Aars Avis nr. 3 - 2023

Page 1

Reduktion af busruter kan få betydning i Aars

Elever risikerer at miste mulighed for at uddanne sig

■ AARS: Alt tyder på, at der vil skereduktion i Nordjyllands Trafikselskabs busruter fra sommeren 2023.

Byrådets økonomiudvalg i Vesthimmerlands Kommune behandler reduktionerne ud fra politiske principper og virkemidler på et møde i morgen torsdag.

Flere ruter er i fare for at miste afgange om morgenen, og i særdeleshed om aftenen. Nogle af de passagerer der benytter ruterne, er elever på skolerne i Aars, og her kan besparelserne få stor betydning.

- Vi ved endnu ikke præcist, hvad der kommer til at ske. Fra kommunal side har vi

fået at vide, at man gerne vil tale med os, blandt andet om flexruter, siger rektor Jette Rygaard, Vesthimmerlands Gymnasium.

På gymnasiets vegne har hun indsendt en indsigelse mod de besparelser som

rutereduktionerne udgør. De påtænkte reduktioner vil nemlig betyde, at nogle elever fra yderområderne vil få sværere ved at bruge bussen, eller skal benytte alternative transportformer - så som flexbusser.

Nogle elever vil få længere transporttid. Det har særlig betydning for de elever, der kommer længere væk fra, der ikke som førstevalg har søgt til Aars. Hvis transporttiden bliver mere end 45 minutter, tilbydes der ikke plads på gymnasiet i Aars. - Det vil vi være kede af, siger Jette Rygaard.

Hun kender ikke antallet af elever der kan blive påvirket, men når hun tager den uddannelsespolitiske kasket på, ser hun det som et problem.

- De nye elevfordelingsregler betyder, at der ikke længere bliver set på transportafstand, men på transporttid. Det vil komme til at betyde noget, når der samtidig reduceres i antallet af busafgange, forklarer hun.

For gymnasiet i Aars vil det ikke få nogen særlig betydning. Alt tyder på, at pladserne nok skal blive fyldt op, også selv om busruterne ændres. Men for enkelte elever kan betydningen blive stor.

Vesthimmerlands Kommune forventer at spare cirka 1,5 mio. kr. årligt ved reduktionen af busruter. Men umiddelbart er der planer om at friholde ruten mellem Aars og Nibe fra besparelserne i 2023.

Det afgøres endeligt i midten af marts, hvordan besparelserne føres ud i livet.

Det falder nogenlunde sammen med ansøgningsfristen for gymnasiet, der er 13. marts.

KREATIVT GRAFISK DESIGN

Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup Løssalg:
kr. Med Støjberg på maskinstation Socialt liv skal dyrkes i Aars Side 12 Side 18 TRYKSAGER – når det skal laves lokalt og være helt i top Flyers, brochurer, plakater, visitkort, bøger, logoer, beachflag, roll-ups, outdoor bannere, grafik til digitale medier og platforme m.m. RÅDGIVNING & SPARRING Aars Bogtryk & Offset aarsbogtryk.dk
DIGITALPRINT & OFFSETTRYK STEEN BRORSEN Tlf. 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk Aars Bogtryk & Offset
Til samtlige husstande www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 97. årgang - Nr. 3 ONSDAG 18. Januar 2023
5,00
Himmerlandsgade 150 • 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 • aarsbogtryk@aarsavis.dk
Af Torsten Hansen En reduktion af busafgangene kan betyde, at elever ikke bliver tilbudt uddannelse i Aars, fordi transporttiden bliver for lang.
MCVH DK MESSECENTER VESTHIMMERLAND 21. JANUAR KL. 10-16 TAG HELE FAMILIEN MED! NORDJYLLANDS STØRSTE EKSOTISKE MESSE SALG OG UDSTILLING MED FUGLE OG EKSOTISKE PATTEDYR • KRYBDYR INSEKTER • SLANGER • SPINDLERE • SKILDPADDER VARANER • PINDSVIN • ØGLER • GEKKOER O.S.V. SAMT FODER OG DIVERSE UDSTYR TAG HELE FAMILIEN MED TIL EN DAG I DYRENES VERDEN! VOKSNE KR 75 • BØRN (8-16 ÅR) KR. 30 • BØRN U/8 ÅR GRATIS MESSEVEJ 1 • 9600 AARS • WWW.MCVH.DK
Jette Rygaard - har gjort indsigelse mod rutereduktion.

egnens lokalavis siden 1927

Oplag: 15.950

I redaktionen: Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider: Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00

Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19? Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 på tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Runde fødselsdage

Veteraner udstilles i Aars

AARS: Messecenter Vesthimmerland afvikler i weekenden, 28. og 29. januar den traditionelle Veteran Traktor Udstilling. Det er et samarbejde igennem mange år med Motor og Traktorklubben ”Jylland”´s Region Himmerland.

Udstillingen kommer til at fylde 5.000 kvadratmeter, hvor begge messecenterets udstillingshaller fyldes til bristepunktet.

Ugens portræt

Fik hård start som badmintonformand

Da Jacob Nielsen i Aars besluttede at træde ind i bestyrelsen i Aars Badmintonklub i november havde han næppe forventet at få en hård start.

Efter et par hårde måneder er han klar til at udvikle klubben og få flere til at dyrke den sport, som han selv har holdt af lige siden barndommen.

60

Peter Neistskov Sørensen, Agertoften 28, Aars, søndag, 29. januar.

Der indrettes et stort område på udstillingen til en stor samling IH Farmall traktorer fra forskellige årtier. Motor og Traktorklubben forventer at udstille omkring 40 forskellige traktorer fra IH Farmall.

60

Anne Mette Rask Hansen, Holmevej 98, Farsø, fredag, 20. januar.

En af de mange traktorer fra IH Farmall er en Regular fra 1927. Der udstilles også traktorer som kom til Danmark under Marshall hjælpen i efterkrigstiden.

Den 44-årige radiograf, der arbejder på Randers Regionshospital, er opvokset i Sulsted. Han har spillet badminton siden han var 10 år, og var med til at få den lokale klub op i både Serie 1 og i Kredsserien - det sidste kun for en enkelt sæson.

Efter Folkeskolen fortsatte Jacob Nielsen på HTX-uddannelsen i Aalborg.

Bagefter læste han til civilingeniør i cirka to år på Aalborg Universitet, men tog så et “fjumreår” for at finde ud af, om det egentlig var noget for ham.

Han arbejdede i et pizzaria, og begyndte så på civilingeniørstudiet igen.

Men strukturen og studieformen var ikke noget for Jacob Nielsen, så i stedet aftjente han sin værnepligt i stabsdelingen i Aalborg og blev derefter frivilligt udsendt til Makedonien som soldat.

Der skulle ofte tages hurtige beslutninger, og Jacob Nielsen brugte opholdet til at lære og teste sig selv.

Han kunne holde til det og fandt ud af, at der var mange redskaber i kufferten, han kunne bruge i sit arbejde.

Tilbage i Danmark holdt han foredrag om tiden som udsendt, en periode Jacob Nielsen selv beskriver som en måde at “lande på” og finde den virkelighed, han var kommet tilbage til.

ind

AARS: Indtil videre har vinteren været mild - men ikke i Ukraine.

Som alle, der følger bare en lille smule med i krigen, ved, er infrastrukturen også et mål for Ruslands missiler.

Strømforsyningen er ofte sat ud af spil, og det stopper ikke, og så er varmen væk.

Hanne Hannesbo Holm fra Dansk Røde Kors’ lokalafdeling i Aars stopper heller ikke.

Sammen med mange andre frivillige har hun været med til at sende over 30 tons nødhjælp afsted, siden krigen brød ud 24. februar sidste år.

- Det er tøj, bandager, medicin, hospitalsudstyr, skudsikre veste, generatorer, termiske tæpper, bleer og tørmælk til babyer, konser-

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

ves, og så jeg har lige været ude at hente en kasse stearinlys i Haverslev. Støtten er lidt droslet ned. Viljen og opbakningen er der, men folk har måske lidt mindre at give af. Vi laver også noget i Røde Kors. Der er 37 damer i Nørklerne, som sidder og laver tæpper, bluser, vanter, huer osv., som vi også sender til Ukraine som nødhjælp, siger Hanne Hannesbo Holm.

Næste sending bliver sendt afsted de kommende dage. Mængden afhænger af pladsen i lastbilen.

- Den sending kommer til Zviagel i det nordlige Ukraine, hvor det har frosset 16 grader de seneste dage. Ukrainerne er så taknemmelige, for det vi sender afsted, og selvfølgelig fortsætter vi, siger Hanne Hannesbo Holm.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Efter udsendelsen hørte han om uddannelsen til radiograf, mere eller mindre ved et tilfælde. Hans daværende kærestes onkel var radiograf, og da han fortalte om sit arbejde, tænkte Jacob Nielsen, at det der med mennesker og teknik, det kunne godt være noget for ham.

Han begyndte på skolen i Aalborg i 2004 som 26-årig og blev færdig i 2008.

Med det samme var der arbejde på Randers Regionshospital, hvor Jacob Nielsen har været ansat siden.

Dog med et væsentligt afbræk.

Han havde tegnet en rådighedskontrakt med forsvaret, og kunne udsendes til enhver tid. I 2009 blev han som en del af personalet i Det Danske Felthospital udsendt til Camp Bastian i Afghanistan.

Han ser det som et privilegium at have arbejdet på verdens travleste traumecenter sammen med to andre radiografer.

I 2012 flyttede han til Haverslev med sin daværende kæreste. De fik datteren Isabella i 2013. I 2016 begyndte Jacob Nielsen i Aars Badmintonklub og i 2017 købte han og kæresten det hus på Tolstrup Byvej, hvor han stadig bor.

Samme år bestod han eksamen som beskrivende radiograf og arbejder fortsat i det felt.

Han og ekskæresten deles om prinsessen Isabella, som Jacob Nielsen ofte tager med til noget sjovt - trampolinparken i Aalborg er en favorit i øjeblikket.

I fritiden er der hus og have, der skal holdes.

Søster og forældre er han også både tæt på og meget sammen med.

Han løber ganske lidt, dyrker en smule styrketræning, men ellers er det badminton og Aars Badmintonklub, han bruger kræfterne på.

Han sad i bestyrelsen som sekretær i godt et års tid, inden han blev formand.

Jacob Nielsen kan godt lide rene linjer, struktur og vide at kommunikationen er klar, målrettet og tydelig. Livsvigtigt på et hospital og vigtigt i en badmintonklub, der lige skal stabiliseres igen.

Abonnementspris: 800,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: kimabol13@gmail.com

SIDE 2 18. JANUAR 2023
-
Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis
Lokalavisen
Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S
Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk
Jacob Nielsen.
Samler stadig
til Ukraine i Aars
AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY Tlf. 70 20 41 41 Torben Rask Hans Landry Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK Tryghed, tillid og 40 års erfaring Træf os personligt, døgnet rundt AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt Tlf. 70 20 41 41 Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk v/ Allan Bo Sørensen Svoldrupvej 174 . 9600 Aars . Telefon: +45 20 78 07 66 Mail: post@himgrav.dk . www.himgrav.dk . @HimmerlandGravstenogGranit Kig forbi udstillingen på Svoldrupvej 174. Her finder du et bredt udvalg af stentyper, inskriptioner og en række andre produkter. Ring gerne forud for dit besøg, så er du sikker på personlig betjening. den lille uafhængige stenhugger HIMMERLAND Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk TLF: 98 64 18 69 Åbent hele døgnet alle dage - året rundt Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Himmerlandsgade 80 9600 Aars Tlf. 98 62 34 88
Hanne Hannesbo Holm: - Vi samler stadig ind til Ukraine i Aars.

Lidt over stregen

I Aars Avis hylder vi gerne lokale initiativer. Dem er der en del af, og de er nødvendige for at få det hele til at fungere i kommunen. Men en gang imellem går nogen lidt over stregen, sikkert ikke bevidst, og derfor kan vi tage det op her.

Det drejer sig om det kommunale biblioteksvæsen, i daglig tale Vesthimmerlands Bibioteker, med afdelinger i Aars, Aalestrup, Farsø og Løgstør. Her er bibliotekarerne særdeles aktive med at skabe aktiviteter, som kan lokke borgerne ind på biblioteket så de kan få øjnene op for al den visdom der står på hylderne, og måske vil begive sig i kast med en skønlitterær bog, eller sætte sig grundigere ind i et specifikt emne, som kan findes i afdelingen med faglitteratur.

Så langt så godt, men er biblioteket ikke gået lidt for langt når det arrangerer tøjbyttemarkeder eller tilbyder borgerne, at de mod en beskeden betaling kan få taget fotokopier af festsange og få lavet storformatprint til vægudsmykning?

For at blive ved tøjbyttemarkedet, som er seneste initiativ, og som gennemføres på biblioteket i Aars 21. januar, så kan man da sige, at det er et sjovt initiativ, som både kan lindre borgernes pengepung og medvirke til øget lokal bæredygtighed. Men er det fair overfor de lokale dame- og herretøjsforretninger, hvor indehaver og personale hver dag står bag disken i timevis, og som i øjeblikket må kæmpe for at få tingene til at hænge sammen økonomisk. Og er det fair overfor byens genbrugsforretninger, hvor et stort antal frivillige hver dag uden betaling arbejder med at vaske, stryge og klargøre genbrugstøj, så det kan præsentere sig pænt i den forretning, som sælger det for en beskeden pris, og videredonerer overskuddet til forskellige velgørende formål lokalt, nationalt og ude i den store verden.

Det er naturligvis minimalt, hvor meget en enkelt tøjbyttedag på biblioteket i Aars kan rokke ved det store verdensbillede, men alligevel. Da genbrugsbutikkerne for efterhånden mange år siden begyndte at sælge brugt tøj, var der enkelte som stillede spørgsmål ved det rimelige heri i forhold til de butikker som skulle leve af det. Siden er salget af genbrugstøj eskalleret, der er kommet mange flere butikker, og det er blevet en trend at købe og gå i tøj som andre er blevet trætte af, eller som måske har været et fejlkøb.

Det er lidt af en balancegang - for ideen med genbrug er jo ganske god når vi kigger på bæredygtighed, som er oppe i tiden og på de flestes læber i en god diskussion. Men bæredygtighed er også et særdeles gennemtærsket ord, som måske misbruges lidt i nogle sammenhænge.

For at vende tilbage til biblioteksvæsenet, så må det være på sin plads, at det ikke som kommunal institution går ud og konkurrerer med det private erhvervsliv. Det er ok, at biblioteket et par gange om året sælger ud af egne brugte bøger til stort set ingenting for at give plads til nye. Det er også i orden at udvise kreativitet i dagligdagen for at få lånere ind til bøgerne og holde personalet beskæftiget, men hvis de kom munalt ansatte bibliotekarer bru ger tiden på at arrangere bytte marked med tøj og sko lige for øjnene af personalet i de privatdrevne butik ker, så er biblioteket vist gået en anelse over stregen...

Vores elskede mand, far, svigerfar, farfar, morfar og oldefar tømrermester

Jon Lundgren Christensen

* 1. marts 1951 er pludselig taget fra os Vegger, den 12. januar 2023

Alice Henrik og Lene Ole og Jeanette Anne-Mette og Dag Børnebørn og oldebarn

Bisættelsen finder sted fra Skivum Kirke lørdag den 21. januar kl. 11.00

†Vi har alt for tidligt mistet

Jon Lundgren Christensen

Vegger, den 12. januar 2023

Vi vil savne dig og dit selskab og du vil altid være i vores tanker

Medarbejdere Vegger TS

Tusind tak

for den store opmærksomhed og omsorg der er blevet vist os i den svære tid omkring Karsten Neves ulykke, sygdom og død. Tak for hjælp, venlige ord, telefonopringninger, sms’er, blomster og pengebeløb. Kasper, Morten, Malene og Lone

Hjertelig tak

for venlig deltagelse ved min kære hustru, vores kære mor, svigermor og bedstemor Birthe Søe Nielsen’s begravelse.

Tak for blomster, kranse og kærlige hilsner. På familiens vegne Jens Nielsen

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved min kære mand Lars Bundgaards bisættelse

Tak for de mange smukke blomster, kranse og hilsner.

Tak til Hjemmeplejen Aars for god og kærlig støtte og pleje. Tak til Palliativ Afd. i Farsø, tak til bedemand Birgitte Landry, tak til sognepræst Lone Primdahl Dolmer.

På familiens vegne Marianne

25 ÅRS JUBILÆUM

Fredag d. 13-01-2023 kunne Senior Vice President Sales, Jørgen Holm, Aars fejre 25 års jubilæum hos GPV Electronics A/S. Lyngsøvej 8, 9600 Aars.

Jørgen startede som sælger i det daværende GPV/ Elbau og har oplevet GPV vokse fra ca. 150 personer til i dag mere end 7.000 personer globalt.

Jørgen arbejder i dag med de største globale kunder. Selv om han har kontor i Aars, så rejser han meget for at besøger kunder i både USA, Europa og Asien.

Jørgen har igennem alle årene været en meget vellidt, god og loyal arbejdskollega, både hos kunder og kollegaer.

GPV ønsker hjertelig tillykke med jubilæet og takker samtidig for godt samarbejde gennem alle 25 år.

GPV ELECTRONICS A/S

Meld dig ind i Aars Borgerforening

- og få indsigt og indflydelse på byens udvikling.

Meld dig ind på khc@aarsavis.dk

Husstandskontingent 150,- årligt.

Kontakt os på tlf. 9390 9223 Indlevering: Hver onsdag kl. 9.30-12.00 i Loppehuset, Industrivej 72B, 9600 Aars eller i Lions Genbrugscontaineren på Genbrugspladsen i Aars. Tak for din støtte

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00.

• Advokatvagten har til huse hos Norden Advokatfirma, Kirkegade 1, 9600 Aars.

• Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

18. JANUAR 2023 SIDE 3
BEKENDTGØRELSER
og omtale af runde
Mærkedage i Aars Avis TAK EFTER DØDSFALD ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis torsdag kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, fredag kl. 7.00-15.00, lørdag og søndag kl. 8.00-10.30 på tlf. 99 35 34 34 Brugbare effekter (ikke tøj og sko) til LIONS LOPPE- OG GENBRUGSMARKED Afhentning:
✃✃ ✃✃
Aars Avis bringer gerne meddelelser
fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.
Aars Y’s Men’s Club GENBRUGSBUTIK Kontakt: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24
Af Thorkil Christensen, redaktør

Søttrup Gymnastikforening afholder

GENERALFORSAMLING

tirsdag den 31. januar 2023 kl. 19.00 i foreningens lokaler på Jernbanegade 3, Hornum

Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag skal være formanden i hænde senest den 30. januar 2023.

Nu kan man bytte tøj på biblioteket i Aars Biblioteket vil bidrage

AARS: Vesthimmerlands Biblioteker gentager succesen med tøjbyttemarked, hvor man kan forny garderoben og samtidig komme af med gamle fejlkøb til gavn for både miljø og pengepung.

Danskerne køber over 10 kilo tøj om året, men meget af det bliver liggende i klædeskabet uden at gøre gavn.

Vi spilder altså både penge og klodens ressourcer på at producere og købe noget, som ingen får glæde af. Med tøjbyttemarkedet lørdag, 21. januar på Aars

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 26. januar kl. 16.00 på Rådhuset i Aars. Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars. Dagsordener og referater kan findes på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Du kan se byrådsmøderne direkte på webtv på www.vesthimmerland.dk/webtv. Her kan du også se eller gense møderne, når det passer dig.

