Aars Avis nr. 38 - 2021

Page 1

Til samtlige husstande

95. årgang - Nr. 38

ONSDAG 22. september 2021

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Tvillinger fra Aars tildelt guldmedalje

Side 18

Løssalg: 5,00 kr.

Nye vipper i Aars Friluftsbad klar i slutningen af denne uge Tre og fem meter vipperne kan flyttes, hvis der bliver behov for det Af Torsten Hansen AARS: Hele sommeren har udspringsvipperne ved Aars Friluftsbad været savnet, men nu hvor sæsonen slutter er de ved at være klar. Ifølge bademester Thomas Sørensen kan man lige nå et spring inden friluftsbadet lukker - vandet er stadig 25 grader. Firmaet Øgaard A/S monterede tirsdag de nye tre og fem meter vipper, og sidst på ugen er de klar. Øgaard har selv fremstillet vipperne på firmaets smedeværksted i Nørager. Vipperne til 120.000 kr. opfylder alle sikkerhedskrav, og fremtiden er også

”Årets borger” blev kåret i Hornum

Side 18

ET RIGTIG GODT TILBUD...

KOPI-PAPIR til private og erhverv

Firmaet Øgaard A/S har fremstillet og nu også opstillet de nye vipper i Aars Friluftsbad.

tænkt ind. De er flytbare, det vil sige hvis der etab-

Efterårets dag

En pakke A4 (500 ark)

En kasse A4 (2500 ark)

40,- 180,Priserne er inkl. moms

Søndag 26. sept. 2021 kl. 10.00-16.00 Kl. 10.30 Traktor ringridning med deltagelse af opstillede kandidater til kommunalvalget. Kl. 11.00 Fåreklipning. Kl. 12.00 Årtusinders pløjning fra krogard til stor vendeplov.

Hele dagen • Pløjning og harvning med heste og veterantraktorer. • Kørevogne til marken. • Konkurrencepløjning på mesterskabsniveau. • Kartoffeloptagning, få en pose gratis kartofler med hjem. • Aktiviteter for børn: Kartoffellege, vævning, rebslagning, trædrejning opgravning af kartofler. • Udstilling af fåreracer. • ”Uldteltet”: Skind, uld, plantefarvning, kartning, spinding. • ”Fødevareteltet”: Smag på lækkerier og køb med hjem. • Laden: Spændende boder med bl.a. forskelligt husflid. • Spillemandsmusik på gårdspladsen og i laden. • Udstillinger i stuehuset og forvalterboligen. • Veteran-lastbil træf. • Café med mad og drikke. Is, pølse og ølbod. Entre: Voksne 80 kr. Børn u. 13 år gratis.

Herregården Hessel Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 17 11

Håndværk & Fritidsinteresser

de flyttes derhen, siger Thomas Sørensen.

Inspiration & Kreativ Hobby

Uld - fødevarer og markarbejde

Programmet fortsætter om eftermiddagen – men kom og vær med fra start!

Kan også fås i A3

leres et friluftsbad ved det nye svømmecenter, så kan

Hesselvej 40b, Hvalpsund, 9640 Farsø Tlf. 98 63 81 25 / 20 58 22 01 www.herregaarden-hessel.dk

Kreativiv 21 0 2

hobby

weekenD

ENTRE KR. 35

r

GR n u/ AT 12 IS år

25.-26. september kl. 10-16

Salgsudstilling med over 95 udstillere

MESSEVEJ 1 • 9600 AARS • WWW.MCVH.DK


Aars Avis

SIDE 2

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 15.950

Runde fødselsdage

I redaktionen:

Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00

Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 på tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Himmerlandsgade 80 9600 Aars Tlf. 98 62 34 88

TLF: 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Jens Møller

Ditte I. Dalgaard

Trine Rybjerg

DetAARS er altid BEGRAVELSESFORRETNING én af os, du møder, og vi er 100% lokale

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING Tryghed, tillid og 40 års erfaring

Træf os personligt, døgnetLANDRY rundt BEDEMAND BIRGITTE

Tlf. 4141 41 Tlf.70 70 20 20 41

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

80

Keld Jørgensen, Hans Egedes Vej 107B, Aars, søndag, 26. september. Keld Jørgensen var kommunaldirektør i Aars Kommune fra 1981 til 2006. Han er født i Nr. Saltum og tog som ung en kontoruddannelse ved Brønderslev Politi. I 1965 blev han assistent ved hjemmestyret i Grønland og kom i 1969 til Pandrup Kommune. Via stillinger i Thisted Kommune og Kjellerup Kommune blev han kommunaldirektør i Spøttrup Kommune i 1977. Sideløbende med jobbet har Keld Jørgensen taget en juridisk kandidateksamen ved Aarhus Universitet. I 2007 blev Keld Jørgensen udnævnt til Ridder af Dannebrog. To år senere blev han hædret i Aars med titlen ”Årets Gøgler” og i 2011 med titlen ”Årets Per”. Keld Jørgensen har i flere år haft bestyrelseshverv, blandt andet som formand for Vesthimmerlands Gymnasium og som formand for to store lokale erhvervsvirksomheder.

75

Lene Weiss, Nibevej 2,1, Aars, søndag, 26. september. Lene Weiss er født i Grenå. Hun er uddannet korrespondent i tysk, engelsk og fransk. Det førte til et job hos BP Gas. I 1970 blev hun faglærer på Handelsskolen i Aars, en stilling hun varetog i 40 år. Musik og sang har altid været en vigtig del af Lene Weiss fritid. Hun har i mange år sunget i Arosia Koret, optrådt i Kimbrerrevyen og været aktiv leder af Musikcafeen i Aars. Hun er særdeles aktiv i støttegruppen bag Vesthimmerlands Musikhus Alfa og tilsvarende omkring Fællessang i Alfa. Lene Weiss har været spejderleder i KFUK og har desuden været formand for klubben Ladies Circle i Aars.

75

Elo F. Sørensen, Kong Christians Vej 37, Aars, mandag, 27. september. Elo Sørensen kom fra Thy til Aars i 1972. Han blev ansat ved Aars Kommune som bygningskonstruktør. I 2003 blev han

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

chef for beredskabet i kommunen og i årene op til var han vicebrandinspektør. Elo Sørensen er en beskeden mand, der gerne gør noget for andre. Han har gennem årene ydet en stor frivillig indsats for handicapidrætten i kommunen, blandt andet som formand for Vesthimmerlands Handicap-Idrætsforening. I den sammenhæng var han med til at søsætte projektet omkring Aars Tennis- og Aktivitetscenter. Elo Sørensen har også siddet i Folkeoplysningsudvalget. I 1997 blev han hædret for sin frivillige indsats han blev udnævnt til ”Årets Kimbrer” i Aars. I mange år var han tillige formand for Kimbrerfestens Tombolaudvalg.

65

Georg Larsen, Birkevej 46, Hvorvarp, tirsdag, 28. september.

Beruset mand HORNUM: En 18-årig mand fik en del at drikke til Septembermarkedet i Hornum. Politiet fik en anmeldelse lørdag om manden, der blev vurderet til ikke at kunne tage vare på sig selv. Politiet valgte at køre manden hjem.

Rideudstyr stjålet ØSTRUP: Mellem fredag og søndag er tyve trængt ind i en stald på Gislumvej ved Østrup. Tyvene har brudt en dør op, og er forsvundet med en stor mængde rideudstyr. Der er stjålet seks islænder sadler, 10 stk. hovedtøj, 3 trenser, ridehjelme, regndækkener med mere. - Der er ikke opgjort en samlet værdi, men det lyder til at være mange penge der er stjålet for, siger politikommissær Mikkel Mitchell.

Indbrud i Østrup ØSTRUP: En dør er sparket op til et hus på Sønder Stadionvej i Østrup. Huset er gennemrodet, men der er ikke konstateret noget stjålet. Indbruddet er sket mellem fredag og søndag.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

22. SEPTEMBER 2021

Tuborg Annie med det gode snakketøj Annie Kjeldgaard Hejlskov, Kong, Valdemars Vej 16, Aars, er til fest og farver. Mandag, 27. september fylder hun 65 år. Annie Hejlskovs far drev Tuborg Depotet i Aars. Derfor fik hun i skoletiden kælenavnet ”Tuborg Annie” - som hun stadig kaldes af mange, og det passer hende godt, for hun er stolt af sit ophav. Annie Hejlskov er udlært tandklinikassistent. Hun begyndte hos tandlæge Poul Erik Nykjær i Aars, og havde job hos en tandlæge i Nibe, inden hun kom til Børnetandplejen i Aars. Her var hun ansat i 40 år, men er nu fratrådt og er gået på efterløn. Det er ikke længere klinikken det handler om, men i stedet børnebørnene som får mere af mormors tid - og hun nyder det. Annie Hejlskov har en stor omgangskreds, blandt andet opbygget gennem serviceklubben Ladies Circle, hvor hun var medlem til hun fyldte 40 år. Hun har været med til at stifte Lions afdelingen ”Aars Tidens Kvinder”, og i en del år var hun sekretær i klubben. Mange undrede sig over, at Annie Hejlskov aldrig tog notater til møderne. Men med den fantastiske hukommelse, som hun er i besiddelse af, var det ikke nødvendigt. Det er godt med et ”solidt snakketøj” i de omtalte foreninger. Snakketøjet bliver stadig holdt ved lige, nu i Den Husmoderlige Forening, hvor hun flere gange om ugen også får rørt bentøjet, når hun deltager i gåture. Snakketøjet bliver også trænet, når hun en gang om måneden mødes med 10-12 veninder i Q-klubben - en udspringer af Ladies Circle. Heldigvis kan Annie Hejlskov mere og andet end at snakke. Hun har ry for at være god til at lytte. Den festlige Annie Hejlskov har også altid været god til at danse. Det lærte hun på et danseinstitut i Aars. Danseinstituttet blev senere overtaget afdatteren Louise Hejlskov.

Abonnementspris: 800,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition

Annie Kjeldgaard Hejlskov.

En anden egenskab som Annie Hejlskov har givet videre til sine tre døtre er lysten til at stå på en scene. Ud over en enkelt gang som statist i revyen har hun faktisk ikke stået på scenen. Men til fester og familiesammenkomster optræder hun gerne. Den evne fører Mie Hejlskov videre. Annie Hejlskov er i det hele taget en festlig kvinde, der gerne deltager, når der sker noget i byen. En lyst hun deler med ægtefællen Tommy Hejlskov. De blev gift i 1976. Alt hvad Tommy Hejlskov siden har været med i, har hun været god til at bakke op om. Annie Hejlskov sætter pris på et smukt og funktionelt hjem, og hun er et ordensmenneske. I dag nyder Annie Hejlskov ophold i familiens sommerhus i Hvalpsund. Det er lidt som at komme hjem, idet hendes forældre også havde sommerhus i Hvalpsund, da hun var ung. Begge holder af at komme til Hvalpsund, og meget gerne med børnebørnene. Sammen med dem er Annie Hejlskov i sit es. Nogle gange så meget, at hendes ungdoms gymnastiktræning skal vises frem - så står mormor på hovedet for børnebørnene. Og det synes de er sjovt.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: kimabol13@gmail.com


22. SEPTEMBER 2021

Hvem er vi egentlig? Af Thorkil Christensen, redaktør Det har været fremme i medierne, at 29 procent flere har søgt om navneforandring i Coronaperioden end året før. Det må være et tydeligt bevis på, at mange af de voksne kvinder og mænd, der har været hjemsendt fra job eller som ikke har vovet sig ud blandt andre under pandemien, har haft tid til andre sysler end de vante. De har anvendt Coronapeerioden til at sætte sig ind i reglerne om navneforandring, og har brugt tid og penge på at få ændret deres eget for- eller efternavn til noget som de synes bedre om. Eller som måske er lidt nemmere at udtale for andre. Navneforandringer kan føre til spørgsmålet: Hvem er vi egentlig? For hvis 29 procent flere har fået enten et nyt fornavn, et nyt efternavn eller måske begge dele - så kan det nemt give anledning til lidt forvirring når man lige pludselig får at vide, at Hans nu hedder Peter - eller noget helt andet. Et navneskifte bør kræve megen overvejelse, og bør ikke være noget man bare lige får klaret. Et fornavn er jo en gave, som man har fået i kærlighed af sine forældre da man skulle døbes. Og et efternavn er noget som er med til at føre en slægt videre - også selv om navnet er Jensen, Christensen eller Pedersen, som vi jo f. eks. har rigtig mange af i Aars. Der kan selvfølgelig være en speciel årsag til, at man ønsker at skifte navn. Vi har set eksempler på efternavne, som er meget svære at udtale eller stave til, og det kan give problemer i dagligdagen. Vi har også hørt om personer, der på grund af fortidens synder, ønsker at begynde et nyt liv med et nyt navn. Og så er der alle os med gamle og ikke særligt sexede fornavne, som måske har spekuleret lidt over, hvorfor vores forældre i sin tid har betænkt os med lige præcis det navn. Som børn ville vi måske gerne have heddet noget andet som var lidt mere i takt med tiden rent navnemæssigt... Nogle har følt sig plaget af deres navn hele livet, og så var der lige - i Coronaperioden - tid til at finde ud af, hvordan navnet kunne ændres. Men gamle fornavne er tilsyneladende ved at vinde frem igen. Vi har set det med f. eks. Louise, Emma og Astrid, hvorimod det gik lidt mere trægt med drengenavnene. Emil og Mads har dog været i spil i nogle år. Forleden, under en køretur, hvor bilradioen var tændt, blev der pludselig sendt en hilsen fra Tante Else i Vesthimmerland. Det var til Anker, Frode og Villy, som var på vej med deres forældre i bil til Disneyland i Paris og vist snart, ifølge tanten, måtte være trætte efter den lange køretur. Her må vi da konstatere, at der er tale om en familie, som har fundet de gamle drengenavne frem fra gemmerne, og som tør anvende dem. Anker, Frode og Villy lyder da heller ikke så dårligt. Lad os håbe, at børnene fastholder deres navn når de bliver voksne og spekulerer over, at det efter al sandsynlighed var en velgennemtænkt gave fra deres forældre mens de var små.

BANKO

Efter næsten 1½ års nedlukning af vores banko så er vi startet op igen på Kimbrerkroen. Hver torsdag, dørene åbnes kl. 18 spillet starter kl. 19.15 Vel mødt til alle!

Bestyrelsen for AIK’S Venner

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11

Aars Avis

SIDE 3

BEKENDTGØRELSER Vores kærlige far, svigerfar, bedstefar og oldefar

Ivan Holm Jensen * 21. maj 1937 er stille sovet ind efter længere tids sygdom Aars, den 20. september 2021

Sanne og David Brian og Margit Børnebørn og Oldebørn Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke onsdag den 29. september kl. 13.00 Højtideligheden slutter ved kirken

BRUGBARE EFFEKTER MODTAGES Møbler, nips, køkkengrej, bøger, tøj m.m. Jernbanegade 1 B • Hornum • tlf. 91 16 89 53 Åben: Man.-fre. kl. 13-17 • lør. kl. 10-13

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. Vor elskede mor, svigermor mormor, farmor og oldemor

Lis Nielsen * 12. maj 1930 er sovet ind Nørager, den 16. september 2021

Anny og Vagn Betty Harry og Sonja Lilly og Kjeld Børnebørn og oldebørn Bisættelsen finder sted fra Stenild Kirke torsdag den 23. september kl. 13.00

Al opmærksomhed

• Advokatvagten har til huse hos Advokatfirmaet Himmerland ApS, Kirkegade 1, 9600 Aars. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Aars Seniorer

Danseaften på Kimbrer Kroen, Aars

fredag den 24. september kl. 19.00-23.00

Musikken leveres af Gert Degn. Alle er velkomne.

Bestyrelsen

Sange kopieres

i anledning af min fødselsdag frabedes. Ejner Holm Pedersen

Aars Bogtryk & Offset Tlf. 98 62 17 11

AARS

Søndags Café d. 26. sep. kl. 14 i Aktivitetscenteret, Aars

26 års Østrup Tømrer- og Snedkerforretning Østrup Tømrer- og Snedkerforretning har en masse at fejre. I 2020 kunne Østrup Tømrer- og Snedkerforretning fejre 25-års jubilæum. Som led i et fremtidigt generationsskifte, kunne Østrup Tømrer- og Snedkerforretning i 2019 fejre at firmaet har fået to medejere i form af Morten Rask og Esben Pedersen, som senere har købt større ejerandel. Desuden kunne Søren B. Andersen fejre 60-års fødselsdag i foråret. Alt dette vil vi gerne markere og invitere til 26-års jubilæum Fredag d. 1. oktober 2021 fra kl. 12.00-16.00 på firmaets adresse Østergade 29, Østrup Vi vil i ægte håndværkerstil være vært med øl, vand og pølser, samt kaffe og is. Det vil glæde os at se alle som kunne have interesse i at fejre denne store dag sammen med os. De bedste hilsner Søren Andersen, Morten Rask og Esben Pedersen

www.ots-aps.dk • 98 65 88 78 • 20 21 88 77

Martin Glerup, Aars Kommunes borgmester fra 1982 til 1986, vil fortælle om sin baggrund og mødet med spændende personer gennem 35 års politisk liv i kommunalbestyrelse, amtsråd og folketing. Pris medlemmer 35 kr. Pris ikke medlemmer 50 kr. Alle er velkommen Ældre Sagen, Aars

Vesthimmerlands kommune

Foredrag med Jane Kudsk der holder sit lærerige foredrag: ”Spis dig fri” for Type 2 diabetes.

Torsdag 7. oktober 2021 kl. 19.00

i Thit salen, Dronning Ingrid Hallerne i Farsø.

Pris 50 kr. inkl. kaffe og brød. Betal ved indgangen. Tilmelding nødvendig: vesthimmerland@diabetes.dk eller Lise Jensen, tlf. 20 92 14 55 senest 1. oktober. Mød op, tag naboen under armen - alle er velkomne.

www.aarsfrikirke.dk


Aars Avis

SIDE 4

BEKENDTGØRELSER OSTEOPOROSEFORENINGEN

Afdeling Nordjylland inviterer til foredrag:

Må det godt gøre ondt? Smerter er altid ubehagelige. Derfor er det vigtigt at vide, hvad man kan gøre for at blive smerterne kvit eller holde dem nede på et acceptabelt niveau. Hør med, når Michael Møller Nielsen, Aalborg smerte- og sportsklinik, Fysioterapeut samt master i smertevidenskab og tværfaglig smertehåndtering giver sine bud på, hvordan hverdagen med smerter kan lettes.

Tid: mandag, 4. oktober, kl. 18-20 Sted: Hobro Idrætscenter, Amerikavej 22, 9500 Hobro Entre: kr. 75 (medlemmer kr. 50) inkl. sandwich Tilmelding: senest 30. sep. mail: nordjylland@osteoporose-f.dk eller Anny Kristensen tlf. 2360 0618 mellem kl. 16-19

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk

DET

SKER…

Svampetur i Jenle Plantage Søndag den 26. september kl. 13.00-16.00. Vi går på svampejagt, og ser på særlige kendetegn for de spiselige svampe, og hører om mange af de andre svampe der findes i plantagen. På turen får vi viden om de vigtigste grundregler for indsamling af svampe samt tilbereder en suppe af de indsamlede svampe. Medbring gerne kurv, kniv og krus. Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands Kommune. www.naturekspeditionen.dk

Politi på biljagt i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Mandag eftermiddag foregik en større biljagt i Vesthimmerland. En 40-årig mand i en Audi Q5 blev forsøgt standset af politiet, men han flygtede flere gange. Der kom flere patruljebiler til, der forsøgte at stoppe manden. Jagten gik rundt i det nordlige Vesthimmerland. Den begyndte nær Aars og endte omkring Bjørnsholmvej, hvor politiet fik standset manden, som de

kendte godt i forvejen. Det viste sig, at bilen var stjålet og i bilen fandt politiet koster fra et indbrud. Manden blev anholdt og taget med i arresten. Manden, der er fra Aalborg, bliver sigtet for flere overtrædelser. Ikke under ti gange undlod han at standse på politiets opfordring. Han kørte nogle gange over 200 km i timen og foretog overhalinger der giver klip i kørekortet.

