Aars Avis nr. 31 - 2021

Page 1

Til samtlige husstande

95. årgang - Nr. 31

ONSDAG 4. august 2021

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Buttenschøn synger i Aars på fredag

Side 8

Kimbrerfest retur til anlægget i Aars

Side 5

Løssalg: 5,00 kr.

Sommersjov for børn i Blære

Læs mere side 26...

SEND SMS TIL

30 100 900 SÅ RINGER VI DIG OP

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD ALLEREDE I DAG!

ÅBNINGSTIDER | Hverdage 07:30-17:30 | Mandag 07:30-19:00 | Søndag 13:00-16:00 Hobrovej 5

"Bilsalg igennem 3 generationer "

9600 Aars Telefon 98 62 12 99 info@jensbuus.dk www.jensbuus.dk Thomas Buus

Lars Buus

Jens Buus


Aars Avis

SIDE 2

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Runde fødselsdage

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 15.950

I redaktionen:

i Aars. Fem år tidligere var han blevet udnævnt til ”Årets Kimbrer” ved Kimbrerfesten. Når Hans Jørgen Lau Jeppesen slapper af kan det være med golf eller billard eller som bartender på afbud ved forskellige lejligheder.

Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00

Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 på tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

80

Himmerlandsgade 80 9600 Aars Tlf. 98 62 34 88

TLF: 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Jens Møller

Ditte I. Dalgaard

Trine Rybjerg

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

H I M M E R L A N D

Kig forbi udstillingen på Svoldrupvej 174. Her finder du et bredt udvalg af stentyper, inskriptioner og en række andre produkter. Ring gerne forud for dit besøg, så er du sikker på personlig betjening.

den lille uafhængige stenhugger

AARS BEGRAVELSESFORRETNING v/ Allan Bo Sørensen

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Svoldrupvej 174 . 9600 Aars . Telefon: +45 20 78 07 66

Mail: post@himgrav.dk . www.himgrav.dk .

@HimmerlandGravstenogGranit

AARS BEGRAVELSESFORRETNING Tryghed, tillid og 40 års erfaring

Træf os personligt, døgnetLANDRY rundt BEDEMAND BIRGITTE

Tlf. 4141 41 Tlf.70 70 20 20 41

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Hans Jørgen Lau Jeppesen.

Hans Jørgen Lau Jeppesen, Bymidten 108, Aars, tirsdag, 10. august. Han er født i Aars og har kun været borte fra egnen i korte perioder i forbindelse med uddannelse og militærtjeneste. Hans Jørgen Lau Jeppesen blev udlært som finmekaniker i København og blev tildelt sølvmedalje ved svendeprøven. Han fik job som instrumentmager ved Kodak og kom i 1964 til Flyvestation Aalborg, hvor han frem til 1992 var med til at holde jagerflyene på vingerne - eller i hvert fald klar til at skulle flyve. Sideløbende drev Hans Jørgen Lau Jeppesen i nogle år en dådyrfarm, mens han boede på en landejendom i Sjøstrup. På grund af polio har Hans Jørgen Lau Jeppesen ikke haft en nem tilgang til tilværelsen, men det har man aldrig kunne mærke på ham. Humøret er altid i top og han sprudler af ideer og virkelyst, og er ikke bange for at række andre en hjælpende hånd. At vove sig ud i noget nyt er nærmest et must for Hans Jørgen Lau Jeppesen, som bl. a. har været med til at oprette Aktivitetscenteret i Aars Bymidte, og lige siden har ydet en stor indsats for centeret og brugerne. Han blev formand for centeret i 1998. Hans Jørgen Lau Jeppesen har også lagt et stort arbejde som næstformand i Ældrerådet i Vesthimmerland og har tidligere været formand for Polioforeningen, Trafik og Ulykke. I flere år var han formand for Vesthimmerlands Handicap-Idrætsforening og var i en lang periode foreningens repræsentant i Fællesskuets og Kimbrerfestens tombolaudvalg. I 1998 blev Hans Jørgen Lau Jeppesen hædret med titlen ”Årets Gøgler”

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Kristian Skovhus Pedersen.

80

Kristian Skovhus Pedersen, Stensgade 17, Suldrup, onsdag, 11. august. Han drev i mange år Frendstrupgaard ved Suldrup og har været meget involveret i det lokale foreningsliv, bl. a. i det daværende lokalråd for sparekassen i Suldrup fra 1980. Det førte til, at Kristian Skovhus i 1982 blev valgt til Sparekassen Himmerlands bestyrelse og i 1992 blev formand. Dette hverv varetog han på bedste vis i mange år - og i en tid, hvor alle bar slips. For Kristian Skovus var og er slips bandlyst. En påklædning uden slips blev næsten hans ”varemærke”. Kristian Skovhus er siden flyttet til Stensgade i Suldrup. Han er stille og rolig, men absolut ikke uden humor.

Niels Holten Hansen.

75

Niels Christian Holten Hansen, Gundestrupgård, Gl. Roldvej 14, Aars, fredag, 6. august.Han er fra Østhimmerland og gennemgik som ung en landbrugsuddannelse, hvorefter han blev driftsleder og bestyrer på større landbrug.

Læs mere side 5...

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

4. AUGUST 2021

Gymnast i Blære tildelt æresprisen Den 45-årige landmand Søren Kristiansen fik i weekenden prisen som Årets BIF’er - æresprisen fra Blære Idrætsforening. Et velfortjent og måske lidt tiltrængt skulderklap efter et lidt hårdt år, hvor han var en af de mange minkavlere, der fik en træffer for boven sidst i 2020. Søren er kommet godt videre, og i de svære uger havde han træningen af de unge gymnaster i Blære at se frem til, hvor han kunne koble af og på femtende år koncentrere sig om at hjælpe drengene og pigerne godt på vej. Hans to ældste drenge med konen Milla - tvillingerne på syv år - er også begyndt at gå til gymnastik. Den yngste dreng på tre, må vente lidt endnu, og til efteråret bliver familien forøget med en datter. De bor på Fælledgården på Fælledvej ved Blære. Søren Kristiansen overtog den fra forældrene i 2006, og siden barnsben har han haft landbruget i blodet. Fra en tidlig alder gik han til hånde på familiegården, og allerede som syv-otte årig begyndte han at køre traktor, da en karl bad om hjælp. Det var ikke helt med morens billigelse, men hun fandt først ud af det en del senere, og der skete jo ikke noget, som hun selv siger. Der er dog blevet prøvet en masse andet, siden Søren Kristiansen kom til verden i 1976. Hna prøvede lidt boldspil, men det var gymnastikken som fangede ham allerede i skolealderen. Folkeskolen var i Blære og Hornum, og bagefter tog Søren en handelseksamen i Aars. Han vedligeholdte sin træning og har været med til flere landsstævner, hvor han har været fanebærer til et stævne på Bornholm. Med gymnastikforeningen var han også i Indien for at give opvisning. Holdet var indlogeret på en pigeskole, der også havde nogle marker, hvor de danske gymnaster hjalp til og Søren kunne bruge sin erfaring. I løbet af ungdoms-

Abonnementspris: 800,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition

Søren Kristiansen..

uddannelsen havde han sommerjob i Løgstør. Han havde ingen knallert til at komme frem og tilbage, men han overtog sin farfars Ford 31, restaurerede den og blev på den måde flot kørende. Efter Aars gik turen til landbrugsskolen i Hammerum, hvor han blev uddannet agarsøkonom. Der var en del praktikforløb, og eftersom Søren Kristiansen havde erfaring fra landbruget, valgte han at gå i praktik hos en mekaniker og et forsikringsselskab, så han kunne lidt af det hele. Uddannelsen blev afsluttet i 2001, og så drog Søren til Canada, hvor han arbejdede på et stort kvægbrug i et havlt år. Han ville have været videre til Australien, men nabogården hjemme i Blære fik han mulighed for at overtage i 2002, og han slog til. I 2006 overtog han så forældrenes gård og i 2014 købte han en tredje gård, og det hele er samlet omkring Blære. I dag opdrætter han smågrise og kalve og passer sine hektarer med god hjælp fra både sin far og de ansatte. Der er stadig tid til gymnastikken, og familien bliver også passet godt på. Han og Milla tager ofte børnene med til stranden eller en legeplads på en dagstur, og de har også været på besøg hos bedsteforældrene i Ukraine nogle gange. På trods af travlheden er Søren Kristiansen altid klar til at hjælpe familien og vennerne og ikke mindst Blære Idrætsforening.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: kimabol13@gmail.com


Aars Avis

4. AUGUST 2021

Sparegrisen er i fare Af Thorkil Christensen, redaktør Med mindre politikerne går imod, er den danske sparegris og dermed kontante penge i alvorlig fare for at forsvinde. En undersøgelse viser, at kun hver sjette kunde i danske butikker betaler med kontanter, og det har fået fagorganisationen Dansk Erhverv til at anbefale, at kravet om, at forretningernes pligt til at tage imod kontanter, afskaffes. Men hvor klogt er det at udfase det danske kontantsystem, og skal det f. eks. også være gældende for Euroen, hvis den på et tidspunkt bliver indført i Danmark? I Aars, og for den sags skyld i hele Vesthimmerland, betales der stadig med mønter og sedler, men vi må erkende, at stadig flere bruger kort, Mobile Pay eller en anden betalingsform, når byens og egnens butikker, cafeer og restauranter frekventeres. Debatten om kontanternes afskaffelse raser efter Dansk Erhverv har bragt sit forslag til torvs, sparegrisen ryster af skræk for ikke fremover at have en berettigelse, og mange ældre giver udtryk for, at de på grund af manglende it-færdigheder, ikke kan gebærde sig i et samfund uden brug af kontanter. Banker og finansorganisationer påstår, at det er dyrt at holde liv i kontantsystemet, og nogle forretningsindehavere er parat til at lade det skrotte, hvis lovgivningen tillader. Foreninger, festivaler og byfester, som er afhængig af frivillig arbejdskraft, ser en fordel i at lade al betaling ske elektronisk, så der er delte meninger... Sparegrisen og de kontante penge er imidlertid gode ”redskaber” til at lære børn om økonomi og forbrug. Penge som børnene har sparet op, og som de selv passer på og har et nært forhold til, bliver anvendt med omhu og får værdi, hvorimod penge på et betalingskort er nemmere at bruge. Og vi har da også hørt små børn sige til deres forældre, at de jo bare kan betale for et stykke legetøj med et Dankort, hvis de har fået at vide, at lige netop det køb er der ingen penge til. Afskaffelse af sedler og mønter kan medvirke til mere sikkerhed i butikkerne mod røveri og tyveri. Hertil kommer, at mønter og sedler hævdes at være uhygiejniske, og i en tid med Corona bør vi ikke undervudere smitterisikoen. Men vi skal heller ikke være blåøjede og tro, at pengeinstitutterne ikke tjener på en afskaffelse. Bankerne har jo allerede indført vekselgebyr - for at få færre til kasserne - og leder samtidig efter nye muligheder for at bringe antallet af ansatte ned. Rationalisering kalder man det og er ligeglade med, om vi fremover kan se Dronningens hoved afbildet på en 20er, hvis de i stedet kan spare en medarbejder og skære i servicen til kunderne. Det der er sparet er tjent, men kommer det kunderne til gode? Vi tror det næppe. Ædre Sagen, og et par landsorganisationer som varetager de svage borgeres interesser, ser da også med kritiske øjne på forslaget om at ophæve kontantbetalingsreglen. Heldigvis - for det kan i sidste ende blive dyrt, besværligt og måske føre til øget overvågning af, hvad vi som privatpersoner anvender vore penge til. Det kommer grundlæggende ikke andre ved, så længe der ikke snydes med kontante penge. Derfor bør man være varsom med uden videre at udfase mønter og sedler - af hensyn til børnenes forståelse for brug af penge, og fordi der er grupper af borgere i samfundet, som er afhængig af at kunne betale kontant. Så derfor: Brug nogle flere kontanter og giv sparegrisen fred!

BEKENDTGØRELSER Jens Erling Laustsen 26. april 1942 † 31. juli 2021 sov stille ind på plejehjemmet Solvang, Aars Familien Bisættelsen har fundet sted *

Vores kære mor, svigermor, farmor og søster

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Mie Holm Lassen, Jyllandsgade

Erik Bækhøj Andreasen

Gurli Mortensen

80 år (8. august 2021).

* 3. marts 1957 † 22. juli 2021 er stille sovet ind

Nejjj da, ká det passe!! Ja da ❤︎ Af hele vores hjerte kæmpe stort tillykke ❤︎ Børn Svigerbørn Børnebørn/påhæng Oldebørn: Alba, Valdemar, Viggo, Anna

Simon, Lone, Elton og Henry Henning Dorte Bisættelsen har fundet sted

Min kære hustru vor kære mor, svigermor, mormor og farmor

Inger Marie Overvad Nielsen 11. april 1946 † 1. august 2021 er stille sovet ind omgivet af sine kære Carsten Ulrik og Jette Søren og Helle Trine og Brian Christoffer, Lasse, Jasmin, Simon, Camilla og Laurids Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke lørdag den 7. august kl. 10.00 Højtideligheden slutter ved graven. *

BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

25 års jubilæum, Thomas Felter,

præst ved Vesterbølle Kirke

markeres søndag den 29. august kl. 9.30 med festgudstjeneste i Vesterbølle Kirke

KL. 11-16, RECEPTION Tilmelding til reception: Asta tlf. 24 85 14 52 senest 15. august. Mere info på FB: Vesterbølle Kirke

AARS KIRKE TAK EFTER DØDSFALD

AARS KIRKES

AKTIVITETSKALENDER

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Ellen Johanne Jakobsens bisættelse fra Farsø Kirke Tak for de kærlige hilsner, blomster og kranse. Tak til Rasmus Hauge for den personlige tale i kirken. En særlig tak til personalet på Aaglimt for jeres omsorg og kærlige pleje. Annette, Lone, Lasse, Susanne, Birte og Bjørn Svigerbørn, børnebørn og oldebørn

HJERTELIG TAK For den store deltagelse ved vor kære far, morfar og svigerfar begravelse fra Durup Kirke.

Tlf. 98 62 17 11

Al opmærksomhed

Vor kære bror og svoger

Paul Sund Christensens

Ønsk til lykke med en annonce i Aars Avis

SIDE 3

Tak for alle de mange flotte blomster, kranse og hilsner. En stor tak skal også lyde for de mange varme besøg under den svære sygdom og en særlig tak til Nørager Hjemmepleje for den kærlige pleje og omsorg. En speciel tak til læge Peter Aaqvist og Palliativ Afdeling, Farsø for den store støtte. På familiens vegne Tina og Louise

● 8/8 kl. 9.30 Gudstjeneste v. Lone Primdahl Dolmer ● 8/8 kl. 13.00 Vandring, labyrint og friluftsgudstjeneste ● 15/8 kl. 9.30 Gudstjeneste v. Lone Primdahl Dolmer

Vandring, labyrint og friluftsgudstjeneste i Blåbærdalen. Vi mødes ved Aars kirke kl. 13.00 med pilgrimsord inden vandringen. Vi sættes ind i en ramme med ord og pilgrimsvers at gå på og går så de 1,5 km ud til Annekskirkegården Blåbærdalen (Oustrupvej 40 B). Kl. 14.00 går vi gennem en labyrint med sang og gode ord og en lille pilgrimsforplejning bestående af urtebrød og lidt koldt at drikke. Arrangeret af kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausen og præsterne Mette Holmstrøm og Lone Primdahl Dolmer

Ældre Sagen Aars Inviterer på sommerudflugt til Jeppe Aakjærs Jenle i Salling torsdag d. 19. august På Jenle bydes på frokost, guidet rundvisning og eftermiddagskaffe. Afgang i fælles bus fra Aktivitetscenteret kl. 9.15 og fra Kimbrerkroen kl. 9.30, hjemkomst ca. 16.15. Turen er gratis. Alle, der er 65+, er velkommen. Begrænset antal deltagere. Bindende tilmelding tidligst fra fredag d. 6. august kl. 9.00 til Kirsten tlf. 2967 3479. Venlig hilsen Ældre Sagen, Aars


Aars Avis

SIDE 4

4. AUGUST 2021

BEKENDTGØRELSER FESTIVALTILBUD på Aroniasaft i uge 32 og 33 Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk

DET

SKER…

Orienteringsmøde for Byrådskandidater Stiller du op til Byrådet i Vesthimmerlands Kommune, eller overvejer du det? Så kom til orienteringsmøde og bliv klædt på med viden om rollen og opgaverne. Forud for kommunalvalget den 16. november afholder Vesthimmerlands Kommune et orienteringsmøde for nye byrådskandidater fra politiske partier og kandidatlister. Mødet holdes: Torsdag, den 19. august kl. 17.00-20.45 i Byrådssalen, Rådhuset, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars På mødet kan du høre om kommunalpolitikernes rolle og opgaver, herunder arbejdet i fagudvalgene samt opgaver og emner, der præger udvalgsarbejdet på de forskellige politiske områder. Undervejs i mødet serveres en let forplejning. Tilmelding senest torsdag den 12. august på Byraadssekretariatet@vesthimmerland.dk

Selvom vi desværre må aflyse årets aroniafestival, så skal I ikke snydes for festivaltilbud på aroniaprodukterne. Aronia saft: 4 x 5 liter kr. 1.000 (Afhentet) 4 x 3 liter kr. 700 (Afhentet) Aroniakapsler: 4 x 120 stk. kr. 700 (Afhentet) Skal produkterne sendes, er fragten kr. 150.

Åben alle dage kl. 10-17 • Weekend/helligdage kl. 10-16

STAUDEENGEN Gunderstedvej 24 • Gundersted (Ml. Nibe og Aars) • 9240 Nibe Tlf. 61 54 84 85 / 61 54 84 84 • www.staudeengen.dk

BORGERMØDE OM VINDMØLLEPROJEKTET VED BJØRNSTRUP MELLEM GUNDERSTED OG BLÆRE Borgergruppen ”Nej tak til vindmøller ved Gundersted og Blære” indbyder naboer og alle interesserede til et informativt debatmøde, hvor projektet belyses fra et borgerperspektiv. Mandag den 16. august kl. 19.00-21.00 i Blære Multicenter, Gl. Blærevej 58, Blære

Uddybende program følger i næste uge.

Mountain Bike for begyndere Info aften om Mandfolk og Tøser på MTB i Uhrehøje! ”Tøser” mødes tirsdag den 17. august kl. 19.00. ”Mandfolk” mødes onsdag den 18. august kl. 19.00. Begge gange i Vestrup Minihal, Vestrupvej 23, 9600 Aars.

Følg os på Facebook

AARS/AALESTRUP

Indbyder til spisning og musikalsk underholdning på Kimbrerkroen tirsdag den 24. august kl. 18.00 for pensionister over 65 år.

Har du ikke mulighed for at komme til intromødet, så mød op søndage kl. 10.00 og torsdage kl. 19.00 i Uhrehøje Plantage.

Efter spisning afholdes generalforsamling hvor kun medlemmer har stemmeret. Dagsorden ifølge vedtægterne.

Annoncesponsor:

Tilmelding p.g.a. traktementet senest den 17. august på tlf. 4036 2188 / 4273 4465

Grundlovsceremoni for nye statsborger

Fri Bikeshop Aalestrup

Vesthimmerlands Kommune holder Grundlovsceremoni tirsdag den 5. oktober kl. 14.00 på Rådhuset i Aars. Læs mere og tilmeld dig inde på hjemmesiden: www.vesthimmerland.dk/grundlovsceremoni

Testrupvej 8 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 15 44

MEDDELELSER

Tid til indstilling af kandidater til Frivilligprisen 2021 Indstillinger af kandidater til Frivilligprisen 2021, indsendes senest den 26. august via hjemmesiden https://www.vesthimmerland.dk/frivilligprisen

Skolerne starter onsdag den 11. august 2021 Se info om opstart på de enkelte skoler på www.vesthimmerland.dk/skolestart

Overvejer du at blive Røgfri? Så kontakt Sundhedscenter Vesthimmerland på tlf. 99668200 eller send en mail til sundhedscenter@vesthimmerland.dk Vidste du, at du har op til 5 x større chance for at blive røgfri med professionel hjælp og nikotinerstatning eller rygestopmedicin?

JOB Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Viceskoleleder til Farsø Skole Viceskoleleder på Farsø Skole - det er nok lige dig, vi søger? Ansøgningsfrist: 20. august 2021 Sprechen Sie deutsch? Vi søger en lærer som synes, at Tysk er lige så fantastisk som tyskkollegerne - Simon, Mette og Lise. Ansøgningsfrist: 22. august 2021

Reception Ole Helk

Direktør for Teknik- og Økonomiforvaltningen

Direktør for Teknik- og Økonomiforvaltningen, Ole Helk, fylder 60 år I den anledning vil det glæde os at se samarbejdspartnere, kollegaer og venner til reception

Fredag den 20. august 2021 kl. 12.00 I Kantinen på Rådhuset Vestre Boulevard 7 9600 Aars

Grundet afstandskrav vil deltagelse kræve tilmelding til Byraadssekretariatet@vesthimmerland.dk eller på telefon 30 57 04 63

Afhentning og aflevering af effekter til loppemarked Vi afhenter gerne brugbare effekter til Lions loppemarked ved private (ikke tøj og sko) - kontakt os på tlf. 9390 9223 og aftal nærmere om tidspunkt mv. Der kan indleveres brugbare effekter til Lions loppemarked (ikke tøj og sko) direkte i Loppehuset på Industrivej 72 B i Aars hver onsdag fra kl. 09.30-12.00 og hver fredag fra kl. 15.00-16.00 eller efter nærmere aftale på tlf. 9390 9223. Lions Container på Genbrugspladsen i Aars er stadig lukket indtil videre.

På Byrådets vegne

Per Bach Laursen Borgmester

Aars Avis Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

4. AUGUST 2021

Runde fødselsdage Fortsat fra side 2...

Kimbrerfestkomiteen melder, at de er klar, og at festen holdes i Aars Lystanlæg, som i gamle dage.

I 1974 flyttede Niels Holten Hansen til Vesthimmerland. Han købte ”Stensbjerggaard” ved Kgs. Tisted. I 1991 købte han ”Gundestrupgaard” ved Roldvej i Aars, som siden er blevet gennemgribende restaureret og tilpasset driften med planteavl. Niels Holten Hansen er ordensmenneske og interesserer sig for gårdens maskiner og bygninger. For år tilbage var Niels Holten Hansen medlem af Aars og Omegns Landboforenings bestyrelse. Han har også været formand for Aars Konservative Vælgerforening og har desuden været opstillet som kandidat for partiet til det daværende amtsråd. Niels Holten Hansen er i besiddelse af et godt og smittende humør og han lader gerne op på en løbetur i det fri.

Kimbrerfesten i Aars retur til anlægget i år AARS: Alt tyder på, at der i år kan holdes en Kimbrerfest som ”i gamle dage” i Aars. Festen kommer igen til at foregå i Aars Lystanlæg, og som det ser ud lige nu, er der næsten ingen restriktioner i forhold til Corona. - Som vi ser det, så skal vi tjekke Coronapas hos gæsterne, ellers er alle andre restriktioner ophævet til september, siger formanden for Kimbrerfestkomiteen, Martin Dahl, til Aars Avis. Når paskontrollen er overstået for gæsterne, venter en fest, der på mange måder vil komme til at ligne de Kimbrerfester, som lystanlægget har været ramme om i årevis. - Der bliver revy, som vi plejer, der serveres gule ærter, og der bliver underholdning for børn om lørdagen, siger Martin Dahl. Han lover også, at der bliver et godt spækket musikprogram. - Vi lavede aftaler med nogle musikere sidste år. Dem har vi taget kontakt til igen, og de vil gerne være med i år. Tivoli kommer også, men det kan godt være, at de ikke har det helt store setup med, siger formanden.

Fire dages fest Årets Kimbrerfest indledes torsdag, 9. september og afsluttes søndag, 12. september. - Vi glæder os til at afprøve, hvordan vi kan holde fest i Aars Lystanlæg igen, fortsætter Martin Dahl. Han er naturligvis lidt spændt, fordi Aars Lystanlæg har ændret sig siden der sidst blev holdt Kimbrerfest der. Senest er øen i anlægssøen ændret, og to store gynger er på vej op en i hver ende af øen. Planlægningen er lagt ud til forskellige undergrupper, så alt ikke hviler på formanden. Men han får ikke lov til at hygge sig på en af gyngerne og nyde at det hele fungere. Der skal nok blive

arbejdsopgaver til ham. - Vi er meget positive. Der skulle være styr på det hele. Jeg ved også, at alle otte idrætsforeninger bag festen glæder sig til at komme igang. Vi har ja-hatten på, fastslår Martin Dahl. - Jeg er også klar over, at der holdes konfirmationer i den weekend, hvor Kimbrerfesten kulminerer. Jeg håber så, at nogle kommer ned og afslutter deres fest i anlægget, siger Martin Dahl. De otte klubber bag Kimbrerfesten er Aars Brydeklub, Aars Håndboldklub, Aars Tennisklub, Aars Idrætsklub, Aars Svømmeklub, Vesthimmerlands Handicap Idræt, Aars Badmintonklub og Aars Gymnastikforening.

60

Henning Bach.

70

Henning Bach, Dr. Christinesvej 17, Aars, fredag, 6. august. Henning Bach er fra Øst-

Dorte Elkjær-Gregersen, Skørbæk, lørdag, 8. august. Dorte Elkjær-Gregersen er født i Nibe og har altid været en ildsjæl. Hun brænder især for historiefortælling og formidling. Hun har slået sine folder på friskoler og folkeskoler, på daghøjskole, som leder af litteraturkredse og som formidler for turistforeningen. I 2014 blev hun pensioneret som lærer. Dorte

Sammenhængende forløb - vejen til et godt liv med knogleskørhed

AARS: Mellem onsdag, 21. juli kl. 10 og tirsdag, 27. juli kl. 14 var der indbrud på Dr. Alexandrines Vej i Aars, hvor en ukendt gernings-

Danebo Aars 98 62 24 00

Vi gør os ekstra umage

• Klinisk lektor og overlæge Jesper Scott Karmisholt, Endokrinologisk Afd., Aalborg Universitetshospital, fortæller om knogleskørhed og sætter fokus på scanninger, analyser og samarbejde med praktiserende læge. • Praktiserende læge Vivi Jørgensen, Lægeklinikken Aars, fortæller om opsporing af patienter med knogleskørhed i lægepraksis, herunder scanning, medicinering og opfølgning.

Onsdag den 18. august, kl. 17.00 - ca. 19.30 mand brød ind i en bolig ved at bryde et vindue op – formodentlig med et koben. Blandt de stjålne genstande er Royal Copenhagen stel, Makita værktøj og Sonos højttalere. Indbrudstyven forlod gerningsstedet ad det opbrudte vindue.

Vi gør os ekstra umage

Kom og hør, hvordan vejen fra praktiserende læge via sygehus til kommunalt træningsforløb i Region Nordjylland kan se ud. Lokalafdeling Nordjylland er vært, når:

• Ergoterapeut Linda Jensen, Sundhedsfremme og forebyggelse, Vesthimmerland Kommune, fortæller om kommunale tilbud.

Indbrud i Aars

SIDE 5

Elkjær-Gregersen har været gift med Jens siden 1987 og er mor til to døtre. Rollen som mor har været den mest betydningsfulde for hende. Hun har altid sat familielivet højest og elsket at omgive sig med sine nærmeste. Dorte og Jens ElkjærGregersen har siden 2008 boet i Skørbæk, og inspireret af naturen og lokale historier begyndte hun at skrive. Først som blogger, og i 2017 debuterede hun med bogen ”Halkærkonen og originaler på Halkæregnen”. Kendetegnende for forfatterskabet er personlige erindringer og historier, der knytter sig til særlige steder, tider og fællesskaber. Dorte Elkjær-Gregersen er desuden kvinden bag Brevvenner; et tiltag, hun skabte under Corona-nedlukningen, og som Ældresagen nu har taget op. Med tiltaget kan man melde sig frivilligt til at skrive og modtage breve for at modvirke ensomhed. Privat holder Dorte ElkjærGregersen af at samle familie og venner omkring sig og er gerne den, der inviterer og skaber traditioner. I år glæder hun sig også til at kunne føje bedstemor til rækken af titler.

Dorte Elkjær-Gregersen, Skørbæk.

