Page 1

Til samtlige husstande

93. årgang - Nr. 7

ONSDAG 13. februar 2019

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Aars Fjernvarmeværk blandt landets billigste Borgmester Per Bach Laursen udvalgte sangene, der blev sunget til fællessang i Aars Kirke.

Borgmester valgte sange i Aars Kirke AARS: Borgmester Per Bach Laursen er musisk og kulturelt interesseret, men det er ikke ham der synger for i byrådssalen. Det var heller ikke solosang han var inviteret til forleden, men fællessang i Aars Kirke, og Per Bach Laursen havde sagt ja til at udvælge de sange, der skulle synges. - Det var en rigtig hyggelig aften. Det er altid sådan, at den person vi

har opfordret til at finde sangene også skal knytte en historie til sangene, og det kunne borgmesteren, fastslår kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausen, Aars Kirke. Borgmesteren fik knyttet nogle interessante historier til sangene. - Jeg må sige, at jeg har fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne, siger Marianne Klausen.

HAR DU BRUG FOR ARHØREAPPARAT? DU BRUG FOR HAR DU BRUG FOR

Store prisstigninger på fjernvarme rammer ikke kunder i Aars Af Ture Damtoft AARS: Aars Fjernvarmeværk går imod tendensen hos kollegerne i landet, selv om der kommer en lille prisstigning i 2019. De fleste fjernvarmeforbrugere må indstille sig på at skulle betale mere for at få opvarmet boligen i 2019 end i 2018. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet, som har indsamlet priser hos landets godt 400 virksomheder, der leverer fjernvarme direkte til forbrugerne. Prisen er i januar sat gennemsnitligt op med 3,6 procent i forhold til prisen i december 2017.

TILSKUD, PRISER

FRA 0,-FRA KR.0,- KR.

Hos Aars Fjernvarmeværk er prisen faldet med 4,2 procent i forhold til

2017 for et standardhus på 130 kvm. med et forbrug på 18,1 MWh om året.

nordjyllands største Kunstmesse

HØREAPPARAT?

VED OFFENTLIGT TILSKUD, PRISER VED OFFENTLIGT VED OFFENTLIGT 0,- KR. TILSKUD,FRA PRISER

De har kontrol over både afbrændingen og priserne på Aars Fjernvarmeværk, der fortsat er en af de billigste leverandører i Danmark.

- Vi har hævet prisen med 12,50 kroner pr. MWh fra 18 til 19, så faktisk får vi en prisstigning på 225 kroner for et standardhus. Prisfaldet fra ’17 skyldes, at vi ændrede nogle faste gebyrer, som blev billigere. Vi er heldigt stillet, for vi har kunnet skrue på flere tangenter i modsætning til de små gasfyringsværker, som kun kan sende regningen videre til kunderne, fortæller formand Svend Andersen. Fjernvarmeprisen i Aars er 8.846 kroner ifølge Forsyningstilsynet. Den dyreste takst er i Nimtofte på Djursland med en pris på 25.659 kroner.

Velkommen til

ØREAPPARAT?

re! Hør me

15. - 17. febRUAR 2019

BOOK TID

ere! ! Hør m I DAG ør mere HALLEREDE

BOOK TIDTELEFON PÅ BOOK TID 9811 3200 ALLEREDE I DAG ALLEREDE I DAG PÅ TELEFON PÅ TELEFON 3200 98119811 3200

Aars n5 Bymidte Aars n5 Bymidte

Følg os på Facebook

Aars n5 Bymidte

Følg os på Facebook

Følg os på

Facebook GRATIS høreprøve og afprøvning

GRATIS høreprøve og afprøvning ceret h rtifi ør ce

ceret h rtifi ør ce

Otic o

k lini ek

n

Otic o

k lini ek

n

Telefon ATIS høreprøve og afprøvning Æ

k lini ek

iceret h ør

e Sage

Løssalg: 5,00 kr.

n

ld re

Sage

Æ

ld re

n

Sage

n

I

9811 3200

Telefon I 9811 3200

Telefon

I

9811 3200

www.høreapparatet.dk

www.høreapparatet.dk

www.høreapparatet.dk

TIDENS KUNST

80 kunstnere udstiller og sælger deres kunstværker. G Kom og få en kunstsnak e R i n3 0 S i n og bliv inspireret. feR l . 1 8.

Fr e d a Åbent:

Sted: Fred. 17-20 messecenter Vesthimmerland lørd. 10-17 sønd. 10-16 messevej 1, 9600 aars Arrangør: Kimbrernes y’s men’s Club, aars www.tidens-kunst.dk

gk

facebook: tidens kunst


Aars Avis

SIDE 2

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991

I redaktionen: Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Runde fødselsdage

75

Grethe Michelsen, Vester Skivumvej 32, Skivum, fredag, 15. februar.

75

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 annonce@aarsavis.dk Annoncekonsulent Michael Mølby

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00 - tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk - eller kontakt os på www.aarsavis.dk via kupon der findes under info-kontakt.

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

Søren Lyngberg, Roldvej 33, Aars, onsdag, 20. februar. Søren Lyngberg er tidligere revisor. Han har i mange år holdt styr på landmændenes regnskaber. Han stoppede som revisor hos LMO, da han fyldte 70 år. Søren Lyngberg stammer fra Oplev ved Skørping. Han tog det grønne bevis på Vejlby Landbrugsskole og byggede siden oven på og lærte regnskab. Han arbejdede sammen med Erik Nymark Jensen i flere år. Sammen stiftede de firmaet Økonomikonsulenterne. I 80erne avlede han mink og prøvede siden juletræsproduktion.

70 Medlem af Danske Bedemænd

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Exam. bedemand Jens Møller & bedemand Bettina Mørk

TLF.: 98 62 58 69

Aars og omegns bedemænd

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Lars Kynde, Hans Egedes Vej 48, Aars, lørdag, 16. februar. Lars Kynde er fra Thyborøn. han er uddannet fra seminariet i Nørre Nissum og var i mange år lærer og studievejleder ved VUC i Aars. Han har været lærer på Vestrup Skole og viceskoleinspektør på Vester Hornum Skole. Lars Kynde har altid elsket at rejse. I nogle år drev han Kynde Rejser. Siden blev han medlem af en rejseklub. Mad og golf har altid været store interesser hos Lars Kynde og er det fortsat.

65

Ole Dahl Nielsen, Dalstrøget 33, Aars, onsdag, 20. februar.

Tlf. 98 63 13 24

60

Niels Chr. Norup, Keldgårdsvej 46, Aars, lørdag, 16. februar.

Jeg tilbyder at planlægge alt vedrørende begravelse og bisættelse i hele landet. Kan kontaktes hele døgnet.

Ditte Immersen Dalgaard

Højgårdsvej 24 • 9640 Farsø • www.farsobegravelse.dk

60

Lena Bjerregaard, Mølgårdsvej 84, Aars, søndag, 17. februar.

Trafikuheld og tyveri NØRAGER: Der var ikke nogen større hændelser for politiet i weekenden, men en trafikulykke ved Nørager kunne være endt meget værre. En 32-årig mor hentede i fredags sin otte-årige datter ved Sortebakkeskolen i Nørager, men det gik meget galt, da hun skulle køre hjem. Da hun kørte ud på Løgstørvej enten overså hun en lastbil eller troede, hun havde tid nok til at komme op i fart. Der må køres 60 kilometer i timen på strækningen ved skolen. Den 32-årige lokale kvinde kørte altså ud foran lastbilen. Føreren kunne ikke nå at standse og ramte siden af personbilen. Den otte-årige pige blev kørt til hospitalet til observation, og det seneste fra politiet er, at hun ikke er kommet svært til skade. Den 32-årige og føreren af lastbilen er ikke kommet noget til. Kvinden er blevet sigtet for at overtræde vigepligten, og politiet medgiver, at forløbet kunne have været meget voldsommere, hvis ikke lastbilchaufføren havde reageret hurtigt.

Tyveri og vandalisme HORNUM: I Hornum var der indbrud ved Dagli’Brugsen på Haubrovej. Et gastrådskab var blevet brudt op i tidsrummet mellem torsdag aften og fredag morgen. Der var blevet stjålet 16 gasflasker i diverse størrelser, og det var politiets rapport. - De har væltet hegnet og har ødelagt det. Skabet er blevet brudt op, så der skal vi nok have et nyt. Så har de ødelagt pakker med træbriketter, og der var også udendørslys, som de har bøjet og ødelagt. Gasflaskerne var mest letvægtsflasker, og de koster 1167 kroner per

† Begravelse Til Fast Pris kr. 10.500,- †

Bedemand Hans Landry

• 1 kiste hvid med polstring

• 1 hjemmebesøg hvor vi

• 1 urne miljø lys

• 1 udfylder papirer og søger

Aars Begravelsesforretning · www.hanslandry.dk

• 1 kistepynt (stor)

DØGNVAGT

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 · 9600 Aars

Birgitte Landry

Torben Rask

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Claus Landry

Hans Landry

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

og sengetøj (Delux)

af årstidens blomster

GRAVSTEN

r incl. 30 bogstave

5.000,-

e d 175 forskellig Se udstilling me stør dgade 66 i Løg gravsten på Bre

• 1 kiste-ilægning (én mand)

arrangerer begravelsen begravelseshjælp for jer

Intet aften- og weekend-tillæg

(10 km. + kilometer-penge)

Se mere om vore lave priser på:

Bedemand & Stenhugger

Jan, Stinne, Trine, Mette og Mads

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

til kirkegård

• 1 udsang + 1 fremvisning

• 1 hjælp til skifteretten • 1 rustvognskørsel

• 1 urne leveret tilbage

PRIS-GARANTI

www.begravelsetilfastpris.dk

Tlf. 30 32 62 01 Abonnementspris: 780,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Ugens portræt

13. FEBRUAR 2019

Hobby blev et job efter tid med stress

Sonny L. Nielsen havde en fantastisk weekend. Som arrangør på sjette år af modelhobbymessen, i messecenteret i Aars, har han nærmest ikke haft ti minutter til sig selv de sidste par uger, efterhånden som alt skulle klappes og klares op til åbningen og frem til oprydningen. Sonny L. Nielsen er efter messen en glad mand og nu får han sammen med familien tid til lidt ro. De fem i familien er hustroen Rikke Sønder på 41 år, datteren Maja på 13 og sønnerne Jacob på 16 og Tobias på 14 år. Selv er Sonny L. Nielsen 43 år og har boet det meste af sit liv i Haubro. Der har været en enkelt afstikker til Aalestrup, hvor han arbejdede som salgsassistent i en butik. Udlært i 2001 i Specialbutikken Aars vendte han tilbage som butikschef i 2009. Det gik godt med arbejdet og motivationen. Faktisk lidt for godt med motivationen. For et par år siden var han ved at gå ned med stress. Det vender vi tilbage til. For i mellemtiden var der sket en del. Han og Rikke mødte hinanden og blev gift for 22 år siden. Børnene kom til og der blev købt hus i Haubro, hvor familien hygger sig, og hvor dørene altid står åbne for gode venner og familie. Sonny L. Nielsen bliver kaldt for et af de mest ærlige og reelle mennesker af dem, som kender ham bedst. Nok kan der være lidt nordjysk distance, når han lige møder folk. Der er måske lidt langt ind til livet af ham, men så er han også sine venners ven og den alle kan stole på og spørge om hjælp fra. Han kommer fra en familie, hvor man passede på hinanden, og Sonny L. Nielsen var storebror med stort S for sine tre søstre. Og han hjælper stadig gerne med at rense tagrender, skifte vinduer, slå græsset eller sætte en hylde op. Men han tager også selv imod hjælp. Ikke mindst

Sonny L. Nielsen - blev selvstændig med sin hobby.

fra konen Rikke Sønder. For 12 år siden skulle der ryddes op i hans samling på 1400 modeltraktorer og tilbehør. Det blev en spæd start på det, der i dag er firmaet Modeltraktor. dk, som skaffer tag over hovedet og mad på bordet for familien. For seks år siden begyndte han at arrangere modelhobbymessen, men det var stadig på hobbyplan. Springet til at være selvstændig kom efter den stress, som han var ved at gå ned med. Der var ægtefælden den rolige klippe, og de fik snakket om, hvad Sonny L. Nielsen ville, og hvordan de gjorde det. Hobbyen blev til professionen, og siden er der blevet købt og solgt utallige utalte modeltraktorer. Sønnen Jacob er begyndt at arbejde lidt for far. Tobias, der mest er til computere og er autist, er med engang imellem, for det er også sjovt at være sammen med far. Datteren Maja er også altid med rundt og går meget op i floorball. Foruden træf og messer tager familien i sommerhus og i sommerland, men det er lidt spontant, for det kommer an på dagsformen for Tobias. Og, selvom Sonny L. Nielsen arbejder flere timer end han nogensinde har gjort, så er der overskud til familien. For der er frihed til at tage en fridag, og så batterierne hurtigt ladet op til en tørn med modeltraktorer og snart to messer om året.

stykket, siger salgsassistent Anni Sørensen. Der lader ikke til at have været nogen vidner, og det må have været tyve med is i maven. - De gør det en aften, hvor der er lys lige på dem, så de

har ikke tænkt, der kom nogen. Vi havde en kunde, som havde set en bil et par aftener før, så det har måske været der, de har planlagt det, siger Anni Sørensen.

Lokale meddelere: Anne K. Møller, Haverslev, Mejlby Tlf. 23 24 41 57 E-mail: annekjm@gmail.com

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: olsen4@email.dk


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

SIDE 3

BEKENDTGØRELSER TAK EFTER DØDSFALD Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Inga Klokkerholms En bunke der var tiltænkt storskrald vokser og vokser. Formand for Ejerforeningen Præstegårdsvej 5, Henrik Larsen, håber Vesthimmerlands Forsyning eller Vesthimmerlands Kommune vil fjerne bunken.

Skraldebjerg på Præstegårdsvej i Aars vokser Af Torsten Hansen AARS: En kæmpe stor bunke skrald er blevet et problem på Præstegårdsvej i Aars. Bunken vokser, og ingen ved, hvem der skal tage ansvaret. - Da der var storskrald sidst, blev der lagt meget skrald her foran Præstegårdsvej 5. Desværre besluttede chaufføren fra Vesthimmerlands Forsyning, at affaldsbunken ikke overholdt reglerne. Han tog et billede og satte en seddel, men efterlod skraldet, forklarer Henrik Larsen, formand for Ejerforeningen Præstegårdsvej 5. Siden er ukendte fortsat med at fylde skrald i bunken, så den vokser og vokser. Der ligger et juletræ, fakler, en parabol, lysstofrør, metal, pap og meget mere. - Problemet er, at det ligger på privat grund. Kun få ved, at parkeringspladserne her er private. Vi har hidtil ikke haft problemer af denne slags, men nu er vi ude med et lille råb om hjælp, siger Henrik Larsen.

Vesthimmerlands Forsyning indsamler storskrald fem gange om året, men der er klare regler for, hvordan skraldet skal afleveres. - Affaldet på Præstegårdsvej ligger i en større usorteret bunke, derfor har vi ikke taget det med, forklarer Morten Aaby Nielsen, direktør, Vesthimmerlands Forsyning. Der er også en række ting, der ikke ønskes som storskrald, det er blandt andet lysstofrør, fyrværkeri, bygningsaffald samt pap og papir. Beboerne forsøger nu at finde ud af, hvad der skal ske med affaldet. De har henvendt sig til Vesthimmerlands Forsyning, der igen har forespurgt Vesthimmerlands Kommune. Medarbejderen med ansvaret har ikke været at træffe i nogle dage, derfor er der endnu ikke sket noget i sagen. - Vi er interesset i at få affaldet væk, og undgå at der fortsat er nogle der smider mere affald i bunken, fastslår Henrik Larsen.

bisættelse fra Haverslev Kirke Tak for de mange smukke blomster. En særlig tak til sognepræst Finn Carpentier og bedemand Birgitte Landry. På familiens vegne

Jens Jørgen Klokkerholm

Hjertelig tak for den overvældende deltagelse ved

Frederik Borg Jørgensens begravelse fra Farsø Kirke Tak for blomster og kranse. En stor tak til familie og venner for støtte i denne svære tid.Tak til sognepræst Rasmus Hauge for den fine tale i kirken. Også tak til bedemand Jens Møller og graver Lars Stilling Sørensen for god hjælp. Tak alle sammen. Claus og Jane

Tusind tak

for den overvældende opmærksomhed og deltagelse ved

Jørgens Mathiasens

Ulstrup Kirke

Torsdag, den 14. februar 2019 kl. 19.30 Gudstjeneste for Alle Hjerters Dag, for kærlighed og venskab. Alle er velkomne!

FASTELAVNSGUDSTJENESTE I AARS KIRKE for de yngste 3-6 år... men alle er velkomne.

LØRDAG DEN 2. MARTS

2019 KL. 10.00

Vi mødes i kirken, hvor alle børn meget gerne må komme udklædte. Kirkemusen kommer også på besøg.

Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden i Kirkecentret.

På gensyn Kirkemusen… Børneklubben Sognepræst Sara Schouby

død og bisættelse.

En stor tak for de mange trøstende ord, knus og kram. Tak til pigerne på Solvang for god og kærlig pleje. Tak til jer som trofast har støttet os i de svære år. Mange hilsner Lene, Mike og Johnny

Al opmærksomhed

i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Birthe Gautesen

SPISE SAMMEN VENNER I AARS Torsdag d. 21. februar kl. 17.30-20.30

Ældre Sagen inviterer til fælles spisning med hyggeligt samvær i Aktivitetscenteret, Bymidten. Pris 100 kr. for mad og kaffe. Bindende tilmelding senest tirsdag d. 19. februar kl. 12.00 til Kirsten tlf. 29 67 34 79 eller Jette tlf. 21 13 07 75

SØNDAGS CAFÉ Søndag den. 24. februar kl. 14.00

Lone Svendsen

Ellen Poulsen fra St. Binderup fortæller om sine rejser i Indien og viser billeder fra turene. Entre inkl. kaffe og kage kr. 35 for medlemmer. Ikke medlemmer kr. 50.

* 8. juni 1962 er pludselig gået bort Hornum, den 3. februar 2019

ÅRSMØDE FOR MEDLEMMER AF LOKALFORENING AARS Torsdag den 14. marts kl. 19.00

Min kære kone

Dagsorden: Formandens årsberetning, fremlæggelse af regnskab 2018 og valg af medlemmer og suppleanter til Lokalbestyrelsen. Ældre Sagen er vært ved et mindre traktement. Til Årsmødet kommer Ole Smed, leder af ”Det Blå Hus” i Aars, hvor børn og forældre med misbrugsproblemer kommer for at få hjælp.

Jan Højtideligheden har fundet sted

Alle er velkomne

Vores elskede mor, svigermor, bedstemor og farmor

Tove Nielsen * 17. januar 1933 er stille sovet ind Aars, den 6. februar 2019

Lone og Peter Kurt og Birthe Trine, Frederik, Anne, Rikke, Maria og Lise

Eftermiddagshygge i Nordea Kom og sig farvel til Kirsten og hils på resten af holdet i Nordea. Fredag den 22. februar kl. 14.00-16.00

Bisættelsen har fundet sted Hjertelig tak for venlig deltagelse

Venlig hilsen

Ældre Sagen, Aars

HIMMERLANDSGADE 98, 9600 AARS, 70 33 33 33, NORDEA.DK Nordea Danmark, Filial af Nordea Bank Abp, Finland

Mærkedage i Aars Avis

Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. Meddelelserne kan sendes på fax 98 62 27 99 E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

www.aarskirke.d


Aars Avis

SIDE 4

13. FEBRUAR 2019

BEKENDTGØRELSER SJØSTRUP BEBOERFORENING afholder generalforsamling & fastelavn. SØNDAG D. 3 MARTS KL. 15.00 i garagen på Aggersundvej 62

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

det

sker…

Ferieaktiviteter på biblioteket i uge 8 Mandag-torsdag kl. 10.00-17.00, fredag kl. 13.00-17.00 på Vesthimmerlands Biblioteker. Biblioteket sørger for sjove og kreative aktiviteter for de 5-12-årige. Kom og prøv alt lige fra at dekorere fotoramme til at farvelægge papmachédyr. Gratis deltagelse.

Dagsorden ifgl. vedtægterne.

Aars BMX-klub LYNET afholder generalforsamling for kørere, forældre og søskende lørdag d. 9. marts 2019 kl. 10.00 i klubhuset

Eventuelle forslag fremsendes til: Kim Andersen, Skivumvej 114, 9600 Aars, tlf. 50 98 02 11 senest 7 dage før generalforsamlingen. Venlig hilsen Bestyrelsen

Filmcafé: se filmen - læs bogen Fredag den 15. februar kl. 14.00 på Farsø Bibliotek. Denne fredagsfilm er et oscarnomineret krigsdrama, der tager os til første verdenskrig set fra en hests synspunkt. Der serveres kage og portvin. Gratis deltagelse. Begrænset antal pladser. Se mere om arrangementerne på www.vhbib.dk

Visitkort Brevpapir Kuverter

Menukort

OFFSET Firmapapir Fakturaer Brochurer Bøger

AARS BOGTRYK & OFFSET

Blære og Omegns Seniorer afholder ordinær generalforsamling onsdag den 27. februar 2019 kl. 16.00 i Blære Forsamlingshus.

Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag, der ønskes behandlet, skal være formanden i hænde senest 10 dage før. P.g.a. fællesspisning (gule ærter) skal tilmelding ske senest fredag den 22. feb. tlf. 98 66 61 97 / 53 45 17 47 / 61 39 67 16. Mvh. bestyrelsen

Himmerlandsgade 150 Tlf. 98 62 17 11

Aars Brydeklub

Vesthimmerlands Handicap Idræt

Idrætscenter Østermarken, 9600 Aars

onsdag den 6. marts 2019 kl. 19.30

Dagsorden iflg. love og vedtægter.

kalles store trommeshow på Aars Bibliotek Onsdag den 20. februar kl. 14.00 på Aars Bibliotek. Kalle kan finde musik i alt! Der spilles på nye instrumenter fx balloner, sprøjtefløjte og samuraisværd. Mød bl.a. "vinkelsliberen Villy" og "boremaskinen Boris". Gratis billetter på himmerlandsbilletten.dk

BOGTRYK

afholder ordinær generalforsamling

i Aars Tennis- og Aktivitetscenter, Sports Allé 6, Aars. Dagsorden ifølge klubbens vedtægter. Indkomne forslag skal være formanden ihænde 8 dage før generalforsamlingen. Bestyrelsen

Sponsor:

indkalder til generalforsamling torsdag den 28. februar kl. 18.30

Generalforsamling for ØIF og ØIF´s støtteforening afholdes

torsdag den 28. februar 2019 kl. 19.00 i Østrup Klubhus.

Bestyrelsen

Fuglekassekonkurrence Byg det mest attraktive fuglehus til naturbasen- og vind hængekøje. Naturbasen, Aars Skov, Svenstrupvej 7, Aars den 18. februar kl. 10.00-12.00. De deltagende familier får til formålet udleveret træ, søm og en fuglekassegenerator. Den familie, hvis fuglekasse der først flytter fugle ind i, vinder hængekøjer til deltagerne på holdet. Alle deltagere får udleveret NaturNød-diplom. Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands Kommune. www.naturekspeditionen.dk

lær at tackle kroniske smerter Har du kroniske smerter og har du lyst til at få inspiration og redskaber til at håndtere hverdagen med kroniske smerter, så tilbyder Sundhedscenter Vesthimmerland et nyt forløb i april. Forløbet er gratis. For tilmelding og yderligere spørgsmål kontakt Sundhedscentret på tlf.nr. 99 66 82 00.

meddelelser

tilskud til frivilligt socialt arbejde Frivillige sociale organisationer og foreninger mv. som virker inden for reglerne i Lov om Social Service § 18, har mulighed for at søge om tilskud i form af § 18 midler. Læs mere på www.vesthimmerland.dk/frivilligt socialt arbejde Ansøgningsfrist er den 25. februar 2019.

miljøkampagner 2019 På landbrugsområdet har vi fokus på kontrol af gyllebeholdere. Du kan se, om din gyllebeholder skal kontrolleres i år på kommunens hjemmeside under erhverv/landbrug. På virksomhedsområdet har vi fokus på benzinstationer, herunder kontrol af olietanke, pladsindretning samt dampgenindvinding.

Generalforsamling i Hjerteforeningen, Vesthimmerland TID: Torsdag d. 7. marts 2019 kl. 19.00 STED: Dr. Ingrid Hallens mødelokale, Farsø Dagsorden i følge vedtægterne Efter kaffen er der foredrag af overlæge Jesper V. Bjerre, Skejby Hospital, afdelingen for børn med hjertesygdomme.

Aars-Hornum El

Forsyning

Industrivej 91 • 9600 Aars • Tlf. 98 62 19 33 • www.aarsel.dk

GENERALFORSAMLING

Der indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling:

Onsdag den 27. februar 2019 kl. 16.30 på El-forsyningens kontor, Industrivej 91, 9600 Aars Dagsorden:

Dagsorden i følge lovene Vi starter med spisning Kok & multikunstner Poul Spanggaard serverer gullaschsuppe og æblekage. Lokalforeningen er vært Tilmelding senest onsdag den 20. februar fmd. Søren P. Johansen, tlf. 4034 5511 mail: bsjohansen@live.dk eller næstf. Lina Glerup, tlf. 2256 4254, mail: lina.glerup@mail.dk I forbindelse med generalforsamlingen er der nyt fra Kræftens Bekæmpelses områdekontor Aalborg med: KB medarbejder fra Region MIDT/NORD Områdechef Susanne Bækgaard Områdekonsulent Jacob Møller Områdekonsulent Christian Blok Alle er VelKomne

1. Valg af dirigent. 2. Ændring af vedtægterne. 3. Eventuelt. P.B.V. Kurt Casper

Aars-Hornum El

Afholder ordinær generAlforsAmling 28. februar 2019 Kl. 17.30 TorVeT, Vesterbro 1, 9631 gedsted

Mandag den 18. februar kl. 14.00

Forsyning

Industrivej 91 - 9600 Aars - www.aarsel.dk

Calibri skal anvendes på HotelSkriften Farsø. til teksten i annoncerne Foredrag om Danmissions fattigdomsbekæmpelse ved cand. theol. Birgitte Warming, Odder. Herefter er der generalforsamling.


Aars Avis

SIDE 5

Ideerne sprudler op til Aars bys 150 års jubilæum Udvalg har måske en overraskelse i ærmet til jubilæumsåret Af Thorkil Christensen AARS: Selv om det først er i 2020, så er der allerede nu mange ideer på bordet til fejring af Aars Bys 150 års jubilæum. Repræsentanter for et halvt hundrede lokale foreninger var forleden samlet i Aars Kirkecenter til et orienterende møde om det forestående byjubilæet, og her blev det klart, at der allerede arbejdes med mange forslag til at gøre begivenheden festlig. Den ”røde tråd” i forberedelserne er, at jubilæet skal være en folkefest for alle aldersgrupper, hvortil der tænkes lidt større og lidt mere kreativt end hvis der ikke var jubilæum. - Ved at tænke sammen, og gå sammen med andre, bliver der måske mulighed for at foreninger og institutioner kan give aktiviteterne en anden vinkel, sagde byjubilæets koordinator, museumsinspektør Marie Clement Hagstrup ved komitemødet, og efterlyste opgaver til et idekatalog. Herefter lukkede mø-

Forretningsudvalgets formand, Poul Damgaard og byjubilæets koordinator, Maria Clement Hagstrup foran ”bogen”, der skal blive til et idekatalog for fejringen af Aars bys 150 års jubilæum i 2020.

dedeltagerne op for posen med ideer inden for musik, sport, uddannelse, kunst og historie, som er omdrejningspunktet for festlighederne. Og der kom ideer på bordet som involverer børnene.

Det er foreslået, at jubilæumsåret indledes med et brag - gerne et kanonbrag - måske en borgmestertale, et folkeoptog og en koncert. Men der skal være aktiviteter igennem hele året, og sløret blev løftet lidt for

sidste chance! alt skal væk!

5 0 % 50 6% 0%

Fre.15/2 kl.10

-17

lør.16/2 kl.10 -1 5

spar

spar

på alt tilbage i butikken

en eventuel ”overraskelse” , som ingen dog har helt styr på endnu. Komiteen får mulighed for at samles een gang om måneden i 2019 og i 2020. Næste møde holdes 12. marts. På disse komitemøder vil der løbende blive

søn.17/2 kl.10 -15

spar

Alle priser er er sgpris afhentnin aileren - så tag tr med!

på alt tilbage i butikken

G L A S S OPRØR TØM BUTIKKEN FOR UDSALGSVARER

1 stk.-50% 2 stk.-60% 3 stk.-70% fratrækkes normalprisen

Sælges efter først-til-mølle...

De sidste rester sælges indtil den 28. februar

BORGERGADE 39 · 9620 AALESTRUP TLF. 98 64 14 99 · WWW.BOLIG-PUNKT.DK

Forretningsudvalgets formand, Poul Damgaard sagde, at når Aars bys 150 års jubilæum skal fejres er det naturligt at fortælle om iværksætterånden og kulturen i byen gennem perioden. Derfor skal byjubilæet være med til at brande byen og gøre den synlig. - Vi skal se fremad - ikke kun bagud, fastslog, forretningsudvalgets formand og oplyste, at man allerede havde mødt velvilje hos Vesthimmerlands Kommune, som har bevilget 100.000 kr. i tilskud til opstart. Nu drejer det sig om at involvere alle, koordinere og planlægge i fællesskab, så der kan blive skabt en folkefest i byjubilæets tegn, men også gerne ved at sætte gang i bye aktiviteter. Koordinator Maria Clement Hagstrup vil forsøge at lave en aktivitetskalender, hvor ideerne listes op. Det er byens foreninger, institutioner og ildsjæle, der skal fostre og gennemføre ideerne og i det omfang der er penge til det, bliver det muligt at søge forretningsudvalget om tilskud til at give arrangementerne et ekstra twist. For at det kan lade sig gøre skal der skaffes flere penge end de 100.000 kr. som man har nu, og derfor indledes arbejdet med at søge midler hos fonde, erhvervsliv og andre i løbet af kort tid.

Gælder hele ugen

75%70% 60% på alt tilbage i butikken

arbejdet med jubilæumsideer, så summen af festligheder kan vokse undervejs. Udover komiteen, der består af repræsentanter for alle byens foreninger, ildsjæle og institutioner som har lyst til at være med, er der nedsat et forretningsudvalg med tidligere bankdirektør Poul Damgaard som formand. På komitemødet gjorde museumsdirektør Broder Berg rede for baggrunden. - Det vi taler om er, at Aars blev en by i 1870. Der blev dengang holdt et ”iværksættermøde”, hvor der blev redegjort for mulighederne for at etablere sig med et erhverv i Farvergården. Man havde fået næringsfrihed. Nu var det ikke kun via laug i de store købstæder at man kunne drive handel og erhverv. ”Håndbremsen” blev sluppet i Aars i 1870 og det gav mulighed for drift, fremdrift og fællesskab. Man stod sammen om udviklingen, så man i dag har en by der er dobbelt så stor rent indbyggermæssigt som den tidligere købstad Løgstør, sagde Broder Berg. At Aars i 1891 blev stationsby, gjorde ikke mulighederne for vækst dårligere, men byen formåede også at forvandle sig efter banen blev nedlagt i 1960erne. Det skyldes bl. a. et fremsynet sogneråd og tidligere borgmester Holger Mikkelsen, sagde Broder Berg.

VI SES HOS

HJÆLP OS! VI GØR PLADS TIL ALLE NYHEDERNE www.boutiquemary.dk

*GÆLDER IKKE BASIC OG NYHEDER

13. FEBRUAR 2019

AArs • AAbenrAA • brAmming • brædstrup • Frederikssund • Give • Grindsted • Odder • HOBrO • vejle


Aars Avis

SIDE 6

Trommeshow på Aars Bibliotek AARS: Man kan spille på næsten alt og få en lyd ud af det. Onsdag, 20. februar får gæsterne selv lov til at vælge, hvad ”Kalle” skal spille. Han giver den nemlig gas på alle mulige mærkelige instrumenter, så som balloner, sprøjtefløjte, samuraisværd og grise. Der er helt sikkert lagt op til at få en sjov og musikalsk oplevelse i vinterferien på Aars Biblioteket, når Kalles Store Trommeshow kommer forbi. Publikum kan opleve

Kalles Store Trommeshow kommer til Aars Biblotek onsdag, 20. februar.

nærmest alle musikalske stilarter. Kalle er en næsten to meter høj mand, der træder ind på scenen. Han elsker at spille trommer.

BEKENDTGØRELSER

INFO

FRA REGION NORDJYLLAND

Vesthimmerlands Gymnasium i Aars:

Eleverne hørte om at vokse op som sort i USA AARS: ”Hvad kigger du på, Nigger?”. Det var bare en af mange racistiske udtalelser, musikeren Gregory Boyd måtte lægge øre til i sin barndom i Milwaukee, Wisconsin, hvor han blev født i 1967. Det fortalte han om forleden i en fællestime for elever og lærere på Vesthimmerlands Gymnasium og HF med overskriften ”Black in the USA”. Udtalelsen faldt i en bus, hvor den lille Greg gjorde alt for at gøre sig usynlig. Gennem sådanne små hverdagsscener i kød og blod fik han hurtigt tilhørerne til at forstå, hvor hårdt det havde været at vokse op som sort i den fattigste del af arbejderklassen. Faderen var ansat på en fabrik, hvor man fyldte Coca-Cola på flasker. På et tidspunkt, efter et sygdomsforløb, blev han tilmed alkoholiseret. Det var den ene pol i Gre-

Musikeren Gregory Boyd fik etableret en fin stemning på Vesthimmerlands Gymnasium, da han holdt foredrag og spillede.

gory Boyds fortælling. Den anden var musikken, som var forbundet med moderen. Hun sang for børnene, og Greg havde indtrykket af, at han altid lyttede til musik, da han var mellem fire og seks år. Bl.a. i ”kirken”, som tidligere havde tjent som slagteri eller lignende.

Den musik, der mødte ham her, fremstod i hans erindring som fantastisk. Flere gange undervejs i fællestimen sprang Boyd til klaveret, der stod på scenen, eller til olietønderne ved siden af, for at give eksempler på denne musik. Bl.a. fik han nærmest opbygget en

13. FEBRUAR 2019

gospelstemning på et tidspunkt, hvor tilhørerne interagerede. Det var denne arv fra moderen om, at alt nok skal blive godt, der til sidst fik overtaget i Gregory Boyds liv. En skønne dag fik han mod til at stille sig op og dirigere marineorkestret, som han var blevet optaget i, og fra at have været en dreng, der ingenting var og som skammede sig over sin påklædning, var han nu noget og dannede ligefrem skole for, hvordan de andre gik klædt. Selvom næsten hele fællestimen foregik på engelsk (med undtagelse af ordet ”bindingsværkslejlighed” og et par andre danske gloser), havde eleverne ikke svært ved at forstå Boyd. Han var flink til at gentage sine sætninger, og samtidig gjorde han sig de største anstrengelser med kroppen for at få budskabet frem. Det lykkedes ham også til sidst at få en dialog i gang med eleverne. Bifaldet ved timens afslutning tydede på, at eleverne fik sat billeder på den institutionaliserede og kulturelt betingede racisme, de i teorien godt vidste eksisterer i USA.

Ny formand for koret A Piece of Cake Få gratis psykologbehandling online Du har nu mulighed for at blive behandlet for panikangst, socialfobi, enkeltfobier og let til moderat depression over nettet. Behandlingen foregår ved hjælp af et internetbaseret computerprogram, hvor du bliver fulgt af en psykolog undervejs. For at benytte tilbuddet skal du være fyldt 18 år. Du skal ikke henvises af egen læge, men blot udfylde et spørgeskema, hvorefter du vil få svar på, om du opfylder kriterierne for behandlingen.

www.internetpsykiatrien.dk

Hospitalernes hovednumre Aalborg Universitetshospital Hobro Farsø Thisted

97 66 00 00 97 65 20 00 97 65 30 00 97 65 00 00 www.aalborguh.rn.dk

Regionshospital Nordjylland Hjørring 97 64 00 00 Frederikshavn 97 64 00 10 www.rhnordjylland.rn.dk Psykiatrien

97 64 30 00 www.psykiatri.rn.dk

Lægevagt og patientvejledere

Lægevagt (uden for lægernes åbningstid) Tandpinevagt (weekend og helligdage) Patientvejledere (hverdage kl 9-12)

Region Nordjylland

70 15 03 00 70 20 02 55 97 64 80 10 www.akut.rn.dk 97 64 80 00 www.rn.dk

AARS: Efter seks år som formand for koret A Piece of Cake har Mette Dam valgt at forlade bestyrelsen. Det meddelte hun på årets generalforsamling. Da den nye bestyrelse i sidste uge havde konstituerende møde, blev Jacob Kjær Larsen enstemmigt valgt som formand. Jacob Kjær Larsen har været en del af A Piece of

Jacob Kjær Larsen har overtaget formandsposten i koret A Piece of Cake efter Mette Dam.

BEKENDTGØRELSER

Cake i mange år og har også igennem flere år siddet med i bestyrelsen. For seks år siden blev koret A Piece of Cake et selvstændigt kor med egne vedtægter og egen bestyrelse. Første formand i koret var Mette Dam, der lige siden har været en del af bestyrelsen og har lagt den linje der i dag tegner det rytmiske kor.


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

Arkivleder Kim Ørsted Iversen tog deltagerne med på en spændende og levende rejse gennem byens historie.

Gamle fotos fra Aars er populære som aldrig før AARS: Der var fuldt hus, da Lokalhistorisk Arkiv Aars inviterede til endnu en af de populære billedaftener. Med 72 deltagere var det en meget tilfreds arkivleder, Kim Ørsted Iversen, som kunne berette om Aars fra den spæde begyndelse før jernbanen kom til og op gennem tiden. Kim Ørsted Iversen har været leder af arkivet i godt ti år og er en meget vidende mand, når det gælder den kæmpe udvikling, som

byen har gennemgået fra 1870 og helt op til nutiden. Han har for nyligt udgivet en forskningsartikel, som fokuserer på den kolossale vækst, Aars gennemgik i 1950erne og 1960erne. Og netop denne periode blev da også fremhævet under billedforedraget, som tog deltagerne med på en nostalgisk rejse, hvor omkring 100 fotos undervejs var med til at bringe minderne frem. Kim Ørsted Iversen illustrerede, hvordan byen

er gået fra at være en ubetydelig landsby med omkring 800 indbyggere i sidste halvdel af 1800-tallet til nu at være en pulserende by med mere end 8000 indbyggere. Der blev vist fotos af Himmerlandsgade i 1890erne, telefoncentralen, elektricitetsværket, den første kro, andelsmejeriet, fjerkræslagteriet og ikke mindst byens stolthed fra omkring år 1900 - lystanlægget. Sidstnævnte er næste projekt for den ak-

tive arkivleder, som er godt på vej med en flot bog om netop denne ’grønne oase’, som blev til ved hjælp af driftige borgeres store fælles indsats i slutningen af 1800-tallet. - Jeg bliver til stadighed fascineret over den drivkraft, der har fået denne by til at udvikle sig, som den har gjort, siger Kim Ørsted Iversen. - Særligt i første halvdel af 1900-tallet var der ikke langt fra tanke til handling, når nye initiativer skulle søsættes og netop lystanlægget er et godt eksempel, understreger han. Faktisk var anlægget både anlagt og åbnet, inden købskontrakten var faldet endeligt på plads, og det var ikke fordi, at sagen blev forhalet, men ene og alene fordi der blev truffet hurtige beslutninger. Arkivlederen er glad for den store opbakning til de to årlige billedaftener og vil sørge for at finde større lokaler til efterårets arrangement, idet der allerede to dage før måtte meldes ”alt udsolgt”. - Vi kan vel godt tillade os at konkludere, at der er stor interesse for byens historie, og med et kommende byjubilæum i 2020, er der al mulig grund til fortsat at fortælle historien om Aars gennem 150 år, fastslår Kim Ørsted Iversen.

Lige nu i din lokale Bygma!

SIDE 7

UGENS TIP UGENS PRISBASKER! SALTER VÆGT I GLAS

KROPSANALYSEVÆGT, 15 ÅRS GARANTI

Kun 149,-

NORMALPRIS 499,-

KØB DEM HOS HVIDT & FRIT

UGENS GODE NYHED! Løvgrøn – super lækker VEGANSK nyhed i NORMAL, der i høj grad er inspireret af naturen. Dermatologisk testet.Vælg mellem handwash, hand & body lotion eller bath & shower gel. SE MERE PÅ FACEBOOK.COM/VIKENDERDIG

DET SKER I AARS! Mandag og tirsdag i uge 8 kl. 10 - 16 kan du hoppe dig ind i vinterferien til Jubi Land, der foregår i Messecenter Vesthimmerland i Aars og alle børn og barnlige sjæle er inviteret til et kæmpe hoppe-legeland. SE MERE PÅ WWW.MCVH.DK

Følg os på

www.aarshandel.dk vikenderdig og aarshandel

PAR

49995 S150,95 49 FØR 6

Bygma har skarpe priser på alt det, du skal bruge til sæsonens projekter. Kom ind i din lokale Bygma og se endnu flere tilbud.

HÅNDVASKARMATUR

START • Med løft-op-bundventil • Fleksible tilslutningsslanger med 3/8” omløber • 5 års drypgaranti Nr. 177207

Frit valg

11995 LAMINATGULV 3-STAVS

Fra

1.995,KAMINOVN

Nr. 187735

3.39500

KAMINOLIE PLUS • Pålidelig og ren brændstoftype • Ideel til alle modeller af transportable ovne og kaminer • 20 liter Nr. 183893

32995

SPAR

Skarp pris

240,- -

80, P TIL 4 FØR O

Fra

• LC-32 opvarmer 19-49 m2 • LC-150 opvarmer 25-75 m2 LC-32 Nr. 183890 1.99500 LC-150

• 8 x 190 x 1.200 mm • Mat overfladestruktur • PerfectFold™ kliksystem • 20 års garanti mod gennemslid, solblegning og pletter Ask Nr. 154234 Eg Nr. 154233

1.295,-

23995 SPAR

50,-

95 79 FØR 3

VÅDRUMSGRUNDER OG VÅDRUMSMALING • Velegnet til køkken, bryggers og bad Vådrumsmaling

Nr. 141358

Vådrumsgrunder

Nr. 141147

23995 27995

(SPAR 24000) (SPAR 10000)

Find din nærmeste Bygma på bygma.dk/find-bygma Priserne gælder fra mandag den 4. februar til og med søndag den 3. marts 2019, så længe lager haves. Med forbehold for udsolgte varer, manglende leveringer, fejl, prisændringer og eventuelle offentlige indgreb. Alle priser er inkl. 25% moms. Se den aktuelle tilbudsavis på www. bygma.dk

BRUSESTANGSÆT NEW WATERFALL

• Loftsbruser: Ø220 mm • 5 stråletyper: Normal, puls, combipuls, soft og pause • ”Self Clean”-effekt • 5 års drypgaranti • Leveres ekskl. blandingsbatteri Nr. 168527


Aars Avis

SIDE 8

13. FEBRUAR 2019

100 til foredrag i Aars om politiets opklaringsmetoder

En type foredrag man normalt ikke får lov at holde

Der kom 12 mails om stenalderarrangementer fra Oplev Vesthimmerland. Det er dog først til juni, når det gode vejr forhåbentlig er kommet tilbage og danskerne kan komme ud og nyde naturen i varmere temperaturer.

Indbakken blev fyldt med tilbud om kultur AARS: Der sker noget med kulturen i Vesthimmerlands Kommune. Indbakker er blevet fyldt med nyhedsbreve om arrangementer fra Oplev Vesthimmerland. Aars Avis er blevet kontaktet af læsere, som havde fået op til 60 forskellige e-mails om alt fra fællesspisning og busture til 12 e-mails om den fantastiske stenalder. Forklaringen på de mange mails er heldigvis enkel og har ikke noget med fejl at gøre. Der var sidste frist for at få skrevet sit kulturelle arrangement i magasinet Kultur Thit, som udgives af Vesthimmerlands Biblioteker. - Der er mange, som skriver arrangementerne ind lige op til deadline, og derfor

Kommunikationsmedarbejder ved Vesthimmerlands Biblioteker, Annesophie Elkjær-Gregersen.

kommer der så mange mails på én gang, forklarer Annesophie Elkjær-Gregersen,

kommunikationsmedarbejder ved Vesthimmerlands Biblioteker.

AARS: Man hører af og til om, at politiet møder talstærkt op. Men forleden var det borgerne der mødte talstærkt op for at mødes med politiet. Det skete, da en mand, der har tilhørt lokalsamfundet vendte hjem for at fortælle om sit arbejde i en anden egn af landet. Cirka 100 havde fundet vej til Kirkecentret i Aars i Kirkens Dagligstue, hvor de kom for at høre om, hvordan politiet i København arbejder med opklaring af voldssager. Manden var Ulrik Gregersen, ansat ved rigspolitiet i København. Han kom-

mer fra Hornum, har gået på gymnasiet i Aars, og har været FDFer på egnen i mange år. Ulrik Gregersen gav et spændende foredrag om arbejdet med opklaring. Det er slet ikke almindeligt og langtfra alle, der får lov til at holde et sådant foredrag. Der er visse restriktioner: Foredraget skal godkendes af chefen for opklaringsafdelingen. Foredraget skal holdes i fritiden uden betaling, og så skulle foredragsholderens mor, der havde bedt ham holde foredraget, være til stede. Det var alt sammen i

orden. De billeder, han viste, havde han fra TV eller aviser, så der kom ikke nye ting frem. Tilhørerne fik en lektion i, hvordan man fremkalder næsten usynlige fingeraftryk, og fodaftryk frem. Deltagerne fik også et billede af foredragsholderen, der stod parat til at gå om bord i den meget omtalte ubåd, som Peter Madsen havde været på tur i. Da Ulrik Gregersen samtidig var en eminent fortæller, blev det en spændende og god oplevelse for de fremmødte.

Høj fart og nyt kørekort gav et hul i hegnet i Aars AARS: Det var en 18-årig lokal mand, der natten til lørdag ved 00:30 tiden bragede gennem hegnet ved svømmehallen i Aars. Den unge mand, der ikke kan have haft kørekort i lang tid, kom kørende på Jyllandsgade og ville dreje ind på Peder Stubsvej i Aars. Han mistede herredømmet over bilen og endte på græsset ved Aars Svømmehal. - Der var ikke glat, så han må have haft en del fart på, siger en talsmand ved politiet og oplyser endvidere, at manden ikke var påvirket af hverken spiritus eller andet. At farten har været høj

Et stort hul i hegnet ved svømmehallen i Aars. Det var resultatet af for høj fart, da en 18-årig mand mistede herredømmet natten til lørdag.

bekræfter de omfattende skader på ikke bare hegnet ved svømmehallen men også kantstenene. Et par af dem ligger nu flere meter inde på græsplænen ved friluftsbadet.

Park og Vej ved Vesthimmerlands Kommune har været i gang med at rydde op det meste af mandag, og nu mangler der at blive sat et par nye paneler op i det lidt ramponerede hegn.

Mange nye og sjove aktiviteter i Jubi-land i Aars Der forventes op imod 1500 børn, unge og voksne i Messecenter Vesthimmerland i vinterferien AARS: I børnenes vinterferie i næste uge byder Messecenter Vesthimmerland igen på et stort lege- og actionland. Det foregår mandag, 18. og tirsdag, 19. februar. - Vi indgik i efteråret 2018 et

nyt samarbejde med Hophans.dk, der bygger lege- og actionland over hele Danmark. Det var med til, at vi oplevede stor fremgang i besøgstal og fik mange positive tilbagemeldinger fra både børn og deres for-

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

ældre. Vi glæder os derfor til at fortsætte samarbejdet i 2019, siger vicedirektør Marianne Poulsen, Messecenter Vesthimmerland. - Vi får i år en masse nye aktiviteter, bl.a. den populære High-Jumper, der er en stor trampolin, hvor børnene bliver spændt op i seler, der gør at børnene kan hoppe op i to til tre meters højde på trampolinen, forklarer Marianne Poulsen. Børnene får også mulighed for at prøve de populære Bumper Balls, der er nogle store oppustelige bolde med en diameter på ca. en meter. Børnene er inden i boldene og kan ”bokse” imod hinanden. - Vi forventer at trække op imod 1500 børn, forældre og bedsteforældre til Jubi-land, siger Marianne Poulsen. Der bliver action og sjov

for børn i alle aldre – når entréen er betalt, er alle forlystelser gratis. Ud over nyhederne så vil de mange børn kunne

glæde sig over en masse forskellige hoppeborge, sweeper, rodeotyr, karruseller og meget mere. Der er også åben i Him-

merlands Go-kartcenter begge dage, hvor de fartglade kan få styret deres lyster.

Go-kartcentret er åbent samtidig med Jubi-land i vinterferien i Messecenter Vesthimmerland.


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

SIDE 9

KULTURUGEN

2. - 10. MARTS I VESTHIMMERLAND

Som forberedelse til lejren blev der lavet poncho og fjerhatte.

Aars FDF var på indianerlejr i Sæby Billy the Kid og hans bande blev fanget AARS: ”Er du klar til at hjælpe Indianeren Tapre Bjørn mod cowboy Billy the Kid og hans bande?” stod der i invitationen til årets vinterlejr i Aars FDF. Det ville godt 60 deltagere. Diligencen afgik fra Aars fredag aften. Målet var prærien syd for Sæby. Her skulle opgøret finde sted. Ved ankomsten indlogerede alle sig i den store lejr Hvide Klit. Kort efter skulle terrænet studeres. Det var blevet mørkt, og derfor foregik det med lommelygter og reflekser. For at gøre det spændende, blev deltagerne delt i to hold. Kampfærdighed skulle trænes, og derfor gik det ud på at finde flest reflekser i mørket. Begge hold fik god træning. Herefter var det saftevand og kage i lejren. De mindste skulle nu i seng for at være klar til morgendagens strabadser. Man vidste ikke præcis, hvornår Billy the Kid ville slå til, så mangel på søvn ville ikke være godt. De store skulle dog trænes mere. Derfor drog de til Sæby. Seks poster skulle løses. Tre i den første halvanden time og dernæst tre mere i den næste halvanden time. Point blev givet, efter hvad man nåede. Hen på natten kom de hjem til lejren. Lidt trætte, men kampklar. Efter morgenmand og andagt lørdag, gik deltagerne i gang med at lave udstyr til indianerudrustning. Der skulle laves poncho, fjerhat, bue og pile. En hest og totempæl skulle også fremskaffes. Der blev produceret udstyr hele formiddagen og lidt hen på eftermiddagen. Enkelte inspicerede terrænet lidt mere ned mod kysten. Det var en god ide at få overblik over hvor langt der var ned til kysten og det store hav Kattegat. Hen på lørdag eftermid-

OPLEV BLANDT ANDET

LENNY & WAQAS

ANNIKA AAKJÆR MGK NORD

ANDERS LUND MADSEN MATHIAS HEISE SVEND BRINKMANN HENRIK SAXGREN

FÆLLESSANG LAV-SELV-KUNST MUSEER Billy the Kid og hans bande blev bundet, men sluppet fri senere.

MUSIK KULTURELT ERHVERVSTRÆF KUNST OPERA TALENTKLASSEKONCERT FOREDRAG

dag, skulle der igen trænes at der blev sluttet fred. Infærdigheder. Mange forskel- gen kom til skade, og alle var FREDAGSCAFÉ TEATER FOR BØRN GALLERIER lige poster blev besøgt. Træ- enige om, at der skulle være ningen bestod i krigsdans, plads til både indianere og SKOLER OG DAGTILBUD I HELE VESTHIMMERLAND ride en bane igennem på cowboys. Sammen spiste de WALK A SONG KIM SJØGREN BRÆTSPILSCAFÉ hest, øve røgsignaler, skyde frokost. med pile, træne i at undgå Dernæst drog alle deltaMATADOR-DAGE I AARS KUNSTKONCERT OPERACYKEL slanger og øve kast med las- gere fra Aars FDF tilbage til so. Deltagerne var delt op i Aars i bus. En sjov og spæn... OG MEGET MERE ! otte hold, og de skulle også dende lejr var overstået. finde på et holdnavn. Deltagerne havde hørt rygter om, at søndag forKøb eller lej dit middag ville Billy the Kid og hans bande slå til. Derfor kunne lørdag aften bruLeje fra 700 kr. pr. md ges på afslapning. Lejrbål om aftenen bestod af sjove sketch og sang, så lattermusklerne også kunne blive trænet. Senere på aftenen byggede de ældste deltagere svedehytte på stranden. Lidt Nu flere modeller Kvalitets el-scootere til i lukkede kabinescootere wellness skal der også til. den rigtige pris! Søndag morgen blev Vores Kvalitets el-scootere til mest solgte Fønix Komfort El-Scooter morgenmaden indtaget og el-scooter den rigtige pris! v. Jens Erik Andersen andagt blev afholdt. Nu Fønix 314 Fønix Komfort El-Scooter6, 9640 Farsø Torupvej kunne man ikke være mere v. Jens Erik Andersen Tlf: 61 66 05 75 forberedt på slaget på præTorupvej 6,www.fonixkomfort.dk 9640 Farsø rien. Nogle havde hørt, at Tlf: 61 66 05 75 www.fonixkomfort.dk Billy the Kid og hans bande også også ikke langt fra lejren. India- Vi reparerer Vi reparerer reparerer nerne var nødt til at gå ud iVi alle alleogså former former for for el-scootere! former terrænet og forsøge at fangealleel-scootere! FønixforKomfort El-Scooter Kulturugen støttes af dem. Det lykkes ganske godtel-scootere! v/JensDErik E ! Andersen H Y N Torupvej 6, 9640 Farsø ! og effektivt. Billy the Kid og NYHED Fønix City Cabino 3 Tlf.Fønix 61 City 66Cabino 05 75 3 km pr. opladning 28 km/t. 60 hans bande blev overmanwww.fonixkomfort.dk 28 km/t. 60 km pr. opladning kr. 39.900,kr. 39.900,det og taget til fange. De ning Gratis fremvisning is g v in m n e is fr v s emtidig! frhos ra blev bundet til pæle og nu GratisG HENT DET TRYKTE PROGRAM PÅ BIBLIOTEKET ! hos dig!hos dig skulle indianerne skyde dem med bue og pil. OG FØLG MED PÅ FACEBOOK & KULTURUGENAHA.DK - Frihed til livettil livet - Frihed Det hele endte dog med,

el-køretøj

Vi kører i hele Nordjylland Vi kører i hele Nordjylland


Aars Avis

SIDE 10

13. FEBRUAR 2019

Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 Tlf.39213373og 4021 8973 40 89 Tilbud uden forbindende!

Fredag, 8. februar løb startskuddet til en fælles markedsføringsindsats med et formelt møde, hvor turistdirektør Jimmi Petersen (t.v.), formand for Løgstør Golfklub Per Olsen, formand for Aars Golfklub Søren Friis, formand for Hvalpsund Golfclub Hardy Mortensen, Thomas Nielsen og Mark Bering fra Himmerland Golf & Spa Resort mødtes. Fotograf: Jakob Dalgaard

Banebrydende golfsamarbejde

MANDAG AG OG TIRSD I UGE 8

18.- 19. FEBRUAR 2019 ● KL. 10 -16 INDENDØRS LEGE- OG ACTIONLAND

I VINTERFERIEN I AARS

VESTHIMMERLAND: I går fredag lød startskuddet til et banebrydende og unikt samarbejde mellem de vesthimmerlandske golfklubber og det velkendte Himmerland Golf & Spa Resort, samt VisitVesthimmerland. Samarbejdet går i sin enkelthed ud på at styrke indsatsen om golfturismen i Vesthimmerland. Repræsentanter fra Aars Golfklub, Hvalpsund Golfklub, Løgstør Golfklub og Himmerland Golf & Spa Resort mødte sammen med turistdirektør Jimmy Petersen, VisitVesthimmerland. Der er stor enighed om en fælles markedsføringsindsats klubberne,

Golfklubberne i Vesthimmerland er gået sammen med VisitVesthimmerland om at fremme golfturismen i Vesthimmerland.

Himmerland Golf & Spa Resort og VisitVesthimmerland imellem - og formålet med den fælles indsats er at

tiltrække flere golfgæster fra Danmark, Norge, Tyskland og England til området for at spille golf, opleve gastro-

nomiens fortræffeligheder og den høje kvalitet, der er i golfoplevelsen og værtskabet i Vesthimmerland. - Netop den høje kvalitet af golfoplevelser skal have fokus i markedsføringen af golfturismen, som er et af VisitVesthimmerlands fokusområder i 2019 og i de kommende år, siger turistdirektør Jimmi Petersen, og fortsætter: - Vi har selvsagt noget helt unikt her i Vesthimmerland inden for golfturisme - og der er ikke mange steder i Danmark, hvor man inden for kort afstand kan spille flere forskelligartede golfbaner af høj kvalitet - og da European Golf Tour Made in Denmark vender tilbage til sin “hjemmebane” i år, sættes der endnu mere fokus på golfturisme i dette samarbejde. Samarbejdet starter i år, hvor det primære fokus vil være at synliggøre golfoplevelser og hvad der tilhører en god golfoplevelse - herunder overnatning, spiseoplevelser og andre kultur- og naturoplevelser. Det langsigtede mål med samarbejdet er, at Himmerland skal være “top-of-mind”, når golfspilleren skal vælge golfferie i Danmark, og med markedsføringsindsatsen i Danmark, Norge, England og Tyskland er et af indsatspunkterne at skabe en større efterspørgsel på golfoplevelser i løbet af 1-3 år i Vesthimmerland.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 21.25 Notting Hill Engelsk romantisk komedie fra 1999 Annas besøg i Williams lille boghandel i London udvikler sig til champagneberusende kærlighed. Men det er ikke så let at være verdens største filmstjerne midt blandt almindelige mennesker. Og det er heller ikke let at være ham den ukendte, som er stjernens udkårne.

Kl. 23.10 Lewis: Måneskinnet kysser bølgen Engelsk krimi fra 2007 En litteraturprofessor rapporterer, at nogen lusker rundt i hans have, men det eneste, han har af værdi i sit hus, synes at være sjældne bøger. Senere findes en vicevært i dyb spillegæld skudt i kældermagasinerne i Oxfords berømte Bodleian-bibliotek. Snart bliver der begået endnu et mord.

Kl. 22.10 Deep State Britisk thrillerserie fra 2018 Max Easton kommer på sporet af en kynisk sammensværgelse. Det er meget farlig viden, og snart får han en ny og morderisk fjende på nakken. Samtidig rejser Harry Clarke til Teheran, hvor han og Leyla Toumi graver nye oplysninger frem.

Kl. 20.00 X Factor Bootcamp på Bornholm De tre dommere skal tage en beslutning om, hvem der skal gå videre til liveshows. Oh Land har lavet to nye grupper, som skal præsenteres for resten af teamet, Ankerstjerne og de unge solister lægger afslappet ud, men i sidste ende må to deltagere tage hjem fra Bornholm med bristede drømme.

Kl. 21.05 Julie & Julia Amr. komedie-drama fra 2009 I 1948 forandrede Julia Child amerikanskenes syn på mad for altid med bogen ”Mastering The Art of French Cooking”. 50 år senere påtager Julie Powells sig den vanvittige opgave at kokkerere samtlige 524 retter fra Childs bog - på kun ét år og samtidig skrive en blog om det.

Kl. 21.05 The Martian Amr. drama fra 2015 En ekspedition til Mars går helt galt, da astronauten Mark Watney bliver fanget i en voldsom storm. Hans kolleger tror, at han er død, og de rejser tilbage til Jorden uden ham, men Mark har overlevet og er nu strandet alene på den ugæstfri røde planet.


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

SIDE 11

TORSDAG 14. FEBRUAR KL. 14.00 – 17.30

VARME I FARSØ PETER FRA VARDE OVNE TÆNDER OP I FORSKELLIGE BRÆNDEOVNE

DET FÅR DU MED VARDE OVNE:

• Stilsikkert skandinavisk design • Høj kvalitet og innovativ funktion • Stort sortiment, der sikrer en skræddersyet løsning • En CO2 neutral varmeløsning • Nem fyring og udtagning af aske • Optimal udnyttelse af brændet

SÅDAN KENDER DU EN VARDE OVN: • Låge, røgstuds og rist i bunden er i støbejern af høj kvalitet • Selvrensende glas • Tempererede greb • Opbygget efter konvektionsprincippet • Ergonomisk korrekt placering af betjening • Rist i bund for nem tømning af aske

Med støbejernstop, -låge og -topplade. Støbejernsrist, -bund og -røgafgang. Buet keramisk glas. Tempereret håndtag.

Op til 105 m2

Top- og bagudg.

SKORSTENSFEJER JESPER NØRGÅRD GIVER RÅD OG VEJLEDNING TRÆPILLEOVNE

Gælder brændeovne der er installeret i 1994 eller tidligere. Du skal selv ansøge om skrotningspræmie.

JAN FRA ALASKATOYOTOMI VEJLEDER OM VARMEPUMPER

INDE DEL

MCZ tilbyder pilleovne til ethvert behov i hjemmet. Du har muligheden for at montere en pilleovn, der opvarmer hjemmets radiatorer eller gulvvarme med en Hydro-ovn, eller en pilleovn med Comfort Air, der også kan blæse den varme luft bagud udover at blæse fremad. Fordelen ved dette er, at denne varmeflytning kan transportere den varme luft rundt i hele huset gennem varmerør og ud i ventilationsgitre.

MED INDBYGGET WIFI UDE DEL

TOYOTOMI LUFT TIL LUFT VARMEPUMPE

FÅ ET

80 M2

4699,-

GODT TILBUD PÅ EN MCZ PILLEOVN

Mandag-fredag .....9.00-17.30 Lørdag ....................9.00-13.00 Søndag .................10.00-15.00 Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

TRN/TRG-835ZR. Giver en behagelig rumtemperatur og et sundt og friskt indeklima. 1 kW strøm giver 4 kW varme, malt under danske vinter forhold. Energiklasse: varme A+ / Køl A++. Med frostvagt, 8 graders sommerhusfunktion. Meget lavt lydniveau. Frostsikret. Indbygget Wi-Fi. Skal installeres af autoriseret installatør.

Tilbudene gælder torsdag 14. februar 2019 – så længe lager haves.

VARDE AURA 1

KOM IND OG HØR OM MULIGHEDEN FOR “SKROTPRÆMIE” PÅ KR. 2215,FOR DIN GAMLE BRÆNDEOVN

Forbehold for moms- og afgiftsændring, manglende og udsolgte varer samt billed- og trykfejl.

4999,-


Aars Avis

SIDE 12

Anders Bak, Sys Haagen og Peer Poulsen foran maleriet Angels, der var blevet glemt i en stald.

Malerier og musik i skøn forening til fernisering Hans Haagen fik sin egen udstilling af malerier AARS: Malerier af Hans Haagen, kan i øjeblikket opleves i Vesthimmerlands Musikhus i Aars. Til ferniseringen af Hans Haagens malerier i torsdags, 7. februar fik de om-

kring 40 gæster en særlig oplevelse. Cellist Anders Bak, der var personlig ven af kunstneren, indledte med at spille Johan Sebastian Bachs suite no.1 for at koble musik-

ken til malerierne. - Hans blev også inspireret af musikken. Han ville male eksplosivt og spontant, og hans billeder blev mere abstrakte med årene. Jeg spurgte ham engang, om

malerier giver ham samme følelsesmæssige oplevelse, som musik giver mig. Om øret sidder nærmere følelserne end øjet. Nej, sagde Hans, han havde det også sådan med billeder, fortalte Ander Bak, inden han fremførte suiten. Det blev til 10 minutter, hvor gæsterne kunne nyde foreningen af celloens toner og Hans Haagens farver. De spillede sammen, og man fik nye ideer om både musikken og maleriernes betydning. Bagefter holdt kunstner Peer Poulsen velkomsttalen for gæsterne, og præsenterede kunstneren for de gæster, som ikke kendte til ham. Blandt andet at Hans Haagen har udstillet både i New York og på biennalen i Firenze. Kunstmaler Hans Haagen satte sit aftryk på lærredet fra 1962. Først i naturalistisk stil med sikre strøg, men så bliver han inspireret og bringer noget improviseret frem. Hans værk på Farsø Sygehus er altid tankevækkende, når jeg ser det.

Vi har næsten ribbet Sys’ hus for malerier, og det er skønt, at vi med fuld retfærdighed står og hædrer Hans Haagen her i dag, sagde kunstner Peer Poulsen i sin velkomsttale. Kunstnerens 87-årige enke Sys Haagen, havde nærmest fået tømt sit hjem ved Næsbygaard for malerier, der nu kan nydes i musikhuset frem til 10. april. Sys Haagen var bevæget over de mange gæster, og takkede for at mandens malerier blev bragt frem i lyset i de skønne lokaler i

13. FEBRUAR 2019

musikhuset. Og hun havde selv bragt et par malerier frem i lyset, som var blevet glemt i stalden på gården, hvor Hans Haagen havde atelier, og hvor hun fortsat bor. - Han havde sat ramme om et par malerier, men de var blevet glemt i stalden. Jeg fandt dem faktisk først sidste år, og det, der hedder Angels, er med her. Der sker så meget i det maleri, og det er altid spændende at se på, sagde Sys Haagen, mens hun hilste på de mange gæster.

Cellist Anders Bak fik eftertænksomheden frem med sin fremførelse af Bachs suite no.1.

Borgere kan få hjælp mod ensomhed fra kommunen Vesthimmerlands Kommune satser på socialt medie Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Ensomheden skal bekæmpes og foreningslivet fremmes. Derfor samarbejder Vesthimmerlands Kommune nu med firmaet Boblberg. Det er en såkaldt borgertil-borger portal, og den er udviklet i samarbejde med nogle få kommuner og foreninger i Danmark med formålet at mindske ensomhed og fremme foreningslivet. Borgerne reagerer på

opslag eller opretter deres eget - en såkaldt bobbel, som henvender sig til alle i kommunen. - Boblberg kan designe kommune-specifikke tilbud, så Vesthimmerland kommer til at fremstå som en geografisk enhed. Man kan gå på tværs af hele kommunen og finde nogen med fælles interesser. Det skal skabe kontakter på kryds og tværs i kommunen, siger udviklingskonsulent ved Vesthimmerlands Kommune, Søren Toft Hansen. Årets sundhedste-

Jern og metaller købes - leveret eller afhentning

GO’ PRIS GIVES!

Nedskæring foretages overalt Biler modtages til skrotning

NIBE PRODUKT

ISO 14001

• • •

- det miljørigtige valg Aalborgvej 55, 9240 Nibe Tlf. 98 35 18 54 - www.skrotten.dk

• • •

ma i kommunen er Mental Sundhed, og Boblberg portalen er ifølge kommunen et led i at afhjælpe ensomhed, øge trivsel, skabe nye fællesskaber og venskaber på tværs af generationer, sprog og kultur samt bidrage til livsstilændringer, socialt samvær og motion. Boblberg skal gøre det endnu nemmere for borgerne i kommunen at gøre noget aktivt, dele deres interesser og måske endda få lyst til at opsøge helt nye relationer med andre. Vesthimmerlands Kommune har bevilget 75.000 kroner til samarbejdet, der løber over det næste år. Boblberg samarbejder i dag med 28 danske kommuner. På firmaets hjemmeside skal man oprette en bruger under Vesthimmerlands Kommune for at få adgang til at se og oprette sin egen bobbel. Den kan alle andre brugere se og reagere på, og det er helt gratis at bruge.

Anlægsvej 6, 9600 Aars 98 62 10 90, nytsyn.dk/aars

Viceborgmester Theresa Berg Andersen (SF) stod bag forslaget om at bruge 75.000 kroner på et socialt medie-tildbud til borgerne i kommunen. Foto fra åbningen af Lille Madsens Hus.

Viceborgmester Theresa Berg Andersen (SF):

Tiltaget hjælper mange, men ikke de svageste Af Ture Damtoft AARS: Den sociale platform Boblberg vil ikke hjælpe de svageste borgere i Vesthimmerlands Kommune. Det erkender viceborgmester Theresa Berg Andersen (SF), som stillede forslaget om at bruge

75.000 kroner på samarbejdet. - Jeg tror ikke, det hjælper de svagese, der skal en anden indsats til. Men, der er en masse som har lyst til at møde mange mennesker, og hvis man kan lidt med computere og kan trykke på en knap, så kan det være et godt sted. Der er gode erfaringer fra andre kommuner, og jeg har selv et eksempel med en ældre dame, som havde mistet sin mand. Hun søgte en at dele en kop kaffe, en snak eller en god tur med, og det fandt hun gennem Boblberg, siger Theresa Berg Andersen. Hun tror på platformen men indrømmer også, at nu er udfordringen at få borgerne i kommunen til ikke

bare at oprette en profil men også bruge den aktivt. - Jeg er også spændt på, hvor mange der aktivt bruger det. Men der har været stort fokus på ensomhed i kommunen, og der er det måske nemmere at finde nogen at snakke med på nettet, end det er at komme til en stor forsamling første gang. Men det er ikke kun til de ensomme. Det er beregnet til at hjælpe alle, som savner lidt selskab, en fjerdemand til kortspillet, frivillige til at hjælpe til et skolearrangement eller alt muligt andet. Og hvis det virker, er de 75.000 kroner rigtig godt givet ud, siger Theresa Berg Andersen.


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

SIDE 13

CO2-frie regionalbusser i Vesthimmerlands Kommune Lokalt regionsrådsmedlem: Vi må se om tømmerflåden kan flyde Af Ture Damtoft VESTHIMMERLAND: Det er ikke kun vores kommune men hele Nordjylland, der skal have biogasbusser på vejene. Regionsrådet har vedtaget, at Nordjyllands Trafikselskabs skal udbyde alle regionalruter i det kommende udbud med biogas som brændstof i busserne. Med initiativet bliver Region Nordjylland den første region i Danmark, som forlanger klimavenlige regionalbusser ved alle nye kontrakter i den kollektive trafik.

13 af regionens busser skal køre på biogas, så der udledes mindre CO2 fra den offentlige transport.

13 busser på biogas

tænker i grønne baner. Det gør vi også i mit parti, sålænge det ikke er på bekostning af erhvervslivet. Biogas på busserne er en fin start og en fin ordning, og så må vi se, om tømmerflåden kan flyde, siger Pia Buus Pinstrup. Hendes skepsis går ikke på det miljømæssige men i stedet på omkostningerne. Budgettet er lagt for driften, men Pia Buus Pinstrup peger på de uforudsete om-

Med det kommende udbud, som omfatter 18 busser hvoraf 13 overgår til biogas, spares miljøet for en udledning på cirka 750 tons CO2 om året sammenlignet med fortsat brug af diesel. Byådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune og medlem af Regionsrådet, Pia Buus Pinstrup (K) forholder sig afventende til biogas-busserne. - Jeg synes, det er fint, man

kostninger, som hun forventer i forbindelse med nye projekter, hvor der næsten altid er uforudsete udfordringer.

Måske noget uforudset - Det er busserne holdbarhed, reperationer og alt muligt andet, hvor vi skal se, hvordan det går. Med el-biler kunne de ikke køre så lang som beregnet i begyndelsen, og sådan er det med alt nyt. Der er altid no-

Smerter i knæ? Vi søger personer til et forsøg, der undersøger et nyt lægemiddel til behandling af slidgigt

DU SKAL: • Være 40-75 år • Have slidgigt med smerter i knæ • Ikke have andre sygdomme med indvirkning på knæ

get uforudset, så vi må se, hvordan det går, siger Pia Buus Pinstrup. Region Nordjylland har forpligtet sig til at nedbringe sin CO2-udledning med to procent hvert år indtil 2025. Indsatsen omfatter klimavenligt byggeri, reduktion af energiforbrug i eksisterende bygninger, anvendelse af miljøvenligt brændstof og så vidt muligt brug af klimavenlige og genanvendelige produkter og materialer. - Jeg mener, at vi har et medansvar både for nærmiljøet i Nordjylland og for det globale miljø, som er under et stigende pres. Derfor skal vi fra regionsrådets side være ambitiøse og blive ved med at gå forrest med nyskabende initiativer. Omkring den kollektive trafik forventer vi eksempelvis, at vi allerede om tre-fire år kan være i mål med vores plan om at alle regionalbusser i Nordjylland, kører på enten biogas eller et andet CO2-frit brændstof, siger Ole Stavad, udvalgsformand for Regional Udvikling i Region Nordjylland.

Styregruppen, der arrangerer gadeløb 6. april, fra foreningen Liv i Byen. Vinni Thomsen står forrest tv.

Løb i Aars med Liv i Byen i april AARS: Foreningen Liv i Byen lancerer noget nyt nemlig Liv i Byen-Løbet, der holdes 6. april. Der er tale om et løb på seks kilometer, men det er langt fra noget almindeligt løb. Bag foreningen står en række ildsjæle fra Aars, der som navnet indikerer ønsker at skabe liv i byen og samtidig donere indtjente midler til byens foreningsliv. - Løbet er for alle. Det vil sige både gående og løbende, og at der hverken er individuel tidtagning eller præmier til de hurtigste på de seks kilometer samlet set. Løbet handler nemlig primært om hygge, oplevelser og at byen vises frem fra sider, som selv inkarnerede Aars-boere normalt ikke ser. Det spiller altså ingen rolle, om du er 2 år eller 80 år, blot du kan enten gå eller løbe seks kilometer og gerne vil se nye sider af byen, siger

Vinni Thomsen på vegne af foreningen. Under løbet vil deltagerne komme ind og ud af markante bygninger i byen, hvor der venter overraskelser undervejs. Deltagerne skal både besøge Erhvervsskolerne, Vesthimmerlands Gymnasium, Aars C. og Jutlander Banks hovedsæde. Eksempelvis vil der være musik, og de hurtigste på toppen af Aars C vil også blive belønnet. - Foreningen samarbejder med Aars Handelsstandsforening og foreningen Børn i Sorg, og et eventuelt overskud vil gå til Børn i Sorg samt foreningslivet i Aars. Det er endnu en god grund til at deltage i løbet, siger Vinni Thomsen. Til alle deltagere er der en speciallavet medalje, samt popcorn og slushice til dem, som har lyst til det. Tilmelding foregår via Himmerlandsbilletten.dk

KØREKORT til

• • • •

LASTBIL VOGNTOG BUS EU-EFTERUDD.

Forsøget indebærer generelle helbredsundersøgelser, bl.a. blodprøver og MR-scanninger. Der vil ikke være nogen omkostninger ved at deltage i forsøget, og udgifter til transport vil blive dækket efter statens takster. Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at høre mere om forsøget, kan du kontakte os per telefon mandag til fredag mellem kl. 08:00 og 15:00 eller sende os en e-mail.

CCBR Aalborg

CCBR Vejle

CCBR Ballerup

Hobrovej 42 D, 2. sal 9000 Aalborg Tlf.: 9633 4720 ccbr.aalborg@bioclinica.com /ForsogspersonerAalborg

Orla Lehmannsgade 1, 3. sal 7100 Vejle Tlf.: 7640 9599 ccbr.vejle@bioclinica.com /ForsogspersonerVejle

Ballerup Byvej 222 2750 Ballerup Tlf.: 4470 4470 ccbr.ballerup@bioclinica.com /ForsogspersonerBallerup

JYSK KØREUDDANNELSESCENTER LØGSTØR & HOBRO KØRETEKNISK ANLÆG

www.blivforsøgsdeltager.dk Forsøget er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og Den Videnskabsetiske Komité Lægemiddelstyrelsen, EudraCT nr.: 2017-004581-10 Den Videnskabsetiske Komité, jr.nr.: H-18022996

Tlf. 98 67 34 95 - mail: info@jysk-kc.dk


Aars Avis

SIDE 14

13. FEBRUAR 2019

Mandag - fredag: 10.00 - 17.30

lørdag og søndag: 10.00 - 15.00 alle* sofaer, lænestole og sofaborde

20-50%

ICELANDIC LAMMESKIND Sort eller hvid. L 100 x B 55 cm. Før 799.-

649.spar 150.

LOGINA BORDLAMPE H 52 cm. Før 999.Lampen kan anvende pærer i energiklasse A++-E.

fredag - søndag 15.-17. februar *GÆLDER IKKE I FORVEJEN NEDSATTE VARER, FAST PRIS og max design

799.spar 200.

PRATO KLASSIC SOFA SÆT 3+2 monteret med det fineste okselæder i cognac farve. Før 38.370.-

PARIS SPEJL H 94 x L 64 cm. Før 649.-

-

499.spar 150.

BELLA STOL Massiv bøg sort okselæder. Før 9.495.-

-

5.495.spar 4.000.

19.998.spar 18.372.

-

-

12.999.spar 8.000.

STRESSLESS METRO DREJE STOL Restlager i sort paloma okselæder. Før 14.180.-

-

10.595.spar 3.585.

NAPOLI HJØRNESOFA med pufafslutning og vippefunktion i armlæn. Monteret med semi basic læder, som fås i flere farver. L 268 x D 204 cm. Før 20.999.-

-

SKAMMEL Før 4.270

nu

3.195.-

SKOVBY SM 24 SPISEBORD Hvid laminat / wenge-ben. 3 plader i magasin kan udtrækkes til 6 plader. 200/350/500x100 cm. Før 18.999.-

11.998.spar 7.001. -

CLASSIC 321 BOKSMADRAS B 90 x L 200 cm. Inkl. Classic topmadras med 2,5 cm skum. Ekskl. ben. Før 2.798.-

1.999.spar 799. -

NOTE HIGH BOKSMADRAS B 180 x L 200 cm. Inkl. Classic topmadras med 3 cm naturlatex. Ekskl. ben/gavl. Før 17.820.-

11.998.spar 5.822. -

STOL SM58 Sort læder/teflon Før 2.899.-

tilbud

1.999.&

Har du fået den nye avis med masser af gode tilbud


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

sale - EN FILOSOFI

RUMDELER Eg træ cotton rope. Før 11.930.-

SIDE 15

FLOWER POT VERNER PANTON hvid og sort. Før 1.995.-

1.495.spar 500.-

-

9.999.spar 1.931.-

spar

LOUNGE STOL Læder/cotton rope/eg. Før 13.645.-

SPACE COPENHAGEN SOFA OG STOLE Leveres i flere dess i Harald og Hot Madison stoffer.

11.599.spar 2.046.J161 POSPISTO SPISEBORDSSTOL Hans-Christian Bauer. Sort eg. Læder. Før 4.995.-

J48 POUL M VOLTHER STOL Sort lakeret eg. Før 4.699.- Rest lager

3.999.spar 996.-

2.995.spar 1.704.-

SOFA 329 Sort okselæder overalt. Aluminium ben Før 44.408.-

SHOP ONLINE PÅ MAXJESSEN.dk

1.995.spar 1.004.-

spar

35%

spar 21.409.-

Bl.a. det store sortiment fra IDEmøbler, søvn-center og nu det helt nye MAX Design hus med mere end 1000 m2 med kendte Brands: Hay, Muuto, Won, Norman, &tradition, Ferm, Sackit, FDB, Muubs, Gazzda, Nielaus, Skipper, Stouby, Natuzzi, Søren Lund mm.

J83 SKAMMEL Sort eg. Før 2.999.-

CONCORD STOLE udstillingsmodeller

22.999.MØBLER OG DESIGN SIDEN 1951 Hos Max Jessen Terndrup finder du et bredt sortiment af alt boligindretning til din bolig.

25%

IDEMØBLER MAX JESSEN Industrivej 2, 9575 Terndrup Tlf. 98 33 53 33 ÅBNINGSTIDER: Mandag - fredag 10.00 - 17.30 Lørdag og søndag 10.00-15.00 FORBEHOLD FOR MELLEM SALG

Følg os på Facebook /instragram

Medlem af IDEmøbler MAX Design kun i IDEmøbler Terndrup


Aars Avis

SIDE 16

Kommunen og regionen arbejder med omlægning af flere busruter Mærkbare forbedringer på nogle busruter kan forventes Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Alt tyder på, at de fire hovedbyer i Vesthimmerland bliver betydelig bedre bundet sammen gennem timedrift på flere busruter. Byrådet sagde i 2018 ja til at bruge 1,4 mio. kr. på projektet, og Teknik- og Miljøudvalget har nu, efter indstilling fra områdets skoler, besluttet at gå videre med flere konkrete forbedringer. Blandt planerne er, at busruterne 57 Løgstør - Aars - Hobro, rute 951X/67/52 Farsø - Aars Støvring, rute 52/960X Aalestrup - Aars - Støvring/ Aalborg og rute 950X/50 Rønbjerg/Løgstør - Nibe Aalborg skal have timedrift på alle hverdage fra 05 til 23, lørdage 8 til 23 og søndage fra 9 til 23. Især for strækningerne Aalestrup-Aars og Løgstør-Aars-Hobro bliver der tale om en mærkbar forbedring i forhold til betjeningsniveauet i dag. Forbedringen af hovednettet kan blive suppleret med en styrkelse af betjeningen i kommunens vestlige del (V. Hornum, Overlade, Ranum m.fl.) samt mellem Østrup og Farsø, hvor rutenettet er rent kommunalt finansieret og dermed ikke omfattet af hovednettets opgradering.

Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland arbejder på en større omlægning af busruterne. På flere ruter skal der indføres timedrift.

Fra Nordjyllands Trafikselskabs side kaldes projektet: ”Styrkelse af Det nordjyske Hovednet i vest”. Det er et tre-årigt forsøgsprojekt løbende fra sommer 2019 til sommer 2022, hvorunder serviceniveauet på en del af hovednettet forbedres, sådan at der hele året vil være mindst én afgang pr. time i nævnte tidsrum. Vesthimmerlands Kommune går positivt ind i projektet, og arbejder desuden med at omlægge flexbuskørsel og skolebuskørsel. Kommunen bidrager til projektet med 1,42 mio. kr. fordelt over de fire bud-

Mangler du tryksager? Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11 Krogh Madsen Arkitekter a /s Oustrupvej 28, 9600 Aars

pport ndsra ning ta s il T iv ning && Totalrådgrhverv imærk &E Energ Bygherre Bolig

98 62 18 66

www.km-ark.dk

info@km-ark.dk

HS Møbelpolstring

Vi kommer kommer overalt med prøver og og • Vi kommer overalt med prøver og • Vi kommer••overalt Vi medoveralt prøver med og prøver tager mål og og vejleder vejleder tager mål og vejleder tager mål ogtager vejleder mål Stort udvalg stof og og læder læder • Stort udvalg i stof og læder Stort udvalg •••overalt Stort udvalg og læder ii stof • Vi kommer overalt med prøver og •• Vi kommer Vii stof kommer med overalt prøver og med laves prøver og mål Vi kommer overalt med prøver og Skumhynder-madrasser efter • Vi Skumhynder-madrasser efter kommer overalt med laves prøver og mål• Skumhynder-madrasser •• Skumhynder-madrasser efter mål laves efter mål mål og vejleder tager mål og tager vejleder mål oglaves vejleder •* tager Vi kommer overalt med prøver og tager mål og vejleder tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde udføres. Lak-og træarbejde udføres. tager mål og vejleder * Lak-og træarbejde * Lak-og udføres. træarbejde udføres. Stort udvalg i stof og læder • Stort udvalg Stort i stofudvalg udvalg og læder i stof stof og og læder læder ••Speciale: Stort i Stort udvalg i stof og læder ••••Speciale: Stort udvalg i stof og læder Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, antikke stilmøbler Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke Skumhynder-madrasser laves efter mål • Speciale: Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser laves efter mål laves stilmøbler efter mål mål ••Speciale: Skumhynder-madrasser laves efter laves efter mållaves efter •*• Skumhynder-madrasser Skumhynder-madrasser måludføres. Lak-og træarbejde udføres. * Lak-og træarbejde Lak-og træarbejde udføres. udføres. ** Lak-og træarbejde * Lak-og træarbejde udføres.

•Speciale: Lak-Artitekttegnede, og træarbejde udføres antikke stilmøbler Speciale: Artitekttegnede, Speciale: Artitekttegnede, Artitekttegnede, antikke stilmøbler antikke stilmøbler stilmøbler Speciale: antikke Speciale: Artitekttegnede, antikke stilmøbler

Speciale: Arkitekttegnede, antikke stilmøbler HS Møbelpolstring

HS Møbelpolstring Møbelpolstring v/H. Stück Stück HS Møbelpolstring v/H. StückHS Møbelpolstring HS v/H. Stück v/H. Henrik Tlf. 86 69 2163 8611 20 63 11 11 99 99 - 20 63 11Stück 99Tlf. 86 69Tlf. Tlf. 86 69 21 86 v/ 21 86 86 69 - 20 21 86 -- 20 99 63 Tlf. v/H. 86 69 21HS 86 Møbelpolstring · 20 63 11 99 v/H. Stückv/H. Stück HS Møbelpolstring Stück HS Møbelpolstring HS Møbelpolstring v/H. Stück HS Møbelpolstring v/H. stuck@larsen.mail.dk Stück Tlf. 86 86 69 69 21 21 86 86 e-mail: 20 63 63 11 11 99 99Tlf. 86 69 Tlf. Tlf. 21 86 86 69 69 - 2021 216386 8611-- 20 20 99 63 63 11 11 99 99 Tlf. -- 20

getår. Af disse er de 0,32 mio. kr. forudsat frembragt via en optimering af den åbne og lukkede kollektive trafik i kommunen. Det vil i nogen tilfælde betyde besparelser. En nedsat projektgruppe har med NT som udførende konsulent foretaget en gennemgang af denne trafik med blandt det formål at finde den nævnte finansiering samt at pege på potentielle tilpasninger af den lokale NT-bustrafik, så den med et ensartet serviceniveau i højere grad understøtter det overordnede NT-rutenet (hovednettet).

Nogle af de potentielle indsatser indebærer ændringer på det lokale busnet, der får betydning for bl.a. busbetjeningen til og fra skoler og arbejdspladser i kommunen. Teknik- og Miljøudvalget tager på mødet den 4. marts endelig stilling til, hvilke ændringer i NT’s køreplaner, der ønskes iværksat på de lokale busruter.

Ændringer Helt konkret arbejdes der blandt andet på følgende: I projektet er det vurderet, at betjeningen på rute 111 bør udvides med en

ekstra afgang målrettet uddannelsessøgende på hverdage og to ekstra afgange i weekenden med henblik på at forbedre sammenhængen i det kollektive net. Ruten sikrer forbindelse mellem fire af kommunens fem største byer og betjener et større geografisk område i den vestlige del af kommunen, som ikke har direkte adgang til hovednettet. Udvidelsen består i en forbedret betjening mellem Løgstør og Farsø i weekenden med korrespondance til regionale ruter i de to byer. Der er mulighed for at indsætte en ekstra morgentur på rute 112 mellem Aars og Farsø på hverdage i sommerperioden ved at lave mindre justeringer i betjeningen af korridoren AarsVognsild-Farsø-Strandby på rute 112 i samspil med betjening på telebusruterne 522 og 523: Rute 112: Afg. kl. 13.50 Farsø - Strandby - Farsø nedlægges. Farsø Skole kan benytte rute 522. Rute 112. Afg. fra Aars kl. 13.07 starter ved Busterminalen i stedet for erhvervsskoler. Andre ruter kan tages til busterminalen (rute 52 eller 111). Afgangen køres fremadrettet af bussen fra rute 523. Rute 523: Betjening af Østerbølle Hede området udgår tidlig morgen og eftermiddag og erstattes af en morgentur Østrup - Farsø. Herudover overvejes det at nedlægge aftenafgangen fra Aars kl. 19.05 på rute 113, hvor der typisk kun er to til tre passagerer på denne afgang. Nedlæggelsen af afgangen skal ske i overensstemmelse med Rebild Kommune.

13. FEBRUAR 2019

Byrådet har desuden i 2018 vedtaget, at betjeningen på rute 110 skal udvides i 2019 med direkte afgange mellem Aars og Nibe. Udvidelserne på rute 111 sikrer en forbedret betjening mellem Aars og Ranum på hverdage samt mellem Løgstør og Farsø i weekenden. Samtidig forbedres adgangen til hovednettet for et større geografisk opland i den vestlige del af kommunen, hvilket kan være med til at tiltrække flere kunder på denne rute. Udvidelsen på rute 112 sikrer forbedret morgenbetjening på hverdage i sommerperioden i korridoren mellem Aars og Farsø.

En satsning En satsning på bedre korrespondancer med de regionale ruter vil kunne tiltrække flere passagere i busserne og give et mere sammenhængende kollektivt trafiktilbud i de tidsrum, hvor de fleste benytter busserne. De mindre betjeningsmæssige ændringer på ruterne 112, 113 samt 522 og 523 vil ifølge seneste tællinger berøre ca. 27 passagerer pr. uge, svarende til ca. 1.100 passagerer pr. år. passagerer vil i stedet kunne anvende Flextur og Plustur. Udvidelserne på rute 111 og 112 vil medføre en årlig merudgift på ca. 175.000 kr. Ved at gennemføre de mindre betjeningsmæssige ændringer på ruterne 112, 113 samt 522 og 523, vil der årligt kunne spares ca. 95.000 kr. Implementeres hele indsatsen, vil det medføre en årlig merudgift for Vesthimmerlands Kommune på ca. 80.000 kroner.

Vi vil gerne smitte flere VESTHIMMERLAND: Det er sjældent populært at smitte. Men man kan også smitte på den positive måde, og det er netop hvad naturvejleder Karin Winther ønsker at gøre. - Vi vil gerne smitte flere med naturbegejstring. Der er alt for mange børn, som ifølge Friluftsrådets seneste undersøgelse ikke har hoppet i en vandpyt, fået mudder i ansigtet eller bare været ud i løbet at en uge, forklarer naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune. Smittelysten havde hun med, da hun i weekenden deltog på Outdoor Messen i Aalborg. Naturvejlederstanden på Outdoor Messen blev et stort tilløbsstykke. For første gang havde alle de himmerlandske kommuner en fælles stand, hvor alle formidlere i fælles front arbejdede hårdt for at ”smitte” messens besøgende med naturglæde. Standen var byg-

?

get op, som en skov fyldt med dyr som man kan se om dagen og om natten. Via en quiz kunne messedeltagerne, ved at finde dyrene i både dags og natafsnittet, blive klogere på om f.eks en odder kan fløjte, hvem der spiser MC Donalds mad og hvilken fugl, der først kommer ud af fjedrene.

- Vi har fået rigtig god kritik for vores stand, hvor det ikke kun var børn, som deltog i quizzen. Det er dog alligevel børn og familieaktiviteter, som vi med kick sparket på Outdoor Messen, vil sætte ekstra fokus på i den kommende sæson, siger Karin Winther. I den nye Naturguide,

der dækker alle de himmerlandske kommuner, er der ekstraordinært mange tilbud for familie, fordi naturvejlederne gerne vil smitte flere med naturbegejstring. Første familiearrangement i Vesthimmerland er mandag i vinterferien, hvor der skal bygges fuglekasser og quizzes om fugle.


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

Der var stor interesse for den nye bog ”Per Kirkeby/ arkitektur”.

SIDE 17

Forfatteren Thomas Bo Jensen signerer et eksemplar af bogen til Jens Martin Hansen, Gundersted.

Hyldest i Aars til Per Kirkeby Omkring 300 deltog i boglancering i Vesthimmerlands Musikhus Alfa Af Thorkil Christensen AARS: Lanceringen af forfatteren Thomas Bo Jensens bogværk ”Per Kirkeby/arkitektur” i Aars mandag aften blev også en stor hyldest til kunstneren. Omkring 300 var samlet i Vesthimmerlands Musikhus Alfa, hvor der blev talt, spillet musik og vist film om kunstneren og hans murstenværker i hele verden - og i særdeleshed i Aars. Aftenen var tilrettelagt af Aars Rotary Klub, men var for alle - og takket være gavmilde sponsorer var der fri entre. Klubbens præsident, uddannelsesleder Mads Ilsøe, introducerede: - Kirkeby-værkerne i Aars er med til at gøre vores by helt speciel. Per Kirkebys opførelser er verdenskunst, som mange lokale værdsætter højt, andre kan måske via indsatser som i aften få øjnene op for deres værdi. Den sidste gruppe må forventes i fald at respektere værkerne - og vi skal ikke have boret flere huller i Kirkeby-værker for at hænge julelys op - selv om det muligvis ser godt ud, sagde han. Mads Ilsøe fortalte træk fra bogen og fremhævede afsnittet med overskriften ”Arkitekturen i Aars” fra side 232 til 263. Som Aarsborger vokser man i stolen.

Filmfotograf Teit Jørgensen og bogforlægger Torsten Bløndal i en pause under boglanceringen i Vesthimmerlands Musikhus i Aars.

Sikken et privilegium med så mangfoldige muligheder for at udvikle kendskabet til Per Kirkeby, sluttede Mads Ilsøe. To elever fra Vesthimmerlands Gymnasium & HF, Nadia Zytphen-Adeler og Caroline Wetche fortalte herefter om deres møde med Per Kirkebys værker i hverdagen. De har fået undervisning på gymnasiet i knap tre år og bruger murstenskunstværkerne på forskellig måde, afhængig af årstiden. Når der skal ”slikkes solskin” om sommeren eller i undervisningen til bl. a. cirkeltræning. - Murstensværkerne er mere noget vi bruger i hverdagen, frem for at tænke på, at det

er kunstværker udført af Per Kirkeby, sagde de samstemmende. Bogen ”Per Kirkeby/ arkitektur” har været længe undervejs, udført som et forskningsprojekt i regi af Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus i perioden 2010 til 2018. Forfatteren, arkitekt og professor Thomas Bo Jensen har interesseret sig for Per Kirkeby siden 1990erne, da han tilfældigt faldt over en stak Kirkeby-bøger i en boghandel. Han blev fascineret af Per Kirkebys arkitektur som han kalder monumental uden at være pompøs - en arkitektur som får en til at huske fortiden, murermesterhusene, stationsbyerne og

glæden ved det gode håndværk. Skrammellegepladsen i Emdrup var Per Kirkebys første møde med det at bygge med mursten. Han forstod at forene arkitektur og natur, men havde også sans for æstetik og ingeniørvidenskab. Vi ser det i muren i Aars, som i øvrigt er en pendant til Kirkebys værk i Frankfurt - med evigt gentagende rum og endeløs. Per Kirkeby kunne også lide at arbejde med tanken om opførelse af bygninger som afløsere for stationsbyernes forsvundne bygningsværker. Han havde en evne til at bevare og udbygge, men på en måde så man ikke kan se,

hvad der er nyt og hvad der er gammelt. Vesthimmerlands Museum i Aars er et eksempel. Her er den oprindelige museumsbygning fra 1937 bevaret sammen med Jens Nielsen-salen og præsteboligen - og forenet med udvidelsen ”Thors Hammer”. Vesthimmerlands Museum er benævnt som Per Kirkebys hovedværk når det drejer sig om murstenskunst. Filmmanden Teit Jørgensen mødte Per Kirkeby i 1967, da han som fotografelev skulle forevige kunstneren hos Dronningen. Nogle år senere mødtes de igen på Den Danske Filmskole, og en dag spurgte Kirkeby om han ville med på en rejse til Mayaland. På rejsen blev der lavet optagelser med håndholdt kamera - optagelser der aldrig har været vist for offentligheden, men som blev vist på et lærred i bag-

grunden mens Teit Jørgensen fortalte, og senere da pianisten Elisabeth Holmegaard Nielsen spillede Johannes Brahms ”7 fantasier” som var Per Kirkebys yndlingsmusik. Elisabeth Holmegaard Nielsen fortsatte og gav publikum en forrygende aften med komponisten Per Nørgaards ”Nine Friends fra 1984, Benjamin Brittens ”Night-Piece” fra 1963, Sergej Prokofievs ”Vivace” fra 1940 og Rodion Shchedrin ”To polyfone stykker” fra 1961 var med til at sætte murstenskunsten og kunstneren i relief. Aftenen var i øvrigt arrangeret, så publikum fik mulighed for at købe bogen ”Per Kirkeby/arkitektur”, som er udgivet på forlaget Edition Bløndal. Forlæggeren Torsten Bløndal, Gentofte, der har kendt Per Kirkeby i mange år, mente at Aars med ikke mindre end 10 store værker af kunstneren, var det rigtige sted til at lancere bogen, som i øvrigt er en ”mursten” på 312 sider i stort format.

Tilskud til debat og oplysning om det europæiske fællesskab (EU) Organisationer, institutioner, virksomheder og privatpersoner kan søge Europa-Nævnet om tilskud til oplysningsaktiviteter i perioden 1. juli til 31. december 2019. Ansøgningsfristen er mandag den 11. marts 2019 kl. 12.00 Tilskud søges efter reglerne for pulje C. Ansøgningsskema og de nærmere betingelser for tilskud ses på www.europa-naevnet.dk. Yderligere oplysninger fås på europanaevnet@slks.dk eller tlf. 3373 3393 / 3395 4200.

Partier i Folketinget og Europa-Parlamentet samt Folkebevægelsen mod EU kan ikke søge om tilskud i pulje C.

Mads Ilsøe overrakte en buket til pianist Elisabeth Holmegaard Nielsen.

Gymnasiepigerne Nadia og Caroline fortalte om mødet med kunsten i Aars.

Slots- og Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 • DK 1553 København V


Aars Avis

SIDE 18

13. FEBRUAR 2019

Folk strømmede ind til hobbymesse i Aars Af Ture Damtoft AARS: På den første time kom der 1100 til modelhobbymessen i Aars, og over de to dage kom der 3600 besøgende. Vicedirektør for Messecenter Vesthimmerland og hjælperne ved indgangen havde også de store smil fremme, for succesen var nærmest i hus, inden messen begyndte. Der var også alt, hvad hjertet kunne begære af modelhobby i de to messehaller, og det er et helt bevidst valg fra arrangørens side. - Vi har alt med her. Det er ret unikt, og derfor trækker vi så mange til. Og det gik fantastisk. Vi havde 600 flere besøgende end sidste år, og udstillerne er helt vilde og vil være med igen, fortæller Sonny L. Nielsen fra Haubro, der var arran-

En miniature-traktor der pløjer kunne trække mange tilskuere på modelhobbymessen.

gør for sjette gang. Især de mange modelbaner var po-

Man ventede næsten bare på at landmanden begyndte at køre traktor eller malke kvæg i de meget detaljerede modeller.

pulære hos publikum. Modelskibe der sejlede i et bas-

sin, racerbiler på en, nåja, racerbane og fjernstyrede

Bassinet med modelskibe trak mange tilskuere for at beundre detaljerne på de små både.

lastbiler og gummigeder der flyttede jord og grus

som næsten i det virkelige. Der manglede lige en flot modeljernebane for at have fuldt hus. Der var også modeller af en bondegård og en maskinstation, hvor man egentlig bare venter på at se en mini-landmand gå i gang med malkningen eller pløjningen. Modelhobbymessen er bare blevet større og større, og til september bliver den holdt igen, for nu tør Sonny L. Nielsen godt at satse på to messer om året. - Vi har allerede fire onlinetilmeldinger, som kom i går. Vi har en tysker, som gerne vil være med igen og vil have samme placering, og så er der førstegangsudstillere, som allerede har sagt, de vil være med igen. Så der er lidt at leve op til næste gang, siger Sonny L. Nielsen.

Dampmaskiner er måske legetøj fra da farfar var ung, og farfar kan stadig lide dem.

Sønnen til afdød makker bliver ikke glemt Af Ture Damtoft AARS: Der kommer med det samme tårer i øjnene hos Sonny L. Nielsen, der arrangerede modelhobbymessen i Aars for sjette gang. De sidste fem år var det sammen med sin nære ven Thomas Dahl Pedersen, der sidste år døde i en arbejdsulykke i en alder af 36 år. - Det er hårdt, at han ikke er her mere, men vi fortsætter alligevel. En af de mest populære ting på messen i år var modelracerbanen, hvor børnene selv kunne få lov at prøve. Det var noget min makker kørte, og det skulle bare gennemføres, og vi skulle have noget, der duede. Det er så rart, at mange forældre har rost det, siger Sonny L. Nielsen med en lille klump i halsen. Ikke mindst fordi makkerens otte-årige søn Hans Peter Pedersen er med på messen og sidder på standen ved siden af. Han har

allerede lagt billet ind på at køre firmaet bag messen sammen med Sonny L. Nielsen, og han er velkommen hos både faderens makker og sønnen Jacob S. Nielsen. - Vi holder Hans Peter i det,

og han har planlagt at være min makker, men det er nok bedre at tale med Jacob, og se om de to kan køre det videre en dag. Han bliver helt sikkert ikke glemt, og det gør hans far heller ikke, fortæller Sonny L. Nielsen. 62 årige Christian Krogsgaard fra Nibe med sin 62 kilo tunge model af den norske trawler Urvaag, som et tidligere besætningsmedlem genkendte i voldgraven ved Egeskov Slot.

Multimester i modelbåde med i Aars Af Ture Damtoft

Sonny L. Nielsen og sønnen Jacob S. Nielsen, der er næste generation i firmaet, hvis alt går som planlagt.

AARS: Modelhobbymessen er for både amatører og professionelle. En af de sidste er Christian Krogsgaard fra Nibe, der havde fyldt bilen med otte modelbåde ofr at komme til modelhobbymesse i Aars. Der kunne ganske enkelt ikke være flere i bilen. Han har vundet Dan-

marksmesterskaber og Nordiske Mesterskaber med sine dampdrevne både, men til messen i Aars havde han dog kun elektriske med. Blandt andet en 62 kilo tung model af den norkse trawler Urvaag, som det tog et par år og et utal af timer at bygge. - Jeg havde den ude på voldgraven ved Egeskov Slot sidste år. Så prikkede en nord-

mand mig på skulderen og fortalte, at han havde fisket fra den rigtige båd i Kristiansand, og så fik vi en snak om båden. Jeg har bygget både siden før min konfirmation, og det bliver en passion at få det hele så detaljeret som muligt, fortæller Christian Krogsgaard, der især nyder publikums fascination og begejstring, når han er med på messer.


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

SIDE 19

Er Knud Kristensen frifundet for manglende habilitet? På vegne af det tidligere økonomiudvalg i Vesthimmerlands Kommune (forrige byrådsperiode), men med undtagelse af Knud Kristensen har byrådsmedlem Uffe Bro sendt følgende om tidligere borgmester Knud Kristensens inhabilitet:

LÆSERBREVE TPNG gav overskuddet fra LAN-party i Aars til otte foreninger, der gør noget for socialt udsatte.

E-sport i Aars støtter velgørende arbejde Af Ture Damtoft AARS: To dage med esport i januar og et overskud på 55.000 kroner. Det var resultatet for The Party Next Generation efter deres LAN-party med 600 deltagere i januar. Forleden uddelte TPNG overskuddet til foreninger i og omkring Aars, som alle laver velgørende arbejde. - Alle foreningerne har gjort noget utroligt godt og givtigt. Tre af foreningerne har hjulpet rigtig meget, så for dem er det også en slags løn. Vi havde udsolgt til vores LAN-party, og det har givet flotte overskud,

så vi har svært ved at få armene ned, siger Anders W. Christensen fra TPNG. Der var også en god stemning i restauranten i Messecenter Vesthimmerland, hvor overrækkelsen af de store check fandt sted. Det er nok ikke 5000 kroner, som redder hele året for foreningerne, men som alle var enige om, passer klicheen med ”mange bække små” altid. Der blev sendt en særlig tak til go-kart foreningen, e-sport foreningen og rejseholdet under Aars Idrætsklub, som hjalp med det enorme arbejde op til og

under LAN-festen. - Uden dem kunne det ikke lade sig gøre at gennemføre arrangementet. De lægger en kæmpe indsats, og vi håber på deres hjælp igen næste år, siger Anders W. Christensen.

Modtagerne af penge Vesthimmerland Gokart E-sport Vesthimmerland Rejseholdet fra Aars IK Børn i sorg Barnets Blå Hus Lykkeliga Stafet for Livet Cykelnerven

Det Konservative Folkeparti og deres gruppe i byrådet i Vesthimmerlands Kommune har i den sidste tid angiveligt været optaget af at give offentligheden et indtryk af, at Knud Kristensen helt og holdent er blevet frikendt for de mange sager om inhabilitet. Økonomiudvalgsmedlemmerne i den sidste periode, nemlig Per Bisgaard, Per Bach Lauersen, Palle Jensen, Uffe Bro, Kirsten Moesgaard og Theresa Berg Andersen, ønsker i den anledning at korrigere den rosenrøde omtale af Knud Kristensen. Det er

der især to grunde til. For det første må vi konstatere, at hele sagen om Knuds Kristensens habilitet eller mangel på samme, startede i det daværende Økonomiudvalgs møde den 14. september 2016, hvor Knud Kristensen ikke talte sandt om sit ejerskab til det daværende Hotel Himmerland, Himmerlandsgade 35, Aars. Først sagde han, at ejendommen var blevet solgt, hvilket vi kunne konstatere ved udskrift af tingbogen ikke var sandt. Dernæst sagde han, at det var aktierne i det af ham 100% ejede selskab (der ejede bygningen), der var blevet solgt, hvilket vi kunne dokumentere ved udskrift af aktieselskabsregistret, ej heller var sandt. Han fastholdt imidlertid, at han ikke var inhabil. På trods heraf erklærede vi ham inhabil og sendte ham udenfor døren. Efterfølgende spurgte han tilsynsmyndigheden, om vores beslutning var korrekt. Han fik at vide, at vores beslutning var korrekt,

HAVERSLEV

da han uden tvivl havde været inhabil.For det andet, mener vi, at man ikke kan konkludere, som de konservative gør på tilsynsmyndighedens svar på Anette Valgrens påstande om Knud Kristensens inhabilitet på en række andre områder. Myndigheden konkluderer nemlig ikke, at Knud Kristensen ikke havde været inhabil, men at man ikke vil behandle sagerne, da der ikke – på det foreliggende grundlag – kan rejses en tilsynssag. Det kan betyde, at Knud Kristensen ikke har været inhabil i disse sager, men det kan også betyde, at sagerne ikke har været godt nok oplyste, men alligevel så oplyste, at man ikke på myndighedens eget initiativ vil forfølge sagerne. Vi føler trang til at præcisere, at vi på ingen måde har været part i denne sag. Per Bisgaard (V), Per Bach Laursen (V), Palle Jensen (A), Uffe Bro (A), Kirsten Moesgaard (Borgerlisten) og Theresa Berg Andersen (SF)

Anne K. Møller, Jyllandsgade 6, Haverslev Tlf. 23 24 41 57

Vejasfalt ved Aars betalt af besparelser hos ældre Kim Arvedlund, Solbakken 41, Aars, klager over besparelser i kommunen:

LÆSERBREVE Jeg sad og læste Nordjyske her til morgen. Gad vide hvor længe man har vidst i byrådet, at den nye omfartsvej har oversteget budgettet igen. Hvor mange millioner er vi oppe på efterhånden? 30 millioner? Man har desuden også travlt med at smide millioner efter grønt græs til golfklubben og millioner til boligforeningens renovering af Solbakken. Planen var ældre- og handicapvenlige boliger, men det blev det stik modsatte. Er det mon derfor, at man sender Sundhedsafdelingens sagsbehandlere ud for at nedlægge ældre og handicappedes BPA- og hjælpeordninger, således man knap kan eksistere? Ordningerne som tidligere har været godkendt er nu pludselig ulovlige, som om man som borgere har gjort

noget kriminelt. I stedet tilbyder man absolut minimum, både i forhold til personlig og praktisk hjælp, for på den måde at spare penge. Man skal købe robotstøvsugere og spise søbemad dagligt (som man selvfølgelig selv skal betale for ved siden af) - alle skal behandles ens og puttes ned i den ”kommunale kvalitetskasse”, uanset om man er en ældre mand/kvinde eller en yngre borger med sklerose, muskelsvind eller andre kroniske lidelser. I mit tilfælde har jeg at gøre med en tre år gammel ordning, godkendt og accepteret af Vesthimmerlands Kommune, som nu pludselig ændres til fordel for en ordning som ikke muliggør eller tilgodeser et normalt hverdagsliv tværtimod tilgodeses kommunens pengekasse. Jeg er langt fra den eneste. Da jeg for et par måneder siden havde besøg af sagsbehandleren, fik jeg at vide, at jeg var nummer fem i rækken, med aftaler som pludselig skulle revideres fra den ene

dag til den anden. Jeg synes, det er grotesk, at man kan fjerne folks livsgrundlag fra den ene dag til den anden, og oveni købet bruge en hård retorik - mennesker som er syge og har brug for hjælp er ofte i en sårbar og følelsesmæssig situation, det bør man have respekt og empati for. Det virker som om, at mursten og asfalt betyder mere end mennesker i Vesthimmerlands Kommune. Hvornår er nok, nok? Måske man fra kommunens side skulle arrangere et kørestols/rollator ræs, det kan vel trække ligeså meget opmærksomhed som et grimt juletræ? Og så bliver vejen da også brugt, og vi andre får lidt ud af vores skattekroner, når der nu bliver sparet et andet sted. Et forslag kunne også være at nedsætte en mindeplade i vejen med teksten: ”Sponsoreret af besparelser på ældre- og handicapområdet. Bevilliget inkompetente kommunalpolitikere og embedsmænd som ikke kan lægge eller overholde et budget”.

Man kan lære meget om fortiden ved at kigge i en telefonbog.

Den gamle telefonbog HAVERSLEV: Inspireret af en side i en gammel telefonbog fra 1951 - ”Jydsk Telefon-Aktieselskab - Haandbog 1951”, og som dækker hele det daværende Jydsk Telefons område, kan man bl.a. udlede, hvor mange forskellige fag og forretninger, der i starten af 50erne var repræsenteret i alle store og mindre byer, bl.a. i Haverslev. Den gamle telefonbog mangler de første sider med byer, der begynder med ”A”, med strikken i det ene hjørne vidner om, at bogens blade var tænkt og anvendt som papirmateriale på ejermandens ”das” - så det var heldigt, der kom toiletruller frem, inden også Haverslevsiderne var borte for altid! I 1951 havde bl.a. følgende personer deres virke i Haverslev: Gårdejere, en enkelt gårdejerske, en

landmand og en enkelt husmand, bankbestyrer, ejendomshandler, vognmand, købmand, apoteker, sygeplejerske, urmager/optiker, frisør, manufakturhandler, slagtermester, sognefoged, en enkelt proprietær, en distriktsjordemoder, malermester, tapet/farvehandler, mejeriejer, barber, lærer og en førstelærer, rutebilchauffør, murermester, cykelsmed, tørvefabrikant, installatør, kreaturhandler, læge, fodtøjshandler og lillebilvognmand, bankbestyrer, en enkelt lærerenke der bestyrede Posthuset, skræddermester, smedemester, dræningsmand, bagermester, rutebilejer, biograf- og hotelejer, dyrlæge, en sygekassekasserer og en enkelt husejer. Der var i 1951 også selvstændige telefonnumre til byens hotel, korn- og

foderstofforretning, maskinsnedkeri, mejeri, præliminærkursus, sko- og skrædderforretning, Haverslev-Støvring-Aalborg Ruten, Himmerland Transportvognfabrik m.fl. Sikke mange informationer man kan tilegne sig, blot ved lidt hyggelæsning i en gammel telefonbog. I Haverslev som i alle andre byer spredt over det ganske land, har virksomhedernes antal været støt aftagende, med der er dog i Haverslev stadig kirke, skole og købmand, for blot at nævne tre. I nutidens Haverslev finder vi, foruden en masse aktive foreninger, også en elektriker, en damefrisør, en slagter, en vognmand, en automekaniker, hobbyforretning, tankstation, lagersalg, burger-barer med mange flere.


Aars Avis

SIDE 20

BLÆRE

13. FEBRUAR 2019

GUNDERSTED

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

93-årig i Gundersted udnævnt til æresmedlem

Blære-eleverne var både på Christiansborg og Amalienborg.

Elever fra Blære var på tur til København BLÆRE: Blære Friskoles 7., 8. og 9. klasse var i sidste uge i København. Formålet var at gå fra” bog til virkelighed” som er skolens motto. Eleverne har siden nytår arbejdet med emner som frihed, demokrati, skolevalg og deres krop. Mandag eftermiddag var der bestilt rundvisning på Christiania. Blære-eleverne fik fortalt hvordan og hvorfor Christiania er opstået, og hvordan Christiania i dag bliver styret som en fond. Herefter var der en rundvisning på Christiania. - Vi gik igennem Pusher Street, fik en snak om frihash, så kvindesmedjen, dukketeateret, en scene hvor de kendte ofte kom og prøvede deres show af, før de tager på turne. Vi så de mange forskellige huse, og fik også en oplevelse af, at alt ikke var lyserødt på Christiania, forklarer Elsebeth Skadhauge, lærer på Blære Friskole. Tirsdag skulle 8. og 9. klasse i Folketinget. De skulle have en rundvisning og et undervisningsforløb som handlede om demokrati. Her var det tydeligt, at flere af eleverne havde godt styr på Grundloven og dens

HORNUM

Turen begyndte med en rundvisning på Christiania.

betydning for os danskere. Eleverne fik afprøvet deres holdninger til forskellige dilemmaer. En del af undervisningen forgik i samtaleværelset. Samtaleværelset er det værelse, hvor store statsoverhoveder bliver modtaget af Folketingets formand. Så eleverne sad på de samme pladse,r som bl.a. Bill Clinton og Nelson Mandela har siddet på. Efter besøget på Christiansborg mødtes de tre klasser på Amalienborg. Her havde 7. klasse været på museum. Eftermiddagen blev brugt på Eksperimentariet, hvor eleverne kunne afprøve mange forskellige naturfaglige forsøg. - Vi slutte af med at se udstillingen Body World. Det er en udstilling, der er bygget op over rigtige men-

HORNUM: Der er som sædvanligt ikke kamp om at komme i bestyrelsen, da Hornum Ulstrup Seniorer afviklede generalforsamling. Generalforsamlingen foregik i Værestedet i Hornum, men blandt de fremmødte var der ingen der

ønskede at komme i bestyrelsen. Heldigvis accepterede alle de nuværende bestyrelsesmedlemmer i at fortsætte. Formand Egon Andersen berettede om året der er gået, og der var enighed om at godkende regnskabet. Efter den ordinære gene-

HORNUM

Gunnar Holmager fik et synligt bevis på æresmedlemsskabet. Fra venstre kasserer Svend Erik Kjærside, nyudnævnt æresmedlem Gunnar Holmager og formand Åse Pedersen.

til at stifte foreningen bag Købmandsgaarden, som i dag stadig trives i bedste velgående, og har gjort at der stadig er en købmand i landsbyen. Hertil kommer de utallige timer han har brugt på frivilligt arbejde til gavn og glæde alle byens borgere.

Otiummet bruger Gunnar Holmager på at holde sig orienteret om de politiske vinde i samfundet, hvor han i øvrigt også har repræsenteret byen lokalpolitisk. Dertil kommer, at han spiller kort to gange ugentligt i den lokale pensionistforening.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

neskekroppe, deres led og organer. Disse kroppe er doneret til udstillingen af mennesker fra hele verden. Kroppene er blevet behandlet og derefter plastificeret. For nogle elever var det grænseoverskridende med tanken om at det var rigtige menneskekroppe. Men efter lidt tid, fangede det tydeligt de fleste elevers interesse, siger Elsebeth Skadhauge. Som afslutning på dagen så de Den Lille Havfrue og mindemonumentet for de faldende danske soldater efter 2. Verdenskrig. Onsdag var der strøgtur, før toget blev taget tilbage til Aalborg. - Helt igennem en oplevelsesrig tur, hvor såvel lærer som elever fik indtryk med hjem, som der nu skal arbejdes videre med i den daglige undervisning, forsikrer Elsebeth Skadhauge.

Bamser blev sat ind mod mobning

ralforsamling viste Anders Møller lysbilleder fra en tur til Kina. Bestyrelsen i Hornum Ulstrup Seniorer består af Egon Andersen, kasserer Helga Gundersen, sekretær Johanne Kristiansen, næstformand Orla Nielsen og bestyrelsesmedlemmerne Henning Andersen, Ida Nielsen og Thorkild Nielsen.

V. HORNUM: Bamser i alle afskygninger indtog forleden skole og børnehave på Vester Hornum Skole og LBO. Bamserne var nemlig omdrejningspunktet for undervisningen i en hel uge i børnehaven og indskolingen. I børnehaven Skovhuset tog de udgangspunkt i Maryfondens ”Fri for mobberi”, hvor børnene fik bamsevenner. Der blev set bamsefilm sammen med deres bamseven, og bamsevennen kom med på gåtur, hvor børnene viste deres

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Genvalg i Hornum

GUNDERSTED: Bestyrelsen havde en lille overraskelse i ærmet, da man nåede punktet eventuelt ved Gundersted Borgerforenings generalforsamling i sidste uge. Formand Åse Pedersen bekendtgjorde, at bestyrelsen have indstiftet et æresmedlemsskab af foreningen. Overraskelsen var knap så stor, at den første titel og ære tilfaldt 93-årige Gunnar Holmager. Gunnar Holmager er født og opvokset i Gundersted og har levet hele sit liv i den lille landsby, som står hans hjerte meget nær. Her har han i en menneskealder sat sit positive præg på landsbyens udvikling, specielt på foreningssiden. Han har været med til at stifte den lille men driftige og gennem tiden meget vindende idrætsforening IF Stjernen Gundersted. Da byens købmand midt i 80erne var truet af lukning, var han også foregangsmanden, der var med

Med udgangspunkt i Maryfondens ”Fri for mobberi” var der bamser i alle afskygninger på skolen og i børnehaven.

bamse Vester Hornum By. To af dagene blev børnene delt i grupper på tværs af stuerne, og her blev der bagt bamseboller, lavet bamsehuse, snakket om venner og andet bamsesjov. I indskolingen blev børnene og deres bamser også delt i grupper på tværs af alle klasserne. Ugen handlede om bamsen. Der blev lavet foldehus, hvor de skulle forestille sig, at bamsen skulle bo. De arbejdede med opgaver, hvor de skulle måle, veje og beskrive bamsen. Der blev lavet photo-

stories med deres bamser, og så spillede børnene spil med bamserne. Tirsdag havde hele indskolingen deres bamser i biografen i Aars for at se Nabospionen, og bagefter blev de taget med ud og lege i bevægelsesparken, hvor der blev spist madpakker og nydt en lille snack. Ugen sluttede med fælles sangtime for børnehaven og indskolingen, hvorefter børnehaven fejrede bamsefødselsdag og fik bamsebollerne, som børnene selv havde været med til at lave i ugens løb. Indskolingen sluttede af med at afholde Bamse OL, hvor bamserne blev sat sammen to og to, så der var fokus på samarbejde for at kunne vinde.


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

SIDE 21

SPORT lidt træt om sin præstation i det våde element. Stævnet varede hele dagen med mad og forplejning undervejs, og bagefter drog en masse svømmere tilbage til deres klubber med minimum en god oplevelse og muligvis medaljer i baggagen.

Aars-svømmernes resultater Tobias Vestby Jensen guld i 800m frisvømning, guld i 50m frisvømning, guld i 1500m frisvømning, og sølv i 4x50m brystsvømning. Andreas Rask Sørensen - bronze i 800m frisvømning, guld i 50m frisvømning, guld i 50m brystsvømning, og sølv i 4x50m brystsvømning. Kris Jensen - guld i 100m butterfly, guld i

200m medley, sølv i 50m brystsvømning, og sølv i 4x50m brystsvømning. Emma Rask Sørensen - guld i 200m medley og bronze i 50m brystsvømning. Nikolaj Rytger Knudsen - sølv i 200m medley og sølv i 100m medley. Mathias Johansen bronze i 200m medley og guld i 50m brystsvømning. Elmer Oosterhof bronze i 200m rygsvømning, sølv i 50m frisvømning, og bronze i 100m medley. Magnus Hald - sølv i 50m frisvømning, bronze i 50m brystsvømning, og sølv i 4x50m brystsvømning. Derudover deltog svømmeren Amanda Holmberg. Der blev svømmet en del personlig rekorder.

Kris Joomin Jensen vandt to guld- og to sølvmedaljer trods en LAN-party nat uden meget søvn.

Flotte resultater til Aars ved Nordjyske svømmemesterskaber Heldagsstævne kun muligt at gennemfører med frivillig hjælp Af Ture Damtoft SVØMNING: Aars Svømmeklub havde ni svømmere til start i weekendens Nordjyske Mesterskaber på hjemmebaner i Aars. De fik i alt ni guld-, ni sølv- og seks bronze-medaljer til hjemmeklubben, der var vært for otte andre svømmeklubber fra Nordjylland. Aars Svømmehal var allerede klokken ni om morgenen fyldt mere end godt op af de 112 svømmere fra de ni klubber. Der var også trænere, frivillige, forældre

og bedsteforældre med, så Aars Svømmehal summede af liv. Der var i alt 342 starter på distancerne 50 til 1500 meter, og der blev holdt godt øje med stopuret og at alle rørte bassinkanten ved vendingerne. En af de 30 frivillige officials, hvoraf 12 var fra Aars Svømmeklub, var Birgitte Rytger Knudsen, hvis 12 årige søn Nikolaj begyndte i klubben i august. Hun bruger gerne lørdagen som frivillig for at bakke op om sin søn

og klubbens arbejde. - Man skal lige give en hånd. Det er utroligt vigtigt at bakke op som forældre. Det er også i vores interesse, at vores børn gør det godt og kan mærke opbakningen til deres sportsgren, siger Birgitte Rytger Knudsen, der også kører sønnen til og fra træning fire gange om ugen. I svømmebassinet gik det godt for de lokale svømmere. De 24 medaljer til klubben blev vundet af otte af de ni svømmere, og en af multi-medalje-

vinderne var Kris Joomin Jensen, der vandt guld i 100 meter butterfly, 200 meter medley, 50 meter bryst og i holdkappen på 4x50 meter bryst. Han havde det store smil fremme på medaljeskamlen, og i betragtning af at han fik omkring en times søvn, fordi der var LANparty aftenen før, var indsatsen imponerende. - Det er dejligt nok. Jeg var lidt træt, og jeg havde ikke regnet med medaljer, så det var en god overraskelse, sagde Kris Joomin Jensen lidt beskedent og

Frivillig hjælper Birgitte Rytger Knudsen, th. klapper til en medalje­ ceremoni.

Alle ni svømmere fra Aars Svømmeklub til dette års nordjyske mesterskaber.

Udlev drømmen om at blive rallykører Kursus i Aars giver mulighed for at lære rallysporten at kende MOTORSPORT: Hvis man drømmer om at komme til at køre rally, så er der en god mulighed for at komme i gang søndag, 17. februar. Motorsportklubben Nordjylland holder denne søndag klubrally-kursus og hyggedag for alle interesserede. Det foregår ikke på en bane, men hos Ejnar Hessel på Tolstrup Byvej i Aars. Dagen byder på kursus for nye kørere og co drivere. Hvis man møder op med bil og styrthjelme til begge, så kan man modtage et

kursus, som giver licens til klubrally. Der er gratis at deltage som nyt team. Det bør naturligvis nævnes, at det ikke skal være en dyr og voldsom rallybil, der skal til for at køre klubrally. En helt almindelig personbil med gyldig registreringsattest er nok til at komme i gang. Der er klasse inddelinger til gadebiler og andre klasser til de rigtige rally biler. Så er lysten eller drømmen om klubrally der, så mød op og få en snak og hjælp til at komme i gang med at køre.

På søndag kan man få lov til at prøve rallysporten. Motorsport Nordjylland tilbyder kursus i sporten.

- Det er smadder sjovt, lover Kristian Wulff fra rallyudvalget i Motorsport Nordjylland. Dagen i Aars byder også på noget for dem der blot vil kigge på. På stedet er også klubafdelingen der leger med fjernstyrede biler. Afdelingen kommer og udstiller noget af deres “legetøj”, og der er masser af teknik og sjove detaljer på sådanne fjernstyrede biler. Motorsport Nordjylland tilbyder også en mulighed for at blive co-driver på en klubrallyprøve, hvor der for kun 100 kr er mulighed for at få en tur med

en klubrallykører i deres bil. Det bliver en dag der byder på fart med fornuft, og masser af snak om motorsporten. - Vi glæder os over, at det er muligt for Motorsport Nordjylland at give Aars og omegn noget motorsport. Og at Aars igen giver os mulighed for at udleve vores sport, udtaler Kristian Wulff. - Det er vigtigt for os, at firmaer som Ejner Hessel og andre med større områder giver os mulighed for at køre. Uden disse områder ville der ikke være klubrally. Det er som fodbold uden fodboldbaner, så vi glæder os altid over at nogle områder bliver stillet til rådighed for vores sportsgren, forklarer Kristian Wulff.


Aars Avis

SIDE 22

KØR SELV-FERIE

13. FEBRUAR 2019

SPORT

I SAMARBEJDE MED

Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen.

Værelse med balko

n

Familieferie i Østrig

Panoramahotel Stocker i Pruggern, Steiermark På det traditionsrige pensionat bliver ferien både afslappende og oplevelsesrig: En rygmassage og et oplevelsespas med rabat eller gratis adgang til en lang række aktiviteter er inkluderet i prisen. I kan f.eks. se frem til at fylde feriedagene med spektakulære udsigter fra bjergbanerne, forfriskende dukkerter i friluftsbadene, interessante timer på områdets museer eller hyggelige dyster i minigolf. I bor på en idyllisk plet med udsigt over dalen og de smukke bjerge – og på en udflugt kan I blandt andet komme med på guidede ture ind i bjergene ved grotterne Mammuthöhle eller Rienseneishöhle (60 km). Valgfri ankomst 29.5.-6.10.2019. Kurafgift EUR 2,- pr. person over 16 år pr. døgn.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.449,Pris uden rejsekode 3.749,-

• • • • • • •

7 overnatninger 7 x morgenbuffet 7 x kaffe og kage 7 x 3-retters middag/buffet Øl, vin, softdrinks ad libitum Velkomstdrink 1 x rygmassage

Børnerabat (ved 2 voksne) 3 børn 0-9 år gratis. 3 børn 10-14 år ½ pris. Maks. 3 ekstraopred. pr. værelse.

Romantisk slotsferie

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.649,-

Bo i suite 2.249,-

Pris uden rejsekode 1.799,-

• • • •

4 nætter 2.149,Schloss Frauenmark i Nordtyskland Her på det mecklenburgske slot har I rig mulighed for at slappe af og slænge jer i nærmeste chesterfieldsofa – eller hvad med en skøn spadseretur i slotshaven? Brug evt. slentreturen til at overveje næste køb, for alt på slottet er nemlig til salg: Souveniren kan således være alt fra møblerne på jeres værelse over nipstingene i de mange smukke stuer til malerierne på væggene. I kan desuden selv ”pynte” ferien med dejlige udflugter til f.eks. Torneroseslottet i Schwerin (31 km) eller hansestaden Wismar (66 km).

Berlin – bare berusende! 2 nætter 849,4 nætter 1.599,-

3 overnatninger 3 x morgenbuffet inkl. sekt 3 x 3-retters middag 1 velkomstsherry

Valgfri ankomst frem til 29.8.2019. Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-5 år gratis. 1 børn 6-14 år ½ pris.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

1.199,Normalpris 1.349,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 2 øl og 2 vand i minibar ved ankomst

Derag Livinghotel Weissensee HHHH i Tyskland Berlin er den slags storby, som forandrer sig, hver gang man vender ryggen til. Med indkvartering på hotellet har I et godt udgangspunkt for at genopdage den europæiske verdensby: Hotellet ligger i Berlinforstaden Weissensee i et roligt parkmiljø. Få skridt herfra kan I springe på sporvognen og på 15 minutter være i centrum. Valfri ankomst frem til 29.5.2019.

Bestil nu på

Børnerabat (ved 2 voksne) 1 barn 0-12 år gratis. 1 barn 13-15 år: Pris 899,Maks. 1 barn pr. vær. i Born

kr.

Turistskat EUR 2,50 pr. person pr. døgn.

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Rejsekode: AARSAVIS

Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Weekend og helligdage kl. 10-14. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Bjarne Jensen (t.v.) overakte blomster til Poul Andersen, der blev udnævnt til æresmedlem.

Poul J. Andersen blev hædret i Aars Fitness FITNESS: Poul J. Andersen i Aars har gennem tiden haft stor betydning for Aars Fitness. Det fik han også at mærke, da foreningen holdt generalforsamling. De 50 deltagende medlemmer blev vidne til, at Poul Andersen blev udnævnt til æresmedlem i foreningen. Formand Bjarne Jensen overrakte en blomsterbuket til Poul Andersen og nævnte i sin tale, at Poul Andersen har haft en afgørende indflydelse på, hvad foreningen står for i dag. Udover at han har været formand i en årrække, har han også været instruktør og har været med i aktivitetsudvalget. - Poul har altid lagt stor vægt på, at Aars Fitness skulle være en forening, hvor det skulle være hyggeligt at komme. Det ses også tydeligt på de sociale aktiviteter, som klubben udbyder eksempelvis den årlige skovtur, grillaften foredrag med mere. Bjarne Jensen nævnte også, at Poul Andersen var idemanden bag det projekt, som førte til, at der blev opsat motions- og legeredskaber i Aars Lystanlæg og ved Skøjtesøen. - Det har givet området et stort løft, som vi ved, at Aars bys borgere sætter meget stor pris på, understregede Bjarne Jensen. - Foreningen er dig meget taknemmelig for din indsats gennem årene. Uden din indsats ville foreningen ikke være det den er i dag, nemlig ”mere end blot et Fitness Center”, slog formanden fast.

Næstformand Thorkild Christensen (t.h.) overrakte blomster til Bjarne Jensen, som tak for fire års arbejde som formand for klubben.

I formandsberetningen kunne Bjarne Jensen fortælle om endnu et godt år for klubben. Der er 165 medlemmer, fortrinsvis seniorer. Klubben kunne dog godt ønske sig flere yngre medlemmer, da der er god plads eftermiddag og aften. Klubben har årets forløb fået uddannet fire nye instruktører, så der nu er 14 instruktører med en DGI uddannelse. Der har været afholdt førstehjælps- og hjertestarterkurser, som 80 af klubbens medlemmer har deltaget i. Bjarne Jensen kom også ind på de sociale arrangementer – foredrag ved diætist Mette Pilegaard,

sommerudflugt, grill-aften, julegløgg og æbleskiveeftermiddag og julefrokost, som aktivitetsudvalget har afholdt med stor succes, alle arrangementer med over 50 deltagere. Der har på det seneste været afholdt Åbent hus i samarbejde med DGI. Formand Bjarne Jensen ønskede ikke genvalg. Nyvalgt til bestyrelsen blev Steen Bartholomæussen. Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Steen Bartholomæussen for formand, Thorkild Christensen som næstformand, Bente Lyngberg kasserer og Anne Mette Thomsen sekretær. Menigt medlem Carsten Pedersen.


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

SIDE 23

SPORT Aars Håndboldklub kan selv afgøre oprykning efter sejr HÅNDBOLD: Det snerpede til, men Aars HK holdt skansen og tog en sejr på 28-26 mod Nørre Djurs. Nu ligger holdet på tredjepladsen i rækken, og kan selv afgøre om det bliver til oprykningskampe. Træner Claus Sevel forventede et hårdt opgør mod et godt hold, og det holdt stik - i hvert fald i 2. helvleg. - Det blev ligeså kompliceret som forventet, og vi havde hver vores halvleg. I første halvleg lykkes alt for os. Vi får dæket godt op, vi får stækket deres back og ikke mindst får vi scoret. Jonas Jensen score ni mål i første halvleg og slutter på 11. Han var fuldt tilbage efter sin skade, og han gjorde en forskel, siger Claus Sevel om første halvleg. Efter pause-føring på 1911 gik Aars i stå i 2. halvleg. De sidste tyve minutter af kampen scorede Aars kun en enkelt gang, og det var 20 sekunder før tid. - Det blev lidt rodet med udvisninger til begge hold. Vi går i stå, og de henter det ene mål efter det andet. Vores målmand Toke tager tre eller fire 100 procents chancer for dem i de sidste ti minutter og står en rigtig god kamp, som gør, at vi hiver sejren hjem, siger Claus Sevel.

Nu er der to uger til næste kamp, som er mod Midtjylland søndag, 24. februar. Og de vil blive brugt til lige at sunde sig lidt og så lægge taktikken. - Der bliver en lidt mærkelig stemning efter sådan en kamp med en stor føring i 1. halvleg og så en tæt afslutning. Nu har vi et lille pusterum til lige at gennemgå kampen, inden vi ser frem til næste kamp, siger Claus Sevel.

Sejren knækkede puljen i 2. division, hvor det nu kun er top-fire, der reelt har en chance for oprykning. Vinder Aars HK næste kamp, hopper de op på andenpladsen i rækken. Målscorere: Jonas Jensen, 11; Simon Poulsen, 7; Jens Kvist, 3; Mads Thomsen, 3; Thomas Lange, 2 samt Magnus Avatag og Fridi Weyhe med et mål hver. Toke Hedevang havde 13 redninger i alt. Bryderne fra Aars Brydeklub: Bagerst fra venstre: Amin Al-Djanaby, Mateusz Kubisiak, Eyðfinn Gøte, Luca Brix, Træner Clara J. Stuhr og Dommer Raad Al-Djanaby. I midten fra venstre: Victor L. Greisen, Lucia Stengaard, Robert Pedersen, Elias Lilleris, Gustav L. Greisen og Aslan Stengaard. Liggende fra venstre: Timi Gnatenko og Theo Brix.

Flotte resultater i Aars Brydeklub

Aars HKs håndboldherrer spiller i aften hjemme mod Nørre Djurs. Arkivfoto.

Point til begge divisionshold i Aars Billiard Klub BILLARD: Aars Billard Klub spillede på hjemmebane til divisionskampe i weekenden. Klubbens flagskib, som spiller i 1. division, havde besøg af Varde BK. Der skulle spilles dobbeltkamp, idet det første opgør var blevet rykket. Begge opgør endte efter flotte og velspillede kampe uafgjort 4-4, så hvert hold kunne tilskrive to point på kontoen. I første opgør vandt semifinalisten i det individuelle DM Henrik ’Hønse’ Jensen sin kamp med et totalgennemsnit på 87,87. Jan Bjørn vandt også sin kamp med et gennemsnit på 51,23. I det andet opgør vandt Jan Bjørn igen sin kamp og med weekendens højeste serie på flotte 438 point i en indgang og sluttede med et gennemsnit på 63,63. Marc Østrup Dahlsen vandt også sin kamp i sæsonens hidtil bedste kamp og opnåede et gennemsnit på 43,75 med

Der var godt med aktivitet i Aars Billardklub i weekenden.

blandt andet en serie på 186 point. Klubbens 3 divisionshold, havde også fordel af hjemmebane i deres opgør mod Ans. Hjemmeholdet var ramt af to afbud, men reserverne gjorde det rigtig godt og vandt deres kampe. I serie 2 var 2.1. hjemme mod Arden 3, og Aars-holdet kunne med en sejr bringe sig alene på andenpladsen i rækken. Opgøret endte uafgjort 4-4, og dermed er der tre hold som deler andenpladsen i rækken.

Serie 2.2 mødte på udebane Arden 1, og det blev en meget overbevisende 8-0 sejr til hjemmeholdet. Serie 3.5 har hjemme spillet uafgjort 4-4 mod Svenstrup 1. Old Boys 1 tabte på udebane 6-2 til Viborg 4, OB 3. tabte knebent 5-3 mod Viborg 6 og OB 7. tog hjemme imod Viborg 7. Hjemmeholdet lå inden mødet på førstepladsen i rækken, og den stilling blev konsolideret, da holdet vandt opgøret meget sikkert 6-2.

BRYDNING: Aars Brydeklub har haft 12 brydere til NB-Stævnet i Brydeklubben Jydens lokaler i Aalborg. Aars var den næststørste klub målt på antal deltagere til stævnet, kun overgået af værtsklubben Jyden med 13 deltagere. Hele feltet bestod af 49 deltagere. De 12 brydere fra Aars gjorde det godt. Samlet set blev det til fire førstepladser, fem andenpladser, en tredjeplads og to der blev nummer fire. I gruppe 1 Lucia Stengaard vandt over Wilma Brædstrup fra Ffi og Milla Nørgaard fra Thor V. og sluttede på førstepladsen. Lucia Stengaard er først i denne sæson begyndt at bryde ved siden af hendes fodbold karriere, men hun har vist flair for brydesporten. I gruppe 2 havde Aars Brydeklub to deltagere. Dette endte op med en førsteplads og en fjerdeplads. Bedst gik det for Theo Brix. Han har holdt en mindre pause fra stævnedeltagelse og har koncentreret sig om træningen i klubbens lokaler i Østermarkhallen i Aars. Har viste god kampånd og gjorde det virkelig godt. Theo Brix vandt både over Marcus Toft fra Jyden og Theis Larsen fra Jyden. I begge kampe blev der virkelig gået til stålet. Theo Brix vandt også over klubkammeraten Aslan Stengaard og blev således en overlegen nummer et. Aslan Stengaard havde en mere hård dag og måtte se sig slået i alle sine tre kampe, men humøret var

trods alt i top ved dagens slutning. I gruppe 3 lagde Amin Al-Djanaby flot ud og besejrede Adrian Mølby fra Horsens på teknisk fald, hvilket er når man opnår et 12 points forspring. I sin anden kamp var der flere problemer. Amin AlDjanaby kæmpede virkelig godt, men da tiden var slut havde Aars-bryderen alligevel tabt på point 12-5. Samlet rakte det til en andenplads. I gruppe 6 havde Aars tre brydere ud af fire. Så i denne gruppe skulle der selvfølgelig være gode muligheder for at få brydere på skamlen. Det gik over al forventning. Aars Brydeklub gjorde rent bord og fyldte de tre første pladser og dermed også medaljeskamlen. Dette på trods af at de tre brydere fra Aars først er begyndt i klubben i denne sæson, så der har været stor udvikling af de unge brydere. Robert Pedersen, som er den sidst ankomne til klubben, vandt alle sine kampe, både over brødrene Gustav og Emil Greisen fra Aars og Gabriel Hjardemaal fra Jyden i Aalborg. Robert fik en flot første plads for sin ulejlighed.

Brødrene fra Aars Gustav og Emil skulle således kæmpe og hvem der skulle betræde andenpladsen. Det blev Gustav Greisen der rendte af med den sejr og kan så drille sin bror lidt. Det kan være at Victor Greisen får en ny chance for sejr når Aars Brydeklub selv er vært for det næste stævne den 2. marts i HU Hallen i Haubro. I gruppe 7 var Elias Lilleris også kommet tilbage som stævnedeltager. Han måtte desværre se sig slået i alle sine tre kampe og endte derfor selvfølgelig på en fjerdeplads. I gruppe 8 var der en sikker første plads til Aars. Her var nemlig kun to deltagere og de begge var fra Himmerlands klubben. Mateusz Kubisiak og Eyðfinn Gøte måtte kæmpe mod hinanden to gange. I de to kampe var Mateusz Kubisiak den der trak det længste strå og han endte derfor selvfølgelig på førstepladsen. I gruppe 9 var Timi Gnatenko fra Aars kommet i gruppe med fire andre brydere, så der var mange kampe der skulle kæmpes. Timi Gnatenko vandt 15-9 på point over Hjalte D. Klavsen fra Ffi. Herefter vandt han både over Muhammed og Jasin Armkov, begge fra Herning. I sin sidste kamp måtte Timi Gnatenko se sig slået af William Øberg fra Horsens. Aars-bryderen endte på andenpladsen. Timi Gnatenko blev runner up til dagens fighter pokal men også her blev han nummer to. I gruppe 12 var Luca Brix fra Aars kommet i en femmandsgruppe med tre drenge og en pige. Her gjorde pigerne rent bord og satte de tre drenge til dørs. Så kunne Luca Brix og Laura B. Mogensen fra Ffi mageligt kæmpe om, hvem af de to der skulle nå helt til tops. De har mødtes nogle gange før med skiftende vindere, men denne weekend var det så desværre Laura Mogensen der løb af med første pladsen. Alt i alt ser det godt ud for Aars Brydeklub når de selv skal afholde det næste stævne i rækken den 2. marts i HU Hallen i Haubro.


Aars Avis

SIDE 24

13. FEBRUAR 2019

Danebo · Aars Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NY PRIS

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 16/02 kl. 14.00 til 15.00

ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 16/2 kl. 14.00 til 15.00

D Solbakken 24 - 9600 Aars

Meget hyggelig villa Her på Solbakken 24 i Aars by finder du denne herlighed. Villaen består af 3 funktionelle plan med ialt 181 etagemeter. Bag haven går Himmerlandsstien så man kan nemt og uhindret komme til indkøb, busstation og midtbyen. Entre med trappe til kælder og 1. sal. Hele 3 stuer hvoraf den ene er i forlængelse af køkkenet. 1. sal med 2 værelser og et bad. Kælderen har egen indgang, bad med niche og 3 gode rum.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

995.000 50.000 1.802 4.371/3.653 723 m2 136/62 m2 4/4 1958/1998 91302895 98622400

D Kong Frederiks Vej 26 - 9600 Aars

Velholdt og rummelig villa Huset er opført i 1973 og bærer præg af, at alt er blevet passet og plejet. I grundplan finder man entre/fordelingsgan og gæstetoilet. Velholdt lyst JKE køkken, hvorfra der er udgang til stor hævet terrasse med markise. Baggang. Stor og lys vinkelstue, hvor man let kan indrette et ekstra værelse, såfremt der bliver behov for dette. Værelsesfløj med værelse, soveværelse og stort badeværelse. Underetagen har egen indgang via stort bryggers. 2 store værelser.

NYHED

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.795.000 90.000 2.077 7.829/6.547 856 m2 218/70 m2 5/4 1973 91302663 98622400

NYHED ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 16/02 kl. 14.00 til 15.00

C Bjørnstrupvej 10, Hornum - 9600 Aars

Her kan du flytte lige ind

Her finder I en bolig, som har gennemgået en større renovering med flot nyere køkken/alrum i højglans hvid. Her har du en optimalt udnyttet og flot villa. Husets indretning er entre med trappen op til 1. sal. Badeværelse af ældre dato men fungere rigtig godt. Skydedør indtil det lyse køkken alrum hvor du nemt kan komme ud og nyde solen på den store træterrasse. Opholdsstue med trægulv. Den nye 1. sal rummer kvistværelse, soveværelse og anvendelig repos med plads til vaskemaskinen.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

E

850.000

Grønnegade 19, Hornum - 9600 Aars

1.155 / 793 m2 116/72 m2 5/5 1947 91302968 98622400

I centrum af Hornum by finder du dette fine og istandsatte hus. Boligen har gennemgået en større renovering i stueplan og her kan du flytte lige ind. 1. sal er ikke renoveret og her er der flere muligheder for indretning. I havestuen vil man uden tvivl nyde morgenkaffen for her står solen op. I udhuset kan man få mange timer til at gå med ens hobby og der er direkte adgang til boligen. Der er nem adgang til indkøb, skole, bus og alt andet i byen.

Her er der bare hyggeligt

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig Rum/vær. Opført Sag Kontakt

750.000 40.000 1.304 3.299/2.757 749 m2 120 m2 4/3 1920 91302948 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

SIDE 25

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NYHED

Lærkevej 4 - 9600 Aars

Tæt på centrum

ÅBENT HUS

Er du på udkig efter en overskuelig villa i centrum af Aars by til en fornuftig husleje så er dette måske boligen for dig. Lærkevej er et lukket vænget så her er der stille og roligt. Kvarteret er et sted hvor langt de fleste bor i gennem længere tid så det er uden tvivl et godt sted. I øjeblikket er det svært at finde en bolig i Aars centrum under 1 million men her har du chancen.

Med tilmelding fredag d. 15/02 kl. 15.00 til 16.00

NY PRIS

Dr. Christines Vej 10 - 9600 Aars

Velbeliggende

ÅBENT HUS

Midt i Aars by, finder du dette hyggelige hjem. Huset er indrettet med bryggers, køkken i åben forbindelse med stor vinkelstue, gæstetoilet, badeværelse med badekar, bruseniche og gulvvarme. Hertil 2 gode værelser og et dejligt soveværelse. Til ejendommen hører ligeledes en carport og et mindre værksted, en god og overskuelig have. Vinduerne er skiftet i hele huset i 2008 til træ/alu vinduer.

Med tilmelding lørdag d. 16/02 kl. 14.00 til 15.00

E Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

845.000 45.000 1.353 3.708/3.099

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført

585 m2 80/80 m2 3/3 1961

D Sag Kontakt

NYHED

91302927 98622400

Engparken 72 - 9620 Aalestrup

Velbeliggende villa

ÅBENT HUS

Særdeles velbeliggende 1½ plans villa opført i røde teglsten og tagdækning i rødt tegl. God muret garage, værksted samt yderligere et udhus. Beliggende i roligt og meget børnevenligt villakvarter. Dejlig lukket og veltilplantet have med bålplads, overdækket terrasse m.v. Grunden grænser op til grønt areal/marker. Fra grunden er der fantastisk god udsigt.

Med tilmelding lørdag d. 16/02 kl. 14.00 til 15.00

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.545.000 80.000 1.942 7.052/5.804

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført

812 m2 143/32 m2 4/3 1972

ÅBENT HUS

1.495.000 75.000 1.931 6.533/5.462

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

1.065 m2 194 m2 7/5 1974/1994

Flot renoveret

Utrolig rummelig og velrenoveret villa i roligt og attraktivt kvarter i Aalestrup. Villaen fremstår virkelig pæn og velholdt, og har gennemgået en del renoveringer, her kan bl.a nævnes at taget er udskiftet i 2018, vinduerne er skiftet, badeværelset er renoveret, - her er gulvarme og spa, - det hele fremstår flot og lyst. Kontakt EDC på telefon 98622400 for en fremvisning af denne flotte villa.

C Sag Kontakt

TILBUD ØNSKES!

91302959 98622400

Gislumvej 126 - 9600 Aars

På landet

ÅBENT HUS

Man bliver mødt af rolige og landlige omgivelser på denne landejendom, der ligger ned ad en grusvej lige udenfor Østrup, med kun få minutters kørsel til Aars og Aalestrup. I huset finder man 1 soveværelse, 3 yderligere værelser, hvoraf de to er på overetagen, bryggers og 1 badeværelse. Huset er med sine værelser og overetage oplagt til børnefamilier, samt relativ kort afstand til flere skoler.

Med tilmelding lørdag d. 16/02 kl. 14.00 til 15.00

91302619 98622400

Lindevej 19 - 9620 Aalestrup

Med tilmelding lørdag d. 16/02 kl. 14.00 til 15.00

C Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

Sag Kontakt

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

1.345.000 70.000 1.705 5.896/4.930

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

725 m2 182 m2 5/5 1966/1978

Sag Kontakt

91302925 98622400

NY PRIS ÅBENT HUS

Med tilmelding lørdag d. 16/02 kl. 14.00 til 15.00

E Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

598.000 30.000 1.364 2.656/2.218

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført

8.140 m2 126/2 m2 5/4 1902

Sag Kontakt

NY PRIS

91302862 98622400

Aggersundvej 112 - 9600 Aars

Nedlagt landbrug

Ejendommen byder på et fritliggende stuehus, en tolænget udbygning med mange muligheder og en 5.000 m2 stor grund. Stuehuset er indrettet med entré, badeværelse, et nyere lyst køkken med spiseplads og en lys stue. Fra køkkenet er der adgang til husets første sal indrettet med repos og 3 værelser. Der er påbegynd en renovering af førstesalen som mangler færdiggørelse.

F Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt.

598.000 30.000 1.411 2.656/2.218

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb.

5.000 m2 140 m2 5/3 1931/2002

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Sag Kontakt

91302876 98622400

D Aggersundvej 69 - 9600 Aars

Nedlagt landbrug på bygrænsen til Aars Boligen på 100 kvadratmeter fremstår i velholdt og fin stand. Der bydes velkommen i husets entré der også fungerer som fordelingsgang. Spisekøkken med udsigt til gårdspladsen og adgang til hyggelig stue. Fra Stuen er der adgang til udestue med direkte udgang til sydvendt flisebelagt terrasse og have. Badeværelse med bruseniche. Soveværelse med faste skabe, værelse, vaskerum/depotrum.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.145.000 60.000 1.393 5.005/4.184 3.038 m2 100/60 m2 3/2 1963 91302866 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 26

13. FEBRUAR 2019

Danebo · Aars Ejendomsmæglere · valuarer · MDE

NYHED

E Assersvej 7 - 9600 Aars

Et af byens ældre, charmerende huse Boligen har en god planløsning med entré med klinkegulv, fordelingsgang, dejlig opholdsstue med trægulv. Herfra fransk dobbeltdør til velholdt køkken i lyse elementer, massiv bøgebordsplade og trægulv. 2 gode værelser med faste skabe og fra det ene er der udgang til overdækket terrasse. Badeværelse med bruseniche, toilet, håndvask, fliser på væg og gulv. God underetage med egen indgang med klinkegulv. Stort soveværelse. 2 værelser. Badeværelse gulvvarme. Depotrum. Vaskerum.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.695.000 85.000 1.671 7.397/6.185 640 m2 142/92 m2 6/6 1954 91302272 98622400

C Dr. Margrethes Vej 14 - 9600 Aars

Nyrenoveret villa på god adresse Drømmer I om en bolig, der gør det let at nyde familielivet? Så se med her, for nu udbyder vi denne velindrettede villa på Dr. Margrethes Vej i Aars. Der er kort afstand til skoler, daginstitution og sportsfaciliteterne i Idrætscenter Østermarken, indkøb m.v. Villaen er oprindeligt fra 1969, men næsten alt er nyrenoveret - såvel ude som inde. Til boligen er der tillige 50 m2 carport/udhus samt udhus, begge opf. i 2017. Villaen byder på 153 m3 boligareal med god og hyggelig opholdsstue med udgang til lækker terrasse, lyst køkken, badeværelse, 3 værelser, soveværelse med adgang til walk in closet. Kælder med 2 vær., vaskerum m.v.

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Sag Kontakt

2.195.000 110.000 1.946 9.559/7.994 977 m2 153/52 m2 5/4 1969/2015 91302958 98622400

D Søndervang 12 - 9600 Aars

Solid murermestervilla på central beliggenhed På en god placering i Aars finder du denne rummelige murermestervilla, beliggende på en rolig vej. Dette hjem har meget at byde på. Bl.a. vil du blive ejer af et godt hus med gulvvarme i stueetagen samt på førstesal, 3 gode værelser, rummeligt køkkenalrum samt lækker lukket sydvendt have. Kælderarealet byder på tre regulære rum. Nuværende ejer benytter kælderen til kontor- og hobbyrum, vaskefaciliteter og opbevaring. En god kælder med mange anvendelsesmuligheder.

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

1.495.000 75.000 1.503 6.533/5.462 809 m2 114/69 m2 5/3 1953 91302585 98622400

C Stenildhøjvej 59 - 9600 Aars

Romantisk atmosfære på god beliggenhed Håndværkervilla på 205 kvm. Smukke stuklofter, skibsplankegulve, murede gesimser, en smuk hall. Praktisk bryggers, køkken, stor spisestue med udgang til terrasse og en opholdsstue - tre badeværelser, stort soveværelse og tre børneværelser. Underetage på 114 kvm med ekstra værelse og indbygget garage på 49 kvm med plads til hobby. Grund på 1108 kvm med terrasse og god plæneplads. Dejligt nærområde og fællesområde med legeplads. Børnevenligt og roligt med hverdagens bekvemmeligheder tæt på.

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Pris Udb. Ejerudg. Brt./Nt. Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Sag Kontakt

3.450.000 175.000 2.439 14.972/12.524 1.108 m2 205/114 m2 7/5 2005 91302325 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

SIDE 27

Danebo

Butikken i Aars - hvor køber og sælger mødes

Ejendomsmæglere · valuarer · MDE NYHED

NYHED

SOLGT PÅ 19 DAGE!

C Lobelievej 4, Øje Sø, 9600 Aars

Løvsangervej 2 - 9600 Aars

Du har nu muligheden for at blive ejer af dette hyggelige og velholdte sommerhus, der ligger omgivet af smuk skov i det naturskønne og fredelige område meget tæt ved Øje Sø.

Særdeles velholdt villa, der løbende over en årrække er vedligeholdt, således at huset i dag står fint og indflytningsklart.

Velholdt fritidsbolig

SOLGT

med EDC Effekt 91302961

Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

Særdeles velholdt villa på god adresse

SOLGT

4.052 m2 75 m2 4/3 1989 98622400

via køberkartotek 91302978

Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

927 m2 164 m2 7/5 1976/1998 98622400

C

Jyllandsgade 30 - 9600 Aars

Hersomsvej 4 - 9610 Nørager

Huset her er beliggende på en 747 kvadratmeter stor grund. Boligens 144 kvadratmeter fordeler sig på et lækkert køkken, spise- og opholdsstue med udgang til terrassen og på 1. sal lys repos, badeværelse og tre værelser.

Her på Hersomsvej 4 i Nørager finder du en flot renoveret villa hvor sælger har været gennem stort set hele villaen. Resultatet er super godt.

Charmerende villa

SOLGT

med EDC Effekt 91302877

Sag

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført Kontakt

Flot renoveret villa.

SOLGT

747 m2 144/84 m2 5/4 1952 98622400

Lignende søges 91302935

Sag

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

800 m2 136 m2 4/3 1974/1994 98622400

B

Søttrupvej 1, Hornum

Rønnevej 7 - 9600 Aars

Særdeles charmerende villa beligg. i aktiv by med en god skole op 9. klassetrin. I Hornum kan man også foretage sine indkøb i den velassorterede DagliBrugs. Kontakt EDC for en fremvisning af denne charmerende ejendom.

267 moderne kvm fordelt på køkkenalrum med brændeovn, spise- og opholdsstue, to lækre badeværelser og 4 værelser - et med walk-incloset. 7,7 ha jord - have, skov og sø. Udhus med bokse. Garage. Jordvarme og solceller.

Flot og charmerende

SOLGT

underskrevet købsaftale 91302869

Sag

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

En naturperle tæt på Aars

SOLGT

931 m2 122/20 m2 4/3 1900/1976 98622400

Lignende søges Sag

91302753

Grund Bolig Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

77.766 m2 267 m2 6/4 1930/2005 98622400

SOLGT PÅ 19 DAGE!

C

Aagade 12 - 9620 Aalestrup

Hans Egedes Vej 137 - Aars

Totalt renoveret og charmerende villa med flot entré, spisekøkken med Aubo-elementer, 2 stuer en-suite, badeværelse og på 1. sal 4 værelser og badeværelse. I kælderen bryggers og disponibelt rum. Garage. God have.

Særdeles velindrettet andelsvilla på 95 m2 + 31 m2 carport.Boligen er indrettet med entre, pænt lyst køkken, samt opholdsstue med lofter til kip. 2 værelser, soveværelse, pænt badeværelse med bruseniche.

MODERNISERET VILLA MED ATMOSFÆRE

SOLGT

underskrevet købsaftale Sag

91302938

Himmerlandsgade 38 9600 Aars aars@edc.dk 98 62 24 00

Grund Bolig/kld. Rum/vær. Opført/omb. Kontakt

532 m2 170/95 m2 8/5 1910/1999 98622400

Søndergade Søndergade 5 5 9640 9640 FarsøFarsø 964@edc.dk 964@edc.dk 98 6398 2663 6626 66

Særdeles velindrettet og flot andelsbolig

SOLGT

underskrevet købsaftale Sag

91302936

Bolig Rum/vær. Opført Kontakt

95 m2 4/3 2007 98622400

Åbningstider: Mandag - Fredag kl. 9.00 - 17.00 Lørdag kl. 10.00 - 12.00 Søndag efter aftale

Ung børnefamilie, som har solgt deres nuværende ejendom, søger 1-plans villa i Aalestrup - gerne Dalvangen, Engparken, Aaparken, Langmosen, Træ-kvarteret eller Højtoften. Pris max. kr. 2 mill. Min 150 m2

6582063 Bente Falker 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

7963962 Rene Sørensen 98622400

Har du boligen?

Har du boligen?

Børnefamlie som oprindeligt kommer fra Lithauen, søger villa i Aars by. Min. 2 værelser og soveværelse. Pris max. kr. 1.400.000-1.500.000. De bor til leje i dag og har boet i Danmark i 9 år.

Midaldrende par som har solgt, søger 1-plans villa tæt på Aars midtby. Min. 110 m2 op til til 140 m2. Pris max. kr. 1.500.000, - Gerne garage og overkommelig have.

9372960 Bente Falker 98622400

Har du boligen? Så har vi køberen.

Køber søger villa på min. 110 m², beliggende i 9600 Aars. Prisniveau: kr. 1.500.000. Max. 2 etager. Huset skal ligge i centrum af Aars, f.eks. Park Alle eller Assersvej.

Kunde ID Kontakt Telefon

NYHED

C

Søger bolig i roligt villakvarter. Min. 145 m2, 3 værelser og et soveværelse. Der må gerne være gæstetoilet. Pris max. kr. 2, 4 mill.

Kunde ID Kontakt Telefon

7,7 HA

C

Har du boligen?

Kunde ID Kontakt Telefon

EJER GIVER PØLSER M.V.

C

Har du boligen?

8593619 Bente Falker 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

8300918 Bente 98622400

Har du boligen? Ung mand søger bolig/rækkehus i Aars by. Gerne nyere eller renoveret. Går meget op i kvalitet og at stilen er lys. Er åben for beliggenhed. Garage er et plus, men ikke et krav. Kan købe op til 1, 8 mio.

Kunde ID Kontakt Telefon

9007116 Rene Sørensen 98622400

Har du boligen?

Har du boligen?

Køber søger vedligeholdelsesfri ejendom på min. 100 m², beliggende i 9600 Aars. Prisniveau: kr. 1.500.000. Han er håndværker, så han kan lave noget selv. Gerne Vesterled, Nibevej og deromkring.

Ung børnefamilie søger villa i Aars by med min. 3 vær. og gerne 2 badeværelser. Gerne åbent køkken i forbindelse med stue/ køkken-allrum. Min. 150 m2 og gerne mere. Gerne tæt på Aars midtby.

Kunde ID Kontakt Telefon

6766544 Johnny 98622400

Kunde ID Kontakt Telefon

8764574 Johnny 98622400

En del af byens liv


Aars Avis

SIDE 28

13. FEBRUAR 2019

:::$$560$(*/(5(1'.

-¨JHUSDUNHQ$OV2GGH+DGVXQG

*UXQG

(7)5Ζ67('Ζ+(/%(56.29$/62''( )ULWLGVKXVJUXQGLVNRYEU\QHW

+HUNDQΖVHOYY¨OJHRPΖYLOEDGHLKDYHOOHUIMRUG .XQPWLOV§YHO0DULDJHUIMRUGVRP.DWWHJDW (MHUKDULQVWDOOHUHWHORJYDQGS§JUXQGHQ 'HUHURSIºUWUHGVNDEVUXP *§LJDQJVRPVHOYE\JJHUHOOHUQ\GEORWQDWXUHQ *š5'5š00(120)5Ζ7Ζ'6+86Ζ1$7856.š11( 20*Ζ9(/6(57Ζ/9Ζ5.(/Ζ*+('

.RQWDQW

NU NU

(MHUXGJSUPGUPt

*UXQGDUHDO

Pt*U¨YOLQJHYHM%URYVW

)ULWLGVKXV

+<**(/Î&#x2013;*7)5Î&#x2013;7Î&#x2013;'6+860('*2'3/$'6NXQNPIUD$DOERUJ 9HOKROGWIULWLGVKXVLVRPPHUKXVRPU§GHW.URJHQ 5XPPHOLJWKXVRSIºUWLPWLOE\JQLQJL 9HOHJQHWWLOGHQVWRUHIDPLOLHJ¨VWHUHOOHU bbXGOHMQLQJVRYHUXPDQQHNV 1DWXUJUXQGPHGWHUUDVVHUDQQHNVPY 6NºQQDWXUQ¨U9HVWHUKDYHW)RVGDOHQPY (WQ\HUHKXVPHGPDQJHNYPWLOVP§SHQJH +(5)Â&#x2021;5Î&#x2013;(76.Â&#x161;17)5Î&#x2013;7Î&#x2013;'6+86PHGJRGSODGV V§YHOLQGHVRPXGH

NU

(MHUXGJLIWSUPGU

Pt

%ROLJDUHDO

Pt

*UXQGDUHDO (QHUJL

6R

OJ

WNU

.RQWDQW

*LVOXPYHM$DUV

9LOOD

&+$50(5(1'(9Î&#x2013;//$0(')255(71Î&#x2013;1*6/2.$/($$560Î&#x2013;'7%<

9HVWE\JDGH1ºUDJHU

%RFHQWUDOWKHUHUSODGVWLOEXWLNHOOHUJDUDJH %\KXVLFKDUPHUHQGHVWLOJ§DIVWDQGWLOGHWPHVWH 5XPPHOLJEHERHOVH(UKYHUYVGHOPHGEXWLN 0LQGUHJUXQGPHGJ§UGKDYH 7¨WS§KRYHGJDGHQUXWHELOVWDWLRQLQGNºERJ bbVNROHPY +XVHWWU¨QJHUWLORSGDWHULQJ %LOOLJEROLJL$DUVE\ &+$50(5(1'(9Î&#x2013;//$Î&#x2013;$$560Î&#x2013;'7%<

%<1Â&#x2C6;5/$1'%58*6(-(1'209('+$9(56/(99HVWHUJDGH5DQXP

NU

.RQWDQW (MHUXGJLIWSUPGU

NU

%ROLJDUHDO

Pt

*UXQGDUHDO

Pt *

(QHUJL

%ODQGHW%ROLJ(UKYHUY

Î&#x2013;19(67(5Î&#x2013;1*6(-(1'20Î&#x2013;5$180 Î&#x2013;19(67(5Î&#x2013;1*6(-(1'20&(175$/7Î&#x2013;5$180

0XOLJKHGIRUHWDEOHULQJDIOHMOLJKHGHUOHMHP§O (MHQGRPPHQIUHPVW§UU§LQGYHQGLJ 6WRUWXGHRPU§GHPHGPXOLJKHGIRUI¨OOHVKDYHRJ bbSDUNHULQJ .RUWDIVWDQGWLOVNROHRJLQGNºEVDPWI§NLORPHWHUWLO bb/LPIMRUGHQ .217$.726$//(5('(Î&#x2013;'$*)25)5(09Î&#x2013;61Î&#x2013;1*/DQGEUXJ

(-(1'200(1(562/*7

9LOGXRJV§V¨OJHGLQHMHQGRP" .RQWDNWRVIRUHQXIRUSOLJWHQGHRJJUDWLVVDOJVYXUGHULQJ YLNRPPHUQ§UGXKDUWLG

*ROIVYLQJHW)DUVº

)ULWLGVKXV

'(-/Î&#x2013;*7)5Î&#x2013;7Î&#x2013;'6+86Î&#x2013;*2/)(160(..$Î&#x2013;+Î&#x2013;00(5/$1' .RQWDQW (MHUXGJSUPGU %ROLJDUHDO (UKYHUYVDUHDO *UXQGDUHDO

NU NU Pt Pt Pt

+HUHUPXOLJKHGHQIRUDWHUKYHUYHHWDIGHSRSXO¨UH$

bbKXVHL*DWWHQ 9HOLQGUHWWHWPHGVRYHUXPS§VDOHNVWUDY¨ULVWXHSO 8GE\JJHWRJOºEHQGHUHQRYHUHWIULWLGVKXV 1\WHUUDVVHRJYDUPHSXPSHL *RGHPXOLJKHGHUIRUXGOHMQLQJJHQQHPJROIFHQWHUHW bbJROIEDQHULQGHQIRUFDNP 9Â&#x2C6;5./$57Î&#x2013;/0$'(Î&#x2013;1'(10$5.

'HQVHOYVW¨QGLJHHMHQGRPVP¨JOHU +LPPHUODQGVJDGH$DUV7OI ZZZDDUVPDHJOHUHQGNbbbbbbbbbbbbbbbbLQIR#DDUVPDHJOHUHQGNbbbbbbbbbbbbbbZZZWUHQGP¨JOHUHQGN ZZZDD HQGN

.RQWDQW (MHUXGJSUPGU %ROLJDUHDO *UXQGDUHDONU NU Pt Pt


13. FEBRUAR 2019

Aars Avis

SIDE 29


Aars Avis

SIDE 30

13. FEBRUAR 2019

MOTOR

Sådan sender man børnene sikkert afsted MOTOR: Selvom vi går mod lysere dage, ligger det mørke og våde vejr stadig tungt over de danske cykelstier. Det gør det sværere at orientere sig i trafikken, og vintermånederne er derfor de måneder, hvor cyklisterne er mest udsatte for ulykker i trafikken set i forhold til den afstand, de kører. Det viser en rapport fra Havarikommissionen. - Det kan selvfølgelig være nærliggende at lade cyklen stå om vinteren, fordi man er bange for ulykker. Men det er faktisk ikke nødven-

digt, så længe man tager sine forholdsregler. Mange børn cykler dagligt til og fra skole. Derfor er det en god idé at give deres cykler et sikkerhedstjek, så for eksempel risikoen for at glide bliver mindre, siger Peter Lassen, der er cykelekspert hos Biltema.

Fem gode råd 1. Rengør kæden Saltet på vejene sætter sig i cyklens kæde, og det kan give rust. Sørg derfor at rengøre

kæden grundigt og affedt den. Mange tror fejlagtigt, at de skal ekstra tyk olie her om vinteren, men det øger faktisk risikoen for, at salt og grus sætter sig fast. Brug derfor så lidt olie som muligt, når du rengør kæden.

2. Sæt cyklen inden for

4. Tjek dækkene Det er ikke kun til bilen, der findes vinterdæk. Også til cyklen kan du få særlige pigdæk, der giver et bedre vejgreb og gør risikoen for at glide mindre. Det kan være rigtig fornuftigt, når der er frostgrader. Hvis dit

barn cykler i bytrafik, er det tilstrækkeligt med cirka 100 pigge per dæk, i mere krævende terræn kræves der cirka 300.

5. Husk ekstra lygter De fleste billige lygter er såkaldte positionslygter, der

bruges til at vise andre trafikanter, hvor cyklisten er. Men særligt er om vinteren er der god grund til at investere i en stærkere forlygte, der også belyser vejen foran cyklisten godt. Og så er det en god idé, at børnene har et par ekstra lygter på sig, hvis en af dem skulle gå ud.

Vintervejret er hårdt for cyklen, så det er en god idé at stille den inden for efter brug. På den måde kan den tørre natten over, så den er klar igen til næste morgen. Det forlænger desuden cyklens levetid markant.

3. Smør bremserne

Vi skifter og opbevarer dine vinterdæk!

Markedsvej 9 • 9600 Aars • www.autopartner-aars.dk

Brian Nielsen

Gode bremser er ekstra vigtige, når det er glat. Giv derfor cyklens bremser et grundigt tjek, så du er sikker på, de virker. Træk en bomuldsklud ind mellem forhjul og bremseklodser, så du fjerner småsten og gammelt gummi, som kan nedsætte bremsernes effekt. Gentag herefter på baghjulet.

Om vinteren er cyklister ekstra udsatte for ulykker. Men med nogle få tiltag kan du gøre dit barns cykel mere sikker. Foto: PR.

I BYEN

Vinter 2ll0in1k9lusive

KONCERT

Hold fest med a Velkomstdrink: Bobler og snack Forret: Bagt kulmule med urtemayonnaise, sprød rugbrød, radiser og capers

Pris Pr. Pers. all inklusive

kr. 598,-

Hovedret:

Langtidsstegt kalveculotte med vinter grønt, svampe, pommes röstitærter og flødeportvinssauce

Dessert:

Gateau Marcel med marinerede skovbær, gele og hjemmelavet vaniljeis hertil kaffe og the

Natmad:

Pålægsbord med friskbagte boller og tilbehør

Under middagen serveres der hvid- og rødvin fra vores chilenske vinhus. Til dansen er der Bar med tre slags spiritus samt øl-vin og sodavand. Festen er sat til at vare 7 timer, kommer i kl. 18.00 serverer vi natmad kl. 01.00. Festen kan selvfølgelig forlænges, holdes til middag eller hvad I måtte ønske, næsten alt er muligt. Kan I holde festen på en hverdag (mandag-torsdag) giver vi 10% rabat. Kontakt os på tlf. 22 63 16 99 eller kom ud og tag en snak med os om mulighederne i Restaurant Messen. Vi giver meget gerne en kop kaffe, så vi kan tage en uforpligtende snak omkring jeres næste fest. Husk vi leverer også alle former for mad ud af huset.

DIE HERREN SØS FENGER HARDINGER BAND ANDERS BLICHFELDT (BIG FAT SNAKE)

LØRDAG 30. MARTS KL. 19.30 I MESSECENTER VESTHIMMERLAND Koncert og afterparty kl. 19.30-02.00.

BILLETPRIS KR. 275,- + GEBYR.

Forud for koncerten er der spisning i Messecenteret kl. 17.30. Der serveres en 2 retters menu.

PRIS KR. 185,- + GEBYR

Guldsponsor: Annoncesponsor: .

Messevej 1 - tlf. 98 62 29 25 - www.messen-aars.dk

BESTIL BILLET PÅ WWW.BILLETBUTIK.DK


Aars Avis

13. FEBRUAR 2019

TIL LEJE

Til leje

2 vær. lejlighed i Aars på 80 m2. Leje 3.900 kr. + forbrug og indskud. Ingen husdyr. Tlf. 98 62 12 88

Udlejes i Haverslev

2. vær., 83 m2. Leje 3.500 kr. + forbrug. 3 mdr. dep. Efter kl. 17.00 tlf. 21 74 84 98

Midtbyen

2 vær. lejlighed på 53 m udlejes. Kr. 3.400 + forbrug. Dep. kr. 10.200. Ingen husdyr. Tlf. 25 27 26 13 2

CENTRALT AARS

3-vær. stuelejlighed med fælles have og skur. Husleje 4.700 kr. Henv. Læsø Tømrerforretning Tlf. 21 45 10 36

Til leje/Aars

Ford tester, hvordan selvkørende biler skal kommunikere, men har ikke defineret, hvad en ”høj grad af succes” kræver.

Snart ”snakker” den selvkørende bil MOTOR: Trafikanter bruger fagter og håndbevægelser til at signalere deres færden i trafikken. Gestikuleren forekommer som naturlig kommunikation mellem mennesker. Men Ford undersøger, hvordan selvkørende biler kan kommunikere med en lysbro, der signalerer bilens færden. Lysbroen er monteret øverst på bilen som en del af Fords forskning i selvkørende bilers kommunikation. Målet er, at selvkørende biler integreres i trafikken ved at kommunikere klart, tydeligt og sikkert med omgivelserne. - Grundlæggende handler det om at få trafikanter til at stole på selvkørende biler gennem visuel kommunikation, som alle kan forstå. Tanken om at forvandle en

fører til et menneskeligt førersæde var en af de idéer, vi diskuterede længe, indtil vi kom frem til, at det var den bedste måde at teste teknologien på, forklarer Thorsten Warvel, chef for lysteknologi hos Ford Europa. Undersøgelsen blev foretaget i samarbejde med Chemnitz’ Tekniske Universitet i Tyskland, og viser at 60 procent af de 173 adspurgte trafikanter i undersøgelsen fik indtrykket af, at den pågældende Ford Transit Connect var selvkørende. Ifølge Ford viste undersøgelsen en høj grad af accept af bilen, men de har ikke kommunikeret procenttal, eller hvordan ”høj grad af accept” er defineret.

Leje af flyttebiler el. flyttetrailer. Book online!

Tlf. 40 24 00 04

Velbeliggende lejligheder i Aars udlejes

1 vær. lejlighed 24 m2 med egen stor altan, husleje kr. 2.375 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. 2 vær. lejlighed 70 m2, husleje kr. 3.800 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Hus i to plan med egen have 83 m2, husleje kr. 6.000 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Ring og hør nærmere på tlf. 20 29 55 28

Bogtryk/Offset

Tlf. 98 62 17 11

Gode råd om bilen inden vinterferien MOTOR: Danskerne bruger i stor udstrækning bilen, når de kører på vinterferie. Temperaturer et godt stykke under -15 grader er ikke et særsyn i for eksempel de norske og svenske skiområder, og det stiller helt særlige krav til bilen, hvis du køre på ski- og vinterferie i egen bil. Det er især sprinklervæske, brændstof og motorolie, der bliver særligt belastet, når det bliver rigtigt koldt. Normalt er sprinklervæske, som du køber på danske tankstationer sikret til -21 grader, men det er ikke nok, hvis temperaturen bliver endnu lavere.Det enkle råd er at fylde sprinklervæske på, når du tanker brændstof på bilen på en norsk eller svensk tankstation. Og nu vi er ved brændstofferne, så vær særligt

www.Himmerlands Biludlejning.dk

opmærksom hvis du kører afsted i en dieselbil. Den danske diesel er typisk frostsikret til -24 grader, mens den svenske og norske er sikret til -35 grader. Igen lyder rådet at tanke det lokale brændstof. Motorolien er den sidste væske, som kan blive udfordret af lave temperaturer. For nordmænd og svenskere, der bor i skiområderne, er snekæder eller såkaldte snesokker en fast del af bilens udstyr, og det bør de danske vinterferiebilister også huske på. Faktisk er det lovpligtigt at bruge snekæder på en række strækninger i Norge og Sverige. Det vil sige, at når du møder skiltning med påbud om brug af snekæder eller snesokker, så skal monteres på bilen, også ved kørsel i mange skiområder i Alperne.

Møllevej. 1 vær. lejlighed 31 m2. Leje pr. md. kr. 2725 + forbrug. Solbakken. Lejlighed på 73 m2. Leje pr. mr. kr. 5.200 + forbrug. Himmerlandsgade, 2. sal. Lejlighed på 80 m2. Leje pr. md. kr. 4.950 + forbrug. Vølundsvej. Lejlighed på 76 m2. Leje pr. md. kr. 6.500 + forbrug. Henvendelse til: birgitolesen@mail.dk mobil 22 52 12 77

5 værelses lejlighed

Nyistandsat, midt i Aars på Himmerlandsgade. Lejlighedens 160 m2 indeholder 3/4 sovevær., køkken, 1/2 stuer. Lejligheden har egen indgang med stor garderobe, hvor der er plads til barnevogn. Der er stor sydvendt tagterrasse. Lejligheden er nyistandsat med nye gulve, nymalet, nyt køkken. Udlejes snarest. Udlejes pr. 1. maj. Henvendelse tlf. 40 45 59 64

Udlejes Aars

Kælder lejlighed på Tingvej udlejes pr. 1. marts. Lejl. er på 80 m2, består af sovevær., 2 stuer, køkken og bad, samt depotrum på 10 m2. Til lejl. hører lille terasse. Husleje 3.100 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Kontakt tlf. 30 66 61 90 efter kl. 17.00

Lejlighed udlejes midt i Hornum

Dejlig lys 3 vær. lejlighed på 125 m2 udlejes. Lejligheden er nyistandsat og der er adgang til lukket have. Pris pr. md. 5.250 kr. + forbrug. Henvendelse til Peter på tlf. 29 74 64 24 eller mail.etaejendomme@ gmail.com

SUNDHED & VELVÆRE

KLINISK TANDTEKNIKER Louise Adamsen Gislumvej 1B, Aars

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fre. 9-12

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

KLINIK FOR FODTERAPI

Tilskud fra Sygesikring Danmark og udvidet helbredstillæg

MOTOR

SIDE 31

v/Statsautoriseret Fodterapeut Karina Levo

Kører også på udebehandling

Kaj Munksvej 16, 9600 Aars RING FOR AFTALE PÅ

TLF. 20 60 30 70

Helseklinikken v/Susanne Holdgård tlf. 22 38 33 93

RAB FDZ Zoneterapeut • RAB Kraniosakral Terapeut (speciale i baby og børn) • Heilpraktiker • Fysiurgisk Massør • Fransk Øreakupunktur Tidsbestilling nødvendigt på www.negle-krop.dk eller tlf. 7178 3898 Hos Negle og Krop • Himmerlandsgade 78 • 9600 Aars

BLIV MEDLEM

KØB & SALG

NEVE EDB

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 3 - 9600 AARS - TLF. 98 62 24 13 - www.aarsbo.dk Mandag - onsdag 9-16 ● Torsdag 10-17 ● Fredag 9-12

Keldgårdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

BLANDEDE

BOX-RUM 10 m2 - 30 m3

Pr. måned kr. 380,Står du/I og mangler en lejlighed i rolige og grønne omgivelser i Aars? Kontakt Meldgaard Boligudlejning I/S, Ørnevang 3A, 9600 Aars

www.meldgaardboligudlejning.dk

Tlf. 29 32 87 22

Kontoret er åben tirsdag og fredag kl. 8-16

www.lagerboksen.dk

21 27 95 02

BLANDEDE

FARVEKOPIER * A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

Guldfund fra reolerne

Farvekopicenter Aars

Åben fredag 12-17 Lørd./sønd. 10-15

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Kræmmerhal Foder en gros


SIDE 32

salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telAars Avis efonnr. under hver annonce.

købes:

Himmerlandsavisernes

Alt i gamle knallerter købes. Gamle knallerter, Yamaha fs1 4 gear, Honda DAX, Suzuki k50, Puch MS/VZ/maxi, Honda med flere.

loppemarked

Tlf: 28 45 04 08

SekS lokale aviSer for Samme priS!

Bedste pris gives! Dødsbo og restbo købes. Vi kommer med kort varsel. Vi løser opgaver hurtigt og afregner inden rydning. Ring til Steen.

73.621 eksemplarer

Tlf: 20 70 92 34 Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930-70èrne købes. Polstret læne/ loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring til os først!

HIMMERLANDS AVISERNE

Tlf: 27 20 46 97

sælges: Stort loppemarked på Testrupvej 12, Aalestrup, lørdag den 16. februar og søndag den 17. februar fra kl. 10.00-16.00. Masser af nye ting. Loppepigerne.

...fra kyst til kyst

Tlf: 40 18 57 18 Billig stokerbrændsel med god brændværdi. Ring for mere info. Tlf: 40 41 40 55

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning…

købes:

Tlf: 42 43 32 05

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

Gammelt jern og metal afhentes, større mængder købes. Tlf: 40 28 61 89 Møbler: Teaktræ, palisander samt designmøbler. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Teakmøbler købes. Henvendelse: Den Hvide Hest, Mosbækvej 74, 9600 Aars. Tors-fre 13-17 og lør 10-14.

Skrot, gl. jern samt gamle hvidevarer. Total oprydning.

Tlf: 23 23 86 53

Tlf: 40 19 92 59

biler, motorcykler, campingvogne og traktorer henvises til avisens øvrige annonce-pladser

indlevering: af annonce, kan ske personligt, via post eller e-mail:

annonce@himmerlandsgruppen.dk betaling kontant eller

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kanforbindelse IKKE bruge loppemarkedet til annoncermed ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskåret iner, helligdagene herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDERigennem. og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

Traktor 40-80 hk. Traktordæk/-hjul 13,6-38 i god stand. Plov en f. 14 t. el.w to f. 12 t. Harve 1,80-2 m. Kartoffellægger/-hypper. Fingerklipper. Gødningsspreder B 700. Gasgruekedel.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

13. FEBRUAR 2019

Loppe-annoncerne bringes her i Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første førstkommende ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uansetnummer om et ord er forkortetefter eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkomindlevering! men til at indrykke flere annoncer, husk dog tel-

tlf. 70779

priser:

se eksempler:

efonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

50

kr.

for almindelig loppeannonce med op til 20 ord.

150

kr.

for loppeannonce med billede og op til 20 ord.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande! Hvornår skal annoncen indleveres?

Annoncen sendes til: skal være avisen i hænde senest fredag Annoncen

kl. 9.00 ugen før9600 indrykningen.Aars Annoncer, der Aars Avis, Himmerlandsgade 150, modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer senest fredag kl.til loppemarkedet 9.00 kan IKKE indtelefoneres.

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og overføre via Mobilepay på tlf. 70779 Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst. der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce. 1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.-

Mrk.: ”Loppemarked”

Vær opmærksom på, at der kan  Kontant være ændrede ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttesindleveringsfrister  Gives væk i forbindelse med helligdagene året igennem.

Betaling vedlagt:

2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms. Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOd fOrNøjElSE!

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

for loppeannonce om f. eks. loppemarked med angivelse af tid og sted.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

loppemarked

du kan annoncere med alt brugt fra hjemmet, dog ikke biler, motorcykler, campingvogne og traktorer. annoncer herom henvises til avisens øvrige annonce-rubrikker.


Det tager tid at mindske udvaskning af kvÌlstof Lokale rüdgivere efterlyser mere tülmod med landbruget Af Ture Damtoft Det har fyldt meget i medierne, at landbruget kun har mindsket udvaskningen af kvÌlstof med 12 tons. Ad frivillighedens muntre vej skulle erhvervet have mindsket udledningen med 1451 tons, sü resultatet blev kun en brøkdel af det, som landbruget selv havde vÌret med ti lat vedtage i forbindelse med landbrugspakken i 2015. LandmÌndene fik lov til at gøde mere i landbruget og altsü bruge mere kvÌlstof, som kunne skade vandmiljøet. Til gengÌld skulle de selv levere miljøvenlige tiltag, som ville reducere den samlede udledning af kvÌlstof. En landbrugspakke der blev vidt og bredt kritiseret fra natur- og miljø-foreninger, og som kostede davÌrende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) jobbet, da hun lovede, at den ville vÌre et plus for

Indsatsen omkring vĂĽdomrĂĽder har taget tid, og er en del af forklaringen pĂĽ den minimale reduktion i udledning af kvĂŚlstof fra landbruget.

miljøet og selv hendes partis politiske venner ikke troede pü det. Hendes efterfølger i jobbet var hurtig til at vÌre efter landbruget, da historien blev bragt i Berlingske. Han rübte, ifølge ham selv, højt og med en masse

bandeord, da han hørte tallet. - Det er nok udtryk for den frustration og den skuffelse, som jeg føler i forhold til, hvordan der er blevet leveret pü de kollektive virkemidler, sagde Jakob Ellemann-Jensen til Berlingske om de 12 ton.

Det er hans eget ministerium, som har beregnet de nye tal, og formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, dukker da ogsü hovedet lidt og anerkender büde, at det er en alvorlig situation, og at landbruget skal gøre mere for at mindske udledningen.

LandmĂŚnds resultat faldt 50 procent i forhold til 2017 Forebyggelse og optimering er vejen frem for 2019 Af Ture Damtoft Det var lidt en blandet landhandel for kvĂŚgproducenterne pĂĽ LandboNords Ă&#x2026;rsmøde i Aars torsdag i sidste uge. Gennem en rĂŚkke af møder har rĂĽdgivningsvirksomheden gennemgĂĽet resultaterne for 2018, og med en nedgang pĂĽ omkring 50 procent i resultaterne i forhold til 2017 var det ikke 45 landmĂŚnd med armene i vejret, som havde fundet vej til Messecenter Vesthimmerland til ĂĽrsmødet. Kapacitetsomkostningerne er steget og udbyttet er faldet. Men af 148 regnskaber er gennemsnitsoverskuddet 805.000 kroner. Nok er det en nedgang fra 1.535.000 kroner i 2017, men som strategi- og virksomhedskonsu-

lent Jes Mügürd fra LandboNord sagde. - Hvis man kan tjene 800.000 kroner pü et ür, er det ogsü fornuftigt. Og selvom I mødte modstand med isÌr tørken, fandt i løsninger. Jeg er imponeret, og det er andre ogsü. Kreativiteten er i top, og nür det var nødvendigt, fandt I kreative løsninger til at skaffe foder, sagde Jes Mügürd til landmÌndene. For kvÌgbønder er ydelsen per ko nÌrmest büde alfa og omega samt pi, ypsilon og lambda. Derfor overtog chefkonsulent i strategi og virksomhedsøkonomi, Anne-Mette Søndergaard mikrofonen. Hun havde set pü, hvordan dÌkningsbidraget kunne sÌnkes og ydelsen per ko maksimeres med et sÌrligt fokus pü ürsagerne til og

konsekvenserne af digital dermatitis. - En kvie, som har haft digital dermatitis yder 200 kilo mÌlk mindre ved første laktation. En kvie, som har haft det to eller flere gange, yder 335 kilo mindre. Og risikoen for, at de für det igen, er henholdsvis tre og fem gange større, og de har ogsü fÌrre kÌlvinger. Sü bliver det en ond cirkel, for mindre ydelse, fÌrre kÌlvinger og mere pasning betyder større dÌkningsbidrag, fortalte Anne-

Mette Søndergaard. Men heldigvis fortsatte hun, og gav landmÌndene nogle gode rüd til at forebygge sygdommen. Hun havde tre f-er til landmÌndene. Forebyggelse, forebyggelse og mere forebyggelse. - Det er et omrüde vi har forsømt og ikke har haft fokus pü. For sygdommen forsvinder jo, men følgevirkningerne er der stadig, sagde Anne-Mette Søndergaard. Et konkret tiltag til landmÌndene var, at stalden skal

EntrEprEnør- og drÌningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af drÌn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

Men han efterlyser ogsü prÌcise mülinger og ikke beregninger, og sü beder han om mere tid. Og afdelingsleder for planteavl ved LMO i Nordjylland, Bent HalkjÌr Hedegaard, er enig. - Jeg har ikke füet lÌst hele rapporten endnu, men min umiddelbare tanke er, at et mildt og vüdt efterür som i 2017 giver en stor udvaskning. Sü ikke alene skal vi have prÌcise mülinger og ikke beregninger, vi skal ogsü de pü tallene over flere ür og ikke kun en enkelt sÌson. Vi fik lov til at bruge mere gødning med landbrugspakken, og vi har modvirket, at det gav mere udvaskning, siger Bent HalkjÌr Hedegaard, der vÌlger glasset-halvt-fuldt tilgangen til situationen. Han peger ogsü pü planen om at etablere flere mini-vüdomrüder mere. - Tiltag pü de omrüderhar taget lidt lÌngere tid. Man kan ikke bare gü ud og grave, det skal planlÌgges for at gøre det bedst muligt. Der er en god vilje i landbruget, men ansvaret er placeret pü alle landmÌnd, og sü kan det lande lidt mellem to stole. Hvis landmanden sü er lidt presset økonomisk, kan det vÌre svÌrt at finde overskuddet

til at gü ind i arbejdet med at etablere vüdomrüder, siger Bent HalkjÌr Hedegaard. Hos AgriNord er miljøog oplandskonsulent Rune Hjortbak enig i, at der er en stor opgave for landbruget. - Vi har en stor opgave foran os og der skal virkelig rykkes, det er jeg helt enig i. Set fra min stol virker fremlÌgningen, som om alle landmÌndene sidder pü hÌnderne og ikke vil vÌre med. Men vi har kontakt med mange landmÌnd, som viser interesse for vüdomrüder, men af en eller anden ürsag kan det ikke lade sig gøre rent fysiks. For nogle steder er ikke egent. IsÌr her i Himmerland har vi mange steder sandjord, og det er langt mindre egnet end lerjord, siger Rune Hjortbak.

skrabes fri for møg lidt oftere for at mindske den høje smitterisiko. - Og sü skal klovene beskÌres. En ko med en dürlig klov trives ikke, og det kan forebygges ved at beskÌre deres klove, sagde Anne-Mette Søndergaard, og forklarede i detaljer om kloves sundhed. Hun forventede ikke, at alt blev husket, men de 45 landmÌnd husker nok den elastiske ballepude, der blev sagt i kor, for at budskabet om sunde klove sank ind. LandmÌndene fik ogsü andre gode rüd med pü vejen. Optimering af arbejdsrutiner, sü lønkronerne er bedst muligt givet ud, var et andet punkt.

- Det er nørderi om rutiner. Vi skal optimere dem og lade de dygtigste lÌre fra sig. Vi har haft landmÌnd pü malkekurser. Det mindskede tiden med 15 minutter og celletallet med 50.000. Og køer skal komme selv, sü gür det hurtigere. Har man Ên gang slüet en ko, sü husker den det, og I ved udmÌrket godt, hvordan de skal behandles, lød den milde opsang fra AnneMette Søndergaard. Prognosen for 2019 lyder pü lidt lavere udbytte, sü der kan vÌre brug for büde forebyggelse og optimering af arbejdsrutiner. Det skal landmÌndene og LandboNord nu arbejde videre med.

Afdelingsleder i planteavl ved LMO, Bent HalkjĂŚr Hedegaard.

Siger kloakken stop? Ring Oudrup op!

Sp

ler/rør

ekana

f gyll uling a

www.oudrup-stenleje.dk Slamsuger med højtryksspuling og TV-inspektion

9PUN[PS2HSSL;SM

:RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

13. FEBRUAR 2019 SIDE 34

Landboungdom støtter op om natur- og landbrugsudspil

Gudstjenester

Foreningen vil gerne kæde udspillet sammen med jordfordeling Et nyt udspil fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening søger at øge statens investering i jordfordeling. LandboUngdom støtter op om forslaget, men savner ændringer, når det kommer til jordfordeling lodsejere imellem. Med et milliardbeløb vil staten være i stand til at kickstarte jordfordelingen i Danmark, så lavtliggende jord bliver taget ud af produktion og omdannet til

naturområder, og lodsejere kan overtage mere effektiv jord til landbrug andetsteds. Således lyder et nyt fælles udspil fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening, som lægger op til, at udledningen af CO2 i dansk landbrug vil kunne sænkes med 10 procent, hvis forslaget gennemføres, og staten skruer op for jordfordelingen. - Forslaget er rigtig godt,

og det er en kæmpe fordel, at de to parter er nået til enighed. For når vi er flere om samme sag, står vi stærkere, og muligheden åbner for, at vi kan skabe flere alliancer fremadrettet, siger Frank Keinicke Nielsen, der er formand for LandboUngdoms Politiske Udvalg. Men selvom LandboUngdom støtter op om det fælles udspil, så mener de, at der også er plads til forbedringer.

LandboUngdom mener, at der ligeledes bør ske effektivisering inden for privat jordfordeling. - Vi mener, at det skal være nemmere og billigere at lave jordfordelinger privat. Det er ren fornuft, da både lodsejere og miljøet kan drage nytte af jordfordelingen, så afstanden mellem jordstykkerne forkortes, og landmændene slipper for at køre forbi hinanden på landevejene. Vi vil bruge den næste tid

Søndag d. 17. februar 2019

på at se på, hvordan man konkret kan gøre privat jordfordeling nemmere og billigere, siger han. Frank Keinicke Nielsen mener desuden, at det nuværende udspil om jordfordeling kommer til at have effekt enkelte steder i landet, men at den private jordfordeling vil være til fordel for alle. Her sparer landmændene både transportudgifter og tid på vejen. Og bliver til mindre gene for andre trafikanter.

Stort vækstpotentiale for ingredienser Forleden overrakte Vækstteam for Ingrediensbranchen sine anbefalinger til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. Erhvervsorganisationerne Landbrug & Fødevarer og Dansk Industri bakker op om anbefalingerne, der bl.a. peger på bæredygtighed og sundhed som drivere for at sikre vækst i branchen. - Når vi tager ingrediens-

branchens kæmpe bidrag til en ressourceeffektiv og bæredygtig produktion - og til bedre sundhed og ernæring - i betragtning, er det meget glædeligt, at anbefalingerne sætter fokus på at gøre den til et nationalt prioritetsområde, siger direktør for virksomhed og marked hos Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen. Anbefalingerne fra re-

✔ Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

✔ Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Ture Damtoft - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 19.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk

geringens Vækstteam for Ingrediensbranchen er kulminationen på knapt et års arbejde, hvor repræsentanter fra branchen er kommet med input til, hvordan en succesfuld dansk branche kan vinde yderligere markedsandele over hele verden. Også i DI er der tilfredshed med, at der nu kommer mere fokus på en af Danmarks succesfulde brancher. Branchedirektør Leif Nielsen fra DI Fødevarer siger: - Ingrediensbranchen er en

dansk styrkeposition internationalt, men det er ikke almindelig kendt blandt danskerne. Det er en skam, for det er en spændende og innovativ industri, der bidrager væsentligt til opfyldelse af mange af FN’s verdensmål. Og vi har brug for, at flere talentfulde unge får øjnene op for karrieremulighederne. Derfor er det glædeligt, at én af anbefalingerne handler om at få fortalt de gode historier om branchen, siger Leif Nielsen fra DI Fødevarer, der bl.a. har

fødevareproducenter og ingrediensvirksomheder som medlemmer. - For branchen er ’Byggesten til en bedre verden’. Den agerer globalt og bidrager til løsningen af globale udfordringer. Gode foder-, petfood- og fødevareprodukter er afhængige af gode foder-, petfood- og fødevareingredienser. Og med etableringen af de rette rammevilkår kan den danske styrkeposition give Danmark en førerposition på eksportmarkederne, siger Flemming Nør Pedersen.

Lokal folketingskandidat for Radikale på gårdbesøg I sidste uge besøgte den radikale folketingskandidat Gitte Lopdrup, Aars, landbruget på Livø. Her fik Gitte Lopdrup lejlighed til at se, hvad bygningerne på Livø Avlsgaard rummer i vinterperioden, af både foder, kornprodukter og dyr. Livø er ejet af Naturstyrelsen Himmerland, og driften på Livø blev omlagt til økologi helt tilbage i 1991. Der var på dagen samtidig besøg af økologisk landmand og græsmælksproducent Torsten Wetche fra Hvanstrup ved Farsø, som var på kvægopkøb. Derfor fik Gitte Lopdrup, udover et godt indblik i det daglige arbejde på en kvæggård, en snak om udfordringer og løsninger for landbrugserhvervet som helhed, set med de to landmænds øjne. Derudover blev der snakket klima, miljø, dyrevelfærd og livet på landet.

Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed (Generalforsamling) Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Sognehuset Nørager Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke

Smågrisenoteringen

10.00 10.00 11.00 ingen ingen ingen 9.30 ingen 11.00 9.30 9.00 ingen 9.00 ingen 9.30 9.30 ingen ingen 11.00 ingen 9.30 ingen 11.00 9.30 ingen 11.00 11.00 10.30 ingen ingen 9.00 10.30 ingen 9.00 ingen 9.00 10.30 14.00 10.30 ingen ingen ingen ingen ingen 10.00 16.00 10.30 ingen 10.00

Beregnet notering uge 7 Basis 30 kg. 301,59 (292,71) SPF+Myc 306,59 (297,71) SPF 310,59 (301,71) Økologi 767,49 (767,03) UK-tillæg 13,42 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 5,24 (5,18)

Folketingskandidat Gitte Lopdrup, Aars, var på gårdbesøg på Livø.

Gitte Lopdrup ønsker at være kandidat for hele Himmerlandsområdet, og søger viden på de områder, hun ikke arbejder med personligt i sin hverdag. Hun har

blandt andet planlagt besøg på en række uddannelsesinstitutioner, plejehjem, og virksomheder i lokalområdet. Blandt andet Barnets Blå Hus i Aars.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT 13. FEBRUAR 2019 SIDE 35

Internationalt center i Danmark Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har i sidste uge orienteret Kommissionen og andre EUlande om det kommende center for antibiotikaresistens i Danmark. Antibiotikaresistens er en af de største trusler mod folkesundheden, og sidste år døde der ca. en mio. mennesker af infektioner, der har udviklet resistens mod antibiotikabehandling iføl-

ge FNs Verdens Sundheds Organisation (WHO). På globalt plan anslår WHO, at tallet vil stige til 10 millioner mennesker årligt i 2050, og dermed vil der dø flere mennesker af antibiotikaresistens end af kræft. Derfor mener Verdensbanken, at der er behov for et internationalt forsknings- og videnscenter på området. Danmarks førende posi-

tion på området har gjort, at Verdensbanken har indledt dialog med Danmark om etablering af et internationalt center i København, der skal samle viden og handling til bekæmpelse af antibiotikaresistens - både i forhold til menneskers sundhed og i husdyrproduktionen. - Antibiotikaresistens er en global problemstilling, som står højt på dagsordenen

i EU. En af forudsætningerne for det internationale centers succes er naturligvis, at centeret får et godt samarbejde med relevante parter. Jeg håber derfor, at mine europæiske kollegaer og Kommissionen vil tage godt imod det kommende center og ser frem til en dialog med interesserede europæiske kollegaer, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Fleksible frister for efterafgrøder Med et nyt lovforslag gør miljø- og fødevareministeren op med, at efterafgrøder skal være etableret på en bestemt dato. Fremover bliver det langt mere fleksibelt. Siden de første vandmiljøplaner har det været et fast princip, at efterafgrøder skal være etableret enten 1. august eller 20. august, afhængig af hvilken afgrøde, der anvendes. Et fast datokrav tager imidlertid ikke hensyn til andre aktiviteter, som finder sted på de enkelte bedrifter især i perioden omkring høst, og regn og tørke besværliggøre og forsinke etablering af efterafgrøder på landmænds marker. Med et nyt lovforslag, som blev førstebehandlet i Folketinget torsdag, 7. februar vil miljø- og fødevareministeren gøre op med princippet om én bestemt dato. På baggrund af lovforslaget kan landmændene i 2019 få mulighed for at så efterafgrøder senere end den gældende frist mod, at den lavere effekt af de sent såede efterafgrøder modsvares af en reduktion af deres gødningskvote. Det giver landmændene fleksibilitet i forhold til at tilpasse driften og tidspunktet for etablering af efterafgrøderne til vejrforholdene.

På sigt kan præcisionslandbrug betyde, at kravet om efterafgrøder bortfalder.

- Vi skal give landmændene de bedste muligheder for at udøve godt landmandsskab. Samtidig skal vi passe godt på miljøet. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med fleksible fri-

ster for efterafgrøderne kan være med til at sikre begge dele, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. På længere sigt kan krav om frister for efterafgrø-

der helt udgår. Det samme gælder de nuværende krav om bestemte efterafgrøder. I Miljø- og fødevareministeriets partnerskab med Landbrug & Fødevarer om præcisionslandbrug og smart regulering undersøges det, om data fra de nye landbrugsteknologier sammen med monitorering kan anvendes i en fleksibel ordning, hvor bedrifterne alene forpligtes til at etablere et robust plantedække efter høst, som skal kunne identificeres via satellit. - Jeg arbejder løbende for, at de mange nye præcisionsteknologier skal medvirke til at gøre mange af de nuværende regler og kontrolordninger overflødige og dermed overlade flere beslutninger til landmanden selv. Det har både landmanden, miljøet og myndighederne gavn af. Jeg ser derfor frem til de næste skridt i arbejdet i partnerskabet med Landbrug & Fødevarer om et alternativ til den gældende efterafgrødeordning, siger Jakob Ellemann-Jensen. Ministeren kommentarer om flere beslutninger, der overlades til landmanden, faldt, inden historien om, at udvaskningen af CO2 ikke er faldet som forventet. Det har ikke været muligt at finde ud af, om ministeren har skiftet mening.

Første række fra venstre: Morten Kjær Hougaard, Frederik Bak Hansen, Jacob Skade Andersen, Christoffer Skov Lodahl, Anders Svenning Larsen. Anden række fra venstre er: Mads Grønlund Jørgensen, Simon Berndt, Martin Børgesen, Jacob Emil Grosen, Martin Rusbak Sindahl Jensen, Jannik Frost Andersen, Johan Jonge. Michael Schellerup Nielsen var forhindret i at deltage i fotograferingen.

13 nye svende fra Aars Et hold landbrugsmaskinmekanikere har været til svendeprøve på Erhvervsskolerne Aars. 13 elever bestod med flot resultat. De nye lanbrugsmaskinmekanikere er: Jacob Skade Andersen, Skærbæk, Jannik Frost Andersen, Finderup, Simon Berndt, Ørderup, Martin Børgesen, Batum, Jacob Emil

Grosen, Bording, Frederik Bak Hansen, Skal Klit, Morten Kjær Hougaard, Linde, Martin Rusbak Sindahl Jensen, Middelfart, Johan Jonge, Ommel, Mads Grønlund Jørgensen, Tim, Anders Svenning Larsen, Egense, Nørre Alslev, Christoffer Skov Lodahl, Astrup, Michael Schellerup Nielsen, Aakirkeby.

KØB OG SALG TYREKALVE samt drægtige kvier købes til eksport, god pris.

Per Dalum

Halm sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

tlf. 98 65 61 07 el. 22 17 99 07

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

BLANDEDE ML Construction

laver demonterings- og nedbrydningsarbejde

Danske minkavlere tænker ud af buret Minkavlere aner morgenluft! Efter et turbulent 2018 med alt for lave skindpriser, målt i forhold til fremstillingsprisen, så viser de første regnskabstal fra 20 LandboNord-kunder, et opnået dækningsbidrag på 561.000 kr. Bidraget er med en produktion på 2.624 tæver, hvilke gav et negativt resultat efter finansiering på minus 944.000 kr. Der blev opnået en gennemsnitlig afregning på 217 kr. pr.

skind i 2018. Det er et fald på 50 kr. fra 2017. -       Med en fremstillingspris på 305 kr. i gennemsnit står det i skarp kontrast til den opnåede afregning. Derfor har vi gennem 2018 desværre set flere farme, som har måtte dreje nøglen om eller sætte produktionen på stand by, siger økonomikonsulent Kim Nørgaard, LandboNord. Den positive melding fra salgsorganisationen Ko-

penhagen Fur er imidlertidig, at man her ser positivt på muligheden for en øget omsætning på fremtidige skindauktioner. Der er en generel nedgang på 30 pct. i verdensproduktionen af skind og derfor forventes en øget skindpris sidst i 2019 eller primo 2020. - Farmerne har igennem længere tid vist, at de kan reducere omkostningerne. Nu er tiden inde til at udnytte ressourcerne bedre. Det kan

eksempelvis være ved avlsoptimering til flere og bedre skind på det samme tæveantal, eller til at undersøge hvilke andre muligheder der er for at matche fremstillingsprisen med en forhåbentlig fremtidig skindpris på små 250 kr. siger økonomikonsulent Kennet Rønfeldt, LandboNord. 80 minkavlere har i Landbo Nord-regi været samlet til årsmøde med overskriften ”Tænk ud af buret”.

Ring og vi finder den bedste løsning til jer Både til private og erhverv

Martin tlf. +45 2462 3118 Flytning af halm: Traktor med læsser + halmvogn til 24 stk. standard bigballer. Spuling af dræn: Homburg spuler m. 450 m slange. Vand kan medtages.

Marksprøjtning udføres: Amazone trailersprøjte 24 m og 28 m, gps, enten med jeres plantebeskyttelse eller vi har det med til fast aftalt pris.

JENSMINDE LANDBRUG STAUN ● TLF. 20 25 55 64


Vort LandbobLad

Landbrugsnyt

Profile for Aars Avis

Aars Avis nr. 7 - 2019  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Aars Avis nr. 7 - 2019  

Aars Avis - egnens lokalavis siden 1927. Vesthimmerlands mest læste ugeavis. Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S. Oplag: 17.991 - u...

Profile for ugeavis
Advertisement