Kom til en hyggelig fredagscafé med Mette Arleth, som fortæller, hvordan man kan få mere eventyr og friluftsliv i hverdagen - året rundt. Fredag den 24. september kl. 16.00 på Aars Bibliotek. Gratis adgang. www.vhbib.dk/arrangementer

MEDDELELSER

Udbud på madservice til visiterede hjemmeboende borgere i Vesthimmerlands Kommune Frist for at afgive tilbud er den 8. oktober 2021 kl. 12.00. Det samlede udbudsmateriale er tilgængelig via Mercel via link: https://permalink.Mercel.com/163416125.aspx

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Teknisk Serviceleder til Farsø Skole Vil du være vores uundværlige kollega? Ansøgningsfrist: 7. oktober 2021

Tre borgmestre hos Ældre Sagen i Aars AARS: Fejringen af Aars bys 150 års jubilæum i 2020 gik delvis i vasken som følge af pandemien. Det samme gjaldt Ældre Sagens markering af byjubilæet, men foreningen fortsætter ufortrødent den planlagte fejring i dette år, hvor Coronaen har lettet sit tryk i Danmark. Således er der til Ældre Sagens spis-sammen aftener i 2021 korte foredrag af personer, der er født eller har levet hovedparten af deres liv i byen. Senest fortalte Betty Busk om, hvordan det var at komme til Aars Skole fra Haubro med de sproglige udfordringer det gav, og om postvæsenets historie i Aars som hun havde været en stor del af. Aars er også sat i centrum for efterårets søndagscafeer, idet kommunens tidligere borgmestre Martin Glerup, Per Nørgaard og Knud Kristensen vil give en kavalkade over deres baggrund, deres borgmestertid, spændende mennesker de mødte på deres vej, og hvad

Martin Glerup er den første af de tidligere borgmestre der skal tale hos Ældre Sagen.

de ellers har oplevet i deres politiske liv. Martin Glerup er første foredragsholder, og han turde være kendt af alle i Aars – både som tidligere borgmester, amtsrådsmedlem og mangeårigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

BEKENDTGØRELSER

EFTERÅRSMØDE på Kimbrerkroen Aars Tema: Kirkens nye veje

Tirsdag den 5. oktober kl. 19.00 Fredagscafé på Aars Bibliotek: På hverdagseventyr med Mette Arleth

22. SEPTEMBER 2021

Fra Vesthimmerlands Provsti inviteres medarbejdere menighedsråd og alle med folkekirkelig interesse

Deltager: Birgitte Kragh Engholm Sognepræst og forfatter til bogen: Den fremtidsgodkendte Folkekirke i tænkning og praksis. Deltager: Louise O. Højlund Sognepræst ved Langenæs Kirken i Århus. Fortæller om Simon Herskind Grotrians digtning. En fornyer af det danske sprog og salmeskat

Folkekirken i fremtiden: Hvis kristentroen også i fremtiden skal give mening og have værdi for moderne mennesker, må vi som folkets kirke utrætteligt blive ved med at bygge broer imellem den kristne fortælling og vort eget liv. Hør 2 unge sognepræsters syn og bud på en fremtid for Folkekirken i DK Se program: www.vesthimmerlandsprovsti.dk www.oesterboellekirke.dk Tilmelding: Mail: jes.erling.olesen@gmail.com eller tlf. 61688421 Mødet arrangeres af Distriktforeningen & Østerbølle Menighedsråd

Trioen bestående af Jan Mygind (t.v.), Christine Hjort Bjerre og Claudio Massola leverede en flot koncert i Aars Kirke.

På en musikalsk rejse i Aars Kirke AARS: Alle der var mødt op til koncerten i Aars Kirke i Kulturugen vendte ikke skuffede hjem. Koncerten var med trioen bestående af Christine Hjort Bjerre, klassisk sanger, Jan Mygind, akkompagnement og den italienske fløjtenist og klarinettist Claudio Massola, der til daglig også er musikalsk leder af musikteatret i Noli ved den Italienske riviera. Gennem ord og musik af Grieg, Nielsen, Händel, Strauss, Milhaud og Scarlatti m.fl. blev publikum bjergtaget og fortryllet taget med fra sted til sted. Ikke uden grund blev trioen mødt af stående bifald, hvilket udløste et ekstra nummer. - Flot, at vi her i Aars kan komme til koncert på så højt et niveau, kommente-

rede en blandt publikum, da han forlod kirken. Jan Mygind er organist ved Aars Kirke, og når han inviterer til koncert, kan man være tryg ved, at det er gennembearbejdet, veltilrettelagt og af høj kvalitet. Den italienske fløjtenist Claudio Massola gav efterfølgende udtryk for sin store glæde ved at spille i Aars Kirke: - Det er med hjertet, at jeg vil fortælle hvor godt jeg har befundet mig i Aars Kirke. Det var en fantastisk oplevelse at spille for og med jer – musik er som magi, man kan spille alene eller sammen. I jeres smukke kirke spillede vi ikke alene, vi spillede ikke som trio, men spillede sammen jer. Musikelskere i Vesthimmerland bør holde øje med næste koncert i Aars Kirke.


Aars Avis

22. SEPTEMBER 2021

SIDE 5

JAKKER STARTER ONSDAG KL. 10.00

Klar til efterår og vinter?

spar op til

50%

Frandsen NU

89995

PÅ UDVALGTE JAKKER Nu kommer der endelig gang i messerne igen. I weekenden 25. og 26. september afvikles Kreativ Hobby Weekend i Aars. (Arkivfoto)

Kreativ messe i Aars igen Det bliver Nordjyllands største kreative messe AARS: Det seneste år har mange besøgt Messecenter Vesthimmerland. Men det har været for at blive testet eller vaccineret mod Corona. Nu åbnes centeret endelig for messer igen. I den kommende weekend 25. og 26. september åbnes dørene for Nordjyllands største kreative messe. Begge udstillingshaller fyldes til bristepunktet med mere end 100 forskellige stande og udstillere. Der bydes på alt indenfor hobbyområdet – fra de feminine hobbyer med perler og garn til de maskuline i beton og træ. Som noget nyt, vil der i år også være en del for smagsløgene – tørret pesto, krydderier, dip, sennep, olie, chokolade, honning, mjød, spegepølser og meget mere. Kreativ Hobby Weekend er også for dem, der ikke har tid eller evner til selv at

nørkle med en hobby. Messen har salg af færdige varer, f.eks. fuglehuse, smykker, kort, glaskunst.

”You-tubere” Annie fra you tube-kanalen ”Forever knitting”, der handler om hendes store passion for strik og lækkert garn, gæster messen søndag. Kreativt hobbyarbejde er altid et hit, men Covid-19 nedlukningen har gjort det endnu større end nogensinde før, hvilket i høj grad skyldes den ekstra tid, som vi alle sammen har haft indenfor hjemmets fire vægge og ligeledes det store fokus på bæredygtighed og på vintage. Do-It-Your selv er blevet populært hos unge mennesker og bragt husflid tilbage samt introduceret en masse nye hobbyteknikker. Den stigende popularitet kan

særligt tilskrives de mange magasiner og blogs, der skriver om tendensen og giver deres læsere sjove og inspirerende ideer til gørdet-selv projekter. I år vil flere af udstillerne indrette deres stande med arbejdende værksteder, hvor de besøgende kan få indblik i det kreative håndværk hos de professionelle udstillere, ligesom der er workshops, som publikum kan deltage i. - Vi startede messen op i efteråret 2016, som et forsøg, men den har i alle årene vist sig at være en stor succes – både for publikum og for udstillere, udtaler vicedirektør Marianne Poulsen, Messecenter Vesthimmerland. Den store publikumstilstrømning gør også udstillerne glade, fordi de kommer i dialog med rigtig mange gæster og potentielle kunder.

Har et ønske om mere lys på gader og stier

Brandtex

49995

Frandsen Nu

Brandtex

49995

89995

+PIGE UNIVERS STR. 42-52 OG MANGE FLERE

MEGET MERE OVERTØJ N I BUTIKKE

Windfield

Frandsen

1.09995

1.29995

Deltag i

lodtrækningen om 1 stk. valgfri jakke

MODESHOW DEN 6. OKTOBER KL. 18.30 GRATIS ENTRE

Til en værdi op til

NAVN_______________

Windfield

899

95

TILMELDING TLF. 31 31 45 94

2000,-

TLF._____________ Vinderen udtrækkes og kontaktes

WWW.MARY.DK – BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – VEMB – AABENRAA – AARS

Aktiv i naturen For ældre over 65 år, der er enker/enkemænd eller bor alene Aars-området. • Få fælles naturoplevelser og dan netværk • Træn balancen, få bedre styrke og mød andre • Max. 15 deltagere på hvert hold - vi går højst 2 km Man tilmelder sig til alle turene på forhånd til Sundhedscenter Vesthimmerland på tlf. 99 66 82 00. (Det koster 250 kr. at deltage på holdet).

Afgang med bus kl. 9.00 • 27. september

Kærestetur med Johannes V. Jensen i Louns

• 11. oktober

Hybenguf i De Himmerlandske heder

Konservative foreslår længere lygtetændingstid

• 25. oktober

Løvfaldstur i Uhrehøje Plantage

• 8. november

Svampetur i Jenle Plantage

VESTHIMMERLAND: Den mørke tid på året nærmer sig, og det betyder, at der om et par måneder er mørkt fra kl. 16 om eftermiddagen til kl. 8 om morgenen. - Men selv i den mørke tid er der mange aktiviteter rundt om i byerne, det gælder for borgere i alle aldre, både børn og ældre, lyder det fra Henrik Dalgaard, Konservative i Vesthimmerland. Børn og unge skal måske til sport i den lokale idrætshal, og for mange ældre er der forskellige aktiviteter rundt om i byerne. Den konservative gruppe i byrådet mener, at det er vigtigt, at alle borgere kan færdes trygt på gader og sti-

• 22. november

På sporet af dyrene i skoven, Naturbasen i Aars skov

• 6. december

Æbleskiver over bål i Uhrehøje Plantage

Henrik Dalgaard.

Svend Jørgensen

er, til og fra de aktiviteter, som de har valgt at deltage i. - Derfor har vi til de kommende budgetforhandlinger fremsat et budgetønske om en udvidelse af lygtetændingstiden i vinterpe-

rioden. Vi mener, at det vil betyde større tryghed for borgerne, at de både kan se og blive set, også i den mørke tid på året, siger Henrik Dalgaards partifælle byrådsmedlem Svend Jørgensen.

Majbritt Lykke Jensen Ældrerådgiver

Karin Winther Naturvejleder


Aars Avis

SIDE 6

Direktør Søren Andersen fortalte om det kommende storslagteri i Aalestrup.

22. SEPTEMBER 2021

Trioen, der udgør ”Dreamers Cirkus” besøgte Musikhuset Alfa.

Spændende oplevelse for kultur og erhverv Det nye ”husorkester” Dreamers Cirkus præsenteret i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars Af Hanne Monrad AARS: For anden gang i forbindelse med kulturugen AHA! havde erhverv og kultur et fælles arrangement, som blev afviklet i sidste uge. Det foregik i

Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars. Programmet var lagt i hænderne på initiativgruppen med musikhusleder Lisbeth Jagd, HEG-direktør Ulf Bender, turistdirektør Jimmi Stæhr Pedersen

2 6 1

70 25 11 21 g in R 9 2 ud!

Sudoku 2 - Hard

Sudoku 2 - Easy

3 8 7 2 9 9 3 8 6 4 7

7 9 4 5

8 2 1 6

Let -2-

6 8 7 6 5 2 4 1 9 3 6 7 4

4 3 8

7

9

3

1 4 9

7 6 8

Løsningerne findes bagerst i avisen. Created by S Udoku

Peptalk Efter en kort pause kunne publikum opleve entertaineren Michael Svendsen fra Odense. Han er en hu-

Sudoku 1 - Hard

S U D O KU 2 6

formidling af autentisk folkemusik. I november 2020 modtog trioen tre ud af syv priser ved Danish Music Awards Roots. Med en partnerskabsaftale får Vesthimmerlands Kommune mulighed for at indtænke Dreamers Circus i kommunens kulturaktiviteter.

Provsti sætter fokus på4kirkernes fremtid

8 9 1 lb for uforpligtende ti Af Hanne 5 Monrad 1 2 9 3 AARS: For ottende gang 7 2 4 1 5 holdes efterårsmøde i R 7 4Provsti. 6 7 6INDUE3SP2UDSE8 Vesthimmerlands V Mødet måtte aflyses A/S7 3sidste 6 år på grund af 5CoGRUPolPerinEg N vid-19, 2 6 men nu8 er man klar nduesp4 T-9Jep vi3 til at gennemføre det aflyste møde. 9 4 6 7 8 3 polering.dk es Det sker tirsdag, 5. okdu in pv tje | 9640 Farsø 4 tober på Kimbrerkroen i Søndergade 15 | 3 6 1 2 5 6 9

8 1 3

Sudoku 1 - Easy

blev dannet 2009 og består af Rune Tonsgaard Sørensen (violin), Ale Carr (cittern) og Nikolaj Busk (klaver og harmonika). Politikerne i kultur- og fritidsudvalget har nikket ja til at indgå en tre-årig partnerskabsaftale med gruppen, som i efteråret 2020 blev udnævnt til nationalensemble af Statens Kunstfond. Dreamers Cirkus har opnået international anerkendelse og en lang række danske priser for nytænkende

Vesthimmerland:

tid Til den aftalte ris p - til den rigtige n 1999 Lokal service side

og erhvervschef Dan Skovgaard. Arrangørerne havde inviteret direktør Søren Andersen, Himmerlandskød til at fortælle om det store projekt, som virksomheden har i gang med bygning af et 16.000 kvm. stort slagteri i Aalestrup. Det nye slagteri skal stå færdig i juni 2022. Efter dette spændende indlæg var der præsentation af de tre musikere, der udgør ”Dreamers Cirkus”, en folkemusikgruppe, som

5 8 4 6 1 3 2 Svær -2-

6 1

7

Aars. Temaet er ”Kirkens nye veje”. Aftenen arrangeres af Østerbølle Menighedsråd i samarbejde med Provsti- og Distriktsforeningen, og der er inviteret medlemmer af menighedsrådene, medarbejdere og andre interesserede i hele provstiet. - Fra begyndelsen har det været vores hensigt at invitere dygtige indledere, som har indsigt i dansk kirkeliv. Det vil sige meningsdannere og gode formidlere, der har sans for at se, hvor vi bevæger os hen, men også hvordan vi medvirker til at forme fremtiden, siger Jes Olesen, Østerbølle Menighedsråd. Mødet har højskolepræg, hvor også sangen og musikken er med til at befordre glæden ved et godt samvær. Sognepræst i Løgstør, Pernille Vigsø Bagge, er inviteret til at styre aftenen. På mødet kan man høre to unge sognepræsters syn og bud på en fremtid for Folkekirken i Danmark. Sognepræst, forsker og

Created by S Udoku

forfatter til bogen ”Den fremtidsgodkendte folkekirke i tænkning og praksis”, Birgitte Kragh Engholm, indleder aftenen med spørgsmålet: ”Folkekirken i fremtiden - hvem, hvad og hvordan? ” og bliver fulgt af Louise Højlund, sognepræst ved Langenæskirken i Aarhus og personlig ven med afdøde digter Simon Herskind Grotrian, som hun vil fortælle om - en fornyer af det danske sprog og salmeskat!

Sognepræst Birgitte Kragh Engholm er med som indleder på efterårsmødet.

moristisk og energisk foredragsholder, der har prøvet mangt og meget på det danske arbejdsmarked. I en time fik han fortalt om sine mange jobs, og mange anekdoter om sin karriere som slagstøjspiller i Odense Symfoniorkester. Således opmuntret kunne deltagerne gå til middag, og aftenen sluttede med en forrygende koncert, hvor man kunne opleve de tre unge mænd i ”Dreamers Cirkus” for fuld udblæsning.

Hvis kristentroen også i fremtiden skal give mening og have værdi for moderne mennesker, må vi som folkets kirke utrætteligt blive ved med at bygge broer mellem den kristne fortælling og vort eget liv. - Østerbølle Menighedsråd har igen det ønske, siger Jes Olesen, at alle menighedsråd i Vesthimmerland vil slutte op om mødet og få belyst danskernes og folkekirkens udfordringer i en verden, der hele tiden ændrer sig. Efterårsmødet vil veksle mellem foredrag, debat og fællessang, hvor tidligere organist ved Østerbølle og Aalestrup kirker, Susanne Holmen, ledsager med musik. Aftenen afsluttes af aftenens vært, Jes Olesen.

Sognepræst Pernille Vigøs Bagge skal styre debatten om kirkernes fremtid.


Drejestol DrejestolSIDE 7

Clausholm 3 + 2 pers. sofa Clausholm Aars Avis3 + 2 pers. sofa

Skovby SkovbySM SM24 24spisebord spisebord

22. SEPTEMBER 2021

Sort madras læder/skai Sort madras læder/skai

UDSALG OPRYDNINGSSALG Dansk designet klassisk sofagruppe. Dansk designet klassisk sofagruppe. Semi-anilin læder Sevilla luksus 80/02 overalt. Semi-anilin læder Sevilla luksus 80/02 overalt. Flotte kedersyninger. Sofaen kan bestilles Flotte kedersyninger. Sofaen kan bestilles i andre farver samt stel i andre træsorter. i andre farver samt stel i andre træsorter. Monteret med koldskum i sæde og Monteret med koldskum i sæde og polydun i ryggen. polydun i ryggen. Normalt 29.985,Normalt 29.985,-

Dansk produceret spisebord Dansk produceret spisebord med hvid laminat og wengémed hvid laminat og wengébejdset egetræ. Inkl. 3 tillægsbejdset egetræ. Inkl. 3 tillægsplader. (3 ekstra kan bestilles). plader. (3 ekstra kan bestilles). Mål: L: 200/356 x 100 cm Mål: L: 200/356 x 100 cm Bordet kan indeholde helt op Bordet kan indeholde helt op til 6 tillægsplader. (512 cm) til 6 tillægsplader. (512 cm) (20 personer) (20 personer) Normalt 19.499,Normalt 19.499,-

- VI GØR PLADS TIL NYE VARER

19.999, 19.999,--

-12.999, 12.999, hos

med fodskammel. med fodskammel. Fås i rød, blå, Fås i rød, blå, grå og sort. grå og sort. Normal 1.499,Normal 1.499,-

45x55 cm. 60x60 cm 45x55 cm. 60x60 cm Før op til 399,Før op til 399,-

FARSØ

Sun boxmadras

Fra udstilling. Før 8.499,-

Inkl.

ras 30 mm topmad

4.999,1.500, 1.500,--

Normalt 2.099,-

80/90x200 cm NU NUAFHENTET AFHENTET

120/140x200 cm

1.699,-

2.299,-

3 + 2 pers. sofa

SPAR0 cm

Fås også i 120/14

35% 11.798,-

i medium eller fast. 80/90 x 200 cm Inkl. 50 mm topmadras. Fås i 4 farver. Normalt 5.999,-

NU

Inkl. 50

3 elevationssæt 180 x 200 Vila bycm. Lindhard

mm topmadras

2 ½ pers sofa Stof. Vendbare hynder

Inkl. assorteret Smart og elegant serie. 40 kg kold-skumFlot i sæde, vendbare rygpuder. gavl gavl og ben. brede sæder med plads til den store familie. Komfortable, L 173 cm Udgået stof. 40 forskellige farver at vælge imellem Fraogså udstilling Fås som 3 og 2-pers. sofa. Normalt 12.499,r at vælge imell

em

boxmadras D U B L I T E GOD- i hele butikken hos FARSØ 4.499,Skalma producerer et bredt udvalg af sofaer og stole Høj box. Dobbeltfjedret. 7-zone pocket fjedre foroven, bonell fjedre forneden. Hårdhed medium eller fast. 80/90 x 200 cm Inkl. 50 mm skum topmadras. Kan bestilles efter mål. Normalt 4.499,-

80/90x200 cm

3.499,-

KOM OG FÅ ET 150, LB TI NG UO 24D.T999,- UD 899,999,KUN

Udstillingsmodel. Normalt kr. 20.499,Virkelig flot sofa, der fås i flere forskellige opstillinger.

Sort læder Fås også som 3 og 2 personers sofa. L 220 cm 13.999,Normalt

Udgået mo del 1 stk.

9.499,10.999,-

NU

Normalt 39.580,-

NU

50% Normalt 36.315,-

T GO DD TTTT ILIL BB UU D VALNØD D

TOPMADRAS med valgfri indlæg, 50 mm latex/visco eller 65 mm ergo+, vaskbart betræk v/60 gr C VENDBAR MADRAS med sense+ High multipocket inddelt i 5 komfortzoner med flex+ komfortlag HÅRDHED medium eller fast Elevationsbund med 28 lameller og endebøjle med stofpose Sidelomme i stof til trådløs fjernbetjening MØBELSTOF i sort, grå eller blå BEN er tilkøb

SPAR

LEVERES OG 160/180X200 CM K 180X210 CM K 120/140X200 CM K

16.582,-

22.998,-NU 16.999 24.495,-

KUN

KUN

MISTRAL - -EDGE 1.085, 999, MISTRAL EDGEOG FINDAHLS OGSM98 FINDAHLS 4.999,Spisestuestol

TILKØB GAVL MED SENGEBORDE

,-

-25% NU

Variant lænestol

Ryg i eg hvidolieret. Sæde sort læder. Flot, komfortabel lænestol Udstillingsmodel. med regulerbar ryg. Pr. stk. 4.799,Sort læder på alle slidflader Normalt 4.999,-

NU

STK. TA´ 63.299,OG SPAR 50%NU 18.995,UDSTILLINGSM ODEL Skammel Normalt 1.298,NU

LAMA PREMIUM

Danskproducerede tiltilvæg Elevationsseng Vitrine SM 84/SM85 væg Vitrine SMsofa 84/SM85 Skænk SM 300 Danskproducerede væg væg 2 stk. 90x200 cm 2½ pers. 3 + 2½ pers. 3 + 2 pers. stue Eg sæbe. Valnød. Eg hvidolie. tæpper og afpassede tæpper og afpassede læder. Koldskum i sæder. Udstillingsmodel. Udstillingsmodel Vendbare pudersofa Sort Udstillingsmodel. Skalma rver læder 2-pers: L 185 cm i 3 fa Normalt 24.998,16.499,Normalt 24.998,LeveresFør tæpper uld/polyester I stof. Vendbare hynder. tæpperfra: fra: Beigemeleret 3-pers.: L 215 cm Flot gavl. L: 173 cm KK O Stel: egO olie M IN D12.499,M IS PR24.995,IN T G Normalt ENormalt DOO RG FSÅ SPAR SPAR E F Å T NU G K. O STE

Stel i aluminium. Normalt 1.199,-

SESEDE E ERA L LFAR VER Normalt DENY NY RA FAR VER

Sort læder/split Med specialsæder ekstra kraftig bund Overpolstret gavl. Stålben 215 x 275 cm

SPAR

L 185 cm 3-pers.: L 215 cm

NU

- pr. stk.