Du har også mulighed for at se byrådsmøderne direkte på Facebook på kommunens Facebook-profil på www.facebook.com/vesthimmerlandskommune

Spørgetid

Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid

Byt dig til en ny og bæredygtig garderobe på Aars Bibliotek

Kig forbi og forny din forårsgarderobe til tøjbyttemarked på lørdag, den 21. januar, kl. 10.00-13.00. Du medbringer blot det tøj og de sko, du gerne vil bytte med, hvorefter du går på jagt efter genbrugsguld, som skal med dig hjem.

Gratis deltagelse. Se mere på: www.vhbib.dk/arrangementer

MEDDELELSER

Vil du være nævning eller domsmand?

Vesthimmerlands Kommune opfordrer interesserede borgere i kommunen - herunder også borgere med anden etnisk baggrund end dansk - til at søge optagelse på kommunens grundliste.

Læs mere og send din ansøgning via: www.vesthimmerland.dk/grundliste Ansøgningsfrist den 28. februar 2023.

borde, og så kan man gå på opdagelse og finde genbrugsguld blandt andres fejlkøb og forhenværende garderober.

Dagplejer

Nu er chancen der - Gør en forskel i 0-2 årige børns liv - Bliv kommunal dagplejer. Vi søger hjemmelige og trygge dagplejehjem, hvor der er plads og hjerterum til små børn, kan trives, lege, lære og udvikle sig i tæt relation med en voksen og en lille børnegruppe. Send en ansøgning allerede i dag - vi glæder os til at høre fra dig.

Ansøgningsfrist: 26. januar 2023

- På biblioteket vil vi gerne bidrage til den bæredygtige udvikling og grønne omstilling. Biblioteket er et mødested for alle, hvor man kan finde ind i fællesskaber om både bøger, oplevelser og nu også genbrug. Vi håber, at folk vil gribe muligheden for at rydde ud i garderoben og få nye og lækre genbrugsfund med hjem til forårsgarderoben, fortæller bibliotekar Nicole Knøs Christensen.

Bibliotek vil Vesthimmerlands Biblioteker bidrage til, at vi kan få glæde af det ubrugte tøj, så det ikke

til den grønne omstilling BEKENDTGØRELSER

går helt til spilde. Konceptet bag tøjbyttemarkedet er meget enkelt: Man medbringer det tøj og de sko, man endnu ikke har fået taget i brug eller ikke længere bruger.

Tøj og sko afleveres på de fremsatte tøjstativer og

Aars Seniorer

afholder generalforsamling på Kimbrer Kroen onsdag den 8. februar 2023 kl. 13.30 Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag der ønskes behandlet, skal være formanden i hænde senest 10 dage før generalforsamlingen. Af hensyn til kaffebord tilmelding tlf. 2165 5243.

Bestyrelsen

Generalforsamling i Haversdals Venner Torsdag den 2. februar kl. 14.30 på Haversdal.

Underholdning ved Niels Peder Trolle Thomassen Vi fejrer foreningens 10 års jubilæum Vel mødt til en hyggelig eftermiddag

Dagsorden iflg. vedtægter Forslag skal være formanden i hænde 5 dage før generalforsamlingen Bestyrelsen

Generalforsamling

2023

Aarsegnens Jagtforening afholder generalforsamling torsdag d. 16. februar kl. 19.00.

Indkomne forslag, skal være formanden i hænde senest 1 uge før generalforsamlingen.

Dagsorden:

Valg af dirigent.

Formandens beretning.

Kasserens beretning.

Indkomne forslag.

Fastlæggelse af kontingent.

Valg af bestyrelsesmedlemmer.

Valg af formand og kasserer.

Valg af suppleanter.

Valg af revisor og revisorsuppleant.

Nogle jager genbrug til garderoben på grund af økonomi, andre gør det af hensyn til miljøet eller for at finde tøj, der skiller sig ud fra mængden. Uanset årsagen er der gode muligheder for at finde genbrugsguld på Aars Bibliotek. Biblioteket donerer eventuelt overskydende tøj til humanitære organisationer.

Præstens klumme

Af sognepræst Jens Jacob Jensen, Aars

■ Tag jer af hverandre

På søndag skal vi i kirken høre om Jesus, der kommer ned fra ’forklarelsens bjerg’. Han har i ånden været i Guds rige, men kommer nu tilbage, ned i det lave, hvor dagliglivet leves, som også rummer modgang, sygdom og hverdagens mange små og store kampe.

Jesus møder en spedalsk, omfavner ham og gør ham rask - en af samfundets udstødte, som ingen ville have med at gøre. Jesus møder også en officer, der er vandt til at ordrer bliver udført, når han giver dem. Men over for sin elskede tjeners lammelse er han magtesløs. Det fylder ham med angst. Men han tror, Jesus har den kommando - det ord - der kan helbrede tjeneren.

Dermed er vi straks inde i kernen af kristentroen.

Jesus åbenbarer Gud som den, der ikke er højt hævet over menneskers lidelse og liv, men som tvært imod involverer sig i det. Med sin lydhørhed og omsorg skaber han nyt liv for de lidende.

Når vi i evangeliet hører om Jesus, der vandrer rundt og gør godt - helbreder spedalske, gør syge raske, kalder døde til liv og taler dunder til alle, der misbruger deres magt - så kan vi ikke lade være med at tænke: Hvorfor sker det så ikke i dag? - Hvis Guds Ånd stadig er os nær - hvorfor tillader Gud så lidelse, ondskab og krig?

Og det er ikke til at svare på - men måske er spørgsmålet stillet forkert.

Når vi - lidt opbragtespørger, hvorfor Gud ikke griber ind, hvor der er nød og ondskab og ødelæggelse, er spørgsmålet jo lige så meget stillet for at kunne lægge ansvaret fra os selv. Hvorfor griber Gud ikke ind og giver de sultne mad? kunne man spørge - og glemmer så vort eget ansvar for de sultne! - Hvorfor standser Gud ikke krige og ondskab og ødelæggelsen af naturen og hindrer den globale opvarmning - spørger vi måske - og glemmer vort eget ansvar. Når vi spørger, hvorfor Gud for os at se er passiv, sker det ofte ud fra den tankegang, at Gud skal klare alting. Men det er jo os som mennesker, der er sat i verden for at leve og passe på jorden og hinanden. Gud har skabt os i sin kærlighed og givet os ansvar og givet vort liv mening - nemlig at vi skal leve i kærlighed og tage os af hverandre.

Meningen er ikke, at vi kun skal hygge os i velstand og overflod og undgå lidelse og modgang. Meningen er, at vi skal leve i kærlighed - i Guds kærlighed og i kærlighed til vor næste. Og dermed også bære med på det, næsten må bære!

Når vi så står midt i livets kampe - og måske bukker under for sygdom eller ondskab eller død - så lyder Guds Ord fortsat: Jeg er hos dig. Jeg er med dig alle dage - indtil verdens ende.som det lød ved dåben. Det nærvær kan måske mærkes gennem et andet menneske, som bliver hos os i det vanskelige - og som bærer med - og måske hjælper os videre.

Gud har ikke andre hænder end dine til at gøre kærlighedens gerninger, som skal gøres!

SIDE 4 18. JANUAR 2023
Aars JOB
Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger
DET SKER… Vestre
Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Flugtskydningsudvalgets beretning.
Hundeudvalgets beretning.
Riffeludvalgets beretning.
Jagtudvalgets beretning.
Kragepokal. 15. Evt.

Navn

Valgområde 12 - Himmerland

By

Anders Korsbæk Jensen Aalestup

Anders Kristensen Ørsnæs Nibe

Bent Sloth Gedsted

Bente Søgaard Bælum

Bjarne Laustsen Støvring

Brian Pedersen Løgstør

Carl Erik Olesen Skørping

Carsten Bundgaard Bæk Nørager

Christina Petersen Suldrup

Claus Nørgaard Hadsund

Daniel Thygesen Hadsund

Erik Kjeldgaard Larsen Nibe

Erik Østergaard Arden

Finn Aagesen Farsø

Frede Ove Pedersen Aalestrup

Gunnar Jensen Løgstør

Hanne Bruun Førster Blenstrup

Hans Jørgen Søndergård Greth Løgstør

Henning Lehrmann Farsø

Jacob Søndergaard Nibe

Jens Askehave Nibe

Jens Nielsen Nørager

Jens-Peter Ellefsen Arden

Jens Peter Kollerup Nielsen Løgstør

Jens Poulsen Arden

Jess Christensen Thuen Nibe

Jes Vibech Laursen Hadsund

Johan Rafaelsen Skørping

John Haar Støvring

Jørgen Smith Nielsen Farsø

Jørgen Vasegaard Farsø

Karsten Præstiin Nielsen Nørgager

Navn

By

Klaus Danmark Støvring

Lars Bjarne Danmark Bælum

Lars Cammer Bisgaard Løgstør

Lars Kristian Broe Nielsen Støvring

Lene Aalestrup Støvring

Leo Thysk Nibe

Martin Lybæk Hadsund

Morten Mølholt Støvring

Niels Bach Nielsen Fruekilde Nørager

Niels Erik Poulsen Arden

Niels Aage Fladkjær Terndrup

Ole Guldvang Jensen Løgstør

Per Deichmann Bisgaard Aalestrup

Per Simonsen Nibe

Peter Knudsen Skørping

Poul Carsten Carstensen Ranum

Poul Erik Jensen Aalestrup

Poul Sloth Hadsund

Renée Nielsen Aalestrup

Rikke Werning Uhrenholt Støvring

Steen Thomsen Hadsund

Svend Rytter Eriksen Arden

Søren Fredenslund Lindberg Hadsund

Søren Olesen Kongerslev

Thorkild Nørfelt Løkke Hadsund

Tine Faurholdt Nibe

Tom Thygesen Hadsund

Torben Kragelund Vesterager Støvring

Torben Myrup Aars

Torben Nørregaard Matzen Skørping

Der skal vælges 49 repræsentanter i valgområde 12

18. JANUAR 2023 SIDE 5
denSevalgresultatet 15.februar2023pånorlys.dk/valg Norlys-valget afholdes i henhold til vedtægter og valgregulativ for Norlys
Tjek din postkasse – og stem i dag! Er du andelshaver, og er der valg i dit valgområde, har du modtaget et valgkort med posten i uge 2. Afstemningen foregår online frem til den 30. januar kl. 12. Din stemmekode og en vejledning til at stemme fremgår af valgkortet. Læs mere om kandidaterne og afgiv din stemme på norlys.dk/valg.
Kandidater til Norlys repræsentantskabsvalg 2023 Norlys-valget 2023
a.m.b.a.

AARS: Kriser tvinger os at tænke nyt og kreativt, siger man. Og der er nogen sandhed i, at kriser ikke kun fører dårlige ting med sig. De høje energi-priser har nemlig helt konkret sat turbo på Vesthimmerlands Musikhus Alfas bæredygtige omstilling.

I disse dage har husets tekniske personale travlt med at klargøre salen til den kommende sæson, og det bliver med nyt bæredygtigt LED-scenelys og nye LED-lyskilder i de store salspendler.

- Scenelyset har været en af de store syndere i drifts- og klimaregnskabet for musikhuset, da de mange store lamper har et meget højt el-forbrug, forklarer musikhusleder Lisbeth Jagd.

Desværre er det også forbundet med store investeringer at udskifte de gamle lyskilder til mere moderne. Der har været behov for cirka 500.000 kr. De penge er fundet via donationer og lokale bidragsydere.

- Det nye scenelys består

både af stationært og bevægeligt scenelys efter nutidige standarder, hvilket er en mærkbar forbedring, da vores scenelys var af ældre

dato og udelukkende stationært. Det bevægelige lys har været på ønskelisten længe, da det er blevet normen ved større koncertproduktio-

BEKENDTGØRELSER

ner, siger Lisbeth Jagd. Foruden selve scenelyset, har de ni store pendler, der oplyser selve publikumsområdet i salen, ligeledes

sat deres markante præg på elregningen.

- Som et særskilt projekt hertil har vi søgt fondsmidler og sponsorater – ikke

til nyanskaffelser, men derimod til ombygning af lamperne til dæmpbare LED-lyskilder. Det giver en reduktion fra 750W til 55W pr. lampe, forklarer Lisbeth Jagd.

Besparelsen ved scenelyset er lidt mindre. De nye stationære LED-lamper bruger omkring en fjerdedel af de gamle lampers forbrug.

- Salspendlerne er ombygget, og den første store levering af scenelyset er samtidig modtaget og samlet, og der er trukket nye kabler. Vi mangler endnu et par leverancer, før den fulde ordre på scenelyset er i hus, men lamperne tages i brug efterhånden som de leveres. Vi forventer at kunne have det hele i brug til Kulturugen AHA!, til koncerten med Pink Floyd Project, vurderer Lisbeth Jagd.

Pengene til udskiftningerne er kommet fra Fonden Himmerland (Himmerland Forsikring), Norlys Vækstfond, Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, Alfas Venner, Lions Club Aars og Rotary Aars.

19. januar kl. 9.30 Kirkens Dagligstue ”At blive gammel uden at miste gnisten” Entré: 25,­ inkl. kaffe/brød 19. januar kl. 17.00 Labyrint i kirken Kom til en anderledes gudstjeneste, hvor du kan få lov at gå en labyrint i stille eftertænksomhed. 24. januar kl. 9.30-11.30 Tirsdagscafé i AKS 26. januar kl. 9.30 Kirkens Dagligstue ”Mit arbejde med skæve eksistenser” Entré: 25,­ inkl. kaffe/brød 27. januar kl. 9.15 Fredagshjørnet ”Luk kufferten op”

Aktiviteter:

i højsædet. Så hvad er der sket med billedet af Gud i Bibelen 2020?

LYS I MØRKET

SØNDAG D. 5. FEBRUAR KL. 19.30 Koncert i Aars Kirke. Kom til en stemningsfuld og meditativ koncert, hvor Aars kirkes koncertkor vil synge nyere A Capella kormusik sammen med smukke satser fra renæssancens mestre. Det bliver en koncert, som er tænkt som et åndeligt pusterum, et øjebliks lys på denne mørke kyndelmisse dag.

FOREDRAG I AARS KIRKE: ONSDAG D. 8. FEBRUAR KL. 19.30

”Hen hvor kirkekaffen gror. Kaffens vej fra busk til kop” Sognepræst Kjeld B. Nielsen fortæller om kaffens vej fra buskene i de nicaraguanske bjerge til kopperne i sognegårdene og våbenhusene i de danske kirker.

Kjeld har igennem mere end 30 år arbejdet med kaffeproduktion i Nicaragua, herunder som rådgiver for den nationale sammenslutning af kaffekooperativer i Nicaragua.

I Danmark har Kjeld været med til at introducere kaffemærket Kirkekaffe for 15 år siden.

Foredraget vil være krydret med fotos, videoklip og smagsprøve.

Valentin i kirken er en aften med oplæg om, hvad der styrker parforholdet og holder liv i kærligheden tilsat lækker tapas, vin og levende musik.

Hvornår: Tirsdag den 14. februar 2023 kl. 18.00-21.00.

Sted: Aars Kirke, Kirkeplads 6, Aars.

Pris: 300 kr. pr. par for mad og drikke.

Tilmeldingsfrist: 01.02.2023.

Vil du vide mere, så ring til koordinator, Elisabeth, på 4011 9680. Tilmelding på www.folkekirkensfamiliestotte.dk

Af hjertet tak til Røde Kors

for donationer til Aars Kirkes julehjælp. De var til stor glæde for mange.

Aars Menighedsråd

SIDE 6 18. JANUAR 2023
i Aars får nyt lys
cirka 500.000
Høje energipriser har sat turbo på montering af et nyt bæredygtigt scenelys og lyskilder i Alfa Det er ikke en god ide at have højdeskræk, hvis man skal udskifte lyssystemerne i loftet i Alfa. Det nye scenelys i Alfa er ankommet og er på vej til at blive sat op. Arrangementer Aars Kirke AARS MENIGHEDSRÅD INVITERER TIL SOGNEAFTEN: HVAD ER DER SKET MED GUD I BIBELEN 2020? – V/ TEOLOG SØREN HOLST ONSDAG D. 18. JANUAR KL. 19.30 Entré kr. 50,00 inkl. kaffe. Gud bliver kaldt mange ting i Bibelen. ”Herren”, ”Den Almægtige”, ”Israels Hellige”, ”Hærskarers Herre”. Og ud over navnene er der alle billederne: ”Herren er min hyrde”, men han er også klippe, sol og skjold.
Vel mødt! Læs mere om vores arrangementer på www.aarskirke.dk og på vores Facebook-side ”Aars Kirke” 19/1 kl. 17.00 Labyrint gudstjeneste v/ Lone Primdahl Dolmer 22/1 kl. 9.30 3. søndag efter hellig 3 konger v/ Jacob Jensen 29/1 kl. 9.30 Sidste søndag efter hellig 3 konger v/ Lone Primdahl Dolmer 4/2 kl. 10.00 Familiegudstjeneste med dåb v/ Jens Jacob Jensen 5/2 kl. 9.30 Septuagesima v/ Jens Jacob Jensen Kirkebilen kører til alle gudstjenester i Aars Kirke. Ring til Cimbrerbilerne, tlf. 9862 2494, senest en time før gudstjenesten.
Musikhuset
for
kr.
Og han kan både sammenlignes med en fødende kvinde, et rovdyr, og en soldat i felten, der lige er vågnet op med tømmermænd. Alle disse ting skal også tænkes igennem, når Bibelen får en ny sproglig form ved at blive oversat endnu en gang. Ikke mindst når formålet udtrykkelig er at sætte forståeligheden
Er du gangbesværet, beder du blot chaufføren om at komme ind og hente dig.
28. januar kl. 10.00 Pilgrimsvandring 2 km. i Aars byområde. Vi mødes i kirken Dagens tema: ”Lyset i isblomsterne” 2. februar kl. 9.30 Kirkens Dagligstue ”Heksebørns hjem i Afrika” Entré: 25,­ inkl. kaffe/brød 4. februar kl. 10.00 Kirkens Børneklub: Vi ser filmen: ”Sønnen, der stak af” og synger og leger Gudstjenester:

Venter på nyt om Aldi-butik i Aars

Af Ture Damtoft

AARS: Aldi lukker ikke sine butikker i Danmark med udgangen af januar, som det ellers blev kommunikeret i medierne i begyndelsen af december.

Der er i stedet tale om en lukning over nogle uger, og for omkring 15 butikker er der ikke sat nogen dato på endnu.

Her er butikkerne til salg, og Aldi arbejder med at finde en køber eller anden lejer af butikslokalerne.

Det sidste gælder bl. a. for Aldi i Aars.

- Man er igang med at forhandle med flere potentielle købere. Der går ikke lang tid.

Det er nogle uger og ikke måneder, og forhandlingerne er i den afsluttende fase, siger kommunikationschef for Aldi Danmark, Louise Wendelbo.

Selskabet HG65, der ejer lokalerne, ved ikke mere og håber, at det lykkes Aldi at

finde en til at overtage lejemålet.

- Vi ved, de skal lukke, og at Aldi forsøger at sælge til andre, siger formanden for HG65, Michael Jørgensen, der var med ved åbningen af den nyrenoverede Aldibutik i november 2020.

Flerårig lejekontrakt

Han oplyser, at Aldi har indgået en flerårig lejekontrakt om lokalerne, og at der er nogle år tilbage.

