Aars Avis nr. 48 - 2020

Page 1

Til samtlige husstande

94. årgang - Nr. 48

ONSDAG 25. november 2020

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Løssalg: 5,00 kr. Museumsinspektør Kim Ørsted Iversen og formand for jubilæumskomiteen Poul Damgaard, overrakte tirsdag det første eksemplar af bogen ”Aars By 150 år” til borgmester Per Bach Laursen.

Stor fremgang for Esport i Aars Af Torsten Hansen AARS: Mange siger, at de unge ikke læser papiraviser. Men det kommer an på, hvad de står i avisen. - Efter der var en omtale i Aars Avis om vores forening og de nye computere, så er det nærmest væltet ind med nye medlemmer, siger Thomas Jensen, Esport Vesthimmerland. - For cirka tre måneder siden var vi nede under 40 medlemmer. Nu er vi oppe omkring 65, og ydermere har vi en venteliste, fortsætter Thomas Jensen. Ventelisten skyldes, at

det har været vanskeligt at finde egnede trænere til holdspil. Men også den hurdle er på vej til at blive løst. - Det ser ud til, at vi er ved at få de trænere vi har brug for, og jeg tror på, at vi i løbet af det næste halve år kan nå 80 medlemmer, vurderer Thomas Jensen. Hvis tallet nås, så kan der blive behov for mere plads til at spille de forskellige computerspil. Foreningen råder over 15 computere, og de bruges til at spille CS:GO, Fortnite og League of Legends. Det foregår i Bymidten i Aars.

Aars Bys historie i ny bog med Aars bys 150 års jubilæum. Sådan betegner Poul Damgaard, formand for jubilæumskomiteen, udgivelsen af jubilæumsbogen om Aars, skrevet af Kim Ørsted Iversen, Vesthimmerlands Museum. Tirsdag blev det første eksemplar overrakt til borgmester Per Bach Laursen (V), som blev meget im-

Af Torsten Hansen AARS: Et fyrtårn blandt indslagene i forbindelse

poneret over bogen og det indhold han så. - Der kommer til at gå mange aftener med at læse den, udbrød han straks. Bogen er på over 400 sider, og det har taget Kim Ørsted Iversen mere end 10 år at skrive den. - Det har været et spændende arbejde, siger Kim Ørsted Iversen.

- Jeg vil også gerne rette en stor tak. Bogen har været længe undervejs, og det kræver mange ressourcer, understregede museumsdirektør Broder Berg, Vesthimmerlands Museum. Han har selv haft lejlighed til følge arbejdet og give forskellige indspark til bogen. - Vi havde planlagt en større reception i anledning af udgivelsen, men det forhindrer Corona os i. Men vi glæder os over, at det trods pandemien er lykkedes at udgive bogen helt efter planen, sagde Poul Damgaard. Bogen kan købes i Kvickly og på Vesthimmerlands Museum. Prisen er 248 kr.

ET RIGTIG GODT TILBUD...

KOPI-PAPIR til private og erhverv

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Vi søger testpersoner

FLERSTYRKELINSER - når du vil være fri for briller

re!

Hør me

• Flerstyrkelinser ➝ Istedet for

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

Kan også fås i A3

briller med overgang

• Natlinser ➝ Se klart hele dagen UDEN linser!

• Døgnlinser ➝ skal kun skiftes 1 gang om måneden

• Linser til bygningsfejl ➝ Naturligvis! En pakke A4 (500 ark)

En kasse A4 (2500 ark)

40,- 180,-

ceret h rtifi ør ce

Otic o

Himmerlandsgade 150 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 17 11

FORHANDLERBUND:

Telefon I 9811 3200

k lini ek

Aars Bogtryk & Offset

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

prisen, vi er oftest billigst!

Følg os på Facebook

GRATIS høreprøve og afprøvning

n

Priserne er inkl. moms

• LOGO: Allerede linsebruger? ➝ Prøv os på

Aars n5 Bymidte

Æ

ld re

Sage

n

!

øH r mere

www.høreapparatet.dk

Annette

Kent

Jette

Line

Nyt Syn Aars | Anlægsvej 6 | 9600 Aars | Tlf. 98 62 10 90 | nytsyn.dk


Aars Avis

SIDE 2

- egnens lokalavis siden 1927

Runde fødselsdage

Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen:

Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00

Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 på tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Himmerlandsgade 80 9600 Aars Tlf. 98 62 34 88

TLF: 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Jens Møller

Ditte I. Dalgaard

80

Inga Holm Jensen, Hans Egedes Vej 107 S, Aars, fredag, 27. november.

80

Bjarne Korsgaard, Foldagervej 10, Suldrup, onsdag, 25. november. Bjarne Korsgaard blev født i Astrup, hvor faderen var førstelærer. Bjarne Korsgaard havde som ung forskellige jobs i fødebyen, og fik på den måde kendskab til mange erhverv, bl. a. landbrug. Han bestod præliminæreksamen i Hadsund, kom på Ranum Statsseminarium og blev færdig med sin læreruddannelse i 1964. Efter værnepligten blev Bjarne Korsgaard ansat som lærer på Ellidshøj Skole, hvor han fik 35 gode år. Sport har altid interesseret Bjarne Korsgaard og han var i 35 år aktiv i SGFs fodboldafdeling i Svenstrup og er blevet hædret med DBUs fortjenstmedalje. Han cykler i sin fritid, men driver også sit eget husmandssted med en stor have.

75 Trine Rybjerg

DetAARS er altid BEGRAVELSESFORRETNING én af os, du møder, og vi er 100% lokale

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING Tryghed, tillid og 40 års erfaring

Træf os personligt, døgnetLANDRY rundt BEDEMAND BIRGITTE

Signe Stubberup, Park Allé 20, Aars, mandag, 30. november. Signe Stubberup stammer fra Siem. I 1969 blev hun gift med Marius Stubberup og parret flyttede senere til Aars. Hun er uddannet sy- og tilskærer. Siden tog hun kurser i bogføring og begyndte at passe bogholderiet i Stubberups elforretning. Hun holdt styr på tallene helt frem til

virksomheden blev solgt i 2007. Samtidig gik hun på efterløn. Signe Stubberup har altid ønsket at være med, hvor der sker noget. Derfor dyrkede hun håndbold og gymnastik. Hun var i bestyrelsen for gymnastikforeningen. Senere blev hun revisor i Musikcafeen i Aars, og hun var i en periode kasserer i Inner Wheel. Hendes hjælpsomhed kender næsten ingen grænser. Hun er i det hele taget meget udadvendt, glad og har altid et smil på læben.

60

Mikael Lisberg Toft, Sjøstrupvej 28, Aars, fredag, 27. november. Mikael Lisberg Toft stammer fra Skivum. Han var i mange år slagter på Danish Crown. Det blev indgangen til en karriere hos Fødevareforbundet NNF som A-kasseleder. Som fagligt aktiv har han ofte båret den røde fane, og har også stillet op til kommunalvalget for Socialdemokratiet, dog uden at blive valgt. Ud over politik så har Mikael Toft en meget stor interesse for billard. Han har lagt utallige timer i Aars Billardklub, ikke kun med køen i hånden, men i høj grad som bestyrelsesmedlem og ikke mindst formand i mere end 25 år. Mikael Toft har en stor del af æren for, at Aars Billardklub i dag er meget velfungerende, både økonomisk og spillemæssigt.

Sølvbryllup Birgitte og John Hansen, Roldvej 137, Ladelund, kan onsdag, 2. december fejre 25 års bryllupsdag.

Tlf. 4141 41 Tlf.70 70 20 20 41

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK

Mærkedage i Aars Avis

Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Mette Munch, Gislum, ses bagerst til venstre. De øvrige er Steffen Nielsen, Aalborg. Forrest, siddende fra venstre Trine Klithøj Buskov, Hjallerup, Gitte Mark, Nørresundby, og skoleleder for Dansk Institut for Zoneterapi Sanne Andersen.

Nye zoneterapeuter Lørdag, 21. november blev en dejlig dag for en række elever på Aalborg Zoneterapeutskole, Dansk Institut for Zoneterapis studerende. De bestod nemlig sidste ek-

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

samen og har nu bevis på at have gennemført en to-årig zoneterapeutuddannelse. En af de nyuddannede zoneterapeuter er Mette Munch, Gislum.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

25. NOVEMBER 2020

Hjertet banker for de svageste i samfundet Alex Pedersen er med udgangspunkt fra 3F Midtfjords domicil i Aars en kendt faglig profil blandt afdelingens medlemmer. Siden fusionen mellem Træ - Industri - Byg og 3F har den jubilerende næstformand taget turen fra bopælen i Nørre Onsild til Aars hver dag. Og der er ingen tvivl om, at Alex Pedersen befinder sig som en fisk i vandet i sit job i Aars. Fredag 27. november kan Alex Pedersen fejre 25-års jubilæum som medlemsvalgt i den lokale fagbevægelse. Alex Pedersen er født i Gl. Nørager og fik sin tømreruddannelse i Vebbestrup Tømrer-og Snedkerforretning. Herefter arbejdede han som tømrer forskellige steder i Himmerland samt tre år i Norge og et år i Sydtyskland. Den faglige karriere startede som opmåler hos Snedker-og Tømrerforbundet i Hobro i 1995. Året efter blev han næstformand. Det fortsatte han med efter sammenlægning af Træindustriforbundet og Snedker og Tømrerforbundet, som blev Træ-Industri-Byg (TIB) Efter TIB`s fusion med 3F fra januar 2011 blev Alex Pedersen 2. næstformand i 3F Midtfjord. Den jubilerende næstformand har siden 1995 sammen med sin hustru Dorit, der er socialpædagog, boet I Nørre Onsild. Han er medlem af bestyrelsen for Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, LO Mariagerfjord, det lokale uddannelsesudvalg for tømrereuddannelsen på Tradium i Randers samt FGU (Forberedende Grunduddannelse Himmerland). Alex Pedersens hjerte banker for de svageste. Han er nervøs for, at den danske arbejdsmarkedsmodel bliver ødelagt. Alex Pedersen ser mange kvaliteter i, at de rigtige fagforeninger under Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening forhandler rammerne for ny overenskomster, typisk for perioder på to-tre år. Vi har efter 3F-næstformandens opfattelse i Danmark

Abonnementspris: 800,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition

Alex Pedersen.

verdens mest fleksible og bedste arbejdsmarkedsmodel, hvor arbejdsgivere og fagforeninger forhandler vilkårene. Begge sider er de nærmeste til at vide noget om arbejdsmarkedet. Den jubilerende næstformand finder det derfor meget bekymrende, at EU Parlamentet arbejder på forslag om at indføre en form for lovbefalet mindsteløn. Hvis der er nogen, som har rigtig lidt erfaring med arbejdsmarkedsforhold, er det ifølge Alex Pedersen de politikere, som sidder i EU Parlamentet. Det skulle nødig ende med, at de lavest lønnede bliver aflønnet så dårligt, at de ikke kan forsørge sig selv og deres familier uden at have mindst to jobs. Det vil gå ud over lavtlønsfamilierne, som bliver tvunget til at arbejde hele tiden, så der ikke bliver tid til børn og unge, der vil blive forsømt. Det vil ske, fordi deres forældre ikke har tid til at tage sig af dem, da de skal skrabe penge sammen for at afholde udgifterne til dagen og vejen. Det hænger også dårligt sammen med, at de unge først kan gå på pension, når de er 70 -74 år eller mere. Når Alex Pedersen har fri, er en sejltur på fjorden en god afstresning. En stor del af sin sparsomme fritid tilbringer han sammen med sin hustru på ægteparrets båd, som ligger i Hobro Både og Fiskerihavn. Som led i denne fritidsinteresse har Alex Pedersen i ti år arbejdet i bestyrelsen i Hobro Bådeog Fiskerihavn, heraf de seks år som formand.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: olsen4@email.dk


25. NOVEMBER 2020

Den gode spiral... Af Thorkil Christensen, redaktør Bygge- og udviklingsmæssigt går det stærkt i Aars i øjeblikket. Byen er efter en dvaletilstand på ny på vej ind i den gode spiral, hvor det ene initiativ søsættes efter det andet. Det er meget positivt, for stigende aktivitet er ensbetydende med flere indbyggere i kommunen. Og det smitter af på bosætningen i bl. a. Aars. Derfor har det længe været svært at opdrive en ledig lejlighed i byen, og ejendomsmæglere melder om ”næsten udsolgt” af boliger. Der er gang i salget af parcelhusgrunde, og byggeaktiviteten er stor. Derfor er det også positivt, at Aars Boligforening nu sætter gang i det store nybyggeri ”Klokkelyngen” ved Gislumvej, med boliger i forskellige størrelser til familier, enlige og unge. Men store dele af områdets erhvervsliv har det svært. Det skyldes til dels Corona-restriktionerne og deraf lukkede aktiviteter og manglende omsætning. Byggebranchen er en undtagelse - her er der tryk på hos stort set alle lokale håndværkere. Indimellem kommer der en meddelelse om en virksomhedslukning. I sidste uge var det om Aars Bowlingcenter der stopper driften fra nytår. Det er ærgerligt, for et bowlingcenter er med til at give en by det man betegner som ”lidt ekstra”. Sådan var det også da bowlingcenteret blev etableret i 1990erne - det gav Aars et løft, for alle lidt større byer skulle have et bowlingcenter. Det var en selvfølge. Og mange har i årene siden tilbragt adskillige fornøjelige timer med bowlingspillet - både private grupper, firmaer, pensionistforeninger og klubber. Bowling, fadøl og lidt at spise har været populært, men åbenbart ikke populært nok til at ejerne kan få driften til at løbe rundt, og så har man efter flere forsøg valgt at lukke og slukke - og sælge bygningen til andet formål. Man har arbejdet ud fra devisen ”lad falde, hvad der ikke selv kan stå”. Det er forståeligt nok, men først når der er lukket går det som regel op for brugerne - eller rettere dem, som ikke fik taget sig sammen til et spil bowling - hvad de går glip af. Vi har sagt det tidligere: Bak op om de lokale initiativer. Der er kun os selv til at få tingene til at køre, og i stedet for altid at drage udenbys fordi græsset måske er lidt grønnere der, så undersøg om ikke der er de samme muligheder for udfoldelse indenfor by- eller kommunegrænsen. Det er der som regel. Der bliver ofte talt om, at der mangler samlingssteder i Aars, men de fleste glemmer, at byen har langt over 100 foreninger som kappes om borgernes fritid, og der er meget at byde på. Engang var ”Jydepotten” et populært samlingssted i Aars. Her mødtes borgere i alle aldre, og mange af dem som er kommet lidt op i årene taler rørende om stedet endnu. Men Jydepotten måtte også lukke - Aars-borgerne fandt pludselig andre græsgange, og driften af stedet blev urentabel. Bygningen i Himmerlandsgade blev til kommunalt køkken, men er i dag fjernet for at give plads til parkering. Sådan er udvikling også - eller afvikling for det er reelt det, der er tale om...

To skoleklasser sendt hjem pga. Covid-19 AARS: Mandag blev en elev på Østermarkskolen testet positiv for Covid-19. Umiddelbart efter blev klassen hjemsendt, og de lærere der er tilknyttet klassen. - Tirsdag blev endnu en elev testet positiv. Så nu er

to klasser hjemsendt fra Østermarkskolen, siger skolechef Anders Norup, der ikke ønsker at fortælle hvilke klasser det drejer sig om. Forældrene til de pågældende elever er blevet kontaktet.

Aars Avis

SIDE 3

BEKENDTGØRELSER 75 år Vores kære far, svigerfar, bedstefar og oldefar Citroen forhandler

Holger Nielsen * 18. maj 1921 sov stille ind Aars, den 18. november 2020

Jørn og Vera Alice og Sam Finn Børnebørn og oldebørn Bisættelsen har fundet sted

Min kære mand, vores stærke far, svigerfar, farfar, morfar og oldefar

Peter Andersen *29. juli 1926

er stille sovet ind. Stenildvad, den 17. november 2020

Tove Søren Peter og Oui Lene og Peter Tina og René Børnebørn og oldebørn Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke, lørdag den 28. november kl. 13.00.

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak

for venlig opmærksomhed ved vor mor

Edith Elise Schrøders bisættelse. Familien

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Margit Hansens bisættelse.

Tak for blomster og kranse. Familien

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved Jens Arne Degns

begravelse i Rørbæk Kirke. Særlig tak til personale både i Rørbæk og tidligere Nørager for den fantastiske pleje, empati og væremåde, som har givet Jens Arne et godt og indholdsrigt liv, også stor tak for de mange blomsterhilsner.

Familien

Kære Signe Hjertelig tillykke med de 75 år mandag den 30. november. Ønsker Marius, Mette og Lone

AL OPMÆRKSOMHED

i anledning af vores bryllupsdag aflyses. Margit og Thorvald Dahl, Aars

Verdens bedste mormor, morfar farmor, farfar oldemor og oldefar I ønskes hjertelig tillykke med guldbrylluppet

Stort kram fra os alle

Guldbryllup udsat

Grundet Coronarestriktioner udsætter vi vores guldbryllup til 2021. Bente og Kjeld

AFLYSNING Den i kirkebladet annoncerede julekoncert den 3. december i Durup Kirke er aflyst pga. COVID-19. Menighedsrådet

1. søndag i advent Gudstjeneste i Gundersted Kirke den 29. nov. kl. 14.00.

Derefter er der gløgg og æbleskiver i Multihuset til rimelig pris. Julemanden kommer forbi med en slikpose til artige børn. Vel mødt! Ulstrup-Gundersted Menighedsråd

AARS KIRKE

AARS KIRKES

AKTIVITETSKALENDER

● 26/11 kl. 16-20 Lystænding i kirken ● 29/11 kl. 9.30 Gudstjeneste i Aars Kirke v/Lone Primdahl Dolmer - det nye kirkeår begynder ● 5/12 kl. 10.00 Familiegudstjeneste i Aars kirke v/ Sara Schouby ● 6/12 kl. 9.30 Gudstjeneste i Aars Kirke v/ Sara Schouby

JULEHJÆLP GENNEM AARS KIRKE

Det er igen muligt at søge julehjælp igennem Aars kirkes menighedspleje. Ansøgningsfristen er 1. december. Læs mere om aktiviteterne på kirkens hjemmeside: www.aarskirke.dk, hvor du også gratis kan tilmelde dig kirkens digitale nyhedsbrev. Husk også, at du kan følge Aars Kirke på Facebook.

www.aarsfrikirke.dk


Aars Avis

SIDE 4

BEKENDTGØRELSER

Aars Seniorer

Adventsgudstjeneste i Aars Kirke onsdag den 2. december kl. 14.00 I en tid hvor alle arrangementer og sociale aktiviteter er aflyst, inviterer Aars Seniorer og pastor Jens Jacob Kaufmann Jensen til gudstjeneste i Aars Kirke, som en god afslutning på året. Vi har alle behov for socialt samvær. Buskørsel: Cimbrer Bilerne tlf. 98 62 33 00. Bestyrelsen

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00.

25. NOVEMBER 2020

Alle borgere i Vesthimmerland skylder mere end 600.000 kr. Regionen har næstlaveste gennemsnitlige boliggæld Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: 618.764,88 kr. Så meget skylder hver eneste borger i Vesthimmerland i kombineret boliggæld og gæld i pengeinstitutter. Det er selvfølgelig et gennemsnit, og er det fjerdehøjeste i Region Nord-

jylland. Højdespringeren er nabokommunen Rebild med 741.567,76 kr. i gennemsnitlig gæld. Om det også gælder borgerne i Nørager, Haverslev, Sønderup og Suldrup som modtager Aars Avis - melder opgørelsen ikke noget om. En opgørelse fra sammenligningspaltformen

Bankly, der også viser, at Region Nordjylland ligger næstlavest på landsplan i boliggæld med ca. 445.000 kr. i gennemsnitlig, og at Region Hovedstaden er den absolutte højdesprin-

ger med ca. 540.000 kr. Her ligger også landets mest forgældede kommune - Gentofte med en gennemsnitlig bolig- og pengeinstitutgæld på over 1.405.000 kr. pr. borger.

BEKENDTGØRELSER

• Advokatvagten har til huse hos Advokatfirmaet Himmerland ApS, Kirkegade 1, 9600 Aars. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Jubilæum Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk

D E T

S K E R …

Biblioteket er åbent igen Biblioteket er åbent alle ugens dage kl. 7.00-22.00. Du træffer personalet man-torsdag kl. 10.00-17.00 og fredag kl. 13.00-17.00. Har du lånt materialer, som har overskredet afleveringsdatoen, kan du aflevere dem t.o.m. den 30. november før der tilskrives gebyrer. Se mere på vhbib.dk/corona

Kom til arrangementet Romaner & Rødvin på Facebook Torsdag den 26. november kl. 19.00 på www.facebook.com/VHBIB Vesthimmerlands Biblioteker holder det populære arrangement på bibliotekets Facebook-side. Hør bibliotekarernes anbefalinger til efterårets læsning, mens du nyder en forfriskning hjemme i stuen. Se mere på www.vhbib.dk/arrangementer

25 år 1. december Anja Rasmussen Social- og sundhedsassistent

25 år 1. december Anni Skou Bisgaard Folkeskolelærer på Østermarkskolen, Aars

- vi ønsker hjertelig tillykke

Region Nordjylland ligger næstlavest for boliggæld på tværs af regionerne.

BEKENDTGØRELSER ✃

Hold dig opdateret om Corona-situationen i Vesthimmerland I Vesthimmerlands Kommune har vores Sundhedsberedskab nu igangsat de handlinger som statsminister Mette Frederiksen anbefalede at aktivere på baggrund af pressemødet 5. november 2020.

Ordinært byrådsmøde Byrådet holder møde: torsdag 26. november, kl. 16.00. Da mødet afholdes online, og der ikke er adgang for tilhørere, kan mødet følges på: www.facebook.com/vesthimmerlandskommune Dagsordener og referater kan findes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Per Bach Laursen Borgmester

M E D D E L E L S E R

Fordebat: Grønt Danmarkskort Fordebatten har til formål at danne baggrund for en revision af Kommuneplanens naturtema. Vesthimmerlands Kommune opfordrer alle til at komme med idéer og forslag til planlægningen. Du kan sende dine inputs til: kommuneplan@vesthimmerland.dk. Svarfrist, 13. december. Læs mere via linket: www.vesthimmerland.dk/fordebat2

Aflevering af effekter til loppemarked Der kan afleveres effekter til Lions loppemarked i Loppehuset på Industrivej 72 B i Aars hver onsdag fra kl. 09.3012.00 og hver fredag fra kl. 15.00-16.00 eller efter nærmere aftale på tlf. 9390 9223 Der kan indleveres alle brugbare effekter (ikke sko og tøj) som kan bruges til Lions Loppemarked. Lions container på genbrugspladsen i Aars er lukket indtil videre. Lions afhenter ikke effekter ved private indtil videre.

✃ Vi fortsætter den ansvarlige indsats og vil løbende holde jer alle opdateret på https://www.vesthimmerland.dk/kommunen/coronavirus/ https://coronasmitte.dk/restriktioner-i-nordjylland

Mangler du tryksager? Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 5

MANDAG - SØNDAG 7 - 22

5,00 pr. liter

400 g

Ved køb af flere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 35,00 pr. stk.

80-85 g Flere varianter

20.-

Partivare. 50,00 pr. kg

Pepsi Max eller Faxe Kondi

Ostehaps 18 x18 g

33,33 pr. kg

PR. STK.

25.62,50 pr. kg

Klemmentiner

40-50 g Flere varianter

5.-

Ved køb af flere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 46,67 pr. stk.

1 kg Kl.1, udenlandske

5.-

PR. NET

Ved køb af flere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 8,95 pr. stk.

250

Corny müslibars

150 g med kirsebærsauce

Max. 62,50 pr. kg

400 g

7,58 pr. liter

PR. STK.

PR. STK.

Karolines Risalamande

PR. STK.

Der tages forbehold mod leveringssvigt, afgiftsstigninger, udsolgte varer, billed- og trykfejl.

46,20 pr. kg

Ved køb af flere end 72 stk. pr. var. pr. kunde pr. dag er prisen 5,95 pr. stk.

5-

Cafe Noir original

33 cl. Ex. pant

15.-

Ved køb af flere end 6 stk. pr. var. pr. kunde pr. dag er prisen 10,00 pr. stk.

PR. STK.

5-

PR. STK.

Ved køb af flere end 6 stk. pr. kunde pr. dag er prisen 13,95 pr. stk.

Katjes

PR. STK.

1 liter

Mandler

PR. STK.

Matilde original

Max. 125,00 pr. kg

8.8,00 pr. kg

Tilbuddene gælder fra torsdag 26. november til og med lørdag 28. november

-

AARS Søndergade 36, Aars • Tlf. 98 62 36 13

Følg os på facebook


Aars Avis

SIDE 6

25. NOVEMBER 2020

Der er vaccine nok i Aars Af Ture Damtoft

Plastflasker skal afleveres i en flaskeautomat og ikke brændes af.

Flerfagligt forløb på gymnasiet i Aars:

AARS: Der går nok nogen tid, inden Aars Apotek kan tilbyde Covid-19 vaccine - til gengæld skal man ikke frygte at gå forgæves for en influenza-vaccination. Andre steder i landet har der været problemer med at få vaccine nok, og selv borgere i risiko-grupper har måttet vente i op til en uge eller mere for at få en vaccine. Et billede der heldigvis ikke kan genkendes på apoteket i Aars. - Der har været dage, hvor vi er løbet tør for vaccine ud på eftermiddagen, men så har vi haft det igen da-

gen efter, så man har ikke måttet gå forgæves, siger farmakonom Katrine Krogstrup. Der har været travlhed med vaccinerne, men det er begyndt af aftage, efterhånden som flere og flere har fået deres skud mod influenza. - Der kommer et par stykker om dagen nu. Vi har vaccineret i alt 1643 fordelt på vores filialer i Aars, Aalestup og Farsø, siger Katrine Krogstrup. Hun skyder på, at der er uddelt på den gode side af 1000 ”hold afstand” skilte, og så bliver der ellers solgt mundbind og visirer i en lind strøm. Og visirerne er især po-

pulære hos de lidt ældre borgere. - Det er især de ældre, som kan have lidt problemer med vejrtrækningen, og der er lidt mere fri vejrtrækning med visirer. Og så er det sjældent, der kommer nogen ind uden mundbind eller visirer, selvom der jo er grupper, som er fritaget, siger Katrine Krogstrup. I Danmark gives influenzavaccination gratis til personer i særlig risiko, herunder personer over 65 år, personer med kroniske sygdomme, gravide i 2. eller 3. trimester, alvorligt syge, førtidspensionister og husstandskontakter til svært immunsupprimerede.