6-pers. Ovalt spisebord SM73 3 pers. sofa Eg hvidolie. 109 by x 190Lindhard cm. Med foldeplade – udslået 250 cm. Parga hjørnesofa Moderne model

Fås også som 3 og 2- pers. sofa

Skænk eg 180 cm.

hvid sæde og ryg. Fra udstilling. Normalt 1.199,-

Normalt 199,-

KUN

NU FRA

3 + massiv 2 ½ pers. Spisestue: Bord eg sofa Sort læder. Koldskum Flot havestol Havestoli sæder 6 stole eg med sort lædersæde med stel i aluminium og2-pers: i elegant design.

Hynde

Nu

Normalt 18.998,-

Høj box. Dobbeltfjedret. 7-zone pocket fjedre foroven, bonell fjedre forneden. Hårdhed medium eller fast. 120/140 x 200 cm Inkl. 50 mm skum topmadras. Kan bestilles efter mål. Normalt 6.295,-

SAMLET

Normalt 35.739,-

6.9SA 99T,EKSTRA NED

3 STK. UDSTIL LINGSMODELLE R

DANSK KVALITET

120/140x200 cm

boxmadras

Kun 1 stk.ipr. model. Med armlæn. Stellet er i aluminium, et fl ot og elegant design. Stellet Meleret stof ryg og sæde i UV resistent texilene. er i aluminium. Sæde og ryg i Vendbare puder polyrattan. Stolene kan stables. Stel: eg hvidolie Normalt 1.099,Normalt 1.198,-

25.430,-

NU

Hjørnebord SM 234. Før 3.499,topmadras Inkl. 50 mm skum Bøg sæbe. Fra udstilling. Køb samlet

+ 2otium pers.stole sofai stof og læder 103stk. UdgåedeHavestol modeller. Havestol/caféstol med 1 stol

Demo ½ pris

Med læder/skai. stort opbevaringsrum. Sort 7-zonet posefjedre Normalt 18.198,-

NU NU

Normalt 26.695,Sofabord 232 NormaltSM 26.695,-

KUN KUN

Med bonell fjedre. 120/140 x 200 cm Inkl. 30 mm topmadras. Ekskl. ben Normalt 4.099,-

80/90 x 200 cm NU FRA UDSTILLING FRA30UDSTILLING Inkl. mm topmadras. Før op til 3.999,Ekskl. ben Før op til 3.999,-

Sort blød Elmo læder Stel: sæbe stue 3 + eg 2 pers. Smart boxmadras Halvhøj ryg. Normalt 50.860,-

22drejestole drejestole

boxmadras

3Med Futon bonell fjedre. 3stk. stk. FutonSovesofaer Sovesofaer

Flere opstillinge

NU NU

2.799, 2.799,--

GSÅ SO RERE VEVE LELE S OGSÅ SS VIVI LTLT KEKE ENEN

-Før- 5.499,16.999, 16.999, BLØ D DLÆ -- Lind DER HOS 799, BLØ G LÆ DER 799, SunU Lind DSALG O 4.995,-

99, 99,--

Sofabord SM205

Massiv hvidolieret eg. NU KUN KUN 77NU x 135 cm.

4.999,-

R 1.700,-

SØNDAG D. 6. JUNI Smart Smartstol stol TORSDAG, FREDAG OGÅBEN LØRDAG 3-pers KL. 11.00-15.00 3-perssofa sofa

25 25stk. stk.Billeder Billeder

K

SOM I GAMLE DAGE

TT SE SE PÅ TV PÅTV

SÆTPRIS SÆTPRIS

NU NU

80/90x200 SÆT UN 1cm

udvendig LUKKE udvendig 4.499,T GRNormalt Normalt 4.499,LØRD UNDLO AG D . 5. JUVSDAG SPA R 1.70 N0,I SPA

999,-

Drejestol med fodskammel

SPAR

50%

og Komr en gø od g el! d han

Med regulerbar ryg Sort kvalitetslæder

Normalt Farsø Boligmontering Farsø Boligmontering 18.495,,5 9 NU 13.4 .9 U 17 N SAMMEN PASSER 9.999,FRA NU SAMMENNUPASSER Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon 9898 6363 2424 8888 • www.danbofarsoe.dk VIVIPÅ Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon • www.danbofarsoe.dk PÅHINANDEN HINANDEN 5.999,15.995, ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG: 10.00 - 17.30 ● LØRDAG: 9.30 - 12.30 ● 1. SØNDAG I MÅNEDEN: 11.00 - 15.00

50%

50%

På alle senge og gavle fra

TILKØB GAVL

NU 2.999,-

TILK GAV

NU 2.9

LEVERES OGSÅ I 80/90X200 CM KR. 8.998 ,90X210 CM KR. 9.299,120/140X200 CM KR. 12.719,-

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

3 Normalt UDSTILLINGS ELLER MOD24.705,-

EG SÆBE

LEVERES OGSÅ I ÅBNINGSTIDER: I MDR. 11.00-15.00 90X2 00 CM KR. 12.499,ÅBNINGSTIDER:MANDAG-FREDAG MANDAG-FREDAG10.00-17.30 10.00-17.30• •LØRDAG LØRDAG9.30-12.30 9.30-12.30• •1.1.SØNDAG SØNDAG I MDR. 11.00-15.00 90X210 CM 6 stk. KR. 12.749,SPAR 3 + 2 pers. stue Vitrineskab SM 913 – Findahls stole Mistral Construct byggesofa Farstrup Med recliner. 5 Otiumstole. Stof. Lyst stel. spar 50% hjørnesofaer Byg som du vil og Edge Sort læder. SPAR

Byg som du vil

KUN 1 STK.

SPAR

25% Skagen Sovesofa Med springindlæg. B: 155 x D: 90 cm. Sovemål 140 x 190 cm. Bøg stel. Normalt 5.999,-

NU

4.999,-

NU

25% Forskellige opstillinger Fra udstillingen udgået modeller Stof

Stof eller læder.

17.998,-

4.999,-

24.998,-

SPAR 17.998,-

I stof og læder

Sammen passer vi på hinanden. Pga. Corona kan der på enkelte varer være forlænget leveringstid. Tilbud gælder fra i dag.

15.999,NU

50 x 44 x H136 cm. Eg hvidolie. Udstillingsmodel. Før 9.999,-

Fra udstilling Kom og gør en god handel – SPAR 24.998,SPAR husk mål

25%

Hos os kan du få spring- og boxmadrasser i næsten alle mål og flere typer fjedre.

cign 26250110

25%

Fra udstilling. Normalt 25.999,-

KOM OG FÅ EN PRIS OG ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØND LEVERINGSTID

Farsø Boligmontering

Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon 98 63 24 88 • www.danbofarsoe.dk

ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØNDAG I MDR. 11.00-15.00


Aars Avis

SIDE 8

22. SEPTEMBER 2021

Ny venindegruppe hjalp Mette ud af ensomhed Det var grænseoverskridende at skulle møde de nye veninder første gang, siger Mette Nedergaard AARS: 26-årige Mette Nedergaard fra Aars følte sig ensom i hverdagen og ønskede sig nye veninder til forskellige aktiviteter og ”tøsehygge”. Boblberg på internettet blev springbræt til en ny venindegruppe bestående af Nina, Tanja, Camilla og Mette. De ses i dag en gang om ugen til venindehygge, caféture, shopping og meget mere. De kalder sig selv BoblBabes, så de altid kan mindes om, hvor de fandt hinanden. BoblBabes er også navnet på deres gruppechat. Mette Nedergaard, 26 år,

bor og arbejder i et bofællesskab og er i sin fritid med i et band, hvor hun synger og spiller elektrisk guitar. Men selv om dagene havde indhold, begyndte hun alligevel at føle sig ensom. Hun følte, at hun manglede tætte veninder og søgte derfor efter mulighederne på internettet. Her dukkede Boblberg frem. Hun tog chancen og gik på opdagelse. Mette Nedergaard valgte at oprette sin egen bobl, hvor hun eftersøgte nye veninder at mødes med til musik, koncerter, café hygge, en bytur, shopping og andet.

Der gik ikke længe før, Mette Nedergaard fik de første henvendelser, og her skilte en fra De Frivilliges Hus sig ud. De havde læst Mette Nedergaards bobl og ville høre, om hun kunne været interesseret i et projekt omkring nye veninder og venskaber. Dette ville Mette Nedergaard gerne deltage i. Derfor spurgte hun tre piger Nina, Tanja og Camilla - der allerede havde henvendt sig til Mette Nedergaards bobl, om de også ville være. Det ville de gerne, og de mødtes derfor online, for derefter

at skulle mødes fire gange fysisk. Pigerne blev sat til at finde ud af, hvilke tre ting de havde til fælles. - Det var grænseoverskridende at mødes med dem første gang, for man kommer hurtigt til at tænke, om alt er, som man nu lige havde forestillet sig, siger Mette Nedergaard. Pigernes første møde gik over alt forventning, og Mette Nedergaard lærte Nina, Tanja og Camilla rigtig godt at kende. De har siden mødtes online og fysisk i projektet, men har holdt kontakt med hinanden. De fire piger mødes

fast ca. en gang om ugen til gåture, brætspil, caféhygge og til samtaler. - Vi er så forskellige, men alligevel ens. Vi kan sammen, lyder det fra en glad Mette Nedergaard. Hun synes, at det er fantastisk, at de alle kan tale om alt. - Hvis du føler dig ensom og har svært ved at tage skridtet, så kast dig ud i det og prøv det! Der er helt klart nogle, der kontakter dig, hvis ikke du er så god til at tage kontakt selv, siger hun. Boblberg.dk samarbejder med Vesthimmerlands Kommune om at fremme

Mette Nedergaard, Aars, har fundet nye venner gennem Bobl Berg.

fællesskab. Sundhedscenter Vesthimmerland blev etableret i 2007 og tilbyder borgere i kommunen sundhedsfremmende og forebyggende indsatser.

Landbo-klub markerer 25 års jubilæum i Aars Landbrugets Seniorklub har kun haft tre formænd Af Torsten Hansen

HotSpot i Aars har fået et kunstværk - tre udråbstegn der kan lyse om natten.

Unges kunstværk skal lyse op i natten i Aars Et opråb fra ungdommen i Vesthimmerland AARS: Hvad vil du gerne give videre til fremtiden? Det spørgsmål er omkring 1.000 elever i 7. til 9. klasse i Vesthimmerland blevet bedt om at besvare under et kunstprojekt, der skal fortælle om de unges liv og tanker. Resultatet er blevet et kunstværk bestående af tre udråbstegn, der kan opleves på Hot Spots facade i Aars. Når mørket falder på, lyser udråbstegnene op. Kunstværket blev præsenteret ved Folkemødet for Unge, hvor der var fokus på karriere- og uddannelsesmuligheder, og de unges fremtid. Kunstprojektet er stablet på benene af Ung Vesthimmerland og grundskolerne, der ønskede at give de unge

en stemme i kunstlandskabet. Derfor inddragede de hurtigt Vesthimmerlands Museum, billedkunstneren Jesper Olsen og et hold sociologer, der med hver deres kompetencer kunne bidrage til et succesfuldt projekt. - Vi fik idéen til projektet, da vi ville give de unge en stemme i det vesthimmerlandske kunstlandskab. Vi ønsker at lytte til de unge og tage dem alvorligt. Samtidig ville vi også gerne have de unge til at forholde sig til deres eget liv. Med hjælp fra alle aktørerne i projektet, har vi fået stablet et kunstprojekt på benene, som har givet de unge mulighed for at komme til orde og bidrage til kunsten i Vesthimmerland, siger Erik Krogh Pedersen, le-

Malermester BERIT ASP MADSEN Hjortkjærsvej 11

TLF. 22 72 46 11 www.maleraars.dk

der i Ung Vesthimmerland. De tre udråbstegn gemmer på ca. 800 unges opråb. Foruden udsmykningen af Hot Spot, består projektet af en sociologisk publikation. Den beskriver de unges tanker bag kunstværket, og går i dybden med de unges liv i Vesthimmerland anno 2021 på baggrund af anonyme dagbøger, som de unge har skrevet i syv dage. Desuden har de samlet ting, der har betydning for deres liv, som nu er gemt i en tidskapsel.

AARS: Der har gennem årene eksisteret mange landboforeninger. Men det var først i 1996, at Landbrugets Seniorklub Vesthimmerland, blev stiftet. Den har til gengæld vist sig at være livskraftig, og i dag onsdag, 22. september fejrer foreningen 25 års jubilæum. Festen holdes på Aars Hotel med taler og underholdning. En af talerne holdes a fforeningens nuværende formand Martin Jensen, Aars. Han har været formand siden 2011 og kender foreningen godt. Alligevel har han den seneste tid brugt en del timer på at kigge i de gamle protokoller, for at kunne give et historisk tilbageblik ved jubilæet. - Det er gået godt i alle årene, forsikrer Martin Jensen. Foreningen blev stiftet 17. april 1996. 20 personer var mødt frem, heriblandt Eilif Bigum, Anders Gun-

dersen, Jacob Hastrup Nielsen og Børge Egekvist. Flere af dem var blandt initiativtagerne, og mange af dem er stadig med i foreningen, og vil deltage i jubilæet. - Den første bestyrelse kom til at bestå af Jacob Hastrup, Kristian Pihlkjær, Leo Bjørn, Christian Fristrup og Børge Henningsen. Jacob Hastrup blev valgt som formand. Foreningen begyndte at holde månedlige møder, og det foregår stadig. Siden Aktivitetscentret blev etableret i Bymidten i Aars i 2002 har møderne været der. - Ved det første møde deltog otte medlemmer. Siden er det gået fremad. I dag ligger det gennemsnitlige deltagerantal over 70, forsikrer Martin Jensen. Medvirkende til at hæve mødedeltagelsen har været, at der gøres et stort arbejde for at finde aktuelle foredragsholdere. I år og sidste år har det for eksempel væ-

ret nærpolitiet, byjubilæum og Regan Vest der har været på programmet. Gennem 25 år sker der forandringer i en forening. På flere måder har forandringerne i Landbrugets Seniorklub Vesthimmerland været små. Men selve navnet er blevet moderniseret. I 2015 blev navnet ændret til LandboSenior Vesthimmerland. Der er også sket ændringer i formandskab og i bestyrelse. Men der har faktisk kun været tre formænd i de 25 år. Jacob Hastrup sad som formand til 2004. Han blev efterfulgt af nu afdøde Per Liengaard. Martin Jensen blev valgt i 2011. I dag har foreningen 270 medlemmer. De bliver, som vedtægterne siger, tilbudt en aktiv tredje alder med foredrag, underholdning, virksomhedsbesøg og ferieture. Den første rejse udenlands gik i 1998 til Ungarn. Siden er mange lande i Europa blevet besøgt.

Fremtids ekko - Håbet er, at de unge, der har bidraget til kunstprojektet, vil vende tilbage til Vesthimmerland og måske stå med deres egne børn, når tidskapslen skal åbnes om 40 år. På den måde håber vi, at deres opråb vil give ekko ind i fremtiden, lyder det afsluttende fra Erik Krogh Pedersen. Hvis man går tæt på de tre udråbstegn, kan man læse de unges opråb og blive klogere på, hvad der fylder i deres liv.

Bestyrelsen i LandboSenior Vesthimmerland består i dag af Bent Pedersen (t.v.), Inga Lise Kristensen, Torben Nielsen, Gerda Hansen og Martin Jensen.


Aars Avis

22. SEPTEMBER 2021

SIDE 9

FØDSELSDAG GÆLDER FRA FREDAG 3. SEPTEMBER TIL TORSDAG 9. SEPTEMBER

SÆTPRIS

499,INKL BATTERI 2,0 AH OG LADER

WORX LØVBLÆSER 20V MED BATTERI OG LADER

WG547E.9. 2,0 Ah. Med kraftig luftstrøm op til 120 km/t og gennemstrømning op til 10 m³/min. WA3601 med 2,0 Ah batteri og lynlader. Lader WA3860 kan anvendes til og med 4,0 Ah batterier. Inkl. 1×2,0 Ah batterier og lader.

MED MASSER AF STÆRKE PRISER

MAX 1 STK. PR. KUNDE

Til træfacader, hegn mv. Kan tones i tusindvis af farver.

1.299,-

INKL. 2×1,5AH BATTERIER OG LADER

999,K INKL. TSTAK

WEBER® Q3200

Grillareal 63 × 45 cm. 2 brændere i rustfri stål og trinløs regulering. Elektronisk tænding og lys på håndtaget. Porcelænsemaljeret 2-delt støbejernsrist. Opbevaringsskuffe, brødholder og redskabsholder.

2 BRÆNDERE

2984,-

PR M A X 1 S TK .

UFFERT

GAS

10 kg. Ekskl. flaske.

464,FRIT VALG 6 LITER

10 KG

DCD777S2T. 13 mm nøglefri borepatron med spindellås til hurtig og let udskiftning af bor med én hånd. To gear, variabel hastighed og højre-/venstreløb giver maksimal kontrol. Inkl. 2×1,5 Ah batteri og 18V XR-lader i TSTAK værktøjskasse.

MAKITA 18V SLAGBOREMASKINE

DHP482SF1J. Stærk 2-gears maskine i kompakt udformning. 4-polet motor. Med overbelastningsbeskyttelse og indbygget LED lys. Leveres i MAKPAC systemkuffert. Inkl. 3,0 Ah batteri og lader.

. KUNDE

999,INKL. LADER OG 3,0 AH BATTERI

MAX 2 STK. PR. KUNDE

DEWALT KULLØS XR BOREMASKINE 18V

HÅNDVÆRKERMODEL

169,-

IFØ SIGN TOILET

6860. Med S-lås og vandbesparende dobbeltskyl. 4/2 ltr. Siddehøjde 42 cm. Fremstillet af rengøringsvenligt porcelæn med en slidstærk overflade. Ekskl.1sæde. stk. pr. kunde. MAX STK.Max PR.1KUNDE

grohe.com

PROJEKTER 1699,TRÆPILLER KØB FLERE SPAR MERE

DYRUP VÆG 10 MAT EKSTRA DÆKKENDE Robust acrylmaling i høj kvalitet. Mrk. med EU’s miljømærke. Glans 10. Kan tones i tusindvis af farver.

Without HYPERCLEAN

IFÖ SPIRA TOILET

TRÆPILLER

With HYPERCLEAN

Med hel cisternekappe og Fresh WC som standard. Skjult vandlås og dobbelt skyl 2/4 liter. Hvid. Ekskl. toiletsæde.

Ekman. CO2-neutrale. HP-kvalitet. 56 sække á 16 kg i alt 896 kg. Frit leveret i dit nærområde (ca. 30 km) ved køb over 2.500,-.

VED 5 PALLER

PROGUARD TOO SMOOTH FOR DIRT TO STICK TO

7 LITER

1999,-

I HUS OG HAVE

HYPERCLEAN NO CHANCE FOR BACTERIA TO GROW

399,-

Rimless

PR. PALLE *

RIMLESS TECHNOLOGY LEAVES BACTERIA NOWHERE TO HIDE

HARDIEPLANK MED TRÆSTRUKTUR 180 × 3600 × 8 mm. Minimal vedligeholdelse og suveræn finish. Miljøvenligt fibercement kan bruges overalt på dit hus. Fås i sort, hvid, lysegrå eller antracit.

VED 2 PALLER

1899,-

FRIT VALG

17,-

279,-

VED 1 PALLE *

2199,-

GRANITSKÆRVER

599,-

74,PR. STK.

PROACTIVE TERMOJAKKE

Med en let vattering. Normal pasform, rib ved ærmerne og lynlåslukning ved sidelommerne. Navy, grøn eller sort. Fås i flere størrelser.

* Ekskl. palle ved levering. Pris pr. palle 50,-.

Trykt på miljørigtigt papir. Brugt papir bør så vidt muligt afleveres til genanvendelse.

FRIT VALG

PR. PALLE *

20 KG

8/16 mm. 20 kg. Grå eller sort.

Ottawa

FRIT VALG PR. M2

199,-

HANSGROHE MYFOXTIMBERMANGROHE PRECISION START KORKVINYL Calgary eller Ottawa oak korkvinyl. BRUSETERMOSTAT 9 x 185 x 1220 mm. BRUSETERMOSTAT

Klasse 32. 15 års Garanti. Lyddæmpende og god gangkomfort.