I værste fald kan lokalerne i centrum af Aars komme til at stå tomme, men begge parter arbejder på en konstruktiv løsning med ny lejer.

- Selv om vi får huslejen betalt, er vi jo ikke interesseret i at få en tom butik.

Som udgangspunkt går vi efter, at det skal lejes ud, og der bare står et andet navn over døren.

Der er en del henvendelser på lejemålet, og vi har da et håb om, at der

kommer en butik, som kan trække kunder til Aars, siger Michael Jørgensen.

Hvilke henvendelser og hvilke butikker vil han ikke udtale sig om.

På rent rygtebasis er der tale om Coop 365, fordi lokalerne passer godt til det koncept, og Fakta i Aars lukkede i 2022.

Uanset hvilken butik, der forhåbentlig rykker ind i lokalerne, vil de have mulighed for at få personalet med. - Personalekontrakter er f.eks. overgået til Rema 1000, og det er en mulighed i Aars, hvis butikken bliver solgt, og man når til enighed med køber, siger Louise Wendelbo.

I Farsø og Løgstør har Rema 1000 købt Aldi-butikkerne og ejendommene ligesom 114 andre butikker.

Overtagelsen skal godkendes af Konkurrencestyrelsen, og den godkendelse forventer Aldi at modtage inden sommerferien.

Vesthimmerlands Kommune udbyder nu de gamle boldbaner i Løgstør - matrikel 97eq, Løgstør Markjorder. Dette fantastiske stykke jord har en størrelse på mellem 35.000 - 40.000 m2. Arealet udbydes som et projektudbud.

Skal du være med til at forme et lille stykke historie i Løgstør på de gamle boldbaner, så skal du ikke tøve med at indlevere et bud på dette dejlige stykke jord. Mulighederne er store, og for personen med de rette visioner, er det et fantastisk projektudbud!

Mindstepris kr. 6.000.000,- der er mulighed for at dele betalingen op i etaper, som byggeriet går frem.

Ved fremvisning eller spørgsmål kontakt Troels på salg@vesthimmerland.dk - Telefon: 2023 1876

Dit bud skal indleveres til Vesthimmerlands Kommune senest den 10. februar 2023 kl. 12.00.

Læs mere og kom med dit bud på www.grundeivesthimmerland.dk

18. JANUAR 2023 SIDE 7
er kun lidt over to år
taler og gaver. (Arkivfoto) Let Svær Sudoku 5 - Easy 1 5 3 3 9 5 7 2 4 4 5 9 5 6 3 8 9 1 7 4 8 7 5 3 6 2 4 8 5 9 4 5 1 9 Sudoku 6 - Easy 6 4 2 5 5 2 4 8 6 7 9 9 3 7 8 2 6 3 4 2 9 9 5 7 6 3 2 1 4 6 2 1 3 7 -4Sudoku 5 - Hard 1 4 8 3 8 9 3 6 5 4 1 6 5 7 5 6 9 3 2 8 7 9 3 Sudoku 6 - Hard 1 9 7 3 6 4 2 5 8 9 1 4 3 8 7 9 3 7 2 8 4 5 1 Created by S Udoku -4SUDOKU
Det
siden, Aldi fejrede åbningen af en nyrenoveret butik i Aars med balloner,
Vester Vang De tidligere boldbaner
Løgstør
og læs
Projektudbud:
i
Scan QR-koden
mere. Her kan du også komme med dit bud.

Butiksejer Thomas Just:

- Nu kommer der overvågning

AARS: Ejer af Vesthimmerlands Cykelcenter i Aars, Thomas Just, har ikke fået meget søvn, siden han onsdag i sidste ug kl. 18.26 blev kontaktet og fik at vide, at alarmen var gået igang i butikken i Jyllandsgade.

- Jeg ringede til butikschefen og bad ham om at tjekke butikken. Der gik kun syv minutter, men de var væk, siger Thomas Just.

Han undrer sig lidt over, at opkaldet først kom kl. 18.26, når politiet har noteret tidspunktet for alarmen kl. 17.56.

Men det er langt fra sikkert, at det ville have gjort en forskel, hvis han havde vidst det med det samme. - Politiet siger, at det går så hurtigt. Der var en butik i Randers, hvor de stjal 17 cykler på under to minutter. Det har nok ikke taget dem mere end fem minutter, at stjæle de omkring 30 cykler fra vores butik, siger Thomas Just.

Omkring 20 el-cykler, 10 mountainbikes og nogle hjul af carbon blev taget.

BEKENDTGØRELSER

Samlet værdi på den forkerte side af 500.000 kr. - Og tre af cyklerne var solgt og skulle bare hentes. Det er hårdt, og det er træls. Jeg tænker, at det er professionelle tyve, som har lavet deres forarbejde og vidst, hvad de skulle gå efter. For

det er de dyre el-cykler og mountainbikes, der er stjålet, de var nøje udvalgt, siger Thomas Just.

Nu kommer der overvågning i butikken i Aars og i Farsø - lige en enkelt uge for sent.

- Jeg talte med en om det

om lørdagen, og fik et tilbud om tirsdagen. Den slags tyverier er jo kendt i branchen. Nu får vi overvågning op inden udgangen er ugen. Det er bare så ærgerligt, at jeg ikke bestilte det en uge eller to før, siger Thomas Just.

25 års jubilæum

Torsdag d. 2. januar havde Servicemontør John Søndergaard 25 års jubilæum hos uno form i Farsø.

John startede, som arbejdsdreng i 1984, kom efter 2 år i lære som maskinsnedker. John blev udlært i 1989, hvorefter han ønskede at prøve kræfter på en anden design virksomhed - Getama.

Efter af have aftjent sin værnepligt, ville John igen udvide sin viden omkring faget, derfor søgte han til Lamin A/S, for at få en større viden om CNC bearbejdning.

Jobbet som dagplejer

Du får en hverdag, hvor omsorg, kreativitet, udvikling, trivsel og læring er i fokus.

Du skal synes, at arbejdet med små børn er fantastisk, have et stort hjerte, være rummelig og brænde for at arbejde anerkendende, omsorgsfuldt og professionelt.

Og bare rolig, du har selvfølgelig gode kollegaer, plads til voksensnak og tæt kontakt til forældrene hver dag. Et ekstra plus er, at du selv har indflydelse på, hvordan dagen planlægges.

Måske er det lige DIG, vi mangler. Uddannelsesbaggrund er ikke afgørende, det er din lyst og dit engagement til at arbejde med små børn.

Vi tror på, at det barnet kan med en voksen i hånden i dag - kan det selv i morgen.

Den 12. januar 1998 hørte John, at der var rigtigt travlt på hans gamle læreplads, uno form. Han søgte derfor tilbage og fik arbejde, som maskinsnedker på fabrikken i Aars.

I sommeren 1998 flyttes produktionen fra Aars til Fabriksvej 7 i Farsø - og John følger selvfølgelig med.

John har en utrættelig vilje til at lære nyt, så derfor søgte John et internt job, som kørende servicemontør i hele Danmark. Og på grund af hans store viden, gode faglige håndværk og hans menneskelige kompetencer får han selvfølgelig jobbet.

John har i de sidste 25 år serviceret vore kunder i hele Danmark. Hvis en køkkenkunde har en reklamation på et produkt, så er det John der løser det. Alle opgaver bliver løst tilfredsstillende og mange kunder har sendt takkebreve for den gode service, som John altid har ydet.

På vegne af unoform - tak John for de mange år, du gør en stor forskel!

Med venlig hilsen

Steen Skorstengaard Kristensen Produktionschef uno form Farsø

uno form er en del af Nobia Danmark, som er en del af den svenske børsnoterede koncern Nobia AB. Nobia AB er Nordeuropas største og førende køkkenproducent med 14 fabrikker og over 6000 medarbejdere. Nobia Danmark består af HTH, uno form og Invita. Nobia har 3 fabrikker med tilhørende kontorer i Danmark samt et nyt kommercielt hovedkontor i Tilst.

SIDE 8 18. JANUAR 2023
Det var ruden ind til kantinen, som tyvene smadrede for at få adgang til de dyre cykler hos Vesthimmerlands Cykelcenter.
Den Skabende Dagpleje Søg www.vesthimmerland.dk/ledigestillinger ÅBENT HUS Vi søger dagplejere i Aars. Lyder det som noget for dig, så kom forbi til en uforpligtende snak, når vi holder Åbent Hus Torsdag d. 24.1. kl. 18.30-20.00 Dagplejens HusJyllandsgade 9, Aars På aftenen vil vi fortælle om jobbet som dagplejer, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Kontaktperson Jill Kaa Dyrlund Tlf: 20 56 17 84 Mail: jidy@vesthimmerland.dk
Stenen som blev brugt - mere end dobbelt så stor som en mursten.

En aften med countrymusik

D.

STED: Gedsted

Søndergade 27, 9631 Gedsted

PRIS: 125 kr. inkl. spisning og kaffe ARR.: Gedsted Skole, mail eller SMS til tlf. 2334 5818 eller kragelund.9631@gmail.com

Benjamin Koppel - Annas Sang

D. 2. februar kl. 19.00 - 21.00

STED: Aalestrup Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker Knabergaarden 4, 9620 Aalestrup

PRIS: 50 + gebyr

ARR.: Aalestrup Bibliotek, tlf. 9966 8520

“Lys i mørket” Koncert

D. 5. februar kl. 19.30

STED: Aars Kirke Kirkeplads 1, 9600 Aars

PRIS: Gratis ARR.: Aars Kirke, tlf. 9862 4247

Om astrologi. Hvad er det - og hvad kan det bruges til?

D. 6. februar kl. 14.00 - 16.00

STED: Farsø Kirkes Sognegård Søvej 3, 9640 Farsø

PRIS: 90 kr. inkl. kaffe og kage ARR.: Folkevirke Vesthimmerland

Hvis jeg bliver voksen

D. 11. februar kl. 16.30

STED: Ranum Efterskole Seminarievej 25, 9681 Ranum

PRIS: Voksen (medlem) 100 kr., Voksen (ikke medlem) 150 kr., Ung 75 kr.

ARR.: Vesthimmerlands Teaterforening tlf. 9698 0050

Se filmen - læs bogen!

D. 17. februar kl. 14.00

STED: Farsø Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker Frederik IX’s Plads 3, 9640 Farsø PRIS: Gratis ARR.: Farsø Bibliotek, tlf. 9966 8530

Fastelavn

D. 18. februar kl. 10.00 - 13.00

STED: Løgstør Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Fredensgade 7, 9670 Løgstør

PRIS: Gratis

ARR.: Løgstør Bibliotek, tlf. 9966 8500

STED:

18. JANUAR 2023 SIDE 9 KULTUR KULTURKALENDER Februar 2023 Læs mere på: vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland Afvigernes ø - Livø Anstalten 1911-1961 D. 2. februar kl. 19.00 - 21.00 STED: Ranum Efterskole Seminarievej 25, 9681 Ranum PRIS: 90 kr. ARR.: Folkeuniversitetet i Vesthimmerland, tlf. 51 51 94 28 Baskery D. 4. februar kl. 20.00 STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars PRIS: Entré ARR.: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050 Til Ungdommen D. 10. februar kl. 13.00 STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars PRIS: 75 - 150 kr. ARR.: Vesthimmerlands Teaterforening, tlf. 9698 0050 Det store K - Kim Larsen hyldest D. 16. februar kl. 19.30 STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars PRIS: 200 kr. ARR.: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050 Sørens Safarishow D. 23. februar kl. 11.00 - 11.45 STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker Søndergade 24, 9600 Aars PRIS: Gratis ARR.: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510
2. februar kl. 18.00
Skole
ansigtsmaling
og
TEMAforedrag: LandsforræderOVER kanten under besættelsen D. 28. februar kl. 19.00 - 21.15
44, 9600 Aars PRIS: 100 kr., 60 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger ARR.: Vesthimmerlands Museum, tlf. 9862 3577 Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen på Kulturkalenderen: Malene Bonderup Wennerlin I Mail: mbs@vesthimmerland.dk I Tlf: 3084 3708 - Stinna Gyrup Dommerby I Mail: sdom@vesthimmerland.dk I Tlf: 9966 8515 De tre Musketerer - en for alle, alle for en og tre for en tier D. 1. februar kl. 19.30 STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars PRIS: 150 kr. ARR.: Vesthimmerlands Teaterforening, tlf. 9698 0050 Fællessang i ALFA D. 4. februar kl. 11.00 - 12.00 STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus
9600 Aars
0050 Foredrag med Rikke Nielsen - LykkeLiga
8. februar kl. 19.00
KulturDebathus Søttrup
36, 9600 Aars
Voksne 150 kr., optil 18 år 100 kr.
kontakt@kulturhussoettrup.dk Jazz D. 16. februar kl. 19.00-21.00 STED: Ranum Efterskole Seminarievej 25, 9681 Ranum PRIS: 90 kr. ARR.: Folkeuniversitetet i Vesthimmerland, tlf. 5151 9428 Kreasjov i vinterferien D. 20. - 24. februar kl. 10.00 STED: Vesthimmerlands Biblioteker Søndergade 24, 9600 Aars PRIS: Gratis ARR.: Vesthimmerlands Biblioteker, tlf. 9966 8510 5 x Vuust spiller Paul Simon D. 26. februar kl. 15.30 STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus Jyllandsgade 54, 9600 Aars PRIS: 200 kr. ARR.: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050 Valentin i kirken D. 14. februar kl. 18.00 STED: Aars Kirke Kirkeplads 1, 9600 Aars PRIS: 300 kr. pr. par inkl. tapas og vin ARR.: Folkekirkens Familiestøtte Vesthimmerland. Mere info: tlf. 4011 9680
Vesthimmerlands Museum Søndergade
Jyllandsgade 54,
PRIS: Gratis ARR.: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698
D.
STED:
Jernbanegade
PRIS:
ARR.: KulturDebathus Søttrup,

Kl. 21.30

A Hologram for the King

Amerikansk komediedrama fra 2016

I et sidste forsøg på at undgå konkurs rejser Alan til Saudi-Arabien for at præsentere en ny teknologi for kongen. Kongen dukker aldrig op, men mødet med den fremmede kultur gør indtryk på Alan. Det bliver en rejse, hvor Alan tvinges til at stille spørgsmål ved det liv, han indtil nu har levet.

Vesthimmerland med i stort nyt grønt projekt

Forløb skal sikre lokale virksomheder en grøn profil

VESTHIMMERLAND:

Nu har virksomheder i Region Nordjylland og Midtjylland mulighed for at indgå i et forløb, der skal sikre en stærkere og grønnere virksomhedsprofil.

Implementering af bæredygtige tiltag og vedholdenhed på den længere bane er noget af det vigtigste, men også det sværeste, for virksomheders bæredygtige udvikling.

Derfor er Erhverv Væksthimmerland og erhvervsrådene i Viborg, Skive og Randers gået sammen om at tilbyde et forløb, der skal understøtte bæredygtig udvikling og støtte grønne virksomheder.

Forløbet hedder StartUp Green og er et udviklingsforløb for virksomheder, der ønsker en grønnere og mere bæredygtig forretningsmodel.

Projektet er finansieret af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, som ser et stort potentiale: - Vi ønsker at bidrage til øget bæredygtighed og den grønne omstilling.

Derfor er det oplagt for

os at støtte et spændende lokalt projekt som StartUp Green, der arbejder med at understøtte og fremme den bæredygtige udvikling i virksomheder.

Det er altafgørende at investere i innovation, hvis

vi skal nå i mål med den grønne omstilling, siger fondens formand murermester Michael Jørgensen, Aars.

“Himmerland” er den største af sparekassens 13 fonde, der støtter velgøren-

de og almennyttige initiativer i deres lokalsamfund.

StartUp Green skal skubbe yderligere til den bæredygtige udvikling og være med til at samle virksomheder og interessenter i et regionalt økosystem, der arbejder for mere bæredygtig udvikling. Det er vigtigt for fremtiden, at få bæredygtighed integreret i virksomhederne.

Får faglig viden Gennem et undervisningsforløb vil deltagerne få faglig viden og inspiration til en grønnere forretningsplan samt indblik i, hvordan de helt konkret kan implementere bæredygtige tiltag i virksomheden.

Foruden at bidrage med viden skal StartUp Green hjælpe virksomhederne med at kommercialisere deres grønne ideer og initiativer, samt få værdien af deres bæredygtige produkter/services formidlet ud til potentielle kunder.

Det sker gennem undervisning, workshops, sparring og netværk.

Erfarne erhvervsfolk fra relevante brancher skal agere Business Coach for virksomhederne. Business Coachene skal sikre implementering af værktøjer fra forløbet og guide deltagerne i den rigtige retning, så de opnår og vedholder deres mål om en grønnere virksomhedsprofil.

Kl. 20.00 Sahara

Amerikansk actionfilm fra 2005

Eventyreren Dirk er på jagt efter et legendarisk spøgelsesskib med værdifuld last, der skulle befinde sig dybt inde i det sandede og farlige Vestafrika. Med sig har han sin gode ven Al, samt doktor Rojas, der undersøger en mærkelig sygdom, der hærger området.

Kl. 21.35 På UFO jagt med Jan og Morten

De amerikanske efterretningstjenester har offentliggjort en rapport, der konkluderer, at jagerpiloter har observeret uidentificerede fysiske objekter. Betyder det, at jorden får besøg fra det ydre rum? Det vil Jan Elhøj og Morten Kirckhoff finde svaret på.

Kl. 21.05

Mission: Impossible 3

Amerikansk action-thriller fra 2006 Ethan Hunt har trukket sig tilbage fra jobbet som hemmelig agent, da han bliver lokket tilbage i tjenesten af sine overordnede. Nu står Ethan over for sin mest dødbringende fjende til dato - den hensynsløse våbenhandler Owen Davian!

Kl. 22.45 The Day After Tomorrow

Amerikansk spændingsfilm fra 2004 Dramatiske klimaændringer vender op og ned på det globale vejr, så tornadoer hærger Los Angeles, en gigantisk tidevandsbølge opsluger New York og i de nordlige egne falder temperaturerne markant og fastfryser civilisationen i et ishelvede.

Kl. 20.55 Knives Out - var det mord?

Amerikansk krimikomedie fra 2019

Den succesfulde krimiforfatter Harlan Thrombey bliver fundet død i sit store hus efter sin 85 års fødselsdagsfest.

Alle hans familiemedlemmer er under mistanke, og den excentriske detektiv Benoit Blanc bliver tilkaldt for at opklare mordet.

SIDE 10 18. JANUAR 2023
PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG 20/1 FREDAG 20/1 LØRDAG 21/1 LØRDAG 21/1 SØNDAG 22/1 SØNDAG 22/1
????
ET RIGTIG GODT TILBUD... KOPI-PAPIR til private og erhverv Priserne er inkl. moms 250,En kasse A4 (2500 ark) 53,En pakke A4 (500 ark) Kan også fås i A3 Himmerlandsgade 150 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 17 11 Aars Bogtryk & Offset

Efter cykelkup i Aars:

Lokalkendte mænd sigtet for 10 forhold

Af Ture Damtoft

AARS: To formodede tyve, der fra onsdag til lørdag formodentlig begik indbrud i Aars, Nørager og Aalestrup er sigtet for i alt 10 forhold.

De seks i Aalestrup, et i Nørager og tre i Aars.

Antallet af sigtelser kan stige til 12.

Der er tale om to mænd på henholdsvis 27 og 29 år, som i forvejen er godt kendt af politiet.

