Aars Avis nr. 24 - 2021

Page 1

Nyhed! Nu op til 484 km på én opladning og omgående levering Kom og hør om hverdagen med KONA electric

Til samtlige husstande

95. årgang - Nr. 24

ONSDAG 16. juni 2021

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Åbent hus d. 6.· Vegger september kl. 11-16 Aars · Hornum · Haubro · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Løssalg: 5,00 kr.

KONA electric Long Range Performance • Mulighed for anhængertræk Side 14 Jutlander vil fusionere • Apple CarPlay™ og Android Auto™ med Vendsyssel • Avanceret sikkerhedsudstyr fra

Skadestuen i Farsø bliver kr. 294.995 lukket hvis der strejkes Men to operationsstuer og tre ambulatorier opretholdes

Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Sygehuset i Farsø er et af de sygehuse der bliver ramt, hvis der kommer en strejke blandt sygeplejerskerne. Officielt forhandles der stadig, men meget tyder på, at der indledes en strejke fra på lørdag, og i Farsø får det betydning flere steder. - Hvis sygeplejerskerne går i strejke, er det besluttet, at vi lukker skadestuen i Farsø, siger ledende overlæge ved Aalborg Universitetshospital - Farsø Sygehus, Poul Hedevang Christensen til Aars Avis. Der bliver også lukket for planlagt kirurgi.

Der er skabt et hjem for ældre i Nørager

Side 19

- Hvis sygeplejerskerne går i strejke, er det besluttet, at vi lukker skadestuen i Farsø, siger ledende overlæge ved Aalborg Universitetshospital - Farsø Sygehus, Poul Hedevang Christensen.

- Der bliver lukket for alt det der kan aflyses - og som ikke er livstruende, uddyber Poul Hedevang Christensen. Alle akutte patienter vil blive håndteret, derfor skal der være personale til at opretholde to operationsstuer og tre ambulatorier. - Vi skal også kunne håndtere stuegang for de patienter der skal have en seng, og ikke kan udskrives. Det betyder, at der skal være mindst syv sygeplejersker til det. Tre i dagvagt, to til aftenen og to til natten, siger overlægen. Det er også besluttet, at seks til otte senge skal opretholdes.

1.500 KG PÅ KROGEN? 1.500 KG PÅ KROGEN? HOLD DA HELT FERIE! HOLD DA HELT FERIE!

Danmarks solgteVITARA el-SUV kører længere pr. opladning NU KANmest SUZUKI HYBRID TRÆKKE HELE 1.500 KG PÅ KROGEN Slip alle bekymringer om opladning af din elbil. KONA electric Long Range Performance med 64 kWt fås nu med NU KAN SUZUKIogVITARA TRÆKKE HELE 484 1.500 PÅfuldt KROGEN længere rækkevidde forkæler HYBRID dig med op til imponerende kmKG på et opladet batteri! Så kan du nyde turen med ro i sindet og bl.a. glæde dig over Apple CarPlay™, adaptiv fartpilot og mulighed for anhængertræk. Og drømmer du allerede om bilen, så fås KONA electric med omgående levering! Fra 294.995 kr Kom og hør om hverdagen med KONA electric til åbent hus d. 6. september kl. 11-16 hos din Hyundai-forhandler!

FORVENT MERE AF SUZUKI VITARA HYBRID FRA KUN 219.990 KR.

5 års garanti uden kilometerbegrænsning er gældende for biler, der oprindeligt Vist med ekstraudst er solgt af en autoriseret Hyundai-forhandler til en slutkunde. Reglerne står Rækkevidde op til 4 beskrevet i garantihæftet under”Hyundai’s garantibestemmelser”.Yderligere er Rækkevidde er afhæ

Suzuki Vitara er kraftfuldt SUV-design koblet med turbomotor og lækkert udstyr som fx klimaanlæg og aktiv fartpilot – præcis som man kan forvente af en rendyrket SUV. Dét, der virkelig kommer bag på én, er, at den nu fås med krog godkendt til hele 1.500 kg. Foruden det faktum, at den kommer effektiv hybridteknologi sommed standard. Fra kunog219.990 får dusom altsåfxenklimaanlæg ægte herregårdsSUV, der oser– af rå power, Suzuki Vitaramed er kraftfuldt SUV-design koblet turbomotor lækkertkr.udstyr og aktiv fartpilot præcis som men man som kan samtidigt er i energiklasse A+ og klarer 18,5 km/l. Kom forbi og oplev, hvor overraskende meget SUV du får med Suzuki Vitara Hybrid. forvente af en rendyrket SUV. Dét, der virkelig kommer bag på én, er, at den nu fås med krog godkendt til hele 1.500 kg. Foruden det faktum, at

FORVENT MERE AF SUZUKI VITARA HYBRID FRA KUN 219.990 KR.

den kommer med effektiv hybridteknologi som standard. Fra kun 219.990 kr. får du altså en ægte herregårdsSUV, der oser af rå power, men som samtidigt er i energiklasse A+ og klarer 18,5 km/l. Kom forbi og oplev, hvor overraskende meget SUV du får med Suzuki Vitara Hybrid. 5 års garanti uden kilometerbegrænsning er gældende for biler, der oprindeligt er solgt af en autoriseret Hyundai-forhandler til en slutkunde. Reglerne står beskrevet i garantihæftet under ”Hyundai’s garantibestemmelser”. Yderligere er der hele 8 års garanti på højspændingsbatteriet, dog maksimalt 160.000 km. Du kan læse dem på hyundai.dk/mediecenter/manualer

Vist med ekstraudstyr. Pris ekskl. metallak. Forbrug 147 Wh/km, CO2 0 g/km. Rækkevidde op til 484 km (WLTP), ekskl. ladestander. Ladestander kan tilkøbes. Rækkevidde er afhængig af kørestil, udendørs temperatur og brug af komfortudstyr som sædevarme, aircondition m.m.

6.00

Suzuki Vitara: 18,5 km/l, CO2 121-122 gram/km. Oplysninger om brændstofforbrug er i hht. WLTP-normen (blandet kørsel). Foto viser Vitara 1.4 Hybrid Adventure til 259.990 kr. Alle priser er inkl. lev. omk. (4.180 kr.), Henrik Jensen Kasper Jensen Kasper Nielsen men ekskl. evt. anhængertræk, metallak og tofarvet lakering. Der tages forbehold for trykfejl og evt. afgiftsændringer.

Indehaver

Indehaver

Sælger

Suzuki Vitara: 18,5 km/l, CO2 121-122 gram/km. Oplysninger om brændstofforbrug er i hht. WLTP-normen (blandet kørsel). Foto viser Vitara 1.4 Hybrid Adventure til 259.990 kr. Alle priser er inkl. lev. omk. (4.180 kr.), men ekskl. evt. anhængertræk, metallak og tofarvet lakering. Der tages forbehold for trykfejl og evt. afgiftsændringer.


Aars Avis

SIDE 2

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 15.950

I redaktionen:

Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00

Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 på tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

TLF: 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Ditte I. Dalgaard

Trine Rybjerg

DetAARS er altid BEGRAVELSESFORRETNING én af os, du møder, og vi er 100% lokale

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING Tryghed, tillid og 40 års erfaring

Træf os personligt, døgnetLANDRY rundt BEDEMAND BIRGITTE

Tlf. 4141 41 Tlf.70 70 20 20 41

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

85

Ejnar Mathiasen, Søttrupvej 3, Hornum, søndag, 20. juni.

80

Jytte K. Madsen, Kg. Christians Vej 20, Aars, søndag, 20. juni.

80

Kaj Hansen, Himmerlandsparken 11,31, Aars, tirsdag, 22. juni.

Bryllup

Mindeord Grethe Hansen har, på vegne af motionisttennisholdet, der også består af Gitte Ryberg Nielsen, Annemette Teglskov, Marianne Dejligbjerg og Marianna Egebrønd, skrevet mindeord om Helga Holmager, der døde forleden, 69 år:

Himmerlandsgade 80 9600 Aars Tlf. 98 62 34 88

Jens Møller

Runde fødselsdage

have Helga med på holdet, der tog imod gæster eller drog afsted til spillestedet, var opløftende, sjovt og behageligt. Helgas sociale udstråling og forståelse, både når vi tabte og når vi vandt, var et forbillede for mange. De sidste år har Helga kun spillet på vores eget interne motionshold, men hendes gode sportsånd forsvandt aldrig. Vi kommer til at savne Helga. Vi sender vore medfølende tanker til Helgas familie. Ære være Helgas minde.

Det er med stor sorg, at vi må tage afsked med Helga Holmager, som faldt om på tennisbanen i Aars, 7. juni. Helga var familiens omdrejningspunkt og en meget værdsat mor og mormor. Hun var altid hjælpsom og parat til at træde til, når der var brug for det. Helga vil blive stærkt savnet af Knud og den øvrige familie. Vi føler med jer. Vi har oplevet Helga som en god veninde, der altid mødte os med et godt humør, såvel på tennisbanen som udenfor. Vi har heldigvis haft mange skønne timer sammen med Helga, som vi kan tænke tilbage på. Hvis Helga eller en af os mødte modgang eller skulle igennem svære tider i livet, hjalp Helga med sit positive livssyn og evige optimisme. På tennisbanen var hun en fair spiller, og hendes optimisme smittede også af her. Vi har grinet, snakket, diskuteret og udvekslet erfaringer, når vi mødtes til motion på tennisbanen. Helgas engagement var stort, så vi kunne altid aflæse hendes ærgrelse, når et slag ikke lykkedes, eller hendes begejstring, når vinderslaget sad ”lige i skabet”. Helga havde især et favoritvinderslag, som vi opkaldte ”en Helga”, og det vil vi tage med os som et evigt minde. Helga har været medlem af Aars Tennisklub siden engang i 90erne, og hun har gennem årene spillet holdkampe og hyggeturneringer, hvor hun altid bidrog til at skabe en god stemning. At

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Lene Vammen, Aars, datter af Thorkild og Dorthe Vammen, Aars, og Esben Pedersen, Aars, søn af Hans og Edith Pedersen, Aars, vies lørdag, 19. juni i Aars Kirke.

Bestyrelse konstitueret AARS: Aars Petanque Klub har nu afviklet den udsatte generalforsamling. Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Krista Larsen, fomand, Poul Saabye, næstformand og Tove Andersen, kasserer. Gunnar Nielsen og Erik Andreasen er også med i bestyrelsen.

Navnet var forkert AARS: I sidste uge bragte vi en artikel om en kædevirksomhed, der muligvis vil finde en til at overtage butik Standard i Aars. Kæden hedder Wunderwear og ikke som skrevet Wonderwear.

Nummerplader stjålet i Aars AARS: Hen over weekenden er to nummerplader stjålet fra en bil der var parkeret ved Vesthimmerlands Museum på Søndergade i Aars. Nummerpladerne har registreringsnummeret CE 72 079.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

16. JUNI 2021

Plan førte hende hjem til Nørager Da planerne om at opføre Nørager Friplejehjem blev offentlige, gik nu 45-årige Susan Lundgren Hansen i gang med forberedelserne til at få stillingen som forstanderinde og begyndte på en lederuddannelse. Planen blev gennemført, Susan Lundgren Hansen fik stillingen, tiltrådte i juni 2020 og har ledet plejehjemmet gennem åbning og Corona. Hun bor igen i barndomshjemmet, en lille nu nedlagt gård ved Mejlbyvej, hvor hun er fjerde generation, og bor sammen med sin datter på otte og søn på seks år samt en hund og to katte. Der er de samme tre kilometer til arbejde, som der var til Sortebakkeskolen i barndommen. Dengang var der grise på gården, og Susan Lundgren Hansen hjalp sin far med at passe dyrene. Når hun og storebror kom fra skole, var der altid en af forældrene at snakke med. Inspireret af nærhed og omsorg i hjemmet, og moderen der var blevet sygeplejer på plejehjemmet, begyndte den 12-årige Susan Lundgren Hansen at blive aktivt troende og tog valget om at fokusere på næstekærlighed. Som 17-årig kom den helt tæt på. Faderen fik en hjerneblødning og ændrede sig fra den ene dag til den anden, og det gjorde datterens forventninger til livet også – man kan ikke altid regne med, at i morgen bliver god, så man skal få det bedste ud af dagen i dag. Familien blev endnu tættere knyttet, og faderen blev passet hjemme. Susan Lundgren Hansen fik taget sin studentereksamen i Aars som 19årig to år senere, og med familiens opbakning og på anbefaling fra en god veninde, tog hun et år til Luxembourg som au pair. Det blev et år med mange rejser, oplevelser og nye tætte venskaber. Hun vendte tilbage til Nørager og familien, men havde endnu ikke fundet en retning i livet. Som sproglig student ville hun være lidt bedre rustet, så hun tog matematik og fysik som enkeltfag. Planen lå fortsat ikke klar, men efter vejledning hos Gud, følte Susan

Abonnementspris: 800,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition

Susan Lundgren Hansen.

Lundgren Hansen sig kaldet til at blive diakon. Vejen gik via socialrådgiveruddannelsen i Esbjerg, fordi den gav flere muligheder. Derefter tog hun diakonuddannelsen i Aarhus og stod som 29årig klar til flere opgaver. De var bl. a. i kriminalforsorgen, for Susan Lundgren Hansen vil gerne hjælpe marginaliserede mennesker. Men efter seks år var det tid at komme videre, og hun tog et job i Region Midtjylland i Vejle, hvor hun hjalp voksne med kognitive udfordringer. Hun elskede sit arbejde begge steder, men da stillingen som forstanderinde i Nørager blev slået op, var det Susan Lundgren Hansens navn, der stod på det. Hun lagde planen, fik stillingen, og nu skal planerne om at gøre det til et ægte hjem for beboere og ansatte gennemføres. Fritiden bruges sammen med børnene i familiens hjem. Hun har forsøgt sig med sport mange gange, men det forbliver en sur pligt. Så hun holder sig aktiv ved at vedligeholde tre tønder land, og hvis hun virkelig skal slappe af, bliver der sat heavy-metal musik på, eller hun går sig en tur i den lille skov på ejendommen, ser på fasaner og rådyr og lader tankerne flyde. Tanker om, at vi alle er brikker i et større spil, skal passe på hinanden og give hinanden plads til at bidrage med det bedste vi har i os.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: kimabol13@gmail.com


16. JUNI 2021

Hold døren åben! Af Thorkil Christensen, redaktør I Vesthimmerland har man længe satset på turisme. Vi har en skøn egn, som er værd at besøge. Kigger vi os omkring og lytter lidt til sprog eller dialekt, så kan vi konstatere, at der allerede er en del turister, som enten besøger landsdelen på cykel, til fods med rygsæk, eller er taget af sted på en bilferie med hotelovernatning. Vejret er godt, og ferien står for døren. Hvert år på denne tid besøger jeg et stort antal turiststeder fra Hjarbæk i syd til Hvalpsund, Strandby, Ertebølle, Trend, Rønbjerg, Lendrup og Løgstør i nord. Det sker for at introducere Aars for turisterne med den trykte guide ”Oplev Aars”, som udleveres 131 steder. Det er en fornøjelse at komme rundt, og de fleste steder bliver man da også venligt og godt modtaget, især når jeg fortæller, at opgaven er at give turisterne en oplevelse ved at sende dem rundt i hele Vesthimmerland. Ikke kun i Aars. Det forstår de fleste, og vi må hjælpe hinanden. Men man bliver også overrasket. Sidste år var stort set alle turistseværdigheder, campingpladser og spisesteder klar til at tage imod det store ryk-ind på dette tidspunkt. Dørene var slået op på vid gab, men problemet var, at der ingen turister var. De ankom først til egnen i uge 26, og på grund af Coronaen og de restriktioner som fulgte med, var der rigtig mange danskere som ville genopdage deres land og fik gode oplevelser. Det var en fornøjelse og der var betjening klar til at modtage gæsterne. I år har det været en lidt trist oplevelse. Mange steder var der lukket, selv om hjemmelavede skilte i vinduerne fortæller, at der er åbent. Endnu flere steder er der ingen personlig betjening, men en efterladt besked om, at man kan sende en sms for at blive betjent. Og jeg oplevede desuden, at flere af de professionelle turiststeder ”snød” lidt på vægten. Selv om der bliver skiltet med åben til kl. 16, så kunne man møde personalet på parkeringspladsen på vej hjem et kvarter før tid. En turistinfo fik besøg over to dage, og selv om der stod i døren, at der var åben, så var der lukket. Det er ikke godt nok! Hvis man vil være en turistegn med alt det som følger med, så er det vigtigt, som i en hvilken som helst anden forretning, at der er åben med personale, og at man ikke løber panden imod en lukket dør. Coronaen har fået skyld for meget, og det er da også hævdet, at det næsten er umuligt at ansætte studerende i sommerjobs fordi det er bedre lønnet at være såkaldt poder på et testcenter. Men den køber vi ikke... Der er stadig mange unge som vil tage et sommerjob og som er glad for at få erhvervserfaring samtidig med at de tjener en skilling. Selv om turisterne endnu ikke besøger Vesthimmerland i hobetal, så bør vi huske, at mange, hvis de har mulighed for det, gerne vil holde ferie mens der ikke er alt for travlt ude i sommerlandet. Og det bliver der formentlig fra uge 26 - som sidste år. Også selv om nogle danskere har ændret planer, og har bestilt en ferie til syden.

Aars Avis

BEKENDTGØRELSER Vor enestående far, svigerfar og bedstefar

Niels Jørgen Jensen * 8. december 1939 er stille sovet ind efter kort tids sygdom Aars, den 8. juni 2021

Tom og Merete Lone Ann og Jesper Børnebørn Bisættelsen har fundet sted

Vores kære mor, svigermor, mormor og farmor

AKTIVITETSKALENDER

● 19/6 kl. 9.00 Pilgrimsvandring v. Marianne Klausen ● 20/6 kl. 9.30 Gudstjeneste v. Sara Schouby ● 23/6 kl. 15.30 Fællessang i Blåbærdalen v. Lone Primdahl Dolmer ● 27/6 kl. 9.30 Gudstjeneste v. Jens Jacob Jensen Pilgrimsvandring i Aars byområde, - ca. 4 km. Gå med hele vejen eller et stykke af vejen. Se mere på www.aarskirke.dk

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Aase Sørig

Al opmærksomhed

i anledning af vort guldbryllup frabedes. Inger og Kalle, Vegger

98 62 17 11

Vores skønne Far

fylder 80 år den 22. juni. Vi er dybt taknemmelige for at have dig i vores liv. Vi glæder os til festen. Knus fra børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn

Hanne Olevarius f. Lauridsen er stille sovet ind på Hospice Limfjorden. * 9. juni 1956 † 8. juni 2021 Elsket og savnet

Jonas Signe og Jan Karen børnebørn Begravelsen har fundet sted fra Herning Frikirke tirsdag den 15. juni. Hanne er efterfølgende jordfæstet på Aars Kirkegård.

HUSK GENERALFORSAMLING i morgen torsdag, den 17. juni 2021 kl. 18.00 på Kimbrerkroen Nye medlemmer kan optages på dagen Alle er velkomne Bestyrelsen

Vores elskede mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor

Kirsten Marie Jensen * 1. februar 1935 † 13. juni 2021 I hjertet gemt, men aldrig glemt

Hanne Karin Bent og Ane Lene og Søren Maria, Kenneth og Morten Mia Liva og Albert Camilla, Joachim og Laura oldebørn Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 18. juni kl. 11.00

Hjertelig tak

AARS KIRKES

Al opmærksomhed

Aars Avis

TAK EFTER DØDSFALD

AARS KIRKE

SIDE 3

for venlig deltagelse ved

Gerda Hartvigs begravelse fra Aars Frikirke Tak for de kærlige hilsner, blomster og kranse Børn, svigerbørn og børnebørn

Aars Y’s Men’s Club GENBRUGSBUTIK

Kontakt: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24

Gundersted Vandværk afholder ordinær generalforsamling

torsdag den 1. juli 2021 kl. 19.30 i Gundersted Multihus.

Dagsorden ifølge vedtægterne. Evt. forslag, der ønskes behandlet, skal være Kjeld Østergaard i hænde på skrift senest 20/6 2021. Med venlig hilsen Bestyrelsen

Udskiftning af vandmålere i forsyningsområde Sønderup I løbet af den kommende tid vil vi udskifte alle vandmålere til nye elektroniske, fjernaflæste målere for forbrugere som er tilkoblet værket i Sønderup. Arbejdet udføres af SUMAS, Suldrup. Vi beder alle forbrugere om, at der er fri adgang til målerbrønden for personalet. Ved eventuelle spørgsmål bedes du kontakte vandværket tlf. 30 68 84 21, Mads eller tlf. 51 85 90 51, Thomas. Med Venlig hilsen Haverslev Vandværk

www.aarsfrikirke.dk


Aars Avis

SIDE 4

Mandag 21. juni springer de første studenter ud fra Vesthimmerlands Gymnasium i Aars.

Gymnasiet i Aars er ikke berørt af reform Men dalende befolkningstal bekymrer rektor Af Ture Damtoft AARS: Vesthimmerlands Gymnasium og HF i Aars vil sandsynligvis ikke blive berørt af den reform, som regeringen offentliggjorde

i sidste uge. Rektor Jette Rygaard er mere bekymret over et sandsynligvis dalende befolkningstal over de næste 10 år. Reformen er et forlig mellem regeringen og

BEKENDTGØRELSER

DF, SF, RV, Enhedslisten, Alternativet samt Kristendemokraterne, og har til formål at sikre en bred sammensætning af elever igennem en fordelings- eller afstandszone.

Vesthimmerlands Gymnasium vil være i en afstandszone, og Jette Rygaard forventer ikke, at elevtallet bliver påvirket betydeligt. Kapaciteten på Vesthimmerlands Gymnasium er fem STX klasser. Det er der allerede, men uden at de er helt fyldte. - Det er længe ventet, at ministeriet kommer med det her. Jeg kan se mange gode ting i reformen, og man vil aldrig kunne lave en reform, som tilfredsstiller alle. Jeg tor ikke, det får stor indflydelse på os, for her vil man fordele efter afstand, og det gør man allerede idag. Det kan måske betyde noget, hvis der bliver lagt begrænsninger på Viborg. Der er der kapacitetsbegrænsning, men det, vi ikke ved er, hvor stor kapacitet der er, og vi får at se, om vi måske får lidt flere elever, siger Jette Rygaard.

Fint, der sker noget Hun peger på, at fordelingen, som til dels bliver efter forældrenes indkomst - den del som er blevet kritiseret voldsomt af partier udenfor forliget - sandsynligvis heller ikke får indflydelse på gymnasier i og omkring Aalborg, og derfor heller ikke på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars. - Aalborg er ikke sat til at

være i en fordelingszone, og her i Vesthimmerland har vi slet ikke de samme problemer som i storbyerne, hvor mange elever med samme baggrund søger ind på samme gymnasium. Jeg er spændt på at se, hvordan det går med at se på indkomst, jeg tænker, det måske skulle være efter karakterer i stedet for. Dybest set er det fint, der sker noget. Langt henad vejen har politikerne lyttet til os, men der er mange tilgange til, hvordan man fordeler eleverne, siger Jette Rygaard.

Flere elever For Vesthimmerlands Gymnasium kan reformen i bedste fald betyde, at lidt flere elever i lokalområdet søger ind her. Rektor estimerer, at omkring en hel klasse af forskellige årsager søger til Viborg, Fjerritslev og Aalborg. Det er dog demografien over de næste 10 år, Jette Rygaard ser som den største udfordring. - Årgangene bliver mindre og mindre. Vi skal have en god skole, og det er ikke bare at have flere elever. Vi skal fokusere på kvalitet og sikre, at lærerne har mulighed for faglig sparring. Vi skal ikke være en lille enklave, men samarbejde med andre og se på, hvilke

Vesthimmerland:

Konservative går efter stærk økonomisk styring Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk

M E D D E L E L S E R

Vesthimmerlands Kommune skifter pengeinstitut fra 1. juni 2021: Kommunen skifter fra 1. juni 2021 pengeinstitut fra Jutlander Bank til Nordea.

VESTHIMMERLAND: De forskellige partier er begyndt at sætte ord på deres mærkesager til det kommende kommunevalg. - Fokus på omsorg for ældre, efterveerne af Corona i klubber og foreninger, og målrettet fokus på nye virksomheder til Vesthimmerland, er de højst prio-

riterede områder for os til efterårets politiske forhandlinger om kommende års økonomi. Sådan siger borgmesterkandidat Signe Nøhr og gruppeformand Henrik Dalgaard, Konservative. Forhandlingerne er et af årets politiske højdepunkter, hvor alle ønsker skal finde hinanden.

- Vores udspil er klar. Vi skal fortsætte en stærk styring af den kommunale økonomi, men vi skal blive skarpere på at lave de nødvendige fravalg og tilvalg. Vi skal have modet til at lave politiske prioriteringer der, hvor vi kan understøtte en god udvikling, siger Henrik Dalgaard.

16. JUNI 2021

didaktikker vi skal bruge for at få eleverne med, siger Jette Rygaard. Mandag 21. juni springer årets første studenter ud fra gymnasiet i Aars. Eksamenperioden har været lidt præget af Corona, men ikke i højere grad end andre steder. - Det er gået stille og roligt. Eleverne har haft færre skriftlige eksaminer og en eller to mundtlige, de ikke skal op i. Der har været et par tilfælde af Corona, og det har vi håndteret efter råd fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Enkelte klasser har fået aflyst en eksamen og får årskarakterer i stedet for, men det synes jeg ikke, der er nogen historie i, det er sket så mange andre steder, siger Jytte Rygaard.

Jette Rygaard.

- Vi er ikke i tvivl om, at fokus bliver på kommunens daglige drift i de kommende budgetforhandlinger. Vi ønsker at understøtte vores handelsstandsforeninger, skaffe flere turister til Vesthimmerland, afsætte penge til områdefornyelse i Vester Hornum, færdiggøre anlægget, Kimbrertorvet og parkeringspladsen ved Rema1000 i Aars, og havnemiljøet i Hvalpsund, uddyber Signe Nøhr. Den konservative gruppe mødes til sommergruppemøde fredag, 25. juni og slår de første streger.

Det har betydning for dine indbetalinger: • Benytter du betalingsservice, når du betaler til kommunen, skal du ikke foretage dig yderligere. Kommunen sørger for, at din betalingsservice fortsætter. • Benytter du indbetalingskort, når du betaler til kommunen, skal du ikke foretage dig yderligere. Kommunen sørger for, at betalingerne via de tidligere udstedte indbetalings kort bliver indsat på den korrekte konto. • Benytter du bankoverførsel, eller betaler du direkte til kommunens konto, skal du fremover indsætte beløbet på denne konto i Nordea: reg. nr. 2214 konto nummer 042 05 280 00 Har du spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at kontakte kommunens opkrævningsfunktion på tlf. 9966 8319, 9966 8320 eller 9966 8321. Du kan også sende dine spørgsmål på mail til: Okonomi@vesthimmerland.dk

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger 2 pædagoger til Farsø Skole - specialtilbud Pædagog i specialområdet? Så er det os, du mangler... Ansøgningsfrist: 25. juni 2021

Bestyrelse i Aars fik ikke forslag vedtaget AARS: Aars Handelsstandsforenings bestyrelse kom i mindretal og fik ikke et forslag vedtaget, da der på generalforsamlingen skulle stemmes om en speciel paragraf i vedtægterne. Direktør Brian Otte, der er suppleant i bestyrelsen, fremlagde et forslag til revidering af de efterhånden gamle vedtægter. Forslaget blev godt modtaget, lige med undtagelse af en enkelt paragraf. Det var den der omhandler, hvor mange

stemmer hvert medlem har. I forslaget var der lagt op til at medlemmer fik stemmer efter antal ansatte og hvor meget der betales i kontingent. Det ville medføre at pengeinstitutter og enkelte store firmaer i Aars ville få flere stemmer end en detailhandler med få ansatte og et mindre kontingent. Der blev lagt op til en skriftlig afstemning om forslaget. 15 stemte ja, 12 nej og to stemmesedler blev

afleveret blanke. I henhold til vedtægterne kan forslaget kun vedtages, hvis tre fjerdedele stemmer ja. Sådan var det ikke, og derfor måtte bestyrelsen acceptere, at deres forslag faldt. Til gengæld var der fuld opbakning til de øvrige vedtægtsændringer, men de skal endelig vedtages på en ekstraordinær generalforsamling 30. juni. Modehandler Karina Højbjerg ønskede ikke genvalg til bestyrelsen. I stedet

blev Aars Handels altmuligmand, Jørgen Sørensen, valgt. Anne Biller Vejen, Sportmaster, og Thomas Dissing, Sport 24, blev begge genvalgt til bestyrelsen. Generalforsamlingen blev afsluttet af Jørgen Sørensen med en tak til den tidligere formand, Mogens Kristensen, Skjold Burne. - Du har løst opgaven med ”kryds og slange”, sagde Jørgen Sørensen og overrakte en buket til Mogens Kristensen. Karine Højbjerg, som har været med i foreningens bestyrelsesarbejde i henved 30 år, fik også en buket som tak for indsatsen i udvalg, bestyrelse og som formand.


Aars Avis

16. JUNI 2021

SIDE 5

Bobler - Bobler - Bobler

STUDENTEN - FODBOLDKAMPEN - SOMMEREN

S FØLG VORE Å DP DAGSTILBU

CASTELLBLANC CAVA

2 FL MURÉ REMANT VÆLG MELLEM BRUT (TØR) ELLER DEMI SEC

SPANIEN, PENEDÉS

SEMI SECO EXTRA BRUT ROSADO BRUT PR. FLASKE

2. FLASKER

7500

28000

NORMALPRIS PR. FL. 90,00

NORMALPRIS PR. FL. 180,00

SPAR 1500

SPAR 8000

SMAGNINGER I BUTIKKEN

GINSMAGNING PRIS KR. 200,-

FREDAG D. 20. AUG. WHISKYSMAGNING PRIS KR. 200,-

MIMI BRUT ROSÉ GRANDE RESERVE

PR. FLASKE

12000

FREDAG D. 17. SEPT. COCKTAILSMAGNING PRIS KR. 200,-

FREDAG D. 24. SEPT. VINSMAGNING PRIS KR. 200,-

FREDAG D. 1. OKT. ROMSMAGNING PRIS KR. 200,-

BENI DI BATASIOLO MOSCATO SPUMANTE ROSÉ

CHARLES MIGNON CUVEÉ COMTE DE MARNE GRAND CRU

PR. FLASKE

PR. FLASKE

VÆLG MELLEM BRUT ELLER ROSÉ BRUT

NORMALPRIS PR. FL. 150,00

8000

NORMALPRIS PR. FL. 100,00

40000

SPAR 3000

SPAR 2000

SPAR 35000

Trappist.dk - Skjold Burne, Aars

Vi tager Aars gavekort

NORMALPRIS PR. FL. 750,00

Himmerlandsgade 81 • 9600 Aars • Tlf. 5337 0829 • Mail: info@trappist.dk Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-17.30, Lørdag 10.00-14.00

FREDAG D. 12. NOV. PORTVINSSMAGNING PRIS KR. 200,-

UDSOLGT

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

FREDAG D. 13. AUG.


Aars Avis

SIDE 6

16. JUNI 2021

Omkring 400 deltog i ”Stafet for Livet” i Aars Arrangørerne er glade for opbakningen i lørdags og lover et større arrangement næste år Af Ture Damtoft AARS: Den årlige ”Stafet for Livet” blev i lørdags indledt med en samling af 34 fightere i lystanlægget i Aars. Anført af Kimbrergarden gik fighterne en symbolsk runde, inden de spredtes på 20 forskellige ruter i Aars, Støvring og København! 400 var tilmeldt, og alle 34 fightere, som har eller har haft kræft, fik selskab i løbet af dagen. Coronaen satte igen i år en stopper for det store arrangement i anlægget, men begyndelsen på de 11 timers Stafet for Livet blev markeret her, og det gjorde afslutningen med lysposer også. - Vi var rigtig glade for at kunne invitere med i anlægget igen i år, inden vi blev delt ud på ruterne. Resultatet har vi ikke endnu, der går lige nogle dage, inden vi får talt det hele sammen, siger formand for Stafet for Livet Aars, Pernille Haurum.

Præmietrailer Efter den første runde drak fightere og arrangører fælles morgenkaffe i Aktivitetscentret i Bymidten.

34 fightere - som enten har haft eller kæmper mod sygdommen eller er nære pårørende til en - samledes til begyndelsen på Stafet for Livet 2021 i Aars anlæg.

Centret var også ramme om bankospil i løbet af eftermiddagen, hvor der var store chancer for at vinde en præmie. - Der var kun 37 med. Det er nok håndbold, fodbold og stadig Corona, som holder folk lidt væk. Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag, og der var nogen, som vandt både fem og seks gange og næsten skulle have en trailer for at få deres præmier med hjem, siger Ninna Theilgaard, tovholder for sponsorgruppen,

med et grin. Hun har i flere uger haft meget travlt med at skaffe præmier, og arrangere tombola og banko. Tid og kræfter som hun gerne ofrer i den gode sags tjeneste. - Det betyder meget for mig at hjælpe. At man kan gøre en forskel, og det er hele besværet værd at bruge tid og ressourcer på det. Jeg har kræft tæt inde på livet. Min bror og min rigtig gode veninde er ramt af det, og jeg vil gerne bruge energi og kræfter på at hjælpe dem

Coronatest i Løgstør, Farsø, Aalestrup og Aars

Det er vigtigt, at vi fortsat står sammen for at mindske smittetrykket. Du kan blive testet i vores fire største byer alle ugens dage. Se dine muligheder for PCR- og Hurtigtest her: https://vesthimmerland.dk/covid-19/test-forcovid-19

og alle andre, som kæmper med den sygdom, siger Ninna Theilgaard, der skynder sig at rose stort set alle for opbakningen. - Butikker, foreninger og hele byen har været fantastiske til at bakke os op igen i år. Det har været så flot, og vi glæder os til at se alle nede i anlægget til næste år. Der kommer vi tilbage med det fulde program med boder, tombola, banko, hygge, mad, fællesspisning og dejlig stemning i 24 timer. Vi er gået i tænkeboks og vil prøve noget nyt næste år. Det glæder vi os til, siger Ninna Theilgaard.

Tændte lys Tallene for Stafet for Livet viser, at arrangementet i Aars har manglet. De 400 deltagere er langt fra de over 1000 i 2019, og de 235 solgte lysposer langt fra de over 500 inden Corona. - Når vi ikke er i anlægget er det lidt sværere for folk lige at købe en lyspose eller at melde sig til at gå nogle omgange. Vi er glade for opbakningen i år, og så håber vi på flere næste år, siger Pernille Haurum. På trods af de lidt lave

tal var der en flot ceromeni omkring lysposerne søndag aften. Den kraftige vind var lidt generende, men der blev da efterhånden tændt lys i de 235 poser med beskeder til dem, afsenderne savner. Savn og sorg var også temaet i præst Lone Primdahl Dolmers tale. - Hun holdt en flot tale om, at der skal være plads til tanker og samtaler om sorgen og døden, selv om det kan være svært. Hun fortalte om en episode i kirken, hvor en mand kom ind og tændte et lys. Hun tænkte, det var for en anden, men han fortalte, at det var for ham. Den han savnede var jo et sted med lys, og han trængte til, at nogen tændte et lys for ham, fortæller Pernille Haurum. Der blev sunget et par

sange, og lysposerne var tændte i kun en halv times tid. Blæsten var for stærk, så de blev fjernet, og så kommer der forhåbentlig mange mange flere både lysposer, deltagere og gæster i Aars i døgnet 11. til 12. juni næste år. Kimbrergarden spillede i Aars Lystanlæg og gik forrest ved de første runder. Senere besøgte garden to af de steder, hvor mange var samlet. De var først hos Marius og Signe Stubberup i Aars, og bagefter i Blære, hvor der deltog rigtig mange. Alt tyder på at holdet Sigrid og Olde i Sjøstrup samlede flest penge ind. Mandag middag var de nået op over 40.000 kroner, og der kom stadig penge ind.

Formand for Stafet for Livet, Aars, Pernille Haurum, bød velkommen i Aars Lystanlæg.

Kimbrergarden spillede hos ægteparret Marius og Signe Stubberup i Aars, der havde skaffet mange deltagere til Stafet for Livet.

HUSK Mundbind Afstand i køen Sundhedskort

Vi fortsætter den ansvarlige indsats og vil løbende holde jer alle opdateret på vores Facebookside og på vores hjemmeside.

Ninna Theilgaard har fået tømt hendes lejlighed for de hundredvis af præmier som gavmilde butikker og foreninger havde sponsoreret.


Aars Avis

16. JUNI 2021

SIDE 7

Søn.-lør. 13.-19. juni

Ny butik

med nye overraskelser Himmerlandsgade 45-49, 9600 Aars Åbent alle dage 7-22 · Tilbuddene gælder kun i Lidl Himmerlandsgade 45-49, 9600 Aars

Twix, Mars, Snickers eller Yankie Bar

Schulstad Skovmand rugbrød

-39 %

-42 %

12.-

10,50

500 g / pk

150-200 g / pk

19,95

-39 %

-47 %

24,95

18,95

15.Pr. kg 46,88

6.-

Pr. kg 12,00

Bakkedal økologisk smørbar

Der tages forbehold for udsolgte varer, billed- og trykfejl, moms- og afgiftsændringer samt leveringssvigt.

200 g / stk

Fiskefrikadeller

320 g / pk

Pr. kg maks. 80,00

10.Pr. kg 50,00


Aars Avis

SIDE 8

16. JUNI 2021

HIMMERLANDS BOXRUM Self storage: Depotrum, lagerrum og arkivrum

8-55 M

3

• Klimareguleret og skadedyrssikret • Alarm og videoovervågning • Elektronisk adgangskontrol

Hjortkærsvej 7, 9600 Aars - Tlf. 50 86 99 94

www.himmerlands-boxrum.dk

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Gulve Gardiner •

Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Vinyler til badeværelser

Der var godt fyldt op i den nye LIDL kort efter åbningen kl. otte.

Ny Lidl passer godt i Aars

Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48

Tag en uddannelse på EUX Business

Kontor | Handel | Detail

HØR MERE OM DINE MULIGHEDER Kontakt os på tlf. 9698 1064 HEGuddannelser.dk

tid Til den aftalte ris p - til den rigtige n 1999

Ring 70 25 11 21ud!

Lokal service side

lb for uforpligtende ti

SER D U P S E U VIND EN A/S GRUPP ing T-Jep vinduespoler

g.dk tjepvinduespolerin | ø rs Fa 40 96 Søndergade 15 |

Larm og støv fra byggeplads er nu erstattet af friske varer

gindø som sommerhus og finder et godt sted at bo her, siger Per Nielsen. Efter en hektisk tid med klargøring skal han sammen med de 24 ansatte passe og pleje butikken og udbygge både deres eget og hele Aars’ kundegrundlag. - Vi skal blive en del af magnetismen, som Aars har. Der er fokus på både kvalitet og udbud af varer i byen.

Af Ture Damtoft AARS: Duften af friskbagt brød og farverne af friske frugter var det første der mødte gæster og kunder, da Lidl åbnede dørene til den ny butik i Aars torsdag, 10. juni. Efter borgmester Per Bach Laursens åbningstale blev der hurtigt fyldt op med kunder i den 940 kvm. store butik, hvor der er god plads i gangene. Udenfor kunne mange nyde et rundstykke og kaffe eller juice i det pragtfulde sommervejr. At Lidl åbner sin første butik i Vesthimmerlands Kommune, og Aars nu har fået endnu en aktør på dagligvaremarkedet blev hilst velkommen i åbningstalen, og især at placeringen er blevet i centrum. - Butikken passer godt ind i Himmerlandsgade. Lidl har fået en placering, der kan understøtte handelen i bymidten i Aars, og vil give afledt handel til de øvrige butikker. Velkommen til Aars og til Vesthimmerland, sagde borgmester Per Bach Laursen.

Friske varer hver dag Der var mange gæster til åbningen og de kunne få et rundstykke og en kop kaffe før eller efter besøget.

undskyldte for larmen og især støvet de seneste måneder, og fik nogle gode samtaler om handelslivet i byen, siger Per Nielsen. En enkelt nabo i lejlighederne på Kærvej gav butikschefen helt ret i, at byggeriet havde støvet og larmet meget men de skulle nu nok blive gode naboer. Det tvivler Per Nielsen heller ikke på, og sammen med sin kone er han flyttet

til byen. Indtil videre i en lejebolig indtil de finder det rigtige hus at købe. - Folk er mere åbne her, end hvor vi kommer fra. Det opdagede jeg første gang for tre år siden, da vi var til foredrag i kulturhuset Alfa. Folk begyndte at tale med os, og det fortsatte, da vi gik over til Klemmen for at få noget at spise. Det var sådan festen begyndte, og nu beholder vi huset på Je-

For os betyder det, at vi vil tilbyde friske varer hver eneste dag. F. eks. får vi leveret frugt og grønt syv dage om ugen. Vi tjekker flere gange om dagen, så det fremstår indbydende, og så har vi et system for alle varer, der hver dag advarer om varer, hvor sidste salgsdag er kommet tæt på. Hvis vi ikke kan nå at sælge det, laver vi nogle poser, som man kan bestille på nettet og få varer for måske 100 kr. til 29 kr. Det vil vi hellere end at smide det ud, siger Per Nielsen.

Synergieffekt Borgmesterens udsagn falder godt i tråd med kommunens samarbejde med Aars Handel, hvor fokus er at bevare en grænse for detailhandelen og dermed skabe en synergieffekt butikkerne imellem. Samme tanke og ønske har butikschef i Lidl, Per Nielsen. Han har de seneste dage været på besøg hos naboerne - både de private og butikkerne. - Jeg har været rundt og hilse på mange med en lille ”goodie-bag”, og vi er blevet taget godt imod. Jeg

Der var nærmest trængsel omkring det friskbagte brød i den nye Lidl butik i Aars.


16. JUNI 2021

opladning og omgående levering Aars Avis

Coronaen gav et positivt indspark til butikker i Aars Kom og hør om hverdagen med KONA electric

Åbent hus d. 6. september kl. 11-16 KONA electric Long Range Performance Pandemien fødte kreative ideer og • Mulighed for anhængertræk Af Thorkil Christensen af, at man holder liv i den handel, og Auto™ støtter op • Apple CarPlay™lokale og Android AARS: Selv om Corona- om de lokale butikker, sagde • Avanceret sikkerhedsudstyr pandemien med nedlukning Jørgen Sørensen.

• Op til 62 km på en enkr.kelt opl294.995 adning • Automatgear og adaptiv fartpilot • 19”alufælge

og restriktioner har været hård ved mange forretningsdrivende har den også fra medvirket til noget positivt, og det må vi ikke glemme. Det sagde Jørgen Sørensen da han forleden aflagde bestyrelsens beretning ved Aars Handelsstandsforenings generalforsamling i Restaurant Messen. - Coronaen tvang os til at tænke kreativt, og har været med til at styrke sammenholdet i foreningen. Den har også fået mange borgere til at få øjnene op for, hvor vigtigt det er, at vi samarbejder og handler lokalt, fastslog Jørgen Sørensen. Det blev nævnt, at mange i Aars og andre byer, fik syn for sagen om hvordan en by ser ud, når butikkerne er lukket. Rigtig mange så, hvordan en aktiv handelsgade fra den ene dag til den anden blev en spøgelsesby eller gade. Vi tror, at mange har set vigtigheden

styrkede sammenholdet i Aars Handel

Men det blev også nævnt, at 2020 ikke var det sjoveste eller nemmeste år. Heller ikke det bedste for butikkerne, men måske det mest udfordrende. Fra start besluttede bestyrelsen i Aars Handel sig for at ville fokusere og bruge energi på alt det der kunne lade sig gøre, hvor det gav mening.

Stor udfordring

Jørgen Sørensen: - Coronaen tvang os til at tænke kreativt.

- Nethandel er absolut vores største udfordring. Nethandel har haft stor succes og fremgang i 2020 - desværre, konstaterede Jørgen Sørensen, som slet ikke var tilfreds med regeringens og sundhedseksperternes opfordring til at handle på nettet og dermed undgå fysisk handel i butikkerne. På godt jysk: Det var rigtig træls at høre denne opfordring fra Danmarks regering, sagde Jørgen Sørensen. Julehandel og udsmyk-

ning blev også bremset af Corona-restriktioner. Der blev gjort noget ekstra ud af at pynte byen op, men Jørgen Sørensen måtte med vemod konstatere, at sammenlignet med for få år siden, da Aars var en af de flotteste julebyer, så var man i 2020 kun flot. Det skyldes, at rigtig mange byer har investeret rigtig mange penge i juleudsmykning. Flere byer har på dette område overhalet Aars. - Men på dette område bli-

• Firehjulstræk og 265 hestekræfter

ver der arbejdet for nye tiltag, lovede Jørgen Sørensen. Til gengæld lykkedes det igen at opnå stor medieomtale af byens anderledes juletræ, som i år var inspireret af Corona. Juletræsudvalget havde fundet et træ med virus - pænt var det ikke, men man opnåede det man ville, nemlig at vække pressens bevågenhed. Internt har bestyrelsen bl. a. arbejdet med ny kontingentstruktur og fordeling af arbejdsopgaver.

Bestyrelsen har også haft stor fokus på at få ledige butikslokaler i Aars besat. Målsætningen er igen at få lys på alle facader i Himmerlandsgade. Men det er vigtigt at huslejen er konkurrencedygtig og realistisk når der sammenlignes med andre handelsbyer af Aars’ størrelse. Jørgen Sørensen håber, at udlejerne vil tilpasse huslejen til det marked, der er i 2021. Bestyrelsen har en god dialog med udlejerne, og alle parter har en fælles interesse i at sikre Aars som en attraktiv handelsby uden for mange tomme forretningslokaler. Markedsføring blev også omtalt. Der er dækningsmæssige problemer i handelsområdet fordi mange har et skilt med ”Nej, tak til reklamer” på deres postkasse. Dette tal er tæt på 50 procent, men Jørgen Sørensen tilføjede, at hendigvis får langt de fleste fortsat Aars hver uge. Aars Avis er ikke en reklametryksag og er derfor undtaget fra ”Nej, tak til reklamer”-reglerne.

SIDE 9

Aars Handel arbejder også for at sikre, at nye og eksisterende butikker og supermarkeder placerer sig i midtbyen og ikke langs boulevarden eller i industrikvartererne. Der arbejdes for at fortsætte handelsgaden, og rykke lidt tættere sammen så kunderne får en god oplevelse når de går fra butik til butik. Derfor blev der udtrykt glæde over kommunens opbakning til at bevare detailhandelsgrænsen. Man vil sammen forsøge at undgå den fejl der er gjort andre steder, hvor detailhandel og supermarkeder er spredt over et større område. Aars Handel glæder sig også til at tage den kommende overdækning af Kimbrertorvet i brug. Overdækningen vil give muligheder for nye og anderledes aktiviteter, og bliver et sted hvor byens borgere, turister og gæster kan mødes og opholde sig.

Frivillige hjælpere

Det blev nævnt, at Aars Handel har fået etableret en frivillig-gruppe, som hjælper med store og små opgaver når der holdes arrangementer. Bestyrelsen er meget glade for samarbejdet med denne gruppe, som kan være med til at gøre en forskel for byen.

kr.309.995,-

Elektrisk køreglæde

Fra

Helt ny TUCSON Plug-in Hybrid Danmarks mest solgte el-SUV kører længere pr. opladning Slip alle bekymringer om opladning af din elbil. KONA electric Long Range Performance med 64 kWt fås nu med længere rækkevidde og forkæler dig med op til imponerende 484 km på et fuldt opladet batteri! Så kan du nyde turen med ro i sindet og bl.a. glæde dig over Apple CarPlay™, adaptiv fartpilot og mulighed for anhængertræk. Og drømmer du allerede om bilen, så fås KONA electric med omgående levering! Fra 294.995 kr •• Op til km på en enkelt Op til 62 62 enkelt opladning opladning Kom og km hør på omen hverdagen med KONA electric til åbent hus d. 6. september kl. 11-16 hos din Hyundai-forhandler! •• Automatgear og adaptiv Automatgear og adaptiv fartpilot fartpilot •• 19” 19” alufælge alufælge •• Firehjulstræk Firehjulstræk og og 265 265 hestekræfter hestekræfter Fra Fra

kr. 309.995,-

Nye Nye tider tider kræver kræver nye nye biler biler – – med med nye nye stærke stærke løsninger løsninger Den Den nye nye TUCSON TUCSON Plug-in Plug-in Hybrid Hybrid er er ikke ikke blot blot en en nyhed nyhed som som så så mange mange andre andre på på elbilmarkedet. elbilmarkedet. For For er er du du klar klar over, over, at at du du får får imponerende imponerende 265 265 hk? hk? Og Og firehjulstræk? firehjulstræk? Ja, Ja, det det er er ikke ikke bare bare salgssnak, salgssnak, når når vi vi siger siger “elektrisk “elektrisk køreglæde“ køreglæde“ – – du du får får nemlig nemlig også også op op til til 62 62 kilometer kilometer på på ren ren el, el, trådløs trådløs Apple Apple CarPlay™, CarPlay™, unikt unikt lygtedesign lygtedesign (elegant (elegant integreret integreret ii frontgrillen) frontgrillen) og og den den helt helt nye nye og og elegante elegante shift-by-wire-gearvælger. shift-by-wire-gearvælger. Se Se den den nye nye TUCSON TUCSON Plug-in Plug-in Hybrid Hybrid hos hos din din Hyundai-forhandler. Hyundai-forhandler. Læs Læs mere mere eller eller book book prøvetur prøvetur på på hyundai.dk hyundai.dk 5 års garanti uden kilometerbegrænsning er gældende for biler, der oprindeligt er solgt af en autoriseret Hyundai-forhandler en slutkunde. Reglerne står AutoAars AutoAarstilA/S A/S beskrevet i garantihæftet under ”Hyundai’s garantibestemmelser”. Yderligere er Industrivej 7, 9600 Aars Industrivej 7,dog 9600 Aars 160.000 km. der hele 8 års garanti på højspændingsbatteriet, maksimalt Du kan læse dem på hyundai.dk/mediecenter/manualer Tlf. 9862 4300, autoaars.dk

Hyundai Hyundai Aars Aars

Tlf. 9862 4300, autoaars.dk

Vist med ekstraudstyr. Pris ekskl. metallak. Forbrug 147 Wh/km, CO2 0 g/km.

Rækkevidde op til 484 km (WLTP), ekskl. ladestander. Ladestander kan tilkøbes. Åbningstider Åbningstider Rækkevidde er afhængig af kørestil, udendørs temperatur og brug af komfortudstyr Man -- Fre: 09.00 17.30 Mansom Fre: 09.00 – –aircondition 17.30 sædevarme, m.m. Lørdag: Efter Lørdag: Efter aftale aftale 6.00 Søndag: 13.00 Søndag: 13.00 – – 16.00 16.00 Henrik Jensen Kasper Jensen Kasper Nielsen Indehaver Indehaver Sælger

Vist Vist med med ekstraudstyr. ekstraudstyr. Forbrug Forbrug 71,4 71,4 km/l, km/l, CO2 CO2 31 31 g/km. g/km. Elektrisk Elektrisk rækkevidde rækkevidde op op til til 62 62 km. km. 8 8 års års garanti garanti på på højspændingsbatteriet, højspændingsbatteriet, dog dog maksimalt maksimalt 160.000 160.000 km. km. Vi kørestil, Vi tager tager forbehold forbehold for for afgiftsændringer afgiftsændringer og og evt. evt. trykfejl. trykfejl. Pris Pris ekskl. ekskl. metallak metallak og og evt. evt. ladestander. ladestander. Ladestander Ladestander kan kan tilkøbes. tilkøbes. Rækkevidde Rækkevidde er er afhængig afhængig af af kørestil, udendørstemperatur og brug af komfort-udstyr som klimaanlæg og lignende. udendørstemperatur og brug af komfort-udstyr som klimaanlæg og lignende.


Aars Avis

SIDE 10

16. JUNI 2021

Det har været udenfor vores hænder, siger Mikkel Møller Olsen.

Troubador på Solvang i Aars AARS: Troubadouren Flemming Både har givet koncert for beboerne på Plejecenter Solvang i Aars. Nu hvor der igen må komme besøgende og holdes arrangementer, er beboerne glade for al den underholdning, de har måttet undvære i lang tid. Flemming Både havde søgt og fået bevilget midler fra Gudrun og Palle Mørchs Mindefond. En fond hvis formål er at skabe glæde for beboere på plejehjem rundt om i Nordjylland.

Det formål blev opfyldt til fulde i Aars, hvor de fleste af Solvangs beboere var samlet i dagligstuen og nød den gode musik og den altid veloplagte Flemming Både. Han sang mange velkendte sange, og en del stod også i Seniorsangbogen, så der kunne synges med på bl.a. ”Den gamle gartners forårssang” og ”Se det summer af sol over engen”. Det blev en rigtig hyggelig formiddag, hvor alle kunne samles og hygge sig sammen.

Passe på hinanden

Ejer Mikkel Møller Olsen (tv) og bestyrer Patrick Lassen glæder sig til at tænde lys i Crazy Daisys lokaler igen.

Efter halvandet år med låste døre:

Tid til genåbning på Crazy Daisy i Aars Af Ture Damtoft

Flemming Både gav koncert på Plejecenter Solvang i Aars.

AARS: Der er ikke længere nogle blandede følelser hos Mikkel Møller Olsen. Ejeren af Crazy Daisy i Aars glæder sig bare til september, og roser politikerne for at komme med en plan, som giver god tid til at forberede sig på genåbning. - Vi er rigtig glade, fordi vi nu har fået en dato at arbejde ud fra. Vi kommer til at stå skarpt og fuldt forbe-

redte, når vi får lov at åbne igen. Der er tid til at sammensætte et hold, som står fuld af energi og klar til at tage imod gæsterne, siger Mikkel Møller Olsen. Kun to uger nåede han at have åbent efter overtagelsen af Crazy Daisy, inden der blev trykket på nedlukningsknappen. Det sidste halvandet år har han og alle andre natklubber bare kunnet vente. - Det har været lidt specielt

og med blandede følelser. Man har været frustreret over, at man ikke kan få lov at gøre noget men har samtidig haft orståelse for, at tingene er som de er. Det har været en lang proces, hvor der har været perioder, hvor man følte man kunne være med i genåbningen. Så kom vi ind i anden bølge og kunne acceptere det igen. Det sidste lange stykke tid har vi bare gået og sagt, der er ikke noget vi kan gøre.

Nu er det igen i hans egne hænder, og med god tid til genåbningen 2. september er der også god tid til at få bestilt varer hjem og få holdet på plads. Der skal bestilles 1000 liter fadøl, en palle flaskeøl og et par paller med spiritus. - Jeg har på fornemmelsen, at folk glæder sig til at komme ud. Vi glæder os til at tage imod alle og til nogle hyggelige og sjove weekender fremover, hvor vi stadig passer lidt på hinanden, siger Mikkel Møller Olsen. Den første måneds tid skal gæsterne have Coronapas med. En udfordring han ikke ser det store i, selv om der har været en del kritik af at lægge ansvaret over på private aktører. - Vi skal lige finde ud af, hvordan vi gør i praksis, men den opgave tager vi gerne på os. Jeg forestiller mig, at vi har et afskærmet hegn udenfor, hvor en dørmand eller to tjekker Coronapas, inden gæsterne får lov at komme indenfor, og så er der frit slag. Vi glæder os helt vildt til at tage imod igen og vise resultatet af den renovering, som vi har haft gang i siden lockdown, siger Mikkel Møller Olsen.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG 18/6

Kl. 23.25 Crank Amerikansk actionthriller fra 2006 Chev vågner op til en skræmmende nyhed. Nogen har sprøjtet gift ind i hans krop, og hans eneste chance for at holde sig i live er holde sit adrenalinniveau i top. Uret tikker, og på en diæt af kokain og energidrik drøner Chev gennem Los Angeles’ underverden på jagt efter hævn - og en modgift.

FREDAG 18/6

Kl. 22.15 Swinger Dansk romantisk komedie fra 2016 Adam og hans hustru er taget på den årlige swinger-weekend for at krydre deres ellers stillestående liv. Men dette år sker der noget særligt - Adam forelsker sig i den unge Patricia, der er i klubben for første gang. Men forelskelse og jalousi på tværs af parrene er ikke tilladt i swingerklubben.

LØRDAG 19/6

Kl. 23.25 Kriminalinspektør Banks Krystalkysset. Engelsk krimi fra 2014 En journalist findes død i et feriehus. Tilsyneladende var han ved at efterforske et dødsfald, der ramte bandet The Crystal Kiss i slutningen af 80’erne. Det gør ikke sagen mindre kompliceret, at journalisten var søn af politimanden Jack Barber, der nu er kandidat til posten som politidirektør.

LØRDAG 19/6

Kl. 21.00 Dine fulde fem Dansk underholdning Troels Malling og Mie Martha Moltke skal lugte, smage og føle sig til sejr, men har Moltke fintfølende dansefødder? Og hvor skarp er Mallings lugtesans? Bølgerne går højt, når de sammen med holdkaptajnerne Ditte Hansen og Pelle Emil Hebsgaard kæmper for ikke at gå sanseløst i finalen.

SØNDAG 20/6

Kl. 20.30

Danish Dynamite - legenden om de bedste

Den største kamp Danmark har kvalificeret sig til VM i fodbold for første gang nogensinde. Modstanderen i den første kamp er Skotland. Danskerne skal vise, at de kan leve op til forventningen om at være blandt de bedste hold ved verdensmesterskaberne.

SØNDAG 20/6

Kl. 21.05 438 dage Svensk thriller-drama fra 2019 De to svenske journalister Martin Schibbye og Johan Persson krydser grænsen mellem Somalia og Etiopien. De vil undersøge, hvordan jagten på olie går ud over den lokale befolkning. Fem døgn senere bliver de ramt af skud i ørkenen. Herfra tager de mareridtslignende begivenheder fart.


Aars Avis

16. JUNI 2021

SIDE 11

Kultur for fem mio. kr. til unge i Vesthimmerland

SPAR

Af Ture Damtoft AARS: En ny pulje på fem mio. kr. skal hjælpe unge og børn med at lære at være i verden. Det er i hvert fald målsætningen med de ”Lære at være” projekter, som der ansøges om midler til. Pengene er en del af et større samarbejde mellem alle kommuner i Region Nordjylland. Samarbejdet hedder Kulturkanten, og administreres på rådhuset i Aars. Her sidder projektleder Kirsten Svensmark Møller og håber på at få mange ansøgninger til de fem mio. kr., selv om højest 1+ vil få bevilget penge. - Det er større projekter, vi gerne ser, og der skal søges om mindst 500.000 kr. Det kunne f.eks. være musikhuset, som vil lave en band-camp for unge musikere, der kunne få et sted at mødes og spille sammen engang imellem. Det kunne være kulturskoler, der går sammen med teatertalentskoler. Der er mange muligheder, men der skal være noget pondus i det, siger Kirsten Svensmark Møller. Ideen med projeket er, at kunsten med sprog og san-

OP TIL

Kultursamarbejdet for børn og unge i Nordjylland administreres i Vesthimmerland.

selighed kan styrke børn og unges dannelsesproces og give dem, om ikke et ståsted, så en idé om, hvor de selv vil stå i livet.

Kernekultur I forvejen kører projekterne Børns Møde med Kunsten og Unges Møde med Kunsten, som også bliver administreret i Aars, og som er meget populære. - Det er vores kerneprojekter. Vi har ca. 110 kunstene i et katalog, og man kan søge om en kunstner hos os. Så betaler vi 60 pct. af kunstnerens honorar, og det er der mange uddannelsesinstitutioner, som benytter sig af. Jeg synes, der er spot på unge lige nu. Alle

kommuner vil jo gerne være en fed kommune for unge at bo i, og alle undersøgelser viser, at hvis man har gode kulturtilbud til unge, så er man attraktiv at bosætte sig i. Vi er selvfølgelig glade for, at både Vesthimmerland, men også andre kommuner hjælper os med at promovere det her, og vi håber aktørerne går sammen. Det er sådan noget politikere godt kan lide, og det er noget Asger Andersen, der er formand for kulturudvalget, bliver rigtig glad for. Han brænder for sådan noget her, siger Kirsten Svensmark Møller. Ansøgningsfristen er 2. august.

-50%

TRUST

PÅ UDVALGTE VARER OG MANGE FLERE

STORT MODEUNIVERS TIL +PIGEN STR. 42-52

Masser af nye sommervarer Kig ind

BOUTIQUE

MARY

WWW.MARY.DK – BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – VEMB – AABENRAA – AARS

Få en gratis høretest

– du får svar på kun 15 minutter

Gratis høretest den 14. - 18. juni

15 min.

Hvordan står det til med din hørelse? Hvis din hørelse fungerer fint, tænker du nok ikke så meget på at få den testet. Men vidste du, at et høretab ofte sker gradvist? Det sker så langsomt, at du ikke lægger mærke til det, før det for alvor begynder at genere dig eller dine omgivelser. Måske har du allerede fået bemærkninger fra dine nærmeste om, at du skruer højt op for fjernsynet, eller at du ikke hører, hvad de siger? Vi anbefaler, at du får testet din hørelse én gang om året. Også selvom du synes, du hører godt nok. Derfor inviterer vi dig nu til en gratis og helt uforpligtende høretest i dit lokale AudioNova Hørecenter.

Nemt, hurtigt – og helt gratis I perioden d. 14. - 18. juni 2021 tilbyder vi dig en høretest, som kun tager 15 minutter, og du får svar med det samme.

Det er gratis, og du skal blot bestille tid i forvejen på tlf. 88 77 82 13. Er du forhindret i den nævnte uge, er du stadig velkommen til at ringe til os. Så finder vi sammen et andet tidspunkt, der passer dig. Vær opmærksom på, at besøg i vores hørecentre er underlagt særlige sikkerhedsforanstaltninger pga. Covid-19. Læs mere nedenfor eller på audionova.dk.

Gratis og uforpligtende høretest

Det tager kun 15 minutter – bestil tid i dag:

88 77 82 13

AudioNova Hørecenter Himmerlandsgade 87 9600 Aars

Dit lokale AudioNova Hørecenter glæder sig til at invitere dig indenfor til en høretest. Du skal blot ringe for at bestille en tid. Og så tager det kun et kvarter for at få indblik i, hvordan det står til med din hørelse.

ST O

P

Rejsen til bedre hørelse starter her. Bestil tid i dag på 88 77 82 13. Sikkerhedstiltag mod Covid-19

Vi følger fortsat sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at minimere smitterisikoen for Covid-19 for vores kunder og personale. Det betyder bl.a., at dit besøg skal være aftalt på forhånd, og at du skal bære mundbind i vores hørecentre. Det er ikke påkrævet af myndighederne, at du skal fremvise et coronapas eller negativ coronatest, når du besøger os. Oplever du tegn på sygdom, skal du naturligvis ringe for at lave en ny aftale. Få mere information på www.audionova.dk/coronainfo. Du er også altid velkommen til at ringe til os.


Aars Avis

SIDE 12

16. JUNI 2021

Søndagens tekst Af tidl. sognepræst Svend Schultz-Hansen På søndag er det 3. søndag efter trinitatis og evangeliet er fra Lukasevangeliet kap. 15 vers 1 - 10.

Man skal ikke ønske sig sit blik alt for skarpt, for så ser man ikke blomsterne på jorden, men kun de døde under jorden. Norges største diger Henrik Ibsen havde dette meget skarpe blik og så derfor bedst ”de døde under jorden”. Almindelige mennesker lå ublufærdigt åbent for han blik. Sig selv så han som et ganske almindeligt menneske, arrogant, skrupelløs, selvhøjtidelig og tilmed usympatisk. Henrik Ibsen havde en dag siddet i en mismodig og mørk stemning på en af Roms storslåede pladser, hvor han skrev således om sit liv:” At leve er - krig med trolde/ i hjertets og hjernens hvælv. At digte det er - at holde dommedag over sig selv”. I den stemning var han stavret ind i Peterskirken og herinde under Michelangelos svimlende høje kuppel, holdt han dommedag over sig selv. Da han kendte sig skyldig, strømmede lys af

barmhjertighed ind over ham, en gave han ikke havde bedt om, men åbnet sig for – syndsforladelsen. Jesus fortæller på søndag to lignelser. Den første om et får, der løber væk og en anden om en mønt, der triller bort. Både fåret og mønten bliver fundet igen, og glæden er stor. Fåret og mønten er billeder på et menneske, som lader sig finde: ”Sådan, siger jeg jer, bliver der glæde hos Guds engle over én synder, der omvender sig”. En mønt bliver fundet, men et menneske lader sig finde, åbner sig og lader sig omvende. Det er menneskets storhed og adel at være skabt i Guds billede og bære ansvarets byrde, men det er også denne storhed, der gør os til syndere. Målestokken gør forskellen at have Gud, kærligheden selv som målestok, gør mennesket til en synder. Er vor etiske målestok en anden end kærligheden f. eks, noget med, hvor længe eller, hvor bekvemt vi lever, graden af succes, eller sammenligningen med andre, så har vi ofret det åndelige d. v. s. det personlige og lever alene i dyreriget. Og her findes synden ikke og heller ingen omvendelse og derfor slet ingen ”glæde hos Guds engle”.

I sommeren 2020 kunne Brian Otte kun byde velkommen udenfor til drive-in bio sammen-hver-for-sig. Nu glæder han sig til at byde velkommen indenfor i Messecenter Vesthimmerland i Aars til september.

Jubler over genåbning i Aars Af Ture Damtoft AARS: - Vi er glade og smilende igen. Både fordi kravet om mundbind er afskaffet, og fordi der nu er ro på, siger Brian Otte. Direktøren for Messecenter Vesthimmerland havde lidt uro i maven omkring genåbningen, men den er væk nu. - De ting vi havde håbet på kunne lade sig gøre, de kan

lade sig gøre nu. Det er fantastisk, at vi endelig har en afklaring på, hvordan efteråret kommer til et gebærde sig. Vi har savnet en fast køreplan længe, og i og med, at vi får meldt ud, hvad der er muligt efter 1. september, i så god tid, kan vi rigtig komme igang med at planlægge, siger Brian Otte. Som før skrevet i Aars Avis forventer han et fuldt program for hele efteråret.

Der skal dog lige skubbes et par ting, for Region Nordjylland forventer først at være færdig med at vaccinere alle omkring midten af september. Derfor er personalet i messecenteret i dialog med de få aktører, der skal findes en alternative dato for. - Det kræver lidt kalendergymnastik. Region Nordjylland vil gerne fortsætte, så alle kan blive færdigvac-

Ny overdækket scene og en å med lyd i Aars Byrådet forventes at nikke ja til at overføre penge Af Torsten Hansen

Krogh Madsen Arkitekter a/s 98 62 18 66

www.km-ark.dk

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

- Din sikkerhed www.vm-sikring.dk Telefon 70 230 550

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550 www.vm-sikring.dk

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

AARS: Byrådet i Vesthimmerlands Kommune skal torsdag blandt andet tage stilling til om restmidler fra byfornyelsespuljen 2018 skal gå til en overdækket scene i Aars Lystanlæg og en ændring af vandløbet i lystanlægget. Pengene stammer fra de ansøgninger der blev lavet i forbindelse med overdækningen af Kimbrertorvet. Her blev skaffet flere penge end nødvendigt. Nu kan de penge komme lystanlægget til gavn. De to projekter der er i spil er en permanent scene

Projektet ”Lyd i åen” arbejder med at lave granitsten langs kanten.

i anlægget. Scenen kaldes Musikpavillonen og skal på en måde erstatte scenen der har været på øen, hvor der nu i stedet skal være gynger. Det samlede budget for scenen er næsten to mio.

Din lokale VVS’er

Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk

kroner, hvoraf de 1,3 mio. kr. gerne skal komme fra fondsmidler. De penge er endnu ikke sikret, men hvis Vesthimmerlands Kommune lægger 486.500 kr. så er man nået et pænt stykke af vejen. Økonomiudvalget har besluttet, at restmidlerne skal bruges på projekterne i Aars, men den endelig beslutning ligger hos byrådet. Det andet projekt kaldes ”Lyd på Åen”. Det omfatter en indsnævring

cinerede her. Nu er folk vant til, at det er her, og så er det ikke hensigtsmæssigt at flytte i den afsluttende fase. Der er god dialog hele vejen rundt, og vi skal nok få det til at gå op i en højere enhed, siger Brian Otte. Han er også suppleant i Aars Handel, og byens butikker får også gavn af genåbningen, som vil betyde tusindvis af gæster til Aars. Både til udstillinger som ”Forår i Himmerland”, og når der kommer gæster til andre aktiviteter. - Vores besøgende lægger tit vejen forbi hovedgaden og byens butikker. Derfor er jeg sikker på, at en genåbning vil få en positiv effekt på omsætningen i detailhandlen. Flere butiksindehavere har nævnt, at de tydelig kan mærke, de dage hvor der bliver vaccineret hos os. Mange tager det som en udflugt, og benytter lejligheden til at besøge butikker og museer i området. Mange af de mennesker, vi har igennem til vaccination, kommer langvejs fra. Jeg er sikker på, at der er mange, som aldrig har været i messecenteret før, så vi kan håbe, at nogle af dem kommer tilbage til vores arrangementer i fremtiden og også tager sig tid til at opleve Aars, siger Brian Otte.

af åløbet i den nordlige del af anlægget. Indsnævring etableres dels for at opnå et vandløb med øget hastighed og strømhvirvler, så de periodevise algedannelser og lignende begrænses, og dels for at tilføje et lag af rekreative oplevelsesværdier, hvor anlæggets besøgende kan komme helt tæt på vandet og se, mærke og høre vandets rislen. Vandløbet afgrænses med store granitsten i størrelsen ca. 70-100 cm i diameter. Stenene placeres med en afstand, så åbredden bliver ca. 120 cm. Ændringen af vandløbet falder i god tråd med, at Kimbrerfesten har udtrykt ønske om mere plads i forbindelse med afvikling af deres arrangementer, hvilket imødekommes ved at indtænke en plade, der som et stort låg kan lægges over åen, så der skabes et fysisk rum på åen, hvor der kan opstilles boder mv. Ombygning af åløbet vil koste 386.000 kr. Hvis det besluttes, så lyder tidsplanen på, at den overdækkede scene og åombygningen skal udføres fra oktober i år til marts næste år.

Malermester BERIT ASP MADSEN Hjortkjærsvej 11

TLF. 22 72 46 11 www.maleraars.dk


Aars Avis

16. JUNI 2021

SIDE 13

UD salg

50%

÷

Starter torsdag 17. juni kl. 9.30 - både i butikken & teltet!

RABAT

UDSALG . .U G L A

HOBROVEJ 8 . ROLD . TLF. 98 56 14 73

ER FYLDT MED...

GODE salgs Ud

TILBUD!

DSALG . U D .U S

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om forholdsregler - vi holder afstand og spritter af.

TELTET

ALG . UDS A DS L .U

Vi har udvidet vores udsalgsareal, så der er bedre plads til alle kunder.

. UDSA G L LG A S D

G

på udvalgte varer, som fratrækkes v/kassen!


Aars Avis

SIDE 14

Jutlander Bank i fusion med Sparekassen Vendsyssel Hovedkontor bliver i Vrå, mens Aars og Hobro bliver hovedcentre Af Torsten Hansen AARS: Jutlander Bank har udsendt en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at banken arbejder hen mod en fusion med Sparekassen Vendsyssel. Det fremtidige navn vil blive Sparekassen Danmark. Modsat ”almindelige” fusioner i bankverdenen arbejder de to pengeinstitutter hen mod at afnotere Jutlander Bank fra Fondsbørsen og danne en fælles garantsparekasse. Det er ambitionen, at Sparekassen Danmark skal prioritere samfundsansvar og bæredygtighed højt. Det er blandt andet målet, at Sparekassen Vendsyssels Fonde sammen med Jutlander Banks Fonde fremover skal kunne donere 100 mio. kr. årligt til almennyttige og velgørende formål. Sparekassen Danmark vil få en fremtidig balance på over 50 mia. kr., ca.

Jutlander Banks hovedkontor i Aars vil fremover blive hovedcenter, men ikke hovedkontor.

300.000 kunder og 84.000 garanter. Sparekassen Danmark vil have ca. 1200 medarbejdere. Det forventes,

Danebo Aars 98 62 24 00

at fusionen vil give forretningsmæssige synergier på ca. 50 mio. i 2022 og yderligere 50 mio. i 2023. Sparekassen forventer i 2022 et resultat før skat på ca. 900 mio. kr. Parterne er enige om, at der efter fusionen skal ske sammenlægning af de to institutters afdelinger i Fjerritslev, Mariager, Ho-

bro, Hadsund, Aalborg City Syd og Aalborg C. Sparekassen Danmark vil herefter have 54 afdelinger. Der vil ikke blive afskedigelsesrunder i forbindelse med fusionen. En forventet reduktion af medarbejderstaben vil i al væsentlighed ske ved naturlig afgang. Formålet med fusionen er at skabe et større

16. JUNI 2021

og endnu stærkere, lokalt funderet pengeinstitut, der vil blive Danmarks største og mest velkonsoliderede garantsparekasse med en egenkapital på over 9 mia. kr. I en garantsparekasse er det et demokratisk flertal blandt garanterne, der vælger sparekassens øverste organ, repræsentantskabet, som herefter vælger en bestyrelse. ’ Garantsparekassen har derfor ingen ejere, der forventer at få del i et årligt overskud. Sparekassemodellen giver derfor mulighed for at investere en stor del af indtjeningen i udviklingen af de lokalsamfund, hvor sparekassen driver sin forretning. Bestyrelsen i Sparekassen Danmark vil indledningsvis bestå af 12 medlemmer valgt af repræsentantskabet samt seks medlemmer valgt af og blandt medarbejderne. Bestyrelsen ledes af et formandskab bestående af de to formænd, direktør Finn Hovalt Mathiassen, Aars, og advokat Birte Dyrberg, Hjørring. Direktionen i Sparekassen Danmark vil bestå af de seks nuværende direktionsmedlemmer i de to pengeinstitutter, Vagn Hansen, Jan Skov, Kim Mouritsen, Per Sønderup, Lars Thomsen og Lisa Frost Sørensen. De to administrerende direktører Vagn Hansen og Per Sønderup vil lede direktionens arbejde.

Fælles værdier - Bestyrelsen i Jutlander Bank er meget positive overfor den aftale, vi har indgået med Sparekassen Vendsyssel om en fusion. Vi ser det som en rigtig god mulighed for at etablere et større og endnu stærkere, lokalt funderet pengeinstitut til gavn for Jutlander Banks aktionærer, kunder og medarbejdere. Vi mener, at vederlaget for aktierne i Jutlander Bank udgør en attraktiv betaling, hvorfor vi anbefaler aktionærerne at stemme for fusionen på en kommende ekstraordinær generalforsamling. Det er glædeligt, at vi allerede på nuværende tidspunkt kan oplyse, at aktionærer, som ejer over 70 pct. af aktiekapitalen i Jutlander Bank, støtter fusionen, siger Finn Hovalt Mathiassen, bestyrelsesformand i Jutlander Bank. - Vi er stærke hver for sig, men bliver endnu stærkere sammen. Vi har fundet sammen af lyst og ikke af nød. Det overordnede værdigrundlag vil fortsat være baseret på lokal nærhed, og kunderne kan fortsat være trygge ved, at den personlige rådgivning er til kundernes fordel. Vi vil sammen blive en endnu mere attraktiv arbejdsplads, hvor nuværende og kommende medarbejdere vil få mange flere muligheder, lyder det fra Per Sønderup, ordførende direktør i Jutlander Bank.

Fond i Aars forventer at uddele 35 mio. kr. årligt

Vi gør os ekstra umage

Den nye fond bliver blandt Nordjyllands rigeste Af Torsten Hansen

• • •

AARS: Fusionen mellem Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel betyder, at Jutlander Fonden Himmerland, gennem investeringer i garantbeviser i det nye pengeinstitut, forventer at kunne øge udbetalingerne til lokale foreninger betragteligt.

• • •

S U D O KU

Sudoku 1 - Hard

Sudoku 1 - Easy

7 9 1 6 8 2

2

7 3 1 7 3 2 4 4 8 9 1 5 7 6 4 3 9 2 6 3 2 4 8 1 6 2 Let

9 8

5

5

2

1

1 6 2

6

3 7

7 9 5 6

8

Løsningerne findes bagerst i avisen.

Svær

7 5

- Vi kommer til at skulle gå tilbage til Sparekassen Himmerlands oprindelige virkeområde, når vi uddeler midler, og vi får rigtig mange penge at dele ud af, siger formanden for Jutlander Fonden Himmerland, direktør Michael Jørgensen, Aars. Fonden ejer 46,5 procent af Jutlander Bank. Aktierne konverteres til garantbeviser, der giver renter. - Vi forventer en fordobling i forhold til, hvad vi har modtaget i aktieudbytte de sene-

ste år. Vi regner med at kunne uddele 35 til 40 mio. kr. årligt, siger Michael Jørgensen. Fondens værdi i garantbeviser passerer formentlig en milliard kroner, så selv lav rente giver mange millioner. Det vil dog være afhængig af Sparekassen Danmarks årlige resultater. Ændringen fra aktieselskab til garantsparekasse betyder, at fonden ikke længere har noget direkte med banken at gøre. - Vi har dog stadig nær kon-

MOBIL DYREKLINIK 4 8

Hjælper dit dyr hjemme hos dig

Ring 22 15 91 38

2 3 www.helledyrlaege.dk

- Vi får rigtig mange penge at dele ud af, siger formand for Jutlander Fonden Himmerland, Michael Jørgensen.

takt, og en repræsentant i bestyrelsen, uddyber Michael Jørgensen. Fonden har været en stor spiller i at få fusionen til at lykkes. - Det har været vigtigt for os at sikre medarbejderne, og at vi kan fortsætte vores dna som en lokal bank. Vi føler, at vi har gjort en god forretning, siger Michael Jørgensen. Både Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel er sunde pengeinstitutter. Fusionen mellem de to ligeværdige partnere skaber en stærk spiller på markedet. - Vi kunne se i kortene, at Jutlander Bank ville kunne blive for lille i forhold til de krav, der kan komme. Med fusionen gør vi to stærke endnu stærkere, og vi mener det er rettidig omhug, siger Michael Jørgensen.


Aars Avis

16. JUNI 2021

UDSALG 19.999, 19.999,--

-12.999, 12.999, hos

Smart Smartstol stol

25 25stk. stk.Billeder Billeder

med fodskammel. med fodskammel. Fås i rød, blå, Fås i rød, blå, grå og sort. grå og sort. Normal 1.499,Normal 1.499,-

45x55 cm. 60x60 cm 45x55 cm. 60x60 cm Før op til 399,Før op til 399,-

FARSØ

99, 99,-Inkl.

Med bonell fjedre. 120/140 x 200 cm Inkl. 30 mm topmadras. Ekskl. ben Normalt 4.099,-

80/90 x 200 cm FRA UDSTILLING FRA30UDSTILLING Inkl. mm topmadras. Før op til 3.999,Ekskl. ben Før op til 3.999,-

120/140x200 cm

2.299,-

1.699,

3 + 2 pers. sofa

Sort blød Elmo læder Stel: eg sæbe Smart 50.860,boxmadras Normalt Med stort opbevaringsrum. 7-zonet posefjedre i medium eller fast. 80/90 x 200 cm Inkl. 50 mm topmadras. Fås i 4 farver. Normalt 5.999,-

Inkl. 50

mm topmadras

Stof. Vendbare hynder

Smart og elegant serie. 40 kg kold-skumFlot i sæde, vendbare rygpuder. gavl Komfortable, brede sæder med plads tilLden store 173 cmfamilie. 40 forskellige farver at vælge imellem Fås også som 3 og 2-pers. sofa. Normalt 12.499,-

r at vælge Flere opstillinge

imellem

NU FRA

6.999,-

Fås også som 3 og 2- pers. sofa

3 STK. UDSTIL LINGSMODELLE R

GOD- iEheleTIbLutiBkkUenDhos Høj box. Dobbeltfjedret. 7-zone pocket fjedre foroven, bonell fjedre forneden. Hårdhed medium eller fast. 80/90 x 200 cm Inkl. 50 mm skum topmadras. Kan bestilles efter mål. Normalt 4.499,-

O Stel:K egO olie M MIND

IS PR24.995,INDOO T G ENormalt RG FSÅ E F Å T G K. T G O 3 STE D T ILIL Normalt ODTTT BB UU DD UDSTILLINGS ELLER 24.705,Normalt 12.499,-

med stel i aluminium og2-pers: hvid sæde og ryg. L 185 cm Normalt 1.199,3-pers.:

Normalt 199,-

16.999,MISTRAL - EDGE24.495,-

KUN

KUN

NU 4.999,-

-25% Variant lænestol

ekstra kraftig bund Overpolstret gavl. Stålben 215 x 275 cm Normalt 36.315,-

Flot, komfortabel lænestol med regulerbar ryg. Sort læder på alle slidflader Normalt 4.999,-

NU

3.299,-

UDSTILLINGSM ODEL Skammel Normalt 1.298,NU

LAMA PREMIUM

Elevationsseng

NU

999,-

18.995,Drejestol med fodskammel

SPAR

2 stk. 90x200 cm

TOPMADRAS med valgfri indlæg, 50 mm latex/visco eller 65 mm ergo+, vaskbart betræk v/60 r gr C rver læde i 3 fa veres med LeMADRAS VENDBAR sense+ High multipocket inddelt i 5 komfortzoner med flex+ komfortlag HÅRDHED medium eller fast Elevationsbund med 28 lameller og endebøjle med stofpose Sidelomme i stof til trådløs fjernbetjening MØBELSTOF i sort, grå eller blå BEN er tilkøb

TILKØB GAVL MED SENGEBORDE

OG OGFINDAHLS FINDAHLS

Virkelig flot sofa, der fås i flere forskellige opstillinger. Sort læder Sort læder/split Fås også som 3 og 2 personers sofa. L 220 cm 13.999,Med specialsæder Normalt

9.499,10.999,-

NU

1.085, MISTRAL - 999, EDGE

6-pers. hjørnesofa

NU

LEVERES OG 160/180X200 CM K 180X210 CM K 120/140X200 CM K

SESEDE E ERA L LFAR VER Normalt DENY NY RA FAR VER

KUN

Udgået mo del 1 stk.

i elegant design. Stel i aluminium. Normalt 1.199,-

L 215 cm

Hynde

3 pers. sofa Pargamodel by Lindhard Moderne

Danskproducerede væg tiltilvæg Danskproducerede væg væg 2½ pers. 3 + 2 pers. stue 3 + 2½ pers. sofa tæpper og afpassede tæpper og afpassede Vendbare pudersofa Sort læder. Koldskum i sæder. Skalma 2-pers: L 185 cm tæpper fra: uld/polyester I stof. Vendbare hynder. tæpper fra: Beigemeleret K Flot gavl. L: 173 cm 3-pers.: L 215 cm

FARSØ

3 + 2 ½ pers. sofa Flot havestol Sort læder. Koldskum Havestoli sæder

i et flot og elegant design. Stellet er i aluminium. Sæde og ryg i polyrattan. Normalt 1.099,-

KUNNU

NU

boxmadras

Høj box. Dobbeltfjedret. 7-zone pocket fjedre foroven, bonell fjedre forneden. Hårdhed medium eller fast. 120/140 x 200 cm Inkl. 50 mm skum topmadras. Kan bestilles efter mål. Normalt 6.295,-

80/90x200 cm

Nu 150,- pr. stk.

Normalt 18.998,-

120/140x200 cm

topmadras

boxmadras

24.999,899,999,-

2 ½ pers sofa

Vila by Lindhard

Normalt 26.695,Normalt 26.695,-

Skalma producerer3.499, et bredt - udvalg af sofaer og stole

Med armlæn. Stellet er i aluminium, Meleret stof ryg og sæde i UV resistent texilene. Vendbare puder Stolene kan stables. Stel: eg hvidolie Normalt 1.198,-

0 cm

25.430,-

NU

K

4.999,-

DANSK KVALITET

Normalt 35.739,-

80/90x200 SÆT UN 1cm

NU NU

3 + 2 pers. sofa Havestol/caféstol med 1 stol Havestol

Demo ½ pris Fås også i 120/14

2.799, 2.799,--

Goder! m som 16.999,-

3-pers 3-perssofa sofa 22drejestole drejestole

KUN KUN

boxmadras

3Med Futon bonell fjedre. 3stk. stk. FutonSovesofaer Sovesofaer

-1.500, 1.500, -

NU NU

GSÅ SO RERE VEVE LELE S OGSÅ SS VIVI LTLT KEKE ENEN

Inkl. 50 mm skum

ras 30 mm topmad

80/90x200 cm NU NUAFHENTET AFHENTET

SPA R R1.70 0,-0,SPA 1.70

16.999, BLØ D DLÆ DER HOS 799, BLØ G - Lind LÆ DER 799, SunU Lind DSALG O 4.995,-

NU NUKUN KUN

Sun boxmadras

SOM I GAMLE DAGE

TT SE SE PÅ TV PÅTV

SÆTPRIS SÆTPRIS

NU NU

Normalt 2.099,-

SIDE 15

Sort madras læder/skai Sort madras læder/skai udvendig udvendig Normalt 4.499,Normalt 4.499,-

Dansk designet klassisk sofagruppe. Dansk designet klassisk sofagruppe. Semi-anilin læder Sevilla luksus 80/02 overalt. Semi-anilin læder Sevilla luksus 80/02 overalt. Flotte kedersyninger. Sofaen kan bestilles Flotte kedersyninger. Sofaen kan bestilles i andre farver samt stel i andre træsorter. i andre farver samt stel i andre træsorter. Monteret med koldskum i sæde og Monteret med koldskum i sæde og polydun i ryggen. polydun i ryggen. Normalt 29.985,Normalt 29.985,-

Dansk produceret spisebord Dansk produceret spisebord med hvid laminat og wengémed hvid laminat og wengébejdset egetræ. Inkl. 3 tillægsbejdset egetræ. Inkl. 3 tillægsplader. (3 ekstra kan bestilles). plader. (3 ekstra kan bestilles). Mål: L: 200/356 x 100 cm Mål: L: 200/356 x 100 cm Bordet kan indeholde helt op Bordet kan indeholde helt op til 6 tillægsplader. (512 cm) til 6 tillægsplader. (512 cm) (20 personer) (20 personer) Normalt 19.499,Normalt 19.499,-

50%

og Komr en gø od g el! d han

Med regulerbar ryg Sort kvalitetslæder

På alle senge og gavle fra

TILKØB GAVL

NU 2.999,-

LEVERES OGSÅ I 80/90X200 CM KR. 8.998 ,90X210 CM KR. 9.299,120/140X200 CM KR. 12.719,-

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

Normalt Farsø Boligmontering Farsø Boligmontering 18.495,,5 9 NU 13.4 .9 U 17 N SAMMEN PASSER FRA NU SAMMENNUPASSER Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon 9898 6363 2424 8888 • www.danbofarsoe.dk VIVIPÅ Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon • www.danbofarsoe.dk PÅHINANDEN HINANDEN 5.999,15.995, ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG: 10.00 - 17.30 ● LØRDAG: 9.30 - 12.30 ● 1. SØNDAG I MÅNEDEN: 11.00 - 15.00 MOD

LEVERES OGSÅ I ÅBNINGSTIDER: 11.00-15.00 90X2 00 CM KR. 12.499,ÅBNINGSTIDER:MANDAG-FREDAG MANDAG-FREDAG10.00-17.30 10.00-17.30• •LØRDAG LØRDAG9.30-12.30 9.30-12.30• •1.1.SØNDAG SØNDAGI MDR. I MDR. 11.00-15.00 90X210 CM KR. 12.749,SPAR Findahls stole Mistral Construct byggesofa Farstrup 5 Otiumstole. Stof. Lyst stel. Byg som du vil og Edge SPAR

25%

Byg som du vil

SPAR

25% Skagen Sovesofa Med springindlæg. B: 155 x D: 90 cm. Sovemål 140 x 190 cm. Bøg stel. Normalt 5.999,-

NU

4.999,-

25%

Stof eller læder.

17.998,-

Fra udstillingen r - udgået modelle

24.998,-

SPAR 17.998,-

I stof og læder

Sammen passer vi på hinanden. Pga. Corona kan der på enkelte varer være forlænget leveringstid. Tilbud gælder fra i dag.

SPAR

SPAR 24.998,-

25% Hos os kan du få spring- og boxmadrasser i næsten alle mål og flere typer fjedre.

KOM OG FÅ EN PRIS OG ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØND LEVERINGSTID

Farsø Boligmontering

Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon 98 63 24 88 • www.danbofarsoe.dk

ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØNDAG I MDR. 11.00-15.00


SIDE 16

Sale

Aars Avis

16. JUNI 2021

60%

EXCLUSIVE BOKSMADRAS 180 x 200 cm. Udvalgte farver. Ekskl. ben/gavl. Før 22.399.-

og andre gode tilbud

8.999.spar 13.399Mandag - fredag: 10.00 - 17.30

lørdag - søndag: 10.00 - 15.00

GRENOBLE 3 + 2½ SOFA Grenoble sofagruppe i sort kraftigt Soleda læder, ben i krom. 230 cm x B 95 cm x H 88 cm. / 196 cm x B 95 cm x H 88 cm. Før 21.498.-

Captain & Admiral 3+2 PERS. ASS. FARVER. EG ELLER BØG.

Sætpris

CONSUL HVILESTOL Monteret med okselæder

6.999.-

13.998. spar 7.500.-

kun i ilva terndrup

15.999. spar 15.996.-

DONOVA 3+2½ PERS. SOFASÆT Monteret med sort okselæder, ben i lakeret stål. L 210 & L188. Lagervare. Før 31.995.-

Sætpris

24.999. spar 12.371.-

ADMIRAL 3+2 Før 37.370.kun i ilva terndrup

kun i ilva terndrup

MIKI SOVESOFA MØRKEGRÅ Flot sovesofa i en god kvalitet. Springindlæg i sæde og ryg. Kraftigt gråt møbelstof. Knapper på puderne er blå på den ene side og grå på den anden. Med stort magasin og fjedrepåvirket udtræk. 95 x 200 cm. kun i ilva Udslået 150 x 200 cm. terndrup Før 3.799.spar 800.-

2.999.-

Kun 3 stk. SM 106 SPISEBORD Valnød med hvid laminat plade. Restlager. Før 14.999.-

7.499. spar 7.500.SAMSØ PLANKEBORD L 300 x B 110 x H 76 cm. Før 17.399.-

10.999. spar 6.400.-

CAPTAIN 3+2 Før 37.370.-

Sætpris

kun i ilva terndrup

24.999. spar 12.371.-

Elmo fi neste handsk e blødt læ der

KAMP KONTINENTAL SENG kontientalseng med 5-zonetpocket fast monteret med lysegråt Glove stof med vaskbar latex top inkl. 13 cm.ege ben. 180 x 200 eller 140 x 200 cm. Før 11.999.-

VI FINANSIERER GERNE DINE MØBLER

UDEN RENTE OG OPRETTELSESGEBYR ASS LANGBORDE HVOR DU SPARE OP TIL Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk

www.max-jessen.dk

70% I OUTLET

140 x 200 cm

180 x 200 cm

4.999.- 6.999.-


Aars Avis

16. JUNI 2021

Sale

m6 Sammen loungestol

Stolen er en del af Sammen serien designet af Thomas E. Alken i 2014. - EN FILOSOFI

-

SIDE 17

M6 LOUNGESTOL i teak. Holdbart og lækkert design. Før 3.999.-

3.spar199. 800.

Mandag - fredag: 10.00 - 17.30

-

#SM112 RUNDT SPISEBORD Bordplade i hvid laminat og kant/stel. inkl. 2 tillægsplader og støtteben. Ø 130 x H 74 cm. Udslået 230 x 74 cm. Før 14.999.-

ACE KLASSISK 3+2 SOFASÆT Sort semianilin læder og stålben. Før 42.700.-

- EN FILOSOFI

lørdag - søndag: 10.00 - 15.00

-

LITTLE PETRA VB1 LOUNGE CHAIR SH: 40 cm - Oiled Walnut/Karakorum 003. Skøn loungestol fra &tradition, designet af Viggo Boesen. Oprindeligt blev loungestolen introduceret i 1938 og blev et velkendt design. Udst. model. Før 23.999.-

10.999. spar 4.000.-

- EN FILOSOFI

2 TILLÆGSPLADER 50 x 130 cm.

18.999. spar 5.000.-

-

27.328. spar 15.372.-

2.599.CLASSIC 329 Med eksklusivt sort okselæder. Mål: L 222 x H 87 x B 89 cm. Før 45.191.-

SØREN LUND 407 Monteret med Main line flax.

fra

16.999.-

- EN FILOSOFI

-

Der tages forbehold for trykfejl og mellemsalg VI FINANSIERER GERNE DINE MØBLER

23.999.GEMMA HVILESTOL MED SKAMMEL Glid i sæde og ryg. Sort læder på alle slidflader. Før 6.995.-

SKAMMEL FRA

4.999.-

UDEN RENTE OG OPRETTELSESGEBYR

MØBLER OG DESIGN SIDEN 1951 Hos Max Jessen Terndrup finder du et bredt sortiment af alt bolig-indretning til din bolig.

KLINT 3+2 SOFASÆT Betræk i sort bonded læder og massiv bøgetræ gavle. Sætpris: Før 7.998.-

Bl.a. det store sortiment fra ILVA, søvn-center og det store MAX Design hus med mere end 1000 m2 med kendte Brands: Hay, Normann, Ferm, Sackit, FDB, Muubs, - EN FILOSOFI Gazzda, Nielaus, Skipper, Stouby, Natuzzi, Søren Lund, Hästens mm.

SHOP ONLINE PÅ MAXJESSEN.DK Medlem af ILVA MAX Design kun i ILVA, Terndrup

sætpris

5.998. spar 2.000.3.999. spar 2.996.--

Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk Mandag - fredag 10.00 - 17.30 Lørdag og søndag 10.00 - 15.00

www.max-jessen.dk - EN FILOSOF


Aars Avis

SIDE 18

KØR SELV-FERIE

16. JUNI 2021

I SAMARBEJDE MED

Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen.

NYHED

COVID-19

Vi tager forbehold for evt. restriktioner, der kan påvirke faciliteter og ydelser på hotellerne!

3 nætter 1.449,4 nætter 1.849,-

Foto: VisitNordvestkysten

Vesterhavsferie ved Slettestrand Rønnes Hotel HHH i Nordjylland Herude vestpå er himlen ekstra høj om sommeren, når solen glitrer i det brusende hav, og verdens larm føles langt væk. Men på alle tider af året er dette stedet, hvor man kan trække stikket langt fra hverdagen: Slettestrand er et af vores få tilbageværende fiskerlejer, der har bevaret traditionen med kuttere på kysten, der hver dag lander fisk og trækkes ind på stranden efter dagens tur på havet. Ikke langt herfra ligger Rønnes Hotel, og her ved man fra mange års erfaring, hvordan badegæsterne sætter pris på hyggelige rammer for ferien og den umådelige naturrigdom omkring hotellet, som ligger midt mellem Fosdalen og Svinkløv Klitplantage.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

999,-

Pris uden rejsekode 1.149,• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 2 x 2 retters middag/buffet

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. Valgfri ankomst t.o.m. 16.12.2021. 2 børn 4-14 år ½ pris.

Vinhus med wellness

Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.599,Pris uden rejsekode 2.899,-

WeinBergHotel Nalbach HHH i Reil, Sydtyskland Reil er mere end 1.000 år gammel og ligger, hvor Mosel virkelig slynger sig i landskabet. Her har I rammen om en klassisk moselferie, hvor I bor hos familien Schütz, der foruden sin egen vingård gennem generationer også driver et hyggeligt hotel med lækker wellnessafdeling og swimmingpool med udsigt over vinmarkerne. Nyd udsigten over floden fra hotellets panoramaterrasse, og glæd jer til at møde de lokale vintraditioner, som huset selv har modtaget hæder for.

Sommer på Sydhavsøerne

• • • • • • •

5 overnatninger 5 x morgenbuffet 5 x 4-retters middag 1 x vinsmagning 1 x likør/snapssmagning Chokolade på værelset 20 % rabat til rutebåde på Mosel (juni-september)

Ankomst søndage t.o.m. 24.10.2021. Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.999,Pris uden rejsekode 2.149,-

The Cottage HHH i Nysted på Lolland Den hyggelige bindingsværkskro The Cottage med de karakteristiske skorstenspiber og det hvide stakit blev opført i 1908. Her er jeres kroferie lagt i naturens smukkeste rammer kun et stenkast fra stranden ved Nysted Nor, og på en gåtur langs vandet til for eksempel den lille, hyggelige Nysted Havn (1 km) kan I nyde en storslået udsigt over mod Ålholm Slot. Ankomst: juli: 1. 4. 7. 10. 13. 16. 19. 22. 25. 28. Samt ankomst søndag 6.-27.6. og 1.8.-26.9.2021.

Bestil nu på

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 2 x 2-retters middag • Værelse med terrasse og tekøkken

Løsning tiL soduko Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år: Pris 949,-. Kun slutrengøring.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Rejsekode: AARSAVIS

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

De 12 studenter er Kristian Freundlich Bloch, Christoffer Schuldt Hansen, Henrik Schneider Knutsson, Dennis Vendelbo Kornum, Valdemar Christian Landsfeldt, Jonatan Lykke, Anders Nørrelund Mikkelsen, Heine Oerlemans, Mads Otte, Mathias Kristian Balsgaard Pedersen, Kent Rosendal Lehmann Petersen, og Mikkel Duedahl Sørensen.

Første eux-studenter i Aars AARS: De første eux-studenter er sprunget ud fra Himmerlands Erhvervs- og Grunduddannelser i Aars. De 12 nye studenter er Kristian Freundlich Bloch,

Christoffer Schuldt Hansen, Henrik Schneider Knutsson, Dennis Vendelbo Kornum, Valdemar Christian Landsfeldt, Jonatan Lykke, Anders Nør-

relund Mikkelsen, Heine Oerlemans, Mads Otte, Mathias Kristian Balsgaard Pedersen, Kent Rosendal Lehmann Petersen, og Mikkel Duedahl Sørensen.

Nordjylland:

Eneste region hvor kvalitet vægtes lavere Regionsdirektør Kjeld Brogaard, Falck ambulance Nord, svarer på regionsrådsmedlem og formand for regionens Akut- og praksisudvalg, Mogens Ove Madsens læserbrev om ambulancetjenesten i Aars Avis i sidste uge:

LÆSERBREVE Bedre ambulancemodel eller bare et andet navn? Formanden for regionens akut- og praksisudvalg skriver, at der fremadrettet vil blive en bedre ambulancetjeneste ved, at regionen overgår til en anden model, hvor det nu er regionen selv, der skal fastsætte serviceniveauet. Serviceniveauet for ambulancetjenesten har altid været en politisk beslutning, og det er regionen, der suverænt har besluttet model og serviceniveau i både den nuværende og alle tidligere kontrakter. Falck har loyalt gennem mange år leveret ambulancetjeneste til de nordjyske

5 6 2 9 4 8 1 7 3

7 3 8 1 2 6 5 4 9

9 1 4 7 3 5 6 2 8

Solution 1

1 2 5 3 6 4 9 8 7

6 9 7 2 8 1 3 5 4

8 4 3 5 9 7 2 1 6

Solution 1

borgere, og vi har arbejdet på at udvikle ambulancetjenesten til et niveau, som vi kan være stolte af. I det netop afviklede udbud valgte regionen at sænke kravet til kvalitet. Det betyder konkret, at pris vægter betydelig højere end kvalitet. Dermed er Region Nordjylland den eneste region i Danmark, hvor kvalitet vægtes lavere, og står i kontrast til den stærke position, som regionen har haft i mange år, hvor udvikling og innovation har stået højt på dagsordenen. Hvis regionen havde et ønske om at hæve serviceniveauet burde man have indskrevet det i udbudsmaterialet. Det var bare ikke var tilfældet. Der var nemlig ikke lavet ændringer i forhold til beredskabet: Antal beredskaber og placering Solution 1 var en tro kopi af det eksi5 7 9 beredskab, 1 6 8 2 selvom 4 3 sterende 6 3 1 2 9 4 7 8 5afdet er stadig de samme 2 8 4og5de7samme 3 6 patien1 9 stande 9 1der 7 skal 3 2 transporteres 5 8 6 4 ter, til 4 et 2 centraliseret 3 6 8 9 1sygehus5 7 væsen, 8 6 5som 4 ofte 1 7ligger 3 9 langt 2 væk. 1 5 Regionen 6 9 3 2har 4 selvføl7 8 gelig altid 7 4 2 8 5den 1 9mulighed 3 6 3 9 8 7 4 6 5 2 1

2 7 6 8 1 3 4 9 5

4 8 1 6 5 9 7 3 2

3 5 9 4 7 2 8 6 1

4 2 6 5 1 9 7 8 3

4 3 8 9 7 4 5 7 9 2 6 1 1 3 2 5

2 7 1 5 6 3 4 6 8 9 3 8 9 7 5 1

65 97 5 23 2 1 1 89 3 48 7 61 4 5 8 96

Solution 1Solution 2

58 1 97 89 26 42 Solution 3 7 44 3 62 6 38 1 9 5 8 2 3 74 7 6 8 9 1 2 55 3 4 4 7 3 7 1 66 5 8 2 9 2 5 5 99 7 9 3 6 1 8 8 43 2 3 1 4 6 3 7 21

73 5 4 89 1 97 3 38 6 11 8 42 2 26 9 74

86 64 2 11 4 59 9 23 5 82 1 77 7 65 3 48

Solution 2

34 18 9 77 8 66 7 42 2 59 4 33 5 91 6 85

9 3 6 8 1 5 4 2 7

at tilføre ekstra midler til dette område og derved øge antallet af beredskaber. Det er i øvrigt en mulighed, som regionen allerede har i den nuværende model. Men så forsvinder intentionen med at opnå besparelser vel? Falck har i alle årene leveret det serviceniveau, som regionen har bedt om. Og ja, det er korrekt at vi i kontraktåret 2020/2021 ikke opnåede de kontraktlige krav - vi manglede 17 sekunder. Hele sundhedsvæsenet har været påvirket af pandemien. Vi har set nedlukkede sygehusafdelinger, ophævede behandlingsgarantier, aflyste operationer og ændrede visitationsretningslinjer for det præhospitale område – så ja, ambulancetjenesten har på samme måde som det Solution 2 øvrige samfund været på5 8 1 dog 7 3 ikke 6 4mere 9 2 virket, men 7 9 6 2 5 4 8 3 1 end at vi har sikret et sta3 4 2 8 gennem 9 1 7 hele 6 5 bilt beredskab 2 1 5 4 7 9 Falcks 6 8 3 pandemiperioden. ambulancetjeneste 9 6 7 5 8 3 lukker 2 1 4 ned 8i Region 3 4 6 Nordjylland, 1 2 9 5 7 men 1vi5 arbejder 8 9 2 målrettet 7 3 4 6 på at4medvirke 7 9 3 til 6 at5 alle 1 vo2 8 res dygtige reddere kommer 6 2 3 1 4 8 5 7 9 med over i enten regionens Solution 2 egen ambulancetjeneste 2 8 6 9 2 1 3 4 5 7 eller i det nystartede am1bulancevæsen 4 5 2 7Solution 6 84 3 1 – 9 PreMed 5samtidig 7 3 9 2 1 8 har 1 4 3 vi5 6 tilbudt 9 8 4 6 5at 2 7 3overdrage 1 7 6 3 2 5 9 lejemålet i stort 4 9 7 2 8 5 3 4 6 8 1 4set 3 8 6 alle4 5 6 vores 3 9 4 7 7nuværende 1 1 2 2 8 5 9 og dermed strakt 7baser9 9 2 1 5 2 1 8 8 4 4 6 7 5 3 7 6 3 ud for at medvirke 6hånden 6 7 3 4 7 8 5 5 9 1 1 3 2 9 8 2 4 6 overgang, der i mindst 8til en5 9 4 8 3 2 6 7 1 3 5 6 7 9 2 8 1 omfang kommer til9at 4 9mulig 2 8 1 6 4 7 5 1 2serviceniveauet. 9 6 5 4 7 3 3 8 påvirke

6 2 3 7 4 8 5 9 1 8 6 9 2 1 3 4 5 7

6 7 5 9 3 8 1 4 2


Aars Avis

16. JUNI 2021

NØRAGER

SIDE 19

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Der er skabt et hjem for ældre i Nørager Næstekærlighed for beboere og personale Af Ture Damtoft NØRAGER: Græsset er begyndt at gro i gårdhaven, og de små buske og træer står grønne og frodige. Det har taget lidt tid at finde hverdagen siden åbningen af Nørager Friplejehjem i november, men følelsen af at være hjemme er ved at være der. - Vi er ved at have en del aktiviteter for enhver smag. Corona var en stor udfordring, og det var hårdt for alle, at vi nærmest lukkede for besøg. Jeg valgte, at vi i modsætning til mange andre hjem, ikke skulle låse hoveddøren. Ingen skulle komme til en låst dør, siger forstanderinde Susan Lundgren Hansen. Den ulåste dør er kendetegnende for hendes tilgang til opgaven. De indtil videre 30 beboere - der er 11 ledige ud af 40 toværelses-lejligheder - skal føle sig hjemme, og derfor skal der være så få regler og skemaer som muligt. Obligatoriske dispensere med håndsæbe og servietter på badeværelserne er skjult i et skab. Der er ingen navneskilte, og uniformerne er også lagt væk. Personalet må møde i deres eget tøj og være sig selv. - Vi er meget påpasselige med at have regler, for de er svære at komme af med igen. Jeg ville heller ikke sætte et skilt op med ”husk at slukke for kaffemaskinen” hjemme hos mig selv, og så gør vi det heller ikke her. Vi prøver at gennemføre tanken om, at det skal være alles hjem så meget

HAVERSLEV

Forsøgte at stjæle bil HAVERSLEV: Mellem torsdag og fredag i sidste uge blev der gjort et forsøg på at stjæle en Fiat Bravo, der stod parkeret på Strandvejen i Haverslev. Gerningsmanden har forsøgt at bore låsen til venstre fordør op. Der er også gjort forsøg på at brække døren op. Men det lykkedes ikke.

Fra venstre Vagn Bækhøj, Mona Hering, Ulla Søholt Nielsen, Peter Dahl og Hans Grishauge i Kulturhus Søttrup, der henover sommeren huser udstillinger af fire lokale kunstnere.

Beboerne Anne-Lise Nielsen, Eskild Mark Larsen, Karen Viola Sørensen får sig et lille hvil i skyggen i gårdhaven på Nørager Friplejehjem.

som muligt. Frihed er også karakteristisk for Danske Diakonhjem. Vi kan gennemføre vores egne ideer, og tingene er ikke bundet op på mange regler. Det giver frihed til at tilpasse tingene løbende, fortæller Susan Lundgren Hansen, der er mødt på arbejde i en Rammstein t-shirt og har et billede af Metallica iført mundbind som sit dørskilt.

Brændende kærlighed Når tingene skal tilpasses, er det ofte beboerne, som kommer med forslag. Et af hvilestederne på første sal kaldes Rosenparken, fordi der er et kæmpe foto fra parken af samme navn ved Aalestrup. Der er generelt lagt vægt på et lokalt præg på indretningen flere steder i huset. - Vi lægger også vægt på god mad ud fra beboernes ønsker. Jo, der er da madplaner, men ikke for lang tid af gangen. Hvis de har lyst til brændende kærlighed, skal de ikke vente en uge på at få det. Vi laver selv maAars Avis, den her, og beboerne skal Himmerlandsgade 150, 9600 Aars være med til at bestemme. Tlf. 98 62 17 11 Vi spiser også sammen allesammen, hvis det kan lade sig gøre. Personalet skal også føle, at det er et hjem. Indgangsvinklen i alt vi foretager os er næstekærlighed. Vi har en holdning om ligeværd. Det bør være en selvfølge, at ældre borgere bliver behandlet ligeværdigt og selv kan bestemme over deres liv, siger Susan Lundgren Hansen. Friheden og dermed selvbestemmelsen indbefatter f.eks., at beboerne må have kæledyr på plejehjemmet. Og bliver der drukket et par glas øl og indtaget en dram eller to, er det fordi, man hygger sig. - Det er nok mest i herre-

klubben, hvor de får sig et par gewesener, en god snak og et spil kort. I dameklubben har vi haft sko-demonstration og modeopvisning, det var herrerne ikke så interesserede i, siger Susan Lundgren Hansen med et lille smil. Alle samles også til fælles aktiviteter, nu hvor det igen er tilladt. Foredrag, gymnastik, gudstjenester og naturligvis fester ved højtiderne. Noget af det mest populære er, når en musikterapeut kommer på besøg, og beboerne, der er mellem 70 og midt i 90erne, kan synge med på sangene fra deres ungdom. Nu hvor coronaen er overstået, håber forstanderinden at kunne oprette en frivilliggruppe, som måske kan gå en tur, tage sig en snak eller hjælpe beboerne i haven et par timer om ugen. Og så regner hun med at få fyldt op indenfor de næste måneder. - Vi har mange fremvisninger. Det skal føles godt og trygt for alle, og skal selvfølgelig også passe med hvor børn og børnebørn bor. Jeg tror, vi snart får beboere i alle lejlighederne, og selvom det er mindre end et år siden, vi åbnede, har vi allesammen fået skabt følelsen af at komme hjem, når vi går på arbejde, siger Susan Lundgren Hansen.

De ikke så pæne men obligatoriske dispensere af sæbe og servietter til personalet er skjult i skabet på badeværelset, så beboerne ikke skal se på dem.

Kultur med til at give liv i Hornum HORNUM: Det summer af sommer og forhåbentlig også af liv i Kulturhus Søttrup ved Jernbanegade i Hornum. Fire vesthimmerlandske kunstnere - tre fra Hornum og en fra Aalestrup - vil fra juli udstille deres værker, som er både kunst og brugskunst. En af kunstnerne er Peter Dahl, der arbejder med træ. - Det skal være træ, som jeg kender afsenderen på, og helst noget jeg selv har fældet. Birk er min foretrukne træsort. Det er ærkedansk, og når jeg er heldig at få den rette blanding af ved og synlig bark, så kan det sagtens konkurrere med de mere eksotiske importerede træsorter, siger Peter Dahl. Han var slet ikke i tvivl,

da bestyrelsen for Kulturhus Søttrup spurgte, om han ville udstille. Det var Ulla Søholt Nielsen, der arbejder med fairtrade glasperler fra Ghana, heller ikke. - For det første vil vi udstille, fordi vi er lokale, men også fordi det er et fantastisk rum. Jeg er kommet her i mange år, og det er gennemført æstetisk lavet som kulturhus, siger hun om den nedlagte kirke fra 1904. Den grundtvigske frimenighed, som kirken blev opført for, blev nedlagt i 2008, og nu har lokale ildsjæle fået skabt et kulturhus i stedet. To af dem er Vagn Beckhøj og Hans Grishauge, der ville have noget for øjet, når der ikke var tid til at ar-

GUNDERSTED

rangere andre ting henover sommeren. - Vi behøver ikke gå over åen efter vand hver gang, vi kan også lave noget lokalt. Vi har et godt samarbejde med Galleri Himmerland, og vores kulturhus vækker genklang andre steder. En pige fra 2. klasse sagde engang til Marianne Jelved, at hvis man sætter noget på et bord, så er kultur det, der opstår omkring det, og vi vil gerne have så bred en vifte af kultur som muligt, siger Hans Grishauge. De to sidste udstillere er maleren Mona Hering, Hornum, og Kirsten Larsen, der kommer fra Aalestrup, udstiller keramik. I weekenden 10. og 11. juli tilføjes en anden slags kunst. - Den weekend får vi besøg af snapselauget fra Hessel, som kommer og præsentere deres ”kunst”, siger Hans Grishauge. Udstillingen åbner første weekend i juli.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Vindmølle-lokalplan ud i offentlig høring GUNDERSTED: Trods mange modstandere i og omkring Gundersted, tegner det til, at byrådet i Vesthimmerland torsdag fortsætter processen hen imod et tillæg til kommuneplanen, en lokalplan og dermed en godkendelse af vindmøller nær Gundersted. Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget har begge godkendt indstilling fra administrationen, der foreslår at kommuneplantillægget vedtages og sendes ud i offentlig høring, samt at lokalplanforslaget vedtages og sendes ud i offentlig høring, såfremt kommuneplantillægget

vedtages, og at Miljørapport og Miljøkonsekvensvurdering udsendes i offentlig høring, såfremt forslaget til kommuneplantillæg og lokalplan vedtages. Selv om lokalplanforslaget sendes i høring, betyder det langt fra, at det også bliver vedtaget. Der er en del lokal modstand, hvilket kommunen er opmærksom på. Samtidig nærmer vi os sommerferieperioden. Derfor er det vurderet, at de normale otte ugers høring ikke er nok. Den offentlige høring bliver fra 21. juni til 6. september 2021, det vil sige, at høringen er forlænget til ca. 11 uger. I forbindelse

med høringsperioden er der planlagt et offentligt møde 23. juni. Projektet forventes endeligt vedtaget i november. I oktober 2020 besluttede Økonomiudvalget at igangsætte en fordebat på projektet. På baggrund af fordebatten besluttede byrådet i februar at igangsætte planlægningen for op til seks vindmøller med det forbehold, at der i forbindelse med planlægningsprocessen også ønskes belyst et alternativ med fire vindmøller, hvor både møllen længst mod syd og møllen længst mod nord i debatoplægget udgår.


Aars Avis

SIDE 20

BLÆRE

SPORT

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Overtog puderne i Blære Af Ture Damtoft BLÆRE: I mange år vidste alle i Blære, at skulle man have en god pude, så lavede Birgitte Warming den. Desværre døde Birgitte Warming af kræft i november, inden hun blev færdig med alle de puder, som der var stof til, og var halvt begyndt. Derfor overtog Else Sørensen nål og sytråd, og resultatet blev omkring 30 puder, som kunne købes ved Stafet for Livet i Blære, og hvor alle pengene gik

Else Sørensen syede puderne til 100-200 kr. færdige, og overskuddet gik til Stafet for Livet i Blære.

De fire hovedkræfter bag årets arrangement i Blære. Fra venstre Anni Johansen, Jeanet Frederiksen, Jette Krøjmand og Birthe Sørensen.

Fokus i Blære på kræft Af Ture Damtoft BLÆRE: Der var seks fightere i Blære, der indledte Stafet for Livet og gik den første runde i front. Lidt over 100 deltagere gik runder omkring sløjfeparken eller hyggede i og omkring bålhytten, hvor der var salg af kaffe og kage, pølser og brød, øl og vand. Det største bidrag kom

fra 35 børn fra Blære Friskole og Børnehus og deres sponsorer. Per Sørensen, Glerups og Lyngholmgaard Undervogn havde lovet at skænke mellem 10 og 15 kroner pr. omgang, og det blev til 9500 kr. for 270 omgange. Det kunne sagtens være blevet til mere. - Der gik ret meget hygge i det, så de kunne godt have nået nogle flere omgange.

16. JUNI 2021

Men Stafet for Livet handler også om at fejre livet, og det blev der gjort om formiddagen, hvor der blev leget, hygget og snakket og måske ikke gået så meget. For mig handler Stafet for Livet om at støtte dem, som har haft eller har kræft, eller dem som har mistet nogen. Det behøver ikke være så fokuseret på at samle penge ind, men på at være sammen og fejre livet, og

til Kræftens Bekæmpelse. - Det var synd, hvis det bare skulle gå til spilde, og derfor syede jeg færdig for Birgitte. Jeg har solgt 10 af puderne, og det er rart, at der er en del af Birgitte, som er med til Stafet for Livet, siger Else Sørensen. Hun er med i Sorggrupperne Aars, der er for børn og unge, som har mistet et nært familiemedlem. - Det er så dejligt, at hjælpe dem med at få nogle gode oplevelser. Det er hårdt at miste nogen, det ser vi også i dag, og så er det rart at kunne hjælpe, siger Else Sørensen.

at vi samtidig kan støtte en god sag med en pengeindsamling er en bonus, siger Elsebeth Skadhauge, der roser de store elever fra 8. og 9. klasse for at give den en ordentlig skalle om eftermiddagen, så der kom lidt flere penge ind. Støtten taler tovholder Jeanet Frederiksen også om. Hun stod for årets arrangement og var imponeret over hvor mange fightere, der kom, men også over hvordan de støttede hinanden og fik støtte af andre. - Man har lov til at have kræft den dag. Der er en helt speciel stemning. De, som er ramt af kræft, sidder og fortæller om det og støtter hinanden. Folk tør spørge ind til det, man tør være i det, og man er det sammen, og så er det alligevel i en rigtig god stemning, siger Jeanet Frederiksen. Arrangementet i Blære blev afsluttet med et lysarrangement ud på aftenen. Næste år vil Blære-borgerne være med i Aars Lystanlæg til det store Stafet for Livet-arrangement, men der kommer måske endnu en udstikker i Blære, for alle havde en rigtig god dag i godt selskab med mange dejlige mennesker.

Holdet der skal kæmpe om DM-titlen består af Marc Østrup Dahlsen (t.v.), Thomas Johannesen, Jan Bjørn og Kim Petersen.

DM-finale i Aars BILLARD: I den kommende weekend afsluttes billardsæsonen 2020–2021 under DDBU med en DMfinale i Aars Billard Klubs lokaler. Klubbens andethold, som suverænt vandt deres række i 3. Division Vest, vandt også meget overlegent den Jysk/Fynske regionsfinale, og er dermed klar til den ”endelige” finale. - Det er klimakset på enhver sæson for alle billardspillere, man træner intens og seriøst inden sæsonstart med det formål at kunne levere gode præstationer og spille sig frem til slutspillet og forhåbentlig blande sig i medaljekampene, siger formanden for Aars Billard Klub, Mikael Toft.

Den indstilling har holdet haft, og det kulminerer så i weekenden, hvor holdet skal møde Ølstykke og Friheden fra Sjælland og Fredericia fra Jylland. - Hjemmeholdet er på papiret favorit til at vinde titlen, og det håber og tror vi også på. Vi håber på stor opbakning fra klubkammerater, naboklubber og alle som ønsker at overvære en billardkamp, er velkommen i klubbens lokaler på Nibevej 1C i Aars, siger Mikael Toft. De indledende puljekampe begynder lørdag. Holdene skal møde hinanden og der spilles frem til semifinale/finalekampene som afvikles søndag.

Søren Robert Laue har lavet Hole in One på hul 17.

”Hole in One” i Aars Golfklub

Fighter Tove Nielsen hælder indsamlede og opsparede 50 ører op i fighter Gunnar Nielsens hænder - det blev til 100 kr. - Det er sjovere at give pengene sådan, og nu starter jeg forfra igen, sagde Tove Nielsen.

Allerede lidt over 11 var der samlet omkring 40 til Stafet for Livet i Blære, da Gunnar Nielsen i baggrunden og med mikrofon bød velkommen.

GOLF: Så lykkedes det igen for en af Aars Golfklubs spillere at få golfbolden i hul på første slag. I en privat match lykkedes det for Søren Robert Laue, på banens hul 17, et par 3 hul på 109 meter, at lave Hole in One. Om det var dygtighed,

held eller et nyt golfsæt melder historien ikke noget om, men Søren Robert Laue var glad og blev efter matchen af medspillerne fejret i klubhuset. Han får også overrakt den obligatoriske flaske whisky og et gavekort fra Aars Golfklubs Hole in One-sponsorer.


Aars Avis

16. JUNI 2021

SIDE 21

SPORT Bridgespil igang i Aars BRIDGE: Efter en Corona-pause på otte måneder kan Aars Bridgeklubs medlemmer igen spille i Aktivitetscentret i Aars. Medlemmerne mødte straks op, og resultatet af de første to aftener blev: Tirsdag, 1. juni (16 spillere): 1. Flemming Nielsen og Michael Mathiesen,

107 points, 2. Jens Kristian Nielsen og Verner Johansen, 103 points, 3. Tutta Lau Larsen og Anna Andersen, 91 points. Tirsdag, 8. juni (20 spillere): 1. Flemming Nielsen og Michael Mathiesen, 145 points, 2. Gunnar Andersen og Verner Johansen, 139 points, 3. Claus Nielsen og

Kimbrersekstet i petanque i Aars PETANQUE: Aars Petanque Klub har søndag afviklet klubbens årlige Kimbrersekstet.Der deltog otte hold. Et fra Arentsminde, to fra Farsø, et blandet hold

fra Hornum og Arentsminde, og fire hold fra Aars. Dagen blev indledt med morgenkaffe, hvorefter der blev spillet tre spil. Efter frokost blev der spillet to

Kurt Jacobsen, 115 points. Klubben fortsætter spilleaftenerne frem til 29. juni, hvorefter der i juli holdes sommerferie. De ”åbne huse” begynder igen tirsdag, 3. august. Den følgende sæson indledes tirsdag, 7. september.

spil og så var vinderne fundet. Førstepladsen gik til Arentsminde. Andenpladsen til det blandede hold fra Hornum og Arentsminde, mens tredjepladsen gik til et hold i Aars. - Heldigvis var der rigtig fint petanquevejr, så det blev en dejlig og hyggelig dag, siger Krista Larsen, Aars Petanque Klub.

Fire unge imponerede på første turneringsdag TENNIS: Fire af de unge spillere i Aars Tennisklub imponerede, da de deltog i Junior Holdturneringen. I weekenden begyndte Jysk Tennis Unions Junior holdturnering 2021, som består af stævner både før og efter sommerferien. Kampenen består af et enkelt sæt. Det første stævne blev spillet i søndags, hvor fire af klubbens unge talenter var i aktion. Alexander Krog Pedersen spillede på hold med hans bror Marcus Krog Pedersen hjemme i Aars i U14, mens Viktor Bror Kristensen og Lucas Krog Pedersen var en tur i Silkeborg i U12-rækken. I Silkeborg var vejret ikke helt var med de unge tennisspillere. Selvom solen skinnede, blæste det meget, hvilket gjorde det svært at kontrollere boldene. Det mærkede Lucas Krog Pedersen, da han i første kamp lige skulle finde sig til rette. Han måtte gå slukøret fra banen med et nederlag på 2-6. Men som en ægte kriger fik Lucas Krog Pedersen vendt skuffelsen lynhurtigt og effektivt, da han i den efterfølgende kamp gjorde rent bord og vandt 6-0. De gode takter fortsatte ind i hans sidste kamp, som han vandt 6-1, efter en tæt affære som gav sved på panden. - Det var min bedste kamp ever, lød det begejstret fra Lucas Krog Pedersen efter kampen. Hans holdkammerat Viktor Bror Kristensen

Lucas Krog Pedersen tabte første kamp, men vandt de næste overlegent.

havde et lignende forløb resultatmæssigt. Hans første kamp blev tabt 4-6, efter en utrolig lang og tæt duel mellem de to drenge, hvor boldene levede deres eget liv i stormen. Men heller ikke Viktor Bror Kristensen ville ikke lade det dårlige vejr styre ham, og vandt de to resterende kampe 6-0 og 6-0. I Aars var det Alexander og Marcus Krog Pedersen der på hjemmebane skulle vise klubbens farver frem, hvilket de gjorde på fornemmeste vis. Alexander Krog Pedersen vandt hans to første kampe 6-2 og 7-6, hvor kamp nr. to måtte afgøres i tiebreak. Her trumfede igennem og vandt tiebreaken 6-2. Den sidste kamp tabte han dog, efter et ellers flot forsøg på et comeback, 4-6. Hans tvillingebror Marcus Krog Pedersen strøg ubesejret igennem dagen,

hvor resultaterne af hans tre kampe lød på meget overbevisende sejre på 6-1, 6-1 og 6-4. - Det var hårdt, både fordi det blæste så meget, solen skinnede og modstanderne var rigtige gode, lød det fra Marcus Krog Pedersen efter singlekampene. Sejrs stimen fortsatte da Alexander og Marcus Krog Pedersen skulle i gang med doublekampene, og her udgjorde tvillingerne et dødbringende team. Tre kampe blev til tre sejre med cifrene 6-1, 6-2 og 6-2, hvilket gjorde at Alexander og Marcus som hold indtager 1. pladsen i deres pulje. Begge hold skal i august møde de samme hold igen. Alexander og Marcus Krog Pedersen skal til Hørning d. 21 august og Lucas Krog Pedersen og Viktor Bror Kristensen spiller hjemme i Aars d. 29 august.

Aars IK har to kampe tilbage, og spiller den sidste mod Hornum på hjemmebane på lørdag.

Aars Idrætsklub skal ”bare” følge formlen

To kampe tilbage - så kan Aars rykke både op og ned Af Ture Damtoft FODBOLD: Aars Idrætsklubs Serie 2 hold har en simpel opgave. To sejre i de resterende to kampe, og der skal spilles om oprykning. Det er slet ikke usandsynligt, men så skal spillerne levere det, som bliver aftalt inden kampene. Den første er på udebane mod Gug ved Aalborg onsdag aften. Vinder Aars, venter et brag af et opgør mod Hornum i den sidste kamp lørdag på hjemmebanen Sondrup Park. Bliver de to kampe derimod tabt, skal der muligvis spilles om at undgå nedrykning - og det kan endda blive tilfældet med kun en tabt af de to kampe.

Troen intakt Forklaring følger, men først en forklaring fra træner Morten Freundlich om holdets svingende form i forårssæsonen. - Vi blæste Skelund ud på udebane og vandt 2-0. Tre dage senere mødte vi dem igen på hjemmebane og spillede ”som en pose nød-

der” og tabte 3-1. To dage senere holdt vi topholdet Hadsund fuldstændig fra fadet, og vores målmand, Michael Jørgensen, blev ikke udfordret en eneste gang. Giver nogen mig formlen på at vinde alle vores hjemmekampe, tager jeg gerne imod den, siger træner lidt galgenhumoristisk. Aars Idrætsklub har tabt fire af seks hjemmekampe, og den svingende form er eneste grund til, at holdet ikke ligger og kæmper med Farsø om direkte oprykning. Men troen på holdet er intakt, for når spillerne rammer dagen, er Aarsholdet meget svær at slå. - Det har taget længere tid at lære at spille seniorfodbold, end jeg lige umiddelbart havde regnet med. Man skal være der 100 pct., og vi kommer for nemt til at spille på de andres præmisser, når vi ikke leverer det, vi har aftalt inden kampen, og så får vi det svært. Men derimod når vi gør det, vi har aftalt, er vi gode og er rigtig svære at spille imod, siger Morten Freundlich. Onsdagens kamp mod Gug Boldklub skal natur-

ligvis vindes, og det går holdet 100 procent efter. Og formlen? - Jeg gentager egentlig mig selv, for hvis vi leverer det, vi aftaler, er sandsynligheden ret stor for en sejr. Vi ved, hvad vi skal, men leverer spillerne ikke på vores aftaler, så bliver det svært. Formlen er klar, vi skal bare følge den, siger Morten Freundlich.

Det er lidt vildt Så er der det med nedrykning. Slutter Aars på en fjerdeplads i puljen, skal der måske spilles om det. Den afbrudte efterårssæson har skabt lidt kaos i rækkerne, og hvor det normalt kun er tre hold, som risikerer nedrykning, er det i foråret op til fem. Der er 12 Serie 2-rækker og dermed 12 hold, som slutter på en fjerdeplads. De fem bedste bliver oppe, de syv andre skal spille om at undgår nedrykning. - Det er lidt vildt, men vi kan jo selv afgøre det. Vinder vi vores kampe, så spiller vi om oprykning i stedet for Hornum og Hadsund, siger Morten Freundlich.

To kampe, to sejre og kamp om oprykning for Aars IK. To nederlag og muligvis kamp om nedrykning. Sidste kamp er mod Hornum på hjemmebane lørdag.


Aars Avis

SIDE 22

16. JUNI 2021

1<+('

1<+('

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

*VIHEK H /P

*VIHEK HIR /P

(

/¨UNHYHM $DUV

9HOEHOLJJHQGH HMHQGRP L $DUV

+HU I§U , MHUHV HJHQ PXOLJKHG IRU HQWHQ DW UHQRYHUH HOOHU KHOW DW E\JJH Q\W S§ HQ ULJWLJ JRG EHOLJJHQKHG 'HU HU QHP DGJDQJ WLO PLGWE\HQ RJ WLO E§GH VNROHU GDJLQVWLWXWLRQHU RJ PHJHW PHUH (MHQGRPPHQ IUHPVW§U L GDJ PHG HW UºGVWHQVKXV LQGHKROGHQGH HQWU« Y¨UHOVHU NºNNHQ EDGHY¨UHOVH RJ HQ VWXH 'HUWLO NRPPHU N¨OGHUHQ PHG \GHUOLJHUH SODGV 7LO KXVHW KºUHU GHU HQ JDUDJH +\JJHOLJ RJ OXNNHW KDYH KYRU GHU HU SODGV WLO SULYDWOLY (W RSODJW KXV KYLV , KDU K¨QGHUQH ULJWLJW VNUXHW S§

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

1<+('

(

6ºJDGH 9RJQVLOG $DUV

&KDUPHUHQGH HMHQGRP S§ IUHGHOLJ EHOLJJHQKHG

9HONRPPHQ L K\JJHOLJH 9RJQVLOG RJ WLO HQ VNºQ HMHQGRP , I§U JRG SODGV RPNULQJ MHU PHG HQ VWRU JUXQG PHG PDVVHU DI SO¨QHSODGV RJ K\JJHNURJH +XVHW GHU HU JRGW WUXNNHW WLOEDJH IUD YHMHQ SU¨VHQWHUHU VLJ L HQ πRW VWLO PHG NDPSHVWHQVVRNOHQ GHQ KYLGH IDFDGH RJ VSURVVHGH YLQGXHU ,QGYHQGLJW OHYHV GHU RS WLO GHW \GUH PHG HQ Q\GHOLJ RJ UXPPHOLJ EROLJ GHU HU PRGHUQLVHUHW L VWDUWHQ DI HUQH PHG OºVQLQJHU RJ PDWHULDOHYDOJ GHU SDVVHU JRGW WLO HMHQGRPPHQ 9¨UNVWHG RJ I\UUXP 'REEHOWFDUSRUW

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

LE Qu

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK 0»VHEK HIR /P cc

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK 0»VHEK H /P

)

6PRUXSYHM 6PRUXS 1ºUDJHU

)UHGHOLJW EHOLJJHQGH HMHQGRP PHG PXOLJKHGHU

3§ HQ IUHGHOLJ EHOLJJHQKHG PHOOHP PDUNHUQH NDQ , QX EOLYH GH Q¨VWH HMHUH DI GHQQH K\JJHOLJH HMHQGRP +HU YHQWHU MHU HQ HMHQGRP VRP VDJW L IUHGHOLJH RPJLYHOVHU KYRU , KDU SODGV WLO DW Y¨UH MHU VHOY 'HU HU HQ VWRU JUXQG S§ OLJH JRGW HQ WºQGH ODQG 6WXHKXVHW LQGHKROGHU P EROLJ IRUGHOW RYHU VWXHSODQ RJ RYHUHWDJHQ +HU HU GHU JRG SODGV WLO GH πHVWH IDPLOLHU 8GKXVHQH HU WLGOLJHUH VWDOG RJ ODGHE\JQLQJHU VDPW PDVNLQKXV KYRU GHU HU PXOLJKHG IRU PHJHW IRUVNHOOLJW

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

Qu Qu

&

/ºYVDQJHUYHM $DUV

3¨Q RJ YHOKROGW YLOOD S§ JRG DGUHVVH

, E\GHV YHONRPPHQ WLO GHQQH GHMOLJH HWSODQVYLOOD L E\HQV DWWUDNWLYH )XJOHNYDUWHU 'HU HU GDJLQVWLWXWLRQHU RJ QDWXURPU§GHU OLJH RP KMºUQHW V§ KHU HU GHU YLUNHOLJ QHP DGJDQJ WLO DOW L KYHUGDJHQ 'HQ πRWWH HWSODQVYLOOD HU RSIºUW L RJ VLGHQKHQ WLOE\JJHW L ,QGYHQGLJW GLVSRQHUHV GHU RYHU NYP EROLJ KYRU GHU HU οQ SODGV WLO IDPLOLHQ 8GHQIRU HU GHU VNºQQH WHUUDVVHU *UXQGHQ HU πRW YHOSDVVHW RJ RPNUDQVHW DI K¨N *RGH SO¨QHDUHDOHU PHG SODGV WLO OHJ RJ VSLO VDPW UHGVNDEVUXP RJ VNXUH

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu


Aars Avis

16. JUNI 2021

1<+('

SIDE 23

1<+('

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK 0»VHEK HIR /P

&

6WHQLOGKºMEDNNHQ $DUV

/¨NNHU HWSODQVYLOOD L SRSXO¨UH 6WHQLOGKºM

'HQQH VS¨QGHQGH YLOOD HU RSIºUW L EHNO¨GW PHG 6ZLVVSHDUO GHU JLYHU πRW RJ DQGHUOHGHV XGWU\N ,QGYHQGLJW I§U , RJV§ IRUQºMHOVHQ DI HQ VSHNWDNXO¨U EROLJ 6WRU LQWHJUHUHW JDUDJH PHG Y¨UNVWHG RJ SODGV 8GHQIRU HU GHU QRJOH IDQWDVWLVNH WHUUDVVHDUHDOHU PRG KDYHQ PHG GHOYLV RYHUG¨NQLQJ 0DVVHU DI SODGV S§ SO¨QHQ WLO OHJ RJ LQGUHWQLQJ DI K\JJHNURJH %HOLJJHQGH L HW UROLJW RJ DWWUDNWLYW NYDUWHU W¨W S§ E§GH E\ RJ QDWXU 'HU J§U VWLHU WLO PLGWE\HQ V§ PDQ KDU QHP DGJDQJ WLO DOW L E\HQ

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

%

7YHEMHUJYHM $DUV

)DQWDVWLVN XGVLJW WLO 7YHEMHUJ 6ºHUQH

/XNVXULºV EROLJ S§ NYP PHG KDOO HW IDQWDVWLVN NºNNHQDOUXP PHG §EHQ IRUELQGHOVH WLO GH QLYHDXIRUVNXGWH O\VH VWXHU PHG XGJDQJ WLO GHOYLVW RYHUG¨NNHW WHUUDVVH EU\JJHUV PHG DGJDQJ WLO NYP JDUDJH YLNWXDOLHUXP J¨VWHWRLOHW NRQWRU RJ IRU¨OGUHVRYHY¨UHOVH PHG HJHW O¨NNHUW EDGHY¨UHOVH RJ ZDON LQ FORVHW 8QGHUHWDJH PHG I¨OOHVUXP WR O\VH Y¨UHOVHU EU\JJHUV KHUUHY¨UHOVH EDGHY¨UHOVH RJ HW VNºQW KREE\UXP .YDOLWHW KHOW QHG L GHWDOMHQ 6ROULJ §EHQ JUXQG VWRUH WHUUDVVHU PHG JODVY¨UQ

1<+('

1<+('

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

*VIHEK H /P

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

cccccccc0»VHEK HIR cccccccccccc /P

'

$QVJDUVYHM $DUV

+HUIUD HU GHW QHPW WLO DOW L E\HQ

+HU S§ HQ DI E\HQV JRGH DGUHVVHU π\WWHU L LQG L LNNH PLQGUH HQG HWDJHPHWHU VRP IRUGHOHU VLJ S§ L VWXHSODQ RJ L XQGHUHWDJHQ %ROLJHQ OLJJHU XG WLO GHW JUºQQH RPU§GH QHG WLO VNRYHQ RJ YLGHUH GHUIUD οQGHU PDQ 7YHEMHUJ V§ DOW L DOW HW VWRUVO§HW QDWXURPU§GH PDQ VWUDNV EOLYHU HQ GHO DI )UD EROLJHQ HU GHU VWRUW VHW J§ HOOHU F\NHODIVWDQG WLO DOW L E\HQ %ROLJHQ HU OºEHQGH UHQRYHRYHUHW RJ IUHPVW§U L HQ O\V RJ JRG VWDQG

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

'

.RQJ )UHGHULNV 9HM $DUV

6NºQ IDPLOLHYLOOD L HIWHUWUDJWHW NYDUWHU

%HOLJJHQGH L HW DI E\HQV PHVW HIWHUWUDJWHGH RPU§GHU I§U , KHU PXOLJKHGHQ IRU DW EOLYH HMHUH DI GHQQH UXPPHOLJH RJ YHOKROGWH YLOOD +HU YHQWHU MHU HQ YLOOD IUD PHG P EROLJ RJ HQ JRG JDUDJH PHG HOSRUW WUROGWHNWORIWHU RJ οQ SODGV 6NºQ RJ YHOSDVVHW KDYH PHG E§OSODGV HW JRGW SO¨QHDUHDO RJ HQ VWRU WHUUDVVH PRG V\G 9LOODHQ IUHPVW§U PHG RSGDWHULQJHU L EO D HQWU« EU\JJHUV J¨VWHWRLOHW NºNNHQ RJ GHW HU JHQHUHOW HW ULJWLJ πRW RJ YHOKROGW KXV VRP SDVVHU SHUIHNW WLO EºUQHIDPLOLHQ

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu


Aars Avis

SIDE 24

16. JUNI 2021

6LOOHYDGYHM *XQGHVWUXS $DUV

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

%\J S§ ODQGHW KD W¨W S§ E\HQ

0»VHEK HIR /P

'UºPPHU , RP EHOLJJHQKHGHQ GHU JLYHU MHU HQ VNºQ RJ ODQGOLJ VWHPQLQJ RJ VDPWLGLJW PHG NRUW DIVWDQG WLO DOW L KYHUGDJHQ" 6§ HU GHQQH VS¨QGHQGH HMHQGRP Y¨UG DW VH Q¨UPHUH S§ +HU I§U , VNºQ QDWXU RJ NRUW DIVWDQG WLO $DUV /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

1<+('

1<+('

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

*VIHEK H /P

*VIHEK HIR /P

LE Qu

'

-HOVWUXSYHM -HOVWUXS $DUV

)ORW ODQGHMHQGRP Q¨U $DUV

.XQ I§ PLQXWWHUV DIVWDQG IUD $DUV οQGHU , GHQQH πRWWH ODQGHMHQGRP EHOLJJHQGH PHOOHP PDUNHUQH +HU HU GHU PDVVHU DI SODGV L E§GH E\JQLQJHU RJ S§ JUXQGHQ RPNULQJ 'HU HU ODYHW HQ JRG V\GYHQGW WHUUDVVH XG PRG KDYHQ 'H PDQJH JRGH XGKXVH JLYHU MHU PXOLJKHG IRU OLGW DI KYHUW 2P GHW HU WLO JDUDJH Y¨UNVWHG VWDOG HOOHU DQGUH IRUP§O V§ HU RPJLYHOVHUQH RSODJWH KHU (MHQGRPPHQ IUHPVW§U πRW RJ LQGE\GHQGH PHG JRG EHOLJJHQKHG KYLV PDQ ºQVNHU OXIW RPNULQJ VLJ RJ VWDGLJ YLO ER W¨W S§ E\HQ

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

LE Qu

(

0RVE¨NYHM 6NLYXP 1LEH

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

/DQGOLJ LG\O L IUHGHOLJH RPJLYHOVHU

9HONRPPHQ WLO 0RVE¨NYHM +HU NRPPHU L WLO HQ ODQGHMHQGRP GHU OLJJHU L SDVVHQGH DIVWDQG IUD DVIDOWYHMHQ S§ VLQH NQDS NYP VWRUH JUXQG +HU NDQ PDQ XGIROGH VLJ XGH VRP LQGHQIRU RJ KDU PDQ SODGVNU¨YHQGH KREE\ V§ HU XGE\JQLQJHUQH RSODJWH %ROLJHQ UXPPHU LNNH PLQGUH HQG HWDJHPHWHU RJ XGE\JQLQJHUQH HU GHU SODGV WLO GHW PHVWH 'HW HU HQ ODQGHMHQGRP GHU KHQYHQGHU VLJ WLO JºU GHW VHOY IRONHW HOOHU K§QGY¨UNHUHQ GHU JHUQH YLO XG KYRU GHU HU VWLOOH RJ IUHGHOLJW L VNºQ RPJLYHOVH DI QDWXUHQ

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

Qu Qu

*LVOXPYHM $DUV

'HMOLJ ODQGHMHQGRP PHG ULJWLJ JRG SODGV

*VIHEK HIR /P

+YLV ºQVNHW HU HQ ODQGHMHQGRP PHG YLUNHOLJ JRG SODGV S§ JUXQGHQ L E\JQLQJHUQH RJ HQ LG\OOLVN VWHPQLQJ PLGW L QDWXUHQ V§ KDU YL GHQ KHU +HU E\GHV GHU S§ KD PDVVHU DI SODGV L EROLJHQ RJ XGKXVH RJ VNºQ QDWXU

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

LE Qu


Aars Avis

16. JUNI 2021

SIDE 25

/92 78/ 8-0&%+)

(

9 6WDGLRQVYHM $DUV

+DQV (JHGHV 9HM $DUV

)ORW XGOHMQLQJVHMHQGRP FHQWUDOW L $DUV

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

&

0ºOOHYHM $DUV

)ORW HWSODQVYLOOD L DWWUDNWLYW NYDUWHU

730+8 WSQ HMWOIVIXWEPK

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

&

7YHEMHUJYHM $DUV

)DQWDVWLVN YLOOD W¨W S§ PLGWE\HQ

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

6NºQ XGVW\NQLQJ YHG πRW QDWXU

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH 7EK /SRXEOX

730+8

Qu

7SPKX T¨

IFLJ (

%O¨UHYHM %O¨UH $DUV

7U¨QJVWUXSYHM 6ºQGHUXS 6XOGUXS

)ORW LVWDQGVDW YLOOD /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

6GU %RXOHYDUG $DUV

(MHQGRP PHG PXOLJKHGHU L 6ºQGHUXS Qu Qu

$

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

730+8

0RVHY¨QJHW /O %LQGHUXS $DUV

9LOOD IUD W¨W S§ DOW L E\HQ

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

5HQRYHUHW HMHQGRP PHG KDbb

Qu Qu

2]LIH

JRGH JUXQGH 3ULVHU IUD /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH 7EK /SRXEOX

730+8

Qu

$JHUWRIWHQ $DUV

LE Qu

'

9HVWHU 6ºWWUXS 9HM +RUQXP $DUV

5ROLJW NYDUWHU

9HOKROGW O\VWHMHQGRP

730+8 WSQ HMWOVIXWEPK

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

/»FWEJXEPI 730+8 YRHIVWOVIZIX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

2]LIH

%

*\YHOOXQGHQ $DUV

*

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

Qu Qu

/LOOH 7LQJYHM $DUV

9LOOD L GHQ LQGUH E\GHO 730+8 WSQ HMWOVIXWEPK

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu


SIDE 26

Aars Avis

16. JUNI 2021


Aars Avis

16. JUNI 2021

STILLINGER Maskinfabrikken REKA A/S VW camperen Hollie Himmerland kommer på vejene de næste tre år.

Nu ruller ”Hollie” ud i Himmerland VESTHIMMERLAND: Destination Himmerland har fået Hollie Himmerland med på holdet. Det er en camper, som de næste tre år skal køre rundt i Vesthimmerland og Mariagerfjord kommuner og give lidt kolorit i turistsæsonen. - Det handler om at komme ud og møde gæsterne i øjenhøjde hvor de er, og skabe en personlig relation til destinationen og til turisterhvervet. Med et smil på læben og en ekstraordinær oplevelse,

vil vi give dem et indblik i mulighederne i Destination Himmerland samt en masse inspiration til oplevelser på tværs af destinationen, siger turistdirektør, Jimmi Stæhr-Petersen. Der vil altid være en medarbejder fra Destination Himmerland til stede, som vil være vært for en god snak, skabe god stemning og formidle muligheder for gode oplevelser i Himmerland. Medarbejderen vil også svare på de spørgsmål, som gæsterne måtte have.

TIL LEJE

søger dygtige smede/svejsere Du skal have erfaring, gerne svejsecertifikat til MAG svejsning, kunne arbejde selvstændigt og være parat til at yde en ekstra indsats. Henvendelse til Chr. C. Larsen / Alice Larsen Tlf. 98 62 40 11 / 23 23 22 38

AARS BOLIGFORENING

Find os på Facebook

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 10 -15 Torsdag 10 -16 ●

Fredag 10 -12

KØB & SALG

Gammelt jern og metal købes

Mindre mængder afhentes, større mængder købes. Afhenter også minkbure. God pris gives. Tlf. 40 28 61 89

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

FRISKPLUKKEDE JORDBÆR • ÆRTER • NYOPGRAVEDE KARTOFLER

Vestvej 7 - 9600 Aars www.reka.com - reka@reka.com

EVAGAARD Flemming Pedersen

Vandværksvej 10, Hornum . 9600 Aars . tlf. 40 42 30 35

Butiksassistent søges Jobbeskrivelse: • Kundebetjening. • Indkøb inden for ansvarsområder. Vi forventer du er/har:

BLIV MEDLEM

SIDE 27

• • • • • • •

Kendskab til C5. Ordenssans og præcision. Fleksibel og udadvendt. Arbejde selvstændigt. Erfaring fra lignende job. Kan lide at arbejde i et aktivt team. Kan lide udfordringer hvor der er fart på hverdagen.

Fuldtidsstilling med forventet tiltrædelse 1. august 2021. Se mere om os på www.sb-himmerland.dk Kunne du tænke dig at blive en del af vores team er du velkommen til at sende en ansøgning til os senest den 10. juli 2021 mærket:

BLANDEDE

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Aars Avis 98 62 17 11

ller Ring e il t skriv Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk

BLANDEDE

Peder Møller Lauridsen peder@sb-himmerland.dk

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice

LEJLIGHEDER I AARS

● Attraktive lejligheder ● Grønne områder ● Konkurrecedygtig husleje KONTAKT MELDGAARD BOLIGUDLEJNING for at høre om mulighederne

TLF. 29 32 87 22

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemme-

SPECIAL~BUTIKKEN HIMMERLAND A/S

service

Peder Møller Lauridsen Himmerlandsgade 139 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 41 88 · Fax 98 62 44 96 www.sb-himmerland.dk · e-mail: info@sb-himmerland.dk Åbningstider: mandag–fredag 0700–1600 · Lørdag 0900–1200

www.meldgaardboligudlejning.dk

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

HJEMME SERVICE -valget er frit -valget er dit

HIMMERLANDS VIKAR- HAVE- OG HJEMMESERVICE

BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

Besøgsinterviewere søges Vil du være med til at indsamle vigtig viden om Danmark og danskerne? Er du god til at tale med folk i alle samfundslag? Så er arbejdet som besøgsinterviewer måske noget for dig? Vi gennemfører interview med respondenter fordelt over hele landet. Ofte foregår interviewet hjemme hos respondenten, men vi har også telefoninterview. Vi forestiller os, at du er en moden person med rådighed over bil og internet. Arbejdstiden er typisk mellem 8-12 timer om ugen, og er periodisk. Arbejdet udføres med udgangspunkt i eget hjem. Du kan læse mere om jobbet på www.dst.dk/job, hvor du også søger stillingen. Sidste ansøgningsfrist: søndag d. 20. juni 2021.

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

Markedsvej 6,Markedsvej 9600 Aars |6,www.servido.dk |www.servido.dk 99 98 97 40 9600 Aars

Du er velkommen til at sende en mail til Merete Panum mpa@dst.dk, for yderligere information om jobbet. D A N M A R K S S TAT I S T I K , S E J R Ø G A D E 11, 2 10 0 K B H . Ø, W W W. D S T. D K

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) (H) Jan Poulsen Advokat

tlf. 98 64 18 11 •tlf. jpo@advokatjanpoulsen.dk 98 64 18 11 Aalestrup jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup omfang. Åbent i sædvanligt


til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Aars Avis

SIDE 28

KØBES:

Himmerlandsavisernes

Dødsbo, flytterester købes og ryddes hurtigt og nemt. Kontant afregning. Ring til Steen. Tlf: 41 70 92 34

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930´erne til 1970´erne. Polstredere læne og loungestole og sofaer. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

73.621 eksemplarer

SÆLGES:

HIMMERLANDS AVISERNE

Jordbærplanter: Sunde planter m/stærk rod. Tidlig sort: Høst fra primo juni. Stort udbytte. Flotte og søde bær. Pris pr. plante: 10 kr. 30 stk.: 250 kr. - 50 stk.: 400 kr. Bestil nu og afhent efter uge 31! Tlf: 20 30 45 48

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Brænde sælges. Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mer’ betaling. Tlf: 21 26 43 30

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning…

Veteran Stumpemarked - lørdag 19/6 og søndag 20/6 kl. 10-16. Nysum Byvej 57, 9610 Nørager. Tlf: 98 56 92 35/22 33 92 35

KØBES:

Døds- og flyttebo købes og ryddes. Hurtigt og effektivt. Alle møbler i teaktræ og palisander købes Tlf: 26 22 67 75

SE HER!

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

...fra kyst til kyst

Gammelt jern og metal købes. Mindre mængder afhentes, større mængder købes. Afhenter også minkbure. Tlf: 40 28 61 89

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

16. JUNI 2021

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas. Tlf: 40 54 18 39 Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-1970´erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Sælges: Vinterdæk 4 stk Kleber Krisalp 175/65 R14, 4x100 på stålfælge. Kun kørt få km på Suzuki Swift. Kun kr. 1.000. Tlf: 51 33 31 54 Nye vinduer eller dør? Så er det AG vinduer du spør. Vinduer og døre efter mål i aluplast? Ring til Steen Tlf: 20 70 92 34

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med året Hvilkehelligdagene effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til igennem. annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskLoppe-annoncerne iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens her EJENDOMSSIDER, bringes i MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. førstkommende til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og nummer efter klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER. indlevering! Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Annoncen sendes til:

Hvor bliver annoncen indrykket?

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Annoncen indrykkes i 8 aviserAars i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. senest fredag kl. 9.00 Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vest-

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED Loppe-annoncerne bringes her i DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE førstkommende BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER. nummer efter GOD FORNØJELSE!


Aars Avis

LANDBRUGSNYT

Nordjyske landmænd vil dyrke klimaafgrøder Der er stigende interesse på landet for at dyrke klimavenlige hestebønner, linser og ærter Der er en god chance for, at man fremover vil kunne se både linser og kikærter på de nordjyske marker. Den stigende interesse for plantebaserede og klimavenlige fødevarer har nemlig fået landboforeningen Agri Nord og foderstofforretningen Mollerup Mølle til at se nærmere på forskellige, nye afgrøder, der opfylder nutidens krav til klimavenlig produktion og bæredygtighed. De har hvert år i samarbejde en stor markdemonstration af nye sorter indenfor de traditionelle afgrøder som hvede, byg, rug, raps og havre, men i år er demonstrationen udvidet med kikærter, linser, hestebønner og ærter. - Vi oplever en stigende interesse fra planteavlere med god, dyrkningssikker jord, som i forvejen dyrker måske spinat eller spisekartofler. De leder efter en eller flere specialafgrøder mere til deres forretning, siger Jakob Pedersen, der er direktør i Mollerup Mølle. I år foregik mandag 14. juni i Klarup. Markdemonstrationen plejer at tiltrække omkring 800 landmænd, som også har muligheden for at se på de nyeste traktorer og maskiner, som er udstillet. Chefkonsulent i Agri

- enten derude eller hjemme i form af en flot buket, siger miljøchef i LandboNord, Camilla Lerbjerg Thomsen. Faunastriberne er et samarbejde mellem Danmarks Biavlerforening, Danmarks Jægerforbund, ALK Maskinservice og Landbo Nord, samt de mange landmænd og andre som har ønsket at give naturen en håndsrækning på deres arealer. Fordelingen af de 120 km striber har i år været 60 pct. blomsterstriber med 15 forskellige som-

merblomster, samt 40 pct. faunastriber med en speciel Landbo Nord blanding, der er ideel som pollen og nektarkilde, som tiltrækker bier, sommerfugle, fluer mv. Til efteråret planlægger Landbo Nords Kødkvægs- og deltidsudvalg en naturvandring med besøg hos en landmand, hvor der vil være mulighed for at se nærmere på hvilke positive indvirkninger, faunastriber og andre tiltag som landmændene laver, har på naturen.

Agri Nord og Mollerup Mølle havde fokus på klimavenlige afgrøder som hestebønner og ærter til markdemonstration.

Nords afdeling for planteavl, Flemming Floor, er positivt overrasket over især linserne. - De står rigtig godt, så dem har jeg store forventninger til som en afgrøde under nordjyske forhold, siger konsulenten, der glæder sig til at vise afgrøden frem for landmændene, så

de kan få en fornemmelse for, hvad det er for nogle afgrøder. Kik-ærterne står knap så godt, idet en rågekoloni på stedet har taget en del af frøene, inden de nåede at spire, siger Flemming Floor. Chefkonsulenten har ikke kendskab til, at der te-

Organisationen Fauna Striber, som Landbo Nord ikke er en del af, har på fem år skabt 120 kilometer faunastriber i samarbejde med landmænd. (Foto: Faunastriber)

Landbo Nord har 120 kilometer faunastriber Nordjyderne vil i år få rig mulighed for at opleve en faunastribe i landskabet. Det er blevet til rekordmange faunastriber i det

ærter og hestebønner, som bruges som proteinkilde i foder til husdyrene. Alternativet er det knap så klimavenlige soja, som importeres fra Sydamerika, hvor det måske er dyrket på arealer, der har fortrængt regnskoven. - Vi vil gerne dyrke vores protein lokalt, siger Flem-

ming Floor. Mollerup Mølle mærker en stor efterspørgsel efter lokalproduceret protein i deres nye kalvefoderblanding. Især efter at Arla har meldt ud, at dansk mælkeproduktion skal være 100 procent nonGMO (ikke-genmodificeret) fra 2021. Det gøres enten ved at bruge non-GMO soja eller danskproduceret protein. Dansk landbrug er ifølge Landbrug & Fødevarer et af verdens mest klimarigtige landbrug. Det er det blandt andet fordi, at Danmark ligger i et klimabælte, hvor det er optimalt at dyrke korn modsat for eksempel i de klimabælter, som Afrika og Arktis ligger i. Men det er også et af verdens mest klimarigtige landbrug, fordi de danske landmænd er dygtige til at få mest muligt output ud af deres produktion med mindst muligt input. Ni forskellige landbrugsfaglige virksomheder dyster derfor i at få det største udbytte med det mindst mulige input. - Det her handler igen om bæredygtighed. Om at kunne producere mange kilo til lav pris. Det er økonomisk bæredygtighed, siger Flemming Floor.

nordjyske i år. Hele 84 lodsejere har fået etableret faunastriber på deres jord til gavn for naturens vildt, fugle og insekter.

- Vi er virkelig glade for den store opbakning til projektet, som vi har oplevet. Vi havde meldt ud, at vores mål i år skulle være 100 km,

stes hverken kikærter eller linser andre steder i landet. - I samarbejde med Mollerup Mølle, der har skaffet udsæden, er vi helt klart foregangsmænd på området, siger Flemming Floor.

Klimavenligt protein På forsøgsmarken vil landmændene også kunne se

men efter regnskabet er blevet gjort op, kan vi nu se, at der er blevet etableret hele 120 km, siger formand for Landbo Nords Kødkvægsog deltidsudvalg, Jørgen Vigsø. De 120 kilometer tre meter brede faunastriber er etableret rundt om i Nordjylland, så der vil være rig mulighed for at støde på dem ude i landskabet. I år har der også været flere virksomheder inde i byerne, der har set striberne som et alternativ til kedelige grønne græsplæner. Ved nogle af stederne vil der være opsat skilte, hvor der vil være mulighed for at plukke sig en buket. - Faunastriberne tilgodeser både fugle, vildt og insekter. De fungerer som redeskjul, fødesøgnings- og ynglepladser. Men det er også en fryd for mennesker at se på

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres


Aars Avis

LANDBRUGSNYT

Danish Crown skifter klimagear Danish Crowns mål på klimaområdet er ifølge koncernen selv simple og klare. Mindske udledningen af CO2e i produktionen af kød med 50 pct. inden 2030, og i 2050 at kunne producere helt klimaneutralt. Det meldte Danish Crown ud i sidste uge. Om det så er nok til at afværge et søgsmål for misrepræsentation af ”klimakontrolleret gris”, som Klimabevægelsen i Danmark, Den Grønne Studenterbevægelse og Dansk Vegetarisk Forening har sagt, de vil anlægge, vil vise sig. Hvor Danish Crowns fokus på at mindske klimaaftrykket hidtil har været på gårdene, på fabrikkerne og logistikken, skifter koncernen nu gear. Det sker via en målsætningsproces via organisationen, der hedder Science Based Targets initiative (SBTi). Derfor skal Danish Crown i gang med at kortlægge udledningen af drivhusgasser ved samtlige aktiviteter, både direkte og indirekte relaterede udledninger fra det vi laver i koncernen. Det gælder for det foder, vores producenter køber, det gælder for en forretningsrejse, det gælder for

Danish Crown vil kortlægge udledningen af drivhusgasser ved samtlige aktiviteter.

firmatelefoner, det gælder for alt. - Vi har som målsætning at være førende på klimarapportering inden for vores sektor. Vi har valgt at tilslutte os Science Based Targets initiative og bliver dermed forpligtet til at rapportere på udledningen i alle led. Det vil sige fra kor-

net bliver sået på marken og dyret kommer til verden i stalden - og hele vejen frem til, at vores produkter ligger i supermarkedernes kølediske. Senere i år vil vi præsentere detaljerede livscyklus tal (LCA) for vores danske produktion, og på ryggen af disse sætter vi vores bindende mål, siger

Fra venstre rugeægsproducent Lars-Peter Boel, folketingspolitikerne Susanne Zimmer fra Frie Grønne og Lise Bech fra Dansk Folkeparti. Fra Danmarks Naturfredningsforening Jørgen Jørgensen, og fra LandboNord er det næstformand Lars Mellemkjær.

Plads til at udvikle både natur og landbrug Klassificeringen af naturområder sætter flere steder en kæp i hjulet for de landmænd, som vil udvikle eller blot bevare den eksisteren-

de produktion. Derfor tog LandboNord emnet op til debat i dette års udgave af Naturmødet. Et nationalt folkemøde

om og i naturen, hvor forskellige meninger mødes og naturemner debatteres. På grund af Covid19-situationen foregik de

Preben Sunke, COO i Danish Crown med ansvar for blandt andet koncernens arbejde med bæredygtighed.

Medspiller for klimaet Selvom Science Based Targets initiative først og fremmest handler om at reducere udledning af CO2, er

fleste debatter online – også LandboNords debat. - Vi har været med lige fra starten, da Naturmødet blev afholdt første gang. Dengang var det med en fysisk stand på havnen i Hirtshals, og nu hvor det er digitalt, er vi selvfølgelig også med. Det er en oplagt mulighed for landbruget til at komme i dialog med en række andre interesseorganisationer og beslutningstagere fra hele landet. Vi arbejder for at gøre naturdebatten så konkret som muligt, så resultatet af de naturtiltag der bliver besluttet, også giver god mening ude i virkeligheden, siger formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling. Hos en af de landmænd, der står til at blive ramt på produktionen, er rugeægsproducent Lars-Peter Boel fra Hjørring. Naboens overdrev har ikke været dyrket i nogle år, og nu vil kommunen kategorisere området som kategori 2 natur. Det betyder, at området så vil være en af de ammoniakfølsomme naturtyper uden for Natura 2000-områder. Som husdyrlovgivningen er i dag, vil det sætte

det disse skridt, som er med til at sikre Danish Crowns berettigelsen til at drive fødevarevirksomhed i fremtiden. Og det medfører flere positive ting. - Vi skal også i fremtiden være i stand til at producere kvalitetsfødevarer til hele verden, så vi kan bidrage til samfundsøkonomien, skabe ”good jobs for everyone” og samtidig være en medspiller for klimaet. Derfor er det at tilslutte sig Science Based Targets initiative et skridt i den rigtige retning for Danish Crown, siger Preben Sunke. I praksis er det er først, når SBTi har godkendt Danish Crowns tilslutning, at en detaljeret plan for at nå vores mål udarbejdes. Heldigvis har vi lavet et solidt forarbejde som gør at vi allerede kender hovedlinjerne i det forestående arbejde. SBTi er et partnerskab mellem FN’s Global Compact, World Resources Institute (WRI), CDP og World Wide Fund for Nature (WWF), som hjælper med at designe en klar vej for virksomheder, så de kan mindske udledningen af drivhusgasser i et så stort omfang, at det bidrager nok til at holde den globale temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader, som er det mål videnskaben peger på for at undgå store klimakatastrofer.

nogle begrænsninger for Lars-Peters produktion. Derfor har han og LandboNord inviteret til debat ude på Lars-Peters ejendom. - Jeg synes ikke, det kan være rimeligt, at min produktion pludselig er truet, fordi vi lodsejere også etablerer områder med natur. Derfor vil jeg appellere til, at vi finder en løsning, hvor der både er plads til at udvikle natur og landbrug, siger Lars-Peter Boel.

Nordjysk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 23: 5 SDM Kælvekvier 7300-8700, 1 Kødkvæg 8100, 10 Kvier over 12 mdr. malkerace 2400-5900, 6 Kvier over 12 mdr. kødkvæg 6100-6300, 7 Kvier under 12 mdr. malkerace 1000-3600, 7 Kvier under 12 mdr. kødkvæg 4003500, 7 Tyre over 3 mdr. malkerace 1200-2300, 4 Tyre over 3 mdr. kødkvæg 4400-7200, 19 Tyre under 3 mdr. malkerace 10-1300, 4 Tyre under 3 mdr. kødkvæg 1600-1700, 1 Foldtyr 9400

Gudstjenester Søndag, 20. juni 2021

Aars Kirke 9.30 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke 9.30 Giver Kirke Ingen Blære Kirke Ingen Gislum Kirke Ingen Vognsild Kirke 11.00 Haubro Kirke Ingen Ulstrup Kirke Ingen Gundersted Kirke 11.00 Veggerby Kirke Ingen Sønderup Kirke 10.30 Suldrup Kirke 9.00 Bislev Kirke Ingen Ejdrup Kirke Ingen Løgstør Kirke 9.30 Aggersborg Kirke 14.00 Kornum Kirke Ingen Løgsted Kirke Ingen Salling Kirke Ingen Oudrup Kirke 9.30 Næsborg Kirke Ingen Vindblæs Kirke Ingen Ranum Kirke 9.30 Malle Kirke Ingen Vilsted Kirke 11.00 Overlade Kirke 11.00 Farsø Kirke 9.00 Vester Hornum Kirke Ingen Hyllebjerg Kirke Ingen Flejsborg 10.30 Louns Kirke 10.30 Alstrup Kirke Ingen Strandby Kirke Ingen Ullits Kirke 10.30 Foulum Kirke Ingen Svingelbjerg Kirke 9.00 Trængstrup Frimenighed Ingen Kgs. Tisted Kirke Ingen Binderup Kirke Ingen Durup Kirke 9.45 & 11.00 Rørbæk Kirke Ingen Grynderup Kirke Ingen Stenild Kirke Ingen Brorstrup Kirke Ingen Ravnkilde Kirke 10.00 Aarestrup Kirke 10.00 Haverslev Kirke Ingen Aalestrup Kirke 10.00 Vesterbølle Kirke Ingen Der skal tages forbehold for ovennævnte tider pga. af corona-situationen. Det anbefales at søge nærmere information på Kirkernes egne hjemmesider.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 24

Basis 494,84 (494,84) SPF+Myc 499,84 (499,84) SPF 503,84 (503,84) Økologi 1080,84 (1080,84) UK-tillæg 10,77 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,54 (6,54)


Aars Avis

LANDBRUGSNYT

De to folketingspolitikere Marie Bjerre (V) og Bjarne Laustsen (S) deltog begge i workshoppen.

Griseproducenter tog hånd om fremtidens svineproduktion Forslag om bedre kommunikation og mere fokus på dyrevelfærd 30 griseproducenter, Agri Nord og Tænketanken Frej fandt løsninger på de udfordringer, der er for fremtidens svineproduktion. Mandag 7. juni sad producenter og andre branchefolk klar hos Agri Nord i Aalborg. Opgaven var at finde løsninger på den danske griseproduktions udfordringer. Det er Tænketanken Frej, der for fjerde gang rejser landet rundt for at få landmændenes egne løsningsforslag, i stedet for at producenterne får presset en lovgivning ned over hovedet, som måske slet ikke er mulig at føre ud i livet. - Formålet er, at grisepro-

er politik vendt på hovedet. Hvad kan I selv gøre, og hvad kan politikerne gøre for at hjælpe på vej, sagde stifter af og direktør i Tænketanken Frej, Iben Krog Rasmussen, da hun bød velkommen. Løsningerne fandt deltagerne frem til under en workshop, hvor de arbejdede med udfordringerne indenfor dyrevelfærd, legitimitet og klima, miljø og biodiversitet. 30 griseproducenter tog fremtiden i egne hænder i dag, hvor de sammen med Tænketanken Frej og Agri Nord kom med forslag til, hvordan branchen løser udfordringer med dyrevelfærd, klima, miljø, biodiversitet og legitimitet.

ducenterne tager fremtiden i egne hænder, for det

er dem, der er bedst til at finde løsningerne. Det her

Flyvehavre er en græsart, som alle har pligt til at fjerne, når man opdager planten.

vigtigt, at der handles hurtigt. Landbrugsstyrelsens kontrollører ser mere udbredelse af flyvehavre, når de er på kontrolbesøg, og flyvehavre er et stigende problem på de danske marker. Derfor har styrelsen udarbejdet en ny vejledning om regler for bekæmpelse af flyvehavre for at hjælpe flere til aktivt at fjerne flyvehavre og forebygge spredning. I vejledningen kan man bl.a. finde regler om bekæmpelse og kontrol; og for landmænd også reglerne om gebyrer for opfølgende kontrol. Landmænd har pligt til at bekæmpe flyvehavre og pligt til at

Ny vejledning om flyvehavre Flyvehavre er en uønsket plante i Danmark, fordi den hvert år koster mange penge i forsøg på bekæmpelse og i tab af indtæg-

ter for landbruget. Både landmænd, virksomheder, kommuner og private har pligt til at fjerne flyvehavre på deres arealer, og det er

Politisk handling Folketingsmedlemmerne Bjarne Laustsen (S) og Marie Bjerre (V) var inviteret med for at høre, hvad griseproducenterne forslog.

holde arealer fri for flyvehavre. Flyvehavre skal fjernes på alle arealer enten via kemisk eller mekanisk bekæmpelse. Selvom flyvehavre kan ramme uforskyldt, og det er muligt at begrænse udbredelsen, kan landmænd risikere påbud til bekæmpelse og deraf også afledte omkostninger.

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

- Jeg er imponeret over, at I selv er med til at finde løsninger på udfordringerne, så erhvervet har en fremtid. Vi skal have en stor og bæredygtig svineproduktion. Det ved man, når man erfra Nordjylland, hvor landbrug og fiskeri har stor betydning, sagde Bjarne Laustsen. Også Marie Bjerre roste deltagerne og arrangørerne for initiativet. Hun hæftede sig blandt andet ved forslaget om, at CO2-gevinster skal tilskrives griseproducenten, og at den almene borger i samfundet mangler oplysning og fakta om erhvervet. Herunder blandt andet hvad det betyder for samfundet og samfundsøkonomien. - Det er afgørende, vi undgår at få en stemning af, at vi ikke har brug for erhvervet, for hvis det sker, kan man jo frygte, at det kan gå griseproduktionen, som det gik minkene, siger hun. Når Tænketanken Frej har indsamlet alle de gode inputs fra landmændene i Agri Nord og to andre

landboforeninger, bliver de overleveret ved et event formodentlig på Christiansborg, hvor løsningerne bliver videregivet til relevante ordførere og ministre.

Noget for noget Der var mange forslag til, hvordan griseproducenterne kan byde ind på fremtidens dagsorden. Mere hjemmeavlet protein, udvikling af staldsystemer med større fokus på dyrevelfærd, ophør med kastration og bedre kommunikation om, hvad der sker i den danske griseproduktion, var blot nogle af de mange forslag. Men hvis griseproducenterne gør disse tiltag, forventer de også noget til gengæld. - Det gælder for eksempel ved naturtiltag. Hvis vi skal lave mere natur, så skal vi have en lovgivning, der tager højde for, at vi ikke får restriktioner på bedriften for at lave naturtiltag, siger formand i Agri Nord, Carl Christian Pedersen, der selv deltog i workshoppen.

BLANDEDE BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

UDLEJES • Mosfjerner • • Havefræser • • Brændekløver • • Flishugger • • Pladevibrator • • Fliseklipper •

Slibning af knive til flishugger

Minigraver og minilæsser udlejes til bl.a. opbrydning af beton samt udmugning.

STIG HOLST 98 63 46 40

Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ø 1,2 - 1,5 m.

ANDERS JAKOBSEN Hvorvarp - 21 47 14 76

Casper Krogh · 20 48 44 42 • Presning og wrapning af rundballer med eller uden snitter • Skårlægning af græs • Spredning af græs • Rivning af græs Vi tilbyder også presning og wrapning af minibig


Aars Avis

Endnu en tilfreds sælger hos danbolig Himmerland.

"Vi valgte danbolig Aars, da vi allerede fra første møde fik et godt indtryk og en god dialog omkring salget af vores bolig. Huset var knapt kommet til salg før huset blev solgt efter gangske få dage. Vi har været meget tilfredse og følt os trygge i hele processen." Anja og Daniel, sælger af Stenildhøjdalen 73 i Aars

Endnu en tilfreds sælger hos danbolig Himmerland.

NYHED. Aars

Villa, 1 fam. Ansgarsvej 13 Ejendommen ligger perfekt med byen til den ene side, mens grønne områder folder sig ud til den anden. Huset strækker sig fra kælder til stueplan, hvor kælderen ligger parterre med baghaven, og man kan således se frem til et stort vægtet areal. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

NYHED.

1.798.000 1.810

90.000 7.755/6.610

Bolig m2: 137 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1971 Sag: 258V2100124

Velindrettet kvalitetsvilla i Aars med dobbeltgarage. Villa, 1 fam.

Hans Egedes Vej 255 Glæd dig til at opleve en fantastisk indretning til familielivet med en separat afdeling til børn og voksne i denne lækre kvalitetsvilla på 200 m2 i Aars. Hertil kommer to badeværelser og indbydende opholdsmiljøer med direkte udgang til terrassemiljøet. Du får også en dobbeltgarage på 75 m2 og en ugeneret have med solrige terrasser. Du bosætter dig på en lukket vej tæt på dejlige naturområder. Nærmiljøet er også børnevenligt, og så er der heller ikke langt til hverdagens fornødenheder.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

3.695.000 2.333

185.000 15.805/13.475

Bolig m2: 200 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Byggeår: 2009 Sag: 258V2100161 Energi:

1.073

"Jeg valgte at sætte mit hus til salg hos danbolig i Aars. Thomas formåede at gøre mig tryg i hele salgsprocessen. Huset blev lynhurtigt solgt og pga. stor interesse fik jeg en god pris for huset. Et stort tak og de varmeste anbefalinger til danbolig i Aars"

856 137 25 D

Henning, sælger af Kong Haralds Vej 34 i Aars

Indflytningsklar villa i Haverslev.

Nørager

Villa, 1 fam.

Østergade 16, Haverslev På Østergade 16 står denne indbydende villa klar i Haverslev til at blive jeres nye familiehjem. Boligen fremstår flot og indflytningsklar med en god planløsning, der råder over blandt andet et lækkert opholdsrum og fire værelser. Foruden en skøn villa kan I også se frem til en god placering i et børnevenligt område. Boligen strækker sig fra kælder til stueplan og står velholdt i alle rum med blandt andet nye Invita-elementer i køkken, badeværelse og bryggers fra 2017 samt gulvvarme i alle rum.

B

Nyopført kvalitetssommerhus med fjordkig.

SOLGT

Farsø

Fritidshus

Drosselvej 2, Hvalpsund Dette sommerhus er opført med kvalitet, komfort og omgivelserne for øje, og det ligger højt placeret med en fremragende udsigt inde såvel som ude. Huset er opført i 2021, er helårsanvendeligt, og du kan se frem til 126 m2 med gulvvarme overalt. Derudover venter en nem have og en toplækker terrasse, der smyger sig rundt om hele huset. Boligens samlingspunkt er det indbydende opholdsmiljø, der forener køkken-alrum og stue. Huset rummer videre tre soveværelser, to badeværelser og bryggers.

Grund m2: Kælder m2: Carport m2: Energi:

NYHED.

Aars

NYHED.

Fantastisk beliggenhed tæt på grønne områder i Aars.

Aars

Villa, 1 fam.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.295.000 1.141

Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · aars@danbolig.dk

Bolig m2: 124 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1970 Sag: 258V2000214

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

722 62 24 B

SOLGT Villa, 1 fam.

Kong Haralds Vej 30

Flot istandsat villa centralt i Aars

80.000 6.877/5.896

Aars

Villa, 1 fam.

Hans Egedes Vej 209

Moderniseret og indflytningsklar villa

Rummelig villa på attraktiv adresse i Aars

115.000 10.104/8.546

Bolig m2: 126 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 2021 Sag: 258V2100082

danbolig Himmerland - Aars .

Aars

1.598.000 1.511

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

SOLGT

Gl Tingvej 17 Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.200

Bolig m2: 124 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Kælder m2: Byggeår: 1948 Sag: 258V2000023 Energi:

564 73 E

Bolig m2: 135 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Garage m2: Byggeår: 1977 Sag: 258V2100140 Energi:

816 32 D

Bolig m2: 199 Grund m2: Stue/vær: 2/4 Udhus m2: Byggeår: 2002 Sag: 258V2000285 Energi:

999 19 C


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.