Formand: Det bliver formentlig med Coronapas Af Torsten Hansen

himmerland, gik på Blenstrup Skole og suplerede senere med et HF-studie på VUC Vesthimmerland. Henning Bach blev håndværksuddannet, har prøvet lidt af hvert og havde bl. a. eget firma i Ikast. Henning Bach og hustruen Hanne Bach har altid været glade for børn og dyr. Det førte til, at de på frivillig basis blev ledere af Aars 4-H Gård, og at de gjorde en stor indsats for stedet i omkring 20 år. Det var et tilfælde, at de kom med i arbejdet - det skete da en søn begyndte at komme på 4H-Gården. I de senere år har Henning Bach brugt fritiden til ture i det fri med sin motorcykel, men også på sejlads fra havnen i Hvalpsund, hvor parrets motorbåd har haft sin faste plads.

Sted: Kantinen, Højgårdsvej 11, 9640 Farsø Tilmelding senest 13. august til: Thorkild Bach, tlf.: 40 86 68 32 mellem kl. 16 - 19 eller på mail: nordjylland@osteoporose-f.dk Pris: inklusiv vand og en sandwich, medlemmer kr. 50,– og ikke-medlemmer kr. 75,Alle er velkomne


Aars Avis

SIDE 6

4. AUGUST 2021

BEKENDTGØRELSER Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Jutlander Bank A/S Jutlander Bank A/S afholder ekstraordinær generalforsamling onsdag den 25. august 2021 kl. 17.00 i Messecenter Vesthimmerland, Messevej 1, 9600 Aars. Da gsorden 1. Forslag om gennemførelse af fusion af Jutlander Bank A/S og Sparekassen Vendsyssel

Aars Y’s Men’s Club GENBRUGSBUTIK Markvænget 36, Aars

Se info: www.aars.ysmen.dk

ÅBNINGSTIDER: Hver torsdag kl. 14.30-17.00 Første lørdag i hver måned kl. 10.00-12.00 Kontakt: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24 Aflevering af effekter under halvtaget.

2. Forslag om bemyndigelse til dirigenten 3. Eventuelt

Ad 1: Forslag om gennemførelse af fusion af Jutlander Bank A/S og Sparekassen Vendsyssel Bestyrelsen foreslår, at der gennemføres en ligeværdig fusion af Jutlander Bank A/S (”Jutlander”) og Sparekassen Vendsyssel (”Vendsyssel”) med Vendsyssel som det fortsættende institut og Jutlander som det ophørende institut i overensstemmelse med den af institutterne udarbejdede fælles fusionsplan og -redegørelse af 29. juni 2021. Ved fusionen ombyttes aktierne i Jutlander med garantkapital i det fortsættende institut, således at 1 aktie á nominelt DKK 10 i Jutlander ombyttes med DKK 350 garantkapital i det fortsættende institut. Aktionærerne afstår ved gennemførelse af ombytningen deres aktier i Jutlander, og aktionærerne kan derfor være skattepligtige af en eventuel gevinst. Fusionens gennemførelse forudsætter, at samtlige betingelser for fusionen, herunder (i) vedtagelse af fusionen af henholdsvis generalforsamlingen i Jutlander og repræsentantskabet i Vendsyssel, (ii) Finanstilsynets tilladelse i henhold til lov om finansiel virksomhed § 204, (iii) vedtagelse af en frivillig aftale om medarbejderrepræsentation i det fortsættende instituts bestyrelse og (iv) Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens tilladelse i henhold til konkurrencelovgivningen på vilkår, der er tilfredsstillende for Vendsyssel og Jutlander, er opfyldte. Fusionen gennemføres pr. den dato, hvor disse betingelser er opfyldt, og samtidig indtræder retsvirkningen af fusionen, hvorefter Jutlanders samlede aktiver og passiver, rettigheder og forpligtelser overdrages til Vendsyssel, og Jutlander opløses uden likvidation. Denne dato forventes tillige at være sidste handelsdag for aktierne i Jutlander. I forbindelse med vedtagelse af fusionen vedtages i Vendsyssel et sæt nye vedtægter for det fortsættende institut, der blandt andet tager højde for vilkårene for fusionen.

Vedtagelseskrav Til vedtagelse af forslaget under punkt 1 kræves tiltrædelse af mindst to tredjedele såvel af de afgivne stemmer som af den på generalforsamlingen repræsenterede stemmeberettigede kapital. Til vedtagelse af punkt 2 kræves simpel stemmeflerhed.

Aktiekapitalens størrelse og aktionærernes stemmeret Bankens aktiekapital på nominelt 85.966.790 DKK er fordelt på 8.596.679 aktier á 10 DKK. Hvert aktiebeløb på 10 DKK giver én stemme, dog kan der for aktier tilhørende samme aktionær maksimalt afgives stemmer svarende til 5% af den samlede aktiekapital. Der henvises i øvrigt til bankens vedtægter punkt 12. Aktionærer, der besidder aktier i banken på registreringsdatoen onsdag den 18. august 2021 kl. 23.59, har ret til at deltage i og stemme på generalforsamlingen. De aktier, aktionæren besidder, opgøres på registreringsdatoen på baggrund af notering af aktionærens aktier i ejerbogen samt meddelelser om ejerforhold, som banken har modtaget med henblik på indførsel i ejerbogen. Deltagelse i generalforsamlingen er endvidere betinget af, at aktionæren har anmodet om adgangskort som beskrevet nedenfor. En aktionær eller dennes fuldmægtig kan endvidere deltage på generalforsamlingen sammen med en rådgiver, forudsat at der rettidigt er anmodet om adgangskort til rådgiveren.

Bestyrelsen

Adgangskort Aktionærer, der ønsker at deltage i generalforsamlingen, skal anmode om adgangskort senest fredag den 20. august 2021 kl. 23.59. Adgangskort kan rekvireres ved elektronisk tilmelding via investorportalen på bankens hjemmeside www.jutlander.dk eller ved personlig eller skriftlig henvendelse til en af bankens afdelinger.

Fuldmagt og brevstemme Aktionærer, der ikke ønsker at deltage i generalforsamlingen, kan afgive fuldmagt eller brevstemme. På Jutlander Banks InvestorPortal kan aktionærer via jutlander.dk afgive fuldmagt og brevstemme elektronisk ved anvendelse af NemID. Ønsker du som aktionær ikke at afgive fuldmagt eller brevstemme elektronisk, kan du hente blanketterne på jutlander.dk. Den underskrevne blanket skal sendes til Investor Service, VP Securities A/S, Weidekampsgade 14, 2300 København S pr. post eller på mail til vpinvestor@vp.dk. Fuldmagten skal - uanset om den afgives elektronisk eller sendes pr. brev - være Investor Service, VP Securities A/S i hænde senest fredag den 20. august 2021 kl. 23.59, og brevstemmen skal være Investor Service, VP Securities A/S i hænde senest tirsdag den 24. august 2021 kl. 12.00.

Yderligere oplysninger På bankens hjemmeside jutlander.dk findes fra senest tirsdag den 3. august 2021 følgende yderligere oplysninger om generalforsamlingen: •

Indkaldelsen inkl. dagsorden og de fuldstændige forslag samt oplysninger om det samlede antal aktier og stemmerettigheder på datoen for indkaldelsen

Formularer, der kan anvendes ved afgivelse af fuldmagt eller brevstemme

Den komplette, uforkortede tekst til følgende dokumenter, der skal fremlægges på generalforsamlingen, er endvidere tilgængelige på bankens hjemmeside jutlander.dk: •

Fælles fusionsplan og -redegørelse af 29. juni 2021

Vurderingsmandsudtalelse om fusionsplanen

Vurderingsmandserklæring om kreditorernes stilling

Årsrapporter for årene 2018, 2019 og 2020 for henholdsvis Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel

På hjemmesiden kan tillige findes udkastet til vedtægter for det fortsættende institut samt et dokument benævnt aktionærinformation, udarbejdet til aktionærerne, indeholdende yderligere oplysninger om fusionen, herunder det fortsættende institut. Alle ovenstående dokumenter kan tillige rekvireres i bankens afdelinger.

Spørgsmål fra aktionærerne Aktionærer kan forud for generalforsamlingen stille spørgsmål til dagsordenens punkter eller til de dokumenter, der skal fremlægges på generalforsamlingen, ved skriftlig henvendelse til Jutlander Bank A/S, Markedsvej 5-7, 9600 Aars.

Persondata For nærmere information om Jutlander Banks behandling af persondata i forbindelse med generalforsamlingen henvises til persondatapolitik for aktionærer, som er tilgængelig på bankens hjemmeside jutlander.dk.

KORSTART

Torsdag den 12. august kl. 19.00-21.30 i Musikhuset ALFA Der optages nye medlemmer og vi siger velkommen til vores nye dirigent Julian Rasmussen. Yderligere informationer om koret gives samme aften. Der tages forbehold for evt. nye Corona-restriktioner. Sangglade hilsner - Bestyrelsen

AKTIVE KVINDER AARS Opstart af svømning - kun for medlemmer for perioden onsdag 18. august 2021 - onsdag 8. december 2021. Sted/tid: Aars Svømmehal kl. 13.00-14.00. Pris 200 kr. - Ingen tilmelding, bare mød op. Nyt program for sæson 2022 - udarbejdes og bringes ud ultimo december. Vi starter først op igen med øvrige aktiviteter i det nye år, hvor alle er vaccineret. Vi glæder os til at se jer alle i sæson 2022 med et nyt spændende program. Mvh. Bestyrelsen

FOLKEKIRKEN

Valg til provstiudvalg og stiftsråd

Dagsorden for offentligt møde tirsdag den 24. august 2021 kl. 19.00 på Kimbrerkroen, Markedsvej 8, Aars. Dagsorden: 1 Valg af dirigent 2 Redegørelse for provstiudvalgets virksomhed 3 Redegørelse for stiftsrådets virksomhed 4 Gennemgang af reglerne for valg til provstiudvalg og stiftsråd 5 Fastsættelse af antal lægemedlemmer til provstiudvalg, jf. § 1. 6 Valg af valgbestyrelse, som har ansvar for valg af menighedsrepræsentanter og valg af præsterepræsentant til provstiudvalg samt for valg af menighedsrepræsentant til stiftsråd 7 Drøftelse og eventuel opstilling af kandidater til henholdsvis valg af menighedsrepræsentant til provstiudvalg, valg af præsterepræsentant til provstiudvalg og valg af menighedsrepræsentant til stiftsråd Vesthimmerlands Provsti v/ provst Hanne Petersen


4. AUGUST 2021

opladning og omgående levering Aars Avis

SIDE 7

Kom og hør om hverdagen med KONA electric

Superpower

Åbent hus d. 6. september kl. 11-16 KONA electric Long Range Performance • Mulighed for anhængertræk • Apple CarPlay™ og Android Auto™ • Avanceret sikkerhedsudstyr

Op til 1.600 kg på krogen fra

kr. 294.995

IONIQ 5 Long Range: • Lad 100 km på ca. 5 min. • Op til 481 km på en opladning • 12.3” digital instrumentering Fra

kr. 339.995,-

Danmarks mest solgte el-SUV kører længere pr. opladning Slip alle bekymringer om opladning af din elbil. KONA electric Long Range Performance med 64 kWt fås nu med længere rækkevidde og forkæler dig med op til imponerende 484 km på et fuldt opladet batteri! Så kan du nyde turen med ro i sindet og bl.a. glæde dig over Apple CarPlay™, adaptiv fartpilot og mulighed for anhængertræk. Og drømmer du allerede om bilen, så fås KONA electric med omgående levering! Fra 294.995 kr

SÅ ER DEN HER!

Kom og hør om hverdagen med KONA electric til åbent hus d. 6. september kl. 11-16 hos din Hyundai-forhandler!

EL-BILEN ALLE HAR VENTET PÅ KOM SELV OG OPLEV HVORFOR!

IONIQ 5 Uanset hvad du skal ha’ med, er du i godt selskab med IONIQ 5. Bilen kan nemlig trække op til 1.600 kg på krogen. Det er noget af en stærk nyhed. Og hvis vi skal fortsætte med at blære os med vores nye bil, så kunne vi også fortælle dig, hvor rummelig den er. Det er bare nemmere, hvis du selv oplever den. Power your world med IONIQ 5. Find nærmeste forhandler på hyundai.dk og oplev IONIQ 5 i virkeligheden.

5 års garanti uden kilometerbegrænsning er gældende for biler, der oprindeligt er solgt af en autoriseret Hyundai-forhandler til en slutkunde. Reglerne står AutoAars A/S beskrevet i garantihæftet under ”Hyundai’s garantibestemmelser”. Yderligere er der hele 8 års garanti på højspændingsbatteriet, maksimalt 160.000 km. Industrivejdog 7, 9600 Aars Du kan læse dem på hyundai.dk/mediecenter/manualer

Hyundai Aars

Tlf. 9862 4300, autoaars.dk

Vist med ekstraudstyr. Pris ekskl. metallak. Forbrug 147 Wh/km, CO2 0 g/km. Rækkevidde op til 484 km (WLTP), ekskl. ladestander. Ladestander kan tilkøbes. Åbningstider Rækkevidde er afhængig af kørestil, udendørs temperatur og brug af komfortudstyr Man Fre: 09.00 – 17.30 m.m. som- sædevarme, aircondition

Lørdag: Søndag:

Efter6.00 aftale 13.00 –Henrik 16.00 Jensen Indehaver

Kasper Jensen Indehaver

Kasper Nielsen Sælger

Vist med ekstraudstyr. Forbrug 167-177 Wh/km. CO2 0 g/km. Pris ekskl. metallak. 8 års garanti på højspændingsbatteriet, dog maksimalt 160.000 km. Rækkevidde er afhængig af kørestil, udendørstemperatur og brug af komfortudstyr som aircondition m.m. Lade-abonnement kan tilkøbes. Ladetid er ligeledes afhængig af udendørstemperatur, laderens tilstand og batteristatus. Vi tager forbehold for afgiftsændringer og evt. trykfejl.


Aars Avis

SIDE 8

hele året, men sådan blev det ikke, siger Poul Damgaard, som nu glæder sig til på fredag, 6. august, hvor han også vil løfte sløret for, hvad der skal ske med resten af de penge som sponsorer havde stillet til rådighed for festligholdelsen. Der er tale om et anseeligt beløb, og der er lagt en plan, så pengene bliver anvendt, så de kommer flest mulige til gode.

Stor fejring fredag

Fra venstre borgmester Per Bach Laursen, museumsinspektør Kim Ørsted Iversen og formand for jubilæumskomiteen, Poul Damgaard da jubilæumsbogen udkom. Selv om jubilæumsfesten blev afbrudt af Corona, er kimen lagt til mere samarbejde i Aars. (Arkivfoto)

Aars sætter punktum for byens 150 års jubilæum

Fredag eftermiddag spiller Kimbrergarden i Himmerlandsgade og på Kimbrertorvet for ligesom at slå arrangementet igang. Lidt senere vil Poul Damgaard foretage den officielle afrunding af byjubilæet og lægge op til genåbningsfest. Bagefter taler borgmester Per Bach Laursen inden Marianne Klausen og Jan Mygind synger og spiller Aars-Sangen 2020, skrevet specielt i anledning af 150 års jubilæet. Der bliver mere musik på Kimbrertorvet når folkemusikgruppen ”Mindst 4” underholder. Det sker inden ”Chief 1” og Thomas Buttenschøn slår genåbningen af Aars igang med

4. AUGUST 2021

en times koncert. Herefter markerer Himmerlands Saluteringslaug genåbningen med en kanonsalut, og programmet rundes af med underholdning ved folkemusikgruppen ”Mindst 4”. Butikkerne i Aars har udvidet åbningstiden i anledning af genåbningsfesten. Vesthimmerlands Museum og Lokalhistorisk Arkiv i Aars har lavet en historisk udstilling om Aars by, som man kan se i butikslokalet Himmerlandsgade 78. I Himmerlandsgade 71 kan man desuden se arkitektfirmaet Arki-Labs plancheudstilling med fremtidsvisioner for Aars. - Vi forsøger med de to udstillinger at lave en overgang fra fortiden til fremtiden. Byjubilæet er også et forsøg på at binde noget mere sammen via samarbejde. Det er der allerede kommet meget godt ud af, så selv om en del af jubilæumsprogrammet måtte aflyses, har forberedelserne absolut været det hele værd. I komiteen tror vi på, at kimen er lagt til mere samarbejde til gavn for Aars og flere aktiviteter for byen og borgerne i fremtiden, siger Poul Damgaard.

Og fredag bliver der stor genåbningsfest på Kimbrertorvet Af Thorkil Christensen AARS: Nu skal der sættes punktum for Aars Bys 150 års jubilæum som var i 2020, men som blev forlænget med første halvdel af 2021 på grund af Corona-restriktionerne. Afslutningen sker på fredag, 6. august, hvor byjubilæumskomiteen går sammen med Aars Handel om et stort arrangement på Kimbrertorvet i Aars. Det bliver samtidig en genåbnings-

fest for detailhandelen. - Der mangler dog en enkelt jubilæumsaktivitet, som først kan gennemføres senere, og som det er for tidligt at løfte sløret for nu, siger formanden for jubilæumskomiteen, tidligere bankdirektør Poul Damgaard, Aars. Der var lagt op til en markering af Aars Bys 150 års jubilæum med et program for hele 2020. Der var planlagt omkring 150 aktiviteter og events i samar-

bejde med lokale foreninger, institutioner og private ildsjæle. Alle havde gjort et stort forarbejde, og det lykkedes også at komme godt igang i januar 2020, men allerede 11. marts måtte komiteen lukke ned for aktiviteterne, da statsminister Mette Frederiksen udstedte forbud mod at samles på grund af frygt for Coronasmitte. Det lykkedes at gennemføre omkring 40 af de planlagte aktiviteter inden 11. marts. Mange aktiviteter blev derefter aflyst, og andre udsat i håb om, at det kunne

lade sig gøre at gennemføre arrangementerne senere i 2020. Sådan gik det ikke, og byjubilæumskomiteen tog sig den frihed at tage første halvår af 2021 med i håb om, at det så kunne lade sig gøre, men på grund af nye Corona-restriktioner blev festligholdelsen ikke så omfattende, som den var tænkt. - Det var ærgerligt, for et 150 års byjubilæum er en god anledning til at gøre opmærksom på, hvad vi kan og står for i Aars. Vi satsede på en festligholdelse med folkeligt islæt

”Chief 1” og Thomas Buttenschøn, bl. a. kendt fra X-Factor, underholder på Kimbrertorvet i Aars på fredag, 6. august.

Danebo Aars 98 62 24 00

Vi gør os ekstra umage

BEKENDTGØRELSER

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse hos Advokatfirmaet Himmerland ApS, Kirkegade 1, 9600 Aars. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Folkbandet ”Mindst 4” lever op til navnet fredag, for violinisten er sygemeldt. Fv: Hans Jacob Hansen, Agnetha Ed, Sten Kosack, Bent Rasmussen og Niels Binderup.


4. AUGUST 2021

opladning og omgående levering Aars Avis

SIDE 9

Kom og hør om hverdagen med KONA electric

Elektrisk køreglæde

Åbent hus d. 6. september kl. 11-16 KONA electric Long Range Performance • Mulighed for anhængertræk • Apple CarPlay™ og Android Auto™ • Avanceret sikkerhedsudstyr

Helt ny TUCSON Plug-in Hybrid fra

kr. 294.995

• Op til 62 km på en enkelt opladning • Automatgear og adaptiv fartpilot • 19” alufælge Danmarks mest solgte el-SUV kører længere pr. opladning • Firehjulstræk ogom 265 hestekræfter Slip alle bekymringer opladning af din elbil. KONA electric Long Range Performance med 64 kWt fås nu med længere rækkevidde og forkæler dig med op til imponerende 484 km på et fuldt opladet batteri! Så kan du nyde turen med ro i sindet og bl.a. glæde dig over Apple CarPlay™, adaptiv fartpilot og mulighed for anhængertræk. Og Fra drømmer du allerede om bilen, så fås KONA electric med omgående levering! Fra 294.995 kr

kr. 309.995,-

Kom og hør om hverdagen med KONA electric til åbent hus d. 6. september kl. 11-16 hos din Hyundai-forhandler!

Nye tider kræver nye biler – med nye stærke løsninger Den nye TUCSON Plug-in Hybrid er ikke blot en nyhed som så mange andre på elbilmarkedet. For er du klar over, at du får imponerende 265 hk? Og firehjulstræk? Ja, det er ikke bare salgssnak, når vi siger “elektrisk køreglæde“ – du får nemlig også op til 62 kilometer på ren el, støjdæmpende forrude, trådløs Apple CarPlay™ og Android Auto™, automatisk nødbremse med fodgænger- og cyklistgenkendelse, adaptiv fartpilot, 19“ alufælge, unikt lygtedesign (elegant integreret i frontgrillen) og den helt nye og elegante shift-by-wire-gearvælger. Se den nye TUCSON Plug-in Hybrid hos din Hyundai-forhandler. Læs mere eller book prøvetur på hyundai.dk

5 års garanti uden kilometerbegrænsning er gældende for biler, der oprindeligt er solgt af en autoriseret Hyundai-forhandler til en slutkunde. Reglerne står AutoAars A/S beskrevet i garantihæftet under ”Hyundai’s garantibestemmelser”. Yderligere er Industrivejdog 7, 9600 Aars der hele 8 års garanti på højspændingsbatteriet, maksimalt 160.000 km. Du kan læse dem på hyundai.dk/mediecenter/manualer Tlf. 9862 4300, autoaars.dk

Hyundai Aars

Vist med ekstraudstyr. Pris ekskl. metallak. Forbrug 147 Wh/km, CO2 0 g/km. Rækkevidde op til 484 km (WLTP), ekskl. ladestander. Ladestander kan tilkøbes. Åbningstider Rækkevidde er afhængig af kørestil, udendørs temperatur og brug af komfortudstyr Man - Fre: 09.00 – 17.30 som sædevarme, aircondition m.m. Lørdag: Efter aftale 6.00 Søndag: 13.00 –Henrik 16.00 Jensen Kasper Jensen Kasper Nielsen

Indehaver

Indehaver

Sælger

Vist med ekstraudstyr. Forbrug 71,4 km/l, CO2 31 g/km. Elektrisk rækkevidde op til 62 km. 8 års garanti på højspændingsbatteriet, dog maksimalt 160.000 km. Vi tager forbehold for afgiftsændringer og evt. trykfejl. Pris ekskl. metallak og evt. ladestander. Ladestander kan tilkøbes. Rækkevidde er afhængig af kørestil, udendørstemperatur og brug af komfort-udstyr som klimaanlæg og lignende.


Aars Avis

SIDE 10

4. AUGUST 2021

Y’s Men’s i Aars tager et år mere AARS: 1. juli tog Aars Y’s Men’s Klub hul på et nyt klubår. - Klubben har besluttet at ledelsen fortsætter et år mere, det samme gør de siddende udvalg. Dette skyldes alene Corona-restriktionerne, der på det tidspunkt, da valgene skulle foretages, forbød større forsamlinger. Første gang vi kunne mødes fysisk var 25. maj, forklarer Else Kristophersen, Aars Y’s Men’s Club. Fra juli 2021 består ledelsen af præsident

Læge i Aars informerer om knogleskørhed

Hurtigtestcentret på Vølundsvej i Aars lukkede tirsdag. Fredag åbnes på V. Boulevard.

Teststed i Aars skifter adresse til V. Boulevard AARS: Falck har gennem flere måneder tilbudt lyntest af Covid-19 i HEGs idrætshal ved Vølundsvej i Aars. Men det har ikke været muligt at forlænge tilstedeværelsen på adressen. Derfor har Falck fundet en ny adresse, hvor de kan tilbyde lyntest.

Det nye teststed bliver i ejendommen Vestre Boulevard 28B, hvor først Skousen Hvidevarer og senest Aldi har holdt til. Den sidste åbningsdag på Vølundvej 1, bliver tirsdag, 3. august. Men det er først muligt at være klar på det nye teststed fra 6.

Lisbeth Skov, vicepræsident Anders Lassen, skatmester Knut Olaf Christensen, sekretær Karen Møller og pastpræsident Ole Møller. På klubbens sidste møde blev der uddelt donationer. Lokalt gik de til Hjertebo, Hvam, Plejecenter Østermarken, Aars, Børn og unge-sorggrupper i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner, Vesterbølle Efterskole, Stafet for Livet, Aars, Carpe Diem-hjælp til kræftramte og socialt ud­

satte, Aalestrup, og FDF i Aars. På landsplan ydes støtte til KFUM og KFUKs events og lejre for unge og familier, Blå Kors Danmark, KFUMs soldaterhjem, Danmarks kirkelige Mediecenter, Bibelselskabets forskellige projekter og Diakonhøjskolens Internationale hold. Desuden støttes de internationale hjælpeorganisationer Sat-7 i Europa og Asien, Merci Ships, Drop in center for hjemløse børn i Grækenland, og Y’s Men’s Region Danmarks regionsprojekter. Klubben i Aars har sammenlagt doneret 129.500 kr. Nu ser alle i Aars Y’s Men’s Club frem til et nyt år uden aflysning af aktiviteter.

august. Det betyder, at der ikke foretages hurtigtest i Aars 4. og 5. august. I stedet er der fortsat mulighed for – også 4. og 5. august – at få foretaget en PCR-test i Messecenter Vesthimmerland. Dette kan ske både med og uden tidsbestilling.

VESTHIMMERLAND: Knogleskørhed er én af Danmarks mest oversete folkesygdomme, som mange borgere lever godt med, men som endnu flere slet ikke er klar over, at de har. Osteoporoseforeningen har planlagt et arrangement på sygehuset i Farsø onsdag, 18. august, hvor man kan høre om sygdommen, og hvad sundhedssystemet gør i den sammenhæng. Praktiserende læge Vivi Jørgensen, Lægeklinikken Aars, vil informere om, hvordan man i en lægeprak-

sis opsporer patienter med knogleskørhed, om undersøgelserne der går forud for medicinsk behandling, og hvordan man følger op på, om der sker en bedring af patienternes knogler. Overlæge Jesper Scott Karmisholt, Aalborg Universitetshospital, fortæller om det grundlæggende for sygdommen, om knoglescanninger og analyser samt samarbejdet med de praktiserende læger. Ergoterapeut Linda Jensen, Vesthimmerlands Kommunes afdeling for sund-

hedsfremme og forebyggelse, vil fortælle om det kommunale træningstilbud til patienter med knogleskørhed. - Basal viden om vores knogler er utrolig vigtig for at forebygge brud på bl. a. håndled og hofter og sammenfald i ryggen. En stigende levealder for kvinder og mænd, øger behovet for at vedligeholde både knoglemassen og knoglestyrken, med henblik på at sikre flest mulige år med fysisk aktivitet og god livskvalitet, siger Anny Winther, formand for Osteoporoseforeningen Nordjylland.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG 6/8

Kl. 21.30 Déjà Vu Amerikansk actionthriller fra 2006 En færge rammes af en voldsom eksplosion. Politimanden Doug Carlin efterforsker sagen, og får kontakt med en hemmelig FBI-enhed, der kan visualisere den umiddelbare fortid. Carlin får en ide. Kan han bruge teknologien til at rejse tilbage i tiden og stoppe bombemanden - og redde liv?

FREDAG 6/8

Kl. 23.15 Mr. Right Amr. action-komedie fra 2015 Martha McKay har haft et smertefuldt brud med sin kæreste, da hun møder den charmerende mand Francis, der virker perfekt for hende. Men det viser sig hurtigt, at der er et stort problem med ham: Han er lejemorder, og på flugt fra sine tidligere arbejdsgivere. Har de en fremtid sammen?

LØRDAG 7/8

Kl. 19.00 Dyreunger på egne ben (4:5) Tysk naturserie fra 2020. (Born to Be Wild) I Indien møder vi den lille løvehaleabe Ravi. Han er del af en meget sjælden makak-art med mindre end 4000 individer tilbage. Hans flok har udviklet nogle fascinerende overlevelsesevner, men at lære dem, kræver en masse øvelse.

LØRDAG 7/8

Kl. 22.15 The Mountain Between Us Amr. actiondrama fra 2017 Efter et tragisk flystyrt strander to fremmede på et fjernt, snedækket bjerg, og de bliver tvunget til at komme tæt på hinanden for at overleve under de ekstreme forhold. Da de indser, at hjælpen ikke kommer, sætter de ud på en farlig rejse gennem vildmarken for at redde sig selv.