Satte fokus på tysk og bæredygtighed Restriktioner gør det vanskeligt - men det lykkes AARS: På trods af nedlukning af kommunen lykkedes det i sidste uge for eleverne i 2.g på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars at gennemføre et ”flerfagligt forløb” - det fjerde i rækken. Et ”flerfaglige forløb” skal forberede stx-eleverne til et studieretningsprojekt i det afsluttende tredje år. Heri indgår bl. a. arbejde med basal videnskabsteori og faglig metode. I 2s arbejdede fagene tysk og naturgeografi sammen om temaet bæredygtighed. Lærerne Pia Hauge og Solveig Uhrenholt Bigum havde på forhånd forberedt det materiale, som eleverne skulle arbejde med. Desuden fik klassen besøg af Stig Nielsen fra Genplast i Farsø, som de interviewede på tysk! Han er en af dem, der ved absolut mest om plasttyper i Danmark. Desuden kom en tid-

ligere elev fra gymnasiet, Sabine Møller, og fortalte om det tyske marked og gav fif til, hvordan man kan målrette et produkt til tyske unge. Hun påpegede, at Tyskland er et land med store regionale forskelle. Under sit universitetsstudium har hun skrevet speciale om emnet ”markedsføring på sociale medier”. Senere har hun arbejdet med det tyske marked for Urtekram og arbejder i øjeblikket i Epoka, hvor hun sælger genbrugs it-udstyr til Tyskland, Schweiz og Østrig. Altså også en form for bæredygtighed. I løbet af forløbet skulle grupperne udvikle innovative forslag til, hvordan man kan leve mere bæredygtigt. Deres forslag skulle resultere i konkrete anbefalinger til en særlig målgruppe af tyske unge. Nemlig dem, der ønsker at leve minimalistisk efter zero waste-me-

Malermester BERIT ASP MADSEN Hjortkjærsvej 11

TLF. 22 72 46 11 www.maleraars.dk

Danebo Aars 98 62 24 00 Bestil et gratis Salgstjek

toden. Anbefalingerne blev fremlagt i en videopræsentation af 8-10 minutters varighed. Én af grupperne har lagt deres film ud på facebookafdelingen af skolens hjemmeside, og her kan man se, at de trods alt har moret sig undervejs. Bl.a. når de, med tungen lige i halsen, forsøger at sælge deres budskab til de miljøbevidste unge tyskere, der er målgruppen. De har opsøgt forskellige lokaliteter i Aars under optagelserne, bl. a. en flaskeautomat og en genbrugsbutik, for at vise, hvordan den klimabevidste forbruger opfører sig. De får også forklaret ”Affaldstrekanten” og præsenteret diverse plasttyper. De viser endda resultatet af deres eget forsøg på at lave en bioplast af eddike og mælk og uden brug af fossile brændstoffer, men den løsning fravælger de igen af hensyn til et af FNs 17 verdensmål om bæredygtig udvikling. Det om at formindske sult i verden. De unge har fået meget ud af de to gæstelæreres besøg. Det var forventeligt, at Sabine Møller taler godt tysk. Derimod bliver man imponeret over det tysk, som Stig Nielsen lægger for dagen på videoen, når han svarer på elevernes spørgsmål om, hvordan Genplast blev til. Virksomheden er en af de få i landet, der arbejder hen imod bedre ressourceanvendelse af plast ved at optimere genanvendelse af produktet. Stig Nielsen er initiativtager til, direktør i og ejer af Genplast. Idéen fik han for ca. 30 år siden.

Kasper Fyllgraf Christensen lavede et vikingemotiv til den 14. plade.

Kunsthistorisk projekt i Aars havde svær tid Men resultatet af de 500 malerier blev rigtig godt Af Torsten Hansen

AARS: Gennem hele oktober har der, i en del af butikkerne i Aars, på Aars Bibliotek og på Vesthimmerlands Museum, kunne ses mere end 500 smukke og interessante malerier. Billederne er resultatet af et projekt, som Dragtlau-

get ved Vesthimmerlands Museumsforening indledte i september 2019 sammen med Østermarkskolen og Aars Skole samt Kulturskolen Vesthimmerland i anledning af Aars Bys 150års jubilæum og Vesthimmerlands Museums 100-års jubilæum. Malerierne har alle handlet om den manglende 14. plade på Gundestrupkarret, som i sin tid blev fundet i Rævemosen ved Aars. Både start, slut og forløb af projektet blev kraftigt påvirket af Corona-situationen. Malerierne blev lavet, men fernisering og meget anden aktivitet omkring

projektet har ikke været mulig. - Desværre blev festlighederne på grund af Coronakrisen aflyst. Vi markerede i stedet afslutningen på projektet ved at optage et lille filmklip, hvor Inger Nielsen, Broder Berg og jeg takker især børnene for indsatsen. Videoen kan ses på Vesthimmerlands Museums Facebook-side, siger Dorte Glasius, fra Dragtlauget. Eleverne på Aars Skole og Østermarkskolen, der har deltaget i projektet, har trods Corona-problemer fået meget ud af det. De har lært en del om byens og egnens historie.


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 7

Ny virksomhed i Aars vil indrette altaner og terrasser

Årets julegaveidé

Lisbeth Videbæk Thomsen springer ud som iværksætter Af Torsten Hansen

en krukke, siger Lisbeth V. Thomsen. Samarbejdet med Altan Alferne begyndte i september, hvor Lisbeth V. Thomsen var i København. I oktober var de en tur i Jylland, og planen var, at Lisbeth V. Thomsen skulle have været i København igen forleden. Men det var netop dagen efter, at Vesthimmerland blev lukket ned, sammen med seks andre kommuner. Det betød, at aftalen blev udskudt - men genoptages i næste uge. Videbæk Creative skal ikke begrænses til Aars eller Vesthimmerland. Allerede i næste uge har Lisbeth V. Thomsen en aftale med en boligforening i Vejle, og hun forestiller sig, at der i Århus og andre større byer er gode muligheder for at designe spændende altaner. - Jeg kan også se, at mange virksomheder har plads til at gøre deres udeområder mere spændende. Der er mange muligheder, og som man siger ”hvis alle gør lidt, så bliver det til meget”, og det vil jeg gerne hjælpe til med, siger Lisbeth V. Christensen.

248,-

I 150 år har Aars formået at tiltrække handel, erhverv og industrier. Med erhvervsudviklingen kom nye, driftige borgere til byen og med dem et behov for nye uddannelses- og kulturinstitutioner. Allerede i slutningen af 1800-tallet blev kimen lagt til udviklingen af et blomstrende foreningsliv, der gennem årene har frembragt mange nye, skelsættende tiltag i byen. Med bogen ”Aars 150 år” foreligger nu for første gang i byens historie en samlet beskrivelse af udviklingen fra landsby til hovedby i Vesthimmerlands Kommune.

- Der kan gøres meget, selv om der er begrænset plads på en altan, siger Lisbeth Videbæk Thomsen, Videbæk Creative.

når de designer grønne altaner og terrasser. Deres indgangsvinkel er meget anderledes end traditionel anlægsgartneri. - Indretningen af altanerne

sker med letvægtskrukker, fordi de ikke må veje for meget på en altan. Men det er utrolig så meget forskelligt man kan have på en altan, og også i

Aars 150 år

• Helbindsbog • 432 sider • Flot illustreret VESTHIMMERLANDS MUSEUM

Kan købes i museumsbutikken på Vesthimmerlands Museum og hos Kvickly Aars fra onsdag den 25. november

AARS AVIS

- når det skal være lokalt!

JUL MED DANSK FOLKEHJÆLP JULEN ER SOM BEKENDT HJERTERNES FEST Derfor summer Dansk Folkehjælps Genbrugsbutik på Himmerlandsgade 103 i Aars af julestemning og gode juletilbud De frivillige hjælpere har taget hul på indsatsen for at skaffe penge til afdelingens julehjælp I afdelingens trailer hentes brugte møbler med henblik på videresalg, hvis overskud går til Dansk Folkehjælps humanitære arbejde Et erhvervspanel kontakter det lokale erhvervsliv, som donerer bidrag til julehjælpen Sidste år indsamlede vi så mange penge, at vi kunne imødekomme samtlige ansøgninger om julehjælp. Det lykkedes kun takket være enestående lokal opbakning Hjælp os med at gentage succesen i år. Det sker ved at give et økonomisk bidrag til julehjælpen Gør en god handel i Genbrugsbutikken, Himmerlandsgade 103, Aars

SEND ET ØKONOMISK BIDRAG til konto nr. 9217-175-00-800800 eller til MobilePay nr. 394540 Noter: Julehjælp og dit navn Giv din donation senest den 15. december 2020. Så er du med til at give udsatte familier med børn en bedre jul

Herdis Brix

Formand, Dansk Folkehjælp Vesthimmerland

Bliv selv friv

illi

g Dansk Folke hjælp er afhæ ngig af lokal, frivill ig opbakning . Har du nogle ledige timer, så bliv en de l af et socia lt fællesskab hos os. Kontakt Dan sk Folkehjæ lp Vesthimmerl ands Afdelin g på tlf. 4011 5201 eller Herdisbrix@ hotmail.com

Af Kim Ørsted Iversen

Aars 150 år

AARS: Mange års interesse for haveindretning viste sig positiv for Lisbeth Videbæk Thomsen, Peder Stubs Vej 27, Aars, da hun sidste år blev arbejdsledig i forbindelse med en omstrukturering på Aalborg Universitet. Livsændringen fik hende til at springe ud som iværksætter. Hun etablerede Videbæk Creative, hvor haveindretningen er i fokus. - Jeg elsker at designe haver, og så går jeg meget ind for biodiversitet, forklarer Lisbeth V. Thomsen. Hun har dog hurtigt besluttet sig for, at hun gerne vil kaste ekstra fokus på altaner og terrasser, der ofte er oversete som grønne områder. - Jeg fandt firmaet Altan Alferne i København. Deres koncept med at designe ”grønne” altaner med en masse planter er virkelig spændende. Derfor tog jeg kontakt til dem, og nu har vi lavet en aftale om, at jeg bliver lokal partner for dem, siger Lisbeth V. Thomsen. Altan Alferne går all in,

Aars 150 år

af museumsinspektør Kim Ørsted Iversen

Velkommen til Dansk Folkehjælp Vesthimm erlands julemarked i Genbrug sbutikken, Himmerla ndsgade 103, Aars.

Alle børn drømmer om en god jul. land Dansk Folkehjælp Vesthimmer hjælper med at gøre drømmen til virkelighed.


Aars Avis

SIDE 8

Højtuddannede skal ”Go Vest” til Vesthimmerland Samarbejde skal bygge bro mellem virksomheder og arbejdskraft Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Højtuddannede skal ”Go Vest”. ”Go Vest” er et samarbejde mellem Vesthimmerlands Kommune, Jobcenter Vesthimmerland og Erhverv Væksthimmerland, der skal tiltrække flere højtuddannede til virksomhederne i Vesthimmerland. - Det er helt afgørende for virksomhedernes vækst samt udvikling i Vesthimmerlands Kommune generelt, at virksomheder har adgang til den arbejdskraft, de har behov for. Derfor har vi sat Go Vest projektet i søen for at imødekomme virksomhedernes behov,

siger borgmester Per Bach Laursen og understreger, at et erhvervsliv i vækst også skaber grobund for bosætning. Akademikere i små og mellemstore virksomheder kan være nøglen til at sikre øget vækst og beskæftigelse hos det vesthimmerlandske erhvervsliv. Ansættelsen af højtuddannet arbejdskraft kan være med til at forbedre den enkelte virksomheds konkurrenceevne gennem øget produktivitet, innovation og nye markedsmuligheder. At akademikere skaber vækst for den enkelte virksomhed, er dokumenteret viden. Tiltrækning af højtuddannede øger også ansættelsen af ufaglærte

og erhvervsfagligt arbejdskraft. I gennemsnit 1,1 flere ufaglærte og 0,9 flere erhvervsfaglige medarbejdere. Det kan koste virksomhederne dyrt ikke at søge denne udvikling, både i forhold til vækst og produktivitetsfremgang. Løsningen er bl.a. en større og direkte dialog gennem en indsats, hvor der skabes mulighed for at bygge bro mellem virksomheder og akademikere.

Uundværlig værdi Brobygningen er omdrejningspunktet i Go Vest. På nuværende tidspunkt deltager 14 virksomheder fra Vesthimmerland i projektet. En af dem er murer og entreprenørvirk-

somheden HME, Hornum. - Virksomheder er i dag kun bæredygtige ved at ansætte vidensmedarbejdere. Derfor har vi valgt at deltage i Go Vest projektet, da det for os er en mulighed for at ansætte højtudannet udenlandsk arbejdskraft, også inden for vores branche. Med projektet bliver barriere som sproget også imødekommet. Vi har i forvejen erfaring med ansættelse af højtuddannet arbejdskraft, også udenlandsk. Vi ser det som en uundværlig værdi grundet den hurtige udvikling. Det er ny viden, der skal til for at sikre videreudvikling af vores virksomhed, siger adm. direktør i HME, Knud Kristensen.

Udfordringen ligger i at mange vesthimmerlandske SMV’er (små og mellemstore virksomheder) ikke har tradition for at tiltrække og ansætte højtuddannet arbejdskraft: Derfor sker der ikke et naturligt match mellem virksomhederne og de højtuddannede. Samarbejdet mellem Vesthimmerlands Kommune, Jobcenter Vesthimmerland og Erhverv Væksthimmerland skal skabe det match. Med fokus på de udenlandske højtuddannede bliver der tænkt i andre rekrutteringsbaner og nye faggrupper, som virksomhederne ikke normalt plejer at ansætte. - Vi i Erhverv Væksthimmerland er meget glade for, at vi har fået mulighed for at søsætte dette projekt med tiltrækning af højtuddannet udenlandsk arbejdskraft i Vesthimmerland. Vi er godt i gang og har allerede god kontakt med 15 virksomheder i Vesthimmerlands Kommune og 10 kandidater til po-

25. NOVEMBER 2020

tentielle jobs, og ser frem til, at vi sammen med virksomhederne kan få nogle gode kompetencer ind i de enkelte virksomheder. Der vil også være mulighed for praktikperioder. Det er dog ingen hemmelighed, at vi også bliver lidt begrænset af Covid 19. Men projektet løber frem til 2022, så der er og vil fortsat være mulighed for virksomheder at deltage i projektet. For at gå forrest har vi valgt at ”tage vores egen medicin”. Derfor har vi ansat to praktikanter. Viola fra Ungarn og Lucia fra Italien. De bruger meget af tiden på kommunikation med kandidaterne og arbejder ihærdigt på at lære dansk. Derudover har Vesthimmerlands Kommune ansat Frederikke – oprindelig fra Hornum – som praktikant, og hun hjælper bl.a. med kommunikation med virksomhederne, siger projektkoordinator Kirsten Heisz fra Erhverv Væksthimmerland.

Vesthimmerlands turisme blev reddet af sommerhuse Krogh Madsen Arkitekter a/s 98 62 18 66

www.km-ark.dk

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering Tømrer - Snedkerforretning Årupvej 14, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

- Din sikkerhed www.vm-sikring.dk Telefon 70 230 550

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550 www.vm-sikring.dk

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Destination Himmerland ønsker genstartspakke på 1,5 mio. kr. Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Turismen i Vesthimmerland beholdte skindet på næsen, men står overfor udfordringer. Det er mere eller mindre opsummeringen over status for årets turisme fra Jimmi Stæhr-Petersen, direktør i Destination Himmerland. - Vi er sluppet nogenlunde gennem krisen. Himmerland er i top fem af destinationer i Danmark, hvor de danske turister har søgt hen og holdt sommerferie. Det danske marked er størst for Destination Himmerland og udgør 78 pct. af vores turismeovernatninger, og vi har oplevet en stigning på det marked. Det tyske marked har også fyldt godt i sommerhusene, modsat fra Norge hvor vi har oplevet et fald på over 50 pct. siger Jimmi Stæhr Petersen. Det er dog kun på sommerhuse, der kan udvises en væsentlig stigning på 17,6 pct. Campingpladserne har også haft en udmærket sæson med en stigning i antal overnatninger på 2, 8 pct. Men for feriecentre og hoteller har der været et væsentligt fald på 26 og 17,2 pct. i overnatninger. Det kan nok ses som et udtryk for, at de turister, som kom til Vesthimmerland, ville kunne holde afstand til andre og ikke have for fællesarealer.

Turismen i Vesthimmerland trænger til en genstart for 2021 ifølge direktøren for Destination Himmerland. Foto: Torben Johannsen.

Vækst udfordret Omtalen af Nordjylland i danske og internationale medier som et nyt ”Wuhan” hjælper ikke ligefrem på udsigterne for 2021. Dertil kommer, at det økonomiske råderum for nogle af aktørerne i Vesthimmerland enten er skrumpet voldsomt ind eller stort set er væk efter 2020 sæsonen. Fra VisitDenmarks kontor i Norge er der forlydender om, at de norske turister - som normalt udgør et væsentligt segment af turister i Himmerland - er meget forsigtige. Selvom nordmændene heldigvis har Danmark som første prioritet, når de tænker ferie. - Der ligger en helt særlig indsats i at sikre en positiv

markedsføring med budskabet at Nordjylland netop ikke er et nyt Wuhan!, understreges det af Jimmi Stæhr Petersen. Han er parat til en stor markedsføringsindsats, men efter en hård sæson for mange aktører samt en tvangsnedlukning håber han på en håndsrækning i form af penge. - Fra Destination Himmerland har vi i 2020 helt ekstraordinært brugt over 600.000 på markedsføring i Danmark. Men stort set al markedsføring skal genstartes, og fortællingen om at Vesthimmerland ikke er et nyt Wuhan kræver en særlig indsats. Jeg kunne ønske, at man afsatte på den gode side af 1,5 million kr. til genetablering og nytænk-

ning af markedsføringsindsatsen for turisterhvervet. Det sikrer, at de kan koncentrere sig om at navigere med deres virksomheder og sikre produktudvikling og øge fokus på kvaliteten, siger Jimmy Stæhr Petersen.

Jimmi Stæhr Petersen.


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 9

DISSE TILBUD GÆLDER KUN SØNDAG DEN 29. NOVEMBER

T S E F R E T S I D E M E P M KAE T

HEL SVINEKAM

K UN

E V A L E M M E J H N VI LAVET 1 TO ISTER! JULEMED

Pr. 1/2 kg

1495 STOR SYLTE

K UN

K UN

Kun

29,KOG-SELV RULLEPØLSE

K UN

RIBBENSTEG

Pr. 1/2 kg

Pr. 1/2 kg

Kun

KUN 89,-

19

95

34

CERES JULE HVIDTØL

Pakke. med 6 ds.

HJEMMELAVET NORSKE KLEJNER

Pakke. med 6 fl.

K UN Vi har 900 stk.

14

95

1/2 HJEMMELAVET HAMBURGERRYG

K UN

95

CARLS JUL

Maks. 8 pk. pr. kunde.

Pr. 1/2 kg

K UN

K UN

Kun

KUN

4 stk.

20,-

1495

30,-

Maks. 5 pk. pr. kunde.

+ pant

+ pant

DISTRICT 7 PINOT NOIR ELLER CHARDONNAY

SPIER PS

MOSCATO D´ASTI FONTANAFREDDA

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

GÆLDER HELE UGEN... ROUTE 2 ZINFANDEL BIB

K UN 6 flasker

399,Pr. fl. 149

Kvickly Aars Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

K UN

6 flasker

299,Pr. fl. 139

95

Åbningstider Alle ugens dage 6.30 - 22.00

K UN

95

POST nord og gls Alle ugens dage

6 flasker

258,Pr. fl. 69

95

K UN

Kun

99,Førpris 17995

Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer

Aars


Aars Avis

SIDE 10

25. NOVEMBER 2020

Energioptimering betalt tilbage på under to år Serviceleder Tonny Bach elsker at nørde med energibesparelser på Østermarkskolen i Aars Af Torsten Hansen AARS: Under Østermarkskolen løber rigtig mange rør. Mange af dem er gennem de seneste år blevet udskiftet og ikke mindst isoleret. Samtidig er der sket ændringer i selve rørføringen. - Vi har de seneste år haft gang i et renoveringsprojekt, hvor vi særligt har kigget på energioptimering, siger serviceleder Tonny Bach, Østermarkskolen. Skolens varmesystem var af ældre dato, hvilket betød, at det ikke var effektivt. - Det er er sådan, at hvis det returvand vi sender til Aars Fjernvarme er varmere end 38 grader, så skal vi betale en procent af hele regningen. Det har kostet dyrt, fortsætter Tonny Bach. Modsat gælder det, at hvis returtemperaturen er under 32 grader, så trækkes der en procent af regningen.

Penge tilbage

Serviceleder Tonny Bach, Østermarkskolen, er glad for de nye blandingssløjfer, der betyder, at skolen sparer mange penge i fjernvarme.

I samarbejde med folk fra kommunen har Tonny Bach derfor arbejdet med

energioptimering. Skolen har modtaget 150.000

kroner til projektet. - Vi har nu fået indrettet

varmesystemet, så der er lavet blandingssløjfer. Det

vil sige, at vi kan holde på vandet og bruge det en

gang til, hvis vi ikke har trukket energi nok ud af det. Det har hjulpet. Nu har vi en rimelig optimering, understreger Tonny Bach. Lige nu er det vand, der sendes retur, helt nede på 27 grader, hvilket betyder, at skolen får penge retur. Dertil kommer, at Tonny Bach vurderer, at der kan trækkes endnu mere varme ud af vandet. Han synes det er spændende, at få energiforbruget bragt ned. Derfor har han, igen sammen med kommunes folk, nørdet med andre energibesparelser. - Det er lykkedes at sænke strømforbruget med 29 procent. Det skyldes blandt andet, at jeg holder øje med, hvad der skal køre, og hvad der ikke skal. Nu sørger jeg for, at vi slukker for al den strøm vi kan i sommerperioden, uddyber han. Alt i alt betyder de energioptimeringer der er foretaget, at skolen på under to år har sparet et beløb der svarer til investeringen på 150.000 kr.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.30 Non-Stop Amerikansk thriller fra 2014 Den civilklædte politimand Bill Marks skal sørge for sikkerheden om bord på flyet fra New York til London. For Bill er det bare endnu en dag på kontoret. Lige indtil han modtager en anonym sms. Den giver ham besked på at få flyselskabet til at overføre 150 millioner dollars til en bestemt bankkonto.

Kl. 21.00 Hvor ligger Løkken? Dansk romantisk cykelkomedie serie 2020 Henrik er jaloux på Stephanies arbejde og hendes flirtende chef. Derfor planlægger han at fri til hende på en tur til Paris. Men da Corona lukker Frankrig ned, foreslår Henriks datter, Louise, at de i stedet gøder deres forhold med en tur til Løkken og ser hendes nyåbnede kro.

Kl. 22.45 Face Off Amerikansk actionfilm fra 1997 Mareridtet er først lige begyndt, da FBI-agenten Sean Archer har held til at fange sin ærkefjende, terroristen Castor Troy. For Troy, der ender i koma, har plantet en bombe midt i Los Angeles, og kun hans fængslede bror Pollux ved hvor. For at lokke sandheden ud af Pollux må Archer give sig ud for at være Troy.

Kl. 22.05 Daddy’s Home Amerikansk komedie fra 2015 Den bløde mand Brad bliver gift med Sarah og skal nu være stedfar for hendes to børn. Han insisterer på at inddrage børnenes biologiske far, Dusty, i familien. Det fortryder han bitterligt, da han møder børnenes far. Dusty er nemlig macho, charmerende og sej - alle de ting han ikke selv er!

Kl. 21.00 DMA 2020 Årets musikprisfest! DMA er tilbage, og TV 2 sender live fra det helt særlige arrangement i Royal Arena i København. For første gang er Annika Aakjær vært for musikbranchens ældste og mest prestigefyldte prisfest, så glæd dig til nogle af tidens største musiknavne - og hele ti priser, der skal uddeles.

Kl. 20.00 Jo færre jo bedre Dansk quizshow Marie Tangaa disker op med nye spørgsmål i kategorierne klassisk julebag, Seebach-hits og spanske øer samt billeder af personer med guddommelige navne. Men hvilke par har de bedste svar, som ingen andre er kommet på og får chancen for at løbe afsted med hovedpræmien på 50.000 kroner?


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

På byggeskiltet kan man se, hvordan boligerne kommer til at se ud.

Klokkelyngen i Aars er klar til byggestart Aars Boligforening opfører fire forskellige boligtyper Af Torsten Hansen AARS: Entreprenørmaskinerne er kørt i stilling, og området i Aars, der har fået navnet Klokkelyngen, er ved at blive gjort klar til byggestart. Den gang verden var normal, mødtes man til første spadestik, men sådan er det ikke lige nu. Det forhindrer dog ikke, at byggeriet går i gang til tiden. - Vi har fået lavet en murstensprøve, så vi kan se, hvordan det kommer til at tage sig ud, siger Brian Larsen, direktør i Aars Boligforening, der står bag det nye byggeri. Boligforeningen har sat

Klokkelyngen kommer til at ligge foran Gyvellunden, som man kan se bag direktør Brian Larsen, Aars Boligforening.

gang i opførelsen af 34 nye boliger, der bygges i gråbrune mursten.

- De første boliger kommer til at ligge langs Gislumvej. Derefter går vi i

Smitte i Aars inddæmmet AARS: Noget personale mangler stadig at få en tredje negativ test, men der er ikke konstateret flere Corona-smittede på Boformen Østermarken i Aars. Dermed lader smitten til at være inddæmmet, men der er sta-

G H

alleri

dig hjemsendt personale. - Det er jo i tre ryk, vi har fået smittede, så der går lidt tid, inden alle er blevet testet tre gange og dermed kan komme tilbage på arbejde. Vi har hentet personale ind fra Løgstør, Aalestrup og nogle, som

normalt ikke er i det her område. Når det er akut, er der heldigvis altid nogen, som gerne vil springe til og hjælpe, og personalet på Boformen Østermarken yder en kæmpe indsats, siger sundhedsdirektør Anne Krøjer.

JULEÅBENT

Søndag 29. kl. 13-16 Fri entré Skærtorsdag d. nov. 28. fra marts kl.- 11.00

immerland

Vi byder på gløgg, kaffe og julehygge, samtidig med at du måske kan finde specielle julegaver.

vises foråret årets første store udstilling kunstfejrer i GATTEN med stormed forårsaf vore kunstnere, Nina Hansen deltage udstilling samt særudstilling med kunstværker. værker udvalgt med stor En omhu franye anerkendte kunstnere fravilindog og du vil kunne få en snak omkring hendes kunst udland. En ekstraordinærsom kunstoplevelse i indbydende lokaliteter. er maleri, keramik og bronze. Se kalender - www.galleri-himmerland.dk Fri Entre Vi glæder os til vi ses- til lidt julehygge. Åbningstider: Torsdag søndag kl. 11.00-17.00 Gattenvej 85, 85, Gatten, Gatten,9640 9640Farsø Farsø Påskens Gattenvej åbningstider: Torsdag - Mandag kl. 11.00 -17.00 samt alle helligdage eller efter aftale. Gattenvej 85, Gatten, 9640 Farsø • Tlf. 40 56 72 56/22 23 62 69 • www.galleri-himmerland.dk www.galleri-himmerland.dk

gang med boligerne langs Himmerlandsstien, forklarer Brian Larsen. Klokkelyngens første etape kommer til at bestå af fire forskellige typer boliger. Der bygges otte boliger på 110 kvadratmeter. - De kommer til at ligne dem vi har på Højskolebakken, forklarer Brian Larsen. Dernæst kommer seks boliger på 95 kvadratmeter og 12 boliger på 78 kvadratmeter. - Der skal også opføres otte boliger på 67 kvadratmeter. Det er en størrelse vi ikke plejer at bygge. Men vi kan se, at der er behov for boliger i flere forskellige størrelser. Med de mindre boliger forventer vi at ramme en ny beboergruppe. Det kan være de unge eller de enlige, siger Brian Larsen. Blandingen af boligtyper skal også gerne være med til at skabe en mere blandet beboergruppe. - Det håber vi kan være med til at styrke naboskabet, lyder det fra direktøren. Byggeperioden for Klokkelyngen bliver forholdsvis lang. Indflytning forventes at ske til Skt. Hans 2022. - Vi har erfaring for, at det er godt med en lang byggeperiode. Vi vil hellere have et par måneder mere, og dermed forvente færre fejl og mangler. Det er lidt dyrere, men det giver en bedre beboeroplevelse, forklarer Brian Larsen. Etape et er planlagt til at koste cirka 60 mio. kroner, med en bygge-kvadratmeterpris på 20.000 kroner. Der er allerede stor interesse for det kommende byggeri. De første er skrevet op til en bolig. De 34 boliger er kun første etape. Anden etape er på vej, men der er endnu ikke lavet tidsplan for det byggeri.