Begyndelsen for de 10 sigtelser skete formentlig i Aars, hvor der onsdag omkring kl. 18 blev begået indbrud i en cykelforretning og stjålet omkring 30 cykler til en værdi af over 500.000 kr.

Fredag aften ved 22-tiden var der indbrud i et lagerlokale på Bjerregaardsvej i Aalestrup. Her blev der stjålet en Mercedes personbil, som ikke er indregistreret i Danmark. Det er forhold nummer to og tre.

Lørdag morgen omkring kl. 6.30 var der indbrud på Nørager Kro. Dette indbrud er de to anholdte også sigtet for og er altså forhold nummer fire.

- Der blev fundet nogle ting i bilen, der gør, at vi tror, de har noget med det indbrud at gøre, siger politikommisær Mikkel Brügmann.

I løbet af lørdagen indløb fire anmeldelser om indbrud i biler - forhold 5 - 8.

Mandag morgen var der indløbet to mere. Indbruddene var sket på Vestergade, Agertoften, Rolighedsvej, Kærvej og to på Skolevænget.

Der er stjålet ID-kort, hævekort, cigaretter og andre småting.

- De er sigtet for fire tyverier, og jeg antager, at de også bliver sigtet for de to, der er anmeldt efter anholdelsen, siger Mikkel Brügmann.

Selve anholdelsen skete på Markedsvej i Aars kl.

11.40 lørdag formiddag.

Politiet havde fået en anmeldelse om en Mercedes, der kørte underligt.

- Det var derfor, vi var ekstra opmærksomme i det område, siger Mikkel Brügmann.

De to blev af politiet skønnet påvirkede af både alkohol og euforiserende stoffer, hvilket gav to sigtelser mere og i alt de 10.

Kommer de to tyverier i Aalestrup oveni, er der altså tale om 12.

De er nu varetægtsfængslet i fire uger efter at være fremstillet i grundlovsforhør søndag.

Politiet søger vidner både fra forholdene i Aalestrup og fra tyveriet i Aars.

- Vi har en mistanke om, at de to kan stå bag de tyverier, men jeg kan ikke komme ind på indicierne. Hvis nogen har set noget, må de meget gerne henvende sig til politiet på 114, siger Mikkel Brügmann.

Airmaster åbner testcenter i Aars

AARS: Virksomheden Airmaster i Aars er blandt Europas førende producenter af decentrale ventilationsløsninger, og arbejder på at blive endnu bedre.

I morgen torsdag, 19. januar åbner Airmaster officielt dørene til et nyt testcenter, der skal være med til at løfte virksomhedens produkter og løsninger endnu højere.

Arbejdet med at udvikle testcentret har stået på i flere måneder, og har medvirket til, at Airmaster har kunne ansætte flere -

blandt andet højt uddannede medarbejdere. Ved

åbningen bydes velkommen af CEO Kim Jensen. Han efterfølges af borgmester Per Bach Laursen (V).

Airmaster er især stærk inden for udvikling af indeklima i folkeskolen.

18. JANUAR 2023 SIDE 11
Slap af og træn Kom i LOOP og giv hovedet en pause, mens din krop gør arbejdet. På 24 minutter får du trænet hele kroppen i en cirkel af maskiner. Enkelt og effektivt. I LOOP er der plads til alle, og vi glæder os til at byde dig velkommen! Medbring denne annonce i LOOP Fitness og træn 10 dage helt gratis uden binding og gebyrer.* ENKEL OG EFFEKTIV CIRKELTRÆNING *Gælder nye medlemmer. VI HAR FJERNET ALT DET DU IKKE MAGTER VED FITNESS OG TILSAT SMIL OG GOD STEMNING loopfitness.dk Følg os på FÅ 10 DAGES GRATIS TRÆNING Nytårskur - din tur ? Opret dig på: https://loopfitness.dk/centre/loop-fitness-aars/ Hele familien over 14 år kun 449 kr. Gratis oprettelse helt uden binding Kom i gang for kun 99 kr. for de første 30 dage UDSALG VI SES HOS WWW.MARY.DK – BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – VEMB – AABENRAA – AARS EKSTRA -20% Masser af nyheder i butikken. Kig ind! pÅ DEN ALLEREDE NEDSATTE PRIS *GÆLDER IKKE BASIS OG NYHEDER 3 VILDE DAGE TORSDAG-FREDAG-LØRDAG BOUTIQUE MARY Himmerlandsgade 86 9600 Aars Tlf. 31 31 45 94 boutiquemary.dk
Fra venstre ejer Thomas Just og butikschef Flemming Vise fra Vesthimmerlands Cykelcenter, hvor der onsdag var indbrud i butikken, der muligvis var begyndelsen på en lang række indbrud og andre lovovertrædelser i Aars, Nørager og Aalestrup, som to mænd er anholdt og varetægtsfænglset for.

HOUMANN

Malerfirma

A/S

Hvis du er andelshaver/forbruger hos NORLYS, har du netop modtaget et valgkort, da der skal vælges nyt repræsentantskab for de kommende fire år.

Brug din stemmeret. NORLYS har - som aldrig førbrug for et aktivt forbrugerdemokrati.

I løbet af 2022 har vi set, hvordan krigen i Ukraine og manglende nedbør/ændret vejrlig i Europa har fået energipriserne til at stige voldsomt. Det gav syn for sagen om, at de oprindelige pris- og afregningsmodeller i NORLYS bør justeres løbende.

Vi er 62 kandidater, der er opstillet i distrikt Himmerland. Hvis jeg bliver genvalgt, vil jeg bl.a. have fokus på følgende:

• Bedre information om prisvilkår til ALLE forbrugere, når forandringens vinde blæser - også til jer, der ikke selv er fortrolige med at fremskaffe vilkår om priser og energispareråd via nettet og computere.

• Flere store beslutninger skal forelægges repræsentantskabet. Finder det f. eks ikke ok, at NORLYS opfører nyt domicil på en meget kostbar grund i Aalborg, som kunne have været etableret for færre penge i Rebild, Vesthimmerlands eller Mariagerfjord kommune – det slag er tabt, men mange nye beslutninger skal træffes fremover..

• Selskabets arbejdspladser skal fortsat kunne fastholdes uden for de store byer. NORLYS har som stor arbejdsplads en samfundsmæssig forpligtelse til at bidrage til at holde Danmark i balance.

• Følge medarbejdertilfredsheden i selskabet nøje.

STEM PÅ EN LOKAL KANDIDAT:

Leo Thysk

Mailadresse: Leothysk@gmail.com

– 69 år, nu bosat i Nibe, men opvokset og boet i daværende Nørager kommune det meste af mit liv. Startede på arbejdsmarkedet (primært Kommunedata/KMD) for 50 år siden - men har mod på 4 år mere i et lille hverv hos NORLYS.

Kom i repræsentantskabet for daværende Himmerlands elforsyning (HEF) for mere end 20 år siden, så kender både fordele og ulemper ved at gå fra et mindre selskab til nu NORLYS, der forsyner store dele af Jylland. Hvervet er ulønnet, men modtager honorar for deltagelse i et mindre antal møder årligt. Derudover en række online møder, som ikke honoreres.

Inger Støjberg i Haubro:

CO2-afgift på landbrug er fuldstændig forkert

Af Thorkil Christensen

HAUBRO: CO2-afgift på landbruget er fuldstændig forkert. Der er en manglende politisk forståelse for, hvad et erhverv selv kan gøre. Vi skyder os selv i foden ved at indføre CO2afgiften.

Så direkte sagde folketingsmedlem og leder af Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, sin mening om den den aktuelle politiske debat om indførelse af CO2-afgift i landbruget, da hun mandag aften talte ved et kundemøde på Vesthimmerlands Maskinstation i

Haubro. Her var omkring 250 landmænd samlet. - Men afgiften kommer, sagde Inger Støjberg! Inger Støjberg gav også udtryk for, at det er mangel på forståelse og manglende respekt for det at være landmand, der er årsag til at politikere på Christiansborg nu er opsat på at indføre CO2-afgiften.

Hvad kan der gøres? En af mødedeltagerne, Per Warming, Aars, spurgte om, hvad der kan gøres ved det. Som landmand ved vi jo, at vi ikke får pengene fra afgiften tilbage, som nogle politikere hævder. Og vi producerer i forvejen med det lavest mulige CO2aftryk. Kan du skubbe lidt til, så en afgift bliver tålelig for landbrugserhvervet, lød det fra Per Warming.

Inger Støjberg sagde, at det er imponerende, at de politikere på Christiansborg, der går ind for CO2afgift, selv tror at det er en rigtig løsning. Vi så det, da

der blev talt om afgift på flybilletter. Først var det 13 kr., så blev det 80 kr. og senest 100 kr. Nu er det så landbrugets tur. Min bror, som er landmand, har allerede nået det CO2-mål som han skal i 2030 - og at tro, at alle danskere holder op med at spise kød og drikke mælk er urealistisk. Kun New Zealand har indført en CO2-afgift.

Svaret til Per Warming var:

- Vi vil lægge et pres på de politikere som tror på det her, og arbejde sammen med landbrugserhvervet om at lægge trykket rigtigt. En CO2-afgift bliver til stor skade for landbrugetog for Danmark.

Jeg synes, at det er meget skidt, fastslog Inger Støjberg.Torben Myrup, Gundersted, gjorde opmærksom på, at landbruget i miljødebatten ikke er blevet godskrevet for hverken vindmølledrift eller for halmleverancer til varmeværkerne. Og nu kommer CO2-afgiften.

- Det er blevet en symbolpolitik. Men vi kan give modstand, og forsøge at forklare, hvad en CO2afgift kommer til at betyde for et landbrug. Men I landmænd skal også selv være med, sagde Inger Støjberg.

Der blev spurgt om, hvad alternativet er til indførelse af en CO2-afgift. Her gjorde Inger Støjberg opmærksom på, at landbruget allerede er igang. Det var noget helt andet, hvis der ikke var sket noget.

Men i Danmark har vi et meget omstillingsparat landbrug.

Alle er jo med på at indrette sig på en løsning, og jeg ser gerne, at der ikke fra Christiansborg bliver truffet “skrivebordsbeslutninger” som ikke kan føres ud i livet.

En ny begyndelse

Inger Støberg indledte i øvrigt med at fortælle om tilblivelsen af sit parti Danmarksdemokraterne. Det skete i kølvandet på den dom hun fik efter den såkaldte “barnebrudssag” og som førte til, at hun blev smidt ud af Folketinget.

- Hvad skulle jeg så leve af? Journalistik måske, og fik ansættelse ved DK4, og med levering af klummer til først Ekstrabladet og senere Avisen Danmark.

Men efterhånden dannede der sig konturer til et politisk projekt. Man kan blive lidt blændet af, hvad der sker på Christiansborg, hvor politikerne beskæftiger sig med mange mærkelige ting. Men der bliver længere og længere mellem København og helt almindelige mennesker ude i landet.

Derfor var det en gave at blive smidt ud af Folketinget, så jeg kunne begynde forfra, og skabe noget ud fra virkeligheden, sagde Inger Støjberg.

Men hun havde sine betænkeligheder, for hun ville ikke komme tilbage til Christiansborg som en bitter hævner.

Hun blev inviteret ind for at give sit besyv med i debatten om forsvarsforbeholdet. Her mødte hun sine tidligere kolleger, og fik en god oplevelse. Inger Støjberg besluttede, at hun ikke ville komme tilbage med et protestparti.

Det førte til dannelsen af Danmarksdemkraterne. 20.000 underskrifter blev indsamlet, 40 kandidater blev efter grundig research opstillet, og ved valget 1. november sidste år kom Danmarksdemokraterne i Folketinget med 14 mandater.

Ved mødet i Haubro gav Inger Støjberg også sit besyv med omkring afskaffelsen af Store Bededag, den nye regering, migrantdrømme og psykiatriområdet.

SIDE 12 18. JANUAR 2023
Industrivej 5 . 9600 Aars Tlf. 98 62 25 70 Vi udfører alle former for malerarbejde, har 30 års erfaring! Vi udfører også sprøjtespartling af vægge og lofter! Industrivej 5 • 9600 Aars Tlf. 9862 2570 - 4019 9958
-
Valg til repræsentantskabet i NORLYS
leverandør af el, fibernet og TV-pakker
98 62 18 66 www.km-ark.dk
Krogh Madsen Arkitekter a/s
Samlede 250 tilhørere på Vesthimmerlands Maskinstation
Inger Støjberg talte for 250 tilhørere ved mødet på Vesthimmerlands Maskinstation i Haubro.
Vi kører i hele Nordjylland - Frihed til livet Gratis fremvisning hos dig! Vi reparerer også alle former for el-scootere! Kvalitets el-scootere til den rigtige pris! Fønix Komfort El-Scooter v. Jens Erik Andersen Torupvej 6, 9640 Farsø Tlf: 61 66 05 75 www.fonixkomfort.dk NYHED! Fønix City Cabino 3 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,Fønix Komfort El-Scooter v/Jens Erik Andersen Torupvej 6, 9640 Farsø Tlf. 61 66 05 75 www.fonixkomfort.dk Vi kører i hele Nordjylland - Frihed til livet Gratis fremvisning hos dig! Vi reparerer også alle former for el-scootere! Kvalitets el-scootere til den rigtige pris! Fønix Komfort El-Scooter v. Jens Erik Andersen Torupvej 6, 9640 Farsø Tlf: 61 66 05 75 www.fonixkomfort.dk NYHED! Fønix City Cabino 3 28 km/t. 60 km pr. opladning Gratis fremvisning hos dig! Vores mest solgte el-scooter Fønix 314 Køb eller lej dit el-køretøj Leje fra 700 kr. pr. md solgte Nu flere modeller i lukkede kabinescootere Vi reparerer også alle former for el-scootere!

Familiens feriehit i Tyrol

Og beliggenheden nær grænsen til Italien lægger op til en køretur til Merano (81 km).

Mulhouse og vinruten i Alsace

• 5 overnatninger

Bag den blomstrende facade gemmer sig en hyggelig og autentisk, fransk hoteloplevelse: Her kan I slappe af i den lille wellnessafdeling og tage en forfriskende dukkert i swimmingpoolen, og hver aften kan I sætte jer til rette ved et veldækket bord og nyde den inkluderede middag – eller måske forkæle jer selv ekstra en aften i stedets populære restaurant, hvis I går på opdagelse i det ordinære menukort og tilkøber en af de mere eksklusive retter.

Valgfri ankomst 1.3.-26.11.2023.

Sommerferie på Sydfyn

Hotel Faaborg Fjord Spa & Wellness HHH

Her bor I på første parket til det sydfynske øhav og alle Fyns fristelser: Hotellet kan blive årets dejligste ferieoplevelse på et weekendophold eller en sommerferie med sol og strand i Danmarks dejligste hjørne. I bor lige ned til vandet, hvor hotellets egen badebro byder sig til på lune sommerdage, og den smukke havudsigt kan også nydes fra hotellets restaurant, hvor I skal begynde og slutte dagen over et godt måltid. Valgfri ankomst 26.6.-9.8.2023.

• 5 x morgenbuffet

• 5 x 3-retters middag

• 1 glas Crémant d’Alsace som velkomstdrink

• Deluxe-værelse med AC

• Check-out kl. 12

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-3 år

gratis. 2 børn 4-12 år ½ pris.

• Værelse med balkon el. terrasse

eftermiddagskaffe og kage •

Pris pr. pers. i dbl. værelse

Pris uden rejsekode fra 3.849,Pristillæg 1.6-16.9.: 400,-

1 Godt nytår – og god tur i 2023 Book hotel med fordel nu, og glæd dig til tryg og fleksibel kør selv-ferie med vores faste ferieleverandør. Husk rejsekoden for at få din nytårsrabat! 3 nætter fra 1.549,- 4 nætter fra 2.049,-

2

På toppen af Mols Bjerge

barn 3-5 år gratis.

børn 12-17 år 30 % rabat Maks. 2 opred. pr. værelse.

Pris pr. pers. i Molbo-suite

1.149,-

Pris uden rejsekode 1.299,-

• 2 overnatninger

• 2 x morgenbuffet

• 2 x 2-retters middag/buffet

Børnerabat (ved 2 voksne) 2 børn 0-5 år gratis. 3 børn 6-14 år ½ pris. Maks. 3 opred. pr. vær. Ankom hele året 2 nætter fra 1.299,- 3 nætter fra 1.849,3 nætter 1.099,- 4 nætter 1.449,Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris. 3 nætter 1.649,-

• Fri adgang til sportshaller, badmintonbaner, boldbaner, naturgolf m.m.

Hotel Fuglsøcentret på Djursland Hotel Fuglsøcentret ligger midt i Mols Bjerge med den skønneste udsigt over området, som i 2009 blev udnævnt som nationalpark. Her er I landet i et af Danmarks smukkeste naturområder: I befinder jer blot 1 km fra Fuglsø Strand og kan direkte fra hotellet begive jer ud på markerede vandrestier, korte som lange, i det idylliske terræn med bløde bakker, som blev formet helt tilbage i istiden. Her vil I få et møde med områdets helt særlige natur og lange kulturhistorie.

Ankomst torsdage og fredage 5.1.-26.5. og 26.10.8.12., samt valgfri ankomst 13.-16.2., 5.-7.4. samt 1.6.21.10.2023.

Når man kører sydpå gennem Tyskland, er Harzen det første bjergområde, man møder – blot 3-4 timer syd for den danske grænse. De disede, skovklædte bjerge, der dukker op i horisonten, er ganske betagende og gemmer desuden på heksehistorier, ridderborge og bindingsværksbyer. I hjertet af den populære feriedestination ligger Braunlage, som er en helt karakteristisk Harzenby.

Specialtilbud på kør selv-ferie arrangeret i samarbejde med: Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34

Afbestillingforsikring kan tilkøbes. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Ekspeditionsgebyr kr. 99,-. Børnerabat ved 2 betalende voksne. Nogle hoteller opkræver en mindre turistskat. Telefonen er åben hverdage kl. 9-17.

18. JANUAR 2023 SIDE 13
48 HuskAARSAVISrejsekode
pr. pers.
deluxe-dbl. værelse 2.899,-
Pris
i
Pris uden rejsekode fra 3.199,Pristillæg 1.5.-30.9.: 200,-
Best Western Plus Au Cheval Blanc HHHH
Pris pr. pers. i dbl. værelse 2.799,Pris uden rejsekode 3.099,-
½
Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 2 børn 4-14 år
pris.
5
overnatninger
• 5 x morgenbuffet
• 5 x 2-retters middag
Fast lavpris på SPA-entre inkl. forfriskninger, badetøfler og lån af badekåbe
Du
helt
Rabat på greenfee BESTIL TRYGT FERIE NU!
kan ændre dato og hotel
frem til 30 dage før ankomst for kun kr. 99,-
Hotel Margarete Maultasch HHHH i Nauders, Østrig Her er et sikkert hit for børn og alle andre, der elsker aktive oplevelser, hyggelige traditioner og naturens smukkeste kulisser. På Hotel Margarete Maultasch får I beværtning i særklasse i den charmerende, gamle fæstningsby Nauders, der ligger omgivet af alpetoppe kun få kilometer fra både den italienske og schweiziske grænse. Tag en dukkert i hotellets swimmingpool og glæd jer til de lækre middage – og så kan I ellers bare fylde dagen med oplevelser, for det inkluderede Summer Card giver blandt meget andet gratis adgang til friluftsbadet i Pfunds (14 km) med både vandrutsjebane, børnebassin, beachvolley med mere og fri transport med den lokale bus. I kan også tage en tur med bjergbanen op i højderne – så kan alle aldre være med til at nyde udsigten.
3.549,-
2
7 overnatninger
7 x morgenbuffet
7 x
7 x
Valgfri ankomst 1.6.-24.9.2023. 1
Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-2 år gratis. guidede vandreture, lokalbus m.m.)
børn 6-11 år ½ pris.
4-retters middag inkl. salatbuffet • Børnemenu hver aften •
Summer Card oplevelsespas (gratis adgang til friluftsbade,
Hotel Gasthof Erholung i Braunlage,
Midttyskland
Det historiske Harzen • 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 5 x 3-retters middag • 10 % rabat på billet til Harzer Schmalspurbahnen Pris pr. pers. i dbl. værelse 1.799,Pris uden rejsekode 2.099,Valgfri
ankomst 3.1.-28.5.2023.

