Page 1

Til samtlige husstande

87. årgang - Nr. 34

ONSDAG 21. august 2013

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Lars Løkke er på besøg i Aars i dag Af Thorkil Christensen Q AARS: Venstres formand, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, besøger Aars i aften onsdag. Lars Løkke Rasmussen er sammen med Venstres borgmesterkandidat i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, Overlade, gæster hos virksomheden Lyngsoe Systems A/S på Lyngsø Allé i Aars. - Besøget vil naturligvis fokusere på politik, men også på de udfordringer som en global virksomhed med adresse i Vesthimmerland står med, oplyser formanden for Venstre i Vesthimmerlands Kommune, Henrik Andersen, Aars. Venstre i Vesthimmerland har ved flere lejligheder forsøgt at få landets tidligere statsminister til egnen. Kalenderen eller dagsprogrammet har hidtil

Løssalg: 5,00 kr.

50 mio. kr. fra Aars til nye ideer og jobs Sparekassen Himmerland parat til at tage en risiko Af Thorkil Christensen

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger Aars i dag.

været så presset, at det ikke har kunne lade sig gøre før i dag, men det glæder ikke mindst Henrik Andersen, som har arbejdet ihærdigt for at få besøget i stand, at Lars Løkke Rasmussen nu har givet tilsagn om at besøge egnen.

Dårlige erfaringer med høreapparater? Vælg høreapparater med omhu. De skal give meget gerne give dig mange års høreglæde. Prøv de nyeste høreapparater fra Phonak gratis i 14 dage. Her får du en sådan kvalitet, at du ligefrem kan tillade dig at udfordre din hørelse!

Q AARS: Hvis man går rundt med en ”sund” ide, som kan skabe lokale arbejdspladser, så er der mulighed for at låne penge til fi nansieringen i Aars. Det oplyser sparekassedirektørne Poul Damgaard og Lars Thomsen efter Sparekassen Himmerland netop har besluttet at bringe en ekstra pulje på 50 mio. kr. i spil til erhvervsinvesteringer. Sparekassen øremærker pengene til fi nansiering af nye arbejdspladser, og signalerer hermed at kunder med sunde ideer ikke løber ind i en kreditklemme. Pengeinstituttet er nemlig villig til at løbe en lidt større risiko end normalt. Pengene kan lånes til en attraktiv rente, og det uanset om der er tale om eksi-

Der plads til gode ideer, mere industri og dermed flere arbejdspladser i Aars. Det kan en ny pulje på 50 mio. kr. hjælpe med at løse.

Sparekassedirektør Lars Thomsen: - Vi føler, at vi har en forpligtelse til at understøtte gode ideer som kan give lokale arbejdspladser.

sterende virksomheder eller det skal være til opstart

af egen virksomhed. - Vi vil gerne ”skubbe” lidt til

KIMBRERFESTEN

Appetit på livet

d. 4.-8. september 2013

TORSDAG 5. SEPTEMBER KL. 18.30

MANDEAFTEN I LOCH NESS TELTET - Pulled beef fra Kvickly - Ølsmagning v. Royal Unibrew - Drinks event v. Kvickly

fremtiden. Vi har pengene og er klar til at tage en lidt større risiko, hvis det er nødvendigt. Puljen løber frem til 30. juni næste år. Vi tager risikoen sammen med kunden og ingen med gode ideer bør holde sig tilbage, understreger Poul Damgaard. Direktør Lars Thomsen tilføjer, at det lokale pengeinstitut føler, at det har en forpligtelse til at medvirke til gennemførelse af sunde ideer, og at man er parat til at forsøge at fi nde en løsning i fællesskab med kunden. Sparekassen Himmerland vil også gerne være et lokalt supplement til Vækstfonden, som man hidtil har gjort brug af ved fi nansiering af nye tiltag. Vækstfonden har strammet op på kriterierne for långivelse, og derfor ser sparekassen nu en mulighed for at komme mere på banen. - Jeg håber, at puljen på 50 mio. kr. kommer hurtigt ud at arbejde, så vi kan skabe flere lokale arbejdspladser. Det er derfor vi bringer puljen i spil, siger Poul Damgaard.

Omaggio vase Diameter 16,5 cm, højde 20 cm. Rød. Normalpris 299,95

KR. 150,-

Bestil tid til en gratis høreprøve på telefon 7171 0901

MODESHOW TØJ, SKO OG ACCESSORIES FRA BYENS FØRENDE BUTIKKER Menu fra Aars Hotel FULD FINANSIERING AF DINE HØREAPPARATER!

Nul udbetaling, nul renter og nul gebyrer!

95

KR. 150,Hørecenter Aars Himmerlandsgade 87 9600 Aars Telefon 7171 0901 www.hca.dk

Billetter til begge arrangementer kan købes fra 22. aug. til 2. sep. i Sparekassen Himmerland

Se mere på Kimbrerfesten.dk eller i Kimbrerfesthæftet

199

SPAR

SPAR 100,- 33% Himmerlandsgade 69 | 9600 Aars | imerco.dk Tilbuddene gælder fra onsdag den 21. august til og med lørdag den 24. august 2013. Priserne er inkl. 25% moms. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer, trykfejl, manglende leverancer samt udsolgte varer.


2 Ugens navne

Aars Avis

75

Grethe M. Simonsen, Møllevej 9 C, torsdag, 22. august.

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Runde fødselsdage

70

Arne William Møller, Dronningholmvej 86, Aars, fredag, 23. august.

90

Gerda Dalum, Solsiden 8, Mejlby, fredag, 23. august.

85

Vera Christensen, Anlægsvej 20, 1., Aars, søndag, 25. august.

I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

80

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Morten Freundlich Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. Tlf. 98 92 89 00

Manna K. Christensen, Kong Christians Vej 1, Aars, torsdag, 22. august.

80

Anna K. Nielsen, Ørnevang 13, Aars, søndag, 25. august.

80

Elise Moos, Spurvevej 5, Aars, tirsdag, 27. august.

70

Margrethe Sørensen, Toftehaven 18, Aars, tirsdag, 27. august.

65

Henning Kristensen, Østrupvej 38, Mejlstrup, fredag, 23. august.

65

Anne Marie V. Andersen, Morumvej 82, Pisselhøj, fredag, 23. august.

Bryllup Lørdag, 31. august vies i Aars Kirke: Louise Kirstein Jensen, datter af Bodil og Søren Jensen, Aars, og Thomas Lassen, søn af Aase og Søren Lassen, Randers.

Nygifte

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41

Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING Højgårdsvej 24, Farsø

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Claus Hylleberg

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER - overalt i landet!

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

Viet i Gundersted Kirke: Ann Myrup og Leif Sanderson, Aars, fotograferet med parrets børn, Lucas og Marcus (Foto: Martin Gleit)

Alt indenfor: • Bryllup • Borddekoration • Begravelser m.m.

98 64 18 69 Jens Møller

Annette Rolighed

Jens Fisker

Vi er der når du har brug for os

Blomstertanken v/ Uno-X Aars Tlf. 98 62 10 96

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Ugens portræt

Manna i Aars er en meget aktiv kvinde På mange måder har livet i flere år budt på drift af busser og taxikørsel for Manna Christensen, Kong Christians Vej 1, Aars. Men selv om hun har været aktiv på kontoret gennem årene, så har hun også fyldt sit liv med mange andre gøremål. I morgen torsdag, 22. august fylder Manna Christensen 80 år, og trods den fremskredne alder, så er hun en meget aktiv kvinde. Manna Christensen elsker at lave håndarbejde, og hun har fået meget fra hånden gennem årene. Ved siden af det er hun fortsat aktiv i Danmissions genbrugsbutik i Aars. Det kulturelle er også vigtigt for Manna Christensen, derfor har hun gennem flere år været aktiv i Kulturgruppe 98, der mødes hver tirsdag under Aars Bibliotek. Manna Christensen stammer fra Farsø, hvor hun også mødte sin senere mand Benny Christensen, der gik bort for kort tid siden. Sammen købte de et hus i Haubro, hvor de drev landbrug. Fem år senere flyttede de til Farsø, hvor de også drev landbrug. Gården i Farsø blev senere udskiftet med en anden i Klotrup. Tre år senere fik Manna Christensen arbejde på Kimbrerkroen i Aars. Parret havde besluttet at stoppe med landbrug og søge nye udfordringer. To år senere, i 1970, valgte de at blive hotelejere. De overtog Simested Hotel. Hoteldriften fortsatte i tre år, hvorefter Benny Christensen fik ansættelse hos Cimbrerbilerne. Seks år senere overtog han firmaet, og Manna Christen-

Manna Christensen - 80 år.

sen begyndte at hjælpe til i virksomheden. Manna Christensen elsker at opleve noget, og er altid frisk på at tage en tur, også selv om det lige er en pludselig indskydelse. Det passede godt med at drive Cimbrerbilerne. Samme appetit på at opleve har Manna Christensen stadig. Ved siden af landbruget, hoteldriften og Cimbrerbilerne har Manna Christensen i mange år haft en passion for kortspil. I 1967 var hun, sammen med Benny Christensen med til at starte en kortklub. Den fungerer stadig, og Manna Christensen er stadig god for et slag whist - så er hun i sit es. Det er hun også, når børnebørnene kigger forbi hos hende. I det hele taget er hun glad for gæster. Hun nyder at kræse for dem. Blandt de mange andre ting Manna Christensen fordriver tiden med er pasning af hus og have. For slet ikke at nævne pasning af sommerhus og have.

Fra politiets døgnrapport

Telf. 98 63 13 24 Aftaler træffes gerne i hjemmet Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

21. august 2013

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Indbrud

Kokain

AARS: Onsdag nat klokken 04.00 blev der begået indbrud hos Lakeksperten på Vestvej i Aars. Gerningsmanden er kommet ind ved at knuse en rude i en dør med en sten. Der er tilsyneladende ikke taget noget fra virksomheden.

HAVERSLEV: To mænd blev rutinemæssigt stoppet af politiet i torsdags. Det foregik på rasteplads Himmerland på motorvejen ud for Haverslev. I bilen blev der fundet 53,4 gram kokain. De to mænd i bilen blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 3

OPMÆRKSOMHED Al opmærksomhed Min elskede mand, vor kære far, svigerfar og morfar

Helge Tejlmand 1. november 1938 - 15. august 2013 Erik Grip besøger Aars torsdag, 5. september.

Erik Grip synger i Aars i september AARS: Torsdag, 5. september kan man opleve vise- og folkesanger Erik Grip i Musikhuset ALFA i Aars. Erik Grip fejrer med en koncertrække i Danmark, at han har 50 års scenejubilæum. Erik Grip startede sit virke som folkesanger og sangskriver i de tidlige 60ere. Pete Seeger, Bob Dylan og den amerikanske folk-revival var den store inspiration, og havde nået Danmark, da Thøger Olesen åbnede Tivolis Vise-vers-hus i København. Erik Grip var med fra starten på lige fod med Cæsar, Per Dich, Cy, Maia og Robert, Freddy Fræk og Trille.

- Det var meget udadvendt dengang, siger Erik Grip, - Vi ønskede at fortælle noget. Og jeg ønsker stadig at fortælle noget. Jeg kan slet ikke lade være med at fortælle røverhistorier mellem sangene. Og publikum elsker dem, indrømmer han. Mere end 850.000 album er der solgt i Erik Grips navn. Flere af sangene er i dag at regne blandt danske evergreens. Alle kender sangene ”Velkommen i den grønne lund”, ”Åbent landskab” og ”Rose skal vi danse”. Tre store hits og favoritsange blandt et utal af fine små hits. Alt sammen sunget på dansk og højt elsket af rigtigt mange mennesker.

Har fået fred efter længere tids sygdom. Du vil aldrig blive glemt, men for evigt i vores hjerter gemt.

Karen Elisabeth, Jan, Matilde og Bjørg Anne Stine, Morten, Lauge og Magne Bisættelsen har fundet sted.

Hjertelig tak for den store deltagelse ved min kære mand Jens Jørgen Pedersens bisættelse fra Foulum Kirke. Tak for blomster, kranse, pengegaver. Tak til familie og venner for jeres støtte, omsorg, besøg og hilsner under Jens Jørgens sygdom og død. På familiens vegne

www.aarsfrikirke.dk

Begravelsen finder sted fra Hornum Ulstrup Kirke fredag den 23. august kl. 13.00

Kære

Vor kære svoger

Knud Erik

Knud Erik Madsen

vor bedste ven altid behjælpsom var du Tak

Johnny og Ditte Majbritt og Anders

er stille sovet ind Hornum, den 19. august 2013

Jørgen og Ruth Solvejg og Poul Leif Else

KIRKENS BESØGSTJENESTE Få en besøgsven - eller bliv besøgsven Er du interesseret - Kontakt: Marianne Jensen koordinator, tlf. 98 62 11 84

Knud Erik Madsen Hornum, den 19. august 2013

Søren og Lillian Else Maria og Vagn Vita og Per Per og Berit

KOM OG OPLEV KATRINE MYRUP fortælle om tiden som gymnast på DGI Verdenshold 2012. Gundersted Multihus 28. august 2013 kl. 19.00 Entré og kaffe 75 kr.

Verdens bedste farmor fylder år

Vi glæder os til at fejre dig. Tak for din måde at være på. Der vil være kaffe på kanden hele dagen. Så kig endelig forbi og ønsk hende til lykke med dagen. Knus fra os

Alle er velkomne. Gundersted Borgerforening

Kære Anna

I anledning af 20 år års jubilæum i Aars Svømm Svømmehal og forsinket fødselsdag fødselsd vil det glæde mi mig att se familie, venner, naboer og kollegaer i selskabslokalerne, Markedsvej 11, Aars.

Tilmelding ding på tlf. 20 877 37 60 eller på mail: ths@vesthimmerland.dk Thomas Sørensen (Bade)

Hjertelig til lykke med de 80 år d. 25. august. Vi glæder os til at fejre dagen sammen med dig. Kærlig hilsen Børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn

Til lykke farmor!

www.aarskirke.dk www.aarskirke.dk

FRILUFTSGUDSTJENESTE Blåbærdalen wwwkl. 10 Áyttes gudstjeneSøndag den 25. august sten fra Aars Kirke til kirkegården Blåbærdalen, Oustrupvej. Gudstjensten handler om Den barmhjertelige Samaritaner. Der er nadver. FDF medvirker. Efter gudstjenesten vil der være kirkekaffe og FDF sælger pandekager. Vi har en del siddeunderlag. Afhængig af vejret vil det måske også være en god ide med et tæppe.

Vi har alt for tidlig mistet vor kære bror, svoger og onkel

Jeg holder ferie fra mandag den 26. august til mandag den 2. september. Begge dage inkl. Poul Behrndtz Aars Herresalon Himmerlandsgade 104 tlf. 40 52 14 22

fredag den 30. august fra kl. 17.00

Knud Erik Madsen

Jonna Kenneth og Anita Charlotte og Jan Chanette og Mark Mathilde, Ida, Magnus og Tobias

FERIELUKKET

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Ingeborg Andersen, Gundersted

Åbent hu hus

Nancy Pedersen

Med stor sorg har vi alt for tidligt mistet min elskede mand, vor ejegode far, svigerfar og Bedstefar Smedemester * 22. maj 1949 Hornum, den 19. august 2013 I hjertet gemt, men aldrig glemt

i anledning af min fødselsdag frabedes. Ella Munk

Hvis vejret er alt for dårligt, Áytter vi gudstjenesten til Aars Kirke. Velkommen i det grønne! Aars Menighedsråd

www.aarskirke.dk

Kære mor, svigermor og farmor. Du ønskes et stort og hjerteligt tillykke med de 60 år den 20. august. Kærlige hilsner fra Anders, Henrik, Hanne og Julie

Andejagt til leje v/Halkær Bredning Sebbersund, 12 tdr. evt. tre personer der går sammen. Udlejes kun til den ene person. Leje kr. 6.000,-. Tlf. 20 13 33 11


Aars Avis

SIDE 4

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de Àeste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde ¿ndes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Ordinært byrådsmøde Torsdag den 29. august 2013 kl. 16.00 på Rådhuset i Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Spørgetid Offentlig spørgetid forud for byrådsmødet suspenderes i 3 måneder.

Advokatvagt i Aars

Foreningsskydning AARSEGNENS JAGTFORENING afholder Àrmaskydning lørdag d. 24. august kl. 10.00-15.00 klubhuset Plantagevej 8 Sidste kortsalg kl. 13.00. Dette arrangement er kun for foreningens medlemmer. Mød op til nogle gode timer. På gensyn. Bestyrelsen

Benny Holst Trio

Åbent Hus med information og indskrivning, tirsdag den 20. august kl. 15.00-16.00 i træningslokalerne, Plejecenter Åglimt, Aalestrup. Træningen foregår tirsdage.

Bogsalg på Farsø Bibliotek

Se mere på www.vhbib.dk

M E D D E L E L S E R

Miljøgodkendelse Vesthimmerlands Kommune har meddelt miljøgodkendelse til: Nyttiggørelse af forurenet jord i forbindelse med forstærkning af kystbeskyttelsesdige i Nørrekær Enge.

Fredag den 23. august kl. 20.00

Efter gældende bestemmelser, kan der fra den 20. august 2013 og frem til og med lørdag den 16. november 2013 i Borgerservice, Himmerlandsgade 27, 9600 Aars indenfor den normale åbningstid. Fornøden legitimation såsom pas, kørekort eller sundhedskort skal forevises.

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Social- og Sundhedsassistent til nattevagt på Plejecenter Højgaarden. Plejecenter Højgaarden søger en social- og sundehedsassistent til vores demensafsnit. Ansøgningsfrist: 28. august 2013. Medarbejdere til Aktivitetsgruppen Plejecenter Højgaarden Medarbejder med en sundhedsfaglig uddannelse søges til Aktivitetsgruppen på Plejecenter Højgaarden. Ansøgningsfrist: 28. august 2013. SSA og SSH, Plejecenter Solvang Til aÀastningsafdelingen søges uddannet social og sundhedsassistent. Ansøgningsfrist: 25. august 2013.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Annoncesponsor:

Koret øver mandag kl. 19.00-20.45 i konfirmandlokalet i Aarestrup præstegård. Mere info og tilmelding for nye sangere ved henvendelse til organist Anette Kjær, tlf. 29 92 71 22.

Billetsalg: Himmerlandsbilletten.dk eller ved indgangen

Haverslev og Aarestrup kirker

Arrangør: Rytme- og Kulturboksen Sponsor:

Afgørelserne kan ses på www.vesthimmerland.dk/afgoerelser

Brevstemmeafgivning til Byrådsog Regionsrådsvalget 2013

www.folkemusikskole.dk, tlf. 30 82 50 10 kontakt@folkemusikskole.dk

Billetpris: kr. 175

Godkendelse af udspredningsarealer • Mølgårdsvej 5, 9670 Løgstør

inviterer til

Nye sangere søges til Aarestrup-Haverslev voksenkor

Se mere på www.sundhedscentervesthimmerland.dk

Lørdag den 24. og lørdag den 31. august kl. 9.00-14.00 sælges kasserede bøger og tidsskrifter.

Himmerlands Folkemusikskole

Musikalske smagsprøver på undervisningen, Sammenspil, instrumental– og familiemusik Mød lærerne og hør nærmere.

=,:;/044,93(5+: 4<:02/<:

Tilbud til kronisk syge om hensyntagende motion ved uddannet instruktør og efterfølgende socialt samvær.

Rådhuset 1. torsdag i hver måned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

Man. d. 26/8 kl. 19.30, Skørping Skole

Næste offentlige spørgetid er den 28. november 2013.

Nu også Motion og Samvær i Aalestrup

Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■ Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ Forældremyndighed ■ Arv ■ Ansættelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ Håndværk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ Udlæg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m.

Præsentationsaften

Forud for byrådets ordinære møder holdes der offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Jf. byrådets Spørgetidsreglement suspenderes spørgetiden i en periode af 3 måneder forud for kommunalvalget den 19. november 2013. Knud Kristensen Borgmester

21. august 2013

å: ere p Se m ww. w t.dk ekore farso

Husk til kotilmelding rstæv ne!

Vi starter efterårssæsonen

Osteoporose / Knogleskørhed Arvelighed – træning - nyt Osteoporose er i stor udstrækning en arveligt betinget og ofte skjult sygdom, men sund levevis og fysisk aktivitet kan medvirke til, at osteoporoseramte kan imødegå utilsigtede påvirkninger, specielt ved tæning.

Informationsmøde mandagd. 9. september, kl. 19 i Aktivitetshuset, Bymidten 15, Aars

tirsdag den 27. august 2013 kl. 17.00-18.30 Sted: Farsø Kirkes Sognegård. Korleder: Kirsten Svensmark Møller. Nye medlemmer optages de første 3 gange. Evt. spørgsmål bedes rettet til Kirsten, tlf. 30 36 10 82.

EFTERLYSNING af MF135 DUSØR 3.000 kr. Denne byggelift MF135 med påmonteret lift er den 21.05.13 blevet stjålet. Hvis nogen har set den så giv besked!

Fra Sygehus Himmerland i Farsø

Overlæge Henning Rønne,

Endokrinologi, fortæller om sygdommen med fokus på almen imødegåelse og udvikling, diaognisticering og behandling. Fysioterapeut Aase Lambertsen, Rygambulatoriet, fortæller om hensigtsmæssig træning – under vejledning såvel som ved selvtræning. Der vil være mulighed for spørgsmål til begge. Tilmelding nødvendig senest tirsdag d. 3. september: Til Thorkild Bach, e-mail th.bach@post1.tele.dk, Mob: 4086 6832 - eller Else Andersen, Tlf: 9826 1126, Mob: 2572 1156, e-mail: emand@privat.dk Entré: Kr. 50 som dækker en kop te/kaffe og en bid brød

Afd. Nordjylland

ØSTRUP Tømrer- & Snedkerforretning ApS. Søren B. Andersen Mobil 20 21 88 77 Østergade 29, Østrup, 9600 Aars


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 5

GARANT OUTLET

OPHØRS UDSALG Hanne Støvring fra Aars har sit atelier på Bornholm, men udstiller nu i New York.

Kunstner fra Aars udstiller i New York

TÆPPER • TRÆGULVE LAMINATGULVE • SOFA ELEVATIONSSENGE

Drømmejob på Statens Museum og aktiv kunstnerfritid AARS: I mandags åbnede udstillingen Nordic Expressions i galleriet Gateway, TriBeCa i New York med Hanne Støvring som en af ni udvalgte nordiske kunstnere. Udstillingen er kulminationen og start på et nyt dansk-amerikansk kunstprojekt Nordic Artwork. Hanne Støvring er opvokset i Aars. Hun har tidligere ført taktstokken i Kimbrergarden. Efter den sproglige studentereksamen fra Vesthimmerlands Gymnasium har hun udstillet bredt i hele Danmark i løbet af de sidste femten år. I 2010 grundlagde hun sammen med kunstnerkollegaen Henrik Dencker udstillingsfællesskabet ’Same same- But different’ samt i 2012 kunstnerkvartetten ’Kunstkartellet’, og der er efterspørgsel på udstillinger som aldrig før. Nu er 10 af hendes malerier udstillet i New York - som en del af udstilllingen Nordic Expressions. Første udstilling af en række

i galleri-projektet Nordic Artwork. Hanne Støvrings værker tager alle udgangspunkt i den nordiske midsommer.

Kunst der rører Andre har udtalt om Hanne Støvring: ”Med sit intense sanseapparat oplever hun naturscenerierne, det blåhvide vibrerende lys, det skiftende vejrlig, den intime ro, og farvenuancerne over hav og himmel. Hun fanger de usynlige stemninger... Faktisk er hendes malerier som en slags romantiske drømmebilleder - et stykke naturpoesi i vidunderlige isblå, hvide, grågule og blågrønne, rosa og violette nuancer, hvor figurer kun lader sig ane som udviskede konturer i tusmørket, og som tager farve efter himlen i den lyse sommernat”. Hanne Støvring har sit atelier på Bornholm, som i mange år har været hjem for hendes inspiration, sitrende streg og særlige lys.

Forældre kæmpede om pladserne i Aars AARS: Jubilæumsåret - det 5 år - for 10. KlasseCenter Vesthimmerland er for alvor i gang. Ud over opstart med eleverne, så har centeret opstart med forældrene. Her vælges centrets skolebestyrelse, da forældrene vælges for et år af gangen på centeret. - I var det der stor slutning, og vi havde ikke mindre end 10 opstillede til de tre foræl-

dreposter i bestyrelsen, siger skoleleder Henriette Qvist. Valget foregår som på alle de andre skoler; der laves på forældremødet en liste, som i 10 dage afventer eventuelle modlister. - Det er dejligt at opleve, at forældrene bakker op og gerne vil involvere sig i deres barns skolegang, også selvom det er 16 og 17-årige unge vi arbejder med. Der

- Menneskeskikkelser bevæger sig ind og ud af mine lærreder - store, små, unge, gamle - alle fortæller de historier og er en del af de nordiske fornemmelser og min danske kultur, siger Hanne Støvring selv. Når Hanne Støvring ikke maler, er det drømmejobbet på Statens Museum for Kunst som ansvarlig for fundraising og partnerskaber, der sluger hendes tid. Og når man spørger hende, om det ikke er svært at fi nde overskud til både et karrierejob og en aktiv udstillende fritid i hele landet og nu også udlandet, svarer hun ’Nej… Begge dele er så stor en del af min identitet, at jeg ville være ked af at drosle ned på den mængde af energi, jeg yder i begge retninger. Desuden er det kærligheden til kunsten, der binder det hele sammen. Så jeg føler mig heldig. Udstillingen i New York kan ses måneden ud på Galleri Gateway, 15, Laight Street, TriBeCa, Manhattan.

var over 200 deltagere i mødet, hvilket må siges at være meget flot, fortsætter Henriette Qvist. Igen i år har centeret stor tilgang. 176 indmeldte elever fordelt i 8 klasser. Valget til skolebestyrelsen var også udtryk for, at forældrene ikke bare vælges fra Vesthimmerlands Kommune, men også de omkringliggende kommuner. Til opstillingslisten blev valgt: Ole B. Sørensen, Bente Nielsen og Lene Krogholm. Inge T. Sørensen, Pernille Haurum og Jette Bak blev valg til suppleanter.

TRAV ATIN K før 5

NU P

LINK

98,-

ER

R. M 2

198,-

SPAR MED

-25% D E M SPAR

SPAR MED

-75% AARS L Ø G STØ R

V. Boulevard Torvegade 4 21 v/Q8 9600 Løgstør Aars 9670 Telefon 98 27 67 52 28 10 00 94 Telefon www.garant.nu www.garant.nu

% 0 -5

ÅBNINGSTIDER MANDAG - FREDAG: 10.00 - 17.30 LØRDAG: 10.00 - 13.00

F O R G U LV E , TÆ P P E R O G G A R D I N E R


Aars Avis

SIDE 6

BL

Ă&#x2020;RE

21. august 2013

Humørdans i BlÌre

VI STARTER TIRSDAG DEN 24. SEPTEMBER, i BlĂŚre Skoles gymnastiksal med følgende program: Begyndere/let øvede kl. 19.00 - 20.00 Ă&#x2DC;vede kl. 19.45 - 21.30 Vi holder kaffepause ca. kl. 20.00 til 20.20. Humørdans er en herlig blanding af vidt forskellige danseformer, som f.eks. Cha-cha-cha, Quickstep, Tango, Vals og forskellige fĂŚllesdanse. Husk at medbringe jeres gode humør, samt â&#x20AC;&#x153;kaffekurvâ&#x20AC;? til lidt hyggeligt samvĂŚr i pausen, hvor vi ogsĂĽ synger et par sange. HUSK SKIFTESKO Prisen er 500 kr. for 20 gange. Betaling 3. gang. Leder er Inge Myrup, tlf. 98 66 90 60 el. 40 43 90 60.

Swing Rock´n´roll Kom&i form med

Swing & Rock´n´roll

Et eksempel pü Jonas Hvid Søndergaards kunst.

Dans dig i form og fü ü sved pü ü panden, pü den sjove müde. Unge som modne, singler som par, alle kan deltage. Mød op pü BlÌre Skole, SkolevÌnget 3, 9600 Aars.

Onsdag den 21. august kl. 19.00 til GRATIS introaften. Husk glatte sko!

Se mere pĂĽ: www.komogdansaars.dk

Tredje del af trilogi vises pü kunstmuseet Jonas Hvid Søndergaard udstiller i Aars Af Torsten Hansen AARS: Kunstneren Jonas Hvid Søndergaard viser udstillingen Portal pü Himmerlands Kunstmuseum i Aars. Udstillingen übner fredag, 23. august og vises frem til 8. oktober 2013. Der holdes fernisering

pü übningsdagen. Udstillingen er den tredje i en form for trilogi. Først udstillede Claus Carstens, han opfordrede derefter Himmerlands Kunstmuseum til at lade to af hans elever udstille. Jonas Hvid Søndergaard er den anden elev, der nu für chancen. Jonas Hvid Søndergaard

(f. 1977) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. I 2008 modtog han Niels Wessel Bagges kunstnerlegat. Han har tidligere bl.a. udstillet i BKS Garage, BrĂŚnderigĂĽrden Viborg, Kunsthal Charlottenborgs, Den Frie Udstillingsbygning, Gl. Strand, KĂ&#x2DC;S - museum for

kunst i det offentlige rum, Museet for Samtidskunst i Roskilde, Nationalmuseet, Randers Kunstmuseum og Traneudstillingen Gentofte. Hvid Søndergaard er reprĂŚsenteret i samlinger hos Ny Carlsberg Fondet, Statens Kunstfond og Københavns Billedkunstudvalg. Af nylige større udsmykninger fremhĂŚves isĂŚr Restaurant Søren K i Den Sorte Diamant, Danmarks Nationalbibliotek og gavlmaleriet pĂĽ hjørnet af Tagensvej og FĂŚlledvej i København. - Jeg har set nogle af hans vĂŚrker i København. Blandt andet pĂĽ Nationalmuseet hvor han viser kunst, der spiller op til Ertebøllekulturen. Det er fortid mod nutid. En spĂŚndende udstilling, siger formand for Himmerlands Kunstmuseum Else Kragh. Jonas Hvid Søndergaard laver store billeder, der nĂŚrmest gĂĽr ud i rummet. Billederne er bĂĽde fysiske og ďŹ losoďŹ ske. - Mønstrene minder om gammel glasmosaik og de har en meget moderne baggrund, forklarer Else Kragh. Det giver sĂŚrlig god mening at vise serien i Himmerland, hvor der er rigt med fund fra stenalderen. Hvid Søndergaards seneste kunstvĂŚrker er nemlig bĂĽde oldnordiske og hypermoderne: gamle symboler og samtidens maleri. Kunstneren bruger frit af historiens skatkiste, men formĂĽr at ďŹ&#x201A;ette det hele sammen med hans eget overbevisende og sikre udtryk. Flere af formerne i malerierne er let genkendelige. To retvinklede trekanter sat oven pĂĽ hinanden og let forskudt i harmonisk symmetri, dĂŠt kan man kalde et hexagram eller en davidsstjerne, eller vi kan se formen tredimensionelt som en merkabah. Udstillingen bestĂĽr af ďŹ&#x201A;ere maleriserier, med titler som Mineral World, Restoring the Elements, Chakra og All Real.

