Aars Avis nr. 43 - 2020

Page 1

Til samtlige husstande

94. årgang - Nr. 43

ONSDAG 21. oktober 2020

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Løssalg: 5,00 kr.

FDF i Aars vil bygge for 11 mio. kr. Kommunalt tilsagn om to mio. kr. - nu skal resterende penge skaffes Af Torsten Hansen ■ AARS:

Ved en Halloween-aften i Aars torsdag, 29. oktober bliver der igen lejlighed til at klæde sig ud. (Arkivfoto)

En Corona-venlig Halloween i Aars AARS: Torsdag, 29. oktober gennemfører Aars Handelstandsforening et Corona-venlig Hallo-

ween-arrangement i midtbyen.

Læs mere side 22...

Brian Larsen, formand for FDF Aars, og Anja Søndergaard Nielsen, fra byggegruppen, glæder sig over at FDF har fået tilsagn om to mio. kr. fra Vesthimmerlands Kommune til det store projekt.

tre millioner mere til det samlede budget, der i alt overstiger 11 millioner kroner. - Vi skal søge fonde, og det er lettere nu, hvor kommunen har givet os et ju-

Snerydning

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Glæden var stor i bestyrelsen hos FDF i Aars, da de erfarede, at kommunen har sat to millioner kroner af i budgettet til et nyt klubhus for FDF. - Vi ville selvfølgelig helst have haft pengene nu, så vi kunne gå i gang, men det er positivt, at byrådet bakker op om vores projekt, siger Brian Larsen, formand for FDF i Aars. Byrådet har dog først sat FDF på budgettet i 2024 men de er på, og det er vigtigt. - Man skal ikke undervurdere betydningen af, at kommunen nu har givet os et positivt svar, fortsætter Brian Larsen. FDF har ansøgt om fem millioner kroner fra kommunen, så der skal findes

2020 / 2021

ridisk dokument, der viser at de er med, siger Anja Søndergaard Nielsen, der sammen med Brian Larsen sidder i byggeudvalget. Hun har erfaring med at søge fonde og skal derfor

være primus motor i den proces. Hun skal dog ikke søge om alle ni mio. kr. for FDF bidrager også selv med finansiering. - FDF skyder grunden ind i det nye projekt sammen med 500.000 kroner i kontanter. Hertil kommer, at der skal udføres frivilligt arbejde for 258.125 kr. Desuden skal der laves pengeskabende aktiviteter, som skal resultere i mindst 50.000 kr. Vi arbejder med at få en forældregruppe til at klare denne opgave. Både for at bidrage til økonomien, men ikke mindst for at skabe ejerskab til det kommende nye hus. Samlet egenfinansiering er 1,3 mio. kr., siger Anja Søndergaard Nielsen.

8 ÅRS

SN I A ERY HA A D UB RS NIN RO OG G BY

FØDSELSDAG I

Vinteren nærmer sig - skal SERVIDO Himmerlands Vikar- og Haveservice rydde sne/salte fortov for dig i den kommende sæson?

i Aars Snerydning i perioden 1/11 2020 - 31/3 2021 Pris ved tilmelding inden 25. oktober Rydning, almindeligt fortov m. saltning ... kr. 1.200,- inkl. moms

re!

Hør me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

Rydning, hjørnegrund m. saltning............. kr. 1.500,- inkl. moms Rydning af indkørsel................................... kr. 1.200,- inkl. moms Rydning af trappe ....................................... kr. 1.200,- inkl. moms Ved rydning af fortov + indkørsel + trappe ..............10% RABAT Aftalen er gældende, når vi har modtaget din indbetaling

HUSK!

Vi fejrer vores 8 års fødselsdag i hele uge 44 fra mandag 26. oktober til lørdag 31. oktober. Fødselsdagen varer en hel uge, så vi ikke samler for mange kunder på én gang i butikken, og bare rolig - vi har varer nok til alle, så kom den dag i uge 44, som passer dig bedst. Tag Kop&Kande fødselsdags indlægget på de 8 sider i avisen ud og gem det til næste uge. Vi glæder os til at se dig!

Du kan fratrække udgiften til snerydning på din selvangivelse. Rydningen i henhold til kommunens regulativ. Vi kører efter behov, morgen og efter ophørt snefald. Max 2 gange pr. døgn.

10% rabat

Aars n5 Bymidte

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Følg os på Facebook

Otic o

Æ

ld re

Sage

n

Ved samlet tilmelding af min. 3 husstande på række inden 25. oktober på

Med venlig hilsen Kræmmeren

99 98 97 40 eller mail info@servido.dk

Telefon I 9811 3200

k lini ek

n

GRATIS høreprøve og afprøvning ceret h rtifi ør ce

Læs mere side 14...

! øH r mere

www.høreapparatet.dk

HIMMERLANDS VIKAR- OG HAVESERVICE

Markedsvej 6, aars

Markedsvej 6, 9600 Aars www.servido.dk

- hvis det er svært at nå det hele selv…

www.servido.dk

AARS99• 98 98 97 63 40 33 00

Himmerlandsgade 99 • 9600 Aars


Aars Avis

SIDE 2

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars ¡ Sønderup-Suldrup Avis ¡ Haverslev Avis ¡ Hornum Avis ¡ Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen:

Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Ă…bningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00

Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 pĂĽ tlf. 99 35 34 34 eller pĂĽ mail: ndireklamation@nordjyske.dk Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

85

Leif Jørgensen, Ă˜rnevang 14, Aars, tirsdag, 27. oktober.

75

Søren Christensen, Møllegürdsvej 11, Binderup, lørdag, 24. oktober.

65

Otto Grøn, Engtoften 72, Aars, torsdag, 22. oktober.

65

Mona Skipper, SolvĂŚnget 5, Aars, onsdag, 28. oktober.

Guldbryllup

Sølvbryllup

TLF: 98 64 18 69

Onsdag, 28. oktober kan Anita og Polle Behrndtz Mortensen, KeldgĂĽrdvej 64, Aars, fejre 25 ĂĽrs bryllupsdag.

Ă…bent hele døgnet alle dage - ĂĽret rundt

Jens Møller

Ditte I. Dalgaard

Trine Rybjerg

Det er altid Ên af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

H I M M E R L A N D

Kig forbi udstillingen pü Svoldrupvej 174. Her finder du et bredt udvalg af stentyper, inskriptioner og en rÌkke andre produkter. Ring gerne forud for dit besøg, sü er du sikker pü personlig betjening.

den lille uafhĂŚngige stenhugger

AARS BEGRAVELSESFORRETNING v/ Allan Bo Sørensen Svoldrupvej 174 . 9600 Aars . Telefon: +45 20 78 07 66

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Mail: post@himgrav.dk . www.himgrav.dk .

@HimmerlandGravstenogGranit

AARS BEGRAVELSESFORRETNING Tryghed, tillid og 40 ĂĽrs erfaring

TrÌf os personligt, døgnetLANDRY rundt BEDEMAND BIRGITTE

Tlf. 4141 41 Tlf.70 70 20 20 41

Tryghed, tillid og 40 ürs erfaring. TrÌf os personligt, døgnet rundt

Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fĂŚllesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Bruger tid pĂĽ job garden og haven

Runde fødselsdage

Anna Elsa og Poul Erik Buchholtz, Jyllandsgade 25, Nørager, kan lørdag, 31. oktober fejre 50 ürs bryllupsdag.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars Tlf. 98 62 34 88

Ugens portrĂŚt

Bryllup Mandag, 2. november indgüs der Ìgteskab mellem Anette Frost, Ballerup, datter af Aase og Hans Erik Frost, Aars, og Dennis N. Biil, Ballerup, søn af Sanne Biil, Overlade, vies mandag, 2. november.

Tyvebesøg i Aars Golfklub

AARS: Natten til lørdag 17. oktober kl. 00.05 blev der begüet indbrud i Aars Golfklub. Tyven eller tyvene knuste et vindue og stjal en pengekasse, der kun indeholdt et mindre kontantbeløb.

Indbrud i villa

AARS: En familie kom hjem fra efterĂĽrsferie til deres ville pĂĽ Peder Stubs Vej i Aars til et knust vindue og rod i huset. Der var blevet stjĂĽlet en bĂŚrbar PC, en X-box og 500 kroner i kontanter. Det skete i tidsrummet fra mandag 12. oktober til fredag 16. oktober. PĂĽ samme vej blev der torsdag 15. oktober anmeldt et indbrud i an anden villa. Her var der ogsĂĽ blevet knust en rude og huset gennemrodet. Ved det indbrud blev der stjĂĽlet to bĂŚrbare PCere.

Maskebøde i Aars

AARS: En bartender pü vÌrtshuset Den Sorte Flamingo i Aars fik lørdag aften en bøde af politiet. Tjeneren bar ikke maske bag baren, som det er pükrÌvet. - Han skulle lige have at vide, at der skal bruges mundbind, men vi lukkede ikke ned for serveringen, siger en talsmand fra politiet.

Corona lukkede Aars-butik en dag AARS: Corona har tidligere ramt butikker i Aars, forleden kom turen til Hinrichsen Guld Sølv Ure og Optik, der mütte holde lukket mandag, da to af de ansatte var blevet testet positive. Heldigvis kunne butikken allerede slü dørene op igen tirsdag. - Alle i butikken er blevet testet, og Sundhedsstyrelsen siger, at vi hver skal have to negative test, før vi igen kan møde pü arbejde. Jeg fik mit andet negative testresultat i gür aftes (mandag), derfor har jeg kunne übne butikken igen

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

21. OKTOBER 2020

tirsdag, siger Kim Hinrichsen til Aars Avis. Han stür dog ikke alene, idet en af de øvrige ansatte ikke er blevet püvirket af situationen, da hun har vÌret pü ferie. Hun er derfor ikke blevet udsat for en mulig smitterisiko fra smittede ansatte. Det betyder, at der er to til at betjene kunderne i butikken, indtil flere modtager to negative test og kan møde pü arbejde igen. - Vi kører med lidt nedsat arbejdsstyrke, men sü mü vi løbe lidt stÌrkere, siger Kim Hinrichsen med et stort smil.

Smü rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Det er ikke altid de musikalske kvaliteter der skal stĂĽ øverst, hvis man vil vĂŚre formand for en garde. Overblik og lederevner er mere nødvendige, og begge dele har Claus Lykke Sørensen, Kaj Munks Vej 14, Aars, der er formand for Kimbrergarden i Aars. Han har vĂŚret en del af ledelsen i flere ĂĽr, og i de seneste ĂĽr har han stĂĽet helt i front som formand. I ĂĽr kan han, sammen med resten af garden fejre, at Kimbrergarden har eksisteret i 40 ĂĽr. Under normale omstĂŚndigheder vil den slags blive fejret med fest og musik. Men tiderne er ikke normale pĂĽ grund af Corona, og en lĂŚnge planlagt reception er aflyst. Tilbage er kun en jubilĂŚumskoncert i Vesthimmerlands Musikhus i Aars pĂĽ lørdag. Claus Lykke Sørensens vej ind i bestyrelsen for Kimbrergarden er helt traditionel. Hans døtre spiller i garden, og det betyder for det meste, at mor og far ogsĂĽ bliver engageret - og pludselig sidder man i bestyrelsen. Derimod er Claus Lykke Sørensen god til at styre hele garden. Han er rigtig god til at organisere og til at fĂĽ ting gjort. Han bliver ogsĂĽ rost for, at det hele foregĂĽr pĂĽ en jysk og afslappet mĂĽde. Han beskrives som meget tolle (rolig), og en der ikke fĂĽr pulsen op. Det har isĂŚr i ĂĽr vĂŚret en god egenskab. Med Corona som medspiller har Claus Lykke Sørensen og bestyrelsen kigget pĂĽ hinanden og besluttet, at 2020 er â€?fjumreĂĽretâ€?. Der har stort set ikke vĂŚret nogle aktiviteter, og jubilĂŚet rammes ogsĂĽ af pandemien. For Kimbrergarden har det vĂŚret godt, at have en leder, der har benene ved jorden - den ene hĂĽnd i lommen - og en holdning der udstrĂĽler, at det skal vi nok fĂĽ løst. Det siges om Claus Lykke Sørensen, at der er meget humor i ham - lidt underspillet. Det er der mange, der godt kan lide. Hans døtre vil nok kalde det â€?far-humorâ€?. Claus Lykke Sørensen er godt nok formand. Men han er faktisk ikke typen, der stiller sig op og sprĂŚller med arme og

Abonnementspris: 800,- pr. ür. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition

Claus Lykke Sørensen.

ben, sü folk lÌgger mÌrke til ham. Til gengÌld lytter man, nür han taler. Claus Lykke Sørensen bruger en hel del tid pü at vÌre formand, fordi der er meget, der skal vÌre styr pü, og der er nok at se til med koncerter, rejser, samarbejde med andre orkestre og alt muligt - nür ikke Corona driller. Men formanden bruger ogsü en del tid pü sit almindelige arbejde. Büde Claus Lykke Sørensen og Karina Levo er tilflyttere i Aars, men de har boet i byen en del ür. Claus Lykke Sørensen er født pü Fyn, men voksede op i Vamdrup i Sønderjylland. Det var ogsü her han traf Karina Levo, der i dag er fodterapeut i Aars. Parret flyttede til Herning, hvor Claus Lykke Sørensen lÌste til produktionsingeniør. Senere flyttede parret til Haverslev. Claus Lykke Sørensen fik arbejde pü det nuvÌrende Jeld Win i Løgstør. Da den Ìldste af deres piger skulle begynde i børnehave, besluttede de at flytte til Aars. Senere blev han ansat hos BDO. I 2017 fik Claus Lykke Sørensen arbejde hos Beierholm i Aalborg. Men han er ikke som de fleste i virksomheden. Han er nemlig ikke revisor. Hans stillingsbetegnelse er digitaliseringschef. Posten som formand for Kimbrergarden er faktisk Claus Lykke Sørensens eneste fritidsinteresse. Büde han og Karina Levo er hjemmemennesker. De hygger hjemme og sysler gerne i haven. Men nür tiderne er normale, sü fylder Kimbrergarden ogsü meget. Der er nÌsten noget hver weekend med koncerter, øveweekender og meget andet.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Ă˜strup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: olsen4@email.dk


21. OKTOBER 2020

Fake eller fakta Af Thorkil Christensen, redaktør Fake news har længe været et omdiskuteret emne på verdensplan. Men fake news kendes også i Aars og omegn, simpelthen fordi det er for let at opfinde en falsk historie og smide den på de sociale medier, hvadenten det er Facebook, Instagram eller noget helt tredje som kan være inn lige her og nu. Nu skal vi naturligvis ikke være for frelste - for selv i Aars Avis kan der dukke en fejlinformation om, men her er der da trods alt et filter - redaktionen - som udvælger, gennemlæser og redigerer det som bliver skrevet og trykt i avisen. Sådan er det ikke helt på de sociale medier, og nu er der stillet et politisk forslag om, at der sker en regulering, så disse medier ikke bare kan bringe hvad som helst om hvem som helst, uden at påstandene er undersøgt. Det lyder meget fornuftigt. Forslaget er kommet i kølvandet på den senere tids sexisme-debat, fløjkrig og kamp om magt hos Det Radikale Venstre. Det der begyndte med en hånd på et lår for 10 år siden videreudviklede sig til kaos i den radikale lejr. En fjer blev til fem høns. I stedet for at tale sammen var politikere og andre så hurtige på aftrækkeren på Facebook og andre sociale medier, at ingen har kunnet følge med. Det blev med andre ord umuligt for menigmand at vide, hvad der var fake og hvad der var fakta. Sådan er det heldigvis ikke med en artikel i avisen. Og det uanset om det er helt lokalt i Vesthimmerland eller landsdækkende. På den trykte avis bliver der hele tiden fulgt op på tingene, så de skrevne artikler er i overensstemmelse med Medieansvarsloven og den sunde fornuft. Det er måske heller ikke at forlange, at f. eks. et ungt menneske skal kunne se konsekvenserne af, at poste forkerte oplysninger ud på nettet, men det hele går så stærkt i dag, at ingen får mulighed for at tænke sig om. Man skriver bare på sin pc eller telefon - og så er ”historien” ude blandt befolkningen, i nogle tilfælde uanset om den er sand eller falsk. Internettet er godt til mange ting, men lige præcis når det gælder en følsom debat, så kan det være farligt. En forkert oplysning, måske på grund af, at det er gået for stærkt, kan skade den som det går ud over. Det kan være unge i Aars og nærmeste omegn - og det kan være landspolitikere, som bliver blandet ind i en måske overophedet debat, fordi nogle gerne vil komme først med noget som bare er rygter, og som slet ikke har noget som helst på sig. Mange vil gerne være først ude med en ”nyhed”, som måske i virkeligheden bare er fri fantasi, eller noget som en og anden har hørt uden at undersøge det nærmere. Det kaldes også for sladder. Men det har nu altid været god latin, at vente med at offentliggøre noget til man lige ”har sovet på det”. Det gælder i den lokale avis, men måske i endnu højere grad på de sociale medier. Rigtigheden er bedre end nyheden...

Aars Avis

BEKENDTGØRELSER Min elskede mand

Hjertelig tak

Tage Lund Jensen

for jeres opmærksomhed i forbindelse med

* 30. oktober 1935 er stille sovet ind Aars, den 16. oktober 2020

Rita Børn og svigerbørn Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke lørdag den 24. oktober kl. 13.00

Vor kære

Edith Margrethe Kristiansen * 18. november 1932

† 14. oktober 2020

er stille sovet ind På familiens vegne

Vivi og Per, Jens og Maria, Jasmin og Molly Peter og Susanne, Hans Christian og Christina Kim og Helle, Heidi og Annemette Bisættelsen har fundet sted En stor tak til personalet på Ama i Hobro for god og kærlig pleje af Edith og omsorg for pårørende

Vores kære mor, svigermor, farmor, mormor og oldemor

Tak for opmærksomheden ved bisættelsen af

Lars Peter Kærgård Haparanda Hilsen familien

Hjertelig tak for opmærksomhed og deltagelse ved bisættelse En stor tak til sognepræst Lone Dolmer for en meget smuk og personlig mindetale i kirken, og en stor tak til Birgitte Landry for uvurderlig hjælp og omsorg.

Familien

Eleonora Sørine Jørgensen * 24. januar 1931 er stille sovet ind Aars, den 13. oktober 2020 På familiens vegne

Ejvind, Aksel og Jonna Bisættelsen har fundet sted

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak

for deltagelsen ved vor kære mor

Eleonora Sørine Jørgensens bisættelse.

Dette smukke par har nu været gift i 25 år Kom og hjælp os med at vække mor og far onsdag den 28. oktober kl. 7.00 på Keldgårdvej 64, Aars

Tak for blomster og kranse. En stor tak til alle på plejehjemmet Solvang i Aars for den gode pleje og omsorg I gav vor mor.

Camilla, Chanette & Cecilie

På familiens vegne Jonna-Ejvind-Aksel

Guldbryllup

Jens Rubæks bisættelse.

sesejendomme så langt, at opførelsen af det nye byggeri skal til og begynde. Det markeres med at grave et første spadestik. Spaden sættes i jorden på fredag. Til det er valgt en erfaren graver - borgmester Per Bach Laursen.

død og bisættelse Blomster og varme tanker i denne svære tid var med til - trods alt - at gøre det til en smuk oplevelse at sige farvel. Også en kæmpe stor tak til Plejecenter Østermarken for kærlig omsorg og pleje På familiens vegne

Esther Denckers

Hjertelig tak

AARS: Gennem de seneste måneder er et stort område på hjørnet af Himmerlandsgade og Præstegårdsvej i Aars blevet klargjort til opførelse af en ny Lidlbutik. Nu er nedrivningen af de tidligere butiks- og beboel-

Bente Holms

Jens

for opmærksomhed og deltagelse ved

Første spadestik til ny Lidl i Aars

SIDE 3

Tak for blomster, dekorationer og kranse samt tak til præst Lone Primdahl Dolmer for den flotte tale i kirken. En stor tak til Plejecenter Solvang for kærlig pleje af Jens. På familiens vegne Lillian Rubæk

Aars Y’s Men’s Club GENBRUGSBUTIK

Kontakt: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24

Vi holder guldbryllup den 31. oktober. Morgenvækning frabedes. Anna Elsa og Poul Erik Buchholtz

25 års jubilæum hos Luxaflex i Hornum Tillykke til Allan 23. oktober 2020

Sange kopieres Aars Bogtryk & Offset Tlf. 98 62 17 11

Uddeling af Handicaprådets Handicappris 2020 Kender du en person, virksomhed, organisation eller forening, der har gjort en særlig indsats eller vist initiativ og kreativitet for at fremme mulighederne for, at borgere med handicap kan deltage i samfundslivet? Så send en kort indstilling til Sundheds– og Kulturforvaltningen, senest den 28. oktober. Blanket til indstilling findes på hjemmesiden: https://www.vesthimmerland.dk/politik/raad-og-naevn/ handicapraadet/handicappris-2020/


Aars Avis

SIDE 4

21. OKTOBER 2020

BEKENDTGØRELSER ✃

BOGTRYK Stiftet 1980

40 års jubilæumskoncert Alle interesserede inviteres til Kimbrergardens gratis jubilæumskoncert. Koncerten vil indeholde numre fra vores 40 års historie, samt nye numre hvor garden kan vise hvad de kan i dag.

lørdag 24. oktober kl. 15.00-17.00 Vesthimmerlands Musikhus ALFA Jyllandsgade 54 . 9600 Aars

Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS BOGTRYK & OFFSET BRUGBARE EFFEKTER MODTAGES

Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

Aflevering af effekter til loppemarked Der kan afleveres effekter til Lions loppemarked i Loppehuset på Industrivej 72 B i Aars hver tirsdag fra kl. 17.0019.00 og hver onsdag fra kl. 09.30-12.00 Der kan indleveres alle brugbare effekter (ikke sko og tøj) som kan bruges til Lions Loppemarked. Lions container på genbrugspladsen i Aars er lukket indtil videre. Lions afhenter ikke effekter ved private indtil videre.

Møbler, nips, køkkengrej, bøger, tøj m.m. Jernbanegade 1 B • Hornum • tlf. 91 16 89 53 Åben: Man.-fre. kl. 13-17 • lør. kl. 10-13

Advokatvagt i Aars

Uddeling af årsnåle hos Kimbrergarden AARS: I Kimbrergarden i Aars har man en tradition med at uddele årsnåle som garderne bærer på deres uniform. I år er der uddelt otte et-årsnåle, hviket aldrig tidligere er sket i gardens 40-årige historie. Tre af de otte gardere er kommet fra den tidligere Løgstør Garden. De otte er Luna Gertsen, Karl Kristian Ørgård Hansen, Mikkeline Bindslev (anden generations gardist), Lecia Dalgaard Hansen, Nanna Al-Saabia, Mia Pedersen, Peter Rohrig og Sabrina Nikolajsen. Garden har desuden uddelt en 20 års nål til Morten Haldrup Jensen. Ved gardens stiftelse gik årsnålesystemet op til 18 år, og derfor blev det for to år siden aftalt med Morten Haldrup Jensen, at man bare begynde forfra. Morten Haldrup Jensen har efterhånden hele uniformen dækket af årsnåle og medaljer.

Selv om Corona-restriktione har betydet, at Kimbrergarden i Aars har fået alle arrangementer aflyst siden marts, så er der alligevel aktivitet. Garderhuset er i en Corona-tid ikke stort nok til at rumme garderne til samspil når der skal holdes afstand, så man har med velvilje fra Vesthimmerlands Musikhus flyttet samspillet til Alfa. Som erstatning for aflyste arrangementer har Kimbrergarden gennemført såkaldte Corona-koncerter med antalsbegrænsning, afstand, separate biler osv. Kimbrergarden har spillet ved Plejecenter Østermarken i Aars, i Aars midtby, i Himmerlandsparken, ved Plejecenter Solvang i Aars, Plejecenter Højgården i Farsø, Gedsted Plejecenter og ved Plejecenter Aaglimt i Aalestrup, oplyser gardens formand, Claus Lykke Sørensen.

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk

D E T

S K E R …

Ordinært byrådsmøde Torsdag den 29. oktober kl. 16.00 på Rådhuset i Aars. Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid Per Bach Laursen Borgmester

Lær at tackle angst og depression Kunne du tænke dig at få redskaber til at lære at tackle angst og/ eller depression, så tilbyder Sundhedscenter Vesthimmerland kurset ”Lær at tackle angst og depression”. For nærmere info kontakt koordinator Louise Høgh tlf. 20 94 50 87, eller send en mail til sundhedscenter@vesthimmerland.dk Kurset er gratis.

M E D D E L E L S E R

Opmåling af vandløb I forbindelse med revision af vandløbsregulativer opmåler Vesthimmerlands Kommune i perioden 15. oktober 2020 og til 1. maj 2021 de offentlige vandløb Faldbæk, Herredsbæk, Ejstrup bæk, Muddergrøften, Engelstrup bæk, Kildebækken, Tilløb til Herredsbæk og opmåling af de private vandløb til Trend Å - Kællinge Bæk, 2 mindre tilløb fra Engesvang, mindre tilløb til Ørndrup-Tværbæk, tilløb ved Støttrup, samt opmåling af mindre private tilløb til Trend Å og Halkær Å. Dræn bedes markeret og oprenset ved udløb inden opmålingen. Læs mere på www.vesthimmerland.dk/opmaalingvandloeb eller kontakt Per Madsen på mail pfma@vesthimmerlend.dk eller mobil 21 64 48 67.

• Advokatvagten har til huse hos Advokatfirmaet Himmerland ApS, Kirkegade 1, 9600 Aars. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

AARS KIRKE

AARS KIRKES

AKTIVITETSKALENDER

● 22/10 kl. 9.30 Kirkens Dagligstue ● 22/10 kl. 19.00 Indre Mission, taler Per Lousdal ● 24/10 kl. 9.00 Pilgrimsvandring Aars Kirke til Giver Kirke (6,5 km). Mødested Aars Kirke ● 25/10 kl. 11.00 BUSK-familiegudstjeneste v/Lone Primdahl Dolmer ● 29/10 kl. 9.30 Kirkens Dagligstue ● 29/10 kl. 18.00 International Fællesspisning ● 1/11 Allehelgens dag ved alle tre præster: Kl. 9.30 Jens Jacob Jensen (med altergang) Kl. 14.30 Lone Primdahl Dolmer Kl. 16.00 Sara Schouby ● 7/11 kl. 9.00 Pilgrimsvandring Aars Kirke til Aars skov (4 km). Mødested Aars kirkecenter

LITTERATURCAFÉ - KIRKENS LÆSEKREDS KUNNE DU TÆNKE DIG AT VÆRE MED I EN LÆSEKLUB? - At mødes med andre og diskutere bøger? Så er dette tilbud måske noget for dig! Du er velkommen i Litteraturcaféen, som mødes første gang mandag den 2. november kl. 19.30 i Aars Kirkecenter - og derefter møde en gang om måneden. Læsekredsen vælger læsestof i fællesskab. Kontaktperson: Jens Jacob Jensen tlf. 29 90 61 64 / jjkj@km.dk Læs mere om aktiviteterne på kirkens hjemmeside: www.aarskirke.dk, hvor du også gratis kan tilmelde dig kirkens digitale nyhedsbrev. Husk også, at du kan følge Aars Kirke på Facebook.

Otte i Kimbrergarden har fået en et-års nål. Det er er Luna Gertsen, Karl Kristian Ørgård Hansen, Mikkeline Bindslev (anden generations gardist), Lecia Dalgaard Hansen, Nanna Al-Saabia, Mia Pedersen, Peter Rohrig og Sabrina Nikolajsen.

BEKENDTGØRELSER

Ældre Sagen Erindringscafé Første tirsdag hver måned på Dansk Nutidsmuseum igen 3. november kl. 10.00-12.00 En begyndende dement med pårørende inviteres til hyggelig snak over en kop kaffe. Herefter frit valg til at genopleve hverdagsting fra ungdommen. Pris: 20 kr. pr. par for entré og kaffe. Tilmelding: Jette Frost Larsen tlf. 2113 0775.

Sorg- og livsmodsgruppe Mandage lige uger på Dansk Nutidsmuseum igen 9. november kl. 14.00-16.30 Få sat ord på sorgen gennem samtale, lær at leve med den og få mod og livslyst tilbage. Tilmelding: Birgitte Bager Christensen, tlf. 4025 3203. Alle er velkomne

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

Fra venstre farmor Helle Kristiansen, to-årige Filip, storebror Johan Lützow Kristiansen og farfar Bjarne Kristiansen.

SIDE 5

Søstrene Stefania Steinerte på 6 år og Gabriella Steinerte på 8 år skulle bruge en del forsøg på at få dragerne til at flyve, men det lykkedes til sidst.

Dragerne fløj op over Kimbrertorvet i Aars

Over 100 børn byggede drager med forældre og bedsteforældre ved handelstandsforeningens aktivitet Af Ture Damtoft AARS: Efterårsferien blev lide mere farverig for de flere end 100 børn, som torsdag i efterårsgferien byggede drager på Kimbrertorvet i Aars. Seks-årige Johan Lützow Kristiansen havde farmor og farfar til at hjælpe, mens lillebror Filip, der lige kunne se over bordkanten, så på.

CREAM CREAMKAFFE KAFFE NÛ NÛ ROBELL ROBELL SAINT TROPEZ SAINT TROPEZ BRANDTEX BRANDTEX SIGNATURE SIGNATURE JENSEN JENSEN INTOWN INTOWN SOFT ´B

- Det er første gang de laver en drage, fortalte Helle Kristiansen, der ligesom så mange andre bedsteforældre hjalp med børnepasning i ferien. - Det er så dejligt at have dem. Vi har lige været i genbrugsbutik for at købe legetøj. Man får så meget for pengene. Og hvad fik du også? spørger hun det æld-

ste barnebarn. Med lidt hjælp kom svaret fra Johan: Jeg fik halloweentøj og en maske. Aars Handelsstandsforening havde booket firmaet Koncept Aarhus til at undervise i dragebygning. Og det var en stor succes i Aars, sagde koordinator og dragebygger Bettina Andersen. - Der stod allerede seks

Ud og lave noget To af dem, som fik dragen op at flyve, var Gabrilla og Stefania Steinerte på henholdsvis otte og seks år -

de fik hjælp af deres mor Inessa. Det kneb en smule til at begynde med, men efter en 10-15 gange op og ned ad Kimbrertorvet kom dragerne da i luften i strålende sol og god blæst. Selv om der var trængsel ved bordene, var sikkerheden i orden. Der var god afstand og naturligvis masser af sprit.

Så selv om Corona har begrænset mulighederne, var der stadig sjov for børnene. - Det var hyggeligt og sjovt at se, hvor meget bedstefar går op i at hjælpe børnebørnene med at bygge en drage. Børnene skal jo ud og lave noget, og de synes, det er rigtig sjovt, når først de prøver det, siger Bettina Andersen.

BUKSEUGE BUKSEUGE

Vi starter onsdag Vi starter kl. 10.00 onsdag . r k 0 0r. kl. 10.00 1 k 100 RATBAUTKSER onsdag - torsdag - fredag - lørdag RAPLÅBDEOABGALIUKLKKEESRBEORBELL OG onsdag - torsdag - fredag - lørdag VI HAR BUKSEN TIL DIG PÅ AGLIKKE ROBNEELDLSOAGTTE KE O R D E Æ VI HAR BUKSEN TIL DIG NEUDASANTST ET ME MÆRK T E S N A U

BUKSEMARKED BUKSEMARKED FØR OP TIL 599

SOFT ´BSIGNAL

RABAT RABAT

SIGNALELTON

95

100,100,-

ELTON OG MANGE FLERE BRANDS OG MANGE FØRES FLEREI BOUTIQUE BRANDS MARY FØRES KÆDENS I BOUTIQUEBUTIKKER MARY KÆDENS BUTIKKER

VI SES HOS VI SES HOS

børn og ventede, inden vi nåede at pakke det hele ud, og der var nok omkring 120 børn i løbet af dagen. Jeg tror, de allesammen fik dragen op at flyve, siger Bettina Andersen.

kr. kr. PÅ ALLE MODELLER PÅ ALLE MODELLER

STORT STORTBUKSE BUKSE UDVALG UDVALG 95 FRA 95

FRA

399 399

FRA

FØR OP TIL 59995 95 95

NU 199 NU 199

300, 300,-

2 PAR 2 PAR

JEANS JEANS 95 FRA 95

299 299

bukser FØR 399 bukser FØR 399 95 NU 95 95

249 NU 249

ALLE ALLE BUKSER BUKSER

-30% -30%

95

VIND 1 VIND ÅRS FORBRUG

1 ÅRS af FORBRUG JEANS af JEANS

vælg 4 forskellige modeller

vælgNAVN_______________ 4 forskellige modeller

NAVN_______________ TLF._____________ BOUTIQUE | Vestergade 386 | 9600 7323 Aars Give Tlf. | TIf. | mary.dk BOUTIQUE MARYMARY Himmerlandsgade 3153 3181 4532 9432boutiquemary.dk Vinderen udtrækkes TLF._____________ WWW.MARY.DK - BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – VEMB – AABENRAA - AARS BOUTIQUE MARY | Vestergade 3 | 7323 Give | TIf. 53 81 32 32 | mary.dk

WWW.MARY.DK - BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – VEMB – AABENRAA - AARS

& kontaktes Vinderen udtrækkes & kontaktes


Aars Avis

SIDE 6

Der var styr på antallet af gæster samt gratis mundbind til alle.

21. OKTOBER 2020

Bent Krogh (TV) og Karsten Neve bemandede elektronikafdelingen, man f.eks. kunne købe et 36¨ fjernsyn for nogle få hundrede kroner.

150.000 kr. fra Lions i Aars til unge og ældre

Skænker donationer for 150.000 kr. til unge og ældre ved Kimbrergardens jubilæumskoncert på lørdag

Af Ture Damtoft AARS: Lions Club Aars måtte aflyse det store årlige traditionsrige loppemarked. I stedet er det blevet til fire mindre loppemarkeder i lagerbygningen ved Industrivej i Aars, hvor det tredje var i lørdags 17. oktober. - Det store loppemarked blev vi jo nødt til at aflyse i år, og derfor er vi særligt glade for opbakningen til de fire små loppemarkeder. Der kom omkring 300 be-

søgende i lørdags, og vi har nok haft omkring 1000 i alt. Vi er jo omfattet af forsamlingsforbuddet på mere end 50 personer. Så vi tæller dem, der går ind og ud, så vi hele tiden er sikre på, at der ikke er mere end 40, for vi frivillige tæller jo selv med i antallet. Der er sprit og gratis mundbind til alle, så vi mener, vi overholder de regler, der skal til. Vi er selv trygge ved, at vi ikke udsætter nogen for unødig risiko. Vi ville være utroligt kede af det, hvis nogen blev smittet med Corona, fordi de gerne vil støtte os via vores loppemarked, siger præsident for Lions Club Aars, Arne Bindslev.

Ordentligt Møbler, julepynt, symaskiner, skrivemaskiner og selv en mælkejunge kunne man

En mælkejunge var én af mange sjove, spændende og gode ting på Lions Clubs loppemarked.

få med sig hjem for billige penge. Det eneste, der kunne have været lidt mere af, var elektronik. Det er nemlig de mest populære produkter, og eftersom det var tredje loppemarked, var de fleste

computere og spilkonsoller solgt. Allesammen testet naturligvis. - Hvis jeg nu siger, du kan få den her for 200 kr., men jeg ved ikke, om den virker, så er du ikke interesseret. Hvis

jeg så siger, du kan få den for 100 kr., og vi har testet den og ved, at den virker, så bliver du måske interesseret, siger Karsten Neve, der bemander elektronikafdelingen sammen med Bent Krogh. De havde stadig et par PS2 og PS3 konsoller tilbage, men kun en enkelt bærbar PC, der til gengæld var blevet testet i 12 timer og havde fået den nyeste Windows version installeret. - Det skal være ordentligt, når man køber det, og vi har solgt 28 pc’ere i alt, siger Karsten Neve. Der bliver også solgt nogle få fastnet-telefoner, nogle endda med drejeskive. - Vi hører bedsteforældre fortælle deres børnebørn om, hvad det er for noget. Det er helt vildt, så hurtigt udviklingen er gået, siger Karsten Neve.

for de unge og de lidt ældre, og det er tre donationer på 50.000 kr. som klubbens medlemmer har peget på, siger Arne Bindslev, der ikke vil fortælle, hvem der skal modtage de tre beløb. På trods af succesen med de små loppemarkeder håber Arne Bindslev på igen at kunne holde det store i to haller i Messecenter Vesthimmerland i 2021. - Det helt store loppemarked har den virkning, at der kommer folk fra stort set hele Nordjylland. Det trækker 3500 mennesker på en weekend, og vi kan vise alle varer frem på én gang. Det kan vi jo ikke her. Vi har haft tre aftaler med messecentret i Aars om hvornår vi skulle holde markedet, men til sidst var vi nødt til at aflyse, hver gang på grund af Corona-restriktioner, siger Arne Bindslev.

Uddeler penge

Erhvervsskolerne Aars skifter navn til ...

T

D DRØ INE MM E ER

ÆT med succes -- kompetencer til en fremtid kompetencer til en fremtid med PÅ succes

De penge, som tjenes på loppemarkederne, gives bl. a. til julehjælp. Klubben giver 30.000 kroner til familier, som Vesthimmerlands Kommune udpeger, som de mest trængende til en julehåndsrækning. - Det får vi heldigvis mulighed for igen i år. Vi uddeler også 150.000 kr., når Kimbrergarden fejrer 40 års jubilæum på lørdag, og så passer vores donation med Aars Bys 150 års jubilæum. Vi giver til tre gode formål: Der er både noget

Arne Bindslev er præsident for Lions Club Aars.

TO BYER ÉN SKOLE Erhvervsuddannelser Erhvervsgymnasiale uddannelser Efter- og videreuddannelser

Danebo Aars Læs meget mere om vores uddannelser på

HEGuddannelser.dk

98 62 24 00 Bestil et gratis Salgstjek


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

Erhvervsskoler i Aars skifter navn HEG er på vej med udvidelser af både uddannelsestilbud og bygningsmasse AARS: Man skulle måske ikke tro, at det skulle være så svært at finde et navn til en skole. Men det har taget adskillige måneder for Erhvervsskolerne Aars at få et nyt navn på plads. Ikke fordi man internt har været uenige, men fordi Undervisningsministeriet skulle sige god for navnet, og havde krav, der skulle opfyldes. Men nu er navnet endelig fundet. Barnet kom til at hedde HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser. Det nye navn skal favne over, at skolen nu ikke blot har hjemme i Aars, men også har afdeling i Hobro. Samtidig med, at der er kommet nye uddannelser ind under den store paraply. HEG skal som en stor byskole i både Aars og Hobro i fremtiden sikre de himmerlandske unge en erhvervsfaglig ungdomsuddannelse med høj kvalitet og lokal forankring. Hele navneopgaven tog fart, fordi Erhvervsskolerne Aars er i gang med at fusionere med Tradiums udspaltede uddannelsesafdeling i Hobro. I praksis bliver alt overdraget inkl. bygninger, medarbejdere, elever, godkendelser med mere. Det sker med tilbagevirkende kraft fra 1. januar. I Mariagerfjord Kommune og Vesthimmerlands Kommune er der udtrykt store forhåbninger til det nye uddannelsescenter, der skal sikre bedre studiemiljø og unikke lokale uddannelsesmuligheder for de unge i Himmerland. - Man kan sige, at fusionen

er atypisk, fordi den sigter til at skabe lokale uddannelser i mindre byer som Aars og Hobro. Vi er slet ikke færdige med at udvikle og er i dialog med erhvervslivet, kommuner og grundskoler om, hvad der skal styrkes, siger direktør Ulf Bender Givskov, HEG - Himmerlands Erhvervsog Gymnasieuddannelser. At det nye navn for institutionen nu er faldet på plads vækker stor glæde hos bestyrelsesformand, Jesper Nielsen, der har et klart mål for øje: - Vi skal hele tiden sørge for at holde hinanden op på, at denne nye himmerlandske institution, som nu endelig har fået sit eget navn og selvstændige identitet, er sat i verden for at sikre de unge en stærk, erhvervsfaglig uddannelse og dygtiggøre det eksisterende erhvervsliv, siger Jesper Nielsen. Samtidig løfter han sløret for, at bestyrelsen arbejder med det mål, at der inden for de næste fem år ville kunne etableres 10 til 15 nye uddannelser, og at elevtallet vil stige fra 150 til knap 500 elever i Hobro.

til et stort udbud af efterog videreuddannelsesmuligheder. I første omgang udbydes fag på akademiuddannelsen i ledelse, men i 2021 følger også akademiuddannelser inden for salg og det tekniske område trop. Herudover har man udvidet med 5000 kvadratmeter bygningsmasse på Nordvestvej i Aars, hvor et nyt kursus- og praktikcenter er under etablering. Og i 2020 planlægges at tage

det første spadestik til en ny skolehjemsfløj ved Østre Boulevard. Resultatet heraf bliver 64 nye enkeltværelser, som næste sommer gerne skulle stå klar til de elever, der har brug for at bo på skolen under uddannelse. - Lige nu oplever vi en stor tilsøgning af elever fra andre dele af landet, som har fået øjnene op for muligheden for at bo på skolen, mens de uddanner sig. Dét - sammen med de omkring

5000 kursister, vi har igennem møllen i løbet af et år - tror jeg, har stor betydning for lokallivet. Det er med til at sætte Himmerland på landkortet, at så mange ”udenbys fra” får øjnene op for dette område, lyder det fra direktøren. Afdelingen i Hobro forventes at udvikle sig, men det kommer ikke af sig selv. HEG arbejder på, at det skal være attraktivt at uddanne sig i Himmerland.

Halloween i Aars Torsdag den 29. oktober

Vokseværk i Aars Som det fremgår, er der store visioner for byskolen i Hobro, som man ønsker skal drives som en selvstændig lokal enhed. Men også den oprindelige del af Himmerlands Erhvervsog Gymnasieuddannelser, tidligere Erhvervsskolerne Aars, er i fuld udvikling i Aars. Som noget nyt kan man i 2020, i samarbejde med Erhvervsakademi Dania, føje akademiuddannelser

Kom og vær med til en rædselsvækkende dag/aften i Aars med skræmmende gode tilbud! VI OVERHOLDER COVID19 REGLERNE Erhvervsskolerne Aars har skiftet navn - nu er Ulf Bender Givskov direktør for HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

SIDE 7

Det ligger helt i tråd med Vesthimmerlands Kommunes målsætning, lyder det fra borgmester Per Bach Laursen, der meget gerne ser endnu flere unge tage deres uddannelse i Himmerland: - Det er vigtigt for os, at centraliseringen på uddannelsesområdet ikke tager fuldstændigt over, så de unge er tvunget til at rejse til de store byer for at uddanne sig - det tror jeg i sidste ende ikke er til deres fordel. Vi vil gerne være med til at skabe nogle attraktive uddannelsesmuligheder lokalt her i Himmerland, og dette initiativ er et stort og godt skridt i den retning, siger Per Bach Laursen.


Aars Avis

SIDE 8

Kimbrergarden i Aars begyndte i kedeldragt og gummistøvler

21. OKTOBER 2020

På lørdag markeres Kimbrergardens 40 års jubilæum - med respekt for Corona-restriktioner ledere og alt habengood, er buschaffør N. C. Møller i Aars, som både har lyst og tålmodighed til at være med. Siden de røde gummistøvler og kedeldragternes tid er der løbet meget vand i åen for Kimbrergarden i Aars. Garden kan stadig møde op i en lightudgave, hvis der f. eks. skal spilles og danses samba, eller hvis det skal være som nisser med julemusik. Men den officielle uniform i dag består af en elegant bordeauxfarvet dobbeltradet jakke, sandfarvet nederdel eller bukser og skråhue eller pelshue.

Af Thorkil Christensen AARS: Al begyndelse er svær. Sådan var det også for Kimbrergarden i Aars som for 40 år siden lagde ud med at spille og marchere iklædt kedeldragt og røde gummistøvler. Det var, hvad der var råd til. Men Kimbrergarden kom i gang, musikalsk blev de unge gardere dygtigere og dygtigere, og i dag møder de anerkendelse og skaber glæde overalt, hvor de kommer. I sin tid var det en kreds af musikglade borgere, med bankprokurist Ole Johansen i spidsen, der tog initiativet. De syntes, at byen fortjente sin egen garde. Interessen for at være med var stor, og første offentlige optræden var i december 1980, da garden efter en sammenkomst på Aars Rådhus gik på gaden for fuld musik og tog publikum med storm. Det var i spidsen for Aars Handelsstandsforenings juleoptog - i nissedragt, og på trods af, at Kimbrergarden kun havde haft mulighed for at øve i fire måneder, blev dubut’en særdeles vellykket og fremkaldte et stort bifald fra publikum.

Fødselshjælperen Orkesterlederen var navnkundige ”Fætter Orla”,

Køb eller lej dit

el-køretøj

Bremset af Corona

Hovedparten af Kimbrergardens faste stab i jubilæumsåret - her i den officielle bordeaux-farvede uniform.

jazzmusikeren Orla Sørensen. Han formåede at få gardens musikere til at udvikle sig i hastigt tempo og bevise, at de kunne spille ved mange forskellige arrangementer. De unge musikere var alsidige og ihærdige, og det tidligere samarbejdsudvalg, nedsat af handelsstandsforeningen, borgerforeningen og turistforeningen i Aars, opfordrede alle foreninger til at benytte Kimbrergarden når lejligheden bød sig. Samme tilbud fik kommunen - og meningen var selvfølgelig, at det skulle blive muligt for Kimbrergarden at tjene penge til musikinstrumenter og uniformer. Der var også pæn opbakning fra sponsorer, og man oplevede at privatpersoner forærede garden et instrument, så de unge efterhån-

den blev nogenlunde udstyret. Den første gave var en trækbasun, skænket af daværende slagteridirektør G. Uhrbrand Nielsen. Han havde selv spillet på trækbasun som ung.

Næsten hjemløs Gennem mange år havde Kimbrergarden fast øvested i et lille hus ved siden af fjerkræslagteriet Danpo. På et tidspunkt så det ud til at garden skulle blive hjemløs, idet huset skulle anvendes til andet formål. Det kom der dog skik på, og i jubilæumsåret holder Kimbrergarden til i Garderhuset ved Markedsvej, og har øvedag hver mandag eftermiddag, mulighed for eneundervisning, samspil og fælles spisning. Der er et godt sammenhold i Kimbrergarden, hvor

Leje fra 700 kr. pr. md

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen Kvalitets el-scootere til den rigtige pris!

Nu flere modeller i lukkede kabinescootere

www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Vores Kvalitets el-scootere til mest solgte Fønix Komfort El-Scooter el-scooter den rigtige pris! v. Jens Erik Andersen Fønix 314 Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Farsø Torupvej v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 75 Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø Tlf: 61 66 05 75 www.fonixkomfort.dk

Vi reparerer også også Vi reparerer

Vi alle reparerer alleogså former former for for el-scootere! alle former FønixforKomfort El-Scooter el-scootere! el-scootere! v/Jens Erik ! Andersen YHED

N! Torupvej 6, 9640 Farsø NYHED Fønix City Cabino 3 Tlf.Fønix 61 City 66 Cabino 05 75 3 km pr. opladning 28 km/t. 60 www.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,-

ning Gratis fremvisning sisnfrinegmvis emtivdig! frhos ra GratisG ! hos dig!hos dig

kr. 39.900,-

- Frihed til livettil livet - Frihed

Vi kører i hele Nordjylland Vi kører i hele Nordjylland

• • •

• • •

Claus Lykke Sørensen er een af lederne. Kimbrergarden har plads til alle uanset alder. De yngste aspiranter er seks år, og de ældste gardister er fyldt 40. Gennem årene er der udklækket flere tambourmajorer i Kimbrergarden, et par af dem er skoleleder, tidligere byrådsmedlem Henriette Qvist, Aars og kunstneren Hanne Støvring, København. Eneundervisningen i garderhuset varetages af Vesthimmerlands Musikskole, som garden gennem flere år har haft et godt samarbejde med. Det er vigtigt, at de unge mestrer sit instrument. Derfor indledes optagelsen i garden med eneundervisning. Instrumentet udlånes af Kimbrergarden, og der er mulighed at afprøve forskellige instrumenter før man beslutter sig for, hvad man vil spille på.

tillader, tager Kimbrergarden af sted på en sommertur. Turen er ligesom ”lønnen” for at stille sig til rådighed hele året. Første sommertur var i 1981 til den daværende Aars Kommunes venskabsby Kopparberg i Sverige. Siden har garden været i Norge, Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg, Østrig, Frankrig, Tjekkiet, Kina, Italien og Polen, men naturligvis også på Bornholm og andre steder i Danmark. Fast mand på bussen, der kører af sted med gardister,

- Oprindelig var det meningen, at vi ville holde en jubilæumsfest efter alle kunstens regler, men det blev bremset af Coronaen. Så besluttede vi at holde reception og give koncert i Vesthimmerlands Musikhus i Aars, men restriktioner har siden gjort, at vi må springe receptionen over. Koncerten bliver dog gennemført, og så må vi se om ikke det kan blive til en fest i 2021, siger Claus Lykke Sørensen som også oplyser, at Kimbrergarden er hårdt ramt økonomisk fordi man ikke har kunne spille for andre i det seneste halve år som en følge af Coronaen. Men en markering af 40 års jubilæet - det bliver der på lørdag...

Mere end musik Kimbrergarden i Aars er mere end musik og march. Det er også kammeratskab. Et par gange om året tager Kimbrergarden på øveweekend, hvor deltagerne marchtræner, øver samspil og nye numre. På disse weekender er der altid plads til at prøve noget andet end den faste opgave som hver enkelt løser, når garden er ude at spille ved f. eks. en byfest eller et jubilæumsarrangement. Der holdes også ”computerparty” med de ældste gardister som arrangører. I fællesskab sørger man så for forplejning i løbet af weekenden. Hvert år, når forholdene

Ole Jensen i Kimbrergardens sambauniform. (Arkivfoto)


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

REST e p m æ K

SALG! TORSDAG 22. OKT. kl. 9.30-17.30

FREDAG 23. OKT. LØRDAG 24. OKT. kl. 9.30-13.00

50,-

i vores opvarmede telt på P-pladsen v/butikken

100’

vis af varer sælges til... FANTASIPRISER! Priser fra.............

kl. 9.30-18.00

SIDE 9

Stort konfirmand

MODESHOW Lørdag 31. oktober 2020 kl. 11.00 & 13.00 PÅ COMWELL I REBILD Billetter á kr. 100,- købes på tlf. 9856 1473 Maks 2 gæster pr. konfirmand.

UDSALG

e p m Kæ

50%

PÅ KONFIRMATIONS

KJOLER

SPAR OP TIL....

På udvalgte modeller!

HUSK! Tidsbestilling - maks 2 gæster pr. konfirmand.

Følg os på Facebook!

HOBROVEJ 8 . ROLD . TLF. 98 56 14 73


Aars Avis

SIDE 10

At Brian Kristensen er kørt træt i systemet skyldes den nationale lovgivning på beskæftigelsesområdet. Brian Kristensen kritiserer den gensidige forsørgerpligt og det lange ressourceforløb, som kan vare i flere år, inden der kommer en afklaring. - Det er ikke godt for et menneske. Systemet burde kunne laves mere smidigt, og så får man mails fra borgere, som sidder fast i systemet. Jeg er nok lidt for nærtagende, og det kører mig bare træt. Så kan man vælge at prøve at komme over på borgen, hvor man kan påvirke noget på området, men det ønsker jeg ikke, siger Brian Kristensen.

Hold fast i linjen Brian Kristensen er formand for Kimbrerrevyen, og den post holder han fast i. Her er det nummeret om Lidl fra revyen 2020.

DF-spidskandidat vil ud af kommunalpolitik Brian Kristensen opfordrer partiet til at holde linjen Af Ture Damtoft AARS: Dansk Folkeparti skal finde en ny spidskandidat til kommunalvalget i Vesthimmerland i 2021. Brian Kristensen, der er formand for Beskæftigel-

sesudvalget, trækker sig efter otte år i byrådet. - Jeg tager ikke en ny periode. Jeg er kørt træt i systemet, men tager selvfølgelig det sidste år med. Jeg har talt med min ”bedre halvdel” om det, og kan mærke,

at det er den helt rigtige beslutning, siger Brian Kristensen. Den lokale politiker vil ikke udelukke, at han stiller op igen, men har ikke lige nu planer om at være med i lokalpolitik igen.

Han har været medlem af Dansk Folkeparti i 20 år, og der bliver ikke smækket med døren ligesom fra så mange andre nu tidligere byrådsmedlemmer for partiet, der fik sig en ordentlig lussing ved det seneste folketingsvalg og står til at gå yderligere tilbage ifølge meningsmålingerne. En situation som Brian Kristensen naturligvis også forholder sig til. - Jeg bakker op om Kristian Thulesen Dahl som formand. Men hvis ikke vi får fremgang til kommunalvalget i forhold til meningsmålingerne, og får et

ligeså dårligt valg som til folketingsvalget, så kommer der nok et formandsopgør, siger Brian Kristensen, der opfordrer sit parti til at holde fast i linjen i kommunalpolitik. - Vi har bakket op om at undgå bespareelser på ældreområdet og skolerne. Klippekort-ordningen for ældre har vi fået fjernet besparelsen på. Der er mange, som benytter det, og vi var bange for, at hvis vi ikke holdt fast, så ville det ryge af budgettet. Hvis det ryger af budgettet én gang, så kommer det bare ikke ind igen, så det var jeg meget tilfreds med, at vi fik stoppet. Vi skal holde fast i vores linje i den tid, jeg og Liselotte sidder i byrådet, siger Brian Kristensen. Han er netop blevet valgt til menighedsrådet ved Aars Kirke. En post han synes passer meget godt til en, der er ansat som graver. - Jeg er ikke mere troende end så mange andre, men jeg er nok lidt miljøskadet, fordi jeg har arbejdet indenfor kirken i så mange år. Det er en vigtig del af vores kultur. Der er bare et eller andet jeg drages af i Folkekirken, og jeg kommer nok også til at bruge en del tid på menighedsrådet. Ellers vil jeg nyde min fritid, køre lidt motorcykel og koncentrere mig om

21. OKTOBER 2020

Kimbrerrevyen, siger Brian Kristensen.

Gjort det godt Formanden for DF i Vesthimmerland, Niels Peter Hovgård, beklager Brian Kristensens afsked med aktiv politik og roser ham for arbejdet gennem otte år. - Brian Kristensen har fået arbejdsformidlingen op at stå, så vi ligger i toppen med det antal, som aktiveres eller kommer i job. I sine første fire år fik han vendt driften af Hvalpsundfærgen fra at give underskud til at give overskud. Han har gjort det godt, og vi er kede af, at han holder, siger Niels Peter Hovgård, der føler sig overbevist om, at posten som spidskandidat for DF til kommunalvalget tilfalder Liselotte Lynge Jensen, når partiet har opstillingsmøde til marts.

Brian Kristensen genopstiller ikke som spidskandidat for Dansk Folkeparti til kommunalvalget 2021.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 22.55 Flight Amerikansk drama fra 2012 En bane kokain og lidt vodka, og piloten Whip er klar til at flyve sit rutefly til Atlanta. Da flyet får mekaniske problemer, lykkes det Whip at nødlande og redde næsten alle de ombordværende. Efter landingen fejres Whip som en helt. Men så afslører en blodprøve, at Whip havde alkohol i blodet...

Kl. 21.00 Titanic Amerikansk romantisk drama I april 1912 stævner den enorme luksusliner Titanic ud på sin skæbnesvangre jomfrurejse. Ombord forelsker den 17-årige overklassepige Rose sig i den fattige, fandenivoldske Jack, der har vundet sin billet i et spil kort. Ingen af dem aner, at ”skibet der ikke kan synke” har kurs mod katastrofen.

Kl. 22.45 The Rock Amerikansk actionthriller fra 1996 Flugteksperten Mason skal sammen med videnskabsmanden Goodspeed og en håndfuld elitesoldater trænge ind i det tidligere fængsel på Alcatraz, hvor general Hummel truer med at sende giftgas-raketter mod San Francisco. Det ligner en umulig opgave, men Mason er den eneste, der er flygtet fra fængselsøen.

Kl. 22.55 Kim Larsen & Kjukken live Koncert fra 2016 - Aalborg Moonshine Oplev Kim Larsen hvor han underholder 5500 glade aalborgensere i Skovdalen i selskab med sine hårdtarbejdende kammerater i Kjukken. De spiller medrivende versioner af både gamle klassikere og nye perler fra det sangkatalog, der for længst har sikret Kim Larsen en plads i dansk pop- og rockkultur.

Kl. 19.45 Knæk Cancer Live Det store indsamlingsshow Louise Wolff, Janni Pedersen og Mikkel Kryger er værter, når TV2 samler penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Vi skal høre en masse inspirerende og rørende fortællinger. I callcenteret sidder kendte danskere klar til at modtage opkald, og musik får vi også - fra bl.a. Søs Fenger, Carpark North og Anton fra CityBois.

Kl. 21.05 Happy Ending Dansk romantisk komedie fra 2018 Helle glæder sig til at Peter går på pension, så de kan tage hul på livets efterår sammen. Men Peter har et par chokerende overraskelser i ærmet. Han vil til at være vinimportør og samtidig vil han skilles. Nu begiver de sig hver især ud på en opdagelsesrejse mod nye muligheder, bekendtskaber og drømme.


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

Aars har brug for lokale turistguider

SIDE 11

Turistforeningen vil udvide det lokale guidekorps Af Thorkil Christensen

Alle deltagerne havde først snittet en vandrestok, inden de gik på opdagelse efter den Gyldne Nøgle.

Blå rute ved Aars med ledetråde og dyreinfo Nye naturaktiviteter i Aars Skov og Jenle Plantage AARS: - Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi opholder os så meget som mulig udenfor, og at vi gerne må tage på naturture. Det vil vi gerne bakke op om og i forbindelse med efterårsferien introducerede vi to nye ”Gør det selv”-aktiviteter, siger naturvejleder Karin Winther, der sammen med Naturstyrelsen hvert år afvikler familiearrangementer på naturbaserne i Aars Skov og Jenle Plantage. I Aars Skov er der opsat skilte på den blå rute med ledetråde, så man kan få styr på, hvilke dyr der lever i skoven. Ruten er på tre km

og går gennem en meget varieret skov. Deltagerne i efterårsferien var meget positive og flere kommenterede også på, at de ikke vidste, at der var så flot og varieret en bynær skov tæt på Aars. - Om onsdagen afviklede vi igen familiearrangement i Jenle Plantage, hvor vi introducerede opgave-rollespillet om Den Gyldne Nøgle, som skovbørnene Pil og Storm havde tabt, fordi en brølende kronhjort forskrækkede dem. Før eventyret kunne løses og Den Gyldne Nøgle måske findes, skulle alle snitte en vandrestok, og så gik det

ad skovveje ud til det åbne hedeområde midt i skoven, hvor 41 ledetråde guidede videre i historien, forklarer Karin Winther. De to nye tilbud er blot et par stykker i rækken af ”Gør det Selv”- aktiviteter i naturen i Vesthimmerland. Man vælger selv tid, sted og indhold for turen, da der er aktiviteter i både lys og mørke. Det er gratis, det kræver ikke booking, og man bestemmer selv om man vil have madpakke med, tilberede mad over bål på en af naturbaserne, og måske også, om man vil overnatte i et shelter, bivuak eller i en hængekøje.

AARS: Der er så stor interesse for at se og høre om kunstværker og andre seværdigheder i Aars, at Turistforeningen for Aars og Omegn er kommet i bekneb for turistguider, der kan vise rundt og fortælle. Derfor forsøger Turistforeningen for Aars og Omegn nu at sammensætte et hold af nye guider som på frivillig og ulønnet basis vil gå ind i arbejdet. - Interessen for især kunst og de øvrige seværdigheder i Aars by overrasker os. Der er ingen tvivl om, at den nye skiltning fra Motorvej E45 med ”Per Kirkeby-kunst i Aars” har fået flere til at lægge vejen om byen. Og i år har vi på grund af Corona-situationen haft ekstraordinært stort besøg,. Vi mærker, at der er efterspørgsel på turistguider fra mindre og større grupper som gerne vil besøge byen, siger turistforeningens formand, fhv. bankdirektør Poul Damgaard. I turistforeningen er man

Poul Damgaard: - Der er brug for flere turistguider i Aars.

desuden opmærksom på, at der skal findes afløsere for et par af de guider, som trofast har vist rundt og fortalt om Aars i flere år. Det er tidligere borgmester Per Nørgaard og pedel Peter Stenild. Derfor er det nu besluttet at finde og oplære et antal nye guider, som vil byde besøgende i byen velkommen og give dem en oplevelse så de kan huske, at de har været i Aars. I 1990erne blev der sammensat et korps af guider i Aars. Dengang var det også turistforeningen som tog initiativet, og alle guider blev klædt på med et kursus om byens historie og skrift-

ligt materiale med fortælling om de enkelte seværdigheder. Man gik endda så langt, at man havde specialguider, som kun tog sig af bestemte aktiviteter. Een af dem er fhv. dyrehandler Bent Rask, som har fortalt mange besøgende om tørvegravning i Borremose. - Det er vores plan, at forsøge at arrangere et nyt guidekursus, men først skal vi have kontakt med personer, som er interesseret i at blive guide og som er gode til at fortælle. Som guide i Aars bliver man spurgt om alt, og så er det godt at have et svar parat, siger Poul Damgaard. Det gamle skriftlige materiale findes stadig, men der er også kommet nye kunstværker og andre seværdigheder til i løbet af de seneste 25 år. Derfor er det nødvendigt at få materialet opdateret og alene her er der en stor opgave som skal løses. Turistforeningen håber at kunne finde otte til ti personer med lokalkendskab til opgaven, som ved en holdindsats bliver overkommelig for alle.

VI LAVER ALT INDENFOR: • VILLA OG BOLIGBYGGERI Værtshuset Aviskontoret i Aars blev lukket fredag aften, bl.a. fordi der sad gæster ved baren. Det gjorde der også søndag eftermiddag.

Aars-værtshus fik flere politibesøg AARS: Værtshuset Aviskontoret i Himmerlandsgade i Aars blev lukket af politiet fredag aften. Nordjyllands Politi vurderede, at der både var for mange mennesker i værtshuset, og at reglerne for at sidde ned også var overtrådt. Nedlukningen gik stille og roligt, og værtshuset åbnede igen lørdag. Her fik det besøg af politiet to gange. - De sagde, at alt så fint ud, som det var, siger bestyrer Rikke Sørensen. Problemet fredag var antallet af gæster ved baren

Bestyrer Rikke Sørensen.

og et enkelt par, som fik sig en dans. Dansen er stoppet og an-

tallet af barstole skåret ned til seks, så der er en meters afstand. - Vi prøver at gøre vores bedste, og har en god dialog med politiet. Vi hav ikke helt styr på reglerne i fredags, men heldigvis var alt i orden igen lørdag, siger Rikke Sørensen. Aviskontoret er det første sted i Aars, som er blevet lukket på grund af overtrædelse af Coronarestriktioner. I foråret skete det en enkelt gang i både Aalestrup og Farsø. Lørdag aften var der en bøde til bartenderen på Den Sorte Flamingo i Aars. Han havde ikke mundbind på bag baren. Det kostede 2500 kr., men værtshuset i Himmerlandsgade fik lov at forblive åbent.

• UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE • UDSKIFTNING AF TAG • EFTERISOLERING • UDSKIFTNING AF TERMORUDER/ ENERGIBESPARELSE • TIL- OG OMBYGNING


Aars Avis

SIDE 12

Tidsbestilling til Corona-test i Aars

21. OKTOBER 2020

Effektivt setup kommer borgerne til gode

Inge-Marie Krøier overrakte på vegne af Lions - Aarstidens Kvinder Aars donationen til Ole Smed, Barnets Blå Hus.

Kvinder i Aars donerer til børn og diabetes

AARS: Hidtil har alle kunne møde op om onsdagen, hvis de ønskede at blive testet for Corona-smitte i Aars. Men i mandags indførte Region Nordjylland nye regler. Alle skal bestille tid, inden de kan blive testet. Denne regel gælder for alle teststeder i Nordjylland. Tidsbestillingen skal give bedre styring og mindre kø ved teststederne. - Vi arbejder konstant på at gøre det nemmere og bedre for nordjyderne at blive testet for Corona. Med tidsbestilling bliver det muligt at styre køen på de faste

teststeder, og det bliver forhåbentlig hurtigere for borgerne at lade sig teste rundt om i regionen, siger Tina Beith, driftsansvarlig for Testcenter Danmarks aktiviteter i Region Nordjylland. Tina Beith understreger, at man også med tidsbestillinger bedre kan sikre det rette mandskab og ressourcer. - Det gør det mere smidigt for os at planlægge, når vi har en pejling på antallet af borgere, der vil lade sig teste. Og den mere smidige planlægning skulle også gerne resultere i et mere ef-

fektivt setup, der igen kommer borgerne til gode, siger Tina Beith. Der bliver kun en enkelt undtagelse til ovenstående regel - og det er når regionen akut rykker ud med mobile testenheder, hvis der pludselig opstår et stort smittetryk meget lokalt. Det var for eksempel tilfældet i forrige uge i Gjøl, hvor der blev oprettet et mobilt teststed med kort varsel. Fremover vil det tydeligt fremgå, hvis ikke der kræves tidsbestilling. Tidsbestillingen sker på coronaprøver.dk.

Lions - Aarstidens Kvinder planlægger gåtur AARS: Lions - Aarstidens Kvinder har doneret 10.000 kroner til den private organisation Barnets Blå Hus Vesthimmerland. Donationen er overskud fra den årlige Lions Café, hvor visegruppen DeVise underholdt på Vesthimmerlands Gymnasium. Lone Larsen, præsident i Aarstidens Kvinder, roste ved uddelingen af donationen Barnets Blå Hus for den indsats, de yder for børn, unge og deres forældre. - Det er et væsentligt arbejde I gør - et arbejde som i særlig grad får børn og unge til at tro på sig selv, på livet og på fremtiden, og det

har alle børn og unge ret til, understregende Lone Larsen. Det er netop det arbejde som Aarstidens Kvinder gerne vil sige tak for. Pengene er en håndsrækning til nye bænke, der skal bruges ved havens bålsted, som flittigt benyttes i arbejdet med børnene. Ole Smed, leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland, takkede for donationen, og bemærkede, at donationer er afgørende for stedets mulighed for fortsat at gøre en ekstra indsats. Han fortalte, at huset er et behandlingstilbud og et fristed for børn og unge fra hjem med misbrugsfamilier. Det er gratis for bruger-

HUSK HUSKTILMELDING! TILMELDING ! Anlægsgartneri A/S CVR : 29442703

SNERYDNING 2020/2021 sŝ ŬƆƌĞƌ ŝ ĂƌƐ – &ĂƌƐƆ – ,ŽƌŶƵŵ – ^ƵůĚƌƵƉ ŽŐ ^ƚƆǀƌŝŶŐ

sĞĚ ƚŝůŵĞůĚŝŶŐ ŝŶĚĞŶ ϭ͘ ŶŽǀĞŵďĞƌ Ğƌ ƉƌŝƐĞŶ͗

(1. nov. 2020 - ϯϭ͘ ŵĂƌƚƐ ϮϬ20Ϳ͗ 31. marts 2021): ^ŶĞƌLJĚŶŝŶŐ ŽŐ ŐůĂƚĨƆƌĞďĞŬčŵƉĞůƐĞ ;ϭ͘ ŶŽǀ͘ ϮϬϭ9 – ůŵŝŶĚĞůŝŐ ĨŽƌƚŽǀ Ŭƌ͘ ϭϮϬϬ͕Ͳ ŝŶŬů͘ ŵŽŵƐ͘ ,ũƆƌŶĞŐƌƵŶĚ Ŭƌ͘ ϭϱϬϬ͕Ͳ ŝŶŬů͘ ŵŽŵƐ͘ Indkørsel 0-15 m. kr. 1250,- inkl. moms.

Ved store arealer, venligst kontakt os på mail eller tlf. dŝůŵĞůĚŝŶŐ ǀĞĚ ŝŶĚďĞƚĂůŝŶŐ ƉĊ ŬŽŶƚŽ͗ ZĞŐ͗͘ ϵϴϬϱ <ŽŶƚŽ͗ ϮϬϳ Ϭϱϭ ϴϭϴϮ Tilmelding ved indbetaling på konto Reg.: 9805 konto: 207 051 8182 sĞĚ ŝŶĚďĞƚĂůŝŶŐ ƉĊĨƆƌĞƐ͗ Eller på MobilePay tlf. nr. 19 26 20 Ved indbetaling påføres besked: Udførsels adresse (gade, nr., postnummer).

ne, og man kommer der fast hver uge. Der er ansat lønnede terapeuter på stedet, men frivillige hjælper også til med den daglige drift. Børn og deres familier kommer anonymt på stedet, og de behøver ikke en visitation fra kommunen. Lige nu er 22 børn og deres familier indskrevet på stedet. Midler til driften kommer primært fra Socialstyrelsen og fra private donationer. Barnets Blå Hus støttes ikke af Vesthimmerlands Kommune, men lejer det hus de holder til i af kommunen til en overkommelig husleje. Hos Aarstidens Kvinder glæder man sig over, at dele penge ud til formål som gør en forskel. De seneste måneder har de humanitære aktiviteter været på standby på grund af Corona-situationen, men Aarstidens Kvinder har flere initiativer på vej. De deltager ved By Night i oktober med det velkendte ”Lykkeskab” og holder en by-jubilæumsgåtur på Den Internationale Diabetesdag 14. november. Turen i Jenle Plantage gennemføres i samarbejde med den lokale diabetesforening. Medlemmerne af Aarstidens Kvinder håber, at mange vil bakke op om de kommende initiativer. Hvad angår skovturen, så går al overskud ubeskåret til børn med diabetes.

Bibliotekschef Bo Jacobsen.

Stor stigning i udlån på biblioteket i Aars Vesthimmerlands Biblioteker slår resten af Danmark Af Ture Damtoft AARS: Biblioteket i Aars havde over 100.000 besøgende sidste år, og de låner flere og flere bøger. Corona-nedlukningen af ikke bare biblioteket men stort set alt andet betød en fordobling af udlå-

E ͘ ĨƚĂůĞŶ Ğƌ ŐčůĚĞŶĚĞ͕ ŶĊƌ ǀŝ ŚĂƌ ŵŽĚƚĂŐĞƚ ďĞƚĂůŝŶŐ ƉĊ ŬŽŶƚŽĞŶ͘ 1. november 2020. dŝůŵĞůĚŝŶŐ ƐŬĂů ƐŬĞ ŝŶĚĞŶ ϭ͘ ŶŽǀĞŵďĞƌ ϮϬϭ9͘ 1. november 2020, sĞĚ ƚŝůŵĞůĚŝŶŐ ĞĨƚĞƌ ϭ͘ ŶŽǀĞŵďĞƌ ϮϬϭ9͕ ƉĊůčŐŐĞƐ Ğƚ ŐĞďLJƌ ƉĊ Ŭƌ͘ ϮϬϬ͕Ͳ

tilmelding til til snerydning, snerydning, giver giver vi vi 10% 10% rabat rabatpå påvinterbeskæring vinterbeskæring Ved tilmelding og anden vedligeholdelse frem til 31. 31. marts marts 2020 2021

^ŶĞƌLJĚŶŝŶŐ ƐŬĞƌ ĞĨƚĞƌ ŐčůĚĞŶĚĞ ůŽǀ ƌĞŐƵůĂƚŝǀĞƌ͘ Ƶ ŬĂŶ ƐĞ LJĚĞƌůŝŐĞƌĞ ŝŶĨŽƌŵĂƚŝŽŶ ƉĊ ǁǁǁ͘ ůŵĞƌŚŽũ͘ĚŬ For yderligere spørgsmål:

Mail: info@elmerhoj.dk eller tlf. 98 37 86 06

HUSK : Håndværkerfradrag

TID TIL VINTERBESKÆRING

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering Tømrer - Snedkerforretning Årupvej 14, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

net af e-bøger i foråret og sommeren 2020. Fra 750 udlånte bøger om måneden steg tallet til 1500. Alligevel kan bibliotekschef i Vesthimmerlands Kommune, Bo Jacobsen, fornemme, at e-bøger ikke er det store hit hos lånerne. - Antallet faldt hurtigt til omkring 1000 udlånte ebøger om måneden, da vi åbnede igen. E-bøger er ikke rigtig slået igennem. Dem læste folk lidt af nød. Jeg tror det med at læse bøger på en smartphone eller en tablet, ikke er slået igennem, mens der fortsat er stigning i udlån af lydbøger, siger Bo Jacobsen. I alt blev der udlånt 43.766 bøger på bibliote-

kerne i Vesthimmerland i 2019. En stigning på 5,84 pct. og dermed en højere stigning end på landsplan, hvor udlånet steg fire pct. - Besøgstallene ligger nogenlunde stabilt på godt 106.000 besøg, og det er steget med godt 20 pct., efter vi indførte åbne biblioteker for nogle år siden. Det går rigtig godt. Vi har i øjeblikket et projekt med at få børn til at læse mere, og vi kan tilbyde alle et bredt udvalg af materialer. Heldigvis bruger mange foreninger også vores lokaler til møder og klubaftener, siger Bo Jacobsen, der selv mest er til bøger, hvor man skal bruge et bogmærke.


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 13

EFTER Å RSSALG Continental 180 x 200 cm Sort stof Før op til 18.999,-

Udstilling smodel

2 stk.

NU

8.999,-

FARSØ

KAMPAGNE

LAMA FAMILY

Elevationsseng

LAMA PREMIUM

Kontinentalseng

NYHED I FARSØ

2 stk. 90x200 cm

TOPMADRAS med valgfri indlæg, 50 mm latex/visco eller 65 mm ergo+, vaskbart betræk v/60 gr C VENDBAR MADRAS med High pocket fjedre inddelt i 5 komfortzoner med flex+ komfortlag HÅRDHED medium eller fast. Elevationsbund med 28 lameller og endebøjle med stofpose Sidelomme i stof til trådløs fjernbetjening MØBELSTOF i sort, grå eller blå BEN er tilkøb

HOS

180x200 cm

TOPMADRAS med valgfri indlæg, 50 mm latex/visco eller 65 mm ergo+, vaskbart betræk v/60 gr C KONTINENTALSENG med sense+ High multipocket fjedre inddelt i 5 komfortzoner med flex+ komfortlag HÅRDHED medium eller fast LEVERES OGSÅ I MØBELSTOF i sort, grå eller blå 160/180X200 CM KR. 14.998,BEN er tilkøb

TILKØB GAVL NU 2.999,-

180X210 CM KR. 15.978,120/140X200 CM KR. 13.798,-

LEVERES OGSÅ I 80/9 0X20 0 CM KR. 13.998,90X210 CM KR. 14.598,120/140X200 CM KR. 10.014,-

TILKØB GAVL MED SENGEBORDE NU 4.999,-

SPAR 13.998,-

LAMA PREMIUM

Elevationsseng 2 stk. 90x200 cm

TOPMADRAS med valgfri indlæg, 50 mm latex/visco eller 65 mm ergo+, vaskbart betræk v/60 gr C VENDBAR MADRAS med sense+ High multipocket inddelt i 5 komfortzoner med flex+ komfortlag HÅRDHED medium eller fast Elevationsbund med 28 lameller og endebøjle med stofpose Sidelomme i stof til trådløs fjernbetjening MØBELSTOF i sort, grå eller blå BEN er tilkøb

LEVERES OGSÅ I 80/9 0X20 0 CM KR. 8.998,90X210 CM KR. 9.299,120/140X200 CM KR. 12.719,-

17.998,SPAR 17.998,-

14.998,-

SPAR

-50%

SPAR 14.998,-

LAMA PREMIUM

Boxelevationsseng

2 stk. 90x200 cm

TOPMADRAS med valgfri indlæg, 50 mm latex/visco eller 65 mm ergo+, vaskbart betræk v/60 gr C BOXELEVATION med sense+ High multipocket fjedre inddelt i 5 komfortzoner med flex+ komfortlag. 12 cm træramme HÅRDHED medium eller fast Trådløs fjernbetjening med opbevaringslomme i stof MØBELSTOF i sort, gå eller blå BEN er tilkøb

FRIT VALG

TILKØB GAVL

TILKØB GAVL

NU 2.999,-

NU 2.999,-

LEVERES OGSÅ I 90X200 CM KR. 12.499,90X210 CM KR. 12.749,-

24.998,SPAR 24.998,-

Danskproducerede væg til væg tæpper og afpassede tæpper fra:

KOM IND ET GODT OG FÅ TILBUD

SAMMEN PASSER VI PÅ HINANDEN

Farsø Boligmontering Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon 98 63 24 88 • www.danbofarsoe.dk

ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØNDAG I MDR. 11.00-15.00

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

13.998,-


Aars Avis

SIDE 14

21. OKTOBER 2020

Cimbrerhøjen i Aars som naturrum og FDF-hus

150 FDF’ere er nu et skridt videre med projekt Af Torsten Hansen

Per Bach Laursen i den blå dragt giver sin instruktør Flemming Andersen et tak-for-oplevelsen-knus efter deres tandemspring for Aars Knækker Cancer.

Borgmester kom fra luften Af Ture Damtoft AARS: Borgmester Per Bach Laursen havde det brede smil fremme, da han igen fik fast grund under fødderne efter at være landet i faldskærm på Aars Stadion. Fra fire kilometers højde sprang han søndag et tandemsspring ud fra Nordjysk Faldskærms Klubs Cessna fly og fik omkring 3000 meter i frit fald på cirka. 35 sekunder. Anledningen var at støtte Aars Knækker Cancer, som havde sat 1000 paraplyer op i en stor Knæk Cancer-blomst på Aars Idrætsklubs fodboldbaner. Sikkert nede på jorden hverken kunne eller forsøgte Per Bach Laursen at skjule sin begejstring, da han gav sin instruktør Flemming Andersen et knus og sagde tak for oplevelsen. - Det var helt fantastisk, og der gik ikke mange halve sekunder, før jeg kunne

Fonde

Borgmester Per Bach Laursen og instruktør Flemming Andersen i luften over Aars Stadion.

nyde det. Flemming var en fantastisk instruktør, og så var det jo i en god sags tjeneste, som jeg er glad for at støtte, sagde Per Bach Laursen. - Det er kun os, som har prøvet at springe i faldskærm, der ved, hvor stor

Krogh Madsen Arkitekter a/s 98 62 18 66

www.km-ark.dk

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

AARS: FDF Aars har ansøgt Vesthimmerlands Kommune om fem mio. kr. til at bygge et nyt klubhus og naturrum ved Gislumvej i Aars. Byrådspolitikerne besluttede ved budgetaftalen, at afsætte to mio. kr. til formålet Men først på budget 2024. - Vi ville selvfølgelig helst have haft pengene nu, så vi kunne gå i gang, men det er positivt, at byrådet bakker op om vores projekt, siger Brian Larsen, formand for FDF i Aars. - Man skal ikke undervurdere betydningen af, at kommunen nu har givet os et positivt svar, fortsætter Brian Larsen. FDF har som nævnt ikke fået alle de ansøgte penge, og da det samlede projekt løber op over 11 mio. kr., så skal der findes en del flere penge.

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

en oplevelse det er, sagde Flemming Andersen til sin springmakker. Det var spring nummer ca. 6500 for Flemming Andersen, der fik ja fra sin svigerfar, til at gifte sig med sin kone Mia Jensbak Bjerg, da svigerfar prøvede det første gang. - Det var dog efter springet, jeg var ikke tarvelig nok til at spørge under, siger Flemming Andersen, som var glad for at kunne bidrage til dagen. - Det er en ære at få lov til at bidrage til så godt et formål, og borgmesteren var meget god til at lytte til instruktionerne, siger Flemming Andersen.

- Vi skal ud og søge fonde, og det er lettere nu, hvor kommunen har givet os et juridisk dokument, der viser, at de er med, siger Anja Søndergaard Nielsen, der sammen med Brian Larsen sidder i byggeudvalget. Hun har erfaring med at søge fonde og skal derfor være primusmotor i den proces. Hun skal dog ikke søge om alle ni mio. kr. fordi FDF bidrager også selv med finansiering. - FDF skyder grunden ind i det nye projekt sammen med 500.000 i kontanter. Hertil kommer, at der skal laves frivilligt arbejde for 258.125 kr. Desuden skal der laves pengeskabende aktiviteter, som skal resultere i mindst 50.000 kr.

Vi arbejder med at få en forældregruppe til at klare denne opgave. Både for at bidrage til økonomien, men ikke mindst for at skabe ejerskab til det kommende nye hus. Samlet egenfinansiering er 1,3 mio. kr., siger Anja Søndergaard Nielsen. Hun understreger samtidig, at politikerne har nævnt, at FDF forsat gerne må søge midler i de kommende år, så der kan komme flere kommunale penge i projektet. Dertil fastslår hun, at det i processen er af stor betydning, at få de første penge på plads. - Det betyder ofte, at mange fonde beslutter sig for at være med. Mærkeligt nok er de første penge ofte de sværeste at få tilsagn til, siger Anja Søndergaard Nielsen.

Cimbrerhøjen Det nye klubhus, der allerede er døbt Naturrum Cimbrerhøjen, bliver et stort halvcirkelformet hus. Ud over klublokaler er der tænkt mange andre funktioner ind i bygningen. Flere af byens øvrige foreninger kan få lov til at bruge huset, og samtidig lægges der op til at etablere et pauserum og toiletforhold til hærvejsturister. - Sammen med vores shelters håber vi at kunne blive et hot spot for hærvejsvandrere, siger Brian Larsen. - I sommer cyklede jeg til Løgstør, og hold da op hvor var der mange, der gik på stien, fortsætter han.

Gammelt hus FDF Aars har cirka 150 medlemmer, og antallet er stabilt. Men de bygningsmæssige forhold har i flere år været dårlige.

Det nuværende kredshus blev indviet i 1984. Det var oprindelig et husmandssted. Bygningsreglementet var dengang helt anderledes, og der blev sparet alle de steder, man kunne, f.eks. på isolering og gulvvarme. Huset har fungeret godt i mange år, men i dag fremstår det nedslidt, trangt og mørkt og lever ikke længere op til foreningens krav. ”Vi har fået etableret udluftning i huset, men alligevel lugter ens tøj meget ubehageligt efter et besøg i kredshuset. Huset er meget koldt, da der på gulvet er lagt klinker og vinyl, gulvene er fugtige, og der er råd flere steder. Vi bruger ofte gulvet, når vi laver aktiviteter, hvilket naturligvis ikke er optimalt. For år tilbage kom dagplejen også i kredshuset pga. mangel på lokaler i kommunen, dette samarbejde blev dagplejerne nødt til at stoppe igen blandt andet på grund af det meget kolde gulv”, skriver FDF i projektbeskrivelsen til det nye Cimbrerhøjen. Det nuværende hus opvarmes med elvarme. Det reguleres ved hjælp af en timer, som begynder at varme huset op om eftermiddagen, så der er lunt til når børn og ledere ankommer. Forbruget har de seneste år kostet omkring 30.000 kr årligt. Den pris forventes at kunne nedbringes til omkring det halve med fjernvarme. - Jeg har været leder i FDF i mange år og har haft mange gode oplevelser i FDF regi. Nu sidder jeg i bestyrelsen og synes det er spændende at skabe noget for hele byen, siger Brian Larsen.

Bestil et gratis Salgstjek Danebo Aars 98 62 24 00

Det nye klubhus, der døbes Naturrum Cimbrerhøjen, bliver en halvcirkelformet bygning med en cirkelformet gang i 1. sals højde.


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 15

Bestil Stofa Fiber NYHED Uanset hvilken fiberpakke du vælger, giver vi dig oprettelsen og de første 3 mdr. for kun

, 0

*

s. Prøv f.ek er ga Fib Stofa Gi

L I T P O R SPA 96,-*

17

Bestil nu på stofa.dk

* Gælder husstande på fibernettet i udvalgte områder. 6 mdr. binding og opsigelse 1 md. Tilbuddet på Giga Fiber 3 mdr. 0 kr. herefter 499 kr. gælder fra 1/10 2020 til og med 31/1 2021. Forsendelse af udstyr (99 kr.). Min. pris i binding i 6 mdr. 1.596 kr. Læs mere på stofa.dk/bredbaandsfakta


Aars Avis

SIDE 16

21. OKTOBER 2020

intro

sale Velkommen til det helt nye JENSEN SENGE og CARPE DIEM BEDS studie og det største studie i HÄSTENS senge!

kom og mød Vores senge eksperter

Sandö

Se de mange muligheder i det nye studie

SANDØ CONTINENTAL SENG 180 x 200 cm. Vejl. 74.998.-

intropris

59.990 spar 15.008 SALTÖ ELEVATION SENG 180 x 200 cm. Vejl. pris 84.363.-

Saltö

intropris

67.990 spar 16.373

Eva Nielsen

MARSTRAND ELEVATION SENG 180 x 210 cm. Vejl. pris 103.738.-

Aksel Otte

marstrand

Kjeld Hansen

Mandag - fredag: 10.00 - 17.30

lørdag - søndag: 10.00 - 15.00

intropris

87.990 spar 15.748

DER ER EN HÄSTENS HÄSTENS MARANGA®

HÄSTENS EXCEL®

90x200 cm, incl. BJ topmadras

90x200 cm, incl. BJ topmadras

42 400,excl. ben

180x200 cm, incl. BJ topmadras

Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk

www.max-jessen.dk

84 800,excl. ben

29 600,excl. ben

180x200 cm, incl. BJ topmadras

59 200,excl. ben


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 17

intro

sale

intropris

29.998 spar 16.153

JENSEN PRESTIGE KONTINENTAL Softline 3 Topmadras 180 x 200 cm. Vejl. 46.151.- Excl. ben og gavl

JENSEN PRESTIGE DREAM Softline 3 Topmadras 180 x 200 cm. Vejl. 49.228.- Excl. ben og gavl

intropris

31.998 spar 17.230

I Terndrup har du mulighed for at se og prøve DET BEDSTE INDEN FOR SENGEVERDENEN hvor design, komfort og holdbarhed er helt i top - Det rene LUKSUS TIL INTROPRISER

Søndag

kan du møde konsulenten fra Jensen og Carpe Diem Mark Schjødt her i butikken

JENSEN DIPLOMAT NORDIC SEAMLESS Softline 1 Topmadras 180 x 200 cm. Vejl. 23.074.- Excl. ben og gavl

intropris

14.998 spar 8.076

VI FINANSIERER GERNE DINE MØBLER

UDEN RENTE OG OPRETTELSESGEBYR

MØBLER OG DESIGN SIDEN 1951 Hos Max Jessen Terndrup finder du et bredt sortiment af alt bolig-indretning til din bolig. Bl.a. det store sortiment fra ILVA, søvn-center og det store MAX Design hus med mere end 1000 m2 med kendte Brands: Hay, Normann, &tradition, Ferm, Sackit, FDB, Muubs, Gazzda, Nielaus, Skipper, Stouby, Natuzzi, Søren Lund, Hästens mm.

TIL ALLE.

SHOP ONLINE PÅ MAXJESSEN.DK

HÄSTENS ADJUSTABLE®

Medlem af ILVA MAX Design kun i ILVA, Terndrup

90x200 cm, incl. BJ topmadras

70 200,excl. ben

180x200 cm, incl. BJ topmadras

140 400,excl. ben

Industrivej 2 · 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 · Mail: terndrup@ilva.dk Mandag - fredag 10.00 - 17.30 Lørdag og søndag 10.00 - 15.00

www.max-jessen.dk


SIDE 18

Aars Avis

21. OKTOBER 2020

AKTIVE FORENINGER I AARS SIDEN MED »AKTIVE FORENINGER« BRINGES I AARS AVIS MINDST 8 GANGE ÅRLIGT. PRIS FOR OPTAGELSE: KR. 510 + MOMS PR. FORENING.

A Aktive Kvinder Aars

S Socialdemokratiet Vesthimmerland

D Det Danske Spejderkorps

V Vesthimmerlands Handicap Idræt

Formand: Lilly Hansen Dalstrøget 38, 9600 Aars Tlf. 25 72 21 06 Kasserer: Lillian Madsen Dronningholmvej 78, 9600 Aars Tlf. 40 49 55 50

Formand: Lars Peter Kjer Hansen Østermarken 49, 9600 Aars Tlf. 23 39 10 29 Gruppeleder: Jens Kristian Jensen Tlf. 20 87 19 37 Kasserer: Maria Lynnerup Tlf. 24 62 52 02 www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

D

Diabetesforeningen Vesthimmerland lokalforening

Formand: Lise H. Jensen Illerisørevej 38C, Hvalpsund, 9640 Farsø Tlf. 20 92 14 55 Mail: lise@fiskegaarden.dk Kasserer: Peder Mark Henriksen Tlf. 20 55 98 01 Mail: pmarkfoulum@gmail.com www.vesthimmerland.diabetes.dk

F FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Tommy Tindahl Tlf. 61 30 74 99 Formand: Dorthe Rolighed Tlf. 22 84 74 37

H Haveselskabet Vesth. kreds

Formand: Edel Nygaard Rüsz Nørdamvej 38, Ugelris, 9632 Møldrup Tlf. 22 59 76 29 Mail: enr@haveselskabet.dk

H

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 41 70 44 20 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62 www.himmerlandsjernbaneklub. 123hjemmeside.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 40 11 52 01 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 21 78 86 24

Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Konservative V Vesth. Vælgerforening

Formand: Ilse Skadhauge Larsen Birkevej 46, Hvorvarp, 9600 Aars Tlf. 22 44 02 67 Kasserer: Hanne Monrad Agertoften 16, 9620 Aalestrup Tlf. 29 62 71 63

V

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Eva Auken Trængstrupvej 99, 9541 Suldrup Tlf. 61 85 98 65 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

V Vesthimmerlands Volleyballklub

Formand: Joan Glerup Kristensen Møllevej 1, 9600 Aars Tlf.: 25 77 34 98 formand@vk-vesthimmerland.dk Kasserer: Jesper Glerup Kristensen kasserer@vk-vesthimmerland.dk Mødested: Idrætscenter Østermarken Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Sagen Æ Ældre Aars Lokalkomité

Formand: Birgitte Bager Christensen Solbakken 12, 9600 Aars Tlf. 40 25 32 03 Mail: fm.aars.861@aeldresagen.com Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Denise Lund Larsen, Bakkegaardsvej 6, 9600 Aars - Tlf. 21 24 32 48 Mail: bakken6@mail.dk Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

H Himmerlands Saluteringslaug AA Aars Badmintonklub

Oldermand: Peter Stenild Kaj Munks Vej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Per Holm Stenildhøjdalen 111, 9600 Aars Tlf. 27 78 46 11

Formand: Jesper Svendsen Herredsvej 52, 9600 Aars Tlf. 40 42 11 04 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

L LandboSenior Vesthimmerland AA Aars Billardklub Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Bent Pedersen Keldgårdvej 87, 9600 Aars Tlf. 20 45 99 55

R Røde Kors Aars/Aalestrup

Formand: Lone Chodavarapu Tlf. 42 73 44 65 Kasserer: Inge Lise Hemmingsen Tlf. 40 36 21 88 Besøgstjeneste Aalestrup: ........ 41 82 32 11 Besøgstjeneste Aars: ................ 30 54 65 50 Vågetjeneste: ............................. 23 45 50 13 Nørklere: ................................... 51 15 85 55 Familienetværk: ........................ 20 78 78 54 Førstehjælp: .............................. 20 78 78 54 Røde Kors Butik: ... 21 29 49 32 /61 67 81 69

Formand: Mikael Toft Sjøstrupvej 28, Gislum, 9600 Aars Tlf. 29 24 85 96 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

AA

Aars Borgerforening

Formand: Jørgen Kristensen Gl. Skolevej 12, 9600 Aars Tlf. 25 75 40 74 Kasserer: Kirsten Haugaard Kg. Christiansvej 15, 9600 Aars Tlf. 22 55 72 71 www.aarsborgerforening.dk

AA Aars Bridgeklub

Formand: Jan Kvitsau Nielsen Havbrovej 12, Hornum, 9600 Aars Tlf. 51 24 42 71 Mail: kvitsau@aars.dk Kasserer: Michael Nørgaard Grundrvigsvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 35 20 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

AA Aars Brydeklub

Formand: Flemming Johansen Stuhr Keldgårdvej 109, 9600 Aars Tlf. 28 93 53 47 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

AA Aars Erhvervsråd

Formand: Lars Thomsen Tvebjergvej 9, 9600 Aars Tlf. 23 61 88 07 Sekretariat: Erhverv Væksthimmerland Messevej 1, 9600 Aars

AA Aars Fitness

Formand: Steen Bartholomæussen Tlf. 20 29 00 38 Sekretær: Anne Mette Thomsen Tlf. 20 73 14 65 Kasserer: Bente Lyngberg Tlf. 51 68 88 11 Mødested: Aars Stadion Lyngsøvej 2B, 9600 Aars

AA Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46 Kasserer: Claus Hylleberg Ørnevej 2, 9640 Farsø Tlf. 21 45 65 61 Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

AA Aars Golfklub

Formand: Søren Friis Næstformand: Claus Andreasen Baneudvalgsformand: Karsten Urband Kasserer: Jakob Rold Christensen Medl. af bestyrelsen: Birte Hvid Benediktson Medl. af bestyrelsen: Poul Erik Haurum Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen www.aarsgolfklub.dk Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars. Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

AA Aars Gymnastikforening

Formand: Morten Pugholm Rasmussen Dalstrøget 17, 9600 Aars Tlf. 51 80 42 84 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

AA

Aars Håndboldklub

Formand: Kurt Simonsen Tlf. 21 82 98 62 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

AA Aars Idræts Klub

Formand: Peter Rønfeldt Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Ilona Strange Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

AA Aarsegnens Jagtforening

Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Helle Rasmussen Sneppevej 1, 9640 Farsø Tlf. 25 61 21 83 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

AA Aars Patchworkforening

Formand: Birgit Jensen Kaj Munksvej 19, 9600 Aars Tlf. 21 75 38 42 Mail: bjensenaars@gmail.com Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 24 79 42 54 Mail: helle-g-jensen@hotmail.com

AA Aars Seniorer

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Dr. Holm vej 38, 9600 Aars Tlf. 21 65 29 61

AA Aars Petanque Klub

Formand: Kjeld Jensen Hans Egedesvej 107 H Tlf. 98 62 34 63 Kasserer: Tove Andersen Tlf. 23 32 08 65 www.aarspetanque.dk Mødested: Sports Allé v/Nutidsmuseet

AA Aars Skakklub

Formand: Mogens Nielsen

Hjortholmvej 44, 9541 Suldrup Tlf. 29 25 46 70 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 40 83 53 33 willymoeller@dbmail.dk Spillested: Agri Nord, Markedsvej 6, 1., 9600 Aars

AA Aars Svømmeklub

Formand: Jimmy Krøier Sørensen

Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Søren Lauridsen Vestrupvej 31, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 01 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, Himmerlandsgade 25, 9600 Aars og Farsø Svømmehal, Åkjærsvej 27, 9640 Farsø www.aars-svommeklub.dk

AA Aars Tennisklub

Formand: Jesper Hartvig Kristensen Tlf. 60 93 34 67 Kasserer: Poul Erik Pedersen Tlf. 21 41 88 80 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47 mail@aarstennisklub.dk www.aarstennisklub.dk

AA Aars Venstrevælgerforening Formand: Kristian Stein Nielsen

Bandsholmvej 54, 9600 Aars Tlf. 40 41 61 43 Kasserer: Søren Vestergaard Sørensen Kirkevej 40, Hornum, 9600 Aars Tlf. 40 56 10 10


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

Borgmesteren Per Bach Laursens familie ventede. Fra venstre Matthias, Magnus, hustruen Brith og Malthe. De tog det helt roligt, og Brith var lidt glad på sin mands vegne: - Han troede, han skulle prøve det til hans polterabend i 1991, og nu fik han chancen, sagde Brith Bach Laursen.

SIDE 19

Knæk Cancer blomsten formet af de 1000 paraplyer. (Foto: Søren Friis)

Aars Knækker Cancer er igen på landkortet Et spring, 1000 paraplyer og 200.000 kroner fra Aars til landsdækkende Knæk Cancer-indsamling Af Ture Damtoft AARS: For tredje år i træk har Aars Knækker Cancer sat sig på landkortet til den årlige Knæk Cancer kampagne. Med en afløser til et faldskærmsudspringet var alt klart og klappet til dette års store Knæk Cancer blomst på Aars IKs træningsbaner bag Dansk Nutidsmuseum. 20 frivillige og styregruppen fra Aars Knækker Cancer havde været tidligt oppe for at placere de 1000 paraplyer, der formede Knæk Cancer blomsten. En af dem er en kvinde fra Aars, der mistede sin mand til kræft for to måneder siden, og som gerne vil være anonym. - Det er så flot, at hun har overskud til at komme og

Fra venstre Flemming Andersen fra NJFK, borgmester Per Bach Laursen, Birgitte Landry, Heidi Thomsen, Kasper Dahl, Gregers Haislund, Lone Stubberup og Brian Otte fra Aars Knækker Cancer styregruppen.

hjælpe. Vi har været så heldige med vejret, og det

er så flot af borgmesteren, at han sprang til med kort

Der skulle dog rettes en del paraplyer, efterhånden som vinden blæste lidt op. Det hjalp borgmester Per Bach Laursens tre sønner, Malthe, Matthias og Magnus med. Efter en god times forsinkelse kom flyet indover banen i omkring 3500 meters højde, og et par minutter senere kunne alle ønske hinanden til lykke med et godt udspring, der gav gode billeder til medierne - og forhåbentlig også til Knæk Cancer showet på lørdag, hvor Aars Knækker Cancer var med i både 2018 og 2019. Resultatet af indsamlingen bliver dog ikke til en rekord i år. - Vi regner med at kunne

aflevere omkring 200.000 kroner til Knæk Cancer. Vi turde ikke have vores Aars Knækker Cancer-rør i år, og det er omkring 300.000 kr., vi ikke kan samle ind på den måde. Folk skal have fingrene ned i kasserne for at vælge, og vi samler ind til de mest sårbare, så vi skal selvfølgelig ikke være med til at sprede mere Covid-19, siger Gregers Haislund.

varsel, siger Gregers Haislund. ÅRETS IVÆRKSÆTTER 2020

KENDER DU ÅRETS IVÆRKSÆTTER I VESTHIMMERLAND? Kender du en iværksætter, der har gjort en særlig indsats, og som har opnået rigtig gode resultater i virksomhedens første tre leveår? Iværksætter Væksthimmerland søger kandidater til prisen

’ÅRETS IVÆRKSÆTTER 2020’, og du kan nu indstille dem.

Læs yderligere om kåringen på vaeksthimmerland.dk eller send en indstilling til sr@vaeksthimmerland.dk senest den 1/11-2020.

De 1000 paraplyer til Knæk Cancer blomsten er ved at blive sat op. (Foto: Søren Friis)


Aars Avis

SIDE 20

21. OKTOBER 2020

Sætter du pris på din by? Så er det nu du skal handle Hvordan du handler i de kommende uger og måneder kan betyde mere end du tror. Og den by du holder af, har brug for at du viser det. Vores fælles fremtid handler nemlig om hvem du handler med. Så handl med omtanke. Handl lokalt, køb lokalt online, køb et gavekort, giv et gavekort, book en aftale. Det gør en stor forskel for den by, du sætter pris på.

Sæt pris på din by

Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

Hold afstand og tag hensyn

Begræns den fysiske kontakt

Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 21

Radikale i Vesthimmerland vil arbejde for en grøn kommune

på, hvorfor de unge mennesker har det svært, og så skal vi prøve at sætte ind med noget forebyggende, så vi undgår, at de ender ud med diagnoser, siger Gitte Lopdrup.

Har udpeget partiets seks kandidater til kommunalvalget i 2021

Lytte og samle

Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Gitte Lopdrup fra Aars blev som forventet udpeget til Det Radikale Venstres spidskandidat til kommunalvalget i november 2021. Mandag, 19. oktober havde partiet opstillingsmøde, hvor de fokuserede på de lokale muligheder fremfor de nationale udfordringer for partiet. Formanden for partiet i Vesthimmerland, Karsten Kjærgaard - der selv stiller op - har store forventninger på vegne af de seks kandidater. - Vi kommer hele vejen rundt både aldersmæssigt og med de kompetencer, vi hver især kommer med. Vi mener, at det er et stærkt felt, og forventningen er at få et par byrådsmedlemmer til valget næste år, siger Karsten Kjærgaard. Partiet vil arbejde for en

Radikale kandidater til kommunalvalget i Vesthimmerland 2021. Fra venstre Hans Grishauge, Jannie Valentin Dexter, Karsten Kjærgaard, Gitte Lopdrup, Søren Dolmer og Kristine Bloch.

stærk bosætning i Vesthimmerlands Kommune. Det skal ske ved at fokusere

på trivsel for børn og unge i skoler, på ungdomsuddannelser, i ungdomsklub-

ber og erhvervslivet. Der er naturligvis også fokus på den grønne omstilling, hvor

d Kom sin og e

de radikale gerne ser mere grøn energi- også i form af vindmøller og også i lyset af debatten omkring opførelsen af flere. - Vindmøller er jo et stort emne, og det skal vi se på, hvordan det kan håndteres. Vi kan jo allesammen konstatere, at der er et dilemma i, at investorer fra andre dele af landet gerne vil opstille møller i vores dele af landet. Det var jo noget helt andet, hvis det var lokalbefolkningen, som investerede i vedvarende energi. Vi skal have en debat om det her. Ikke kun hos de radikale men i hele Vesthimmerland, og det regner vi med at indbyde til i foråret, siger Karsten Kjærgaard. Spidskandidaten Gitte Lopdrup peger på psykiatrien som et indsatsområde for trivslen for alle men især børn og unge. - For mange unge har dårlig trivsel. Der skal vi i det hele taget være undersøgende

Lokalt lægger partiet op til bredt samarbejde, hvilket er kotymen i lokalpolitik. Nationalt har der også været diskussioner om partiets samarbejde med andre partier og natuligvis i særdeleshed med regeringen. Den lokale formand er forsigtig med sine udtalelser, men vil gerne kommentere på uroen i folketingsgruppen og dermed partiets med fremtrædende repræsentanter. - Vi ser frem til at sagerne bliver lagt ned derovre, og at landspolitikerne kommer til nord og vestjylland, så vi kan få en dialog med dem, og vi kan skubbe på for, at der bliver udformet noget nødvendig politik. Retningen er et sprøgsmål, som vi tager internt i partiet. Her fra Vesthimmerland synes jeg ikke, vi kan komme med en holdning til det ene og det andet. Men Radikale Venstre står traditionsmæssigt for en linje, der ønsker at lytte og samle, siger Karsten Kjærgaard.

Stort udvalg i

Skilte & Bøger

og alt mulig andet Forandringsbøger TILBUD Reklamationsbøger

Udsalg

Vi bor rnet” m hjø “lige o øger Returb øger dvalgsb

U Bestillingsbøger ger bevisbø T ilgode

“Like” kilte dsalgss

U

Fra venstre Lars Andresen, Troels Bjørn og Kirsten Moesgaard med den nye hygiejnestol der skal afløse gamle bækkenstole på Farsø Sygehus..

Livskvalitet i stol til Farsø Sygehus Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands sygehus i Farsø har fået en stol doneret fra tøtteforeningen. En stol der vil øge livskvaliteten for patienterne på den palliative afdeling. Det er en hygiejnestol til 46.645 kroner, som erstatter de gamle bækkenstole og giver mulighed for at give skrøbelige patienter et bad.

Stolen blev mandag 19. oktober overdraget af formand for Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus i Farsø, Lars Andresen og hans forgænger i posten, Kirsten Moesgaard til afsnitsledende sygeplejerske Troels Bjørn. - Det er noget, de længe har tænkt kunne være til god gavn for deres patienter. Den kan bruges til patienter, som er rigtig svage,

rsalg e m m o S

hvor de nu kan komme ud af sengen og over i stolen, når de skal have et bad. Den er væsentlig mere behagelig både for patienterne og de ansatte. Det er godt for livskvaliteten for dem på palliativ afdeling, som i forvejen er i en svær situation, siger Lars Andresen og tilføjer, at medlemmer og borgere, der donerer til hospitalet, også skal se resultatet af deres donationer.

Forår

Konfektionsmærker ærker Udsalgsm ærker T ilbudsm ånd Skjorteb

Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars · Tlf. 98 64 50 10 gb@gedstedbogtrykkeri.dk · www.gedstedbogtrykkeri.dk


Aars Avis

SIDE 22

Corona-venlig Halloween i Aars Prøver at lave corona-sikker hyggelig og skræmmende aften Af Ture Damtoft AARS: Der skal da være Halloween, det skal bare være sikkert. Det er indstilling fra Aars Handelsstandsforening, som vil have liv i byen. Der bliver bare lidt mindre liv end tidligere år. - Vi er nødt til at droppe optoget og at samle mennesker på bestemte steder. Derfor breder vi det ud i gaden, og så har vi frivillige corona-vagter, som har håndsprit med. Så håber vi, folk kommer og respekterer corona-reglerne men stadig har det sjovt, siger Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening. Halloween Aften er på torsdag 29. oktober, og handelsstandsforeningen lover liv på en sikker måde i en Halloween-pyntet gade. Alle fem børnehaver er i gnag med at klippe spøgel-

Der bliver stadig boder i gaden. FDFerne laver igen Halloween pandekager, Haubro Friskole laver en heksegrotte og - selvom det ikke er bod - Kimbrergarden vil spille musik forskellige steder i gaden. - Jeg tror, det er første gang, de er ude og spille i år. Vi opfordrer folk til ikke at stimle sammen. De skal nok komme godt rundt, så man kan høre dem. Vi vil gerne sende et signal om, at vi virkelig prøver at passe på vores kunder, og håber også kunderne vil passe på hinanden. Vi prøver at komme

21. OKTOBER 2020

igang og styrke handelen i byen. Der er jo heller ikke så lang tid til jul, så det kunne være, man kunne finde nogle julegaver og noget pænt tøj til den tid. Vi kan ikke give den fuld gas, men vi prøver stadig at lave en hyggelig og måske lidt skræmmende aften for alle i Aars og omegn, siger Jørgen Sørensen. Det skræmmende kunne være de ”levende spøgelser”, som man kan møde på torsdag. Nogle vil skræmme, men de flinke har lidt godbidder til børnene.

FDFerne i Aars vil igen bage Halloween pandekager. (Arkivfoto)

ser, edderkopper, vampyrer og andre skræmmende ting, og eleverne på Aars Skole har fået 600 græskar, som de får lov at pynte Himmerlandsgade med. - Jeg har leveret en masse

karrton i forskellige farver til børnehaverne og græskar til skolen. Så skal børnene bare bruge deres fantasi, og det har de altid været rigtig gode til. De kommer selv og hænger det op torsdag,

hvor de 600 græsker også bliver stillet. Det er en rigtig god dag for både skolen og alle børnehaverne, de elsker at hjælpe til på den måde, påstår Jørgen Sørensen på børnenes vegne.

Kimbrergarden kommer og spiller forskellige steder i Aars til Halloween. (Arkivfoto)

LÆSERBREVE

Hvordan håndterer vi minksituationen? Inger Nielsen byrådsmedlem (V), Oustrupvej 68, Aars og Jakob Dyrman byrådsmedlem (V), Banegårdsvej 11, Aars skriver: I disse dage er der fuld fokus på håndteringen af smittede og ikke smittede mink. I den sammenhæng er folkesundheden naturligvis en vigtig brik, hvilket minkavlerne selv pointerer gang på gang. Om nogle få uger er minkene klar til at blive

pelset, og når de først er blevet pelset, er der ingen reel smitterisiko på produktet. Derfor undrer det os, at man destruerer mink så tæt på pelsmodning. Efter vores mening er det en fuldstændig meningsløs, uhensigtsmæssig og uøkonomisk måde at håndtere det hele på. Det kan godt være, at vores minkavlere og de erhvervskæder, der er knyttet til minkindustrien, bliver kompenseret økonomisk af den danske stat, men det udfylder jo på ingen måde

Inger Nielsen.

Jakob Dyrman.

det hul i efterspørgslen af minkpelse, som man især ser, der er i Kina. Vi skal huske på, at dansk minkavl har stolte traditioner og har bidraget enormt til dansk eksport. Samtidig har vi i Danmark nogle standarder og krav til dyrevelfærd, som ikke findes i andre lande. Og lad os så lige vende tilbage til Kina. Hvis kineserne tager minkavl op igen på stor skala og dermed udkonkurrerer de danske avlere, fordi de ikke kan levere et produkt som

Store vindmøller hører til på havet Michael Hartmann Søgaard, Skovvænget 3, Gundersted skriver: Det var med mange blandede følelser, at jeg læste de mange læserbreve i Aars Avis 2. september. Jeg kan kun bakke op omkring de bekymringer der bliver belyst, om man stadig prøver, at ødelægge de små lokalsamfund idet man igen udpeger områder i og omkring disse, som egnet til vindmøller. Det er tydeligvis sket ud fra et skrivebordsarbejde af politikere uden nogen form for lokalkendskab. I øvrigt mener jeg, som så mange andre, at store vindmøller hører til ude på ha-

vet. Men kan konstaterer, at mange heller ikke vil have de store vindmøller der tæt på land. Da forslaget kom om, at møllerne skulle stå 5 km fra Hvide Sande, blev det kraftigt nedstemt og et nyt forslag blev 20 km fra land i stedet, så man ikke kunne se dem. Her står vi i en situation, hvor man påtænker, at sætte 6 stk. 150 m høje vindmøller op i en afstand af 1,2 km fra et velfungerende bysamfund. Hvorfor? Jeg selv er fra Thyborøn med skøn natur og frisk luft, og det er vigtigt for mig, at bevare den. Jeg ledte længe efter et hus, hvor valget blev Gundersted for cirka 15 år siden. Det er her, hvor mine børn skal vokse op, og familielivet skal trives især

begrundet af den storslåede natur i området. Hvorfor skal vores trivsel nu ødelægges? Jeg selv har en stor passion for natur og jagt og bruger det meste af min fritid på det. Vi har Vesthimmerlands bedste badesø, Navnsø, derudover har vi Heden, som er en stor del af den skønne natur. Det er rigtig dejligt herude på landet, hvor man kan samle sine tanker og bare høre - ja stilheden i sig selv. Vi har en aktiv idrætsforening, samt en aktiv borgerforening, som er en stor del af det sammenhold vi har i dag. Derudover har vi en Købmandsgård, som bliver drevet af et botilbud, som er et stort plus for Vesthimmerlands Kommune, som både

skaber værdier for borgere og ikke mindst kommunen. Jeg ser helt klart forslaget om at opsætte kæmpe vindmøller i vort nærområde, som kost effektivt sammenlignet med havmølleparker, men alt andet lige, så må borgernes trivsel og bevarelse af natur da vægte højest. Alternativt vil borgerne, som naboer til disse konstruktioner, komme til at lide tab, som værdiforringelse af deres ejendomme, der vil blive støjgener, blink fra reflektioner af vingerne og det visuelle skue af naturen blive ødelagt, og så er der ikke medtaget den negative effekt af stand- og trækfugle. Grøn energi? Jeg synes efterhånden,

at ordet grøn energi bliver brugt som dække af god økonomi. Jeg ser HOFOR komme til Vesthimmerland, fordi de kan vise deres investorer en hurtig nedskrivningsplan og derved en hurtig indtjening. Men det er som sagt borgerne og i den sidste ende Vesthimmerlands Kommune der vil blive taberne. Hvis I politikere selv kører en tur fra Løgstør til Hobro, når det blæser en kuling fra vest kan I rigtig mange gange se kæmpe vindmøller står fuldstændig stille netop der, hvor der skulle produceres grøn energi. Det gør de bare ikke, fordi så bliver der overproduceret, og tyskerne betaler i stedet kæmpe summer af penge for, at stoppe

følge af nedslagtningen af mink før tid, hvor skal fokusset på dyrevelfærd så komme fra? Ingen tror vel på, at det nok skal komme fra Kina. Samtidig skal man huske på, at minkavl bør anskues præcis som andre landbrugsproduktioner, hvor dyrehold indgår. I et land som Danmark er det meget vigtigt, at vi kæmper for de erhverv, der har så stolte traditioner i dansk historie og som i den grad har skaffet arbejdspladser og indtjening til vores land.

de danske vindmøller, for deres egen vindings skyld i en god profit på tysk vindenergi. Hvor er det grønne i det!!?? Lokal politiker!! I ønsker vækst, ansvar, ejerskab, fællesskab og sammenhold, ”sammen stå vi stærkere”. Det er præcis, det vi gør i Gundersted. Jeg appellere til, at I gør det samme, så vi kan se, at I vil/hører os borgere, som bor i lokalsamfundet. Jeg vil til slut på det kraftigste appellere til jer folkevalgte politikere om at tage aktion, og forhindre opsætninger af disse møller i vores herlige natur og lokalsamfund. Der findes jo andre og mindre ødelæggende muligheder ved etablering af havvindmølleparker - tættere på storbyen hvor energien skal bruges. Bevar lokalsamfundet og naturen.


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

Gulvstager Cobra H:40 cm. H:50 og H:60 cm Ekskl. lys. Normalpris 5997,-

8 ÅR

i Aars

TILLYKKE MED DE

Eva Solo Facet vandglas 27 cl. Normalpris 199,95

Phlips Shaver Model S3333/ Normalpris 899,95

UD M G E TA G G O

TILLYKKE MED DE

SIDE 23

8 ÅR

MEDUSAFLAG

8,-

SPAR 4195

Medusa flag Normalpris 49,95

GULVSTAGER 3 STK.

3498,SPAR 2499,-

6 STK. GLAS

98,-

SHAVER

598,-

SPAR 10195

SPAR 30195

Merida Sengesæt 140 x 200 cm 100% bomuldssatin, OEKO-TEX Grå eller blå Normalpris 499,95

SENGESÆT

148,SPAR 35195

Mandag i uge 44 2012 åbnede vi Kop & Kande i Aars - DET SKAL FEJRES! Hele uge 44 i 2020 fejrer vi vores 8 års fødslesdag fra mandag den 26. oktober til og med lørdag den 31. oktober. Vi har valgt at sprede vores fødselsdag ud over hele ugen, så vi kan holde god afstand og man kan handle når man har tid og lyst uden at stå for tæt.

Maxell Batterier 10 stk. AA eller AAA. Pr. pakke

BATTERIER

28,SPAR 2195

Vi fejrer vores 8 års fødselsdag med 8 siders tilbud som du kan tage ud og gemme. Alle tilbud gælder fra mandag den 26. oktober - lørdag 31. oktober så længe lager haves

Vi ses i Kop & Kande Aars 165 CM Klarborg Nisser Bette Hugo & Bette Charlotte Nisser H6,5 cm. Vogn H10 cm. Normalpris 449,95

Spring Copenhagen Sæt med mor og baby Red barnet Håndlavet. Eg og naturgummi. Baby sæl Normalpris 299,95 Mor sæl Normalpris 399,95

NISSER

198,SPAR 25195

SÆT MED MOR & BABY

SPAR 35195

SPAR 30195

Åbningstider Aars:

CORONA SI KKER HANDEL I KOP & KANDE

Mandag 9.30 - 17.30 Tirsdag 9.30 - 17.30 Onsdag 9.30 - 17.30

Torsdag 9.30 - 22.00 9.30 - 17.30 9.30 - 14.00

GULVFLAG

248,-

398,-

Fredag Lørdag

Scandinavia Gulv Flag Ø27 cm x H165 cm Normalpris 599,95

AARS • 98 63 33 00 Himmerlandsgade 99 • 9600 Aars

Gratis varelevering i hele Vesthimmerla nd ved køb over kr. 25 0,-

Kop & Kande Farsø og Aars kopogkande_aars Du kan også reservere varer i butikken på www.kop-kande.dk


Aars Avis

SIDE 24

21. OKTOBER 2020

TILLYKKE i Aars MED DE

ØNSKER Artisan køkkenmaskine 125 EFG 375 watt. Mat grå. inkl. stålskål på 4,83 ltr. piskeris, dejkrog, k-spade og stænklåg. Normalpris 4499,-

8 ÅR

Pillivuyt grydesæt Loire 6 dele 1,4/2/2,8 liter, matbørstet rustfrit stål i 3 lag, indvendig målestreger, glaslåget har dampventil, som minimerer at gryden koger over. Til alle varmekilder. Normalpris 1499,-

STANDMIXER INKL. GLASSKÅL

3498,SPAR 1801,-

GRYDESÆT

Glasskål 4,7 Ltr. hældetud, komfortabelt håndtag og silikonelåg. Tåler maskinvask Normalpris 799,95

KitchenAid Køkkenvægt Rød Op til 10 kg med 1 grams intervalg. gram og OZ Normalpris 1.299,-

Luigi Bormioli gin & tonic glas 4 stk. 80 cl. Normalpris 329,95

KØKKENVÆGT

398,-

698,SPAR 801,-

4 STK. GIN & TONIC GLAS

Peugeot kværnsæt Paris salt- og peberkværn Choko, 18 cm. 10 års garanti. Normalpris 739,95

198,SPAR 131,95

SPAR 901,-

KVÆRNSÆT

398,SPAR 34195 Dejdispenser 0,7 Ltr. Genial til dosering af dej. Bl.a. cup cake eller pandekager Normalpris 99,95

Lion Sabatier Phenix knivsæt 3 knive sort/træ, kokkekniv 20 cm. Universalkniv 13 cm. Urtekniv 9 cm. Normalpris 999,95

KNIVSÆT

DEJDISPENSER

18,-

498,SPAR 50195

SPAR 81,95 Pillivuyt Serveringsfad nr. 12 33 cm. Normalpris 399,95 Le Gourmet støbejernspande vælg mellem alm. stegepande 28 cm. eller grillpande 25 cm. Passer til alle varmekilder. Før op til 699,95

SERVERINGSFAD

198,SPAR 25195

FRIT VALG

298,-

SALATSKÅL

SPAR 40195

198,SPAR 20195

FADSÆT

298,SPAR 19195

Kvadratfadsæt nr. 2 og 3 Normalpris 489,95

Pillivuyt Salatskål Nr. 9, 2 Ltr. 24,5 cm Normalpris 399,95


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 25

TILLYKKE i Aars MED DE

ØNSKER

Rosendal Termokande Grand Cru 1,0 Ltr. Dress blues støvet grå, eller aqua. Normalpris 499,95

Kähler Vase Kabell 12,5 cm 58,Normalpris 14195

B.W Rosamunde skål Skål ø 15,7 cm Normalpris 169,95

SKÅL

48,SPAR 12195

19 cm 98,Normalpris 25195

TERMOKANDE

8 ÅR

26,5 cm 148,Normalpris 35195

198,-

26,5 CM

148,-

SPAR 30195

SPAR 35195 FRIT VALG - 4 ENS Rosendahl Stel Grand Cru 4 stk. Middagstallerkner Ø 27 Normalpris 679,95

398,95 SPAR OP TIL 401

FRIT VALG 6 STK

348,SPAR 37170

Frokosttallerkner Ø 23 Normalpris 599,95 Pastatallerken Ø 25 Normalpris 719,95

Holmegaard Glas Cabernet Design: Peter Svarrer. Hvidvin 36 cl, rødvin 52 eller 69 cl. Normalpris pr. stk. 119,95 Vand 35 cl. Normalpris pr. stk. 89,95

Kaffekop med underkop 26 cl. Normalpris 799,95

ØNSKER

TILLYKKE MED DE

i Aars Eva Trio Sautergryde Dura Line 4 ltr. Fremstillet af anodiseret aluminium med slip-let-belægning. Jævn varmefordeling med utrolig god varmeleder. Let at rengøre. Til alle varmekilder Normalpris 799,95

Eva Solo Krus Lungo 2 stk. 23 cl. Porcelæn med silikon. Tåler maskinopvask. Grå, pomegranate, faded green eller sort. Normalpris 199,95

2 STK. KRUS

98,-

Eva Trio Bradepande 29x36 cm. Støbt i aluminium med Slip-Let- belægning. Greb hele vejen rundt. Tåler maskinopvask Normalpris 699,95 Rist 23,5x31 cm Rustfrit stål Tåler maskinopvask Normalpris 169,95

8 ÅR BRADEPANDE INKL. RIST

298,SPAR 57190

GRYDE

398,-

SPAR 10195

SPAR 50195

Evatrio Stel Legio Nova. Brudgaranti

Eva Trio Legio Nova. 2 stk. 34 cl. Normalpris 259,95

Kop 30 cl. eller Desserttallerken 19 cm. Normalpris 99,95

4 STK.

FRIT VALG - 4 ENS

298,-

4 STK.

95 SPAR OP TIL 301

Dyb tallerken 22 cm eller Frokosttallerken 22 cm. Normalpris 119,95

KRUS

98,SPAR 101

95

Middagstallerken 25 cm Normalpris 129,95 Middagstallerken 28 cm Normalpris 149,95

4 STK.

4 STK.

4 STK.

4 STK.


Aars Avis

SIDE 26

21. OKTOBER 2020

TILLYKKE MED DE

ØNSKER Poul Pava Termokrus 2 stk. Hvid eller sort Normalpris 199,95

8 ÅR

Raw Vandflaske 0,65 ltr. Lysegrå Normalpris 59,95

Poul Pava Vandglas 4 stk. 36 cl. Great guys Normalpris 169,95

VANDGLAS 4 STK.

38,-

VANDFLASKE

SPAR 13195

28,SPAR 3195

FRIT VALG PR. ÆSKE

Poul Pava Skål 2 stk. Hvid eller sort pr. æske Normalpris 199,95

38,-

Raw Vase Blå eller Rosa H. 16 cm Normalpris 99,95

SPAR 16195

Raw Fad Nude 34 cm Normalpris 299,95

FAD

48,SPAR 25195

VASE

28,SPAR 7195

RAW Mini skål 3 stk. 7,5 cm. Blå, grøn eller brun. Normalpris 149,95

FADSÆT

24995

3 STK. MINISKÅLE

SPAR 250,-

9995 SPAR 50,-

RAW Fadsæt 2 stk. 38 x 2,5 cm Blå, grøn eller brun Normalpris 499,95

MIDDAGSTALLERGEN

SKÅL

7995 RAW Middagstallerken Blå, grøn og brun 28 cm. Normalpris 129,95

98,-

RAW Krus 4 stk. 35 cl. Blå, grøn eller brun. Normalpris 319,95

SPAR 50,-

SPAR 5195

4 STK. KRUS

19995 SPAR 120,-

Raw Høj skål 19,5 cm. Blå, grøn eller brun. Normalpris 149,95


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 27

TILLYKKE MED DE

ØNSKER Bitz Bestik 16 dele Rosaguld 4 knive, 4 gafler, 4 skeer og 4 teskeer. Normalpris 799,95

BITZ Gulvvase 50 cm. høj i blå stentøj, med blank reaktiv glasur. Vasen er imponerende smuk med farverige blomster som liljer og solsikker, med arstidens gerne eller som dekoration i sig selv. Normalpris. 1499,-

GULVVASE

998,-

BESTIK

298,-

8 ÅR

Södahl Håndklæde Fragment ash 50x100 cm Normalpris 149,95

HÅNDKLÆDE

38,-

SPAR 11195

SPAR 501,-

SPAR 50195 Lyngby krystal Ølglas 4 forskellige special ølglas eller 4 stk. ølglas dark beer 57 cl. Normalpris 149,95

Rosti Skålesæt Nordic berry. 4 dele 2 ltr. og 3 ltr. incl. låg Normalpris 369,95

FRIT VALG 2 ÆSKER

148,-

Skindtaske Lækker skindpung i en komfortabel størrelse med mange anvendelsesmuligheder - brug den til kosmetik, som clutch, som herretoilettaske, et penalhus til arkitekten eller bare til at holde sammen på småtingene. 24 x 17 cm. Normalpris 549,95

SPAR 15190

SKINDTASKE

148,-

SKÅL SÆT

198,-

SPAR 40195

SPAR 17195

Funktion Kaffekværn 160 Watt. sort til 70 gram kaffe, hvilket svarer til 11 kopper.

Nuance 4 stk. multigafler 2 stk. træskeer, eller 2 stk. smørerkniv Normalpris op til pr. æske 129,95

Nordic Sense Stavblender Handy stavblender 800 watt. med DC-motor, turbofunktion og trinløs hastighedsjustering, 700 ml. målebæger, minihakker og piskeris. Normalpris 499,95

TRÆBESTIK PR. ÆSKE

38,-

STAVBLENDER

248,SPAR 25195

SPAR 9195

Normalpris 249,95

KAFFEKVÆRN

98,-

SPAR 15195

Funktion multihakker 7 i 1 multihakker med snitte-, rive- og spiralizer funktion Normalpris 499,95

MULTIHAKKER

148,SPAR 35195

Forskærersæt 3 dele Forskærerkniv, forskærergaffel samt strygestål Normalpris 599,95

Funktion Skærebræt 40 x 27 x 2 cm. Ahorntræ Normalpris 299,95

FORSKÆRERSÆT

SKÆREBRÆT

SPAR 35195

SPAR 20195

248,-

98,-


Aars Avis

SIDE 28

21. OKTOBER 2020

TILLYKKE i Aars MED DE

ØNSKER OBH Nordica personvægt Måler vægt, BMI og fedtprocent. Vægten har hukommelse op til 8 personer. Max 150 kg. Normalpris 499,95

8 ÅR

OBH High-speed blender Type 6830 . Ultimate Compact. 1200W. Både til at knuse is og blende en cremet suppe. Med 3 forudindstillede programmer. Incl. 1,2 ltr.beholder samt 0,6 ltr. beholder til to-go. Normalpris 1999,-

PERSONVÆGT

198,SPAR 301

Tefal Steamer Access Steam First. Type DT6130EO. Klar på 15 sek. 1300W. Normalpris 499,95

95

BLENDER

798,-

STEAMER

298,-

SPAR 1201,-

SPAR 20195

OBH Nordica Fladjern Easyliss. 3 m lang ledning til fleksibel styling. Afrundede kanter gør det nemt både at krølle og glatte håret. Keramiske plader for friktionsfri styling og ekstra glans. Maks. temperatur 200 °C Låsefunktion Normalpris 499,95

WMF Bestik Philadelphia. 60 dele. 12 knive, 12 gafler, 12 spiseskeer, 12 teskeer og 12 kagegafler. Produceret af tysk kvalitetsstål. Tåler maskinopvask. Blankt rustfrit stål. Normalpris 2599,-

FLADJERN

198,-

60 dele

SPAR 30195

BESTIK - 60 DELE KOMPLET TIL 12 PERS.

798,-

OBH Sandwich Maker Onyx Type 6889. Med panini, non-stick plader. Normalpris 499,95

SPAR 1801,-

SANDWICH MAKER

248,-

OBH Nordica hårtørrer Easywave. 3 varmeindstillinger og 2 hastighedsindstillinger. 2,8 m lang ledning til fleksibel styling. Smalt fønnæb til koncentreret luftstyring. Kold luft-funktion Kraftfuld motor på 2200 W Normalpris 499,95

WMF Steakbestik 12 dele. Rustfrit stål. 6 knive med grillskær og 6 gafler. Normalpris 799,95

SPAR 25195

WMF Stegepande Nordic Profi. Med non-stick belægning, til alle varmekilder. 24 eller 28 cm. Normalpris op til 599,95

HÅRTØRRER

198,-

STEAKBESTIK 12 DELE

STEGEPANDE

198,-

SPAR 30195

SPAR 40195

OBH Nordica Trimmer Model 5592. Attraxion Control. Ekstra skarpe blade i rustfri stål med titaniumbelægning, formet i optimal klippevinkel til effektiv klipning. 35 længdeindstillinger. 60 min. ledningsfri brug pr. opladning. Vaskbar. Normalpris 599,95

WMF Provence Plus grydesæt 9 dele. 18/10 Cromargan rustfrit stål. 1,5 ltr. kasserolle, 2,0 ltr. - 3,5 ltr. og 6 ltr. gryde. Til alle varmekilder. Normalpris 3989,95

GRYDESÆT

TRIMMER

298,SPAR 301

95

798,SPAR 319195

298,SPAR 50195


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 29

8 ÅR

TILLYKKE i Aars MED DE

ØNSKER BOSCH Håndstøvsuger BHN14N. 14,4V. Lille og alsidig støvsuger som er let og bruge. Genopladelig Normalpris 779,95

BOSCH Stangstøvsuger BCH65RT25A. Athlet, 25,2V. Ledningsfri støvsuger, med samme rengøringsresultat som en almindelig støvsuger. Holdbar + genopladelig batteri og hurtig opladning. Med EasyClean system. Normalpris 3199,-

STANGSTØVSUGER

1599,SPAR 1600,-

BOSCH Støvsuger Model B6S20212. Easyy`y Allergy. Poseløs støvsuger kan rumme 1,4 ltr. Hepa-filter og nem at rengører. Kombimundstykke samt fuge- og møbelmundstyke. Normalpris 2199,-

STØVSUGER

1099,SPAR 1100,-

HÅNDSTØVSUGER

38995 SPAR 390,-

BOSCH Stavblender Model MS64M6170. 1000W. Justérbar hastighed med 12 trinløse indstillinger. Ekstra turbo knap. Quattroblade teknologi med 4 skarpe knive. Incl. minihakker, ballon piskeris og målebæger. Normalpris 1199,-

SPAR

STAVBLENDER

59995 SPAR 599,-

BOSCH Powerblender Model MMBH4P3B • 1600 watt motor/2,2 hk • 3 specialprogrammer • Fra friske grøntsager til suppe på 7 min. • Program til sorbetis • Sunde smoothies på under 30 sek. Normalpris 3099,-

POWERBLENDER

50 % HÅNDMIXER

264

95

SPAR 265,-

1549,SPAR 1550,-

BOSCH Håndmixer Model MS6CA4150. 5 hastigheder og turbo. Kraftfuld og støjsvag. Inkl. piskeris og dejkroge. 450 watt. Normalpris 529,95

BOSCH Elkoger Model TWK7603. Sort. Model TWK7601. Hvid 1,7 ltr. Skjult varmelegeme. Aftageligt kalkfilter. 2200 watt. Normalpris 479,95

ELKOGER

23995 SPAR 240,-

Simens Fuldautomatisk kaffemaskine TP507R04. Simpel touchbetjening -vælg styrke/kopstørrelse og tryk start. Med display. Keramisk kværn. SensoFlow - elektronisk varmelegeme. Let rengøring. Normalpris 9999,-

INTROPRIS

4999,SPAR 5000,-


Aars Avis

SIDE 30

ØNSKER

CTX PANDE

598,SPAR 451,CTX 28 cm. Bund og sider har samme tykkelse, hvilket giver bedre varmefordeling og dermed hurtigere opvarmning af maden. Indvendig stratanium non-stick belægning. 5 års garanti Normalpris 1049,-

CLASSIC PANDE

298,-

21. OKTOBER 2020

i Aars

TILLYKKE MED DE

8 ÅR

Scanpan Forskæresæt Forskærekniv & forskæregaffel Normalpris 699,95

FORSKÆRESÆT

298,SPAR 40195

Torsdag

SPAR 40195

29/9

Classic 28 cm. Aluminium med stratanium non-stick belægning. Alle typer køkkenredskaber kan anvendes. Tåler ovnvarme op til 260o C PFOA-fri. 5 års garanti. Til alle varmekilder undtagen induktion Normalpris 699,95

CORONA VENLIGT SELVFØLGELIG! Scanpan suppegryde 10 ltr. Rustfri stål med glaslåg. Til alle varmekilder. Normalpris 999,95

SPAR

-40%

SAUTERPANDE

698,-

CTX Sauterpande 28 cm. Aluminium med stratanium non-stick belægning. Alle typer SPAR 751,køkkenredskaber kan anvendes. o Tåler ovnvarme op til 260 C PFOA-fri. 5 års garanti. Til alle varmekilder undtagen induktion Normalpris 1449,-

SISTEMA TILLYKKE

ØNSKER MED DE

8 ÅR

SISTEMA

Sistema drikkedunke 800 ml. flere farver Normalpris 59,95

DRIKKEDUNK

SUPPEGRYDE

398,-

PÅ ALT SCANPAN

SPAR 60195

DAGENS TILBUD MANDAG 26. OKTOBER

TIRSDAG 27. OKTOBER

TOR-LØR ONSDAG 28. OKTOBER 29-31. OKTOBER

28,-

PÅ ALT I BUTIKKEN

SPAR 3195

SISTEMA

MADKASSE

28,-

Sistema Madkasse 2 ltr. lunch box. Flere farver. Normalpris 49,95

SPAR 2195

SISTEMA

Sistema opbevaring 6 pack. OPBEVARING Normalpris 129,95

68,SPAR 6195

OPBEVARING

148,SPAR 10195

SISTEMA

Sistema opbevaring Bake It 7 pack. Normalpris 249,95

-25% -25% -25% -20% PÅ ALLE IKKE I FORVEJEN NEDSATTE VARE

PÅ ALLE IKKE I FORVEJEN NEDSATTE VARE

PÅ ALLE IKKE I FORVEJEN NEDSATTE VARE

PÅ ALLE IKKE I FORVEJEN NEDSATTE VARE


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

LÆSERBREVE

SIDE 31

KØR SELV-FERIE

Vi har selv budt HOFOR velkommen

I SAMARBEJDE MED

Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen.

COVID-19

Vi tager forbehold for evt. restriktioner, der kan påvirke faciliteter og ydelser på hotellerne!

Julemarked i Lübeck fra 23.11.2020

Lodsejerne Torben Myrup og Per Haugaard Sørensen, Gundersted skriver om HOFOR vindmøller: Der har været mange kritiske røster omkring Hovedstadens Forsyningsselskab (HOFOR), for eksempel i læserbreve, hvorfor de har kastet deres øjne på Vesthimmerland. Vi forstår, at man som nærmeste nabo til planlagte vindmøller har mange spørgsmål og er usikker på, hvad det betyder for en selv, sin bolig og lokalområdet. Alt det vil vi forhåbentlig få lejlighed til at redegøre for, når processen kommer dertil. Men blot for at rette op på den udbredte misforståelse omkring HOFORs ”griske” blik på vores område i Vesthimmerland, føler vi behov for at få nogle faktuelle ting på plads. Det er ikke HOFOR, som har kastet sit blik på Vesthimmerland. Det er os lodsejere, som har kastet vores blik på HOFOR. Det er os, via vores netværk, som har kontaktet HOFOR. Og hvorfor så det? Vesthimmerlands Kommune har for mere end 20 år siden besluttet, at det var fint at opsætte vindmøller i vores område her mellem Gundersted, Bjørnstrup og Blære. Derfor har vi haft 11 vindmøller stående i mange år. Som på andre anlæg og teknologier, bliver der udviklet og optimeret. Heldigvis for det. HOFOR forventer i øvrigt at nedtage et tilsvarende antal møller i lokalområdet, som det der bliver opført. Vesthimmerlands Kommune har så i deres seneste lokalplan vedtaget, at om-

Værelse med balkon

Strandhotel ved Østersøen Per Haugaard Sørensen.

Torben Myrup.

rådet stadigvæk er velegnet til vindmølledrift. Det har de i øvrigt, trods temamøde med fagligt input, objektiver og subjektive holdninger, valgt at holde fast i. Os lodsejere fik efter lokalplanens vedtagelse henvendelse fra vindmølleudviklere omkring området. Vi kunne ikke nå til enighed med dem. Aftalen var, efter vores bedste vurdering, ikke attraktiv nok. Hverken for os selv men ikke mindst lokalområdet. Der var mange ting, som gjorde, at vi ikke ville indgå et samarbejde med dem. Men heldigvis lærte vi hvilke ting, som var vigtige, for at vi ville lægge jord til et projekt med nye vindmøller. Derfor spurgte vi vores netværk, om man kendte til opstillere som kunne matche vores ønsker. Og det var der. Derfor rakte vi ud til HOFOR. Og vi kunne relativt nemt nå til enighed om de ønsker, vi hver især havde til et samarbejde. HOFOR bliver lidt beskyldt for, at de flytter deres problem væk fra deres egen baghave. Men det er trods alt en global verden, vi lever i. Vi producerer også en del mere svinekød,

mælk og minkskind, end vi selv forbruger i kommunen. I øvrigt er vi oplyst om, at HOFOR allerede har tre vindmølleparker i drift i København foruden at være langt i planlægningen af to havvindmølleparker i Øresund tæt på København. Man kunne også stille sig selv et spørgsmål. Hvis nu at os to lodsejere, selv havde forsøgt at lave et projekt, ville det så have gjort en forskel på holdningen i lokalsamfundet? Fakta er, for at opnå de bedste vilkår for naboer og lokalområdet i sin helhed, har det været ekstremt vigtigt for os at finde den rigtige partner. En partner med flere formål end kun de økonomiske, nemlig den grønne omstilling. Samtidig med det en partner som har en fælles langsigtet forståelse for netop vores lokale projekt foruden de økonomiske muskler til at realisere projektet. Det har efter vores bedste overbevisning aldrig været realistisk for os at løfte selv, men alene været muligt ved en fælles udvikling af projektet sammen med en stærk og loyal samarbejdspartner. Derfor har VI valgt HOFOR.

Kimbrertorvet som prøvesten Hans Peder Nielsen, Jyllandsgade 22, Aars, er spændt på, om kommunen lytter til borgerne: Vesthimmerlands Kommune har opfordret borgerne til at give deres mening til kende angående to projekter til en eventuel overdækning af dele af Kimbrertorvet i Aars. De fleste og vægtigste indlæg i debatten taler fuldt forståeligt og velargumenteret imod et så kraftigt

overgreb på et alt i alt vellykket torv. Der er også fremkommet alternative muligheder til et overdækket byrum. Hvorfor afvises ideen om at placere den overdækkede hal i Bymidten, der kun kan forbedres, uden videre begrundelse? Eller hvad med at placere overdækningen i hullet mellem Tokesvej 1 og 3. Det ville ikke ødelægge Kimbrertorvet, men forbedre det ved at udnytte et tomrum, der skriger efter at blive fyldt ud, og give mu-

ligheder for aktiviteter såvel på det åbne, udendørs torv og som i det tilstødende overdækkede område. Det skal blive interessant at følge om borgernes tilkendegivelser bliver taget alvorligt. En prøvesten er en prøve eller et kriterium, der bruges til at bedømme kvaliteten eller ægtheden af noget. Kimbrertorvsprojektet er blevet en prøvesten, der vil afsløre om høringen er skindemokrati eller nærdemokrati?

Maritim Club Hotel Timmendorfer Strand HHHH i Nordtyskland Brusende bølger og et hav af aktivitetstilbud: Omgivelserne med udsigt over Lübeckerbugten er oplagte til spadsereture langs strandpromenaden (500 m), golf under den høje himmel på Golfpark Ostsee (6 km) eller en udflugt til den historiske bydel i Lübeck (20 km). På hotellet starter dagene med champagnebrunch, og siden kan I vælge frit mellem aktiviteter som vandaerobic, bowling, aftenshows og meget mere. Børnene kan glæde sig til børneklubbens mange lege, temadage og udflugter. Valgfri ankomst t.o.m. 19.12.2020 samt 2.1.-29.5.2021. Kurafgift maks. EUR 3,- pr. person pr. døgn.

2 nætter 1.299,-

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.699,Pris uden rejsekode 1.849,-

• 3 overnatninger • 3 x champagnebrunch • 3 x 3-retters middag/buffet • Stort aktivitetsprogram • 50 % rabat på greenfee • Børneklub (3-12 år) Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-6 år gratis. 2 børn 7-12 år ½ pris. Maks. 2 børn pr. værelse.

Kroferie på Sydhavsøerne

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.299,-

Pris uden rejsekode 1.449,-

The Cottage HHH i Nysted på Lolland Den hyggelige bindingsværkskro The Cottage med de karakteristiske skorstenspiber og det hvide stakit blev opført i 1908. Her er jeres kroferie lagt i naturens smukkeste rammer kun et stenkast fra stranden ved Nysted Nor, og på en gåtur langs vandet til for eksempel den lille, hyggelige Nysted Havn (1 km) kan I nyde en storslået udsigt over mod Ålholm Slot.

• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 x 2-retters middag • 1 x 3-retters middag • Værelse med terrasse og tekøkken

Ankomst ons-fredage t.o.m. 11.12.2020 samt 10.3.-25.6.2021.

Dansk herregårdsferie Julemarked i Tivoli åbner 13.11.2020

Kun slutrengøring.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.049,-

Pris uden rejsekode 1.199,Tillæg vær. med balkon fra 200,• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • Velkomstkurv på værelset

3 nætter 1.399,4 nætter 1.849,- Ankomst fredage og lørdage t.o.m. 18.12.2020 samt 8.1.Hotel Schæffergården HHHH Nordsjælland 18.6.2021. Valgfri 9.-16.10. Romantiske rammer og Danmarks største attraktioner 2020, 12.-27.2., 31.3.-3.4. inden for rækkevidde: Det er essensen af en miniferie samt 13.-14.5.2021. på det historiske jagtslot Schæffergården, der ligger næsten klos op ad Dyrehaven og tæt på alle perlerne i Nordsjælland, langs Strandvejen, Øresund og i hele Storkøbenhavn. Nyd en ferie med hyggelige gåture i dyreskoven og måske en tur til Korsbæk på Bakken (4 km). Hotellet er smukt beliggende kun 12 km fra Københavns centrum.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Bestil nu på

Rejsekode: AARSAVIS

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.


Aars Avis

SIDE 32

HORNUM

21. OKTOBER 2020

HAUBRO

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

De 17 verdensmål set med uddannelsesøjne Tre skoleledere giver bud på, hvordan målene nås HORNUM: Kulturhus Søttrup i Hornum fortsætter rækken af arrangementer med fællesnævneren ”FNs 17 Verdensmål”. Denne gang er pilen dog rettet mod helt lokale emner. Lederne på tre lokale skoler får ordet, og giver et bud på, hvordan skolerne og vi andre når verdensmålene. Det sker torsdag, 22. oktober.

Rektor for Vesthimmerlands Gymnasium, Jette Rygaard, direktør for Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, Ulf Givskov Bender, og forstander for Himmerlands Ungdomsskole i Haubro, Jesper Laubjerg, taler alle ud fra emnet: Hvordan klæder vi unge på til fremtiden? De lægger vægt på bæredygtig uddannelse og uddannelse i bæredygtighed.

NØRAGER

Ud over Kulturhus Søttrup er de tre skoler medarrangører. Det gælder også Hornum Borgerforening, Ulstrup Sogns Menighedsråd og Erhverv Væksthimmerland. Oprindelig var der planlagt fællesspisning i forbindelse med arrangementet. Men det er grundet Covid-19 aflyst.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Syng dansk i Nørager

Værker af John Silver er en del af udstillingen i Nørager.

Afrika-kunst vises i Nørager NØRAGER: Nørager Kultur-og Medborgerhus ”Kig” Ind har fernisering på en udstilling af afrikansk kunst og kunsthåndværk på søndag, 25. oktober. Foreningen og aftenskolen Afro-Art.dk, står bag udstillingen. Det nordjyske galleri Glocal Art har udlånt nogle af sine malerier.

Der er tale om malerier udført af professionelle kunstnere. Der udstilles kunst fra både Vest- og Østafrika, bl.a. af John Silver fra Kenya, hvis malerier har et surrealistisk og drømmende skær, og som indgår i samlingen på Victoria & Albert Museum i London.

AFLYSNING

”Syng-Sammen” i sognehuset, Hornum Torsdag den 29. okt. er aflyst grundet Covid-19

I stedet vil der i november være mulighed for aftensang- og musik i kirkerne, onsdage kl. 17.00-17.30. Nærmere annoncering følger. Venlig hilsen på Menighedsrådets vegne Anne Elisabeth Appel

NØRAGER: Musiker og foredragsholder Flemming Baade fortæller om danske sange, og synger og spiller mandag, 26. oktober i ”Kig Ind” i Nørager. Flemming Baade vil fortælle om den danske sangtradition med Højskolesangbogen, visetradition, revyviser m.m. Det hele krydres med sange og viser af Flemming Baade, der har levet af sit arbejde med musik i 20 år. Arrangører er ”Kig Ind” og Nørager Pensionistforening.

Rasmus Bach Søager med ML Prisen og blomster.

Haubro-lærling er tildelt fornem pris Af Ture Damtoft HAUBRO: Rasmus Bach Søager er blevet tildelt Metal Industriens Lærlingepris (ML Prisen). Den 27-årige industri-

SKIVUM

BLÆRE

Mangler du tryksager? - Flyers - Plakater - Visitkort Hurtig levering... Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Skimmel i Skivum Kirke SKIVUM: Skivum Kirke er ved at blive udredt for skimmelsvamp. Kirken søges derfor brugt så lidt som

Flemming Baade optræder i Nørager på mandag 26. oktober.

tekniker fik prisen som en af kun tre lærlinge ved en ceremoni i København tidligere på måneden. Rasmus Bach Søager blev udlært fra TechCollege i Aalborg og lærepladsen

Grundfos i februar, og de indstillede ham til prisen. - Det var stort at få den pris, og jeg er da lidt stolt. Det betyder jo, at de synes, jeg har gjort det godt, siger Rasmus Bach Søager. Han blev introduceret til uddannelsen, da han efter et par ikke-gennemførte uddannelser kom på produktionsskolen Kongshøjgård som 21-årig. - Jeg var ikke vildt begejstret for at komme på produktionsskole som 20-årig. De havde så en gammel drejebænk, som jeg kunne stå ved, og foreslog, at jeg kunne tage uddannelsen som industritekniker. Det har været fedt at finde noget, jeg er god til. Jeg har prøvet gymnasiet, men det var ikke lige mig. Der var for mange bøger, og med den her uddannelse har jeg stadig mulighed for at læse videre, siger Rasmus Bach Søager. Han føler, han er kommet på rette hylde, og ML Prisen er en bonus. - Det betyder alt at få den succesoplevelse at være god til noget. Det er ikke særlig sjovt ikke at gennemføre, og jeg egnede mig helt klart bedre til en håndværksuddannelse end noget bogligt. Det er heldigvis ved at vende, at alle skal på gymnasiet, for der er rigtig mange muligheder i erhvervsuddannelserne, siger Rasmus Bach Søager, som nu arbejder i Støvring.

muligt mens arbejdet står på, og den planlagte gudstjeneste på søndag 25. oktober er af samme årsag flyt-

tet til Blære Kirke, oplyser sognepræst i Skivum, Giver og Blære sogne, Mette Alma Holmstrøm.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Salmebroderier udstilles i Blære BLÆRE: Et projekt over flere år er nu på turne i kirkerne - og er nået til Blære. Det er ”Broder en linie fra din yndlingssalme”. Med projektet opfordres man til at give sig tid til at finde sin linie i en salme, fordybe sig, brodere og sidst sende sit broderi ind som en broderet firkant. Firkanterne er samlet til seks tæpper, som nu kan ses i Blære Kirke frem til december. - Gå, cykel eller kør omkring Blære Kirke, som er åben i dagtimerne, og nyd

genkendelsens glæde ved gode salmelinier, eller bliv inspireret til selv at gå hjem og være kreativ med nål og tråd, tegning eller maleri, siger sognepræst Mette Alma Holmstrøm, som er begejstret for initiativet. Man kan også tage salmebogen frem en eftermiddag og finde sin egen yndlingslinie., siger sognepræsten og oplyser, at det påtænkes at lave et kreativt arrangement i løbet af den tid de broderede tæpper er udstillet i Blære Kirke.

Blære Kirke er frem til december ramme om en udstilling af salmebroderier - broderede firkanter som er samlet i smukke tæpper.


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 33

SPORT Nørager/Rørbæk har god chance for oprykning Fodbold Serie 2 Vaarst/Fjellerad - Nørager/ Rørbæk IF 2 - 3 (0 - 1) Af Ture Damtoft Det holdt hårdt, men Nørager/Rørbæk tog de tre point på udebane mod bundholdet Vaarst/Fjellerad lørdag 17. oktober. Nummer to i puljen scorede til pauseføringen 0 - 1 kort før pausen, og så ventede man egentig bare på en udbygning af føringen mod holdet, der inden kampen lå næstsidst. Men hjemmeholdet havde æren at spille for, og det gjorde de i dén grad. Nørager/Rørbæk fik kamp til stregen og mere til, for efter 60 minutter kom bolden over målstregentil stillingen 1 - 1.

Jubel hos hjemmeholdet og en anelse frustration hos udeholdet. 16 minutter senere scorede Vaarst/Fjellerad til 2 - 1, og det begyndte at ligne et overraskende resultat. Et straffe til Nørager/ Rørbæk og en 10-minutters udvisning til hjemmeholdet i det 82. minut vendte kampen på hovedet. Nørager/Rørbæk udlignede til 2 - 2, og i undertal kunne hjemmeholdet ikke holde stand og måtte indkassere det tredje mål til slutresultatet 2 - 3 lige før tid. Dermed bevarede Nørager/Rørbæk chancen for selv at afgøre kampen om den ene direkte oprykningsplads. Den kamp er med Kvik/ Aalestrup, som på lørdag kommer på besøg på Nørager IF’s Anlæg, i hvad der må formodes at blive et brag af en kamp.

Vinder udeholdet er Kvik/Aalestrup sikre på oprykning, ellers fortsætter kampen til sidste spillerunde. - Der bliver da lidt på spil. Det er jo nærmest en finale, og vi skal have tre point for selv at kunne afgøre det i den sidste kamp mod Bælum. Vi har da troen på, at vi kan vinde, men det bliver en hård nød at knække, for de har været rigtig godt kørende i den sidste halvdel af sæsonen. Det er helt berettiget, at de ligger der, hvor de gør, men vi håber at kunne stikke en kæp i hjulet. Oprykning har aldrig været et tema for os. Vi er gået efter at vinde alle kampe, men til og med i lørdags har vi kigget nedad, fordi puljen har været så tæt. Matematisk kan vi stadig havne på den stiplede linje, men vinder vi kampen mod Kvik, kan vi selv afgøre det, siger træner Rico Kristensen.

Aars IK er i tæt kamp om at undgå nedrykning. Her er holdet i lokalopgør mod Nørager/Rørbæk, der kæmper med om oprykning.

Aars i tæt kamp mod nedrykning

Træner: Det unge hold skal lære voksen fodbold Fodbold

Serie 3 Aars IK - Bælum/Solbjerg 1 - 2 (0 - 2) Af Ture Damtoft

Nørager/Rørbæk har sagen om oprykning i egne hænder, men det kræver to sejre. Den første mod topholdet på lørdag.

Aars IK med ny junior turnering Fodbold Af Ture Damtoft Aars Idrætsklub lancerer en ny turnering for U13 piger og drenge. Den har fået det mundrette navn Technica Start Up Cup / By Jutlander Bank og skal holdes første gang i marts 2021. - Grundtanken bag turne-

ringen er, at vi giver klubberne mulighed for god matchning i overgangen til 11-mands fodbolden, og samtidig lave en turnering der giver deltagerne mulighed for at blive rystet godt sammen med en hel weekend fuld af fodbold og socialt samvær, siger Anders Christensen fra Aars IK. Turneringen er over to weekender med først pi-

gerne og så drengene. Niveauet er afstemt med holdene i Aars IK, hvor U13 drenge spiler i liga 3 og U13 pigerne i liga 2, og Aars IK forventer selvfølgelig at besætte alle otte pladser begge weekender. - Jeg har fået den første tilmelding, og det er Ry Boldklub, som har tilmeldt deres U13 drenge. Der er også kommet forespørgsler fra Seest ved Kolding. Vi sørger for et stærkt sportsligt setup, og med vores hovedsponsor i ryggen, er vi sikre på, at turneringen bliver en succes, siger Anders Christensen.

Aars Idrætsklub har lanceret en U13 turnering i samarbejde med Select og Jutlander Bank. Fra venstre Jannik Skammeritz Larsen fra Jutlander Bank, Anders Christensen og Jannik Riis fra Select Technica Football.

Der er hård kmap om placeringerne i Serie 2 i den pulje hvor bl.a. Aars Idrætsklub og Nørager/ Rørbæk er placeret. Efter en superstart på sæsonen kæmper Aars IK nu om at undgå kampe om nedrykning. Det unge hold tabte desværre fjerde kamp på stribe mod Bælum/Solbjerg 1 - 2 i søndags 18. oktober. Aars IK spillede med kampiver, men lidt for mange fejlafleveringer, lidt manglende skarphed og en masse sort uheld gav plads til udeholdet, der scorede i hhv. det 30. og 45. minut til pausestillingen 0 - 2. Træner Morten Freundlich piskede lidt kampgejst ind i sit hold i pausen, og Aars var lidt bedre med i anden halvleg. Bælum/Solbjerg forsvaret stod desværre godt imod presset fra hjemmeholdet, så selvom Aars fik scoret i det sidste minut, kunne de ikke nå at få i det mindste uafgjort. Med resultatet ligger Aars på sjettepladsen i puljen - en plads som betyder nedrykning eller kampe om at undgå det, afhængigt af placeringen indbyrdes mellem de 6. bedst placerede hold. Håbet om overlevelse er dog langt fra slukket. Der er to kampe igen og kun to point til de to hold

Træner Morten Freundlich tror på sine spillere.

over Aars - Foulum og Farsø/Ullits. Næste kamp er på udebane mod treeren i puljen Tjele Vest Sport på lørdag 24. oktober. Vinder Aars, eller får de samme antal point som Foulum, venter der et brag af et opgør om overlevelse, når Aars IK tager imod på hjemmebanen Sondrup Park i sæsonens sidste kamp lørdag 31. oktober. - Så bliver der go på den i kamp, siger Morten Freundlich, der stadig har masser af tro på sagen både på sine egne men især på spillernes og klubbens vegne.

- Da vi startede sæsonen, vil jeg påstå, at mit unge hold var det hold i rækken i absolut bedste fysiske form. De rutinerede hold begynder så at spille sig i form, og så bliver mine unge spillere udfordret, fordi det er første gang, de spiller mod seniorhold, som er kloge og nærmest ikke laver fejl. Det er en del af fodbold og en del af uddannelsen som voksen fodboldspiller. Så er spillet også stolpe ud, og vi har tre forsøg på overliggeren mod Bælum/Solbjerg, siger Morten Freundlich og er fuldstændig klar i spyttet om vejen frem. - Vi skal arbejde os ud af det. Vi skal tro på det, vi er gode til, så har vi absolut ligeså stor chance for at slå vores sidste to modstandere. Det bliver to helt lige kampe, og hvis vi stoler på det, vi er gode til, så har de svært ved at spille mod os. Jeg tror, spillerne stadigvæk har troen på, at de er gode nok. Det skal de have, for de er gode nok. Vi skal bare ud af bølgedalen nu, så har de prøvet det, og så går det hurtigere næste gang, de oplever det, siger Morten Freundlich.

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 34

21. OKTOBER 2020

SPORT

Towli golf og Ole-lå-i-hi Golf Vejrguderne bød på det fineste oktobersolskin, da feltet til årets Oktoberfest & Towli’ Golf drog til start på Himmerland Golf Klubs Old Course fredag, 16. oktober. Luften var frisk og sprød, men humøret var højt fra start - og det var meget passende, for arrangementet er kun for sjov. I Towli’ Golf spiller firemands hold Old Courses huller efter meget specifikke og forskellige forskrifter. Eksempelvis blev der på hul 1 spillet scramble, på hul 2 kunne gøres brug af et gratis kast undervejs, på hul 4 skulle de fire spillere dele sig op i to foursomes, på hul 6 skulle spilles med blot én hånd og så videre. Turneringsleder Maria Fjelstrup Kallesø var trukket i behørigt tyroler-outfit, og guidede deltagerne igen-

nem aftenens program, der bestod af en lækker wienerschnitzel ’mit alles’, et slag ” flag eller flag vær’ ” om lidt flere præmier og bagt æbletærte til dessert. Den ellers vanlige fællessang blev sprunget over i år, da det bare ikke er helt det samme gennem et mundbind. Præmierne, der var sponsorerede af Himmerland Golf Klubs Smiley Fond, blev fordelt efter nedenstående resultater, og slutteligt blev der ikke råbt de sædvanlige hurraer, men derimod givet en hjertelig, trefoldig jodlen - ”ole-låi-hi” - for dagens vindere. Stemningen var - trods det nedtonede koncept - præcis som den skal være til en oktoberfest - i top! Resultaterne (lige resultater blev afgjort matematisk): 1. Thøgers Tumlinger (Jesper Thøger Christen-

sen, Viggo Sørensen, Anne Marie Meldgaard og Lone Branick) 81 slag 2. Golf er Leth… (Steen Leth Pedersen, Peter Dahl, Pierre Søborg og Jens Kjærgaard Søndergaard) 81 slag 3. SlårLangt&Lige ApS (Peter Lorenzen, Vibeke Torp Lorenzen, Kai Edelved og Mette Edelved) 85 slag Ros til The Dream Team (Helle Pauli Linde, Aslak Linde, Preben Borregaard og Kate Borregaard), der ligeledes præsterede 85 slag, men havde brugt flere slag på de sidste tre huller. Der var rigeligt at holde styr på, så der blev ikke som vanligt dystet i at komme nærmest pinden på par 3 hullerne. Til gengæld blev der ved sindrig lodtrækning/udvælgelse præmieret et par hold, der ellers ikke var i præmierækken. De heldige her var Møllers Mestre og Hirtshals’ Helte.

Hornum Idrætsforening havde det meste af spillet på hjemmebane mod Valsgård og kom ofte frem til chancer.

Hornum må vente på oprykning efter uafgjort Fodbold Serie 3 Hornum - Valsgård 2 - 2 (0 - 0) Af Ture Damtoft

Præmievinder i Himmerland Golf Klubs Oktoberfest & Towli‘ Golf 2020 blev “Thøgers Tumlinger“, der består af Viggo Sørensen, Jesper Thøger Christensen, Lone Branick og Anne Marie Meldgaard.

Tre kampe tre sejre til Aars Håndbold 2. division damer Aars HK - Holstebro Håndbold 90 28 - 25 Af Ture Damtoft Det kunne ikke være en bedre sæsonstart for Aars Håndboldklubs 2. divisi-

ons damer efter tre sejre på stribe. I gårsdagens kamp mod Holstebro var Aars HK foran i en ellers tæt kamp. Der blev rykket lidt fra i anden halvleg, hvor føringen kom op på fire mål. Alle bød ind og var deltagende. Sejren var dermed en bred sejr i den forstand, at alle spillere havde modet

til at spille deres eget spil og tog de rigtige beslutninger i både forsvar og angreb. - Vi stod også godt til dem, og et hold som vores er vi nødt til at have alle spillere med og til at byde ind, når vi spiller mod større klubber, som Holstebro jo er. Det var en rigtig holdsejr til os, siger ”Tut” Nygaard fra det sportslige udvalg.

Hornum Idrætsforening måtte nøjes med 2 -2 mod Valsgård lørdag 17. oktober. Dermed glippede oprykningen til Serie 2 i denne omgang, men der er to kampe tilbage til at klare den sag. De omkring 150 tilskuere kunne ellers se et Hornum hold, der havde langt det meste af spillet og flere gang spillede igennem udeholdet. Valsgårds målmand havde en del redninger, og andre gange var Hornum ikke helt skarpe nok foran målet. Det var Martin kjær Christoffersen, da han lige efter pausen på oplæg fra Niclas Sigvardsen Nielsen tordnede bolden i mål via overliggeren til en fortjent føring til hjemmeholdet. Stor jubel og store smil hos hjemmeholdet og hjemmepublikum. Det fik dog en dæmper efter 63 minutter, da Valsgård scorede på et straffe-

Træner Christian Skriver.

spark. Otte minutter senere, mens Hornum havde en spiller udvist i 10 minutter for gult kort, kom udeholdet foran 1 - 2, og det så pludselig lidt farligt ud for Hornum. Et ufortjent nederlag og Valsgård ville være bedst indbyrdes, a point og dermed stå med en fordel i kampen om oprykning. Hjemmeholdet børstede det af sig og kæmpede videre, og efter 79 minutter scorede Mads Vigsø på oplæg fra Marc Kastrup Nielsen til slutresultatet 2 - 2. Det var ikke en beskidt kamp, men der blev gået til den, som det gule kort til

Hornum og de to gule og ét rødt til Valsgård viser. Efter kampen så Hornums træner Christian Skriver lidt skuffet ud, selvom han benægtede det. - Vi havde jo håbet på en sejr, men når vi kommer bagud, så kan vi ikke rigtig tillade os at være skuffede. Straffesparket til Valsgård var fair nok, men vi burde have afgjort den kamp. Vi havde det meste af spillet, og jeg synes, vi spillede os frem til flere chancer end dem, siger Christian Skriver, der stadig regner med oprykning uden at blive for overmodig. - Vi er lige indbyrdes med Valsgård på andenpladsen og går efter to sejre i de to sidste kampe. Jeg tror på, vi nok skal nå det, siger Christian Skriver. Faktisk kan Hornum nøjes med én sejr og tre point pga. bedre målscore. - Medmindre Valsgård går helt målamok, sagde Christian Skriver med et smil, inden han sluttede sig til holdet i omklædningsrummet. Næste kamp for Hornum er på udebane mod Hersom/Bjerregrav på lørdag 24. oktober, og så er der hjemmekamp i sidste kamp mod Klejtrup lørdag 31. oktober.

ER AVISEN UDEBLEVET?

Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 99 35 34 34

Tilskuerne på Hornum Stadion havde håbet på oprykningsfest men må vente lidt endnu.


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 35

SPORT

To ekvipager i finalerne Ridning Louise Kirshøj Kjær og Ryttergårdens Avanti fra Hornum Ulstrup Rideklub var i sidste uge til fi-

nalerne på Vilhelmsborg til Nord-Vest Box Cup. De endte med mandag i opvarmningsklassen - efter en helt fantastisk runde med en stilkarakter på 8,6

Louise Kirshøj Kjær og Ryttergårdens Avanti kom i finalen. Hvor det gik knap så godt.

- at gå videre til omspringning. Ekvipagen red med overblik og var fejlfri. De havde den hurtigste tid næsten tre sekunder til nr. 2. Igen med en stilkarakter på 8,6, hvilket betød, at de vandt klassen. Tirsdag, i finalen, fik de en ærgerlig bum i hovedrunden og gik ikke videre til omspringning, dog med en stil på 8,4. Karoline Jepsen Larsen og Mariko var ligeledes til Nord-Vest Box Cup, hvor de i mandagens opvarmningsklasse red en fin tur og endte som nummer syv. I tirsdagens finale red de en flot fejlfri tur med en stilkarakter på 8,5 og gik videre til omspringningen, hvor de samlet blev nummer fire - trods en misforståelse mellem rytter og pony på sidste spring. I weekenden 17. og 18. oktober var Kamilla Jepsen Larsen på Jolene til dressurstævne i Brønderslev, hvor de fik en andenplads i LA5 med 67,833 procent.

Aars Billard Klubs 3. Divisionshold bestående af Jan Bjørn, Thomas Johannesen, Kim Petersen og Flemming Raun fører rækken.

3. Division hold fra Aars topper rækken i Billard Weekenden har budt på mange flotte resultater Billard

Med to kampe tilbage kan Gundersted højest opnå en 6. plads.

Gundersted skal have to sejre Fodbold Jyllandsserien GUG - Gundersted 7 - 1 (1 -1) Af Ture Damtoft Den bedste placering Gundersted Idrætsforening er nu en sjetteplads i puljen, som muligvis kan resultere i kampe om at undgå nedrykning. Det ligger fast efter et nederlag til GUG i lørdags 17. oktober. Gundersted kom ellers foran med 0 - 1 efter tyve minutter og kunne gå til pause ved stillingen 1 - 1, hovr GUG havde udlignet 30 sek. før dommeren fløjtede for halvleg. Med et resultat på 7 - 1 til hjemmeholdet giver det sig selv, at anden halvleg var noget af en nedsabling af Gundersted. Det har været lidt af et mønster i sæsonen, at Gundersted kæmper godt og

holder stand i første halvleg, for så at tabe kræfterne i de sidste 45 minutter. Et mønster som formand Jørn Nymand Rask har en forklaring på. - Vi har måske 11 spillere, som har niveauet til Jyllandsserien. De spiller hver gang, de kan, men de bliver jo også skadet, og med så mange kampe i benene er der ikke kræfter til at give den fuldt ud i alle 90 minutter, siger formanden for Gundersted IF. For at undgå nedrykning kræver det to sejre af to mulige i sæsonens sidste to kampe. Det er endda kun nok til sjettepladsen, og der skal Gundersted så være den bedste for at få lov at kæmpe mod nedrykning. Uanset udfaldet er der ikke hverken ærgrelse eller panik i Gundersted. - Det var selvfølgelig en svær opgave vi kom på, og det er jo ikke en katastrofe at rykke ned i Serie1 for en landsbyklub som os, selvom

vi havde håbet på mere. Det er med oprejst pande, vi tager de to sidste kampe, og så må vi se, hvad der sker. Vi har før taget en nedrykning og vendt hurtigt tilbage igen, siger Jørn Nymand Rask, der også sender en tillidserklæring til træner Stefan Olesen, der overtog trænergerningen i foråret. - Stefan har gjort det fantastisk godt og fået en masse gode og unge spillere med. At det ikke er blevet til flere point, skal ikke ligge på hans skuldre, bredden i truppen er bare ikke stor nok. Men, der er en masse unge spillere, som nok skal komme frem. Vi ser fremad mod næste sæson, om det så bliver i Jyllandsserien eller Serie1, siger Jørn Nymand Rask. Den næste kamp for Gundersted IF er mod Hjørring på hjemmebanen Freja Park på lørdag 24. oktober - hvilket er den sidste hjemmekamp i denne sæson.

Aars Billard Klub har fået en rigtig god start på turneringssæsonen 2020 - 2021, hvor flere hold efter de første fire runder indtager førstepladsen i deres rækker. Senest har klubbens andethold, som spiller i 3. Division, konsolideret førstepladsen i rækken med en knusende hjemmebanesejr på 8-0 over Juelsminde. Der var på intet tidspunkt tvivl om kampens udfald, hjemmeholdet styrede opgøret fra start til slut. Holdet er indtil nu ubesejret og indtager en suveræn førsteplads i rækken. Holdet bestod af Jan Bjørn, Thomas Johannesen, Kim Petersen og Flemming Raun. Klubbens fjerdehold, som spiller i Serie 2, er lige så suveræne som 3. divisionsholdet. Holdet spillede i den forgangen uge deres tredje kamp i sæsonen, det var på udebane mod rækkens nummer to Arden 1. Opgøret endte med suveræn sejr på 6-2 til Aarsmandskabet, som også topper deres række. Mikael Toft, Dennis Post og Jan Jespersen sørgede med deres sejre for de to matchpoint til holdet. Der er spillet en enkelt kamp i Serie 3, hvor det var serie 3.5 som havde fordel af hjemmebane mod Arden 1. Det blev en meget lige og spændende kamp, som endte uafgjort 4-4, hvilket begge hold kunne

være tilfredse med. Preben (Marjos) Pedersen 16,00 i gennemsnit og Jørgen B. Andersen vandt deres kampe for hjemmeholdet. I Old Boys rækken har tre hold været i kamp. OB.1 måtte se sig besejret med 6-2 på udebane mod Arden 1. Jens Chr. Krogh stod for den enlige sejr til Aarsmandskabet. OB.3 led samme skæbne, men det skete på hjemmebane, hvor modstanderen var Ebeltoft. Ebbe Helenius stod her for den enlige sejr til hjemmeholdet. OB.9 spillede sig på hjemmebane op på førstepladsen i rækken efter at have besejret Arden 3. Hjemmeholdet vandt opgøret 6-2 efter sejre af Kaj Lykke Jensen, Jørn Jensen som er tilbage efter en del års pause og Grethe Jensen.

Individuelt Lars Højgaard spillede sig på hjemmebane videre til tredje runde i kampen om det individuelle Danske Mesterskab i Old Boys rækken. Lars Højgaard havde besøg af to modstandere fra Arden, som begge blev besejret i overbevisende stil, han er nu klar til tredje run-

de, som skal spilles i Skagen om 14 dage.

Kommende weekend Den kommende weekend byder på anden runde for Elitedivisionsholdet. Holdet skal på lørdag møde Vordingborg, som er en af aspiranterne til slutspillet, men hjemmeholdet vil byde gæsterne alt den modstand, de overhovedet kan. Søndag kommer der endnu et sjællandsk hold på besøg, nemlig Sorana fra Sorø. Spiller hjemmeholdet op til deres bedste, så er der gode muligheder for point i det opgør. Lørdag skal Thomas Johannesen spille individuelt kegler klasse A på hjemmebane. Thomas Johannesen får besøg af en spiller fra Juelsminde og en spiller fra Lemvig og han er på forhånd storfavorit til at vinde begge opgør og dermed avancere til anden runde. Klubformand Mikael Toft skal til Balling og spille anden runde i individuelt kegler klasse C. Modstanderen bliver her en lokal spiller samt en spiller fra Aulum. Der er også rigtig gode chancer for et videre avancement til formanden.


Aars Avis

SIDE 36

21. OKTOBER 2020

BOLIG

Ovenlysvinduer kan gøre ”En himmel til forskel” Ny digital oplevelse fra Velux Danmark gør dagslys håndgribelig BOLIG: Hvordan ser ”mere dagslys” ud? Svaret forsøger Velux Danmark at give i samarbejde med YellowUmwelt i det nye digitale inspirationsunivers En himmel til forskel. På den virtuelle vej Dagslysvænget inviteres danske boligejere til åbent hus i 3D. Her kan de gå på opdagelse i et hus, som minder om deres eget, og se forskellen med og uden ovenlysvinduer i boligens forskellige rum. Tilmed både i morgenlys,

Daglysvænget, huset med fladt tag.

midt på dagen og i den blå time. Undervejs får man information om de produkter og løsninger, man ser. Herunder estimeret pris for produkter og montering i de enkelte rum. - Evnen til at forestille sig effekten af mere dagslys og en friskere indeluft kan være en købsbarriere. Omvendt vil man meget nødigt undvære ovenlysvinduerne, når først man har dem. Med ”En himmel til forskel” har vi nu et digital værktøj, der hjælper boligejerne til at forstå, hvordan ovenlysvinduer skaber forbindelse til udelivet, fordeler dagslyset i boligen, forbedrer indeklimaet og skaber følelsen af mere plads, siger Per Mikael Åkesson, market director i Velux Nordic. ”En himmel til forskel”

Flere køber bolig trods Coronakrisen BOLIG: Coronakrisen har ikke sat danskernes boligdrømme på pause. Tværtimod. Både i landdistrikterne og i byerne har danskerne fået flere lån til køb af helårsboliger og sommerhuse. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Danskerne bruger i høj grad realkreditlån, når boligdrømmene skal opfyldes. I alt blev der i 3. kvartal 2020 givet knap 21.000 nye lån til køb af helårsboliger og sommerhuse. Det er 20 pct. flere lån end i samme periode sidste år. I landdistrikterne er antallet af lån steget med 26,5 pct. - i byerne med 16 pct. - På trods af corona har danskerne ikke holdt sig tilbage fra boligmarkedet. Dagens tal viser, at der i hele landet er blevet efterspurgt flere realkreditlån til at finansiere danskernes

boligdrømme. Der er især givet flere lån til boligkøb i landdistrikterne. Og det skal bl.a. ses i lyset af den seneste tids større interesse i sommerhuse, siger Ane Arnth Jensen, viceadmini-

Sælges/ udlejes

Parcelhus 206 m - 1 hal 500 m (m. faciliteter) - 1 hal 320 m2 (m. faciliteter). Sælges samlet eller udlejes hver for sig. Dalgaardsvej 2, Aalestrup 2

2

Tlf. 20 31 44 90

Danebo Aars 98 62 24 00

Vi gør os ekstra umage

strerende direktør i Finans Danmark.

Sommerhuse i høj kurs I landdistrikterne blev der i 3. kvartal givet godt 1.000 flere realkreditlån til køb

af sommerhuse i forhold til sidste år. Det svarer til en stigning på 75 pct. Men også i bykommunerne har danskerne lånt til køb af sommerhuse. Her blev der givet ca. 200 flere lån, sva-

rende til en stigning på 50 pct. - Det danske sommerhusmarked har oplevet et markant opsving under coronakrisen. Flere danskere har brugt

Bevar nedfaldne blade og red biodiversiteten BOLIG: Det er blevet efterår, og de danske haveejere oplever i disse dage, at deres græsplæne bliver dækket til af nedfaldne blade og kviste. For mange er det et irritationsmoment, der skal af vejen, men det forhindrer en del af dyrelivet i at kunne opholde sig i haven, hvis man fjerner blade og kviste fra jorden. - Mange haveejere bander over de nedfaldne blade, fordi det betyder arbejde

med at rode dem sammen og få dem væk i sække. Men bladene skal slet ikke væk. Bladene fungerer som lune dyner og føde for insekter og andre smådyr. De skaber derfor et fantastisk spisekammer for solsorten, som er afhængig af at kunne gå og vende blade og rode efter smådyr under dem. De isolerende blade er et oplagt levested for biller, edderkopper, bænkebidere og andre smådyr. Når solsorten skal finde føde, kan den

gå på opdagelse i bladene og finde en masse lækkerier, siger biolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen. Vil man som haveejer gerne se en solsort ude i sin have, kan man derfor med fordel give dem et bedre spisekammer.

Et paradis Mange haveejere har typisk en brændestabel eller en bunke med mursten stående i et hjørne af haven, hvor plæneklipperen og riven

er bygget i danske Unity, som er en gaming engine, der giver et fotorealistisk udtryk og muliggør videreudvikling til AR/VR-løsninger. Oplevelsen versioneres inden længe til det norske og svenske marked. Se universet på www.enhimmeltilforskel.dk

Om Velux Danmark Firmaet sælger og markedsfører Velux produkter i Danmark og på de nordatlantiske markeder. Alle produkter forhandles hovedsageligt igennem tømmerhandlere, byggemarkeder, samt gardin- og farvehandlere. Velux Danmark A/S er et selvstændigt aktieselskab under Velux Gruppen og beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere.

realkreditten til at investere i mere plads og luft omkring sig, som netop et sommerhus kan give, siger Ane Arnth Jensen. Men det er ikke kun sommerhuse, som danskerne låner til. I 3. kvartal blev der givet godt 17.500 nye lån til køb af huse og ejerlejligheder. I landdistrikterne blev der givet 10,6 pct. flere lån i forhold til sidste år, mens antallet er steget med 14,4 pct. i byerne. - Danskerne har fået flere realkreditlån til køb af helårsboliger. Det seneste år har stigningen i antallet af nye lån været lidt større i byerne end i landdistrikterne, siger Ane Arnth Jensen og afslutter: - Men dagens tal viser også, at udviklingen i hvor mange lån der gives til boligkøb i by og land, generelt følges godt ad. Og det er positivt, at realkreditten kan være med til at give danskerne på tværs af landet de hjem, de ønsker.

ikke kan nå hen. De steder er guld værd for dyrene, og biodiversiteten får lov at blomstre, fordi man netop ikke forstyrrer området. - Måske har man rester af mursten liggende, fra dengang huset blev bygget, eller de sidste teglsten fra da taget blev skiftet flere år tilbage. Men det gør slet ikke noget, for det er et paradis for bænkebidere, skovsnegle og edderkopper, siger Michael Carlsen. Så hvis man gerne vil være en dyre- og biodiversitetsvenlig haveejer, må man tage en beslutning om, hvor de nedfaldne blade og kviste skal ligge og være uberørt. Jo mere opryddet en have er, jo mere artsfattig er den også.


21. OKTOBER 2020

Aars Avis

SIDE 37


Aars Avis

SIDE 38

21. OKTOBER 2020

1<+(' LE NSVH

*

0RVHY¨QJHW /O %LQGHUXS $DUV

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

5HQRYHUHW HMHQGRP PHG KD RJ VNºQ QDWXU

3§ 0RVHY¨QJHW OLJJHU GHQQH GHMOLJH RJ QDWXUVNºQQH HMHQGRP GHU JLYHU MHU SODGV UR RJ JRGH UDPPHU WLO KYHUGDJHQ 8GHDUHDOHUQH HU KHOW SHUIHNWH WLO MHU GHU Q\GHU DW KDYH K\JJHOLJH RPJLYHOVHU RJ JRG SODGV RPNULQJ MHU 8GRYHU EROLJHQ HU GHU HW XGKXV PHG I\UUXP RJ RSEHYDULQJVSODGV +DOPODGH IUD S§ P ,VROHUHW JDUDJH KREE\UXP RJV§ IUD PHG YDUPHSXPSH 6WXHKXVHW HU UXPPHOLJW PHG EROLJHQV P IRUGHOW L «W SODQ VRP HU EOHYHW UHQRYHUHW IUD RJ VRP KHUDI IUHPVW§U NODU WLO MHU

1<+('

LE Qu

+LPPHUODQGVJDGH $DUV

6ROLG YLOOD L PLGWE\HQ

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

%

6WHQLOGKºMGDOHQ $DUV

8RYHUWUXIIHQ NYDOLWHWVYLOOD S§ VXEOLP EHOLJJHQKHG

+HU KDU , PXOLJKHGHQ IRU DW VOXWWH MHU WLO HW VNºQW RJ DWWUDNWLYW YLOODNYDUWHU KYRU , I§U HQ GHMOLJ EHOLJJHQKHG RJ HQ IDQWDVWLVN NYDOLWHWVYLOOD VRP EROLJ +HU HU VS¨QGHQGH P L IRUVNXGWH SODQ 2SIºUW L RJ PHG VWRU KHQV\QVWDJHQ WLO HQ YHGOLJHKROGHOVHVQHP KYHUGDJ 'HU HU SODGV WLO GH KHOW VWRUH IDPLOLHU PHG IRU¨OGUHDIGHOLQJ PHG HJHW EDG VDPW JRGH EºUQHY¨UHOVHU RJ \GHUOLJHUH EDGHY¨UHOVHU 6NºQQH VWXHU RJ HW IRUPLGDEHOW NºNNHQ DOUXP *RG EU\JJHUVDIGHOLQJ +HUWLO NRPPHU HQ VWRU JDUDJH

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

1<+('

0HG J§DIVWDQG WLO DOW L E\HQ OLJJHU GHQQH FKDUPHUHQGH YLOOD V¨UGHOHV JRGW SODFHUHW L $DUV +HU PºGHV , DI HQ VROLG UºGVWHQVYLOOD VRP SU¨VHQWHUHU VLJ XWUROLJW Ï€RW PHG Q\HUH WDJ ,QGYHQGLJW NDQ , VH IUHP WLO HWDJHPHWHU IRUGHOW RYHU KXVHWV SODQ 'HW KHOH HU VDW Ï€RW L VWDQG RJ IUHPVW§U NODU WLO LQGÏ€\WQLQJ 9HOSDVVHW KDYH PHG SO¨QH VNºQ Ï€LVHWHUUDVVH RJ GULYKXV *RG FDUSRUW

*VIHEK HIR /P

(

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu

7EK /SRXEOX

1<+('

*DWWHQ 0ºOOHYHM *DWWHQ )DUVº

)ORW WU¨KXV L *DWWHQ

)

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu

6NDO , ER PHG NRUW DIVWDQG WLO QRJOH DI 1RUGHXURSDV EHGVWH JROIEDQHU W¨W S§ VNºQQH RPU§GHU RJ L HQ O¨NNHU EROLJ KYRU , EORW VNDO W¨QNH S§ DW Ï€\WWH LQG" 6§ KDU YL KXVHW WLO MHU bb+XVHW OLJJHU IRU HQGHQ DI *ROISDUNHQ PHG HJHQ WLONºUVHO IUD *DWWHQ 0ºOOHYHM RJ I§ PHWHU IUD KXVHW J§U GHU VWL WLO E§GH JROIEDQHU RJ *ROIFHQWHUHW VRP , HQWHQ NDQ J§ HOOHU WDJH JROIYRJQHQ WLO bb 'HWWH VPXNNH WU¨KXV EOHY RSIºUW L RJ IUHPVW§U Ï€RW 7EK /SRXEOX

'

%URUVRQVYHM $DUV

)ORW HWSODQVYLOOD L DWWUDNWLYW YLOODNYDUWHU

0HG EHOLJJHQKHG S§ %URUVRQVYHM I§U , HQ GHMOLJ KMHPPHDGUHVVH L HW UROLJW YLOODNYDUWHU JU¨QVHQGH RS WLO QDWXURPU§GH RJ GHU HU VDPWLGLJW J§DIVWDQG WLO DOW L KYHUGDJHQ VNROH J\PQDVLH LGU¨WVFHQWHU LQGNºE PY 3§ KMHPPHIURQWHQ Q\GHU , JRGW DI HQ O¨NNHU HWSODQVYLOOD VRP HU EOHYHW ULJWLJ RSGDWHUHW E§GH LQG RJ XGYHQGLJW 8GHQIRU KDU , HW ULJWLJ JRGW LVROHUHW PXOWLUXP KREE\UXP PHG NOLQNHJXOY 3§ JUXQGHQ HU GHU Ï€HUH JRGH WHUUDVVHDUHDOHU SO¨QH RJ OXNNHW KDYH PHG GHMOLJH NURJH RJ SODGV WLO OHJ

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

1<+('

SIDE 39

1<+('

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK 0»VHEK HIR /P

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

*VIHEK HIR /P

*VIHEK HIR /P

&

'

'

%URPE¨UYHM +RUQXP $DUV

*O 6NROHYHM $DUV

'U /RXLVHV 9HM $DUV

+HU οQGHU GX HQ RSODJW IDPLOLHYLOOD S§ HQ DI E\HQV EHGVWH DGUHVVHU 'HU HU JRGH PXOLJKHGHU IRU DW V¨WWH VLW HJHW SU¨J S§ YLOODHQ .RUW VDJW HQ YLOOD GHU DSSHOHUH WLO PDQJH NºEHUH

9HONRPPHQ WLO GHQQH VPXNNH YLOOD GHU E\GHU S§ VM¨O FKDUPH RJ HQ KHOW IDQWDVWLVN EHOLJJHQKHG L $DUV RS WLO $QO¨JVSDUNHQ RJ J§DIVWDQG WLO VNROHU GDJLQVWLWXWLRQHU LQGNºE MD W¨W S§ DOW L E\HQ 9LOODHQ EºU RSOHYHV

3¨Q RJbbYHOKROGW YLOOD IUD WLOE\JJHW PHG KDYHVWXH L P L HW SODQ PHG οQH Y¨UHOVHU RJ HW JRGW EDGHY¨UHOVH PHG EUXV 5XPPHOLJ RSKROGVVWXH PHG XGJDQJ WLO XGHVWXH 3¨QW VSLVHNºNNHQ VDPW EU\JJHUV

3HUIHNW IDPLOLHYLOOD PHG JRG JDUDJH

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK 7EK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX /SRXEOX

6PXN YLOOD YHG $DUV /\VWDQO¨J

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK 7EK

1< 35,6

+DVVHOYHM +RUQXP $DUV

9HOEHOLJJHQGH PHG Y¨U

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK *VIHEK HIR /P

&

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

Qu Qu

*HGLJHQ RJ YHOE\JJHW HWSODQVYLOOD S§ DWWUDNWLY EHOLJJHQKHG L +RUQXP E\ PHG NRUW DIVWDQG WLO VNROH LGU¨WVKDO LQGNºE RJ WUDQVSRUWPXOLJKHGHU 7LO YLOODHQ KºUHU JRG XGHVWXH VWRU FDUSRUW Y¨UNVWHG P Y *RG LQGUHWQLQJ PHG VWRUW RJ O\VW NºNNHQ DOOUXP PHG IUD -.( 'HMOLJ VWRU VWXH RJ XGHVWXH Y¨UHOVHU VNºQW EDGHY¨UHOVH )RUGHOLQJVJDQJ .RUW VDJW HQ VXSHU YHOXGQ\WWHW YLOOD 7EK /SRXEOX

1<+('

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX /SRXEOX

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK 7EK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF /SRXEOX

Qu Qu

*PSX VIRSZIVIX SK KSH KEVEKI

-\OODQGVJDGH +DYHUVOHY 1ºUDJHU

9LOOD PHG ULJWLJ JRG JDUDJH

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK *VIHEK HIR /P

&

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

5HJX¨U SODQV YLOOD L JRGW NYDUWHU

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

Qu Qu

(MHQGRPPHQ HU FHQWUDOW EHOLJJHQGH L K\JJHOLJH +DYHUVOHY PHG J§DIVWDQG WLO E\HQV NºEPDQG RJ NRUW DIVWDQG WLO VNROH RJ VSRUWVKDO , NRPPHU GHVXGHQ S§ PRWRUYHMHQ S§ PLQ 9LOODHQ HU RSIºUW L PHG HQ WLOE\JQLQJ L RJ GHQ IUHPVW§U FKDUPHUHQGH RJ LQGE\GHQGH XGH VRP LQGH 8GHQIRU KDU , /¨NNHU JDUDJH 'HVXGHQ RJV§ HQ οQ FDUSRUW 'HMOLJ KDYH PHG SO¨QH 7EK /SRXEOX

'

$DOERUJYHM +RUQXP $DUV

9DQGVNXUHW RJ UHQRYHUHW YLOOD PHG O¨NNHU JDUDJH *§U , PHG ºQVNHW RP YLUNHOLJ DW I§ QRJHW IRU SHQJHQH VNDO , YHQGH EOLNNHW PRG $DOERUJYHM L +RUQXP +HU οQGHU , HQ Ï€RW YDQGVNXUHW YLOOD PHG LVWDQGVDW EROLJ RJ HQ VXSHU JDUDJH GHU HU VRP VNDEW WLO MHU GHU JHUQH YLO KDYH HJHW Y¨UNVWHG bb ,QGHQ GºUH YHQWHU GHU Ï€RWWH NYDGUDWPHWHU EROLJ KYRU V¨OJHU KDU Y¨UHW LJHQQHP GH VWºUVWH GHOH DI KXVHW V§ GHW VW§U ULJWLJ VNDUSW , NRPPHU WLO DW ER FHQWUDOW L E\HQ PHG NRUW DIVWDQG WLO VNROH LQGNºE LGU¨WVIRUHQLQJ PY

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

Qu Qu


Aars Avis

SIDE 40

1< 35,6

6YROGUXSYHM šVWUXS $DUV

*RG UHJXO¨UH XGKXVH

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

LE Qu

21. OKTOBER 2020

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

/DQJGDOYHM %O¨UH $DUV

*VIHEK HIR /P

6S¨QGHQGH HMHQGRP

0HG GHQ KHNWDU VWRUH JUXQG JU¨QVHQGH RS PRG PDUNHUQH L GHQ HQH HQGH RJ GHQ DQGHQ JU¨QVHQGH PRG šVWUXS HU GHWWH HQ JDQVNH V¨UOLJ HMHQGRP (MHQGRPPHQ SU¨VHQWHUHU VLJ SU¨JWLJW PHG VLQH Ï€RWWH E\JQLQJHU GHU Ï€RW IRUHQHV PHG PDWFKHQGH UºGH VWHQ S§ VWXHKXVHW RJ XGE\JQLQJHUQH , HMHQGRPPHQV VWXHKXV HU KHU SODGV WLO GH VWRUH IDPLOLHU 0HG XGE\JQLQJHUQH HU GHU SODGV WLO GH SODGVNU¨YHQGH KREELHV 7EK /SRXEOX

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

Qu Qu

7EK /SRXEOX

9HVWHU 6ºWWUXS 9HM +RUQXP $DUV

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu

6NºQW EHOLJJHQGH PLGW LPHOOHP PDUNHUQH RJ PHG NRUW DIVWDQG WLO K\JJHOLJH %O¨UH OLJJHU GHQQH VS¨QGHQGH HMHQGRP bb(MHQGRPPHQ OLJJHU IUHGHOLJW S§ HQ P VWRU JUXQG PHG Ï€RWWH RJ YHOSDVVHGH XGHDUHDOHU 'HQ LQGE\GHQGH EROLJ HU OºEHQGH PRGHUQLVHUHWbbRJ LQGHKROGHU P IRUGHOW S§ PDQJH JRGH Y¨UHOVHU EDGHY¨UHOVHU Ï€RW NºNNHQ DOUXP RJ GHMOLJH VWXHU +HUWLO NRPPHU Ï€HUH JRGHÃŒ

6NLYXPYHM 6NLYXP 1LEH

6NºQ HMHQGRP

6NºQ EROLJ L 6NLYXP

)§ PLQXWWHUV DIVWDQG IUD +RUQXP E\ RJ JRGW PLQ IUD $DUV OLJJHU GHQQH VNºQQH HMHQGRP RJ YHQWHU S§ Q\H KHOGLJH HMHUH P JUXQG PHG VNºQQH NURJH E§OSODGV IDQWDVWLVN KDYH RJ JUXVDUHDO 'HW Q\GHOLJH KXV HU JRGW LQGUHWWHW S§ VLQH P , XGKXVHW HU GHU JRG SODGV WLO OLGW DI KYHUW PHG GREEHOWJDUDJH PHG DXW SRUW§EQHU EU\JJHUV JURYNºNNHQ VDPW HW ULJWLJ JRGW Y¨UNVWHG I\UUXP PY

'HMOLJ HMHQGRP L XGNDQWHQ DI 6NLYXP FD NP IUD $DUV (MHQGRPPHQ HU EHOLJJHQGH S§ HQ JRG VWRU JUXQG DIJU¨QVHW DI KºMH WU¨HU RJ JU¨QVHQGH RS WLO VNRY +HU HU SODGV WLO EºUQHQHV XGIROGHOVH ºQVNHW RP HW SDU I§U HOOHU GHQ SDUNOLJQHQGH KDYH PXOLJKHGHUQH HU PDQJH KHU HU GHW EORW HW VSºUJVP§O RP DW VH GHP %ROLJHQ HU UXPPHOLJ RJ L S¨Q VWDQG 8GKXVHW HU DQYHQGHOLJ WLO PDQJH IRUP§O

7EK /SRXEOX

)

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF

Qu Qu

7EK /SRXEOX

XMP JVIQZMWRMRK QIH XMPQIPHMRK

$JJHUVXQGYHM $DUV

'U 0DUJUHWKHV 9HM $DUV

0»VHEK HIR /P

3§ E\JU¨QVHQ WLO $DUV

9LUNHOLJ YHOKROGW

%ROLJHQ S§ NYDGUDWPHWHU IUHPVW§U L YHOKROGW RJ οQ VWDQG 'HU E\GHV YHONRPPHQ L KXVHWV HQWU« GHU RJV§ IXQJHUHU VRP IRUGHOLQJVJDQJ 6SLVHNºNNHQ PHG XGVLJW WLO J§UGVSODGVHQ RJ DGJDQJ WLO K\JJHOLJ VWXH )UD 6WXHQ HU GHU DGJDQJ WLO XGHVWXH PHG GLUHNWH XGJDQJ WLO V\GYHQGW Ï€LVHEHODJW WHUUDVVH RJ KDYH %DGHY¨UHOVH PHG EUXVHQLFKH 6RYHY¨UHOVH PHG IDVWH VNDEH Y¨UHOVH YDVNHUXP GHSRWUXP

'HQ Ï€RWWH RJ YHOKROGWH YLOOD OLJJHU KºMW SODFHUHW PHG XGVLJW RYHU Ï€HUH GHOH DI E\HQ S§ GHQ NYP VWRUH YHOSDVVHGH JUXQG GHU GHVXGHQ OLJJHU W¨W S§ KYHUGDJHQV JºUHP§O +XVHW HU RSIºUW L RJ HU JRGW YHGOLJHKROGW GHU HU EO D VNLIWHW WLO +DUGLSODQN S§ JDYOHQH RJ WDJHW HU PDOHW 'HU HU KHOH NYP IRUGHOW L «W SODQ +HU HU XWUROLJW JRG SODGV RJ HMHQGRPPHQ HU VRP VNDEW WLO IDPLOLHQ

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu

'

7EK /SRXEOX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX

Qu Qu

7EK /SRXEOX


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

%

2XVWUXSYHM $ $DUV

Qu Qu

0MKRIRHI W»KIW

Qu Qu

0MKRIRHI W»KIW

.LQJRVYHM $DUV

6S¨QGHQGH RJ XWUDGLWLRQHO YLOOD

730+8

Qu Qu

*\YHOOXQGHQ $DUV

JRGH JUXQGH

/»FWEJXEPI 730+8 YRHIVWOVIZIX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH 7EK /SRXEOX

730+8

JUXQGH L HWDSH ,, Qu

0MKRIRHI W»KIW

'

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

*\YHOOXQGHQ $DUV

7RWDOLVWDQGVDW U¨NNHKXV FHQWUDOW L $DUV

/»FWEJXEPI 730+8 YRHIVWOVIZIX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF 7EK /SRXEOX

%

2XVWUXSYHM % $DUV

7RWDOLVWDQGVDW U¨NNHKXV FHQWUDOW L $DUV

SIDE 41

/»FWEJXEPI 730+8 YRHIVWOVIZIX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH 7EK /SRXEOX

Qu

0MKRIRHI W»KIW

&

%URUVRQVYHM $DUV

)ORW YLOOD IDQWDVWLVN EHOLJJHQKHG /SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

Qu Qu

*ROIVYLQJHW *DWWHQ )DUVº

*ROIVYLQJHW *DWWHQ )DUVº

)ORW JROIKXV L +LPPHU/DQG

)ORW PRGHUQLVHUHW JROIKXV

/»FWEJXEPI 730+8 YRHIVWOVIZIX

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

730+8

Qu Qu


SIDE 42

Aars Avis

21. OKTOBER 2020


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 43

MOTOR - Det er vigtigt, at den enkelte bilist kender sin bil og ved, om baglygterne tænder automatisk på bilen, eller om man selv skal tænde dem manuelt. Hvis du vil være helt sikker på, at der er lys i baglygterne, så tænd for nærlyset, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Husk også lyset på cyklen Mange bilister glemmer at få tændt baglygterne om vinteren.

Nu bliver det mørkt:

Husk at tjekke bilens lygter MOTOR: Tre ud af fire bilister har oplevet, at andre bilister ikke havde tændt baglygterne, mens det var mørkt eller der var nedsat sigtbarhed. Kampagne fra Transport- og Boligministeriet, Færdselsstyrelsen og Rådet for Sikker Trafik vil nu minde bilisterne om at få tændt lyset. Vi er på vej ind i et halvår med flere mørke timer i døgnet samt et vejr, der ofte er regnfuldt og måske også tåget. Det får nu Transport- og Boligministeriet,

Færdselsstyrelsen og Rådet for Sikker Trafik til at sætte gang i en kampagne, der skal minde alle bilister om at få tændt bilens lys, hvis de kører i mørke, regnvejr eller diset og tåget vejr. En undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at alt for mange bilister glemmer det. I marts spurgte Epinion på vegne af Rådet for Sikker Trafik 1.757 bilister, om de inden for de seneste tre måneder har oplevet biler med slukkede baglygter, når det var

mørkt eller sigtbarheden var nedsat. Det siger 74 pct. af bilisterne ja til. Heraf siger 17 pct. at der opstod en kritisk situation, hvor de fx måtte bremse eller kom ud i rabatten, fordi en anden bil ikke havde lys i baglygterne. - Det skaber mange farlige og ubehagelige situationer på vejene, når vi møder bilister, der har glemt at tænde baglygterne på bilen. Det er ikke alle biler, der er indrettet, så baglygterne tænder automatisk, men det er lovpligtigt at have lys

både foran og bag på bilen, når sigtbarheden er dårlig. Derfor denne særlige appel til føreren om selv at sørge for at have tændt baglygterne. Det vil gøre det mere sikkert for os alle at rulle på vejene i de mørke måneder, siger Benny Engelbrecht, transportminister. Kampagnen ”Husk baglygterne” minder bilisterne om, hvornår de skal tænde lyset, og hvordan de kan være sikre på, at der er korrekt lys foran og bagpå bilen.

Det er dog ikke kun bilisterne, der skal huske at tænde lyset. Det samme gælder cyklisterne, som kan være svære at se for andre trafikanter, hvis cyklisterne ikke har lys på cyklen, når det er mørkt. 36 pct. af bilisterne siger, at de inden for de seneste tre måneder meget ofte eller ofte har oplevet, at der var cyklister i trafikken, som var svære at se på grund af manglende eller utilstrækkeligt lys på cyklen. - Det er vigtigt, at både biler og cyklister har lys på. Det er den enkeltes ansvar at tjekke sine lygter, så man ikke risikerer at blive overset af andre og ende i en ulykke, der kan få alvorlige konsekvenser, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Gode råd - Der skal være lys foran på bilen hele døgnet. - Baglygterne skal være tændt fra solnedgang til solopgang samt om dagen, når der er nedsat sigtbarhed, f.eks. når det regner, sner eller er tåget. - Hvis du er i tvivl om, hvorvidt baglygterne tænder automatisk, kan du starte bilen og derefter gå ud og kigge på baglygterne. Er de ikke tændt, og er det lygtetændingstid, skal du manuelt tænde nærlyset på bilen. Så er der lys både foran og bag på bilen.

På cyklen - Du skal have lys på cyklen fra solnedgang til solopgang samt om dagen, når der er nedsat sigtbarhed, f.eks. når det regner, sner eller er tåget. - Cykellygterne skal kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og også være synlige fra siden. - Forlygten skal lyse hvidt, gult eller blåligt. Baglygten rødt. Hvide, blålige og røde lygter må gerne blinke - med mindst 120 blink i minuttet. Gule forlygter skal lyse konstant. - Tjek jævnligt lygterne og skift batteriet, når lyset begynder at blive svagt.

Service & vedligeh old inkl. i pr isen

ÅBNINGSTIDER | Hverdage 07:30-17:30 | Mandag 07:30-19:00 | Søndag 13:00-16:00 Hobrovej 5

"Bilsalg igennem 3 generationer "

9600 Aars Telefon 98 62 12 99 info@jensbuus.dk www.jensbuus.dk Thomas Buus

Lars Buus

Jens Buus


Aars Avis

SIDE 44

21. OKTOBER 2020

DET VIL GLÆDE OS AT SE DIG, TIL VORES 2 ÅRS FØDSELSDAGSFEST DEN 24. OG 25. OKTOBER KL. 11-16. MED VENLIG HILSEN

MTH BILER

VI DELER GAVER, OVERRASKELSER TIL DINE BØRN, PRØVETURE, OG SÆRLIGE ATTRAKTIVE PRISER OG FINANSIERING UD HELE WEEKENDEN. KOM OG VÆR MED.

VI OVERHOLDER NATURLIGVIS GÆLDENDE CORONA-REGLER VEDR. AFSPRITNING OG AFSTAND. Toyota har for 18. år i træk de mest tilfredse kunder både hos forhandlerne og på værkstederne (Kilde: FDM og Loyalty Groups AutoIndex 2020)

Toyota Nykøbing Mors

Toyota Thisted

Toyota Brovst

Toyota Løgstør

Toyota Aars

Fruevej 30-32 7900 Nykøbing Mors Tlf.: 97 72 11 44 nykoebing-m@toyota.dk

Silstrupvej 1 7700 Thisted Tlf.: 96 17 89 00 thisted@toyota.dk

Aalborgvej 38-40 9460 Brovst Tlf.: 98 23 80 10 brovst@toyota.dk

Aalborgvej 1 9670 Løgstør Tlf.: 98 67 16 55 logstor@toyota.dk

Hjortkjærsvej 12 9600 Aars Tlf.: 98 62 38 00 aars@toyota.dk

www.mthbiler.dk


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 45

TOYOTA MARKEDSDAGE FRA 19. OKTOBER TIL 8. NOVEMBER

GÆLDER KUN FABRIKSNYE COROLLA HYBRID, TOYOTA C-HR HYBRID, RAV4 HYBRID OG CAMRY HYBRID.

REPRÆSENTATIVT EKSEMPEL: 2.632 KR./MD. (BILENS PRIS: 300.000 KR. INKL. LEV.OMK.) UDBETALING: 60.000 KR. LØBETID: 96 MD. FAST DEBITORRENTE: 0,00 %. ÅOP: 1,29 %. SAMLET KREDITBELØB: 240.000 KR. SAMLEDE KREDITOMK.: 12.672 KR. SAMLET TILBAGEBETALING (EKSKL. UDB.): 252.672 KR. KRÆVER KØB AF KASKOFORSIKRING. Beregning baseret på betaling via Nets. Tilbuddet gælder kun fabriksnye personbiler. Kun privatpersoner, som kan kreditgodkendes. Finansiering via Toyota Financial Services Danmark A/S. Der er fortrydelsesret på lånet. Gælder ordrer indgået i perioden fra 19. oktober til 8. november 2020. Gælder ikke allerede bestilte biler. Forudsætter levering og indreg. senest 31. december 2020.

Se mere på toyota.dk/markedsdage

Toyota har for 18. år i træk de mest tilfredse kunder både hos forhandlerne og på værkstederne (Kilde: FDM og Loyalty Groups AutoIndex 2020)

Toyota Nykøbing Mors

Toyota Thisted

Toyota Brovst

Toyota Løgstør

Toyota Aars

Fruevej 30-32 7900 Nykøbing Mors Tlf.: 97 72 11 44 nykoebing-m@toyota.dk

Silstrupvej 1 7700 Thisted Tlf.: 96 17 89 00 thisted@toyota.dk

Aalborgvej 38-40 9460 Brovst Tlf.: 98 23 80 10 brovst@toyota.dk

Aalborgvej 1 9670 Løgstør Tlf.: 98 67 16 55 logstor@toyota.dk

Hjortkjærsvej 12 9600 Aars Tlf.: 98 62 38 00 aars@toyota.dk

www.mthbiler.dk


Aars Avis

SIDE 46

STILLINGER Elektriker

Aars El-Forsyning Entreprise A/S søger en elektriker pga. stor travlhed til fast stilling, som ikke er bange for frisk luft og frihed under ansvar. Arbejdsopgaver: • Drift, vedligeholdelse og etablering af gadebelysning. • Drift, vedligeholdelse og etablering af trafiklys. • Drift, vedligeholdelse og etablering af 0,4 kV nettet. • Drift, vedligeholdelse og etablering af 20/0,4 kV stationer. • Deltagelse i vagtordningen hver 4. uge. (dog kun få udkald) • Ad hoc opgaver af enhver art inden for en mindre elforsyning. Faglige kvalifikationer: • Elektriker eller elinstallatør. • Erfaring med gadebelysning og elforsyning er en fordel, men ikke et krav. • Kørekort C, (Liftbil) alternativt kørekort B og klar til at tage kørekort C. • PC på brugerniveau. Personlige kvalifikationer: • Der lægges stor vægt på selvstændighed og ordenssans. • Gode samarbejdsevner og humoristisk sans. • Mødesikker, fleksibel og altid klar til yde en ekstra indsats også ved akutte nedbrud. • Bopæl, så du ved vagtudkald kan være på vores adresse indenfor ca. ½ time. Vi tilbyder:

21. OKTOBER 2020

MOTOR

Ny app skal give større trafiksikkerhed og færre ulykker Ny trafik app fra forsikringsselskabet LB Forsikring MOTOR: LB Forsikring har lanceret appen Bilist+ som en pilot for en gruppe af deres medlemmer. Appen skal give medlemmerne et bedre overblik over, hvornår de kører godt og hvornår de kører knapt så godt, samtidig med at de optjener point, der kan give rabat på deres selvrisiko. - Vi vil gerne være med til at højne trafiksikkerheden og forhindre ulykker. Det er hovedformålet med at vi tester Bilist+. Ved at give vores medlemmer indsigt i deres kørsel og en økonomisk nudging, håber vi på at få flere til at tænke over, hvordan de kører og måske ændre lidt i deres adfærd i trafikken, siger Mikkel Frost Kopenhagen, direktør for Strategi og innovation i LB Forsikring. Bilist+ er en app, LB Forsikrings medlemmer kan installere på deres telefon. Appen identificerer via forskellige algoritmer potentielt farlige situationer under kørslen som fx hårde opbremsninger, mobilbrug

under kørsel, distance og tidspunkt på dagen, der køres. Alle registreringerne bliver regnet sammen til en månedlig total score, og den score kan så blive konverteret til en 1-til-1 reduktion i selvrisikoen. Optjener man 80 point, får man altså 80 kr. i reduktion. Man kan samle op til 1500 kr. i reduktion på selvrisikoen. For at nudge medlemmerne til god trafikadfærd, bliver ens score først konverteret til reduktion i selvrisikoen, hvis den er højere end 70. Brugerne af Bilist+ kan selv se via appen, hvornår de har haft potentielt farlige situationer i trafikken og hvordan deres score er. Det kan give dem en indsigt i, hvornår de måske ikke kører så hensigtsmæssigt. - Med Bilist+ tager vi for alvor fat i vores purpose med at gøre forsikring overflødig. Vi vil gerne forhindre skader og forebygge ulykker, selvom vi naturligvis stadig er vores medlemmers sikkerhedsnet, hvis skaden

sker. En af de skader vores medlemmer oftest oplever er trafikuheld og bilskader, samtidig er det et af de områder, hvor skaden kan have mest fatale konsekvenser, hvis uheldet er ude. Derfor afprøver vi nu en helt ny vej med Bilist+, for at teste om vi kan gøre en forskel på dette område, siger Mikkel Frost Kopenhagen.

Ni måneder Bilist + starter i dag i pilotfasen og vil over de kommende måneder blive tilbudt til en gruppe af LB Forsikrings medlemmer. Det er frivilligt, om man vil være med i pilotgruppen, men målet er at have en gruppe, der afprøver appen, på 5000 medlemmer i løbet af de næste ni måneder. -Vi bevæger os ud på ny og spændende grund med Bilist+. Vi vil undersøge, om vi ved at give vores medlemmer en indsigt i deres kørsel og et økonomisk incitament få dem til at ændre adfærd. Rigtig mange mennesker har allerede apps på deres

telefon, der viser hvordan de løber, cykler eller bevæger sig. Vi tapper ind i den tankegang og tester over de næste måneder, om det samme gælder her, siger Robert Kielerstajn, Cohead i LBeta, LB Forsikrings innovationshub, med ansvaret for Bilist+. Den data appen indsamler vil blive brugt til at give medlemmer indsigt om deres kørselsadfærd, til at udregne score og til teknisk vedligehold af løsningen og fejlsøgning, og alle deltager i piloten bliver oplyst om alt hvad appen indsamler. -Vi bruger ikke data fra Bilist+ til skadesbehandling. Vi bruger data til at belønne dem, der kører godt, ikke til at straffe dem, der ikke kører så godt. Samtidig får du selv oplysninger om din bevægelser i trafikken, som du kan bruge til at gøre din kørsel mere sikker, undgå farlige situationer. Det tror vi godt, vores medlemmer kan se en fordel i, siger Robert Kielerstajn.

• Et frit og spændende job i en uformel organisation. • Opgaverne løses i et konstruktiv og positiv arbejdsmiljø med gode kollegaer. • Løbende nye udfordringer, hvor du vil få oplæring samt kurser i drift af bl.a. elforsyning. • Du vil indgå i et kompetent team med vores maskinmester som du i dagligdagen vil referere til. • Ordnede forhold og løn efter kvalifikationer. • Fuldtidsstilling (37 timer).

Peugeot 508 SW plug-in hybrid er kåret til ”Årets Firmabil”

Hvornår:

MOTOR: For første gang nogensinde har juryen bag kåringen af Årets Firmabil kåret en plug-in hybrid som vinder. Peugeot 508 SW Allure Pack Business plug-in hybrid vandt i en klasse, som traditionelt set har været domineret af dieselmodeller. Den kan køre 60 km på 100 % el, har en

• Jobsamtaler afholdes løbende, så send din ansøgning nu ! • Tiltrædelse efter nærmere aftale. Henvendelse: Ansøgning fremsendes til Direktør Morten Degn pr. e-mail mde@aarsel.dk eller post til Industrivej 91, 9600 Aars, mærket ”Elektriker”. Vi udviser selvfølgelig fortrolighed angående din ansøgning. Evt. spørgsmål kan rettes til Direktør Morten Degn på nr. 20 81 19 33 eller se evt. www.aarsel.dk for mere info.

Første gang en hybridbil modtager denne type kåring CO2-udledning på 31 g/ km (WLTP standard) og en samlet systemydelse på hele 225 hk til en beskatningspris på 299.990 kr. Juryen bag kåring af Årets Firmabil består af to biljournalister, otte professionelle firmabilister og en fysioterapeut. Efter to dages test af det brede felt, der

STILLINGER KASTBERG A/S

Aars El-Forsyning Entreprise A/S løser opgaver i en stor del af Jylland. Selskabet varetager alt inden for drift, vedligeholdelse og etablering af gadebelysningsanlæg og elforsyningsanlæg. Selskabet yder endvidere administrations- og ledelsesydelser til andre selskaber indenfor elsektoren. Vi har over 30 års erfaring og er bl.a. specialiseret inden for terrænbelysning til bl.a. byggemodninger, P-pladser og genbrugs-pladser, hvor vi typisk agerer samarbejdspartner for både bygherrer og hovedentreprenører, i mindre og større licitationer. Selskabet er et aktieselskab og ejes 100 % af Aars-Hornum ElForsyning A.m.b.a. og ledelsen varetages af aut. elinstallatør, Morten Degn.

Grundet travlhed søges tømrersvende til arbejde i lokalområdet, samt til rejse arbejde. Hvis du kan nikke genkendende til kvalitet, tillid og adfærd, så er det dig vi har brug for. Tiltrædelse hurtigst muligt. Ansøgning sendes på mail: mn@kastberg-as.dk, tlf. 98 62 51 55.

bestod af to elbiler, en diesel plug-in hybrid, tre benzin plug-in hybrider og tre dieselmodeller, faldt valget på Peugeots benzin plug-in hybrid 508 SW Allure Pack Business PHEV. Formand for trafikpolitisk udvalg hos Business Danmark, Lars Bundgaard, begrunder valget således: - Peugeot 508 SW har et flot design og et lækkert interiør. Det er bil, der både er meget støjsvag og behagelig at køre i. Tager man økonomien med i betragtning, er den samlet set en rigtig god pakke. Den fungerer både arbejdsmæssigt og privat til eksempelvis ferie - og så er det grønne aspekt ikke til at komme udenom. Det er den første ”grønne” bil, der vinder – cadeau til Peugeot for det.Ifølge Lars Bundgaard viser en undersøgelse blandt medlemmerne hos Business Danmark, at hele 85 procent har tanke på miljøet og er klar til at tænke grønnere i deres valg af firmabil. Redaktør på JP Biler, Christian Schacht be-

kræfter denne tendens: - Årets kåring viser, at mange firmabilister er klar til plug-in hybrider, og at mange vil have stor gavn af biltypen. Den gammeldags handelsrejsende, der kører hele Danmark rundt, er jo efterhånden en uddøende race, så rigtig mange vil kunne køre på strøm en pæn del af tiden. Det er dog helt afgørende, at en plug-in hybrid lades op dagligt. Hos Peugeot Danmark er glæden af flere grunde stor over den ærefulde titel: - Vi er meget stolte over at vinde Årets Firmabil 2021. Først og fremmest, fordi dette er brugernes pris og det er virkelig en blåstempling, men også fordi vi er de første til at vinde med en plug-in hybrid”, fortæller direktør for Peugeot Danmark, Joakim Læbo og uddyber: ”At 508 SW plugin hybrid er kåret til Årets Firmabil viser, at også de danskere, der bruger deres bil i professionelt øjemed, er klar til den grønne omstilling.


Aars Avis

21. OKTOBER 2020

SIDE 47

TIL LEJE

I BYEN

Til leje i Aars midtby

Vesthimmerlands Musikforening indbyder til en meget spændende koncert med koret Musica Ficta under ledelse af Bo Holten

Torsdag er der alfabet koncert i Alfa med Sille og Palle.

Alfabet-koncert med Sille & Palle AARS: Skal ens barn lære bogstaverne, eller vil man bare give dem en sjov oplevelse, så er muligheden der i Vesthimmerlands Musikhus Alfa: Torsdag aften 22. oktober er der alfabet-koncert med duoen Sille og Palle. Deres ABC-koncert er en legende og lærerig oplevelse for de 3 - 8 årige fyldt med finurlige og sjove børnerim. Med Dina Gellerts ABC-bog i kæmpestørrelse, fyldt med flotte og farverige teninger, synger de sig sammen med børenen igennem en eventyrlig rejse med Annas badeand fra A til Å. Sille Grønberg og Palle Windfeldt har dannet par i 26 år og er dermed to af landets mest rutinerede musikere udi koncerter for børn med ca. 130 koncerter årligt i ind- og udland. Parret var bl.a. en del af børnejazzorkestret Djanzz og står bag musikken til Ramasjang-programmet ”Rosa fra Rouladegade”. De har desuden udvklet en klassisk børnekoncert i samarbejde med Operaen. De lover en eventyrlig ABC-historie på 29 vers med masser af detaljer at gå på opdagelse i, og deres rutine nærmest garanterer, at de fra første øjeblik har både børn og voksne i deres hule hånd og guider

Sange kopieres Aars Bogtryk & Offset Tlf. 98 62 17 11

dem gennem et medrivende show, der aldrig taber pusten.

søndag, den 25. oktober kl. 16.00 i Musikhus ALFA Koret har sammensat et program, der sætter fokus på genforeningen i 1920. Der er tale om ca. 20 danske og sønder­ jyske sange bl.a ”Dengang jeg tog afsted”, ”I Danmark er jeg født”, ”Min pige er så lys som rav”. Alle sangene bliver sunget a capella og på dansk. Musikforeningen kan love en søndag ud over det sædvanlige. Pris ved indgangen 150/75 kr. Det kan stadig betale sig at tegne medlemskab af foreningen. Billetter kan også forudbestilles på ”Himmerlandsbilletten.dk

Aars Avis - 98 62 17 11

2 værelses lejlighed på 64 m2, mdl. 4500 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf.: 51 26 83 31

Udlejes

Velbeliggende etværelses lejlighed på Himmerlandsgade i Aars midtby med egen stor altan. Husleje kr 2.425 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf. 20 29 55 28

Til leje

Stor 6 vær. lejlighed, 1. sal, Himmerlandsgade, Aars. 165 m2, stor sydvendt tagterasse til leje fra 1/12-20. Pris 7.500 kr. + forbrug. Dep. 22.500 kr. Henv. tlf. 40 45 59 64

Udlejes i Haverslev

2 vær. lejlighed, 73 m2. Leje med vand 3.650 kr. pr. mdr. + forbrug. Dep. 3 mdr. Efter kl. 17.00 Tlf. 21 74 84 98

BLIV MEDLEM

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 9-16 ● Torsdag 10-17 ● Fredag 9-12

MORTENSAFTEN I RESTAURANT MESSEN

Tirsdag den 10. november fra kl. 17.30 serverer Restaurant Messen Mortensand i Restauranten LEJLIGHEDER I AARS

MENU

• Varmrøget laks med asparges og lun røræg samt hjemmebagt flutes. • Gammeldags andesteg med brunede og hvide kartofler, andesauce, hjemmelavet rødkål, chips, surt og æblechutney. • Rå æblekage med frisk revet æble, makroner og piskefløde.

Pris pr. kuvert 3 retter kr. 278 Pris pr. kuvert 2 retter kr. 248

● Attraktive lejligheder ● Grønne områder ● Konkurrecedygtig husleje KONTAKT MELDGAARD BOLIGUDLEJNING for at høre om mulighederne

TLF. 29 32 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk

(Kun mod forudbestilling på 9862 2925 eller jo@messen-aars.dk)

SUNDHED & VELVÆRE

MORTENSAND UD AF HUSET

KLINIK FOR FODTERAPI

Tirsdag den 10. november serverer Restaurant Messen Mortensand ud af huset

MENU

• Gammeldags andesteg serveret med brunede og hvide kartofler, andesauce, hjemmelavet rødkål, chips, surt og æblechutney

Pris pr. kuvert

kr. 175

• Rå æblekage med frisk revet æble, makroner og piskefløde

Pris pr. kuvert

kr. 35

(Kun mod forudbestilling på 9862 2925 eller jo@messen-aars.dk) Afhentning mellem kl. 17.00 og 17.30

MESSEVEJ 1 - 9600 AARS - WWW.MESSEN-AARS.DK

Kontakt os gerne for et uforpligtende møde på 9862 2925 jo@messen-aars.dk

Lejlighed til leje i Haverslev

1 vær. 33 m2. Leje 2.500 kr. + forbrug. 3 md. dep. Tlf. 28 26 70 04/ 41 18 68 98

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KØB & SALG

TIL LEJE

Lejlighed til leje i Farsø

Meget rumlig 3 vær. 76 m2. Leje 4.700 kr. + forbrug. 3 md. dep. Tlf. 28 26 70 04/ 41 18 68 98

NEVE EDB

Aars Avis Annoncetelefon 98 62 17 11

BLANDEDE

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

ller Ring e il t skriv Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk


SE HER!

Aars Avis

SIDE 48

KØBES:

Himmerlandsavisernes

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungesofaer. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

1 fuget 14” plov. 2 fuget 12” plov. Kartoffelhypper. Gasgruekedel. Lille harve, ca. 2 m. Tlf: 42 43 33 05

73.621 eksemplarer

SÆLGES:

HIMMERLANDS AVISERNE

Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 21 26 43 30 God trailer sælges, 1.500 kr. 4 gode hjul, 13 tommer/Ford, 200 kr. Tlf: 98 56 94 34 Afsyret skrivebord 500 kr. Pålægsmaskine 300 kr. Kirkegårds deko 50 kr. Tlf: 23 27 37 62

...fra kyst til kyst

Nye vinduer eller dør? Så er det AG vinduer, du spør! Vinduer og døre efter mål i aluplast, så ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

Brænde: Gran og asketræ, savet og kløvet i 27 cm. Tlf: 40 50 61 88

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning…

Foderhæk m/tag til kreaturer. Kalveskjul m/magasin og forgård. Tlf: 61 11 11 51

KØBES: Gammelt jern og metal købes. Mindre mængder afhentes, større mængder købes. Tlf: 40 28 61 89 Gammel knallert købes uanset om den kan starte eller ej. Gerne adskilt. Tlf: 20 75 80 74

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-70èrne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag den 24. og søndag den 25, oktober kl. 10.00-16.00. Vi har mange nye ting. Og vi passer på hinanden! Loppepigerne. Tlf: 24 93 68 07

Dødsbo købes. Alt har interesse. Ring til Steen. Tlf: 41 70 92 34

Duer: Texaner straser i sort - gul og rød. Kødduer til avl. Tlf: 28 40 15 45

OBS! - INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT VI HAR FÅET NY MAILADRESSE...

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

21. OKTOBER 2020

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

SE HER!

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncerigennem. ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskLoppe-annoncerne iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens her EJENDOMSSIDER, bringes i MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. førstkommende til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og nummer efter klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER. indlevering! Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): Aars Avis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars skal annoncen indleveres? senest fredag kl.Hvornår 9.00 Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der

modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer Mrk.: ”Loppemarked” til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Betaling vedlagt:

Vær opmærksom på, at der kan  Kontant være ændrede indleveringsfrister i ANNONCETEKST: med  Sælges  Købes  Byttes forbindelse  Gives væk helligdagene året igennem.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


Minkavler savner svar fra Fødevarestyrelsen Løbet er ved at være kørt for avlsdyr til minkbranchen de næste par år, hvilket kan betyde lukninger Af Ture Damtoft Minkavler Per Thyrrestrup fra Aars kritiserer bøllemetoder fra Fødevarestyrelsen, som han anklager for nærmest at true ham. Hans minkfarm ved Gundersted er ikke ramt af Covid-19 smitte - endnu men ligger indenfor den 7,8 km. zone fra den nærmeste farm med smitte. Derfor blev han 15. oktober ringet op af Fødevarestyrelsen med det formål at informere ham om, at minkfarmen var sat under offentligt tilsyn og informere om, hvordan aflivningen af hans godt 68,000 - heraf 28.500 avlsdyr - mink skal foregå. En samtale hvor Per Thyrrestrup ikke stillede mange ubesvarede spørgsmål om praksis for aflivningen og rengøringen af minkfarmen, erstatningen efterfølgende samt hvornår han eventuelt kan anskaffe sig nye avlsdyr, så han er klar til sæsonen 2021. - Jeg fik ikke svar på mange af mine spørgsmål og sagde, jeg ikke ville vedgå mig samtalen, da de spurgte. Så får jeg gudhjælpemig et brev nogle dage senere, hvor der står jeg havde mulighed for at kommentere på oplysningerne fra Fødevarestyrelsen, men at jeg ikke havde nogen bemærkninger. Det passer simpelthen ikke, og jeg står med den oplevelse, at man slet ikke bliver hørt, siger Per Thyrrestrup.

Ingen tidsramme Han har opgivet kampen om at få lov at pelse sine raske mink, men ikke kampen for at redde ikke bare

industriens men også sin egen økonomi for de næste par år. Med kun ca. 10 dage til pelsningsæsonen skulle gå igang og ingen mink at pelse, kommer der ikke sæsonarbejdere og mange arbejdstimer går tabt på den konto. Det bliver han i det mindste erstattet for, selvom den ikke helt hamler op med, hvad han kunne have tjent på en auktion ud fra de seneste auktionspriser. Det er straks værre med avlsdyrene. De skal også aflives, og han har ikke lov at indkøbe nye avlsdyr, før Fødevarestyrelsen skriftligt ophæver det offentlige tilsyn. - Jeg skal bestille mine dyr i denne uge for at kunne nå at få nye avlsdyr til næste år. Men, der er ingen tidsramme fra Fødevarestyrelsen for, hvornår det bliver ophævet, så jeg er låst fast i en situation, hvor jeg ikke kan bestille nye avlsdyr. Vi ved, der vil være efterspørgsel på danske minkpelse næste år, men som det ser ud nu, bliver udbuddet nok reduceret med 60-70 pct., og vi får et driftstab for minimum to år men kun erstatning for det ene. Det kommer til at betyde, at nogle må dreje nøglen om, og bankerne er ved at smække kasserne i, siger Per Thyrrestrup.

Retsfølelse Ligesom mange andre minkfarmere er han gal. Gal over ikke at blive hørt og ligeså gal over, at der ikke kommer information om, hvordan myndighederne vil hjælpe branchen

ud på den anden side af Covid-19 smitteudbruddet. - Hvordan filen skal vi kæmpe imod vores egne myndigheder, det ligner jo ikke noget. Fysisk og psykisk er avlerne langt nede, især dem, som har fået aflivet deres mink. Jeg trak stikket fredag og lørdag, der skulle jeg have ro, der kunne jeg ikke mere. Men vi kæmper helt sikkert videre. Vi er jo magtesløse, og den dag de siger, mine mink skal væk, har jeg jo ikke ret til min ejendom. Jeg må ikke foretage mig noget uden Fødevarestyrelsens godkendelse. Det er min retsfølelse, det går ud over. Det er så udansk at blive udsat for det på den her måde. Vi har været stolte af at være danskere, og så oplever man det her, siger Per Thyrrestrup.

Blive aktivister Han glæder sig i det mindste over, at Fødevarestyrelsen har tilkendegivet, at der vil være en højere erstatningssats for avlere, som selv forestår aflivningen og rengøringen. Der er også snak om at oprette en fritestningszone i Nordjylland, indenfor hvilken man må pelse minkene. Der er bare ikke noget på skrift endnu og heller ikke nogen afklaring på, hvornår man kan anskaffe sig avlsdyr. Midt i al forvirringen er der støtte fra nogle folketingsmedlemmer, uden han vil sætte navne på. - Der er nogle stykker fra begge sider af salen, og den regionale og lokale opbakning har været virkelig flot. Nu håber vi bare, Mogens

Jensen (fødevareministeren, red.) lytter. Vi er ved at være gale over det her. Hvis

ikke der snart kommer en ordning, og vi bliver presset mere og mere uden at blive

hørt, så ender folk måske med at blive aktivister, siger Per Thyrrestrup.

Pelsningsæsonen sker ikke for Thyrrestrup Mink, og dermed går som minumum sæsonarbejdere glip af arbejde.

Bag enhver dygtig landmand står en dygtig rådgiver Mød Charlotte Frederiksen Planteavlskonsulent i Aars og Østervrå Charlotte er specialist i salgsafgrøder. Hun træder til, når du søger rådgivning om: • Optimering af vækst og behandling i marken • Plantebeskyttelsesmidler • Forøgelse af din bundlinje

Minkavler Per Thyrrestrup kritiserer Fødevarestyrelsen og efterlyser svar om genåbning af sin minkfarm.

www.velas.dk

Charlotte Frederiksen

Planteavlskonsulent M: 25185679 E: chf@velas.dk


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

21. OKTOBER 2020 SIDE 50

10.000 lastvogne og 0,6 mio. ton CO

2

Gudstjenester Søndag, 25. oktober 2020 Aars Kirke 11.00 Aars Frikirke 10.00 Blære Kirke 9.30 Giver Kirke Ingen Gislum Kirke Ingen Vognsild Kirke Ingen Haubro Kirke Ingen Ulstrup Kirke 11.00 Gundersted Kirke Ingen Veggerby Kirke 10.30 Sønderup Kirke Ingen Suldrup Kirke 10.30 Bislev Kirke Ingen Ejdrup Kirke 11.00 Løgstør Kirke 11.00 Aggersborg Kirke Ingen Kornum Kirke 9.30 Løgsted Kirke Ingen Salling Kirke 11.00 Oudrup Kirke Ingen Næsborg Kirke 9.30 Vindblæs Kirke Ingen Ranum Kirke 9.30 Malle Kirke Ingen Vilsted Kirke 11.00 Overlade Kirke 9.30 Farsø Kirke 9.00 og 10.30 Vester Hornum Kirke 10.30 Hyllebjerg Kirke 9.00 Flejsborg Ingen Louns Kirke 9.00 Alstrup Kirke Ingen Strandby Kirke 11.00 Ullits Kirke 10.30 Foulum Kirke Ingen Svingelbjerg Kirke 9.00 Trængstrup Frimenighed 10.00 Kgs. Tisted Kirke Ingen Binderup Kirke Ingen Durup Kirke 9.00 Rørbæk Kirke Ingen Grynderup Kirke Ingen Stenild Kirke 14.00 Brorstrup Kirke 10.30 Ravnkilde Kirke Ingen Aarestrup Kirke Ingen Haverslev Kirke 10.30 Aalestrup Kirke 10.00 Vesterbølle Kirke Ingen

Regeringens forslag om et CO2-fortrængningskrav samt CO2-differentierede kilometerafgifter for lastvogne skaber muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport. Det vurderer Biogas Danmark. - Vi hilser regeringens nye CO2-rettede forslag velkommen. En lastvogn udleder næsten 20 gange mere CO2 end en personbil, og derfor skal der ikke udskiftes ret mange fossile lastvogne, før det batter rigtig meget for klimaet. Derfor er vi meget spændte på at se det ambitionsniveau, der lægges for dagen, for ambitionsniveauet bliver naturligvis afgørende for, hvor stor effekt virkemidlerne

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 43

Basis 415,29 (414,95) SPF+Myc 420,29 (419,95) SPF 424,29 (423,95) Økologi 869,12 (868,71) UK-tillæg 12,94 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,77 (5,77)

Biogas fra f.eks. anlægget ved Haubro kan reducere CO2 udledning fra lastbiler. Biogas Danmark efterlyser flere politiske tiltag.

får, siger Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark. Det er brancheorganisationens vurdering, at mindst 10.000 biogasdrev-

ne lastvogne kan komme ud og rulle på de danske veje frem mod 2030. Det vil give CO2-reduktioner på cirka 0,6 millioner tons, hvilket svarer

til at fjerne 250.000 fossile personbiler fra vejene. Biogas Danmark opfordrer Folketinget til at se på afgifter, der gør det dyrt at køre på biogas i dag.

En transportvirksomhed betaler ekstra afgifter på minimum 25 procent, hvis virksomheden skifter diesel ud med biogas. På trods af at biogassen er CO2-neutral. Derfor foreslår Biogas Danmark, at politikerne gennemfører en afgiftsjustering, som sikrer, at vognmændene i det mindste ikke bliver straffet økonomisk for at køre på biogas. - Med denne justering vil mange vognmænd vælge den grønne løsning og købe en biogasdrevet lastvogn, næste gang de skal investere i nye køretøjer – og de vil vel at mærke fortsætte med at betale de samme brændstofafgifter, som da de havde diesel i tanken. En afgiftsjustering vil gøre det markant lettere for transportmarkedet at opfylde et ambitiøst CO2fortrængningskrav, uden at det slår hul i statskassen, siger Henrik Høegh.

Satellitterne fandt 650 røde marker Om fire dag udløber fristen for at have aktivitet på de marker, der er søgt grundbetaling til. I år er 650 marker blevet røde i den satellitbaserede kontrol fra Landbrugsstyrelsen. De ansøgere med røde marker, som modtog et høringsbrev, skal bruge styrelsens nye app til at svare på høringen. Sammenlignet med sidste år er der færre landmænd, der har røde marker. Dermed lever flere op til betingelserne for at få

landbrugsstøtte. For at undgå at blive trukket i støtten, skal man enten dokumentere aktivitet på markerne eller trække ansøgningen om støtte tilbage. I værste fald kan man miste halvanden gange den ellers berettigede støtte pr. hektar, hvor der ikke har været aktivitet. Hvis man ikke har mulighed for at opfylde aktivitetskravet senest søndag 25. oktober, kan man ændre i sit fællesskema i tast selvservice, så der ikke længere

søges grundbetaling til marken. Er aktivitetskravet oplfyldt, eller kan man nå at slå marken inden på søndag, skal det dokumenteres ved at tage billeder af marken, som viser, at aktivitetskravet er overholdt. Billederne skal tages med Landbrugsstyrelsens app. Der dog et lille aberdabei. Landbrugsstyrelsen erkender nemlig, at der kan være en forsinkelse på det, som vises Når du ser på, hvilke farver vi har givet dine marker, skal du være

opmærksom på, at der er en forsinkelse på Landbrugsstyrelsens oplysninger på ca. 14 dage, fordi det selv for et automatiseret system tager tid at håndtere og foretage analyser af det store antal satellitbilleder og omsætte resultaterne til trafiklysfarver. Så, hvis man har foretaget aktivitet på marken umiddelbart inden høringsbrevet blev sendt ud, kan ens røde marker altså skyldes forsinkelsen.

Gjøl-minkavler håber på løsning for alle Opfordrer Danske Minkavlere til at forhandle med politikerne igen Af Ture Damtoft

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Ture Damtoft - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 18.055 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 på tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

Minkavler Poul Frederiksen var en af de første, som fik besøg af Fødevarestyrelsen, der skulle aflive hans mink på farmen i Gjøl. Billederne af en mildt sagt utilfreds minkavler, der først tillod adgang til sin minkfarm, da politiet kom til stede, gik landet rundt. Et par uger senere håber han stadig på at få mere kompensation end de 20 pct., han kan se frem til. - Jeg mener, bestyrelsen for Danske Minkavlere skal forhandle igen, så alle kan få samme kompensation. Det er ikke rimeligt, at de bruger en gammel lovgivning om aflivning af dyrehold, når det handler om corona her i 2020. Dyrene bliver jo raske igen, siger Poul Frederiksen.

Han henviser tilen paragraf fra bekendtgørelsen om erstatning og udgifter ved bekæmpelse og forebyggelse af husdyrsygdomme. I § 8 står der at: Ejerens driftstab beregnes som 20 pct. af en fastlagt godkendt skalaværdi for det samlede driftstab.

1,2 mio. kr. mindre Det ville give mening for ham, hvis det var sygdomme, som ikke gik i sig selv igen. - Politikerne aner ikke, hvad de har med at gøre. Jeg mener, de har håndteret det helt forkert, at de går her i rumdragter og slår mink ihjel og risikerer at sprede smitte. Min kone og jeg isolerede os i 16 dage og passede vores mink for at smitten ikke skulle spre-

des. Da jeg så blev ringet op af Fødevarestyrelsen 2. oktober om, at mine dyr skulle aflives, var jeg helt klar, hvis de mente, det var nødvendigt. Det var indtil jeg hørte om kompensationen, hvor jeg får 1,2 mio. kr. mindre end ikkesmittede farme. Jeg synes, dem med smitte på farmen er blevet uretfærdigt behandlet. Det er ikke kun pengene, jeg vil ikke trædes på på den måde, siger Poul Frederiksen, der indrømmer, at han bliver lidt gal, hver gang han skal tale om sagen igen.

Efterlyser undskyldning Hen efterlyser også en undskyldning fra fødevareminister Mogens Jensen (S). - Han går ud og siger, det er vores egen skyld, at vi

får smitte i minkene og beskylder os for ikke at behandle vores dyr ordentligt. Det skylder han os en undskyldning for. Det er nedslagtning af verdens bedste minkavlere, som vi er i Danmark, siger Poul Frederiksen. Selvom hans 37.700 mink nu er aflivet, opgiver han ikke håbet om, at der kommer en bedre kompensationsordning. - Jeg synes, vi har formået at råbe politikerne op. Nu håber jeg, de vil sætte sig til forhandlingsbordet sammen med minkavlerne igen. Jeg har været i erhvervet siden jeg var 15 år, og når man gennem hele sit liv har behandlet alle ordentligt, så kan man også forvente noget den anden vej, siger Poul Frederiksen.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT 21. OKTOBER 2020 SIDE 51

Positive tendenser i foder til grise DLG, SEGES og Københavns Universitet güet sammen om at udvikle et foderkoncept med sÌrlige nÌringsstoffer til drÌgtige søer. Et Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUPD) der skal sikre fÌrre underudviklede grise og reducere pattegrisedødeligheden. Lykkes det, forventer parterne tillige et se en positiv effekt pü svineproduktionens miljøpüvirkning og rentabilitet. Projektet har vÌret i gang siden 2017 og er nu güet ind i testfasen. I DLG, som i sidste ende skal sammensÌtte foderkonceptet, er man tilfreds med de foreløbige resultater. - Vi begynder nu at se de første resultater, som vi kan arbejde videre med i nÌste fase. Det er vigtigt for dyrevelfÌrden, ejere og kunder, at vi kan forske os frem til et koncept, der kan give smügrisene en bedre start pü livet, nür de kommer til verden og øge overlevelsen, siger Troels Møller Olesen,

Brancheforeningen Danske Æg lancerer ny kampagne.

Brancheforening for Ìg: Et foderprojekt mellem DLG, SEGES og Københavns Universitet skal sikre fÌrre underudviklede grise og reducere pattegrisedødeligheden.

direktør for husdyrernÌring i DLG. Indtil videre har parterne i projektet lavet baseline undersøgelser, der skal kortlÌgge faser i drÌgtigheden. Yderligere er der foretaget tests pü, hvordan essentielle fedtsyrer, antioxidanter, vitaminer og ami-

Anne Lawaetz Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

nosyrer püvirker fostrene. SÌrligt essentielle fedtsyrer har vist tendenser, der muligvis kan bruges i det videre arbejde. Det tyder pü, at forholdet mellem Omega-3 og Omega-6 püvirker grisene og deres kuldvÌgt. - Det er et element, vi følger tÌt, og som, vi hüber pü,

Regeringens nye eksportpakke kan styrke eksporten og den grønne omstilling, mener Landbrug & Fødevarer.

L&F ser potentiale i eksportpakken Direktør har mange forslag til styrkelse af eksporten Fødevareklyngen ser gode muligheder i regeringens, som blev offentliggjort i sidste uge. Den indeholder flere forbedringer for fødevareklyngen, lyder vurderingen fra adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung. - Det er positivt, at der efter et intenst forløb via de otte genstartsteams nu, med bred politisk opbakning, er aftalt en sÌrlig hündsrÌkning til eksporterhvervene. Det er en hündsrÌkning, der indeholder en rÌkke fremadrettede initiativer,

som kan styrke eksporten og den grønne omstilling. Nu er der brug for en hurtig implementering, som sikrer, at de gode forslag omsÌttes til handling, siger Anne Lawaetz Arhnung.

Tilbagebetaling Hun forklarer, at fødevareklyngen er sÌrlig glade for den styrkede fokus pü digitale løsninger, herunder digitalisering af eksportcertifikater samt udsigten til tilbageføringen af det sÌrlige gebyr pü eksportcertifikater. - Aftalen er en glÌdelig ny-

kan give os nogle brugbare konklusioner i slutningen af projektet, siger Jacob Dall, der er faglig chef i Vilofoss, som er en del af DLG-koncernen. Efter planen afsluttes projektet i 2022.

hed for dansk eksport og fødevareklyngen. SÌrligt at der lÌgges op til en tilbagebetaling af opkrÌvede gebyrer pü eksportcertifikater. Det giver helt konkret 13 mio. kr. tilbage til fødevareklyngen, Anne Lawaetz Arhnung. Eksportaftalen omfatter ogsü tiltag, der kan tilgodese det store behov for bedre og mere risikovillige eksportkreditfaciliteter via Eksportkreditfonden. Dertil kommer en generel forbedring af informationsniveauet og smidiggørelsen for erhvervsrejser, som

Landbrug & Fødevarer hilser velkommen. - Vi har fortsat behov for et stÌrkt fokus pü at sikre eksporten og dermed den afledte beskÌftigelse og indtjening til vores velfÌrd. Fødevareklyngen eksporterer 70 pct. af produktionen, og vi har fortsat mange forslag til en yderligere styrkelse og genstart af eksporten, som løbende vil blive bragt op, siger Anne Lawaetz Arhnung.

KĂ˜B OG SALG

TYREKALVE samt drÌgtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Brug nu skallen Brug Skallen! Det er ordlyden i en ny indsats, der sĂŚtter fokus pĂĽ de kvaliteter, som Danske Æg-mĂŚrket reprĂŚsenterer. Kun hver tiende dansker ved, hvad mĂŚrket stĂĽr for. At ’bruge skallen’ skal forstĂĽs helt bogstaveligt, fordi det er her og pĂĽ bakkerne Danske Æg mĂŚrket kan findes. Høj fødevaresikkerhed, gode produktionsforhold og bĂŚredygtig produktion. Æg fra pakkerierne under brancheforeningen Danske Æg (Dava Foods, DanĂŚg og Vallø Ă˜ko) er blandt verdens sikreste ĂŚg, men alligevel finder udenlandske ĂŚg vej ind i de danske kølediske. - De udenlandske ĂŚg lever ikke op til samme krav til fødevaresikkerhed, produktionsforhold og dyrevelfĂŚrd, som ĂŚg med Danske Æg mĂŚrket gør. For eksempel testes vores høner for salmonella hver eneste uge, mens det i re-

sten af EU kun er hver 15. uge. Det bliver der blandt andet sat fokus pĂĽ i kampagnen â€?Danske Æggehoveder taler udâ€?, siger sektorchef for brancheforeningen Danske Æg, Jørgen Nyberg Larsen. En undersøgelse foretaget via YouGov viser, at der er plads til forbedring bĂĽde i forhold til kendskab og viden om Danske Æg-mĂŚrket. En af tre danskere havde kendskab til Danske Æg-mĂŚrket før kampagnestart. Af dem var det dog kun hver tiende, der havde et kvalificeret kendskab til Danske ÆgmĂŚrket, og vidste hvad det stod for. - Mange forbrugere tror, at de køber Danske Æg, selvom det ikke altid er tilfĂŚldet. Med kampagnen hĂĽber vi, at flere danskere vil tjekke ĂŚggenes oprindelse en ekstra gang, nĂĽr de stĂĽr foran køledisken, siger Jørgen Nyberg Larsen.

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN [PS 2HSSL ;SM

:RHS R]HSP[L[LU ]¤YL P [VW YPUN 6\KY\W VW


Vort LandbobLad

NYHED.

Landbrugsnyt

Aars

Villa, 1 fam. Kong Svends Vej 9 På Kong Svends Vej 9 i Aars møder du denne velholdte og moderniserede familievilla, der præsenterer sig med en fremragende beliggenhed tæt på byens mange tilbud samt en veldisponeret planløsning i form af lyse opholdsrum og seks værelser. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

2.375.000 2.988

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

NY PRIS.

120.000 9.606/8.363

Bolig m2: 258 Stue/vær: 2/6 Byggeår: 1973/2009 Sag: 258V2000206

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

NYHED.

Flot istandsat villa centralt i Aars.

Flot istandsat villa.

1.314 24 54 C

Aars

Villa, 1 fam. Gl Tingvej 17 Med en central beliggenhed tæt på alle hverdagens fornødenheder får familielivet fornemme kår i denne indflytningsklare villa. Her byder de velholdte rammer på en fin indretning med skønne opholdsmiljøer i stueetagen og tre værelser på første sal. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.575.000 1.552

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

80.000 6.391/5.562

Lækker og indflytningsklar villa i Aars.

NY PRIS.

Aars

Villa, 1 fam.

Agertoften 43 På Agertoften 43 i den sydlige del af Aars møder du denne nydelige og hyggelige etplansvilla, der kan bryste sig af en attraktiv beliggenhed. Planløsningen består af tre gode værelser og lyse, indbydende opholdsrum. Fra hoveddøren kan børnene via de trygge stisystemer hurtigt tilbagelægge afstanden til Aars Skole. I hjemmets primære opholdsrum erstue og køkken arrangeret i åben forbindelse. Den gode stemning afstedkommes af det behagelige lysindfald fra syd.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.698.000 1.969

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

85.000 6.918/6.021

Bolig m2: 134 Grund m2: Stue/vær: 1/4 Garage m2: Byggeår: 1987/1994 Sag: 258V2000119 Energi:

733 56 C

Flot renoveret etplansvilla til familien i Havbro. Aars

Villa, 1 fam.

Korgårdvej 10, Havbro I den sydlige ende af Havbro ligger denne flotte ejendom. De tre store værelser ligger samlet i en afdeling, der også tæller en baggang med vaskemaskine og et badeværelse. Det lyse køkken-alrum bliver det foretrukne opholdssted i eftermiddagstimerne, for her laves der både aftensmad og læses lektier ved den store ø. Lokalet glider over i en lige så forrygende stue med store vinduespartier mod havens fremragende terrasse, der smyger sig om huset mod syd og vest.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.098.000 1.581

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 129 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1972 Sag: 258V2000044

55.000 4.487/3.903

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

1.932 8 24 D

Stor villa med god garage udenfor Aars i landlig idyl. Aars

Villa, 1 fam.

Herredsvej 17, Nyrup Søger du masser af plads til familielivet, hvor børnene kan vokse op i landlig idyl? Så er denne rummelige villa på 237 m2 lige uden for Aars værd at se nærmere på. Som bonus får du udenfor hele 8.458 m2 med en stor, dejlig have foruden en god garage til opbevaring. Denne beliggenhed er for det naturelskende folk, da du kommer til at bo omgivet af åbne marklandskaber. Samtidig er der under i bil under ti minutter til Aars, som har Aars Skole, daginstitution og indkøbsmuligheder.

Bolig m2: 124 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Kælder m2: Byggeår: 1948 Sag: 258V2000023 Energi:

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.148.000 1.766

60.000 4.684/4.076

Bolig m2: 237 Grund m2: Stue/vær: 3/4 Garage m2: Byggeår: 1910/1984 Sag: 258V2000024 Energi:

danbolig Himmerland - Aars . Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · aars@danbolig.dk

8.458 74 D

564 73 E

Renoveringsmodent byhus med attraktiv pris.

Farsø

Villa, 1 fam. Nørregade 68 Centralt i Farsø har vi netop nu dette renoveringsmodne byhus til salg med en fordelagtig pris, der tillader køber at sætte eget præg. Kvadratmeterne er fordelt over halvandet plan med tre værelser, men der er rig mulighed for at etablere et ekstra. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

495.000 1.185

25.000 2.059/1.787

Bolig m2: 149 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1909 Sag: 258V2000159

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

688 6 41 E

Velholdt villa tæt på flot natur.

Aars

Villa, 1 fam.

Brorsonsvej 24 På en lukket stikvej i Aars møder du denne nydelige og velholdte etplansvilla, der kan bryste sig af en fortrinlig beliggenhed tæt på byen og skønne naturarealer. Planløsningen er veldisponeret, og I kan se frem til gode opholdsrum, fire værelser og en dejlig udestue. I stuen strømmer et behageligt lysindfald gennem de vestvendte glaspartier. Køkkenet er hensigtsmæssigt opstillet, hvilket giver plads til en spisesektion. I haven disponerer du over intet mindre end tre terrasser.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.848.000 2.075

95.000 7.508/6.537

Bolig m2: 193 Grund m2: Stue/vær: 2/4 Garage m2: Byggeår: 1971/2010 Sag: 258V1900192 Energi:

889 32 C