Page 1

Til samtlige husstande

93. årgang - Nr. 37

ONSDAG 11. september 2019

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Løssalg: 5,00 kr.

Sygehuset i Farsø mister lægevagten på hverdage

Regionspolitiker kritiserer beslutning og plan om flere besparelser Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Nordjylland har meddelt Region Nordjylland, at der fra 1. december i år ikke længere vil være lægevagt på hverdagsaftener i Farsø. Begrundelsen er manglen på praktiserende læger og deraf følgende udfordringer med at dække lægevagten. Region Nordjylland har foreslået alternative løsninger, men PLO har ikke fundet dem tilfredsstillende, oplyser regionen i en pressemeddelelse, hvor det dybt beklages, at serviceniveauet

Plejecenter Østermarkens richshaw.

Til byfest i Aars ■ AARS: Beboere på Plejecenter Østermarken i Aars fandt sig godt til rette i en richshaw, da de sammen med mange andre deltog i søndagens store Kimbrerfest-optog. Blandt foreninger/institutioner blev indslaget fra Aars Knækker Cancer kåret som det flotteste, og Superheltene fra Børne-

haven Bakgården havde det sjoveste indslag. Blandt virksomhederne blev Jutlander Banks indslag kåret som optogets flotteste, mens tømrer- og udlejningsforretningen Læsø fik præmie for det sjoveste.

Læs mere side 13...

Pia Buus Pindstrup (K) forstår PLOs beslutning om at lukke lægevagten på hverdagsaftener fra 1. december.

på Vesthimmerlands Sygehus falder. I samme ombæring meddeler regionen, at skadeklinikken igen har almindelig åbningstid - men det slutter måske også snart. For i budgettet for 2020 skal der spares mere, og her

er skadestuen i Farsø i søgelyset. Hele udviklingen kritiseres af regionsrådsmedlem og sygeplejerske Pia Buus Pindstrup (K), der igennem længere tid har advaret mod nedskæringer på sundhedsområder i Vesthimmerland.

KØB BILLET NU

PRÆSENTATION OG SALG AF:

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

14. - 15. september kl. 10-16 i Aars

re!

Hør me

Messecenter ber i Ves m e t thi p m se

Model- Hobbymesse b il

Aars n5 Bymidte

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

rland me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

14.15 .

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

er

- fly

- traktor - to g

be - s ki

rc MUSICAL BILLET FRA KR. 330,MUSICAL BILLET FRA KR. 330,NEM PAUSE (ØL, VAND, VIN M.M.) KR. 65,NEM PAUSE (ØL, VAND, VIN M.M.) KR. KR. 249,-65,SHOWMENU (TAPASBUFFET)

Følg os på Facebook

SHOWMENU

(TAPASBUFFET) KØB BILLET PÅ BILLETBUTIK.DK

Otic o

Æ

ld re

Sage

n

MCVH DK

! øH r mere

MCVH DK

MCVH DK

Telefon I 9811 3200

www.høreapparatet.dk

KR. 249,-

MUSICAL BILLETKØB FRA KR. 330,BILLET PÅ BILLETBUTIK.DK MESSEVEJ 1 - 9600 AARS - TLF.: 9862 4800 NEM PAUSE (ØL, VAND, VIN info@mcvh.dk M.M.) KR. 65,- www.mcvh.dk MESSECENTER VESTHIMMERLAND MESSEVEJKR. 1 - 9600 AARS - TLF.: 9862 480 249,SHOWMENU (TAPASBUFFET) MESSECENTER VESTHIMMERLAND

info@mcvh.dk - www.mcvh.dk

KØB BILLET PÅ BILLETBUTIK.DK

k lini ek

n

GRATIS høreprøve og afprøvning ceret h rtifi ør ce

der er rift om de bedste pladser...

Tog - Traktorer - RC - RC Truck - Tekno Skibe - Fly - Byggesæt - Landskab Dukkehuse - Damp - m.m.

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

- Det går, som vi havde spået, men jeg kan godt forstå lægerne, når de alligevel ikke har mulighed for at behandle patienten, fordi skadeklinikken er lukket om aftenen. Så er lægevagten en falsk tryghed. Men der ligger et besparingsforslag om at lukke skadeklinikken, så forringelsen af sundhedsvæsenet i Vesthimmerland fortsætter jo bare. Vi har i forvejen den højeste responstid i Nordjylland, så hvis man vil forbedre det, skal man stoppe med at skære. Jeg har både en faglig og politisk overbevisning om, at det er det rigtige, siger Pia Buus Pindstrup.

Messevej 1 • 9600 Aars • www.mcvh.dk

MCVH DK

Deltagelse på messen kontakt venligst os på mail: modelhobbymesse@gmail.com MESSECENTER VESTHIMMERLAND

MESSECENTER VESTHIMMERLAND

MESSEVEJ 1 - 9600 AARS - TLF.: 9862 4800 info@mcvh.dk - www.mcvh.dk


Aars Avis

SIDE 2

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars ¡ Sønderup-Suldrup Avis ¡ Haverslev Avis ¡ Hornum Avis ¡ Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 annonce@aarsavis.dk Annoncekonsulent Michael Mølby

Ă…bningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller pĂĽ mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os pĂĽ www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Medlem af Danske BedemĂŚnd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemĂŚnd

Nørrehedevej 5 ¡ Aalestrup 9620 ¡ vesthimmerlandsbegravelse.dk

Tlf. 98 63 13 24 Jeg tilbyder at planlÌgge alt vedrørende begravelse og bisÌttelse i hele landet. Kan kontaktes hele døgnet.

Ditte Immersen Dalgaard

Højgürdsvej 24 • 9640 Farsø • www.farsobegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning ¡ www.hanslandry.dk

DĂ˜GNVAGT

Tlf. 70 20 41 41

Runde fødselsdage

80

Verner A. Jensen, Keldgaardvej 9, Aars, mandag, 16. september.

75

Kaj Villiam Simonsen, Sdr. Boulevard 85, Aars, tirsdag, 17. september. Kaj Simonsen er en mand med mange talenter. Han er uddannet smed, men opførte i 1970erne en

del parcelhuse i Aars til videre salg. Senere etablerede han KS MaskinvÌrksted og drev Kimbrerhallen sammen med sin hustru. Kaj Simonsen er stadig aktiv og løser mange specialopgaver pü bedste vis. Han er venlig og imødekommende og rÌkker gerne andre en hjÌlpende hünd.

70

Doris Aarup Jørgensen, Villavej 11, Haubro, mandag, 16. september.

60

Ă…ge Ă˜rnbøl, HĂĽndvĂŚrkergade 9, Hornum, søndag, 15. september.

SpÌdbarnsgruppe i �blü hus� i Aars AARS: Barnets Blü Hus Vesthimmerland, har, i deres lokaler pü Banegürdsvej i Aars, oprettet en spÌdbarnsgruppe, hvor børnene kan deltage sammen med deres mor og far, og hvor forÌldrene kan fü støtte og vejledning til de udfordringer, de møder i deres hverdag. - Vi ved, at en tidlig indsats gør en stor forskel. For os handler det om at fü fat i børnene og ikke mindst forÌldrene lige fra start og fü skabt et forum, hvor de kan fü skuldrene og paraderne lidt ned og opleve anerkendelse og støtte i den situation, de er i. Hvis forÌldrene har det godt, smitter det af pü børnene. Det har en kÌmpe betydning for deres trivsel, siger psykoterapeut og spÌdbarnsterapeut Marianne Dupont, som stür for gruppen sammen med to frivillige, hvoraf den ene er fysioterapeut. SpÌdbarnsgruppen er for børn i alderen 0-2 ür, som vokser op i en familie med misbrug af eksempelvis alkohol eller stoffer. Tilbuddet er pü den müde en forlÌngelse af Barnets Blü Hus’ arbejde generelt, som er at hjÌlpe børn under 13 ür gennem blandt andet samtalegrupper. Der findes i alt fem afdelinger af Barnets Blü Hus, som alle er en del af Blü Kors Danmark.

Erfaringerne fra spÌdbarnsgruppen, som startede op i januar i ür, har vist, at mødrene har manglet et socialt og støttende fÌllesskab. - Vi oplever tit, at de mødre, der kommer hos os, kommer i en almindelig mødregruppe, men at de oplever, der er en vis standard, man skal leve op til. Det er müske ikke der, man deler, at ens mand er kommet fuld hjem eller har taget kokain. Den sürbarhed tør man ikke dele i en mødregruppe. Hos os er det helt naturligt at snakke om, siger Marianne Dupont. I spÌdbarnsgruppen er der fokus pü at skabe trygge og tillidsskabende rammer for forÌldrene, hvor de udover støtte fra det uddannede personale i Barnets Blü Hus, ogsü für mulighed for at bruge hinanden. - Den sparring, der er mellem mødrene, kan nÌsten ikke beskrives med ord. Nür vi har füet skabt tillid og tryghed i gruppen, oplever vi, at mødrene tør støtte hinanden og udveksle erfaringer. De anerkender og spejler hinanden. Nogen fortÌller, det er første gang i deres liv, at de bare kan vÌre dem selv med deres børn, siger Marianne Dupont.

H I M M E R L A N D den lille uafhĂŚngige stenhugger

        

Himmerlandsgade 26 ¡ 9600 Aars

Birgitte Landry

Torben Rask

Claus Landry

Hans Landry

v/ Allan Bo Sørensen Svoldrupvej 174 . 9600 Aars . Telefon: +45 20 78 07 66 Mail: post@himgrav.dk . www.himgrav.dk .

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fÌllesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Kig forbi udstillingen pü Svoldrupvej 174. Her finder du et bredt udvalg af stentyper, inskriptioner og en rÌkke andre produkter. Ring gerne forud for dit besøg, sü er du sikker pü personlig betjening.

Smü rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

@HimmerlandGravstenogGranit

Abonnementspris: 780,- pr. ür. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Ugens portrĂŚt

11. SEPTEMBER 2019

Revydirektøren og den lille fisk En lille fisk, Dr. Nielsen, nervøs, politik, motorcykel, graver... Revydirektør Brian Christensen, Kimbrerrevyen, er stadig nervøs, inden han gür pü scenen. Men han har fundet ud af, at et lÌgetjek er nødvendigt, inden han skal i ilden. Nu er det snart mere end 10 ür siden Brian Christensen første gang skulle pü scenen i Kimbrerrevyen. Han er som nÌvnt af den nervøse type. Derfor takkede han første ür nej, da alle øvrige deltagere skulle til lÌgetjek inden forestillingen. LÌgen findes i flasken Dr. Nielsen. Brian Christensen var bange for, at han glemte sine tekster, hvis han konsulterede Dr. Nielsen. Derfor gik Brian upüvirket pü scenen. Men han kunne slet ikke huske sin tekst. Da han efter første nummer kom ud bagved, valgte han at konsultere Dr. Nielsen. Det virkede, nu kunne han huske alle teksterne resten af revyen. Siden har han altid deltaget i lÌgetjekket inden scenestart. Men revydirektøren har andre ritualer, for at tÌmme nervøsiteten. Han møder altid op to timer før. Sü har han ogsü tid til at gøre en masse klar büde for ham selv og alle de andre. De første ür spurgte han ofte: Hvornür mü jeg vÌre nøgen pü scenen? Efter at have spurgt ofte nok, blev der fundet et nummer til ham, hvor han kun var dÌkket af en lille fisk. Det kurerede lysten. Nu er han altid püklÌdt. Til gengÌld har han ingen hÌmninger, nür det kommer til at spille roller. Han vil - og kan - spille alle roller. Som byrüdspolitiker for Dansk Folkeparti kommer han ofte ud for, at der er roller der kolliderer med pladsen i byrüdet. Men det er aldrig en hindring for ham. Han er parat til at gü lige til stregen, uanset om han spiller en anden fra byrüdssalen eller han spiller sig selv. Der er ingen tvivl om, at Brian Christensen elsker at spille revy, men han er ogsü rigtig glad for politik. I byrüdssalen er han meget mere alvorlig. Der

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Brian Christensen.

slür han ikke sü voldsomt ud med armene, som han gør pü scenen. Skudsmület fra andre politikere er, at Brian Christensen er til at regne med. Han holder fast, og er loyal over for det han skal forholde sig til. Politikerne ved samtidig, at der ikke ligger noget personligt i det, nür Brian Christensen parodiere dem pü scenen. Det højtrübende og lidt vilde liv pü scenen stür i skarp kontrast til hans daglige erhverv som graver ved Gislum Kirke. Det job har han haft i mange ür, og alt tyder pü, at han fortsÌtter. Ifølge ham selv, sü fortsÌtter han, sü lÌnge ingen af dem han har gravet for klager. Det spøgefulde i udtalelsen er typisk for Brian Christensen. Han elsker god humor. Oprindeligt er han uddannet anlÌgsgartner. Derfor er han lidt ÌrekÌr, nür det i revyen kommer til sketches omkring brostenene pü Himmerlandsgade. �Hvis I skal brokke jer over, at de er ujÌvne, sü kan det kun vÌre den vestlige del. Dem jeg har lagt fra Klemmen til Kimbrertorvet - de ligger jÌvnt�, siger han gerne. De seneste ür har Brian Christensen udvidet de gode dele af hans liv med motorcykel og sommerhus. Familien, der bestür af hustruen Helle Christensen og parrets to børn, har købt sommerhus i Hvalpsund. Det er blevet Brian Christensens frirum. Der tilbringer han en del tid. Han og Helle Christensen er meget gÌstfrie, sü der kommer jÌvnligt besøg. Noget andet revydirektøren har taget til sig er motorcykelkørsel. Ogsü der nyder han det frie liv.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Ă˜strup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

Biljagt i Aars - politiet satte flere biler ind AARS: En 17-årig dreng fra Aars kan se frem til en mere end klækkelig bøde og nogle år uden kørekort. Drengen havde allerede fået erhvervet sig et kørekort, men det mister han med 100 pct. sikkerhed igen. Et halv times tid før midnat torsdag havde han fået anskaffet sig nøglerne til en firmabil. Politiet iagttog ham på Dybvad Møllevej i Aars klokken 23.25 og beordrede ham til at stoppe. Det ville knægten ikke, så politiet satte efter igennem Aars og tilkaldte flere biler til at hjælpe. Han blev først bragt til standsning, da han påkørte en af politibilerne - dog

uden andet end materiel skade. - Han kører ind i døren på politibilen, men der skete ikke noget med ham eller politiet. Vi har ikke konstateret farlige situationer, men han begik en lang række færdselsovertrædelser, fortæller Jørn Kresten Nielsen fra Nordjyllands Politi i Hobro. Han oplyser, at det var fire forseelser med overkørsel for rødt lys samt et for at køre venstre om et helleanlæg. Lømlen blev visiteret, og politiet fandt 0,5g hash på ham, så der kom lige en sigtelse for at besidde euforiserende stoffer. Dertil afventes blodprøven, da politiet havde en mistanke om, at fløsen var spirituspåvirket. Alt i alt en ordentlig omgang, men den 17-årige har måske tænkt, at det var eneste chance i mange år med et kørekort, og så kunne han jo lige så godt køre gennemført råddent. Politiet oplyser i øvrigt, at bilen ikke er anmeldt stjålet, og der er tale om en firmabil.

12 år for drab ved Haverslev HAVERSLEV: 12 års fængsel for drabet ved Circle K i Haverslev i september 2018. Der faldt forleden dom i Retten i Aalborg over de to gerningsmænd, 25-årige Mohammad Omar Rayeq og 29-årige Kion Hjaltalin Bertelsen. Baggrunden for drabet var et skænderi, der udviklede sig til slagsmål og endte med, en 35-årig mand blev

stukket med en kniv og siden døde af blødningerne i industriparken i Haverslev. I forbindelse med anholdelsen - de to mistænkte meldte sig selv til politiet kom det frem, at de begge har haft tilknytning til rockergruppen Satudarah. Den 25-årige Mohammad Omar Rayeq er også blevet dømt til udvisning af Danmark.

BEKENDTGØRELSER

SIDE 3

BEKENDTGØRELSER TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak

for venlig opmærksomhed ved min elskede hustru

Margit Isabella Bechs bisættelse fra Gislum Kirke. Ove Bisgaard Kristensen, børn og børnebørn

Al opmærksomhed

i forbindelse med min fødselsdag frabedes. Arne Asp

Reception

Da jeg går på efterløn vil det glæde mig at se venner, familie, tidligere kolleger, elever og forældre til kagemand, saftevand og kaffe i

ØSTERMARKHALLENS CAFETERIA

Tak

for besøg, samvær, indslag, smukke buketter og andre skønne gaver til min afskedsreception Thomas Bjørnehave

FREDAG D. 20. SEPTEMBER KL. 14.14 - 17.17

Mange hilsner fra

Steen P

AARS KIRKE

KIRKENS BESØGSTJENESTE

Få en besøgsven - eller bliv besøgsven Er du interesseret - kontakt: Tinna Kromann Pedersen koordinator tlf. 29 13 80 90

www.aarskirke.dk

Åbent hus

I anledning af min 75 års fødselsdag holder jeg åbent hus fredag den 20. september kl. 13.00 på Sdr. Boulevard 85. Vel mødt!

Naturinstitutionen Sneglehuset

ÅBENT HUS i Vuggestuen Skovhuset og Børnehaven Sneglehuset i Haubro Fredag den 13. september og fredag den 27. september holder vi åbent hus fra kl. 12-16. Kom og besøg os - se hvad vi kan tilbyde dig og dit barn. Vi ses i

Kaj Simonsen

Naturinstitutionen Skovhuset / Sneglehuset

DYREKLINIKKEN I FARSØ

Du/I er også velkomne til at lave en aftale om besøg på tlf. 29 92 40 91

Vadgårdsvej 4, Haubro, 9600 Aars

Vores kære mand, far, svigerfar, farfar og oldefar

Gunnar B. Nielsen * 31. marts 1923 er stille sovet ind Aars, den 3. september 2019 På familiens vegne

Birtha Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke lørdag den 14. september kl. 11.00 Højtideligheden slutter ved kirken

Tak for det store fremmøde og alle gaverne ved vort åbent hus. Det var overvældende.

Jytte Justesen

Susanne og Niels Christian og Mette Mathias Begravelsen finder sted fra Oudrup Kirke fredag den 13. september kl. 11.00

Kimbrerparken—et særligt sted i Aars KOM OG VÆR MED søndag d 22. september kl. 10-14 Vi glæder os til at vise rundt og fortælle om de mange muligheder der skal være en del af Kimbrerparken.

Min kære mor, svigermor og mormor * 11. april 1944 er stille sovet ind efter kort tids sygdom Hospice Limfjord, den 7. september 2019 To flittige hænder er gået i stå et tappert hjerte holdt op at slå

Invitation til Åbent Hus

PROGRAM Kl. 10.15 VELKOMMEN Kl. 10.30 Rundvisning kl. 12.30 Folkemusik og KIMBRERBAL

ER AVISEN UDEBLEVET?

Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 19.00 - så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 99 35 34 34

STED Fælleshuset Kimbrerparken, Kimbrerparken 60, 9600 Aars Tilmelding til Kirsten Binderup senest den 18. september 2019 på tlf. 40 30 84 41 eller til kbi@vesthimmerland.dk

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER


Aars Avis

SIDE 4

BEKENDTGØRELSER

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

D E T

S K E R …

Ordinært byrådsmøde Torsdag den 19. september kl. 16.00 på Rådhuset i Aars Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden Spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid

Otte tyverier fra varebiler i Aars AARS: Politiet har fået i alt ni anmeldelser om tyveri fra varebiler natten mellem onsdag og torsdag. De otte anmeldelser kom fra Aars, og i alle tilfælde er det elværktøj, som tyvene er gået målrettet efter. - Der er to modus operandi. Enten har de skåret et trekantet hul i døren for at komme ind til låsemekanismen, ellers også har de boret et hul i låsen. Jeg vil tro, det tager 5-10 min. at bryde ind i sådan en bil og stjæle værktøjet, siger Jørn

Der er stjålet el-værktøj fra otte varebiler i Aars natten mellem onsdag og torsdag.

Kresten Nielsen fra Nordjyllands Politi i Hobro. De otte tilfælde i Aars er på Dronningholmsvej, Hans Egedes Vej, Ve-

Fredagscafé: Røverhistorier fra livet som landbetjent Fredag den 13. september kl. 16.00 på Aalestrup Bibliotek. Oplev tidligere landbetjent i Aalestrup Hans Jørgen Nielsen, når han deler ud af røverhistorier og fortæller om sin tid som landbetjent.

Velfærdsteknologi: Hjælp til hverdagen Mandag den 16. september kl. 16.00 på Aalestrup Bibliotek. Har du eller nogen du kender problemer med hukommelsen og trænger til hjælp i hverdagen? Kom og bliv klogere på kommunens tilbud om lån af velfærdsteknologi. Deltagelse i arrangementerne er gratis. Ingen tilmelding.

M E D D E L E L S E R

Regulativ for erhvervsaffald Vesthimmerlands Kommunes Regulativ for erhvervsaffald blev godkendt i byrådet den 29. august 2019. Læs mere på www.vesthimmerland.dk/erhvervsaffaldsregulativ

Foredrag i Aars Frikirke

M/ILSE JENSEN, BRANDE Onsdag d. 18. september kl. 19.30 HELBREDT FOR SKIZOFRENI

Diagnosen over Ilse Jensens liv lød på ”svær grad af skizofreni”. Men i dag er Ilse erklæret rask, og hun tager ud og fortæller sin fantastiske historie om frihed for psykisk sygdom.

Indstilling af kandidater skal ske via formular på kommunens hjemmeside senest den 16. september. Prisen uddeles ved landsbyernes årsmøde den 7. november. Læs mere om kriterier for indstilling af kandidater på kommunens hjemmeside. www.vesthimmerland.dk/landsbyprisen

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Dagplejer Aars by Nu er chancen der - Gør en forskel i 0-2 årige børns liv - Bliv kommunal dagplejer. Vi søger hjemmelige og trygge dagplejehjem, hvor der er plads og hjerterum til små børn kan trives, lege, lære og udvikle sig i tæt relation med en voksen og en lille børnegruppe. Send en ansøgning allerede i dag - vi glæder os til at høre fra dig. Ansøgningsfrist: 16. oktober 2019

AARS KIRKE

HØSTGUDSTJENESTE

Søndag den 15. september 2019 kl. 9.30 i Aars Kirke

Vi fejrer at høsten er i hus! Medbring lidt fra haven - så holder vi auktion efter gudstjenesten og samler ind til årets høstoffer. Derefter indbyder menighedsrådet til det årlige menighedsmøde i Kirkecenteret, hvor der vil blive serveret en let frokost.

www.aarskirke.dk

Fri entré og gratis kaffe.

