Page 1

Til samtlige husstande

87. årgang - Nr. 36

ONSDAG 4. september 2013

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Løssalg: 5,00 kr.

Gammel lokalplan bringer politikere i slem kattepine Økonomiudvalget er ikke tilfreds med rutebilstation-løsning Af Torsten Hansen Årets Kimbrerfestoptog bliver med 21 tilmeldte indslag det største nogensinde.

Kimbrerfestens optog slår rekord Q AARS: Når Kimbrerfesten 2013 i dag bliver skudt i gang, venter fem dage med masser af aktiviteter for hele familien. Hvert år byder Kimbrerfesten på både traditioner og fornyelse, men da sidste års fest bød på mange af sidstnævnte, holder arrangørerne lidt igen med nyhederne i år. Det betyder dog ikke, at de mange festdeltagere kommer til at kede sig tvært imod! I dag åbnes ballet med banko i Danseteltet og Kimbrerfestløbet med start

og mål ved Aars Skole. Derefter er der fuldt program indtil søndag, hvor festlighederne lukkes med et brag - ikke mindst med det traditionsrige optog igennem Aars’ gader. Og netop optoget kan sagtens gå hen og blive ekstra spektakulært i år. Ikke færre end 21 idrætsforeninger, klubber og arbejdspladser har meddelt, at de gerne vil være med i den farvestrålende karavane, og dermed bliver optoget det største i Kimbrerfestens historie.

Appetit på livet

Q AARS: En ændring af Aars Rutebilstation er ikke så lige til som først antaget. En etablering af en dagligvarebutik på den sydlige del af arealet betyder, at hele arealet skal ændres, og bussernes parkering og gennemkørsel skal ændres. Men den skitserede løsning er ikke ideel. Både Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget har nu besluttet, at der skal arbejdes videre med udarbejdelse af alternative løsningsforslag. - Det eksisterende forslag giver kun plads til otte busser. Det er ikke sikkert, at det er nok i fremtiden, og da vi gerne vil fremtidssikre rutebilstationen, så ønsker vi flere forslag, siger formanden for Økonomiudvalget borgmester Knud Kristensen (C). Det nuværende forslag be-

Ændringen af Aars Rutebilstation er ikke umiddelbart godkendt af politikerne.

tyder, at det eksisterende hus, der blandt andet rummer en ventesal, erstattes af et langt mindre venterum. - Trafikpladsen er faktisk den største i Himmerland ifølge Nordjyllands Trafikselskab, og de vil gerne bevare det forhold. Derfor skal vi også sørge for at tilbyde gode forhold, siger økonomiudvalgs-

SUPER GODT TILBUD!

95

SPAR 200,SPAR

50%

EFFEK

MOKAI/CULT FRIT VALG

199

medlem Per Bach Laursen (V). Han mener ikke, at den foreslåede løsning er god nok. Men det er ikke let at finde mere plads til busserne. Både Per Bach Laursen og Knud Kristensen mener, at man skal se på, om der er naboarealer der kan indrages, men det er vanskeligt.

9

+ PANT

SPAR 8,95

1,5 L FAXE SODAVAND FRIT VALG

penge på varmeregningen

AF FLERE V ARIANTER

00

MAKS 24 STK. PR. KUNDE

TIV ISOLERING

Spar mange

PR. STK.

KUN 2000 FLASKER

Et eventuelt køb af arealer vil også betyde en yderligere omkostning for kommunen. Alene det eksisterende forslag vil koste kommunen tre mio. kroner, og arealkøb vil gøre det endnu dyrere. Penge som kommunen ikke har budgetteret med. Problemet er opstået, fordi politikerne ikke selv har taget højde for den kattepine de er kommet i, da de i sin tid vedtog lokalplanen for området. En del af det nuværende areal har Sparekassen Himmerland solgt til Calum, der står bag planerne om en dagligvareforretning. Det salg er helt efter bogen, men betyder at kommunen tvinges til at handle. - Det er underligt at stå med en lokalplan med så vidtrækkende økonomiske konsekvenser for kommunen, siger Per Bach Laursen.

AF FLERE V ARIANTER

PR. STK.

9

Vi isolerer med dansk produceret Papiruld:

• Høj isoleringsevne • Ingen kuldebroer • Fugttransporterende • Høj brandmodstand

Priseksempel: Loft, 120 m2, 50 mm isolering. Efterisoleres med 250 mm Papiruld. Pris ca. 18.500 kr. inkl. moms.

• Miljørigtigt

Årlig besparelse på varmen

• Ingen brug af dampspærre

3.000 - 8.000 kr.*

• Holder mus og skadedyr væk

*pr. år afhængig af opvarmningskilde.

00 + PANT

E

SPAR 13,70 Chambord stempelkande 1 liter. 8 kopper. Krom. Alle dele tåler opvaskemaskine. Normalpris 399,95

Frihed til at vælge Himmerlandsgade 69 | 9600 Aars | imerco.dk Tilbuddene gælder fra onsdag den 4. august til og med lørdag den 7. august 2013. Priserne er inkl. 25% moms. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer, trykfejl, manglende leverancer samt udsolgte varer.

Markedsvej 3 · 9600 Aars · Tlf. 96 37 76 00

Åbningstider: Mandag - fredag 08.00 - 20.00 · Lørdag - søndag 08.00 - 18.00 BAGEREN åbner kl. 6.30 Tilbuddene gælder fra onsdag den 4. september til lørdag den 7. september

ff

ek

is o l e ri n g ti v

dig Vi giver sta il tilskud t ring efterisole ndmtidigt hå Udnyt sa adraget. fr er rk væ

Ring 98 62 51 55 for gratis isoleringstjek


2 Ugens navne

Aars Avis

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Runde fødselsdage

80

Egon Lemvigh, Sdr. Boulevard 19 A, Aars, fredag, 6. september.

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

75

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. Tlf. 98 92 89 00

Eva Jensen, Nygade 9, Østrup, torsdag, 5. september.

75

Tove Nielsen, Smedevej 17, Vognsild, mandag, 9. september.

70

Jørgen Nymark, Lærkevej 5, fredag, 6. september.

70

Flemming Stabell, Torsdals Møllevej 20, Nørager, søndag, 8. september.

70

Inger B. Nielsen, Skolevænget 8, Blære, mandag, 9. september.

65

Jonna A. Eriksen, Brorsonsvej 24, Aars, torsdag, 5. september.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

65

Niels J. O. Christensen, Nygårdsvej 7, Aars, tirsdag, 10. september.

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

60

Marianne Henriksen, Engtoften 66, Aars, lørdag, 7. september.

60

Jonna C. Vohlander, Løvsangervej 44, Aars, tirsdag, 10. september.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41 Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars

Højgårdsvej 24, Farsø

Telf. 98 63 13 24 Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

Finn Bøvling.

50

Distriktschef Finn Bøvling, Hans Ege-

Annette Rolighed

Jens Fisker

Vi er der når du har brug for os

98 62 58 69

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Lørdag, 7. september vies i Fjelsø Kirke: Pia Christensen, p.t Rosvik, Sverige, datter af Jane og Tonny Christensen, Klotrup, og Ulrik Dam Rasmussen, Gundestrup, søn af Karen og Karl Elmer Rasmussen, Aars. Bryllupsadresse: Hostrup Hovedgård, Salling.

Blomstertanken v/ Uno-X Aars Tlf. 98 62 10 96

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Lørdag, 7. september vies i Svenstrup Kirke: Marlene Christensen, datter af Irma og Jørn Christensen, henholdsvis Aars og Sjøstrup, og Martin Wittrup, søn af Anna og Helge Wittrup, Sæby.

Alt indenfor: • Bryllup • Borddekoration • Begravelser m.m.

98 64 18 69 Jens Møller

Bryllup

Bryllup

Aftaler træffes gerne i hjemmet

VESTHIMMERLAND

Lørdag, 7. september vies i Aars Kirke: Rikke Thomsen, Aars, datter af Bente B. Sørensen og Jens Thomsen, Aars, og Morten Stenberg Andersen, Aars, søn af Inger og Ejvind Andersen, Aars.

Lørdag, 7. september vies i Haderup Kirke: Dorthe Bang Christensen, Hodsager, datter af Rita Hansen, Hvam, og Jan Borg Jørgensen, Testrup, og Poul Lauth Jensen, Hodsager, søn af Anna Amalie Jensen, Haderup.

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Bryllup

Bryllup

www.hanslandry.dk

Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

des Vej, Aars, onsdag, 4. september. Finn Bøvling har siden 1998 været distriktschef med øverste ansvar for alle Q8s kædedrevne servicestationer i Midt- og Nordjylland. Finn Bøvling er kendt for sit store engagement i sit arbejde som succesrig distriktschef i Q8, og han sidder som medarbejderrepræsentant i bestyrelsen for Kuwait Petroleum Danmark A/S, der er moderselskab for Q8. Her har han siddet i foreløbigt otte år, og derudover indtil videre ni år i bestyrelsen for Blach & Møller Gruppen, der blandt andet sælger foder, såsæd, gødning og olie til landbruget. I 2009 fejrede Finn Bøvling sit 25 års jubilæum i Q8. Han er oprindeligt uddannet hos købmand Per Tang i Roslev i 1984, begyndte han i 1986 som salgsleder på BP (sidenhen Q8) stationen på Randersvej i Århus. Privat er Finn Bøvling gift gennem 25 år med Kirsten Bøvling. De har sammen døtrene Charlotte, Christina og Cecilie.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

4. september 2013

Ugens portræt

Gardinmanden i Aars fylder rundt Alle i Aars kender Stabells Boligtextil. Men det er langt fra alle der kender så meget til indehaveren Flemming Stabell. Søndag, 8. september fylder Flemming Stabell, Torsdals Møllevej 20, Nørager, 70 år. Han er ikke manden der gør et stort nummer ud af at fejre fødselsdage. Han passer hellere sit arbejde, der i over 40 år har været på Himmerlandsgade 95 i Aars. Flemming Stabell stammer fra Nørager, hvor hans forældre var landmænd. Det var også den livsbane han havde tænkt sig som ung. Han kom dog i lære hos onkel Monrad i Hornum. Her blev han udlært i beklædning og boligtekstil. I 1969 valgte han at starte for sig selv. Det blev til en butik på Gislumvej 8 i Aars. Tre år senere købte han Svend Ankersens butik på Himmerlandsgade. Varelageret var med i overtagelsen. Sortimentet dengang omfattede blandt andet kjoler, frakker og tæpper. Men de dele er sorteret fra så forretningen siden har fokuseret på gardiner og sengeudstyr. Varesortimentet er stadig stort, men det skyldes bredden indenfor fokusområderne. Flemming Stabell har alle årene valgt at holde sig uden for de etablerede kæder. Han vil hellere være en fri fugl og ikke ligne de andre. Friheden har givet mulighed for at udvide sortimentet med andre ting. På et tidspunkt betød det, at Aladdins Hule blev indrettet i butikken. Det var en

Flemming Stabell - 70 år.

afdeling med krystaller og healing. En overgang var der også en afdeling med filippinske trævarer. Flemming Stabell er god til at give sine medarbejdere fire hænder og lære dem forretningsgangene. Samtidig er han typen der holder sig meget for sig selv. Han har ikke haft poster i handelsstandsforeningen, men helt udenfor frivilligt arbejde har han dog ikke holdt sig. Gennem nogle år stod ridesporten hans hjerte nært. I den periode var han også involveret i Aars Sportsrideklubs arbejde. Senere kastede han sig over tennissporten. I dag nyder han mere at gå med fiskestangen langs en å og ”stresse af”. Flemming Stabell har i mange år boet i Aars. Men i 1998 overtog han sit barndomshjem på Torsdals Møllevej ved Nørager. Hjemmet er siden blevet sat grundigt i stand. Flemming Stabell er ikke glad for at være midtpunkt, og plejer ikke at holde store fødselsdage.

Bryllup

Bryllup

Birgitte Laier Jansen og Hans Henrik Jensen, Aatoften 1, Aars, vies lørdag, 7. september på Aars Rådhus.

Lørdag, 7. september vies i Ravnkilde Kirke: Sanne Holm Smed og Mads Vad Nørmølle, Østrup.

Reimer Bo skal styre debat i Aars AARS: På mandag er Messecenter Vesthimmerland og Vesthimmerlands Kommune vært ved en konference med titlen Udvikling i landet bag motorvejen. På konferencen skal deltagerne diskutere, hvad der skal til for at skabe vækst i de såkaldte udkantsområder, og manden, der skal styre debatten, bliver ingen ringere end Reimer Bo Christensen. Blandt talerne er Øko-

nomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, den lokale folketingskandidat for Venstre, Per Bisgaard, og Vesthimmerlands Kommunes borgmester Knud Kristensen. Dagen indledes med morgenmad og velkomst, og derefter går det slag i slag indtil sidst på eftermiddagen. Dagen byder på en blanding af workshops, foredrag og paneldebatter.

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

4. september 2013

Nygifte

SIDE 3

Nygifte

Vores allerkæreste og elskede far, svigerfar og morfar

Verner Jørgensen * 18. november 1936 er efter kort tids sygdoms forløb sovet stille ind på Himmerlandshave Suldrup, den 28. august 2013 Viet i Astrup Kirke: Joan Overgaard Bruun og Christian Bruun Hansen, Østrup. På foto ses også børnene Aksel og Sebastian.

Viet i Rebild Bakker: Mette Krebs Pedersen, datter af Lis og Preben Pedersen, Suldrup, og Kristoffer Dyrlund, søn af Birthe og Steen Dyrlund, Støvring.

Gitte og Erik Anette og Hans Stine, Pernille, Katrine og Daniel Begravelsen har fundet sted

Markedsdag på Myrhøj Camping

I anledning af Kimbrerfesten

søndag den 15. september kl. 10.30-16.00. Pris pr. bod: 30 kr. uanset størrelse. Tilmelding senest den 13. september på: Tlf. 98 63 60 65 info@myrhojcamping.dk Alle er meget velkomne. Vi glæder os til at se jer. Vi ses på Myrhøj.

Passer Pølsepigerne Pengeynglernes Pølsevogn På Per Pallesens Plads

HUSK boatrace lørdag kl. 14.00 Præmierr for ove

r. 15.000 k

      Min elskede hustru, vor gode mor, svigermor, farmor og mormor - Ruth

Ruth Møller * 31. december 1931 er stille sovet ind efter kort tids sygdom Aars, den 31. august 2013 Med dit åbne hjerte og din kærlighed har du givet - til os alle hele livet

Børn og forældre havde det sjovt, da der var sommerfest i Børnehaven Bakgården i Aars.

Sommerfest i børnehave i Aars AARS: Der var masser af mad og lotterigaver da Børnehaven Bakgården i Aars har afviklede den årlige sommerfest. Børn og forældre kom glade med varme retter til det fælles ta’ selv bord. Glade og spændte på aftens fest. Heidi Lynggren Jensen, leder af børnehaven, bød velkommen fra terrassen med glæde i stemmen og håb om en dejlig aften. Da velkomsten var færdig fulgte forældrene med ind i børnehavens lokaler for at holde valg til forældrebestyrelsen, imens legede børnene, pædagogerne og et par forældre på legepladsen.

Da de mange forældre igen kom ud, blev maden fundet frem under diverse tæpper. Kort tid efter stod et langt og indbydende bord klar til de mange sultne gæster. Der var pølsehorn, pastaretter, forretter med æg og rejer, diverse kødretter og salater. Efter spisning kom der gang i det amerikanske lotteri, som forældrebestyrelsen havde sat i værk. De havdeværet rundt ved de lokale butikker og et par udenbys for at bede om sponsorgaver til lotteriet. Lodderne er væk i løbet af nul komma fem. Der var i alt 110 gaver.

Fra politiets døgnrapport Rød havetraktor

Alarm

EJSTRUP: En rød havetraktor af mærket Jonserad er stjålet fra Gunderstedvej ved Lille Ejstrup. Tyveriet er sket mellem tirsdag og torsdag i sidste uge.

HAVERSLEV: En alarm blev aktiveret fredag mellem 18.45 og 19.00 på Håndværkervej i Haverslev. Det blev ved et forsøg på tyveri, da ingen er trængt ind på virksomheden Karl Molin Maskinfabrik.

Arne Anette Peter og Vibeke Bo og Anja Jesper, Trine, Rikke, Casper, Lise, Lotte, Kowhai, Rune, Frederik og Maria Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 5. september kl. 11.00 I stedet for evt. blomstergave bedes man betænke Lungeforeningen, med et beløb i en kuvert i våbenhuset

Hjertelig tak for venlig deltagelse og blomsterne til vores far,

Verner Jørgensens begravelse. Tak til Rita, EuroSpar, for den smukke blomsterpynt i kirken. Særlig tak til Lene Højland Laursen for din støtte til far, og den flotte tale i kirken. Speciel tak til personalet på Himmerlandshave for jeres støtte og kærlige omsorg til far og os som pårørende. Det har betydet rigtigt meget for os. Kærlige hilsner, Gitte og Anette.

Madlavning for mænd

begynder onsdag den 18. september kl. 19.00 Skolekøkkenet Aars Skole Tilmelding på tlf. 96 66 37 29/26 56 36 83 Lærer: konsulent Birthe Jensen. Nordjysk Familieudvalg

     

Åbent hus I anledning af min 60 års fødselsdag, inviterer jeg familie og venner til brunch på Hotel Farsø

lørdag den 19. oktober kl. 10.30 Venlig hilsen

Preben Rybjerg Af hensyn til maden, kan tilmelding ske inden den 14. oktober på tlf. 20 14 27 18

diabetes

foreningen Motivationsgruppe Starter

onsdag d. 11. sept. 2013 kl. 17.30 på Farsø Skole Vi laver diabetesmad, motionerer, griner og hygger os. Kurset er gratis, du betaler kun for maden vi tilbereder. Mød op den første aften, hvor vi planlægger programmet sammen. Gerne tilmelding til Instruktørerne: Lissy Thellufsen 51 74 97 48 eller Lise Jensen 20 92 14 55. HUSK også udflugten til Hverrestrup Bakker d.15. sept. Tilmelding inden 10. sept. til formanden 20 71 73 39 eller sekretæren 20 92 14 55.

www.aarsfrikirke.dk

Reception Kom og se mine nye lokaler / butik

Vores kære far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar

Foredrag på Kimbrerkroen

Harry Binderup

mandag d. 9. september kl. 19.30

* 12. april 1920 er sovet ind Aars, den 1. september 2013 På familiens vegne

Emne: »M - 40 år på tronen«, som monark og kunstner ved forfatter, litteraturredaktør på Berlingske Tidende, ph.d. i nordisk litteratur, Jens Andersen, København. Entré, inkl. kaffe og royal kage kr. 75. Alle er velkomne

Else, Tove, Niels, Jens og Aase Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 6. september kl. 13.00

lørdag den 7. september kl. 13-16. Der vil blive serveret lidt godt til ganen.

Grynderupvej 2, Nørager, tlf. 98 98 00 61


Aars Avis

SIDE 4

4. september 2013

Advokatvagt i Aars Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m.

indkalder til ordinær generalforsamling Torsdag d. 19. september 2013 kl. 19.00 i Garderhuset, Vestre Skovvej i Aars. Dagsorden ifølge vedtægter. Med venlig hilsen Bestyrelsen

Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

10. Klasse på Bavnebakkeskolen Hvad skal du efter 9. Klasse? … er du i tvivl eller målrettet? Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de Àeste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde ¿ndes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

DET

Se mere på vores hjemmesider db10.dk - 10kcrebild.dk samt bavnebakkeskolen.dk Vi glæder os til at se dig næste skoleår

SKER…

Har du lyst til at spille folkemusik? Der er ledige pladser på Kulturskolens folkemusiksammenspil. Se mere på www.vesthimmerlandskulturskole.dk

Pigekoret begynder igen fredag den 6. september kl. 13.50 i Haverslev Kirkecenter. Koret øver hver fredag kl. 13.50-15.00. Koret er for piger i 4.-7. kl. Nye sangere er meget velkomne. Tilmelding og yderligere oplysninger hos organist Anette Kjær, tlf. 29 92 71 22.

g vær Kom o

. med ..

)RONHGDQVHQVWDUWHU

tirsdag den 17. september 2013 kl. 20.00 i Aars Skoles ny gymnastiksal.

Alle er velkommen - øvede som uøvede.

BOGSALG PÅ AALESTRUP BIBLIOTEK Fredag den 6 september kl. 13.00 – lørdag den 14. september kl. 13.00. Se mere her www.vhbib.dk

Aarestrup-Haverslev Pigekor

(2 første danseaftener er gratis for nye)

UDLEJERE I VESTHIMMERLAND

Leder: Dorte Rask • Musik: Erling Bisgaard og Edith Pedersen

Danske Udlejere Vesthimmerland afholder generalforsamling i Aars

Ordinær Generalforsamling iflg. vedtægterne

Mandag den 23. september 2013 kl. 18.00

tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 20.00

i lokaler hos Sparekassen Himmerland A/S, Markedsvej 5-7, 9600 Aars.

i Aars Skoles ny gymnastiksal. Klubben er vært ved kaffe og brød. Annoncesponsor:

Mødet er for medlemmer og nye medlemmer optages.

Borgermøde Der afholdes borgermøde i Løgstør Hallen den 2. oktober 2013 kl. 19.30 vedrørende oversvømmelsesbeskyttelsen af Lendrup sommerhusområde. Læs mere på www.vesthimmerland.dk/kystbeskyttelselendrup

Kl. 18.00 Sparekassen Himmerland A/S er vært ved middagen. Kl. 19.00 Generalforsamling. Kl. 20.00 Indlæg af Sparekassen Himmerland m.fl. Tilmelding på telefon 98 62 40 00 senest den 17. september 2013.

Naturens Dag Søndag den 8. september 2013 kl. 14.00 – 16.00 på Palmestranden ved færgelejet i Hvalpsund Stå til søs på Hvalpsund – Sundsørefærgen, se sæler og smag på Limfjordsrejerne Arrangør: Hvalpsund og Sundsørefærgen, DN og Vesthimmerlands Kommune. Find mere info på www.naturensdag.dk

MEDDELELSER

Borgerservice er lukket onsdag den 11. september på grund af internt kursus Borgerservice Aars Der er lukket for telefoniske henvendelser. Pas- og kørekortekspeditionen i Løgstør Der er lukket for både personlige og telefoniske henvendelser.

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger LBO leder Gedsted

+\JLHMQHFHUWL¿NDW Vi udbyder 3 dags kurser i “Almen fødevarehygiejne” i følgende perioder: Den 16/9, 17/9 og 18/9 Tilmelding senest 9. september 2013 Den 14/10, 15/10 og 16/10 Tilmelding senest 30. september 2013 Den 25/11, 26/11 og 27/11 Tilmelding senest 11. november 2013

Professionel madhåndværker

- vil du mere? Kurset varer 4 uger og henvender sig til ernæringsassistenter/køkkenassistenter, kokke og ufaglærte, der arbejder i team eller med ledelsesligende funktioner, der på sigt ønsker at få disse opgaver. Modul 2: 23/9-18/10 Tilmelding senest 10. september 2013 Modul 3: 28/10-22/11 Tilmelding senest 14. oktober 2013

Børnehuset i Gedsted søger ny leder.

Du kan læse mere på erhvervsskolerne.dk eller ringe til os på tlf. 9698 1000, hvis du har spørgsmål til kurserne.

Ansøgningsfrist: 19. september 2013.

Tilmeld dig nu på efteruddannelse.dk

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Østre Boulevard 10 Tlf. 9698 1000 aars@erhvervsskolerne.dk 9600 Aars Fax 9698 1080 erhvervsskolerne.dk

Aars og Omegns Folkedanserforening Birthe Odgaard tlf. 5151 9381

Folkeuniversitetet i Vesthimmerland Efterårsprogram 2013: Foredragsrække: 3 kunsthistorieforedrag (fortsat) ved cand.phil. Finn Seidelin. A. 19/9 kl. 19-21: Den danske modernisme B. 26/9 kl. 19-21: Land-art C. 3/10 kl. 19-21: Melankoli i kunsten Pris for alle 3 foredrag kr. 250,Foredrag: ved cand.theol. Mikkel Wold, Marmorkirken 22/10 kl. 19-21.30: LYKKEN og det meningsfulde liv Pris kr. 90,Foredragsrække: 3 foredrag om Søren Kierkegaard ved cand.mag. Ole Wøide A. 31/10 kl. 19-21: Diapsalmata, de umiddelbart erotiske stadier B. 7/11 kl. 19-21: Forførerens dagbog C. 14/11 kl. 19-21: Ligevægten mellem det æstetiske og det etiske i personlighedens udarbejdelse Pris for alle 3 foredrag kr. 250,Foredrag: ved cand.mag. Christian Friis, København 21/11 kl. 19-21: ISRAEL fra bibelsk land til moderne stat Pris kr. 90,Alle disse foredrag er på Limfjordsmuseet, Løgstør. Tilmelding SENEST 10 dage før kursusstart ved indbetaling på kt.nr. 9202-2070773077 Husk navn og telefonnr. Endvidere arrangeres foredrag i samarbejde med følgende: Løgstør Bio og Vesthimmerlands Museumsforening


Aars Avis

4. september 2013

SIDE 5

WEEKENDMENU til 4 personer

4 stk. Tournedos

sküret af oksemørbrad

Flødekartoà er hjemmelavede

Mix salat og Tzatziki KUN

Radiostyrede biler pü Aars Campingplads StÌvne vil sandsynligvis blive gentaget til nÌste ür Af Torsten Hansen AARS: Der var stort rykind pü Aars Camping i weekenden, da pladschef Poul Petersen übnede dørene for hans seneste tiltag: StÌvne for modely, modellastbiler og modeltraktorer, motorcykeltrÌf og krÌmmermarked. - Der var over 500 mennesker, sü jeg føler, at det var hele arbejdet vÌrd, siger Poul Petersen, der har brugt

mange timer pü at arrangere stÌvnet. Campingpladsens opholdsstue var helt fyldt om med et modellandskab og ude ved minigolfbanen var der lagt en bane ud til modellastbilerne. Med de forholdsvis smü radiostyrede lastbiler blev der yttet meget sand og grus denne weekend. - Det er dejligt at arrangere noget, nür det gür godt. Folk var sü tilfredse, at alle klub-

berne allerede har sagt ja tak til at deltage igen til nÌste ür, siger Poul Petersen. Han forventer til den tid at skulle benytte et større areal pü campingpladsen, blandt andet fordi han gerne vil invitere ere med. - Jeg kunne forestille mig at tage kontakt til en klub med radio controled krigsmateriel. Sü kan vi fü udkÌmpet et lille slag pü campingpladsen, fantaserer pladschefen.

til 2 personer

SmĂĽ retter med hjemmelavede specialiteter PR. BAKKE KUN

300

150

00

GRILL SELV MENU R MĂ˜RE SUPE Der blev â€?legetâ€? med lastbiler pĂĽ Aars Camping i weekenden.

TAPAS PLATTE SUPER MĂ˜RE

Marineret grill kotelet Hj.lavet grill pølse Flødekartoà er/kartoffelsalat Årstidens salat m/ dressing og à Ýtes PR. COUV. KUN

70

00

DANSK OKSEFARS

8-12% - Pr. kg 57,50 3 KG 00 KUN

150

DANSK FLÆSKEFARS 10-12% 3 KG KUN

00

10000

HUSK!

Friskhakket hver dag

Åbningstider: Mandag-onsdag kl. 9.30-17.30 Torsdag-fredag kl. 9.30-18.00 • Lørdag kl. 9.30-14.00

Tilbuddene gĂŚlder til onsdag, eller sĂĽ lĂŚnge lager haves

KOM TIL ENERGIDAG 7/9

VI ER EN DEL AF LIVET PĂ… LANDET

- Og fü en gave med oveni ved køb af biobrÌndsel 96 PAKKER À 10 KG

GÌlder KUN lørdag den 7/9

Canine Adult Chicken

1.799,-* SPAR 404,-

10 kg. Normalpris 449,Pr. stk.

349,-

SPAR 100,-

TrĂŚ briketter, 10 kg Fremstillet af 100% rent trĂŚ uden tilsĂŚtningsstoffer. CO2-neutrale med brĂŚndvĂŚrdi 4.200 kcal/kg. Normalpris pr. stk. 22,95

SPAR 200,-

*GĂŚlder ved afhentning, sĂĽ lĂŚnge lager haves.

GÌlder KUN lørdag den 7/9 GOD PRIS Foderpalme Plads til 6 mejsebolde. Normalpris 199,95 Pr. stk.

12495 SPAR 75,-

-BOE'SJUJEq7FTUWFKq©STq5MG

FĂ˜R: 499,- NU: 299,-

TrĂŚpiller, 16 kg

Samsung Galaxy Young

Diameter pü 6 eller 8 mm. Høj ensartet kvalitet. Produceret af 100% rene spüner. Testet af Teknologisk Institut. Ogsü velegnet som strøelse til heste grundet høj sugeevne, som giver mindre lugt og støv i stalden. Normalpris: 8 mm 41,50 kr./stk. 6 mm 41,95 kr./stk.

+ DLG Privat 2 + Data Mini (Medfølger i HeleHuset)

6 stk.

219,-

SPAR FRA 30,-

Telefonens pris

89,-/md. 50,-/md.

299,-

Oprettelse 199,- og fragt 50,Min. pris i 6 mdr. med HeleHuset 3 1.082,Min. pris i 6 mdr. med Privat 2 1.382,-

Tilbuddene gÌlder fra onsdag den 4. september til og med lørdag den 14. september med mindre andet er angivet. Alle priser er inkl. moms i DKK. Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Enkelte varer føres ikke i alle butikker.


Aars Avis

SIDE 6

4. september 2013

Hundetræning Vi starter igen kursus for alle hunde fra 3 mdr.

GR Alle er ATIS! velkom ne!

ORDBLIND og håndholdt teknologi

onsdag d. 11. september kl. 19.00 med info-aften uden hund for tilmeldte kursister på Specialskolen for Voksne, Vestre Boulevard 15a, Aars

”Sådan bruger jeg mit it-udstyr”

Medbring kvittering for forsikring og vaccination. Få en glad og lydig hund - til glæde for familien og omgivelserne. Kurset varer 3 mdr. og koster kr. 850. Træningsdage: Lørdag Begrænset antal.

Konsulent Christian Bock, Graasten, som selv er ordblind og superbruger af håndholdt teknologi, fortæller om hvordan man med it-hjælpemidler og håndholdt teknologi (iPad, Smartphone m.m.) kan få støtte til at klare sit job og hverdagens udfordringer.

Tilmelding kun d. 5. sept. fra kl. 17.00-19.30 til: Lis Porsborg, tlf. 98 62 17 89 Lisbeth Kristensen, tlf. 98 55 17 13.

TID: Mandag den 16. september 2013 kl. 19 - 21 STED: VUC&hf Nordjylland, Jyllandsgade 50 B, Aars Medbring gerne din egen mobil m.v., hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til at bruge den. VUC&hf Nordjylland er vært ved en kop kaffe/te.

DcH - Danmarks civile Hundeførerforening Plantagevej 8, 9600 Aars . www.dch-vesthimmerland.dk

BL

ÆRE

Tilmelding senest 12. sept. på tlf. 99 300 760 OBU FVU AVU HF

Humørdans i Blære

Arrangør:

VUC&hf Nordjylland · Aars Jyllandsgade 50 B, 9600 Aars i samarbejde med

Ordblindeforeningen

VI STARTER TIRSDAG DEN 24. SEPTEMBER, i Blære Skoles gymnastiksal med følgende program: Begyndere/let øvede kl. 19.00 - 20.00 Øvede kl. 19.45 - 21.30

Blære IF Gymnastik

Vi holder kaffepause ca. kl. 20.00 til 20.20. Humørdans er en herlig blanding af vidt forskellige danseformer, som f.eks. Cha-cha-cha, Quickstep, Tango, Vals og forskellige fællesdanse.

sæson 2013/2014

Husk at medbringe jeres gode humør, samt “kaffekurv” til lidt hyggeligt samvær i pausen, hvor vi også synger et par sange. HUSK SKIFTESKO Prisen er 500 kr. for 20 gange. Betaling 3. gang. Leder er Inge Myrup, tlf. 98 66 90 60 el. 40 43 90 60.

NORDJYSK

GSK

FLEX VUC FAGOG PAKKER FJERN ERHVERV

Opstart uge 37 på Blære Skole

KEDER DU DIG? Så hent inspiration til livet i foreningsannoncerne i Aars Avis

25.000 m2 udstillingsområde Kom og se det nyeste, branchen kan tilbyde!

TRANSPORTMESSE GRØNS KØRETEKNISKE ANLÆG • SÆBY

14. - 15. SEPTEMBER 2013 • GRATIS ENTRÈ Åbningstider: lørdag 14/9: 10:00 – 17:00 søndag 15/9: 10:00 – 15:00

Klublotto

Østrup Idrætsforening August-trækning udtrukket af

Tirsdage Cool Kids (spring/rytme) 0. - 3. klasse .............................. kl. 15.30 - 16.45 Torsdage Spilopperne med forældre ”Gå”alder - 3 år ........................... kl. 16.15 - 17.00

. . . . . . . 200 kr. . . . . . . . 100 kr. . . . . . . . . 50 kr. . . . . . . . . 50 kr.

Gevinster afhentes hos Allan Bo Sørensen, Svoldrupvej 174, Østrup

fotokopiering

A3 - A4 - A5 Storformat Overhead film Tryk på t-shirts UDSTILLERLISTE: Im. Stiholt A/S · Volvo Truck Center A/S · Ejner Hessel A/S · Renault Danmark A/S · MAN Last & Bus A/S IVECO Aalborg · HMF Group A/S · SAWO Hydraulik A/S · Stiholt Hydraulik A/S · Volvo Entreprenørmaskiner A/S Uggerhøj Biler · Nordjysk Autolakering A/S · Sæby Lastvognsopbygning · Skelhøje Vognfabrik Hedensted Ladfabrik A/S · Jøni Aabybro ApS · Loadmaster · VBG Group Sales A/S Frederikshavn Lastbilcenter · Auto Teknik Sæby · VEU Center Nord · Bridgestone A/S ITD · DTL · FDL · 3F · Scan Color · Nordjyllands Politi

De Seje Sild (rytme/spring - piger) 3. - 6. klasse .............................. kl. 18.15 - 19.45

Se mere på www.blaere.dk Nr. 87 Nr. 15 Nr. 125 Nr. 127

DIGITAL FARVE PRINT og alm. Indlæg af spændende aktører omkring faktuelle udfordringer for transportbranchen:

Mandage Krudtuglerne Børnehavebørn......................... kl. 15.15 - 16.15

Aars Bogtryk & Offset

NYT

FRA REGION NORDJYLLAND

Åben Telefon Sygehus Himmerland Ledelsen i Sygehus Himmerland vil gerne invitere dig til at ringe ind med ris, ros eller forslag til forbedringer. Ring til Drifts- og administrationschef Kent Gregersen torsdag 5. september og lad os høre dine tanker. Telefonnummeret til åben telefon er

25 27 50 70 Telefonen er åben fra kl. 14.00 - 15.00

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars

Tlf. 98 62 17 11

Besøg os på www.rn.dk


Aars Avis

4. september 2013

SIDE 7

Nyt Spice i Aars

Åbner torsdag den 5. september Prinsens Musikkorps kommer til Aars.

Prinsens Musikkorps spiller i musikhuset Aftenens solist er accordeonist Bjarke Mogensen AARS: Prinsens Musikkorps har tidligere været i Aars. Søndag, 15. september gæster de igen Vesthimmerlands Musikhus ALFA. Solist ved aftenens koncert er den danske accordeonist Bjarke Mogensen. Han debuterede som solist med Münchens Symfoniorkester, 13 år gammel, i en live-udsendelse på tv-kanalen ZDF, og har en international karriere, hvor han blandt andet har spillet med kendte klassiske musikere som Gidon Kremer, Augu-

stin Dumay og Marc Coppey samt samarbejdet som solist med Kremerata Baltica, Moscow Virtuosi, Det Slovakiske National Orkester, DR SymfoniOrkestret, DR UnderholdningsOrkestret, Sjællands Symfoniorkester, Århus Symfoniorkester, Storstrøms Kammerensemble og Tango Orkestret under ledelse af dirigenter som Lan Shui, Vladimir Spivakov, Rolf Gupta, John Storgårds, Beat Furrer, Morten Ryelund, Leos Svarovksy og Jean Thorel.

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre musikkorps. Musikkorpset hed indtil sommeren 2005 Prinsens Livregiments Musikkorps, men med nedlæggelsen af Prinsens Livregiment overgik Prinsens Musikkorps til Jydske Dragonregiment i Holstebro. Marchmusikken er central for musikkorpset, men der spilles også et utal af koncerter med al mulig anden musik - ofte med tidens populære navne som gæstesolister.

÷25%

PÅ HELE MENUKORTET dog ikke frokosttilbud

TORSDAG - FREDAG - LØRDAG - SØNDAG

PIZZA - BURGER - SALAT STUDENTER SANDWICH SPICE SPECIALITETER KAFFE OG KAGE Præstegårdsvej 7 • 9600 Aars Ring og bestil mad på Tlf. 34 10 10 70 - 42 24 22 89

RESTUDSALG

FRA FREDAG DEN 6. SEPTEMBER KL. 8.00 r har du fo r e d å s r, le k ti r a ore efterårs v l ti s d la p e v a sipriser! h ta n fa l ti Vi skal l e d n a h rigtig god mulighed for en

PLÆNEKLIPPERE

Alle udstillingsmodeller sælges til vejl. pris hvorfra vi trækker

50%

HAVEMØBLER

Alle udstillingsmodeller sælges til vejl. pris hvorfra vi trækker

50%

KRUKKER Restlager sælges til

FA NTAS IP R IS E R

SPAGNUM OG GØDNINs G Restlager fratrække

50% rabat

udstillingsrabat

udstillingsrabat

ENNE TILBUD I D LDENDE AVIS ER GÆ G FRA FREDA M TE BER DEN 6. SEP

Hjortkjærsvej 2 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 11 22 Man-fre 8-17.30 · Lør 9-13.00

Forbehold for udsolgte varer samt trykfejl


Aars Avis

SIDE 8

125 ĂĽrs jubilĂŚum i Aars slĂĽet igang med stor fest

EFTERĂ…RSUDSALG Dette er blot et lille udpluk af alle de tilbud vi har til vores udsalg

{ĂŠĂƒĂŒÂŽÂ°ĂŠ ­7iĂƒĂŒwĂŠiÂ?`ÂŽĂŠĂƒĂŒÂœÂ?i

- 6-ĂŠ -*,ĂŠ ĂŠ 1ĂŠ/1 "6" ĂŠ," ,ĂŠ*ĂŠ

ÂœLLĂŠiÂ?Â?iÀÊ ->wĂŠĂ€iĂŠĂ€ÂˆÂ?Â? Før op til kr. 1.198,NU KR.

Ǚn]‡

Af Thorkil Christensen

{ĂŠĂƒĂŒÂŽÂ°ĂŠ >ĂƒiV>Â“ÂŤĂŠĂƒĂŒÂœÂ?iĂŠ Fv. LavendelgrĂĽ Før kr. 1.592,- NU KUN KR.

Ă‡Â™Ăˆ]‡

-*,Ê"*Ê/Êxä¯ *Ê( /- , Nyt Isabella Sky-Blu

Â?CĂƒiÂ?Â? Før kr. 1.681,NU KR.

™™x]‡

>Â“ÂŤÂˆÂ˜}}>âÊ}Ă€ÂˆÂ?Â?

til smü gasdüser Før kr. 580,- NU KR

ә™]‡ ÂœÂ?`iL>`iÂŽ>Ă€ . £Î™]‡ Før kr. 285,- NU KR .

Ă€ÂœÂ˜ÂˆÂ˜}ĂƒĂƒÂŤiÂ?Â?i

Før kr. 995,- NU KR

.

"ÂŤÂŤÂˆĂŠĂƒÂŤiÂ?Â?iĂŠ>À“i

Himmerland Forsikring tog hul pĂĽ jubilĂŚumsĂĽret

£°£™™]‡

Nyt IsabellaĂŠÂœĂ€Ă•Â“ĂŠÂ‡ÂŁĂ¤Ă¤Ă¤ĂŠĂŒiÂ?ĂŒ ...................... Før 23.983 1Ê££°™ää Nyt Isabella "ÂŤĂ•ĂƒĂŠĂŽĂ¤Ă¤ĂŠ‡™xä ........................... Før 16.459 NU ÂŁn°™ää Nyt Isabella œ““œ`ÂœĂ€iĂŠ œ˜ViÂŤĂŒĂŠ‡™xä ... Før 17.754 NU £™°™ää Nyt Isabella *iÂ˜ĂŒ>ĂŠ>‡£äää ................................. Før 20.402 1ʣ䰙ää Nyt Isabelle “L>ĂƒĂƒ>`ÂœĂ€ĂŠÂ?ÂŤÂ…>ĂŠ‡™Óx ........ Før 13.618 NU £Ç°™ää Og mange mange ere telte. Vi har ogsĂĽ et til dig!

Ǚ™]‡

Diverse modeller Før kr. 549,NU KR.

Ă“ĂˆÂ™]‡

Tilbuddene gĂŚlder hele september mĂĽned, dog kun sĂĽ lĂŚnge lager haves. Der tages forbhold for udsolgte varer

Fv. mørkeblü Før kr. 3.196,- NU KUN KR.

4. september 2013

AUT. KNAUS, CABBY & WEINSBERG FORHANDLER 1 -/,1**, ĂŠĂ“ĂˆĂŠUʙxÎäÊ-/(6, ĂŠUĂŠ/°Ê™nÊΣʙnĂŠĂŽÂŁ "/",6 ĂŠ {xĂŠqĂŠ(,- ĂŠĂŽÂŁ

Vi formidler dit budskab med en iøjnefaldende

reklame

Kontakt os for et uforbindende tilbud!

AARS: Messecenter Vesthimmerland i Aars var lørdag ramme om Himmerland Forsikrings 125 ürs jubilÌumsfest for medarbejdere, delegerede og andre med sÌrlig tilknytning til selskabet, der har hovedsÌde i Aars og afdelinger i hele landet. Godt et par hundrede var samlet til festen, som var startskud til ere initiativer, som er forberedt i anledning af jubilÌet. Formanden for bestyrelsen, Per Mikkelsen, Aalborg, talte om de seneste 25 ür i Himmerland Forsikrings historie. - Selskabet er i denne periode vokset større og stÌrkere, og medarbejderskaren har rundet 100. Det er sket i en branche med hürd konkurrence, og i en tid hvor krav til viden, produkttilpasning, IT osv. er blevet mere omfattende med ürene, sagde Per Mikkelsen. Der var 30 medarbejdere ansat ved 100 ürs jubilÌet. Dengang blev Fonden Himmerland stiftet. Siden er Nord Forsikring, Fynbo Forsikring, Ærø Forsikring, Dyrekassen Danmark, Dansk Hesteforsikring, Morsø Forsikring, Concordia Forsikring og en it-afdeling med salg af ydelser til andre forsikringsselskaber indlemmet i konernen, som har en egenkapital pü 586,2 mio. kr.

Alle har bidraget Per Mikkelsen oplyste, at alle forretningsomrĂĽder har

Himmerland Forsikring tog hul pĂĽ jubilĂŚumsĂĽr med stor fest.

bidraget til et godt resultat og han rettede en tak for indsatsen til alle. Adm. direktør Ole FÌrch holdt en tale for fødselaren, og sagde, at �hun� ikke har ligget pü den lade side gennem ürene. - Der kom �børn og børnebørn�, men du har vÌret og er omstillingsparat samtidig med, at du ønsker at tingene skal vÌre i orden. Desuden passer du pü pengene og holder igen med omkostningerne. Bliv ved med at følge tidens tendenser, uanset om det gÌlder imvestering i et cykelhold eller i en plantage, og bevar din vedholdenhed, sagde Ole

FÌrch og ønskede selskabet til lykke. Der blev sunget for jubilaren og festet til tonerne fra orkestrene The Bats og Roccasino. Kl. 24, dalede kulørt konfetti ned fra loftet, og alle festdeltagere viftede med Himmerland Forsikrings papirag for at markere, at det var nu selskabet blev 125 ür. Der var endvidere lidt symbolik i, at jubilÌumsfesten blev holdt i messecenteret. DavÌrende direktør Jens O. FÌrch og Forsikringsselskabet Himmerland, var nemlig blandt de der for knap 30 ür siden fødte tankerne om et messecenter og skød penge i ideen.

Direktørtitel afventer ny kommunal struktur Syv forvaltningschefer kan blive til tre direktører Af Torsten Hansen

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk Brochurer • Brevpapir • Visitkort • Kuverter • Fakturaer • Logoer

VESTHIMMERLAND: Ă˜konomiudvalget valgte i torsdags at gĂĽ imod chefgruppens forslag om at ĂŚndre stillingsbetegnelserne for de ledende personer i de forskellige forvaltninger. I dag har Vesthimmerlands Kommune syv forvaltningschefer. Forslaget var at ĂŚndre stillingsbetegnelsen fra forvaltningschef til direktør. - Vi blev enige om ikke at lave ĂŚndringen nu. Men tage forslaget op igen, nĂĽr vi skal lave en ĂŚndring af strukturen i kommunen, forklarer borgmester Knud Kristensen. Han vurderer, at strukturen kan blive taget op til revision efter valget, dog tidligst i 2014. BĂĽde forslaget og beslut-

ningen handler i virkeligheden om, at den kendte forvaltningsstruktur, som kendes i Vesthimmerlands Kommune, er pü vej til at blive Ìndret. Tanken om at Ìndre stillingsbetegnelsen nu skal ses i sammenhÌng med, at kommunen skal have ansat en ny chef til Social- og BeskÌftigelsesforvaltningen. Idet stillingsbetegnelsen forvaltningschef ikke lÌngere er sü attraktiv blandt ledere er der frygt for, at ansøgerfeltet vil blive for lille. Hvis stillingsbetegnelsen i stedet var direktør var forventningen, at det ville give et bredere ansøgerfelt.

Forkert signal Mange kommuner i Danmark har ĂŚndret deres struktur og bruger ikke lĂŚngere betegnelsen forvalt-

ningschef. Det skyldes at benÌvnelsen forvaltningschef signalerer en mere siloorienteret tankegang. Mens benÌvnelsen direktør signalerer en mere retvisende beskrivelse af opgaven. Fordi medlemmerne af chefgruppen skal formü at arbejde pü tvÌrs i organisationen. Samtidig kan en Ìndring til direktør medføre, at arbejdsomrüderne Ìndres. - Hvis vi ser pü andre kommuner af samme størrelse, sü har de cirka tre direktører, mens vi har syv forvaltningschefter, bemÌrker Knud Kristensen. Ved at Ìndre stillingsbetegnelsen nu vil antallet af direktører ikke Ìndres. Mens der ved en strukturÌndring i kommunen kan tilpasses, sü der bliver behov for fÌrre.


Aars Avis

4. september 2013

SIDE 9

TILBUDSAVISEN TIL

2013

LAND OG BY Salg og service til: Private, Erhverv, Landbrug og Fritid

Kig i postkassen eller se hele avisen pü www.hjallerupmaskinforretning.dk Trüdløs regnmüler müler Kun

50

99

Højtryksrenser C 120.6-6 X-TRA Til lettere rengøringsopgaver omkring dit hjem. s0UMPETRYK MAXBAR s6ANDMÂ?NGDE MAXLTIME s+OMPAKTMODELMEDINTEGREREDEFUNKTIONERR s$RIFTSSIKKERMETALPUMPEOGUNIVERSALMOTORR s!UTOMATISKSTARTSTOP s4RYKREGULERING Normalpris 1.495,00

TILBUD

Roofcleaner med børste Rengør din campingvogn, drivhuset og meget andet...

99900

SĂŚlges som sĂŚt. Normalpris 1.345,00

Kattemiljø

TILBUD

Victoria

99900

Beige 50 cm. Varenr. 43751tx

Nu kun

Normalpris 225,00

18900

Automatisk batterilader 12v. Ny teknologi. Smartcharge. Varenr. 865145-865146

4 AMP.

7 AMP.

00

699

00

899

PlĂŚnetraktor 50-24 SD

Stiga motorsav SP 462

Varenr. 954692

Varenr. HP15-4129-11

Normalpris 36.900,00

Normalpris 2.795,00 795,00

Nu kun

Nu kunn

TILBUD FRA RESERVEDELSLAGERET TIL

Vi ĂĽbner fyringssĂŚsonen med helt fantastiske kampagnepriser pĂĽ trĂŚpilleovne fra

30.90000 1.39500

Alle priser er incl. moms

Pilleovnene lagerføres kun i Hjallerup

Åbningstider: Mandag-Fredag kl. 7.30-17.00 . Lørdag kl. 9.00-13.00

TILBUDENE ER GÆLDENDE 31. AUGUST - 21. SEPTEMBER 2013

LAND OG BY


Aars Avis

SIDE 10

4. september 2013

TV-PROGRAMMER ONSDAG 4. SEPTEMBER 06.00 06.25 06.50 07.15 08.00 12.00 12.35 13.00 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 19.55 20.00 20.50 21.30 22.30 23.20 00.15

Der er noget i luften Naboerne Grøn glæde Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Doping Epidemien 80’erne tur retur: 1980 Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Price inviterer - Mette Fugl Nyhedsblok Aftenshowet TV Avisen Tal dansk! Kender Du Typen TV Avisen med Penge og Sporten Wallander: Mordere uden ansigt Damages IV Natfjernsyn

04.00 06.00 11.30 12.00 12.25 13.00 15.25 16.00 16.15 18.00 20.00 20.35 21.25 22.00 22.35 23.10 00.00

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Liebhaverne Eftermiddagsprogrammer Venner Nyhedsblok La Vuelta: 11. etape, enkeltstart, direkte Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Liebhaverne Morten og Peter - er jeg stadig gak gak mor? Akut 24 Nyhedsblok Dagens mand Krop umulig - Kønsskifte Natfjernsyn

TORSDAG 5. SEPTEMBER 06.00 06.25 06.50 07.15 12.00 12.35 13.00 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 19.55 20.00 20.30 21.00 21.30

Der er noget i luften Naboerne Grøn glæde Formiddagsprogrammer Doping Epidemien 80’erne tur retur: 1981 Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Price inviterer - Alexander Kølpin Nyhedsblok Aftensshowet TV Avisen Bonderøven Må vi komme med? Læsø kalder TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Taggart: Døden checker ind 00.10 Mentor 01.10 Natfjernsyn

04.00 06.00 11.30 12.00 12.25 13.00 13.25 14.00 14.35 15.25 16.00 16.15 18.00 20.00 20.50 22.00 22.35 23.25 00.15

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Liebhaverne Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Airport Beverly Hills 90210 Venner Nyhedsblok La Vuelta: 12. etape, Tarragona, direkte Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Sidste omgang Station 2 Nyhedsblok Elementary Krop umulig! Natfjernsyn

FREDAG 6. SEPTEMBER 06.00 06.25 06.50 07.15 12.00 12.35 13.00 17.00 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 21.45

Der er noget i luften Naboerne Grøn glæde Formiddagsprogrammer Doping Epidemien 80’erne tur retur: 1982 Eftermiddagsprogrammer Landsbyhospitalet TV Avisen Danmarks skønneste hjem - Fyn TV Avisen med Sporten Disney sjov Mentor TV Avisen med Vores vejr Mentor afgørelsen The Guardian. Amr. action-drama fra 2006 med bl.a. Kevin Costner 00.00 Sneakers. Amr. thriller fra 1992 med bl.a. Robert Redford 01.55 Raseri i blodet. Eng. thrillerserie 03.30 Advokaterne. 2 afsnit

04.00 06.00 11.30 12.00 12.25 13.00 13.30 14.00 14.35 15.25 16.00 16.15 18.00 20.00 21.50 00.05 02.00 03.00

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Liebhaverne Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Airport Beverly Hills 90210 Venner Nyhedsblok La Vuelta: 13. etape, Castelldefels, direkte Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Crocodile Dundee II. Aus. komedie fra 1988 Die Hard 4.0. Amr. actionthriller Under angreb. Amr. action-thriller Motorsport: WEC - Sao Paulo Verdens vildeste veje

LØRDAG 7. SEPTEMBER 05.20 På skinner: Frederikssund - Klampenborg 06.35 Grøn glæde 07.00 Naboerne. Austr. dramaserie fra 2013. 5 afsnit 08.55 Min italienske drøm. 4 danske par afprøver drømmen om at eje og drive et Bed & Breakfast i Italien 09.55 Puk og Herman går i land - Fejø 10.55 OBS 11.00 Cleo. Prisbelønnet sv. komediedramaserie fra 2002. 3 afsnit 12.30 Maggies nye liv. Eng. komediedramaserie fra 2005 13.15 Halifax 14.55 Mentor 15.55 Mentor afgørelsen 16.20 Herskab og tjenestefolk 17.20 Den store Bagedyst 18.20 Held og Lotto 18.30 TV Avisen med Sporten 19.10 De kære dyrebørn. Eng. naturserie fra 2009 20.00 Krummerne. Dansk familiefilm fra 1991 21.25 Kriminalkommissær Barnaby: Bantling Boy. Eng. krimiserie 23.00 Vera: Usynlig partner. Eng. krimiserie fra 2012 00.30 Lady Chatterley. Fr. romantisk drama fra 2006 03.10 Water Rats. 2 afsnit

04.00 06.00 09.00 12.00 12.05 13.00 13.45 14.20 16.10 18.00 18.10 18.20 18.25 19.00 19.30 19.45 20.00 21.05 22.35 00.30 02.00 02.25 03.10

Nyhederne og Vejret Morgen TV - mest for børn Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Savnet Det er mig eller hunden SuperMatchen: BSV - KIF Kolding København (m) La Vuelta: 14. etape, første dag i Pyrenæerne, direkte Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Vejret Razzia - Fødevarekontrollen rykker ud Nyhederne Regionalprogram LørdagsSporten Rundt på gulvet Sorte kugler. Dansk komedie fra 2009 med bl.a. Anders Matthesen The Italian Job. Amr. actionthriller fra 2003 med bl.a. Mark Wahlberg The Other Man. Amr. psykologisk drama fra 2008 med bl.a. Liam Neeson Jail Det sejeste sjak - Great Lake Warriors Boligkonge i Las Vegas

SØNDAG 8. SEPTEMBER 04.35 På skinner: Køge - Farum 05.55 Der er noget i luften. Austr. dramaserie. 5 afsnit 08.05 Danskernes Krønike - Vores kærlighed 08.35 Sensationen. Amr. lystspil 10.10 Maestro 11.10 Ved du hvem du er? 12.10 BingoBoxen. Måske er det dig, der bliver den heldige og vinder Boxen! 12.25 Operation Caprice. Amr. krimikomedie fra 1967 14.05 OBS 14.10 Søren Ryge direkte 15.45 Inspector Morse: Da capo. Eng. krimi fra 1991 17.30 Puk og Herman går i land: Fejø 18.30 TV Avisen med Sporten 19.00 Kyst til kyst - Østjyllands kyst 20.00 Ishavets kæmpe 21.00 21 Søndag 21.40 Sporten 21.50 Broen. Sv./dansk. thriller fra 2011 22.50 The Pacific 23.40 Working Girl. Amr. komediedrama fra 1988 med bl.a. Melanie Griffith 01.30 Til undsætning 02.15 Naboerne 02.35 Kampen for Sarahs lov 03.25 Mord på en callgirl

04.00 06.00 07.25 07.35 07.45 08.15 08.30 09.00 12.00 12.10 13.10 14.00 16.00 18.00 18.10 18.20 18.25 19.00 19.30 20.00 21.00 22.25 00.00 01.05

Nyhederne og Vejret Morgen TV - mest for børn Bananer i pyjamas Lær at tegne Tom & Jerry Kids Show CJ the Dj Ninjago Go’ morgen Danmark Nyhederne Jagten på det grønne guld. Danmarks dejligste delikatesser Morten og Peter - er jeg stadig gak gak mor? Livsbekræftende dansk dokumentar Crocodile Dundee II. Aus. komedie fra 1988 med bl.a. Paul Hogan La Vuelta: 15. etape, Pyrenæerne, direkte Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Vejret Det gode brød. Eng. bageprogram med Paul Hollywood Nyhederne Regionalprogram Pengene på bordet Meet the Fockers. Amr. komedie fra 2004 med bl.a. Ben Stiller Rundt på gulvet. Dansk underholdning Station 2 Elementary

DR 2 ONSDAG 4. SEPTEMBER 06.30 11.05 12.00 12.35 13.00 13.10 16.00 17.00 18.10 18.35 19.30 20.00 20.40

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kulinariske globetrottere DR2 12.00 - Nyheder The Daily Show DR2 13.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Nyhedstimen DR2 Dagen med DR2 Nyheder Asger og de langtidsledige Myrernes planet Javel, hr. minister Hjernevask Falcón: Den blinde mand i Sevilla 22.05 Sådan er forældre 22.30 Deadline 23.00 Natfjernsyn

TORSDAG 5. SEPTEMBER 06.30 11.10 12.00 12.35 13.00 13.05 16.00 17.00 18.10 18.40 19.30 20.00 21.00 21.30 22.00 22.30 23.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kulinariske globetrottere DR2 12.00 - Nyheder The Daily Show DR2 13.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Nyhedstimen DR2 Dagen med DR2 Nyheder Jersild & historien Kæmpeoddere i Amazonlandet Javel, hr. minister Debatten Detektor Skråplan Krysters Kartel Deadline Natfjernsyn

FREDAG 6. SEPTEMBER 06.30 11.10 12.00 12.35 13.00 13.10 17.00 18.10 18.35 19.30 20.00 21.30 22.30 23.00 23.45 00.05

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kulinariske globetrottere DR2 12.00 - Nyheder The Daily Show DR2 13.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Skråplan Attenboroughs ark Javel, hr. minister Burn After Reading. Amr. komedie fra 2008 Husker du Deadline 60 Minutes The Daily Show Natfjernsyn

LØRDAG 7. SEPTEMBER 06.30 07.30 08.00 08.05 12.00 12.05

Debatten Nyheder fra Grønland DR2 8.00 - Nyheder Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Hvordan man bygger en dinosaur 13.00 DR2 13.00 - Nyheder

Paul Merton som globetrotter Eftermiddagsprogrammer DR2 Tema: Stå af ræset Surikater i Namib-ørkenen DR2 Uden penge DR2 Tema: Præsenterer 7-9-13 live fra Riget 22.30 Deadline 23.00 Bon Voyage 00.45 Natfjernsyn

SØNDAG 8. SEPTEMBER

22.00 22.30 23.00 23.30

Dokumania DR2 8.00 - Nyheder Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Hairy Bikers i Tyskland SOS Poseidon kalder The Tudors Fra køkkenbord til marked Amerikas Hairy Bikers Mad i brændpunktet Det sejler - en seamovie fra Thorsminde til Christianshavn Høflighed på 100 dage Deadline På den 2. side Natfjernsyn

DR1 lørdag kl. 23.00: ”Vera” Brenda Blethyn som den erfarne og ligefremme kriminalinspektør Vera Stanhope.

MANDAG 9. SEPTEMBER 06.30 11.10 12.00 12.35 16.00 18.05 18.30 19.30 20.00 20.30 21.00 21.45 22.00 22.30 23.00 23.30 00.20

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kulinariske globetrottere DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Smag på Afrika Naturens mærkelige luner Javel, hr. minister DR2 Uden skærm Asger og de langtidsledige Halvbroderen Sange der ændrede verden Jersild & historien Deadline Supertanker Illegal handel med uran Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 20.00: “Sorte kugler” Efter en bilulykke vågner Alex op et sted mellem liv og død og er blevet deltager i et absurd gameshow

TIRSDAG 10. SEPTEMBER 06.30 11.10 12.00 12.35 13.00 16.00 18.05 18.30 19.30 20.00 20.30 22.00 22.30 23.00 23.40 00.10

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kulinariske globetrottere DR2 12.00 - Nyheder The Daily Show Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Detektor Naturens mærkelige luner Javel, hr. minister Smag på Afrika Dokumania: Jagten på de Lyserøde Pantere Syrien Deadline Drengelejren Supertanker Natfjernsyn

MANDAG 9. SEPTEMBER 06.00 06.25 06.50 07.15 12.00 12.40 17.50 18.00 18.30 19.00 19.55 20.00 21.00 21.30 22.30 23.30 00.20 00.25

Der er noget i luften Naboerne Grøn glæde Formiddagsprogrammer Tal dansk! Eftermiddagsprogrammer TV Avisen Price inviterer - Karen Thisted Nyhedsblok Aftenshowet TV Avisen Varm luft for milliarder Danmarks skønneste hjem TV Avisen med Horisont og Sporten Broen The Pacific OBS Natfjernsyn

06.00 06.25 06.50 07.15 08.00 12.00 13.00 17.50 18.00 18.30 19.00 19.55 20.00 21.00 21.30 21.55 22.20 22.30 23.30 00.25

Der er noget i luften Naboerne Grøn glæde Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Tal dansk! Eftermiddagsprogrammer TV Avisen Price inviterer - Thomas Skov Nyhedsblok Aftenshowet TV Avisen Den store Bagedyst Kontant TV Avisen Madmagasinet Bitz & Frisk Sporten Broen The Pacific Natfjernsyn

04.00 06.00 11.30 12.00 12.25 14.35 15.25 16.00 16.15 18.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.35 23.30 00.20

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Eftermiddagsprogrammer Beverly Hills 90210 Venner Nyhedsblok La Vuelta: 10. etape, Aramón Formigal, direkte Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Hvem vil være millionær? Liebhaverne Den rene vare Nyhedsblok Krop umulig! Huse for millioner Natfjernsyn

TIRSDAG 10. SEPTEMBER 04.00 06.00 11.30 12.00 12.20 14.20 16.05 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.35 23.10 00.00 00.50 01.40 02.30

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Formiddagsprogrammer Beverly Hills 90210. 2 afsnit Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Felix jagter vejen til succes Razzia - Skat rykker ud Danmark ifølge Bubber. Farligt fiskeri Nyhedsblok Station 2 Politirapporten Krop umulig! Huse for millioner Cold Case Lie to Me Natfjernsyn

Tv 3

13.10 14.00 16.10 18.40 19.30 20.00

06.35 08.00 08.05 12.00 12.10 16.25 17.15 19.10 20.00 20.30 21.00 21.30

TV2 fredag kl. 20.00: ”Crocodile Dundee II”

DR1 søndag kl. 21.50: “Broen”

TV2 søndag kl. 21.00: “Meet the Fockers”

ONSDAG 4. SEPTEMBER 05.40 De Fantastiske 5 fra USA 06.25 Convert Affairs 07.15 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Velkommen hjem 09.00 The Mentalist 10.00 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Allstars 13.05 Velkommen hjem 13.55 Amalies verden 14.55 Luksusfælden 15.55 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars. 2 afsnit 20.00 Dyreværnet 21.00 Aktionen 22.00 Bourne Duellen. Amr. thriller 00.10 Ramsay’s Kitchen Nightmares 01.10 Chicago Fire 02.05 Natfjernsyn TORSDAG 5. SEPTEMBER 05.40 De Fantastiske 5 fra USA 06.25 Convert Affairs 07.15 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Velkommen hjem 09.00 The Mentalist 10.00 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Allstars 13.05 Velkommen hjem 13.55 Amalies verden 14.55 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars. 2 afsnit 20.00 Familien fra Bryggen 21.00 For lækker til Kbh 22.00 Real Housewives of Beverly Hills 23.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.00 Natfjernsyn FREDAG 6. SEPTEMBER 05.40 De Fantastiske 5 fra USA 06.25 Convert Affairs 07.15 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Velkommen hjem 09.00 The Mentalist 10.00 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Allstars 13.05 Velkommen hjem 13.55 Amalies verden 14.55 Luksusfælden 15.55 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars 19.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 20.00 The Wedding Planner. Amr. romantisk komedie fra 2001 22.10 Min bedste vens bryllup. Amr. romantisk komedie fra 1997 00.20 Jordens undergang: Mørk energi 02.10 Jordens undergang: Mørk energi 2 03.50 Dødens gab 3. Amr. gyser LØRDAG 7. SEPTEMBER 06.05 Mr. Sunshine 06.30 Paris Hiltons verden 07.15 Verdens strengeste forældre 08.10 Dødelige valg. Amr. TV-drama 10.05 Whitney. 2 afsnit 11.05 Up All Night. 2 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

12.05 13.05 14.05 15.00 16.00 20.00 22.30 00.55 02.50

Det er løgn Tro, håb og talent Wedding Band Hjælp - mit hus skal sælges! Masterchef Allstars. Dansk kokkekonkurrence fra 2013. 4 afsnit Narnia - Morgenvandrerens rejse. Amr. eventyrfilm Michael Clayton The Truman Show Natfjernsyn

SØNDAG 8. SEPTEMBER 06.00 Ben and Kate 06.20 Alletiders barnepige. 4 afsnit 08.00 According to Jim. 4 afsnit 10.00 How I Met Your Mother. 4 afsnit 12.00 Narnia - Morgenvandrerens rejse. Amr. eventyrfilm fra 2010 14.30 For lækker til Kbh 15.25 Familien fra Bryggen 16.25 Aktionen 17.30 Dyreværnet 18.30 Luksusfælden 19.30 Stjerner på vippen 21.15 Transformers 3. Amr. actionfilm fra 2011 med bl.a. Shia LaBeouf 00.20 The Mindy Project. Amr. komedieserie. 2 afsnit 01.20 NCIS. 2 afsnit 03.00 Chase. 2 afsnit 04.30 Natfjernsyn MANDAG 9. SEPTEMBER 05.40 Hjælp, jeg er arbejdsløs! 06.30 Convert Affairs 07.15 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Velkommen hjem 09.00 The Mentalist 10.00 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Allstars 13.05 Velkommen hjem 13.55 Amalies verden 14.55 Luksusfælden 15.55 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars. 2 afsnit 20.00 Stjerner på vippen 21.30 The Social Network.Amr. Oscarbelønnet biografisk drama 23.55 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.55 NCIS. 2 afsnit 02.45 Natfjernsyn TIRSDAG 10. SEPTEMBER 05.40 Hjælp, jeg er arbejdsløs! 06.30 Convert Affairs 07.15 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Velkommen hjem 09.00 The Mentalist 10.00 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Allstars 13.05 Velkommen hjem 13.55 Amalies verden 15.05 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars. 2 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.00 Bedste Bud 22.00 Rædslernes nat 23.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares US 00.00 Natfjernsyn


Aars Avis

4. september 2013

SIDE 11

15 ÅRS JUBILÆUM

T-SHIRTS MANGE FARVER M.PRINT

STRIK SORT BLÅ KOKS

Normalpris 150,-

Normalpris 400,-

75,-

JUBIPRIS

JUBIPRIS

BLAZER SORT EL. SANDFARVET

FLOTTE DYNEVESTE I 5 FARVER

Normalpris 1000,-

Normalpris 400,-

JUBIPRIS

FLOT SKINDJAKKE

Normalpris 1500,-

JUBIPRIS

315,-

915,-

JUBIPRIS

215,-

215,-

JEANS M/STRECH + FRA SORTERET MODELLER

Normalpris 400,-

JUBIPRIS

215,-

SKRØLFRI SKJORTE MANGE FORSKELLIGE

Normalpris 400,-

JUBIPRIS

SKJORTE MANGE FORSKELLIGE

Normalpris op til 300,-

JUBIPRIS

215,-

115,-

VIND/VANDTÆT & ÅNDBAR VINDJAKKE I 4 FARVER

Normalpris 600,-

JUBIPRIS

315,-

Holst

10 PAR SORTE STRØMPER

Normalpris 400,-

JUBIPRIS

115,-

Himmerlandsgade 89 s 9600 Aars Tlf.: 98 62 10 77

BO BOKSESHORTS BOKSE BOK OKSSE SSESHORTS ESHOR E ESH SHOR ORT RTS RT TS 3 STK 2-PAK

Normalpris 450,-

JUBIPRIS

215,-


Aars Avis

SIDE 12

Jern & metaller købes Modtagelse i Nibe - eller bestil afhentning! Vi tilbyder desuden:

ISO 14001

˜ Containerservice ˜ Modtagelse af dæk & fælge ˜ Skrotbiler modtages & hentes ˜ Nedskæring & nedbrydning

NIBE PRODUKT DIN MILJØRIGTIGE PARTNER Aalborgvej 55, 9240 Nibe, tlf. 9835 1854 email: info@skrotten.dk, www.skrotten.dk

VIDSTE DU... at vi deltager på Nordens største optikmesse for at tilegne os ny viden og finde nye smarte brillestel? Derfor lukket lørdag d. 7/9-13

Nyt Syn Aars A | A Anlægsvej l j6 | 9 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 | nytsyn.dk Stylist

Optiker

Indehaver

Lone

Line

Kent

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Gang i livet

4. september 2013

Lokal indsats for at skabe flere lærepladser Kommune og fagforeninger i unikt samarbejde Af Torsten Hansen AARS: I juni var der 109 unge i Vesthimmerland der manglede en læreplads. De 59 af dem har dog fået skolepraktik, men de resterende 50 ved man ikke, hvad de foretager sig. Et af problemerne er, at der gennem flere år har været mangel på lærepladser. Men nu begynder der også at være et problem i den anden ende af ”fødekæden”. - Undersøgelser viser, at vi snart kan komme til at mangle arbejdskraft. Når de store byggerier som kæmpesygehuset i Aalborg begynder, så vil de støvsuge mange brancher for medarbejdere. Til den tid kommer vi til at mangle arbejdskraft, siger Gert Jakobsen, formand for LO Vesthimmerland. Han bemærker samtidig, at flere virksomheder erfarer, at der forsvinder flere fra den ældre arbejdsstyrke end der kommer nye til. Det er en uheldig tendens. En løsning kan være at få flere lærlinge ansat. For at løse den opgave har fagforeningen slået sig sammen med Det Lokal Beskæftigelsesråd i Vesthimmerlands Kommune om at indbyde til et temamøde om emnet. - Det er så vidt vi ved første

Det lidt unikke samarbejde mellem fagforeninger og kommunen fejres med håndtryk. Fra venstre ses LO-konsulent Steen Christensen, borgmester Knud Kristensen, formand for Beskæftigelsesudvalget Hans Jørgen Kastberg og formand for LO Vesthimmerland Gert Jacobsen.

gang en kommune og fagforeninger går sammen om opgaven, siger LO konsulent Steen Christensen. Temamødet holdes tirsdag, 10. september på Kimbrerkroen i Aars. Mødet er første del af en indsats, hvor man vil kigge efter alternativer til at få arbejdsgiverne til at ansætte flere lærlinge.

Se indad - Vi vil opfordre virksomhederne til at kigge på deres medarbejderstab og bemærke, hvordan aldersfor-

delingen ser ud, siger Knud Kristensen, der i denne sammenhæng har flere kasketter på. Som borgmester i Vesthimmerlands Kommune er han med til at tage initiativ til temamødet via beskæftigelsesrådet, og som formand for BYG i Nordjylland vil han gerne være med til at sætte aktiviteter i gang på området. Knud Kristensen er også ejer af murerfirmaet HME, der i dag beskæftiger fire lærlinge og tager flere ind, når der er behov. Han bakkes op af Hans Jørgen Kastberg, der også

kan det med kasketter. Han er formand for beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerlands Kommune og driver tømrerfi rmaet Kastberg, der i dag har otte lærlinge. - Virksomhederne er nødt til at investere i det her. Afgangen af medarbejdere er dobbelt så stor som tilgangen. Det er ikke holdbart, fastslår han. Han understreger, at virksomhederne skal forklares, hvor alvorlig situationen er. Mangel på nyuddannede kan skabe mangel på kvalificeret arbejdskraft og dermed også lønstigninger. Hans Jørgen Kastberg indrømmer, at der er virksomheder der ikke lever op til deres ansvar med at tage lærlinge ind. De virksomheder kan være svære at nå. - Vi må også være ærlige at sige, at krisetiderne har gjort, at det for nogle har været lettere at hyre ”en man ikke man så godt kan forstå”. Det har været en konkurrent til at tage elever ind. Men erhvervene har et ansvar for fremtiden, supplerer Knud Kristensen. Det er nogle af de ting der skal bringes frem på temamødet. Men der er meget andet virksomheder har gavn af at vide. - En af de informationer vi gerne vil give på mødet er, at der findes den mulighed at indgå et-årige lærlingekontrakter. De er for lidt kendt, siger Hans Jørgen Kastberg. På nuværende tidspunkt er 15 virksomheder tilmeldt mødet.

Maritim Festival og træskibssejlads Fra kr.

Rundt i Vesthimmerland

9.995,• 3- & 4-hjulet el-scootere • Salg og service lokalt • Vi hjælper dig på vej Din lokale forhandler:

Scooterservice Jyllandsgade 5 - 9600 Aars

Telefon 20 28 85 06

www.cr-mobility.dk

VESTHIMMERLAND: Et museum skal kunne mere end at fortælle om gamle dage. Det er holdningen på Limfjordsmuseet i Løgstør, der i forbindelse med træskibssejladsen ”Limfjorden Rundt”, byder på både kapsejladser, sejlture på fjorden i gamle og nye både og ikke mindst musikalsk underholdning. - For Limfjordsmuseet er det

vigtigt at gøre kulturhistorien levende ved at lade folk deltage aktivt igennem f.eks. sejlture i museets både, udtaler museumsdirektør Anders Bloksgaard. De sidste par år har museet arrangeret Maritim Festival med bl.a. shantysang, men i år vil museet rette blikket ud på fjorden og lade de små skibe give de store kamp til stregen. Lørdag og søndag d. 7. og 8. september, som er weekenden inden de store træskibe kommer, arrangerer museet derfor kapsejladser for smakker, sjægte, Aalborgjoller og an-

dre nordiske brugsbåde. Der vil blive en dyst på hurtighed og godt sømandskab på fjorden ud for Kongekajen. Er man mere bolværksmatros end gammel søulk, står de gode musikalske oplevelser i kø både i weekenden op til træskibsfestivalen og om mandagen, når de store træskibe ankommer til byen. Lørdag, 7. september arrangerer Limfjordsmuseet spisning i museets Historiske Bådebyggeri, der til anledningen er omdannet til Sømandskro. Den gode stemning fort-

sætter mandag, 9. september, hvor Danmarks bedste Shantyband, Helge Arildsø Trio, sætter stemningen i Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri. Stemning og fest bliver det også til i Festivalteltet mandag aften, når De Galvaniserede Leoparder leverer irsk folkemusik på skotsk og vendsysselsk i et ægte gyldent løve kopi-arrangement. Når festen er på sit højeste mandag aften, vil Kimbrergarden skabe stemning på havnen, når de spiller, mens de går langs havnen.

¶'HWWH$DUV3HU¶XGGHOHVIRUJDQJ

Hvem bliver “Dette Aars Per”? “Dette Aars Per” afsløres på scenen i Anlægget

Lørdag den 7. september kl. 13.30 Prisen “Dette Aars Per” er indstiftet af den tidligere Aars Kommune og Sparekassen Himmerland. Prisen tildeles en lands- eller branchekendt person, som er født og opvokset på Aarsegnen eller som bor og virker på Aarsegnen. Tidligere prismodtagere: 2002: Per Pallesen, 2004: Søren T. Lyngsø, 2006: B. Fuglsang Christensen, 2007: Niels Krogh Madsen, 2008: Gert Bo Jacobsen, 2009: Poul Erik Haurum, 2010: Ejlif Bigum, 2011: Kjeld Jørgensen, 2012: Per Kirkeby.

himmerland.dk


Aars Avis

4. september 2013

SIDE 13

Ta' til St. Ajstrup

Åben Søndag

den 8. september kl. 10-15 14 sæt JKE Køkken, 7 forskellige låger Uden hvidevarer

20 sæt JKE Bad, 7 forskellige låger incl. spejl Normalpris 6.400,Åben Søndagspris

Køkken & bad er incl. bl. bat., bordplade & vask

Normalpris 19.800,Åben Søndagspris

4.000,-

15.000,-

Special søndagspris derfor først til mølleprincip

Gratis levering efter 14 dage.

rhal e g a l a r Tilbud f

Skabe leveres samlet.

sen g u r B l a a Lok Tilbud fr 1 fl. AP Rødvin (Italiensk) Normalpris 68,50 Åben Søndagspris

10,00

Vanvittig priser på udstillingsmiljøer søndag, se mere på www.st-ajstrup.dk

Åben Søndagspris

20,00

Kom og smag før du køber

Kogende vanhane Normalpris 9.995,- Åben søndagspris 5.000,-

Spejl 99,5 x 85 cm Normalpris 1.025,- Åben søndagspris 650,Granit bordplade m/vask Normalpris 11.800,- Åben søndagspris 1.500,Udstillingsbad sort m/skab, glasplade m/vask og blandings batteri Normalpris 20.000,- Åben søndagspris 5.000,Siemens Espressomaskine, TE713201RW Normalpris 10.995,- Åben søndagspris 5.000,-

25,00

Coop store rejer 250g, frost Normalpris 47,25

Marmor bordplade Normalpris 7.100,- Åben søndagspris 500,-

Lampe fra Lampefeber, høj gulvlampe Normalpris 6.000,- Åben søndagspris 2.000,-

Coop Ost (mellemlageret) Normalpris 68,95 Åben Søndagspris

Bad bordplade Grasolit 122 x 51,5 cm Normalpris 10.300,- Åben søndagspris 4.000,-

Damixa bruser m/termostat Normalpris 2.095,- Åben søndagspris 1.000,-

30,00

Stenfri Druer 500g Normalpris 24,95 Åben Søndagspris

Demonstration af AEGs nye dampovne. Kom og få gode råd og lidt godt til ganen.

Asko Emfang, CI4940S Normalpris 7.095,- Åben søndagspris 3.000,Trepol Emfang, Emfang 55 Normalpris 13.395,- Åben søndagspris 3.000,-

Bestyrelsen serverer øl, vand og grillpølser

Thermex Emfang, Optica 662 Frith. 90 cm Normalpris 5.995,- Åben søndagspris 3.000,Brandt Indbygningsovn, FP1067WN Normalpris 8.495,- Åben søndagspris 3.900,Siemens Vaskemaskine, WM14E163DN Normalpris 5.495,- Åben søndagspris 3.500,-

Se mere på www.st-ajstrup.dk


Aars Avis

SIDE 14

4. september 2013 program for ugen, fortæller Kultur- og Udviklingskonsulent Inge Lise Jæger Sørensen, som er tovholder sammen med Vesthimmerlands Kulturskole.

GARDINER

Vil favne bredt

DER GØR EN FORSKEL Hos Botex leverer vi inspiration og professionel vejledning inden for alle former for gardinløsninger.

Book gratis botex-bussen Vores gardinkonsulent kommer

hjem til dig og tager mål til gardiner og solafskærmning. Book et gratis og uforpligtende besøg ring 98 52 16 40.

ABN-GARDINER ‡ Adelgade 26 ‡Hobro Tlf. 98 52 16 40 ‡www.botex.dk

Testamenter Omkring 50% af alle ægtepar og ugifte samlevende har behov for at oprette et testamente. Vi tilbyder en gratis vurdering af din/jeres behov for at oprette testamente og/eller ægtepagt. Beslutter du/I jer herefter til at oprette et testamente eller ægtepagt aftales der en fast pris.

Under Vesthimmerlandske Musikdage i 2012 havde Messecenter Vesthimmerland besøg af et par af de gamle Shu-Bi-Dua-drenge. Under dette års musikdage kommer Bent Fabricius-Bjerre til Farsø Bibliotek.

Varieret program under musikdage AARS: 20. august var musikarrangører fra alle hjørner af Vesthimmerland inviteret til Open Call på Rådhuset i Aars. Her blev udvekslet en lang række gode og kreative input, der kan være med til at færdiggøre og fuldende

et stort og omfattende musikprogram for de Vesthimmerlandske Musikdage, der afholdes i uge 44. - De lokale arrangører har allerede lagt planer for en række musikalske arrangementer, og der tegner sig et meget bredt og omfangsrigt

Programmets bredde spænder fra morgensang i Brugsen i Hvalpsund over klassisk koncert i ALFA med Ulla Miilmann (fløjte) og Tine Rehling (harpe) til musik med børn i alle aldre og fællessang på kommunens plejecentre. Og mange flere arrangementer er i støbeskeen. De Vesthimmerlandske Musikdage er koblet sammen med den nationale SPIL DANSK-dag, der traditionen tro falder den sidste torsdag i oktober. Vesthimmerlands Kommune har i mange år været SPIL DANSK-kommune, og i 2013 er alle sejl sat til. Og der er masser at glæde sig til! Som SPIL DANSK-kommune, får Vesthimmerland nemlig besøg af nogle af de

nationale musikbrancheorganisationers bedste kunstnere, der dels vil optræde ved offentlige koncerter og dels undervise eleverne på en række af kommunens skoler. - Vi kan allerede nu fortælle, at vi som SPIL DANSKkommune 29. oktober får besøg af ingen ringere end Bent Fabricius-Bjerre og trioen De græd. Koncerten arrangeres i samarbejde med Dansk Musikforlæggerforening og holdes på Farsø Bibliotek, afslører Inge Lise Jæger Sørensen. Hensigten med Vesthimmerlandske Musikdage er at nå ud i alle krinkelkroge af Vesthimmerlands rige musikliv. - Vi vil gerne, at så mange som muligt får adgang til gode oplevelser med musikken. Vesthimmerlandske Musikdage er en enestående platform for kor, orkestre og musiktilbud til at opnå større synlighed, opdage nye muligheder og finde nye samarbejdspartnere, understreger Inge Lise Jæger Sørensen.

Ring og aftal en tid.

Planlægning for at forbedre fremtiden Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten Kjærsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

Per Godiksen, Morumvej 81, 9600 Aars, skriver om Vesthimmerlands Kommunes byggeplanlægning:

nyheder hos Skott ANNA MONTANA

JEANS Kampagnepris 2 par..

800,Normalpris pr. par kr. 600,Indeholder stretch. Fås i str. 36-48. Farver: Sort/blå denim, sand, brun, bordeaux og grå. Fås i 3 længder.

Gælder hele uge 36.

HOBROVEJ 8 . ROLD . TLF. 98 56 14 73 www.skott-rold.dk

Nu kan vi læse i avisen, at Byrådet i Vesthimmerlands Kommune virkelig prioriterer nedlæggelse af de sidste muligheder for privat byggeri til udlejning. Når Byrådet nu prioriterer på denne måde, må det være rimeligt, om borgerne samtidig bliver oplyst om prisen i form af offentlige tilskud til Boligforeningens byggeri og daglige drift, bare for at det bliver synligt, hvad skattekronerne bruges til! Skal fremtidens udvikling indenfor byggeri nu overlades til Boligforeningens sociale boligbyggeri, hvor alt er planlagt med henblik på at opnå de maximale offentlige tilskud, i form af boligsikring m. v., for at lejerne har råd til at bo i boligforeningens lejligheder. Som privat udlejer må det forventes, at der bliver stillet spørgsmål om lejens

størrelse nu er rimelig, ja selv indholdet i lejeaftaler bliver der set bort fra i huslejenævnets sagsbehandling. Socialt boligbyggeri er på mange områder et godt tilbud. Skal der i Vesthimmerlands Kommune ikke gives plads til børnefamilier, som ønsker større valgfrihed i boligformen? I byer hvor udviklingen har været mere erhvervsrettet, er der et passende udbud mellem ejerlejligheder, parcelhuse samt andelsboliger, der formentlig kunne gavne udviklingen i Aars og Løgstør. Hvad er årsagen til, at Teknisk forvaltning i Vesthimmerlands Kommune på et tidspunkt aktivt modarbejder private initiativer til byggeri, når vi nu kan se, at Boligforeningen kan opnå tilladelse til købe noget af det bedst beliggende jord til byggeri? Det siges endog at være

en strategisk investering. Vi har jo set, hvorledes Boligforeningen gennem sin strategiske investering har opkøbt og mishandlet udviklingen i Himmerlandsgade, gennem de seneste 10 år. Skal udviklingen i Aars også fremover styres af Boligforeningen? Jeg synes, det er på tide, at der i Vesthimmerlands Kommune bliver arbejdet efter en bæredygtig strategi og planlægning, som er visionær til gavn for borgerne. Vi skal i Vesthimmerlands Kommune være glade for, at Indenrigsministeriet og administrationen ved fælles hjælp har evnet at få Vesthimmerlands Kommune fri af det særlige tilsyn. Nu mangler der bare visioner og bæredygtige planer, inden byrådet beslutter flere fejlinvesteringer uden ordentlig planlægning!

Regionen skal spare men hvordan? Christian Bach Iversen, der er formand for Støtteforeningen ved Farsø Sygehus, skriver om spareøvelserne i Region Nordjylland: Det er sæson for budgetlægning i det offentlige – også i regionerne. Som sædvanligt lægges der ud med forlydender om store besparelser. I Støtteforeningen ved Farsø Sygehus erfarer vi, at der tales om at beskære funktionerne på den særdeles velfungerende ortopæd-

kirurgiske klinik. Det vil vi kraftigt fraråde, idet det blot vil betyde, at regionen skal af holde den samme eller større udgift ved at patienterne skal opereres et andet sted. For opereres skal de jo. Det kræver behandlingsgarantien. Det kan jo ikke være rigtigt, at man for at spare på én konto, blot vælter udgiften over på en anden af regionens konti. Det vil kun stille regionens samlede økonomi dårligere. Og lad mig lige tilføje, at heller ikke den uundværlige skadestue i Farsø tåler

nogen beskæring, hvis man da ønsker at tage et rimeligt hensyn til patienterne i Himmerland. Sparer man i Farsø, vil det også uvægerligt medføre en yderligere udgift til behandling i andre regioner, og efter det oplyste har Region Nordjylland allerede et underskud på flere hundrede millioner på ”samhandelen” med andre regioner. Derfor må opgaven frem for at beskære funktionerne i Himmerland bestå i at holde mange flere patienter ”hjemme”. Det vil for alvor kunne styrke regionens økonomi.


Aars Avis

4. september 2013

F

FĂ˜DSELSDAGSTILBUD

SPAR MOMSEN

41.663,PRIS FRA 7. OKT.

M G RA IN OG TN e T PR E er rNE DR dedo ES G hTEeG IN -skys: R L NiYcE øOrGeogralmge rs SA eESn dRE neprsĂŚ ge uVOsR EsDeĂ˜k/teng g g BĂ˜Vr YrDu na.dilli bry PR KB esig st L S ĂĽ dud og TI rpa

Lørdag 7/9kl. og9-13 søndag 8/9 kl.8/9 10-15 Lørdag 7/9 og søndag kl. 10-15

d Ba

Ă…BENT HUS

SIDE 15

52.079,-

BEMÆRK Prisen er inkl. bordplade og vask

Designa er kendt for at sÌlge køkken, bad og garderobe i en rigtig god kvalitet og til yderst fornuftige priser.

40%

Som gør-det-selv kunde ved Designa kan du boltre dig i vores komplette program, se dit nye køkken, bad eller skydedørsarrangement i 3D og selvfølgelig spørge en indretningskonsulent til rüds. Til og med 6. oktober sparer du momsen pü alle vores gør-det-selv produkter. Kig forbi DESIGNA og gør en rigtig god handel.

VI FEJRER FĂ˜DSELSDAG MED FANTASTISKE TILBUD PĂ… SKYDEDĂ˜RE OG INDRETNING Til og med søndag den 6. oktober giver vi 50% rabat pĂĽ Classic skydedøre og indretning med individuelle mĂĽl. SĂĽ du kommer langt for pengene hos Designa uden at gĂĽ pĂĽ kompromis med hverken kvalitet eller udvalg.

pĂĽ alt

FĂ˜DSELSDAGSTILBUD

50% pü skydedøre og indretning

Vi tilbyder nemlig 27 forskellige fronter, fra farvet eller transparent glas til otte trÌsorter. Vores indretning er i 22 mm hvid luksusmelamin med smukke afrundede kanter og mulighed for en masse spÌndende tilbehør.

... OG VI GIVER NATURLIGVIS 50% RABAT PĂ… DET HELE

GARDEROBEINDRETNING

NYH

ED

KĂ˜KKEN BAD BRYGGERS

ÅBENT HUS WEEKEND Lørdag 7/9 kl. 9-13 Søndag 8/9 kl. 10-15

Mandag-fredag ................7.00-17.00 Mandag-fredag ................. 9.00-17.30 Køkkencenter....................9.00-17.00 Lørdag ................................ 9.00-13.00 Lørdag Søndag ................................9.00-12.00 ............................... 10.00-15.00

  

 &   & $   $ $  $ $   70361(3611&/#&45ÂŻ3"'9-#:(t703613"/%&34t3:0.(ÂŻ3%t5)034Â?t)"%46/%t."3*"(&3tÂ?45&35Â?34-&7t'"34Â?t.Â?-%361t46/%4)&3/*/(t)"%45&/


Aars Avis

SIDE 16

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering

Dumt at sende børn tidligere i børnehave

Tømrer - Snedkerforretning Bandsholmvej 36, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

BYENS MALER

4. september 2013

Sarah Kristensen, Løgstørvej 149, Haubro, skriver om forslaget om at sende børn tidligere i børnehave: Jeg modtog en mail fra min dagplejer, hvor vi som forældre blev meget rystet. Det drejer sig om en besparelse på børneområdet. Der foreslås, at børn sendes i børnehave, når de allerede er 2 år og 9 mdr. Jeg vil hurtig præsentere mig selv. Jeg er uddannet sygeplejerske og ved dermed det grundlæggende i psykologi osv. Jeg har desuden arbejdet med børn og unge med specielle behov, siden jeg var 17 år. Derfor ved jeg, hvad tryghed, omsorg, forudsigelighed og faste rammer har at sige for børn. Jeg har desuden en søster, der er ved at uddanne sig som pædagog, og ligesom jeg har arbejdet med børn og unge inden uddannelsen. Jeg har diskuteret konsekvenserne ved budget-forslaget med hende, og hun var ligeledes meget chokeret over, at man overhovedet overvejede sådan et forslag.

Min mand og jeg har en datter på 2 år og 6 mdr., og vi har en ny i vente. Vores datter er født en måned for tidligt, så det har selvfølgelig haft små konsekvenser for hende. Det kom f.eks. til udtryk, når dagplejerne var samlet i legestue, hvor hun blandt andet havde svært ved at håndtere flere mennesker og høje lyde. Vi er overbeviste om, at vores datter ikke er et enestående eksempel. Vi er derfor også bange for, at vores datter vil komme til at stå i samme situation, hvis hun bliver sat i børnehave tidligere end de 3 år (som efter min søster og min egen vurdering allerede er tidligt for små børn). Hun vil komme til at stå og ikke vide, hvor hun skal gå hen for at finde den tryghed hun har behov for og finde mod til at hoppe ud i nye oplevelser. Hun, og børn generelt, elsker oplevelser og udfordringer, bare de er sikker på, at de har en tryg base at vende tilbage til. Denne vil de miste ved at komme i børnehave for tidligt, da de her skal være mere selvstændige, idet der naturligt nok ikke er personale nok

til at kunne give hver enkelt så meget tid, som det enkelte barn har behov for. Mange i denne alder er heller ikke blevet fri for bleen, da de ikke er klar til det. Der vil heller ikke være tid til pottetræning i børnehaven. Barnet vil derfor blive sat tilbage i udviklingen med at smide bleen. De vil opleve nederlag ved ikke at være lige så dygtige som de store børn. Det samme gælder sprogudviklingen. Mange børn i denne alder har svært ved at udtrykke sig verbalt. Når de så bliver sat i situationer, hvor de ikke kan leve op til dette eller forklare sig, vil de gå i stå i udviklingen eller et skridt tilbage. De vil i stedet græde, gå ind i sig selv eller blive fysisk aggressive, hvilket alt sammen er uhensigtsmæssigt, når man skal udvikle sig og blive klar til børnehaveklassen. Det vil ikke komme til at opleve børnehaven som et rart og sjovt sted at være, hvor det vil glæde sig til at komme hen. • Det vil i det lange løb kunne udvikle sig sådan, at mange flere børn vil være nødt til at tage 1-2 år ekstra i børnehaven, mens barnets venner starter i skole (hvilket også er et nederlag for barnet).

• Flere børn vil få sværere ved at håndtere konflikter konstruktivt, da de ikke ved, hvordan de skal udtrykke sig. Dette vil give flere problemer i skolen. • Børn, der ikke har fået nok selvtillid, vil trække sig fra andre og miste sociale kompetencer. • Hvis børn ikke har fået succes og selvtillid nok til at tro på, at man kan løse opgaver, kan det få den konsekvens, at man skal til at bruge flere penge på ekstra undervisning (hvilket nogle børn igen vil se som et nederlag). Jeg kan umiddelbart ikke se nogen fordele ved, at børn skal udsættes for dette. Jeg er sikker på, at flere forældre vil trække deres børn ud af det kommunale, for at sætte dem i det private eller finde andre alternativer, hvor barnet kan få opfyldt de behov, de nu engang har, for at komme trygt videre i systemet. Der er ikke noget vigtigere, end at barnet får en god start på livet, så det kan vokse op og blive et velfungerende menneske, som igen kan tjene penge til samfundet. Det er meget vigtigt at vide, som forældre, at ens barn er et godt sted, hvor det er trygt. For det er mange timer et barn er uden for hjemmet, pga. at de voksne skal arbejde. Tror jeg kunne blive ved med at finde begrundelser for, at dette budget forslag er en dårlig idé, men vil stoppe her.

JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Hus boligfrak drag

s%L INSTALLATION s!LARMOGOVERVÍGNING s !IRCONDITION s 6ENTILATION s 3OLCELLEROGSOLFANGER s "OSCH6ARMEPUMPER - 5 års garanti

Døgnvagt 98 63 19 11 www.oegaard.dk

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89 Tilbud uden forbindende!

Mus i byrådet Kim Skaarup Kristensen, Farsøvej 106, Sjørup, skriver om fremtiden for kommunens skoler: De konservative, med Knud Kristensen og Henrik Dalgaard i spidsen, har nu endnu engang bragt uvished ind i kommunens skoler. Skal de bestå eller lukkes? Efter min mening er det usmageligt at bringe dette emne på banen uden at ville sætte navn på, hvilke skoler der er i spil. Henrik Dalgaard er blevet spurgt adskillige gange, men da han efterhånden har været længe i politik, ved han, at det er farligt for et eventuelt genvalg at svare ærligt. Som en mand. Så mand eller mus, hr. Dalgaard? Overordnet må jeg sige, at jeres lille fordækte plan ser ud til at virke. For fire/otte år siden begyndte I med at lukke skoler. Siden da har I raslet med sablen i tide og utide (flyttet rundt med specialklasserne), med det resultat, at borgerne bliver usikre på, om skolen i deres lokalområde stadig er der om 2-4 år. Og hvad sker der så? Hvis man som forældre står og skal have sit barn i skole (0. klasse), bor mellem en landsbyskole og en større skole, træffer man da det sikre valg. Hvis den lille skole alligevel lukker om et par år, skal ens barn da ikke igennem et

skoleskifte. Så jeres plan virker. Så usikkerhed, således at borgerne træffer det sikre valg, og til sidst har den lille skole ikke noget eksistensgrundlag, og så bliver I jo nødt til at lukke den. Så kan I stå til valgmøder og sige, at der var ikke noget I hellere ville end at bevare den, men… ak... (jeg går lige ud og kaster op). Ved skolernes første dag var Henrik Dalgaard i Strandby. Efter det officielle var der kaffe i aulaen, og jeg kom til at diskutere med hr. Dalgaard. Der kom det frem, at skoler med 1000 elever var effektive og slet ikke kolde. Det var prisende ord, der kom. Dernæst kom der et statement, som jeg var ved gå baglæns over. ”Når man har givet 2-3 mio kroner for sit hus, kan man vel også forvente, at der ligger en skole indenfor rimelig afstand, som 1 kilometers penge. Det vil jeg i hvert fald mene”. Til det første med storskoler vil jeg sige til Henrik Dalsgaard, at der har du vist taget noget fra landbrugsskolen om stordrift, som ikke hører hjemme i skolerne. Til det andet med husprisernes påvirkning af skoleplaceringer, så var jeg i første omgang harm. Harm over at vi, der vælger at bo uden for byskiltet, skal stilles ringere end andre pga husets pris. Mange af os har for det første en anden belåningspro-

cent, der faktisk gør det dyrere at bo i det billige hus. Derudover har vi to biler, fordi den ikke-eksisterende offentlige trafik gør det nødvendigt. Men kære hr. Dalgaard; jeg bor på en ejendom, der er vurderet til over 2 mio. kroner, så jeg ser frem til, at du bygger en skole på nabogrunden. Det kan jeg jo med rimelighed forvente. Hvis ikke så en privat taxi måske. Jeg siger, at I har et problem! Hvis I lukker en skole, er I tvungen til at skulle bygge

en hel ny skole, for der er ingen af de resterende skoler, der kan udvides mere. Med andre ord; de penge I evt. sparer på en lukning, skal bruges mange gange igen på en ny skole, og derefter har I hvert år større transportudgifter på at køre børnene i skole. Så valget er egentlig, om pengene skal gå til undervisning eller mursten og diesel. Så kom ud af busken (eller traktoren), vær en mand og sæt navn på de skoler du mener, der er på spil, Henrik Dalsgaard. Eller har Knud Kristensen igen sagt noget uden at få det afklaret med gruppen?

Hvor er de 500? Peter Rasmussen, der er Byrådskandidat for Dansk folkeparti ved det kommende kommunalvalg i Vesthimmerlands Kommune, skriver om eventuel lukning af landsbyskoler i kommunen: Igen i sidste uge var Venstre ude, denne gang i form af Per Bisgaard, for tage afstand fra lukning af landsbyskolerne i kommunen, som de har været flere gange i den sidste tid. Dette er selvfølgelig meget glædeligt set med mine øjne. Desværre klinger Venstres afstandstagen lidt hult i øregangen, når de samtidig bakker helhjertet op om pro-

jektet om en ny stor skole i Aars. Den nye skole skal (efter planen) afløse den nuværende Aars skole som pt. rummer cirka 500 elever. Den nye skole skal rumme 1000 elever. Altså mangler der 500 elever for at fylde den nye skole. Mit spørgsmål til venstre er så: hvor skal de 500 ekstra elever komme fra, hvis ikke de skal komme fra landsbyskolerne? Venstre har jo før ved flere lejlighedder luftet tanker om at samle flere af de små skoler i en stor skole. Jeg frygter, at venstre efter et valg vil kæmpe mere for ideen om en ny kæmpeskole, end de vil kæmpe for landsbyskolernes overlevelse.


Aars Avis

4. september 2013

Åbent brev til lokalpolitikerne Britta Christensen, der er dagplejer, skriver om tidspunktet for, hvornår børn skal begynde i børnehave: Kære politikere i det politiske udvalg, der har truffet den beslutning, at der skal være høring på, om børn skal i børnehave, når de er 2 år og 9 måneder, frem for når de som nu er 3 år! Nu må jeg, som dagplejer gennem mange år, undres. Hvorfor ikke lade de små børn være små, mens de er det. De måneder I vil tage fra deres dagplejetid, kan være dyrt købt! At skulle i børnehave, er et stort skridt. Det at gå fra en lille tryg gruppe med den samme voksne, til mange nye børn og forskellige voksne, kan være overvældende! Når børnene er omkring 2½ år, og når barnet er klar til det, begynder jeg som dagplejer at arbejde hen mod

børnehaven, for at lette overgangen. Nu er barnet klar til at forstå, hvad og hvorfor vi gør, som vi gør - f.eks ved at byde barnet sin egen madpakke, når vi skal på tur og lære det ansvar for at sætte/hænge sit tøj, så de selv kan finde det igen. Det er en ”leg”, som jeg kan begynde at se gevinst af, når barnet skal i børnehave. Giv dog barnet mulighed for at lege den selvstændigheds-leg færdig! Jeg behøver ikke citere, hvad forskellige psykologer siger omkring barnets behov i de første år, det ved alle, der har med børn at gøre, så hvorfor skal barnet nu pludselig trækkes væk fra det, der er et trygt børnemiljø, før det har fået fyldt rygsækken godt op hos os dagplejere, som netop er rustet til den opgave. De 2½-årige børn er i gang med en udviklingsfase, hvor de bliver sig bevidst om selv at træffe sine valg. Det kan give nogle konflikter, og jeg oplever ofte, at

sådanne konflikter udleves, uden at nogen taber ansigt, netop fordi barn og dagplejer kender hinanden så godt og barnet føler sig tryg i sin situation. Vent dog, så barnet får bedre forståelse om sig selv og sine følelser! Ofte er det også den sidste tid i dagplejen, at barnet smider bleen og selv går på toilet. Vent dog så barnet kan møde ind i børnehaven med den sejr! Jeg oplever også, at det er de sidste måneder i dagplejen, der giver barnet en stor sprogforståelse. Vent dog, så barnets sprogudvikling ikke bremses på et vigtigt sted! Kære udvalg, vi skal alle spænde livremmen ind, men hos børn sidder den oppe om halsen. Så kvæl ikke vores små børn! Når vi dagplejere har børnene tiden ud, så er rygsækken pakket færdig, og børnene er stærke nok til selv at bære den med videre.

Vær nu seriøse, Dansk Folkeparti! Inger Lynge, der er medlem af byrådet i Vesthimmerlands Kommune for SF, og Berit Byg, der er medlem af byrådet i Vesthimmerlands Kommune og regionsrådskandidat for SF, skriver som reaktion på læserbrev af Jeff Emanuel Larsen: Valgkampen er i gang og med den åbenbart også den mere useriøse del, hvor visse politikerspirer føler trang til at skabe en stemning af utryghed og had for at score billige point. Vel at mærke på et direkte fejlagtigt grundlag. Talen er om Dansk Folkeparti, hvis kandidat Jeff Emanuel Larsen i onsdags havde et indlæg i ugeavisen, hvori han hævder, at beboerne i Ranum knap nok kan færdes på gaden længere uden både at få stjålet cyklerne væk under bagen og risikere at blive voldtaget. Alt sammen i den vanlige DF-retorik, der konkluderer, at der kun er en eneste løsning på proble-

met, nemlig at nedlægge asylcentret i Ranum. Inden denne læserbrevsskribent forsøger at opnå velvilje med disse fantasifulde men ikke helt korrekte påstande, havde det været godt, hvis han havde ulejliget sig med at opsøge et minimum af viden om emnet. Det er nemlig sådan, at asylcenteret i Ranum ikke er klassificeret til at huse kriminelle asylansøgere. Sker der en eller anden form for kriminalitet, der munder ud i en politianmeldelse, bliver pågældende asylansøger f lyttet til Sandholmlejren. Og hvis Jeff Emanuel Larsen er vidende om, at der både har fundet tyverier og voldtægter sted, uden at han har anmeldt det, synes vi i grunden, at han har et større problem end asylcenteret selv. Fakta er nemlig, at der har været enkelte tyverier i byens eneste dagligvarebutik, der netop er håndteret som beskrevet. Der har på egnen været nogle få fra medierne kendte episoder med egentlige tyvetogter og lignende, der

IKKE har noget med asylcentret at gøre. Ligesom overfaldet på en ung kvinde i forbindelse med Open Air i Løgstør beviseligt heller IKKE har den fjerneste smule med asylcenteret at gøre. Lignende begivenheder vil og har altid kunnet finde sted. Både med og uden asylcenter og begået af udlændinge såvel som af de pæreste danskere fra Ranum selv. Samtidig gøres der af personalet på asylcenteret et stort arbejde for at forebygge uheldige episoder i forholdet mellem Ranums borgere og asylansøgerne. Men i sagens natur kræver det, at begge parter går konstruktivt ind i dette. Det vil sige, hvis man som borger i byen oplever en adfærd fra asylansøgernes side, der ikke er acceptabel og gangbar i det danske samfund, bør man søge kontakten med personalet på asylcentret. Dette er aktuelt muligt på alle hverdage i dagarbejdstid, og centret råder over både telefon og mail, hvis man skulle være for-

SIDE 17

Farsø Sygehus er sund fornuft Jan Dyregaard (V), der er formand for Kultur og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune og medlem af bestyrelsen for Farsø Sygehus’ Støtteforening, skriver om budgetforhandlinger i Region Nordjylland: Region Nordjylland er lige nu ved at lægge budget for 2014, og det er ligesom alle andre steder en udfordrende øvelse. Sygehusvæsnet står igen for tur. For Farsø Sygehus kan det få uoverskuelige konsekvenser både her og nu og på sigt. Man har endnu en gang haft snøren ude efter indskrænkninger på skadestuen, ligesom man vil spare på en række andre funktioner. Men det gøres på en rigtig dårlig facon, idet

hindret i at gøre personligt fremmøde på disse tider. Alt sammen at finde på kommunens hjemmeside. Det er tilnærmelsesvist umuligt at løse problemerne, så længe de kun baserer sig på løse rygter og sladder, som ingen vil stå ved. Sidst men ikke mindst vil Dansk Folkeparti ifølge læserbrevet afvikle asylcentret. Dertil er at sige, at denne bemyndigelse har hverken deres lokale partiforening eller kommunen men derimod Udlændingestyrelsen. Kommunen kunne sagtens have valgt at sige, at man ikke ville indgå i dette samarbejde, men resultatet havde så været, at Udlændingestyrelsen sandsynligvis havde oprettet centret på den selv samme adresse alligevel, men uden de gunstige muligheder for indf lydelse og samarbejde, som Vesthimmerlands Kommune nu har. Så næste gang Dansk Folkeparti vil delagtiggøre deres omgivelser i deres visioner for kommunen, ville det være rart, om det ikke bare baserede sig på et selvskabt rygte, der passede ind i et verdensbillede af skræmmekampagner og had rettet mod alle de medmennesker, der ikke er lyserøde og blåøjede, men var af lidt mere lødig kvalitet.

Aars Avis - når det skal være lokalt!

man sparer på områder, der har indvirkning på andre sammenhænge, så de tilbageværende funktioner ikke kan udnyttes på optimal måde, og så ligger det jo lige til højrebenet at fjerne endnu f lere ting fra Farsø. Det er en dårlig løsning for os alle, for så ender det med, at vi pludselig står uden et sygehus og skadestue i hele Vesthimmerland, og det vil betyde, at uanset årsag skal vi køre til Aalborg hver gang. Det er kassetænkning, idet man kun f lytter udgiften til andre steder og aktører, og det bliver det ikke billigere af for nogen af os, tvært imod. Behandlingerne skal jo foretages. For os som borgere i Vesthimmerland og langt ud over kommunegrænsen, er det af afgørende betydning, at vi også fremover har et helt Farsø

Sygehus med de vigtige funktioner, det har nu. Farsø Sygehus kan både gøre det bedre og billigere på grund af det lille sygehus´ f leksibilitet, effektivitet og det dygtige og engagerede personale. Farsø Sygehus er gang på gang blevet placeret helt i top på ranglisten over de bedste sygehuse i hele landet, så derfor ville det være en dårlig forretning for os alle, hvis man stille og roligt udsultede det. Det handler altså både om tryghed for os borgere, økonomi og arbejdspladser. Så derfor skal min opfordring til regionsrådet være: Brug jeres sunde fornuft og styrk Farsø Sygehus. Det er der sund fornuft i!

ADVOKATFIRMAET A DVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((›=Xo0/-+)+,/ Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret dvokatkontor der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

MURER OG ENTREPRENØRFORRETNING Gennem generationer stor ekspertise i byggeri af:

INDUSTRI, LANDBRUG OG VILLA Tilbyder både fag- og totalentrepriser Aut. kloakmester Tlf. 98 37 98 37 . Email:info@lpsbyg.dk

LPSBYG.DK

Lars Pedersen & Søn er en familieejet virksomhed som blev grundlagt i 1957


Aars Avis

SIDE 18

4. september 2013 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

SULDRUP

har mange kvadratmeter at røre sig pü. Pü den anden side af huset kan 800 moulard Ìllinger hygge sig büde ude og inde, sü de kan blive slagteklare til november. Fürene og køerne har ogsü rigtig fine forhold. Gürden Brunholm byder pü den rene landsbyidyl.

Gürdbutik Brunholm har egen gürdbutik, hvor man kan købe kød fra dyrene og grønt fra haven. Men ved det økologiske høstmarkedet var der mange f lere produkter at smage pü og til salg. Fra Tina og Per Rytter var der friskmalet mel af gamle kornsorter. Ny Lundgürd Ismejeri var

mødt op med bondegürdsis og oste fra Thise Mejeri. I alt var fem andre producenter med pü høstmarkedet.

Liv pü landet Susanne Andersen og Jørn Otte valgte i 1998 at omlÌgge produktionen til økologi, og for tre ür siden indrettede de en gürdbutik. De seneste fem ür har de indbudt til økologisk høstmarked. - Vi kan godt lide, at forbrugerne kan komme ud og se, hvordan fødevarerne bliver produceret, forklarer Jørn Otte. Butikken er ogsü skabt for at skabe lidt mere liv pü landet, og det er lykkedes fint for parret.

De glade grise kom gerne hen for at �snakke� med gÌsterne.

Glade gĂŚster hyggede sig med de glade øko-grise Stort rykind da Brunholm indbød til Ă˜kologisk Høstmarked Af Torsten Hansen SULDRUP: Grisene løb

 KMÂ

 GLQ O L W OS HU

glade rundt, og det samme gjorde de mange børn, der besøgte gürden Brunholm

Al vognmandskørsel udføres

SXW

FRP‡,GLWRPUnGHKYHUXJH ‡3ULYDWHRJHUKYHUY ‡9LN¥UHJHUQHWLOGLJ ‡(JHWY UNVWHG ‡/\QKXUWLJVHUYLFH ‡6DOJDIQ\WRJEUXJW ‡1HWY UN ‡$QWLYLUXV ‡%DFNXS ‡:LQNRPSDV ‡3ULQWHUO¥VQLQJHU ‡+MHPPHVLGHU ‡6HUYHURJNOLHQWHU U HUIUDN DVNLQ  1\HP RNVIUD DNU IU R 1RWHE VPDVNLQHU UY H Y (UK RPV H[FOP

Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport UdtrÌkkelig sÌttevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

GHWOLOOHFRPSXWHUILUPD

HIIHNWLYSFGN 

HjortkjĂŚrsvej 23, 9600 Aars

Cimbrer Bilerne I/S Industrivej 46 - 9600 Aars

Taxi & Busser Turist i ind- og udland Ring og fĂĽ tilbud

Tlf. 98 62 24 94 - 98 62 33 00 4 - 8 - 14 - 17 - 34 - 47 - 53 pers.

ved Suldrup i søndags. Børnene var fulgt med deres forĂŚldre til Ă˜kologisk Høstmarked pĂĽ gĂĽrden, og der var meget at opleve. Selv om der var mange glade børn, sĂĽ udgjorde de trods alt blot en mindre del af de rigtig mange besøgende.

Brunholm er prototypen pü den romantiske tanke om livet pü landet. 10 glade grise løber rundt pü et stort areal. Det er tydeligt, at de har det dejligt. I baggrunden hører man hanen der galer. Den er godt nok i bur sammen med hønsene. Men buret er meget stort. Hver høne

Blandt de mange tilbud ved Ă˜kologisk Høstmarked var pandekagebagning over bĂĽl.

GUNDERSTED

Landsbyudvalget var pĂĽ tur i lokalomrĂĽdet Landsbyudvalgsmøde blev udvidet med bustur GUNDERSTED: Torsdag 22. august var Landsbyudvalget pĂĽ dets ĂĽrlige tur rundt i lokalomrĂĽdet. I ĂĽr gik turen til Gundersted, BlĂŚre, Sjøstrup og Ă˜strup. Landsbyudvalget kørte samlet i bus rundt til de enkelte landsbyer. Undervejs i bussen var de lokale udvalgsmedlemmer guider for de øvrige medlemmer. Alle steder blev udvalget taget godt i mod af fortĂŚllelystne ildsjĂŚle. I Gundersted var der rundvisning i Gundersted Multihus samt prĂŚsentation af det nye udendørs ďŹ tnessomrĂĽde, der er under udarbejdelse og snart stĂĽr fĂŚrdig i tĂŚt tilknytning til de øvrige faciliteter omkring Multicentret. BlĂŚre fremviste klubhuset, udendørs aktivitetsplads for børn og ikke mindst

Vesthimmerlands Kommunes Landsbyudvalg har vÌret pü rundtur i nogle af kommunens landsbyer. Udvalget besøgte blandt andet Gundersted Multihus.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

BlĂŚre Multicenter, der er under opførsel i tilknytning til BlĂŚre Skole. Efter besøget i BlĂŚre gik turen videre til Sjøstrup, som netop har haft indvielse af Sjøstrup Søprojekt, som bestĂĽr af et grønt areal, hvor der er etableret en lille sø, petanquebane og to pavilloner. Et ďŹ nt samlingssted for byens borgerer. Til slut gik turen til Ă˜strup AktivitetsanlĂŚg. Et større projekt, som bestĂĽr af ere delprojekter, som er etableret i etaper, og mange frivillige har vĂŚret involveret. Som eksempler kan nĂŚvnes Ă˜strup Naturrum, aktivitetsplads ved klubhuset samt udvendig renovering af Ă˜strup Forsamlingshus. - Det er skønt at komme rundt og se, hvad de enkelte lokalomrĂĽder har at byde pĂĽ samt høre og se, hvad de har fĂĽet udrettet, og hvad de har af fremtidsplaner, siger Aase Hansen, der er formand for udvalget. Hun understreger samtidig, at de kommunale midler virkelig gør en forskel og er med til at generere endnu ere midler til lokalomrĂĽderne.


Aars Avis

4. september 2013

SIDE 19

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED LØRDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00 KØL

KOLONIAL

SLIK

i Be au v a is

G ly ngøre

KETCHUP

SILD

"MEGA FLASKE" 1.500 g

500 g KUN Madeira og løg

" BEGRÆNSET PARTI"

KATJES/FAZER PS.

15

2 g l.

T LANGER UND IS ½ PR

95

SUPPEHØNE SUPPEH 3.000 g

Pr. s t k .

25

00

SNØLFER/ STUDENTERBRØD

59

95

ØL + VAND

FAXE/PEPSI M.FL.

2 ps.

25

00

Pr. s t k .

5

00

KØL

HØJREB STEAK

SNACK ACK

Sp a r

180 g

SNACK

Pr. s t k .

150 g Flæskesvær/Bacon/ Mix snack

1.5 ltr. 1

1/2 METER POPCORN

Vejl. 2495

FROST

Pr. s t k .

SNACK

200 g

20

00

BLOMSTERHJØRNET B

MINIBLOMSTER FRIT VALG

5

Fr it v a lg

00

10

Fr it v a lg

Ar la f o o d HAVARTI OST 38% 400 g

TORSDAG

Prr. s t k .

15

3 ps.

Kun

25

00

FREDAG

1000

3 stk .

2500

Kun

LØRDAG

S e le c t io n

Bla n d-s e lv

R oy a l G re e n la n d

RYNKEBY JUICE

SLIK

KUTTER REJER 340 g

Pr. g l.

1 ltr. KUN Appelsin/ Mild juice

P SKARS PRI

95

+ pant

Max. 6 fl. pr. kunde!

Kun

KØL

00

SPAR 20.00

Pr. s t k .

Fr it v a lg

00

20

RUNDSTYKKER E FOR D TE

00

5

Max. 10 ltr. pr. kunde!

Pr. 100 g

95

6

S 8 FØR

De re f te r

00

1

250


Aars Avis

SIDE 20

VEGGERBY

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

4. september 2013 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

BLÆRE

Guinness-rekordholder cykler på tre hjul i Blære Cykelsponsorløb til fordel for Blære Multicenter

I alt blev der kørt 477 omgange, da FDF Veggerby afviklede cykelsponsorløb.

FDF trampede 23.000 kroner ind VEGGERBY: 32 ryttere hoppede i sadlerne, da FDF Veggerby arrangeret cykelsponsorløb for at samle penge ind til driften af FDF. De 32 ryttere kørte tilsammen 477 omgange, hvilket gav ca. 23.000 kr. til FDF. Løbet var afslutningen på en opstartslejr med 19 børn, som havde boet i telte ved kredshuset siden i onsdags. De havde alle gjort en stor indsats for at fi nde sponsorer. Derudover havde bestyrelsen fundet mange virksomheder, som ville være hovedsponsorer. - Generelt har der været en meget stor velvilje, når man er blevet spurgt om hjælp og støtte. Det har været nødvendigt at indkalde en del hjælpere, som skulle hjælpe

med at få løbet til at køre på skinner, forklarer kasserer Hanne Langdahl, FDF Veggerby. Der var hele tre borgmesterkandidater, der havde sagt ja, til at deltage i løbet. Gert Fischer, Søren Søe og Morten Lem. Efter løbet samledes man i kredshuset, hvor man kunne købe sandwich. I forbindelse hermed blev resultatet afsløret, og der blev uddelt præmier til dem, der havde kørt flest omgange, og dem der havde kørt flest penge ind. Alt i alt var det en rigtig hyggelig afslutning på en god lejr. Der var en utrolig positiv stemning, som varmer rigtigt meget hos lederne og bestyrelsen.

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk

Gymnastik - Hornum Sæson 2013-2014 Mandag d. 2. september 16.30-17.30 Græshopperne 1-3 år 17.30-18.30 Motionsdamer 18.30-19.30 Zumba Tirsdag d. 3. september 16.00-17.00 Spilopperne 3-6 år 17.00-18.00 Dreamteam 0. - 3. kl. 18.00-19.00 Styrke/spring 7. kl. og opefter 19.00-20.00 JuniorMix 4. - 6. kl Mandag d. 23. september 19.30-20.30 Bold/styrke/spring 25+ m/k 20.30-21.30 Bugg. Kom og dans NYHED Se mere på www.hornumogomegn.dk

BLÆRE: Rekorden: ”Flest kilometer cyklet på trehjulet cykel”, er optaget i Guinness Rekordbog, og rekordholderen bor i Blære. I forbindelse med sponsorcykelløbet lørdag, 14. september, har rekordholderen Kurt Larsen, indvilget i at cykle på trehjulet cykel i tre timer. Turen sker samme dag som der arrangeres sponsorcykelløb til støtte for Blære ny Multicenter.

Med løbet skal der cykles penge ind til projektet. I alt er der tre løb, hvor cykelrytterne vil blive aldersopdelt, og hvor hvert løb varer en time. Der vil være præmier til de tre ryttere, der cykler flest runder i hvert løb. Mange af foreningerne i Blære har på forhånd lovet, at de deltager i cykelsponsorløbet. Cykelløbet vil blive sat i gang med en æresrunde

af forskellige veteran- og specialkøretøjer hjemmehørende i Blære og omegn. Disse køretøjer vil efterfølgende stå til parade på Blære Stadion. Ud over cykelløb vil der være mange forskellige aktiviteter i løbet af dagen. Dagen starter med gratis rundstykker. Når cykelløbet er færdigt vil der være fremvisning af Blære Multicenter. Bestyrelsen for Blære Multicen-

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

RØRBÆK

Aktivitetsdag for de ældre i Rebild syd Børnehavebørn kom marchrende som små soldater RØRBÆK: Det summede i den grad af aktivitet da Engparken Rørbæk tirsdag i sidste uge holdt den årlige Aktivitetsdag med nytår som tema. Over 90 ældre havde tilmeldt sig, og blev fra morgenstunden mødt af et pyntet center, hvor der også var hjemmebagte boller og kaffe. Leder af aktiviteten Hanne Svenstrup, Haverslev, bød velkommen efterfulgt af en sang til lejligheden, skrevet af Mona Høegh. Derefter var der taler. Frivilligkoordinator Sietske Møller talte om at mødes i

ter viser rundt i centret, så det er muligt at se hvor langt projektet er nået. I forbindelse med rundvisningen er der mulighed for at tippe en 13’er. Senere på dagen er der havetraktortræk. - Havetraktortræk har været det helt store trækplaster i forbindelse med arrangementet Koen Karla. Vi har derfor valgt at have havetraktortræk på programmet sammen med cykelsponsorløbet, siger Inger Nielsen, Blære. Der vil i løbet af dagen være salg af forskellige forfriskninger, ligesom der også i dagens anledning er arrangeret hoppeborg på pladsen.

De ældre spillede blandt andet petanque.

øjenhøjde med alle - uanset hvad handicap man havde. Efter denne opfordring var det tid til, at de forskellige aktiviteter kom i gang. Deltagerne spredte sig nu inde og ude til de forskellige aktiviteter de havde lyst til. Der var petanque, billard, ludo, kortspil og mikado. Om eftermiddagen kom byens børnehavebørn traditionen tro på besøg. De marcherede som små soldater med konge og flag i spidsen med inspiration fra sangen Kong Kristian stod ved højen mast. Knud Erik Høegh fortalte bagefter om Rørbæk fra hans barndomstid. Han indrømmede at have været en skarnsknægt som lille, og fortalte om det første smil som konfi rmand, da han så hvor mange penge han fi k. Han afslørede dog ikke beløbets størrelse. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

AARESTRUP

Assenholt vil skabe dialog i kalkminen GRAVLEV: Kunstneren Søren Assenholts soloudstilling ”Modmyter”, der er en såkaldt dialogudstilling med to afdøde kunstnere åbner fredag, 6. september i Thingbæk Kalkminer ved Gravlev. Søren Assenholt siger, at omdrejningspunktet for udstillingen er nordisk identitet. Udstillingen binder en snor mellem kalkminernes underjordiske mytologi og vor egen søgen efter traditioner og historie i dag. Det er en dialogudstilling med

Salon Jytte HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

minens permanente udstilling af kunstnerne Anders Bundgaards og Carl Johan Bonnesens skulpturer. - Udvandring og grænsedragninger har været et væsentligt omdrejningspunkt for Bundgaards og Bonnesens produktion, emner som jeg umiddelbart forbinder med min egen professionelle søgen efter nordisk identitet, siger Søren Assenholt. Anders Bundgaards behandling af spørgsmålet om udvandring og genforening er interessant i forhold til Nordens grænser. Skulpturen “Genforeningen” omhandler oprindelig Danmarks forhold til Tyskland, men også i bredere forstand i spørgsmålet om det nordiske. Der er væsentlige spørgsmål på spil for mig. Hvor ligger vores identitet og traditioner? Skal den danske billedkunstner tilbage til

middelalderen for at finde sine håndværksmæssige traditioner, eller har vi foran os en plukbar tradition, der kan definere den nordiske mand og kvinde, håndværker og kunstner, spørger Søren Assenholt, som laver en kontemporær afkalkning af det billedsprog og den type mytos, som er brugt hos de to afdøde kunstnere. Hvordan tolker de historien, og er deres fortællemetoder stadig interessante i dag? Kan det direkte formsprog noget i en kontemporær kunstpraksis, som vi måske overser? Dialogen vil ære, men også stille spørgsmål ved den 78 år gamle skulpturudstilling i kalkminerne. Udstillingen vil inddrage hele minen og bliver en total iscenesættelse. Minens konstante kulde og rummets mystik, der i forvejen præger

sanserne, bliver inddraget i udtrykket og fremhævet i Søren Assenholts kontemporære mytologisering af skulpturer såvel som minerum. De ellers utilgængelige dele af minerummet vil blive levendegjort og de sokkelsatte skulpturer hives ud over deres egen grænse. Flere af de permanente figurer i minen skal reaktualiseres gennem en skulpturel stopmotion teknik, udformet i træ, der er bearbejdet med både slibninger og forkulning. De store kalklommer vil blive fyldt med videoprojektioner: aske og støv, iscenesat som ild. Særlige bashøjtalere vil fylde minen med stolte frekvenser af Cimbrerfolkets udvandring og storhedsvanvid Udover udstillingen vil Søren Assenholt skabe et varigt relief i minevæggen.


Aars Avis

4. september 2013

SIDE 21

Ny Hole in One i Aars Golfklub GOLF: Den sidste dag i august, en lørdag med regn og blĂŚst, var en gruppe golfspillere fra Aalborg Golfklub pĂĽ besøg, for at spille en runde golf pĂĽ banen i Aars Golfklub. PĂĽ banens hul 3 lykkedes det en af spillerne, Klaus Møller at lave det dygtige/ heldige slag at fĂĽ bolden i hul pĂĽ første slag. Efterfølgende ďŹ k Klaus

Møller overrakt den traditionelle aske whisky, som senere blev nydt af hele gruppen pü terrassen, samt et gavekort pü kyllingeprodukter fra Aars Golfklubs Hole in One sponsor Danpo. Efter at der i 2011 kun var en spiller og i 2012 slet ingen, er det nu i denne sÌson syvende gang, at det lykkes for en spiller at lave det dygtige/heldige slag.

Team Himmerlands kvaliďŹ kationshold leverede varen, da det gjaldt. Fra venstre ses Jørgen Kristensen, teamchef Thomas Hyldgaard Nielsen, Claus Pedersen, Søren Farsinsen, Daniel Visborg Christensen, Peter Rasmus Paulsen, Lars Høj Jensen og Simon Torp Lorenzen. Holdkaptajn Søren Christensen tog billedet.

Golfspillere sikrede sig oprykning liďŹ kationshold at spille sig blandt de ďŹ re hold, der nĂŚste ĂĽr tørner ud i 4. division. - Total godkendt spil! Flere

leverede bedre, end man kunne forvente under sü vanskelige forhold, sagde holdkaptajn Søren Christensen,

Aars FC har sagt farvel til bunden af serie 1 Efter tre sejre pĂĽ stribe leger holdet med i toppen FODBOLD Serie 1, herrer Holstebro-Aars IK 0-3 (0-1) Aars IK-Skals FF 3-0 28. august drog Aars FC til Holstebro. Efter weekendens 10-1 sejr var selvtilliden i top, og kun ĂŠn ĂŚndring var gjort sammenlignet med weekendens kamp mod Koldby/ Hørdum. Rene Gundersen mĂĽtte af arbejdsmĂŚssige ĂĽrsager melde afbud. Til gengĂŚld var Per Møller igen med og startede pĂĽ bĂŚnken. De seneste to kampe har Aars FC startet som lyn og torden, men det var ikke tilfĂŚldet denne onsdag aften pĂĽ IdrĂŚtscenter Vest i Holstebro. De rødblusede skulle bruge 10-15 minutter pĂĽ at ďŹ nde sig til rette, men derefter begyndte spillet at yde. BĂĽde offensivt og defensivt var Aars Holstebro overlegen, dog mĂĽtte Claus Glerup hive en feberredning frem.

Offensivt kom bolden over kanterne, hvor gode indlÌg blev slüet ind i boksen. Efter 25 minutter slog Nicolai �NC� bolden ind i feltet, hvorefter Kenneth Nielsen var over nedfaldsbolden og konsekvent sparkede bolden i nettet til 0-1. Kort efter slog Dragisa Stojkovic to gode indlÌg, som desvÌrre ikke gav videre udbytte. Kort inden pausen var Simon Hedehus tÌt pü at score efter hjørne, men afslutningen sneg sig udenom, og stillingen var derfor 0-1 ved pausen. Kort efter pausen kombinerede Kristian Bach og Nikolaj Christensen sig igennem Holstebro-forsvaret, men desvÌrre gik sidstnÌvntes afslutning over mül. Efter 10 minutter af anden halvleg erobrede Kenneth Skov bolden pü midten, afdriblede to mand og sparkede bolden i mül fra 30 meter. Et ot mül af en stÌrkt

spillende Skov. Kort efter spillede Kristian Bach igen Nikolaj Christensen fri, og denne gang udnyttede Nikolaj chancen og sparkede bolden i kassen til 0-3. Herefter slog Aars FC cruise control pü og kørte sejren hjem. Til sidst kunne Per Møller have scoret ürets mül i serie 1, da han efter et frispark i højre side saksesparkede bolden mod mül. DesvÌrre reddede Holstebro-keeperen bolden. Kampen endte fuldt fortjent 0-3, og Aars FC kunne tage tre point med hjem fra Holstebro. Sejren var Aars FC’s anden i trÌk, og endnu bedre blev det, da holdet mandag tog imod Skals FF pü Aars Stadion. Her blev det til endnu en sejr pü 3-0, og det betød, at Aars FC pü otte dage gik fra nul point til ni point, og holdet leger nu med i toppen af tabellen. Puljens duks er Viborg

da oprykningen var i hus. Oprykningsspillets format var slagspil med fem singler og en foursome.

Søndermarken, som har 10 point efter femkampe, men ďŹ re hold, der alle har ni point, bider viborgenserne i haserne. Nykøbing Mors har dog kun brugt ďŹ re kampe pĂĽ at hente de ni point, og øboerne kan derfor spille sig op pĂĽ puljens førsteplads, hvis drengene fra Limfjordsøen vinder deres nĂŚste kamp. Klaus Møller fra Aalborg Golfklub lavede en Hole in One, da han sammen med en ok klubkammerater lørdag gĂŚstede Aars Golfklub.

A/S

GOLF: Med en ďŹ n afslutning pĂĽ den svĂŚre Holstebro-bane lykkedes det i weekenden Himmerland Golf Klubs kva-

ZZZVLPHVWHGFHPHQWGN

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

+

)5HUUHJ U $ nUG NU VVW HQ 182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

GLUHNWHIUDHJHWVWÂĄEHUL

6LPHVWHG&HPHQWVW¥EHUL$S6 (YHOGUXSYHM‡6LPHVWHG‡$DOHVWUXS 7OI‡VF#VLPHVWHGFHPHQWGN‡)D[


Aars Avis

SIDE 22

4. september 2013

HURK-rytter høstede titler

Ulrik Linnemann havde på ingen måde tur i den, da han i weekenden kørte syvende afdeling af europamesterskabet i Rallycross i Frankrig. Skivum-drengen, der inden weekendens afdeling lå godt til i toppen af mesterskabet gled efter en pointløs weekend udenfor podiepladserne i den samlede stilling.

Uheldig weekend for Ulrik Linnemann Rallycross-køreren hentede ingen point i Frankrig RALLYCROSS: Ulrik Linnemann og hans rallycrossteam var i weekenden draget til Frankrig for at køre syvende afdeling af Europamesterskabet i Rallycross, men Skivum-drengen havde mildest talt ikke held i sprøjten i det franske. Der var inden afgangen til Frankrig lagt op til et

højt konkurrenceniveau med 37 deltagere i SUPER1600 klassen. Med en EM-titel indenfor rækkevidde var Ulrik Linnemann og hans team tvunget til at fremvise resultater i den høje ende af tabellen, hvis de stadig skulle have udsigt til en podieplacering i det samlede

klassement. Desværre udeblev de gode omgangstider på rallycrossbanen i Loheac. I første heat fi k Ulrik Linnemann en heatsejr der rakte til en samlet ottendeplads, men derefter var resultaterne for nedadgående. Nordjyden blev tilmed diskvalificeret fra andet

heat på grund af en kollision med en af de nærmeste konkurrenter. Tredje heat kastede en niendeplads af sig, og fjerde heat blev enden på den yderst uheldige weekend med et knækket styrtøj på Peugeot-raceren Dermed blev det ikke til point for Ulrik Linnemann og hans team i denne weekend, og Ulrik Linnemann må lige nu se sig selv degraderet til en fjerdeplads i det samlede klassement i Europamesterskabet. Næste afdeling af mesterskabet skal køres i Østrig 14. og 15. september.

Flotte resultater af motocross-kørere Såvel kørere som dommer leverede gode præstationer, idet alle kørere sluttede i top 10 i deres respektive klasser. Kørerne fra Aars kørte sig til følgende resultater: MX1-B: Jacob Andersen (7), MX2-B: Mathias Kristensen (4), C125: Mads Kristensen (3), C85 mini: Alex Nielsen (8) og Mads Svendsen (10), Oldboys 33-44 A/B: Richard Nielsen (4), Oldboys C33: Guido Hansen (2) og Rudi Støttrup (6). Mathias Kristensen, der her kæmper med et af banens mange sandsving, var blandt de motocrosskørere fra Års Motocross Klub, som i weekenden gav den gas i Hjørring.

MOTOCROSS: I lørdags blev Toftegaards Cup 3 afviklet på Sønderskovbanen ved Hjørring. Både bane og vejr var perfekt, så rammerne for noget

godt motocross var i top. Aars Motocross Club var godt repræsenteret med otte af i alt 140 kørere i forskellige klasser, samt dagens dommer Frank Sørensen.

Mads Svendsens 10.-plads blev endda kørt hjem i kraft af en flot tredjeplads i andet heat, idet tændrøret svigtede i starten af første heat, og han derfor ikke fik noteret point for dette. Alt i alt en herlig motocross dag, hvor

dommeren ikke blev overbebyrdet med arbejde, men hvor kørerne til gengæld fi k brug for alle kræfter og teknik i det tunge sand.

RIDNING: Rytteren Rebecca Sørig Pedersen fra Hornum Ulstrup Rideklub har igen haft en helt fantastisk weekend med nogle suveræne heste til Elite stævne på Broholms Gods på Fyn. Rebecca Sørig Pedersen har imponeret sæsonen igennem, men denne gang var hun oppe mod modbydelig hård konkurrence, da stævnet havde deltagelse ikke OL-deltagere og mange professionelle. Det generede imidlertid ikke den unge HURK-rytter. Lørdag vandt hendes 7’års en andenplads i LA5, samt en tredjeplads i MB1, og i søndagens fi nale, vandt samme hest en andenplads i MB2 7’års og ældre championat, på trods af hans unge alder. Derudover vandt Rebecca’s 5’års titlen, som den bedste 5’års i hele landet, altså den hest der har klaret sig bedst hele året. HURK havde i det hele taget en travl weekend, da en række af klubbens andre ryttere var til stævne i Gedsted. Trods det lettere dårlige vejr søndag var der dog ikke noget, der kunne slå klubbens ryttere ud af kurs. Pernille Johannsen og Bakkegaardens Sputnik startede i LF, hvor de fi k en roset og LE, hvor de fi k en andenplads. Søndag gjorde de kunsten efter, da Pernille Johannsen red en flot nulrunde, og igen tog hun en roset i LF. Lørdag startede Lukas og Line Sørensen LD spring og fi k en førsteplads. Søndag startede Lukas og Line Sørensen LC spring og fi k en andenplads. I GOR cuppen i spring fi k Lukas og Line Sørensen en samlet andenplads. Maria Gedsted og Sanders Docali red LD1 til 68%, og blev vinder af klassen. I deres første LC1 red de 66% og blev første uplaceret. Dermed sluttede de som nummer fi re i GOR cuppen. Af øvrige resultater kan nævnes:

Anette Sahl på Plet andenplads i LD spring Stine Falk på Domino i LB2 førsteplads med 65 % Stine Falk på Asterix LC2 førsteplads med 71% Stine Falk på Asterix LC1 tredjeplads med 68,5% Stine Falk på Asterix LC1 førsteplads med 67,5 % Stine Falk på Asterix LC2 tredjeplads med 66% Stine Falk på Asterix fi k både førsteplads og andenplads i GOR CUP Stine Falk på Domino LB2 førsteplads med 66,6% Stine Falk på domino LA1 førsteplads med 67 % Tabita Laigaard på Supreme LC1 førstepladsl med 71% Tabita Laigaard på Supreme LC2 førsteplads med 68% Tabita Laigaard på Supreme ente med en samlet førsteplads i GOR CUP.

Blære

Forsamlingshus Udlejning af huset: www.blaere.dk

98 66 66 10 Sponsor:

SPIES OG GLISTRUP 29/8-10/9 • kl. 20.00 11/9 • kl. 10.00, 20.00

PAIN & GAIN 5/9-11/9 • kl. 19.30 www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75

Hobby og fritidsmesse i to haller

www.midtjysk-viborg-husflid.dk

Viborg Fest til fast pris kr. 499,Fredagstilbud: Beuf Bearnaise kr. 135,www.hvalpsund-faergekro.dk

Tænk økologisk

God, gammeldags mad - ikke så ringe endda!

TLF. 22 21 08 98 Erik Christoffersen www.123hjemmeside.dk/kokken1

6/9 - 7/9 - 8/9 Fredag kl. 10-17 Lørdag kl. 10-17 Søndag kl. 10-16 Alt hvad man kan ønske sig til en kreativ fritid, håndværk, håndarbejde m.v.

Tinghallen Viborg Stadionhal Info - tlf. 86 62 61 00


Aars Avis

4. september 2013

SIDE 23EFTERÅR LØRDAG D. 7. SEPTEMBER KL. 21.00

Alasdair Fraser & Nathalie Hass (Sco/Can) samt Marianne Green m. band (Irl/Dk/No)

2013

Hold jer opdateret om arrangementer på www.halkaer.dk

Køb af billetter og menu: www.halkær.dk SØNDAG 1. DECEMBER KL. 20.00

FREDAG D. 25. OKTOBER KL. 21.00

Poul Krebs og Henning Kvitnes (DK/NO)

Erik Grip, Stanley Samuelson og Anders Mikkelsen (DK/Fær)

Ved døren: (hvis der ikke er udsolgt inden) Kr. 260,(medl. kr. 220,-)

Alasdair Fraser, Skotlands masterfiddler over dem alle, bosiddende i USA & Natalie Hass, ung og enestående canadisk talent på cello, gennemfører deres første turne i Danmark og Halkær Kro er efter lang tids forberedelse kommet på den verdensberømte duos turneplan. »The musical chemistry between Scottish fiddle legend Alasdair Fraser and young cello ace Natalie Hass is a rare, felicitous thing«. Daniel Gewertz, Boston Herald. www.alasdairfraser.com Marianne Green, fornem fortolker af traditionel irsk musik, åbner denne irsk/skotske aften med sit stærke hold Magnus Wiik, Sonnich Lydom & Martin O’Hare. www.ohareproductions.com/marianne-green

Koncertmenu: Kanalfogedens køkken, Løgstør

Entré: Forsalg kr. 160,- (medlemmer kr. 120,-) Ved døren kr. 180,- (medlemmer kr. 140,-) Erik Grip kan i år fejre 40 års jubilæum som hele Danmarks trubadur. Ikke en afkrog af Danmark, ikke en dansk sangbog uden Eriks unikke aftryk gennem en enestående karriere i ”Den grønne Lund”. Stort tillykke fra Halkær Kro!! Denne Sing’n songwriter aften indledes af to af Eriks gode og højt respekterede kollegaer, guitarist og sanger Anders Mikkelsen samt fra Færøerne Stanley Samuelson. www. grip.dk www.stanleysamuelsen.dk www.andersmikkelsen.dk

Koncertmenu: Mortens Kro, Aalborg

Poul Krebs introducerer Kvitnes således: »Jeg lærte Kvitnes at kende ved at tabe et væddemål! Jeg nægtede at tro på, at sangen »Back to Little Eden« var skrevet af en nordmand! Jeg tabte væddemålet, men vandt et venskab som nu har varet i mere end 20 år.« Glæd jer til denne aften. Der bliver rift om billetterne!!

Koncertmenu: Mortens Kro, Aalborg

LØRDAG 7. DECEMBER KL. 20.00

Cubansk Salsaaften med Jorge Corderos store salsaband

FREDAG D. 8. NOVEMBER KL. 21.00Entré: Forsalg kr. 160,- (medlemmer kr. 120,-) Ved døren kr. 180,- (medlemmer kr. 140,-)Entré: Forsalg kr. 240,(medl. kr. 200,-)

Mánran (Sco) samt Henrik Jansberg Band (DK)TORSDAG D. 26. SEPTEMBER KL. 19.30

Santa Cruz

Entré: Forsalg kr. 160,- (medlemmer kr. 120,-) Ved døren kr. 180,- (medlemmer kr. 140,-)

Alex Riel, Poul Halberg, Bo Stief, Hans Ulrik og Frans Bak – Dansk fusionsjazz/-rock fra et helt unikt hold. Santa Cruz var i 80’erne et retroband, men repertoiret består nu i dag helt af bandets egne kompositioner. Vesthimmerlands Kulturskoles musiktalentklasse indleder aftenen fra kl. 19.30–20.00. Kom og oplev, hvad de unge talenter kan!!.

Koncertmenu: Mortens Kro, Aalborg

LØRDAG D. 5. OKTOBER KL. 21.00

Bola Suriana (Mex) og Blick Bassey (Cam/Bras)

Koncertmenu: Niels Quist, Lundbæk kombineret med vegetarkøkkenet Drivhuset

Entré inkl. 2-retters menu: Forsalg kr. 380,- (medl. kr. 340,-) V/døren u. menu fra kl. 20.30: Kr. 160,- (medl. kr. 120,-) Halkær Kros alternative jul. Salsa, romsmagning og anekdoter fra Caribien, salsainstruktion og caribisk mad – Halkær Kros koncertsal bliver rammen om det hele, som munder ud i et kæmpe salsabal. – Alle, der trænger til at få dansetrinene opfrisket, får lejlighed til det, inden orkestret for alvor går i gang! Tag familie, venner, bekendte og virksomheden med til Halkær Kro’s caribiske juleafslutning.

Koncertmenu: Kanalfogedens Køkken

LØRDAG 23. NOVEMBER KL. 18.00Pierre Dørges New Jungle Orchestra og mesterkokkedysten Johan Braae mod Joakim Randrup. Entré inkl. menu: Forsalg kr. 390,(medl. kr. 350,-)

Entré: Forsalg kr. 160,- (medlemmer kr. 120,-) Ved døren kr. 180,- (medlemmer kr. 140,-) Bola Suriana – enestående traditional mexikansk musik - Bandet er opkaldt efter Emiliano Zapatas guerillahær fra den mexikanske frihedskamp for 100 år siden. www.bolasuriana.com Blick Bassey, guddommelig guitarist og sanger fra Cameroun, indleder denne aften i World Musikkens ånd med hans afrikansk/ brasilianske trio. ”The audience is taken on a universal trip to beautiful and peaceful places” Carolina Valejo

Koncertmenu: Kanalfogedens Køkken, Løgstør

V/døren u. menu fra kl. 20.30: Kr. 180,(medl. kr. 140,-) Musikken er unik, mest fra kapelmesterens hånd, men også en koral fra Carl Nielsen sniger sig ind i denne aftens program, som traditionen tro vil bringe os langt omkring. Pierres Jungleorkester har opnået en helt unik status på den danske musikscene med inspirationer fra den ganske verden og hele livet på én gang serveret med humor og højt kunstnerisk niveau. Aftenens to mesterkokke Johan Braae og Joakim Randrup vil blive assisteret og inspireret af junglemusikerne i præsentationen af deres hver især kreerede 5 menuer – som præsenteres side om side på tallerkenen – Så må publikum selv vurdere dystens udfald!!

Af administrative grunde går vi på Halkær Kro over til online forsalg af koncertmenu og -billetter. For at hjælpe os med dette, kr. 20,- i rabat på alle koncertbilletter, give gerne vi vil der bestilles og betales i forsalg. Koncertmenuer skal bestilles og betales via forsalg. Forsalget foregår via vores hjemmeside www.halkaer.dk og slutter kl. 12.00 dagen før en koncert. Unge mellem 12 og 26 år betaler halv entrepris på koncertbilletter. Musikprogrammet er støttet af Statens Kunstråd, Aalborg Kommune og en samarbejdsaftale med Nibe Festival. Følg os på facebook og www.halkaer.dk. Yderlige informationer og spørgsmål fås ved at skrive til os på halkaerkoncert@gmail.comEntré: Forsalg kr. 160,- (medlemmer kr. 120,-) Ved døren kr. 180,- (medlemmer kr. 140,-)

Folk rock fra Skotland er hvad det 6 mands store Mánran står for. De har fulgt RunRig rundt som opvarmning på deres 40 års jubilæumsturne. De har væltet Tønder festivalen én gang – nu gælder det Halkær Kro: Mànran are an exceptionally talented bunch of young guys that are taking the music world by storm with their high energy, stomping tunes and phenomenal gaelic and english songs – D.Shaw, Celtic Connections Henrik Jansberg, komponist og en af Danmarks markante violinister på Folkscenen, kommer og åbner denne aften med sit igennem flere år stærke band: Henrik Jansberg (violin), Perry Stenbäck (guitar / nyckelharpe / mandolin), Rasmus Brylle (trommer, percussion), Rasmus Zeeberg (guitar / mandolin) og Steffan S. Sorensen (kontrabas). Det bliver en helt unik Folkaften!!


Aars Avis

SIDE 24

4. september 2013

Månedsleje af biler vinder frem i Danmark Avis har oplevet en stigning på 40 procent på et år

MOTOR: Flere og flere danske virksomheder og privatpersoner har fået øjnene op for de forskellige muligheder for billeje, i stedet for at købe ny bil. Avis Biludlejning, der er et at Danmarks største udlejningsselskaber, har fra 2012 til 2013 oplevet en fremgang på hele 40 pct. for det såkaldte MiniLeasekoncept, der er en mellem-

ting mellem korttidsleje til f.eks. ferier og weekender, som de primært er kendt for, og traditionel leasing. Med MiniLease kan man leje bil i en valgfri periode på mellem 2 og 36 måneder - og ikke i de fastlåste 3 til 4 år, som det ofte er tilfældet ved almindelig billeasing. Ifølge administrerende direktør for Avis Biludlejning i Danmark, Kasper Gjedsted, skyldes fremgangen for månedsleje, at flere og flere danske virksomheder er begyndt at se optimistisk på fremtiden efter fi nanskrisen, men at de samtidig ikke vil smide alt i puljen på en gang: - Lige nu oplever vi, at rigtig mange virksomheder henvender sig til os, fordi de ansætter nye medarbejdere eller påtager sig flere arbejdsprojekter og derfor har behov for en bil. Finanskrisen har dog gjort, at mange stadig er forsigtige med at ville binde sig til bilerne i en længere periode ad gangen. Her er MiniLease ofte en

SKAL DU HAVE KØREKORT SÅ KONTAKT

JENS BOCK

Ring og hør nærmere. Holdstart TILBUD den 17. august 2009

Tilmeld nu og få kr. 2.000,- i rabat Lovpakke nu kr. 8.995,-

TLF. 22 24 04 21 SMÅ HOLD=GODE KØRETIDER=MINDRE FRAVÆR

www.himmerlands-koereskole.dk

Autolakering

optimal og billigere løsning, da korttidsleasing giver større fleksibilitet og færre bindinger end traditionel billeasing, fortæller Kasper Gjedsted.

Efter behov Avis MiniLease adskiller sig fra traditionel billeasing ved en mere fleksibel og kortere bindingsperiode, der betyder, at man kun binder sig til lejebilen i 2 måneder. Herefter kan leasingaftalen frit opsiges. Man kan frit vælge blandt nye og moderne bybiler, stationcars, minibusser og varevogne fra en lang række anerkendte producenter, og det er også muligt at udskifte bilen med en anden, når man ønsker det. Ligeledes kan man løbende justere, hvor langt man ønsker at køre hver måned i en såkaldt kilometerpakke. Ifølge Kasper Gjedsted forsøger Avis Biludlejning at tilpasse sig tidens forbrugertendenser gennem denne fleksible udlejningsform: - Vi kan se, at virksomhederne lige nu efterspørger fleksibilitet og frie valg til at sammensætte produktet efter deres individuelle behov. Den efterspørgsel imødekommer vi med MiniLease, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at markedet for korttidsleasing vil fortsætte med at vokse i den kommende tid, vurderer Kasper Gjedsted. Fleksibiliteten ved månedsleje opleves også i form af fi nansieringen. Modsat traditionel leasing slipper man ved MiniLease for både opstartsgebyr, kapitalbinding og afskrivninger. Man betaler kun et fast, månedligt lejebeløb, der i høj grad er konkurrence-

Biludlejningsfirmaet Avis har oplevet en stigning på hele 40 procent på månedslejede biler.

dygtigt i forhold til både offentlig transport, traditionel leasing og egen bil.

F.eks. kører Avis Biludlejning lige nu en MiniLeasekampagne, hvor man bl.a.

kan leje en Citroen C1 for 99 kroner om dagen.

Se alle vores biler på www.torbenjensenautomobiler.dk Hyundai i20 1,2 Classic 2011 SOLGT

Hyundai Getz 1,5 CRDi 2007

Kia Venga 1,4 CRDi Active 2010

Kia Carnival 2,9 HPDI 2007

Hyundai Elantra 2,0 2005

Blåmetal, diesel

Sølvmetal, diesel

Sølvmetal, diesel

Rød, benzin

109.900,189.900,-

Sort, diesel

54.900,49.900,-

49.900,-

Hyundai i20 1,2 Comfort 2010 SOLGT

Hyundai Sonata 2,0 2007

Hyundai Santa Fe 2,0 Van 2005

Mitsubishi Space Star 1,6 2003

Hyundai Getz 1,3 GL 2002

Bordeuxmetal, diesel

Sortmetal, diesel

Sortmetal, benzin

Blåmetal, benzin

Hyundai i30T1,6 CRDi 2009 SOLG

Peugeot 207 1,6 HDI 2006 SOLGT

Peugeot Partner Combi 2005

Lada 112 1,5 GLi 2003

Sølvmetal, benzin

Rødmetal, benzin

Seat Cordoba 1,4 16V 2008

Opel Astra 1,7 CDTi 2006

Skoda Fabia 1,4 TDI 2004

VW Touran 1,9 TDI 2003

Sortmetal, benzin

Beigemetal, diesel

Lysblåmetal, diesel

Sortmetal, diesel

Blåmetal, benzin Hvid, diesel

114.900,124.900,59.900,-

Sortmetal, diesel

99.900,14.900,69.900,-

59.900,59.900,39.900,-

Kia Ceed SW 1,6 CRDi 2008

Hyundai Getz 1,5 CRDi 2006

Nissan Primera 1,8 2003

Beigemetal, diesel

Guldmetal, diesel

Sølvmetal, benzin

139.900,-

SAT NED

49.900,-

SAT NED

59.900,-

SAT NED

34.900,-

34.900,-

Citroën Berlingo 1,6 16V 2001

14.900,-

Rødmetal, benzin

39.900,-

69.900,-

Hyundai Trajet Pro Van 2,0 2003

Sølvmetal, diesel

29.900,-

SAT NED

Hyundai i10 1,2 Comfort 5d

Hyundai Veloster 1,6 GDi

Hyundai i40 CRDi Comfort

Hyundai ix20 1,4 CRDi Premium

• 2010 • Rødmetal • Benzin • 95.188 km

• 2011 • Gul • Benzin • 29.887 km

• 2013 • Blåmetal • Diesel • 2.136 km

• 2013 • Hvid • Diesel • 1.125 km

69.900,-

199.900,-

269.900,-

219.900,-

JERNBANEGADE 7 • HORNUM • 9600 AARS


Aars Avis

4. september 2013

Rosendahls Grand Cru-serie fejrer i år 20 års jubilæum, og i den forbindelse relancerer Rosendahl nu nogle af de mest populære design med et 2013’sk twist.

Jubilæumsdesign i stilrent stål Rosendahls ikoniske Grand Cru-serie fejrer 20 års jubilæum BOLIG: Efter flere sæsoner med blide pasteller, er de skinnende metaller en af

årets helt store trends i indretningen. Messing, kobber, stål og

aluminium - anything goes, selvom det blanke stål især har sat sit præg på køkken-

trenden med sit industrielle, men alligevel eksklusive look.

Hornum

Valnøddeparken Pris pr. grund Kr. 320.000 incl. byggemodning

SIDE 25

En anden allestedsnærværende tendens er de brølende 20’ere, der netop nu udfordrer Mad Menuniverset som retro-inspiration. Vi drikker champagne og cocktails som aldrig før, og serverer naturligvis de sofi stikerede forfriskninger på funklende ”sølvbakker”, der føjer et strejf af old school elegance til hjemmebaren. Som hyldest til de fantastiske 20’ere - både Gatsbys og Grand Cru-seriens jubilæum - vækker Rosendahl nu opsigt med termokande og serveringsbakke i smukt stål. Et praktisk-cool makkerpar, hvor en løs gummibeklædning i bakkens indre desuden forhindrer, at indholdet rutsjer rundt. Samtidig leverer den diskrete sorte farve elegant modspil til det blanke metal. For at design skal fungere i hverdagen, er det nødvendigt, at det ikke stjæler opmærksomheden, men diskret appellerer til øjet dag efter dag. Samtidig må funktionaliteten naturligvis være i top, og at Grand Cru termokanden fra Rosendahl i dag er en moderne klassi-

ker, skyldes, at den bringer designfaktor og optimal ydeevne til en af hverdagens mest uundværlige brugsgenstande. Det gælder naturligvis også dette efterår, hvor Rosendahl har iført den pyramideformede termokande blankt stål fra top til tå og dermed gjort den til et elegant designstatement. På morgenbordet, kontoret, til aftenkaffen, fester og gæster... Grand Cru termokanden er berømt for sin praktiske trykknap-funktion, der gør det nemt og drypfrit at hælde af kanden - og ikke mindst holde temperaturen! Når jubilæumsudgaven lanceres i selskab med en smuk serveringsbakke i matchende stål, er det ikke for at skåne bord og dug, men for at sikre en stilren servering af kaffe, drinks, sødt og snacks. Med sin art deco-agtige enkelthed er bakken desuden velegnet til at arrangere lystableauer og stilleben på middagsbordet og ikke mindst til jul, hvor antikke glaskugler i trængsel på det smukke stål skaber en enkel og glamourøs stemning.


Aars Avis

SIDE 26

4. september 2013

Højttalere med lækker lyd, funktionalitet og design Nye højttalere kombinerer dansk design og kvalitet

BOLIG: Der er intet bedre, end når design og funktionalitet går hånd i hånd i ens bolig indretning. Når så lyden fra højttalerne er helt i særklasse og højttalerne er designet med omtanke for det unikke - så har man den fuldendte op-

levelse.De nye SmallPod Airplay højttalere fra den danske højttalerproducent Podspeakers by Scandyna, som netop er blevet introduceret, åbner en hel ny verden af muligheder indenfor lydoplevelser og trådløs streaming via Apple Airplay. - Vi vil tillade os at påstå, at vi har et produkt, der er lidt bedre end andre streaming højttaler produkter på markedet, siger Claus Hovendahl fra Podspeakers by Scandyna. - Da vi udviklede vores SmallPod højttalere havde vi design og funktionalitet i tankerne - men specielt lyden, som det jo egentlig drejer sig om, havde vi selvfølgelig et helt specielt fokus på, fortsætter Claus Hovendahl. - Som en af de eneste på

De nye SmallPod Airplay højttalere fra den danske højttalerproducent Podspeakers by Scandyna kombinerer godt design med funktionalitet og lækker lyd.

markedet er vores højttalere med rigtig stereolyd og sel-

ve højttaleren er designet, så lydbølgerne har de optimale

Fremtidens boligopvarmning

betingelser, som bevirker, at lyden forfi nes og der ikke opstår lydforvrængninger/ resonans - endvidere bliver lyden mere fyldig, krystalklar og præcis, siger Claus Hovendahl.

Der er også designet et vægbeslag til SmallPod og højttaleren fås i 3 klassiske farver - sort, hvid og rød. Mange tilsvarende højttalere er komplicerede at opsætte - men i dag gøres det meget enkelt med ladekablet, der følger med din Apple enhed og to klik senere er WiFi indstillingerne delt, og du er klar til at afspille musik fra din iPhone, iPad, iPod Touch eller via iTunes. - Vi tror, at vi har fundet den perfekte kombination mellem design, funktionalitet og lydoplevelse, slutter Claus Hovendahl. Udover at fi nde mange Podspeakers i private hjem har rigtig mange Cafeer, restauranter og butikker i Danmark taget højttalerne til sig. Scandyna A/S er en dansk højttaler virksomhed, der har fremstillet og udviklet Podspeaker-serier siden 2001 med speciel fokus på design og lydoplevelser udover det sædvanlige.

fejrer 25 års jubilæum i Viborg I 25 år har Viessmann leveret opvarmningsløsninger til danske boliger. Det fejrer vi med et åbent hus hos HMN i Viborg. Kom forbi og se vores rullende udstilling direkte fra Tyskland, med de nyeste bud på fremtidens boligopvarmning.

Vikar til Salgsafdelingen Til et 6 måneders vikariat i vor danske salgsafdeling søger vi en person til ordrebehandling og ordreindtastning, gerne med erfaring fra et lignende job.

Du finder os hos: Kom til åbent hus og få et unikt kig ind i fremtidens boligopvarmning, i den rullende udstilling direkte fra Tyskland.

+

Nye varmepumper

Fremtidens gasfyr

Styr varmen - Smart!

Viessmanns nye luft-vand-varmepumper klarer opvarmningen af brugsvand og centralvarme med 65° fremløbstemperatur. Det kan erstatte gas- eller oliefyr og er forberet tilkobling af solvarmeanlæg.

Fremtidens gasfyr kan kombineres med andre opvarmningstyper. Den kondenserende gaskedel Vitodens 200-W kan kombineres med solvarme Vitosol 200-F til produktion af varmt brugsvand.

Med din Smartphone kan du styre alle Viessmanns produkter inden for boligopvarmning. Via app’en styrer du nemt varmen i boligen, brugsvands-temperaturen, natsænkning, ferieprogram, m.m.

Scan koden og prøv demo-app’en

Tysk kvalitet og driftssikkerhed

Flis- og træpillefyr

Viessmanns tyske kvalitetsprodukter er kendt som de mest effektive, lydsvage og driftssikre på markedet. Med Viessmann får du en effektiv og fremtidssikret opvarmning.

UÊ Forberedt for både flis og træpiller UÊ Virkningsgrad op til 92% UÊ Komplette løsninger op til 2500 kW UÊ Automatisk røgrens og askeudtag UÊ Fjernovervågning af kedel

www.viessmann.dk Tlf. 46 55 95 10

søger

- og byder på pølser, kaffe og vand og is til børnene.

Vi byder på lidt godt til ganen, tænder op i grillen og serverer pølser, kaffe og vand og is til børnene.

HMN Naturgas Vognmagervej 14, 8800 Viborg Den 11. og 12. september kl. 13-19.

IPA

Vi tænder grillen

Android

Gode læse- og regne-egenskaber

t

Gerne teknisk interesse og indsigt

t

Erfaring med EDB

For den rette person kan vi tilbyde et job med mange udfordringer, hvor du bliver en del af et dynamisk salgsteam, med berøringsflade til både kunder, sælgere samt andre afdelinger i virksomheden. Tiltrædelse snarest. Gage efter kvalifikationer. Er der spørgsmål, er I velkommen til at kontakte Salgsdirektør Hans Ole Petersen. Skriftlig ansøgning med relevante data til: hop@ipabeslag.dk eller til nedenstående senest den 16. september 2013.

A/S J. Petersens Beslagfabrik Jacob Petersensvej 9 Tlf. 98 35 15 00

Markvænget 24, Aars

Tlf. 98 62 41 90

t

iPhone

Himmerlands Gas-Olie & VVS Teknik ApS www.himmerlands-gas-olie.dk

Kvalifikationer: t Omhyggelighed

Hobro · Tlf. 98 51 10 74

O

O

9240 Nibe

www.ipabeslag.dk

A/S J. Petersens Beslagfabrik, som beskæftiger ca. 200 medarbejdere, udvikler og producerer bygningbeslag til den danske og udenlandske bygningsindustri. Virksomhedens kvalitetssyringssystem er certificeret efter DS/ISO 9001


Aars Avis

4. september 2013

SIDE 27

TIL LEJE

IPA

Teamleder søges til BHJ i Hobro

BHJ A/S søger til vedligeholdelsesafdelingen en teamleder, der med reference til teknisk chef vil indgü i det daglige team, som har ansvaret for at vedligeholde og udvikle virksomhedens produktionsapparat, herunder ogsü bygninger og bygningsinstallationer. Stillingens primÌre arbejdsopgaver vil vÌre: • Indkøb af reservedele og maskiner. • PlanlÌgning af forebyggende vedligehold. • Deltagelse i procesoptimeringer i produktionen, i samarbejde med resten af organisationen. • Styring af reservedelslager. • Uddelegering og opfølgning pü diverse arbejdsopgaver. Faglige kvalifikationer Vi forestiller os, at du enten er automatikmekaniker, el-uddannet eller har anden teknisk relevant uddannelse. Du skal have erfaring inden for procesindustrien, gerne inden for fødevarer. Ud over stor teknisk indsigt lÌgges der vÌgt pü en forretningsmÌssig forstüelse, og det forventes, at du har min. 5 ürs erfaring fra tilsvarende job. Personlige kvalifikationer Du arbejder struktureret og selvstÌndigt og er en engageret og robust person med en positiv gennemslagskraft. Det forventes, at du kan bevare overblikket i en til tider hektisk dagligdag. Endelig lÌgges der stor vÌgt pü gode samarbejdsevner, büde over for medarbejdere i egen afdeling og pü tvÌrs i organisationen.

søger

Til leje Aars

Ekspedient til fĂŚrdigvare lageret

120 m2 lejlighed udlejes snarest. Husleje kr. 4.850,- + indskud. Dep. 3 mdr.s husleje. Ingen husdyr. Tlf. 42 65 51 61

Til ekspeditionen pü vores fÌrdigvare lager søger vi en person, - gerne med erfaring i lagerarbejde.

t

Gode lĂŚse-egenskaber

t

God tal-forstĂĽelse

t

Truck certifikat

pr. 15/10 i Aars by. Vi foretrĂŚkker et hus evt. 4 vĂŚr. lejlighed i stueplan, gerne med adgang til have. Tlf. 23 90 03 34

Løn i.h.t. overenskomst. Er der spørgsmül, er du velkommen til at kontakte Salgsdirektør Hans Ole Petersen Skriftlig ansøgning med relevante data til: hop@ipabeslag.dk eller til nedenstüende senest den 16. september 2013.

Har du spørgsmül til stillingen, er du velkommen til at kontakte teknisk chef Jan Sundstrup pü tlf. 74 35 13 08.

A/S J. Petersens Beslagfabrik

Hvis du synes ovennÌvnte lyder spÌndende, sü send en ansøgning med relevante bilag, senest d. 13. september 2013 til:

BHJ A/S UlsnĂŚs 33 6300 GrĂĽsten Mrk. Teamleder

TandlÌge + familie søger bolig

Kvalifikationer: t Omhyggelighed

Jacob Petersensvej 9 Tlf. 98 35 15 00

O

O

2 vĂŚr. lejlighed pĂĽ 50 m2. Husleje kr. 2.800,-. Dep. 3 mdr.s husleje. 4 vĂŚr. lejlighed pĂĽ 115 m2. Husleje kr. 4.200,-. Dep. 3 mdr.s husleje. Efter kl. 17.00 tlf. 21 74 84 98

9240 Nibe

Til leje Solbakken

www.ipabeslag.dk

A/S J. Petersens Beslagfabrik, som beskĂŚftiger ca. 200 medarbejdere, udvikler og producerer bygningbeslag til den danske og udenlandske bygningsindustri. Virksomhedens kvalitetssyringssystem er certiďŹ ceret efter DS/ISO 9001

eller til hr-bhj@bhj.dk. BHJ er en international koncern inden for kødindustrien med hovedkontor i Grüsten. Vi omsÌtter for DKK 2,7 mia. og beskÌftiger 900 medarbejdere fordelt pü 20 selskaber i 13 lande. Aktiviteterne er opdelt i to forretningsomrüder: BHJ Ingredients • produktion og markedsføring af funktionelle animalske protein-ingredienser • produktion og markedsføring af soup stock-ingredienser til savoury-industrien BHJ Meat and by-products • indsamling, forÌdling og distribution af animalske biprodukter til pet food • handel med ferske og frosne kød- og biprodukter til spisebrug og farmaci. BHJ er et selskab i den amerikanske koncern The Lauridsen Group Inc. (LGI). LÌs mere om os - vores historie, vores forretningsomrüder og vores team - pü www.bhj.com.

Revisionsfirmaet

Udlejes i Haverslev

Ole Vestergaard

Statsautoriserede revisorer

PÌdagog/ HündvÌrker søges til barselsvikariat. Yderligere oplysninger Àndes pü www.lounsgaard.dk Lounsgürden

HUS Ă˜NSKES TIL LEJE i Aars snarest. Tlf. 22 77 87 19

Regnskabs- og revisorassistenter

SĂ˜GES SNAREST

'HQSRVLWLYHXGYLNOLQJVHUXGWLODWIRUWV WWHRJYLKDUGHUIRUHQU NNHNRPSHWHQWHRJHUIDUQHUHYLVRUHU VRPKDUULJWLJWUDYOW 7LODWDVVLVWHUHGLVVHPHGDUEHMGHUHV¥JHUYLUHJQVNDEVRJHOOHUUHYLVRUDVVLVWHQWHUGHUKDUO\VWWLODW DUEHMGHPHGERJI¥ULQJUHJQVNDEVXGDUEHMGHOVHRJUHYLVLRQ Hvem er du? 9LIRUHVWLOOHURVDWGX  KDUJHQQHPJnHWUHYLVRUHOHYXGGDQQHOVHQSnHWUHYLVLRQVNRQWRU  HUXGGDQQHWERJKROGHUPHGO\VWWLORJVnDWDUEHMGHPHGUHJQVNDEVXGDUEHMGHOVH  HUXGGDQQHWÀQDQV¥NRQRPPHGVSHFLDOHLUHYLVLRQ  HOOHUL¥YULJWEHVLGGHUNRPSHWHQFHUGHUVYDUHUKHUWLO 'HWYLOY UHHQIRUGHOKYLVGXKDUnUVHUIDULQJHOOHUPHUHSnHWUHYLVLRQVNRQWRUPHQGHWHULNNHHQ EHWLQJHOVH Om jobbet 'XNRPPHUWLODWDUEHMGHPHGHQEUHGYLIWHDIRSJDYHULQGHQIRUERJI¥ULQJUHJQVNDERJUHYLVLRQ2SJDYHUQH O¥VHVLW WVDPDUEHMGHPHGGH¥YULJHUHYLVRUHU

4 vÌr. lejl./hus i Aars. Hus/lejl. m. 3 vÌr. + stue, gerne med have til. Søges af familie pü 3, med lille allergivenlig hund. Kontakt Sandra tlf. 29 29 20 62

Til leje Møllevej 14 1 vÌrelses lejlighed pü 30 m2 med køkken og bad. Leje pr. md. kr. 3.000,- + forbrug af varme. 23 48 35 17 Ring inden kl. 15.00

9LNDQWLOE\GHGLJHQVS QGHQGHRJWLOWLGHUWUDYOKYHUGDJVDPPHQPHGHQU NNHVROLGHRJYHQOLJHNROOHJHU

Leje Farsø

9LO JJHUY JWSnDWGHUHUHQJRGEDODQFHPHOOHPDUEHMGVOLYRJIULWLGVnGHUYLONXQLNRUWHUHSHULRGHUEOLYH WDOHRPRYHUDUEHMGH

Stor 3-vĂŚr. lejlighed

Interesseret? ÂŤLVnIDOGVHUYLIUHPWLODWKÂĄUHIUDGLJLGHQQ UPHVWHIUHPWLGRJVHQHVW <GHUOLJHUHRSO\VQLQJHURPRVNDQĂ&#x20AC;QGHVSnZZZROYGNHOOHUYHGKHQYHQGHOVHWLOVWDWVDXWRULVHUHWUHYLVRU .DUVWHQ/DXUVHQSnWOI $QVÂĄJQLQJVHQGHVWLO%DNNHY QJHW)nUXSHOOHUSnPDLONOD#ROYGN 5HYLVLRQVĂ&#x20AC;UPDHW2OH9HVWHUJDDUGEOHYHWDEOHUHWLDIVWDWVDXWRULVHUHWUHYLVRU2OH9HVWHUJDDUG6LGHQKDUYLUNVRPKHGHQXGYLNOHWVLJKDVWLJW RJYLHULGDJPHGDUEHMGHUHKHUDIVWDWVDXWRULVHUHGHUHYLVRUHU9LKDUHQĂ DGRUJDQLVDWLRQKYRUDOOHKDUPXOLJKHGIRUDWSU JHEHVOXWQLQJHUQH )LUPDHWHUEHOLJJHQGHLÂľGHWJDPOHUnGKXVÂľL)nUXSPHOOHP5DQGHUVRJ+REUR'HUXGRYHUHUYLPHGHMHUHDI6DQG 0LNNHOVHQ5HYLVLRQLcUKXV VRPOLJHOHGHVHUHWVWDWVDXWRULVHUHWUHYLVLRQVĂ&#x20AC;UPD

Til leje i Aars 2-vÌr. pü 63 m2. Eget køkken og bad. Husleje kr. 3.275,- + forbrug. 3 mdr.s dep. Ingen husdyr. Tlf. 30 20 80 23

TIL LEJE

Vil du vĂŚre en del af et revisionsfirma, der har ambitionerne og viljen til succes?

9LHUHWUHYLVLRQVĂ&#x20AC;UPDLNRQVWDQWY NVW*HQQHPKHOHĂ&#x20AC;UPDHWVOHYHWLGKDUYLSU VWHUHWY NVWXGHQRSNÂĄE 'HQQHRUJDQLVNHY NVWHUVNDEWJHQQHPKÂĄMNYDOLWHWVHUYLFHWLOOLGRJLNNHPLQGVWJRGHPHGDUEHMGHUH

TIL LEJE

73 m2 opført ür 2000. EntrÊ, stue med udg. til have, stort sovevÌr., spisekøkken, badevÌr. m. brus, depotrum. Klinke og parketgulve overalt. Husleje pr. mdr. 4.880,- + forbrug. Tlf. 23 48 35 17 Ring før kl. 15.00

Velindrettet lejlighed pĂĽ 93 m2. Centralt ved RĂĽdhuscentret. Stor altan. Husleje kr. 4.200 pr. mdr. + forbrug. Fremvisning pĂĽ adr.: Th. Eriksens Vej 18F torsd. 5. sept. kl. 18.00. www.escot.dk

Tlf. 99 36 66 04

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

Telefon 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars

PSYKOTERAPI & RĂ&#x2026;DGIVNING

Du kan komme videreâ&#x20AC;Ś

Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

LĂ&#x2020;S OGSĂ&#x2026; AARS AVIS PĂ&#x2026; www.aarsavis.dk

DORTE AXEN

PSYKOTER APEUT MPF Strandvej 71, 9500 Hobro Tlf. 20 22 78 15 Mail: dorteaxen@pc.dk www.dorteaxenpsykoterapi.dk


Aars Avis

SIDE 28

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

KLINISK TANDTEKNIKER

Landsdelens bedste

BlĂŚrevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 pĂĽ 98 62 11 18 - 40 53 98 62

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

LOPPEMARKED

Klinik for fodterapi

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aà astninger - IndlÌg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Ogsü udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Tlf. 98 62 13 40 TrĂŚffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

BLANDEDE

finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

SKROTHANDEL Niels 30 42 70 40

Nordvestvej 14, 9600 Aars

Strandby Produkt/Autoophug â&#x20AC;˘ Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil â&#x20AC;˘ Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovĂŚgt â&#x20AC;˘ Køb af jern og gamle maskiner â&#x20AC;˘ NedskĂŚring/nedbrydning udføres â&#x20AC;˘ Containere opstilles â&#x20AC;˘ Kontant afregning og hurtig afhentning â&#x20AC;˘ Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Strandby Produkt GranvÌnget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-ďŹ lm * tryk pĂĽ trøjer Aars Bogtryk & Offset

KĂ&#x2DC;B OG SALG

KALVEKĂ&#x2DC;D

SĂŚlges i kvarte kalve 30-50 kg. Slagtet pĂĽ offentligt slagtehus. Parteret og leveret direkte til fryser.

DEXTER KALVE 60 KR. PR. KG. ANDRE RACER 50 KR. PR. KG.

TLF. 20 66 69 94 FACEBOOK: engkalven

NEVE EDB

KeldgĂĽrdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

NIBE AVIS VESTHIMMERLANDS AVIS

SÌlges: Stor, hündlavet skab af skibsbygger Poulsen, Løgstør, 600 kr. 2 lÌder- + 2 sofagrupper og 2 personers sofa. Tlf. 21 40 17 33 SÌlges: SchÌfer-/labradorhvalpe, 9 uger, 1 tÌve, 1 han, er chippet, vaccineret + ormekur, 2000 kr.

SÌlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33

Himmerlands bedste Loppemarked!

SĂŚlges: 2 stk. kanoer. Nye. Glasfiber. 4,3 meter x 85 cm. Mangler sĂŚder. Kr. 3.000,- pr. stk. Tlf. 40 72 38 40

Købes: +ÂĽKZIVLY Ă&#x2026;`[[LIVLY Ă&#x201E;ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVYJLS¤UNSHZMHQHUJLĂ&#x201E;N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90

SĂŚlges: Kgl. BlĂĽ Blomst. Mangler du dele til spise- eller kaffestel i kantet, svejfet eller flettet kan jeg mĂĽske hjĂŚlpe dig. Tlf. 29 84 63 56

SÌlges: /¤RWSHU[LY 3PN\Z[LY š3PNHš -YH [PS JT -PUL WSHU[LY NVK[ YVKUL[ MYH JH VR[VILY)LZ[PSHSSLYLKLU\ Tlf. 61 14 89 66

HUSK!

SĂŚlges: :R¤UR=P[YPUL P LNL[Y¤ (MZ`YL[ VN O]PKWPNTLU[LYL[ SHR Â&#x2022;]LYZ[L KLS OHY MHJL[ZSLIUL NSHZSrNLY 4rS! /! +! )! 7YPZ Tlf. 42 75 50 96

Indlevering af loppeannoncer er

SENEST FREDAG KL. 9.00

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

SÌlges: Hø, 15 kr. bundet. Kattekillinger gives vÌk. Er vant til hunde og børn. Efter kl. 15.30: Tlf. 22 36 65 43 Købes: Traktor, 40-80 HK, plov, 2-5 furet, kartoffeloptager til lift, bindegarn til presser. SÌlges: Bøgballe gødningsspreder B700, rustfri spreder, veteranplov 2F 12T, JF hørive/ rotorvender. Tlf. 42 43 32 05

SĂŚlges: Vestas tipvogn 4,5 t med kornsider og nye dĂŚk, ĂŚldre model. Kr. 2.000. Telf. 98 63 24 06 SĂŚlges: BrĂŚnde: Gran/fyr, savet/ kløvet. Kr. 300. (Louns) Tlf. 51 15 25 76 SĂŚlges: 5 ďŹ&#x201A;otte foxterrier hvalpe, hvid/sort, begge køn. ForĂŚldre haves. Født 10. juli. Afrejseklare. Har fĂĽet ormekur. Pr. stk. kr. 1.500. (Trend) Tlf. 23 92 11 97 SĂŚlges: DamegolfsĂŚt, 4 køller + 6 jern. Kr. 1.700. Tlf. 20 68 18 27 SĂŚlges: LĂŚggekartofler, rødbeder, porrer, gulerødder, bagekartofler. Stauder ĂĄ 10 kr. Tlf. 29 47 91 83 SĂŚlges: Garage vippeport, meget fin stand, H212 cm, B240 cm. Kan ses isat til 13. september, 600 kr. Moulinex foodprocessor med alt tilbehør, 500 kr. Tlf. 86 69 16 29 / 30 22 69 44

BEMĂ&#x2020;RK

SÌlges: -; :WYPUNLY :WHUPLSZ OHU [¤]LY ZHSNZRSHY R¼RRLUVWKY¤[ 7HWPYLY *OPW VN VYTLR\Y P VYKLU =HU[ [PS I¼YU RY Tlf. 25 33 71 80

LOPPEMARKED tiltil101.262 husstande 88.050 husstande

Kirkens KorshĂŚr

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Jernbanegade 1 B Brugbare effekter samt dødsboer afhentes Tlf. 98 66 14 26

â&#x153;&#x201A; KLIP UD OG GEM â&#x153;&#x201A;

SĂŚlges: Fodboldstøvler Adidas Absolado LZ TRX FG i gule. Str. 40 2/3. Brugt 3 gange, 3 mdr. gamle. SĂŚlges da de er for lille. Købt for kr. 600,-. Pris kr. 400,Tlf. 20 35 92 22 SĂŚlges: Cykler 20 stk. 10 voksne og 10 børnecykler. Køb dem alle for kr. 3.000,- Lak plader ca. 325 stk. kr. 300,-. VideobĂĽnd blandede 850 stk. kr. 500,-. 200 stk. musikbĂĽnd med blandet musik, sĂŚlges gerne samlet kr. 200,-. TĂŚpperenser kr. 300,-. Støvsuger, kan ogsĂĽ suge vand kr. 300,-. 3 stereoanlĂŚg Sony til bĂĽnd og CD kr. pr. stk. 300,-. 4 tv kan tilsluttes digitalboks kr. pr. stk. 300,-. El artikler blandet, kom og kik. Kontakt mig gerne, før du kommer. Tlf. 98 55 19 63/22 34 92 33 SĂŚlges: Ă&#x2020;gte Kleine MĂźnsterländer hvalpe, 2 tĂŚver og 1 han kr. 2.500,-. Har begge forĂŚldre. Tlf. 98 54 44 78 SĂŚlges: Apoteker Pendel. Stor og lille loftslampe. Loftlampe prisme. Gl. antik sofa. Tlf. 98 62 20 64 SĂŚlges: Hjørnesofa venstrevendt med chaiselong i sort lĂŚder kr. 4.000,-. Atlas køle/ fryseskab kr. 1.000,-. Gorenje køleskab med lille fryseboks kr. 500,-. Tlf. 50 23 75 29 SĂŚlges: BrĂŚndesav til kraft, nĂŚsten ikke brugt m/700 mm. HĂĽrdmetal klinge. Nypris kr. 3.900,-. Nu kr. 2.800,-. Tlf. 51 55 81 54 SĂŚlges: Foxterrier hvalpe, 13 uger. Tlf. 98 66 60 13

â&#x20AC;˘ CAMPINGVOGNE â&#x20AC;˘ BILER â&#x20AC;˘ MOTORCYKLER â&#x20AC;˘ LANDBRUGS-MASKINER - SKAL med under bilmarkedet eller køb & salg!

Hornum Genbrug

Mand.-fred. 11.00-17.00 Lørdag 10.00-13.00 1. lørdag i md. 10.00-16.00

20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

Indrykenen loppemarkedsannonce Indryk loppemarkedsannonce kom 101.262 husstande! ogogkom udud til til 88.050 husstande! Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

â?&#x2018; Kontant â?&#x2018; Check ANNONCETEKST: â?&#x2018; SĂŚlges â?&#x2018; Købes â?&#x2018; Byttes â?&#x2018; Gives vĂŚk

FOR 10. SĂ&#x2020;SON I TRĂ&#x2020;K - KIG IND PĂ&#x2026; DET KENDTE

For private den 2. SĂ&#x2DC;NDAG i mĂĽneden: 14/4 Â&#x2021; 12/5 Â&#x2021; 9/6 Â&#x2021; 14/7 Â&#x2021; 11/8 Â&#x2021; 8/9 Â&#x2021; 13/10

pü Dyrskuepladsen, Hobrovej 437, Skalborg, 9200 Aalborg SV, kl. 10-16 Salg af brugte ting og husflid. SÌlg fx fra bagagerum, trailer eller bord. For de først tilmeldte er det muligt at komme under tag!

Oplev retro, nostalgi og vintageting i et hyggeligt miljø. Gratis entrÊ og parkering for publikum! Muligt at leje borde, stole og tøjstativer. LÌs mere pü

Tlf. 25 47 13 12

Tlf. 22 20 96 11

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Ă&#x2DC;STHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Købes: Jern og skrot, stort som smüt.

Salg, service og reparation af computere,netvĂŚrk, printere, udstyr og programmer.

Farvekopicenter Aars

KĂ&#x2DC;B OG SALG

FOLKEBLADET STĂ&#x2DC;VRING

SĂŚlges: 1 stk. V12 motor diesel m.m. Tlf. 27 62 51 38

Campingvogne opstaldes for vinterhalvĂĽret for kr. 750,-. Tlf. 51 16 25 30

AARS AVIS FARSĂ&#x2DC; AVIS

4. september 2013

www.bagagerumsmarkeder.dk

Stadepladsbestilling nødvendig ved Ole S. Rask tlf. 28 34 48 78 mandage kl. 15.30-20.00 - tirsdage kl. 15.30-16.30 - onsdage kl. 17.00-18.00 - torsdage kl. 17.00-20.00

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Telefon:

Afsenders navn og adresse:


Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

M s a ’ r d k r service a a g j ø H Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53)

ENTREPRENØR- OG DRÆNINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

SUGE / BLÆSE BIL 15. september holder 78 gårde i hele landet Åbent Landbrug, og her har man mulighed for at komme helt tæt på dyrene.

Ved du, hvor din mad kommer fra?

15. september inviterer 78 gårde til Åbent Landbrug 15. september klokken 10 til 16 bliver stalddørene slået op, og danske landmænd står klar til at tage imod forventningsfulde og nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan deres mad produceres og hvor den kommer fra. Åbent Landbrug er en glimrende mulighed for at komme ud at hilse på landmænd og fødevareproducenter i hele landet, og se hvad de avler op af jorden og frem i staldene. - 78 gårde over hele landet slår dørene op og tager i mod nysgerrige børn og voksne. Næsten alle produktionsgrene i dansk landbrug deltager. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at blive klogere på, hvor mange æg en økologisk høne lægger om året, eller hvor mange liter mælk der kan malkes fra en af verdens mest klimavenlige køer, siger Peter Nyegaard Nissen fra Landbrug & Fødevarer. Alsidigheden i dansk landbrug er gevaldig, og netop ved

Åbent Landbrug kan danskerne se forskellen på store og små, økologiske og konventionelle landbrugsbedrifter. Fælles for dem alle, er den kvalitet, passion og omhu, de danske landmænd lægger i produktionen af fødevarer. Hver dag produceres der i Danmark fødevarer af høj kvalitet - fødevarer der også er meget efterspurgte i udlandet. Udover selve landbruget lægger Åbent Landbrug vægt på at binde bord og jord sammen. På de Àeste gårde kan de besøgende få smagsprøver på produkterne. - Hos mælkeproducenterne er der smagsprøver på mejeriprodukter, kyllingeproducenterne vil forkæle gæsternes kræsne smagsløg med veltilberedt kød og hos Àere gartnerier, bær- og frugtproducenter kan man smage både tomater, agurker, hindbær og jordbær samt saftige og helt friske danske æbler og pærer. Mange steder vil der være gårdbutik-

Agri Nord inviterer til sådemonstration Kom til sådemonstration med Agri Nord 20. september på Søagervej 8, 9500 Hobro. Der bliver mulighed for at se nærmere på en række såmaskiner i aktion. Demonstrationen omfatter maskiner fra Horsh,

Väderstad, Lemken og Pöttinger. Der vil blive sået både hvede og vinterbyg i henholdsvis pløjet og upløjet jord. Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendigt.

ker med salg af friske frugter eller grøntsager, eller noget af det ¿neste kalve- og oksekød, der kan ¿ndes i kongeriget, siger Peter Nyegaard Nissen. Dansk landbrug er en væsentlig faktor for både dansk eksport og for beskæftigelsen i landområderne i Danmark. Således er ikke mindre end 183.000 jobs i den danske fødevareklynge og en indtjening på 148 milliarder kroner i eksportværdi. Særligt danske minkskind er en eftertragtet vare i Kina. Alene på minkområdet vil der i 2013 være en eksport i omegnen af 13 milliarder kroner.

Det giver omsætning, liv og udvikling på landet til fordel for de mange danskere, som ikke nødvendigvis vil bo i de store byer. Allerede nu kan du på www.aabentlandbrug.dk få mere at vide om de deltagende gårde. Søg efter produktionstype eller geogra¿ for at ¿nde frem til lige den gård, du gerne vil besøge - eller se om der ikke ligger en gård i nærheden af dig. Åbent Landbrug koordineres af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med og Landboog Familielandbrugsforeninger, Arla, Danish Crown, Tican, Kopenhagen Fur, Dansk Erhvervsfjerkræ, Dan Hatch, Dansk Gartneri. I 2012 ¿k 69.838 besøgende en spændende og lærerig dag på de åbne gårde.

VOGNMANDSFORRETNING A/S Tulipanvej 22 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 11 22 . www.b-andersen.dk

Wrappresning med vor nye New Holland presser

Snitning af græs Presning af minibig baller 80x80 Presning af wrapballer Presning af småballer Skårlægning af græs Rivning af hø, halm og græs Såning af korn.

Hovenbjerggaard Markservice v/ Mads Kornerup, Viborgvej 50, 9640 Farsø Tlf. 25 32 59 11

Græsningsprojekter i Danmark hitter Der har været meget stor interesse for græsningsprojekter under årets ansøgningsrunde til natur- og miljøprojekter. Ud af de i alt 295 ansøgninger, som NaturErhverstyrelsen har modtaget, er de 167 om græsningsprojekter. I alt er der søgt om tilskud til projekter for 43,1 mio. kr. Den økonomiske ramme for 2013 er 13 mio. kr., og ansøgningerne skal derfor prioriteres. NaturErhvervstyrelsen har i år ikke modtaget ansøgninger om tilskud til vegetationsstriber og til jordfordeling.

Til at løse din opgave nu og her! Også mulighed for sug / blæs med et helt træk

Det er langt fra alle ansøgninger, der kan imødekommes. Ansøgere, der har bedt om tilladelse til at igangsætte deres projekt, skal derfor være opmærksomme på, at projekterne igangsættes for egen regning og risiko. Ansøgningerne prioriteres på et møde i et rådgivende udvalg 3. september. Efter mødet i det rådgivende udvalg får du svar på din ansøgning. Du kan forvente svar i løbet af efteråret, hvor du enten får tilsagn eller afslag fra styrelsen.

NORDJYLLANDS RULLENDE VÆRKSTED

Maskinrep.dk v/Henrik Overgaard

SERVICE OG EFTERSYN: · Entreprenørmaskiner · Staldmaskiner · Fuldfodring · Mejetærskere · A/C anlæg SALG AF: · Reservedele/sliddele

20 23 93 32

www.maskinrep.dk


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 30

Gudstjenester Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

14. september kan man i Nibe følge DM i traktortræk på allernærmeste hold.

DM i traktortræk ER AVISEN UDEBLEVET? kommer til Nibe Har du ikke modtaget Vort Landboblad onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00

på tlf. 98 92 89 00

OFFICIELLE Vikarservice

Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

Hjemmeservice

Der bliver garanti for røg, masser af hestekræfter og larmende kæmpetraktorer, når LandboUngdom Region Aalborg af holder Danmarksmesterskab i Traktortræk på Nordjyllands Landbrugsskole i Nibe 14. september. I over et år har 20 unge været i gang med forberedelserne til det store stævne, og de er nu ved at have alt klar. - Det har været et stort arbejde, og nu glæder vi os til at dagen endelig kommer.

TIL LEJE

Landbrug Erhverv Transport

Haveservice

Oplev de mest kraftfulde maskiner

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

SVINEEJENDOM UDLEJES til 550 søer med salg af 7 kg og 30 kg grise. Beliggende ved Ejdrup, gerne længere aftale. Laurits Jespersen tlf. 40 41 27 11

KØB OG SALG RECEPTION 40 ÅRS JUBILÆUM

Produktchef Niels Jørgen Krebs har 40 års jubilæum i grovvarebranchen. I den anledning vil det glæde os at se kunder, forretningsforbindelser og venner til reception:

Lørdag den 7. september 2013 Kl. 13.00 Kimbrer Kroen Markedsvej 8 9600 Aars DLG Nordjylland Tlf: 33 68 76 00

Halm sælges Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Vi har som mål at lave det største og bedste DM indtil nu, så folk går herfra med den tanke, at DM i Nibe var helt speciel. Gennem de seneste år har vi her i Nibe LandboUngdom udviklet på vores lokale traktortræk, og mange af de erfaringer vi har gjort os, kommer os nu til gode til dette arrangement, forklarer Kristian Thomsen, der er formand for Nibe LandboUngdom og med i styregruppen for DM 2013. Mesterskabet skal afholdes i skovene omkring Nordjyllands Landbrugsskole, og her har man ifølge arrangørerne en af landets bedste traktortrækbaner. - Banen er perfekt og rammerne er perfekte. Der er en helt særlig stemning inde i skoven, så vi håber, at mange mennesker vil kigge forbi og opleve denne for nogle lidt specielle motorsport, siger Kristian Thomsen.

Kornvogn

Tlf. 98 65 60 63

At det ikke bare er et lille arrangement, kan ses i antallet af frivillige, som skal hjælpe til med afholdelsen. På dagen er 150 unge fra LandboUngdom Region Aalborg i sving på pladsen for at sælge billetter, øl og pølser, sørge for parkering, oprydning og sørge for, at stævnet afvikles korrekt. - Vi er fem lokalforeninger til at arrangere det, Nibe, Hobro, Himmerland, Østhimmerland og ÅbybroBrovst, og alle bidrager med noget til afviklingen af DM, så samarbejdet har været rigtig ¿nt. Desuden har vi fået en fantastisk opbakning fra Nordjyllands Landbrugsskole og Mejlby & Vilsgaard, der er hovedsponsor for arrangementet, fortæller Kristian Thomsen. DM i Traktortræk er for alle aldre, og arrangørerne forventer op mod 3.000 tilskuere på dagen.

10 års jubilæum i Agri Nord

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

3 ton, stærk vogn, ingen rusttæring. Kan også bruges til træpiller, 2100 kr. Brenderup trailer med overbygning og presenning, 500 kr.

150 frivillige

Jakob Ræbild Nørgaard kan 1. september fejre 10 års jubilæum hos Agri Nord i Aars.

Jakob Ræbild Nørgaard, økonomikonsulent i Agri Nord, har 10 års jubilæum 1. september. Jakob Ræbild Nørgaard har base på kontoret i Aars, hvor han arbejder som driftsøkonom for både kvæg- og svinebedrifter. Han har altid en praktisk tilgang til arbejdet og har fokus på at få tingene gjort. Jakob Ræbild Nørgaard har gerne en kritisk tilgang til ”vi-plejer” og anfægter gerne synspunkter. Han arbejder med landbrug set både fra skrivebordet og traktoren, i det han udover jobbet hos Agri Nord driver et planteavlsbrug.

Søndag den 8. september 2013 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke ingen Blære Kirke 9.30 Gislum Kirke 11.00 Vognsild Kirke 9.30 Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke ingen Gundersted Kirke 9.30 Veggerby Kirke 19.30 Sønderup Kirke ingen Suldrup Kirke ingen Bislev Kirke ingen Ejdrup Kirke 11.00 Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke 9.30 Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke ingen Salling Kirke ingen Oudrup Kirke 9.30 Næsborg Kirke 11.00 Vindblæs Kirke ingen Ranum Kirke 11.00 Malle Kirke 9.30 Vilsted Kirke ingen Overlade Kirke 9.30 Farsø Kirke 10.30 Vester Hornum Kirke ingen Hyllebjerg Kirke ingen Flejsborg 9.00 Louns Kirke ingen Alstrup Kirke 9.00 Strandby Kirke 10.30 Ullits Kirke 9.00 Foulum Kirke 10.30 Svingelbjerg Kirke ingen Trængstrup Frimen. ingen Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke 9.00 Durup Kirke 10.30 Rørbæk Kirke 16.00 Grynderup Kirke ingen Stenild Kirke 10.30 Brorstrup Kirke ingen Ravnkilde Kirke 10.15 Aarestrup Kirke ingen Haverslev Kirke 9.00 Aalestrup Kirke 10.00

Aars Landboauktion var i uge 35 tilført 19 SDM kælvekvier, 5500-9100, 2 SDM kælvekøer, 91009600, 3 RDM kælvekvier, 6800-6900, 1 DRK kælvekvie, 6800, 2 kry. kælvekvier, 5900-7400, 1 jer. kælvekvie, 4600, 2 kødkvæg, 10100-13000, 34 kvier over 12 mdr. malkerace, 29005900, 4 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 600-1000, 15 tyre over 3 mdr. malkerace, 900-3500 og 22 tyre under 3 mdr. malkerace, 500-1700 Omsætning: 430.000 kr.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 36 Basis 443,71 (429,62). SPF+Myc 448,71 (434,62). SPF 452,71 (438,62). Økologi 794,80 (804,76). UKtillæg 17. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,47 (6,68) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 31

Videncentret for Landbrug arbejder sammen med MIDTNET, Danish Meat Research Institut, Landbrug & Fødevarer, Innovation Center Denmark og Advokat¿rmaet Bech-Bruun om et projekt, der skal sælge viden om fødevaresikkerhed til Kina.

Danskere kan sælge fødevaresikkerhed i Kina Videncentret er tovholder på nyt projekt Kina rammes jævnligt af alvorlige fødevareskandaler. Det betyder, at de kinesiske myndigheder målrettet arbejder på at forbedre fødevaresikkerheden og sporbarheden. Det er ikke regler, der mangler, men teknologi og viden om, hvordan man kan forbedre fødevaresikkerheden. Og her kan danske vidensvirksomheder inden for fødevaresikkerhed og sporbarhed få en afgørende rolle. - Kineserne arbejder lige nu på at få forbedret deres fødevare-

sikkerhed og har i den forbindelse fået øje på Danmark, fordi vi er blandt de bedste på det område, siger Torben HuusBruun, der er seniorkonsulent i Videncentret for Landbrug. Han har tidligere ledet et projekt sammen med de kinesiske myndigheder i Shanghai, der har gået ud på at sammenligne fødevaresikkerheden i Shanghai-provinsen med den danske model. Nu er han blevet tovholder på et nyt MIDTNET projektforløb, der giver danske pro-

ducenter af teknologi og viden inden for fødevaresikkerhed en mulighed for gennem workshops, matchmaking og besøg at undersøge virksomhedens muligheder for at komme ind på det kinesiske marked. - Det kan virkelig give virksomhederne et godt indblik i det kinesiske marked og et vigtigt netværk, siger Torben Huus-Bruun. Projektet, der er et samarbejde mellem Midtnet, Videncentret for Landbrug, Danish Meat Research Institut, Land-

brug & Fødevarer, Innovation Center Denmark og Advokat¿rmaet Bech-Bruun, udspringer af en konference der blev afholdt i maj hos Videncentret for Landbrug. Her inviterede en række institutioner og virksomheder, herunder de ansvarlige myndigheder i Shanghai og Region Midtjyllands kontor i Shanghai, interesserede virksomheder til et gratis seminar om afsætningsmuligheder i Kina inden for agroindustri, fødevarer og procesudstyr. Seminaret blev en stor succes med fuldt hus og interesse fra både danske virksomheder og de kinesiske repræsentanter. - Vi opbyggede samtidig et netværk til myndigheder og virksomheder, der gør, at vi kan tilrettelægge et målrettet program, hvor deltagerne kommer i direkte dialog med relevante kundeemner i Shanghai, siger Torben HuusBruun.

STILLINGER Medhjælper søges til malkning/aÁøsning eller evt. elev til uddannelsesaftale.

Tlf. 22 20 39 03

STILLINGER FODERMESTER/ DRIFTSLEDER Nu søges medarbejder til Marienholm & Lynderupgård Svineavl. Produktionen foregår i Dan-avl højt estimerede avls program: Virksomheden sælger avlsdyr, til produktions dyr for Europæiske svineproducenter. Kravet til at besætte stillingen er høje krav til total optimeret produktion mål. Krav til ansøger: Vi lægger vægt på, en veluddannet person med dansk baggrund, som kan fremlægge CV. Med dokumentation for menneskelige og faglige egenskaber ud fra tidligere job. En person som er en af de bærende kræfter, og som sparrings partner for ledelsen til opnåelse af videreudvikling af bedriften. Jobbet er med ansvar for drægtighed/løbestalde. Derudover en tilgængelighed til at se hele bedriften som bredt arbejdsområde. Som er gældende for øvrigt personale. Vagt hver tredje weekend. Vi tilbyder: Gode arbejdsforhold i et miljø hvor samarbejdet præger dagen gerne med et smil. Løn efter kvalifikationer. Skriftlig henvendelse fra seriøse ansøgere fordres. Spørgsmål til jobbet kan ske til Birgitte Juel på tlf. 40 37 99 25 eller Niels Juel 40 195 350

Annoncetelefon 98 62 17 11

Å

kl Sø BE . 1 nd N 5. ag T H 00 d U - 1 . 8/ S 6. 9 30

Å

kl Sø BE . 1 nd N 3. ag T H 00 d U - 1 . 8/ S 4. 9 30

EJENDOMME

Budrunde m. frist 20/9

23 HA tæt ved Farsø SVOLDRUPVEJ 43 SVOLDRUP

• Velbeliggende ejd. med god og rummelig bolig. • Meget anvendelige driɖsbygninger / god maskinpark. • Besætning og foderbeholdning kan medkøbes. • Der er budrunde på ejendommen med frist D. 20/9. • For materiale og mere info ring på tlf.: 98678162.

Mæglerɒrma ASGER LARSEN W W W. M A E G L E R E N . D K MAIL@MAEGLEREN.DK

VILLAER FRITIDSHUSE RÆKKEHUS FRITIDSGRUNDE HELÅRSGRUNDE EJERLEJLIGHED ANDELSBOLIG

Kontantpris Ubetaling Brutto Netto Bolig/Kælder Grundareal Vær./heraf stuer Energiklasse ERHVERV UDLEJNING

4.200.000 210.000 24.476 19.595 146/0 m2 229.385 m2 4 /1 G

Budrunde m. frist 20/9

Landejd. med 14 HA skov nær Limȳorden. TINGVEJ 93 ALSTRUP

• Fint stuehus og udbygninger til mange formål. • Bl.a. stor hal, maskinhus, 2 længer og garage. • Årligt tilskud til skoven til år 2022 ca kr. 36.000. • Der er budrunde på ejendommen med frist D. 20/9. • For materiale og mere information ring på tlf.: 98678162.

Kontantpris Ubetaling Brutto Netto Bolig/Kælder Grundareal Vær./heraf stuer Energiklasse

LANDBRUG BOLIGLANDBRUG NEDLAGTE LANDBRUG

LØGSTØR OVERLADE

ØSTERBROGADE 7 BJØRNSHOLMVEJ 135A

9670 LØGSTØR 9670 LØGSTØR

TLF.: 9867 8162 TLF.: 9867 8132

2.495.000 125.000 14.600 11.821 116/35 m2 167.124 m2 3 /2


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 32

BLANDEDE HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFĂ&#x2DC;RES Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op! r/rør

kanale

gylle ling af

Spu

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM :RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

Kreaturkørsel Hver uge til: â&#x20AC;˘ Hadsund Kreaturslagteri â&#x20AC;˘ Aarhus Slagtehus â&#x20AC;˘ Til og fra Aars Landboauktion Samt al kørsel med kreaturer, heste og grise

Vognmand Steen Trier Nielsen

Tlf. 98 63 64 84 â&#x20AC;˘ 40 84 64 84

Jens Axel Kruchov, advokat, partner

Rune Hyllested, advokat, partner

Shapol Nejad, advokat, partner

FĂ&#x2026; EN ADVOKAT, DER TROR PĂ&#x2026; DIN SAG Landbrugsret Tal med en af vores eksperter i generationsskifte, køb og salg af landbrug, opførsel af bygninger - eller andre juridiske forhold i din bedrift.

STORM AdvokatďŹ rma I/S J. F. Kennedys Plads 1 K, 6. sal 9000 Aalborg Messevej 2, 9600 Aars T: +45 7230 1205 F: +45 7230 1204 mail@stormadvokatďŹ rma.dk www.stormadvokatďŹ rma.dk

Danish Crown vil i samarbejde med AalbÌk Specialiteter producere nordiske specialiteter af højeste kvalitet.

Danish Crown lancerer nordiske specialiteter

Eksklusiv serie af gode rĂĽvarer og godt hĂĽndvĂŚrk Danish Crown er gĂĽet sammen med AalbĂŚk Specialiteter om at udvikle en serie af nordiske specialiteter inden for charcuteri af høj klasse. Gourmetserien bestĂĽr af lĂŚkkerier som lufttørrede skinker, pølser og bacon og har fĂĽet navnet Ă&#x2020;ra by Danish Crown. Ă&#x2020;ra lanceres pĂĽ Food Festivalen i Aarhus 6. til 8. september. Her har gĂŚsterne mulighed for at sĂŚtte tĂŚnderne i smagsprøver, men ellers er Ă&#x2020;ra henvendt til restauranter og storkøkkener. Det sĂŚrlige ved Ă&#x2020;ra er, at produkterne er lavet af Duroc-grise, der har en sĂŚrlig fedtmarmorering, hvor fedtet sidder inde i kødet. - Duroc-grisen har en helt anden muskulatur, fordi den har intramuskulĂŚrt fedt, der gør den god til at lave tørrede skinker som coppa og spegeskinker, forklarer slagtermester Peter AalbĂŚk. Han stĂĽr bag AalbĂŚk Specialiteter, som i tre

Grøndalsgaard Testrup tilbyder: PRESNING AF HALM I RUNDBALLER OG MEJETĂ&#x2020;RSKNING GRĂ&#x2020;SSLĂ&#x2026;NING rivning, presning af grĂŚs og hø i rundballer og indpakning af rundballer.

Hos STORM AdvokatďŹ rma tror vi 100% pĂĽ din sag â&#x20AC;&#x201C; ellers siger vi nej til at tage den. Vi er startet i 2013 som et stĂŚrkt team; alle eksperter med en solid baggrund og stor erfaring.

Ring til os i dag pĂĽ 7230 1205 eller lĂŚs mere pĂĽ stormadvokatďŹ rma.dk

Kontakt JAN Tlf. 20 84 91 58 / 98 64 91 58

generationer har satset pĂĽ godt hĂĽndvĂŚrk og gode rĂĽvarer for at frembringe kødpĂĽlĂŚg og pølser af høj kvalitet. Gennem flere ĂĽr har han samarbejdet med Danish Crown. PĂĽ et tidspunkt sĂĽ leder af DCâ&#x20AC;&#x2122;s foodserviceafdeling, Henrik Rosbjerg, mulighederne for at opdyrke et nyt marked med nordiske specialiteter, og sĂĽ tog udviklingen fart. - Vi ville skabe noget unikt - et højkvalitetsprodukt - sĂĽ vi gik tilbage til den gammeldags gris, en ren Duroc. I dag er de danske slagtesvin blandinger af flere racer og tilpasset moderne

forbrugeres smag. For eksempel har grisen smidt 30 procent af fedtet. Men det dur ikke til tørrede skinker. Her er Durocâ&#x20AC;&#x2122;en helt perfekt, forklarer Henrik Rosbjerg. - Vi ved, at der er en efterspørgsel efter eksklusivt charcuteri. Vi kunne godt tĂŚnke os at fĂĽ folk til at spise opad. Der er mere fylde i de her pølser og det her pĂĽlĂŚg, simpelt hen mere energi i hver skive, sĂĽ man kan nøjes med mĂĽske to-tre skiver, forklarer han. - Vi vil gøre det lidt bedre, vĂŚre mere omhyggelige, sĂĽ vi skubber en lille bevĂŚgelse i gang. Det er en ny ĂŚra.

NĂĽr man giver sig i kast med innovation â&#x20AC;&#x201C; eller produktudvikling â&#x20AC;&#x201C; af nichevarer som Duroc-specialiteter, sĂĽ stĂĽr man som en kunstmaler foran det hvide lĂŚrred. Det er kĂŚrligheden til at skabe noget. Det krĂŚver lidt X-faktor foruden noget rigtig godt kød og godt hĂĽndvĂŚrk, fastslĂĽr Peter AalbĂŚk. Den eksklusive charcuteri-serie Ă&#x2020;ra lanceres i første omgang med seks produkter i forskellige varianter. * Tørret skinke - en nordisk parmaskinke, der har tørret i 9 mĂĽneder og er kogt i 24 timer * Lufttørret filet * Lufttørret nakke (kendes ogsĂĽ som Coppa og er supertynde skiver af røget nakke) * Salamier - tre slags med henholdsvis peber, hasselnød og svampe * Brunch-/grillpølser - tre slags med perlebyg, svampe eller løvstikke * Lufttørret bacon - to slags. RĂĽvarernes høje kvalitet er landmand Jørgen Nielsen pĂĽ Mors garant for. Han producerer alle de Duroc-grise, der anvendes til Ă&#x2020;ra-produkterne. Duroc-grisene er dobbelt sĂĽ store som almindelige slagtesvin, og efter slagtning hĂŚnges kødet pĂĽ krog i Guldrummet, Danish Crowns modningsrum for sĂŚrligt udvalgte rĂĽvarer. Til sidst gĂĽr AalbĂŚk Specialiteters dygtige slagtere i gang med at fremtrylle Nordens svar pĂĽ sydlandsk tapas, parmaskinke og pølser. Med omhu og godt hĂĽndvĂŚrk sørger de for, at Ă&#x2020;ra er bĂĽde let og lĂŚkkert.

Minister imødekommer kritik fra landmĂŚndene Ă&#x2030;t fast ĂĽrligt beløb for dyrevelfĂŚrdskontrol Fra 2014 dukker der kun ĂŠt girokort op om ĂĽret fra Fødevarestyrelsens dyrevelfĂŚrdskontrol. Det har fødevareminister Karen HĂŚkkerup besluttet. - De tidligere regler ramte skĂŚvt og var for bøvlede, sĂĽ nu laver vi en mere simpel model, hvor man betaler et fast beløb om ĂĽret for dyrevelfĂŚrdskontrol, siger fødevareminister Karen HĂŚkkerup. De nye regler betyder, at der vil vĂŚre to forskellige takster, afhĂŚngigt af hvor mange dyr man har. LandmĂŚnd, der har besĂŚtninger pĂĽ under ti dyr slipper for betaling. LandmĂŚnd, der har besĂŚtninger pĂĽ mellem 10 og 40 dyr (for fjerkrĂŚ op til 2.000 dyr) skal betale 555 kroner om ĂĽret. LandmĂŚnd, der har

Fødevareminister Karen HĂŚkkerup har lyttet til kritikken fra Ă&#x20AC;ere landbrugsorganisationer, sĂĽ fremover skal danske landmĂŚnd kun betale ĂŠt ĂĽrligt beløb for dyrevelfĂŚrdskontrol.

besĂŚtninger pĂĽ mere end 40 dyr, skal betale 1535 kroner

om ĂĽret. Reglerne er skruet sĂĽdan sammen, at en landmand, der har Ă&#x20AC;ere forskellige slags dyr, kun skal betale afgiften ĂŠn gang. Har man Ă&#x20AC;ere dyrearter, fastsĂŚttes betalingen ud fra den dyreart, som man har Ă&#x20AC;est af. Fødevareminister Karen HĂŚkkerup mener, at man nu har fundet en løsning, som alle kan vĂŚre tilfredse med. - Jeg har lyttet til de input, der er kommet fra forskellige landbrugsorganisationer, og jeg mener, at vi her har fundet en god balance, der giver os nogle mere simple regler, der ikke lĂŚgger urimelige økonomiske byrder pĂĽ nogle landmĂŚnd, siger Karen HĂŚkkerup.

Profile for Aars Avis

Aars avis 2013 09 04  

Aars avis 2013 09 04  

Profile for ugeavis
Advertisement