SØNDAG 8/8

Kl. 19.00 Tokyos vilde dyreliv Britisk dokumentar fra 2020. (Wild Tokyo) Tokyo er en af de største, travleste og mest tætbefolkede byer i verden, men byen har også et overraskende og spektakulært dyreliv. Ynglende traner befolker tagene og i udkanten af byen huserer tyvagtige bjørne og aber. Vi kommer helt tæt på dyrelivets diversitet bag alle neonlysene.

SØNDAG 8/8

Kl. 21.00 Klassefesten 2: Begravelsen Dansk komedie fra 2014 Thomas skal giftes, og i den anledning arrangerer hans to gamle venner Andreas og Niels en vild polterabend for ham. Men den går langt fra som planlagt, for et uventet dødsfald sender de tre venner afsted på en tur til en begravelse i provinsen, som de sent vil blive tilgivet for.


4. AUGUST 2021

Nyhed! Nu op til 484 km på én opladning og omgående levering Aars Avis

SIDE 11

Kom og hør om hverdagen med KONA electric

HILS PÅ DE TUNGE DRENGE FRA SUZUKI

Åbent hus d. 6. september kl. 11-16 KONA electric Long Range Performance • Mulighed for anhængertræk • Apple CarPlay™ og Android Auto™ • Avanceret sikkerhedsudstyr fra

kr. 294.995

NU TRÆKKER BÅDE VITARA OG S-CROSS OP TIL 1.500 KG PÅ KROGEN

Danmarks mest solgte el-SUV kører længere pr. opladning Slip alle bekymringer om opladning af din elbil. KONA electric Long Range Performance med 64 kWt fås nu med længere rækkevidde og forkæler dig med op til imponerende 484 km på et fuldt opladet batteri! Så kan du nyde turen med ro i sindet og bl.a. glæde dig over Apple CarPlay™, adaptiv fartpilot og mulighed for anhængertræk. Og drømmer du allerede om bilen, så fås KONA electric med omgående levering! Fra 294.995 kr Kom og hør om hverdagen med KONA electric til åbent hus d. 6. september kl. 11-16 hos din Hyundai-forhandler!

FORVENT MERE AF SUZUKI VITARA FRA 219.990 KR. OG S-CROSS FRA 224.990 KR. Uanset, om det er Vitara eller S-Cross, der trækker mest i dig, får du overraskende meget SUV for pengene. Begge er fx udstyret med klimaanlæg, LED-forlygter og aktiv fartpilot i alle modeller. De kraftfulde turbomotorer koblet med effektiv hybridteknologi er også standard. Så selvom de begge er i energiklasse A+ og klarer op til 18,5 km/l ved blandet kørsel, får du masser af trækkraft. Og nu kan de tunge drenge tage 1.500 kg på krogen. Kom forbi og oplev, hvor meget mere du kan forvente dig af Suzuki Vitara fra 219.990 kr. og S-Cross fra 224.990 kr.

5 års garanti uden kilometerbegrænsning er gældende for biler, der oprindeligt er solgt af en autoriseret Hyundai-forhandler til en slutkunde. Reglerne står beskrevet i garantihæftet under ”Hyundai’s garantibestemmelser”. Yderligere er der hele 8 års garanti på højspændingsbatteriet, dog maksimalt 160.000 km. Du kan læse dem på hyundai.dk/mediecenter/manualer

Vist med ekstraudstyr. Pris ekskl. metallak. Forbrug 147 Wh/km, CO2 0 g/km. Rækkevidde op til 484 km (WLTP), ekskl. ladestander. Ladestander kan tilkøbes. Rækkevidde er afhængig af kørestil, udendørs temperatur og brug af komfortudstyr som sædevarme, aircondition m.m.

6.00

Henrik Jensen Indehaver

Kasper Jensen Indehaver

Kasper Nielsen Sælger

Suzuki Vitara og S-Cross: 18,5 km/l, CO2 121-123 gram/km. Oplysninger om brændstofforbrug er i hht. WLTP-normen (blandet kørsel). Alle priser er inkl. lev. omk. (4.180 kr.), men ekskl. evt. metallak og anhængertræk. Foto viser biler med ekstraudstyr. Der tages forbehold for trykfejl og evt. afgiftsændringer.


Aars Avis

SIDE 12

Kirstine Christiansen og Pia Nikolajsen i Dansk Folkehjælps genbrugsbutik i Aars vil være meget kede af, hvis man afskaffer kontanter. Det vil betyde noget for handelen i butikken.

I Bog & Ide i Aars vurderer Louise Korsgaard, at det ikke vil have den store betydning, hvis man afskaffer kontanter.

Brugen af kontanter er mere almindelig i Aars end forventet Mor: Kontanter er et led i børns opfattelse af hvad penge er Af Torsten Hansen AARS: For tiden er der forskellige forslag om at afskaffe butikkernes pligt til at tage imod kontanter i dagtimerne, men der er også andre, der ønsker at man helt afskaffer kontanter. Det kan lyde enkelt, men en kort tur gennem Himmerlandsgade i Aars

viser, at der er flere sider af sagen. I de fleste butikker vil det ikke være et problem at afskaffe kontanter, men noget tyder på, at det vil være endnu et søm i ligkisten hos de små butikker. - Vi vil være meget kede af, hvis man afskaffer kontanter, siger Pia Nikolajsen, næstformand

Krogh Madsen Arkitekter a/s 98 62 18 66

www.km-ark.dk

Danebo Aars 98 62 24 00 Bestil et gratis Salgstjek

Jern & metal købes / afhentes

Nedskæring foretages • Skrotbiler modtages ISO 14001

Nibe Produkt - det miljørigtige valg

Aalborgvej 55, 9240 Nibe • Tlf. 98 35 18 54 • www.skrotten.dk

i Dansk Folkehjælp, der driver genbrugsforretning i Himmerlandsgade. I genbrugsbutikken har de en del der betaler med kontanter. Men det er egentlig ikke selve funktionen der er det største problem. - Vi tager i mod kontanter og MobilePay, men ikke Dankort. Årsagen er, at det koster mange penge for os at have en dankortautomat, forklarer Pia Nikolajsen. Hun vurderer, at der vil være kunder, der vælger deres genbrugsbutik fra, hvis man kun kan betale med MobilePay. - Der er flere af de ældre kunder, der ikke har MobilePay. De kunder vil vi sandsynligvis miste, hvis de ikke kan betale med kontanter eller Dankort, vurderer Pia Nikolajsen. I de butikker der modtager betaling via Dankort er holdningen nærmere, at kontanterne godt kan undværes. - Vi modtager faktisk en del betalinger med kontanter. Men det vil nok ikke ændre det store, hvis kontanterne forsvinder, siger Cecilie Houmøller, Sport 24, Aars. - Det er som regel voksne der betaler kontant. Ofte er det fordi de har fået kontanter i fødselsdagsgave, forklarer Cecilie Houmøller. Netop fødselsdagsgaver er et af de steder, hvor vi danskere stadig giver hinanden kontanter. Og nogle gange med god grund. Aske Møller Høgh på ni år er på indkøb i Aars

4. AUGUST 2021

sammen med sin mor og lillebror fra Farsø. - Jeg har lige fået penge i fødselsdagsgave, siger han stolt og vil gerne vise indholdet af pungen frem for journalisten. Mor Rikke Møller Høgh holder ham lidt tilbage med at vise indholdet, men er helt på det rene med, hvorfor Aske har kontanter i pungen. - Det vil være synd, hvis vi afskaffer kontanter. Børn bliver ikke bevidste om, hvad penge er, hvis de ikke kan se og røre dem. Kontanter er en del af deres forståelse af, hvad penge er, fastslår hun. Lillebror Lauge har også kontanter i pungen og er lige så stolt over at

have penge. Med dem kan han selv handle i butikkerne. - Det er vigtigt, at vi kan lære vores børn, hvad penge er, understreger Rikke Møller Høgh. Den lille familie har netop spist is sammen på bænken på Kimbrertorvet. Is man kan købe i Kimbrer Grillen. Her tager de heller ikke imod Dankort - af samme årsag som i genbrugsforretningen. Det betyder for grillen, at de ofte har halvdelen af deres omsætning i kontanter. De fleste af deres kunder vil dog kunne betale med MobilePay, men det sker meget ofte, at kunderne i stedet vælger at besøge en af de mange pengeautomater omkring Kimbrertorvet inden købet i Kimbrer Grillen, så de kan betale med kontanter.

Ingen behov Modsat familien fra Farsø så har Kirsten og Bent

Juul, Suldrup, et helt andet forhold til kontanter. - Vi bruger aldrig kontanter. Det er flere år siden, vi har betalt med kontanter, siger Bent Juul. - Vi har dog lige haft kontanter i lommen. Men dem gik vi i banken med og fik sat ind på vores konto, så vi kan betale med kort, uddyber han. Begge mener desuden, at det vil være godt for detailhandlen, hvis kontanter afskaffes, fordi det nedsætter risikoen for røveri i butikkerne.

Muligt Samlet set, så vil en afskaffelse af kontanter nok kunne lade sig gøre, og de fleste vil sandsynligvis sige det som Louise Korsgaard, Bog og Ide, Aars. - Vi tager i dag imod en del kontanter, også i forhold til hvad man regner med. Men det vil nok ikke betyde noget, hvis vi ikke tog imod kontanterne. Kunderne skulle nok finde ud af det alligevel, siger hun.

Aske og lillebror Lauge Møller Høgh er glade for at have deres egne penge med, når de handler sammen med mor Rikke Møller Høgh. Hun er samtidig sikker på, at kontanter er den bedste måde at lære børnene om værdien af penge.


4. AUGUST 2021

Aars Avis

SIDE 13

Genåbningsfest på Kimbrertorvet i Aars FREDAG, 6. AUGUST

Butikkerne fejrer genåbningen efter Corona - og Aars Bys 150 års jubilæum rundes af Program Kl. 15.00 Kimbrergarden spiller i Himmerlandsgade og på Kimbrertorvet Kl. 15.45 Poul Damgaard afrunder byjubilæet og lægger op til genåbningsfest Lidt om folk emu Kl. 15.50 Borgmester Per Bach Laursen taler sikg rupp en ’M Kl. 16.00 Marianne Klausen og Jan Mygind synger og spiller Aars-Sangen 2020 inds t 4’ Kl. 16.15-17.00 Folkemusikgruppen ”Mindst 4” underholder. Kl. 17.00-18.00 Chief 1 og Thomas Buttenschøn slår genåbningen af Aars i gang Kl. 18.00 Himmerlands Saluteringslaug markerer genåbningen med en kanonsalut Kl. 18.15 -19.00 Folkemusikgruppen ”Mindst 4” underholder

Folk e fort musik o g sam ner sig ruppen m en til M og d bage til indst 4 ann Ork ede 1981, h stamm este er o grup vor v geo r pr i pen graf ets gru , de var no indelig isk r de g t fra ndstam nga le delt fra Aa Fred I be me n g sp agere lborg g erik e illed om sha r stadig bes yndels ie vn t ætn en v e dan t musik rådet. il Sil intakt ing ar r spil O sk f o , les e keb olke kursus prinde der g med pertoir org. men i d ls , mus i da v ag e ik. som fa en g fo ilje til et mes Gru r ndt g lkem at td rupp p vek pen er ens usik tilgode ansk s sler ken p m s i ille em bred edle dt m ed mm fors edlem mands sve for sit er s tand Gru m mer nsk pred p nes usik, m . e og alsidige t orke pens o f e o d r nm rske epe ans prin ster e r k l d ud toir dels e sa lige et h e v n e m , a ge o hvo r en i sp usik idels Gru r il g e alsk sær l tr p folk lig n emand e in af eme adition nua pen læ tere ordis smu nce lodie elle sse sik r og gger væ k kl r - o skots r, ’fuld ang ken og g t k g p e m eg Kon , de og ir m u s å tæ ’t il r takt e lø t og skin t an ske ik’ u b’ af : Ste d v n d s arie et. er ig en s ang ove n Ko r e r sc v e enn sac ene t samm em ensk v k– kan io i ma tlf.: ten. enspil nge linist e 868 , hv r num 1427 o r re. årsag t 0 el der il at ler 2 båd e er 2510 plad 157 s til fine

Himmerlandsgade 78: Historisk udstilling om Aars by Himmerlandsgade 71: Arki-Labs plancheudstilling med fremtidsvisioner.

Velkommen til en spændende eftermiddag i Aars!

AFSLUTNING PÅ AARS BYS 150 ÅRS JUBILÆUM


Aars Avis

SIDE 14

4. AUGUST 2021

F R II S K F RA FE R II E N & F FR RIS SK K F FR RA A F FE ER RIE EN N & &

klar til start! Frit valg FritFrit valg valg Frit valg 95

79 79 79959595 79

SISTEMA TRITAN DRIKKEFLASKE SISTEMA TRITAN DRIKKEFLASKE Robust 600 ml drikkeflaske i god størrelse produceret i det stærke materiale tritan. SISTEMA TRITAN DRIKKEFLASKE SISTEMA TRITAN DRIKKEFLASKE Robust mlog drikkeflaske i god størrelse produceret i det stærke materiale tritan. God til600 sport fitness. Vælg forskellige farver. Robust 600 drikkeflaske imellem god størrelse produceret i det stærke materiale tritan. Robust 600 mlml drikkeflaske god størrelse produceret God til sport og fitness. Vælgimellem forskellige farver. i det stærke materiale tritan. God sport fitness. Vælg mellem forskellige farver. God til til sport ogog fitness. Vælg mellem forskellige farver. SISTEMA DRIKKEFLASKE SISTEMA DRIKKEFLASKE Vælg mellem to størrelser i flere forskellige farver. SISTEMA DRIKKEFLASKE SISTEMA DRIKKEFLASKE Vælg mellem to størrelser i flere forskellige farver. Vælg mellem to størrelser i flere forskellige farver. Vælg mellem to størrelser i flere forskellige farver. 95 9595 Twist n’sip 330 ml. 95 Twist n’sip 330 ml. Twist n’sip 330 Twist n’sip 330 ml.ml.

39 39 39 39 95 9595 64 95 64 64 64

Bogbind på den nemme måde

SKOLEBOGSETIKETTER/ STICKERS Fås både til papir og tekstil. Vælg mellem flere forskellige.

Trio 580 ml. Trio 580 ml. Trio 580 Trio 580 ml.ml.

SPAR

990

SISTEMA MADKASSE 2898706 Frit SISTEMA MADKASSE LUNCH CUBE SISTEMA MADKASSE SISTEMA MADKASSE LUNCH CUBE Frit God ogvalg rummelig madkasse. LUNCH CUBE Frit valg LUNCH CUBE God og1,4 rummelig 2 stk. A5 liter. Fåsmadkasse. imadkasse. flere farver. Frit valg Frit valg God og rummelig madkasse. God ogliter. rummelig SISTEMA DRIKKEFLASKE CHIC STAINLESS STEEL 600 ML STEEL 1,4 Fås i flere farver. SISTEMA DRIKKEFLASKE CHIC STAINLESS STEEL 600 ML SISTEMA DRIKKEFLASKE CHIC STAINLESS 600 ML liter. Fås i flere farver. Super lækker Stainless Steel drikkeflaske. Dobbelt isoleret så den holder indholdet 1,41,4 liter. Fås i flere farver. 95 Super lækker Stainless drikkeflaske. Super Stainless Steel Dobbelt isoleret så denSteel holder indholdet Dobbelt isoleret så den holder indholdet FLASKE CHIC STAINLESS 600 RIKKEFLASKE CHIC STAINLESS STEEL 600 ML varmtSTEEL i 6lækker timer og koldtML i 12 timer. Fås i drikkeflaske. mange flotte farver. Normalpris 239,95 9595 varmtflotte i 6 timer og koldt i 12 timer. Fås i mange flotte farver. Normalpris 239,95 varmt i Dobbelt 6isoleret timer og i 12den timer. Fås indholdet i mange farver. Normalpris 239,95 ess Steel drikkeflaske. Dobbelt såkoldt den holder indholdet r Stainless Steel drikkeflaske. isoleret så holder 95 oldt i 12 timer. i mange flotte farver. 239,95 239,95 er og koldt i 12Fås timer. Fås i mange flotteNormalpris farver. Normalpris SPAR

ksilikonelomme silikonelommemed medforsegling. forsegling.Fødevaregodkendt Fødevaregodkendtog ogtåler tåler sk silikonelomme med forsegling. Fødevaregodkendt og tåler 95 k silikonelomme med forsegling. Fødevaregodkendt og tåler vn,alm. alm.ovn, ovn,fryser fryserog ogopvaskemaskine. opvaskemaskine.Fås Fåsi et i etvæld vældafaffarver. farver. 9595 n, vn,alm. alm. ovn, fryser ogopvaskemaskine. opvaskemaskine. Fås i etvæld vældafaffarver. farver. n, ovn, fryser og Fås i et Kom ind i butikken og se det store udvalg. Kom ind ii butikken og se det store udvalg. Kom ind i butikken og det store udvalg. 100.Kom ind butikken og sese det store udvalg.

139

40.-

139 139

valg

95 79 95

2898706 2898706 2898706

Frit valg

1495

2898706

Aldrig har det v nemmere at binde b

Frit valg

95 49 139 13949 49 49

%er 100.100.100.100.Aldrig Aldrig har har de de nemmere bind nemmere at95 bind 99 % 99 35. - 95 at 124 124 der aldrig findes et godt 99 Fordi 189 95 24 24 99 124 95 95 124 189 49 49 189 189 49 49 49 tidspunkt at mangle papir % 59 59 5959 i printeren… 39 % Aldrig har det været 64 149 nemmere at binde bøger ind 49 149 79 %149 79 79 79 % 89 229 179 179 229 179 97 229179 89 50. 229 179 89 40. 229 229 229 179 179 89 %% Fordi der 49 24 99 aldrig findes et godt 99 99 99 49 49 189 tidspunkt at mangle papir 189 % 189 %149 189 149 49 79 79 i printeren… 24 49 49 149 49 79 49 29 50. 50. 50.-50% %99% 6959 99 695959 % 229 17959 35.6969 99 24 229 9 179 97 %% 124 29 24 9 14 % %% 79 50% 50.%% 14 24 14 39 14 29 49 %% 39 40.- 40.- 7940.40.%% 40.40.40.14 39 49 39 69 % 89 49 49 %% 14 99 79 %% 79 79 79 79 49 % %% 39 • 98 63 10 11 59 Farsø: Farsø Rådhuscenter 5949 59 59 59 5959 5959 69 6969 6969 Aars: Himmerlandsgade 96 37 00 69 82 •69 6920 69 %% 69 SISTEMA DRESSING TO GO Små bøtter med skruelåg. God ® til dressing og alt muligt andet. STASHER ® STASHER ® 4 stk. pr. pakke. HALF BAG SISTEMA DRESSING TO SISTEMA DRESSING TO GO GALLON ® STASHER

SPAR

SPAR

SPAR SPAR TASHER® STASHER® ® SHER®BAG ® NACK ® ® BAG STASHER SANDWICH GO STASHER ® ASHER STASHER STASHER STASHER ACK BAG HALF BAG SANDWICH BAG cm. 90 ml.BAG 19x11,5x2,5 cm. Små bøtter med skruelåg. SNACK BAG 1,9 l.GALLON 26x22x4 cm. 450 ml. 18x19x2,5 SISTEMA MULTI Små bøtter med skruelåg. God SPLIT God NG TO GO RESSING TO GOcm. ACK HALF GALLON BAG SANDWICH BAG 95 HALF GALLON SANDWICH BAG ml. 19x11,5x2,5 1,9 l. 26x22x4 cm.BAG ml. 18x19x2,5 cm. farver. Madkasse med tre 450 ås i flere forskellige farver. 290 ml. 19x11,5x2,5 cm. Fås il.flere forskellige Fås i flere forskellige til dressing og alt muligt andet. 450 til dressing og alt muligt andet. God med skruelåg. God 0 ml. 19x11,5x2,5 cm. 1,9 26x22x4 cm. 450 ml. 18x19x2,5 cm. 1,9 l.flere 26x22x4 cm. ml. 18x19x2,5 cm. iuelåg. flere forskellige farver. adskilte rum. PasserFås Fås i forskellige i flere forskellige farver. 4i1 Fås i flere forskellige farver. SISTEMA TRITAN DRIKKEFLASKE farver. 4 stk. pr. pakke. 4 stk. pr. pakke. andet. gi flere alt muligt andet. suligt forskellige farver. perfekt til en mad eller Fås i flere forskellige Fås i flere forskellige farver. Fås i flere forskellige Fås i flere forskellige farver. 95 farver. 95 tre, lidt grønt og snacks. ke.valg farver. 9595 Robust95 600 ml drikkeflaske i god størrelse tritan.SPLIT rit farver. 9595produceret SISTEMA MULTI SISTEMA MULTI SPLITi det stærke materiale 95 95 95 valg 95 95 medfarver. til95 sport og fitness. Vælg mellemMadkasse forskellige Frit valg Frit valg GodSISTEMA Madkasse med tre tre MULTI SPLIT SISTEMA MULTI Frit valg SPLIT valg 95 95 Frit valg adskilte rum. Passer adskilte rum. Passer Madkasse med tremed tre Madkasse valg FritFrit valg if Orellana perfekt til en mad eller perfekt til en mad eller adskilteadskilte rum. Passer rum. Passer Orellana Sif Orellana 2065083 KRAM I MADKASSEN 2579362 Orellana tre, lidt grønt og snacks. tre, lidt grønt og snacks. perfektperfekt til en mad eller til en mad eller SISTEMA DRIKKEFLASKE AM I MADKASSEN emme og sunde madkasKRAM I MADKASSEN tre, lidt grønt og snacks. tre, lidt grønt og snacks. RAM I MADKASSEN Vælg farver. mme og sunde madkas95 95mellem to størrelser i flere forskellige ehits dit barn vil elske nemme og sunde madkasmme og sunde madkasits diti barn vil elskeer en fantastisk Frit valg Frit valg 95 95 madkassen” Kram bruger sehits dit barn vil elske hits dit barn vil elske am i madkassen” er en fantastisk Frit valgFrit valg amling Sif Orellanas største madpakR OG i af madkassen” en fantastisk ”Kram ificeret ram i madkassen” er er en fantastisk L, HOLDBA mling Sifhendes Orellanas største madpakOGR R FO Twist n’sip 330 ml. FLEKSIBE BA e-hitsaf fra forfatterskab krydret LDNI HOAT samling af Orellanas største madpakNG L, ST R OG BEER mling af SifSif Orellanas største madpakBA SID 2482714 LD EK RROG FL HO BA yanter. hits fra hendes forfatterskab krydret L, LD FO GO BE HO SI NG L,ATNI med etfra læs helt nye.forfatterskab Normalpriskrydret 249,95 BE ERFO FL SI ke-hits fra hendes krydret ST OS EK SPNG ER FL DEK NG NG -hits hendes 2065083 2065083 NI GO FOR R GA AT EN ST 2579362 2579362 d et læs helt nye.forfatterskab Normalpris 249,95 NI ER ER AT D OS ST GO bæreTinkerbell Books SP ER D SISTEMA 249,95 læs helt nye. Normalpris 249,95 GOENGANG NGSPOS ER ed et et læs helt nye. Normalpris 3med 2065083 kerbell Books SISTEMA MADKASSE 2579362 2579362 NGSPOSER MADKASSE/ GAGA ENEN Trio 580 ml. Tinkerbell Books ger, derBooks nkerbell SISTEMA MADKASSE DRIKKEFLASKE BENTO CUBE LUNCH 95 SISTEMA MADKASSE SISTEMA MADKASSE SISTEMA MADKASSE/SALAD 3 SÆT BENTO CUBE LUNCH l reser-9595 2579363 Praktisk madkasse med flere indBENTO CUBE LUNCH TO GO En god sampak BENTOmadkasse CUBE LUNCH 95 Praktisk med flere indsatser og madkasse yogurtbæger. Passer Praktisk opbevaring af din salat med drikkeflaske Praktisk med flere indde dyr. & Simone Thorup Praktisk med flere indiv Martine Eriksen satser og madkasse yogurtbæger. Passer SISTEMA SANDWICH BOX din frugt og grønt opbevares adskilt og madkasser til i forrummet på de fleste skolesatser og yogurtbæger. Passer Martine & Simone Thorup Eriksen satser og yogurtbæger. Passer Smarte boxe i friske farver á 450 ml. og du undgår at din salat bliver både den store og i forrummet på de fleste skoleLiv Martine & Simone Thorup Eriksen TI-30XS TI-30XS TI-30XB TI-30XS SISTEMAPerfekt MADKASSE BYG DIN EGEN MADPAKKE Fås i flere farver. tasker. v Martine & Simone Thorup 13.000 til en sandwich. Stabelbar. kedelig. 1,1 liter. Dressingbøtte og den lilleEriksen sult. Fås i i forrummet de fleste skolei forrummet påpå de fleste skoleGn DIN EGEN MADPAKKE TI-30XS TI-30XB Fås i flere farver. tasker. TI-30XS TI-30XB TI-30XS bestik medfølger. TI-30XB 3 stk. pr. pakke.. flere farver. TI-30XS TI-30XB nyskabende kogebog til dig, som mangler inspiration BYG DIN EGEN MADPAKKE LUNCH CUBE Fås i flere farver. tasker. er, som YG DIN EGEN MADPAKKE Fås i flere farver. tasker. nyskabende kogebog til dig, som mangler inspiration 2482714 2482714 95 4i1 lnyskabende madpakken. Bogen indeholder mere end 25.000 komEn nyskabende kogebog til dig, som mangler inspiration 95 95 95 kogebog tilFrit dig, som mangler inspiration God og rummelig madkasse. 9595 2 2, Bogen 1, 25 liter 2 madpakken. indeholder endeller 25.000 komre CO 2233784 Frit valg valgmere inationsmuligheder. Her er ingen lange avancerede ® til madpakken. Bogen indeholder mere end 25.000 kom95 STASHER 1, 25 liter madpakken. Bogen indeholder mere end 25.000 kom2 ationsmuligheder. Her er ingen lange eller avancerede 1,4 liter. ® Fås i flere farver. 1, 25 liter afer idéer, som er eller lige til at spise. ”Byg pskrifter, men masser SISTEMA SISTEMA ktionen STASHER 1, 25 liter binationsmuligheder. Her er ingen lange eller avancerede ®BAG STAND UP 4i1 nationsmuligheder. ingen lange avancerede 95 ® STASHER 14 masserHer af idéer, er lige til at spise. ”Byg ALM. ELLER krifter, FABER-CASTELL GRIP JUMBO STASHER in egenmen madpakke” er 7.som bog i er Liv og Simones foldeMADKASSE/ MADKASSE/ ® spise. STAND UP BAG ® 9595 men masser af idéer, som er lige tilSKRIVESÆT at ”Byg opskrifter, 1, 65 liter FABER-CASTELL GRIP SKRIVESÆT ELLER JUMBO FABER-CASTELL GRIP SKRIVESÆT ELLER 1,65 l.GRIP 21,5x18x9 cm. dleder. men masser afden idéer, som lige til at spise. skrifter, Det helt rigtige skolestartsæt med”Byg spidser, viskelæder ogALM. blyanter. Blyanterne har en trekantet,ALM. ergonomisk formJUMBO med STAND UP BAG egen madpakke” er den 7. bog i Liv og Simones foldeSTAND UP BAG 95 ergonomisk form med 1, 65 liter ogsserie, hvor du nu også kan bygge din egen madpakke. ® DRIKKEFLASKE DRIKKEFLASKE 1,65 l.ALM. 21,5x18x9 cm.JUMBO /egen din egen madpakke” er den 7. bog i Liv og Simones foldepatenteret soft-Grip zone, der sikrer og fastholder et godt greb om blyanten. Kan bruges af både højreog venstrehåndede. ÆT ALM. ELLER JUMBO FABER-CASTELL GRIP SKRIVESÆT ELLER Det helt rigtige skolestartsæt med spidser, viskelæder og GRIP blyanter. Blyanterne har en trekantet, Det helt rigtige skolestartsæt med spidser, viskelæder og GRIP blyanter. Blyanterne har en trekantet, ergonomisk form med n madpakke” er den 7. bog i Liv og Simones folde1, 65 liter 1,65 l. 21,5x18x9 cm. 1, 65 liter Castell gsserie, hvor du nu også 3kan bygge din egen madpakke. 1,65 l. 21,5x18x9 cm. 95 Kagetid SISTEMA MADKASSE/SALAD SISTEMA MADKASSE/SALAD 3 SÆT ASKE bogsserie, hvor nu også kan bygge din egen madpakke. pidser, viskelæder og blyanter. Blyanterne har en trekantet, ergonomisk form med patenteret soft-Grip zone, der sikrer og fastholder godt om højreblyanten. Kan bruges af både højre- og venstrehåndede. Det helt rigtige skolestartsæt med spidser, viskelæder og GRIP blyanter. Blyanterne har engreb trekantet, ergonomisk form med nter. Blyanterne enGRIP trekantet, ergonomisk form med gsserie, hvor dudu nuhar også kan bygge din egen madpakke. patenteret soft-Grip zone, der sikrer ogSÆT fastholder et95 godt greb om2579363 blyanten. Kan et bruges af både og venstrehåndede. 2579363 95 getid Frit valg eutrale. TO GO GO Enhøjregod sampak En god om sampak SISTEMA MADKASSE/SALAD SISTEMA Kagetid 2MADKASSE/SALAD stk. A4 Frit valg 95greb om og fastholder et godt greb blyanten. Kan bruges af både og venstrehåndede. patenteret soft-Grip zone, der sikrer og fastholder et godt blyanten. Kan bruges af både højre- TO og venstrehåndede. agetid blyanten. Kan bruges af både højreog venstrehåndede. 95 2579363 2579363 Frit valg 95 Praktisk opbevaring af din salat Praktisk opbevaring af din salat med drikkeflaske med drikkeflaske TO GO TO GO pak 95 valg FritFrit valg 95 2madkasser til Frit valg 95 SISTEMA SANDWICH BOX SISTEMA SANDWICH BOX din frugt og grønt opbevares adskilt din frugt og grønt opbevares adskilt og madkasser til og Praktisk opbevaring af din salat Praktisk opbevaring af din salat aske Frit valg 95 boxeati friske farver á 450 ml. og du undgår at din salat bliver boxe iog friske farver áadskilt 450 ml. ogSmarte du undgår din salat bliver både den store og BOX dinSmarte både den store og SISTEMA SANDWICH BOX frugt og grønt opbevares SISTEMA SANDWICH din frugt grønt opbevares adskilt er til Frit valg Perfekt en sandwich. Stabelbar. Perfekt til en Stabelbar. kedelig. 1,1 liter. Dressingbøtte og 1,1tilliter. Dressingbøtte og den lille sult. Fås ái farver den lille sult. Fås i Smarte boxe i friske farver 450blyanter ml. ogml. du undgår atsandwich. din salat bliver Smarte boxe i friske á 450 og du undgår at din salat bliver kedelig. ore og Ergonomiske og bæredygtige ® 3 ruller 3 stk.medfølger. pr. pakke.. 3 stk.kedelig. pr.liter. pakke.. bestik medfølger. farver. flere farver. PerfektPerfekt til flere en sandwich. Stabelbar. kedelig. 1,1 Dressingbøtte og til en sandwich. Stabelbar. 1,1 liter. Dressingbøtte og bestik Fås i STASHER nRÆKBART trekantet, BOGBIND med glimmereffekt og flotte farver SANDWICH BAG 3 stk. pr. pakke.. bestik medfølger. m blyanten. 3 stk. pr. pakke.. bestik medfølger. TI-30XS TI-30XB ange flotte designs. Vælg mellem A5 og A4.