Afholdes i Frikirkens lokaler på Markvænget 11, 9600 Aars

EFTERÅRSMØDE på Kimbrerkroen

Tid til indstilling af kandidater til Årets Landsbypris

stervang, Blåmejsevej og tre tilfælde på Kong Christians Vej. Politiet har en formodning om, at gerningstidspunkterne var fra omkring

klokken tre til fem om natten. I et af tilfældene på Kong Christians Vej er der nemlig videoovervågning, så her er gerningstidspunktet fastslået til 04.04. - Det er helt sikkert med henblik på videresalg med den mængde af værktøj, der bliver stjålet. Vi har en stærk formodning om, at det er østeuropæere, for det tyder modus operandi (fremgangsmåde, red.) på. Det er hurtigt ind og hurtigt ud efter nemt omsættelige varer, der er nemme at transportere. Det giver store problemer, for dem der bliver ramt. De står med en plan for dagen, og så har de ikke værktøjet, fortæller Jørn Kresten Nielsen.

BEKENDTGØRELSER Hjælp!! Jeg har en diagnose

Per Bach Laursen Borgmester

11. SEPTEMBER 2019

Tema: Hvor ligger Folkekirkens muligheder ?

Tirsdag den 17. september kl. 19.00 Fra Vesthimmerlands Provsti inviteres medarbejdere menighedsråd og alle med folkekirkelig interesse. Deltager: Søren Abildgaard Formand for Landsforeningen af Menighedsråd siden 2015

Deltager: Annemette Norsker Sognepræst i Høsterkøb Kirke. Har givet interview til bogen ”Fremtidens Folkekirke”

Folketingsvalget giver nye takter i debatten om Folkekirken - Søren Abildgaard om en kommende mulig ændring til ”en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur ” - Annemette N. om de nære og indre anliggender i Folkekirken. Se program: www.vesthimmerlandsprovsti.dk www. oesterboellekirke.dk Tilmelding: Mail: jes.erling.olesen@gmail.com Tlf. 61 68 84 21 Mødet arrangeres af Østerbølle Menighedsråd

BRANDSIKKERHED I HJEMMENE Mandag d. 16. september kl. 14.00-16.00 i Aktivitetscentret, Aars

Bent Tindahl Pedersen, Beredskabsinspektør, fortæller og giver råd om brandsikkerhed. Pris 20 kr. for kaffe og kage.

SPISE SAMMEN VENNER I AARS Torsdag d. 19. september kl. 17.30-20.30 i Aktivitetscentret, Aars Ældre Sagen inviterer til fælles spisning med hyggeligt samvær.

Pris 110 kr. for mad og kaffe. Bindende tilmelding senest mandag d. 16. sep. kl. 12.00 til Kirsten tlf. 29 67 34 79 eller Jette tlf. 21 13 07 75.

SØNGDAGS CAFÉ

Søndag d. 22. september kl. 14.00 i Aktivitetscentret, Aars

Simone Fabricius Thomsen, Aars, fortæller om at bo i Spanien i 5 år og vil lære os om Salsa, der handler om at have det sjovt og bare danse Zumba med rytmer fra salsa, samba mfl. Pris medlemmer 35 kr. Pris ikke medlemmer 50 kr. Alle er velkomne

Venlig hilsen

Ældre Sagen, Aars

Annoncetelefon 98 62 17 11


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

SIDE 5

Natteblind?

Tag testen på nytsyn.dk

Kører det ikke for dit syn i mørke? Vinder af 1/10 ironman i tiden 59,01 - Morten Andersen fra Tri & Trim i Farsø med sejrsminen på.

Knas på ruten til 1/10 ironman til Kimbrerfesten AARS: Deltagerne var godt tilfredse, og det var det vigtigste for tovholder ved mini-tri og 1/10 ironman ved Kimbrerfesten i Aars, Jimmy Krøier Sørensen. Med 11 deltagere i minitri og 22 i 1/1 ironman var han tilfreds med antallet for første år ved de to løb i Aars. At der så var lidt knas med markeringen af ruten, tog både han og deltagerne, som det kom - men det ærgrede ham da. - Vi havde markeret ruten med ministrimler på selve dagen, men alligevel var der nogen, som syntes, det var sjovt at fjerne dem. Så jeg blev sat på at løbe med lidt af ruten, indtil jeg kunne få tre kimbrere ud og vise vej på ruten, fortæller Jimmy Krøier Sørensen, der kun hørte positivt tilbage fra deltagerne. To af dem var nummer et og to på 1/10 ironman Morten Andersen fra Tri og Trim i Farsø i tiden 59,01 og Simon Larsen fra Aars i tiden 59,06. - Svømning var lidt kaotisk med så mange svømmere i vandet. Cykelruten var meget kuperet, men det passede godt. Løberuten var meget teknisk med de mange trapper. Men det var sjovt og publikumsvenligt, og det skal det være, når det er for byen, sagde Morten Andersen ved mållinjen. - Ruten kom godt omkring i byen, og selvom det var lidt teknisk med trapperne, så synes jeg, det passede meget godt, sagde Simon Larsen, inden nr. et og to fik talt ruten og løbet igennem.

Bliver du blændet af modkørende, og skal du anstrenge dine øjne i dårligt vejr? Så kan løsningen være at få briller med DriveSafe glas fra ZEISS. De reducerer ubehag ved blændinger og giver dig et bedre nattesyn. Du kan bedømme

afstande bedre og let skifte fokus mellem instrumentbræt, spejle og vej, når du kører – både nat og dag. Kig ind hos Nyt Syn og lad os sammen vurdere, om ZEISS DriveSafe kan hjælpe dig. ZEISS DriveSafe fås fra kr. 3.584,-

Nyt Syn Aars Anlægsvej 6, 9600 Aars 98 62 10 90, nytsyn.dk/aars

Aktiv i naturen For ældre over 65 år, der er enker/enkemænd eller bor alene i Aars-området. Turene foregår om formiddagen. Få fælles naturoplevelser og dan netværk. Træn balancen, få bedre styrke og mød andre. Max. 15 deltagere - vi går højst 2 km. Man tilmelder sig alle turene (det koster 250,- at deltage på holdet). Tilmelding på forhånd til Sundhedscenter Vesthimmerland på 99 66 82 00

Afgang med bus kl. 9.00 • 1. oktober ”Svampetur i Jenle” • 31. oktober ”Løvfaldstur i Uhrehøje” • 21. november ”i Aars Skov med brændemærkning og bladbingo” • 28. november ”De Himmerlandske Heder med geocaching” • 12. december ”Jul i Jenle”

11-årige Simone fra Ullits var med i mini-tri. Hun var opløst af tårer med målet. En gammel knæskade var brudt op, men hun gennemførte trods smerten, og en lille times tid og en ispose senere, var det store smil kommet frem.

Hvorvidt løbet vender tilbage i samme form, skal der lige evalueres på. Start ved svømmehallen og mål ved festpladsen er måske ikke det optimale, så nu skal der lige evalueres. - Det vigtigste er jo, at vi trækker nogle folk ud til Kimbrerfesten. Vi skal lige se på det, men det var et godt løb, og det sagde deltagerne heldigvis også. Jeg var især impo-

neret over en deltager fra svømmeklubben, der hedder Vera. Hun var med på vores vandskrækhold for to år siden, og selvom hun skulle dele en bane i bassinet med fire andre, og de puffede lidt til hinanden, så kom hun igennem svømningen og gennemførte - det er stærkt gået at overvinde sådan en en skræk på to år, slutter Jimmy Krøier Sørensen.

Sara Ipsen

Sundhedsfremme medarbejder

Karin Winther Naturvejleder


Aars Avis

SIDE 6

1133 løbere var tilmeldt Kimbrerfestløbet i år. Dermed er løbet fortsat det største løb i Vesthimmerland.

Lucas Kristensen vandt ikke, men han var tydeligvis lykkelig over at modtage en bamse, da han kom over målstregen i 1 mile løbet.

Kimbrerfestløbet er stadig det største i Vesthimmerland Løbet i Aars holder fortsat placeringen med 1133 deltagere år, i mål som den første. Han var i mål i tiden 16:51 efter fem kilometers løb. Næste løber i mål var Mustafa Husen Jr. i tiden 18:01. De seneste år har Marc

Af Torsten Hansen AARS: Selv om Marc Laursen var lidt småskadet, og selv følte, at han bare skulle gennemføre årets Kimbrerfestløb, så kom han, igen i

Laursen løbet et til to minutter hurtigere, så han har stadig lidt at give af, inden en anden overtager førstepladsen. Faktisk har Marc Laursen vundet siden han deltog

BEKENDTGØRELSER GODDAG OG FARVEL H.J. Nielsen Automobiler i Fjerritslev og Aabybro skifter hænder

DEMO SALG

Lene Pedersen og Brian Jensen har købt forretningen af Claus Nielsen, hvis familie har drevet forretningen siden 1981

KOM OG GØR ET KUP

Derfor vil det glæde os hvis Kunder, leverandører, familie og venner vil være med til at markere overdragelsen ved en

DEMO SALG SPAR OP TIL R E C E P T I O ET N KUP 20.000,- KOM OG GØR 40.000,-

NISSAN MICRA

NISSAN Qashqai

SPAR OP TIL

På Svinkløvvej i Fjerritslev FREDAG DEN 13. SEPTEMBER KL. 13-17 NISSAN MICRA NISSAN Forretningen skifter ved samme lejlighed navn tilQashqai HJN Auto SPAR OP TIL SPAR OP TIL

NISSAN NISSANFJERRITSLEV FJERRITSLEV OGAABYBRO AABYBRO 20.000,-OG 40.000,-

–15 11nye ereri julehumør, i julehumør, lagersalg lagersalg helt helt KL.nye GVAREBILER AVAREBILER Daf Naf Ø S NYE NISSAN D A NYE NISSAN L G E R Ø K EMO SALG IL MT OQashqai KQashqai Nissan Nissan årg. årg. 2017 2017 med med 5 5 års årsgaranti garanti NISSAN FJERRITSLEV OG AABYBRO ACO

N OM OG GØR ET KUP O M T F I W EMO SALG S DEMO SALG lagersalg af VAREBILER helt nye 0 PANISSAN 0NYE R 10er.i0julehumør,

OM OG GØR Qashqai ETNOTE KUP Nissan årg.52017 NISSAN NISSAN KOM OGgaranti GØR ETPULSAR KUP med års NISSAN Qashqai

SPAR OP TIL

PRØVEKØR EN MONACO OG

SPAR OP TIL

SPAR OP TIL

20.000,NISSAN NISSAN QashqaiNOTE 40.000,-

SWIFTLeasings Leasings forslag forslag på på din på din din nyenye nye NVNV NV 300 300 Leasings forslag 300

NISSAN NISSAN NVNV NV 300 300 NISSAN 300

SPAR SPAR OP TILOP TIL MICRA VIND EN NISSAN FraFra 1.671 1.671 KR./md. KR./md. 1 EL 20.000,40.000,FORERJSM SPAR OP TILFra 1.671 KR./md. E FOR TO Finansiel Finansiel leasing leasing Finansiel leasing

VælgVælg Vælg i mellen mellen alle vores allevores vores fantsktiske fantsktiske modeller modeller i imellen alle fantsktiske modeller

1. gangsydelse gangsydelse fra 25.000 fra25.000 25.000 KR. KR. KR. 1.1.gangsydelse fra Restværdi Restværdi 42.910 42.910 Kr. Kr. Kr. Restværdi 42.910

20.000,-

Leasings forslag på din nye NV 300 Vælg i mellen alle vores fantsktiske modeller

NISSAN NV 300 Finansiel leasing

30.000,NISSAN PULSAR

SPAR Qashqai OP TIL NISSAN

30.000,SPAR OP TIL

40.000,:

F.EKS Vel mødt Fra 1.671 FEDT UDSTYR SOM SEKR./md. MAS

1. gangsydelse fra 25.000 KR. KL IN00 Svinkløvvej Svinkløvvej 87 87 -87 9690 9690 Fjerritslev Fjerritslev - Tlf. Tlf. 98 21 98 16 21.00 16 00. EN 0 KR Svinkløvvej -- 9690 Fjerritslev Tlf. 21 16 9998 14-- 4. Restværdi 42.910 Kr.R FO R TIL KU-N Tlf O ■ EL- RUDE AC ON M T www.hjnauto.dk www.hjnauto.dk Fristrupvej Fristrupvej 17 17 9440 9440 Aabybro Aabybro 96 Tlf 96 96 16 96 00 16 00 IF GE ÆL SW VARME www.hjnauto.dk 17 -17 -Aabybro 9440 Aabybro - 96 Tlf 00 U-F AL 16” ØV EN 17 Fristrupvej Fristrupvej 17 Aabybro - Tlf Tlf 96 96 9696 96 16■96 00 161600 00 - www.hjnauto.dk www.hjnauto.dk PRFristrupvej SIDESPEJLE MED Fristrupvej -- Aabybro -- Tlf 16 -- www.hjnauto.dk

Brian Jensen – Lene Pedersen – Claus Nielsen Brian

Brian

Claus

Claus

Aleks

Aleks

Hardy

Hardy

Hardy Brian Claus Aleks 93 Tlf. 24 93 70 6324 2470 70 40 Tlf. 00 40 17 30Tlf. 0017 30 1712 Tlf. 82 30 16 12Tlf. 8216 1663 Tlf. 24 45 Tlf. 05 24 24 45Tlf. 0524 2430 Tlf. 93 63 Tlf. 40 30 00 Tlf. 30 12 82 Tlf. 24 45 05 ■ EL- BE TJENT E APPLE CARPLAY BAG ■ SORT E RUDER REMSE (AEB) NTRALLÅS CE NT AUT. NØDB TJE BE RN ■ A FJEForbrug ER Forbrug (bl. Forbrug kørsel): (bl.finansielle 17,2-26,3 kørsel):17,2-26,3 17,2-26,3 km/l, km/l, 99-134 CO2: g/km. 99-134 Priser g/km. Priser ekskl. er leveringsomk. ekskl. leveringsomk. på 3.880 på kr.3.880 3.880 kr.for B AM Alle priser Alle er priser eksl.B moms. ereksl. eksl.moms. Overstående moms. Overstående finansielle leasingydelser leasingydelser er baseret er baseret på er en 60 på mdrs. en 60 løbeperiode. mdrs. løbeperiode. Kunde hæfter Kunde hæfter restværdi forrestværdi ved udløb. vedForbrug udløb. Forbrug (bl. kørsel): (bl.kørsel): 10,3-20,4 kørsel):10,3-20,4 10,3-20,4 km/l, co2: km/l, 128-225 co2:128-225 128-225 g/km. Bilerne g/km.Bilerne er Bilerne vist med ervist vist ekstra medudstyr. ekstraudstyr. udstyr. ■ KK BACO2: Rrestværdi Forbrug (bl. kørsel): km/l, CO2: 99-134 g/km. Priser er ekskl. leveringsomk. på kr. FO Alle priser er Overstående finansielle leasingydelser er baseret på en 60 mdrs. løbeperiode. Kunde hæfter for ved udløb. (bl. km/l, co2: g/km. er med ekstra TER LYG ■ TÅGE OT PIL TIV FApåRTvarebiler *Fabriksgarantien *Fabriksgarantien påvarebiler varebiler er 5 år/160.000 er55år/160.000 år/160.000 km. km. AK*Fabriksgarantien på er km. OG BLUE TOOTH ■ LÆDERR AT RApåDIO Nog 3 år/100.000 ■ DApå B+e-NV200 RAudvalgte Gælder FOkomponenter, E GælderGælder ikke Gælder ombyggede ikkeombyggede ombyggede personbiler. personbiler. Fabriksgarantien Fabriksgarantien e-NV200 forbliver forbliver 5 år/100.000km, 5år/100.000km, år/100.000km, hvad angår hvad elbilsrelaterede angår elbilsrelaterede komponenter, komponenter, og33år/100.000 år/100.000 kmbiler på resten kmpå påaf resten bilens afkomponenter bilenskomponenter komponenter samt efterfølgende samtefterfølgende efterfølgende 2 års udvidet 2års årsudvidet udvidet Tryghed Tryghed RM VA EM DE ■ ST ikke personbiler. Fabriksgarantien på e-NV200 forbliver 5 hvad angår elbilsrelaterede og km resten af bilens samt 2 Tryghed SÆ SY Gælder udvalgte biler MULTIMEDIESvinkløvvej 87 - ND ITION Fjerritslev - Tlf. 98 21 16 00 ■ AIRCO 9690 KOM TIL ÅBENT HUS SØNDAG varebil_HJN_sep_2017.indd JN_sep_2017.inddAT 1 ION11 07/09/2017 07/09/2017 16.30 16.30 16.30 arebil_HJN_sep_2017.indd 07/09/2017 VIG NA www.hjnauto.dk Fristrupvej 17 - 9440 Aabybro - Tlf 96 96 16 00

NISSAN PULSAR

NISSAN AABYBRO 30.000,NISSAN AABYBRO

SPAR OP- TIL NISSAN PULSAR Fristrupvej 17 - Aabybro Tlf 96 96 16 00 - www.hjnauto.dk DEN 12. MAJ. KL. 11-15. Brian Brian SPAR OP TIL

Hardy Brian Claus Aleks Tlf. 24 45 05 24 Tlf. 40 30 00 17 Tlf. 30 12 82 16 Tlf. 93 63 24 70

Tlf. 24 45 05 24

Tlf. 24 45 05 24

11. SEPTEMBER 2019

første gang som 14-årig. I dag er han 22 år. Mange gange har den hurtigste kvinde været hans søster. Men hun deltog ikke i år. Hurtigste kvinde på fem kilometer blev i stedet Natasja Haldrup, der løb i aldersgruppen 0-13 år, så hun har fremtiden for sig. 727 gennemførte de fem kilometer ifølge Sportstiming. Det betyder, at de resterende op til startdeltagerantallet på 879 har valgt ikke at få målt tiden. Vinder af 10 km løbet blev Jacob Rasmussen i tiden 38:41. Hurtigste kvinde

blev Emely Greve Somerset i tiden 42:06. Der var 169 startende løbere på 10 km. 140 af dem gennemførte. Som noget nyt i år var der indført et kort 1 Mile løb (1,6 km). Her var forholdsvis få deltagere, og flere af dem var forældre, der løb sammen med deres

mindre børn. Vinder blev Albert Mathiesen i tiden 5:49. 85 var tilmeldt og 70 gennemførte. I alt var 1133 tilmeldt løbene. Det er cirka 50 løbere færre end sidste år. - Men vi er stadig det største løb i Vesthimmerland, fastslår Djon Munk, der er ansvarlig for tidtagningen.

Vinder blev - igen - Marc Laursen. Han gennemførte de fem kilometer på 16:51 minutter.

Kreativ hobbyweekend med 100 stande i Aars Messen bliver den største af slagsen i Nordjylland AARS: I weekenden, 21. og 22. september slår Messecenter Vesthimmerland i Aars dørene op til tredje udgave af Kreativ Hobby Weekend. - Messen er Nordjyllands største messe indenfor kreativ hobby, begge vore udstillingshaller fyldes til bristepunktet med mere end 100 forskellige stande og udstillere, siger Marianne Poulsen, vicedirektør, Messecenter Vesthimmerland. Kreativ Hobby Weekend byder på alt indenfor hobbyområdet - fra de feminine hobbyer med perler og garn til de maskuline i beton og træ. Det er ikke kun for dem der selv kan. Mange af standene sælger også færdig producerede varer. - I år vil flere af vores udstillere indrette stande med arbejdende værksteder, hvor

Kreativ Messe fylder omkring 4000 kvadratmeter i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

de besøgende kan få et indblik i det kreative håndværk hos professionelle udstillere, ligesom der er workshops, som publikum kan deltage i, lover Marianne Poulsen. - Vi startede messen op i efteråret 2016, som et forsøg, men messen har igennem

alle årene vist sig at være en stor succes - både for publikum og for udstillere, fortsætter hun. Begge messecentrets to store udstillingshaller og tilhørende foyer bliver fyldt med stande. Det samlede udstillingsareal udgør dermed mere end 4.000 kvadratmeter.


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

SIDE 7

2000 unge er inviteret til folkemøde i Aars

Elever fra hele Vesthimmerland møder virksomheder og hører om lokale uddannelsesmuligheder Af Torsten Hansen AARS: Når man som ung skal vælge fremtidig uddannelse, så kan det være vanskeligt, fordi man ikke ved, hvad der findes. Det valg skal ”Folkemøde For Unge” i Vesthimmerland hjælpe de lokale unge med. Omkring 2000 unge kan se frem til 91 workshops ved det lokale folkemøde, der holdes i Aars torsdag, 19. september. Alle 7., 8., 9. og 10. klasser i kommunen er inviteret sammen med alle førsteårsstuderende på ungdomsuddannelserne.

Mange muligheder - Med ”Folkemødet For Unge” får vi gjort de unge opmærksomme på, hvor mange muligheder, der faktisk er for uddannelse og job her i Vesthimmerland. Samtidig får de unge en større berøringsflade med andre unge, og får derved også en større fællesskabsfølelse, siger Inger Nielsen, Udvalgsformand for Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune, inden hun kommer med et lille håb for fremtiden: - Jeg håber også, at rigtig mange unge med dette arrangement får lyst til at være med til at udvikle Vesthimmerland fortsat. Til Folkemødet vil de unge blive sendt rundt til fire forskellige workshops, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner sætter fokus på netop deres

Folkemødet for unge blev også gennemført i Aars i 2017. De unge kunne blandt andet besøge en række telte, hvor de fik information om erhvervslivet og uddannelser.

karriere- eller uddannelsesmulighed. Samlet set er de 91 workshops fordelt i Aars Lystanlæg, ved Aars Skole og ved Ungdomskoleadministrationen. - Hver klasse har fået tilsendt et læringsforløb tilsendt, angående hvilke virksomheder de skal

møde. Inden mødet har eleverne derfor forberedt sig på enkelte virksomheder, forklarer Erik Krog Pedersen, leder af UngVesthimmerland, der også er med til at arrangere eventen. De mange elever får ikke lejlighed til at besøge alle 91 workshops. - Hver klasse har på forhånd

fået udpeget fire workshops de skal besøge. Vi har gjort det på den måde, for at få det hele til at gå op, fortsætter Erik Krog Pedersen.

Erhvervslivet glæder sig Hos Erhverv Væksthimmerland glæder erhvervschef Dan Skovgaard sig over den store opbakning

til folkemødet, der afvikles for anden gang. - Det handler naturligvis om bosætning og tiltrækning/ fastholdelse af arbejdskraft, og ”Folkemødet For Unge” står ikke alene, men er et af flere rigtig spændende initiativer som igangsættes her i Vesthimmerland. Tilsammen efterlader det

? A R F N E D A M R E M HVORKOM

?????