Kagekoret søger efter ďŹ&#x201A;ere mĂŚnd /044,93(5+:2<5:;4<:,<4

165(: /=0+:Â&#x2022;5+,9.((9+ "PORTAL"

Klar - Parat til SOSU Start - 6 ugers selvvalgt uddannelse for ledige Overvejer du arbejde eller uddannelse inden for Ìldreomrüdet? Kom til infomøde den 12. september kl. 10.30. Forløbet er for ledige eller personer, der overvejer at skifte spor i deres arbejdsliv. Uddannelsesstart: 28. oktober 2013.

Fredag den 23. august 2013 kl. 15.00-17.00 til den 8. oktober 2013 Velkomst ved Else Kragh. Jonas Hvid Søndergaard vil vÌre til stede. Der vil vÌre et mindre traktement Med venlig hilsen /PTTLYSHUKZ2\UZ[T\ZL\T :¼UKLYNHKL (HYZ Udstillingen varer indtil den 10. august 2013

gIUPUNZ[PK!

www.sosunord.dk

Tirsdag-søndag kl. 11.00-17.00 fra 1. september kl. 13.00-17.00

VESTHIMMERLAND: Koret A Piece of Cake synger helst ďŹ rstemmigt, men koret har et problem. Bag navnet eksisterer der et kor med over 50 medlemmer. Men med over 40 kvinder og blot 10 mĂŚnd, er der ubalance i stemmefordelingen, sĂĽ derfor ønsker koret, at ďŹ&#x201A;ere mĂŚnd har lyst til at synge i fĂŚllesskabet. A Piece of Cake kalder sig et rytmisk kor. Det navn udtrykker repertoirets indhold, idet de synger pop, gospel, ballader og jazz. - Vi synger sange af f.eks. TV2, Beatles, Robbie Williams og Stevie Wonder. Derudover synger vi ogsĂĽ et passende udvalg af kormusik til kirkekoncerter f.eks. julekoncerter, siger Paul Schøning, medlem af ko-

rets bestyrelse. Et mundheld siger, at â&#x20AC;?vejen til mandens hjerte gĂĽr gennem mavenâ&#x20AC;?. MĂĽske kunne det bringe ďŹ&#x201A;ere mĂŚnd til koret, idet korets lidt kuriøse navn antyder, at det har noget med kage at gøre, og det er sandt. - Vi har en kageordning, som frivilligt gĂĽr pĂĽ skift, og som er vĂŚldig populĂŚr i det sociale samvĂŚr i pausen. Denne del er vigtig i korets ĂĽnd. Vi lĂŚgger vĂŚgt pĂĽ hyggeligt samvĂŚr bĂĽde under trĂŚning, koncerter, men vi er ogsĂĽ interesserede i stabilt fremmøde og god kampgejst til at lĂŚre nyt, forklarer Poul Schøning. Korets dirigent er Anne Verdelin, som er lĂŚrer i musik pĂĽ Vesthimmerlands Gymnasium, hvor hun ogsĂĽ er leder af gymnasiekoret.


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 7

Hans Grohe 1001 termostat batteri KUN

Damixa Space brusesæt

700; Scotte Blackstar mini

KUN

235;

10 KW

25.995; Du bliver altid betjent af fagligt personale hos os

Fumu kogende vandhane

Attack fastbrændsel kedel

KUN

Godkendt efter de nye normer EN 305-5 - 15 KW

Aars Svømmeklub har mange nyheder på programmet (arkivfoto).

Aars har et af regionens største konkurrencehold Aars Svømmeklub har mange nyheder på programmet AARS: Aars Svømmeklub kan til kommende sæson tilbyde flere nyheder til især de voksne. - Sidste sæson havde vi stor succes med det nye hold ”Lær crawl for voksne”, der selvom det var fredag eftermiddag hurtigt blev fyldt med over 30 svømmere – blot ved at sende mail rundt til alle klubbens medlemmer, siger Jimmy Krøier Sørensen, Aars Svømmeklub. Klubben udvider derfor sine voksenhold i den kommende sæson med ”Lær svømning for voksne”, hvor der især bliver undervist i bryst og ryg svømning. Derved kan voksne nu lære alle svømmedisciplinerne crawl, bryst, ryg og eventuelt fly i Aars Svømmeklub. Holdene bliver undervist af klubbens cheftræner Dan Nielsen, så svømmerne er i gode og erfarne hænder.

Motion og fitness er populært Aars Svømmeklub har i mange år haft et vandgymnastik hold, som sidste år

var fyldt med 30 deltagere. Udover vandgymnastik får klubben i den kommende sæson et nyt ”Aqua Fitness” hold lørdag morgen, hvor der kommer lidt mere fart over feltet.

Fire børnehold på samme tid Aars Svømmeklub er voldsom presset på haltider, så for at få plads til flere børn og unge, der ønsker svømmeundervisning, har klubben fået plads til hele fire børnehold på samme tid i svømmehallen om torsdagen. - Det lyder voldsomt, men skyldes, at vi udnytter den tid hvor de ”små” børnehold er i det lille varmtvandsbassin til at få et nyt hold i gang i det store bassin. Det er klubbens erfarne trænere, der har holdene der overlapper, ligesom klubbens ledere er til stede de første par uger. Derved kan klubben tilbyde tre børnehold ekstra i den kommende sæson og det kommer omkring 45 børn og unge til gode, siger Jimmy Krøier Sørensen.

Klubbens trænere tager løbende instruktørkurser, men i år er de endnu bedre rustet til sæsonstart. Næsten alle klubbens hjælpetrænere har nemlig lige været på hjælpetræner kursus, og de fleste trænere tager på instruktørkursus hele den kommende weekend – så det er nogle veludlærte trænere der tager i mod svømmerne fra sæsonstart.

Aars. - Jeg har ikke arbejdet professionelt med computere før, men har i mange år haft det som min store hobby, forklarer Morten Krog. Han fik sin første computer som 14-årig og har siden taget en grafisk uddannelse, så han har meget erfaring indenfor branchen. - Det er også godt, at jeg har en dygtig elev til at hjælpe i butikken, smiler Morten Krog. Eleven er Morten Spiele.

Alle priser er incl. moms - hos os er den gode rådgivning og service gratis

MARTIN

www.dvcenter.dk

TIM

Aars Avis - når det skal være lokalt!

Konkurrenceholdet Klubbens store konkurrenceafdeling på ca. 60 svømmere er allerede i fuld gang med den nye sæson, da september måned byder på hele to turneringer. Her ser svømmerne for første gang efter sommerferien, om de har holdt formen ved lige i ferien – for her giver stopuret et meget præcist billede af forskellen fra forårets turneringer og så de kommende turneringer. Med næsten daglig træning for nogle af svømmerne, er der dog stadig meget tid til at forbedre formen inden turneringerne.

Hurtigt avancement til butikschef i Aars AARS: En arbejdspraktikplads kan føre til et hurtigt avancement. Det er Morten Krog et bevis på. Morten Krog bor i Manstrup i Han Herred. Efter i flere år at have været pædagog i Himmerlands Rådgivnings Center i Farsø blev han arbejdsløs. Det førte til en fire ugers praktik hos Lab-Tech Data i Aars. 14 dage senere blev han ringet op, om han ville komme igen - nu som ansat. Og blot en måned senere tiltrådte han som butikschef i

16.995;

4.100;

Sønderup Boligmontering har eksisteret i 70 år og holder åbent

Lørdag 24/8 kl. 10-14 og Søndag 25/8 kl. 10-15 Denne weekend kan du spare op til

70% i Outl et afdeli ngen Tag traileren med!

2i5res% ten af Dog ikke på nedsatte- eller kampagnevarer

Tænk hvis din nabo kom først... r - og købte før DIG! Vi stå s til

n e k k i t u b

ligvi natur ed med h rådig ning og vejled ervice! god s Morten Krog er ny butikschef hos Lab-Tech Data i Aars.

Hjedsbækvej 451 · 9541 Suldrup · Tlf. 98653144 · www.sonderupbolig.dk


Aars Avis

SIDE 8

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Incasso Har du problemer med kunder der ikke betaler dit tilgodehavende. Vi tilbyder professionel, landsdækkende advokat incasso til inddrivelse af dine tilgodehavender. Ring eller mail os, og få tilsendt en folder om hvad vores incasso afdeling kan tilbyde dig og hvad det koster.

Advokatfirmaet Stenum Jørgen Stenum (H) Bitten Kjærsgaard (L)

Søndergade 22, 9600 Aars Tlf. 9862 2911 Fax 9862 4320 Mail: aars@adv-stenum.dk

21. august 2013

Aars ramme om korstævne AARS: Efterårssæsonen bliver for Farsø Korets vedkommende mærkbart præget af Korstævne 2013 i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars 2. og 3. november. Det er det sjette korstævne der holdes i Vesthimmerland. Af hensyn til det praktiske er der bindende tilmelding inden 15. oktober. I år glæder Farsø Korets medlemmer sig til at byde velkommen til den kvindelige dirigent, Tine Ohrt. Tidligere har Erik Sommer, Carsten Borbye Nielsen, Erling Lindgren, John Høybye og Thue Thesbjerg varetaget denne opgave ved stævnet. Tine Ohrt er dirigent, sanger og arrangør for blandt andet den prisvindende vokalgruppe Sono. Hun er uddannet cand. mag. i musik fra Aalborg Universitet med specialisering i rytmisk korledelse.

Traditionen tro møder mange op til DM i Østersåbning og Champagnesabling i Løgstør.

To gange DM i Vi formidler dit budskab Løgstør søndag med en iøjnefaldende

reklame

Kontakt os for et uforbindende tilbud!

Rundt i Vesthimmerland

LØGSTØR: Afviklingen af Danmarksmesterskaber er ikke hverdagskost i Vesthimmerland, men søndag, 25. august foregår der ikke mindre end to Danmarksmesterskaber i Løgstør. Det drejer sig om DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling. Der er selvfølgelig de spændende konkurrencer om titler, men der er også mulighed for at snakke med kokkelandsholdet og smage på deres kreationer, opleve premieren på Limfjordens Signaturret, få sundhed i form af østers og champagne, smage dansk champagne og meget mere. Nordjyllands svar på champagne produceres på Glenholm Vingård syd for

Løgstør - efter den samme produktionsmetode som anvendes i champagne. Resultatet er en flot, sprød mousserende vin med masser af karakter og charme. Der bliver til DM også mulighed for at være med på premieren af den nyudviklede signaturret, som skal øge kendskabsgraden til Limfjordsområdet og danne et visuelt og spiseligt varemærke. Signaturretten, der hedder ”Muslinger ved Stranden”, er dampede Limfjordsmuslinger serveret med svampe, salturt, strand portulak, sand af muslingebrød og fjordgus af muslingesaft, syltet agurk og dild olie. Den er tilegnet fællesskabet omkring Limfjorden. Retten er udviklet af Gastro Consulting ved Jimmi Petersen i samarbejde med Dansk Skaldyrscenter og Vilsund

Foreslår revy med bedste lokalnumre Rundt i Vesthimmerland

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk

Brochurer • Brevpapir • Visitkort • Kuverter • Fakturaer • Logoer

VESTHIMMERLAND: Ved Musikhuset Alfas fem års fødselsdag opførte fi re revyer i Vesthimmerlands Kommune deres bedste nummer i musikhuset. Det blev en succes og fik Jesper Rask Gregersen og Knud Kristensen, der begge medvirker i Markedsrevyen i Hornum, til at filosofere over, om det ikke burde være en fast begivenhed, at der blev lavet en opførelse af de bedste numre fra de lokale revyer.

Faktisk er der mange flere end fire revyer i kommunen. Jesper Rask Gregersen og Knud Kristensen forestiller sig en aften, f.eks. i oktober, når alle byfester og revyer er passeret, hvor de 11 revyer i kommunen kommer med deres bedste indslag fra året der er gået. - Jeg kan forestille mig et arrangement, med lidt let anretning, og så kan jeg lige se en fyldt sal med repræsentanter/borgere fra alle byerne i kommunen, som hepper på deres by. Det vil være en god måde at stå sammen i kommunen på for både

Blue. Til at kreere retten på dagen kommer et hold under ledelse af Peter Bertelsen fra Erhvervsskolerne i Aars med deres cykelkøkken. Der bliver også mulighed for at sætte tænderne i retter tilberedt af repræsentanter fra det danske kokkelandshold. Holdkaptajn Kasper Christensen tager nogle kolleger under armen og begiver sig til muslingebyen for at kræse for publikum. Der bliver også mulighed for at tage en snak med kokkelandsholdet og høre lidt om kokkenes arbejde. Som noget nyt bliver der et område med kvalitetsfødevarer til DM. Vilsund Blue deler smagsprøver ud på marinerede muslinger og sælger ferske muslinger til at tage med hjem. Vinbutikken Fru Jakobsen har en stand med vin, øl og ikke-alkoholiske drikke. Glenholm Vingård kommer med en mousserende vin og Erhvervsskolerne i Aars uddeler smagsprøver på signaturretten.

de store og de mindre byer, skriver Jesper Rask Gregersen i et brev til Landsbyudvalget i Vesthimmerlands Kommune. Hans ønske er, at Landsbyudvalget drøfter ideen og gerne positivt fremlægger ideen for landsbyerne, for at fornemme om det er noget byerne vil bakke op om. - Det skulle gerne munde ud i en fyldt koncertsal, hvor publikum får en sjov aften og hvor alle kan være med - store som små. Jeg ved, at der er rigtig mange ildsjæle i kommunen, som lægger mange kræfter i deres lokale revy, og så kunne det være fedt, hvis man får lov til at vise det øvrige Vesthimmerland, hvad man egentlig kan i den lokale by, siger Jesper Rask Gregersen.


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 9

UDSALGS SLUTSPURT PÅ MØBLER & TÆPPER... 3 + 2 PERS. SOFA

7.999,SPAR 2.499,I STOF

3 PERS. SOFA + 2 DREJESTOLE

STORT RESTMARKED

9.999,-

300 STK. RESTER I TÆPPER OG VINYLER...

SPAR 2.989,I STOF

HUSK AT TAGE MÅL MED!

Drejestol med krydssokkel. Stof 3.699,- Læder 4.999,Firenze sofa med en fantastisk siddekomfort. Monteret med slidstærkt stof eller semianilinlæder. 3 pers. sofa, ryghøjde 96 og L218 cm. Stof 5.499,- Læder 9.999,2 pers. sofa, ryghøjde 96 og L159 cm. Stof 4.999,- Læder 8.999,-

3 + 2 pers. sofa i læder. Før 18.998,NU 13.999,- Spar 4.999,Stof Før 10.498,NU 7.999,- Spar 2.499,-

TARKETT LAMINAT PLANK, HVID EG.

VÆRELSESTÆPPE I FLERE FARVER...

Før 278 pr. m2

FRA

168,-

49,-

NU KUN

pr. m2

SOFA

4.499,-

SPAR 2.500,-

Roma sofa med chaiselong monteret med flot stof i lys grå. Ben i stål. Fås også med 2 og 3 pers. sofa. L253/165 cm. Før 6.999,- NU 4.499,- Spar 2.500,-

STORT UDVALG I KVALITETSVINYLER... SPAR OP TIL 100,- pr. m2 FØR 148,- NU KUN 69,FØR 198,- NU KUN 98,FØR 238,- NU KUN 138,-

EGE STUETÆPPE

SOFAGRUPPE

KONTOR TÆPPER

SPAR 7.526,-

AFHENTNINGS TILBUD Før op til 325 pr. m2

Før op til 228,- pr. m2

NU KUN

NU KUN

15.999,-

Slidstærkt og antismudsbehandlet.

88,-

DANSK PRODUCERET Din sikkerhed for god kvalitet

169,-

AFPASSEDE TÆPPER STORT UDVALG... STORT PARTI - FRASORTERET

Padova 3 + 2 ½ pers. sofa i sort semianilin læder. 3 pers. L210cm. 12.380,2 ½ pers. L188 cm. 11.145,- 3 + 2 ½ pers. Før 23.525,- NU 15.999,- Spar 7.526,Katrine sofabord med 19 mm. plade i hvid eller sort laminat. Fås også med stenlook overflade. Bordben i sort eller eg natur. Bådformet 90 x 128 cm. 2.499,-

HJØRNESOFA

TRÆGULV EG/HVIDMATLAK. FØR 318,-

NU KUN

2

198,- pr. m

SPAR OP TIL

50%

HUSK AT TAGE MÅL MED

9.999,-

SPAR 5.000,-

EGE KVADRAT EGE BERBER

Rimini hjørnesofa med open end i lækkert okselæder. Fås i rød, sort og hvid. L254/202 cm. Før 14.999,- NU 9.999,- Spar 5.000,Nakkepude 999,Katrine sofabord med 19 mm. plade i hvid eller sort laminat. Fås også med stenlook overflade. Bordben i sort eller eg natur. Ø63 x H45 cm. 1.499,-

100% ULD Før pr. m2 298,-

100% POLYAMID Før op til 233 pr. m2

NU KUN

NU KUN

179,-

125,-

AARS BOLIGHUS A/S Løgstørvej 47 · 9600 Aars Tlf. 96 97 98 00 aarsbolighus.@aars.dk Mandag - Torsdag 10-17.30 Fredag 10-18 · Lørdag 9.30-13 Søndag 1. søndag i md. 10-16

Løgstørvej 47, 9600 Aars , tlf. 96 62 22 30


Aars Avis

SIDE 10

21. august 2013

TV-PROGRAMMER ONSDAG 21. AUGUST 05.45 08.40 12.30 12.50 12.55 13.40 14.25 17.50 18.00 18.30 19.00 19.55 20.00 21.00 21.30 22.30 23.25 00.10 00.15 01.00

EM Spring EM Spring, direkte Jeg var der - EM 1992 OBS De flyvende læger Pacific Paradise Police EM: Dressur, direkte TV Avisen Skattejægerne Nyhedsblok Aftenshowet TV Avisen Dans for mig. Dansk dokumentar 80’erne tur retur: 1980 TV Avisen med Penge og Sporten Wallander: Mordere uden ansigt Damages IV OnsdagsLotto Kystvagten Natfjernsyn

05.15 07.55 14.40 15.00 15.45 16.20

EM Dressur EM Dressur, direkte Kål eller kanyle Dirty Sexy Money Naboerne Kommissæren og havet: I denne stille nat TV Avisen Skattejægerne Nyhedsblok Aftensshowet TV Avisen Bonderøven Søren Ryge direkte Læsø kalder TV Avisen med Bag Borgen og Sporten Taggart: Et spørgsmål om overlevelse Mord på en callgirl. Fr. krimiserie Natfjernsyn

04.00 06.00 11.30 12.00 12.20 12.50 13.20 13.50 14.25 16.00 17.00 20.00 20.35 21.25 22.00 22.35 23.10 00.00 00.50

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Liebhaverne Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Airport Beverly Hills 90210. 2 afsnit Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Liebhaverne Stor, større - megafamilier Akut 24 Nyhedsblok Dagens mand Krop umulig - tilbage til klinikken Huse for millioner Natfjernsyn

TORSDAG 22. AUGUST

17.50 18.00 18.30 19.00 19.55 20.00 20.30 21.00 21.30 22.30 00.40 01.30

04.00 06.00 11.30 12.00 12.20 12.50 13.20 13.50 14.20 16.05 17.00 20.00 20.50 22.00 22.35 23.25 00.20 01.05

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Liebhaverne Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Airport Beverly Hills 90210. 2 afsnit Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Operation X: Smarte forretninger blandt venner Station 2 Nyhedsblok Elementary. Amr. krimidramaserie Krop umulig - tilbage til klinikken Huse for millioner Natfjernsyn

FREDAG 23. AUGUST 05.45 08.55 15.00 15.45 16.20 17.50 18.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 21.50 23.45 01.10 02.45

EM Dressur EM Dressur, direkte Dirty Sexy Money Naboerne Kommissæren og havet: Den inderste kreds TV Avisen Danmarks skønneste hjem - Sydjylland TV Avisen med Sporten Disney sjov En hyldest til den danske diva TV Avisen med Vores vejr En hyldest til den danske diva Syv liv. Amr. drama fra 2008 med bl.a.Will Smith og Woody Harrelson The Replacement Killers. Amr. actionfilm fra 1998 Raseri i blodet. Eng. thrillerserie Advokaterne. 2 afsnit

04.00 06.00 11.30 12.00 12.20 12.50 13.15 13.45 14.20 16.00 17.00 20.00 21.55 23.30 00.05 01.55

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Liebhaverne Grænsepatruljen CPH Lufthavnen Airport Beverly Hills 90210. 2 afsnit Venner. 2 afsnit Nyhedsblok med Go’ aften Danmark How to Lose a Guy in 10 Days. Amr. romantisk komedie fra 2003 Final Call. Amr. thriller fra 2004 med bl.a. Kim Basinger Natholdet - Hightligths Wild Things. Amr. thriller fra 1998 Phat Girlz. Amr. komedie fra 2006

LØRDAG 24. AUGUST 06.05 På skinner: Holbæk - Nykøbing Sjælland 06.55 Grøn glæde 07.25 Naboerne. Austr. dramaserie fra 2013. 4 afsnit 08.50 OBS 08.55 Min italienske drøm. 4 danske par afprøver drømmen om at eje og drive et Bed & Breakfast i Italien 09.55 Puk og Herman går i land - Venø 10.55 Merlin. Eng. eventyrserie fra hele familien fra 2010. 2 afsnit 12.25 Maggies nye liv. Eng. komediedramaserie fra 2005 13.10 EM Spring, direkte 16.30 Søren Ryge præsenterer: Jytte og araberne 17.00 Jeg var der - Terror i København 17.20 Guld på godset 18.20 Held og Lotto 18.30 TV Avisen med Sporten 19.05 De kære dyrebørn 20.00 Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet. Amr. adventure-drama fra 2005 22.10 Kriminalkommissær Barnaby: Død i vandet. Eng. krimiserie 23.45 Vera: Kragefælden 01.15 Tre piger søger en millionær. Amr. komedie fra 1953 med bl.a. Marilyn Monroe 02.45 Water Rats. 2 afsnit

04.00 06.00 09.00 12.00 12.05 13.05 13.50 14.20 15.10 15.40 16.10 16.40 17.25 18.00 18.25 19.00 19.30 19.45 20.00 21.55 00.05 01.50 02.20 03.10

Nyhederne og Vejret Morgen TV - mest for børn Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvem vil være millionær? Fed forvandling. Rejsen mod et lettere liv Det er mig eller hunden Savnet Boligrivalerne Store boligdrømme Razzia - Skat rykker ud Operation X: Smarte forretninger blandt venner La Vuelta: Studiet Nyhedsblok La Vuelta: 1. etape, holdtidskørsel, direkte Nyhederne Regionalprogram LørdagsSporten Min søsters børn på brylluprejse. Dansk familiekomedie fra 1967 U.S. Marshals. Amr. thriller fra 1998 med bl.a. Wesley Snipes Hide and Seek. Amr. psykologisk thriller fra 2005 med bl.a. Robert De Niro Jail Det sejeste sjak - Great Lake Warriors Undercover Boss

SØNDAG 25. AUGUST 05.55 På skinner: Sønderborg - Tinglev 06.30 Grøn glæde 07.00 Der er noget i luften. Austr. dramaserie. 2 afsnit 07.55 Alt om Eva. Amr. drama fra 1950 10.10 Maestro 11.10 Ved du hvem du er? 12.10 BingoBoxen. Måske er det dig, der bliver den heldige og vinder Boxen! 12.25 OBS 12.30 Søren Ryge direkte 13.00 Søren og Rosas vilde alderdom 13.25 EM Dressur, direkte 17.00 Søren Ryge præsenterer 17.30 Puk og Herman går i land: Venø 18.30 TV Avisen med Sporten 19.00 OBS 19.05 Enæggede tvillinger. Dokumentarprogram fra BBC fra 2009 20.00 På vinger over - Asien og Australien. Naturserie fra BBC fra 2011 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Maria Wern: Snedrømme. Sv. krimi-miniserie fra 2011 22.55 Whitechapel: I Jack the Rippers fodspor 23.40 Wallander: Den femte kvinde 01.10 Til undsætning. Austr. dramaserie 01.55 Naboerne 02.20 Anno 1790

04.00 06.00 09.00 12.00 12.05 13.00 13.30 14.20 16.00 18.00 18.10 18.20 18.50 19.00 19.30 20.00 20.50 22.25 23.10 00.15 01.05 03.00

Nyhederne og Vejret Morgen TV - mest for børn Go’ morgen Danmark Nyhederne Jagten på det grønne guld Hvem bor hvor? Grillfeber Sænk periskopet. Amr. komedie fra 1996 med bl.a. Kelsey Grammer La Vuelta: 2. etape, de første bjerge, direkte Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Der gode brød. Eng. bageprogram med Paul Hollywood Vejret Nyhederne Regionalprogram I Luv Jan. Gintberg for fuld udblæsning Kvinde på spring. Amr. komedie fra 2001 med bl.a. Sarah Jessica Parker og Pierce Brosnan Stjerner på stribe Station 2: Den rullende specialenhed Elementary The Saint - Helgen. Amr. romantisk action-eventyr fra 1997 med bl.a. Val Kilmer Grænsepatruljen

DR 2 ONSDAG 21. AUGUST 06.30 11.15 12.00 12.30 13.00 13.01 16.00 17.00 18.01 18.30 19.30 20.00 20.40 22.20 22.30 23.00 00.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Gud, våben og bander DR2 12.00 - Nyheder The Daily Show DR2 13.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Nyhedstimen DR2 Dagen med DR2 Nyheder Frank ser rødt Londons naturhistoriske museum Javel, hr. minister Hjernevask Luther - strømer på kanten Den sorte skole Deadline Irakkrigen Natfjernsyn

TORSDAG 22. AUGUST 06.30 11.15 12.00 12.30 13.00 13.05 16.00 17.00 18.01 18.30 19.30 20.00 21.35 22.00 22.30 23.00

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kinas tigerfarme DR2 12.00 - Nyheder The Daily Show DR2 13.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Nyhedstimen DR2 Dagen med DR2 Nyheder En detektiv i provinsen Londons naturhistoriske museum Javel, hr. minister Bobby Fischer - Det vanvittige skakgeni Skråplan Krysters Kartel Deadline Natfjernsyn

FREDAG 23. AUGUST 06.30 11.15 12.00 12.30 13.00 13.10 17.00 18.05 18.30 19.30 20.00 21.30 22.10 22.30 23.00 23.45 00.35

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Illegal i USA DR2 12.00 - Nyheder The Daily Show DR2 13.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Skråplan Londons naturhistoriske museum Javel, hr. minister Intolerable Cruelty 117 ting du absolut bør vide Krysters Kartel Deadline 60 Minutes Spiral II: Narkoens netværk Natfjernsyn

LØRDAG 24. AUGUST 06.30 07.30 08.00 12.00 12.10 13.00 13.10 14.00

Dage i haven. 2 afsnit Nyheder fra Grønland Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Videnskabens historie DR2 13.00 - Nyheder Paul Merton som globetrotter Eftermiddagsprogrammer

16.00 18.30 19.30 20.00 22.30 23.00 00.30 01.55 02.55

Tema: I nattens mulm og mørke Londons naturhistoriske museum DR2 Uden køn Tema: Anders Lund Madsens Dumme Dyr Deadline Solaris. Amr. sci-fi drama Neptuns vinde Sydafrikas fortabte piger Natfjernsyn Dokumania DR2 8.00 - Nyheder Formiddagsprogrammer DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer Hairy Bikers i Norge Jeg er loven. Amr. western The Tudors Fra køkkenbord til marked Amerikas Hairy Bikers Mad i brændpunktet Storrygeren Høflighed på 100 dage Deadline På den 2. side Borgia - blod og magt Natfjernsyn

DR1 lørdag kl. 20.00: ”Narnia” De fire søskende havner i Narnia, hvor der er masser af eventyr, fantasi og hvor heltemod der skal bevises.

MANDAG 26. AUGUST 06.30 11.10 12.00 12.30 16.10 18.05 18.35 19.00 19.30 20.00 20.30 21.00 22.00 22.30 23.00 23.45 00.35

DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kulinariske globetrottere DR2 12.00 - Nyheder Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder Frank ser rødt Londons naturhistoriske museum DR2 19.00 - Nyheder Javel, hr. minister DR2 Uden skrald Asger og de langtidsledige Halvbroderen En detektiv i provinsen Deadline Konflikten i Syrien Kulinariske globetrottere Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 20.00: “Min søsters børn på bryllupsrejse” De nygifte tror de endelig er alene på bryllupsrejse, men....