Med EcoSmart vandsparefunktion og skoldningssikring. Ekskl. rosetter og forskruninger.

Med hurtig og præcis regulering af temperaturen. SafeStop ved 38° C. EcoJoy® vandbesparende teknologi. Krom. Ekskl. rosetter.

.....9.00-17.30 Gælder i XL-BYG BYGGECENTRE fra fredagMandag-fredag 17. september til og med torsdag 23. september 2021 Lørdag ....................9.00-13.00 .................10.00-15.00 Priserne gælder ved kontant afhentning, så længeSøndag lager haves. Søndagsåbent i udvalgte byggecentre – se på XL-BYG.DK

DE/028/010

Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

Alle priser er kontante afhentningspriser inkl. 25% moms. Forbehold for udsolgte varer, manglende leveringer, tekst-, pris- og billedfejl. Tilbuddene gælder fra og med 3. september til 9. september 2021, så længe lager haves.

GORI 605 / 606 DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE


Aars Avis

SIDE 10

Søndagens tekst Af tidl. sognepræst Svend Schultz-Hansen Søndag den 26. september er det 17. søndag efter trinitatis og evangeliet er fra Lukasevangeliet kap. 14 vers 1 - 11.

Når vi taler sammen, hvor tit ligger det væsentlige så ikke i det uudtalte? Når vi skriver til hinanden, hvor tit står det væsentlige ikke mellem linjerne? Når vi er sammen, hvor tit ligger det væsentlige ikke i luften? Der var ganske stille og luften var tyk af spænding. Jesus var inviteret til middag hos en af de ledende farisæerne, og det spørgsmål lå i luften, om Jesus ville helbrede på sabbatten og dermed forbryde sig mod Helligdagen. Sabbatten var Guds første kærlighedshandling efter sin skabelse af jord og himmel. Og uden denne dag, havde livet på jorden ikke været til at holde ud! Den 7. dag skal være hvile og helligdag. Ingen dyr, ingen slaver eller tjenestefolk måtte arbejde på denne dag. Hvad denne dag derfor har betydet for menneskeliggørelsen af livet på jorden er

ufattelig! Og helligdagen, hviledagen skal ikke så meget bruges til at puste ud, som til at ånde ind og lovsynge sin Gud. Når man lægger en fælde for folk, skal man vide, hvad de falder for d. v. s. hvad de ikke kan stå for, og derefter lægge det ud som madding. Farisæeren lægger en syg og hjælpeløs ud som madding, skubber ham ind gennem døren og hen foran Jesus, som sidder nederst, nærmest døren. Helbredte han nu den syge klappede fælden, og så kunne han hurtigt selv ryge ud af klappen sammen med den syge, før middagen blev serveret. Sabbatten er hellig, men at noget er helligt vil netop sige, at det skal lyttes til og leves med i kærlighed, og derfor kunne Jesus alene holde sabbatten hellig ved at helbrede den syge. Hvad der så ud som en overtrædelse af sabbatsbuddet, var i virkeligheden dets sande efterlevelse. Vor ondskab helbreder Jesus ved at afsløre den for os, så vi kan lægge den bag os i skamfuldhed, og så beskytter han os mod os selv og hinanden og følgerne af vor kortsynethed ved at række os livets vand og brød i form af alle vor synders nådige forladelse.

22. SEPTEMBER 2021

Klar til nyt hold ”Aktiv i Naturen” Initiativ for enlige over 65 år i Aars og omegn giver livskvalitet Af Hanne Monrad AARS: Så er det tid til ”Aktiv i Naturens” efterårsture, som tilbydes borgere i Aars og omegn som er fyldt 65 år og bor alene. Ældrerådgiver Majbritt Lykke Jensen tilrettelægger turene i samarbejde med naturvejleder Karin Winther, så deltagerne får samvær og aktiviteter i naturen i Vesthimmerland. Der lægges ud med en kærestetur med Johannes V. Jensen i Louns. Deltagerne skal fremstille brunsviger som bages på en trangia. Der bliver seks ture. Formålet med ”Aktiv i Naturen” er at foregribe de menneskelige konsekvenser, som kan opstå, når man bliver alene. Det har naturligvis også en samfundsøkonomiske sidegevinst. – For nok kan det ligne en helt almindelig tur, men det er meget mere end det, fastslår Majbritt Lykke Jensen. Tanken er, at deltagerne lærer hinanden at kende og får et nyt fællesskab. ”Aktiv i Naturen” drejer sig om livskvalitet. Selvom man er fysisk aktiv og altid har været udadvendt, kan det være en kæmpe krise at blive alene. Måske kan det være svært at se formålet med livet, derfor

Naturvejleder Karin Winther med aktive ældre på svampetur (Arkivfoto).

er det vigtigt at dele tiden med ligesindede. E. Hansen som har deltaget i ”Aktiv i Naturen” og som mistede sin mand for mange år siden fortæller: - Jeg har tidligere haft svært ved at blande mig med andre efter jeg blev alene, men på den her måde er vi alle alene og det giver en tryghed og et godt fællesskab. Vi ser mange dejlige steder i vores kommune, som jeg aldrig ville besøge alene, det er en stor oplevelse. Mange har det godt alene, men det har stor betydning at have noget fælles med andre. Blot to minutters nærhed, kan gøre en forskel for et andet menneske.

Ensomhed er farlig - Ensomhed er svær at definere og er stadig et negativt

ord, siger Majbritt Lykke Jensen. Der er ikke tradition for at tale åbent om ensomhed, tværtimod er det fortsat tabubelagt. Den naturlige bortgang af ens nærmeste ændrer ikke ved det faktum, at man en overgang i livet står med en naturlig sorg, et savn og en følelse af ensomhed. Jo længere liv man har bag sig, jo flere relationer har man måske mistet. Det er en følelse, der kan forårsage mistrivsel og udløse sygdomme og indlæggelser. Forskning viser, at ensomhedsfølelse er lige så farlig som hjerte-kar-sygdomme og diabetes. En 87 årig, som har været med på turene siger: - Vi går for at holde os i gang, så vi kan blive gamle. Vi laver boller og æggekage med forskelligt spiseligt ukrudt,

og det smager fantastisk ude i naturen. Men der var lige en gang hvor vi blev præsenteret for ”lækre” myrer, der var jeg ikke lige sulten! Det er ren kemi og næring for krop og sjæl, supplere Majbritt Lykke Jensen. Deltagernes opgave kan også være at skulle mødes i mindre grupper imellem turene. Evalueringer viser, at deltagerne stadig ses og mødes. For eksempel har en deltager inviteret til grillaften, og en anden gruppe fra ”Aktiv i Naturen” har lejet sognehuset og inviterer hinanden på kaffe, julehygge, fødselsdage og fremvisning af billeder, hvis nogen har været på en ferie. I sidste uge gik to grupper sammen og lavede en eftermiddag med kaffe og sang. For mange, der ikke kommer så meget ud, er det en gave at blive inviteret indenfor i sådan et fællesskab. Fremmødeprocenten er stor i betragtning af, at mange har kroniske sygdomme og andre skavanker. Tilbagemeldingerne lyder ofte på at deltagerne er overrasket over, hvor meget man egentligt kan have til fælles, og hvor hurtig man kommer til at lære hinanden at kende.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG 24/9

Kl. 21.30 Mr. & Mrs. Smith Amerikansk actionkomedie fra 2005. Mr. og mrs. Smith er et tilsyneladende helt almindeligt ægtepar, der lever et tilsyneladende helt almindeligt forstadsliv. Men i virkeligheden er John og Jane Smith dødeligt effektive lejemordere, der tilmed er ansat af hver sin organisation.

FREDAG 24/9

Kl. 20.00 Vild med dans Alle gode gange tre Samba, rumba, jive, vals, pasodoble, wienervals, quickstep, cha-cha-cha, slowfox. Der er noget for enhver smag, når de 11 par går på gulvet i deres tredje dans. De har knoklet og glæder sig til at vise, hvad de har lært. Dommerne sidder klar til at vurdere, og bandet klar til at akkompagnere.

LØRDAG 25/9

Kl. 21.00 Kronprinsparrets Priser 2021 Kronprinsparret hylder i samarbejde med Bikubenfonden særligt udvalgte kunstnere og organisationer, der står bag nogle af landets ekstraordinære sociale- og kulturelle indsatser. Dét sker i et stort og festligt tv-show, som samtidig byder på optrædener fra en lang række danske kunstnere. Showet sendes LIVE fra Vejle.

LØRDAG 25/9

Kl. 22.15 Independence Day: Resurgence Amerikansk action-eventyrfilm fra 2016 Der er gået 20 år siden, mystiske rumvæsener invaderede jorden og forsøgte at udrydde menneskeheden. Angrebet blev slået tilbage, men nu er den tidligere amerikanske præsident Thomas J. Whitmore overbevist om, at et nyt angreb er på vej - og han har ret.

SØNDAG 26/9

Kl. 20.00 Anne og Anders i Norden Færøerne Tag med Anne Hjernøe og Anders Agger på en eventyrlig rejse gennem Norden. I første program besøger Anne og Anders Færøerne. Her midt ude i Nordatlanten er forladt udkant blevet til hip forkant og traditionerne noget, som både kan lugtes og smages.

SØNDAG 26/9

Kl. 21.15 Tre sekunder Engelsk/amerikansk thriller fra 2019 Den tidligere kriminelle Pete Koslow er informant for FBI og får til opgave at gå undercover i fængslet for at infiltrere den polske mafia i New York. Med en kone og lille datter har Pete meget at miste, men han kan håbe på et bedre liv for sin lille familie, hvis han klarer missionen.


22. SEPTEMBER 2021

Vesthimmerland er med i regionsbudget

Aars Avis

Regionen vil tilføre flere penge til sygehuset i Farsø VESTHIMMERLAND: Region Nordjyllands politikere har indgået et forlig om regionens budget for 2022. I budgettet er der positive takter for responstiden i Vesthimmerland og for Farsø Sygehus. - Det er værd af bemærke, at vi med budgettet styrker

sundhedsindsatsen i Vesthimmerlands Kommune, siger Mogens Ove Madsen (A), formand for Udvalget for Akut og Praksis i Region Nordjylland. For det første tilføres der flere penge til Farsø Sygehus. Regionen har vedtaget en profilplan for Farsø Sygehus, som er med til at

sikre sygehusets fremtid. I første omgang er det Diagnostiske Center som får tilført flere penge. For det andet styrkes det akutte beredskab. - Vi anbringer en døgnbemandet akutbil i den sydvestlige del af kommunen, således at vi kan få bragt responstiden ned.

En akutbils personale har den samme uddannelse som redderne i en ambulance. Forskellen er, at en akutbil typisk bliver i området hele døgnet, forklarer Mogens O. Madsen. For det tredje tilføres hospitalssektoren et beløb til forbedring af arbejdsvilkårene. Der er tale om et samlet beløb på 24 mio. kr. Det vil komme alle hospitaler til gode og er bestemt tiltrængt. - Vi får et budget, der peger i den rigtige retning - også for os i Vesthimmerland, vurderer Mogens O. Madsen.

Støtteforeningen for Farsø Sygehus:

Der skal fortsat kæmpes for sygehuset VESTHIMMERLAND: Farsø Sygehus’ fremtid og ikke mindst skadeklinikken var på dagsordenen, da Støtteforeningen for Farsø Sygehus holdt generalforsamling. Mogens Ove Madsen, formand for regionens Akut- og Praksisudvalget, havde efter generalforsamlingen et indlæg om status for udvidelse af åbningstiden i skadeklinikken og om planerne for ”et plaster på såret” for så vidt angår vagtlægebetjeningen i Vesthimmerland, som indtil for kort tid siden udgik fra Farsø Sygehus.

Deltagerne fik også indblik i, hvordan Mogens Ove Madsen ser sygehusets fremtid. Han ser fortsat en ortopædkirurgisk og medicinsk afdeling med dagafsnit, samt diagnostisk center. Og med højt specialiseret palliation. Temaet berørte også det nære sundhedsvæsen med udbygning af et mere fast og struktureret samarbejde mellem Farsø Sygehus og Vesthimmerlands Kommune. - Lige efter mit hoved, tør jeg godt sige. Erfaringsmæssigt ved vi, at tingene

Mogens Ove Madsen.

hurtigt kan ændre karakter, lyder det fra Kirsten Moesgaard, Farsø.

I 2007 skulle skuden vendes 180 grader. Regionsrådet havde besluttet at nedlægge Farsø Sygehus. Siden har støtteforeningen og lokalbefolkningen kæmpet for at bevare sygehuset i Vesthimmerland. - Men, vi kender alle udtrykket ”ude af øje, ude af sind”. Så, der skal også i fremtiden bankes på den store tromme, hvis vi vil bevare og udbygge Vesthimmerlands største arbejdsplads med kompetencer af høj kvalitet, understreger Kirsten Moesgaard.

SIDE 11

• • •

• • •

ÅRETS IVÆRKSÆTTER 2021

KENDER DU ÅRETS IVÆRKSÆTTER I VESTHIMMERLAND? Kender du en iværksætter, der har gjort en særlig indsats, og som har opnået rigtig gode resultater i virksomhedens første tre leveår? Iværksætter Væksthimmerland søger kandidater til prisen

’ÅRETS IVÆRKSÆTTER 2021’ og du kan nu indstille dem.

Læs yderligere om kåringen på vaeksthimmerland.dk eller send en indstilling til sr@vaeksthimmerland.dk senest den 4/10-2021.

F O R E B Y G S Y G D O M O G P A S G O D T P Å D I G S E LV O G A N D R E

Bliv vaccineret GRATIS mod influenza *

Find dit nærmeste arrangement på minvaccination.dk eller ring på telefon 77 99 77 88 (Telefontid alle hverdage fra kl. 8.30-16.30)

Influenzavaccination er gratis for følgende personer:

Beskyt dig mod en af efterårets mest smitsomme virusser. *Influenzavaccination er gratis for personer der er fyldt 65 år senest den 15. januar 2022, førtidspensionister, sundheds- og plejepersonale og personer med visse kroniske sygdomme. Hvis du ikke er omfattet af gratisordningen, kan du betale for en vaccination fra den 22. oktober 2021.

Danske Lægers Vaccinations Service • Gladsaxevej 376 • 2860 Søborg • Telefon 77 99 77 88 • www.minvaccination.dk

Når du bliver vaccineret hos Danske Lægers Vaccinations Service, støtter du samtidig Røde Kors’ hjælpearbejde.


Aars Avis

SIDE 12

22. SEPTEMBER 2021

SOFA 3 PERS. Okselæder. Sort. Før 15.400.-

kun 2 stk.

HAY SILHOUETTE 3 PERS. SOFA Ass. stof eller læder. Før op til 29.399.-

lædersofa

spar

5.999.-

9.400.-

hay sofa - Nu fra

spar op til

11.999.-

17.400.-

KONTINENTALSENG M LATEX TOP 180 X 200 5-zonet fast madras. Top i latex. Før 13.999.Leveres i 140 x 200 4.999.-

seng 180 x 200

spar

6.999.-

7.000.-

PLANKEBORD Massiv egetræ. 100 x 300 cm. Ass. borde. Før 17.699.-

SKALMA SOFA 2½ PERSONERS SOFA Ass. Stof eller læder. Før op til 23.380.-

spar

5.000.-

plankebord

sofa - Nu fra

spar

8.999.-

4.998.”ANTILOPE” HORN i snittet Teak træ og beton Før 999.-

antilope horn

499.-

spar

500.-

Mandag - fredag: 10.00 - 17.30

lørdag - søndag: 10.00 - 15.00

8.700.-

STOLE WENGE Før 2.299.-

stol

999.-

Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk

spar

1.300.-

www.max-jessen.dk

LONDON SOFASÆT Sort bonded læder med massiv bøgetræsgavle

MOCOA SPISEBORD M/2 TILLÆGSPLADER Massiv eg sort og ben massiv eg bassano 180 (280) x 100 cm. Før 18.597.-

spisebord

7.999.-

spar

10.600.-

Ass. puder

min. 70% rabat sofasæt

5.995.-


Aars Avis

22. SEPTEMBER 2021

GEMMA STOL MED SKAMMEL Okselæder. Krom stel. Før 6.699.-

SIDE 13

KANINSKIND 100 % ægte kaninskind i natur brun. 115 x 65 cm. Før 799.-

JAMES LÆNESTOL M. FODSKAMMEL Cognac læder. Sokkel i sort metal. Udst. model

stol + skammel

3.999.spar

2.700.PUDER Ass.

kaninskind

lænestol + skammel

spar

299.-

7.999.-

500.-

kun 3 sæt

3 stk.

299.J27 SKAMMEL Grå. Før 1.499.-

skammel

999.-

spar

500.-

J46 STOL Postkasse-rød. Før 1.599.-

stol

SOFA 2½ OG STOR STOL Soft anilin natur læder. Monteret med Madison læder i mocca. Udst. model. Før 31.698.-

Mandag - fredag: 10.00 - 17.30

lørdag - søndag: 10.00 - 15.00 sofa + stol

19.999.-

spar

11.700.-

Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk

spar

600.-

999.-

B5 HYLDE Egetræ. 100 cm bred. Før 1.799.-

spar

540.-

hylde

1.259.-

www.max-jessen.dk

HJØRNESOFA MED CHAISELONG OG OPEN END Antracitgrå. Udst. model PRIMA ELEVATIONSSENG 180X200 Inkl. ben, uden gavl. Gavlen kan tilkøbes til tilbudspris 3900.Original og sensation madrasser fra Tempur, Gold elevationsbund. Før 44.999.-

spar op til

Ass. stole 1-2-3 stk.

80%

fra 400.elevationsseng

19.999.-

spar

25.000.-

hjørnesofa

4.999.-


Aars Avis

SIDE 14

Det er godt at samarbejde. Her er Michael Sloth (t.v.), Mads Monk og Lucas Hansen i gang med at samle et spær.

22. SEPTEMBER 2021

Limfjordsmuseet havde fået de unge til at hoppe i anlægssøen og fiske efter liv.

Unge så muligheder på folkemødet i Aars Knap 2000 unge blev præsenteret for uddannelses- og ansættelsesmuligheder lokalt Af Torsten Hansen AARS: Der var liv og glade dage i Aars Lystanlæg, på Hot Spot, gymnasiet og HEG i Aars, da næsten 2000 elever fra de ældste folkeskoleklasser forleden var samlet til ”Folkemøde for Unge”. De unge blev præsenteret for en lang række uddannelses- og ansættelsesmuligheder i Vesthimmerland

På pædagogisk vis blev de unge ikke præsenteret for lange taler fra virksomhederne, i stedet fik de lov til med deres egne hænder, at prøve muligheder af. Eksempelvis var nogle af de unge hoppet i anlægssøen med waders på. Limfjordsmuseet havde udstyret dem med fiskenet, så de kunne undersøge, hvilke dyr der lever i det grumsede vand. På en anden stand var

HIMMERLANDS BOXRUM

der mursten og en balje mørtel. Opgaven lød på at lægge murstenene korrekt. Det havde flere af de unge mod på, blandt andet Valdemar Versluis, Aalestrup, der gennem FGU var med til folkemødet. Han klarede opgaven fint, men det gjorde ikke, at hans planer for fremtiden blev ændret til en uddannelse som murer. - Jeg vil være mekaniker, så det var bare for at prøve, at jeg lagde mursten, sagde Valdemar Versluis.

Han har allerede lagt sig fast på, at han vil være mekaniker. Den uddannelse kan han også se og høre mere om på folkemødet, så han fik noget ud af dagen. Samme situation var Mads Monk, Lucas Hansen og Rasmus Sloth i. De undervises på grundforløb 1 under EUX. - Vi skal beslutte os, hvad vi vil på grundforløb 2, så der er noget at se på, sagde Mads Monk, der sammen med de to venner arbejdede med at lave et perfekt spær

til et minihus hos Kastberg A/S. - Jeg vil gerne være tømrer, uddyber Mads Monk. Det samme gælder for Rasmus Sloth, Løgstør, der også gerne vil være tømrer. Lucas Hansen, Hvilsom, havde et ønske ønske om at blive elektriker. For virksomhederne var der både plus- og minussider ved arrangementet. For nogle kunne det være svært at vise noget om deres fagområder, eller svært at finde et godt og sjovt emne at

sætte de unge til på folkemødet. - Vi viser ansigt her, og det er jo de unge vi skal have fat i og få i lære, så på den måde er det fint, sagde Jens Peter Hougaard, Kastberg A/S, Aars. Firmaet havde lidt lettere ved at sætte de unge til noget end for eksempel Vesthimmerlands Biblioteker, der gerne ville fortælle om bibliotekaruddannelsen, men også orienterede om, hvad biblioteket kan gøre for de unge.

