Page 1

Til samtlige husstande

93. årgang - Nr. 28

ONSDAG 10. juli 2019

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Løssalg: 5,00 kr.

Forening vil kæmpe for at bevare Lægevagten i Farsø Praktiserende Lægers Organisation vil reducere Lægevagten Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Nordjylland har besluttet at reducere Lægevagten i Farsø. - Der er mangel på lægekræfter. Den aftale vi har nu med Regionen er indgået i 2007. I dag har vi 100 færre læger. Derfor har vi besluttet at lave en tilpasning af lægevagten i Farsø. Aftenvagterne fra mandag til torsdag lukkes, siger Annemette Alstrup, formand for PLO i Nordjylland til Aars Avis. Reduktionen i Farsø sker med virkning fra 1. december. Patienter skal i stedet

Himmerlands Grovvarer A/S, Aars og DLG har pæne forventninger til den snarlige høst.

Landmænd klar til høst i Himmerland AARS: Himmerlands Grovvarer A/S i Aars forventer en flot høst efter en meget fin vækstsæson. Det bliver alle mand til kornlagrene og muligvis tørreriet, når høsten går i gang om små to uger for Aars-virksomheden med

fem afdelinger i Jylland. På landbrugssiderne bagerst i denne uges Aars Avis kan man læse den historie, og så er der nyheder fra Landbrugsstyrelsen. Blandt andet om en ITfejl, der kan koste landmænd dyrt.

Lægevagten på Farsø Sygehus bliver reduseret pr. 1. december, hvis ikke det lykkes støtteforeningen at forhindre det.

betjenes i Hobro, hvor der bliver tilført flere resourser. Grunden til at valget er fal-

d Kom sin og e

HIMMERLANDS BOXRUM

8-55 M

3

• Klimareguleret og skadedyrssikret • Alarm og videoovervågning • Elektronisk adgangskontrol

Hjortkærsvej 7, 9600 Aars - Tlf. 50 86 99 94

www.himmerlands-boxrum.dk

BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grå er det Byens Maler du bør tænke på Alt male- og tapetserearbejde udføres

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT?

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

og alt mulig andet “Like” kilte lg a ds ss

U

T ilgod

Forandringsbøger

Vi bor rnet” hjø lige om

Reklamationsbøger Bestillingsbøger

re!

Hør me

mærker Udsalgs ærker Tilbudsm ånd Skjorteb

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS

Konfektionsmærker til sæson

· til udsalg · til mersalg · til fornuftige priser

TILBUD

Din lokale VVS’er

Aars n5 Bymidte

Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper Industrivej 2b, 9640 Farsø

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Følg os på Facebook

ceret h rtifi ør ce

Udsalg SALE Sommer salg

Forår

Telefon I 9811 3200

k lini ek

n

GRATIS høreprøve og afprøvning

Otic o

info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk

sbøger øger Returb ger ø ebevisb

Udvalg

DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

Tlf.: 9863 3022

Stort udvalg i

Skilte & Bøger

Self storage: Depotrum, lagerrum og arkivrum

der på Hobro er, at der på sygehuset her er flere støttefunktioner end i Farsø.

Samtidig har der gennemsnitligt kun været 11 konsultationer om dagen hos Lægevagten i Farsø, mens der er væsentlig flere i Hobro. - Det går ikke med en sådan serviceforringelse i Farsø. Det vil vi ikke være med til, siger Kirsten Moesgaard, medlem af Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune og formand for Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus i Farsø. - Hvis årsagen er, at der mangler støttefunktioner i Farsø, så må vi kæmpe for at få dem på plads, understreger Kirsten Moesgaard overfor Aars Avis.

Æ

ld re

Sage

n

! øH r mere

www.høreapparatet.dk

Himmerlandsgade 150 · 9600 Aars · Tlf. 98 64 50 10 gb@gedstedbogtrykkeri.dk · www.gedstedbogtrykkeri.dk


Aars Avis

SIDE 2

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

Runde fødselsdage

I redaktionen: Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 annonce@aarsavis.dk Annoncekonsulent Michael Mølby

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00?

75

Kirsten Degn, Strandvejen 16, Haverslev, mandag, 15. juli.

70

Jørn Vestergaard, Tingvej 27 st., Aars, lørdag, 13. juli.

Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

65

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

60

Per Holm, Stenildhøjdalen 111, Aars, fredag, 12. juli. Kirsten Haugaard Christensen, Kg. Christians Vej 15, Aars, onsdag, 10. juli.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Broder Berg.

60

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Tlf. 98 63 13 24 Jeg tilbyder at planlægge alt vedrørende begravelse og bisættelse i hele landet. Kan kontaktes hele døgnet.

Ditte Immersen Dalgaard

Højgårdsvej 24 • 9640 Farsø • www.farsobegravelse.dk

Museumsdirektør ved Vesthimmerlands Museum i Aars, Broder Berg, Rosenvej 17, Sæby, onsdag, 10. juli. Broder Berg er født og opvokset i Flensborg. Han har læst i Berlin, København og Hamborg, hvor han i 1990 afsluttede universitetsuddannelsen med Magister Artium (MA) i kulturvidenskab (arkæologi og etnologi). Efter fem år som lærer på Højskolen Østersøen i Aabenraa blev han ansat som formidlingsinspektør ved Kulturhistorisk Museum Randers (1999-2008). Siden 2008 har han været museumsdirektør ved Vesthimmerlands Museum, som er et af landets

27 statsanerkendte museer for arkæologi og nyere tids kulturhistorie, og fra 2013 også for Stenaldercenter Ertebølle. Siden 2013 har Broder Berg været formand for Museumsudvalget for Kulturhistorie under Slots- og Kulturstyrelsen. Derudover sidder han i en række styregrupper og bestyrelser, bl. a, Fonden for Vitskøl Klosters Bevarelse, Museet Herregården Hessel og MOSS (Museum for Forsyning og Bæredygtighed). I sit museumsarbejde prioriterer Broder Berg formidling, borgerinddragelse og kulturmiljøer højt. Først med campingvognsprojektet ”Vores kulturarvVesthimmerland i dialog” (2009) og ”Kulturarvstjenesten Vesthimmerland” (fra 2011), der bl.a. har fremstillet et digitalt kulturarvskort for Vesthimmerland og i de seneste fem år stået for gennemførelse af Kulturarvsmåneden. Siden med ”Kulturarvskommune Vesthimmerland” (2015-2018) og en målrettet formidlingsindsats på vikingeborgen Aggersborg, der sammen med de andre danske ringborge fra vikingetiden søges optaget på listen over verdenskulturarvssteder. Nyeste tiltag er et øget fokus på Per Kirkeby og Aars. Endvidere forberedelser til 2020, hvor Vesthimmerlands Museum fylder 100 år og byen Aars 150 år. Privat er han gift med cand. mag. Annemette Løkke Berg, som han har to voksne døtre sammen med. Den sparsomme fritid nydes i sommerhuset og på sejlbåden Frida.

Mobil stjålet i Aars AARS: Natten til tirsdag var der indbrud i en lejlighed på Jyllandsgade i Aars. Tyven kom afsted med en Huawei telefon, og i coveret til mobilen lå også den forurettedes sygesikringsbevis.

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning · www.hanslandry.dk

DØGNVAGT

Tlf. 70 20 41 41

Udstillingen er åben alle ugens dage på Svoldrupvej 174, 9600 Aars Ring i forvejen for personlig betjening

Himmerlandsgade 26 · 9600 Aars

Mob: 20 78 07 66 Tlf. 98 51 27 00 post@himgrav.dk Birgitte Landry

Torben Rask

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Claus Landry

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Ugens portræt

10. JULI 2019

”Blæksprutte” på Aars Avis fylder 60 Kirsten Haugaard Christensen, Kong Christians Vej 15, Aars, er ikke en kvinde som løber af sin plads. Hun har været ansat hos Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S siden 1980 og er i dag den medarbejder på avisen som har den største anciennitet. I dag onsdag, 10. juli fylder hun 60 år og har derfor valgt at holde fri fra sit arbejde som bogholder og ”blæksprutte” - et job som hun klarer perfekt og med stor passion. Kirsten Haugaard Christensen blev født på landet mellem Nibe og Aars, men voksede op i Hornum. Efter skolen bestod hun handelseksamen i Aars og tiltrådte 1980 som kontorelev på Aars Avis & Centraltrykkeriet. Her er hun særdeles respekteret og værdsat af både kolleger og forretningsforbindelser - for hun passer sit job til punkt og prikke, og går ikke af vejen for nye udfordringer, som der er mange af i mediebranchen i disse år. Derfor er ordet ”blæksprutte” meget betegnende - for Kirsten Haugaard Christensen kan noget af det hele, og udfører arbejdet med glæde. Også når det er lidt ”op ad bakke”. Skriftlig dansk falder let for Kirsten Haugaard Christensen, men hun er også god til tal. Derfor har hun i en årrække varetaget annoncemodtagelse, afregning, regnskab og statistik, men hun forstår også med sin særlige charme og venlige væremåde, at rykke kunder for manglende betaling. I mere end 25 år var hun tillige ansvarlig for regnskabet i Himmerlandsgruppen, som var et salgs- og indkøbssamarbejde mellem ni lokale ugeaviser. Et godt overblik kombineret med humoristisk sans og imødekommenhed gør samarbejdet med Kirsten Haugaard Christensen til en leg. Der skal meget til før hun bliver bragt ud af fatning...

Kirsten Haugaard Christensen - 60 år.

Kirsten Haugaard Chistensen flyttede som ung til Aars og fandt sammen med ”Stjerne” Kaj Christensen fra Sjøstrup. Parret har to sønner og en fælles interesse er fodbold. Kirsten Haugaard Christensen var som ung aktiv fodboldspiller i Aars Idrætsklub. Hun har også spillet firmadodbold og firmabowling - og har været med til at hente mange pokaler hjem til hylden. I dag holder hun sig i form med motionsløb - ofte boulevarderne rundt i Aars. Den slanke linje bliver desuden holdt vedlige med en æggekur. Hun er også involveret i foreningsarbejde, bl. a. i Aars Borgerforening. Her holder hun som kasserer styr på medlemmer og penge, og det er bl. a. hende som forestår salget af mad og drikke ved den store årlige Sct. Hans-fest i Aars Lystanlæg. Både Kirsten og Kaj Kristensen sætter pris på at der er orden i sagerne. Det gælder også på hjemmefronten - parret har skabt et dejligt hjem på Kong Christians Vej 15, som har været den faste base om familielivet i mange år. Efter børnene flyttede hjemmefra blev der mere tid til at rejse. Den mulighed benytter Kirsten og Kaj Christensen sig ofte af - ikke kun på ferie til sydens sol, men også gerne på et weekendophold med oplevelser i Danmark.

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

10. JULI 2019

SIDE 3

BEKENDTGØRELSER Min elskede kæreste og kære søster

Vor elskede mor, svigermor, bedstemor og oldemor

Birthe Marianne Bystrup

Inga Christensen

* 29. september 1954 er stille sovet ind Aars, den 6. Juli 2019

* 25. september 1932 er stille sovet ind Gundersted, den 1. juli 2019 Elsket og savnet

Preben og Inga Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke torsdag den 11. juli kl. 11.00

Mogens og Helle Inge og Allan Steen og Berit Børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fra Gundersted Kirke lørdag den 13. juli kl. 11.00

Vores kære kollega og afholdte medarbejder

Birthe Bystrup

Signe og Marius Stubberup.

Guldbryllup Signe og Marius Stubberup, Park Alle 20, Aars, kan fredag, 12. juli fejre 50 års bryllupsdag. De seneste 40 år har ægteparret boet i Aars og været et kendt par i byen, og de er fortsat aktive på flere fronter. Efter giftemålet bosatte parret sig i Visse nær Aalborg. I 1978 flyttede de til Aars. To år efter gik Marius Stubberup i kompagniskab med installatør Erik Gedebjerg og overtog senere forretningen. Signe Stubberup, der er uddannet sy- og tilskærer, tog kurser i bogføring og begyndte at passe bogholderiet. Hun passede kontoret i 27 år - frem til parret solgte virksomheden i 2007. Det passede med, at Signe Stubberup blev 62 år samme år og gik på efterløn. Signe Stubberup har altid ønsket at være med, hvor der sker noget. Derfor dyrkede hun håndbold og gymnastik. Hun var i bestyrelsen i gymnastikforeningen. Senere blev hun revisor for Musikcafeen i Aars, og hun var i en periode kasserer i Aars Inner Wheel. I dag sidder hun stadig med regnskaber. Det er for firmaet Marius Stubberup Holdning, et ejendomsselskab.

Hun har været med til at stifte Telefonstjernen, hvor hun hver dag ringede til nogle ældre og fik en kort snak. Det stoppede hun med, da hun selv blev 70 år. Signe Stubberup er fra Siem - ikke så langt fra Gl. Skørping, hvor Marius Stubberup er født. Han er uddannet elektriker i Hadsund. I 1971 blev han installatør. Nogle år efter overtagelsen af Gedebjergs forretning omdannede han navnet til Marius Stubberup El. Han fik opbygget en god forretning og var aktiv i Aars Handelsstandsforening, hvor han i 2009 blev æresmedlem. Gennem årene har han været medlem af Aars Gøglerlaug, medlem af Sparekassen Himmerlands repræsentantskab, næstformand i Aars Fjernvarmeforsyning, medlem af Aars Rotary Klub, medlem af Tordenkalvens Øllaug. Han har også været formand for bestyrelsen i Tylstrup Kager A/S, og ikke mindst håndbolddommer og næstformand for Aars Håndboldklub. I dag er Marius Stubberup formand for Dansk Nutidsmuseum i Aars, hvor Signe Stubberup også giver en hånd med. Hun sidder ofte og tager mod kunder på nutidsmuseet.

er stille sovet ind.

Aars, den 6. juli 2019.

Hjertelig tak

Himmerland Forsikring gs.

for venlig deltagelse ved vor kære

Ove Frederiksens Vores elskede datter, søster, faster og svigerinde

Susanne Baade Christensen

Minna Pedersen * 11. juni 1929 er stille sovet ind i sit hjem omgivet af sine kære Suldrup, den 6. juli 2019 Du vil altid være i vore hjerter På familiens vegne

Poul Pedersen Begravelsen finder sted fra Suldrup Kirke torsdag den 11. juli kl. 13.00

sygdom, død og bisættelse. Tak for blomster og pengegaver En særlig tak til Hjemmeplejen og naboerne for kærlig omsorg og støtte

Familien

er gået bort Altid elsket, altid savnet, aldrig glemt På hele familiens vegne

Sonja, Palle og Henrik

Hjertelig tak

for venlig deltagelse ved vor kære mand og far

Mogens Stigstrup Kristensens bisættelse.

Min elskede hustru, vor kære mor og svigermor

Susanne Baade Christensen * 17. april 1963 er stille sovet ind Aars, den 7. juli 2019

Jens Rikke og Alex Camilla og Rene Bisættelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 12. juli kl. 13.00 I stedet for evt. blomster kan man give penge til mindesten

Tak for de mange hilsner, blomster og donationer til Kræftens Bekæmpelse. Tak til hjemmesygeplejersker og Palliativ Afdeling, Farsø, for kærlig pleje og omsorg til Mogens og stor støtte til os. Mange hilsner Hanne, Helle og Thomas

Hjertelig til lykke

Signe & Marius Stubberup Guldbryllup

Min kære mand børnenes gode far, svigerfar og farfar

Ivan Bøch Andersen * 14. november 1933 er stille sovet ind Farsø, den 8. juli 2019

Min kære hustru, vores elskede mor, svigermor, bedstemor og oldemor

TAK EFTER DØDSFALD

Jytte Per og Hanne Torben og Mette Arne og Sandra Børnebørn Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 12. juli kl. 11.00

www.aarsfrikirke.dk

med de seksti år. Håber du en super dag får. Hilsen KKK

Al opmærksomhed

i anledning af min 75 års fødselsdag frabedes venligst. Kirsten Degn

Aars Avis 98 62 17 11

I anledning af vores forældre, Signe & Marius’s guldbryllup indbydes der til morgensang fredag den 12. juli kl. 8.00 på Park Allé 20, Aars Der er efterfølgende morgenkaffe på Kimbrerkroen, Markedsvej 8 Hilsen Mette og Lone


Aars Avis

SIDE 4

BEKENDTGØRELSER

Indbydelse I anledning af min 85 års fødselsdag vil det glæde mig at se familie, naboer og venner til middag på Kimbrer Kroen, Aars, søndag den 25. august kl. 12.00. Tilmelding senest den 15. august på tlf. 98 62 54 80. Med venlig hilsen Svend Poulsen

trailer l og Ranum

FERIELUKKET

10. JULI 2019

9. kl. afgangselever fra Østermarkskolen AARS: Østermarkskolen i Aars har sagt farvel til eleverne fra tre 9. klasser. De skal alle videre i livet. Eleverne er: 9.A: Amanda Lykke Rubæk, Jakob Christian Christensen, Mathilde Dahl Madsen, Asukulu Uria, Jakob Riis Sørensen, Merle Riisgaard Struntze, Camilla Haugaard, Johan Dalen Sørensen, Nicolai Jensen, Daniel T. Nørgaard Madsen, Jonas Færch Frederiksen, Nicolai Nørmølle Schreiner, David Riis Kjær,

Laura Ørndrup Byrialsen, Shampujan Ranganathan, Dikte Hyldal Månsson, Mads Dahl Reimer, Signe Rask Hansen, Emil Beirholm Larsen, Mads Tolbod Johansen, Tobias Vestby Jensen, Ida Marie Klausen, Magnus Amnitzbøll Norlyk. 9.B: Albert Helleberg Mathiesen, Malthe Tribler Graarup, Ole Mouridsen, Aleksander Dollerup, Marc Kolmorgen Glerup, Sabine Troelsen, Benjamin Musaeus Jensen, Marie Verde-

Vi ønsker alle en rigtig god sommer. n 2225 7574 god sommer. Uge 29 og 30 holder vi ferie .dk n vi ferie. - og så er vi klar til nye udfordringer. nye udfordringer

uar, MDE

Sobo A/S

edc.dk

orretning

A/S

Tømrer - Snedker - Papiruld

dk

9867 8641 - www.soboas.dk

ING

amping.dk

LOKALTRÆK/ NORDJYSK MESTERSKAB LØRDAG DEN 13. JULI KL. 10.00 v/MESSECENTER VESTHIMMERLAND FØLG OS PÅ

Himmerlands LandboUngdom

Daginstitutionen Lille Madsens Hus i Aars venter med at indføre madordning, fordi der kommer flere og flere børn. Her er det et billede fra åbningen.

For mange børn til madordning i Aars Af Ture Damtoft

Gør Himmerland lidt sjovere...

Nordjysk Faldskærmsklub

AARS: Daginstitutionen Lille Madsens Hus i Aars

kommer ikke til at indføre madordning fra efteråret.Der er simpelthen for mange børn skrevet op

lin, Signe Ærbo Rix Høgh, Cecilie Bjørn Tolstrup, Mia Keseler Andersen, Thomas Nikolaj Jensen, David Oloya Allimadi, Mikkel Holm Overgaard, Victor Amnitzbøll Norlyk, Jonas Granat Andersen, Mikkel Nørvang Eriksen, Viktor Østrup Gottlieb Nielsen, Maja Hua Jespersen, Munga Uria, Yaser Raad Al-Djanaby, Maja Lykke Levo, Natasja Nøhr Pedersen. 9.C: Alexander Hyldal Østergaard, Magnus Bjørn Tolstrup, Nichlas Rasmus

Thomsen, Bastian Thrane Lorenzen, Marcus Benjamin Jørgensen, Nicolai Høgh-Rasmussen, Ditte Krushave Simonsen, Marcus Vestby Jensen, Oliver Emil Brix Pedersen, Emilie Leth Christensen, Maria Christensen, Oliver Pagh Frederiksen, Johan Ruberg Leth Madsen, Masja Hardege L. Sørensen, Peter Olsen, Julie Bech Ølgaard, Mie Holland Rasmussen, Simon Østergaard Degn, Mads Lautrup Freundlich, Naya Holmager Pedersen.

til en madordning. Det er nogen tid siden, madordningen i daginstitutionen Lille Madsens Hus blev afprøvet, og et stort flertal af forældrene var glade for ordningen. Tilstrømningen af børn til Aars og dermed også Lille Madsens Hus er imidlertid så stor, at det bliver en lidt for stor mundfuld at indføre madordning fra august. - Det går kun én vej med børnetallet i Aars. Vi havde 102 børn i maj, og vi rammer i hvert fald 125 fra efteråret. Derfor bliver det den nye bestyrelse, der skal vælges til oktober, som kommer til at tage stilling til at indføre en parmament madordning, siger leder af daginstitutionen, Theresa Berg Andersen,

og spekulerer i, at der må være mange attraktive ledige mænd i Aars, for det er kvinder med børn, som flytter til byen og sammen med kæresten. De mange ekstra børn kræver en større indsats. Og selvom der er blevet ansat en nye medarbejder, skal der fokuseres på pædagogikken og ikke maden, når omkring 25 børn skal bydes velkommen. - Til gengæld får de fuld eftermiddagsmad, og vi laver flere maddage, hvor børnene selv er med til at tilberede maden. Hvis vi skulle have madordning, skal der laves lidt om på køkkenfaciliteterne. Jeg tror, det er en klog beslutning at vente og lade den nye bestyrelse arbejde med det, siger Theresa Berg Andersen.

afholder udvidet stævne på Vesthimmerland flyveplads d. 2/8-4/8 2019.

Pris til Årets Kammerat

Dette er i forbindelse med Danmarksmester­ skaberne i Præcisionsspring. Alle er velkommen til at kigge forbi, vi lover, det bliver en fed oplevelse. Disciplinen er tilskuervenlig og tilskuerne kan komme helt tæt på. Fredag kl. 08.00 er der åbning, og konkurrencen starter omkring kl. 09.00. Med venlig hilsen Nordjysk Faldskærmsklub Aggersundvej 105 B

BEKENDTGØRELSER

ing Kontorets åbn g 30 i uge 28, 29 o -14.00. er fra kl. 8.00 93.

lle Vi onskseormamer! en god

husst

samtl

- Nr.

25

G SDA ON 2019

ng årga

juni

19. k vis.d 11 arsa w.a 62 17 kr. ww 98 5,00 Tlf. lg: Løssa

· Østru

REKLAME AVISEN

- udsendt som

sektion til Aars

Avis - onsdag,

12. juni 2019

NT NATÅBE i Aars

14.-15. JUNI

ger

Aars

um · Horn

· Haub

ro

· Vegg

er

· Have

rslev

· Binde

rup

· Sønd

erup

· Suldr

up

trup

· Farsø

· Nøra

tysker-

kom

t for

De

e ved fighter

51

efter e et , Dagen dreng PA163 i ing. de to land Bredn de fra flyett i et Sam- hente døre skylle og risk i Aars par var . nu komm af som ingen er erlandSamHisto S: erland gave - bredn døre Himm risk en betyd De e til AAR Histo i Aars. k ■ Himm get på erland ling modta istoris Pre- tilbagses har lokalh herrer sen, kan Himm 12... ling ge Johan stor side e og skulle ning. 88-åri mere Bjern år, To et 13 og da Læs efly ben i 1944 r. var, s var på eventy dem bomb Loun ster af ud Et Lanca ved ned RAF de styrte

OG rt Udsalgssta

side

mere

Læs

mod

er kter rs seffe i Aa Krighavnet nu

Farsø-kontoret holder lukket i uge 29 og 30. Åbningstid i uge 28 fra kl. 8.00 - 14.00

rundt

i Aars

- med

eller

uden

8...

hjælp.

Lystan

Livet”

0 deler ved d 100 Me e rekord fler

ET

GG

NI

TAN

LYS

, Aars

s Club

Lion

g•

SØE

t

enin EI ntlig , Ar Borgerfor offe e! ry Klub er omn AG MERFLÅD tet • Aars Rota velk ND • Aars ngemen et SØ STOR TØM meg Arra er r). pr. tu ner. - alle EN t op. 0 kr.  :  stillendwich åb ster  M er (Pris: 1rs erog sa rgme d, is  icebo g. RA llen startaverne i Aa , van t af v sbjer . l, vin OG ekarrusera børneh reere  Blok ltalen g af ø er. en, k es til er bå ene f d sal  spill PR17.00  Børn heks send  hold Heks r me rden

GES SÆL , VIN H DER VANDDWIC GE ØL, SAN UFTI OG FORN ER! TIL PRIS GAMLE BYENS KARRUSEL ! KØRER BØRNENE MED

L PÅ

D BÅ

ME

Kl.    

Så står sommeren for døren. I den forbindelse er der ændret lidt på vores åbningstider:

”Stafe

TIL TEN MEN -AF OM S LK VE AN t H RS NI : nk I AA N 23. JU ngorer ra DE

Sa

God sommer

000 275. etd” på r Liv lan mer s Aar kud t foe Vesthim et i ægg vers tatefe d satt anl hol i lyst hed eld ordo d33”S tilm iven ge beg og Rek ertagve årli ere den kron læg

te våben

es vigtigs britern skrig. et var Verden mbefly af Anden ster-boelsen Lanca i begynd ne

Aars-kontorets åbningstid i uge 28, 29 og 30 er fra kl. 8.00 - 14.00

ande

ige

Til

Aales

98 62 24 00 Bestil et gratis Salgstjek Line Rask Andersen - Årets Kammerat.

Åbningstidsetidre!r

Danebo Aars

g bål Bode rerga des o ndersen,  rsen isen. h Lau merv Kimb 0 Bålet tæn erg A r Bac idsom alie,  esa B er Pe 19.0 er. Kl. 19.45  Ther mest s for til M a, Am Emm rhold Kl. Borg ynge pen “  unde 0  Der s   grup  Tue” 20.0 Kl. 20.15  Sang ilde & nder ud. Kl. 20.30  Math t bræ Kl. Båle 0    21.0 Kl.

AARS: Ved dimissionen for 10. KlasseCenter Vesthimmerland overrakte Kim Nyby fra Jutlander Bank traditionen tro prisen ”Årets Kammerat”. Indstillingen er kommet fra skolens lærere, og de har peget på Line Rask Andersen.

DEN MØD HEKS NDE G! LEVE I AARS NLÆ LYSTA

www.beierholm.dk

skov

my

Hejl

: Tom

ster

tma Toas

SIDE 1

Frederik IX’s Plads 4 | 9640 Farsø | Tel. 98 63 14 44 Dyrskuevej 9 | 9600 Aars | Tel. 98 62 38 66

Himmerlandsgade 150 . 9600 Aars . Tlf. 98 62 17 11

Indsamling til loppemarked Lions Club Aars har løbende indsamling af effekter til sit årlige loppemarked. Har man effekter (kun brugbare ting, ikke tøj), som man vil skænke til Lions loppemarked, kan man blot ringe på tlf. 40 83 34 08 (Poul Poulsen), hvorefter afhentning vil blive arrangeret, eller benyt vores container på genbrugspladsen i Aars


Aars Avis

10. JULI 2019

s n e Ug merkup m o S Birkenstock

SIDE 5

NILFISK STØVSUGER

MED 10 STØVSUGERPOSER OG 4 ÅRS GARANTI

Før 750,-

Spar 1.199,-

-20%

999,-

Købes hos skoringen

Købes hos Hvidt og Frit

stangtennis

femilet sæt i grå

Før 179,95

Før 680,-

79,95

300,-

Købes hos Buddy

Købes hos standard

flyttesalg alle udsalgsvarer

Alle sandaler Før op til 349,95

-20%

-70%

Købes hos vero moda

www.aarshandel.dk | Følg os på

Købes hos Fru Melgaard

vikenderdig og

aarshandel


Aars Avis

SIDE 6

Lone Primdahl Dolmer blev indsat som sognepræst i Aars

10. JULI 2019

Ny præst glæder sig over at kunne ”genbruges” i menigheden Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

VM SIKRING

- din lokale sikringsleverandør

- Din sikkerhed www.vm-sikring.dk       Telefon 70 230 550

VM Sikring

Vestre Boulevard 9 • 9600 Aars

Tlf. 70 230 550 www.vm-sikring.dk

• • •

• • •

KLIP UD OG GEM

BAGAGERUMSMARKED AALBORG 2019 DEN 2. SØNDAG I HVER MÅNED!

14/4 • 12/5 • 9/6 • 14/7 • 11/8 • 8/9 • 13/10 Dyrskuepladsen, Hobrovej 437, Skalborg, 9200 Aalborg SV, kl. 9-15 Det er muligt at komme under halvtag - efter »først til mølle« princippet!

GRATIS entré, GRATIS toiletter og GRATIS parkering for publikum! Salg af brugte ting og dansk husflid

Bestil stadeplads på 2834 4878

Bagagerumsmarked raskevent Aalborg

Stadepladsbestilling nødvendig Rask Event ® ved Ole S. Rask på 2834 4878 bagagerumsmarkeder.dk

MANDAGE TIRSDAGE ONSDAGE TORSDAGE

KL. 15-20 KL. 15-16 KL. 18-19 KL. 17-20

LECA - FUNDA BLOKKE Fa b

rik

Direkte salg til erhverv og private

spr

ise

r

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

AARS: Onsdag, 3. juli blev Lone Primdahl Dolmer indsat som ny sognepræst ved Aars Kirke. Indsættelsen af en sognepræst er, udover at være en formel begivenhed, også menighedens møde med den nye præst, skønt i dette tilfælde kunne alle fremmødte ønske Lone Primdahl Dolmer varmt velkommen tilbage, idet hun tidligere har virket som vikar i sognet. Ceremonien startede med en procession, hvor fem præster og provsten fulgte den nye præst ind i kirken. Det var provst Hanne Petersen, der, som den hovedansvarlige, stod for første del af gudstjenesten. Hun lagde ud med bl.a. at sige, at: ”I kirken står tiden ligesom stille,- her træder vi ind i evigheden. Vi synger de samme salmer, - udfører de samme ritualer. Aars Kirke har dannet ramme for gudstjenester de sidste 800 år. Nogle af gudstjenesternes tekster kan vi nemt spejle os i, mens andre umiddelbart virker ugenkendelige. I dag får vi det budskab, at vi ikke skal lede febrilsk efter Gud, men derimod lade os finde.” Hun talte videre om, hvordan Lone Primdahl Dolmer er blevet kaldet af menigheden i Aars, og kom ind på Lone Primdahl Dolmers kommende opgaver ved at citere Grundtvigs ”Talsmand som på jorderige”. Hanne Petersen sluttede sin tale af med at sige, at normalt møder menigheden deres præst med spænding, men her mødes Lone Primdahl Dolmer snarere

Lone Primdahl Dolmer blev indsat som præst i Aars Kirke.

med en tryghed qua menighedens kendskab til hende som engageret og samvittighedsfuld i sit embede. Så fulgte en officiel seance, hvor provsten læste det medbragte godkendelsesbrev fra biskop Henrik Stubkjær højt for menigheden, og dernæst blev gudstjenesten overladt til den nye præst. I Lone Primdahl Dolmers første prædiken til menigheden udtrykte hun sin glæde og taknemmelighed over at stå som Aars Kirkes nye præst, og hun koblede det sammen med teksten fra Lukas, kap.15 og kaldte det ”kapitlet for forsvundne sager”, og fortsatte med Astrid Lindgrens fortælling om Ronja Røverdatter, som bliver så sur på sin far, Mattis, at hun stikker af for at leve i skoven. Lone Primdahl Dolmer fortsatte med det samme

tema, dog i en anden genre: ”På Facebook var der et opslag om, at jeg var blevet ansat som ny præst i Aars, og én af reaktionerne var ”Velkommen hjem -på alle måder!”,- og så risler det med glæde i hele kroppen”, sagde Lone Primdahl Dolmer. - Der er en stor glæde i at genfinde noget, som syntes tabt for altid, og der er en stor glæde i at blive fundet. Hun sluttede sin prædiken af med at rette en stor tak til menighedsrådet, de fremmødte, provsten, biskoppen, kollegerne og FDF-skjorterne på 1. række. Herefter tog formand for menighedsrådet Anders Didriksen ordet og kommenterede først og fremmest på de mange fremmødte. Han fortsatte med at sige, at han havde lagt mærke til, at hun i sin præ-

diken havde sagt ”vores” kirke, og at det var dejligt at høre, at hun allerede så det som sin kirke. Dernæst inviterede han på menighedsrådets vegne alle på kaffe og brød i kirkecenteret. Da ceremonien i kirken var slut, var der godt og vel 150 af de fremmødte, som tog imod invitationen, så salen i Kirkecenteret blev hurtigt godt fyldt. Aftenen bød på sang og flere taler, den første fra menighedsrådsformanden, hvor han, med henblik på valget af Lone Primdahl Dolmer som Aars Kirkes nye præst, blandt andet sagde: ”Alle sætter sine spor i hverdagen, som andre kan vælge at følge. Vi har valgt dig, for vi har set, at mange vælger at følge i dine spor.” På kollegernes vegne tog præst, Sara Schouby, mikrofonen og bød Lone Primdahl Dolmer velkommen. Hun refererede til den tid, hvor Lone var vikar med ordene: ”Jeg var helt tryg ved min barsel, for jeg følte: Lone har styr på det”. Den sidste taler blev Lone Primdahl Dolmer, som igen takkede, og udtrykte glæde over at kunne ”genbruges” i Aars. - I har haft noget bøvl med mig,- jeg har skullet indstiftes to gange. Første gang kendte jeg ikke mange, men denne gang, tænker jeg, at der må være kommet nogle andre, for jer kender jeg jo,” sagde Lone Primdahl Dolmer. - Kære Aars. Jeg er kommet for at være sammen med jer, og det glæder jeg mig rigtig meget til, sluttede hun.

Stor interesse for grønlandsk kunstudstilling i Aars Over 100 deltog i ferniseringen på Himmerlands Kunstmuseum Af Torsten Hansen AARS: Det kneb med at få pindemadderne til at slå til og skaffe stole nok, da ferniseringen af den nye grønlandske udstilling skulle i gang lørdag eftermiddag i Aars. Manglerne opstod fordi der var en overraskende stor interesse for at deltage i ferniseringen. Et stykke over 100 mennesker mødte og for at se kunsten og ikke mindst opleve performancekunst udført af duoen Inuanima. Mens det ikke var så svært at skaffe ekstra stole,

Der var mødt over 100 mennesker op til ferniseringen på Himmerlands Kunstmuseum i Aars.

så var det vanskeligere med pindemadderne. Men alt gik glat og ingen mærkede noget. Hvis folk mærkede noget

så skyldes det mere kunstnerne. Der var mange flotte værker og særligt fotograferne stillede op med imponerende billeder.

Performancekunsten kunne også ”mærkes”. Sangeren Aviaja Lumholt havde en meget særegen stemme, der blev akkompagneret af et meget specielt lydunivers - udført af Igor Radosavljevic, der også sang ind i mellem. Kunstudstillingen er en vandreudstilling. Den har snart været hele landet rundt. 1. september tages den ned i Aars. Derefter vises den en sidste gang, inden den slutter ultimo oktober. Ideen til udstillingen stammer fra Jørn Bork, der bor på Mors.


Aars Avis

10. JULI 2019

SIDE 7

Har du ledt efter Anja? Butikschef i Sportmaster Aars, Anne Vejen (t.v.), skal snart sige farvel til lærlingen Thea Degn, der skal begynde i Aalborg Storcenter og på kædens talenthold.

23-årig i Aars udtaget til butikskædes talenthold Af Ture Damtoft AARS: 23-årige Thea Degn fra Aars skal være butikschef. Det er måske ikke den store nyhed i sig selv, men i betragtning af, at hun først fuldender sin læretid i slutningen af måneden, er det ret usædvanligt, at hun er blevet udtaget til butikskædens talenthold. Aars får også meget pæne ord med på vejen, for her har man stadig det personlige forhold til kunderne. - Aars er lidt en talentfabrik, og Thea stikker jo lidt ud i forhold til at tage meget ansvar allerede i elev-tiden, siger distriktschefen for Sportsmaster, Jørgen Lyngholm, der indstillede Thea Degn til talentholdet. Hvorfor det lige bliver hende kan både han og butikschefen Anne Vejen komme med mange argumenter for.

Thea Degn er proaktiv, kommer med gode ideer, har sine egne meninger, giver en ekstra hånd og - allervigtigst - kan skabe en relation med kunderne.

Lidt forlegen Da Aars Avis er på besøg i butikken i Himmerlandsgade, bliver hun hilst på af kunder, hun ikke betjener. - Kunderne elsker hende. Hun er glad og positiv og formår at få kunderne til at føle sig trygge. Hun finder altid en løsning, så de ikke går tomhændede herfra, og det er jo det vigtigste både for kunderne og butikken, siger Anne Vejen, der kun har godt at sige om sin ansatte og gode kollega. Går alt som det skal, kan Thea Degn se frem til selv at styre en butik om halvandet års tid. - Det ku’ da være fedt at få en butik. Jeg skal starte i Aalborg Storcenter til august, og det er der, jeg

Bente Melgaard flytter sin butik fra Bymidten til Himmerlandsgade 51 fra 1. august.

Melgaard flytter til hovedgaden AARS: Bymidten i Aars er desværre ikke det mest synlige sted at have butik. Det har Bente Melgaard måtte

sande. Et år efter hun åbnede tøjbutikken Fru Melgaard i Bymidten flytter hun nu til Himmerlandsgade.

skal følge kurset fra, siger Thea Degn, der bliver lidt forlegen når journalisten spørger, hvorfor det lige er hende, der er blevet indstillet af distriktschefen. - Det er nok vores gode service. Jeg er så åben overfor kunderne og synes, det er spændende at få opfyldt deres behov og få dem til at købe lidt mere. Så føler man, man har gjort en forskel både for dem og for butikken, siger Thea Degn. Det er præcist det, hun har lært i Aars, som kæden gerne vil have bredt ud til andre butikker. - Det er en stor ros til Aars, som har været lidt en talentfabrik for os. Her bliver altid uddannet gode folk, og den nære kundekontakt kan blive lidt glemt i de større byer, hvor der er masser af kunder. Det vil vi gerne have ud til de lidt større byer, og der tror vi på, at Thea kan blive rigtig god, siger Jørgen Lyngholm.

- Jeg må erkende, at jeg trænger til at komme ned i Himmerlandsgade. Jeg har desværre opdaget, at nogle kunder siger: Vi vil gerne handle hos dig, men vi glemmer, at du ligger der i Bymidten, siger Bente Melgaard til Aars Avis. 1. august overtager hun lokalet på Himmerlandsgade 51, hvor Style4You tidligere holdt til. Men flytningen er ikke det eneste der sker. - Jeg udvider sortimentet med lidt mindre størrelser. Hidtil har jeg haft fra størrelse 42 til 56. Men fremover begynder sortimentet med størrelse 38. Mit håb er, at det lokker flere strøgkunder ind, siger Bente Melgaard. Selve navnet på butikken får også en lille opfriskning. Nu skal kunderne handle i Hos Melgaard og ikke Fru Melgaard.

Bare rolig. Anja Sæderup Pedersen er i god behold hos os. Hun er vores nye totalrådgiver med speciale i at udnytte muligheder og finde balance mellem din privat- og virksomhedsøkonomi. Kig forbi og byd Anja velkommen, eller ring og book et møde.

Book et møde

72 24 58 37

Spar Nord Aars | Himmerlandsgade 70

u Over vejer d dit barn? for skoleskifte er ab, der styrk

sk trygt fælles ge hoved og t e i rt ta s ny ru brug for en dler om at b Har dit barn eske«, hvor læring han lære Friskole har: enn eden? B »det hele m fter fagligh lø i r et kram v r o v h kab der give s s e ll hænder, og fæ t e - og barn multihal, plads til dit d e m r e s til moderne s g la n a g d a g o • Små k hektar gård« på 4 børn • En »skole r ramme for læring ere til vores id v r e e n iv n g a i d v som rdier, som t lærerteam eskelige væ n n e m , e d et engagere n u g o via g • S in tn æ måls a. opbygger l. m b o i s v d e m h o g s li r, • Høj fag rs af klasse oner på tvæ isning ti la re e rk 105 børn) p • Stæ g SFO (p.t. o r og fælless e le p o p k ru s g , e ie v il fam e, børneha d: Vuggestu te s t é å p lt • A

indelser Gode busforb re til og fra Blæ fra bog til virkelighed

Kontakt os på: • Tlf. 8213 4008 / 4053 1977 • Mail: prkr@blaerefriskole.dk

Blære Friskole & Børnehus


Aars Avis

SIDE 8

Mandag - fredag: 10.00 - 17.30

Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 www.max-jessen.dk forbehold for mellem salg

udsalgs weekend

i Terndrup Spar op til

70% på udstillingsmodeller

store plantekrukker

DEL BETALINGEN OP – det koster ikke ekstra

0%

1.150.20 mdr.

22.999.spar 14.371.-

ADMIRAL SOFA Med trægavl eller overpolstret gavl. Udsalgsparti i det fineste ELMO okselæder fra det kendte Garveri i Sverige. Tillæg for egetræ 1.000.Begrænset antal. Før 37.370.-

I RENTE, OPRETTELSE OG GEBYR

Se det store studie spar op til

SKOVBY SM24 Bordplade i hvid højtrykslaminat. Stel i sortbejdset eg (Wenge). Inkl. 3 tillægsplader i magasin. Før 18.999.-

11.999.spar 7.000.-

1.999.spar 1.000.-

50%

Oprydning Spar op til på udstillingswstole

7.995.-

Stolene kan leveres i flere farver med og uden Power ryg og skammel

450.-

20 mdr.

DALLAS HJØRNESOFA L 260 x B 260 x H 90 cm. Beige eller sort okselæder på alle slidflader. Før 14.999.-

Tilbud

5.999.-

7.999.spar 7.000.-

HALV PRIS

FORZELLI HJØRNESOFA Med el puf Bari sort læder på alle slidflader. Ben i krom. Udstillingsmodel. Før 25.999.-

2.199.-

20 mdr.

16.999.spar 9.000.-

850.-

20 mdr.

CONSUL DREJESTOL Sort okselæder overalt

CLEVELAND HJØRNESOFA MED CHAISELONG Riviera 51 Antracit stof, ben i krom. Før 7999.-

Fredag - søndag d. 12. - 14. juli *Gælder ikke allerede nedsatte varer

ID ELEVATIONSSENG B 180 x L 200 cm. Inkl. Natura topmadras med 5 cm naturlatex. Ekskl. ben. Før 37.596.-

600.-

20 mdr.

1.030.-

11.998.spar 5.822.-

20 mdr.

20.598.spar 16.998.-

NOTE HIGH BOKSMADRAS B 180 x L 200 cm. Inkl. Classic topmadras med 3 cm latex. Ekskl. ben/gavl. Før 17.820.-

400.-

20 mdr.

skammel

300.-

400.-

20 mdr.

8.999.spar 9.581.-

ASPEN STOL Korrigeret sort okse læder/stel teflon. Før 2.999.-

600.-

20 mdr.

50%

fra

DELTA STOL Med skammel sort læder/ sort stel. Før 18.580.-

70%

20-45%

lørdag - søndag: 10.00 -15.00

5 farver Frit valg

spar op til

ALLE* senge fra Wonderland, Dunlopillo og Tempur

10. JULI 2019

300.-

20 mdr.

5.999.spar 2.000.-

COLORADO HJØRNESOFA Monteret med sort semi spalt læder og gavle i hvidolieret massiv eg. Kan bestilles højre- eller venstrevendt. Samme pris i 3+2 personer sofasæt. Før 21.722.-

800.-

20 mdr.

15.999.spar 5.723.-


Aars Avis

10. JULI 2019

SIDE 9

sale

Kom og oplev det store FDB studie med masser af nedsatte udstillingsmøbler

spar op til

50%

Kom og bliv inspireret i -den 1000 m2 store MAX design afdeling med masser af udstillingstilbud

J46 CLASSIC STOL Flere farver. Før 1.499.-

- EN FILOSOFI

1.099.spar 400.329 2½ PERS. SOFA Monteret med super blød sort okselæder Brazil. Begrænset antal. Før 45.191.-

spar op til

27.999.spar 17.192.-

50%

FLOWER POT Udgåede farver

÷30%

- EN FILOSOFI

PLANKEBORD 300 cm lang. Massiv eg. Hvid olie. Før 17.700.-

9.999.spar 7.701.-

49.995.spar 25.465. -

CAPRI SOFA SÆT 3+2½ Lækker soft okselæder overalt /stål ben. Udstilling. Før 75.460.SILHOUETTE SOFA Røget eg / Remix 973. Udstilling. Før 21.199.-

13.999.spar 7.200.-

MODENA HVILESTOL I sort læder med indbygget fodskammel. Kan også leveres med el mod tillæg. Før 30.165.-

19.995.spar 10.170.-

- EN FILOSOFI

1.999.spar 1.200.MØBLER OG DESIGN SIDEN 1951 Hos Max Jessen Terndrup finder du et bredt sortiment af alt boligindretning til din bolig. Bl.a. det store sortiment fra IDEmøbler, søvn-center og nu det helt nye MAX Design hus med mere end 1000 m2 med kendte Brands: Hay, Muuto, Won, Norman, &tradition, Ferm, Sackit, FDB, Muubs, Gazzda, Nielaus, Skipper, Stouby, Natuzzi, Søren Lund mm.

SHOP ONLINE PÅ MAXJESSEN.dk

-

KRUKKER

spar BRUNO MATHSSON

STOL - ABOUT A CHAIR 11 Remix black swivel base. Før 3.199.-

-

INTERNATIONAL oplev den store udstilling hvor du kan spare

op til 30%

IDEMØBLER MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 ÅBNINGSTIDER: Mandag - fredag 10.00 - 17.30 Lørdag og søndag 10.00-15.00 FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

25% F.eks. STOR KRUKKE H 130 x D 73 cm stenblå - terracotta. Før 3.999.-

- EN FILOSOFI

2.995.spar 1.004.-

-

Følg os på Facebook /instragram

Medlem af IDEmøbler MAX Design kun i IDEmøbler Terndrup


Aars Avis

SIDE 10

Bandet Blå Benzin gav en veloplagt koncert ved Musik på Torvet i Aars.

10. JULI 2019

Regnen holdt tilskuerne væk, men de som fandt vej til Kimbrertorvet, sang med på numre af bl.a. Gasolin, Dire Straist og Creedence Clearwater Revival.

Vådt, men godt - med musik på torvet i Aars Af Ture Damtoft AARS: Aars Handelsstandsforening satser igen på sommerkoncerter i Aars, som kan give en god stemning og trække folk til byen de seks lørdage, hvorder er koncert på Kimbrertorvet. I lørdags, 6. juli, var det bandet Blå Benzin, der underholdte med klassisk rock

og numre af bl.a. Gasolin, Dire Straits og Creedence Clearwater Revival. Bandets musikere var veloplagte, og det var publikum egentlig også. Der blev vippet med fødderne og vugget med hofterne til numre som Tarzan Mama Mia og Bad Moon Rising. Men, og et stort et af slagsen, det regnede. Me-

get. Derfor var det ret begrænset med tilskuere, men de fremmødte fik en rigtig god koncert, og Blå Benzin lod sig ikke mærke med det dårlige vejr. - Det blev lidt halvsurt. Vi er jo så vejrafhængige, men den hårde kerne holdt det ud, og nogle kom også i ly under pølsemandens parasoller, fortæller Finn

Odbjerg, der var idé- og initiativmand til Musik på Torvet i 2018 og altså har videreført den opgave i år. Han var fuldt ud tilfreds med musikken, men vejret kan han ikke stille så meget op imod. Til trods for en lidt udvasket koncert i lørdags er Finn Odbjerg dog fortrøstningsfuld - for musikken trækker folk til.

- Vi kan se, der kommer mange gengangere fra sidste år, så musikken er med til at trække folk ind i byen. Det skal jo gerne give en stemning i gaderne, hvor man måske ikke kun kommer for at høre musik, men hvor det er en bonus, at man lige kan stoppe op og nyde lidt musik og købe lidt at spise og drikke, inden man

shopper videre. Men der er jo ikke mange, som tager en shopping-tur i regnvejr, siger Finn Odbjerg. Den næste koncert er med The Rogers på lørdag, 13. juli, og indtil videre lover vejrudsigten fra DMI 22 grader og - lad os håbe det holder - tørvejr.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.55 Criminal Amerikansk actionthriller fra 2016 CIA-agenten Bill Pope ligger inde med vigtig viden om en international sammensværgelse. Da Pope bliver slået ihjel, må denne viden for enhver pris bevares, så agentens hukommelse bliver implanteret i hjernen på den voldelige forbryder Jerico Stewart.

Kl. 21.00 Unge Morse Engelsk krimi fra 2016 En kunstmaler omkommer, da hans lejlighed går op i flammer. Samtidig falder en husmor død om på gaden - tilsyneladende ramt af den samme mystiske mavesygdom, som har sendt den halve politistyrke på sygeorlov. Sporene fører til et supermarked - og til den rige familie, der ejer butikken.

Kl. 22.00 Mord i skærgården: Uden skyld Svensk krimiserie fra 2013 En gruppe børn leger i skoven på skærgårdsøen Sandhamn, da der lyder et skrig. Et af børnene har fundet en plastikpose med en forrådnet arm. Der er få ledetråde, og kriminalinspektør Thomas Andreasson opsøger sin lokalkendte veninde Nora Linde for at få hjælp. Kan de sammen finde nye spor i sagen?

Kl. 20.00 Klipfiskerne Familiequiz med bid i Felix Smith, Lasse Rimmer og Thomas Warberg inviterer igen indenfor til quiz i internettets mest tossede og sjove klip. Helt tosset bliver det da også, når de to hold skal gætte mærkelige amerikanske produkter, som måske findes - eller gør de?

Kl. 20.55 Anna Pihl Strisser i storbyen En hund er hoppet om bord på en HT-bus, og passagererne er skræmte. Heldigvis har Anna Pihl et godt tag på dyr, og kører hunden stille og roligt hjem til sin ejer. Anna får dog hurtigt mistanke om, at ejeren mishandler hunden, og en resolut indgriben gør hende til dagens helt på Bellahøj og i avisen.

Kl. 21.10 En flænge i himlen Amerikansk drama fra 2014 Den 16-årige pige Hazel er syg af kræft. Til et møde i en støttegruppe støder hun ind i Gus, der mistede sit ene ben pga. sygdommen, men nu er erklæret rask. En forelskelse spirer frem mellem Hazel og Gus, der er fælles om en skarp humor og en foragt for det konventionelle.


Aars Avis

10. JULI 2019

Nu er der igen vand i springvandet i Aars Nye sten på Poul Winthers vandkunst stammer fra samme fjeld som de oprindelige opgaven at finde granit der matchede de sten der blev lagt i 1998, da springvandet blev opført i anledning af Aars Lystanlægs 100 års jubilæum. - Det lykkedes os at skaffe sten fra det samme fjeld i Norge. Derfor er stenene magen til de gamle. Nogle steder ser det lidt anderledes ud, måske fordi de nye er mere friske. Andre steder er det ikke muligt at se forskellen, siger Henrik Grøn Jensen, driftsleder, Park og Vej. Springvandet, der er tegnet af Poul Winther, har navnet: ”Spark af en storm i synet”.

Af Torsten Hansen AARS: Efter at have været tørlagt i mere end et år er der igen kommet vandt i springvandet ved indgangen til Aars Lystanlæg fra Per Pallesens Plads. I løbet af de sidste par uger er der sat nye granitfliser på den nederste del af springvandet, og der er foretaget reparationer af bunden. I fredags blev springvandet testet, og det viste sig, at den gamle pumpe ikke kunne mere. Derfor måtte en ny pumpe installeres. Mandag morgen blev vandet igen tændt, og denne gang med et positivt resultat. Reparationen var tilendebragt, og vandet kunne igen springe fra springvandet. Springe er måske ikke det helt korrekte ord, der er mere tale om, at vandet pumpes op og falder ned over de tre store sten. Springvandet har været tørlagt, fordi det begyndte at lække vand. - Det viste sig, at membra-

Nu er der igen vand i springvandet ved Aars Lystanlæg. Driftsleder Henrik Grøn Jensen (t.v.) og holdleder Bjarne Nielsen, tjekker om alt er som det skal være.

nen i bunden var utæt. Derfor havde vi et stort vandtab. Vi målet et tab på 150 kubikmeter på en måned, siger holdleder Bjarne Niel-

sen, Park og Vej, Vesthimmerlands Kommune. Da man begyndte at arbejde med at udbedre membranen opstod nye proble-

mer. Det var ikke muligt at tage granitstenene af, uden de gik i stykker. Da springvandet er et kunstværk tegnet af Poul Winther, så var

SIDE 11

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport

Udtrækkelig sættevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

Hjortkjærsvej 23, 9600 Aars

INFO

FRA REGION NORDJYLLAND

Sommerhuse i Vesthimmerland kan lejes betydeligt mere ud VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune har et stort uudnyttet potentiale for sommerhusudlejning, og øges antallet af udlejede sommerhuse, kan det gøre en betydelig forskel for lokalsamfundet - særligt i ydersæsonerne. Sommerhusferie i Danmark er populært – faktisk så populært, at det stigende antal overnatninger i feriehuse har drevet væksten i kyst- og naturturismen i de seneste år. Flere steder overstiger efterspørgslen udbuddet af feriehuse – særligt i højsæsonen. Samtidig står mange danske sommerhuse tomme en stor del af året. Undersøgelser har tidligere

vist, at der er et kæmpepotentiale for at højne udnyttelsesgraden af de danske sommerhuse. Det bekræfter også en ny potentialeanalyse udarbejdet af Feriehusudlejernes Brancheforening på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Analysen viser, at 17 af landets kommuner har et særligt stort potentiale for at øge feriehusudlejningen. Der er tale om kommuner med mere end 2.000 sommerhuse, hvor udlejningsgraden er lav. En af disse er Vesthimmerlands Kommune. Her udnyttes kun omkring 15 % af sommerhusene til udlejning. Der er altså rigelig kapacitet til merbrug og særligt uden

for højsæsonen. Og der kan genereres en markant øget turismeomsætning ved en bedre udnyttelse af feriehuskapaciteten. - Feriehuse står i dag for 54 procent af samtlige udenlandske overnatninger i Danmark, men vi udnytter kun en brøkdel af den kapacitet, vi har. I Vesthimmerlands Kommune er det kun ca. 400 af de ca. 2600 sommerhuse, som står til rådighed for udlejningsmarkedet, og det er et tal, vi gerne vil øge, forklarer Sisse Wildt, som er kommunikationschef i Dansk Kyst- og Naturturisme. Hun bakkes op af turistdirektør Jimmi Stæhr-Petersen fra VisitVesthimmerland:

- Vi er meget opmærksomme på det store potentiale for at øge udlejningen af feriehuse. Det er et område, som hidtil har været overset, men som vi nu er klar til at arbejde på i samarbejde med lokale udlejningsbureauer og nationale turismeorganisationer. Set med vores øjne vil det være yderst fordelagtigt at få indfriet potentialet, da det vil skabe en større turismeomsætning i kommunen, siger han. I 2019 er der indført et nyt bundfradrag, som betyder, at sommerhusejere kan tjene 40.900 kroner skattefrit ved at leje sommerhuset ud.

Flotte farver i lystanlægget i Aars Af Torsten Hansen

Søen i Aars Lystanlæg er næsten helt dækket af alger. Park og Vej har planer om at få det fjernet inden Kimbrerfesten.

AARS: De grønne farver er flotte i Aars Lystanlæg lige nu. Men det er ikke alle, der er glade for alle farverne. I denne tid er næsten hele søen dækket af grønne alger - til glæde for nogle og irritation for andre. Men Vesthimmerlands Kommunes afdeling Park og Vej har planer om at

gøre noget ved det. - Vi får skåret grøde lige inden Kimbrerfesten. Både i lystanlægget og i Skøjtesøen, siger Bjarne Nielsen, holdleder for Park og Vej i Aars. Selv om Kimbrerfesten ikke længere holdes i lystanlægget, så er der ønske om, at vandspejlet står mere klart, når byen er pyntet til fest.

Hvem skal ha’ Patienternes Pris Har du eller din familie været i gode hænder på et hospital i Region Nordjylland? Og synes du, at personalet fortjener at blive anerkendt? Så indstil dem til Patienternes Pris. Det betyder rigtig meget! Se mere på rn.dk/patienternespris

Hospitalernes hovednumre Aalborg Universitetshospital Hobro Farsø Thisted

97 66 00 00 97 65 20 00 97 65 30 00 97 65 00 00 www.aalborguh.rn.dk

Regionshospital Nordjylland Hjørring 97 64 00 00 Frederikshavn 97 64 00 10 www.rhnordjylland.rn.dk Psykiatrien

97 64 30 00 www.psykiatri.rn.dk

Lægevagt og patientvejledere

Lægevagt (uden for lægernes åbningstid) Tandpinevagt (weekend og helligdage) Patientvejledere (hverdage kl 9-12)

Region Nordjylland

70 15 03 00 70 20 02 55 97 64 80 10 www.akut.rn.dk 97 64 80 00 www.rn.dk


Aars Avis

SIDE 12

køR SelV-feRIe

I SAmARBejde med

Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen.

favoritten er tilbage

Familiens store slot

Family Hotel Schloss Rosenegg i Tyrol, Østrig Det bliver en helt særlig sommer i år, når I først tjekker ind til det store ferieeventyr på den gamle middelalderborg i Tyrol. Slotshotellet er gennemført hyggeligt med sit rustikke borgmiljø, der er ført nænsomt up to date med wellness, swimmingpool og originale detaljer. Og her er desuden gjort rigtigt meget ud af, at alle føler sig hjemme – unge som gamle. Der er f.eks. ingen forbudte zoner mellem de metertykke mure, og der lurer en ny historie omkring hvert hjørne, når ungerne går på opdagelse i slottets kringelkroge, blandt blanke ridderrustninger og finder hemmelige tårnværelser. Og imens kan I andre jo nyde roen i pejsestuen, en øl i borggården eller få en massage under slottets hvælvinger. Valgfri ankomst frem til 14.10.2019.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.449,Pris uden rejsekode 3.749,Pristillæg frem til 19.8.: 400,-

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 6 x eftermiddagssnack • 7 x 3-retters middag/buffet • Nyrenoveret værelse • Lån af badekåbe og -sko Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-3 år gratis. 2 børn 4-14 år ½ pris.

10. JULI 2019

LÆSERBREVE

Byg overdækning og scene i Aars Bymidte Poul Damgaard, Hans Egedes Vej 289, Aars, kommenterer som formand for Turistforeningen for Aars og Omegn, planerne om en overbygning af Kimbrertorvet:   I turistforeningen har vi med stor interesse fulgt debatten om en overdækning af Kimbrertorvet i Aars og de muligheder og ulemper en sådan foranstaltning  kan medføre. Vi hilser initiativet til et overdækket areal velkommen, bl. a. fordi det kan gavne handel og turisme i Aars, men vi mener, at det overdækkede areal bør etableres et andet sted, f. eks. på p-pladsen ved Aars Bymidte eller i en del af  Aars Lystanlæg mod syd. Ved at vælge denne placering ”slås flere fluer i et

smæk”: Man generer ikke for udsynet til Per Kirkebys murstensskulptur på Kimbrertorvet og sikrer, at torvet fortsat kan fremstå stilrent i sit udtryk. Ved at etablere overdækning af p-pladsen ved Aars Bymidte sikres en central placering tæt på Himmerlandsgade til arrangementer, markeder osv. Og når der ikke er arrrangementer kan bilister fortsat parkere – endda under et glastag. Samtidig skaber placeringen mulighed for at udbygge overdækningen med en scene ned mod Aars Lystanlæg – en scene som med lidt snilde kan samle publikum på anlægssiden i tørvejr og fra modsatte side - under glastag - når det regner, blæser eller er koldt. Og så kan man  spare et nyt offentligt toi-

NØRAGER

Feriedage i Schleswig-Holstein

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.249,Pris uden rejsekode 1.399,Pristillæg frem til 30.9.: 200,-

2 nætter fra 899,4 nætter fra 1.599,Leibers Galerie-Hotel HHH i Tyskland Lige mellem Kiel og Lübeck ligger det store bakkelandskab Naturpark Holsteinisches Schweiz med mere end 200 små og store søer. Ved den største af søerne, Plöner See, finder I den lille by Dersau, hvor værtsparret Leiber står klar til at byde jer velkommen blot 500 meter fra søens bred. Parret har en udtalt passion for kunst, og derfor bevæger I jer under hele opholdet rundt mellem stribevis af kunstværker, der hver især sætter deres smukke præg på stemningen.

Vin og wellness i Alsace

Enkeltværelse 2.849,-

Hotel du Parc Spa HHH i frankrig Tjek ind på et autentisk Alsace-hotel nær centrum af den lille, charmerende kurby Niederbronn les Bains i den nordlige del af den grønne bjergkæde Vogeserne. I kurbyen har man en rig tradition for helse og velvære, og som ekstra sødme på ferietilværelsen kan I se frem til at koble af i hotellets spa-afdeling. Bagefter kan I sætte jer på terrassen i skyggen af det grønne tags hundredårige vinstokke og nyde et glas køligt Alsace-vin. Valgfri ankomst frem til 19.11.2019.

Bestil nu på

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 3 x 3-retters middag • Op til 20 % rabat på greenfee • 10 % rabat i Designer Outlet Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 1 barn 6-13 år ½ pris.

Valgfri ankomst frem til 26.12.2019. Pris pr. pers. i dbl. værelse

2.349,-

Pris uden rejsekode 2.649,• 5 overnatninger • 5 x morgenbuffet • 5 x 4-retters middag • fri entre til husets spa • 15 % rabat på wellness • En vinsmagning på vineri Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 2 børn 6-14 år ½ pris.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Rejsekode: AARSAVIS

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Weekend og helligdage kl. 10-14. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Søren Christensen havde travlt med at signere sin bog til de mange købere; ses her sammen med Birgit Jensen, der er daglig leder af kulturhuset Kig Ind i Nørager.

Den store bog om Nørager i 2018 NØRAGER: Den store sal i Nøragers gamle genåbnede kro var helt fyldt, da der forleden blev holdt reception for bogen ’Nørager 2018’. Det store flotte værk er skrevet af den lokale himmerlandske ildsjæl Søren Christensen, som også har begået en del andre bøger om egnens personer, steder og begivenheder. Bogen er udgivet af Nørager Borger- og Håndværkerforening, og det var da også foreningens formand, Sussi Lem, der åbnede receptionen, hvor hun bl.a.

let, idet et sådant allerede findes i anlægget. Overdækning og scene kan desuden tilføre Aars Bymidte mere liv og måske hen ad vejen give mulighed for flere butikslejemål i den allerede etablerede bydel. Der er tilsyneladende så meget plads at gøre med på stedet, at det også vil være muligt for brand- og udrykningskøretøjer at komme frem til boligerne i bymidten eller Gl. Skolevej, hvis det skulle blive nødvendigt. Et sådan projekt kan udføres i etaper i takt med den økonomiske formåen. Turistforeningen opfordrer derfor initiativtagerne til at overveje mulighederne. Hverken Rom eller Aars blev bygget på én dag – men det er altid godt at have en plan.

takkede Søren Christensen for sit store, ihærdige arbejde med at lave dette øjebliksbillede af Nørager. Efter håndtryk og blomsteroverrækning, fortalte forfatteren om baggrunden for og arbejdet med bogen. Bogen fortæller i ord og billeder om de personer, virksomheder, foreninger osv. som i 2018 tegner Nørager, og de mange lokale tilhørere lyttede intenst til forfatterens fortælling. Søren Christensen kunne bl.a. fortælle, at det ikke er tilfældigt, at han har skrevet bogen i

netop 2018, men at dette skyldes, at det er 125-året for jernbanens ankomst til Nørager og dermed for byens opståen. Søren Christensen takkede også de mange personer, virksomheder m.m., der har været med til at muliggøre bogens udgivelse – både ved at stille op til interviews og fotografering og ved at have doneret penge til produktionen. Bogudgivelsen er således støttet af Sparekassen Hobro Fonden, NøragerRørbæk Lokalråd, Højtalerfabrikken Dali, Nørager Mejeri, Portspecialisten og Volstrup Golfcenter og Fiskepark. Sussi Lem fik, på vegne af borgerforeningen, i løbet af aftenen således overrakt en check på 25.000 kroner af Poul Søndberg fra Sparekassen Hobro Fonden som støtte til udgivelsen. Søren Christensen fik mange rosende ord fra salen, og bl.a. Erik Ugilt Hansen, Volstrup, takkede for Søren Christensens store ihærdige arbejde for lokalområdet; der findes nok heller ikke mange foreninger i området, der ikke på et eller andet tidspunkt, har fået bistand af Søren Christensen i forbindelse med en fondsansøgning. Resten af aftenen havde forfatteren travlt med at signere sit bogværk, som de mange deltagere stod i kø for at købe.


Aars Avis

10. JULI 2019

NØRAGER

SIDE 13

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Ny afdelingsdirektør i banken i Suldrup Sundhedshuset i Nørager. Til venstre ses den nye bygning, der er i to etager, og opført i en lysere sten end de to ældre bygninger, den tidligere bankbygning til højre og det nuværende lægehus længst til venstre.

Byggetravlhed i Nørager Sundhedshus udvides, nyt plejehjem og p-plads NØRAGER: Alle der har haft ærinde i Nørager eller er kørt gennem byen i den senere tid har bemærket, hvordan byen for tiden er præget af bygge- og anlægsarbejder. Tre store projekter er i gang på samme tid. Det er opførelsen af et friplejehjem og udbygning af sundhedshuset samt etablering af en ny parkeringsplads, alt sammen ved Jernbanegade. Det drejer om projekter, som skyldes en indsats fra lokale ildsjæle, der arbejder for en videreudvikling af Nørager by. Grundlaget for friplejehjemmet er skabt af en gruppe bestående af tidligere byrådsmedlem Søren Christensen, portspecialist Johnni Kristensen og byrådsmedlem Jeppe Ugilt Hansen, og det er sket som en reaktion på kommunens planer om at nedlægge det eksisterende kommunale plejehjem i Nørager. Sundhedshuset er etableret af en lokal investorgruppe bestående af portspecialist Johnni Kristensen, tømrer Johnny Ibsen og tidligere murermester Jens Jacob Jensen samt Jeppe og Erik Ugilt Hansen fra Volstrup. Parkeringspladsen anlægges af Rebild Kommune som erstatning for de parkeringsmuligheder, som tidligere var til stede på det areal, hvorpå der nu bygges friplejehjem, og er således også en følge af et privat initiativ.

Friplejehjemmet Det største projekt er opførelsen af det kommende friplejehjem til 40 beboere. Byggeriet blev indledt i begyndelsen af maj efter nogle ugers forsinkelse, men til gengæld går det stærkt. Massevis af jord er fjernet og erstattet med sand for at sikre en solid grund. Og allerede nu er støbearbejdet igang på den ene af de fire længer, som friplejehjemmet kommer til at bestå af. Så hurtigt har hovedentreprenørren, byggefirmaet Knudsgaard i Højslev ved

Skive, arbejdet, at bygherren, AP Ejendomme (AP Pension) først i onsdags i sidste uge nåede at holde det traditionelle ”1. spadestik-arrangement”. Her kunne direktør Peter Olsson fra AP Ejendomme fortælle, at friplejehjemmet vil stå klar til indflytning i november 2020. Peter Olsson kunne også oplyse, at det er nyt for AP Pension at investere i friplejehjem, og at det i øvrigt er første gang, at man investerer i Nørager. - Men jeg er helt tryg ved samarbejdet med Danske Diakonhjem, der skal drive friplejehjemmet, sagde direktøren. Peter Olsson fortalte, at han ikke tidligere har set grunden i Nørager, at han aldrig tidligere har været i Nørager, og at AP Pension aldrig tidligere har bygget friplejehjem. - Men vi har bygget meget andet, og med Danske Diakonhjem som driftsansvarlig er vi helt tryg ved investeringen i et friplejehjem i Nørager, sluttede han. Direktør Emil Tang fra Danske Diakonhjem glædede sig over samarbejdet med AP Pension. For os er det en ny finansieringsform, og det er jeg helt tryg ved, lød hans bemærkninger til samarbejdet. Emil Tang takkede også den lokale initiativgruppe, der er årsag til, at man nu bygger friplejehjem i Nørager, og fortalte, hvordan han havde deltaget i planlægningsmøder i et privat hjem i Nørager og under-

stregede at det er et projekt, der er skabt af lokale ildsjæle.

Sundhedshuset Første etape af sundhedshuset i Nørager blev indviet i januar 2017, og det er nu anden etape, man er i gang med. Første etape omfattede køb og ombygning af den tidligere Danske Bankbygning i Nørager, og man kom i den situation, at sundhedshuset straks fra start var fuldt udlejet, og hvor størstedelen omfattede en helt ny tandklinik. Anden etape omfatter en bygning mellem det nye sundhedshus (den tidligere bankbygning) og det nuværende lægehus. Og mens det tidligere bygning var etplans, så bliver mellembygningen i to etager, dels for at skabe variation i byggeriet, dels for at få den fornødne plads. I denne mellembygning indrettes reception for lægehuset, og på første sal etableres kantine og mødelokaler samt en tagterrasse for sundhedshusets medarbejdere. En tredje etape, der vil omfatte ombygning af det eksisterende lægehus, er planlagt til udførelse på et senere tidspunkt, f.eks. i forbindelse med, at den nuværende læge Peter Aaquist går på pension, og hvor man har håb om, at klinikken overtages af nye læger. Den nuværende praksis er så stor, at der umiddelbart vil være plads for to læger.

Direktør Peter Olsson, AP Pension (t.v.) og direktør Emil Tang, Danske Diakonhjem, tog første spadestik på byggeriet, mens store maskiner i baggrunden var klar til blive sat i gang.

SULDRUP: 52-årige Torben Bloch-Nielsen er tiltrådt som afdelingsdirektør i Jutlander Banks Suldrupafdeling. Her afløser han Patrick Tindal Pedersen, der er blevet hvidvaskansvarlig i bankens hovedkontor i Aars. Den nye afdelingsdirektør er et kendt ansigt både internt i banken og i lokalområdet. Torben BlochNielsen har været souschef i Jutlander Banks Connect Privat siden december 2014, og derudover er han vokset op i Støvring. - Jeg vil savne at arbejde i Connect Privat, for vi kan rigtig godt lide hinanden. Vi har haft en jargon og en kultur, hvor vi har kunnet lave venskabeligt drilleri med et glimt i øjet, og

Torben Bloch-Nielsen er ny afdelingsdirektør i Jutlander Banks afdeling i Suldrup.

det er en kultur, som jeg vil lægge op til, at vi også kan have i Suldrup, siger Torben Bloch-Nielsen, der mener, at man godt både kan være afdelingsleder og dyrke det gode humør samtidig. Uanset hvad vil han nok

få svært ved at ændre sig, for humor og smil er en stor del af hans personlighed, fortæller han. - Jeg er altid klar med en kæk bemærkning, og det tror jeg ikke, jeg kan lægge af, for sådan har jeg altid været, Torben Bloch-Nielsen: Har boet størstedelen af sit liv i Støvring, men bor nu i Farsø sammen med Mette. Han indledte arbejdet i den finansielle sektor i 1987, men har dog også kortvarigt prøvet andre jobs - blandt andet har han solgt kopimaskiner, bestyrelsesuddannelser og været ejendomsmægler. I sin fritid dyrker han sport, tidligere fodbold og badminton, men nu er det mest golf og løb.

Stutteri Hyllested fra Hyllested Østergaard har nogle flotte heste. Det fik stutteriet papir på i weekenden.

”Skuets Bedste Føl” på stutteri i Suldrup SULDRUP: Stutteri Hyllested på Hyllested Østergaard ved Suldrup har nogle flotte heste. Det fik stutteriet papir på i weekenden. Det skete til det netop afviklede Landsskue i Herning med over 17.000 besøgende hver dag siden torsdag. Stutteri Hyllested Østergård i Suldrup havde to hopper med i Herning.

Goldehoppen Hadewich fan Hyllested Østergård som er mor til den nye danske avlshingst YME 507. Hun fik 24 point og ærespræmie. Følhoppen Odilia fan e Suurdreed fra Hyllested Østergård fik også 24 point og ærespræmie. Hendes føl deltog i konkurrencen om ”Skuet Bedste Føl”, hvor der var 20 an-

dre føl med i konkurrenen. Og ”Skuets bedste føl” på Landsskuet i Herning 2019 blev Frieserhingsteføllet Jochum fan Hyllested Østergaard, efter model pref hoppen Odilia fan e Suurdreed og Tiede 501. De er alle avlet og ejet af Hessel-Jan Oosterhof, Stutteri Hyllested Østergaard i Suldrup.


Aars Avis

SIDE 14

VEGGER

GATTEN

Værket Spontaneous er et af de malerier man kan se af Marianne Helstrup.

Særudstilling hos Galleri Himmerland

GATTEN: Galleri Himmerlands særudstilling i Gatten i slutningen af juli omfatter to malere, der arbejder med landskaber - dog på hver sin måde. Udstillingen åbner 14. juli og slutter 1. august. De to kunstnere er Erik Linow og Marianne Helstrup. Sidstnævnte er til stede nogle timer på åbningsdagen. Marianne Helstrup arbejder oftest med naturen,

10. JULI 2019

og det kan både være et naturlandskab eller hendes indre landskab. Hun arbejder med traditionelle materialer og bruger både pensel og spartel til at fange bevægelse og liv. Når hun er godt i gang, er det som om, hendes pensel danser hen over lærredet, uden at hun mærker tid og sted, og hun befinder sig i et flow, hvor intuition og handling slippes fri. Hendes penselstrøg bliver

både spontane og energiske og udtrykket er abstrakt og impressionistisk. Hendes magiske øjeblik, er, hvor hun oplever at den endelig streg skal sættes. Dette er for Marianne Helstrup et magisk øjeblik med store overvejelser og hjertebanken. Nogle gange går det rimeligt og problemfrit, andre gange skal der virkelig kæmpes. Når værket lykkes, befinder hun sig i en rus af taknemmelighed. Erik Linow maler blomsterdrømme og phantastiske figurer. Erik Linow har malet i de sidste otte år og både haft gang i akryl, olie og det sjældnere æg tempera. Det er bl.a. blevet til mange censurerede udstillinger, hvor iblandt han også har vundet en førstepris. Fagets teknikker har han fået styrket ved tre inspirerende år på kursusafdelingen på Århus Kunstakademi. Til daglig er Erik Linow ansat som organist og korleder i en folkekirke i Vejle. I de sidste par år har han med stor fornøjelse bl.a. malet blomsterbilleder, hvor han finder sit eget spændende udtryk, da det ekspressive og kraftfulde udtryk, og friheden i maleprocessen, passer godt til hans natur. Erik Linow udstiller på tredje år hos Galleri Himmerland.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Vegger Reunion byder på Safari VEGGER: Vegger var engang verdens navle for de danseglade nordjyder. Det var den gang Vegger Kro var det største dansested med levende musik hver eneste weekend. Gensynet med denne glade tid, hvor mange par tænker tilbage på deres første møde, bliver for fjerde år i træk en mulighed i Vegger. Hvor Vegger Reunion igen inviterer til musik og dans. Det er Ikke kun for par men i lige så høj grad for singler, der elsker god mad og drikke med efterfølgende dansemotion. Vegger Reunion er dog ikke kun for de gamle krogæster, men for alle som holder af den danseglade popmusik, lyder det fra festudvalget. Scenen er sat, og dansegulvet er klar til sit obligatoriske drys kartoffelmel, når Vegger Idræts- og Kulturhus slår dørene op til årets Vegger Reunion, lørdag, 24. august. Musikken er i år lagt i hænderne på Safari Band, som ganske vist aldrig tidligere har optrådt på Vegger Kro, men til gengæld kan hele repertoiret af de dansevenlige hits. Og skulle der være enkelt de ikke

Når Vegger Reunion holder fest d. 24. august, så er det er Safari Band, der står for den musikalske del.

kan, så garanterer Diskoteq Nuser for, at de populære hits kommer til ære og værdighed i orkesterpauserne. Vegger-foreningernes festudvalg har besluttet, at der skulle lidt musikalsk fornyelse til i år, lyder det fra et af medlemmerne, Kirsten Thorup, som i

samme åndedrag glæder sig over at DJ Nuser stiller op igen. Hun mødte forøvrigt sin mand Jens Thorup på Vegger Kro i 80erne, og som dengang vil han være at finde bag kassen til Vegger Reunion, når billetten skal veksles til et selvlysende stempel på hånden.

SPORT

Glade og aktive børn på gymnastikskole i Aars GYMNASTIK: I de første tre dage af skolernes sommerferie mødte en masse forventningsfulde børn op i Idrætscenter Østermarken, til Aars Gymnastikforenings årlige Sommergymnastikskole. Humøret var højt og man kunne mærke energien i hele hallen, når de 62 børn i alderen 6-12 år hver morgen

mødte ind. Børnene kom fra hele oplandet, og der var både nye og øvede gymnaster med. På årets gymnastikskole var instruktørerne Anders Kruse Laursen, Camilla Bloch, Lasse Hummeluhr, Maj Pedersen, Liv Holst, Andreas Elman Andersen, Andreas H. V. Madsen og Søren Nøhr.

De havde masser af overskud og lyst til at leg, læring og hygge med børnene. Caroline Bloch og Mette Tullesen var gymnastikskoleledere og stod for alt det praktiske. Derudover havde en masse frivillige forældre meldt sig til at hjælpe med at bage kage og til at servere frugt og frokost. - Det er dejligt med de ekstra hænder, og

62 unge gymnaster og trænerne til sommergymnastikskole i Aars Gymnastikforening, som blev holdt over tre dage i sidste uge.

det er en stor hjælp, når der skal holdes styr på så mange børn, siger Mette Tullesen. Børnene var inddelt i tryghedsgrupper, hvor de var tilknyttet en bestemt instruktør alle dagene. Aktiviteterne foregik både i de mindre grupper og på tværs af grupper og alder. Dagene bød på masser af gymnastik, både rytmisk og spring, men der

var også mange andre lege og aktiviteter i løbet af dagene. Blandt andet var nogle af børnene en tur i Aars Lystanlæg og lege, og alle dagene var der hele tiden fuld fart over feltet. Onsdag sluttede børnene af med at lave en flot opvisning for forældre, søskende og bedsteforældre, hvor de viste et lille udpluk af alt det, de havde lært. Til

slut mødtes børnene i deres tryghedsgrupper, hvor de fik udleveret et flot diplom for deres deltagelse på Gymnastikskolen. Aars Gymnastikforening glæder sig allerede til næste sommer, hvor der igen er sommergymnastikskole, og mange af børnene er helt klar til at være med igen næste sommer.

Der blev også slappet af mellem gymnastik-øvelserne - leg og hygge er en stor del af sommergymnastikskolen.


Aars Avis

10. JULI 2019

SIDE 15

SPORT

Stadion i Aars skifter navn til Sondrup Park

Det er fedt at være en del af Himmerland Golf Klubs ”Det Lidt Mindre Store Bette Course Mesterskab For Juniorer Uden Grønt Kort” og alle dagens deltagere, præmietagere, scoretællere og publikum (og også enkelte firbenede fans) stillede velvilligt op til fotografering efter præmieoverrækkelsen.

Store slag på ”Bette Course” i Himmerland GOLF: Himmerland Golf Klub har en hyggelig nihullers par 3 bane kaldet Bette Course. Den lagde græs og roughplanter til et par store slag, da klubben i søndags, 7. juli afviklede Bette Course Mesterskaberne for tredje år i træk - samt Det Lidt Mindre Store Bette Course Mesterskab For Juniorer Uden Grønt Kort for anden gang. Vejrguderne bød på rigtig fint golfvejr hele dagen, der startede med morgenkaffe ved scorekortudleveringen, hvor også en mulepose med sandwich, sodavand, chokolade og frugt til runden blev serveret for spillerne. Hele 41 deltagere var derpå klar til den samlede start på turneringen, hvor formatet var slagspil fra scratch - det vil sige uden handicap. Det gjaldt ganske enkelt om at bruge færrest slag på de ni huller, og der blev dystet i rækker baseret på køn og alder. Fælles for alle deltagere var blot, at de havde grønt kort og dermed spilletilladelse, og der var spillere i alle aldre og alle handicapniveauer. I veteran-damerækken blev det nødvendgit med omspil, som også afgjorte det overordnede damemesterskab. Turneringsledelsen havde udpeget omspilshullet på puttinggreenen, så alle kunne følge med i det afgørende slag. Der blev dog gjort kort proces og blot et enkelt omspilshul skulle til, førend en mester kunne kåres. Overordnet damemester blev Michaela Uldall

Jensen med 31 slag og herremester blev Rune Hartmann Damsgaard med en imponerende runde i 27 slag, som er banens par.

Juniorer uden tilladelse Anden etape på dagen var så mesterskabet for de helt nye juniorspillere i klubben, der endnu ikke har fået deres spilletilladelse. Formatet var det samme, men der blev kun spillet fire huller. De 11 deltagere i alderen ni til 14 år gik til den med liv og sjæl og fik naturligvis også muleposer med til turen. Der blev spillet i en pigeog drenge-række, og dagens mestre blev begavede efter nedenstående resultater. De unge spillere har allerede helt styr på, hvordan man afrunder klubarrangementerne i Himmerland, så efter præmieoverrækkelse, kaffe, saft og en skøn kagemand fra Peders Begari i Aars skrålede både unge og ikke helt-så-unge spil-

lere hjerteligt med på de tre hurra-råb og det traditionelle Him-mer-land.

Resultater for Bette Course-mesterskaber: Junior Piger: Emma Kjølby 48 slag Junior Drenge: Oscar Kjølby 28 slag Mid-age Damer: Gitte Frederiksen Kjølby 33 slag Mid-age Herrer: Rune Hartmann Damsgaard 27 slag Senior Herrer: Bo Hedegaard 29 slag Veteran Damer: Michaela Uldall Jensen – efter omspil mod Benedicte Kruse – 31 slag Veteran Herrer: Thomas Lillie 30 slag

FODBOLD: For et femcifret beløb får firmaet Sondrup A/S sit navn på stadion i Aars de næste to år. Aars Idrætsklub har gennem nogle år arbejdet på at få solgt stadionnavnet til en sponsor, og det er nu lykkedes for sponsorudvalget. - Det er da dejligt, at det er lykkedes. Vi har forsøgt i de sideneste fem år, og nu kommer stadion altså til at hedde Sondrup Park. Vi er ved at få lavet skilte, så fra efteråret skal alle klubber til Sondrup Park for at spille fodbold, og det er også det navn, som kommer til at stå på DBUs hjemmeside. Jeg vil godt bekræfte, at der er tale om fem cifre i beløbet, men nærmere synes jeg ikke, vi skal ind på det, siger formanden for sponsorudvalget i klubben, Per Nyborg. Sponsoratet skal skæppe lidt i Aars Idrætsklubs kasse, så der kan blive endnu bedre forhold for både ungdommen og seniorerne i klubben - der i forvejen har nogle af, hvis ikke de bedste faciliteter, i området. - Det har ikke skrantet med klubbens økonomi. Vi er rigtig godt med på faciliteter og har alle de bolde og veste, der skal bruges. Sponsoratet giver os mulighed for at gøre det endnu bedre, og generelt er det en styrkelse af klubbens økonomi, uden at vi har lagt os fast på, hvad pengene skal bruges til, siger Per Nyborg og spekulerer i, at de nye

Aars Idrætsklub har fået ny stadionsponsor fra efterårssæsonens start. Pengene skal bruges på bedre forhold for både seniorer og de unge spillere i klubben, der på billedet er ved at indvi kunstgræsbanen.

sponsorkroner kan komme i klubbens kasse til lidt større projekter eller nye kontrakter.

Får lidt ekstra Hvor meget, sponsorerne får ud af det, er naturligvis svært at gisne om - men noget ekstra arbejde falder der sikkert af. Og så har den nye stadion-sponsor og de øvrige også bakket op om den lokale idræt. - Fra min side er det ren lokal interesse for at støtte op om ungdommen, og så kan det da være at vi får lidt ekstra at lave. Aars Idrætsklub er en af de største klubber i byen, mine knægte har gået til fodbold der hele deres barndom, og jeg har været sponsor derude i de sidste

Juniorvindere uden grønt kort: Piger: Thea Knudsen 21 slag Drenge: Ludvig Lynderup Kristensen 17 slag

Aars Svømmeklub har igen vandgymnastik og aqua-fitness i ­sommerugerne.

Den våde sæson forlænget i Aars Af Ture Damtoft

De dygtige mestre på Bette Course. Fra venstre ses Bo Hedegaard, Oscar Kjølby, Rune Hartmann Damsgaard, Michaéla Uldall Jensen, Thomas Lillie, Emma Kjølby og Gitte Frederiksen Kjølby.

SVØMNING: Konkurrencerne er lukket ned for sommeren, men sæsonen fortsætter for Aars Svømmeklub både i svømmehallen og friluftsbadet i Aars. Frem til uge 32 har klub-

ben vandgymnastik eller aqua-fitness tre gange om ugen for alle dem, som føler trængen til at motion i det våde element. - Vores medlemmer vil gerne have en længere sæson, for ellers er der ingen hold i sommeren. Og, går man til

seks år - så vi har et fint forhold, og jeg vil gerne støtte klubben, siger Jan Sondrup, grundlægger og ejer af Sondrup A/S, der laver alt fra at skifte et vindue til at bygge huse, gårde eller kontorbygninger. Indstillingen hos den nye sponsor hilser manden, der forhandlede kontrakten hjem, velkommen. - Alle vore sponsorer tænker selvfølgelig på, hvad de kan få ud af det. Vi kan love dem synlighed i lang tid, men vi kan jo ikke love, at de får dobbelt så meget at lave. Derfor er Jan Sondrups indstilling helt rigtig. Der bliver bakket op om den lokale idræt, siger Per Nyborg.

fitness, går man hele året, derfor begyndte vi med sommer fitness sidste år, fortæller Julie Holten Hansen, der er bestyrelsesmedlem i klubben og en af trænerne til aqua fitness. Hun understreger, at man bestemt ikke behøver være medlem af klubben for at være med til aqua-fitness eller vandgymnastik. Holdene er åbne for alle - også turister der skulle have lyst til en tur i vandet og en omgang motion. Det er både for familier, unge og gamle - der er nemlig god spredning af alderen blandt deltagerne. - De fleste er over de 30, men vi havde også teenagepiger med i den første uge, og selvfølgelig vil vi gerne have så mange med som muligt. Vi vil bruge friluftsbadet så meget som muligt. Sidste år var det helt perfekt til at være udenfor, men hvis det regner eller blæser for meget, bruger vi svømmehallen, siger Julie Holten Hansen.


SIDE 16

Aars Avis

10. JULI 2019


Aars Avis

10. JULI 2019

SIDE 17

1

1

< 3

<+ ('

5Î&#x2013; 6

:::$$560$(*/(5(1'.

6WHQVE¨NYHM)MHOVº$DOHVWUXS

/\VWHMHQGRP

6LOOHYDGYHM*XQGHVWUXS$DUV

1HGODJWODQGEUXJ

1$785(-(1'200('08/Î&#x2013;*+(')25-$*7)Î&#x2013;6.(5Î&#x2013;2*'<5(+2/'

1('/$*7/$1'%58*NXQNPWLO$DUV*2'%(/Î&#x2013;**(1+('

5XPPHOLJWVWXHKXVS§POºEHQGHPRGHUQLVHUHW *RGSODGVWLOGHQVWRUHIDPLOLHHOOHUJ¨VWHU 0DVNLQKDOP VWºEWJXOYNRQWRUGHSRWEDGHY¨U 1DWXUVNºQEHOLJJHQKHGPHGHJHQVºHQJWLO6LPHVWHGÂ&#x2021; +HOWIUHGHOLJEHOLJJHQKHGQ¨UGHQDNWLYHODQGVE\)MHOVº )ULVNROHYXJJHVWXHEºUQHKDYHIULWLGVDNWLYLWHWHURJ bbIRUVDPOLQJVKXV PLQWLO9LERUJPLGWE\RJPLQWLO$DOHVWUXS /<67(-(1'20Î&#x2013;6.Â&#x161;11(20*Î&#x2013;9(/6(5

)UHGHOLJEHOLJJHQGHPLGWLIDQWDVWLVNQDWXUPHGHWULJW bbG\UHOLYRJbbXGVLJWRYHUPDUNHUV§ODQJWºMHWU¨NNHU %RXJHQHUWLODQGOLJHRPJLYHOVHUOHWDGJWLO$RJ( 6WXHSODQHUPRGHUQLVHUHWVDOHURULJLQDOPHQ bbEUXJEDU*RGSODGVWLOIDPLOLHQY¨UHOVHU 8GE\JQLQJHUQHS§PJLYHUPDQJHPXOLJKHGHUIRU bbXGQ\WWHOVHY¨UNVWHGJLOGHVDOJDUDJHPP *UXQGHQPHGJ§UGVSODGVKDYHRJPLQGUHJU¨VPDUN %23Â&#x2021;/$1'(70.257$)67$1'7Î&#x2013;/%<(16)$&Î&#x2013;/Î&#x2013;7(7(5

9HVWHUJDGH0ºOGUXS

NU

.RQWDQW

NU

(MHUXGJLIWSUPGU

Pt

%ROLJDUHDO

KD

*UXQGDUHDO

)

(QHUJL

9LOOD

.¨UJ§UGVYHM%)DUVº

9(/Î&#x2013;1'5(77(79Î&#x2013;//$LQGȵ\WQLQJVNODU

5800(/Î&#x2013;*9Î&#x2013;//$Î&#x2013;)$56Â&#x161;0Î&#x2013;'7%<

9LOODPHGJRGEHOLJJHQKHGLL0ºOGUXSNPIUD9LERUJRJ+REUR +HUKDUÎ&#x2013;VNROHIULWLGVDNWLYLWHWHURJLQGNºELQGHQIRUP 9LOODHQHUJHQQHPJ§HQGHUHQRYHUHWLQGHQIRUGHVLGVWHFD§U 6WRUWVHWDOWHUVNLIWHWLQGYHQGLJWKHUHUJXOYYDUPHRYHUDOW JRGHVRYHUXPRJULJWLJJRGWI¨OOHVUXPPNºNNHQDOUXPRJVWXH *UXQGHQPHGLQGNºUVHO¨OGUHJDUDJHRJGHMOLJOXNNHWKDYH +(5)Â&#x2021;5Î&#x2013;(1)81.7Î&#x2013;21(/2*Î&#x2013;1')/<71Î&#x2013;1*6./$59Î&#x2013;//$ .RQWDQW (MHUXGJSUPGU

NU NU

9LOOD

+HOWFHQWUDOEHOLJJHQKHGL)DUVºE\+HOWW¨WS§LQGNºEVNROHPY 0DQJHNYPIRUVP§SHQJH +HUNDQODYHVSODGVWLOGHQVWRUHIDPLOLH *RGSODGVWLOKREE\KMHPPHNRQWRUHOOHUHUKYHUY 8JHQHUWEHOLJJHQKHGLQGDIVLGHYHM 3RWHQWLHOXGOHMQLQJVHMHQGRP +(5.$1)$0Î&#x2013;/Î&#x2013;(1%2*2'7 NU

.RQWDQW (MHUXGJSUPGU

NU

.RQWDQW (MHUXGJSUPGU

Pt

%ROLJDUHDO

*UXQGDUHDO

Pt

*UXQGDUHDO

Pt

*UXQGDUHDO

'

*UXQGDUHDO (QHUJL

NU Pt Pt '

9LOOD

'HWWHKXVOLJJHUQ¨UEXVVWRSSHVWHG .XQNPIUD1LEHRJNPIUD$DOERUJ +HUERUGXLPLQGUHE\VDPIXQGPHGJRGWRJLQLWLDWLYULJI¨OOHVVNDE PEROLJIRUGHOWS§VWXHSODQRJVDO 2YHUVNXHOLJJUXQGFDP+HUI§UGXWDJRYHUKRYHGHWWLOE bbELOOLJHSHQJH +9(0.200(5)Â&#x161;567"

%ROLJDUHDO (QHUJLP¨UNH

%ROLJDUHDO

NU

/Î&#x2013;//(+86Î&#x2013;%$50(59('1Î&#x2013;%(

Pt &

(MHUXGJLIWSUPGU

.LUNHYHM%DUPHU1LEH

%ROLJDUHDO (QHUJLP¨UNH

.RQWDQW

(QHUJLP¨UNH

'HQVHOYVW¨QGLJHHMHQGRPVP¨JOHU +LPPHUODQGVJDGH$DUV7OI ZZZDDUV ZZZDDUVPDHJOHUHQGNbbbbbbbbbbbbbbbbLQIR#DDUVPDHJOHUHQGNbbbbbbbbbbbbbbZZZWUHQGP¨JOHUHQGN HUHQGN

NU NU Pt Pt )


SIDE 18

Aars Avis

10. JULI 2019


Aars Avis

10. JULI 2019

SIDE 19

MOTOR

TIL LEJE

MOTOR: Som underleverandør til autobranchens autoriserede forhandlere og frie værksteder har LAKexpertens værksteder igennem de seneste år udviklet sig. Det er sket for at imødekomme kundernes nye behov og ønsker. I dag tilbyder LAKexperten også at reparere

campingvogne og andre plastdele, udføre bilpleje og lave skadesarbejde - og nogle af medlemmerne udfører endda undervognsbehandling. Som følge af de strategiske ændringer har kæden derfor skiftet navn fra LAKexperten til QARS. QARS er en forkortelse

af Quality Auto Repair Services Det nye navn er en fortælling og et løfte om, at kædens ydelser og kompetencer er andet og mere end autolakering. Når det er sagt, er alt faktisk som det plejer. Og kædens samarbejde fortsætter helt som det plejer.

Trætte feriebilister gambler med trafiksikkerheden MOTOR: Ferieadrenalinen og forventningens glæde suser i kroppen, men træthed er en almindelig og farlig passager, når man længes efter at nå hurtigt og problemfrit frem til sin destination. En undersøgelse om danskernes kør-selv-ferier foretaget af YouGov for GF Fonden peger på, at mere end hver femte planlægger at køre tidligt om morgenen mellem kl. 3 og 5, hvor risikoen for træthedsulykker ifølge trafikanalyser er størst, fordi kroppens døgnrytme registrerer, at det er nat. - Når midtjyderne tager på kør-selv-ferie, så tager mange udgangspunkt i, at de gerne vil undgå at ramme myldretiden ved Hamborg. Og så indretter man ofte sin videre rejseplan efter, hvornår på dagen man gerne vil ankomme til destinationen,

siger Bjarne H. Andresen fra det kundeejede forsikringsselskab, GF Forsikring med kontor i blandt andet Skive. Trafikanalyser viser også, at risikoen for ulykker er størst, når man har sovet i mindre end 6 timer eller har været vågen i mere end 16 timer. Ikke desto mindre viser undersøgelsen fra GF Fonden, at nogle af de danske kør selv-turister ikke accepterer kroppens fysiologi og behov og dermed udsætter både sig selv om andre for fare. I 10 procent af feriebilerne havde føreren nemlig ikke sovet tilstrækkeligt, inden han eller hun satte sig bag rattet på enten udrejsen eller hjemrejsen.

Dårligere end gennemsnittet Kører du i bil i mere end otte timer helt uden pause, så bliver ulykkesrisikoen

STILLINGER Murer søges

Erfaren selvkørende murer tilbydes alsidigt murerarbejde i lokalområdet. Kontakt Søren Marquard Eriksen tlf. 29 61 81 26 / 98 37 98 37

ifølge trafikanalyser fordoblet. GF Fondens undersøgelse viser, at otte procent planlægger, at det er den samme chauffør, der skal køre så meget på vej til næste ferie. Planlægningen står desværre i kontrast til realiteterne, for undersøgelsen viser også, at 17 procent af kør-selv-turisterne på den seneste ferie rent faktisk lod den samme chauffør køre i mere end otte timer eller lod den samme chauffør køre hele vejen. Midtjyderne markerer sig dog negativt, for 21 procent af de midtjyske kør-selv-turister lod på den seneste ferie den samme chauffør køre i mere end otte timer eller lod den samme chauffør køre hele vejen. - Hvis det er muligt at skifte chauffør undervejs på rejsen, så giver man sig selv

I Aars er det den mere end 30 år gamle virksomhed Vesthimmerlands Autolakering/LAKeksperten ved Vestvej der bliver til Qars. Virksomheden i Aars har i alle årene været drevet af autolakerer Morten Jensen.

de bedste muligheder for at komme sikkert frem. Tung ferietrafik og en frisk chauffør er den bedste kombination. Heldigvis peger undersøgelsen på, at næsten halvdelen skifter chauffør minimum hver 3.-5. time, siger Bjarne H. Andresen.

Vågen på vejen - tre gode ferieråd: 1. Kør gerne tidligt, men følg kroppens døgnrytme og kør ikke for tidligt. Risikoen for ulykker er stor mellem kl. 3 og 5, hvor kroppen fortæller, at det er nat. 2. Skift chauffør undervejs - gerne hver 3.-5. time, og hold ofte pause. Kører man mere end 8 timer i stræk helt uden pauser fordobles risikoen for ulykke. 3. Vær udhvilet, og sørg for at få sovet mindst 6 timer, inden turen starter. Overvej gerne en overnatning til og fra destinationen.

TIL LEJE

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 9-16 ● Torsdag 10-17 ● Fredag 9-12

SUNDHED & VELVÆRE

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Nyrenoveret 2 vær. lejlighed på 50 m2 på 1. sal udlejes snarest. Mdr. husleje kr. 3.700 + forbrug. Kontakt tlf. 28 96 38 62

Til leje

Dejlig stueplans lejlighed med kig til anlægget beliggende på Gl. Skolevej på 48 m2, husleje kr. 3.300 + forbrug. Dep. 3 mdr. husleje og ingen husdyr. Tlf. 20 29 55 28

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

KØB & SALG

RING

ang. selvpluk af jordbær

FRISKPLUKKEDE JORDBÆR • ÆRTER • NYOPGRAVEDE KARTOFLER

EVAGAARD Flemming Pedersen

Vandværksvej 10, Hornum . 9600 Aars . tlf. 40 42 30 35

GAMMELT JERN OG METAL AFHENTES TLF. 40 28 61 89 NEVE EDB

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Vi tilbyder varigt arbejde under ordnede forhold med gode kollegaer samt mulighed for firmabil. Du bliver en del af en spændende, stabil familieejet virksomhed i udvikling med en flad struktur og uformel omgangstone. Løn efter kvalifikationer.

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

v/Statsautoriseret Fodterapeut

Større mængder købes.

Aars midtby

Klinik for fodterapi

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

LAKeksperten bliver til Qars

BLIV MEDLEM

BLANDEDE

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Farvekopicenter Aars Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

LPSBYG.DK

Generationers go’ opførsel

Lars Pedersen & Søn A/S er en virksomhed i vækst. Vores primære opgaver er industri-, boligog landbrugsbyggeri samt arkitekttegnede villaer. Vi beskæftiger i dag cirka 40 medarbejdere.

www.meldgaardboligudlejning.dk

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

Advokat (H) Jan Poulsen

Tlf. 29 32 87 22

Annoncetelefon 98 62 17 11

tlf. 98 64 18 11 jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup


SIDE 20

SÆLGES:

Himmerlandsavisernes

Aars

Plantesalg fra samlerhave. Pæoner, Dagliljer, Hosta, Solhatte, Liljer og mange flere. Kl. 10-18, fredag til søndag, den 12.-14. juli. Annexvej 43, Alstrup, 9640 Farsø. Tlf: 98 63 40 24

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

Texas buskrydder 430 benzin med snøre og kniv – ny har aldrig været startet – fejlkøb kr. 400 (nypris kr. 700) Tlf: 25 21 47 09

73.621 eksemplarer

HIMMERLANDS AVISERNE

Brænde sælges! Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49 / 21 26 43 30 Familie loppemarked. Flere kaffe- og spisestel. Flere forskellige Gjøl Trolde, nyt tøj, forsk. julepynt, duftlys, pynteting, smykker m.m. Kl. 10-18, fredag til søndag, den 12.-14. juli. Annexvej 43, Alstrup, 9640 Farsø. Tlf: 98 63 40 24

...fra kyst til kyst

Billig stokerbrændsel med god brændværdi. Ring for mere info. Tlf: 40 41 40 55 AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Hø i små baller sælges, 20 kr. pr. stk. Tlf: 61 76 08 90

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning…

Nyopsyede Rødspættegarn og Hummergarn. Vi handler om prisen. Tlf: 98 63 62 36 / 60 49 08 87

KØBES: Gammelt jern og metal afhentes gratis. Store mængder købes. Ring til Thomas Tlf: 40 54 18 39 Gammelt jern og metal afhentes. Større mængder købes.

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59 Møbler: Teaktræ, palisander samt design møbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Tlf: 40 28 61 89 Bedste pris gives! Dødsbo og restbo købes. Vi kommer med kort varsel, vi løser opgaver hurtigt og afregner inden rydning. Ring til Steen.

TOP PRIS GIVES! Dødsbo og indbo fra 1930-70èrne købes. Polstret læne/ loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. RING FØRST TIL OS!

Tlf: 20 70 92 34

Tlf: 27 20 46 97

Loppemarked fra lørdag den 13/7 til og med fredag den 26/7. Hver dag 10.00-17.00 Skivevej 160, Møldrup Tlf: 30 63 54 76 Nye vinduer eller døre? Så er det AG vinduer du spør. Vinduer og døre efter mål i aluplast, så ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telAvis efonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kanforbindelse IKKE bruge loppemarkedet til annoncermed ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskåret iner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDERigennem. og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første førstkommende ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uansetnummer om et ord er forkortetefter eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkomindlevering! men til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser Hvornår skal annoncen indleveres?

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Indryk en loppemarkedsannonce opmærksom på, - og kom ud til 73.621Vær husstande! Annoncen sendes til: at der kan være9600 ændrede Aars Avis, Himmerlandsgade 150, Aars senest fredag kl.indleveringsfrister 9.00 i Mrk.: ”Loppemarked” forbindelse med Betaling vedlagt: helligdagene året igennem.  Kontant  Sælges  Købes

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Loppe-annoncerne bringes her i  Byttes  Gives væk førstkommende nummer efter indlevering!

ANNONCETEKST:

Telefon: Afsenders navn og adresse:

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

annonce@himmerlandsgruppen.dk BETALING KONTANT ELLER

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE:

10. JULI 2019

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE-RUBRIKKER.


Himmerlands Grovvarer klar til den helt store høst Efter to udfordrende år må det være på tide med de helt rigtige høstforhold landmændende Baltikum, Polen, Tyskland, Sydsverige og Danmark, så står det ekstra godt i år, og det presser nok prisen lidt ned, siger Torben Frederiksen.

Af Ture Damtoft Der er store forventninger til høsten 2019 hos Himmerlands Grovvarer A/S, hvor hallerne efterhånden er blevet tømt og desinficeret for skadedyr og tørreriet er blevet rengjort og klargjort. - Vi håber på en nem høst for første gang i tre år. Det vil sige, at vi får det høstet, såsnart det er modent, og at vi ingen eller næsten ingen regn får i tre uger, så får vi den optimale høst, siger Torben Frederiksen, direktør i Himmerlands Grovvarer. Efter et mindreudbytte i Himmerland på omkring 27-28 pct. i 2018 forventer han mindst 30 pct. større høstudbytte i år - og muligvis lidt mere. Kornet er allerede ved at være gult på markerne, og høsten af vinterbyggen forventes at gå i gang om ca. 10 dage. Så kommer hveden og vårbyggen, de to helt store afgrøder, i begyn-

Eneste stykke malurt

Direktør i Himmerlands Grovvarer A/S, Torben Frederiksen, i en af lagerhallerne, der er helt klar til at modtage ca. 65 tons korn i virksomhedens Aars afdeling.

delsen af august. Hos virksomheden på Hjortkjærsvej i Aars forventer man at tage leveringer af 60.000-65.000 tons korn. Det svarer ifølge direktøren til en 34 kilometer lang konvoj af 35 tons lastbiler. I afdelingen i Aars

bliver der leveret omkring 15.000 ton, og høstudbyttet er tæt på at være sikret på markerne efter en god vækstsæson. - Om det så skulle blive sommer som sidste år, så står afgrøderne allerede så

flot, at udbyttet nok skal blive stort. Det giver så en forventning om 20-25 kr. mindre pr. 100 kilo, fordi udbuddet er stort i år. Hvor kornet sidste år stod ekstra dårligt i hele Østersøregionen med

Hvordan høsten end bliver, så er der dømt spidsbelastning hos Himmerlands Grovvarer. Der er åbent fra tidlig morgen til sen aften syv dage om ugen i høstsæsonen, så landmændene kan få afsat deres korn og komme videre med høsten. - Det er selvfølgelig en udfordring med en sæsonbetonet forretning. Men, heldigvis har vi gode dedikerede medarbejdere, som også synes høsten er en spændende tid. I 2017 tørrede vi korn nærmest 24 timer i døgnet i to måneder, og vores medarbejdere har en stor forståelse for at sikre kvaliteten. Vi hyrer nok en fire-fem mand ekstra ind, og der er vi så heldige, at det er tidligere medarbejdere, som er

Fejl på arealtilskud kan blive meget dyrt Et forkert digitalt kryds kan betyde bortfald og tilbagebetaling af arealtilskud Af Ture Damtoft Landbrugsstyrelsen har konstateret en ’alvorlig misforståelse’ i forbindelse med ansøgningsskemaet for økologisk arealtilskud og plejegræs. En række ansøgere har slettet alle deres gamle tilsagn i skemaet. Det medfører, at eksisterende tilsagn bortfalder med krav om tilbagebetaling af tidligere udbetalt tilskud. Landbrugsstyrelsen oplyser, at en skemafejl har gjort, at ansøgere er blevet bedt om at ignorere en fejlmeddelelse, hvis der var tale om tilsagn, der udløber i 2019. Desværre har nogle landmænd også gjort det for eksisterende tilsagn med udløb i 2020 eller senere. Helt konkret skal der ikke sættes kryds i feltet ’bortfald af tilsagn’ for de senere udløbende tilsagn, medmindre landmanden reelt ønsker at bortfalde tilsagnet og tilbagebetale

En IT-fejl hos Landbrugsstyrelsen har resulteret i, at flere landmænd ved en fejl har bortfaldet deres tilsagn til arealtilskud for 2020 eller senere.

tidligere udbetalte tilskud. Problemet opstod i Landbrugsstyrelsen, der opsatte en blokerende validering ved udfyldelsen af tilsagnsskemaet for at undgå, at man ved en fejl kommer til at slette eller nedskrive sine eksisterende tilsagn. Fejlen

eksisterede fra 11. juni, som var første dag, man kunne udfylde ansøgningsskemaet. Men det er altså ske alligevel, ifølge Landbrugsstyrelsen fordi valideringen har haft en fejl, så den er slået ud, også selvom man

ikke var i gang med at lave et bortfald. Fejlen blev rettet i fredags, 5. juli, men beskeden på driftsstatus fik nogle ansøgere til at tro, at man bare kan slette alle marker, man ikke søger nyt tilsagn til og sætte kryds i

’bortfald af tilsagn’. Når landmanden har accepteret bortfald af tilsagn, bliver det nedskrevet i det øjeblik, landmanden klikker godkend, og skemaet bliver indsendt. Derfor kan det/de bortfaldne tilsagn ikke genskabes automatisk. Eneste mulige løsning er at sende en mail til Landbrugsstyrelsen, hvor landmanden henviser til nyheden om fejlen og med oplysninger om de marker, hvor man er kommet til at slette tilsagnet. Landbrugsstyrelsne vil så kontakte de enkelte landmænd, men alle skal forvente, at der går noget tid, inden en løsning bliver meldt ud. Landbrugsstyrelsen er

gået på efterløn eller pension. De synes rigtig godt om at arbejde de uger om året, og så skal de ikke engang trænes op men kan gå direkte til arbejdet, siger Torben Frederiksen. Det eneste lille stykke malurt, han putter i høstprognosen, er proteinindholdet i kornet. Det var mange steder over de 11 pct. i 2018 - hvor 11,1 pct. er tærkslen for at modtage tillæg i afregningsprisen. - Der er flere kerner på det samme areal i år, og det betyder helt enkelt, at hver kerne har et mindre indhold af protein. Med en forventning om en rigtig god høst, er der ikke mange landmænd, som vil modtage tillæg. Vi arbejder ikke med proteinregulering af prisen, fordi fradraget for et lavt proteinindhold gennemsnitligt set ville være mindst lige så stort som, hvis ikke større end, tillægget, siger Torben Frederiksen.

samtidigt selv i gang med at danne sig et overblik over omfanget og vil forsøge at få identificeret de ansøgere, der har fjernet alle marker med eksisterende tilsagn. De vil så blive hjulpet med at genskabe de tilsagn, som er bortfaldet på grund af fejlen. Satte man krydset for tilsagn, der udløber i 2019, skal man dog ikke foretage sig noget. - Vi er rigtig kede af, at vores skemafejl gør, at en række landmænd kan være kommet til at slette deres tilsagn. Fejlen er nu rettet, og vi er lige nu ved at danne os et overblik og forsøger at identificere landmænd, som kan være ramt, og står klar til at hjælpe landmænd, som opdager, at deres tilsagn er slettet, udtaler enhedschef Steen Bonde på vegne af Landbrugsstyrelsen.

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

10. JULI 2019 SIDE 22

51.309 besøgte Landsskuet Danmarks største dyrskue, Landsskuet i Herning, sluttede lørdag med besøg af 18.435 gæster. Dermed har der været et publikum på i alt 51.309 i de tre dage, som dyrskuet varer. En beskeden fremgang på et er 609 gæster i forhold til 2018. - Vejret har i år været en lidt blandet fornøjelse, men har generelt ikke påvirket interessen for at opleve dyr, maskiner, aktiviteter og natur på Landsskuepladsen. Vores gæster ved, at der er gode muligheder for at søge tørvejr, når der kommer en byge, siger Mads Fjordside. Han er daglig leder af Landsskuet og fremhæver især årets besøg af Gar-

En tyr fra Bøgely Limousine og en ko fra Egsgaard Limousine – begge Brørup – vandt konkurrencerne for bedste kødkvæg på tværs af racerne. Foto: Søren Palmelund.

dehusarregimentets Hesteskadron samt det nye fødevare- og formidlingsområde ’Fødevarer i naturen’ som trækplastre. Landsskuets dyreudstilling sluttede med finalerne lørdag, hvor en sortbroget ko fra Raunhøj Dairy ved Hjortshøj blev kåret som Danmarks Smukkeste Malkeko, mens landets bedste kvie blev en jerseykvie fra Jørn Mikkelsen i Hinnerup. Begge vinderdyr fik både krans, bånd og champagne samt en pengepræmie og statuette fra Premier Is. I Store Ring vandt Limousiner fra Brørup konkurrencerne om både bedste hundyr og handyr på tværs af de 16 kødkvægracer. Koen er fra Egsgaard Limousine, mens tyren er fra Bøgely Limousine.

Tarif er et benspænd for den grønne omstilling En rådighedstarif betyder, at det ikke kan svare sig for landmændene at producere grøn, klimavenlig strøm til deres stalde. Derfor opfordrer Agri Nord nu den nye klima-, energi- og forsyningsmini-

ster Dan Jørgensen (S) til at fjerne den. Landbruget er klar til den grønne omstilling, og der er stor interesse for at etablere solceller på staldtagene blandt landmændene. Det oplever virksomheds-

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Ture Damtoft - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

rådgiver i Agri Nord, Jacob Frey Hansen, der i sidste uge holdt møde for 80 landmænd fra hele landet, der er interesserede i at lave grøn energi med solceller. Han regner på konkrete investeringer for en håndfuld af dem. Men som reglerne er nu, bliver investeringerne ikke til noget. Det skyldes, at en rådighedstarif gør det alt for dyrt at investere i solceller. - Der bliver ikke sat nogle projekter i gang, før tariffen er væk, men forsvinder den, så kommer der virkelig til at ske noget, siger rådgiveren.

Straffes for grøn energi Rådighedstariffen er fastsat af de selskaber, der driver

el-nettet, og tariffen er godkendt af staten. Tariffen svinger fra 7-16 øre pr. kWh fra selskab til selskab. Hvis en landmand begynder at producere sin egen, grønne strøm, skal han betale en form for bøde i form af en tarif, fordi han aftager mindre el fra nettet. - Det er helt urimeligt. Det svarer til, at du bliver økonomisk straffet for at skifte dine elpærer ud med LED-pærer og derved sparer strøm, siger bestyrelsesmedlem i Agri Nord, Ulrik Krogsgaard. Han sender nu et brev til den nye klima-, energiog forsyningsminister Dan Jørgensen (S). - Vi i landbruget vil gerne

den grønne omstilling, men vi er nødt til at have fjernet den her stopklods, siger Ulrik Krogsgaard. Selvom landmanden gerne vil bidrage til den grønne omstilling og være med til at sikre et godt klima, kan han ikke gøre det uden, der er en positiv - eller som minimum neutral, økonomi i projektet. - Landmanden skal jo investere i anlægget og betale for reparation og service af det. Derfor er der nødt til at være plus på bundlinjen. Både teknologien og viljen hos landmændene er der, men lovgivningen arbejder imod os, siger Ulrik Krogsgaard.

Økologisk sommeraften og angus-kød på Livø Mød landmandsfamilien på Livø Avlsgaard torsdag, 18. juli eller tirsdag, 23. juli og gå med en tur i marken, hvor kornet ligesom i resten af landbrugsriget snart er klar til høst. Livø er ejet af Miljøog Fødevareministeriet og forvaltes af Naturstyrelsen Himmerland, som driver et forsøgs- og demonstrationslandbrug på øen. Der dyrkes mange af de gamle kornarter og -sorter. F.eks. enkorn, emmer, spelt, hallandshvede, goldblume, ølands- og dalarhvede. Desuden afprøves hvert år nye afgrøder. Bl.a. dyrkes der i år maltbyg til whiskyproduktion i samarbejde med Søgaards Bryghus.

Et besøg til Livø bliver afsluttet med bl.a. at smage på kødet fra Angus kvæg på øen.

Livø har været økologisk siden 1991, så landmanden vil fortælle om de erfaringer og udfordringer, der er ved at drive økologisk landbrug i almindelighed og at gøre det på en ø i særdeleshed. Efter gåturen i marken

er der fællesspisning på gårdspladsen under lindetræerne, hvor man kan smage på anguskød fra øens kødkvægsbesætning, hjemmebagt brød af kornet fra markerne og vegetariske og glutenfrie retter.

Gudstjenester Søndag, 14. juli 2019 Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

9.30 ingen ingen ingen 9.30 ingen 11.00 ingen 9.30 ingen 9.00 9.00 ingen ingen ingen 11.00 ingen 9.30 ingen 9.30 ingen ingen ingen 11.00 ingen ingen ingen 9.00 ingen 10.30 ingen ingen 10.30 9.00 10.30 ingen ingen ingen ingen 10.30 ingen 10.30 9.00 ingen 10.30 9.00 ingen 10.30 10.00

Nordjysk Landboauktion og Eksportstalde

Uge 27: 1 SDM kælvekvie, 8100, 2 kødkvæg, 80008700, 2 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 5300-6200, 1 kvie under 12 mdr. malkerace, 1400, 14 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 6003800, 13 tyre over 3 mdr. malkerace, 1400-3000, 2 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 3700-4000, 20 tyre under 3 mdr. malkerace, 5001800, 6 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1400-2900

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 28 Basis 30 kg. 450,00 (449,76 ) SPF+Myc 455,00 (454,76) SPF 459,00 (458,76) Økologi 772,22 (771,89) UK-tillæg 15,16 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,22 (6,22)


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT 10. JULI 2019 SIDE 23

Forsinkelser i sagsbehandling

Kornet står flot på markerne, og i DLG er de klar til høsten 2019.

DLGs høstbetingelser 2019 Ny kapacitet i kornlagre øger firmaets konkurrenceevne Der er lavet et stort forarbejde til høsten hos DLG, hvor logistikken er planlagt i detaljer, så høsten kan komme i hus på den bedste og billigste måde. - Det er naturligvis for tidligt at spå om årets høst, men afgrøderne står i øjeblikket flot ude på markerne, så vi håber selvfølgelig, at vi sammen med vores kunder får en rigtig god, nem og stor høst, hvilket hele landbruget har brug for efter sidste års lille og tørre høst. Sidste år sænkede vi vores tørringstakster med tre pct, og i år har vi valgt at sænke dem

yderligere fem pct., siger Mogens Frederiksen, vicekoncerndirektør i DLG. Som det første grovvareselskab herhjemme gav DLG for tre år siden højere priser for foderhvede og foderbyg med højt proteinindhold. - I DLG fortsætter vi med at give et incitament til at producere korn med særligt højt proteinindhold og kvalitet i høst 2019, da det øger muligheden for bedre priser på verdensmarkedet. Samtidig kan vi optimere vores foderblandinger med mere protein fra dansk høst, så vi

Top 10 over afgrøder i 2019 Vinterhvede er tilbage som den mest dyrkede afgrøde i Danmark, efter et specielt 2018 hvor vårbyg overhalede vinterhveden og stjal førstepladsen. Det viser Landbrugsstyrelsens årlige opgørelse over, hvilke afgrøder landmændene har søgt om landbrugsstøtte for. Udover vinterhvede er vinterafgrøder som vinterraps, vinterhybridrug og vinterbyg også i top 10. I alt stiger det samlede areal med vinterafgrøder i Danmark fra 577.570 hektar i 2018 til 819.693 hektar i 2019, og udviklingen hænger i høj grad sammen med vejret de seneste par år. I 2017 fik vi et særdeles regnfuldt efterår, hvor landmændene måtte kæmpe med våde marker og derfor var nødt til at så mere vågbyg, end

de plejer, i foråret 2018. At vinterhvede er årets topscorer i 2019 er kun logisk, da landmændene generelt kan forvente et større udbytte, når de kan så vinterafgrøder i stedet for vårafgrøder. - Hvis landmændene kan så afgrøderne i efteråret, vil det set i forhold til forventet udbyttet være bedre, fordi vinterafgrøderne har et større udbyttepotentiale med længere vækstsæson end vårafgrøderne, siger teamleder Peter Byrial Dalsgaard fra Landbrugsstyrelsen. Afgrøderne i top 10 går primært til dyrefoder, men også til produktion af for eksempel brød, øl og andre fødevarer. Udover vinter- og vårafgrøder er forskellige græsarealer og silomajs, der bruges som kvægfoder, repræsenteret i top 10.

kan minimere importen af protein fra udlandet. Vores kunder kan således opnå en pris på op til to kr. mere pr. 100 kg. for foderhvede og foderbyg, siger Mogens Frederiksen. DLG vil igen i år aftage ca. halvdelen af alle de afgrøder, som danske landmænd sælger, og kapaciteten er blevet oprustet til høsten 2019. Koncernen fortsætter med at investere i strategisk infrastruktur til høst 2019, og kornlagrene på Masnedø og Fredericia er blevet udbyggede.

Landbrugsstyrelsen er forsinkede i arbejdet med ansøgningerne om tilskud til miljøteknologi. De har modtaget 435 ansøgninger til tilskudsordningen Miljøteknologi 2018, hvor landmænd og gartnerier kan søge om tilskud til investeringer, der reducerer miljø- og klimapåvirkningen fra deres bedrift. Det skulle være faglige afklaringer, der har forsinket sagsbehandlingen, så målet om at sagsbehandle alle ansøgninger inden udgangen af juni ikke kunne nåes. De faglige spørgsmål er nu afklaret og sagsbehandlingen er begyndt. De

første tilsagn er snart klar, og Landbrugsstyrelsen forventer at nå i mål i efteråret 2019. I mellemtiden er det vigtigt at holde øje med, om Landbrugsstyrelsen sender flere spørgsmål tast-selvservice, hvor de på et eller andet tidspunkt også sender afgørelsen på landmandens ansøgning. Miljøteknologiordningen er en del af det danske Landdistriktsprogram 2014-2020, som har til formål - gennem tilskud til investeringer i nye teknologier - at reducere miljø- og klimapåvirkningen fra den primære jordbrugsproduktion.

STILLINGER KØB OG SALG

- Vi kan til høst 2019 håndtere endnu større mængder afgrøder, da vores kornlagre i Masnedø og Fredericia, begge står klar til høst og giver os en ny kapacitet på over 150.000 tons. Det er på en kvæggård i Strandmed til at øge vores lønsom- by, Farsø. Vi søger en hed, optimere vores logistik medhjælper med erfaring, og øge vores konkurren- som kan arbejde selvstæncekraft. Det vil uden tvivl digt og tale dansk. Hver 3. styrke danske landmænds weekend, arbejdsweekend. konkurrenceevne på de in- Der er 270 årskøer og ungternationale kornmarkeder, dyr i bedriften. Malkningen siger Mogens Frederiksen og peger især på, at efter- foregår i en 22 stands karrusel. Maskinstation står for • Gummigedsarbejde spørgslen på dansk brødrug og brødhvede til konsum er markarbejde. • Træer og Ring rødder eller mail til: stigende. optages 98 63 63 17 / 41 18 02 52 linarobben@hotmail.com • Jordkørsel med

Medhjælper søges snarest

traktor og vogn

BLANDEDE

• Kosand fra gylletanke kan udspredes

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

BLANDEDE • Skårlægning • Rundballepresning • Gummigedsarbejde

Tlf. 22 20 39 03

SKÅRLÆGNING AF RAPS Udføres med 18 og 28 fod www.cadahl.dk 40 82 08 35 / 40 82 08 36

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES

Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

VORT LANDBOBLAD Top 10 over dyrkede afgrøder i 2019, hvor vinterhveden er tilbage på førstepladsen.

- når det skal være lokalt!


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Danebo · Aars Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

NY PRIS

SKØN UDSIGT

ET GODT KØB - SKAL SES!

C Aaparken 5 - 9620 Aalestrup

FLOT - INDFLYTNINGSKLAR - VELBELIGGENDE En af de mest velholdte og velbeliggende villaer i Aalestrup by. Når man ankommer til villaen fornemmer man standen og kvaliteten. Villaen har siden 2010 gennemgået stor forandring der er skiftet tag, vinduer, lofter, køkken, bad og bryggers, huset er fuget om, og der er bygget et stort isoleret anneks, kvaliteten af arbejdet har været i højsædet uanset. Her er virkelig tale om en ejendom, som SKAL OPLEVES, alt er unikt,- beliggenheden, standen og den håndværksmæssige kvalitet.

NYHED

Pris 1.898.000 Udb. 95.000 Ejerudgifter/md. 1.809 Brt/nt u/ejerudg. 7.670/6.642 Grund 1.263 m2 Bolig 173 m2 Rum/vær. 5/4 Opført/omb. 1974/1977 Sag 91302906 Kontakt 98622400

D Holmevej 109 - 9600 Aars

Rigtig flot ejendom med egen nyplantet skov Her får du en skøn beliggenhed (med cykelsti til Aars), god plads og mulighed for at nyde et familieliv med rigtig gode hverdagsbetingelser. Her er plads til egen hest eller andet mindre dyrehold, ligesom der er naturstier igennem den nyplantede skov med 3 små vandhuller. Boligen fremstår indflytningsklar og fordeler sig på indgang med skabe, køkken, skøn lys opholdsstue med spiseafdeling, 2 badeværelser og entre. 1. salen byder på 3 gode værelser og walk-In-closet. Helårsanvendelig udestue. Rigtig gode udbygninger med værksted, garage mv.

NYHED

Pris 1.995.000 Udb. 100.000 Ejerudgifter/md. 1.924 Brt/nt u/ejerudg. 8.061/6.982 Grund 30.789 m2 Bolig 157 m2 Rum/vær. 4/3 Opført/omb. 1936/1979 Sag 91302915 Kontakt 98622400

NYHED

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

ÅBENT HUS

Med tilmelding fredag d. 12/07 kl. 09.00 til 17.00

Med tilmelding lørdag d. 13/07 kl. 14.00 til 15.00

Med tilmelding fredag d. 12/07 kl. 09.00 til 16.00

D

C

F

Højvang 3 - 9600 Aars

Gatten Stationsvej 8 - Gatten - 9640 Farsø

Skivumvej 44 - Skivum - 9240 Nibe

Ejendommen her byder på et skønt udemiljø, med æbletræer, flisebelagt terrasse og lukket have, som sikrer jeres privatliv, trods beliggenheden midt i Aars. Terrassen vil være hjem for mange lune grillaftener. Afslapning og hygge er i højsædet når man slår sig ned her.

Her finder I virkelig en hyggelig stemning i landsbyen, der særligt er kendt for Himmerland Golf & Spa Resort. På Gatten Stationsvej 8, venter Jer en flot og godt vedligeholdt bolig på 188 m2 med god plads til familien.

Dejlig landejendom på fredelig beliggenhed i udkanten af Skivum. I får kort afstand til, hovedvej og motorvej. Stor grund med god og rummelig bolig på 184 m2, der er i pæn stand. Hertil også et godt og anvendeligt udhus.

Central beliggenhed

Pris 1.345.000 Udb. 70.000 Ejerudgifter/md. 1.325 Brt/nt u/ejerudg. 5.431/4.703 Sag 91302928

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

540 m2 136/6 m2 5/3 1925 98622400

Velholdt og rummelig villa i Gatten

Pris 1.098.000 Udb. 55.000 Ejerudgifter/md. 1.381 Brt/nt u/ejerudg. 4.457/3.857 Sag 91303212

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

900 m2 188 m2 4/3 1897/1996 98622400

Hyggelig ejendom på stor naturskøn grund

Pris 895.000 Udb. 45.000 Ejerudgifter/md. 1.371 Brt/nt u/ejerudg. 3.645/3.153 Sag 91303157

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

4.209 m2 184/10 m2 6/4 1880/1975 98622400

FLERE GIK FORGÆVES

D

E

C

Mosevænget 1 - Ll. Binderup - 9600 Aars

Gislumvej 126 - Østrup - 9600 Aars

Oustrupvej 8C - 9600 Aars

Hvis I er på boligjagt og søger en bolig, hvor Jeres eneste bekymring bliver, at flytte ind - så er Mosevænget 1 lige ejendommen for Jer. Her får I en bolig, der står knivskarpt på en naturskøn og fredfyldt beliggenhed.

Man bliver mødt af rolig og landlig stemning på denne hyggelige landejendom nær Østrup. Huset er med sine værelser og overetage oplagt til børnefamilier, og har derudover også kort afstand til flere skoler.

Boligen er beliggende særdeles centralt i Aars tæt ved byens lystanlæg og med gåafstand til indkøb, bymidte og byens øvrige faciliteter. Fra boligen er der flot kig ud over området, ligesom der er udgang til god altan.

Indflytningsklar bolig på fredelig grund

KØBSAFTALE UNDERSKREVET Sag

91303094

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

2.035 m2 112/56 m2 4/2 1962/1984 98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Landejendom med skøn beliggenhed

SOLGT

med EDC EFFEKT Sag

91302862

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

8.140 m2 126/2 m2 5/4 1902 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Skøn andelsbolig med god beliggenhed

SOLGT

Lignende søges Sag

91303107

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

6.713 m2 107 m2 4/2 2002 98622400

En del af byens liv

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 28 - 2019  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 28 - 2019  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis
Advertisement