TIRSDAG 27. AUGUST DR2 Morgen med DR2 Nyheder Kulinariske globetrottere DR2 12.00 - Nyheder The Daily Show Eftermiddagsprogrammer DR2 Dagen med DR2 Nyheder DR2 Uden skrald Knæk koden - tallene DR2 19.00 - Nyheder Javel, hr. minister Dokumania: Døden på trappen Deadline En chokerende rejse - Hanna Ziadeh og det arabiske efterår 23.50 Kulinariske globetrottere 00.35 Skyldig 02.00 DR2 Nattens nyheder

MANDAG 26. AUGUST 06.00 06.25 06.45 07.15 12.00 12.30 17.50 18.00 18.30 19.00 19.55 20.00 20.40 21.00 21.30

Der er noget i luften Naboerne Grøn glæde Formiddagsprogrammer Søren og Rosas vilde alderdom Eftermiddagsprogrammer TV Avisen Price inviterer - Manu Sareen Nyhedsblok Aftenshowet TV Avisen Doping Epidemien Jeg var der - Christiania Danmarks skønneste hjem TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Fader Brown. Eng. krimiserie 23.15 Uden Hæmninger 00.10 Natfjernsyn

04.00 06.00 11.30 12.00 12.25 14.35 15.25 16.00 16.15 18.00 20.00 21.00 22.00 22.35 23.30 00.20 01.10

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Eftermiddagsprogrammer Beverly Hills 90210 Venner Nyhedsblok La Vuelta: 3. etape, Galicien, direkte Nyhedsblok med Go’ aften Danmark Hvem vil være millionær? Jagten på det grønne guld Nyhedsblok Krop umulig! Huse for millioner Cold Case Natfjernsyn

TIRSDAG 27. AUGUST 06.00 06.25 06.45 07.15 08.00 12.00 12.30 17.50 18.00 18.30 19.00 19.55 20.00 21.00 21.30 21.55 22.20 22.30 23.25

Der er noget i luften Naboerne Grøn glæde Luksuskrejlerne Formiddagsprogrammer Søren og Rosas vilde alderdom Eftermiddagsprogrammer TV Avisen Price inviterer - Andreas Bo Pedersen Nyhedsblok Aftenshowet TV Avisen Den store Bagedyst Kontant TV Avisen Madmagasinet Bitz & Frisk Sporten 30 grader i februar Natfjernsyn

04.00 06.00 11.30 12.00 12.25 14.30 15.20 16.00 16.15 17.00 20.00 20.50 21.25 22.00 22.35 23.10 23.55

Nyhederne og Vejret Go’ morgen Danmark Frihuset Nyhedsblok Formiddagsprogrammer Beverly Hills 90210 Venner Nyhedsblok La Vuelta: 4. etape, Fin del Mundo, direkte Nyhedsblok med Go’ aften Danmark D’Angleterre Razzia - Miljøkontrollen rykker ud Danmark ifølge Bubber Nyhedsblok Station 2 Politirapporten Krop umulig - fedme Natfjernsyn

Tv 3

SØNDAG 25. AUGUST 06.00 08.00 08.05 12.00 12.10 16.40 17.30 19.05 20.00 20.30 21.00 21.30 22.00 22.30 23.00 23.30 00.25

TV2 fredag kl. 20.00: ”How to Lose a Guy in 10 Days”

06.30 11.10 12.00 12.30 13.00 16.10 18.05 18.35 19.00 19.30 20.30 22.30 23.00

DR1 søndag kl. 20.00: “På vinger over - Asien og Australien”

TV2 søndag kl. 20.00: “I Luv Jan”

ONSDAG 21. AUGUST 05.40 De Fantastiske 5 fra USA 06.25 Convert Affairs 07.15 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Fra Skrot til Slot 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Allstars 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 Amalies verden 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars. 2 afsnit 20.00 NCIS 21.00 Star Wars: Episode II Klonernes angreb. Amr. sci-fi fra 2002 23.55 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.55 Natfjernsyn TORSDAG 22. AUGUST 05.35 De Fantastiske 5 fra USA 06.25 Convert Affairs 07.10 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Fra Skrot til Slot 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Allstars 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 Amalies verden 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars. 2 afsnit 20.00 Drømmedate 21.00 Star Wars: Episode III - Sithfyrsternes hævn. Amr. sci-fi fra 2005 23.55 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.50 Natfjernsyn FREDAG 23. AUGUST 05.40 De Fantastiske 5 fra USA 06.25 Convert Affairs 07.15 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Fra Skrot til Slot 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Allstars 13.00 Fra Skrot til Slot 14.00 Amalies verden 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars 19.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares 20.00 Luksusfælden 21.00 Star Wars IV: Stjernekrigen. Amr. sci-fi fra 1977 23.35 Transporter 2. Amr. thriller fra 2005 01.15 På farlig grund. Amr. actionfilm fra 1994 03.10 Natfjernsyn LØRDAG 24. AUGUST 06.00 Paris Hiltons verden 06.45 Verdens strengeste forældre 07.35 Safe Harbour. Amr. romantisk drama fra 2007 09.40 Whitney. 2 afsnit 10.35 Up All Night. 2 afsnit

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

11.40 Star Wars: Episode III - Sithfyrsternes hævn 14.30 Masterchef Allstars. 4 afsnit 18.25 Star Wars IV: Stjernekrigen. Amr. sci-fi fra 1977 21.00 Star Wars V: Imperiet slår igen. Amr. sci-fi fra 1980 23.45 Collateral. Amr. actionfilm fra 2004 02.00 Transporter 2. Amr. thriller 03.35 Scarface. Amr. gangsterfilm

SØNDAG 25. AUGUST 06.45 Ben and Kate. 3 afsnit 07.55 Alletiders barnepige. 4 afsnit 09.55 Sig det med 1000 mennesker 10.55 According to Jim. 4 afsnit 12.55 How I Met Your Mother. 4 afsnit 14.50 Ramsay’s Kitchen Nightmares 15.50 Hjælp - mit hus skal sælges! 16.50 Star Wars V: Imperiet slår igen. Amr. sci-fi fra 1980 19.25 Stjerner på vippen. Dansk underholdningsshow 21.00 Star Wars V: Jediridderen vender tilbage. Amr. sci-fi fra 1983 23.40 The Mindy Project. 2 afsnit 00.40 NCIS. 2 afsnit 02.25 Sol, sex og overvågning 03.25 Snehvide. Eventyrdrama 04.55 Fingrene væk fra min teenagedatter MANDAG 26. AUGUST 05.40 De Fantastiske 5 fra USA 06.25 Convert Affairs 07.15 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Fra Skrot til Slot 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 10.55 Masterchef USA 11.55 Masterchef Allstars 12.55 Fra Skrot til Slot 13.50 Amalies verden 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars. 2 afsnit 20.00 Stjerner på vippen 21.30 Jagten på den forsvundne skat. Amr. actioneventyr fra 1981 23.55 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.55 Collateral. Amr. actionfilm 03.05 Natfjernsyn TIRSDAG 27. AUGUST 05.40 De Fantastiske 5 fra USA 06.25 Convert Affairs 07.15 Real Housewives of Beverly Hills 08.10 Fra Skrot til Slot 09.05 The Mentalist 10.05 Med kniven for struben 11.05 Masterchef USA 12.05 Masterchef Allstars 13.05 Fra Skrot til Slot 14.00 Amalies verden 15.00 Luksusfælden 16.00 NCIS. 2 afsnit 18.00 Masterchef Allstars. 2 afsnit 20.00 Luksusfælden 21.00 Indiana Jones og templets forbandelse. Amr. actionkomedie 23.25 Ramsay’s Kitchen Nightmares 00.25 NCIS. 2 afsnit 02.15 Natfjernsyn


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 11

Byrådet har valgt lov fra AARS: Ifølge Lejernes Landsorganisation er Vesthimmerland een blandt 19 kommuner i landet, hvor byrådet har valgt Boligreguleringsloven fra. Udover Vesthimmerland er loven valgt fra i Thisted, Rebild, Mariagerfjord, Læsø, Struer, Samsø, Ringkøbing-Skjern, IkastBrande, Holstebro, Herning, Ærø, Varde, Tønder, Fanø, Billund, Solrød, Greve og Fredensborg.

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ www.aarsavis.dk

Sådan ser Aars ud i Mormors optik.

Gang i livet

Fra kr.

9.995,• 3- & 4-hjulet el-scootere • Salg og service lokalt • Vi hjælper dig på vej

Din lokale forhandler:

Scooterservice Jyllandsgade 5 - 9600 Aars

www.cr-mobility.dk

Telefon 20 28 85 06

Nye arbejdspladser og ny kunst på gymnasiet Lærerne har fået arbejdspladser på gymnasiet i Aars

AARS: Det var et noget anderledes gymnasium, der mødte de 554 elever - det største antal i skolens historie - og de 53 lærere, da de forleden stemplede ind til første skoledag på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars. For lærerne er hele området omkring lærerværelset blevet renoveret i sommerferien, så det nu fremstår indbydende med tidssvarende arbejdspladser, kontorer og mødelokaler. For eleverne er den største forandring sket i kælderetagen, der nu er indrettet som et inspirerende miljø for de kreative fag billedkunst, mediefag og idræt. Og samtidig er gangen blevet udsmykket af Kristian Bruun Djurhuus under kunstnernavnet Mormor. Syv store sort-hvide tegninger viser, hvordan kunstneren har set skolen, Vest-

himmerland som sådan og specielt de fi re byer Aars, Farsø, Aalestrup og Løgstør efter grundig research i marken.

Penge til kunst Billederne er et direkte resultat af, at Kirsten Holmgaard på skolens vegne fi k overrakt Aars Erhvervsråds foretagsomhedspris i april måned. Den medfølgende check blev brugt til at stille ”Mormor” den opgave at tegne noget genkendeligt fra VHG og scener fra Vesthimmerlands Kommune. Om den løste opgave udtaler den graffitiinspirerede kunstner: - Det er for mig vigtigt, at få lov til at fortælle historier. Jeg tror på, at en del af den store fælles fortælling foregår gennem kunsten og kunstnerne. Jeg tager opgaven meget alvorligt og forsøger at berette om og til de steder, jeg har mit virke. I Vesthimmerland foretog jeg en undersøgelse af hele egnen. Det var for mig utrolig interessant at stifte bekendtskab med en del af Danmark, jeg ikke førhen kendte. Jeg håber at være de friske par øjne, der ser områderne, byerne og tager et nyt greb på stedet, siger kunstneren. - Jeg har forsøgt at arbejde stemningsmæssigt. Igen-

nem iagttagelse af bymiljø og menneskene i disse. For mig har det været vigtigt at præsentere værker, hvori eleverne på Vesthimmerlands Gymnasium og HF kan genkende elementer af sig selv og deres hjemby. Hvis jeg er heldig, kan jeg måske endda vække en smule nysgerrighed eller undren, fortsætter Mormor. - Komponenterne, der udgør de samlede værker, er sammensat af alt det, som jeg oplevede i Vesthimmerland. Det er selve fortolkningen og oplevelsen, der er interessant for mig. Jeg vil meget gerne tale til og med eleverne på stedet. Mit udgangspunkt er dem og deres hverdag i deres hjembyer. Derigennem håber jeg at gøre kunsten forståelig, legende og allervigtigst vedkommende. En slags tovejskommunikation, om man vil, siger Mormor. Den tovejs kommunikation bliver mulig senere, hvor Mormor kommer til en morgensamling, og der er også planer om, at han skal deltage i en undervisningsdag i billedkunst. I første omgang kan man i al fald konstatere, at Mormors sorte streger klæder kældergangen, og de skal nok sætte noget i gang hos de elever, der arbejder der til daglig.

Ring til os på 98 35 53 11 Kom og se vores Skagenshus i butikken, fyldt med nostalgi køkkener og bad.

Bundsolid forretning at handle med Foto fra vores udstilling.

Borgmesteren er igen i spidsen AARS: Ikke overraskende valgte Konservative i Vesthimmerland Knud Kristensen til spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der fi nder sted i november. Der deltog cirka 50 partimedlemmer på opstillingsmødet, blandt dem var folketingsmedlem Lene Espersen, der lykønskede Knud Kristensen med valget.

Lene Espersen holdt en tale for hele forsamlingen om det landspolitiske, og opfordrede kandidaterne til at gå ud og gøre noget, så de kan få et godt valg tirsdag, 19. november. De Konservatives liste er præget af de navne der i forvejen er kendt fra byrådssalen i Aars. Ud over Knud Kristensen består opstillingslisten

af: Kirsten Moesgaard, Henrik Dalgaard, Klavs Bojsen, Søren Hansen, Pia Buus Pinstrup, Niels Krebs Hansen, Hans Jørgen Kastberg, Ulla Skov, Erik Funder, Lars Viborg, Ilse Skadhauge Larsen, Signe Laura Nøhr Nielsen og Margit Kristensen. Bestyrelsen fi k ret til at holde listen åben, så der er mulighed for at få flere på.

St. Ajstrup v/Nibe

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7 , St. Ajstrup, 9240 Nibe

Tlf. nr.: 98 35 53 11 - www.st-ajstrup.dk - kontakt@st-ajstrup.dk


Aars Avis

SIDE 12

ALT DYREMAD OG TILBEHØR

21. august 2013

OK holder fest

Gælder

OGSÅ i forvejen nedsatte varer

SPAR

25% STORE MØRE ENTRE COTÉ BØFFER Af Premium tyndstegsfilet

2 STK Á 225G

50

00

SPAR 8450

letaske Gratis OK-kø 00 til de første 1 ku rt nder OK Benzinko kl. 14.00 på fredag fra

Det fejrer vi med en GRATIS OK-køletaske til de første 100 OK Benzinkort-kunder fredag den 23/8 kl. 14.00. Du kan også få et OK Benzinkort - og mere end 670 steder at tanke billig benzin og diesel.

SKRABE ÆG

Pr. stk.

Dagstilbud gælder til og med uge 42 i Kvickly Aars

ÅBNINGSTIDER Mandag - fredag Lørdag - søndag

08.00 - 20.00 08.00 - 18.00

BAGEREN åbner alle dage kl. 6.30 www.kvickly.dk

GRATIS 200 P-PLADSER VED KVICKLY

Vi tager forbehold for trykfejl

Frihed til at vælge Markedsvej 3 · 9600 Aars · Tlf. 96 37 76 00

Arne Wammen, varehuschef


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 13

Åbner hver dag kl. 67.0 .30

- dog lukket på helligdage

Byens bager... Manitoba brød

PR. PR. STK. STK.

PR. POSE ƫ ƫ Trekornsboller ƫ ƫ

8 stk. á 58 g.

00

ƫ15 ƫ

ƫ Spar 1100

Langtidshævet minimum 24 timer. Bagt med speltsurdej.

00

20 26

00

Spar 6

Vores bagere nyder at bage vores brød helt fra bunden - vi bager friskbagt brød gennem hele åbningstiden i vores store stenovn i varehuset - så spørg gerne personalet efter varmt brød.

00 00

25 30

Spar 500

Walesstang m. fløde

KUN FREDAG

*Bakeoff er brød, som er letbagt og genopvarmes før det sælges.

ƫ 00 35

10 RUNDSTYKKER + 1 XL DAGMARTÆRTE

Friskbagte rundstykker + 1 XL Dagmartærte GÆLDER HVER DAG!

Danmarks største P-tærte En lækker chokolade brownies med indbagte marsmallows. Henover er der lagt chokoladetrøffel og peanuts - afsluttet med chokolade.

Mandag - fredag Lørdag - søndag

Speltbrød

PR. STK. PR. STK.

Kvicklys bageri anvender ikke Bakeoff*

VI BAGER FRISKE HELE FORMIDDAGEN ƫ

ÅBNINGSTIDER

Langtidshævet ca. 48 timer. Manitobahvede fås fra den frugtbare canadiske prærie af samme navn. Her giver masser af sol og regn en kraftig hvede med højt proteinindhold og fantastisk bageevne - lige til smukke, luftige brød.

00 95

35 39

08.00 - 20.00 08.00 - 18.00

BAGEREN åbner alle dage kl. 6.30 www.kvickly.dk

PR. PR. STK. STK.

Spar 495

ƫ ƫ

ƫ

DEN SKAL SMAGES

ƫ

Skal du have bryllup, fødselsdag eller lign. tager vi gerne imod bestilling af ƫƫ specielle kager, bryllupskager ƫeller lign. Til konkurrencedygtige priser.

Slut med at trække det korteste strå... Stråforkortere bruges i landbruget til at styrke kornets modstandskraft mod regn og blæst, men stråforkortere er et sprøjtemiddel, og derfor bager vi i Kvickly KUN med mel uden stråforkortere. BASTA!!

ƫ

PR. STK.

00

30

300 stk.

Spar 2500

Skærekager Vælg mellem chokoladedrøm eller Bedstefar med skæg

PR. STK.

00

15

Spar 1500

ƫ

GRATIS 200 P-PLADSER VED KVICKLY

Frihed til at vælge Markedsvej 3 · 9600 Aars · Tlf. 96 37 76 00

Tilbuddene gælder fra onsdag den 21. august til og med lørdag den 24. august

Vi tager forbehold for trykfejl Arne Wammen, varehuschef


Aars Avis

SIDE 14

21. august 2013

Sparekassen Himmerland havde stabilt første halvår Halvårsresultat på fire mio. kr. efter skat Af Thorkil Christensen

Nu varer det ikke længe før byggeriet ved Kirkeplads rives ned og nyt bygges op. HP Byg fra Hjørring har vundet licitationen med et bud på næsten 103 mio. kroner.

Aars Boligforening først med digital licitation Ingen supermarkeder viste interesse for byggeri Af Torsten Hansen AARS: Aars Boligforening er blandt de første i Danmark, og de første i Nordjylland, til at benytte et nyt system i forbindelse med licitation. Systemet kaldes Byggeweb og erstatter de mange papirtegninger og papirinformationer ved licitationer med digitale dokumenter. I Aars har dette system haft sin dåb i forbindelse med licitationen omkring det store byggeri, der skal være mellem Kirkeplads og Nibevej i Aars. - Vi har ikke skulle sende papirer til de syv virksomheder som var prækvalificerede til at deltage i licitationen. De har blot fået en ”nøgle” til et websted, hvor alt er samlet,

forklarer forretningsfører Jens Damgaard, Aars Boligforening. - Vi var spændte på, hvordan det virkede. Heldigvis gik alt som det skulle. Mandag kl. 14 præcis kunne vi se alle tallene fra de virksomheder der har budt på totalentreprisen, siger Jens Damgaard. Vinderen blev HP Byg fra Harken ved Hjørring. HP Byg A/S tilbød at bygge for 102.850.000 kroner. Næstbedste bud kom fra firmaet E. Bodilsen på 106.893.750 kr. Først på tredjepladsen kom et lokalt fi rma. Det var NCO hvorfra buddet lød på 108.625.000 kr. Prisen på næsten 103 mio. kroner er lidt højere end Aars Boligforening havde regnet med. Men det opfatter

Nyt Syn Aars | Anlægsvej 6 | 9 9600 Aars Tlf. 98 62 10 90 | nytsyn.dk Stylist

Optiker

Indehaver

Lone

Line

Kent

Nyt Syn Aars, Optik og kontaktlinseklinik

Hus boligfrak drag

s%L INSTALLATION s!LARMOGOVERVÍGNING s !IRCONDITION s 6ENTILATION s 3OLCELLEROGSOLFANGER s "OSCH6ARMEPUMPER - 5 års garanti

Døgnvagt 98 63 19 11 www.oegaard.dk

Jens Damgaard ikke som et problem. - Vi skal ud og finde besparelser for cirka fem procent. Det har sommetider været meget mere, siger forretningsføreren. Boligforeningen skal nu bruge de næste 10 dage til lave beregninger, så Skema B kan sendes ind til byrådet. Når de har godkendt Skema B kan byggeriet gå i gang. - Byggeriet sættes i gang i år, fastslår Jens Damgaard.

Intet supermarked Ud over at indeholde 55 lejligheder, så bliver der også erhvervslejemål i byggeriet. Men ønsket om et supermarked bliver ikke til noget. - Det blev ved med at trække ud med beslutningerne, så har vi vurderet, at behovet åbentbart ikke er der lige nu. Derfor kommer der ingen dagligvarebutik, siger Jens Damgaard. Lejemålene kommer i stedet for til at omfatte Grillhytten, Advokat Bindslev og Kjeldsen og Aars Boligforening selv. - Der er yderligere et ledigt lejemål på 250 kvadratmeter, som vi skal have fundet en lejer til, bemærker Jens Damgaard.

Sparer penge Når byggeriet står færdig vil Aars Boligforening også få gavn af det digitale system Byggeweb, som boligforeningen har købt. - Det vil være sådan, at vedligeholdelsesplaner også kommer i systemet. Samtidig skal Byggeskadefonden have et-års gennemgang af byggeriet. De materialer vi normalt sender til dem, vil de også blot få digitalt. Det sparer os tid og penge, understreger Jens Damgaard.

AARS: Med et resultat på fire mio. kr. efter skat mod tre mio. kr. i samme periode sidste år, er Sparekassen Himmerland med hovedsæde i Aars, kommet stabilt ud af første halvår. Det oplyser sparekassedirektørerne Poul Damgaard og Lars Thomsen efter offentliggørelsen af halvårsrapporten mandag. Selv om tab og nedskrivninger fortsat befi nder sig på et højt niveau, så viser tallene en klar faldende udvikling, som blev indledt sidste år. Tab- og nedskrivninger er faldet med 34 procent og der sparet på omkostningerne, bl. a. ved en reduktion af medarbejdertallet fra 288 til 273. Det er noget som kan mærkes. Og sparekassedirektør Poul Damgaard sporer optimisme. - Tingene udvikler sig i rigtig retning. Sparekassen har solide kapitalforhold, hybrid kernekapital er indfriet og herefter har vi en solvens på 15,2 pct. Med indfrielsen får vi ca. en mio. kr. mere på bundlinjen hver måned fremover, siger Poul Damgaard. Den primære indtjening i første halvår var 90 mio. kr. med et overskud på 6,3 mio. kr. før skat. Det betegner Poul Damgaard som mindre tilfredsstillende, men siger, at resultatet skal ses i lyset af den fortsatte lavkonjunktur som rammer hele pengeinstitutsektoren. Desuden har sparekassen betalt en bøde på fem mio. kr. plus omkostninger i sagen om kursmani-

Sparekassedirektør Poul Damgaard: - Vi sporer optimisme.

pulation. Det trækker også resultatet ned. Der har været en tilgang på omkring 2200 nye kunder, eller 30 pct. flere end i første halvår 2012. Tilgangen er især kommet efter offentliggørelsen af en analyse af pengeinstitutpriser. Her bliver sparekassen kåret som billigste pengeinstitut blandt 32. Analysen har medvirket til endnu flere henvendelser end vanligt, og sparekassens ledelse kan se, at mange af disse har udmøntet sig i nye kundeforhold.

Privatkundetab En tredjedel af beløbet på 80,8 mio. kr. til tab- og nedskrivninger kan henføres til private kunder. resten er på erhverv, herunder landbrug og bygge- og anlægssektoren, som er hårdt ramt.Selv om mange erhverv stadig har det svært og en del privatkunder vil få udfordringer, så vurderer sparekassen, at det værste er overstået. Tendensen med, at kunderne afvikler gæld og sparer op i stedet er ikke ændret i første halvdel af 2013. Spa-

rekassen har sat flere initiativer i gang, blandt andet indenfor bolig- og energirenoveringer, men det alene har ikke kunne opveje den afventende udvikling, der er i samfundet i øjeblikket. - Det er den store udfordring, ikke alene for Sparekassen Himmerland, men for alle pengeinstitutter, fortsætter Poul Damgaard og konstaterer at lysten til at låne ikke eksisterer i øjeblikket. At sparekassens udlån har været faldende gennem finanskrisen skyldes også, at der er strammet op på kreditpolitikken, og at der er sket løbende tilpasninger af forretningsmodellen, så der er mere fokus end tidligere på, at lånene ydes til kunder bosiddende i sparekassens naturlige markedsområde. Ledelsen forventer fortsat, at den primære indtjening i sparekassen for 2013 vil ligge i niveauet 160 til 180 mio. kr., og at tab og nedskrivninger vil falde i forhold til de senere år baseret på nugældende regler og praksis.

Kimbrerfesten satser på kø ved billetsalget i år Kimbrerfesthæftet er på vej ud til byens borgere AARS: Kimbrerfestkomiteen satser på kø til startskuddet af salg af billetter til modeshow, mandeaften og festmiddag ved Kimbrerfesten, der afvikles anden uge i september. Tidligere år er salget af billetter til de forskellige arrangementer, så som modeshow, mandeaften og festmiddag, foregået efter først til mølle princippet, og derfor har de første billetter været reserveret omkring juletid. - Folk er villige til at købe billetterne, inden vi har annonceret med, hvem der spiller, udtaler næstformand i Kimbrerfestkomiteen Axel Højslet. Dette bliver dog ændret i år, hvor salget starter torsdag d. 22. august kl. 09.00 i Sparekassen Himmerland i Himmerlandsgade, Aars.

Dermed er der lagt op til kø foran hovedindgangen. - Hvis man vil sikre sig billet til de altid udsolgte arrangementer er det med at møde op i god tid, udtaler formand Morten Rasmussen. Ved at starte salget på et bestemt tidspunkt er det nu blevet lige for alle at deltage i de forskellige arrangementer. Som noget nyt forsøger Kimbrerfesten sig i år med tilmelding på SMS. Det er i forbindelse med Kimbrerfestens Motionscykelløb, som løber af staben lørdag, 7. september. Man sender en almindelig SMS indeholdende navn og rute. Dermed kan der udarbejdes løbslister på forhånd, som benyttes i forbindelse med indskrivning, som foregår sammen med

betaling på dagen. - På denne måde er hurtigere og lettere for os at håndtere tilmelding i forhold til tidligere, hvor man skulle møde op f.eks. på løbsdagen og tilmelde sig, forklarer Morten Rasmussen. Fra mandag, 26. august vil klubberne besøge alle husstande i Aars. Klubberne vil give folk mulighed for at købe Kimbrerfesthæftet. Ud over at Kimbrerfesthæftet er entrebevis til alle dage, er det i år igen fyldt med konkurrencer og lodstrækningspræmier for mange tusinde kroner. - Skulle du ikke være hjemme, kan hæftet købes i Kimbrerfestens Tombola, som er opstillet ved Kvickly i hele kimbrerfestugen, samt i Sparekassen Himmerland eller i Spar Nord.


Aars Avis

21. august 2013

Inklusion af autister Berit Byg, der er medlem af Vesthimmerlands Kommunes byråd for SF og kandidat til regionsrådsvalget, skriver om inklusion i folkeskolen:

Skoleåret er startet og med dette, den bekymring en lang række børn og deres forældre nærer for, hvordan det skal komme til at gå. Talen er om autismeområdet, hvor debatten igen blev vakt til live, efter at Berlingske Tidende for få dage siden bragte en meget hjerteskærende artikel om en tiårig pige, hvis kommune havde besluttet, at denne pige skulle være inkluderet i normalområdet på sin skole og altså ikke kunne tilbydes det særlige lærings- og undervisningsmiljø, der er så godt for vore børn og unge med en autismespektrumforstyrrelse (ASF). KL og undervisningsministeren har reageret prompte ved at udtale, at man naturligvis er fuldt ud bevidste om, at opgaven ingenlunde er nem, men dog absolut løsbar og relevant indenfor folkeskolernes normalområde. Fra KL’s side er man af den opfattelse, at bare læreren er åben overfor opgaven og ressourcerne følger med, så kan det sagtens lade sig gøre. Jeg kunne ikke være mere uenig. Naturligvis er lærerens indstilling til opgaven og

ressourcerne vigtige, men børn med ASF kræver specialviden omkring indlæring, indretning af de fysiske rammer, en bevidstgørelse omkring deres handicap, og hvordan de skal kompensere deres sociale deficit, der nu engang kræver mere viden, end der kan forventes af selv den mest engagerede folkeskolelærer. Og da disse børn er lige så forskellige som alle andre børn i verden og dermed har forskellige udfordringer og måder at give deres handicap udtryk på, er det nødvendigt med stærke faglige miljøer og fællesskaber, der netop kan opnås indenfor højt specialiserede undervisningsenheder, der kun har til opgave at tage sig af forskellige former for ASF. Kommunerne har ofte forventet af lærerne, at de i en normal folkeskoleklasse skulle tage vare på alt fra den stille pige til den fysisk aktive dreng, fra børn med høj til lav begavelse, og her til måske et barn med ADHD, et der kommer fra et hjem med tunge sociale problemstillinger og måske et med en form for ASF. Hertil kommer så klassekvotienter på op til 28 og ofte også støttetimer, der på ingen måde står i forhold til de opgaver, der skal løses. Udover dette har det autistiske barn behov for særlige principper omkring undervisningen, der skaber ro, forudsigelighed og struktur omkring barnets indlæring og en arbejdsplads, der er indrettet, så netop ovenstående forudsætninger kan indfris.

Alene dette vil udstille det autistiske barn som værende anderledes end klassekammeraterne i en normalklasse. Selv er jeg i den lykkelige situation, at min egen søn blev diagnosticeret i en tid, før inklusion blev moderne, før de enkelte kommuner gerne selv ville hjemtage området for at spare, før diagnoserne indenfor området vandt så stor udbredelse, så ASF blev betragtet som det, det er, nemlig et handicap og ikke kun en økonomisk plage for kommunerne, og mens området stadig var samlet i amterne. Da han samtidig fi k sin diagnose allerede som syvårig har han fra starten af været indskolet i et højt specialiseret tilbud, hvor han har haft de optimale muligheder ikke kun til læring men også det for en autist nok så vigtige at føle sig mødt, afholdt og respekteret. I sagens natur fordi lærere og pædagoger er gearet til opgaven, og alle andre elever på skolen jo også er der pga. en eller anden afskygning af dette handicap, hvilket giver et rigtig godt fællesskab i skoletiden eleverne imellem. Til gengæld ser jeg også til stadighed, hvordan nye børn kommer til, der ikke har været lige så heldige som min egen søn, og derfor har nået af få mange nederlag i folkeskolen, inden man giver dem det rette tilbud. Ikke den bedste start på livet som skolebarn sammenholdt med den kendsgerning, at disse børn navnlig i ungeårene er meget sårbare og har en markant højere ri-

SIDE 15

Aars Murer- & Entreprenørfirma

siko end andre for at udvikle eksempelvis psykoser og depressioner. Jeg ser, hvordan kommunerne, når børnene afslutter folkeskolen og skal videre på deres vej igennem livet, er meget uambitiøse på de unge menneskers vegne, og ofte tilbyder det, der kan klares indenfor kommunens egne institutioner (og dermed budgetter). Mange gange institutioner der samtidig skal hjælpe ældre med talebesvær efter en blodprop i hjernen, evnesvage, svagtseende, ordblinde og alverdens andre mennesker, der døjer med den ene eller anden besværlighed i tilværelsen. Enhver kan sige sig selv, at dette ikke er foreneligt med begrebet ”ekspertise”. Sidst men ikke mindst må man huske på, at rigtig mange af disse børn med den rette hjælp og tilbud i barndommen, der fremmer deres udvikling menneskeligt og læringsmæssigt, kan klare sig godt i voksenlivet og føre en tilværelse med selvforsørgelse, hvilket konkret betyder som gode samfundsborgere, der ikke ligger samfundet til last på nogen måde. Derfor bør kommunerne komme ud over den snævre tænkning, der ensidigt fokuserer på at begrænse den økonomiske omkostning for kommunen (selvom det bliver pakket nok så pænt ind i det positivt ladede ord ”inklusion”), mens man er parat til at lade barnet betale en meget høj menneskelig pris med mulige gennemgribende og fatale konsekvenser resten af livet.