Self storage: Depotrum, lagerrum og arkivrum

8-55 M

3

• Klimareguleret og skadedyrssikret • Alarm og videoovervågning • Elektronisk adgangskontrol

Hjortkærsvej 7, 9600 Aars - Tlf. 50 86 99 94

www.himmerlands-boxrum.dk

Din lokale VVS’er

Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper

Historisk god økonomisk situation for kommunen Men der skal stadig holdes igen i Vesthimmerland Af Torsten Hansen

Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

AARS: Efter en række år, hvor økonomien i Vesthimmerlands Kommune ikke har været god, ser det nu langt bedre ud. - Det foreløbige budget for 2022 ser ud til at give et overskud på otte mio. kr, sagde borgmester Per Bach Laursen på byrådsmødet forleden, hvor budget 2022 var til første behandling. - Samtidig er det værd at bemærke, at vi nu for anden gang ikke har indledt med at lave et politisk råderum i budgettet, fortsatte han. Faktisk er den økonomiske situation historisk i Vesthimmerland. For ud over, at der ser ud til at blive overskud i 2022 uden besparelser, så er kommunen parat til at overskride servicerammen for 2021 - for første gang. Byrådet nikkede nemlig ja til, at der kunne gives en ekstrabevilling på cirka 10 mio. kr. til 2021-regnskabet. Hvilket fører til en overskri-

delse af servicerammen på cirka otte mio. kr. En overskridelse af servicerammen er noget der påvirker den landsdækkende økonomiske politik, og kan resultere i tilbagebetaling til staten, hvis alle landets kommuner samlet overskrider rammen. - Politisk har jeg det godt med, at vi overskrider servicerammen. Vi har i mange år trukket den anden vej. Nu har vi pengene, og så må det være vores tur, siger Per Bach Laursen.

Budgetseminar Budgettet for 2022 skal nu behandles på et to dages seminar, hvor ”slagsmålet” bliver om, hvad deltagerne kan få igennem af politiske ønsker. Uden et politisk råderum, hvor de forskellige udvalg på forhånd er bedt om at komme med besparelsesmuligheder, så er budgettet i plus. Men med et forventet overskud på otte mio. kr. er

- Politisk har jeg det godt med, at vi overskrider servicerammen. Vi har i mange år trukket den anden vej. Nu har vi pengene, så må det være vores tur, siger Per Bach Laursen.

der ikke meget at forhandle budgetønsker ud fra. Det lød dog ikke til at afskrække politikerne i byrådet. - Hvis vi skal holde budgettet, er det nødvendigt, at vi holder os tilbage i budgetforhandlingerne, indledte gruppeformand Kurt Friis (V). Netop de forhandlinger

går i gang i slutningen af uge 38. Vi glæder os til budgetseminaret. Jeg tror nu, at det havde været klogt at lave et råderum, sagde Henrik Dalgaard (C). Alle partier bekræftede, at de er villige til at holde igen. Samtidig blev enkelte politiske ønsker nævnt, men for det meste blev krudtet holdt tørt til budgetseminaret. En ting blev dog gjort klart fra SF. - Vi siger nej til skattelettelser, fastslog Theresa Berg Andersen. Hvordan det ender ved ingen, men Per Bach Laursen er ved godt mod. - Jeg er sikker på, at de otte mio. kr. bliver reduceret. Blandt andet fordi der ligger nogle ”skal” opgaver, siger han. Han forsikrer samtidig, at der kun er de otte mio. kr. i overskud at forhandle om. - Det er et krav, at vi skal levere et budget i balance. Vi må ikke komme ud med et minus, fastslår han.


Aars Avis

22. SEPTEMBER 2021

Regionsbudget set med himmerlandske briller

Lokale biblioteker vil skrue op for blusset VESTHIMMERLAND: Efter et kedeligt forår i aflysningernes tegn, går vi et bedre og mere levende efterår i møde. Bibliotekerne i Vesthimmerland har planlagt et spændende program for voksne. Nu glæder bibliotekerne i Aars, Aalestrup, Farsø og Løgstør sig til at byde flere interesserede borgere ind til efterårets mangfoldige arrangementsprogram, der blandt andet byder på Krimiaften, forfatterforedrag med Jesper Stein om bogen ”Rampen”, fredagscaféer, Se filmen, læs bogen, og booktalks. - Jeg er rigtig glad for, at vi nu får mulighed for at starte

En glad bibliotekschef, Bo Jacobsen, glæder sig til at byde folk indenfor til bibliotekets arrangementer. Selv ser han frem til foredrag med forfatter Jesper Stein om romanen ”Rampen.”

litteraturarrangementer for voksne op igen, med bl. a. vores populære krimiaften. Men også fredagscafé i Aars, hvor alle, der har en god historie at fortælle, er velkomne til at stille op, siger Bo Jacobsen, bibliotekschef for Vesthimmerlands Biblioteker. - Personligt ser jeg frem til at opleve Jesper Stein, hvis seneste roman ”Rampen” har været en super god læseoplevelse for mig. Udover det tætpakkede voksenprogram lover Vesthimmerlands Bibliotek, at diske op med et mindst ligeså spændende program for børnearrangementer.

Nært politi bidrager til et tryggere Aars Justitsminister Nick Hækkerup (S) deltog i åbningen af den nye nærpolitistation i Aars, og har sendt et debatindlæg:

LÆSERBREVE Det var en stor fornøjelse i tirsdags (I sidste uge. Red.) at være med til at åbne Aars’ nye nærpolitistation. Her vil politiet fremover være til stede med en fast åbningstid på minimum 15 timer om ugen, så borgerne kan henvende sig og få råd og vejledning. Aars er en dejlig by. En

fredelig og charmerende plet på danmarkskortet med en lang historie og en unik natur. Men Aars er også en by, der som så mange andre danske byer, oplever kriminalitet fra tid til anden. For eksempel er der grupper af unge mennesker, som ikke altid kan finde ud af at opføre sig ordentligt og gør andre mennesker utrygge med deres adfærd. Hvis vi vil skal kriminaliteten til livs lokalt, så kræver det et politi, der er tæt på borgerne. Et politi, som kender lokalområdet godt, og måske også har en idé om, hvem de skal kontakte, hvis der har været indbrud i Fakta eller ballade i den lokale park. Desværre har

En af vejene til et bedre klima Jannie Valentin Dexter Jakobsen, byrådskandidat og næstformand for Radikale Venstre i Vesthimmerland, skriver:

LÆSERBREVE Det er blevet beskrevet at bælgfrugterne, der er gode til plantebaseret kost, breder sig ud i det landbrugsland. Det er simpelthen fantastisk. Jovist, jeg kan godt lide kød, men jeg synes også efterhånden man kan lave mange lækre plantebaseret retter, som samtidig smager godt! Jeg bliver desværre rystet hver gang jeg læser om

landbrugets klimabelastning. Bare her i Vesthimmerland udleder landbruget 70 pct. Co2. Derfor er jeg også utrolig glad for vi i8 kommunen er i gang med at7 udvikle en ny klimahand-3 lingsplan, hvor landbruget4 er et vigtigt fokusområde. 9 Det er på tide at vi hand-2 ler på de dramatiske klima-6 aftryk og ændrer balancen5 mellem den animalske og 1 plantebaserede produkSolution 1 tion. Jeg ved det er en lang 8 1 Løsning 5 9 2 7tiL 3 soduko 6 4 8 sej kamp, men det er den 7eneste 6 4 rigtige 3 8 5vej. 1 2 9 6 3 9For 2 6 1 7 8 5 4 at 4Vesthimmerland 5 4fortsat 5 7 1skal 6 være 8 9 en 3 2land-1 9 9brugskommune 3 6 4 7 2 5 med 1 8 en7 2 udvikles 2fremtid, 8 1 5 skal 9 3 der 4 7 6 2 7 6en7 lige 9 8så3 forfinet 4 2 5 værdi1 5 8 kæde for plantemad 5 2 8 7 1 9 6 4 3 til9 4 mennesker, som vi har for3 1 4 3 2 5 6 8 9 7 animalske og6 Solutionfødevarer 1 8 9 1 6 7 4 5 3 2

vi alt for længe været vidne til en centralisering i Danmark. At vigtige institutioner - som for eksempel politiet - flytter væk fra vores lokalsamfund. Det er ikke dét, regeringen vil. Vi ønsker et samfund, hvor vi tager ansvar for hinanden og for, hvordan vores lokalområder udvikler sig. Det er derfor, vi nu åbner nye nærpolitistationer - ikke bare i Aars - men også i 19 andre byer rundt omkring i landet. Politiet skal være til stede der, hvor borgerne er. Jeg håber, I vil gøre brug af den nye nærpolitistationer. Den er til for jer og for trygheden i Aars og resten af Vesthimmerlands Kommune. foder. Det kræver en massiv udviklingsindsats og betragtelige investeringer. Det skal bl.a. komme fra EUs landbrugsstøtte midler og efteruddannelse og kompetenceudvikling i alle led, dvs. landmændene, køkken- og ernæringsprofessionelle. JegSolution siger1 ikke, at vi skal 1tage 5 bøffen 9 2 7 ud 3 af 6 munden 4 6på4 danskerne, 3 8 5 1 tværtimod. 2 9 9Men 2 6hvis 4 vi 1 fortsat 7 8 5ønsker at være en ledende føde5 7 1 6 8 9 3 2 vare- og landbrugsnation 3 6 4 7 2 5 1 8 og vil være med til at løse 8klima1 5 9og 3 biodiversitets4 7 6 7krisen, 9 8 så 3 skal 4 2 vi5 gøre 1 no2get8nu. 7 1 9 6 4 3

4 3 2 5 6 8 9 7 9 2 5 3 8 8 6 6 3 5 1 1 4 9 7 4

15 73 3 48 5 12 4 79 9 66 8 31 2 24 6 97

Solution 1Solution 2

62 76 43 81 59 36 Solution 3 2 17 1 64 9 95 4 1 9 2 7 7 4 29 3 3 8 5 1 87 5 7 4 6 5 8 9 32 7 48 9 25 2 74 6 1 3 6 5 1 68 5 29 4 32 8 51

57 98 6 21 3 6 2 95 8 14 4 59 7 82 1 76

39 14 8 72 4 58 9 16 7 41 6 93 5 37 2 85

Solution 2

SIDE 15

24 45 7 83 6 37 5 42 1 29 3 66 8 71 9 18

1 2 9 6 4 8 7 5 3

8 7 6 5 1 3 2 9 4

3 2 8 9 7 1 4 6 5 2 5 1 4 9 8 7 6 3

Pia Buus Pinstrup, regionsrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti, skriver:

LÆSERBREVE Budget 2022 er faldet på plads i regionen. Vi står i en helt speciel situation. Dels har Covid-19 udgifterne ikke lagt sig fra sidste års budget, og dels har vi netop haft en sygeplejerskestrejke i 10 uger. Det store antal patienter, som enten ikke er blevet undersøgt eller har fået deres behandling udskudt, skønnes af eksperter at ville tage et års tid at afvikle. På den måde er der flere ”dark horses” i spil i årets budget. Men trods det, så er der blevet lyttet til nogle himmerlandske behov i dette budget. Der er blevet prioriteret penge til renovering af sterilcentralen på Farsø Sygehus. Sterilcentralen sørger for alt udstyr til operationsstuerne er rengjort

Pia Buus Pinstrup.

og klar til operationsstuerne. I Farsø er der seks operationsstuer, som hver dag forsynes fra sterilcentralen med rent grej, hvorfor den er helt afgørende at sterilcentralen er moderne og up to date for at sikre forsyningen og den optimale daglige drift på vores lille unikke sygehus. Den konservative regionsrådsgruppe har specielt lagt vægt på fastholdelse og rekruttering af personale,

derfor er det værd at lægge vægt på at der er prioriteret midler til at rekruttere flere folk til bl.a. medicinsk dagafsnit på Farsø Sygehus. Det betyder, at der kan ekspederes og udredes endnu flere patienter end tidligere. Det er til stor gavn for alle vores praktiserende læger i Vesthimmerlands Kommune og omegn, der kan henvise til medicinsk dagafsnit som et led i deres udredning af patienterne og dernæst få hurtig tilbagemelding. Det giver god kvalitet for patienterne. Det sidste jeg vil fremhæve, er den nye ambulance der kommer til at supplere det præhospitale akutberedskab i Vesthimmerland. En ambulance giver tryghed for borgerne i en kommune, hvor vi historisk har skulle vente længst på en ambulance. Den nye ambulance vil med mine øjne og al fornuft blive placeret i Aalestrup efterfølgende. Det er tre vigtige parametre i udviklingen af det nordjyske sundhedsvæsen også i Vesthimmerland.

Trafiksikkerhed i Aars Vest Per Nyborg, Grundtvigsvej 12, Aars, byrådsmedlem for de konservative i Vesthimmerland, skriver om trafiksikkerhed i Aars Vest.

LÆSERBREVE Udviklingen i Aars by er de seneste år sket i Aars Vest med boligområderne Stenildhøj og Galgehøj. Der er opført mange nye boliger, og som følge deraf flyttet mange børnefamilier til området. Solution 2 5 Vi 2 har 6 3dog 7 glemt 9 4 at 1 følge 8 med 3 1 i 9forhold 6 8 4til 5trafiksik2 7 kerhed i området. En del 8 7 4 5 1 2 3 9 6 af Støberivej og Stenild2 4 1 9 3har 8 7 hverken 6 5 højbakken 9 3 8 eller 7 5 cykelsti. 6 2 4 Det 1 fortov 6 5 vi 7 2som 4 1byråd 9 8 ikke 3 kan 1 8 bekendt! 5 4 9 Vi 3 6vil 7gerne, 2 være at 4 børnene 6 3 8 cykler 2 7 1 til5 skole 9

og fritidstilbud, men det forpligter. I den kommende tid skal budgettet for 20222025 vedtages af byrådet. Som mange ved, er der ikke udsigt til besparelser til det kommende budget år, mens der heller ikke er plads til mange nye tiltag. Derfor bør vi se ind i de puljer, der er afsat på anlæg til trafiksikkerhedsprojekter og cykelstier. Her er der afsat seks mio. kr. i 2022. En del af denne pulje bør prioriteres

Per Nyborg.

til trafiksikkerhed i Aars by. Det skylder vi de mange børnefamilier, som bor i området.

Krogh Madsen Arkitekter a/s 98 62 18 66

www.km-ark.dk

7 9 2 1 6 5 8 3 4

2 9 4 7 6 9 3 5 5 4 8 1 1 3 7 2

5 7 6 1 2 8 8 6 1 2 4 5 9 7 3 4

1 8 3 4 9 2 7 3 4 8 2 9 5 6 6 1

Solution 2

4 9 8 6Solution 1 34 5 2 2 5 7 6 1 7 7 1 5 3 2 8 4 4 6 9 3 8 1 3 9 7 9 4 6 6 1 2 7 3 5 9 2 8 8 7 5 5 4 3

7 2 9 8 8 6 5 7 6 5 3 3 4 2 1 9

6 4 1 3 3 5 9 1 7 9 5 8 8 4 2 6

3 5 8 9 4 4 1 2 2 6 7 7 6 1 9 8

8 9 5 6 2 1 4 7 3

Danebo Aars 98 62 24 00 Bestil et gratis Salgstjek


Aars Avis

SIDE 16

22. SEPTEMBER 2021

Ro efter analyse af hjemme- og sygeplejen HCI kan vinde fornem pris og 100.000 kroner HAVERSLEV

Palle Jensen (A), formand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, håber på ro og anerkendelse efter analyse.

LÆSERBREVE Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har netop fået fremlagt en analyse af hjemme- og sygeplejeområdet (Sundhedsudvalget fik allerede resultatet i juni). Denne analyse viser i hovedtræk, at kommunens hjemme- og sygepleje er velfungerende og effektiv. Det glæder mig rigtig meget på både borgernes og de kommunalt ansattes vegne. Som formand for Sundhedsudvalget har jeg tidligere udtrykt, at jeg mente en sådan undersøgelse var unødvendig, fordi de midler kunne bruges bedre på området end til at honorere et konsulentfirma. Der var dog en del politikere, der flere gange antydede,

Palle Jensen, formand for Sundhedsudvalget.

at driften af vores hjemmeog sygepleje efter diverse nøgletal at bedømme var for dyr og for lidt effektiv. Derfor blev det besluttet at få udarbejdet denne analyse, og jeg er fuldstændig klar over, at de ansatte på området ikke syntes, at det var en særlig god ide, fordi det havde den konsekvens, at medarbejderne på området skulle udføre en del registreringsarbejde. Jeg forstår også godt, at man som ansat i den forbindelse nemt kan føle sig

NØRAGER

kontrolleret, og set over skulderen, og det kan forståeligt nok føles som en mistillid til, om det arbejde der udføres er godt nok. Der er derfor rigtig god grund til at rose medarbejderne for den indsats, der blev lavet i forbindelse med udarbejdelsen af analysen, og der er selvfølgelig endnu mere grund til, efter offentliggørelsen af analysen, at medarbejderne på området føler sig stolte over resultatet. Der er i analysen nogle anbefalinger, som der måske kan arbejdes videre med til forbedringer af området både for medarbejderne og for borgerne. Det skal der selvfølgelig tænkes over i den kommende tid, men de mange spørgsmål om manglende effektivitet og for dyr en hjemme- og sygepleje i Vesthimmerlands Kommune må nu forstumme. Jeg håber hermed, at både borgerne og medarbejderne får den ro og anerkendelse, som analysen så klart tilkendegiver, at de har gjort sig fortjent til.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Skolen er blandt tre nominerede til UMP 2021 HAVERSLEV: Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev er een blandt tre nominerede til at modtage Undervisningsministeriets Undervisningsmiljøpris 2021. Prisen tilfalder en person, klasse, årgang, lærergruppe, personalegruppe, skole eller et uddannelsessted, som gør en særlig indsats for elevernes eller de studerendes undervisningsmiljø. Den særlige indsats kan både vedrøre det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø. De 100.000 kr. tilfalder skolen. Indsatser som belønnes er kendetegnet ved, at de har forbedret undervisningsmiljøet på den pågældende skole/studiested. Indsatsen kan både handle om de fysiske rammer, lokaler, inde- og udearealer, men det kan også være tiltag i det psykiske miljø som f.eks handler om relationer, social trivsel og/eller faglig trivsel. Prisen uddeles hver år. Fordi skoleåret 20-21 har været specielt, er et fokus på undervisningsmiljøet vigtigere end nogensinde. Blandt 65 indstillede skoler har et bedømmelsesudvalg udpeget tre nominerede. Hvis HCI i Haverslev vinder, kan skolen vente et ministerbesøg og 100.000

kroner. Vinderen offentliggøres mandag, 27. september, hvor børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil møde op og overrække diplom og belønningen på 100.000 kroner til den vindende skole. Himmerlandscentrets Idrætsefterskole er i finalefeltet sammen med HøjeTaastrup Gymnasium og Skovvangsskolen i Aarhus. Skolen i Haverslev nomineres til undervisningsmiljøprisen, for arbejde med at bevare gode relationer og fællesskaber på tværs af elever gennem et efterskoleår præget af Covid-19 og hjemsendelse. Skolen har på kreativ vis fundet på nye måder at udføre aktiviteter og arrangementer på, som bibeholder elevernes motivation og lyst til at være en del af skolen.

Arrangementer, der både rammesætter og tager ansvar for elevernes fællesskaber, men også gentænker nye måde at udføre fjernundervisning på. Himmerlandscentrets Idrætsefterskole kan inspirere til, hvordan man kan arbejde med og tage ansvar for elevernes relation til skolen, lærerne og de andre elever trods hjemsendelse og nedlukning. Skolen har igennem systematiske, nærværende og inddragende digitale arrangementer formået at bibeholde elevernes motivation. Indsatserne spænder bredt med en helhedsorienteret tilgang til undervisningsmiljøet og sætter fokus på både fællesskaber, relationer, fysiske rammer (som rengøring), bevægelse, samarbejde og elevinddragelse, til gavn for et godt undervisningsmiljø.

Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev er nomineret til prisen. Her ses hvordan skolen tog imod eleverne efter genåbningen.

Haverslev-borgerne kan snart møde den ny læge Klinik åbner i midlertidige lokaler i februar 2022 Lokalarkivet for Nørager og Omegn kunne endelig fejres foreningens jubilæum.

Foreningsjubilæum i Nørager NØRAGER: Lørdag, 11. september blev dagen hvor det lokalhistoriske arkiv i Nørager endelig kunne holde årsmøde og fejre jubilæum med et års forsinkelse. Formanden, Kirsten Mohr, sagde bl.a. at arbejdet på grund af Coronasituationen havde været på et absolut lavblu, men at det nu er godt oppe og køre igen, blandt andet med registrering og digitalisering af indkomne arkivalier. Beretningen blev godkendt. Efterfølgende gen-

nemgik arkivlederen, Kristen Stagstrup, årsregnskabet, som ligeledes blev godkendt. Valgene til bestyrelsen bød på både nyog genvalg, og bestyrelsen for arkivet ser nu således ud: Knud Møller Jensen, Kirsten Mohr, Jens Peter Knudsen, Poul Møller Andersen, Poul Larsen, André Ellegaard Jensen og Jette Stensgaard. Bestyrelsen konstituerer sig senere på måneden. Herefter var der et oplæg om Regan Vest, som Ulla

Egeskov fra Nordjyske Museer stod for. Det omhandlede koldkrigs-bunkeren i Rold Skov, dens indretning, historie og funktioner. Museet forventer at åbne bunkeren for offentligheden i november næste år. Arkivets 26-års jubilæum blev markeret med en reception, med godt samvær hen over de arkivalier som arkivet havde stillet frem, og som der blev bladret, kigget og læst flittigt i. Det blev en god dag i lokalhistoriens tegn.

HAVERSLEV: - I påsken skete der nærmest et mirakel, da en interesseret læge rettede henvendelse for at høre om mulighed for etablering af en lægeklinik i Haverslev, siger Tove Hjulmann fra arbejdsgruppen for ”Læger til Haverslev og omegn”. Nu er arbejdet nået så vidt, at den kommende læge, Bettina Meakin, deltager i et borgermøde i Haverslev, hvor hun vil fortælle om sig selv og om visionerne. Mødet var først planlagt til at foregå i Haverslev Hallen, men stedet er ændret til Haverslev Skoles aula. Datoen er stadig torsdag, 30. september. En arbejdsgruppe har siden 2018 arbejdet intenst

Speciallæge Bettina Meakin vil fortælle om sig selv og visionerne i Haverslev på borgermødet 30. september.

med at finde en læge til Haverslev. Derfor var det noget af et lykketræf, da

henvendelsen fra Bettina Meakin kom. Sammen med lægen blev der nedsat en arbejdsgruppe bl. a. med henblik på at skaffe midlertidige lokaler for at projekt ”Nye læger til Haverslev” kunne blive en realitet. De midlertidige lokaler er nu fundet på Dahlsensvej 4-8, og den forventede opstart er februar næste år. På borgermødet vil speciallæge Bettina Meakin fortælle om visionerne for lægeklinikken og det mere langsigtede mål om etablering af Sundhedscenter Rebild Syd, og Jens Gundersen, der er hovedentreprenør på byggeprojektet, vil fortælle om den midlertidige lægeklinik på Dahlsensvej.


Aars Avis

22. SEPTEMBER 2021

BINDERUP

SIDE 17

GUNDERSTED

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Soldat fortæller i Gundersted

Skiltningen ved den tidligere Borremose Efterskole viser nu, at bygningerne fremover huser Efterskolen Da Vinci Academy.

Efterskole i Kgs. Tisted for højt begavede unge Da Vinci Academy får til huse på Borremose KGS. TISTED: Den tidligere Borremose Efterskole bliver i fremtiden Danmarks første efterskole for højt begavede unge. Navnet bliver Da Vinci Academy og skolen står klar i august 2022. Gruppen af ildsjæle bag projektet har mere end 20 års erfaring med skoleledelse og -drift, hvorfor det også har været naturligt for bestyrelsen at pege i netop denne retning, når jagten på forstander til den nye efterskole går i gang. Blandt gruppen af ildsjæle er et ægtepar, som de sidste 10 år har arbejdet dedikeret med én bestemt gruppe børn og unge - dem, med særlig høj begavelse. Fra bestyrelsens side udtrykkes ønske om, at netop dette par skal udgøre skolens første forstanderpar, og man ser frem til at kunne løfte sløret for, hvem der er tale om, så snart de igangværende forhandlingerne er afsluttet. - Selvom det jo burde være en dans på roser, at være højt begavet, så er det bestemt ikke altid tilfældet. I virkeligheden er uddan-

SULDRUP

nelsessystemet måske det eneste sted i samfundet, hvor vi velvidende taber talenterne på gulvet, siger næstformand i bestyrelsen, Michala Sand. Hun forklarer, at hele visionen med Da Vinci Academy er at hjælpe netop disse unge med at opnå deres drømme ved at opmuntre, udfordre og støtte dem i at videreudvikle deres talenter. Denne gruppe unge, hvad enten det skyldes sociale vanskeligheder, twiceexceptional eller andet, bærer rundt på et potentiale til at blive en samfundsmæssig ressource, hvis blot man forstår at skabe nogle rammer, hvor talentet får lov at blomstre. Efterskolen Da Vinci Academy får til huse i de bygninger, der i mere end 50 år har dannet ramme om Borremose Efterskole, som lukkede i 2018. I samarbejde med Foreningen Charity, har bestyrelsen indgået aftale om at etablere skolen. - Et af vores formål som forening er at hjælpe børn og unge, og et efterskoleophold er for rigtig mange en livsforvandlende oplevelse. Vi har i Charity tidligere Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

78 seniorer fik en god oplevelse SULDRUP: Sønderup Suldrup Seniorer har været på udflugt. Foreningen fik som mange andre foreninger muligheden for at søge Kulturstyrelsen om midler til en aktivite. Det blev til en tur til Djursland, som takket være tilskuddet var gratis for deltagerne. Turen gik fra Suldrup og efter opsamling i Sønderup var bussen fyldt. 78

hjulpet med etablering af både Aalborg Efterskole og Thy Sportsefterskole, og da Borremose så lukkede, fandt vi det som en god ide at købe bygningerne, for på sigt igen at kunne etablere en efterskole. Det er derfor med stor glæde, at vi kan hjælpe Da Vinci Academy i gang til skolestart 2022, udtaler David Klit, formand for Charity foreningen, der blev etableret i 2014. - Det at starte en efterskole sker ikke blot hen over natten, og der ligger en lang proces forud for arbejdsgruppen, som er sammensat af mange forskellige faggrupper både indenfor ledelse, salg og markedsføring, økonomi, undervisning og trivsel samt IT, forklarer arbejdsgruppeformand Joan Christensen, og understreger, at deres største styrke ligger i, at man med hjælp fra Charity, har fundet de rigtige fysiske rammer for projektet. Renoveringen af skolen er allerede i fuld gang, og man håber at kunne indlede første skoleår med ca. 50 elever fordelt på 9. og 10. klasse.

deltog. Første stop var rastepladsen ved Gudenåen, hvor seniorerne spiste medbragte rundstykker og kaffe. Derefter til Gl. Estrup, hvor der er rigtig meget at se på. Især landbrugsmaskinerne vakte stor interesse hos mændene. Der var frokost i restaurant Den Gamle Stald, og inden afgang fra Gl. Estrup var der tid til en kop kaffe. Derefter

gik turen til Thorsager rundkirke, til Kalø Vig med de gamle slotsruiner, og rundt i området. Herefter blev kursen sat mod Mariager, hvor seniorerne spiste aftensmad på Restaurant Orkideen i Dania-området. Efter et par timer her var alle godt mætte og måske lidt trætte. Turen hjemad gik over Hadsund. - Efter den stemning der var i bussen og de tilbagemeldinger jeg fik, var det en rigtig god og vellykket udflugt, siger Vagn Hansen, Sønderup Suldrup Seniorer.

GUNDERSTED: ”Med Militærpolitiet i krig - og tilbage igen”. Sådan lyder titlen på det foredrag som Gundersted Borgerforening inviterer til tirsdag i næste uge. Her har man fået tidligere soldat, nuværende politibetjent Ronni Petersen til at fortælle oplevelser fra arbejdslivet. Det sker efter en fællesspisning i Gundersted Multihus. - Jeg er en soldat, der arbejder som politibetjent. Ikke en politibetjent, der engang har været soldat.

HORNUM

Således definerer Ronni Petersen sig selv, og understreger, hvor stor en del af ham, hans tid som professionel soldat er. Inden han i 2010 blev ansat som politibetjent, havde Ronni Petersen en karriere på ca. otte år i forskellige enheder i militæret. Efter værnepligten som artillerist i 2001, blev han konstabel og senere overkonstabel i Flyvevåbnet. Efter et kort ophold på det civile arbejdsmarked, måtte Ronni Petersen erkende, at militærlivet trak i ham, hvorfor

Ronni Petersen kommer og holder foredrag i Gundersted.

han søgte ind på sergentskolen. Det blev til en uforglemmelig rejse som sergent i Hærens Militærpoliti, der førte ham igennem en hård uddannelse, og herefter to meget hårde ture til Afghanistan.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Land og By’s formand Søren Vestergaard Sørensen (t.v.) og indkøbschef Mathias Norup ved Septembermarkedet i Hornum.

Der var pæn opbakning til markedet i Hornum Af Ture Damtoft HORNUM: Forhåbningerne var store inden Septembermarkedet i Hornum i weekenden. Og de blev indfriet for Søren Vestergaard Sørensen og Mathias Norup fra sammenslutningen Land og By, der arrangerede festen. - Vi havde håbet, at der kom mange, men kunne jo ikke helt vide, om folk turde komme ud og være sammen. Men det gjorde de heldigvis, og vi har kunnet mærke, at alle har lyst til at komme ud og have dert sjovt og være sammen igen. Det har været helt fantastisk, siger formand Søren Vestergaard Sørensen om opbakningen. Vejret viste sig i det mindste fra sin tørre om ikke solrige side, så der var pænt fyldt med mennesker ved kræmmerboderne. Og børnene fik en stor sandkasse at gå på skatte-

Børnene fik en kæmpe sandkasse at lege og gå på skattejagt efter slikposer i.

jagt i. Der var gravet slikposer ned, og for at ingen børn skulle blive skuffede, blev der jævnligt gravet flere ned. Indenfor i hallen var der en summen af liv, som ofte gik over i latter. Der blev også både spist og drukket godt.

- Vi har hentet nye forsyninger flere gange, så der er blevet solgt langt mere, end vi havde planlagt og nok ligeså meget, som vi havde håbet, siger Mathias Norup, der har været indkøbschefen og heldigvis havde travlt til det første Septembermarked i Hornum i to år.


Aars Avis

SIDE 18

HORNUM

SPORT

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Jesper Lassen blev iklædt den røde kappe og fik blomster og diplom overrakt til et stort bifald fra salen.

Årets Hornum-borger er anden generation 44-årige Jesper Lassen blev hædret ved markedet Af Ture Damtoft HORNUM: Jesper Lassen gik på scenen til et stort bifald, da han søndag ved Hornum-Ulstrup Septembermarked blev kåret som ”Årets Borger” i Hornum. 44-årige Jesper Lassen har hjulpet til ved arrangementer i Hornum på den ene eller anden måde, siden han var knægt. I over 20 år har han været med i Hornum Idræts-

En overrumplet og rørt Jesper Lassen på vej til scenen efter kåringen som årets Hornum borger.

forening, hvor han også sad i bestyrelsen i en lang årrække. Som indehaver af titlen i 2019, Johnny Nielsen, sagde, så er Jesper Lassen en, som aldrig siger nej, når der skal løbes nogle ekstra meter, for at få ting til at lykkes. Den indsats blev belønnet med hæderen som ”Årets borger”, og her kommer han ikke kun i godt selskab med en lang række af borgere, der har gjort en stor indsats for byen. Han kommer også i selskab med sin mor, og Jesper Lassen gav da også både hende og sin far en stor del af æren for, at han fra barnsben har været involveret i en masse ting, som har styrket fællesskabet i Hornum. - Det er noget af en klub at komme med i. Der er store personligheder, som brænder for byen. Det har altid været helt naturligt for mig at hjælpe til, for det gjorde både min mor og far. Jeg er stolt over, at nogen tænker på det, man gør. Jeg har jo slet ikke gjort det for at få den her pris, det er bare noget man gør, fordi man gerne vil hjælpe til, sagde Jesper Lassen til Aars Avis. På scenen var han noget mere fåmælt, og der blev taget et par dybe vejrtrækninger inden en kort takketale. - Jeg er overrasket og beæret over prisen. Mange tak, sagde han fra scenen efter at have fået den røde kappe, blomster og diplom til et taktfast bifald fra publikum.

Fokus på svampe i Jenle Plantage HORNUM: - Svampesamlerne har de seneste par år ”formeret” sig eksplosivt, hvilket jeg godt forstår, lyder det fra naturvejleder Karin Winther. - Der er en stor glæde, ved at gå på jagt i naturens spisekammer for efterfølgende at tilberede svampene til aftensmaden. Men er man nybegynder, anbefaler jeg at man deltager i arrangementet søndag, 26. sep-

ØSTRUP

tember i Jenle Plantage, hvor min kollega Lars Wachmann fra Naturstyrelsen og jeg invitere på skovtur med fokus på svampe, siger naturvejlederen. - Der går vi på svampejagt, og ser på særlige kendetegn for de spiselige svampe, og fortæller om mange af de andre svampe, der findes i plantagen. På turen får du viden om de vigtigste grundregler for indsamling

Naturvejleder Karin Winther giver vejledning om svampe i Jenle Plantage på søndag.

af svampe og til slut tilbereder vi sammen en suppe

af de indsamlede svampe, lover naturvejlederen.

Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

Nu kan jubilum fejres i Østrup ØSTRUP: Corona-pandemien rasede, da Østrup Tømrer- og Snedkerforretning sidste år havde 25 års jubilæum. Den højtidlige dag kunne ikke fejres. Derfor besluttede de tre ejere, Søren Andersen, Morten

Rask og Esben Pedersen, allerede den gang, at flytte jubilæet til efter sommeren 2021, og den tid er nu kommet. Som led i et fremtidigt generationsskifte, kunne Østrup Tømrer- og Snedkerforretning i 2019 fejre,

22. SEPTEMBER 2021

at firmaet har fået to medejere. Det er Morten Rask og Esben Pedersen, som senere har købt en større ejerandel. Desuden kunne Søren B. Andersen fejre 60-års fødselsdag i foråret.

Alt dette vil de tre markere og inviterer derfor til 26-års jubilæum fredag, 1. oktober. Det forsinkede jubilæum vil i ægte håndværkerstil blive fejret med øl, vand og pølser, samt kaffe og kage.

Marcus og Alex Pedersen har vundet guld i U14.

Tvillinger fra Aars vandt guld i tennis TENNIS: Søndag i sidste uge var en helt speciel dag. Tvillingebrødrene Alexander og Marcus Krog Pedersen vandt Jysk Mesterskab for holdturnering U14 og kunne derfor hive et par flotte guldmedaljer med hjem til sig selv og Aars Tennisklub. Gennem hele udendørssæonen og to forudgående stævner fik Marcus og Alexander Krog Pedersen skrabet nok point sammen til at vinde deres pulje, og var dermed kvalificeret til finalestævnet for deres årgang U14 som blev afholdt i Horsens. Her skulle de møde vinderne fra den anden pulje fra Viborg til en kamp om, hvem der kunne kalde sig Jysk Mester for U14-rækken. Men først skulle de slå deres modstandere i en single hver og en double til sidst, og det blev drabeligt tæt. Alexander startede sin kamp med at tabe et tæt første sæt 3-6, men rejste sig i andet sæt som han vandt 6-4. Derfor skulle kampen afgøres i matchtiebreak, hvor Alexander desværre måtte se sig slået 6-10. Dermed skulle Marcus vinde hans kamp for at holde tvillingerne og Aars Tennisklub inde i kampen om guldet, men lige som hans bror, blev kampen utrolig tæt og var meget

nerveprirrende. Han vinder første sæt 6-4, taber det andet 5-7, men hiver den hjem efter matchtiebreak 10-8. Det hele skulle afgøres i doublen. - Det har været nogle vanvittigt spændende kampe, som er utroligt dårligt for nerverne, griner far Dennis Krog Pedersen nervøst. Men han kunne godt slappe af, fordi gutterne havde styr på det. I doublen kører de sejren og guldet hjem efter en fornem kamp med cifrene 7-5, 6-2. Dermed altså guld til gutterne. Og det var da ovenpå deres egen kæmpe konfirmationsfest dagen før, men de viste sig frem som de voksne mænd de er blevet. - Jeg er helt vildt imponeret over at de kan præstere sådan efter så stor en fest som vi holdte igår. Hatten af for det, slutter far Dennis Krog Pedersen. Hos Aars Tennisklubs træner team var begejstringen også til at få øje på. - De er så sindssygt flot af Marcus og Alexander. De er det perfekte makkerpar, både på og udenfor banen og det er så vildt, hvor langt de er nået på en håndfuld år. De har spillet siden de var helt små, så det er bare så flot, siger en stolt træner Monica Henningsen.


Aars Avis

22. SEPTEMBER 2021

SIDE 19

SPORT

Damer i sand medaljeregn ved DM i pistol skydning I år vandt kvinderne medaljerne til Aars Skytteforening Af Torsten Hansen PISTOLSKYDNING: Danmarksmesterskaberne 2021 på 25 og 50 meter bane med pistol er gennemført i Aarhus på Vestereng skydebanerne, og vanen tro stillede Aars Skytteforening med en flok stærke og velmotiveret skytter. Det skulle dog i år vise sig at være damerne, der skulle op på podiet. Alt i alt blev det et indbringende DM for Aars Skytteforening med tre guldmedaljer, to sølvmedaljer og to bronzemedaljer. De tidligere år har det været mændene, der har sikret medaljer til Aars, men i år var det særligt damerne der kom på skamlen. Aars Skytteforening stillede med to Mix hold i silhuet pistol, som er noget nyt. Dette er en helt ny olympisk disciplin, som for første gang var på programmet i Tokyo i år. Aars førstehold bestod af Christina Borgen og Allan Borg, Aars andet hold bestod af Marie Schønemann og Mikkel Ranne-

Marie Kristensen, Aars Skytteforening, vandt DM i 25 meter slydning med sportspistol. Christina Borgen, Aars Skytteforening vandt bronze.

berg. Det skulle vise sig, at det var de to hold, der endte med at mødes i finalen om guldet, hvor alle fire skytter hver skulle skyde fem skud på fire sekunder efter fem forskellige mål. Det hold der sammenlagt har flest træffere vinder to match point. Borgen/Borg holdet kom bedst fra start. De lagde ud med en føring på 6 - 0. Der skydes indtil det første

hold når ni matchpoint. Schønemann/Ranneberg holdet fik svaret igen, men Borgen/Borg holdet havde for stor en føring, og finalen sluttede 10 - 4 til førsteholdet Borgen/Borg. De kan nu kalde sig for Danmarks første danske mestre på Silhuet pistol Mix hold. Dameskytterne fra Aars Skytteforening satte trumf på med en sand medalje-

regn. I disciplinen militær hurtig skydning, viste Maria Kristensen at bare fordi man har været på barsel og ikke har skudt konkurrence i to år er det stadig muligt at skyde sig til en sølvmedalje, så længe man blot holder hovedet koldt, når der skal skydes hurtigt. Bronzemedaljen gik også til Aars, det var Christina Borgen som sikrede foreningen endnu en medalje. Christina var dog slet ikke færdig med sin egen medaljehøst, for hun tog også guldet for damernes silhuetpistol, igen lige for næsen at holdkammeraten Marie Schønemann. Det var også Christina Borgen der tog guld på damernes 25 meter standardpistol. Det danske mesterskab sluttede med damernes finale på 25 meter sportspistol. Her gik Christina Borgen og Maria Kristensen begge videre i finalen, det samme gjorde Marie Schønemann, der her stillede for Aalborg Skyttekreds, af de tre dameskytter er det Marie Schønemann der har langt mindst erfaring og særligt med finaler, så nerverne sad

uden på tøjet. Finalen var knapt kommet i gang inden Maria røg ud som den første og dermed sluttede som nr. syv. Christina Borgen måtte tage til takke med en bronzemedaljen efter shoot-off med Kitty Obel fra Rødovre Skytteforening. I den sidste og afgørende serie hvor der nu kun var Marie Kristensen og Kitty Obel tilbage kæmpede Marie Kristensen, som førte med blot et træf, med nerver der truede med at ryste pistolen ud af hånden på hende. Hun formåede alligevel at at få et træf mere og da den forsvarende Danmarksmester ikke ramte med nogen af hendes fem skud, kunne en tydelig lettet og glad Marie Kristensen kalde sig dansk mester 2021.

Henvist til 11. plads De mest rutinerede skytter fra Aars, Mikkel Ranneberg og Allan Borg, som ellers normalt altid ligger i top 5 i de fleste discipliner, måtte erkende, at uden målrettet træning i længere tid, er ikke alt ved det gamle. Mikkel Ranneberg der tidligere har været Dansk mester i disciplinen 25 meter standard pistol, måtte i år se sig henvist til en ellevte plads. I år skulle han også prøve kræfter med den olympiske 25 meter disciplin silhuet pistol. Det er en disciplin der kræver rigtig meget specialtræning,

Svømmer fra Aars til DM i Gentofte

Bagerst fra venstre Leif Bjørn Nielsen, Annegrete Nielsen, Vagner Mortensen, Bjarne Lindberg Rasmussen, Johan L. Christensen, Oskar Mogensen, Lars Degn Lerkær, René Løgsted Andersen og Torben Rysgaard. Forrest knæler fra venstre Glenn Schmücker, Marianne Ammentorp Rasmussen, Allan Haugaard Jacobsen, Kasper V. Jepsen Lundh, Brian Jensen, Kasper Nybjerg Enevoldsen, Jacob Kjeldsen og Lis Beck Andersen.