24

9

85

SISTEMA MADKASSE SISTEMA MADKASSE SLIMLINE QUADDIE SISTEMA MADKASSE SISTEMA MADKASSE SLIMLINE QUADDIE Madkasse med separate rum i låget. SLIMLINE QUADDIE SLIMLINE QUADDIE Madkasse med separate rum i låget. 1,5 liter. Drikkeflaske medfølger. Madkasse med separate rum i låget. Madkasse med separate rum i låget. 1,5 liter. Drikkeflaske medfølger. Fås i flere farver. 1,5 liter. Drikkeflaske medfølger. 1,5 iliter. medfølger. Fås flereDrikkeflaske farver. Fås i flere farver. Fås i flere95 farver.

95

Pr. pakke

95

95 95 59 95

69 95

95

®

95

95

95 95

95

95

95

Grip blyanter. Blyanterne har en trekantet, Ergonomiske pakke Frit valgFrit valg blyanter 2233784 2233784 90 miske og bæredygtige blyanter ogPr.bæredygtige ygtige blyanter antet, 5 medog glimmereffekt og flotte farver er og fastholder et godt greb om blyanten. med14 glimmereffekt flotte farver ntet, 95 14 anten. s 79,95 95 farver glimmereffekt og flotte farver glimmereffekt flotte 95 farver og flottemed nten.

95

TI-30XS

95

TI-30XB

95

2 2stk. stk.A4 A5

95

SPAR

Frit valg

9595 95

TI-30XB

95

95 95 95 95 95og bæredygtige blyanter 450 ml. 18x19x2,5 2233784 Frit valg Frit valgcm. Ergonomiske bæredygtige blyanter 5BO 95 95 95 95 ogErgonomiske 95 95 SPARFrit valg Fås95 i flere forskellige farver.

LGER R MED DER MEDFØ DE LLIGE FORSK 4 FORSKE 4 FORSIDER FORSI

SPAR

95

95

SISTEMA MADKASSE SISTEMA MADKASSE SNACK ATTACK DUO SISTEMA MADKASSE SISTEMA MADKASSE R SNACK ATTACK DUO DFØLGE ME Praktisk madkasse med god inddeling. DERDUO SNACK ATTACK DUO SNACK ATTACK LLIGEinddeling. Praktisk madkasse RSKEgod FOmed 4 perfekt 975 ml. Passer igod detBOGBIND forreste SPAR SPAR Praktisk madkasse med inddeling. STRÆKBART R god Praktisk madkasse med inddeling. IDE RS FO 975 ml. Passer perfekt i det forreste 90 90rum i ml. de fleste skoletasker. Rdesigns. 975 Passer perfekt i det forreste GE Mange flotte ØL 975 ml. Passer perfekt i det forreste R MEDF DE rum i de fleste skoletasker. Fås flere farver. rum i de fleste KELLIGE A5 og A4. RS Vælg mellem FOskoletasker. rum i ide fleste 4 skoletasker. Fås i flere farver. Fås i flere farver. FORSIDER Fås i flere farver.

99

2 2stk. stk.A4 A4

95 9595 95A5 (sort) A4

95

95

SPAR SPAR

999090

2233784

TI-30XB

95

2020/21 4 I 1 STUDIEKALENDER STUDIEKALENDER 2020/21 4 I 1 STUDIEKALEN STUDIEKALENDER 2020/21 I 1side. Stor1studiekalender med 1 dag pr.4siS STUDIEKALENDER STUDIEKALENDER 2020/21 4 I 1 SPAR STUDIEKALENDER 2 Stor studiekalender med dag4pr. Der medfølger VINYL BOGBIND STUDIEKALENDER 2020/21 4I1 Stor studiekalen 2020/21 4I1 Stor studiekalender med 1 dag pr. side. Der medfølger 4m Klar vinyl bogbind 2 m x 45 cm. -som forsider, som kan udskiftes alt efte Stor studiekalender med dag pr. side. Der medfølger forskellige Studiekalender i PU forsider, sompr. kan udskiftes - alt efter humør. Stor med 1 dag Der medfølger 4 dit forskellige forsider, kan Stor1studiekalender med 1 studiekalender dag pr.4side. Der medfølger 4 side. forskellige Sf 85 forsider, udskiftes - alt efter dit humør. forsider, som kan udskiftes - alt efter humør. En dag pr. side. Fås m forsider, som kan - altkan efter dit humør. forsider, som kandit udskiftes - alt efter ditudskiftes humør. som E 95 Vælg mellem sort og V g 531246

4

SPAR

2 stk. A4

OG HOLDBAR FLEKSIBEL, NING FOR AT GOD ERST OSER ENGANGSP

DNINGSSALG ælger ud af de modeller

rantere, at alle de viste ndes i alle butikker.

990

SISTEMA MADKASSE SELVKLÆBENDE BOGBIND BENTO CUBE LUNCH TRANSPARENT Praktisk madkasse med flere indPLAKATER 95 Frit valg 95 og yogurtbæger. satser Passer Vælg mellem mange SPAR forskellige motiver. SPAR 3 m x 33 cm Internationalt i forrummet på de fleste skole- format: 61 x 91,5 cm. tasker. 95 Fås i flere farver. 95

79

SPAR SPAR SPAR

40.-

Frit valg

95

1, 65 liter

95

12

FABER-CASTELL® SPARKLE SKRIVESÆT

Frit valg

79 79

3 m x 33 cm 95

Frit valg

95

3 m x 50 cm

95 95 95

531246 531246

95

2085695;2874642;2874641;2874640;2874639;2874643;2874638;2435881;2874603;2874602;2085694

531054;531051 SELVKLÆBENDE SELVKLÆBENDEBOGBIND BOGBIND TRANSPARENT. TRANSPARENT.

95

33mmx x33 33cm cm

Adressevej Adressevej 111 111 Adressevej 111 1111 Adresseby · Tlf. 11 11 11 1111 Adresseby · Tlf. 11 11 11 11 11 1111 Adresseby · Tlf. 11 11 11 11

95

95 95

52

95 95

59 95

3 m x 33 cm

KOPIPAPIR A4

52

KOPIPAPIR A4 80 gram hvidt kopipapir, som kan bruges til kopi, laser og 80 gram hvidt kopipapir, som kan bruges til kopi, laser og inkjet printere. 500 ark.Normalpris pr. pakke. Normalpris 49,95 inkjet printere. 500 ark. pr. pakke. 49,95

52

52 52

95 95 Lille

Lille3 m x 50 cm

52

69 59 69

59 69 59 6995

95 95

95 95 SELVKLÆBENDE BOGBIND Studiekalender med Enbogmærke dag side samt bogmærk Stor Stor stickers. Derpr. medfølger 2som forskellige Studiekalender med klap. En bogmærke og Studiekalender med en dag pr. side samt be stickers. Der medfølger 2 forskellige forsider, kan ud Studiekalender med klap.bogmærke En dag pr. side samt og stickers. Der me Studiekalender medsamt klap. En dag pr. side samt ogklap. Studiekalender med 95dag pr. side 95 TRANSPARENT. Lille 21 stickers. Der 2 forskellige forsider, som kan ud - alt efter dit Vælg mellem s stickers. Der medfølger 2 forskellige forsider, kan udskiftes Der medfølger 2 forskellige ka - alt som efter ditmedfølger humør. Vælg mellem stor eller stickers. Der medfølger 2Lille forskellige forsider, som kanhumør. udskiftes -forsider, altlille. efter dit hu stickers. Der medfølger 2som forskellige forsider, kan udskiftes Der medfølger 2som forsk 21 - alt efter dit humør. Vælg mellem stor ellereller lille. 95 dit humør. 95 - alt efter dit humør. Vælg mellem stor eller dit humør. mellem stor lille. melle -lille. alt efter ditstor humør. Vælg mellem stor ellerVælg lille. - alt efter Vælg mellem eller lille. dit humør. Vælg 95 Stor Stor

21

21

52

SISTEMA MADKASSE SNACK ATTACK DUO 95Praktisk madkasse med god inddeling. 531246 975 ml. Passer perfekt i det forreste rum i de fleste skoletasker. Fås i flere farver.

95 95

95

52

til flot indpakning SPAR Eksklusivt bogbind SPAR af bøger. Vælg mellem mange forskellige designs. 70 cm x 2 m.

SPAR SPAR

95

F

STUDIEKALENDER 2020/21 MED PRÆG Studiekalender i PU med præget elefant design. En dag pr. side. Fås med klap, bogmærke og stickers. Vælg mellem sort og grå i stor og lille. STUDIEKALENDER 2020/21 MED PRÆG VINYL BOGBIND SELVKLÆBENDE VINYL BOGBIND 95 Studiekalender iKlar PU med præget elefant2design. vinyl bogbind TRANSPARENT. Klar vinyl bogbind 2mmx x45 45cm. cm EnFrit dagvalg pr. side. Fås med klap, bogmærke og stickers. Vælg mellem sort og grå i stor og lille.

Faber-Castell sparkle blyanter med perlelak og TEXAS TI-30 XS ELLER XB MULTIVIEW ® let bladrer TEXAS XS ELLER XBTI-30 MULTIVIEW TEXAS TI-30 XS ELLER XB TI-30 MULTIVIEW Solid matematikregner, hvor man i detglimmertop. indtastede og resultaterne med XS TEXAS ELLER XB MULTIVIEW SPARKLE SKRIVESÆT FABER-CASTELL Behandlet med miljøvenlig, vandVINYL BOGBIND piletasterne. Skriver matematikken som i bøgerne. F.eks. rigtig brøkregning med ® ® TEXAS TI-30 XSsparkle ELLER XB MULTIVIEW 33mmx x50 Solid matematikregner, man let bladrer iden det indtastede og iresultaterne medog resultaterne med 50cm cm TEXAS TI-30 XS ELLER XB MULTIVIEW Solid matematikregner, hvor maniSKRIVESÆT let bladrer ihvor det og resultaterne TEXAS TI-30 XS ELLER XB MULTIVIEW Solid matematikregner, hvor man let2med bladrer det indtastede TEXAS TI-30 SKRIVESÆT XS ELLER XB MULTIVIEW SPARKLE FABER-CASTELL SPARKLE FABER-CASTELL SKRIVESÆT FABER-CASTELL® SPARKLE Faber-Castell blyanter med perlelak ogindtastede lak. Ekstra brudsikker pga. specielle fællesnævner etc. Med trigonometri, som krævesbaseret folkeskolen. Klar vinyl bogbind m x 45 cm. TEXAS TI-30 XSindtastede ELLER XB MULTIVIEW Solid matematikregner, hvor man let bladrer i det indtastede og resultaterne med piletasterne. Skriver matematikken som i bøgerne. F.eks. rigtig brøkregning Solid matematikregner, hvor man let bladrer i det indtastede og resultaterne med piletasterne. Skriver matematikken som i bøgerne. F.eks. rigtig brøkregning med Solid matematikregner, hvor man let bladrer i det indtastede og resultaterne med piletasterne. Skriver matematikken som i bøgerne. F.eks.med rigtig brøkregning med Solid matematikregner, hvor man let bladrer i det og resultaterne med Faber-Castell sparkle blyanter med perlelak og Faber-Castell sparkle blyanter med perlelak og Faber-Castell sparkle blyanter med perlelak og glimmertop.hvor Behandlet med miljøvenlig, vandhellimning. Træ framed certificeret, bæredygtigt Solid matematikregner, man let bladrer i det indtastede og resultaterne TI-30XB. Normalpris 219,95 piletasterne. Skriver matematikken som ifællesnævner bøgerne. F.eks. rigtig brøkregning med fællesnævner etc. Med trigonometri, som kræves i folkeskolen. Skriver matematikken som i bøgerne. rigtig brøkregning med etc. Med trigonometri, som kræves i folkeskolen. piletasterne. matematikken som i bøgerne. F.eks. rigtig brøkregning med etc. Med trigonometri, som kræves i folkeskolen. piletasterne. Skriver matematikken som ifællesnævner bøgerne. F.eks. rigtig brøkregning med glimmertop. Behandlet med miljøvenlig, vand-F.eks.Skriver glimmertop. Behandlet med miljøvenlig, vandglimmertop. Behandlet medpiletasterne. miljøvenlig, vandpiletasterne. Skriver matematikken som i bøgerne. F.eks. rigtig brøkregning med baseret lak. Ekstra brudsikker pga. den specielle skovbrug. TI-30XS. Normalpris 269,95 fællesnævner etc.i folkeskolen. Med etc. trigonometri, som kræves iifolkeskolen. fællesnævner trigonometri, som kræves i folkeskolen. fællesnævner etc. Med trigonometri, som kræves i folkeskolen. fællesnævner etc. Med trigonometri, som kræves folkeskolen. fællesnævner etc. Med trigonometri, som kræves baseret lak. Ekstra brudsikker pga. den specielle baseret lak. Ekstra brudsikker pga. den specielle baseret lak. Ekstra brudsikker pga. den specielle hellimning. TræMed fra certificeret, bæredygtigt STUDIEKALENDER 2020/21 2 I 1 M/KLAP STUDIEKALENDER 2020/21 2 I 1531054;531051 531054;531051 219,95 Normalpris 219,95 TI-30XB. Normalpris 219,95 Normalpris TI-30XB. TI-30XB. Normalpris 219,95 hellimning. Træ fra certificeret, bæredygtigt hellimning. Træ fra TI-30XB. certificeret, bæredygtigt Studiekalender med klap. En dag pr. side samt bogmærke og Studiekalender med en dag pr. side samt bogmærke og stickers. hellimning. Træ fra certificeret, bæredygtigt skovbrug. Frit valg TI-30XS. Normalpris 269,95 stickers. Der medfølger 2 forskellige Der medfølger 2 forskellige forsider, som kan udskiftes - alt efter TI-30XB. Normalpris 219,95 TI-30XS. Normalpris 269,95 Normalpris 269,95 TI-30XB. Normalpris 219,95 TI-30XS. 269,95 1212forsider, som kan udskiftes TI-30XB. Normalprisskovbrug. 219,95 TI-30XS. TI-30XB. Normalpris 219,95 skovbrug. skovbrug. - alt efter dit humør. Vælg mellem stor eller lille. dit humør. Vælg mellem stor eller lille. TI-30XS. STUDIEKALENDER 2020/21 2 I 1 M/KLAP STUDIEKALENDER 2020/21 2 I 1 TI-30XS. Normalpris 269,95 TI-30XS. Normalpris 269,95Normalpris 269,95 TI-30XS. Normalpris 269,95 Studiekalender 95 med klap. En dag pr. side samt bogmærke og Studiekalender 95 med enSTUDIEKALENDER dag pr. side samt og2020/21 stickers. Frit valg 2I1 2020/21 2 Ibogmærke 1 M/KLAP STUDIEKALEN Lille Der medfølger Lille 21 2 forskellige forsider, som kan udskiftes STUDIEKALENDER stickers. Der medfølger 2 forskellige forsider, som kan udskiftes - alt efter STUDIEKALENDER 2020/21 2 I 1pr. M/KLAP Frit valg Frit valg Frit valg Studiekalender medStudiekalender klap. En STUDIEKALENDER 2020/21 2Vælg I 1 M/KLAP STUDIEKALENDER 2020/21 2 I bogmærk 1 dag pr Studiekalender klap. Enlille. dag side samt STUDIEKALENDER 2020/21 I 1med M/KLAP 2020/21 2 I 1 M/KLAP STUDIEKALENDER 2m - altSTUDIEKALENDER efter dit humør. mellem stor eller lille. dit humør.2Vælg mellem stor eller NÅR HOVEDREGNING IKKE ER NOK

1, 25 liter

%

40.-

21

Mange flotte designs. Vælg mellem A5 og A4.

STUDIEKALENDER 2020/21 4 I 1

Stor studiekalender med 1 dag pr. side. Der medfølger 4 forskellige SISTEMA MADKASSE forsider, som kan udskiftes - alt efter dit humør. SLIMLINE QUADDIE A5 (sort) Madkasse med separate rum i låget. 1,5 liter. Drikkeflaske medfølger. A4 Fås i flere farver. BOGBIND

FABER-CASTELL® SPARKLE SKRIVESÆT Faber-Castell sparkle blyanter med perlelak og glimmertop. Behandlet med miljøvenlig, vandbaseret lak. Ekstra brudsikker pga. den specielle hellimning. Træ fra certificeret, bæredygtigt skovbrug.

3 m x 50 cm

ESÆT r, 1 Sleeve er.

SPAR

95

95

Frit valg

STUDIEKALENDER 2020/21 4 I 1 Stor studiekalender med 1 dag pr. side. Der medfølger 4 forskellige forsider, som kan udskiftes - alt efter dit humør. STRÆKBART BOGBIND

VINYL BOGBIND Klar vinyl bogbind. 2 m x 45 cm.

4i

4i1 4i1

4i1

59

ger ger Faber-Castell bruger eret udelukkende certificeret ret ter. træ til alle Grip blyanter. ter. æreDet er fra egne, bærereder derdygtige plantager, der serogså anvendes til resererdyr. vater for truede dyr. dyr. 000 Faber-Castell har 13.000 00 omhektar plantager, som om CO absorberer , mere 99CO , O, dt tåler nenogend produktionen nen set udleder. der. ld afsamlet farver. der. Dette gør Faber-Castell stell 79 tell 95 CO -neutrale.95 ale. ale.

e

3 stk.

4i1

Stor

52

95

531054;531051

12

Stor

95 Lille Lille PLAKATER Vælg mellem flotte og lærerige motiver. 95 95 95 Stor 95 Format: 61 x 91,5 cm. Stor 95

95

Stor

Frit valg

95

Lille Lille

Stor

541291

Lille

Stor

95

95

95

Lille

95

Stor

Lille

Stor

95

95

95

5

9


Aars Avis

4. AUGUST 2021

SIDE 15

ORES FØLG V UD PÅ ILB DAGST

Stort udvalg i spiritus

VI H A R Å BE N T T K L. 19. IL PÅ FRE 00 DA G

MERE END 350 SLAGS...

BEAST OF ZIN

BEAST NOIR

Lækker intens og fyldig Zinfandel med mørke bær og et elegant krydret præg. En rigtig lækkerbisken.

Beast Noir er en charmetrold fra Californien! Sofistikeret og klassisk med intense aromaer og lækre krydderier.

PR. FLASKE

MANDUS PRIMITIVO DI MANDURIA “Primitivo de Manduris ligger i Puglis - nede på den italienske støvlehæl. Det er en koncentreret og fyldig rødvin. Dejlig blød og harmonisk med moden frugt og varme, med rosmarin, mild peber og et strejf af ren lakrids.”

PR. FLASKE

8000

PR. FLASKE

8000

10000

2014 ROCCA DELLE MACÌE SASYR TOSCANA IGT ITALIEN, CHIANTI CLASSICO

2 FLASKER

18000

NORMALPRIS PR. FL. 120,00

NORMALPRIS PR. FL. 120,00

NORMALPRIS PR. FL. 130,00

NORMALPRIS PR. FL. 120,00

SPAR 4000

SPAR 4000

SPAR 3000

SPAR 6000

SMAGNINGER I BUTIKKEN

GINSMAGNING PRIS KR. 200,-

FREDAG D. 20. AUG. WHISKYSMAGNING PRIS KR. 200,-

DOMAINE PERRACHON MACON-VILLAGES BLANC En førsteklasses Chardonnay fra de bedste marker i Bourgogne.

FREDAG D. 17. SEPT.

DOMAINE PERRACHON MORGON CORCELETTE AOC CRU DU BEAUJOLAIS

COCKTAILSMAGNING PRIS KR. 200,-

FREDAG D. 24. SEPT. VINSMAGNING PRIS KR. 200,-

ROMSMAGNING PRIS KR. 200,-

STONY CREEK CHARDONNAY AUSTRALIEN

Fyldig og intens med silkebløde tanniner.

PR. FLASKE

10000

PR. FLASKE

10000

PR. FLASKE

6000

NORMALPRIS PR. FL. 150,00

NORMALPRIS PR. FL. 150,00

NORMALPRIS PR. FL. 80,00

SPAR 5000

SPAR 5000

SPAR 2000

Trappist.dk - Skjold Burne, Aars

Vi tager Aars gavekort

FREDAG D. 1. OKT.

Himmerlandsgade 81 • 9600 Aars • Tlf. 5337 0829 • Mail: info@trappist.dk Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-17.30, Lørdag 10.00-14.00

FREDAG D. 12. NOV. PORTVINSSMAGNING PRIS KR. 200,-

UDSOLGT

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

FREDAG D. 13. AUG.


Aars Avis

SIDE 16

4. AUGUST 2021

. . . t r a t s k s i r f

KLAR TIL EN

Begrænset antal

CENTURION VIOLATOR 2 MOUNTAIN BIKE

SPAR

3.000

GAZELLE ARROYO C7 ELITE ELCYKEL

m/ 21 Shimano gear og hydr. skivebremser Incl. lås, skærme og støtteben

NU 4.499,-

m/Bosch 50Nm centermotor, 400 PowerPack batteri (Rækkevidde op til 120 km) Før: 21.499,-

NU 18.499,-

Begræn set anta l

Begræn set anta l

1.000

1.299

SPAR

SPAR

CENTURION INVINCIBEL HERRE CITYBIKE

m/7 indv. Shimano gear og hydr. skivebremser Før: 5.499,

NU 4.499,Beg ræn s SPA et antal

2.0 R 00

WINTHER KENT LUX DAME SHOPPING CYKEL

m/7 indv Shimano gear og dynamo forlys Før: 6.999 kr.

NU 4.999,-

Begrænset antal CENTURION VIOLATOR 1

NISHIKI PACE DAME HYBRID RACE

m/ 24 Shimano gear og hydr. skivebremser Før: 6.299,-

NU 4.999,Begrænset antal

TREK DOMANE AL 2 RACERCYKEL m/16 Shimano gear og carbon forgaffel

NU 5.799,-

VESTHIMMERLANDS CYKELCENTER NØRREGADE 73 - FARSØ TLF. 98 63 33 98

MOUNTAIN BIKE

m/ 8 Shimano gear og hydr. skivebremser Incl. lås, skærme og støtteben

NU 4.399,-

TREK MARLIN 5 MOUNTAINBIKE

Begrænset antal

m/24 Shimano gear og hydr. skivebremser

NU 4.799,-

VESTHIMMERLANDS CYKELCENTER Farsø & Aars

JYLLANDSGADE 42 - AARS TLF. 98 62 36 65

VI HAR VESTHIMMERLANDS STØRSTE UDVALG I CYKLER & TILBEHØR


Aars Avis

4. AUGUST 2021

SIDE 17

Fuld gas på handel i Aars

Bingo Bingo Capribuks

Bingo

Shorts Capribuks 249,95

Af Ture Damtoft

149 179 179

95 AARS: De fleste restriktio249,95 95 Nu ner er faldet væk, de fleste Nu 95 er blevet vaccinerede og de Nu fleste er klar til igen at komSAINT TROPEZ me ud blandt folk og have SAINT TROPEZ en fest. For handelslivet i Aars 100% VISKOSE hardet været lige så hårdt Fås som prikket som i andre byer, men nu eller ensfarvet 95 bliver der set fremad, og NU 95 95 - syv, ni, tretten - efteråret NU NU bliver med en masse aktivitetet. Allerede sidst i august er der kombineret høst- og Koncerter til genåbningsfesten fredag giver forhåbentlig igen et fra Paris cykel-fest, der er fiskedag i fyldt Kimbrertorv og godt gang i kasseapparaterne for butikkerne fra Paris i Aars. 95 begyndelsen af september NU 95 og en god uges tid senere er til handelslivet. Vi har igen delsliv, hvor vi kan tilbyde NU NU der igen Kimbrerfest. haft forholdsvis mange tu- stort set det fulde udvalg af - Der er masser af ting på rister inde fra sommerhus- forbrugsvarer, siger Jørgen programmet, og nu kører vi områderne. Det har igen Sørensen. bare løs. Selvfølgelig over- primært været danskere, Der er også et par nye Flere modeller hlder vi alle regler, men men i år er der igen en del steder at få lidt at spise eller 95 dem er der heldigvis ikke så nordmænd, svenskere og en kop kaffe på vej. mange tilbage af, og vi me- nogle tyskere. Vi synes også Ild Pizza åbnede onsdag, 95 ner, vi er klar til at åbne helt selv, vi har haft pæn succes og snart åbner der en café 2 stk. op igen, siger formand for og god tilslutning til under- begge i Himmerlandsgade. Aars Handel, Jørgen Søren- holdningen på torvet om - Så heldigvis er der udviksen. På mødet tirsdag mor- lørdagen, som vi kørt i fem ling i byen, efter en alt for VI SES HOS gen var der positive meldin- uger, siger Jørgen Sørensen, lang periode med corona og ger fra butikkerne. der er klar i mælet om krite- restriktioner. Det vi mangTuristerne har fundet riet for succes de næste par ler mest nu er, at vi mænd +PIGE UNIVERS vej til Aars, og så har der måneder. skal ud og købe noget mere STR. 42-52 været en enkelt positiv ting - Det er, at vi får masser af tøj. Jeg håber snart at blive OG MANGE ved corona for butikkerne i besøg og solgt nogle varer inviteret i byen igen, så jeg FLERE Aars. til vores kunder. Vi håber, har grund til at købe noget - Dem, som har været til de har gemt nogle penge festtøj. Der er vi mænd lidt PCR test eller har fået en fra ferien, som de vil lægge anderldes skruet sammen vaccine i Aars, har også i Aars, vi har god plads til end kvinder, og det har buBOUTIQUE MARY 9600 Horsens Aars Tlf. 31 31 45 BOUTIQUE MARY Himmerlandsgade | Søndergade 1986| 8700 | Tlf. 3194 32 boutiquemary.dk 86 75 | mary.dk været nede og opleve Aars dem i kasseapparaterne, så tikkerne kunnet mærke, WWW.MARY.DK – BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – AABENRAA – AARS | Søndergade 19 | si- 8700 Horsens | – VEMBTlf. 3 by, og det har også givet lidt vi– kan bevare det gode hanger Jørgen Sørensen. BRÆDSTRUP GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER –

SPOTPRIS

INTOWN BLUSE BASIS BASIS CARDIGAN CARDIGAN

199 199 89

Nye kjoler ALT Nye kjoler CHOISE

299 299 -30%

Basis Toppe

SPAR OP TIL SPAR OP TIL

129

-70% -70%

199

PÅ UDVALGTE PÅ UDVALGTE VARER VARER

'ƌĂƚŝƐ͗ WƌƆǀĞƚŝŵĞ ŵĞĚ ŝŶƐƚƌƵŬƚƆƌ ∙<ƌŽƉƐŵĊůŝŶŐ ∙<ĂĨĨĞ Θ ƚŚĞ

>ŽŽƉ &ŝƚŶĞƐƐ ĂƌƐ͕ ,ŝŵŵĞƌůĂŶĚƐŐĂĚĞ ϴϮ͕ ϵϲϬϬ ĂƌƐ


Aars Avis

SIDE 18

4. AUGUST 2021

Søndagens tekst Af tidl. sognepræst Svend Schultz-Hansen ■ På søndag den 8. august er det 10. søndag efter trinitatis og evangeliet er fra Lukasevangeliet kap 19 vers 41- 48.

”Da Jesus kom nærmere og så Jerusalem, græd han over den”. Vore kirker er i dag blevet til museer og museerne til kirker, hvor vi dyrker os selv og hinanden. Lidt det samme var det sket i Jerusalems tempel. Troen på den levende almægtige Gud var sunket i grus, og snart skulle tempelbygningerne følge efter. Guds levende lov var stivnet i regler og paragraffer. Gud græder! Den almægtige Gud er den levende Gud, og derfor kan Gud græde. Gud er kærlighed og derfor er Gud personlig, lidenskabelig, inderlig, trofast og kender til vrede, glæde sorg og savn. En Gud, der græder, er ikke filosoffernes, ikke de dybsindiges gudsbillede. Og det er ikke i det eksklusive selskab af åndeligt søgende feinsckmeckere, at vi finder billedet af den grædende Gud. Men Gud

Gode priser

findes lige let af alle mennesker, lige let af kloge og dumme, ellers var Gud ikke Gud. Gåden er ikke Gud, men mennesket, skabt i Guds billede til kærlighed og derfor skabt som en person med selvbevidsthed. Og til eftertanke for de sprænglærde, så hedder det: ”Hvis ikke I bliver som børn igen kommer I slet ikke ind i Himmeriget!” Det er ikke i tankespindets verden, at livet får mening. Vi skal ned på langt dybere vand, helt ned i hverdagen og dagligdagen med hinanden for at finde de dybder, hvor svarene findes, og der finder vi en Gud, der græder. Gud græder over, at vi ønsker at få fred for ham og ikke fred fra ham. Det er svært altid at se alvoren, når børn græder, men måske en voksen kan ane alvoren bag ordene om, at Gud græder. Det er sandt, at så langt vi kan se, tumler vi ud i intetheden, og døden opretholder den mest isnende tavshed, uberørt af smerten hos dem, der ensomt blev lagt tilbage. Men det er ikke det, vi kan se, som vi skal regne med. Livet runder en større horisont end vi aner, en horisont, der åbner sig, når vi hører, at Gud græder.

Top kvalitet

Bibliotekar Iben Jakobsen står i spidsen for de populære læseklubber.

Biblioteket er klar til ny læseklub-sæson I klubben deler man gode læseoplevelser AARS: Coronavirus har spændt ben for meget i løbet af det seneste år, også for bibliotekets læseklubber. Men nu er de populære læseklubber tilbage i oprindelig form, hvor medlemmerne kan mødes ansigt til ansigt og tale om de store læseoplevelser. Læseklubbernes program for sæsonen 20212022 byder på lidt af hvert for både mænd og kvinder, unge og gamle. Er man sul-

Hurtig levering

Ring til os!

KVALITETSTRYKSAGER I SMÅ OG STORE OPLAG

FLYERS - PLAKATER - VISITKORT - POSTKORT - BROCHURER - LABELS - MESSEUDSTYR KLARER VI OGSÅ -

ller Ring e l i skriv t

9

Aars Bogtryk & Offset

alle fire biblioteker. Vi har taget ved lære år efter år og videreudvikler hele tiden konceptet, så det bliver så godt som overhovedet muligt, siger bibliotekar Iben Jakobsen, der står i spidsen for læseklubberne. Biblioteket har på forhånd bestemt mødetidspunkt, emne og bøger, så det eneste deltagerne skal gøre er at tilmelde sig dén læseklub, man gerne vil være med i og læse bøgerne. Læseklubberne er gratis og medlemmerne mødes på biblioteket én gang om måneden i cirka halvanden

og anmeldte det til politiet. værktøj ved låsen på en dør, Huset er naturligvis ble- men det var ikke lykkedes 7 - den Hard Sudoku 7 - Easyvet sikret og beboerne un-Sudoku at bryde op. derrettet, men der er ikke 6 Høj4musik i Nørager 8 4 6 2 9 7 8 5over, hvor 7meget overblik 5 NØRAGER: Det9 var en 3 8 der 9 er blevet stjålet. stille weekend for politiet, i Aars 4 2 men ikke for beboerne på 3 2 6 Inbrudsforsøg 7 AARS: Nogle gange lykkes Linalyst i Nørager natten 4 1 9 6 4 det heldigvis ikke5for tyve at 7 til lørdag. Ferieindbrud i Aars bryde ind. over midnat kom 8 fra derLidt 6 anmeldelser9om 5 En familie 8 AARS: kommer En familie kom hjem et par desværre tilbage til1ulempe”. 6 2til et 8 hus 5 ferie 7 til deres 3 hus på Galge- ”musik på Hans Egedes Vej i Aars, høj i Aars og kunne se, at Politiet sendte en patrulhvor der7er begået indburd. der havde 1 2været forsøg på je ud,8og efter en snak 2med En nabo opdagede lør- indbrud. om for høj musik var der ro 7 1 efter derefter. 4 var brudt op 9 dag, at 2 en dør Der var skrammer

1

Steen Brorsen 96 98 42 20 - sb@aarsavis.dk

Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars · 98 62 17 11

ten efter gode læseoplevelser i selskab med andre, er det allerede nu, man kan tilmelde sig. Der udbydes 10 læseklubber fordelt på bibliotekerne i Aars, Farsø, Aalestrup og Løgstør. De nye læseklubber består af en bred vifte af temaer lige fra rørende erindringsromaner til litteratur med kant og noget på hjerte, samt bøger af italienske forfattere - alle lægger op til en god samtale. - Bibliotekets læseklubber har hidtil været en stor succes med mange tilmeldte på

time, hvor de sammen folder bøgerne ud. - Biblioteket har med læseklubberne fokus på at danne fællesskaber på tværs. Hvad enten man er en glad læser, der bare gerne vil i snak om litteraturen eller man er tilflytter og har brug for nye bekendtskaber, så er læseklubberne en dejlig afslappet måde at komme i kontakt med andre på, og få udvidet sine horisonter, forklarer Iben Jakobsen. Ved opstart indledes hver klub med en introduktion til tema og praktiske detaljer. Herefter sørger medlemmerne selv for, hvordan møderne skal forløbe. Læseklubberne mødes fra september i år til april næste år. - Ligesom mange andre fællesskaber har læseklubberne været udfordret af Covid-19 både i foråret 2020 og hen over vinteren. I nogle af klubberne har medlemmerne mødtes via videoopkald, men det er naturligvis ikke den samme oplevelse som ved fysisk samvær. Med de mange vaccinerede og lempelsen af de fleste restriktioner, glæder vi os til igen at kunne holde de populære læseklubber, som vi kender dem, og som mange er rigtig glade for, lyder det begejstret fra Iben Jakobsen. I forlængelse heraf opfordrer Iben Jakobsen sidste sæsons deltagere til at tilmelde sig den nye sæson for at få den fulde oplevelse af at være med i en læseklub, og ikke mindst for at få endnu flere gode læseoplevelser sammen med andre.

8

3 1 7

7

S U D O KU Sudoku 8 - Easy

3 4 6 9 7

6 5 7 9 2 4 1 8 5 9 7 1 4 9 5 3 8 Let -5-

Sudoku 8 - Hard

7 3 5

1

8 9 2 4

4

9

8

6

1 6

Løsningerne findes bagerst i avisen. Created by S Udoku

2

3

1 2

Svær -5-

9

1

7 4

5

2

7 9 5

7 6

Created b


Aars Avis

4. AUGUST 2021

SIDE 19

VÆLG BILFERIE I ÅR – tryg og fleksibel ferie i Europa Glædelig genåbning! Book ferie med læserrabat og tag ud i det blå. Husk rejsekoden for at få din specialpris.

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-4 år gratis 2 børn 5-12 år ½ pris. Maks. 2 børn pr. vær.

Det bedste af Østrig

All inclusive li

ght

Wander- & Familienhotel Erika HHH i Wagrain, Salzburgerland Forestil jer en vandreferie, hvor de allerbedste vandrestier begynder lige uden for jeres dør. Eller en sommerferie med familien, hvor byens imponerende vandland ligger bare 500 meter fra jeres hotel. Uanset, hvad I drømmer mest om, finder I begge dele i Wagrain, der er en del af Salzburger Sportwelt – Østrigs alpine perle med nogle af landets allerfineste vandreområder og et væld af aktivitetstilbud. På hotellet er der en skøn wellnessafdeling, og værterne står på hovedet for, at I kan få det bedste ud af ferien: Her får I alle dagens måltider serveret og har en hyggelig base midt i byen at vende tilbage til efter dagens oplevelser. Med i pakken får I desuden det populære Salzburger Sportwelt Card, som giver jer eksklusive rabatter til områdets bedste seværdigheder og attraktioner.

Sommer ved Gardasøen

3 næ 3 næ ttette r fra r fra 1.2 9949 1.3 ,- ,5 nætter fra 2.199,-

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.949,-

Pris uden rejsekode 3.249,Pristillæg t.o.m. 25.6. og 28.8.-17.9.: 400,26.6.-27.8. : 1.100,-

Park Hotel Oasi i Garda by, Norditalien Midt i byen Garda og kun 1,5 km fra Gardasøen ligger Park Hotel Oasi; et skønt hotel med et stort poolområde omgivet af palmer og oliventræer, liggestole og snackbar, hvor det er oplagt at nyde solen og det søde, italienske liv i et af landets mest populære ferieområder. Naboen er det nye, familievenlige badeland Gardacqua. Valgfri ankomst t.o.m. 24.10.2021. Turistskat EUR 1,50 pr. pers. pr. døgn.

Vinferie ved Mosel

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 7 x 3-retters middag inkl. salatbuffet • Værelse med balkon eller terrasse • 4 vinsmagninger og 1 x balsamicosmagning Børnerabat (ved 2 voksne) 2 børn 0-5 år gratis. 2 børn 6-11 år ½ pris. Maks. 2 børn pr. værelse.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.299,-

3.299,-

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 7 x frokostpakke fra morgenbuffeten • 7 x eftermiddagskage • 5 x 3-retters middag • 1 x grillaften • 1 x aftenbuffet med østrigske specialiteter • 1 glas øl/vin/sodavand til alle aftensmåltider • 7 x entre til Wasserwelt Wagrain • 1 x Salzburger Sportwelt Card med rabatter på bjergbaner, badelande, vandrebusser m.m. • Værelse med balkon

Gasthofhygge i Harzen

Hotel & Weinhaus Gonzlay i Sydtyskland Mosel hører til verdens små vidundere, og på dette romantiske ophold bor I på første parket med egen balkon og udsigt til hele herligheden. Familien Schneider tager imod på deres hyggelige hotel, der ligger idyllisk for sig selv ved bredden af Mosel cirka en kilometer fra den smukke vinby Traben-Trarbach. Familien er selv vinbønder og en del af en ældgammel tradition for vindyrkning. Ankomst søndage t.o.m. 17.10.2021.

5 nætter fra 2.44 9,Valgfri ankomst t.o.m.27.9.2021.

2.099,Pris uden rejsekode 2.399,-

• 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 5 x 3-retters middag med valgfri hovedret • 10 % rabat på Harzer Schmalspurbahnen

9,3 nætter 1.29 9,84 1. er tt 4 næ 9,89 2. er tt 7 næ Hotel Achtermann HHH i Midttyskland Her bor I på hyggeligt hotel i centrum af Braunlage og ved foden af bjerget Wurmberg (970 m.o.h.), der giver jer fine muligheder for rekreation og et stort aktivitetsudbud. Tæt på hotellet ligger også tre af Harzens store attraktioner: Wernigerode (25 km) med det pompøse slot og de verdenskulturarvslistede bykerner i Goslar (39 km) og Quedlinburg (48 km). Valgfri ankomst t.o.m 16.12.2021.

Kurafgift maks. EUR 2,50 pr. person pr. døgn.

Idylliske Alsace

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-4 år gratis. 1 barn 5-11 år ½ pris.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.499,Pris uden rejsekode 2.799,-

3 nætter 1.649,-

Hotel des Vosges HHH i Klingenthal, Frankrig Hotellet er bygget i ægte Alsace-stil med blomster på facaden, og her har I både en dejlig wellnessafdeling med swimmingpool samt velrenommeret restaurant. Hotellets beliggenhed er perfekt for udflugter langs vinruten, hvor I finder de mest maleriske små landsbyer med bindingsværkshuse og brostensbelagte gader omgivet af vinmarker, så langt øjet rækker. Ankomst søndage t.o.m. 14.11.2021.

• 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 5 x 3-retters middag eller grillbuffet • 1 x velkomstdrink • 1 x vinsmagning

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år Turistskat EUR 1,10 pr. person over 15 år pr. døgn. ½ pris. Opred. fra 15 år: Pris 1.849,-.

COVID-19

Specialtilbud på kør selv-ferie arrangeret i samarbejde med: Husk rejsekode AARSAVIS

Vi tager forbehold for evt. restriktioner, der kan påvirke faciliteter og ydelser på hotellerne!

Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17.

Pris uden rejsekode 3.599,Pristillæg: 3.7.-15.8.: 500,-

Pris pr. pers. i dbl. værelse

Pris uden rejsekode 2.599,-

• 5 x overnatninger • 5 x morgenbuffet • 5 x 3-retters middag • 1 x vinsmagning • Værelse med balkon og udsigt til Mosel • 20 % rabat på rutebåde på Mosel og Rhinen

Pris pr. pers. i dbl. værelse

Vind din drømm ef

erie! Gastronomi, na tur eller roman tik? Delta g på happyday s.nu

Afbestillingforsikring kan tilkøbes. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt. Ekspeditionsgebyr kr. 99,-. Børnerabat ved 2 betalende voksne. Nogle hoteller opkræver en mindre turistskat.


Aars Avis

SIDE 20

4. AUGUST 2021

lager vare

vi skifter udstilling

spar op til

50%

derfor sælges udstillingsmodeller

terndrup krukker

NORMAN RECLINER Indbygget fodskammel i okselæder med stål i armlæn og håndtag til fodskammel. Før 9999.Lager haves

lager vare

flere størrelser

norman

7.999.spar

2.000.-

lager vare

Captain & Admiral 3+2 PERS. ASS. FARVER. EG ELLER BØG.

299.-

12.431.-

ADMIRAL 3+2 Før 37.430.e finest Elmo ke s d n a h læder blødt

spar

12.431.-

60%

50%

book en indretning Skal du flytte rundt, har købt nyt hus eller lejlighed eller andet, og synes det er lidt uoverskueligt og mangler hjælp til at indrette med nye møbler?

spar op til

spar

lager vare

shop amok

fra

Vi hjælper med indretning, optegning, valg af møbler og boligindretning. Kontakt vores indretningskonsulent Tracey og book en tid. MELBOURNE SOFA MED CHAISELONG Stof sydney. Udst.model. Før 13.499.-

lager vare

Mandag - fredag: 10.00 - 17.30

lørdag - søndag: 10.00 - 15.00 Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk

sætpris

24.999.-

www.max-jessen.dk

CAPTAIN 3+2 Før 37.430.-

SAMSØ LANGBORD L 300 x B 110 x H 76 cm. Massiv røget eg med organisk kant og sorte krys ben. Før 17.495.-

spar

3.500.-

melbourne sofa

9.999.-

GEMMA HVILESTOL MED SKAMMEL Glid i sæde og ryg. Sort læder på alle slidflader. Før 6.995.-

hvilestol lager vare

spar

6.500.-

samsø bord

10.995.-

3.999.spar

2.996.-

lager vare


Aars Avis

4. AUGUST 2021

lager vare

SIDE 21

LÆNESTOL Hvidolieret eg m. voksoverflade. Bløde elementer og flotte detaljer i henholdvis egetræ, lys læder og rebstykker. L 77 x D 87 x H 101 cm. Før 15.999.-

PALISSADE OLIVEN Restlager sælges

spar

4.000.-

25%

lænestol

11.999.-

lager

- EN FILOSOFI vare -

Sale

SL 407 LÆNESTOL Afbalanceret vippefunktion med lås, drejesokkel med børstet stål - alt i sort læder. L 78 x B 90 x H 102 cm. Før 28.574.-

spar

lænestol

21.999.-

6.575.-

- EN FILOSOFI

J149 3 PERS. SOFA Sort eg/sort læder. Før 23.999.-

3 pers. sofa

16.999.-

-

EVA 3+2 SOFASÆT Sort læder og ben i sæbebehandlet eg eller bøg. Valgfri indlæg koldskum, duntop eller polydun. Før 47.060.-

29.999.-

SHOP ONLINE PÅ MAXJESSEN.DK

spar

17.061.-

Medlem af ILVA MAX Design kun i ILVA, Terndrup

F33 LOUNGESTOL leveres i massiv eg, stof eller læder. Før fra 8.386.-

7.000.-

Hos Max Jessen Terndrup finder du et bredt sortiment af alt bolig-indretning til din bolig. Bl.a. det store sortiment fra ILVA, søvn-center og det store MAX Design hus med mere end 1000 m2 med kendte Brands: - EN FILOSOFI Hay, Normann, Ferm, Sackit, FDB, Muubs, Gazzda, Nielaus, Skipper, Stouby, Natuzzi, Søren Lund, Hästens mm.

eva 3+2

spar

J147 STOL Sort semianilin, sort egetræ stol. Før 10.999.-

MØBLER OG DESIGN SIDEN 1951

lager vare

spar

2.000.J147 stol

8.999.-

VI FINANSIERER GERNE DINE MØBLER

UDEN RENTE OG OPRETTELSESGEBYR

Mandag - fredag: 10.00 - 17.30 -

- EN FILOSOFI

lørdag - søndag: 10.00 - 15.00

f33 stol

4.999.-

spar op til

3.387.-

Køb møbler for over 3.000.og få leveret gratis til kantsten

www.max-jessen.dk

LYKKE LOUNGE SOFA Lykke chaiselong loungesofa med 4 puder leveres i højre eller venstrevendt - EN FILOSOFI mørkeblåt stof, ben i natur eg. L 290 x H 76 x B 170 cm. Før 8.999.-

spar

GRATIS LEVERING

Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk

EMILIA GYNGESTOL Stel i metal. Meder i egebejdset. Monteret med mørkegrå velour. Før 1.199.-

lager vare

gyngestol

1.800.-

999.Lounge sofa

7.199.- EN FILOSOFI

-

spar

200.lager vare

lager vare

lager vare


Aars Avis

SIDE 22

Vesthimmerland:

4. AUGUST 2021

Kirkeuglebestand har det ikke godt Minister har givet en mio. kr. til at hjælpe uglen på vingerne, siger Henrik Bertelsen til Aars Avis. VESTHIMMERLAND: Det handler blandt anDanmarks mindste ugle, det om at forbedre habitakirkeuglen, er hårdt trængt ten omkring hvor uglerne og i fare for at uddø. allerede bor. Forbedringen Der findes to bestande i kan gå i retning af at give Himmerland, en i øst og en mus bedre livsvilkår, idet i vest. Nu har miljøminister mus er en vigtig fødekilde Lea Wermelin afsat en mio. for uglerne. kroner til at hjælpe den lille I Danmark er der unog sjældne ugle i Danmark. der 15 kendte ynglepar. Henrik Bertelsen, med- Den største bestand findes lem af Vildtforvaltningsrå- i Østhimmerland og en det og formand for Projekt mindre og spredt bestand i Kirkeugle, glæder sig over Vesthimmerland. Hvor den den økonomiske støtte til at lille ugle yngler holdes hembevare den lille ugle i Dan- meligt, for ikke at forstyrre mark. den. - Vi vil i første omgang Kirkeuglen flyver ikke bruge pengene til livreden- ret langt. Det betyder, at de førstehjælp til uglen og der skal være fødegrundlag hjælpe den med at få unger tæt på reden. Heller ikke de udvoksede unger flyver særlig langt. - Vi har kendskab til, at de Køb eller lej dit udvoksede unger kan finde på at flyve op til 10 kiloLeje fra 700 kr. pr. md meter for at finde en mage. Lykkes det ikke, så vender de tilbage til fødestedet, siger Henrik Bertelsen. Solution 5 Solution 6 Med den korte radius 7 4 9 1 6 3 5 8 2 7 5 6 1 3 2at 8forbedre 4 9 er det vigtigt, 3 8 6 5 2 9 1 7 4 4 1 3 9 8 7for6 de2 eksi5 levegrundlaget 5 2 1 Nu 8 flere 4 modeller 7 9el-scootere 3 6 8 9 2 5 4 6 1 i3 Dan7 kirkeugler Kvalitets tilsterende mark, og det skal millionen 8 9 4 i lukkede 3 1den 6kabinescootere 2 5 7 3 7 5 8 1 4 2 9 6 rigtige pris! hjælpe med til. Kvalitets el-scootere til 6 7 Vores 2 9 8 5 4 1 3 2 8 1 6 5 9 3 7 4 mest solgte Fønix Komfort El-Scooter -6Vi4har 1 3 el-scooter 5 den 4 7rigtige 2 8pris! 6 v.9Jens Erik Andersen 9 lavet 2 7 en 3 plan. 5 1 Den 8 Fønix 314 er dyrere Komfort El-Scooter 4 1 7 6 9 Fønix 8 3 2Torupvej 5 3 4 7 end 6 1en9mio. 8 2kr. 6, 96405Farsø Men vi har forhåbninger Tlf: 61 66 2 5 8 7 3 4 v. 6Jens9Erik 1Andersen 905675 7 3 2 8 4 5 1 Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø om at finde flere penge. Vi 9 6 3 2 5 1 7 Tlf: 4 61866 05 75 1 2 8at 4etablere 9 5 nogle 7 6 3 ønsker forSolution 5Solution Solution 6 6 www.fonixkomfort.dk søgsarealer - forbedrede le4 Vi7reparerer 57 15Vi reparerer 6 også 91 83 2også 38 4 9 vesteder 5 8 3 -4 der 9 hvor 1 2 uglerne 7 6 Vi alle reparerer også former for el-scootere! 2 6 former 94 alle 81 3 5 4 1 7 2 4 9 8 7 6 3 1 5 9 8 7 6 2 5 for er, uddyber Henrik BertelSolution 7 Solution 8 alle former for Fønix Komfort El-Scooter 8 3 1 2 4 7 9 6 5 7 6 1 3 5 2 9 8 9 2 5 4 1 3 7 el-scootere! sen. 4 6 2 9 7 1 3 8 5 9 8 7 1 2 5 4 4 3 8 6 el-scootere! v/Jens Erik Andersen 3 5 4 6 7 2 1 8 9 9 2 7 6 4 8 1 5 3 3 7 5 8 4 2 9 6 ! Vi havde møde med nogle D E 2 6 H Y N 7 5 1 4 3 ETorupvej 8 9 1 2 3 8 4 6 9 7 5 6, 9640 Farsø ! H D1 NY5 Fønix City Cabino 3 4 2 3i juni. af lodsejere Vi har 9 8 2 3 6 7 4 1 5 9 6 8 8 1 6 5 9 3 7 4 617City 66 Cabino 05 75 3 km pr. opladning 9 8 3 5 2 6 1 Tlf.4Fønix 4 6 5 7 3 9 8 2 7 1 28 km/t. 60 www.fonixkomfort.dk 28 km/t.5 60 km2 pr. opladning ikke lavet skriftlig aftaler kr. 39.900,7 1 6 4 9 8 3 6 3 8 7 1 5 4 2 9 2 7 3 5 1 8 2 9 7 6 4 Gratis 3 8 fremvisning 5 1 kr.n39.900,6 7 9 2 1 4 5 8 3 ing Vi er2 nødt til først g1mv8 5 3 7 1 6nfrine3 9is 8 2 endnu. sis2 e6 ra 5 4 3 7 85 G9 13rati1 94sGfrhos 77mtivdig! 2 6 4 3 have 4 6 1en5 5klokkeklar 7 4 8 8 6 9 9aftale 2 ! at ig ! hos48d 14 5 1 6 9 8 5 2 4 9 5 1 8 3 7 6 2 9 6 7 2 hos3dig7 1 4 6 2 8 5 7 9 3 8 5 2 6 9 3 7 1 4 med Miljøstyrelsen om, 1 2 3 7 8 4 5 9 6 8 1 2 9 6 7 5 3 4 1 2 9 5 7 6 3 8 7 9 - 3Frihed 5- Frihed 4til6livet 1 til2 livet 7 1 8 4 6 2 3 5 9 hvad vi må bruge pengene Solution 6 til, siger ugleeksperten. 6 2 Vi4kører 7 i1hele 9 Nordjylland 5 3 8 2 3 6 9 5 7 1 4 8 Af Torsten Hansen

el-køretøj

5 Vi8kører 3 4 i hele 9 1 Nordjylland 2 7 6 3 1 5 8 6 2 4 7 9 5 2 4 9 8 7 6 3 1 5 Solution 7Solution 8 ko 3 7 67 7 9 56 8 41 7 93 1 25 82 5 19 4 4 3 8 6 9 2 7 6 4 8 1 8 2 51 12 73 38 64 96 49 5 6 7 3 5 1 9 41 25 1 6 64 5 82 7 33 59 9 76 8 8 2 7 1 5 6 96 2 6 73 38 9 27 41 1 15 4 84 5 2 8 9 3 1 2 8 13 5 3 47 56 1 65 5 72 34 8 98 6 9 9 -112 4 3 74 4 8 89 5 95 2 11 6 58 9 23 3 67 7 6 1 2 4 1 2 9 6 7 5 3 4 6 5 38 9 8 4 1 7 2 9 7 1 6 2 3 5 9 7 1 82 63 26 59 95 47 31 4 8 9 4 25 39 14 73 8 61 52 6 7 Solution 8

9 4 3 8 1 2 6 7

3 2 5 9 6 8 1 8 7 3 4

8 9 4 3 1 7 2 6 5

Solution 8

5 7 6 8 9 2 3 4 1

1 4 8 5 3 6 7 9 2

9 6 4 2 3 1 8 5 2 9 3 7 7 4 1 6 4 2 7 8 Created by S Udoku 1 5 9 3 6 8 5 4 5 3 2 1 8 7 6 9

7 3 8 5 1 9 6 4 2 Vi kommer kommer overalt med prøver og og 2 9 overalt 7 4med 3prøver 1 og8 • Vi5kommer••overalt •6Vi kommer Vi medoveralt prøver med og prøver tager mål og og vejleder vejleder tager mål og vejleder tager mål ogtager vejleder mål 1 5 4 6 8 2 9 3 7 Stort udvalg stof og og læder læder • Stort udvalg i stof og læder Stort udvalg •••overalt Stort udvalg og læder ii stof • Vi kommer overalt med prøver og •• Vi kommer Vii stof kommer med overalt prøver og med laves prøver og mål Vi kommer overalt med prøver og Skumhynder-madrasser efter • Vi Skumhynder-madrasser mål• Skumhynder-madrasser kommer overalt prøver og1 •• Skumhynder-madrasser efter mål laves efter mål 9kommer 8 overalt 5med 7laves 4efter 6 målogog mål3og vejleder tager tager vejleder mål oglaves vejleder •*2tager Vi med prøver tager mål og vejleder tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde udføres. Lak-og træarbejde udføres. tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde * Lak-og udføres. træarbejde udføres. Stort udvalg i stof og læder • Stort udvalg Stort i stofudvalg udvalg og læder i stof stof og og læder læder ••Speciale: Stort i Stort udvalg i stof og læder 6 1 9 3 4 2 7 8 ••••5Speciale: Stort udvalg i stof og læder Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, Created antikke stilmøbler Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke -11Created S Udoku by S mål Udoku Skumhynder-madrasser laves efter • Speciale: Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser laves efter mål lavesbystilmøbler efter mål ••Speciale: Skumhynder-madrasser laves efter mål laves efter mål •*•4Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser måludføres. Lak-og Lak-og træarbejde Lak-og træarbejde udføres. udføres. 8 træarbejde 7 2 6udføres. 1 5 9 *laves 3 efter ** Lak-og træarbejde * Lak-og træarbejde udføres. •Speciale: Lak-Artitekttegnede, og træarbejde udføres antikke stilmøbler Speciale: Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke stilmøbler stilmøbler Speciale: antikke 9Speciale: 1 Artitekttegnede, 2 3 7 antikke 6 8stilmøbler 5 Speciale: 4 Artitekttegnede, Speciale: Arkitekttegnede, antikke stilmøbler 8 7 6 4 9 5 3 2 1 3 4 5 1 2HS8 Møbelpolstring 7 6 9 HS Møbelpolstring Møbelpolstring v/H. Stück Stück HS Møbelpolstring v/H. StückHS Møbelpolstring HS v/H. Stück v/H. Henrik Tlf. 86 69 2163 8611 20 63 11 11 99 99 Tlf. 86 69 21 86 v/ - 20 63 11Stück 99Tlf. 86 69Tlf. 21 86 86 69 - 20 21 86 -- 20 99 63 Tlf. v/H. 86 69 21HS 86 Møbelpolstring · 20 63 11 99 v/H. Stückv/H. Stück HS Møbelpolstring Stück HS Møbelpolstring HS Møbelpolstring v/H. Stück HS Møbelpolstring v/H. stuck@larsen.mail.dk Stück Tlf. 86 86 69 69 21 21 86 86 e-mail: 20 63 63 11 11 99 99Tlf. 86 69 Tlf. Tlf. 21 86 86 69 69 - 2021 216386 8611-- 20 20 99 63 63 11 11 99 99 Tlf. -- 20

Kirkeuglen trækker ikke væk om vinteren, derfor har den behov for steder at overvintre, gerne på loftet i en lade. Den har også behov for adgang til føde. Det er foruden mus, insekter, regnorme og småfugle. Alle de dyr er svære at finde om vinteren, derfor fodrer man uglerne med blandt andet kyllinger. For at øge uglen chancer for at finde føde året rundt, så undersøger man muligheden for at forpagte dele af lodsejernes jord, hvor forholdene for fødedyrene kan forbedres. - Det kunne være et område, hvor lodsejeren har heste til at gå. De græsser så tæt, at mus ikke ønsker at være i det område. Måske kunne man lade noget af området vokse og indhegne det, så hestene ikke kan græsse der, siger Henrik Bertelsen. Håbet er at skabe områder med så stort fødegrundlag, at der ikke er behov for fodring. - Hvis vi får flere penge, vil vi lave en fem-års plan. Det er ikke nok med et eller to år. Vejrlig og andre forstyrrende ting kan komme i vejen på kort sigt, forklarer han. Foreløbig er der lavet en plan der strækker sig over tre år.