KOM TIL ÅBENT LANDBRUG SØNDAG 15. SEPTEMBER KL. 10-16

Hos Jens & Martin på Gaardsted Højgaard Hobrovej 193, Løgstør Oplev køer og kalve

På TAMU-Vitskøl, v. Vitskøl Kloster Viborgvej 463, Ranum Oplev kødkvæg, kalve og får

Hos Margit & Poul på Lyngsø Søndergaard Lyngsøvej 40, Nibe Oplev køer og kalve

Se gårdenes aktiviteter på aabentlandbrug.dk • • •

forhåbentligt et indtryk af en både bosætnings- og erhvervsvenlig kommune, hvor det er attraktivt at bo og arbejde, siger Dan Skovgaard og slutter: - Jeg ser frem til, at det bliver en både sjov, spændende og lærerig dag med masser af glade og nysgerrige unge mennesker på pladsen, der med de mange telte og deltagere kommer til at summe af liv. - Folkemødet for unge handler om, at de unge får en bredere forståelse af de ungdomsuddannelses, beskæftigelses og uddannelsesmuligheder, som der forefindes i Vesthimmerlands Kommune. Endvidere har Folkemødet et socialt mål, da unge som har et stærkt socialt netværk lykkes bedre med uddannelse og beskæftigelse. Sidst handler Folkemødet også om at dyrke det store fællesskab mellem virksomheder og ungdomsuddannelser, siger Erik Krog Pedersen. Forbilledet for det lokale folkemøde er det store folkemøde på Bornholm. En væsentlig forskel er, at det lokale folkemøde kun er for de lokale unge. - Vi vil gerne kunne udvide vores folkemøde til flere unge. Men umiddelbart har vi ikke de økonomien og tiden til mere, forklarer Erik Krogh Pedersen. Arrangementet har fået en fondsdonation fra Jutlander Fonden. Pengene bruges til at booke underholdning.

• • •

Resultatskabende engagement

Hos Marie & Andreas Røde Møllevej 15, Skørping Oplev landbrug i naturen


Aars Avis

SIDE 8

Aars Knækker Cancer deltog i optoget søndag middag. En stribe håndværkere blev ”sat til salg” for en dag ved auktionen.

11. SEPTEMBER 2019

På festpladsen overtog auktionarius Klaus Pedersen, Blære, styringen. Han fik det samlede bud op på 51.000 kroner.

Knæk Cancer-bud på 51.000 kroner i Aars Interessen for auktion ved Kimbrerfesten var stor - Klaus Pedersen var dagens veloplagte auktionarius Af Torsten Hansen AARS: Hvis folk i Aars ikke havde hørt, at der var auktion til fordel for Aars Knækker Cancer ved Kimbrerfesten i søndags, så er det fordi de har holdt vinduerne forsvarligt lukkede. På hele ruten med søn-

dagens store optog gjorde Aars Knækker Cancer reklame for deres auktion. De deltog i optoget med en stor lastbil, hvor en række håndværkere og andre sponsorer var med. På toppen af ladet stod Nico Johannesen, Houmann Materieludlejning. Han er god til at holde folks op-

mærksomhed fanget gennem informationer, og det gjorde han i fin stil fra bilens lad. - Kom og byd. Hvad skal det koste at få en maler på besøg en hel arbejdsdag? Byd på et dejligt vinkøleskab, råbte Nico Johannesen ud i højttaleren. Alle de mange spons-

orgaver, man kunne byde på, blev konstant annonceret. Hans, og de øvrige medvirkendes, anstrengelser virkede. Da lastbilen holdt stille på festpladsen ved Messevej fik auktionarius Klaus Pedersen, Blære, mikrofonen. Han fortsatte Nico

Johannesens inspirerende talestrøm, og gav mange omkring lastbilen lyst til at byde. Første auktion var en maler for en dag. Det lykkedes at få buddet op på 3000 kr. Samme pris blev budt for en tømrer. En brolægger får lov til at arbejde en dag for 2500 kr.

De mange bud blev til en ganske pæn samlet sum. I alt blev der solgt for 51.000 kroner. Beløbet bliver lagt sammen med de øvrige penge, som Aars Knækker Cancer har samlet ind. De vil blive sendt til den store Knæk Cancer-indsamling i tv.

Alfa i Aars hylder Woodstock Kom til Åben Grund Lørdag d. 21. september 2019 Går du med en drøm om at bygge nyt hus? Kom og bliv inspireret til ”Åben Grund” med kaffe og kage på Vesthimmerlands attraktive og naturskønne udstykninger Galgehøj i Aars

Kl. 09.30 — 11.30

Langmosen i Aalestrup

kl. 12.00 — 14.00

Idunsvej i Farsø

Kl. 14.30 — 16.00

Er du interesseret i Majsmarken i Løgstør? Kontakt Nybolig Vesthimmerland — Løgstør for yderligere information.

AARS

AALESTRUP

AARS: En musikalsk fejring af en af rockhistoriens største musikbegivenheder, Woodstock Festivalen, som fandt sted for 50 år siden. Det bliver indledningen til koncertsæsonen i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars, 27. september. I sensommeren 1969 samledes 450.000 mennesker foran en scene på en mark et par timer nord for New York. På scenen stod en nærmest endeløs række af de største musikalske ikoner, herunder Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Santana, The Who, The Band, Creedence Clearwater Revival og Crosby, Stills & Nash - for blot at nævne nogle få. De tre dages koncerter og kaos er gået over i historien som en af vor tids største og mest skelsættende kulturelle begivenheder.

Hylder Woodstock FARSØ

LØGSTØR

27. september bliver Woodstock hyldet med et udpluk af sangene fra ’The Summer of Love’. Bandet består af Louise Støjberg, vokal; Signe Juhl, vokal; Rasmus Madsen, vokal & guitar; Martin Rauff Nielsen, vokal & guitar; Casper Mikkelsen, trommer; Niels Kvist, bas; N.O. Thorning, keys, Johan Bylling

Woodstock koncerten og ”The Summer of Love” bliver hyldet i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars fredag, 27. september.

Lang, saxofon og Bjarke Nikolajsen, trompet. - De spiller et udpluk af de bedste sange fra den gang. Jeg har ikke lige sæt-listen, men publikum kan regne med at høre de største hits, siger musikhusleder, Lisbeth Jagd. Woodstock-festivalen foregik, mens Vietnamkrigen endnu var på sit højeste, i en tid præget af kold krig, våbenkapløb og raceopgør på den ene side

og frisind, blomsterbørn og ”The Summer of Love” på den anden. Festivalen anses for at være et af højdepunkterne i sentressernes ungdomsoprør og hippiebevægelsens opgør med bedagede samfundsstrukturer. Et kulturelt nybrud, der herhjemme affødte bl.a. studenteroprøret i ’68, kønskampen i ’70erne samt grundlæggelsen af Christiania og Roskilde Festival i 1971.


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

SIDE 9

Messecenteret i Aars håber på mere kultur 600 har allerede købt billet til ”Lyset over Skagen” AARS: Musicalen ”Lyset over Skagen” opføres i Messecenter Vesthimmerland i Aars lørdag, 12. oktober. Billetsalget er i fuld gang og går så godt, at centerets ledelse ser muligheder i flere store kulturoplevelser fremover. - Vi glæder os til at præsentere dette fantastiske show for publikum, siger direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland. Normalt skal borgerne i vores nærområde køre til større byer som Aalborg eller Århus, for at opleve nogle af de store shows og musicalopsætninger, der er på turné rundt i landet. Rammerne i Messecenter Vesthimmerland er til stede til at give både publikum og skuespillere den samme fantastiske oplevelse, som man kan opleve i landets store musikhuse. Derfor vil vi

Brian Otte: - 600 har allerede købt billet til musicalen ”Lyset over Skagen”.

meget gerne trække flere af denne type oplevelser til området, fortsætter Brian Otte. Når der skal indgås kontrakt med forestillinger som eksempelvis ”Lyset over Skagen”, ”Ørkenens Sønner” eller ”Linie 3”, løber messecenteret som arrangører en stor økonomisk

Ny forretning i Aars med brugt-koncept AARS: Hvis man kan lide, at gøre gode fund blandt gode ting og sager, eller har nogle brugte genstande som man gerne vil sælge, men mangler tiden til at få det gjort, så er der muligheder gennem en ny forretning som er åbnet i Aars.

I ejendommen Vestre Boulevard 11 har Medet Erikci, Hvalpsund, åbnet forretningen Second Hand Aars efter et velkendt brugt-koncept, som har slået an i andre byer. Lokalerne er udstyret med hylder, hvor sælgere

risiko, fordi der skal sælges mange billetter for at få økonomien til at hænge sammen. Til mange af denne type forestillinger skal der sælges omkring 1.000 billetter før udgifterne er dækket ind. - Derfor skal vi tænke os godt om, inden vi skriver kontrakter på denne type arrangementer. Billetsalget til musicalopsætningen ”Lyset over Skagen” går rigtig godt. Vi har på nuværende tidspunkt passeret 600 solgte billetter, så det er vi godt tilfredse med. Vores ambition er, at vi sælger et par hundrede billetter mere over den næste måneds tid. Lykkes det, hænger økonomien fornuftigt sammen, hvilket er med til at give os ”blod på tanden” til at satse noget mere på store kulturelle oplevelser og shows i fremtiden, slutter Brian Otte. kan leje sig ind. Alle varer mærkes med pris og sælgerkode, og køberne kan så afregne ved kassen. Derefter afregner Medet Erikci med sælgerne. Med konceptet behøver sælgerne ikke at være til stede i forretningen. Man kan leje en hylde, en glasmontre eller en gulvstand, og Medet Erikci hævder, at alt kan sælges, hvis prisen er rigtig, og på den måde skabes nyt liv i brugte ting.

Poul Erik Pedersen blev kåret til Årets Kimbrer.

Poul Erik Pedersen blev Årets Kimbrer i Aars Anden gang han blev foreslået som Årets Kimbrer Af Torsten Hansen AARS: Søndag eftermiddag samledes de tidligere Årets Kimbrere på scenen i Valhal Teltet ved Kimbrerfesten. De ville fejre den nye Årets Kimbrer. Ingen af de ”gamle” vidste hvem den nye ville blive, men da det blev afsløret, var alle enige om, at det var et godt valg. - Årets Kimbrer 2019 er Poul Erik Pedersen, lød det fra formanden for Kimbrerfestkomiteen Karl Lausten. Rigtig mange i Aars

kender Poul Erik Pedersen. Han har i 20 år været formand for Aars Tennisklub og er i dag formand for Fritidsrådet. Dertil kommer en række andre aktiviteter. Allerede 16 år gammel var han med i sin første forening. Omkring 1990 blev han bestyrelsesmedlem i Aars Tennisklub. Seks år senere kunne Poul Erik Pedersen kalde sig formand, og snart stod den på det større byggeprojekt. Det blev styret igennem med sikker hånd, og stadig står det med flotte faciliteter for

klubbens medlemmer. Efter 20 år gav han stafetten som formand videre. Ved siden af bestyrelsesarbejdet var der plads til også at være med i ungdomsafdelingen, det jyske forbund og i det danske forbund, inden for tennissporten. Og da børnene også var interesseret i spejder, blev det også til otte år som kasserer i Det Danske Spejderforbund. Det er faktisk anden gang, at Poul Erik Pedersen er foreslået som Årets Kimbrer. Første gang afslog han tilbuddet.

Erhvervsklima:

Vesthimmerland er nu hoppet fra nr. 65 til 29 VESTHIMMERLAND: Dansk Industris årlige opgørelse over det lokale erhvervsklima er dejlig læsning for erhvervslivet og Vesthimmerlands Kommune. Vesthimmerland har taget et højdespring og er rykket fra en plads blandt kommunerne fra nr 65 til nr. 29. Det er den tredje bedste placering i Nordjylland. Den store fremgang er sket på mange punkter, det gælder blandt andet de fysiske rammer og uddannelse. Brug af private leverandører er også gået frem. Trods fremgangen så er der også punkter, hvor det er gået tilbage, og det er netop nogle af de punkter, der tidligere har sendt kommunen nedad rangstigen. Ser man på den kommu-

- Vi har fået styr på bunkerne af byggesager, derfor håber jeg, at vi kommer endnu længere frem næste år, siger borgmester Per Bach Laursen.

nale sagsbehandling er ratingen for Vesthimmerland faldet fra nr. 48 til 60. - Det er et felt, hvor vi kun-

ne forudse, at vi ikke ville rate særlig højt. Vi har haft udfordringer med nogle itsystemer, og samtidig har nogle medarbejdere forladt os på et lidt træls tidspunkt, siger borgmester Per Bach Laursen. - Forhåbentlig vil det hjælpe til næste år. Vi har fået styr på det og bunken er i bund på byggesagskontoret. Men vi er udfordret af, at der er kommet mere komplicerede regler, der betyder, at det kan være nødvendigt for private at tage fat i en byggesagsrådgiver, selv om det der skal laves ikke er så omfattende, siger borgmesteren. Det betyder i dag, at selv om bunken er i bund, så kan en byggesag trække ud, fordi de papirer der kommer ind ikke opfylder alle de krav der nu stilles.

Kristine Privatrådgiver

Nu kan du møde Kristine hos Nykredit I kan nu møde mig på Holstebrovej 2, Viborg. Jeg tager 11 års erfaring med bank og realkredit med mig til Nykredit. Jeg er 33 år gammel og bor i Aars. Du kan kontakte mig på 44 55 66 84 eller klyj@nykredit.dk. Vi byder Kristine velkommen og glæder os til samarbejdet. Kig forbi og hils på.

Nykredit Viborg, Holstebrovej 2


Aars Avis

SIDE 10

Jan Zunk Sørensen er i gang med at reparere en halmpresser på Praktikcenter Aars på Industrivej i Aars.

11. SEPTEMBER 2019

Instruktør Lars Reimer og Asger Andersen taler om dagens planer blandt alle maskinerne på praktikcenter Aars. Der er langt flere elever end på billedet, men de fleste var på skolebænken den dag.

Erhvervsskolerne i Aars mangler praktikpladser AARS: Over 6000 elever på erhvervsskolerne i hele Danmark mangler en praktikplads, det som engang hed en læreplads. Der er blevet oprettet 2800 nye pladser i 2018, men antallet af elever, der søger et sted at blive oplært i deres valgte profession er steget på landsplan fra 5874 i juni 2018 til 6045 i juni 2019. På Erhvervskolerne Aars kender lederen af praktikcenteret, Asger Andersen, problemet med at finde den rigtige plads til de studerende.

- I 2019 har vi haft en nedgang i antallet af praktikpladser på ca. 10 pct. Det er pænt voldsomt, og det er ikke på grund af færre elever. I 2018 havde vi 265 aftaler om praktikpladser tidligt september, og i år har vi 231 aftaler. I øjeblikket har vi omkring 30 studerende, som er i skolepraktik under uddannelsesgarantien, men som langt hellere skulle være ude på en læreplads, siger Asger Andersen. Han understreger faren for ikke at finde den rigtige læreplads er, at de studeren-

de ganske enkelt falder fra - men skolen gør en indsats både for at hjælpe eleverne og hjælpe dem til selvhjælp. - Vi har et hold, som gør alt for at finde den rigtige læreplads til de studerende. Derudover har vi også en jobcafé, som er obligatorisk de sidste ti uger i skolepraktik. Her lærer de for det første at kunne lave ne ansøgning. Vi lærer dem også om personlige kompetencer, så de bliver klogere på sig selv, og hvad de kan. Her bruger vi faglærerne, som sparrer både med eleverne og virksomhederne for at finde det

rigtige match, siger Asger Andersen. Hos de studerende på Erhvervsskolerne Aars er der især mangel på praktikpladser for entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen, hvor 20 studerende står uden en læreplads ifølge tal fra Undervisningsministeriet juni 2019.

Det gode eksempel - Jeg synes, det offentlige Danmark har en pligt til at gå forrest og vise det gode eksempel, for der er ikke noget stærkere end eksemplets magt. Men, selvom

der mangler praktikpladser, ligger vi som kommune over gennemsnittet af oprettede praktikpladser og antallet af unge, som tager en erhvervsuddannelse, siger Asger Andersen. I Vesthimmerlands Kommune har forvaltningen modtaget årsopgørelsen for 2018 på praktikplads- AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag). Vesthimmerlands Kommune skal betale en afgift på 186.796,67 kr. via ’Samlet betaling’ i juni 2019. - Den 6. juni 2019 fremgik det af årsopgørelsen, at vi

skulle forvente at betale en afgift på 44.886,77 kr., idet vi var 13,07 elevpoint under vores mål. Men Vesthimmerlands Kommune er pålagt en ekstra afgift på 145.532,76 kr., da vi skal bidrage til at dække underskuddet af praktikpladser i hele den kommunale sektor. Denne udgift fremgår ikke af forskudsopgørelsen, da den først beregnes, når året er gjort op i de enkelte sektorer, oplyser Pia Munch Riisgaard, afdelingschef for stabene i Vesthimmerlands Kommune, i en mail til Aars Avis.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.25 The Call Kl. 20.45 Unge Morse Amerikansk thriller fra 2013 Engelsk krimi fra 2018 Jordan har mange års erfaring på alarmcentralen, da hun en Tt mistænkeligt dødsfald fører Morse til den lokale biograf dag modtager et nødopkald fra teenageren Casey. Casey er og en gådefuld sag med tråde til både filmholdet og Oxfords blevet bortført og befinder sig i bagagerummet på en bil. I en underverden. Thursday har besøg af sin blærerøvsagtige kamp med tiden må Jordan træffe hurtige beslutninger med bror, mens en lidenskabelig nat med en ung kvinde truer med bevidstheden om, at en enkelt fejl vil få fatale konsekvenser. at bringe Morse i forlegenhed.

Kl. 22.10 Den hemmelige agent Britisk thrillerserie fra 2016 London, 1886. Verloc bestyrer en sexshop i Soho. Han er blevet hyret af den russiske ambassade til at spionere mod en anarkistisk celle. Russerne giver ham til opgave at sprænge observatoriet i Greenwich i luften og få det til at ligne et terrorangreb, så myndighederne slår ned på anarkisterne.

Kl. 20.00 Vild med dans Åbningsaften 12 par debuterer på et helt nyt dansegulv, når Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller byder op til dans i 16. sæson af ”Vild med dans”. The Antonelli Orchestra leverer den fantastiske musik - og dommerne de kærlige og kontante kommentarer.

Kl. 21.00 Aldrig mere i morgen Dansk drama fra 2017 Den ældre succesrige kunstner, Thorvald, har et stort ego og mener, at han er både udødelig og uundværlig. Men da hans hjerte en dag holder op med at slå, er han ikke parat til at forlade denne verden. En engel giver ham en sidste chance for, som usynlig og fri sjæl, at gå rundt blandt sine efterladte.

Kl. 22.05 How to Lose a Guy in 10 Days Amerikansk romantisk komedie fra 2003 Den succesfulde kvindeblads-journalist Andie kommer på en hård opgave. Hun skal skrive en artikel om de ting kvinder gør, som driver mænd til vanvid. Derfor skal hun indenfor ti dage finde en fyr, få ham til at forelske sig i hende og bagefter få ham til at droppe hende.


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

Kimbrerfesten i Aars havde færre gæster

SIDE 11

Kimbrerfestformandens mavefornemmelse siger, at overskuddet fra dette års byfest bliver lille gælder legeland, der har erstattet tivoliet. De sponsorater hjælper på det endelige resultat. Men om det er nok er stadig tvivlsomt. - Vi har brugt mange frivillige timer på at skabe festen. Men jeg medgiver, at der ikke var så meget hygge torsdag og fredag, da det regnede. Tilgengæld var der hyggeligt lørdag og søndag, når der sad mange mennesker, siger forman-

Af Torsten Hansen AARS: Flytningen af Kimbrerfesten fra Aars Lystanlæg til pladsen bag Messecenter Vesthimmerland skaber stadig debat. Mange føler ikke, at der er hyggeligt på den nye plads. Særligt i år, hvor der ikke var et tivoli. Andre vurderer, at der ikke kommer så mange mennesker. Hygge er en smagssag, men antallet af mennesker kan tælles, og alt tyder på, at dette års Kimbrerfest måske har haft lidt færre deltagere end der plejer at være. Kimbrerfesten kan også måles på økonomien. Her spiller antal gæster ind, men det gør vejret i særdeleshed også. Årets Kimbrerfest var ikke tilsmilet af godt vejr. Torsdag og fredag kom en del regn. Men alligevel så er formanden for Kimbrerfesten Karl Lausten nogenlunde tilfreds. - Vi har nok haft lidt færre

Når vejret var til det, hyggede folk sig på festpladsen.

folk i år end sidste år. Det har også påvirket omsætningen, siger formanden. - Vi kender slet ikke det endelig resultat af festen. Men min mavefornemmelse siger mig, at vi ikke skal forvente et stort overskud, siger Karl Lausten. Salget af drikkevarer ved Kimbrerfesten ændrer

sig. Tidligere var det særligt fadøl der blev langet over disken. Men i år har salget af friskpresset juice slået rekord. - Vi har presset 1400 kg appelsiner, og så har vi solgt rigtig mange breezer. Faktisk har vi to gange måtte skaffe flere fordi havde udsolgt. Tilgengæld sælger vi

Inspiration i Aars til unges NASA-drømme

lidt færre øl, indrømmer Karl Lausten. På den økonomiske side bliver årets kimbrerfest ramt af, at tivoliet ikke kom og stillede telte op. Det har hidtil været en del af aftalen. Men det lykkedes for Kimbrerfestkomiteen at få sponsorer til at give et bidrag til teltene. Det samme

Mange børn var glade for det store legeland. Men ikke når det regnede.

Køb eller lej dit

Krogh Madsen Arkitekter a /s

el-køretøj

Oustrupvej 28, 9600 Aars

Leje fra 700 kr. pr. md pport ndsra ning ta s il T iv ning && Totalrådgrhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

Af Ture Damtoft AARS: Eleverne på Vesthimmerlands Gymnasium og HF fik et skud inspiration fra rummet tirsdag formiddag. Dr. Ravi N. Margasahayam var på besøg fra NASA, hvor han har arbejdet siden 1989. Dagens mission var inspiration til næste generation af ingeniører, og budskabet var ikke at frygte fejl men i stedet se dem som læringstrin på vejen mod stjernerne. - De unge skal løbe risikoer og ikke være bange. Jeg spildte 20 år at mit liv ved at være sky og genert, inden jeg kunne tale for store forsamlinger. Jeg lærte af mentorer som Pamela Melroy, der har været med til at bygge den internationale rumstation, fortalte Dr. Ravi N. Margasahayam. I en alder af 20 år forlod han Mumbai og drog til Chicago, hvor han studerede på Illinois Institute of Technology. De omkring 300 elever fra gymnasiet og Erhvervsskolerne, hvorfra 3. årgang på HTX var inviteret, fulgte med så godt de kunne selvom der var en del mobiler fremme. Under foredraget blev der vist adskillige videoer fra NASA missioner - alle

den og fortsætter: - Nogle klager over, at de mangler et øltelt. Der sælges øl i Valhal, og der har gennem festen også være flere bands der har underholdt, så det er muligvis et spørgsmål om markedsføring, vurderer han. Vejret fik ikke kun indflydelse på antal gæster. På grund af lavthængende skyer blev det afsluttende faldskærmsudspring helt aflyst.