Team Himmerland AM/AM GOLF: Der var skruet ned for temperaturen, men ikke desto mindre var det fortrinligt golfvejr, da Himmerland Golf Klubs elitespillere søndag havde rollen som værter ved den årlige Team Himmerland Am/ Am. Formatet var holdspil på New Course, hvor de tre bedste stablefordscores ud af fire udgjorde holdets resultat. De 64 deltagere fordelte

sig efter nedenstående resultater. 1. Enevoldsen, Jensen & Lerkær (Lars Degn Lerkær, Kasper Nybjerg Enevoldsen, Brian Jensen og teamspiller Oskar Mogensen) 136 point. 2. Sponsorhold: HMC Byg&Anlæg (Lis Beck Andersen, René Løgsted Andersen, Torben Rysgaard og teamspiller Jacob Kjeldsen) 126 point. 3. ’6&14’ (Bjarne Lind-

berg Rasmussen, Marianne Ammentorp Rasmussen, Allan Haugaard Jacobsen og teamspiller Kasper V. Jepsen Lundh) 125 point. Der blev derudover dystet om at komme Nærmest Pinden på banens fire par 3 huller: Hul 2: Allan Haugaard Jacobsen 0,96 m, Hul 7: Jacob Kjeldsen 0,77 m, Hul 10: Glenn Schmücker 0,48 m, Hul 16: Johan L. Christensen 0,37 m.

SVØMNING: Cheftræner Dan Nielsen, Aars Svømmeklub og svømmer Nikolaj Rytger Knudsen har deltaget i Danmarksmesterskabet for årgangssvømmere i Gentofte. Med i alt 400 svømmere samt deres holdledere og trænere, var dette stævne, det største stævne Nikolaj Rytger Knudsen nogensinde har deltaget i. Grundet den store mængde af svømmere, var tilskuere henvist til halvtaget udenfor hallen, hvor de gennem vinduerne kunne kigge og heppe med. Nikolaj Rytger Knudsen havde kravtid i seks forskellige løb, og præsterede utrolig flot med gode tider og ikke mindre end fire personlige rekorder. For alle de deltagende svømmere var Danmarksmesterskabet det første store stævne efter corona epidemien, men til forskel fra Nikolaj, havde flere af svømmerne, fra de større klubber rundt om i landet, været i bassinet under pandemien. I den periode var det kun muligt at gen-

nemføre træning, hvis man havde svømmere på eliteniveau, hvilket ikke var tilfældet i en mindre klub som Aars. Til trods for den forholdsvis korte træningsperiode inden stævnet, formåede Nikolaj Rytger Knudsen at svømme sig til en niende plads samt to tiende pladser, hvilket jo må siges at være rigtig godt. Oplevelsen i Gentofte har virkelig sat sine spor i den unge svømmer fra Aars, som dog ikke selv var helt tilfreds med sine præstationer - for der var jo ikke metal med hjem

hvilket Mikkel Ranneberg endnu ikke haft mulighed for. Han sluttede på en niende plads med 439 point ud af 600 mulige. Dog fik Mikkel Ranneberg en individuel medalje hjem på 25 meter sportspistol, da han skød sig til en flot sølvmedalje med 565 point. Allan Borg som flere gange har taget medaljer i flere discipliner måtte se sig henvist til to sjettepladser, en femte plads og i 50 meter fripistol, hvor han har været dansk mester to gange før og flere gange har taget sølv og bronze med hjem, måtte han se bronzemedaljen blive snuppet lige for næsen af ham, slået med blot en inder tier ensporet kaldt kryds tier. Da både Allan og Kjeld Bojsen fra DSB/Aarhus begge skød 508 point måtte dommerne til at tælle kryds tiere og det faldt ud til Kjeld Bojsens side. På silhuet pistol fik Allan Borg nok engang sneget sig med i finalen for fjerde gang i træk, og for første gang lykkedes det Allan ikke at være den første, der blev sendt hjem igen. Han sluttede som nummer fem ud af de seks, der gik videre til finalen. Allan Borg sagde med et stort smil: “Ja det hjælper jo, når man for første gang rammer med mere end et skud i finalen”. Allan Borg ramte med to skud i finalen. Selvom om svømmeren ikke selv var 100 procent tilfreds med egen indsats, har både klubben og træner en anden tilgang. - En kæmpe præstation kan det siges, at Nikolaj Rytger Knudsen ydede i Gentofte, og mon ikke om nogle dage, at den unge mand føler stoltheden ved at kunne bryste sig af, at være blandt de bedste svømmere i Danmark i sin årgang, siger Dan Nielsen. Den kommende weekend venter der et nyt stævne, Himmerlandsturneringens første ud af fire stævner afholdes i Arden, hvor Aars stiller med flere svømmere, som endelig kan se frem til at skulle i vandet og konkurrere om pladserne på podiet.

Nikolaj Rytger Knudsen (t.h.) klarede sig godt ved DM. Han var i Gentofte sammen med sin træner Dan Nielsen.


Aars Avis

SIDE 20

1< 35,6

22. SEPTEMBER 2021

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK *VIHEK HIR /P

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK *VIHEK HIR /P

'

*\YHOJ§UGYHM +RUQXP $DUV

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

5XPPHOLJ EROLJ PHG JRGW Y¨UNVWHG

)ORW UHQRYHUHW ODQGYLOOD PHG JRG SODGV RJ VWRUW Y¨UNVWHG (W RSODJW YDOJ KYLV , ºQVNHU HNVWUD JRG Y¨UNVWHGVSODGV +HU HU , SODFHUHW KHOW XJHQHUHW L ODQGOLJH RPJLYHOVHU RJ VDPWLGLJW NXQ OLJH XGHQIRU +RUQXPV E\VNLOW 'HUPHG KDU , NRUW DIVWDQG WLO E§GH VNROH GDJLQVWLWXWLRQ LQGNºE RJ E\HQV IULWLGVDNWLYLWHWHU %ROLJHQ UXPPHU RJV§ JRG SODGV WLO IDPLOLHQ PHG VLQH ULJWLJ JRGH Y¨UHOVHU RJ LNNH PLQGVW VNºQQH EDGHY¨UHOVHU 'HUWLO NRPPHU HW VNºQW NºNNHQ DOUXP PHG §EHQ IRUELQGHOVH WLO HQ VNºQ VWXH

LE NSVH

Qu Qu

(

6MºVWUXSYHM 6MºVWUXS $DUV

.XQ I§ PLQXWWHU XGHQIRU $DUV E\ OLJJHU GHQQH VNºQQH HMHQGRP RJ VW§U NODU WLO DW RSI\OGH MHUHV EROLJºQVNHU KYLV , ºQVNHU HQ E§GH IUHGHOLJ RJ E\Q¨U EHOLJJHQKHG 7¨W S§ HMHQGRPPHQ KDU , VWLHU LQG WLO E\HQV PDQJH IDFLOLWHWHU V§ EºUQHQH VDJWHQV NDQ F\NOH WLO VNROH RJ IULWLG 3§ KMHPPHDGUHVVHQ NDQ , YLUNHOLJ VODSSH DI RJ Q\GH GH UROLJH RPJLYHOVHU +XVHW SU¨VHQWHUHU VLJ S¨QW YHOKROGW RJ PHG πHUH IRUEHGULQJHU 2YHUG¨NNHW WHUUDVVH RJ HW οQW XGKXV VDPW JRG SODGV L KDYHQ PHG VNºQQH RSKROGVDUHDOHU

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

LE Qu

/ºYVDQJHUYHM $DUV

'HMOLJ ODQGHMHQGRP

9LQNHOYLOOD PHG Y¨UHOVHU

KD JUXQG GHU E\GHU S§ VNºQ QDWXU PHG PDUN VNRY HQJ RJ JUXQG KHOW QHG WLO /HUNHQIHOG VWRUH KDOOHU PHG SODGV WLO PDVNLQHU PY GHQ HQH KDU RJV§ I§HW VNLIWHW WDJ L (W ULJWLJ JRGW LVROHUHW DQQHNV S§ KºMGH PHG DOPLQGHOLJ EROLJVWDQGDUG , VWXHKXVHW HU GHU NYP EROLJ IRUGHOW S§ KDOYDQGHW SODQ RJ PHG JRG SODGV )UHGHOLJW EHOLJJHQGH RJ VDPWLGLJW PHG QHP DGJDQJ WLO DOW L KYHUGDJHQ

6¨UGHOHV YHOEHOLJJHQGH SODQV YLOOD PHG SODGV WLO GHQ VWRUH IDPLOLH )RU HQGHQ DI GHWWH DWWUDNWLYH YLOODNYDUWHU RJ PHG VWL LQG WLO PLGWE\HQ OLJH XGHQ IRU GºUHQ I§U , HQ XWUROLJ JRG SODFHULQJ KHU bb ,QGYHQGLJW HU GHQ VWRUH YLQNHOYLOOD LQGUHWWHW PHG LQWHW PLQGUH HQG Y¨UHOVHU IRUGHOW S§ DIGHOLQJHU 'HQ YHVWYHQGWH DIGHOLQJ HU WLOE\JJHW RJ RJ KDU QRJHQ VXSHU JRGH RJ VWRUH UXP

6NºQ HMHQGRP W¨W S§ $DUV

'

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

Qu Qu

5\WWHUYHM $DUV

*VIHEK HIR /P

6S¨QGHQGH EROLJbb

3§ 6MºVWUXSEUR KDU , HQ VXSHU VNºQ RJ VM¨OGHQW XGEXGW EHOLJJHQKHG (Q UROLJ YHM KYRUIUD GHU HU NRUW DIVWDQG LQG WLO $DUV E\ V§ PDQ OHW NDQ WDJH F\NOHQ WLO KYHUGDJHQV JºUHP§O +HU HU , KHOW W¨W S§ VNºQ QDWXU RJ IRUQHPPHOVHQ DI DW Y¨UH S§ ODQGHW RJ DW GHU HU JRG SODGV RPNULQJ MHU 'HU HU RJV§ HW ULJWLJ JRGW Y¨UNVWHG RJ HQ FDUSRUW 8GHQIRU HU GHU HQ GHMOLJ KDYH PHG SO¨QHDUHDO WU¨HU RJ GULYKXV 7EK /SRXEOX

7EK /SRXEOX

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

6MºVWUXSEUR $DUV

*VIHEK HIR /P

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

&

7EK /SRXEOX

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

Qu Qu

*LVOXPYHM $DUV

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

6NºQ HMHQGRP W¨W S§ $DUV

6S¨QGHQGH HMHQGRP VRP L GDJ HU EHOLJJHQGH L ODQG]RQH PHQ SODQHQ HU DW GHQ EOLYHU LQGGUDJHW L E\]RQH LQGHQ XGJDQJHQ DI 'HWWH NDQ YL LNNH JDUDQWHUH PHQ GHW HU LIºOJH NRPPXQHQ SODQHQ DW GHW VNHU L KYLV DOW J§U HIWHU SODQHQ (MHQGRPPHQ NDQ RJV§ NºEHV VRP GHQ HU L GDJ KYLV GX VºJHU HQ EROLJ GHU UXPPHU PDVVHU DI P XGH VRP LQGH &

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

Qu Qu

7EK /SRXEOX


Aars Avis

22. SEPTEMBER 2021

1<+('

SIDE 21

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK *VIHEK HIR /P

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK *VIHEK HIR /P

'

9HVWHUYDQJ $DUV

6\GYHQGW KDYH

+HU I§U GX HQ JDQVNH FHQWUDO SODFHULQJ L E\HQ KYRU GX KDU HQ KDYH RJ WHUUDVVH GHU OLJJHU VXSHU JRGW IRU VROHQ +DYHQ LQGE\GHU WLO PDQJH JRGH VWXQGHU 6HOYH EROLJHQ VW§U L HQ JRG VWDQG KHOH YHMHQ UXQGW V§ HQ RPJDQJ PDOLQJ RJ L NDQ π\WWH LQG (QHUJLP¨VVLJW HU GHW PHJHW ELOOLJW DW ER KHU 0DQ WLOJ§U VWRUW VHW DOW L E\HQ S§ J§EHQ &DUSRUW RJ XGKXV KDU HQ JRG VWºUUHOVH V§ KDU PDQ EUXJ IRU OLGW HNVWUD XGH SODGV οQGHU PDQ RJV§ GHWWH KHU

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

'

Qu Qu

1< 35,6

+DQV (JHGHV 9HM $DUV

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

/¨NNHU IDPLOLHYLOOD S§ IDQWDVWLVN EHOLJJHQKHG

%HOLJJHQKHGHQ HU XG WLO GHW VNºQQH 7YHEMHUJ GHU LQGE\GHU WLO J§ RJ OºEHWXUH 'HU HU GHVXGHQ QHP DGJDQJ WLO PLGWE\HQ PHG VWLHU ,QGYHQGLJW HU KXVHW OºEHQGH PRGHUQLVHUHW V§ GHW IUHPVW§U L HQ VWLO GHU HU WLOVYDUHQGH WLO QXWLGLJH OºVQLQJHU RJ PDWHULDOHYDOJ 'HW J¨OGHU EO D ORIWHUQH KYRU GHU HU VDW WUROGWHNW L KHOH EROLJHQ RJ GHU HU ODYHW O¨NUH EDGHY¨UHOVHU , I§U SHUIHNWH UDPPHU WLO KYHUGDJHQ KHU 8GHQIRU HU GHU VNºQQH WHUUDVVHU RJ K\JJHOLJ KDYH XG WLO QDWXUHQ 0XUHW JDUDJH

Qu Qu

& $QGHUVHQV 3DVVDJH 'ºU OHMO $DUV

8QLN OHMOLJKHG L $DUV PLGWE\

7OEP WIW

0LGW L $DUVv FKDUPHUHQGH E\NHUQH OLJJHU GHQQH XQLNNH NYDOLWHWVEROLJ GHU EULOOHUHU PHG HQ XGVºJW VDQV IRU O\VLQGIDOG RJ HNVNOXVLYH PDWHULDOHU 8GRYHU HQ VNºQ EROLJ PHG JRGH UXP HU GHU RJV§ HQ JRG VWRU WHUUDVVH

$

2]LIH

2]LIH

&

&

0XVYLWYHM $DUV

'DOVWUºJHW $DUV

/SRXERXTVMW /»FWEJXEPI 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH YRHIVWOVIZIX &VX RX Y IN YHK +VYRH Qu &SPMK Qu 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

)ORW YHOEHOLJJHQGH HWSODQVYLOOD

730+8

2]LIH

9HOKROGW Q¨U DQO¨JJHW 730+8 WSQ WXMPPIWEPK Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu

2]LIH

2]LIH

' 'U /RXLVHV 9HM $DUV

+DQV (JHGHV 9HM bb$DUV

5ROLJW NYDUWHU

$QGHOVEROLJ L VXQG IRUHQLQJ

730+8 WSQ WXMPPIWEPK

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

&

Qu Qu

730+8 WSQ WXMPPIWEPK Qu

4VMW *SVF JSVLSPH &SPMK]HIPWI &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

& 0ºOKºMYDQJHQ +DYHUVOHY

2SWLPDOW XGQ\WWHW IDPLOLHYLOOD /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8 Qu Qu

& *O 7LQJYHM $DUV

7RWDOW LVWDQGVDW /SRXERXTVMW /»FWEJXEPI 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH YRHIVWOVIZIX &VX RX Y IN YHK +VYRH Qu &SPMK Qu 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8


SIDE 22

Aars Avis

22. SEPTEMBER 2021


22. SEPTEMBER 2021

Aars Avis

SIDE 23


Aars Avis

SIDE 24

MOTOR

22. SEPTEMBER 2021

I BYEN når jeg står på scenen. Vi rammes jo alle af det liv, der både forbløffer, spænder ben og løfter os op, siger Signe Svendsen.

BOLL-BILER.dk Bilvask Diamant

Guld

Sølv

Bronze

Vask 1

Vask 2

Vask 3

Vask 4

Indhold Børstevask & tørring Spuling af undervogn

Vilma varmer op

Bilvask

Skum forvask

FRA

Voksbehandling

24,50

Ekstra grundig vask & tørring

(Vaskeklub)

Lak forsegling

89,-

Pris

59,-

49,-

39,-

Åbent alle dage 6 - 23 Bilvask FRA 24,50

BOLL-BILER.dk 98 64 10 88

Aalestrup

TIL LEJE

Den aflyste koncert med Signe Svendsen gennemføres nu.

Solo-koncert i Aars med Signe Svendsen Og Vilma varmer op med dansksprogede sange

BLIV MEDLEM

AARS BOLIGFORENING

Find os på Facebook

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk

AARS: Fredag, 24. september kan musikhuset i Aars byde publikum ind til en Corona-udsat koncert med Signe Svendsen.. Signe Svendsen står solidt på de danske livescener. Hun har i årevis betrådt de samme scener rundt om i

landet - sammen med Niels Hausgaard, med eget band og oftere og oftere - alene. Til solokoncerterne i 2021 er Signe Svendsen alene på scenen. Signe Svendsen kan noget med følelser og er som få i stand til at synge om

det der betyder noget: fællesskab, nærvær, medmenneskelighed og relationer. Hun formår at røre og underholde publikum på samme tid. - Jeg skriver jo med afsæt i mit liv, men det skal helst blive til en fælles fortælling,

Signe Svendsen vil også gerne hjælpe talentfulde, unge musikere godt på vej. Hun har derfor spurgt, om hun må give en ung kunstner mulighed for at spille et kort sæt, inden hun selv går på scenen. Vilma er en ny spirende artist, som i sommeren 2020 skabte opmærksomhed med sine ”karantæne-covers”, hvor hun fortolkede andre danske artisters sange - bl.a. sange af Alberte Winding, Jonah Blacksmith, Teitur, Annika Aakjær m.fl. Med begge ben på jorden og i et drømmende popunivers, fortæller Vilma med sine dansksprogede sange, historier om mennesker og situationer fra sit eget liv. I marts 2021 udgav hun nummeret ”Jeg savner dig bare, det er alt”, som handler om savnet til et familiemedlem. Vilma spiller 25 minutter. Derefter vil der være en pause, inden Signe Svendsen går på scenen.

Mandag - onsdag 10 -15 ● Torsdag 10 -16 ● Fredag 10 -12

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

BLANDEDE

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KØB & SALG

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

ller Ring e il t skriv Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

BLANDEDE

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) (H) Jan Poulsen Advokat

tlf. 98 64 18 11 •tlf. jpo@advokatjanpoulsen.dk 98 64 18 11 Aalestrup jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup omfang. Åbent i sædvanligt

Med Aske i ilden i musikhuset i Aars AARS: Vesthimmerlands Gymnasium og HF i Aars havde forleden en fællestime for alle i Vesthimmerlands Musikhus med kunstneren og foredragsholderen Aske Jonatan Kreilgaard. Det var et elevønske, der blev opfyldt. Og tilhørerne blev ikke skuffet over foredraget med overskriften ”Du skal overleve”. Fra første øjeblik indtog

den barfodede Aske scenen med sin dramatiske historie til musikledsagelse. Hudløst ærligt fortalte han om sit eget ungdomsliv. Tilsyneladende havde han alt, hvad man kan ønske sig: Uddannelse, job, kæreste og materiel velstand, men så blev han ramt af en depression. Hans forskellige masker smuldrede, og han overvejede, om livet var værd at leve.

Vesthimmerlands Musikforening begynder vores 40-års jubilæumssæson med koncert søndag den 26. september kl. 16.00 i Musikhus ALFA med STEINAA-TRIOEN, der består af Eva Steinaa, obo Maria Steinaa, fløjte og Galya Kolarova, klaver. Trioen har gjort sig kendt med koncerter i både ind- og udland. Eva er til daglig solo-obeist i DK-symfoniorkesteret. Maria spiller i Det kongelige kapel og Galya har givet koncert i mange lande. Programmet består af Telemann triosonate, Poulenc sonate for klaver og fløjte, Samt et værk baseret på Rosinis opera Wilhelm Tell. Musikforeningen glæder sig til at kunne præsentere så dygtig en trio. Medlemskab og billetter kan købes ved indgangen. Kontant eller mobilepay

Kunstneren og foredragsholderen Aske Jonatan Kreilgaard fortalte om at komme videre fra en depression.

Efter en svær tid tog han en radikal beslutning: Han skilte sig af med næsten alt og rejste ud i verden for at finde sig selv. Dog var der bøger af eksistentialistiske forfattere som Camus, Nietzsche og Kierkegaard med i rygsækken. I begyndelsen blaffede han uden mål ned gennem Europa, men efter at have læst et interview i ”The Guardian” med en syv-årig syrisk flygtningedreng, der boede i en uofficiel flygtningelejr ved Calais i Nordfrankrig, modnede der sig en plan inden i ham. Han ville til ”The Jungle”, som lejren kaldes Hos de mange flygtninge og især i de unge uledsagede drenges selskab oplever Aske midt i kaosset de smukkeste og mest menneskelige øjeblikke, og han læ-

rer, hvordan man overlever med sin integritet i behold selv under de værst tænkelige forhold. Arbejdet som social iværksætter af blandt andet NGOen Refugee Youth Service giver ham et holdepunkt i tilværelsen. I løbet af fællestimen blev Askes personlige historie således sat i perspektiv af mødet med de mange skæbner i flygtningelejren, og der blev rejst en masse politiske spørgsmål om EUs flygtningepolitik. Det er spørgsmål, som eleverne kan arbejde videre med i undervisningen i flere forskellige fag, og efter fællestimen kunne man tydeligt mærke, at foredraget, der også findes i en længere version som podcast, havde sat tanker i gang hos tilhørerne.


22. SEPTEMBER 2021

salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telAars Avis efonnr. under hver annonce.