Mangler du tryksager? - Flyers - Plakater - Visitkort Hurtig levering...

Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Telefon 98 62 17 11

SIDE 11

HAVNE NS RØG ..........T E RI O F.eks. Læ GO...... kre fiske kagemæ .... nd, 2-4 p L u xus s t ers., 200 jernesku ,- p

d m /d r. stk. s, håndp ampet og steg t fisk, lø illede re g, je hj.lavet dressing r, laks, kaviar, S tor t u , 135,dvalg i fersk o g røget f i sk i b utikke n Sundvej 95, Hvalp su n d , 9 6 40 Fars Åbning ø, tlf. 22 stid : Fre 27 27 27 dag og lø rdag kl. s ø n dag 1 0 .00 -19.0 kl. 10.00 0, -14.00 asparge

+45 75 13 22 22

Pasta Pizza Steak

Takeaway

Grill Caféen v. Flyvepladsen

v. Aggersundbr oen

&

GODE “TA’ MED HJEM” TILBUD HVER DAG... el

ler grillcafeen.dk brokiosken.dk

G RØGET FISK ALT I FERSK O AWAY SAMT TAKE ............ 225,-

pers...... Fiskeplatte, 2 145,kud.................. Luxus stjernes ..95,........................... r.. te as ek rn je St + div. ...............80,Fish and chips. ...85 ,g: Alle 4 dage... Dagens midda

Bestil gerne i fo

18 rvejen tlf. 30 14

53

ors. kl. 11-18, Åbningstider: T Søn. kl. 11-18 . 10-19, Fre. og lør. kl

et Alt godt fra hav ● ts ● 964 0 Fa Hotelvej 7 Ulli

rsø ● 30 14 18 53


Aars Avis

SIDE 12

Den store handelsdag Black Friday gennemføres i Aars, men den bliver ikke helt som den plejer.

25. NOVEMBER 2020

I år har julemanden tændt træet på Kimbrertorvet på forhånd. Det er sket for at undgå alt for mange mennesker samlet på samme sted i denne Corona-tid.

Black Friday og lystænding CREAM bliver ikke som det plejer NÛ

AARS: Årets Black Friday i Aars bliver alt andet end normal. Den store handelsdag afvikles fredag, 27. november, men... Aars Handelsstandsforening har, i respekt for de udstukne Corona-regler,

ROBELL

AINT TROPEZ

BRANDTEXCREAM KAFFE

SIGNATURE

JENSENROBELL SAINT TROPEZ INTOWN BRANDTEX

SIGNALSIGNATURE ELTON JENSEN INTOWN

OG MANGE SIGNAL ERE BRANDS FØRES ELTON OG MANGE BOUTIQUE FLERE BRANDS MARY FØRES I BOUTIQUE KÆDENS MARY BUTTIKKER KÆDENS BUTTIKKER

licerer det på facebook, siger Jørgen Sørensen. - Det er ikke fordi vi har været glade for den løsning, men jeg tror folk har forståelse det, fortsætter han.

BLACK WEEK GÆLDER HELE UGEN

KAFFE Butikkerne i Aars er klar med masser af gode tilbud til Black Friday Af Torsten Hansen

ikke bliver indledt med, at julemanden kommer og tænder det store juletræ på Kimbrertorvet. Det er en begivenhed, der tiltrækker rigtig mange mennesker, og den slags er ikke foreneligt med Corona-restriktionerne. Derfor kan juletræstændingen ikke lade sig gøre på samme måde i år. Det betyder, at julemanden ikke kommer og tænder træet på fredag. Handelsstandsforeningen vil dog ikke snyde folk for at se juletræstændingen. Derfor er det sket. - Vi har optaget det og pub-

ikke arrangeret nogle aktiviteter. Derfor er det op til de enkelte butikker, hvad de tilbyder. Der er oven i købet lagt begrænsninger på, hvilke typer tilbud butikkerne bør give. Det opfordres til butikkerne ikke laver køtilbud, og time-tilbud. Men

derfor kan butikkerne stadig godt have gode tilbud, hvilket de helt sikkert også har. - Vi har lagt op til, at butikkerne udnytter åbningstiden, og har tilbud hele dagen, siger Jørgen Sørensen, Aars Handelsstandsforening.

Det gør butikkerne, og flere af dem har samtidig valgt at gøre de gode tilbud tilgængelige i flere dage. Nogle har indledt tilbuddene allerede fra i dag onsdag.

Juletræet

Postkassen

En aktivitet er der dog. Det handler om den store postkasse på Kimbrertorvet. Når man handler i en af de butikker der er medlem af Aars Handelsstandsforening, så modtager man en kupon. Når man afleverer kuponen i den store postkasse, så deltagere man i lodtrækningen om et Aarsgavekort.

FRA DEN 23. - 29. NOVEMBER

Det mest usædvanlige ved Black Night i år er, at den

M U M I N I M BLACK WEEK

-20% -20%

GÆLDER HELE UGEN FRA DEN 23. - 29. NOVEMBER

MINIMUM

EKSTRA VILDE DAGSTILBUD

KSTRA PÅ ALT I BUTIKKEN HELEEUGEN VILDE

FØLG DAGSTILBUD OS PÅ

HELE UGEN FØLG OS PÅBOUTIQUE

VI SES HOS

VI SES HOS

PÅGælder ALT I BUTIKKEN ikke nedsatte varer

MARY | SøndergadeGælder 50 a |ikke 8740 Brædstrup | TIf. 31 31 78 12 | mary.dk nedsatte varer

WWW.MARY.DK - BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – VEMB – AABENRAA - AARS

BOUTIQUE MARY MARY Himmerlandsgade Aars Tlf. 31 |31 boutiquemary.dk BOUTIQUE | Søndergade86 50 a9600 | 8740 Brædstrup TIf.45 3194 31 78 12 | mary.dk WWW.MARY.DK - BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – VEMB – AABENRAA - AARS


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 13

BLACK FRIDAY ÅBENT FRA KL. 6.00 - 21.00 BLACK -VILDE FRIDAYTILBUD -VILDE TILBUD 2017 MILIANTI CHAMPAGNE AGLIANICO BARONS DE 2017 2017MILIANTI MILIANTI CHAMPAGNE CHAMPAGNE BENEVENTANO IGTAGLIANICO ROTHSCHILD BARONS BARONSDE DE ITALIEN, CAMPANIA AGLIANICO BRUT BENEVENTANO BENEVENTANOIGT IGT ROTHSCHILD ROTHSCHILD FRANKRIG Jyllands-Posten ★★★★★ ITALIEN, CAMPANIA CAMPANIA BRUT BRUT Ekstra Bladet ITALIEN, Godt køb ★★★★★★ Alt om vin C & S WWA

FRANKRIG FRANKRIG Guldmedalje

Wine Spectator

92 point Alt Alt om om vin vin

Din Vin Guide

90 point C &CS&WWA S WWA

Ekstra Bladet

SPAR 50%

30000

Årgang 2017

★★★★★ Ekstra Ekstra Bladet Bladet Godt Godt købkøb

VinAvisen

★★★★★

Flaskehalsen

★★★★★

★★★★★★ ★★★★★★

★★★★★ Ekstra Ekstra Bladet Bladet ★★★★★

Guldmedalje Guldmedalje

★★★★★ ★★★★★ VinAvisen VinAvisen ★★★★★ Jyllands-Posten

Ekstra Bladet

Godt køb

Ekstra Bladet

★★★★★

VinAvisen

★★★★★

SPAR 58% PR. FL. V/6 FL.

50

00

★★★★★

FinansBureauet ★★★★★

SPAR 50%

VinAvisen

★★★★★

00 ,

★★★★★ Barego’mad Årgang 2017 Luca Maroni 90 point ★★★★★ VinAvisen

Flaskehalsen

★★★★★

Barego’mad

★★★★★

Luca Maroni

90 point

,

NORMALPRIS PR. FL. 120,00

FABIANO RIPASSO DELLE VALPOLICELLA 2017 MAGNUM FLASKE I LÆ150 KK CL.

NORMALPRIS PR. FL. 600,00

SPAR 300

★★★★★ ★★★★★ Jyllands-Posten Jyllands-Posten★★★★★

VinAvisen

★★★★★ FinansBureauet FinansBureauet Wine Spectator 92★★★★★ point ★★★★★ VinAvisen DinVinAvisen Vin Guide 90★★★★★ point

Ekstra Bladet

ITALIEN, ITALIEN,PUGLIA PUGLIA

Ekstra Bladet

★★★★★ Wine Wine Spectator Spectator92 point 92 point FinansBureauet ★★★★★ Din Din Vin Vin Guide Guide 90 point 90 point ★★★★★★ Alt om vin ★★★★★ VinAvisen ★★★★★ ★★★★★ Ekstra Ekstra Bladet Bladet C & S WWA Guldmedalje

PR. FLASKE

2018 MILIANTI NEGROAMARO 2018 2018MILIANTI MILIANTI SALENTO IGT NEGROAMARO NEGROAMARO ITALIEN, PUGLIA SALENTO SALENTOIGT IGT

SPAR 420 00 ,

V/KØB AF 6 FLASKER

TRÆK ER (6 STKASSE .)

SPAR 55% PR. FLASKE

180

2015 CHÂTEAU QUEYRET-POUILLAC 2015 2015CHÂTEAU CHÂTEAU BORDEAUX SUPÉRIEUR QUEYRET-POUILLAC QUEYRET-POUILLAC FRANKRIG BORDEAUX BORDEAUXSUPÉRIEUR SUPÉRIEUR

00

NORMALPRIS PR. FL. 400,00

SPAR 22000 ,

FRANKRIG FRANKRIG

SPAR 37% PR. FLASKE

25000 NORMALPRIS PR. FL. 399,00

SPAR 14900 ,

SPAR 30%

Vi holder

JULEHYGGE

PR. KASSE

45000

i butikken på søndag kl. 10.00-14.00

DAVIDSEN SUPERIOR RELEASE RUM, BLEND 12

NORMALPRIS PR. KS. 650,00

SPAR 20000 ,

Trappist.dk - Skjold Burne, Aars

Vinglæde siden 1928 Vi tager Aars Gavekort

Himmerlandsgade 81 • 9600 Aars • Tlf. 5337 0829 • Mail: info@trappist.dk Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-17.30 - Lørdag 10.00-14.00

Der tages forbehold for udsolgte varer.

I LÆ TRÆKKKER (6 STKASSE .)


x

Aars Avis

SIDE 14

25. NOVEMBER 2020

BLACK FRIDAY I KOP& KOP&KANDE FARSØ OG AARS TURTELDUER SORT Vejl. 649,95

SÆT - 4 SKÅLE BLACK WEEK

99995

BONBONNIERE Kaprifolie. H 5 cm

____________

PANDABJØRN

Vejl. 389,95

SPAR 59905

Vejl. 699,95

MINI ELEFANT Vejl. 699,95

GEORG SANGFUGL Vejl. 699,95

HVIDRIFLET SKÅLE 15 + 18 + 21 + 24 cm

FRIT VALG UANSET FØRPRIS

Vejl. 699,95

19995

PÅSKEÆG 6 CM BLACK WEEK

____________

9995

499

95

POLITIBETJENT

BONBONNIERE BLACK WEEK

Vejl. 1.599,-

SPAR 190,-

____________

PÅSKEÆG 6 cm. Vibeægblade, Clematisblade eller Magnolieblade

SPAR 70,-

SKILØBER DRENG

SKILØBER PIGE

VASE Storkenæb. H 13 cm

Vejl. 169,95

Vejl. 389,95

Vejl. 699,95

Vejl. 699,95

PÅSKEÆG STOR Tulipan, 10 cm

VASE BLACK WEEK

24995

____________

POSTBUD

SPAR 140,-

Vejl. 699,95

PÅSKEÆG BLACK WEEK

19995

____________

Vejl. 329,95

SPAR 130,-

KRUS MARKED 2 TALLERKNER BLACK WEEK ROYAL COPENHAGEN 2 STK. STJERNERIFLET Tallerken, 27 cm Pr. stk. 369,95

MINI

Normalpris 549,95

39995

49995

2 KRUS 33 CL. BLACK WEEK

____________

449

95

SPAR 239

95

BLÅ MEGA ELLER SORT MEGA 2 stk. 33 cl. Normalpris 609,95

____________ SPAR 160,-

2 KRUS 37 CL. BLACK WEEK

BLÅ MEGA ELLER SORT MEGA 2 stk. 37 cl.

649

95

MELLEM

Normalpris 2999,-

2199,STOR

Normalpris 9999,-

7500,-

SPAR 160,-

Normalpris 609,95

STJERNE RIFLET JUL 2 stk. 33 cl.

LILLE

Normalpris 899,95

44995

____________

Normalpris 409,95

2 KRUS 33 CL. BLACK WEEK

39995

____________ SPAR 200,-

MUSSEL RIFLET KRUS 2 stk. 33 cl.

Normalpris 599,95

2 KRUS 33 CL. BLACK WEEK

29995

____________ SPAR 110,-


x

Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 15

BLACK WEEK I KOP&KANDE FARSØ OG AARS Gælder fredag 27/11, lørdag 28/11 og søndag 29/11 så længe lager haves

KÄHLER LYSHUS TEMPEL

MORSØ OVNFAST FAD

CASO VAKUUMPAKKER OG SOUS VIDE STAV

SÆTPRIS BLACK WEEK

99995

____________ SPAR 139805

FAD BLACK WEEK

9995

UNIKA LYSHUS BLACK WEEK

69

95

Unika lyshus i Danmark - findes kun hos os! Vejl. 149,95

____________ SPAR 80,-

____________ Sort ovnfast fad fra Morsø på 40 x 24,5 cm i flot gaveæske Vejl 499,95

SPAR 400,-

Sous vide staven kan indstilles op til 72 timer, og går fra 45 - 90 grader med 0,1 grad nøjagtighed. Der medfølger 4 poser til vakuumpakkeren. Normal sætpris 2.398,-

÷20%

Gælder alle varer, der ikke er nedsat i forvejen samt gavekort BLOMSTERBERG MUFFINFORM OG BRØDFORM

Brødform 24 cm og muffinform til 12 stk. i den velkendte høje kvalitet fra Blomsterberg Normal sætpris 329,90

GEORG JENSEN JULEURO 2020

SÆTPRIS BLACK WEEK

99

95

____________ SPAR 22995

Juleuro 2020 - iskrystal. Leveres med rødt og grønt bånd. 18 karat guldbelagt Vejl. 399,95

KLARBORG ÅRETS NISSEPAR 2020

JULEURO BLACK WEEK

299

95

____________ SPAR 100,-

Åbningstider BLACK WEEK FREDAG LØRDAG SØNDAG

FARSØ

7.00-21.00

9.30-14.00 10.00-14.00

AARS

6.00-21.00

9.30-14.00 10.00-14.00

Spørg Farsø & Aars • 98 63 33 00

få svar

Klarborgs særlige årsnissepar i anledningen af Klarborgs 20 års jubilæum Vejl. 399,95

ÅRETS NISSEPAR BLACK WEEK

29995

____________ SPAR 100,-

• Vi tilbyder både quick kasse med ingen indpakning og hurtig ekspedition eller almindelige ekspeditioner med indpakning • Der vil være nedsat telefonservice under Black Week. Kunderne i butikken har første prioritet. • Du kan også bestille varer på kædens webshop www.kopogkande.dk • Husk vi leverer varer ud i hele Vesthimmerland ved køb for over kr. 250,-


Aars Avis

SIDE 16

25. NOVEMBER 2020

BLACK DAYS

r e p p æ t g o r e l b hos Danbo Mø SE VORES ÅBNINGSTIDER PÅ WWW.DANBOFARSOE.DK

James serveringsvogn

Flot hjørnesofa

Flere opstillinger at vælge imellem

IMMERL AN NYHED - BY H

Bøg sæbe Normalt 1.249,-

D

FÅ EN BESTIL NU OG MED E D U EP NAKK

799,-

Kom ind og få en GOD BLACK DAYS PRIS

Stof Normalt 11.699,-

E MOD 4 FORSKELLIG

7.595,-

ELLER

Hjørnesofa med open end

Stor hjørnesofa

Højre- eller venstrevendt Normalt 8.999,-

Med 2 elreclinere. Sort læder/skai udv. 310 x 252 cm Normalt 26.799,-

5.845,-

T EKSTRA NEDSA

35%

I STOF LE VE RES OGSÅ RS. SOFA SAMT 3 + 2 PE

Clausholm 3 + 2 pers. sofa

Copenhagen elevationsseng

Dansk designet klassisk sofagruppe. Semi-anilin læder Sevilla luksus 80/02 overalt. Flotte kedersyninger. Sofaen kan bestilles i andre farver samt stel i andre træsorter. Monteret med koldskum i sæde og polydun i ryggen.

140 x 200 cm . Med høj 28 lamels elevationsbund Med løft i hoved- og fodende. 5-zone pocketfjedre i 2 hårdheder (medium og fast). Fås i 3 farver. Inkl. kraftig Excelent latex topmadras med Bamboo betræk med en total højde 70 mm. Ekskl. ben Normalt 16.999,-

Normalt 29.985,-

SET PÅ TV

19.999,-

9.999,-

LE VE RES OGSÅ ENKELT VIS

LaPur continental seng

KUN 1 STK .

Med 10 cm topmadras i soft. 180 x 200 cm. Normalt 12.999,-

NG FR A UDSTILLI

Boksmadras

FÅ S OGSÅ I 18

Fås nu også i 90 x 200 cm

med kraftige dobbeltfjedre bonell fjedre, sort møbelstof og skumforstærkning i siden. 30 mm topmadras. Fåes i flere størrelser. Ekskl. ben.

Normalt 2.199,BLACK DAYS PRIS

1.495,-

Elevationsseng

40% DAYS

-25%

Drømmer du om en enkelt flot elevationsseng 90 x 200 cm. Madras: 7 zone pocketfjedre med 5 cm latex indbygget over fjedre. Bund: Elevationsbund med trådløs fjernbetjening. Høj ramme. Inkl. ben, rullemadras og lagen. Normalt 14.999,-

STORT UDVALG I KONTORSTOLE

40%

med netryg. Synkron vip Normalt 1.165,-

699,-

Lama continental seng 180 x 200 cm Med latex top Normalt 12.960,-

FR

KUN 1 STK .

A UDSTILLING

8.999,- 7.999,-

SAMMEN PASSER VI PÅ HINANDEN

TTE PÅ IKKE NEDSA

ESTUER, HJØRN DE EBOR SOFAER, SPIS FRA BUTIK

SPAR

Højrygget kontorstol

1.999,SPAR

0X 20 0 CM

F.eks.

SPAR 700,-

7.999,-

19.999,-

Farsø Boligmontering Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon 98 63 24 88 • www.danbofarsoe.dk

ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØNDAG I MDR. 11.00-15.00

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

6-pers. hjørnesofa


Aars Avis

SIDE 17

BLACK WEEK

GOLFSHOPPEN ER ÅBEN ALLE DAGE KL. 9-16

I GOLFSHOPPEN HELE UGEN

SPAR 30% PÅ HELE GOLFSHOPPEN*

BLACK FRIDAY 27/11

KL. 8-20

SE DET STORE UDVALG PÅ WWW.HIMMERLANDGOLFSHOP.EU

ALLE POLOER I SHOPPEN

-40%

CALLAWAY JAWS OG TITLEIST SM8 WEDGES

-40%

ALLE BAGS

-40%

SE VORES STORE GAVEKORTSALG PÅ WWW.HIMMERLAND.EU PSSSSST... MØD OS I HOVEDGADEN PÅ FREDAG KL. 16-19 HER KAN DU BL.A. KØBE GAVEKORT TIL:

HOTELOPHOLD for 2 personer Inkl. stor morgenbuffet, fitness og svømmehal

699,-

Weekendtillæg fre-lør 100,- pr. person Gavekortet gælder t.o.m. 31/3-2021

MORGENMAD & SPA e

man-fr

295,-

HVERDAGSSPA

195,-

Normalpris 420,-

Normalpris 275,-

BRUNCH OG SPA

WEEKENDSPA

lør-søn

340,Normalpris 440,-

Gavekortene gælder t.o.m. 31/3-2021

225,Normalpris 375,-

Gavekortene gælder t.o.m. 31/3-2021

HimmerLand | Lars Larsens Vej 1 | Gatten | 9640 Farsø | 9649 6100

W W W. H I M ME R L A N D. E U

* 30% rabat gælder ikke på vogne, samt i forvejen nedsatte varer.x Tilbuddene kan ikke kombineres med andre rabatter. Tilbudsvarer kan ikke returneres eller byttes. Forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

25. NOVEMBER 2020


Aars Avis

SIDE 18

sikhuset i Aars specifikt. Selv om der må sælges op til 500 billetter er økonomien fortsat udfordret, og der vil blive søgt midler fra Kulturministeriets hjælpepakke. - Der er lige åbnet for en ny aktivitetspulje, som vi har tænkt os at søge. Vi søger bl. a. til julekoncerten og to koncerter, vi har til januar. Vi forventer, at Covid-19 restriktionere er der en tid endnu, men samtidig opforder kulturministeren

også til, at vi laver arrangementer, så folk kan få nogle oplevelser. Coronapandemien har jo vist, at der er brug for kultur og live-events, siger Lisbet Jagd. Skulle man mangle en idé til julegave, kunne man f.eks. købe en billet til koncerten med aalborgenseren Ginne Marker, der giver koncert sidst i januar. Eller til et af de mange andre arrangementer i 2021. Musikhuslederen

Jobbyttebørs fik en langsom start Af Torsten Hansen Lørdag, 13. december er der julekoncert i Vesthimmerlands Musikhus i Aars med trioen Amazing Christmas.

Aars får sin julekoncert Musikhuset i Aars vil søge midler fra hjælpepakke Af Ture Damtoft AARS: Musikhusleder Lisbet Jagd, åndede lettet op, da Sundhedsministeriet ophævede de særlige restriktioner for de syv nordjyske kommuner i sidste uge, heriblamdt Vesthimmerlands Kommune Der skulle have været

fire arrangementer i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i perioden. De blev flyttet til januar og februar 2021 - til gengæld tyder alt nu på, at julekoncerten Amazing Christmas planlagt til fredag, 11. december kan gennemføres. - Vi når ikke at rulle de udsatte arrangementer til-

bage, men lempelserne giver noget ro omkring vores julekoncert, som jeg nu kan tro på bliver afviklet, og der er stadig billetter at få, siger Lisbet Jagd. Hun har flere gange i løbet af månederne med restriktioner udtalt sig om udfordringerne for kulturlivet generelt og mu-

AARS: Opmærksomheden var stor i de første dage efter nedlukningen af Nordjylland. Mange virksomheder var usikre på, hvordan de skulle løse deres opgaver, når de ikke måtte køre over kommunegrænsen til for eksempel Aalborg. For at afhjælpe situationen var Erhverv Væksthimmerland hurtige til at oprette en Jobbyttebørs. Her kan virksomheder skrive, hvis de mangler folk eller har ansatte der mangler opgaver på grund af nedlukningen. Nu har jobbyttebørsen

% 0 2

FR

N E K K I T U B I T L G A A D Å N P OG SØ

fungeret i cirka en uge. Omkring 90 har meldt sig til gruppen. Men antallet af opslag på siden er meget sparsomt. - Vi har heldigvis fået en positiv respons. Outline i Farsø har fundet en medarbejder, siger erhvervschef Dan Skovgaard. Han erkender samtidig, at aktiviteten på Facebooksiden har ikke været som forventet. - Det er ikke til at sige, hvorfor der ikke er flere der bruger den. Det kan skyldes, at mange har løst opgaven selv. Samtidig har noget at hypen omkring nedlukningen lagt sig, fort-

25. NOVEMBER 2020

vælger i hvert fald at tro på, de alle kan holdes, og at borgerne i Vesthimmerland snart selv kan deltage igen. - Jeg glæder mig til, at vi kan genoptage fællessang i musikhuset. De arrangementer, hvor folk selv kan deltage, er også vigtige. Jeg håber også, at vi kan holde afslutningskoncert i kulturugen i marts, men der afventer vi en beslutning om, hvorvidt der bliver en kulturuge, siger Lisbet Jagd.

sætter han. Erhvervschefen er dog overbevist om, at ideen er god. - Det er ikke vores opgave at gå ind på jobmarkedet. Det vi har lagt op til er en jobbytte børs, forklarer han.

Dan Skovgaard.

LGELIG Ø F V L E S R E VI PAKK , OG BRINGER PÆNT IND I HELE 9600 GRATIS UD

G A D R R E Ø R L A , V E G F KAF EDA S E K K I GÆLDER

VI SES PÅ... VI SES PÅ...

FREDAG FRA 6-21 LØRDAG FRA 10-14 SØNDAG FRA 10-14

65A

65A

WWW.STANDARD-AARS.DK WWW.STANDARD-AARS.DK 65A

65A


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

MAGINON

Quadrocopter

299,-

d r me æ v Kom og

SIDE 19

0 0 . 8 kl.

første 100 kunder e d l i t r mste o l b -

. 1 s r 1 a . A, A 7 2 31 . D e d G rga A e D d E n R F Sø

GOLDEN SEAFOOD

500 g

SPOT LURPAK

PRØV MIG

KUDNI

Store grønlandske rejer I lage. 200 g

I AL

Normalpris 28,95 (75,00/kg)

Smørbar eller smør 500 g (40,00/kg)

20,PRØV MIG

KUDNI I AL

15,SPAR 48%

. 0 .6 1 1 . D G A D E FR

0 0 . 8 kl.

TRADER JOE’S

Flere varianter. 200-450 g Normalpris op til 22,95 (Maks. 60,00/kg)

12,OP SPAR TIL 47%

Appelsiner

Spanien, kl. 1. 2 kg

Normalpris 22,00 (6,00/kg)

12,-

Tilbuddene gælder fra fredag d. 27. november til og med torsdag d. 3. december. Kun i ALDI, Søndergade 31A, Aars.

SPAR 45%

Der tages forbehold for trykfejl, leverandørsvigt og udsolgte varer.

Nødder eller rosiner


Aars Avis

SIDE 20

25. NOVEMBER 2020

Julefrokost 2020 - to go Menu 1: Marineret sild m/karrysalat Fiskefilet m/remoulade og citron Rejer m/æg og mayonaise Glaseret herregårdsskinke Grønlangkål m/brunede kartofler Små frikadeller og stegt medisterpølse, sennep og rødbeder Ris a la mande m/kirsebærsauce kr. 149,Menu 2: Marineret sild m/karrysalat Fiskefilet m/remoulade og citron Koldrøget laks m/grønne slikasparges Hjemmelavet skaldyrsalat Røget ål m/røræg og purløg Glaseret herregårdsskinke Grønlangkål m/brunede kartofler Små frikadeller og stegt medisterpølse, sennep og rødbeder Saint Albrey ost m/brombærkompot Ris a la mande m/kirsebærsauce kr. 198,Min. 5 kuverter Bestil dagen før inden kl. 16.00 på tlf. 30 14 18 53 Bemærk du kan også bestille til 1. og 2. juledag

I alt har Ester Mikkelsen nu lavet 87 forskellige juleophæng, som skal udstilles i Aars. (Foto: Ture Damtoft)

Åbent: Torsdag 10-18, fredag & lørdag 10-19, søndag 11-18

Hotelvej 7 • Ullits, 9640 Farsø •

Ophæng med engle har fået Ester Mikkelsen til at glemme Corona Troen på engle er stor, og hun vil gerne gøre Aars til en engleby

30 14 18 53

Af Torsten Hansen AARS: Ester Mikkelsen, Aars, går meget op i julen. Men modsat de fleste, så har hun ingen julenisser i huset. Derimod er der julekrybber og engle i alle former og størrelser. Og engle betyder meget for hende. - Det er svært at finde engle

Kimbrerkroens

Julemenuer 2020 Lille Julebord

• Marineret sild med karrysalat • Fiskefilet med remoulade og citron • Tartelet med høns i asparges • Skinke med flødebagte kartofler og salateller grønkål og brunede kartofler • Frikadeller med rødkål • Ris a’ la mande med kirsebærsauce

6 RETTER KR. 174,-

Julefrokost

• Marineret sild med karrysalat • Laksetimbale med rejer, asparges og dressing • Lun leverpostej med champignons og bacon • Glaseret juleskinke med grønlangkål, brunede kartofler, sennep og rødbeder • Stegt medisterpølse med stuvet hvidkål • Appelsinmarineret andebryst med frisk rødkålssalat • Ris a’ la mande med kirsebærsauce • Osteanretning med frugt og kiks

8 RETTER KR. 203,Find os også på

Utradiotionelt julebord • Marineret røget sild med røræg og purløg • Spinatroulade med røget laks og dildcreme • Sprængt andebryst med æbletzatiki • Røget okseinderlår med melon/ tranebær kompot • Hjemmelavet kalvesylte rødbedesalat • Honningmarineret svinekam med nøddekroquetter, julesalat, pære/rød løgskompot og rødvinssauce • Cheesecake med Ris a’ la mande og nødder, dertil kirsebærsauce • Krydret æble/valnøddekage pyntet med chokoladeicing

8 RETTER KR. 235,EKSTRA RET KR. 25,BRØD OG SMØR KR. 15,SERVERES ”UD AF HUSET” BESTILLES SENEST 3 DAGE FØR. SØN. MIN. 15 KUVERTER PRISEN ER VED AFHENTNING. GEBYR VED LEVERING. TLF. 98 62 19 66 eller MAIL@KIMBRERKROEN.DK

Markedsvej 8 -- 9600 tlf.. mail@kimbrerkroen.dk 98 62 19 66 Markedsvej 8 - 9600 Aars tlf. 98Aars 62 19 -66 mail@kimbrerkroen.dk

i Aars i december, alt andet julepynt, men ingen engle. Det må blive min opgave. Sådan tænkte Ester Mikkelsen, og selv om hun er udfordret af et meget dårligt syn, så har hun kastet sig over opgaven med stor ildhu. - Da Danmark blev lukket ned 11. marts på grund af smittefare, og for at beskytte de gamle som var særlig udsatte, så ryddede jeg op og fandt en lydbog om engle af den irske forfatter Lorna Byrne ”Et budskab om håb fra englene” og en anden bog om engle. Da slog det mig, at det var det, jeg skulle lave i denne tid, siger 86-årige Ester Mikkelsen.

Idé finpudset Ideen blev finpudset, og hun besluttede at lave juleophæng med engle. Ophæng der kan hænge i byens butikker og andre steder. - Så gik jeg i gang. Rev gamle lagener i passende stykker og klistrede dem fast på en bordplade. Det tog tid, for det skulle tørre mellem stof og papir. Pludselig kom jeg i tanker om nogle brædder fra et kasseret klaver, disse havde den rigtige størrelse. Jeg fandt to i skuret, så fandt min mand Anker flere gamle brædder, som var ideelle til formålet, nu kom der gang i produktionen, kommer det ivrigt fra Ester Mikkelsen. Hun købte kantbånd, metalophæng og klistermærker. Hun så for sig, at en del af baggrunden skulle være noder. Engle spiller jo musik. Hun kunne dog ikke finde noder i genbrugsbutikkerne. Men når man tror på engle, som Ester Mikkelsen gør, så sker det, at de kom-

Ester Mikkelsen lægger et stort stykke arbejde i hvert ophæng. (Foto: Ture Damtoft)

me en til hjælp. - Så skete der noget. Jeg tror, englene hjalp mig. Telefonen ringede, lederen af genbrugsbutikken havde fundet en masse gamle nodeblade til mig, lige sådan som de skulle være - gulnede og slidte og den rigtige størrelse. Samme dag modtog jeg en pakke med gamle noder fra en kirke i København. De havde hørt, at jeg manglede noder til mit projekt. Jeg nænner næsten ikke at rive de gamle salmenoder i stykker, men nu har jeg lavet 87 ophæng, forskellige men efter samme model, siger Ester Mikkelsen. Produktionen af de mange ophæng har fyldt hendes hverdag. - Jeg har været så optaget af det hele, at jeg næsten har glemt Corona, kommer det glædestrålende fra hende. Hun synes egentlig, at Corona-tiden har været dejlig for hende. Hun har ikke haft gæster, og samtidig har hun haft plads til at rode lidt med de mange ophæng. Hver ophæng er 150 cm langt. Modellen er et

Kristus-billede foroven, så en masse engle og nederst et julekrybbemotiv med det nyfødte Jesusbarn. Ester Mikkelsen vil gerne dele sin glæde over engle med andre, og tanken var jo, at få flere engle i Aars. Derfor tog hun kontakt til Aars Handelsstandsforening og fik dem med på, at de mange juleophæng skulle vises frem i butikkerne. Det er der en række butikker der er med på, så Ester Mikkelsens ophæng kan opleves i juletiden i Aars. Det er i øvrigt ikke første gang hun giver sit bidrag til julehyggen i Aars. I 2017 lejede hun en tom butik i Himmerlandsgade og fyldte den med julekrybber, som hun samler på. Også den gang var der plads til engle mellem julekrybberne. Ester Mikkelsen samler nemlig både på julekrybber og engle.

Engleby - Jeg har haft utrolig stor glæde af mit engleprojekt. Jeg håber, at folk vil tage imod englene, så Aars, der i øvrigt er en meget fin handelsby, også kan kaldes en engleby, slutter Ester Mikkelsen.


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 21

JUL PÅ AARS HOTEL LÆKRE TILBUD MED ALT, HVAD JULEHJERTET BEGÆRER.

Jule Menu

(Nydes i restaurant eller vin kælder nov. - dec.)

Røget Laks

Med syrnet fløde og grøn olie, dild agurk og sprødt rugbrød

Steak af Oksefilet fra Himmerland Med jordskokke puré, chips, kartofler og rødvinssauce

eller Stegt andebryst

Med sellerikompot, rødbede, kartofler og brombærsauce

Pannacotta

Med appelsinsorbet, syrnet æbler og bær, krystalliseret hvid chokolade

2 retter 255,3 retter 295,Skal forudbestilles 2 dage inden og minimum 2 personer

Frokost Juleplatte

Serveret i restauranten til frokost fra 11.30 til 14.00

Sammensæt selv 7 retter ud af huset • Marineret sild m/ karrysalat • Rejer m/ mayonnaise og citron • Limemarineret laks m/ krydderdressing • Røget torsk m/ rejer • Serrano skinke med melon • Lun fiskefilet m/ remoulade og citron • Glaseret skinke m/ grønlangkål, brunede kartofler, rødbeder og sennep • Medister m rødkål • Ribbenssteg m/ rødkål • Frikadeller m/ rødkål • Tarteletter m/ høns i asparges • Osteanretning m/ danske og franske oste • Chokoladekage med bærskum • Ris á la mande m/ kirsebærsauce • Brød og smør

199,- pr. person ved afhentning Ekstra ret 30 kr Det kolde julemad er anrettet på fade, og det varme er i termokasser. De afleverer emballagen dagen efter. Minimum 6 personer

Juletapas

Ud af huset eller nydes i restauranten alle dage på nær søndag Skal bestilles 2 dagen inden. Minimum 2 pers.

Min 2 pers.

• Anderilette på kål, nødder og appelsin

• Hvide sild med karrysalat

• Røget torsk på rød spidskåls salat og granatæble

• Fiskefilet med citron og remoulade

• Skinkesalat på sprød bund af hjertesalat

• Steg og frikadelle med rødkål • Tartelet med høns i asparges • Ris a la mande med kirsebærsauce

Pris pr. person 129,Bestil inden i kommer så vi er klar til jer

Julebuffet Kl. 17.00 til 21.00

(i skal desværre være ude 21.50) • Marineret sild med karrysalat • Fiskefilet med remoulade og citron • Tarteletter med høns i asparges • Frikadeller med rødkål • Ribbensteg med rødkål • Glaseret skinke med grønlangkål og brunede kartofler • Medisterpølse med stuvet hvidkål • Ris a la mande med kirsebærsauce

Spis hvad du kan, pris pr. person

Kun 159,Følgende datoer: Fredag og Lørdag d. 27/11 og 28/11 Fredag og Lørdag d. 4/12 og 5/12 Fredag og Lørdag d. 11/12 og 12/12 Max 10 personer pr. bestilling

Vi vil gerne skrue op for julestemningen med en række tilbud med alt, hvad julehjertet begærer. Både her i huset og ud af huset

• Julegris i wrap med svesker i bacon • Tunmousse og kæmperejer • Røget dyrekølle med syltede bøgehatte og løgkompot • Cheesecake med kirsebær glace

Pris pr person 169,Brød og smør 20,-

Himmerlandsgade 111 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 16 00 · www.aarshotel.dk


Aars Avis

SIDE 22

25. NOVEMBER 2020

Natur’lig juleglæde i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Alt er næsten som det plejer at være i december måned hos naturvejleder Karin Winther og naturmedhjælper Anette Ervolter i Vesthimmerlands Kommune. De udarbejder og inspirerer stadig til ”gør det selv” aktiviteter i naturen og er som altid klar med natur- og aktivitetskalenderen. - De kommende fire søndage, vil vi inspirere til hjemmelavede naturaktiviteter og julegaver, bæredygtig indpakning og meget andet. Men så stopper ”plejer” også, for vi har aflyst vores traditionelle julearrangement 1. søndag i advent i Jenle Plantage. Heldigvis nåede vi at få nisserne på plads, så familier på egen hånd kan tage på tur og løse nisseopgaverne, som findes på Naturekspeditionens hjemmeside, siger Karin Winther. De vil også gerne gøre

en ekstraordinær indsats for at skrue op for juleglæden, hos både børn og voksne i denne for mange svære og helt anderledes jul. Hver dag i december frem til juleaften bliver det muligt at deltage i Naturekspeditionens julekalenderguiz. Her skal der quizzes om viden på lokaliteter, hvor man kan tage på tur i mindre grupper, når man ikke kan mødes til større julefrokoster og familiekomsammen. - Hver dag kommer vi med ledetråde. Det kunne f.eks. være: På dette sted finde du løgkarse om foråret, og stedet ligger ¨Hist hvor vejen slår en bugt¨. Hver dag trækker vi lod om dagens gave blandt de rigtige svar, men det primære i quizzen er at sprede budskabet om andre muligheder at være sammen på i naturen i disse coronatider, siger Karin Winther.

De konservative byrådsmedlemmer Pia Buus Pindstrup (TV) og Signe Nøhr har store ideer for udvikling af bymidten.

Generationernes kvarter i Aars Store ideer om byudvikling fra to konservative byrådsmedlemmer Af Ture Damtoft

Karin Winther (TV) og Anette Ervolter.

AARS: Der skal være plads til både unge og ældre, og så skal det være i flotte omgivelser i midten af Aars. Sådan er hovedønskerne fra de to konservative byrådsmedlemmer Signe Nøhr og Pia Buus Pindstrup, når Aars bymidte skal udvikles. - Vi har lige haft en analyse af 50-70 åriges boligbehov, og de vil gerne være tæt på både byen og grønne områder. Det skal gerne være en lejebolig, gerne i et fællesskab og så være i rollatorafstand fra både grønne

Testamente:

områder og butikker i deres gode år efter arbejdslivet, siger Signe Nøhr. Hun og partifællen har en idé om, at svømmehallen skal give plads til et seniorbofællesskab, men boliger hvor ældre kan føle sig hjemme og samtidig have plads til besøg. - Ældre har nogle andre forventninger nu end for en generation siden. Der skal lægges vægt på æstetikken, og de vil ikke være på et lillebitte hummer, hvor der ikke er plads til besøgende, sigr Pia Buus Pindstrup. Pladsen til boliger til unge - især dem som går på Himmerlands Erhvervsog Gymnasieuddannelser - tænker de skal være på det nuværende Plejecenter Østermarken som et skole-

hjem. Beboerne herfra skal så flyttes til det nye seniorbofællesksab. Plejecenter Solvang tænkes omdannet til ungdomsboliger. Til slut skal friluftsbadet bevares som et rekreativt tilbud og Peder Stubsvej have ændret vejføring, så området kun krydses af et stisystem. Og, nå ja, så skal huset, der huser Vesthimmerlands Museums kontorer, også lige rives ned for at give plads til et grønt område. - Vi kan skabe noget helt nyt og øge livskvaliteten for især den ældre generation ved at udvikle området og bringe generationer sammen, siger Signe Nøhr. Ungdomsklubben HotSpot, der blev åbnet i 2091, ligger i forvejen i den tilbageværende del af

det gamle rådhus, og både Signe Nøhr og Pia Buus er sikre på, at de ældre gerne vil have den yngre eller to gange yngre generation omkring sig. - Nu har vi givet vores bud på udviklingen af bymidten. Det er jo indgangspartiet til Aars og trænger til udvikling. Det kunne være fedt, hvis dem, som gerne vil bruge det, kommer med input, siger Signe Nøhr. - Det er jo det, der er sjovt ved at være med i politik; at man kan præge den langsigtede udvikling. Vi ved godt,der skal findes penge til det. F.eks. et offentligt/ privat partnerskab men vi er stadig på idéstadiet, og vi skal ikke nødvendigvis finde en fuld finansieringsplan på det her stadie, siger Pia Buus Pindstrup.

Er du sikker på, at det er de rigtige, der arver dig? Ved at oprette et testamente kan du bestemme, hvem der skal arve dig. Vi rådgiver dig om skatteforhold, arveforhold og arvens fordeling og bistår med oprettelse af dit testamente.

Området mellem svømmehallen og det gamle rådhus og helt ned til Vesthimmerlands Museum skal være grønt område, hvor unge og ældre kan mødes på tværs af generationer, mener Pia Buus Pinstrup og Sine Nøhr.


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 23

Ta´på julegaveindkøb i Aars

Køb julegaver i Aars

UDSALG

Black

Man modtager en kupon hver gang man handler og JULE KONKURRENCE 2020 deltager i lodtrækning af Aars Gavekort for

FRIDAY

KR. 50.000,-

❤ Profil Optik ❤ Specialbutikken ❤ Bygma ❤ Svane Køkkenet ❤ Hvidt & Frit Sport24 ❤ Peders Bageri ❤ Stubberup El ❤ Kvickly ❤ Standard ❤ Matas ❤ Kiropraktisk Klinik ❤ Skoringen ❤ Foto-Lab ❤ Klemmen ❤ Jens Buus ❤ Aars Hotel ❤ Kimbrerkroen ❤ Peugeot Aars ❤ Auto Aars ❤ Aars Teater Bio ❤ Imerco Aars

❤ Højbjerg ❤ Mr. Højbjerg ❤ Buddy Legetøj ❤ Wagner ❤ Vero Moda ❤ Laumann ❤ Kære børn ❤ MyHeart ❤ Byens Blomster ❤ Tøjeksperten ❤ Aars Bolighus ❤ Sportmaster ❤ Kop & Kande ❤ Labtech Data ❤ Nyt Syn Aars ❤ Torben ❤ Byoung ❤ Aars Apotek ❤ Normal ❤ Bettekun Garn ❤ Tæppe og Gulvhuset

Led lys 3 stk. 10, 12,5 og 15 cm høj. Ekskl. batterier. Normalpris 299,95

n e y b e Jul s Aar

Fredag d. 27/11 kl. 06.00 - 18.00

VIND AARS GAVEKORT ❤ Restaurant Messen FOR ❤ Rum by Kri-stense ❤ Bladcentralen ❤ Hinrichsen ❤ Toyota - MTH Biler ❤ Boutique Mary ❤ FriSørensen & Rønberg ❤ Drejer Designcenter ❤ Bloom By Lene ❤ Trappist.dk - Skjold Burne ❤ Vesthimmerlands Cykelcenter

kr. 50.000,-

Kom til og ko Aars jules m i temn ing

Vi Fjerner Momsen På Alt i Butikken! * Gælder dog ikke 2021 cykel

VESTHIMMERLANDS CYKELCENTER Jyllandsgade 42

AARS

Tlf. 98 62 36 65

VESTHIMMERLANDS CYKELCENTER Nørregade 73

Farsø & Aars

FARSØ

Tlf. 98 63 33 98

Vesthimmerlands største udvalg i cykler, tilbehør...!!

sengesæt Mimi. 100% bomuldssatin. Mørkegrå, mørkeblå eller mørkegrøn.

FriT vaLg

9995 sPar 200,-

sPar

2 SæT

Figur Forår, Sommer, Efterår eller vinter. H18,5 cm. Hvid. Normalpris 299,95

140 x 200 CM

3 STk. LED LYS

99

95

29995

sPar

67%

sPar 700,-

67%

sPar 200,Vase mini Hammerhøi. 3 stk. i sæt. H5,8, H6,4 og H8,2 cm. Design: Hans-Christian Bauer. Hvid. Normalpris 349,95

sPar

57%

sPar

60%

3 STk i SæT

kaNDESæT

29995 sPar 450,-

Åbningstider Farsø aars Torsdag 26.11 9.30-17.30 9.30-17.30 Fredag 27.11 7.00-21.00 6.00-21.00 Lørdag 28.11 9.30-14.00 9.30-14.00 Søndag 29.11 10.00-14.00 10.00-14.00

Kandesæt - 7 dele Melodia. krystal. 6 stk. highball glas 36 cl og 1 kande 1,2 ltr. Normalpris 749,95

Farsø & aars • 98 63 33 00

14995 sPar 200,-

gratis varelevering i hele vesthimmerland ved køb over kr. 250,-


SIDE 24

Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

Ta´på julegaveindkøb i Aars

BLACK FRIDAY LØRDAG ONSDAG TILOV BER D. 25.-28. N EM

SPAR

25% PÅ ALLE VARER! Tilbuddet gælder kun 25.-28. november 2020. Gælder ikke i forvejen nedsatte varer, gavekort og multimediaprodukter.

27.11.20 - 6.00-21.00

-20% PÅ ALT HERRE OG DAME* TORSDAG - FREDAG - LØRDAG - SØNDAG

Følg med på Facebook og se en masse gode tilbud *I FORVEJEN NEDSATTE VARER UNDTAGET

Aars CityCenter • Tlf. 96 97 90 98 • buddy-leg.dk

ALLEREDE NU - byt helt frem til marts 2021 2-pak Moscow Mule krus

99

95

SPAR 100,-

5 dele Barsæt Kobber

199

95

døgnåbent med Selvbetjening* Sådan gør du Nemt og enkelt

SPAR 150,-

Å ben t

i he l e b u t ik k en

1. gå hen mod Skærmen 2. når lyden kommer er døren låSt op 3. betal med mobilpay 1.

2.

3.

*OBS: Der er ingen personale udenfor åbningstid!

Himmerlandsgade 69 9600 Aars Tilbuddene gælder til og med onsdag den 23. december 2020. Priserne er inkl. 25% moms. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer, trykfejl, manglende leverancer samt udsolgte varer.


25. NOVEMBER 2020

Aars Avis

SIDE 25

Ta´på julegaveindkøb i Aars

ai16061187265_black 2020.pdf 1 23-11-2020 09:05:26

Black Friday

i Rum by Kri-Stense FREDAG DEN 27. NOV. 06.00-21.00 LØRDAG DEN 28. NOV. 10.00-14.00 SØNDAG DEN 29. NOV. 10.00-14.00

C

M

Y

M

MY

Y

MY

Krystalstager

Adventsstage

-20%

Norm. 14995

i tre størrelser

K

uden pynt

Black friday

9995

Uldplaid

Norm. 59995 Black friday

29995

Jubilæums noël nr. 28 Norm. 34995

Black friday

19995

Tilbuddene gælder kun i de ovennævnte tre dage. Begrænset antal.

Himmerlandsgade 94 • 9600 Aars • tlf. 22 42 46 47

www.rumbykristense.dk

NYT HOS

GO’ PRIS PÅ 10 OG 11 KG GAS

LABTECH - NU KAN DU FÅ TAGET PASFOTO HOS OS! 8 STK.

AFHENTET 30410 Regulator 169,-

KUN

100,-

Gælder til og med 2. december.

SPECIAL~BUTIKKEN HIMMERLAND A/S Peder Møller Lauridsen Himmerlandsgade 139 · 9600 Aars · Tlf. 98 62 41 88 · Fax 98 62 44 96 www.sb-himmerland.dk · e-mail: info@sb-himmerland.dk Åbningstider: mandag–fredag 0700–1630 · Lørdag 0900–1200

LABTECH DATA

- Danmarks bedste IT-Service

Himmerlandsgade 97 • 9600 Aars • tlf. 98 62 12 12


Aars Avis

SIDE 26

25. NOVEMBER 2020

Ta´på julegaveindkøb i Aars

KÆMPE PBLACK O P - U PFRIDAY

ÅBEN I 28 TIMER FRA FREDAG KL. 10.00 TIL LØRDAG KL. 14.00

BLACK WEEK

TIMETILBUD

OUTLET

FREDAG 23.00-24.00 GÆLDER FRA FREDAG D. 27. NOVEMBER KL. 6.00 WRANGLER

D.

2 5.

NOVE MBE R

LØRDAG 00.00-01.00 3-PAK 3-PAK 3-PAK LINDBERGH HÆTTETRØJE I LOKALET OVER FOR TØJEKSPERTEN, JBS BOMULD/ FØR JBS BAMBUS BJØRN 499,- NUBORG 175,VED SIDDEN AF LOOP FITNESS Før 400,ELASTAN TIGHTS LØRDAG 01.00-02.00

GRØN ONSDAG SPAR OP TIL

29. 4 . N OV E M . BTIELR D. 2 27

NOVE

D.

MB

40%

ER

40% 50%

D.

23. N

OVE M BE

R

LU KS U S TO R S DAG SPAR OP TIL

20% 40% 40% 25%

N OVE M BE R

PÅ A L L E D U F T E

D

50%

G 2 1. N O V E M BE 0. O R .2

PÅ A LT M A K E U P

PÅ U DVA LGT H E L S E

PÅ B E S T S E L L E R E

Før 300,-

SPAR OP TIL

6 . N OV E M B E R D. 2

PÅ ALLE MATAS PÅ F E M V I L D E EGNE BRANDS TILBUD 2. D. 2

Før 350,-

PÅ UDVALGTE GRØNNE BRANDS

B L ACK W E E K E N D

FØR 600,- NU 400,-

PÅ ALLE GAVEÆSKER OG PAKKEKALENDERE

MATAS ÅRS Tilbuddene gælder så længe lager haves.

-75%

LINDBERGH POLO

FØR 299,- NU 100,LØRDAG 02.00-03.00 LOOSE FIT JEANS (2 MODELLER)

FØR 599,- NU 250,-

NU 200,- NU 200,- NU 250,1-PAK KUN ÅBEN I 3 DAGE BJØRN BORG

D. 13/6 KL. 10.00-17.30 FørTORSDAG 170,-

LØRDAG 03.00-04.00 BISON TIGHTS

FØR 149,- NU 50,-

10 PAR LØRDAG 04.00-05.00 HUZAR STRØMPER BJØRN BORG 2-PACK (STR. S & M) FØR 350,- NU 75,-

FREDAG D. 14/6 KL. 10.00-24.00 LØRDAG D. 15/6 KL. 00.00-14.00

LØRDAG 05.00-06.00 JBS TIGHTS (STR. M & L)

FØR 150,- NU 50,LØRDAG 06.00-07.00 STORT T-SHIRT MARKED

NU 75,-

100,-

FØR OP TIL 300,- NU 50,-

· LANDSDÆKKENDE BYTTESERVICE I +110 BUTIKKER - 365 DAGE OM ÅRET · HOS TØJEKSPERTEN HAR VI PRISMATCH, SÅ DU KAN STOLE PÅ PRISEN · BLIV MEDLEM AF KLUB TØJEKSPERTEN & OPSPAR 5% BONUS NÅR DU HANDLER

SE ALLE BLACK WEEK DAGSTILBUD PÅ MATAS.DK

BOsCH stangstøvsuger BCH65RT25A. Athlet, 25,2V. Ledningsfri støvsuger, med samme rengøringsresultat som en almindelig støvsuger. Normalpris 3199,-

krus

6995 sPar 130,-

AARS Himmerlandsgade 91 · 9600 Aars · Tlf. 72 45 44 93

eva solo krus Lungo 2 stk. 23 cl. Porcelæn med silikone. Tåler maskinopvask. Normalpris 199,95

sTanGsTøvsuGer

1499,sPar 1700,-

rosendahl fade 24x12,5 cm Normal 169,95

BesTik

99995 sPar 1599,-

24x24 cm Normal 219,95 38x25 cm Normal 269,95

BLACK DAYS

-25%

7995 9995 14995

PÅ ALT*

OGSÅ PÅ I FORVEJEN NEDSATTE VARER * GÆLDER IKKE ELEKTRONIK, MEDLEMSVARER OG GAVEKORT

60 dele WMF Bestik Philadelphia Produceret af tysk kvalitetsstål. Tåler maskinopvask. Blankt rustfrit stål. Normalpris 2599,-

GraTis

Åbningstider Torsdag 26.11

AArs 09.30-17.30

Fredag 27.11

06.00-21.00

Lørdag Søndag

09.30-14.00 10.00-14.00

28.11 29.11

Farsø & Aars • 98 63 33 00

varelevering i hele Vesthimmerland ved køb over kr. 250,-

DET TILBUD

R

GÆLDE

MED TIL OG

.11.2020

DEN 30

SPORT 24 AARS HIMMERLANDSGADE 56 TELEFON 98 62 36 99


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

Ta´på julegaveindkøb i Aars

SIDE 27

Nanna Ditzel - Trinidad: 3850,-

Thomas Pedersn - Stingray stolen
 Fra 11.289,-

Søndergade 34 • 9600 Aars • tlf. 98 62 16 11 Følg os på facebook

Vi tyvstarter

BLACK FRIDAY fra d. 25. november med gode tilbud

Kubus

-20%

Handel lokalt på dit eget apotek - vi er stadig klar til at hjælpe dig Både i butikken og via webshoppen

PÅ ALLE VARER I BUTIKKEN*

T1 Bord KAMPAGNE PRIS!

HELE NOVEMBER GIVER VI

*Gælder ikke i forvejen nedsatte varer Tilbuddene gælder indtil den 1. december

RABAT PÅ NÆSTEN ALLE VORES VARER*

Design byKATO

Normalpris: 15.950,-
 Nu:

9.950,-

25%

*Gælder ikke lægemidler, stærke vitaminer/ mineraler, ernæring og i forvejen nedsatte varer.

S3 Opbevarings møbel
 Design byKATO

Filialer:

Farsø Apotek Torvet 8

Vestre Boulevard 1-3 . 9600 Aars . tlf. 98 67 28 00 . aarsbutik@garant.nu www.drejerdesigncenter.dk

Aalestrup Apotek Jernbanegade 6

UP P O P r e n b å s r a Kære Børn A ars A i n e o r k r e r b m shop på Ki

Spar

50-80% f seje På masservaarer og søde rn til baby, bø og teens

Spar

50-80% På assorter

TØJ & OVERTØJ • SK et O & STØVLER LEGETØJ & UDSTYR

På assorterede

MØBLER & AUTOSTOL KLAPVOGNE & BARN E EVOGNE

Åben til og med mandag den 30. november Gaver kan byttes frem til 31/1-2021 FØLG MED PÅ VORES

Alt hvad dit barn har brug for... Din KÆRE BØRN

Markedsvej 3B • 9600 Aars • Tlf.: 9833 5566

Ma-fr: 10.00 - 17.30 • Lø: 10.00 - 14.00

Himmerlandsgade 55 · 9600 Aars · tlf. 62 26 56 80 skoringen.dk


SIDE 28

Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

AKTIVE FORENINGER I AARS SIDEN MED »AKTIVE FORENINGER« BRINGES I AARS AVIS MINDST 8 GANGE ÅRLIGT. PRIS FOR OPTAGELSE: KR. 510 + MOMS PR. FORENING.

A Aktive Kvinder Aars

S Socialdemokratiet Vesthimmerland

D Det Danske Spejderkorps

V Vesthimmerlands Handicap Idræt

Formand: Lilly Hansen Dalstrøget 38, 9600 Aars Tlf. 25 72 21 06 Kasserer: Lillian Madsen Dronningholmvej 78, 9600 Aars Tlf. 40 49 55 50

Formand: Jacob Kjær Larsen Havbrovej 71, 9600 Aars Tlf. 30 38 92 20 Gruppeleder: Jens Kristian Jensen Tlf. 20 87 19 37 Kasserer: Maria Lynnerup Tlf. 24 62 52 02 www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

D

Diabetesforeningen Vesthimmerland lokalforening

Formand: Lise H. Jensen Illerisørevej 38C, Hvalpsund, 9640 Farsø Tlf. 20 92 14 55 Mail: lise@fiskegaarden.dk Kasserer: Peder Mark Henriksen Tlf. 20 55 98 01 Mail: pmarkfoulum@gmail.com www.vesthimmerland.diabetes.dk

F FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Tommy Tindahl Tlf. 61 30 74 99 Formand: Dorthe Rolighed Tlf. 22 84 74 37

H Haveselskabet Vesth. kreds

Formand: Edel Nygaard Rüsz Nørdamvej 38, Ugelris, 9632 Møldrup Tlf. 22 59 76 29 Mail: enr@haveselskabet.dk

H

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 41 70 44 20 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62 www.himmerlandsjernbaneklub. 123hjemmeside.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 40 11 52 01 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 21 78 86 24

Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Konservative V Vesth. Vælgerforening

Formand: Ilse Skadhauge Larsen Birkevej 46, Hvorvarp, 9600 Aars Tlf. 22 44 02 67 Kasserer: Hanne Monrad Agertoften 16, 9620 Aalestrup Tlf. 29 62 71 63

V

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Eva Auken Trængstrupvej 99, 9541 Suldrup Tlf. 61 85 98 65 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

V Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Joan Glerup Kristensen Møllevej 1, 9600 Aars Tlf.: 25 77 34 98 formand@vk-vesthimmerland.dk Kasserer: Jesper Glerup Kristensen kasserer@vk-vesthimmerland.dk Mødested: Idrætscenter Østermarken Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Sagen Æ Ældre Aars Lokalkomité

Formand: Birgitte Bager Christensen Solbakken 12, 9600 Aars Tlf. 40 25 32 03 Mail: fm.aars.861@aeldresagen.dk Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Denise Lund Larsen, Bakkegaardsvej 6, 9600 Aars - Tlf. 21 24 32 48 Mail: bakken6@mail.dk Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

H Himmerlands Saluteringslaug AA Aars Badmintonklub

Oldermand: Peter Stenild Kaj Munks Vej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Per Holm Stenildhøjdalen 111, 9600 Aars Tlf. 27 78 46 11

Formand: Jesper Svendsen Herredsvej 52, 9600 Aars Tlf. 40 42 11 04 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

L LandboSenior Vesthimmerland AA Aars Billardklub Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Bent Pedersen Keldgårdvej 87, 9600 Aars Tlf. 20 45 99 55

R Røde Kors Aars/Aalestrup

Himmerlandsgade 101 Formand: Lone Chodavarapu Tlf. 42 73 44 65 Kasserer: Inge Lise Hemmingsen Tlf. 40 36 21 88 Besøgstjeneste Aalestrup: ........ 41 82 32 11 Besøgstjeneste Aars: ................ 30 54 65 50 Vågetjeneste: ............................. 23 45 50 13 Nørklere: ................................... 51 15 85 55 Førstehjælp: .............................. 20 78 78 54 Røde Kors Butik: ... 21 29 49 32 /61 67 81 69

Formand: Mikael Toft Sjøstrupvej 28, Gislum, 9600 Aars Tlf. 29 24 85 96 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

AA

Aars Borgerforening

Formand: Jørgen Kristensen Gl. Skolevej 12, 9600 Aars Tlf. 25 75 40 74 Kasserer: Kirsten Haugaard Kg. Christiansvej 15, 9600 Aars Tlf. 22 55 72 71 www.aarsborgerforening.dk

AA Aars Bridgeklub

Formand: Jan Kvitsau Nielsen Havbrovej 12, Hornum, 9600 Aars Tlf. 51 24 42 71 Mail: kvitsau@aars.dk Kasserer: Michael Nørgaard Grundrvigsvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 35 20 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

AA Aars Brydeklub

Formand: Flemming Johansen Stuhr Keldgårdvej 109, 9600 Aars Tlf. 28 93 53 47 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

AA Aars Erhvervsråd

Formand: Lars Thomsen Tvebjergvej 9, 9600 Aars Tlf. 23 61 88 07 Sekretariat: Erhverv Væksthimmerland Messevej 1, 9600 Aars

AA Aars Fitness

Formand: Steen Bartholomæussen Tlf. 20 29 00 38 Sekretær: Anne Mette Thomsen Tlf. 20 73 14 65 Kasserer: Bente Lyngberg Tlf. 51 68 88 11 Mødested: Aars Stadion Lyngsøvej 2B, 9600 Aars

AA Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Claus Hylleberg Ørnevej 2, 9640 Farsø Tlf. 21 45 65 61 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

AA Aars Golfklub

Formand: Søren Friis Næstformand: Claus Andreasen Baneudvalgsformand: Karsten Urband Kasserer: Jakob Rold Christensen Medl. af bestyrelsen: Birte Hvid Benediktson Medl. af bestyrelsen: Poul Erik Haurum Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars. Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

AA Aars Gymnastikforening

Formand: Morten Pugholm Rasmussen Dalstrøget 17, 9600 Aars Tlf. 51 80 42 84 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

AA

Aars Håndboldklub

Formand: Kurt Simonsen Tlf. 21 82 98 62 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

AA Aars Idræts Klub

Formand: Peter Rønfeldt Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Ilona Strange Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

AA Aarsegnens Jagtforening

Formand: Chris Thillemann Tlf. 40 19 67 95 Mail: formand@aejf.dk Kasserer: Jens Jensen Tlf. 22 57 10 65 Mail: kasserer@aejf.dk Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

AA Aars Patchworkforening

Formand: Birgit Jensen Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 21 75 38 42 Mail: bjensenaars@gmail.com Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 24 79 42 54 Mail: helle-g-jensen@hotmail.com

AA Aars Seniorer

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Dr. Holm vej 38, 9600 Aars Tlf. 21 65 29 61

AA Aars Petanque Klub

Formand: Kjeld Jensen Hans Egedesvej 107 H Tlf. 98 62 34 63 Kasserer: Tove Andersen Tlf. 23 32 08 65 www.aarspetanque.dk Mødested: Sports Allé v/Nutidsmuseet

AA Aars Skakklub

Formand: Mogens Nielsen

Hjortholmvej 44, 9541 Suldrup Tlf. 29 25 46 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 40 83 53 33 willymoeller@dbmail.dk Spillested: Agri Nord, Markedsvej 6, 1., 9600 Aars

AA Aars Svømmeklub

Formand: Jimmy Krøier Sørensen

Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Søren Lauridsen Dr. Christines Vej 12, 9600 Aars Tlf. 40 71 34 53 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, Himmerlandsgade 25, 9600 Aars og Farsø Svømmehal, Åkjærsvej 27, 9640 Farsø www.aars-svommeklub.dk

AA Aars Tennisklub

Formand: Jesper Hartvig Kristensen Tlf. 60 93 34 67 Kasserer: Poul Erik Pedersen Tlf. 21 41 88 80 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47 mail@aarstennisklub.dk www.aarstennisklub.dk

AA Aars Venstrevælgerforening Formand: Kristian Stein Nielsen

Bandsholmvej 54, 9600 Aars Tlf. 40 41 61 43 Kasserer: Søren Vestergaard Sørensen Kirkevej 40, Hornum, 9600 Aars Tlf. 40 56 10 10


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 29

Medarbejderne - hvoraf langt de fleste er lokale - er i fuld gang med at fylde butikken op. De to på fotoet er fra Aalestrup og Vegger med havde ikke lyst til at få deres navne med i avisen.

Butikschef Marie Lorentzen og distriktschef Jakob Mouritsen.

Aldi i Aars klar til at fejre åbning af udvidet butik

rom, portvin og alkoholfrie øl, og så har vi også lokalt personale, hvor nogen har været her i over 10 år, siger Marie Mouritzen. Den centrale placering i Aars betyder skarp konkurrence med de eksisterende dagligvarebutikker og snart også Lidl. - Vi har loyale kunder, som også kom med i den midlertidige butik på Vestre Boulevard. De kommer forhåbentlig med tilbage til bymidten, og vi forventer også at få nye kunder. Med den fælles p-plads her i midtbyen kunne vi ikke være

Udtrykket ”en verden til forskel” er ikke overdrevet Af Ture Damtoft AARS: Efter seks måneders ombygning er den udvidede Aldi-butik i Aars klar til at slå dørene op. Det sker på fredag 27. november. Butikschef Marie Lorentzen og distriktschef Jakob Mouritsen er sammen med medarbejderne i fuld gang med at gøre klar. De første varer kom i fredags, og i alt kommer der leverancer fra syv fuldtlastede lastbiler, inden alle hylder og kølemontrer er fyldt op. Det er det nye AldiI. En rummelig butik, som er en verden til forskel fra vores tidligere butik i Aars, siger Jakob Mouritsen. Og det er ikke overdrevet. Væk er den overvejende dybblå farve, afstanden mellem hylderne er vel lidt mere end fordoblet, loftshøjden hævet og ind er kommet tydelig skiltning om de forskellige produkter. Ikke mindst bake-off produkter som danskerne har taget til sig og er blevet placeret tæt på indgangen. - Visuelt udtrykker butikken noget helt andet end før. Vi har et større udvalg, og varerne bliver bedre præsenteret. Vi skal have så højt et niveau på discount, som det kan lade sig gøre, siger Jakob Mouritsen. Han vil ikke ud med et præcist beløb for omkostningen af den funklende nye butik. Men det må vel dreje sig om adskillige millioner? - Joh, men vi tror fast på,

placeret bedre, siger Marie Mouritzen. Hun ville gerne have holdt en stor åbningsfest, men det sætter Corona-restriktioner naturligvis en stopper for. Men, åbningsdagen bliver da fejret. - Der er buketter til de første 100 kunder og bake-off produkter til de første 200. Vi har også et lykkehjul for børn, hvor de kan vinde godteposer, og skrabelodder til voksne. Nu mangler vi lige at få det sidste på plads, men vi er helt sikkert klar til på fredag, siger Marie Mouritzen.

Mangler du:

Non-food afdelingen bliver næsten fordoblet - bl.a. med legetøj og disse søde skamler til børn.

at det betaler sig, siger distriktschefen og peger på, at kunderne i Aldi i en ny undersøgelse fra Yougov giver discount-kæden en dobbelt så høj vurdering på indretning i dens nye butikker.

Skarp konkurrence Der hersker lidt organiseret kaos et par dage inden åbningen, men konturerne til en flot og indbydende butik er tydelige. Salgsarealet er blevet næsten fordoblet til godt 900 kvm., og er man lidt nervøs for corona, kan der sagtens holdes afstand i gangene. Og så er der masser af håndsprit og ikke mindst mundbind ved indgangen, så man kan få et

på og betale efter indkøbet, hvis man skulle være kommet hjemmefra uden. - Kunderne skal komme ind og opleve butikken, og det

vi har gået og arbejdet hårdt på. Vi er bedre end vores ry på f.eks. frugt og grønt, og vi har masser af danske varer. Vi har testvindere som

Magasiner flyers hjeMMesider foldere plakater logodesign banner beachflag roll-ups

så ring idag

20 30 65 43

Din lokale VVS’er

Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk

fi n d o på faceb s ook

kontakt@boostingbusiness.dk - www.boostingbusiness.dk


Aars Avis

SIDE 30

25. NOVEMBER 2020

7.999.spar 8.000-

Scott

SCOTT HJØRNESOFA med pufafslutning. Cognacbrun i bonded læder. Før 15.999.-

Ekstra åben fredag kl. 10.00 - 20.00 lørdag og søndag kl. 10.00 -18.00

KLINT 3+2 SOFASÆT Betræk i sort bonded læder og massiv bøgetræ gavle. Sætpris: Før 7.998.-

TEMPUR ELEVATIONSSENG med special DJ madras - vælg mellem sensation eller original inkl. Gold elevationsbunde. B 180 x L 200 cm. Pris uden gavl & ben. Før 35.996,-

sætpris

5.998.spar 2.000.-

19.999.spar 15.997.-

stort studie med stole og sofaer

Black OP TIL 50% Friday

27.500.spar 29.496.-

UDSTILLINGSMODELLER SÆLGES HVOR DU SPARER

F.eks. EMILY SOFA med chaiselong, monteret med sort Paloma læder. El-juster nakke. Før 56.996.-

stort studie med

spar op til

60%

F.eks. PINNACLE LÆNESTOL med indbygget fodskammel i mocca, sort eller nougat læder. Før 8.995.-

Verdens bedste Recliner

VI FINANSIERER GERNE DINE MØBLER

UDEN RENTE OG OPRETTELSESGEBYR

www.max-jessen.dk

764575

14.999.-

spar 1.34925

20% PÅ ALLE outlet VAREr inkl. NEDSATTE varer

Tilbudene gælder t.o.m. 29. november

Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk

MICHIGAN SM27 SPISEBORD 205 x 101 x 74 cm. Hvidt spisebord med laminatbordplade og ben i sort wengébejdset egetræ. Benene kan trækkes fra hinanden for at gøre plads til de 3 medfølgende tillægsplader.

Black Friday Week

SILHOUETTE SOFA Sælges i flere ass. stoffer. Før fra 25.399.-

nu fra

6.995.-

spar op til 60%

599.spar 650.TRAY BAKKEBORD Smart bord som passer perfekt til den moderne livsstil. Lime 40 x 40 cm. Før 1.249.-


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 31

16.950.spar 10.000ANDERSEN FURNITURE S3 KORPUS Sæbebehandlet eg, flerfarvet front 32 x 131 x 43 cm. Før 26.950.SL190 SOFA Stof: Tåsinge frv. 05Mollis M-190-2. Sæde dun top Ryg dun/granulat. Ben: Eg B15. Udst.model. Før 24.002.-

14.999.spar 9.003.-

TRAY TABLE Før 1.999.-

999.spar 1.000.spar

50%

kun 1 stk.

A-SHELF HYLDE Før 1.199.-

spar

44%

699.spar 500.-

spar

MARIA 3+2 PERS. SOFASÆT Monteret med blødt lækkert okselæder overalt. Stel i massivt bøg eller eg. Se alle farveprøver i forretningen. Før 64.720.-

44.999.spar 19.721.-

kun 1 stk.

Black Friday

BØRGE MOGENSEN SHAKERBORD Klassisk Børge Mogensen-design. Tidløs æstetik i egetræ. Fås i 180 cm. Før 11.999.-

15% på ikke nedsatte varer

Der tages forbehold for trykfejl og mellemsalg

7.995.spar 5.005.-

9.999.spar 2.000.-

VI FINANSIERER GERNE DINE MØBLER

UDEN RENTE OG OPRETTELSESGEBYR

MØBLER OG DESIGN SIDEN 1951

ALBERT DE LUXE STOL LAV Sæbebehandlet bøg m. sort l ædersæde. Design: Finn Østergaard. Udst.model. Før 13.000.-

Hos Max Jessen Terndrup finder du et bredt sortiment af alt bolig-indretning til din bolig. Bl.a. det store sortiment fra ILVA, søvn-center og det store MAX Design hus med mere end 1000 m2 med kendte Brands: Hay, Normann, Ferm, Sackit, FDB, Muubs, Gazzda, Nielaus, Skipper, Stouby, Natuzzi, Søren Lund, Hästens mm.

20% PÅ ALLE outlet VAREr inkl. NEDSATTE varer SPISEBORDE Ass. langbord. 180 cm eller 240 cm i ask eller valnød med laminat. Før fra 21.499.-

nu fra

7.999.-

SHOP ONLINE PÅ MAXJESSEN.DK

299.spar 500.KANINSKIND Lysegrå. 100% ægte kaninskind i natur lys grå 115 x 65 cm. Før 799.-

Black Friday Week

Medlem af ILVA MAX Design kun i ILVA, Terndrup Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk Mandag - fredag 10.00 - 20.00 Lørdag og søndag 10.00 - 18.00

www.max-jessen.dk


Aars Avis

SIDE 32

KØR SELV-FERIE

I SAMARBEJDE MED

Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen.

COVID-19

Vi tager forbehold for evt. restriktioner, der kan påvirke faciliteter og ydelser på hotellerne!

Julemarked i Lübeck fra 23.11.2020

Værelse med balkon

Strandhotel ved Østersøen Maritim Club Hotel Timmendorfer Strand HHHH i Nordtyskland Brusende bølger og et hav af aktivitetstilbud: Omgivelserne med udsigt over Lübeckerbugten er oplagte til spadsereture langs strandpromenaden (500 m), golf under den høje himmel på Golfpark Ostsee (6 km) eller en udflugt til den historiske bydel i Lübeck (20 km). På hotellet starter dagene med champagnebrunch, og siden kan I vælge frit mellem aktiviteter som vandaerobic, bowling, aftenshows og meget mere. Børnene kan glæde sig til børneklubbens mange lege, temadage og udflugter. Valgfri ankomst t.o.m. 19.12.2020 samt 2.1.-29.5.2021. Kurafgift maks. EUR 3,- pr. person pr. døgn.

2 nætter 1.299,-

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.699,Pris uden rejsekode 1.849,-

• 3 overnatninger • 3 x champagnebrunch • 3 x 3-retters middag/buffet • Stort aktivitetsprogram • 50 % rabat på greenfee • Børneklub (3-12 år) Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-6 år gratis. 2 børn 7-12 år ½ pris. Maks. 2 børn pr. værelse.

Kroferie på Sydhavsøerne

Pris pr. pers. i dbl. værelse

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x 2-retters middag • 1 x 3-retters middag • Værelse med terrasse og tekøkken

Ankomst ons-fredage t.o.m. 11.12.2020 samt 10.3.-25.6.2021.

Dansk herregårdsferie Julemarked i Tivoli åbner 13.11.2020

Kun slutrengøring.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.049,-

Pris uden rejsekode 1.199,Tillæg vær. med balkon fra 200,• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • Velkomstkurv på værelset

3 nætter 1.399,4 nætter 1.849,- Ankomst fredage og lørdage t.o.m. 18.12.2020 samt 8.1.Hotel Schæffergården HHHH Nordsjælland 18.6.2021. Valgfri 9.-16.10. Romantiske rammer og Danmarks største attraktioner 2020, 12.-27.2., 31.3.-3.4. inden for rækkevidde: Det er essensen af en miniferie samt 13.-14.5.2021. på det historiske jagtslot Schæffergården, der ligger næsten klos op ad Dyrehaven og tæt på alle perlerne i Nordsjælland, langs Strandvejen, Øresund og i hele Storkøbenhavn. Nyd en ferie med hyggelige gåture i dyreskoven og måske en tur til Korsbæk på Bakken (4 km). Hotellet er smukt beliggende kun 12 km fra Københavns centrum.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

Rådhuset i Aars er igen åben for borgere Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Der er igen åbne kommunegrænser, men corona-virus kaster fortsat en skygge over kommunen. Nu kan man dog igen møde medarbejdere på kommunens kontorer. - Borgerservice er igen åben fra mandag, 23. november, ligesom rådhuset og de øvrige administrationsbygninger vil være åbne, hvor borgerne skal kunne møde en medarbejder, der eventuelt kan henvise til en kollega, der arbejder hjemme, siger kommunaldirektør Henrik Kruuse. Der er fortsat mange af kommunens medarbejdere, som arbejder hjemmefra, men alle praktiske opgaver bliver varetaget så vidt muligt. - Vi følger den nationale opfordring til offentlige arbejdsgivere om at sikre, at ansatte arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdet. Øvrige

Kommunaldirektør Kruuse.

Henrik

opgaver tilrettelægges, så der kan arbejdes hjemmefra i det omfang, som det skønnes hensigtsmæssigt. Som i resten af samfundet er kommunens opgaveløsning fortsat præget af hele

corona-situationen, siger Henrik Kruuse. Han peger på besøgsrestriktionerne på plejehjem og sociale institutioner. Sundhedsberedskabet er også aktiveret - der bliver løbende holdt møder om aktuelle problemstillinger, der skal løses. Omstillingsparatheden hos ansatte og borgere mere eller mindre siden foråret - får også et ord med på vejen. - Det er min oplevelse, at hele perioden med corona har betydet mange og løbende forandringer for både kommunens borgere og ansatte. Som kommunaldirektør har jeg været glad for at opleve de ansattes gode respons hver gang. Det har vi som kommune grund til at være stolte over. Og så kommunikerer vi fortsat flittigt til borgerne om at følge sundhedsmyndighedernes gode råd og anvisninger, herunder opfordringen til at lade sig teste for corona-virus, siger Henrik Kruuse.

Destination Himmerland får projektmidler:

1.299,- Sikrer grøn omstilling og Pris uden rejsekode 1.449,-

The Cottage HHH i Nysted på Lolland Den hyggelige bindingsværkskro The Cottage med de karakteristiske skorstenspiber og det hvide stakit blev opført i 1908. Her er jeres kroferie lagt i naturens smukkeste rammer kun et stenkast fra stranden ved Nysted Nor, og på en gåtur langs vandet til for eksempel den lille, hyggelige Nysted Havn (1 km) kan I nyde en storslået udsigt over mod Ålholm Slot.

25. NOVEMBER 2020

Rejsekode: AARSAVIS

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

bæredygtighed i turismen VESTHIMMERLAND: Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har tildelt midler til projektet ”Next Step Himmerland - et grønt omstillingsprojekt” - et projekt i samarbejde med Miljømærkning Danmark. Turismeerhvervet i Himmerland skal gå en grønnere fremtid i møde Projektet er et ambitiøst 3-årigt projekt med et budget på 4,9 mio. kroner. Projektet har til formål at øge turismeerhvervets viden om grøn omstilling og bæredygtighed og bidrage til at denne viden omdannes til konkrete handlinger og aktiviteter. Erhvervet får mulighed for at omstille, målrette og fremtidssikre deres virksomhed gennem rådgivning, konkret viden og redskaber til, hvordan man omstiller sig samt hvilke værktøjer, man kan tage i brug for at blive mere bæredygtig. Dette er et vigtigt skridt for turismeudviklingen i Himmerland, da bæredygtighed i turismen kommer til at spille en langt større rolle i fremtiden. En analyse fra 2019 af VisitDenmark viser nemlig, at op til

40 procent af de adspurgte turister siger, at de forventer, at miljøvenlige og bæredygtige hensyn får betydning for deres fremtidige rejsevalg. Miljømærkning Danmark er partner i projektet Den lokalt forankrede organisation i Løgstør Miljømærkning Danmark - er partner i projektet. Organisationens rolle er at vejlede de deltagende turismevirksomheder og vejlede i værdien af miljømærker. Miljømærkning Danmark har ansvaret for Svanemærket og EU-Blomsten i Danmark.

Glæde i Aars Turistidrektør Jimmi Stæhr-Petersen på destinationens kontor i Aars, glæder sig over, at ”Next Step Himmerland” nu kan blive en realitet: ”Projektet er et konkret bevis på, at vi tager bæredygtighed og grøn omstilling i turismebranchen meget seriøst. Projektets formål og samarbejdet med Miljømærkning Danmark falder ligeledes også meget godt i tråd med vores strategi for de næste fire år. Jeg glæder mig meget over det kommende samarbejde med Miljømærkning Dan-

mark, hvilket er et unikt tværfagligt samarbejde mellem to brancher. Vi er også glade for, at Vesthimmerlands og Mariagerfjord kommuner samt Erhverv Væksthimmerland støtter op om initiativet.” Miljømærkning Danmarks direktør Martin Fabiansen udtrykker ligeledes glæde over, at projektet er landet: ”Vi ser meget frem til at samarbejde om turismens grønne omstilling og bæredygtighed. Det er glædeligt, at vi kan være med til at fremme en grønnere indstilling og understøtte med relevant viden.” Next Step Himmerland er én ud af 11 støttede initiativer Der er i alt 11 projekter, som har opnået støtte fra puljen ’Lokale Erhvervspotentialer’ via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Formålet med puljen er at styrke lokalområders erhvervsliv med udgangspunkt i stedbundne udfordringer og potentialer. I alt modtager projekterne 53 mio. kr., hvoraf 30 mio. kr. kommer fra EU’s Regionalfond, mens 23 mio. kr. er fra de decentrale erhvervsfremmemidler, der er afsat via finansloven.


25. NOVEMBER 2020

Aars Avis

SIDE 33

Gør som Lone Hertz, kør med Falck 149,Sygetransport

Dækker hele husstanden

FRA KUN

/MD.*

Uanset om du er filmstjerne, funktionær eller pensionist, kan du få brug for Falck Sygetransport. Så kan du eller en anden i husstanden blive kørt til og fra læge, hospital, speciallæge, tandlæge, kiropraktor, høreklinik, bandagist, øjenlæge og meget mere.

VI HENTER TIL TIDEN – OG RINGER 10-15 MIN. FØR

DU BLIVER KØRT AF EN UDDANNET FALCKREDDER** – DU KAN HAVE EN LEDSAGER MED

VI LEDSAGER DIG HELE VEJEN – TIL VENTEVÆRELSE OG HJEM

Bestil Falck Sygetransport på falck.dk/lone eller ring på 70 20 08 06. * Mindsteprisen i bindingsperioden (6 måneder) er 894 kr. inkl. moms. Abonnementet fortsætter herefter, indtil du opsiger det. ** Vi benytter egne reddere til de fleste kørsler, men kan være nødsaget til at sende en taxa.


Aars Avis

SIDE 34

25. NOVEMBER 2020

Sætter du pris på din by? Så er det nu du skal handle Hvordan du handler i de kommende uger og måneder kan betyde mere end du tror. Og den by du holder af, har brug for at du viser det. Vores fælles fremtid handler nemlig om hvem du handler med. Så handl med omtanke. Handl lokalt, køb lokalt online, køb et gavekort, giv et gavekort, book en aftale. Det gør en stor forskel for den by, du sætter pris på.

Sæt pris på din by

Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

Hold afstand og tag hensyn

Begræns den fysiske kontakt

Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

Der plejer at være fyldt af mennesker i messecenteret stort set hver weekend her om efteråret og tidlig vinter. Den sidste inden corona ramte var Agro Nord messen ugen inden nedlukningen.

SIDE 35

Direktør Brian Otte igang med at sætte borde og stole op til ”testerne” fra regionen - han var ene mand på arbejde af Messecenter Vesthimmerlands personale.

Håber på fire ugers Corona-kompensation Messecenter Vesthimmerland mister indtægter for en hel sæson, siger direktør Brian Otte Af Ture Damtoft AARS: Masser af aflysninger og dermed tabte indtægter. Det er billedet hos langt de fleste erhvervsdrivende i oplevelsesindustrien har set ind i stort set hele året. Værst naturligvis i foråret og så igen, da statsminister Mette Frederiksen lukkede bl.a. Vesthimmerlands Kommune i fire uger - som blev til to. Hun lovede også kompensationspakker til faste udgifter og løn i de fire uger. Men, nedlukningen varede kun to, så hvornår

slutter kompensationen? Et spørgsmål der interesserer f.eks. Brian Otte, direktøren for Messecenter Vesthimmerland; der har været kolossalt hårdt ramt af Covid-19 restriktionerne og nærmest mistet en hel sæsons indtægter. - Jeg mener, kompensationen skal gælde alle fire uger. De få arrangementer, vi havde booket, er jo blevet aflyst, og dem kan vi ikke bare lige få ind igen. Vi plejer at have messecenteret stort set helt booket op hele efteråret og vinter til messer, markeder, julefrokoster og fødselsdage. Vi har ingen-

ting nu. Det har været meget svært at navigere i, fordi reglerne ændrer sig så ofte. Først måtte vi slet ikke være sammen, så blev det 200, så 500, så slet ingen og nu igen 500. Der er ingen, der tør booke noget til om en måned eller tre, for de ved ikke, om de kan gennemføre det, siger Brian Otte. Billedet han tegner gentager sig hos alle lidt større aktører. Hvor restauranter lige skal have gjort rent og bestilt råvarer hjem, eller værtshuse kan åbne for hanen med et snuptag, så er et arrangement i et messecenter eller ophold på et hotel,

noget vi planlægger god tid i forvejen.

Rykke ministeren Det er der forståelse for fra borgmester Per Bach Laursens (V) side, og nu vil han sammen med de øvrige seks borgmestre, som måtte se kommunegrænserne blive nærmest forbudt grund. - Situationen er lidt uoverskuelig lige nu. I Erhvervshuset Nordjylland og Erhverv Vesthimmerland er vi nødt til at hjælpe hinanden, og det gør vi også og vil prøve at sikre den kompensation til virksomhederne, som der er behov for. Og jeg

forventer fra regeringen, at der kommer nogle ideer til, hvordan vi kan hjælpe virksomhederne, siger Per Bach Laursen. Han og de seks borgmesterkolleger havde håbet på en udmelding fra erhvervsminister Simon Kollerup, men tirsdag eftermiddag er der fortsat ikke kommet svar på, om kompensationen for nedlukningen gælder i de to faktiske eller de fire planlagte uger. - Nu synes jeg godt, vi kan tillade os at rykke for det. Det er jo i alle kommunernes interesse at få klarhed over det så hurtigt som mu-

ligt, siger Per Bach Laursen. Tilbage i messecentret kan Brian Otte da glæde sig over, at der kommer lidt indtægt fra Region Nordjylland i en uges tid, fordi der skal massetestes. Men personalet er sendt hjem på lønkompensation, og når massetestningen er slut, bliver der igen tomt i hallerne. - Det er frustrerende, det må jeg indrømme. Vi gør alt for at holde hjulene igang, men indtil der kommer nogle langsigtede retningslinjer, kan vi nok ikke se frem til få booket vores haller, siger Brian Otte.

Sverige og Norge meldt sig. Flere af holdene stiller med landsholdsryttere. - Jeg har fået mange henvendelser fra udlandet. Jeg tror de står og hamrer med cyklerne rundt om. De vil ud og køre, og der er kamp om at komme med i de rigtige løb, hvor Himmerland Rundt er et af dem, forklarer Mogens Kristensen. Noget af det, der bringer Himmerland Rundt op på et højt niveau, det er den

kraftige sidevind fra vest. - Alle snakker om bjerge, men sidevind er lige så svært at køre i, forklarer løbsdirektøren. Forberedelserne er meget langt, men endnu mangler aftalerne med sponsorerne at komme på plads. - Det begynder vi på nu, og vi skal nok nå i mål. Vi får også brug for en masse frivillige. På selve løbsdagen har vi brug for cirka 100, siger Mogens Kristensen.

HIMMERLANDS BOXRUM Self storage: Depotrum, lagerrum og arkivrum

22 ud af 29 hold er på plads til Himmerland Rundt i 2021.

8-55 M

3

Interesse fra udlandet for at deltage i Himmerland Rundt

• Klimareguleret og skadedyrssikret • Alarm og videoovervågning • Elektronisk adgangskontrol

Hjortkærsvej 7, 9600 Aars - Tlf. 50 86 99 94

www.himmerlands-boxrum.dk

Alle pladser kunne være besat, men direktøren venter med de sidste Af Torsten Hansen AARS: - Der har været en enorm forhåndsinteresse for at komme til at deltage i cykelløbet Himmerland Rundt, siger løbsdirektør

Mogens Kristensen. Allerede nu kunne han lukke for tilmelding, og have alle 29 hold på plads til cykelløbet, der skal køres 1. maj 2021, men han har valgt kun at lade 22 hold

få en aftale på nuværende tidspunkt. - Jeg vil lige se deres form, inden jeg åbner for de sidste, så vi kan få de stærkeste hold med, forklarer han. I Danmark er der kun

to sportsbegivenheder på Europa Tour niveau. Den ene er Made in Denmark golf, og den anden er Himmerland Rundt. Derfor har hold fra Tyskland, Holland, Frankrig, Canada,

• • •

• • •


Aars Avis

SIDE 36

Mandag 23. november var 43 pct. af Vesthimmerland Kommunes 36.015 indbyggere blevet testet med tre dage af massetesten resterende.

Næsten halvdelen er nu testet i Vesthimmerland Alle opfordres, men ingen tvinges til at lade sig teste Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Massetestningen for corona-virus tegner til at blive en succes.

Til og med mandag 23. november var 43 pct. svarende til 15.598 af Vesthimmerlands befolkning på 36.015 blevet testet på et af de fire testcentre i Aars, Aa-

lestrup, Farsø og Løgstør. Region Nordjylland har ikke oplyst individuelle tal for de fire byer. Dermed er kommunen forhåbentlig godt på vej til

at få testet mindst 75 pct. af befolkningen. - Jeg har ikke været med til at drøfte et succekriterie, og i princippet bør det være tæt på 100 pct. af dem, som kommer ud i samfundet. Ellers hedder det bare så højt som muligt, for vi skal jo gerne have fat i så mange som muligt, for at finde ud af hvad smittetrykket er, og hvilken type smitte de har. Der er heldigvis ikke fundet cluster-5, men der er fundet andre varianter. Hvis man betragter det som stikprøve, er 75 pct. en meget stor prøve, og det er fint. Men når jeg siger 100 pct., er det fordi, jeg tænker, om der kan gemme sig noget, som vi ikke har fat i. Der kan muligvis være et reservoir af smittede, som det hedder i faglige kredse, og som måske ikke bliver opdaget. Derfor håber jeg alle vil lade sig teste, siger formand for regionens Akut & Praksisudvalg, Mogens Ove Madsen (S) fra Aars, der selv blev testet efter 7. november og derfor tæller med i opgørelsen af testede under massetest-perioden.

- Vi har fået en opgave, der lyder på at tilbyde test til alle 280.000 borgere i syv kommuner. Når massetestindsatsen er omme, så er vi tilfredse, hvis alle borgere er blevet tilbudt en test. Vi hverken skal eller kan tvinge folk til at lade sig teste, så vi regner med at vi får testet tre ud af fire. Vi vil selvfølgelig gerne appellere til, at så mange som muligt lader sig teste, så vi kan få kortlagt mutationsvirus. Det er klart, at vi ikke kan forvente, at alle borgere bliver testet. Vi ved, at borgere under 2 år ikke bliver testet, ligesom der kan være borgere, der ikke opholder sig i folkeregisterkommunen. Samtidig er det op til borgerne selv, om de vil lade sig teste, siger Jan Nybo. I Vesthimmerlands

25. NOVEMBER 2020

Kommune vil borgmesteren gerne være bedst af de syv kommuner. - Jeg kan konstatere, at tilslutningen til massetesten ser ud til at være stor. Det er selvfølgelig glædeligt, og jeg tror også, vi når målet på 75 pct. i alle syv kommuner. Men Vesthimmerland skal jo give den noget gas, vi skal jo være bedst, halvgriner Per Bach Laursen (V). Massetestningen i Vesthimmerlands Kommune er til og med torsdag 26. november. Det er stadig muligt at lade sig teste for borgerne i de kommuner, hvor massetest er sluttet. Der er plads på teststederne i regionen, og borgere i de syv kommuner, der ikke har ladet sig teste, opfordres stadig til det af Region Nordjylland.

Ingen tvang At tre af fire lader sig teste, vil Region Nordjylland lade sig være tilfredse med. Den ansvarlige for processen, Jan Nybo, understreger at regionen hver skal, kan eller vil tvinge folk til at lade sig teste.

Seks af 10 af de 280.000 borgere i de syv nordjyske kommuner med massetest er indtil videre blevet testet.

Skal vi være din grafiske samarbejdspartner?

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars

Tlf. 98 62 17 11

aarsbogtryk@aarsavis.dk

www.aarsbogtryk.dk

Magasiner Flyers Plakater Visitkort Roll-ups Beachflag Bøger Logodesign Bannere Bildeko Messeudstyr og hvad du ellers lige står og mangler


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

Corona-udbrud i Aars breder sig Af Ture Damtoft AARS: Tirsdag blev der konstateret nye tilfælde af corona-virus på Boformen Østermarken i Aars. Yderligere tre beboere og to af personalet er blevet smittet. Dermed er nu i alt syv beboere og 11 fra personalet bekræftet smittet. Det oplyser Marianne Hvilsom, afdelingschef for psykiatri og handicap i Vesthimmerlands Kommune. Af de i alt 18 smittede er to beboere og to ansatte igen raske. De nu fem beboere, som stadig har Covid-19, er isoleret i Løgstør, og de ni ansatte er naturligvis

hjemsendt. Som skrevet i Aars Avis uge 47 skyldes isoleringen af beboerne på et center i Løgstør, at det kan være svært for dem at overholde reglerne om at isolere sig og ikke komme for tæt på andre. Med de fem nye bekræftede tilfælde begynder smitteopsporingen og testindsatsen fra start. Alle skal nu testes tre gang på hhv. den 1. - 4. og 7. dag. - Vi er lidt spændte på, hvor længe det varer. Nogle har ganske lette symptomer, og nogle har slet ingen. Så er der to fra personalet, som har svære symptomer, og som har svært ved bare at bevæge sig rundt i eget hjem. Der

er ingen af de syv beboere, som har haft svære symptomer eller haft brug for indlæggelse, oplyser Marianne Hvilsom. For både beboere og personale er aldersspredningen fra start-20erne til midt-60erne. Og det er de yngre fra personalegruppen, som har de svære symptomer. - Det er et blandet billede, og at de to af personalet, som har svære symptomer, er nogle af de yngre viser, corona kan ramme bredt og alle. Man behøver ikke være særligt sårbar for at få svære symptomer. Vi skal huske at passe på hinanden derude, siger Marianne Hvilsom.

SIDE 37

N E V I R D

P O H S W E B EL I DEN OG FÅ D E D N E STIG

G N I N T OMSÆ ET PÅ NETT Større geografisk marked imer Åbent 24 t i døgnet Mersalg

Syv beboere fra Boformen Østermarken er konstateret smitte med Covid-19. Fem er fortsat isoleret men udviser milde eller ingen symptomer. Arkivfoto fra rejsegilget for den nye fællesbygning i 2019.

LÆSERBREVE

Kom ud af busken! Kim Grandelag har på vegne af Karsten Blok Lemvig og Tine Sørensen, Mosbækvej 66, og Anja Larsen og Kim Grandelag, Mosbækvej 68, indsendt følgende: European Energy har i samarbejde med I/S Fuglsang foreslået et projekt om opsættelse af mellem 60 og 80 hektar solceller på begge sider af Mosbækvej ved Enghavegaard. Vesthimmerland Kommune har i maj måned sat gang i en fordebat, ”med henblik på at indsamle forslag og ideer til ny planlægning”. Dette efterfulgt af et borgermøde i august. Fri-

sten for kommentarer var i september måned. Henrik Dalgaard, der bl.a. er medlem af Vesthimmerlands Teknik- og Miljøudvalg og er hovedejer af I/S Fuglsang, har flere gange udtalt, at han gerne vil have gang i en dialog/debat om planerne. Vi ved, at mange har svaret kommuneplanlæggerne vedrørende netop denne fordebat. Vi kender dog ikke til nogen der har svaret, at det er en god idé med en solcellepark netop dér. Der har også været adskillige indlæg i dagspressen. Men vi syntes at dialogen mest ligner en monolog: De eneste prosolcellepark indlæg vi læser,

er fra Henrik Dalgaard, og når European Energy har følt sig trådt over tæerne. Alle andre indlæg har haft forskellige contrasolcellepark holdninger, og disse har været langt de fleste indlæg. Vi har overhovedet ikke hørt fra andre byrådsmedlemmer: Hvad er holdningerne hos vores byrådsmedlemmer? Er der slet ikke andre holdninger? Med andre ord – man begynder at savne en form for svar eller tilkendegivelse af, at administrationen eller de ansvarlige politikere har modtaget vores svar til fordebatten. For ellers er valget i byrådet jo let: Forkast forslaget!

3 4 5 6 0 3 0 RING 2

www.boostingbusiness.dk Himmerlandsgade 150 • AARS • kontakt@boostingbusiness.dk


Aars Avis

SIDE 38

VEGGER

25. NOVEMBER 2020

SPORT

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

forsamlingsrestriktionerne på 10 personer har måttet inddele folk i hold. - Vi har det sjovt, og vi får noget godt at spise, når vi arbejder, fortsætter Laila Hosbond. Maden laves også af frivillige, og det er Coronaordnet. Det foregår som tallerkenservering, og alle forholdsregler er taget. - Vi mangler bestemt ingenting, understreger hun med et stort smil.

Nyt

Den nye købmand, Laila Hosbond, og formanden for Vegger Borgerforening, Dean Aldberg, monterer de sidste hylder. De er blevet rengjort og er stort set det eneste der genbruges fra den gamle butik.

Frivillige har knoklet for butikken i Vegger 5. december får Storkebyen igen en købmandsbutik Af Torsten Hansen VEGGER: Om få dage får borgerne i Vegger igen en købmandsbutik i byen. Men selv om rammerne er de samme, som den butik Lars Lorentzen lukkede, så er der nærmest tale om en helt ny butik. Der er lavet nyt gulv i hele butikken, og i baglokalerne er gulvene også blevet forbedret. Alt lys i butikken er skiftet til LED. Der er købt nyt køleudstyr - både til frost og mælk. Butikken er nymalet, og der kommer en stor bagedisk. - Vi overtog lokalerne d. 18. oktober, så vi har haft travlt. Men der har været en mængde frivillige, som har hjulpet til, og de knokler stadig. De frivillige har lavet alt undtagen gulvet i butikken og elarbejde, siger Dean Aldberg, formand for Vegger Borgerforening. - Ja, folk i alle aldre har

hjulpet til. Den yngste på halvandet år, hjalp med at skovle sand, supplerer Laila Hosbond med et stort smil. Et smil hun snart skal til at sende til alle kunderne, idet hun er byens nye købmand. Hun har, sammen med de mange frivillige, været med til at gøre butikken klar.

Ny åbningsdato Oprindelig var det planen, at genåbningen skulle ske søndag, 28. november. Men nedlukningen af Nordjylland ramte genåbningen af købmandsbutikken i Vegger. - Vi kunne ikke få IT og kasseapparatet klar. Salgschefen fra Dagrofa fulgte anvisningerne og krydsede ikke kommunegrænsen, forklarer Dean Aldberg. Samme problem gjalt vareleveringen fra Dagrofa. Derfor var planen, at

der skulle åbnes 11. december. Men nu er Nordjylland igen åben, og alle kan komme til Vegger. Dermed er åbningen af butikken rykket frem til lørdag, 5. december. Det samme gælder benzinanlægget GoOn. Anlægget er også er blevet renoveret og har fået ny stander. Når dørene bliver slået op, så er det ikke kun de kendte varer fra Dagrofa kunderne kan købe. Der kommer også en stor bagerdisk. - Vi har lavet et samarbejde med Farsø Bageri, så vi kan levere frisk bagerbrød, lover Laila Hosbond.

Sjovt - Alle har taget det hele med godt humør, og de frivillige har meldt sig hele tiden, siger Laila Hosbond. Faktisk har der været så mange frivillige, der ville hjælpe, at hun på grund af

Der er mange frivillige i alle aldre, som sørger for, at købmandsbutikken snart kan åbne.

Når butikken åbner, så vil alle kunne se, at det er nyt. Allerede udefra ses det, at bygningen er skiftet fra rød til hvid. Hele fliseområdet foran og bag ved butikken er lagt om. Kundevognene skal findes udenfor, hvor der er bygget et hus til dem. Men der er faktisk også en del, der er nyt men ikke umiddelbart kan ses. Det gælder det nye anlæg til køl og frys. - Vi er gået væk fra freon. Det betyder, at vi hjælper miljøet og samtidig sparer penge, forklarer den nye købmand. Finansieringen af det nye anlæg er sket via donationer og tilsagn fra LAG. - Jeg må desværre sige, at banken har ikke stået på nakken af os for at hjælpe, men vi har løst den opgave også, siger hun, mens smilet et øjeblik har forladt hende. - Der er i øvrigt stadig åbent for donationer, der er flere ting vi gerne vil have lavet, supplerer Dean Aldberg. Noget af det eneste der genbruges fra den tidligere købmandsbutik er hylderne. De er blevet renset og genbrugt.

Næste projekt Projektet er ikke slut, selv om butikken åbner. Næste opgave bliver at få indrettet loftet på laden til udstilling. - Vi har fundet et rigtig gammelt kasseapparat i kælderen. Med det vil vi gerne lave en udstilling omkring den gamle købmandsbutik, siger Laila Hosbond. Den gamle nisse er også fundet. Den har fået lov til at blive, og kommer frem nu. Der er også fundet to gamle æsler. Det er lidt uklart, hvad de har været brugt til. Men de kan også komme til at indgå i den nye udstilling. De mange fund er gjort i forbindelse med den store renovering. Men det er ikke kun ”fund” der er gjort. Der er også smidt mange ting ud. - Vi har smidt væk med hård hånd. Faktisk har vi været på genbrugspladsen 19 gange med en fyldt trailer, siger Dean Aldberg.

De unge under 21 kan igen være op til 50 til træning.

Unge spillere kom på græs Håndbold

Af Ture Damtoft HÅNDBOLD: Såsnart de ekstra restriktioner for Vesthimmerlands Kommune var hævet, var de unge spillere i Aars Håndboldklub klar til at komme til træning igen. - Det var som at se køer komme på græs. De første trænede i fredags, for det var med at komme igang så hurtigt som muligt. Vi har haft ekstra træning over weekenden, og så har vi normalt program fra denne uge, siger bestyrelsesmedlem Søren Farsinsen. Han er med til styre U15 drengene. Der er i alt 29 i den aldersklasse, og med kun én dags varsel om træning mødte de 27 ind. - Det er jo sådan, at de er jo glade for deres sport først og fremmest. De søger jo kammeratskabet og fælles-

skabet, så der var store smil og fuld træningslyst. De gik til vaflerne, siger Søren Farsinsen. Aars HK har ca. 350 medlemmer, som ikke er på seniorholdene. - Og de går jo efter at få dyrket deres sport, fyre noget krudt af, mødes med kammeraterne og forhåbentlig snart spille kampe. Vi forventer kampe til ungdomsholdene fra weekenden. JHF er meget tæt på at melde deres beslutning, og vi er klar stort set med det samme. Hvis det var fedt at starte med at træne, kan du gange det med rigtig mange for at komme igang med kampe igen. Det er jo det, de synes er det fedeste. At få spillet nogle kampe og få prøvet sig af. Det er jo det, vi træner for. Fællesskabet er meget vigtigt men kampene er det vigtigste, siger Søren Farsinsen.

Et spil FIFA efter håndboldtræningen...


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 39

SPORT

Aars Idrætsklub får afsluttet turneringen Fodbold Af Ture Damtoft FODBOLD: De ca. 650 medlemmer i Aars Idrætsklub nåede at komme ud og sparke til en bold igen. Efter genåbningen spilles de første udsatte kampe i weekenden. - Det er vinterturneringskampene, som der kan spilles igen. Vores U13 piger spiller stadig turnering, og deres udsatte kamp i weekenden kan heldigvis spilles nu, og de kan få afsluttet deres turnering, siger centerleder Anders Christensen. Træningen er altså i fuld

gang på banerne. Ungdomsholdene med de op til 50 samlet - selvom de sjældent er over 20 - og seniorer og veteraner op til 10. Turnering for seniorholdene blev som bekendt afblæst, da regeringen indførte restriktionerne for hele Danmark, men seniorspillerne har selv taget initiativ til at træne. - De begynder igen her i weekenden med at træne i de grupper, de nu må være. Alle hold er kommet igang, og kunstgræsbanen er selvfølgelig åben hele tiden. Jeg vil tro, de fleste hold træner i december og så holder en måneds pause, inden vi forhåbentlig starter op på turneringer som normalt til

marts, siger Anders Christensen, Klubbens økonomi har ikke været påvirket af de to ugers lukning - og så dog. For kantinen er stadig lukket. - Det kan ikke svare sig, at have kantinepersonale på, når der ikke må være flere sammen. Og de piger, som arbejder der er 15-16 år og har det som fritidsjob, så de klarer det nok, siger Anders Christensen. Omklædningsrummene er kun åbne i det omfang, at retningslinjerne om afstand kan holdes, så en del spillere må klæde om derhjemme og tage sig et bad, når de kommer hjem efter træning.

Det er nogle uger side, der var kamp på banen og støj på lægterne på Aars HKs hjemmebane Idrætscenter Østermarken - hvornår det kommer igen er stadig et åbent spørgsmål.

Det er svært at finde håndbold-motivationen Motivationsmæssigt er det hårdt for spillerne Håndbold Af Ture Damtoft

Forsamlingsforbuddet sætter fortsat en stopper for at holde store svømmestævner.

Mangler stævner i Aars Svømmeklub Svømning Af Ture Damtoft SVØMNING: Konkurrencesvømmerne i Aars Svømmeklub ved ikke, hvornår de igen kan komme til stævne. - Alt blev jo lukket ned, og de stævner med 30 svømmere som er blevet holdt, kunne vi jo ikke komme med til. Hvornår der igen er et stævne vi kan deltage i, kan jeg ikke rigtig svare på. Vi fik først at vide i torsdags, vi kunne starte op igen, og vi skal lige nå at få lidt koordinering på

det, siger cheftræner Dan Nielsen. Under træningen er der en ledig bane mellem svømmerne, afstanden bliver holdt både i og oppe af vandet og der må selvfølgelig heller ikke være over 50 samlet på noget tidspunkt. Det sidste er ikke noget problem at opfylde under træningen, men til et stævne er det en udfordring. - Vi slås lidt med stævner. Det er svært at holde stævner på tværs af klubber, for der skal være et vist antal officials, og så er der ikke meget plads til svømmerne pga. forsamlingsforbuddet. I mandags så jeg svømmerne for første gang i to uger,

og vi skal også lige høre, hvad de gerne vil. Det en lettelse for dem at få lov at komme i vandet igen, men de vil jo gerne have et mål at træne henimod. Når de træner 4-5 gange om ugen, så er det jo fordi, de er konkurrencemennesker, og så er konkurrence til stævner jo et af fokuspunkterne, siger Dan Nielsen. Han håber, Aars Svømmeklub i det mindste kan holde interne stævner indenfor nogle uger. - Vi har talt om at kunne samle 30 svømmere, men hvornår vi kan konkurrere mod andre klubber, ved jeg ikke, siger Dan Nielsen.

HÅNDBOLD: Første træning efter genåbningen af Nordjylland var tirsdag aften. To grupper af ti mand inklusive træner - en banehalvdel og altså ét mål til hver gruppe. Ikke ligefrem optimale betingelser og samtidig er det med udsigt til ikke at have en idé om, hvornår Aars Håndboldklubs 2. divisions hold for både herrer og damer kommer i aktion. - Det er med frustration, vi træner, fordi vi ikke kan spille på hele banen og have hele truppen samlet. Det er der ikke nogen, der synes er sjovt. Vi kan godt lide at hygge os sammen, med det vi kan lide, og så gik vi jo ind til sæsonen med en forhåbning om at kunne præge toppen i 2. SignaPro Black skudt / Light i division. Det er lidt stykker, og indtil vi har set DHFs udspil, er det svært at have nogen idé om det, siger træner for herreholdet Claus Sevel. Under de to uger med nedlukning er der blevet trænet sammen hver for sig - en sætning som vel ikke længere kræver yderligere forklaring. Spillerne har virtuelt kørt om kap på spinningcykler eller deltaget i konkurrencer, som assistenttræner Klaus Westergaard. - Vi forsøger, men det er langt fra det, vi så frem til. Nu render vi bare og træner for at holde os lidt

Claus Sevel.

igang, og motivationsmæssigt er det hårdt for spillerne, fordi man ikke ved, hvornår man får en kamp, eller hvordan turneringen bliver afvbiklet, siger Claus Sevel.

Ikke fuld sæson Han frygter at hele sæsonen i værste fald kan blive aflyst. Sker det ikke, forventer han ikke, at hele sæsonen kan afvikles, fordi den indtil videre er lukket ned til og med 13. december. - Dit bud er næsten lige så godt som mit. Første halvdel af sæsonen er blæst af,

og jeg tror ikke på en fuld sæson, for det vil stille for store krav til spillere, som ikke er vant til flere kampe om ugen, og som også har arbejde og studier at passe. Heldigvis lykkedes et DHF at få EM for damerne op at køre, nu kan de forhåbentlig få tid til at rette blikket mod de lavere divisioner og komme med en plan for, hvordan vi får afviklet sæsonen. Aars HK herreholdet nåede at spille tre kampe af 22, inden der blev lukket ned. Den sidste i øvrigt en syv-måls sejr over lokalrivalerne fra Aalestrup. Uanset hvordan DHF mener sæsonen skal afvikles, så er der i det mindste lige vilkår for alle. - Der er lige Mors og Tvis/ Holstebro, hvor de har et liga set-up og kan træne. Men de kan ikke rykke op, så det er lige for resten af holdene. Om der så skal trækkes lod om ude- eller hjemmekampe, eller hvordan DHF vil gøre, det ved vi ikke. Vi vil bare gerne have nogle kampe at se frem til, siger Claus Sevel.

UDFØRER ALT INDENFOR BYGGERI :: Nybygning, Tilbygning & Ombygning :: Jord/kloak, Beton & Murerarbejde :: Badeværelser :: Alt i reparationsarbejde :: Total entrepriser For personlig rådgivning kontakt Edi Elkjær Tlf.: 20 99 10 93 eller Henning Elkjær Tlf.: 20 99 10 92

Hvidkildevej 9 :: Mejlby :: 9610 Nørager

Tlf. 98 65 10 92 www.elkjaer-as.dk


Aars Avis

SIDE 40

25. NOVEMBER 2020

BOLIG

Mange har fået appetit på et nyt køkken Hver femte dansker overvejer at bruge flere penge på køkkenet nu end før Corona BOLIG: 20,2 procent af danskerne siger, at de overvejer at bruge flere penge på boligindretning og projekter i boligen nu end før Corona. Det viser en analyse fra Voxmeter. Fremtidsforsker Missona Aston ser tallene som en naturlig konsekvens af, at vi for første gang oplever et stopskilt i oplevelsesøkonomien. Corona begrænser os i at rejse, og vi opdager, at vi sagtens kan opleve spændende ting derhjemme. Alt det gode, trygge og hyggelige derhjemme får øget værdi. Det er alt fra køkkenhaven og surdejen til lysten til at investere i hjemmet - herunder i nyt køkken. - Lysten til at investere i hjemmet er en tendens, som har været undervejs i

et stykke tid, men som er blevet skærpet af corona, siger Missona Aston, som taler om et værdiskifte, som er langtidsholdbart. 16,1 pct. siger, at de har planer om at nyt køkken. Her er det især lang holdbarhed - og dermed den bæredygtige tilgang det enkle design og lækre detaljer, der blive efterspurgt, men også materialer, der er rare at røre ved og lette at rengøre i hverdagen. - Vi var de første herhjemme, der hentede linoleum op fra gulvet til køkkenlågerne. Det er både slidstærkt og rart at røre ved. Det samme er et nyt materiale, som vi bruger i vores nye køkkenserie, Nordic Silk. Her bruger vi en robust kerne

20,2 procent af danskerne siger, at de overvejer at bruge flere penge på boligindretning og projekter i boligen nu end før Corona. (Foto: Phiro A/S)

af træfibre, og så er lågerne coatet flere gange med en

meget stærk maling. Resultatet er låger, som er silke-

bløde med en mat overflade. Samtidig er den matte over-

flade enorm robust over for ridser og slid, og den beskytter samtidig mod snavs og fedtfingre, siger Helle Fyllgraf, marketingdirektør i JKE. Den nye køkkenserie viser også, at danskerne igen gerne vil have det åbne køkken. Det er alt fra åbne hylder, hvor der er plads til hyggeligt nips, til vitrineskabe med lys samt et helt nyt åbent skab - kaldet baristaskabet. - Det åbne køkken er populært igen. Ikke fordi tingene skal vises frem, men fordi de skal være til at komme til i hverdagen. Og så handler det også om, at det hygger, når man kan se, at køkkenet er et sted, hvor familien lever livet, siger Helle Fyllgraf.

Vi formidler dit budskab med en iøjnefaldende

reklame

Kontakt os for et uforbindende tilbud! Bemærk: Andel personer, der benytter BoligJobordningen, er beregnet ud af de fuldt skattepligtige. Kilde: Optælling fra Skatteforvaltningens registre pr. 16. oktober 2020.

Nordjyder elsker BoligJobordningen

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk

Brochurer • Brevpapir • Visitkort • Kuverter • Fakturaer • Logoer

BOLIG: Nordjylland topper listen over, hvor stor en andel af indbyggerne, som gør brug af BoligJobordningen. De fradragsberettigede beløb bruges især på grønne investeringer i boligerne. Det bekræfter ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne behovet for støtteordninger, som kan sætte skub i den grønne omstilling. 11,2 procent af de skattepligtige nordjyder benyttede sig sidste år af BoligJobordningen, hvilket er den højest andel i hele landet. Det viser en ny opgørelse fra Skatteministeriet. Tallene tegner også et klart billede af, hvad pengene bliver brugt på i hele landet.

Hele 74,3 procent af de anvendte fradrag er således gået til energibesparelser eller andre grønne håndværksydelser. - Det viser jo tydeligt, at boligejerne i Nordjylland er meget interesserede i at tænke grønt og effektivisere deres energiforbrug. Men det understreger også, hvor vigtigt det er, at der er adgang til støtteordninger, hvis de nordjyske boligejere skal sætte handling bag de grønne ambitioner, siger Per Møller Christensen, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale i for Region Nordjylland, og uddyber: - Samtidig bekræfter det resultaterne i vores seneste befolkningsundersøgelse,

som viste, at netop muligheden for tilskud har betydning for 60 procent af de nordjyske boligejere, når de overvejer, om de skal investere i energirenovering af deres boliger. Derfor er det også positivt, at regeringen foreslår at hæve det fradragsberettigede beløb næste år. Nu mangler vi bare, at det også bliver muligt at trække materialer fra og ikke kun, som det er tilfældet i dag, håndværkernes arbejdsløn, siger Per Møller Christensen. Regeringen har for nylig foreslået at hæve de fradragsberettigede beløb i BoligJobordningen til 25.000 for både håndværksog serviceydelser i 2021.


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 41

1<+('

:MPPE M W©VOPEWWI

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK *VIHEK HIR /P

%

6WHQLOGKºMGDOHQ $DUV

8RYHUWUXIIHQ NYDOLWHWVYLOOD S§ VXEOLP EHOLJJHQKHG

+HU KDU , PXOLJKHGHQ IRU DW VOXWWH MHU WLO HW VNºQW RJ DWWUDNWLYW YLOODNYDUWHU KYRU , I§U HQ GHMOLJ EHOLJJHQKHG RJ HQ IDQWDVWLVN NYDOLWHWVYLOOD VRP EROLJ +HU HU VS¨QGHQGH P L IRUVNXGWH SODQ 2SIºUW L RJ PHG VWRU KHQV\QVWDJHQ WLO HQ YHGOLJHKROGHOVHVQHP KYHUGDJ 'HU HU SODGV WLO GH KHOW VWRUH IDPLOLHU PHG IRU¨OGUHDIGHOLQJ PHG HJHW EDG VDPW JRGH EºUQHY¨UHOVHU RJ \GHUOLJHUH EDGHY¨UHOVHU 6NºQQH VWXHU RJ HW IRUPLGDEHOW NºNNHQ DOUXP *RG EU\JJHUVDIGHOLQJ +HUWLO NRPPHU HQ VWRU JDUDJH

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

&

0ºOOHYHM $DUV

)DQWDVWLVN YLOOD PHG NRUW DIVWDQG WLO DOW L $DUV

+HU I§U , PXOLJKHGHQ IRU DW EOLYH HMHUH DI HW O¨NNHUW UHQRYHUHW RJ UXPPHOLJW KXV S§ HQ IDQWDVWLVN EHOLJJHQKHG *RGW WLOEDJHWUXNNHW S§ JUXQGHQ RJ KºMW EHOLJJHQGH HU GHU HQ Ï€RW XGVLJW VDPW NRUW DIVWDQG WLO DOW L E\HQ 8GYHQGLJW SU¨VHQWHUHU KXVHW VLJ PHG 1LEUD WHJOWDJ ]LQN WDJUHQGHU RJ LQGG¨NQLQJHU P EROLJ IRUGHOW S§ GHMOLJH RSKROGVUXP L VWXHSODQ RJ HQ JRG Y¨UHOVHVDIGHOLQJ L XQGHUHWDJHQ 8GHQIRU HU GHU J§UGKDYH WHUUDVVHDUHDOHU RJ Q\DQODJW KDYH 'HVXGHQ JRGH XGKXVH

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

1< 35,6 XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK *VIHEK HIR /P

'

*O 6NROHYHM $DUV

6PXN YLOOD PHG VM¨O RJ FKDUPH YHG O\VWDQO¨JJHW

9HONRPPHQ WLO GHQQH VPXNNH YLOOD GHU E\GHU S§ VM¨O FKDUPH RJ HQ KHOW IDQWDVWLVN EHOLJJHQKHG L $DUV 0HG JUXQG RS WLO $QO¨JVSDUNHQ RJ J§DIVWDQG WLO VNROHU GDJLQVWLWXWLRQHU LGU¨WVFHQWHU LQGNºE MD W¨W S§ DOW L E\HQ NRUW VDJW 8GHIUD IUHPVW§U KXVHW ULJWLJ Ï€RW RJ V¨UGHOHV FKDUPHUHQGH 9LOODHQ UXPPHU P EROLJ RJ JHPPHU GHVXGHQ S§ \GHUOLJHUH NYP L GHQ JRGH XQGHUHWDJH GHU KDU GLUHNWH XGJDQJ WLO KDYHQ 'HQ P VWRUH JUXQG E\GHU S§ S¨Q OLOOH RJ YHODQODJW KDYH PHG KDYHSDYLOORQ

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

'

šVWHUOHG $DUV

6WRU YLOOD S§ HNVWUD VWRU JUXQG

NYP DUNWLWHNWWHJQHW EROLJ S§ KHOH NYP JUXQG WLOPHG OLJJHU KHOH KHUOLJKHGHQ L $DUV E\ 'HQ VODJV HU PHJHW VM¨OGHQW XGEXGW WLO VDOJ %ROLJHQ VRP HU RSIºUW WLOEDJH L KDU NXQ KDIW HQ HMHU V§ EROLJHQ HU NYDOLWHWVVWHPSOHW VRP HW VWHG PDQ JHUQH YLO ER L PDQJH §U 6WXGHUH PDQ SODQWHJQLQJHQ YLO PDQ KXUWLJ VH PXOLJKHGHUQH L GHQQH YLOOD RYHQL NRPPHU DOOH KHUOLJKHGHUQH XGHQIRU S§ GHQ VWRUH JUXQG %ROLJHQ OLJJHU IRU HQGHQ DI EOLQG YLOODYHM RJ GHU HU XQGHU PLQ JDQJ WLO VNROH RJ KDO

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu


Aars Avis

SIDE 42

1<+('

0ºOOHKºMYHM 6NLYXP 1LEH

%\J Q\W S§ ODQGHW

25. NOVEMBER 2020

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

%O¨UHYHM %O¨UH $DUV

*VIHEK HIR /P

6ROLG YLOOD PLGW L %O¨UH

(U GX S§ XGNLJ HIWHU HQ ODQGOLJ SODFHUHW JUXQG GHU OLJJHU PHG IRUQXIWLJ DIVWDQG WLO QDERHU RJ L IUHG RJ UR V§ KDU GX KHU PXOLJKHGHQ *UXQGHQ VRP GHQ KHU HU XGEXGW HU S§ FD NYP +DU PDQ EHKRY IRU PHUH MRUG HU GHU PRG HQ HNVWUD EHWDOLQJ PXOLJKHG IRU WLONºE RS WLO KD bb %ROLJHQ VW§U WRP V§ PDQ HU PHUH HQG YHONRPPHQ WLO DW NºUH IRUEL HMHQGRPPHQ RJ VH ODQGVNDEHW /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu

7EK /SRXEOX

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

6YROGUXSYHM šVWUXS $DUV

*VIHEK HIR /P

&KDUPHUHQGH HMHQGRP

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

*

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

LE Qu

Qu Qu

$JJHUVXQGYHM $DUV

*VIHEK HIR /P

3§ E\JU¨QVHQ WLO $DUV

0HG GHQ KHNWDU VWRUH JUXQG JU¨QVHQGH RS PRG PDUNHUQH L GHQ HQH HQGH RJ GHQ DQGHQ JU¨QVHQGH PRG šVWUXS HU GHWWH HQ JDQVNH V¨UOLJ HMHQGRP (MHQGRPPHQ SU¨VHQWHUHU VLJ SU¨JWLJW PHG VLQH Ï€RWWH E\JQLQJHU GHU Ï€RW IRUHQHV PHG PDWFKHQGH UºGH VWHQ S§ VWXHKXVHW RJ XGE\JQLQJHUQH , HMHQGRPPHQV VWXHKXV HU KHU SODGV WLO GH VWRUH IDPLOLHU 0HG XGE\JQLQJHUQH HU GHU SODGV WLO GH SODGVNU¨YHQGH KREELHV 7EK /SRXEOX

7EK /SRXEOX

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

%ROLJHQ S§ NYDGUDWPHWHU IUHPVW§U L YHOKROGW RJ οQ VWDQG 'HU E\GHV YHONRPPHQ L KXVHWV HQWU« GHU RJV§ IXQJHUHU VRP IRUGHOLQJVJDQJ 6SLVHNºNNHQ PHG XGVLJW WLO J§UGVSODGVHQ RJ DGJDQJ WLO K\JJHOLJ VWXH )UD 6WXHQ HU GHU DGJDQJ WLO XGHVWXH PHG GLUHNWH XGJDQJ WLO V\GYHQGW Ï€LVHEHODJW WHUUDVVH RJ KDYH %DGHY¨UHOVH PHG EUXVHQLFKH 6RYHY¨UHOVH PHG IDVWH VNDEH Y¨UHOVH YDVNHUXP GHSRWUXP '

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

)ORW XGVLJW

/DQJGDOYHM %O¨UH $DUV

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

6S¨QGHQGH HMHQGRP S§ GHMOLJ JUXQG

*VIHEK HIR /P

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu

7EK /SRXEOX

6NºQW EHOLJJHQGH PLGW LPHOOHP PDUNHUQH RJ PHG NRUW DIVWDQG WLO K\JJHOLJH %O¨UH OLJJHU GHQQH LQGE\GHQGH RJ PRGHUQLVHUHGH HMHQGRP S§ HQ VWRU JUXQG RJ OLJHOHGHV PHG HQ V¨UGHOHV UXPPHOLJ EROLJ bb*RGH XGKXVH

'

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

-\OODQGVJDGH +DYHUVOHY 1ºUDJHU

*VIHEK HIR /P

&

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

, GHW K\JJHOLJH VDPIXQG L %O¨UH NP QRUG IRU $DUV OLJJHU GHWWH KXV NODU WLO GHQ ULJWLJH NºEHU P JUXQG PHG HQ K\JJHOLJ KDYH PHG SO¨QH RJ WHUUDVVHDUHDOHU 'HU HU P EROLJ RJ P L N¨OGHUHQ %ROLJGHOHQ HU LQGUHWWHW PHG HQWU« HW S¨QW EDGHY¨UHOVH 6SLVH RJ RSKROGVVWXH PHG EU¨QGHRYQ )LQW NºNNHQ Y¨UHOVHU , N¨OGHUHQ EDGHY¨UHOVH YDVNHUXP I\UUXP RJ Ï€HUH GLVSRQLEOH UXP

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

Qu Qu

1<+('

+\EHQYHM 5DYQNLOGH 1ºUDJHU

)ORW YLOOD PHG JRG JDUDJH

5HJXO¨U YLOOD Q¨U 5ROG 6NRY

(MHQGRPPHQ HU FHQWUDOW EHOLJJHQGH L K\JJHOLJH +DYHUVOHY PHG J§DIVWDQG WLO E\HQV NºEPDQG RJ NRUW DIVWDQG WLO VNROH RJ VSRUWVKDO , NRPPHU GHVXGHQ S§ PRWRUYHMHQ S§ PLQ bb'HQ Ï€RWWH YLOOD HU RSIºUW L PHG HQ WLOE\JQLQJ L RJ GHQ IUHPVW§U FKDUPHUHQGH RJ LQGE\GHQGH XGH VRP LQGH 8GHQIRU KDU , /¨NNHU JDUDJH 'HVXGHQ RJV§ HQ οQ FDUSRUW 'HMOLJ KDYH PHG SO¨QH RJ WHUUDVVH

2PU§GHW KHU E\GHU S§ IDQWDVWLVN QDWXU RJ L E\HQ HU GHU VNROH PHG 6)2 RJ EºUQHKDYH GDJSOHMH NºEPDQG RJ ULJW IRUHQLQJVOLY 9LOODHQ OLJJHU SODFHUHW S§ HQ OXNNHW YHM PHG NRUW DIVWDQG WLO 5DYQNLOGHV DNWLYLWHWHU %ROLJHQ HU JRGW LQGUHWWHW S§ VLQH NYP 8GHQIRU HU GHU HQ GHMOLJ KDYH PHG JRG SODGV WLO OHJ RJ GHMOLJ WHUUDVVH PHG Ï€RW XGVLJW RYHU RPU§GHW RPNULQJ

7EK /SRXEOX

)

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu

7EK /SRXEOX


25. NOVEMBER 2020

Aars Avis

SIDE 43


SIDE 44

Aars Avis

25. NOVEMBER 2020


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

SIDE 45

MOTOR Nyt partnerskab

Fremtidens bildæk af bæredygtige materialer MOTOR: I et nyt samarbejde går Michelin og canadiske Pyrowave sammen for at få sat en ny, innovativ teknologi til genanvendelse af plastaffald i industriel produktion. Med den nye teknologi vil langt flere bæredygtige materialer kunne indgå i Michelins dæk og i mange andre produkter. Michelin og Pyrowave, der er en pionervirksomheden inden for genanvendelse af plast, går nu sammen om at industrialisere en ny teknologi til genanvendelse af plastaffald via mikrobølger, som det canadiske firma har udviklet. Samarbejdet sigter mod at etablere en ny, bæredygtig tilgang til plastgenanvendelse. Herunder i ny-design af emballage og i produktion af nye varer i f.eks. bil, elektronik- eller selvsagt dækindustrien. Sammen vil de to virksomheder, i de kommende måneder, accelerere udviklingen af Pyrowaves teknologi med henblik på hurtig certificering og kommerciel international

Michelin og Pyrowave, der er en pionervirksomheden inden for genanvendelse af plast, går nu sammen om at industrialisere en ny teknologi til genanvendelse af plastaffald via mikrobølger, som det canadiske firma har udviklet.

udrulning. Allerede i 2023 forventer Michelin at kunne demonstrere teknologien i

industriel skala. Partnerskabet omfatter investeringer for over 150 mio. kroner.

- Dette samarbejde er et godt eksempel på Michelins bæredygtighedsstrategi.

Vores mål er i stigende grad at producere dæk, som er lavet af bæredygtige mate-

rialer. Samtidig ønsker vi at gøre teknologi tilgængelig for nye, innovative former for genanvendelse. Vi ser et stort potentiale i Pyrowaveteknologien og deler deres vision om at skabe en mere bæredygtig fremtid via innovation, siger Sonia ArtinianFredou, direktør for Service & Solution og High Tech Materials i Michelin. Pyrowaves teknologi omdanner plastaffald til nyt råmateriale af høj kvalitet ved hjælp af strøm - den energiform, som i dag kan have det mindste klimaaftryk. Pyrowaves teknologi giver et højere udbytte af nye råmaterialer fra plastaffald. Rent teknisk udvinder teknologien styrenplast til genanvendelse fra f.eks. emballage og husholdningsapparater. Styrenen er et vigtigt såkaldt monomer - et naturligt eller syntetisk molekyle, som danner de polymerstrukturer, der anvendes i produktion af polystyren og i syntetisk gummi til bl.a. dæk og andre forbrugsvarer.

Ny CAPTUR Plug-in hybrid 160 Intens automatgear

RENAULT STOLT

SPONSOR AF TRAFIKSKOLEN

Fra 259.900 kr.

Nu findes en af Danmarks mest populære biler som plug-in hybrid. Det er bilen du kender, med motoren du vil have. Kør elektrisk til hverdag – op til 65 km på ren el* – og skift til hybridkørsel på længere ture i weekenden. Prøvekør den hos Hessel i Aars. *bykørsel iflg. WLTP. 55 km ren el ved blandet kørsel iflg. WLTP. Captur Plug-in hybrid 160 Intens m/automatgear. Forbrug 66,67 km/l, CO2 33 g/km. Tilbuddet gælder biler indregistreret senest 31.12.2020. Bilen er vist med ekstraudstyr.

renault.dk

Renault anbefaler

Tolstrup Byvej 1 • 9600 Aars • 7211 6800 • hessel.dk

© 2020 The LEGO Group

Ny CAPTUR PLUG-IN HYBRID


SIDE 46

Aars Avis

25. NOVEMBER 2020


Aars Avis

25. NOVEMBER 2020

MOTOR

TIL LEJE

Flere ældre kommer alvorligt til skade i trafikken på elcykel Ældre får ofte mere alvorlige og langvarige skader om hjælp, når man i en lang periode har fysiske, mentale og økonomiske problemer efter en ulykke. Men det er særligt udtalt blandt de ældre, måske fordi de ikke vil være til besvær. Så er det de voksne børn, der ringer til os. Det kan vi kun opfordre alle pårørende til at gøre, siger Bente Elton Rasmussen.

Lejlighed til leje i Haverslev

1 vær. 33 m2. Leje 2.500 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Overtagelse snarest. Tlf. 28 26 70 04/ 41 18 68 98

Lejlighed til leje i Farsø

Meget rumlig 3 vær. 76 m . Leje 4.700 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Overtagelse snarest. Tlf. 28 26 70 04/ 41 18 68 98

98 62 17 11

Tænk dig om

Hvis en almindelig cykel giver problemer med balancen, kan en elcykel faktisk forværre problemet

i henvendelserne til os fra alvorligt tilskadekomne ældre elcyklister og deres pårørende i de kommende år, fordi elcyklerne bliver mere og mere populære. Alvorlige ulykker og ældre er en alarmerende cocktail i forhold til vores område, da de giver langvarige problemer for de ulykkesramte. Ulykker med ældre giver generelt mere langvarige følgevirkninger, men også et større behov for rådgivning om erstatning. Det kommer som en grim overraskelse for mange ældre, at erstatninger ofte er mindre end for yngre ulykkesramte. For eksempel giver varige mén mindre udbetaling med alderen, ligesom man som pensionist skal kunne dokumentere egentlig behandling for at være berettiget til erstatning for svie og smerte, siger Bente

Elton Rasmussen fra UlykkesLinjen.

Opsøger ikke hjælp En stor del af rådgivningen fra UlykkesLinjen er netop om erstatning fra det offentlige og forsikring. Det er et svært område at finde rundt i, men det kræver kun et opkald til UlykkesLinjen at få hjælp. Det er dog langtfra altid, at de ældre selv får taget kontakt. - Det er generelt vanskeligt at finde overskud til at bede

Hos Havarikommissionen anbefaler man, at især ældre og fysisk svækkede tænker sig om, når de køber en elcykel – en anbefaling som UlykkesLinjen bakker op om. - Det er vigtigt at vælge en cykel med lav indstigning, god stabilitet, lav vægt, og hvor motorens kraft følger cyklistens tråd. Man skal også have en ordentlig cykelhjelm. Det er desuden vigtigt at øve sig, inden man kører ud i trafikken, og man skal afpasse farten, så man hele tiden har kontrol over cyklen. Som det allerførste skal man dog overveje, om ens fysik er god nok til at cykle sikkert. Hvis en almindelig cykel giver problemer f.eks. med balancen, kan en elcykel faktisk forværre problemet, udtaler Rikke Rysgaard, formand for Havarikommissionen for Vejtrafikulykker.

Alt i auto reparationer

Alle mærker Dæk, udstødning & rustarbejde m.v. Undervognsbehandling fra 2.400,- + moms LF Automobiler Gåsemosevej 7, 9541 Suldrup 98 37 85 47 / 40 92 91 57 Klargøring af biler til syn

TIL LEJE

Til leje i Aars midtby

2 værelses lejlighed på 64 m2, mdl. 4.200 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf.: 51 26 83 31

Hornum, Håndværkergade 6

2 vær. lejlighed på 50 m2 til leje. Husleje kr. 1.500 + forbrug. Dep. 3 mdr. Ring for fremvisning tlf. 98 62 28 00

Aars, Nibevej 3

4 vær. lejlighed på 87 m2 til leje. Husleje 5.950 + forbrug. Dep. 3 mdr. Ring for fremvisning tlf. 98 62 28 00

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

✃✃ Når andre har givet op Så prøv 5 PATH hypno - terapi

Angst ● stress ● vægttab Børnehypnose, kostvejleder & sundhedscoach Aalborgvej 1, Hornum ● 9600 Aars ● Tlf. 42 16 20 28

KØB & SALG

BLANDEDE

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

BLIV MEDLEM

2

Aars Avis

✃✃

MOTOR: Antallet af tilskadekomne og dræbte i trafikken er stagneret de seneste 10 år, men for én gruppe af trafikanter går det den forkerte vej: Ældre elcyklister. Elcykelulykker blandt ældre stiger uforholdsmæssigt meget i disse år, og der er ofte tale om alvorlige ulykker. Kombinationen af hurtige elcykler og ældre cyklisters svækkede balance og reaktionsevne er formentlig en del af årsagen. Når ældre kommer ud for en ulykke, giver det oftere mere alvorlige og mere langvarige skader - og mindre erstatning og hjælp end til de erhvervsaktive. UlykkesLinjen ser med stor bekymring på udviklingen og forventer endnu større behov for rådgivning til ældre og deres pårørende i fremtiden. Sidste år registrerede politiet 109 tilskadekomne og 10 dræbte elcyklister, hvilket ifølge Vejdirektoratet udgjorde 32 procent af alle dræbte cyklister, selvom kun otte procent af danskerne ejede en elcykel. En af de danskere, som er kommet alvorligt til skade på sin el-cykel, er 51-årige Charlotte Kronborg fra Hirtshals. Hun styrtede sidste år i et sving, fordi hun ved en fejl hævede den elektriske fart på et tidspunkt, hvor hun forsøgte at sænke den. Hun undveg kun med nød og næppe en modkørende bil, men slog sig alvorligt i faldet. I et helt år efter sin ulykke kunne hun ikke cykle og hun døjer fortsat med store smerter i skuldre, albuer og håndled. En udvikling, som de også kan genkende hos UlykkesLinjen. - Hos UlykkesLinjen forudser vi en kraftig stigning

SIDE 47

ller Ring e il t skriv Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk

BLANDEDE

AARS BOLIGFORENING

Find os på Facebook

KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 10 -15 ● Torsdag 10 -16 ● Fredag 10 -12

LEJLIGHEDER I AARS

● Attraktive lejligheder ● Grønne områder ● Konkurrecedygtig husleje KONTAKT MELDGAARD BOLIGUDLEJNING for at høre om mulighederne

TLF. 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


SIDE 48

SÆLGES:

Himmerlandsavisernes

SE HER!

Aars Avis

Loppesalg. Den lille brugte. Borgergade 12a, Aalestrup. Alt til hjemmet, også julemærker og julenisser. Fra torsdag den 26.-søndag den 29. november kl. 10.00-16.00. Tlf: 23 70 80 17

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

6-personers telt. Tre sovekabiner + rummelig center-plads. Meget nemt at stille op og pakke ned. Nypris: 3.500 kr. Sælges for 1.600 kr. Tlf: 20 30 45 48

73.621 eksemplarer

Juletræer, Nordmannia, kvalitet, alle størrelser, op til 4 meter. Tilbud str. 125-170 cm, kr. 50. Blærevej 45, 9600 Aars.

HIMMERLANDS AVISERNE

2 senge 90 x 200 med elevation incl. Madrasser. Sælges samlet for kr 2.000. Sovesofa i sort læder/skind kr. 500. Tlf: 40 94 64 37 Hø sælges, hø fra 2020 i ballestørelse 90x120, vægt ca. 265285 kg. Tlf: 20 16 95 65

...fra kyst til kyst

2 stk. golfudstyr. 1 eldrevet og 1 manuel. Tlf: 30 96 60 36 Restsalg af bogen “Ertebøllehistorier - fortalt af en degnunge”. Kun 20 stk. Tlf: 23 46 07 69

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m, løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 21 26 43 30

- en stærk løsning… KØBES: Puch eller lignende knallert købes af ældre mand. Pris efter stand. Tlf: 20 82 83 62

Dødsbo, flytterester købes og ryddes. Hurtigt og nemt. Kontant afregning. Ring til Steen. Tlf: 41 70 92 34

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-70èrne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungesofaer. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Hækplanter, Liguster ”Liga”, 2 års fine og sunde planter. Godt rodnet. Tlf: 21 37 95 99 Nye vinduer eller dør? Så er det AG vinduer, du spør! Vinduer og døre efter mål i aluplast, så ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34 Flotte grankranse, 50 kr. Juledekorationer fra 50 kr. Kig ud. Hannerupvej 126, Korsø. Tlf: 20 22 45 10

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

OBS! Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

25. NOVEMBER 2020

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER

VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT VI HAR FÅET NY MAILADRESSE...

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

TLF. 70779

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister Hvilke effekter kan IKKE annonceres? i Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af:forbindelse Ejendomme, sommerhuse,med grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henåret vises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. igennem. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE

PRISER:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres. Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

SE EKSEMPLER:

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Annoncen sendes til: skal annoncen indleveres? Hvornår Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på,

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” at der kan Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Loppe-annoncerne bringes her i  Byttes førstkommende  Gives væk nummer efter indlevering!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


Mette Frederiksen kan ikke vide alt Minkavler fra Blære kritiserer embedsværket og vil give statsministeren en næse Af Ture Damtoft Søren Kristiansen takker resten af landbrugserhvervet for opbakningen ved de to demonstrationer i lørdags i Aarhus og København. Men kravene om at regeringen og især statsminister Mette Frederiksen går af selvom han godt kan forstå dem - lægger han en smule afstand til. For ham peger pilen mod embedsværket som ansvarlige for, at 14-15 millioner mink og deraf mange millioner raske mink, blev beordret aflivet, uden der var lovhjemmel til det. - Selvfølgelig er man irriteret over, at Mette Frederiksen står og siger ”folkesundhed, folkesundhed, folkesundhed”, som om man så ikke skal have lovgivningen i orden. Men det er jo dem i baggrunden, der har lavet fejlene, og dem sker der jo ikke noget med, siger Søren Kristiansen med henvisning til bl.a.

Omkring 800 traktorer skabte lørdag lidt trafikkaos i Aarshus og København som en del af demonstrationerne mod regeringens håndtering af ”minksagen”.

departementschef Henrik Studsgaard. Som nu ”kun” er departementschef i Miljøministeriet, efter Fødevareministeriet blev et selvstændigt ministerium ved ministerrokaden i fredags 20. november. Søren Kristiansens egne

mink var indenfor 7,8 kilometer zonen og altså omfattet af den lovgivning, som gav regeringen ret til at kræve dem aflivet. Det er og var han helt på det rene med. Han vil heller ikke gøre sig klog på, om beslutningen om at aflive alle mink var rigtig eller forkert.

I det mindste en næse Det er en klar udmelding - eller rettere mangelen på den - om, at aflivningen ikke var lovpligtig, som minkavleren fra Blære er skuffet over. - De skulle have sagt, der ikke var grundlag for at kræve minkene aflivet, og

Danish Crown strategi lykkedes Andelshavere får over 1,6 mia. kr. udbetalt efter udfordrende år Af Ture Damtoft For fire år siden satte Danish Crown sig et strategisk mål om at løfte afregningen for ejernes grisekød med 60 øre pr. kilo i forhold til gennemsnittet i Europa. Det mål indfrier Danish Crown i regnskabsåret 2019/20, hvor det gennemsnitlige forspring til det europæisk indeks var på 131 øre. - Det er et stærkt resultat. Vores store eksport til Asien og særligt Kina, som har været ramt af afrikansk svinepest, har sikret en høj løbende afregning til landmanden for grisekød. Samtidig har DAT-Schaub (datterselskab der producerer tarmprodukter til hele verden, red.) og vores aktiviteter inden for forædling løftet indtjeningen betragteligt. Det bekræfter os i, at vi så rigtigt med vores 4WD-strategi om at skabe mere forædling på tværs af kategorier og markeder, og vi står med et styrket brand, der kan bidrage til en mere bæredygtig produktion, siger Jais Valeur, Group CEO

Selvom det er opgjort i ører på grafikken, løber restbetalingen samt udbetalingen til andelshavere i Danish Crown sig op i 1.730.000.000 kroner.

i Danish Crown. Danish Crowns omsætning stiger med otte procent til 60,8 milliarder kroner. Resultatet af den primære drift går 13 procent frem til 2,860 mia. kr., mens nettoresultatet lander på rekordhøje 2,141 mia. kr. Heraf bliver over 1,6 milliarder kroner sendt ud til ejerne. Restbetalingen for leverancer af grise bliver 135 øre pr. kilo og 120 øre pr. kilo for søer, mens

kreaturandelshaverne får en restbetaling på 125 øre pr. kilo. Derudover bliver der sat 112 mio. kr. ind på andelshavernes ejerkonti (PAK). For en ejer, der leverer 10.000 grise årligt, bliver det samlet set til cirka 1,3 mio. kr. Tilsammen bliver det 1.730.000.000 kroner, der skal godkendes på et repræsentantsskabsmøde senere i november. - Vores selskab står stærkere end nogensinde efter et år,

hvor vi først fik en historisk høj betaling for vores grise, og derefter har set afregningen falde gennem et halvt år på grund af COVID-19 og senest udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland. Det er udefrakommende faktorer, der har ramt markederne, men det har ikke givet slinger i valsen i forretningen, og det ser jeg som en stor styrke, siger Erik Bredholt, formand for Danish Crown.

at de ville få vedtaget en lov, med det samme. Jeg ved godt, det er nemmest af kigge bagud, men jeg er irriteret over embedsfolkene, som har styret det. Mette Frederiksen skal selvfølgelig lytte til dem, og hun kan ikke vide alt; men hun bør i det mindste få en næse, og så skal departementschefen fyres i stedet for bare at fortsætte, siger Søren Kristiansen. Nu kigger han selv fremad - selvom fremtiden stadig ikke er sikker. Der forhandles fortsat om kompensation til minkavlere. Og selv den kontrakt på rengøring af sin minkfarm, som Søren Kristiansen har fået efter 18 dage, kan ophæves af myndighederne fra den ene dag til anden. - Jeg har langt om længe modtaget en kontrakt, og den er skam meget fair. Så har jeg fået at vide, jeg kan få 390 kr. pr. avlstæve, fordi Fødevarestyrelsen har

Generelt fremgang Verdensmarkedet for både grise- og oksekød har siden det tidlige forår været ramt af corona-krisen. Den løbende afregning for landmændenes leverancer faldt i perioden fra 1. marts til 1. oktober 2020 med 28 pct. for grise, 53 pct. for søer og fem procent for kreaturer. Priserne på okse og kalvekød var, modsat grisene og søerne, allerede på et lavt niveau, inden COVID-19 ramte markederne. - Medarbejderne har ydet en helt ekstraordinær indsats gennem corona-krisen. Vi har bevist, at vi har en robust forsyningskæde, selvom enkelte af vores fabrikker i perioder har været udfordret af COVID-19. Det har styrket vores relationer med kunderne, og derfor er det - på trods af en markant nedgang i salget til foodservice-segmentet i anden halvdel af regnskabsåret – lykkedes at opretholde en tilfredsstillende indtjening, siger Jais Valeur. Der er generelt fremgang på tværs af koncernen. Trods lave priser på oksekød har Danish Crown Beef i løbet af året formået at løfte indtjeningen. Den tyske del af forretningen præsterer langt bedre end

aflivet dem. Men nogen af dem har vi jo selv aflivet, og så er spørgsmålet, om vi får den højere kompensation for dem. Mht. tempobonus ved vi jo ikke noget endnu, og nu må vi se, om vi bliver røvrendt med den, siger Søren Kristiansen. Han var ikke selv med til demonstrationerne i weekenden. Der var arbejdsweekend. Og han tror ikke, der var mange minkavlere med. - Jeg er taknemmelig for, at resten af erhvervet bakker os op, men jeg tror, minkavlerne er psykisk nede og ikke har overskud til det. Håbet for minkavl i Danmark er jo helt væk, siger Søren Kristiansen.

Minkavler Søren Kristiansen.

for et år siden og er fortsat på vej frem. På det danske marked er der arbejdet målrettet med afsætningen, og så er der fortsat fremgang i produktiviteten på fabrikkerne. - Retningen er rigtig i alle dele af forretningen, men der er stadig en del at hente gennem et øget samarbejde og stærkere integration på tværs af koncernen. Sideløbende kommer vi til at markere os endnu mere i bæredygtighedsdebatten med konkrete aktiviteter. Vi har lanceret en ambitiøs plan for brugen af soja, og inden udgangen af 2020 vil alle Danish Crowns danske leverandører af grise være en del af koncernens bæredygtighedsprogram Klimavejen, så vi har en stærk platform at lancere nye initiativer fra, siger Jais Valeur.

Jais Valeur, group CEO i Danish Crown.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

25. NOVEMBER 2020 SIDE 50

Fuld erstatning til minkavlere Gudstjenester Søndag, 29. november 2020

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke Vesterbølle Kirke

9.30 10.00 Ingen Ingen 10.30 Ingen 17.30 16.00 Ingen 14.00 19.30 13.00 Ingen 16.00 11.00 11.00 Ingen 14.00 16.00 1400 Ingen Ingen Ingen 9.30 Ingen 17.00 14.00 10.00 Ingen 10.30 Ingen 11.00 Ingen 9.00 9.00 Ingen 10.30 10.00 10.00 Ingen Ingen 11.00 9.30 Ingen 10.00 14.30 19.30 Ingen 10.00 15.00

Agri Nord arbejder for, at minkavlerne skal have fuld erstatning. Regeringens beslutning omkring minkerhvervet er reelt set ekspropriation, lyder det fra Agri Nord. Agri Nord har fra dag ét bakket minkavlerne op for at sikre, at de fik en fair og ordentlig behandling og for at sikre et af Danmarks største eksporterhverv.

Det var derfor med stor beklagelse, at foreningen modtog Regeringens udmelding om at aflive alle mink i Danmark. - Det var en forfærdelig trist dag i går for Dansk landbrug. Pelsdyrbranchen er reelt blevet nedlagt og ét af vores største eksporterhverv er lukket, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Han respekterer selvfølgelig hensynene til folkesundheden, vacciners virke og medmenneskers ve og vel, men minkavlerne, der er uforskyldte i denne sag, skal ikke bøde for Regeringens beslutning. - Vi sætter alt ind på, at regeringen opfører sig ordentlig og ikke mindst sikrer en erstatning til de berørte. Vi taler om fuld erstatning, da

der uden tvivl er tale om ekspropriation, siger Carl Christian Pedersen. Erstatningen skal ikke kun dække dyrene, men også bygningerne, maskinerne og hele den værdikæde, der lever af og rundt om minkbranchen. Regeringen udelukker branchen Selvom Regeringen helt har overhørt branchen ind-

Kopenhagen Fur har planlagt fire auktioner i 2021, som formentlig bliver den sidste ordinære sæson for firmaet. Foto: Kopenhagen Fur.

Kopenhagen Fur:

Forventer normal drift i 2021 Af Ture Damtoft Kopenhagen Fur forventer normal drift i 2021. På trods af regeringens beslutning om at aflive alle mink forventer firmaet at

modtage mellem fem og seks millioner skind fra ikke-smittede minkfarme i Danmark. Dertil skal lægges ca. seks mio. skind på lager og et ukendt antal udenlandske skind. De skal sælges på fire

planlagte auktioner i 2021. I 2019 omsatte de internationale pelsauktionshuse 40 millioner skind. Samlet er der i 2020 solgt 19.650,000 millioner minkskind, og af dem har Kopenhagen Fur omsat 12.440,000 millioner skind.

På september-auktion endte salgsprocenten på samtlige udbudte minkskind på 88,5 procent, mens salgsprocenten på danske skind nåede 92 procent. Gennemsnitsprisen for danske skind var på 150 kr. Tallene kommer fra Kopenhagen Fur. - Vi er som virksomhed i drift og kigger ind i en helt normal salgssæson, hvor vi udbyder verdens bedste minkskind, som vi plejer.

til videre, fortsætter branchen ufortrødent. - Vi bliver ved at kæmpe for erhvervet sammen med L&F og Kopenhagen Fur. Fra starten af Coronakrisen har vi sammen med L&F og pelsdyravlerne gjort alt, hvad vi kunne for at få myndighederne i tale for at få lov at være en del af det hold, der skulle løse problemerne. Det har været helt umuligt at komme på talefod med myndighederne, siger Carl Christian Pedersen. Vores sorterere står klar til at modtage skindene, og auktionsteamet er i fuld gang med planlægningen, siger Kopenhagen Furs adm. direktør Jesper Lauge. Bortfaldet af den danske minkproduktion betyder ifølge Kopenhagen Fur, at ejergrundlaget forsvinder. Virksomhedens besluttede af den grund for et par uger siden at likvidere selskabet og foretage en kontrolleret nedlukning over en periode på to til tre år, som bl.a. indebærer fyring af over 300 medarbejdere. - De værdier, som virksomhedens ejere, de danske minkavlere, har bygget op i selskabet gennem generationer, og som har gjort Kopenhagen Fur verdensledende, skal retmæssigt tilfalde ejerkredsen, som befinder sig i en helt usædvanlig svær situation. Vi kommer ikke til at drive virksomheden videre for de få for flertallets penge, siger Jesper Lauge. Ifølge firmaet har dets store internationale kundegruppe svært ved at forstå den seneste uges udvikling i Danmark. Mange kunder har baseret hele deres forretningsmodel på dansk mink som det ypperste kvalitetsstempel.

Ny formand for nordjyske landmænd Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Ture Damtoft - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 18.055 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 på tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Carl Christian Pedersen er ny regionsrepræsentant i Landbrug & Fødevarer. Han er også formand for Agri Nord og har allerede siddet i bestyrelsen i seks år som fritvalgt medlem, men nu sidder han der som nordjydernes repræsentant. Det er de knap 3.000 medlemmer af Agri Nord, LandboNord og LandboThy, der har valgt Carl Christian Pedersen som deres mand i hovedorganisationen. En af de største opgaver for den nye formand bliver at sikre, at nordjysk landbrugs vilkår. - Jeg er utroligt glad for at have fået endnu en periode

i bestyrelsen nu som repræsentant for regionen. Der er, trods vores lands liden størrelse, store forskelle på landbruget her i vores landsdel og eksempelvis på Sjælland og øerne, siger Carl Christian Pedersen. Det gælder for eksempel de krav der er til at så efterafgrøder inden den 10. august. - På grund af de klimatiske forskelle, der blandt andet betyder, at vi sår senere end resten af landet, kan vi heller ikke høste på samme tidspunkt, og det giver derfor ingen mening, at datoen er den samme her som i resten af landet, siger han. Nordjydernes udfordringer skal hele vejen ind

på Christiansborg og til den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S). - Jeg hæfter mig ved, at han er minister for landbruget, og jeg vil minde ham om, at der er et stærkt landbrugserhverv i det nordjyske, som skal styrkes, siger Carl Christian Pedersen. Forskellene fra landsdel til landsdel er også tydelige i forhold til det kommende arbejde med vandplansperiode III. De nuværende krav til kvælstofreduktion i landsdelen er ifølge den nye formand helt urimelige. Han vil i stedet arbejde for, at det bliver undersøgt andre forhold i Limfjorden

som for eksempel hvor meget kvælstof, der udledes fra kloakkerne.

Carl Christian Pedersen er blevet valgt som regionsrepræsentant i Landbrug & Fødevarer.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT 25. NOVEMBER 2020 SIDE 51

Grøn strøm til Hobro Mejeri Af Ture Damtoft

Skatteoptimering Det er nu, landmanden skal handle, hvis han vil optimere sin skattebetaling og spare penge. Året er ved at gå på hæld, og hvis landmanden skal nå at gøre noget for at optimere skatten for 2020, så er det nu. Der kan være ændringer i forhold til forskudsopgørelsen, hvis der for eksempel er realiseret skattepligtig ejendomsavance, eller hvis resultatet af virksomheden har været bedre end forventet. Det giver en risiko for, at der skal betales en væsentlig restskat samt ikke fradragsberettigede renter. - Hvis du forventer en større restskat, kan jeg anbefale, at der foretages frivillig indbetaling af restskat inden den 31. december for at undgå rentebetaling alt afhængig af dine hævninger i virksomhedsordningen,

siger skattekonsulent i Agri Nord, Torben Carstensen. Et alternativ til at betale restskat eller renter er, at man fremskynder vedligeholdelsesarbejder eller investeringer i sin pensionsopsparing. Er der forventning om restskat for indkomståret 2020, kan det ofte betale sig at foretage indbetaling til pension. Det er ikke muligt at foretage pensionsindbetalinger over 57.200 kroner til en ratepension eller ophørende livrente. Indbetalinger over dette beløb kan derimod foretages på en livsvarig livrente ellers kan 30 procents-ordningen, som også er en livrente, for selvstændige bruges. - Hvis du har brugt for meget på private poster, risikerer du at skulle betale 56,7 procent i stedet for 22 procent, siger Torben Carstensen.

Hobro Mejeri er et af de tre Arla-mejerier, der nu bliver 100 procent CO2-neutrale. Koncernen arbejder hen mod at neutralisere al udledning af drivhusgasser fra hver liter mælk, der produceres. Det er de tre største friskmælksmejerier i Danmark, som nu bliver CO2neutrale. Det sker primært ved hjælp af vedvarende energi. Fremover køber mejerierne udelukkende grøn strøm og biogas, hvilket reducerer udledningen med 26.000 tons CO2 årligt. Den grønne strøm tager Arla 84 procent ad vejen mod 100 procent CO2neutrale mejerier. Resten udlignes ved køb af klimakreditter - også kaldet klimakompensation. - Vi er rigtigt glade for, at vi nu kan levere friske mejeriprodukter til forbrugere i hele landet. Vi får nu opfyldt vores ønske om, at mejerierne udelukkende kører på grøn strøm. Det er vigtigt både af hensyn til vores egne klimaambitioner og for at understøtte den danske efterspørgsel på vedvarende energi. I

Krisehjælp til minkavlere Socialkonsulenter og psykologer er klar Af Ture Damtoft Der er hjælp at hente for de minkavlere og pårørende, som er psykisk berørte af nedlukningen af deres farme og erhverv. Regionspsykiatrien i både Nordjylland og MidtVestjylland medlte i sidste uge om et kriseberedskab, men der er også hjælp fra Landbo Nord og forsikringsselskabet TopDanmark. I Landbo Nord er det socialkonsulent Mette Neist, som har kontakten til minkavlerne. Der har ikke været den store efterspørgsel på krisehjælp endnu. - Jeg tænker, det kommer, når de får en afkaring, og dyrene er væk. Så kommer der nok mere tryk på henvendelserne. Jeg tror ikke, mange af os kan forestille os at bygge noget op, at have et hjertebarn som måske endda er gået i arv i tre generationer, og det så forsvinder fra den ene dag til den anden. De kan måske miste familiens hjem gennem, siger Mette Neist. Hun tilbyder hjælp til at se på mulighederne for fremtiden. Om minkavlerne skal ud og være lønmodta-

Der er hjælp at hente for de kriseramte minkavlere og deres pårørende.

gere, eller om der er mulighed for at omlægge produktionen. - Der hvor en minkavler kan være udfordret er, at måske kan de forsøge at slå over på svine-produktion eller andet landbrug, men så har de jo i mange tilfælde ikke jorden. De har jo ikke skullet lave ensilage eller dyrke afgrøder til foder. Der er nogen, som virkelig bliver testet nu. Nogen har psyken og netværket, men der er nogen, som er udsatte. Hvis man f.eks. er sidst i 50’erne, kan det være svært at se en ny vej. Alle skal passe på og søge hjælp, hvis de har brug for det,siger Mette Neist.

”Grædt i røret” Hjælpen fra Landbrug Nord er mest rettet på hjælp til fremtidig planlægning. Er det krisehjælp fra en psykolog, der er brug for, står f.eks. TopDanmark klar. Omkring 750 minkav-

Hobro Mejeri er et af tre af Arlas danske mejerier, som nu bliver 100 pct. CO2 emissions-neutrale.

den forbindelse køber vi kun oprindelsescertifikater, der kommer fra navngivne danske vindmøller og biogasanlæg, siger Hanne Søndergaard, koncerndirektør for global marketing og innovation i Arla. Den grønne strøm og biogas er ikke det første skridt i mejeriernes arbejde med klimatiltag. Arlas mejerier sorterer og genanvender affald og reducerer løbende sit energiforbrug gennem effektiviseringer. Derudover har Arla netop valgt at investere 35 mio. i

initiativer, der skal reducere elforbruget med 30 procent og forbrug af naturgas med 66 procent. Det sker gennem investeringer i nyt udstyr, der blandt sikrer udnyttelse af restvarme. Alle Arlas mejerier i hele verden står tilsammen for fire procent af Arlas samlede udledning. Projektet med at gøre de tre friskmælksmejerier CO2e-neutrale er i første omgang et pilotprojekt i Danmark og Holland, men planen er løbende at indfase flere mejerier i projektet.

lere har en forsikring her, og den dækker også krisehjælp. Forsikringsselskabet har været i kontakt med de fleste af de 750, som divisionsdirektør i Landbrug & Erhverv Monica Diaz fortæller. - De har været rigtig glade for, at vi ringede. Det er et par håndfulde, der har taget imod tilbuddet om krisehjælp, som er til både minkavlerne og de pårørende. For dem, der godt kunne tænke sig hjælp, har vi kontaktet psykologerne og orienteret dem. Så er det psykologerne, der kontakter dem, for det kan være svært selv at tage kontakten, når man står i den situation, siger Monica Diaz. Minkavlere har til Aars Avis fortalt om eksempler på minkavlere, som har været så berørte af situationen, at de havde forberedt selvmord. Rebet var fundet frem og løkken bundet. Heldigvis blev de stoppet i tide. Men det vidner om, hvor hårdt erhvervet er

ramt, og det billede kan Monica Diaz genkende. - Det har været meget hårde samtaler. Jeg vil sige, vi har kunder, der har grædt i røret. Det er simpelthen forfærdeligt, det kan man næsten ikke sætte sig ind i. Hvis nogen har brug for hjælp, så skal de eller deres pårørende bare ringe og bede om hjælp, siger Monica Diaz.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Kontrol igen Efter genåbningen af kommungrænserne genoptager Landbrugsstyrelsen kontrollen i de syv nordjyske kommuner Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø. Kontrollen blev sat i bero 9. november. Alle sundhedsfaglige retningslinjer vil naturligvis blive overholdt, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 48

Basis 369,84 (383,90) SPF+Myc 374,84 (388,90) SPF 378,84 (392,90) Økologi 867,29 (859,46) UK-tillæg 12,94 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,46 (5,54)

• Gummigedsarbejde • Rødder og træer fjernes • Halm på gylletanke Leander Thyrrestrup

Tlf. 22 20 39 03 UDLEJES

Minoca Diaz fra TopDanmark.

TIL LEJE JORD UDLEJES I HAUBRO 26,6 Ha i omdrift.

Kontakt Morten Stig Jensen tlf. 20 43 41 35

• Mosfjerner • • Havefræser • • Brændekløver • • Flishugger • • Pladevibrator • • Fliseklipper •

Slibning af knive til flishugger

Minigraver og minilæsser udlejes til bl.a. opbrydning af beton samt udmugning.

STIG HOLST 98 63 46 40


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Nybygget etplansvilla i børnevenligt kvarter.

NYHED.

Aars

Villa, 1 fam. Stenildhøjdalen 157 På Stenildhøjdalen 157 i den sydvestlige del af Aars møder du denne moderne og nybyggede kvalitetsvilla, der præsenterer sig med en stringent, enkel arkitektur og lækre materialer. Beliggenheden er yderst attraktiv, og huset er særdeles veldisponeret. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

3.395.000 2.726

170.000 13.718/11.946

Bolig m2: 191 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Byggeår: 2020 Sag: 258V2000053 Energi:

SOLGT PÅ 1. FREMVISNING Præstegårdsvej 5, 2. 2.

Bolig m2: 90 Placering: Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1988 Sag: 258V2000188 Energi:

A2015

Nørager

Fritidslandbrug Skjoldhøjvej 15, Alstrup Med udsigt til åbne marker finder du denne historiske 120 år gamle landejendom i Nørager, der er blevet istandsat i 2006. Udenfor får du en grund på 2,2 hektar med lade og skøn have, indenfor byder stuehus på et velindrettet hjem i halvandet plan. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Løgstør

C

75.000 6.091/5.354

KØBSAFTALE SOLGT UNDERSKREVET Fritidshus

Meretesvej 36, Trend

2

1.498.000 2.043

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

SOLGT

Ejerlejlighed

Aars

967

Bolig m2: 110 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Byggeår: 2007 Sag: 258V2000106

Villa, 1 fam.

Nørager

Østergade 10, Haverslev

1.282

Bolig m2: 197 Stue/vær: 1/5 Byggeår: 1971/1977 Sag: 258V1900232

Grund m2: Garage m2: Carport m2: Energi:

1.445 25 22 C

Flot istandsat familievilla med god beliggenhed i Aars. Aars

Villa, 1 fam.

Kong Svends Vej 9 På Kong Svends Vej 9 i Aars møder du denne velholdte og moderniserede familievilla, der præsenterer sig med en fremragende beliggenhed tæt på byens tilbud samt en veldisponeret planløsning i form af lyse opholdsrum og seks værelser. Udenfor venter en dejlig, solrig have med flere terrasser. Du bosætter dig på en fredelig, lukket vej, og fra adressen kan du se frem til korte afstande til alt, du har brug for i hverdagen. Velkommen.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

2.375.000 2.988

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 258 Stue/vær: 2/6 Byggeår: 1973/2009 Sag: 258V2000206

danbolig Himmerland - Aars . Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · aars@danbolig.dk

Flot renoveret etplansvilla til familien i Havbro.

Hyggelig landejendom.

120.000 9.611/8.368

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

1.314 24 54 C

Bolig m2: 185 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1900/1998 Sag: 258V2000209

Grund m2: 22.349 Udhus m2: 288 Garage m2: 40 Energi: E

Aars

Villa, 1 fam. Korgårdvej 10, Havbro I den sydlige ende af Havbro ligger denne flotte ejendom. De tre store værelser ligger samlet med bryggers og et badeværelse. Det lyse køkken-alrum glider over i en lige så forrygende stue med store vinduespartier mod havens fremragende terrasse. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.098.000 1.581

55.000 4.483/3.899

Bolig m2: 129 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1972 Sag: 258V2000044

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

1.932 8 24 D