Bestand i fare Bestanden i Vesthimmerland er meget lille og har det ikke godt. Ifølge Henrik Bertelsen, er der behov for hjælp til den lille ugle. - Den har odds imod sig, fordi den ikke flyver så langt, omvendt behøver vi ikke skabe kæmpeområder til fuglen, men kan nøjes med at lave gode habitater omkring dens nuværende levesteder. Vi ved de fanger mus langs læhegn, og mus er en supergod spise for dem, fastslår Henrik Bertelsen.

HS Møbelpolstring -11-

Kirkeuglebestanden i Vesthimmerland har behov for hjælp. Nu er der kommet en mio. kr. fra miljøministeren. Men der er også behov for en lokal indsats.

Koncerten på torvet i Thisted blev en succes og et tilløbsstykke.

Kimbrergarden hjem fra en vellykket sommertur Kan opleves i Aars til jubilæumsafslutning fredag AARS: I Kimbrergarden dyrkes det sociale på lige fod med det musikalske, for en garde der fungerer godt sammen socialt er også mere velspillende. Som mange andre foreninger, er det især på det sociale, at Kimbrergarden fra Aars har kunnet mærke effekten af corona, men det gik også ud over musikken. Det er ikke teknisk muligt, at spille musik sammen online, da der er noget forsinkelse på lyden. Gardens medlemmer forsøgte, men det blev ikke godt. - Lige så snart det var muligt, har vi været samlet i hold af ti med behøring afstand, eller hvad retningslinjerne tillod på det givne tidspunkt. I gardehuset var der ikke kvadratmeter nok per gardist, så når vi har måttet være inde, har vi lånt øvefaciliteter i Alfa, så vi kunne holde formen ved lige, fortæller formand Claus Lykke.

Sommertur til Thy Hver sommer plejer Kimbrergarden at tage på sommertur for få nogle fælles både sociale og musikalske oplevelser. I år gik turen til Thy, hvor et nedlagt plejehjem i Gettrup havde værelser og areal nok til at overholde alle corona-retningslinjerne. Med alle gardister testet eller med corona-pas begyndte den ugelange sommertur lørdag 24. juni i gardehuset i Aars, hvor instrumenter, bagage og mad blev pakket i traileren inden afgang. Der er mange traditioner på Kimbrergardens sommertur. En er, at gardisterne selv laver mad i hold på skift, en anden at der øves samspil hver dag. - Søndag startede med en udflugt til skovtrolden og en vandretur i skoven, herefter øvede vi samspil nogle timer og spillede fælles rundbold

Kimbrergarden har været noget udfordret af forsinkelser i det digitale samspil - på sommerturen til Thy blev de spillet godt sammen igen.

efter aftensmaden. Mens vi spillede rundbold, dukkede en af de lokale op med en grill. Det viste sig at være til forberedelse af en sommerafslutning for den lokale fodboldklubs mindste spillere om mandagen, og vi aftalte, at vi selvfølgelig skulle spille til deres sommerafslutning, siger Claus Lykke. Mandagen gik med samspil og en udflugt til de nærliggende byer. Så blev der gjort klart, klædt om og aftalt programmet for koncerten. - Herefter marcherede vi over vejen og spillede en overraskelseskoncert for fodboldklubben. Det var de 3-6 årige fodboldspillere, der havde afslutning og stemningen var høj, mens der blev danset og sunget med, da vi spillede ”Baby Shark”, siger Claus Lykke.

Betaling i fisk Dagen efter var der ingen koncert, og det blev derfor en hyggedag, hvor de selvfølgelig øvede samspil, men de nåede et slag minigolf, kongespil, bordtennis og gardens yndlings hyggebeskæftigelse, som er brætspil. Næste koncert på havnen i Agger, hvor mange var mødt op for at høre garden, blandt andet kom der en bus fra plejehjemmet i Bedsted med beboere, som havde besluttet, de ville høre garden spille. - Efter koncerten fortsatte

vi turen til vestkysten for at se de delfiner, der svømmer rundt i Thyborøn kanal. Vi så en masse sæler, men delfinerne fik vi desværre ikke set. Da vi kom retur til plejehjemmet kom fiskebilen fra Aager forbi med friskfangede rødspætter som betaling for koncerten, og vi lavede derfor stjerneskud på hjemmebagte boller og med helt friske fisk til aftensmad, siger Claus Lykke. Den varmeste dag på turen skulle bruges på at bade, men med kun 14 grader varmt vand blev det en kort fornøjelse. Så dagen blev brugt på solbadnning og sandslotte. Sidste koncert var om fredagen på torvet i Thisted, og den blev et stort tilløbsstykke. - Som altid, var gardisterne meget professionelle i deres optræden, men der var dog et tilfælde hvor de havde svært ved at holde masken. En lokal var meget begejstret for vores fløjtespiller, Maja og kørte sin pensionistscooter på tværs af pladsen, parkerede 1,5 meter fra Maja og slog døren op så koncerten kunne nydes i fulde drag. En af de mindste gardister sagde, vi sagtens kunne have været af sted en uge mere, så vellykket var turen. Nu glæder vi os til at starte op igen efter ferien og til de fremtidige arrangementer, siger Claus Lykke.


Aars Avis

4. AUGUST 2021

SIDE 23

Hun sender et digt til månen Journalist med tilknytning til Aars Avis får digt med måneraket AARS: Aars Avis ejer og udgiver også Salling Avis i området nord for Skive. Hver uge er det vores journalist Helle Lenschow, der skriver artiklerne til den lokale udgivelse, men hun skriver også meget andet. I sin fritid er hun nemlig både forfatter og digter, og selv om hun har udgivet bøger, så står Helle Lenschow nu foran en noget anderledes og unik udgivelse. I 2022

skal hendes digt ”Kære Måne” nemlig sendes til månen med en rumraket. Det er Radio4-programmet Den Nye Rumalder med Thomas Schumann, som har taget initiativ til at sende et SD-kort med raketten, og her kunne danskerne indsende forslag til, hvad kortet skal indeholde. Helle Lenschow sendte sit digt, og det er nu udvalgt til at komme med raketten.

Kortet skal flyve med virksomheden Astrobotics månelandingsfartøj Peregrine, ombord på Vulcan-raketten fra United Launch Alliance. Det forventes at ske i 2022.

En ny stjernekrig Helle Lenschow digt får selskab af blandt andet en lydfil fra EM-sejren i 1992, TV2s sang ”De første kærester på månen”, tekster af Niels Bohr, Tycho Brahe og

Affaldssortering:

Nej til flere containere Doris Lauritzen, Tyttebærvej 12, Gedsted, Byrådsmedlem (A), skriver:

LÆSERBREVE Jeg er meget enig med det Nichlas Findinge Larsen skriver i sit læserbrev i Aars Avis d. 21.7.2021 under overskriften: Affaldssortering i den virkelige verden. Selvom jeg er politiker i Vesthimmerlands Kommune, bor jeg også i den virkelige verden, jeg kan

sagtens få plads til en container mere på min matrikel, men vil gøre alt for, at vi kan nøjes med de tre vi har, for der er mange steder, hvor det i forvejen var svært at få plads til de tre vi har nu, som Nichlas så rigtig skriver: Er der rigtig mange der har ofret penge og bygget en afskærmning til tre containere så det ser pænt ud. Det er også en af grundene til at vi ikke skal pålægge borgerne yderligere en udgift, for at ændre det til fire. En anden grund til at vi ikke behøver containere

Doris Lauritzen (A).

ved hver husstand til tekstil er: Hjælpeorganisationerne har allerede mange containere til denne slags, og det

H.C. Ørsted og selvfølgelig opskriften på stegt flæsk med persillesovs. Selv tager journalisten det hele med ro. - Det er fornemt selskab, men dejligt at en helt almindelig dansker som lille mig også kan være med til at sende Danmark til månen. Jeg havde faktisk allerede digtet færdigt, da jeg hørte programmet i radioen ved et tilfælde. Da det i forvejen skal kommunen ikke ødelægge. Så mangler der kun til mælkekartoner o.s.v., her kan der med passende afstand opstilles containere til den slags, så er vi i mål med affaldssorteringen. Mange steder vil det slet ikke være mulig at skaffe plads til en mere pr. husstand. Og selvfølgelig kan vi tage snakken om den ordning vi har nu er ok i forhold til madaffald i sommerperioden. Så kære byrådskolleger: Lad os sammen løse opgaven omkring affaldssortering uden at gøre det mere besværlig og dyrere for borgerne end højst nødvendig og vise vi mener, når vi siger: Borgerne i centrum.

er et digt, som er skrevet til månen, så var det oplagt at sende det ind. Jeg er meget overrasket over, at det er udvalgt til at komme med raketten, siger Helle Lenschow. Hun fortæller, at der i omgangskredsen jokes en del med, at hendes digt skal til månen - for hvem finder det og læser det om mange,

• • •

• • •

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Det er gratis & helt uforpligtende Vores moderne høreapparater er højteknologiske, brugerven‑ lige og næsten usynlige. Nu får du mulighed for at teste den nyeste model inden for i‑øret‑høreapparater, Virto M‑Titanium.

Genoplev din hørelse Oplever du, at det sommertider er svært at følge med i samtaler ved selskaber, eller at folk omkring dig mumler eller taler meget lavt? Høretab kommer nemlig oftest snigende, uden at du bemærker det, og det påvirker ikke kun dig selv, men også dine pårørende.

De nyeste kvalitetsapparater Hos AudioNova vil vi gerne hjælpe dig til at høre godt igen. Vi oplever dog, at der stadig er en del fordomme omkring høreapparater. Mange tror, at de er store, at de hyler, eller at de er ubehagelige at have på. Virto M-Titanium høreapparater er teknisk avancerede og nemme at betjene. De er lavet af titanium, hvilket muliggør individuel tilpasning og giver stor komfort.

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Annonce

Personer søges til test af næsten usynlige høreapparater

Testpersoner søges!

Inge ventetn id

Næsten usynlige høreapparater Virto M-Titanium høreapparaterne sidder samtidig inde i øret og er ikke alene næsten usynlige, de har også helt unikke funktioner, som gør, at du ikke skal anstrenge sig for at lytte og forstå. De har en naturlig lydkvalitet og giver en behagelig lytteoplevelse.

Test høreapparater gratis i 14 dage Vi tilbyder, at du kan blive testperson for vores Vitro M-Titanium høreapparater helt uden forpligtelser. Testforløbet afsluttes med et spørgeskema og en samtale med en audiologist om et evt. videre forløb. Du kan deltage, hvis du er fyldt 18 år, bor i Danmark, formoder at have et høretab, samt at du enten ikke har høreapparater eller har apparater, som er mere end 3½ år gamle. Hos AudioNova er du også altid velkommen til at tage en pårørende med.

Ring allerede i dag, og tilmeld dig som testperson.

Tilmeld dig som testperson på:

88 77 82 13

Sidste frist den 29. august 2021 AudioNova Hørecenter Himmerlandsgade 87 9600 Aars

Phonak VirtoTM M-Titanium

P

audionova.dk ST O

mange lysår? Og hvad sker der så?- Jeg tænker, at det er et ret harmløst digt, men man ved jo aldrig - så bare jeg ikke krænker nogle rumvæsener og starter en art stjernekrig uden at ville det, siger Helle Lenschow og griner, før hun tilføjer: - Hvis rumvæsener altså overhovedet kan læse dansk!

Covid-19 information

Vi tager fortsat situationen med Covid-19 alvorligt og følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Læs mere på www.audionova.dk/coronainfo. Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål.


SIDE 24

Aars Avis

4. AUGUST 2021

AKTIVE FORENINGER I AARS SIDEN MED »AKTIVE FORENINGER« BRINGES I AARS AVIS MINDST 8 GANGE ÅRLIGT. PRIS FOR OPTAGELSE: KR. 525 + MOMS PR. FORENING.

A Aktive Kvinder Aars

Formand: Lilly Hansen Dalstrøget 38, 9600 Aars Tlf. 25 72 21 06 Kasserer: Lillian Madsen Dronningholmvej 78, 9600 Aars Tlf. 40 32 33 50

D Det Danske Spejderkorps

Formand: Jacob Kjær Larsen Havbrovej 71, 9600 Aars Tlf. 30 38 92 20 Gruppeleder: Jens Kristian Jensen Tlf. 20 87 19 37 Kasserer: Maria Lynnerup Tlf. 24 62 52 02 www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

R Røde Kors Aars/Aalestrup

F FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Tommy Tindahl Tlf. 61 30 74 99 Formand: Dorthe Rolighed Tlf. 22 84 74 37

H

Haveselskabet Vesth. kreds

Formand: Edel Nygaard Rüsz Nørdamvej 38, Ugelris, 9632 Møldrup Tlf. 22 59 76 29 Mail: enr@haveselskabet.dk

H Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 41 70 44 20 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62 www.himmerlandsjernbaneklub. 123hjemmeside.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Formand: Chris Thillemann Tlf. 40 19 67 95 Mail: formand@aejf.dk Kasserer: Jens Jensen Tlf. 22 57 10 65 Mail: kasserer@aejf.dk Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

S

AA Aars Brydeklub

Formand: Flemming Johansen Stuhr Keldgårdvej 109, 9600 Aars Tlf. 28 93 53 47 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

AA Aars Patchworkforening

Socialdemokratiet Vesthimmerland

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 40 11 52 01 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 21 78 86 24

Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Konservative V Vesth. Vælgerforening

Formand: Ilse Skadhauge Larsen Birkevej 46, Hvorvarp, 9600 Aars Tlf. 22 44 02 67 Kasserer: Hanne Monrad Agertoften 16, 9620 Aalestrup Tlf. 29 62 71 63

V Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Eva Auken Trængstrupvej 99, 9541 Suldrup Tlf. 61 85 98 65 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

V Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Joan Glerup Kristensen Møllevej 1, 9600 Aars Tlf.: 25 77 34 98 formand@vk-vesthimmerland.dk Kasserer: Jesper Glerup Kristensen kasserer@vk-vesthimmerland.dk Mødested: Idrætscenter Østermarken Klubaktiviteter: Aars og Hornum

H Himmerlands Saluteringslaug AA Aars Badmintonklub

Oldermand: Peter Stenild Kaj Munks Vej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Per Holm Stenildhøjdalen 111, 9600 Aars Tlf. 27 78 46 11

Bekæmpelse K Kræftens Vesthimmerland

Formand: Jesper Svendsen Herredsvej 52, 9600 Aars Tlf. 40 42 11 04 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

AA Aars Billardklub

Formand: Lina Glerup Stenildhøjdalen 49 9600 Aars Tlf. 22 56 42 54 Næstformand : Lisbet Andersen T|f. 53 76 84 80 Cafe/motion for kræftramte V. Hornum hver mandag Rådgivning sidste onsdag i mdr. Kirkecenter/tidsbestilling Mail: lina.glerup@mail.dk

Formand: Mikael Toft Sjøstrupvej 28, Gislum, 9600 Aars Tlf. 29 24 85 96 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

L

Formand: Jørgen Kristensen Gl. Skolevej 12, 9600 Aars Tlf. 25 75 40 74 Kasserer: Kirsten Haugaard Kg. Christiansvej 15, 9600 Aars Tlf. 22 55 72 71 www.aarsborgerforening.dk

LandboSenior Vesthimmerland

Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Bent Pedersen Keldgårdvej 87, 9600 Aars Tlf. 20 45 99 55

AA Aarsegnens Jagtforening

Formand: Jan Kvitsau Nielsen Havbrovej 12, Hornum, 9600 Aars Tlf. 51 24 42 71 Mail: kvitsau@aars.dk Kasserer: Michael Nørgaard Grundrvigsvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 35 20 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

D Diabetesforeningen Vesthimmerland lokalforening V Vesthimmerlands Handicap Idræt

Formand: Lise H. Jensen Illerisørevej 38C, Hvalpsund, 9640 Farsø Tlf. 20 92 14 55 Mail: lise@fiskegaarden.dk Kasserer: Peder Mark Henriksen Tlf. 20 55 98 01 Mail: pmarkfoulum@gmail.com www.vesthimmerland.diabetes.dk

AA Aars Bridgeklub

Himmerlandsgade 101 Formand: Lone Chodavarapu Tlf. 42 73 44 65 Kasserer: Inge Lise Hemmingsen Tlf. 40 36 21 88 Besøgstjeneste Aalestrup: ........ 41 82 32 11 Besøgstjeneste Aars: ................ 30 54 65 50 Vågetjeneste: ............................. 23 45 50 13 Nørklere: ................................... 51 15 85 55 Førstehjælp: .............................. 20 78 78 54 Røde Kors Butik: ... 21 29 49 32 /61 67 81 69

AA Aars Borgerforening

AA Aars Erhvervsråd

Formand: Lars Thomsen Tvebjergvej 9, 9600 Aars Tlf. 23 61 88 07 Sekretariat: Erhverv Væksthimmerland Messevej 1, 9600 Aars

AA Aars Fitness

Formand: Steen Bartholomæussen Tlf. 20 29 00 38 Sekretær: Anne Mette Thomsen Tlf. 20 73 14 65 Kasserer: Bente Lyngberg Tlf. 51 68 88 11 Mødested: Aars Stadion Lyngsøvej 2B, 9600 Aars

AA Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Claus Hylleberg Ørnevej 2, 9640 Farsø Tlf. 21 45 65 61 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

AA Aars Golfklub

Formand: Søren Friis Næstformand: Claus Andreasen Baneudvalgsformand: Karsten Urband Kasserer: Jakob Rold Christensen Medl. af bestyrelsen: Birte Hvid Benediktson Medl. af bestyrelsen: Poul Erik Haurum Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars. Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

AA Aars Gymnastikforening formand@aarsgymnastikforening.dk kasserer@aarsgymnastikforening.dk www.aarsgymnastikforening.dk facebook.com/AarsGymnastikforening Mødested: Idrætscenter Østermarken

AA

Aars Håndboldklub

Formand: Kurt Simonsen Tlf. 21 82 98 62 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

AA Aars Idræts Klub

Formand: Peter Rønfeldt Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Ilona Strange Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

Formand: Birgit Jensen Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 21 75 38 42 Mail: bjensenaars@gmail.com Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 24 79 42 54 Mail: helle-g-jensen@hotmail.com

AA Aars Seniorer

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Dr. Holm vej 38, 9600 Aars Tlf. 21 65 29 61

AA Aars Petanque Klub

Formand: Kjeld Jensen Hans Egedesvej 107 H Tlf. 98 62 34 63 Kasserer: Tove Andersen Tlf. 23 32 08 65 www.aarspetanque.dk Mødested: Sports Allé v/Nutidsmuseet

AA Aars Skakklub

Formand: Mogens Nielsen

Hjortholmvej 44, 9541 Suldrup Tlf. 29 25 46 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 40 83 53 33 willymoeller@dbmail.dk Spillested: Agri Nord, Markedsvej 6, 1., 9600 Aars

AA Aars Svømmeklub

Formand: Jimmy Krøier Sørensen

Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Søren Lauridsen Dr. Christines Vej 12, 9600 Aars Tlf. 40 71 34 53 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, Himmerlandsgade 25, 9600 Aars og Farsø Svømmehal, Åkjærsvej 27, 9640 Farsø www.aars-svommeklub.dk

AA Aars Tennisklub

Formand: Jesper Hartvig Kristensen Tlf. 60 93 34 67 Kasserer: Poul Erik Pedersen Tlf. 21 41 88 80 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47 mail@aarstennisklub.dk www.aarstennisklub.dk

AA Aars Venstrevælgerforening Formand: Kristian Stein Nielsen

Bandsholmvej 54, 9600 Aars Tlf. 40 41 61 43 Kasserer: Søren Vestergaard Sørensen Kirkevej 40, Hornum, 9600 Aars Tlf. 40 56 10 10


Aars Avis

4. AUGUST 2021

Venstres budgetforslag til børne- og familieområdet Lars Andresen, Sundvej 93, Hvalpsund(V), skriver om det kommunale budget på vegne af Venstres byrådsgruppe i Vesthimmerland:

LÆSERBREVE Venstre har henover foråret arbejdet med en bred vifte af budgetforslag, vi vil gå til budgetforhandlinger med til september. I dette læserbrev vil vi præsentere vores forslag indenfor børne- og famile området, hvor vi bl.a. har fokus på at få styrket vores inklusionsmodel i folkeskolen, og en fleksibel udvidelse af åbningstiden i daginstitutioner og SFO. To voksne i indskolingen: For at understøtte inklusionsarbejdet i folkeskolen, ønsker vi at udvide den

BLÆRE

Lars Andresen (V).

eksisterende indskolingsmodel, der har givet flere timer med to voksne tilstede i klassen i folkeskolens yngste klasser. Der er kommet meget positiv respons på inklusionsmodellen, og flere skoler ønsker mere støtte til netop disse klasser, da det er her

det store inklusionsarbejde ligger. Skolerne har de senere år haft meget stor held med at inkludere flere børn i den almene skole, hvilket har betydet at inklusionsarbejdet, i særligt de mindre klasser, er blevet væsentligt forøget. Den succes vi har med at reducere andelen af børn i specialklasserne, er opnået ved en meget fokuseret og krævende indsats fra skolernes side. Med dette forslag ønsker vi at udvide denne model. Vi ønsker, at de enkelte skoler bliver tildelt flere “to voksne” timer, og disse timer skal være til skolens egen disponering. Altså ingen krav til at det skal være til enten dansk eller matematik. Dette tilgodeser de forskelligheder der er på de enkelte skoler. Nogle steder kan den styrkede indsats være nødvendig i en musik time, andre gange kan det

være en idræts time osv. Vi ønsker at give skolerne frihed til selv at disponere over midlerne. Fleksibelt udvidet åbningstid i dagtilbud og SFO. Flere forældrepar har udtrykt ønske om en mere fleksibel åbningstid i daginstitutioner, samt mere ensartede åbningstider mellem børnehave og SFO. Det har givet en del frustration blandt forældre, at når barnet går ud af børnehave og skal gå i SFO, så er der ikke altid samme åbne/lukke tid. For at imødekomme dette, samt at understøtte forældre der eksempelvis har arbejde udenfor kommunen, eller med arbejdstider der ligger lidt udenfor det normale, ønsker vi en central pulje der kan imødekomme behov for fleksibel udvidet åbningstid i dagtilbud og SFO. Denne pulje skal give den enkelte insti-

tution mulighed for, fleksibelt og hurtigt, at kunne åbne/lukke 15 min tidligere eller senere hver dag. Kulturbussen: Puljen giver en betalt bustur for alle skolekasser til kulturelle oplevelser i kommunen, og blev indført sidste år. Det har givet en masse gode, og spændende kulturelle og so-

SIDE 25

ciale oplevelser til eleverne i vores folkeskoler. Vi ønsker at udvide kulturbuspuljen, således der gives mulighed for at kommunens fem friskoler også kan blive en del af ordningen. Vi mener, at alle børn i vores kommune skal have glæde og gavn af de ekstra oplevelser kulturbussen kan give.

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Hærværk i Torsted SULDRUP: Torsdag lidt efter midnat blev der knust en rude i en villa på Torstedvej lidt uden for Suldrup. En bil blev set køre fra stedet. Politiet satte efter gerningsmanden, der blev bragt til standsning. Det viste sig at være en 17-årig lokal mand. Han er

nu sigtet for hærværk. Han blev samtidig sigtet for spirituskørsel, kørsel uden førerret, brugstyveri af bil og et par andre færdselsovertrædelser. Bilen tilhører noget familie. Der foreligger ingen information om, hvorfor manden knuste ruden.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Havetraktortræk på en god placering i Blære Idrætsugens mange aktiviteter er forløbet godt i Blære Af Torsten Hansen BLÆRE: Efter opbygningen af Blæres nye sløjfesti og de områder der hører med, så har arrangørerne af havetraktortræk ved Blære Idrætsuge nok fundet det ideelle sted at afvikle konkurrencen. Lige op mod den lille skov og i rimelig afstand fra de øvrige begivenheder. Samtidig virker det til, at underlaget er ganske godt. Selv om der var arrangeret fodbold, løb og havetraktortræk stort set samtidig, så var der også mange tilskuere - særligt til havetraktortrækket. Omkring 100 havde taget opstilling eller taget en stol med, så de kunne nyde konkurrencen, der foregik i skønt solskinsvejr. Der var 45 tilmeldte traktorer, men faktisk kun det halve antal kørere. Det skyldes, at nogle af havetraktorerne var tilmeldt i flere vægtklasser. - Deltagerne kan for eksempel dyste i 350 kg standard klassen, og så også tilmelde sig til 450 kg standard, hvor de blot får hængt ekstra vægte på,så de kommer op i næste klasse, forklarer Jan Baade Poulsen, Blære IF. Jan Baade Poulsen har stået for arrangementet de seneste år, og er glad for det nye sted. - Vi har prøvet lidt af hvert,

Alle havetraktorerne blev målt og vejet inden kampstart. - Jeg tror vi har fundet et godt sted til at afvikle havetraktortrækket fremover, siger Jan Baade Poulsen, der har været medarrangør i flere år.

men jeg tror det her sted er rigtigt godt, siger han. Tidligere har folkene i Blære selv stået for det hele omkring havetraktortrækket. Men for nogle år siden valgte de at købe sig til hjælp ude fra. - Vi har faktisk købt slæden i Vester Hornum. Nu kører vi rundt i Danmark og arrangerer havetraktortræk. Det er vores hobby, siger Dan Hangaard, Hangaard Pullingteam, Hanstholm. De kan blandt andet også opleves til Septembermarkedet i Hornum. Hangaard Pullingteam stiller med slæde, opvejningsudstyr og en række andre faciliteter, så stævnerne kan afvikles gnidningsfrit. Ved havetraktortrækket i Blære var der tilmeldt traktorer i seks klasser. Lige fra

standardklassen, hvor man ikke må gøre noget konstruktivt ved havetraktoren, til 550 kg klassen, hvor meget ekstra er tilladt. De mange havetraktorer kunne sagtens høres helt op til Blære Forsamlingshus, hvor fodbold og løb blev afviklet. Men der skal også kræfter til for at trække den tunge slæde ud over de krævede 30 meter - et full pull. I starten så det lidt let ud for flere af deltagerne. Men efterhånden som slæden blev rigtigt gearet, så blev det hårdere og hårdere.

Løb og bold En anden af traditionerne ved Blære Idrætsuge er løb. Igen i år var der lavet ruter på fem og ti kilometer. 26 friske løbere var klar til start. De 19 valgte den

korte fem-kilometers rute, mens 7 tog den lange. Nogle der løb næsten lige så meget var de 14 fodboldspillere, der udkæmpede en hård, men retfærdig kamp på banen foran Blære IFs klubhus. I år var der kun to fodboldhold tilmeldt. Et fra Gundersted og et fra Hornum. Nogle år har det også været et Blære-hold, men ikke i år - og så dog. Fordi hele fem af Gundersteds spillere faktisk bor i Blære, så det er nærmest det lokale hold. Begge hold gik frisk til opgaven, men det var tydeligvis hårdt i det varme vejr. Idrætsugen er i det hele taget forløbet fint. Efter petanque og kroket var der et vellykket bilorienteringsløb, og der har også været cykelløb.

Der var plads til både de unge og de ældre i løbet.

Gundersted i gult og Hornum i blåt kæmpede en god kamp ved idrætsugen.


Aars Avis

SIDE 26

BLÆRE

4. AUGUST 2021

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Der holdes nyt møde om Bjørnstrup-møller Af Ture Damtoft

Der er 22 tilmeldte børn fra 0. til 6. klasse tilmeldt sommer-camp med masser af aktiviteter i Blære.

Sommersjov for børn i Blære Af Ture Damtoft BLÆRE: Sommerferien er ved at være slut, men i Blære kan børnene få det sidste sjov, inden skolen begynder. Mandag og tirsdag 10. og 11. august har Blære Idrætsforening inviteret alle børn, der skal begynde i 0. og op til 6. klasse, på sommer-camp. Der er over 20 tilmeldte, og idrætsforeningen lover et både sjovt og aktivt program, hvor de frivillige selvfølgelig sørger for, at der bliverpasset ordentligt på poderne. - Det er for alle børn, uan-

set hvor de bor henne. Nogle har valgt at tage deres fætre og kusiner med, og vi håber, de får en god og sjov oplevelse og får en masse nye legekammerater, siger Inger Nielsen fra Blære Idrætsforening. Der er også tænkt på forældrene. Både mandag og tirsdag er der fællesspisning, og mandag er der opvisning i akrobatik, som børnene skal træne i løbet af dagen. Bagefter er der rundboldkamp, inden 0. til 3. klasse børnene skal køres hjem. For de lidt større er der mulighed for at overnatte

i shelters eller hængekøjer afhængigt af vejret. Der er frivillige til at hjælpe med alle aktiviteter, at lave maden og generelt holde lidt øje med, at alle har det godt. - Vi har mange frivillige med, og så er der Maja og Kirstine Skadhauge, som tidligere har været med til at arrangere håndboldcamp, og som er lokale. De kender mange af børnene, og det kan gøre det lidt mere trygt for deltagerne. Det er første gang, vi arrangerer det, og med så mange tilmeldte tror jeg, vi gør det igen næste år, siger Inger Nielsen.

BIFer er Søren Kristiansen, annoncerede Line Segerstrøm til klapsalver, og hun

overrakte vandrepokalen og et par flasker vin til den udpegede.

BLÆRE/GUNDERSTED: Modstanden mod vindmøllerne ved Blære og Gundersted fortsætter. Nu indkalder borgergruppen med det mundrette navn ”Nej tak til flere kæmpe vindmøller i Vesthimmerland” til borgermøde mandag 16. august, hvor de selv vil stå for indholdet. Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (HOFOR) er således ikke inviteret til at holde et oplæg. - På borgermødet i juni var det mere en orientering fra HOFORs side, end det var en egentlig debat. Vi vil nu præsentere borgerne for vores argumenter gennem en række forskellige oplæg, og så skal der også være tid til spørgsmål fra tilhørerne, siger talsmand Mark Ulrik Jensen. Oplæggene vil omhandle erfaringer fra andre vindmølleprojekter, mulige konsekvenser for låntagning i området omkring

Bjørnstrup og hvordan, der kan gøres indsigelse i høringsperioden. - Vi vil gøre folk opmærksomme på, at kampen ikke er tabt og arbejde på at mobilisere flere lokale kræfter, som vil give deres modstand til kende. Det har været svært at få fat i folk her i ferien, men vi vil være klar med et godt program. Vi har også tidligere kritiseret høringsperioden. Den blev godt nok forlænget til 11 uger, men den begyndte lige op til ferien, og så går der mindst en fire-fem uger, hvor folk helt forståeligt tænker mere på ferie og familie end på vindmøllerne, siger Ulrik Mark Jensen. Han erkender, at oplæggene udelukkende er fra modstandere af vindmøllerne men mener, det er berettiget. - På junimødet havde vi en oplevelse af, at der fra HOFORs side nærmest blev talt, som om projektet er vedtaget, samt at det blot var spørgsmålet om, hvor

Seniorer i Blære ”Plejer” er tilbage i Blære skal til koncert BLÆRE: - Vi trængte til en helt almindelig idrætsuge igen, og ”plejer” kom heldigvis tilbage i vores idrætsuge i år. Vi er meget overvældede over den store tilslutning, hjælp og ikke mindst det gode humør, vi har mødt alle dagene, siger Line Segerstrøm, formand for Blære Idrætsforening. Hele ugen har der været stor opbakning til alt fra krocket over bilorienteringsløb, løb og til ølsmagning. Lørdag var der næsten 150 børn, unge og voksne til fællesspisning og fest som afslutningen på en vellykket idrætsuge, som endelig kom ud af Coronaens skygge. Her blev årets BIFer også kåret af formanden. - Vi så nærmere på pokalen. Læste alle navnene og blev meget hurtigt enige om at der var et navn, der manglede. Årets BIFer er altid hjælpsom og er god til det praktiske. Bidrager til nye initiativer og tager sig tiden til at inddrage nye. Har været gymnastiktræner i snart 15 år, og var med til at starte springgymnastik for drenge i foreningen. Han er selv en dygtig gymnast og har deltaget på DGI Nordjyllands repræsentationshold. Årets

BLÆRE: Danske Seniorer arrangerer en koncertrække ti forskellige steder i Danmark. Koncerterne er gratis, fordi organisationen Danske

Seniorer har fået penge til kulturtilbud til ældre efter Corona-pandemien. Det betyder for seniorerne i Blære, at de kan komme til koncert tirs-

GUNDERSTED

mange kæmpe havvindmøller der er mulighed for at opsætte, som var til debat. Vi synes, det er vigtigt, at en så afgørende sag i vores lokalområde bliver belyst mest muligt og fra alle sider og dermed også vores, siger Ulrik Mark Jensen. Borgermødet er åbent for alle. Politikerne i byrådet kan regne med at få en invitation tilsendt, og gruppen håber at se mange af dem til mødet. - Vi ønsker også at få dem ud og høre vores synspunkter. Vi har ca. to timer, og der skal også være tid til debat. Borgergruppen vil forklare om projektet og åbne op for spørgsmål. Er der nogen, som har spørgsmål til politikerne, vil de naturligvis få mulighed for at svare, men udgangspunktet er, at vi vil orientere om projektet fra vores synspunkt, dermed også hvordan vi kan få det stoppet, siger Ulrik Mark Jensen.

dag, 19. oktober i Aalborghallen, hvor Birthe Kjær, Lisbeth Kjærulff, Preben Kristensen og Promenadeorkestret underholder. - Vi har søgt om penge til at kunne deltage i koncerten, og vi forventer at få pengene, bemærker Sander Mogensen fra foreningen Blære Seniorer.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aronia-festival uden festival

Årets BIF’er Søren Kristiansen med sin kone Milla.

GUNDERSTED: Under normale omstændigheder ville der have været Aroniafestival hos Staudeengen i Gundersted i august. Men igen i år har indehaver af Staudeengen, Hanne Rasmussen, valgt at aflyse grundet de gældende Corona-restriktioner. Dermed er gode foredrag om aronia-bærrets sunde egenskaber også aflyst, men det er de gode tilbud på aroniasaft, kapsler, the, gele, buske til gengæld ikke. - Jeg har valgt, at have festivaltilbud i uge 32 og 33, så folk er meget velkomne, siger Hanne Rasmussen. Til festivalerne sælges normalt omkring 36 paller saft, og dem håber Hanne Rasmussen at hun tilnær-

melsesvis alligevel kan få afsat i år som festivaltilbud, selvom der ikke afholdes en decideret festival.

I 2019, hvor festivalen senest blev afholdt kiggede 4.000 gæster forbi fordelt over to dage.

Der bliver ingen foredrag eller aronia festival i den flotte have ved Gundersted før i 2022.


Aars Avis

4. AUGUST 2021

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

resultaterne. De er heldigvis negative, og vi har kunnet åbne her i Hornum og vores sø i Gøttrup ved Fjerritslev igen. Vi har to put and take søer mere ved Silkeborg og Aalborg, men der kunne vi ikke fange de 30 fisk. Der skal vi nu vente med at sætte fisk ud til september, vente i tre uger med at fange fiskene og så vente tre uger mere på at få resultaterne. Så vi taler engang midt i oktober, inden vi kan åbne op der, fortæller Dennis Nørgaard Horn.

Hardcore fiskere

Trine og Dennis Nørgaard Horn håber på ti gode fiskeuger.

Virusfri fiskeri i Hornum Put and Take-søen er åben for nattefiskere igen Af Ture Damtoft HORNUM: Vi mennesker døjer stadig med coronavirus, men fiskene i Vesthimmerlands put and take ved Hornum er nu virusfri. Der har været lukket for fiskeri i søen siden 8. juni, men i weekenden kunne ejerne Trine og Dennis Nørgaard Horn byde velkommen

SIDE 27

til fiskerne igen. Årsagen til lukningen var fundet af IHN virus hos en af leverandørerne til put and take søen i Hornum. De første advarsler kom i marts, hvor IHN virus, der kun er farlig for laks og ørreder, blev konstateret på et dambrug i Sønderjylland. Fødevarestyrelsen gik igang med smitteopsporing,

og i begyndelsen af juni blev smitten konstateret hos bl.a. leverandøren af de ørreder, som sættes ud i Vesthimmerland put and take. I alt 104 put and take søer blev lukket, indtil det kunne bekræftes, at fiskebestanden ikke var inficeret. - Vi skulle fange 30 fisk, mens Fødevarestyrelsen var her, og så har det taget tre uger at få

Han glæder sig over i det mindste at kunne åbne to søer, men nedlukningen har været dyr. - På nuværende tidspunkt mangler vi 1,2 mio. kr. i forhold til 2019. Når vi kommer hen i midten af oktober, og forhåbentlig kan lukke de sidste to søer op, er vi på den anden side af to mio. kr. På vores søer har vi kun oplevet fremgang, siden vi åbnede, men IHN har for alvor slået bunden ud af vores branche. De kollegaer, som ikke har været lukket ned, mangler 60-70 pct. af omsætningen. Mange folk har holdt sig væk, for nu har vi hørt om virus i halvandet år, så det ord skræmmer kunderne bort, selvom det er helt ufarligt

for mennesker, og selvom der ikke har været åbent de steder, hvor der var smitte, siger Dennis Nørgaard Horn. Der er ingen kompensation for nedlukningen af komme efter, men han og Trine Nørgaard Horn vil langt hellere se frem end gå og ærgre sig. Genåbningen lørdag var med nattefiskeri, og det fortsætter hver fredag i august. - Vi starter med kaffe og kage ved halv-ni tiden, inden der er nattefiskeri fra 21 til 06. I lørdags havde vi 20 til nat-

fiskeri med kun 12 timers varsel, så det var meget godt. Vores forventninger for 2021 er ikke så store efter den lange nedlukning. Nu vi kan garantere, der ikke er IHN virus i vores fisk, håber vi på 10 gode uger med masser af gæster frem til efterårsferien. Vi har også åbent om vinteren, men der kommer selvfølgelig lidt færre gæster. Fiskeri er bare mere attraktivt fra påske til efterår, så det er hardcore fiskerne, der kommer om vinteren, siger Trine Nørgaard Horn.

Det sættes fisk ud i en pæn størrelse flere gange om dagen, men der er langt op til den ørred på 26.5 kilo, som blev fanget i Hornum i 2017 og var ny danmarksrekord for put and take.


Aars Avis

SIDE 28

NYHED.

Meget flot og rummeligt kvalitetshus i Aars.

NYHED.

Aars

Villa, 1 fam. Galgehøj 37 Her i Aars kan du nu overtage denne gennemført lækre etplansvilla med et multirum foruden det åbne opholdsmiljø samt en separat forældreafdeling, hvilket blot er nogle af forcerne. Ejendommen ligger på en blind vej med stier til hverdagens gøremål. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

3.898.000 2.494

195.000 16.021/13.914

Bolig m2: 208 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Byggeår: 2019 Sag: 258V2100214 Energi:

1.145

A2015

Villa, 1 fam. Gl Tingvej 10 Villa i Aars med et køkken og en stue med brændeovn. Videre er der fire værelser, et badeværelse og en gang med opgang til en hems. Kælderen har et badeværelse, et bryggers og to disponible rum. Udenfor venter en carport, en garage og en nem have.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

110.000 9.053/7.860

Bolig m2: 141 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1947/2002 Sag: 258V2100088

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

NYHED.

Villa, 1 fam. Jyllandsgade 34, Haverslev Haverslev er et perfekt valg for pendleren, der nemt finder til motorvejen mod Aalborg eller Hobro. Derudover kan du se frem til at bo i en by med et godt sammenhold nær skole og indkøb i en nydelig villa med fire værelser. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.248.000 1.605

65.000 5.182/4.522

Bolig m2: 179 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1950/2013 Sag: 258V2100211

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

945 4 64 C

615 65 64 C

Fritidshus Kammasvej 32, Trend Dette hyggelige sommerhus ligger i Trend. Den skønne grund har to terrasser, gyngestativ og legehus. Indenfor er der en udestue samt integreret stue og køkken. Videre finder du tre værelser og et badeværelse med gulvvarme. Endelig er der et værksted. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Villa, 1 fam. Søndergade 21, Haverslev Nu får I chancen for at overtage denne imponerende ejendom i Haverslev, der har en spændende fortid. Her er tale om en tidligere dyrlægebolig, som er stilfuldt moderniseret med respekt for den oprindelige stil. Dertil kommer en parklignende have.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.498.000 2.372

125.000 10.576/9.066

Bolig m2: 237 Stue/vær: 1/5 Byggeår: 1934/2012 Sag: 258V2000111

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

895.000 940

45.000 3.734/3.238

Bolig m2: 84 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1979 Sag: 258V2100158

SOLGT

Nørager

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Charmerende sommerhus med dejlig grund i Trend.

Løgstør

Historisk ejendom til den store familie i Haverslev.

Aars

2.195.000 1.826

Villa med nyere køkken i pendlervenlige Haverslev.

Nørager

Villa med plads til hele familien i Aars.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

4. AUGUST 2021

4.036 113 20 D

Aars

SOLGT Villa, 1 fam.

Stenildhøjdalen 157

Nybygget etplansvilla i børnevenligt kvarter

Bolig m2: 191 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Byggeår: 2020 Sag: 258V2000053 Energi:

967

A2015

Villa, 1 fam.

Farsø

Hestbækvej 93, Dollerup

Stor og arkitektonisk flot ejendom én kilometer fra Limfjorden

Bolig m2: 286 Stue/vær: 1/5 Byggeår: 2009 Sag: 258V1900179

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

Er prisstigningerne kommet for at blive? VI ER DINE LOKALE EKSPERTER MED FINGEREN PÅ PULSEN

Hos danbolig Vesthimmerland har vi mange interesserede købere, og de er meget aktive og opsøgende. Der er altså stadig stor og stabil efterspørgsel på boliger til salg i Vesthimmerland , hvilket påvirker priserne positivt. Find ud af, hvor stor en effekt den seneste udvikling har haft på værdien af din bolig. Book en vurdering på danbolig.dk/book eller på tlf. 98 62 44 44 *Nordea, Det Økonomiske Råd, Økonomisk Redegørelse, Danmarks Nationalbank

danbolig Himmerland - Aars . Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · aars@danbolig.dk

1.272

18.507 20 47 B


4. AUGUST 2021

Aars Avis

SIDE 29


Aars Avis

SIDE 30

4. AUGUST 2021

SPORT

Uhrehøje MTB har plads til alle, uanset alder og form.

Nu kan alle prøve at køre Mountainbike Uhrehøje MTB Klub informerer i Vestrup Af Hanne Monrad MOUNTAINBIKE: Uhrehøje MTB Klub arrangerer

en informationsaften for begyndere. Denne gang er det for såvel ”mandfolk” som ”tø-

ser”, som klubben omtaler de to køn. Mountainbike er blevet en sport, som mange piger efterhånden har taget

Mads Henningsen (tv) fra Aars Tennisklub tog en andenplads i mesterrækken efter nederlag til førsteseedede Christoffer Sander Nørby fra Aarhus.

Tre tennissejre til Aars Af Ture Damtoft TENNIS: Aars Tennisklub var i weekenden vært for Spar Nord Open. Turneringen var planlagt til to dage, men antallet af deltagere og dermed antallet af kampe blev så stort, at fredagen også måtte tages i brug. - Det gik over al forventning. Det er altid spændende at se, hvordan vejret er. Der var en del regnvejr ude omkring Aars, men heldigvis ikke på vores grusbaner, så vi fik gennemført de tre dages program som planlagt, siger turneringsleder Kenneth MøllerNielsen. Det var 72 kampe og og omkring 135 timers tennis fordelt på de fem baner. Banerne var trukket godt op, og klubbens to banemænd var konstant klar til at feje og trække linjerne op mellem kampene, så spillerne havde meget kort ventetid. Niveauet var fra nybegyndere og så til allerbedste spillere i Nordjylland.

- Vi lægger meget vægt på, at det er en turnering for alle. Det er også vores motto i klubben. Om du er nybegynder eller turneringspiller, giver det et kick at komme ud i tætte turneringskampe. Man bliver udfordret og målt på sit niveau, og det kan mange godt lide. Så er der nogen, som selvfølgelig gerne vil vinde, men hvor det er motionen og det sociale, som er det vigtigste. Vi havde ikke nogen smadrede ketsjere i år. Der var en enkelt, som blev lidt hidsig, men sådan er det også, når man virkelig går op i det. Men selvom det kan gøre lidt ondt at tabe, så var der en god stemning hele vejen igennem, siger Kenneth Møller Nielsen.

Præmieoverrækkelse Der var præmieoverrækkelser i løbet af søndagen på tværs af de fem rækker og de forskellige niveauer. De tre af præmierne gik til Aars Spillere. Søren Ilsø Mahneke vandt Herresingle C ni-

veau, Line Maagaard damesingle C og Monica og Mads Henningsen vandt mixed-double A. - Jeg synes, det var et tilfredsstillende resutlat for Aars Tennisklub, og dem som ikke vandt gjorde en god figur. Mads var tæt på i herrernes mesterrække. Især i første sæt, hvor han tabte knebent med 7-5, men han kunne ikke følge med i andet sæt, som han tabte med 6-2, men modstanderen er også en af de bedste og var i forvejen seedet nummer et, siger Kenneth Nielsen. Et af samtaleemnerne hvert år er, hvem der løber med lodtrækningspræmien om brugen af en bil, som sponsoreres af VW i Aalestrup og Hobro. Det var i år en T-Cross model, og vinderen var Helen L. Lauritsen fra Bindslev. Søndag 8. august er der åbnet hus hos Aars Tennisklub, hvis nogen skulle have fået lyst til at tage en ketcher i hånden og komme ud på gruset.

til sig. Informationsaftenen for ”tøser” finder sted tirsdag, 17. august og for mændene er det onsdag, 18. august. Begge gange i Vestrup Minihal. - Her er plads til alle uanset om man er i topform, tøndeform eller kageform. Vi har det rigtig skægt sammen og alle kan være med. Vi har et godt kammeratskab samtidig med, at vi får en god motion, siger siger Knud H. Odgaard, Uhrehøje MTB Klub. Klubben oplyser, at hvis man ikke lige har fået anskaffet sig en cykel til formålet, vil klubben være behjælpelig med at skaffe en lånecykel. Om konceptet ”Uhrehøjes Tøser og Mandfolk på MTB”, fortæller Knud H. Odgaard, at det er et træningsfællesskab for tøser og mandfolk i alle former og aldre. - Vi starter på stier og uden bakker, vi opdeler os i hold alt efter hvad vi kan, og ingen skal overanstrenges. Hvis turen er på 10 minutter er det meget bedre end 10 minutter på sofaen. Efter to–tre måneder cykler vi

længere ture og med bakker, men aldrig over evne. Sikkerheden er vigtigt, så vi gør meget ud af at lære nye cyklister at bruge sin MTB rigtigt. Der vil undervejs blive aftener omhandlende vedligehold af sin MTB og sociale arrangementer, og der er ingen krav om medlemskab af Uhrehøje MTB. Klubben holder til i Uhrehøje Plantage. Der er fællestræning to gange om ugen, torsdag og søndag, og mødestedet er den store parkeringsplads ved naturbasen og klatretårnet. Alle er velkommen på disse træningsdage, også “ikke medlemmer”.

Startede i 2012 Klubben startede i foråret 2012. Siden da er der sket rigtig meget i klubben, og i Uhrehøje Plantage. Først blev der lavet et spor - “Hvidt spor” - på ca. 11 km. Siden er der kommet orange sløjfer på, til den mere erfarne MTBer. Der er i foråret 2015 etableret en Rock Garden, en børnebane, samt et lille plateau til teknik træning. I 2018 blev hele sporet skiltet

om, så det nu består af et blåt basis spor med en del røde og sorte sløjfer. Skiltningen på sporet følger nu de nationale retningslinjer for skiltning af MTB spor. Klubben har en gruppe af DGI-uddannede instruktører, der arrangerer teknik træningsdage for klubbens medlemmer og holder MTB løb. Bl. a. er klubben en af aktørerne i DGIs MTB vintercup. Udforende ruter I Uhrehøje Plantage ligger en ca. 14 km. lang mtb-rute med masser af muligheder for tempo og udfordringer. Sporet kører gennem et varieret terræn med grusveje og skov, og højdemeteren er 230. Følger man den blå rute, som er lidt nemmere, er turen kun 11,5 km. med en højdemeter på 170. Det blå spor med røde sløjfer er sværere og længere, og her kører man blandt andet gennem en gammel grusgrav. Begge spor køres modsat uret og er afmærket med sorte pæle. Overfor P-pladsen finder man desuden en børnebane/teknikbane.

Jette Bengtsen har lavet Hole in One på Aars Golfbanes hul 17. Her ses hun sammen med Knud Pedersen, Aars Golfklub.

Igen Hole in One i Aars GOLF: I Aars Golfklubs jubilæumsuge lykkedes det igen for en af klubbens egne medlemmer at lave Hole in One. Jette Bengtsen deltog i en privat match, og på ba-

nens hul 17 lavede hun den flotte præstation, at få bolden i hul på første slag. Efter matchen fik Jette Bengtsen overrakt den obligatoriske flaske whisky og

gavekort fra klubbens Hole in One sponsorer. Jette Bengtsen blev senere fejret på terrassen ved klubhuset af medspillere og gæster.


Aars Avis

4. AUGUST 2021

MOTOR

TIL LEJE

Flere ladestandere i Vesthimmerland Af Ture Damtoft MOTOR: Det skal være lettere at lade elbiler op i Danmark fastslår transportminister Benny Engelbrecht (A) i en pressemeddelelse. Derfor fremsætter han i det nye folketingsår et lovforslag, der skal fastsætte rammerne for etablering og drift af offentligt tilgængelige ladestandere. Målet er, at brugere af elbiler vil få bedre adgang til et samlet netværk af ladepladser, hvor opladningen kan gennemføres til rimelige priser uanset bilmærke og/eller operatør af ladestanderen. I Aars er der fire ladestandere på offentligt p-pladser, og selvom netværket i Vesthimmerland måske ikke er overbelastet på efterspørgslen, så er det ikke for tidligt at udbygge. Det kan dog kræve en lovændring. - Der er politisk interesse i at medvirke til at få gang i udbygningen, med men lovgivningen, som den er nu, kan vi ikke bare sætte standere op. Kommunen driver jo heller ikke benzin-

Et par turister fra Aalborg havde brug for ladestanderne ved Vesthimmerlands Gymnasium & HF i Aars.

stationer, og vi kan kun opfordre private aktører til at opsætte flere, siger borgmester Per Bach Laursen (V). Han ser ikke umiddelbart en decideret mangel på offentligt tilgængelige ladestandere i kommunen, men forudser et behov indenfor nogle få år. Både for at opfordre til at skifte til en el-bil og fordi, det på et tidspunkt bliver et behov for at tiltrække bilister.

- Det er ikke i sommeren 2021, at der er mangel på standere, men f.eks. blandt de ansatte i kommunen skifter flere og flere til en el eller hybridbil, og vi skal da nok tænke på at få sat standere op ved rådhuset og på andre kommunale parkeringspladser. Omstillingen til el kommer jo gradvist, og på et tidspunkt vil der også være et behov for besøgende og turister i Vest-

himmerland. Der er både mit eget og andre partier indstillet på, at vi må følge med udviklingen, siger Per Bach Laursen. Transportministerens lovforslag indebærer også, at kommuner og regioner får mulighed for at tildele private virksomheder ret til at opstille ladestandere på ladepladser på offentlige arealer f.eks. i form af kantstensopladning. Det foreslås, at tildelingen af retten skal ske på markedsvilkår, og at planlagte nye ladepladser som hovedregel skal offentliggøres to år i forvejen. Lovforslaget forventes fremsat i den første uge af det nye folketingsår og er i offentlig høring frem til den 16. august 2021. Det er ambitionen, at lovgivningen kan træde i kraft 1. januar 2022. Kniber det med at finde en offentligt tilgængelig stander i Vesthimmerland, er der 23 i Industriparken Haverslev, hvor man er godt rustet til at tage imod både motorvejsbilisterne og den nære fremtid.

STILLINGER REVISORELEV

Vi har brug for en ekstra medarbejder og søger derfor en revisorelev. Er det noget for dig? Så kan du finde info herom på: www.ablrevision.dk

ABL Revision ApS Testrupvej 14, 9620 Aalestrup

SIDE 31

AB L REVISION

MANGLER CHAUFFØRER TIL AARS AFDELINGEN Flexjobber, efterlønner eller pensionist til afløsning og en til en fast stilling på 15-20 timer ugentligt. Buskørekort påkræves. Kontakt Morten på tlf. 21 31 21 31

Jeg søger yderligere en sekretær til advokatkontoret i Aalestrup. Vedkommende skal være faguddannet og have lyst og evne til at arbejde i en meget alsidig advokatvirksomhed. Titræden efter aftale. Kun skriftlig henvendelse.

Kan du lide at synge og være med til gudstjenester, barnedåb, bryllupper og begravelser?

UNDER STILLINGER

I AARS AVIS

Udlejes i Aars

1. sals lejlighed, stue, vær., køkken og bad. Leje 2.650 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s leje. Ingen husdyr. Henvendelse tlf. 20 87 61 99

BLIV MEDLEM

AARS BOLIGFORENING

Find os på Facebook

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 10 -15 ● Torsdag 10 -16 ● Fredag 10 -12

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

KLINISK TANDTEKNIKER

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

BLANDEDE

Louise Adamsen Gislumvej 1B, Aars

Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fre. 9-12

Gedsted, Fjelsø, Vesterbølle kirker

FIND DIT NYE JOB

Dejligt hus på 124 m . Stadionvej 8, 9541 Suldrup. Tlf. 20 12 28 74 2

Tlf. 98 62 13 40

Advokatsekretær

Advokat Jan Poulsen Aagade 8, 9620 Aalestrup jpo@advokatjanpoulsen.dk

Hus udlejes

søger ny fælles kirkesanger Er du en venlig og imødekommende person? Så er stillingen som kirkesanger i Gedsted, Fjelsø og Vesterbølle kirker måske noget for dig. Vi tilbyder en stilling på 12 timer ugentligt, der indbefatter to gudstjenester hver søndag, og dertil løbende begravelser og bryllupper. Der kan også være mulighed for at undervise minikonfirmander, (3 kl.), hvis det skulle have din interesse.

KØB & SALG

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

ller Ring e il t skriv Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Strandby Produkt/Autoophug • Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil • Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovægt • Køb af jern og gamle maskiner • Nedskæring/nedbrydning udføres • Containere opstilles • Kontant afregning og hurtig afhentning • Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Strandby Produkt Granvænget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234

Du kan se mere om stillingen på www.sogn.dk/gedsted eller yderligere info kontakt sognepæst Asger Nielsen (tlf. 98 64 55 58) eller sognepræst Thomas Felter (98 64 52 01) Ansøgningsfrist 16. august 2021 kl. 12.00 Ansøgninger sendes til: 8519fortrolig@sogn.dk Der afholdes samtaler med salmesang onsdag den 25. august om aftenen.

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars

SIDE 32

KØBES:

Himmerlandsavisernes

SekS lokale aviSer for Samme priS!

Gammelt jern og metal købes. Mindre mængder afhentes. Større mængder købes. Afhenter også minkbure. Tlf: 40 28 61 89

73.621 eksemplarer

HIMMERLANDS AVISERNE

SÆLGES:

loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Ubrugt vandpibe, pris 380 kr. Pibe mærke BBB, pris 280 kr. Pibe mærke Stanwell, pris 280 kr. Pige mærke Georg Jensen, pris 380 kr. Tlf: 51 74 01 70

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES:

LOPPEMARKED

SE HER!

AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Ældre lille traktor købes. Tlf: 23 93 48 72

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

INDLEVERING:

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

...fra kyst til kyst

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas. Tlf: 40 54 18 39

4. AUGUST 2021

SÆLGES:

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930´erne til 1970´erne. Polstredere læne og loungestole og sofaer. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

loppemarked

vises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. Avis til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER. Ferguson 35, diesel, 4 cylinder. Nye ogannoncen nymalet. Hvordæk stor må være? Annoncen må HØJST fylde ord.93 Det48 første72 Tlf:2023 ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnesvinduer hver for et eller ord og skal derforSå tælles Nye dør? ermed. det - Uanset om et orddu er forkortet skrevet helt AG vinduer spør. eller Vinduer og ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter døre efter mål i aluplast? Ringtiltil salg, end en annonce kan rumme, er du velkomSteen. men til at indrykke flere annoncer, husk dog telTlf: 20 70 92 34 efonnr. under hver annonce.

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-1970´erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97 Dødsbo, flytterester købes og ryddes hurtigt og nemt. Kontant afregning. Ring til Steen. Tlf: 41 70 92 34

Stort loppemarked hos Loppepigerne, Testrupvej 12, Aalestrup. Vi har åbent lørdag den 7. og søndag den 8. august kl. 10.00 -16.00. Masser af nye ting. Tlf: 24 93 68 07 Brænde sælges. Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mer’ betaling. Tlf: 21 26 43 30 Udlejning af: Save/kløveanlæg til træstammer/brændefyr. Partytelt til 80 personer. Sommerhus i Hals-området til 8 personer. Tlf: 22 17 40 43

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kanforbindelse IKKE bruge loppemarkedet til annoncermed ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskåret iner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDERigennem. og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første førstkommende ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uansetnummer om et ord er forkortetefter eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkomindlevering! men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen Annoncen sendes til: indrykkes i 8 aviser i Himmerland

(totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis.

Folkebladet, Støvring, HadsundAars Folkeblad. VestAars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, senest fredag kl.Avis,9.00 Kongerslev. Nibe Avis.

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” Hvornår skal annoncen indleveres?

 Kontant  Sælges  Købes

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Vær opmærksom på, der væk kan  Byttes atGives være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

ANNONCETEKST:

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Betaling vedlagt:

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


Aars Avis

4. AUGUST 2021

SIDE 33

LANDBRUGSNYT Lokale økologiske og konventionelle landmænd:

Udviklingen i landbruget skal være forbrugerdrevet Af Ture Damtoft Et bæredygtigt landbrug er både økologisk og konventionelt. Det kan Torben Myrup fra Gundersted og Henrik Dalgaard fra Aars meget hurtigt blive enige om. Begge har drevet landbrug i årtier og har på nærmeste hold oplevet udviklingen, i Torben Myrups tilfælde fra tilbage i 60’erne, hvor markerne gerne fik et ekstra skud gødning for lige at være på den sikre side. - Min far kunne da godt be’ mig om lige at køre nogle ekstra kilo gødning ud på markerne, så han var helt sikker på, afgrøderne havde fået nok. Vi vidste jo ikke, det var et problem, før der begyndte at komme døde hummere op fra Kattegat, men vi har også rettet meget op siden. Der var heller ikke en god udnytningsgrad af husdyrgødningen dengang. I dag har udviklingen gjort, at det kan betale sig at bruge meget mindre, både pga. reguleringer og fordi vi udnytter det bedre, siger Torben Myrup. Han lagde om til økologisk landbrug i 1997. Med et tilskud på 300.000 kr. til en ny stald

Den konventionelle landmand Henrik Dalgaard, Sjøstrup (t.v.) og den økologiske Torben Myrup, Gundersted, advarer mod for mange reguleringer, som kan gøre dansk landbrug mindre rentabelt og på sigt flytte miljømæssige udfordringer til lande med mindre rigide regler.

tog han første skridt, og 200 malkekøer kommer ud ni måneder om året. - De kommer ind nytårsaften, for naboen fyrer så meget skyts af, at det skræmmer køerne, siger Torben Myrup med et lille grin for at understrege, at naboen endelig bare skal fyre løs den ene gang om året. Så står de inde i tre måneder og kommer ud igen til april. Og vejret kan ikke blive

så dårligt, at køerne ikke vil ud på græs.

Nærmest en religion Men om der så er bedre dyrevelfærd end i det konventionelle landbrug hos Henrik Dalgaard, det er de to landmænd ikke sikre på. - At der skulle være bedre dyrevelfærd hos økologiske landbrug er noget pjat. Vi er stolte af det vi laver hver især, og man skal ikke pådutte os, at økologiske og

konventionelle landbrug er som nat og dag. Vi passer også på vores dyr i staldene, og folk har forestillinger om, hvordan vi skal gøre det uden nogensinde selv at have været beskæftiget indenfor erhvervet. Nogle politikere ovre på Christiansborg forstår det ikke, det er nærmest blevet en religion for dem, at det hele skal være økologisk, at der skal etableres mange flere naturområder på bekost-

Undskyld vi kører langsomt - men der er føde på vej til folket Af Niels Hauge Mikkelsen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Granlyvej 39, Ejby I den kommende tid vil både traktorer med kornvogne samt mejetærskere fylde lidt mere i trafikken. Høsten er den årlige eksamen for enhver landmand, og nerverne er på højkant, fordi så meget står på spil hen over en meget kort tidshorisont, hvor vi er afhængige af ikke mindst fordelagtigt vejr. Selv har jeg netop høstet frøgræs men venter lige nu tålmodigt på, at også hveden bliver klar.

Mejetærskere og traktorer fylder godt på vejene. Landmændene beder om tålmodighed, og bilisterne beder om brug af vigepladser hvor muligt.

Vi landmænd vil prøve at tage så meget hensyn som muligt derude på vejene – men husk: Den tunge trafik er et sundhedstegn, der dokumenterer et både travlt og dejligt liv på lan-

det, hvor vi producerer din mad. Vognene er fyldt med korn eller raps, der bliver til brød, øl eller snaps. Politikerne bør skrive sig bag øret, at reducerer de vores muligheder for at

gøde afgrøderne tilstrækkeligt, kan vi ikke længere producere kvalitetsfødevarer – og får måske igen som for år tilbage svært ved at sælge dansk korn til international brød- og ølproduktion. Også i en tid, hvor mange taler om behovet for mere plantebaseret mad, er det essentielt at stå fast på landbrugsfagligheden og dermed sikre den højest mulige kvalitet i disse fødevarer. Så: Undskyld at vi kører lidt langsomt – men vi gør, hvad vi kan, for at bidrage til både den fælles mad- og valutakasse.

ning af dyrkningsarealet og at der næsten ikke skal bruges gødning. Ja, det er en sejr, hvis vi kan bruge mindre gødning, men det er ingen succes, hvis planterne ikke er robuste, og vi kan få et ordentligt afkast af dem, siger Henrik Dalgaard i lidt af en svada. Han er pænt træt af den politiske dagsorden, som han ser den. En dagsorden der ifølge ham kan risikere at gøre landbrug i Danmark urentabelt og flytte produktionen til andre lande, hvor reglerne er langt mindre rigide. - Der er et kæmpe potentiale for forbedringer i andre verdensdele, og vi er nødt til at tænke på globalt plan. I Danmark kan vi kun regne med en forbedring af produktiviteten på to pct. om året, fordi vi har en stram regulering i modsætning til mange andre lande. Den skal vi også have, men den skal bare ikke blive så stram, at vi risikerer at lukke erhvervet mere eller mindre ned. En stor del af befolkningen er enten beskæftiget i landbruget eller i følgeerhverv, og vi leverer et ret stort nettobidrag til dansk økonomi med et overskud om året på omkring 60 mia. kr. ifølge tal fra SEGES og Aarhus Universitet, siger Henrik Dalgaard.

Økologi hæver bunden Både han og Torben Myrup vil også gerne have mere natur. Og de opretter gerne flere naturområder på lavbundsjorde, som der lægges op til i regeringens

landbrugspolitik. Men det er for at undgå nedsivning af f.eks. kvælstof snarere end for floraen og faunaen, som i deres optik har det fint i Danmark. - Når jeg ser ud over markerne, så er der masser af harer, fasaner og agerhøns. De vil have det åbne landskab, og hvis vi omlægger for meget til vild natur og lader det gro til, så får vi mindre af det dyreliv. Jeg har siddet i Arla Foods’ bestyrelse som den eneste økolog, og vi talte altid om at udvikle koncernen snarere end om modsætninger. Det er det samme, vi skal gøre politisk. Hvordan udvikler og forbedrer vi forholdene for både plante- og dyreliv men også for landmændene? Som det er lige nu, bliver der fra politisk hold tænkt mest på det første, siger Torben Myrup. At der skal ske en udvikling, er de begge helt enige i. Den skal bare være mindre politisk og mere forbrugerdrevet. - Det økologiske landbrug hæver bunden på det konventionelle landbrug til fordel for alle. Det er forbrugerne, som flytter os ved at efterspørge produkterne. Hvis de vil have græsmælk, så leverer vi det. Udviklingen skal være markedsdrevet, og ja, så skal vi naturligvis også passe på naturen. Der kan altid findes forbedringer, men vi er allerede så gode i Danmark, at der ikke længere er brug for de store stramninger, som der var i 70erne og 80erne, siger Henrik Dalgaard.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN [PS 2HSSL ;SM

:RHS R]HSP[L[LU ]¤YL P [VW YPUN 6\KY\W VW

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 34

LANDBRUGSNYT

Gudstjenester Søndag, 8. august 2021

Aars Kirke 9.30 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke Ingen (friluft i Blåbærdalen 14.00) Giver Kirke Ingen (friluft i Blåbærdalen 14.00) Blære Kirke Ingen (friluft i Blåbærdalen 14.00) Gislum Kirke 11.00 Vognsild Kirke Ingen Haubro Kirke Ingen Ulstrup Kirke 11.00 Gundersted Kirke Ingen Veggerby Kirke Ingen Sønderup Kirke 9.00 Suldrup Kirke Ingen Bislev Kirke Ingen Ejdrup Kirke Ingen Løgstør Kirke 9.30 Aggersborg Kirke Ingen Kornum Kirke 14.00 Løgsted Kirke Ingen Salling Kirke Ingen Oudrup Kirke 9.30 Næsborg Kirke Ingen Vindblæs Kirke 11.00 Ranum Kirke 9.30 Malle Kirke Ingen Vilsted Kirke Ingen Overlade Kirke 11.00 Farsø Kirke 9.00 Vester Hornum Kirke 10.30 Hyllebjerg Kirke Ingen Flejsborg Ingen Louns Kirke 10.30 Alstrup Kirke Ingen Strandby Kirke Ingen Ullits Kirke Ingen Foulum Kirke 9.00 Svingelbjerg Kirke Ingen Trængstrup Frimenighed Ingen Kgs. Tisted Kirke Ingen Binderup Kirke Ingen Durup Kirke 14.00 Rørbæk Kirke 9.00 Grynderup Kirke Ingen Stenild Kirke Ingen Brorstrup Kirke 19.30 Ravnkilde Kirke 10.30 Aarestrup Kirke Ingen Haverslev Kirke 10.30 Aalestrup Kirke 10.00 Vesterbølle Kirke 10.00 Der skal tages forbehold for ovennævnte tider pga. af corona-situationen. Det anbefales at søge nærmere information på Kirkernes egne hjemmesider.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 31

Basis 406,81 (415,90) SPF+Myc 411,81 (420,90) SPF 415,81 (424,90) Økologi 1034,40 (1043,11) UK-tillæg 10,77 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,82 (5,88)

Danish Crown har solgt fire mio. flere grillpølser i denne sommer Vejret har stor betydning for, hvordan salget af kød til grillener fordeles Det har været en rigtig god grillsæson for Danish Crowns griseprodukter på det danske marked i år, hvor især salget af grillpølser de første to sommermåneder har været godt. Efter en meget kold april og en meget våd maj ramte sol og sommer endelig Danmark i juni og juli. Det var gode nyheder for grillsæsonen, som altid bliver påvirket af, om det nu også er vejr til at grille. Det meget solrige vejr i juni og juli har skabt stor lyst til at grille, hvor Danish Crown har mærket efterspørgslen på især pølserne fra GØL og Steff Houlberg, som har storhittet blandt de danske forbrugere denne

salget af pølser for juni og juli sidste år. Vores slowcooked-produkter også har klaret sig godt, siger Nick Holm Madirazza.

Butikker ved sommerhusområde var vigtige

sommer. Nick Holm Madirazza, der er director for retail i Danish Crown Foods, fortæller, at salget af grillpølser er steget med cirka fire millioner pølser i juni og juli sammenlignet med de samme måneder i 2020. - På trods af det kolde og

BLANDEDE • Presning af rundballer, 80 til 180 cm • Gummigedsarbejde • Rundballepresning • Halm på gylletanke Leander Thyrrestrup

Tlf. 22 20 39 03 Bogtryk/Offset

Tlf. 98 62 17 11

Presning

af halm i rundballer. Diameter fra 1 mtr. til 1,80. Pris fra 35 kr. til 40 kr. Tlf. 26 16 65 37

Halmpresning Bigballer

Jens, tlf. 5194 8483

Minibigballer

Jan, tlf. 4010 8991

PRESNING af halm i bigballer

Bertel Bertelsen, Fandrup

Tlf. 20 27 20 88

PRESNING AF HALM tilbydes med Quadrant presser, baller str. 70x120 op til 250.

Dammergård Maskinstation v/Jan Nørgård

Tlf. 20 22 31 18

Mejetærskning/Presning

• Mejetærskning med ny Fendt • Presning m. bigballepresser m. ballevogn. • Levering af kosand og grus m/ lastbil • Halm købes Carsten Dalum 40 75 87 84 Kurt 22 44 33 99 · Johnny 91 98 76 99

våde forår har vi haft en rigtig flot grillsæson i Danish Crown. Salget af vores GØL- og Steff Houlberg-pølser har været rigtig godt i sommermånederne, hvor det gode vejr øger lysten til at grille. Vi ligger et godt stykke over

Danish Crown Foods har igen i år sine ferske grillprodukter af gris ude i alle de store danske detailkæders butikker. Det gode sommervejr betyder, at der været godt gang i salget af marinerede koteletter, marinerede grisemørbrad og hvad der ellers hører sig til på grillen. Fordi COVID-19 stadig fylder på flere af danskernes feriedestinationer, har mange danskere valgt at

holde sommerferie i sommerhuse i Danmark. Derfor har Danish Crown satset på at skabe ekstra fokus i detailforretningerne i netop sommerhusområderne. - Vores grillsortiment med marinerede koteletter, grisemørbrad, ferske pølser osv. har igen i år været et hit ude i de danske detailforretninger. Som altid er vi ude i forretningerne for at pynte op med salgsmaterialer, men i år har vi valgt at sætte ekstra fokus på at komme ud i detailforretningerne i sommerhusområderne, og på salgstallene kan vi se, at det har været en god prioritering, siger Nick Holm Madirazza.

Inspiration i ventetiden for minkavlere Mens vi efterhånden nærmer os årsdagen for pressemødet, hvor minkerhvervet i Danmark blev aflivet, står mange tidligere minkavlere fortsat i uvished om, hvad fremtiden skal bringe. En del af de tidligere minkavlere er blevet beskæftiget i 8-16 jobs, mens andre afventer, hvilke muligheder de får i forhold til at udnytte de faciliteter, der tidligere husede tusindvis af mink. Derfor har SAGRO samt kommunerne Ikast-Brande, Holstebro og Herning samt Midtjyllands, Fyns og Sønderjyllands Pelsdyravlerforeninger arrangeret verdens største (og eneste) kongres for tidligere minkavlere og følgeerhverv. - Der er tale om entreprenante og selvstændige erhvervsdrivende, der brænder for at have deres eget og skabe noget. Vi har strikket et arrangement sammen, hvor gæsterne kan blive klogere på alt fra et fuldt recirkuleret anlæg til produktion af ørreder, gede-

Minkhallerne står tomme og livløse tilbage, og de nu tidligere minkavlere afventer en beslutning om både kompensation og udnyttelse af faciliteterne. For at hjælpe dem videre afholder SAGRO en kongres for minkavlere 21. august i Herning. Arkivfoto.

mælk, spiselige insekter og hønseri, siger Palle Høj, der er regnskabsdirektør hos SAGRO. På dagen vil der være tre spor, hvor deltagerne kan “shoppe” rundt mellem de oplæg, de finder interessante, men der vil også være fælles oplæg, hvor der bl.a. er fokus på, hvordan man ansøger om omstillingspuljerne.

Samvær og underholdning Når den faglige del af kongressen er overstået, vil der blive serveret en middag,

KØB OG SALG Sælges

Såbedsharve 6,30 m, tallerkenharve 4 m, dozerblad, cementtromle og stubharve. Tlf. 30 33 91 20

TYREKALVE samt drægtige kvier købes købes til eksport, god pris. til eksport, god pris. Carsten

Dalum Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 40 22 75 17 87 99 07 84

hvor de tidligere kollegaer og samarbejdspartnere har mulighed for at socialisere, netværke og ikke mindst hygge sig. - Den sociale del af arrangementet er mindst ligeså vigtig som den faglige del. Vores rådgivere taler jævnligt med de tidligere minkavlere, og det er et gennemgående tema, at de savner at mødes med kollegerne. Så det er derfor, vi har valgt at skrue op for den del, siger Palle Høj. Efter middagen vil der derfor være et motiverende oplæg af BS Christiansen, der vil have fokus på hvordan man kan navigere bedst muligt gennem en krise og fokusere på fremtiden. Afslutningsvis kommer Jonas Mogensen, der er skuespiller og medforfatter til TV-serien “Minkavlerne” med et underholdende indslag. - Vi håber selvfølgelig på, at rigtig mange vil tilmelde sig arrangementet og deltage i en inspirerende, lærerig og ikke mindst god dag, siger Palle Høj.


Aars Avis

4. AUGUST 2021

SIDE 35

JOHN FRANDSEN LANDBRUG Skals - Engholmvej 5

HESTEEJENDOM MED FANTASTISK BELIGGENHED • Fantastisk beliggende ejendom med jorden samlet omkring ejendommen. • Ridehal 20 x 40 m, med fiberbund og automatisk vanding. • 14 bokse, samt to stalde med løsdrift. • Vand i stalde er med cirkulation. • God velholdt bolig med dejlig udestue. • Jordvarme og nyt nedsivningsanlæg.

Kontant: Grundareal: Energi Sagsnr:

3.845.000 13,8 ha E JF1026

Kontakt: tlf. 30 92 54 50 Mogens Olesen Damm Salg & Vurdering

Aalestrup - Bakkedalsvej 59

LAND-NATUREJENDOM • Jorden er samlet omkring ejendommen. • 13 ha er lagt ud med græs, hvor der søges Eu støtte, resten er skov, søer og natur arealer. • Frit liggende bolig som er løbende renoveret. • En ejendom for natur elskere, med mulighed for flere forskellige hobbys, heste mm. • En meget velholdt ejendom som skal op leves.

Kontant: Grundareal: Energi Sagsnr:

3.845.000 25,3 ha F JFL1022

Kontakt: tlf. 30 92 54 50 Mogens Olesen Damm Salg og Vurdering

Der er stadigvæk stor interesse for at købe landbrugsejendomme Hos John Frandsen Landbrug er der mennesker bag alle processer i forbindelse med salg af en ejendom. Vi ved hvor stor beslutning det er at sælge sit “livsværk”. Vi kommer gerne ud og tager en snak med Jer om de muligheder der er i Jeres ejendom, det er gratis og uforpligtende. Vi er klar alle ugens 7 dage - Ring 88 70 50 70 Anders Buhl Christensen

Mail: landbrug@johnfrandsen.dk . www.landbrug.johnfrandsen.dk

Mogens Olesen Damm


Aars Avis

SIDE 36

1<+('

&

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

Qu Qu

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

6NºQ HMHQGRP W¨W S§ $DUV

)RU HQGHQ DI GHWWH DWWUDNWLYH YLOODNYDUWHU RJ PHG VWL LQG WLO PLGWE\HQ OLJJHU GHQQH GHMOLJH YLQNHOYLOOD +XVHW KDU LQWHW PLQGUH HQG Y¨UHOVHU IRUGHOW S§ DIGHOLQJHU 'HQ YHVWYHQGWH DIGHOLQJ HU WLOE\JJHW RJ RJ KDU QRJHQ VXSHU JRGH RJ VWRUH UXP 'HU HU EDGHY¨UHOVHU RJ HW J¨VWHWRLOHW 3ODFHUHW PLGW L EROLJHQ KDU , GHW GHMOLJH NºNNHQ DOUXP PHG §EHQ IRUELQGHOH WLO K\JJHOLJH VWXH 'HVXGHQ JDUDJH RJ FDUSRUW

.XQ I§ PLQXWWHU XGHQIRU $DUV E\ OLJJHU GHQQH VNºQQH HMHQGRP RJ VW§U NODU WLO DW RSI\OGH MHUHV EROLJºQVNHU KYLV , ºQVNHU HQ E§GH IUHGHOLJ RJ E\Q¨U EHOLJJHQKHG 7¨W S§ HMHQGRPPHQ KDU , VWLHU LQG WLO E\HQV PDQJH IDFLOLWHWHU V§ EºUQHQH VDJWHQV NDQ F\NOH WLO VNROH RJ IULWLG 3§ KMHPPHDGUHVVHQ NDQ , VODSSH DI RJ Q\GH GH UROLJH RPJLYHOVHU +XVHW SU¨VHQWHUHU VLJ S¨QW YHOKROGW RJ PHG πHUHÌ

6NºQ YLOOD W¨W S§ VNROHQ

QIH XMPQIPHMRK *VIHEK HIR /P cc

'

Qu Qu

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

*XQGHUVWHGYHM *DWWHQ

.HOGJ§UGYHM $DUV

)LQ YLOOD L *DWWHQ /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

&

/DQGYLOOD L UROLJH RPJLYHOVHU +HU S§ VWUXSYHM οQGHU GX HQ KHUOLJ YLOOD S§ ODQGHW L UROLJH RPJLYHOVHU +HU NDQ GX WU\JW ODGH GLQ EºUQ I§ HQ RSY¨NVW GD HMHQGRPPHQ OLJJHU XG WLO HQ PHJHW VWLOOH ODQGHYHM GHU VWRUW VHW NXQ EOLYHU EUXJW DI GH QDERHU GHU RPNULQJ )§ KXQGUHGH PHWHU IUD YLOODHQ NDQ PDQ YLD +LPPHUODQGVWLHQ NºUHU S§ F\NHO LQG WLO $DUV E\ %ROLJHQ GHUXGH LQGHKROGHU PDQJH JRGH P

*VIHEK HIR /P

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

730+8

Qu Qu

/SRXERXTVMW 730+8 KIRRIQ 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH O»FIVOEVXSXIO &VX RX Y IN YHK Qu Qu

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

7SPKX T¨

7SPKX T¨

'

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

(

&

'HMOLJ HWSODQVYLOOD L $DUV

730+8

+DQV 7DYVHQVYHM $DUV

(Q HMHQGRP L FHQWUXP PHG SRWLHQWLDOH

9HOEHOLJJHQGH LQGπ\WQLQJVNODU

730+8 Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8 Qu Qu

IFLJ

&

)

6WHQLOGKºMEDNNHQ $DUV

6GU %RXOHYDUG $DUV

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH Qu &SPMK Qu 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

IFLJ

&

/SRXERXTVMW /»FWEJXEPI 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH YRHIVWOVIZIX &VX RX Y IN YHK +VYRH Qu &SPMK Qu 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

7EK /SRXEOX

7SPKX T¨

IFLJ

(QJYHM $DUV

730+8

Qu Qu

7SPKX T¨

IFLJ

/¨NNHU HWSODQVYLOOD L SRSXO¨UH 6WHQLOGKºM

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

.HOGJ§UGYHM $DUV

+HUIUD HU GHW QHPW WLO DOW L E\HQ

7EK /SRXEOX

QIH XMPQIPHMRK

' $QVJDUVYHM $DUV

5HJXO¨U SODQV YLOOD

Qu Qu

VWUXSYHM bb $DUV

2]LIH

&

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

XMP JVIQZMWRMRK

%HOLJJHQGH L HW DI E\HQV PHVW HIWHUWUDJWHGH RPU§GHU I§U , KHU PXOLJKHGHQ IRU DW EOLYH HMHUH DI GHQQH UXPPHOLJH RJ YHOKROGWH YLOOD +HU YHQWHU MHU HQ YLOOD IUD PHG P EROLJ RJ HQ JRG JDUDJH PHG HOSRUW WUROGWHNWORIWHU RJ οQ SODGV 'HMOLJ KDYH PHG VNºQQH RSKROGVDUHDOHU 9LOODHQ IUHPVW§U PHG RSGDWHULQJHU L EO D HQWU« EU\JJHUV J¨VWHWRLOHW NºNNHQ RJ GHW HU JHQHUHOW HQ ULJWLJ VNºQ EROLJ 7EK /SRXEOX

(

1<+('

.RQJ )UHGHULNV 9HM $DUV

XMP JVIQZMWRMRK

6MºVWUXSYHM 6MºVWUXS $DUV

6¨UGHOHV YHOEHOLJJHQGH

7EK /SRXEOX

1< 35,6

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

1<+('

/ºYVDQJHUYHM $DUV

&HQWUDOW EHOLJJHQGH YLOOD L $DUV

730+8 Qu Qu

6ºJDGH 9RJQVLOG

&KDUPHUHQGH HMHQGRP S§ JRG JUXQG /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

730+8 LE Qu

-\OODQGVJDGH $DUV

6PXNW UHQRYHUHW PXUHUPHVWHUYLOOD /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

Qu Qu

'

'

+DQV (JHGHV 9HM $DUV

.RQJ +DUDOGV 9HM $DUV

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH Qu &SPMK Qu 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8 WSQ WOYJJIWEPK

)DQWDVWLVN EHOLJJHQGH YLOOD

730+8

5XPPHOLJ YLOOD S§ JRG DGUHVVH /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu