Special Søren Ryge præsenterer Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Price inviterer - Paula Larrain Nyhedsblok med Aftensshowet Ved du hvem du er? Ingen styr på ungerne TV Avisen med Penge og Sporten Homeland III Broen II OnsdagsLotto Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 15.15 16.05 17.00

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Eftermiddagsprogrammer Beverly Hills 90210 Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Rita. Dansk dramaserie Nybyggerne Sandheden om parforholdet Nyhedsblok Akut 24 Natholdet. 2 afsnit Modern Family Cold Case Lie to Me Natfjernsyn

20.00 20.50 21.40 22.00 22.35 23.10 00.15 00.40 01.30 02.20

TORSDAG 10. OKTOBER 06.00 06.30 06.55 07.25 08.25 12.00 12.30 13.00 13.20 17.00 17.50 18.00 18.30 20.00 20.30 21.00 21.30

Der er noget i luften Naboerne Dage i haven Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Læsø kalder So F***ing Speical Søren Ryge præsenterer Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Price inviterer - Nicolai Nørregaard Nyhedsblok med Aftensshowet Bonderøven Må vi komme med? Sømanden & Juristen TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Taggart: En nævefuld chips 00.10 Mentor 01.10 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 13.20 13.55 14.25 15.15 16.05 17.00

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Alarm 112 CPH Lufthavnen Airport Stjernerne på Slottet Beverly Hills 90210 Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Blodets bånd Station 2 Nyhedsblok Elementary Natholdet. 2 afsnit Modern Family Cold Case Natfjernsyn

20.00 21.05 22.00 22.35 23.25 00.35 01.05 01.50

FREDAG 11. OKTOBER 06.00 06.30 06.55 07.25 08.25 12.00 13.00 13.25 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 21.50

Der er noget i luften Naboerne Dage i haven Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Læsø kalder. 2 afsnit Søren Ryge præsenterer Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Danmarks skønneste hjem TV Avisen med Sporten Disney sjov Mentor TV Avisen med Vores vejr Mentor afgørelsen The Break-Up. Amr. romantisk komedie fra 2006 23.30 Angelos vendetta. Amr. romantisk action komedie fra 2002 01.00 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 15.15 16.05

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Eftermiddagsprogrammer Beverly Hills 90210 Venner. Amr. komedieserie. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Fodbold: Danmark - Italien, direkte Hele Danmarks hjemmebane efter kampen Old Boys. Dansk komedie drama Natholdet. 2 afsnit Queens Park Rangers - The Four Year Plan Verdens vildeste veje Nyhederne og Vejret

17.00 20.00 22.20 22.50 00.30 01.35 03.10 04.00

LØRDAG 12. OKTOBER 06.30 På skinner: Ny Ellebjerg - Hellerup 06.50 Ud i naturen: En sjælden sæl 07.20 Naboerne. Austr. dramaserie fra 2013. 5 afsnit 09.10 Maggies nye liv 09.55 OBS 10.00 Guld på godset. Fire danske slotte danner de smukke rammer, når nogle af landets dygtigste vurderingseksperter sætter priser på danskernes medbragte arvestykker og antikviteter. 11.00 Cleo. Sv. komedie-dramaserie fra 2002. 2 afsnit 12.00 Den store Bagedyst 13.00 Mr. Bean 13.25 Halifax 15.00 Verdens fedeste byer - Rom 15.50 Mentor 16.50 Mentor afgørelsen 17.20 Den store Bagedyst 18.20 Held og Lotto 18.30 TV Avisen med Sporten 19.05 Hjælp! Vi har adopteret en hyæne 20.00 Mafiaen - det er osse mig 21.30 Kriminalkommissær Barnaby: Huset i skoven. Eng. krimiserie 23.05 Wallander: Pyramiden. Sv. krimi fra 1995 00.35 Grøn var min barndoms dal 02.30 Sådan stjæler man en million 04.30 Water Rats. 2 afsnit

06.00 07.15 07.40 08.05 08.30 09.00 12.00 12.10 12.55 13.55 14.40 15.35 17.00 17.50 17.54 17.55 19.00 19.30 19.45 20.00 21.30 21.55 22.25 22.55 00.35 01.25 02.25 04.00

Morgen TV - mest for børn The Looney Tunes Show Shaggy & Scooby-Doo Turtles Ninjago Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær 25 år med TV 2: Pengene på bordet Den hemmelige millionær Årgang 0 Jydekompagniet 3. Dansk komedie fra 1989 med bl.a. Jacob Hougaard og Finn Nørbygaard SuperMatchen, direkte Nyhederne Regionale nyheder SuperMatchen, direkte Nyhederne Regionalprogram LørdagsSporten Vild med dans Live fra Bremen Vild med dans - afgørelsen Live fra Bremen Unthinkable. Amr. thriller drama fra 2010 med bl.a. Samuel L. Jackson og Michael Sheen Rita Natholdet. 2 afsnit Zoolander Nyhederne og Vejret

SØNDAG 13. OKTOBER 05.55 Der er noget i luften. Austr. dramaserie. 5 afsnit 08.00 Maggies nye liv 08.50 På sporet 09.40 Skæbnefloden 11.05 OBS 11.10 Den store Bagedyst 12.10 BingoBoxen. Måske er det dig, der bliver den heldige og vinder Boxen! 12.25 Ved du hvem du er? 13.15 HåndboldSøndag: Aalborg Håndbold - HSV Hamburg (m), direkte 15.00 Mig og marfiaen. Dansk komedie fra 1973 16.30 Sådan er kærlighed 16.55 HåndboldSøndag: Dunkerque - KIF Kolding København (m), direkte 18.30 TV Avisen med Sporten 19.00 Kyst til kyst - Det sydfynske øhav 20.00 Broen II. Sv./dansk krimiserie 21.00 21 Søndag 21.40 Sporten 21.50 Togrøverens kone. Brit. dramaserie fra 2012 22.35 Tusind tønder land. Amr. drama fra 1997 00.15 Til undsætning 01.00 Uden hæmninger 01.55 Naboerne 02.15 Halifax

06.00 07.40 08.05 08.30 09.00 12.00 12.10 12.45 14.15 14.40 16.15 17.10 18.00 18.10 18.20 18.30 19.00 19.30 20.00 21.00 22.35 22.55 23.30 00.20 01.05 01.55 04.00

Morgen TV - mest for børn Shaggy & Scooby-Doo Turtles Ninjago Go’ morgen Danmark Nyhederne Den rene vare. Forbrugerprogram med Sigurd Vild med dans Vild med dans - afgørelsen Cykling: Paris-Tours, direkte Mestrenes mester Nybyggerne Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Dit efterårsvejr Ganske enkelt italiensk Nyhederne Regionalprogram Pengene på bordet Klassefesten. Dansk komedie fra 2011 med bl.a. Nicolaj Kopernikus og Anders W. Berthelsen Live fra Bremen Live fre Bremen Station 2 Dags Dato: Jagten på albinoerne Elementary. Amr. krimi dramaserie Exit. Sve. thriller fra 2006 med bl.a. Mads Mikkelsen Nyhederne og Vejret

DR 2 ONSDAG 9. OKTOBER 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 13.15 17.00 18.10 18.40 19.30 20.00 20.40 22.10 22.30 23.00 00.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Madmagasinet Bitz & Frisk So Ein Ding DR2 12.00 - Nyheder DR2 Uden penge DR2 13.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Asger og de langtidsledige Vi flytter - næsehorn Javel, hr. statsminister Langt fra Bruxelles Scott & Bailey Det slører stadig Deadline Velkommen til Loliondo Natfjernsyn

TORSDAG 10. OKTOBER 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 17.00 18.15 18.45 19.35 20.00 21.00 21.30 21.55 22.20 22.30 23.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Penge På den 2. side DR2 12.00 - Nyheder Lige til stregen Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Stemmer på kanten Vi flytter - hajer Friday Night Dinner Debatten Detektor Valg i kommunen Rytteriet Krysters Kartel Deadline Natfjernsyn

FREDAG 11. OKTOBER 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 13.15 17.00 18.20 18.45 19.35 20.00 21.40 22.30 23.00 23.45 00.10

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kontant Jersild i tiden DR2 12.00 - Nyheder Frank ser rødt DR2 13.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Skråplan Vi flytter - væddeløbsheste Friday Night Dinner Et hus i Toscana I krigens skygge - Den gode vilje Deadline 60 Minutes The Daily Show Natfjernsyn

LØRDAG 12. OKTOBER 06.30 07.30 08.00 08.10 12.00 12.10 13.00 13.10

Debatten Nyheder fra Grønland DR2 8.00 - Nyheder Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Kulinariske globetrottere DR2 13.00 - Nyheder Kulinariske globetrottere

SØNDAG 13. OKTOBER Dokumania DR2 8.00 - Nyheder Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Jimmys bondegård De vilde gæs. Eng. actionfilm The Tudors Asger og de langtidsledige Rytteriet Søndag Live Deadline På den 2. side 2. sektion Borgia - blod og magt Skavlan Deadline Nat

DR1 lørdag kl. 21.30: ”Kriminalkommissær Barnaby” Et ægtepar findes myrdet ved et forfaldent, men eftertragtet gammelt hus.

MANDAG 14. OKTOBER 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 17.00 18.10 18.35 19.35 20.00 20.30 21.00 22.00 22.30 23.00 23.30

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Bag Borgen Detektor DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Valg i kommunen Australien rundt med Simon Reeve Friday Night Dinner Sort arbejde Asger og de langtidsledige Magie City Jersild i tiden Deadline 2. sektion Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 20.00: “Vild med dans” Nu er der otte par tilbage i konkurrencen, og de har alle haft en ekstra dag til at øve sig.

TIRSDAG 15. OKTOBER 06.30 11.05 11.30 12.00 12.30 13.00 17.00 18.05 18.35 19.35 20.00 20.30 21.45 22.00 22.30 23.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Horisont 2. sektion DR2 12.00 - Nyheder Stemmer på kanten Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder DR2 Uden skærm Australien rundt med Simon Reeve Friday Night Dinner So Ein Ding Dokumania Det slører stadig Stemmer på kanten Deadline Natfjernsyn

MANDAG 14. OKTOBER 06.00 06.30 06.55 07.25 08.10 12.00 13.00 13.25 17.00 17.50 18.00 18.30 20.40 21.00

Der er noget i luften Naboerne Ud i naturen: Uglen ved havet Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Den store Bagedyst Mr. Bean Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Price inviterer - Tine Götzsche Nyhedsblok med Aftensshowet Jeg var der - 9. april Danmarks skønneste hjem - Bornholm 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Kriminalkommissær Foyle 00.00 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 14.45 15.20 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.35 23.25 00.25 00.50 01.40

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Eftermiddagsprogrammer Gorm 100% din ret Far til fire - gi’r aldrig op Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Hvem vil være millionær? Liebhaverne De ustyrlige Nyhedsblok Dags Dato: Sex til salg Natholdet. 2 afsnit Modern Family Cold Case Natfjernsyn

TIRSDAG 15. OKTOBER 06.00 Der er noget i luften 06.30 Naboerne 06.55 Ud i naturen: Beklager, ingen adgang! 07.25 Luksuskrejlerne 08.10 Formiddagsprogrammer 13.00 Mr. Bean 13.25 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Price inviterer - Jonas Schmidt 18.30 Nyhedsblok med Aftensshowet 20.00 Hammerslag 21.40 Price og Blomsterberg 21.05 Kontant 21.30 TV Avisen 21.55 Madmagasinet Bitz & Frisk 22.20 Sporten 22.30 Johan Falk: Alle røveriers moder 00.10 Natfjernsyn

06.00 06.30 11.30 12.00 12.20 12.50 14.50 15.20 17.00 20.00 22.20 22.55 23.20 00.25 00.50 01.40 02.25

Nyhederne, Sporten og Vejret Go’ morgen Danmark Grænsepatruljen Nyhedsblok Liebhaverne Eftermiddagsprogrammer Gorm 100% din ret Far til fire - på hjemmebane Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark Fodbold: Danmark - Malta, direkte Nyhedsblok Hele Danmarks hjemmebane efter kampen Natholdet. 2 afsnit Modern Family Cold Case Lie to Me Natfjernsyn

Tv 3

14.00 Eftermiddagsprogrammer 16.00 DR2 Tema: DR2 ta’r skraldet 18.30 Australien rundt med Simon Reeve 19.30 DR2 Uden CO2-aftryk 20.00 DR2 Tema: 50 år - og teenager igen 22.30 Deadline 23.00 Skavlan 00.00 Natfjernsyn 06.30 08.00 08.01 12.00 12.10 16.00 17.00 19.10 20.00 20.35 21.00 22.30 23.00 23.30 00.00 01.05 02.05

TV2 fredag kl. 22.50: ”Old Boys”

DR1 søndag kl. 22.35: “Tusind tønder land”

TV2 søndag kl. 21.00: “Klassefesten”

ONSDAG 9. OKTOBER 05.40 Franklin & Bash 06.25 One Tree Hill 07.15 Vanderpump Rules 08.05 The Kardashians 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.00 Masterchef Dessert 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Dessert. 2 afsnit 20.00 Dyreværnet 21.00 Aktionen 22.00 The Mentalist 23.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.00 Chicago Fire 00.55 NCIS. 2 afsnit 02.45 Natfjernsyn TORSDAG 10. OKTOBER 05.40 Franklin & Bash 06.25 One Tree Hill 07.15 Vanderpump Rules 08.05 The Kardashians 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Dessert 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Dessert. 2 afsnit 20.00 Familien fra Bryggen 21.00 For lækker til Kbh 22.00 Real Housewives of Beverly Hills 23.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.00 NCIS. 2 afsnit 01.50 Natfjernsyn FREDAG 11. OKTOBER 05.40 Franklin & Bash 06.25 One Tree Hill 07.15 Real Housewives of Washington D.C. 08.05 The Kardashians. 2 afsnit 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.00 Masterchef Dessert 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Dessert 19.00 Hjemme hos Gordon Ramsay. 2 afsnit 20.00 Karate Kid. Amr. familiefilm fra 1984 22.35 Zorro - Den maskerede hævner. Amr. action drama fra 1998 01.20 Sleepers. Amr. thriller drama fra 1996 04.05 The Stepfather LØRDAG 12. OKTOBER 06.00 Ben and Kate 06.20 Mr. Sunshine 06.45 Formiddagsprogrammer 08.20 Beethoven 10.00 Whitney. 2 afsnit 10.55 The Mindy Project. 2 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

11.55 Det er løgn 12.55 Tro, håb & talent 13.50 Hjemme hos Gordon Ramsay. 2 afsnit 15.00 Masterchef Dessert. 4 afsnit 19.00 Hjælp - mit hus skal sælges! 20.00 Dyreværnet 21.00 Karate Kid 2. Amr. familiedrama fra 1986 23.20 Karate Kid 3 01.45 Natfjernsyn

SØNDAG 13. OKTOBER 06.00 Alletiders barnepige. 4 afsnit 07.45 Beethoven 2. Amr. familiekomedie fra 1993 09.30 According to Jim. 4 afsnit 11.30 How I Met Your Mother. 4 afsnit 13.30 Real Housewives of Beverly Hills 14.30 Robinson Ekspeditionen 16.00 For lækker til Kbh 17.00 Famillien fra Bryggen 18.00 Aktionen 19.00 Dyreværnet 20.00 Luksusfælden. Dansk livsstilsprogram 21.00 The Karate Kid. Amr/kin. action drama fra 2010 23.50 The Mindy Project. 2 afsnit 00.50 NCIS. 2 afsnit 02.40 Bates Motel 03.20 Nabokrigen MANDAG 14. OKTOBER 05.40 Franklin & Bash 06.25 One Tree Hill 07.15 Real Housewives of Washington D.C. 08.05 The Kardashians. 2 afsnit 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Dessert 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Dessert. 2 afsnit 20.00 Robinson Ekspeditionen 21.20 Gulliver’s Travels. Amr. eventyrkomedie fra 2010 23.10 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.10 NCIS. 2 afsnit 01.55 Natfjernsyn TIRSDAG 15. OKTOBER 05.40 Franklin & Bash 06.25 One Tree Hill 07.15 Real Housewives of Washington D.C. 08.05 The Kardashians. 2 afsnit 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Dessert 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 The Kardashians. 2 afsnit 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Dessert. 2 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.00 Bedste Bud 22.00 Rædslernes nat 23.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.00 NCIS. 2 afsnit 01.50 Natfjernsyn


Aars Avis

9. oktober 2013

Ny forvaltningschef glÌder sig til jobbet VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune kan snart byde velkommen til en ny forvaltningschef for BeskÌftigelses- og Socialforvaltningen. Den nye forvaltningschef er Lone Lollesgaard som kommer fra en stilling som arbejdsmarkedschef i Favrskov Kommune. Lone Lollesgaard har arbejdet inden for job- og arbejdsmarkedssektoren siden 2001 og har blandt andet prøvet krÌfter med jobbet som jobcenterchef i Favrskov og har vÌret leder af Bistandsog Arbejdsmarkedsafdelingen i Hadsten Kommune. Lone Lollesgaard er 47 ür og glÌder sig til at komme i gang med udfordringerne. - Jeg glÌder mig rigtig meget til at lÌre Vesthimmerlands Kommune at kende, og sü glÌder jeg mig ogsü til at komme tÌttere pü et nyt fag-

SIDE 11

SĂ˜NDAGSĂ…BENT 10-16

13. OKT.

Lørdag 10-14 . Fredag 10-19

STRESSLESSÂŽ WEEKEND BESĂ˜G LANDSDELENS STĂ˜RSTE STRESSLESSÂŽ STUDIE I 3 ETAGER

Søndag den 13. oktober kan du møde den kendte StresslessŽ konsulent, som giver dig rüd og vejledning i vedligeholdelse og betjening af de mange StresslessŽ møbler

SĂ˜NDAG KL. 10-16 SERVERER VI NORSK LAKS OG EN FORFRISKNING I STRESSLESSÂŽ STUDIET

Pris pr. md.

300.-

SPAR OP TIL

Lone Lollesgaard tiltrĂŚder 1. november stillingen som forvaltningschef for BeskĂŚftigelses- og Socialforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune.

EFTERĂ…RSFERIE TILBUD

i 30 mdr.

50%

Tilbuddet gÌlder den 7. – 20. oktober

SPAR

PĂ… UDSTILLINGS STOLE - FĂ˜RST TIL MĂ˜LLE.

omrĂĽde - nemlig socialomrĂĽdet, siger hun. Lone Lollesgaard tiltrĂŚder stillingen 1. november.

25% pĂĽ StresslessÂŽ Mayfair

ASS. FODSKAMMELER StresslessÂŽ

Dalen Sportsbehandling

www.dalensports.dk Tlf 21 72 41 06

E

il i f @d l

15%

PĂ… ALLE Ă˜VRIGE MAGIC STRESSLESSÂŽ VARIANTER

Nyt Syn Aars | AnlĂŚgsvej 6 | 9 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 | nytsyn.dk Optiker

Line

Lone

Indehaver

STRESSLESSŽ MAGIC LÆNESTOL

STRESSLESSŽ MAGIC lÌnestol med trinløst glid og automatisk regulerbar nakke- og lÌndestøtte. Monteret med blødt lÌder, der leveres i ere farver. Stolen leveres i 2 størrelser. Medium. Normalpris 15.620.- NU 12.999.SPAR 2.621.- Large. Normalpris 16.540.NU 13.999.- SPAR 2.541.- Fodskammel. Normalpris 4.500.- NU 3.799.- SPAR 701.Leveres ogsü i stof- og andre lÌderkvaliteter.

12.999.-

Kent

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Pris pr. md.

434.-

i 30 mdr.

SPAR 2.621.-

SPAR 3.061.-

FRerreg U A ĂĽrd kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

STRESSLESSŽ LÆDERPLEJE NORMALPRIS 299.-

Pris pr. md.

OSLO SOFA 4 + 3 PERS.

i 30 mdr.

29.995.-

OSLO 4 + 3 pers. sofa. Monteret med Paloma okselÌder. Leveres i ere farver. Normalpris 46.540.- NU 29.995.SPAR 16.545.-

Simested Cementstøberi ApS

Windsor StresslessÂŽ stue

KOM & PRĂ˜V

(YHOGUXSYHM‡6LPHVWHG‡$DOHVWUXS 7OI‡VF#VLPHVWHGFHPHQWGN‡)D[

For at fejre det giver vi alle kunder en lille velkomstgave pr. behandling resten af oktober.

SPECIAL PRIS PÅ SÆTTET

1.000.-

SPAR 16.545.-

Nu hvor Laura er blevet sĂĽ stor, at hun er startet i dagpleje, vil jeg gerne byde Ditte velkommen tilbage i salonen den 15. oktober 2013.

KUN PĂ… SĂ˜NDAG

50.-

H

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

8.999.-

t dk

SPAR

Stylist

STRESSLESSŽ MAYFAIR lÌnestol m. trinløst glid og automatisk regulerbar nakke- og lÌndestøtte. Monteret m. blødt Paloma lÌder, der leveres i ere farver. Normalpris 12.060.NU 8.999.- SPAR 3.061.- Fodskammel. Normalpris 3.190.- NU 2.349.- SPAR 841.-

50%

Aktiv behandling til aktive mennesker • Sportsakupunktur • Sportsmassage • Sportsskadebehandling • SlyngetrÌning

STRESSLESSÂŽ MAYFAIR

denne lĂŚkker TOP MODEL I StresslessÂŽ denne weekend

Se den nye 32 sider store EFTERĂ…RS brochure med masser af gode tilbud

25% leveres i ere farver

IDEmøbler MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33, www.max-jessen.dk FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

TERNDRUP


Aars Avis

SIDE 12

9. oktober 2013

EfterĂĽrsaktivitet pĂĽ bibliotekerne

Der skete omfattende skade pü murvÌrket ved rüdhuset i Aars da tyve brød ind for at stjÌle borgmesterkÌden. Med en bil og en kÌde forsøgte tyvene at trÌkke montren ud fra rüdhuset.

BorgmesterkÌden i Aars forsøgt stjület AARS: Der er sket omfattende ødelÌggelser pü Vesthimmerlands Kommunes rüdhus i Aars mandag nat. Klokken 0.57 gik alarmen fordi tyve trÌngte ind ad hovedindgangen til rüdhuset. Inde pü rüdhuset forsøgte de at smadre glasset i den montre der er opstillet med borgmesterkÌden. Da det ikke lykkedes har tyvene spÌndt en kÌde om montren og trukket kÌden

ud gennem fordøren til en Toyota HiAce. Med bilen har de forsøgt at trÌkke montren ud fra rüdhuset. Det lykkedes heller ikke. Med bilen og kÌden har tyvene ikke blot ødelagt montren. De har ogsü ødelagt en mur udenfor rüdhuset. Bilen er i øvrigt stjület fra Karlsvej i Valsgaard mellem torsdag og fredag i sidste uge.

Tyvene forsøgte først at smadre glasset i montren. Det lykkedes ikke.

AARS: Efterürsferien stür for døren, og Vesthimmerlands Biblioteker er parat til at tage imod de ferieglade børn. I anledning af ferien sker der lidt mere end til hverdag. Hele ugen er der pü alle kommunens biblioteker arrangeret skattejagt med mulighed for at vinde en lille prÌmie. Fra mandag til torsdag er der om eftermiddagen et godt tilbud til de kreative og fingernemme. Bibliotekerne har indkøbt en masse perler, plader og inspirationshÌfter, sü det er bare med at komme i gang med at lave perleplader. Kun fantasien sÌtter grÌnser. Fredag eftermiddag af holdes der �Byttebiks� pü Aars Bibliotek, hvor alle børn har mulighed for at fü byttet noget af det legetøj, de ikke lÌngere leger med. Hvert barn kan med-

bringe op til tre stykker legetøj, som de gerne vil bytte. For hvert stykke legetøj für de et lod, som de kan indløse til noget �nyt�. Legetøjet skal naturligvis vÌre i god stand og fuldt funktionsdygtigt. Legetøjet bliver sat frem pü en �markedsplads�, hvor der for hvert lod kan vÌlges et nyt stykke legetøj. Man skal dog vÌre opmÌrksom pü, at man kan risikere, at nogen vÌlger ens legetøj, mens man müske ikke selv finder noget spÌndende. Biblioteket hüber, at eftermiddagen resulterer i mange legeglade børn rundt om i byen. Alt i alt er der lagt op til nogle spÌndende dage pü Vesthimmerlands Biblioteker. Alle børn er velkomne - ogsü gerne ifølge med voksne.

Vi formidler dit budskab med en iøjnefaldende

reklame

Kontakt os for et uforbindende tilbud!

Arkitekterne Jens Skadhauge og Kim Jensen er partnere i ArkitektďŹ rmaet Krogh Madsen A/S i Aars efter udvidelsen.

Stor udvidelse hos arkitekter i Aars AARS: ArkitektďŹ rmaet Krogh Madsen A/S i Aars er blevet vĂŚsentligt udvidet og styrket, idet virksomhe-

NYE KĂ˜KKENLĂ…GER

Vi skifter lügerne i dit gamle køkken pü

KUN EN DAG WWW.OKKR.DK RING JĂ˜RN DYREBERG 40722362 OG AFTAL TID FOR ET GRATIS HJEMMEBESĂ˜G

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk

Brochurer • Brevpapir • Visitkort • Kuverter • Fakturaer • Logoer

NU med SKATTEFRADRAG for hündvÌrkerløn

Danmarks eneste landsdĂŚkkende kĂŚde - Din garanti for tryghed og kvalitet

OK

KĂ˜KKENRENOVERING

]ȉȉ 

den har overtaget samtlige igangvĂŚrende sager fra ArkitektďŹ rmaet Christensen og Rottbøll A/S, Aalborg. Det gĂŚlder alle aftaler samt nuvĂŚrende og tidligere forpligtigelser overfor kunder og samarbejdspartnere I forbindelse med ĂŚndringerne er arkitekt MAA Kim Jensen, tegnestueleder Martin Sørensen, byggeleder Martin Hatlehol og 3D/ IKT-ansvarlige Rikke Lenz tiltrĂĽdt pĂĽ virksomheden i Aars. Det skete mandag. Dermed sikres, at Christensen & Rottbøll A/S´ nuvĂŚrende service- og videnniveau kan videreføres uden ulempe for ďŹ rmaets kunder og samarbejdspartnere af arkitektďŹ rmaet Krogh Madsen A/S.

Arkitekt MAA Kim Jensen, tidligere partner i Christensen & Rottbøll A/S, indtrĂŚder i samme forbindelse som ligevĂŚrdig partner med nuvĂŚrende direktør Jens Skadhauge i ďŹ rmaet Krogh Madsen A/S. Desuden er Preben Rottbøll og Kim Fihl tilknyttet som eksterne konsulenter for Krogh Madsen A/S. - Aftalen og overdragelsen sikrer et solidt fundament i et presset marked for videreførelse af en mangeĂĽrig solid rĂĽdgiverpraksis, bygget pĂĽ høj kvalitet, etik og moral i sĂĽvel ArkitektďŹ rmaet Christensen & Rottbøll A/S som Krogh Madsen A/S, hvorved tidligere, nuvĂŚrende og fremtidige kunder og samarbejdspartnere vil vĂŚre sikret en optimal service og rĂĽdgivning, hedder det i en meddelelse fra direktør Jens Skadhauge og arkitekt Kim Jensen.


Aars Avis

9. oktober 2013

ÅBENT HUS

SIDE 13

2 0 13

1000-vis af gode tilbud!

Kig i postkassen eller se hele avisen på www.hjallerupmaskinforretning.dk LØRDAG KL. 10-13: Opvisning Dogdancing ved Anja fra Hundefristedet.

LØRDAG: Beredskab Vesthimmerland udstiller to brandsprøjter. Kom og prøv en røgdykkerbane.

FREDAG OG LØRDAG:

FREDAG OG LØRDAG: LØRDAG Veteran Traktorklubben KL. 10-15:

Rienta Vine, Nibe Smag og køb FREDAG OG med LØRDAG: hjem Glaskunst v/Kaj Nielsen

Jylland. Udstilling af gamle traktorer.

ÅBENT HUS E C N E R R U K N O K

KL. 15.00 G A D R Ø L G IN N K Æ R T - UD re tilstede) (Vinderne skal væ

1. PRÆMIE:

I AARS MASKINFORRETNING FREDAG den 11. oktober kl. 9.00-22.00 LØRDAG den 12. oktober kl. 9.00-16.00 STOR FLOT MASKINUDSTILLING

Malene Ravn udstiller marsvin

FREDAG: Gratis pølserr til alle! GRATIS hyggecafé med kaffe, saft og småkager begge dage!

Grundig Vision 6 46’’, LED TV VÆRDI KR. 5.999,-

- og mange andre flotte præmier!

www.hjallerupmaskinforretning.dk Åbningstider butikken: Mandag-fredag kl. 7.30-17.00 - Lørdag kl. 9.00-13.00 TILBUDENE ER KUN GÆLDENDE UNDER ÅBENT HUS-DAGENE - ELLER SÅ LÆNGE LAGER HAVES!

VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS I AARS MASKINFORRETNING

ÅBENT HUS


Aars Avis

SIDE 14

SFO børn i Aars løber en Ironkid AARS: Da Kronprins Frederik gennemførte en IronMann i København blev en ide tĂŚndt i Aars. Personalet pĂĽ SFO Vulkanen i Aars besluttede, at de ville lade børnene gennemføre en IronMann. Men selvfølgelig ikke en hel. - Vi har skĂĽret udfordringen til, sĂĽ den passer til børnene der er fra seks til ni ĂĽr, siger Line Dalen Sørensen, pĂŚdagog i SFO Vulkanen. Børnene skal stadig konkurrere i tre discipliner svømning, løb og cykling. LĂŚngderne er: Svømning 100 meter, hvilket er ďŹ re banelĂŚngder i Aars Svømmehal, fem kilometer cykling og en kilometer løb. Det kalder de en Ironkid i Aars.

- Vi har trÌnet med børnene to gange om ugen den sidste tid. Selv om det müske ikke lyder af sü meget, sü er det vigtigt med trÌning. Børn disponerer ikke sü godt. Nür de skal løbe en kilometer, sü lÌgger de hürdt ud og har vanskeligt ved at nü hele vejen igennem, forklarer Line Dalen Sørensen. Det er ikke alle børnene der deltager, men kun dem som selv tilmelder sig. Det er der heldigvis stor interesse for. I alt har 33 meldt sig. Selve børnenes Ironkid afvikles torsdag, 11. oktober. Det er samme dag om SFO Vulkanen kan fejre 11 ürs fødselsdag. Borgmester Knud Kristensen har sagt ja til at deltage til Ironkid.

9. oktober 2013

LA klar til byrüdet i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Liberal Alliance er klar til at indtage byrüdet i Vesthimmerlands Kommune og opstiller følgende kandidater: Anne Marie Nymark Jensen, Anders Stampe Langballe & Per Godiksen. - Vi er nu klar til at tage fat og fü vendt udviklingen, sü vi kan sikre vore efterkommere. Vi vil ikke lÌngere stiltiende acceptere forringelser i den kommunale service pü bekostning af mere og mere bureaukrati og deraf voksende skattetryk til følge, lyder det i en pressemeddelelse fra LAkandidaterne. Stür det til Liberal Alliance skal Vesthimmerlands Kommune gøres attraktiv for etablering af virksomheder og selvejende institutioner, da det i partiets øjne er fundamentet for arbejds-

pladser og en forudsĂŚtning for fremtidig vĂŚkst og udvikling. - Vil du som borger ďŹ nde dig i at skulle betale mere og mere for en service, der bliver ringere og ringere? NĂŚppe, hvorfor det er pĂĽ høje tid, at udviklingen vendes. Det vil vi arbejde for ved at forenkle og optimere administrative processer, der ikke tilfører vĂŚrdi. Ă˜konomien i kommunekassen skal prioriteres forsvarligt, anstĂŚndigt og fornuftigt, til fordel for skoler, dagsinstitutioner, sundhedspleje & ĂŚldre frem for at spilde penge pĂĽ prestigeprojekter, lyder det fra Liberal Alliance, der naturligvis opfordrer ligesindede til at sĂŚtte deres kryds ud for partiet til kommunevalget til Vesthimmerlands Kommune 19. november.

OK holder fest Vi har skĂĽret kagen, sĂĽ du kan fĂĽ billig benzin

Direktør Bent SkovkÌr Hansen: - Kun forbrugere, som har anmodet om en stemmeseddel inden 14. oktober kan deltage i valget.

Stemmeseddel skal bestilles af borgere VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Vand A/S har allerede füet en del henvendelser fra forbrugere, som ønsker at fü tilsendt en stemmeseddel, sü de kan deltage i brevafstemningen om, hvem der skal besÌtte de to forbrugervalgte bestyrelsesposter. Det oplyser direktør Bent SkovkÌr Hansen, Vesthimmerlands Vand. - Vi har besluttet at afvikle valget som en brevafstemning. Det betyder, at vore forbrugere skal henvende sig til vandselskabet for at fü en stemmeseddel tilsendt, siger Bent SkovkÌr Hansen. Fristen for at anmode om en stemmeseddel hos Vesthimmerlands Vand A/S er mandag, 14. oktober inden kl. 12. - Det betyder, at det er en betingelse for at deltage i brevvalget, at forbrugeren har anmodet vandselskabet om en stemmeseddel indenfor den anførte tidsfrist. Anmodninger modtaget efter vil ikke blive imødekommet.

Foruden de to forbrugervalgte medlemmer bestür bestyrelsen i øjeblikket af Jens Lauritzen, Løgstør (formand), Uffe Bro, Løgstør (nÌstformand) og Annette Vahlgreen, Ertebølle, alle udpeget af Vesthimmerlands Byrüd, samt Lars Peter Jensen, Løgstør, og Hermann, Haldrup, valgt af Vesthimmerlands Vands medarbejdere. Vesthimmerlands Vand investerer cirka 40 millioner kr. om üret i spildevandsledninger og renseanlÌg. Størstedelen af disse midler anvendes i den tidligere Aalestrup Kommune. - Vandselskabets vigtigste opgave er at transportere og rense spildevand pü den mest effektive müde til gavn for natur, miljø og økonomi hos forbrugerne, fastslür Bent SkovkÌr Hansen. Af de otte opstillede forbrugerreprÌsentanter vÌlges to bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter.

Jern & metaller købes Modtagelse i Nibe - eller bestil afhentning! Vi tilbyder desuden:

˜ Containerservice ˜ Modtagelse af dĂŚk & fĂŚlge ˜ Skrotbiler modtages & hentes ˜ NedskĂŚring & nedbrydning

ISO 1 1400 age llolagk e h t o Gratis første 100 er til de -kund t r o k n nzi .00! OK Be ag fra kl. 10 nd pü ma

Det fejrer vi med en gratis othellolagkage til de første 100 OK Benzinkort-kunder mandag den 14/10 kl. 14-18. Du kan ogsü fü et OK Benzinkort - og mere end 670 steder at tanke billig benzin og diesel.

Aars, Markedsvej 3

NIBE PRODUKT DIN MILJĂ˜RIGTIGE PARTNER Aalborgvej 55, 9240 Nibe, tlf. 9835 1854 email: info@skrotten.dk, www.skrotten.dkJAN DYREGAARD tirsdag, den 19. november �For at sikre fortsat gode vilkür for den frivillige indsats pü kultur- og fritidsomrüdet�

i Vesthimmerland


Aars Avis

9. oktober 2013

SIDE 15

F R E DAG

LØSVÆ

BYENS BEDSTE OG GTSLIK STØRSTE SO 144 VARIANTER RTIMENT PR. 100 G

588

Maks 5 kg. pr . kunde

VIN-MANDEN TILBYDER

VINAFTEN

PIRONE VIN

fra Puglia Italien Rødvin fra druen Primitivo - 13,5% Hvid.vin fra 6 FLASKER druen Chardonnay 12,5%

00

199

KVICKLY gentager succesen! Vinaften i MESSECENTER VESTHIMMERLAND i samarbejde med AMKA VIN

30. OKTOBER KL. 19.00

SPAR 19070

TOILET PAPIR

Foredrag ved BJARNE BRØNDUM med 20 års erfaring som foredragsholder om vin.

Bløde baner. 8 ruller.

Hertil let anretning Kun 100 billetter!

KUN

1500

Sælges efter først til mølle princippet fra 10. oktober kl. 10.00

PRIS: 150 KR Pris for medlemmer 100 kr.

SPAR 1000

BAGEREN TILBYDER

BAGEREN TILBYDER

GRØNTAFDELINGEN TILBYDER

NAPOLEONSHATTE CHAMPIGNON FRA ST. RESTRUP

MÜSLI BOLLER 6 STK.

PR. STK.

00

10

250 G

00

7

SPAR 16

95

SLAGTERENE TILBYDER

95

14

SPAR 5

00

500 G

00

21

DELIKATESSEN TILBYDER

fra eget røgeri. Vægt min. 1800 g

STORE FLOTTE STYKKER SMØRREBRØD

KUN

6 STK.

1/2 HJEMMELAVET HAMBURGERRYG

10000

00

100

SPAR 4400

SKRABE ÆG

Pr. stk.

88

5

ÅBNINGSTIDER Mandag - fredag Lørdag - søndag

08.00 - 20.00 08.00 - 18.00

BAGEREN åbner alle dage kl. 6.30 www.kvickly.dk

GRATIS

200 P-PLADSER VED KVICKLY

Vi tager ansvar Markedsvej 3 · 9600 Aars · Tlf. 96 37 76 00

Tilbuddene gælder fra onsdag den 9. oktober til og med lørdag den 12. oktober

Vi tager forbehold for trykfejl Arne Wammen, varehuschef


Aars Avis

SIDE 16

KĂ˜R-SELV-LÆSERREJSER MED

LĂŚs og regn hos LOF Himmerland

Som lÌser af Aars Avis für du disse sÌrlige lÌsertilbud. Oplys rejsekoden AARSAVIS ved bestilling – sü für du automatisk rabatprisen.

1 barn 5-8 ĂĽr kr. 99,-

3 dage i Gadebusch, Nordtyskland

of

Pris uden rejsekode 899,-

t PWFSOBUOJOHFS t YNPSHFOCVGGFU t YSFUUFSTNJEEBH t WFMLPNTUESJOL t FOUSFUJM .VTFVN(BEFCVTDI t FOUSFUJM,MPTUFS3FIOB

VESTHIMMERLAND: De tre LOF aftenskoler i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord kommuner kan nu tilføje FVU - Forberedende Voksenundervisning til et i forvejen stort udbud af kurser, foredrag og oplevelser. LOF Himmerland har füet driftsoverenskomst med VUC pü udbud af FVU. FVU er mülrettet voksne, som mangler grundlÌggende fÌrdigheder i lÌsning, skrivning og matematik. I danskundervisningen bruges ofte aviser, manualer og blade som udgangspunkt for

2 børn 6-14 ür ½ pris

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

1.049,-

1SJTVEFOSFKTFLPEF 

tPWFSOBUOJOHFS tYNPSHFOCVGGFU tYSFUUFSTNJEEBHCVGGFU tYSFUUFSTNJEEBHCVGGFU tWFMLPNTUESJOLQĂ? John Bull Pub

Ekstranat

VESTHIMMERLAND: Himmerlands HjemmeService var i ür reprÌsenteret ved InnovationSTORM 2013, som blev holdt i Grev Moltkes PalÌ i København. Baggrunden for deres deltagelse var, at Himmerlands Hjemmeservice har en aka-

I hjertet af Harzen

- at tidligere adm. direktør i sportsklubben AaB, Poul Sørensen, nÌsten var pü hjemmebane, da han lørdag talte for sponsorerne før kampen pü Aars Stadion mellem Serie 1-holdene fra Aars og Farsø. Poul Sørensen fortalte om sit

liv �Fra Farsø stadion til Old Trafford i Manchester�. Holdenes to cheftrÌnere, Jakob Mouritsen, Aars FC og Niels Brygger, FUIK, havde ogsü et indlÌg inden lokalopgøret som i øvrigt blev vundet af Aars.

- at postbudene i Aars netop har gennemført et kursus i førstehjÌlp. De er nu godt forberedte og i stand til at gøre en forskel, hvis der bliver brug for hurtig hjÌlp. - Nür omdelerne fÌrdes ude i Aars og omegn, er det en ekstra styrke, at de kan hjÌlpe

1.149,-

borgerne i en kritisk situation, hvor livet stür pü spil. Vi nyder i forvejen stor accept fra borgerne i det daglige, og jeg er sikker pü, at vores kunnen inden for førstehjÌlp vil styrke det gode omdømme, siger postmester Lars Sørensen.

fra

1SJTVEFOSFKTFLPEFGSB 1.199,-

4 og 5 ove rnatninge

r

tPWFSOBUOJOHFS tYNPSHFOCVGGFU tYSFUUFSTNJEEBH tYGSPLPTUQBLLFWBGSFKTF tSBCBUQĂ?EFU IJTUPSJTLFEBNQMPLPNPtiv

Ring og hø r! )PUFM"DIUFSNBOO★★★ Braunlage ligger ved foden af bjerget Wurmberg og er en ĂŚgte Harzen-idyl med sine originale, gamle trĂŚhuse og floden, som løber gennem byen. I bor pĂĽ det hyggelige hotel, Ankomst: Valgfri frem til 17.12.2013 hvor vĂŚrtsparret gør deres absolut bedste for at give jer den samt fredage og lørdage i perioden bedst mulige ferie. OBS: Kurafgift op til EUR 2,20 pr. person/pr. døgn. 4.1.-29.3.2014.

Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr kr. 79,-. Børnerabatter ved to betalende voksne.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Bestil nu pĂĽ

demiker ansat som videnpilot i deres plejeafdeling. Eventet er en hyldest til store og smĂĽ innovationer i Danmark og blev afholdt i et samarbejde mellem Uddannelsesministeriet og RĂĽdet for Teknologi og Innovation. H.K.H.

Dagens program vekslede mellem prĂŚmieoverrĂŚkkelse, underholdende indslag, foredrag og mulighed for at netvĂŚrke virksomhederne imellem. Selvom dagens program var spĂŚndende fra først til sidst, ďŹ k Himmerlands HjemmeService langt mest ud af netvĂŚrksmulighederne, som kan give nogle spĂŚndende muligheder i forhold til deres ambitioner for fremtiden.

Postbudene i Aars er klar til at yde førstehjÌlp nür de er ude pü ruten. Her ses de med førstehjÌlpsbeviset.

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

1 barn 5-14 ür ½ pris

virksomheden for medarbejderne. - Vi hüber, at vi med tilbuddet om FVU i LOF kan vÌre med til at uddanne folk i de grundlÌggende fÌrdigheder, som er nødvendige for at deltage pü lige fod med andre i samfundet, siger skoleleder i LOF Himmerland, Jan Vestergaard. Undervisningen er gratis for kursisten, og büde for dem i arbejde og for ledige er der ordninger som sikrer, at man für løn eller ledighedsydelse, mens man gür pü kursus. Som deltager i FVU opnür man dansk og matematik pü grundlÌggende niveau. LOF Himmerland er stiftet af de tre LOF-afdelinger i Himmerland.

HAR DU HĂ˜RT?

Kun 349,)PUFM+VUMBOEJB★★★★ Bo med den mest formidable udsigt over havnens mylder – lige fra solen stĂĽr op over morgenbuffeten og kaster lys pĂĽ havvindmøllerne og Hirsholmene, til I skal gĂĽ ombord i Restaurant Ankomst: Mandag til fredag frem GrĂĽandens gode aftenmenuer. Besøg f.eks. Skagen, RĂĽbjerg til 18.12.2013 samt i perioden 2.1.20.6.2014. Inkluderer kun slutrengøring. Mile eller Oceanariet pĂĽ Nordsømuseet.

4 dage i Braunlage, Tyskland

lĂŚringen, og i matematik er formĂĽlet med undervisningen, at man kan bruge det i sin dagligdag. Undervisningen vil typisk blive udbudt som sen eftermiddag og/eller aftenhold placeret centrale steder i Himmerland i forhold til den søgning, der er til uddannelsen. FVU tilbydes ogsĂĽ til medarbejdere pĂĽ virksomheder, som ønsker opgradering eller opkvaliďŹ cering. I sĂĽdanne tilfĂŚlde kan der indgĂĽs en aftale om, at undervisningen kan foregĂĽ pĂĽ

Lokal deltagelse ved innovationsevent

*QFSJPEFO JOLMVEFSFTFOFLTUSBSFUUFST NJEEBH

Ankomst: Valgfri frem til 20.12.2013 samt i perioden 28.1.-29.4.2014.

)PUFM+VUMBOEJB

h hristinen

749,-

Hotel Christinenhof ★★★ Et lille paradis af 2000 glitrende søer afgrĂŚnset af 1700 km østersøkyst – det er Mecklenburg-Vorpommerns landskabelige pragt. LĂŚg hertil alle de gamle slotte og historiske monumenter samlet fra hansestĂŚdernes storhedstid – og man har essensen af nordtysk ferie, nĂĽr den er mest oplevelsesrig. Hotellet ligger i udkanten af den lille middelalderby Gadebusch. Her har man noget nĂŚr den perfekte placering i forhold til nogle af Nordtysklands største attraktioner: HansestĂŚder LĂźbeck og Wismar ved Ă˜stersøkysten samt torneroseslottet i Schwerin – ligger alle i en ring omkring Gadebusch inden for en halv times køretur.

Udsigt over Kattegat

Ho tel C

Pris pr. person i dobbeltvĂŚrelse

De tyske pragtbyer

3 dage i Frederikshavn, Nordjylland

9. oktober 2013

Teknisk arrangør:

Husk re ejs jse ek ko od de e::

AARSAVIS

Ă…bent hverdage kl. 8-17 og weekend kl. 10-15

Klaus H. Frederiksen. - at Spar Nord i Aars sĂŚtter fokus pĂĽ ďŹ nanskrisen og giver et bud pĂĽ om der er lys forude ved et morgenmøde i banken onsdag, 30. oktober. Direktør Klaus H. Frederiksen oplyser, at der bliver indlĂŚg ved cheføkonom Jens Nyholm, og formuerĂĽdgiver John Baade Andersen, begge fra Spar Nord Bank. - at valghandlingen er igang i forbindelse med besĂŚttelsen af pladserne i ÆldrerĂĽdet i Vesthimmerlands Kommune i de kommende ďŹ re ĂĽr. Stemmesedler er sendt ud til alle i kommunen, der er fyldt 60 ĂĽr. 16 kandidater fra hele kommunen er klar til at lade sig vĂŚlge.

Erland Jensen, Henning Hannesbo, Anne Marie Christensen, Hans Jørgen Jørgensen, Viggo Kristoffersen, Lillian Sørensen og Gunnar Jepsen pĂĽ Kimbrerskuet i Aars. - at beboere fra Plejecenter Ă˜stermarken i Aars har vĂŚret til Kimbrerskue, hvor interessen isĂŚr var de store landbrugsmaskiner. Flere af beboerne husker stadig da de købte deres først traktor, en grĂĽ Ferguson, tilbage i 1950. - Ja i dag er de godt nok meget større. Hvordan kommer man

op pü südan en stor traktor, sagde en af deltagerne. Duften af savsmuld i ringen hvor dyrene blev bedømt, kendte de Ìldre godt. Minderne kom frem pü turen mellem dyr og maskiner.Turen sluttede pü èn af standene, hvor der blev budt pü kaffe og en lille dram.


Aars Avis

9. oktober 2013

Dobbel- og trippeldiagnoser Berit Byg, der er anæstesisygeplejerske på Farsø Sygehus, byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune og regionsrådskandidat for SF, skriver om sygehusvæsnets behandling af psykisk syge patienter:

med en psykiatrisk lidelse og de desuden har en høj grad af sygelighed sammenlignet med restbefolkningen, fortæller, at der er et eller andet, vi ikke gør godt nok. Noget af det kan forklares med langt flere selvmord i denne gruppe samt bivirkninger til en del af psykiatrimedicinen. Ikke desto mindre må vi se i øjnene, at vores behandling indenfor det såkaldt somatiske (det legemlige) sundhedsvæsen så langt fra er god nok til disse mennesker. Ofte er det vanskeligt at bedømme dem korrekt, da deres fysiske klager kan sløres af eller blive misfortolket som udtryk for psykisk sygdom. Samtidig har mange psykisk syge også hyppigt et misbrug, der kan forårsage en række andre sygdomme og symptomer, der så igen kan udløse kædereaktioner i kroppen, som forværrer patientens helbredstilstand markant.

Således ses ofte i sammenhæng med dette påvirkning af hjernen, så hukommelse og intelligens og dermed evnen til at tage hånd om egen helbredstilstand påvirkes meget kraftigt i negativ retning. Sidst men ikke mindst har mange mennesker med en psykiatrisk diagnose en adfærd, der kan virke uhensigtsmæssig og til tider direkte skræmmende på omgivelserne. Således er det ikke ualmindeligt, at disse mennesker forlader sygehuset med en uafsluttet behandling, der siden hen af samme grund heller ikke bliver fulgt korrekt op på. Det gode ved denne lange liste af problemstillinger for mennesker med såvel legemlig, psykiatrisk og eventuelt også en misbrugslidelse er, at det er noget, man kan gøre noget ved. Det kræver dog, at sundhedsvæsnet nytænker sig selv på en række områder. Ser man på det hele men-

neske ud fra en betragtning af, at sundhed består af såvel psykiske, fysiske, sociale, åndelige som kulturelle behov, står det klart, at en langt mere helhedsorienteret tilgang indenfor sundhedsvæsnet må være en del af svaret. I de senere år har man allerede gjort meget for at forberede samarbejdet mellem psykiatri og det somatiske sundhedsvæsen. Ikke desto mindre er der fortsat store udfordringer, hvor der kan arbejdes videre. Blandt andet med sparring og supervision og en tæt kontakt om patienten de to instanser imellem. Samtidig må også kommuner og region udvide samarbejdet, lige såvel som for eksempel misbrugsbehandlingen bør være en aktiv medspiller der, hvor det giver mening. Først den dag, vi endelig lærer at tænke i helheder og ikke kun kasser, bliver vi i stand til at løfte opgaven optimalt og løse denne enorme udfordring på sundhedsområdet.

Skal Haverslev stemme for udvikling eller afvikling?

vikling. Og netop i Haverslev havde vi et udtryk der hed: ”En by i udvikling”, dette udtryk har flere omdøbt til: ”En by i afvikling” der sidst gav sig til kende i en lukket sparekassefilial. Men lad dog Morten V. Nielsen stå vagt om ejendomsretten, men jeg håber da, at Haverslevs borgere nu har set med hvilket syn han ser på vores by. For efter hans udsagn i det læserbrev kan man da ikke betvivle, at han ser en by i afvikling. Og så vil jeg opfordre folk til, at stemme på en der trods alt har visioner og tanker om vores by og ser Haverslev som en by der kunne give så meget til kommunen, hvis den fik muligheden herfor. Stem for en by i udvikling - det fortjener Haverslev.

I mit arbejde som sygeplejerske støder jeg med jævne mellemrum på mennesker, der er indlagt til behandling af en legemlig lidelse, eventuel i form af operation, men samtidig har en psykisk sygdom med i bagagen. Man kan med rette hævde, at dette vel næppe kan være et problem på et sygehus, da langt de fleste sundhedsfaglige uddannelser i grunduddannelsen rummer undervisning i psykiatri. Ikke desto mindre er vores sygehusvæsen i dag ikke rigtig indrettet til at tage optimalt vare på disse mennesker. Alene den triste og forstemmende kendsgerning, at middellevetiden er op til 20 år kortere for mennesker

Rasmus Rask, Den Sociale Fællesliste, Haverslev. Man kan blive så rystet i sin grundvold når man hører Liberal Alliance med Morten V. Nielsen i spidsen udtrykke sin forargelse, i et læserbrev over, at byrådet endelig har lyttet til beboerne i Haverslev og pendlerne der fylder rabatten mod Haverslevs byport hver dag og stemt for en pendlerplads. Pendlerpladsen udgør 3300 kvm. og kommer til at bestå af god landbrugsjord, hvilket er en skam, når det ikke er et behov af almen-

nyttig interesse som Morten V. Nielsen udtrykker det. En skam? Ja jeg ser ikke helt det billede. Jo, jo, selvfølgelig kunne der dyrkes mange ting på de 3300 kvm. god landbrugsjord, men der kunne under Mølhøjvangen også sættes de fineste kartofler, og tænk på de afgrøder man kunne have fremelsket under motorvejens lange vejbaner. Det er da frygteligt som den udvikling ødelægger vores afgrøder. For der er skam god landbrugsjord der må lade livet for fremtidens udvikling indimellem, men hvad er

alternativet? Mener Liberal Alliance, at nybyggeri kun må finde sted på de jorde der ikke kan dyrkes? Betyder det, at Liberal Alliance har en liste over steder i kommunen, vi ikke skal udstykke, eller gælder deres påbud kun for Haverslev? I Haverslev vil vi gerne udviklingen, og hører man på den lokale snak erfarer man, at der i kommende fremtid vil være mulighed for, at der etableres et tankanlæg og en butik på selv samme stykke, og på trods af at der ikke er noget vedtaget, så er det da en vision om et Haverslev i ud-

Forslag om udvidet åbning i institutioner Lars Viborg, Hans Egedes Vej 107H, Aars, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Vesthimmerland: Det ses tydeligt, at butikkerne tilbyder udvidede åbningstider, mens institutionsområdet på dette punkt ikke følger med. I Vesthimmerland tilbyder dagplejepladser, børnehaver og SFOer ikke åbningstid efter klokken 17.00, hvilket kan gøre det svært at få familielivet til at hænge sammen med et arbejde i butik. Derved opstår en risiko for, at forældre må melde fra

til et job, da man ikke kan få dagligdagen til at hænge sammen, hvilket især også rammer enlige. Dette er ikke bare dårligt for den enkelte families økonomi, men også hele kommunens økonomi, da der ikke kommer indtægter ind til kommune, så den kan opretholde sit serviceniveau for andre borgere. Vesthimmerlands Kommune gør det muligt at vælge pasning i en anden kommune, hvis disse tilbyder længere åbningstider. Borgeren skal dog betale differencen til at få passet sit barn i en anden

kommune, hvis dette tilbud er dyrere end Vesthimmerlands Kommunes egne tilbud. Dette er rigtig godt, for familier og enlige kan få passet deres børn, hvis deres arbejde ikke ligger inden for en normal arbejdstid, eller arbejdspladsen ikke ligger i Vesthimmerlands Kommune. Hvordan kommer vi i gang? En eller to institutioner kan starte med at køre helt fleksibelt med åbningstider, der passer til skæve arbejdstider. Når åbningstiderne er der og forældrene reelt kan vælge tilbuddet, kan den konkrete efterspørgsel ses hurtigt.

Derefter kan efterspørgslen styre udbuddet af pladser efter en prøveperiode. Det er i familien, vi henter ressourcerne, når tingene er svære. Det er i familien, børnene lærer de grundlæggende værdier og spilleregler. Det er i familien, børnene lærer at vise omsorg og tage ansvar for andre og sig selv. For mig handler det derfor om, at skabe de bedste rammer for, at den enkelte familie kan skabe sammenhæng i sin travle hverdag. Derfor vil jeg være med til at sætte familiepolitikken på dagsorden i byrådet, for en kommune som Vesthimmerland som har brug for flere børnefamilier. Det, mener jeg, vil sikre Vesthimmerland en fortsat udvikling!

SIDE 17

Mere bosætning i landbyerne Peter Rasmussen, Foulumvej 42, Ullits, byrådskandidat for Dansk Folkeparti, har et forslag: Efter at VKO regeringen oprettede nedrivningspulje på 150 mio kroner, fi k vi i Vesthimmerland ryddet godt op i mange landsbyer. Det pyntede gevaldigt! Nu skal vi bare have bygget nye huse på de tomme grunde. Kommunen ejer nogen af disse grunde.

Jeg synes, at man bør forsøge sig med at udbyde x antal af disse grunde i landsbyerne med et minimumsbud på 1 krone plus sagsomkostninger. I købskontrakten skal der være en klausul, hvor køber forpligter sig til at opføre en helårs bolig indenfor 1 år. Vores frikommune status giver mulighed for denne type tiltag, som både vil skabe vækst i byggeriet og liv i landsbyerne.

Himmerlands Flytteforretning Benyt den lokale flyttemand. Vi ordner alt vedr. flytning i ind- og udland. Opmagasinering i nyt og opvarmede lokaler. Telefon 98 62 47 00

TOFTEVEJ 3 . 9620 AALESTRUP . 98 64 10 05 SØNDERGADE 8 . 9640 FARSØ . 98 63 11 27 www.colorama-farsoe.dk Ring efter tæppeog gardinbussen!

Faguddannede montører m/ vådrumscertifikat SPORTSFISKERFORENINGEN PIRKEN

B ørn e/famili e arran gem en t EFTERÅRSFISKERI VED LERKENFELD Å

Har du lyst til at prøve være at lystfisker for en dag, ved et af Himmerlands dejligste vandløb, så er muligheden for det nu. Sportsfiskerforeningen Pirken invitere mandag 14 oktober åbent hus ved Lerkenfeld å. Der vil denne dag være mulighed for at komme til at fiske på de strækninger af Lerkenfeld å, som normalt kun er for medlemmerne. Der vil også være mulighed for, at binde sin egen fiskeflue eller lave en spinner og derefter gå direkte ned til åen og fiske med den. Lerkenfeld å er kendt for sin fine bestand af havørred og bækørred, regnbue ørreden har vi også, så muligheden for at fange en fiske er bestemt tilstede. Kom og besøg os til en hyggelig dag. Vi vil også tilbyde de besøgende lidt guidning og fortælle/vise, hvorledes det er at fiske i åen. Vi tænder grillen kl. 13 og griller en pølse og tilbyder en sodavand eller øl. Dato: mandag 14. okt. kl. 11:00-15:00 Mødested: P-pladsen sydøst for Lerkenfeld Gods, mod Vesterbølle (se kort på www.pirken.dk) Adr.: Svingelbjergvej 106, 9640 Farsø Bemærkning: Der vil være mulighed for udlån af fiskegrej, men medbring gerne dit eget. Påklædning alt efter vejret, men et par gummistøvler skal man have med.

Yderligere info send mail: asc08.mail@gmail.com

www.pirken.dk


Aars Avis

SIDE 18

Et skulderklap til det frivillige foreningsliv Tilfreds formand for Kultur- og Fritidsudvalget Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Jan Dyregaard, (V) Vestrup, uddeler skulderklap til det frivillige foreningsliv. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg som formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune var utilfreds med det indgåede budgetforlig for 2014. Det er et budget, der på kultur- og fritidsområdet virkelig peger fremad og er med til at skabe vækst i Vesthimmerland. Byrådet var enig med Kultur- og Fritidsudvalget i, at sparemulighederne på området for i alt 1,15.million ikke skulle gennemføres, så derfor blev de alle

købt tilbage. På driftsområdet får man tilført 1 million til markedsføring i forbindelse med Europa Golf arrangementet. Der bliver endvidere tilført Limfjordsmuseet og Vesthimmerlands Museum yderligere driftsmidler, ligesom haller og klubhuse i Aalestrup, Vegger, Blære og ved Bakkeskolen i forbindelse med renovering og ombygning får flere midler. På anlægsområdet tilgodeser man Landsbyudvalget med 1 million kr. kvalitetsfondsmidler, der virkelig gør en forskel for udviklingen i vores landsbyer. Der er også afsat midler til vedligeholdelse af haller, ligesom man har afsat penge til opkøb af

Prisen per elev er steget 6,5 procent Peter Rasmussen, Foulumvej 42, Ullits, byrådskandidat Dansk Folkeparti: En politisk helgardering. Det var hvad jeg tænkte da jeg læste det Socialdemokratiske indlæg til snakken om lukning af landsbyskoler. Indlægget kom som en reaktion på et læserbrev, hvor en borger i kommunen kaldte de lokale politikere for tøsedrenge, og endnu engang forsøgte at få de respektive partier til at melde deres holdning ud om, hvor-

vidt de vil lukke skoler eller ej. Det fi k så langt om længe S ud af busken med en politisk helgardering krydret med lidt misvisende fakta. Det påstås af Socialdemokratiet, at der er en økonomisk gevinst ved at lukke landsbyskolerne. Jeg må med beklagelse meddele, at dette er direkte i modstrid med virkeligheden. I maj-13 udkom der en rapport fra den uafhængige tænketank CEPOS, der har

AARS MOTORSERVICE v/ Jørgen Christensen Hjortkjærsvej 11 · 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22 UDLEJNING AF MOSFJERNER ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

7.30-17.00 9.00-12.00

ejendom ved Johannes V. Jensen museet til udvikling af Kulturcenter Farsø. Der er endvidere afsat anlægsmidler til Vestrup Minihal, samt til et fælles projekt med fodboldkunststofbaner i Aars og Farsø. Foruden de nævnte ting, er der afsat midler til en række andre gode tiltag på hele området. Det er en fremsynet beslutning byrådet har taget ved budgetforliget, der virkelig bakker op om det kæmpe arbejde, de mange frivillige i hele Vesthimmerland gør i dagligdagen. Det vil skabe arbejdspladser, gå-på-mod og lyst til at gøre en forskel, så det er godt at leve sit liv i Vesthimmerland i fremtiden. undersøgt de foreløbige erfaringer fra kommunernes skolelukninger. Rapporten viser, at udgifterne pr. elev er vokset væsentligt stærkere i de kommuner der har reduceret antallet af folkeskoler sammenlignet med de øvrige kommuner. Faktisk hele 3,2 procent mere på landsplan, og hele 6,5 procent i Vesthimmerland! Samtidig er de procentvise antal af elever i friskoler/ privatskoler steget markant i forhold til antal elever i folkeskolen. For det tredje er skolernes resultater målt ved, hvor stærkt skolerne formår at løfte eleverne ved folkeskolens afgangsprøver sammenlignet med de forventede resultater givet elevernes sociale baggrund, gennemgående blevet svagere, såfremt antallet af skoler i kommunen er reduceret. Jeg er dog meget enig i, at skolen skal have den nødvendige opbakning fra forældrene. Men hvis dette skal kunne bruges som argument/målestok for den kommunale opbakning til en skole, skal det ikke kun være gældende i landsbyerne. Skolerne i Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup skal opfylde samme krav for forældreopbakning.

9. oktober 2013

En grønnere kommune Ninni Lodahl Gjessing, der er gruppeformand for Radikale Venstre i Vesthimmerlands Kommunes byråd, skriver om kommunens budgetforhandlinger: Så fi k vi budget 2014 for Vesthimmerlands Kommune forhandlet på plads med væsentlige radikale fi ngeraftryk. Dels var det vigtigt for os, at der ikke blev forringelser i folkeskolens specialklassetilbud i form af dårligere normeringer i K-klasser, ADHD og AKTklasser, ligesom det var afgørende, at de tidligere overførte midler til inklusion i folkeskolen ikke blev berørt. Endvidere var det væsentligt for os, at kommunens to væresteder til psykisk syge borgere blev fastholdt, da det er vigtige og forebyggende tilbud, som ikke kræver en forudgående visitation. Flere midler til misbru-

gere og udstødte samt yderligere to millioner kroner til at løse den øgede plejeopgave, som kommunen står overfor, er tillige væsentlige elementer i budgetaftalen sammenholdt med vores krav om at fastholde to nattevagter på bosteder for meget handicappede borgere. Vi mener, at der er tale om et realistisk og robust budget, hvor der eksempelvis inden for socialområdet er afsat yderligere to millioner til forventet tilgang af nyanbringelse for børn og unge. Derudover er driftstilskuddet til såvel Limfjordsmuseet samt Vesthimmerlands Museum øget, og der er afsat en million kroner til markedsføring af Vesthimmerlands Kommune, ikke mindst i forbindelse med den forestående internationale golfturnering i Gatten. På anlægssiden rummer budgetforliget adskillige gode tiltag.

Kære Pernille! Pia Buus Pindstrup, der er gruppeformand for Konservative Vesthimmerland, skriver som svar på læserbrev af Pernille Vigsø Bagge: Kære Pernille! Tak for dine rosende ord omkring kommunens budget 2014, der kan jeg kun dele dine positive betragtninger. Vi er glade for, at vi med en konservativ borgmester ved bordenden igennem de seneste fi re år har lavet gode og brede budgetter til glæde og gavn for borgerne i Vesthimmerland. Nok om budgettet, det er alle partier jo enige i. I sidste uges avis stiller du en række spørgsmål. Langt de fleste har du

fået besvaret mere end en gang, men det undrer mig meget, at du ikke stiller spørgsmålene til din partifælde Berit Byg, der jo sidder i Beskæftigelsesudvalget. For i det Konservative Folkeparti er vi ordentlige og har derfor ikke valgt, i modsætning til SF, at føre personsager i pressen. Vi behandler sagerne, der hvor de hører til i stedet - i dette tilfælde i jobcentret. På jobcentret har kommunen ansat en lang række kompetente medarbejdere til at tage sig af sagsbehandlingen. Dermed ikke sagt, at der ikke kan ske en fejl - sådan vil det være, så længe mennesker vareta-

I Radikale Venstre er vi særligt tilfredse med aftalen om etablering af ny cykelsti fra Hvalpsund til Ullits i løbet af de næste tre år på den meget befærdede Tingvej. Cykelstien vil dels have betydning for skolebørnene i området, men den vil tillige forbinde Hvalpsund med det overordnede cykelstinet, som skaber forbindelse til bl.a Farsø og Aars samt Himmerlandsstien, der igen har forbindelse til Løgstør og Viborg. Med andre ord et spændende projekt for en grønnere kommune med et co2 nedsættende og motionsfremmende tiltag. Af betydning i forbindelse med det radikale mål om at blive en grønnere kommune ses endvidere tilkendegivelsen af, at solcelleprojekter på kommunale bygninger skal imødekommes ved konkrete forslag, idet der er mulighed for direkte låneadgang.

ger opgaver. Selvfølgelig kan vi altid blive bedre. Men jeg kan måske godt forstå, at det indimellem bliver svært for medarbejderne at holde tungen lige i munden, da der alene i denne valgperiode er gennemført en række omfattende reformer på beskæftigelsesområdet under din regering. Men det er jo lovgivningen og dermed Christiansborg politik, som vi selvfølgelig efterkommer. Det må vi sige, at du selv, om nogen, har mulighed for at regulere på. Derudover bekymrer det dig, at 3F følger deres medlemmer til sygesamtaler. Jamen det er da klart de passer jo bare deres job. Så kære Pernille - pas nu Christiansborg politikken, så kan vi diskutere lokalpolitikken efter valget.

Tidlig indsats skal prioriteres! Theresa Berg Andersen, Hobrovej 145, Vilsted, Byrådskandidat for SF Vesthimmerland roser Familiestuerne: I Vesthimmerland er der gennem de seneste år, på daginstitutions området, sket noget godt, noget vi bør være stolte af, og noget vi bør bygge videre på. Familiestuerne - et tilbud til forældre uanset social status. Her kan hentes professionel hjælp, hvis noget er kørt skævt i dagligdagen. Kompetente og velud-

dannede folk, tager sig af opgaven i samarbejde med forældrene. Men vi må i fremtiden ikke slippe her, vi kan blive endnu skarpere især på hjemmefronten, der skal mere fokus på den tidlige indsats, allerede i barnets første leve måneder. Ressourcer skal prioriteres, således at sundhedsplejen kan sætte tidligere ind, der hvor der er et behov. Forældre kurser kan være vejen! Således når vi i tide de ressourcesvage familier.

Theresa Berg Andersen.


Aars Avis

9. oktober 2013

SIDE 19

BOLDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Alle egne er tilgodeset i det kommunale budget Driftbudget balancerer, men alle penge er brugt Byrådsmedlem Per Bach Laursen, (V), Lundgaarden, Overlade, skriver om budgetaftalen i Vesthimmerlands Kommune. Hvis man forestiller sig et landkort over Vesthimmerlands kommune med byer, skoler, idrætshaller, veje, cykelstier, plejecentre, administrationsbygninger, kunststofbaner, museer, osv., ja så ville man samtidig kunne se, at stort set alle egne og områder af kommunen er tilgodeset ved den netop indgåede budgetaftale for 2014. Hele herligheden er et resultat af vilje til at samarbejde - hvor der er vilje er der vej. I Venstres byrådsgruppe glæder vi os over, at omfartsvejen omkring Løgstør er tilført 9,5 mio., hvilket betyder at arbejdet her vil få fremdrift i 2014 og kan afsluttes i 2015. Ligeledes kan de 10 mio. som er afsat til omfartsvejen i Aars betyde, at den videre projektering samt opkøb af jord til formålet, for alvor kan begynde. Indsatspuljen (midler til nedrivning af ubrugelige boliger) fortsætter med 2,9 mio. Udover den forskønnelse af kommunen der umiddelbart ligger her, er en sideeffekt også, at vi kan forvente færre udgifter på socialområdet fremover - alt andet lige. Johannes V. Museet i Farsø får nu mulighed for at udbygge museet og flytte de

to søskende, Thit og Johannes, under samme tag (hvad der ikke kunne lade sig gøre i levende live, kan nu lade sig gøre på museet). Venstre ser dette som en stor mulighed for, at Farsø nu for alvor kan brande sig som ”Forfatterbyen”, i lighed med Løgstør, som Muslingebyen. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jan Dyregaard (V), er godt tilfreds med indholdet af budget 2014 for hans område. For det første er samtlige spareforslag på i alt 1,15 mio. afværget. Dernæst er turismeområdet tilført 1 mio. kr. målrettet mod næste års store event på Vesthimmerlands Golf & Spa Ressort i Gatten i 2014. Herved vil vi opnå maksimal eksponering af vores egn ikke blot i den uge turneringen afholdes, men hele året frem mod næste golf tour i 2015. Endvidere tilføres de to statsanerkendte museer, yderligere driftsmidler, ligesom haller og klubhuse i Aalestrup, Vegger, Blære, og Bakkeskolen ligeså tilføres midler.. Kommunal støtte til almene boliger har været diskuteret intenst i Venstre, og denne diskussion vil fortsætte. Men vi glæder os over enighed om, at der nu opføres 13 nye boliger i Aalestrup. Aalestrup er en vigtig bosætnings by, og denne mulighed skal der ikke være

tvivl om, at vi skal forfølge på alle måder. I Socialudvalget glæder formand Kurt Friis Jørgensen (V) sig over udsigten til, at indeværende års regnskab bliver positivt med ca. 3 mio. i mindre forbrug. Besparelser på det forebyggende område er udelukkende med baggrund i, at der ansættes to psykologer i stedet for at bruge ekstern konsulent. I budgettet er der endvidere afsat 2 mio. kr. til forventet tilgang af anbringelser. Overordnet set så balancerer driftsbudget for 2014, men det betyder også, at alle midler til rådighed er brugt. I Venstre har vi den holdning, at driften af vores kommune som minimum skal balancere. Investeringerne i anlæg er for 2014 massive. Vi har brugt 89 mio. til dette område, hvor de to omfartsveje fylder godt, men også udbedringer på Østermarkskolen er temmelig synlige. Der er endvidere ”lagt spor ud” til løsning af rådhussituationen, samt etablering af cykelsti mellem Hvalpsund og Ullits - der er dog ikke bevilget penge i dette budget, men det sker til 2015-budgettet. Budgettet indeholder selvfølgelig langt flere elementer end hvad det indlæg tillader, men jeg har her blot fremhævet nogle af Venstres fokus- områder.

På torsdag kan man på Boldrup Museum opleve fire af forfatterne bag museet årsskrift.

Ordkraft på museet Boldrup Museum giver ordet til museets årsskrift BOLDRUP: Nu er Boldrup Museumsforening klar med ”Folk Fortæller” 2013. Arrangementet finder sted torsdag 10. oktober på museet, og her giver museet ordet til fire af forfatterne bag museets årsskrift. De vil sætte yderligere ord på deres indlæg i årsskriftet, således at de kan uddybe med flere detaljer til deres historier samt svare på eventuelle spørgsmål fra tilhørerne. Her fortæller de fire forfattere med deres egne ord, hvad de kommer til at tale om:

Marinus Abildtrup: - Efter 42 år i Dansk Politi er der mange episoder, som har brændt sig fast i ens hukommelse og ikke mindst fra mine første år i København. Her tænker jeg ikke mindst på de store demonstrationer ved Verdensbanken Kongressen, russernes invasion i Tjekkoslovakiet og de mange husbesættelser aktioner. Det var nogle gange ” hård kost ” for en meget grøn politielev.

Noget som også altid har gjort stort indtryk, var de gange, hvor jeg skulle underrette pårørende om, at en af deres kære var omkommet ved en ulykke, især når det drejede sig om børn og unge mennesker.

Erling Boe Christensen: - Jeg fortæller i min artikel om noget så banalt som en høne, ikke om en skelsættende begivenhed, men kun en erindring fra min barndom, på et husmandssted beliggende mellem Nørager og Thorup. Mange landbobørn har sikkert oplevet noget tilsvarende, men nu ville det sikkert kunne betragtes som noget yderst specielt, for hvilke børn ville i dag have mulighed for nærkontakt til et produktionsdyr, slet ikke en almindelig fritgående høne af blandet landrace.

Inger Fjorback: - Når man som jeg er fra en tid, hvor Hobro-Løgstør- to-

V. HORNUM Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

REBILD

Liberal Alliances kandidater er fra venstre Morten V. Nielsen, Lars Poulsen, Ole Sørensen og Louise Svenstrup.

LA vil kun have et rådhus i Rebild REBILD: Liberal Alliance er nu for alvor klar til den kommunale valgkamp i Rebild kommune. Det fastslår partiets spidskandidat, Morten V. Nielsen, der nu har præsenteret Liberal Alliances liste på fire personer til kommunalvalget, og deres ønsker til

forbedringer i kommunen. - Der er brug for store forandringer i Rebild. Som spidskandidat for Liberal Alliance ønsker jeg at forandre Rebild Kommune, så vi kan sikre en hurtigere og mere kvalificeret sagsbehandling samt en langt bedre offentlig service på kerneområderne. For Li-

beral Alliance er det nemlig vigtigt, at vi får flere varme hænder og mere omsorg til den enkelte. Dét vil vi sikre ved at mindske bureaukratiet således, at der kun er ét rådhus i kommunen. Ligeledes vil vi reducere skattetrykket, så vi kan få skabt en ny og forbedret grobund for vækst - det vil være til gavn for alle i kommunen, siger Morten V. Nielsen. - Vi har alle fire mistet tålmodigheden med de gamle partier i kommunen, og vi ønsker derfor at gøre en forskel og forandre Rebild. Vi kommer alle med hver vores kompetencer, der gør, at vi på en ny og effektiv måde kan og vil forandre Rebild til en bedre kommune, siger Morten V. Nielsen. Liberal Alliances kandidater er: Spidskandidat: Morten V. Nielsen, 43 år. Produktionsleder ved Siemens Wind Power. Louise Svenstrup, 27 år. Specialestuderende ved Aarhus Universitet. Lars Poulsen, 53 år. Project Manager. Ole Sørensen, 58 år. Pensioneret operasanger.

get kørte gennem byen og jeg om foråret plukkede anemoner under bøgetræerne ved Nøragergård, og de flotteste og største engblommer fandtes ved Ømark bag ved skolen i Gl. Nørager, så bliver det spændende at møde andre, der også har minder fra en svunden tid i Nørager.

Margreth Brøndum: - Jeg vil fortsætte beretningen om ”Danmark blev mit fædreland” med at fortælle om, hvordan mit ”brogede” liv formede sig efter endt skolegang og det blev ikke mindre ”broget” derefter. Hvordan jeg efter 10 år, med rejser i bil og campingvogn i Afrika, Syd/Mellem og Nordamerika samt bopæl i Spanien omsider havnede i Hannerup. Og hvordan det så er gået siden hen. En spændende aften venter, kom og vær med på Boldrup Museum.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Tegnedyst i V. Hornum for lokale skoleelever Vester Hornum, Haubro og Aars deltog i år VESTER HORNUM: Fredag var der tegnedyst på Vester Hornum Skole for elever i 4. til 6. klasse. Alle Vesthimmerlands kommunes folkeskoler og friskoler var inviteret til at deltage med et tegnehold i kategorierne klassisk tegning, Manga tegning, bygning/arkitektur og fritegning. Som noget nyt blev kommuneskolerne inviteret digitalt, men mange havde af forskellige årsager ikke sagt det videre til eleverne. Enden på det hele blev, at Aars Skole, Haubro Friskole og Vester Hornum Skole stillede med tegnehold. Atmosfæren var intens som til en eksamen, da eleverne startede med deres nyspidsede blyanter og farver, og tiden blev sat i gang til første kategori, klassisk tegning. I pausen kunne man høre nogle af eleverne

fortælle, at de ligefrem rystede af spænding inden de skulle i gang. Først på selve tegnedyst-dagen blev det afsløret hvilken bygning de skulle tegne, nemlig et slot. I kategorien Manga, blev det ligeledes først afsløret på selve dagen, om der i år skulle tegnes en Chippi, en mangadreng eller en manga-pige. I år var det en manga-pige, da det sidste år var en mangadreng. Dommerne var billedkunstlærer Line Hansen fra Vester Hornum Skole og kunstmaler Birgitte Boas Thomsen fra Gatten.

Gjorde sig umage Man kunne se, at eleverne havde gjort sig umage, og det var svært for dommerne at vælge, hvilken tegning der var bedst i hver kategori. For at dommerne ikke skulle være partiske, holdt de sig i den anden ende af lokalet

medens der blev tegnet, og tegningerne blev af en tredje person lagt op til bedømmelse med elevernes navne skrevet på bagsiden. Præmierne for første og andenpladsen var sponsoreret af Hornum Brugs og Rabøls Boghandel i Farsø. Første pladsen gik til Vester Hornum Skole, som også deltog sidste år og derfor vidste, hvad det gik ud på. Dog var det andre elever, der stillede op i år end sidste år. Andenpladsen gik til Haubro Friskole og tredjepladsen til Aars Skole. Arrangørerne håber, at denne årligt tilbagevendende tegnekonkurrence vil være med til at opmuntre børn til at være kreative. Tegningerne kan i løbet af kort tid ses på Vester Hornum Skoles hjemmeside, til inspiration for andre der måtte ønske at deltage i Tegnedyst 2014.


Aars Avis

SIDE 20

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

9. oktober 2013 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

V. HORNUM

Vester Hornum vandt i kidsvolley V. HORNUM: Torsdag i sidste uge blev det årlige kidsvolley-stævne for 5.-6. klasser afholdt i Strandby. Vester Hornum Skole blev repræsenteret af både 5. og 6.klasse. Kidsvolley er inddelt i niveauer alt efter, hvor gammel man er. Stævnet for 5. og 6.klasse spilles på level 3. Her begynder kidsvolley mere og mere at ligne rigtig volleyball. Der blev kæmpet på alle baner, og efter en række kampe blev 6. klasse fra Vester Hornum Skole kåret som dagens vinderklasse.

Kirsten Birgitte Bach Jensen har vundet hesten ved Septembermarkedet i Hornum.

Vinder har ikke plads til gevinsten HORNUM: Traditionen med at give en hest som nittegevinst ved Septembermarkedet i Hornum har både gode og dårlige sider. Da Septembermarkedet oprindelig var et hestemarked, og der stadig sælges heste på markedet er det naturligt at holde fast i traditionen. Men mange af gæsterne ved markedet i dag har ikke plads til at have en hest, og

det er sket flere gange, at vinderen af Nittegevisten ikke har ønsket at beholde gevinsten. Sådan er situationen igen i år. Vinderen er Kirsten Birgitte Bach Jensen fra Brorstrup. Hun blev både glad og overrasket over at vinde hesten, men har besluttet at sælge sin gevinst, fordi hun ikke har plads til en hest.

Advokatfirmaet Fryd & Nielsen Færchs Torv 1 9240 Nibe Tlf. 98 35 15 66

Søren Fryd Leif Nielsen

Advokat (H) Advokat (H)

En stolt vinderklasse fra Vester Hornum Skole.

Vester Hornum vandt lokal dyst V. HORNUM: Onsdag, 2.oktober blev der afviklet lokaldyst i læsequiz for 5. klasser på Farsø Bibliotek. I tiden op til quizzen havde Vester Hornums 5. klasse læst bøger fra Nicole Boyle Rødtnes’ forfatterskab. Der skulle nemlig dystes i bøgerne: Medaljonen 1 og 2, Chatsøstre og Skeletter i skabet 1 og 2 til læsequizzen. Børnene udviste stor forståelse for bøgerne og kunne huske rigtig mange detaljer. Derudover blev eleverne også testet i almen viden. Her havde de også svar på mange af spørgsmålene,

Salon Jytte

Eleverne fra Vester Hornum Skoles 5. klasse vandt den lokale læsedyst.

så det endte med, at Vester Hornums 5. klasse vandt

den lokale dyst og skal til læsequiz-fi nale på Aalestrup

NØRAGER

Bibliotek onsdag den 23. oktober. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

Åbent: Mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13

Nørager Pensionistforening har for nylig sammen med medlemmer af Framlev/Harlev Pensionistforening været på tur til Mosel.

Fredag, den 1. november kl. 19.00 Klubhuset Birkevej, Hornum Bagefter et mindre traktement med oste- og pølsebord. Der er plads til 70 deltagere. Billetter kr. 84,- pr. person købes senest onsdag den 30. oktober 2013 i Dagli’Brugsen, Hornum.

Hornum

Pensionister var på tur til Mosel NØRAGER: Sammen med folk fra Framlev/Harlev Pensionistforening har Nørager Pensionistforening været på tur til Leiwen ved Moselfloden. Selv om det var sidst i september, var vejret næsten sommerligt uden regnvejr i dagtimerne. Moselfloden udspringer i Frankrig og løber ud i Rhinen ved Koblenz, og Leiwen ligger mellem Koblenz og Luxemburg. Området kan føres til-

bage til Romertiden, hvor kejser Augustus havde herredømmet over store dele af Europa. Når der køres i området, ses der flere minder fra den tid, og ved Leiwen byggede kejse-ren en sommerresidens til hans hustru Livia, som har givet navn til byen. Byen Trier blev besøgt, og den er berømt for sine velbevarede bygninger tilbage fra romertiden. Turdeltagerne var på besøg ved Burg Eltz, som er

mere end 850 år gammelt, og som ligger godt skjult i en dal, så den var ukendt for omverdenen i mange år. Området er kendt for sin vinproduktion, og blandt andre Riesling-vinen kommer fra dette distrikt. Vinhøsten er desværre forsinket 14 dage i år på grund af det kolde vejr i foråret, så der blev ikke mulighed for at se høstaktiviteterne. Dette var foreningens sidste udlandsrejse i 2013, og deltagerne er spændt på, hvor næste års rejse vil gå hen.


Aars Avis

9. oktober 2013

SIDE 21

v. Finn O v Ovesen

Nørage r

S ullddrruupp

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00 0

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

Ovesen v. Finn Ove

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED LØRDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

ÅBNINGSTIDER Å BNIN ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00 0 00 KOLONIAL AL

KOLONIAL KO

SLIK

R NE E T S Y R B T Ø

K a re n Vo lf LUKSUS TARTELETTER 10 stk.

ST

r. s o lg me d 1 k r. p

- DET

t ps.

NE ! GØR V I G ER

K o hb e rg

Pr. pk .

10

00

THE

S

½ PRI

10

00

HUNDEMAD HU H UND ND DS.

10

00

SLIK

20 stk. i breve Ass. brevpakker

170-180 g Få slags

Sp a r

SPAR 5.00

Pr. ps .

Fre ds te d

GL. STR.

DYREMAD

8 stk.

S ½ PRI

SLIKPOSER

Pr. ps .

RUGBRØ RUGBRØDSR UGB UGB BRØ BOLLER

FR A BAGEREN!

H a r ib o

1.240 g 2 slags

10

Fr it v a lg

00

Delikatessen

TOFFIFEE

GÆLDER KUN FREDAG

125 g i æske

1/4 PÅLÆGSÅ KAGEMAND R UNDEIS ½ PR

Pr. pk .

Kun

S

½ PRI

7

95

TORSDAG

PASTA SKRUER 500 g

00

10

4 ps. G ly ngøre

Pr. g l.l .

10

Kun

FREDAG

Løs væg t

10

Max. 3 gl. pr. kunde!

SLIK

Hver dag fra kl. 8.00-15.00

Kun

LØRDAG

2 BASSER + 4 RUNDSTYKKER

95

6

00

ELLER

25

4 BASSER + 8 RUNDSTYKKER

130-150 g

Pr. ps .

Delikatessen D lik

FR A BAGER EN!

SPAR CHIPS

00

TIL LANDSK AM PAFTEN ! Direkte nr. 25 57 49 40

Max. 5 stk. pr. kunde!

Pr. 100 g

SILD Løgbidder 550 g

Pr. s t k .

00

7500

95

6

00

50

Stort franskbrød/ Formfranskbrød 600 g

Frit valg

15

00

Chokolade/rosin og theboller Frit valg

20

00

5 stk.

GRØNT TILBUD C o s t a R ic a KÆMPE ANANAS KV. 1

1500

Pr. s t k . Sp a n ie n

RØD P PEBER PEBE EBE KV. 1

Pr. s t k .

3

50

BLOMSTERHJØRNET

BLOMSTERMARKED FLERE SLAGS F.eks. flot rose i potte/ Novemberkaktus

Fr it v a lg

KUN

00

20


Aars Avis

SIDE 22

9. oktober 2013 Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

VEGGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Sandskulpturer og nisser i Moseby

Jubilarerne foran medborgerhuset, der tidligere var Haverslev Realskole: Lærer Arne Sørensen, Eva Nielsen, Jens Oluf Poulsen, Inga Høgfeldt Sørensen Ingrid Wiborg Hansen, Kirsten Madsen, Majbritt Mogensen Bente Christoffersen, Betty Grønhøj, Bente Hansen, Leo Thorup, Anette Kristensen, Kirsten Jensen Hugo Nielsen og Gunnar Villumsen.

Glædeligt gensyn 40 år efter realen HAVERSLEV: Lørdag, 28. september holdt eleverne fra den nu nedlagte Haverslev Realskole 40 års jubilæum. De fleste af eleverne, der tog realeksamen i 1973 var mødt op sammen med et par af deres lærere fra dengang. Det blev en glædelig og minderig dag på deres gamle skole, der i dag fungerer som medborgerhus. Snakken gik livligt fra start, og mange minder blev vekslet. Efter kaffe og kage gik turen til kirkegården, hvor der blev lagt blomster

HAVERSLEV: Pensionisterne i Mejlby - Haverslev Pensionistforening havde en dejlig udflugt til Hune og Blokhus Pensionisterne skulle ind og se de sandskulpturer der er lavet denne sommer. Skulpturerne handler om den nordiske mytologi. Der var mange sandskulpturer, og i løbet af sommeren er der også kommet en del træfigurer til, som forestiller forskellige dyr - som også indgår i mytologien. Det hele bliver fjernet sidst i oktober. Næste år bliver der lavet nye sand- og træskulpturer samme sted.

Efter have set sand kørte selskabet en tur ned på stranden i Blokhus, for at kikke på Vesterhavet og Jammerbugt. Efterfølgende kørte bussen til Fårup Skovhus, hvor der blev spist middag, inden pensionisterne fortsatte til Moseby for at se Trip Trap nisser. Der var rigtig mange nisser og juleting, den største nisse de så kostede 3999 kr. Det var en stor oplevelse at se alle nisserne med forskellige navne, og ejeren Etly Klarborg kendte alle navnene på nisserne. Hjemturen gik over Åbybro og Aggersund.

på deres nu afdøde engelskog tysklærers gravsted. Senere åbnede Arne Sørensen dørene til lokalhistorisk arkiv, som også har til huse i den gamle skole. Her var der livlig trafik og sjove billeder fra dengang. Om aftenen var der fællesspisning med god mad fra den lokale slagter, og til sidste fløjt var der grin og glade stunder. Alle havde en fantastisk dag, og det blev besluttet, at de måtte mødes igen om fem år.

Pensionisterne fra Haverslev så de flotte sandskulpturer i Blokhus.

Der blev cyklet cirka 11.000 kroner ind i Haverslev.

De unge cyklede ind til klubkassen HAVERSLEV: Haverslev IFs Ungdom har gjort en stor indsats for at skaffe penge til klubkassen. 19 unge medlemmer stillede op i et cykelsponsorløb. De kørte i alt en time, og samlet kørte de 10.900 kr. ind til den slunkne kasse. De unge havde været ude at finde sponsorer. En enkelt havde 24, og cyklede 16 omgange, og det blev til 2851 kr. En anden havde 13 sponsorer og kørte 14 omgange, som blev til 2.790 kr. Alle kunne fortælle, at de blev positivt modtaget. Samtidig kunne de voksne samstemmende sige, at det var dejligt, når børnene selv ydede en indsats for at få penge i foreningens kasse. - Som alle kan se ”mange bække små - gør en stor år”.

Vi håber, at vi til næste år - på et tidligere tidspunkt kan få flere ud at cykle, for tænk engang, hvis der havde været 40 deltagere, så var det måske blevet til 30.000 kr., siger Jane Knudsen, der sammen med Lene Knudsen var initiativtager til løbet. - Budskabet er ganske klart. Foreningen fattes penge, og der kommer ikke længere de samme kommunale tilskud, og vi vil forsat gerne deltage i de samme ting, og der kommer jo også nye tiltag. Derfor må vi altså op af stolene, og afsætte nogle timer til sådant et arrangement kære forældre, fastslår Jane Knudsen De to initiativtagere fik mange smukke ord af de voksne der også var mødt op til at få løbet afviklet.

Mange fejrede slagterens 25 år HAVERSLEV: Byens Slagter i Haverslev, Torben Köhler, havde mange gæster til sit 25 års jubilæum. Jubilæet blev holdt i Pavillonen ved Haverslev Hallen med en reception, og der var stor stilslutning af gæster, kunder, leverandører og venner hele eftermiddagen. Torben Köhler er barnefødt i Tvis ved Holstebro, og efter endt skolegang kom han i lære hos slagteren i Brugsen i Ringkøbing. Det var noget af en satsning, da han som 21-årig besluttede sig for at blive selvstændig. Det blev ikke i det barske Vestjylland, men i det noget vejrmæssigt bedre Vesthimmerland, nemlig Haverslev, hvor han i 1988 købte slagteforretningen af Egon Bech. Den har han nu drevet i 25 år. Med sit gode humør og den faglige dygtighed har Torben Köhler fået forretningen til at vokse. Han har

forstået, at følge med udviklingen, hvor kravene til nye produkter, til miljøet med videre hele tiden er steget fra forbrugerne og fra myndighederne. Udover det man normalt forventer at finde i en slagterforretning, så har Torben Köhler udvidet varesortimentet med smørrebrød, pølseborde, platter og mad ud af huset. Der er også et godt sortiment af gode vine, knive og en god stegepande kan også købes, så det er en alsidig slagter der er i Haverslev. Er der en grillfest et eller andet sted i Himmerland så møder man ofte slagter Köhler der. Kundekredsen er også blevet udvidet gennem årerne, og der sker desuden fornyelse af madretter fra slagterforretningen. Kommer der nye opskrifter frem er Torben Köhler er han ikke bange for at prøve dem af.

Frisør Karen Mogensen kan 18. oktober fejre 30 års jubilæum for Salon Hårnålen i Vegger.

Salon Hårnålen i Vegger har jubilæum VEGGER: 18. oktober er det præcis 30 år siden, Karen Mogensen åbnede frisørsalonen Salon Hårnålen i Vegger. Igennem de 30 år har Karen Mogensen opbygget en stor kreds af stamkunder, og hun har været vidne til, hvordan frisørfaget har ændret sig. - Da jeg startede, var der mange, der kom og fik ordnet hår en gang om ugen, men til gengæld var der stort set ikke noget, der hed produkter. Dengang havde man en hårspray og måske en gelé, og så var det det. I dag har man jo et hav af produkter, og de udgør også en stor del af omsætningen, fortæller Karen Mogensen, der i de seneste 23 år har haft Inger Larsen som assistent på fuld tid. Selv om tiden ifølge Karen Mogensen er fløjet af sted, kan hun, når hun tænker efter, godt se, at meget har forandret sig gennem tiden. Hun har været vidne til, hvordan hårmoden har ændret sig, og hun og Inger Larsen deltager da også løbende i efteruddannelse, så de både kan give kunderne de klassiske og de mest nymodens frisurer. Det er især én ting, der får

GATTEN

Karen Mogensen til at forstå, at hun faktisk har haft Salon Hårnålen i 30 år. - Selv om tiden er gået hurtigt, kan jeg jo se, at nogle af mine første kunder, der bare var børn dengang, nu kommer med deres egne børn. Det er på den ene side lidt skræmmende, men på den anden side er det da sjovt, at jeg har kunnet følge nogle familier i så mange år, siger Karen Mogensen, der ser frem til at hilse på nogle af sine mange faste kunder på jubilæumsdagen. - Det er kundekontakten, der gør det sjovt for mig, og jeg bliver faktisk helt rørt, når jeg tænker på, at mange af mine kunder er kommet her igennem så mange år, og at nogle af dem endda tager turen langvejs fra, bare for at blive klippet her, siger Karen Mogensen, som efter 30 år med Salon Hårnålen bestemt ikke har planer om at gå på pension foreløbigt. - Man har ikke et arbejde i 30 år, uden at der er svære tider, men de fylder ikke noget i min bevidsthed nu, og selv om jeg ind imellem godt kan mærke, at frisørfaget er hårdt ved kroppen, så føler jeg, at der er mange gode år i mig endnu, siger Karen Mogensen.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Italienske drømme på galleri i Gatten GATTEN: Galleri Himmerland i Gatten viser i efterårsferien for første gang malerier af Mariann Munck Rasmussen. - Det er svært ikke at blive lidt betaget, når man ser håndværk i den klasse, idet Mariannn Munck Rasmussens stil forener impressionisme og symbolisme, siger Hanne Bendtsen, Galleri Himmerland. - Hun maler med en sikker fornemmelse for komposition med ofte lysende drømmestemninger hen i det lyriske og slørede, som får beskueren til at forsvinde ind i en verden af meditativ ro og fordybelse, idet hun forsøger at gengive stemninger som et billeddigt, hvor hun lader be-

skueren selv tolke sine egne eventyr, forklarer Hanne Bendtsen. Inspirationen henter Mariann Munck Rasmussen i Italien, hvor hun har udstillet på flere ankerkendte gallerier. Mariann Munch Rasmussen har en baggrund som producer ved DR, er cand. mag. i film- og medievidenskab, bachelor i kunsthistorie og lever nu fuldt ud af at male. Udover hendes malerier kan man i efterårsferien se værker bl.a. af Ole Skovsmose, Anette Walther, Sonny Schneider, Laynet Wynsch, Grethe Maurseth, Finn Varberg, Mia Blinkilde, Dorrit Olsen på galleriet.


Aars Avis

9. oktober 2013

SIDE 23 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HAUBRO

Ungdomsskolen i Haubro har vendt negativ udvikling Himmerlands Ungdomsskole har udsigt til flere elever HAUBRO: Søndag havde efterskolerne i Danmark inviteret til åbent hus, og i hård konkurrence med andre efterskoler formåede Himmerlands Ungdomsskole i Haubro at tiltrække rigtig mange besøgende. Den årlige åbent hus-dag er en vigtig dag for efterskolerne, fordi antallet af besøgende giver et fi ngerpeg om synligheden af skolens profil, og om skolen har et udvalg af fag og tilbud, der er attraktive. Himmerlands Ungdomsskole har skærpet profilen med en gennemgang af de såkaldte profilfag, som er et specialiseret tilbud til skolens elever. Der tilbydes profilfagsundervisning fire gange om ugen i mindst to timer af gangen, og profilfagene er på den måde en helt central del af hverdagen.

Nye fag På efterskolernes dag var de besøgende interesserede i både nye og gamle tilbud. Der har i nogle år været udbudt blandt andet fodbold, håndbold, kreative fag samt madkunst sammen med golf og dans med professionelle undervisere, og disse fag har efterhånden bevist, at de er efterspurgte af de unge. Som noget nyt kan man på Himmerlands Ungdomsskole nu også vælge foto, film og spiludvikling som profilfag.

Foto har allerede i dette år vist sig at have en stor tiltrækningskraft, og blandt skolens nuværende elever er der således 20, der har tilkendegivet interesse for at vælge faget, selvom det ikke var udbudt, da de valgte skolen. Noget af forklaringen kan være, at der som underviser på faget er tilknyttet fotograf Søren Friis, som mange af områdets beboere i forvejen kender fra sit virke som anerkendt fotograf i Aars. Profilfaget film starter op i skoleåret 2014/15 med blandt andre skolens nye forstander Jesper Laubjerg som underviser. Han kom til Himmerlands Ungdomsskole med en baggrund som mangeårig underviser på den populære filmlinje på Østhimmerlands Ungdomsskole i Bælum. Da det jo fortrinsvis er næste års elever, der netop er på besøg sådan en dag, var det med stor tilfredshed interessen blev noteret.

Spiludvikling Interesse var der også for faget spiludvikling, der starter efter den kommende efterårsferie. Det er en disciplin der går ud på selv at programmere spil. Underviserne kommer fra datalogistudiet på Aalborg Universitet, og har mange års erfaring i faget. Det er med store for-

SØNDERUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

ventninger, at Himmerlands Ungdomsskole på den måde er blandt pionererne i et fag, der i meget høj grad peger ud i fremtiden.

Rejser til USA I næste skoleår har skolen også lanceret en helt ny rejse, og den går i premiereåret til USA. Mange indledende øvelser er foretaget, men det er endnu uvist hvilken del af USA der bliver målet. I øjeblikket undersøges mulighederne i Florida, Californien og New York. Den endelige destination annonceres så vidt muligt et lille års tid inden afgang, men der er rigtig mange muligheder i alle tre områder, så det er noget alle på skolen, og formodentligt også kommende elever, ser meget frem til. Et skoleår på Himmerlands Ungdomsskole indeholder i alt to udlandsture. Udover USA-turen rejser skolen også til en europæisk storby. Modsat den model mange andre skoler bruger for større udlandsrejser, har Himmerlands Ungdomsskole et stort ønske om, at alle skolens elever skal med på begge disse ture, og rejserne er derfor inkluderet i de almindelige skolepenge. Én ting er dog at udbyde attraktive fag og rejser. En anden ting er at tilby-

de det, som er den vigtigste grund til, at unge mennesker i dag tager på efterskole: Et stærkt fællesskab og de personlige udfoldelsesmuligheder man får i det.

Et godt efterskoleår Derfor har den nye forstander ikke kun som mål at gøre skolens tilbud synlige. - Man kan ikke i det lange løb drive efterskole på at have de smarteste tilbud, og det er vi heller ikke interesserede i. Vi skal have tilbud, der matcher andre efterskolers, men det der er vores største styrke, er mødet med eleven og vores ambitioner på elevens vegne. Det bedste argument for at vælge en efterskole leveres af tidligere elever, og derfor er vores nuværende elever det første og det sidste, jeg tænker på i løbet af en arbejdsdag, siger Himmerlands Ungdomsskoles forstander Jesper Laubjerg. - Med over 400 besøgende, 98 skolesøgende familier, lovende mange tilmeldinger på selve dagen og rigtig mange positive besøgsevalueringer, kan det godt se ud som om vores dejlige skole er blevet genopdaget. Vi er rigtig glade for opmærksomheden, men fortsætter ufortrødent med at udvikle på mulighederne for nuværende og kommende elever, fortsætter Jesper Laubjerg

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Suldrup-borgere har opsat til salg-skilte

Dagplejebørnene kiggede interesseret på elefanterne.

Dagplejebørn fra Sønderup i Zoo SØNDERUP: Tirsdag var de private dagplejere, Helle Andersen og Stinne Thomsen fra Sønderup, på deres årlige tur i Aalborg Zoo, sammen med alle dagplejebørnene. Vejret var godt og alle børnene var meget spændte på turen ud til alle dyrene. Turen bød på både fiskende isbjørne, spøgelseschim-

panser og legende elefanter, så det var en ren fornøjelse for både store og små. Der var smurt madpakker hjemmefra, som blev spist sammen, inden turen gik hjemad til en velfortjent middagslur. Det var som altid, en rigtig god og hyggelig tur, som helt sikkert skal gentages igen næste år.

SULDRUP: Suldrup Borger- og Erhvervsforening har nu sat til salg-skilte op på den nye udstykning i byen. Når borgerne selv har valgt at sætte skiltene op, skyldes det, at opslag på både ww.suldrup.dk og kommunens hjemmeside ikke har givet den ønskede respons. Borgerforeningen har

igennem længere tid presset på for at kommunen skulle opsætte skiltene, men nu har de altså selv taget affære. Suldrup har igennem de seneste år markeret sig som i by i udvikling, og de lokale ildsjæle har mange jern i ilden - og så lover de endda, at de slet ikke er færdige med at gøre byen mere attraktiv for potentielle tilflyttere.

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 98 92 89 00

Peter Kallehave (t.h.) hjembragte både en sølvmedalje og en femteplads, da han deltog ved Canopy Piloting i Rusland.

Faldskærmspringer var skarp i Rusland FALDSKÆRM: I august måned deltog Peter Kallehave fra den lokale klub Nordjysk Faldskærmsklub i Europa Mesterskaberne i Canopy Piloting ”faldskærmsudspring” i Kolomna i Rusland. Der var 100 deltagere ved mesterskaberne i denne hastig voksende disciplin. For Peter Kallehave var det kulminationen af årets lange træning, der blev udløst med en sølvmedalje i disciplinen Speed og en femteplads ved World Cup, som blev afviklet samme

sted. I Speed flyver springerne deres ekstremt små skærme gennem en 75 meter lang bane, som drejer 70 grader bare 1,5 meter over jorden, med hastigheder langt over 100 kilometer i timen. Til dagligt springer Peter Kallehave på det europæiske hold Joint Peregrine European Group, som har medlemmer fra Sverige, Holland og Belgien. Næste mål for Peter Kallehave er deltagelse ved SunPath open i Raeford USA i oktober.

To lokale spillere klar til Ecco Tour GOLF: Til den nyligt spillede kvalifi kation til Ecco Tour 2014 var der to Team Himmerlandspillere, som klarede både at kvalificere sig til Ecco Tour samt gå videre til Nordic Golf League Final Stage. Nicolaj Grinsted Volke

endte med runder i 72 og 68 slag på en flot 11.-plads. Christian Bæch Christensen endte med runder i 71 og 71 slag på en flot 21.-plads. De deltager begge i Qualifying School til Nordic Golf League 10-12. oktober.

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MÆRKER

ÅBNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 · Mandag og fredag efter aftale

ADVOKATFIRMAET A DVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((›=Xo0/-+)+,/ Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret dvokatkontor der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk


Aars Avis

SIDE 24

9. oktober 2013

Aars Brydeklub deltog i årets første stævne To unge brydere var i kamp i Sønderborg

Træner Flemming Johansen Stuhr, Clara Johansen Stuhr, Frederik Mathiesen og holdleder Fenja Mathiesen fik to sølvmedaljer med hjem fra weekendens stævne i Sønderborg.

BRYDNING. I weekenden deltog Aars Brydeklub i sæsonens første Cup-stævne. Alsia Cup blev som sædvanligt afholdt i Humlehøjhallen i Sønderborg, så det var en lang tur for de to brydere fra Aars. Samlet set deltog 112 kæmpere fra både Danmark og Tyskland. Tilsammen blev der kæmpet i alt 165 kampe i denne weekend. Aars brydeklub deltog med en enkelt bryder i puslinge 29 kilo-klassen og en pigebryder i 40 kilo-klassen. Frederik Mathiesen, som deltog i 29 kilo, var i klasse med i alt otte indvejede brydere. De kæmpede mod hinanden i to grupper af fire brydere, og da Frederik Mathiesen

var helt suveræn i sin pulje, strøg han meget overbevisende i finalen. Her skulle han møde den meget rutinerede William Reenberg fra AIR i Roskilde, og det blev en hård kamp for Aars-kæmperen. Et stykke tid inde i kampen fik modstanderen koblet Frederik Mathiesen op i et krydstag, hvorefter han snød Aars-drengen og lavede en overstyrtning. Efter et stykke tid at have kæmpet i bro for at undgå et fald måtte Frederik Mathiesen se sig besejret. Den barske finalemodstander taget i betragtning var den unge bryder fra Aars dog godt tilfreds med sin sølvmedalje. I pigernes 40 kilo-klasse var der tre piger indvejet,

Faldskærmsklub var på hjemmebane FALDSKÆRM: Fredag 27. september var der finale i

årets SwoopLiga, som blev afholdt på Vesthimmerlands

ALT murerarbejde udføres! ă ă ă

Nybygning Tilbygning Ombygning og reparation

KVALITETSARBEJDE til fornuftige priser!

Hjælp selv til med arbejdet og spar penge

og Clara Johansen Stuhr fra Aars Brydeklub skulle derfor møde begge de andre piger i en pulje, hvor alle mødte alle. I sin førte kamp skulle Clara møde Filippa Melsvik fra Rolf i Næstved. Det var første gang de to brydere tørnede sammen, så der var en del nervøsitet fra begge brydere allerede fra starten af kampen. Clara Johansen Stuhr startede kampen bedst og bragt sig foran 6-0, men så tog modstanderen ellers fat. Først lykkedes det Næstved-pigen at skubbe Clara Johansen Stuhr udenfor madrassen, derefter fangede hun hende i et hovedgreb, og i kampens sidste sekund lykkedes det Filippa Melsvik at sikre sig sejren på et fald. I sin anden kamp mødte Clara Amalie Jensen fra FFI i Frederikshavn. De to kæmpere kendte hinanden ret godt, da de tidligere har udkæmpet mange spændende kampe, men denne gang var fighten ikke så jævnbyrdig, som det tidligere har været tilfældet. Clara Johansen Stuhr vandt således med hele 11-4 efter de to perioder, og dermed kunne også hun hænge en sølvmedalje om halsen, inden turen atter gik til Aars.

Flyveplads ved Aars. Nordjysk Faldskærms Klub var arrangører sammen med Dansk Faldskærms Union på arrangementet. Konkurrencen blev afviklet i fantastisk efterårsvejr med høj sol og svag vind med 10 deltagere. Der var Nordjysk dominans, da springere fra Nordjysk Faldskærms Klub tog samtlige placeringer fra anden- til femtepladsen i konkurrencen.

MURERMESTER

HENNING HANSEN Kærvej 91, Aars

Tlf. 98 62 37 74 Hus boligfrak drag

s%L INSTALLATION s!LARMOGOVERVÍGNING s !IRCONDITION s 6ENTILATION s 3OLCELLEROGSOLFANGER s "OSCH6ARMEPUMPER - 5 års garanti

Døgnvagt 98 63 19 11 www.oegaard.dk

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ www.aarsavis.dk

Claus Kromann, Riwal, og Peter Konggaard, EXTREME, har indgået en ny samarbejdsaftale.Foto: Feltet.dk.

Riwal og XTREME indgår sponsoraftale Opbygningen af solid sponsorportefølje fortsætter CYKLING: Det vesthimmerlandske continentalcykelhold Riwal Cycling Team kan offentliggøre endnu en ny sponsoraftale. I den kommende sæson indleder Riwal Cycling Team et samarbejde med Konggaard ApS/XTREME, som betyder, at holdets ryttere også vil være i front på udstyrssiden med cykeltøj og hjelme fra XTREME. Efter et godt år med et delt hovedsponsorat på Team Concordia Forsikring Riwal, bliver der fra 2014 sadlet om på teamet, som fra 1. januar 2014 stiller til start under navnet Riwal Cycling Team. Det er dog ikke kun hovedsponsornavnet på cykeltrøjen der udskiftes, men i lige så høj grad det lille logo på brystet, som indikerer, at XTREME overtager tøjsponsoratet. Riwal Cycling Team rykker samtidig sine depot-

og værkstedsfaciliteter til Odense, hvor holdet fremadrettet vil have plads hos XTREME. Hos Konggaard ApS, som står bag det danske cykeltøjsmærke XTREME, er man glad og stolt over at indgå et samarbejde med det danske continentalhold. - Som Danmarks førende leverandør af specialdesignet cykeltøj, er det naturligt, at vi giver lidt tilbage til sporten. Riwal Cycling Team går en rigtig spændende fremtid i møde, og det ser vi nu frem til at være en del af, udtaler direktør Peter Konggaard. Efter en flot 2013-sæson, som kulminerede med et flot Post Danmark Rundt, hvor Martin Mortensen fortjent vandt bakketrøjen, er der store forventninger til Riwal Cycling Team i den kommende sæson. Forventningerne lever man fint med hos hovedspon-

soren, Riwal, hvor direktør Claus Kromann udtaler: - Vi tror på holdets evner, og vores ambitioner går igen i 2014 i retning af et flot resultat i Post Danmark Rundt. Holdet har nu fået en rigtig god aftale med Konggaard ApS/EXTREME, som sikrer, at rytterne kan stille til start i det ypperste inden for cykelbeklædning. Under alle omstændigheder er der lagt op til et rigtig spændende 2014, hvor Riwal Cycling Team skal forsøge at følge op på seneste sæsons flotte resultater – nu med XTREME på brystet. Riwal Cycling Team har netop offentliggjort de første rytteraftaler for den kommende sæson, hvor blandt andet Nikola Aistrup, Martin Grøn og den nykårede VM-sølvvinder, Mathias Krigbaum, stiller op for holdet, der får Christian Ranneris som sportschef.

Viljen manglede da TVH-herrerne fik klø Holdet er nu fanget i den tunge ende af tabellen HÅNDBOLD 1. division, herrer Team Vesthimmerland-HØJ 28-32 (13-13) Det lignede på forhånd et af de opgør, der bare skulle vindes, da Team Vesthimmerland søndag tog imod HØJ i 1. division. Efter en sæsonpremiere hvor vesthimmerlændingene hentede et flot point på udebane i Vejle, er det ikke blevet til point, og derfor skulle der meget gerne sættes to af slagsen ind på kontoen efter mødet med nedrykningskandidaterne fra HØJ - sådan skulle det imidlertid ikke gå. I første halvleg fulgtes de

to hold pænt ad, men hjemmeholdet manglede viljen og vildskaben til at knække modstanderne, der kom alt for let til deres scoringer. Ved pausen var stillingen 13-13, og mange af de lokale tilskuere forventede sikkert, at hjemmeholdet ville ordne paragrafferne efter pausen. Men nej. TVH-spillerne kunne stadig ikke finde gnisten i deres spil frem, og derfor blev det i stedet gæsterne, der trak fra. Efter 60 minutters håndbold viste måltavlen 28-32, og det var derfor også en skuffet TVH-træner, der gjorde status efter kampen. - Jeg tror, det nederlag vi fik i sidste spillerunde havde sat sig oppe i krydderen på spillerne, for de var der simpelthen ikke, og det var en skidt indsats at levere foran vores hjemmepublikum. Vi skylder noget nu, sagde Christian Back, som havde talt med store ord i omklædningsrummet.

- Når man begår ni frikast i løbet af en kamp, så har man ikke leveret varen rent fysisk og i forhold til indstillingen, og jeg vil mene, at vi manglede 15-20 procent på viljen, sagde Christian Back. I næste spillerunder møde TVH Stoholm på udebane, og da Stoholm ligesom TVH roder rundt under nedrykningsstregen med et enkelt point for fem kampe, ligner det en sand nøglekamp for Christian Backs mandskab. Han er dog ikke meget for at udråbe kampen som afgørende for, om holdet går fri af nedrykning eller ej. - Vi skal ikke se så meget på tabellen, som vores spil er for tiden. Vi skal sørge for, at vi kommer op hesten igen og spiller med en vildskab, som viser, at vi vil vinde, og så skal resultaterne nok komme hen ad vejen. Det er stadig en lang sæson, og lige nu skal vi bare slås for sagen, siger Christian Back.


Aars Avis

9. oktober 2013

SIDE 25

spille bold, når vi fi k chancen for det, og ser man på spil og chancer, var det en kamp, vi skulle vinde, sagde Morten poulsen, inden han atter begav sig ind i omklædningsrummet, hvor vinder-øllene allerede var linet op. Også holdets træner, Jakob Mouritsen var godt tilfreds. - Jeg synes, vi var i teten hele vejen, og selv om vi lukkede to mål ind, mens vi var i overtal, havde vi styr på det. Vi vidste, at de var giftige oppe foran, og det holdt stik, men til gengæld fi k vi sat deres bageste kæde un-

der et godt pres, og jeg synes faktisk ikke, det havde været fortjent, hvis de have fået point med herfra i dag, sagde Jakob Mouritsen. Aars FC mangler nu fi re kampe inden vinterpausen, og det bliver fi re fi naler for Aars-drengene. De er i øjeblikket fi re point efter Viborg Søndermarken, men da netop viborgenserne kommer på besøg på Aars Stadion i næstsidste spillerunde, skal Aars FC blot hale et enkelt point ind på topholdet, hvis det skal blive til en sand knald-eller-fald-kamp om oprykningen 26. oktober.

Der var god grund til jubel, da Morten Poulsen i kampens døende minutter scorede til 4-2 i lokalbraget mod Farsø. Målet lukkede kampen endegyldigt, og Aars FC har nu stadig en mulighed for at vende tilbage til jyllandsserien efter denne sæson.

Aars FC tog revanche mod ærkerivalerne fra Farsø På hjemmebane vandt drengene fra Aars lokal- og topbraget med 4-2 FODBOLD Serie 1, herrer Aars FC-Farsø 4-2 (2-1) Af Lars Lindberg Der stod meget mere end tre point på spil, da Aars FC lørdag eftermiddag tog imod Farsø i serie 1. De to hold var inden weekendens opgør nærmeste forfølgere til Viborg Søndermarken, som er stukket af på puljens førsteplads, så taberen af lokalbraget kunne dermed skyde en hvid pind efter oprykningen. Men udover de vigtige point i oprykningskampen stod der også håneretten på spil, og den betød ikke så lidt for Aars-drengene, der i det omvendte opgør blev slået med 4-2 i Farsø.

Der var derfor lagt i kakkelovnen til et intenst lokalderby, og spillerne på grønsværen skuffede ikke de cirka 200 tilskuere, som havde fundet vej til Aars Stadion. Fra første færd dominerede Aars FC begivenhederne, og allerede efter fem minutters spil kunne Kristian Back heade værterne i front. Et kvarter før pausetheen fordoblede Simon Ipsen føringen, da han sikkert eksekverede fra 11-meterpletten. Kort inden pausen fi k Farsø reduceret, men allerede i anden halvlegs tredje minut var Kristian Back atter på pletten. 3-1-føringen holdt indtil midtvejs i halvlegen, hvor Fru Fortuna smilede til gæsterne, der lidt tilfældigt fi k

reduceret igen. Dermed var der udsigt til panik før lukketid for hjemmeholdet, der ellers på dagen var det bedste hold. Gæsterne var giftige, når chancen bød sig, men de gav også alt for mange chancer væk, og det var værterne, der svang dirigentstokken. Derfor var det også fuldt fortjent, at Morten Poulsen i kampens døende minutter lukkede ballet med scoringen til 4-2, der blev kampen resultat. Aars-spillerne kunne knytte næverne og falde hinanden om halsen, og kort tid efter kunne man fra deres omklædningsrum høre det obligatoriske sejrsbrøl. Da brølet var forstummet, var det en glad Morten Poulsen, der snakkede med

Aars Skytteforening skød sig helt til tops Klubben kom hjem fra DM med flere medaljer SKYDNING: Aars Skytteforening var i weekenden til DM, og minsandten om ikke klubben endnu en gang kunne tage medaljer med hjem fra de prestigefyldte mesterskaber. Mesterskaberne fandt sted i Vingsted, det var DGI, der arrangerede dem, og Aars-skytterne havde altså sigtekornet helt rigtigt indstillet. Ungdomsskytten Emil Kühnel slog således til og tog bronzemedaljer med hjem i begge de to discipli-

ner, han deltog i. Først skød han fi npistol programmet, og presset var på Aars-skytten, da han var den sidste i sin klasse, der skulle skyde, men efter en rigtig god skydning kunne han konstatere, at han havde skudt lige op med ham, der lå på andenpladsen. I disse situationer indrangere man efter de sidste ti skud, og Emil Kühnel havde 90 ud af 100 point, men det havde Lars Johannesen fra Lunde skytteforening også, og derefter måtte der kigges

på de næste 10 skud, og her måtte Emil Kühnel se sig slået. Skuffelsen var dog ikke større, end at han sagtens kunne glæde sig over sin bronzemedalje. Emil Kühnel var da heller ikke færdig med at skyde, og snart skulle han ind på banen igen for at skyde standard pistol. Endnu en gang gjorde skytten fra Aars det rigtig godt, og han skød sig til endnu en flot tredjeplads og dagens anden bronzemedalje.

avisens udsendte. - Det var så vigtigt at slå dem, det betyder alt. Især de unge gutter på de to hold kender hinanden ud og ind, så det er super vigtigt med håneretten, sagde Morten Poulsen, der ikke mente, at der blot var udlignet på den konto, eftersom begge hold nu har en sejr på 4-2 over hinanden. - Nej, nej sådan fungerer det ikke. Håneretsreglerne er, at man har håneretten indtil næste kamp, så nu er det os, der har den, og vi har ikke tænkt os at give den fra os igen, lovede han med et skævt smil. Og så mente han i øvrigt, at sejren var helt fortjent. - Det var en ringe, ringe fodboldkamp med en forfærdelig masse losseri, men jeg synes, vi var bedst til at

Skulle man i øvrigt have lyst til at prøve kræfter med skydningen, inviterer Aars Skytteforening til kurser, der starter 5. november og 3. december, hvor der både vil blive skudt med pistol og riffel. Kurserne løber over tre tirsdage, og tilmelding er ikke nødvendig. Man skal dog selv betale for den ammunition, man bruger. Man skal dog næppe regne med at sætte klubbens faste skytter til vægs, for i løbet af de seneste par sæsoner har klubben hentet to guldmedaljer, en sølvmedalje og to bronzemedaljer til DM ligesom det er blevet til fi re guldmedaljer, seks sølvmedaljer og tre bronzemedaljer ved de nordjyske turneringer.

De fire unge trampolinspringere fra Aars Gymnastikforening leverede en række flotte springserier, da de i weekenden deltog i et stort stævne i Outrup - konkurrenterne havde dog også trænet godt op til stævnet.

Hård modstand til trampolinspringere GYMNASTIK: Efter et par afbud tog fire af Aars Gymnastikforenings konkurrencespringere søndag morgen af sted til Jysk Trampolin Sammenslutningsstævne i Outrup for at følge op på sidste sæsons succeser. Og konkurrence var præcis det, de mødte – hård konkurrence. I alle rækker blev placeringerne afgjort med ganske få tiendedele. Selv om medaljehøsten var lavere end i sidste sæson, klarede springerne sig virkeligt flot. I den yngste række sprang debutanten Natasja Pilgaard sig med to serier på seks spring til en bronzemedalje, en tiendedel fra en delt andenplads. I næstyngste række placerede Signe Rask Hansen og

Maja Jespersen med to serier på seks spring på henholdsvis syvende- og ottendepladsen, men pointmæssigt tæt på medaljerækken. Endelig deltog Lasse Holst med to serier på ti spring i den sværeste række, hvor han i sidste sæson normalt hentede medaljer. Denne gang måtte han se sig henvist til fjerdepladsen, slået af de sjællandske springere, der så ud til at have øvet sig ekstra godt. Næste konkurrencestævne er i Aars 24. november. Her regner foreningen med, at have flere deltagende springere, men konkurrencen bliver ikke mindre hård, idet de bedst placerede klubber fra både Jylland og Sjælland har meldt deres ankomst.

Dalen Sportsbehandling Aktiv behandling til aktive mennesker TLF. 21 72 41 06 info@dalensports.dk

I uge 43 starter nye slyngetræningshold Mandag begyndere Torsdag fokus på overkrop Lørdag fokus på mave ryg

Tilmelding via mail eller telefon Mere info på www.dalensports.dk


Aars Avis

SIDE 26

Sebastian Kramer Andersen (t.v.) mødte i sin debut en modstander med otte kampe på cv’et, og modstanderens rutine blev afgørende. Både Sebastian Kramer Andersen og hans klubkammerater Kacper Sudak og Bjørn Skifter Hansen tabte deres kampe, men ingen af dem mistede lysten til flere nævekampe på den blå kanvas.

Bokserne fra Aars fik både blodtud og blod på tanden De tre debuterende Aars-boksere tabte men fik lyst til mere Af Lars Lindberg BOKSNING: Det var hverken Mikkel Kessler, Mads Larsen eller Patrick Nielsen, der skulle i ringen, da Boxing Team Aars lørdag aften arrangerede boksestævne i Vesthimmerlandshallen i Aars, men rammerne var perfekte til de 11 boksebrag, der var på programmet. Bokseringen, der var hævet halvanden meters penge over gulvniveau, var oplyst af stærke projektører, nummerpigerne viste former og tal imellem omgangene, og sørme om ikke Vesthimmer-

lands Kommunes borgmester, Knud Kristensen, var stævnespeaker. Jo der var gjort noget ud af det - men det var selvfølgelig også første gang i ni år, at der var boksestævne i Aars. På programmet var blandt andet tre debuterende boksere fra den lokale klub, Boxing Team Aars, og det var naturligvis primært dem, de mere end 200 tilskuere var kommet for at se. Første mand i aktion var Sebastian Kramer Andersen, der stillede op i 67 kilos klassen.

Start din efterårsferie med deltagelse i årets sidste motionscykelløb For 4. år i træk afholder Andelskassen motionscykelløb i samarbejde med Vesthimmerland ProCycling. DET SKER

Lørdag den 12. oktober 2013 kl. 11.00 Der er 2 ruter at vælge mellem: 1. rute er på 35 km Deltagerbetaling: Kr. 35,2. rute er på 70 km Deltagerbetaling: Kr. 70,Starttidspunkt: Startsted: Tilmelding:

Kl. 11.00 Torvet i Aalestrup På startdagen fra kl. 10.00

GRATIS varm suppe til alle både cyklister og tilskuere på Store Torv fra kl. 12.00 - 14.00 Med venlig hilsen Arrangørerne

Den unge nævekæmper skulle i sin debut op imod en modstander, som havde otte kampe på cv’et, og den rutinerede modstander tog fusen på debutanten. I første omgang kom Islam Guargav fra Ringsted BK ud som lyn og torden, og han fik afleveret flere hårde træffere. Sebastian Kramer An-

dersen var tydeligvis presset, men han tog øretæverne uden at kny, og han fik stille og roligt arbejdet sig ind i kampen. I anden omgang var kampen mere lige, men da Sebastian Kramer Andersen blev ramt hårdt en enkelt gang, valgte kamplederen at stoppe kampen. - Jeg ved godt, at man skal

VH-damerne tabte i deres egen hule HÅNDBOLD 2. division, damer Team Vesthimmerland-Aabybro 21-24 (8-13) Team Vesthimmerlands 2. divisionsdamer tabte på hjemmebanen i Idrætscenter Østermarken med 21-24 efter, at gæsterne fra Aabybro HK havde ført med 13-8 ved pausen. Begge hold havde i kampens indledning svært ved at åbne modstandernes forsvar, og efter 10 minutters spil var stillingen bare 4-2 i gæsternes favør. Herefter kom Aabybro bedre i gang, imens hjemmeholdet stadig sled meget for at komme til gode muligheder, og ikke var skarpe nok i afslutningerne, når chancerne så opstod. Derfor var vesthimmerlændingene også bagud med

fem mål ved pausen. Anden halvleg gjorde kun ondt værre for TVH, og midtvejs i halvlegen var holdet bagud med ni mål, og slaget var tabt, inden der blev pyntet på resultatet i kampens sidste kvarter, så det sluttede med et nederlag på tre mål. Reelt set var kampen dog ikke nær så tæt, som cifrene antyder. Nu har TVH 14 dages kamppause, inden holdet tager imod Mors/Thy damehåndbold i Farsø lørdag 19. oktober. Mors/Thy er kommet forrygende fra start med maksimumpoint, så der venter TVH en vanskelig opgave, men først og fremmest handler det om at optimere holdets egen præstation, hvis man skal gøre sig håb om at komme på pointtavlen.

9. oktober 2013

stoppe kampen tidligt i ungdomskampe, men jeg synes faktisk, Sebastian blev snydt. Vi havde lige snakket om, hvordan han skulle tackle modstanderens vilde angreb, og jeg tror faktisk, han havde knækket koden, hvis ikke kamplederen havde skredet ind. Han fik helt sikkert nogle gode nogen på ørerne, men han gik ikke baglæns, og han blev ikke bange, lød dommen fra Aars-boksernes træner, Claus Thorup, efter opgøret. Sebastian Kramer Andersen blev så frustreret over den lidt tynde tekniske knock out, at han hamrede hørelappen ind i ringhjørnet, og han understregede straks, at han er klar til flere kampe i ringen. I det andet opgør med lokal deltagelse var det Kacper Sudac, der skulle op imod en bokser fra Limfjord BK Skive. Også Kacper Sudac måtte forlade kampen som taber og også han tabte på en lidt utraditionel vis. Kacper Sudac blev diskvalificeret for at dukke sig for dybt, og det kom faktisk ikke bag på hans træner. - Jeg har ofte sagt det til ham under træningen, så i mine øjne var det fi nt, han blev disket. Nu ved han, at det ikke bare er mig, der mener, at han dykker for dybt, sagde Claus Thorup, der samtidig slog fast, at også Kacper Su-

dac har mod på flere optrædener på den blå kanvas. I stævnets sidste kamp skulle Boxing Team Aars’ Bjørn Skifter Hansen forsøge at sikre en enkelt sejr til klubben, men også han kæmpede forgæves. Den unge mand var så træt efter anden omgang, at han dårligt kunne stable sig på benene til endnu en tur i ringen, og selv om han bed tænderne sammen og kæmpede til den bitre ende, måtte han sande, at en for dårlig fysisk form kostede han sejren. Også han melder sig imidlertid klar til flere boksekampe - han skal dog lige have lidt flere kilometer i benene, før det kan komme på tale. Selv om det blev til tre nederlag til de tre debutanter, var Claus Thorup godt tilfreds med forløbet af stævnet. - De fik nogle gode kampe og nogle hår på brystet, og de gik ikke baglæns eller blev bange, så det ser positivt ud i forhold til fremtiden. I forhold til antallet af tilskuere er jeg en smule skuffet, men taget i betragtning, at det var det første boksestævne i byen i ni år, var det vel okay. Står det til mig alene, bliver det ikke det sidste stævne, vi holder, og vi er klar til at give den endnu mere gas med lysshow, røgkanoner og lignende næste gang, sagde han.

Suldrup Badminton hentede ny storsejr BADMINTON: I anden spillerunde af badmintonsportens serie 1 fik Suldrup Badminton Klub endnu en sejr, og holdet kan nu fi ndes på rækkens førsteplads med maksimumpoint efter to kampe. Denne gang gik det ud over Svenstrup, som blev sendt hjem med et nederlag på 13-0. Efter tætte første sæt i begge damesingler trak både Jeanette Thomsen og Katrine Pedersen sig sejrsrigt ud af deres opgør. Samtidigt vandt Line Park og Anders Johansen første mixdouble med cifrene 21/16 - 21/12. Line Lomholdt og Søren Bundgård sejrede ligeledes i to sikre sæt i deres mixdouble. 4-0 efter første runde var mere end godkendt. Det blev til 8-0 efter herresinglerne. Henrik Palm, Michael Aamann, Jan Poulsen og Simon Lyngsø sejrede alle sammen i to sæt. Damedoublerne fortsatte dominansen. Line Lomholdt og Jeannette Thomsen revancherede deres nederlag i første spillerunde og vandt denne gang efter flot spil med cifrene 21/19 - 24/22. Imens vandt Line Park

og Katrine Pedersen i velspillet og tæt damedouble med 22/20 - 21/18. Nu skulle herrerne lukke kampen i herredoublerne og heller ikke her var der nogen slinger i valsen. Søren Bundgaard og Simon Lyngsø vandt deres herredouble 21/18 - 21/7. Det var i øvrigt sæsondebut til Søren Bundgaard, da han sad ude i første spillerunde med en mindre skade. Anders Johansen og Jan Poulsen sejrede 16/21 - 21/19 - 21/15 i holdmatchens klart mest spændende kamp. Suldrup-spillernes kølighed afgjorde de sidste vigtige dueller i den kamp. Henrik Palm og Michael Aamann vandt tredje herredouble uden kamp. Med afbud fra Brian Thomsen og stadig skadede Anders Nymand - som dog er langt fremme i genoptræningen - ser Suldruptruppen i øjeblikket særdeles bred ud. Det gør holdet yderst stærkt, og der er virkelig kamp om pladserne. For at opsummere blev det altså denne dag til en 13-0 sejr og en øjeblikkelig førsteplads i serie 1 til Suldrup.


Aars Avis

9. oktober 2013

Vitskøl Kloster klar til årets middelalderdage Formanden har også styr på vejret! I BYEN: Så er der få dage til årets middelalderdage på Vitskøl Kloster. Formanden har styr på vejret og andre, i foreningen Den Levende Middelalder, på alt det andet. Det bliver syvende år, der bydes til middelaldermarked, og endnu engang bliver de smukke rammer ved Vitskøl kloster fyldt med markedsstemning, ridderopvisninger, børneridderturneringer og meget, meget mere. I år er temaet ’tøj og mode i middelalderen’. Det er i weekenden markedet løber af stablen, og der vil være masser af middelalderaktiviteter. Efter hundrede af års hårdt arbejde igennem mange generation vil Den Levende Middelalders egen lokale alkymist præsentere nogle af sine hemmelige ingredienser fra den ældgamle opskrift. Så besøg ham endelig på middelaldermarkedet. Måske er det en genvej til ny indtægtskilde. Han har selv udført eksperimenter over fyrretyve år, og er det endelig lykkedes ham at skabe guld efter en urgammel opskrift. En opskrift som er blevet overleveret gennem mange hundrede år, uden det er lykkedes at skabe guld. Opskriften er nogenlunde forståelig. Problemet er at skaffe de rigtige ingredienser, og det er stort set umuligt. - Min opskrift og en gammel frønnet bibel, som jeg fik en vinterdag af en barfodet olding, i bytte for et brød og et par gamle klude. Foruden bibel og opskrift fik jeg tre små glas, indholdet af de glas kan aldrig mere skaffes, fortæller oldingen om de er nødvendige ingredienser. - I det ene glas er der uskyld og ægte renhed fra en kapelan. I det andet glas er der ærlighed og ægte oprigtighed fra en borgmester. I det tredje glas er der sandhed og ægte samvittighed fra en advokat, fortsætter alkymisten, der derfor kommer på noget af en opgave. Latinskole for børnene Der bliver naturligvis igen stor fokus på børneaktiviteterne. Børneridderturneringen er meget populær og et tilløbsstykke for både friske piger og drenge. Den barske Herold Hr. Kæphøj, der til daglig mest er Hr. Myrup, sørger for højt humør og gang i løjerne. Latinskolen er ikke kun for ’pæne piger’; men også kloge drenge, der gerne vil være endnu klogere. Frøken Bay er den skrappe, men også rare, underviser i Latinskolen. Og så er der naturligvis den store børnelegeplads;

SIDE 27

DIANA 3/10-9/10 • kl. 19.30

KVINDEN I BURET

Fest til fast pris kr. 499,Fredagstilbud: Beuf Bearnaise kr. 135,www.hvalpsund-faergekro.dk

10-11/10 • kl. 20.00 12-16/10 • kl. 19.00

TURBO 10-11/10 • kl. 18.30 12-13/10 • kl. 13.30, 2D kl. 15.30 2D 14-16/10 • kl. 13.30, 3D kl. 15.00 3D 3D

OLSEN BANDEN PÅ DYBT VAND I weekenden indtager riddere, skønjomfruer, herremænd og andet godtfolk Vitskøl Kloster i anledning af de traditionsrige middelalderdage. Foto: Per Lyngby.

med blandt andet armbrøstog bueskydning, ridning og mange andre aktiviteter.

Det store modeshow Middelalderen var på ingen måde hverken mørk eller kedelig. Det kan man opleve på hele pladsen blandt de mange aktører, som alle går højt op i, at være klædt i helt korrekt middelalderstil. Den Levende Middelalders dragtgruppe har arbejdet ihærdigt med en rigtig flot udstilling om middelalderens klædedragt og mode. Det stilles op i kirkesalen, og her kan man i ro og mag se på både tøjkvalitet og eksempler på hvor forskelligt rig og fattig gik klædt. Det helt store modeshow står gruppen Historicum for. Hermed er der garanti for, at det hele er historiske korrekt; men absolut ikke kedeligt af den grund. I det store telt midt på pladsen indrettes en ægte ’catwalk’, hvor man kommer til at opleve smukke jomfruer, stovte fruentimmere, den rige købmand og måske en ægte ridder. Går du i riddertanker, så tilbyder Ridder Toby rustningsprøvning for gæve væbnere eller friske (store) knægte, der har udset sig ridderjobbet, som den ultimative karriere. Man kan sikkert også aflure Toby et par fiduser angå-

ende hestevalg, fægteteknik eller kunsten at gør kur til skønjomfruer Vil man gerne se blod og kamp - men også gøre en god handel - er der mulighed for begge dele. Skt. Knudsgildet er på plads i klostergaarden. Sidste år såvel chokerede, som fornøjede de gode folk med gentagne halshugninger! - af den samme person. Ildfolket optræder for første gang på Vitskøl, og de er en flok gæve kvinder, der nok forstår at ’tænde’ publikum. Bueskytterne fra Powdour har opvisning med bueskytteturnering; men inviterer også publikum med. Falkoneren har sin imponerende fugl med, og herlige Ramashang optræder med deres stærkt underholdende gøglerforestilling. Et gammelt ordsprog siger: Hvor der handles der spildes. Det er bare ikke sandt ved Middelalderdage på Vitskøl Kloster. Her er handel en ren fornøjelse for såvel køber som sælger. De fleste af middelalderens bedste handelsfolk møder frem på Vitskøl og tilbyder alle mulige former for varer - direkte fra middelalderen. Også er der naturligvis også de mange lokale handlende, som for en stund går cirka 600 år tilbage i tiden. Dog uden at varerne har overskredet sidste salgsdato!

MESSECENTER VESTHIMMERLAND 15. – 16. OKTOBER 2013 • KL. 10 – 17

LEGE- OG ACTIONLAND I EFTERÅRSFERIEN ENTRE: BØRN KR. 90,- • VOKSNE KR. 30,-

10/10 • kl. 18.00 11/10 • kl. 15.45, kl. 18.00 12-13/10 • kl. 13.00, kl. 18.30 14-16/10 • kl. 10.30, kl. 13.00, kl. 18.30

FLYVEMASKINER 3D 12-13/10 • kl. 15.00 3D 14-20/10 • kl. 10.00, 3D kl. 15.30

ANTBOY

Fredag den 29. november kl. 19.30 i Aars Kirke

17-20/10 • kl. 13.30, kl. 19.00

Billetter á kr. 165,- købes hos Bog & Idé, Himmerlandsgade 93, 9600 Aars

www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75

Arrangør: Aars Kirkes menighedsråd www.aarskirke.dk


Aars Avis

SIDE 28

9. oktober 2013

Kimbrerkroens Middelalderdage Julemenuer 2013 på Vitskøl Kloster 2013

- tag med på en rejse tilbage lbage i tiden

ÅRET RETS TS TEMA: TØJ

Lille Julebord

OG MODE I M MIDDELALDEREN

LØRDAG DEN 12. OKTOBE OKTOBER SØN ØNDAG Ø DAG DA G DE DEN N 13. OK OKTOBER OKTO TOB B

KL. KL.

Marineret sild med karrysalat Fiskefilet med remoulade og citron Tartelet med høns i asparges Skinke med flødebagte kartofler og salat Frikadeller med rødkål Ris á la mande med kirsebærsauce

10-17 10-16

Entré: Entr En tré: é: 50 50 kr kron kroner oner err – børn bør ørn n under unde un der sværdhøjde gratis

Kr. 142,-

»Middelalderdage »Middelalderda på Vitskøl Kloster« eller www.vitskolmiddelalderdage.dk www.vitskolmiddela

Fotos: Heine Pedersen og Per Lyngby

ARRANGØR: FORENINGEN DEN LEVENDE MIDDELALDER

Mød M d os på Mø

Arrangementet støttes af: Arrangeme Vesthi esthimmerlands esthimm sthi thimmerlands thimm hi d Kulturråd Kultur er at give g - ikke at give g ting, g men at give følelser og handlingsevne!

Julefrokost

Marineret sild med karrysalat Fiskefilet med remoulade og citron Laksetimbale med rejer, asparges og dressing Lun leverpostej med champignons og bacon Glaseret juleskinke med grønlangkål, brunede kartofler - sennep og rødbeder Ribbenssteg med rødkål Appelsinmarineret andebryst med frisk rødkålssalat Ris á la mande med kirsebærsauce Osteanretning med frugt og kiks

Kr. 182,-

Utraditionel julebord

Orangemarineret sild, løg og capers Marineret røget sild med røræg og purløg Sesamstegt laks med purløgscreme Røget okseinderlår med melon/ tranebær kompot Hjemmelavet kalvesylte og rødbedesalat Rødvinsbraiseret svinekam med nøddekroquetter, julesalat, pære/ rødløgskompot og rødvinssauce Chokoladekage med orangemousse Osteanretning med syltede blommer, marinerede valnødder og kiks

Kr. 192,-

Brød og smør kr. 15,Serveres "i huset" og "ud af huset" Bestilles senest 3 dage før. Min. 10 kuverter. Tlf. 98 62 19 66 eller mail@kimbrerkroen.dk

Markedsvej 8 - 9600 Aars - tlf. 98 62 19 66 mail@kimbrerkroen.dk

JUL OG NYTÅR på Nørlunds Gæstebud JULEMARKED – Søndag den 1. december kl. 10.00 – 17.00 Første søndag i advent er for mange lig med starten på julen. Det markerer vi med et stort julemarked med massevis af hyggelige boder, bål på gårdspladsen og fortættet julestemning. Til frokost serverer vi en spændende julefrokost i restauranten. 189 kr. for en anderledes julefrokost, ekskl. drikkevarer.

JUL PÅ NØRLUND – Hver torsdag, fredag og lørdag i uge 47, 48, 49 og 50 fra kl. 18.00 – 24.00 Vi giver julen ”et twist”, og byder på en kulinarisk juleoplevelse, så englene synger. Det handler om lækker mad, hygge og samvær med kollegaer, familie eller venner. 595 kr. for en 5-retters eksklusiv julemenu, velkomstdrink og vin, øl og vand ad libitum. Bemærk: Restauranten har også åbent for almindeligt a la carte.

JULEBUFFET-UD-AF-HUSET – uge 47 - 50 Der er også mulighed for en spændende, lækker julebuffet ud-af-huset, som kan afhentes efter aftale. Anrettes på porcelæn. Minimum 10 couverter. 285 kr. pr. couvert.

NYTÅRSMENU UD-AF-HUSET – Tirsdag d. 31. december Appetizer: Vildtpaté med kompot af syltede svampe og løg samt urtesalat.

Nørlunds Gæstebud • Roldvej 142 • 9610 Nørager www.nørlundsgæstebud.dk

Forret: Fishcake af torsk med cremet græskarsuppe og rodfrugtechips.

Hovedret: Tournedos af Himmerlandsokse med pommes düchesse, honningbagte rodfrugter og trøffelsauce.

Dessert: Mørk chokoladeterrin med havtornfromage, bærkompot og sprød tuille.

Pris 325,- kr. pr. person, inkl. brød og smør. I tillæg kan du bestille kransekage til kun 15,- kr. pr. person. Der er desuden mulighed for køb af vin der nøje er udvalgt til menuen af husets vinkyper, ligesom I også kan købe pølse, ost og hjemmebagt brød til ”dagen derpå”. Maden afhentes senest den 31. december mellem kl. 11.00 og 14.00, hvor vi byder på ”et lille glas” og et stykke kransekage. Bestillinger modtages indtil den 29. december, eller ”så længe lager” haves, på tlf. 61 11 27 27 eller på e-mail kok@casakaatrup.dk


Aars Avis

9. oktober 2013

SIDE 29

www.peugeot.dk

VOILA! PEUGEOT 208 CHAMPION AIR 1.0 VTi 68hk 5-dørs

KR.

Energi:

129.990 A+

BrĂŚndstofforbrug (EU-norm): 23,3 km/l. CO2-emission: 99 g/km. Prisen er ekskl. lev.omk. pĂĽ 3.680 kr.

Bilen er vist med ekstraudstyr. Tilbuddet gĂŚlder sĂĽ lĂŚnge lager haves. Der tages forbehold for trykfejl.

Peugeot 208 er den mest solgte bil i sin klasse*. Og det er ikke uden grund. Den kompakte bil har nemlig overraskende god plads i bĂĽde kabinen og i bagagerummet. Interiøret er udtryk for dristig nytĂŚnkning og udført i høj kvalitet. Førerpladsen byder pĂĽ instrumentering i øjenhøjde, og det lille rat giver dig kontrol helt ud i ďŹ ngerspidserne. Med et lavt brĂŚndstofforbrug kører den hele 23,3 km pĂĽ literen - sĂĽ kommer du nemt fra A til B. VOILA! *Kilde: www.bilstatistik.dk i perioden 1.1.2013 - 29.9.2013

PEUGEOT 208

PEUGEOT AARS Klaus Buus A/S ² Ä°ÄŻ‰ĸľįįÂŚ š ĸġľĹĹĹĹij‰ƒƒ ¤


Aars Avis

SIDE 30

Gør bilen klar til vinter Det er på tide at gøre bilen klar til den kolde tid MOTOR: Oktober er den måned, hvor vi typisk gør bilen klar til de kolde måneder. Vinteren slider hårdt på bilen, og derfor kan du med fordel gøre den klar nu, og sikre dig, at bilen kommer godt gennem vinteren. Første punkt er dækskiftet. Tidligere lød tommelfingerreglen, at vinterdækkene skal sættes på bilen omkring efterårsferien. Nu skal vinterdækkene på, når døgnets gennemsnitstemperatur falder til under syv grader. Under alle omstændigheder er det en god idé at køre med vinterdæk, og dét råd har danskerne taget til sig, særligt fordi vi i 2010 og 2011 havde to ekstraordinære hårde vintre. Frostgrader og fugtighed

stiller store krav til motorolien, derfor kan du med fordel også foretage et olieskift. Skift også oliefilteret i den forbindelse. Det er en forholdsvis billig udskiftning, som betyder meget for motorens evne til at arbejde optimalt. Når motorhjelmen alligevel er åbnet, så tjek batteriet. Gennem vinteren kommer batteriet på overarbejdet, og derfor bør batteriets ladeevne kontrolleres. Når Falck yder vejhjælp gennem vinteren, så er et ”dødt” batteri den hyppigste årsag til, at vejassistancen tilkaldes. I vintermånederne står solen lavt på himlen, og det er særligt vigtigt at holde bilens forrude ren både ind- og

udvendig. Fjern trafikfilmen, der fremkommer som en hinde på indersiden af ruden. Det kan gøres med en klud med rengøringsmiddel, men er det slemt, kan man købe en egentlig ruderens. Udvendigt handler det især om at have nok sprinklervæske på bilen, og her lyder det gode råd, at man har en ekstra dunk i bagagerummet, da forbruget er højt gennem vinteren. Det er også en god idé at smøre gummilisterne rundt om bilruderne med silikone, ligesom listerne ved bildørene og bagagerumsklappen bør smøres, så de ikke fryser til, når det bliver rigtigt koldt. Man bør i øvrigt gentage

9. oktober 2013

silikonesmøringen et par gange i løbet af de måneder, hvor vi har frostvejr. Sidste råd til vinterklargøring af bilen er at tjekke for stenslag og mindre ridser i lakken. De bør renses op og lappes med en lakstift inden vinteren sætter ind. Årsagen er, at sne og is kan gøre selv små skader til mellemstore reparationer, hvis de forbliver ubehandlede gennem de næste fi re-fem måneder. Med små midler forebygger du derfor en dyr reparation. Samlet tager vinterklargøringen kun et par timer. Du kan selv gøre de fleste af tingene, men værkstederne gør det også gerne for dig. En vinterklargøring hos en automekaniker koster typisk fra 700 kroner og opefter.

Undervognsbehandling/polering Personbiler St.car, Lux. biler MPV, 4WD, Lux. st.car Varevogn, minibus

kr. kr. kr. kr.

395,-

Kompetencer til en fremtid med succes gennem engagerede medarbejdere og en pædagogik, der fokuserer på at give den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter. Vi søger en værkstedsassistent på fuld tid med tiltrædelse hurtigst muligt. Arbejdsopgaver Du indgår i et team, som varetager og har ansvaret for mange forskelligartede og afvekslende opgaver. Du skal sammen med kollegerne bl.a.: • medvirke ved opbygning af skolens undervisningsudstyr. • medvirke ved reperation og vedligeholdelse af skolens undervisningsudstyr, bl.a. landbrugsmaskiner. • indgå i oplæringen af skolens praktikelever. • medvirke ved fremstilling af diverse smedeopgaver. Er du interesseret? Læs mere om jobbet på www.erhvervsskolerne.dk Ansøgningsfrist den 21. oktober 2013 kl. 8.00.

2.500,2.900,3.300,3.800,erhvervsskolerne.dk

Priserne er incl moms

Lille service kun

Vi søger en værkstedsassistent

Tlf. 9698 1000

Stor service kun

Aircondition tjek 995.1995.-

F.eks. Aygo, c1, 107 m.fl. F.eks. Aygo, c1, 107 m.fl. Tidsbestilling på 986410 88

Lyngholmvej 21, BLÆRE, 9600 Aars

41 10 03 04 · 98 66 63 26

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98641088 Aalestrup Motor Co. ApS - Testrupvej 6

traet Hvis du ero ! ga af at

TIL RIMELIGE PRISER!

Køreskole

KØREKORT KAT. B • B/E TRAKTOR • GENERHVERVELSE FØRSTEHJÆLPS KURSUS

Teori i Aars

(Mellem 7.00-18.00)

BILLIGE BRUGTE OG NYE

VINTERDÆK VI HAR IGEN BRUGTE VINTERDÆK PÅ LAGER FRA SCHWEIZ. I OKTOBER YDER VI

15% EKSTRA RABAT PÅ ALLE BRUGTE OG NYE VINTERDÆK. SÅ KIG IND PÅ VORES HJEMMESIDE ELLER RING

Dækcenter

Web: m-h-n.dk Mail: martin@m-h-n.dk Tlf. 26 20 60 17

Holdstart UGE 43 onsdag 23. oktober

Grynderupvejen 6, Tlf. 98 55 19 55 Nørager www.dvidaekcenter.dk

Alt i auto reparationer Alle mærker Dæk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 1.600,- + moms LF Automobiler Gåsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Klargøring af biler til syn

SKAL DU HAVE KØREKORT SÅ KONTAKT

JENS BOCK

Ring og hør nærmere. Holdstart TILBUD den 17. august 2009

Tilmeld nu og få kr. 2.000,- i rabat Lovpakke nu kr. 8.995,-

TLF. 22 24 04 21 SMÅ HOLD=GODE KØRETIDER=MINDRE FRAVÆR

www.himmerlands-koereskole.dk

Det betaler sig at se efter Danske BOLIGadvokaters logo

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten Kjærsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

Vesthimmerlands Musikhus ALFA søger ny musikhusleder - En visionær ildsjæl, der kan sætte takten ALFA søger en energisk leder, der kan videreudvikle musikmiljøet i huset sammen med brugere, frivillige, gæster og kulturaktører i Vesthimmerlands Kommune. Som musikhusleder vil du være omdrejningspunkt i ALFA for alt fra koncertbooking, indkøb, rekruttering af nye frivillige til daglige økonomiske og administrative rutiner. Vi ser gerne en ansøger med bredt kendskab til arbejdet med kulturområdet og frivillighed. Der stilles ikke speciÀkke krav til uddannelse, men vi håber på ansøgere med en solid praktisk erfaring og uddannelsesmæssig baggrund, der relaterer til stillingens særkende. Musikhuslederen refererer til Musikhusets bestyrelse Arbejdstid 25 timer ugentligt. Løn efter aftale. Tiltrædelse 1. januar 2014 eller efter aftale. For nærmere information, job- og personproÀl se www.vmalfa.dk Kontakt eventuel bestyrelsesformand Jan Dyregaard mob. 20681885 eller musikhusleder Else Berntsen mob. 61656411. Send din ansøgning til ALFA, Jyllandsgade 54, 9600 Aars eller på e-mail elb@vmalfa.dk. Senest 30. oktober 2013. Samtaler forventes i uge 46 Om musikhuset ALFA - center for kulturelle oplevelser. Musikhuset er en selvejende institution, der skal stimulere musikinteressen i Vesthimmerlands Kommune ved at understøtte de mange igangværende aktiviteter og skabe nye initiativer, som øger interessen i Vesthimmerland for musikalsk udfoldelse og musikalske oplevelser.


Aars Avis

9. oktober 2013

TIL LEJE

www.kkfritidshuse.dk KVALITET OG DESIGN GENNEM 40 ÅR

FRITIDSHUSE Tlf. 98 37 23 00 • www.kkfritidshuse.dk TIL LEJE

LEJLIGHED HAVERSLEV 2 vær. Kr. 2.800 + forbrug. 3 mdr.s dep. Tlf. 21 74 84 98 efter kl. 17.00

Lejlighed Aars centrum udlejes. 2-vær., med egen indgang, trægulve overalt. Tlf. 40 36 32 55

UDLEJES Udlejes i Aars Centralt beliggende hus på 113 m2 + garage. Husleje pr. md. 6.500,- + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf. 98 66 63 20

Lejlighed 10 meter fra Rådhuscentret i Farsø udlejes. 3 vær. med eget køkken og bad. Med nye trægulve. Ring tlf. 40 36 32 55 for yderligere info.

Til leje Hyggelig 2 vær. lejlighed på 63 m2 med eget køkken og bad. Centralt beliggende. Ingen husdyr. Husleje kr. 3.275,- + forbrug. 3 mdr.s dep. Tlf. 30 20 80 23

2

Lejlighed 30 m . 1 vær. Med køkken og bad. 2.800 kr. + forbrug. Tlf. 25 15 26 41

Hus på landet ved Hornum til leje, 3 vær. + stue. Husleje 3.500 kr. + forbrug. Dep.: 10.500 kr.

Tlf. 40 68 32 43

Billig lejlighed

2 vær. lejlighed på 50 m2. Husleje kr. 2.800,-. Dep. 3 mdr.s husleje. Efter kl. 17.00 tlf. 21 74 84 98

Telefon 29 32 87 22

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

NY BOLIG? Find din nye bolig her på siderne

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

UDLEJNING

(evt. i eget hjem)

Zoneterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

hanne b. stokbro Tlf. 22 45 06 60 Sillevadvej 10 9600 Aars

Fodbehandling - Bøjlebehandling - AÁastninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINIK FOR FODTERAPI

• Fodbehandling • Nedgroede negle m.m. • Aflastning og indlæg • Salg af sko/strømper/creme • Betaling med dankort Indberetning til Sygesikring • Danmark • Tager på udebehandlinger Jytte Baade Lyngberg Hjedsbækvej 332 9541 Suldrup

Tlf. 21 57 95 44

Teleskoplæsser med drejbar kurv og 220 volt generator. Kan række 17 meter og løfte 4 tons. Henvendelse: I/S Mikkelsen • 4034 2010

m.m.

Blærevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 98 62 11 18 - 40 53 98 62

Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Rosenmetoden Kranio Sakral Terapi Akupunktur 2000 SuperSole såler

Fysioterapeut Lisbeth Grud-Leth

Hjemmeservice

KØB OG SALG

Blærevej 31 . 9600 Aars Tlf. 98 62 28 62 Mobil. 26 80 82 59

Loppesalg /garageoprydning

Se mere på: www.lisbethgrud.dk

Den 12. og 13. oktober fra kl. 10.00 – 15.00 Boldrupvej 198, 9610 Nørager

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

TØJBAZAR INDENDØRS

Himmerlandsgade 103 C, 9600 Aars - Indkørsel fra Søndergade - Parkering lige ved døren Kørerr ogs Kør og g å på på Kører også u ude ud d beh deb de beh behand handlin and nd dlin ling g udebehandling

RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

BLANDEDE

Lækkert tøj til pige, dame, herre, børn samt accessories sælges MEGET billigt ud på Stenildhøjdalen 83, Aars, lørdag den 12. oktober kl. 11.0016.00. Gør en god handel!!! Vi ses...

NEVE EDB

Lej flyttebil til alm. kørekort el. byens største flyttetrailer. Book på www.Himmerlands Biludlejning.dk Tlf. 40 24 00 04

i Aalestrup, Vestergade 69 udlejes til biler, motorcykler, mindre campingvogne og trailere. Henv. tlf. 30 66 60 99

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Har du brug for hjælp...

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Fysioterapi Tilskud fra Danmark

Haveplan Omlægning Vedligehold

Frit valg Privat Erhverv

KLINIK FOR FODTERAPI

Opbevaringsplads KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Klinik for fodterapi

www.meldgaardboligudlejning.dk

AARS BOLIGFORENING

Nordvestvej 14, 9600 Aars

Fodpleje

Tlf. 99 36 66 04

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

Niels 30 42 70 40

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars

SUNDHED & VELVÆRE

Farsø Rådhuscenter Velindrettet 3-vær. lejlighed på 93 m2. Beliggende på svalegang over Rema 1000 (Indgang fra Th. Eriksens Vej). Stor altan. Husleje kr. 4.200 pr. mdr. + forbrug. Fremvisning på adr.: Th. Eriksens Vej 18F tors. 10. okt. kl. 19.00. www.escot.dk

SKROTHANDEL

KLINIK FOR FODTERAPI

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Nedbrydningsmat. m.v. sælges 2 dobbelte ståldøre B 1,62 x H 2,10 2 ståldøre B 1,0 x H 2,10 10 bondehusplastvinduer med grå karm, B 0,95 x H 1,18. 20 indv. finlands- og dannebrogsdøre 250 m2 store brosten 450 chaussesten 30 dobbelte plastdøre 1,10 B x 2,30 H 200 ståldøre 300 meter 4” rør 200 meter 2” rør 1.500 m2 gulv- og parketbrædder (fyr, eg og bøg) 4 jerngitterspær a 10 m 1 alu butiksdør m. automat. opluk. Limtræsbjælker i forskellige str. 5 yderdøre 500 indvendige døre 1000 vinduer i forskellige størrelser 100 vinduespartier til udestuer Ovenlys kupler 400 køkkenelementer 20 Udslagsvaske i porcelæn Lægter 20 toiletter med dobbeltskyl og håndvaske 800 støbejernsvinduer Store partier rør og jernbjælker 8 limtræsbuer uden ben á 19,80 mtr. Åben alle hverdage kl. 7-18, lørdag kl. 9-15 Se meget mere på:

www.is-brdr-nielsen.dk

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV Vi bor 15 km nord for Viborg

Tilbud på nedbrydning og skrotning samt knusning af beton og jernbeton gives overalt i landet. - Kun 36 kr. pr. ton

Kirkens Korshær Genbrugsbutik Nørager Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ www.aarsavis.dk

FOR 10. SÆSON I TRÆK - KIG IND PÅ DET KENDTE

✂ KLIP UD OG GEM ✂

Læs mere om jobbet på...

Udlejes i Haverslev

BLANDEDE

FOR KROP & SJÆL

Til deltidsstilling på 25 timer/uge

SUNDHED & VELVÆRE

FYSIOTERAPI

BOGHOLDER / SEKRETÆR SØGES

SIDE 31

For private den 2. SØNDAG i måneden: 14/4 ‡ 12/5 ‡ 9/6 ‡ 14/7 ‡ 11/8 ‡ 8/9 ‡ 13/10

på Dyrskuepladsen, Hobrovej 437, Skalborg, 9200 Aalborg SV, kl. 10-16 Salg af brugte ting og husflid. Sælg fx fra bagagerum, trailer eller bord. For de først tilmeldte er det muligt at komme under tag!

Oplev retro, nostalgi og vintageting i et hyggeligt miljø. Gratis entré og parkering for publikum! Muligt at leje borde, stole og tøjstativer. Læs mere på

www.bagagerumsmarkeder.dk

Stadepladsbestilling nødvendig ved Ole S. Rask tlf. 28 34 48 78 mandage kl. 15.30-20.00 - tirsdage kl. 15.30-16.30 - onsdage kl. 17.00-18.00 - torsdage kl. 17.00-20.00


Aars Avis

SIDE 32

SĂŚlges: Triax Box Viasat, kr. 200,-. Boxer med optager, Maximum T. 641 VA, nypris kr. 1500.-, nu kun kr. 500.-. Tlf. 98 63 32 89

Landsdelens bedste

LOPPEMARKED finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

SĂŚlges: 2 stk. brune lĂŚderstole, mrk. Stouby. Kr. 1000.-. Tlf. 98 63 33 29 SĂŚlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33 SĂŚlges: Elevationsseng med topmadras. Brugt 1 ĂĽr. Pris: 3.500,-. Tlf. 21 15 66 18 SĂŚlges: 3 dejlige 12 ugers hanekyllinger, af dansk landrace, søger nye hønsegĂĽrde. Pris: 75,- pr. stk. Tlf. 23 96 25 26 SĂŚlges: GĂŚs - pluk selv. GĂĽsen bliver slagtet, kogende vand, husly og vejledning til rĂĽdighed. 5 kg pris 300 kr. Tlf. 20 37 82 57 SĂŚlges: En mørk habit, “Falbeâ€? brugt 3 gange. Et par beige benklĂŚder ubrugte, livvidde 104. Pullover, ren uld. Fast pris 800 kr. Tlf. 98 37 83 58

AARS AVIS FARSĂ˜ AVIS

SĂŚlges: OY60 knallert 45. 1600 km og Yamaha 35 scooter. Tlf. 53 97 96 33

FOLKEBLADET STĂ˜VRING NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Ă˜STHIMMERLANDS FOLKEBLAD SĂŚlges: Fodboldstøvler Adidas Absolado LZ TRX FG i gule. Str. 40 2/3. Brugt 3 gange, 3 mdr. gamle. SĂŚlges da de er for lille. Købt for kr. 600,-. Pris kr. 400,Tlf. 20 35 92 22

SĂŚlges: Flot afsyret egetrĂŚs spisebord med 4 stole kr. 2.500,5 havehynder - relaxstole kr. 100,-. Motionscykel kr. 300,-. LegetĂŚppe blĂĽ kr. 200,Tlf. 24 44 40 86/29 62 17 07

Købes: Gl. jern og metal købes/ afhentes. Evt. nedskÌring. Tlf.: 40 28 61 89

SĂŚlges: Garage vippeport i trĂŚ, plĂŚneklipper Ginge lidt defekt, box madras 200x90, sofabord med stenplade og stĂĽlstel. Tlf. 21 76 14 35

SÌlges: BrÌnde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv kr. pr. m 295,-. Kan evt. lev. mod mere betaling. Tlf. 28 59 12 49/21 26 43 30 Købes: TrÌ pü roden købes i Himmerland. Evt. med rodfrÌsning. Tlf. 40 28 17 20

Købes: Palisander spisestue, bord, stole, skÌnk i palisander købes samt skrivebord i palisander. Tlf. 40 73 19 97

SĂŚlges: 3 hjulet cykel kr. 100,-. Baby badekar kr. 100,-. Puslepude kr. 100,-. Klapvogn Brio kr. 300,-. Barnevogn kr. 175,-. Tlf. 30 70 92 15

SĂŚlges: 1 vitrineskab, teaktrĂŚ, 400 kr., 1 luftmadras med elpumpe, ca. 150x200x50, 200 kr. Med lagen.

SÌlges: Haveplanter eks. stauder, etageløg, bjørnetidsel, hvidløg, rødhyld, fritilaria, benved, bunddÌkkepl., prydgrÌs, skÌrmlilje, staudeklematis, alpinepl., juleroser, violfrøstjerne, bregne, astilpe, riddersporer. Tlf. 41 17 45 55/98 62 14 15

SÌlges: HavefrÌser, �Texas�, kr. 2000. Tlf. 21 17 18 70

9. oktober 2013

Købes: +ÂĽKZIVLY Ă…`[[LIVLY Ă„ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVYJLS¤UNSHZMHQHUJLĂ„N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90 SĂŚlges: /¤RWSHU[LY 3PN\Z[LY š3PNHš -YH [PS JT -PUL WSHU[LY NVK[ YVKUL[ MYH JH VR[VILY Tlf. 61 14 89 66 SĂŚlges: 5`L K¤R! [YHR[VYMVYK¤R _ SHNZ m  ]HYL]VNUZK¤R 5VRPH ]PU[LYK¤R _m _ m  ]PU[LYK¤R :9mRY m  U` Z[rSZ[ÂĽKZZ[HUN m .Y\UKL[]PYRZVTOLKZVWOÂĽY2VUNLYZSL] Tlf. 20 30 10 42 SĂŚlges: 2-delt køredragt, str. 5XL kr. 2500,Tlf. 98 64 22 05 SĂŚlges: Et rigtig godt nyere Weinbock klaver i lyst trĂŚ sĂŚlges. Tlf. 60 49 72 76 SĂŚlges: GrĂĽ Ferguson 31, benzin, køreklar, 7000 kr. Tlf. 86 69 60 89

SĂŚlges: JagtgevĂŚr MEROKU 12-70 til stĂĽlpatroner. Ny pris 11.500 kr. sĂŚlges for 5.500 kr. Tlf. 61 54 43 10

Købes: Modeltog mrk. Märklin købes. Tlf. 61 68 82 79

SĂŚlges: 8 spisestuestole. Med høj ryg og cremefarvet stof. Behandlet sĂĽ de nemt kan tørres af. Rigtig ďŹ n stand. Billede kan fremsendes af stolene. Pr. stk. 200 kr. Tlf. 40 37 21 74

SÌlges: Hoppe, 14 ür. Har güet pü rideskole. 1,52 i stang kr. 5000,-. Gür med stort elegant hingsteføl. Kan omgüs børn. Kan købes. Tlf. 86 69 60 89

SÌlges: Rød Bumbostol med bord, til babyer. Stolen er super til nür barnet skal starte med at spise. Pris: 250 kr. Tlf. 40 37 21 74

SÌlges: Oldenborghoppe født 25/6-2011. Behagelig og rolig, i hünd hver dag. Sort. Vant til at bindes. Far: Gerling. 8000 kr. Tlf. 86 69 60 89

SĂŚlges: GĂĽvogn, rigtig ďŹ n stand. Vognen er i røde og grønne farver. Pris: 200 kr. Tlf. 40 37 21 74

Købes: Gamle jernbaneeffekter fra før 1965 købes. Alt fra billetter, køreplaner til skilte har interesse. Ogsü nyere jernbanebøger. Tlf. 21 56 39 25

SÌlges: Oldenborghoppe, sort, 18 ür, 1,70 i stang, tilredet. F: Fux. MF: Uffe Korshøjgürd. Küret, 7P, 6000 kr. Tlf. 86 69 60 89

Tlf. 30 90 58 50

SÌlges: Søde killinger sÌlges, han: 2 røde, hun: 2 grü, 1 trefarvet. 50 kr. pr. stk. Tlf. 51 35 54 26

LOPPEMARKED til til 101.262 88.050 husstande husstande

20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

HUSK! Indlevering af loppeannoncer er

SE HER! - inden du laver din annonce!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og Âťgives vĂŚkÂŤ af nĂŚsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter. Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder ogsĂĽ traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMS-, MOTOR- og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KĂ˜B OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslĂŚt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGĂ˜RELSER. Hvor stor mĂĽ annoncen vĂŚre? Annoncen mĂĽ HĂ˜JST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. ÂťSÆLGESÂŤ og til slut Âťtlf. nummerÂŤ regnes hver for et ord og skal derfor tĂŚlles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tĂŚller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Husk: Breve sendt med postvĂŚsenet mĂĽ IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 7 aviser i Himmerland (totaloplag 88.050 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør. Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Ă˜sthimmerlands Folkeblad, Kongerslev.. Folkebladet, Støvring. samt Nibe Avis. HvornĂĽr skal annoncen indleveres? Annoncen skal vĂŚre avisen i hĂŚnde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

SENEST FREDAG KL. 9.00 Indryk en loppemarkedsannonce   og kom ud til 101.262 husstande!  Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

� Kontant � Check ANNONCETEKST: � SÌlges � Købes � Byttes � Gives vÌk

BEMÆRK CAMPINGVOGNE • BILER • MOTORCYKLER • LANDBRUGSMASKINER •

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

- SKAL med under bilmarkedet eller køb & salg!


Årets Kimbrerskue blev en succes, selv om malkekvæget svigtede fælt. Til gengæld var kvaliteten af kødkvæget høj, og de mange varierede indslag gav en god bredde i skuet.

der debuterede til dette års Kimbrerskue, viste sig at være en succes. - Det var en spændende nyhed. De besøgende ¿k lidt ekstra at kigge på, og duefolkene var utroligt Àinke til at fortælle om duerne, så jeg håber meget, at de vil bakke op om Kimbrerskuet igen til næste år, sagde formanden, som også var meget imponeret over 4H-børnene. - Hvis man gik og var bekymret over de unge menneskers spisevaner og kendskab til landbruget, så skulle man bare have været gennet ind i deres telt under Kimbrerskuet. Der er sgu krummer i de børn, mente Henning Kusk.

Enkelte dråber malurt i Kimbrerskue-bægeret KIMBRERSKUE: Da dørene til Kimbrerskuet anno 2013 lørdag eftermiddag lukkede, sluttede travlheden ikke for arrangørerne. Resten af weekenden tumlede de med oprydning og optælling af pengekasser, og indgangsarmbånd. Tirsdag formiddag var de dog ved at have et overblik, og direktør for Messecenter Vesthimmerland, Nicolaj

Holm, var forholdsvis positiv, da han gjorde status. - Der har i alt været 5876 besøgende, og selv om det er lidt færre end sidste år, er det absolut godkendt. Fredag formiddag var rigtig sløj i forhold til antallet af besøgende, men det skyldtes formentlig, at Kimbrerskuet i år ramlede sammen med majshøsten, og at mange benyttede det gode vejr fredag formiddag til at høste. Derudover kan vi se, at vi i år

Traditionen tro var der også børnedyrskue i forbindelse med Kimbrerskuet, og her gjaldt det mest om at være med og have det sjovt - hvilket både børn og dyr vist levede op til.

4H-børnenes bagværk var en storslået bagekonkurrence værdig, og de op¿ndsomme børn forstod i ordenes mest positive forstand at lege med maden.

ikke havde besøg af så mange skoleklasser som tidligere, så de har heller ikke pyntet på tallene, sagde Nicolaj Holm, der også ærgrede sig over, at malkekvægsfolket svigtede skuet en smule. - Der var nogle besætninger, som kom i karantæne lige op til skuet, og det betød, at vi ikke kunne gennemføre en malkekvægskonkurrence, og da malkekvæget er en stor del af landbruget, var det naturligvis en streg i regningen, sagde Nicolaj Holm, som dog ikke ville male fanden på væggen. - Nu skal vi have evalueret skuet, og vi skal selvfølgelig være klar til at tænke nyt, men jeg synes ikke, vi skal være voldsomt alarmeret, for overordnet set var skuet en succes. Vi skal naturligvis have en god snak om, hvordan vi fastholder malkekvæget, men jeg synes ikke, vi skal ændre helt grundlæggende på konceptet, bare fordi vi har været uheldige med malkekvæget et enkelt år, sagde han.

Tilfreds formand Også Kimbrerskuets formand, Henning Kusk, var tilfreds, da de sidste kugler på kuglerammen var skubbet på plads. Han var dog mere tilbøjelig til at se på forløbet af selve skuet end på de iskolde tal. - Jeg synes, det gik rigtig ¿nt. Vi ¿k lidt spildtid, fordi malkekvæget ikke dukkede op, men den slags kan man ikke gardere sig imod. Og så tog borgmesterkandidaternes malkekonkurrence jo over og gav en god underholdning til publikummerne, sagde Henning Kusk, der glædede sig over, at duerne,

Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53)

ENTREPRENØR- OG DRÆNINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Kørsel med tip-, kranog kreaturvogne + Containerudlejning Levering af sand og grus. Salg af træpiller.

Kørsel med kreaturer

Skuet blev en succes trods enkelte svipsere Af Lars Lindberg

M s a ’ r d kservice r a a g j ø H

Duerne debuterede til årets Kimbrerskue, og de var så populære, at de formentlig bliver inviteret med i gen til næste år.

til Danish Crown, Hadsund Kreaturslagteri, samt kørsel til og fra Aars Kvægtorv og Landboauktion. VOGNMAND

Niels Ove Nymann

Barmer, tlf. 98 35 50 55 - www.nonymann.dk

Har gyllekanalen sagt stop... Ring Oudrup op! Gyllespuler

Slamsugning med højtryksspuler Døgnservice tlf. 22232464 Med m til jern agnet

Beton knusning med mobil knuser værk. Tlf. 22203790

w w w. o u d r u p - s t e n l e j e . d k


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 34

Gudstjenester Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Vort Landboblad onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00

på tlf. 98 92 89 00

Tegn en annonce i

VORT LANDBOBLAD - vi er det eneste lokale landboblad i Danmark og kommer rundt til

21.634 husstande.

Kommunens to ”røde” borgmesterkandidater Pernille Vigsø Bagge (SF) og Palle Jensen (S) kom til kort i malkedysten mod de borgerlige spidskandidater. Begge morede sig dog kosteligt og bidrog til, at Kimbrerskuets alternative kamp om borgmesterstolen blev en succes.

Palle pillede ved Pernilles patter

Fire borgmesterkandidater dystede i ko-malkning Af Lars Lindberg KIMBRERSKUE: Et af de festlige indslag under dette års Kimbrerskue var, da kommunens ¿re borgmesterkandidater fredag dystede i disciplinen malkning ved håndkraft. Knud Kristensen (C) og Per Bach Laursen (V) blev placeret ved ”den blå” ko, imens Palle Jensen (S) og Pernille Vigsø Bagge (SF) skulle malke ”den røde” ko. De ¿re borgmesterkandidater gik alle til opgaven med krum hals, og Kimbrerskuets kvægavlssekretær, Jens Holm Danielsen gav den som speaker. Han stak godmodigt til de ¿re malkepiger og -drenge, og i løbet af de ti minutter dysten varede, nåede alle kandidater både at svare på spørgsmål om landbrug og politik - og også kandidaterne var i ¿n form. - Jeg havde håbet, jeg kunne slå ham på malkningen, men han har godtnok meget i spanden, så nu må det blive på hardcore politik, lød det

fra Per Bach Laursen, da Jens Holm Danielsen ville vide, hvoran han ville vippe Knud Kristensen af pinden. Og da Palle Jensen skulle forholde sig til, at det var endog meget længe siden, Vesthimmerlands Kommune har haft en socialdemokratisk borgmester, svarede han prompte: - Ja men nu går der jo heller ikke mere end tre måneder, før vi har en igen. Også Pernille Vigsø Bagge var rap i replikken. Da Jens Holm Danielsen spurgte hende, om hun havde nogen erfaring med at malke, var svaret et både og. - Tja... Jeg har godtnok ikke prøvet at malke en ko, men jeg er selv blevet malket, og så havde jeg yverbetændelse, da jeg ¿k mit første barn, så jeg ved, at det ikke er til at spøge med, grinede Pernille Vigsø Bagge. Grinede gjorde publikummet også, da dagens i særklasse bedste kommentar kom fra Jens Holm Danielsen. Imens de borgerlige kandidater - muligvis takket være

en ”bedre” ko - fyldte deres spande i et rasende tempo, gik det noget mere trægt hos ”den røde” ko, og især Palle Jensen gik på et tidspunkt helt i stå. Overbevist om, at der måtte være noget i vejen med de to patter, han havde fået stillet til rådighed, rakte han derfor over på Pernille Vigsø Bagges side af yveret for at se, om der var mere gang i hanerne der. Det mente speakeren dog ikke, var helt ifølge reglerne, og han udbrød derfor: - Hold dig fra Pernilles patter Palle! Den kommentar løste yderligere op for stemningen, og det lod til, at de ¿re kombattanter i magtkampen om kommunens borgmesterkæde hyggede sig i hinanden selskab. Selve malkekonkurrencen blev vundet af den siddende borgmester Knud Kristensen skarpt forfulgt af Per Bach Laursen, imens Palle Jensen og Pernille Vigsø Bagge må håbe, at de er bedre til at malke stemmer end køer, når valgkampen for alvor bliver skudt i gang.

OFFICIELLE Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

Hjemmeservice

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Aars Landboauktion var i uge 40 tilført 19 SDM kælvekvier, 3400-7800, 3 SDM kælvekøer, 3600-4800, 9 RDM kælvekvier, 54007300, 2 RDM kælvekøer, 5400-7300, 1 kry. kælveko, 6000, 14 kødkvæg, 38008500, 4 kvier over 12 mdr. malkerace, 2200-4500, 3 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 3300-3500, 13 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 600-3400, 6 tyre over 3 mdr. malkerace, 800-2100, 31 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 800-6900, 32 tyre under 3 mdr. malkerace, 50-1300, 17 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 400-2100 og 1 foldtyr, 7800. Omsætning: 464.000,- kr.

Smågrisenoteringen

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

Søndag d. 13.oktober 2013 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke ingen Blære Kirke ingen Gislum Kirke ingen Vognsild Kirke 11.00 Haubro Kirke 9.30 Ulstrup Kirke 9.30 Gundersted Kirke ingen Veggerby Kirke 19.30 Sønderup Kirke 9.00 Suldrup Kirke ingen Bislev Kirke ingen Ejdrup Kirke 9.30 Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke ingen Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke 9.30 Salling Kirke ingen Oudrup Kirke 9.30 Næsborg Kirke ingen Vindblæs Kirke 11.00 Ranum Kirke 9.30 Malle Kirke 11.00 Vilsted Kirke ingen Overlade Kirke ingen Farsø Kirke 10.00 Vester Hornum Kirke ingen Hyllebjerg Kirke 9.00 Flejsborg 10.30 Louns Kirke 19.30 Alstrup Kirke ingen Strandby Kirke ingen Ullits Kirke ingen Foulum Kirke 10.30 Svingelbjerg Kirke ingen Trængstrup Frimen. 14.00 Kgs. Tisted Kirke 10.30 Binderup Kirke ingen Durup Kirke ingen Rørbæk Kirke ingen Grynderup Kirke 10.30 Stenild Kirke ingen Brorstrup Kirke 9.00 Ravnkilde Kirke 10.15 Aarestrup Kirke 10.30 Haverslev Kirke ingen Aalestrup Kirke 11.00

Mindre: De borgerlige borgmesterkandidater Knud Kristensen (C) og Per Bach Laursen blev - måske takket være en mere samarbejdsvillig ko - de store vindere i malkedysten. Til trods for godt samarbejde både ved yveret og i byrådssalen lovede de dog, at de vil give hinanden kamp til stregen, når valgkampen for alvor går i gang.

Beregnet notering uge 41 Basis 435,88 (435,88). SPF+Myc 440,88 (440,88). SPF 444,88 (444,88). Økologi 781,37 (773,25). UKtillæg 17. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,40 (6,40) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 35

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen, benyttede lejligheden til at lange kraftigt ud efter randzonerne, da han fredag holdt tale på Kimbrerskuet.

Borgmesteren skød med skarpt på Christiansborg Talte ikke pænt om randzonerne på Kimbrerskuet Af Lars Lindberg KIMBRERSKUE:

Da

Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen, fredag mid-

dag holdt dyrskuetalen ved dette års Kimbrerskue, var det andet end tomme ord

og floskler, der kom ud af hans mund. Den konservative borgmester benyttede nemlig lejligheden til at sende verbale stikpiller i retning af Christiansborg, hvor man har vedtaget de i landbruget så forhadte randzoner. Knud Kristensen lod tydeligt forstå, at han ikke er tilhænger af princippet om at lade ti meter jord stå uopdyrket op til vandløb på ens jord. - Tænk lige en gang, hvad der er sat i gang. Jeg vil ikke undlade at sige til landbruget, at vi i Vesthimmerland tager kampen op mod de myndigheder og politikere, der er i gang med at udradere vores landbrugserhverv på et urigtigt grundlag, lød det blandt andet fra Knud Kristensen, der gik så langt som til at kalde randzonerne for ”en uskøn opvisning i magtmisbrug” og ”statslig ekspropriation uden erstatning”. Og borgmesteren lod det ikke engang blive ved det. Han var ikke opløftet af tanken om et ”fjumreår” mere, hvor politikerne ser tiden an, og hans opfor-

dring til Christiansborg var derfor klar. - Jeg vil påstå, at det her kun forekommer i lande, som vi nærmest ikke vil sammenligne os med, og loven er fuldstændig umulig at håndtere. Jeg håber, hele denne besynderlige regeringsbeslutning må lande på et dokumenteret, rimeligt forvaltningsgrundlag, hvor alle landmænd, der mister arealer til randzoner får fuld erstatning, som en normal ekspropriation altid medfører. Alt andet er lovsjusk ud over alle grænser, lød svadaen fra Knud Kristensen. Dyrskuetalen var dog ikke lutter sure opstød. I sin tale glædede borgmesteren sig over, at landbrugserhvervet, som fylder meget i Vesthimmerland, er i fremgang, og at den gennemsnitlige landmand sidste år kunne notere sig et fornuftigt driftsresultat. Slutteligt glædede borgmesteren sig over det store dyrskue, der er blevet en sand tradition i Aars, og så ønskede han alle deltagere og tilskuere et godt skue.

KØB OG SALG TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

SÆLGES Polled Limousinetyr, 31/2 år, er afprøvet i Aalestrup.

Tlf. 86 69 18 86 - 61 11 11 51

Halm sælges Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

TIL LEJE

Forbrugeraften med stars and stripes Temaet var ”American style” til forbrugeraftenen

Af Lars Lindberg KIMBRERSKUE: Under forbrugeraftenen ved sidste års Kimbrerskue var temaet Kina men i år var fokus Àyttet et par tusind kilometer mod øst - eller vest for den sags skyld, da årets tema var ”American Style”. I bedste amerikansk stil blev der serveret burgere med pulled pork, kogte majskolber og cookies til dessert, men det var ikke blot på tallerkenerne, man kunne se, at aftenen var inspireret af ”Guds eget land”. De kreative 4H-børn havde pyntet både scene og borde med Àotte dekorationer, der lugtede langt væk af USA, og serveringspersonalet havde støvet deres ¿neste cowboyhatte af til lejligheden. På scenen fortalte Lars Brovil fra Tulip om virksomheden generelt og om pulled pork i særdeleshed, og han kunne diske op med nogle interessante tal.

Der var fuld fart over feltet til Kimbrerskuets forbrugeraften. Her blev Àere end 1400 mennesker fodret af med pulled pork-burgere i løbet af en times tid, og også på scenen var det tydeligt, at aftenens tema var ”American style”. Her kunne man blandt se sus i skørterne og høre yihaa-råb, da den stod på square dance.

Pulled pork er nemlig det produkt i Tulips historie, hvis omsætning er vokset hurtigst - og så bliver den danske pulled pork slet ikke lavet af nakke¿ let,

som traditionen ellers byder, men af bov, da det egner sig bedre til produktion i stor skala. Blandt de mange indslag var også en negle-make-over,

hvis der ellers er noget, der hedder det. Den stod Line Leth fra Matas for, og det var Catrine

Bisgaard, der lagde hænder til. Man kunne også se, hvordan en repræsentant for Byens Blomster flettede en gigantisk krans, der pyntet med solsikker og majskolber tydeligvis var amerikansk inspireret. Derudover kunne de mere end 1400 deltagere til forbrugeraftenen møde skuets bedste høne, hane og kanin, der fik lov at komme en tur på scenen. Festivitassen blev styret med hård, humoristisk og kyndig hånd af Jens Holm Danielsen og Lisbeth Mørck Christensen, der dog ikke havde meget tid til at optræde på slap line imellem de mange indslag. De måtte således udover førnævnte indslag give plads til både otte festlige squaredancere og et flot modeshow, som Lysdahl & Simonsen, Standard, LaLuna, Zjoos og FriSørensen arrangerede.

Løsdriftsstald til ca. 80 kreaturer.

Halmlade 500 m2 og evt.

Stuehus udlejes, 5 km syd for Aars.

Tlf. 61 75 39 05

UDLEJES • Mosfjerner • • Havefræser • • Minilæsser • • Brændekløver • • Flishugger • • Pladevibrator • • Fliseklipper •

NYT Nu kan du også leje • Minigraver •

Knækstyret minilæsser udlejes til bl.a. opbrydning af beton samt udmugning.

STIG HOLST 98 63 46 40

Sælg dine dyr gennem

Traditionen tro var der også tid til et Àot modeshow under forbrugeraftenen.

Det er de store landbrugsdyr, som løber med det meste af opmærksomheden til Kimbrerskuet, og derfor har arrangørerne de seneste par år ladet skuets bedste små dyr komme en tur på scenen under forbrugeraftenen, og dette år var ingen undtagelse. Her er det skuets bedste høne og hane, der er kommet op i spotlyset.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 36

giver mening at totalsanere S. Choleraesuis i smittede besætninger, da man tilsyneladende ikke kan holde smitten uden af landet længere. Vi kommer nok til at vænne os til, at S. Choleraesuis i fremtiden kan forekomme i danske besætninger, siger Nicolaj Nørgaard.

Stram op! De gentagne introduktioner af S. Choleraesuis til danske svinebesætninger bør ifølge Nicolaj Nørgaard få alle svineproducenter og transportører til at skærpe opmærksomheden på ef-

fektiv smittebeskyttelse på hver eneste ejendom og bil. -Denne gang var det en alvorlig produktionssygdom som S. Choleraesuis, næste gang kan det være langt alvorligere sygdomme som klassisk svinepest eller afrikansk svinepest, der begge findes i Rusland tæt på den polske grænse. Hver svineproducent må derfor sikre sin produktion bedst muligt ved at sikre en effektiv smittebeskyttelse, herunder efterspørge vaskecertifikater på biler, der skal hente grise til eksport, siger Nicolaj Nørgaard, der opfordrer svineproducenter

til at tage en drøftelse med deres dyrlæge om forholdene på bedriften og få sikret besætningen bedst mulig mod introduktion af smitte. Nicolaj Nørgaard mener, at udbredelsen af S. Choleraesuis skal begrænses mest muligt. -Derfor har VSP besluttet, at fund af S. Choleraesuis vil blive vist på Supplerende Statusoplysninger hos Sundhedsstyringen i fem år efter diagnosen. Herved kan købere af grise altid holde sig orienteret om aktuelle positive besætninger, inden der købes grise, siger Nicolaj Nørgaard.

ÆRESPRÆMIEDYR og MODELDYR - KØDKVÆG

Kimbrerskuet 2013 Salmonella Choleraesuis er igen påvist i en dansk svinebesætning, og det er næppe muligt at komme den helt til livs.

Nyt salmonellafund hos danske svin

165 Charolais

BLANDEDE Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

23

CHAROLAIS

Bedste besæt-ningsgruppe Bedste par Bedste kvie efter insemineringstyr

stoffer i kødsaft, og efterfølgende er sobesætningen blevet pålagt undersøgelse for Salmonella ved stibundsprøver. -Undersøgelser af kødsaftprøver fra besætningen tyder på, at S. Choleraesuis kan have været på so – og slagtesvinebesætningen i mellem et halvt år og op til to år. Men hvordan smitten er kommet ind til grisene, ved vi endnu ikke, siger Nicolaj Nørgaard.

Er kommet for at blive DTU FOOD har sammenlignet de danske S. Choleraesuis fra 1999, 2012 og 2013 med en række udenlandske S. Choleraesuis isolater. De danske S. Choleraesuis er alle forskellige på DNA niveau og er smittemæssig derved ikke relateret til hinanden. Det kan derfor konkluderes, at S. Choleraesuis er introduceret flere gange til Danmark og tilsyneladende uden smittemæssig sammenhæng. -VSP konkluderer, at S. Choleraesuis på den ene eller anden måde gentagne gange er blevet introduceret til danske svinebesætninger inden for de sidste par år. Derfor har vi besluttet, at det ikke længere

174 Ko

24

131 Tyr 172 Ko

24 24

171 Ko

24

129 Tyr 165 Kvie

23 23

158 Kvie

23

166 Kvie

23

113 Tyr

23

141 Kvie

23

137 Kvie

23

143 Kvie SIMMENTAL

23

245 Tyr

23

257 Kvie

23

243 Tyr

23

250 Kvie

23

LIMOUSINE 215 Tyr

24

239 Ko med kalv 224 Kvie 230 Kvie

24 23 23

237 Ko

23

HEREFORD 207 Kvie

24

191 Tyr

24

203 Kvie

23

202 Kvie

23

199 Kvie

23

ANGUS 109 Ko med kalv

Jørgen Larsen, Vogdrupvej 2, Tårs

Bedste Charolais-ko, bedste Jan Larsen, Asselsvej 146, Storup, Øster hundyr på tværs af racer Assels samt bedste kødkvægsdyr Bedste ældre Charolais-tyr Fam. Brødbæk, Nøvlingvej 280, Svenstrup Nørgaard I/S, Sennelsvej 147, Hov, Thisted Kærgård Charolais, Bedstedvej 6, Bovlund, Agerskov Pallas Charolais, Mosbjergvej 44, Bindslev Bedste unge Charolais-kvie Jørgen Larsen, Vogdrupvej 2, 9830 Tårs Fam. Brødbæk, Nøvlingvej 280, Svenstrup J. Pallas Charolais, Mosbjergvej 44, Bindslev Jan Larsen, Asselsvej 146, Storup, Bedste unge Charolais-tyr Øster Assels Lynggård Charolais, Hedevangsvej 7, Viumby, Videbæk Jan Larsen, Asselsvej 146, Storup, Øster Assels Nørgaard I/S, Sennelsvej 147, Hov, Thisted Bedste handyr på tværs af racer

Vingegaard, v. Hugo Pedersen, Hobro Landevej 120, Nr. Vinge, Tjele Langmose Simmental, Bredmosevej 3, Ø. Doense, Hobro Langmose Simmental, Bredmosevej 3, Ø. Doense, Hobro Birgitte & Lars Nielsen, Risholmvej 69, Jerslev J. So¿edal Limousine v/Helle & Flemming Jensen, Fredensdal 58, Brovst Lars Juellund, Hobrovej 39, Gandrup, Arden Lars Juellund, Hobrovej 39, Gandrup, Arden Lars Juellund, Hobrovej 39, Gandrup, Arden Lynge Limousine v/Lene & Per Lynge, Storardenvej 19, Arden Bakkegård Hereford v/H. & P. Kristiansen, Hostrupvej 40, Lem, Spøttrup Bakkegård Hereford v/H. & P. Kristiansen, Hostrupvej 40, Lem, Spøttrup Holm Hereford v/Berit & Flemming Holm, Ørumvej 7, Højslev Holm Hereford v/Berit & Flemming Holm, Ørumvej 7, Højslev Kærvej Hereford v/Kenneth Mogensen, Høgsted Kærvej 20, Høgsted, Vrå Berit og Henrik Ahrenholt, Blenstrupvej 41, Askildstrup, Skørping

23

Kjærgaard´s Dexter, Nedre Vej 82, Albæk, Randers NØ

23

Henrik Juul Sørensen, Svenstrupvej 39, Aalborg SV

GALLOWAY 186 Ko med kalv

Lars Juellund, Hobrovej 39, Gandrup, Arden Brian Kirk, Møllebanken 12, Klim, Fjerritslev

24

DEXTER 184 Ko med kalv

Udstiller

Jan Larsen, Asselsvej 146, Storup, Øster Assels

Kofamilie

A/S

ved Holstebro i 1999 og ved Kjellerup i 2012. I begge tilfælde var smittede grise solgt videre til mindre aftagerbesætninger, og svinebranchen valgte i disse tilfælde at tilbyde økonomisk hjælp til totalsanering. -S. Choleraesuis bliver ikke længere betragtet som en ny sygdom og er derfor ikke omfattet af offentlige restriktioner. Ved betydelig klinisk sygdom kan myndighederne dog pålægge besætningen offentligt tilsyn ligesom for andre salmonellainfektioner, siger Nicolaj Nørgaard. Ifølge Nicolaj Nørgaard er fundet af endnu en smittet svinebesætning i Sydvestjylland i starten af september 2013 derfor højst uventet. Besætningen er en konventionel integreret so- og slagtesvinebesætning og er påvist ved meget høj reaktion for salmonellaanti-

Point Modeldyr

KØDKVÆG Limousine Charolas

Salmonella Choleraesuis er atter påvist Svinets specifikke salmonella - Salmonella Choleraesuis - er igen påvist i en dansk svinebesætning. S. Choleraesuis betragtes, i modsætning til andre salmonella infektioner, som en ubehagelig produktionssygdom, da denne serotype i værste fald kan give betydelig sygdom og dødelighed blandt grisene. De typiske kliniske tegn er blodforgiftning, lungebetændelse, øget dødelighed og reduceret tilvækst, og det kan være nødvendig med længerevarende antibiotikabehandling for at holde infektionen under kontrol. -Heldigvis har Danmark i flere årtier været fri for smitte med S. Choleraesuis og kun enkelte gange har der været påvist smittede svinebesætninger, oplyser direktør for VSP, Nicolaj Nørgaard. Tidligere har Salmonella Choleraesuis været fundet

Kat. nr. Race/art

PINZGAUER 241 Kvie 23 MØNSTRING Seniormønstrer Juniormønstrer

Gert Nielsen, Lyngvej 8, Skringstrup, Skals Troels Andersen, Brovst Kasper Kirk, Møllebanken 12, Fjerritslev

Profile for Aars Avis

Aars avis 2013 10 09  

Aars avis 2013 10 09  

Profile for ugeavis
Advertisement