Der var fed stemning i TPNG-mørket i Aars

Det lokale hold bankede Aalborg-konkurrenter

Af Ture Damtoft

AARS: The Party Next Generation, eller TPNG, blev igen en kæmpe succes i Aars.

Der var godt nok ikke helt udsolgt, men lige omkring 500 gamere havde det

præcist ligeså sjovt og fedt, som der altid er garanti for i Messecenter Vesthimmerland.

Og navnet trænger lidt til en opdatering.

Deltagerne var fra de 1011 år og op til de over 30; esport har bidt sig fast i både

Aars og resten af Danmark.

De fleste deltagere var fra Jylland.

Som Thomas Brink fra Aalborg og klubben Exzentriq.

Selv spiller han CS:GO men sidder ikke ved keyboardet hele tiden .

Han deltager ikke selv i turneringsspil, men det gør klubben LOL hold - eller League of Legends.

Vinderchance?

- Der er nærmest 100 pct. garanti for, at de vinder, ingen af de andre hold er i nærheden af, lyder det sejrssikkert fra Thomas Brink.

Lidt for sejrssikkert - for Exzentriq blev slået i finalen af E-sport Vesthimmerland.

De fem Aars spillere tog en snæver sejr, da de vandt game 5 efter at have været foran 2 - 1.

- Det var en tæt kamp. Vi har længe kunnet samle et lokalt hold og været med til LAN i Aars. Sidste år var vi i finalen, og i år gik vi så lige skridtet videre og tog sejren, siger Lasse Herman Børgesen.

Han er både LOL træner og spiller til TPNG, og fik del i første præmien på 2500 kroner og gavekort til forskellige ting.

Næste år er E-sport Vesthimmerland med igen.

- De har nogle fede værdier med gratis frugt og ingen energidrikke. Det er vigtigt at fastholde det sunde, så det ikke bare er chips og cola. Der er også en charme over, at det er lokalt, og så er det jo fedt, at vi kan stå stærkt overfor hold fra større byer, som kommer hertil, siger Lasse Herman Børgesen.

480.000 kr., og som vi først kan få om nogle måneder, siger Tonny Ørsnes Bach.

Trods fejlen er det lykkedes skolen at spare 30 pct. på energien. En masse køleskabe er fjernet fra klasselokalerne, og alt, hvad der kan slukkes, bliver slukket.

Det er især de mindre skoler, som har held med at spare på energien - det går lidt mere trægt i byer som Aalestrup og Aars.

10 skoler med i energisparedyst:

Dårlig timing i Aars for Østermarkskolen

Af Ture Damtoft

AARS: 10 skoler er med i opløbet om at blive den mest energibesparende skole i Vesthimmerland. Konkurrencen blev skudt i gang 1. december

sidste år og fortsætter indtil 1. februar 2023.

Det er altså to måneder, hvor de 10 skoler, som er med i konkurrencen dyster mod hinanden. Energiforbruget gøres op af Vesthimmerlands Kommunes Ener-

gileder, Christian Martin Baaner, halvvejs og til slut i konkurrencen, hvor vinderen findes.

På Østermarkskolen i Aars ville serviceleder Tonny Ørsnes Bach gerne have ventet nogle måneder, for det centrale anlæg til at regulere temperatur og ventilation fungerer ikke i øjeblikket, som det skal.

- Styreenheden er gået i stykker, så den kører hele tiden. Vi kan heller ikke slukke for den, for så stopper ventilationen i klasselokalerne, og der kommer for meget CO2. Der skal en ny enhed til som koster

- Vi slukker det hele i ferier, og lærerne slukker for computerskabene hver dag, så de ikke står og lader unødvendigt. Det er også en forholdvis ny skole, hvor lyset slukker automatisk. Jeg ville helst ikke have været med i konkurrencen nu, men de kan komme igen, når vi har fået skiftet enheden, så skal vi nok vinde, siger Tonny Ørsnes Bach. Konkurrencen skal lære eleverne om energikrisen og samtidig minde om, at en lille indsats bidrager positivt i det store samlede billede.

- Det er vigtigt, at eleverne er oplyste om energikrisen, og hvilke konsekvenser, den kan have, hvis vi ikke gør en fælles indsats. Det er der rigtig god læring i, og samtidig har vi alle sammen godt af at blive mindet om, hvordan vi i fællesskab, og ved hjælp af små justeringer i vores måde at agere på i hverdagen, kan spare på energiforbruget og sørge for, at vi ikke bruger unødvendig energi. Det gælder både på skolerne, derhjemme og på arbejdspladserne, siger skole- og dagtilbudschef, Anders Norup, Vesthimmerlands Kommune.

SIDE 14 18. JANUAR 2023
Vælderskoven 13 . 9520 Skørping . Tlf. 98 37 51 00 www.roldstorkro.dk . roldstorkro@rold.dk WEB TILBUD! Bestilles nu på www.rold.dk/krondyr 22500
afhjemmerøgetflynderfra”KYST” Skiverafkrondyrkøllemedbagtkartoffelmos
vaffel med skovbærkompot med rørt vanilleis
sælges som et webtilbud, - og vi belønner de gæster, som bestiller de første couverter til hver enkelt aften med dette tilbud.
FRA kr. pr. kuvert. Book nu og få middagen til den billigste pris. Krondyrsmiddagen De fleste aftener i januar, februar og marts: • • • • • • Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk Fabrikspriser LECA - FUNDA BLOKKE Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten Tlf. 60 22 41 42 | FARSØ NICOLAJ KREBS MURERFIRMA APS
I MURERARBEJDE Ny- og tilbygning | Reparation | Sokkel og beton Facaderenovering | Netpuds Belægning | Badeværelser - fliser og klinker
Holdet fra E-sport Vesthimmerland med vinderchecken for deres sejr i League of Legends. Fra venstre: Jonas Nørmølle, Niels Vendeltorp, Lasse Herman Børgesen, Mathis “Brapper” Sørensen og Magnus Bonde.
Mousse
Belgisk
Krondyrsmiddagene
De 3 retter koster
ALT
Alt i Bygningsmalerenmalerarbejde Farsø Malermester Gert Bang Larsen www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Den kollektive trafik inde i en dødsspiral

Medlem af byrådet i Vesthimmerlands Kommune, 2. viceborgmester og medlem af udvalget for Teknik og Miljø, Jane Bonnerup (SF), Gedsted, skriver om at gøre den kollektive trafik attraktiv:

LÆSERBREVE

Reduktioner på lokale NTbusruter fra sommeren 2023. Det var et af punkterne på årets første møde i teknik og miljø.

Den kollektive trafik har i mange år været lidt et smertens barn for os i SF.

Det er vigtigt at støtte op om en ordentlig infrastruktur. Hvis ikke det er muligt at bevæge sig rundt i landet uden kollektiv transport svigter vi børn, unge, ældre og andre borgere uden bil.

Den kollektive trafik i vore yderområder er ikke desto mindre gået ind i en form for dødsspiral.

Der er mange der kører langt for at gå på arbejde. Transporttiden er en vigtig faktor, og derfor har mange borgere i Vesthimmerland egen bil. Busserne har i de senere år haft færre passagerer og færre afgange, og man forstår godt fornuften i at mindske antallet af afgange når man ser, hvor mange af ruterne i yderpunkterne kun har en til tre passagerer med.

NTs budgetforslag for 2023-2026 viste at Vesthimmerlands Kommune fremover ville mangle ca. 1,5 mio. kr. årligt i vores bidrag til de lokale NT-busruter. Dette skyldes forøgede udgifter til brændstof, og et dyk i passagerindtægterne, delvis grundet Covid-19 pandemien.

Det har derfor været en bunden opgave at finde reduktioner med ulempe for så få nuværende brugere af kollektiv trafik som muligt. Der er tilstræbt kun at foretage tilpasninger og reduktioner på ruter med betydning for maximalt gennemsnitligt to passagerer pr. dag.

I besparelserne er modregnet en udgift til Plustur og Flextur, der i de fleste tilfælde tilbydes som alternativ, hvor den sidste (eller første) del af busruten udgår.

Reduktionerne forventes at frigøre 0,579 mio. kr.

Plustur og Flextur er virkelig gode tilbud til borgere bosat i yderområderne.

Det kan dog virke lidt som det hemmelige tilbud, man ikke ønsker folk skal blive alt for glade for at benytte. Mange i Vesthimmerland er ikke opmærksomme på at køreplanerne på den måde er suppleret. Plusture ses kun når man søger på en konkret rejse i rejseplanen og mange tror Flexture kun er for handicappede og ældre.

Jeg fik opbakning af resten af Teknik- og Miljøudvalget i ønsket om en bedre formidling og synliggørelse af mulighederne for at benytte Plustur og Flextur i den kollektive trafik.

Plustur kræver at man opretter sig på Rejseplanen.dk og at man bestiller/ køber turen senest to timer før. På rejseplanen ses hvor og hvornår man har muligheden for at købe plusture. Muligheden findes kun når busturens andel af den samlede rejse udgør minimum 50 pct, til gengæld er det ganske gratis.

Flextur er kollektiv trafik, som man skal bestilleog det er for alle.

Med Flextur bliver man kørt fra adresse til adresse. Flextur er en samkørselsordning, så man kan blive kørt sammen med andre, og man kører muligvis en omvej for

at hente eller aflevere nogle af dem. Flextur er mindre egnet for borgere, der pendler fast på en strækning, da minimumsbetalingen er 60 kr. (og 80 kr. morgen og eftermiddag) og 6 kr. pr. km.

Det er en rigtig god mulighed hvis man bruger hjælpemidler, da rollator, kørestol eller lignende, kan medbringes.

Flextur bestilles senest to timer før i appen Flextrafik, på nt.flextrafik.dk eller på NT telefon 99 34 11 34.

NØRAGER

Der er en ændring i taksten for Flextur, hvor man tidligere fik en stor reduktion i prisen når man var flere der bestilte sammen. Den er nu helt forsvundet, og vi så gerne at der stadig var en mindre besparelse da det er til alles fordel at fylde bilerne op på de ture der køres, både set fra et økonomisk og bæredygtigt perspektiv.

Set ud fra et miljøperspektiv er den kollektive trafik i lidt af en fælde. I SF ønsker vi en stærk kollektiv

trafik som alternativ til privatbilismen, men samtidig giver det overhovedet ikke mening at have busruter med kun en til tre passagerer i forhold til Co2 udledning, så nedskæringer synes uundgåelige.

Det handler om at kunne tiltrække brugere og igen gøre kollektiv trafik attraktiv, og her er det svært at komme med den perfekte løsning.

I Regionen arbejder NT på at styrke de gennemgående ruter ved færre stop og mere effektiv rejsetid. Det bliver spændende om det får den ønskede virkning.

Tidligere hotelbygning i Aars kan nedrives nu

Byrådsmedlem og medlem af Teknik/Miljøudvalget og Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Henrik Dalgaard (C), Ndr. Borremosevej 10, Aars, ser frem til byggeri i Aars på grunden med det forfaldne tidligere Hotel Himmerland:

I dag godkender økonomiudvalget ”forhåbentlig” det såkaldte skema B, altså en endelig godkendelse til 30 nye spændende boliger i Aars midtby.

Bygningen har igennem flere år været et ikke kønt indgangsparti til Aars by, og ikke mindst vores flotte handelsgade Himmerlandsgade.

De seneste par år har det dog ikke været manglende vilje fra byrådet af, men det høje prisniveau, der har været i byggesektoren, som har forsinket processen. Så nu skal vi bare glæde os over, at efter en godkendelse i dag kan boligselskabet Nordjylland fjerne bygningen og igangsætte det nye

byggeri. Selvom der selvfølgelig er forskellige holdninger til markante bygninger, så er det en udvikling, vi skal forholde os til. Over de næste 20 år bliver vi næsten 2000 borgere mere i Vesthimmerland over 80 år, end vi er i dag, og det vil kræve en nødvendig byfortætning.

Så hvis den sammensætning, vi har i kommunen i dag, fortsætter uændret, vil det kræve egnede boliger til næsten 500 ældre mere i 2045.

Og nogen vil så naturligt spørge, om de alle vil bo i gåafstand til handlemuligheder.

Sikkert ikke, men når vi ser hvor populær øvrige boligbyggerier er i Aars midt-

by, så ønsker størstedelen af de ældre det.

Og vi skal selvfølgelig som kommune, bane vejen for central beliggende boliger, det fortjener de ældre. Og ikke mindst er det lige ind i hjertet af den Konservative strategi vi havde i valgkampen, at Vesthimmerland skal været Danmarks bedste sted at blive gammel.

Jeg ved godt, det vil skabe en del kaos i Aars midtby under byggeprocessen, som vil gå fra medio 2023 til ultimo 2024. Men det skal være skidt, før det bliver godt, som man siger.

Jeg sidder samtidig i den arbejdsgruppe, hvor vi ønsker flere parkeringspladser ved Rema og Lidl, og en grøn oase i midtbyen, hvor åbning af Aars Grøft under Præstegårdsvej, skal ledes ind i museumshaven.

Men som man kunne læse i sidste uge, har vi fat i den del, og håber vi kan lande en god løsning, i samarbejde med boligforeningen.

Nu har vi set på den grusplads i Aars midtby længe nok.

Historisk tovholder efterlyses i Nørager

Af Ture Damtoft

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.

Gennem mere end 25 år har Lokalhistorisk Forening og Arkiv for Nørager og Omegn varetaget registrering, opbevaring og passet på arkivalier om lokalområdets historie.

Desuden har foreningen arrangeret udflugter for medlemmer og andre interesserede.

Det ønsker foreningen at blive ved med. - Men det kræver at vi har folkene til det. Gennem de godt 25 år har arkivet kun haft tre tovholdere. Nu har den seneste i rækken, Kri-

sten Stagstrup, meddelt, at han ønsker at stoppe senest i foråret. Hvis arkivets drift skal fortsætte i dets nuværende form, så skal der findes en efterfølger, siger formand André Ellegaard.

Han og de øvrige medlemmer håber at finde en ny tovholder, som kender området og gerne har boet på egnen i mange år, og som kender nogle af historierne fra området.

Naturligvis skal personen have interesse for det lokalhistoriske og bidrage til arbejdet med at indsamle materiale.

- Kan man bare sætte ”flueben” ved en af disse kendetegn, er det et plus for en ny tovholder. Kristen Stag-

strup har lovet at give en introduktion til arbejdet, og at være på sidelinjen også til de kurser, man kan tage som tovholder, siger André Ellegaard. Er det for stor en mundfuld at blive tovholder, er der også mulighed for at blive frivillig i arkivet.

- Selv om jeg er den yngste i bestyrelsen, og historierne nogle gange ligger uden for det jeg ved, så er det spændende at tage del i arbejdet i arkivet. Alle os, der er involveret i arkivets arbejde, ønsker at driften skal fortsætte i den nuværende form, men vi er parate til at lave justeringer, så arbejdet passer til eventuelle nye frivillige og arkivlederen, siger André Ellegaard.

Skotsk band til Nørager

NØRAGER: Det skotske band RunRig har spillet deres sidste koncert i Danmark. Musikken lever dog stadig med det fynske folkrock-band ReCovery, der går på scenen i “Kig Ind” i Nørager fredag, 27. januar.

ReCovery blev dannet i 2020 og er Danmarks eneste RunRig Tribute-band.

De leverer festlig folkrock med nærvær, og tager publikum med på en musikalsk rejse til det skotske højland.

Bandets fem medlem-

mer har alle deres egen historie med RunRig fra den første koncert på Tønder Festival i august 1983 over ”gågade-jam” med RunRigs guitarist Malcolm Jones, og til deres sidste ”The Last Dance”-turné.

18. JANUAR 2023 SIDE 15
Lokalhistorisk Forening og Arkiv for Nørager og Omegn søger både nye frivillige og en tovholder. Arkivfoto. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 Jane Bonnerup (SF): - Det handler om igen at gøre kollektiv trafik attraktiv. Henrik Dalgaard. LÆSERBREVE

AARS: Mange familier frygter for varmeregningen

denne tid. Men fjernvar meforbrugerne i Aars, Sul drup, Haverslev og Hor num får en varm julegave. Aars Fjernvarme som for synerdefirebyer,harnem ligmeldtud,atvarmeprisen kun stiger beskedent i det kommendeår.AarsFjernvarmesbesty relse har netop fastsat pri sen for 2023. Prisen stiger med godt fire procent for det, der i fjernvarmebranchen kaldes et standarthus. Det betyder en stigning fra 10.517kr.til10.970kr.incl. moms.Istandardhusetreg-

nes med et varmeforbrug på18,1MWh/år.Prisenpå varmestigersåledesfra425

VarmttøjfraAarstil ukrainske soldater

■ AARS: 20.000 kroner. DetermåletforenaktivitetiAarsKirkecenterpå lørdag,hvordersamlesind tilkøbafvarmtvintertøjtil hæreniUkraine.nereDeterengruppeukraibosat i Vesthimmerland der samarbejder om indsamlingen med sognepræstLoneDolmeriAars. Der bliver bl. a. koncert meddenukrainskegruppe Salabanta, den ukrainske versionaf julemandenSt. Nikolai deltager og børn kanfåansigtetmalet.Der bliverogsåarrangerettombolamedfinegevinster.

Fakta

januar 14.-15. JANUAR

måneder.blevetforsinketimindsttre 6

Årsagenermanlendegefuldvejledningogmangpriser. - Virksomheder er omfattetaf sammekravsompri- vate husstande. De har to muligheder. Den en er at hyre en privat vognmand, den anden at tilmelde sigrådetenkommunalordning.Byi KommuneVesthimmerlands har truffet enbeslutningom,atviskaltil- byde affaldsindsamling til virksomheder, men vi harikkeudregnettarifferforde enkelte fraktioner. Vi har hovedtallene, men de skal dissekeres ned på fraktio14 15 NYE BILERPÅLAGER TILOMGÅENDELEVERING...

nerne. Er det f.eks. embellage, som indbefatter glas, metal, papir, pap og plast under et, så skal vi haveVifastsatentarif,pr.fraktion. håber at få takster god-

kendt nogenlunde hurtigt,adm.sigerMortenAabyNielsen, direktør i Vesthim-merlandsForysning.

Lions i Aars vil skaffe elektricitet til Ukraine Klubbenhardoneret50.000kr.tilkøbafengenerator

der er rent koldt og varmt vand, eller trykke på en stikkontakt og forvente, at der er strøm i ledningen.

I så harheldige,mulighed donere meget indtægter brugsmarkeder detaktiviteter.nordeuropæiskeAars,sigersamarbejdepræsident dreDerHenrikdoneres dækkegeneratorer, behovettorer,tofamilierog somkantalfamilier,f. slutningenejendom.Umiddelbart Lions Club Aars

kanlæsedempåhyundai.dk/mediecenter/manualer Vistmedekstraudstyr.Prisekskl.metallak.Forbrug147Wh/km,CO2 0g/km.

