Page 1

nu nog een huis Woensdag 14 november 2012

7e Jaargang • nr. 46

5

De speeltuin Woensdag 14 november 2012 komt er toch

Stammen voor• 6e Jaargang De Alleman

13

nr.

Politie maakt Oranjebuurt alert op inbraakrisico donkere dagen Sassenheim - Het regent en het is koud en guur, maar dat weerhoudt wijkagent Dirk Meinders er niet van om de Oranjebuurt in Sassenheim in te gaan. Het Donkere Dagen Offensief is van start gegaan, waarbij de politie waarschuwt voor de piek van inbraken die elk jaar in het najaar begint. “Veel mensen zijn zich niet bewust wat ze zelf kunnen doen om inbraak te voorkomen. Het is net als een beter milieu: veiligheid begint ook bij jezelf”, zegt Meinders. Door Marieke Voorn Met de slogan ‘Licht zet inbrekers in het zicht’ wil de politie bewoners bewust maken van inbraakpreventie die ze zelf kunnen verzorgen. Door tussen 17.00 en 19.00 uur ’s avonds de wijk in te gaan, te kijken waar mogelijk inbraakgevaar zit en de bewoners daarvan bewust te maken middels een brief, hoopt de politie dat mensen meer na gaan denken om hun huis minder inbraakgevoelig te maken.

Gelegenheid Uit cijfers van de Politie Hollands Midden blijkt dat vorig jaar tussen oktober en maart 36 inbraken zijn gepleegd. Op een jaarlijks aantal van 58 is dat in deze periode zo’n 65 procent. Volgens Dirk Meinders is het niet gek dat inbrekers juist nu hun slag slaan. “Als je tussen 17.00 en 19.00 uur in een wijk kijkt, dan hebben de mensen die thuis zijn hun verlichting aan. Waar het donker is, is de kans groot dat mensen nog niet thuis zijn. En daar scant een inbreker op. Het is niet dat ze van te voren bedenken waar ze gaan inbreken. Ze gaan een willekeurige buurt in, zien geen licht aan de voorkant, lopen even achterom, en als het daar ook donker is slaan ze uit het zicht hun slag. Negentig procent van de inbraken draait om de gelegenheid.” Om dit te illustreren wijst de wijkagent een huis aan dat onverlicht lijkt. De gordijnen zitten dicht. Als Meinders langs de zijkant van het huis loopt, wijst hij op het brood

21

De Toog is nu Cheers!

46

Intocht Sint in Sassenheim Sassenheim - Zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer een bezoekje brengen aan alle kinderen van Sassenheim. Traditiegetrouw komt hij met zijn vele Zwarte Pieten aan met de stoomboot op de Oosthaven in Sassenheim. De verwachting is dat hij rond 14.00 uur aanmeert. Burgermeester Marjan van Kampen en Peter Melman, voorzitter van de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim, verwelkomen de Sint. Na de ontvangst aan de Oosthaven zullen Sinterklaas en al zijn Pieten in een bonte stoet door de winkelstraat van Sassenheim rijden en eindigen op het plein voor de Vomar. Hier kunnen de kinderen de Sint de hand schudden en op de foto met hem gaan. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de TOV Kern Sassenheim, met medewerking van een groot aantal vrijwilligers.

Koor- en samenzang Een wat schemerige Marijkestraat in Sassenheim. De politie heeft in deze straat en in de andere straten van de Oranjebuurt gecontroleerd op mogelijk inbraakgevaar aan het eind van de middag en het begin van de avond (Foto: FBPS/ Peter Schipper). dat aan de deur hangt: “Hoe kun je zien dat iemand nog niet thuis is geweest? Juist”. Aan de achterkant van het huis blijkt het ook donker te zijn. Er gaat geen licht aan, terwijl Meinders al bij de achterdeur staat. Hij schijnt met een zaklampje naar binnen. “We staan hier al een minuut of vijf, praten gewoon, maar niemand in de buurt reageert.” Kijkend naar het slot concludeert hij dat ook dat binnen een minuut open is. Een brief met een waarschuwing en instructies wordt door de brievenbus gedaan.

Licht en tijd In de brief staan tips om het huis te beschermen, waarbij de focus dus ligt op verlichting, binnen en buiten, en goed hang- en sluitwerk. Meinders vertelt: “Inbrekers houden niet van licht en niet van tijd. Als ze in het licht staan en het duurt te lang, dan gaan ze naar je buurman.” Tips die de politie geeft zijn onder andere een tijdschakelaar op de verlichting. “Een lampje aanlaten in het toilet of de badkamer

Wie maakt mooiste en leukste Sintfoto’s? Voorhout - Komend weekend komt Sinterklaas weer in het land met zijn Zwarte Pieten. Zondag 18 november zal de Goedheiligman ook Voorhout aandoen. Om 13.00 uur zal hij aankomen op de hoek SchoonoordBoekenburglaan, waar burgemeester Van Kampen hem welkom zal heten. Heel veel Voorhouters zullen dit vereeuwigen, en De Teylinger wil hen een extra podium bieden om hun fotokunsten aan alle lezers van deze krant te laten zien. Daarom doen wij een oproep aan alle Voorhouters om hun foto’s van de intocht van Sinterklaas in Voorhout naar onze redactie te sturen. De mooiste en/of leukste foto’s zullen wij, uiteraard met naamsvermelding, opnemen in de krant van volgende week. De foto’s kunnen (als jpg-bestand van minimaal 400 kB) vóór maandag 17.00 uur worden gestuurd naar het e-mailadres redactie@deteylinger. nl. Veel plezier en succes aanstaande zondagmiddag!

kan ook. Dan gaan inbrekers toch twijfelen of je thuis bent.” Ook het hang- en sluitwerk aan de achterkant is belangrijk, want inbrekers gaan liever niet door de voordeur maar geven de voorkeur aan een donker poortje waar niemand ze kan zien. Bij een ander huis laat de wijkagent zien dat een hek en een poortdeur geen moeilijke obstakels vormen. De bewoonster zit aan de voorkant televisie te kijken als Meinders het donkere poortje inloopt en meteen een inbraakmogelijkheid ziet. “Dat hek is wel mooi, maar daar vanaf klim je zo via de schutting op de uitbouw. Als de slaapkamerramen niet goed beveiligd zijn, dan staat een inbreker zo binnen”. Of ze beneden dan niets merken? “Nee hoor, dat is zo gebeurd. Daarom zijn goede sloten buiten ook handig.”

Bellen

Nog een tip die de wijkagent wil meegegeven aan inwoners van Teylingen. “Creëer ook niet de gelegenheid om te kunnen inbreken. Verlichting buiten zorgt ervoor dat het lastiger wordt, maar als er een grote struik voor staat dan geeft dat nog alle tijd omdat je uit het zicht staat. Zorg dat buurtgenoten je deur ook echt kunnen zien.” Ook

afvalcontainers, die mensen liever in het poortje achter hun huis dan in de tuin zetten, creëren een gelegenheid. Meinders: “Zo’n bak is ideaal om zo ergens op te klimmen. Zet ze dus liever toch in je tuin, ook al vind je ze niet mooi.” Als laatste wil hij bewoners op het hart drukken bij verdachte personen altijd 112 te bellen. “Mocht je personen in de buurt zien rondlopen die zich verdacht gedragen, dan moeten mensen gewoon bellen. Niet wachten, want alle tips kunnen helpen.” En als mensen bang zijn dat ze een foute melding maken? “Ik snap dat er een drempel is, maar mensen mogen ook bellen naar het algemene nummer 0900-8844. Bovendien kom ik liever tien keer voor niets langs dan dat mensen niet durven te bellen en er twee inbraken worden gepleegd.”

Sassenheim - Vrijdag 16 november wordt de jaarlijkse Koor- en Samenzangavond gehouden met medewerking van de kerkkoren De Lofstem uit Sassenheim en Samen Op Weg uit Abbenes. De avond wordt gehouden in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 217 in Sassenheim en begint om 20.15 uur. Medewerking verlenen organist/pianist Ad de Joode, enkele leden van Christelijke Harmonievereniging Crescendo en de dirigent van de gezamenlijke koren George Germans. Er zijn door de koren nieuwe werken ingestudeerd. De avond is vrij toegankelijk, maar er zal wel een deurcollecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Eiken systeemparket € 59,95 compleet gelegd!

www.kroonparket.nl

Hollands belegen

Overtuig Uzelf!!

belegen kaas met 10% minder zout

nu per kilo

6.

95

geldig op woensdag 21 en 28 november elke woensdag voor de Etos in Sassenheim

Full-time chauffeur Kees Vlieland Transport

Voor al uw klimaatbeheer ➜ CV installaties ➜ CV ketels ➜ Ventilatiesystemen ➜ Zonne-energie ➜ Airconditioning

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Ook voor al uw service & onderhoud! Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL


gemeenteberichten Teylingen week 46 / 2012

Geen water uit de kraan. Wat dan? Het is allemaal heel gewoon. Even snel een wasje in de wasmachine doen. De groente voor het avondeten wassen. Na het sporten heerlijk douchen. Het zwembadje van de kinderen vullen. Uitrusten met een kopje koffie. Maar wat als er geen water uit de kraan komt? En de storing langer duurt. Bent u dan voorbereid? Wat zijn de risico’s? Goed en gezond drinkwater uit de kraan is in Nederland heel gewoon. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week is kraanwater beschikbaar. De kans dat er geen water uit de kraan komt is klein. Toch kan er iets misgaan. Een breuk in een waterleiding kan er voor zorgen dat de waterdruk laag is, er geen water uit de kraan komt of dat er juist wateroverlast is in huizen, kelders en straten. Ook is het mogelijk dat bedrijven door te weinig water hun productie moeten stil leggen. De kwaliteit van het water kan worden bedreigd door een bacteriële besmetting van het water nadat de leiding open of zonder druk is geweest. Bij een brand kan bluswater vermengd raken met leidingwater. Dan is (schoon) drinkwater uit de kraan niet zo vanzelfsprekend meer. Wat kunt u zelf doen? Zo bereidt u zich voor: De gemeente, de aanbieders van water en de hulpdiensten doen er alles aan om incidenten te voorkomen. Toch kan er iets

Hoorzitting Commissie Bezwaarschriften en Klachten Dinsdag 20 november 2012 20.00 uur Bezwaarschrift omgevingsvergunning speeltoestel Merellaan 21 in Sassenheim 20.30 uur Bezwaarschrift weigering omgevingsvergunning vernieuwen van 3 steigers in het Molengat/ Kagerplas De hoorzitting van de Commissie Bezwaarschriften en Klachten vindt plaats in het bestuurscentrum in Voorhout. Wilt u zeker weten of de hoorzitting doorgaat, neemt u dan telefonisch contact op met Jos Roosjen via telefoonnummer 14 0252.

Zorgloket Mogelijkheden Persoonsgebonden budget Vraag Kan ik via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een Persoonsgebonden budget (Pgb) aanvragen? En wat zijn de mogelijkheden? Antwoord Als u via de Wmo in aanmerking komt voor hulp bij het huishouden, een hulpmiddel of een woningaanpassing kunt u zelf kiezen voor zorg in natura of een Pgb.

Collectes Er is van 11 tot en met 17 november een collectevergunning verleend aan Stichting NSGK voor het gehandicapte kind. Evenementenbeleid Teylingen 2012 Op 8 november heeft de gemeenteraad het Evenementenbeleid Teylingen 2012 vastgesteld. In dit beleid staan regels voor de voorbereiding, organisatie en uitvoering van evenementen. Dit beleid is opgesteld in het belang van de openbare orde, veiligheid, volksgezondheid en ter bescherming van het milieu.

misgaan. Om u hierop goed voor te bereiden, is het handig een noodvoorraad in huis te hebben. Daarmee voorkomt u bijvoorbeeld dat u langdurig geen drinkwater heeft. Ook kunt u via radio of tv inschakelen op de regionale omroep RTV West (89.3 FM of op de kabel) voor actuele informatie. Een noodvoorraad bestaat in ieder geval uit: • Water voor drie dagen • Radio op batterijen • Zaklamp • Extra batterijen voor radio of zaklamp • Kaarsen of waxinelichtjes • Doosje lucifers in waterdichte verpakking • Dekens • EHBO-trommel • Houdbaar eten (blik) zodat u niet hoeft te koken

plaatsen in de gemeente kunt u drie liter water per persoon per dag ophalen. Uw gemeente informeert u hierover. Ook kunt u het actuele verloop van de storing volgen via de regionale omroep RTV West (89.3 FM of op de kabel) Wilt u meer weten? Wilt u meer weten wat u kunt doen in noodsituaties? Kijk dan op www.nederlandveilig.nl. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Wat te doen als er geen water uit de kraan komt? Meld de storing bij uw waterleverancier Dunea: telefoonnummer 088 - 347 47 47. Dit nummer is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Hier hoort u wat u moet doen. Op de website www.teylingen.nl vindt u informatie als de storing langer duurt. Voor actuele informatie kunt u ook het twitteraccount van de gemeente (@gem_teylingen) volgen. Duurt de waterstoring 24 uur of langer, dan zorgt het waterleidingbedrijf voor nooddrinkwater. Op aangewezen

Intocht Sinterklaas Zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Hij bezoekt samen met zijn zwarte pieten Sassenheim, Voorhout en Warmond. Burgemeester Marjan Van Kampen verwelkomt Sinterklaas op: • zaterdag 17 november om 14.00 uur in Sassenheim (start activiteiten 13.45 uur), Oosthaven (brandweerkazerne) • zondag 18 november om 13.30 uur in Voorhout, Nagelbrug • zaterdag 24 november in Warmond, aankomst per boot om 13.00 uur in Park Groot Leerust, gevolgd door een optocht door het dorp.

Voordat u kiest tussen zorg in natura of een Pgb is het goed om de voor- en nadelen te weten. Bij zorg in natura regelt de ISD alles voor u. Met een Pgb heeft u meer vrijheid. U heeft ook verplichtingen. Uw persoonlijke situatie is belangrijk bij de keuze die u maakt. Belangrijkste voordelen Pgb • U kunt zelf uw hulp, zorgaanbieder of leverancier kiezen. • U kunt zelf bepalen aan wie u een offerte vraagt. • U krijgt zelf het geld van de ISD. • U kunt zelf met uw hulp, zorgaanbieder of leverancier afspraken maken, die passen bij uw wensen. Aantal nadelen • U moet zelf uw hulp, zorgaanbieder of leverancier zoeken en betalen. • U moet zelf offertes aanvragen en beoordelen. • U moet de uitgaven van uw Pgb met bewijzen aantonen. • Voor een hulpmiddel moet uzelf zorgen voor een onderhouds- en reparatiecontract.

Het beleid is een uitwerking van de bepalingen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het Evenementenbeleid Teylingen 2012 staat op www.teylingen.nl onder Toerisme en vrije tijd – Recreatie – Evenementenbeleid of Plannen, of zoekt u op ‘Evenementenbeleid’. Evaluatiemoment Eind 2015 willen we het beleid evalueren. De opgedane ervaringen vormen de input voor de mogelijke aanpassing van het beleid.

• U moet het geld dat u overhebt of niet kunt verantwoorden terugbetalen. Eigen bijdrage De eigen bijdrage voor hulp bij het huishouden, een hulpmiddel of woningaanpassing is afhankelijk van uw inkomen. De eigen bijdrage geldt bij zorg in natura en bij een Pgb. Meer informatie De ISD heeft voor het Pgb een aparte folder beschikbaar. Voor vragen over een Pgb kunt u contact opnemen met de ISD. Bereikbaarheid ISD Telefoon: 0800 – 956 70 00 (gratis), www.isdbollenstreek.nl, info@isdbollenstreek.nl of bezoek het Zorgloket in het gemeentekantoor.

Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Hoeijmans (h.hoeijmans@teylingen.nl) of de medewerkers van het team Vergunningen via telefoonnummer 14 0252. Algemene plaatselijke verordening Ontheffing/vergunning/toestemming is verleend aan: • Vishandel van der Plas, Katwijk voor het innemen van een standplaats in de Hoofdstraat in Sassenheim voor de verkoop van vis op elke vrijdag en zaterdag (06-11-12)


• T.O.V. Sassenheim voor het organiseren van de intocht van Sint Nicolaas in Sassenheim op 17 november 2012 tussen 11.00 en 17.00 uur (06-11-12) • Arnoud Ketelaar Allround, Sassenheim voor het innemen van een standplaats in de Hoofdstraat in Sassenheim voor de verkoop van poffertjes tijdens de intocht van Sint Nicolaas op 17 november 2012 (06-11-12) • T.O.V. Voorhout voor het organiseren van de intocht van Sint Nicolaas in Voorhout op 18 november 2012 tussen 13.00 en 17.00 uur (07-11-12) Drank- en horecawet Ontheffing van artikel 4, lid 5 voor het langer mogen schenken van zwakalcoholhoudende drank is verleend aan: • RKVV Teylingen, Sassenheim op zaterdag 17 november 2012 tot 24.00 uur, in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december tot 01.00 uur, zondag 20 januari 2013 tot 22.30 uur, in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 februari 2013 tot 01.00 uur, in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april 2013 tot 01.00 uur, zaterdag 20 april 2013 tot 24.00 uur, in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei 2013 tot 00.30 uur, zondag 2 juni 2013 tot 23.30 uur en zaterdag 8 juni 2013 tot 24.00 uur (09-11-12) Leegstandwet Op grond van artikel 15 is vergunning verleend voor het mogen verhuren van de woning(en): • Havenzicht 9 in Sassenheim van 1 december 2012 tot en met 30 november 2014 (08-11-12) Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 Op grond van artikel 87 is ontheffing verleend aan: • S. van der Zaag, Sassenheim voor het parkeren zonder parkeerschijf in de Hoofdstraat tegenover de nummers 242 tot en met 260 en op het parkeerterrein achter de ABN/AMRO in Sassenheim (01-11-12) • T.P.M. van Ruiten, Sassenheim voor het parkeren zonder parkeerschijf in de Hoofdstraat tegenover de nummers 242 tot en met 260 en op het parkeerterrein achter de ABN/AMRO in Sassenheim, geldig tot en met 31 december 2013 (02-11-12) • J.M. Slaman, Sassenheim voor het parkeren zonder parkeerschijf op het Voorhavenkwartier in Sassenheim (05-11-12) • E.M. Groeneveld, Sassenheim voor het parkeren zonder parkeerschijf in de J.P. Gouverneurlaan en de Keerweerlaan in Sassenheim (05-11-12) • R.M.C. Goudzwaard, Voorhout voor het inrijden van de Engelselaan in Voorhout met een personenauto (07-11-12) Behandeling vergunningaanvraag en bestemmingsplan in één procedure Jacoba van Beierenweg 95c, Torenlaan 3 en Loosterweg achter 47a Voorhout Wij laten u weten dat de gemeenteraad heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan ‘Jacoba van Beierenweg 95c, Torenlaan 3 en Loosterweg achter 47A (t.o. nummer 43) Voorhout’ en de aanvragen omgevingsvergunning voor bouwen (voorheen: ‘bouwvergunning’) voor deze percelen. Het betreft de percelen van het bedrijf Roma Nova BV, Jacoba van Beierenweg 95c in Voorhout. Het besluit is gebaseerd op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Wat houdt dit in? Door het toepassen van deze coördinatieregeling worden de besluiten die te maken hebben met de omgevingsvergunningaanvraag en het bestemmingsplan gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats. Dit houdt in dat, wanneer u bezwaren heeft tegen de plannen, u slechts tegen één besluit zienswijze hoeft in te dienen/beroep hoeft aan te tekenen. De bekendmaking van het ter inzage leggen van het (ontwerp)bestemmingsplan en het besluit op de omgevingsvergunningaanvraag volgt binnenkort. Tegen het besluit om de coördinatieregeling toe te passen staat overigens geen bezwaar en beroep open. Vragen? Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Lindy van der Klaauw van de afdeling Ruimte via telefoonnummer 14 0252. Inspraak- en informatieavonden Huisvestingsverordening Holland Rijnland Regio Holland Rijnland werkt aan nieuw woonruimteverdeel-

systeem. De twee huidige systemen van Woonmarkt Rijnstreek en Woonzicht gaan op in één eenvoudig, transparant en efficiënt regionaal systeem. Daarom wordt de huisvestingsverordening aangepast. Uitgangspunt is een regionale woonruimteverdeling. Om specifieke lokale opgaven het hoofd te bieden, is er ruimte voor lokaal maatwerk. Dat betekent dat gemeenten extra regels kunnen stellen om lokale volkshuisvestelijke problemen op te lossen. De ontwerphuisvestingsverordening Holland Rijnland is niet los te zien van uitvoeringsregels: de ‘Nadere regels woonruimteverdeling’ en het ‘conceptconvenant Woonruimteverdeling Corporaties Holland Rijnland 2013’. Daarom zijn deze documenten ter kennisname beschikbaar bij de ter inzage gelegde Huisvestingsverordening en via www.hollandrijnland.nl. De ontwerphuisvestingsverordening Holland Rijnland ligt tot 20 december tijdens kantooruren ter inzage in de gemeentehuizen van de aan Holland Rijnland deelnemende gemeenten: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Daarnaast vindt u deze op www.hollandrijnland.net/publicaties en ter inzage op het kantoor van de regio Holland Rijnland, Schuttersveld 9, 2316 XG in Leiden. Voor geïnteresseerden worden er in november drie informatieavonden over het nieuwe woonruimteverdeelsysteem gehouden waarvan de ontvangst om 19.00 uur is: - 19 november in Alphen aan den Rijn (Stadhuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn) - 21 november in Leiden (Kamer van koophandel, Stationsweg 41, Leiden) - 27 november in Katwijk (Gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3, Katwijk) Informatie: www.hollandrijnland.net. Bezwaar Hoe kunt u bezwaar maken? Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen c.q. de burgemeester van Teylingen. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. Uw bezwaarschrift bevat de volgende informatie: • uw naam en adres; • de datum waarop u het bezwaarschrift indient; • uw handtekening; • een omschrijving van het besluit waar u het niet mee eens bent; • de reden(en) van uw bezwaar. Binnen welke termijn? U heeft zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen. De termijn begint te lopen de dag na de verzenddatum die genoemd is in de publicatie. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening Het indienen van een bezwaarschrift betekent meestal niet dat het besluit waartegen u bezwaar maakt niet in werking treedt. Als u het besluit op korte termijn wilt tegenhouden, moet u naast het bezwaarschrift een apart verzoek om een ‘voorlopige voorziening’ bij de Rechtbank indienen. Hiervoor moet u griffiekosten betalen. Uw verzoek om voorlopige voorziening bevat de volgende informatie: • uw naam en adres; • de datum waarop u de voorlopige voorziening indient; • het besluit waartegen bezwaar bestaat; • een kopie van het bezwaarschrift dat bij de gemeente Teylingen is ingediend. Dit verzoek stuurt u naar: Voorzieningenrechter rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/ bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning (reguliere procedure) • Jan Steenlaan 30, 2361 CL Warmond • Endepoellaan 6, 2361 VD Warmond • Menneweg 53, 2172 HA Sassenheim

vervangen kozijnen (06-11-12) plaatsen dakkapel voorzijde woning (05-11-12) plaatsen gevelbord (06-11-12)

Voorgenomen verlening omgevingsvergunning met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht Wij zijn van plan voor de volgende plannen omgevingsvergunning te verlenen. • Baron van Heemstralaan 7, plaatsen 9 zonnepanelen 2172 JE Sassenheim (rijksmonument) Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot bezwaar en beroep) • Rusthofflaan 20, bouw aanbouw achterzijde 2171 EW Sassenheim woning (01-11-12) • Jan Steenlaan, kadastraal kappen 12 bomen (01-11-12) bekend sectie D, nummer 3750, Warmond • Stationsplein, kadastraal uitbreiden fietsenstalling bekend, sectie E, nummer (05-11-12) 693, Warmond • Rijnsburgerweg 10, vergroten woning (01-11-12) 2215 RA Voorhout • Karos 2, 2171 MD Sassenheim plaatsen schutting (05-11-12) • Nabij Schoonoord 68, kappen 1 boom (07-11-12) kadastraal bekend sectie A, nummer 4929, Voorhout • Schoonoord, kadastraal kappen 45 bomen (07-11-12) bekend sectie A, nummer 4929, Voorhout • Jacoba van Beierenweg 56, bouwen woning (31-10-12) 2215 LA Voorhout • Sportlaan, kadastraal bekend kappen 39 bomen (07-11-12) sectie B nummer 7852, Voorhout • Nijverheidsweg, kadastraal bouw bedrijfsruimte (07-11-12) bekend sectie B nummer 7253, Voorhout Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot beroep) • Kerkweg 4 en Agneshove 101-137, kadastraal bekend sectie B, nummer 7515, Voorhout

brandveilig gebruik (01-11-12)

Commissie Welstand Eens per twee weken op maandag behandelt een deskundige van de Welstandscommissie vanaf 09.30 uur de projecten in het gemeentekantoor. Deze besprekingen zijn openbaar. Voor het inzien van de agenda of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het gemeentekantoor. De eerstvolgende welstandsvergadering is maandag 26 november 2012. Inzien, zienswijzen, bezwaar of beroep 1. Inzien binnengekomen aanvragen Binnengekomen aanvragen kunt u inzien bij balie 7 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Als u een reactie wilt geven op een binnengekomen aanvraag, neemt u dan contact op met een medewerker van het team vergunningen. 2. Zienswijzen tegen voorgenomen besluiten met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht Deze voorgenomen besluiten liggen vanaf 15 november tot en met 26 december 2012 ter inzage bij balie 7 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Als u geen zienswijze heeft ingediend kunt u later niet in beroep tegen de beslissing. 3. Bezwaar tegen verleende vergunningen Als boven het project staat aangegeven dat er een mogelijkheid is tot bezwaar en beroep, kunt u bezwaar maken. Hierbij dient u rekening te houden met het volgende: De genoemde data bij de verleende vergunningen zijn de data waarop deze zijn verzonden. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de verzenddatum van betreffende vergunning – een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Het bezwaarschrift moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Omschrijving van de beslissing waartegen bezwaar bestaat • Reden(en) van het bezwaar • Handtekening Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen.


pagina 4

14 november 2012

Hiervoor moet u wel griffiekosten betalen. Het verzoek moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Besluit waartegen bezwaar bestaat • Kopie van het bezwaarschrift dat bij de gemeente Teylingen is ingediend. Het adres is: Voorzieningenrechter rechtbank ’s-Gravenhage Sector Bestuursrecht Postbus 20302 2500 EH Den Haag

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/ bestuursrecht. daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

mogelijk voor diegenen die een zienswijze hebben ingediend, en voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Een beroepschrift dient te worden gericht aan de rechtbank te Den Haag sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

4. Beroep tegen verleende vergunningen Als boven het bouwplan staat aangegeven dat er alleen beroep mogelijk is, kunt u beroep aantekenen. De genoemde data bij de verleende vergunningen zijn de data waarop deze zijn verzonden. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de verzenddatum van betreffende vergunning – beroep aantekenen bij de rechtbank. Rechtstreeks beroep is

BEL

KLIK

KOM

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie 14 november 2012.

www.teylingen.nl

Wilhelminalaan 25, Sassenheim

14 0252

Bezoekadressen Gemeentekantoor: Wilhelminalaan 25 in Sassenheim Bestuurscentrum: Raadhuisplein 1 in Voorhout

Gemeente Teylingen Postadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout Telefoon: 14 0252 (kengetal niet nodig) gemeente@teylingen.nl www.teylingen.nl

De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

OPGeLet!

PArtICuLIereN

uw advertentie verschijnt in de regio:

Advertenties kunnen tegen contante betaling à € 8,00 ingeleverd worden bij:

• HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRImERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOp, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORpS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSpALEIS LEIDERDORp, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (passage) en FOTO DICKHOF, Irisln. 63, OeGStGeeSt

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DINSDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna) Voorwaarden: 3 regels € 8.00. Per regel € 2.75 meer.

Katwijk Leiderdorp

Noordwijk hout Noordwijker Oegstgeest Rijnsburg Sassenheim Valkenburg Voorhout Waardeiland Warmond Wassenaar De Zilk

}

€ 8.00 € € € €

10.75 13.50 16.25 19.00

Openingstijden gemeentekantoor: Maandag 8.30-13.00 uur Dinsdag 8.30-16.00 uur Woensdag 8.30-16.00 uur Donderdag 8.30-20.00 uur Vrijdag 8.30-16.00 uur Zorgloket/ISD:

9.00-12.00 uur

Balie politie: Maa/woe/vrij Dinsdag Donderdag

9.00-13.00 uur 13.30-16.00 uur 13.30-17.00 uur en 18.00-20.00 uur

Kassabonnenactie van TOV Sassenheim Sassenheim - Kassabonnen zijn geld waard in Sassenheim. Iedereen die in de komende periode winkelt in Sassenheim kan meedoen aan de grote kassabonnenactie van de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim. Deelnemers hebben de kan kans de aankoopbedragen terug te verdienen. Men dient tussen zaterdag 17 november en maandag 24 december zoveel mogelijk

kassabonnen van de aangesloten TOV-winkeliers in Sassenheim te sparen. Wie zes kassabonnen van verschillende deelnemende winkeliers bij elkaar heeft gespaard kan deze doen een speciale actieenvelop die bij alle deelnemende winkels gratis af te halen is. Op de envelop dient men de eigen gegevens in te vullen en de gesloten envelop met de kassabonnen in één van de actietonnen te deponeren die staan opgesteld in het Sassenheimse winkelcentrum.

Men mag binnen de actieperiode zoveel enveloppen inleveren als men wil. Hoe meer enveloppen, hoe meer kans. Er zijn zes trekkingen. Alle winnaars krijgen telefonisch bericht. Deelnemers aan deze actie kunnen 250 euro cash of tegoedbonnen winnen van de aangesloten winkeliers, welke men vrij kan besteden. Naast het gevarieerde winkelaanbod de moeite waard dus om Sint- en/of kerstinkopen te doen in Sassenheim.

ONZE FRAAIE COLLECTIES KERST- EN NIEUWJAARSKAARTEN ZIJN BINNEN! Inclusief een gevarieerd aanbod Goede Doel kaarten! Interesse? Bel of mail en laat u adviseren

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam:.............................................................................................................................................................

over de mogelijkheden om uw

Adres:............................................................................................................ Tel.:........................................

kaart of feestdagenmailing nog persoonlijker te maken.

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN

De Teylinger ook op Twitter Teylingen - Nieuwsblad De Teylinger (@DeTeylinger) is ook aanwezig op Twitter, met onder andere ‘breaking news’ uit Sassenheim, Voorhout, Warmond én over de gemeente Teylingen, en een overzicht van de inhoud van de krant.

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl

BESTEL NU!

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie 31 oktober 2012. ✓ Printen en drukken ✓ Variabel printen ✓ Printing on demand ✓ Personaliseren

✓ Logo ontwerp ✓ Communicatieadvies Gemeente Teylingen ✓ VormgevingPostadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout en opmaak ✓ Voorraadbeheer Telefoon: 14 0252 (kengetal niet nodig)

gemeente@teylingen.nl , www.teylingen.nl Drukkerij All-in, Katwijk 071 408 14 97

Co mm un icatie - Creati e - Reali

communicatie@drukkerijallin.nl De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar www.drukkerijallin.nl

van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

sat ie


14 november 2012

pagina 5

ABN AMRO reikt twee nieuwe defibrillatoren uit Sassenheim - Wouter Verbeek en Marianne Hartog hebben vorige week een AED in ontvangst genomen. Zij waren de winnaars van een prijsvraag die ABN AMRO samen met de Nederlandse Hartstichting had uitgeschreven. De twee hadden een goede en originele motivatie waarom zij juist een AED kunnen gebruiken. Ze ontvingen de defibrillator uit handen van Reinier van Overeem, kantoordirecteur ABN AMRO Sassenheim. Wouter Verbeek is van de Stichting Reanimatie & Levensreddende Technieken Nederland. Hij heeft

gereageerd om de AED te winnen om van het scoutingeiland in de Kagerplassen en het omliggende gebied, bestaande uit woonhuizen, een cafetaria en twee restaurants, een hartveilige zes minuten-zone te maken. “Wat een fantastisch initiatief om zo’n belangrijk en kostbaar apparaat geheel kosteloos beschikbaar te stellen,” zo was zijn reactie. Marianne Hartog is van de Stichting Reanimatie en AED Hollands Midden. Zij willen de zes minutenzone uitbreiden naar andere dorpen. Hartog: “Geweldig dat wij door dit initiatief van ABN AMRO in onze gemeenten adequater kunnen handelen bij een reanimatie. Hoe sneller er gehandeld wordt, des te groter de overlevingskansen.”

Jason, Brandon, Sem en Tim overhandigen aan wethouder Van Velzen de door hen opgehaalde handtekeningen (Foto: Nico Kuyt).

Mede dankzij inzet kinderen

Speeltuin Vijverlaan komt er, maar zonder piratenschip Sassenheim - Vorige week donderdag kwamen kinderen uit de Vogelbuurt in Sassenheim aan de raadsleden vragen om hun nieuwe speeltuin aan de Vijverlaan toch te maken, ondanks verzet van omwonenden. En de jeugd kreeg die avond het blije nieuws te horen dat de speelplek er gaat komen, want wethouder Kees van Velzen heeft de tegenstanders kunnen overhalen die toch te realiseren. Maar er komt echter geen piratenschip. Door Nico Kuyt Enige tijd geleden hebben bewoners van de Vijverlaan geprotesteerd tegen de komst van de geplande speeltuin. Zij overhandigden een pakket van 130 handtekeningen uit de Vogelbuurt die het met hen

A-Muse in de Twee Wezen Sassenheim - Zaterdag 17 november zal A-Muse Tribute het podium betreden in café De Twee Wezen. Er zal een eerbetoon aan de band Muse gegeven worden. In 2010 kwam de band onder de naam Cave al tot de halve finale van de Clash of the Coverbands. Afgelopen zomer is de band van bezetting en van naam veranderd tot A-Muse Tribute. Oude bekende en ook nummers van de nieuwe cd ‘The 2nd law’ worden gespeeld. Om 16.30 uur gaan de microfoons open. De toegang is gratis.

Bingo bij speeltuin Sassenheim - Vrijdag 16 november is er weer een bingo bij speeltuinvereniging Beatrix. Er zijn zes bingoronden en een loterij. Een bingokaartje kost 50 cent. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en is iedereen vanaf 16 jaar welkom. Het eerste kopje koffie is gratis. Ook niet-leden zijn welkom op de Vooruitgangdreef 1 in Sassenheim.

eens waren dat de speeltuin er op deze plek niet moest komen. Met name waren zij gekant tegen het houten piratenschip en het trapveldje. Maar toen enkele kinderen in De Teylinger lazen van het verzet tegen hun toekomstige speelplek, kwamen zij in het geweer. Jason, Brandon, Sem en Tim gingen eveneens van deur tot deur en haalden 266 handtekeningen op vóór de speeltuin, meer dan de tegenstanders. Brandon was overigens destijds de winnaar van de prijsvraag voor het mooiste ontwerp van de nieuwe speeltuin. Nadat zij alle handtekeningen hadden verzameld bonden zij het in een mooie versierde groene kaft en overhandigden die vorige week donderdag in de raadszaal aan wethouder Van Velzen. De wethouder was verguld met het pakket en bedankte de jongens. “De gemeente wil een mooie speeltuin aan de Vijverlaan hebben,

want het aantal kinderen in die wijk neemt toe. Brandon had de prijsvraag gewonnen en een mooi ontwerp gemaakt. Toen wij het wilden gaan maken waren er mensen die het niet leuk vonden, maar ik heb een heel goed en prettig gesprek gehad met de mensen die tegen waren. En het ziet ernaar uit dat wij in het voorjaar in de wijk een heel mooie speeltuin krijgen, en daar is dan niemand meer op tegen. En ze durven er ook niet meer op tegen te zijn met zoveel handtekeningen die jullie hebben opgehaald”, zo kondigde Van Velzen aan. Het verzet tegen het trapveldje is gesmolten en er komen zelfs meer speeltoestellen dan in het oorspronkelijke ontwerp stonden. Maar het piratenschip, daar waren de omwonenden echt op tegen. Dit was voor hen een schip te ver. Het piratenschip komt er wel, maar dan op het recreatieeiland Koudenhoorn in Warmond.

Start aanleg in 2014

Noordelijke Randweg staat onder tijdsdruk Voorhout - B&W gaat de gemeenteraad 400.000 euro vragen voor het opstellen van een voorlopig ontwerp en de benodigde onderzoeken voor de Noordelijke Randweg Voorhout. Eind 2013 moet dit leiden tot een definitief ontwerp voor de nieuwe weg, want in 2014 moet er worden begonnen met de aanleg. De weg komt te lopen vanaf een nieuwe rotonde op de N444 nabij de Noordwijkerhoek, vervolgens langs het water van de Haarlemmertrekvaart om daarna met een flauwe bocht en een tunnel onder het spoor aan te haken aan de ontsluitingsweg van de wijk Hooghkamer. De rotonde krijgt een ongelijkvloerse oversteek voor de fietsers. Er zijn de afgelopen tijd diverse varianten onderzocht, waarvan er nu nog vijf zijn overgebleven die kansrijk zijn. De aansluiting op de N444 is het on-

derdeel van het tracé met de hoogste tijdsdruk. Voor de werkzaamheden moet aangesloten worden bij het groot onderhoud aan de provinciale weg dat vooralsnog gepland staat voor 2014. Het volgende groot onderhoud staat gepland voor 2019. De realisatie van de spoortunnel lijkt op zijn vroegst mogelijk in 2016. Het is dan ook de bedoeling dat het project in 2014 start en in 2016 gereed komt.

➜ ➜ ➜ ➜ ➜ ➜

sanitaire installaties dakbedekkingen Lood- en zinkwerken centrale verwarming airconditioning Luchtbehandeling

Wouter Verbeek en Marianne Hartog ontvingen de defibrillator uit handen van Reinier van Overeem van ABN AMRO Sassenheim.

In de Kagerbuurt

Fracties achter pilot duurzame woningen Teylingen - Wethouder John Stuurman heeft het fiat van de gemeenteraad gekregen voor een pilot voor het verduurzamen van bestaande woningen. Tevens werd een voorstel van Trilokaal unaniem gedragen om te onderzoeken of, naast de collectieve aanpak, ook gebundelde individuele initiatieven kunnen meedoen aan het verduurzamen. Door Nico Kuyt Vorig jaar startte een initiatief voor het verduurzamen van de woningen vanuit onder andere de besturen van twee bewonersverenigingen in de Kagerbuurt in Sassenheim, Woonstichting Vooruitgang en het bedrijf CasaMundus. Met de pilot krijgen de deelnemende huiseigenaren een advies op maat met mogelijke energiebesparende maatregelen voor het eigen huis. Voor de investering is een financieringsregeling van een bank beschikbaar. Uitgangspunt is dat het voordeel op de energielasten hoger is of wordt dan de kosten voor rente en aflossing. De huiseigenaren kunnen deelnemen in een coöperatie om zo collectief een krediet bij een bank aan te vragen. Een Energy Service Company (ESCO) treedt op als op-

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV Leiden 071-5223242 Voorhout 0252 -235679

WWW.hundersmarckbv.nL

drachtgever voor de uitvoering van de maatregelen. De collectieve aanpak leidt tot voordelen in de inkoop waardoor kosten worden bespaard. Het voorstel kreeg vorige week de steun van de gehele gemeenteraad. Wethouder Stuurman kan ermee aan de slag. Daarnaast gaat hij de mogelijkheden onderzoeken om ook individuele initiatieven mee te nemen. Trilokaal diende daartoe een voorstel in, wat eveneens unanieme steun kreeg in de raad. Die initiatieven moeten wel met name worden georganiseerd via op te richten coöperaties of samenwerkingsverbanden van bewoners. De wethouder gaat polsen of er belangstelling voor is en of financiële instellingen bereid zijn tegen een aantrekkelijk tarief zulke coöperaties of samenwerkingsverbanden geld te lenen. Eerder stelde Trilokaal nog voor een duurzaamheidslening in te stellen, vergelijkbaar met de starterslening. Hier had Stuurman wat moeite mee, waarna het voorstel is aangepast.

Sintbingo bij ouderenbond Sassenheim - De Bond van Ouderen Sassenheim organiseert een Sinterklaasbingo op donderdagmiddag 22 november van 14.00 tot 17.00 uur in de Kaleszaal van ’t Onderdak. Men kan al vanaf 2 euro de hele middag bingo spelen. Er worden vier rondes gespeeld en men kan leuke prijzen winnen. Een kopje koffie met iets lekkers is gratis.


pagina 6

14 NOVEMBER 2012

FAMILIE-BERICHTEN Aanleveren familieberichten

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Per e-mail

Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Teylinger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

Per post of afgeven

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Ankie Jochemsz & Wilma Bleeker & Jollie Wildeman zorgzaam en betrokken met oog voor details Uitvaartonderneming Teylingen dag en nacht bereikbaar tel: 06-30409466

In Het Trefpunt

Mike Boddé en Tom Beek brengen jazz Warmond - Pianist Mike Boddé en saxofonist Tom Beek presenteren de eerstvolgende Jazzmatinee van dit seizoen in theater Het Trefpunt. Deze vindt plaats op zondag 25 november. Het optreden is het tweede in een reeks van vijf jazzy middagen in Het Trefpunt. Mike Boddé is vooral bekend als cabaretier en als schrijver van het boek Pil, over zijn depressie. Weinigen weten dat hij ook naam maakt als pianist in de jazzscène. Hij speelt regelmatig samen met Tom Beek. Deze saxofonist schittert als solist op grote nationale en internationale podia en is bekend om zijn krachtige lyrische speelstijl die alle genres overstijgt. Het tweetal brengt samen met hun band, The Win-Win Situation, een muzikaal programma met eigen composities en arrangementen van jazzliedjes. Om 17.00 uur verzorgt Jan Kie-

www.uitvaart-teylingen.nl

COLOFON www.deteylinger.nl Twitter: @DeTeylinger Oplage 16.000 Uitgave van

Ambachtsweg 7 A Postbus 3066, 2220 CB Katwijk telefoon 071-4022901 fax 071-4032325

EMORIE Natuursteen

Het adres voor een passend gedenkteken

Toonzaal geopend maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur Gedenktekens in natuursteen, glas, rvs en hout Levering direct aan particulieren Zeer snelle levering (2 weken) Deskundig advies

•• ••

Delfweg 34a - 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 - 418912 • Fax: 0252 - 419471 E-mail: info@Memorienatuursteen.nl www.memorienatuursteen.nl

SHOWTUIN VRIJ TOEGANKELIJK

Keramiek in de kelder Warmond - Meindert van der Veen exposeert met keramiek in de kelder van galerie De Pomp in Warmond. Zijn werk is gedraaide unica’s, potten, schalen en kommen. Hij gebruikt diverse stooktechnieken zoals pit-fire, raku, papieroven, enzovoort. Tot eind december is zijn werk te zien en te koop.

Advertenties Contactgegevens binnendienst: Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: dinsdag 11.00 uur Redactie Eindredactie: Piet van der Vooren e-mail: redactie@deteylinger.nl telefoon 071-3010118 Contact bij voorkeur per e-mail Sluitingstijd kopij: maandag 17.00 uur Verspreiding Telefoon 071-4022901, of e-mail: verspreiding@uitgeverijverhagen.nl De Teylinger wordt iedere woensdag huis-aan-huis verspreid in de gemeente Teylingen en is bovendien af te halen op de volgende adressen: Sassenheim: Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25; Bruna, Hoofdstraat 207; Primera Van der Lans, Hoofdstraat 208; Speciaalzaak Kaldenbach, Hoofdstraat 243; Esso Selfservice, Oosthoutlaan 2. Voorhout: Bestuurscentrum, Raadhuisplein 1; Autobedrijf Schoonoord, Herenstraat 8; Plus Van Dijk, Herenstraat 45; Hoek Boek & Kantoor, Herenstraat 63; Primera, Jacoba van Beierenhof 26. Warmond: Albert Heijn, Dorpsstraat 2; VVV, Dorpsstraat 88 A; De Nie Toys & Stamps, Dorpsstraat 106. Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondisementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid sub 4 van de Auterswet als het databankrecht.

KERKDIENSTEN Kerkdiensten van donderdag 15 t/m woensdag 21 november.

Sassenheim

Mike Boddé en Tom Beek. wit de Jonge een After Party. Jazzliefhebbers kunnen er een complete middag uit van maken door er een culinair arrangement bij te boeken. Etagères met gerechten als oesters en gamba’s, zoete en hartige lekkernijen en wijn worden geserveerd. De kosten hiervoor zijn € 39,50 per persoon (exclusief entreekaart). Kaarten zijn verkrijgbaar bij Het Trefpunt. De Jazzmatinee vindt plaats op 25 november om 15.00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop via de website www.hettrefpuntwarmond.nl en bij de VVV Warmond. Indien er nog plaatsen vrij zijn kan men vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling kaarten kopen aan de zaal in Het Trefpunt aan de Herenweg 80 in Warmond.

Open huis voor Unicef Teylingen - In Teylingen houdt Unicef weer open huis voor de verkoop van de collectie kerst- en felicitatiekaarten, agenda’s, kalenders en cadeauartikelen. In Voorhout zal dit zijn bij Rie van ’t Hoff aan de Bonekruidstraat 22 op vrijdag 16 november van 11.00 tot 16.00 uur. De verkoop aan huis is reeds gestart. Na een telefonische afspraak kan men terecht bij Afra Rozemeijer aan de Emmalaan 6 in Sassenheim (tel. 0252-213459), in Voorhout bij Greta Jansze aan de Jacoba van Beierenweg 122 (tel. 0252-212558), en in Warmond bij Annet van Konijnenburg aan de Dorpsstraat 69 (tel. 071-3010097). Ook staat Unicef bij Albert Heijn in Warmond op zaterdag van 17 november tot en met 15 december, en bij AH in Sassenheim op vrijdag en zaterdag 23 en 24 november, 7 en 8, en 14 en 15 december.

Paspartoe in bibliotheek Voorhout - In de maand november is een deel van het assortiment kunstvoorwerpen en originele cadeaus van Paspartoe te zien in de vestiging Voorhout van de Bibliotheek Bollenstreek. Paspartoe is een keten van cadeauwinkels met ateliers en kunstuitleen. Mensen met een verstandelijke beperking maken er kunst en cadeaus en verkopen de producten. Dit gebeurt onder professionele begeleiding. De kunstwerken kenmerken zich veelal door expressief kleurgebruik en eenvoud van vorm. Het assortiment bestaat uit handbeschilderd servies, houtproducten, gedecoreerd kinderspeelgoed, potten, seizoensartikelen en nog veel meer. De expositie is te zien tijdens openingstijden in de vitrine van de bibliotheek op het adres Kerkzicht 8.

RK-Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): Zondag: 10.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Gemengd koor. Protestantse Gemeente: - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): Zondag: 10.00 uur ds. T. Moll; 19.00 uur ds. H.R. Betting (zangdienst). - Julianakerk (Julianalaan 6): Zondag: 10.00 uur ds. H.R. Betting. Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): Zondag: 10.00 uur ds. J.M. Aarnoudse; 19.00 uur ds. S. Pos. Genade Bijbel Gemeente (St. Antoniuslaan 15): Zondag: 10.00 uur Jan Stelma.

Voorhout

RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): Donderdag: 18.45 uur Eucharistieviering in Dagkapel. Zondag: 10.00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. Middenkoor. Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): Zondag: 10.00 uur ds. M. de Leeuw, Leiden.

Warmond

RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): Zaterdag: 19.00 uur Eucharistieviering m.m.v. jongerenkoor Barth Westenwind (Vormselviering). RK-Kapel Mariëngaerde (Mgr. Aengenentlaan 3): Donderdag: 11.00 uur. Zondag: 10.00 uur. Dinsdag: 11.00 uur. Protestantse Gemeente (Herenweg 82): Zondag: 10.00 uur ds. R. Steenstra, Leiden. Baptistengemeente Kaleb (Herenweg 80): Zondag: 10.30 uur ds. W.F. van Rijn.

MEDISCHE DIENSTEN

Avond-, nacht- en weekenddiensten.

Alarm

Ambulance, brandweer en politie: tel. 112. Dier in nood: tel. 144.

Huisarts

Alleen spoedeisende huisartsenhulp (maandag t/m vrijdag 17.008.00 uur, weekend en feestdagen): Doktersdienst Duin- en Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 B, Voorhout, tel. 0252-240212 (altijd eerst bellen).

Tandarts

KaartenKeus.nl Bestel snel en eenvoudig online uw geboorte-, huwelijksof gelegenheidskaart op www.KaartenKeus.nl

Sassenheim/Voorhout: Via www. tandartswaarnemingbollenstreek. nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via het telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur.

Apotheek

Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, Voorhout, tel. 0252-240216.

Dierenarts De collecties zijn ook in te zien bij Drukkerij All-in aan de Ambachtsweg 7a in Katwijk, tel. 071 408 14 97 KaartenKeus.nl is een onderdeel van

Via telefoonnummer Dierenkliniek Sassenheim (tel. 0252-232219) en Dierenkliniek Voorhout (tel. 0252215231) verneemt men welke dierenarts waarneemt.


14 november 2012

pagina 7

Unanieme steun voor CDA-motie

Gemeenteraad wil Ruïne van Teylingen openhouden Voorhout - Unaniem stemde de gemeenteraad vorige week voor een door het CDA ingediende motie om de Ruïne van Teylingen open te houden voor het publiek. Per 1 januari dreigt het slot op slot te gaan, omdat de provincie stopt met het geven van subsidie aan de Kastelenstichting Holland Zeeland. De motie roept B&W op zich in te spannen om dit icoon van Teylingen toegankelijk te houden en op een zo verantwoordelijke manier te laten exploiteren, met daarbij bijzondere aandacht voor educatie en de mogelijke ontwikkelingskansen in de omgeving. Het CDA wil duidelijkheid over de toekomst van de ruïne en vraagt aan B&W een stappenplan te maken waarbij inzage wordt gegeven over het toekomstige beheer. De overige fracties schaarden zich vorige week donderdag achter de motie. Ook wethouder

Kees van Velzen kon deze omarmen. Hij gaf aan dat B&W in feite al een beetje is gestart met de exercitie. “We zijn al wat aan het verkennen geslagen wat voor kansen er liggen. Het is nog niet duidelijk, maar het moet zo zorgvuldig mogelijk, zo goed mogelijk geborgen en zo goedkoop mogelijk”, verklaarde hij. Er wordt gedacht aan de inzet van vrijwilligers. Bij mogelijke ontwikkelingskansen in de omgeving wordt uitdrukkelijk niet gedacht aan een supermarkt, zo gaf Hans Keulen (CDA) nog aan op vragen van Rob ten Boden (Trilokaal). De exploitatie moet wel in de omgeving passen. Een ander idee om de exploitatie te verbeteren werd ditmaal niet genoemd, namelijk het oude voorstel van de VVD om een glazen dak op de donjon van de ruine te plaatsen zodat er concerten, bijeenkomsten, toneel- en andere uitvoeringen in gehouden kunnen worden. Bob Keeven (VVD) gaf na de vergadering desgevraagd aan op

een later tijdstip een overkapping zeker opnieuw ter sprake te willen brengen.

Bekladdingen met witte verf Voorhout - De politie kreeg zondag 11 november de melding dat meerdere huizen, auto’s, bomen en paaltjes op de Waterlelieweg in Voorhout met verf waren bespoten. Tenminste zes auto’s die op de Waterlelieweg geparkeerd stonden zijn met de wit-grijze verf bespoten. Ook voordeuren en ramen van woningen in de straat zijn beklad. De politie doet onderzoek naar wie er achter deze bekladdingen zit. In verband daarmee is de politie op zoek naar getuigen. Wie in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 november iets verdachts heeft gezien of andere informatie heeft, wordt verzocht te bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Ook als men zelf slachtoffer van de vernieling is maar dit nog niet heeft gemeld, wordt men verzocht contact op te nemen met de politie.

iedereen iedereen verdient een verdient een morgen morgen

Gezellig winkelen met De Zonnebloem.

Winkelen met De Zonnebloem Voorhout Voorhout - Net als voorgaande jaren stond ook dit jaar weer de jaarlijkse winkeldag op het activiteitenprogramma bij De Zonnebloem afdeling Voorhout. Vanuit het hoofdkantoor in Breda wordt dit jaarlijks georganiseerd voor alle afdelingen in Nederland die hiervan gebruik willen maken. Een aantal meest overdekte winkelcentra in Nederland werkt hieraan mee door gedurende een beperkte periode in het najaar een ruimte beschikbaar te stellen waar een flinke hoeveelheid rolstoelen opgeslagen kan worden. Als afdeling kan men dan aangeven op welke dag men wil komen en hoeveel rolstoelen er dan klaar moeten staan. Na een aantal jaren in Rijswijk te hebben gewinkeld was het dit jaar de beurt aan Alexandrium in Rotterdam. Voor de meeste gasten een eerste bezoek, maar ook de vrijwilligers waren

daar niet bekend dus het was een verrassing waar men terecht zou komen. Om 9.00 uur was het verzamelen bij Foreholte en daar stond de bus al klaar om de deelnemers veilig naar Rotterdam te brengen. Na een voorspoedige reis arriveerde men daar om 10.00 uur, waarna de winkelpret kon beginnen. De meeste gasten kozen ervoor om eerst te genieten van een kopje koffie. Daarna werden de diverse winkels bezocht. Voor een aantal gasten was het voor het eerst in jaren dat zij weer in een kledingzaak kwamen. In Alexandrium waren de bekende modeketens aanwezig, zodat er flink gepast en gekocht kon worden. Om half een werd er verzameld voor een uitgebreide lunch. Met een volle maag werd de koopjesjacht weer voortgezet en veel te snel moest men zich weer melden bij de bus. Om half vier werd de terugtocht ingezet. De gasten en de vrijwilligers hebben een gezellige dag gehad.

Uitstervingsbeleid gemeente

Geen woonwagens aan Weltevreden meer

ELKE WOENSDAG: Kibbeling 500 gram 5,Gebakken haring 5 stuks voor 4,Sliptong gevild per kg 13,75 2 kg voo r 22,Uit de rokerij: Makreel 2,75 p.st. 2 voor 5,Brado of kippers 5 voor 4,Bokking topkwal iteit! 5 voor 5,Zeeduivelfilet 100 gram 2,25 Kabeljauw omwikk eld met spek 100 gram 1,95 Visquiches div. soor ten 4 stuks voor

5,-

Schuitemaker’s Fi sh wo t/m vrij van 12 & Chips, open van .0 Zaterdag van 12.0 0 tot 18.00 uur 0 tot 17.00 uur

Tel. winkel: 0252-2101 51 Oude Haven 3 - Sasse nheim

Door Nico Kuyt De gemeente verhuurt op dit moment vier plaatsen voor de stalling van woonwagens. De exploitatie

van de grond is echter vanwege de lage huren negatief. Daar valt vanwege de langjarige contracten ook niet veel aan te sleutelen. Maar er is geen regelgeving die de gemeente verplicht die plaatsen ook voor woonwagens aan te bieden. Als de woningmarkt na de crisis weer aantrekt, heeft de locatie een grote potentie voor herontwikkeling voor woningen. Echter, met nadruk meldt de gemeente dat niet wordt voorgesteld de huurovereenkomsten met de bestaande huurders te beëindigen. Maar om de plekken vrij te krijgen is recent wel het uitstervingsbeleid in werking getreden

en een verzoek voor een nieuwe verhuring afgewezen. Daarbij boden ouders de locatie aan een van hun kinderen aan. Of de verkoop van deze plek heeft plaatsgevonden is onduidelijk, maar wethouder John Stuurman steekt er desalniettemin een stokje voor. Teylingen wil op termijn deze centrumlocatie aan het water beschikbaar krijgen en die samen met de belendende percelen ontwikkelen. En daarmee wordt tevens de negatieve exploitatie beeindigd. B&W heeft onlangs ingestemd met dit nieuwe beleid en gaat geen huurovereenkomsten meer aan voor de locatie Weltevreden.

Weekaanbiedingen

Versgesneden ...... zak boerenkool zonder stronken ..... m ........... Verse vatzuurkool 500 gra

1.45 0.75 1.45 0.79 0.69 1.75

Nieuwe oogst ............... Rubens appels kilo ............... ................ Afslanksalade 100 gram ..... Maaltijd van de week:

Rode kool met appel+ui Elke woensdag:

Perssinaasappels

100 gram ..

10 stuks . . . . . . . . . . .

v.d. Ve-eSasrsenheim Hoofdstraat 259 Tel./Fax: 0252-232141

Ouderwets lekker KEURSLAGERKOOPJE

95 5 595 60 1 60

Grootmoeders sudderlapjes KEURSLAGERKOOPJE

Grootmoeders sudderlapjes 4 stuks 4 stuks

SPECIAL

SPECIAL Kip met pit

Kip met pit

VLEESWARENKOOPJE

100 gram 100 gram

1

Bij 150 gram cervelaatworst VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram cervelaatworst GRATIS 100 gram likkepot GRATIS 100 gram likkepot WEEKAANBIEDING

Kalfsoester WEEKAANBIEDING kalfsoester

Scholten2keurslager 100 gram

KEURSLAGERKOOPJE

0

70 2 70

100 gram

Aanbiedingen geldig van 12-11-2012 t/m 17-11-2012

SASSENHEIM

VERSTRIO

Teylingen - Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Marjan van Kampen de eerste Teylingen Cadeaubon ontvangen. Uit handen van voorzitter Rob Batenburg van de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kreeg Van Kampen de primeur van een samenwerking van de Teylingse ondernemers en de plaatselijke VVV. Dat gebeurde in het VVV-kantoor in Warmond. De Teylingen Cadeaubon is een eigentijds en flexibel product waarmee de Teylingse ondernemers zich lokaal kunnen onderscheiden. De bon, die in eerste instantie bij ruim dertig winkels in Teylingen te koop is, kan opgewaardeerd worden met een zelfgekozen bedrag. Dit bedrag kan geheel of gedeeltelijk bij alle deelnemende winkels worden besteed. Meer informatie over de Teylingen Cadeaubon is te vinden op www.teylingenov.nl/cadeaubon.

Sassenheim - De gemeente Teylingen heeft besloten voor de woonwagenstandplaatsen in het centrum van Sassenheim langs de Sassemervaart een uitstervingsbeleid te voeren. Huidige eigenaren kunnen nog in hun woonwagens blijven wonen, maar de grond wordt niet meer aan nieuwe bewoners verhuurd.

Aanbiedingen zijn geldig van 12-11-2012 t/m 17-11-2012.

Eerste cadeaubon voor burgemeester

Hoofdstraat 261 • Sassenheim 00 Tel. 0252-211440 • Fax 0252-220534 000 www.scholten.keurslager.nl , keurslager info@scholten.keurslager.nl ,

00


Sinterklaas komt weer in het land. Maar misschien komt hij ook wel even bij jou thuis.

Nieuwsgierig?

Bel 0252 213626

Advertentie Uitgeverij Verhagen Edities: LisserNieuws/Hillegommer, Noordwijkerhouts weekblad en het Teylinger weekblad

Adverteren? van 13 en Bel 14 november 2012 week 46 071-4022901 VL

VOLKS UNIVERSITEIT LISSE

Nu aanmelden

VOOR CURSUSSEN DIE IN JANUARI 2013 STARTEN!

AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

HOBBY EN CREATIEVE CURSUSSEN:

Gieterij 27–29 – Noordwijkerhout

Autobedrijf G. dol b.v.

TUINONTWERPEN IN EEN NOTENDOP woensdag 9 januari van 09.30-11.30 uur. 10 lessen € 117,-

Rijnsburgerweg 48 0252-211849 Voorhout www.gdol.nl

ZILVEREN SIERADEN MAKEN donderdag 10 januari van 19.30-22.00 uur. 4 lessen € 61,TYFFANY GLASKUNT maandag 21 januari van 13.30-16.00uur. 10 lessen € 146,BEWEGING & ONTSPANNING:

TAI CHI vrijdag 11 januari van 09.15-10.15 en van 10.30-11.30 uur. 14 lessen € 73,-

EURO € 1,745 p.ltr.

sUpER + € 1,815 p.ltr.

Nu 7 en 8 cent KORTING (alleen op benzine)

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING:

Openingstijden:

HOOGGEVOELIGHEID vrijdag 18 januari van 10.00-12.00 uur. 5 lessen € 65,-

OP HOGE HAKKEN nieuw donderdag 24 januari van 19.30-22.00 uur. 3 lessen € 35,SLIM OMGAAN MET JE TIJD!! donderdag 31 januari van 19.30-22.00 uur. 5 lessen € 58,KLEUR ANALYSE woensdag 30 januari van 10.00-11.00 en woensdag 6 februari van 10.00-12.30 uur. samen € 34,KUNST & CULTUUR: BAKSTEEN en ARCHITECTUUR nieuw maandag 21 januari van 19.30-21.30 uur. 6 lessen € 59,GESCHIEDENIS VAN DE 20e EEUW donderdag 31 januari van 13.30-15.30 uur. 8 lessen € 86 Alle informatie over de cursussen en het aanmeldingsformulier kunt u vinden op onze website:

w ww. vo l ksuniv e rs ite it-lis s e .nl Vuursteeglaan 9,

2161 GD Lisse, 0252-419518

dIEsEl ROOd € 1,359 p.ltr.

NU 24-UUR TANKEN MET KORTING

QIGONG vrijdag 11 januari van 19.15-20.15 en van 20.15-21.15uur. 14 lessen € 73,-

WEERBAARHEID nieuw woensdag 23 januari van 19.15-21.45 uur. 5 lessen € 58,-

dIEsEl € 1,455 p.ltr.

ma. t/m vr. 07.30-20.30 uur, za. 08.00-18.00 uur, zo. gesloten.

SNUFFELMARKT

ROELOFARENDSVEEN

Zaterdag 17 & zondag 18 november 10-16 uur De Lasso 24, Roelofarendsveen

zondag 25 november MEGAMARKT! info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

Nog vóór de kerstdagen

strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op benen, billen, taille en buik. De oplossing is Lypossage!

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op de vet- en vochthuishouding. Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat. U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Herfstactie: van 1 november tot 12 december

15% KORTING


14 november 2012

pagina 9

Bewoner voelt zich ‘overvallen’

Dreiging met dwangsom voor handel in haardhout Warmond - Bewoner Van Winsen van het adres Herenweg 90 in Warmond is het niet eens met de dwangsom die hem boven het hoofd hangt als hij teveel haardhout opslaat of verkoopt. De gemeente legt hem dit zware middel op na een klacht van een buurman. Vorige week hield de Bezwaarcommissie een hoorzitting over de zaak. Door Nico Kuyt Nadat Van Winsen zijn tuincentrum aan de Herenweg 54 in Warmond had verkocht, is hij verhuisd naar huisnummer 90 aan deze weg, tegenover de ingang van het Bos van Krantz. Hij oefent daar naar hartelust zijn hobby uit, namelijk het zagen en kloven van hout. Daarbij verleent hij onder anderen diensten

aan het Zuid-Hollands Landschap die het bos beheert. Zijn buurman is, naast diverse andere zaken, minder gecharmeerd van de kettingzaag en diende bij de gemeente een klacht in. Vervolgens constateerde de handhavende ambtenaar dat er rond de 150 kuub aan haardhout ligt opgeslagen. Dit is meer dan de grens van maximaal 35 kuub die de Milieudienst hanteert voor het eigen gebruik. Ook bleek er een advertentie te zijn geplaatst op Marktplaats. nl voor verkoop van haardhout. Naar de mening van de handhaver is er dus sprake van een ‘grootschalig houtbedrijf’, en deze ‘opslagplaats van brandstoffen’ mag volgens het bestemmingsplan niet. Bij deze hoeveelheden moeten er van de brandweer twee vluchtwegen worden aangelegd. Wat wel is toegestaan is het zagen met een kettingzaag. Daartegen treedt de gemeente dan ook niet

In de prijzen in de dierenkliniek Sassenheim - Woensdagmiddag 31 oktober was het druk bij Dierenkliniek Sassenheim. Toen mochten alle prijswinnaars hun prijzen komen ophalen (zie foto). Tijdens de open dag op 6 oktober konden de bezoekers meedoen met verschillende activiteiten waar prijzen mee te winnen waren. Men moest die dag raden welk huisdier bij welke medewerker hoorde. De foto’s hingen verspreid door de hele praktijk, en het was een ware zoektocht. De drie prijswinnaars waren Jesse Nuyten, Lotte Cramer en Van Vugt. Ook was er een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Men mocht een kaartje met naam en telefoonnummer bevestigen aan een ballon. De ballonnen werden aan het eind van de open dag allemaal tegelijk opgelaten. Na enkele dagen kwamen de meldingen al binnen van ballonnen die waren gevonden in Nederland, maar naarmate de dagen verstreken werden de afstanden ook verder. Uiteindelijk kwam de laatste melding binnen van de ballon van Sacha Kamp. Deze werd gevonden in Mazowieckie, in het oosten van Polen. Zij had dan ook de eerste prijs van de ballonnenwedstrijd. De tweede prijs ging naar Gijs Nieuwenhuis en de derde prijs naar Lola van den Nieuwendijk. Ook werden er nog prijsjes uitgedeeld voor de fotowedstrijd met als thema ‘Uw huisdier op vakantie’.

op, maar ze adviseert Van Winsen om met zijn buurman in contact te treden en wellicht tijden met elkaar overeen te komen wanneer gezaagd wordt. Voor de opslag en verkoop start de gemeente een handhavingstraject in oplopende strengheid. Dit loopt van het geven van diverse waarschuwing tot een officiële aanschrijving, want Van Winsen laat zijn hobby met moeite los. Er wordt een last onder dwangsom opgelegd. Van Winsen moet deze betalen als de overtreding opnieuw plaatsvindt.

Overvallen Van Winsen voelt zich door de dwangsom ‘overvallen’, zo liet hij vorige week tijdens de hoorzitting weten. Het hout is al weg en hij heeft alle medewerking verleend. Hij heeft zelfs een rondleiding georganiseerd om dit aan te tonen. En hij verkoopt het hout ‘haast niet meer’. Van Winsen tekent dan ook bezwaar aan. Vervolgens trok de gemeente de dwangsom niet in, maar verlaagde deze wel. Tijdens de hoorzitting van de Bezwaarcommissie bleek de wijze van controleren vragen op te roepen. De handhaver heeft vanwege de afwezigheid van Van Winsen geen toegang gehad tot het erf. Daarom heeft hij rond het terrein gelopen en de kisten met hout geteld. Zo kwam hij op de 150 kuub, dik boven de hoeveelheden voor eigen gebruik. Van Winsen werpt tegen dat de kisten wel of niet met hout gevuld zijn, want dat valt niet te zien. Naar de mening van de familie is er slechts op summiere wijze inspectie gedaan. Daarnaast is er onduidelijkheid over welke bedrijfsmatige activiteit is toegestaan op het perceel dat weliswaar agrarisch is bestemd, maar waar geen agrarische activiteit meer plaatsvindt. Ook heeft Van Winsen vlak na de vooraanschrijving een brief gestuurd die behoorlijk op een bezwaarschrift lijkt, maar niet als zodanig door de gemeente is behandeld. Over enkele weken geeft de Bezwaarcommissie een advies aan B&W of naar haar mening het protest gegrond is of niet.

Sinterklaas bij speeltuin

De jubilerende gastouder Monica Merbis met gastkinderen.

Gastouder viert tienjarig jubileum bij Kroostopvang Warmond - Gastouder Monica Merbis uit Warmond is afgelopen donderdag door haar gastouderbegeleider van Gastouderbureau Kroostopvang in het zonnetje gezet. Zij werd totaal onverwacht verblijd met een feestelijk bezoek met taart en bloemen. Voordat Monica Merbis als gastouder is gaan werken was zij leidster op een kinderdagverblijf. Toen haar zoon tien jaar geleden geboren werd heeft zij er bewust voor gekozen om de zorg van haar eigen kind te combineren met de zorg voor andere kinderen. Ze heeft in de afgelopen jaren ruim vijftien kinderen opgevangen van baby tot kleuter en

Kerst- en kadootjesmarkt Voorhout - Op 24 november wordt van 12.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse Kerst- en Kadootjesmarkt gehouden in de Snuffelschuur aan de Breughelhof 8 in Voorhout. Van alles op kerstgebied zal er te koop zijn. Tevens zal de schuur open zijn waar de spullen met grote kortingen zullen worden verkocht. Wie nog bruikbare spullen heeft kan ze brengen naar de Breughelhof of bellen voor ophalen: tel. 0252-213960.

Sassenheim - Zaterdag 24 november komt Sinterklaas bij speeltuinvereniging DVV. De kinderen worden om 15.00 uur verwacht in De Zevensprong aan de Rusthofflaan 27 A in Sassenheim. Het feest duurt tot 17.00 uur. Men kan kinderen tot donderdag 22 november aanmelden via het e-mailadres info@speeltuinverenigingdvv.nl. De kosten bedragen 3 euro per kind, die men ter plaatse kan betalen.

hen voorbereid op de basisschool. Inmiddels zitten haar beide kinderen ook op de basisschool, maar zowel Monica als de rest van haar gezin vinden het erg gezellig om andere kinderen ‘over de vloer’ te hebben. Dochter Maudy wil later ook graag met kinderen werken. In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd in gastouderland en is Monica Merbis inmiddels zelfstandig ondernemer geworden onder de naam Dol Fijn. Wat echter gebleven is, is dat elk kind bij haar de aandacht krijgt die het nodig heeft en dat kinderen gewoon nog kind mogen zijn. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat jonge kinderen beter gedijen bij kleinschalige opvang. Iets wat Monica dagelijks ervaart.

Postzegels ruilen Warmond- De Warmondse Postzegel Vereniging organiseert op zaterdag 17 november van 11.00 tot 16.00 uur een postzegelruildag. Deze dag wordt gehouden in Kunstcafé de Galerie aan de Dorpsstraat 40 in Warmond. Tevens is er een minitentoonstelling met onder andere vlinders. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. www.onderdeboompjes.nl Tevens inkoop van (sloop) goud tegen directe contante betaling!

Iedere vrijdag op het Raadhuisplein

VOORHOUT VERSMARKT VOORDEEL Vastkokende Frieslanders aardappelen HERFSTVOORDEELPAKKET:

2 kilo harde uien 2 kilo kroten 1 kilo nieuwe oogst bruine bonen Grote rode kool 500 gram vatverse zuurkool

2.75 10 kilo 5.25 5 kilo

dit alles samen in tas 4.95 Spaanse zoete Clementinas mandarijnen 20 stuks 2.95 Fuji handappelen 2 kilo 2.95

Firma P. en G. Visser

Aardappelen, groenten & fruit

wWeekknaller!

Grof volkoren van 1,75 voor slechts 1,00 Waldmik heerlijk brood, rijkelijk gedecoreerd met zaden en pitten nu voor maar 1,75 Super Speculaas Pakket 12 stukjes roomboter amandel gevulde speculaas 3,50 4 brosse speculaasbrokken 2,75 7 roomboter gevulde speculaaskoeken 3,00 Nu alles samen voor maar 6,00 Uw voordeel 3,25!!!

Vers uit eigen oven

Roomboter amandel speculaas staaf 2,75 p/st nu 2 voor 4,50

len en Voor online bestel en: rg thuis laten bezo nl e. www.stoepj


Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Groningen

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Katwijk

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag

Goudwisselkantoor

Enschede

Utrecht Rotterdam Nijmegen

d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

Klaaswaal Breda

Den Bosch

Goes

Eindhoven

Heerlen

WeLLNess VOOr uW OGeN Maak nu een afspraak!

het persoonlijke oogzorg Plan van saton 01. zorgvuldige oogmeting 02. altijd een oogdrukmeting 03. altijd een gezondheidscheck met foto's van de binnenzijde van uw ogen

04. deskundig advies door gediplomeerde en ervaren opticiens en optometristen

www.satonoptiek.nl

AmsTerdAm

KATWIJK

LeIdeN

LeIderdOrP

OeGsTGeesT

1e van der Helststraat 3a, 1073 AA T +31(0)20 5788500

Princestraat 38, 2225 GC T +31(0)71 4014763

Lange mare 118, 2312 GV T +31(0)71 5131010

Winkelhof 43, 2353 TT T +31(0)71 5412521

Terweeweg 52, 2341 Cs T +31(0)71 5652090


14 november 2012

pagina 11

Bezwaar van Kaag Resort leidt tot niets Warmond - Het bezwaar van Kaag Resort tegen het niet handhavend optreden tegen illegale bouwwerken, materialenopslag en brandgevaarlijke situaties bij de buren in de Veerpolder in Warmond, is gegrond verklaard. Maar alleen vanwege formele gronden. B&W had in zijn besluit moeten toelichten waarom er geen sprake was van overtredingen. Het euvel is inmiddels hersteld. Door Nico Kuyt Eind 2011 stuurde Kaag Resort een bezwaar aan de gemeente. Het was gericht tegen een B&W-besluit waarmee een verzoek om handhaving werd afgewezen. Kaag Resort stoorde zich aan een zeecontainer, stellages en ‘rondslingerende’ gasflessen bij de overburen. Naar de mening van Kaag Resort hindert de slordige uitstraling, de gevaarlijke situaties en de daaruit vloeiende parkeerproblemen de verkoop van de recreatie-appartementen. Maar B&W wees het bezwaar op advies van de Bezwaarcommissie opnieuw af. Voor de zeecontainer en de stellages is inmiddels een vergunning verleend waardoor de strijdigheid

met het bestemmingsplan is opgeheven en er geen overtreding meer is. En de opslag van materialen op de percelen valt onder ‘bedrijfsgerelateerde opslag’ en is bij lichte en middelzware bedrijfsactiviteiten toegestaan. Uit controles is ook niet gebleken dat er sprake is van oneigenlijk gebruik van de buitenterreinen. Daarbij is tevens geen parkeeroverlast geconstateerd. Weliswaar staan er wel eens auto’s hinderlijk geparkeerd op de eigen weg tussen het Kaag Resort en de buren, maar de gemeente is onbevoegd om daartegen handhavend op te treden. Wel heeft de gemeente een overleg georganiseerd en daarbij hebben de overburen aangegeven voortaan netjes op eigen terrein te zullen parkeren. Verder heeft de brandweer de omgeving op brandveiligheid gecontroleerd en die vond geen strijdigheden. Ondanks de afwijzingen moest vanwege formele gronden het bezwaar toch gegrond worden verklaard en moest B&W een nieuw besluit nemen, omdat in het eerdere besluit tot niet handhaven een nadere toelichting ontbrak waarom er geen sprake was van overtredingen. Nu het bezwaar gegrond is verklaard moet de gemeente aan Kaag Resort een vergoeding betalen in de proceskosten. Dit is 218 euro.

Foreholte ontvangt leden Teylingse gemeenteraad Voorhout - Woensdag 7 november waren de leden van de commissies Welzijn en Financiën van de gemeente Teylingen te gast op het sportcomplex van Foreholte om zich te laten informeren over zaken die zowel voor de gemeente als voor Foreholte van belang zijn. Allereerst kwam het nieuwe gemeentelijke sport- en accommodatiebeleid aan de orde, waarbij Foreholte aan de hand van concrete realiseringen van het nieuwe kunstgrasveld en het kleedkamergebouw aangaf hoe zij omging met de nieuwe ‘rollen’ van de gemeente als regisseur en facilitator, en van de vereniging als gebruiker en uitvoerder). Daarna presenteerde het bestuur van de Stichting Exploitatie Foranholte zich. Dat is de onafhankelijke stichting die sinds een half jaar verantwoordelijk is voor de velden van Foreholte. Tegelijk was er vanuit dit bestuur een doorkijkje naar de toekomst voor de verdere opstallen van de vereniging en wellicht van sportpark Elsgeest. Tenslotte toonde Foreholte variabele cijfers over de ontwikkeling van het ledenaantal vanuit het verleden en naar de toekomst, waarbij

De raadsleden maakten een ommetje over sportpark Elsgeest (Foto: PR/ Jeannette Dijkstra). bouwscenario’s nog ‘om de hoek’ lagen. Trainingsschema’s vlogen over het scherm, waarbij uiteindelijk met een concrete accommodatievraag van de vereniging werd afgesloten. Vervolgens was het tijd voor een ommetje over Elsgeest. In twee groepen kwam men in een half uurtje langs alle hoogtepunten in de ontwikkelingen van Foreholte van de laatste vijftien jaar. Daarbij was de intensiteit van trainen op de drie verlichte kunstgrasvelden symptomatisch voor de situatie van Fore-

holte en de gemeente als uitdaging voor de komende jaren. Foreholte-voorzitter Jan Regeer gaf aan uitermate content te zijn met de belangstelling vanuit het college, de gemeenteraad en de ambtenaren, waarna burgemeester Van Kampen haar dank uitsprak voor de ontvangst en de heldere en concrete presentatie van een professionele vereniging, die wordt geleid en ondersteund vanuit veel vrijwilligheid.

Combifunctionarissen gaan nog even door Teylingen - De meerderheid van de gemeenteraad wil dat Teylingen nog zeker drie jaar meedoet aan de Impuls Brede Scholen, uitgevoerd door de Stichting De Combibrug. Haar combinatiefunctionarissen leggen verbindingen tussen het onderwijs en verenigingen in de sport en cultuur.

Klussen in het park Sassenheim - Voor het onderhoud van Park Rusthoff in Sassenheim zijn aanstaande zaterdag weer diverse mensen actief met het verrichten van allerhande werkzaamheden (zie foto). Voor de uitbreiding van het team van parkklussers is men nog op zoek naar enkele vrijwilligers die elke derde zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.00 uur allerhande lichte werkzaamheden in het park willen verrichten. Het betreft onder andere schoffelen, harken, snoeien, bruggen schoonmaken en het opruimen van zwerfvuil en stormschade. Tussendoor is er tijd voor koffie in paviljoen het Sassennest. Voor inlichtingen en aanmelden kan men contact opnemen met Gerard Rutgrink, tel. 0252-217386. Op donderdag 22 november 2012 om 20.00 uur zal notaris Mendelts te Voorhout in HCR Boerhaave, Herenstraat 57 te Voorhout een lezing houden over

het (nieuwe) erfrecht de (nieuwe) successiewet en

wat te doen bij boedels met schulden Is het na de invoering van het langstlevende erfrecht in de wet nog nodig om een langstlevende testament te maken? Ook zal in worden gegaan op de nieuwe successierechten (erf- en schenkingsbelasting). U kunt het betalen van successierechten over de kindsdelen uitstellen tot dat de laatste is overleden. Dat kan geregeld worden door het opmaken van het Stenen Testament oftewel: DE FISCUS ONTERVEN en wat te doen als er veel SCHULDEN zijn in een boedel. U bent van harte uitgenodigd; er zal ruim voldoende gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Als u van plan bent te komen, wilt u dat ons dan laten weten? Het tel. nr is 215573 en het mailadres luidt: notaris@notariskantoormendelts.nl Dan kunnen we met uw komst rekening houden.

De Impuls Brede scholen is een door het Rijk opgestart project en loopt inmiddels al een tijdje. De staatskas draagt 40 procent van de kosten. Het moet jongeren van alle scholen in Teylingen meer bekend maken met de diverse verenigingen. Dit door

presentaties in de klas of een bezoek bij een club, om zo de jeugd te stimuleren deel te nemen aan de verschillende takken van sport en cultuur, en jeugdlid te worden. In de afgelopen tijd heeft de Sassemse rugbyclub The Bassets met de impuls meegedaan en een aantal jeugdleden weten te strikken door het geven van rugbylessen op school. Deze samenwerking levert de clubs naamsbekendheid, nieuwe leden en extra inkomsten op. Nu was het de bedoeling om nog één jaar langer deel te nemen aan de impuls. Op 1 januari 2014 moeten de verenigingen het dan zelf met behulp van vrijwilligers oppakken. Maar vanwege het succes besloot de gemeenteraad vori-

Woningcorporaties in Teylingen zijn solvabel Teylingen - De woningcorporaties die werkzaam zijn in de gemeente Teylingen zijn voldoende solvabel en hebben de hoogste score ten aan zien van de continuiteit. Zij hebben dus het vermogen om hun betalingen te doen en de kans dat Teylingen vanwege de achtervangpositie renteloze leningen moet verstrekken onder de huidige omstandigheden is heel klein. De grote schuld bij woningcorporatie Vestia vanwege het speculeren met derivaten, is de aanleiding geweest voor een onderzoek naar de risico’s die gemeenten lopen binnen het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Heeft een corporatie onvoldoende middelen om zijn verplichtingen aan geldverstrekkers na te komen, en helpt een sanering door het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) niet voldoende, dan staan het Rijk en de gemeente als achtervang garant door renteloze leningen te verstrekken aan het waarborgfonds. Op dit moment bedraagt de totale borgstelling in Teylingen 137 miljoen euro. Het Onderzoeksrapport ‘Herstel van vertrouwen’ heeft nu in

beeld gebracht welke financiële risico’s kleven aan die gemeentelijke achtervangpositie en of dit anders moet worden geregeld. In een reactie onderschrijft B&W de uitkomsten, namelijk dat de gemeente er baat bij heeft dat het garantiestelsel blijft bestaan en dat men nauwelijks financieel risico loopt. Een doorlichting door het CFV toont dat de corporaties Vooruitgang, Stek en Warmunda voor wat betreft het solvabiliteitsoordeel voldoende robuust zijn en op het continuïteitoordeel de hoogste score hebben.

ge week om nog tot en met 2015 door te gaan. In dat jaar stopt de rijksbijdrage voor de impuls. Een grote meerderheid van de gemeenteraad was voor de verlenging, want uit een evaluatie blijkt dat verenigingen en onderwijs zeer tevreden zijn over de Combibrug en het extra aan muzieken zwemonderwijs. In 2014 wordt het project geëvalueerd. In de raad stemde alleen Ed Wegman (Trots op Nederland) tegen. Niet dat hij tegen de inhoud van het project is, maar hij meende dat het na een evaluatie op een andere manier georganiseerd kan worden wat minder geld kost, zoals door de inzet van vrijwilligers. De eenmansfractie stond echter alleen.

Boekenverkoop bibliotheken Sassenheim/Warmond - Vanaf donderdag 15 november vindt in de Bibliotheek Bollenstreek vestiging Sassenheim weer een verkoop van afgeschreven boeken en tijdschriften plaats. Datzelfde is vanaf woensdag 14 november het geval in de Bibliotheek Bollenstreek vestiging Warmond. Het gaat om diverse soorten boeken: van leesboeken tot informatieve boeken voor jeugd en volwassenen. De boeken kunnen in beide bibliotheken van eigenaar wisselen voor 50 cent per stuk, of alleen in Sassenheim 2 euro voor vijf boeken. Daarnaast kan men zelf een pakket van vijf tijdschriften samenstellen voor een euro.

MARBLE STIJLSCHOUWEN

Sfeermakers

Ruime keuze in haarden en schouwen Div. inbouwmogelijkheden o.a. hout, gas of elektra. Ook voor uw woonaccessoires,verlichting, (klein)meubelen.

Bezoek onze sfeervolle showroom!

www.marblestyle.nl

Showroom: Parallelboulevard 178 - Noordwijk - T 071-3620758


Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nachten van 26 op 27 en 28 op 29 november op het traject Amsterdam-Warmond een slijptrein. Woont u in Sassenheim in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip. Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen.

Jaguar XF 2.2D Business Edition

Prijs: €

Marge auto Brandstof Kleur Interieur Energielabel Gewicht

49.500,-

Nee Diesel Midnight Leder B 1710 kg

Opties en accessoires: Achterbank neerklapbaar. Airbags voor. Airconditioning. Alarmsysteem. Anti blokkeer systeem. Audiobediening op het stuur. Automatische Stabiliteits Controle. Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar. Boordcomputer. Centrale deurvergrendeling afstandbediend. Climate control. Cruise Control. Elektrisch bedienbare ramen voor en achter. Elektrisch verstelbare buitenspiegels. Getint glas. Gordijnairbags achter. Gordijnairbags voor. Hoofdsteunen achter. In hoogte verstelbaar stuur. Koplampsproeiers. Lederen stuurwiel. Lichtmetalen velgen (18). Middenarmsteun achter. Middenarmsteun voor. Mistlampen voor. Navigatiesysteem. Parkeersensoren. Radio. Radio/CD speler. Regensensor. Stuurbekrachtiging. Telefoon. Toerenteller. Traction control. USB / iPod aansluiting. Xenon verlichting. Zij-airbags voor. Betreft een demonstratiewagen, nieuwprijs € 66.500,-.

Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/slijptrein

foto: Peter Honig

Kenteken 86-TDV-9 Kilometerstand 4.000 km Aant. versnellingen 8 (Automaat) Registratiedatum 07-01-2012 Garantie tot 07-01-2015 Kosten rijklaar maken € 750,-

Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

Carwash Centrum Gravendam *Sparen voor een

GRATIS WASBEURT! Vraag om de stempelkaart. • Volautomatische wasstraat • Spetterendsnel schoon • Milieuvriendelijke wassystemen

Bedrijvenpark Foreparkpark, Neckar 1 2491 BE DEN HAAG Verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719

Doe-het-zelf wasboxe

n

Openingstijden: Wasboxen 7 dagen per week 07.30 - 22.00 uur Wasstraat Ma. t/m vr. 10.00 - 18.00 uur Za. 08.00 - 18.00 uur

Bel de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22 Al uw persoonlijke vragen over kanker persoonlijk beantwoord

Walserij 32 - Noordwijkerhout op Industrieterrein Gravendam en direct om de hoek bij Karwei.

KeuKens EN AppArAtuur UW TEGEL- EN BADKAMERSPECIALIST

Tapijt, gordijnen en binnenzonwering

UW TEGEL- EN BADKAMERSPECIALIST

TEgElvloErEN

wand-vloertegels • natuursteen • parket • laminaat • tapijt keukens • apparatuur • gordijnen • binnenzonwering

Sandtlaan 42-56 • Katwijk • www.nieuwonen.nl


14 november 2012

pagina 13

Voor herinrichting schoolplein

Advertorial

Zuid Hollands Landschap geeft stammen aan school Warmond - Voor sommige bomen is er leven na de dood. Een populier uit het Bos van Krantz in Warmond ondervond het vorige week aan den lijve. Namens het Zuid Hollands Landschap schonk boswachter Ron van Wetten de gevelde populier aan de Warmondse basisschool De Alleman. Daar wordt de in stukken gezaagde stam ingezet voor de herinrichting van het schoolplein. “Populierenhout is zacht hout”, legt Kees van Winsen (74) uit. Daarom is het bij uitstek geschikt voor een schoolplein. Kinderen kunnen er op klauteren, zonder dat ze zich schaven aan harde randen. De oud-hovenier uit Warmond geniet zichtbaar van de klus. “Vroeger had ik hier geen tijd voor, nu wel”. Zijn hoveniersbedrijf mag inmiddels overgegaan zijn op zijn zoon, sinds zijn pensionering is Van Winsen niet stil gaan zitten. “Als je twee weken stilzit kun je nog geen kettingzaag vasthouden.” Dat Van Winsen nog een kettingzaag kan vasthouden moge duidelijk zijn. Behendig vlakt hij de ruwe randen

Kees van Winsen kan de kettingzaag nog steeds hanteren (Foto: PR). van de stammen ermee af. Met de stammen wordt een zit- en speelhoek ingericht op het schoolplein. Niet alleen het Zuid Hollands Landschap en Van Winsen dragen hun steentje bij aan de herinrichting van het schoolplein. Sporto uit Noordwijkerhout doneert graszoden, en eerder leverde de MareGroep uit Voorhout wilgentakken waarvan de leerlingen

van de Warmondse basisschool indianentipi’s hebben gebouwd. “Als school vinden we het belangrijk een groen schoolplein aan de kinderen te bieden. Zo zie je dat als iedereen zijn schouders eronder zet, er met hulp van de gemeenschap mooie dingen mogelijk zijn,” vertelt een trotse Femke Coevert, moeder van twee Alleman-leerlingen en initiatiefneemster van de herinrichting.

Najaarsconcert Crescendo

Solisten en bijzondere vorm van samenwerking Sassenheim - Vrijdag gaf het Aorkest van Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim haar jaarlijkse Najaarsconcert. Dit gebeurde traditiegetrouw in de Julianakerk in Sassenheim. Deze keer deed Crescendo het niet alleen, want na de pauze werd het stokje overgedragen aan het KLM Orkest. Het A-orkest van Crescendo Sassenheim en het KLM Orkest. In eerste instantie lijkt hier niets bijzonders mee te zijn. Echter, niets is wat het lijkt. Zo begon Dirk van der Niet, nu dirigent van het A-orkest, zijn klarinetcarrière bij het KLM Orkest. En Jan Schut, nu dirigent van het KLM Orkest, begon zijn muzikale carrière op trompet bij Crescendo Sassenheim. Het was een gevarieerde avond en vele muziekstijlen zijn dan ook gehoord. Geopend werd door het A-orkest met het nummer ‘David of the white rock’. Na dit rustige inspeelwerk vervolgden ze met de ‘Joyeuse Marche’ en ‘The Children’s March’. Voor deze laatste was een koor ingeschakeld dat verspreid door de zaal zat, omdat er in deze mars ook gezongen moest worden. Het A-orkest vervolgde met ‘Miss Saigon’, wat begon met een helikopter en waar de bekende muziek van de musical prachtig in naar voren kwam. Het A-orkest eindigde met het swingende ‘Sir Duke’. Na de pauze was het KLM Orkest aan de beurt. Onder leiding van Jan Schut begonnen ze met ‘Sky High’. Het programma werd vervolgd met ‘Goddess of Fire’, wat ging over de vulkanen op Hawaii. Na het vulkaangeweld was het tijd voor een wat rustiger nummer. Het orkest speelde ‘Sorry’ met Kimberley Kovacs op altsaxofoon. Hierna

Column door Rob van Rooijen

Hypotheekshop Voorhout

Wat gaat er veranderen voor een lopende hypotheek in 2013? In het Belastingplan 2013 staat dat alleen voor nieuwe hypotheken de hypotheekrenteaftrek wijzigt. Toch kan de nieuwe wetgeving ook gevolgen hebben voor mensen met een lopende hypotheek. Eerst nog even kort de twee belangrijkste maatregelen. Voor nieuwe hypotheken is vanaf 1 januari 2013 de hypotheekrente alleen aftrekbaar voor een annuïteiten- (of lineaire)hypotheek. En vanaf 1 januari 2013 kun je niet meer belastingvrij sparen/beleggen in een nieuwe spaar- of beleggingsverzekering of op een spaar- of beleggingsrekening (de zogenaamde KEW, SEW en BEW). Waar moet je op letten bij een lopende hypotheek? Heb je een kapitaalverzekering in box 3? Als je een verzekering hebt in box 3 dan is het zeer aan te raden om snel advies bij je hypotheekadviseur te vragen, omdat je misschien wel actie moet ondernemen voor 1 januari 2013. En hoewel het best ingewikkelde stof is, zal ik proberen het toch zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Veel mensen hebben een verzekering afgesloten waarmee aan het einde van de looptijd de hypotheek afgelost wordt. Dat kan een beleggingsverzekering zijn maar ook de spaarverzekering van een spaarhypotheek. Nu had je altijd twee mogelijkheden: 1. Je kon belastingvrij sparen/beleggen binnen een zogenaamde Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW). Je moest dan wel voldoen aan een aantal fiscale voorwaarden. Of: 2. Je kon de verzekering in box 3 plaatsen. Dat hield in dat je vermogensrendementsheffing betaalde over het opgebouwde vermogen (tenminste als je boven de ruime vrijstellingsbedragen uitkwam). Voor mensen met nog weinig vermogen kon het interessant zijn om eerst de verzekering in box 3 te plaatsen. Pas op het moment dat het vermogen boven de ruime vrijstelling uitkomt, zet je de verzekering om in een KEW. Maar omdat vanaf 1 januari 2013 het niet meer mogelijk is om een KEW af te sluiten, is het nu (voor 1 januari 2013) van belang om een beslissing te nemen of je de verzekering in box 3 laat of overzet naar een KEW. Dat kan in de toekomst duizenden euro’s schelen. Je hypotheekadviseur kan je adviseren wat in jouw geval het beste is. Heb je structurele aflossingsplannen? Heb je een groot deel van je hypotheek aflossingsvrij? Dan verandert er per 1 januari 2013 op zich niets. Je wordt niet verplicht om te gaan aflossen, zoals wel gaat gelden voor starters. Maar misschien maak je je wel zorgen

rob van rooijen is Hypothecair Planner en geeft maandelijks zijn visie op het gebied van hypotheken en wonen.

over je pensioen, en of je dan nog de hypotheeklasten kunt betalen. Want de hypotheekrente is maximaal 30 jaar aftrekbaar. En heb je een aflossingsvrije hypotheek dan wordt je bruto maandlast, na 30 jaar, je netto maandlast. Het staat je natuurlijk vrij om zelf af te lossen. Maar misschien wil je dat wel op een structurele basis doen. Dat kan door (een deel van) de aflossingsvrije hypotheek om te zetten in een annuïteiten- of lineaire hypotheek. Een andere optie, die alleen vanaf 1 januari 2013 niet meer mogelijk is, is de aflossingsvrije hypotheek omzetten in een bankspaar- of spaarhypotheek. Het voordeel van deze hypotheekvormen ten opzichte van de annuïteitenhypotheek is dat de netto maandlasten lager zijn. Je moet dit dan wel snel regelen, omdat het ook enkele weken duurt om wijzigingen door te voeren. Je hypotheek verhogen, oversluiten of verhuizen? Een lopende hypotheek wordt door de nieuwe wetgeving eerbiedigt. Zelfs als je de hypotheek gaat oversluiten of als je gaat verhuizen. Maar wordt je hypotheek dan hoger dan je huidige hypotheek, dan gaat voor dat extra deel wel gelden dat je verplicht een annuïteiten- of lineaire hypotheek moet afsluiten. Ten minste als je de hypotheekrente wilt kunnen aftrekken. Je financiële adviseur Het loont altijd de moeite om in de bovengenoemde situaties contact met je eigen financiële adviseur op te nemen. Uiteraard is deze adviseur volstrekt onafhankelijk en niet gebonden aan een bank of andere partij. Deze adviseur is op de hoogte van uw eigen persoonlijke situatie en kan u een gericht advies geven. Overigens betreft het bovenstaande allemaal alleen nog maar plannen. Deze plannen moeten nog definitief worden, maar de kans daarop is groot.

Van collectebus

Hotel Van der Valk verdubbelt opbrengst Crescendo en het KLM Orkest sluiten samen de avond af. nam het KLM Orkest het publiek mee op een reis om de wereld met het stuk ‘Around the World in 80 Days’. Alle verschillende landen waren duidelijk te herkennen en de olifanten liepen nog net niet door de kerk. Het KLM Orkest ging verder met de tweede solist Chris Krook die in het stuk ‘Saxpack’ afwisselend altsax en sopraansax speelde. Het KLM Orkest beëindigde haar optreden met ‘Omens of Love’. Het

A-orkest en het KLM Orkest sloten de avond samen af met ‘A Morricone portrait’. Crescendo Sassenheim zal de komende tijd aan de slag gaan met de volgende concerten. Op vrijdag 14 december zullen twee van de drie jeugdorkesten zich laten horen op hun jaarlijkse kerstconcert. Een maand later, op 18 januari, zal het A-orkest samen met het Leerlingenorkest van Crescendo te horen zijn bij het Nieuwjaarsconcert.

Sassenheim - Ook in Sassenheim werd van 7 tot en met 13 oktober de collecteweek voor de Brandwonden Stichting gehouden. Van der Valk Hotel Casino Sassenheim hielp de stichting door de opbrengst van een collectebus te verdubbelen. Ook bedrijven, winkeliers en ondernemers in Sassenheim dragen de Brandwonden Stichting veelal een warm hart toe. En hebben alle begrip voor de teruglopende inkomsten door de crisis waarmee de Brandwonden Stichting te kampen heeft. De actie waarbij men als bedrijf een collectebus kon verdubbe-

Aan Componistenlaan

Betrokken Voorhouters openen nieuw Plukbos Voorhout - De Betrokken Voorhouters openen op 22 november aanstaande een Plukbos aan de Componistenlaan in Voorhout. Het project past in het streven van de Groengroep van de Betrokken Voorhouters en de gemeente Teylingen om meer duurzaam, aantrekkelijk en ecologisch groen in Voorhout te realiseren.

Wethouder Kees van Velzen zal de officiële opening verrichten in aanwezigheid van wijkregisseur Bart van Konijnenburg en Ivo van der Lee van de gemeente. Ook is er een vertegenwoordiger van Fonds 1818 aanwezig. Dit fonds maakte het Plukbos financieel mogelijk. De kinderen van groep 5 van basisschool De Achtbaan locatie Amadeus helpen met planten.

De Betrokken Voorhouters hebben een Infokrant over het Plukbos gemaakt, speciaal voor leerlingen. Hierin staat informatie over de eigenschappen van de bomen en het fruit in het Plukbos en een drietal fruitrecepten. Tijdens of na het planten wordt deze krant aan de kinderen uitgereikt. Ook de buurtbewoners krijgen een Infokrant en zijn uitgenodigd voor de opening.

len (gemiddeld 50 euro per bus) was een groot succes. Ook Van der Valk Hotel Casino Sassenheim steunde het goede doel door een collectebus te verdubbelen, en hielp op die manier ‘brandwonden voorkomen en mensen met brandwonden ondersteunen’ te vertalen naar concrete actie. Sponsors die een collectebus verdubbelden werden niet stil gehouden. Als dank voor hun steun was een sticker op de bus geplakt waarmee de collectanten in Sassenheim langs de deuren gingen. Tevens ontvingen zij een certificaat.

Drumles bij Ex Voto Voorhout - Jongerencentrum Ex Voto zal vanaf 1 december beginnen met drumlessen voor starters. De lessen zullen plaatsvinden op maandagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur. Er is vooralsnog plaats voor een gering aantal mensen. De kosten bedragen 10 euro per maand. De leeftijd is van 11 tot 16 jaar. De precieze startdatum en starttijd van de lessen zal na inschrijving worden doorgegeven aan de deelnemer. Inschrijven kan via www.ex-voto.nl. Ex Voto is te vinden aan de Jacoba van Beierenweg 118 B in Voorhout.


Gemeenteraad Teylingen

Twee jaar onderweg

De gemeenteraad is op de helft Thema bestuur

Laat uw mening horen! Wat moet de raad volgens u zeker

In 2010 koos u een nieuwe gemeenteraad. De raad is nu 2,5 jaar bezig. Tijd voor een tussenstand:

nog doen? De raadsleden horen

wat ging goed en wat kan beter? Vier weken lang leest u in deze krant wat de raad bereikt heeft.

het graag. Met een burgerinitiatief

Maar ook waarvoor de acht fracties zich tot 2014 nog inzetten. In deze laatste aflevering speciale aandacht voor het bestuurlijk beleid.

plaatst u gemakkelijk zelf een punt op de agenda van de gemeenteraad. In Teylingen is één handtekening al

“Burgerparticipatie is een belangrijk goed. Daarmee bedoel ik dat inwoners meedenken bij het vormen van beleid en de uitwerking daarvan. Daarvoor gaan we naar de mensen toe. De wijkmarkten, het programma ‘Gast in de raad’: het zijn allemaal manieren om mensen een stem te geven en de drempel naar de politiek te verlagen. Een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie vind ik de werkgroep Brede School in Warmond. Met de inbreng van al die verschillende betrokkenen kon een multifunctioneel gebouw ontwikkeld worden. Dat geldt ook voor recreatieeiland Koudenhoorn. Twintig groepen waren betrokken en toch komt er een resultaat uit

Rose Marie Keijzer, fractievoorzitter D66: “D66 zoekt samenwerking met inwoners en regio”

Ed Wegman, fractievoorzitter Trots op Nederland: “Slagvaardig samenwerken is de leus”

dat iedereen kan dragen. Natuurlijk kan de samenwerking met de inwoners nog verbeterd worden. Dat is een groeiproces en zal steeds makkelijker gaan.”

“Samenwerking met buurgemeenten stond wel in ons programma, maar niet met de focus die het inmiddels heeft. Teylingen zal elk onderwerp integraal in Bollenstreekverband moeten bekijken. Of het nu over ruimte, welzijn, economie of verkeer gaat. Slagvaardig samenwerken is de leus. Uiteindelijk leidt dit tot één grote gemeente. Daar ben ik een voorstander van. Maar nu nog niet, de inwoners zijn er nog niet klaar voor. Elke verandering roept verzet op. Angst om de eigen identiteit te verliezen speelt ook mee. Maar kijkend naar Scheveningen, dat al jaren deel van Den

Bollenstreekgemeenten “Samenwerking zoeken wij ook met de regio. Grotere verbanden vinden wij belangrijk, maar wel doelgericht. Dat kan leiden tot verschillende samenwerkingsverbanden, afhankelijk van het onderwerp. De Boterhuispolder ontwikkelen we bijvoorbeeld samen met Leiderdorp. De komende tijd wil D66 samenwerking met de bollenstreekgemeenten serieus onderzoeken.”

Haag is, zie ik dat ‘de Scheveninger’ nog steeds bestaat. Het klinkt tegenstrijdig, maar niets is zo permanent als verandering, alleen beseffen mensen het vaak niet. Tijd speelt een belangrijke rol, ook nu: we zitten in het proces op weg naar één grote gemeente.” Financiën “Daarnaast staan op onze agenda het integraal veiligheidsbeleid, de nieuwe politiewet en de gemeentelijke financiën. Wat dat laatste betreft: met elkaar moeten we het zo goedkoop mogelijk houden voor de burger. De verlaging van de rioolbelasting is een eerste stap. Wat Trots aangaat wordt de komende jaren ook de OZB verlaagd, zeker nu de huizenprijzen dalen.”

genoeg om een burgerinitiatief in te dienen.

Even voorstellen: Frans Nederstigt, fractievoorzitter ChristenUnie

“De contacten met inwoners vind ik erg leuk” “Ik ben sinds 2005 actief binnen de ChristenUnie omdat ik geloof dat je zelf in actie moet komen als je vindt dat er iets veranderd moet worden.” Frans Nederstigt heeft een grote politieke interesse. Dat komt terug in zijn baan als senior woordvoerder en communicatieadviseur bij de provincie

Het burgerinitiatief is slechts één manier om contact te zoeken met de gemeente. Er zijn ook participatie- en inspraakmomenten. Zo maakt u uw ideeën en suggesties bekend bij de gemeente. Kijk eens op de www.teylingen.nl voor de mogelijkheden om te participeren.

Noord-Holland én in het raadswerk. “De contacten met de inwoners en de andere gemeenteraadsleden vind ik erg leuk. Maar het slokt wel veel tijd op.” Tijd voor andere hobby’s blijft dan ook nauwelijks over. Frans is getrouwd, heeft twee kinderen van 11 en 13 jaar en woont in Voorhout.

Even voorstellen: Ed Wegman, fractievoorzitter Trots op Nederland

“Van agent tot districtschef” Ed Wegman heeft veertig dienstjaren bij de politie op zijn naam staan. “Ik ben begonnen als agent in Amsterdam. Later was ik commissaris in Noordwijk en districtschef van de Bollenstreek. Na afronding van mijn

studie Bestuurskunde heb ik de laatste zeven jaar als adviseur bij de politie gewerkt. ”Zijn hobbies zijn reizen, biljarten en zijn gezin. “Ik ben getrouwd, samen hebben we vier kinderen en sinds een jaar een

prachtige kleindochter, Rosalie.” Ed wordt in november 65 jaar. Hij woont al 25 jaar in de Bollenstreek.

Marlies Volten, fractievoorzitter VVD: “Participatie van inwoners vergroten” “De VVD staat voor een efficiënt en doelmatig bestuur. Daarnaast blijven we werken aan de afstand tussen bestuur en inwoners: sinds de herindeling in 2005 wordt gevoeld dat die groot is. Hoe je die afstand verkleint? De wijkmarkten zijn een goede manier. Ook gaat de VVD meepraten over het vergroten van de participatie van inwoners. Verder zorgen we ervoor dat we

goed zichtbaar zijn. De VVD voert continu campagne, we staan een aantal keer per jaar op straat. Zo kunnen de burgers ons goed vinden.” Participatie “In het raadsprogramma staat dat participatie verder uitgewerkt moet worden. Daar zetten wij ons de komende periode voor in. Dat betekent manieren vinden om breder met inwoners in contact te komen. Want de ervaring leert dat naar inspraakmomenten doorgaans vooral tegenstanders komen. Dat is heel logisch, maar kleurt wel het resultaat. Dat is niet altijd representatief.” Samenwerkingsvorm “Op regionaal niveau kunnen we er niet omheen dat we een samenwerkingsvorm krijgen. De VVD pleit ervoor eerst goed te kijken wat we willen bereiken en pas dan te bedenken hoe we dat organiseren. Natuurlijk nemen we daarbij ook de zorgen van inwoners mee. Om te voorkomen dat we mensen met een besluit overvallen.”

Joost Peetoom, fractievoorzitter PvdA: “Nog niet praten over fusie” “Op bestuurlijk niveau speelt nu vooral de samenwerking in de Duin- en bollenstreek. De PvdA wil eerst onderzoeken welke waarden de vijf bollengemeenten delen en dan beslissen over de bestuurlijke structuur. De bereidwilligheid om samen te werken is er, daar kunnen we op verschillende manieren vorm aan geven. We hebben al een ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst). Ik kan me voorstellen dat er ook een IRD komt, een Intergemeentelijke Ruimtelijke Dienst. Ook de economische ontwikkeling kunnen we samen oppakken. Terwijl het verenigingsbeleid juist weer prima lokaal kan blijven. Vertrouwen krijgen is nu belangrijk. Pas als de structuren van de vijf afzonderlijke gemeenten echt als

Rob ten Boden, fractievoorzitter Trilokaal: “Samenwerken met behoud van identiteit”

De griffie bekijkt graag of uw onderwerp geschikt is en kan ook helpen bij het maken van de tekst. Enthousiast? Neem dan contact op met de griffie. Mail naar gemeenteraad@teylingen.nl of bel 0252-783 590.

belemmerend worden ervaren, is het tijd om te praten over fusie. Zover zijn we nog lang niet.” Participatie van ondernemers “Binnen de gemeentegrenzen wil de PvdA de burgerparticipatie uitbreiden met participatie van ondernemers en instellingen. Zo staat het ook in het raadsakkoord. Maar als je regie wilt voeren, heb je ook gemotiveerde acteurs nodig. Goede voorbeelden van burgerparticipatie zijn er al. Denk aan de Vrienden van Park Overbosch, die zelf een stukje bos in beheer hebben genomen. Of de speelplaats aan de Schoonoord in Voorhout, waarvoor de bewoners zich actief hebben ingezet. Ik weet zeker dat we met ondernemers ook mooie dingen kunnen bereiken.”

Peter Scholten, fractievoorzitter CDA: “De gemeente als betrouwbare bondgenoot” “Voor het CDA staan de inwoners centraal in de gemeentelijke dienstverlening, nooit de gemeente zelf! Bestuur moet doen wat het belooft: de gemeente als betrouwbare bondgenoot. Dat betekent luisteren en eventuele klachten serieus nemen, volgens het principe ‘samen komen we er wel uit’. Daar hoort bij dat de gemeente toegankelijk is voor de inwoners én dat de inwoners maximaal betrokken worden bij de besluitvorming.” Sluitende begroting “Teylingen heeft de noodzakelijke financiële ombuigingen op een verantwoorde manier vormgegeven. We hebben een sluitende begroting en voeren het collegeprogramma uit zonder belastingverhogingen. Externe subsidiemogelijkheden worden benut, veel projecten kregen een kans. Denk

aan Koudenhoorn, de sanering van de vuilnisbelt met recreatiebestemming en het onderhoud van de eendenkooi. Ook heeft het CDA een motie ingediend, ondersteund door alle partijen, om het Politiekeurmerk Veilig Wonen in Teylingen te introduceren.”

“Op dit moment is samenwerking in de volle breedte ons belangrijkste aandachtspunt: met de buurgemeenten om ons heen en met de inwoners. Want je kunt niet alles alleen doen. Ik zit al tien jaar in de politiek en terugkijkend zie ik dat de beste resultaten verkregen zijn door samenwerking. Wij hebben bereikt dat het college en de ambtenaren hier steeds alerter op zijn. Ze gaan uit zichzelf op zoek, daarvoor wil ik ze graag complimenteren. En het heeft tot mooie resultaten geleid. Als voorbeeld noem ik de subsidies die de gemeente binnen wist te halen. Bijvoorbeeld voor recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond en de randweg om Voorhout.”

Netwerkgemeente “De komende periode staat de bestuurlijke toekomst centraal. Die moeten we vormgeven met de omliggende gemeenten. Samen sterker worden, maar ook onszelf blijven. Daar willen we onze inwoners, ondernemers en verenigingen bij betrekken. In alle gezamenlijkheid werken aan de toekomst is de belangrijkste opdracht die ik zie. Trilokaal heeft daarvoor de term netwerkgemeente bedacht. Dat zijn gemeenten die de krachten bundelen op specifieke kennisgebieden, zoals economie en infrastructuur. Zo plukken we de vruchten van samenwerking en behouden we tegelijkertijd onze identiteit, leefbaarheid en voorzieningen.”

Toekomst “Waar mogelijk en nodig moet Teylingen regionaal blijven werken, bij voorkeur in Bollenstreekverband. De komende periode staat de bestuurlijke toekomst van de Duinen Bollenstreek centraal. Het CDA ziet het belang van draagvlak bij de inwoners van de betrokken gemeenten voor de keuzes die worden gemaakt. Goede en tijdige communicatie en informatievoorziening zijn dan essentieel. Daar maakt het CDA zich sterk voor.”

Frans Nederstigt, fractievoorzitter ChristenUnie: “Burgerparticipatie is geen poetslap”

Marijke Haroun, fractievoorzitter Belang van Teylingen: “Ik wil samenwerking opzoeken en versterken”

“De ChristenUnie streeft naar een bestuur dat zich dienstbaar opstelt naar de inwoners. De gemeente Teylingen heeft daarin een paar stevige stappen gemaakt. We zien dat Teylingen een stabiel bestuur heeft, iedereen vervult zijn rol en laat elkaar de ruimte. Toch kan het altijd nog beter. Burgerparticipatie bijvoorbeeld is geen legitimatie voor het doorvoeren van een besluit. Als je inwoners vraagt om mee te denken, moet ook duidelijk zijn wat ze van hun gemeentebestuur kunnen verwachten. Van het gemeentebestuur vraagt dit nog meer bestuurlijke wil om besluitvorming ‘uit handen te geven’. Burgerparticipatie is geen poetslap! De ChristenUnie heeft eraan bijgedragen dat

“Samenwerking tussen de vijf bollengemeenten vind ik een goede bestuurlijke ontwikkeling. Samenwerking betekent gebruikmaken van elkaars expertise. Het is kostenbesparend. Bovendien staan we samen krachtiger tegenover de grote metropolen om ons heen. Het maakt ons ook economisch sterker. Hier in de regio zitten tal van internationale bedrijven die dan veel beter op de kaart gezet kunnen worden.”

de gemeente vaker op een eenduidige manier met haar inwoners communiceert, in plaats van tegenstrijdige berichten te verspreiden.” Bollenstreek “De stap naar een fusie met de Bollenstreekgemeenten zouden we moeten durven zetten, vindt de ChristenUnie. Fusie is namelijk het beste middel om de problemen die de Bollenstreek heeft het hoofd te bieden. Die stap mogen we echter pas zetten als ook de inwoners daarvan overtuigd zijn. Daarnaast hoop ik dat de raad van de gemeente Teylingen de andere Bollenstreekraden kan laten zien wat de toegevoegde waarde van fusie is. Niet elke gemeenteraad is namelijk al zover.”

Regio “Ik wil de samenwerking in de regio opzoeken en versterken. Maar om iedereen enthousiast te krijgen, is nog wel een cultuuromslag nodig. Misschien is het angst om de eigen identiteit te verliezen? Samenwerking hoeft echter niet direct tot een fusie te leiden. En zelfs als het zover komt, laat de gemeente Westland zien dat we niets hoeven te vrezen. Daar zijn elf unieke dorpen gefuseerd tot één krachtig Westland.

Ze zijn sterker geworden én hebben hun identiteit behouden.” Raad “Ook binnen de raad zie ik samenwerking als belangrijk thema. Net zoals we over de dorpsgrenzen heen moeten kijken, moeten we soms ook over onze politieke standpunten heen samenwerking vinden met elkaar. Bijvoorbeeld met de VVD als het om veiligheid gaat en met D66 voor duurzaamheid. Niet om een meerderheid te krijgen, maar om echt ergens naartoe te werken.”


h c o t t S n inte I

rklaas

EXTRA SINT-KOOPAVONDEN: Maandag 3 december tot 21.00 uur Dinsdag 4 december tot 21.00 uur

Katwijk Zaterdag 17 november Vanaf 14.00 uur Op het strand voor de Oude Kerk in Katwijk. De Sint zal na aankomst iedereen een handje geven in het centrum van Katwijk. De Zwarte Pietenband zorgt voor het muzikale entertainment.


14 november 2012

pagina 17

Concert in Mariëngaerde Warmond - Zondag 25 november om 15.00 uur vindt in Mariëngaerde aan de Mgr. Aengenentlaan 3 in Warmond een concert plaats. Romana Goumare (fluit) en Femke de Graaf (piano) zullen een gevarieerd klassiek programma brengen met werken van Mozart, Debussy, Schubert, Poulenc, Milhaud en Fauré. Het programma duurt tweemaal dertig minuten en de toegang is gratis. Romana Goumare studeerde bij Eline van Esch aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Royal Academy of Music in Londen bij Michael Cox en Keith Bragg, waar zij met onderscheiding en de Irene Burcher Memorial Prize voor het beste houtblazersexamen in 2002 afstudeerde. Als kamermusicus speelt zij in het Darius Ensemble en werkt zij samen met de pianiste Ani Avramova en Femke de Graaf. Zij speelde in het Nationaal Jeugdorkest, het UBS Verbier Festival Youth Orchestra en het Gustav Mahler Jugendorchester, onder dirigenten als Claudio Abbado en Zubin Mehta. Tegenwoor-

dig is ze freelancer bij Nederlandse symfonieorkesten, waaronder het Brabants Orkest en de Radio Kamerphilharmonie. Femke de Graaf kreeg op 6-jarige leeftijd haar eerste pianolessen van Lilian Lotichius. Toen zij 15 jaar was trad zij op met het jeugdorkest van de muziekschool van Amsterdam-Noord in het eerste pianoconcert van Beethoven. Twee jaar later voerde zij het pianoconcert van Schumann uit met het CREAorkest van de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van Bas Pollard. In 1997 begon De Graaf haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Mila Baslawskaja. In 2000 stapte ze over naar het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie werd de interesse voor liedbegeleiding gewekt. Ze werd toegelaten tot de Masteropleiding met specialisatie liedbegeleiding en operacoaching bij Rudolf Jansen en Han-Louis Meijer. In mei 2005 studeerde zij af. In het kader van haar specialisatie operacoaching werkte zij als repetitor bij diverse producties van De Nieuwe Opera Academie. Ook werkte zij als operacoach bij zomercursussen van Paula de Wit.

Zes verschillende voorstellingen

Eerste Cucu Huiskamerfestival in Sassenheim groot succes Sassenheim - Afgelopen zaterdag vond het eerste Cucu Walking Huiskamerfestival plaats in Sassenheim. Negentig nieuwsgierigen hadden zich opgegeven voor dit evenement voor het goede doel. Er vonden zes verschillende voorstellingen in zes verschillende huiskamers plaats. Gasten kochten een kaartje voor drie van de zes optredens. Alle opbrengst gaat naar een kinderproject van Stichting Cucu in India. Het Cucu Walking Huiskamerfestival was een nieuw initiatief van de Sassenheimse stichting Cucu. Ze gebruikte de bekende formule van het Cucu Walking Dinner, maar staken het dit jaar in een iets ander jasje. Er was geen eten, maar er waren zes optredens in de intieme sfeer van huiskamers. Gasten liepen van huiskamer naar huiskamer, waar iedere keer opnieuw een compleet nieuwe verrassing te wachten stond. Na een welkomstwoord van Cucuvoorzitter Tessa van Charldorp in de Blauwe Zaal van de Julianakerk konden gasten meteen genieten van een optreden van Madeleine en Veerle van de muziekopleiding van het ROC Amsterdam. Opgewarmd gingen de gasten op zoek naar hun eerste huiskamer. Daar stond hen van alles te wachten. In de ene huiskamer werden gasten verrast door

T ME ED SPO

GEZOCHT:

bezorgers m/v voor

deTEYLINGER

vanaf 13 jaar

T? In de VU erd? e n o i s n e p Ge n!

agere e r t n u k Ook u

Voor informatie kun je contact opnemen met Dennis Siebert tel.: 071 40 22 901 of mail naar verspreiding@uitgeverijverhagen.nl

www.uitgeverijverhagen.nl

In een van de huiskamers zorgde zangeres Pam MacBeth voor een wereld vol soul en country. een toneelstuk van Antigones, terwijl ze in de andere huiskamer een wereld vol soul en country van Pam MacBeth binnentraden. Verderop in het dorp reisden de gasten door de tijd van barok tot nu tijdens een dwarsfluitconcert van Tweets, waarna de gasten in de volgende huiskamer zelf aan het werk gingen met Anton Rozendaal’s theatersport. De jongste artiesten waren de 13-jarige Ophélie Dimmendaal op vleugel en haar vriendin Tina Draadjer op viool. “Hun adembenemende optreden zorgden voor rillingen op mijn rug”, zegt Writser Boelens. Ophélie zegt zelf over haar optreden voor het goede doel: “Ik vind het fijn om iets te kunnen betekenen voor andere mensen, op wat voor manier dan ook.” Huiseigenaren Leonie en Jan konden er geen ge-

noeg van krijgen. Ook theatergroep De Mums bracht veel los bij het publiek. Gasten die de huiskamer van De Mums binnenliepen werden verwelkomd door een trekharmonica, stofzuiger en lolly’s. Hierna volgde een repertoire van Oud-hollandse liedjes in een chaotische en ludieke sfeer. Huiseigenaar Maria was bij de afsluiting van het festival bij café De Voogd nog steeds aan het schateren. Het huiskamerfestival heeft dankzij de belangeloze bijdragen van de artiesten in één avond 1340 euro opgebracht voor de kinderen in India. Hier kunnen vier kinderen in de sloppenwijken van New Delhi een jaar mee geholpen worden. Het project wat Cucu in India ondersteunt zorgt ervoor dat de kinderen naar school kunnen en op school blijven.

Concert in Trefpunt

St. Matthias samen met klezmerband Warmond - Zaterdagavond 17 november om 20.30 uur zal een concert van harmonie St. Matthias plaatsvinden in ‘t Trefpunt in Warmond. Ditmaal zal Matthias samen met de klezmerband Spiel Klezmer Spiel optreden. Typisch voor klezmer is de expressieve melodie die zowel opgewekt kan klinken als tegelijk melancholisch of weemoedig. Een mooi beeld om dit te omschrijven is ‘lachen met tranen’. Dit komt doordat er in de vroege joodse muziektraditie vooral religieuze vocale muziek was. In de manier van spelen wordt de menselijke stem vaak nagebootst, die bij de jiddische muziek op karakteristieke manier ‘breekt’ (het krechts’n). Op een melodieinstrument als de viool wordt dat geïmiteerd door de snaar met een vinger tussen een terts of kwart ho-

ger even licht aan te raken. In klezmer worden ook veel versieringen gebruikt, zoals glissandi, grupetto’s, trillers en voorslagen. Vibrato wordt niet voortdurend toegepast, maar wordt alleen als incidentele versiering gebruikt. Ook typisch is het improviseren rond het thema; niet zoals in jazz op akkoorden, maar rond de melodie. Er worden nummers gespeeld als ‘Shirim’, wat een typisch Klezmer Rhapsody is, en ‘Rikudim’, welke vier Israelische volksdansen uitdrukt. Sinds dit seizoen is Patricia Klock dirigent van het harmonieorkest van St. Matthias. Wie het harmonieorkest samen met de nieuwe dirigent en samen met Spiel Klezmer Spiel wil zien, is welkom bij de uitvoering op 17 november. Voor donateurs is de avond na het vertonen van de donateurskaart gratis en voor niet-donateurs bedragen de kosten 6 euro per persoon.


Uw goud is geld waard! goudinkoopbus.nl

GouD inkoop bus Direct contant uitbetaald tegen de beste prijs De GouDinkoopbus: Al 70 jaar vertrouwd met goud. Discrete ruimte voor de taxatie van

uw goud. Vrijblijvende en deskundige taxatie door onze goudsmid. Directe contante betaling of indien gewenst per bank. Wij staan inmiddels in 10 steden in Nederland.

Extra geld voor Sint of Kerst! brengen Kom ook een bezoek s! aan de goudinkoopbu

Nu bij u in de buurt!

do

2 dagen

R E T N I W

R I A F UT O H R E K J I W D rst, NOOR l leeuwenho ote locatie: NH-h oordwijkerhout. ,N langelaan 3

Nd

Vr

er

15

da

G

ijd

16

aG

November 10:00-17:00 uur locatie: Grachtweg tegenover Hoogvliet

November 10:00-1700 uur locatie: Piet Heinlaan midden op de weekmarkt1

lisse

katwijk Za te

17

Zo

rd

aG

18

Nd

aG

November 10:00-17:00 uur locatie: langelaan 3 NH-hotel leeuwenhorst naast de hoofdingang!

November 12:00-1700 uur locatie: langelaan 3 NH-hotel leeuwenhorst naast de hoofdingang!

NoordwijkerHout

NoordwijkerHout

OOK OP ZONDAG!

De goudinkoopbus is eigendom van “Van Moorsel Juweliers�gevestigd in Oud-Beijerland.

Door de jarenlange ervaring in onze juwelierszaak weten we waar het om gaat in de goudbranche. U krijgt een vrijblijvende vakkundige taxatie en de beste prijs.

van moorsel

Met de hoge goudprijs is het juist nu interessant om uw goud te verkopen,

juwelier

goudsmid

Maar dan wel aan een vertrouwd adres. En dat is de goudinkoopbus.

www.goudinkoopbus.nl


14 november 2012

pagina 19

Van carnavalsverenigingen

Teylingen heeft drie nieuwe prinsenparen Teylingen - Carnavalvierend Teylingen heeft sinds afgelopen zaterdagavond drie nieuwe prinsenparen. De Saksen (Sassenheim), De Bokken (Voorhout) en De Billenprikkers (Warmond) maakten deze avond bekend wie hun vereniging voorgaat bij het komende carnaval.

De Saksen De Saksen heeft als negende jeugdprins Prins Collin, terwijl Prins Ruud de volwassen Saksen zal leiden. Afgelopen zaterdag werd om 21.11 uur bekend dat Prins Collin de jeugdprins is van de Saksen. Prins Collin wordt de komende carnavalsperiode bijgestaan door twee pages: Lily en Denise. Rond 23.00 uur vulde het podium van ‘t Onderdak zich met alle senatoren. Van een van deze senatoren zou de oudste zoon dit jaar de nieuwe prins worden. Na een aantal vragen bleef er slechts nog één oud-prins, Prins Klaas (Nico Koelewijn), op het toneel over. En om 23.11 uur verscheen het nieuwe prinsenpaar, Prins Ruud met zijn vrouw prinses Marjo, page (dochter) Katinka vergezeld door drie ridders: Youri en Sebastiaan (zonen van de prins) en Hans (broer van de prins). Zij werden welkom geheten door de leden van de Saksen.

Prins Cok I en Prinses Nelleke van De Bokken, geflankeerd door jeugdprins Jelle en jeugdprinses Anouk.

De Bokken Prins Cok I en Prinses Nelleke zijn de heersers over Voorhout, oftewel Bokkendorp. Zaterdag werd in het vernieuwde en verbouwde Cheers de prinsverkiezing georganiseerd door De Bokken. Tijdens deze feestelijke avond werd rond de klok van 10 uur eerst het Jeugdprinsenpaar bekendgemaakt. Deze bekendmaking ging aan de hand van een orgineel opgezette ‘libdub’. Deze libdub was zo opgezet dat door de ogen van het kersverse prinsenpaar de aankomende festiviteiten en activiteiten werden getoond. Hieruit kwam naar voren dat Jeugdprins Jelle en Jeugdprinses Anouk aankomende carnavalsseizoen voorop lopen tijdens de jeugdelijke carnavalsactiviteiten. Na de eerste optredens van de dansmariekes was het om 11 over 11 de tijd om het ‘grote’

Prins Ruud van De Saksen en zijn gevolg. prinsenpaar bekend te maken in de volle zaal van Cheers. Tijdens deze verkiezing werden Cok en Nelleke van Steijn getroond tot Prins Cok I en Prinses Nelleke. Tijdens de prinsverkiezing werd duidelijk dat beide prinsenparen er zin in hebben. Zoals Prins Cok I het al omschreef: “Je kan beter dwarsdrijven dan rechtop zinken. Maar bokkendorp blijft het beste dorp”.

De Billenprikkers Peter en Paula Warmerdam zijn zaterdagavond gepresenteerd als het 35e Prinsenpaar van carnavalsverenging De Billenprikkers. Tijdens zijn maidenspeech maakte Prins Peter bekend dat het carnaval in 2013 in Warmond gevierd gaat worden onder het thema “Liefde is...”. Het echtpaar staat in Warmond bekend als een enthousiast stel dat op verschillende terreinen actief is in het verenigingsleven. Via een sms-alert waren familie en kennissen van Peter en Paula Warmerdam rond 22.30 uur opgeroepen naar het Trefpunt te komen. Op het moment dat zij de zaal van het Trefpunt binnen werden gereden waren dan ook diverse familieleden en kennissen aanwezig. Nadat het 35e Prinsenpaar uit een groot hart was gekropen ging er een enthousiaste reactie door de zaal. Op de dag na de prinsverkiezing waren er meteen verschillende activiteiten voor het kersverse Prinsenpaar. Zo werden er onder andere foto’s gemaakt, waarbij een bezoek werd gebracht aan de Laecker Molen. Om te laten zien dat er direct sprake is van een uitstekende match beklommen de oud-Prinsessen ook een sloep, waarmee zij met Prins Peter aan het roer een rondje over de Kagerplassen roeiden.

De oud-Prinsessen van De Billenprikkers in de sloep, met Prins Peter aan het roer.

Meidenmiddagen bij Ex Voto Voorhout - Meiden die mee willen lopen in een modeshow kunnen in het project GreaseWalk van jongerencentrum Ex Voto in Voorhout alle facetten die horen bij het lopen van een modeshow leren. De show staat in het teken van de film Grease. Een film waarin het allemaal draait om dansen, kleding en show. Binnen het project gaat men aan de slag met opmaken, hairstyling, kledingontwerpen en -maken, de eigen show promoten en de modeshow zelf. Uiteindelijk zal alles bij elkaar komen op zaterdag 15 december, waar op ’t ‘Fest of ima-

gination’ men de show met alle andere meiden gaat uitvoeren op een heuse catwalk. De kosten per meidenmiddag bedragen 2 euro. Begeleiding van het project is door Tessa Hoek en Saskia Draisma. De meidenmiddagen zijn iedere donderdag van 15.45 tot 17.30 uur tot 13 december, met een uitvoering op zaterdag 15 december. Inschrijven voor een individuele meidenmiddag kan op www.ex-voto.nl. Jongerencentrum Ex Voto is te vinden aan de Jacoba van Beierenweg 118 B in Voorhout.

Schoenendoos Actie4Kids Warmond - De Protestantse Gemeente Warmond opent haar deuren voor Actie4Kids. Met het thema ‘Voor jou, van mij’ is de jaarlijkse schoenendoosactie van Actie4Kids van start gegaan. Zo’n 60.000 kinderen zullen weer verrast worden met een versierde en goed gevulde schoenendoos. De schoenendozen met schoolspulletjes, toiletartikelen en speelgoed gaan onder andere naar kinderen in wees- en ziekenhuizen, sloppenwijken, voormalige oorlogsgebieden en andere moeilijke omstandigheden. Bij elke schoenendoos wordt ook een boekje met bijbelverhalen uitgedeeld. Iedereen kan een schoenendoos vullen. Deze kunnen worden ingeleverd bij de Protestantse Gemeente aan de Herenweg 82 in Warmond op donderdag 15 november tussen 18.30 en 20.30 uur en vrijdag 16 november tussen 11.00 en 14.30 uur. Per schoenendoos wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd voor transport- en organisatiekosten. Voor informatie: Miriam van Ieperen, tel. 0620961420.

Prijswinnaars bij Melman Lingerie Sassenheim - Donderdagavond 8 november zijn bij Melman Lingerie in Sassenheim twee winnaressen in het zonnetje gezet. Er waren tijdens het Lustrumfeest van 105 jaar Melman Lingerie afgelopen maand twee momenten waarbij men een lingerieset kon winnen. Bij de eerste was de vraag uit hoeveel onderdelen een Prima Donna-bh bestaat. Uit de vele goede ingeleverde inzendingen met als antwoord 47 onderdelen, was Elly van Noort uit Sassenheim de gelukkige. De tweede lingerieset heeft Lonneke van der Lans uit Lisse gewonnen. Zij is met een aan alle ingeschreven e-mailklanten van de vele juiste inzendingen de gelukkige geworden. De vraag was op welke datum Melman Lingerie in 1907 officieël begonnen is. Het antwoord was 16 oktober. Op de foto van links naar rechts Lonneke van der Lans, Cobie Melman en Elly van Noort.

start dinsdag 13 november weer met

SKI FIT TRAINING Lestijd: di. 20.45-21.45 uur Kosten: tot Kerst (6 lessen) - € 50,(of € 10,- per keer) Herenstraat 126b, Voorhout inl./aanmelden: (071) 5174800 of barendssport@planet.nl


Leeuwenhorst Winterfair:

twee decennia sfeer en kwaliteit De Leeuwenhorst Winterfair in Noordwijkerhout beleeft zijn 20e editie! In de voorafgaande jaren heeft de fair een naam opgebouwd die niet alleen in de regio bekend is, maar ook ver daarbuiten. De kwaliteit van de standhouders en de comfortabele locatie van NH hotel Leeuwenhorst hebben daar hun steentje aan bijgedragen. Ook de sfeer tijdens de tweedaagse fair op zaterdag 17 en zondag 18 november is niet te versmaden. Muziek, workshops, demonstraties, er is van alles te beleven, als je al niet je ogen uitkijkt bij al het moois en lekkers dat er te koop is. Heel veel stands hebben prachtige decoraties voor de feestmaand. Maar ook kunstzinnige sieraden, stoere outdoorartikelen en exclusieve kleding. Verder zijn er zoveel cadeautjes en unieke hebbedingen te krijgen, dat je eigenlijk meer dan een dag nodig zou hebben om alles te bekijken en bewonderen.

Culinaire producten – het water loopt je in de mond

Wie van lekker eten houdt, loopt het water in de mond als hij over de Leeuwenhorst Winterfair loopt. Zoet is er volop… fudge, brownies, meringues en bonbons. Jams en geleien. Ambachtelijk gemaakt en tongstrelend. Wie meer van hartig houdt komt uit bij heerlijke chutneys, pesto’s, mosterd, tapenades en truffelproducten. Scandinavische delicatessen, Franse lekkernijen, allerlei knoflookvariaties, er is veel te veel om op te noemen om de feestmaand eens extra smaak te geven. Natuurlijk zijn er ook prachtige wijnen te koop en heerlijk gebak en desserts. Niet alleen kun je tijdens de fair goed spullen inslaan, maar je doet ook fantastische ideeën op voor je feesttafel.

Genoeg te doen voor kinderen

Breng de kinderen mee naar de Leeuwenhorst Winterfair, ze zullen zich beslist niet vervelen! Tot en met 12 jaar mogen ze bovendien gratis naar binnen. Als ze zijn uitgekeken op alle stands kunnen ze zondagmiddag om twee uur kijken naar de Sinterklaasvoorstelling “Witte Piet, dat mag niet”. De interactieve voorstelling van Martin Forget zit boordevol humor, dus de toeschouwertjes zullen zich kostelijk vermaken. De keukenprinsen en –prinsessen kunnen leren hoe je cupcakes leuk versiert. Het resultaat gaat in een gebaksdoosje mee naar huis, vergezeld van een heus cupcake-diploma. Ook kunnen kinderen een kerstdecoratie met decopatch maken. Kinderen en volwassenen kunnen bij Marleen’s Groendecoratie een kersthart maken met IJsland mos, kerstgroen en dennenappels. Genoeg te doen voor de vlijtige handjes…

Tafeldekwedstrijd voor het goede doel

Liefhebbers van decoreren en een mooie tafel dekken moeten zich beslist opgeven voor de feestelijke wedstrijd Tafeldekken met het publiek als jury. Er zijn prachtige prijzen mee te winnen. De hoofdprijs is een weekend of midweek Landal Greenparks ter waarde van 350 EUR. Je mag individueel meedoen, maar je kunt ook groepsgewijs meedoen. Het is niet alleen leuk om mee te doen en andere mensen te inspireren, het goede doel krijgt met deze wedstrijd ook een steuntje. De bezoekers

Leeuwenhorst Winterfair Zaterdag 17 en zondag 18 november 2012 Van 10-17.30 uur Entree: € 8,- jeugd t/m 12 jaar gratis NH Hotel Leeuwenhorst, Langelaan 3, Noordwijkerhout www.b-event.nl

van de Leeuwenhorst Winterfair kunnen stemmen welke tafel zij de mooiste vinden. Voor elk ingevuld stembiljet doneert de organisatie van de fair €0,50 aan de Stichting Vrienden van Arie. Arie is een organisatie die zonder winstoogmerk medische en therapeutische zorg verleent aan kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking in de Peruaanse hoofdstad Lima. Het betreft hier vooral kinderen uit achterstandswijken. De stichting is tijdens de Winterfair aanwezig met een eigen stand. Voor de wedstrijd zijn ongeveer 10 tafels beschikbaar, dus wie wil meedoen, geeft zich snel op. Dat kan door een e-mailtje te sturen naar info@annekeboekee.nl.

Jacques Coolen geurt en kleurt de Winterfair

Bloemsierkunstenaar, geur- en aromaexpert Jacques Coolen geeft doorlopend presentaties, demonstraties en workshops. Hij heeft volop ideeën voor kerstdecoraties en is een boeiend spreker die met veel plezier zijn publiek laat delen in zijn geweldige kennis van bloemen, geuren en kleuren. In zijn presentaties over wintergeuren vertelt Coolen over de vele geuren die je tijdens de kersttijd kunt toepassen om sfeer te brengen huis. Anijs, kaneel, tonka , vanille, en gember passeren de revue, evenals specerijen die zoete hapjes nog lekkerder maken. Workshops zijn onder meer: bloemenbonbon “Petites Fleurs” maken en smaakvol verpakken – over het conserveren en verwerken van bloemen in bonbons. Ster van geurende kaneelstokken – de naam spreekt voor zichzelf. Advent tafelbloemstuk met tropische bloemen. Een geurende pomander maken. Daarnaast geeft Coolen ook een demonstratie Pimp Up for Christmas, waarbij hij gedateerde kerstdecoraties onder handen neemt en ze omtovert tot glanzende, fantasievolle nieuwe stukken.

 

 




14 november 2012

pagina 21

Van poppentheater

Sintvoorstelling in Warmonds Trefpunt Warmond - Sinterklaas is nog maar net in het land als één van zijn Pieten theater Het Trefpunt aandoet. Poppentheater Hans Schoen speelt op woensdag 21 november de vrolijke voorstelling ‘O, kom er eens kijken!’

Kevin Pelt (links) en Tony Niessen openen op 1 december officieel hun nieuwe zaak Cheers! (Foto: Madelief van der Stelt).

De Toog blijft staan, maar dan anders

Tony Niessen en Kevin Pelt openen nieuwe zaak: Cheers! Voorhout - Wie nu langs voormalig grand café De Toog in de Voorhoutse Herenstraat loopt, ziet alleen maar stilstaande busjes en klussende bouwvakkers. Er wordt hard gewerkt om bar-restaurant Cheers op tijd af te krijgen. 1 december is de datum voor Tony Niessen en Kevin Pelt om hun nieuwe onderneming officieel te openen voor het publiek. Door Madelief van der Stelt Wie een stapje binnen Cheers waagt ziet stof. Heel veel stof. De bouwvakkers zijn nog flink aan het klussen, vooral in het voorste gedeelte van het gebouw. Maar als je door het stof heen kijkt, zie je dat de achterkant zo goed als klaar is. De zaal heeft een enorme metamorfose ondergaan. De bruine kleuren zijn vervangen door sfeervolle tinten. De mannen hebben vooral gekozen voor grijs en paars. De oubollige inrichting is ook flink onder handen genomen. “Het plafond is verlaagd. Hierdoor ziet de zaal er sfeervoller uit”, vertelt Kevin Pelt. “Aan het plafond hangen lampen die in verschillende kleuren aan de sfeer kunnen worden aangepast. Deze kleuren zie je ook terug in de bar”,

voegt Tony Niessen toe. De vloer is nog wel hetzelfde. Na een poetsbeurt ligt hij er weer als nieuw bij.

Uitdaging Hoe zat het ook al weer met de eerdere plannen voor de Toog? In eerdere edities van De Teylinger werd nog geschreven over de bouw van een theater door eigenaar Peter Kales. Die plannen zijn definitief van de baan. “Waarom die bouw is afgeblazen weten wij ook niet. Peter benaderde ons om er met zijn drieën wat nieuws van de maken. Na vier jaar de horeca bij tennisvereniging SVV te hebben verzorgd waren we wel in voor een nieuwe uitdaging. Peter is nog steeds de eigenaar en wij huren dit pand van hem. Met zijn drieën hebben we de verbouwing bekostigd.”

Bar-restaurant Aan de voorkant van Cheers komt een bar-restaurant waar mensen kunnen borrelen en eten. “Nee, we zijn niet van plan om er een kroeg van te maken”, zegt Tony beslist. “We willen dat mensen hier gezellig een drankje drinken en een hapje eten. De kaart is toeganke-

Expositie grafiek en keramiek in galerie Voorhout - Zondag 18 november zal wijnmakelaar en kunstliefhebber Dick Dörr om 16.00 uur in Galerie Art-inez de opening verrichten van de expositie ‘Druk, druk, druk’. Kunst en wijn, een combinatie die door de eeuwen heen haast onlosmakelijk met elkaar verbonden is gebleken. Het zal dan ook niet verbazen als Dörr tijdens de opening ook een beetje ‘kunstmakelaar’ zal blijken te zijn. Kunstliefhebbers en andere belangstellenden zijn hierbij welkom. In deze periode waarin iedereen alweer druk bezig is met voorbereidingen voor Sinterklaas,

kerst en de jaarwisseling, trakteert de galerie van Inez Köhler haar bezoekers op een ‘oase van rust’ met grafisch werk van Renée Blom, Paula van den Elshout, Janine Lamers , Mond en raku-keramiek van Hes van der Voort en Andre Sas. Het grafische werk bestaat uit kleuretsen, houtdrukken en polymeeretsen. De expositie duurt van 17 november tot en met 30 december. Galerie Art-inez is gevestigd aan de Herenstraat 110 in Voorhout. De openingstijden zijn iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

lijk en kwalitatief goed. We bieden bijvoorbeeld een satéschotel aan, maar we willen ook verschillende gerechten afwisselen. Zo willen we bijvoorbeeld een keer oesters als voorgerecht serveren”, legt Kevin verder uit.

In de voorstelling komt Sinterklaas op bezoek bij Hans Schoen. Maar er moet ook nog worden opgeruimd. Hans heeft beloofd te helpen, maar Piet komt helemaal niet opdagen. Hans gaat toch maar aan de slag. Tijdens het opruimen ontdekt hij dat je een heleboel leuke dingen met die spullen kunt doen. Als hij klaar is duikt Zwarte Piet ineens op. Hans krijgt van hem een goocheldoos cadeau, waarmee hij een aantal trucs laat zien. Deze vrolijke Sinterklaasvoorstelling wordt gespeeld met twee poppen en één acteur. Het programma is geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar en hun (groot)ouders. De voorstelling ‘O, kom er eens

O, kom er eens kijjken! kijken’ van Poppentheater Hans Schoen is te zien op 21 november om 15.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 en zijn te koop via de website www.hettrefpuntwarmond.nl en bij de VVV Warmond. Indien er nog plaatsen vrij zijn kan men vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling kaarten kopen aan de zaal in Het Trefpunt aan de Herenweg 80 in Warmond.

Kinderboerderij is inleverpunt Voorhout - Sinds kort is kinderboerderij De Klaproos in Voorhout inleverpunt voor defecte kleine elektrische huishoudelijke apparaten. Dit betreft bijvoorbeeld elektrische tandenborstels, mixers en koffiezetapparaten. Groter afval, zoals koelkasten en wasmachines, kunnen bij de milieustraten van de gemeente Teylingen worden ingeleverd. Consumenten die bij de kinderboerderij hun kleine elektrische apparaten inleveren helpen mee aan een schoner milieu en steunen de instandhouding van de kinderboederij. Deelname aan Wecycle levert de kinderboerderij namelijk extra inkomsten op. Een belangrijk voorveel voor veel consumenten is dat ze hun elektrische apparaten in de buurt kunnen inleveren. De kinderboerderij ligt aan de Klaprooshof in Voorhout. De spullen kan men bij voorkeur afgeven tussen 15.30 en 17.00 uur.

Hulp Tony en Kevin hebben ook de hulp ingeschakeld van de bewoners van Voorhout. Een naam voor je nieuwe onderneming bedenken is lastig. “We verspreidden folders met daarop de vraag of mensen mee wilden denken aan een nieuwe naam. We hebben heel veel reacties ontvangen. We vinden Cheers zo goed omdat het een korte en gemakkelijke naam is om te onthouden. Op 1 december tijdens de officiële opening wordt de winnaar bekend gemaakt. Hij of zij krijgt hier een etentje aangeboden.” Wie niet op 1 december aanwezig kan zijn, kan ook op 8 december terecht in Cheers. Weliswaar niet voor een tweede opening, maar voor een tropical party met muziek van onder andere Trafassi. Hij is bekend van de hit ‘Wasmachine’. De toegang is gratis. Verder is Cheers zes dagen per week geopend van 10.00 tot 1.00 uur ’s nachts. Als de zaal is verhuurd voor feesten en partijen kan er tot 4.00 uur worden gefeest. Op dinsdag is de zaak gesloten.

Op donderdag 22 november 2012 om 20.00 uur zal notaris Mendelts te Voorhout in HCR Boerhaave, Herenstraat 57 te Voorhout een lezing houden over

het (nieuwe) erfrecht de (nieuwe) successiewet en

wat te doen bij boedels met schulden Is het na de invoering van het langstlevende erfrecht in de wet nog nodig om een langstlevende testament te maken? Ook zal in worden gegaan op de nieuwe successierechten (erf- en schenkingsbelasting). U kunt het betalen van successierechten over de kindsdelen uitstellen tot dat de laatste is overleden. Dat kan geregeld worden door het opmaken van het Stenen Testament oftewel: DE FISCUS ONTERVEN en wat te doen als er veel SCHULDEN zijn in een boedel. U bent van harte uitgenodigd; er zal ruim voldoende gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Als u van plan bent te komen, wilt u dat ons dan laten weten? Het tel. nr is 215573 en het mailadres luidt: notaris@notariskantoormendelts.nl Dan kunnen we met uw komst rekening houden.

Margriet van Kampenhout

Waardenbon voor de (MKB) directeur Voor u, die als geen ander verantwoordelijk is voor positieve bedrijfsresultaten, tevreden klanten en gemotiveerde medewerkers, heeft Argenta Consult een praktisch en op uw maat gesneden coachaanbod: breng met een assessment uw drijfveren en uw persoonlijke waarden in kaart; heb eens per maand een gesprek van een uur, om in de dagelijkse hectiek uw eigen energie op peil te houden. Deze bon is goed voor het 1e gesprek. Meer info: margriet@argentaconsult.nl ; www.argentaconsult.nl ; 071-5726238


Restaurant ~ Partycentrum

De Tender Zaterdag om 13:15 en 14:30 en 16.00 uur op 1 December komt Sinterklaas bij De Tender. Op Sinterklaas’ initiatief maken we 3 x een ritje met de oude stoomlocomotief. Bij terugkomst is er voor elk een pannenkoek en warme chocolademelk. Dat alles voor de prijs van 1100 eurocent Inclusief voor iedereen nog een present.

0m 13:15, om 14:30 en om 16.00 een rit

Aanbie

dingen

Aanmelden bij restaurant De Tender aan het Valkenburgse meer voor all-in ticket.

071-5721805

Dit is in samenwerking met het Smalspoormuseum. Reserveringen moeten vooraf worden gedaan.

Demonstratie-avond bij Adest Musica De nieuwste producten van Denon, Kef, Marantz, Pioneer en Boston Acoustics

morgen wil ik weer net zo’n jne dag als vandaag

Woensdag 21 november van 19.00 tot 22.00 Veel spetterende acties!! Kijk op www.radiotvduynstee.nl Facebook of kom naar de demo-avond

3.00

2

0m

Lifestyle & Antiek

NOG GÉÉN BTW VERHOGING! KWF Kankerbestrijding zorgt voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Kijk vandaag nog op kwfkankerbestrijding.nl om te zien wat ú kunt doen. iedereen verdient een morgen

www.facebook.nl/radiotvduynstee

AUTO-AIRCO SERVICE

ALMONDEHOEVE

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

,-

0 VANAF € 6 EX. BTW

GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS VALKENBURG RUIM 25 JAAR AIRCO-ERVARING

Adenta tandprothese Specialist gen

rzekerin

Bel voor het maken van een afspraak

Alle ve

Voor een systeemdiagnose/reparatie van uw aircoinstallatie in uw voertuig en het uitlezen van foutcodes van de diverse computers in uw auto en natuurlijk voor het regelmatig onderhoud van uw kostbare aircosysteem.

• Natuurgetrouwe kunstgebitten • Kunstgebitreparaties

071-4077364

Klaar terwijl u wacht! Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

Bloemenlaan 5 • 2235 EM Valkenburg (ZH) www.tandenwinkel.com

ZONWERING


14 november 2012

pagina 23

Nu alleen aan de leiding

Ter Leede bindt Sportlust ook aan de zegekar: 3-0 Foreholte-VCS werd een wedstrijd van de gemiste kansen (Foto: PR/Jeannette Dijkstra).

Foreholte-VCS:

Een wedstrijd van de gemiste kansen

Bryan Holman in duel met Sportlust ‘46-aanvaller Stanley Mailoa.

Sassenheim - Ter Leede is na de 3-0 overwinning van afgelopen zaterdag alleen aan de leiding van de Hoofdklasse A gekomen. Dat is mede te danken aan het gelijke spel dat Bennekom op eigen veld tegen de mede-koploper behaalde. Na het behalen van de eerste periodetitel, twee weken geleden, lijkt de druk op het elftal van Henk Wisman te zijn verdwenen. Toch was het zaterdag geen al te beste wedstrijd van de Roodemolen-bewoners. De spanning maakte een hoop goed afgelopen zaterdag bij de wedstrijd van Ter Leede tegen het bezoekende Woerdense Sportlust ‘46. Van echt goed voetbal, en dan met name in de tweede helft, was nauwelijks sprake. De gastheer kwam al na drie minuten aan de leiding door een goal van Yordi Teijsse. De topscorer werd op maat bediend door Vincent Ammerlaan, waarna Teijsse keeper Aaron Balk met het hoofd kansloos liet: 1-0. Ter Leede, de bovenliggende ploeg in de eerste helft, kreeg echter twee minuten later bijna de gelijkmaker om de oren. Na een snelle uitval van de Woerdense gasten was het Dimitri Djollo die de gelijkmaker op zijn slof leek te hebben. De ver uit zijn doel komende Serge van der Ban wist met een alles of nietspoging de gelijkmaker te voorkomen. Beide spelers kwamen echter zodanig hard in botsing met elkaar dat zij allebei minutenlang verzorging nodig hadden. Hoewel Djollo het nog wel probeerde om verder te spelen, moest hij toch na een kwartier naar de kant. En daarmee was meteen het gevaar volledig uit de Woerdense ploeg verdwenen. Want de Sportlust ‘46-aanvaller was feitelijk de enige speler die tot dan toe een voldoende haalde. Na twintig minuten leek zelfs de tweede treffer achter Balk in het netje te verdwijnen. Een pass van Mark van der Heiden kwam voor de voeten van Teijsse die behendig wegdraaide bij zijn directe tegenstander. Het schot van Teijsse had te weinig vaart om Balk daadwerkelijk in de problemen te brengen, zodat de 2-0 niet op het scorebord verscheen. Vlak hierop leek Teijsse wel de 2-0 achter Balk in het net te schieten. Maar alleen voor de sluitpost van Sportlust ‘46 wist de topscorer van de Hoofdklasse A Balk wederom niet het nakijken te geven. Ammerlaan

kon eveneens alleen op Balk afgaan, maar ook hij was niet in staat om de sluitpost van Sportlust ‘46 te passeren. In plaats van een lobje van buiten de zestien meter was het de linksbuiten die de bal recht op Balk afschoot. De sluitpost van Sportlust ‘46 wist met de voeten een grotere achterstand voor zijn ploeg te voorkomen. Maar het was Ammerlaan die voor het rustsignaal van scheidsrechter Blank toch de voorsprong wist te verdubbelen. Een perfecte pass van Teijsse werd door Steven Lier verkeerd beoordeeld, waarna het leder voor de voeten van Ammerlaan kwam. Alleen op Balk afgaand maakte de linksbuiten nu geen fout: 2-0.

Minder voetbal Sportlust ‘46 kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamer dan de gastheer. Met opportunistisch voetbal werd Ter Leede op eigen veld vastgezet. In de beginfase leek het er dan ook op dat de nummer drie van de ranglijst de aansluitingstreffer achter Van der Ban zou gaan werken. Invaller Roy Eekman had de hoek voor het uitkiezen, maar vergat de trekker over te halen. Eekman legde de bal breed op Martijn Jansen waarna Raydell Kewal voor opruiming kon zorgen. Stranley Mailoa kreeg namens de bezoekers ook een goede kans, maar vond een uitstekend keepende Van der Ban op zijn weg. Opnieuw Jansen was het die voor de 2-1 had moeten zorgen, maar de uithaal van de lange aanvaller verdween meters naast het doel over de achterlijn. Van der Ban wist even later met een uitstekende reflex Jelle Bouma van het scoren af te houden en zo zijn ploeg voor de aansluitingstreffer te behoeden. Langzaamaan kwam Ter Leede onder de druk van Sportlust ‘46 uit en zette enkele aanvallen op richting het doel van Balk. Robert Steemers snelde aan de rechterkant prima langs zijn tegenstander, plaatste het leder goed voor het doel van de Sportlust ‘46-sluitpost waarna Balk met een meer dan prima redding Teijsse van het scoren wist af te houden. Steemers zou Balk na ruim twintig minuten wel weten te passeren. Een pass van Danilo Pedrini werd door Teijsse knap teruggelegd op Steemers die vervolgens Balk kansloos liet: 3-0. Door deze derde treffer werd de wedstrijd in het slot gegooid en was het wachten hoe hoog de uitslag zou gaan wor-

den. Maar doelpunten bleken in de laatste twintig minuten schaars. Hoewel scheidsrechter Blank in beide zestien meter-gebieden de bal nog wel op de stip had kunnen leggen, bleef het bij de 3-0 in het voordeel van de koploper. Door deze winst heeft Ter Leede uitstekende zaken gedaan wat betreft een eventueel te behalen kampioenschap. Hoewel de strijd daartoe nog erg lang (zestien wedstrijden) is, is het Ter Leede dat met de week beter lijkt te gaan spelen. Het geloof in het eigen kunnen is duidelijk aanwezig en de spelers lijken daarom ook alles voor elkaar in het veld over te hebben. Met deze instelling is het dus Ter Leede dat dit seizoen voor een enorme verrassing lijkt te gaan zorgen. Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede opnieuw een thuiswedstrijd. Het Veenendaalse DOVO zal dan op bezoek komen. Samen met DOVO staat Ter Leede ongeslagen aan de kop van de tweede periodetitel. DOVO won afgelopen zaterdag nipt in eigen huis tegen het onderaan staande DTS Ede met 1-0 waardoor het samen met de Roodemolen-bewoners aan de kop gaat van de tweede periode. Aanvang aanstaande zaterdag is 14.30 uur.

Voorhout - Na een door veel strijd gewonnen wedstrijd vorige week, moest de wedstrijd van Foreholte tegen VCS, de nummer laatst, de vijfde overwinning op rij worden voor de Voorhouters. Een ongeconcentreerd Foreholte stond bij rust echter nog steeds op 0-0. Sterker nog, de eerste kansen waren voor VCS, dat een aantal behendige en snelle aanvallers had. Na een kwartier van aftasten zette Foreholte VCS goed onder druk, hetgeen leidde tot een aantal grote kansen. Er werd goed over de vleugels gespeeld en zowel Rob van der Plaat op links als Toni Arroyo op rechts leverden een aantal goede voorzetten af. Uit een daarvan kopte Bram van der Lans over. Ook spits Dennie Luigies kreeg een goede kopkans, maar zijn inzet werd van de doellijn gered. In de 32e minuut speelde Dennie Luigies Rob van der Plaat aan met een geraffineerd hakje. Met een paar mooie schijnbewegingen zette hij zichzelf vrij voor het doel. Zijn keiharde schot, waar een geplaatst schot beter zou zijn geweest, verdween naast het doel. Na nog een aantal schoten op en naast het doel was de laatste grote kans voor rust voor Dennie Luigies. Via de kluts kwam hij vanaf rechts vrij voor het doel. Zijn harde schot verdween echter over de goal. In de 8e minuut van de tweede helft was het dan eindelijk raak. De verdediging van VCS kon de bal niet goed wegwerken en de bal kwam uiteindelijk bij Bram van der Lans,

die hem tegen de paal kopte. De aanval liep door en de bal kwam bij Toni Arroyo die zijn man passeerde en in het strafschopgebied vóór gaf. De bal raakte de arm van een verdediger en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Rob van der Plaat maakte geen fout: 1-0. VCS kwam niet meer onder de druk uit van het goed spelende Foreholte. In de 55e minuut werd Van der Lans weggestuurd op rechts en zijn lage voorzet werd door een verdediger onder druk van Dennie Luigies in eigen doel gewerkt. Na 30 minuten werd de bal vanuit een corner weggekopt door een VCS-verdediger en kwam de bal bij Rob van der Plaat, die ineens uithaalde. De bal schampte de lat. Vijf minuten later weer een voorzet en weer kon Luigies koppen, maar eindigde de bal op de bal. Vijf minuten voor tijd werd het dan toch nog 3-0. Een slechte uittrap van de keeper kwam terecht bij Toni Arroyo die vrij kon opstomen naar het doel. In het strafschopgebied werd hij ten val gebracht en de scheidsrechter bedacht zich geen tel en legde de bal weer op de stip. Ditmaal maakte Wouter Vlasveld geen fout: 3-0. Concentratieverlies achterin zorgde voor de totaal onverwachte tegentreffer. De handige linksbuiten draaide knap om zijn verdediger heen en zette laag voor. Daar verdween de bal via een voet van een verdediger van Foreholte in het doel. De laatste treffer viel in de laatste minuut. Tom Bleijswijk brak door over links en zette hoog voor. De vrijstaande Bram van der Lans had drie pogingen nodig voordat de bal over de doellijn verdween: 4-1. Zondag reist Foreholte af naar concurrent Stompwijk.

Kees Vlieland nationaal & internationaal Transport HOE OVERLEEF IK DE LENTE?

Wij zijn een transportbedrijf met dagelijks vertrek Wij zijn op zoek een van bloemen en planten naarnaar Engeland.

CHAUFFEUR Wij zijn op zoek naar een

CHAUFFEUR

die in het bezit is van het rijbewijs B/C/E + chauffeursdiplom die in het bezit is van een groot rijbewijs en ervaring heeft in

Wij vervoeren en planten Engeland, dus enige hetbloemen vervoer van bloemennaar en planten. Het salaris wordt uitbetaald volgens C.A.O..

WWW.BELEEFDELENTE.NL

Ben jij die persoon, bel ons dan even op: 071-4012980 of 06-53299532.


pagina 24

14 november 2012

Op vrijdag 16 november

ONZE FRAAIE COLLECTIES KERST- EN NIEUWJAARSKAARTEN ZIJN BINNEN!

Unicef Loop weer in het Park Rusthoff Sassenheim - Unicef Bollenstreek organiseert op vrijdag 16 november de Unicef Loop in Park Rusthoff in Sassenheim. Alle leerlingen van de basisschool De Overplaats doen mee aan deze Unicef Loop. De datum van 16 november voor de sponsorloop is bewust gekozen omdat die dag dicht bij 20 november ligt, de dag van de rechten van het kind. Die dag is het 23 jaar geleden dat door bijna alle landen van de wereld het verdrag voor de rechten van het kind van de Verenigde Naties is ondertekend. Op vrijdag 2 november zijn door twee vrijwilligers van Unicef Bollenstreek gastlessen op basisschool De Overplaats in Sassenheim verzorgd. De kinderen kregen informatie over wat Unicef overal in de wereld doet en vooral ook over wat Unicef gaat doen om de kindersterfte terug te brengen. Die dag kregen de leerlingen een sponsorenvelop mee en zijn zij sponsors

Inclusief een gevarieerd aanbod Goede Doel kaarten!

gaan werven voor de rondjes die zij op 16 november in Park Rusthoff gaan lopen. Die rondjes zijn 360 meter lang, het geasfalteerde pad op het eiland in Park Rusthoff. Vrijdagmorgen 16 november zullen de leerlingen van groep 1 en 2 starten met de sponsorloop. Om 11.00 uur krijgen zij een warming-up, waarna zij om 11.10 uur twintig minuten de tijd krijgen om zoveel mogelijk rondjes te lopen. Vrijdagmiddag komen dan alle leerlingen van groep 3 tot groep 8 naar het park om hun rondjes te lopen. Om 13.30 beginnen de leerlingen van groep 3, 4 en 5 met een warming-up en zij gaan daarna in dertig minuten tijd zoveel mogelijk rondjes lopen. Om 14.00 uur is de warming-up voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8. Ook zij gaan daarna dertig minuten hun best doen om zoveel mogelijk rondjes te lopen. Leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim zullen deze dag Unicef Bollenstreek helpen bij de organisatie van deze sponsorloop. Dit in het kader van hun maatschappelijke stage.

Interesse? Bel of mail en laat u adviseren over de mogelijkheden om uw kaart of feestdagenmailing nog persoonlijker te maken.

BESTEL NU! Drukkerij All-in, Katwijk 071 408 14 97

Voorhout - Onlangs kreeg de nieuwe burgemeester van Teylingen, mevrouw Van Kampen, de schrik van haar leven. Eerst stond hij er nog, maar later was hij weg: de stoel van Sinterklaas. Grote paniek onder het gemeentepersoneel was natuurlijk het gevolg. Iedereen heeft opdracht gekregen naar de stoel uit te kijken en direct verslag uit te brengen aan de burgemeester als de stoel ergens gezien wordt. Direct na het gemis is de Teylingen Ondernemers Vereniging kern Voorhout, als organisator van de grote Sintintocht, in kennis gesteld. Zij heeft een ‘Opsproring Gezocht’actie op touw gezet. Bij iedere TOV-winkelier vindt men een letter in de winkel of etalage die uiteindelijk een zin vormt. Deze zin zal, als deze goed is ingevuld, uiteindelijk leiden naar de stoel van Sinterklaas, want een intocht zonder stoel is natuurlijk geen intocht. De Goedhei-

ligman kan natuurlijk niet op een gewone keukenstoel of tuinstoel gaan zitten wanneer alle kinderen van Voorhout hem de hand schudden en hem welkom heten. Alle kinderen van Voorhout helpen natuurlijk ook mee de stoel van Sinterklaas op tijd terug te vinden. Ze kunnen bij alle TOV Voorhoutwinkeliers kijken of ze een letter kunnen vinden. Deze letters moeten ze in de juiste volgorde zetten en de aldus ontstane zin compleet maken. De oplossing kunnen ze inleveren bij Hoek boek & kantoor in de Herenstraat of SmaakEnzo aan het Oosthoutplein. Men maakt dan kans op mooie prijzen, want het moet wel beloond worden als de stoel wordt gevonden. Deelnameformulieren kan men afhalen bij bovenstaande twee winkels. De TOV hoopt dat alle kinderen hun best doen zodat de stoel vóór de intocht van Sinterklaas in Voorhout op zondag 18 november om 13.00 uur op de hoek SchoonoordBoekenburglaan weer terug op zijn plaats staat.

Sinterklaas komt op 24 november in Warmond

Vorig jaar was de Sint erg moe en had hij de nacht doorgebracht in de theekoepel in het park. Hopelijk zal de Sint dit jaar wel met zijn Pieten meevaren op de boot over de Leede.

EErhart Sierbestrating. Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

Na de aankomst van de Sint in het park kan iedereen hem vergezellen tijdens een optocht door Warmond. Hij zal een aantal straten in Warmond aandoen op weg naar het Trefpunt, waar hem een warm onthaal te wachten staat van vele kinderen. Vanaf 14.15 uur zijn alle kinderen welkom om samen met de Vereniging tot Viering van Warmonds Feesten Sinterklaas te ontvangen en te genieten van een gezellige middag. Deze middag duurt tot ongeveer 15.45 uur. Sinterklaas zal ook een bezoek brengen aan Liduina en Mariëngaerde.

Co m mu nicat ie - Creat ie - Reali

satie

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

SNIJDERS BESTRATINGEN voor het aanbrengen van alle soorten bestratingen. Vakkundig en met aandacht aangebracht. *bestaande bestrating herleggen *van terras-parkeerplaats *machinale bestrating *grondwerkzaamheden. Voor particulieren en bedrijven. Bel voor een gratis prijsopgaaf: 0174-213809, www.danielsnijders.nl

Dak herstellen? Bouma/ Grundeken bellen! 5114674DANIEL SNIJDERS 5118394. Uw dak-specialist! STRATENMAKERS voor Vwo-, havo, mavo, vmbo- het aanbrengen van alle soorleerlingen: huiswerkbegelei- ten bestratingen. Bel voor prijsopgave: ding/bijles aangeboden door vrijblijvende ervaren A/B student. Tel. 071- 0174-213809, info@danielsnijders.nl 5616768. VAN DER KROFT & BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, gra-tis VAN DER LANS OFFICE prijsopgave. Tel. 06- MANAGEMENT verzorgt op flexibele basis het secreta55321682. riaat voor bestuurders, comZelf bomen omgezaagd of missarissen, bedrijven, adviflink gesnoeid? Met onze seurs. Huis met het Blauwe prof. VERSNIPPERAAR is Dak Wassenaar, 070het zo weg. Tel. 070-5111923 5119001, www.office-mana/ 06-53794870 of mail dever- gers.nl, info@office-manasnipperaar@kpnmail.nl gers.nl

• • •

50-plusser SCHILDERT, COMPUTERHULP ViSAUST en behangt uw huis rusverwijdering, sneller maweer als nieuw. Tel. 06- ken, storingen verhelpen, ou13067762. de PC naar nieuwe PC, installaties, laptopreparatie, WiFi, Lekker toerfietsen vanuit privé cursus etc. ProfessioneWassenaar en Voorschoten? le ondersteuning bij u thuis of www.tcdekampioen.nl. op kantoor voor particulieren STEUNZOLEN. Erkend en bedrijven. Tel. 06leverancier, lid Stichting 42460355. Info op www. LOOP, vergoeding via zorg- Boonict.nl verzekeraar. Een afspraak STUCADOORSBEDRIJF kunt u maken in Oegstgeest, Stucwerk €12,50 m2, spachLeiden en Leiderdorp met telputz €12,50 m2, schilderWim van Zijp, tel. 071- werk, spuiten latex (goede re5238468 of 06-12028319. ferentie, garantie!! K.v.K. www.zalenverhuurkruyt nr.). Tel. 06-83296546. schipvanleiden.nl. Mooi PEDICURE Anneke v.d. bruin café in oude centrum Kleij. Tel. 070-5112778, mob. van Leiden. Voor afstudeer- 06-14789734. borrels, recepties, verjaardagen, etc... Geen huur! Wel wat Te koop: CHALET in het servicekosten en normale bosrijke Voorthuizen met een gangbare drankprijzen! Re- heerlijke tuin met veel privacy. serveringen: tel. 06- Voor informatie: Tineke, tel: 25047376. 06-20359779.

• •

Aankomst in het park

Warmond - Ook dit jaar komt Sinterklaas natuurlijk naar Warmond toe. Op zaterdag 24 november zal Sinterklaas rond 13.00 uur arriveren in het park Groot Leerust, samen met zijn Pieten.

communicatie@drukkerijallin.nl www.drukkerijallin.nl

• TE HUUR • TE KOOP • GEVRAAGD • AANGEBODEN • GEZOCHT • GEVONDEN

Paniek in Voorhout

Intocht in gevaar door diefstal van stoel Sint

✓ Logo ontwerp ✓ Communicatieadvies ✓ Vormgeving en opmaak ✓ Voorraadbeheer

✓ Printen en drukken ✓ Variabel printen ✓ Printing on demand ✓ Personaliseren

• •

STRATENMAKER voor uw tuin of oprit. Ruim 30 jaar ervaring. Leveren van alle materialen. Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322.

GEVELRESTAURATIE? Uithakken (slijpen) - voegen reinigen - impregneren - knipvoegen - metselwerk - schoorstenen. Gratis advies en prijsopgave. Tel. 06-20897322. STUCADOOR, tegelen, •schilderen, waterleiding, laminaat. Tel. 06-19110519.

PIANOLES gegeven door •jonge klassiek componist/

pianist Vincent van Weelde. Bij het Van Ommerenpark, Wassenaar. Tel. 06-48200395. E-mail: v.vanweelde@hotmail.nl

€15,•p.u.SCHILDERWERK Stucwerk, spachtelputz. K.v.K. Winterkorting. 48063102.

06-

LADY’S NIGHT! Waar: •Maxi Mode. Wanneer: 15

nov. van 18.00-21.00 uur. Vele koopjes van 20% tot 50% korting. Koninginneweg 18, Katwijk, tel. 071-4018833.

Jongeman zoekt ICT•WERK. sportieve • Supersnelle, SEBRING Bel 06-21899603. CHRYSLER • DWARSFLUITLES in 2.7i-V6, automaat, LPG-G3. L’dorp. Prof. en ervaren do- Perfect onderhouden, 225.000

cente. Info: www.fluitles.nl km. 100% goed. Rijdt 450 km op € 29,- gas! € 5.950,-. 06Tel. 071-5891939. 26388776. MODELTREINBEURS Student wil u graag helpen GARAGEBOXEN in Oeg- zaterdag 24 nov. Leidseweg met COMPUTER-PRO- stgeest en Leiden. Huurprijs 100 Voorschoten van 9.30BLEMEN. € 15,- p.u. Tel. v.a. € 110,-. Inlichtingen: 06- 15.00 uur. Toegang gratis. Ook Lego. 070-5114250. 20773480.

GEVRAAGD: FORD FI- • ZIT U NOG IN DE • T.K. BABYKLEDING •ESTA 1300 of 96 tot 2000. SCHADUW? Wij zagen bo- j/m mt. 56 t/m 74. Veel keus. Prijs in 57843888.

overleg.

06- men om en takken af. € 3,- p.st. + voor de sint: veel Tel. 070-511923 of 06- speelgoed. Bel: 06-23250562. 53794870.


14 november 2012

pagina 25

Sassemers vinden draai niet

Start korfbalcompetitie met een verlies voor TOP Sassenheim - Afgelopen zaterdag zijn de korfballers van TOP/Wereldtickets.nl slecht begonnen aan de zaalcompetitie in de Wereldtickets Korfbal League. De openingswedstrijd tegen DVO in Bennekom werd verloren met 2722. De uitslag was terecht, want de thuisploeg was beter en domineerde het merendeel van de wedstrijd. De Sassenheimers konden in deze wedstrijd hun draai niet vinden en misten teveel doelkansen om het DVO lastig te maken. Vooraf was wel duidelijk dat er rekening moest worden gehouden met de ploeg uit Bennekom. Waar DVO de afgelopen twee seizoenen om de degradatieplaatsen streed, heeft de ploeg dit seizoen aan kwaliteit gewonnen door enkele nieuwe jonge spelers aan de selectie toe te voegen. De Sassenheimers hebben eveneens een verjongingskuur ondergaan door onder andere Jet Hendriks en Nick Pikaar aan de selectie toe te voegen en het vertrek van oudgedienden Nisha Verweij en Sander Harmzen. Laatstgenoemden waren overigens wel getuige van deze wedstrijd. Zonder volledige zuivere speeltijd -deze pilot werd kort voor aanvang van de Korfbal League competitie geannuleerd- waren er genoeg ingrediënten voor een interessante eerste wedstrijd. De sporthal in Bennekom

was dan ook afgeladen met onder andere een volle supportersbus uit Sassenheim. De start van TOP was veelbelovend. Manon Wiegerink wist te profiteren van de aanvallende acties van bliksemafleider Jet Hendriks en scoorde in de beginfase 0-1 en 0-2. Door doelpunten van Tim Heemskerk en Celeste Split stond het na negen minuten 3-4. Daarna stokte de aanval bij de Sassenheimers en nam DVO het initiatief over. Pas in de 14e minuut vonden de Sassenheimers de aansluiting (6-5 opnieuw door Split). In de 22e minuut was het evenwicht weer volledig hersteld (9-9), maar aan de kant van TOP was wel duidelijk dat het maken van doelpunten niet altijd even soepel verliep. Bovendien was DVO in de rebound sterker. Na een timeout van DVO plaatste de thuisploeg een versnelling. Via 10-10 liep DVO uit naar een 15-12 ruststand. Hoewel een verschil van drie doelpunten niet veel zegt, was TOPcoach Hans Heemskerk er niet helemaal gerust op. Uit voorzorg liet hij Daisy Buytelaar en Nick Pikaar zich warmlopen. Direct na de rust had TOP alle kans om weer bij te komen. De score bij de thuisploeg viel namelijk stil, maar de Sassenheimers waren niet scherp genoeg om te profiteren. De kansen werden niet benut en het was DVO dat na acht minuten spelen in de tweede helft 17-12 maakte. Direct daarna wisselde Hans Heemskerk

Wouter Jansen voor Nick Pikaar en Ilse Hazekamp voor Daisy Buytelaar. De wissels pakten goed uit en brachten meer evenwicht in het vak. Maar TOP kon de wedstrijd niet meer kantelen. DVO bleef domineren en over veel verschillende schijven scoren. Het verschil werd nooit kleiner dan drie doelpunten. Met nog zes minuten te spelen scoorde Mick Snel weliswaar de laatste van zijn in totaal acht doelpunten (24-21), maar de wedstrijd was gespeeld en TOP niet bij machte om het gat te dichten tegen een gevarieerd en goed spelend DVO. De eindstand werd uiteindelijk 2722. Mick Snel werd samen met Jos Roseboom (DVO) topscorer met acht doelpunten. De betere ploeg heeft afgelopen zaterdag gewonnen. TOP heeft ondervonden dat het effectiever moet omspringen met de kansen om dit soort wedstrijden te winnen. Het team heeft een week de tijd om de wedstrijd te analyseren en de puntjes op de i te zetten. TOP speelt aanstaande zaterdag haar eerste thuiswedstrijd. De tegenstander is dan DeetosSnel uit Dordrecht. De ploeg uit Dordrecht werd getipt als een degradatiekandidaat, maar heeft in de eerste wedstrijd bewezen dat ook met deze ploeg rekening moet worden gehouden. De wedstrijd begint om 19.00 uur en wordt gespeeld in sporthal De Korf aan de Sportdreef in Sassenheim.

Columbiaan blijft in de top 5 staan Voorhout - Afgelopen weekend werd de tweede ronde van de nationale competitie gezwommen. De Columbiaan 1 komt uit in de hoogste klasse, de hoofdklasse, en mikt op een top 5-klassering. De tweede ronde stond in het teken van de langere afstanden en is niet bepaald favoriet bij De Columbiaan. Op het programma stonden onder andere de 400 meter vrije slag, de 400 meter wisselslag bij de dames en de heren, en de 4x200 meter vrij estafette jongens junioren 4. De Columbiaan ging prima van start met mooie tijdsverbeteringen

op de 4x200 vrije slag estafette jongens. Persoonlijke records werden verbeterd en zelfs verpletterd in alle leeftijdsgroepen. Vrijwel iedereen zwom een uitstekende competitiewedstrijd. Slotakkoord waren de estafettes waarbij met name de strijd tussen De Columbiaan en WVZ spannend was. Bij de dames won De Columbiaan en bij de heren WVZ. De Columbiaan eindigde de tweede ronde als vijfde van Nederland met 6883.16 punten. Het blijft daarmee nipt Orca uit Leeuwarden voor. Het verschil tussen deze twee verenigingen is minder dan een seconde na twee wedstrijden. WVZ zwom naar 6827.95 punten en blijft

Lisa van der Geest tiende in Heerenveen Warmond - De Warmondse Lisa van der Geest (zie foto) is zondag in Thialf in Heerenveen tiende geworden op de 5 kilometer schaatsen bij het Nederlands kampioenschap afstanden. Zij schaatste met 7.19.37 een persoonlijke record en een nieuw clubrecord van de Warmondse IJsclub. Op het ijs van Thialf werd Van der geest onder andere bijgestaan door WIJC-coach Wim Borst en veel WIJC-ers hebben haar aangemoedigd vanaf de tribunes. In de derde rit trad Van der Geest aan tegen Elma de Vries, die als laatste zou eindigen. Van der Geest was de een na jongste deelneemster in het veld van veertien dames (Foto: PR/Timsimaging.nl).

landelijk derde staan. MNC Dordrecht scoorde een puntentotaal van 6957.55 punten en blijft daarmee wellicht in de middenmoot staan. Aan kop gaat De Dolfijn uit Amsterdam, gevolgd door Eiffel Swimmers PSV uit Eindhoven.

Overwinning voor dames 1 Sassenheim - Hoewel de volleybaldames van VCS 1 in de vijfde wedstrijd dit seizoen de winst met 3-2 heeft moeten afstaan aan Kratos, waren de dames afgelopen week weer op volle kracht. Een spannende wedstrijd met mooi volleybal heeft de dames afgelopen donderdag op thuisgrond de 4-0 overwinning opgeleverd. Tegenstander Kalinko D1 bleek de eerste set niet voldoende opgewassen tegen de sterke service en het constante spel van de Sassemers. De tweede set werd zelfs met 25-20 gepakt door VCS. De dames van Kalinko waren wel van gelijkwaardig niveau, waardoor er aardig wat lange rally’s zijn gespeeld. Grootste troef van VSC was wel het vertrouwen en de volharding. De Sassenheimers waren niet van plan de punten te laten gaan. De verdediging liep goed, er werd gecommuniceerd en relatief weinig prikballen van de tegenstander hebben de grond geraakt. De flow werd enigszins verbroken doordat een speelster van Kalinko in de derde set met een knieblessure het veld uitgedragen moest worden. Na de verlengde blessure time-out verliep het spel rommeliger en moest de concentratie opnieuw gezocht worden, maar deze werd tijdig genoeg gevonden om de set met 23-25 te winnen en ook de vierde set met 25-20 te pakken. Met 24 punten uit zes wedstrijden staan de dames van VSC comfortabel op de tweede plek in de poule.

Anne Roebroeck scoort bijna de 2-0.

Tegen Hoevelaken

Hockeydames zetten zegereeks voort: 8-1 Voorhout - Na de winst tegen Maarssen vorige week was het voor de hockeydames van MHC Voorhout belangrijk om in de wedstrijd tegen Hoevelaken afgelopen zondag weer drie punten te pakken. Het team uit Hoevelaken bivakkeert in de kelder van de competitie en was niet opgewassen tegen Voorhout. Het Voorhoutse team pakte uit met een 8-1 overwinning. De dames uit Voorhout stonden gedeeld eerste met Zwaluwen en Maarssen in de vierde klasse. Om bovenin te blijven konden zij zich geen misstap veroorloven tegen Hoevelaken. Het eerste kwartier was er geen sprake van enig klasseverschil. Beide teams speelden slordig en kwamen niet bij beide doelen. Na twintig minuten kwam Voorhout beter in het spel en dit resulteerde in een doelpunt van Sanne Dijkstra die op snelheid haar tegenstandster uitspeelde en makkelijk de keepster het nakijken gaf. Vijf minuten later was het Stephanie Greeve die na een mooie combinatie met Anne Roebroeck

de 2-0 liet aantekenen. Hoevelaken had niets meer in te brengen en het krachtsverschil begon zich af te tekenen. Dirjam de Vreugd maakte met het mooiste doelpunt de 3-0. Op een assist van Astrid Konijn tipte ze schitterend de bal achter de Hoevelaakse keepster. Zij scoorde van dichtbij net voor rust ook de 4-0. Na de rustpauze verhoogde Voorhout het tempo en ging op zoek naar een hogere score. Dirjam de Vreugd scoorde met een bekeken push de 5-0 en Sanne Dijkstra tekende na dertien minuten in de tweede helft de 6-0 aan. Een minuut later was het Hoevelaken dat in een moment van onachtzaamheid de stand terugbracht naar 1-6 door fraai te scoren in de korte hoek. Het antwoord kwam snel van de Voorhoutse dames. Dirjam de Vreugd scoorde de 7-1. Voorhout bleef druk zetten op de tegenstander, maar had pech in de afronding. Na dertig minuten was het eindelijk zover. Sanne Dijkstra scoorde met een mooie push uit de twaalfde strafcorner de 8-1. De Voorhoutse dames blijven meedoen in de strijd om het kampioenschap en gaan zondag naar de lastige uitwedstrijd tegen Loenen.

Teylingen moet Den Hoorn voorrang verlenen Sassenheim - Teylingen is er in eigen huis niet in geslaagd koploper Den Hoorn beentje te lichten. Op De Roodemolen was de koploper met 1-2 te sterk. En dat was een flinke domper voor een ieder die Teylingen een goed hart toedraagt. In eigen huis had de ploeg van trainer Erwin van der Zee een uitstekende stap kunnen zetten richting de koppositie als koploper Den Hoorn zou zijn verslagen. Dat wist ook trainer Erwin van der Zee. “De kloof met de ploeg uit het Westland bedroeg voor aanvang immers vijf punten. Dan is een rekensommetje niet zo moeilijk. Deze nederlaag werpt ons terug in de middenmoot. We zitten voorlopig even in de wachtkamer”. Een terechte constatering na een wedstrijd waarin Teylingen zich van haar goede kant liet zien. Op de openingsfase na dan, want toen sloeg de koploper tweemaal genadeloos toe. En dat ook nog eens op identieke wijze. De bezoekers prikten binnen het kwartier uit twee hoekschoppen raak, waarmee Den Hoorn had wat het hebben wilde. Teylingen stelde vervolgens alles in het werk om de schade te repareren, waarbij het er voetballend goed uitzag wat de roodzwarten lieten zien, maar desondanks slaagden zij er vooralsnog niet in om een aan-

sluitingstreffer te produceren. Uiteindelijk was er kort voor de thee eveneens een spelhervatting nodig om de wedstrijd weer spannend te maken. Aanvoerder Bob van der Vlugt bracht met een rake trap de hoop in de Teylingen harten terug (1-2). Met nog een speelhelft voor de boeg leek er ineens weer van alles mogelijk. Maar wat Teylingen ook probeerde in de tweede helft, Den Hoorn wenste niet te buigen. Hoewel Den Hoorn door de speelwijze van Teylingen kans had om in de counter het duel voortijdig te beslissen bleef ook dat uit, zodat de spanning tot het laatste fluitsignaal aanhield. Gescoord werd er echter niet meer, zodat Teylingen met lege handen achterbleef. “We hadden meer verdiend vanmiddag”, aldus een teleurgestelde Erwin van der Zee. “We hebben ons bij spelhervattingen echter twee keer laten verrassen. En dat was niet de eerste keer dit seizoen. Dat is de dure les van vandaag”. Zondag krijgt Teylingen bezoek van DOSR. De Veense formatie maakt tot nu toe een matig seizoen door. Toch zal Teylingen volle bak moeten spelen om dit keer de punten wel thuis te houden.


2 5 - T OP K 19

L WA

S

S

2 5 - T OP K 19

Beds 2 Basic dé nr. 1 beddenspecialist in uw regio! IT L I T E S I ND WA

S/m G A D N 13.00 t ur ZO 17.00 u ! N E OP

AAL VAN MINIM ALdsIT2 EBaIT G beKntW IN AUP sic van Be u gewend

I T EI T SI N

D

S G N I R P S X N E S S A R LUXE BO T S EN MA zoals

G N I R P S X O B T I E T I L KWA

5

LEVERBAAR IN VERSCHILLENDE KLEUREN!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

Designhoofdbord! + 2 beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matrastopper! + 2 luxe kussens

Bij aanschaf van een luxe boxspring en/of elektrisch bed

Normaal € 1.089,NU VOOR

€ 399,Maat 1.20 cm

LAAGSTE PRIJS!

GRATIS TABLET

COMPLETE 2-PERSOONS ELEKTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!!

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoering

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING BRIXTON ONGELOOFLIJKE PRIJS!!!

Kom langs en test deze fantastische boxspring!

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed Normaal € 4.189,TOP-AANBIEDING V.A. Beds 2 Basic

Facebook

Twitter

WINNAAR!!

YouTube

SUPER STUNT Normaal € 2.399,-

BRIXTON COMPLEET!!!

€ 999,-

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELEKTRISCH VERSTELBAAR Luxe design hoofdbord + 2x elektr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke V olva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem keuze uit diverse maten!

Beds 2 Basic (van Landschoot)

WINT VAN AUPING!! Basic

Paris

Pleasure Comfort

MATRASSEN AANBIEDING

LAAGSTE PRIJS!

Allure

€ 599,Eigenschappen √ Pocketveer 7 zones stevig matras √ Afdeklaag HR40 koudschuim √ Tijk afneembaar/wasbaar

MATRAS GRATIS!

Prijs voor vaste uitvoering Elektrische versie: incl. draadloos bedienbare elektromotoren, spanningsvrij

Quartz balance PLUS

MATRAS GRATIS!

€ 39,- p.st.

€ 59,- p.st.

€ 149,- p.st.

€ 549,-

€ 699,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ Goed matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bodems

Eigenschappen √ Polyeter SG 20 √ 13 cm comfortschuim √ Medium hard

Eigenschappen √ Pocketveer (7-slags) 240 veren/m2 √ Comfortschuim afdeklaag √ Tijk afneembaar/wasbaar

Eigenschappen √ Pocketveer 7 zones √ 1Coolgels/1warme zijde √ Duo pocket/ 7 zones

Eigenschappen √ 24 cm stevig matras √ Pocketveer 7 slags/7 zones √ 3d border met handvaten √ Toplaag HR 60 koudschuim

Sleep King

Liberty

Medica plus

Welness pocketspring

Classic handmade

MATRAS GRATIS!

€ 269,Eigenschappen Leverbaar in alle maten! √ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam √ 19 cm

Openingstijden

Koopavonden

Ma. Di./wo Do./vr. za. Zo.

Do./vr. 18.30-21.00 uur

13.30-18.00 uur 10.00-18.00 uur 10.00-21.00 uur 09.30-17.00 uur 13.00-17.00 uur

Ergo Sense 22 cm

in meerdere stoffen en kleuren

Leverbaar in alle maten!

MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten

* TOP DESIGN BOXSPRING * WINNAAR onder de luxe boxsprings * Luxe kwaliteits design hoofdbord * 2x Luxe gestoffeerde boxen * 2x Luxe actieve hoog-laag pocketveer matras (7 zones) * Luxe Henson Twintopper, zomer en winterzijde * Stoffen zijn 100% vuilwerend * Luxe blokpoten met aluminium afgewerkt * Luxe in- & uitstap verlichting

Maat 1.40 cm

OFFICIËLE CONSUMENTENBOND TEST!

€ 1.975,-

MATRAS GRATIS!

MATRAS GRATIS!

MATRAS GRATIS!

€ 189,- p.st.

€ 449,-

€ 599,-

€ 999,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ 20 cm √ Pocketveer (7-slags) 270 veren/m2 √ 7 comfortzones √ Tijk afneembaar/wasbaar

Eigenschappen √ 22 cm √ Pocketveer (7-slags) √ Toplaag HF 45 kg/m3 √ Vast tijk

Eigenschappen √ Pocketveer 7 zones √ 360 veren/m2 HR 50 afdeklaag √ Div. uitvoeringen √ Afneembaar tijk

Eigenschappen √ 27 cm √ Toplaag koudschuim of latex √ Micro pocketveer 500 m2 √ Winter zomer zijde

Bij Beds

071 2000168

Kerkstraat 58 • 2201 KN Noordwijk (binnen) INGANG Passage • naast De Ridder schoenen

Post @ beds2basic.nl • www.beds2basic.nl

2 Basic

e prijzen • Laagst aliteit kw • Beste comfort • Beste vies • TOP-ad rvice e -s P • TO


Kelto slaapkamercentrum 2000 m2 slaapkamerplezier voor jong en oud!

ezorging b f ie s lu Inc sing en plaat

Gratis bezorgd en gemonteerd!

Boxspring 555

Boxsprings

elektrisch

compleet met topper

ACTIE

€ 1.295,-

Luxe 7 zone Pocketmatras nu ACTIE

al vanaf

met meerzone latexafdekking aan beide zijden.

Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking. Luxe 7 zone Pocketmatras met meerzone latexafdekking aan beide zijden.

Nu 2e matras

!

ACTIE GRATIS Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking.

!€ 695,-

Luxe 7 zone Pocketmatras

Met meerzone latexafdekking aan beide zijden. Afneembare dubbeljerseyhoes ipv € met rijkelijke woldoorstikking ipv € 1390

€ 695,-

!

1390

€ 695,ipv € 1.390,NORMAAL FIRM

1,6 1,8

1,5 1,7

1,8 2,0

NORMAAL FIRM

1,6 1,8

1,8 2,0

1,6 1,8

1,5 1,7

1,5 1,7

1,6 1,8

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

e ontvangt u de 2 ontvangt u de 2e ontvangt u de 2e matras GRATIS!matras GRATIS! matras GRATIS! Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

P velda.net

Voor de deur

velda.net

€ 575,-

Op- en uitklapbedden by Kelto Slaapkamercentrum Ruimtegebrek? Een kamer waarin zowel gestudeerd als geslapen wordt? Of een bed op kantoor voor noodgevallen? Kelto Slaapkamercentrum biedt een ruim assortiment aan op- en uitklapbedden van uitstekende merken als Cubed, Flat, Base en Loft. Ideaal voor appartementen, studio’s of een studentenkamer. Moderne opklapbedden zijn vrijwel net zo ergonomisch als gewone bedden en de keuze is in de laatste jaren alleen maar groter geworden. Zo zijn ze zowel verticaal als horizontaal uitklapbaar en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Opklapbedden zijn er niet alleen in de klassieke kleuren wit en zwart, maar ook in modieuze kleuren zoals pistache, mokka, vanille, mauve of blauw. Het grote voordeel van een opklapbed is natuurlijk dat u uw kamer flexibel kunt inrichten en gebruiken. Neem nu het uitklapbed Flat. Overdag een mooi bureau om aan te werken, en ‘s avonds tover je het in een handomdraai om tot een comfortabel bed. En het mooie is: je computer en werkspullen kunnen gewoon blijven staan! Ideaal voor bijvoorbeeld studenten of thuiswerkers. Net als de meeste opklapbedden is Flat zowel als éénpersoons als tweepersoonsbed leverbaar.

KELTO

SLAAPKAMERCENTRUM SLAAPKAMERCENTRUM

23 jeugdslaapkamers

30, 2211 XK, Noordwijkerhout Gieterij Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • Tel: 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl el. 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl


Gratis iPad bij aanschaf van een nieuwe Kia uit voorraad! *

DE KIA PICANTO NU V.A. € 8.195,lease v.a. € 195,-/mnd*

A

lease v.a. € 249,-/mnd*

14% Bijtelling | Wegenbelastingvrij

A

DE KIA CEE’D SPORTSWAGON NU V.A. € 18.995,lease v.a. € 385,-/mnd*

A

DE KIA RIO NU V.A. € 11.995,20% Bijtelling | Wegenbelastingvrij

DE KIA VENGA NU V.A. € 16.595,lease v.a. € 375,-/mnd*

20% Bijtelling

Nu met gratis tankpas met een waard

Bij aanschaf van de nieuwe Kia Veng a, cee’d of cee’d Sportswagon krijgt u nu tijdelijk een prepaid tankpas, goed voor gratis brandstof tot maar liefst € 750,-! In plaats van de tankpas kunt u ook kiezen voor € 750,- aan accessoires op uw nieuwe cee’d of cee’d Sportswagon of € 500,- op uw nieu we Venga.

e tot wel € 750,-!*

AUTOBEDRIJF KLEVERLAAN GIETERIJ 2, 2211 XK NOORDWIJKERHOUT TEL.: 0252 - 373 724, WWW.KIA-NOORDWIJKERHOUT.NL Volg ons op facebook www.facebook.com/ #!/autobedrijf.kleverlaan

Volg ons op twitter www.twitter.com/ #!/KiaKleverlaan

Gem. verbruik: 4,1 – 6,0 l/100km, 24.4 - 16,4 km/l. CO2-uitstoot: 95 – 158 g/km. *iPad actie is geldig t/m 31 december 2012 en zolang de voorraad strekt. Vraag uw verkoopadviseur naar de verdere voorwaarden. • Actievoorwaarden: Leaseprijzen gebaseerd op 60 maanden en 20.000 kilometer via Kia Autolease. Rente, afschrijving, reparatie, onderhoud en banden, WA-, Casco- (Eigen risico € 227,-), inzittendenverzekering en rechtsbijstand zijn inbegrepen. De tarieven zijn exclusief BTW. De tankpas actie is alleen geldig op de Kia Venga, cee’d of cee’d Sportswagon met kentekenaanvraag t/m 27 december 2012 en een uiterste registratiedatum van 25 januari 2013. De tankpas is 9 maanden geldig en te gebruiken voor brandstof, oliën, ruitensproeiervloeistof en wasbeurten. Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties. Getoonde modellen kunnen afwijken van de beschreven uitvoering. Alle genoemde bijtellingspercentages en het wegenbelastingvrij zijn van het model zijn afhankelijk van datum van registratie. De vrijstelling van wegenbelastingvrij geldt tot 1 januari 2014. Raadpleeg uw Kia-dealer voor de exacte voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor het BTW-voordeel dient de auto voor 1 oktober 2012 geregistreerd, gefactureerd en fysiek geleverd te zijn.. Prijzen zijn exclusief metallic lak, kentekenleges en verwijderingsbijdrage. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties, drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en de volledige garantievoorwaarden op www.kia.nl.

TL_week_46_12  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you