KØBES:

Himmerlandsavisernes

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas Tlf: 40 54 18 39

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

SÆLGES:

73.621 eksemplarer

Brænde sælges. Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mer' betaling Tlf: 21 26 43 30

HIMMERLANDS AVISERNE

Klædeskab fra nov. 2020, 500 kr. Lamelgardin b:395, h:215, 400 kr. Markise mørkegrå, b:360 med motor, fra aug. 2021, 2500 kr. Tlf: 24 23 59 06 Nye vinduer eller dør? Så er det AG vinduer du spør. Vinduer og døre efter mål i aluplast? Ring til Steen Tlf: 20 70 92 34

...fra kyst til kyst

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES: Gammelt jern og metal købes. Mindre mængder afhentes. Større mængder købes. Afhenter også minkbure. Tlf: 40 28 61 89 TOP PRIS GIVES! Dødsbo og indbo fra 1930 - 70’erne købes. Polstret læne- loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. RING FØRST TIL OS! Tlf: 27 20 46 97

DØDSBO, flytterester købes og ryddes hurtigt og nemt. Kontant afregning. Ring til Steen. Tlf: 41 70 92 34

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930’erne til 1970’erne. Polstredere læneog loungestole og sofaer. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

SIDE 25

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kanforbindelse IKKE bruge loppemarkedet til annoncermed ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskåret iner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDERigennem. og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første førstkommende ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uansetnummer om et ord er forkortetefter eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkomindlevering! men til at indrykke flere annoncer, husk dog tel-

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

efonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Indryk en loppemarkedsannonce Hvor bliver annoncen indrykket? indrykkes i 8 aviser i Himmerland - og kom ud til 73.621Annoncen husstande! (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis.

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vest-

himmerlands Annoncen sendes til: Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands

Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad,

Kongerslev. Nibe Avis. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl.Hvornår 9.00 skal annoncen indleveres?

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst. Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag Mrk.: ”Loppemarked” kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der

Betaling vedlagt:

 Kontant

Vær opmærksom på, ANNONCETEKST: at der kan  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


Aars Avis

SIDE 26

22. SEPTEMBER 2021

LANDBRUGSNYT

Kimbrerskuet i Aars slår rekord i år Gudstjenester Søndag, 26. september 2021

Aars Kirke 9.30 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke 10.30 Giver Kirke Ingen Blære Kirke 19.00 Gislum Kirke Ingen Vognsild Kirke Ingen Haubro Kirke Ingen Ulstrup Kirke Ingen Gundersted Kirke Ingen Veggerby Kirke 14.00 Sønderup Kirke Ingen Suldrup Kirke 16.30 Bislev Kirke Ingen Ejdrup Kirke 11.00 Løgstør Kirke 9.30 & 11.00 Aggersborg Kirke Ingen Kornum Kirke Ingen Løgsted Kirke Ingen Salling Kirke Ingen Oudrup Kirke Ingen Næsborg Kirke 9.30 Vindblæs Kirke Ingen Ranum Kirke Ingen Malle Kirke Ingen Vilsted Kirke Ingen Overlade Kirke Ingen Farsø Kirke 9.00 Vester Hornum Kirke 10.30 Hyllebjerg Kirke Ingen Flejsborg Ingen Louns Kirke 10.30 Alstrup Kirke Ingen Strandby Kirke Ingen Ullits Kirke Ingen Foulum Kirke 10.30 Svingelbjerg Kirke 9.00 Trængstrup Frimenighed 10.00 Kgs. Tisted Kirke Ingen Binderup Kirke Ingen Durup Kirke 10.30 Rørbæk Kirke 13.30 Grynderup Kirke 9.30 Stenild Kirke 15.30 Brorstrup Kirke Ingen Ravnkilde Kirke 10.30 Aarestrup Kirke Ingen Haverslev Kirke 9.00 Aalestrup Kirke 11.00 Vesterbølle Kirke

9.30

Det anbefales at tjekke Kirkernes egne hjemmesider for evt. ændringer af kirketiderne.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 38

Basis 341,91 (341,91) SPF+Myc 346,91 (346,91) SPF 350,91 (350,91) Økologi 999,98 (999,98) UK-tillæg 10,77 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,64 (5,64)

Flere end 800 dyr udstilles på skuet, der begynder 8. oktober og udvides til tre dage Kimbrerskuet og Messecenter Vesthimmerland er klar til at afvikle det største skue nogensinde. Det sker i weekenden 8. til 10. oktober. Arrangørerne har netop gjort status på tilmelding af dyr til skuet, og formanden Hans Ulrik Lund kunne sammen med resten af dyrskueudvalget konstatere, at der i hele Kimbrerskuets historie aldrig har været tilmeldt så mange dyr som i år. Flere end 800 dyr udstilles på Kimbrerskuet, så stalde og telte bliver presset til det absolut yderste, for at finde plads til alle. I forhold til 2019 - der i forvejen var et rekord år - er fremgangen på mere end 150 dyr. Den enorm store interesse for at udstille dyr på Kimbrerskuet gør, at arrangørerne har besluttet at udvide skuet til 3 dage, således at det afvikles fredag, lørdag og søndag. - Det er især malkekvæget med 159 dyr tilmeldt og kødkvæg med 202 tilmeldte dyr, som tegner sig for en stor del af stigningen. I 2019 havde vi 119 malkekvæg og 159 kødkvæg tilmeldt. Andre dyr som får, heste, fjerkræ, duer og kaniner oplever også en stor fremgang på skuet i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, siger Hans Ulrik Lund.

dag. Desuden bedømmes får og geder samt udstilling af kaniner, fjerkræ og duer. Lørdag vil det være kødkvæg, som kommer til at fylde det meste af programmet sammen med finalerne i bedømmelse af får og geder. Skuets udvidelse til søndag, vil være øremærket de mange heste på skuet, som får den sidste dyrskuedag helt for sig selv sammen med 4H Udstilling og børnedyrskue. Her vil der også blive afviklet Kæpheste Stævne, hvor alle har mulighed for at tilmelde sig - en nyhed for de mange børnefamilier, som vi glæder os rigtig meget til.

Rekordudstilling Hestene får deres egen dag ved Kimbrerskuet i år.

- I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til Kimbrerskuet - det er vi dem utrolig taknemmelige for, fortsætter formanden.

Mere show Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bærende områder på ethvert dyrskue. På Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil også gerne have både

show og underholdning. Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet kåres, lover direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland. - Vi håber, at vi med disse indslag kan skabe lidt ekstra stemning blandt publikum, og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet. Covid-19 har aflyst rigtig mange dyrskuer i to år. Kimbrerskuet er et af de eneste dyrskuer i år. Vi håber, at det vil få en mas-

Næsbydale-vin 2010 kåret til årets bedste På foreningen Dansk Vinavls nyligt gennemførte Vinskue i Fredericia blev det til en topplacering til Per Gjessing og Næsbydale Vingård. Rødvinen Rondo 2010 blev nemlig ikke blot tildelt sølvmedalje, men fik også prædikatet “Årets bedste” i kategorien ældre vine. Vingården er nu præmieret i hele fem årgange siden 2008. Skulle man få lyst til at stifte nærmere bekendtskab med vinene, kan man besøge Galleri Gjessing i åbningstiden søndag eftermiddag.

Per Gjessing, Næsbydale Vingård, har fået sin Rondo 2010 kåret til Årgangens bedste ved Danske Vinavls vinskue.

se publikum til at besøge skuet. Rigtig mange af vores faste publikum vil helt sikkert komme forbi, men vi håber naturligvis også at mange nye gæster, der ikke har haft tradition for at besøge Kimbrerskuet, vil kikke forbi i år, fortsætter han. Fredag starter bedømmelserne, og de fortsætter helt til aften med show i ringen. Malkekvæget vil stå for en stor del af programmet fredag. men også bedømmelse af kødkvægsracen Charolais vil foregå denne

- De mange dyr på Kimbrerskuet betyder blandt andet, at vi har en af landets største kødkvægsudstillinger med mange forskellige racer samt rekordudstilling af fåreracen Texel. Med den store hesteudstilling kan især nævnes Islænderheste og Shetlandsponyer med mange katalognumre. Det er vi naturligvis meget stolte over, fastslår formand for Kimbrerskuet Hans Ulrik Lund. NF Plus, Agri Nord og Messecenter Vesthimmerland glæder sig derfor til at åbne dørene og byde både land og by indenfor.

Pløjedag med mange gæster Ulbjerg Traktormuseum gennemførte søndag pløje- og aktivitetsdag med omkring 40 aktive pløjere fordelt på pløjning med heste, hyggepløjning, pløjning uden bedømmelse og 18 traktorpløjere i konkurrence fordelt i 3 klasser. Der var tørvejr, men næsten uden sol, alligevel kom der ca. 260 betalende gæster forbi på dagen. Det var denne sæsons afslutning, næste år startes en ny sæson sidst i maj. De mange gæster oplevede, at Arndt Klemmensen, Løgstør, med Volvo T 25 og fik 84,5 point og vandt 1-furet klasse. Num-

mer to blev Finn Pedersen, Sæby, med Massey Harris Pony, han fik 81,5 point. I 2-furet klasse var der tre præmier at hente. Nr. tre blev Peter Nielsen med Ford. Han opnåede 75,7 point. Nr. 2 blev Villy Mogensen, Stoholm, med Ford 4000 og 76 point. Vinder blev Per Gadekær, Sindal, med Fordson Dexta og 78,7 point. De bugserede traktorplove var der tre af. Vinder blev Benny Sloth, Nr. Rind, med Fordson Power Major og 73,5 point. Der var også præmie til nr. 2, Peder H. Pedersen, Harridslev, med Zetor 25 og 71,8 point.


Aars Avis

22. SEPTEMBER 2021

SIDE 27

LANDBRUGSNYT

Grovfoderdag i Himmerland samlede omkring 200 deltagere Der var omkring 200 deltagere ved Agri Nords grovfoderdag forleden. Det er det største antal nogensinde. Grovfoderdagen blev afviklet på Ladelundsvej ved Haverslev, og der var rundtur i både majs- og græsforsøg samt maskinudstilling. I år var der særligt fokus på etablering af græs om efteråret med forskellige blandinger og etableringsmetoder. For at kaste lys over selve såteknikken stillede lokale maskinforretninger op med deres såmaskiner, og gennemgangen af sågrejet var en del af rundturen i marken.

Bredt, fagligt program Tidligere har demonstrationsarealet været besøgt af op mod 120-130 deltagere, men i år trak arrangementet altså ekstra mange mælkeproducenter til. En af dem var Laurits Jespersen fra Ejdrup ved

blandt konsulenterne i Agri Nords planteavlsafdeling, der har stået bag arrangementet. - Det er rigtig dejligt, at der er kommet så mange, siger planteavlskonsulent Martin Ringsing, der er en af kræfterne bag Grovfoderdag 2021. Han peger på arrangementets aktualitet som en af årsagerne til den rekordstore deltagelse. - Vi har helt friske tørstofprocenter med, der siger noget om høsttidspunktet, vi viser de sorter, de snart skal vælge til næste år, og så

Der var trængsel ved grillen efter turen i marken.

Nibe. Han har 750 køer og driver 550 hektar med majs, græs og korn. - Det har været rigtig godt, fordi programmet har været bredt med faglige indlæg om både græs og majs, og det var knaldgodt, at vi kunne se, hvordan de for-

skellige såmaskiner arbejder, siger han. Lige nu står han og kollegaerne overfor at skulle vælge majssorter til næste år. Og muligheden for at sammenligne de forskellige sorter på samme sted er meget værdifuld for mælkepro-

ducenten. - Når vi høster derhjemme, ser vi jo ikke sorterne samlet, og dét, jeg ser her, hvor jeg kan sammenligne, er helt klart med til at bestemme, hvilke sorter jeg vælger til næste år, siger han. Der var stor tilfredshed

Laurits Jespersen (t.h.) var en af de 200 mælkeproducenter, der havde fundet vej til Agri Nords Grovfoderdag. Her får han en snak med driftslederen fra den lokale Vesthimmerlands Maskinstation, Mikkel Damkjær.

Styrelsen sælger areal ved Veggerby Landbrugsstyrelsen udbyder tre projektområder til salg Landbrugsstyrelsen udbyder tre vådområder til salg henholdsvis nordvest for Grenaa, vest for Støvring og på syd Mors. Vådområdeprojekternes hovedformål er henholdsvis at reducere udledning af kvælstof til Limfjorden og reducere udledning af drivhusgasser. Projekterne er gennemført af henholdsvis Naturstyrelsen og Morsø Kommune.

Lokalt sælges et området af Binderup Å vest for Støvring, nærmere betegnet ved Veggerby. Det udbudte areal er på 8,3 ha. Arealet henligger som græs og naturarealer og er registreret som beskyttet eng efter naturbeskyttelsesloven §3. Arealerne var i udbud første gang for ca. tre år siden. Arealet indgår i et vådområdeprojekt, gennemført af Naturstyrelsen.

10a

Byrsted By, Veggerby

8f 3q

1m

1p

9i

1i

1a

Binderup Å

Kalstrup Mølle, Veggerby

9a

Udbudsareal Projektgrænse

Beskyttede vandløb Beskyttet eng Beskyttet sø

Oversigtskort kan ikke benyttes til opmåling Oversigtskortet er udarbejdet på grundlag af matrikelkort fra Geodatastyrelsen

4g

Landbrugsstyrelsen sælger et areal ved Veggerby.

Samson Agro overtager Gøma Ambitionen er at blive Nordens største og bedste forhandler af maskiner og redskaber til udendørs håndtering af naturgødning Samson Group A/S har overtaget samtlige aktier i i virksomheden Gøma A/S som nu er et datterselskab på linje med Samson Agro A/S, Samson Agrolize A/S, Samson Agro SASU (Frankrig) og Samson Agro Spzoo (Polen). Gøma A/S i Viborg er aktiv indenfor Engroshandel med landbrugsmaskiner, -udstyr og tilbehør hertil. Hensigten med

har vi haft fokus på etablering af græs og i særdeleshed kløver, som er en af de så populære proteinholdige afgrøder. Derudover er jeg sikker på, at maskinudstillingen også har lokket en del, siger han. Der var i alt syv lokale maskinudstillere. De udstillede udstyr og redskaber til grovfoderproduktion, og tre af dem deltog i den faglige rundvisning i marken med såmaskiner. Derudover deltog en række frø- og forædlingsfirmaer.

købet af aktieposten er naturligvis at konsolidere Gøma A/S og Samson Agrolize A/S til en endnu stærkere forhandlerorganisation end begge kan magte hver for sig. Geografisk er fokus Danmark, Sverige og Norge, for både Samson og Pichon produkterne plus udvalgte tredjeparts agenturer. Samson Agro A/S eksisterende forhandlere i Danmark, Sverige og Norge er adviseret om hensigten med overtagelsen af Gøma A/S. Aftalegrundlaget med

forhandlerne vil blive respekteret, uagtet der naturligvis forestår en række forhandlinger. I alle europæiske lande med betydelig animalsk produktion strammes gødningslovene, hvor fokus er bedre udnyttelse af næringsstofferne fra naturgødningen og reduktion af klimagas emissionen. Og når gødningslovene harmoniseres, sker der også en harmonisering af udbringningsteknikker. Ligeledes er segmentet maskiner til udbringning af naturgødning (gyllevogne, redskaber, bomme

og møgspredere) præget af mange mindre og nationalt orienterede producenter. De fleste uden ressourcer til at honorere kravene til langsigtet produktudvikling, baseret på gødningslovenes ændrede rammevilkår. Efter næsten 40 år brød Gøma A/S og Samson Agro A/S med hinanden i efteråret 2016. To forretningsmodeller som egentlig supplerede og stod rigtigt godt til hinanden. Nu er de sammen igen.

Arealet henligger i naturlignende tilstand. Arealet er en rest fra en udbudsrunde i 2017. Det er muligt at læse mere om arealet på www. lbst.dkbinderup. De to øvrige områder er: Sillerslev Ørding Kær på syd Mors: De udbudte arealer består af 11,1 ha. De fleste arealer henligger som træbevokset mose, mens

enkelte område ligger hen i græs og naturarealer. Arealerne er registreret som beskyttet efter naturbeskyttelsesloven §3 som hhv. eng og mose. Selkær Enge nordøst for Grenaa: De udbudte arealer består af 42,9 ha, som henligger primært i græs og natur. Ud af det samlede areal, er der 1,9 ha, som ikke indgår i projektet. Landbrugsstyrelsen ejer det samlede projekt. Arealerne var i udbud første gang i vinteren 2020/2021 og er restarealer, som ikke blev solgt i første omgang.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

BLANDEDE Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ø 1,2 - 1,5 m.

ANDERS JAKOBSEN Hvorvarp - 21 47 14 76


Aars Avis

SIDE 28

22. SEPTEMBER 2021

Rummelig etplansvilla med god beliggenhed.

NYHED. Aars

Villa, 1 fam.

Nygade 7, Østrup På Nygade 7 udbydes nu denne helt igennem familievenlige villa med en utrolig god beliggenhed i Østrup tæt på både fodboldbaner, legepladser og smuk natur. Her kan I se frem til at bosætte jer i fredelige omgivelser på en blind vej, hvor børnene trygt kan færdes, og hvor naboerne har et godt sammenhold. Boligen på 157 m2 er opført i 1972 og forsyner jer med en nem og veldisponeret planløsning. Når I ankommer til adressen, bliver I mødt af en ny indkørsel fra 2021 samt en flot, gul villa.

Smuk udsigt og præmie for bedste restaurering. Rækkehus

Gl Skolevej 4

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

40.000 3.424/2.914

Bolig m2: 157 Grund m2: Stue/vær: 1/5 Garage m2: Byggeår: 1972 Sag: 258V2100256 Energi:

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

2.695.000 1.501

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 125 Stue/vær: 2/4 Byggeår: 1910/2005 Sag: 258V2100206

135.000 11.418/9.731

Grund m2: Kælder m2: Carport m2: Energi:

214 54 18 C

Aars

827 56 D

Villa, 1 fam.

Stenildhøjbakken 6 Din søgen efter en villa, der lever op til boligdrømmen, er endelig forbi, når du lægger vejen forbi Stenildhøjbakken 6 i Aars. Her venter dig nemlig en særdeles spændende ejendom med gode materialevalg, gulvvarme overalt og en planløsning, der udnytter den store grunds hældning til fulde. Adressen placerer dig desuden nær boldbaner, idrætstilbud og legepladser til de aktive dage. Selve kvarteret huser mange familier, og stisystemer fører børnecyklerne sikkert mod Aars Skole.

Skøn villa og landidyl i Giver.

SOLGT

Aars

Villa, 1 fam.

Nørdalvej 2, Giver Udsigten over åbne marker med dyrevildt sikrer dig en idyllisk villa på landet med adresse i Giver. Her får du meget for pengene i en velholdt ejendom fordelt over halvandet plan med fire værelser og skønne opholdsmiljøer placeret side om side. Dertil kommer en nem have, når sommerens varme dage skal tilbringes udendørs. Aars befinder sig desuden ikke langt væk, og tilbyder både skole, daginstitution, indkøb og forskellige fritidsaktiviteter.

795.000 1.346

Moderne villa med spændende indretning.

Aars

For enden af en lukket vej med Aars smukke lystanlæg i “baghaven” ligger denne pragtfulde ejendom. Villaen er nænsomt moderniseret siden 1991 med et kompromisløst fokus på den oprindelige æstetik, og resultatet taler for sig selv. Du kan således se frem til et gennemført materialevalg og en favorabel planløsning med blandt andet fire værelser, to badeværelser, to stuer en suite samt et køkken-alrum med den fineste udsigt. Som en eksklusiv prik over i’et er der en tilhørende garage.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Aars

Villa, 1 fam.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

515.000 848

Velindrettet og velholdt etplansvilla i Aars

Aars

3.198.000 2.300

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

160.000 13.556/11.554

Bolig m2: 181 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Kælder m2: Byggeår: 2007 Sag: 258V2100243 Energi:

SOLGT

Ansgarsvej 16 Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

SOLGT Rækkehus

Kong Haralds Vej 4A

Villa, 1 fam.

Aars

Gl Tingvej 10

Yderst velholdt enderækkehus i Aars

Villa med plads til hele familien i Aars

726 5 E

Bolig m2: 134 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1998 Sag: 258V2100213

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

919 14 40 C

Bolig m2: 97 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Carport m2: Byggeår: 1983 Sag: 258V2100203 Energi:

286 25 B

Bolig m2: 141 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1947/2002 Sag: 258V2100088

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

En lille begivenhed med stor betydning. 2.-3. oktober

Kom med til Vurderingsweekend Sæt lidt tid af i weekenden den 2.-3. oktober, så kommer vi forbi og giver en præcis vurdering af din bolig - helt gratis. Måske er din bolig mere værd, end du tror og det kan få stor betydning. Tilmeld dig på danbolig.dk/vurderingsweekend

Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · aars@danbolig.dk

B

30.000 2.217/1.888

Bolig m2: 115 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Udhus m2: Byggeår: 1933/1997 Sag: 258V2100152 Energi:

danbolig Himmerland - Aars .

1.540 48

615 65 64 C