98 62 18 66

Kvalitets el-scootere til den rigtige pris! Nu flere modeller i lukkede kabinescootere

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

Jern og metaller købes - leveret eller afhentning

Vores Kvalitets el-scootere til mest solgte Fønix Komfort El-Scooter el-scooter den rigtige pris! v. Jens Erik Andersen Fønix 314 Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Farsø Torupvej v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 75 Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø Tlf: 61 66 05 75 www.fonixkomfort.dk

GO’ PRIS GIVES!

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

Vi reparerer også også Vi reparerer Vi alle reparerer alleogså former former for for el-scootere! alleel-scootere! former FønixforKomfort El-Scooter

ISO 14001

Dr. Ravi N. Margasahayam gav et foredrag i Aars som et led i enel-scootere! v/Jens Erik ! Andersen række på 20 foredrag i Danmark, som han tidligere har besøgt i N! YHED6, 9640 Farsø Torupvej 2014 og 2009 med samme formål. NYHED Fønix City Cabino 3 Tlf. 61 66 05 75

med den underliggende pointe om at lære af fejl og at, summen af alles arbejde i et hold, er større end individernes egne evner. - NASA står for mægtige ting og er et symbol selvforståelse og at tage risici. Uanset hvad de unge brænder for - sprog, kunst, biologi, historie - så er budskabet ikke at give op og fortsætte med at følge deres passion, sagde Ravi N. Margasahayam, der selv kom til rumfartsindustrien i NASA via arbejde med først jernbaner så miner og helikoptere ved Boeing, så han kender rejsen med at tage et trin af gangen. Foredraget var arrangeret af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening Aalborg. Det høje tempo af dok-

torens engelsk var dog en udfordring for en del af eleverne. På spørgsmålet om hvor meget der var forstået, kom svaret fra nogle stykker: 30 procent.

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

Fønix 28 Citykm/t. Cabino60 3 km pr. opladning

www.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning

ning Gratis fremvisning sisnfrinegmvis emtivdig! frhos ra GratisG !

kr. 39.900,-

kr. 39.900,-

hos dig!hos dig

- Frihed til livettil livet - Frihed

Vi kører i hele Nordjylland Vi kører i hele Nordjylland

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

NIBE PRODUKT

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Tolstrup Byvej 10 · 9600 Aars Tlf. 2322 1015 / 9867 1933 www.midtfjordel.dk

HS Møbelpolstring

Vi kommer kommer overalt med prøver og og • Vi kommer overalt med prøver og • Vi kommer••overalt Vi medoveralt prøver med og prøver tager mål og og vejleder vejleder tager mål og vejleder tager mål ogtager vejleder mål Stort udvalg stof og og læder læder • Stort udvalg i stof og læder Stort udvalg •••overalt Stort udvalg og læder ii stof • Vi kommer overalt med prøver og •• Vi kommer Vii stof kommer med overalt prøver og med laves prøver og mål Vi kommer overalt med prøver og Skumhynder-madrasser efter • Vi Skumhynder-madrasser efter kommer overalt med laves prøver og mål• Skumhynder-madrasser •• Skumhynder-madrasser efter mål laves efter mål mål og vejleder tager mål og tager vejleder mål oglaves vejleder •* tager Vi kommer overalt med prøver og tager mål og vejleder tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde udføres. Lak-og træarbejde udføres. tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde * Lak-og udføres. træarbejde udføres. Stort udvalg i stof og læder • Stort udvalg Stort i stofudvalg udvalg og læder i stof stof og og læder læder ••Speciale: Stort i Stort udvalg i stof og læder ••••Speciale: Stort udvalg i stof og læder Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke Skumhynder-madrasser laves efter mål • Speciale: Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser laves efter mål laves stilmøbler efter mål mål ••Speciale: Skumhynder-madrasser laves efter laves efter mållaves efter •*• Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser måludføres. Lak-og træarbejde udføres. * Lak-og træarbejde Lak-og træarbejde udføres. udføres. ** Lak-og træarbejde * Lak-og træarbejde udføres.

•Speciale: Lak-Artitekttegnede, og træarbejde udføres antikke stilmøbler Speciale: Artitekttegnede, Speciale: Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke stilmøbler stilmøbler Speciale: antikke Speciale: Artitekttegnede, antikke stilmøbler

Speciale: Arkitekttegnede, antikke stilmøbler HS Møbelpolstring

HS Møbelpolstring Møbelpolstring v/H. Stück Stück HS Møbelpolstring v/H. StückHS Møbelpolstring HS v/H. Stück v/H. Henrik Tlf. 86 69 2163 8611 20 63 11 11 99 99 - 20 63 11Stück 99Tlf. 86 69Tlf. Tlf. 86 69 21 86 v/ 21 86 86 69 - 20 21 86 -- 20 99 63 Tlf. v/H. 86 69 21HS 86 Møbelpolstring · 20 63 11 99 v/H. Stückv/H. Stück HS Møbelpolstring Stück HS Møbelpolstring HS Møbelpolstring v/H. Stück HS Møbelpolstring v/H. stuck@larsen.mail.dk Stück Tlf. 86 86 69 69 21 21 86 86 e-mail: 20 63 63 11 11 99 99Tlf. 86 69 Tlf. Tlf. 21 86 86 69 69 - 2021 216386 8611-- 20 20 99 63 63 11 11 99 99 Tlf. -- 20


SIDE 12

Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

AKTIVE FORENINGER I AARS SIDEN MED »AKTIVE FORENINGER« BRINGES I AARS AVIS MINDST 8 GANGE ÅRLIGT. PRIS FOR OPTAGELSE: KR. 495 + MOMS PR. FORENING.

A Aktive Kvinder Aars

Formand: Lilly Hansen Dalstrøget 38, 9600 Aars Tlf. 25 72 21 06 Kasserer: Lillian Madsen Dronningholmvej 78, 9600 Aars Tlf. 40 49 55 50

Vesthimmerlands civile hundeførerforening D DcH

www.dch-vesthimmerland.dk Formand: Heidi Fly Gadekærret 8, Borregård, 9670 Løgstør Tlf. 30 29 75 22 Mødested: Plantagevej 8b, 9600 Aars

D Det Danske Spejderkorps

Formand: Lars Peter Kjer Hansen Østermarken 49, 9600 Aars Tlf. 23 39 10 29 Gruppeleder: Morten Pedersen Tlf. 28 90 19 99 Kasserer: Maibritt Vith Johnsen Tlf. 29 39 89 12 www.ddsaars.dk Mødested: Spejdergaarden Løgstørvej 57, Aars

S Socialdemokratiet Vesthimmerland

Formand: Herdis Brix Dr. Christinesvej 27, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 06 Kasserer: Margit Nielsen Holmsgaardsvej 19, 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 82 85

T

Tordenkalvens Øllaug

Formand: Susanne Andersen Markvænget 5, 9600 Aars Tlf. 24 82 12 19 Kasserer: Ole Riis Olsen Ansgarsvej 12, 9600 Aars Tlf. 98 62 43 86 Mødested: Se på facebook

V

Vesthimmerlands Havekreds

Formand: Jim Gruss Ryttervej 21, 9600 Aars Tlf. 98 62 40 64 Kasserer: Kristian Langer Alleen 8, 9670 Løgstør Tlf. 21 75 31 70 Mødested: Aktivitetscenter Bymidten

D Diabetesforeningen Vesthimmerland lokalforening V Vesthimmerlands Handicap Idræt Formand: Lise H. Jensen Illerisørevej 38C, Hvalpsund, 9640 Farsø Tlf. 20 92 14 55 Mail: lise@fiskegaarden.dk Kasserer: Bente Buus Nielsen Tlf. 60 72 31 80 Mail: bbn@autoimmunesygdomme.dk www.vesthimmerland.diabetes.dk

F

FDF

Mødested: FDF Huset, Stenildvadvej 4, Aars Mail: www.fdfaars.dk Kredsleder: Tommy Tindahl Tlf. 61 30 74 99 Formand: Dorthe Rolighed Tlf. 22 84 74 37

H

Himmerlands Jernbaneklub

Formand: Christian Sauer Jyllandsgade 49, 9520 Skørping Tlf. 41 70 44 20 Kasserer: Martin Larsen Keldgaardvej 19, 9600 Aars Tlf. 61 65 98 62 www.himmerlandsjernbaneklub. 123hjemmeside.dk Mail: himmerlands-jernbaneklub@hotmail.com Mødested: Jernbanegade 3, Hornum

H Himmerlands Saluteringslaug

Oldermand: Peter Stenild Kaj Munks Vej 19, 9600 Aars Tlf. 98 62 24 84 Kasserer: Per Holm Stenildhøjdalen 111, 9600 Aars Tlf. 27 78 46 11

L

LandboSenior Vesthimmerland

Formand: Martin Jensen Peder Stubsvej 19, 9600 Aars Tlf. 20 22 10 28 Kasserer: Bent Pedersen Keldgårdvej 87, 9600 Aars Tlf. 20 45 99 55

R Røde Kors Aars/Aalestrup

Formand: Lone Chodavarapu Tlf. 42 73 44 65 Kasserer: Inge Lise Hemmingsen Tlf. 40 36 21 88 Besøgstjeneste Aalestrup: ........ 41 82 32 11 Besøgstjeneste Aars: ................ 30 54 65 50 Vågetjeneste: ............................. 23 45 50 13 Nørklere: ................................... 51 15 85 55 Familienetværk: ........................ 20 78 78 54 Førstehjælp: .............................. 20 78 78 54 Røde Kors Butik: ... 21 29 49 32 /61 67 81 69

Formand: Eva Jensen Spurvevej 2, 9600 Aars Tlf. 40 89 23 29

Konservative Vælgerforening V Vesth.

Formand: Ilse Skadhauge Larsen Birkevej 46, Hvorvarp, 9600 Aars Tlf. 22 44 02 67 Kasserer: Hanne Monrad Agertoften 16, 9620 Aalestrup Tlf. 29 62 71 63

V

Vesthimmerlands Musikforening

Formand: Eva Auken Trængstrupvej 99, 9541 Suldrup Tlf. 61 85 98 65 Kasserer: Mogens Holm Hvalpsundvej 21, Hornum, 9600 Aars Tlf. 98 66 13 06 Mail: mogens_holm@post.tele.dk Mødested: Vesthimmerlands Gymnasium

V Vesthimmerlands Volleyballklub

AA Aars Billardklub

Formand: Mikael Toft

Sjøstrupvej 28, Gislum, 9600 Aars Tlf. 29 24 85 96 Kasserer: Jan Bjørn Hans Egedesvej 68, 9600 Aars Tlf. 22 17 69 30 www.aars-bk70.dk Mødested: Nibevej 1C, 9600 Aars Tlf. 98 62 54 70

AA Aars Borgerforening

Formand: Jørgen Stenum

Aatoften 16, 9600 Aars Tlf. 61 36 33 56 Kasserer: Kirsten Haugaard Kg. Christiansvej 15, 9600 Aars Tlf. 22 55 72 71 www.aarsborgerforening.dk

AA Aars Bridgeklub

Formand: Michael Mathiesen

Drosselvej 15, 9600 Aars Tlf. 30 86 04 80 Kasserer: Michael Nørgaard Grundrvigsvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 62 35 20 Spillested: Aktivitetscentret Bymidten, Aars tirsdage ml. 19.00-23.00

AA Aars Brydeklub

Formand: Flemming Johansen Stuhr

Keldgårdvej 109, 9600 Aars Tlf. 28 93 53 47 Kasserer: Gitte Kragh Jensen Tingvej 7, 9600 Aars Tlf. 31 71 90 96 Mødested: Østermarkshallen

AA Aars Erhvervsråd

Formand: Lars Thomsen

Tvebjergvej 9, 9600 Aars Tlf. 23 61 88 07 Sekretariat: Erhverv Væksthimmerland Messevej 1, 9600 Aars

AA Aars Frikirke

Formand: Anders Jakobsen

Jelstrupvej 9, 9600 Aars Tlf. 98 66 10 46

Formand: Joan Glerup Kristensen Møllevej 1, 9600 Aars Tlf.: 25 77 34 98 formand@vk-vesthimmerland.dk Kasserer: Jesper Glerup Kristensen kasserer@vk-vesthimmerland.dk Mødested: Idrætscenter Østermarken Klubaktiviteter: Aars og Hornum

Kasserer: Finn Bech Odinsvej 22, 9640 Farsø Tlf. 98 63 22 85

Æ

Næstformand: Claus Andreasen Baneudvalgsformand: Jens Kristian Dissing

Ældre Sagen Aars Lokalkomité

Formand: Jette Frost Larsen Peder Stubsvej 52, 9600 Aars Tlf. 21 13 07 75 Telefonstjernen/Tryghedsopkald: Arne Petersen, Peder Stubsvej 21 9600 Aars - Tlf. 98 62 23 10 Mødested: Aktivitetscenteret Bymidten Bymidten 15, 9600 Aars Tlf. 98 62 53 68

AA

Aars Badmintonklub

Formand: Jesper Svendsen Herredsvej 52, 9600 Aars Tlf. 40 42 11 04 Mail: formand@aarsbadmintonklub.dk Kasserer: Ditte Lyngberg Kong Frederiks Vej 13, 9600 Aars Tlf. 60 15 01 72

Mødested: Aars Frikirke Markvænget 11, 9600 Aars

AA Aars Golfklub

Formand: Søren Friis

AA Aars Håndboldklub

Formand: Kurt Simonsen Tlf. 21 82 98 62 Kasserer: Vinni Bilde Pedersen Rolighedsvej 8, 9600 Aars Tlf. 22 88 34 33 Mødested: Østermarkhallen, 9600 Aars

AA Aars Idræts Klub

Formand: Peter Rønfeldt Mail: formand@aarsik.dk Kasserer: Ilona Strange Mail: kasserer@aarsik.dk Centerleder: René Carøe Tlf. 60 78 21 28 Mail: centerleder@aarsik.dk Mødested: Lyngsøvej 2 B, 9600 Aars Tlf. 98 62 21 97

AA Aarsegnens Jagtforening

Formand: Morten B. Madsen Himmerlandsgade 28, 9600 Aars Tlf. 61 39 67 06 Kasserer: Helle Rasmussen Sneppevej 1, 9640 Farsø Tlf. 25 61 21 83 Mødested: Klubhus og Flugtskydningsbane Plantagevej 8, 9600 Aars Tlf. 98 62 48 28

AA Aars Patchworkforening

Formand: Maj-Britt Kristensen Peder Stubsvej 43, 9600 Aars Tlf. 40 44 32 86 Mail: mbkris@bjarne-bak.dk Kasserer: Helle Grøn Jensen Hobrovej 55, 9600 Aars Tlf. 24 79 42 54 Mail: helle-g-jensen@hotmail.com

AA Aars Seniorer

Formand: Per Drejer Svalevej 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 38 17 Kasserer: Anders Andersen Morumvej 82, 9600 Aars Tlf. 98 62 30 27

AA Aars Petanque Klub

Formand: Kjeld Jensen Hans Egedesvej 107 H Tlf. 98 62 34 63 Kasserer: Tove Andersen Tlf. 23 32 08 65 www.aarspetanque.dk Mødested: Sports Allé v/Nutidsmuseet

AA Aars Skakklub

Formand: Søren Thomsen Veggerbyvej 123, Veggerby, 9240 Nibe Tlf. 29 68 32 16 Kasserer: Willy Møller Postbakken 18, 9640 Farsø Tlf. 40 83 53 33 willymoeller@dbmail.com Spillested: Erhvervsskolerne Aars, Ø. Boulevard 10, 9600 Aars

AA Aars Svømmeklub

Mødested: Tandrupgaard, Tandrupvej 6 9600 Aars. Tlf. 96 98 07 00 - Mobil: 24 24 09 29

Formand: Jimmy Krøier Sørensen Hans Egedes Vej 126, 9600 Aars Tlf. 41 59 27 23 formand@aars-svommeklub.dk Kasserer: Søren Lauridsen Vestrupvej 31, 9600 Aars Tlf. 98 65 88 01 kasserer@aars-svommeklub.dk Mødested: Aars Svømmehal, Himmerlandsgade 25, 9600 Aars og Farsø Svømmehal, Åkjærsvej 27, 9640 Farsø www.aars-svommeklub.dk

AA Aars Gymnastikforening

AA Aars Tennisklub

Kasserer: Henrik B. Hansen Medl. af bestyrelsen: Karsten Urband Medl. af bestyrelsen: Knud Pedersen Medl. af bestyrelsen: Poul Bang Nielsen www.aarsgolfklub.dk

Formand: Morten Pugholm Rasmussen

Dalstrøget 17, 9600 Aars Tlf. 51 80 42 84 Kasserer: Caspar Valdgren Madsen Tingvej 1, 9600 Aars Tlf. 98 62 69 69 www.aarsgymnastikforening.dk Mødested: Idrætscentret Østermarken

Formand: Jesper Hartvig Kristensen Tlf. 60 93 34 67 Kasserer: Poul Erik Pedersen Tlf. 21 41 88 80 Mødested: Sports Allé 6, 9600 Aars Tlf. 98 62 47 47 mail@aarstennisklub.dk www.aarstennisklub.dk

AA Aars Venstrevælgerforening Formand: Kristian Stein Nielsen Bandsholmvej 54, 9600 Aars Tlf. 40 41 61 43 Kasserer: Søren Vestergaard Sørensen Kirkevej 40, Hornum, 9600 Aars Tlf. 40 56 10 10


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

Aars Knækker Cancer gjorde reklame for deres auktion.

Plejecenter Østermarken viste deres richshaw frem.

Kimbrerfestoptoget i Aars trak igen mange tilskuere

Aars Knækker Cancer og Jutlander Banks indslag var flottest Af Torsten Hansen AARS: Meget har ændret sig ved Kimbrerfesten i Aars, men det store optog søndag, bliver ved med at være en tilskuermagnet. I de senere år har optoget ændret rute, og det har gjort publikumsinteressen større. I god tid inden optoget begynder publikum at søge efter en plads, hvorfra de vurderer, at de kan få et godt udsyn. Der står stadig flest mennesker ved butikkerne i Himmerlandsgade, men der kommer flere og flere til i den vestlige ende af gaden - helt op til Messevej. Det store publikum får noget for ventetiden. Igen i år var der mange flotte indslag, både fra de garvede optogsdeltagere og fra nogle af de nye.

Sportsklubberne havde mange børn med. Blandt gengangerne var også Jutlander og Spar Nord, samt skoler og børnehaver. Plejecenter Østermarken og Vesthimmerlands Handicap Idræt var også med i år, og begge brugte indslagene til at hverve nye medlemmer. Vinderne af optoget er der hvert år fire af. I afdelingen foreninger/institutioner blev indslaget fra Aars Knækker Cancer kåret til det flotteste, mens Superheltene fra Børnehaven Bakgården havde det sjoveste indslag. Blandt virksomhederne blev Jutlander Bank kåret til det flotteste, mens Tømmerforretningen Læsø blev det sjoveste indslag. Kimbrergarden og Hadsund Skoleorkester gik i spidsen for optoget.

SIDE 13

Gulve Gardiner •

Solafskærmning Gardiner Tæpper Vinyler Vinyler til badeværelser Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84 48

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 Tlf.39213373og 4021 8973 40 89 Tilbud uden forbindende!

Børnehaven Bakgården mødte op med en række superhelte.

Vi er klar med flotte naturskønne omgivelser, gode faciliteter og ikke mindst daglig udsætning af fisk. Der findes butik med fiskeudstyr, samt udlejning af fiskestænger.

volstrupfiskepark.dk De gamle kimbrere fik sig en lille en til at styrke sig på.

Jutlander Bank lavede et indslag om pandaer.

Rosbjergvej 9. (ved Rørbæk) 9500 Hobro. Tlf. 98 55 21 44


Aars Avis

SIDE 14

KØR SELV-FERIE

11. SEPTEMBER 2019

I SAMARBEJDE MED

Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen.

Julemarked i Lübeck 25.11.-30.12.2019 (Lukket: 25.12.)

Olsen Banden i Aars versionen havde selvfølgelig en genial plan for at få lys på Kimbrermuren uden at blive opdaget - og Yvonne havde selvfølgelig sin mening om det og dem.

Et Nordtysk hit

Best Western Hotel Prisma HHH i Neumünster Besøg bestseller-hotellet 95 km syd for den danske grænse: Her bor I helt ideelt midt i Schleswig-Holstein mellem Vadehavet og østersøkysten, hansestæderne og middelalderidyllerne, golfbanerne og storbyeventyrene. Historien som klosterby på Hærvejsruten går tilbage til 1130, og den originale charme fornemmes stadig på klosterøen, langs floden Schwale og på byens torv med de smukke borgerhuse, der huser cafeer, ølstuer og butikker i stribevis. Hotellet ligger i udkanten af byen – mellem centrum og badesøen Einfelder See – og tæt på byens store park, hvor det tropiske vand- og wellnesscenter ligger. Ankomst tors. og fre. 5.9.-20.12.2019 og 2.1.-19.6.2020. Valgfri 9.-18.10.2019 og 14.-22.5. samt 11.4. og 30.5.2020.

Danmark dejligst

3 nætter fra 1.299,Hotel Pinenhus HHH ved Glyngøre, Nordjylland Panoramarestaurant, relaxrum med boblebad, boldbaner, 18-hullers minigolfbane og meget mere venter jer her i Limfjordens smukke naturpragt. Jeres feriebase har en 300-årig historie som kongeligt privilegeret færgekro og har bevaret traditionen for hygge, god mad og afslapning – og så ligger den et stenkast fra vandkanten med egen badestrand. Valgfri ankomst t.o.m. 20.12.2019 samt 3.1.-28.6.2020.

Nordtysk ferieromantik 2 nætter fra 1.24 9,4 nætter fra 2.09 9,-

Kimbrermuren, klima og 1.149,- nye bryster i Kimbrerrevy Pris pr. pers. i dbl. værelse

Pris uden rejsekode 1.299,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 2 x 3-retters middag/buffet • 10 % rabat i Designer Outlet Neumünster m.m.

