Page 1

Til samtlige husstande

93. årgang - Nr. 11

ONSDAG 13. marts 2019

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Løssalg: 5,00 kr.

Kommunen vil nu ansætte sig ud af byggesagspukkel To medarbejdere lejes ind fra Brønderslev i en presset situation kan Ole Helk ikke sige noget om, hvornår sagsbehandlingstiden kommer ned på et mere normalt niveau. Problemerne er blandt andet opstået ved, at kommunen er gået fra et KMD system til SB-Sys. - Det har voldt problemer, forklarer Ole Helk. - Et andet problem er, at alt er elektronisk. Det betyder, at vi ikke kan se, hvilke sager der kunne behandles hurtigt, før vi kommer til dem elektronisk. Nogle sager kunne helt sikkert behandles hurtigt. Men vi skal finde dem med håndkraft, forklarer Per Bach Laursen.

Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Igennem længere tid har sagsbehandlingstiden på at få byggesager behandlet i Vesthimmerlands Kommune været meget lang. - Vi har været oppe på 18 ugers sagsbehandlingstid, indrømmer borgmester Per Bach Laursen (V). Det har skabt frustration flere steder. Nu prøver kommunen derfor at ansætte sig ud af problemerne. - Vi har ansat to byggesagsbehandlere mere og lejet os ind hos to tilsvarende hos Brønderslev Kommune,

Laura Vinstrup (t.v.) og Jocy Tang er klar med banner til strejken på Kimbrertorvet i Aars.

Klimastrejke i Aars ■ AARS: På landsplan forventes, at cirka 200.000 elever vil klima-strejke på fredag. En del af dem vil være at finde i Aars. - Vi vil mødes på Kimbrertorvet i Aars, siger Laura Vinstrup, Ranum Efterskole. Hun har brugt de seneste uger til at kontakte andre skoler og få

eleverne med til at strejke. Der ventes også deltagere fra Aars Skole og Farsø Efterskole. Efterskoleeleverne har lavet bannere, der skal bruges under strejken. De hæves, når eleverne går fra Kimbrertorvet til Rådhuset i Aars.

Book en synsprøve på nytsyn.dk

Vesthimmerlands Kommune spejder efter løsninger til byggesagspukkel.

siger direktør i Teknik- og Økonomiforvaltningen Ole Helk, Vesthimmerlands Kommune. Det betyder, at der nu er seks fuldtidsmedarbejdere

lokalt, plus en studentermedhjælper på ti timer. Dertil skal lægges de to i Brønderslev. Grundnormeringen er fem medarbejdere. Trods nyansættelserne

Glidende overgang fra 2998,-

Book en synsprøve på nytsyn.dk

ZEISS DriveSafe Tryg om dagenLOGO: – tryg om natten Er du blandt de ca. 50% danske bilister, der føler sig utrygge ved at køre i mørke eller dårligt lys? Nu kan du få et brilleglas, der tager højde for netop det. Ovenikøbet brilleglas, der også fungerer perfekt til hverdagsbrug.

Brilleglasset er udviklet af ZEISS og kan skærpe dit syn i mørke og dårligt lys, reducere ubehag ved blændinger fra modkørende og give dig bedre syn ved hurtige fokusskift mellem vej, sidespejle og instrumentbræt.

FORHANDLERBUND:

Nyt Syn Aars Anlægsvej 6, 9600 Aars 98 62 10 90, nytsyn.dk/aars

Annette

Kent

Jette

Line


Aars Avis

SIDE 2

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 annonce@aarsavis.dk Annoncekonsulent Michael Mølby

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Runde fødselsdage

85

Erling Kristian Kjær, Gislumvej 36, Aars, tirsdag, 19. marts.

80

Knud V. Værum, Himmerlandsgade 144, Aars, lørdag, 16. marts.

75

Ruth Ryberg, Gislumvej 20A, Aars, fredag, 15. marts.

70

Per Mortensen, Farverivej 4B, Aars, lørdag, 16. marts.

70

Børge Vang Kristensen, Østergaardsvej 6, Søttrup, mandag, 18. marts.

70

Bertha Nielsen, Løgstørvej 120, Haubro, onsdag, 20. marts.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Tlf. 98 63 13 24 Jeg tilbyder at planlægge alt vedrørende begravelse og bisættelse i hele landet. Kan kontaktes hele døgnet.

Ditte Immersen Dalgaard

Oversavet jagtgevær kastet ud af flugtbil SULDRUP: Natten til lørdag klokken 01.27 blev politiet opmærksomme på en bil på Gammelholmvej i nærheden af Sønderup lige syd for Suldrup. Føreren var bestemt ikke interesseret i at tale med ordensmagten, så han prøver at flygte fra politiet, der naturligvis sætter efter. Under biljagten ser politiet noget blive kastet ud af bilen, men de fortsætter naturligvis eftersættelsen af bilen, der med høj fart fortsætter flugten. Først efter adskillige kilometer og efter at have tilkaldt hjælp lykkes det endelig politiet at få stoppet bilen. De måtte tage ’stingerspikes’ i brug, men endelig blev bilen bragt til stands-

ning på Haverslevvej tæt på krydset med Hobrovej. Føreren af bilen var en 19årig mand, der havde en 31-årig mand som passager. Begge er fra Jammerbugt Kommune. Efterfølgende søger politiet med hund, i området hvor noget var kastet fra bilen. Hunden leder politiet hen til en blå taske, og i den ligger der et oversavet jagtgevær og en del ammunition. I løbet af lørdagen blev de to mænd fremstillet i grundlovsforhør, hvor den 31-årige blev varetægtsfængslet i to uger og den 19-årige i fire uger. Den yngre kriminelle blev desuden sigtet for at køre i påvirket tilstand, for at føre bil uden gyldigt kørekort og for at være i besiddelse af en springkniv.

Ung kvinde endte på taget NØRAGER: Søndag morgen klokken lidt over otte mistede en 18 årig kvinde herredømmet over sin personbil, da hun kom kørende i østlig retning på Løgstørvej ved Stenild øst for Nørager. Et par hjul kom ud i rabatten, og den unge fører var ikke i stand til at rette op på bilen, der endte på taget i grøften. Der er kun sket materielle skader, så den lokale unge kvinde slap uden andet end forskrækkelsen.

Overså ubetinget vigepligt AARS: En 74-årig kvinde fra Viborg kom lørdag eftermiddag galt afsted i Aars. Hun kom kørende ad Assersvej, og i krydset med Søndergade overså hun en ubetinget vigepligt, så hun stødte sammen med en anden bil. Der var kun materiel skade. Kvinden er nu sigtet for en vigepligtsforseelse, som kan resultere i en betinget frakendelse af kørekortet.

Højgårdsvej 24 • 9640 Farsø • www.farsobegravelse.dk

† Begravelse Til Fast Pris kr. 10.500,- †

Bedemand Hans Landry

• 1 kiste hvid med polstring

• 1 hjemmebesøg hvor vi

• 1 urne miljø lys

• 1 udfylder papirer og søger

Aars Begravelsesforretning · www.hanslandry.dk

• 1 kistepynt (stor)

DØGNVAGT

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 · 9600 Aars

Birgitte Landry

Torben Rask

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Claus Landry

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

og sengetøj (Delux)

af årstidens blomster

GRAVSTEN

r incl. 30 bogstave

5.000,-

e d 175 forskellig Se udstilling me stør dgade 66 i Løg gravsten på Bre

• 1 kiste-ilægning (én mand)

arrangerer begravelsen begravelseshjælp for jer

Intet aften- og weekend-tillæg

(10 km. + kilometer-penge)

Se mere om vore lave priser på:

Bedemand & Stenhugger

Jan, Stinne, Trine, Mette og Mads

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

til kirkegård

• 1 udsang + 1 fremvisning

• 1 hjælp til skifteretten • 1 rustvognskørsel

• 1 urne leveret tilbage

PRIS-GARANTI

www.begravelsetilfastpris.dk

Tlf. 30 32 62 01 Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Ugens portræt

13. MARTS 2019

Gitte er en seriøs legekammerat Der var været rigtig mange involveret i at få Kulturugen Aha afviklet i Vesthimmerland. En af dem der haft en del fingre med i spillet og har ydet en stor indsats er Gitte Petersen, Blære. Gitte Petersen har, både i kraft af sit arbejde og en glødende interesse for kultur, arrangeret, styret og deltaget i mange af ugens arrangementer. Gitte Petersen er skolebibliotekskonsulent i Vesthimmerlands Kommune og skal i den funktion sørge for kultur- og dannelsesmuligheder for børnehavebørn, folkeskolebørn og tildels friskolebørn. Hun har hovedansvaret for kommunes skolebiblioteker - eller som de kaldes læringscentre. Hun er tovholder på Kulturnøglen, og står for samarbejde med og omkring teatre. Hun skal blandt andet spotte interessante tilbud til børn og unge. Med den baggrund har hun selvfølgelig også kunnet finde gode emner til kulturugen. Hun arbejder på at styrke det relationelle og bedømmes til at have enorme relationelle kompetencer. Ved første øjekast er Gitte Petersen meget stille og lyttende. Men hun er også i stand til at tydeliggøre, hvad hun gerne vil. Der er stor respekt omkring hende, fordi hun arbejder meget seriøst. Derfor betegnes hun af flere som en seriøs legekammerat omkring kultur. Det er en god ting, når kultur begejstrer. Netop det viser Gitte Petersen tydeligt. Hun lader sig gerne begejstre - især når tingene lykkedes. Gitte Petersen har brugt megen tid på Kulturugen. For hende er det interessant at finde kunstnere og planlægge. Det gælder ikke kun i Kulturugen - men hele året. I dag er hun også kontaktperson til kommunes samarbejde med Det Kongelige Teater. Selv om Gitte Petersens arbejde omfatter en del koordinering, så tager hun rigtig gerne ”arbejdet” med hjem. Hun er nemlig med i flere foreninger,

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Gitte Petersen.

hvor hun også arrangerer kulturarrangementer. Sidste år blev hun formand for Himmerlands Kunstmuseum. I den position har hun netop meget at gøre med at finde kunstnere og planlægge. Gitte Petersen lader sig tydeligt begejstre, når hun ser, hvordan malerierne fylder de store rum på museet. Hjemme i Blære er hun også medlem af Blære Menighedsråd. Det betyder, at hun kan være med til at arrangere spændende ting i Blære Kirke. Hun har blandt andet fået Sys Bjerre til Blære og arbejder på at engagere Kim Sjøgreen. Det lå sådan set ikke i kortene, at det skulle komme til at handle om kultur, da Gitte Petersen uddannede sig. Det foregik på Ranum Statsseminarium, hvor hun blev folkeskolelærer. I seks år var hun lærer på Himmerlands Ungdomsskole i Haubro. Derfra kom hun til Blære Skole, hvor hun var i en del år. Fra Blære Skole gik turen til Østermarkskolen i Aars, hvor hun arbejdede på skolebiblioteket. En stilling hun havde i fire år, inden hun kom videre til skole- og kulturforvaltningen i kommunen og fik arbejdsplads i Aalestrup. Kultur er mange ting, og Gitte Petersen spænder vidt. Hun har i mere end 30 år ledet folkedans i Blære. Hun stoppede dog ved seneste generalforsamling. Gitte Petersen er også glad for at rejse og nyder gerne et godt glas vin. I januar fyldte Gitte Petersen 60 år, og måneden efter kom der et stort øjeblik i hendes liv - hun blev mormor.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: olsen4@email.dk


13. MARTS 2019

Krimiaften på Aars Bibliotek AARS: Der er lagt op til en spændende aften fyldt med kriminelt gode fortællinger fra virkelighedens og fiktionens verden, når Vesthimmerlands Biblioteker byder inden for til Krimiaften med kriminalassistent og forfatter Arne Woythal. Det foregår på Aars Bibliotek, tirsdag, 19. marts. Arne Woythal er kriminalassistent og har i 25 år beskæftiget sig med drabsefterforskning. Han har været ansat i Gladsaxe Politi afd. A, Rejseholdets Drabssektion og siden 2007 i Københavns Vestegns Politis Personfarlig Kriminalitet. I løbet af sin lange karriere i politiet har han været med til at efterforske nogle af de mest spektakulære forbrydelser. Sideløbende med sin aktive karriere som drabsefterforsker har Arne Woythal skrevet kriminalromanerne ”De dræbtes advokat”, ”Den hollandske forbindelse” og ”Gribbene fra Sofia”. Med udgangspunkterne i kriminalromanerne vil Arne Woythal komme ind

Aars Avis

BEKENDTGØRELSER AARS KIRKE Vor kære mor

Annalise Sigvardsen Jensen (Lis) * 7. december 1938 er efter længere tids sygdom sovet stille ind Gedsted, den 6. marts 2019

Annette, Pia og Joan Af hjertet tak til naboer, venner og familie for støtte og omsorg i den svære tid.

Forfatter Arne Woythal fortæller om sine kriminalromaner på Aars Bibliotek.

på politiets efterforskningsarbejde, afhøringsteknik, retsmedicin, kriminalteknik og ikke mindst DNAregistrering. Derudover vil han fortælle levende om sin karriere og tage publikum med ind i forbrydelsens verden og give indblik i det minutiøse arbejde, der ligger bag drabsefterforskning. Aftenen byder desuden på kriminelt gode krimianbefalinger fra bibliotekar og krimiekspert Peter Brandsborg.

Torsdag og fredag hhv. den 28. og 29. marts kl. 10

Vi skal høre påskens historie og kigge i kirkens påskekasse. Derudover synger vi påskesalmer. Kirkemusen kommer på besøg. Ved Sognepræst Sara Schouby og Kirke- og Kulturmedarbejder Marianne Klausen.

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved bisættelse fra Vognsild Kirke af Tak for blomster, dekorationer, gaver og besøg. Tak til sognepræst Jari Tollestrup Jensen for en smuk og personlig tale i kirken. Tak til Farsø Begravelsesforretning, Ditte Dalgaard for kyndig og behagelig vejledning. Tak til lægehuset Nybovej og Hjemmeplejen for omsorgsfuld og kærlig pleje af Jørgen, og tak til AAU Hæmatologisk Afd. for god behandling gennem årene. Tak til vagthold på AMA 2 i fars sidste timer. I har alle været enestående overfor far og familien. På familiens vegne

Al opmærksomhed

Stine Rose Larsen og Linda Krog Kristensen fra Danske Bank i Viborg underviste i privatøkonomi på Østermarkskolen i Aars. Her sker det med ”Milles Budget”.

Skoleelever i Aars lærte om økonomi Linda Krog Kristensen, Aalestrup, som anvendte undervisningsmateriale udarbejdet af Danmarks Matematiklærterforening og Finans Danmark. Formålet med Pengeugen, som har været et tilbud til skolerne siden 2014, er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi.

og i selve teksten ordet børnepasning. Det er sidstnævnte ord der er det korrekte. Da privat børnepasning ikke længere kaldes dagpleje.

www.aarskirke.dk

Jørgen Herskind Grotrian

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Venlig hilsen Esther Dencker

Påtænkt opmærksomhed

AARS KIRKE

HVORDAN BLIVER EN IRANSK KORANSANGER KRISTEN PRÆST I ODENSE?

Kom til sogneaften d. 20. marts kl. 19.30 og bliv klogere på det spørgsmål og meget mere, når forfatter og leder af den første migrantvalgmenighed i Folkekirken, Massoud Fouroozandeh, gæster Aars Kirkecenter med sit spændende foredrag ”Den forbudte frelse”. Massoud giver i sine inspirerende og oplysende foredrag en større viden om henholdsvis integration og religion og evner også at give publikum stof til eftertanke gennem personlige fortællinger. Entré og kaffe: 50 kr.

i anledningen af min fødselsdag frabedes venligst. Knud Værum

AARS: I sidste uge bragte vi en omtale af fastelavn, hvor der i overskriften blev brugt ordet dagpleje

FOR BØRNEHAVEBØRN I AARS KIRKE

Marianne Klausen, tlf. 20 21 79 06 kirkeogkulturmedarbejder@aarskirke.dk

TAK EFTER DØDSFALD

Alt påtænkt opmærksomhed

Ikke dagplejen

PÅSKE

Tilmelding senest fredag d. 15. marts til

Erna, Lone, Lars og Annette

AARS: Østermarkskolen i Aars har deltaget i ”Pengeugen”, hvor elever i 7. til 9. klasse lærer om privatøkonomi. Det skete bl. a. med udgangspunkt i ”Milles Budget”. De unge fik et indblik i, hvor vigtigt det er at have økonomisk overblik. Skolen havde besøg af to gæstelærere fra Danske Bank i Viborg, Stine Rose Larsen, Hvilsom, og

SIDE 3

Yderligere spørgsmål bedes rettet til kirkekontoret, tlf. 98 62 42 47 Hvis i ser denne unge dame så ønsk hende STORT tillykke med fødselsdagen den 15. marts.

Guldbryllup

www.aarskirke.dk

Cabaret ALFA

i anledning af vores diamantbryllup aflyses herved. Mie og Richard Andersen

Kære mor og far

Kære Karin og Poul Erik I ønskes hjerteligt tillykke med guldbrylluppet den 15. marts 2019. Vi glæder os til festen.

Hjertelig tillykke med sølvbrylluppet på søndag, vi glæder os til at fejre jer. Kærlig hilsen Kristian og Pau + familier

Kærlig hilsen børn, svigerbørn og børnebørn

Revyen for alle Vesthimmerlands Musikhus ALFA 21., 22., 28. og 29. marts 2019 kl. 20.00 Billetter kr. 159,www.himmerlandsbilletten.dk


Aars Avis

SIDE 4

D E T

S K E R …

Folkemøde For Unge i Vesthimmerland Hele Vesthimmerland afholder igen ”Folkemøde For Unge” torsdag den 19 september 2019. Arrangementet i Aars Bymidte (Aars Anlæg og Aars Skole) sætter fokus på de unges erhvervs- og uddannelsesmuligheder i Vesthimmerland med en masse workshops, oplæg og underholdning. Vi ses den 19 september!

Krimiaften på biblioteket Tirsdag den 19. marts kl. 19.00 på Aars Bibliotek. Kriminalassistent og forfatter Arne Woythal fortæller om drabsefterforskning i virkelighedens og fiktionens verden. Bibliotekar Peter Brandsborg anbefaler krimier. Gratis billetter på himmerlandsbilletten.dk

Serampores Venner

BEKENDTGØRELSER

Dagsorden ifølge vedtægterne.

Sjøstrup Vandværk afholder generalforsamling Onsdag den 27. marts 2019 kl. 19.30 i Restaurant Messen.

afholder generalforsamling søndag den 31. marts 2019 kl. 16.00 i Aars Kirkecenter.

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

13. MARTS 2019

Bestyrelsen

Aars-Hornum El

Forsyning

GENERALFORSAMLING

Der indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling:

Onsdag den 27. marts 2019 kl. 16.30 på El-forsyningens kontor, Industrivej 91, 9600 Aars

Vesthimmerlands Kommune anbefaler, at ejendomme med egen drikkevandsforsyning (og som kun forsyner egen husstand) får kontrolleret drikkevandet med en Forenklet kontrol mindst hvert 5 år. Hvis der er overskridelser i din vandkvalitet, kan du på kommunens hjemmeside (www.vesthimmerland.dk/vejledning) finde en vejledning, der kan hjælpe dig med at finde årsagen til overskridelsen. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på grundvand@vesthimmerland.dk

Forsyning

Industrivej 91 - 9600 Aars - www.aarsel.dk

Kom og mød dit byråd Byrådspolitikerne vil gerne møde borgere og foreninger i lokalområdet til helt uformelle og åbne møder, hvor ordet er frit og emnet ikke er givet på forhånd.

Du har som borger to muligheder: • •

Sidst i uge 10 udsender Vesthimmerlands Kommune faktura for erhvervsaffaldsgebyr for 2018 til virksomheder i kommunen. Hvis du har et cvr nr., skal du derfor holde øje med din virksomheds digitale postkasse. Gebyret er et administrationsgebyr og opkræves i henhold til § 56 i affaldsbekendtgørelsen nr. 1309 af 18. december 2012. Administrationsgebyret opkræves uafhængigt af, om din virksomhed får hentet affald af kommunen eller ej. Du kan læse mere på bagsiden af din faktura. Bemærk, at betalingsfristen er 10 dage. Du har selv ansvaret for at tjekke din virksomheds digitale postkasse. Du kan se din virksomheds digitale post på Virk. dk eller e-boks.dk. Husk, at du skal benytte din virksomheds nem-id. Hvis du har problemer med din virksomheds digitale postkasse, skal du kontakte Virk.dk. NB: Gebyret for 2018 er det sidste erhvervsaffaldsgebyr, som vil blive opkrævet fra Vesthimmerlands Kommune. Herefter vil gebyret, jf. en politisk aftale i Folketinget i december 2018, blive dækket på anden måde.

J O B Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på https://www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Projektleder til ejendomsvedligeholdelse og -administration Projektleder til ejendomsvedligeholdelse og -administration. Ansøgningsfrist: 8. april 2019

Mød op på dagen for mødet og få mulighed at møde Byrådet Indsend et forslag til mødested. Forslag til mødested skal sendes til Chefkonsulent Tina Kjær-Christiansen på mail: tkc@vesthimmerland.dk senest den 24/3-2019

Erhvervsaffaldsgebyr 2018

Forslag til mødested skal indeholde: • •

Aars Seniorer

Rejsemøde på Kimbrer Kroen Aars Kaffe og rundstykke/pålæg kr. 30. Pernille fra “De Grå Busser” fortæller om en rejse til AGIOS-MINAS, Grækenland, et nyt rejsemål. Alle interesserede er velkomne.

1. Valg af dirigent. 2. Ændring af vedtægterne. 3. Eventuelt. P.B.V. Kurt Casper

• Aars Bibliotek 25. marts kl. 9.30-12.00 • Farsø Bibliotek 26. marts kl. 9.30-12.00

Kontrol af dit drikkevand

Bestyrelsen

tirsdag den 19. marts kl. 10.00

Dagsorden:

Høreapparat - Råd og Vejledning

M E D D E L E L S E R

Dagsorden ifølge vedtægter. Tilmelding til kaffe senest den 24. marts på tlf. 20 68 69 85.

Industrivej 91 • 9600 Aars • Tlf. 98 62 19 33 • www.aarsel.dk

Aars-Hornum El Oplever du problemer med hørelsen eller dit høreapparat? Kom til åben vejledning, når de forebyggende ældrerådgivere besøger bibliotekerne. Det kan være alt fra hjælp med vedligehold, til spørgsmål og generel vejledning i forhold tilhøreapparater.

Generalforsamling

Oplysninger på kontaktperson (Navn, telefonnummer og mail) Hvilken gruppe eller enkeltperson der står bag forslaget (Borgerforening, forening eller en gruppe af borgere – giv en kort beskrivelse) Hvor mødet skal afholdes, og hvor mange kan der være i lokalet.

Udvælges dit forslag, vil du blive kontaktet, så de praktiske detaljer kan blive planlagt. Adressen, hvor forsamlingshusmøderne afholdes, offentliggøres i ugerne op til mødet. OBS: Der kan naturligvis ikke drøftes personsager på de åbne forsamlingshusmøder. Læs mere på www.vesthimmerland.dk

UDVIDET ÅBNINGSTIDER Kære alle kunder, nye og gamle Jeg udvider nu mine åbningstider. Samtidig bliver der igen åbnet op for ”ONLINE BOOKING” så du kan bestille tid lige når det passer dig.

MINE ÅBNINGSTIDER ER FØLGENDE: Uge 11 og 12: Tirsdag 13.30 - 17.30 Onsdag 9.00 - 13.00 Torsdag 13.30 - 17.30 Fredag 9.00 - 13.00 Uge 13 Tirsdag 12.30 - 17.30 Onsdag 9.00 - 14.00 Torsdag 12.30 - 17.30 Fredag 9.00 - 14.00 Derefter er mine åbningstider fremover: Tirsdag 9.00 - 17.30 Onsdag 9.00 - 17.30 Torsdag 9.00 - 17.30 Fredag 9.00 - 17.30 Lørdag efter aftale

BESTIL TID PÅ 98 62 60 06 ELLER ONLINE BOOKING via min hjemmeside www.klippehuset.dk eller Klippehusets facebookside Jeg glæder mig til at se dig i salonen.

Med venlig hilsen Anette Klitgaard Nielsen

Himmerlandsgade 92 9600 Aars ●


13. MARTS 2019

15.000 kr. samlet ind i Aars AARS: Det lykkedes lige netop at komme over 15.000 kr., da Folkekirkens Nødhjælp havde indsamling i Aars i søndags. - Takket være en flok friske konfirmander, fik vi dækket 19 ruter. Der skal lyde en store tak til de mange indsamlere og til de mange, der gav et bidrag. I skrivende stund ved vi endnu ikke, hvor meget der er kommet ind på landsplan, men forhåbentligt nogle millioner. For der er hårdt brug for dem, siger sognepræst

Arndt Jessen Hansen, Aars Kirke. Konfirmanderne nøjedes ikke med at gå ud på de mange indsamlingsruter. De indledte også dagen med at deltage i gudstjenesten. - Godt gået, at stå tidligt op og gå i kirke kl. 9 og så efterfølgende ud på en lang rute!, fortsætter Arndt Jessen Hansen.

Forandringer er tema Det er første gang, man gør klimaforandringer til et tema i forbindelse med en landsindsamling.

Aars Avis

Går det an, har man spurgt sig selv? Er der forståelse for, at klimaforandringer nu begynder at øve deres skadelige virkninger rundt om i verden? For at give konfirmanderne forståelse for temaet havde der, som forberedelse til turen, været besøg af unge fra Folkekirkens Nødhjælp. De fik give de mere end 100 konfirmander en god indføring i, hvad der kan gøres mod tørke i nogle dele af verden og mod oversvømmelser.

SIDE 5

Liv i Byen Aars afholder

kaempe ! l i p s o k n ba i Messecenter Vesthimmerland

Søndag d. 24. marts kl. 13-16 (Dørene åbnes kl. 11.00)

Kaffe til sidemanden pa begge sider - bade pa . raekken og pladen fuld.. o

o

o

GEVIN STER F O CA 45. 000,- R

KKER A P D KØ LD! STORELADEN FU ,-) PÅ P DI 500 (VÆR

Pressefotograf Henrik Saxgreen fortalte om sine ture til Grønland og viste billeder fra islandet.

Fotograf fortalte om sin Grønlandlandstur i Aars Henrik Saxgreen om ”Ultima Thule” på gymnasiet AARS: Selvom den 65-årige fotograf Henrik Saxgreen havde haft problemer med vinduesviskerne på sin bil under køreturen til Vesthimmerlands Gymnasium og HF, var det dog for intet at regne imod de fysiske strabadser og udfordringer, der havde mødt ham på hans rejser med hundeslæde i ”det yderste Thule” som forarbejde til bl.a. de otte fotografiske værker, der pryder væggene på gymnasiets første etage. Dem fortalte han om i sit foredrag på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars. Foredraget indgik som en del af Kulturugen AHA i Vesthimmerland. Tilhørerne fik en nøgtern og usminket beretning om hans månedlange ophold blandt grønlandske fangere på havisen 1200 km fra Nordpolen i perioden 2014 - 2016, imens hans flotte billeder fra bogen ”Ultima Thule” blev projiceret op på lærredet i gymnasiets fællesområde. Tilhørerne var således med i den 20 kvm. fangerhytte, hvor syv voksne mænd skulle overnatte. Alle fik også et levende indtryk af, hvad det vil sige at være på hvalrosjagt med en fanger, der kun har otte hunde i sit hundeforspand, og hvor udrejsen tog 12 timer, hjemturen 15 timer, da de havde 350 kg kød med

på slæden. En hvalros vejer 800 kg, så noget af kødet måtte efterlades på stedet til senere afhentning. Det var imidlertid ikke et problem, da området er ”en stor dybfryser”. Vi fik også lært det grønlandske udtryk for ”nu bliver I eddermaneme liggende”, som Saxgreen benyttede sig af, når han var blevet sat til at passe på hundene.

På isbjørnejagt Henrik Saxgreen førte endvidere tilhørerne med på en dramatisk isbjørnejagt, hvor farten på hundeslæden blev sat op fra den traditionelle marchhastighed på 15 km i timen til 30 km, da hundene fik færten af friske isbjørnespor og nærmest forvandlede sig til et ulvekobbel. Højdepunktet i Saxgreens beretning fra Thuleområdet var måske fortællingen om en hvaljagt: Efter at de sidst i april måned ikke havde set én eneste hval, pisker der pludselig en 300-400 stk. forbi. Fotografen sammenlignede det lidt med at sidde og kigge på et Tour de France-felt i fjernsynet om sommeren. Det lykkedes kun fangerne at få fangstblæren plantet i ”rumpetten i løbet”, men da en hval vejer omkring et ton, er det stadig et voveligt foretagende at få det gjort af med

pattedyret og få det op på isen. Saxgreens foredrag var en fortælling om hans kærlighed til en 700 år gammel fangerkultur, der om 25 år vil være uddød. Disse mennesker, som han ikke havde fælles sprog med, men som alligevel kunne kommunikere rent umiddelbart, havde lært ham at være tålmodig, ikke stille krav, skønt tilværelsen kan være barsk. Tilhørerne fik nogle eksempler på deres animistiske religion. F.eks. myten om ”havets moder”, som kendes ved alle arktiske kyster og som gives som forklaring på, at der ikke kommer hvaler. Så åndemaneren må sendes ud for at gøre hende god igen. I slutningen af foredraget kom Saxgreens holdninger tydeligt frem. Han opfordrede dem, der ikke helt troede på den globale opvarmning, til at tage til Grønland og se, hvordan der nu kun er 25 km. til iskanten, hvor der, for 25 år siden, var 100 km. Han har heller ikke meget til overs for storbyens dyreaktivister, der via overforbrug udleder CO2, samtidig med at de falder i svime over, at nogle få fangere i en fjern bygd lever på et eksistensminimum og skyder 20 isbjørne om året, som de må, da isbjørnen ikke er en truet dyreart.

OD KUN MANT KONT

FANTASTISKE GEVINSTER PÅ R ÆKKEN!

K AF FESP

ONS OR:

BKI

ri e t t o l k s n a rik Kaempe Amoere gevinster... med st 0 stk.) (12

GO’ RØV - GO’ WEEKEND

NÅR ENDEN ER GOD, ER ALT GODT... Modesho w

onsdag 2 0/3 kl. 18.30 Tilmeld d tlf. 31 31 ig på 45 94

VI HAR BUKSEN TIL DIG ONSDAG - LØRDAG (13/3 - 16/3)

R E S K U B ALLE

VI SES HOS

% 0 -5 2 . R N R A PÅ tPen fratrækkes

Rabat illigste par det b ke Cero

MODE TIL DEN STILBEVIDSTE KVINDE

Gælder ik

AARS • AABENRAA • BRAMMING • BRÆDSTRUP • FREDERIKSSUND • GIVE • GRINDSTED • ODDER • HOBRO • VAMDRUP • VEJLE


Aars Avis

SIDE 6

Ferieloven blev diskuteret i Aars

HAR DU BRUG FOR HØREAPPARAT? VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER FRA 0,- KR.

Der er mange spørgsmål, når det kommer til den nye ferielov

re! Hør me

BOOK TID ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON 9811 3200

Aars n5 Bymidte

Følg os på Facebook

Telefon

I

9811 3200

Otic o

k lini ek

n

GRATIS høreprøve og afprøvning ceret h rtifi ør ce

Æ

ld re

Sage

n

www.høreapparatet. www. høreapparatet.dk dk

UGENS TIP UGENS PRISBASKER! COPPER LANE

PREMIUM RESERVE CABERNET SAUVIGNON NORMALPRIS 149,75

13. MARTS 2019

Kun 74,75

KØB DEN HOS SKJOLD BURNE

AARS: Over 100 af 3F Midtfjords medlemmer udgjorde en aktiv deltagerkreds, da Ferieloven mandag aften var sat på dagsordenen på Kimbrerkroen i Aars. Faglig sekretær Jonny Frimann Storm fra 3Fs hovedkontor i København fortalte om ferieloven, som er indført i år, men allerede i år startede overgangsfasen. Johnny Frimann besvarede de mange spørgsmål. Med det formål at sparke kapital ind i ordningen muliggøres større samtidighed mellem optjening og brug af feriepenge. - Selv om der er udført et stort kommissionsarbejde forud for lovgivningen, kan man ofte tænke på

spørgsmålet ”Ring til en ven”, når vi diskuterer detaljer, sagde 3F-sekretæren. - Næstformand Alex Peder-

sen, 3F Midtfjord, som ledde mødet, var godt tilfreds med mødet og den store tilslutning. Det samme gjaldt

Over 100 var til møde om den ny ferielov på Kimbrerkroen i Aars.

3Fere mødes i Aars om pensionering og gode job AARS: - Vi kan blandt vore medlemmer mærke stigende interesse for tidlig pensionering og lighed i sundhed, oplyser formand Lene Haugbølle, 3F Midtfjord. - Derfor har vi indbudt medlemmerne til et orienteringsmøde på Kimbrerkroen i Aars lørdag den 16. marts, fortsætter hun. Regeringen nedsatte i efteråret en seniortænketank, hvor målet er at sikre, at

man kan få et godt og længere arbejdsliv. Udgangspunktet for 3F er, at folk skal have en reel mulighed for at vælge et langt liv også på arbejdsmarkedet f.eks. ved at undgå fysisk nedslidning, som i dag er et vilkår for mange 3F-medlemmer. - Vi gør derfor en indsats for bedre arbejdsmiljø, mindre ulig i sundhed, bedre mulighed for sporskifte og efteruddannelse samt

større fleksibilitet i jobbet og muligheden for tilbagetrækning, pointerer Lene Haugbølle. På mødet i Aars deltager 3Fs næstformand Tina Christensen, som er medlem af regeringens tænketank, og fhv. seniorkonsulent i Ældresagen, Bent Mathiasen. Sidstnævnte belyser bl. a. emnet ”Fra engageret medarbejder til engageret senior”.

UGENS GODE NYHED! NYHED hos Normal. Fudge Cool Brunette Blue-Toning Shampoo er en fantastisk shampoo til dig, som har et mørkt hår med uønskede røde/orange toner. KØB DEN HOS NORMAL

DET SKER I AARS! Så er der BANKO! Søndag den 24. marts afholder Liv i Byen kæmpe BANKO spil i Messecenter Vesthimmerland. Der er gevinster for over 45.000 kr. Dørene åbnes kl. 11, og BANKO er fra kl.13-16. SE MERE PÅ FACEBOOK.COM/LIVIBYEN

Følg os på

www.aarshandel.dk vikenderdig og aarshandel

hans kollega, næstformand Lindy Mortensen og Lene Andersen, formand for 3F Midtfjord.

I omegnen af 120 børn og voksne deltog i fastelavn i Aars Kirkecenter.

Fastelavn i Aars Kirke AARS: Kirkemusen havde pyntet fint op i Aars Kirke, inden de mange gæster, store som små, kom for at fejre fastelavn. Det var en blandet forsamling, som deltog i festlighederne. Der var prinsesser, dinosaurer, havfruer, dyr og mange andre flotte og kreative udklædninger. I omegnen af 120 børn, forældre og bedsteforældre var mødt op til stor glæde for både kirkemus, præst

Kirkemusen pyntede op til fastelavn i Aars Kirke.

- Vi kan blandt vore medlemmer mærke stigende interesse for tidlig pensionering og lighed i sundhed, oplyser formand Lene Haugbølle, 3F Midtfjord.

og de frivillige fra Kirkens Børnehjørne. Programmet blev indledt i kirken, hvor det hele var ved at gå i fisk - i hvert fald var fisk temaet for årets fastelavn. Kirkemusen pyntede fastelavnsriset med fisk og blev selv klædt ud som én, og præst Sara Schouby fortalte om, hvad fisken har med kristendom og fastelavn at gøre. Blandt andet er den et symbol for, hvordan Gud ser menneskene som dem, vi er, da fisk ikke kan bære maske. I kirken blev der sunget både salme og fastelavnssange, og efterfølgende var der tøndeslagning i Aars Kirkecenter. Børnene blev inddelt i tre grupper efter alder, så kronerne kunne blive fordelt mest retfærdigt. Den sidste tønde var lidt genstridig, men til sidst lykkedes det en blæksprutte at få den banket ned, så tøndens lækkerier kunne blive fordelt. Dernæst var kirken vært ved kaffebord og fastelavnsboller, før de små gæster trak hjemover til et velfortjent middagshvil.


Aars Avis

SIDE 7

KLIP UD

13. MARTS 2019

FRIBILLET

2019

Forårsmesse i Løgstør 16.-17. marts kl. 10-16

ILLERE

KOM OG MØD 80 UDST

På ”Spar Nord Scenen” kan opleves

Kendt fra TV

Hardinger Band er et af de fire navne på plakaten til koncerten 30. marts i Aars.

Aars IK og Farsø-Ullits IK håber på flere gæster Af Torsten Hansen AARS: - Vi skal nok få skabt en fantastisk stemning til koncerten. Direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland, er selvsikker når det gælder koncerten 30. marts med fire store navne i Messecenter Vesthimmerland. Antal solgte billetter

er kommet over 1000. De mange deltagere kommer til at møde Anders Blichfeldt (Big Fat Snake), Hardinger Band, Søs Fenger og Die Herren. - Vi håber på, at mange flere vil være med. Sidste år var vi omkring 1500, og det er der også plads til i år, forsikrer Brian Otte. Jo flere billetter der bli-

ver solgt des mere støtte får fodboldklubberne Aars Idrætsklub og Farsø-Ullits IK. De er nemlig med til at skabe det store koncertarrangement i Aars. Mere end 500 af de 1000 der har sikret sig billet har også købt billet til fællesspisningen inden koncerten. Overskuddet til hver af

de to fodboldklubber blev sidste år på ca. 125.000 kr. - Udgifterne til kunstnerne er øget 15 til 20 procent i forhold til sidste år, så vi skal gerne op omkring 1.700 gæster, for at skabe et overskud på niveau med sidste år, siger Per Nyborg fra Aars IK. Med til det regnestykke hører også, at der sidste år blev givet et stort sponsorat fra tre store fonde. De giver ikke nær så meget i år. - Et beløb af denne størrelse gør en kæmpe forskel for ungdomsarbejdet i fodboldklubberne, supplerer Kim Nyby, Farsø-Ullits IK.

SØNDAG: Trylleshow ”Tryllestøv” Forårsmodeshow r film Løgstør Bio vise ningstid åb ns se es m under rencer ur og afholder konk pcorn po is at gr r samt give rne. til biografgæste

NTERNEN RÆTSCENTER LA I KULTUR- & ID nternevej 1, Løgstør La

Denne fribillet giver

GRATIS ADGANG FOR 1 PERSON Arrangører:

MCVH DK

MESSECENTER VESTHIMMERLAND

www.lanternen.dk

Bygma har skarpe priser på det, du skal bruge til sæsonens projekter. Kom ind i din lokale Bygma og se endnu flere tilbud.

Medlemspris Parasol

399,PRIS IKKE-M

14192 VÅDRUMSGIPS H1

• 90 x 250 cm Nr. 000234

Pr. m2 fra

199 FLISER ROCKER • 30 x 30 cm • 14 stk./m2 • Grå • Frostsikker • Rectificeret (skåret efter brænding) Nr. 192934

dene Tilbud nde de er gæl as i Bygm re* cent Bygge

95 SPAR

110,-

10 liter

95

44334 EDLEMMER Medlemspris Havemøbelsæt

Skarp pris

1.799,EDLE PRIS IKKE-M

69995

MMER 1.998

89

VÆGMALING SILKEMAT GLANS 10

• Let at påføre • Enkelt at genbehandle • Giver en robust og rengøringsvenlig overflade • Kan tones i mange farver Nr. 111610

Medlemspris Gasgrill + Vogn

Inkl. klinge

2.370,-

Medlemspris Parasolfod

399,-

KAP-/GERINGSSAV MED UDTRÆK DWS777

09 P TIL 3 FØR O

www.mcvh.dk

Se a lle a ktu og i elle tilb din l oka ud på b le By ygm gma a.dk

Lige nu i din lokale Bygma

Pr. plade

KLIP UD

Over 1000 har sikret sig billet til koncert i Aars

LØRDAG: Vægterne i Løgstør ”Den varme stol” med Christian Mejdahl Underholdning med The Rogers

• 1.800 W • Airlock støvudtag • XPS-skyggeskærelinje • Klingediameter: Ø216 mm • Skærekapacitet: 270 x 62 mm • Vægt: 14 kg • Leveres inkl. TCTklinge, klingenøgle og skruetvinge Nr. 182116

PRIS IKKE-M

3.195,PRIS IKKE-M

3.550,EDLEMMER

44334 EDLEMMER

Bygmaster tilbud Bliv Bygmaster og få min. 10% rabat Se betingelser på bygma.dk

Find dit nærmeste Byggecenter på bygma.dk/find-bygma Priserne gælder fra mandag den 4. marts til og med søndag den 31. marts 2019, så længe lager haves. Med forbehold for udsolgte varer, manglende leveringer, fejl, prisændringer og eventuelle offentlige indgreb. Alle priser er inkl. 25% moms. * Vi kan ikke garantere, at de viste produkter findes i proffcentrene. Se de aktuelle tilbud på www. bygma.dk.


Aars Avis

SIDE 8

Børnene Konrad og Lea fra Børnehaven Bakgården afleverede en borgmesterkæde lavet af slik til borgmester Per Bach Laursen.

Mere end 1000 trolde og hekse rykkede ud i Aars Borgmesteren fik en slik-borgmesterkæde Af Torsten Hansen AARS: Grønne ansigter, spidse ører, lange sorte hatte og sorte dragter fyldte Aars Lystanlæg, Himmerlandsgade og Kimbrertorvet i Aars torsdag formiddag.

Køb eller lej dit

el-køretøj

Leje fra 700 kr. pr. md

Et sted mellem 1000 og 1200 børn og en hel del voksne, udklædt som trolde og hekse, gik fra anlægget op og ned ad Himmerlandsgade for at slutte på Kimbrertorvet. Samlet set er det nok det største antal mennesker der har været på Kimbrertorvet på en gang. - Det er en fantastisk oplevelse, at se så mange på Kimbrertorvet. Det er vir-

kelig dejligt, sagde inspektør Søren Toft Mølgaard, Aars Skole, da han stod på den til lejligheden opstillede container-scene på torvet. De mange børn, lærere og pædagoger sang derefter sangen ”Heksemutter”. Og så var det tid til at røre sig på den smule plads der var. Louise Boyding Hejlskov, leder af Dance & Stage, fik alle trolde og hekse til

13. MARTS 2019

Trolde med grønne ansigter og spidse øre fyldte Aars Lystanlæg og Kimbrertorvet i Aars torsdag formiddag.

at danse og hoppe. Det var næsten så Kimbrertorvet rystede under de mange børns glade hoppen. Troldene og heksene fra Børnehaven Bakgården havde lavet en gave til borgmester Per Bach Laursen, der også kom for at kigge på det store optog. Han blev inviteret på scenen og takkede, mens han kaldte den store begivenhed for ”det ultimative fællesskab” og glædede sig over at se de mange børn. - Det kan være vi har en ny tradition her, foreslog borgmesteren. Så kom Konrad og Lea fra Børnehaven Bakgården op på scenen med en

Et optog bestående af mere end 1000 hekse og trolde gik op gennem Himmerlandsgade.

spand. I spanden gemte sig en borgmesterkæde. Kæden var lavet af slik. - Tak skal I have. Den er

Sammenhold i Aars er midlet mod butiksdød

Nu flere modeller Kvalitets el-scootere til i lukkede kabinescootere den rigtige pris!

Det kræver nytænkning at bevare byens handelsliv

Vores Kvalitets el-scootere til mest solgte Fønix Komfort El-Scooter el-scooter den rigtige pris! v. Jens Erik Andersen Fønix 314 AfFarsø Thorkil Christensen Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Torupvej v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 75 Torupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø AARS: Selv om der har væTlf: 61 66 05 75 ret butikslukninger i Aars, www.fonixkomfort.dk

så er formanden for Aars Handelsstandsforening, øl- og vinhandler Mogens Kristensen, ikke i tvivl om el-scootere! v/JensDErik ! Andersen HE 6, Y at sammenhold og godt N Torupvej 9640 Farsø ! NYHED Fønix City Cabino 3 Tlf.Fønix 61 City 66Cabino 05 75 er nøglen til, 3 km pr.samarbejde 28 km/t. 60 opladning www.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,at byen i 2018 slap for den kr. 39.900,Gratis fremvisning gmvisning in n e is fr v store butiksdød. s m e tidig! frhos ra GratisG ! Det sagde Mogens Krihos dig!hos dig stensen i sin beretning ved - Frihed til livettil livet handelsstandsforenin- Frihed Vi kører i hele Vi kører Nordjylland i hele Nordjyllandgens generalforsamling på Vi reparerer også også Vi reparerer Vi alle reparerer alleogså former former for for el-scootere! alle former FønixforKomfort El-Scooter el-scootere!

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Aars Hotel og tilføjede: - Jeg er til gengæld heller ikke i tvivl om, at hvis vi ikke forstår at stå sammen så bliver vi sårbare. Vi skal forstå, at det der er godt for vores nabobutik også er godt for vores egen forretning. Det sker bl. a. ved at bakke op om de arrangementer, der bliver gennemført i byen. Arrangementerne er forskelligartede fordi målgrupperne er forskellige - det samme er de i butikkerne. Derfor: Hvis man er utilfreds med noget, så sig det, men bevar sammenholdet, lød det fra formanden. En anden nøgle til succes i Aars ligger i den store hjælp til handelsstandsforeningens arrangementer og det er hjælp lige fra børnehaver til Aars Touriung Club. Derfor blev der rettet en tak til alle der gør noget for byen og byens handelsliv. Det blev understreget, at det aldrig har været vigtigere end nu, at handelslivet står sammen. Med sammenhold kan vi se fremtiden i møde med ro i sindet,

Mogens Kristensen: - At investere i fremtiden har været en bevidst handling.

sagde Mogens Kristensen, som dog erkendte, at handelslivet, som vi har kendt det i mange år, er under pres og ikke mindst forandring. - Hvis man ikke er forandringsparat som by, så kommer man under pres, og det gælder også i betydeligt større byer end Aars. Så hvis handelslivet i Aars skal bevares kræver det nytænkning kontinuerligt. Det er handelsstandsforeningens bestyrfelse også meget opmærksom på, sagde formanden. I Aars har man opstartet

”Projekt Gang i Butikkerne”. Det er sket med midler fra Fonden for Sparekassen Himmerland og Aars Erhvervsråd. Handelsstandsforeningen har også været medfinansierende, fordi man finder, at det er en nødvendighed af hensyn til fremtiden. Med hjælp fra konsulent Søren Rigborg er byen blevet mere synlig på de sociale medier. Desuden har man forsøgt sig med andre former for reklame. Klub Aars er et nyt tiltag og har nu 1600 medlemmer. At investere i fremtiden har været en bevidst handling, og når foreningen kom ud af 2018 med et større underskud end budgetteret, så var det fordi der blev tænkt langsigtet. Formanden opremsede en lang række af arrangementer, der blev gennemført i 2018. Det var alt fra Fødselsdags By Night til sommerkoncerter og cykelløb, men også fernisering af gavlmaleriet ved Kimbrertorvet med Tjener Boldt som motiv og med besøg af Matadors skaber, for-

næsten flottere end den jeg har på rådhuset, lød det fra borgmesteren.

fatteren Lise Nørgaard og Aars bys lokale ambassadør, skuespilleren Per Pallesen. Det var et arrangemenet som gav meget stor opmærksomhed. Initiativer som ”Aars knækker Canser”, abetræet til jul på Kirketorvet og julebelysningen på Per Kirkeby-muren blev nævnt. Aktiviteterne har givet masser af presseomtale og førte bl. a. til, at Aars i 2018 blev kåret som Danmarks bedst markedsførte handelsby. - Det var en fantastisk anerkendelse af et et flot arbejde af hele Aars, sagde Mogens Kristensen som også fremhævede, at nogle butikker er blevet hædret af deres kæder. Regnskabet blev gennemgået af Finn Odbjerg og viser kontingentindtægter for 989.000 kr. og et kommunalt tilskud på 158.000 kr. 602.000 kr. er anvendt til aktiviteter og events. Regnskabet slutter med et underskud på 198.986 kr. eller næsten det dobbelte af, hvad bestyrelsen havde budgetteret. Foreningen har en egenkapital på 954.002 kr. Modehandler Karina Højbjerg og øl- og vinhandler Mogens Kristensen blev genvalgt til bestyrelsen. Skotøjshandler Kristiane Eriksen ønskede at stoppe i bestyrelsen efter 13 år. Hun blev afløst af Anne Bille Vejen, Sportmaster.


13. MARTS 2019

Hygge og foredrag for seniorer i Aars AARS: Aars Seniorer holder hyggeeftermiddag på Kimbrerkroen onsdag, 13 marts. Hovedpunktet er et foredrag om journalisten, fotografen og socialreformisten Jacob A. Riis fra Ribe, som af præsident William Jefferson ’Bill’ Clinton er blevet kaldt den mest inflydelsesrige dansker i de forenede staters historie, da præsidenten var på besøg i Danmark i 1997. Poul Marcus fra Horsens kommer og fortæller den ulykkelige kærlighed, der førte Jacob A. Riis USA som nylig udlært tømrersvend. Det var i 1870, da han var 21 år gammel. Amerika var grebet af depression, med tusindvis af hjemløse og arbejdsløse. Han var de første tre år henvist til fattigdom, blev

Aars Avis

SIDE 9

ÅBENT HUS

Torsdag d. 21. Marts kl. 15 - 17 Assersvej 6, Aars Der vil blive mulighed for at se enkelte boliger denne dag, dog vil elevator ikke være i drift .

Et af de mange billeder fra livet i slum i New York, som danskeren Jacob A. Riis tog i 1890erne og derigennem skabte opmærksomhed på forholdene.

subsistensløs og mange gange sultede han i dagevis, søgte ly bag skraldespande sammen med andre uheldige eksistenser. Han blev bekendt med slummen i New York, som han siden bekæmpede blandt meget

andet. Præsident Theodore Roosevelt omtalte ham som den mest nyttige borger i New York, i Ribe er der rejst en statue for ham og et internationalt Jacob Riis museum ventes at være klar til i løbet af 2019.

ing n j e l d U

af

r e g i l o b doms

25 unger startet -

i

Jun . 1 . r p ning

indflyt

Kristiane Bach Eriksen glæder sig over, at Skoringen i Aars er blevet hædret af kæden.

Hæder til skobutik i Aars AARS: Kristiane Bach Eriksen, Skoringen, Aars, er både stolt og lidt tilbageholdende med at udbrede, at butikken i Aars er kåret til ”Tredje bedste Driver i Shoe Division”. - Vi er kåret blandt 100 butikker i Danmark, så det er vi naturligvis stolte over, indrømmer Kristiane Bach Eriksen.

Kriterierne for at nå placeringen er butikkens udseende og beliggenhed, loyalitet over for kædens egne varer og skal butikken også vise vækst. - Det var slet ikke noget jeg havde forventet, siger Kristiane Bach Eriksen. Hun understreger samtidig, at placeringen kun er opnået gennem en stor ind-

Børnene var festligt klædt ud til fastelavnsfesten på Østermarkskolen.

Fastelavnsfest på Østermarkskolen AARS: På Østermarkskolen blev der forleden holdt

fastelavnsfest for 0. til 3. klasserne. Det foregik i

sats blandt de ansatte, og ikke mindst, at Aars som handelsby står sammen. - Det skal vi altid huske at gøre i Aars, understreger hun. Skoringen i Aars vil fejre placeringen til By Night i Aars næste gang. Kristiane Bach Eriksen har i år drevet Skoringen i Aars i 10 år, men hun har dog haft butik i 18 år. Idrætscenter Østermarken. I en tid, hvor meget ellers foregår elektronisk, var det en fornøjelse for lærerne, at se det store arbejde børn og forældre havde lagt i de flotte kostumer, som de 225 elever og deres lærere og skolepædagoger fremviste. Der blev sunget fastelavnssange og selvfølgelig slået katten af tønden. Til sidst blev der spist fastelavnsboller og hygget. Skoleinspektør Solveig Østergaard Kristensen og skolens nye viceinspektør Karen Bech kårede hver årgangs sjoveste eller flotteste udklædning.

Boligerne er forbeholdt unge under uddannelse eller andre særlige behov.

Kontakt :

på Tlf. 98 92 63 33


Aars Avis

SIDE 10

Salg af lotto hjælper elever i Aars til at bryde grænser Specialklasse på Aars Skole hjælper hinanden og andre børn Af Ture Damtoft AARS: Der bliver brudt mange personlige grænser hos eleverne i AKT4-klassen på Aars Skole. Da Aars Avis var på besøg var det 10 gæstfrie elever, som tog imod. De sælger for tredje år lotterisedler for organisationen Børnehjælpsdagen. De gør det for at hjælpe andre børn, men sammen hjælper de hinanden til at overkomme den personlige grænse, det kan være at ringe på fremmede folks dørklokker eller tale med fremmede nede ved supermarkedet. Fælles for de 10 er, at de tumler lidt med nogle diagnose-bogstaver og derfor går i AKT klassen, som står for Adfærd, Kontakt og Trivselsproblemer. - Det er svært, hele tiden at møde mennesker man ikke kender. Det er lidt ligesom at være væk hjemmefra med en masse fremmede mennesker. Det kan godt være svært, siger 17-årige Nikolaj Thuesen fra Løgstør. Han har lidt psykiske udfordringer, men det forhindrer hverken ham eller

13. MARTS 2019

lodseddel. Vi bliver da ikke sure over et nej, siger Jasmin Wigh. Igen bliver der nikket fra de andre. Et nej er fint, at blive ignoreret gør til gengæld lidt ondt. Men de får noget ud af det. Udover forhåbentlig at komme en tur til et sommerland. - Det har hjulpet meget at skulle sælge til fremmede. Jeg kan spørge uden at være bange for at sige noget forkert, og det skræmmer ikke så meget at være sammen med mange mennesker, siger Frida Falden på 16 år fra Aars.

Mere end bare lærere

Store smil fra eleverne i en af AKT klasserne på Aars Skole - det var ikke lige alle 15 i klassen, som havde lyst til at være med.

de andre elever i at have et godt fællesskab - både i klassen generelt og om at sælge lodsedlerne.

Trist og usynlig For de har ambitioner med salget. Sidste år betalte lodsedlerne en tur til Lalandia, og de vil gerne have det samme i kassen igen. Og når det bliver svært, hjælper de hinanden, som Mathilde Mosbæk på 15 år fra Aars, Trine Olsen på 16 år fra Fandrup og Jasmin

Wigh på 14 år fra Aars gør, når de står ved et af supermarkederne i Aars. - Når vi står og sælger, er det grænseoverskridende, at skulle snakke med folk, som man slet ikke kender. Man kan få den frygt, at folk bliver sure, når man spørger, om de vil købe lodsedler, fortæller Mathilde Mosbæk. De andre nikker enigt. Men det med at skulle tale med fremmede er næsten ikke de værste - det er nemlig at blive ignoreret.

- Det minder måske lidt om dem, som sælger Hus Forbi. Folk går forbi, og man står bare der og føler sig lidt trist og usynlig, når man bliver ignoreret, siger Trine Olsen. Men de kan også få sig et lille grin over folks undskyldninger. - De unge siger, de ikke har mobile-pay. Det passer jo ikke, når de går ind i Rema lige efter. Så kan vi godt grine af dem bagefter, for de kan da bare sige, de ikke har lyst til at købe en

Hun har ligesom de andre i klassen en del udfordringer at tumle med, og fællesskabet i klassen har også hjulpet hende meget. Og så ikke mindst lærernes engagement, som nok går noget ud over det sædvanlige. - Vi havde en i klassen, som ikke ville med i badeland. Men Julie (pædagog i AKTklassen, red.) løb gennem hele centeret og p-pladsen for at hente badetøjet. Det viser, hvor meget hun vil støtte, fortæller Frida Falden, og hverken hun eller de fire andre, som Aars Avis taler med, tøver et eneste sekund, når jeg spørger, hvorfor det kan være så svært at vise sig i badetøj. Sociale medier, perfekte kroppe og Kardashian bliver nævnt lynhurtigt. Ser

man lidt anderledes ud, skammer man sig. Alt det prøver lærerne og pædagogerne at få eleverne til at kunne forholde sig til. - De har hjulpet os igennem meget og har lavet så meget sammen med os. De ser alle i klassen som en lille familie, og lærerne er mere end bare lærere, siger Jasmin Wigh. Og en af lærerne var også med under hele interviewet. Rikke Haldrup har ladet eleverne fortælle deres historier, har hjulpet et par gange men har ellers ladet de unge tale frit. - Vi har nogen elever, som kun sælger til familie, fordi det er for svært at møde fremmede. Men hele klassen bidrager, og dem, som har svært ved det, bliver hjulpet af de andre. For eksempel kan én af dem holde lodsedlerne, mens de andre sælger. Eller der kan være en voksen med for at give lidt tryghed. Det vigtigste er, at vi giver dem en succes-oplevelse på deres egne præmisser, samtidig med at vi stiller nogle krav. På den måde kan alle føle, de har bidraget og nyde den tur, vi forhåbentlig kommer på igen, siger Rikke Haldrup. Lodsedlerne koster 25 kroner stykket, og de 11 kroner går til sælgerne. Salget er frem til søndag, 2. juni, og man kan tilmelde sig løbende, hvis man både vil bidrage til Børnehjælpsdagen og tjene penge til klassen.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.25 The Rock Amerikansk actionthriller fra 1996 Den britiske spion og flugtekspert Patrick Mason skal sammen med videnskabsmanden Stanley Goodspeed og en håndfuld elitesoldater trænge ind i det tidligere fængsel på Alcatraz, hvor general Hummel truer med at sende raketter med giftgas mod San Francisco.

Kl. 21.00 Den skaldede frisør Prisvindende dansk spillefilm fra 2012 To meget forskellige familier mødes i en skøn gammel villa i Italien, midt i en idyllisk citronlund, med forventningen om at skulle deltage i et romantisk bryllup, planlagt til mindste detalje. Absolut intet går efter planen og alligevel lykkes alting til sidst.

Kl. 23.40 Charlie Wilson’s War Amerikansk autentisk komediedrama fra 2007. Det dameglade kongresmedlem Charlie Wilson er mest kendt for sin udsvævende livsstil, da han i 1980 tager en beslutning, der får stor verdenspolitisk betydning. Sovjetunionen har besat Afghanistan, og sammen med en antikommunistisk millionøse og en CIA-agent søsætter Wilson en tophemmelig operation.

Kl. 20.00 X Factor Tredje liveshow Det bliver ’hipt’ i ’X Factor’, når deltagerne denne gang synger de nyeste sange - udgivet i 2018 eller 2019. Oh Land, Ankerstjerne og Thomas Blachman gør alt for at sikre lige netop deres deltageres videre færd i konkurrence, for denne gang bliver syv nemlig til seks.

Kl. 23.00 Friends with Benefits Amr. romantisk komedie fra 2011 Dylan er godt træt af snærende parforhold, og Jamie tror ikke længere på Hollywoods klichéer om ægte kærlighed - derfor bliver de enige om at tilføje sex til deres gode platoniske venskab. Et rent fysisk forhold uden besværlig kærlighed. Lyder det ikke nemt nok for to logiske, voksne mennesker?

Kl. 21.10 The Transporter Refueled Fransk/kinesisk actionfilm fra 2014 Den tidligere elitesoldat Frank Martin lever af at fragte pakker rundt i Sydfrankrigs kriminelle underverden. Den weekend, hvor han får besøg af sin far, dukker fire smukke kvinder op og lokker ham til at hjælpe med et stort anlagt bankkup. Men noget går galt, og Frank kommer på kollisionskurs.


Aars Avis

13. MARTS 2019

FOKUS på...

SIDE 11

LÆKKER STRIK

2 farver. Normalpris 400,SKOTTPRIS .......

Masser af

250,-

nye lækre

FORÅRS

NYHEDER!

SOFT DUNJAKKE Flere farver. 2 modeller Normalpris 1.000,-/1.300,SKOTTPRIS.....

T-SHIRT

SWEATSHIRT

Normalpris 400,SKOTTPRIS .......

600,-/700,-

Normalpris 500,SKOTTPRIS

250,-

.......

300,-

BUKS

Superstretch Fv. sort. Str. 36-48 Normalpris 450,SKOTTPRIS .......

300,-

DENIM JEANS

BUKS

400,-

250,-

Superstretch Str. 36-48 Normalpris 700,SKOTTPRIS

Superstretch Fv. marineblå. Str. 36-48 Normalpris 400,SKOTTPRIS

Tilbuddene gælder hele uge 11 - eller så længe lager haves! Følg os på Facebook! BREDEGADE 7 . AALBORG . TLF. 98 16 65 64 | NYGADE 26 . BRØNDERSLEV . TLF. 98 82 19 66 | HOBROVEJ 8 . ROLD . TLF. 98 56 14 73


Aars Avis

SIDE 12

13. MARTS 2019

Vesthimmerlands Musikhus lancerer en ny erhvervsklub

Store perspektiver i samarbejde mellem kultur- og erhvervsliv Af Ture Damtoft

Alle var glade for at røre de små lam og kaniner.

Solvang-beboere var på en landtur AARS: Beboere og personale på Plejecenter Solvang har været inviteret på besøg hos en medarbejder fra Solvang. 23 personer i alt var på besøg på gården beliggende på Herredsvej uden for Aars. Efter en tur rundt i stalden omkring fårefolden med 30 får og 40 lam, hvor de også så både høns, duer og kaniner, var der pause med saftevand og flødeboller, siddende på halmballer.

Under pausen gik et lam rundt og alle kælede for det. To kaninunger kom også på rundtur. Mange var klar til at gemme en under jakken og tage den med hjem. Til sidst kom den store kanin ind. Den vejede ca. 8,5 kg., så den var tung at løfte, men den var rigtig sød. Landturen var en dejlig oplevelse for beboerene, og alle var enige om at de gerne ville komme igen næste år.

Oplæsning mellem malerier i galleriet AARS: En lidt uprøvet kulturform i Vesthimmerland blev afprøvet i Part2 Galleri i Aars under kulturugen. Peer Poulsen havde inviteret forfatterne Poul Høllund og Knud Steffen Nielsen til at komme og læse op af deres egen poesi og lyrik. Peer Poulsen læste også selv op af egne digte, og Carl Peter Christensen udstillede stenskulpturer mellem malerierne fra Peer Poulsen og kunstner Jesper Krogh. En lille sluttet flok mødte

op for at høre oplæsningen. Poul Jensen indledte med digtsamlingen ”Smilet lurer i postens ansigt”. Efter ham læste Knud Steffen Nielsen, der er med i lyrikstyrelsen i Forfatterforeningen, prologteksten til ”Den finske bogmesse” hvor temaet var headcrimes. - Jeg ved det er nyt i byen. Derfor håber jeg, at det kan være en spæd start på en ny kulturform, siger Peer Poulsen, der gerne havde set lidt flere deltagere.

AARS: Vesthimmerlands Musikhus Alfa lancerede onsdag, 6. marts en ny erhvervsklub, der skal samle flere kulturelle kræfter. - Der er plads og alle muligheder for mere samarbejde om kulturen i Vesthimmerland. Med Erhvervsklub Alfa lancerer vi en unik tværfaglig klub, hvor de kan komme bag kulissen og dybt ind i kunsten, sagde musikhusleder Lisbeth Jagd til lanceringen. Det skete ved et arrangement i Alfa i forbindelse med Kulturugen AHA!, hvor debattør og foredragsholder Christian Have først gav et oplæg til omkring 50 personer fra det lokale erhvervsliv om, hvordan kulturen er bærende for sammenhængskraften i samfundet. - Kunst og kultur er værdier og identitet. Hvis vi ikke har noget fælles grundlag fører det til fake news og at stille spørgsmål ved demokratiet. Og spændende, inspirerende kunst må gerne være en god forretning. Jeg talte med Lars Løkke, som indrømmede, der altid er statsstøtte til erhvervslivet, vi kalder det bare ikke statsstøtte. I kulturlivet ville det være en supergod retorik, hvis vi taler om investering og bruger et sprog, som erhvervslivet også kan forstå, sagde Christian Have blandt andet i sit oplæg til omkring 50 gæster, deriblandt borgmester Per Bach Laursen (V) og folketingskandidat Marie Bjerre (V). De var blevet inviteret af Alfa, Erhverv Væksthimmerland og Erhvervsskolerne Aars for netop at sætte

Musikhusleder Lisbeth Jagd præsenterede den nye Erhvervsklub Alfa..

fokus på muligheder i samarbejdet mellem erhvervslivet og de kulturelle aktører. - Det er vigtigt for os at være synlige som samarbejdpartner med mange aktører er i kommunen, og det hele blev kogt sammen i en spændende gryderet. Christian Have blev valgt for at understrege den forventning, som vi lancerede sidste år, da vi første gang

fokuserede på mødet mellem erhvervs- og kulturlivet, og de muligheder der ligger for begge parter, siger direktør Dan Skovgaard fra Erhverv Væksthimmerland Han var meget tilfreds med dagens arrangement, ligesom direktør Ulf Bender Givskov fra Erhvervsskolerne Aars, der senere var vært ved et arragement med Anders Lund Madsen, der

Duoen LSMR, der står for Lise Støjberg og Martin Ravn, gav en mini-koncert med både egne sange og fortolkninger af andres.

Jern og metaller købes - leveret eller afhentning

GO’ PRIS GIVES!

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NIBE PRODUKT

ISO 14001

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

Sangteksterne blev lidt våde, da arrangementet Walk a song - Kim Larsen tribute skete i regn. Men trods dråberne hyggede alle deltagerne sig, og gik turen på cirka fire kilometer.

Singing in the rain i Aars • • •

• • •

AARS: Det blev til Singing in the Rain, da foreningen Bevæg Dig For Livet - senior og Kultur og Fritid i Vesthimmerlands Kommune indbød til Walk a Song

trak omkring 450 gæster. - Man kan altid spørge, om han holdt sig helt til emnet, men han gav stof til eftertanke. Hele arrangementet satte fokus på at skabe og styrke relationer, og det er helt essentielt for både virksomheder og skoler. Det tiltrak personer, som fik et perspektiv på, hvordan kulturen og erhvervslivet kan arbejde sammen, siger direktør Ulf Bender Givskov. Med musikhuset er der rammerne til at skabe store arrangementer, og der skal ikke skrues ned for ambitionerne. - Vi skal sørge for, at kvalitet og det kunstneriske niveau ikke sænkes. Og så skal vi finde de kreative partnere, som kan være med til at skabe det kulturliv i Vesthimmerland, som vi allesammen kan nyde godt af, siger Lisbet Jagd, der allerede har fået adskillige medlemmer i Erhvervsklub Alfa - med plads til mange flere, som vil investere i kultur.

under Kulturugen. Det var planlagt, at der skulle synges fem Kim Larsen sange. De fleste skulle synges under åben himmel, mens deltagerne gik en fire ki-

lometer lang rute rundt i Aars. Men vejrguderne var ikke helt med arrangementet. På grund af regn måtte sangdelen ændres. De in-

strumenter der skulle bruges til at akkompagnere sangene kunne ikke tåle vand. Deltagerne gjorde i stedet det, at de sang i Vesthimmerlands Musikhus, ude i regnen, og i Idrætscenter Østermarken. Det betød, at Benjamin Verdelin kunne spille klaver og guitar til de to første sange, mens Julie Svensmark spillede trækbasun til det første nummer ”Masser af succes”. Da stemmerne var varmet op begav de cirka 25 deltagere sig afsted på gåturen. Regnen generede ikke på turen, men dråberne gjorde det lidt besværligt at holde teksten og paraplyerne samtidig. Der blev dog sunget i regnen. Det foregik ved dagligvarebutikkerne Netto, Fakta og Kvickly.


Aars Avis

13. MARTS 2019

SIDE 13

Valgområde 5 Tjele • Skals • Hobro • Aars • Nørager • Aalestrup • Gedsted Møldrup • Farsø • Løgstør • Ranum

Husk at stemme senest den 18. marts Eniig er et andelsselskab, og du er andelshaver, hvis Netselskabet N1 forsyner din adresse med strøm. Det betyder, at du kan være med til at afgøre, hvilken kandidat i dit lokalområde der skal være en del af Eniigs repræsentantskab. Der skal vælges 35 repræsentantskabsmedlemmer blandt kandidaterne i dit valgområde. Du kan stemme til Eniigs repræsentantskabsvalg frem til den 18. marts kl. 16.00. Afstemningen foregår på eniig.dk/valg, og du har én stemme pr. elmåler.

Hvis du har spørgsmål til valget eller brug for hjælp til at stemme, kan du kontakte Eniigs valgkontor på valgieniig@eniig.dk eller 8722 8822

Sådan stemmer du 1. Gå ind på Eniig.dk/valg 2. Klik på STEM HER-knappen for at komme videre til stemmeboksen 3. Indtast valgkoden, som du har modtaget med posten 4. Vælg den kandidat, du ønsker at stemme på fra dit valgområde, og afgiv din stemme

STEM & VIND Når du stemmer, har du mulighed for at deltage i lodtrækningen om en iPhone XS til en værdi af 8.899 kr. Vinderen får direkte besked i uge 13.

KANDIDATNAVN

ADRESSE

POSTNR./BY

Anders Korsbæk Jensen Anders Norup Anne Mette Navntoft Bent Grøn Andersen Bent Sloth Bob Buus Pinstrup Carsten Bech Finn Aagesen Frede Pedersen Gunnar Bach Gunnar Jensen Hans Jørgen Greth Hans-Peter A. Andreasen* Henning Lehrmann Henrik Krogh Andersen Jens Kristian Larsen* Jens Nielsen* Jens Peter Kollerup Nielsen Jeppe Ugilt Hansen Jesper Fomsgaard John Bangshaab Andersen Jørgen Smith Nielsen Jørgen Vasegaard Jørn Kragelund Karsten Nielsen Kim Jæger Kurt Bak Lars Cammer Bisgaard Niels Christian Krogh Andersen Niels Fruekilde Ole Guldvang Jensen Ove Thomsen Per Bisgaard Per Bjørn Peter Klit Engemann Poul Carsten Carstensen Poul Erik Jensen* Poul Henrik Vestergaard René Ejsing-Duun Svend Ovenskou-Pedersen Torben Myrup Villy Brunsgaard

Gl. Viborgvej 93 Nr. Borupvej 3 Hobrovej 60 Kærbyvej 32 Fjordvej 28 Hedevej 15 Fyrkildevej 54 Nibevej 116 Padkærvej 81 Østergade 26 Stengårdsvej 21 Vanstedvej 12 Astrupvænget 30 Sundvej 40 A Musikbakken 15 Storholmen 2 Østergade 32 Hvedemarken 8 Rosbjergvej 2 Horshøjvej 5 Myrhøjvej 13 Skelvejen 19 Anneksvej 24 Stenstrupvej 2 A Aalbjergvej 4 Hovedgaden 10 Hågensvej 9 Kornumvej 45 Tulipanvænget 5, Hammershøj Kathrinevej 7 Fischersgade 38 Aaparken 29 Parkvænget 8 Agertoften 6 Løgstørvej 89 Livøvej 123 Aaparken 31 Sødalvej 18 Borgergade 8 Lounsvej 16 Gunderstedvej 21 Højtoften 1

9620 Aalestrup 8832 Skals 8830 Tjele 8832 Skals 9631 Gedsted 9640 Farsø 9610 Nørager 9640 Farsø 9670 Løgstør 9600 Aars 9670 Løgstør 9670 Løgstør 9632 Møldrup 9640 Farsø 9500 Hobro 9640 Farsø 9610 Nørager 9670 Løgstør 9500 Hobro 9500 Hobro 9640 Farsø 9640 Farsø 9640 Farsø 9500 Hobro 9610 Nørager 9500 Hobro 9500 Hobro 9670 Løgstør 8830 Tjele 9610 Nørager 9670 Løgstør 9620 Aalestrup 9620 Aalestrup 9610 Nørager 9600 Aars 9681 Ranum 9620 Aalestrup 8830 Tjele 9640 Farsø 9640 Farsø 9600 Aars 9620 Aalestrup

*Nuværende bestyrelsesmedlem i Eniig a.m.b.a.

Om Eniig Eniig er en af Danmarks største andelsejede energi- og telekoncerner med ca. 400.000 andelshavere. Vi blev til i en fusion mellem Himmerlands Elforsyning (HEF) og EnergiMidt i 2016, og vi arbejder for bæredygtige og enkle løsninger inden for el- og varmeforsyning, fiberbredbånd, el- og gassalg, energibesparelser og vedvarende energi.


Aars Avis

SIDE 14

13. MARTS 2019

Kamp i byrådet om sikring af kommunens plejecentre Konservativt medlem efterlyser gennemgang af brandalarmer

Der blev fejret fastelavn på Plejecenter Solvang i Aars. Beboerne fik besøg fra Markvængets Børnehave.

Af Ture Damtoft

AARS: Fastelavns mandag fik Plejecenter Solvang i Aars besøg af Markvængets Børnehave. Der deltog knap 20 børn, og de var alle rigtig flotte udklædte. I ugen op til havde beboerne i Aktiviteten lavet fine fastelavnsris, som pyntede på bordene og tønden var hængt op, pyntet med kartonkatte og fyldt op med slikposer til børnene. Børnene startede med at synge to fastelavnssange, og det udløste store klapsalver.

AARS: Der var harmoni til fællessangen ”Den danske sang er en ung blond pige” på byrådsmødet, og der var enighed om, at det var godt live-streaming ikke er begyndt fra byrådssalen endnu, for der var lidt teknik som drillede. Men da punktet om udbygning af brandalarmeringsanlægget på plejecenter Bøgely i Løgstør. Anlægget på plejecenteret udløser først alarm ved 65 grader, og det vurderes at udsætte beboere og personale for en øget risiko for røgforgiftning ved brand. I medierne har der været en landsdækkende debat omkring sikkerheden på plejecentre og andre institutioner, og det fik det Per Nyborg (K) til at efterlyse en gennemgang af sikkerheden på samtlige plejecentre.

Fastelavnsfest på Plejecenter Solvang De slog alle hårdt til tønden, men der skulle rigtig mange slag til, før det hele pludselig gav efter og faldt ned. Derefter blev der serveret saftevand, kaffe og fastelavnsboller til alle. Fastelavnsbollerne var også bagt i Aktiviteten sammen med beboerne. Det blev en rigtig hyggelig formiddag, hvor også mange af personalet var udklædte. Nogle så godt, at beboerne havde svært ved at genkende dem.

”A Piece of Cake” på Danpo i Aars AARS: Torsdag aften i kulturugen deltog koret, ”A Piece of Cake” i et aftenarrangement for de ansatte på Danpo. Aftalen var kommet i stand i efteråret i forbindelse med besøg af et venskabskor fra Sverige. Til aftenfesten dengang havde Danpo sponseret kyllingeretter. Den daværende formand og dirigenten lovede, at koret som tak ville give en koncert i forbindelse med kulturugen.

Aftenens repertoire indeholdt populære af f. eks.: Rugsted/Helmig, Beatles, Alberte Winding, Søren Huss, Burhan G, med flere. TV2N kom og sendte live fra koncerten, hvilket ikke gjorde koncerten mindre aktuel i kulturugen. Publikum kunne tydeligvis lide korets optræden og kvitterede med stående applaus. Aftenen var et fint bevis på, at kulturen har held ved at komme ud på arbejdspladsen.

Tolstrup Byvej 10 · 9600 Aars Tlf. 2322 1015 / 9867 1933 www.midtfjordel.dk Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Det stillede det konservative medlem sig bestemt ikke tilfreds med og med en fornyet pointe om, at anlæggene kun lever op til kravene på etableringstidspunktet, skød han på argumentet fra venstremanden. - Så kan vi tage det med legepladserne, hvis det kommer. Men lad os nu få det undersøgt på plejecentrene, sagde Per Nyborg. På plejecenter Bøgely blev det vedtaget, at brandalarmeringsanlægget udbygges med combimeldere på alle stuerne, så anlægget udløses ved påvirkning af varme og røg, såsnart der er brand. En vigtig pointe i den anbefaling er, at anlægget dermed vil kunne leve op til de krav, der er i bygningsreglementet ved opførsel af ny bygning i dag. Den pointe fik dog ikke forman-

- Hvad med de andre plejecentre, for de lever op til kravene, da de blev opført, men ikke de krav der stilles i dag. Jeg foreslår en gennemgang af alle plejecentres alarmanlæg. Vi skal ikke gøre sikkerhed op i penge, for at sikre vi lever op til brandsikkerheds kravene i 2019, sagde Per Nyborg uden at vinde stort gehør for synspunktet i byrådssalen. - Nej, sikkerhed kan ikke gøres op i penge, men så kan vi undersøge sikkerheden på legepladser og hos dagplejere. Det kan blive ved og ved og ved, sagde Morten Mejdahl (V), og hæftede sig ved, at de eksisterende anlæg vurderes at leve op til kravene.

- Det blev diskuteret på sundhedsudvalgsmødet, og forvaltningen sagde igen, at anlæggene lever op til kravene, sagde Palle Jensen med slet skjult hentydning til, at Per Nyborg sidder i samme udvalg og derfor havde adgang til de samme informationer. Det fik Morten Mejdahl til at kritisere, at ønsket om inspektion på plejecentrene ikke var blevet nævnt på udvalgsmødet i stedet for byrådsmødet, hvor pressen er tilstede. - Jeg synes, man har lov at blive klogere, og det er jeg blevet i mellemtiden. Derfor foreslår jeg, at alle (alarmerings-, red.)anlæg skal leve op til kravene for nybyggeri,

Per Nyborg (K) med et lille smil. Smilet stivnede en del gange under byrådsmødet, hvor han foreslog en gennemgang af brandalarmer på kommunens plejecentre.

Nye ord, nye navne og ny lov VESTHIMMERLAND: Sommeren 2018 blev den nye Dagtilbudslov vedtaget og medlemmerne i PPVest ønskede at få ro på alle spørgsmål. Derfor var der i onsdags

indbudt til foredrag for alle Private Børnepassere i kommunen. - Det er bare sådan, at vi ifølge loven ikke længere må kalde os Private Dagplejere. Nu hedder vi Pri-

HS Møbelpolstring

Vi kommer kommer overalt med prøver og og • Vi kommer overalt med prøver og • Vi kommer••overalt Vi medoveralt prøver med og prøver tager mål og og vejleder vejleder tager mål og vejleder tager mål ogtager vejleder mål Stort udvalg stof og og læder læder • Stort udvalg i stof og læder Stort udvalg •••overalt Stort udvalg og læder ii stof • Vi kommer overalt med prøver og •• Vi kommer Vii stof kommer med overalt prøver og med laves prøver og mål Vi kommer overalt med prøver og Skumhynder-madrasser efter • Vi Skumhynder-madrasser efter kommer overalt med laves prøver og mål• Skumhynder-madrasser •• Skumhynder-madrasser efter mål laves efter mål mål og vejleder tager mål og tager vejleder mål oglaves vejleder •* tager Vi kommer overalt med prøver og tager mål og vejleder tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde udføres. Lak-og træarbejde udføres. tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde * Lak-og udføres. træarbejde udføres. Stort udvalg i stof og læder • Stort udvalg Stort i stofudvalg udvalg og læder i stof stof og og læder læder ••Speciale: Stort i Stort udvalg i stof og læder ••••Speciale: Stort udvalg i stof og læder Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke Skumhynder-madrasser laves efter mål • Speciale: Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser laves efter mål laves stilmøbler efter mål mål ••Speciale: Skumhynder-madrasser laves efter laves efter mållaves efter •*• Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser måludføres. Lak-og træarbejde udføres. * Lak-og træarbejde Lak-og træarbejde udføres. udføres. ** Lak-og træarbejde * Lak-og træarbejde udføres. Speciale: Artitekttegnede, antikke stilmøbler

Speciale: Arkitekttegnede, antikke stilmøbler

Tilbud uden forbindende!

Slet skjult hentydning

sagde Per Nyborg, der efterhånden havde været oppe af sin stol en 10 gange for at kæmpe for undersøgelsen. Det blev dog ved forslaget, for der var ikke opbakning fra et flertal i byrådet. Til gengæld kan Bøgely se frem til at få installeret et nyt anlæg til en pris på en lille million kroner. Sundhedsudvalget besluttede godt nok i november at udsætte punktet, fordi man ville have sikkerhed for, at anlægget kan installeres for 700.000 kroner. Projektet har ikke været i udbud endnu, og prisen kendes ikke. De 700.000 kroner er oplyst på baggrund af kontakt til en leverandør på området, og med alt taget i betragtning er det den kommunale administrationens vurdering, at prisen på anlægget bør kunne holdes indenfor 900.00 kroner.

Skød på argumentet

•Speciale: Lak-Artitekttegnede, og træarbejde udføres antikke stilmøbler Speciale: Artitekttegnede, Speciale: Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke stilmøbler stilmøbler Speciale: antikke Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 Tlf.39213373og 4021 8973 40 89

den for Sundhedsudvalget Palle Jensen (S) til at støtte sin konservative kollegas forslag.

HS Møbelpolstring

HS Møbelpolstring Møbelpolstring v/H. Stück Stück HS Møbelpolstring v/H. StückHS Møbelpolstring HS v/H. Stück v/H. Henrik Tlf. 86 69 2163 8611 20 63 11 11 99 99 - 20 63 11Stück 99Tlf. 86 69Tlf. Tlf. 86 69 21 86 v/ 21 86 86 69 - 20 21 86 -- 20 99 63 Tlf. v/H. 86 69 21HS 86 Møbelpolstring · 20 63 11 99 v/H. Stückv/H. Stück HS Møbelpolstring Stück HS Møbelpolstring HS Møbelpolstring v/H. Stück HS Møbelpolstring v/H. stuck@larsen.mail.dk Stück Tlf. 86 86 69 69 21 21 86 86 e-mail: 20 63 63 11 11 99 99Tlf. 86 69 Tlf. Tlf. 21 86 86 69 69 - 2021 216386 8611-- 20 20 99 63 63 11 11 99 99 Tlf. -- 20

vate Børnepassere i en Privat Pasningsordning og det må vi affinde os med, siger formand for PPVest Karin Sandø. - Ydermere er flere medlemmer, pga den nye lov, blevet forvirret over al den snak om læreplaner, læreplanstemaer og mange andre ændringer på området, fortsætter hun. Hun havde derfor indkaldt til foredrag med MayBritt Brøndum Andersen. Det var en givtig aften med meget information, små øvelser, historier og rigtig mange spørgsmål. Et nyt ord, der gav store smil hos alle kom også på banen -

Turtagning - og vil helt sikkert blive brugt, ofte når de fremmødte fremover går tur med de små børn. Som Privat Børnepasser er der ikke krav til at udarbejde læreplaner, men krav om at læreplanstemaerne skal opfyldes. En Privat Børnepasser arbejder med dette under metodefrihed og er altså ikke forpligtiget til at lave skriftlige læreplaner. Efter en spørgelysten aften takkede formanden af, og det er efterfølgende bestemt af medlemmerne, at PPVest om kort tid vil begynde at holde aftenhyggemøder for at samle op på alle de gode ideer og forklaringer May-Britt Brøndum Andersen forelagde denne aften.


Aars Avis

13. MARTS 2019

på parkeringspladsen ved Rema 1000.

Pressefoto

Vinderredaktionen af journalistøvelsen 2019, FDF Støvring.

Aars FDF måtte afgive pokal i journalistøvelse Kravene til at lave en avis var høje AARS: Minimum otte sider avis indeholdende fire annoncer, et videoindslag samt interview med en ”ukendt” person, var opgaven for de syv redaktioner, som deltog i Aars FDFs 2019-udgave af Journalist øvelsen. Fredag, 1. marts ankom 30 spændte FDFere klar til at lave dagens bedste aviser. Redaktionerne indledte med at blive kaldt ud til ”Lille Madsens Hus”. Her var der en opvisning af byens nyeste danseskole. Danseskolen håbede på at

kunne bruge den nye børnehave som lokaler til deres eneste dans, Fortnite Dans. (Fortnite er et meget populært computerspil.) Derudover bød aftenen på mord i biografen, hvor DRs dramachef skyder TV2s tidligere og nuværende dramachef under premieren af et nyt TV-program. Bare fordi han mener at TV2 stjæler ideer fra DR. Selv om alle var tilskuere til skyderiet blev DRs dramachef løsladt igen, da retsmedicineren ikke kunne konstatere andet, end at de

to TV2-chefer var døde af naturlige årsager, hjertet var stoppet med at slå. De to sidste deltagere i Robinson 2,0 Kjole-Ole og Trans-Torben skulle igennem de sidste strabadser inden vinderen kunne kåres. Det var ikke uden besværligheder at Trans-Torben kunne kalde sig vinder af Robinson 2,0. Aftenens sportsindslag var kundevognsrace imellem medarbejdere fra Rema 1000 og Kvickly. Her blev der kæmpet i kørsel med kundevogne

Ud over holdkonkurrencen om den bedste avis, var der også en individuel konkurrence om årets pressefoto. Børnene sendte et billede ind til konkurrencen og alle var med til at vælge det bedste billede. Årets vinder blev Nikolaj Vestergaard Kjeldsen fra FDF Salling, som vandt med flest stemmer. Aars FDF havde inviteret tre uvildige dommere til at bedømme årets aviser. Mens nogle af børnene fik sovet lidt og efterfølgende spiste morgenmad, var det op til Linda Larsen, lærer på Farsø Skole, Peter Harbo, medlem af Kulturog Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, og Rene Larsen, tilknyttet FDF Salling. - Da jeg blev spurgt om jeg ville være dommer ved journalistøvelsen, var jeg ikke et sekund i tvivl. Det er fantastisk at se hvad børnene har lavet, sagde Peter Harbo, da han ankom lørdag morgen. Det var andet år Peter Harbo var med som dommer ved journalistøvelsen.

AARS: Junie Wammen har haft klinikken Manifik Hudpleje i Aars siden 2010 og har de seneste par år set en stor udvikling indenfor branchen. - Mange går mere og mere op i deres udseende. De vil have et friskt og naturligt look, siger Junie Wammen. Hendes kunder er typisk fra 25 år og opefter og kommer så langt væk fra som Aarhus og Aalborg. - Folk prioriterer velvære, samtidig vil de kunne se et resultat af den tid og de penge, de bruger, siger Junie Wammen. Den store efterspørgsel betyder, at Junie Wammen har ansat endnu en kosmetolog på halvtid. - Gitte Møller Hansen hjælper mig, så jeg også får tid til at videreuddanne mig. Det betyder meget for mig, at jeg hele tiden er opdateret om den nyeste viden indenfor hudpleje og kan udføre den bedste ekspertise. Junie Wammen er uddannet kosmetolog, negleteknikker og fodplejer, men det er huden, som især har hendes interesse.

da vi vandt. Det havde vi ikke regnet med, siger Marie Burmølle Andersen, deltager på det vindende hold. En af arrangørerne, Kasper Neve ser gerne, at endnu flere FDF-kredse i landsdelen vil deltage. - Vi har i år forsøgt at lave endnu mere reklame for vores journalistøvelse. Det ser ud til at virke, da vi havde flere kredse med i år end året tidligere. Vi lægger mange kræfter i opgaven, så flere må gerne nyde oplevelsen.

Årets deltager i Robinson 2,0 præsenteres. Kjole-Ole og TransTorben.

Vinderen Linda Larsen fortalte, da vinderen skulle præsenteres: - Jeg kan se, at der er lagt et stort arbejde i alle aviserne. Det har været en fornøjelse

Mange vil have et friskt og naturligt look Skønhedsklinikker i Aars bugner

SIDE 15

at se den kreativitet der er brugt til at lave aviserne. Vinderen af 2019-udgaven af journalistøvelsen blev avisen Roulade-Løberen lavet af redaktionen fra FDF Støvring. Hermed blev Aars FDFs stime på fire sejre i træk brudt. Det var første gang at FDF Støvring deltog i dette arrangement. - Det var rigtig hårdt at være med. Jeg fik næsten ikke sovet. Men det er et fedt arrangement, jeg var glad for at være med. Især

Aktive journalister interviewer politiet vedrørende ”dødsfaldene” i biografen.

Type 2 diabetes hjertekarsygdomme? Vi søger personer med type 2 diabetes, hvor et nyt lægemiddel undersøges til forebyggelse af hjertekar sygdomme.

CCBR søger deltagere til et forsøg, hvor et nyt lægemiddel til behandling af forhøjet mængde fedt i blodet hos personer med type 2 diabetes undersøges DU SKAL: D Være over 18 år

Indehaveren af Manifik Hudpleje Junie Wammen (t.h.) har ansat kosmetolog Gitte Møller Hansen på halv tid.

- Vi har tyndere hud her i Skandinavien, og det er vigtigt at hjælpe huden med at forsvare sig mod kulde og sol. Jeg skræddersyr et program til hver enkelt afhængig af personens problemstillinger som for eksempel karsprængninger i ansigtet, urenheder eller hud, der blusser. Jeg viser mine kunder, hvordan de også selv kan være med til at investere tid og bruge gode produkter til at forebygge for eksempel ældningstegn og få en sund hud.”

Junie Wammen afsluttede for nylig sin videreuddannelse som specialist i hudplejeserien Dermalogica, der er uden skadelige tilsætningsstoffer og heller ikke pakket ind i unødvendig emballage. Nu stiler hun efter at tage uddannelsen som ekspert. Uddannelsen foregår dels via online-kurser, dels i Aarhus hos virksomheden Færch, der er den danske importør af Dermalogica.

D Have type 2 diabetes D Være i stabil behandling med eller ikke kunne tåle kolesterolsænkende medicin Forsøget indebærer generelle helbredsundersøgelser bl.a. blodprøver. Der vil ikke være nogen omkostninger ved at deltage i forsøget, og udgifter til transport vil blive dækket efter statens takster. Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at høre mere om forsøget, kan du kontakte os per telefon mandag til fredag mellem kl. 08:00 og 15:00 eller sende os en e-mail.

CCBR Aalborg

CCBR Vejle

CCBR Ballerup

Hobrovej 42 D, 2. sal 9000 Aalborg Tlf.: 9633 4720 ccbr.aalborg@bioclinica.com /ForsogspersonerAalborg

Orla Lehmannsgade 1, 3. sal 7100 Vejle Tlf.: 7640 9599 ccbr.vejle@bioclinica.com /ForsogspersonerVejle

Ballerup Byvej 222 2750 Ballerup Tlf.: 4470 4470 ccbr.ballerup@bioclinica.com /ForsogspersonerBallerup

www.blivforsøgsdeltager.dk Forsøget er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og Den Videnskabsetiske Komité • jr.nr.: H-17004915, version 2.1 20170619


Aars Avis

SIDE 16

13. MARTS 2019

Mandag--torsdag: fredag: 10.00 Mandag 10.00--17.30 17.30

fredag, lørdag og søndag: 10.00 - 15.00 20.00 ID ELEVATIONSSENG 180 X 200 Inkl. Natura topmadras, 5 cm naturlatex. Excl. ben. FØR 37.596,-

Dunlopillo weekend

20-45%

20.598.spar 16.998. -

Kom og se alle nyhederne

FREDAG - SØNDAG den 15. - 17. marts

DUNLOPILLO PREMIUM HOVEDPUDE Hvid 16 og medium naturlatex FØR 799,-

498.spar 301.

*GÆLDER IKKE I FORVEJEN NEDSATTE VARER, FAST PRIS og max design

-

ELEVATIONSSENG 180 X 200 Hvid 16 og medium naturlatex FØR 31.998,-

DUNLOPILLO NATURA, 180 X 200 Inkl. Dunlopillo White eller Black top Tillæg for topmadrasvarianter Cool, Hamoni eller Air Excl. ben Fasthed: Medium, fast eller ekstra fast Farver: Clima sort FØR 26.396,-

15.998.spar 16.000.

15.998.spar 10.398.

-

-

SØNDAG DEN 17. MARTS: KL. 10.00 - 15.00

SPAR OP TIL

50% på Dunlopillo

kan du møde Dunlopillo konsulent Mark i butikken. Mød Samtidig byder vi på Dunlo konsu pillo lente drømmekage og en Mark n forfriskning.

VANDSKADE UDSALG Vi har fået oversvømmet en del af vores senge afdeling. Derfor sælger vi udstillings modeller og topmadrasser til stærkt nedsatte priser!

Spar op til 60 %

DUNLOPILLO HARMONI KONTINENTAL 180X200

BOKS SENG MED ARMY GAVL OG BEN 180X200

TEMPUR BOKS SENG 180X200

NOCTURNE ELEVATION SENG 180X200

FØR 35.797,-

cm 2 boks inkl. topmadras 40 mm latex FØR 15.092,-

inkl. ben FØR 28.967,-

inkl. topmadrasser FØR 18.002,-

22.999.- 7.999.spar 12.798. spar 7.093. -

-

13.968.- 9.999.spar 14.999. spar 8.003. -

-

Vi ser drøm verer meka og en ge for fri sknin g

Har du fået den nye flyer med masser af gode tilbud


Aars Avis

13. MARTS 2019

alle* Loungehavemøbler

SIDE 17

nice Hjørnesofa Naturfarvet 6 mm halvrund polyrattan, Stel i aluminium og ben i stållook og hynder i off white polyester 249 x 249 cm Før 12.999

6.999.spar 6.000.

25-50%

-

FREDAG - SØNDAG den 15. - 17. marts *GÆLDER IKKE I FORVEJEN NEDSATTE VARER, FAST PRIS og max design

kæmpe udvalg i krukker Høj Terndrup havekrukke i sort fiber materiale med riller model Lyngby. Er velegnede til både indendørs og udendørs brug.

Spar op til 50 %

York spisebordssæT 4 Armstole samt glasbord 110 cm. Beige rattan flet med Olefin hynder. Før 11.995,-

Før 1.498,-

749.-

Vælg mellem: H41 X ø30 cm. H49 X ø36 cm. H57 X ø43 cm. Smuk klassisk let og robust blomsterkrukke.

Før 998,-

499.-

8.995.spar 3.000.

blokHus loungesæT Sofa, 2 skamler samt bord/puf i 3 lags rattan flet. Før 29.799,-

11.999.spar 17.800. -

-

Før 798,-

399.-

Triangel Stol inkl. nakkepude og skammel. Sort massiv træ. Kan indstilles i 2 sæde højder. Før 2.648,-

Kom og prøv de mange muligheder i havemøbler 1.895.spar 753.og bliv klar til den danske sommer 2019 York loungesæT: Sofa, 2 stole samt glasbord. Grå rattan flet med Olefin hynder. Før 11.999,-

3 pers. loungesofa

Henderson loungesæT Halvrund naturfavet polyrattan, stel i aluminium. inkl. hynder i mørkgrå polyester

MØBLER OG DESIGN SIDEN 1951 Hos Max Jessen Terndrup finder du et bredt sortiment af alt boligindretning til din bolig. Bl.a. det store sortiment fra IDEmøbler, søvn-center og nu det helt nye MAX Design hus med mere end 1000 m2 med kendte Brands: Hay, Muuto, Won, Norman, &tradition, Ferm, Sackit, FDB, Muubs, Gazzda, Nielaus, Skipper, Stouby, Natuzzi, Søren Lund mm.

SHOP ONLINE PÅ MAXJESSEN.dk

8.999.spar 3.000.

3.999.spar 2.700.

-

IDEMØBLER MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup, Tlf. 98 33 53 33 ÅBNINGStIDER: Mandag - torsdag 10.00 - 17.30 Fredag, lørdag og søndag 10.00-20.00 FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

Følg os på Facebook /instragram

Medlem af IDEmøbler MAX Design kun i IDEmøbler terndrup


Aars Avis

SIDE 18

KØR SELV-FERIE

13. MARTS 2019

Cabaret Alfa i Aars klar til 10 års jubilæumsrevy

I SAMARBEJDE MED

VESTHIMMERLAND: På torsdag, 21. marts går tæppet for Cabaret ALFAs 10 års jubilæumsrevy. Et frivilligt hold på cirka 40 cabaret-ildsjæle har siden nytår knoklet for at stable en fantastisk morsom forestilling på benene. Kulisse- og kostumefolkene har virkelig brugt fantasien, og teksterne skulle være både rammende, sjove,

Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen.

Værelse med balko

n

aktuelle, satiriske og også rørende. Skuespillerne og instruktøren har overgået sig selv, og musikerne er helt i top. Lydsiden er i hænderne på Vesthimmerlands Musikhus ALFAs lydmand Søren Lyd, og igen i 2019 har Cabareten indgået et samarbejde med Eventteknikuddannelsen EUC Nord i Frederikshavn.

BINDERUP

Familieferie i Østrig

Panoramahotel Stocker i Pruggern, Steiermark På det traditionsrige pensionat bliver ferien både afslappende og oplevelsesrig: En rygmassage og et oplevelsespas med rabat eller gratis adgang til en lang række aktiviteter er inkluderet i prisen. I kan f.eks. se frem til at fylde feriedagene med spektakulære udsigter fra bjergbanerne, forfriskende dukkerter i friluftsbadene, interessante timer på områdets museer eller hyggelige dyster i minigolf. I bor på en idyllisk plet med udsigt over dalen og de smukke bjerge – og på en udflugt kan I blandt andet komme med på guidede ture ind i bjergene ved grotterne Mammuthöhle eller Rienseneishöhle (60 km). Valgfri ankomst 29.5.-6.10.2019. Kurafgift EUR 2,- pr. person over 16 år pr. døgn.

Der lærer eleverne at arbejde med de elementer, der skal bruges til bl.a. teaterforestillinger, så de kan arbejde som lys- og lydteknikere i teatre og til koncerter. Cabareten spiller 21. og 22. samt 28. og 29. marts. Inden de to fredagsforestillinger kan man købe billetter til spisning, hvor Skivum Krat leverer en lækker tapasanretning.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.449,Pris uden rejsekode 3.749,-

• • • • • • •

7 overnatninger 7 x morgenbuffet 7 x kaffe og kage 7 x 3-retters middag/buffet Øl, vin, softdrinks ad libitum Velkomstdrink 1 x rygmassage

Børnerabat (ved 2 voksne) 3 børn 0-9 år gratis. 3 børn 10-14 år ½ pris. Maks. 3 ekstraopred. pr. værelse.

Romantisk slotsferie

Hans Ravn Kristensen, indehaver af St. Binderup kro og formand for foreningen Kongekronekroer, foran kroen på en flot solskinsdag.

Kroen i St. Binderup 1.649,- beholder kongekronen Pris pr. pers. i dbl. værelse

Bo i suite 2.249,-

Pris uden rejsekode 1.799,-

• • • •

4 nætter 2.149,Schloss Frauenmark i Nordtyskland Her på det mecklenburgske slot har I rig mulighed for at slappe af og slænge jer i nærmeste chesterfieldsofa – eller hvad med en skøn spadseretur i slotshaven? Brug evt. slentreturen til at overveje næste køb, for alt på slottet er nemlig til salg: Souveniren kan således være alt fra møblerne på jeres værelse over nipstingene i de mange smukke stuer til malerierne på væggene. I kan desuden selv ”pynte” ferien med dejlige udflugter til f.eks. Torneroseslottet i Schwerin (31 km) eller hansestaden Wismar (66 km).

Berlin – bare berusende! 2 nætter 849,4 nætter 1.599,-

3 overnatninger 3 x morgenbuffet inkl. sekt 3 x 3-retters middag 1 velkomstsherry

Værten værner om et stykke dansk historie Af Ture Damtoft

Valgfri ankomst frem til 29.8.2019. Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 1 børn 6-14 år ½ pris.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.199,Normalpris 1.349,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 2 øl og 2 vand i minibar ved ankomst

Derag Livinghotel Weissensee HHHH i Tyskland Berlin er den slags storby, som forandrer sig, hver gang man vender ryggen til. Med indkvartering på hotellet har I et godt udgangspunkt for at genopdage den europæiske verdensby: Hotellet ligger i Berlinforstaden Weissensee i et roligt parkmiljø. Få skridt herfra kan I springe på sporvognen og på 15 minutter være i centrum. Valfri ankomst frem til 29.5.2019.

Bestil nu på

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-12 år gratis. 1 barn 13-15 år: Pris 899,Maks. 1 barn pr. vær. i Born

kr.

Turistskat EUR 2,50 pr. person pr. døgn.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Rejsekode: AARSAVIS

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Weekend og helligdage kl. 10-14. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

ST. BINDERUP: Det er mindst 260 års dansk historie, som Hans Ravn Kristensen og hustruen Lene forvalter på kroen i St. Binderup. Historien går tilbage til 1749, da Kong Frederik V gav kroen ret til at holde kro eller værtshus og logere og bespise rejsende på turen op eller ned gennem Jylland. Kroen fik også eneret til at brygge øl og brændevin, sålænge der ikke var fulderi eller tidsspilde for bønderne. - Det var datidens form for næringsbrev. Kroen havde også eneret på at bage brød, og så skulle der være et frisk hestehold til kongens bude, så posten kunne komme hurtigt frem, fortæller Hans Ravn Kristensen.

Han overtog St. Binderup kro fra sine forældre, så historierne om kroen og dens kongekrone er også lidt hans egen historie. Og han værner om den. Derfor har han arbejdet ihærdigt på, at de Kongeligt Priviligerede Kroer fortsat kan bruge kongekronen i deres markedsføring. - Det er et stykke Danmarkshistorie, som vi kæmper for at bevare. Det er fair, at det er svært at få lov at bruge kongekronerne, men at tage tilladelsen tilbage efter flere hundrede år ville gøre, at vi mister en del af vores identitet. Ikke bare for kroerne men for danskerne, som får noget historik, når de besøger en af kongekronekroerne, siger Hans Ravn Kristensen. Omkring 1912 var der over 100 kongeligt priviligerede kroer, og i forenin-

Tank i St. Binderup skifter til ny kæde ST. BINDERUP: Tankstationkæden Ingo overtog sidste år Shell Expres i Aars. Nu overtager kæden også tanken 1-2-3 på Gl.

Viborgvej i St. Binderup. - Ingos koncept med selvbetjening og lave priser er fremtidens måde at tanke benzin. Vi bygger på lang er-

gen Kongekronekroer, som Hans Ravn Kristensen er formand for, er der nu 35 kroer tilbage som medlemmer, der forsat må bruge kongekronen. Der kan kun søges medlemskab af foreningen, såfremt man er indehaver af en kro, som er godkendt af Rigsarkivet til at benytte den lukkede kongekrone. Det indebærer at kroen tidligere skal have haft et kgl. privilegium, og at kroens bygning skal fremstå mindst 106 år gammel. - Vi føler, vi har vundet hævd over brugen af kongekronerne. Det skal naturligvis gøres med respekt, og så skal kroerne bevare det historiske islæt, så vi både værner om og formidler historien om de kongeligt priviligerede kroer, siger Hans Ravn Kristensen.

faring med det koncept, og derfor glæder vi os til at vokse med endnu flere stationer, siger Jesper Hyldal, der er salgsdirektør hos Ingo. Ingo åbner i de kommende måneder 26 nye stationer landet over. Tanken på Gl. Viborgvej 11 ventes at stå klar til at betjene kunderne midten af marts.


Aars Avis

13. MARTS 2019

HAVERSLEV

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

På vegne af biskop Henning Toft Bro, Aalborg Stift, læste provst Holger Lyngberg, godkendelsesbrevet op, hvor det bl.a. gøres vitterligt, at Anna Margrethe Østergaard Dith Saxild indsættes som ret beskikkede sognepræst.

Ny præst glæder sig til opgaven HAVERSLEV/AARESTRUP: Den nye præst i Aarestrup og Haverslev Sogne, Anna Margrethe Østergaard Dith Saxild blev forleden indsat i sit embede. Først ved en gudstjeneste om formiddagen i Haverslev Kirke, og om eftermiddagen ved Fastelavnsgudstjenesten i Aarestrup Kirke. Begge steder havde den

SULDRUP

nye præst selskab af provst Holger Lyngberg, Rebild Provsti, og sognepræst Rikke Visby Wickberg, der er præst i Kgs. Tisted, Binderup og Durup. I Haverslev Kirke deltog ydermere HAME spejderne med fanen, kirkernes pigekor og voksenkor, organist og korleder Anette Kjær samt kirkens faste personale.

På vegne af biskop Henning Toft Bro, Aalborg Stift, læste provst Holger Lyngberg, godkendelsesbrevet op, hvor det bl.a. gøres vitterligt, at Anna Saxild indsættes som ret beskikkede sognepræst, ligesom hendes pligter i og med embedet opregnes. Efter dette formelle kunne den nye præst tage over, og holdt sin første prædiken i Haverslev Kirke. Anna M. Saxild funderede bl.a. over samfundets tiltagende overvågning af os alle, og mente i den forbindelse at kontrol ikke er vejen til at komme det onde til livs. ”Vi kan ikke tvinges til at være pæne mennesker, men vi kan sættes fri af ondskaben ved at blive elsket. Vi må ikke glemme hvordan vi får det gode frem”, pointerede den nye sognepræst. Anna Margrethe Østergaard Dith Saxild sluttede med en tak til alle, og glæder sig til at “være præst her hos Jer”! Alle stolerækker i Ha-

verslev Kirke var fyldt ved søndagens præsteindsættelse. Det var en højtidelig begivenhed, men også med plads til smil og latter. Provst Holger Lyngberg fortalte bl.a. om en måske ufrivillig morsom avistekst om Johannes Møllehave, der bl.a. var præst i Greve og senere blev fængselspræst i Vridsløselille. Overskriften lød: Tidligere Greve, nu indsat i Vridsløselille! Og så den lille historie om drengen der sammen med sin mor står og kigger på en gravsten med teksten: ”Mor har fået fred”. - Hvem ligger begravet her, spørger drengen, mor eller far? Efter indsættelse og gudstjeneste i Haverslev var der frokost i Sognets Hus, og over middag gik turen videre til Aarestrup, som så også fik ny præst. I Aarestrup sluttede Fastelavnssøndag af med tøndeslagning i forsamlingshuset.

Medborgerhuset fik ny formand HAVERSLEV: Ved generalforsamlingen i Foreningen Haverslev Medborgerhus blev en nyvalgt ny formand. - Bl.a. er parkeringspladsen repareret med otte ton skærver og plantet til på havestykket bag skuret, og som noget nyt havde vi fællesspisning med underholdning af Leif Tolborg, en rigtig hyggelig aften med mange gæster, fortæller bestyrelsesmedlem Lise Sørensen. På valg i år var formand Hanne Kristensen (som ikke ønskede genvalg), næstformand Sonja Nørgaard og sekretær Inger Kristensen (begge var villige til genvalg). Som nyvalgt blev Knud Andreasen. På et konstituerende møde blev Knud

Andreasen formand, Sonja Nørgaard næstformand, Lise Sørensen kasserer og udlejer, Inger Kristensen sekretær og Birgit Vang Christensen menigt medlem. Suppleanter blev Torben Køhler og Arne Vang (som også er pedel). Også i år er der arrangeret en fælles madaften. Fredag, 15. marts spises der gammeldags flæskesteg og maden ”garneres” med underholdning af Flemming Gammelholm. Fredag den 5. april arrangerer foreningen sammen med BrorstrupHaverslev Lokalhistorisk Forening en hyggeaften med billedvisning (tema håndboldklubben). Alle er velkomne, men gerne tilmelding, da pladsen er begrænset til 60 personer.

arbejdede to og en halv måned på et landbrug på ca. 200.000 hektarer. Ejeren driver desuden syv maskinforretninger. Her gik det mest ud på at køre maskiner og knap så meget at foretage reparationer. - Jeg blev bekræftet i, at jeg har valgt den rigtige uddannelse. Jeg havde tænkt på at blive landmand, men det med at køre med maskiner i så mange timer bliver for ensformigt i længden. Derfor synes jeg også, at Tanzania er det bedste, af det jeg har prøvet indtil videre, da det handlede om at skrue. Vi har kørt 10.500 km. i Australien og 4.500 km. i New Zealand, så vi har fået set noget, siger Jesper Bach Nielsen. Selv om den unge mekaniker allerede har oplevet meget med sit fag, har han mod på meget mere. - Jeg vil gerne til Canada eller USA – og meget gerne arbejde indenfor mit fag i et andet land igen. Det er virkelig sjovt at komme ud og møde folk, og at arbejde sammen med dem. Jeg har jo været enormt heldig her hos SUMAS, at få lov til at tage af sted, og at jeg så har kunnet komme tilbage

til mit job her. Det betyder virkelig meget, at få lov til at leve nogle drømme ud og så have det her at komme tilbage til. Der er faktisk ikke noget bedre, end at komme på arbejde her hos SUMAS hver dag – og kunne man arbejde 12 timer om dagen, ville det bare være dejligt, siger den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker med et grin. - Når jeg bliver lidt ældre, kunne jeg godt forestille mig at blive værkfører. Jeg synes, det må være spændende at være med til at lede en virksomhed og have en masse ansvar, men jeg vil gerne ud og opleve noget mere først og få mere erfaring, slutter Jesper Bach Nielsen.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Berejst lærling fra Suldrup får jubilæumslegat Jesper Bach Nielsen er glad for at arbejde hos SUMAS i Suldrup SULDRUP: Landbrugsmaskinmekaniker Jesper Bach Nielsen fra SUMAS Suldrup Maskinforretning A/S har både været i Afrika og Australien for at arbejde med sit fag, og nu har han også modtaget Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat. - Kære Jesper. Nu er det dig, vi er kommet for at hædre. Du har gennem hele din læretid vist stor flid og engagement omkring din uddannelse. Du har udført alle opgaver med stor omhu og har sat en ære i at gøre dit arbejde perfekt, og du har aldrig stået tilbage for at yde en ekstraordinær indsats. På det menneskelige plan er du altid positiv, du har et godt humør og er velafbalanceret. Og så udstråler du energi og glæde og har altid haft plads til at tænke positivt om andre, og derfor er du også vellidt blandt dine kollegaer. Nu havde jeg selv den store fornøjelse at møde dig i Tanzania i 2017 – og jeg tror helt sikkert, at der kom nogle fantastisk gode minder med hjem fra den tur, sagde formanden for Dansk Maskinhandlerforening, Jens-Aage Jensen ved overrækkelsen. Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond

SIDE 19

Jesper Bach Nielsen har modtaget Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. Fra venstre ses formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen, legatmodtager Jesper Bach Nielsen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, indehaver af SUMAS Suldrup Maskinforretning A/S Karsten Nielsen og værkfører hos SUMAS Jens Asp.

uddeler i år fire legater til unge, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom 10.000 kroner.

Holder foredrag Jesper Bach Nielsen bekræfter, at der er mange gode minder fra Tanzania-turen. - Jeg blev virkelig glad og stolt over at være en af fire lærlinge, som skulle til Tanzania i praktik i fem uger. Vi oplevede utrolig meget dernede. Det, der overraskede

mig mest, var nok, at de ikke arbejdede så effektivt, som vi gør i Danmark. Der var for eksempel kun tre værktøjskasser til ca. 20 mand, så der gik meget tid med at vente på, at vi kunne få det værktøj, som vi skulle bruge for at løse opgaverne. Men de er virkelig flinke dernede. Vi begyndte lidt som tilskuere, og de skulle lige se os an i forhold til, hvad vi kunne. Der gik dog ikke lang tid før de gerne ville lære af os, selvom vi stadig var lærlinge. Jeg føler faktisk, at vi gjorde en forskel, og det er da en god

følelse, fastslår Jesper Bach Nielsen. Han har ved flere lejligheder holdt foredrag om sine oplevelser i Tanzania. Han har blandt andet været en tur i København for at holde foredrag for U-landssekretariatet. - Jeg synes, det er sjovt at komme ud og fortælle om, hvad vi har oplevet, og det vil jeg meget gerne gøre noget mere, siger Jesper Bach Nielsen. Jesper Bach Nielsen er for nylig vendt hjem fra en tur til Australien, hvor han

Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

ort srapp standdgivning il T & ning & Totalrå rhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk


Aars Avis

SIDE 20

NØRAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HORNUM

13. MARTS 2019 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Nørager Mejeri får en samarbejdspris NØRAGER: Mejeribrugets Samarbejds Forum har kåret Nørager Mejeri som ”Årets virksomhed på samarbejdsområdet 2018”. Mejeriet får mandag, 18. marts besøg af Mejeribrugets Samarbejds Forums formandskab og konsulenter. Formandskabet vil, som et synligt bevis på titlen, overrække et indrammet diplom og motivere, hvorfor det er Nørager Mejeri der får prisen.

Ved bedømmelsen af kandidaterne til ”Årets virksomhed på samarbejdsområdet 2018” blev der fra Mejeribrugets Samarbejds Forums lagt vægt på de resultater, der var opnået gennem et konstruktivt og fremadrettet samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Der er også lagt vægt på igangsatte og opnåede resultater som viser, hvordan samarbejdsorganisationen har bevæget sig i 2018.

SØNDERUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Børnene i de private pasningsordninger var fint klædt ud til fastelavn.

Fastelavn blev fejret i Sønderup SØNDERUP: Fredag, 8. marts var det en flok flotte børn i fine udklædninger, der blev afleveret til fastelavn i legestuen i Sønderup Forsamlingshus. Alle var klar til at slå katten af tønden, og de fik slået til tønden med køllen. Da bunden gik ud af tønden, var der lidt godter til alle. Efter frokosten og en dejlig middagslur i barne-

BLÆRE

vognen, var der forældrekaffe. Til kaffen var der lækre fastelavnsboller, som var blevet bagt tidligere på dagen. En dejlig dag med god opbakning. Fastelavn er et af de faste arrangementer, som de private børnepassere, Helle Andersen og Stinne Vester Thomsen, hvert år afholder i de private pasningsordninger i Sønderup. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Et aktivt år for Blære Seniorer BLÆRE: Formand Sander Mogensen bød velkommen til Blære Seniores generalforsamling og bad de fremmødte om at rejse sig og mindes de medlemmer som var afgået ved døden i løbet af året. Generalforsamlingen blev afviklet i Blære Forsamlingshus, hvor formanden kunne berette, at der i året 2018 havde været 23 arrangementer, deraf 14 gange bowling. - Vi har ligeledes været på sommerudflugt, haft forskellige foredrag og under-

holdning. Alle aktiviteter med en stor stor tilslutning, fastslog formanden. Kasserer Minna Drejer fremlagde regnskabet,det viste et lille underskud. på selve driften. - Men efter et lille tilskud fra Isobro endte vi på et overskud, konstaterede hun. Minna Drejer havde valgt at forlade bestyrelsen efter 10 års arbejde, hun fik store klapsalver for hendes store arbejde. Nyvalgt til bestyrelsen blev Inge Holm Hansen og Tove Pedersen.

Emma, 8. kl., i gang med at slå dej op (under kyndig tilsyn af lærer Mia Bang).

Med Hjertebilen til Iran V HORNUM: Torsdag morgen mødte udskolingen på Vester Hornum Skole ind til et par noget anderledes og længere skoledage end almindeligvis. Det var i forbindelse med temadage med overskriften ”Kulturmøde og mangfoldighed”. Torsdag morgen og hele fredagen stod i mangfoldighedens tegn. Der blev arbejdet med alle aspekter inden for mangfoldighed, og eleverne mødte udfordringer

HORNUM

og opgaver, der satte lys på det at være som alle andre og så måske alligevel ikke helt. Det blev tydeligt, at alle mennesker er forskellige på hver sin forunderlige måde, og fredag middag kunne eleverne aflevere nogle flotte kampagner, der alle satte fokus på mangfoldighed. Disse kampagner bliver senere præsenteret for at udvalgt publikum. Resten af torsdagen stod i kulturmødets tegn. Hvad

sker der, når forskellige kulturer mødes, hvordan påvirker det én og hvilke oplevelser kan man få gennem mødet med andre kulturer? Sideløbende med disse spørgsmål blev der lavet iransk mad og bagt iransk brød i massevis, for som kulmination på dagens arbejde, deltog udskolingseleverne i foredraget ”Med Hjertebilen til Iran”, der blev afholdt senere på eftermiddagen.

Janne og David fortalte om deres rejse i deres VWbus, kaldet Hjertebilen, gennem Europa med Iran som rejsemål. De fortalte om spændende oplevelser i mødet med iranerne og om som gæst at blive budt til bryllup men også til at opleve hverdagen i en familie. Vi fik et indblik i, hvor mange forskellige regler og traditioner, man oplever, når man møder andre kulturer, men også en forståelse for traditionernes baggrund. I løbet af foredraget serverede eleverne smagsprøver på en særlig iransk ret, som serveres ved særlige lejligheder. Og ifølge David og Janne smagte retten helt rigtig, som man får den i Iran. Foredraget var åbent for alle interesserede, så det var dejligt at se, at flere af tilhørerne ikke var tilknyttet skolen. Skolen og Byens købmand var gået sammen om dette arrangement, og dette samarbejde blev synliggjort igen fredag morgen, da udskolingseleverne trodsede regnen og gik til købmanden for at synge morgensang omkring køledisken. Også her var der opbakning til sangen fra byens borgere.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aktiv generalforsamling i Hornum Borgerforening Arbejdsgruppe skal forsøge at få stationsbygningen renoveret HORNUM: Torsdag holdt Hornum Borgerforening generalforsamling med en yderst aktiv medlemskreds. Mange bød ind, stemningen var i top og flere spændende ideer blev drøftet. Formandens beretning gik lige fra Hornum Nabohjælp, infoskærm i Brugsen, takketale til alle frivillige, der gør en kæmpe indsats for byen og til hjemmeside med ny administrator. Forslag til nye vedtægter blev let stemt igennem, således at de nu er tilpasset den tid, vi rent faktisk lever i. Fra Lokalhistorisk Arkiv var der et brændende ønske om at få renoveret den gamle stationsbygning, hvor blandt andet arkivet og Himmerlands Jernbaneklub har lokaler. - Bygningen tilhører kommunen, og der er i flere år gjort forsøgt på at få den istandsat samt gjort bygningen ufarlig at færdes omkring. Men uden held og nu vil vi gerne have fokus på dette igen, sagde Elin Ma-

thiesen, som ønskede en arbejdsgruppe nedsat. Hornum er vokset op omkring jernbanen, og stationsbygningen her en kæmpe lokalhistorisk værdi, der bør bevares. Aftenen bød ydermere på stegt flæsk og persillesovs, æblegrød med flødeskum og små sjove anekdoter om byen fra de fremmødte.

Medlemmerne blev af borgerforeningens formand Kim Poulsen opfordret til at komme med ønsker til bestyrelsen om tiltag i byen. Igen var mange aktive med ideer, som blev taget til referat og der vil blive arbejdet med det. Hornum Nabohjælp fremlagde et nyt projekt ”På Sporet i Hornum”, der

i samarbejde med provst Hanne Petersen er næste tiltag i Hornum. Også her viste de fremmødte interesse og bød endda ind med flere forslag. Den nye bestyrelse i Hornum Borgerforening består nu af: Kim Poulsen, Hans Warming Grethe Andersen, Signe Nøhr, Jan Pedersen og Karin Sandø.


Aars Avis

13. MARTS 2019

VEGGER

ØSTRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Swingerpar, swingmusik og kaffe på scenen i Vegger VEGGER: Veggers dilettanthold arbejder på højtryk i øvelokalerne for at blive klar til dette års dilettant. Det er et klassisk dilettantstykke i fire akter, med mange forviklinger og en grovkornet humor der nemt kan få lattermusklerne på overarbejde. Dilettanterne holder generalprøve fredag, 22. marts og har selve premieren lørdag, 23. marts. Stykket hedder ”Hvem brygger kaffen?”. Evald og Bodil driver et lille pensionat ude ved kysten. For at spare penge sætter de en annonce i Eks-

Aktørerne i Vegger er fra venstre: Dean Alberg, Rita Sviland Andersen, Malene Schmidt Strauss Jensen, Hans Kristiansen, Mona Andersen, Anne Dorte Juul-Nyholm, Svend Andersen, Jan Nielsen og Susanne Lilhauge.

tra Bladet, hvor de søger ”en værtinde og en kaffebrygger” som ferieafløsere.

HAUBRO

Et kvalificeret par søger jobbene, samtidig møder et swingerpar op og håber

på swingerselskab. Et intetanende klassisk uddannet musikerpar ankommer og forventer en rolig weekend. De slapper ofte af under en anstrengende turné med at spille swingmusik, og sammen med en lokal fisker involveres de mere eller mindre frivilligt i aktiviteterne på lige fod med de andre. Kun ”kaffebryggeren” vil holde sig helt udenfor og kun lave mad, kaffe og servicere dem. På scenen er en blanding af gamle og nye dilettanter. Aktørerne er Dean Alberg, Rita Sviland Andersen, Malene Schmidt Strauss Jensen, Hans Kristiansen, Mona Andersen, Anne Dorte Juul-Nyholm, Svend Andersen, Jan Nielsen og Susanne Lilhauge. Sufflør Anni Hildebrandt.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Næsten 250 mødes til jubilardag i Haubro 10 70-års jubilarer kommer på lørdag Af Torsten Hansen HAUBRO: Hvert år samles alle de tidligere elever fra Himmerlands Ungdomsskole i Haubro til jubilardag. Naturligvis kan alle ikke komme, men igen i år er der stor interesse for at deltage. 243 er tilmeldt, men det sker ofte, at der kommer lidt ekstra tilmeldinger helt op til selve arrangementet, så der kan godt nå at samles 250 til den store festdag. Til næste år fylder skolen 100 år. Der kommer af naturlige årsager ingen fra den årgang. Men mange af de tidligere elever lever. Til

Der samles altid mange til jubilardag på Himmerlands Ungdomsskole i Haubro. I år ventes cirka 250.

VOGNSILD

dette års jubilardag deltager ikke færre end 10 fra årgang 1949. Det vil sige, at de kan fejre, at det nu er 70 år siden de gik ud af skolen. Sidste år var der fire 70-års jubilarer. De mange jubilarer mødes til middag og efterfølgende fotografering. Ved middagen er det blandt andet de nuværende elever der serverer. De plejer at have nogle hyggelige timer, fordi de tidligere elever har ry for at fortælle gode gamle ”røverhistorier” til de nuværende elever. Historier fra den gang jubilarerne var elever på skolen. Jubilarholdene begynder ved 20 års (årgang 1998/1999), og nogle af de yngre jubilarer nøjes ikke med middag på skolen. De har også planlagt en fest bagefter, hvor de kan hygge sig. Men den del har skolen ikke noget at gøre med.

stensen have et ordentlig greb i flagsnoren, da flaget var faretruende tæt på at tage magten. Formand Kirsten Olsen kunne byde velkommen til spillerne i en tro på, at det bliver et godt år. Der har været tilgang af spillere, så der er nok til 3 ungdomshold i år, og der er skaffet rigeligt trænere. Efter træning var der pølser og sodavand i klubhuset. Forældrene som var mødt op, kunne sidde inde i varmen og nyde en kop kaffe og kage.

Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

120 så dilettantstykket i Østrup, og de fik lov til at more sig.

120 morede sig til dilettant i Østrup ØSTRUP: Årets dilettant i Østrup var en lystig fornøjelse. Skuespillerne ydede en fin indsats, men sufflør Freddy Christensen måtte træde hjælpende til en gang i mellem, når klappen gik ned. Dette var til stor morskab for publikum, og stykket gav også anledning til masser af grin.

Stykket blev samlet set overværet af cirka 120 publikummer fordelt over en generalprøve torsdag og premiereforestilling i lørdags. Maiken Kjeldgaard Vestergaard var instruktør på stykket, Vita Kløjgaard stod for sminkning og Aage Pedersen tog sig igen i år af lyd, lys og tæppe.

Salmevalgsgudstjeneste i Gundersted Kirke

Tirsdag, den 19. marts 2019, kl. 19.30

Kom og vælg din yndlingssalme eller en salme, du aldrig har sunget! Alle er velkomne!

Haubro Vandværk a.m.b.a Der indkaldes til Ordinær Generalforsamling i Haubro vandværk a.m.b.a

Mandag den 25. marts 2019 kl. 19.00 Mødet foregår i klubhuset på Havbrovej 91A. Dagsorden i følge vedtægterne. På bestyrelsens vegne

Lokalhistorisk Forening

Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

Gislum og Vognsild sogne

Fodboldstart i strid blæst i Vognsild VOGNSILD: Der var i lørdags opstart for udendørs fodbold i VØ91. Der var 14 børn og 10 seniorer. En blanding af trænere og spillere, som var mødt op på Vognsild Stadion til lidt let træning. Det danske vejr er omskiftelig og uforudsigelig, så det blev lidt af en udfordring med den stride blæst. Klaus Hansen, som står for kridtning af baner havde svært ved at få lavet streger, da vinden blev ved med at tage snoren. Da flaget skulle hejses måtte Anders ”Pedel” Kri-

SIDE 21

afholder generalforsamling i Minihal Vestrup, torsdag d. 28. marts 2019 kl. 19.00. Dagsorden ifølge vedtægterne. Denne aften vises gamle billeder. Bestyrelsen

Anders ”Pedel” Kristensen måtte have et ordentlig greb i flagsnoren på grund af den stride blæst ved standerhejsningen.


Aars Avis

SIDE 22

13. MARTS 2019

SPORT

Old Boys-spiller i Aars til regionsfinale i billard Aars Billardklub er vært for finale i weekenden BILLARD: Aars Billardklub fortsætter med at markere sig på den individuelle front. Senest har Lars Højgaard spillet sig i den individuelle regionsfinale for Old Boys spillere, hvilket betyder, at han er blandt denne sæsons fire bedste spillere i Jylland/Fyn. Kvalifikationen til finalen skete i Aabenraa BK, hvor Lars Højgaard blev en suveræn puljevinder. Han vandt alle sine kampe meget overbevisende, og det betyder, at han får hjemmebane til Regionsfinalen torsdag, 4. april. Lars Højgaard har spillet billard i Aars Billard Klub i tre sæsoner, og tager turen til Aars to-tre gange om ugen fra hjemmet i Rebild for at træne og spille holdkampe. - I indeværende sæson har han virkelig rykket sig, og det afspejler de flotte resultater han har haft gennem hele sæsonen. Vi tror og håber, at Lars også klarer sig godt i Regionsfinalen, siger formand Mikael Toft. De to første i Regionsfinalen går videre til den endelige DM-finale. Den kommende weekend er Aars Billard Klub vært for afvikling af Regionsfinalen for herre elitespillere. Der kommer 12 spillere fra Jylland/Fyn som har kvalificeret sig til finalen, og Aars Billard Klub stiller selv med Henrik ’Hønse’ Jensen, som har haft en indtil nu fantastisk sæson. Arrangementet begynder lørdag, og alle interesserede er meget velkomne til at komme og

se billard på et meget højt niveau i klubbens lokaler på Nibevej i Aars.

Ugens holdkampe Klubbens 3. divisionshold har haft besøg af topholdet Asaa. Hjemmeholdet spillede en flot kamp, men det rakte ikke til point, idet gæsterne vandt opgøret med 6-2. Serie 2.1 har på udebane besejret Silkeborg 1 med 6-2 og serie 2.2 tog hjemme imod topholdet Ebeltoft 1, men led et nederlag på 6-2 og kunne med en sejr være med til at spille førsteholdet op på førstepladsen. Gæs­ terne var opsat på vinde opgøret og dermed sikre sig oprykning til serie 1 og de vandt opgøret med 6-2.

Hjemmeholdet Serie 3.1 har på udebane spillet 4-4 med Randers, serie 3.5 har været på besøg i Asaa og holdet måtte drage hjemad uden point, idet hjemmeholdet vandt opgøret med 6-2 og serie 3.6 spillede uafgjort 4-4

På billedet ses fv: Kim M. Nielsen, Nicolaj Rytger Knudsen, Sara Falch, Tobias Vestby Jensen, Line Skov Nielsen, Kristian Ølgaard, Elmer Osterhoff, Andreas Rask Sørensen, Mathias Johansen, Kris Jensen, Lesley Jan de graaf, Julie Ølgaard, Mathias Toft.

Mange medaljer til stærke Aars-svømmere SVØMNING: De plejer at konkurrere mod deres nordjyske modstandere. Men 13 svømmere fra Aars var blevet udtaget til at repræsentere hele Nordjylland til DGIs Landmesterskaber 2019, der i weekenden blev holdt i Ikast. Sammen med deres holdkammerater i anledning af stævnet var svømmerne fra Aars Svømmeklub med til at sikre Nordjylland flest medaljer af de ni deltagende regioner. Følgende Aars svømmere vandt medaljer ved stævnet:

Andreas Rask Sørensen sølv i 200m brystsvømning. Elmer Oosterhof - sølv i 4x50m medley og sølv i 4x50m frisvømning. Kris Jensen - sølv i 200m brystsvømning og bronze i 4x50m frisvømning. Lesley Jan De graaf bronze i 4x50m medley. Line Skov Nielsen bronze i 4x50m medley mix. Sara Falch - sølv i 200m frisvømning, guld i 4x50m medley, bronze i 100m butterfly, og guld i 4x50m frisvømning. Tobias Vestby Jensen -

Lars Højgaard fra Aars Billardklub har spillet sig i Regionsfinalen, der bliver spillet på hjemmebane i Aars torsdag, 4. april.

Håndboldherrerne i Aars holder fast HÅNDBOLD: Aars Håndboldklub fik to sejre den sidste uge. Herrerne vandt med 37-22 over Hornbæk SF2 på udebane i lørdags, 9. marts. I går fik dameholdet rettet op på det kedelige resultat i sidste uge med en sejr på 10 mål også på udebane mod Hornbæk SF2, hvor kampen sluttede 28-18 til Aars damerne. Begge hold spiller som bekendt i 2. division, men for herrerne er der håb om oprykning. De skal holde Hjallerup efter sig i tabellen, og de kan selv afgøre det. På søndag, 17. marts

på hjemmebane mod Ans. Old Boys 1 har på hjemmebane spillet et utroligt spændende og lige opgør mod Arden 1. Resultatet blev en hjemmesejr på 5-3 hvor Carlo Sørensen og Dan Nymand vandt deres kampe og Jørgen Sørensen spillede sin kamp uafgjort. OB.3 havde også fordel af hjemmebane i opgøret mod Silkeborg 1, og gæsterne blev sendt hjem med en ”snitter” på 8-0. Hjemmeholdet som består af Torben Harbo, Erik Rynkeby, Per Mortensen og Lars Højgaard spillede alle over deres daglige standard. OB.7 spillede topkamp på udebane mod Arden 3. Aarsmandskabet skulle have en sejr for at slutte på førstepladsen i puljen, og de spillede sæsonens bedste kamp og vandt suverænt 8-0. Alle fire spillere på holdet leverede en fornem indsats, og sejren var på intet tidspunkt i fare. OB.9 måtte se sig besejret med 6-2 på udebane mod Silkeborg 3.

Træner Claus Sevel er topfokuseret på tre sejre mere, så Aars mandskabet selv kan afgøre, om det skal blive til oprykningskampe.

spiller Aars hjemme mod Viborg og fire dage senere tørner de sammen med de nærmeste konkurrenter fra Hjallerup. Træner Claus Sevel har flere gange sagt, at de selv kan afgøre det, men han håber tilskuerne vil hjælpe til på søndag. Aars herrerne har vist god form i sæsonen, som altså kan ende med kampe om oprykning, hvis de sidste tre kampe bliver vundet. Det eneste ’aber dabei’ er, at Mors/Thy ikke må slutte på førstepladsen. Hos damerne glæder træner Thomas Kjær sig over sejren. Han holder efter sæsonen, men både han selv og spillerne går naturligvis efter så stærk en placering og afslutning på samarbejdet som muligt.

Tv. Amalie Kiib Bach på Mr. Swing King og th. Dorte Knudsen på Shrek.

Ringriddersæson er for alvor gået igang RINGRIDNING: Den første weekend i marts gik turen til Helbergskov, til deres årlige fastelavnsringridning. Ringridningen var den første i år, så nu er sæ-

sonen for alvor gået i gang. Amalie Kiib Bach på Mr. Swing King, Gedsted og Dorte Knudsen på Shrek, Vegger Ringriderlaug, havde taget turen til den

guld i 4x50m medley mix, guld i 4x50m frisvømning, guld i 100m rygsvømning, og bronze i 100m frisvømning. Kim Møller Nielsen guld i 200m frisvømning, guld i 4x50m medley mix, sølv i 100m brystsvømning, bronze i 50m frisvømning, og sølv i 4x50m frisvømning mix. Mathias Maarbjerg Toft - sølv i 200m frisvømning, sølv i 4x50m medley, og sølv i 4x50m frisvømning mix.

hyggelige by. Amalie Kiib Bach havde husket det gode sigtekorn og mistede kun en enkelt ring i hovedrunden. Hun måtte derfor ud i en omridning om 3. og 4. pladsen, hvor hun tabte og altså fik en 4. plads. Dorte Knudsen havde lidt mere held i pinden og fangede alle ringene i hovedrunden og skulle i omridning om 1. og 2. pladsen. Hun måtte dog se sig slået af en lokal rytter og endte derfor som nummer to. Vegger ringridderlaug melder klar til årets ringridder sæson, efter at have fået trykt ringridder-folderen med programmet for Vegger Ringridning. Den skal uddeles til alle ringridningerne sommeren over. - Vi håber på en lidt bedre sæson end sidste år, hvor flere ringridninger desværre måtte aflyses på grund af frygt for smitte med hesteherpes. Men i år håber vi på dejligt vejr og en god sommer ude under galgerne, siger Heidi Maria Drejer på vegne af Vegger Ringridderlaug.


Aars Avis

13. MARTS 2019

SIDE 23

SPORT Andreas ”Xyp9x” Højsleth fra Aars:

E-sport kræver mentalt overskud og fokus E-SPORT: Det er nok ikke gået manges næse forbi, at det danske Counter-Strikehold Astralis har vundet årets første major, IEM Katowice. Det er tredje major for holdet, der som bekendt har Andreas ’Xyp9x’ Højsleth fra Aars som en af de fem superdygtige CS:GO spillere. Aars Avis har fået et par kommentarer fra Andreas Højsleth om sejren. Den tredje Major, anden i træk, og I er de første til at vinde Intel Grand Slam. Hvordan forbliver I på toppen, og hvad er jeres ambitioner? - Det simple svar er hårdt arbejde. Men det er selvfølgelig ikke så simpelt. Vi arbejder enormt meget med hele vores performancehold til konstant at rykke os på alle parametre: Fysisk, mentalt, teknisk, taktisk. Derudover har vi en

Astralis fejrer deres tredje sejr i en major og anden i træk på scenen i Katowice i søndags. Foto: Maciej Kolek.

større organisation i ryggen i RFRSH Entertainment, som sørger for at skabe de bedst mulige rammer for os

og give os de nødvendige ressourcer, der skal til, for at vi præsterer så godt som muligt. Vi er gode til at sæt-

te nye mål for os selv, små som store, og bevare motivationen og lysten til konstant at forbedre os selv og

være et skridt foran. Én ting er at kæmpe sig til tops, det var virkelig udfordrende, men at forblive her er en helt anden udfordring, som kræver mentalt overskud og fokus. Vi nyder heldigvis at være dem, alle kigger på og gerne vil slå, siger Andreas Højsleth. Han flyttede til København sammen med kæresten i 2018, så han var tættere på både holdkammeraterne, træningsbasen og ikke mindst Kastrup Lufthavn, når der skal rejses til de mange internationale turneringer. - Jeg er faldet rigtig godt til. Jeg flyttede jo hertil med min kæreste, og alt er gået helt smertefrit. Vi bor et skønt sted, og København er en rigtig dejlig by at bo i. Vi har også fået os en lille hund, som holder os godt med selskab. Jeg kommer selvfølgelig tilbage til Aars så meget som muligt. Min

hjemby betyder rigtig meget for mig, det er her, min familie og mange af mine venner er, og det var her, det hele startede for mig. Selvom vi har millioner af fans rundt omkring i verden, er det alligevel noget helt særligt at mærke støtten fra folk i Aars, og det er noget, jeg aldrig vil tage for givet, siger Andreas Højsleth. Danskerne vandt i finalen i Katowice 2-0 med cifrene 16-11, 16-4 over undertippede ENCE, der forinden havde elimineret både verdens nummer to og tre i turneringen. Med sejren er Astralis det andet hold i historien, som har formået at vinde to majors i træk. Med titlen søndag indkasserer danskerne en præmiesum på en halv million dollar, svarende til 3,3 millioner kroner i præmiesum. Astralis holdet består af Lukas ’Gla1ve’ Rossander, Nicolai ’Device’ Reedtz, Peter ’Dupreeh’ Rasmussen, Andreas ’Xyp9x’ Højsleth, Emil ’Magisk’ Reif og deres træner Danny ’Zonic’ Sørensen.

Ny træner navn afsløret i Aars Håndboldklub Ansvarlig forventer en anden type håndbold HÅNDBOLD: Aars Håndboldklub har afsløret, hvem der skal overtage trænergerningen for dameholdet efter Thomas Kjær. Valget er faldet på Jannie Lynge, der har mange års erfaring som træner. Hun har 10 års erfaring som spiller i 1. division i Aalborg KFUM, og de seneste 10 år har hun sat sine hårde tacklinger ind for 3. divisions holdene Dall/ Ferslev, Svenstrup og Valsgaard. - Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af Aars HK. Håndbold har altid været en meget stor del af mit liv, både som spiller og træner. I mit lange trænerliv har jeg haft min gang i klubberne Aalborg KFUM, Svenstrup, Hobro, Støvring og Valsgaard, og jeg har haft u8, 10,12,14,16 og 18 hold – både piger og drenge. Det seneste år har jeg trænet Valsgaards 3. div. damer, og jeg har gennemgået DHFs divisionstræneruddannelse og har siddet i flere bestyrelser, siger Jannie Lynge. Hun bor med sin mand og deres to børn i Bramslev ved Mariager Fjord. Hun er uddannet lærer, PD i idræt og cand. merc. i læring og forandringsprocesser, med

Jannie Lynge er ny træner for dameholdet i Aars Håndboldklub.

job som idrætsunderviser på læreruddannelsen UCN, bevægelseskonsulent i Rebild kommune og indehaver af kursusvirksomheden Helhjertet.

Fejl i trygge rammer - Jeg er meget optaget af læring, og særligt af kropslige- og kreative læreprocesser, motivation og begejstring. At individet og grupper handler og udvikler sig helhjertet for at yde

deres bedste. Derfor er det vigtigt for mig, at træningen bærer præg at variation, oplevelser, begejstring, refleksion og ikke mindst mod til også at lave fejl i nogle trygge rammer, siger Jannie Lynge. Hun vil blive assisteret af Anders Grøn, som også bestrider posterne som målmandstræner på damesiden og cheftræner for U17 pigerne. Den sportslige ansvarlige på damesiden, Tove ’Tut’ Nygaard ser frem til det nye samarbejde. - Det glæder os meget, at det er lykkedes os at lave en aftale med Jannie, og det er en spændende løsning til næste sæson. Hun kommer med nogle andre værdier, og fordi vi har kendt hende i mange år, ved vi, hvad hun står for rent håndboldmæssigt. Øvelsen har også været at finde en anden trænertype for at give spillerne en ny motivation. Thomas har gjort det rigtig godt, men vi kommer nok til at spille en anden type håndbold, for Jannie er en anden type træner, siger Tove ’Tut’ Nygaard. Nuværende træner Thomas Kjær skal videre til et job som assistenttræner i Vendsyssel Håndbold.

Ethel Nielsen tv. og Yvonne Løvschall fra Aars Bridgeklub vandt i A-rækken.

Ugæstfrie Aars værter BRIDGE: I søndags, 10. Marts afviklede Aars Bridgeklub sin årlige Dameparturnering. 96 spillelystne damer fra 19 forskellige klubber i Nord- og Midtjylland havde tilmeldt sig, og efter cirka fire timers kortspil kunne vinderne kåres i de fire styrkeopdelte rækker. Værterne fra Aars Bridgeklub var så ugæstfrie, at hjemmeholdet tog to af de fire førstepladser. Vinderne var: Ethel Nielsen og Yvonne Løvschall fra Aars Bridgeklub i A-rækken. Helen Mejlholm og Birgit Stokbro, Pandrup Bridgeklub i B-rækken.

Kari Jacobsen og Inge Ebdrup Petersen, Aars Bridgeklub i C-rækken. Lisbeth Iversen og Lene

Bjerregaard, Aalborg Bridgeklub i D-rækken.

AARS GYMNASTIKFORENING

FORÅRSOPVISNING Lørdag den 16. marts kl. 11.00-16.30 i Idrætscenter Østermarken Se foreningens mange hold vise hvad de har arbejdet med i vintersæsonen. Entré: 40 kr. Sommersæson Tilmelding åbner søndag den 17. marts, og træningen begynder i uge 14. Se mere på www.aarsgymnastikforening.dk


Aars Avis

SIDE 24

13. MARTS 2019

SPORT

Nye spillertrøjer og ny banner kaldte på et holdbillede. Træner Annika Brorson står bagerst i midten og Rikke Nielsen yderst til højre.

Flyvemaskinen blev afprøvet, da Rikke Nielsen førte an i opvarmningen.

Lykkeliga i Aars fik besøg af bagkvinde Den enorme opbakning fejres med kæmpe fest til juni HÅNDBOLD: Aars Håndboldklubs Super Dogs er klubbens holdi Lykkeligaen, som blev oprettet af tidligere landsholdspiller Rikke Nielsen tilbage i 2016 under navnet Aalborg Kidz. Det blev siden til Lykkeliga, som i dag er national med 40 hold. Rikke Nielsen var i lørdags på besøg i Aars for at gæstetræne de 10 Super Dogs spillere, og det var ikke den eneste gode overraskelse på dagen. De nye spillertrøjer var nemlig klar, og med kæmpestore smil over at have fået deres egne trøjer klædte spillerne om, så de lignede et rigtigt hold med både Aars HK, Lykkeliga og hovedsponsoren Jutlander Bank trykt på trøjerne. Og sandelig om ikke der var en overraskelse mere, for de fik også overrakt en flot donation fra The Party Next Generation på 5000 kroner, som går til holdet. Beløbet skal helt sikkert bruges, når de seje hånd-

boldspillere skal til LykkeLiga Cup i Gigantium til juni. - Vi har booket hele gigantium og hele Scandic Hotel, og alle holdene kommer lige fra Grønland og Færøerne til Bornholm, selvom bornholmerne ikke kan lide, når jeg tager dem med i den opremsning, nen det er jo de tre hold, som ligger længst væk, siger Rikke Nielsen, der ikke lige kan finde en anden måde at sige det på. Men hun regner med, bornholmerne tilgiver hende.

Lige fod med andre Efter de mange overraskelser tog hun fat i træningen, og de store smil hos børnene efterlod ingen tvivl om, hvor stor nydelse de får ud af at kunne have en aktiv hobby. Det blev understreget af forældrene. For eksempel Sussi Korgaard Knudsen hvis søn Mark på 10 år har en genfejl, som hæmmerdensproglige udvikling. - Han ville så gerne til

Med sådan et smil kan der vel ikke være tvivl om, hvad de nye spillertrøjer til Lykkeliga betyder for spillerne.

håndbold, men kunne ikke finde et hold. Han er helt skudt i at være med her, og så er han også begyndt at se håndbold på tv. Han kan ikke begå sig på et normalt hold, men her er der lidt flere hænder og lidt mere hjælp, så han kan være med på lige fod med de andre, siger en tydeligt bevæget og glad Sussi Kor-

gaard Knudsen, der har fået en gladere dreng, som slet ikke kan vente på at komme ned og spille håndbold hver lørdag. Klubben i Aars blev som skrevet i Aars Avis oprettet i januar, og 10 spillere på holdet er allerede en succes. Dermed fortsætter det for Lykkeliga og Rikke Nielsen, som faktisk er en

smule overrumplet over den kæmpestore succes og de mange priser, hun har modtaget for arbejdet. - Det fortsætter og fortsætter bare. Det er helt fantastisk med den opbakning, og vi håber på at få endnu flere hold. Det er så vigtigt, at det foregår lokalt, for ellers er der mange børn, som ikke har mulighed for

at komme til og fra træningerne. Og festen til juni er en fejring af alle spillerne og de frivillige. Der bliver opvarmning med en VMvinder og til gallafesten om aftenen kommer Camilla Andersen og andre kendte og underholder. Vi får så meget opbakning, og det er skønt at komme på besøg i klubberne og se, hvordan børnene tager håndbolden til sig og nyder at komme ud og spille, siger Rikke Nielsen. Hun lavede flyvemaskiner og hoppeøvelser til den store guldmedaljer og alle fik sved på panden og røde kinder. Men heldigvis havde Rikke Nielsen en sidste overraskelse med - en plakat og en drikkedunk, så tørsten kunne slukkes. - Det var bare så god en dag. Det mest givende er, at ungerne har noget at være fælles om. Der er et fællesskab for dem på lige fod med alle andre, siger træner Annika Brorson Hansen.

Ung hjælpetræner fik nyt perspektiv Af Ture Damtoft

Josefine Nygaard Pedersen er hjælpetræner for Lykkeliga-holdet i Aars.

Den ekstra hjælp, som børnene i Lykkeliga kan have brug for, kommer fra hjælpetrænerne. En af dem er 14-årige Josefine Nygaard Christensen fra Nørager, der selv spiller på U14 holdet i Aars Håndboldklub. Hun har været hjælpetræner fra første dag i januar, da Lykkeliga startede i Aars.

- Jeg får indblik i deres daglige kampe og udfordringer. For eksempel hvordan dem, som sidder i rullestol, kan være med i træningen. At se dem overkomme udfordringer er stort, og jeg lærer nok at tage lidt mere hensyn, siger Josefine Nygaard Christensen. Hun hjælper med alt fra at finde materialer frem og give en hånd, når man skal ned fra og op i kørestolen. Hun blev spurgt af sin træ-

ner, og tøvede ikke med at sige ja. Og arbejdet med de udfordrede unge håndboldspillere har givet hende et lidt andet perspektiv på dem, som måtte være lidt anderledes. - Man skal være glad for ikke at have de udfordringer, og man skal kunne acceptere andre, som de er. Det er jeg nok selv blevet bedre til, siger Josefine Nygaard Christensen.


13. MARTS 2019

Aars Avis

SIDE 25


Aars Avis

SIDE 26

Velholdt villa med central beliggenhed i Aars.

Flot landvilla med 140 m2 værksted/gildesal.

Aars

Villa, 1 fam. Assersvej 23 Hvis I vil bo både elegant og centralt i Aars, så ligger jeres nye hjem muligvis på Assersvej 23. Her får I nemlig en meget velholdt villa på 172 etagemeter, og I kan desuden glæde jer over en have, der er lige så ugeneret, som den er nem at holde. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.298.000 1.508

65.000 5.624/4.771

Bolig m2: 108 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1950 Sag: 258V1500150

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

562 64 20 D

Aars

Villa, 1 fam. Kelddalvej 70 Søger du en landvilla med kort afstand til Aars by, så er denne ejendom måske lige noget for dig. Boligen fremstår flot og indflytningsklar og ligger blot 8 minutters kørsel fra Aars. Udvendigt fremstår huset med rødt tegltag, pudset facade og sprossede trævinduer. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Villa, 1 fam. Assersvej 41 Skøn villa med central beliggenhed i Aars. Boligen fordeler sig fra kælder til første sal med to værelser, et køkken, en stue, et toilet, et bruserum, vaskerum og værksted samt et disponibelt rum. Udenfor er der en solrig have.

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

50.000 4.338/3.679

Bolig m2: 79 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1955 Sag: 258V1800262

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

45.000 3.911/3.316

Bolig m2: 126 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1937/1998 Sag: 258N1800247

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

2.190 9 196 E

Boliglandbrug med 1791 m2 ridehal.

Aars

998.000 1.484

898.000 1.278

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

Skøn villa med central beliggenhed i Aars.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

13. MARTS 2019

714 40 20 F

Nibe

Fritidslandbrug Kyødalevej 6 I Borup ligger denne ejendom med plads til at holde heste på de cirka 1,9 hektar jord og med en 1791 m2 ridehal med 21 hestebokse. Her bliver I omgivet af udsøgt natur, og da grunden ligger tilbagetrukket fra vejen, kan I opholde jer helt ugeneret. Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.295.000 1.786

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

65.000 5.609/4.759

Aars

Villa, 1 fam.

Østre Boulevard 4 Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.195.000 1.836

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 154 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1972 Sag: 258V1900000

60.000 5.206/4.417

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

774 60 36 E

Velindrettet villa nær alle hverdagens gøremål.

19.053 12 2105 G

Aars

Villa, 1 fam.

Lillevang 17 Denne villa i Aars er det oplagte valg for førstegangskøberne eller den lille familie. Boligen rummer 123 m2 fordelt på halvandet plan med opholdsrum i stueplan og værelser på førstesalen. I alt får I tre værelser, hvoraf det ene har en alkove. Huset er centralt placeret i Aars med gåafstand til stort set alle hverdagens nødvendigheder, heriblandt et udvalg af indkøbsmuligheder, Aars Skole, daginstitution og flere idrætsfaciliteter, alt sammen placeret under en kilometer fra adressen.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.198.000 1.429

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 123 Stue/vær: 1/3 Byggeår: 1927/1972 Sag: 258V1800079

60.000 5.195/4.407

Grund m2: Udhus m2: Carport m2: Energi:

735 16 15 C

Dejlig landejendom med masser af muligheder.

Aars

Villa, 1 fam.

Håndværkergade 15, Hornum I Hornum møder I denne villa fra 1906. Indenfor fordeler de veludnyttede kvadratmeter sig over halvandet plan. På førstesalen finder I et badeværelse og tre værelser, mens stueplan gemmer på endnu et værelse, så I får i alt fire værelser. Endvidere gemmer stueetagen på endnu et badeværelse, et bryggers samt et køkken i åben forbindelse med en stue. Udenfor venter en skøn gårdhave med hyggekroge og et lækkert terrasseanlæg. Tilknyttet matriklen er også en garage, en carport og et udhus.

Grund m2: Kælder m2: Udhus m2: Energi:

Ønsker du en vurdering af din ejendom? Kontakt os på telefon, 98624444.

Villa med fantastisk beliggenhed tæt Aars centrum.

Rummelig familievilla tæt ved skole.

Her er huset for familien som søger en bolig med mange kvadratmeter til en overkommelig pris. Udover husets 154 m2 boligareal er der en god og anvendelig kælder på 60 m2 med gildesal/aktivitetsrum, vaskerum og flere disponible rum med god plads til opbevaring. Ejendommen er centralt beliggende i Aars med gåafstand til stort set det hele, som f.eks. skole, indkøb, sportshaller, bus, dagpleje, børnehave mv.

Bolig m2: 110 Stue/vær: 1/2 Byggeår: 1910 Sag: 258V1800074

Velkommen til danbolig Himmerland - Aars.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

1.198.000 832

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.: Bolig m2: 143 Stue/vær: 1/4 Byggeår: 1906/1975 Sag: 258V1800166

danbolig Himmerland - Aars . Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · aars@danbolig.dk

60.000 5.195/4.407

Grund m2: Udhus m2: Garage m2: Energi:

455 22 30 C

Aars

Fritidslandbrug

Blærevej 112 Med en smuk beliggenhed midt i landlige omgivelser finder I denne dejlige landejendom i Blære nær Aars. Til ejendommen hører to hektar jord, og den er derfor perfekt til hestehold/dyrehold. Hovedhuset har blandt andet to regulære værelser og gode muligheder for udvidelse på første sal. Grunden ligger i et naturskønt område med få naboer. Der er halvanden kilometer til landsbyen Blære, der både byder på friskole, børnehave og Blære Multicenter. Købmanden ligger i Vegger - et kvarters cykeltur fra adressen.

Kontant: Ejerudgift pr. md.:

Udbetaling: Brt./Nt. ekskl. ejerudg.:

1.595.000 1.699

80.000 6.894/5.850

Bolig m2: 153 Grund m2: Stue/vær: 1/3 Udhus m2: Byggeår: 1930/1976 Sag: 258V1800001 Energi:

20.340 477 C


Aars Avis

13. MARTS 2019

SIDE 27

Erna sælger af Dyssevej 26.

Velkommen til Danbolig Himmerland - Aars.

"Jeg valgte at bruge danbolig til at sælge min ejendom, og det har jeg på ingen måde fortrudt. De har igennem hele forløbet givet mig en meget brugbar og professionel rådgivning. Det har resulteret i at huset blev hurtigt solgt, og nu kan jeg flytte i lejlighed uden flere bekymringer. Et stort tak til danbolig for det flotte stykke arbejde. Jeg sender de bedste anbefalinger til danbolig."

Lokalkendskab til fingerspidserne og ejendomsmæglerservice helt i top, det er kort sagt de vigtigste grunde til, at du skal vælge os som din ejendomsmægler, hvis du står og skal sælge din bolig. For med os i spidsen for dit boligsalg skal du ikke tænke på noget. Vi har nemlig tjek på alt fra start til slut i processen, og dét er med til at give dig tryghed hele vejen. Overvejer du at sælge din bolig? Så kontakt os på 9862 4444.

KØBSAFTALE UNDERSKREVET SOLGT

KØBSAFTALE UNDERSKREVET SOLGT

Suldrup

Villa, 1 fam. Hjedsbækvej 356 I Suldrup møder I denne skønne villa - nær skole og indkøb. Villaen breder sig over halvandet plan og I får glæde af et værelse, to stuer, køkken-alrum, badeværelse, to disponible rum. Den lune årstid tilbringes i den pragtfulde og solrige have. Bolig m2: 99 Grund m2: Stue/vær: 1/2 Carport m2: Byggeår: 1939/1983 Sag: 258V1800048 Energi:

Farsø

Villa, 1 fam. Solitudevej 13, Hvalpsund Spændende villa i Hvalpsund. Førstesalen giver jer tre værelser samt en stue med udsigt til Limfjorden. Tilbage i stueplan er endnu et værelse. I vinkelkøkkenet kan hele familien samles, og i stuen bidrager hjørnevinduet med et blødt lysindfald. Bolig m2: 170 Stue/vær: 2/3 Byggeår: 1954/1978 Sag: 258V1800226

860 23 E

Grund m2: Kælder m2: Garage m2: Energi:

806 102 41 D

KØBSAFTALE UNDERSKREVET SOLGT Nørager

Villa, 1 fam. Smorupvej 13, Smorup Spændende landejendom med massere af gode kvadratmeter, og plads til den store familie. Huset byder på lyse, reelle opholdsrum, nyere køkken og bad samt rigtig gode værelser. Udenomsarealer byder på massere kvadratmeter udhuse, stor dejlig have og udendørs overdækket pool. Bolig m2: 293 Stue/vær: 1/8 Byggeår: 1951 Sag: 258V1800285

Grund m2: 10.402 Kælder m2: 100 Udhus m2: 790 Energi: F

Par søger ejendom udenfor Aars med plads til dyrehold Maks pris 1.7 mio.

Par har lige solgt landejendom, og søger villa i Aars til maks 2.5 mio.

Par søger andelsbolig på Hans Egedes Vej eller Stenildhøj. Omkring 100m2.

Har du boligen?

Har du boligen?

Har du boligen?

Ring til danbolig på tlf. 9862 4444 - ID

Ring til danbolig på tlf. 9862 4444 - ID

Ring til danbolig på tlf. 9862 4444 - ID

danbolig Himmerland - Aars. Ejendomsmæglere, MDE · danbolig.dk

Himmerlandsgade 102, 9600 Aars · Tlf. 9862 4444 · vesthimmerland@danbolig.dk


Aars Avis

SIDE 28

13. MARTS 2019

Danebo · Aars Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

NYHED

D Dronningholmvej 8 - 9600 Aars

Velbeliggende villa til den store familie Flot, velbeliggende villa i attraktivt område. Her bor man centralt og har kort afstand til byens faciliteter. Villaen fremstår overalt lys, indbydende og rummelig, - her er plads til den store familie og uanset hvor man opholder sig, vil man opleve store lyse rum, med gode lysindfald. På grunden er der gode terrasser og kroge, hvor familien kan nyde de dejlige danske sommeraftener med grill, spil og hygge i haven. Kontakt EDC for en fremvisning, - her får man virkelig noget for pengene.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.498.000 75.000 2.183 6.347/5.401 1.022 m2 196 m2 6/5 1968 91302871 98622400

D Kong Christians Vej 10 - 9600 Aars

Uforstyrret beliggenhed

165 gennemgribende renoveret kvm placeret på en 939 kvm stor, uforstyrret grund i et fredeligt område; entré, lækkert køkken i åben forbindelse med en lys opholdsstue, bryggers, havestue, gæstetoilet, badeværelse med hjørnekar og fire rummelige værelser. Boligen er gennemført - æstetik, kvalitet og funktionalitet er smukt forenet. Vedligeholdelsesnem grund. Fantastisk - stor - terrasse, hvor der er god plads til at samle familie og venner til grillhygge og særlige sommeraftener.

NYHED

NYHED

ÅBENT HUS

ENERGIMÆRKE A2020

Med tilmelding lørdag d. 23/03 kl. 14.00 til 15.00

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

2.595.000 130.000 2.005 10.922/9.298 939 m2 165 m2 5/4 1973 91302810 98622400

A

C Brombærvej 12, Hornum - 9600 Aars

Fin etplansvilla for enden af blind villavej For enden af en stille villavej i Hornum, finder I denne hyggelige etplansvilla fra 1984. Huset fremstår i pæn og velholdt stand. Fra boligens entre byder villaen på: Et fint spisekøkken, med adgang til baggang/bryggers. Soveværelse. Badeværelse med kar og gulvvarme, samt 2 fine værelser. God opholdsstue med adgang til den hyggelige udestue, hvorfra I desuden har udgang til den dejlige have, hvor den indre gartner virkelig kan slippes løs. Herudover også carport med et fint værksted/redskabsrum. Beliggende for enden af Brombærvej, skal I ikke bekymre Jer om larm fra trafik og I kan i stedet vågne op til sang fra fuglene.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

995.000 50.000 1.623 4.238/3.605 1.105 m2 125 m2 4/3 1984 91303000 98622400

20

Gunderstedvej 27, Gundersted - 9240 Nibe

Charmerende landejendom med 5,3 ha Charmerende landejendom med 5,3 ha jord. Ejendommen er beliggende i udkanten af Gundersted by, tilpas tilbagetrukket fra asfaltvejen. Man mærker straks hyggen, når man kører ad den snoede vej op til ejendommen. Her får man et skønt sted med et dejlig naturgrund med høje graner m.v. samt hyggelig prydhave m.v. Fritliggende stuehus, som de nuværende ejere har ombygget fra 2006 og frem. Udhuse med fyrrum med jordvarmeanlæg, garage/værksted. Ønsker man at bo naturskønt og med et særdeles godt lokalsamfund, så er her muligheden. Bemærkning energimærke A2020 da der er både jordvarmeanlæg og 10 Kwh anlæg solceller

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.795.000 90.000 2.013 7.589/6.460 53.121 m2 210 m2 6/6 1912/2005 91302994 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

13. MARTS 2019

SIDE 29

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NY PRIS

ÅBENT HUS Med tilmelding lørdag d. 16/03 kl. 14.00 til 15.00

ÅBENT HUS Med tilmelding lørdag d. 16/03 kl. 14.00 til 15.00

D

C

E

Aggersundvej 69 - 9600 Aars

Dr. Margrethes Vej 14 - 9600 Aars

Grønnegade 19, Hornum

Boligen på 100 kvadratmeter fremstår fin og velholdt. I huset har man et fint spisekøkken, badeværelse, soveværelse, værelse, vaskerum/depotrum, stue og udestue med adgang til flisebelagt terrasse.

Drømmer I om en bolig, der gør det let at nyde familielivet? Så se med her, for nu udbyder vi denne velindrettede og nyrenoverede villa på Dr. Margrethes Vej i Aars, hvor du får en beliggenhed helt i top.

I centrum af Hornum by finder du dette fine og istandsatte hus. Boligen har gennemgået en større renovering i stueplan og her kan du flytte lige ind. 1. sal er ikke renoveret.

Nedlagt landbrug på bygrænsen til Aars

Pris Udbetaling Ejerudgifter Brutto/netto Sag

1.145.000 60.000 1.393 4.865/4.141 91302866

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt tlf.

Nyrenoveret villa på god adresse

3.038 m2 100/60 m2 3/2 1963 98622400

Pris Udbetaling Ejerudgifter Brutto/netto Sag

ÅBENT HUS

2.195.000 110.000 1.946 9.559/7.994 91302958

Engparken 72 - 9620 Aalestrup

Med tilmelding lørdag d. 16/03 kl. 14.00 til 15.00

Velbeliggende villa

Særdeles velbeliggende 1½ plans villa opført i røde teglsten og tagdækning i rødt tegl. God muret garage, værksted samt yderligere et udhus. Beliggende i roligt og meget børnevenligt villakvarter. Dejlig lukket og veltilplantet have med bålplads, overdækket terrasse m.v. Grunden grænser op til grønt areal/marker. Fra grunden er der fantastisk god udsigt.

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Kontakt tlf.

977 m2 153/52 m2 5/4 1969/2015 98622400

Rigtig hyggelig bolig

Pris Udbetaling Ejerudgifter Brutto/netto Sag

750.000 40.000 1.304 3.207/2.728 91302948

ÅBENT HUS

1.495.000 75.000 1.931 6.365/5.418

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

1.065 m2 194 m2 7/5 1974/1994

Flot renoveret

Utrolig rummelig og velrenoveret villa i roligt og attraktivt kvarter i Aalestrup. Villaen fremstår virkelig pæn og velholdt, og har gennemgået en del renoveringer, her kan bl.a nævnes at taget er udskiftet i 2018, vinduerne er skiftet, badeværelset er renoveret, - her er gulvarme og spa, - det hele fremstår flot og lyst. Kontakt EDC på telefon 98622400 for en fremvisning af denne flotte villa.

C Sag Kontakt

NY PRIS

91302959 98622400

Aggersundvej 112 - 9600 Aars

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.345.000 70.000 1.706 5.869/4.908

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

725 m2 182 m2 5/5 1966/1978

Sag Kontakt

3,9 HA JORD

Stor og funktionel

Ejendommen byder på et fritliggende stuehus, en tolænget udbygning med mange muligheder og en 5.000 m2 stor grund. Stuehuset er indrettet med entré, badeværelse, et nyere lyst køkken med spiseplads og en lys stue. Fra køkkenet er der adgang til husets første sal indrettet med repos og 3 værelser. Der er påbegynd en renovering af førstesalen som mangler færdiggørelse.

Roligt beliggende ejendom indrettet med bryggers, stort badeværelse, værelse, køkken, stor spisestue, stue med smukke franske døre, gulvvarme og brandeovn. Førstesalen er renoveret i 2010 med nye vinduer, tag og gulv hertil kommer 3 værelser og et skønt soveværelse. Ejendommen har desuden fået nyt fyr i 2005, opsat solceller og i 2016 er der bygget et smukt orangeri.

F 550.000 30.000 1.411 2.361/2.007

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

5.000 m2 140 m2 5/3 1931/2002

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

91302925 98622400

Elbjergvej 48 - 9610 Nørager

Nedlagt landbrug

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

749 m2 120 m2 4/3 1920 98622400

Lindevej 19 - 9620 Aalestrup

Med tilmelding lørdag d. 16/03 kl. 14.00 til 15.00

C Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt tlf.

D Sag Kontakt

91302876 98622400

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

1.695.000 85.000 2.814 7.203/6.188

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

39.388 m2 210 m2 8/8 1930/2009

Sag Kontakt

91302674 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 30

13. MARTS 2019

Danebo · Aars Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NY PRIS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 16/03 kl. 15.00 til 16.00

D Rolighedsvej 14 - 9600 Aars

Vandskuret villa med nyere tagpaptag Charmerende bolig på 127 kvm samt separat kælderlejlighed, evt. til udlejning. Entré, køkken og lys opholdsstue med udsigt over byen, badeværelse, tre værelser og disponibelt rum. Lejligheden indeholder køkken, toilet, stue og to fine værelser. Dejlig beliggenhed midt i byen - roligt på hyggelig vej. Grund på 627 solrige kvm. Fin terrasse og et skønt lille orangeri. Integreret garage i forbindelse med kælder. Huset er i nyere tid vandskuret og har fået lagt tagpaptag.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.495.000 75.000 1.808 6.353/5.407 627 m2 127/110 m2 7/5 1960/1972 91302835 98622400

G Himmerlandsgade 9 - 9600 Aars

Tæt på det meste

Her er boligen til dig, der ønsker at være tæt på de fleste af de aktiviteter som Aars har at byde på, samtidig med at du har et godt hjem. Villaen byder på soveværelse med indbyggede skabe, stort og for nyligt renoveret badeværelse, værelse/kontor og gæstetoilet. Herudover køkken, bryggers og en god stor stue med brændeovn. I kælderen 5 yderligere rum, der kan bruges til lidt af hvert. Udenfor har man overdækket terrasse op til den hyggelige have, hvor man får mange gode kroge.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

1.095.000 55.000 1.914 4.683/3.984 905 m2 169/71 m2 7/7 1961/1967 91302681 98622400

Skal vi sælge din bolig i påsken? Bestil et gratis Salgstjek inden den 7. april 2019, og vær salgsklar til åbent hus i påsken.

Vind PH Bordlampe Bestil et uforpligtende Salgstjek inden den 7. april 2019, og deltag i konkurrencen om en PH 3½-2½ Bordlampe i krom til en værdi af 8.195 kr. Bestil på edc.dk/deltag

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

En del af byens liv


Aars Avis

13. MARTS 2019

SIDE 31

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

Spar op til 10.000 kr. på dit boligsalg med Ældre Sagen Sætter du til salg hos EDC, kan du som medlem af Ældre Sagen spare mellem 5.000 og 10.000 kr. på slutregningen.

Har du boligen?

Har du boligen?

Har du boligen?

Har du boligen?

Fyr søger billige boliger omkring Nørager, Aars eller Farsø. Huset må gerne trænge til en kærlig hånd. Kan lave en del selv. Boligerne skal bruges til udlejning.

Ung mand søger bolig/rækkehus i Aars by. Gerne nyere eller renoveret. Går meget op i kvalitet og at stilen er lys. Er åben for beliggenhed. Garage er et plus, men ikke et krav. Kan købe op til 1, 8 mio.

Køber søger vedligeholdelsesfri ejendom på min. 100 m², beliggende i 9600 Aars. Prisniveau: kr. 1.500.000. Han er håndværker, så han kan lave noget selv. Gerne Vesterled, Nibevej og deromkring.

Par fra Aalborg søger indflytningsklar villa i Aars. De kan også have interesse i et landsted lige udenfor Aars by.

Læs mere, og se vilkår på edc.dk/rabat Kunde ID Kontakt Telefon

8174708 Bente Falker 98622400

9007116 Rene Sørensen 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

F

C

Aggersundvej 90 - 9600 Aars

Tværvej 10 - 9600 Aars

Charmerende stråtækt landejendom med 9,2 ha jord og et rummeligt stuehus. Ejendommen er særdeles naturskønt beliggende på landet og alligevel i ganske kort afstand fra Aars by. Tæt på ejendommen går "Himmerlandsstien".

Nu har I muligheden for at erhverve Jer dette fine og velholdte rækkehus på en rolig og central beliggenhed i Aars midtby. En ideel bolig til Jer, som gerne vil have let adgang til byens mange faciliteter.

Stråtækt landejendom med 9,2 ha jord

SOLGT

med EDC Effekt Sag

91302943

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

Velholdt rækkehus

SOLGT

92.856 m2 308 m2 8/5 1910/1976 98622400

med EDC Effekt 91302979

Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

755 m2 100 m2 3/2 1965 98622400

F

Søttrupvej 1, Hornum

Gl Blærevej 10, Blære

Særdeles charmerende villa beligg. i aktiv by med en god skole op 9. klassetrin. I Hornum kan man også foretage sine indkøb i den velassorterede DagliBrugs. Kontakt EDC for en fremvisning af denne charmerende ejendom.

Her i den hyggelige landsby Blære finder du denne villa hvor huslejen er ganske overkommelig. Du kan vælge at flytte ind for huset fungere rigtig godt - du kan også vælge at renovere det og her er mulighederne mange.

Flot og charmerende

SOLGT

med EDC Effekt Sag

91302869

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

931 m2 122/20 m2 4/3 1900/1976 98622400

Masser af muligheder

SOLGT

med EDC Effekt Sag

91302965

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

755 m2 138/84 m2 5/3 1951 98622400

6766544 Johnny 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

9385244 René Borg 98622400

Har du boligen?

Har du boligen?

Køber søger villa på min. 110 m², beliggende i 9600 Aars. Prisniveau: kr. 1.500.000. Max. 2 etager. Huset skal ligge i centrum af Aars, f.eks. Park Alle eller Assersvej.

Køber søger vedligeholdelsesfri ejendom på min. 100 m², beliggende i 9600 Aars. Prisniveau: kr. 1.500.000. Han er håndværker, så han kan lave noget selv. Gerne Vesterled, Nibevej og deromkring.

Kunde ID Kontakt Telefon

NYHED

C

Kunde ID Kontakt Telefon

8593619 Bente Falker 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

6766544 Johnny 98622400

Har du boligen?

Har du boligen?

Ung mand søger villa i Aars by. Gerne 2-3 værelser og soveværelse. Pris max. kr. 1.400.000, og gerne nem og overskuelig have.

Par som har solgt, søger 1-plans villa i Aars by. Min. 120 m2 og gerne et godt udhus eller garage, eller mulighed for at etablere dette. Pris max. kr. 1, 8 mill.

Kunde ID Kontakt Telefon

9342919 Bente Falker 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

8313676 Johnny 98622400

Husk at spørge EDC, når du skal have solgt din bolig! Bestil et gratis salgstjek hos EDC Danebo, Aars. Vi finder den rette løsning for dig, så du kommer godt videre!

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 32

13. MARTS 2019

:::$$560$(*/(5(1'.

1

‡%(17+86

<+

/ºUGDJGPDUWV NO

0DUWKDVYHM7UHQG/ºJVWºU

('

)ULWLGVJUXQG

)5Î&#x2013;7Î&#x2013;'6*581'Î&#x2013;75(1'%8'Â&#x161;16.(6 $IVWDQGWLOGHQEºUQHYHQOLJHVWUDQGFDPHWHU

(WSDUDGLVIRUVXUIHUH +MºUQHJUXQGLXGVW\NQLQJHQS§0DUWKDVYHMVRPHUHQDIGH Q\HUHXGVW\NQLQJHUKYRUGHUJHQQHPGHVHQHVWH§UHU RSIºUWHQGHOIULWLGVKXVH 'HUHUEHWDOWWLOVOXWQLQJVDIJLIWWLOYDQGRJHOY¨UGLSWFD bb %<*'Î&#x2013;7'5Â&#x161;00()5Î&#x2013;7Î&#x2013;'6+86+(5bbbbÎ&#x2013;1*(1%<**(3/Î&#x2013;*7

.RQWDQW (MHUXGJSUPGU 0XOLJEHE\JJHOVH *UXQGDUHDO

NU NU Pt PtÂ&#x2021;%(17+86 /ºUGDJGPDUWV NO

0LQQDVYHM7UHQG/ºJVWºU 9(/Î&#x2013;1'5(77(7)5Î&#x2013;7Î&#x2013;'6+86Î&#x2013;75(1'

+\JJHOLJWIULWLGVKXVPHGVRYHUXP 3ODGVWLOKHOHIDPLOLHQYHQQHURJDQGUHJ¨VWHU )UHGHOLJEHOLJJHQKHGS§GHMOLJJUXQG Î&#x2013;QGNºUVHOJU¨VSO¨QHWHUUDVVHUKDYHKXVRJE§OSODGV +HUHUSODGVWLOOHJRJK\JJHIRUKHOHIDPLOLHQ *RGHVWLV\VWHPHUWLOVWUDQGHQPY FDPWLOGHQEºUQHRJVXUIHUYHQOLJHVWUDQGYLDVWL (735Î&#x2013;69(1/Î&#x2013;*7+867Î&#x2013;/)$0Î&#x2013;/Î&#x2013;(1

5\OHYHM+YDOSVXQG)DUVº 9(/+2/'7)5Î&#x2013;7Î&#x2013;'6+867Â&#x2C6;73Â&#x2021;675$1'

.RQWDQW (MHUXGJLIWSU PGU %ROLJDUHDO *UXQGDUHDO $IVWDQGWLOVWUDQG

NU NU Pt Pt P

(MHUXGJLIWSU PGU %ROLJDUHDO *UXQGDUHDO $IVWDQGWLOVWUDQG

0DULHVYHM7UHQG/ºJVWºU

NU NU Pt Pt FDP

)ULWLGVJUXQG

+-Â&#x161;51(*581'Î&#x2013;'(71$7856.Â&#x161;11(75(1' +HUHUPXOLJKHGHQIRUDWRSIºUHGUºPPHIULWLGVKXVHW

PVWRUYHOEHOLJJHQGHKMºUQHJUXQGS§0DULHVYHM 'HWQDWXUVNºQQHVRPPHUKXVRPU§GH7UHQG $IVWDQGWLOGHQEºUQHYHQOLJHVWUDQGPHWHUYLD bbYHOXGYLNOHWVWLV\VWHP +HUHUNXQPHWHUWLOI¨OOHVDUHDOPHGEROGRJ bbSHWDQJXHEDQH *Â&#x161;5'5Â&#x161;00(120)5Î&#x2013;7Î&#x2013;'6+867Î&#x2013;/9Î&#x2013;5.(/Î&#x2013;*+('

.RQWDQW

NU

(MHUXGJSUPGU

NU

0XOLJEHE\JJHOVH

Pt

*UXQGDUHDO

Pt/º U

Â&#x2021;

Â&#x2021;

UG %( NO DJ 17  G    +8    P 6  DU  WV

/º

0RQLFDVYHM7UHQG/ºJVWºU

)ULWLGVKXV

9(/+2/'7)5Î&#x2013;7Î&#x2013;'6+861Â&#x2C6;5675$1'(1 9HOLQGUHWWHWKXVPHGJRGWI¨OOHVUXP

.RQWDQW

GD %(1 J NO G 7+   8  P 6  D UW V

+HUI§UÎ&#x2013;HWK\JJHOLJWRJIXQNWLRQHOWIULWLGVKXV Î&#x2013;GHQJDPOHGHODIVRPPHUKXVRPU§GHW +HUHUNXQFDPWLOVWUDQGHQYLDVWLV\VWHP +XVHWHUOºEHQGHYHGOLJHKROGWVRYHUXP 1\WWDJWDJYLQGXHUPYLRJYLQGXHUL .ºNNHQHUVNLIWHWRJYDUPHSXPSHHULQVWDOOHUHUHW 6NºQJUXQGPHGPDQJHUXP +<**(2**2'67(01Î&#x2013;1*(5+Â&#x161;-735Î&#x2013;25Î&#x2013;7(5(7

)ULWLGVKXV

)ULWLGVKXV

6RYHY¨UHOVHDONRYHRJDQQHNV %U¨QGHRYQRJVDXQDVLNUHHQVNºQYDUPH 6WRURYHUG¨NNHWWHUUDVVH ODQJWHUUDVVHV¨VRQ 5XPPHOLJFDUSRUWPHGVNXURJGHSRWUXP *§DIVWDQGWLOVWUDQGRJVNºQQHQDWXURPU§GHU (QJRGEDVHIRUGHQOLOOHIDPLOLH 6.$/Î&#x2013;+2/'(-(5(6)(5Î&#x2013;(5+(5"

%O§E¨UYHM*DWWHQ$DUV

)ULWLGVKXV

6(+(5+<**(/Î&#x2013;*76200(5+86Î&#x2013;Â&#x161;-(6Â&#x161;3/$17$*( .RQWDQW (MHUXGJSUPGU %ROLJDUHDO *UXQGDUHDO $IVWDQGWLOVWUDQG

NU NU Pt Pt P

+HUHUULJWLJVRPPHUKXVVWHPQLQJ )ORWRJYHOKROGWVRPPHUKXVLIUHGHOLJWRPU§GH VRYHUXP PXOLJKHGIRUHNVWUDVRYHUXP

+XVHWKDUYDUPHSXPSHVROIDQJHURJQ\HUHWDJ 1¨U+LPPHUODQG*ROI 6SD5HVRUWL*DWWHQ 6NºQXGVLJWRYHUPDUNHUQHRJGHWOLOOHVNRYVW\NNH +HUHUÎ&#x2013;RPJLYHWDIULJWLJȵRWQDWXUNRUWDIVWDQGWLOÂ&#x161;MH6º 1<')5Î&#x2013;7Î&#x2013;'(1Î&#x2013;'(77('(-/Î&#x2013;*(6200(5+86

'HQVHOYVW¨QGLJHHMHQGRPVP¨JOHU +LPPHUODQGVJDGH$DUV7OI ZZZDD ZZZDDUVPDHJOHUHQGNbbbbbbbbbbbbbbbbLQIR#DDUVPDHJOHUHQGNbbbbbbbbbbbbbbZZZWUHQGP¨JOHUHQGN HQGN

.RQWDQW (MHUXGJSUPGU %ROLJDUHDO *UXQGDUHDONU NU Pt Pt


Aars Avis

13. MARTS 2019

SIDE 33

BOLIG

Varme giver tyvstart på arbejdet i haven BOLIG: I februar blev månedens varmerekord på 15,8 grader tangeret, og ifølge DMI var middeltemperaturen hele 4,2 grader over klimanormalen. Forårets tyvstart mærkes tydeligt i de danske haver, hvor gøremål, vi plejer at vente med til april, allerede kan ordnes nu i marts. - Den varme vinter og særligt sidste halvdel af februar har gjort, at vi anbefaler havefolket at komme i gang med at forspire frø, gøde plænen og fjerne ukrudt væsentligt tidligere end normalt, siger Arne Persson, der er planteekspert hos Plantorama. Haveeksperten giver her sine bedste råd til, hvilke opgaver der med fordel kan tages hånd om i det tidlige forår, ikke mindst hvis det milde vejr fortsætter. Ved at sætte frø til forspiring i marts får du mulighed for at tyvstarte sæsonen. Det er også nu, kartofler

grene sammen, og fjern det værste mos med en mosrive.

Krukkeplanter skal ompottes

Fjern spirende ukrudt

Hvis du har haft krukkeplanter stående i garagen eller udestuen henover vinteren, kan de komme frem igen allerede nu – vent dog til risikoen for nattefrost er ovre med frostfølsomme

På grund af det milde vejr er ukrudtet allerede begyndt at pible frem mellem fliser og langs mure. Skynd dig derfor ud med hakkejernet og få det fjernet – så kan du sagtens nå at komme det i forkøbet og undgå, at det hurtigt breder sig og blive uoverskueligt. Du kan eventuelt topdresse i bede og langs hækken med komposteret champignonmuld, der forhindrer rodukrudt i at spire frem.

Grund eller ejendom udenfor Aars by søges! Hej Alle

Plant forårsblomster i havekrukker

Den milde vinter har betydet tyvstart på havearbejdet, men man skal passe på med frostfølsomme planter som dahlierne på billedet.

skal lægges til spiring, mens blomsterknolde som dahlia, begonia, hage- og skærmlilje har godt af at komme i havekrukker, så de kan nå at sætte rødder. Vent dog, til der ikke er risiko for nattefrost, med at stille krukkerne udenfor.

Græsplænen skal gødes For at få en flot, grøn græsplæne til sommer, kan du i år gøde den allerede fra midten af marts. Det giver græsset næring til at konkurrere med ukrudt og mos. Riv først gamle blade og

planter som for eksempel dahlia, skærmlilje og pelargonie. For at give de bedste vækstbetingelser er det en god idé af give dem en ompotning med frisk jord. Det bør mindst gøres hvert andet år.

Vi er et yngre par med 2 små børn som søger en grund eller en gammel landejendom som kan rives ned udenfor Aars by, som vi kan bygge vores nye drømmehus på. Grunden eller ejendommens størrelse er mindre vigtig. Fx. fra 5.000 til 100.000 m2. Vi har indset efter lang tids søgen at disse grunde eller ejendomme sjældent kommer tilsalg hos en mægler. Derfor prøver vi om nogle af jer kender til noget som ligger derude et sted, eller kender nogen som måske ved noget. Mange tak for jeres hjælp!

En lang række forårsblomster egner sig normalt til at blive udplantet i rengjorte havekrukker med frisk jord i april – i år kan vi gøre det i marts måned. Ved forårsblomster er det vigtigt at være opmærksom på placeringen, så de får den rette mængde sol eller skygge. Alt efter hvilken blomst du planter er der nemlig stor forskel på, hvad den enkelte sort foretrækker.

Mvh. Steffen og Michelle Tlf. 61 30 00 65

MOTOR

DANMARKSPREMIERE C5 AIRCROSS SUV-klassens nye udfordrer NOMINERET TIL ÅRETS BIL I EUROPA 2019

ÅBENT HUS 16. – 17. MARTS KL. 11 – 16 CITROËN C5 AIRCROSS 1.2 PureTech 130 Aspire

KUN 269.990,INKL. ASPIRE UDSTYR 3 individuelle nedfældelige bagsæder • 17” fælge Aircondition • El-justerbare sidespejle • LED-kørelys Active Safety Brake • El-sideruder for og bag • Varme i forsæder • Radio m. 6 højttalere • Fartpilot m. hastighedsbegrænser • Hill Assist • 3 Isofix-beslag B 14,7 km/l. CO2 152 g/km. Halvårlig ejerafgift 580 kr. Forbruget er angivet efter den nye WLTP-norm. Du kan læse mere på wltp.dk. Priser og afgiftsstigninger gældende fra 01.04.19 er beregnet pba. Registreringsafgiftsloven (lovnr. 1130 af 11.09.18).

KLAUS BUUS A/S • MESSEVEJ 10 • 9600 AARS • TELEFON 98 62 22 24


Aars Avis

SIDE 34

13. MARTS 2019

MOTOR

Nyt mærke skal guide bilkøbere til grønne biler MOTOR: Det bliver de kommende år lidt nemmere at få øje på de grønneste biler hos forhandleren. Et nyt samarbejde mellem de europæiske bilklubber, forbrugerorganisationer, EU og en række europæiske myndigheder lancerer nu en ny test, Green NCAP, der skal guide bilkøberne til de mest klima- og miljøvenlige biler. Det er det europæiske test-samarbejde Euro NCAP, der står for den nye Green NCAP-test. Euro NCAP tester allerede i dag sikkerheden i nye biler og uddeler de velkendte Euro NCAP-stjerner. Nu kommer der også grønne stjerner på paletten. - Der er et øget fokus på bilers klima- og miljøbelastning. Som forbruger kan det imidlertid være svært at gennemskue, hvor grøn den enkelte bilmodel egent-

lig er. I dag har bilkøberne kun det europæiske energimærke, som vi kender fra hårde hvidevarer, at gå efter. Bilers klima- og miljøaftryk er imidlertid mere komplekst. Derfor har Green NCAP udviklet en test af både bilens forbrug og udledning af partikler og andre skadelige stoffer.

Gennemsigtighed Det vil give forbrugerne en langt bedre gennemsigtighed, når de skal købe bil. På sigt er det tanken at udvide testen, så hele bilens samlede aftryk på miljø og klima, fra den produceres, til den skrottes, tages med i regnskabet, siger adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen, der også er præsident for FIA Region 1. Der vil gå flere år, før Green NCAP er fuldt udrullet. Første test tæller 12

biler, hvoraf to er elbiler. Modsat Euro NCAP, der tester nye bilmodeller, vil Green NCAP også teste modeller, der er populære blandt bilkøberne og derfor ofte også har været på markedet i flere år. Det gælder eksempelvis Fiat Panda, der er en af de mest udbredte biler i Italien. I den første Green NCAP-test får den nul stjerner, hvilket betyder, at den kun lige lever op til kravene for udledning af emissioner og har et højt brændstofforbrug. Bedst klarer testens to elbiler sig. Begge opnår de maksimale fem Green NCAP-stjerner. - Ligesom Euro NCAP har haft en afgørende betydning for udviklingen af sikkerheden i biler, er vi overbeviste om, at Green NCAP vil få samme betydning. Derfor er Green NCAP

også et vigtigt signal fra forbrugerne til bilproducenterne om, at de skal tage de nye grønne stjerner alvorligt. Ambitionen er, at Green NCAP’s grønne stjerner skal være et afgørende parameter, når forbrugerne køber bil, siger Thomas Møller Thomsen. FDM deltager i Green NCAP-samarbejdet igennem bilklubbernes europæiske paraplyorganisation, FIA Region 1. Næste Green NCAP-test er til november.

De 12 testede biler

En stjerne

Fem stjerner Hyundai Ioniq (elbil) BMW i3 (elbil)

Audi A7 (3.0 diesel) Volvo XC40 (T5 benzin) Subaru Outback (2.5 benzin)

Fire stjerner

Nul stjerner

VW Up GTI (1.0 benzin)

Tre stjerner

BMW X1 (2.0 diesel) Mercedes-Benz A200 (1.3 benzin)

To stjerner

VW Golf (1.6 diesel*) Fiat Panda (1.0 benzin*) Ford Fiesta (1.0 benzin*. Udgået model) - Opfylder Euro 6b – de øvrige opfylder Euro 6d Temp.

Ford Fiesta 1.0 (benzin)

I BYEN Motorvejene skal ryddes hurtigere efter uheld ved at sende vogne afsted, når meldingen om uheldet kommer i stedet for at vente på besked om behov. Arkivfoto.

KONCERT DIE HERREN SØS FENGER HARDINGER BAND ANDERS BLICHFELDT (BIG FAT SNAKE)

LØRDAG 30. MARTS KL. 19.30 I MESSECENTER VESTHIMMERLAND Koncert og afterparty kl. 19.30-02.00.

BILLETPRIS KR. 275,- + GEBYR.

Forud for koncerten er der spisning i Messecenteret kl. 17.30. Der serveres en 2 retters menu.

PRIS KR. 185,- + GEBYR

Hurtigere og flere vogne skal rydde motorvejen MOTOR: Som enhver trafikant formentlig vil vide, så er det frustrerende at blive fanget i trafikken på uvis tid i en lang kø efter et uheld. I fremtiden kan ventetiden dog blive kortere, for Vejdirektoratet iværksætter nu i samarbejde med politiet et

OPEL CORSA 1,2 SÆLGES

på plader, twinport, enjoy, årg. 2006, synet sidst 19/318. Grå metallic, vinterhjul m/alufælge medfølger. Kørt 218.000 km. Sædevarme, el-spejle og elruder foran. Pris 20.000 kr. Tlf. 22 13 81 00

tiltag, der skal rydde motorvejen hurtigere efter uheld. Helt konkret handler det om, at Vejdirektoratet fremover hurtigere vil sende vogne - primært ladvogne og sværvogne der kan fjerne køretøjer - frem til uheldsstedet, så snart der indløber en melding om, at der er sket et uheld et sted på motorvejsnettet. Hidtil har praksis været, at vognene først blev sendt af sted, når man fik besked om, at der var brug for dem. - Den tid, vi spilder på at holde i kø på motorvejene, kan bruges meget bedre. Eksempelvis sammen med familien eller på arbejdet. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at sikre, at spildtiden

Vi klargør din bil til syn...

Guldsponsor: Annoncesponsor: .

BESTIL BILLET PÅ WWW.BILLETBUTIK.DK

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

Brian Nielsen

bliver så kort som mulig, og denne nye praksis kan være et redskab hertil, så vejene ikke bliver blokeret i unødig lang tid efter uheld. Indsatsen for at rydde op efter uheld skal ske så hurtigt og effektivt som muligt samtidig med, at oprydningen selvfølgelig skal foregå på forsvarlig vis, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. Initiativet udspringer af det pilotforsøg, som Vejdirektoratet, politiet, sundhedsberedskabet og de kommunale redningsberedskaber for tiden udfører på Fynske Motorvej. Et pilotprojekt, der netop handler om at afprøve nye metoder til at rydde vejene hurtigere efter uheld og andre hændelser på motorvejen. - Siden sommeren 2018 har vi afprøvet metoden med at sende ladvogne og sværvogne ud til uheld på den Fynske Motorvej hurtigere end sædvanligt, og resultaterne har været så positive, at vi nu udbreder tiltaget til hele landet, siger Charlotte Vithen, områdechef i Vejdirektoratet.


Aars Avis

13. MARTS 2019

Bedre skiltning på private p-pladser MOTOR: Nu fuldendes reglerne for bedre skiltning på private p-pladser. Fremover skal bilister altid kunne få øje på et skilt med oplysninger om p-reglerne på området. Kun rimeligt, mener FDM, der forventer, at skiltene vil føre til færre misforståelser og ærgerlige p-afgifter. Bilister får nu lettere ved at få øje på, hvilke regler der gælder på private p-pladser. 15. marts træder nye regler i kraft, som betyder, at bilister altid skal kunne få øje på et skilt med oplysninger om reglerne, når de parkerer på en privat parkeringsplads. Overholdes det ikke, kan et p-selskab som udgangspunkt ikke give bilisterne en p-afgift. - Når man parkerer på en privat p-plads, accepterer man som udgangspunkt de regler, der gælder for den pågældende plads. Derfor er det kun rimeligt, at bilisterne nemt kan orientere sig om, hvordan disse regler præcis er. Det er et stort problem for mange bilister, at man enten ikke kan finde skilte, der oply-

ste om p-reglerne, eller skal lede efter dem. Derfor ser vi frem til, at de nye regler om skiltning træder i kraft og forventer naturligvis, at de private selskaber har fået sat skiltene op i tide, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange. De nye krav til skiltningen er sidste del af ændringen om bedre skiltning på private parkeringspladser. Første del var, da det for tre år siden blev et lovkrav, at private p-pladser skulle have et sort skilt med et hvidt P ved alle indkørsler til parkeringsområdet. Også skiltene inde på området skal være sorte med hvid skrift. - Jo tydeligere p-reglerne bliver skiltet, desto nemmere er det for bilisterne at vide, hvad de skal rette sig efter. Det betyder potentielt færre misforståelser og p-afgifter til folk, der parkerer på private pladser. Det er ikke kun i bilisternes interesse, men i sidste ende også p-selskabernes, da det giver færre sure miner, siger Dennis Lange. Læs mere om reglerne for parkering på privat område på www.fdm.dk.

STILLINGER VIKARARBEJDE I BYGGEBRANCHEN SØGES

Selvstændig håndværker med erfaring søger vikararbejde/opgaver i byggebranchen

HENV. PÅ TLF. 50 19 28 90

Advokatsekretær

Med tiltræden efter aftale søger jeg en kyndig sekretær eller kontorassistent, der er opdateret i arbejdet på et alsidigt mindre advokatkontor. Send en e-mail, og vi vender tilbage. Advokatfirmaet JAN POULSEN Møderet for højesteret Aagade 8, 9620 Aalestrup jpo@advokatjanpoulsen.dk

TIL LEJE

SUNDHED & VELVÆRE

Til leje

2 vær. lejlighed, 1. sal, i Aars midtby. 3.275 kr. + forbrug. Dep. 3 x husleje. Ingen dyr. Tlf. 40 21 11 92

Udlejes i Haverslev

Til leje straks

2 vær. med egen indgang, køkken og bad. Mdl. leje 2.600 kr. + forbrug. Delvis gulvvarme, nye tæpper. Lys og venlig kælder. Absolut helst enlig. Henv. tlf. 40 52 19 25

2 stk. 1 vær. på henholdsvis 33 og 38 m2. Husleje 2.500 kr. og 2.700 kr. pr. mdr. + forbrug. 3 mdr. dep. Tlf. 41 18 68 98

Lejlighed til leje i Farsø Rumlig 3 vær. 125 m . Husleje 5.500 kr. + forbrug. 3 mdr. dep. Tlf. 41 18 68 98/ 28 26 70 04 2

Centralt beliggende i Aars

Stor 2 vær. lejlighed 73 m2 udlejes. Leje kr. 3.300 + forbrug. 3 mdr.s dep. Ingen husdyr. Tlf. 23 30 98 33 efter kl. 16.00

Hus ønskes til leje

Hus i by eller på landet ønskes til leje af ældre roligt par. Skal være med have og hobbyrum/udhus eller lign. Hjælper gerne med vedligeholdelse m.v. Gerne fra maj eller senere. Tlf. 60 66 76 31

www.Himmerlands Biludlejning.dk

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

Hus udlejes i Aars

Fint lille rækkehus udlejes i centrum af Aars. 2 vær. Stue med udgang til fin lille udestue. Sovevær., samt køkken og bad. Til huset hører der et lille redskabsrum, samt dejlig lukket terrasse. Pris 5.200 kr. plus forbrug. Ledig fra 1 juni. Kan muligvis blive klar før. Yderligere info tlf. 40 36 32 55

Til leje

Lejlighed, 6 vær. på Himmerlandsgade 101 1. sal Aars. 213 m2, som kan benyttes til bolig, klinik, kontor og lignende. Kan også benyttes til kombineret bolig og erhverv. Sydvendt tagterrasse. Gode parkeringsforhold. Egen indgang. Pænt køkken og bad. Indflytnings tidspunkt efter nærmere aftale. Henvendelse tlf. 40 45 59 64

Se det fulde opslag på www.jobnet.dk

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINISK TANDTEKNIKER Louise Adamsen Gislumvej 1B, Aars

Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fre. 9-12

KLINIK FOR FODTERAPI v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

SE HER

Har du haft en blodprop i hjernen eller evt. en hjerneblødning, må du gerne komme til mig, til en gratis undersøgelse. Her kan du få vigtige informationer, som du aldrig før har kendt til. Jeg er kinesisk læge og har givet naturbehandlinger i over 37 år.

Billy Huang tlf. 22 32 34 56 Keldgårdvej 20, Aars

Helseklinikken v/Susanne Holdgård tlf. 22 38 33 93

RAB FDZ Zoneterapeut • RAB Kraniosakral Terapeut (speciale i baby og børn) • Heilpraktiker • Fysiurgisk Massør • Fransk Øreakupunktur Tidsbestilling nødvendigt på www.negle-krop.dk eller tlf. 7178 3898 Hos Negle og Krop • Himmerlandsgade 78 • 9600 Aars

BLIV MEDLEM

KØB & SALG

NEVE EDB

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 9-16 ● Torsdag 10-17 ● Fredag 9-12

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Organist

En stilling som organist ved Flejsborg, Vester Hornum og Hyllebjerg Kirker er ledig snarest muligt. Stillingen er på 12 timer pr. uge. Stillingen omfatter spil i forbindelse med gudstjenester og kirkelige handlinger. Ansættelse sker ved Flejsborg Sogns Menighedsråd.

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Mangler du tryksager?

2. vær., 83 m2. Leje 3.500 kr. + forbrug. 3 mdr. dep. Efter kl. 17.00 tlf. 21 74 84 98

Lejligheder til leje i Haverslev

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

MOTOR

SIDE 35

BLANDEDE

BOX-RUM 10 m2 - 30 m3

Pr. måned kr. 380,Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

www.lagerboksen.dk

21 27 95 02

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Guldfund fra reolerne

Farvekopicenter Aars

Åben fredag 12-17 Lørd./sønd. 10-15

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Kræmmerhal Foder en gros


SIDE 36

salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telAars Avis efonnr. under hver annonce.

KØBES:

Himmerlandsavisernes

Gasgruekedel ikke støbejern. Tlf: 30 35 70 13

loppemarked

Bedste pris gives! Dødsbo og restbo købes. Vi kommer med kort varsel. Vi løser opgaver hurtigt og afregner inden rydning. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

SekS lokale aviSer for Samme priS!

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-70´erne købes. Polstret læne/ loungestole samt sofaer.Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

73.621 eksemplarer

HIMMERLANDS AVISERNE

SÆLGES: Billig stokerbrændsel med god brændværdi. Ring for mere info. Tlf: 40 41 40 55 Hækplanter. Liguster ”Liga”, fine 2-års planter, godt rodnet. Tlf: 21 37 95 99 600 liters akvarium m. fisk. 6 stk, akvarier m. tilbehør. Tlf: 23 64 40 14

...fra kyst til kyst

Ferguson 31,8 hk, 4-hjulet gummivign, 1 stk. bagtip-skovl, 2 paller fliser 30x30x5. Giv et bud! Tlf: 61 27 56 93 Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag den 16. marts og søndag den 17. marts fra kl. 10.00-16.00. Masser af nye ting. Loppepigerne. Tlf: 40 18 57 18

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning…

KØBES:

Gammelt jern og metal afhentes. Større mængder købes. Tlf: 40 28 61 89 Teakmøbler købes. Henvendelse til Mia og Mikkel: Den Hvide Hest, Mosbækvej 74, 9600 Aars. Tors-fre 13-17 og lør 10-14. Tlf: 23 23 86 53

Møbler: Teaktræ, palisander samt designmøbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34 Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning. Tlf: 40 19 92 59

Biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

13. MARTS 2019

INDLEVERING: AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

annonce@himmerlandsgruppen.dk BETALING KONTANT ELLER

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kanforbindelse IKKE bruge loppemarkedet til annoncermed ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskåret iner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDERigennem. og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første førstkommende ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uansetnummer om et ord er forkortetefter eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkomindlevering! men til at indrykke flere annoncer, husk dog tel-

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

efonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Hvornår skal annoncen indleveres?

Annoncen sendes til: skal være avisen i hænde senest fredag Annoncen

kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer senest fredag kl.til loppemarkedet 9.00 kan IKKE indtelefoneres.

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst. der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.-

Mrk.: ”Loppemarked”

Vær opmærksom på, at der kan  Kontant være ændrede ANNONCETEKST: indleveringsfrister i  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk forbindelse med helligdagene året igennem.

Betaling vedlagt:

2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE-RUBRIKKER.


Fagmessen Agro Nord trak fulde huse til Aars

Interesse for bedre pladser fra udstillere tegner godt for 2020 Af Ture Damtoft Med over 5000 besøgende og et fyldt Messecenter Vesthimmerland blev Agro Nord ürgang 2019 til den forventede succes. Fagmessen i Aars tiltrÌkker hvert ür professionelle aktører fra hele landet, og det var en meget fornøjet direktør for messecenteret, som Vort Landboblad talte med pü dagen. - Det er jo en meget specialiseret fagmesse for mÌlkeproducenter, men sü kommer alle deres samarbejdspartnere og andre landmÌnd for at se pü og fü talt med hinanden. Vi für selvfølgelig ikke de nøjagtige oplysnigner om, hvor meget udstillerne har füet soglt eller hvor mange kontakter, de har füet skabt, men den generelle tilbagemelding er, at de var godt tilfredse. Der var en del, som meldte ind, at de er klar til nÌste ür ogsü og gerne vil have en bedre placering. Sü der er kamp om de bedste pladser, og det er jo nok fordi, udstillerne kan mÌrke, at Agro Nord er en af de messer, hvor man kommer i tÌt kontakt med

om parkeringsforholdene. - Der var fyldt op i hallerne, og vi kan ikke vÌre flere. Nu mangler vi sü, at kommunen für asfalteret det sidste stykke med grÌs, for det blev kørt helt op og var trÌls at gü i. Ellers har jeg ikke hørt andet, end at folk var godt tilfredse, og det er jeg ogsü. Det var godt det ikke regnede, for sü kunne man ikke fü süet i marken, og sü kom de jo nok til Agro Nord i stedet for. Den nye konkurrence for bedste yver, synes jeg, var god. Det er jo det, som vi mÌlkeproducenter har fat i hver dag, og sü er der altid megen kollegial staldsnak pü Agro Nord, siger Oluf Bøgh, der allerede glÌder sig til 2020 udgaven.

Miss Agro Nord 2019 blev koen Epic fra Raunhøj Dairy I/S i Spørring i Hjortshøj Kommune.

kunderne, siger Brian Otte. I Hal1 var der maskinudstilling og andre samarbejdspartnere som dyrlÌger, forsikringsselskaber og ikke mindst foderforhandlere, mens Hal2 var helliget ringen til at vise de flotteste pragteksemplarer af malkeracekøer. I Hal3 var der sü klargøring af køerne, hvor gürdejer John Toft og medhjÌlper var igang med de sidste forberedelser af Holstein-koen med det mindre

mundrette navn Tastum McC Iâ&#x20AC;&#x2122;m Attractive-ET, der blev Grand Prix Champion pĂĽ Agromek 2018.

Det sidste finish - Der er vel altid lidt nerver pĂĽ. Vi har to en halv time, til vi skal i ringen. Hun er blevet vasket flere gange i bunden, og nu skal vi lige have trimmet hĂĽrene henad rygraden for at give det sidste finish, fortĂŚller John Toft, der desvĂŚrre ikke kunne rejse hjem med prĂŚ-

mien for bedste ko i denne omgang. Udover lidt problemer med urolige køer i ringen,som lige skulle indfanges igen, forløb dagen uden problemer. DesvÌrre var det ikke helt tilfÌldet til auktionen, hvor seks dyr skulle under hammeren. Arrangørerne havde gjort deres for at skabe stemning. Der var lys-show og Heidi-piger som skÌnkede fadøl op til gÌsterne. Sü stemningen var god,

Konservativ EU-spids sü pü køer og kyllinger i Aars Pernille Weiss er udset til at afløse Bendt Bendtsen i EU AARS: Pernille Weiss, der er konservativ spidskandidat til Europa Parlament valget i 26. maj var i mandags taget til Aars for at blive bedre orienteret om fødevareproduktion. Hun indledte dagen hos partikollegaen Henrik Dalgaard i Sjøstrup. Han driver en gürd med 650 malkekøer og har nÌr ved yderligere en gürd med 150 malkekøer. Det var tydeligt, at Pernille Weiss hyggede sig i stalden, hvor hun, trods de moderne faciliteter, mindedes barndommen, hvor hun voksede op nÌr en kostald og prøvede at malke i hünden. Pernille Weiss har fokus

men det var buddene desvÌrre ikke helt. - Tre af dem kom ikke over mindsteprisen, som lü pü omkring 15.000 for den billigste. Sü der har vÌret tilbagegang pü auktionsdelen i Agro Nord. Rekorden var omkring 200.000 kroner for en ti ür siden, og der kommer vi nok ikke op igen. Men der er en lidt hyggelig stemning med en god auktionarius, og forhübentlig für han trukket flere bud ud af gÌsterne til nÌste ür, siger Brian Otte. Trods de tre usolgte avlsdyr var büde han og formanden for Agro Nord, Oluf Bøgh, meget tilfredse. Dog kom formanden med en lille opfordring til Vesthimmerlands Kommune

pü grønne tiltag i produktionen, men mener dog ikke at økologi nødvendigvis er den eneste vej.

- Mit fokus er klimafokus. Vi skal blive endnu bedre til at finde â&#x20AC;?grønneâ&#x20AC;? produktionsformer, fastslog hun.

- Det handler om, hvordan man kan producere med mindst mulig klimabelastning, uddybede Pernille Weiss. Efter besøgte hos Henrik Dalgaard gik turen videre til kyllingeslagteriet Danpo. Pernille Weiss blev i 2018 valgt som konservativ spidskandidat til valget til Europa Parlamentet. Dermed er hun udset til at skulle afløse den tidligere konservative partiformand Bendt Bendtsen i EU-parlamentet. Pernille Weiss er uddannet sygeplejerske, men har de sidste 10 ür arbejdet som selvstÌndig erhvervsdrivende.

De sidste detaljer skal vÌre helt pü plads, inden køerne bliver prÌsenteret i ringen.

Her er top tre over modeldyr og prĂŚmiedyr fra Agro Nord messen i onsdags, 6. marts.

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

13. MARTS 2019 SIDE 38

Miljø- og fødevareminister sætter fokus på madspild I Danmark er der madspild for 3000 kroner pr. husstand om året Kampen mod madspild er en global udfordring, og derfor sætter Miljø- og Fødevareministeriet sammen med de danske repræsentationer i USA, Kina og Japan, fokus på området med en række arrangementer rundt omkring i verden. -Hvis vi gerne vil gøre noget godt for vores miljø og vores begrænsede ressourcer, er nedbringelse af madspild og fødevaretab et rigtig godt sted at starte. Jeg vil gerne have, at vi i Danmark går forrest i denne kamp, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. Hvert år går næsten 1/3 af al mad, der produceres i verden, til spilde. Også i Danmark har vi udfordringer med madspild. Hver hustand har madspild for ca. 3.000 kroner om året. Derfor besøger miljø- og fødevare ministeren mandag, 11. marts NGO’en WeFood, der er drevet af Folkekirkens Nødhjælp, og

Op mod en tredjedel af al produceret mad går til spilde. (Arkivfoto.)

som sælger varer, som ikke kan sælges i normale supermarkeder, selvom de ingenting fejler. For at sætte fokus på de globale udfordringer med madspild holder danske

OFFICIELLE ✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Ture Damtoft - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

ambassader tirsdag, 12. marts en række arrangementer og tiltag, som skal sætte fokus på dagsorden. Miljø- og Fødevareministeriet holder også en event om forebyggelse af fødeva-

retab og madspild som led i at miljø- og fødevareministeren er ambassadør for FNs Verdensmål om netop forebyggelse af fødevaretab og madspild. I USA vil den danske

ambassade sammen med International Food Policy Research Institute (IFPRI) og World Ressource Institute (WRI) i Washington D.C. holde et seminar med fokus på bekæmpelse af madspild, hvor der vil være deltagere fra forskningsinstitutioner, tænketanke, multilaterale organisationer, ambassader, kongressen, virksomheder, NGO’er mv. - Ambassaden er glad for det gode samarbejde med lokale partnere på denne globale dagsorden. Forhåbentlig er det første skridt til en årligt tilbagevendende dag med fokus på behovet for at bekæmpe madspild, siger stedfortrædende ambassadør i USA, Henrik Bramsen Hahn. Med udgangspunkt i FNs verdensmål for bæredygtig udvikling er miljøog fødevareministeren desuden vært ved World Food Summit – Better Food for More People den 29. -30. august i år. Det årlige topmødet har til formål at etablere en platform for ledere, som vil være med til at transformere det globale fødevaresystem til et bæredygtigt og sundt fødevaresystem.

Dispensation for spireevne i hestebønner på landet Landbrugsstyrelsen dispenserer for spireevne i hestebønner, så virksomheder i foråret 2019 må sælge 330,5 tons C1 og 650 tons C2 af sorterne Daisy, Fanfare, Fuego eller Lynx med spireevne ned til 70 procent mod normalt 80 procent. Fristen for at indsende ønsker om dispensation er senest 12. marts. Herefter tildeler Landbrugsstyrelsen den enkelte virksomhed den mængde udsæd de må sælge med dispensation. Tilladelsen gælder indtil 1. juli 2019. Hvis alle ønsker dispensation ikke kan imødekommes, vil Landbrugsstyrelsen tillade salg af de bedst spirende partier under 80 procent spireevne. Dispensationen skyldes den ekstreme tørke i vækstsæsonen 2018, som reulte-

Søndag d. 17. marts 2019 Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Sognehuset Nørager Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

Smågrisenoteringen

Landbrugsstyrelsen forventer mangel på såsæd til hesterbønner, og frem til tirsdag kan der søges dispensation til at bruge såsæd med reduceret spireevne.

rede i lave udbytter af hestebønner. Der forventes derfor en mangel på C1 og C2 frø til udsåning i 2019. For at dække efterspørgslen har DAKOFO på vegne af frøbranchen opgjort et behov for at sælge 350 tons C1 og 650 tons C2 af hestebønne.

Landbrugstyrelsen har på den baggrund søgt EU Kommissionen om tilladelse til at sælge den mængde med dispensation for spireevne. For mere information samt en vejledning i ansøgningsproceduren kan man besøge Landbrugsstyrelsen hjemmeside.

Indberet dit gødningsregnskab Alle medlemmer af Register for Gødningsregnskab skal hvert år indberette gødningsregnskab for den seneste planperiode. Mere end halvdelen af de tilmeldte virksomheder har allerede foretaget deres indberet-

Gudstjenester

ning. Har du endnu ikke indberettet gødningsregnskab for 2017/2018, skal du huske at gøre det senest 1. april 2019, det oplyser Landbrugstyrelsen. Gødningsregnskabet skal indberettes for de planpe-

rioder, hvor virksomheden har været tilmeldt Register for Gødningsregnskab. Det gælder også, hvis virksomheden er ophørt med at drive landbrug efter 1. august 2017 eller ikke har brugt gødning.

10.00 10.00 ingen ingen 9.30 9.30 ingen 11.00 11.00 ingen ingen ingen 9.00 ingen ingen 9.30 ingen 11.00 ingen ingen 11.00 9.30 ingen 11.00 ingen 9.30 11.00 10.30 9.00 10.30 ingen ingen 9.00 ingen ingen 10.30 ingen 10.00 ingen 10.30 ingen ingen 10.30 ingen 10.30 ingen ingen 9.00 11.00

Beregnet notering uge 11 Basis 30 kg. 310,22 (301,59) SPF+Myc 315,22 (306,59) SPF 319,22 (310,59) Økologi 759,32 (759,20) UK-tillæg 13,42 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,31 (5,24)


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT 13. MARTS 2019 SIDE 39

Danmark er fortsat et landbrugsland, men uden landbrugsstøtten fra EU ville mange landmænd være tvunget til at lukke.

Støtten fra EU er vigtig for danske landbrug

Udgør op til 170 procent af driftresultatet for danske landmænd Selvom landbrugsstøttens andel af driftsresultatet var mindre i 2014-2017 end i de fire forudgående år, er støtten fortsat vigtig for især planteavlsbrug og mælkeproducenter. For begge grupper oversteg støtten driftsresultatet i perioden. I forhold til resten af EU udgør støtten til danske landmænd en relativt stor del af driftsresultatet, mens støtten udgør en mindre andel af den samlede omsætning. For de ca. 10.000 heltidslandbrug udgjorde landbrugsstøtten mellem 20 pct. og 170 pct. af driftsresultatet som gennemsnit af årene 2014-2017. I den foregående periode 2010-2013 var spændet endnu større, idet støtten udgjorde mellem 5 pct. og mere end 300 pct. af driftsresultatet, som er det beløb, der er tilbage til aflønning af landmanden og hans investerede kapital. I begge perioder var støtten i forhold til driftsresultatet størst for planteavlsbrug og mælkeproducenter og mindst for gartnerier og pelsdyravlere. - Driftsresultaterne for de væsentligste driftsformer, konventionelt malkekvæg, svin og planteavl svinger op og ned, men tallene her viser, at mange landmænd ville få det svært, hvis man fjernede eller skar kraftigt i EU’s landbrugsstøtte

fra den ene dag til den anden, siger Henrik Bolding Pedersen, chefkonsulent, Danmarks Statistik. Støttens andel af driftsresultatet var for de fleste driftsformer lavere i 20142017 end i den foregående periode, men i takt med dårligere driftsresultater for bedrifter med pelsdyr og planteavlsbrug er støtten steget igen. Landbrugsstøttens andel af driftsresultatet er især faldet for mælkeproducenter. Det skyldes primært, at der nu ses bedre driftsresultater efter en overgang med stærkt stigende produktion og lavere priser i forbindelse med, at EUs kvoteordning for mælk ophørte i 2015. Formålet med EU’s landbrugspolitik er bl.a. at sikre en rimelig levestan-

dard for landbefolkningen. Støtten er uafhængig af produktionen, og medvirker derfor også til at stabilisere indkomsten for landmandsfamilier mellem år, hvor priser eller udbytter svinger meget. Af den nuværende ordning ydes godt 80 pct. som støtte til landbrugsjorden i form af en grundbetaling og en grøn betaling. Støtten kan variere pr. hektar afhængig af den historiske produktion, hvor f.eks. kvæg på bedriften i en tidligere referenceperiode udløser en højere støtte. Den resterende støtte på knap 20 pct. ydes f.eks. til miljøvenlige dyrkningsmetoder. Der arbejdes i EU med en revision af landbrugspolitikken fra 2020, hvor

capping (omfordeling fra store til mindre landbrug), greening (miljø- og klimaindsats) og mere støtte til yngre landmænd er vigtige temaer. Sammenlignet med resten af EU er støtten i forhold til driftsresultatet markant højere i Danmark. I 2010-2016 udgjorde landbrugsstøtten ifølge Kommissionens opgørelse 123 pct. af driftsresultatet i Danmark, mens støtten for EU i gennemsnit udgjorde 62 pct. af driftsresultatet. I forhold til omsætningen (bruttoudbyttet) udgjorde støtten dog med 9 pct. en mindre andel i Danmark end i EU, hvor det samlede gennemsnit lå på 16 pct. - Set i forhold til produktionens størrelse er støtten til landbruget i Danmark

ifølge EU-kommissionen var 10,9 mia. kr. i 2017, hvor de seneste data er fra. Området ’Bæredygtig vækst: Naturressourcer’, som også omfatter landbrugsstøtten, udgjorde 423,3 mia. kr. svarende til 41,3 pct., mens landbrugsstøtten alene ifølge EUKommissionen udgjorde 333,4 mia. kr. eller 32,5 pct. Danmark bidrog ifølge EU-kommissionen netto til EU-regnskabet med 5,2 mia. kr. eller 0,24 pct. af bruttonationalindkomsten (BNI) i 2017. Det svarede til ca. 900 kr. pr. indbygger i Danmark.

KØB OG SALG TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

BLANDEDE Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

Knusning og rodfræsning

Af skov, juletræer, jagtarealer, haver, buskads, m.v. udføres med Fendt traktor med AHWI M700 knuser, og AHWI rodfræser. Tlf. 40 78 11 79

Gyllekørsel MED AP GV 22 TONS • Kørsel med slanger 20-24 meter • Kørsel med nedfælder

Møgspredning MED 2 STK. MØGSPREDER, DEN ENE MED SPREDETALLERKENER • Spredning med eller uden gummiged.

Kontakt Jesper: Tlf. 28 30 35 00 Gammel Aalborgvej 10, Suldrup • Bjergvangsvej 6, Farsø v/ Søren Mortensen

Flytning af halm: Traktor med læsser + halmvogn til 24 stk. standard bigballer. Planteavl og malkekvæg er højdespringerne for modtagelse af EU-støtte i perioden 2014-2017.

Ansøgningsrunde minivådområder Landmænd landet over er i fuld gang med at undersøge mulighederne for et minivådområde på deres jord. Før man kan gå i gang, skal der søges tilskud og tilladelse, og 2019-ansøgningsrunden er åben. Ordningen er 100 pct.

ikke så stor sammenlignet med andre EU-lande, men det er den derimod, når vi sammenligner landmændenes indkomst, siger chefkonsulent Henrik Bolding Pedersen. Tallene dækker 20102016, da 2016 er det senest tilgængelige for alle EU-lande. Driftsresultatet for de danske landbrug var stærkt stigende i 2017, hvorimod det vil falde for 2018 som følge af tørke og lave priser på svin. EU støtten til landbruget udgjorde omkring 60 pct. af den samlede støtte fra EU til Danmark, som

dinansieret af EU-midler, og de knaster, som nogle landmænd oplevede i 2018-ordningen, er stort set ryddet af vejen. For eksempel udbetales der nu forskud på 50 pct. af tilskudsbeløbet, og der er standardpriser for etablering af et minivådområde.

I 2019 er der afsat i alt 115 mio. kr. til etablering af minivåd-områder. I 2019 kan der søges om tilskud til to slags minivådområder. Åbne minivådområder, som er vandfyldte bassiner, der renser drænvandet for kvælstof og fosfor. Eller minivåd-

områder med filtermatrice, som er små bassiner med træflis. De fylder mindre end minivådområder og er mere effektive til at rense dræn-vandet for kvælstof. Der kan findes mere information på Seges’ hjemmeside.

Spuling af dræn: Homburg spuler m. 450 m slange. Vand kan medtages.

Marksprøjtning udføres: Amazone trailersprøjte 24 m og 28 m, gps, enten med jeres plantebeskyttelse eller vi har det med til fast aftalt pris. Såning: Väderstad 4 m med frøudstyr til korn og

græsfrø, også i eksisterende marker. Mulighed for nedfældning af flydende gødning.

Frøgræshalm i bigballer til salg.

JENSMINDE LANDBRUG STAUN ● TLF. 20 25 55 64


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 11 2019  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 11 2019  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis
Advertisement