VESTHIMERLAND: 0 sen KasperJensenIndehaver Kasper Sælger

(Kilde: Index Danmark Gallup - Helår 2021/2022)

SIDE 16 18. JANUAR 2023
ifølge Danske Medier og Gallup: Aars Avis - oplag 15.149 eksemplarer - 18.000 læsere. Vesthimmerlands Folkeblad - oplag 8.976 eksemplarer - 9.000 læsere. Ugeavisen Møldrup-Aalestrup - oplag 8.733 eksemplarer - 7.000 læsere.
Største oplag - flest læsere i det naturlige handelsområde! Tilsamtligehusstande Binderup·Nørager·Sønderup·Suldrup·Farsø·Østrup·Aalestrup iAars Side6 Side12 DANMARKS BEDSTEFYRVÆRKERI 133KVIKNR. 9895 RØGSKY1STK.FÅETEKSTRARØGSKY BATTERI–FORKUN1KRONE! 498,AFGRUNDEN1STK.FÅETEKSTRAAFGRUNDEN BATTERI–FORKUN1KRONE! 100skud 100skud 9995 LØSSALG197 PAKKEPRIS Røgsky–2stk. 799,LØSSALG1.295,KUNDESERVICE:31313131 ÅBNINGSTIDER:15.-23.dec.:9-19 24.-26.dec.:lukket 27.-30.dec.:9-19 188SALGS-OGUDLEVERINGSSTEDER:Selistenpåwww.thansen.dk BEMÆRK!Duskalværefyldt18årforatkøbefyrværkeri.Husksikkerhedsbriller. KVIKNR. 499,LØSSALG996,PAKKEPRIS Afgrunden–2stk. 301KVIKNR. SPAR 50% SPAR 50% 299,LØSSALG596,Snefnug–4stk. PAKKEPRIS SPAR 50% 4STK. 17DELE 2STK. 2STK. Rabattengælderallefyrværkeriprodukterved Oplysblotditmobilnummer,nårdubesøgeret Bemærk,duskalværeoprettetikundeklub-
20%
FrivilligevarforrigelørdagigangmedatlavelysafpapogstearinrestertilUkraine.Pålørdagerder fællesjulehyggemedspisning,ogaloverskuddetgårtilatkøbevintertøjtildenukrainskehær.
Blivmedlemaf’Mitthansen’ Melddigindonlinepåwww.thansen.dk/klub hvorduogsåkanlæsemereom’RABATTENFRATRÆKKES
MEDLEMSRABAT
www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 96. ONSDAG 21. December 2022
Løssalg:5,00kr. Postkassei Aarserpopulær Fondsikrer områdeiAars Side 11 Side 6 TRYKSAGER – når det skal laves Flyers,brochurer,plakater,visitkort,bøger,logoer,beachflag,roll-ups, outdoorbannere,grafiktildigitalemedierogplatformem.m. RÅDGIVNING & SPARRING AarsBogtryk&Offset aarsbogtryk.dk KREATIVT GRAFISK DESIGN STEEN BRORSEN Tlf.96 98 42 20 sb@aarsavis.dk AarsBogtryk&Offset Himmerlandsgade150•9600Aars Tlf.98621711•aarsbogtryk@aarsavis.dk Af
Aars·Hornum·Haubro·Vegger·Haverslev·Binderup·Nørager·Sønderup·Suldrup·Farsø·Østrup·Aalestrup
ThorkilChristensen
i
erfastsatuændrede. - Stigningen skyldes kraf tige prisstigninger på vore spidslastbrændsler, herun der naturgas og træpiller samt flere usikre faktorer. En af de væsentlige er vi gende affaldsmængder på grund af øget udsortering, mistede affaldsmængder VarmjulegavetilAars Fjernvarmesforbrugere KunlillestigningiAars,Suldrup,HaverslevogHornum AarsFjernvarmeforsynerforbrugereiAars,Syldrup,Haverslevog Hornum. Svend Anderfsen siger, at skulle det vise sig at forholdene udvikler sig positivt, så er der mulighed for at nedsætte varmeprisen Men bestyrelsen og le SvendAndersen:-Fjernvarmeprisenstigerkunbeskedent. Tilsamtligehusstande www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 96.årgang-Nr.52ONSDAG 28.December2022 Aars·Hornum·Haubro·Vegger·Haverslev·Binderup·Nørager·Sønderup·Suldrup·Farsø·Østrup·Aalestrup Gør klar til kanonsalut i Aars Lystanlæg Nytårstravlt i Aars for bager og slagter Side8 Side24 DANMARKS BEDSTEFYRVÆRKERI 1 NR. 69 NR. SPAR 50% KUNDESERVICE:3131 399,LØSSALG79960 PAKKEPRIS Kuglelynraketter8STK. 188SALGS-OGUDLEVERINGSSTEDER:Selistenpåwww.thansen.dk BEMÆRK!Duskalværefyldt18årforatkøbefyrværkeri.Husksikkerhedsbriller.ÅBNINGSTIDER:24.-26.dec.:lukketl27.-30.dec.:9-19 l31.dec.:9-15 Tilbuddenegælderfra24.dec.tilogmed31.dec.2022.Dertagesforbeholdfortrykfejlogudsolgtevarer. 299,PAKKEPRIS Ozonraketsortiment 5STK. SPAR 175 NR. 599,SPAR 53% FÅETEKSTRAFULDMÅNEBATTERI 649,LØSSALG1.296,PAKKEPRIS Fuldmånebatterier SPAR 50% 2STK. 198,MÅNESKIN1STK.FÅETEKSTRAMÅNESKINBATTERI –FORKUN1KRONE! 199,LØSSALG396,PAKKEPRIS Måneskinbatterier SPAR 50% 49skud 2STK. SPAR 37% 9895 RØGSKY1STK. FÅETEKSTRARØGSKY BATTERI–FORKUN1KRONE! 100skud 100skud SPAR 50% 9995 LØSSALG19790 PAKKEPRIS Røgskybatterier 133 NR. 2STK. ■fylderAARS:Papoggavepapir efterjulenogerdejligtatskillesigafmed.. Det mærkes på genbrugspladserne, bl. a. hos Vesthimerlands Forsyning vedSkivumvejiAars,hvor
GenbrugspladsenvedAars: Travltmedpapoggavepapir KatrineLarsenhartravltmedsorteringafpapoggavepapirpågenbrugspladsenvedAars. www.aarsavis.dk Tlf. Aars·Hornum·Haubro·Vegger·Haverslev·Binderup·Nørager·Sønderup·Suldrup·Farsø·Østrup·Aalestrup Løssalg: vilSkoleformandiAars havepolitikereitale Side6 HolgerS.Mikkelsen hædresmedbusteiAars Side12 Slapafogtræn PåKomiLOOPoggivhovedetenpause,mensdinkropgørarbejdet. 24minutterfårdutrænethelekroppeniencirkelafmaskiner. Enkeltogeffektivt. ILOOPerderpladstilalle,ogviglæderostilatbydedigvelkommen! MedbringdenneannonceiLOOPFitnessogtræn10dage heltgratisudenbindingoggebyrer.* ENKEL OG EFFEKTIV CIRKELTRÆNING *Gælder nye medlemmer. VI HAR FJERNET ALT DET DU IKKE MAGTER VED FITNESS OG TILSAT SMIL OG GOD STEMNING loopfitness.dk Følgospå FÅ10DAGES GRATIS TRÆNINGNytårsforsæt! Opretdigpå:loopfitness.dk/centre/loop-fitness-aars/ -eller Investeridigselv,detgivermeningsamtfysiskogpsykiskvelvære!Eller30dageforkun99,-kr.-gratisoprettelse! Ingenbinding. VINTERUDSALG WWW.MARY.DK–BRAMMING–BRÆDSTRUP–GIVE–GRINDSTED–HOLBÆK–HORSENS–ODDER–VEJLE–VEMB–AABENRAA–AARS STARTERons *GÆLDERIKKEBASIS,NYHEDEROGIFORVEJENNEDSATTEVARER ALT -30% BOUTIQUEMARY Himmerlandsgade86 9600Aars Tlf.31314594 boutiquemary.dk AfTureDamtoft■
Alle private husstande skulle fra 1.
sortere affald i ni forskellige frak tioner. Samme krav gælder for virksomheder, men det er
Affaldssorteringerforsinkethos Vesthimmerlandsvirksomheder ManglendenationalvejledningkritiseresafDanskErhverv Adm. direktør i Vesthimmerlands Forsyning, Morten Aaby Nielsen. Denyekravtilaffaldssorteringgældernuforprivate,virksomhedernemåventelidtendnu. Læsmereside16... Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Kæpihjuletfor initiativ i Aars forRekordoverskud Jættefesten Side 6 Side 17 FRA 229.990 KR. ny Suzuki, giver vi dig benzin med til de første 10.000 km. ytårsshow hos Suzuki d. kom længere for pengene. MEDKOMTILNYTÅRSSHOWOGFÅBENZIN TILDEFØRSTE10.000KM Suzuki Ignis Hybrid: 20,0-20,4 km/l, CO2 110-112 gram/km. A++ Suzuki Swift Hybrid: 21,3 km/l, CO2 106 gram/km. Suzuki Vitara Hybrid: 18,5 km/l, CO2 121 gram/km. Suzuki S-Cross 18,9 km/l, CO2 120 gram/km. Oplysninger om brændstofforbrug er i hht. WLTP-normen (blandet kørsel). Alle priser er inkl. lev. omk. (4.280), men ekskl. metallak og 2-farvet lakering. Fotos viser Ignis Hybrid til 182.990 kr., Swift Hybrid Exclusive til 192.990 kr., Vitara Hybrid Adventure til 276.990 og S-Cross Hybrid til 305.990 kr. Tilbuddet om benzin til 10.000 km gælder indtil 31. januar 2023, og kun ved køb af ny personbil og gives i form af en rabat på 8.000 kr., der svarer til 533 liter 95 oktan (15 kr. pr. liter). Der tages forbehold for trykfejl og evt. afgiftsændringer. FRA 162.990 KR. FRA 152.990 KR. FRA 229.990 KR. FRA 254.990 KR. Køber du en ny Suzuki, giver vi dig benzin med til de første 10.000 km. Så kom til Nytårsshow hos Suzuki d. . og . januar kl. 11-1 og kom længere for pengene. MEDKOMTILNYTÅRSSHOWOGFÅBENZIN TILDEFØRSTE10.000KM Suzuki Ignis Hybrid: 20,0-20,4 km/l, CO2 110-112 gram/km. A Suzuki Swift Hybrid: 21,3 km/l, CO2 106 gram/km. Suzuki Vitara Hybrid: 18,5 km/l, CO2 121 gram/km. Suzuki S-Cross 18,9 km/l, CO2 120 gram/km. Oplysninger om brændstofforbrug er i hht. WLTP-normen (blandet kørsel). Alle priser er inkl. lev. omk. (4.280), men ekskl. metallak og 2-farvet lakering. Fotos viser Ignis Hybrid til 182.990 kr., Swift Hybrid Exclusive til 192.990 kr., Vitara Hybrid Adventure til 276.990 og S-Cross Hybrid til 305.990 kr. Tilbuddet om benzin til 10.000 km gælder indtil 31. januar 2023, og kun ved køb af ny personbil og gives i form af en rabat på 8.000 kr., der svarer til 533 liter 95 oktan (15 kr. pr. liter). Der tages forbehold for trykfejl og evt. afgiftsændringer. er5årsgarantiudenkilometerbegrænsningergældendeforbiler,deroprindeligt beskrevetsolgtafenautoriseretHyundai-forhandlertilenslutkunde.Reglernestår igarantihæftetunder”Hyundai’sgarantibestemmelser”.Yderligereer Duderhele8årsgarantipåhøjspændingsbatteriet,dogmaksimalt160.000km.
kr.til450kr.incl.momspr. MWh,mensøvrigegebyrer Rækkevidde
Katrine Larsen og hendes kollegererklartilattømme containernr.12engangel lertoidageneefterjul.Deterheraltpapskali,ligevedsidenaf erdetfla mingoinr.46,og gavepapirskalafleveresinr.47. -Dereraltidtravltligeef terjulmedaltdetpap,fla mingo og gavepapir, som folkgernevilaf med.Men man skal altså huske at tømmepapkassernehelt,så altkommerdetrigtigested hen. Vend bunden i vejret overflamingoen,sådetbli ver ordentlig delt op, siger KatrineLarsen. Danmarksmestsolgteel-SUVkørerlængerepr.opladning Slipallebekymringeromopladningafdinelbil.KONAelectricLongRangePerformancemed64kWtfåsnumed turenlængererækkeviddeogforkælerdigmedoptilimponerende484kmpåetfuldtopladetbatteri!Såkandunyde medroisindetogbl.a.glædedigoverAppleCarPlay™,adaptivfartpilotogmulighedforanhængertræk.Ogdrømmerdualleredeombilen,såfåsKONAelectricmedomgåendelevering!Fra294.995kr KomoghøromhverdagenmedKONAelectrictilåbenthusd.6.septemberkl.11-16hosdinHyundai-forhandler!
Efter nytår kommer det affyrede nytårsskyts, som skalicontainernr.34. -Derkommerogsåendel, har man haft en “fuser”el lerharnytårsskytssomikke Nyhed!Nuoptil484km opladningogomgåendeKom og hørom hverdagen med KONAelectric Åbenthusd.6.septemberkl.11-16 •KONAelectricLongRangePerformance Mulighed foranhængertræk •Apple CarPlay™ ogAndroidAuto™ •Avanceret sikkerhedsudstyr fra kr.294.995 6.00 Henrik JensenIndehaver
optil484km(WLTP),ekskl.ladestander.Ladestanderkantilkøbes. Rækkeviddeerafhængigafkørestil,udendørstemperaturogbrugafkomfortudstyr som sædevarme,aircondition m.m.
KL. 11-16
Af Thorkil Christensen ■ AARS: Lions Club i Aars har besluttet at hjæl pe krigshærgede Ukraine med genetablering af el- forsyningen. Det sker med en økonomisk donation på 50.000 kr. til køb af en generator. Beløbet er alle- rede doblet op, så der kan anskaffes en generator med endnu større kapacitet. For klubben var det en nem sag at træffe beslutning om at støtte projektet. - På vores seneste klub- møde drøftede vi, hvordan vi bedst kan hjælpe vore medmennesker i Ukraine, som udover frygten for sta- dige angreb også lever med enormemanglerpådemest basale ting. De kan jo ikke som os andre lukke op for en hane og regne med, at
PengenefraLionsiAarsgårtilanskaffelseaf generatorer,derkan
levere elektricitet til det krigsødelagte Ukraine, oplyser klubbens
præsident Henrik Andersen, Aars.

Haverslev klar til første spadestik til den ny hal

Første spadestik tages til kultur- og idrætscenter

HAVERSLEV: Nogle års hårdt arbejde af en række ildsjæle i Haverslev bærer endelig frugt..

I kommende uge bliver første spadestik taget til det nye Haverslev Kultur- og Idrætscenter. Det er et projekt til lidt under 11 milllioner kroner, hvoraf foreninger og borgere i Haverslev har fundet 1,8 millioner kroner.

Resten kommer fra Rebild Kommune i form af en bevilling på lige over 8,4 millioner kroner og en overførsel fra en anden pulje på 720.000 kroner.

- Vi har haft mange møder med Kultur og Fritidsudvalget i Rebild Kommune, som har været meget samarbejdsvillig hele vejen igennem projektet. Vi har faktisk indsamlet flere penge end først budgetteret, men alligevel rakte det ikke til det projekt, der blev sendt i licitation i 2021. Derfor blev der i samarbejde med arkitekterne, projektgruppen og entreprenøren, der vandt opgaven, fundet besparelser, så økonomien ligger indenfor det, vi allerede har samlet ind, fortæller en af ildsjælene bag projektet,

Anni Hyldgaard. Oprindelig skulle projektet omfatte to haller. Det bliver nu til en.

Der skulle også have været et café-område, hvor alle kunne slappe af og hygge sig sammen. Det bliver heller ikke til noget.

- Det er jo blevet meget dyrere at bygge i forhold til dengang projektet blev tegnet for nogle år siden.

Nu har vi så et projekt, der er reduceret, men som vi kan opføre med nutidens

priser. Vi får stadig et helt nyt Kultur- og Idrætscenter i Haverslev, som kan benyttes af alle foreninger. Der kommer også et nyt fitness center, hvor vi samarbejder med DGI om udstyret. Vi bliver ved med at samle penge ind, og så kan vi måske udvide på et senere tidspunkt, siger Anni Hyldgaard.

Første spadestik tages lørdag, 28. januar, og byggeriet forventes at stå færdigt om nogle måneder.

Håber snart at kunne ophæve kogeanbefaling

Prøve viste for høj mængde jordbakterier

Af Ture Damtoft

GATTEN: Siden lørdag er forbrugerne hos Gatten Vandværk blev anbefalet at koge al vand fra hanerne.

Driftschef for vand og spildevand ved Vesthimmerlands Forsyning, Jens Jørgen Plougmand, håber at kunne ophæve forbuddet onsdag, og måske allerede tirsdag efter Aars Avis’ deadline.

- Vi afventer svar på en vandprøve, og er den negativ, kan vi ophæve kogeanbefalingen med det samme, siger Jens Jørgen Plougmand.

Kogeanbefalingen skyldes en forhøjet mængde af jordbakterier i en prøve, der blev taget fredag.

Lørdag morgen fik Jens

Jørgen Plougmand beskeden, og der blev så hurtigt som muligt sat skilte op i Gatten om kogeanbefalingen.

Årsagen til den forhøjede mængde af jordbakterier kendes endnu ikke.

- Vi formoder, at det er på grund af den voldsomme regn, men vi kan ikke se, hvor vandet skulle være kommet ind. Der skulle være hermetisk lukket. Nu har vi fået sat et UV-anlæg op, som kan dræbe bakterierne. Der går noget tid, inden vi er sikker på, at det virker, og vandet er 100 pct. rent. Vi tager en prøve efter 24 timer, og den skulle vi få svar på onsdag. Vi afventer også en ny prøve fra vandværket, som blev taget inden UV-anlægget blev ta-

get i brug. Denne prøve får vi svar på tirsdag eftermiddag, og er den negativ, kan vi ophæve kogeanbefalingen med det samme, siger Jens Jørgen Plougmand.

Er man kommet til at drikke af vandet eller bruge vand til madlavning uden at koge det, er der ikke grund til panik, men man skal være opmærksom på symptomer som dårlig mave og opkast.

- Det svarer til, at man kommer til at sluge noget vand, når man er ude at svømme. Langt de fleste påvirker det ikke. Det giver en masse uro, og det kan jeg godt forstå.

Vi arbejder på at få sagen løst så hurtigt som muligt, siger Jens Jørgen Plougmand.

Foredrag i Vegger

VEGGER: Cafepigerne i Vegger og kirken står bag to interessante foredrag i den kommende tid.

Sognepræst Troels Laursen, Ullits, gæster Cafeen i Vegger torsdag, 19. januar med foredraget “Hvad skal jeg sige, når jeg ser det meningsløse”.

Troels Laursen er også sygehuspræst, og vil i sit foredrag forsøge at give svar på nogle af de spørgsmål som bl. a. familiemedlemmer stiller når de kommer tæt på meningsløse hændelser.

Torsdag, 16. februar vil Nanny Glerup Kristensen fortælle om forretningen

og brandet Glerups filtsko. Det er historien om et lokalt iværksættereventyr, med udgangspunkt i Nanny Glerups hobby på en landejendom i Blære, og som har udviklet sig til en enestående virksomhed.

Foredraget med Nanny Glerup Kristensen holdes i Vegger Idræts- og Kulturhus.

Der mangler folk til bestyrelse i Vognsild

Vognsild Idræts- og Boldklub i fare for at blive nedlagt

VOGNSILD: Meget af det sociale liv i Vognsild er koncentreret omkring Vognsild Idræts- og Boldklub. Det gælder byens sommerfest og en række andre aktiviteter. Men interessen for at yde et bidrag i det nødvendige arbejde den slags kræver, er blevet mindre.

Bestyrelsen er efter vedtægterne sat til at bestå af seks personer, men der har i den senere tid kun været tre i bestyrelsen.

Torsdag, 9. februar holder foreningen generalforsamling og håbet er, at få bestyrelsen gjort fuldtallig. Men det ser svært ud. - Vi har banket på dørene i Vognsild og gjort opmærksom på problemet via Facebook. Men vi har ikke haft held til at finde nogle der vil stille op til bestyrelsen, siger formanden, Lone Jensen. - Hvis vi ikke finder folk til bestyrelsen, så bliver vi nød til at nedlægge foreningen. Det fungerer ikke med kun tre i bestyrelsen, siger Lone Jensen.

Det mener hun naturligvis vil være en skam, hvis en nedlæggelse bliver eneste mulighed.

Kluben består af fire afdelinger: Volleyball, krocket, fodbold og håndbold.

Hvis klubben lukkes kan medlemmerne i de fire sportsgrene prøve at vide-

reføre aktiviteterne i nye enkelte klubber, eller søge medlemskab i naboklubber.

Men den slags kan undgås, hvis der kommer medlemmer til generalforsamlingen torsdag, 9. februar. Medlemmer, der vil udfylde de ledige pladser i bestyrelsen.

mandag den 6. februar 2023 kl. 19.00. Dagsorden ifølge vedtægterne.

18. JANUAR 2023 SIDE 17
Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11
Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11
HORNUM
VEGGER
Af Torsten Hansen
Sommerfesten i Vognsild er i fare, hvis ikke der findes nye bestyrelsesmedlemmer til Vognsild Idrætsog Bold Klub. Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46 VOGNSILD LØSNING TIL SODUKO Solution 5 8 1 7 4 5 2 3 9 6 3 9 5 7 1 6 2 8 4 6 4 2 8 9 3 7 1 5 2 8 9 5 4 7 1 6 3 5 6 3 2 8 1 9 4 7 1 7 4 3 6 9 5 2 8 9 2 8 6 7 5 4 3 1 7 3 6 1 2 4 8 5 9 4 5 1 9 3 8 6 7 2 Solution 6 6 9 7 1 4 3 2 8 5 5 2 4 8 6 7 1 9 3 8 1 3 2 5 9 6 7 4 1 4 9 5 3 2 7 6 8 2 8 6 7 9 4 5 3 1 7 3 5 6 1 8 4 2 9 9 5 1 3 7 6 8 4 2 3 7 8 4 2 5 9 1 6 4 6 2 9 8 1 3 5 7 Solution 7 3 2 1 7 6 5 9 8 4 4 7 9 8 1 2 5 6 3 8 5 6 4 3 9 2 1 7 2 9 3 5 7 1 8 4 6 6 1 7 2 4 8 3 5 9 5 8 4 6 9 3 7 2 1 7 4 2 9 5 6 1 3 8 9 3 8 1 2 4 6 7 5 1 6 5 3 8 7 4 9 2 Solution 8 5 1 4 6 8 7 3 2 9 8 7 2 3 1 9 4 5 6 3 9 6 4 5 2 1 8 7 4 2 1 9 3 6 8
7
6
Solution
Solution
3 7 8 2 1 5 7 8 3 2 1 5 4 6 9 4 7 6 5 8 1 9 2 3 5 2 1 9 6 3 8 4 7 3 9 8 7 2 4 1 5 6 1 6 2 8 5 9 3 7 4 9 5 4 1 3 7 6 8 2 8 3 7 6 4 2 5 9 1 Solution 5 8 1 7 4 5 2 3 9 6 3 9 5 7 1 6 2 8 4 6 4 2 8 9 3 7 1 5 2 8 9 5 4 7 1 6 3 5 6 3 2 8 1 9 4 7 1 7 4 3 6 9 5 2 8 9
7
4
Solution
6
5
8
2
7
9
3
Solution
3
4
1
7
6 4
Created by S Udoku -11Solution 5 1 4 9 6 7
5 2 8 6 4 3
7 3 5 7 1 2 9 4
5 7 2 9 8 3
6 4 9 1 4 2 6 7
6 3 8 5 4 1 7 2 9 8 2 3 7 5 4 6
1 4 6 1 3 9 2 5 7 8 7 9 5 8 1 6 3 4 2 Solution 6 2 1
6 4 9 3 7 8 2 1 5 7 8 3 2 1 5 4 6 9 4 7 6 5 8 1 9 2 3 5 2 1 9 6 3 8 4 7 3 9 8 7 2 4 1 5 6 1 6 2 8 5 9 3 7 4 9 5 4 1 3 7 6 8 2 8 3 7 6 4 2 5 9 1 Solution 7 4 3 5 6 2 9 1 7 8 1 2 8 4 7 3 6 5 9 6 9 7 1 5 8 4 3 2 3 8 6 5 9 4 2 1 7 5 1 9 7 6 2 3 8 4 2 7 4 8 3 1 5 9 6 8 6 7 5 9 4 2 3 1 7 8 6 5 Solution 8 9 4 7 5 6 1 2 3 8 6 1 3 9 8 2 4 7 5 2 8 5 7 4 3 9 6 1 5 2 4 3 1 7 6 8 9 3 9 6 4 5 8 1 2 7 1 7 8 2 9 6 3 5 4 1 8 2 5 7 9 3 9 6 7 4 5 1 2 7 5 2 1 3 9 8 4 6
7 5
5 3 2 4 8 9 6 1 9 6 8 1 7 5 2 4 3
4 5 8 9 1 7 3 2
5 1 4 9 6 7 8 2 3 5 2 8 6 4 3 5 9 1 7 3 5 7 1 2 9 4 8 6 5 7 2 9 8 3 1 6 4 9 1 4 2 6 7 8 5 3 6 3 8 5 4 1 7 2 9 8 2 3 7 5 4 6 9 1 4 6 1 3 9 2 5 7 8 7 9 5 8 1 6 3 4 2
6 2 1 5 4 9 6 7 3 8 6 4 9
2 8 6 7 5 4 3 1
3 6 1 2 4 8 5 9
5 1 9 3 8 6 7 2
6
9 7 1 4 3 2 8 5
2 4 8 6 7 1 9 3
1 3 2 5 9 6 7 4 1 4 9 5 3 2 7 6 8
8 6 7 9 4 5 3 1
3 5 6 1 8 4 2 9
5 1 3 7 6 8 4 2
7 8 4 2 5 9 1 6 4 6 2 9 8 1 3 5 7
7
2 1 7 6 5 9 8 4
7 9 8 1 2 5 6 3 8 5 6 4 3 9 2 1 7 2 9 3 5 7 1 8 4 6 6 1 7 2 4 8 3 5 9 5 8 4 6 9 3 7 2 1 7 4 2 9 5 6 1 3 8 9 3 8 1 2 4 6 7 5 1 6 5 3 8 7 4 9 2 Solution 8 5 1 4 6 8 7 3 2 9 8 7 2 3 1 9 4 5 6 3 9 6 4 5 2 1 8 7 4 2 1 9 3 6 8 7 5 7 5 3 2 4 8 9 6 1 9 6 8 1 7 5 2 4 3 2 3 9 7 6 4 5 1 8
8
5 2 3 6 9 4
5 8 9 1 7 3 2
8 2 3
5 9 1
8 6
1
8 5 3
9
5 4 9 6 7 3 8
Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 HAVERSLEV Værestedet
Anni Hyldgaard har gjort en kæmpe indsats for både det nye Haverslev Kultur- og Idrætscenter og andre ting, og det blev belønnet med udnævnelsen til årets borger i Haverslev i 2022.
i Hornum afholder GENERALFORSAMLING
Bestyrelsen

Spillerne i Aars Idrætsklub får omklædningsrum i topklasse

Det sociale spiller men spillerne skal have endnu bedre forhold

Af Ture Damtoft

FODBOLD: Læderbetrukne bænke, køleskabe, borde til forplejning og fjernsyn til at se fodbold.

Der bliver også plads til trænerens gennemgang af taktikken og lige ved siden af helt nye brusebade.

Aars Idrætsklub vil give alle spillerne bedre forhold og bedre muligheder for at dyrke det sociale i sporten.

- Vi har det rigtig godt socialt, men de forbedringer ombygningen af omklædningsrummen giver, gør det bare ende nu bedre og langt nemmere for spillerne at være sociale sammen, siger Altsammen takket være både 500.000 kroner fra Sparekassen Danmark Fondon og så de mange håndværkere, der giver den en skalle og en del gratis arbejdstimer til fodboldklubben, hvor de selv spiller

eller har spillet. Det bliver ret tydeligt, når man hører jargonen til et byggemøde.

Hvem scorede på flest chancer eller lavede flest selvmål nu eller dengang for nogle få eller mange år

siden, inden det blev til oldboys fodbold.

Drillerier som alle, der har gået til holdsport, kender, og som kræver et godt kammeratskab.

Netop derfor får om-

Billardspiller i Aars er klar til DM-finale

Billard

BILLARD: Henrik (Hønse) Jensen fra Aars Billard Klub spillede sig i weekenden i DM-finalen i individuelt keglespil, klasse ”Mesterrækken”. Semifinalen blev spillet hos BK Frem i Kolding, og her sluttede Henrik Jensen på en andenplads i sin pulje. Billetten til finalen var dermed indløst.

Finalen spilles i weekenden 11. og 12. februar. Spillestedet er igen i BK Frems lokaler i Kolding, som også har en spiller med, og han har det højeste gennemsnit af alle deltagere i finalen.

I serie 3 har alle Aarsklubbens seks hold været i kamp. Serie 3.1, som blander sig i topstriden i rækken, var på besøg i Arden.

Aars kunne med en sejr og to matchpoint konsolidere topplaceringen. Opgøret endte 6-2 til Aarsmandskabet. Holdet indtager tredjepladsen i rækken tre point fra top-

holdet Kongerslev. Per Lucassen, Per Jönsson og Hans Jørgen Lau Jeppesen vandt deres kampe.

Serie 3.2 hentede på udebane et point mod Randers BK. Jørn Jensen og Linda Harbo vandt for Aars.

Serie 3.3 tog hjemme imod topholdet fra Kongerslev. Opgøret endte med sejr til gæsterne på 6-2. Søren Ebbesen stod for den enlige sejr til hjemmeholdet.

Serie 3.4 løb ind i et svidende nederlag på 8-0 mod topholdet Svenstrup BK.

Serie 3.5 tabte 3-5 til Mulbjerg efter en spændende og intens kamp. Franch Pedersen vandt sin kamp, mens Vivi Jönsson spillede uafgjort.

Serie 3.6 tog hjemme imod naboklubben Arden BK. Aars viste flot spil og vandt en overbevisende sejr på 6-2. Med sejren rykkede holdet op på andenpladsen i rækken kun overgået af Viborg BC. Preben (Marjos) Pedersen, Henning (Frede) Frederiksen og Raymond Nielsen vandt deres kampe.

I Oldboys rækken har 10 hold været i kamp, hvor de tre var rene lokalopgør.

OB.1 hentede et matchpoint på udebane mod Thisted. John Mogensen og Dan Nymand vandt deres kampe.

OB.2 og OB.4 mødtes. Kampen endte 6-2 til OB.4. Bent Pedersen stod for den enlige sejr til OB.2, mens Preben Aaen, Peter Ole Myrup Hansen og Karen Holst Sørensen vandt de-

klædningsrummene i klubhuset på Sondrup Park en ordentlig overhaling. - I de gamle omklædningsrum sidder man med ryggen til hinanden. Det gør det langt sværere for nye spil-

lere at blive en del af holdet.

For et års tid siden sagde jeg til en, som bare ville klæde om og tage hjem, at han skulle tage en vand med og sætte sig hos de andre. Han blev der tre kvarter mere og snakkede. I de to nye omkædningsrum kommer spillerne til at sidde i hestesko, så alle kan se hinanden. De kan sidde og se fodbold efter kampen, få lidt at drikke og bare hygge sig sammen. Det betyder rigtig meget for det sociale, siger Brian Tøttrup fra Seniorudvalget i klubben.

Der bliver også lavet et bedre omklædningsrum for gæsterne.

Lige nu er stort set al indmaden taget ud af rummene. Lofte og vægge er helt bare, og slangerne til brusebadene stikker op fra gulvet.

Der er lang vej endnu, men allerede omkring april skulle det hele stå færdigt.

Takket være de mange som lægger et stort stykke arbejde for klubben.

En af dem er entreprenør Mads Rask, der efter nogle år hos andre klubber vendte tilbage til Aars IK for et års tid siden.

- Jeg har nok lagt 50-60 ulønnede timer hernede, og der kommer flere. Jeg gør

det for at støtte klubben, så der sker noget nyt. Det er et gammelt omklædningsrum, og nu får et nyt og hyggeligt et, hvor vi sidder i hestesko og kan være mere sammen. Når der kommer nye spillere, kan de blive en del af holdet med det samme. Det kan være lidt svært for nye at skulle sætte sig hos dem, som har været i klubben i 10 år. Det bliver overhovedet ikke et issue nu, og så bliver de nok også efter træning. Hvis det sociale ikke fungerer, så fungerer klubben heller ikke, og det sociale bliver meget bedre med de nye omklædningsrum, siger Mads Rask.

Han er kun en af de 1012 håndværkere og andre frivillige, som er inde omkring processen.

Allesammen fordi de kan se værdien i at få helt nye omklædningsrum i topklasse.

- Planen var at bygge det store omklædningsrum om, men med den kæmpe indsats fra en hel masse, kan vi få meget mere ud af pengene. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for klubben. Når det sociale fungerer, så fungerer tingene også bedre på banen, og hele klubben får et løft, siger Brian Tøttrup.

res kampe for OB.4 OB.3 gæstede Randers og kunne drage hjem med to matchpoint efter at have vundet opgøret 6-2. Preben (Marjos) Pedersen, Ebbe Helenius og John (Bello) Bach vandt deres kampe.

OB.5 spillede også på udebane, holdet var på besøg i Hjallerup og fik også to point med hjem. De vandt 7-1.

Torben Harbo, Lars Højgaard og Peter Dahl vandt deres kampe, men Erik Rynkeby Knudsen spillede uafgjort i sin kamp.

OB.6 tabte hjemme 2-6 til Brovst. Grethe Jensen stod for den enlige sejr.

OB.7 og OB.8 spillede uafgjort 4-4. Vivi Jönsson og Egon Nielsen vandt for OB.7, mens John Larsen og Niels (Post) Jensen vandt for OB.8

OB.10 og OB.11 spillede ligeledes uafgjort 4-4. Niels Ove Thomasberg og Hans Hummeluhr vandt for OB.10, mens Niels (Post) Jensen og Leif Thomsen vandt for OB.11

Den kommende weekend har Aars Billard Klubs eliteseriehold hjemmebane. Holdet skal møde to hold fra Sjælland.

Lørdag gælder det Vejby, tidligere flere gange Danske Mestre og søndag gælder det så Gilleleje.

Rosenparade for to HURK-ryttere

sterytter, og en tak for årene som ponyrytter.

RIDNING: I det år man som ponyrytter bliver 16 år vil man til årsskiftet være for gammel til at deltage i ridestævner på pony. I den forbindelse holdes Rosenparade. Det er en ceremoni, som markerer overgangen fra at være ponyrytter til he-

Laura Krogh Dahl og Isabella Høgh Sørensen fra Hornum-Ulstrup Rideklub har været til Rosenparade i Han Herred Hestesportsrideklub. Her holdt klubbens formand en tale og takkede ponyrytterne for deres aktive deltagelse i ridesporten. Begge fik udleveret en flot roset og et ordensbånd.

SIDE 18 18. JANUAR 2023
Laura Krogh Dahl og Isabella Høgh Sørensen fra Hornum-Ulstrup Rideklub har været til Rosenparade, de går nu fra at være ponyryttere til at ride på heste.
SPORT
Fodbold Ridning Fra venstre: Kenneth Pedersen, Morten Bøgh, Mads Rask og Brian Tøttrup holder byggemøde i det, der om ca. tre måneder er et af de topklasse omklædningsrum i Aars Idrætsklub. Henrik Jensen er klar til DMfinalen i individuel kegle klasse ”Mesterrækken”.
18. JANUAR 2023 SIDE 19

Aars tabte i dart til Randers-hold

Dart

DART: Dartklubben Flying Bull Aars har indledt en ny sæson. Klubbens førstehold, som spiller i Kvalifikationsrækken og som i den forløbne sæson kun manglede et point i at sikre sig oprykning til Danmarksserien, har på udebane mødt Randers. De er nedrykkere fra Danmarksserien.

Det blev et intenst og meget spændende opgør, hvor Randers i sidste runde sikrede sig den endelige sejr på 9-4.

Bedste spiller for Aars blev Dennis Ølgaard, som vandt alle sine kampe. Brian Krogh Madsen og

Formand har sat punktum Aars Badmintonklub skal videre efter mandatsvig

Af Ture Damtoft

Badminton

BADMINTON: Formanden for Aars Badmintonklub fik en tumultarisk start på posten.

Dennis

Dartklubben Flying Bull Aars, vandt alle sine kampe i Randers.

Svend Christensen vandt hver to kampe. Hans Møller Andersen tabte alle sine kampe.

Holdet skal i kamp igen torsdag, 19. januar mod ”Hovsa” fra Viborg.

STILLINGER

Gravermedhjælper Farsø Sogn

Jacob Nielsen blev formand i begyndelsen af november. Kort tid efter meldte den nu tidligere kasserer sig selv og indrømmede et mandatsvig for godt 100.000 kroner.

Han havde ganske enkelt taget af kassen.

Årsagen kender formanden, men ser ingen grund til at hænge nogen ud i medierne.

Jacob Nielsen går dog så langt som til at sige, det er i den mildere ende af de problemer, man kunne forestille sig lå bag mandatsviget. - Nu er sagen i stand by. Vi afventer politiets efterforskning, men vi ønsker at inddrive pengene og håber at få dem tilbagebetalt over en afdragsordning. Af hensyn til ham, politiets efterforskning og bestyrelsens virke kommer der ikke mere i sagen fra Aars Badmintonklub for nuværende, siger formanden.

Det er bare lidt svært helt at slippe sagen, for han har også medlidenhed med den tidligere kasserer og håber på en mild straf, fordi han meldte sig selv.

Men der skal sættes et

Badmintontræning i Idrætscenter Østermarken. Trods mandatsvig for 100.000 kroner er økonomien i klubben fornuftig, men der kunne godt bruges flere frivillige kræfter.

foreløbigt punktum eller i hvert fald en tankestreg, indtil politiet har færdiggjort deres efterforskning og anklagemyndigheden beslutter, om der skal rejses tiltale. Nu handler det om at komme videre i badmintonklubben.

Det begyndte med orienteringen til medlemmerne om mandatsviget.

- Det rystede de fremmødte, men så rykkede vi sammen i bussen. Jeg har fået positive og anerkendende kommentarer om vores håndtering af sagen. At det er rystende, men at vi har gjort et godt arbejde i bestyrelsen, siger Jacob Nielsen.

Tillidsbruddet er næsten det værste. For det trækker spor fremadrettet, og der

bliver muligvis ændret på vedtægterne i klubben, så både formand og kasserer skal fremvise en ren straffeattest.

- Vi kan aldrig sikre os selv 100 pct. Foreningsarbejde skal bygge på tillid, retskaffenhed og ordentlighed. Det er mit mantra og vejen frem, og det er meget tydeligt, når vi mødes i bestyrelsen, at det er det, vi arbejder ud fra, siger Jacob Nielsen.

Heldigvis er klubbens økonomi solid, og de tre bestyrelsesmedlemmer er ved at lave regnskab og få et overblik inden generalforsamlingen i Aars Badmintonklub sidst i februar, men det er ikke penge, der mangler mere end flere frivillige.

Svømmehal, der var vært for over 150 svømmere.

19 guldmedaljer, 29 sølvmedaljer og 18 bronzemedaljer vandt Aars svømmerne.

Der blev også sat 71 personlige rekorder (PR).

Alt sammen noget der glæder cheftræner Dan Nielsen, men han glæder sig mere over et par andre ting. - At vi havde nogle svømmere med til et rigtigt konkurrence stævne for første gang, og de fik en god oplevelse. Og så at det sociale fungerer så godt.

Flotte resultater for svømmere fra Aars

SVØMNING: Aars Svømmeklubs 26 deltagere ved landsdelsmesterskabet for Region Nordjylland havde en herlig weekend i Aars

Den yngste er årgang 2012 og den ældste årgang 2003, og alle havde det godt sammen, siger Dan Nielsen.

Naturligvis glæder han sig over medaljerne og de mange PR, men inden stævnet var hans største succes parameter, at svømmerne lykkedes med de ændringer i deres teknik, som der bli-

- Der er mange gode kræfter i klubben til at sikre driften, men vi har brug for mere frivillighed, siger Jacob Nielsen og siger dermed det samme som i stort set alle andre foreninger og klubber.

- Mangelen på frivillig er vores største udfordring.

At få medlemmerne til at bidrage med tid og hænder til aktiviteter. F.eks. til Kimbrerfesten hvor vi har frivillige med, jo flere timer vi kan bidrage med, jo større del af overskuddet får vi også.

Vi lever alle et travlt liv, men foreninger som Aars Badmintonklub kan ikke overleve uden frivillige kræfter, siger Jacob Nielsen.

ver arbejdet på under træningen.

At man fik det rigtige afsæt, at åndedrættet blev taget med de rigtige intervaller, at hånden bliver holdt i en lidt anden og ny vinkelde små detaljer der kan give de ekstra procenter.

- Det er ikke ligesom i håndbold eller fodbold, at man vare prøver igen med det samme, hvis ikke det lykkes første gang. Svømmere har et skud i bøssen til et stævne, og så går der lang tid inden det næste. Der kan godt være pres på, siger Dan Nielsen.

Der var også 80 frivillige, som sikrede et vellykket stævne.

Både træneren og bestyrelsen sender en stor tak for opbakningen.

- Det er dem, der gør sådan et stævne muligt, og de skal have en kæmpe tak for deres tid og arbejde, siger Dan Nielsen.

SIDE 20 18. JANUAR 2023
SPORT
BLANDEDE KØB & SALG SUNDHED & VELVÆRE
Svømning
TIL LEJE Ølgaard,
Af Ture Damtoft
De 26 svømmere fra Aars vandt 19 guldmedaljer, 29 sølvmedaljer og 18 bronzemedaljer og satte 71 personlige rekorder ved Region Nordjyllands landsdelsmesterskaber i weekenden. Lejlighed til leje i Haverslev Stor 1 vær. 38 m2. Leje 2.900 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Tlf. 28 26 70 04/ 41 18 68 98 Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer. Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV NEVE IT Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk Ring eller skriv til KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg Klinik for fodterapi Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62 Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflastninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark
Farsø
søger gravermedhjælper pr.
2023, stillingen er på 1200 timer pr. år.
den 29.
2023. Der henvises til jobannoncen på Jobnet.dk
Menighedsråd
20. marts
Ansøgningsfrist
januar

KØBES:

jern afhentes. Totaloprydning

Tlf: 40 19 92 59

Dødsboer og restboer købes. Totalrydning kan tilbydes. Alt i teak og palisander møbler. Alt i Wegener og dansk møbeldesign. Lamper, møbler og keramik fra 40’erne til 70’erne. Kontakt Steen Tlf: 20 70 92 34

Tlf: 20 70 92 34

Køb og tilbud/vurdering af indbo/dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt: Tlf: 28 51 62 64

SÆLGES:

Vitrineskab. Bauknecht opvaskemaskine. Skabsfryser, 200 L. Micro/combi ovn. Fransk dobbeltdør med karm. Ifø toilet. Læderstol med skammel.

Tlf: 29 82 75 57 / 27 28 82 47

LOPPEPIGERNE. Stort loppemarked lørdag den 21. og søndag den 22. januar kl. 10.00-16.00. Bjergegaardsvej 4, Aalestrup. Vi har mange nye ting Tlf: 24 93 68 07

SE

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

HER!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Hvad KANloppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

18. JANUAR 2023 SIDE 21 Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser PRISER: SE EKSEMPLER: 50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD. Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX 150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD. 100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­ RUBRIKKER. Himmerlandsavisernes loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS! 73.621 eksemplarer HIMMERL ANDS AVISERNE ...fra kyst til kyst AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD - en stærk løsning… Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande! Annoncen sendes til: Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:  Kontant ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk Telefon: Afsenders navn og adresse: SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen. ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst. Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat
- KR. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-
ikke indtelefoneres,
moms.
loppemarked
Loppeannoncer kan
og al betaling er inkl.
Loppeannoncer
Loppe-annoncerne klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.
Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.
INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER TLF. 70779 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00 Dødsbo/flyttebo købes og ryddes. Møbler i teaktræ, palisander og eg købes. Dog ikke syret eg. Hurtig og kontant betaling.
75 Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas
18 39 Skrot, gammelt
Kontakt Tlf: 26 22 67
Tlf: 40 54

LANDBRUGSNYT

Nye store investeringer på lokal maskinstation

Er klar med ESG-rapport som er vigtig fremover

Af Thorkil Christensen

Da Vesthimmerlands Maskinstation i Haubro mandag havde kundeaften fik de omkring 250 deltagere lejlighed til at “sparke dæk” ude i de store maskinhaller ved Annexvej. Og det var et imponerende syn, der ventede kunderne, for maskinstationen, der ejes af Birgitte og Jesper Sørensen, Aars, har foretaget meget store investeringer, og er på forkant med mandskab, maskinpark og miljø til den kommende sæson.

Forinden blev der orien-

teret om nyanskaffelserne.

Jesper Sørensen havde budt velkommen, men lod driftsleder Mikkel Damkjær fortælle om rækken af nyanskaffelser til jordbehandling, herunder pløjning, såning og sprøjtning, som Vesthimmerlands Maskinstation har investeret millioner af kroner i. Mikkel Damkjær fortalte også lidt om farmtracking med GPS - det fungerer godt, og det er nu engang nemmere for os når vi får at vide, at vi skal sprøjte mark nummer syv i stedet for en besked om, at det er marken bag ved svi-

nestalden vi skal køre på, sagde Mikkel Damkjær.

Som afslutning på aftenen kunne kunderne ved selvsyn tage maskinerne i øjesyn. Forinden havde de fået en status på maskinstationens ESG-rapport af Torben Rohde fra Agri Nord, et indlæg om maskinnyt af Arne Gejl fra Weko Agro, og et muntert indslag om “Rigtige mænd” af Lindy Ahldal fra TVprogrammet med samme navn. Aftenen blev i øvrigt indledt af Danmarksdemokraternes leder, folketingsmedlem Inger Støjberg,

som gav sit besyv med omkring den CO2-afgift som politikere vil indføre i landbruget. Torben Rohne har hjulpet Vesthimmerlands Maskinstation i mål med ESG-rapporten, der blev præsenteret for offentligheden for første gang.

- Vi befinder os på en bæredygtig maskinstation, som er med på vognen. Rapporten er et udtryk for, hvordan der arbejdes med bæredygtighed, og på Vesthimmerlands Maskinstation er der “orden i penalhuset”, sagde Torben Rohde.

ESG omhandler miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold set ud fra de 17 verdensmål. Landbruget har arbejdet med det længe, men vi har ikke været dygtige til at fortælle om det. Det gør vi med en ESGrapport.

Bankerne sætter fokus

på rapportens indhold i forbindelse med långivning. Det er en rapport som er med til at engagere ejere

og medarbejdere, og som kan være med til at gøre en forskel, fastslog Torben Rohde.

Et rugbrød til 10,7 mio. kroner

I et nyt samarbejdsprojekt samler SEGES Innovation partnere fra hele fødevareværdikæden og producerer de første klimaneutrale fødevarer uden brug af klimakreditter.

Målet er at producere havregryn til morgenbordet og rugbrød fra marken til madpakken helt uden at belaste klimaet.

Projektet ZERO med et samlet budget på 10,7 mio. kr. bliver ført ud i livet de næste tre år med opbakning fra erhvervsstøtteordningen GUDP i Landbrugsstyrelsen. - Vi vil være de første i ver-

den til give forbrugerne muligheden for at købe reelt klimaneutrale fødevarer. Virkemidlerne findes, men ingen har før kombineret dem for at producere fødevarer på en måde, hvor der opnås klimaneutralitet in-

den for værdikæden, siger Jens Elbæk, afdelingschef i Planter & Miljø i SEGES Innovation, Agro Food Park i Aarhus.

Partnerne i projektet vil lave henholdsvis klimaneutrale rugbrød og havregryn.

Projektet sætter kendte klimavirkemidler i spil såsom biokul, nitrifikationshæmmere og grøn ammoniak. Der laves en livscyklusanalyse på hvert af de to produkter, så det kan verificeres, at produkterne reelt bliver klimaneutraliserede, ikke bare klimakompenserede.

Partnerne i projektet er: COOP, Kohberg, Valsemøllen, Aarhus Universitet, Stiesdal SkyClean, Skovgaard Energy, BASF, Bureau Veritas, Fjordland, Innovationscenter for Økologisk Landbrug samt SEGES Innovation.

SIDE 22 18. JANUAR 2023
EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50
Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!
www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion Spuling af gyllekanaler/rør
Vesthimmerlands Maskinstations ejere, Birgitte og Jesper Sørensen, havde samlet 250 deltagere til kundemødet mandag aften, hvor bl. a. folketingsmedlem Inger Støjberg, Danmarksdemokraterne, talte. Driftsleder Mikkel Damkjær fortalte om maskinstationens nyindkøb, og om farmtracking, som fungerer fint. Der var fuldt hus i den ene af de store maskinhaller ved Annexvej i Haubro.

Fagfæller mødte det med hovedrysten og en god portion bekymring, da Poul Pedersen i 1992 satte sig i spidsen for Thise Mejeri.

For det stod bestemt ikke skrevet i kortene, at Thise Mejeri ville blive en kommerciel succes. Snarere tværtimod.

På det tidspunkt havde det økologiske Thise Mejeri fire år på bagen. Det lille mejeri var spiret frem i et samarbejde mellem syv andelshavere med ild i sjælen og den daværende mejeriejer Peter E. Pedersen - Poul Pedersens far.

Det skortede hverken på vilje eller visioner.

Men pengekassen var slunken.

Derfor overraskede det i branchen, at Poul Pedersen forlod en lovende karriere i mejerimaskine- og procesvirksomheden APV Pasilac for at vende tilbage til det ”fædrene mejeri” i landsbyen Thise.

Men allerede efter få år fik Thise Mejeri med Poul Pedersen i front så meget gang i omsætning og indtjening, at der kunne udbetales en konkurrencedygtig mælkepris til mejeriets ejere - de økologiske landmænd.

Overskriften for mejeriets markante udvikling er nysgerrighed, lysten til at gå nye veje og lysten til udvikling. Både af mejeri og produkter, smagsoplevelser og koncepter, der ofte tager udgangspunkt i Thise-andelshavernes forandringsvillighed til at levere nyskabende mælketyper.

Stolthed og

taknemmelighed

Udviklingen er sket i overensstemmelse med Thises grundlæggende værdier: Økologi, Kampgejst og Ordentlighed.

Værdier som Poul Pedersen i sit lange virke på Thise Mejeri dagligt har prøvet at personificere.

- Det har bestemt ikke været en nem beslutning for mig at indstille mit virke på Thise Mejeri. Mejeriet har jo fyldt utroligt meget i mit liv, ja i hele min families liv, idet min kone og administrationschef på mejeriet Winnie, har fulgt mig troligt på arbejde igennem mere end 30 år. Og vores tre børn har alle lært ”arbejdets glæde” på mejeriet. Men når jeg tænker tilbage, fyldes jeg med glæde, stolthed og taknemmelighed over, hvad vi andelshavere og mejeriansatte i fællesskab har udrettet, og hvad

vi udretter i dag, siger Poul Pedersen.

Det er blandt andet blevet til stærke varemærker som Græsmælk og Vesterhavsost, og brandet ‘Thise’ er i dag et anerkendt navn indenfor dansk fødevareproduktion.

Med Poul Pedersen i spidsen er mejeriets udvikling sket i et visionært samarbejde med mejeriets bestyrelse, mejeriets andelshavere, et stærkt stigende antal dedikerede medarbejdere og ikke mindst med mejeriets kunder i såvel indland som udland.

Og især med de største og tætteste samarbejdspartnere gennem snart 30 år, IRMA og COOP.

- Vi har været med til at skrive dansk mejerihistorie i de sidste 30 år. Vi har blandt andet bidraget til at punktere myten om, at man skal være meget stor og stærk for at overleve i den benhårde konkurrence på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne. Vi har overlevet, vi har udviklet os, og vi er vokset meget, men vi er stadigvæk en meget lille spiller på det internationale marked. Det har vi det rigtig fint med. Som en afledt konsekvens af mejeriets succes er der fortsat liv og udvikling i min fødeby Thise. Og det er jeg næsten helt stolt af, siger Poul Pedersen. Han forventer at se mere til sin kone, børn, børnebørn, venner og helst green og ikke meget rough i fremtiden.

Men det er utænkeligt for ham helt at forlade dansk erhvervsliv og samfundsdebat.

- Jeg vil også gerne fylde

min tid med at give en hånd i relevante sammenhænge, hvor jeg kan være til gavn og uden at skulle ændre retning i mit livskompas, siger han.

Matche værdier

Bestyrelsen og andelshaverne i Thise Mejeri sender sin største anerkendelse af Poul Pedersens årtier lange indsats for Thise Mejeri.

- Poul har sammen med et stadigt stigende antal medarbejdere skabt en fantastisk økologisk foregangsvirksomhed. En indsats som har været præget af store drømme, ukuelig optimisme, iderigdom i verdensklasse, vanvittige mål, flid, knofedt, passion, lidenskab, højt humør, sammenhold og en enestående smittende begejstring for mejeridrift, økologi og Thises rolle som ordentlig og ansvarlig virksomhed i samfundet. Det har ført Thise fra et lille landsbymejeri til landets mest anerkendte økologiske mejeri, fødevarevirksomhed og et varemærke, som er kendt, respekteret og beundret i store dele af befolkningen. Poul Pedersen har gjort en kæmpeforskel, og selvom det er svært, respekterer vi, at Poul har vurderet, at tidspunktet nu er det rigtige til, at en efterfølger kan tage over. Han blev helt fortjent i 2018 udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen, og jeg synes også, at Poul er Ridder af Thise Mejeri, siger Arne Bisgård, formand for bestyrelsen for Thise Mejeri.

Han glæder sig til at finde den fremtidige direktør og indlede et - forhåbentligt

- meget langt samarbejde med den næste Thise-direktør. Kun den 3. i rækken.

- Det er et års tid siden, vi snakkede om det første gang. Helt nøjagtigt 27. december 2021. Nu kommer

der annoncer, og vi skal have fundet en direktør, der matcher Pouls værdier. Han stopper jo først til sommer og er nok også klar på sidelinjen i begyndelsen, siger Arne Bisgård.

Gudstjenester

Søndag den 22. januar

Aars Kirke 9 30

Aars Frikirke 10 00

Skivum Kirke Ingen

Giver Kirke Ingen

Blære Kirke 9 30

Gislum Kirke Ingen

Vognsild Kirke Ingen

Haubro Kirke 11 00

Ulstrup Kirke Ingen

Gundersted Kirke 9 30

Veggerby Kirke 9 00

Sønderup Kirke 9 00

Suldrup Kirke 10 30

Bislev Kirke 11 00

Ejdrup Kirke Ingen

Løgstør Kirke 14 00

Aggersborg Kirke 11 00

Kornum Kirke Ingen

Løgsted Kirke Ingen

Salling Kirke Ingen

Oudrup Kirke 9 30

Næsborg Kirke Ingen

Vindblæs Kirke Ingen

Ranum Kirke 14 00

Malle Kirke Ingen

Vilsted Kirke Ingen

Overlade Kirke 9 30

Farsø Kirke 10 30

Vester Hornum Kirke Ingen

Hyllebjerg Kirke 9 00

Flejsborg Ingen

Louns Kirke Ingen

Alstrup Kirke 9 00

Strandby Kirke Ingen

Ullits Kirke 10 30

Foulum Kirke Ingen

Svingelbjerg Kirke Ingen

Trængstrup Frimenighed Ingen

Kgs Tisted Kirke Ingen

Binderup Kirke Ingen

Durup Kirke 10 30

Rørbæk Kirke Ingen

Grynderup Kirke Ingen

Stenild Kirke 10 30

Brorstrup Kirke Ingen Ravnkilde Kirke 10 30

Aarestrup Kirke 9 00

Haverslev Kirke Ingen

Aalestrup Kirke 10 00

Vesterbølle Kirke 9 30

Der henvises til kirkernes egne hjemmesider ved evt. ændringer af kirketiderne.

kr./kg 30-40 kg 7,50 (7,58)

18. JANUAR 2023 SIDE 23
LANDBRUGSNYT KØB OG SALG HALM SÆLGES Byg, hvede, rug samt frøgræshalm i bigballer. Kan leveres. Jensminde Landbrug Kjeld Sondrup - 2025 5564 sælges Omlægnings-enghø og wrap sælges Tlf. 23 23 22 49
Beregnet notering uge 3 Basis 426,32
Økologi
UK-tillæg
Vægt reg.
Smågrisenoteringen En æra slutter på Thise Mejeri Poul Pedersen stopper efter mere end 30 år som adm. direktør Mejeriet i Thise har under Poul Pedersens godt 30-årige ledelse undergået en stor udvikling. Mejeriets bebyggede areal er f.eks. vokset fra ca. 1000 m2 i 1992 til ca. 22.000 m2 i dag. Første vagtskifte på mejeriet fandt sted, da Poul Pedersen i 1992 sammen med en kompagnon overtog Pouls forældres privatmejeri, det mejeri, hvor Poul blev født, og hvorfra han i bogstavelig forstand havde fået ”mejeri” ind med modermælken. Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11
(441,26)
717,33 (721,94)
10,77
SIDE 24 18. JANUAR 2023

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.