2 nætter 899,Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

999,-

Pris uden rejsekode 1.149,Pristillæg frem til 30/9 2019 og 1.4-30.6.2020.: 200,• 2 overnatninger • 2 x morgenbuffet • 1 flaske mousserende vin • 1 x 2-retters middag • 1 x Køkkenchefens 4-retters middag • Værelse med udsigt over Limfjorden

AARS: De seks veloplagte aktører tog pulsen på årets begivenheder i Aars ved premieren på Kimbrerrevyen torsdag aften. I seks forestillinger fik publikum en masse at grine af - ikke mindst af Kimbrermuren, hvor den lokale version af Olsen Banden havde en genial plan til at installere julelys. Der skulle lige bruges 783 rawplugs og et par boremaskiner - for som der blev sagt i et andet nummer: ”Et bette hul fra eller til, det er der ikk’ nogen der lægger mærk’ til”. Klimakrisen kom under behandling af veninderne

Iben og Birgitte, der var blevet helt kødforskrækkede og var gået over til grøntsager. - Hver gang jeg trækker vejret, så dør der 5000, sagde Iben. - Har du prøvet at børste dine tænder, spurgte Birgitte så, og tilføjede om det med alle de grøntsager var en fibersprængning, når manden pruttede. Byrådet og politikere fik også en tur i møllen i bedste revy-ånd, hvor der blev langet lidt ud efter alle, men på en måde så de selv kunne grine med. Murstenene fra det gam-

le rådhus i Aars fik en kærlig omgang, og det gjorde borgmester Per Bach Laursen også. Under en sketch kom en mand ind og vinkede med Dannebrog til stor mystik for folk på scenen - og ikke mindst publikum. Tredje gang kom latterbrølet, da han præsenterede sig som borgmesteren, der var ”ude og vise flaget”. Publikum kvitterede med stående bifald for indsatsen fra de seks på scenen, de fire ved musikken og de mange andre, som var med til at arrangere Kimbrerrevyen, der igen tog gas på alt og alle.

Op til 3 børn med rabat

Pris pr. pers. i dbl. værelse fra

1.649,Pris uden rejsekode 1.799,-

Revyholdet tager imod de velfortjente klapsalver. Fra venstre Brian Kristensen, Jane Sigvardsen, Mie Hejlskov, Pia Havbro, Helle Bak og Ejnar Andersen.

Pristillæg i udvalgte perioder

Schloss Klink ved Müritzer See Forestil jer en ferie, hvor hverdagen bliver sat helt ud af kraft: Schloss Klink er netop sådan en romantisk tidslomme, hvor I kan nyde udsigten over vandet fra swimmingpoolen, mens I glæder jer til at få serveret en god middag i en af slottets fem restauranter. Måske skal I ud at spadsere en tur langs søpromenaden inden da, måske sætter I jer bare med en bog og en kold øl i solen foran Orangeriet. Valgfri ankomst frem til 18.12.2019 samt 2.1.-25.4.2020.

Bestil nu på

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 1 x 4-retters middag/buffet • Velkomstdrink • 1 dags cykelleje • Wellnessgavekort (EUR 20,-) • 10 % greenfeerabat Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris. Turistskat maks. EUR 2,- pr. pers. pr. døgn.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Rejsekode: AARSAVIS

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Weekend og helligdage kl. 10-14. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Der var stående klapsalver - bortset lige fra et par herrer på første række, som kun lige kunne klare at stå op. Venindeparret til højre i billedet klappede taktfast med, men skulle lige have viklet sig ud af det delte tæppe mod kulden.


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

SIDE 15

LÆSERBREVE Per Kirkeby - en del af fællesskabet Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Asger Andersen (S), Skovvej 9, Vegger skriver om mulighederne for en friluftsscene i Aars:

Cecilie Engelbrecht Gregersen vandt sidste år den lokal konkurrence.

Aars-elever bag fredsplakat AARS: Aarstidens Kvinder har skudt årets Lions fredsplakat-konkurrence i gang. I år er seks klasser tilmeldt fra Aars Skole og Østermarkskolen. Det betyder, at langt over 100 elever deltager i konkurrencen: Vejen til fred. Fredsplakatkonkurrencen er for skoleelever, og

hvert år holder Lions en fredsplakat konkurrence for elever verden over. Konkurrencen er for børn der er fyldt 11, 12 eller 13 år senest den 15. november 2019. I år er de alle blevet opfordret til at lave en plakat, som visuelt formidler konkurrencens tema: Vejen til fred.

Deadline for konkurrencen er 22. oktober, og straks efter vil plakaterne fra Aars blandt andet blive udstillet i Part2Galleri. Igen i år består den lokale dommerkomité af: Peer Poulsen, kunstner, Lissi Salling, billedkunstlærer samt Jette Søndergaard, fra Lions - Aarstidens Kvinder.

Byudviklingen i Aars har gennem årtier været præget af mod, visioner og fællesskab. Per Kirkebys kunst i Aars er resultatet af mange forskellige parters engagerede indsats med det klare mål at sætte Aars på landkortet med kunst i byrummet som omdrejningspunkt. Arbejdet forsætter, og om kort tid kommer der motorvejsskiltning på E45. Tiden står ikke stille, og vi ønsker stadig at præge udviklingen, derfor er tan-

Byfesten der blev væk Bjørn Bjørnskov, Dalstrøget 28, Aars, kalder teksten ”Et nutidigt eventyr”:

Der var styr på sikkerheden ved Kimbrerfesten, og trods et par slagsmål og sager om euforiserende stoffer forløb hele byfesten uden større problemer.

Politiet har fokus på grupper fra Aars Af Ture Damtoft AARS: Et masseslagsmål fredag aften på p-pladsen foran messecenteret i Aars trækker muligvis tråde til to grupperinger, som tidligere har været i kamp. I maj var der et masseslagsmål på p-pladsen ved Aars Lystanlæg mellem 1620 unge, og det er de samme to grupperinger, som politiet mistænker for at have stået bag masseslagsmålet i fredags. Det forklarer fungerende politikommisær ved Nordjyllands Politi, Simon Jacobsen. - Det kunne være et realistisk bud, at det var dem ,som var indblandet i slagsmålet. Vores operative efterforskere afsøger grupperingerne sammen med SSP medarbejdere. Vi prøver at tale med dem og komme ind under huden på dem, men folk er meget lidt meddelsomme i det miljø, siger Si-

mon Jacobsen og tilføjer, at alle de 16 personer fra slagsmålet i maj er identificerede. Politiet har en mistanke om, at der ulmer noget i Aars mellem de to grupper. - Vi har tidligere haft grupperinger, som har været oppe og slås, men vi er ikke helt klar over grunden til det, siger Simon Jacobsen. Uropolitiet var tilstede ved Kimbrerskuet, blandt andet som en forebyggende indsats mod de to grupper. Om det var en eller flere af de 16-20 unge, som punkterede dækkene på den civile politibil, uropatruljen var kommet i, vides ikke. Men bilen blev hentet på et fejeblad, og betjentene måtte komme hjem på anden vis.

Lidt i den høje ende De andre forhold ved Kimbrerfesten var i småtingsafdelingen. Tre blev taget med små mængder euforiserende stoffer, blandt andet en med 0,02 gram kokain.

- Han var lige ved at lægge en bane, da vi fik fat i ham, fortalte Simon Jacobsen med et halvt grin, som forsvinder, da han fortæller om den næste sag. - En 21-årig mand blev taget med en foldekniv. Det er en skærpende omstændighed at have den med til en fest, og han blev naturligvis sigtet for overtrædelse af knivloven, siger Simon Jacobsen. Politiet var tilstede med både civile og uniformerede betjente ved Kimbrerfesten, men trods de nævnte forhold og et par slagsmål var politiet ikke overbebyrdede. - Det ligger nok lidt i den høje ende, men det er slet ikke noget ekstremt for en byfest, siger Simon Jacobsen. Kimbrerfesten havde selv sikkerhedsfolk på pladsen, og formand Karl Lausten roser både dem og samarbejdet med politiet. Masseslagsmålet foregik ikke på Kimbrerfestens område.

ken om en udendørsmusik scene i Aars da også rigtig spændende. Når vi tænker fremad, så tror jeg, det vigtigt at respektere historien, samtidig med at ungdommen inddrages aktivt. Aars har som uddannelsesby et potentiale, som mange andre kommuner må kigge langt efter. En god opvækst styrker mulighederne for, at de unge vender tilbage for at bosætte sig efter endt uddannelse. Den tendens ser vi allerede med vækst i grundsalg og bosætning i Aars Vest. Med nedrivningen af det gamle rådhus er en ny plads med indsigt til den flotte museumsbygning kommet

frem i lyset - også et resultat af samarbejdet med Per Kirkeby. Jeg håber, at denne plads kan indrages i udviklingen af byrummet i Aars, og det vil være oplagt at inddrage de unge, som allerede er igang i Ungehuset, som etableres i den tilbageværende rådhusbygning. Personligt tror jeg, at en friluftsscene ved Ungehuset med den flotte museumsbygning som bagtæppe, kunne blive en flot indgangsport til Aars. I det videre arbejde, er det vigtigt, at vi ikke sætter vores fælles troværdighed på spil, i forhold til de aftaler og løfter vi har givet i forbindelse med etableringen af bykunst i Aars for snart 25 år siden. Aars har brug for gensidig respekt og fælleskab for at komme videre mod nye mål.

Der kom en fremmed til byen. Han kom en smuk dag i begyndelsen af september. Det var dog ikke en helt tilfældig fremmed, næh, han havde gået på universitetet i Aalborg, og vidste en forfærdelig masse om markedsføring og alt den slags. Nu var han taget til Aars Aars tidens by - for de måtte da vide en hel masse om netop hans område. At der så samtidig var byfest i Aars, gjorde ikke hans nysgerrighed mindre. I Aars måtte man da vide at holde en formidabel byfest. Han glædede sig allerede til et stort glas iskoldt fadøl med en lækker kulgrillet pølse, for sådan var det jo til byfester. Men mest af alt glædede han sig til at se, hvordan man gjorde tingene helt anderledes og progressivt i en by, hvor ildsjælene bag ”Knæk cancer” havde gjort en helt enestående indsats. Joh, i Aars måtte man da vide, hvordan det slags skulle gøres. Her havde man da for længst sagt farvel til kommite’er og topstyring af alle aktiviteter. Her havde alle involverede foreninger selvfølgelig selv bestemt, hvilken aktivitet de ville tjene penge på. Nogle valgte sikkert at drive et øltelt, en vaffelbod, et grillkøkken, en rodeotyr eller noget helt andet. Det vigtigste var at foreningerne selv bestemte. Det skulle blive spændende at opleve en midtby, der sydede af aktiviteter. Alle butikkerne skulle selvfølgelig være åbne, de havde

masser af gode tilbud og havde en flot omsætning. Der var bagagerumsmarked i gaderne, de lokale restauranter og barer havde gang i butikken. Der var optrædende og ”streetart” overalt, der var øltelte med lækre fadbamser og hyggelig musik. I byens gamle anlæg måtte der bestemt være masser af hygge, små steder med kaffe og kage, hotdogs, candyfloss og sjove konkurrencer. Der var en gammel karrusel, og tivoli på de tilstødende parkeringsarealer, der var is og balloner, og alt, hvad der hører en ægte byfest til - og en lokalrevy der spillede for udsolgte huse - joh, i Aars måtte man da have styr på det. Selvfølgelig havde man også et optog, hvor alle de lokale firmaer kappedes om æren og årets pokal. Et flot optog gennem de fyldte gader, hvorefter alle tilskuerne spredte sig til alle aktiviteter, spisesteder, øltelte og så videre. Der var et mylder at mennesker i alle aldre, der var pensionister, børn, gamle - der var unge og forældre og alt muligt andet. Efter alle disse tanker og forventninger gik den fremmede gik op gennem Himmerlandsgade og kunne ikke umiddelbart få øje på noget som helst, der tydede på at han havde ret i sine betragtninger. Hvor var byfesten? en venlig lokal beboer oplyste ham om, at byfesten var flyttet til en mudret mark i byens udkant. Nej, hvor spændende tænkte den fremmede. Så må byfesten jo have vokset sig så stor, at der simpelthen ikke var plads i midtbyen der må foregå noget helt usædvanligt og storslået -

det må jeg ud at opleve. På pladsen uden for byen stod nogle få forskræmte telte - der var nemlig næsten ingen kunder - en masse generatorer forsøgte, under store anstrengelser, at give kunstigt åndedræt til plastikhoppeborgsmareridt. Et orkester forsøgte forgæves at skabe stemning i det store øltelt, hvor ca. 40 mennesker krøb sammen i et hjørne. Den store, kolde fadøl manden havde drømt om eksisterede ikke - næh, man kunne få lov til at købe en halvlunken dåsebajer til kr. 25. Jamen, det kan da ikke passe tænkte manden. Skulle det virkelig forestille at være en byfest? Har man simpelthen ikke større ambitioner i Aars - tidens by? Meget skuffet tog manden hjem igen og kom i tanke om de gamle ord: ”Hvo intet vover intet vinder”. Og så tænkte han også - hvor er det synd for alle dem, der har ydet en stor indsats.

BOGTRYK Visitkort Brevpapir Kuverter Menukort

OFFSET Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS BOGTRYK & OFFSET Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11


Aars Avis

SIDE 16

SULDRUP

11. SEPTEMBER 2019

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Foredrag i Hornum om kvinden og kvinderollen HORNUM: Søttrup Kulturhus får i slutningen af september besøg af cand. theol. Lisbeth Smedegaard Andersen. Hun vil tale om kvindernes historie, som den har udspillet sig fra begyndelsen af 1800-tallet, hvor synet på kvinden og kvinderollen langsomt ændrede sig i takt med sam-

fundsudviklingen. Lisbeth Smedegaard Andersen har virket som præst i Sømandskirken, Risskov Kirke, Holmens Kirke og ved den danske kirke i Paris. Hun er desuden cand.art. i kunsthistorie, også fra Aarhus Universitet. Lisbeth Smedegaard Andersen er repræsente-

ret med adskillige salmer i Den Danske Salmebog og mangfoldige andre salmeudgivelser. Derudover har hun bidraget med salmer og sange i bøger som ”Sange til morgen og aften” (2004), ”Sprækker i virkeligheden” (2008) ”Himlens lys i dine hænder” (2008) og ”I tid og evighed” (2014).

Maler Aage Kristiansen, Aars, forklarer nogle af detaljerne ved aftagningen af de to billeder som nu pryder væggene i Suldrup Sognehus.

Malerier flyttet fra kro til sognehus i Suldrup SULDRUP: Godt og vel 80 mennesker var forleden mødt op i Suldrup Sognehus for at høre historien om to malerier. I 1939 malede den lokale kunstner Aage Sørensen to malerier, direkte på væggen i krostuen på den daværende Hjedsbæk Kro. 80 år senere blev de aftrukket fra væggen af maleren Aage Kristiansen, Aars, overført til plade, restaureret, indrammet og skænket til Suldrup Sognehus. Leo Nøhr fra SønderupSuldrup Menighedsråd indledte aftenen i Suldrup Sognehus, med at fortælle om Aage Sørensens liv og virke, som maler, kunstner, teatermaler osv. Leo Nøhr fortalte også om Hjedsbæk Kro, samt små historier om kromanden. Det blev også til en gennemgang af forhistorien om de to malerier. Han viste en tegning af den gamle kro, tegningen var dateret før kroen brændte. Tegningen havde Leo Nøhr fundet på lokalhistorisk arkiv. Denne tegning ser ud til at

have dannet baggrund for det ene af Aage Sørensens malerier fra 1939.

Aage mødte Aage Aage Kristiansen, Aars, der tidligere var malermester i Blære, fortsatte aftenen med at fortælle om sit forhold og samarbejde med Aage Sørensen i 1964 og nogle år frem. Aage Kristiansen deltog i nogle kurser hos Aage Sørensen, og han malede bl.a. Støvring Frimenighedskirke i samarbejde med Aage Sørensen. Ved deres samarbejde fortalte Aage Sørensen om teknikken han brugte til at aftrække malerier, der er malet direkte på vægge. I påsken 2018 var Aage Kristiansen på kunstudstilling på Hjedsbæk Kro, hvor han bl.a. så Aage Sørensens flotte malerier. Ved udstillingen blev Aage Kristiansen bekendt med, at kroen skulle rives ned, og han synes det var helt forfærdeligt at de to malerier derfor ville ende på lossepladsen. Aage Kristiansen kendte ejerne af kroen, Elin og Kai Salomonsen, og han

LøvfaLdstur til Verdenskortet

Tirsdag den 1. okTober

Den årlige løvfaldstur, som er en heldagsudflugt med bus, går i år til Klejtrup. Vi skal besøge Verdenskortet i Klejtrup, hvor vi kan gå fra det ene land til det andet, og får en orientering af en guide, som fortæller lidt om hvordan verdenskortet er opstået. Vi skal spise i deres restaurant, hvorefter vi skal ud og genopfriske vores geografi. Vi slutter af med kaffe, kører derefter ud i det blå inden hjemturen. Pris for turen: 250 kr. pr. pers. Tilmelding senesT den 24. september: Jens Jørgen Klokkerholm, 98 65 41 42/ 30 58 07 19 sonja nørgaard, 51 35 45 22 Afgang: Mejlby kl. 9.30/ Haverslev kl. 9.35 Kom med os på tur!

Med venlig hilsen Mejlby/Haverslev Pensionistforening

kontaktede dem derfor, og spurgte om han måtte forsøge at afprøve aftrækningsmetoden, som han havde lært mange år tidligere af Aage Sørensen. Elin og Kai Salomonsen var med på ideen. Og mere end 50 år efter at Aage Kristiansen første gang hørte Aage Sørensen fortælle om den fantastiske teknik, fik han altså endelig lov til selv at afprøve metoden. Aage Kristiansen fortalte med billeder og video om, hvordan det kan lade sig gøre at aftrække malerierne. Kort fortalt, ved at lime hørlærred på malerierne med gammeldags snedkerlim, aftrække dem, rense for puds på bagsiden og klæbe dem op på de to plader med vandfast lim, og derefter afbløde lærredet igen med lunken vand. Gammeldags snedkerlim har den egenskab, at den kan opløses fuldstændig igen med vand.

Fenja er årets nittegevinst ved Septembermarkedet i Hornum.

Årets nittegevinst i Hornum HORNUM: Køber man lodder ved tombolaen, når der i disse dage holdes Septembermarked i Hornum, så får man chancen for at vinde en smuk hoppeplag. Hoppen er nittegevinst i

tombolaen ved Septembermarkedet. Årets gevinst hedder Bjørnhøjgårds Fenja. Hun er en smuk og velgående halvandet-års hoppeplag, som har et forventet stang-

HAVERSLEV

mål på 164 cm. Hun har røde papirer og er sød og omgængelig. Man kan opleve Fenja på markedspladsen i Hornum lørdag, 14. og søndag, 15. september.

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Det lykkedes De mere end 80 mennesker, der var mødt op, kunne ved selvsyn se, at projektet var lykkedes. Et projekt der kun - som Aage Kristiansen fortalte - kan lykkes når man som pensionist ikke skal tælle timer, men bare kan nyde at få lov til at gøre alt det man har lyst til. Der blev serveret kaffe og kage i sognehuset, og herefter fortalte Kai Salomonsen om Hjedsbæk Kros historie, om hvordan Aage Kristiansen havde kontaktet dem, og om beslutningen om, at de to malerier skulle hænge i sognehuset. Fremover kan de to malerier ses i Suldrup Sognehus, og de fremmødte har fået et helt fantastisk indblik i hemmeligheden om, hvordan det hele har kunnet lade sig gøre.

En gruppe Haverslev-borgere gik sig glade i Aalborg, hvor de kom gennem baggårde og rundt på veje, som man normalt ikke lige kommer forbi, når turen går til Aalborg.

”Gå dig glad” fra Haverslev på tur HAVERSLEV: ”Gå dig glad” i Haverslev har igen været på tur. Denne gang til Aalborg, hvor byens mange flotte gavlmalerier blev studeret.

På turen fortalte aftenens guide Anni Hyldgaard om kunstværkerne og kunstnerne bag. Det blev en rigtig hyggelig tur, der bragte deltagerne

gennem baggårde og rundt på veje, som man normalt ikke lige kommer forbi, når turen går til Aalborg. Folkene bag ”Out in the Open” og ”WEAArt” har gjort et stort stykke arbejde for at give Aalborg en kunstnerisk saltvandsindsprøjtning, og det er imponerende, hvor mange internationale kunstnere, de har trukket til byen.


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

HORNUM

SIDE 17

SPORT

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Hornum-rytterne slog til igen

Formand for Hornum Borgerforening, Kim Poulsen (t.v.) sammen med initiativgruppen.

Nyt tag er på vej til Søttrup Kulturhus HORNUM: Den gamle frikirke i Hornum er blevet til Søttrup Kulturhus. Der er foretaget en gennemgribende renovering af kirken, men ikke alt er på plads endnu. Blandt andet trænger det gamle tag til at blive renoveret. Heldigvis har Hornum en meget aktiv borgerforening, som binder byen sammen. Ikke bare med arrangementer, men også med

rådgivning, ideer og som her: Ansøgning om puljemidler. - Vi er så super heldige, at Kultur- og Fritidsudvalget har godkendt Landsbyudvalgets indstilling om puljemidler, hvilket betyder, at vi i Hornum Borgerforening nu kan overdrage 75.000 kroner til initiativgruppen for Søttrup Kulturhus, siger borgerforeningens formand, Kim Poulsen.

Sidste uge blev beviset overdraget til hele gruppen, og det administrative i at modtage puljemidler blev forklaret. Initiativgruppen kan nu sætte en renovering af taget i gang. De 75.000 kroner dækker ikke helt opgaven, men er en god hjælp på vejen. Initiativgruppen må også selv tage fat med isolering med mere, og det gør de gerne.

RIDNING: Endnu et par weekender er gået med flotte resultater for rytterne fra Hornum-Ulstrup Rideklub. I forrige weekend var der D-stævne i Nibe Rideklub, hvor Diana Klein deltog med hesten Sanders Thilde. De opnåede en 3. plads i en LC3-dressur til 66,8 pct. I denne weekend var ekvipagen til start i Arden Sportsrideklub, hvor de opnåede en 2. plads med en LB1-dressur til 64,7 pct. I Nibe var Kamilla Jepsen Larsen med unghesten Jolene, her startede de LC2-dressur og vandt klassen med 74 pct. I LA1dressur opnåede de 66 pct. og 67 pct. og to 5. pladser. Det resulterede i en placering som samlet nr. 4 i Nibe Cup. Karoline Jepsen Larsen red Østjysk Mesterskab i spring i Harridslev Ride-

Diana Klein på Sanders Thilde. Ekvipagen vandt i weekenden en 2. plads til stævnet i Arden Sportsrideklub.

klub, hvor hun vandt den indledende LA*-springning med sin nye pony,

Mariko. Dermed fik de deres første roset efter kun 2,5 uges træning.

SPORT

Det spiller for Aars IK Af Ture Damtoft FODBOLD: Træneren for Aars Idrætsklubs førstehold, Allan Leander, har et problem hver uge i denne sæson. Han skal vælge spillere fra, som ikke har været på et tabende hold. For klubbens førstehold i Serie3 har spillet fem, vundet fem og har en målscore på 14-1. Sidste sæsons udfordringer med at få bolden i kassen er afløst af gennemsnitligt næsten tre mål pr. kamp, og samtidig har forsvaret og målmand været sikkerheden selv. Aars IK er nu ubesejret i 12 kampe i træk, når træningskampene mod hold fra Serie1 og Serie2 inden sæsonen tælles med. - Forklaringen er nok, at vi har fået en vinderkultur ind på holdet. Selv når det står uafgjort kort før tid, så tror spillerne på det. Vi har også fået tilgang af spillere. Rasmus Poulsen er, ikke helt uvæsentligt, kommet tilbage, og på midtbanen har vi fået Simon Ipsen tilbage også.

Træner Allan Leander vil helst ikke forstyrres under kampene, fandt fotografen ud af. (Arkivfoto)

Så er Mads Kristensen også begyndt at score mål, og når forsvaret står så sikket, så er offensiven også mere tryg og presser noget mere, siger Allan Leander, der også fremhæver målmand Michael Jørgensens mange redninger. Med op til 40 spillere til træning er der mange at skuffe - men også mange at vælge af, hvis der skulle være skader eller afbud. - Dem jeg udtager fra andetholdet, lever op til det.

Derfor har jeg et luksusproblem i at skuffe spillere hver uge, med at de ikke skal spille, selvom de har lavet en god præstation i den seneste kamp. Med så mange til træning har vi også oprettet et tredje senior hold, som spiller i Serie5, så alle kan få spilletid. Træningskulturen er blevet bedre og bedre det sidste halvandet års tid, og det er helt sikkert også en faktor i vores sæsonstart, siger Allan Leander. På lørdag skal de på hjemmebanen Sondrup Stadion spille mod Spentrup Idrætsforening, som inden redaktionens deadline ligger på andenpladsen. - Det er et fightende hold, fra det vi har set. Jeg forventer hurtig boldomgang fra vores side, og så håber vi på et hurtigt mål, som kan knække dem. Spillerne tror på tingene. Får vi ikke scoret hurtigt, er det bare med at bevare tålmodigheden, for målene skal nok komme, det har spillerne bevist, siger Allan Leander.

U19 pigerne fra Aars Håndboldklub spillede sig i weekenden i 2. division med tre sejre af tre mulige.

Aars HKs U19 piger i 2. division HÅNDBOLD: Aars Håndboldklubs U19 Piger skulle i lørdags, 7. september forsøge at spille sig i landets næstbedste række. Med tre sejre af tre mulige præsterede pigerne overbevisende i kampene i Arena Rebild i Støvring, hvor modstanderne var Aabybro HK, Støvring IF og Nøvling IF. Første kamp mod kvalifikationens stærkeste modstander Aabybro HK startede skidt. Aars HK pigerne kom hurtigt bagud 0-3. Langsomt arbejdede pigerne sig tilbage i kampen ved stenhårdt defensivt arbejde og kunne gå til pause ved stillingen 8-8. Anden halvleg viste Aars pigerne, at den dårlige start var en fejltagelse og hævede niveauet gevaldigt. Med et rigtig godt forsvarsspil og mange flotte redninger trak

pigerne fra og endte med at vinde med seks mål til slutstillingen 20-14. Anden kamp var mod hjemmeholdet Støvring IF. Det blev en rodet affære med en masse tekniske fejl og sløset forsvarsarbejde. Sejren kom dog aldrig i fare, og det blev til en sejr på 2013. Det hele skulle så afgøres i kampen mod Nøvling IF, der med en sejr kunne spille sig i 2. division, hvor Aars HK derimod kunne tåle et nederlag på seks mål og stadig spille sig i divisionen. Det blev dog aldrig en faktor, der kom i spil. Pigerne fra Aars satte sig på kampen fra start, og Nøvling kom aldrig helt tæt på. Kampen endte 14-8 til Aars HK, som dermed hev tre sejre hjem af tre mulige og spillede sig sikkert i 2. Division. - Pigerne er så seje og spil-

lede mega-godt. Der var en forventning i klubben og på holdet om, at de kunne spille sig i 2. division, og det viste hele hodlet, at de var mere end klar til. De var meget tilfredse og helt oppe at køre i omklædningsrummet, hvor deres nye slagsang kørte for fuld blæs, fortæller Anitta Skovhus Thyrrestrup, assistenttræner og i det sportslige udvalg i Aars HK. Nu venter der 21 dages træning inden turneringsstarten i 2. division, og næsten uanset hvordan puljen kommer til at se ud, er målsætningen en placering i top-3. - Målsætningen er naturligvis at få så mange point som overhovedet muligt. Så skal pigerne også rystes godt sammen og være klar til både sæsonen men også deres senior-år, som kommer allerede om et år eller to for mange af pigerne. Når vi ser puljen om et par uger, kan vi begynde at forberede os, men det skulle gerne blive til en top-tre placering, siger Anitta Skovhus Thyrrestrup.


Aars Avis

SIDE 18

11. SEPTEMBER 2019

SPORT

Forventer rekord ved Vilsted Sø Løb

Astralis med trofæet efter major-sejren i London i efteråret 2018. Nu har holdet vundet tre major-sejre i træk og fire i alt som det første hold nogensinde i CS-GO. Med trofæet er det Andreas Højsleth fra Aars, i dag bosat i København.

Astralis har nu vundet sin fjerde major i Berlin E-SPORT: Astralis er for alvor tilbage på den absolutte verdenstop i CounterStrike - også kaldet CS-GO. Danskerholdet, med Andreas ’Xyp9x’ Højsleth fra Aars, vandt søndag finalen i majorturneringen Starladder Major 2019 i Berlin, der er den ene af de to største årlige turneringer. Dermed er Astralis det første hold til at vinde fire major-turneringer. Det skete med en suveræn sejr over det kasakhstanske hold Avangar med 2-0, hvor første bane blev vundet med 16-6, mens anden bane sluttede 16-5. Der var ikke megen spænding for neutrale fans, men for Astralis fans var det en lang festforestilling. - Det føles fantastisk. Jeg har ingen ord. Ingen havde

regnet med, at vi ville vinde, for vi har ikke spillet så godt i det her år. Men det gjorde vi, og det er helt vildt, sagde Astralis-spilleren Lukas ”gla1ve” Rossander fra scenen efter kampen i Berlin til Ritzau. Foruden æren og jublen fra de mange fremmødte Astralis-fans kunne det danske hold indløse en check på 500.000 dollar (3,4 millioner kroner) for triumfen i Berlin. Det er Astralis’ tredje major-triumf i streg. Astralis var overlegen fra første sekund af kampen, der udspillede sig i Mercedes-Benz Arena i den tyske hovedstad, hvor der er plads til op mod 17.000 tilskuere. De kunne se det danske hold få en fuldstændig for-

AARS IK

Alle ”gamle” medlemmer m/k inviteres hermed til den årlige

KAN-DU-HUSKE-DAG Aars Stadion lørdag d. 21. sept. 2019 Kl. 12.00: Velkomst Kl. 13.00: Stegt flæsk med persillesovs og kartofler, incl. 2 øl og 2 snaps

PRIS KR. 150,Tilmelding senest 17. sept. 2019 centerleder@aarsik.dk . tlf. 60 78 21 28 jtsauer@aars.dk . tlf. 21 62 65 77 På gensyn!

Aars IK

LØB: Der bliver hektisk aktivitet ved Ranum Multikulturhus og Ranum Efterskole, når Vilsted Sø Løb afvikles på lørdag. Antallet af tilmeldinger stiger for hver dag og 1.155 løbere og gående er tilmeldt. Interessen for maratonløbet er ikke så stor som forventet, men tilbuddet om at gå 13 kilometer sprænger alle forventninger. Over 50 interesserede har tilmeldt sig denne rute. - Vi er optimistiske og forventer at deltager antallet stiger til omkring 1.200 gående og løbere, siger Rasmus Gammelholm Pedersen, der er tovholder på projektet og håber på, at vejrudsigten for lørdag holder. -Vejret på dagen har stor betydning og det har vejr-

Arrangørerne tror på rekord antal af deltagere til årets Vilsted Løb.

udsigten også. Kigger man på vejrudsigten, lover den tørvejr på dagen for afviklingen af Vilsted Sø Løb. Det gør at mange flere tilmelder sig aktiviteten. Erfaringerne viser, at mange

bestemmer sig for at deltage efter at de har set vejrmeldingen. Jeg tror på et rekordår i år, hvor vi kan fejre fem års jubilæum, siger Rasmus Gammelholm Pedersen.

rygende start på den første bane, hvor Astralis kom foran 8-0, før Avangar kom på tavlen for første gang. Modstanderne kunne intet stille op, og på anden bane var det også danskerne, der tog styringen fra start til slut.

Absolut verdenselite Holdet med de fem danskere Lukas ”gla1ve” Rossander, Andreas ”Xyp9x” Hojsleth, Peter ”dupreeh” Rasmussen, Nicolai ”device” Reedtz og Emil ”Magisk” Reif, har blandt andet slået verdens nummer et, Team Liquid. Astralis har selv ligget nummer et på ranglisten, og selvom den seneste sejr ikke er nok til at genindtage den plads, så var kommentatorerne ikke i tvivl om, at Astralis ligger i den absolutte verdenselite. Siden den seneste majorsejr tilbage i begyndelsen af marts har Astralis-holdet ellers ikke kunnet ramme det vanvittige niveau, som i det meste af 2018 og begyndelsen af 2019 gjorde det tæt på uovervindeligt. Men nu er Astralis for alvor på vej tilbage til det niveau, der i 2018 gav holdet trofæer på stribe og 24 millioner kroner i præmiepenge. - Folk har tvivlet på os. Vi har været nede, men vi vil altid kravle op igen. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forblive på toppen, og vi vil snart være verdensettere igen, siger Lukas ”gla1ve” Rossander.

Aars Billardklubs 1. divisionhold FV: Henrik (Hønse) Jensen, Jan Bjørn, Flemming Gross og Kim Pedersen.

Sejr til Aars Billard Klubs førstehold i gyserkamp BILLARD: Aars Billard Klubs flagskib, 1. divisions holdet, tog i weekenden hul på sæsonen. Holdet havde fordel af hjemmebane og et stort og medlevende publikum i opgøret mod Spjald. Den fordel blev udnyttet til en smal sejr på 5-3 efter nogle meget intense og spændende kampe. Efter nogle gode og velspillede træningspas forud for sæsonstart var forventningerne store til hjemmeholdet, som til sæsonen har fået tilgang af en spiller fra Aalborg og en spiller fra Randers, der begge har tidligere erfaring fra eliteserien. Men holdet virkede nervøse og anspændte og spillede ikke op til deres bedste, så sejren kom i hus på rutinen.

Jan Bjørn og Kim Pedersen vandt deres kampe, mens Henrik (Hønse) Jensen spillede sin kamp uafgjort. Begge de nye spillere debuterede for Aars BK. Bedst gik det for Kim Pedersen, som vandt sin kamp, mens Flemming Gross tabte sin kamp med 40 point. Holdets næste kamp er søndag, 22. september, hvor holdet igen har fordel af hjemmebane i dobbeltkamp mod Sydfyn. Ud over 1. divisionsholdets kamp, er der blevet afviklet yderligere fire holdkampe, hvor de to af kampene var rene lokalopgør. Serie 3.3 og serie 3.5 mødtes i et rent lokalopgør, og vanen tro er der en hel del nerver og pres på, når man skal møde sine træningskammerater i spil-

ler tøj, hvilket kampen bar præg af. Resultatet af opgøret blev uafgjort 4-4, og det kan begge hold være tilfredse med. Flemming Kristensen (8,92 i gennemsnit) og Linda Harbo vandt for serie 3.3, mens ægteparret Grethe og Kaj Lykke Jensen vandt eders kampe for serie 3.5. I Old boys rækken tog OB.1 hjemme imod Ans 1, og her blev det gæsterne, som kunne drage hjem med 2 point efter at have vundet opgøret med 6-2. OB.3 og OB.5 mødtes i et lokalopgør i en spændende og medrivende kamp, hvor resultatet blev 5-3 til OB.3. OB.8 var på besøg i Tinghøj, og her måtte holdet se sig besejret med 6-2. Erik Kvist stod for den enlige sejr til aarsmandskabet.


11. SEPTEMBER 2019

Aars Avis

SIDE 19


Aars Avis

SIDE 20

11. SEPTEMBER 2019

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NY PRIS

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 14/09 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding lørdag d. 14/09 kl. 14.00 til 15.00

E Saltgårdvej 2 - Blære - 9600 Aars

Hyggeligt landidyl med fred og ro Velkommen til en skøn ejendom der på bedste vis, formår at forene følelsen af at være på landet med en stadig bynær placering. Husets stueetage er indrettet med entré, badeværelse med gulvvarme, køkken i lyse elementer. Et enkelt værelse. En dejlig vinkelstue med masser af plads. Førstesalen er indrettet med et værelse og et stort soveværelse der nemt kan deles til 2 mindre værelser. Til ejendommen findes der ligeledes en dejlig stor grund med mange muligheder.

Pris 695.000 Udb. 35.000 Ejerudgifter/md. 1.332 Brt/nt u/ejerudg. 2.733/2.412 Grund 3.142 m2 Bolig/kld. 112/6 m2 Rum/vær. 4/3 Opført/omb. 1925/1977 Sag 91302586 Kontakt 98622400

C Engtoften 15 - 9600 Aars

Rummelig andelsbolig med skønt gårdhavemiljø Her er kort afstand til midbyen via Danmarksstien, ligesom det naturskønne Tvebjerg område ligger lige i "baghaven". Boligen er indrettet med lækkert lyst køkken (fra 2015). Dejlig opholdstue med brændeovn og trægulve samt adgang til den skønne gårdhave og det overdækkede terrasseområde. 3 gode børneværelser. Soveværelse med skabe. Badeværelse med bruseniche. Entre. Bryggers. Her får du en god og indflytningsklar bolig, som passer perfekt til de fleste!

NYHED

Pris Boligydelse Forbr.afh.

995.000 3.027 468

Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

815 m2 110 m2 5/4 1990 91303254 98622400

NYHED SKØN UDSIGT!

D Solbakken 16 - 9600 Aars

Indflytningsklar villa på god adresse i Aars Beliggenheden er skøn og rolig på en stille vej uden gennemkørende trafik op til den nedlagte jernbane, hvor I nu har sti og kort afstand til midtbyen. Dejlig lukket have med en rigtig god terrasse. Den flotte villa er opført i røde teglsten og med rødt tegltag fra 2005. Boligen fordeler sig på 117 kvm i stueplan og på 1. sal, som fremstår pæne, moderniserede og klar til indflytning. Bl.a. med Svane-køkken og 2 flotte badeværelser. Hertil kommer 65 gode kvm ekstra i kælderen.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris 1.595.000 Udb. 80.000 Ejerudgifter/md. 1.611 Brt/nt u/ejerudg. 6.193/5.476 Grund 790 m2 Bolig/kld. 117/65 m2 Rum/vær. 4/3 Opført 1953 Sag 91302490 Kontakt 98622400

C Dronningholmvej 62 - 9600 Aars

Velholdt villa på god adresse i Aars Velholdt og rummelig villa på god adresse med skøn udsigt! Her finder I en ejendom, hvor I har rigtig meget at se frem til. Særligt ejendommens dejlige terrasser vil I kunne nyde godt af. Boligen fremstår pæn og velholdt med sine 168 kvm bolig, der er fordelt på husets stueplan på 134 kvm og fuld kælder i god stand med et boligareal på 34 kvm. En bolig, der med sin størrelse og beliggenhed er ideel til børnefamilien. Herfra kort afstand til daginstitution, skoler, indkøb og meget mere.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris 1.995.000 Udb. 100.000 Ejerudgifter/md. 2.072 Brt/nt u/ejerudg. 7.748/6.854 Grund 920 m2 Bolig/kld. 168/100 m2 Rum/vær. 5/4 Opført 1972 Sag 91302724 Kontakt 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

SIDE 21

Danebo · Aars Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

Højtoften 35 - 9600 Aars

Kong Christians Vej 10 - Aars

Her på Højtoften 35 finder i en rigtig fin familievilla hvor i tilmed får ekstra meget udhusplads. I kan med den attraktive placering i Aars by sikkert sende børnene afsted via stisystemerne til alt i byen. Udenfor er der mange solrige kroge, og mellem garagen og villaen ligger en lækker, overdækket terrasse. Selve haven er anlagt med en stor plæne så den er lige til at gå til.

165 gennemgribende renoverede kvm placeret på en 939 kvm stor, uforstyrret grund i et fredeligt område; entré, lækkert køkken i åben forbindelse med en lys opholdsstue, bryggers, havestue, gæstetoilet, badeværelse med hjørnekar og fire rummelige værelser. Boligen er gennemført - æstetik, kvalitet og funktionalitet er smukt forenet. Vedligeholdelsesnem grund og stor terrasse med plads til alle.

Super beliggenhed

Super beliggenhed

C Pris 1.595.000 Udb. 80.000 Ejerudgifter/md. 1.871 Brt/nt u/ejerudg. 6.403/5.543

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

810 m2 137 m2 5/3 1985/1999

D Sag Kontakt

91303258 98622400

Pris 2.545.000 Udb. 130.000 Ejerudgifter/md. 2.005 Brt/nt u/ejerudg. 10.318/8.943

Grund Bolig Rum/vær. Opført

939 m2 165 m2 5/4 1973

91302810 98622400

Sag Kontakt

Tvebjergvej 83 - 9600 Aars

Spændende villa!

Her har I virkelig den perfekte bolig til børnefamilien, på en af byens mest attraktive beliggenheder. Den flotte kvalitetsvilla er opført i 2012 og fremtræder lys, indbydende og helt klar til at flytte i.

Pris 3.975.000 Udb. 200.000 Ejerudgifter/md. 2.619 Brt/nt u/ejerudg. 15.846/13.728 Grund 1.356 m2 Bolig 194 m2 Rum/vær. 5/4 Opført 2012 Sag 91303265 Kontakt 98622400 Evaholmvej 1-Hornum-9600 Aars

Lækker villa fra 2008

163 kvm fordelt på entré, køkkenalrum, lys opholdsstue, bryggers, viktualierum, badeværelse, to børneværelser og en forældreafdeling med eget badeværelse. Japansk have. Carport og hobbyrum. Lækker, utraditionel bolig!

D Løvsangervej 20 - 9600 Aars

B

Velbeliggende villa med god garage

Pris 2.195.000 Udb. 110.000 Ejerudgifter/md. 1.746 Brt/nt u/ejerudg. 9.197/7.829 Grund 1.349 m2 Bolig 163 m2 Rum/vær. 4/3 Opført 2008 Sag 91302828 Kontakt 98622400

Søger I en skøn og særdeles velholdt ejendom på en populær adresse i byen, så er Løvsangervej 20 et meget fornuftigt bud til Jer. Villaen byder på 184 gode, velfordelte m2 bolig og er højt beliggende på en stille vej. Pris 1.945.000 Udbetaling 100.000 Ejerudgifter/md. 2.026 Brt/nt u/ejerudg. 7.781/6.735 Sag 91303166

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 14/09 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding fredag d. 13/09 kl. 09.00 til 17.00

Med tilmelding fredag d. 13/09 kl. 09.00 til 17.00

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Kontakt tlf.

932 m2 184/28 m2 7/4 1975/1990 98622400

E

D

Golfsvinget 209 - Gatten - 9640 Farsø

Banegårdsvej 9 - 9600 Aars

Løgstørvej 126 - Havbro - 9600 Aars

Går du og drømmer om et fritidshus, der er moderniseret, indflytningsklart og i gåafstand fra Nordeuropas største golfresort, så har vi huset til dig. Dette skønne fritidshus er det helt oplagte til golfspilleren.

En virkelig spændende ejendom, som ligger i gåafstand til supermarked og rutebilstation. Boligen er indbydende til det yngre par, hvor man selv vil sætte sit personlige præg under en renovering.

Super hyggeligt hus i Havbro, med 189 etagemeter - 116 m2 bolig og 73 m2 god, anvendelig kælder - hvor der er mulighed for at udleje et værelse. Her er kort afstand til Aars og Farsø, samt til motorvej og hovedvej.

Flot & moderniseret golfhus!

Pris 898.000 Udb. 45.000 Ejerudgifter/md. 1.579 Brt/nt u/ejerudg. 3.619/3.166 Sag 91303330

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

234 m2 69 m2 3/2 1981 98622400

Charmerende byhus på central beliggenhed

Pris 1.395.000 Udb. 70.000 Ejerudgifter/md. 1.348 Brt/nt u/ejerudg. 5.678/4.917 Sag 91303314

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

357 m2 172/93 m2 10/3 1938 98622400

Charmerende hus i Havbro

Pris 698.000 Udb. 35.000 Ejerudgifter/md. 1.085 Brt/nt u/ejerudg. 2.859/2.471 Sag 91302916

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

742 m2 116/73 m2 4/2 1955 98622400


Aars Avis

SIDE 22

11. SEPTEMBER 2019

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

UNIKKE BYGGEGRUNDE MIDT I NATUREN

TVEBJERGVEJ I AARS PRISER INCL TILSLUTNINGSAFGIFTER TIL EL, VAND OG KLOAK.

T VEBJ ERG A A RS – E TA PE I O G I I Grund nr. 120 .............1.747 m2 Grund nr. 125 .............2.682 m2

Du kan stadig nå at få een af de dejlige grunde på Tvebjergvej, men det går stærkt med salget.

Grund nr. 145 .............1.043 m2

495.000,-

Alle priser er inkl. tilslutningsafgifter til vand, kloak og el.

111 110 112 109

113

108

116

114

VE J

106

775.000,945.000,-

EG

ED ES

115 AN

S

130

H

E R G A A R S – E T A P E I O G I I Der er kun 3 stk. tilbage! 104

103

102

TV

101

131

105

145

132

EB JE

RG

VE

J

146

160

147

133

134 135

127

128

129

148

150

137

151

138

172

149

136

126

161

152

Grund nr. 125 .............2.682 m2

775.000,945.000,-

Grund nr. 145 .............1.043 m2

495.000,-

Grund nr. 120 .............1.747 m2 Projektudvikling:

125 118 124

117

119 120

123 121

www.calum.dk

Alle priser er inkl. tilslutningsafgifter til vand, kloak og el.

Salg og information:

122

Danebo tættere på Sct. Olai Plads 4 · Hjørring · Tlf. 98 90 14 88 · 980@edc.dk

Himmerlandsgade 38 · 9600 Aars Tlf. 98 62 24 00

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

En del af byens liv


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

SIDE 23

Danebo · Aars Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

Bestil et gratis Salgstjek, og vind et

Er boligbenlive

at klar til m? v i s t f re

gavekort til dit lokale byggemarked Bestil et gratis Salgstjek inden den 3. november 2019, og deltag i konkurrencen om et gavekort på 10.000 kr. til et byggemarked nær dig. Så er der lidt til at pifte boligen op med. Læs mere på edc.dk/bestil

Har du boligen?

Har du boligen?

Har du boligen?

Ung børnefamilie fra Aalborg, søger villa i Aars by. Min. 140 m2 og gerne større. 3 værelser og soveværelse. Pris max. kr. 2, 3 million.

Par som har solgt, søger 1-plans villa i Aars by. Min. 120 m2 og gerne et godt udhus eller garage, eller mulighed for at etablere dette. Pris max. kr. 1, 8 mill.

Købeklar kunde søger bolig i Aars by. Skal gerne fremstå indflytningsklar. Min. 160 kvm eller mulighed for at bygge til. Prisniveau: op til kr. 3.500.000, -

Kunde ID Kontakt Telefon

9567115 Bente Falker 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

8313676 Johnny 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

6752722 René Borg Chri98622400 stensen

Har du boligen? Så har vi køberen.

Ungt par som i dag bor til leje, søger villa i Aars by, min. 130 m2 og gerne større. Helst 1-plan men ingen betingelse. Pris maks. 1, 5 mill.

8938385 Bente Falker 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

Har du boligen? Så har vi køberen.

Har du boligen?

Håndværker søger villa i Aars by til udlejning. Min. 100 kvm bolig. Prisniveau: op til kr. 1.200.000, -

Kunde ID Kontakt Telefon

Køber, der har solgt, søger andelsbolig eller rækkehus i Aars. Det skal være i ét plan og der skal være lidt have, der kan holdes. Gerne på Hans Egedes Vej, Stenildhøjvej eller Toftehaven.

8295556 René Borg Chri98622400 stensen

Kunde ID Kontakt Telefon

7384642 Johnny Svend98622400 sen

FLERE HOLD GIK FORGÆVES!

C

C

E

Lindevej 19 - 9620 Aalestrup

Lindevej 29 - 9620 Aalestrup

Markedsdalen 70 - 9620 Aalestrup

Flot og velrenoveret villa i roligt og attraktivt kvarter i Aalestrup. Villaen fremstår virkelig pæn og velholdt, og har gennemgået en del renoveringer. Kontakt EDC for en fremvisning af denne flotte villa.

Her på Lindevej 29 finder du en velholdt bolig med en udestue man godt kan tillade sig at være stolt af. Det er en bolig som sælger har passet meget på. En oplagt familievilla. Vi glæder os til at vise jer rundt.

195 kvm stuehus -fem værelser, badeværelse med kar, hyggeligt køkken, bryggers og to stuer. Delvist overdækket terrasse. 16 hektar jord - 13.5 udlejet. Løsdriftsstald på 400 kvm og garage/fyrrum på 124 kvm. Velholdt!

Flot, renoveret og rummelig etplansvilla

KØBSAFTALE UNDERSKREVET Sag

91302925

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

Velholdt etplansvilla på god beliggenhed

SOLGT

725 m2 182 m2 5/5 1966/1978 98622400

Lignende søges Sag

91302458

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

Landbrug med 16,4 ha god jord.

SOLGT

1.028 m2 127 m2 4/3 1970/2009 98622400

Lignende søges Sag

91302792

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

164.379 m2 195 m2 7/5 1970/2005 98622400

SOLGT PÅ FØRSTE FREMVISNING!

D

C

C

Kong Frederiks Vej 26 - 9600 Aars

Kirkebyvej 35 - 9620 Aalestrup

Brombærvej 12 - Hornum - 9600 Aars

Huset fra 1973 fremstår meget velholdt, med velholdt lyst JKE køkken med udgang til stor hævet terrasse med markise. Stor og lys vinkelstue. Værelsesfløj med værelse, soveværelse, gæstetoilet og stort badeværelse.

Særdeles pæn og velholdt villa i ét plan, som fremstår i god vedligeholdelsesmæssig stand. Vinduerne er skiftet, taget malet og køkkenet fremstår lys og indbydende. En dejlig bolig på 119 kvm, som er fordelt rigtig godt.

Velkommen til disse 125 både veldisponerede og velbeliggende boligkvadratmeter, for enden af Brombærvej. Her får I mulighed for at få en fredfyldt dagligdag, med god plads til Jer selv, på den 1105 m2 store grund.

Velbeliggende og rummelig villa

SOLGT

Lignende søges Sag

91302663

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

856 m2 218/70 m2 5/4 1973 98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Flot og hyggelig villa i Hvam

SOLGT

Lignende søges Sag

91303337

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

910 m2 119 m2 4/3 1972 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Etplansvilla på dejlig beliggenhed

SOLGT

Lignende søges Sag

91303000

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

1.105 m2 125 m2 4/3 1984 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 24

11. SEPTEMBER 2019

Mere Mægler - Mere Digital AARS - Ryttervej 21

AARS - Nørrevang 9

NY PRIS

Åbent Hus

Åbent Hus

lørdag d. 14/9 kl. 13.00-14.00 Tilmeld dig på Nybolig.dk

Stort, familievenlig villa med smuk, parklignende have i Aars. Her venter jer et lyst og charmerende hjem i halvandet plan med fire skønne værelser, to pæne badevæKontantpris: 3.295.000 Ejerudgift pr. md: 1.625 Udbetaling: 165.000 Brt/nt ekskl. ejerudg: 13.014/11.495

lørdag d. 14/9 kl. 12.00-12.45 Tilmeld dig på Nybolig.dk

relser, et imponerende køkken-alrum, to forrygende stuer med masser af plads samt et bryggers med egen indgang. Sag: 19048 m² Stue/vær

320/9 3/4

Grund

5.953

Opført 1907/1985

AARS - Nørrevang 2

Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

rasse og haven danner rammen om livet under åben himmel, og tilmed byder ejendommen på en 50 m2 stor isoleret garage Sag: 17239

1.995.000 1.365 100.000 7.854/6.934

Bolig m²

160

Grund

Stue/vær

1/4

Opført 1959/1996

624

GATTEN - Gattenvej 90

NYHED

NYHED

Villaen udnytter de 92 boligkvadratmeter rigtig godt, og huset er løbende opdateret. Eksempelvis er her lavet gulvvarme i entré og bryggers og de to værelser samt Kontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

Etplansvilla på rolig vej centralt i Aars. Med et stort soveværelse, tre børneværelser og et stort, åbent opholdsområde er her plads til børnefamilien. En solvendt ter-

1.195.000 1.416 60.000 4.732/4.174

vikt. rum er opdateret. Et lyst og indbydende badeværelse fuldender moderniseringen. Sag: 19125 Bolig m²

92

Grund

520

Stue/vær

1/2

Opført

1958

VOGNSILD - Svoldrupvej 116

NYHED

Det er en velholdt villa, der møder jer på Svoldrupvej 116 i Vognsild. Til ejendommen hører nogle udhuse med plads til opbevaring og fyrrum samt en garage. EjendomKontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

625.000 1.447 35.000 2.465/2.173

men er løbende blevet vedligeholdt med bl.a. vinduer fra 1999. Sag: 19126 Bolig m²

165

Grund

1.527

Stue/vær

1/3

Opført 1922/1997

Fritidshus i Himmerland med integreret køkken og stue med brændeovn. Videre er der et bryggers, et badeværelse og to værelser med adgang til hver sin hems. UdenKontantpris: Ejerudgift pr. md: Udbetaling: Brt/nt ekskl. ejerudg:

for venter en have med fire terrasser, ligesom der er tilknyttet to skure samt et anneks med et toilet og disponibelt rum. Sag: 19129

1.998.000 1.650 100.000 8.034/7.004

Start dit boligsalg med en gratis vurdering fra Nybolig Ring til os på tlf. 9862 1400 og hør nærmere

Bolig m²

96

Stue/vær

1/2

Grund

4.285

Opført 1980/2012


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

SIDE 25

Får I ikke brugt

T E S U H R E M SOM

?

nok

SOMMERHUSE TIL SALG i hele Vesthimmerland. FÅ EN UFORPLIGTENDE VURDERING, NÅR DET PASSER JER!

D

NY

HE

HE

NY

D

Vi oplever øget efterspørgsel og søger NYE

SOLGT

Blåbærvej 12, Øjesø - 9600 Aars

Solitudevej 27, Hvalpsund - 9640 Farsø

SOLGT

Minnasvej 58, Trend - 9670 Løgstør

SOLGT

Meretesvej 24, Trend - 9670 Løgstør Grafisk design: www.boostingbusiness.dk

Flintflækkevej 3, Ertebølle - 9640 Farsø


Aars Avis

SIDE 26

11. SEPTEMBER 2019

BOLIG Huse koster mere i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: I to ud af tre kommuner er huspriserne steget i løbet af det seneste år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Samtidig er huspriserne generelt steget med 2,5 procent på landsplan, og den gennemsnitlige kvadratmeterpris sætter ny rekord. I Vesthimmerland er stigningen i huspriserne på 10,6 pct, og er ikke det eneste landlige område, hvor priserne stiger mere end gennemsnittet. Morsø ligger i top med en stigning på 20,8 pct., Lemvig nr. to med 18,6 pct., og så kommer Norddjurs på 3. pladsen med 12,6 pct. Huspriserne er steget i 67 kommuner i løbet af det seneste år, og de positive takter er nogenlunde jævnt fordelt over hele landet og mellem land- og by-områder. - Der er livlig handelsaktivitet på markedet for

villaer og rækkehuse. I midten af august kunne vi for eksempel konstatere fremgang i antallet af bolighandler i 58 kommuner. Derfor er det også naturligt, at vi nu ser, at priserne stiger i takt med den øgede efterspørgsel på området, forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden. Prisstigningerne gør sig ikke kun gældende lokalt. Også på landsplan kan der konstateres en fremgang i salgspriserne på 2,5 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det bringer den gennemsnitlige kvadratmeterpris op på 14.409 kroner, hvilket er det højeste niveau i de sidste 10 år. Her ligger Vesthimmerland med en kvadratmeterpris på 6.716 kroner betydeligt under gennemsnittet både på landsplan og i Nordjylland - så man får altså en del mere for pengene, hvis man kan

leve med 10 mins. kørsel ekstra til arbejdet. - Effekterne af den lave rente, øget beskæftigelse og de generelt gode konjunkturer har spredt sig til hele landet. Derfor ser vi fremgang i salgsprisen i samtlige regioner både målt på det seneste år samt i den sidste måned, siger Birgit Daetz. Det er ikke kun på mar-

kedet for villaer og rækkehuse, at priserne har taget et nøk opad. Det samme gør sig gældende for ejerlejligheder og sommerhuse. Priserne på sommerhuse er steget med 3,7 procent igennem det seneste år i hele landet, og for ejerlejligheder ligger tallet på omkring én pct. på landsplan.

Top 10: Her stiger salgspriserne mest Kommune Morsø Lemvig Norddjurs Kerteminde Glostrup Viborg Vesthimmerland Fredericia Vejen Vordingborg

Gns. kvm.pris i kr. august 2019 6.048 6.086 7.689 11.396 26.239 11.103 6.716 12.965 7.776 7.987

Ændring seneste år (%) 20,8 % 18,6 % 12,6 % 11,3 % 10,9 % 10,9 % 10,6 % 9,9 % 9,8 % 9,7 %

(Tabellen viser ændringen i priserne på villaer og rækkehuse fra august 2018 til august 2019. Kilde: Boligsiden.)

Solen går ikke ned over håndværkerfradraget.

Boligjobordning er sikret af minister BOLIG: Henover sommeren har regeringens støttepartier Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten skabt uro om Boligjobordningens fremtid. Nu har skatteminister Morten Bødskov imidlertid gjort det klart i et svar til Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm, at regeringen ingen planer har om at afskaffe Boligjobordningen, der også kendt som håndværkerfradraget. Det glæder sammenslutningen af små og mellemstore virksomheder, der har

et højt antal håndværkerviksomheder som medlemmer. - I SMVdanmark er vi glade for ministerens udmelding. Boligjobordningen er med til at reducere sort arbejde, øge ligheden og gavne klimaet. Og med udsigterne til tilbagegang i økonomien, er det ikke usikkerhed om en ordning der ellers virker, der er brug for, siger cheføkonom i SMVdanmark, Lars Magnus Christensen. I en undersøgelse fra 2017 svarede 33 pct. at de købte mindre eller var stoppet med at købe sort arbejde som en følge af ordningen.

I BYEN

KOM OG SE DEN NYE RESTAURANT MESSEN Kom og se den nye Restaurant Messen, vi har bygget om og det vil vi gerne fejre med et rigtigt godt tilbud. Hver torsdag fra den 29. august og frem til den 21. november, slår vi dørene op for

”TORSDAG I MESSEN” her serverer vi prisrigtig hverdagsmad, som både kan nydes i Messen og tages med hjem. Menuen varierer fra torsdag til torsdag. Vil man være 100 % sikker på ikke at gå forgæves anbefaler vi at man bestiller bord/take away.

Alle lørdage og søndage kl. 10-13

KR. 85,- pr. person.

Maden serveres fra kl. 17.00 til kl. 19.00

29. august

Prøv vores lækre brunch:

Stegt flæsk med persillesauce, hvide kartofler og rødbeder

5. september

Skinkeschnitzel med ærter, pommes sauter, skysauce og wienerdreng

12. september

Ovnstegt kylling med agurkesalat, råstegte kartofler og skysauce

19. september

Dansk Bøf med bløde løg, hvide kartofler, bøfsauce og rødbeder

26. september

Stegt flæsk med persillesauce, hvide kartofler og rødbeder

3. oktober

Pestomarineret svinekam med tomatsauce, stegte kartofler og salat

10. oktober

Frikadeller med rødkål, hvide kartofler og skysauce

17. oktober

Byens bedste bøfsandwich med råstegte kartofler

24. oktober

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder samt hvide kartofler

31. oktober

Stegt flæsk med persillesauce, hvide kartofler og rødbeder

7. november

Skinkeschnitzel med ærter, pommes sauter, skysauce og wienerdreng

14. november

Lukket på grund arrangement i hallen

21. november

Stegt flæsk med persillesauce, hvide kartofler og rødbeder

HUSK også at Restaurant Messen er leveringsdygtig i alle former for mad både i og ud af huset og både til hverdag og fest.

Restaurant Messen

Messevej 1

9600 Aars

98 62 29 25

jo@messen-aars.dk

www.messen-aars.dk

Økologisk græsk yoghurt – salt karamel – müsli Avocado – rejer - dild Trøffelsalami med behørig garniture Lun leverpostej Osten Gudenå – kompot Toast – urtekogt skinke – artiskok – trøffel Brunchpølser fra Kildegaarden Omelet – porre á la creme BESTIL Sødt BORD PÅ Stempelkaffe eller te 96496110

138,-

eller mail hgsr@hgsr.dk

PR. PERS.

Brunchen serveres som delemad. Børnebrunch 65,-. Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø +45 9649 6100 hgsr@hgsr.dk www.himmerlandgolfogsparesort.dk

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte datoer.

Prisen er

Weekendbrunch


Aars Avis

11. SEPTEMBER 2019

SIDE 27

MOTOR

TIL LEJE

Fra venstre er det de nye ejere, Brian Jensen og Lene Pedersen. Til højre den tidligere ejer Claus Nielsen.

Kvinde i Aars overtager bilforretning i Fjerritslev Bliver medejer efter 14 år som bogholder i firmaet AARS: Lene Pedersen, Aars, der gennem 14 år har været bogholder hos H.J. Nielsen Automobiler i Fjerritslev, overtager nu forretningen. Hun bliver dog ikke alene om det. Overtagelsen sker sammen med Brian Jensen, Brovst, der har været i virksomheden i seks år. - Det har været en meget svær beslutning, men tiden er inde til at starte på et nyt kapitel. De sidste tre år har vores familie været meget igennem, udtaler Claus Nielsen. H.J. Nielsen Automobiler blev etableret i Fjerritslev i 1981 af Claus Nielsens far, Hans Jørgen Nielsen, med forhandling af Nissan og siden hen også med Chevrolet og Suzuki. I 2009 blev der også åbnet en afdeling med såvel

værksted som bilsalg på Fristrupvej i Aabybro. Begge afdelinger er privilegeret med en stab af stabile, dygtige og loyale medarbejdere. Virksomheden er også fire gange blevet kåret som årets Nissan forhandler. Virksomheden beskæftiger i dag 16 medarbejdere i Fjerritslev og 6 medarbejdere i Aabybro. - Jeg er sikker på, at Lene Pedersen og Brian Jensen vil drive forretningen videre i samme gode ånd, udtaler Claus Nielsen. Lene Pedersen har gennem de 14 år fået et stort kendskab til virksomheden. Lene Pedersen bor i Aars sammen med hendes mand Michael og deres to børn, Lasse på 16 år og Maria på 14 år. Lene Pedersen har en

I BYEN

baggrund som revisor. - Vores vision er at fortsætte og udvikle det gode arbejde, som Claus og Hans Jørgen har gjort. Vi går naturligvis efter stadig at ligge i top på kundetilfredshed, både hos Nissan og Suzuki. Vi vil med ændret markedsføring desuden forsøge at få endnu flere til at opdage, hvor fantastisk en forretning og hvor fantastiske nogle medarbejdere vi har, udtaler Lene Pedersen. H.J. Nielsen Automobiler skifter efter overtagelsen navn til HJN Auto. Overdragelsen markeres med en reception på Svinkløvvej i Fjerritslev fredag, 13. september.

TIL LEJE

Lejligheder i Aars

2 og 3 vær. lejligheder udlejes. Pris fra kr. 3.400 + forbrug. Tlf. 21 26 28 48

Udlejes i Haverslev

2 vær. lejlighed, 73 m2. Leje m. vand 3.700 kr. pr. mdr. + forbrug. 3 mdr. dep. Efter kl. 17.00 tlf. 21 75 72 77

Woodstock ’69 - en hyldestkoncert Fredag den 27. september 2019 kl. 20.00

I sensommeren '69 samledes 450.000 mennesker foran en scene på en mark et par timer nord for New York. På scenen stod en nærmest endeløs række af tidens - og eftertidens - største musikalske ikoner. De kommende tre dages koncerter og kaos skulle gå over i historien som en af vor tids største og mest skelsættende kulturelle begivenheder. Oplev en musikalsk hyldest fra en række af landets bedste musikere til musikken og tidsånden fra en af nyere tids vigtigste musikalske milepæle.

www.vmalfa.dk KULTURPARTNER:

www.vmalfa.dk - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50

MOTOR: Fra 16. til 20. september bliver der mulighed for at prøvetur i fremtidens lastbil hos Mercedes-Benz Ejner Hassel i Aars. Det er den ny Mercedes-Benz Actros som med banebrydende tekniske detaljer som digitale sidespejle og avancerede aktive komfort- og sikkerhedssystemer. Man kan sætte sig til rette i et komplet digitaliseret cockpit og opleve blandt andet sidespejle, som nu udgøres af et kamera på hver side af førerhuset samt en skærm i høj opløsning på hver A-stolpe. Blandt de største fordele ved de nye, digitale spejle er det kraftigt forbedrede udsyn skråt fremad, hvor spejlene tidligere var placeret. Dertil kommer, at systemet er dynamisk og løbende tilpasser sig faktorer som lys og hastighed, ligesom billedet på skærmene følger med, når lastbilen svinger. På den måde er bagenden af anhængeren altid i synsfeltet. Sammen med de variable afstandsmarkeringer på skærmene, der angiver længden på vogntoget, gør teknikken det betragteligt lettere at overhale.

AARS

3. vær. på 1. sal til leje. Mdl. leje kr. 4.700. Indskud 3 mdr.

Hornum

Stuelejlighed med 3. vær. Med forbrug kr. 4.800. Indskud kr. 9.000. AMH Bolig tlf. 28 45 12 71

Aars Avis 98 62 17 11

Aars midtby

Nyrenoveret 2 vær. lejlighed på 50 m2 på 1. sal udlejes snarest. Mdl. husleje kr. 3.700 + forbrug. Kontakt tlf. 28 96 38 62

FLOT LEJLIGHED i AARS

Udlejes fra 1-10 eller efter aftale. 70 m2 med altan 2. sal midt i byen.Badevær. m/vaskem. Stue, køkken, gang og sovevær. Leje pr. md. kr. 4.800 + forbrug. Dep. 3. mdr. husleje. Ingen husdyr. Henvendelse på tlf. 40 17 81 30

Lejlighed

6 værelses på Himmerlandsgade, Aars. 213 m2, nymalet, nyslebne gulve. Sydvendt tagterrasse. Gode parkeringsforhold. Egen indgang. Pænt køkken og bad. Indflytningstidspunkt efter nærmere aftale. Henvendelse tlf. 40 45 59 64

Udlejes i Aars

2 vær. lejlighed 50 m2 til leje. Husleje kr. 3.750,- + forbrug. Dep. 3 mdr. Sondrup A/S Tlf. 20 96 02 33

Stuelejlighed, stue, vær. køkken, bad og pulterrum. Leje kr. 3.200,- + forbrug. Dep. 3 mdr. leje. Ingen husdyr. Tlf. 20 87 61 99

BLIV MEDLEM

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 9-16 ● Torsdag 10-17 ● Fredag 9-12

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

Prøvekør en lastbil i Aars

Tingvej 27, 1 sal.

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

BLANDEDE

ADVOKAT FIRMAET

JAN POULSEN

Møderet for højesteret Aagade 8, 9620 Aalestrup jpo@advokatjanpoulsen.dk Grundlagt år 1904.

NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

ller Ring e il t skriv Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk


SIDE 28

KØBES:

Himmerlandsavisernes

SekS lokale aviSer for Samme priS!