John Mølskov & Co. Jan Sondrup 20 96 02 33 John Mølskov 40 45 83 41 Jordarbejde • Murer-/betonarbejde • Jord/kloak • Belægning Vognmandskørsel • Levering af sand og grus • Containere

ADVOKATFIRMAET A DVOKATFIR RM MAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((›=Xo0/-+)+,/ Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

- advokatkontoret dvokatkontor der hjælper dig...

Tandrup all round service 

Uddannet tømrer Faglært landmand Alt i havearbejde Stort kørekort C / CE Åben for andre forslag

5RHO

  

9RV 

Roel Vos - Gunderupvej 46 - 9640 Farsø

Skolepolitiken set fra de Konservatives side Henrik Dalgaard, formand for Børne-Skoleudvalget i Vesthimmerlands Kommune svarer på Ole B. Sørensens indlæg i sidste uge:

Som formand for Børne- og Skoleudvalget er det hvis på sin plads, at vælgerne får fuld klarhed over, hvorledes den konservative gruppe ser på den fremtidige skolestruktur. Derudover vil jeg forsøge at svare, så Venstres Ole B. Sørensen også får svar. En af Danmark historiens største reformer står for døren, nemlig den nye skolereform. Den indeholder mildest talt en kovending af hele den danske folkeskole, med rigtig mange nye spændende tiltag. Børne- og Skoleudvalget, ledelsen og andre fra byrådet var i mandags til

Henrik Dalgaard (C).

møde med KL, hvor vi fi k en gennemgang af de mu-

ligheder, tiltag og udfordringer, der venter os med den nye skolereform. KLs budskab fra talerstolen var klart - de nordjyske kommuner vil ufravigeligt få gang i snakken om en ny skolestruktur. Det ville da være, at stikke folk blår i øjnene, hvis vores kommunes førstemand Knud Kristensen ikke giver det budskab videre. I den konservative gruppe er vi klar til at drøfte alle former for strukturændringer, når vi kender de nøjagtige konsekvenser af den nye reform. Vi tror dog stadig, at der skal drøftes mange andre tiltag, før der evt. kommer skolelukninger i debatten og bliver det tilfældet er det jo noget forligskredsen skal drøfte. Men vi kan da allerede høre, at en modernisering af folkeskolen og spændende tiltag som f.eks. det som Strandby Skole lige har iværksat, bliver uden Venstre. At borgmesterkandidaten fra Venstre Per Bach

Lauersen i P4 Nordjylland gjorde det klart, at det bliver ikke med Venstre, vi kommer til at drøfte skolestruktur i hele den kommende valg periode. Jeg synes det er rigtig ærgerligt, hvis et samlet byråd ikke rykker sammen i bussen og i fællesskab skaber en vellykket implementering af den nye skolereform. Der ligger rigtig mange strukturændringer i reformen. Dernæst kan jeg godt løfte sløret for, at Venstres medlem af Børne- og Skoleudvalget fuldt er på linje med den konservative gruppe i, at der skal tænkes i nye strukturer. Så spørgsmålet må jo gå tilbage til Venstre - om I sammen med de øvrige partier er klar til at tage det ansvar hele Vesthimmerlands skolevæsen forventer af os? Men først må I da lige fi nde ud af slingrekursen internt i Venstre, om I er med eller ej? Finansieringen af den nye reform er stadig en ukendt faktor. Når vi kender den, og et nyt byråd er valgt inviterer vi, eller håber på at blive inviteret til, at være med til at skabe det eksperterne kalder, verdens bedste folkeskole.

Mobil: 6174 2035

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Cimbrer Bilerne I/S Industrivej 46 - 9600 Aars

Taxi & Busser Turist i ind- og udland Ring og få tilbud

Tlf. 98 62 24 94 - 98 62 33 00 4 - 8 - 14 - 17 - 34 - 47 - 53 pers.


Aars Avis

SIDE 16

21. august 2013

Indlæg til skoledebatten Peter Rasmussen, der er byrådskandidat for Dansk folkeparti, skriver om en eventuel lukning af fem landsbyskoler:

Området, der i dag huser F24 og Garant Outlet bliver snart til Autocentrum Aars.

Vegger Autohandel bliver til Autocentrum Aars Virksomheden flytter til det tidligere Q8 i Aars Af Torsten Hansen AARS: Gennem længere tid har der været forholdsvis stille på det store areal der tidligere rummede Q8 og en bilforhandler på hjørnet af Vestre Boulevard og Løgstørvej i Aars. Der er stadig erhvervsaktivitet, men det liv der tidligere var på området er væk. Nu er der mulighed for, at der igen bliver livlig aktivitet på hjørnet. Autoforhandler Erland Knudsen, Vegger, har lejet sig ind i de tidligere værkstedsbygninger, og der hvor der lige nu er salg af gulve og tæpper. - Jeg flytter Vegger Autohandel og de øvrige virksomheder jeg har i Vegger til Aars, forklarer Erland Knudsen. Ud over Vegger Autohan-

del drejer det sig om Himmerland Autoteknik og en virksomhed der sælger og importerer biler. I øjeblikket arbejdes der på højtryk for at gøre lokalerne klar. Erland Knudsen forventer at kunne åbne i Aars 1. oktober. Virksomheden i Vegger, der nu flyttes til Aars, er bygget op omkring autohandel, men består af mange andre dele. Himmerlands Autoteknik er et koncept værksted for Skoda, VW og Audi. En anden del af virksomheden importerer og sælger Mercedes Smart, Audi, Skoda og VW. Der til kommer en afdeling der tilbyder flexleasing af biler. I alt beskæftiger de forskellige afdelinger 10 perso-

Arne Wammen, der er butikschef i Qvickly i Aars, fik mandag eftermiddag en bjørnekrammer og en ”Krammekage” af kokken og madskribenten Kristian Petersen. Kokken fra Havbro synes Qvickly fortjener det, fordi kæden har fjernet buræg fra deres hylder.

Krammekage til Kvickly i Aars AARS: Da Kvickly valgte at fjerne buræggene fra deres butikshylder, fik det mange op af stolen. De fleste roste kæden for at sige nej til buræggene, men enkelte skosede også Kvickly for ikke at lade deres kunder selv vælge. Kristian Petersen, som er kok og bosat i Havbro, var blandt dem, der delte roser ud. Han skrev på facebook, at han havde lyst til at gå ned i sin lokale Kvickly-butik og give butikschefen en kram-

mer, og den idé syntes mange af hans venner godt om. Flere af dem opfordrede ham til at gøre alvor af ”truslen”, så det besluttede han at gøre. Derfor kunne man mandag eftermiddag se to granvoksne mænd stå og holde kærligt om hinanden foran kølemontren i Kvickly i Aars. Kristian Petersen, der står bag madbloggen Kokkekniven havde også bagt en ”krammekage”, som han overrakte til butikschef Arne

ner, som alle nu får arbejdspladser i Aars. Det samlede navn for de forskellige aktiviteter ændres i forbindelse med flytningen fra Vegger Autohandel til Autocentrum Aars. Der er flere grunde til, at Erland Knudsen vælger at flytte til Aars, men en væsentlig årsag er, at det gør driften af virksomheden lettere. - Jeg har drevet virksomheden i Vegger i 17 år nu. Den har udviklet sig og befi nder sig tre forskellige steder i Vegger. Med flytningen får jeg samlet det hele et sted, forklarer Erland Knudsen. Han har lejet alle bygningerne på grunden, bort set fra selve benzintanken og bilvasken.

Wammen, der dog tilsyneladende var mere glad for den moralske opbakning end selve krammeren. Kuløren i butikschefens ansigt nærmede sig således den postkasserøde, da kokken trykkede ham hårdt ind til sig, men Arne Wammen kom sig hurtigt over det moderate fysiske overgreb, og han glædede sig efterfølgende over, at den kærlige kok var kommet forbi. - Vi har både på facebook og her i butikken fået mange positive reaktioner, siden kæden valgte at fjerne buræggene, men det er da rart med endnu en bekræftelse af, at vi har truffet en ansvarlig beslutning, sagde Arne Wammen. Kristian Petersen erkendte blankt, at det ene havde taget det andet efter hans første udmelding på nettet, og at det var endt som lidt af en gimmick, men det skammede han sig ikke over. - Både som kok og som privatperson går jeg meget op i dyrevelfærd, så jeg mener faktisk, Kvickly har fortjent en krammer. Der er stadig lang vej til, at dyrene, vi spiser i Danmark, har ordentlige forhold, men det her er et lille skridt i den rigtige retning, sagde Kristian Petersen.

Det var med stor fornøjelse at jeg i sidste uge læste Hr. Ole B. Sørensens læserbrev i avisen, hvor han opfordrer den konservative borgmester til at sætte navn på de fem landsbyskoler, han har luftet ideen om at lukke. Jeg er meget enig med Hr. Ole B. Sørensen i hans opfordring til Knud Kristensen, for når man som borgmester kommer med en sådan udmelding, skylder man borgerne at melde åbent og ærligt ud, hvilke skoler man har planer om at lukke! En skolelukning i en landsby har voldsomme konsekvenser for folk som Ole B. Sørensen, jeg selv og tusindvis af andre borgere, der bor

i landsbyerne. Samtidig kan jeg kun stille mig undrende overfor, hvad godt borgmesteren forventer at få ud af at lukke yderligere fem landsbyskoler? Der er ikke nogen økonomisk gevinst at hente ved det, kvaliteten af undervisningen er højere på de små skoler, end den er på de store skoler på grund af den mertid den enkelte lærer har pr. elev, sygefraværet hos både ansatte og elever er lavere på landsbyskolerne end på skolerne i de store byer osv. Den eneste grund jeg kan finde til, at Knud Kristensen kommer med denne udmelding, er, at den går godt i spænd med den konservative ideologi om at centralisere skolerne i Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup. Meget belejligt kom udmeldingen fra borgmesteren samtidig med offentliggørelsen af planerne om at bygge en ny megaskole i Aars med plads til +1000 elever og 300

børnehave- og vuggestuebørn samt et stort nyt multisportscenter. Et byggeri til den beskedne sum af 500.000.000 kroner! Og nu skal vi lige huske at der lige er smidt 47.000.000 kroner i Østermarksskolen i Aars. Delen med multicenteret finder jeg helt igennem godt!, men i stedet for en megaskole ser jeg mere fornuft i at lave et tilhørende kursuscenter og vandrehjem eller lignende, som vil gøre det attraktivt for sportsforeninger fra hele landet og udlandet at afholde deres træningslejre og lignende i Vesthimmerland og hjælpe til med at skabe vækst i kommunen. De 100.000.000 kroner der så spares ved det mindre byggeri, kan der drives mange landsbyskoler for i mange år! Men som vi desværre har set det gentagende gange de sidste fire år, skal alle penge helst placeres i en af de fire store byer i kommunen. Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

God tilslutning til årets store byfest i Haverslev HCI deltog med 130 løbere ud af i alt 250 deltagere Af Torsten Hansen HAVERSLEV: Mange af Haverslev Byfests forskellige arrangementer havde et ganske pænt besøgstal, og ud fra det kan arrangørerne være ganske godt tilfredse med festens forløb. Festens første programpunkt familie og byløbet havde deltagelse af cirka 250 løbere. Omkring halvdelen af dem deltog på HCIs hold. Det var ikke den eneste gang, at HCI gjorde sig bemærket ved byfesten. Da der skulle kåres Årets Borger faldt valget på skolens forstander Jens Brix Grønhøj. Tallet 250 gik igen til familiefesten i Pavillonen torsdag aften. Blandt aftenens indslag var et sangnummer fremført af børnene i Tuen. Sangen handlede om den krokodille der blev fundet i Haverslev for nogle måneder siden. Børnenes indslag vakte stor begejstring og de høstede stort bifald. Senere på aftenen blev

Familien Borup vandt familiedysten.

årets revy fremført. Revyen var en af de bedste i mange år. Blandt de mindre besøgte arrangementer var fredagens gåtur for hele familien. Der var ikke så stor søgning som tidligere, det skyldes sikkert der regnfulde vejr. Der var mange boder ved festens bagagerumssalg. Søgningen var også stor til salget. Så stor at bodejerne var godt tilfredse med omsætningen af deres effekter. Lørdag formiddag var der underholdning for børn med

HCI-forstander blev Årets Borger HAVERSLEV: Der var på forhånd udvalgt tre kandidater, som kunne blive Årets Borger i Haverslev. Valget faldt på forstander Jens Brix Grønhøj, HCI Haverslev. Prisen blev overrakt torsdag aften i pavillonen i forbindelsen med byfesten. Der var

mødt cirka 250 frem i pavillonen. De havde hver fået udleveret en stemmeseddel med de tre kandidater. Jens Brix Grønhøj er en ihærdig og arbejdsom person. Det har været ham der gennem fondsansøgninger og hårdt arbejde fået opsat redskaber til Haverslevs fitnesspark. Parken

flødebollekastemaskine, ansigtsmaling og for de lidt yngre en sandcontainer med nogle mønter gemt. De aktiviteter faldt i god jord hos børnene. De voksne kunne more sig med kokassebingo, der nok var det mest kedelige optrin ved festen, men tilgengæld noget der gav en god indtægt til byfesten. Om eftermiddagen var familiedyst. Her deltog seks familier. Der blev dystet i opgaver for hele familien. Vinder blev familien Borup. er åben for byens borgere og integrerer dermed skolen i byens hverdag. Jens Brix Grønhøj gør i det hele taget meget, for at idrætsefterskolen bliver synlig i byen. De ældre bliver inviteret til et arrangement hvert år op til jul, og når juletræet bliver tændt på torvet 1. søndag i advent, er der fakkeloptog af eleverne rundt i byen, hvorefter der er gratis gløgg og æbleskiver på efterskolen. HCI er også vært ved et årligt byløb.


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 17 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

VESTRUP

Dagen sluttes med stor fest i Messecenter Vesthimmerland for tidligere elever, nuværende og tidligere personale.

Læseapparat Dele af udstillingen fra tiden der forsvandt er allerede opstillet på skolen. Her kan ses udstyr og maskiner fra skolens 50 år. En stencil duplikator, spolebåndoptager, diasfremviser og mange andre apparater bliver vist frem. Dertil kommer undervisningsmateriale, så om gamle skolebøger, og ikke mindst et læseapparat.

§

ADVOKATHUSET

§

Kurt Kvist Henrik Ejlersen Ejler Ejlersen Ole Anders Petersen Møderet for Højesteret

Tlf. 98 64 28 22 Vestergade 21 - 9620 Aalestrup - Fax 86 62 82 11

. CYKLER . EL-SCOOTER . SCOOTER REPARATION AF ALLE MÆRKER

ÅBNINGSTIDER: Tirs.-ons.-tors. kl. 11-17 · Mandag og fredag efter aftale

Over 200 elever

Det var et flot syn, da over 100 balloner fik lov til at flyve væk.

Skolejubilæum fejret med flyvende balloner Vestrup Skole markerer 50 års dagen hele ugen Af Torsten Hansen VESTRUP: 50 år - det skal fejres. Og det blev det, da Vestrup Skole i mandags fyldte år. Med kanonskud, masser af farverige balloner, samt kagemand var alle sejl sat til. Børnene på Vestrup Skole var i dagens anledning samlet i skolegården, hver klasse bag sit dannebrogsflag. Hver elev, og hvert barn i børnehaven Kernehuset, fi k udleveret en ballon fyldt med helium. Ballonen skulle slippes, når skoleleder Sonja Paulin gav tegn til det. Men forinden skulle fødselsdagen markeres med taler og flaghejsning. Det kneb lidt for de mange børn at holdes sig i ro under talerne, men da Peter Høfner i flot uniform råbte ”TI´ STILLE”, så blev der ro, så alle kunne høre Sonja Paulin og borgmester Knud Kristensen holde taler. Så blev det igen tid til Peter Høfner, der med høj stemme råbte: ”Giv agt.

Hold jer for ørene!”. Og straks efter slog han med hammeren på kanonen, der kvitterede med et højt brag. Kort efter blev himlen fyldt med farver af over 100 balloner. Alle fulgte de mange balloner så længe de kunne se dem. Sidste punkt på dagens program var kagemand. Hver klasse fi k lov til at gå til kagebordet i ordnet rækkefølge, hvorefter de gik til deres respektive klasselokaler for at nyde kagen.

Første led Ballonerne og f laghejsningen var blot første led i en festuge for Vestrup Skole. På torsdag fester alle skolens elever, forældre og medborgere ved Åben Skole. Om lørdagen er der reception på Vestrup Skole, med udstilling fra tiden der svandt.

Vestrup Skole har oplevet op og nedgange. Da skolen blev bygget, var den en centralskole til erstatning for Svoldrup, Østrup og Vognsild skoler. Elevtallet steg stødt de første år og nåede op over 200 elever, da det gik bedst. I dag har skolen lige over 100 elever, samtidig med at der er bygget ud, så eleverne har bedre plads. Det kan derfor være svært at forestille sig 200 elever på skolen, før den blev bygget ud. Men pedel Anders Kristensen forklarer, at skolens nuværende bibliotek den gang også blev brugt som undervisningslokale. Dertil kommer, at eleverne blev undervist i to hold. Et om formiddagen og et andet om eftermiddagen.

ISO 1 1400

˜ Containerservice ˜ Modtagelse af dæk & fælge ˜ Skrotbiler modtages & hentes ˜ Nedskæring & nedbrydning

DIN MILJØRIGTIGE PARTNER Aalborgvej 55, 9240 Nibe, tlf. 9835 1854 email: info@skrotten.dk, www.skrotten.dk

WEE K ENDMEN Tidligere lærer Ruth Jensen deltog i jubilæumsfestlighederne.

AARESTRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Voksenkor søger ny medlemmer

Skoleleder Sonja Paulin viser noget af det gamle undervisningsmateriale, som kan ses i udstillingen ”Tiden der forsvandt”.

Modtagelse i Nibe - eller bestil afhentning! Vi tilbyder desuden:

NIBE PRODUKT

Deltog også i åbningen En af de personer der deltog i fødselsdagen var tidligere lærer Ruth Jensen. Hun havde i dagens anledning fået et stol stillet ud i skolegården. Den slags behagelighed var ikke nødvendigt første gang hun kom på skolen. Ruth Jensen var nemlig med da skolen i sin til blev åbnet. Hun var inden da lærer på Østrup Skole og flyttede med til Vestrup Skole, da den åbnede. Ruth Jensen var lærer i Vestrup en årrække inden hun gik på pension.

Jern & metaller købes

AARESTRUP: AarestrupHaverslev Voksenkor er på udkig efter nye sangere. Aarestrup-Haverslev Voksenkor begynder sæsonen mandag, 26. august i konfirmandlokalet i Aarestrup Præstegård. Repertoiret er blandet og i forskellige stilarter, lettere rytmiske satser og mere traditionelle arrangementer og masser af gode tekster og smuk musik. Øve-aftenerne rundes af med kaffe og fællessang fra højskolesangbogen.

Koret medvirker ved gudstjenester i Aarestrup og Haverslev kirker i forbindelse med høstgudstjeneste, 1. søndag i advent, palmesøndag m.m. Korsæsonen slutter midt i maj med en forårssangaften, hvor repertoiret er af mere verdslig karakter. - Nye sangere er meget velkomne. Der kræves ingen forudsætninger for at være med udover evnen til at synge rent, siger organist Anette Kjær, der står for koret.

U

ENGELSKE BØFFER á 250 gr., skåret af dansk tyk-

stegsÀlet m/pebersteak marinade og valgfri kartoffel. F.eks. Áødekartoffel - kartoffelsalat eller 4 stk. kartoffeltårn

4 STK. KUN

200

00

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 10.00-17.30 Lørdag kl. 9.30-14.00

Tilbuddene gælder til lørdag, eller så længe lager haves


Aars Avis

SIDE 18

21. august 2013 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

NØRAGER

Sortebakken fejrer 25 år med konstant fremgang Håndboldklubben har 250 medlemmer fra 4 til 65 år Af Torsten Hansen

Jens Jacob Jensen sikrede sig sejren i dette års udgave af kuglegrillsmesterskaberne i Nørager.

Nørager stod lørdag på den anden ende Dagen igennem var der stor aktivitet i byen NØRAGER: Hele lørdag, fra tidlig morgen til sen aften, stod Nørager på den anden ende. Årsagen var, at der denne dag blev holdt Åben By, hvor alle byens erhvervsdrivende slog dørene op og inviterede folk indenfor til sjove aktiviteter, konkurrencer og gode tilbud. Arrangementet startede på torvet, hvor bageren leverede gratis rundstykker til alle. Herefter kunne folk bevæge sig rundt til de erhvervsdrivende i hele byen, og de magelige kunne til dette formål sætte sig op i en af de hestevogne, der hele dagen kørte ture med publikum fra den ene ende af byen til den anden. Vejrguderne viste sig hele dagen fra deres mest positive side, og rigtig mange mennesker cirkulerede rundt, og på torvet var der dagen igennem en afslappet stemning med sommerklædte mennesker og kolde fadøl, og eftermid-

dagen bød blandt andet på både modeshow og motorcykelopvisning. I løbet af eftermiddagen blev torvet indhyllet i røg, da deltagerne i årets Nøragermesterskaber i kuglegrill tændte op under grillkullene, og kl. 17.00 var torvet fyldt med sultne mennesker, der udover at kunne være med til at kåre årets grillmester også kunne få en rigtig lækker aftensmad, når grillkokkene serverede deres lækkerier. Gymnastikforeningen og Nørager Fitness stod for salget og havde suppleret menuen med salat og flute. Stemningen var høj, ikke mindst da der pludselig dukkede tre sækkepibespillere op, iklædt det rigtige skotske outfit. Efter en møjsommelig optælling af de mange stemmesedler lykkedes det at få kåret årets grillmester. Vinderen blev murermester Jens Jacob Jensen, foran sidste års mester, Flemming

Mejlby/Haverslev KFUM Mejlby/Haverslev KFUM`s jyllandsserie damer starter træning i Haverslev hallen. I ugerne 34 og 35 trænes der tirsdage og torsdage kl. 19.00-21.00. Fra uge 36 og resten af sæsonen, trænes der tirsdag kl. 20.30-22.00 og torsdag kl. 19.00-20.30. Hvis du har lyst til at prøve at træne med, og spille dig på holdet, så mød frisk op. Alle er meget velkomne .

Andersen og med det rutinerede makkerpar Jan Wasehuus og Åge Olesen på tredjepladsen. - Det har været en super hyggelig dag. Det er dejligt, når der er så stor opbakning til et sådant arrangement, og specielt Leo Vammen fra Nørager Trælast og Jan Knudsen, Sparekassen Hobro, har gjort et kæmpe stykke arbejde med at organisere og samle trådene; der skal laves et stort stykke fodarbejde, når man skal have så mange selvstændige til at arbejde sammen om så stort et arrangement, fortæller Gert Rubæk fra Nørager Borgerforening. - Det er mit indtryk, at alle er meget tilfredse med dagen. Det ville selvfølgelig være dejligt, hvis vi kunne trække lidt flere udenbys gæster en sådan dag, men vi må nok sande, at det primært har været de lokale, der har brugt dagen til at være sammen med hinanden til nogle sjove aktiviteter. Men fx vores nyåbnede slagterbutik har fået et flyvende start med et sådant arrangement - rigtig mange af byens borgere har været indenfor og set den flotte butik, her få dage efter åbningen. Og så er det altså bare dejligt at bo i en by, hvor der sker en masse spændende ting, og hvor man kan mærke, at folk bakker op om det, der bliver arrangeret, fortsætter han. Mange af deltagerne kunne gå hjem med en af de utallige præmier, som de erhvervsdrivende havde sponsoreret, og Ellegård Larsen, Nørager, var den heldige vinder af hovedpræmien, et gavekort til et weekendophold.

NØRAGER: Sortebakken Håndbold Klub kan i år fejre 25 års jubilæum. Klubben holder 23. august reception i Sortebakkehallernes cafeteria, hvor alle er velkomne. I anledning af dagen spiller Viborg HKs Liga damehold træningskamp mod Skive fH om aftenen, hvor der forventes en stuvende fuld hal. Hal 2 bliver omdannet til et Eldorado, hvor børnene kan fornøje sig med boldspil, trampolin, hoppeborg og meget mere. Sortebakken HK så dagens lys 13. april 1988 efter en fusion mellem Rørbæk IF håndbold og Nørager IF håndbold. Håndbolden i Nørager og omegn fi k sin egen klub, som skulle lære at stå på

egne ben. Efter nogle turbulente første år er SHK vokset kontinuerligt siden. Der er sket rigtig meget på de 25 år. I dag er der hold i samtlige rækker hos både piger og drenge i ungdommen. På seniorsiden er der to damehold samt fi re herrehold. Førsteholdsherre spiller jyllandsserien efter de i en årrække har spillet i 3. division. Damerne spiller i serie 1. I jubilæumsåret er der 250 medlemmer i klubben. De spænder over alle alderstrin fra 4 – 65 år. - SHK er en af de få klubber i Nordjylland som fortsætter med at stige i medlemstallet, forklarer formand Jane Brændstrup. - Der er en faldende tendens over hele landet, men ikke hos os. Det nye tiltag i klubben er håndboldfitness, som starter op i næste måned. Vi håber, at vores medlem-

GUNDERSTED

mer tager godt imod, hvad vi tror, bliver den nye trend, fortsætter hun. Klubben fi k tildelt æren af titlerne ”Årets Børneklub” i hele Jylland samt ”Årets Børneklub” i JHF Kreds 2 i 2011. Æren kom i hus i kraft af klubbens store arbejde indenfor elite og breddehåndbold samt arbejdet for de etniske spillere. - En ære som vi er virkelig stolte af. Det er et tegn på, at det arbejde vi lægger i klubben bliver bemærket, også andre steder end blot i omegnen, siger Jane Brændstrup. Der er en lille gruppe, som arrangerer festdagen. Gruppen består af de to første formænd og de to sidste: Arne Svane, Laila Ellegaard, Preben Kristensen og Jane Brændstrup.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

DGI Verdensgymnast fortæller i Gundersted Katrine Dela Myrup åbner fortælle-rygsækken GUNDERSTED: Katrine Dela Myrup fra DGIs 9. verdenshold gæster Gundersted Multihus onsdag, 28. august, hvor Gundersted Borgerforening slår dørene op til historier fra hele verden. Elitegymnast Katrine Dela Myrup kommer og åbner hendes rygsæk af oplevelser fra en rejse rundt til ikke mindre end 19 lande fordelt på 5 kontinenter. Der vil blive fortalt om konceptet og historien bag DGIs Verdenshold, samt om den vision og mission som DGI har med netop Verdensholdet. Katrine Dela Myrup vil naturligvis også fortælle om drømmen om, at komme på dette berømte hold af elite gymnaster og om følelsen af at blive én blandt 28, ud af flere hundred ansøgere, der slap gennem nåleøjet. - Jeg vil også komme ind på, hvordan fritidsinteressen ændrer sig til jobbet med det evige smil og overskud. Hvordan det har været at medvirke i ikke mindre end 150 workshops og 120 shows – alt sammen på under 10 måneder. Om holdkammerater der bliver til familie, kollegaer, kærester og ikke mindst venner for livet, siger Katrine Dela Myrup. - Dertil kommer at det jo ikke alt sammen har været lutter lagkage. Når man vil nå sin drøm handler det også

150 workshops er det blevet til for Katrine Dela Myrup. En af dem var denne i Afrika.

om en masse til- og fravalg samt om at kunne gå på kompromis for at nå målet, tilføjer hun. - Det er ikke nogen tvivl om, at vi er rigtig stolte over at kunne indbyde til foredrag med Katrine, som helt sikkert kan fortælle mange sjove og gribende historier fra hendes turne med DGIs 9. Verdenshold. Forhåbentlig kan vi i samme forbindelse få indviet vores nye Fitness redskaber under åben himmel, som er første del af en ny Natur Fitness sti, vi er ved at etablere i forbindelse med at borgerforeningen i 2014 kan fejre 40 års jubilæum,

siger Ulrik Mark Jensen, Gundersted Borgerforening. Anledningen kan næsten ikke være mere perfekt, når en elitegymnast for en kort stund vender tilbage til hendes fødeegn. Katrine Dela Myrup er nemlig vokset op ved Gundersted, og faktisk er der kun et godt solidt stenkast fra hvor hun boede til Multihuset. - Vi håber på, at rigtig mange kunne få lyst til at se forbi og høre om hendes rejse, og vi har naturligvis sørget for at der vil være en god kop kaffe og bid brød til alle fremmødte, forsikrer Ulrik Mark Jensen.


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 19

v. Finn Ovesen

Nørage r

S uldr up

tlf. 98 55 10 06

tlf. 98 37 90 00

H ave rs le v tlf. 98 65 40 13

v. Finn Ovesen

TILBUDDENE GÆLDER ALLE 3 BUTIKKER FRA ONSDAG TIL OG MED LØRDAG (HVOR IKKE ANDET ER ANGIVET)

ÅBNINGSTIDER ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00 KOLONIAL

MEJERI

Ry n k e by

KÆRGÅRDEN 200 g Flere slags

JUICE

KØL

SPIRITUS

Æble/Appelsin/ Selection

En En k e ltt

Je n s e n

BITTER

SPARERIBS

70 cl.

550 g

39

Pr. pk .

95

00

100

3 pk .

Delikatessen

3x1 lt r.

24

00

K a re n Vo lf

10

Fr itt v a lg

00

Sp a r SKINKESTRIMLER

800 g

+ pant

SLIK

KØL

KAMMERJUNKER

89

Prr. Æ.

95

PR. STK.

GAVEÆSKE

NYT I BUTIKKEN

600 g fyldt chokolade

Pr. ps .

20

00

Pr. pk .

S

00

S u n-L o ll y

Kun

SELVFRYS SEL SELVFRY LVFRY IS

FAXE SODAVAND

10 stk pr. pk.

Vi får forsk forskellige kellllige ige ting løbende og man kan også bestille hjem.

½ PRI

5

LAKS + LAKSESALAT

Fra K ilden s røge ri i N ib e

V I HAR NOK ! SPAR 15.00

29

95

C a r le t t i

150 g

R UNDEIS ½ PR

STJERNESKUD

TORSDAG

Pr. æsk e

50

Kun

00

Hver dag fra kl. 8.00-15.00

FREDAG

Bla n d-s e lv Pr. 100 g

Kun

LØRDAG

RUNDSTYKKER

SLIK

1.5 ltr. Pepsi/Kondi/ Nikoline m.fl.

Delikatessen

Direkte nr. 25 57 49 40

95

6

FREM VAND 33 cl.

E FOR DSTE

R 10 FØ

De re f te r

00

1

250

KAROLINES FLØDE 1/2 ltr.

10

Fr it v a lg

00

Fr it v a lg

00

10

+ pant

24 s t k .

95

19

+ pant

Pr. s t k .

95

9


Aars Avis

SIDE 20 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

GATTEN

21. august 2013 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

VEGGER

Ruingudstjeneste GATTEN: Tirsdag, 27. august arrangerer Kulturarvstjenesten i samarbejde med Gatten Borgerforening og sognepræst Else Juul en gudstjeneste ved Sjørup kirkeruin. Mødestedet er nedenfor ruinen, hvorfra turen går i samlet flok og fakkeloptog til kirkeruinen. Der vil være

en lille gudstjeneste og der vil blive sunget sange og salmer. Kulturarvstjenesten fra Vesthimmerlands Museum vil være til stede og fortælle lidt om kirkeruinen. Mødestedet er på Svenstrupvej mellem Sjørup Sø og Sjørup Søvej ved Gatten.

SØNDERUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Der skal opføres flere store tanke på Vegger Biogasanlæg, for at udvide produktionen.

Biogasanlægget i Vegger vil fordoble produktionen Cykelrytterne kørte mange omgange, selv om det regnede kraftigt.

Kørte 38.000 kr. ind til skole i Sønderup SØNDERUP: Intet kunne påvirke cykelrytternes gejst til det årlige cykelsponsor løb på Sønderup Friskoles første skoledag. I silende regn kørte de ihærdige ryttere 579 omgange og bidrog dermed til et pænt overskud på knap 38.000 kroner.

Kaffeboden blev godt besøgt. Folk ville især gerne smage på de hjemmebagte kager. - Uden den store indsats fra ryttere, sponsorer og hjælpere kunne dette flotte resultat ikke opnås, udtaler Penel Christiansen, formand for Friskolens Venner.

Fremover skal Bislev Mejeri opvarmes med ”gylle-varme” fra Vegger Af Torsten Hansen VEGGER: Der tales og skrives meget om bæredygtig energi og CO2-udledning. I Vegger får de det hele til at gå op i en højere enhed. Siden 1986 har Vegger Biogas produceret el og leveret overskudsproduktionen - varme - til Veggers borgere. Energien til at danne el kommer fra gas, der udvindes fra gylle. I løbet af det kommende år vil gasproduktionen i Vegger blive fordoblet, samtidig vil overskudsvarmen gå tilbage til landbrugsproduktionen.

Salon Jytte HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk

HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

Hornum-Prisen Hvem skal være årets Hornum-borger 2013? Indstillingsforslag med begrundelse sendes til Dorte Allerup, Hvalpsundvej 20, 9600 Aars eller på mail: allerup.design@mail.tele.dk senest torsdag, den 5. september 2013. Hornum-Prisen er indstiftet af Land & By, Hornum. Alle enkeltpersoner i Hornum og omegn kan indstilles til prisen. En komite, der består af tidligere års prisvindere, uddeler prisen efter de indstillinger, der indkommer. Prisen skal gå til en person fra Hornum og omegn, der har gjort noget særligt bemærkelsesværdigt for Hornum - enten forenings - eller erhvervsmæssigt - eller på anden måde har gjort Hornum kendt. Indstillingen skal være begrundet og være forsynet med afsender. Hvis man ønsker at være anonym, bemærk venligst dette, og det vil blive respekteret. Indstillingen skal være komiteen i hænde senest den 5. september 2013. Land & By

- Vi har fået en forespørgsel fra Arla, om vi var interesseret i at levere varme til Bislev Mejeri. Det var vi naturligvis, siger formanden for Vegger Varmeværk Tommy Trads Jensen, Vegger. Det kommer til at betyde, at køer producerer gylle, mens de danner mælk, der bruges til osteproduktion. Gyllen sendes til Vegger, hvor den omdannes til gas, der igen sendes til mejeriet, der benytter varmen til at producere ost. Produktionen er samtidig CO2 neutral.

Arla Forespørgslen fra Arla er kommet på det helt rigtige tidspunkt, fordi Vegger Biogas står foran en renovering af nogle af de oprindelige produktionsenheder. En proces der er arbejdet på i nogle år.

Fusion Selskabskonstruktionen i Vegger består af Vegger Varmeværk, der i mange år har købt sin energi hos Vegger Biogas. Vegger Biogas har i de sidste fire år arbejdet med ombygning af anlægget og har i samarbejde med konsulentfirmaet PlanEnergi, fået projekteret et nyt anlæg. Men da Vegger Biogas er en erhvervsdrivende fond, har den haft svært ved, at få den fornødne kapital til ombygningen. For at løse det problem besluttede Vegger Varmeværk, på ekstraordinær generalforsamling i 2012, at forsøge at overtage biogasanlægget, hvis der kunne findes den fornødne belåning. - Det har kunne lade sig gøre gennem KommuneKredit, hvor vi i dag står med en låneramme på 54 mio., forklarer Tommy Trads Jensen. Med den garanti i hånden er de gået i gang med ombygningen og udbygningen. Samtidig

vil det føre til en opløsning af fonden Vegger Biogas. Det nye biogasanlæg har været i licitation, og her var det Xergi, der trak det længste strå. Xergi er leveringsdygtig med de nyeste teknologier og processer inden for biogas. De har bl.a. bygget testanlæg ved Aarhus Universitet i Foulum. Selve byggeperioden i Vegger, kommer til at vare næsten et år, inden anlægget er køreklar. Placering af biogasanlægget bliver indenfor de eksisterende rammer, som er tæt på bebyggelse. For at undgå lugtgener, bliver der bl.a. investeret i nyt luftrensningsanlæg, der vil fjerne størstedelen af lugtproblemerne. En del af de eksisterende tanke bliver erstattet af nye. Hele anlægget får en fire gange så stor produktionsenhed, men selve produktionen bliver ”kun” fordoblet.

Fra 70 til 180 ton - I dag modtager vi 70 ton gylle om dagen. Fremover hæves det til 180 ton, og samtidig modtager vi 20 ton dybstrøelse, siger driftslederassistent Verner Nielsen. Produktion fra dybstrøelse er ny for Vegger Biogas. Der

bygges derfor et særligt anlæg til den del af produktionen.

Ingen gener Selv om det er omfattende ændringer der skal ske på værket i Vegger, så vil det ikke komme til at påvirke forbrugernes leveringer. Hele udvidelsen forventes at kunne gøres i løbet af det kommende år. Der vil i foråret 2014 blive gravet gasledning ned til Bislev Mejeri.

Nyansættelse - Det er med glæde, vi nu kan se fremad de næste mange år. Med de nye investeringer, forventer vi i løbet tre til fem år at kunne levere, noget af det billigste CO2 neutrale fjernvarme, til glæde for Vegger bys beboere, siger Tommy Trads Jensen, der også forventer at prisen for varmen vil falde. Der vil i løbet af efteråret også blive ansat en ny medarbejder til drift og transport, så der er i alt tre fuldtidsansatte på værket. I løbet af efteråret kommer der en ny hjemmeside, hvor der vil lagt billeder ind, så det er muligt at følge med i byggeriet.

Formand Tommy Trads Jensen (t.h.) og driftslederassistent Verner Nielsen foran området, hvor den største nye tank skal opføres.


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 21

AARS FC contra

Aars FC

Koldby/ / horby if 2007

Serie 1

AARS STADION SØNDAG 25. AUGUST 2013 KL. 13.00

SPONSOR TIPS ... SPONSOR TIPS ... SPONSOR TIPS Jens Fonnesbæk

1

1

1

Ove Nørskov

1

1

Henrik Kristensen

1

1

Thomas Lucassen

Michael Jørgensen Murer- & entreprenørfirma Vestvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 55

Steen Jensen

Lars Kristensen

1

Morten Nørgaard

Kasper Dahl

NCO byg, Aars

Kasper Jensen

Morten Freundlich

1

Hans J. Kastberg

X

Himmerlandsgade 108 . 9600 Aars . Tlf. 98 62 10 54 www.pedersbageri.dk

1 1

Thomas Dissing

1

1

HOVEDSPONSOR . HOVEDSPONSOR . HOVEDSPONSOR EDSPONSOR Brian Larsen


Aars Avis

SIDE 22

21. august 2013

Vesthimmerland Værksted Søren Laigaard Christensen . Tandrupvej 8

.

Gruppe A (Slagspil) Karsten Nielsen, 71 slag Jonas Sloth Pedersen, 74 slag Ernst Hansen, 75 slag Gruppe B (Stableford) Ole Larsen, 37 p Preben Havemose, 34 p Ulla Falborg, 34 p

9600 Aars

Tlf. 98 62 37 50 . www.vesthimmerlandvaerksted.dk Rep. og service af køretøjer/maskiner/motorbåde

Gruppe C (Stableford) Aase Hougård, 37 p Ingrid Madsen, 35 p Brian Jakobsen, 34 p Hele 120 deltagere var med, da Aars Golfklub i weekenden var vært ved Lantmannen/Danpo match, så kun de skarpeste fik præmier med hjem. Bagagerumssalg

Bagagerumssalg Har du ting på loftet, i kælderen eller i redskabsskuret som du aldrig får brugt? Hver lørdag, frem til lørdag den 31. august 2013, kan du holde på plænen foran Bygma, og sælge dine gamle effekter til andre som måske har brug for dem. Det koster ikke noget at holde foran Bygma, så mød blot op med dine brugte effekter. Med venlig hilsen

Ib Thorsen Byggemarkedschef

Hjortkjærsvej 2 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 11 22 Man-fre 8-17.30 · Lør 9-13.00

Udvidet match i Aars var slet ikke stor nok 120 svingede golfkøllerne, og 25 stod på venteliste GOLF: Søndag var Aars Golfklub vært ved den årlige Lantmannen/Danpo match, som traditionelt er den match i klubben, som tiltrækker flest spillere. I år var tilmeldingen så stor, at matchen blev udvidet til 120 spillere, og alligevel var der hele 25 spillere på venteliste. De ”heldige”, der havde fået sig meldt til i tide, mødte fra morgenstunden ind til et veldækket morgenbord i klubhuset, som i dagens anledning var udvidet med et telt på terrassen. Klokken 09.00 lød start-

Aars Svømmeklub

skuddet til dagens match, som blev afviklet i et blandet vejr med regn, sol og blæst. Da den sidste kugle var trillet i hul, var dagens sponsor Lantmannen/Danpo vært ved et grill-arrangement med kyllingeprodukter og tilhørende drikkevarer. Efter matchen fik alle del-

tagere ligeledes udleveret en kasse med smagsprøver på firmaets produkter. Deltagere fra Lantmannen/Danpo kunne ikke modtage præmier i ”deres egen” turnering, og de dygtige, der gik hjem med lækkerierne blev i stedet:

Tilmeld dig og læs mere om alle vores 36 hold på

www.aars-svommeklub.dk Sæsonstart uge 35

Nye stolper og net blev indviet til den første træning VOLLEYBALL: Det lovede godt for den kommende sæson, da Volleyballklubben VK Vesthimmerland sidste mandag tog hul på sæsonen 2013/2014. Der var mange fremmød-

te til træning mandag aften, og nye spillere havde også fundet vejen til Østermarkshallen i Aars. U14, U16 og U18-spillerne tog allerede hul på sæsonen klokken 16.00 på Aars

GARDINER

DER GØR EN FORSKEL Hos Botex leverer vi inspiration og professionel vejledning inden for alle former for gardinløsninger.

Book gratis botex-bussen Vores gardinkonsulent kommer

hjem til dig og tager mål til gardiner og solafskærmning. Book et gratis og uforpligtende besøg ring 98 52 16 40.

ABN-GARDINER ‡ Adelgade 26 ‡Hobro Tlf. 98 52 16 40 ‡www.botex.dk

For børn og unge

Brug den organiserede håndværker til

Nu hele 29 hold til alle aldre og niveauer inkl. Babysvømning

For voksne Hovedsponsor:

NYHEDER: Aqua Fitness, Lær Crawl for voksne og Lær svømning for voksne. Vandgymnastik, Masters, Vandskræk og Omsorgsråd

Nærmest pinden på par 3-hullerne var for henholdsvis damerne og herrerne: Hul 3: Inger Andersen og Ole Christensen Hul 6: Louise Rostbøll og Fredrik Friis Hul 14: Sonja Smed og Søren Laue Hul 17: Tove Hornstrup og Bo Pedersen. Længste drive på hul 16 slog Ulla Falborg og Jonas Sloth Pedersen.

Volleyballspillerne i Aars har taget hul på sæsonen

Sæson 2013 - 2014 Holdtilmelding

Gruppe D (Stableford) Majbritt Sigvardsen, 38 p Karin Havemose, 34 p Jørgen Degn, 32 p

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89 Tilbud uden forbindende!

Skole. Inden træningen for alvor gik i gang, sagde formanden for klubben, Jens Erik Christensen, et par ord og præsenterede bestyrelsen for klubbens spillere. Den nye træner for 2. divisionsdamerne sagde også et par ord og løftede sløret for sine forventninger til den kommende sæson, og derefter gik træningen for alvor i gang. Der var stort fremmøde både hos damerne og herrerne, og det var tydeligt, at folk havde set frem til sæsonstart, for der blev arbejdet hårdt og fightet i begge ender af hallen, dette kom til udtryk som sved på panden, gennemsvedte t-shirts og et stort indtag af væske. Onsdag var det Kids- og Teen-spillernes tur til at få gang i volleybolden igen. De har til huse i gymnasiehallen, der i løbet af sommeren har fået lakeret gulve samt støbt nye huller til stolper, hvilket har resulteret i, at der skulle tages spritnye stolper og net i brug – en sand fornøjelse! Volleyklubben står bag et skolestævne, for 2. og 3. klasserne i Aars 27. og 28. august. Der er allerede tilmeldt 120 elever, så der er lagt op til et par dage med masser af højt humør og sjov kidsvolley. VK Vesthimmerland håber selvfølgelig, at stævnet kan afføde et par ekstra volleyballspillere til klubben.


Aars Avis

21. august 2013

AARS GYMNASTIKFORENING VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2013-2014 Sæsonstart MANDAG DEN 26. AUGUST 2013

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Mor/far og spilopperne torsdag kl. 17.00-18.00 i springsalen Instruktører: Henriette Jensen og Kenneth Jensen Mor/far/barn - tons og tummel Lørdag kl. 10.00-11.00 i springsalen Instruktører: Hanne Riis og Julie Vittrup Bedste/barn Mandag kl. 16.00-17.00 i gymnastiksalen Instruktører: Birte Pinstrup Andersen og Niels Hald Power puslinge (3-4 år) Tirsdag kl. 17.00-18.00 i gymnastiksalen Instruktører: Annika Bloch, Karina Mikkelsen, Cecilie Johnsen, Caroline Johnsen, Nanna Østergaard, Kathrine Fomsgaard og Jeanne Bisgaard Vindblæs-børn (3-4 år) Onsdag kl. 15.30-16.15 i Vindblæs Multicenter Instruktører: Dianna Mærsk Knudsen , Cecilie Mærsk Christensen, Helen Schøning og Line Præstegaard Vindblæs-børn (5-6 år) Onsdag kl. 16.15-17.00 i Vindblæs Multicenter Instruktører: Dianna Mærsk Knudsen, Cecilie Mærsk Christensen, Helen Schøning og Line Præstegaard Pippilopperne (4 år) Mandag kl. 17.00-18.00 i springsalen Instruktører: Annika Bloch, Sara Houlberg, Caroline Johnsen, Liv Holst, Julie Søkbæk, Thea Bæk, Linea B. Kidmose og Line Præstegaard Friske piger (5 år) Tirsdag kl. 17.15-18.15 i springsalen Instruktører: Majken Mortensen, Karina Sørensen, Julie Karlsen, Nadia Kristensen, Maria Tollerup og Linea B. Kidmose Klatretøserne (0. kl.) Torsdag kl. 16.00-17.00 i springsalen Instruktører: Peter Otto Thomsen, Vibeke Nielsen, Emma Riis, Emma Degn, Frederik Viderup og Gustav Bigum Krumspringerne (1. kl.) Mandag kl. 16.00-17.00 i springsalen Instruktører: Julie Karlsen, Line Sams, Caya Nørhave og Mathilde Lauritsen Rytme sild (2.-4. kl.) Torsdag kl. 16.00-17.00 i gymnastiksalen Instruktører: Mathilde Dønvig og Nadia Kristensen Seje sild (spring/rytme) (2.-4. kl.) Onsdag kl. 15.45-17.00 i gymnastik- og springsal Instruktører: Camilla Werner, Amalie Holm, Line Carlsen, Signe Busk og Nadja Østergaard Rytmepiger (5.-8. kl.) Onsdag kl. 16.00-17.15 i gymnastiksalen Instruktører: Sofie Busk og Karina Sørensen Springpiger (5.-7. kl.) Tirsdag kl. 18.15-19.30 i springsalen Instruktører: Louise Brønnerup, Line Asdal, Pernille Baade og Annemette Hansen Drengefræs (4-5 år) Tirsdag kl. 16.00-17.00 i gymnastiksalen Instruktører: Emilie Bagger, Maiken Mortensen, Mathias Hansen, Nadia Kristensen, Anne Glerup og Christoffer Rask Superdrenge (0.-3. kl.) Tirsdag kl. 16.00-17.15 i springsalen Instruktører: Jens Bigum, Ole Kragh, Ann Myrup, Kalle Holm Sørensen, Jonas Boysen, Martin Holm Sørensen, David Rolskov og Rebecca Skammeritz Turbodrenge (4.-7. kl.) Onsdag kl. 17.00-18.15 i springsalen Instruktører: Caspar Madsen, Kristian Andersen og Morten Kruse Børn i hopla (4-6 år) Mandag kl. 15.00-16.00 i springsalen (OBS opstart 2. september). Instruktører: Rikke Olsen og Mathilde Lauritsen, AAG, Dorthe Svaneborg og Marie Pinstrup, fysioterapeuter, Børn i BevægelseSIDE 23

Klik ind på www.aarsgymnastikforening.dk for nærmere information om de enkelte hold, tilmelding og betaling

19. Specialgymnastik - for børn med specielle behov (skolebørn) Tirsdag kl. 15.00-16.00 i springsalen Instruktører: Lone Madsen, Karen Marie Larsen, Lone Junker og Peter Pinstrup, AAG, Lise Stensgaard, fysioterapeut og Anne Gadegaard, ergoterapeut, Børn i Bevægelse 20. Sjov og bevægelse for børn indenfor autisme og ADHD spektret (7-12 år) Onsdag kl. 15.00-16.00 i springsalen Instruktører: Birthe Gruus, Peter Pinstrup og Kristoffer Svaneborg, AAG Anne Gadegaard, ergoterapeut, Lise Stensgaard og Rikke Kjeldskov, fysioterapeuter, Børn i Bevægelse 21. Børn i Bevægelse (7-12 år) Torsdag kl. 15.00-16.00 i springsalen Instruktører: Cecilie Kjeldsen og Morten Kruse, AAG Dorthe Svaneborg og Mette Høygaard, fysioterapeuter, Børn i Bevægelse 22. De glade piger (NYHED) Torsdag kl. 14.00-15.00 i springsalen (OBS opstart 5. september) Instruktører: Gitte Kjær og Emma Degn, AAG Annika Hansen, pædagog, Vestermarkskolen 23. Stortrampolin 1 (3.-5. kl.) Onsdag kl. 18.15-19.10 i springsalen Instruktører: Paul Schøning, Jonas L. Poulsen, Louise Brønnerup, Kirstine V. Kristensen og Jonas Nikolajsen 24. Stortrampolin 2 (6. kl. og opefter) Onsdag kl. 19.10-20.05 i springsalen Instruktører: Paul Schøning, Jonas L. Poulsen, Louise Brønnerup, Kirstine V. Kristensen og Jonas Nikolajsen 25. Stortrampolin konkurrence Fredag kl. 17.00-18.30 i springsalen Instruktører: Paul Schøning og Jonas L. Poulsen 26. Talentholdet (10-17 år) Torsdag kl. 18.00-20.00 i springsalen Instruktør: Allan Bukh, Jonas L. Poulsen, og Mette Berg 27. Parkour (7. kl. og opefter) Tirsdag kl. 19.00-20.30 i gymnastik- og springsal Instruktører: Heine Vammen 28. Juniormix (8. kl.-17 år) Mandag kl. 18.00-19.30 i springsalen Instruktører: Allan Kløjgaard og Jens Kramer 29. Mixholdet (fra 18 år) Onsdag kl. 20.00-22.00 i springsalen Instruktører: Jonas L. Poulsen og Johannes Rolskov 30. Aars pigerne (fra 15 år) Mandag kl. 20.00-21.30 i springsalen Instruktører: Nanna Lundsby Hald, Rikke Bøgh og Nanna Østergaard 31. I form efter fødslen Fredag kl. 10.15-11.15 i gymnastiksalen (10 træningsgange) Instruktør: Trine Fischer 32. Formiddagsdamer NY TID Fredag kl. 9.15-10.15 i springsalen Instruktør: Vibeke Frimor 33. Kom i topform – motion for Qvinder Onsdag kl. 19.30-20.30 i gymnastiksalen, Vesthimmerlandshallen Instruktører: Anette Klitgaard og Kristine Lynnerup Jensen 34. Motion der styrker - for mænd Torsdag kl. 20.00-21.00 i gymnastiksalen Instruktører: Erik Myrup og Lene Hummeluhr Madsen 35. I form for mænd Tirsdag kl. 20.00-21.30 i springsalen Instruktører: Ivar Kruse, Jens Bigum og Kurt Jensen 36. Bodycombat 1 Mandag kl.18.00-19.00 i gymnastiksalen (15 træningsgange) Instruktør: Hanne Sadolin Jensen

37. Bodycombat 2 Torsdag kl. 20.00-21.00 i springsalen (15 træningsgange) Instruktør: Vibeke Nielsen 38. Funktionel træning Mandag kl. 17.00-18.00 i gymnastiksalen Instruktør: Lene Hummeluhr Madsen 39. Cirkel træning Tirsdag kl. 18.00-19.00 i gymnastiksalen Instruktør: Tina Bjerre 40. Kettlefit Torsdag kl. 17.00-18.00 i gymnastiksalen Instruktør: Tina Bjerre 41. Stram op – for piger Mandag kl. 20.00-21.00 i gymnastiksalen Instruktør: Trine Fischer 42. Step Onsdag kl. 19.15-20.15 i gymnastiksalen Instruktør: Pernille Jakobsen 43. Pilates (begyndere) Torsdag kl. 18.00-19.00 Instruktør: Mette Højsleth 44. Pilates (øvede) Onsdag kl. 17.15-18.15 i gymnastiksalen (OBS BEMÆRK opstart den 4. september) Instruktør: Bodil Gammelgaard 45. Yoga (begyndere) Mandag kl. 19.00-20.00 i gymnastiksalen Instruktør: Nanna Lundsby Hald 46. Yoga (let øvede/øvede) Onsdag kl. 18.15-19.15 i gymnastiksalen (OBS BEMÆRK opstart den 4. september) Instruktør: Bodil Gammelgaard 47. ZUMBA GOLD Onsdag kl. 18.30-19.30 i gymnastiksalen, Vesthimmerlandshallen Instruktør: Anette Klitgaard 48. ZUMBA/ZUMBA TONING Torsdag kl. 19.00-20.00 i gymnastiksalen Instruktør: Julie Vittrup 49. Dance to the step (NYHED) Mandag kl. 18.00 -19.15 i Gymnastiksalen, Vesthimmerlandshallen (10 træningsgange) (OBS opstart den 2. september) Instruktør: Line Hansen 50. Indoor cycling 1 Mandag kl. 17.00-18.00 Instruktør: Sandie Rosenberg 51. Indoor cycling 2 Mandag kl. 19.15-20.15 Instruktør: Hanne Sadolin Jensen 52. Indoor cycling 3 Tirsdag kl. 19.00-20.00 Instruktør: Allan Bundgaard 53. Indoor cycling 4 Onsdag kl. 5.45-6.45 Instruktør: Hanne Sadolin Jensen 54. Indoor cycling 5 Torsdag kl. 17.00-18.00 Instruktør: Helle Busk 55. Indoor cycling 6 Fredag kl. 5.45-6.45 Instruktør: Morten Overgaard Ret til ændringer forbeholdes.

Hovedsponsor:
Aars Avis

SIDE 24

21. august 2013

Ͳ,Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ä&#x161;ĆľÇ&#x20AC;Ĺ?ĹŻĆ&#x161;Ć&#x152;Ä?ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?Ć&#x;Ĺ?Ć&#x161;Í&#x2DC;Í&#x2DC;Í&#x2DC;

Rico

Anners

Lars

Merete

Berit

Lene

Lone

Jannie

H O L DT R Ă&#x2020; N I N G Cirkel trĂŚning dame- og herre-hold: Holdet henvender sig til dig der har lyst til at fĂĽ sved pĂĽ panden. Har du brug for general trĂŚning? Bedre din styrke og kondition? Der bruges forskellige trĂŚningsredskaber, sĂĽsom stor bold, hĂĽndvĂŚgte/kettlebells samt funktionelle øvelser. Tanita test før og efter forløb. Mulighed for 10 gange selvtrĂŚning i vores trĂŚningscenter under det 10 ugers forløb. 10 gange holdtrĂŚning 650 kr. TrĂŚningen varetages af fysioterapeuterne Anners Bilenberg og Mathias Lind Sørensen. TrĂŚningstidspunkt mĂŚnd: Torsdag kl. 16.30 â&#x20AC;&#x201C; 17. 30 eller kl. 18.30-19.30. Kvinder: Mandag 16.30-17.30 eller onsdag 17.00-18.00. Opstart mĂŚnd uge 36 og kvinder uge 37.

Fysiopilates Holdet henvender sig til dig der ønsker en skĂĽnsom og kvalitetsfyldt muskeltrĂŚning med en belastning som udføres primĂŚrt med egen kropsvĂŚgt. Hvis du døjer med nakkespĂŚndinger og hovedpine er dette et godt tilbud til dig. Der fokuseres pĂĽ kvalitet i bevĂŚgelserne, som koordineres med ĂĽndedrĂŚttet, forbinder krop og bevidsthed. Fokus indad giver afstressning og du gĂĽr energifyldt fra trĂŚningen. Pris: 850,- for 10 gange. Mulighed for trĂŚning pĂĽ henvisning. TrĂŚningen varetages af fysioterapeut Lene Fyllgraf. TrĂŚningstidspunkt nybegynder: Tirsdag 16.00 â&#x20AC;&#x201C; 17.00 eller fredag 08.00 â&#x20AC;&#x201C; 09.00. FortsĂŚtterhold: Tirsdag 17.00 â&#x20AC;&#x201C; 18.00 opstart uge 36 for alle hold.

NYHED! Styrkelse af bÌkkenbund for büde kvinder og mÌnd Holdet henvender sig til dig der ønsker at styrke din bÌkkenbund, og afhjÌlpe eller forebygge gener fra en svag bÌkkenbund. TrÌningen fokuserer pü at øge styrken og udholdenhed i bÌkkenbundsmusklerne og derigennem forebygge eller bedre eksempelvis inkontinens. Desuden arbejder vi med lette styrkende øvelser for mave og rygmuskulatur. TrÌningen foregür pü hold, men du kan ogsü blive tilbudt individuel trÌning, hvis hold ikke ønskes. For at fü mest mulig effekt af trÌningen, vil der løbende vÌre hjemmeøvelser. Pris 850 kr. for 10 gange. Mulighed for trÌning pü henvisning. TrÌningen varetages af fysioterapeut Lone Taudal Petersen med speciale i bÌkkenbunds problematikker. TrÌningstidspunkt: Tirsdage kl.12.30-13.30. Opstart uge 36.

Ryg-hold Holdet henvender sig til dig, der har eller har haft smerter i ryggen eller som blot ønsker at forebygge og styrke din ryg. I trĂŚningen rettes fokus mod at aktivere ryggens stabiliserende mave og rygmuskler med forskellige øvelser. TrĂŚningen udføres pĂĽ smĂĽ hold for at sikre kvaliteten. Ă&#x2DC;velserne udføres pĂĽ et niveau, hvor alle kan vĂŚre med, uden at kvaliteten i øvelserne nedprioriteres. Pris for 10 gange: 850 kr. Mulighed for trĂŚning pĂĽ henvisning. TrĂŚningen varetages af fysioterapeut Lone Taudal Pedersen. TrĂŚningstidspunkt: Mandage 17.30-18.30 og torsdage 17.30-18.30. Opstart uge 35 og 38.

NYHED! Skulder-hold Har du begyndende eller vedvarende smerter i skulderen? Har du brug for genoptrĂŚning efter operation eller indgreb? â&#x20AC;&#x201C; SĂĽ er dette hold noget for dig. TrĂŚningen sigter mod at genvinde og vedligeholde styrke, stabilitet og bevĂŚgelighed i skulderens led â&#x20AC;&#x201C; samt give gode redskaber til at trĂŚne skulderens muskler til hverdagens belastninger. Der trĂŚnes pĂĽ smĂĽ hold for at sikre kvaliteten i trĂŚningen. Pris 850 kr. for 10 gange. Mulighed for trĂŚning pĂĽ henvisning. TrĂŚningen varetages af fysioterapeut Mathias Lind Sørensen. TrĂŚningstidspunkt: Torsdage fra kl.15.30-16.30 . Opstart uge 37.

KnĂŚ- & Hofte-hold Holdet henvender sig til dig som har gener eller smerter i knĂŚ eller hofte, eller har fĂĽet en kunstig hofte eller knĂŚled. Der trĂŚnes med henblik pĂĽ at styrke musklerne omkring hofter og knĂŚ og bedre bevĂŚgelighed og balance. 10 gange holdtrĂŚning samt mulighed for 10 gange selvtrĂŚning i vores trĂŚningscenter i det 10 ugers forløb. Pris: 850,-. Der er mulighed for trĂŚning pĂĽ henvisning. TrĂŚning varetages af fysioterapeut Berit Myrup Jensen. TrĂŚningstidspunkt: Fredag fra 10.30 â&#x20AC;&#x201C; 11.30. Opstart uge 36.

Diana Klein og Kalua var blandt de HURK-ekvipager, som klarede sig ďŹ&#x201A;ot i weekenden.

HURK med fremme ved mesterskaber RIDNING: I weekenden blev der dystet om omrĂĽdemesterskaberne i ridning i Han Herred, og her vaqr rytterne fra Hornum Ulstrup Rideklub med helt fremme. I LB holddressur pony

og hest blev HURKs´ ryttere nummer to. Katrine Krogstrup pü Asju red 74,8 procent, Karin Telling pü Faust red 70 procent, Kamilla Larsen pü Lillevangs Carlo red 66,9 procent, imens Regitze S. Halvor-

Aars Badmintonklub

SĂŚsonstart mandag d. 12. august 2013 Ă&#x17E;Â&#x17D;Â&#x2030;Â&#x2018;Â&#x2022;Â&#x2019;¤www.aarsbadmintonklub.dk U9/U11 (ĂĽrgang 2003, 2004, 2005 og 2006) Â&#x192;Â?Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;Ǥͳ͡Ǥ;ͲÇŚͳ͸Ǥ;ͲÂ&#x2039;Â&#x160;Â&#x192;Â&#x17D;ͳΪʹǥ]Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x201D;Â?Â&#x2021;Â? Â?Â&#x2022;Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;Ǥͳ͡Ǥ;ͲÇŚͳ͸Ǥ;ͲÂ&#x2039;Â&#x160;Â&#x192;Â&#x17D;ͳΪʹǥ]Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x201D;Â?Â&#x2021;Â?

U13/U15 (ĂĽrgang 1999, 2000, 2001 og 2002) - let øvede Â&#x192;Â?Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;Ǥͳ͸Ǥ;ͲÇŚͳ͚Ǥ͜͡Â&#x2039;Â&#x160;Â&#x192;Â&#x17D;ͳΪʹǥ]Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x201D;Â?Â&#x2021;Â? Â?Â&#x2022;Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;Ǥͳ͸Ǥ;ͲÇŚͳͺǤͲͲČ&#x2039;ͳ͚Ǥ;ͲČ&#x152;Â&#x2039;Â&#x160;Â&#x192;Â&#x17D;ͳΪʹǥ]Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x201D;ÇŚ Â?Â&#x2021;Â?

U13/U15 (ĂĽrgang 1999, 2000, 2001 og 2002) - meget øvede Â&#x192;Â?Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;Ǥͳ͚Ǥ͜͡ÇŚͳ͝ǤͲͲÂ&#x2039;Â&#x160;Â&#x192;Â&#x17D;ͳǥ]Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x201D;Â?Â&#x2021;Â? Â?Â&#x2022;Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;Ǥͳ͚Ǥ;ͲÇŚͳ͝ǤͲͲÂ&#x2039;Â&#x160;Â&#x192;Â&#x17D;ͳǥ]Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x201D;Â?Â&#x2021;Â?

U17/U19 (ĂĽrgang 1995, 1996, 1997 og 1998) Â&#x201D;§Â?Â&#x2039;Â?Â&#x2030;Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2039;Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x2021; Â&#x2DC;Â&#x2039;Â&#x17D; Â&#x2021;Â?Â&#x2013;Â&#x2021;Â? Â&#x2DC;§Â&#x201D;Â&#x2021; Â&#x2022;Â&#x192;Â?Â?Â&#x2021;Â? Â?Â&#x2021;Â&#x2020; ͳ;Č&#x20AC; ͳ͡Â?Â&#x2021;Â&#x2030;Â&#x2021;Â&#x2013; Ă&#x17E;Â&#x2DC;Â&#x2021;Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2022;Â&#x2021;Â?Â&#x2039;Â&#x2018;Â&#x201D;Â&#x2013;Â&#x201D;§Â?Â&#x2039;Â?Â&#x2030;Â&#x2021;Â?ÇĄÂ&#x2022;Â&#x2018;Â?Â?Â&#x192;Â?Â&#x2022;Â&#x2021;Â&#x2022;Â&#x160;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2014;Â?Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x201D;

Senior Â&#x192;Â?Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;ǤʹͲǤͲͲÇŚʹʹǤͲͲÂ&#x2039;Â&#x160;Â&#x192;Â&#x17D;ͳǥ]Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x201D;Â?Â&#x2021;Â? Â?Â&#x2022;Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;ǤʹͲǤͲͲÇŚʹʹǤͲͲÂ&#x2039;Â&#x160;Â&#x192;Â&#x17D;ͳǥ]Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x201D;Â?Â&#x2021;Â?

TrĂŚning for dig der har KOL eller diabetes.

Veteran

Har du KOL eller diabetes. Er du udredt hos egen lĂŚge, sygehus eller har du afsluttet et kommunalt rehabiliteringstilbud og ønsker nu at fortsĂŚtte med, at gøre noget aktivt for din sundhed. â&#x20AC;&#x201C; SĂĽ er holdet her noget for dig. TrĂŚningen omfatter konditions og styrketrĂŚning pĂĽ gulv og i trĂŚningsmaskiner. Du bliver testet før trĂŚning og vi tester din kondition undervejs. 10 gange trĂŚning samt mulighed for 10 gange selv trĂŚning i vores trĂŚningscenter i det 10 ugers forløb, pris 850,-. Der er mulighed for trĂŚning pĂĽ henvisning. TrĂŚningen varetages af sygeplejeske Merete Krogh Kristensen og fysioterapeut Lars Kristensen med efteruddannelse inden for livsstilssygdomme. TrĂŚningstidspunkt: Torsdag kl. 12.00 â&#x20AC;&#x201C; 13.00. Opstart uge 36.

Â?Â&#x2022;Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;ǤʹͲǤͲͲÇŚʹͳǤ;ͲÂ&#x2039;Â&#x160;Â&#x192;Â&#x17D;ͳǥ]Â&#x2022;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x201D;Â?Â&#x192;Â&#x201D;Â?Â&#x2021;Â?

Aars fysioterapi og trĂŚningscenter Email: kontakt@aarsfysioterapi.dk www.aarsfysioterapi.dk tlf.: 98 62 19 62

Motionister - Baneleje Â&#x192;Â?Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;Ǥͳ͡Ǥ;Ͳnjͳ͸Ǥ;ͲČ&#x20AC;ͳͺǤͲͲnjͳ͝ǤͲͲČ&#x20AC;ͳ͝ǤͲͲnjʹͲǤͲͲ Â?Â&#x2022;Â&#x2020;Â&#x192;Â&#x2030;Â?Â&#x17D;Ǥͳ͡Ǥ;Ͳnjͳ͸ǣ;ͲČ&#x20AC;ͳͺǤͲͲnjͳ͝ǤͲͲČ&#x20AC;ͳ͝ǤͲͲnjʹͲǤͲͲČ&#x20AC; ʹͲǤͲͲnjʹͳǤͲͲČ&#x20AC;ʹͳǤͲͲnjʹʹǤͲͲ Â&#x2018;Â?Â&#x2013;Â&#x192;Â?Â&#x2013;Â&#x2039;Â&#x2013;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x203A;Â?Â&#x2030;Â&#x201E;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2030;Â&#x2C6;Â&#x2018;Â&#x201D;Â&#x201E;Â&#x192;Â?Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x2021;Â&#x152;Â&#x2021;Â&#x2019;¤ǣ Â?Â&#x192;Â&#x2022;Â&#x2022;Â&#x2021;Â&#x201D;Â&#x2021;Â&#x201D;̡Â&#x192;Â&#x192;Â&#x201D;Â&#x2022;Â&#x201E;Â&#x192;Â&#x2020;Â?Â&#x2039;Â?Â&#x2013;Â&#x2018;Â?Â?Â&#x17D;Â&#x2014;Â&#x201E;ǤÂ&#x2020;Â?Â&#x2021;Â&#x17D;Â&#x17D;Â&#x2021;Â&#x201D; Â&#x2013;Â&#x17D;Â&#x2C6;Ǥ͸Ͳͳ͡Ͳͳ͚ʹǤ ÇŁ

Vi glĂŚder os til at se dig til en ny sĂŚson. Mvh. Bestyrelsen

sen pü Lillehøjs Marguerit red 64,1 procent. I omrüdemesterskabet for kat 2 pony blev HURK nummer et med samlet 70,6 procent. I LC2 dressur kat 2 pony blev Kamilla Larsen, som red pü Lillevangs Carlo nummer et med 73,6 procent. I LC3 dressur kat 2 pony hentede samme ekvipage en andenplads med 67,7 procent. I kat 1 pony deltog Na-

talie og Freeway i LD1, og de vandt klassen med 63,67 procent. I LA1 gik førstepladsen til Stine Falk Nielsen. som pĂĽ Domino red til 70 procent. I LD1 hentede Charlotte Pedersen førstepladsen pĂĽ Be Lucky, da de rede til 64, 6 procent. I LA niveau klasse blev det til en andenplads til Katrine Krogstrup og Asju, som red 67,6 procent. For hest i LC3 blev det til en førsteplads til Diana Klein pĂĽ Kalua, som red 71,0 procent. I LB1 red de til 62,040 procent. I LC3 første afdeling af omrĂĽdemesterskab red de til 65,625 procent. Søndag var parret endnu bedre. I LC3 red de til hele 71,04 procent, hvilket rakte til førstepladsen. I LB1 anden afdeling af omrĂĽdemesterskabet red de til 63,519 procent. Samlet i omrĂĽdemesterskabs klassen blev ekvipagen nummer seks. LĂŚrke Rank pĂĽ ponyen Coco Chanell red en LD med nul fejl, og i LC omrĂĽdemesterskabet blev de samlet nummer fem. I weekenden var HURKâ&#x20AC;&#x2122;s Rebecca Sørig Pedersen og hendes pony Baloca i LangĂĽ, hvor de bĂĽde vandt LA6 med 68,4 procent og PRI med 68,5 procent.

BMX-kørere havde nerverne uden tøjet BMX: BĂĽde forĂŚldre og BMX-kørere havde glĂŚdet sig til den sidste afdeling af landspokalen, som blev kørt i Feldborg i weekenden. Der blev lĂŚnge skelet til vejrudsigten, men lørdag viste vejret sig fra sin varmeste side, og søndag var de smĂĽ byger nĂŚrmest ligegyldige. I hvert fald for alle, der var kommet for at køre eller se BMX. Aars BMX Klub Lynet var reprĂŚsenteret med syv kørere i skikkelse af kørende trĂŚner Peter Gammelby samt Jakob Rønn, Jakob Gammelby, Karl Oskar Holmstrøm, Emil Andersen og brødrene Anders og Mikkel Nicolajsen. Det var tydeligt at mĂŚrke pĂĽ kørerne, at dette var sidste afdeling af LP for i ĂĽr. Skulle nye mĂĽl nĂĽs, var det nu, og skulle gode stillinger forsvares, mĂĽtte man ikke sĂŚtte noget til. Der var langt mindre â&#x20AC;?føjten rundtâ&#x20AC;? pĂĽ pladsen, end der plejer at vĂŚre. Overalt sĂĽ man kørere, der nok smilte og var høďŹ&#x201A; ige, som de plejer, men samtidig havde de en indre ďŹ lm kørende, der

handlede om, hvordan nĂŚste heat skulle tackles, og isĂŚr hvordan hop nummer ďŹ re skulle angribes. Peter Gammelby ďŹ k denne weekend modstand af Jesper ElgĂĽrd, der kun mødte op til denne afdeling. Alligevel vandt Lynet-køreren den samlede landspokal stort i sin klasse, og trĂŚneren kan sammen med Lynet vĂŚre stolt af den ďŹ&#x201A;otte prĂŚstation. Karl Oskar Holmstrøm, Emil Andersen og Anders og Mikkel Nicolajsen kom begge dage i A-ďŹ nalen, hvilket betyder, at de er blandt de otte bedste kørere i landet i deres ĂĽrgang. Og for lige at vise ďŹ&#x201A;aget kørte Anders Nicolajsen søndag helt suverĂŚnt og vandt LP´s syvende og ottende afdeling for sin ĂĽrgang. Den spĂŚndte stemning forløstes, da Landspokal 2013 var godt overstĂĽet. ForĂŚldre og kørere pakkede glade og trĂŚtte sammen. De heldige med store pokaler, og de andre med gode oplevelser og drømmen om at gøre det endnu bedre nĂŚste ĂĽr.


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 25

Aars FC ĂĽbnede sĂŚsonen med nederlag i egen hule Nedrykkerne ďŹ k den vĂŚrst tĂŚnkelige start i serie 1 FODBOLD Serie 1, herrer Aars FC-Mejrup 1-2 (0-1)

Kenneth Steffensen fra Gøttrup snuppede titlen RIDNING: Efter en uge hvor de mange frivillige hjĂŚlpere havde brugt masser af tid og krĂŚfter pĂĽ at â&#x20AC;?riggeâ&#x20AC;? pladsen til, sĂŚtte telt, galger og sĂĽ videre op, kunne Vegger Ringridderlaug i weekenden byde velkommen til ĂĽrets Kongeringridning. DesvĂŚrre var rytterantallet meget lavt i ĂĽr. Blot cirka 45 ryttere stillede op i de indledende runder, og det var nĂŚsten en halvering i forhold til de seneste par ĂĽr. I kongerunden var der 14 deltagere mod cirka 20 de tidligere ĂĽr, og arrangørerne hĂĽber, at rytterne til nĂŚste ĂĽr prioriterer Kongeringridningen højere. Kent Klittgaard fra Hyllebjerg rideklub ledte de mange ryttere igennem runderne med højt humør. Blandt travbørnene blev det Jonas Knudsen, Skivum, VRL, som løb med førstepladsen. Samtidig blev han den bedst placerede af Vegger rytterne. Andenpladsen gik til Sebastian Møller, Skivum og tredjepladsen gik til SoďŹ e Pedersen, Vegger. Blandt de skrappe galopbørn blev det Line Libak, Bislev, som løb med førstepladsen, imens andenpladsen gik til Natalie Nørrenberg, Aars. Begge ryttere ďŹ k sĂĽledes mulighed for at deltage i kongerunden. Tredjepladsen gik til Line Mortensen, Møldrup. I voksenrunden var der kamp om første- og andenpladsen, da Pernille Hansen, Dronninglund, og Kenneth Steffensen fra Gøttrup stod lige i point.

Tanja Kiib Jensen og hesten Jessica ďŹ k en fjerdeplads og en pokal for bedste udklĂŚdning, da de fredag deltog ved et ringridningstĂŚvne i Tylstrup.

Efter endt omridning, blev det dog Kenneth Steffensen som løb med sejren. Tredjepladsen gik til Nadia Gasberg, Thisted. Der var virkelig held ved den lanse, Kenneth Steffensen havde valgt, for han blev ogsĂĽ vinder af kongeringridningen. Mon ikke det var en storsmilende Kenneth Steffensen som drog hjem til Gøttrup, selv om han var lidt vĂĽd efter en lille tur i vandbaljen? De tre uvildige dommere, som var valgt pĂĽ pladsen, var pĂĽ en svĂŚr opgave, da de skulle vĂŚlge de sjoveste og ďŹ neste kostumer blandt de udklĂŚdte ryttere. Blandt de ďŹ nt pyntede børn, blev den sjoveste Maja Toft Carlsen, Kongerslev, udklĂŚdt som heks, og den ďŹ neste blev SoďŹ e Pedersen, Vegger, udklĂŚdt som indianer. Blandt de voksne blev Rebekka Malte Mortensen, udklĂŚdt som supermand, valgt som den sjoveste. Den ďŹ neste blandt de voksne blev â&#x20AC;?den sorte engelâ&#x20AC;? alias Lise Mortensen, Overlade,

ZZZVLPHVWHGFHPHQWGN

Grundlagt 1927 -stadig pĂĽ vej

VRL. Dagens nok mindst populĂŚre titel: Ă&#x2026;rets grĂŚsrytter, der gĂĽr til den rytter, som først bliver smidt af hesten, blev tildelt Louise Kusk fra Skivum. Heldigvis slap hun fra styrtet uden skrammer, sĂĽ det var bare â&#x20AC;?op pĂĽ hesten igen.â&#x20AC;? Spejderne fra Vegger var hurtige pĂĽ benene, nĂĽr de løb og samlede de mange ringe op, og pigerne i teltet havde ogsĂĽ travlt med at lange pølser over disken. - Uden hjĂŚlp fra nĂŚr og fjern ville det vĂŚre umuligt at stable sĂĽdan et arrangement pĂĽ benene, siger Ytting Nielsen fra Vegger Ringridderlaug, der sidst pĂĽ dagen kunne glĂŚde sig over, at arrangementet trods det lave deltagerantal blev en stor succes. Om fredagen inden den store Kongeringridning var Vegger Ringridderlaugs Tanja Kiib Jensen i Tylstrup, hvor hun hentede en fjerdeplads og supplerede den ďŹ&#x201A;otte placering med prĂŚmien for bedste udklĂŚdning.

+H

)5 UUHJ U $ nUG NU VVW HQ 

 GLQ O L W OS HU

Al vognmandskørsel udføres

W

SX P R F KMÂ

Â&#x2021;,GLWRPUnGHKYHUXJH Â&#x2021;3ULYDWHRJHUKYHUY Â&#x2021;9LNÂĄUHJHUQHWLOGLJ Â&#x2021;(JHWY UNVWHG Â&#x2021;/\QKXUWLJVHUYLFH Â&#x2021;6DOJDIQ\WRJEUXJW Â&#x2021;1HWY UN Â&#x2021;$QWLYLUXV Â&#x2021;%DFNXS Â&#x2021;:LQNRPSDV Â&#x2021;3ULQWHUOÂĄVQLQJHU Â&#x2021;+MHPPHVLGHU Â&#x2021;6HUYHURJNOLHQWHURingridderkongen blev hyldet i VeggerSoďŹ e Pedersen fra Vegger Ringridderlaug vandt prĂŚmieren for ďŹ neste udklĂŚdning blandt børnene til Kongeringridningen i Vegger.

Aars FC ĂĽbnede lørdag efterĂĽrssĂŚsonen med et skuffende nederlag pĂĽ hjemmebane til Mejrup. Da dommeren ďŹ&#x201A;øjtede kampen af, stod der 1-2 pĂĽ mĂĽltavlen. Aars FC mĂĽtte til efterĂĽrspremieren igen undvĂŚre Morten Poulsen, Rene Gundersen og Mads Vestergaard. Derudover mĂĽtte Kristian Bak se til fra sidelinjen som konsekvens af en noget tynd udvisning i tirsdagens pokalkamp. Lørdagens kamp gav turneringsdebut til mĂĽlmand Claus Glerup, ligesom nytilkomne Kim Kaldahl og Kenneth Skov ogsĂĽ var med i startopstillingen. Aars FC startede som lyn og torden. Allerede i kampens første minut havde Mads Rask chancen for at give de rødblusede en drømmestart, men hans afslutning fra kanten af feltet sneg sig snert forbi stolpen. Aars FC fortsatte de gode takter dog uden at skabe de store chancer. Efter 22 minutters spil ďŹ k en Mejrupspiller et gult kort, hvilket øgede presset mod udeholdets mĂĽl. GĂŚsterne var dog ogsĂĽ

farlige. Efter 30 minutters spil reddede Simon Hedehus et hovedstød pĂĽ stregen. Føringen ville have vĂŚret stik imod spil og chancer, men Mejrup kĂŚmpede sig bedre med i kampen, og fem minutter efter den store chance kom udeholdet foran. En lang bold mod en angriber blev pludselig farlig. Mejrupspilleren vendte rundt, sparkede pĂĽ mĂĽl og ramte stolpen. Den efterfølgende ripost faldt ud for fødderne af selvsamme spiller og han sparkede i andet forsøg bolden ind bag en chanceløs Claus Glerup, og de to hold gik til pause med 0-1 pĂĽ mĂĽltavlen. Anden halvleg startede som den første. Aars FC kom frem til chancerne, men ind ville bolden ikke. Efter 55 minutters spil ďŹ k Mads Rask en stor chance tĂŚt under mĂĽl. I afslutningsøjeblikket ďŹ k han et skub i ryggen, hvilket ďŹ k hjemmeholdets spillere og trĂŚnere til at appellere for straffespark, men dommerens ďŹ&#x201A;øjte forblev tavs. Kort efter ďŹ k Rasmus Bromark chancen, men hans afslutning sneg sig over mĂĽl. Aars FC var i total dominans, og en udligning syntes undervejs. Efter 65 minutters spil

Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport UdtrÌkkelig sÌttevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

 DNU LQHUIU N V D 1\HP RNVIUD DNU R UIU 1RWHE VPDVNLQH UY (UKYH RPV H[FOP

sparkede Kenneth Nielsen et godt frispark ind i feltet, hvor unge Nikolaj Christensen steg op og headede pĂĽ stolpen. Simon Hedehus var over riposten, og han udlignede til 1-1. Efter scoringen faldt hjemmeholdet tilbage pĂĽ banen og blev passive. Allerede minuttet efter kunne Mejrup have bragt sig i front, men en god redning af Claus Glerup forhindrede. Kampen bølgede frem og tilbage med chancer i begge ender. Bedst som man troede, at kampen skulle ende uafgjort, scorede Mejrup imidlertid til 1-2. Aars FC sendte straks alle mand frem, og kort inden slutďŹ&#x201A;øjtet ďŹ k Rene â&#x20AC;?Nuggiâ&#x20AC;? igen chancen, men hans hovedstød blev reddet af Mejrup-keeperen. Kampen sluttede 1-2 til stor skuffelse for hjemmeholdet, som følte sig bedst pĂĽ dagen. Mejrup skal dog roses for deres kynisme, som afgjorde kampen. NĂŚste kamp for Aars FC er det første af to lokalbrag mod Farsø. Kampen spilles onsdag aften pĂĽ Farsø Stadion.

GRUSOMME MIG 2 24/8-25/8 â&#x20AC;˘ kl. 15.00

PERCY JACKSON & THE SEA OF MONSTERS 24/8-25/8 â&#x20AC;˘ kl. 14.30

FAMILIEN MILLER 22/8-28/8 â&#x20AC;˘ kl. 20.00

MORTAL INSTRUMENTS 22/8-28/8 â&#x20AC;˘ kl. 19.30 www.aarsteaterbio.dk

HjortkjĂŚrsvej 23, 9600 Aars

Tlf. 98 62 11 75

182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

GHWOLOOHFRPSXWHUILUPD

HIIHNWLYSFGN 

Fest til fast pris kr. 499,Fredagstilbud: Beuf Bearnaise kr. 135,www.hvalpsund-faergekro.dk

GLUHNWHIUDHJHWVWÂĄEHUL

6LPHVWHG&HPHQWVWÂĄEHUL$S6 (YHOGUXSYHMÂ&#x2021;6LPHVWHGÂ&#x2021;$DOHVWUXS 7OIÂ&#x2021;VF#VLPHVWHGFHPHQWGNÂ&#x2021;)D[

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 26

21. august 2013

IK Frem tager hul på en ny badmintonsæson Ny spillende træner har store ambitioner BADMINTON: Så nærmer tiden sig, hvor det igen er tid til at tage badmintonketsjeren i hånden og binde kondiskoene. I hvert fald i IK Frem i

Suldrup, som inden længe tager hul på den nye sæson. Går dit barn med tankerne om at prøve badminton, så står IK Frem klar til at byde både forældre og børn

SKAL DU HAVE KØREKORT SÅ KONTAKT

JENS BOCK

Ring og hør nærmere. Holdstart TILBUD den 17. august 2009

Tilmeld nu og få kr. 2.000,- i rabat Lovpakke nu kr. 8.995,-

TLF. 22 24 04 21 SMÅ HOLD=GODE KØRETIDER=MINDRE FRAVÆR

www.himmerlands-koereskole.dk

SKAL DIN BIL PÅ VÆRKSTED? ... Se AARS AVIS!

velkommen. Og skulle man ikke have en ketsjer, så er der altid mulighed for at låne en af klubben de første gange. Første ungdomstræning fi nder sted næste mandag. Traditionen tro starter motionisterne ligeledes op den første mandag i september. Motionisterne har haltider både mandag og onsdag, og skulle man have lyst til at leje en bane for den kommende sæson, så er der stadig nogle få ledige baner til rådighed. Efter nogle år hvor seniorafdelingen har været i konstant fremgang i Suldrup, er det med glæde, at klubben nu kan byde velkommen til en ny og særdeles spændende sæson. Sæsonens seniorhold kommer til at bestå af et serie 1 hold og et serie 3 hold samt et herresenior hold. Flere nye spillere har allerede meldt deres ankomst, og det samme har en ny og ambitiøs træner i skikkelse af Simon Lyngsø Jensen, som træder til efter en periode på nogle år uden en træner i klubben. Simon Lyngsø Jensen har i en årrække været fast inventar på Aars Badminton Klubs hold i jyllandsserien, men han er nu klar til at tørne ud som spillende træner i Suldrup, og det er hans klare målsætning, at alle klubbens hold skal spille med om oprykning. Skulle man have lyst til at prøve sine kræfter af i Suldrup, så glæder IK Frem sig til at byde nye ansigter velkommen.

Himmerland Golfklubs Nicolaj Grindsted Volke sluttede bedst blandt amatør-deltagerne i weekendens ECCO-tour-turnering på hjemmebanen i Gatten, og for den præstation modtog han et par spritnye golfsko.

Stort ECCO-drama på golfbanen i Gatten Jeff Winther sikrede sig karrierens tredje sejr GOLF: Jeff Winther sikrede sig lørdag sæsonens anden og karrierens tredje sejr på ECCO Touren, da han i en dramatisk fi nale vandt ECCO Tournament of Champions - by Ejner Hessel. Jeff Winther sluttede turneringen i en totalscore i par, og på den svære Backtee New Course på Himmerland Golf & Spa Resort, gav det en sejr på et slag foran svenske Steven Jeppesen og to foran Niclas Johansson. Johansson og Winther var ellers lige ud af 18. og sidste hul, hvor sæsonens helt store drama udspillede sig. Jeff Winther slog sit andet slag over green i en bunker. Efterfølgende slog Niclas Johansson bolden i vandet, og spillede fordelen tilbage til Jeff Winther. Men da Jeff Winther returnede tjenesten og ikke kom op af bunkeren i første forsøg, skulle han pludselig

hole et putt på tre meter for at vinde. Iskolde Jeff Winther holede sit putt os vandt dermed sæsonens anden sejr. - Det er en fantastisk følelse. Jeg var ret nervøs til sidst, og det kunne man sikkert også se, grinede Kokkedalspilleren med reference til det forkølede bunkerslag. - Min putter har været fantastisk hele ugen, og den svigtede mig ikke til sidst, uddybede Winther, der lavede birdie på hul 16 og 17, inden han måtte hole en tre-meter for bogey på sidste. Steven Jeppesen løb med andenpladsen alene, da Niclas Johansson faktisk endte med at lave en 7 er på sidste hul og dumpede ned på en tredjeplads. På fjerdepladsen havde Mark Haastrup en glimrende dag på golfbanen, og med en runde i 67 slag, vil have tage en god portion selvtillid med sig til sin sædvan-

lige arbejdsplads, European Challenge Tour. Fredrik Gustavsson stod på femtepladsen for flere af dagens højdepunkter. En hole-in-one på banens 16. hul banede vejen for en fantastisk runde i seks under par, 65 slag. Turneringen havde også deltagelse af to af klubbens egne talenter, Christian Bæch Christensen og Nicolaj Grinsted Volke, og de lokale drenge fi k i den grad vist flaget. Bedst gik det for Nicolaj Grinsted Volke, der som den eneste amatør klarede cuttet. Han sluttede på en samlet 41.-plads i det skarpe felt efter fi re runder i henholdsvis 79,71, 73 og 77 slag. For sin flotte præstation modtog Nicolaj Grindsted Volke traditionen tro et par nye ECCO golfsko, som altid tilfalder den bedst placerede amatør i feltet.

Se alle vores biler på www.torbenjensenautomobiler.dk Hyundai i20 1,2 Classic 2011

Hyundai Getz 1,5 CRDi 2007

Rød, benzin

Sort, diesel

109.900,-

59.900,-

Kia Venga 1,4 CRDi Active 2010

Kia Carnival 2,9 HPDI 2007

Hyundai Elantra 2,0 2005

Blåmetal, diesel

Sølvmetal, diesel

Sølvmetal, diesel

189.900,-

59.900,-

54.900,-

Hyundai i20 1,2 Comfort 2010

Hyundai Sonata 2,0 2007

Hyundai Santa Fe 2,0 2005

Mitsubishi Space Star 1,6 2003

Hyundai Getz 1,3 GL 2002

Blåmetal, benzin

Bordeuxmetal, diesel 109.900,-

Sortmetal, diesel

Sortmetal, benzin

Blåmetal, benzin

Hyundai i30 1,6 CRDi 2009

Peugeot 207 1,6 HDI 2006

Peugeot Partner Combi 2005

Lada 112 1,5 GLi 2003

Hvid, diesel

Sortmetal, diesel

Sølvmetal, benzin

Rødmetal, benzin

114.900,124.900,-

14.900,-

59.900,59.900,-

34.900,14.900,-

Seat Cordoba 1,4 16V 2008

Opel Astra 1,7 CDTi 2006

Skoda Fabia 1,4 TDI 2004

VW Touran 1,9 TDI 2003

Sortmetal, benzin

Beigemetal, diesel

Lysblåmetal, diesel

Sortmetal, diesel

69.900,-

89.900,-

49.900,-

Kia Ceed SW 1,6 CRDi 2008

Hyundai Getz 1,5 CRDi 2006

Nissan Primera 1,8 2003

Beigemetal, diesel

Guldmetal, diesel

Sølvmetal, benzin

139.900,-

59.900,-

79.900,-

39.900,-

Citroën Berlingo 1,6 16V 2001

Rødmetal, benzin

49.900,-

69.900,-

Hyundai Trajet Pro Van 2,0 2003

Sølvmetal, diesel

29.900,-

Hyundai i10 1,2 Comfort 5d

Hyundai Veloster 1,6 GDi

Hyundai i40 CRDi Comfort

Hyundai ix20 1,4 CRDi Premium

• 2010 • Rødmetal • Benzin • 95.188 km

• 2011 • Gul • Benzin • 29.887 km

• 2013 • Blåmetal • Diesel • 2.136 km

• 2013 • Hvid • Diesel • 1.125 km

69.900,-

199.900,-

269.900,-

219.900,-

JERNBANEGADE 7 • HORNUM • 9600 AARS


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 27

SOLSTIK HOS SUZUKI Priserne er helt hen i vejret. Spar op til kr. 40.000

SX4 Sedan

Spar kr. 30.000 Nu kr. 159.990

Spar kr. 10.000

Spar kr. 10.000

Fås som 3 og 5-dørs

Familiebilen SX CombiBack 1.6

Den køreglade Swift

Fra kr. 169.990

Fra kr. 127.990

120 hk, klimaanlæg, el-ruder, nøglefri, alu-fælge m.m.

94 hk, aircondition, fartpilot, spoiler m.m. 5-dørs modellen fås også med alu-fælge, tågelygter m.m. til kr. 142.990

Spar kr. 40.000

Spar kr. 10.000

Swift Sport

Den sparsommelige Alto 5 døre, el-ruder, fjernbetjent centrallås, 24,4 km/l. Fra kun kr. 81.990. Fås også med aircondition.

Suzuki har fået solstik og har beregnet priserne helt hen i vejret. Så lige nu kan du spare kr. 10.000 på de nye Shine kampagnemodeller og helt op A+

Alto: 94 gram CO2 pr. km, 24,4 km/l. Swift: 113-116 gram CO2 pr. km, 20,0-20,4 km/l.

Fra kun kr. 179.990 Autoriseret service og skadecenter

til kr. 40.000 på den ekstraordinært køreglade Swift Sport. Så slå til nu og spar masser af penge. Men skynd dig hellere, inden vores solstik går over B

SX CombiBack: 141 gram CO2 pr. km, 16,1 km/l. Swift Sport: 147 gram CO2 pr. km, 15,6 km/l.

136 hk, 6 gear, 17” alu-fælge, xenon forlygter, dobbelt udstødning m.m.

og vi får rettet priserne på det begrænsede antal kampagnemodeller modeller op igen.

Et godt bilkøb. Hele vejen rundt.

Alle priser er ekskl. lev. omk. (kr. 3.680) og evt. metallak. Priser på Shine modeller gælder for et begrænset antal. Benzinøkonomi er i henhold til EU-norm. Foto kan vise udstyr, der ikke er standard. Der tages forbehold for trykfejl.

Industrivej 7 · 9600 Aars Tlf. 98 62 43 00 · Fax 98 62 37 00

www.autoaars.dk


Aars Avis

SIDE 28

Enhver Audi fortjener den bedste service

- Mulighed for hente-/bringeservice i Aars og omegn helt uden beregning – ring for nærmere info. - Gratis Audi Mobilitetsservice i forbindelse med serviceeftersyn. - Gratis Audi Dialogmodtagelse. - Professionelt Audi Team, som står klar til at hjælpe dig. - Nummer 1 på samlet kundetilfredshed i HELE DANMARK... - Og sidst, men ikke mindst - Danmarks laveste Audi-timeløn!

Egon Hansen & Søn A/S Borgergade 37, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 14 11, f707tn@smc.dk

21. august 2013


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 29

Husejerne tjener 4,75 milliarder på skattestop Skattestoppet giver store besparelser til husejere

BOLIG: Loftet over stigning i den kommunale ejendomsskat, også kaldet grundskyld, har haft stor betydning for husejerne. Alene i 2013 betyder skattestoppet en skattebesparelse på ikke mindre end 4,75 milliarder kroner for husejerne. - Loftet over stigningen af grundskylden har især haft betydning for husejerne i og omkring de store byer, hvor den gennemsnitlige grundværdi er høj. Ser man eksempelvis på Frederiksberg betaler en husej er i gennemsnit 4045.000 kr. i grundskyld i 2013. Uden skatteloftet ville beløbet

ligge på omkring 100.000 kr. Det er en væsentlig besparelse for husejerne på Frederiksberg, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk. Over hele landet er det næsten 9 ud af 10 husejere, der opnår en besparelse ved skatteloftet. I nogle kommuner er der dog flere heldige husejere end andre. I alle kommuner i Danmark tjener mindst 23 procent af de husejende bysbørn på skattestoppet. På hele Sjælland, Bornholm, Fyn og store dele af Jylland er det mindst 70 procent af husejerne, der tjener på skattestoppet. Kun i Jammerbugt Kommune tjener kun hver fjerde husejer på skattestoppet, og Rødovre Kommune er den eneste, hvor der er bonus til samtlige husejere. I hver kommune spiller antallet af grunde og ikke mindst grundenes værdi en afgørende rolle for, hvor meget grundskyld, kommunerne kan trække ud af husejerne. Og skatteloftet betyder dermed også, at de kommuner, der har det største potentiale for at inddrage

Top 10 over kommuner, der taber flest penge på skattestoppet for grundskyld på enfamiliehuse: 1. Gentofte, 328 millioner 2. Aarhus, 284 millioner 3. København, 256 millioner 4. Rudersdal, 254 millioner 5. Lyngby-Taarbæk, 156 millioner 6. Odense, 147 millioner 7. Helsingør, 111 millioner 8. Aalborg, 101 millioner 9. Silkeborg, 98 millioner 10. Gladsaxe, 98 millioner

Skattestoppet er en god forretning for danske husejere, som tilsammen kommer til at spare cirka 4,75 milliarder i grundskyld i 2013 alene.

skatter på grunde, også er dem, der taber mest ved skattestoppet for grundskyld på enfamiliehuse. Gentofte, Aarhus, København, Rudersdal og

Lyngby-Taarbæk tegner top 5 over kommuner, der taber mest i kroner og øre på skattestoppet. - For kommunerne betyder loftet jo også, at de går glip

Hornum

Valnøddeparken Pris pr. grund Kr. 320.000 incl. byggemodning

af samlet set 4,75 milliarder kroner. Gentofte Kommune alene går glip af knap 330 millioner kroner, siger Birgit Daetz.

Grundskyld er en skat på jord, altså kun af grunden, ikke af boligen. Skatten opkræves af kommunerne og ligger mellem og 1,6 og 3,4 procent. Grundskylden betales ud fra den seneste offentlige vurdering af grunden. Siden 2002 har der været et loft over, hvor meget grundskylden må stige hvert år; i 2013 har den højst måttet stige syv procent. Det betyder, at mange husejere endnu ikke betaler den fulde grundskyld. Grundskylden vil fortsætte med at stige, indtil man betaler den grundskyld, der svarer til beløbet beregnet ud fra den offentlige vurdering af grunden.


Aars Avis

SIDE 30

Bosch har udvidet 10,8 volt-systemet med tre nye værktøjer.

Tre skridt nærmere den fuldendte værktøjskasse Bosch udvider sit sortiment med tre værktøjer BOLIG: Fra august 2013 udvider Bosch 10,8 voltsystemet med tre nye kraftfulde værktøjer, der som resten af flokken anvender det opgraderede lithiumbatteri med 1,5 Ah. De tre nye maskiner er stiksaven PST 10,8 LI, borehammeren UNEO 10,8 LI-2 og lygten PLI 10,8 LI. De små handy maskiner overrasker i styrke og er perfekte til de fleste gør det selv-opgaver i hjem og have og fylder næsten ingenting

i opbevaring. Gør det selvprojekter skal ikke nødvendigvis være nemme, men med en varieret, kraftfuld og handy værktøjskasse kan man dog gøre projekterne mere effektive og sjove. Med de tre nye værktøjer bringer Bosch mere power til 10,8 volt-systemet takket være det opgraderede 10,8 V-lithium-batteri. Det smarte ved 10,8 voltsystemet er, at du blot behøver ét batteri til alle el-værk-

tøjerne. Når du først har købt batteriet, kan du nemlig købe resten af el-værktøjerne solo, dvs. uden batteri. Det gør det billigere at supplere med nyt værktøj, og du slipper for overflødige batterier og opladere i hjemmet.

De nye medlemmer Den kombinerede stik- og bajonetsav PST 10,8 LI giver høj alsidighed, og takket være savens SDSsystem kan man med en

21. august 2013

simpel bevægelse vende savbladet og tilpasse saven diverse projekter. Når klingens tænder vender fremad, fungerer værktøjet som en stiksav. Når de vendes den anden vej, står man pludselig med en bajonetsav i hånden, der eksempelvis kan bruges til at tilskære grene. Den kraftfulde UNEO 10,8 LI-2 kan både bore og skrue, ligesom dens forgænger med 14,4 volt. UNEO 10,8 LI-2 har to gear for optimeret moment og hastighedskontrol og pneumatisk hammer til boring i selv hård beton. Maskinen er ideel til at bore huller på op til 10 mm i diameter i alle materialer. Den sidste produktnyhed er arbejdslampen PLI 10,8 LI, som bringer LED-lys over alle gør det selv-projekter i op til 11 timer ved en opladning. PLI 10,8 LI leveres i et kompakt design med en længde på 16 cm og en vægt på kun 300 gram.

Bosch Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. I regnskabsåret 2012 havde koncernen ca. 306.000 ansatte og en omsætning på 52,5 milliarder euro. Siden starten af 2013 er der indført en ny struktur med fi re virksomhedsområder Autoteknik, Industriteknik, Forbrugsgoder og Energi- og bygningsteknik. Bosch-koncernen omfatter Robert Bosch GmbH og ca. 360 datter- og regionalselskaber i ca. 50 lande.

Hagens Fjedre A/S søger medarbejdere Vi har travlt og har brug for dygtige medarbejdere til vores fabrik i Støvring.

Maskinoperatører Til betjening af CNC styrede vikle-/bukkeautomater søges: • En medarbejder til aftenskift med oplæring om dagen • En medarbejder til daghold med oplæring om aftenen

Kvalifikationer • Maskinarbejder eller tilsvarende uddannelse • Gå-på-mod • Kvalitetsbevidst med dit arbejde • Kreativ og opfindsom • Fleksibel Send en kortfattet ansøgning – gerne på mail JBJ@hagens-fjedre.com - til produktionsleder Jan Buus Jensen, som også kan kontaktes på telefon 2261 4219, for yderligere oplysninger om jobbet.

HAGENS FJEDRE A/S tilbyder • En arbejdsplads, hvor effektivitet, godt samarbejde og et godt læringsmiljø vægtes højt, og hvor medarbejdernes ansvarlighed, engagement og initiativ værdsættes. • Et fagligt miljø med gode muligheder for personlig udvikling. • En virksomhed i vækst, hvor der kontinuerligt investeres i ny teknologi, medarbejderudvikling og løbende forbedringer. • En arbejdsplads med et stabilt og solidt grundlag for fremtidige muligheder. • Et aftenhold med p.t. en 4-dages uge.

HAGENS FJEDRE A/S Hagensvej 13 9530 Støvring HAGENS FJEDRE A/S er en danskejet virksomhed, der producerer et bredt sortiment af kvalitetsfjedre til industriel brug i ind- og udland. Virksomheden beskæftiger ca. 80 medarbejdere i Støvring. Produktionen er baseret på kvalitetsstyring efter ISO 9001:2008.

Læs mere om HAGENS FJEDRE A/S på: www.hagens-fjedre.com

Sådan skabes der tryghed i lejeboliger

Portmontør søges

Konference vil gøre lejeboliger mere sikre

Kvalifikationer, håndværker eller montør

BOLIG: Hver time døgnet rundt opstår der brand i en bolig, og cirka fem personer mister livet hver måned i en dødsbrand. Derfor har boligselskabet Domea igangsat en række initiativer, som skal skabe større tryghed og sikkerhed blandt beboerne i de 36.000 boliger, som selskabet administrerer for en række lokale boligselskaber over hele landet. Emnet er en del af en halvdagskonference om sikkerhed i boliger 18. september, som afholdes på messen Security User Expo i København. - Domea arbejder systematisk med enhver form for sikkerhed, som kan gøre hverdagen tryggere for vores mange beboere, men ikke mindst brandsikkerheden har stået og står stadig - højt på agendaen, og erfaringen viser, at med helt enkle råd og få midler kan de fleste brande

undgås, siger seniorkonsulent Preben Christensen fra boligselskabet Domea. Han oplyser videre, at boligselskabet har gennemført en undersøgelse blandt beboerne, som viste, at næsten 10 procent havde været udsat for en brand. Mindre end hver tredje havde slukningsudstyr, og kun hver anden havde røgalarm. Derfor besluttede Domea for fem år siden at gennemføre en kampagne for

røgalarmer i boligerne. Det har resulteret i, at mere end 30.000 boliger nu har fået en røgalarm installeret. Selskabet gennemfører hvert år brand- og førstehjælpskurser for alle 450 ejendomsfunktionærer, og der er blevet udarbejdet brandmanualer for alle ejendomme. På halvdagskonferencen om sikkerhed på boligområdet deler seniorkonsulent Preben Christensen ud af sine og Domeas erfaringer.

Vi sælger og monterer porte fra europas største producent af kvalitetsporte. Hos Portspecialisten er vi idag 23 kollegaer der årligt sælger over 5.000 porte i hele danmark. Porte fra 2350,- f.eks 4 x 4 10.800,- + moms.

Vi har 13 servicevogne der kører over hele landet. Service af alle porttyper. Opmåling og montering Portspecialisten har siden 1986 solgt mere end 60.000 porte, din garanti for vi ved hvad vi snakker om.

Se vores 300 m2 store udstillinger i Nørager og Århus.

1,9 MILLION

PORTSPECIALISTEN

Modtag dette beløb + 1019 m stor velbeliggende byggegrund Syrenvej 17, Hornum, 9600 Aars + tilslutning til el, vand og kloak + tilslutning til fjernvarme, 136 m2 + entrepriseforsikring. 2

PRIS 1,7 MILLION Henv. tlf. 40 42 30 35/24 87 34 80

Johnni Kristensen - Tlf. 98 55 16 20 Løgstørvej 152 - 9610 Nørager

HÖRMANN

Hovedforhandler af Hörmann porte -se mere på www.portspecialisten.dk

HÖRMANN


Aars Avis

21. august 2013

SIDE 31

TIL LEJE

SØNDERUP 2

JOB SØGES af frisk ung mand på 21 år. Kørekort til B-C-BE. 30-37 timer. Helst fordelt på 3-4 dage. Tlf. 20 32 04 07

LÆS OGSÅ AARS AVIS PÅ www.aarsavis.dk

Drift/transport medarbejder I forbindelse med udvidelse og ombygning af vores biogasanlæg er der behov for en ny medarbejder. Arbejdsområdet vil blive drift og vedligehold af anlæg, samt transport af gylle. I ombygningsperioden skal du forvente, at det primært vil være transportdelen, du vil være beskæftiget med, da værkets 2 øvrige medarbejdere vil indgå i byggeprocessen. Tiltrædelse - hurtigst mulig. KvaliÀkationer • Gerne håndværksmæssig uddannelse • Stort kørekort CE • Bestå gas og motorkursus • Indgå i døgn og tilkaldevagt, hver 3. uge efter oplæring • Max. 1/2 times kørsel fra din bopæl Send din ansøgning til: veggervarme@gmail.com mrk. Ansøgning senest d. 30.08.13. Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til formand Tommy Trads Jensen på tlf. 27 10 16 10

Elektriker søges straks Da vi har meget travlt, søger vi en ny medarbejder til at indgå i et friskt team af elektrikere under frie, men krævende forhold. Vi forventer, at du er en yngre elektriker, der både kan, og er indstillet på både at arbejde selvstændigt, men også sammen med andre. Vi kan til gengæld tilbyde en stilling, hvor alle kender hinanden, og såfremt kemien passer sammen, er der gode muligheder for at indgå som en af vore faste medarbejdere. Bil til rådighed. Du får naturligvis sundhedsforsikring. Kontakt os straks på mail, og fortæl lidt om dig selv. Bliver behandlet fortroligt med fuld diskretion.

Ap ApS

STØVRING STØ ØVRING

Mail : el@aamann-fischer.dk Skelhøjsvej 9 . 9541 Suldrup

TIL LEJE

Algade 6 - Vegger - 9240 Nibe

DIT NÆSTE JOB? Himmerlands Vikarservice søger en stabil og selvstændig medarbejder til staldvask m.m.

Dine arbejdsopgaver • Ansvar for staldvask med liftbil • Ansvar for beregning af vasketilbud • Diverse liftopgaver: algebehandling, træfældning m.v.

Vi forventer at du • • • • •

Har kørekort til lastbil (C) Har erfaring med arbejde i landbruget Evt. har kompetence bevis til dyretransport Evt. har landbrugsuddannelse Er Áeksibel og serviceminded

• • • •

Tilrettelæggelse af egne arbejdsopgaver En varieret og afvekslende hverdag Gode kollegaer i et uformelt arbejdsmiljø Mulighed for fast arbejde og god løn

Vi kan tilbyde

Ansøgninger og yderligere oplysninger: Inger Jensen tlf. 99 98 97 40 - eller inj@agrinord.dk

Himmerlands Vikarservice Hjortkjærsvej 30, 9600 Aars

Himmerlands Vikarservice er etableret i 1982, og ejes af Agrinord og NF plus. Vi beskæftiger ca. 35 vikarer til landbrug, liftarbejde, spalterilning, chaufførvikar og andre erhverv. Haveservice: 5 anlægsgartnere-/handymænd. Hjemmeservice: 30 rengøringsassistenter + 25 SOSU-assistenter/ hjælpere i Plejeafdelingen.

Til leje

BOX-RUM 2

3

10 m - 30 m

Pr. måned kr. 350,www.lagerboksen.dk

Hus på landet, 4 km til Aars, 10 km til motorvejen, 120 m2. Tlf. 22 45 06 60

21 27 95 02

Ø. Stadionsvej, Aars VEGGER VARMEVÆRK a.m.b.a.

SERVICE S ERVICE

2 vær. ny byg luksus lejl. 4.500 kr. + forbrug. Boligportalen.dk Sagsnr. 1600317 Tlf. 61 26 29 00

Lejlighed til leje i Haverslev Istandsat 2 vær. 50 m2. 3.400 kr. + forbrug. 3 mdr. depositum. Karsten N. Øxenholt tlf. 41 18 68 98

Værelser udlejes til udenlandske praktikanter/sæsonarbejdere. Med internet og møbler, fra kr. 1.400 pr. md. incl. el/varme + vask, nær Aars. Tlf. 24 98 49 64/ 40 73 25 85

Lejlighed Hornum Nyere renoveret 110 m2 udlejes straks. Husleje 3.800,- + forbrug. Dep. Henvendelse tlf. 51 67 08 60/29 24 07 60

Til leje Møllevej 14 1 værelses lejlighed på 30 m2 med køkken og bad. Leje pr. md. kr. 3.000,- + forbrug af varme. 23 48 35 17 Ring inden kl. 15.00

TIL LEJE 2 vær. lejl. ca. 55 m2 bestående af entré, stue mod Himmerlandsgade, køkken, kontor, badevær. samt sovevær. Der er fjernvarme og kabeltv. Pris 3.600 kr + forbrug. Dep. 10.800 kr. Henv. 40 45 59 64

Hus 200 m , 1 plan, 4 vær., 2 badevær., have og garage. Tlf. 40 38 18 27

Søges Ejendom med ca. 1 ha eller hus søges til leje. Helst i Hornum eller Aars området. Min. 3 soverum. Hvis ejendom, gerne med forkøbsret. Henv. på tlf. 25 37 08 68 (bedst efter kl. 19.30)

Udlejes i Haverslev

ca. 35 m2 udlejes til enlig. Eget køkken og bad. Husleje kr. 2.700 incl. forbrug. Dep. kr. 8.100. Tlf. 25 27 26 13

Hus i centrum Aars udlejes med nyere køkken, 2 toiletter samt stue og 4 værelser. Derudover med egen have og terrasse samt garage. Henvendelse tlf. 40 36 32 55

2 vær. lejlighed på 50 m2. Husleje kr. 2.800,-. Dep. 3 mdr.s husleje. 4 vær. lejlighed på 115 m2. Husleje kr. 4.200,-. Dep. 3 mdr.s husleje. Efter kl. 17.00 tlf. 21 74 84 98/21 75 72 77

Aars midtby klar til indÁytning 1. september 2 vær. lejlighed udlejes i nyrenoveret ejendom. Der er indlagt kabel-TV/ bredbånd i ejendommen. Lejligheden er på 64 m2 og fremstår som ny, med afhøvlede gulve og frilagte bjælker. Til lejligheden er der p-plads, samt depotrum i kælder. Mdl. leje ekskl. forbrug kr. 4.000. Dep. 3 mdr.s leje. Tlf. 51 26 83 31

Til leje Solbakken 73 m2 opført år 2000. Entré, stue med udg. til have, stort sovevær., spisekøkken, badevær. m. brus, depotrum. Klinke og parketgulve overalt. Husleje pr. mdr. 4.880,- + forbrug. Tlf. 23 48 35 17 Ring før kl. 15.00

Leje Farsø Stor 3-vær. lejlighed Velindrettet lejlighed på 93 m2. Centralt ved Rådhuscentret. Stor altan. Husleje kr. 4.200 pr. mdr. + forbrug. Fremvisning på adr.: Th. Eriksens Vej 18F torsd. 22. aug kl. 18.00. www.escot.dk

Tlf. 99 36 66 04

Til Leje Haverslev – Idyllisk hus på landet 4.135 m2 stor grund + 144 m2 bolig. Ny entrè, køkken og bad. Nyt stokerfyr – Billig varme. Pæn og velholdt hus med stor have. 6.600 kr. pr. mdr. + forbrug. Tlf. 40 60 48 07

Lejligheder i rolige og grønne omgivelser

Telefon 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk

Attraktiv erhvervsejendom udlejes Toften 3B, 9240 Nibe

LYS KÆLDERLEJLIGHED

ildsjæl søges!

Her finder du 750 m2 lokaler, - heraf 528 m2 salgsareal på særdeles god beliggenhed ved butikscentret i centrum af Nibe. Ejendomen kan lejes på særdeles favorable vilkår: Ingen husleje de første måneder, og vi indretter lokalerne efter dit behov og dine ønsker. Påtænker du at åbne en isenkram-, slagter-, bagerbutik eller lignende, så er her en enestående platform..... - Kontakt os og lad os tale om mulighederne...

Henvendelse til Per C. Nielsen på telefon 29 27 26 08


Aars Avis

SIDE 32

TIL LEJE

Landsdelens bedste

AARS BOLIGFORENING

LOPPEMARKED

KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

finder du i

HIMMERLANDS AVISERNE

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

SUNDHED & VELVĂ&#x2020;RE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen

Klinik for fodterapi

KLINISK TANDTEKNIKER Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

AARS AVIS FARSĂ&#x2DC; AVIS FOLKEBLADET STĂ&#x2DC;VRING

Tlf. 98 62 13 40

NIBE AVIS

TrĂŚffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

SĂŚlges:Z[RRSHW]VNUL:¤SNLZNVKZ[HUKRYWYZ[R Â&#x2022;/\Y\W Tlf. 40 11 90 83 SĂŚlges: 3VR¤UKLY .Yr¤UKLY Z[R 2YPR¤UKLY Z[R )Y\UUHRRLZ[R2YWYZ[R Tlf. 86 44 14 31 SĂŚlges:Z[RZVY[LS¤KLYZVMHLYS¤UNKLJT0HS[RY Tlf. 28 12 58 90

VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD Ă&#x2DC;STHIMMERLANDS FOLKEBLAD

SĂŚlges: 3 tons silo, mangler plader foroven, 1800 kr. Ă&#x2020;ldre JF vogn, 400 kr. Tlf. 98 64 71 15 SĂŚlges: Blandingshvalpe, PyrenĂŚr/RuhĂĽret. 10 uger. 3 hanhunde. Pr. stk. 1000 kr. Tlf. 25 64 81 41

LĂ&#x2020;S OGSĂ&#x2026; AARS AVIS PĂ&#x2026; www.aarsavis.dk

FODPLEJE Ved eksamineret fodplejer. Klinikken er üben tir.-fre. - Jeg kører ogsü gerne ud Gavekort udstedes.

Lilly SandgĂĽrd

â&#x153;&#x201A; KLIP UD

â&#x153;&#x201A; KLIP UD

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aà astninger - IndlÌg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Ogsü udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Købes: +ÂĽKZIVLY Ă&#x2026;`[[LIVLY Ă&#x201E;ULYL PUKIV TÂĽISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVYJLS¤UNSHZMHQHUJLĂ&#x201E;N\YLYZÂĽS] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90

SĂŚlges: Kornvogn, Herborg 20 t. velegnet til trĂŚpiller. Opvaskemaskine, Miele. Sofabord m. glasplade og understel af jern. Tlf. 98 54 82 94/ 25 88 82 94

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard

BlĂŚrevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 pĂĽ 98 62 11 18 - 40 53 98 62

21. august 2013

Svoldrupvej 108, Aars - Tlf. 23 28 03 67

FamilierĂĽdgivning Individuelle samtaler, familier & par

LIS NIELSEN

SÌlges: Komfur, vaskemaskine, køleskab, fryser, spisebord i eg m. 6 stole. Tlf. 53 97 96 33

SÌlges: Velholdt 2 pers. IKEA sovesofa i rødt fløjl, 1.000 kr. Tlf. 71 70 71 53 SÌlges: BrÌnde gran i 30 cm. stk. Kr. 375,- pr. rm. Vinduer B: 119 x H130, kr. 500,Tlf. 20 25 19 04

SĂŚlges: PlĂŚnetraktor, Partner P66950 SMD Lite. Brugt 2 ĂĽr. Kr. 3.000. Farsø tlf. 23 31 98 38 SĂŚlges: Kaffe-spisestel til 12 pers. â&#x20AC;&#x153;Sort Roseâ&#x20AC;?. SkĂĽle, fade, kander, samt mere tilbehør. Kr. 1.600. Tlf. 23 63 54 08 SĂŚlges: Børnevenlige labradorhvalpe, sorte. Salgsklare 13. juni 2013, forĂŚldre DNA testet, HD og AD 1 kl. Familie og jagt. Tlf. 21 78 77 74 / 28 34 88 56

BEMĂ&#x2020;RK

Familieterapeut & sygeplejerske Aarupvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 34 - 20 14 02 30 lnaarup@mail.dk www.ln-raadgivning.dk

SĂŚlges: Stiga Villa 85â&#x20AC;?, ĂĽrgang 2003, meget velholdt, kr. 7500.-. Juniorcykel, 18 gear, kr. 350.Tlf. 40 68 00 01 SĂŚlges: Enghø i smĂĽ baller samt 22 stk. minibig. Prima kvalitet, meget velegnet til heste. Tlf. 30 33 91 20

SÌlges: 2 søde tamme renlige killinger kan afhentes. Vant til hunde. Kan vÌre büde ude og inde. Tlf. 22 62 27 22

Købes: Palisander spisestue, bord, stole, skÌnk i palisander købes og skrivebord i palisander købes. Tlf. 40 73 19 97 SÌlges: Hø i smü baller 18 kr. og halm byg og rughalm i smü baller pris 18 kr og 10 kr. og 6 kr. Efter kl. 15.00 - Tlf. 22 19 68 69 SÌlges: Komfur, opvaskemaskine og køleskab 105 l. Tlf. 21 16 18 29 Købes: Jern og skrot, stort som smüt. Tlf. 25 47 13 12 SÌlges: BrÌnde. Gran kr. pr. m 200,-. Løv kr. pr. m 295,-. Tlf. 21 26 43 30/28 59 12 49 SÌlges: Fodboldstøvler Adidas Absolado LZ TRX FG i gule. Str. 40 2/3. Brugt 3 gange, 3 mdr. gamle. SÌlges da de er for lille. Købt for kr. 600,-. Pris kr. 400,Tlf. 20 35 92 22 SÌlges: 2 sÌt Stressless stole m/skamler model Governor, sort lÌder, kirsebÌr stel. Meget velholdte. Pris kr. 5.000,-. Tlf. 98 62 27 06/25 11 59 40 SÌlges: Damecykler. Grü Rocky Intercity kr. 600,-. Mørk lilla DSB Lady Bones kr. 400,-. Tlf. 61 74 30 79 SÌlges: 2 stk. cognac farvet lÌder lÌnestole med fodskamler kr. 600,-. Tlf. 98 62 35 99

Købes: Tyskerhjelme efterlyses, 1939 - 45 pris 1000 kr. samt tyske kikkerter, bÌlter, gasmasker mv. købes af samler tlf. 61 85 26 98 eller helm1420@gmail.com

â&#x20AC;˘ CAMPINGVOGNE â&#x20AC;˘ BILER â&#x20AC;˘ MOTORCYKLER â&#x20AC;˘ LANDBRUGS-MASKINER - SKAL med under bilmarkedet eller køb & salg!

Medlem af Psykoterapeut Foreningen

BLANDEDE

SKROTHANDEL Niels 30 42 70 40

Nordvestvej 14, 9600 Aars

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-ďŹ lm * tryk pĂĽ trøjer Aars Bogtryk & Offset Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

NEVE EDB

KeldgĂĽrdvej 117 9600 Aars Karsten Neve Salg, service og reparation af computere,netvĂŚrk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

KĂ&#x2DC;B OG SALG

Kirkens KorshĂŚr Hornum Genbrug

Jernbanegade 1 B Brugbare effekter samt dødsboer afhentes Tlf. 98 66 14 26 Mand.-fred. 11.00-17.00 Lørdag 10.00-13.00 1. lørdag i md. 10.00-16.00

LOPPEMARKED tiltil101.262 husstande 88.050 husstande

20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

Indrykenen loppemarkedsannonce Indryk loppemarkedsannonce kom 101.262 husstande! ogogkom udud til til 88.050 husstande! Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ Betaling vedlagt:

â?&#x2018; Kontant â?&#x2018; Check ANNONCETEKST: â?&#x2018; SĂŚlges â?&#x2018; Købes â?&#x2018; Byttes â?&#x2018; Gives vĂŚk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:


Står det til Agri Nord, bør Rebild Kommune gøre mere for vedligeholdelsen af Simested Å. Foreningen har på vegne af lodsejerne, som har jord ned til åen, rettet henvendelse til kommunen.

Simested Å har behov for bedre vedligeholdelse Agri Nord beder Rebild Kommune handle hurtigt Agri Nord har på vegne af lodsejerne langs Simested Å opfordret politikerne i Rebild Kommune til at ændre regulativet om vedligeholdelse af åen. Drænene fra landbrugsjorden står under vand i Simested Å, hvilket giver problemer med afvandingen af de omkringliggende marker.

Rebild Kommune og en række lodsejere har gennem længere tid været uenige om, hvorvidt vandløbet blev vedligeholdt i tilstrækkeligt grad. Opmålinger viser, at regulativet reelt er overholdt, men det viser samtidig, at situationen er uholdbar for landbrugene i området.

Derfor har Agri Nord nu bedt politikerne se på sagen og opfordret til en ændring af regulativet, så både vandløb og marker kan få gode forhold.

Behov for oprensning Henrik Dalgaard Christensen, der er 1. næstformand i Agri Nord, håber og tror, at

politikerne vil lytte til lodsejernes argumenter og gøre noget ved problemet. - Vi vil gerne bidrage til et godt vandmiljø, og det er muligt både at sikre ordentlig afvanding og have et godt vandmiljø. Der er brug for en oprensning af de sandaÀejringer, der i praksis har hevet bunden og dermed vandstanden i åen, siger Henrik Dalgaard Christensen. Han henviser til, at selve bunden i åen også vil have bedre miljømæssige kvaliteter, hvis der sker en vedligeholdelse, end det er tilfældet med en tilsandet og mudret bund. Det er kommunen, der har ansvaret for vandløbsvedligeholdelsen, og det er derfor kommunen selv, der kan ændre regulativet de administrer vedligeholdelsen efter. Henrik Dalgaard Christensen mener, at det er en opgave for politikerne at gøre noget ved problemet. Han mener, at sagen om Simested Å har kørt alt for længe, og der nu er behov for, at der bliver truffet en politisk beslutning. Han understreger også, at manglende oprensning er et problem Àere steder i det nordjyske – ikke kun ved Simested Å.

M s a ’ r d kservice r a a g j ø H Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53)

Presning af bigballer udføres H.P. Markservice, Fjelsø - Tlf. 40 14 53 60

Wrappresning med vor nye New Holland presser

Snitning af græs Presning af minibig baller 80x80 Presning af wrapballer Presning af småballer Skårlægning af græs Rivning af hø, halm og græs Såning af korn.

Hovenbjerggaard Markservice v/ Mads Kornerup, Viborgvej 50, 9640 Farsø Tlf. 25 32 59 11

Ny klimaplan Àytter produktion til udlandet

DT

d Z'

, h ^ <d

/> D >

Z d / ^

 /E '

L & F frygter stort tab af danske arbejdspladser Regeringen snubler godt og grundigt i de grønne ambitioner. Det mener erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, der betegner den netop fremlagte klimaplan som et hårdt og unødvendigt slag mod danske fødevareproducenter, der hører til blandt de mest klimaeffektive i verden. - Vi producerer vores mælk, æg og kød med mindre drivhusgasudledning end stort set alle andre lande, og det giver ikke mening for klimaet eller for dansk økonomi, at piske de dygtigste i klassen, siger viceformand Lars Hvidtfeldt. Han peger på, at landbruget siden 1990 har reduceret sin udledning af klimagasser med 23 procent, og dermed er en af de sektorer, der bidrager mest til at nedbringe det danske klimaaftryk. Derfor giver det ikke mening, at regeringen med sin målsætning om 40 procents co2-reduktion i 2020 er dobbelt så ambitiøse som EU, der generelt ønsker at reducere med 20 procent i 2020 – især ikke når ministeren selv i klimaplanen skriver, at der bør

produktion til udlandet, og så har vi skudt os selv og klimaet foden, siger Lars Hvidtfeldt.

Stor indsats i gang

Landbrug & Fødevarers viceformand Lars Hvidtfeldt frygter, at regeringens ny klimaplan forringer danske landmænds konkurrencevilkår i en sådan grad, at den vil koste danske arbejdspladser.

tages hensyn til konkurrenceevnen i landbruget, hvilket ifølge viceformand Lars Hvidtfeldt er svært at få øje på i kataloget over virkemidler. - De erhvervsøkonomiske konsekvenser ved at gennemføre klimaplanen er massive, og hvis man overvælter alle de her udgifter på landbruget, så lukker man en del af fødevareproduktionen. Så Àytter

Viceformanden i Landbrug & Fødevarer peger på, at en af regeringens egne eksperter på klima, professor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet, som blandt andet rådgiver FN, mener, at det i bedste fald er virkningsløst og i værste fald skadeligt at lægge større byrder over på dansk landbrug i klimasammenhæng. - Vi har altså ikke siddet på hænderne, og vi vil også gerne være med til at nedbringe vores miljø- og klimaaftryk yderligere. I sektoren forsker vi for eksempel i bedre foderudnyttelse, der ses på teknologi-forbedringer og nye staldsystemer, og vi prøver at bruge affalds- og spildprodukter i for eksempel energiproduktionen. Vi er blandt de bedste og mest ambitiøse, og derfor er det uholdbart for konkurrenceevnen og vores vækstmuligheder med så drastiske og så dyre tiltag, som klimaplanen lægger op til, siger Lars Hvidtfeldt.

Minkmøde i Himmerland - vi bringer viden til dig!

LandboNord og Pension for Selvstændige inviterer til højaktuelt møde for minkproducenter, tirsdag den 27. august på Hotel Hvide Kro i Aalestrup.

Program <ů͘ϭϴ͘ϯϬŌĞŶĞŶďĞŐLJŶĚĞƌŵĞĚŵŝĚĚĂŐ <ů͘ϭϵ͘ϯϬ,ƆũĂŬƚƵĞůůĞĨĂŐůŝŐĞŝŶĚůčŐ ͻ ELJĞƌĞŐůĞƌƉĊŵŝůũƆŽŵƌĊĚĞƚ ͻ SKAT  ͻ,ǀĂĚƐŬĂůƉĞŶŐĞŶĞďƌƵŐĞƐƟů͍  ͻ&ůŝƌƚĞƌĚƵŵĞĚƵĚůĂŶĚĞƚ͍  ͻ^ŬĂůĨĂƌŵĞŶƌĞĂůŝƐĞƌĞƐŶƵ͍ ͻ >ĂŶĚďŽ'ƌƵƉƉĞŶͲKƉƟŵĞƌŝŶŐĂĨĨĂƌŵĞŶŝŶĚĞŶĞƚĞǀĞŶƚƵĞůƚƐĂůŐ ͻ ƌŝŌƐƆŬŽŶŽŵŝͲ,ǀŽƌĚĂŶĞƌĚĞƚŐĊĞƚŽŐĨŽƌƚƐčƩĞƌĞǀĞŶƚLJƌĞƚ͍  ͻĞŶĐŚŵĂƌŬŝŶŐ͕ƉƌŽŐŶŽƐĞ͕ŝŶǀĞƐƚĞƌŝŶŐŽŐĮŶĂŶƐŝĞƌŝŶŐ ͻ /ŶĚůčŐǀĞĚWĞŶƐŝŽŶĨŽƌ^ĞůǀƐƚčŶĚŝŐĞ <ů͘Ϯϭ͘ϯϬ<ĂīĞŽŐĂĨƌƵŶĚŝŶŐ͘ WƌĂŬƟƐŬŝŶĨŽ DƆĚĞƚĞƌŐƌĂƟƐŽŐĂĨǀŝŬůĞƐƉĊ,ŽƚĞů,ǀŝĚĞ<ƌŽ͕:ĞƌŶďĂŶĞŐĂĚĞϳ͕ϵϲϮϬĂůĞƐƚƌƵƉ͘dŝůŵĞůͲ ĚŝŶŐƐĞŶĞƐƚϮϯͬϴƉĊϵϲϮϰϮϰϮϰ͕ƉůĂŬĂƚĞŶΛůĂŶĚďŽŶŽƌĚ͘ĚŬĞůůĞƌǀŝĂǁǁǁ͘ůĂŶĚďŽŶŽƌĚ͘ĚŬ͘

7OIfZZZODQGERQRUGGN


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 34

Natur frem for landbrug vil ikke gavne vandmiljø

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars.

Carl Chr. Pedersen, formand for Agri Nord, tror ikke pü at natur frem for landbrug gavner vandmiljøet i Limfjorden:

Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk

Danmarks Naturfredningsforening ønsker store dele af den danske landbrugsjord taget ud af drift og i stedet udlagt til natur. Et af argumenterne i det nordjyske omrĂĽde er, at det vil gavne vandmiljøet i Limfjorden. Danmarks Naturfredningsforening udtaler i torsdagens udgave af Nordjyske Stiftstidende, at de hĂĽber, at den nye EU-aftale vil betyde, at Ă&#x20AC;ere landbrugsarealer omlĂŚgges til natur â&#x20AC;&#x201C; alternativt at dyrkningen begrĂŚnses. Argumentet om, at massiv udtagning af landbrugsjord vil løse problemerne i Limfjorden, holder ganske enkelt ikke. Vi har gang pĂĽ gang vist

Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Vort Landboblad onsdag inden kl. 18.00 sĂĽ kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00

TIL LEJE FORPAGTNING AF JORD

pĂĽ tlf. 98 92 89 00

i lÌngere eller kortere periode søges

Tlf. 24 65 89 66

OFFICIELLE

UDLEJES

Vikarservice

28,17 ha støtteber.

Landbrug Erhverv Transport

Haveservice HjemmehjĂŚlp - valget er frit - valget er dit

Haveplan OmlĂŚgning Vedligehold

Hjemmeservice

Tilbud til Teddy Kielgast, Strandvejen 29, Haverslev, senest 28.08.13.

Har du brug for hjĂŚlp...

Der forbeholdes ret til at vĂŚlge, evt. forkaste alle tilbud

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Forbruger- og debat aften for alle I Ă&#x2DC;STER HONUM HALLEN TORSDAG D. 5. SEPTEMBER KL. 18.30 18.30 Velkomst v. folketingskanidat Per Bisgaard - servering af velkomstdrink 18.45)RUUHWË&#x192;VNHWDOOHUNHQIUD6¸QGHUXS/DQGN¸NNHQYLQ KYLGYLQ

19.10 É&#x2122;6SLOOHUODQGEUXJHWL+LPPHUODQGHQUROOH"É&#x161; IndlĂŚg v. folketingskanidat Per Bisgaard

GOURMET MIDDAG OG VINSMAGING 'DJ

19.35 É&#x2122;+LPPHUODQGV.¸GÉ&#x161;HQYLUNVRPKHGLYÂŚNVW ,QGOÂŚJYGLUHNW¸U6¸UHQ$QGHUVHQ+LPPHUODQGV.¸G

OLÉ&#x2014;%UXJVHQÂ&#x2DC;+RUQX

P

19.50 +RYHGUHW/ÂŚNNHUWRNVHN¸GVDODWHURJEDJWHNDUWRË&#x201E;HU VSRQVRUHUHWDI+LPPHUODQGV.¸GRJ6¸QGHUXS/DQGN¸NNHQYLQ U¸GYLQ

21.15 7KLVH0HMHULGHWOLOOHPHMHULPHGGH¸NRORJLVNHSURGXNWHU ,QGOŒJYGLUHNW¸U0RJHQV3RXOVHQ7KLVH0HMHUL 22.00 7DNIRULDIWHQ3HU%LVJDDUGIRONHWLQJVNDQGLGDW

Kun 150 kr.

Tilmelding senest fredag den 30. august til: É&#x17E;'DJOLÉ&#x2014;%UXJVHQÂ&#x2DC;VWHU+RUQXPWOIHOOHU É&#x17E;3HU%LVJDDUGPDLOSEL#YHVWKLPPHUODQGGNWOI É&#x17E;.ODYV4YLVWPDLOLQIR#LQWHUVXSSRUWGNWOI

Fødevareminister Karen HĂŚkkerup (S) ønsker at lovgive om tvungen bedøvelse ved aĂ&#x20AC;ivning af dyr. Dansk landbrug, der allerede i dag bedøver alle dyr pĂĽ dansk jord, bakker op om forslaget. Selvom det endnu ikke en del af dansk lovgivning, ender alle landbrugsdyr pĂĽ dansk jord i forvejen deres dage i bedøvet tilstand. Men efter at fødevareminister Karen HĂŚkkerup (S) i dag pĂĽ baggrund af en ansøgning om fritagelse af bedøvelse har vĂŚret ude og sige, at dansk lov skal krĂŚve tvungen bedøvelse

Halm sĂŚlges

21.30 'HVVHUW6WRUWRJYDULHUHWRVWHERUGYLQ U¸GYLQ 6SRQVRUHUHWDI7KLVH0HMHUL

ERUP LANDKĂ&#x2DC;KKEN SĂ&#x2DC; N D

98 65 32 94

udtages landbrugsjord til natur. Vi har allerede nok at gøre med at passe og sikre miljøtilstanden pĂĽ den eksisterende natur. Hvis man alligevel ønsker at reducere eller afvikle dyrkningen af udvalgte arealer, sĂĽ er det altafgørende, at det bliver en frivillig ordning, hvor landmanden tages med pĂĽ rĂĽd. Det er vigtigt at bevare landbrugspligten pĂĽ jorden, sĂĽ gødning og rettigheder til husdyr kan Ă&#x20AC;yttes til mere robuste jorde. Det bevarer ejerskabet til jorden og ejerskabet til indsatsen. EU-aftalen indebĂŚrer nye betingelser om, at 30 procent af støtten skal gĂĽ til at gavne miljøet. Desuden skal der pĂĽ 5 procent af arealerne indføres grønne tiltag. Hvad der prĂŚcist kommer til at betyde, er det endnu for tidligt at sige. Mine forhĂĽbninger er, at de tiltag, som allerede er sket, kommer til at tĂŚlle med i det regnestykke. Der er i Danmark lavet mange naturtiltag gennem ĂĽrene sammenlignet med mange andre lande. Tiltag som vi er stolte af, og som, vi mener, bidrager positivt til den danske natur. Der skal tages højde for disse tiltage i de nye krav, ellers vil vi blive straffet for den indsats, og opleve en yderligere svĂŚkkelse af vores konkurrenceevne. Landbruget er en del af løsningen!

Landbruget støtter krav om bedøvelse

KĂ&#x2DC;B OG SALG

20.35 É&#x2122;Â&#x2DC;VWHOOHU9HVWKLPPHUODQG"É&#x161;'XHOPHOOHP*HUW)LVFKHUERUJPHVWHUNDQGLGDW5HELOG RJ3HU%DFK/DXUVHQERUJPHVWHUNDQGLGDW9HVWKLPPHUODQG

3ULV.XQNUDOWLQNO

med drÌnvandsprøver, at udledningen af kvÌlstof er langt mindre end tidligere antaget, og at landbrugsjord i mange tilfÌlde ikke stür for større udledning end naturarealer. Myndighedernes beregningsmodeller regner med en højere udledning fra landbrugsjord, end den vi har dokumenteret. Der er bred enighed blandt forskere i süvel Danmark som udlandet om, at der er mange andre faktorer, som har afgørende betydning for vandmiljøet i fjorden. Blandt andet de vandmÌngder, der presses ind fra Nordsøen, vand fra byerne, fjernelse af stenrev, muslinge¿skeri og klimaforandringer. De bedste løsninger for fjorden er naturligt nok en indsats i fjorden med fx retablering af stenrev og etablering af ülegrÌsbede Hvis der skal reduceres i udledningen af kvÌlstof, er udtagning langt fra økonomisk forsvarligt. Mülrettede løsninger, som fx etablering af minivüdomrüder, er vejen frem. Jeg ser ikke nogen god begrundelse for, at man tager god landbrugsjord ud af dyrkning, nür det oveni købet har samme eller mindre udledning end naturomrüder. Der er til gengÌld mange gode grunde til at holde den produktive landbrugsjord i drift, sü vi kan sikre vÌkst. En vÌkst som kan vÌre med til at vedligeholde og bevare den eksisterende natur. Jeg ser ingen grund til, at der pü nuvÌrende tidspunkt

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sÌlges og leveres. Hø leveres.

SkovsgĂĽrd, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

Søren Gade, der er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, bakker op om fødevareminister Karen HÌkkerups forslag om, at alle dyr, der slagtes i Danmark, skal vÌre bedøvet.

ved slagtning, bakker Landbrug & Fødevarer op om den nyindsatte ministers forslag. - Der skal ikke herske nogen tvivl, om at alle dyr, der bliver slagtet i Danmark, skal vĂŚre og bliver bedøvet i forbindelse med aĂ&#x20AC;ivning. Derfor støtter vi ministerens forslag om tvunget bedøvelse, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Gudstjenester Søndag den 25. august 2013 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke ingen Giver Kirke 11.00 BlÌre Kirke 9.30 Gislum Kirke ingen Vognsild Kirke 11.00 Haubro Kirke 9.30 Ulstrup Kirke ingen Gundersted Kirke 19.30 Veggerby Kirke 19.30 Sønderup Kirke 9.00 Suldrup Kirke 10.30 Bislev Kirke ingen Ejdrup Kirke ingen Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke ingen Kornum Kirke 9.30 Løgsted Kirke ingen Salling Kirke 11.00 Oudrup Kirke ingen NÌsborg Kirke ingen VindblÌs Kirke ingen Ranum Kirke 9.30 Malle Kirke ingen Vilsted Kirke ingen Overlade Kirke 9.00 Farsø Kirke 10.00 Vester Hornum Kirke ingen Hyllebjerg Kirke ingen Flejsborg 9.00 Louns Kirke ingen Alstrup Kirke 10.30 Strandby Kirke 9.00 Ullits Kirke 10.30 Foulum Kirke ingen Svingelbjerg Kirke 9.00 TrÌngstrup Frimen. 14.00 Kgs. Tisted Kirke ingen Binderup Kirke 10.30 Durup Kirke ingen RørbÌk Kirke 10.30 Grynderup Kirke 9.00 Stenild Kirke ingen Brorstrup Kirke 9.00 Ravnkilde Kirke 10.15 Aarestrup Kirke 9.00 Haverslev Kirke 10.30 Aalestrup Kirke 9.00

Aars Landboauktion var i uge 33 tilført 18 SDM kÌlvekvier, 6700-8900, 2 SDM kÌlvekøer, 730010000, 2 RDM kÌlvekøer, 7400-7500, 1 DRK kÌlvekvie, 5500, 4 kødkvÌg, 6600-10500, 2 kvier over 12 mdr. kødkvÌg, 4100-4600, 38 tyre over 3 mdr. malkerace, 500-3600, 1 tyr over 3 mdr. kødkvÌg, 3300, 62 tyre under 3 mdr. malkerace, 200-1600 og 10 tyre under 3 mdr. kødkvÌg, 1000-2800. OmsÌtning: 349.050,- kr.

SmĂĽgrisenoteringen Beregnet notering uge 34 Basis 421,41 (413,20). SPF+Myc 426,41 (418,20). SPF 430,41 (422,20). Ă&#x2DC;kologi 806,57 (800,42). UKtillĂŚg 17. VĂŚgt reg. kr./kg 30-40 kg 6,55 (6,69) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 35

Landbruget kan selv løse alle klimaudfordringer Kunsten i den danske klimapolitik er at ¿ nde ud af, hvordan vi i Danmark løser klimaudfordringen samtidig med at vi øger vÌksten. Løsningen ¿ ndes lige under vores fødder, i jorden, og det er netop her Danmarks klimaudfordringer skal løses. Det er nemt nok at ¿ nde pü afgifter og begrÌnsning i produktionen. Det krÌver hverken den store indsigt eller fantasi, men for at løse problemerne skal vi kigge ud over de danske grÌnser. Vore nabolande viser som sü ofte før vejen for de danske forskere. I Sverige og Norge løses en stor del af opgaven ved at binde CO2 i jorden og i trÌer, hvilket regeringen selv fremfører i klimaplanen. I Tyskland øges planteproduktionen af afgrøder, der binder mest mulig CO2 i jorden og i planterne. Nye dyrkningssystemer, süsom pløjefri dyrkning og direkte süning, fremmes sü mest mulig organisk mate-

Vagn Lundsteen, direktør i BÌredygtigt Landbrug.

riale efterlades som mad til mikroorganismerne. Mikroorganismerne og orme er aktive elementer, der direkte omdanner planterester til nÌringsrig jord. En sÌk med spagnum indeholder tÌt pü 100 procent humus, og i det øverste lag af landbrugsjorden er der typisk omkring to procent. Jorden binder store mÌngder humus og bindingen kan nemt fordobles. Ved en øget tildeling af kvÌlstof til afgrøderne kan der bindes store mÌngder CO2 i jorden, og sü kan mikroorganismerne fü noget at leve af, i modsÌtning til i dag, hvor jorden udpines. Denne viden og meget mere til kunne med fordel udnyttes. For alle metoder har det til fÌlles, at man binder klimagasserne i jor-

Direktør skifter job efter 21 ĂĽr Han er blevet tilbudt og har sagt ja til at fortsĂŚtte i virksomheden som chefkonsulent. I chefkonsulentjobbet fortsĂŚtter han med sine nuvĂŚrende bestyrelsesposter i AgroTech, HortiAdvice Scandinavia og Blue Planet Innovation â&#x20AC;&#x201C; de to sidstnĂŚvnte som formand. Desuden fortsĂŚtter han som Videncentrets reprĂŚsentant i rĂĽdgivningspane-

Carl Ă&#x2026;ge Pedersen stopper 1. oktober som direktør for Planteproduktion pĂĽ Videncentret for Landbrug, som han har vĂŚret leder af i 21 ĂĽr. I stedet fortsĂŚtter han som chefkonsulent.

Carl Ă&#x2026;ge Pedersen har valgt pr. 1. oktober 2013 eller snarest derefter at stoppe som direktør for Planteproduktion pĂĽ Videncentret for Landbrug, som han har vĂŚret leder af i 21 ĂĽr. Carl Ă&#x2026;ge Pedersen er ikke syg, men har konstateret, at han ikke lĂŚngere kan holde til sit nuvĂŚrende job.

den samtidig med at landbrugsproduktionen øges. At lade landmÌndene gøde efter ligevÌgtsprincippet, som man gør i Tyskland, vil med andre ord hjÌlpe med at opfylde CO2-mülsÌtningen. Men det er ikke den eneste effekt Ìndrede gødnings-normer vil have. Det er en win-win-situation, for en større mÌngde gødning vil med den større biomasseproduktion betyde, at udledningen af CO2 falder, mens afgrøderne bliver af bedre kvalitet, og jorden udpines ikke lÌngere. Derved sikres ogsü en bÌredygtig landbrugsdrift. De nuvÌrende danske gødningsnormer udpiner langsomt jorden, fordi der undergødskes, og afgrøderne bliver af ringere kvalitet.

let for Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) pĂĽ Aarhus Universitet. I disse roller refererer han til adm. direktør Jan Mousing. Desuden skal Carl Ă&#x2026;ge Pedersen løse faglige opgaver inden for planteavls-, natur- og miljøomrĂĽdet, hvor han skal referere til den kommende direktør for Planteproduktion. Rekrutteringen af en ny direktør til Planteproduktion er i gang, og det forventes, at vedkommende kan starte 1. oktober 2013 eller snarest derefter.

Høsten 2013

Derfor argumenterer BÌredygtigt Landbrug for en Ìndring i de danske normer, der er meget anderledes end de øvrige EUlandes. Men undergødskningen har ogsü betydning for CO2-udledningen i landet. Nür humusindholdet i jorden reduceres pü grund af vedvarende undergødskning af danske afgrøder, betyder det ogsü en negativ CO2-balance. Sü det er ikke kun jorden, afgrødernes kvalitet og landmÌndenes økonomi, der lider skade af undergødskningen. Det er ogsü CO2-regnskabet, der bliver negativt. Vi skal have vendt udviklingen, sü vi ikke lÌngere tÌrer pü jordens humus, men i stedet bygger humus op. Bare en lille stigning pü 0,02 % humus hver ür, vil klare klimaudfordringen for hele Danmark. Sü kan alle andre brancher slappe af og vÌksten i samfundet rammes ikke.

Skal høsten klares i en hurtig vending - sü ring til Henning. Tlf. 61 75 66 62

Presning af halm i bigballer Bertel Bertelsen

Fandrup - tlf. 20 27 20 88

ENTREPRENĂ&#x2DC;R- OG DRĂ&#x2020;NINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drĂŚn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Presning af minibig til ensilage, hø og halm udføres med New Holland BB 940 med fugtighedsmĂĽler - med eller uden snitter. OgsĂĽ mindre baller til heste m.m. Wrapning af minibig + rundballer. GRĂ&#x2020;SSLĂ&#x2026;NING OG RIVNING.

ALLAN KROGH

Tlf. 40 71 82 00 / 98 65 82 00

EJENDOMME L Ă&#x2026; kl ør BE . 1 da N 3. g T H 00 d. U - 1 24 S 5. /8 00

Vagn Lundsteen, der er direktør i BÌredygtigt Landbrug, skriver om klimaplanerne:

BLANDEDE

BLANDEDE Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Spulin

/rør

analer

yllek g af g

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM :RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

SpĂŚndende ejendom med 75,8 HA LĂ&#x2DC;GSTĂ&#x2DC;RVEJ 141 TREND

â&#x20AC;˘ NaturomrĂĽde ved Čłorden med skov, ĂĽ, hede og sandstrand. â&#x20AC;˘ Ejendommen kan ogsĂĽ opdeles i 2 skovejendomme til jagt. â&#x20AC;˘ Anneksbygning med bad, køkken, 2 stuer og 3 vĂŚrelser. â&#x20AC;˘ Der er budrunde pĂĽ ejendommen med frist den 6. september! â&#x20AC;˘ For materiale og nĂŚrmere information, ring pĂĽ tlf. 98 67 81 62.

Kontantpris Ubetaling Brutto Netto Bolig/KĂŚlder Grundareal VĂŚr./heraf stuer Energiklasse

8.900.000 445.000 49.599 38.935 206/15 m2 758.623 m2 7 /2 G

MĂŚglerÉ&#x2019;rma ASGER LARSEN W W W. M A E G L E R E N . D K MAIL@MAEGLEREN.DK

Ă&#x2DC;STERBROGADE 7 BJĂ&#x2DC;RNSHOLMVEJ 135A

9670 LĂ&#x2DC;GSTĂ&#x2DC;R 9670 LĂ&#x2DC;GSTĂ&#x2DC;R

TLF.: 9867 8162 TLF.: 9867 8132


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 36

BLANDEDE RUNDBALLE PRESNING

Grøndalsgaard Testrup

Ny Kuhn presser m/u snit, variabel ballestørrelse. Kan lave store baller. Stor kapacitet.

PRESNING AF HALM I RUNDBALLER OG MEJETÆRSKNING

Tlf. 61 75 66 94 Per Krogsgaard

BIGBALLE PRESNING Med krone 12130.

Tlf. 20 25 55 64 Kjeld Sondrup

tilbyder:

GRÆSSLÅNING rivning, presning af græs og hø i rundballer og indpakning af rundballer.

Kontakt JAN Tlf. 20 84 91 58 / 98 64 91 58 Regeringens klimaplan får hårde ord med på vejen fra Videncenter for Landbrug, der ikke mener, planen tager højde for helt afgørende faktorer.

Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

Bigballepresning ERLING HANSEN, Gundestrup Tlf. 98 62 23 82 - 40 87 58 73

Mejetærskning/Presning . . . .

Klimaplan undervurderer økonomiske konsekvenser Og fejlberegner positiv effekt for vandmiljøet Regeringens nye klimaplan, der består af et idekatalog med 78 punkter, som skal være med til at øge Danmarks klimaindsats, kan blive dyrt for de danske landmænd. En stor del af klimatiltagene er nemlig forslag til af-

gifter og tiltag på landbrugsområdet, heriblandt krav om at etablere Àere efter- og mellemafgrøder. Men planen undervurderer de økonomiske konsekvenser, det vil få for landmændene at etablere yderligere 240.000 hektar

efterafgrøder. - De har ikke taget højde for de omkostninger, det har at skulle ændre sædskiftet for at kunne etablere efterafgrøderne. Det vil nemlig betyde, at landmændene skal dyrke vårsæd i stedet for vintersæd. Og vores beregninger viser,

Mejetærskning med MF 7282 på 30 fod. Presning m. 2 bigballepressere m. ballevogn. Presning m. lilleballepresser, stor ballevogn. Halm køb og salg

Per Dalum 98 65 61 07 / 22 17 99 07 Hans 40 93 91 27

HIMMERLANDS FUGESERVICE

Presning af rundballer udføres

v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

SUGE / BLÆSE BIL Til at løse din opgave nu og her! Også mulighed for sug / blæs med et helt træk

O Finsnitning og presning af halm, med Claas snitter og Claas minibig, i en arbejdsgang. O Finsnittet halm er både hurtig og let, at anvende i blandervogn, som foder til køer. O Halmen er også velegnet som strøelse til køer, grise, mink og høns. O Snittelængden er mellem 1 og 3 cm., hvilket gør halmen let at håndtere i gyllesystemer.

VOGNMANDSFORRETNING A/S Tulipanvej 22 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 11 22 . www.b-andersen.dk

Til samtlige

DESUDEN TILBYDER VI: O Presning og wrapning af rundballer og minibig. O Klipning af læbælter samt knusning af afklip.

jordbrugere Prøv en annonce i det eneste lokale landboblad

at det giver et væsentlig lavere udbytte for landmændene, forklarer Søren Kolind Hvid, landskonsulent, Videncentret for Landbrug. Han har læst klimaplanen igennem og undrer sig desuden over, at der ikke er tænkt på at målrette placeringen af de Àere efter- og mellemafgrøder. Tidligere beregninger viser nemlig, at etablering af efter- og mellemafgrøder vil få stor positiv effekt på vandmiljøet nogle steder i landet, mens det andre steder ikke har særlig stor eller næsten ingen effekt. - De oplysninger indgår ikke i klimaplanen. Ifølge planens beregninger vil etableringen få samme effekt alle steder i landet, og det holder ikke. Vi har tidligere meldt ud, at det er vigtigt, at sådanne tiltag bliver målrettet, så vi opnår de bedst mulige resultater for vandmiljøet, siger Søren Kolind Hvid.

K. Krogshave Maskinstation Telefon 23 84 62 49 - St. Ajstrup

Mulighed for variabel størrelse Ø 105-180 cm. Pau Bjerregaard, V. Hornum Tlf. 21 24 32 83

NYHED Presning af hø, halm og wrap i rundballer med 2 stk. Krone pressere og et stk. ballesamler med plads til 4. Med intro.

Tlf. 21 25 08 25

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

Aars avis 2013 08 21  
Aars avis 2013 08 21  
Advertisement