__MAIN_TEXT__

Page 1

Til samtlige husstande

94. årgang - Nr. 47

ONSDAG 18. november 2020

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Løssalg: 5,00 kr.

Snart slut med bowling i Aars Ejendommen på Hjortkjærsvej solgt - de øvrige lejemål fortsætter Vesthimmerland havde tirsdag det højeste antal Covid-19 smittede med 40 konstateret smittet.

Covid-19:

36 nye smittede i Vesthimmerland ■ VESTHIMMERLAND:

Fra fredag 13. november til tirsdag 17. november var der 36 nye bekræftede tilfælde af Covid-19 i Vesthimmerlands Kommune. Alene tirsdag blev der bekræftet 12 nye smittede. Af de 36 er 16 i postnummer Farsø, 12 i Aars, tre i Aalestrup, to i Løgstør og to ved Nibe-kanten. - Det er en voldsom stig-

ning og baggrunden for, at der er indført besøgsforbud på plejehjemmene, siger sundhedsdirektør Anne Krøjer. Tirsdag var der 40 smittede på syv dage i Vesthimmerlands Kommune det er det højeste antal på noget tidspunkt. Incidenstallet på 109,2 er det tredjehøjeste i Nord­ jylland efter Morsø og Læsø med henholdsvis 23 og to smittede.

Af Torsten Hansen ■ AARS: Kenneth Rasmussen og Michael Eiskjær har været ejere af Aars Bowlingcenter i 15 år. Men fra årsskiftet er det slut. - Vi har haft nogle sjove år, og prøvet mange ting af i vores lokaler. Vi har mødt mange søde mennesker igennem tiden, men må erkende at vores lyst til at drive bowlingcenteret er brændt ud. Vi har haft centeret bortforpagtet, men det kostede os penge. Vi har derfor haft bygningerne til salg i et stykke tid, og er glad for at en ny ejer kan finde anvendelse heri. Den nye ejer ønsker dog ikke at drive bowlingcenter. Det kan vi sagtens forstå, og det er muligt vi har gjort det forkert, men

Det er slut med at spille bowling i Aars. Centret er solgt og skal bruges til andre aktiviteter. (arkivfoto)

vi kan ikke få det til at løbe rundt, og Covid-19 har slået os helt omkuld, forklarer Michael Eiskjær. Der har, ud over bow-

ling, været spillehal, motionscenter, solcenter, internetcafe og loppemarked i lokalerne. - Vi har jo altid haft man-

ge jern i ilden, og samtidig drevet diskoteker, tankstationer, arrangeret messeparty og påskebal, og drevet ”Gendarmen” i mange år. Alderen har måske indhentet os lidt, siger han. Der har været gjort mange forsøg på at drive bowlingcentret videre, men folk inden for branchen vurderer, at byen er for lille til at det kan løbe rundt. Den nye ejer, der er lokal, har endnu ikke besluttet hvad der skal ske i bygningen. Men de eksisterende lejemål fortsætter. Kenneth Rasmussen vil fremover koncentrere sig om sin installatørforretning, og Michael Eiskjær, der stadig arrangerer koncerter og laver radio , får lidt mere tid til at gå på jagt.

ET RIGTIG GODT TILBUD...

KOPI-PAPIR til private og erhverv

SPAR

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

20% PÅ ALLE VARER

re! Hør me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

Kan også fås i A3

Gælder t.o.m. d. 3. december

En kasse A4 (2500 ark)

40,- 180,-

ceret h rtifi ør ce

Otic o

Himmerlandsgade 150 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 17 11

KÆMPE HERRETØJSOUTLET Åbent hver torsdag 10-17.30 Fredag 10-17.30 & Lørdag 10-14

Telefon I 9811 3200

k lini ek

Aars Bogtryk & Offset

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Følg os på Facebook

GRATIS høreprøve og afprøvning

n

Priserne er inkl. moms

Aars n5 Bymidte

v

En pakke A4 (500 ark)

VI GARANTERER, AT DET IKKE BLIVER BILLIGERE TIL BLACK FRIDAY

Æ

ld re

Sage

n

! øH r mere

www.høreapparatet.dk

AARS Himmerlandsgade 91 · 9600 Aars · Tlf. 72 45 44 93


Aars Avis

SIDE 2

Ugens portrĂŚt

Forkert navn

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars ¡ Sønderup-Suldrup Avis ¡ Haverslev Avis ¡ Hornum Avis ¡ Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen:

Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Ă…bningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00

Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 pü tlf. 99 35 34 34 eller pü mail: ndireklamation@nordjyske.dk Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

Runde fødselsdage

80

Jens Karsten Poulsen, Gislumvej 20D, Aars, mandag, 23. november.

80

Nanny L. Kristensen, Kelddalvej 27, Aars, onsdag, 25. november.

60

Knud Erik Christensen, RĂŚvemosevej 14, Gundestrup, onsdag, 25. november.

TLF: 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - üret rundt

Anna Thorsager Jensen (t.v.) (Nordjysk Mad I/S, Aalborg) og Jeanette Fransgaard (Ranum Efterskole College) har afsluttet uddannelsen som ernĂŚringsassistenter.

Ditte I. Dalgaard

Trine Rybjerg

AARS BEGRAVELSESFORRETNING

Det er altid Ên af os, du møder, og vi er 100% lokale

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING Tryghed, tillid og 40 ĂĽrs erfaring

TrÌf os personligt, døgnetLANDRY rundt BEDEMAND BIRGITTE

Tlf. 4141 41 Tlf.70 70 20 20 41

Tryghed, tillid og 40 ürs erfaring. TrÌf os personligt, døgnet rundt

Uddannet i ernĂŚring PĂĽ HEG, Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, i Aars, har Anna Thorsager Jensen (Nordjysk Mad I/S, Aalborg) og Jeanette Fransgaard (Ranum Efterskole College) afsluttet uddannelsen som ernĂŚringsassistenter.

Valg i Aars til Rotary Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK

H I M M E R L A N D den lille uafhĂŚngige stenhugger

    

Kig forbi udstillingen pü Svoldrupvej 174. Her finder du et bredt udvalg af stentyper, inskriptioner og en rÌkke andre produkter. Ring gerne forud for dit besøg, sü er du sikker pü personlig betjening.

v/ Allan Bo Sørensen Svoldrupvej 174 . 9600 Aars . Telefon: +45 20 78 07 66 Mail: post@himgrav.dk . www.himgrav.dk .

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fÌllesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Covid-19 massetestning i Vesthimmerland begynder fredag i Aars.

Massetestning i Aars fra fredag

Himmerlandsgade 80 9600 Aars Tlf. 98 62 34 88

Jens Møller

AARS: Ved en beklagelig fejl i sidste uges Aars Avis var navnet pü modtageren af Dronningens Fortjenstmedalje skrevet forkert. Modtageren var Karl Erik Bisgaard, og ikke som skrevet Kaj Erik Bisgaard. Aars Avis undskylder fejlen, og ønsker Karl Erik Bisgaard tillykke med medaljen.

@HimmerlandGravstenogGranit

AARS: Aars Rotary Klub har valgt en ny bestyrelse til funktionsüret 2021/22, hvor projektassistent Heidi Thomsen skal vÌre prÌsident. Hun für en bestyrelse med erhvervsrüdgiver Kathrine Hertzberg Sørensen som sekretÌr, direktør Ulf Givskov Bender og tekniker Peter Flindt-Jacobsen som kasserere, og tidligere friskoleleder Ejner S. Larsen som klubmester. PrÌsident elect til funktionsüret 2022/23 bliver HR-chef Wittus Bernlow. Valgene fandt sted pü et virtuelt medlemsmøde mandag aften.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

VESTHIMMERLAND: Fra pü fredag bliver det Vesthimmerlands tur til massetestning for Covid-19 virus. I Aars foregür det i Messecenter Vesthimmerland ig i Farsø i Dronning Ingrid Hallerne 20. til 26. november. I Aalestrup er det i idrÌtscenteret 21. - 26- november, og i Løgstør i Lanternen 22. - 26- november. - Man skal huske sit sygesikringsbevis, sit mundbind og at booke en tid for at komme til. Jeg hüber sü mange som muligt møder op, siger sundhedsdirektør i Vesthimmerlands Kommune, Anne Krøjer. Den samlede testkapacitet i regionen er 18.500 pr. dag, og fredag regner Region Nordjylland med at have testet langt de fleste borgere i fire af de syv kommuner med massetestning.Detaljer kan findes pü Vesthimmerland.dk eller rn.dk.

To indbrud i Aars AARS: Natten til mandag var der to indbrud i Aars. De foregik med kort tids mellemrum og forholdsvis tÌt pü hinanden. Klokken 0.45 blev et vindue aflistet pü Lyngsøvej. Fra et kontor blev 20 halvliters sodavand stjület. Det samme gjorde en rød JBL højttaler og en nøglebrik. 10 minutter senere brød tyve gennem et vindue i loftet pü en en ejendom ved Messevej. Fra bygningen blev der stjület harddiske og RAM til computere.

Smü rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

18. NOVEMBER 2020

En beskeden leder med styr pü tingene Røde Kors i Aars fungerer godt, og genbrugsbutikken sÌlger sü meget , at det har vÌret nødvendigt med en udvidelse. En af de ildsjÌle, der har vÌret med til at skabe behovet, er Hanne Lynnerup Kristensen, Peder Stubs Vej, Aars. Hun har de seneste cirka 10 ür vÌret butiksleder, dog ikke alene, hvis man spørger hende. Bag det svar ligger en bunke beskedenhed, en bunke der kan sammenlignes med de tonsvis af tøj, Røde Kors Butikken modtager hver anden uge. Hvis der er nogen der fremhÌver de frivilliges arbejde i butikken, sü er det Hanne Lynnerup. Men de andre frivillige ved ogsü, at hun virkelig lÌgger meget arbejde i butikken. Ud over at holde styr pü alt i butikken, sü er Hanne Lynnerup typen, der gerne vasker hylder i baglokalet eller maler en vÌg, hvis der er behov for det. Hanne Lynnerup bruger rigtig meget tid i butikken. Hun vil vÌre sikker pü, at alt fungerer. Derfor tager hun selv en vagt, hvis en anden har meldt fra. Pü den müde kan hun have mange vagter i løbet af en uge. Hun gør det dog ikke, fordi hun mener, at hun kan gøre det bedre selv. Alt skal bare fungere, og sü er det af stor betydning for hende, at alle frivillige har det godt. Det gør til gengÌld, at folk netop gerne vil hjÌlpe - og hun husker dem for det. En af müderne er, at hun har indført en ürlig udflugt for de frivillige. Den dag lukker butikken, sü alle kan tage af sted. Hanne Lynnerup er pensionist, og til nÌste ür fylder hun 70. Det forhindrer hende bestemt ikke i altid at vÌre smart og moderne klÌdt. Hun er meget livsglad, og selv om hun ikke har behov for at stü frem i forreste rÌkke, er hun heller ikke bange for at sige sin mening. Alt i alt er hun en meget stÌrk person, og hun har styr pü sagerne. Hun er naturlig, sød og omgÌngelig. Hanne Lynnerup stam- Det er püfaldende, at der skulle vÌre flere tyve i Aars med sü kort tids mellemrum. Jeg tÌnker, at vi skal arbejde med teorien om, at

Abonnementspris: 800,- pr. ür. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition

Hanne Lynnerup.

mer fra Gislum. Hun voksede op i den lille by, men gik det meste af skoletiden pü Aars Skole. Hun kom i kontorlÌre pü regnskabskontoret hos Ejvind Nielsen, der senere blev borgmester. Hun fulgte med ham, da han i 1969 flyttede kontoret til Landbocentret i Aars. Siden kom hun ind i forsikringsbranchen som sekretÌr hos Baltica, der senere blev til Tryg. Ogsü der viste hun sig meget kompetent, og kom blandt andet til at undervise andre pü hovedkontoret. Hanne Lynnerup blev gift med Mogens Kristensen, der drev et autovÌrksted. Parret fik to børn, en datter og en søn. Mogens Kristensen døde for nogle ür siden. I dag bruger Hanne Lynnerup det meste af sin tid pü Røde Kors Butikken. Hun er ogsü frivillig hos Dansk Nutidsmuseum og lÌgger meget tid der. Hun für ros for at vÌre god til at arrangere udstillinger og sÌtte de rette ting ind i de rigtige tidsaldre. Der bruger hun ogsü erfaring fra Røde Kors, idet hun er dygtig til at klÌde mannequinerne pü. I stille stunder derhjemme kan hun gribe malerpenslen og føre akvarelfarver pü lÌrredet. Hun er ogsü glad for at vandre, og har blandt andet güet pü Caminoen i Spanien. det kan vÌre de samme, der har udført begge tyverier, siger Mikkel Brßckmann, Nordjyllands Politi, Hobro.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Ă˜strup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: olsen4@email.dk


18. NOVEMBER 2020

Aars Avis

SIDE 3

Nu er det helt slut... BEKENDTGØRELSER Af Thorkil Christensen, redaktør

I ugevis har Vesthimmerland som en af syv nordjyske kommuner haft de landsdækkende mediers bevågenhed på grund af minkbesætninger med Corona. I sidste uge skrev vi på denne plads, at ”nu strammer det til”. Det er med beklagelse at vi i dag må skrive, at ”nu er det helt slut”. 2020 vil i historiefortællingen blive husket som året, hvor minkbestanden blev aflivet i Danmark. Vesthimmerland og de seks øvrige nordjyske kommuner var dem som havde flest minkfarme og flest dyr i hele landet. Men det var også her nogle af verdens fornemste minkskind blev produceret, og hvor avlerne i gode år fik den højeste betaling for skind, der blev solgt til Kina. Erhvervet havde mange arbejdspladser - på farmene og i følgeindustrien fra fodercentralen til pelserier, det store auktionshus i Glostrup og i showroomet på Østerbro i København, hvor man oven i købet beskæftigede landets eneste bundtmagerlærling. Men også vognmænd og shippingfolk er blevet overflødige nu hvor hele branchen efter i morgen torsdag lukker ned. Coronaen har sat sine spor med nedlukningen. Regering og sundhedsmyndigheder reagerede naturligvis, da de fik kendskab til den såkaldte Cluster 5-variant, der kunne mutere fra dyr til mennesker, men det kan diskuteres om det var forkert med en så drastisk nedlukning af et helt erhverv. Samtidig fik Nordjylland prædikatet eller øgenavnet ”Det nye Wuhan” opkaldt efter provinsen i Kina, hvor det menes at Corona-pandemien i sin tid havde sit udspring. Det er absolut ikke rimeligt - for i Danmark, i Nordjylland og i Vesthimmerland har vi på ingen måde oplevet Corona-tilstande som i Kina, eller for den sags skyld i Frankrig eller Italien. Men prædikatet kan ødelægge ­egnens omdømme, for hvem fra udlandet ønsker at besøge et land eller en landsdel som forbindes med Wuhan? Det kan skade vores egn i lang tid fremover, både turistmæssigt og på mere traditionel vis. Nu er det jo ikke sådan, at Vesthimmerland var højt placeret på ranglisten over kommuner med god økonomi før Coronaen, men det seneste fremmer absolut ikke mulighederne for at blive bedre. Vi bliver slået tilbage og vil længe blive husket som området, hvor borgerne fik ”stuearrest”, og ikke måtte bevæge os over kommunegrænsen mens Corona-testning af 280.000 nordjyder stod på. I sidste uge, da smittetallet faldt, og der ikke var konstateret borgere med ”Cluster 5”, blev der så lempet på restriktionerne. Vi fik lov til at bevæge os rundt i de syv kommuner, men hotel- og restaurationsbranchen og kulturlivet skulle stadig være lukket ned. Politikerne mente, at nordjyderne bare kunne arbejde hjemmefra, men de glemte - i modsætning til hovedstadsområdet - at vores landsdel er ”produktionsdanmark”. Det er her vi bruger hænderne og hvor arbejdspladsen ikke bare lige kan flyttes hjem i privaten. Inden længe følger regningen med konkurser, manglende skatteindtægter og større sociale udgifter. Hertil kommer det menneskelige aspekt - eftervirkningerne hos minkavlerne og deres familier, som må begynde forfra som ved start i et spil ludo. Hele forløbet med nedlukning af minkerhvervet er en ynkelig affære. Håndteringen har været forkert og forhastet - og nu hvor der skal lukkes op igen for kommunegrænser og skabes nye muligheder, forhaster man sig ikke. Gad vide om vi får lov til at være spærret inde til 3. december som statsministeren befalede i sidste uge, eller man finder det forsvarligt at åbne grænserne, så vi kan komme videre?

AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11

Vores elskede søster, svigerinde og faster

Hjertelig tak

Birgitte Rehder Warming

for venlig deltagelse ved

] 6. november 2020 er alt for tidlig taget fra os Tak for alt

begravelse fra Gundersted Kirke

Krista Hansens Familien

Ann, Jacob Sigga, Sophia Michael Birgitte og Morten

Hjertelig tak Min elskede søn Vores kære bror, svoger og onkel

Jens Arne Degn * 7. marts 1954 er stille sovet ind på Søparken Rørbæk, den 16. november 2020

Mor Minna og Lund Jørgen og Ellen Børge og Vita Jytte og Erik Nevøer og Niecer Begravelsen finder sted fra Rørbæk Kirke fredag den 20. november kl. 13.00 Højtideligheden slutter ved graven

TAK EFTER DØDSFALD Tusinde Tak for opmærksomheden og deltagelse ved

Per Dalums begravelse fra Fælledkærgaard Tak for de mange smukke blomsterhilsner, varme tanker og trøstende ord.

Familien Dalum

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved vor kære mor

Karen Bøgh Sørensens bisættelse Tak for de smukke blomster På familiens vegne

Ole, Carsten, Dorrit og Annette

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Birgitte Rehder Warmings

for de venlige hilsner ved vores 60 års bryllupsdag den 12. november 2020 - det varmede. En stor tak til: Kongehuset, Vesthimmerlands Kommune/Borgmester Per Bach Laursen, personale og beboere på Friplejehjemmet Hesselvang, Hesselvangs Venner, Frode Kjær, venner og familie. Kærlig hilsen

Esther og Egon Sørensen

Al opmærksomhed

Guldbryllup

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Sylvia Larsen, Gedsted Plejecenter

Påtænkt opmærksomhed i forbindelse med vort krondiamantbryllup frabedes. Venlig hilsen

Bodil og Ejken

Bogtryk/Offset

Tlf. 98 62 17 11

Vores kære forældre Bente og Bendt har været gift i 50 år den 21. november. Vi ønsker jer hjertelig tillykke med guldbrylluppet. Må I have den bedste dag. De kærligste hilsner fra Per, Helle, Jan og Gitte, børnebørn og oldebørn

Aflysning!

Grundet de nye Covid-19 restriktioner må ”Aftensang” i Gundersted Kirke den 18. nov. og Ulstrup Kirke den 25. nov. desværre aflyses. På menighedsrådets vegne Anne Elisabeth Appel

begravelse fra Hornum Ulstrup Kirke.

Tak for alle de smukke blomster, kranse og pengegaver samt venlige tanker og omsorg for os. På familiens vegne Hans Warming

Hjertelig tak til alle som har tænkt på os under

Poul Arnes sygdom og bisættelse En stor tak til Palliativ, læger og sygeplejere. En særlig tak til pastor Peer Lousdal for den fine tale i kirken. Tak allesammen

Lisbeth Birgitte og Martin Peter og Gitte

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse hos Advokatfirmaet Himmerland ApS, Kirkegade 1, 9600 Aars. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Aars Y’s Men’s Club GENBRUGSBUTIK

Kontakt: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24


Aars Avis

SIDE 4

BEKENDTGØRELSER AARS KIRKE

AARS KIRKES

AKTIVITETSKALENDER

Grundet Corona vil der ikke være altergang ved gudstjenesterne, og Kirkens Dagligstue aflyser deres arrangementer resten af året. ● 19/11 kl. 19.30 Åndehul i Aars Kirke v/Lone Primdahl Dolmer ● 22/11 kl. 9.30 Gudstjeneste i Aars Kirke v/Jens Jacob Jensen - sidste søndag i kirkeåret ● 26/11 kl. 16-20 Lystænding i kirken ● 29/11 kl. 9.30 Gudstjeneste i Aars Kirke v/Lone Primdahl Dolmer - det nye kirkeår begynder

JULEHJÆLP GENNEM AARS KIRKE

Det er igen muligt at søge julehjælp igennem Aars kirkes menighedspleje, hvis man har hjemmeboende børn under 18 år, bor i Aars sogn og er på offentlig forsørgelse. Ansøgningsskema kan hentes og afleveres igen i udfyldt stand i Kirkecenteret. Ansøgningsfristen er 1. december. Har man ikke hørt noget senest den 16. december, er man desværre ikke kommet i betragtning. Se mere på hjemmesiden. Læs mere om aktiviteterne på kirkens hjemmeside: www.aarskirke.dk, hvor du også gratis kan tilmelde dig kirkens digitale nyhedsbrev. Husk også, at du kan følge Aars Kirke på Facebook.

Donerer 30.000 kr. til julehjælp i Aars

18. NOVEMBER 2020

Lions Club ramt på indtjeningen af Corona-restriktioner Af Thorkil Christensen AARS: Det er en fast tradition, at Lions Club Aars hvert år yder en økonomisk donation til julehjælp til lokale familier, der har behov for hjælp og støtte. Julen i år er ingen undtagelse. - Det glæder os, at vi igen kan bruge en del af vores midler på at hjælpe nogle af dem, som ikke har de samme muligheder for at holde julefest eller købe julegaver som mange andre har, siger Arne Bindslev, der er præsident i Lions Club Aars. Mange tager det som en

Lions Club Aars’ præsident, Arne Bindslev, overrakte forleden 30 gavekort med julehjælp til Tove Dahl Frederiksen fra jobcenterets ydelseskontor. Jobcenteret sikrer, at hjælpen går til de familier, der har størst behov for en økonomisk håndsrækning op mod jul.

BEKENDTGØRELSER Aars Avis 98 62 17 11

Hold dig opdateret om Corona-situationen i Vesthimmerland I Vesthimmerlands Kommune har vores Sundhedsberedskab nu igangsat de handlinger som statsminister Mette Frederiksen anbefalede at aktivere på baggrund af pressemødet 5. november 2020.

VELKOMMEN I DEN NYE FLOTTE

RØDE KORS BUTIK Himmerlandsgade 101. Vi slår dørene op

torsdag den 19. november kl. 10.00 Røde Kors Aars/Aalestrup

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk

D E T

S K E R …

Ordinært byrådsmøde

Vi fortsætter den ansvarlige indsats og vil løbende holde jer alle opdateret på https://www.vesthimmerland.dk/kommunen/coronavirus/ https://coronasmitte.dk/restriktioner-i-nordjylland

Byrådet holder møde: torsdag 26. november, kl. 16.00. Da mødet afholdes online, og der ikke er adgang for tilhørere, kan mødet følges på: www.facebook.com/vesthimmerlandskommune Dagsordener og referater kan findes på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Per Bach Laursen Borgmester

selvfølge, at julen er glædens tid og at der kan købes gaver, mad- og drikkevarer, men sådan ved medlemmerne af Lions Club Aars, at det ikke forholder sig i alle familier. - Vi har derfor igen valgt at donere et beløb på 30.000 kroner til formålet. Det sker i form af 30 gavekort á 1.000 kroner til familier, der har behov for hjælp og støtte i juleperioden. I Lions Club Aars har vi også mærket Coronaens restriktioner. Vi har måtte aflyse flere aktiviteter med deraf manglende mulighed for indtjening, men vi mener at dette formål er så vigtigt, at vi igen i år alligevel har valgt at fastholde beløbet på de 30.000 kroner som vores bidrag til den lokale julehjælp., siger Arne Bindslev. Tidligere uddelte klubben selv gavekortene til familier, som direkte ansøgteom tilskud, men sådan er det ikke mere. I de senere år har klubben overdraget gavekortene til ydelsesafdelingen på kommunens jobcenter, som så sørger for at uddele dem til de familier, der har mest behov for denne hjælp. - Det gør vi fordi medarbejderne ved Vesthimmerlands Kommune ved mest om, hvor gavekortene gør bedst gavn – og det er vigtigt for os, at det sker på denne måde. For nogle år siden ydede det offentlige selv en del støtte til julehjælp og lignende, men denne hjælp er blevet væsentlig reduceret og mange steder skåret helt væk – så det er vigtigt, at organisationer som Lions er klar, når der er behov for støtte, slutter Arne Bindslev. Pengene til julehjælp, er som alle andre donationer fra Lions indsamlet eller tjent ved forskellige aktiviteter som medlemmerne gennemfører i løbet af året. På trods af, at mange af disse aktiviteter er blevet aflyst eller udsat på grund af Corona-restriktioner bidrager andre aktiviteter og midler fra tidligere år til, at Lions Club Aars igen kan glæde mange familier i Aars med julehjælp.

M E D D E L E L S E R

Fordebat - Opførelse af slagteri i Aalestrup

AARS AVIS

- når det skal være lokalt!

Økonomiudvalget har besluttet at igangsætte planlægningen for opførelse af et slagteri i Aalestrup, og vil gerne modtage forslag, ideer og bemærkninger til planlægningen. Fordebatten forløber frem til den 10. december 2020. Se mere på: www.vesthimmerland.dk/fordebataalestrup

Vi gør os ekstra umage Danebo Aars 98 62 24 00


Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

Museumsinspektør og arkivleder Kim Ørsted Iversen har tilbragt det seneste halve år med at gennemgå aviser og arkivalier, og det har resulteret i en jubilæumsbog på mere end 400 sider.

Jubilæumsbog i Aars er et ”svendestykke” Museumsinspektør har skrevet bog på over 400 sider

AARS: Fejringen af 150-års byjubilæet i Aars blev 4. januar indledt på fornemmeste vis med borgmestertale, kanonsalutering og fakkeloptog, men som med så meget andet i 2020 har Covid-19 sat en stopper for mange af de arrangementer, der var søsat. Derfor er det også med stor glæde, at forret-

ningsudvalget bag byjubilæet i Aars onsdag, 25. november kan præsentere en over 400 sider flot jubilæumsbog, der fortæller om byens lange historie. Bogen betragtes af forfatteren, museumsinspektør Kim Ørsted Iversen, Vesthimmerlands Museum, som sit ”svendestykke” på det skrevne område. Kim Ørsted Iversen er en lettet mand oven på et halvt års tour de force gennem Aars’ historie. Han har gransket hundrede års lokalaviser, arkivalier er nærstuderet, fotos fremskaffet og ud fra dette - og en imponerende forhåndsviden i

kraft af hans funktion som arkivleder – er side på side fløjet fra hans hånd. Faktisk var den oprindelige tanke, at bogen nok ville blive på omkring 200 sider, men nu er den så endt på mere end det dobbelte. - Historien om Aars er på alle måder en fortælling om driftige mennesker, som hver især gennem tiden har bidraget til, at byen har udviklet sig så markant, som den har, fortæller Kim Ørsted Iversen. Han kunne derfor hurtigt se, at 200 sider nok ikke helt kunne gøre det. Til gengæld kan folk så glæde sig til en gennemarbejdet

bog, som på fornem vis blander den lange historie med spændende personfortællinger og masser af fotografier fra byen. Ud over naturligvis at fokusere på de seneste 150 år, så er der også en kort introduktion, som tager læseren med fra den første landsby i jernalderen og op til 1600-tallets besøg af Aalborg bødlen på Galgehøj og de store samfundsmæssige forandringer i 1700-tallet. - Jeg håber, at folk vil tage godt imod bogen, men vil også godt garantere, at der nu kommer til at gå lidt tid, inden man skal forvente et større værk fra min hånd”, understreger museumsinspektøren, som glæder sig til en noget forsinket efterårsferie med familien. På grund af den nuværende sundhedssituation, hvor store dele af Nordjylland er lukket ned, så er den storstilede udgivelsesreception på museet onsdag, 25. november desværre aflyst. Lanceringen kommer derfor alene til at foregå i medierne, men interesserede kan købe bogen i Kvickly Aars fra 25. november, og, når museet genåbner i begyndelsen af december, også i museumsbutikken. Fra museets side tilbydes der til og med 3. december gratis udbringningsservice i Aars by, hvis man ønsker at bestille bogen. Der skal så betales forud via Mobilepay og sendes en besked med ønsket leveringsadresse til museets reception.

SIDE 5

Juletræet i Aars tændes tirsdag AARS: Julepynten kommer op denne weekend, og på tirsdag tændes juletræet på Kimbrertorvet i Aars. Aars Handelsstandsforening opfordrer til ikke at komme ned på torvet for at overvære tændingen. I stedet optages en film som offentliggøres på sociale medier senere i næste uge.

- Juletræet bliver tændt som altid, men vi vil helst ikke have folk til at komme ned og overvære det. Sognepræst Sara Schouby vil være til stede og holder en tale, og bagefter vil julemanden tænde træet. Selvom der er Corona, bliver det selvfølgelig stadig jul i Aars, siger Jørgen Sørensen, Aars Handelsstandsforening.

Julemanden kommer og tænder juletræet i Aars som altid.

RING TIL DIN BIBLIOTEKAR

Få hjælp til at blive en digital læsehest. Bibliotekaren sider klar med vejledning, inspiration og anbefalinger, der gør det nemt for dig at bruge bibliotekets digitale tilbud.

“ Ring og få hjælp til oprettelse og log-in...

“ Kom i gang med lydbøger og e-bøger...

“ Få hjælp til digitale film og artikler...

“ Og få hjælp til at finde de bøger og film, der passer til lige netop dig!

MANDAG-FREDAG KL. 10-15

TLF.: 99 66 85 10


Aars Avis

SIDE 6

Ved overrækkelsen ses fra venstre Maja Lykke Levo og Claus Lykke Sørensen Levo, Kimbrergarden, præsident Arne Bindslev, Lions Club, Rita Frederiksen og Helen Schiønning, Hjerteforeningen, Tina Valsted Poulsen og Bjarke Hagner, Aars 4-H Gård og pastpræsident Per Holm, Lions Club.

Svært at komme af med jubilæumspenge i Aars Kimbrergarden, 4-H Gården og Hjerteforeningen fik 50.000 kr. hver Af Thorkil Christensen

AARS: Hvad gør man, når en planlagt uddeling af tre

• • •

store donationer går i vasken på grund af Coronarestriktioner og forsamlingsforbud? Donationerne var af Lions Club i Aars udset til uddeling i anledning af Aars bys 150 års jubilæum - først ved klubbens årlige traditionsrige loppemarked i Messecenter Vesthimmerland i april. Men arrangementet blev udsat til august og senere aflyst,

• • •

Julegaveidé! Indeholder i år 208 sider, bl.a. med indlæg af de lokale forfattere Karen Pihlkjær og Børge Egekvist, Aars. Omslaget er en akvarel udført af Helle Nøhr, Hornum. Bogen kan købes hos medlemmerne af

PRIS

150 års jubilæum i 2020. Forleden lykkedes det så endelig - efter tre mislykkede forsøg - klubbens pastpræsident Per Holm og

nuværende præsident Arne Bindslev, at få pengene afleveret til de heldige modtagere. Det skete i et meget begrænset selskab, så klubben kunne overholde alle restriktioner. - Det lyder mærkeligt, men det har været en underlig situation, at vi har haft svært ved at få mulighed for at aflevere 150.000 kroner her i år, hvor Coronaen har spændt ben for mange ting. Det glæder os derfor, at vi forleden kunne samles med modtagerne på Aars Avis, hvor overrækkelsen kunne finde sted så vi også kunne nå det her i 2020, hvor Aars By fejrer sit jubilæum, siger Per Holm. I Lions Club Aars kom medlemmerne sidste efterår med forslag til, hvem der skulle have del i jubilæumsdonationen, og der var hurtigt enighed om de tre modtagere. Kimbrergarden fik et tilskud på 50.000 kroner i anledning af sit 40 års jubilæum i år, og som en anerkendelse af det arbejde garden har udført og udfører blandt børn og unge til glæde for både de unge selv og alle dem, der hvert eneste år nyder at høre Kimbrergarden spille. Kimbrergarden har betydet rigtig meget for mange unge gennem årene.

De har oplevet et kammeratskab og et fællesskab, som varer ved i mange år. Aars 4H Gård fik også et tilskud på 50.000 kroner til arbejdet blandt børn og unge. Lions Club Aars har tidligere flere gange støttet Aars 4H Gård med mindre tilskud til forskellige anskaffelser eller aktiviteter, men Lions Club Aars ønsker denne gang også at anerkende det mangeårige arbejde, der udføres på Aars 4H Gård, og som skaber kammeratskab og fælleskab og som lærer børnene om både dyr og natur på en enestående måde. Som det tredje formål og den tredje modtager besluttede medlemmerne i Lions Club Aars at donere 50.000 kroner til etablering af en hjertesti i Aars. Etableringen sker i samarbejde med Hjerteforeningen med det formål at få flest mulige ud at røre sig og benytte stien med tre ruter, som Lions og Hjerteforeningen allerede er i fuld gang med planlægning af, slutter Per Holm. Det var således en flok glade modtagere der endelig kunne få pengene overrakt, og samtidig en glad Per Holm der langt om længe på Lions Clubs vegne kunne glæde modtagerne med pengene.

Der blev holdt god afstand da repræsentanter for de tre donationsmodtagere og Lions Club mødtes på Aars Avis.

Ny beplantning skyder op langs Hobrovej i Aars Turistforeningen er glad for pænere indkørsel til byen Af Thorkil Christensen

225,Lions Club, Aars, eller hos Bladcentralen, Himmerlandsgade 104, Aars, Bestilling kan også ske hos Per Holm, tlf. 27 78 46 11, eller Ole Sommer, tlf. 51 52 39 97 LIONS CLUB AARS

og derefter ved Kimbrergardens 40 års jubilæumskoncert i Vesthimmerlands Musikhus 31. oktober, som også i ellevte time måtte udsættes på grund af smittefare. Gode råd var ved at blive dyre for medlemmerne af Lions i Aars, for man ville gerne uddele pengene i jubilæumsåret, som oprindelig tiltænkt. Tre gange 50.000 kr. skulle skifte ejer, og i stedet for at uddele donationer efter ansøgning, havde man besluttet, at pengene skulle være en overraskelse for modtagerne, og gøre gavn uden for megen binding til formål for børn, unge og ældre. Allerede i 2019 besluttede medlemmerne i Lions Club Aars, at overrækkelsen af donationerne skulle være klubbens bidrag til markeringen af Aars Bys

18. NOVEMBER 2020

AARS: Med forårets komme i 2021 vil man kunne opleve resultatet af en nu afsluttet genbeplantning langs hegnet på Hobrovej i Aars. Vesthimmerlands Kommunes afdeling for trafik og grønne områder har gennemført genbeplantningen, og det sker efter en opfordring fra Turistforeningen for Aars og omegn, der for nogle måneder siden gjorde

opmærksom på, at byen burde give turister og borgere et lidt kønnere ”førstehåndsindtryk” fra Roldvej og langs Hobrovej mod byens centrum . Det er kun få år siden det lange hegn blev sat opt langs Hobrovej, men det har knebet at holde liv i den beplantning som allerede dengang blev udført. - Derfor glæder det os, at vi efter et positivt møde med kommunens jordbrugsteknolog Anja Bak Dalum har

fået en god tilbagemelding om beplantningen, siger turistforeningens formand, fhv. bankdirektør Poul Damgaard, Aars. Kommunens medarbejdere har nu lagt et stort antal løg i jorden ved hegnet og erstattet udgåede Horsensia med nye. Der er endvidere sået en langsomtvoksende græsblanding, så løgene rigtig kan komme til sin ret. Løgene er krokus til det tidligere forår og en blanding af røde tu-

lipaner og gule påskeliljer som kommer op af jorden i det sene forår. Anja Bak Dalum er overbevist om, at der vil blive lagt mærke til denne beplantgning når man kører ind mod Aars i forårsmånederne. Poul Damgaard er på turistforeningens vegne glad for kommunens initiativ, og for at foreningen og kommunen fik en dialog om, hvad der kunne gøres for at forskønne hegnet langs Hobrovej.


Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

SIDE 7

Gammeldags Jul BLACK FRIDAY

UGE 47 Man. 16/11 9.30 - 17.30 Tirs. 17/11 9.30 - 17.30

GÆLDER UGE 47 OG 48

Man. 23/11 9.30 - 17.30 Tirs. 24/11 9.30 - 17.30 Ons. 25/11 9.30 - 17.30

Ons. 18/11 9.30 - 17.30

LEGETØJ

Tors. 26/11 9.30 - 17.30

Tors. 19/11 9.30 - 17.30

Fre. 27/11 9.30 - 20.00

Fre. 20/11 9.30 - 18.00 Lør. 21/11 9.00 - 14.00

UGE 48

Lør. 28/11 9.00 - 14.00 Søn. 29/11 10.00 - 16.00

Årsnissepar 2020

ALLE VARER PÅ LAGER FRATRÆKKES

20% AF NORMALPRISEN

Gælder dog ikke Skyum pokaler, gavekort, pasfoto, rep. af ure og smykker.

DU RINGER - VI BRINGER Ved køb for 200,- eller derover, leverer vi GRATIS i hele Vesthimmerlands Kommune

Køb julegaver nu! Alice

Eva

Lis

Jeanette

Anne

Ann

Selvfølgelig med byttemærke og pænt indpakket

Skyum POKALER Connie Hvid & Svend Ejlskov 98 64 10 63 skyum-pokaler.dk

Borgergade 15 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 21 20 • Biksen Aalestrup

ÅBNINGSTIDER: Man.-tors. 9.30-17.30 | Fre. 9.30-18.00 | Lør. 9.00-12.30


Aars Avis

SIDE 8

18. NOVEMBER 2020

Julegudstjeneste streames i Aars

Og der bliver seks gudstjenester juleaftensdag

Der står paller i lange rækker, klar til at blive leveret. Men kunderne - minkavlerne - har ikke længere en forretning at drive.

Butik i Aars er hårdt ramt af minkaflivning To har mistet jobbet og en afdeling er lukket Af Torsten Hansen AARS: Situationen er forfærdelig for minkavlerne i Danmark. Men det er ikke kun på minkfarmene, at alvoren rammer hårdt. Hos Specialbutikken i Aars har indehaver Peder Møller Lauridsen måttet afskedige to medarbejdere. - En rimelig del af vores forretning har været rettet mod pelsdyrbranchen. Der oplever vi nu, at vi ikke har arbejde til vores medarbejdere, og at vores varelager ikke er noget værd, siger

Peder Møller Lauridsen. Han har været tvunget til at afskedige to medarbejdere i afdelingen. Der har ikke været andre muligheder, fordi hele forretningsgrundlaget er forsvundet nærmest fra den ene dag til den anden. - Der er ingen hjælpepakker der passer ind i forhold til medarbejderne, fordi her er tale om specielle produkter til pelsdyrbranchen, og når forretningsgrundlaget er væk, så er der ingen arbejde at vende tilbage til, forklarer Peder Møller Lauridsen.

Ud over de ansatte der er blevet afskediget, så er Specialbutikken også brændt inde med et stort varelager. - Vi har ordrer, der er pakket og klar til levering. Men de kan ikke leveres ud, fordi kunderne er væk, forklarer Peder Møller Lauridsen, mens han viser rundt på et meget stort lager, hvor 10 til 15 paller med minkpapir er pakket og klar. Bag dem befinder sig masser af andre specialprodukter til minkbranchen - produkter der ikke kan afsættes eller leveres tilbage.

AARS: Juleaften er den dag, hvor flest danskere går i kirke, og med de nuværende Corona-restriktioner kan det godt kræve, at præsterne tænker kreativt, når der skal findes plads til de mange mennesker. I nogle byer har man derfor valgt at holde julegudstjenester i idrætshallerne, men i Aars har præsterne fundet en anden løsning. De har valgt at skrue op for antallet af gudstjenester i stedet, så der i år bliver seks gudstjenester juleaftensdag i tidsrummet fra kl. 10.30 til kl. 16.30. - Det vil være synd at flytte julegudstjenesten ud af vores smukke kirke. Kirken

er stor nok til, at der kan være 80 personer med de nuværende krav, så med seks gudstjenester, skal der nok blive plads til alle, lover sognepræst Sara Schouby. De to øvrige præster i sognet, Lone Primdahl Dolmer og Jens Jacob Kaufmann Jensen vil gerne love det samme. For at ingen går forgæves, bliver der indført et billetsystem, så man på kirkens kontor fra mandag, 21. december kan hente det antal billetter, man skal bruge til den gudstjeneste, man ønsker at komme til, og billetterne er gratis. Derudover bliver der i menighedsrådet arbejdet på at

lave en streaming-løsning, så de, der ønsker det, kan sidde i egen stue og se julegudstjenesten. - Og har man ikke tid til at komme selve juleaften, er der fire gudstjenester i dagene op til jul, blandt andet to julekrybbe-gudstjenester for børnefamilierne, og så bliver der tre gudstjenester i juledagene, så der skulle være rig mulighed for at holde fast i den gode tradition med at lægge vejen forbi kirken til jul. Vi håber i hvert fald at se mange, supplerer Lone Primdahl Dolmer. Såfremt det er muligt for Corona-restriktionerne - vil der blive holdt juleaften i Aars Kirkecenter.

De tre præster i Aars Kirke, Lone Primdal Dolmer, Sara Schouby og Jens Jacob Kaufmann Jensen er klar til at holde seks gudstjenester juleaftens dag.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.30 Now You See Me Amerikansk kupkomedie fra 2013 Under tryllekunstnerkvartetten Apokalypsens ryttere’s forestilling tryller - eller stjæler? - de formuer ud af banker, hvorefter de lader pengene regne ned over publikum. FBI-agenten Rhodes er besluttet på at sætte de fire tryllekunstnere bag lås og slå. Men hvem har flest tricks i ærmet?

Kl. 20.00 Den store bagedyst Kunst i kagerne De fire semifinalister skal tage deres kager til kunstfærdige højder, når de skal imponere dommerne med skulpturelle portionskager. Mesterværksudfordringen kræver, at deltagerne kan gå i de imponerende fodspor tilhørende mestre som blandt andre van Gogh og Leonardo da Vinci.

Kl. 22.45 Lykkevej Dansk komedie fra 2003 Sara skal pludselig klare sig selv, da hendes mand skifter hende ud med en yngre model. Sara må starte et nyt og mere ydmygt liv på en villavej i Valby. Her bliver hun en ufrivillig katalysator for spændingerne beboerne imellem. Nogle kæmper med problemer i ægteskabet, andre slås med irriterende naboer.

Kl. 22.15 Alle for 3 Dansk komedie fra 2017 Da de to småkriminelle brødre Timo og Ralfs far uventet stiller træskoene, må brødrene ile til Italien for at få fingre i Arnos antikke veteranmotorcykel. Men den er efterladt til Arnos ukendte datter, Kim. Og hun har sin helt egen agenda! Så nu må Timo og Ralf samarbejde med deres nyfundne søster.

Kl. 21.00 Klipfiskerne Danmarks måske bedste klipquiz Glæd dig til den første revanche i programmets historie, når Linda P. og Lasse Rimmer forsøger at hævne deres nederlag til Lars Hjortshøj og Nikolaj Stokholm. Det er muligvis ikke en umulig mission, når man ser Nikolajs forsøg på at tegne krabber i en lufthavn eller hører Lars oversætte et klip fra hollandsk.

Kl. 21.00 Independence Day: Resurgence Amerikansk action-eventyrfilm fra 2016 Der er gået 20 år siden rumvæsener invaderede jorden. Angrebet blev slået tilbage, men nu er den tidligere amerikanske præsident Thomas Whitmore overbevist om, at et nyt angreb er på vej. Han har ret, for på militærets forsvarsbase på månen opdager piloten Jake, at Jorden bliver angrebet igen - af et kæmpe rumskib.


Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

Ejerne af DC-System Insulation A/S, John og Allan Andersen med statuette og diplom foran hovedkontoret i Aars.

DC-System i Aars har oplevet en flot vækst

Er nu hædret som ”Succesvirksomhed 2020” Af Thorkil Christensen AARS: DC-System Insulation A/S i Aars, er udnævnt til ”Succesvirksomhed 2020” af Spar Nord Bank og revisionsfirmaet BDO. Det er sket på baggrund af kontinuerlig vækst og stærke finansielle resultater. Virksomheden er specialister og én af de absolut førende producenter af isoleringspaneler til både det danske marked og til eksport.

DC-System Insulation A/S producerer isoleringspaneler til kølerum, produktionslokaler, stalde, facader og husbyggeri, og beskæftiger 75 medarbejdere fordelt på domicilet ved Nordvestvej i Aars, produktionsfabrikken i Spanien og et salgskontor på Cuba. 75 procent af omsætningen er fra eksport. Virksomheden fik forleden overrakt prisen, der består af en Succesvirksomhed-statuette og et

SIDE 9

af medarbejdere, som hver eneste dag gør deres ypperste for at finde de bedste løsninger for vores kunder. Vi ser derfor prisen som et stort skulderklap. Derudover anerkender prisen i høj grad, at vi i en lang årrække har skabt gode resultater og kontinuerlig vækst, siger ejerne af DC-System Insulation A/S, John Andersen og Allan Andersen. Spar Nord og BDO indstiftede sidste år erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” med det formål at hylde mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, som leverer et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne og dansk økonomi som helhed. På baggrund af 36.412 regnskaber fra virksomheder i Region Nordjylland har Spar Nord og BDO fundet frem til 200 virksomheder, som over en fem-årig periode har haft størst succes på en række finansielle parametre. De 200 virksomheder hyldes nu af Spar Nord og BDO med erhvervsprisen ”Succesvirksomhed 2020”. På grund af smitterisikoen vil Spar Nord og BDO - i modsætning til sidste år - ikke gennemføre regionale finaler. De vil derimod hylde virksomhederne i en inspirationsbog, der udkommer i løbet af efteråret. Virksomheden i Aars blev etableret for 45 år siden og er familieejet.

hædersbevis, af repræsentanter fra Spar Nord og BDO - og anerkendelsen er i sagens natur delt med de lokale medarbejdere i Aars. - Vi er meget stolte over at modtage Succesvirksomhedsprisen 2020. Vi har en konsekvent tilgang til høj kvalitet og fleksibilitet, og gør en dyd ud af at finde de mest optimale løsninger for vores kunder. Det er noget, vi lykkes rigtig godt med, og kan kun lade sig gøre, da vi samtidig har et hold

Takeaway

Grill Caféen v. Flyvepladsen

v. Aggersundbroen

GODE “TA’ MED HJEM” TILBUD HVER DAG...

eller grillcafeen.dk brokiosken.dk

HAVNE NS RØG ..........T E RI O F.eks. Læ GO...... kre fiske kagemæ .... nd, 2-4 p L u xus s t ers., 200 jernesku ,- p

Der tændes lys for håbet i Aars Kirke Der er meget i verden, der kan tændes lys for i denne tid AARS: ”Mørk er november,” skrev forfatteren Thorkild Bjørnvig, og i denne mørke tid er der mange gode grunde til at tænde lys, mener de tre præster ved Aars Kirke. - Mørket spreder sig på mange plan. Internationalt ser vi terroraktioner i Europa, og vi vil tænde lys for fred og forsoning religionerne imellem, siger sognepræst Lone Primdahl Dolmer og tilføjer: - Der er også splittelse i USA efter valget, og vi tænder lys for håbet om, at folket vil hele og finde sammen igen. Sognepræst Jens Jacob Kauffmann Jensen tænker nationalt, specielt minkavlerne i Danmark: - På det nationale plan har mange fået deres økonomiske livsgrundlag aflivet. Deres drømme for fremtiden er knust, og deres tilværelse er vendt på hovedet. Vi tænder lys for at vise sympati og sammenhold, og vi tænder lys for, at de må lande sikkert på benene igen, siger præsten. Kirkens tredje præst, Sara Schouby, tænker lokalt.

- Mørket ligger på lur ved kommunegrænsen. Vesthimmerlands Kommune er lukket land for resten af Danmark. Vi vil tænde lys for at vise, at vi stadig er her. Vi står sammen i kampen mod Covid-19, siger Sara Schouby. Præsterne tænker også på, at mørket kan snige sig ind på det indre plan. Frygt for sygdom holder ældre fra social kontakt, og ensomheden banker på. Og de er alle tre enige om at sige: ”Vi tænder lys for, at vi al-

drig er helt alene, og at kirken altid er åben. Vi tænder lys for dem, der er væk og for dem, der har mistet”. Alle kan komme og

tænde lys, og uanset, hvad man vil tænde lys for, er der mulighed for det, torsdag eftermiddag, 26. november i Aars Kirke.

J U L O G N Y TÅ R

TAPAS HOS OS/JER Koldrøget julesild Svinemørbrad Okseinderlår Andebryst Svinekæber Syltede kirsebær Blåskimmelost Brør, smør og pesto

Julefrokost / nytårsmenu Fra

168,- pr. person

Bestilling 98 37 80 03

Pris pr. person

198,-

Tlf. 98 37 80 03 Sognepræst Lone Primdahl Dolmer vælger at tænde lys for forsoning

Åben onsdag og lørdag - HUSK forudbestilling

suldrupkro.dk

&

d m /d r. stk. s, håndp ampet og steg t fisk, lø illede re g, je hj.lavet dressing r, laks, kaviar, S tor t u , 135,dvalg i fersk o g røget f i sk i b utikke n Sundvej 95, Hvalp su n d , 9 6 40 Fars Åbning ø, tlf. 22 stid : Fre 27 27 27 dag og lø rdag kl. s ø n dag 1 0 .00 -19.0 kl. 10.00 0, -14.00 asparge

G RØGET FISK ALT I FERSK O AWAY SAMT TAKE ............ 225,-

pers...... Fiskeplatte, 2 145,kud.................. Luxus stjernes ..95,........................... r.. te as ek rn je St + div. ...............80,Fish and chips. ...85 ,g: Alle 4 dage... Dagens midda

Bestil gerne i fo

18 rvejen tlf. 30 14

53

ors. kl. 11-18, Åbningstider: T Søn. kl. 11-18 . 10-19, Fre. og lør. kl

et Alt godt fra hav ● ts ● 964 0 Fa Hotelvej 7 Ulli

rsø ● 30 14 18 53


SIDE 10

Ingen i Aars må føle sig alene og glemt

Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

Besøgstjenester: Der er behov for at passe på de ældre AARS: Da Corona-pandemien begyndte var der fokus på de ældre. Det fokus er blegnet lidt, men der er stadig behov for at passe på de ældre, både når det gælder sygdommen, og omkring de forhold der følger med, blandt andet i form af ensomhed. I Aars er der mange der bruger deres fritid på at hjælpe andre, det gælder for eksempel besøgstjenesterne. - I Danmark går det jo meget godt med at stå sammen hver for sig, når vi sammenligner vores smittetryk med andre europæiske landes. Det kan vi jo sådan set godt være glade for, hvis vi samtidig passer på, at vi ikke bliver os selv

nok. I denne tid må vi ikke blande os med hinanden, men vi skal stadig turde blande os i hinandens ve og vel. De ældre lider store sociale afsavn. Hvad kan vi, der er yngre, gøre for at hjælpe dem?, spørger Tinna Kromann Pedersen. - I mit job, som koordinator for Kirkens Besøgstjeneste, var jeg ude at tale med Inga, som gerne vil på ventelisten for at få en besøgsven. Hun fortalte mig om sin nabo, en alene-far, der, hen over sommeren, helt selvfølgeligt har inviteret hende over til aftensmad, når vejret har indbudt til at sidde ude og grille. Det var til stor glæde for hende, og jeg synes da nok, at man kan blive imponeret over den omtanke, han udviser. En anden, der imponerer, Køb eller lej dit er Bettina, der med fuldtidsarbejde og fem børn, stadig finder tid til at være Leje fra 700 kr. pr. md besøgsven for ikke bare én men to personer! Og der er andre i besøgstjenesten, som på trods af sygdom og genvordigheder i deres eget liv, finder overskud til at være der for andre. BesøgsNu flere modeller Kvalitets el-scootere tilvenner er også Coronaens i lukkede kabinescootere den rigtige pris! helte, lyder det fra Tinna Vores Kvalitets el-scootere til Kromann Pedersen. mest solgte Fønix Komfort El-Scooter I Aars er der hele tre el-scooter den rigtige pris! v. Jens Erik Andersen Fønix 314 besøgstjenester: Ældre SaFønix Komfort El-Scooter6, 9640 Farsø Torupvej gen, v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 75Røde Kors og Aars Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø Kirke. Tlf: 61 66 05 75 - Aars kan være stolt af, www.fonixkomfort.dk at have tre besøgstjenester. Vi reparerer også også Vi reparerer Det betyder, at medmenneVi alle reparerer alleogså former former for for el-scootere! skelighed, betænksomhed alle former FønixforKomfort El-Scooter el-scootere! og hjælpsomhed er i høj el-scootere! v/JensDErik Andersen ! E grad til stede i byen, siger H N! Y Torupvej 6, 9640 Farsø NYHED Fønix City Cabino 3 Kromann Pedersen. Tinna Tlf.Fønix 61 City 66 Cabino 05 75 3 km pr. opladning 28 km/t. 60

el-køretøj

www.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning

ning Gratis fremvisning sisnfrinegmvis emtivdig! frhos ra GratisG !

kr. 39.900,-

kr. 39.900,-

De tre tjenester

hos dig!hos dig

Kirkens Besøgstjeneste er en af de største besøgstje- Frihed til livettil livet nester indenfor Folkekir- Frihed Vi kører i hele Nordjylland Vi kører i hele Nordjyllandken i Danmark, og det er i

Krogh Madsen Arkitekter a/s 98 62 18 66

www.km-ark.dk

NYE GULVE · TÆPPER GARDINER · MARKISER ELLER SOLAFSKÆRMNING? Besøg vort showroom

eller ring og få et godt tilbud! Åbningstider: • Man. + Tors. kl. 13.00 - 17.00 • Lør. kl. 9.30 - 12.30 - eller ring for nærmere aftale!

TLF. 20 10 11 94

BORGERGADE 17 • 9620 AALESTRUP

høj grad lokale Marianne Jensens fortjeneste, og så skyldes det også, at Aars har en lang kirkelig tradition, hvor troen og næstekærligheden udmøntede sig i det sociale arbejde og de gode gerninger. Glæden ved at glæde andre ligger derved i kulturen. Røde Kors’ afdeling Aars-Aalestrup har besøgstjenester i begge byer. I Aars har Johnly Christensen været koordinator for en stor og velfungerende tjeneste i knap 25 år. Ældre Sagen i Aars har igennem længere tid haft en besøgstjeneste for de demente. Grundet Corona har der været lukket ned i en periode, men nu er de ved at komme i gang igen. De første frivillige har meldt sig. Koordinatorerne fra de tre besøgstjenester har et fælles budskab: Uanset, hvem du er,uanset din alder, din baggrund, religion og uddannelse, så kan du altid betænke et andet menneske. Du behøver ikke engang være med i en af vores besøgstjenester for at gøre det. Du kan for eksempel skrive et brev og lægge i postkassen hos enkemanden,- eller dit barn kan lave en perleplade eller male en sten, som I sammen kan give til nabokonen,- du kan ringe op og høre til en gammel ven,- eller aflevere en nybagt bolle i døråbningen, invitere den ældre på en gåtur i anlægget eller handle ind for vedkommende. Find selv på mange flere muligheder, eller ring på og spørg: ”Hvad kan jeg hjælpe dig med?” Lad os sammen sikre, at ingen i Aars føler sig alene og glemt.

Lærere og pedeller er i gang med at anlægge højbede og andre spændende ting til udeundervisning på Aars Skole.

Spændende uderum til elever på Aars Skole Der anlægges højbede og bygges drivhus Af Torsten Hansen AARS: Pladsforholdene på de to folkeskoler i Aars er meget forskellige, men i det daglige tænker eleverne nok ikke meget over det. Set udefra oplever man sommetider forskellen. På Aars Skole arbejder pedellerne og nogle af natur- og tekniklærerne på at etablere et spændende uderum til netop natur- og teknikundervisning. Der anlægges højbede og bygges drivhus. Insekterne får et insekthotel, og et stålbord bliver klar til at vise eleverne virkeligheden fra jord til bord. Eleverne på Østermarkskolen har noget tilsvarende. Forskellen består i, at på Østermarkskolen er der benyttet et stort udeareal til formålet. På Aars Skole har man fundet plads i et mindre gårdområde, der afgrænses af hegn og skolens høje bygninger.

Biologilærer Mark Kruse Albrechtsen har planer om at lave et stort sommeranlæg til sumpskildpadderne på Aars Skole.

Men uanset de forskellige udenomsarealer så bliver alle eleverne mødt med de samme spændende ting. Stålbordet kan benyttes til at dissekere dyr. Det kan være fisk eller høns. I jorden findes der regnorme. De bliver på Aars Skole brugt til at fodre skildpadderne med.

Vesthimmerland er nr. syv i skoletilfredshed Er tilfredse med skole og skolefritidsordning VESTHIMMERLAND: I en landsdækkende undersøgelse, om hvor tilfredse tilfredse brugerne er med skolerne, ligger Vesthimmerlands Kommune på en syvendeplads i hele Danmark. På SFO-området ligger kommunen på en ottende plads. På hver skole er der udtrukket en stikprøve med deltagelse af op til 300 forældre, afhængig af skolernes størrelse. Hvis skolen har mindre end 300 elever,

er alle udtrukket til stikprøven. Cirka halvdelen af stikprøven består af forældre til børn i 0.-3. klasse, for at sikre nok svar til SFOdelen. Den anden stikprøve består af forældre til børn i 4.-9. klasse. 270.000 forældre blev udtrukket til undersøgelsen, hvoraf ca. 170.000 svarede, det giver en svarprocent på 63. Vesthimmerlands Kommunes gennemsnit for den generelle tilfredshed med

skolerne er på 4,107 ud af 5 mulige og på skolefritidsområdet 4.174 ud af 5 mulige. - Det er glædeligt at se, at forældrene i vores skoler her i Vesthimmerlands Kommune er så tilfredse med deres børns skole og skolefritidsordning. Det betyder meget, at de tiltag vi sætter i gang som kommune, omsættes på skolerne til glæde og gavn for både børn og forældre. Jeg oplever også i hverdagen,

- Vi har også en plan om, at vi vil lave 1000 liters palletanke om til et sommeranlæg til sumpskildpadderne, siger biologilærer Mark Kruse Albrechtsen, Aars Skole. Han er meget naturinteresseret og går meget op i, at eleverne får ”jord” med i undervisningen.

at der i Vesthimmerlands Kommune er gode skoler og skolefritidsordninger, siger formanden for byrådets børne- og familieudvalg, Inger Nielsen (V). Forældrene har svaret på, hvor tilfredse de er med undervisningen, børnenes trivsel, samarbejdet mellem skolen og forældrene, skolens arbejde med at begrænse mobning, ledelsens arbejde med at forbedre det faglige niveau, samt skolens arbejde med at klæde barnet på til at vælge en ungdomsuddannelse. På skolefritidsområdet har forældrene svaret på spørgsmål om aktiviteterne i skolefritidsordningen, personalets arbejde med at støtte det enkelte barn og spørgsmål om forældresamarbejdet.


18. NOVEMBER 2020

Aars Avis

SIDE 11

Ta´på julegaveindkøb i Aars

Kun hos

vase

HVAD DU ØNSKER SKAL DU FÅ

Normalpris 499,95

Nyhed

Nisser

199

95

1. Gå i en af butikkerne i Aars og find den gave du ønsker dig til en max pris på kr. 500,- og skriv på kuponen, hvad det er (style nr./str./farve osv.) 2. Udfyld med navn, adresse og tlf. nr. og pak den ind og afleverer pakken hos os i Hvidt og Frit Vesthimmerland. Fra den 1. - 24. december trækker vi hver dag en gave, og du vil få dit ønske opfyldt, hvis vi åbner din pakke.

Glædelig jul! HVIDT OG FRIT’S JULEMAND LEVERER GAVEN PERSONLIGT DEN 22. DECEMBER.

Følg os på FACEBOOK og INSTAGRAM

Nisser

spar 250,-

Bette Hugo & Bette Charlotte Nisser H6,5 cm. Vogn H10 cm. Normalpris 449,95

Kun hos

vase

29995 spar 200,-

Nyhed

HuNdeHvalp Woody

HuNdeHvalp

34995

Løgstørvej 20 | 9600 Aars Tlf: 9862 4676

Jeg ønsker mig: �����������������������������������������������������������������������������������������������������

Navn: ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������� Adresse: ������������������������������������������������������������������������������������������������������������� Tlf.: �������������������������������������������������������������������������������������������������������������������

BOUTIQUE MARY

Åbningstider Aars: Man-fre 9.30 - 17.30 Lørdag 9.30 - 14.00

G ratis

Himmerlandsgade 99 • 9600 Farsø & Aars • 98 63 33 00

Vi bytter alle gaver købt nu helt frem til 31. januar 2021. Vi prismatcher laveste pris i danske butikker og på danske hjemmesider.

varelev ering i he Vesthim le merla ved køb nd over kr. 250,-

Himmerlandsgade 86 9600 Aars Tlf. 31 31 45 94 boutiquemary.dk


SIDE 12

Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

Ta´på julegaveindkøb i Aars M E DBR I N G DEN N E K U P ON OG FÅ

Himmerlandsgade 46, Aars - Tlf. 98 62 40 74

20%

e r æ l u p o p s Prøv vore stjerneskud!

PÅ ALT N AT TØJ

Gælder fra onsdag 18/11 til lørdag 21/11

71,-

VI PÅ... VISES SES PÅ... VI SES PÅ... 6655A 65A A WWW.STANDARD-AARS.DK

WWW.STANDARD-AARS.DK WWW.STANDARD-AARS.DK

til ungernes legetøj, lyskæden Husk r ie

r batte

Vi rykker sammen

SHOP LOKALT! BL ACK WEEK S PA R

og din gamle ghettoblaster

20,-

Kodak Ba�erier AA eller AAA 10stk 2,-stk Pr.

20 20 SPAR

%

%

PÅ ALLE VARER PÅ A L L E VA R E R

Gælder i hele uge 48 og gælder ikke i forvejen nedsatte varer.

VI TAGER ALLE FO I BUTIKKEN, FOR HANDLE SIKKERT

· Tydelig afstand mellem

· Alle flader med hyppig rengøres og afsprittes

· Hyppig håndvask og b håndsprit. · Personalet og kunder mundbind / visir.

Vi tilbyder selvfølgelig gratis, mundbind, hvis du skulle have

Gælder ikke i forvejen nedsatte varer

VI RYKKER SAMMEN

SHOP LOKALT!

Wa g ner A a r s | S ønder gade 31 F | 98 6 6 3 3 7 7 | w a g ner.d k Optjen 5% af dine køb som medlem af Club Wagner | Byttefrist? - Vi bytter ALTID med et smil. #Bytte365 | Vi matcher konkurrenternes priser | Landsdækkende bytteservice


Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

Ta´på julegaveindkøb i Aars

KØB JULEGAVER NU ELLER FORKÆL DIG SELV

SPAR 20% på alle tasker og punge fra Adax, Treats og Montana

(gælder ikke Muud og Reisenthel)

SIDE 13

GÆLDER UGE 47 ALT

-25% AF NORMALPRISEN

Himmerlandsgade 72 • 9600 Aars • Tlf. 30 26 41 46

www.bettekun.dk

SE PRISEN OPLEV FORSKELLEN SE PRISEN OPLEV FORSKELLEN

PRØV VORES BÆREDYGTIGE BRILLER

– vi laver flotte julekurve efter dine ønsker…

Giv din gamle brille til genbrug og få

200

SPAR

1.000

Julekurv

kr.**

RING OG BESTIL PÅ TLF. 98621164

ekstra i rabat

kr.*

På alle enkeltstyrkebriller

2.000

kr.*

På alle flerstyrkebriller

BLADCENTRALEN *Gælder ved køb af komplet brille t.o.m. 28. nov. 2020. Rabatten kan maks. udgøre 50% af brillens samlede pris. Kan ikke kombineres med værdikuponer, Lifestyle Abonnement, andre tilbud og organiserede rabatter. **Aflevér din gamle brille og få en ekstra rabat på 200 kr. Rabatten på 200 kr. kan kun anvendes 1 gang pr. brillekøb. Hver kunde kan maks. benytte rabatten til 3 brillekøb.

PROFIL OPTIK AARS HIMMERLANDSGADE 79 · 9600 AARS · TLF. 9862 1119 WWW.PROFILOPTIK.DK

Himmerlandsgade 104, 9600 Aars Tlf. 98 62 11 64


Aars Avis

SIDE 14

Ta´på julegaveindkøb i Aars

Gælder hele ugen

25% PÅ ALT OVERTØJ

• Cantana fibre • 100% Polypropylene • Bredde 400-500 cm • Flere flotte farver

pr. sæt

Få DriveSafe i din hverdagsbrille og reducér ubehaget ved blænding i trafikken Er du én af de mange danskere, der føler sig utryg ved at køre i mørke? Så er ZEISSglas med DriveSafe måske noget for dig. DriveSafe brilleglas fungerer normalt i dagslys, men kan reducere ubehaget ved

blændinger fra modkørende, skærper dit syn i mørke og gør det lettere at skifte fokus mellem vejen og instrumentbrættet. Book allerede nu en synsprøve på nytsyn.dk

SKAL DU HAVE NYT GULV? FÅ KOMPETENT RÅDGIVNING AF VORES GULVEKSPERTER HER I BUTIKKEN ELLER HJEMME HOS DIG

EGE TÆPPER • Cantana fibre • 100% Polypropylene • Bredde 400 cm • Flere flotte farver

ZEISS-glas med DriveSafe fra 3.590,-

Nyt Syn Aars Anlægsvej 6, 9600 Aars 98 62 10 90, nytsyn.dk/aars

Himmerlandsgade 68 . 9600 Aars . 98 62 24 99

VI FINDES UNDER SAMME TAG SOM AARS BOLIGHUS

TÆPPER

Før pr. m2 310,KUN

249,-

NYHED pr. m2 KUN

199,-

• 100% syntetisk • Bredde 400 cm • Flere flotte farver

• 100% syntetisk • Bredde 400 cm • Flere flotte farver

WICANDERS KORKGULV

Før pr. m2 149,KUN

18. NOVEMBER 2020

VI TILBYDER ET KÆMPE UDVALG

VINYL GULVE

Før pr. m2 399,-

109,-

KUN

pr. m2

299,-

FRA

99,-

Før pr. m2 109,KUN

79,-

• Lyddæmpende • Lunt • God gangkomfort • Stødabsorberende • Fåes i flere forskellige sorter

Tæppe- & Gulvhuset ApS Løgstørvej 53, 9600 Aars, tlf. 98 62 22 30

• Vinylgulve er meget slidstærke og lette at rengøre • Fåes i mange forskellige dessins, farver og mønstre

ÅBNINGSTIDER Alle hverdage kl. 9.30 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 13.00

KOM IND I BUTIKKEN ELLER RING OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

HUSK:

Vi har professionelle montører til at montere din nye gulvbelægning og vi klarer også opmålingen.

LINOLEUM – ERHVERVSGULVE – TRÆGULVE – KORKGULVE - LAMINAT - VINYL - TÆPPER – VINYL I VÅDRUM - TÆPPEFLISER - PYNTETÆPPER - BRUGSKUNST - GARDINER


18. NOVEMBER 2020

Aars Avis

SIDE 15

Ta´på julegaveindkøb i Aars

2018 FIORINO 2018 FIORINO TOSCANA ROSSO IGP TOSCANA ROSSO IGP ITALIEN PR. FLASKE

PR. FLASKE

10000

V

NORMALPRIS PR. FL. 130,00

SPAR 30 00 Barego’mad Euroman Politiken VinAvisen

★★★★★★ Godt køb ✓✓✓✓✓ ★★★★★

2017 ROCCA DELLE MACÌE, PIETRA PURA, MANDUS PRIMITIVO DI MANDURIA ITALIEN, PUGLIA , SALENTO

BAREGO’MAD: “... Vi skal helt ned i hælen af støvlelandet for at finde frem til de vinmarker, der har leveret råmaterialet til dette pragteksemplar af en primitivo-vin...”

10000

NORMALPRIS PR. FL. 130,00

SPAR 30 00 Barego’mad Euroman Politiken VinAvisen

★★★★★★ Godt køb ✓✓✓✓✓ ★★★★★

2017 ROCCA DELLE MACÌE, PIETRA PURA, MANDUS PRIMITIVO DI MANDURIA ITALIEN, PUGLIA , SALENTO

BAREGO’MAD: “... Vi skal helt ned i hælen af støvlelandet for at finde frem til de vinmarker, der har leveret råmaterialet til dette pragteksemplar af en primitivo-vin...”

ITALIEN

FLASKEHALSEN: FLASKEHALSEN: “... Smagsmæssigt er vi her “... Smagsmæssigt er vi her ude istil, en flot og moden stil, der ude i en flot og moden der er krydret og med et er krydret og med et klart præg klart præg af fordi sangiovese-stilen, fordi af sangiovese-stilen, den underliggende den underliggende blødhed og blødhed og sødme aldrig sødme aldrig overstråler de overstråler de tørre og krydrede noter...” tørre og krydrede noter...”

2018 FIORINO TOSCANA ROSSO IGP ITALIEN

2 FL. FLYDENDE FORKÆLELSE FLASKEHALSEN: 2 FL. FLYDENDE FORKÆLELSE “... Smagsmæssigt er vi her til juletiden til juletiden ude i en flot og moden00 stil, der 00 PR. FLASKE

enfor...” jeg en rund og a den dybrøde saft dt og krydret

10000 2017PIETRAROCCAPURA,DELLEMANDUSMACÌE,PRIMITIVO

EY,

E)

NORMALPRIS PR. FL. 130,00

2 FL.

25000

NORMALPRIS PR. FL. 160,00

SPAR 70

00

juletiden E FORKÆLELSE Flaskehalsen VinAvisen WineManual

★★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Flaskehalsen Luca Maroni

★★★★★

95 point

2015 LOS VASCOS GRANDESPAR RESERVE 110 00 DOMAINES BARONS DE ROTHSCHILD (LAFITE) NORMALPRIS PR. FL. 130,00

15000

CHILE, CENTRAL VALLEY, COLCHAGUA VALLEY

FLASKEHALSEN: “... Det er blødt og krydret på samme tid, når smagen fra den dybrøde saft sætter sig, og i næsen oplever jeg en rund og frugtrig duft, der inviterer indenfor...”

2 FL.

te pragteksemplar af til de vinmarker, der ned i hælen af

ENTO

DUS PRIMITIVO MACÌE,

PR. FLASKE

15000 NORMALPRIS PR. FL. 200,00

SPAR 50 00

tørre og krydrede noter...” sødme aldrig overstråler de den underliggende blødhed og af sangiovese-stilen, fordi er krydret og med et klart præg 2015 NIEPOORT LBV ude i en flot og moden stil, der PORTUGAL, DOURO “... Smagsmæssigt er vi her FLASKEHALSEN: Her er personlighed, friskhed og masser af frugt og balance. Her er du sikret en ITALIEN mesterlig portvinsoplevelse, der med garanti TOSCANA ROSSO IGP ikke skuffer.

SPAR 3000 DI MANDURIA 2 FL.

250

Flaskehalsen VinAvisen WineManual

★★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Så længe lager haves.

PR. FLASKE

15000 NORMALPRIS PR. FL. 200,00

SPAR 50 00

269,+ pant

julekalender og juleskum

til juletiden

2015 NIEPOORT LBV PORTUGAL, DOURO

Her er personlighed, friskhed og masser af frugt og balance. Her er du sikret en mesterlig portvinsoplevelse, der med garanti ikke skuffer.

Trappist.dk - Skjold Burne, Aars

2 FL.

25000

NORMALPRIS PR. FL. 160,00

SPAR 7000 Flaskehalsen ★★★★★ VinAvisen ★★★★★

2 FL.

150

00

NORMALPRIS PR. FL. 130,00 Himmerlandsgade 81 • 9600 Aars • Tlf. 5337 0829 Vinglæde siden 1928 Mail: info@trappist.dk Vinglæde siden 1928 Vinglæde siden 1928

Himmerlandsgade 81 • 9600 Aars • Tlf. 5337 0829 • Mail: info@trappist.dk Himmerlandsgade 81 Aars • 9600 Aars • Tlf. 5337 0829 • Mail: info@trappist.dk Himmerlandsgade 81 • 9600 Tlf. 5337 0829 • Mail: info@trappist.dk Åbningstider: Mandag - •Fredag 10.00-17.30 - Lørdag 10.00-14.00 Åbningstider: Fredag 10.00-17.30 Lørdag 10.00-14.00 Åbningstider: MandagMandag - Fredag- 10.00-17.30 - Lørdag- 10.00-14.00

2015 LOS VASCOS GRANDE RESERVE DOMAINES BARONS DE ROTHSCHILD (LAFITE) CHILE, CENTRAL VALLEY, COLCHAGUA VALLEY

SPAR 11000 Luca Maroni 95 point Flaskehalsen ★★★★★

2018 FIORINO TOSCANA ROSSO IGP ITALIEN

FLASKEHALSEN: “... Smagsmæssigt er vi her ude i en flot og moden stil, der er krydret og med et klart præg af sangiovese-stilen, fordi NORMALPRIS PR. FL. 130,00 PIETRA PURA, MANDUS PRIMITIVO den underliggende blødhed og Himmerlandsgade 51, Aars Tlf: 40502410 SPAR 3000 DI MANDURIA sødme aldrig overstråler de ITALIEN, PUGLIA, SALENTO tørre og krydrede noter...” Barego’mad ★★★★★★ Euroman Godt køb “... Vi skal helt neddig i hælen afinspirere, vi hjælper dig gerne Politiken ✓✓✓✓✓ KigBAREGO’MAD: ind og lad VinAvisen ★★★★★ støvlelandet for at finde frem til de vinmarker, der med dine helt særlige ønsker. har leveret råmaterialet til dette pragteksemplar af en primitivo-vin...”

PR. FLASKE ★★★★★ WineManual

24 x 33 cl

BAREGO’MAD: “... Vi skal helt ned i hælen af støvlelandet for at finde frem til de vinmarker, der COLCHAGUA VALLEY har leveret råmaterialet til blødt dette ogpragteksemplar af FLASKEHALSEN: “... Det er krydret på samme tid, når smagen fra den dybrøde saft en primitivo-vin...” sætter sig, og i næsen oplever jeg en rund og

FLYDENDE FORKÆLELSE

Vi tager Aars Gavekort tager Aars Gavekort Vi tager Vi Aars Gavekort

Thisted bryghus julekalender

er krydret og med et klart præg af sangiovese-stilen, fordi00 00 110 SPAR SPAR 110 den underliggende blødhed og Luca Maroni 95 point Luca Maroni 95 point sødme aldrig overstråler de ★★★★★ Flaskehalsen ★★★★★ Flaskehalsen tørre og krydrede noter...”

frugtrig duft, der inviterer indenfor...”

2018 FIORINO

Lad juLehyggen begynde…

ITALIEN, PUGLIA , SALENTO 2015 LOS VASCOS

Barego’mad ★★★★★★ 00 GRANDE RESERVE Euroman Godt køb DOMAINES BARONS NORMALPRIS FL. 160,00 Politiken PR.✓✓✓✓✓ DE ROTHSCHILD (LAFITE) SPAR ★★★★★ 70 00 CHILE, CENTRAL VALLEY, VinAvisen

150150

NORMALPRIS PR. FL. 130,00 NORMALPRIS PR. FL. 130,00

10000

FLASKEHALSEN: “... Det er blødt og krydret på samme tid, når smagen fra den dybrøde saft sætter og i næsenDELLE oplever MACÌE, jeg en rund og 2017sig,ROCCA frugtrig duft, der inviterer indenfor...”

HAR DU STYR PÅ KALENDERLYS, ADVENTSKRANS OG JULEDEKORATION?

- og bringer også gerne din julehilsen ud.

FLYDENDE FORKÆLELSE

Begrænset parti.

PR. FLASKE

15000

kun

75,-

NORMALPRIS PR. FL. 200,00

SPAR 50

00

til juletiden

2015 NIEPOORT LBV PORTUGAL, DOURO

Her er personlighed, friskhed og masser af frugt og balance. Her er du sikret en mesterlig portvinsoplevelse, der med garanti ikke skuffer.

2 FL.

FØLG MIG PÅ

150

00

facebook.com/ bloombylene

NORMALPRIS PR. FL. 130,00

SPAR 11000

HIMMERLANDSGADE 51, AARS, TLF. 4050 2410 Åbningstider: Alle ugens dage 6.30 - 22.00 Kvickly Aars Markedsvej 3 9600 Aars Tlf: 96 37 76 00

Tilbuddene gælder t.o.m. 31. december 2020. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

er med garanti sikret en og masser

Aars

2 FL.

Luca Maroni 95 point Mandag: Lukket, tirsdag til fredag: 10-17.30 Flaskehalsen ★★★★★ Lørdag: 9.30-14.00

2015 LOS VASCOS


SIDE 16

Ældre spiser hver for sig i Aars og Hornum

Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

50 enlige kan se frem til en dejlig middag AARS/HORNUM: - Trange tider langsomt skrider…..lyder det i en af vore kendte vintersalmer. Tankegangen passer også på den nuværende situation for ældre, der bor alene i Vesthimmerlands Kommune efter de omfattende Coronarestriktioner, der bl. a. har lukket mange aktiviteter og sågar kommunegrænsen, siger Bjarne Straszek, Ældre Sagen Aars. Men nu kan 50 enlige i Aars og Hornum se frem til et dejligt middags-

måltid, der kan afhentes vederlagsfrit på Kimbrerkroen og Hornum Kro i slutningen af november. Måltidet er finansieret af Ældre Sagen. Planen var, at de ældre skulle mødes og spise sammen. - Arrangementet har ikke været uden bump på vejen, fordi det oprindelig var planen, at man skulle spise sammen ved små borde på de respektive kroer, men med kort varsel måtte det aflyses på grund af rege-

ringens skærpelse af restriktionerne omkring 1. november. Det er derfor en stor glæde, at der nu er åbnet for take-away, så de allerede tilmeldte deltagere ”I Danmark spiser sammen” i stedet kan nyde maden derhjemme med en god ven eller alene, siger Bjarne Straszek. - I Ældre Sagen arbejder vi med endnu et arrangement inden jul. Vi håber, at det kan gennemføres, lyder det fra Bjarne Straszek.

Styr på Corona på Danpo-fabrikken i Aars Ikke flere smittede - medarbejdere afventer testresultat Af Ture Damtoft AARS: De syv coronavirus smittede medarbejdere på Danpo i Aars har tilsyneladende ikke smittet andre. Produktionsdirektør Per Alan Jensen oplyser til Aars Avis, at to af de syv fortsat er hjemme og afventer deres andet negative resultat, inden de kan vende tilbage til arbejdspladsen. - Vi har heldigvis ikke fået flere tilfælde, og der har stort set ingen virkning været på produktionen. Det har været småjusteringer. Kan vi holde os på det nuværende niveau, er vi godt stillet, siger Per Alan Jensen. Smittekilden lader til at have været eksterne. En medarbejder havde været

Danpo i Aars lader til at have stoppet udbruddet af corona-virus.

ude at se på hus, og ejendomsmægleren blev kort efter bekræftet smittet og havde smittet Danpo medarbejderen og dennes hustru. Udfordringerne med de

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

lukkede kommunegrænser er også blevet klaret. I første omgang handlede det om at få bekræftet, om produktionen kunne køre videre. - Der var meget usikkerhed, den aften nedlukningen blev meldt ud. Folk kom på arbejde, og i løbet af dagen fik vi det diskuteret med DI, kommunaldirektøren og borgmesteren for at have en total ”alignment” om, hvad vi gjorde. Der var enighed om, at vi indgår i fødevaresektoren og derfor er kritisk industri, og derfor må vores medarbejdere komme på arbejde. Vi sikrede noget samkørsel, hvor transporten var et problem, og det er gået stille og roligt, siger Per Alan Jensen. Der er i alt ca. 600 ansatte på fabrikken i Aars, og i en netop færdiggjort medarbejderundersøgelse har de udtrykt tillid til, at situationen omkring corona-virus bliver håndteret ansvarligt. - Resultatet af undersøgelsen var, at de har tillid til de retningslinjer, vi har indført, så vi håndterer det ret godt, siger Per Alan Jensen.

Hanne Lynnerup (t.h.) og Lone Chodavarapu er blandt de 32 frivillige til at drive Røde Kors Butikken i Aars, der genåbner torsdag i nyindrettede lokaler på Himmerlandsgade 101.

Røde Kors åbner i Himmerlandsgade Bedre plads og mere synlighed skal øge omsætningen Af Torsten Hansen AARS: Røde Kors har drevet genbrugsbutik i Aars i 45 år, men fra torsdag sker det fra en ny adresse. Butikken er flyttet fra Bymidten til Himmerlandsgade 101. - Vi udvider og får en mere centalt beliggende butik, siger Hanne Lynnerup Kristensen, der sammen med to andre står for butiksledelsen. Med den nye adresse og øget synlighed håber hun og de øvrige frivillige på, at der kommer flere strøgkunder. - Vi tror også, at det kan give lidt mere omsætning, uddyber Hanne Lynnerup. Ud over synlighed rummer lokalerne i Himmerlandsgade bedre forhold for Røde Kors. Det får de frivillge gavn af i bagbutikken, hvor indholdet af de tøjcontainere, der står i Aars og omegn, samles og sorteres. Det foregår hver mandag. Der er også plads til at gennemføre førstehjælpskurser, og ”Nørklerne” får plads til et lager af garn. ”Nørklerne” kan også mødes i lokalerne. Det kommer til at ske en gang om måneden, hvor der snakkes og hygges. Samtidig udleve-

Hver mandag sorteres der tøj fra de mange tøjcontainere. I den nye butik er der god plads til den slags.

res nye forsyninger af garn og stof til de flittige damer, der strikker og syr.

Større butik Den nye butik er på 170 kvadratmeter. Det betyder, at der bliver bedre plads til tøjet, men også til flere varegrupper, blandt andet isenkram og boligtilbehør. - Vi har dog ikke møbler, det lader vi andre genbrugsbutikker om, forsikrer Lone Chodavarapu, der er frivillig i Røde Kors. Tøj er den vigtigste vare i Røde Kors Butikken, og Hanne Lynnerup og de øvrige frivillige går meget op i, at tøjet skal fremstå pænt. - Det er også vigtigt, at tøjet ikke hænger i butikken for længe. Højst i fire uger. Hvis det ikke er solgt inden, bli-

ver det sendt til Røde Kors’ centrallager i Horsens, forklarer Hanne Lynnerup. Trods den forholdsvis hurtige udskiftning er der ingen risiko for, at der kommer til at mangle tøj på bøjlerne i Aars. - Vi har fyldt butikken op, men vi har faktisk lige så meget på lager. Dertil kommer, at vi modtager et til to tons tøj hver 14. dag fra vores tøjcontainere, uddyber Hanne Lynnerup.

32 frivillige Røde Kors Butikken i Aars drives af 32 frivillige. Overskuddet fra butikken sendes gennem Røde Kors til hjælpeprojekter. Sidste år sendte Røde Kors Aars/Aalestrup cirka 200.000 kroner afsted.

Nyt Corona-udbrud i Aars Af Ture Damtoft AARS: Fire beboere og fire ansatte på Boformen Østermarken i Aars er bekræftet smittet med Covid-19. Det oplyser sundhedsdirektør i Vesthimmerlands Kommune, Anne Krøjer, mandag eftermiddag 16. november. - De pårørende til alle beboere er underrettet, og vi er igang med smitteopsporing. For at sikre den bedste håndtering af situationen

er de smittede beborere blevet overflyttet til Løgstør, fortæller Anne Krøjer. Boformen Østermarken er for borgere med et betydeligt og varigt nedsat fysisk eller/og psykisk funktionsevne. I mange tilfælde kan det være svært at forklare regler omkring isolering eller for bogerne at efterkomme reglerne. - Nogle af beboerne forstår simpelthen ikke, at de skal isolere sig selv, så det er svært at inddæmme smit-

ten, hvis ikke vi flytter dem og isolerer dem som gruppe. Vi siger, at de kommer på en lille ferie til Løgstør, og alle de pårørende er indforståede, siger Anne Krøjer. I personalet omgang med de smittede beboere bliver der anvendt værnemidler som handsker, visir, forklæde og sprittet af før og efter hver kontakt. Ingen af de ramte beboere - eller de fire nu hjemsendte medarbejdere - har udvist svære symptomer.


Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

Børnehave i Aars skal rives ned nu Området ved Præstegårdsvej bliver til en midlertidig parkeringsplads Af Torsten Hansen AARS: Mange har længe ytret ønske om, at den tidligere børnehave på Præstegårdsvej bliver revet ned. Bygningen er i forfald, og området midt i Aars by ser ikke kønt ud. Siden er der kommet ønske om, at benytte området til parkeringsplads, og de igangværende byggerier i midtbyen har sat yderligere skub i de ønsker. Derfor skulle byrådets økonomiudvalg i Vesthimmerlands Kommune have drøftet en nedrivning på mødet i onsdags. Men af forskellige årsager, særligt på grund af Corona-relateret travlhed, kom punktet

Nu bliver den tidligere børnehave på Præstegårdsvej i Aars revet ned. Indtil videre kommer området til at fungere som parkeringsplads.

ikke på. Men med den forestående jul haster det med at få flere parkeringspladser i midtbyen. Derfor blev der arrangeret et ekstra økonomiudvalgsmøde dagen efter, med kun et punkt på dagsordenen - at rive bygningen ned. Det blev som ventet vedtaget. Der er afsat 300.000 kr. til formålet i 2021. De penge rykkes frem, så nedrivningen kan ske nu. Begrundelsen for at nedrive den gamle børnehave allerede nu er, at pladsen kan bruges til parkering her op mod jul. Der er et stort behov for p-plads fordi både Lidl og Aldi er i gang med hen-

SIDE 17

holdsvis at bygge og renovere. De byggerier optager store dele af det eksisterende parkeringsareal. - Nu bliver bygningen revet ned. Området bliver rettet af med grus, og der skal ske en vurdering af, om der er behov for belysning, siger formanden for økonomiudvalget, borgmester Per Bach Laursen. Der er ikke sat en præcis dato for, hvornår arbejdet skal være færdigt. Men det skal ske så hurtigt som muligt, så parkeringspladsen kan bruges til julehandlen. Selv om området nu bliver parkeringsplads, er det ikke ensbetydende med, at det også på længere sigt skal benyttes til dette formål. Den endelige udnyttelse af området er ikke vedtaget. Rent praktisk skal beløbet fra budget 2021 overføres til 2020 - det kan ske via en formel indstilling i Økonomiudvalget til Byrådet.

Grænselukningen kan mærkes i butikker i Aars Men det går dog lidt begge veje i byens butikker Af Torsten Hansen

Daglig leder Anne Utoft Jensen ses her ved det område, hvor der bygges til Land & Fritid i Aars.

Land & Fritid i Aars får en drive-in butik Udvider med 400 kvadratmeter ny hal Af Torsten Hansen AARS: Gravemaskinerne er i fuld sving, og afmærkningspælene er sat op ved Nordvestvej i Aars. - Vi er i gang med at bygge en ekstra lagerhal, hvor der bliver drive-in salg, siger Anne Utoft Jensen, daglig leder af Land & Fritid i Aars og Sørup. Der bygges en cirka 400 kvadratmeter hal i tilknytning til den eksisterende butik. Samtidig udvides asfaltområdet omkring butikken, så til og frakørsel gøres lidt lettere. - Vi har mange kunder, der gerne vil handle hele paller af træpiller og andre ting. De får nu lettere ved at læs-

se deres varer, lover Anne Utoft Jensen. Med det nye pallelager bliver der automatisk også mere plads til andre varer hos Land & Fritid, derfor gavner tilbygningen på flere måder. Land & Fritid begyndte som en lille afdeling hos DLG i Aars. For nogle år siden flyttede butikken nogle få hundrede meter og udvidede fra 99 til cirka 800 kvadratmeter. - Heldigvis har vi haft en fin opbakning, siden vi flyttede fra DLG. Ud over salg til hobbylandbrug og lignende, har vi også fået mere gang i salg til private, forklarer Anne Utoft Jensen. Land & Fritid er stadig en del af DLG, og kæden

afgør, hvilke produktgrupper der skal føres i butikken. En af de grupper der er kommet til siden flytningen er Jagt. Det er et område der vokser. Men lokalt er der tre andre områder der sælger mere. Det er biobrændsel i form af træpiller og træbriketter, heste- og ryttersegmentet og artikler til hund og kat. Det er særligt de to førstnævnte, der får gavn af den nye stålhal, fordi det er træpiller, træbriketter og hesteudstyr der leveres pallevis. Den nye hal, der samlet set får Land & Fritid-forretningen i Aars op på cirka 1200 kvadratmeter forventes at være klar i midten af februar.

AARS: Der er mange meninger om nedlukningen af de syv nordjyske kommuner. Særligt henstillingen om, at vi ikke krydser kommunegrænsen skaber debat. Langt de fleste tager opfordringen alvorligt og efterlever den. Men kan det mærkes i byens butikker? Aars Avis har været rundt i nogle af byens butikker, og svaret er ja, men hvilken vej det mærkes er forskellig. - Vi må sige, at salget stadig går trægt. En af årsagerne er, at vi ikke holder fester, siger Thomas Lang, Tøjeksperten Aars. - Hver gang vi har lyttet til et pressemøde om Corona har vi følt, at det er skidt. Men vi må erkende, at denne gang har det haft en positiv indflydelse på vores salg, fortsætter han. Årsagen til salgsfremgangen kender Thomas Lang ikke, men to ting påvirker helt sikkert. Den ene er, at folk i Vesthimmerland ikke må køre til storcentret i Aalborg. Den anden er, at folk fra Suldrup, Haverslev, Nørager-områderne ikke må handle i Aars. Muligvis er det den første årsag, der har størst vægt hos Tøjeksperten. - Kunderne siger, at de gerne vil støtte ved at købe lokalt, uddyber Thomas Lang. På den anden side af Himmerlandsgade ligger forretningen ”Bette Kun”, der sælger garn. Her mærker indehaver Mette Glerup også nedlukningen. - Der er stille, indleder hun. - Vi ved, at vi har kunder, der kommer langt fra. Det

gælder både Støvring og Viborg. De kommer ikke nu, og det kan vi mærke, uddyber Mette Glerup. Kvinder besøger lidt oftere tøjforretninger end mænd, og det forlyder, at dametøjsbutikkerne oplever et godt salg. Det bliver dog ikke helt bekræftet hos Boutique Mary i Himmerlandsgade. - De første dage, var det nogenlunde som alle de øvrige gange, der har været pressemøde. Der var stille, fordi folk lige skulle lande og synke restriktionerne. Men de seneste dage har handelen været mere normal, siger Helle Simonsen, Boutique Mary. Forretningen kan dog mærke, at mange i længere tid har holdt sig hjemme, nogle fordi de ikke kan lide at skulle have mundbind på. Andre fordi de er i risikogrupper og er usikre på at bevæge sig ud. Samtidig vurderer Helle Simonsen, lige som Thomas Lang, at der foretages færre

tøjindkøb, fordi der ikke holdes fester. Samme vurdering finder man hos Mr. Højbjerg, der sælger tøj til både mænd og kvinder. - Det er vores højtid nu, hvor vi skulle sprøjte tøj ud til julefrokoster, men vi må ikke mødes så mange, så mange julefrokoster er aflyst, og vi skal ikke ud at spise, så det ser ikke så godt ud, siger Karina Højbjerg. I sidste uge oplevede hun situationen nogenlunde som i Boutique Mary. De første dage var der meget stille, så blev det bedre fredag, lørdag og mandag. - Men vi når ikke den opsætning vi skal, fordi vi mangler festerne, fortsætter Karina Højbjerg. De unge piger handler nogenlunde som de plejer, de er nemmere til at lade sig friste. Men mændene og de lidt mere modne kvinder køber ikke så meget, når de ikke skal bruge tøj til fester og lignende, siger hun.

Thomas Lang i Tøjeksperten forklarer, bag mundbindet, at kommunenedlukningen ikke har været negativ for hans butik.


Aars Avis

SIDE 18

KØR SELV-FERIE

I SAMARBEJDE MED

Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen.

COVID-19

Vi tager forbehold for evt. restriktioner, der kan påvirke faciliteter og ydelser på hotellerne!

Julemarked i Lübeck fra 23.11.2020

Værelse med balkon

Strandhotel ved Østersøen Maritim Club Hotel Timmendorfer Strand HHHH i Nordtyskland Brusende bølger og et hav af aktivitetstilbud: Omgivelserne med udsigt over Lübeckerbugten er oplagte til spadsereture langs strandpromenaden (500 m), golf under den høje himmel på Golfpark Ostsee (6 km) eller en udflugt til den historiske bydel i Lübeck (20 km). På hotellet starter dagene med champagnebrunch, og siden kan I vælge frit mellem aktiviteter som vandaerobic, bowling, aftenshows og meget mere. Børnene kan glæde sig til børneklubbens mange lege, temadage og udflugter. Valgfri ankomst t.o.m. 19.12.2020 samt 2.1.-29.5.2021. Kurafgift maks. EUR 3,- pr. person pr. døgn.

2 nætter 1.299,-

Pris pr. pers. i dbl. værelse

Pris uden rejsekode 1.849,-

• 3 overnatninger • 3 x champagnebrunch • 3 x 3-retters middag/buffet • Stort aktivitetsprogram • 50 % rabat på greenfee • Børneklub (3-12 år) Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-6 år gratis. 2 børn 7-12 år ½ pris. Maks. 2 børn pr. værelse.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.299,Pris uden rejsekode 1.449,-

The Cottage HHH i Nysted på Lolland Den hyggelige bindingsværkskro The Cottage med de karakteristiske skorstenspiber og det hvide stakit blev opført i 1908. Her er jeres kroferie lagt i naturens smukkeste rammer kun et stenkast fra stranden ved Nysted Nor, og på en gåtur langs vandet til for eksempel den lille, hyggelige Nysted Havn (1 km) kan I nyde en storslået udsigt over mod Ålholm Slot.

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x 2-retters middag • 1 x 3-retters middag • Værelse med terrasse og tekøkken

Ankomst ons-fredage t.o.m. 11.12.2020 samt 10.3.-25.6.2021.

Dansk herregårdsferie

Kun slutrengøring.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.049,-

Pris uden rejsekode 1.199,Tillæg vær. med balkon fra 200,• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • Velkomstkurv på værelset

3 nætter 1.399,4 nætter 1.849,- Ankomst fredage og lørdage t.o.m. 18.12.2020 samt 8.1.Hotel Schæffergården HHHH Nordsjælland 18.6.2021. Valgfri 9.-16.10. Romantiske rammer og Danmarks største attraktioner 2020, 12.-27.2., 31.3.-3.4. inden for rækkevidde: Det er essensen af en miniferie samt 13.-14.5.2021. på det historiske jagtslot Schæffergården, der ligger næsten klos op ad Dyrehaven og tæt på alle perlerne i Nordsjælland, langs Strandvejen, Øresund og i hele Storkøbenhavn. Nyd en ferie med hyggelige gåture i dyreskoven og måske en tur til Korsbæk på Bakken (4 km). Hotellet er smukt beliggende kun 12 km fra Københavns centrum.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

Cyklist uden lys i Aars AARS: En 15-årig dreng, der forleden på cykel kom kørende ad Banegårdsvej i Aars uden lys på, blev så forskrækket, at han kørte ud foran en bil. Forskrækkelsen fik han ved at opdage en patruljevogn fra Nordjyllands

Indbrud ved Haubro HAUBRO: Der var mandag indbrud i en landejendom på Holmevej syd for Haubro. En terrassedør var brudt op, og tyvene havde stjålet et Phillips 85” fjernsyn, en Playstation 4, Skyline højttalere og en bærbar ASUS pc.

18. NOVEMBER 2020

Færdselsuheld og vold

HAVERSLEV: En 25-årig mand fra Solbjerg ramte en anden bil, da han ville overhale på Roldvej nær Haverslev. Det kunne være endt nemt. Men da de to parter skulle udveksle forsikringsoplysninger blev den 25-årige så sur, at han tog en skruenøgle og slog modpartens sidespejl i stykker. Hidsigheden bundede måske i, at den 25-årige kørte bil i frakendelsestiden, hvilket politiet nu sigter ham for. Han sigtes ligeledes for hærværk.

LÆSERBREVE

1.699,- Virtuelt borgermøde

Kroferie på Sydhavsøerne

Julemarked i Tivoli åbner 13.11.2020

Politi, som kørte bag ham. Heldigvis blev han ikke ramt og slap med forskrækkelsen og en kraftig formaning fra politiet om at huske lygterne, næste gang han sætter sig op på cyklen.

Rejsekode: AARSAVIS

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

uden følelsesudlad Ulrik Mark Jensen har på vegne af Borgergruppen i Gundersted skrevet om vindmølleproblematikken. Det er kun en del af læserbrevet, der bringes her. Læserbrevet kan i sin fulde længde læses på aarsavis. dk. Over 250 IP-adresser, og måske endnu flere personer, fulgte det virtuelle vindmølle-borgermøde torsdag aften. Det er et solidt udtryk for, hvor vigtig denne sag er, specielt lokalt. Det virtuelle borgermøde, er dog svært at anerkende som et reelt borgermøde. Hvor velmenende det end var, så var det som at være med i en redigeret virkelighed, hvor vores bekymringer pænt blev kogt sammen til velsmagende

spørgsmål. Ingen mulighed for at kommentere løbende via en chatfunktion eller se de andre deltagers spørgsmål. Væk var følelsesudbrud og hurtige replikker. Vi ved mange politikere bruger borgermøderne til at ”fornemme stemningen”. Den mulighed fik I heller ikke. Lad denne slags borgermøder forsvinde sammen med coronaen. HOFOR meddelte på aftenen, at lokalsamfundet får noget ud af det. Fakta er blot at HOFOR kun kommer med det, som loven siger, de skal. Så værsgo at vær tilfreds med en afladspulje på godt tre millioner kr. over et 30 årigt perspektiv, svarerne til 100.000 kr. om året. Derudover var det fuldstændigt umuligt at få et

klart svar på, hvem der løber med CO2-reduktionen? Det er ikke helt uvæsentligt, da Vesthimmerlands Kommune, ligesom de københavnske kommuner der står bag HOFOR, også har ambitioner om en CO2-reduktion. Forvaltningen og politikerne synes ikke rigtig at vide det, og på borgermødet leverede HOFOR et svar, der mest af alt lød som ”talgymnastik”. Meget tyder dog på, at CO2reduktionen pakkes i kufferten og tages med hjem til København. Kan vi leve med det? Og hvad vi gør så, når Vesthimmerlands Kommune også skal være grønne? Skal vi så have endnu flere vindmøller i Bjørnstrup? Læs det hele på Aarsavis.dk

Er oprydningen sikret? Kim Grandelag, Mosbækvej 68, Aars, forventer at andre energikilder vil udkonkurrere sol og vind snart: Jeg kan forstå, at Vesthimmerlands Kommune og forskellige lodsejere i kommunen er store tilhængere af det der på nydansk kaldes grøn energi. Jeg er også stor tilhænger af grøn energi, når blot det er gennemtænkt. Da jeg også er en tekniknørd, følger jeg lidt med i, hvad der sker på energiområdet. Jeg læser med interesse om forskellige teknologier der på forholdsvis kort bane vil gøre både vindmøller og solceller overflødige. Disse teknologier er: Thorium-salt reaktorer som man planlægger operationelle allerede inden for

dette årti. Disse reaktorers største fordele er: De kan ikke nedsmelte, Thorium er et langt mere effektivt brændstof end Uran, der er ca. tre gange så meget Thorium på jorden som Uran, Thorium er ikke nær så reaktivt som Uran og halveringstiden måles ikke i 10.000+ år, men i stedet i få århundreder. Fusions reaktorer: Forskere fra MIT (Michigan Institute of Technology) har planer om allerede inden for de næste fem år, at have en fusionsreaktor der giver energioverskud. Dermed vurderes kommerciel anvendelse mulig ca. 20302035. Fusionsenergi er det der gør, at solen skinner. Brændstoffet er vand (eller: brint) og affaldsstoffet er ikke radioaktivt.

Uanset om Danmark vil have disse reaktorer stående vil vi kunne købe meget billig CO2 neutral energi fra det europæiske elnet. Helt uden vindmøller, solceller eller træflis købt i Sydamerika. Når dette sker, vil der ikke længere være penge at tjene ved at producere strøm fra vindmøller eller solceller. Jeg tænker, at mange af de firmaer der rider med på den nuværende grønne bølge lukker. Ovenstående leder mig til mit spørgsmål, der ligeligt er til lodsejere og til kommunen: Når pengemændene bag grøn energi firmaerne om 15 til 20 års tid trækker finansieringen tilbage: Er det så lodsejeren eller kommunen (borgerne) der skal sikre oprydningen?


Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

SIDE 19

LÆSERBREVE

Borgerinddragelse i praksis Arne Bindslev, Dr. Margrethes Vej 27, Aars, skriver om resultatet af borgerhøringen i Aars og planerne om overdækning af Kimbrertorvet. Han mener, at det bliver svært i fremtiden at få borgerne til at engagere sig. I anledning af artiklerne i Nordjyske og Aars Avis 4. november 2020 om resultatet af den borgerhøring, der af Vesthimmerlands Kommune blev annonceret i Aars Avis 9. september, har jeg lyst til at komme med følgende bemærkninger. 2. september måtte Per Kirkeby Estate rette henvendelse til Vesthimmerlands Kommune i anledning af, at den pågældende institution, der varetager Per Kirkebys interesse, gennem medierne var blevet opmærksom på, at kommunen i samarbejde med en nedsat arbejdsgrup-

pe arbejdede med planerne om en permanent overdækning af Kimbrertorvet. Kommunaldirektør Henrik kruse meddelte, at forslaget blev anset som et budgetønske, og at der ikke var afsat midler til projektet. Per Kirkeby Estate blev herefter forevist de to arkitektforslag og meddelte, at begge forslag kunne godkendes, såfremt overdækningen blev fastholdt. Per Kirkeby Estate ønskede derfor ikke at blande sig i den offentlige debat om overdækningen, og om den i det hele taget skulle gennemføres. Den offentlige debat om de to arkitektforslag kom imidlertid aldrig, og initiativgruppens ønske blev offentliggjort på borgerforeningens generalforsamling i november 2019. I forbindelse med udarbejdelse af den nye bymidteplan blev borgerne uformelt

opfordret til at komme med deres bemærkninger inden 10. januar 2020, herunder overdækningen af Kimbrertorvet. Ved en simpel rundspørge til en del borgere om, hvorvidt de var kommet med bemærkninger, var den generelle holdning, at det ikke var ulejligheden værd, idet der allerede var truffet en beslutning, og at Vesthimmerlands Kommune allerede havde givet tilsagn om delvis finansiering af overdækningen af Kimbrertorvet. Jeg dristede mig alligevel til at indsende mine bemærkninger 6. januar 2020 og fik i den anledning svar fra teamleder Carsten Agesen 9. januar 2020, hvor han meddelte, at kommunen ikke havde afsat midler til overdækning af Kimbrertorvet, men alene havde afsat midler til at dække ar-

Regeringen kan lære af Vesthimmerland Birgitte Sørensen, Kong Knuds Vej 8, Aars, kommenterer minksituationen: Aldrig har politik været mere grimt, end den er nu. Hvordan kan regeringen tage så let på minkavlernes situation? Det er skrækkeligt at være vidne til, hvordan regeringen smadrer familiers livsværk. Vi har allerede set de første selvmordsforsøg. Det hele var ifølge regeringen en beklagelig fejl. Regeringen handlede i god tro. De vidste ikke, at det var ulovligt. Men når byrådsmedlemmerne i Vesthimmerlands Kommune behandler et beslutningsforslag, så er standardproceduren tjekket på kryds og tværs af kommunens jurister. Det gør de, fordi vi i Vesthimmerlands Kommune skal følge loven. Vi kan som borgere ikke køre igennem Himmerlandsgade med 110 km/t uden at skulle stå til ansvar. Vi kan ikke beklage. Vi kan ikke lægge skylden over på andre. Det kan så godt være, at byrådsmedlemmerne ikke altid er enige med juristerne. Det hænder af og til. Men forslagene er altid vurderet juridisk, inden de kommer til afstemning. Lige nu skriver vi Danmarkshistorie. Et rigtig kedeligt kapitel, der handler om, hvor enerådig en regering, vi har. På Facebook bliver helt almindelige socialdemokrater hængt

ud. Én skriver: ”De, der tidligere stemte på Socialdemokratiet, bør vitterligt stå med et ansvar – i alt fald moralsk - for p.t. sejler stort set alt for Danmark.” Det, synes jeg, er meget ærgerligt, for socialdemokraterne har ikke haft en chance. Vi har tidligere haft en rød regering, uden at det er gået så galt. Det, der foregår nu, er fuldstændig grotesk. Imens alt det her står på, kæmper Nicolai Wammen en brav kamp for, at socialdemokraterne kan beholde deres job. Det er der også brug for. Men det kræver, Socialdemokratiet fokuserer på, at flere mennesker kommer ind på arbejdsmarkedet. Det betyder, at Socialdemokratiet skal blive bedre til at støtte op om virksomhederne. Jeg oplever, at Socialdemokratiet på ingen måde har respekt for selvstændige erhvervsdrivende. Minksituationen er en direkte konsekvens af denne helt forfærdelige og arrogante holdning. Jeg tror, at regeringen ser virksomhederne som skaffedyr med en uudtømmelig kasse, som man bare kan tage fra. Jeg ville ønske, regeringen ville vise virksomhederne den respekt, de fortjener. Det er trods alt dem, som skaffer arbejdspladserne. Lige nu har vi en regering, der ikke vil efterleve loven. Det kan ikke for-

svares. Jeg vil understrege, at jeg selvfølgelig gerne vil passe på folkesundheden; men folkesundheden kommer først under pres, når vi har en regering, der ikke fortæller danskerne sandheden. Vi kender alle historien om: ”Ulven kommer! Ulven kommer!” Historien handler om, at lyver man tilstrækkeligt mange gange, så er der ingen, som hører efter længere. Historien ender med, at ulven virkelig kommer; men denne gang er der ingen, som tror på drengen, og ulven snupper hele fåreflokken. Det vil være forfærdeligt, hvis borgerne holder op med at tage Corona alvorligt; men det er svært at vide som helt almindelig borger, hvornår der er tale om klar eller uklar kommunikation. Vi ved ikke, om vi er ”buret” inde i Vesthimmerlands Kommune for sjov eller ej. Derfor er det et kæmpe problem, når regeringen gør noget ulovligt, og derefter lyver om det. Hvordan kan det være, at en hånd på et lår kræver en mands afgang? Tænk, at nedlægge et helt erhverv uden at have loven på sin side. Det er selvfølgelig beklageligt; men det kræver ikke en kvindes afgang? Jeg mener, minkavlerne med rimelig grund kan kalde sig for krænkede. Går Mette Frederiksen ikke ind for ligestilling?

kitekthonorar. På linie med, hvad Henrik Kruse oplyste i september 2019. Af Nordjyskes artikel fra 4. november 2020 fremgår det, at Uffe Bro oplyser, at de 5,1 millioner, kommunen støtter projektet med, er til en overdækning af Kimbrertorvet. Hvordan hænger det sammen med de tidligere udmeldinger, og hvis pengene er bevilget, hvad var så formålet med den offentlige høring, som byrådet havde besluttet, og som blev offentliggjort i Aars Avis 9. september 2020? Man skal i den forbindelse være opmærksom på, at gennemførelsen af overdækningen af Kimbrertorvet i den ene eller anden udformning vil være et kommunalt projekt, idet overbygningen skal ejes af Vesthimmerlands Kommune, der har den løbende vedligeholdel-

sespligt, skal betale udgifterne til renovering efter evt. hærværk m.v. Initiativgruppens virke må fremover alene være at skaffe finansiering til opførelsen af den kommunale bygning udover de 5,1 mio. kr., som kommunen selv sætter i projektet. Desværre blev byrådets beslutning om en offentlig høring og høringsfristen, kun annonceret med få linjer under kommunens løbende annonce i Aars Avis 9. september 2020. Dette er den direkte årsag til det udbredte ukendskab til selve høringen med høringsfristen og de i den anledning få svar på i alt 34. Jeg skal i den anledning opfordre til, at de indgående svar gennemgåes igen af følgende årsager: Oplysningen om, at kun seks svar afviser overdækningen kan ikke passe, da jeg er bekendt med, at 12 personer har underskrevet en fælles opfordring til at

afvise overdækningen, og at kommunen har kvitteret for modtagelsen. Hvis disse 12 lægges til de seks andre afvisninger, giver det et markant andet resultat. Hvordan er de svar, der er underskrevet af to ægtefæller blevet behandlet? Tæller de som to borgere eller kun en? Hvordan er de svar blevet behandlet, der har afvist overdækning som første ønske, men har taget stilling til de to forslag til overdækning, hvis ikke første ønske kunne følges? Det fremgår af Nordjyskes artikel fra 4. november 2020, at Uffe Bro, uanset at den første optælling ikke viser flertal for projektgruppens forslag, 13 ud af 34 svar, vil fortsætte med dette, og man kan i den anledning spørge, hvad høringen så skal bruges til? Det bliver svært i fremtiden, at få borgerne til at engagere sig, hvis det kun er for et syns skyld.

Demokratisk ødelæggelse Af Henrik Dalgaard, Konservativ Vesthimmerland, Ndr. Borremosevej 10, Aars, kommenterer den politiske situation: Jeg tror det er uanset om du er rød eller blå, så er det fuldstændig ødelæggende for vores demokrati, det vi er vidne til i dag. Respekt for at der er flere veje til målet, men måden man kommer dertil på lige nu, er helt utilstedeligt. Jeg tror vi alle sidder med hver vores syn og holdning, på de seneste ugers politisk kaos. Men det er også kun de 179 mandater der sidder på Christiansborg, der kan få skabt sammenhæng i vores land igen.

Henrik Dalgaard.

Vi har tidligere haft tradition for det vi kalder den “Danske model”, hvor man samler folketingets partier, brancher og relevante eksperter, når der skal træffes vidtrækkende beslutninger. Og der skal vi tilbage snarest.

HAVERSLEV

Vi sidder lige nu og ser så grove opslag overfor folkevalgte, eksperter, meningsdannere og mellem almindelige dansker på de sociale medier. Og hvorfor så det. Det skal da gå sådan, når man ikke sikrer nogen form for konsensus i de politiske beslutninger. Det kan da godt være, man ikke bliver enige om vejen dertil, men så har man da forsøgt, og alle er hørt og flertallet har talt. Så kære Mette Frederiksen. Nu tager du dit embede alvorlig og indkalder alle partiers politiske ledere og gruppeformænd, med kun 1 punkt på dagsordenen. Hvordan skaber vi et helt Danmark igen?

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Skolemælkspenge går til klatreprojekt i Haverslev HAVERSLEV: Et ønske fra Haverslev-Ravnkilde Skole om at købe klatreudstyr og at lave et klatrehold er et af 40 udvalgte projekter, som får midler fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Det betyder, at nu kan børnene på HaverslevRavnkilde Skole komme helt til tops. Skolen får 4.750 kr. til klatreudstyr. ”Som ny lærer på skolen har jeg fundet ud af, at gymnastiksalens klatrevæg ikke har været brugt i 20 år. For mig at se kan klat-

ring være med til at give alle elever en ualmindelig oplevelse af succes og overvindelse af frygt. Begge dele øger selvværdet. Derfor vil forsøge at etablere et valghold i klatring og ønsker at købe klatreudstyr”, skrev lærer Karina Pihl Færk i sin ansøgning til Mejeriernes Skolemælkslegat. Projekter der gør en forskel Bag legatet står Mejeriernes Skolemælksordning. Det skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på

landets skoler. Til uddelingen af legater i november var der 400 ansøgninger fra 313 skoler. - Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til foråret, siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.


SIDE 20

Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

AKTIVE FORENINGER I AARS SIDEN MED »AKtiVe FoReningeR« BRINGES I AARS AVIS MINDST 8 GANGE åRLIGT. PRiS FoR oPtAgeLSe: KR. 510 + MOMS PR. FORENING.

A Aktive Kvinder Aars

S Socialdemokratiet Vesthimmerland

D Det Danske Spejderkorps

V Vesthimmerlands Handicap idræt

Formand: Lilly Hansen Dalstrøget 38, 9600 Aars Tlf. 25 72 21 06 Kasserer: Lillian Madsen Dronningholmvej 78, 9600 Aars Tlf. 40 49 55 50

Formand: Jacob Kjær Larsen Havbrovej 71, 9600 Aars Tlf. 30 38 92 20 Gruppeleder: Jens Kristian Jensen Tlf. 20 87 19 37 Kasserer: Maria Lynnerup Tlf. 24 62 52 02 www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

D

Diabetesforeningen Vesthimmerland lokalforening

Formand: Lise H. Jensen Illerisørevej 38C, Hvalpsund, 9640 Farsø Tlf. 20 92 14 55 Mail: lise@fiskegaarden.dk Kasserer: Peder Mark Henriksen Tlf. 20 55 98 01 Mail: pmarkfoulum@gmail.com www.vesthimmerland.diabetes.dk

F FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Tommy Tindahl Tlf. 61 30 74 99 Formand: Dorthe Rolighed Tlf. 22 84 74 37

H Haveselskabet Vesth. kreds

Formand: Edel Nygaard Rüsz Nørdamvej 38, Ugelris, 9632 Møldrup Tlf. 22 59 76 29 Mail: enr@haveselskabet.dk

H

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 41 70 44 20 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62 www.himmerlandsjernbaneklub. 123hjemmeside.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 40 11 52 01 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 21 78 86 24

Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Konservative V Vesth. Vælgerforening

Formand: Ilse Skadhauge Larsen Birkevej 46, Hvorvarp, 9600 Aars Tlf. 22 44 02 67 Kasserer: Hanne Monrad Agertoften 16, 9620 Aalestrup Tlf. 29 62 71 63

V

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Eva Auken Trængstrupvej 99, 9541 Suldrup Tlf. 61 85 98 65 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

V Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Joan Glerup Kristensen Møllevej 1, 9600 Aars Tlf.: 25 77 34 98 formand@vk-vesthimmerland.dk Kasserer: Jesper Glerup Kristensen kasserer@vk-vesthimmerland.dk Mødested: Idrætscenter Østermarken Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Sagen Æ Ældre Aars Lokalkomité

Formand: Birgitte Bager Christensen Solbakken 12, 9600 Aars Tlf. 40 25 32 03 Mail: fm.aars.861@aeldresagen.dk Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Denise Lund Larsen, Bakkegaardsvej 6, 9600 Aars - Tlf. 21 24 32 48 Mail: bakken6@mail.dk Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

H Himmerlands Saluteringslaug AA Aars Badmintonklub

Oldermand: Peter Stenild Kaj Munks Vej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Per Holm Stenildhøjdalen 111, 9600 Aars Tlf. 27 78 46 11

Formand: Jesper Svendsen Herredsvej 52, 9600 Aars Tlf. 40 42 11 04 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

L LandboSenior Vesthimmerland AA Aars Billardklub Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Bent Pedersen Keldgårdvej 87, 9600 Aars Tlf. 20 45 99 55

R Røde Kors Aars/Aalestrup

Himmerlandsgade 101 Formand: Lone Chodavarapu Tlf. 42 73 44 65 Kasserer: Inge Lise Hemmingsen Tlf. 40 36 21 88 Besøgstjeneste Aalestrup: ........ 41 82 32 11 Besøgstjeneste Aars: ................ 30 54 65 50 Vågetjeneste: ............................. 23 45 50 13 Nørklere: ................................... 51 15 85 55 Førstehjælp: .............................. 20 78 78 54 Røde Kors Butik: ... 21 29 49 32 /61 67 81 69

Formand: Mikael Toft Sjøstrupvej 28, Gislum, 9600 Aars Tlf. 29 24 85 96 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

AA

Aars Borgerforening

Formand: Jørgen Kristensen Gl. Skolevej 12, 9600 Aars Tlf. 25 75 40 74 Kasserer: Kirsten Haugaard Kg. Christiansvej 15, 9600 Aars Tlf. 22 55 72 71 www.aarsborgerforening.dk

AA Aars Bridgeklub

Formand: Jan Kvitsau Nielsen Havbrovej 12, Hornum, 9600 Aars Tlf. 51 24 42 71 Mail: kvitsau@aars.dk Kasserer: Michael Nørgaard Grundrvigsvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 35 20 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

AA Aars Brydeklub

Formand: Flemming Johansen Stuhr Keldgårdvej 109, 9600 Aars Tlf. 28 93 53 47 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

AA Aars erhvervsråd

Formand: Lars Thomsen Tvebjergvej 9, 9600 Aars Tlf. 23 61 88 07 Sekretariat: Erhverv Væksthimmerland Messevej 1, 9600 Aars

AA Aars Fitness

Formand: Steen Bartholomæussen Tlf. 20 29 00 38 Sekretær: Anne Mette Thomsen Tlf. 20 73 14 65 Kasserer: Bente Lyngberg Tlf. 51 68 88 11 Mødested: Aars Stadion Lyngsøvej 2B, 9600 Aars

AA Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Claus Hylleberg Ørnevej 2, 9640 Farsø Tlf. 21 45 65 61 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

AA Aars golfklub

Formand: Søren Friis Næstformand: Claus Andreasen Baneudvalgsformand: Karsten Urband Kasserer: Jakob Rold Christensen Medl. af bestyrelsen: Birte Hvid Benediktson Medl. af bestyrelsen: Poul Erik Haurum Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars. Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

AA Aars gymnastikforening

Formand: Morten Pugholm Rasmussen Dalstrøget 17, 9600 Aars Tlf. 51 80 42 84 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

AA

Aars Håndboldklub

Formand: Kurt Simonsen Tlf. 21 82 98 62 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

AA Aars idræts Klub

Formand: Peter Rønfeldt Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Ilona Strange Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

AA Aarsegnens Jagtforening

Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Helle Rasmussen Sneppevej 1, 9640 Farsø Tlf. 25 61 21 83 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

AA Aars Patchworkforening

Formand: Birgit Jensen Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 21 75 38 42 Mail: bjensenaars@gmail.com Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 24 79 42 54 Mail: helle-g-jensen@hotmail.com

AA Aars Seniorer

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Dr. Holm vej 38, 9600 Aars Tlf. 21 65 29 61

AA Aars Petanque Klub

Formand: Kjeld Jensen Hans Egedesvej 107 H Tlf. 98 62 34 63 Kasserer: Tove Andersen Tlf. 23 32 08 65 www.aarspetanque.dk Mødested: Sports Allé v/Nutidsmuseet

AA Aars Skakklub

Formand: Mogens Nielsen

Hjortholmvej 44, 9541 Suldrup Tlf. 29 25 46 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 40 83 53 33 willymoeller@dbmail.dk Spillested: Agri Nord, Markedsvej 6, 1., 9600 Aars

AA Aars Svømmeklub

Formand: Jimmy Krøier Sørensen

Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Søren Lauridsen Vestrupvej 31, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 01 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, Himmerlandsgade 25, 9600 Aars og Farsø Svømmehal, åkjærsvej 27, 9640 Farsø www.aars-svommeklub.dk

AA Aars tennisklub

Formand: Jesper Hartvig Kristensen Tlf. 60 93 34 67 Kasserer: Poul Erik Pedersen Tlf. 21 41 88 80 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47 mail@aarstennisklub.dk www.aarstennisklub.dk

AA Aars Venstrevælgerforening Formand: Kristian Stein Nielsen

Bandsholmvej 54, 9600 Aars Tlf. 40 41 61 43 Kasserer: Søren Vestergaard Sørensen Kirkevej 40, Hornum, 9600 Aars Tlf. 40 56 10 10


Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

HAUBRO

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

tage sig en fridag, undtaget i den sidste uge hvor der er terminsprøver, siger Jesper Laubjerg, der roser eleverne for den måde, de har tacklet fire ugers ”tvungent” ophold på.

Ingen mundbind - Der er en rigtig god energi fra eleverne om det. Det handler mere om, at vi omtaler det som en mulighed fremfor en begrænsning, siger Jesper Laubjerg. Eleverne kan også glæde sig over ikke at være be-

På Himmerlands Ungdomsskole i Haubro har eleverne taget godt imod fire ugers ”tvungent” ophold.

Løsninger i fokus på efterskolen i Haubro Eleverne på efterskolen får ekstra fridage Af Ture Damtoft HAUBRO: Et år der skulle have været fejret kom i stedet til at stå i coronavirussens tegn - men der blev fundet løsninger både i foråret og igen nu, hvor Nordjylland er lukket ned. - Vi har spurgt eleverne om,

SIDE 21

hvordan kan vi sætte lidt fut i det og vende det lidt på den rigtige måde. Hvordan kan vi gøre nedlukningen til en efterksoleting i stedet for, det skal være hårdt, at de skal være her i fire uger. Som med alting andet er det med at få kridtet skoene, og se hvad man ellers

kan, siger forstander Jesper Laubjerg. Der bliver sovet lidt længere i weekenderne, pauserne i løbet af dagen er lidt længere, og så har eleverne fået to jokere i form af fridage, som de kan spille ud. - Når man lige synes, det er lidt hårdt, kan eleverne

grænset mht. til mundbind. De bæres ikke på skolen, og det er der en helt åbenlys forklaring på. - Vi har ikke mundbind på skolen. Det havde jeg ikke kunnet se kunne fungere. Det er døgnet rundt, vi og eleverne er sammen. Det ville inde i mit hovede ikke give mening, at eleverne skulle gå rundt med mundbind på hele tiden, når det er deres hjem. Når man ser, der nok ikke er nogen superstor smittefare fra cluster 5, som man ser i alle

medierne, er motivationen til mundbind også en stor opgave. Vi gør alt, hvad vi skal og endda mere til, men det er nemmere, når det er tydeligt for alle, at det giver mening, siger Jesper Laubjerg. Skolen skulle have fejret 100 års jubilæum samme uge, som de syv kommuner blev lukket ned. Det blev forbeholdt for elever og lærere, og så er fejringen udskudt til efteråret 2021, hvor der forhåbentlig er plads til en masse gæster.

Juletræer i Haubro vil igen lyse byen op HAUBRO: - Vi vil gerne have beboerne i Haubro til at tænde et lys i mørket, og det er vist mere aktuelt end nogensinde. Coronavirussen skaber mange genvordigheder for ikke mindst nordjyderne og for i det mindste at få et lille lyspunkt foreslår beboerforeningen, at vi tænder lys i mørket, siger Knud Pedersen, Haubro Beboerforening. Der har i mange år væ-

ret tradition for, at husene langs hovedvejen gennem Haubro har sat juletræer med lys ud mod vejen. Det er den tradition beboerforeningen gerne ser fortsat, og måske med lidt ekstra blus på. Det kan blandt andet gøres ved at bestille et juletræ, forsyne det med lys og sættes ud til vejen, hvor det så kan lyse lidt op. - Vi har gennem årene fået megen ros, af folk som kø-

udendørs til fodbold træning, lave fitness udenfor. At man deler tingene op i de gruppe størrelser som reglerne tillader. Den aktivitet og gejst til at finde måder at gennemføre tingene på er meget positiv. Det har klubberne og foreningerne været dygtige til at få folk guidet ind på i foråret, siger Asger Andersen.

overhovedet kan. Når det er corona, som er skyld i aflysningerne dækker vi tabet, men der skal selvfølgelig være penge til det. Det har der været indtil nu, hvor vi har kunnet holde det indenfor Fritidsrådets budget, og det er flot. Nu skal vi se på situationen igen, siger Asger Andersen.

rer gennem byen, for opstillingen af juletræer med belysning ud for folks huse. Det giver en rigtig god stemning her i den mørke tid, fortsætter han. Juletræerne kan bestilles og leveres. Eleverne på Haubro Friskole har tilbudt at levere træerne for blot 20 kr. Klassekassen er lidt slunken for tiden, derfor den gode pris.

SPORT

Penge til det

Der bliver forhåbentlig gymnastikopvisninger igen til forår.

Hjælp til idrætten fra Vesthimmerlands Kommune Af Ture Damtoft IDRÆT: Endnu en nedlukning rammer idrætslivet hårdt. Ligesom i foråret er Vesthimmerlands Kommune parate til at hjælpe gennem Fritidsrådet, hvis det bliver nødvendigt. Heldigvis kun hvis fordi stort set alle klubber

og foreninger har oplevet, at medlemmerne fortsat betaler kontingenter og på den måde understøtter økonomien. Aars Idrætsklub, Aars Håndbold, Aars Gymnastikforening og alle andre klubber og foreningener, som Aars Avis har talt med melder om lidt økonomiske udfordringer men også om stor opbak-

ning fra medlemmerne. Og der blev også fundet alternativer mange steder, som formand for Kultur- og Fritidsudvalget og medlem af Fritidsrådet i Vesthimmerlands Kommune, Asger Andersen (S) roser dem for. - Man har været meget kreative til at finde løsninger og andre måder at dyrke motion på. F.eks. at mødes

Nu er der så helt lukket ned for alle indendørs aktiviteter igen og skulle der være problemer med økonomien er kommunen åben for at støtte for tabte indtægter. - Hvis der skulle blive likviditetsproblemer, så kan man henvende sig for en aconto-udbetaling. I foråret lavede vi forudbetaling aconto til udgifter i hallerne, hvor corona gik ind og var skyld i aflysninger for foreningstimer. Det kan blive aktuelt igen, og så kan man sende en ansøgning om at få dækket tabet, siger Asger Andersen. I alt bliver der givet omkring en million kroner i støtte til klubber og foreninger. Den nuværende situation bliver sat på dagsordenen, når der er møde i Fritidsrådet igen 3. december. - Vi følger det så tæt, som vi

Asger Andersen.

BOLIG Sælges/ udlejes

Parcelhus 206 m2 - 1 hal 500 m2 (m. faciliteter) - 1 hal 320 m2 (m. faciliteter). Sælges samlet eller udlejes hver for sig. Dalgaardsvej 2, Aalestrup

Tlf. 20 31 44 90

Danebo Aars 98 62 24 00 Bestil et gratis Salgstjek


SIDE 22

Aars Avis

18. NOVEMBER 2020


18. NOVEMBER 2020

Aars Avis

SIDE 23


Aars Avis

SIDE 24

18. NOVEMBER 2020

1<+(' LENSVH

*

-HOVWUXSYHMbb$DUV

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK +VYRH &SPMK 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VXSQF 7EK /SRXEOX

6NºQODQGHMHQGRPW¨WS§$DUV

,NRUWDIVWDQGIUD$DUVXGE\GHUYLQXGHQQHVNºQQHHMHQGRP1¨U HMHQGRPPHQJ§U+LPPHUODQGVVWLHQV§GHUNDQF\NOHVVLNNHUWLQGWLO $DUVHOOHU+RUQXP'HMOLJJUXQGPHGVWRUKDYHPHGVºSDYLOORQ NºNNHQKDYHRJJRGHWHUUDVVHPXOLJKHGHU(MHQGRPPHQHUXQGHU XGVW\NQLQJRJJUXQGDUHDOHWEOLYHUS§KDRPNULQJE\JQLQJHUQH ,QGYHQGLJWKDU,HQS¨QYHOKROGWRJUXPPHOLJEROLJGHUKDUI§HW OºEHQGHRSGDWHULQJHU0DQJHJRGHXGKXVNYDGUDWPHWHUPHGY¨UNVWHG VWRUPDVNLQKDORJOºVGULIWVVWDOG

XMPJVIQZMWRMRK QIHXMPQIPHMRK *VIHEKHIR /P

  LE Qu  

'

%URUVRQVYHM$DUV

0HGEHOLJJHQKHGS§%URUVRQVYHMI§U,HQGHMOLJKMHPPHDGUHVVHLHW UROLJWYLOODNYDUWHUJU¨QVHQGHRSWLOQDWXURPU§GHRJGHUHUVDPWLGLJW J§DIVWDQGWLODOWLKYHUGDJHQVNROHJ\PQDVLHLGU¨WVFHQWHULQGNºEPY 3§KMHPPHIURQWHQQ\GHU,JRGWDIHQO¨NNHUHWSODQVYLOODVRPHUEOHYHW ULJWLJRSGDWHUHWE§GHLQGRJXGYHQGLJW8GHQIRUKDU,HWULJWLJJRGW LVROHUHWPXOWLUXPKREE\UXPPHGNOLQNHJXOY3§JUXQGHQHUGHUÏ&#x20AC;HUH JRGHWHUUDVVHDUHDOHUSO¨QHRJOXNNHWKDYHPHGGHMOLJHNURJHRJSODGV WLOOHJ

  

+VYRH &SPMK 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu 

+LPPHUODQGVJDGH$DUV

3HUIHNWIDPLOLHYLOOD

3¨QLVWDQGVDWVROLGYLOOD

+HUοQGHUGXHQRSODJW IDPLOLHYLOODS§HQDIE\HQV EHGVWHDGUHVVHU%ROLJHQOLJJHUL EºUQHYHQOLJWNYDUWHUS§HQEOLQG YLOODYHM,QGUHWQLQJHQLEROLJHQHU NODVVLVNRJSUDNWLVNIRU§UJDQJHQ RJLQGHKROGHUKHOHJRGH Y¨UHOVHU'HUHUJRGH PXOLJKHGHUIRUDWV¨WWHVLWHJHW SU¨JS§YLOODHQ.RUWVDJWHQ YLOODGHUDSSHOHUHWLOPDQJH NºEHUH9HONRPPHQWLO %URPE¨UYHML+RUQXP

0HGJ§DIVWDQGWLODOWLE\HQ OLJJHUGHQQHFKDUPHUHQGHYLOOD V¨UGHOHVJRGWSODFHUHWL$DUV +HUPºGHV,DIHQVROLG UºGVWHQVYLOODVRPSU¨VHQWHUHU VLJXWUROLJWÏ&#x20AC;RWPHGQ\HUHWDJ ,QGYHQGLJWNDQ,VHIUHPWLO HWDJHPHWHUIRUGHOWRYHUKXVHWV SODQ'HWKHOHHUVDWÏ&#x20AC;RWLVWDQG RJIUHPVW§UNODUWLOLQGÏ&#x20AC;\WQLQJ 9HOSDVVHWKDYHPHGSO¨QHVNºQ Ï&#x20AC;LVHWHUUDVVHRJGULYKXV*RG FDUSRUW (

 

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK

+\EHQYHM5DYQNLOGH1ºUDJHU

0©OOIVX Z©VOWXIH

7EK /SRXEOX

1<+('

5HJXO¨UYLOODQ¨U5ROG6NRY

  

+VYRH &SPMKO©PHIV 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu 

7EK /SRXEOX

)ORWLVWDQGVDWJRGJDUDJH

)

  

+VYRH &SPMK 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu 

(

7EK /SRXEOX

 

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK

 

%O¨UHYHM%O¨UH$DUV

2PU§GHWKHUE\GHUS§IDQWDVWLVN QDWXURJLE\HQHUGHUVNROHPHG 6)2RJEºUQHKDYHGDJSOHMH NºEPDQGRJULJWIRUHQLQJVOLY 9LOODHQOLJJHUSODFHUHWS§HQ OXNNHWYHMPHGNRUWDIVWDQGWLO 5DYQNLOGHVDNWLYLWHWHU%ROLJHQHU JRGWLQGUHWWHWS§VLQHNYP 8GHQIRUHUGHUHQGHMOLJKDYH PHGJRGSODGVWLOOHJRJGHMOLJ WHUUDVVHPHGÏ&#x20AC;RWXGVLJWRYHU RPU§GHWRPNULQJ

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK

  Qu Qu  

%URPE¨UYHM+RUQXP$DUV

&

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK +VYRH &SPMK 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

)ORWHWSODQVYLOODLDWWUDNWLYWYLOODNYDUWHU

  

+VYRH &SPMK 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu 

+HUI§U,PXOLJKHGHQIRUDWEOLYH HQGHODIGHWDWWUDNWLYHRJJRGH ORNDOVDPIXQGL%O¨UH,HUEORW NPIUD$DUVRJPDQQ§UWLO $DOERUJS§HQKDOYWLPH 'HUHUWDOHRPHQJRGW RSGDWHUHWEROLJS§PL KDOYDQGHWSODQEODPHGJRGH Y¨UHOVHUO¨NNHUWEDGHY¨UHOVH K\JJHOLJHVWXHRJGHMOLJW NºNNHQ6XSHUJRGJDUDJHPHG JRGORIWVKºMGHWUROGWHNWORIWHURJ SRUW8GHQIRUHQGHMOLJRJ YHOSDVVHWKDYH 7EK /SRXEOX

 


Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

SIDE 25

1<+('(53Â&#x2021;9(-,1'

;NXºLJW &

$DOERUJYHM+RUQXP$DUV

*ROIVYLQJHW*DWWHQ)DUVº

&KDUPHUHQGHYLOODL+RUQXP

)ORWJROIKXVL*DWWHQ

 /»FWEJXEPI 730+8 YRHIVWOVIZIX 

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK +VYRH &SPMK 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VXSQF 7EK /SRXEOX

Qu Qu  

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK +VYRH &SPMK 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

  Qu Qu  

'

1\JDGH$DOHVWUXS

9HOEHOLJJHQGHYLOODPHGY¨UHOVHU

 /»FWEJXEPI 730+8 YRHIVWOVIZIX 

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK +VYRH &SPMKO©PHIV 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VXSQF 7EK /SRXEOX

Qu Qu  

/YRHI-( /SRXEOX 8IPIJSR

 &IRXI*EPOIV 

&

+DVVHOYHM+RUQXP$DUV

&KDUPHUHQGH¨OGUHYLOOD

9RKLNIQQIFSIRHIJ]VW»KIV ZMPPE L¨RHZ©VOIVXMPFYH M%EVW F]4VMWQE\OV ,EROERPEZIHIXQIWXIWIPZ

+§QGY¨UNHUWLOEXGYHG 6NLYXP +HO§UVE\JJHJUXQGL$DUV 6S¨QGHQGHVNXIIHVDJW¨WS§ $DUV/\VWDQO¨J 6NXIIHVDJXGOHMQLQJVHMHQGRPL $DUVE\ 5LQJWLORVS§

/»FWEJXEPI  730+8 YRHIVWOVIZIX 

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK +VYRH &SPMK 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VXSQF 7EK /SRXEOX

Qu Qu  

'

7YHEMHUJYHM GHO $DUV

6S¨QGHQGHXGVW\NQLQJYHG7YHEMHUJ /»FWEJXEPI 730+8 YRHIVWOVIZIX 

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK +VYRH 7EK /SRXEOX

Qu 

)ODGKºMYHM$DOHVWUXS

)ORWLVWDQGVDWODQGHMHQGRP

/»FWEJXEPI  730+8 YRHIVWOVIZIX 

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHKQH &VXRXYINYHK +VYRH &SPMK 6YQZ©VIPWIV 3TJ»VXSQF 7EK /SRXEOX

Qu Qu  


BLACK WEEK Aars Avis

SIDE 26

18. NOVEMBER 2020

23-27 NOVEMBER FRA 08-18 TIL P O R A SP

, 0 0 0 . 0 KR. 1 GTE PÅ BRU BILER

IL

T SPAR OP

,0 0 0 . 6 KR. 7 TE LG A V D U Å P ER NYE BIL

Ford Fiesta Titanium 5D 1,0 125HK EcoBoost Hybrid

23. MANDAG:

Blåmetal - 15” alu - Klima - Fartpilot P-sensorer - Opvarmet rat & forrude varme i forsæder - 8” skærm med CarPlay

1.000,- I RABAT PÅ ALLE BILER UNDER 100.000,2.000,- I RABAT PÅ ALLE BILER OVER 100.000,-

24. TIRSDAG:

2.000,- I RABAT PÅ ALLE BILER UNDER 100.000,4.000,- I RABAT PÅ ALLE BILER OVER 100.000,-

25. ONSDAG:

3.000,- I RABAT PÅ ALLE BILER UNDER 100.000,6.000,- I RABAT PÅ ALLE BILER OVER 100.000,-

Listepris kr. 180.840,BLACK WEEK TILBUD KR. 159.995,SPAR 20.845,-

Ford Puma Titanium 5D SUV 1,0 125HK EcoBoost Hybrid

27. FREDAG:

5,000,- I RABAT PÅ ALLE BILER UNDER 100.000,10.000,- I RABAT PÅ ALLE BILER OVER 100.000,-

23. MANDAG:

PARKLIFE ELEKTRONISK P-SKIVE KR. 250,(BEGRÆNSET ANTAL 10 STK.)

24. TIRSDAG:

SAPHE TRAFIKALARM KR. 550,(BEGRÆNSET ANTAL 10 STK.)

Rødmetal - Navi - 17” alu - Klima - Fartpilot P-sensorer - Opvarmet rat & forrude varme i forsæder - 8” skærm med CarPlay

Listepris kr. 242.250,BLACK WEEK TILBUD KR. 209.995,SPAR 32.255,-

25. ONSDAG:

Ford Focus Titanium St.car 1,0 125HK EcoBoost Hybrid

Koksmetal - 16” alu - Klima - P-sensorer for og bag - Navi - Adaptiv fartpilot 8” skærm med CarPlay - Rat varme mm.

26. TORSDAG:

4.000,- I RABAT PÅ ALLE BILER UNDER 100.000,8.000,- I RABAT PÅ ALLE BILER OVER 100.000,-

ODE G A R T S EK PÅ PRISER ØR/ TILBEH R YDELSE

Listepris kr. 272.575,BLACK WEEK TILBUD KR. 233.995,SPAR 38.580,-

Ford S-MAX Titanium MPV 2,0 190HK Aut8 EcoBlue Diesel

2.100 PÅ KR KG. OGEN

Rødmetal - 17” alu - Klima - P-sensorer for og bag - Navi - Adaptiv fartpilot LED lygter - Elektrisk bagklap mm.

UNDERVOGNSBEHANDLING 20% RABAT (BEGRÆNSET ANTAL 5 STK.)

26. TORSDAG:

VINTERKLARGØRING AF BIL KR. 499,(BEGRÆNSET ANTAL 5 STK.)

27. FREDAG:

OLIE OG FILTER SKIFT PÅ DIN FORD KR. 995,(BEGRÆNSET ANTAL 5 STK.)

Listepris kr. 475.133,BLACK WEEK TILBUD KR. 398.995,SPAR 76.138,-

L Æ S M E R E PÅ : W W W. J E N S B U U S . D K e l l e r FA C E B O O K . C O M /J E N S B U U S B I L E R

Lars Buus

Thomas Buus

Nicklas Poulsen

Nickolai Bundgaard


Aars Avis

18. NOVEMBER 2020

SIDE 27

MOTOR

TIL LEJE

Behøver vi egentlig vinterdæk? MOTOR: Svaret på overskriften er naturligvis ja, for det er Dækbranchen Danmark, der stiller det. Den mener spørgsmålet snarere må være, hvornår er det tid til at skifte? Branchen anerkender også, at skeptikerne bare tror, der skal sælges nogle dæk. Men faktum er, at dæksalget jo ikke bliver fordoblet, da der stadig kun kan sidde 4 dæk på en bil ad gangen. Dermed holder dækkene alt andet lige også dobbelt så lang tid, hvis man vel at mærke også bruger de rigtige dæk til årstiden. - Vinterdæk er stadig det rigtige valg på kolde og våde veje, hvilket er grunden til vores fortsatte udmeldinger. Og kommer sneen, så er man også klar til de udfordringer, der følger med, siger Dækimportørforeningens formand Jannick Ditlevsen. Især på denne tid af året, kan vejene være lumske. I løbet af dagen og i de tidlige aftentimer kan vi ofte opleve dejligt, ja ligefrem lunt vejr, men i løbet af natten og i de tidlige morgentimer, kan kolde,

m/ egen tagterrasse. 3 vær. på 102 m2. Husleje kr. 6.500 + forbrug. Dep. 3 mdr. Ring for fremvisning tlf. 20 96 02 33

Lejlighed til leje i Farsø

Meget rumlig 3 vær. 76 m2. Leje 4.700 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Overtagelse snarest. Tlf. 28 26 70 04/ 41 18 68 98

Vinterdæk fungerer bedre end sommerdæk, når temperaturen kan måles i ét ciffer.

våde og rimfrostglatte veje pludselig være en faktor, som man skal være opmærksom på. Her er det så, at vinterdækkene helt klart er at foretrække fremfor sommerdæk, som er bedst ved tocifrede varmegrader.

Sådan kører de danske bilister: Omkring 60 pct. af bilisterne skifter dæk to gange om året. De kører på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren. Omkring 15 pct. af bilisterne kører året rundt på sommerdæk. Omkring 17 pct. af bi-

STILLINGER Havemand søges

Lægehuset Østermarken søger ny havemand pr. 1. januar 2021. Arbejdstiden er gennemsnitlig ca. 13 timer pr. måned. Opgaverne er bl.a. at holde udendørs arealer, køre på genbrugsstation, hente varer. Du skal have kørekort og trailer/plads til trailer. Kort skriftlig ansøgning til Lægehuset Østermarken senest 6. december 2020. Venlig hilsen Lægehuset Østermarken, Østermarken 16, 9600 Aars

TIL LEJE

listerne kører året rundt på vinterdæk. Omkring 8

pct. af bilisterne kører året rundt på helårsdæk.

BOLL-BILER.DK Hjulskift kun

KR. 249,-

Inkl. . Sprinklervæske . Visuel kontrol af bremser . Kontrol af undervogn . Kontrol af lys

Få iskolde dæktilbud på 98641088 BILVASK

FRA 24,50

Siden 1949 aalestrup@boll-biler.dk - 98641088

Aalestrup Motor Co. ApS Testrupvej 6

TIL LEJE

Til leje i Aars midtby

Nybygget lejlighed

Udlejes i Haverslev

2 vær. lejlighed, 73 m2. Leje med vand 3.650 kr. pr. mdr. + forbrug. Dep. 3 mdr. Efter kl. 17.00 Tlf. 21 74 84 98

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

2 værelses lejlighed på 64 m2, mdl. 4.200 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf.: 51 26 83 31

Lejlighed til leje i Haverslev

1 vær. 33 m2. Leje 2.500 kr. + forbrug. 3 mdr.s dep. Overtagelse snarest. Tlf. 28 26 70 04/ 41 18 68 98

Til leje

Fin 2 vær. lejlighed på ca. 80 m2 med egen altan ud til Aars lystanlæg i centrum af Aars ledig nu. Leje pr. mdr. kr. 3.800 + forbrug. Tlf. 40 38 22 27

Udlejes i Aars

3 vær. lejlighed på 1. sal. Husleje kr 4.725 + forbrug. 5 vær. stuelejlighed hus­ leje kr. 6.100 + forbrug. 1 vær. lejlighed kr. 2.350 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf. 20 29 55 28

SUNDHED & VELVÆRE

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

BLIV MEDLEM

BLANDEDE

KØB & SALG

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 9-16 ● Torsdag 10-17 ● Fredag 9-12

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

VALNØDDEPARKEN

Telefon 98 62 51 15

KONTAKT:

Aars Avis

mogens@brixwestergaard.dk eller tlf. 40 70 45 00

98 62 17 11

HORNUM - BAG BRUGSEN

PRIVAT/ERHVERV

ller Ring e il t skriv Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk

BLANDEDE

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

20B

104 M 2+ 36 HUS VARMME 23CARPOR LEJE 00,- T/UDH US 7

LEJLIGHEDER I AARS

● Attraktive lejligheder ● Grønne områder ● Konkurrecedygtig husleje KONTAKT MELDGAARD BOLIGUDLEJNING for at høre om mulighederne

TLF. 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk

✔ Haveservice Haveplan Omlægning Vedligehold

.500 ,-

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

HJEMME SERVICE -valget er frit -valget er dit

HIMMERLANDS VIKAR- HAVE- OG HJEMMESERVICE

Markedsvej 6,Markedsvej 9600 Aars |6,www.servido.dk |www.servido.dk 99 98 97 40 9600 Aars


SIDE 28

SÆLGES:

Himmerlandsavisernes

HER!

Aars Avis

Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m, løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 21 26 43 30

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

Oprydningssalg. Mange gode ting til hjemmet. Porcelæn, køkkenting, bøger, møbler, lamper, weber-kulgrill. Tlf: 27 28 82 47/29 82 75 57

73.621 eksemplarer

Hækplanter, Liguster ”Liga”, 2 års fine og sunde planter. Godt rodnet. Tlf: 21 37 95 99

HIMMERLANDS AVISERNE

3 stk. køreplader i stål (ramper) til trapper 80x140 sælges samlet, kr. 2.500. Kun brugt få gange. Tlf: 30 89 73 17 Brænde, eg, 3 m, 650 kr. Tlf: 21 73 40 92 ”Jul i Storstuen” Antikt og gammelt, smukt og brugt. Kranse m.v. Kig ind på Dalumvej 43, 9541 Suldrup den kommende weekend kl. 10.00-16.00. Husk mundbind. Tlf:

...fra kyst til kyst

Flotte grankranse, 50 kr. Juledekorationer fra 50 kr. Kig ud. Hannerupvej 126, Korsø. Tlf: 20 22 45 10

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag den 21. og søndag den 22. november kl. 10.00-16.00. Vi har mange nye ting. Og vi passer på hinanden! Loppepigerne. Tlf: 24 93 68 07

- en stærk løsning… KØBES: Gammelt jern og metal købes. Mindre mængder afhentes, større mængder købes. Tlf: 40 28 61 89

Dødsbo, flytterester købes og ryddes. Hurtigt og nemt. Kontant afregning. Ring til Steen. Tlf: 41 70 92 34

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-70èrne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungesofaer. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Stort flyttesalg/loppemarked. Møbler - retromøbler - vinduer gl. værktøj - nips og meget mere. Lørdag den 21. og søndag den 22. november kl. 10.00-17.00. Dalgaardsvej 2, Aalestrup. Tlf: 20 31 44 90

LOPPEMARKED

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Nye vinduer eller dør? Så er det AG vinduer, du spør! Vinduer og døre efter mål i aluplast, så ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34 Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

OBS! Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

18. NOVEMBER 2020

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER

VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT VI HAR FÅET NY MAILADRESSE...

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncerforbindelse med ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskhelligdagene året iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDERigennem. og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første førstkommende ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uansetnummer om et ord er forkortet eller skrevet helt efter ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkomindlevering! men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Hvornår skal annoncen indleveres?

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag Annoncen sendes til: ugen før indrykningen. Annoncer, der kl. 9.00 modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars opmærksom på, senest fredag kl.Vær 9.00

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

at der kan

Mrk.: ”Loppemarked” være ændrede

indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

Loppe-annoncerne bringes her i  Byttes førstkommende  Gives væk nummer efter indlevering!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


Situationen ikke sunket ind for Skivum avler Efter aflivning af 30.000 mink mangler ægtepar stadig rengøring og sikkerhed for erstatning Af Ture Damtoft - Der er tomt. Man har været vant til at have noget at lave, og det vi skal lave nu giver ikke rigtig mening, siger minkavler Morten Nielsen fra Skivum. Alle burene i hans to farme ved hhv. hjemmet i Skivum og lidt udenfor Aars i Vesthimmerland er tomme. Det vil sige, der er stadig strøelsen tilbage. Men 30.000 mink er væk, og med dem den lyd som Morten Nielsen og konen Diana Nielsen plejede at falde i søvn til. - Der er mere stille end stille, siger Diana Nielsen med et lige så eftertænksomt udtryk som sin mand. De var godt klar over, at minkene ikke stod til at rede, da der onsdag 4. november blev konstateret smitte på farmen ved Aars. Fødevarestyrelsen stod for aflivningen, og der er både ros og ris fra minkavler-parret. - Ham fra Fødevarestyrelsen, der stod for det, han var fin. Han havde styr på det, siger Morten Nielsen

Morten og Diana Nielsen på den tomme minkfarm ved Aars.

og overlader det negative til konen. - Dem, som stod for aflivningen. Det var nærmest som om, de havde en fest. De skruede op for musikken og kunne ikke engang hilse på os. Vi havde flaget på halv, og da jeg gik ned for at tage det ind, stod en af de to vagter, som var ved indkørslen ud af deres bil og pissede foran mig. Det var simpelthen så groft. De klarede aflivningen fint, men det var som om, de slet

ikke tænkte på, at det var mennesker i sorg, de var ude ved. Og så stod der en container med døde mink i over fire dage og stank. Til sidst var minkene blevet så flydende, at de nærmest måtte brug en slamsuger, da de kom og hentede den, siger en tydeligt vred Diana Nielsen.

Palle alene Den sidste mink blev aflivet 17. november, og det er slut med mink for 36-årige Morten Nielsen, der har arbejdet med mink, siden han

fik et fritidsjob på en minkfarm som 12-årig. - Det er slet ikke gået op for mig endnu, at det er slut. Det er gået så stærkt, at man ikke har kunnet nå at mærke det. Jeg tror, det kommer den dag, jeg ikke har mere at lave. Så rammer det hårdt, siger Morten Nielsen. De har modtaget blomster fra venner og familie, og præsten har tilbudt at komme og tage en snak med dem. Og så overvejer de også at tage imod tilbud om psykolog-hjælp.

- Man skal ikke være bleg for at tage imod hjælp. Vi kender nogen, som sidder helt Palle alene og ikke har nogen at snakke med. De får forhåbentlig den hjælp, de har brug for, når det hele er overstået, siger Diana Nielsen. For hende og manden og alle andre minkavlere er det hele livet, som er blevet vendt op og ned på. De mange timer på minkfarmen skal bruges på noget andet. I fællesskab og med hjælp fra familie, venner og muligvis psykologer regner de med at komme godt videre.

Uvished det værste Men først når erstatningen er på plads. Det politiske forløb har ikke ligefrem imponeret dem. - De har jo meldt en masse ud, inden der er styr på noget. Fødevarestyrelsen nævner tal for erstatning, men vi har ikke fået nogen kontrakter. De skulle have lyttet mere til erhvervet, og nu er det for sent, siger Morten Nielsen, som kalder det konservative forslag om at redde 56.000 avlsdyr fordelt

over otte racer - nok til otte minkfarme ud af over 1100 - for politiske drillerier eller uvidenhed. - Det er slut med mink i Danmark. Vi ved ikke hvordan, vi er stillede økonomisk efter det har, og hvis man kommer ud med gæld hvad så? Den uvished er det værste, siger Morten Nielsen og slår fast at fødevareminister Mogens Jensen ”satanedme” skal gå af. På falderebet kommer hans kone med en lille opfordring til naboer og andre om ikke at undgå dem mere. - Man har sådan følt lidt, at folk tror vi har pest. Lige siden der kom corona, har vi nærmest isoleret os og fået masser af test. Der er ikke flere mink i Nordjylland, så vi er ikke farlige mere, siger Diana Sørensen.

Familie og venner har sendt blomster og varme tanker i en svær tid.

• Tlf.: +45 96 87 58 00

Betontanke til landbruget Containeren der blev efterladt med døde mink i over fire dage. De ville ikke komme tættere på, for stanken var meget voldsom.

• Minimal vedligeholdelse

• Harmonisk udtryk

• Lang levetid


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

18. NOVEMBER 2020 SIDE 30

Livsnødvendig svovl er ofte overset Gudstjenester Søndag, 22. november 2020

Aars Kirke 9.30 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke Ingen Giver Kirke Ingen Blære Kirke 9.30 Gislum Kirke Ingen Vognsild Kirke 11.00 Haubro Kirke Ingen Ulstrup Kirke 11.00 Gundersted Kirke Ingen Veggerby Kirke 10.30 Sønderup Kirke 10.30 Suldrup Kirke Ingen Bislev Kirke Ingen Ejdrup Kirke Ingen Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke Ingen Kornum Kirke 9.30 Løgsted Kirke Ingen Salling Kirke Ingen Oudrup Kirke 9.30 Næsborg Kirke Ingen Vindblæs Kirke Ingen Ranum Kirke 11.00 Malle Kirke ngen Vilsted Kirke Ingen Overlade Kirke Ingen Farsø Kirke 9.00 og 10.30 Vester Hornum Kirke Ingen Hyllebjerg Kirke Ingen Flejsborg 10.30 Louns Kirke Ingen Alstrup Kirke 11.00 Strandby Kirke Ingen Ullits Kirke Ingen Foulum Kirke Ingen Svingelbjerg Kirke 9.00 Trængstrup Frimenighed Ingen Kgs. Tisted Kirke Ingen Binderup Kirke 10.30 Durup Kirke Ingen Rørbæk Kirke 9.00 Grynderup Kirke Ingen Stenild Kirke 10.30 Brorstrup Kirke 10.30 Ravnkilde Kirke 16.00 Aarestrup Kirke Ingen Haverslev Kirke 9.00 Aalestrup Kirke 11.00 Vesterbølle Kirke 11.00

Svovlmangel kan hæmme planternes vækst markant, men landmændene tager det ofte ikke alvorligt nok, lyder meldingen fra Velas. - Svovl er ikke besværligt at tilføre, og det koster næsten ingenting i forhold til, hvad der ellers bliver brugt af penge i marken. Groft sagt er det en virkelig billig forsikring, som øger udbyttepotentialet og giver afgrøden bedre mulighed for at optage kvælstoffet, siger Mia Worsøe, økologirådgiver. Hun har gennem mange år har fulgt landmændenes fokus på svovl i den professionelle planteavl. Grundstoffet er vigtigt i sædskifter med høj N-tilførsel og høje udbytter. Netop her er det essentielt, for hvis ikke der er

- Så svovlmangel er hæmmende for kvælstofoptaget og dermed udbyttet. Omvendt vil et fornuftigt svovlniveau give en afgrøde, der har de bedste forudsætninger for at yde, siger Mia Worsøe.

For lidt fokus

Økologirådgiver Mia Worsøe opfordrer til øget fokus på tilstrækkelig tilførsel af svovl.

svovl nok, kan der ikke optages nok kvælstof, hvilket i

sidste ende betyder, at planterne ikke yder maksimalt.

Selvom svovlen er livsnødvendig for afgrøderne, så har det ikke haft den store bevågenhed blandt de økologiske planteavlere. - Desværre ser jeg bare, at mange af økologerne bare ikke er bevidste om vigtigheden af svovlens betydning for planternes ydeevne. Og det skal vi altså have sat fokus på i økologisk planteavl, for det kan virkelig rykke noget, siger Mia Worsøe.

Hun peger på, at der populært sagt er to grupper af økologer, som er to vidt forskellige steder i forhold til at have fokus på svovl. Den ene gruppe er lavt input og lavt output, og her er svovl ikke en begrænsende faktor. Derimod har landmændene i den anden ende - med højt input og højt output – endnu ikke helt indset vigtigheden af svovlniveauerne. - Det sidste er typisk de planteavlere, som har lagt om de seneste år. De har tidligere fået svovl nok gennem gylle og handelsgødning, og det går også fint i et stykke tid. Men på et tidspunkt ændrer det sig, fordi svovl er mobilt i jorden og dermed udvaskes nemt, især på sandjorde. Det betyder, at det i våde efterår og vintre bliver udvasket, siger Mia Worsøe.

Arla klimakompenserer 90 millioner liter økomælk Af Ture Damtoft Nu bliver Arla ØKO CO2neutral ved hjælp af klimakompensation. Det betyder i praksis, at udledningen fra 90 millioner liter mælk udlignes gennem investeringer i skovprojekter. Arla har en klar ambition om at producere mælk helt uden klimapåvirkning, og udledningen bliver hele tiden mindre. Men det er en proces, der tager tid. For det handler i høj grad om biologiske processer, når køerne f.eks. bøvser og prutter metan ud i atmosfæren. Mens Arla arbejder på at løse det - vel ikke bøvserne men at kompensere for udledningen - tager andelsme-

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Ture Damtoft - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 18.055 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 på tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Arla investerer i skovprojekter i bl.a. Amazonas for at klimakompensere for 90 millioner liter økomælk.

jeriet hele tiden små og store skridt for at holde maksimal fart på klimarejsen. - Hver eneste dag arbejder Arla og vores landmænd benhårdt på at reducere

klimapåvirkningen fra enhver Arla-gård og enhver liter Arla-mælk. Vi er godt på vej og er blandt verdens mest klimaeffektive mælkeproducenter. Klimakom-

pensation er et mindre, men oplagt skridt. Ved at klimakompensere kan vi fra i dag give danskerne mulighed for at vælge CO2-neutrale produkter. Og det er vi rig-

Fugleinfluenza rykker tæt på Af Ture Damtoft Der er gået en uges tid, siden der blev konstateret fugleinfluenza i vilde fugle på Møn. Nu har den smitsomme H5N8 bredt sig til en hønsebesætning ved Randers, hvor 25.000 høns nu skal aflives. Fødevarestyrelsen kom hurtigt med påbud om, at høns enten skulle være inde, eller der skulle overdækning på udendørs arealer. Lars Vinther Bredahl, der har 14.000 økologiske høns ved Vebbestrup i Rebild Kommune, efterlever påbuddet ved at sætte høn-

Lars Vinther Bredahl.

sene i stald. Han står dog lidt i et dillemma mellem at følge påbud og sikre dyrevelfærden. - På den ene side bakker vi naturligvisop om påbuddet. På den anden side er det et

voldsomt indgreb i hønsenes normale liv. Det kan stresse dem meget og resultere i dårligt velfærd som f.eks. fjerpilning. Allerede den første dag, stod mine høns og kiggede på lågerne for at komme ud, og det er helt tydeligt, det stresser dem at være indenfor, siger Lars Vinther Bredahl, der også er formand for Økologisk Landsforenings Æg & Fjerkræudvalg. - Vi har folk med i Fødevarestyrelsens task-force, som fastlægger strategien, og vi er rmeget på dupperne mht. at få vores dyr ud igen, for det er vigtigt for dem, siger

tigt glade for. For vi ved, at rigtigt mange efterspørger det, siger Hanne Søndergaard, koncerndirektør for global marketing og innovation i Arla. I praksis sker udligningen ved skovprojekter i Østafrika og i Indonesien og Amazonas i Brasilien. Arla har valgt disse projekter, fordi de lever op til de højeste krav til klimakompensation; Verified Carbon Standard. Det er Arlas garanti for, at CO2-udligningen reelt finder sted og gør en forskel for klimaet her og nu. Derudover har det været vigtigt for Arla at vælge projekter, som lokalbefolkningen også vinder på ved f.eks. at blive uddannet i skovbrug og biodiversitet. En ny undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Arla viser, at 46 procent af danskerne vil have flere klimakompenserede produkter og services. Lars Vinther Bredahl, der bl.a. strør ekstra korn i staldene, som hønsene kan gå at rode efter. Det seneste påbud om at skærme hønsene kom i 2016 og blev ophævet foråret 2017. Den ramte hønsefarm i Randers er ifølge Lars Vinther Bredahls oplysninger en rugeægsbesætning, hvor hønsene går indenfor. - Det viser bare, at fugleinfluenza kan komme ind alle steder. Jeg kunne godt overdække med hønsetråd, men med 14.000 høns dækker de et stort areal, så der skal en del tråd til. Den løsning, tror jeg, er mere egnet for mindre farme, slutter Lars Vinther Bredahl.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT 18. NOVEMBER 2020 SIDE 31

Stor opbakning til Vesthimmerland Biogas Grøn energi til forbrugerne er Ên positiv ting. Men en anden og vÌsentlig gevinst ved biogasanlÌgget lidt vest for Aars er en betragtelig reduktion af landbrugets klimaaftryk, som landmÌndene bakker op om. Det er prÌcis et ür siden, at det første spadestik blev taget til det industrielle biogasanlÌg, som siden august 2020 har leveret biogas til Evida. Hvert døgn kan anlÌgget omdanne 275 tons

biomasse i form af vegetabilske biomasser og husdyrgødning til biogas. Tilmed kommer de afgassede restprodukter retur til naturen som gødning, der i processen har füet recirkuleret nÌringsstoffer, sü planterne bedre kan optage dem. Med den bÌredygtige model har Vesthimmerland Biogas oplevet stor interesse blandt de lokale landmÌnd for at tage del i den cirkulÌre økonomi og grønne omstilling.

- Det var en glÌdens dag, da vi den 14. august i ür satte gang i anlÌgget. Vi har oplevet en enorm opbakning fra de lokale landmÌnd, hvor fem landbrug primÌrt leverer rümateriale til anlÌgget. Yderligere 2530 landmÌnd afleverer deres dybstrøelse og flere er pü venteliste, fortÌller adm. direktør Lasse Buhl Jørgensen fra Vesthimmerland Biogas. Med den foreløbige succes overvejer Vesthimmer-

Faktabox:

Biogas anlĂŚgget til 250 mio. kr. pĂĽ Holmevej vest for Aars.

land Biogas nu, om der er grundlag for at udvide anlĂŚgget. - Vi er enormt stolte over at vĂŚre nĂĽet hertil, men der er

mulighed for at tÌnke endnu større og fü endnu mere opbakning pü landbrugssiden, siger Lasse Buhl Jørgensen.

LĂ&#x2020;SERBREVE Utilstedelig behandling af mink-erhvervet Henrik Dalgaard, Konservativ Vesthimmerland, Ndr. Borremosevej 10, Aars skriver:

De seneste to uger har vi alle gĂĽet rundt, som om vi er med i en film. En socialdemokratisk beslutning om at alle mink i Danmark skulle aflives, som de sagde â&#x20AC;&#x153;for at sikre folkesundhedenâ&#x20AC;?. Jeg tror ikke, at nogen vil modsĂŚtte sig det, men at vi nu sĂĽ ser sĂĽ meget manglende evidens for den beslutning er

Henrik Dalgaard.

skrĂŚmmende. Man begynder jo at fĂĽ den tanke, at der ligger en

politisk dagsorden i sü vidtrÌkkende en beslutning. Jeg tror ikke, man kan forestille sig, hvad der gür igennem minkavlerne lige nu. Det her er fuldstÌndig ødelÌggende for branchen, men ogsü for de mennesker der er bag. Man kan bare se de hjerteskÌrende opslag pü Facebook, der er lagt op, sü forstür alle. Jeg vil undlade at kloge i, om beslutningen var den rigtige, men jeg kan i hvert fald konstatere, at myn-

Hvaâ&#x20AC;&#x2122; sĂĽ koldbøttefabrik? Ann Louise Worsøe Jørgensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen BĂŚredygtigt Landbrug, Klausholmvej 56, Brovst skriver:

LĂ&#x2020;SERBREVE KĂŚre fødevarestyrelse. Jeg hĂĽber, I igennem den seneste mĂĽned har fĂĽet bare lidt respekt for landmandens kompetencer. For tĂŚnk jer, hvis I efter dette minkforløb, fik et trĂŚk i lønnen pĂĽ fem pct. hver gang, der er begĂĽet den mindste fejl? LandmĂŚnd er generelt rigtig gode til smittebeskyttelse og derigennem udrydning af sygdomme, ellers havde de ikke vĂŚret her i dag. Hvorfor slog jeres strategi omkring inddĂŚmning af smitten sĂĽ fejl? Det er da en vĂŚsentlig forudsĂŚtning at kende til situationen, inden man vĂŚlter rundt i et lokalsamfund. Det gjorde I ikke. I det ellers relativt covid19fri samfund i Jammerbugt Kommune steg mĂŚngden af Corona positive tests

Ann Louise Worsøe Jørgensen.

eksplosivt efter invasionen af rumdragter. Det var da godt, I kunne beskytte jer selv! Er den manglende inddÌmning og medfølgende smittespredning mon ikke selvforskyldt? Kunne denne mistanke ikke aflives en gang for alle ved, at offentligheden fik kendskab til ruteplaner for kontrollører og andre medarbejdere? Og alle fik kendskab til prÌcise teststrategier og resultater. Danske minkavlere er blevet verdens dygtigste, fordi de har øvet sig i rigtig mange ür og i den grad güet op i deres 24/7 arbejde. I kommer med folk, der skal

lĂŚre minkerhvervet at kende over natten. Det er ikke sĂĽ sĂŚrt, det gĂĽr galt. Det er at trĂŚde pĂĽ landmandens kompetencer og erfaring med mink! OK, I gav aldrig en undskyldning for forløbet men mĂĽtte dog i sidste ende bide i det sure ĂŚble og søge hjĂŚlp hos kompetente folk â&#x20AC;&#x201C; nemlig minkavlerne selv â&#x20AC;&#x201C; som ogsĂĽ havde Fødevarestyrelsens kompetence bevis til aflivning af mink. NĂĽr nu man kommer lidt rundt i Jammerbugt, stinker der i alle hjørner af døde dyr. Fy for â&#x20AC;Ś, det plejer aldrig at stinke pĂĽ den mĂĽde, nĂĽr pelsningssĂŚsonen er pĂĽ sit højeste. Dyr kommer først til at lugte efter af have ligget og tabt temperaturen sammen med et helt bundt artsfĂŚller i nogle dage. Hvad er det for en situation at sĂŚtte minkavlerne i? Deres et og alt rĂĽdner op i en container pĂĽ gĂĽrdspladsen, mens deres verden falder sammen. Hvis minkavleren eller andre dyreholdere havde afleveret rĂĽdne dyr til DAKA var det ikke uden

SmĂĽgrisenoteringen Beregnet notering uge 47

dighederne pĂĽ ingen mĂĽde har styr pĂĽ forløbet. Vi har en fødevarestyrelse uden ledelse, politiske udmeldinger der skifter karakter hver gang â&#x20AC;&#x153;Mor Metteâ&#x20AC;? gĂĽr pĂĽ tv i bedste sendetid. Og man mĂĽ bare konstatere, at regeringens kommunikations strategi har vĂŚret fuldstĂŚndig ødelĂŚggende for hele landet, og ikke mindst Nordjylland. Dette kunne vĂŚre undgĂĽet, hvis man satte sig sammen med brancherne og med folketingets politi-

ske partier, nĂĽr man trĂŚffer vidtrĂŚkkende beslutninger. Nu er beslutningen taget, sĂĽ fĂĽ nu landet en fair og fuld erstatning for mink erhvervet. Vi har brug for komme videre, fĂĽ Nordjylland lukket op, og fĂĽ sendt nye billeder ud til verdenspressen. Rigtig mange brancher styrtbløder lige nu, og dette bør vĂŚre vĂŚre øverst pĂĽ den politiske dagsorden, selvfølgelig efter styr pĂĽ smittespredningen. Â

vÌsentlig økonomisk straf. Skidt pyt; de rüdne dyr, tÌnker I nok, skal jo bare graves ned eller i den store renovationscontainer, hvis ellers de nür frem. Hvilke kompetencer skal der til for at se, om en container er fuld og bagklappen lukket? Dyrene kommer sü i massegrave med et drys kalk, og sü klarer grundvandet resten. Alt dette mens landmanden kÌmper en brav kamp for bevare det gode grundvand. Overvej nu lige en ekstra gang om det er menneskeligt at fejle, nür I kommer tilbage til excel-arket og igen skal til at udstede bødeforlÌg for petitesser til

hürdtarbejdende, kompetente landmÌnd. Forhübentlig har denne opgave, som Fødevarestyrelsen pütog sig og helt übenbart ikke kunne klare, lÌrt jer noget om den helt almindelige virkelighed. Den har under alle omstÌndigheder bekrÌftet os udkantsbeboere i noget om jer.

KĂ&#x2DC;B OGâ&#x20AC;&#x2C6;SALG

TYREKALVE samt drÌgtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Lundsby Biogas A/S har vÌret totalentreprenør pü projektet, og A-Consult har leveret og monteret alle 14 betontanke, som omfatter alt lige fra fortanke, lagertanke, udleveringstanke, eftergÌringstanke til vandtanke. Tankløsningerne bestür af 471 betonelementer i en komplet pakke, hvor A-Consult har stüet for at støbe bundene samt at levere og montere elementer, vÌgge, betondÌk, isolering og beklÌdning.

Basis 383,90 (392,87) SPF+Myc 388,90 (397,87) SPF 392,90 (401,87) Ă&#x2DC;kologi 859,46 (868,20) UK-tillĂŚg 12,94 VĂŚgt reg. kr./kg 30-40 kg 5,54 (5,60)

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW


Vort LandbobLad

NYHED.

Landbrugsnyt

Skøn villa med muligheder i Aars.

Aars

Villa, 1 fam. Assersvej 37 Med denne skønne villa i Aars kan du sætte dit eget præg på boligens stueplan og den anvendelige kælder. Udenfor breder en romantisk have sig med veltrimmet græs og frodig beplantning. Herfra får du gåafstand til alle byens tilbud. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

995.000 1.538

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

50.000 4.067/3.537

Bolig m2: 121 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1952/1975 Sag: 258V2000259

SOLGT Farsø

625 29 12 25 C

Villa, 1 fam.

Aars

Villa, 1 fam. Ryttervej 21, Stenildvad I Aars kan du nu bliver ejeren af denne ejendom fra 1907, som blev ombygget i perioden 1982-1985 og er herefter løbende moderniseret. Ejendommen ligger på en knap 6000 m2 stor grund med marker som blikfang i horisonten. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Kong Valdemars Vej 17

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi: Garage m2:

1.843 75 9 E 32

2.898.000 1.788

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

145.000 11.483/10.204

SOLGT Villa, 1 fam.

Bolig m2: 168 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Carport m2: Byggeår: 1975 Sag: 258V1900084 Energi:

Villa, 1 fam.

Aars

Dronningholmvej 18

801 36 C

Bolig m2: 146 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1969 Sag: 258V1900225

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

907 5 30 C

Flot renoveret kvalitetsvilla centralt i Aars. Aars

Villa, 1 fam.

Vølundsvej 5 På Vølundsvej 5 centralt i Aars har du nu alletiders chance for at overtage denne flot renoverede kvalitetsvilla på 192 kvadratmeter, som fremstår fuldstændig indflytningsklar. Du kan endvidere se frem til en kælder på 84 bonuskvadratmeter med et væld af anvendelsesmuligheder i de fire disponible rum. Boligen indeholder fire indretningsvenlige værelser, to badeværelser med henholdsvis badekar og bruseniche, et gæstetoilet, et praktisk bryggers samt et åbent opholdsmiljø med køkken-alrum og stue.

NYHED.

Aars

SOLGT

Vinkelvej 8, V. Hornum

Bolig m2: 141 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1974/2002 Sag: 258V2000193

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

Lørdag d. 21. Skriv selv pånovember én linje. kl. 10.00-11.00.

ÅBENT HUS

MED TILMELDING.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

2.395.000 2.516

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 192 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1972 Sag: 258V2000032

danbolig Himmerland - Aars . Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · aars@danbolig.dk

120.000 9.504/8.444

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi: Garage m2: Carport m2:

1.492 84 6 D 25 17

Bolig m2: 285 Grund m2: Stue/vær: 3/4 Byggeår: 1907/1985 Sag: 258V1900029 Energi:

5.953

C

Renoveret liebhaverejendom i hjertet af Himmerland.

Gedsted

Fritidslandbrug Glerupvej 155, Glerup Når du kører ind på gårdspladsen til den firlængede ejendom, føles det næsten, som at befinde sig midt i Morten Korchs univers. Den stenbelagte gårdsplads indrammes af de nostalgiske bygninger, der blandt andet består af et nyrenoveret stuehus. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.695.000 1.648

135.000 10.905/9.494

Bolig m2: 260 Grund m2: Stue/vær: 3/7 Byggeår: 1931 Sag: 258V2000229 Energi:

58.179

C

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 47 - 2020  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 47 - 2020  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis
Advertisement