SÆLGES:

73.621 eksemplarer

Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag den 14. september og søndag den 15. september fra kl. 10.00-16.00. Masser af nye ting. Kom og få en stand udenfor. Loppepigerne. Tlf: 40 18 57 18

HIMMERLANDS AVISERNE

Afretter/Tykkelseshøvl, Udsugning, Båndsav, Afkorter/ Gearingssav med arbejdsbord, Bordrundsav med bord på hjul, Trædrejebænk, Jet 1220 Plano limspænder, Søjleboremaskine. Tlf: 23 61 39 25

...fra kyst til kyst

MOPA2 havjagtbåd, høj kaleche, havnepresenning, trailer, Mercury 9,9 hk, div. udstyr. Kr. 15.000. (Støvring). Tlf: 21 47 39 68

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

Lokkefugle: 27 ænder + 10 duer + 1 krageugle m. snoretræk. Samlet pris kr. 500. (Støvring). Tlf: 21 47 39 68

- en stærk løsning… KØBES:

Alt i gamle knallerter købes. Gamle knallerter, Yamaha fs1 4 gear, Honda DAX, Suzuki k50, Puch MS/VZ/maxi, Honda med flere. Tlf: 28 45 04 08 Gammelt jern og metal afhentes. Større mængder købes. Tlf: 40 28 61 89

Bedste pris gives! Dødsbo og restbo købes. Vi kommer med kort varsel, vi løser opgaver hurtigt og afregner inden rydning. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34 Møbler: Teaktræ, palisander samt design møbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34 Nye vinduer eller døre? Så er det AG vinduer du spør. Vinduer og døre efter mål i aluplast, så ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

11. SEPTEMBER 2019

SÆLGES:

INDLEVERING:

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-70´erne købes. Polstret læne/loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

loppemarked

Gammelt jern og metal afhentes gratis. Store mængder købes. Ring til Thomas. Tlf: 40 54 18 39

Aars Avis

3 pers. tremmesofa i lys bøg med lyse læderhynder (meget velholdt) kr. 950. Tlf: 24 21 75 70 Superwash strømpegarn, 10 ngl. kr. 100. Kniplebrædt m. valse (nyt) + 100 pinde kr. 500. Babysam weekendseng m. madras kr. 300. Pfaff overlocker + sytråd kr. 1.500. Kompost-orm, ca. 100 stk. kr. 50. Ny Bernina overlocker kr. 2.000. Bedst morgen eller aften. Tlf: 42 61 33 87 Brændeoven Contura 510, år 2007. Prøvningsattest medfølger. Tilbud modtages. Tlf: 21 44 46 11

AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL: God reol, egetræ, H.191cm, br. 270 cm, pris 500 kr. God dobbeltseng, br. 180 cm x L. 200 cm, h.50 cm bygget på træramme 6 cm, m. 2 madrasser 90 x 200 cm og 1 madras 180 cm x 200 cm og topmadras 180 x 200 cm, kappelagen og kuvertlagen medfølger. Pris 300 kr. Tlf: 21 13 26 87

annonce@himmerlandsgruppen.dk BETALING KONTANT ELLER

Fejlkøb, 2 stk. boxmadrasser m/ topmadras og meder, 80 x 200. Nypris: 3.795 kr. (7.100 kr.) kan afhentes for 1.700 kr. Tlf: 26 42 88 89 Hækplanter, Liguster ”Liga”, 2 års planter, fine og sunde planter med et godt rodnet. Sælges pr. 1. okt. Tlf: 21 37 95 99 Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49/21 26 43 30

TLF. 70779

Hø i små baller sælges. Tlf: 22 78 14 14

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annoncepladser

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Annoncen sendes til:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE-RUBRIKKER.


Omkring ringen i Hal 2 er der i ür et �Food og Torvemarked� samt lysshow med rog og musik for at trÌkke endnu flere tilskuere til Kimbrerskuet. (Arkivfoto)

SmĂĽdyrene, og isĂŚr kaninerne, er altid populĂŚre pĂĽ Kimbrerskuet. (Arkivfoto)

Stor tilmelding af malkekøer til Kimbrerskuet Landsdelens største indendørs dyrskue, Kimbrerskuet i Aars, oplever stor fremgang pü alle fronter Morten kommer og fortÌller om hans oplevelser med gü fra at vÌre helt ukendt til pludselig at blive genkendt pü gader og strÌder. Og vi skal selvfølgelig ogsü høre lidt om hvordan det er güet med kÌrligheden efterfølgende, siger direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland. Pü maskinudstillingen kommer de mange udstillere og viser alle de nye trends indenfor landbrug og have/ park.

Af Ture Damtoft Aldrig har sü mange dyr vÌret tilmeldt dyrskuet, der arrangeres af NF Plus og Agri Nord i samarbejde med Messecenter Vesthimmerland. Med fire uger indtil dørene übnes, har arrangørerne netop gjort status pü tilmeldinger af dyr til skuet, og formand Hans Ulrik Lund kunne sammen med resten af udvalget konstatere, at der i hele Kimbrerskuets historie aldrig har vÌret tilmeldt sü mange dyr som i 2019 udgaven, der afvikles 4. og 5. oktober. Hele 677 dyr besøger Kimbrerskuet, sü stalde og telte bliver presset til det absolut yderste, for at finde plads til alle. Men de finder en løsning i messecenteret. - For det første har vi dyrskuet over to dage, sü vi kan bruge de samme faciliteter to gange. Opdelingen bliver den samme med maskinudstilling i Hal1 og de smü dyr i Hal2. For at finde ekstra plads laver vi f.eks. kaninburene i to etager. I Hal2 har vi igen ringen, og sü für dyrene plads i Hal3, hvor der ogsü er klargøring. Der bliver müske lidt mere trangt, men vi skal nok finde plads til alle, siger direktør Brian Otte, Vesthimmerlands Messecenter.

MalkekvĂŚg i fremgang I forhold til 2018 er fremgangen pĂĽ mere end 200 dyr, hvor isĂŚr malkekvĂŚ-

Maskinudstilling Klargøring i Hal 3 til Kimbrerskuet 2018. (Akivfoto)

get med 113 dyr tilmeldt, tegner sig for en stor del af stigningen. Sidste ür var 37 malkekvÌg tilmeldt. Ligeledes er der markant fremgang indenfor kødkvÌg fra 112 dyr i 2018 til 163 dyr i ür. - MalkekvÌgene er vigtige, for det er dem, som trÌkker det rigtige publikum til. Det vil sige landmÌndene. De er vigtige i forhold til maskinudstillerne, for det er jo deres kunder. Og sü er der ogsü alle mulige andre samarbejdspartnere indenfor landbruget som f.eks. dyrlÌger og foderhandlere med. De møder ogsü deres kunder pü Kimbrerskuet, siger Brian Otte, der ikke tøver med at rose egnens landmÌnd for et stort stykke arbejde. - Tilbage i forüret kaldte vi nogen unge landmÌnd til for at høre, hvordan vi kunne hjÌlpe hinanden.

De sagde, det skulle de nok tage sig af. De kender hinanden og andre landmĂŚnd pĂĽ kryds og tvĂŚrs i Nordog Midtjylland, og der er slet ingen tvivl om, at det er deres fortjeneste, at vi har sĂĽ stor en fremgang. De skal have kĂŚmpe ros, for det benarbejde de har gjort for at tage fat i nogle af de her landmĂŚnd, siger Brian Otte, der kan glĂŚde sig over, at antallet af malkekvĂŚg ikke bare er stigende men er eksploderet i ĂĽr. Og formanden for Kimbrerskuet kommer ogsĂĽ med rosende ord. - Det er fantastisk flot med den fremgang. I vores netvĂŚrk har vi nogle unge engagerede landmĂŚnd, der brĂŚnder for tingene. De har virkelig brugt deres netvĂŚrk til at trĂŚkke flere dyr til Kimbrerskuet, og det er vi dem utrolig taknemmelige for, siger Hans Ulrik Lund.

Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bÌrende omrüder pü ethvert dyrskue. Pü Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil ogsü gerne have büde show og underholdning. - Under finalerne for büde kvÌg og für fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, nür de bedste dyr pü skuet udvÌlges. Vi hüber, at vi med disse indslag kan skabe lidt ekstra stemning blandt publikum og fü ekstra mange til at møde op til dyrskuet. Fredag aften holder vi i forbindelse med Kimbrerskuet vores traditionelle Høstfest, hvor vi plejer at samle 8 – 900 gÌster til et par hyggelige timer. Ogsü her gearer vi op pü underholdningen. Vi für besøg af Morten Nielsen fra Skivum, der var med i Landmand søger KÌrlighed for et par ür siden.

2020 modellerne pĂĽ bĂĽde traktorer, redskaber og maskiner vises frem pĂĽ udstillingen. Den markante fremgang med antallet af malkekvĂŚg vil helt sikker trĂŚkke mange mĂŚlkeproducenter til skuet, som

samtidig für mulighed for at tage en snak med udstillerne om nye produkter pü markedet. Det er güet rigtig godt med salget af stande til vores maskinudstillere, men skulle der vÌre en enkelt udstiller, der endnu ikke har füet booket en stand, sü er der nogle fü ledige m2 endnu, siger Brian Otte. I omrüdet omkring ringen skaber arrangørerne i ür et stort Food og Torvemarked, hvor der büde er masser af smagsprøver og mulighed for at købe forskellige produkter med hjem. NF Plus, Agri Nord og Messecenter Vesthimmerland glÌder sig derfor til at übne dørene og byde büde land og by indenfor til dette ürs Kimbrerskue.

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

11. SEPTEMBER SIDE 30

Tang i foder skal reducere drivhusgasser Stort potentiale i at reducere køers udledning af metan og dermed drivhusgasser En stor del af landbrugets udledning af CO2 og drivhusgasser kommer fra drøvtyggende køer, som hver især bøvser mellem 200-500 liter metan op i døgnet. Det vil en række danske forskere og virksomheder i fællesskab være med til at lave om på i forskningsprojektet Climate Feed. - Som et af Europas største landbrugsselskaber vil vi altid være med til at vise innovationsvejen i branchen. Vi ser det som vores ansvar at gå forrest til gavn for vores landmandskunder og ejere, så vi kan medvirke til, at Danmarks førerposition indenfor klimavenlige løsninger fastholdes, siger Birgitte

Marie Løvendahl Raun, faglig chef for kvægfoder i DLG og ph.d.i husdyrernæring.

Tang som fodertilskud Visse typer tang fra de nordlige egne indeholder stærke antioxidanter og tanniner, som kan være med til at stoppe udviklingen af metan i køernes vom. - Det er oplagt, at DLG og Vilofoss er med, da vi ved, hvad der er praktisk muligt, så vi kan være med til at hjælpe forskerne med at gøre produktet anvendeligt, så det ikke kun er i teorien, at tang er en god idé. Vi har stor viden i forhold til om tang i sidste ende blandes i

Hver ko bøvser 200-500 liter metan om dagen - det kan tang i foderet muligvis reducere.

Vilofoss mineralblandinger eller i DLG’s kraftfoderblandinger, siger Birgitte Raun. Forskningsprojektet lø-

ber over de næste fire år og skal udvikle metoder til at dyrke, høste og efterfølgende behandle tang til et

færdigt forarbejdet produkt som tørret pulver eller piller, som landmanden let kan tilsætte kvægfoderet. Produktet skal have et kendt og stabilt indhold af de aktive stoffer, som reducerer udledningen af drivhusgasser fra kvæget, uden det går ud over mælkeydelse, smag og kvalitet. Climate Feed har et budget på 17 mio. kr., hvoraf 11,7 mio. kr. er fra Innovationsfonden. Udover DLG og Vilofoss deltager Teknologisk Institut, Aarhus Universitet, University of Waikato i New Zealand, Ocean Rainforest, Dansk Tang, DryingMate, Naturmælk og SEGES.

Positivt ministermøde om skærpede regler Af Ture Damtoft Sammark og Danske Svineproducenter ser frem til politisk handling efter et positivt møde med fødeva-

reminister Mogens Jensen (S). Det blev holdt torsdag, 5. september i Fødevareministeriet, hvor de nye skærpede regler for kontrol med

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

dyretransporter blev diskuteret. Ministeren viste stor interesse for branchen, og der var en god og konstruktiv dialog. Med på mødet med ministeren var både Sammark, der repræsenterer de danske griseeksportører, og Danske Svineproducenter. - Udfordringerne med de nye skærpede regler for kontrol kræver politisk involvering. Vi fik en god og konstruktiv dialog om, hvordan de nye meget skærpede regler for kontrol med dyretransporter rammer branchen hårdt. Vi mener, at udfordringerne med de nye skærpede regler for kontrol kræver politisk involvering, siger formand i Sammark, Lisbet Hommelhoff, og Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter i en fælles udtalelse. Særligt måden, Føde-

varestyrelsen har fortolket den politiske aftale fra 2018, har medført store gener og problemer for erhvervet. Et af de største problemer er den lange ventetid for at få logbøger godkendt. Fødevarestyrelsen skal nu modtage alle oplysninger omkring en transport kl. 8:00 to hele arbejdsdage før afgangsdagen - altså fra 48 og helt op til 64 timer før en transport skal afgå. Til sammenligning foregik planlægningen af den sædvanlige 100 pct. kontrol tidligere fra dag til dag. - Ministeren ønsker som os, at dyrevelfærden er i top, og at reglerne samtidigt understøtter vores branche og ikke det modsatte. Vi mener faktisk, at den nuværende måde reglerne bliver håndteret på, skaber ringere dyrevelfærd og virker mod hensigten.

Vi diskuterede derfor konkrete forslag til, hvordan vi kan forbedre situationen. Vi mener, at situationen kræver en politisk løsning. For hver dag vi venter på en afklaring, går det ud over dyrevelfærden på den ene side og et vigtigt landbrugserhverv på den anden side, siger formand i Sammark, Lisbet Hommelhoff, og Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter. Deres forslag til løsning, som blev drøftet med fødevareministeren, er f.eks. indsendelse af data vedr. eksporten 16 åbningstimer før afgang i stedet for de nuværende 48-64 klokketimer før afgang. De ønsker også administrative lettelser, så der fremadrettet udelukkende skal afleveres én retur logbog.

Gudstjenester Søndag, 15. september 2019 Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 37 Basis 30 kg. 474,96 (474,96 ) SPF+Myc 479,96 (479,96 ) SPF 483,96 (483,96) Økologi 691,49 (699,86) UK-tillæg 15,16 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,95 (5,95)

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Ture Damtoft - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

9.30 10.00 ingen ingen 11.00 ingen ingen 11.00 9.30 ingen ingen 9.00 ingen ingen 9.30 11.00 ingen 14.30 ingen ingen 9.30 ingen ingen ingen 11.00 ingen 9.30 10.30 ingen 9.00 ingen ingen 10.30 9.00 9.00 ingen ingen 10.00 10.30 ingen ingen ingen 9.30 19.00 10.30 ingen 9.00 ingen 9.30

Sammark og Danske Svineproducenter forventer politisk handling for at mindske den administrative byrde med svinetransporter efter et møde med fødevareminister Mogens Jensen (S).


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT 11. SEPTEMBER SIDE 31

Øget trivsel og sundere landmænd

Et gratis sundhedstjek for borgere tilknyttet landbruget fokuserer især på diabetes og hjertekarsygdomme, som kan skyldes overvægt.

I børnebogen ”Bondegårdshistorier” er der en historie om en landmand, der bliver sat på kur af sin kone, fordi hun mener, han er for tyk. Kuren består kun af salat og gulerødder, og landmanden ender med at stjæle æg fra hønsene om natten, fordi han er så sulten. Helt så firkantet behøver det ikke at være, hvis man vil have en sund livsstil, men historien er ifølge socialrådgiver i Agri Nord, Tine Borup Vestergaard, et meget godt eksempel på den gængse opfattelse af sundhed. - Små positive livstilsændrin-

ger kan være med til at gavne helbredet, men det kommer ikke af sig selv. Derfor opfordrer vi landmænd til at tage imod tilbuddet om et gratis sundhedstjek gennem projektet ’syn for sagen’, siger Tine Borup Vestergaard. Projektet er et samarbejde mellem Vesthimmerland, Mariagerfjord og Jammerbugt kommuner om at fremme borgernes sundhed. Det er finansieret af sundhedsstyrelsen, løber over tre år og udbydes til borgere, der er tilknyttet landbruget. Agri Nord hjælper kommunerne med

Flot høst i almindelig sommer Af Ture Damtoft Der mangler stadig et par procenter, men ellers er høsten i hus for Himmerlands Grovvarers vedkommende. Lagrene er fyldte, og tørreriet kører for fuld kraft, for den sidste del af kornet er ikke overraskende temmelig vådt. Men resultatet er rigtig godt for stort set alle afgrøder. - Rapsen er nærmest ’alltime high’. Vinterbyg, forårsbyg, rugen og havren er rigtig godt, og så er hveden middel plus. Der har været lidt goldfodssyge i nogle hvedemarker, og det går jo ud over udbyttet, siger Torben Frederiksen, direktør i Himmerlands Grovvarer. Der kommer stadig korn ind til centralerne, og det

skal tørres. Vandprocenten ligger mellem 16 og 25 pct., og det har den gjort for den første og sidste fjerdedel af høsten. Det seneste læs korn, som blev leveret tirsdag morgen, har en fugtighedsprocent på 25, så det kommer direkte til tørre. - Så havde vi cirka halvdelen af høsten midt i høsttiden, hvor vi havde en periode med tørvejr og fik det i hus uden at skulle have det igennem tørreriet, siger Torben Frederiksen. Han betegner høsten 2019 som et normalt år. Det har hverken været for vådt eller tørt, så efter to smalle år i 2017 og 2018 ser høsten ud til at blive mere end fornuftig. - Vi har ikke opgjort det hele endnu, men det er det,

at etablere kontakt til landmænd. Det er især sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, KOL og muskelskeletlidelser, der kan opsporet på tidlige stadier, og ”syn for sagen” har allerede nu gennemført flere succesfulde helbredstjek. - Vi har i projektet indtil videre gennemført helbredstjekkene hos Agri Nord i Hobro. Det har fungeret rigtig fint, og vi har fået gode tilbagemeldinger fra de borgere, som har fået et sundhedstjek og forbedret sundheden, siger Anders Ring.

til eksport, god pris.

Per Dalum

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

vi kalder en stor høst udbyttemæssigt, siger Torben Frederiksen. De sidste et til to pct. går tabt, regner han med. De har stået på jord, som ikke er blevet tør nok til at køre på med mejetærskeren.

- Og vejrudsigten ser ikke ligefrem god ud. Det begynder også at spire på et tidspunkt, så det er overvejende sandsynligt, at det korn, som stadig står på markerne, går tabt, siger Torben Frederiksen.

- Måling af vægt, fedtprocent, BMI og eventuelt lungefunktion og kondital. - En generel og anonym tilbagemelding på det samlede resultat af sundhedseftersynet. - Råd og vejledning om videre arbejde med sundhed på arbejdspladsen. - Sparring med medarbejderen om konkrete personlige initiativer, såsom rygestop, vægttab eller andet i relation til sundhedshjulet.

KØB OG SALG TYREKALVE samt drægtige kvier købes

Det seneste læs korn bliver kørt direkte til tørreriet.

Sundhedstjek

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

BLANDEDE Bogtryk/Offset

Tlf. 98 62 17 11

Presning af rundballer

Hø og halm. BILLIGT... Tlf. 26 16 65 37

Presning/Wrapning af rundballer udføres. Mulighed for variabel størrelse fra Ø 1,2 - 1,5 m.

ANDERS JAKOBSEN Hvorvarp - 21 47 14 76

Spuling af dræn: Homburg spuler m. 450 m slange. Vand kan medtages. Marksprøjtning udføres: Amazone trailer-

sprøjte 24 m og 28 m, gps, enten med jeres plantebeskyttelse eller vi har det med til fast aftalt pris.

Katrine Stougaard Lynge.

Frederik Toftegaard Bennedsen.

Rikke Ladefoged.

Kim Dalgaard Andersen.

Fire nye ansatte i Agri Nord Katrine Stougaard Lynge er blevet ansat som økonomiassistent-elev i Agri Nord, og får base på kontoret i Hobro. Hun er uddannet finansbachelor på UCN i Aalborg og har senest arbejdet med boligsupport i Spar Nords hovedsæde i Aalborg. Rikke Ladefoged er ansat

som økonomiassistent-elev i Agri Nord, hvor hun får base på kontoret i Aalborg. Hun er uddannet finansøkonom på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro, og er under sin elevperiode i Agri Nord tilknyttet Aarhus Business School. Frederik Toftegaard

Bennedsen er ansat som planteavlskonsulent i Agri Nord, hvor han får sin daglige plads på kontoret i Aalborg. Han er nyuddannet jordbrugsteknolog med speciale i planteavl fra Erhvervsakademi Aarhus. Kim Dalgaard Ander-

sen er ansat som praktikant i Agri Nords interne HR-afdeling. Han er i gang med en kandidatuddannelse i læring- og forandringsprocesser på Aalborg Universitet.

JENSMINDE LANDBRUG STAUN ● TLF. 20 25 55 64

Casper Krogh 20 48 44 42 • Presning af bigballer 120 x 120 med ballevogn. • Presning/wrapning af rundballer. • Til konkurrencedygtige priser. Presning af minibig med eller uden snitter. Kontakt Allan tlf. 40 71 82 00


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Anna Marie og Anders sælgere af Morumvej 82. Indbydende familievilla i hjertet af Aars. Vi valgte Danbolig til hjælp med salg af gården, og fik en god og seriøs faglig rådgivning. Sammen fik vi aftalt en realistisk pris. Vi fik fra start aftalt pris for mæglerarbejdet. Der kom snart en aftale med den rigtige køber og vi fik gården solgt på under 1. måned i ferietiden. Og samtidig fik vi købt hus i samarbejde med danbolig. Vi har oplevet effektivitet, god mæglerrådgivning og tryghed.

Aars

Tag med os til hjertet af Aars, hvor vi udbyder denne moderniserede familievilla. Førstesalen rummer tre store værelser samt et flot badeværelse, mens stueplanet har et gæstetoilet og et mulighedsfyldt rum - perfekt som enten teenageværelse. I det charmerende spisekøkken får hjemmets kok skønne vilkår med fin arbejdsplads på egetræsbordpladen. En rummelig stue tilstøder køkkenet, og huset fuldendes med en rar udestue - oplagt som hyggelig læsekrog med vue til havens grønne omgivelser.

Aars

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

110.000 8.609/7.599

Bolig m2: 167 Stue/vær: 2/4 Byggeår: 1942 Sag: 258V1700198

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

1.595.000 1.530

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 123 Værelser: 4 Byggeår: 1974 Sag: 258V1900101

80.000 6.273/5.536

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

861 28 15 E

Aars

Villa, 1 fam. Gislumvej 19 Villa i Aars med to sammenhængende stuer, køkken-alrum, badeværelse og værelse. Førstesalen har et badeværelse og tre værelser, heraf et med eget walk-in-closet og udgang til altan, mens kælderen har et bryggers og fire disponible rum i kælderen. 2.195.000 1.825

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Liebhavervilla med charme og sjæl - udsigt over anlægsparken.

Yderst charmerende villa centralt i Aars.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Villa, 1 fam.

Solsortevej 10

Din personlige mægler. Går du i salgsovervejelser? Kontakt danbolig for en personlig og uforpligtende snak om dit boligsalg. Kom ind til os i butikken eller ring på tlf. 9862 4444.

708 88 15 E

Villa, 1 fam. Gl Skolevej 8 På Gl. Skolevel 8 kan I flytte ind på 220 etagemeter i en skøn villa fra 1912, der er renoveret med respekt for den oprindelige stil. Oven i hatten får i byens bedste beliggenhed - lige ud til Anlægsparken, tæt på alt det man skal bruge i hverdagen. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

2.295.000 1.479

115.000 8.998/7.943

Bolig m2: 140 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Kælder m2: Byggeår: 1912 Sag: 258V1500082 Energi:

Har du styr på værdierne? Tilmeld dig Vurderingsweekend og bliv klog på din boligs værdi. 21.-22. september

Uanset om du skal sælge eller ej, er det sund fornuft løbende at få en vurdering af dit livs investering. Tilmeld dig på danbolig.dk/vurderingsweekend

danbolig Himmerland - Aars . Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · aars@danbolig.dk

244 80 D

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 37 - 2019  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 37 - 2019  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis