Page 1

nu nog een huis Woensdag 19 september 2012

7e Jaargang • nr. 38

7

Stemmen Woensdag 19 september 2012

Najaarsfeesten 6e Jaargang •

op verjaardag

in Voorhout

15

nr.

38

20

Weg met die bril!

Marjan van Kampen nieuwe burgemeester

Teylingen krijgt waarnemer met een ruime bestuurlijke ervaring Teylingen - Ze is 50 jaar, in haar huidige woonplaats lid van een plaatselijke politieke partij, maar landelijk een niet-actief lid van het CDA. Daarnaast heeft ze de nodige bestuurlijke ervaring als wethouder, waarnemend burgemeester en als échte burgemeester. Per 1 oktober aanstaande heeft Commissaris van de Koningin Jan Franssen haar benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Teylingen: Marjan van Kampen-Nouwen. Haar benoeming is het gevolg van het vertrek per dezelfde datum van de huidige burgemeester Sander Schelberg, die is benoemd tot burgemeester van de gemeente Hengelo.

Zie onze advertentie elders in deze krant

LVSHU9(5+8,6'

QDDU+RUWXVSOHLQ (bij de Hoogvliet)

n Autuma ys arrival d er eptemb

27, 28 &

29 s

Zie voor acties www.rivieramaison.nl +RUWXVSOHLQ‡6DVVHQKHLP‡7

Door Piet van der Vooren Franssen heeft in goed overleg met de fractievoorzitters in de Teylingse gemeenteraad gekozen voor het aanstellen van een waarnemend burgemeester met ruime bestuurlijke ervaring. De fractievoorzitters hebben een keuze gemaakt uit meerdere kandidaten en unaniem ingestemd met de voordracht van Van Kampen als waarnemend burgemeester van de gemeente Teylingen. Marjan van Kampen is geboren in Blokker. Van 1985 tot 1998 is ze werkzaam geweest in het onderwijs in Enkhuizen. Daarna werd ze namens de plaatselijke partij Gemeentebelangen wethouder in de gemeente Drechterland. Daar was ze ook loco-burgemeester. In mei 2004 werd ze benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wieringen, toen de burgemeester daar vertrok. Toen Wieringen in december 2004 weer een vaste burgemeester kreeg, ging Van Kampen naar de gemeente Langedijk om ook daar waarnemend burgemeester te worden. In januari 2006 werd ze echter voor de tweede keer waarnemend burgemeester van Wieringen omdat de burgemeester daar zich als gevolg van een conflict langdurig ziek meldde. Twee jaar later mocht Van Kampen zich de nieuwe vaste burgemeester van de gemeente Wieringen noemen. Dat duurde tot 1 januari van dit jaar, want toen ging Wieringen als gevolg van een gemeentelijke herindeling op in de nieuwe gemeente Hollands Kroon.

Medewerker tussen 18/20 jaar Jaco Fleurs

Marjan van Kampen: “Ik weet dat er in de Bollenstreek momenteel gesproken wordt over de bestuurlijke toekomst, maar die discussie zal ik rustig afwachten” (Foto: PR).

Benaderd Volgens Marjan van Kampen is ze zelf benaderd of ze eventueel beschikbaar was om waarnemend burgemeester van de gemeente Teylingen te worden. “Het is natuurlijk een hele eer als men je daarvoor vraagt”, zegt de kersverse burgermoeder. De fractievoorzitters in de Teylingse gemeenteraad waren klaarblijkelijk onder de indruk van haar, want unaniem waren zij er voorstander van dat Van Kampen zou worden aangesteld als waarnemend burgemeester. “Ik weet dat er in de Bollenstreek momenteel gesproken wordt over de bestuurlijke toekomst, maar die discussie zal ik rustig afwachten. Of ik later eventueel beschikbaar ben voor een vast burgemeesterschap in deze regio is nu dan ook niet aan

de orde. Wel ambieër ik te zijner tijd wel om weer de vaste burgemeester van een gemeente te worden”, laat ze weten. “Maar nu ga ik eerst de uitdaging in de gemeente Teylingen oppakken”. Van Kampen kent de gemeente Teylingen niet. “Toen Sander Schelberg in Schermer burgemeester was en in 2006 werd benoemd tot burgemeester van Teylingen, was ik burgemeester in Wieringen. Toen ik van zijn benoeming hoorde moest ik eerst opzoeken waar Teylingen precies lag. De Bollenstreek staat bekend als een dynamische omgeving, en dat komt een beetje overeen met de regio waar ik bestuurlijk actief ben geweest: West-Friesland en de kop van Noord-Holland. Daar zijn veel overeenkomsten mee”. VERVOLG PAGINA 5

Vanaf 21 september pomp weer open met maar liefst

12 cent korting op benzine!!

Autobedrijf Schoonoord Herenstraat 8 Voorhout www. a u to b e d r i j f s c h o o n o o rd . n l Voor al uw klimaatbeheer «CV installaties « CV ketels « Ventilatiesystemen « Zonne-energie « Airconditioning

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Ook voor al uw service & onderhoud! Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL www.winkelcentrumlangevoort.nl

Meer dan winkelen alleen... ZAT. Eiken systeemparket € 59,95 compleet gelegd!

www.kroonparket.nl

22 SEPT:

KUNST AAN DE LANGE VOORT 10.00 - 17.00 uur

et een selectie Een kunstexpo m e kunst. van hoogwaardig


gemeenteberichten Teylingen week 38 / 2012

Afscheidsreceptie burgemeester Schelberg Burgemeester Schelberg gaat ons fantastisch Teylingen verlaten om burgemeester te worden in het mooie Hengelo. Velen van u hebben aangegeven van hem afscheid te willen nemen. Daarvoor krijgt u de gelegenheid op donderdag 27 september om 20.00 uur in het Sikkens Experience Center, Wilhelminalaan 1 in Sassenheim (voorheen het oude Raadhuis van Sassenheim) Iedereen uitgenodigd Alle inwoners zijn van harte uitgenodigd voor deze receptie. U hoeft zich vooraf niet aan te melden. In het Sikkens Experience Center zal de burgemeester rondlopen om van iedereen afscheid te nemen. De ruimte is beperkt, dus mogelijk moet u even wachten voordat u naar binnen kunt. Het gebouw is

helaas niet toegankelijk voor invaliden. Ook parkeren direct om het gebouw heen is lastig. Wij adviseren u daarom om zoveel mogelijk op de fiets te komen of gebruik te maken van de parkeerterreinen in de omgeving (bij de kerk, bij de supermarkt, bij het gemeentekantoor). Museum speciaal open Speciaal voor deze gelegenheid is het museumgedeelte van het Sikkens Experience Center opengesteld. Heeft u de burgemeester gesproken? Neem dan eens een kijkje in het museum. Zo maakt u meteen ruimte voor andere inwoners die ook graag afscheid willen nemen van de burgemeester. Gezien het informele karakter van de bijeenkomst is er geen gelegenheid voor speeches of optredens.

Bijzondere raadsvergadering Voorafgaand aan de receptie neemt de raad afscheid van de burgemeester tijdens een bijzondere raadsvergadering. Deze vergadering begint om 17.00 uur in het bestuurscentrum in Voorhout en is live te volgen via www.teylingen.tv.

foto door Henk van Kooten

Herenstraat Voorhout bij Leidsevaart afgesloten Van maandag 24 september 07.00 uur tot en met vrijdag 28 september 17.00 uur is de Herenstraat in Voorhout vanaf de Leidsevaart afgesloten voor autoverkeer. Tijdens deze periode is het oude dorp van Voorhout alleen bereikbaar via de spoorwegovergang. Verkeer richting Noordwijk en Rijnsburg wordt omgeleid.

Fietsers Fietsers hoeven niet om te rijden. Wilt u als fietser wel rekening houden met de werkzaamheden en afstappen waar dit gevraagd wordt? Voor de veiligheid van de wegwerkers, maar zeker ook voor uw eigen veiligheid.

Vragen of opmerkingen Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Richard van Eeuwijk van de afdeling Gemeentewerken via telefoonnummer 14 0252.

Wijkmarkt Sassenheim; kom langs en praat mee! Donderdag 4 oktober organiseren wij een wijkmarkt in Sassenheim. Het college van burgemeester en wethouders en de leden van de gemeenteraad gaan in gesprek met inwoners van wijk 4: Sassenheim centrum, noordwest en Teijlingen. U bent van harte welkom op donderdag 4 oktober vanaf 20.00 uur in Theater ‘t Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40A in Sassenheim. Uw mening telt Tijdens de wijkmarkt krijgt u de gelegenheid om uw onderwerpen in te brengen. Dat kunnen thema’s zijn die te maken hebben met de openbare ruimte zoals het groen, speelvoorzieningen en wegen. Ook over participatie en andere gemeentelijke plannen horen wij graag uw mening. Het gemeentebestuur gaat hierover met u in gesprek.

WIJKMARKT SASSENHEIM KOM LANGS EN PRAAT MEE! DONDERDAG

4 OKTOBER 2012 SASSENHEIM CENTRUM, NOORDWEST ENÂ BUURTSCHAP TEIJLINGEN

Thema’s In korte introductiefilmpjes stellen bewoners uit de wijk de onderstaande thema’s aan de orde: t #PVXQMBOOFO t 7PPS[JFOJOHFO t 3VÕOFWBO5FZMJOHFO t .FFEFOLFOFONFFEPFO t 7SJKFSPOEF Vanaf 21.30 uur kunt u in een informele sfeer verder praten met de gemeenteraad en het college. Kom langs! Tijdens de wijkmarkt krijgt u volop de gelegenheid uw mening te geven over onderwerpen die spelen in uw wijk. Ook biedt de wijkmarkt de mogelijkheid om in een informele sfeer kennis te maken met college- en raadsleden.

Van 20.00 uur tot 22.30 uur Theater ‘t Onderdak J.P. Gouverneurlaan 40A in Sassenheim

Cursus rijvaardigheid voor 50+ automobilisten Nog enkele plekken beschikbaar! Op donderdag 4 oktober organiseert de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk/Noordwijkerhout/ Teylingen (VVN) een extra rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar dus reageer snel. Wij nodigen u van harte uit om door middel van een rit met een rij-instructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht te

krijgen in de eigen rijvaardigheid. Indien nodig krijgt u – geheel vrijblijvend – advies over bestaande problemen.

opgeven voor de ochtendsessie. De kosten bedragen â‚Ź 15,-. Deze kosten kunt u op de cursusdag zelf in De Schelft betalen.

Cursusinformatie De rijvaardigheidscursus vindt plaats op 4 oktober in De Schelft in Noordwijkerhout. De ochtendcursus duurt van 8.30 uur tot 12.00 uur en de middagcursus van 12.30 uur tot 16.00 uur. U kunt zich alleen nog

Aanmelden Aanmelden (of informatie) voor de rijvaardigheidscursus kan telefonisch 0252- 343 737 of per e-mail receptie@noordwijkerhout.nl.

Buitengewone raadsvergadering 27 september om 17.00 uur De heer Schelberg is per 1 oktober 2012 benoemd als burgemeester van de gemeente Hengelo. Tijdens deze buitengewone raadsvergadering neemt hij afscheid van de gemeente Teylingen. Agenda: 1. Opening 2. Afscheid burgemeester Schelberg

sprekers: EFIFFS+).1FFUPPN OBNFOTEFHFNFFOUFSBBE EFIFFS-WBOEFS;PO OBNFOT het college van burgemeester en wethouders, de heer G. Goedhart, namens de burgemeesterskring Holland Rijnland, burgemeester S.W.J.G. Schelberg 3. Sluiting


Zorgloket Vermogen of inkomsten in het buitenland

Antwoord Dat is zeker van invloed. Om te kijken of u in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering wordt gekeken hoe hoog uw inkomsten zijn en hoeveel vermogen u heeft. Ook inkomsten en vermogen (bijvoorbeeld huis, grond) in het buitenland vallen hieronder en moet u opgeven. Inkomsten of vermogen in buitenland Heeft u inkomsten of vermogen in het buitenland en heeft u een bijstandsuitkering? Dan moet u de ISD hiervan op de hoogte stellen.

Vraag Ik wil een bijstandsuitkering aanvragen. Ik heb een huis in het buitenland. Is dat van invloed om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering?

Niet opgeven Het niet opgeven van inkomsten en vermogen is fraude. Dit kan betekenen dat uw uitkering wordt stopgezet of dat u een

lagere uitkering krijgt of een bedrag moet terugbetalen. Om problemen te voorkomen kunt u het beste al uw inkomsten en vermogen opgeven. Meer informatie Voor vragen over de bijstandsnormen en het vermogen dat u mag hebben, kunt u contact opnemen met de ISD Bollenstreek. Bereikbaarheid ISD 0800 – 956 70 00 (gratis), www.isdbollenstreek.nl, info@isdbollenstreek.nl of bezoek het Zorgloket in het gemeentekantoor.

MantelzorgcafĂŠ Woensdag 26 september om 19.30 uur Op woensdag 26 september organiseert Welzijn Teylingen voor de vierde keer dit jaar het MantelzorgcafĂŠ, ditmaal met als thema ‘Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)’. Jeannette Groenewegen en Myriam Houben van ‘MEE Zuid-Holland Noord’ verzorgen de avond. NAH van een naaste kan uw leven ingrijpend veranderen. De onderlinge verhoudingen tussen mensen en rolpatronen wijzigen. Rouw om het verlies van degene die iemand was,

veranderingen in sociale contacten en verwachtingen die bijgesteld moeten worden. Deze bijeenkomst gaat in op de vele vragen die NAH oproept. Wat is niet aangeboren hersenletsel? Wat zijn de gevolgen? Hoe kunt u omgaan met het veranderende gedrag? Waar kunt u voor informatie, hulp en steun terecht? Het is prettig om over de gevolgen te kunnen praten met lotgenoten en ervaringen te kunnen delen en steun te vinden bij elkaar. Naast kennis staat ontmoeting centraal tijdens deze bijeenkomst.

Locatie Welzijn Teylingen, J.P. Gouverneurlaan 40b in Sassenheim (’t Onderdak) Toegang is gratis, inclusief koffie en thee. Aanmelden U kunt zich voor deze bijeenkomst tot uiterlijk 24 september aanmelden bij Welzijn Teylingen, op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, tel. 0252 – 231 805 of per e-mail: l.noteboom@welzijnteylingen.nl.

Collectes Er is van 23 tot en met 29 september een collectevergunning verleend aan Stichting Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Publicatie Ontwerp Actualisering 2012

Algemene plaatselijke verordening Ontheffing/vergunning/toestemming is verleend aan: t #SBOEXFFS)PMMBOET.JEEFO 8BSNPOEWPPSIFUPSHBOJTFSFO van de Duinkring wedstrijden op De Baan in Warmond op zaterdag 6 oktober 2012 van 08.00 tot 18.00 uur (10-09-12) Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 Op grond van artikel 87 is ontheffing verleend aan: t .4[ZNLJFXJD[ 4BTTFOIFJNWPPSIFU[POEFSQBSLFFSTDIJKG parkeren in de blauwe zone van de Charbonlaan en de Jacoba van Beierenlaan in Sassenheim (12-09-12) t 1.WBO%BN 4BTTFOIFJNWPPSIFU[POEFSQBSLFFSTDIJKG parkeren in de blauwe zone van de Charbonlaan en de Jacoba van Beierenlaan in Sassenheim (12-09-12) Bezwaar Hoe kunt u bezwaar maken? Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen c.q. de burgemeester van Teylingen. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. Uw bezwaarschrift bevat de volgende informatie: t VXOBBNFOBESFT t EFEBUVNXBBSPQVIFUCF[XBBSTDISJGUJOEJFOU t VXIBOEUFLFOJOH t FFOPNTDISJKWJOHWBOIFUCFTMVJUXBBSVIFUOJFUNFFFFOTCFOU t EFSFEFO FO WBOVXCF[XBBS Binnen welke termijn? U heeft zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen. De termijn begint te lopen de dag na de verzenddatum die genoemd is in de publicatie. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening Het indienen van een bezwaarschrift betekent meestal niet dat het besluit waartegen u bezwaar maakt niet in werking treedt. Als u het besluit op korte termijn wilt tegenhouden, moet u naast het bezwaarschrift een apart verzoek om een ‘voorlopige voorziening’ bij de Rechtbank indienen. Hiervoor moet u griffiekosten betalen. Uw verzoek om voorlopige voorziening bevat de volgende informatie: t VXOBBNFOBESFT t EFEBUVNXBBSPQVEFWPPSMPQJHFWPPS[JFOJOHJOEJFOU t IFUCFTMVJUXBBSUFHFOCF[XBBSCFTUBBU t F FOLPQJFWBOIFUCF[XBBSTDISJGUEBUCJKEFHFNFFOUF5FZMJOHFO is ingediend. Dit verzoek stuurt u naar: Voorzieningenrechter rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/ bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een

Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte De Ontwerp Actualisering 2012 Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte ligt van vrijdag 7 september 2012 tot en met donderdag 4 oktober 2012 ter visie. In deze periode kan iedereen met een zienswijze reageren op de door Gedeputeerde Staten vastgestelde ontwerpwijzigingen van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte. Een uitgebreide versie van deze publicatie, met een verwijzing naar de stukken, kunt u lezen op www.teylingen.nl onder ‘Actueel’. Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning (reguliere procedure) t ,BHFSXFJEF )5 Sassenheim t "QPMMPTUSBBU $1 Sassenheim t 3JKOTCVSHFSXFH 3" Voorhout t 4U"OUPOJVTMBBO &- Sassenheim t ,BSPT .%4BTTFOIFJN

QMBBUTFOEBLPQCPVX (03-09-12) QMBBUTFOEBLLBQFM voorzijde woning (05-09-12) CPVXFOVJUCPVXFO verplaatsen inrit (06-09-12) LBQQFOWBOCPNFO (07-09-12) QMBBUTFOTDIVUUJOHFO berging (10-09-12) t )PSUVTQMFJO (;4BTTFOIFJN NBLFOEVCCFMFEFVS als ingang pand (12-09-12) Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot bezwaar en beroep) t 8JMHFOIPSTU 857PPSIPVU QMBBUTFOEBLLBQFMWPPS zijde woning (07-09-12) Commissie Welstand Eens per twee weken op maandag behandelt een deskundige van de Welstandscommissie vanaf 09.30 uur de projecten in het gemeentekantoor. Deze besprekingen zijn openbaar. Voor het inzien van de agenda of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het gemeentekantoor. De eerstvolgende welstandsvergadering is maandag 1 oktober 2012. Inzien, zienswijzen, bezwaar of beroep 1. Inzien binnengekomen aanvragen Binnengekomen aanvragen kunt u inzien bij balie 7 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Als u een reactie wilt geven op een binnengekomen aanvraag, neemt u dan contact op met een medewerker van het team vergunningen. 2. Bezwaar tegen verleende vergunningen Als boven het project staat aangegeven dat er een mogelijkheid is tot bezwaar en beroep, kunt u bezwaar maken. Hierbij dient u rekening te houden met het volgende:

De genoemde data bij de verleende vergunningen zijn de data waarop deze zijn verzonden. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de verzenddatum van betreffende vergunning – een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Het bezwaarschrift moet bevatten: t /BBNFOBESFT t %BUVN t 0NTDISJKWJOHWBOEFCFTMJTTJOHXBBSUFHFOCF[XBBSCFTUBBU t 3FEFO FO WBOIFUCF[XBBS t )BOEUFLFOJOH Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor moet u wel griffiekosten betalen. Het verzoek moet bevatten: t /BBNFOBESFT t %BUVN t #FTMVJUXBBSUFHFOCF[XBBSCFTUBBU t ,PQJFWBOIFUCF[XBBSTDISJGUEBUCJKEFHFNFFOUF5FZMJOHFOJT ingediend. Het adres is: Voorzieningenrechter rechtbank ’s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/ bestuursrecht. daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. 3. Beroep tegen verleende vergunningen Als boven het bouwplan staat aangegeven dat er alleen beroep mogelijk is, kunt u beroep aantekenen. De genoemde data bij de verleende vergunningen zijn de data waarop deze zijn verzonden. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de verzenddatum van betreffende vergunning – beroep aantekenen bij de rechtbank. Rechtstreeks beroep is mogelijk voor diegenen die een zienswijze hebben ingediend, en voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Een beroepschrift dient te worden gericht aan de rechtbank te Den Haag sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie 19 september 2012. Gemeente Teylingen Postadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout Telefoon: 14 0252 gemeente@teylingen.nl , www.teylingen.nl De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.


Jazzmatinees Trefpunt krijgen culinair tintje Warmond - De vijf Jazzmatinees die theater Het Trefpunt in Warmond komend seizoen organiseert krijgen een culinair karakter. Hiertoe gaan de organisatoren, Het Trefpunt en Pasadena Productions, een samenwerking aan met restaurant De Beukenhof in Oegstgeest. Vanwege het succes van de jazzmatinees in Het Trefpunt vorig seizoen, is het aantal voorstellingen dit jaar uitgebreid naar vijf. Bovendien krijgen jazzliefhebbers de mogelijkheid om bij hun entreekaart ook een culinair arrangement te bestellen. De zaal van Het Trefpunt wordt tijdens de concerten ingericht met tafels, à la het Lido tegen het podium. Daaraan kunnen de gasten tijdens het programma genieten van een hapje en een drankje. Etagères met gerechten als oesters en gamba’s, zoete en hartige lekkernijen en wijn worden geserveerd. De sfeer is informeel en er is mogelijkheid om te dansen op het jazzygeluid dat vanaf het podium klinkt. De eerste Jazzmatinee vindt plaats op zondag 30 september. Dan spelen jazztrompettiste Saskia Laroo

en zanger-pianist Warren Byrd in Het Trefpunt. Het tweetal treedt over de hele wereld op. In Amerika is Saskia Laroo door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen composities, die herinneringen oproepen aan het werk van jazzgiganten als Charlie Parker, John Coltrane en Dizzy Gillespie. Later dit seizoen volgen Mike Boddé, Tom Beek & The Win-Win Situation (25 november), Jan Kiewiet de Jonge met Remember the Saxes (27 januari), Willem Kiewiet de Jonge & Small Big Band (24 maart) en het Big Band Festival (28 april). Tijdens de matinees zijn gasten welkom vanaf half drie. Het optreden duurt van drie tot vijf uur, daarna volgt een afterparty met Willem & Jan Kiewiet de Jonge. Het arrangement is per persoon of per tafel te boeken via www. hettrefpuntwarmond.nl. Een losse entreekaart voor het concert, dus zonder culinair arrangement, kost 10 euro. Voor het arrangement komt daar € 39,50 per persoon bij.

De leerlingen van groep 3 tot en met 8 van Het Bolwerk mochten een tennisclinic volgen bij STV.

Het Bolwerk bij STV

Leerlingen van Bolwerk maken kennis met tennis Sassenheim - De contacten tussen de Sassenheimse tennisvereniging STV en openbare basisschool Het Bolwerk heeft een leuk initiatief opgeleverd. De leerlingen van groep 3 tot en met 8 mochten de onlangs een tennisclinic volgen in plaats van hun reguliere gymles. Voor alles was gezorgd: rackets, ballen, limonade, popcorn en voldoende banen.

Hovenier Ron Hoogkamer sponsort Ter Leede F9 Sassenheim - Hoveniersbedrijf Ron Hoogkamer uit Sassenheim heeft besloten om drie seizoenen lang de jongste F-pupillen van de voetbalvereniging Ter Leede te sponsoren. “Ik heb zelf kleine kinderen en het leek mij leuk om de kleintjes nu eens mooi aangekleed op het voetbalveld te laten verschijnen,” geeft Ron Hoogkamer zelf als reden. Dit seizoen is dat dus de Ter Leede F9 en afgelopen zaterdag kregen de voetballertjes de sponsorkleding uitgereikt, bestaande uit een compleet tenue, een trainingspak en zelfs een voetbaltas. Uiteraard allemaal voorzien van de sponsornaam. Op de foto showen de spelers en begeleider Daaf trots hun sponsortenues.

Met de hulp en inzet van vrijwilligers van de tennisclub en hun eigen meester René werden de eerste technieken van de tennissport geleerd onder de bezielende leiding van de tennisleraren Roos en Harry Verdegaal. Op drie banen waren verschillende oefeningen uitgezet. De kinderen werden over de drie banen verdeeld. Daarna mochten ze op de ene baan heen en weer proberen te slaan over langgerekte gespannen elastieken. Op een andere baan was het de bedoeling dat de leerlingen op aangeven van de leraar een aantal blikjes probeerde te raken. Op een volgende baan kregen ze per leerling vier ballen aangespeeld die ze naar de overkant moesten slaan. Voor Harry en Roos een gevaarlijke onderneming, want tot hilariteit van de kinderen werden zij ettelijke keren geraakt. Verder werd er rond de hekken nog geoefend op het serveren, waarbij de bal in een hoe-

pel terecht moest komen. Na zo’n vijftien minuten werd er gewisseld. Het knappe van de opzet was dat alle kinderen constant in beweging waren. Ze hoefden nauwelijks op hun beurt te wachten en er was een grote variatie in oefeningen. Na een uurtje was het uit met de pret. De kinderen werden getrakteerd op limonade en popcorn en gingen naar huis met een klein cadeautje en een inschrijfformulier, want wie hierdoor enthousiast is geraakt voor de tennissport wil

Feest voor ouderen Sassenheim - Tijdens de najaarsfeesten wil de Oranjevereniging Sassenheim ervoor zorgen dat er voor iedereen wat te beleven is, voor jong en oud. Woensdagmiddag 19 september is er een feestmiddag voor 50-plussers in de Oranjefeesttent. Het zeemanskoor Overal zal daar optreden, evenals ‘Sjaan uit de Jordaan’. Het belooft een gezellige middag vol meezingers te worden. ‘s Avonds zal accordeonvereniging DSVP optreden voor de bewoners van de Bernardus en donderdagmiddag 20 september zal de mondorgelclub Excelsior acte de présence geven in de Schutse in Noordwijkerhout.

wellicht op een tennnisclub. Dat deze tennisclinic een goed initiatief was bleek wel uit de reacties van de leerlingen, de leerkrachten, de tennisleraren, de toekijkende ouders en de vrij spelende tennissers van STV die toevallig een balletje kwamen slaan. Lachen, gieren, brullen en het enthousiasme was bij iedereen van het gezicht te lezen. En dat was nu precies de bedoeling van deze clinic: de jeugd enthousiast maken voor de tennissport.


19 SEPTEMBER 2012

pagina 5

Over nieuwe burgemeester

Subsidie voor Koudenhoorn

Teylingen - De voorzitters van de fracties in de Teylingse gemeenteraad zijn tevreden over de benoeming van Marjan van Kampen tot nieuwe burgemeester. Dat blijkt uit de reacties op haar benoeming.

Warmond - De gemeente Teylingen heeft voor de herinrichting van het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond subsidies aangevraagd bij de Europese Unie, de provincie Zuid-Holland en het intergemeentelijk samenwerkingsverband Holland Rijnland. Deze zomer ontving de gemeente bericht dat alle aangevraagde subsidies ten bedrage van in totaal 619.670 euro gehonoreerd zijn. De eigen gemeentelijke bijdrage is 500.000 euro. Daarmee komt het op dit moment beschikbare bedrag voor het project op 1.119.670 euro. Het project is geraamd op ruim 1.600.000 euro. Dit betekent dat er nog een tekort is op de begroting. Dit tekort is deels al opgelost

Grote tevredenheid bij alle fractievoorzitters

Door Piet van der Vooren

Herenstraat afgesloten Tevrdenheid over Marjan van Kampen (zie foto) als waarnemend burgemeester. gemeenten. De fractie van de Partij van de Arbeid verheugt zich dan ook op een prettige samenwerking met Van Kampen�. “Trots op Nederland Teylingen is verheugd dat de fractievoorzitters unaniem hebben uitgesproken dat mevrouw Van Kampen van de geselecteerde kandidaten als beste uit de bus is gekomen om als waarnemend burgemeester van Teylingen te worden benoemd�, zo laat Ed Wegman weten. Frans Nederstigt van de ChristenUnie is erg blij met deze benoeming. “Ik ken mevrouw Van Kampen persoonlijk van toen zij nog burgemeester was in Wieringen. Ze maakte toen ook indruk als een krachtige en oprechte bestuurder die tussen de mensen staat en die de belangen van haar gemeente in de regio en bij de provincie uitstekend weet te behartigen. Toen voor de zomer bleek dat we op zoek moesten naar een waarnemer leek ze mij daarom direct een uitstekende kandidaat, vooral ook gezien de discussie over onze bestuurlijke toekomst. Ik weet zeker dat de inwoners van Teylingen die eigenschappen de komende tijd ook in haar zullen zien. Ze is de juiste persoon, op het juiste moment, en op de juiste plaats�. Namens de eenvrouwsfractie van Belang van Teylingen reageert Marijke Haroun: “Marjan van Kampen krijgt de mooie taak om midden in de samenleving te staan en als verbinder op te treden, zowel lokaal als regionaal. Hierbij is een belangrijke taak voor haar wegge-

Katwijkse Cockta ils

SASSENHEIM

VERSTRIO

Voorhout - Van maandag 24 september 7.00 uur tot vrijdag 28 september 17.00 uur is de Herenstraat in Voorhout tussen Schoonoord en de Leidsevaart in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. Tijdens deze periode is het oude dorp van Voorhout alleen bereikbaar vanaf de spoorwegovergang. Deze afsluiting is noodzakelijk omdat de Herenstraat tussen de Leidsevaart en Schoonoord opnieuw wordt bestraat. Dit is nodig omdat het straatwerk bij de oplevering niet voldeed en de inwoners van de aanliggende huizen last hebben van trillingen. Fietsers en voetgangers kunnen wel vanaf de Leidsevaart de Herenstraat bereiken.

’als beste uit de test! ’

Gebakken schol

p.st.

’nu op zijn best’

Gebakken schar Emmer haring Op woensdag:

Gebakken kibbel ing

2,75

2 voor

5,00

100 gram 0,99 100 gram 0,69 zo’n 20 stuks 8,9 5 500 gram 6,50

Schuitemaker’s Fi sh wo t/m vrij van 12 & Chips, open van .0 Zaterdag van 12.0 0 tot 18.00 uur 0 tot 17.00 uur

legd om vanuit onder andere het Berenschot-rapport daar waar nodig de samenwerking met de betreffende regiogemeenten te behouden, deze te verdiepen en te versterken. Vanuit haar expertise vertrouw ik haar deze functie als waarnemend burgemeester toe. Verder hoop ik op een plezierige samenwerking, met een laagdrempelig karakter�. Van de fractie van Trilokaal is geen reactie ontvangen.

Teylingen krijgt waarnemer met een ruime bestuurlijke ervaring Wonen Als ze straks waarnemend burgemeester van Teylingen is, zal Van Kampen blijven wonen in haar huidige woonplaats. “Een waarnemend burgemeester heeft ook niet de verplichting om in de ‘eigen’ gemeente te gaan wonen. Het is per slot van rekening een tijdelijke baan. Wel zullen de inwoners kunnen zien dat ik zoveel mogelijk in Teylingen aanwezig zal zijn, want dat vind ik belangrijk�. Ze is weliswaar lid van het CDA, “maar niet actief�, laat ze weten. “Wat me aanspreekt in deze partij zijn de normen en waarden die men uit wil dragen. Op die manier wil ik ook het burgemeesterschap vervul-

jan van Kampen zal voorzitten als voorzitter van de Teylingse gemeenteraad. Pas als er meer duidelijkheid is over de bestuurlijke toekomst van Teylingen zal de Commissaris van de Koningin in overleg treden met het college van burgemeester en wethouders en de fractievoorzitters om vast te stellen welke conclusies hieruit getrokken kunnen worden. Mocht Teylingen kiezen voor zelfstandigheid, dan zal dat wellicht betekenen dat de gemeente toch weer een vaste burgemeester krijgt. Kiest Teylingen op termijn echter voor een fusie met andere gemeenten in de Bollenstreek, dan zal Van Kampen waarschijnlijk tot die tijd aanblijven als waarnemer.

Langzaam lekker

Weekaanbiedingen75 ................

Gekookte bieten 500 gram m ........... Verse vatzuurkool 500 gra Nieuwe oogst Hollandse

0. 0.75 1.25 0.79 0.69

.............. Alkmene appels 1 kilo .......... Frisse Hollandse ............. rauwkost 100 gram ....................

Stamppot van de week

Hutspot 100 gram .....

,&634-"(&3,001+&

Runderstooflapjes

Rozinski

ten

Er zijn weer kleine sprui Elke woensdag:

10 stuks . . . . . . . . . . .

v.d. Veer

1.

75

heim Hoofdstraat 259 - Sassen Tel./Fax: 0252-232141

595 160

TUVLT

41&$*"HSBN

7-&&48"3&/,001+&

Bij 100 gram rauwe ham (3"5*4HSBNHFLPPLUFXPSTU

................................

Perssinaasappels

Tel. winkel: 0252-2101 51 Oude Haven 3 - Sasse nheim

len�. Van Kampen kijkt uit naar het burgemeesterschap van Teylingen, ook al is ze ‘maar’ waarnemer. “Ik heb dat hier in West-Friesland ook in twee gemeenten mogen doen, en dat is me prima bevallen. Nu dus in Zuid-Holland, en dat zal ook best lukken. Ik stel prijs op goede contacten met iedereen, dus ook met de gemeenten om Teylingen heen. Samenwerking in regionaal verband vind ik belangrijk, en wat dat betreft ben ik in Teylingen dus op zijn plaats�. Op 2 oktober bespreken de gemeenteraden van Teylingen, Noordwijk, Lisse en Hillegom elk apart een rapport van bureau Berenschot over de bestuurlijke toekomst van de Bollenstreek. Die vergadering zal tevens de eerste raadsvergadering zijn die Mar-

VERVOLG VOORPAGINA

8&&,""/#*&%*/(

Lasagne

HSBN

495

Scholten keurslager

Aanbiedingen geldig van 17-09-2012 t/m 22-09-2012

“Voor de bestuurlijke vraagstukken waar Teylingen voor staat komt de bestuurlijke ervaring van Marjan van Kampen goed van pas�, laat Marlies van Volten namens de VVD weten. “Ook zijn wij erg blij dat de keuze unaniem was, want dit betekent dat er draagvlak voor haar is�. Peter Scholten van het CDA vindt het fijn dat men erin is geslaagd aansluitend op het vertrek van Sander Schelberg zo’n geschikte kandidaat te vinden. “Van Kampen heeft ruime ervaring als (waarnemend) burgemeester en die ervaring kunnen we goed gebruiken. Ze heeft ons de indruk gegeven goed te kunnen luisteren en dat te kunnen combineren met doortastend optreden. Het CDA is dan ook erg blij met haar komst naar Teylingen�, aldus Scholten. Bijlheid ook bij D66, zo laat Rose Marie Keijzer weten. “We kijken uit naar de nadere kennismaking met Van Kampen. In de Bollenstreek is een discussie over bestuurlijke samenwerking gaande. Daarom is het wat ons betreft heel belangrijk dat Teylingen een burgemeester heeft, liefst nog een stevige ook. De politieke kleur van de burgemeester vinden wij ondergeschikt. Het gaat ons om iemands kwaliteiten. Wij vinden het ook wel leuk dat er nu een vrouw komt op die post, want een flink aantal Teylingers heeft zes jaar geleden aangegeven dat men een vrouw als burgemeester ook wel zag zitten�. Naar de mening van Joost Peetoom, de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA, zal Teylingen in Marjan van Kampen een uitstekend waarnemer vinden. “Ze is ervaren, een prettige persoonlijkheid, en een verbinder in het grote maar ook in het kleine. Transparant, en ook wel iemand die op beslissingen aanstuurt. Goed in de reguliere taken van een burgemeester, en een prima partner voor de bijzondere opgave voor Teylingen als het gaat om de bestuurlijke en sociaal-economische toekomst van de Bollenstreek-

door de kosten voor steigers te dekken uit de aanleg van de passantenplaatsen, waardoor de inrichtingskosten omlaag gaan. De gemeente start nu met het doorrekenen en faseren van het project. Hiermee worden de exacte kosten en de tijdsplanning duidelijk. Als dan blijkt dat er nog tekorten zijn zoekt de gemeente naar mogelijke oplossingen hiervoor. De gemeente verwacht dat vóór de zomer van 2013 veel voorzieningen op het eiland zijn vernieuwd, zoals een nieuw strand en nieuw groen.

)PPGETUSBBUt4BTTFOIFJN 5FMt'BY XXXTDIPMUFOLFVSTMBHFSOM JOGP!TDIPMUFOLFVSTMBHFSOM


pagina 6

KERKDIENSTEN Kerkdiensten van donderdag 20 t/m woensdag 26 september.

Sassenheim RK-Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): Zondag: 10.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Vivace. Protestantse Gemeente: - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): Geen dienst. - Julianakerk (Julianalaan 6): Zondag: 10.00 uur ds. T. Moll (bevestiging ambtsdragers). Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): Zondag: 10.00 uur drs. S. Pos; 19.00 uur drs. S. Pos.

19 SEPTEMBER 2012

KaartenKeus.nl

FAMILIE-BERICHTEN Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Teylinger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

Bestel snel en eenvoudig online uw

Per post of afgeven

of gelegenheidskaart op

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur).

www.KaartenKeus.nl

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

geboorte-, huwelijks-

De collecties zijn ook in te zien bij Drukkerij All-in aan de Ambachtsweg 7a in Katwijk, tel. 071 408 14 97 KaartenKeus.nl is een onderdeel van

Kwaliteit voorop

Voorhout RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): Donderdag: 18.45 uur Eucharistieviering in Dagkapel. Zondag: 10.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Parochiekoor. Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): Zondag: 10.00 uur ds. J.W. van den Berg.

Warmond RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): Geen viering. RK-Kapel MariĂŤngaerde (Mgr. Aengenentlaan 3): Donderdag: 11.00 uur. Zondag: 10.00 uur. Dinsdag: 11.00 uur. Protestantse Gemeente (Herenweg 82): Zondag: 10.00 uur ds. P. Moet (Lisse) en mevr. Spiegeler (Oecumenische Vredesdienst m.m.v. Cantorij (projectkoor)). Baptistengemeente Kaleb (Herenweg 80): Zondag: 10.30 uur Marco van Delft.

MEDISCHE DIENSTEN

Avond-, nacht- en weekenddiensten.

Alarm Ambulance, brandweer en politie: tel. 112. Dier in nood: tel. 144.

Huisarts Alleen spoedeisende huisartsenhulp (maandag t/m vrijdag 17.008.00 uur, weekend en feestdagen): Doktersdienst Duin- en Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 B, Voorhout, tel. 0252-240212 (altijd eerst bellen).

Tandarts Sassenheim/Voorhout: Via www. tandartswaarnemingbollenstreek. nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via het telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur.

Apotheek Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, Voorhout, tel. 0252-240216.

Dierenarts Via telefoonnummer Dierenkliniek Sassenheim (tel. 0252-232219) en Dierenkliniek Voorhout (tel. 0252215231) verneemt men welke dierenarts waarneemt.

Collectanten gezocht! %F%JFSFOCFTDIFSNJOHLPNUPQ WPPSWFSHFUFOEJFSFO0PLJOVX SFHJP)FMQNFFFONFMEVBBOBMT DPMMFDUBOUWPPSEFKBBSMJKLTF DPMMFDUFXFFLSPOEPLUPCFS (BOBBSXXXEJFSFOCFTDIFSNJOHOM DPMMFDUFPGCFM 

COLOFON www.deteylinger.nl Twitter: @DeTeylinger Oplage 16.000 Uitgave van

Ambachtsweg 7 A Postbus 3066, 2220 CB Katwijk telefoon 071-4022901 fax 071-4032325 Advertenties Contactgegevens binnendienst: Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: dinsdag 11.00 uur Redactie Eindredactie: Piet van der Vooren e-mail: redactie@deteylinger.nl telefoon 071-3010118 Contact bij voorkeur per e-mail Sluitingstijd kopij: maandag 17.00 uur Verspreiding Telefoon 071-4022901, of e-mail: verspreiding@uitgeverijverhagen.nl De Teylinger wordt iedere woensdag huis-aan-huis verspreid in de gemeente Teylingen en is bovendien af te halen op de volgende adressen: Sassenheim: Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25; Bruna, Hoofdstraat 207; Primera Van der Lans, Hoofdstraat 208; Speciaalzaak Kaldenbach, Hoofdstraat 243; Esso Selfservice, Oosthoutlaan 2. Voorhout: Bestuurscentrum, Raadhuisplein 1; Autobedrijf Schoonoord, Herenstraat 8; Plus Van Dijk, Herenstraat 45; Hoek Boek & Kantoor, Herenstraat 63; Primera, Jacoba van Beierenhof 26. Warmond: Albert Heijn, Dorpsstraat 2; VVV, Dorpsstraat 88 A; De Nie Toys & Stamps, Dorpsstraat 106. Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter grifďŹ e van de Arrondisementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid sub 4 van de Auterswet als het databankrecht.

Wethouder in gesprek over glasvezelnetwerk Door Nico Kuyt Teylingen - Wethouder Kees van Velzen gaat kijken of er marktpartijen zijn die een glasvezelnetwerk in Teylingen willen aanleggen. Hij maakte de raadscommissie Bestuur wel duidelijk dat het uiteindelijk de gemeente financieel niets mag kosten. Het CDA heeft enkele maanden geleden een initiatiefvoorstel ingediend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. De wethouder heeft daarna een korte verkenning laten uitvoeren. “De conclusie in een notendop is dat het mogelijk is�, gaf Van Velzen aan. Volgens de verkenning is de tijd nu rijp voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Teylingen. De gemeente dient zo snel mogelijk gesprekken met marktpartijen aan te gaan, maar wel onder enkele voorwaarden. Zo moet het in alle drie de dorpen aangelegd worden, dienen alle kosten verhaald te worden, dienen er heldere afspraken te komen over het buitengebied en de aansluiting van bedrijven, dat tevens de aanleg snel en in een aaneengesloten periode gaat gebeuren, en de aanleg mag ook maar minimale overlast veroorzaken. Onder de fracties leefde met name zorgen over het buitengebied. Een woningaansluiting daar is fors duurder dan in de kernen en volgens de wethouder loopt dit in totaal in de miljoenen. Hij kijkt de komende tijd wat de maximale mogelijkheden zijn, maar is er bepaald geen voorstander om maar een paar miljoen bij te spijkeren. De verkenning gaat als een snel hamerstuk naar de gemeenteraad. De wethouder gaat vervolgens met marktpartijen die zich aanmelden in gesprek. Binnen de voorwaarden wordt dan gezocht naar een haalbare samenwerkingsovereenkomst. Er is echter geen garantie dat er een marktpartij is die binnen die voorwaarden dit glasvezelnetwerk wel wil aanleggen.

In het Trefpunt

Innemee speelt eenmansklucht Warmond - De Leidse cabaretier Onno Innemee speelt op vrijdag 21 september in theater Het Trefpunt in Warmond de voorstelling ‘Het is hier een gekkenhuis.’ In deze komische whodunit, waarin Innemee zelf alle typetjes speelt, is niets wat het lijkt. Enkele jaren geleden verraste Onno Innemee pers en publiek door de cabareteske eenmansklucht in het leven te roepen. In ‘Wie heeft Onno Innemee vermoord?’ speelde hij alle negen personages. Een bijna onmogelijke opdracht door de vele verkleedpartijen, diversiteit aan stemmen en snelheid waarmee het verhaal zich ontrafelde. Dit seizoen komt Innemee met een nieuwe variant. Via internet is hij verliefd geworden op een verpleegster van psychiatrisch ziekenhuis Het Koekoeksnest. Hij bedenkt een plan om de inrichting binnen te komen, maar werkt zichzelf steeds verder in de nesten. Innemee neemt een bonte verzameling aan typetjes mee. Personages die weten te ontroeren en op de lachspieren werken. Door meesterlijk gebruik van het decor vol deuren, videobeelden en grandioos acteerwerk ontstaan hilarische taferelen. De voorstelling ‘Het is hier een gekkenhuis’ van Onno Innemee vindt plaats op 21 september om 20.15 uur. Kaarten kosten â‚Ź 17,50 en zijn te koop via de website www.hettrefpuntwarmond.nl en bij de VVV Warmond. Indien er nog plaatsen vrij zijn kan men vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling kaarten kopen aan de zaal in Het Trefpunt aan de Herenweg 80 in Warmond.

Ed Turnhout Uitvaartleider

Hoe divers de wensen ook mogen zijn, wij zorgen ervoor dat ze worden vervuld. Met gevoel voor stijl en met oog voor kwaliteit. Vanaf het eerste gesprek met de nabestaanden tot en met het laatste moment gaan we voor het beste. We maken van elke uitvaart een waardig afscheid. TEL. 0252-413213 Dag en nacht bereikbaar

Heereweg 60, 2161 AJ Lisse www.vdputten.eu

Ankie Jochemsz & Wilma Bleeker & Jollie Wildeman zorgzaam en betrokken met oog voor details Uitvaartonderneming Teylingen dag en nacht bereikbaar tel: 06-30409466 www.uitvaart-teylingen.nl

EMORIE Natuursteen

Het adres voor een passend gedenkteken

Toonzaal geopend maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur Gedenktekens in natuursteen, glas, rvs en hout Levering direct aan particulieren Zeer snelle levering (2 weken) Deskundig advies

‚‚ ‚‚

Delfweg 34a - 2211 VM Noordwijkerhout 8GNGHQQP‚*CZ E-mail: info@Memorienatuursteen.nl www.memorienatuursteen.nl

SHOWTUIN VRIJ TOEGANKELIJK


19 SEPTEMBER 2012

pagina 7

Uitslag verkiezingen gemeente Teylingen Opkomst: 80,7 procent Deze verkiezingen

Leerlingen van Rijnlands bemannen de stemlokalen Teylingen - Tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 12 september zette de gemeente Teylingen vijftien leerlingen uit vwo 4 van het Rijnlands Lyceum in Sassenheim in op stemlokalen. De leerlingenhulp maakte deel uit van de maatschappelijke stage die alle middelbare scholieren volgen. De vergoeding die de leerlingen ontvingen wordt gebruikt als sponsoring om Roemeense leerlingen, waar zij in februari op bezoek gaan, naar Nederland te halen voor een uitwisseling in april. Jeroen Kronenburg bemande het Gemeentekantoor in Sassenheim. “Ik turfde de stemformulieren die in de bus gingen. Niet moeilijk, maar wel precies werk. Het aantal dat in de bus ging moest overeenkomen met het aantal formulieren dat werd uitgegeven”. Jeroen kreeg ook de opdracht om de formulieren ‘aan te stampen’, zodat nog niet meteen een tweede bus ingezet hoefde te worden. Op basisschool Het Bolwerk zat Sanne Vermeij (zie foto). “Het was afwisselend druk, maar goed te doen. Een week eerder volgden we een introductieavond, dus ik wist wat me te wachten stond. Toen om 21.00 uur het stemlokaal sloot hielp ik sorteren en tellen. Het werd dus wel een latertje”.

2010

Verschil

VVD

40,6%

31,0%

9,60%

PvdA

18,0%

13,8%

4,20%

PVV

7,6%

13,2%

-5,60%

CDA

9,8%

16,6%

-6,80%

SP

5,8%

6,5%

-0,70%

D66

9,5%

8,6%

0,90%

GroenLinks

1,9%

5,9%

-4,00%

ChristenUnie

1,6%

1,7%

-0,10%

SGP

0,3%

0,2%

0,10%

PvdD

1,7%

1,2%

0,50%

Piratenpartij

0,3%

0,2%

0,10%

Mens en Spirit

0,2%

0,3%

-0,10%

Nederland Lokaal

0,0%

0,0%

0,00%

Libertarische Partij

0,1%

0,0%

0,10%

DPK

0,1%

0,0%

0,10%

50PLUS

2,1%

0,0%

2,10%

LibDem

0,0%

0,0%

0,00%

Anti Europa Partij

0,0%

0,0%

0,00%

SOPN

0,1%

0,0%

0,10%

Partij van de Toekomst

0,1%

0,0%

0,10%

Overige 2010

0,0%

0,7%

-0,70%

Vragen VVD over vervoer

Voor eerste keer stemmen op achttiende verjaardag Sassenheim - Femke van den Berg is geboren op 12 september 1994 in Voorhout, en werd vorige week woensdag 18 jaar oud. Dat betekende dat ze voor het eerst mocht gaan stemmen op haar achttiende verjaardag. Tegenwoordig woont de familie Van den Berg in Sassenheim en op het stembureau in het Gemeentekantoor bracht Femke haar eerste stem uit. Overigens was er in de gemeente Teylingen naast Femke nog één jongere die precies op de achttiende verjaardag voor de eerste keer mocht gaan stemmen.

Teylingen - De fractievoorzitter van de VVD, Marlies Volten, stelt aan B&W vragen over het leerlingenvervoer bij naschoolse actitiveiten. In Teylingen is de voorwaarde voor het gebruik maken van leerlingenvervoer bij naschoolse activiteiten dat er sprake moet zijn van erkende kinderopvang. Voor sommige leerlingen die gebruik maken van het speciaal onderwijs blijkt deze voorwaarde in de praktijk tot ingewikkelde situaties te leiden. Het zogeheten persoonsgebonden budget kan niet worden ingezet voor het ver-

voer. En verblijf op een reguliere naof buitenschoolse opvang blijkt niet passend, waardoor noodgedwongen gebruik wordt gemaakt van andere opvang. Volten wil nu van B&W een indicatie van het aantal afwijzingen op deze gronden en hoeveel kinderen het betreft. Tevens wat de financiële consequenties zijn als de gemeente de voorwaarde laat vervallen. Zo hanteren andere gemeenten in de regio deze voorwaarde niet. De politica wenst dan ook te vernemen met welke reden Teylingen het wel heeft opgenomen in de verordening.

Iedere vrijdag op het Raadhuisplein

VOORHOUT VERSMARKT VOORDEEL Bloemige Zeeuwse Eigenheimers Zoete grote Galia meloen Hollandse snijbonen Bredase spruitjes Bramen Delbart handappelen

2.95 10 kilo 5.50 per stuk 1.95 2 stuks 3.50 v.a. 1 kilo 2.50 kilo 1.25 2 dozen 2.75 v.a. 3 kilo 2.95 5 kilo

Firma P. en G. Visser

Aardappelen, groenten & fruit

Weekknaller!

Pompoenpittenbrood Vikingbrood lijnzaad Zeer voedzaam en gezond

geen 1,75 maar slechts 1,00 en nu maar 1,75

Eierkoeken lekker voor jong en oud Meergranen, naturel of rozijnen

Vers uit eigen oven!

Ham/kaasbroodjes

Nu alle soorten 2,00/2,50

Met 20 extra zegels!! Voor online bestellen en thuis Nu 4 voor 4,50

en de 5e GRATIS!!

laten bezorgen: www.stoepje.nl


Een andere kijk op catering Teylingerlaan 92 2215 RT Voorhout Tel. (0252) 21 66 40 Mob. 06-208 989 00 info@vanvlietcatering.nl www.vanvlietcatering.nl

Grond- en straatwerk, Riool- en sloopwerk Verhuur van grondverzetmachines Madame Curiestraat 34 - 2171 TW Sassenheim Tel. (0252) 211051 - Fax (0252) 220740

Hoofdstraat 133 - 2171 BA Sassenheim T 0252 219038 www.willembakker.nl

Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim tel. 0252-211843

Totale opbrengst naar projecten in RoemeniĂŤ en OekraĂŻne

BESTEDING VAN DE OPBRENGST UIT KRINGLOOPWINKEL OP DREEF In Kringloopwinkel Op Dreef zijn, verdeeld over diverse afdelingen, ruim 170 enthousiaste vrijwilligers belangeloos actief voor ĂŠĂŠn gezamenlijk doel: Het genereren van geld. Met dit geld worden door het Pastoraal Fonds (van de Protestantse Gemeente Sassenheim) bijvoorbeeld jaarlijks studenten in OekraĂŻne en RoemeniĂŤ financieel ondersteund en worden mensen in GĂĄt (OekraĂŻne) geholpen. Hier volgen een studieverslag (mei 2012) van Nelli Turina, student uit KisbĂŠgany (OekraĂŻne) en een brief van ĂŠĂŠn van de contactpersonen in GĂĄt (OekraĂŻne). Studieverslag “Met liefde groet ik u, lieve helpers van het Pastoraal Fonds! Ik wil mijn dankbaarheid overbrengen voor uw steun die ik voor nuttige zaken heb aangewend. Het geld heb ik besteed aan mijn studiekosten: boeken en het reizen naar de universiteit. Bovendien werk ik al voor het tweede jaar op een school, wat ik erg graag doe. Ik ga iedere dag met veel plezier aan het werk, omdat ik de resultaten ervan zie (natuurlijk is er wel veel geduld voor nodig!). Een groot deel van mijn salaris gebruik ik voor mijn lesgeld, en het overige voor mijn kosten van onderhoud thuis. Ik woon bij mijn ouders in KisbĂŠgany (OekraĂŻne) die van een pensioentje leven, en hun gezondheidstoestand is niet zoals het vroeger was.

Ik heb hierna nog 1 jaar te gaan op de universiteit, daarna zou ik graag verder willen leren, als God het ook zo zou willen. Mijn studieresultaten tot nu toe zijn succesvol, maar volgende week zijn er weer examens. Nog een keer dank ik u voor alles.â€?    Blijk van dankbaarheid “Ik begin met een groet voor alle medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef en de leden van het Pastoraal Fonds, allen die deelnemen aan de werkzaamheden voor dit groot en edel werk! Het is niet alledaags, het is een Godsgeschenk, dat u van alles doet ten behoeve van uw armere medemens, d.w.z. u helpt daar waar uw hulp het hardst nodig is. Het is een grote steun voor de oude, zieke mensen in GĂĄt (OekraĂŻne) dat zij kosteloos een warme maaltijd kunnen krijgen. Deze wordt zelfs aan huis bezorgd door ons. Deze mensen zijn erg dankbaar, dat zij iedere dag warm kunnen eten. Wat wij vanuit Sassenheim hebben ontvangen is een groot goed voor hen die het nodig hebben. Ook de inwoners van het buurtschap CsikĂłs zijn dankbaar voor het renoveren van hun dorpshuis, voor het vervoer van hun kinderen, voor de kleding en alle andere hulp. Wij zeggen dank voor de vele hulp voor de school, de leermiddelen, de projecten, de kosten van het maaltijd project, de keuken inventaris, waarmee wij onze werkplek veel mooier hebben kunnen maken, en dit alles dank zij Uw goedheid!  Met groet: IrĂŠn en ZoltĂĄnâ€?    VASTE KLANTEN Voor elk bedrijf en elke winkel zijn trouwe en vaste klanten het grootste kapitaal. Zo ook voor Kringloopwinkel Op Dreef. Jan en Vicky Lupsius, vaste klanten‌ Trouwe vaste klanten die Kringloopwinkel Op Dreef bijna elke openingsdag bezoeken zijn Jan en Vicky Lupsius uit Voorhout. Klanten van het eerste uur. Voordat

Kringloopwinkel Op Dreef zich zo’n 10 jaar geleden vestigde aan de Kagerdreef waren zij al vaste bezoekers. Toendertijd aan de Bijweglaan. Elke woensdag en vaak ook elke zaterdag zijn zij van de partij. Ze hebben beiden een brede interesse. Jan is helemaal verslingerd aan muziek. Hij verzamelt onder andere de ooit zo populaire cassettebandjes waarvan hij er inmiddels bijna 3.000 heeft en ook singles en LP’s. Vicky is regelmatig op de afdeling Boeken  te vinden op zoek naar boeken van Rie Cramer. Haar grootste passie is echter het verzamelen van garenklosjes voor op de naaimachine maar dan alleen van hout. Ze snuffelt daarom vaak bij de winkel van Sinkel. Ook zijn ze vaste bezoekers van de afdeling Curiosa waar ze altijd wel iets van hun gading vinden. Ze gaan ook wel naar andere kringloopwinkels in de regio maar hun voorkeur gaat toch uit naar Kringloopwinkel Op Dreef. Daar is alles zo perfect geregeld met al die verschillende afdelingen en heel overzichtelijk. Ook over de vrijwilligers niets dan lof. Ze zijn zo gemotiveerd, vriendelijk en behulpzaam en hebben een grote kennis van hun afdeling. Inmiddels hebben ze bij Kringloopwinkel Op Dreef heel veel kennissen opgedaan en hun bezoek eindigt via diverse afdelingen dan ook altijd in de Koffiecorner. Onder het genot van een lekker bakkie gezellig bomen met deze en gene. VRIJWILLIGERS GEZOCHT Bij Kringloopwinkel Op Dreef is momenteel weer plaats voor enkele enthousiaste vrijwilligers. Voor het ophalen en afleveren van goederen zoeken wij chauffeurs voor ons Ophaalteam. De chauffeur vormt samen met een andere medewerker gedurende een dagdeel een team, die de goederen ophalen of wegbrengen. Indien u geen probleem heeft met enig til- en sjouwwerk, een rijbewijs heeft en Nederlands spreekt bent u van harte welkom. Voor het Depot zoeken wij een persoon die aldaar leiding wil geven, werkzaamheden wil coÜrdineren, medewerkers aansturen en ook samen met die medewerkers verschillende werkzaamheden in het depot wil uitvoeren. De werkzaamheden in het depot bestaan o.a. uit: het

opruimen en schoonhouden van het depot, het innemen van goederen, het stapelen van dozen kleding, het afvoeren van afval. Voor de Winkel van Sinkel zijn wij op zoek naar twee nieuwe medewerkers die vooral willen helpen met de winkel bevoorraden op dinsdagavond. De kar in het Depot laden, naar de winkel brengen, sorteren, winkel opruimen en zo nodig prijzen. In Kringloopwinkel Op Dreef vindt u vacaturebriefjes waarop alle functies uitgebreid worden beschreven. Uiteraard bestaat voor alle functies de mogelijkheid om een keer vrijblijvend te komen kijken en mee te werken. Aanmelden in de Kringloopwinkel Op Dreef kan tijdens openingstijden op woensdag en zaterdag bij een medewerker van de bewuste afdeling. U kunt ook bellen naar 0252-216288. U hoort een antwoordapparaat. Nadat u uw naam en telefoonnummer heeft ingesproken en heeft gemeld dat u zich wil aanmelden als medewerker voor een bepaalde afdeling, wordt u door  het hoofd van die afdeling teruggebeld. Of via www.kringloopwinkelsassenheim.nl  Kringloopwinkel Op Dreef is gevestigd aan de Kagerdreef nummer 90 te Sassenheim. Op woensdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur    VERKOOPACTIES Op diverse afdelingen worden naast de toch al lage prijzen deze maand ook speciale verkoopacties gehouden: - In de Muziekdoos worden bijvoorbeeld alle klassieke CD´s niet voor ₏ 1,- maar voor slechts ₏ 0,50 per stuk aangeboden. - Bij de afdeling Electra de volgende spectaculaire aanbieding: Computer Pentium IV, HD 80 Gb, Geheugen 512 Mb, processor 2,1 GHz voor de prijs van slechts ₏ 25,- exclusief installatie van Windows XP. Eventueel uitbreidbaar. - Op de afdeling Speelgoed alle boekjes en alle auto’s: twee voor de prijs van ÊÊn.

M. BAKKER & Zn. B.V.

DISTRIBUTIE BENELUX t WAREHOUSING

"OUPO1IJMJQTXFHr,94BTTFOIFJN 5FMrJOGP!XFTTFMJOHUSBOTQPSUOM XXXXFTTFMJOHUSBOTQPSUOM

Akervoorderlaan 2 2161 DS Lisse Tel: 0252-21 11 14 Fax: 0252-21 11 15

Kringloopwinkel ’Op Dreef’ Kagerdreef 90 Sassenheim Tel. 0252-216288 www.kringloopwinkelsassenheim.nl Openingstijden: woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur Inleveren goederen: Tijdens de openingstijden van de winkel kunt u goederen aanleveren in het voormalige gymnastieklokaal, aan de overzijde van Kringloopwinkel ’Op Dreef’, Kagerdreef 51A Ingang aan de rechter zijkant. Ophalen van grote goederen: Grote goederen worden opgehaald op dinsdagmiddag

en woensdag- en donderdagochtend in Sassenheim, Warmond, Voorhout, Oegstgeest, Lisse en Noordwijkerhout. Voor het laten ophalen van goederen belt u het telefoonnummer van de Kringloopwinkel: 0252-216288. Als u uw naam en telefoonnummer inspreekt op het antwoordapparaat wordt u z.s.m. teruggebeld voor een afspraak.

Autoruit stuk? WIJ VERVANGEN...

Kwaliteit en service KISTEN - KRATTEN - PALLETS - GAASBAKKEN sinds 1914 ÂŤ Speciaal ingericht voor spoedorders

Tel: 0252-211126 t www.schildersbedrijfmens.nl

> Snel en vakkundig > Altijd het laagste eigen risico > Ook mobiele service

Industriekade 16a 2172 HV Sassenheim Tel.: 0252 - 221 194

,QGXVWULHNDGHD Kraaienweg 30b, 7331 HZ APELDOORN +96DVVHQKHLP GlasGarage Apeldoorn: 055 - 533 11 59 7HO GlasGarage Deventer: 0570 - 67 67 37

www glasgarage nl

www.glasgarage.nl

Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reĂŤle taxatie en een goede prijs.

Emmen Alkmaar Zwolle Haarlem Katwijk

Naast onze negentien kantoren door heel Nederland, kunt u nu ook terecht in ĂŠĂŠn van onze mobiele kantoren. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, proďŹ teer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag

Goudwisselkantoor

Utrecht Rotterdam Nijmegen Klaaswaal

d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver egg bel • advies in het

Groningen

Breda Goes

Den Bosch Eindhoven

Enschede


19 SEPTEMBER 2012

pagina 9

Nog toekomst voor Leede Concert?

Fracties: ‘Van politieagenten blijf je met je handen af’ Warmond - Op 20 juni ontstonden er ongeregeldheden na afloop van het Leede Concert in Warmond. De organisator, de Vereniging Vrienden in Warmond, heeft aangegeven het jaarlijkse evenement te schrappen. Maar als het aan de Teylingse politiek ligt hoeft dit niet, maar wel met betere afspraken om zulke zaken in de toekomst te voorkomen. Wel was men unaniem van mening dat mensen “met hun handen van politieagenten af moeten blijven�. Dit bleek tijdens de bespreking van het incident in de raadscommissie Bestuur. Door Nico Kuyt De ongeregeldheden ontstonden vanwege de weigering van een opvarende om na het concert de harde muziek uit te zetten. Daarnaast speelde drankgebruik een rol. De politie trad vervolgens op tegen het niet houden van de afspraken rond geluid, tijd en alcohol. Een agent raakte gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Een aantal mensen werd aangehouden. De burgemeester legde in de commissie de vinger op het feit dat dit het enige evenement is waar elk jaar wel iets is. “Niet zozeer tijdens het concert, maar de afwerking wil maar niet lukken. We hebben ei-

genlijk een gedoogsitituatie gehad een aantal jaren. Dit jaar heeft de politie besloten erop te gaan acteren. Ik zou het jammer vinden als dit type evenementen niet door zou gaan. We moeten goed naar dit verhaal kijken en het toch gezamenlijk beter voorbereiden. Uitwassen als dit wil ik de organisatoren niet in de schoenen schuiven, maar zij hebben wel de eindverantwoordelijkheid.� De gemeente stak echter ook de hand in eigen boezem. Als er eenmaal was betaald, konden de aanwezigen vrij drinken. Dit had in de vergunningsverlening beter geregeld moeten worden, want het betalen per consumptie dempt de drankinname behoorlijk. Ook de politie keek naar het eigen handelen en heeft aangegeven dat de agenten wellicht minder massaal aanwezig moeten zijn.

Strengere voorwaarden Onder de fracties klonken eveneens geluiden dat het concert nog wel voortgang kan hebben, maar wel onder striktere voorwaarden. “Die hadden we dit jaar al moeten stellen. Het is nu de derde keer op rij dat er dingen uit de hand lopen�, meende Marlies Volten (VVD). Volgens Peter Scholten (CDA) leidt overdadige consumptie van alcohol zelden tot veel goeds. “Sommige mensen beschouwen het concert als hun feestje en houden zich niet

aan de afspraken. Dat is triest te constateren. En geen enkel spoor van de hand in eigen boezem, maar wel de schuld bij de politie leggen. We moeten werken op basis van afspraken, anders houdt het op.� Ook in de ogen van Ed Wegman (Trots op Nederland) kan het op de oude voet niet blijven doorgaan. “Maar omdat nu alle partijen scherp zullen zijn, zie ik de toekomst niet negatief tegemoet�, stelde hij. Marijke Haroun (Belang van Teylingen) sloot zich bij hem aan. Het respect is in haar ogen soms ver te zoeken. En naar de mening van Willem de Jong (PvdA) had de politie behoorlijk opgetreden en moesten “andere mensen zich schamen.� Het woord ‘schaamte’ ging Rob ten Boden (Trilokaal) iets te ver, maar hij vond dat het mogelijk moest blijven om feesten te organiseren zonder politie. “Het moet ook anders kunnen. Daar moeten gemeente, organisatoren en politie, met z’n allen over praten.� “Dus lessen leren�, besloot de burgemeester. Overigens hadden de organisatoren van het Leede Concert al meteen na het concert aangekondigd om met een eigen onderzoek naar de gang van zaken tijdens en na het concert te komen. Tot op heden is dat onderzoek er echter nog steeds niet gekomen. Ook tijdens de commissievergadering werd door de organisatie geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in te spreken.

Oud papier op Rijnsburgerweg

Zondag werd het zomervisseizoen van de jeugdafdeling van hengelsportvereniging De Leede uit Warmond afgesloten.

Jeugd van De Leede sluit het seizoen af Warmond - Zondag 16 september werd het zomervisseizoen van de jeugdafdeling van hengelsportvereniging De Leede uit Warmond afgesloten met de inmiddels traditionele koppelwedstrijd junior-senior. De wedstrijdlocatie was langs de Haarlemmertrekvaart waar mooie stekken waren uitgezet. Elk jeugdlid van de vereniging mocht zelf bepalen met wie hij of zij aan de wedstrijd deelneemt. De jeugdvisser met een leeftijd tot en met 17 jaar, en de senior moet wel 18 jaar of ouder zijn. Samen probeerden ze zoveel mogelijk stuks en gewicht te vangen. De wedstrijd was tot de laatste minuut spannend omdat er een aantal koppels gelijk liep en dus elke vis doorslaggevend kon zijn. Na het eindsignaal werd er vakkundig gewogen en met uiterste precisie geteld. Vervolgens werd er

een puntensysteem op losgelaten en moest er wel drie keer nageteld worden. Met nipte voorsprong zijn Sam Kortekaas en vader Kees Kortekaas de winnaars van 2012 geworden. Onder het genot van een hapje en drankje vond de prijsuitreiking van zowel de jaarlijkse jeugdcompetitie als de koppelwedstrijd plaats. Elke deelnemer en koppel mocht een hengelsportartikel van een prijzentafel kiezen. De winnaars van vorig jaar, Bernard Jukema oudste categorie en Britt de Zwart jongste categorie, hebben dit jaar hun titel met succes geprolongeerd. Het volledig meidenpodium in de jongste leeftijdscategorie van vorig jaar was geen uitzondering. Ook dit jaar stonden er naast nieuwkomer Joost Blonk twee meiden op het podium. Ook was er een aantal moeders dat gestrikt was voor de koppelwedstrijd en daar verdienstelijk hun ‘mannetje’ stond.

Voorhout - Het ophalen van oud papier op de Rijnsburgerweg in Voorhout door muziekvereniging St. Cecilia, zal niet op de geplande maandag 24 september plaatsvinden maar pas op 22 oktober. De Herenstraat wordt ter hoogte van de Nagelbrug afgesloten voor alle verkeer wegens werkzaamheden. Voor muziekvereniging St. Cecilia, dat het oud papier in het oude dorp ophaalt, is het daarom niet mogelijk om op 24 september bij de Rijnsburgerweg (inclusief het BNSterrein te komen. De leden van de muziekvereniging komen op 22 oktober weer langs op de Rijnsburgerweg om het oud papier op te halen.

Yoga in park tegen kanker Sassenheim - Zondag 23 september kan men in Park Rusthoff in Sassenheim deelnemen aan Global Mala, wat door The Centre of Body & Mind in Sassenheim wordt georganiseerd. Global Mala is een wereldwijd evenement waarbij mensen die aan yoga doen deze dag doneren aan een goed doel. De opbrengst van deze dag gaat in zijn geheel naar KWF Kankerbestrijding, omdat men deze dag stil wil staan bij alle mensen die getroffen zijn door deze ziekte. De aanvang zondag is 10.30 uur. Bij slecht weer vindt het plaats in The Centre of Body & Mind in Sassenheim. ÂŤ ÂŤ ÂŤ ÂŤ ÂŤ ÂŤ

Sanitaire installaties Dakbedekkingen Lood- en zinkwerken Centrale verwarming Airconditioning Luchtbehandeling

Wethouder John Stuurman (rechts) opent de week op basisschool De Startbaan (Foto: FBPS/Peter Schipper).

Wethouder opent week

Groene Voetstappen leerlingen Startbaan Sassenheim - Tot en met 23 september gaan ongeveer 5000 basisschoolleerlingen uit onze regio op stap voor een beter klimaat door Groene Voetstappen te verzamelen. Deze week wordt feestelijk geopend en afgesloten door wethouders op diverse deelnemende scholen. Op basisschool De Startbaan in Sassenheim opende wethouder John Stuurman de week afgelopen vrijdagmiddag. Groene Voetstappen is een landelijk initiatief van het Klimaatverbond. De Omgevingsdienst WestHolland ondersteunt dit landelijke project. In het werkgebied van de Omgevingsdienst, waaronder ook de gemeente Teylingen valt, nemen ongeveer 5000 leerlingen van zeventien basisscholen uit tien gemeenten deel aan dit project. De leerlingen verzamelen Groene

Voetstappen door een week lang zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school te gaan. Aan het begin van de week krijgen de leerlingen een stickerboekje waarin ze hun Groene Voetstappen plakken. Voor elke heen- en terugreis die zij van en naar school op duurzame wijze afleggen sparen zij ĂŠĂŠn Groene Voetstapsticker. Meedoen betekent stimuleren van leerlingen, hun ouders en leerkrachten tot een veilige, gezonde en milieu- en klimaatvriendelijker manier van reizen. Groene Voetstappen draagt bij aan de doelstelling van Energie voor de toekomst, de klimaatcampagne van de gemeenten uit de regio Holland Rijnland en de Omgevingsdienst West-Holland. Het doel van deze campagne is CO2-uitstoot verminderen door energiebesparing en duurzame energieproductie. Inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid werken hierbij samen.

Serie in Teylingen

Getuigen gezocht van autoinbraken Teylingen - De politie is op zoek naar getuigen van een serie autoinbraken in Teylingen. Sinds augustus zijn er meerdere meldingen binnengekomen over autoinbraken. Politieteamchef Jaap de Kok: “We surveilleren extra in de wijken waar de autoinbraken plaatsvinden. Maar we hebben ook de hulp van de burgers nodig. We hopen dat zij direct 112 bellen als ze een verdachte situatie zien�. Inbraken in auto’s komen vaak voor in series. Uit de criminaliteitscijfers is op te maken dat er bepaalde periodes zijn waar veel wordt ingebroken. De afgelopen weken is zo’n periode. Er wordt in de auto’s ingebroken door het inslaan van de voorruit of door deze er zelfs uit te snijden. Dit is de afgelopen maand in de hele Bollenstreek 27 maal gebeurd. Uit de meeste auto’s worden

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV Leiden 071-5223242 Voorhout 0252 -235679

WWW.HUNDERSMARCKBV.NL

gereedschap en andere goederen meegenomen. De schade loopt in de duizenden euro’s. De inbraken zijn voornamelijk gepleegd in Teylingen, Hillegom en Katwijk, maar ook in Lisse, Noordwijk en De Zilk is een enkele keer ingebroken. De politie surveilleert inmiddels extra om de dader(s) zo snel mogelijk aan te houden. Volgens de politie kunnen burgers daarbij helpen. Teamchef Jaap de Kok: “Wie ’s avonds bij het uitlaten van de hond figuren ziet rondhangen bij auto’s, die daar niet thuishoren, moet 112 bellen. Men dient dan signalementen te onthouden: hoe zien ze er uit, welke kleding hebben aan en/of welke opvallende lichaamskenmerken hebben ze, etcetera. Samen met de burgers kunnen we zorgen dat we de daders kunnen aanhouden.�

Collectanten gezocht! %F%JFSFOCFTDIFSNJOHLPNUPQ WPPSWFSHFUFOEJFSFO0PLJOVX SFHJP)FMQNFFFONFMEVBBO BMTDPMMFDUBOUWPPSEFKBBSMJKLTF DPMMFDUFXFFLSPOEPLUPCFS (BOBBSXXXEJFSFOCFTDIFSNJOH OMDPMMFDUFPGCFM 


Autocentrum van Egmond specialist in: Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

Ĺ koda Citigo nu vanaf

â‚Ź 7.990,-

Een greep uit ruim 50 auto’s: Audi A6 3.2 FSI aut. 2008 Audi A4 2.0 aut . 2005 VW Golf VI aut. 2009 VW Golf Variant 2007 VW Golf Plus FSI 2007 VW Polo 1.4 16V 2009 VW Polo 1.4 16V 2005 VW Polo 1.4 16V 2003 VW Polo 1.2 2002

â‚Ź 26.500,â‚Ź 15.950,â‚Ź 16.750,â‚Ź 12.750,â‚Ź 11.950,â‚Ź 9.950,â‚Ź 6.750,â‚Ź 4.950,â‚Ź 3.950,-

VW Polo TDI bluem. VW Polo 1.4 16V VW Fox 1.2 Trendl. VW Fox 1.2 Trendl. VW Touran 1.6 FSI VW Passat Var. 1.6 VW Passat 1.6 VW Caddy Combi VW Transporter

2010 2010 2007 2006 2005 2008 2003 2006 2007

â‚Ź 12.950,â‚Ź 11.950,â‚Ź 5.950,â‚Ź 4.850,â‚Ź 9.950,â‚Ź 16.750,â‚Ź 5.950,â‚Ź 9.950,â‚Ź 10.950,-

VW UP! 1.0 airco Seat Altea 1.6 VW Golf IV airco VW Golf IV Opel Agila 1.2 Opel Astra 1.6 Opel Corsa Mitsubishi Space Seat Cordoba Vario

2012 2006 2002 2000 2007 2003 2004 2002 2001

â‚Ź 11.950,â‚Ź 7.750,â‚Ź 4.750,â‚Ź 3.950,â‚Ź 5.950,â‚Ź 5.750,â‚Ź 3.950,â‚Ź 3.950,â‚Ź 2.950,-

Of kijk voor alle auto’s op: www.acvanegmond.nl

Strak in je vel...

Autoschade Bollenstreek

Gespecialiseerd in: t4QVJUFOFOIFSTUFMMFOWBOBVUPTFONPUPSmFUTFO t6JUEFVLFO[POEFSTQVJUFO 81TZUFFN

t"VUPSVJUSFQBSBUJFTPGWFSWBOHJOH t3FQBSBUJFWBODBSBWBOT

Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op benen, billen, taille en buik. De oplossing is Lypossage! Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op de vet- en vochthuishouding.

Voor Gieterij 27-29 - Noordwijkerhout - Tel. 0252-370 404

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat. U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

Na

Adenta tandprothese Specialist

Alle aanwezige tassen nu zeer scherp afgeprijsd, laatste exemplaren nog zeker de moeite waard.

Nu voor

gen

â‚Ź 99,95

rzekerin

Alle ve

OP=O

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

P

Ambachtsweg 7 - 2222 AH Katwijk (achter Roobol in het pand van SK Natuursteen)

www.safari-lodge.nl t/BUVVSHFUSPVXF LVOTUHFCJUUFO t,VOTUHFCJUSFQBSBUJFT

Klaar terwijl u wacht! Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

ALMONDEHOEVE

3.00

2

0m

Lifestyle & Antiek

www.tandenwinkel.com

NĂš SUMMERSALE Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

Autobedrijf G. Dol b.v. Rijnsburgerweg 48 0252-211849 Voorhout www.gdol.nl

EURO â‚Ź 1,795 p.ltr.

SUPER + â‚Ź 1,865 p.ltr.

DIESEL â‚Ź 1,455 p.ltr.

DIESEL ROOD â‚Ź 1,355 p.ltr.

NU 24-UUR TANKEN MET KORTING

Nu 7 en 8 cent KORTING (alleen op benzine) Openingstijden: ma. t/m vr. 07.30-20.30 uur, za. 08.00-18.00 uur, zo. gesloten.


19 SEPTEMBER 2012

pagina 11

Start van Adest Kids

Auto over de kop Sassenheim - Op rijksweg A44 is zaterdagavond rond 18.45 uur bij een aanrijding tussen twee auto’s een auto over de kop geslagen. Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Amsterdam ter hoogte van de afrit Sassenheim en Voorhout. De bestuurder van de over de kop geslagen auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen bleken mee te vallen (Foto: Toon van der Poel).

‘Ja zuster, nee zuster’

Cultuur Verheft is aan het aftellen Voorhout - Volgende week is de première van de musical ‘Ja zuster, nee zuster’ in de KTS in Voorhout. Tijdens de najaarsfeesten konden de bezoekers niet om de enthousiaste spelers van Cultuur Verheft heen. Enkele malen werd er tijdens de braderie een medley opgevoerd voor het aanwezige publiek (zie foto) en ook tijdens de tandemrace waren de ‘Ja zuster, nee zuster’-tandems prominent aanwezig. De liedjeswedstrijd bij de kraam van Cultuur Verheft op de braderie is gewonnen door Annette Leyen uit Voorhout. Zij heeft twee VIP-kaarten ontvangen voor de voorstelling van zondagmiddag 7 oktober. Er zijn overigens nog enkele kaarten voor zondagmiddag 30 september, vrijdagavond 5 oktober en zondagmiddag 7 oktober beschikbaar. Men kan deze kaarten telefonisch bestellen via telefoonnummer 0252-231841 (op werkdagen tussen 19.00 en 20.00 uur). Voor nadere informatie: www.cultuurverheft. nl.

Sassenheim - Donderdag 13 september bracht Drum- en Showband Adest Musica een bezoek aan basisschool De Rank in Sassenheim. Dit in het kader van het Adest Kids-project waarbij tijdens het bezoek aan de kinderen wordt gepresenteerd wie en wat Adest Musica is. Vanaf 22 september gaat er een nieuwe ronde Adest Kids van start. Adest Kids is een speciaal lesprogramma van Drum- en Showband Adest Musica en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 à 8 jaar om kennis te maken met de muziekvereniging. Het programma bestaat uit tien gratis lessen, waarin alle aspecten van Drum- en Showband Adest Musica voorbij komen. Het programma gaat van start wanneer er een groep is van voldoende grootte. De Kids krijgen een werkboek en mogen een klokkenspel lenen. Elke les komt er een ander instrument of aspect van Adest Musica aan bod. Er wordt een begin gemaakt met het lezen van noten, en de Kids kunnen thuis op het klokkenspel oefenen. Muziek maken is niet het enige wat men doet bij Adest Musica. Er wordt ook veel op straat gemarcheerd. Er zal dan ook uitgebreid aandacht worden besteed aan exercitie. Aan het eind van de tien lessen volgt een examen en de Kids ontvangen bij slagen een diploma. Tijdens de ronde krijgen de Kids de mogelijkheid om een instrument te kiezen en om lid te worden van Adest Musica.

Parkdienst drukbezocht Sassenheim - Onder ideale weersomstandigheden heeft afgelopen zondag de inmiddels traditionele Parkdienst plaatsgevonden. Vanuit alle kanten van Sassenheim en via alle ingangen van het Park Rusthoff kwamen de bezoekers naar het middenterrein van het park. Voor alle Sassenheimse kerkgenootschappen is dit de startzondag van het kerkelijke jaar. Het thema van de dienst was ‘Het schip in’, waarin het verhaal van Jona beeldend werd verteld. Ook de jongste jeugd werd daar volop bij betrokken. Het was inmiddels de negende keer dat deze dienst samen met de Oranjevereninging Sassenheim werd georganiseerd (Foto: FBPS/Peter Schipper).

Scholenbezoek Om het lesprogramma extra te promoten wordt zo nu en dan een bezoek gebracht aan basisscholen. Donderdag 13 september werden hiervoor de beide locaties van De Rank bezocht. Meer informatie over de Adest Kids en over Adest Musica kan men vinden op www.adestmusica.nl. Voor aanmelden of andere vragen: Desiree Kerkvliet, e-mail adestkids@ adestmusica.nl of telefonisch 0613593356.

Schoolgruiten op De Regenboog Voorhout - Op basisschool De Regenboog is het EU-schoolfruitprogramma op feestelijke en ludieke wijze van start gegaan. Het team had zich ’s ochtends buiten op het plein geïnstalleerd als ‘Aardbeien’ en locatieleider Ingrid Luk was ‘De Pisang’. Alle fruitmandjes stonden uitnodigend uitgestald (zie foto) en onder het zingen van ‘De Grote Banaan uit Afrika’ werden de ouders en leerlingen op deze actie geattendeerd. Dat dit startsein gewaardeerd werd bleek wel uit de lachende gezichten van mensen die even bleven kijken. Gedurende twintig weken zal op woensdag en donderdag gratis groenten en fruit, de zogenaamde schoolgruiten, verstrekt worden aan de leerlingen. Hierna zal de school het zelfstandig voortzetten.

Duiven van De Blauwband

Soos op Zondag is weer begonnen Sassenheim - Ook gedurende het seizoen 2012-2013 organiseert de Bond van Ouderen Sassenheim één keer per maand de Soos op Zondag met muziek van The Families (zie foto). Iedere Sassenheimse oudere is welkom om de Soos op Zondag mee te maken. Men krijgt bij aanvang een kopje koffie of thee met een koekje. Daarna kan men een drankje op eigen kosten verkrijgen. Men kan ook kaarten, biljarten, rummy-cup spelen e.d. Men hoeft zich niet op te geven en men hoeft ook geen lid van de Bond van Ouderen te zijn. Men kan gewoon op zondagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur binnenlopen in ’t Onderdak aan de J.P. Gouverneurlaan 40. De Soos op Zondag wordt gehouden op 7 oktober, 11 november, 16 december, 13 januari, 3 februari, 3 maart en 7 april.

Sassenheim - Voor de voorlaatste natourwedvlucht vanuit Peronne over 279 kilometer werden bij PV De Blauwband 205 duiven ingekorft. Zaterdagmorgen om 9.00 uur was de vluchtlijn goed om te lossen. Met een zuidwestenwind was het Th. Onderwater die zijn eerste duif over de aankomstantenne zag lopen om 12.19.48 uur met een snelheid van 84 kilometer per uur. Ook de achtste plaats ging naar Onderwater. P. Angevaare werd 2, 3, 5 en 10, de Comb. J. Hoogenboom 4, en Van Rijsbergen-de Groot bezetten de plaatsen 6, 7 en 9. Voordat de duiven uit Peronne aankwamen was er de Oranjevlucht vanuit Meer in het kader van de feestweek in Voorhout. Zondag 16 september zijn de winnaars gehuldigd. Uitslag: 1. Piet van der Hulst (Wiranda); 2. Desire en Maarten van den Groep; 3. Ger en Els van Rijsbergen-de Groot. Ook werd de Teylingen Bokaal uitgereikt met als winnaar Th. Onderwater.

Zonnebloem Warmond viert 45-jarig jubileum Warmond - Dit jaar bestaat De Zonnebloem afdeling Warmond 45 jaar. Ter gelegenheid hiervan heeft op 7 september een muzikale bingo plaatsgevonden in het Trefpunt. Onder het genot van een hapje en drankje kon men bingo spelen, waarbij oud-Hollandse liedjes ten gehore werden gebracht. Er werd volop meegezongen (zie foto). Na afloop kregen de gasten een Kaaps viooltje mee naar huis van sponsor Wamero.


Secr. Varkevisserstraat 345 2225 LD Katwijk aan Zee Telefoon 071-4013316 E-mail info@vanweeghel.nl

Zomerkleding Alles 70% korting Reef Slippers 40% Korting

ZONWERING

VL Volksuniversiteit Lisse Nu aanmelden voor het winterseizoen 2012: dinsdagavond 24 lessen 157,-.

DUITS 1 en 2

ENGELS CONVERSATIE maandagavond 20 lessen 105,-. woensdagavond 20 lessen 131,-.

FRANS CONVERSATIE

FRANS 1 voor senioren vrijdagochtend 20 lessen 112,-. ITALIAANS

woensdagavond 25 lessen 196,-.

POOLS 1 beginners

donderdagavond 25 lessen 196,-.

SPAANS

niveau beginners tot gevorderden op diverse data en tijdstippen overdag en ’s avonds.

AUTOBEDRIJF

AUTOBEDRIJF

www.volksuniversiteit-lisse.nl Datum deel I: Kilometerstand: Transmissie: Brandstof: Garantie:

04-10-2006 133.827 km Automaat Benzine Bovag garantie

Rijklaar maken: Kenteken: Kleur: Aantal deuren: Aantal cilinders: Cilinder inhoud:

Prijs: €

€ 750,64-TJ-ZV Zwart / Midnight 3 8 4.196

Vuursteeglaan 9, 2161 GD Lisse, 0252-419518

EERHART Sierbestrating. Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

50-plusser SCHILDERT, 36.500,- •SAUST en behangt uw huis •

Opties en accessoires: Airbags voor, Alarmsysteem SCM goedgekeurd, Anti blokkeer systeem, Audiobediening op het stuur, Automatisch dimmende binnenspiegel, Automatische Stabiliteits Controle, Boordcomputer, Buitentemperatuurmeter, CD-wisselaar, Centrale deurvergrendeling afstandbediend, Climate control, Cruise Control, Elektrisch bedienbare ramen voor, Elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen, In hoogte verstelbaar stuur, Koplampsproeiers, Lederen stuurwiel, Lichtmetalen velgen (19), Memory stoelen, Middenarmsteun voor, Mistlampen voor, Navigatiesysteem, Parkeersensoren, Piano Black afwerking, Radio/CD speler, Regensensor, Spoiler achter, Stoelverwarming voor, Stuurbekrachtiging, Traction control, Voorruitverwarming, Xenon verlichting, Zij-airbags voor. BTW-auto: Ja Gewicht: 1595 Kg

weer als nieuw. 06-13067762.

Dak herstellen? Bouma/ Tel. Grundeken bellen! 51146745118394. Uw dak-specialist!

Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huisSNUFFELMARKT werkbegeleiding/bijles aanROELOFARENDSVEEN geboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

Zaterdag 22 + • BC SIERBESTRATING zondag 23 sept Tegelwerk, met afvoer, gra-

50/50 DEAL financiering mogelijk

WWW.GDOL.NL Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - Tel. 0252-211849

STEUNZOLEN. Erkend tis prijsopgave. Tel. 06leverancier, lid Stichting 55321682. LOOP, vergoeding via zorgRoelofarendsveen Lekker toerfietsen vanuit verzekeraar. Een afspraak Wassenaar en Voorschoten? kunt u maken in Oegstgeest, Zondag 30 sept www.tcdekampioen.nl. Leiden en Leiderdorp met MEGAMARKT Wim van Zijp, tel. 071Reserveer tijdig! 5238468 of 06-12028319. info/reservering 071-3312067 10.00 - 16.00 uur

De Lasso 24, 2371 GX

Bedrijvenpark Foreparkpark, Neckar 1 2491 BE DEN HAAG Verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719

Het moet niet gekker worden, maar de Orchideeën-dokter komt weer bij ons langs tijdens onze

Orchideeën Dag Neem uw eigen plant mee en doe de gratis jaarlijkse check-up!

www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

22 SEPTEMBER

VAN 10:00 TOT 16:00 UUR

OP FACEBOOK

www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc... Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376.

Heeft u geen groene vingers? Dan is 22 september uw kans! Wij organiseren deze dag een

Zijden bloemen demonstratie

Neem uw eigen vaas mee en laat u verrassen!

Noordwijkerweg 36 | Rijnsburg ‘LIKE’ US

G. DOL

Suzuki SX4, ’06............................................................................... € 9.250,2x Mitsubishi Colt CZ3, 35.000 km, airco, ’08 ............. € 4.950,- / € 7.950,Toyota Yaris, 28.000 km, ‘06.......................................................... € 7.950,3x VW Polo 1.2, 58.000 km, airco, ’04 ......................... € 4.950,- / € 7.950,Renault Scenic, airco, ’04 ............................................................... € 5.950,2x Toyota Aygo, ’06. .............................................. v.a. € 5.950,- / € 6.950,3x Citroën C3, 50.000 km, airco, ’05 .................... v.a. € 4.950,- / € 6.950,3x Citroën C2, 77.000 km, ’06 ............................... v.a. € 4.950,- / € 6.950,3x Peugeot 307 SW, 72.000 km, ’05, automaat ......... € 4.950,- / € 6.950,2x Nissan Micra 1.2S, airco, ’05 Nismo Edition,’08 ..... € 4.950,- / € 6.950,2x Opel Zafira 1.8, airco, 90.000 km, ’01, ’05 ............. € 3.450,- / € 5.950,2x Fiat Punto ELX, 50.000 km, ’04............................... € 3.450,- / € 4.950,Ford Tourneo, airco, ‘04 ................................................................. € 4.950,Audi A3, ‘01, zwart ......................................................................... € 3.950,3x Ford Ka, ’00/’03/’04 .................................................. € 1.500,- / € 3.950,BMW 318 station, ’00...................................................................... € 3.950,Renault Twingo, stuurbekr., bj. ’04 ................................................. € 3.450,3x Citroën Xsara Picasso ........................................................ v.a. € 1.500,30x div. inruilers .......................................................................v.a. € 500,AUTOMATEN Toyota Auris, automaat, 30.000 km, ’08 ........................................€ 13.950,Citroën C3 automaat 2005 ............................................................. € 6.950,Chrysler Voyager CRD, 2005 ......................................................... € 6.950,Peugeot 307 SW, ‘04...................................................................... € 5.950,Kia Carens, ’04 ............................................................................... € 4.950,CABRIOLET Peugeot 205 Cabrio, elektrische kap ............................................. € 1.450,2x Renault Megane elektrische kap, ’00 ...................... € 1.950,- / € 2.450,3x VW Golf Cabriolet ...................................€ 1.950,- / € 3.950,- / € 4.950,BESTELWAGENS VW Transporter TDI, ‘08.................................................................€ 16.950,3x Mercedes, 208 - 212 - 316, ’04 ............................... € 3.250,- / € 4.950,3x Citroën Jumper 28JTD hoog/lang ‘04 ..................... € 4.950,- / € 6.950,2x VW Caddy, Diesel SDi / TDI, ’98/’99, ’04/’05........................ v.a. € 1.450,2x Renault Trafic, automaat, ’03/’06........................................ v.a. € 5.250,3x Renault Kangoo diesel, ’05/’06 ..............€ 1.450,- / € 2.450,- / € 3.950,-

Zie voor meer gegevens en het aanmeldingsformulier onze website

Jaguar XK 4.2 V8 Coupe

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

www.tuincentrumdemooij.nl


19 SEPTEMBER 2012

pagina 13

Familie Schelberg na zes jaar Teylingen naar Hengelo

‘Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik moet weer bij mijn moeder gaan wonen’ Teylingen - Eén ding is zeker: zo mooi als de familie Schelberg nu in Voorhout woont zal het in Hengelo niet zijn. Sterker nog, Sander Schelberg, ‘onze’ huidige burgemeester, zal de komende maanden eerst nog bij zijn moeder in Weerselo, niet ver van Hengelo, intrekken. Zijn vrouw Rianne en hun drie kinderen vertrekken later richting het oosten van het land. “We gaan daar eerst nog op huizenjacht, want een ambtswoning hebben ze niet in Hengelo”. Een afscheidsgesprek aan de tafel in de woonkamer van de burgemeesterswoning in Voorhout.

zilver. We doen het goed op niet alleen de traditionele gebieden zoals de bollenteelt, maar ook op gebieden zoals science en space. Denk eens aan het potentieel van Estec in Noordwijk. Dat is van belang voor de hele streek. En in Teylingen hebben we onder andere AkzoNobel, dat ook weer verbindingen heeft met space en Estec. Door goed samen te werken kan deze streek van zilver naar goud gaan. Ik hoop dat de gemeenteraden daar op 2 oktober, als er over verdere samenwerking gesproken gaat worden, een belangrijke stap in gaan zetten”.

Oppassen Tijdens het gesprek met Sander en Rianne Schelberg wordt van de hak op de tak gesprongen. De geboorteplaats van Sander komt uiteraard ook nog even aan de orde: de 3e Poellaan in Lisse, net over de grens met Sassenheim. “Ik was een grensgeval”, vertelt hij lachend. “Toen ik hier burgemeester werd vertelde Hans Walenkamp, de huidige voorzitter van de Stichting Oud Sassenheim die in de Sassemse Merellaan woont, dat hij vroeger weleens op me gepast had. Dat is toch prachtig? Juist vanwege dat soort contacten had ik hier in Teylingen ook heel gelukkig gebleven. En dat geldt ook voor Rianne en onze kinderen. Onze zoon Seger zag een verhuizing naar Hengelo eerst niet zitten, want dan zou hij zijn vriendjes van het voetbal gaan missen. Later werd hij wel wat enthousiaster. We vinden allemaal dat ik deze kans niet voorbij moest laten gaan. De boot komt immers maar één keer voorbij. En het meest blij was wel mijn moeder, want die vindt het prachtig dat haar zoon met zijn gezin in de buurt komt wonen”.

Door Piet van der Vooren en Madelief van der Stelt Alsof hij stiekem al in een glazen bol had gekeken. In zijn vorige woonplaats Schermer droomde Sander Schelberg al eens van een burgemeesterschap in Hengelo. Hij had het daar met zijn vrouw Rianne al eens over gehad. Die gemeente stond bij hem hoog op het verlanglijstje om daar ooit eens burgemeester te worden. De reden: een groot deel van zijn leven had hij immers al in Twente doorgebracht, en dat was hem prima bevallen. Het karakter van de mensen, de mentaliteit, het sprak hem allemaal aan. “De mensen kijken daar nog naar elkaar. Noem het maar een soort nabuurschap”, verklaart hij. En daarnaast was zijn vader natuurlijk ook burgemeester geweest van de gemeente Weerselo, niet al te ver van Hengelo. Maar voordat het zover zou komen kwamen eerst nog de burgemeesterschappen van Schermer en Teylingen op zijn weg. “En als Hengelo niet op zoek moest naar een nieuwe burgemeester vanwege het vertrek van de huidige, had ik met net zoveel liefde hier in Teylingen gebleven. Maar er kwam nu een kans voorbij die ik niet kon laten schieten”, vertelt Sander Schelberg tijdens het afscheidsinterview met De Teylinger, gewoon lekker informeel aan de tafel in de woonkamer van de burgemeesterswoning in Voorhout, terwijl de kippen (“Uit Noord-Holland”) al pikkend door de tuin langs de openstaande schuifpui lopen. Maar op 1 oktober wordt de droom toch werkelijkheid. Hoe dubbel het ook klinkt: in een interview in 2006 vertelde burgemeestersvrouw Rianne Schelberg dat ze niet zo snel naar een stad zal verhuizen. Zelfs niet voor de baan van haar man. Dat het gezin nu toch naar een grote stad verhuist kan ze eenvoudig verklaren: “Hengelo is dan wel een grote stad met ruim 80.000 inwoners, maar het voelt nog steeds alsof je in een dorp woont. Het is qua natuur erg landelijk en de mensen zijn erg met elkaar verbonden.”

Missen Voor een wandeling aan de kust en langs de kleurrijke bloembollenvelden zullen ze voortaan een stukje verder moeten rijden. Sander Schelberg: “Dat zijn dingen die we wel gaan missen, maar het is vervangbaar. Het zijn juist de mensen in Teylingen die we erg gaan missen”. Dat merkte Rianne vooral toen zij onlangs op het Luchtkussenfestival in Voorhout rondliep. “Er waren zóveel mensen die een praatje met me maakten. Eigenlijk zeiden ze allemaal hetzelfde. Dat ze ons gaan

Hoogte- en dieptepunten Rianne en Sander Schelberg in de tuin van de burgemeesterswoning in Voorhout. “Een ambtswoning hebben ze in Hengelo niet, dus we moeten op huizenjacht” (Foto: Madelief van der Stelt). missen en dat het jammer is dat we weggaan.” Sander vult aan: “Dat is eigenlijk het eerste wat je hoort. Pas daarna zeggen ze ‘By the way: gefeliciteerd met je nieuwe baan’”.

Riool overlopen Sander en Rianne Schelberg zijn altijd erg toegankelijk geweest voor de inwoners van Teylingen. Per email konden de mensen de burgemeester vragen stellen, maar ook hun privé-telefoonnummer was niet geheim. “Op die manier zijn we met zoveel verschillende mensen in contact gekomen”, vertelt Rianne. “Natuurlijk hebben we ook wel eens wat aparte telefoongesprekken gehad. Zo belde op een zaterdagochtend een keer iemand met de mededeling dat het riool bij hem overliep. ‘Ja meneer, maar wat wilt u dat ik daaraan doe?’ was toen mijn antwoord”. Die toegankelijkheid zal niet veranderen. Ook niet nu ze naar een plek verhuizen waar veel meer mensen wonen. Sander: “Ik vind het belangrijk om bereikbaar te zijn voor de bewoners. Ik kan niet garanderen dat ik ze altijd kan helpen, maar ik kan ze wel op de goede weg zetten”.

Inzet In die zes jaar in Teylingen voelde het gezin Schelberg zich hier erg thuis. “Als ik niet de nieuwe bur-

gemeester van Hengelo was geworden, dan was ik met alle plezier hier verder aan de slag gegaan”, aldus de burgemeester. Zijn echtgenote Rianne had dan ook nog steeds veel werk kunnen doen voor de Teylingers. Ze zette zich vooral in voor projecten die bij haar passen. “Ik houd van paardrijden, dus bij De Voorruiters in Voorhout reikte ik jaarlijks prijzen uit. We hebben zelf drie kinderen, dus daarom deed ik ook veel wat met kinderen te maken heeft. Ook ben ik altijd erg betrokken geweest bij Unicef en de katholieke kerk”, aldus de burgemeestersvrouw, die ook het zingen bij de oratoriumvereniging Com nu met Sangh zal gaan missen. Overigens: onderschat nooit de rol van een burgemeestervrouw. “Rianne is mijn beste adviseur”, zegt echtgenoot Sander met een knipoog, maar wel erg gemeend.

Begin Sander kijkt nog even terug op de periode toen hij net als burgemeester aantrad. “Toen ik hier in Teylingen kwam was net de fusie van de drie oude gemeenten achter de rug. Het was toen nog een beetje een chaos. Zo moesten we als nieuwe gemeente de jaarrekeningen van de oude gemeenten vaststellen, terwijl deze niet meer bestonden. Ook moest de postvoorziening nog op orde worden gebracht. Dat zijn

wellicht kleine problemen, maar we hadden er wel mee te maken. Eigenlijk kwam het erop neer dat we van kleine dorpen moesten overgaan naar de ervaring met 35.000 inwoners. Zelf heb ik dat heerlijk gevonden, want het is uiteindelijk prima gelukt. Het is ook leuk dat bedrijven die vroeger zeiden dat ze in Sassenheim, Voorhout of Warmond gevestigd waren, nu vaak ook de naam Teylingen gebruiken om aan te geven waar ze gevestigd zijn. Dat betekent dat ze zich verbonden voelen met deze gemeente en zich er ook mee willen profileren. Eerst was Teylingen de optelsom van drie kleine gemeenten, maar nu zijn we een gemeente die meetelt, ook voor andere gemeenten. Die plaats moesten we wel eerst verdienen. Ook dacht de bevolking dat het bestuur verder van ze af zou komen te staan. Dat is denk ik erg meegevallen, want ik heb altijd geprobeerd om zoveel mogelijk in te gaan op uitnodigingen”.

Succes Sander Schelber vindt dat de fusie van Sassenheim, Voorhout en Warmond tot de gemeente Teylingen een succes is geworden. “Uit alle onderzoeken en rapporten blijkt dat we het best goed doen. Het is wel belangrijk dat de gemeenten in de Bollenstreek goed blijven samenwerken. Deze streek zit echt op

Uiteraard komen ook de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen zes jaar aan de orde tijdens het gesprek. “Wat indruk op mij heeft gemaakt waren twee trieste gevallen met jongeren”, vertelt Sander Schelberg. “Zo was er het sterfgeval van een meisje op de Emmaüschool en van een jongen die in Frankrijk om het leven kwam door een sprong van een duikplank. In beide gevallen heb ik toen contact gehad met de ouders, en dat zijn toch indrukwekkende momenten. Hoogtepunten vind ik als mensen genieten. Als zij dat doen, doen wij dat ook. Loop maar eens langs een voetbalveld”, vertelt de beschermheer van voetbalvereniging Teylingen, “en kijk eens hoe mensen dat beleven. Dat vind ik mooi”.

Contact Voor de huidige burgemeester van Teylingen is het belangrijkste dat mensen een goed contact met de gemeente ervaren. “Of dat nu per telefoon, aan de balie of op de milieustraat is. Datzelfde vind ik straks in Hengelo, al besef ik wel dat ik daar efficiënter te werk zal moeten gaan, gewoon omdat de gemeente groter is”. “Ik denk dat onze familie Teylingen straks best zal missen. Dat geldt voor mij, voor mijn vrouw Rianne en voor onze kinderen. Maar ik denk ook dat we onze draai in Hengelo snel zullen vinden, en dat we daar gelukkig zullen zijn”, vertelt Sander Schelberg tot slot. Zijn vrouw Rianne knikt instemmend.


:HHWZDWXGRHWELM SLMQDDQGHYRHW Een podotherapeut is de specialist voor uw voeten. Maar wat doet een podotherapeut nou precies? De belangrijkste taak van een podotherapeut is het behandelen van directe voetklachten. Maar u kunt ook enkel-, knie-, heup- en (lage) rugklachten ontwikkelen als uw voeten niet goed functioneren. Ook de behandeling hiervan behoort tot het vakgebied van een podotherapeut. Deze klachten zijn vaak op te lossen door mensen beter te laten lopen. Hierbij kunt u denken aan een paar podotherapeutische (sport)zolen die uw voetstand corrigeren en/of ondersteunen. Soms kan slechts een goed schoenadvies al voldoende zijn. Na een aantal weken volgt altijd een evaluatie om te bekijken in hoeverre uw klachten zijn verdwenen. Voor informatie of het maken van een afspraak in onze online agenda kunt u terecht op www.podo.nl. Tevens kunt u bellen op werkdagen naar telefoonnummer 0172-587103.

Onze wagens rijden dagelijks door de regio

Bedrijven Snel en voordelig, ook voor uw bedrijfsafval

Particulieren Gemakkelijk online of telefonisch bestellen

Bel ons

071 - 40 22 552

Alle soorten afval:

3 m3 container

Bouw- en sloop Puin Hout Groen

6 m3 container

Grond

3RGRFHQWUXP*URHQH+DUW

Bedrijfs

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP)

Papier/Karton

Agneshove 79, Voorhout J. v. Beyerenlaan 24, Hazerswoude-Dorp

10 m3 container

Metalen/Ijzer

! ACTIE ng

stelli Bij be 1ste van iner a t n o c r ting o k % 10

7HOZZZSRGRQO 10 m3 gesloten container

•

De voordelen Voor 10 uur besteld, dezelfde dag nog geleverd

COMPUTERHULP Virusverwijdering, sneller maken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, installaties, Laptopreparatie, WiFi, PrivÊ cursus, etc. Professionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor voor particulieren en bedrijven. Tel. 06-42460355 info op www.Boonict.nl ONTSPANNINGSMAS•SAGE Mandy met hoogte-

Vaste all in prijzen

punt, kan niet ontvangen. Tel. 06-19879439.

Makkelijk online of telefonisch te bestellen

ERVAREN DOCENT geeft bijles in wis- en/of natuurkunde voor VMBO, HAVO (t/m 3e klas), VWO (t/m 3e klas). Tel. 0624104048.

Betaling via iDeal of contant Incl. brengen, halen en afvoerverwerking Speciale regiotarieven

www.vlkcontainers.nl De Scheysloot 60 | 2201 GN Noordwijk Tel: 071 40 22 552 | info@vanleeuwencontainers.nl

MIJNDERT ANTIEK • M/V i.b.v. rijbewijs BE • HONDENKAPSTER •RESTAURATIE voor het en basis golfkennis, die MONIQUE TRIMT uw restaureren en repareren van al uw antieke meubels. Al 24 jaar in Oegstgeest. Oude Rijnsburgerweg 33a, Oegstgeest. Tel. 071-5175310 WWW.MIJNDERT ANTIEK.NL E-mail: mijndert-antiek@hotmail.com

wekelijks (voorkeur dins- huisdier vakkundig zonder dagmiddag) met mijn moe- lange wachtlijsten, gratis der in handicar over golf- haal- en brengservice. www. baan kan rijden, tel. hondenkapster.nl tel. 0606-23073525. 47680435.

•

•

GARAGEBOXEN in LEDEN GEZOCHT Oegstgeest en Leiden. Huur- voor majorette-twirlteam prijs v.a. â‚Ź 110,-. Inlichtin- Melrose. Voor inlichtingen: gen: 06-20773480. 06-33865035.

•

PROMOTIE

T.K. FRANKR. APP. in •Chateau, eigen tr., zitk., compleet, 3 slk., zwemb., 900 km., intern cv, tv, ₏ 75.000,-. 06-21874787. GRATIS BEGELEI•DING AFVALLEN! Snel & gemakkelijk met Sanaslank. Info: 071-5420211, www.body-faceplace.nl

wil u graag hel- • VAN DER KROFT & • STRATENMAKER • SECOND TIME FUN •penStudent met COMPUTER- VAN DER LANS OFFICE voor uw tuin of oprit. Ruim leuke 2e hands boetiek. PROBLEMEN. ₏ 15,- p.u. MANAGEMENT verzorgt Tel. 070-5114250. op flexibele basis het secretariaat voor bestuurders, SNIJDERS BESTRA- commissarissen, bedrijven, TINGEN voor het aanbren- adviseurs. Huis met het gen van alle soorten bestra- Blauwe Dak Wassenaar, tingen. Vakkundig en met 070-5119001, www.officeaandacht aangebracht. managers.nl, info@office*bestaande bestrating her- managers.nl leggen *van terras-parkeerplaats *machinale bestraWESPEN, PLAAGDIEting *grondwerkzaamhe- REN, dienstverlening. Tel. den. Voor particulieren en 06-54948365 / 070bedrijven. Bel voor een gra- 5115927. vofroessinghvanitis prijsopgaaf: 0174- terson.com 213809, www.danielsnijSTUCADOOR, tegelen, ders.nl schilderen, waterleiding, DANIEL SNIJDERS laminaat. Tel. 06-19110519. STRATENMAKERS voor MODELTREINEN gehet aanbrengen van alle soorten bestratingen. Bel vraagd. Alle merken en voor vrijblijvende prijsop- spoorbreedten. HOOGSTE gave: 0174-213809, info@ PRIJS. Tel. 071-8874269, fax 071-8878170. danielsnijders.nl

•

• •

•

•

30 jaar ervaring. Leveren van alle materialen. Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. Tegen scherpe prijzen. Tel. 0620897322.

•

Inbreng weer mogelijk. Noordwijk, Schoolstr. 60, woens- t/m zaterdag 11-17 u.

•

DAKGOOT SCHOONMAAKSERVICE. Maak nu vast een afspraak zodat wij door goede planning tegen voordelige en vooraf afgesproken prijzen werken. Tel. 06-20897322.

GEVELRESTAURATIE? Uithakken (slijpen) voegen - reinigen - impregneren - knipvoegen - metselwerk - schoorstenen. Weer plaats! ERVAREN Gratis advies en prijsopgave PEDICURE HEEFT PLEK 06-20897322. voor nieuwe cliĂŤnten (LeiderGOEDE STUCADOOR dorp). Bel voor informatie/ EN SCHILDERWERK. afspraak 071- 5896104. Goede referentie. Tel. 06T.H. GEVR. door onder30031935. nemersgezin een EENGEGevr. MARKLIN of ZINSWONING of woning FLEISCHMANN treinen. met bedrijfsruimte. Tel. 0611800081. Tel. 071-5420745.

•

•

•

•

Maandag 17 t/m zaterdag 29 september

20% KORTING op alle producten van LancĂ´me Uw cadeau bij besteding vanaf â‚Ź 55,luxe toilettasje met miniatuur La Vie est Belle & miniatuur douchegel

Parfumerie l’Operå

7PPSIBWFOLXBSUJFSr4BTTFOIFJNr5FM


19 SEPTEMBER 2012

pagina 15

WIJ HEBBEN NOG ENKELE PLAATSEN VRIJ VOOR ONDERSTAANDE CURSUSSEN: Werken op elektr. draaischijfVWDUW¼ Schilderen met olieverfVWDUW¼ Beeldhouwen/boetserenVWDUW¼ Keramische vormgeving + draaien ODDJWHPSR VWDUW¼ Spaans 2VWDUW¼ Portret en model boetserenVWDUW Meubels stofferenVWDUW¼² Frans conversatie 1VWDUW¼ Frans beginnersVWDUW¼² KruidenlezingVWDUW¼² 

Aanmelden: www.vu-teylingen.nl

Voor jong en oud was er weer van alles te beleven tijdens de jaarlijkse najaarsfeesten in Voorhout, zoals natuurlijk de kermis (Foto: FBPS/Peter Schipper).

Dorp staat een week lang op stelten

Weer een zeer geslaagde najaarsfeestweek in Voorhout Voorhout - Voor jong en oud was er weer van alles te beleven tijdens de jaarlijkse najaarsfeesten in Voorhout. De afgelopen week stond het hele dorp weer op stelten, want de Oranje Vereniging had zoals altijd een heleboel activiteiten georganiseerd. De grote kermis bij het station met leuke attracties voor iedereen maakte het helemaal af. Het was weer een geslaagde week. Door Laura Kranenburg De activiteiten begonnen al op zaterdag 8 september. Pim’s Place had een autopuzzelrit georganiseerd die door heel Teylingen liep. Op zondag stond het paardrijden centraal. Manege De Voorruiters zorgde ervoor dat paardenliefhebbers konden ringrijden te paard en ook was er een tractorringsteekwedstrijd. Tractorbezitters uit de hele omgeving hebben die dag hun beste beentje voorgezet. Maandagmiddag stond in het teken van de senioren. Die konden deelnemen aan het biljarttoernooi in de Kleine Agnes. Zij konden meteen door naar de bridgedrive in De Toog, wat een groot succes was. Voor de eerste vier plaatsen van iedere lijn was een leuk prijsje beschikbaar gesteld, veelal in de vorm van wijn. De deelnemers werden hier meteen verrast door de nieuwe staf van De Toog, aangezien een paar jongens van tennisvereniging SVV sinds kort De Toog pachten en ook blijven draaien als de aankomende verbouwing binnenkort klaar is. Tegelijkertijd vond in Hotel Boerhaave de jaarlijkse wedstrijd hartenjagen plaats. De winst was voor Toni Aroyo, die zoals altijd met veel enthousiasme aan een groot deel van de activiteiten deelnam. Dinsdag was De Toog opengesteld voor senioren, waar een leuke seniorenmiddag voor georganiseerd was. De Bollen Mina’s traden deze middag weer op en de bezoekers genoten hier duidelijk zichtbaar van. ’s Avonds konden de sterke mannen boomzagen bij Boerhaave en bij de buren, Luigi’s, konden de poolliefhebbers het tegen elkaar opnemen bij het pooltoernooi. Woensdag was de dag waar voornamelijk de jongere generatie op

gewacht had: de kermis werd geopend. Tot 18.00 uur kostten alle attracties slechts een euro, wat natuurlijk een heleboel animo opleverde. Jong en oud genoot van onder andere de botsauto’s, de cityhopper, de draaimolen en natuurlijk de spin. Zij konden daarna meteen door naar de Herenstraat, want ook werd deze dag de poffertjeskraam geopend. Geïnteresseerden konden naar de inloopavond in het historisch centrum van de Historische Kring Voorhout in serviceflat Park Overbosch. Ook werd die avond geklaverjast in De Toog, een activiteit waar veel mensen, jong en oud, op afkwamen. In Luigi’s werd gepokerd. Hier was ook heel veel belangstelling voor en Niek van der Maat ging er met de eerste prijs vandoor. Donderdag was ook weer een spannende dag voor de jeugd: de lampionnenoptocht was die avond. Zoals gewoonlijk was ongeveer iedere jonge Voorhouter aanwezig en alle lichtjes zorgden ervoor dat het een mooie stoet was. Als afsluiter van de tocht kon men nog genieten van een muzikale show door St. Cecilia op de Herenstraat en ook gaven de majorettes een mooie show weg. Verder konden liefhebbers die avond nog meedoen aan de bingo, de schietwedstrijd en het vlotbruggen en spijkerslaan. Vrijdag was ook weer een belangrijke dag voor de kinderen, want op de basisscholen waren grote kermisfeesten georganiseerd met volop sport en spel. Daarna konden zij genieten van een grote zak snoep, de traktatie die elk jaar weer wordt uitgedeeld. In het dorp was het, ondanks het weer, toch nog gezellig druk. Bij het tobbetjesteken waren sommige deelnemers verkleed. Er liep zelfs een heuse kerstman rond. Veel kinderen deden mee aan het buikschuiven, wat erg stoer was omdat het toch wel flink waaide. Eva van Gent was, als een van de slechts drie vrouwelijke deelnemers, degene die de meeste meters maakte bij de eerste ronde. Toch mocht Wietse Dijkstra uiteindelijk de beker in ontvangst nemen, want hij kwam de tweede ronde heel erg ver. Bij de volwassenen was iets minder animo, maar ze hadden overduidelijk veel plezier in het buikschuiven. Winst was er voor Bram Pieters, die allebei de rondes in de waterbak

terecht kwam en dus in totaal 100 meter op zijn buik heeft afgelegd. Daarna vertrokken veel bezoekers snel naar Boerhaave, want hier kon men onbeperkt spareribs eten voor slechts 10 euro. Dat trok natuurlijk veel bezoekers en er hing een fantastische sfeer. Vervolgens konden de sterkste mannen en vrouwen nog meedoen met het tonsjorren en het vrachtwagenduwen. Ook vond een van de grootste evenementen plaats, namelijk de wedstrijdloop gesponsord door Geurts Makelaars. De deelnemers moesten zo snel mogelijk 7,3 kilometer afleggen en het was duidelijk dat Voorhout veel sportievelingen kent, want het was enorm druk. Daarna kon men naar Het Alternatief toe, waar het jonge bandje The Left Six uit Haarlem optrad. Zij speelden in hun eigen stijl covers van onder andere Jason Mraz en Jessie J. Heerlijke muziek door een bandje met overduidelijk veel muzikaal talent. Zaterdag was alweer de laatste dag, die begon met de braderie. Hier kwamen weer veel bezoekers op af. Verder kon men nog eieren gooien, touwtrekken en werd de boel muzikaal ondersteund door St. Cecilia. ’s Middags vond de Dikke Bandenrace weer plaats, waarbij twee deelnemers met elkaar in de knoop kwamen. Toch fietsten ze ondanks de val stoer door. Ook werden de deelnemers van de wielerwedstrijd hard aangemoedigd door de vele belangstellenden die op deze zonnige dag naar het dorp waren gekomen. Daarna had blijkbaar iedereen -terecht- zin in een biertje, want het was op de Herenstraat nog nooit zo druk. Paul Sellers trad weer op bij Boerhaave en de sfeer zat er heel goed in. Jong, oud, groot en klein mixte met elkaar en het was een ontzettend gezellige aangelegenheid. Ook stonden tonknuppelen en ringrijden weer op het programma en later stroomde iedereen weer naar de Herenstraat om bij het solexrijden en de tandemrace te gaan kijken. Vooral de fietsers hadden zich enorm uitgedost en het was een genot om naar te kijken. Kortom, wederom een zeer geslaagde feestweek met een breed scala aan activiteiten. Er was voor iedereen wel wat wils en ’s avonds was het bij de verschillende horecagelegenheden erg gezellig.

Oproep van bewonerscommissie

‘Pak bomen Pieter de Hooghstraat aan’ Voorhout - De voorzitter van de bewonerscommissie De Kern, Els Kat-Bouwmeester, heeft in de raadscommissie Bestuur een oproep gedaan om de bomen in de Pieter de Hooghstraat in Voorhout te vervangen. De oudere bewoners van de straat hebben namelijk ernstige overlast van schaduw, bessen en gladheid. Door Nico Kuyt Op de agenda van de commissie stond de verdeling van het positieve saldo van vorig jaar. Het voorstel is de 904.000 euro te geven aan diverse projecten. EĂŠn daarvan is het vervangen van de bomen op Schoonoord. Kat greep de gelegenheid aan om in de commissie in te spreken, want volgens haar zijn de bomen in de Pieter de Hooghstraat jaren ouder. “Het ziet er echt niet uit. Het is heel donker. ‘s Avonds loop ik midden op de weg want je kunt geen steek zien. Als de overburen nog van het daglicht genieten, zitten wij aan

oneven zijde al met het licht aan.� Daarnaast geven de bomen ernstige overlast van bessen. “Vorig jaar heeft de bessenoverlast negen weken geduurd. Na veel bellen kwam iemand van de plantsoenendienst met een bezem. Er zijn al enkele valpartijen geweest. Na een regenbui is het spekglad. Aan het eind van de straat staat de maatschap van fysiotherapeuten. Mensen met krukken en rollators moeten op de weg lopen om het gebouw te bereiken.� Wethouder Leo van der Zon gaat de inspraak onder de aandacht brengen van zijn collega Kees van Velzen, die de bomen in zijn portefeuille heeft. Raadslid Rob ten Boden (Trilokaal) vroeg om meteen ook andere locaties aan Van Velzen te melden, zoals de Rusthofflaan in Sassenheim. Daar is het volgens hem eveneens dramatisch voor rollators. Van der Zon stipte aan dat steeds meer straatbomen in de gemeente een kwijnend bestaan leiden. Op heel veel plekken moet wat gebeuren. Dit heeft de aandacht van de ‘wethouder bomen’.

Er zijn al bomen vervangen in de Pieter de Hooghstraat, maar enkele bewoners willen ook de rest van de grote bomen kwijt (Foto: Nico Kuyt).

Bijeenkomst veteranen Warmond - Op 28 september organiseert de Stichting Veteranen Duinen Bollenstreek haar eerste veteraneninloopbijeenkomst. Deze wordt gehouden vanaf 17.30 uur in cafĂŠ De Zon aan de Dorpsstraat 114 in Warmond. Alle oud-militairen en veteranen en hun familie zijn welkom om deze avond bij te wonen. Naast een gezellig samenzijn zal de stichting een presentatie geven over de voortgang om een eigen veteranenontmoetingscentrum in de Duin- en Bollenstreek te openen.


KIES PANDA TWINAIR TURBO 85. NU VANAF

3 7.990,-

KIES PUNTO TWINAIR TURBO 85. NU VANAF

3 10.490,-

BETAAL NU 50% EN 50% IN 2014! 5 0 wegenbelasting

14% bijtelling

KIES DEZE MAAND VOOR EEN BIJZONDER SCHONE AUTO: DE NIEUWE FIAT PANDA OF DE NIEUWE FIAT PUNTO. JE BETAALT DAN TOT 2014 GEEN WEGENBELASTING! EN KIES JE VOOR EIND SEPTEMBER VOOR DE NIEUWE FIAT PANDA OF PUNTO, DAN BETAAL JE NU DE HELFT EN DE ANDERE HELFT PAS IN 2014. KOM LANGS VOOR EEN PROEFRIT EN LAAT JE VERRASSEN. GEM. BRANDSTOFVERBRUIK 4,2 L/100 KM (1 OP 23,8). CO2: 98 - 99 G/KM. FIAT. DE LAAGSTE GEMIDDELDE CO2-UITSTOOT VAN EUROPA.* Vraag ons naar de voorwaarden van de 50/50 deal. Prijs na aftrek inruilbonus en EcoPlus bonus voor inruilauto’s van 2002 en ouder, incl. BTW, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Afgebeelde auto’s wijken af van de standaard speciďŹ caties. Het ďŹ nancieringsaanbod betreft een uitgestelde betaling via Fiat Financial Solutions, handelsnaam van FGA Capital Netherlands B.V. (AFM vergunningsnummer 12013694). Deze actie is geldig tot 30 september 2012. *Bron: Jato Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde CO2-uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2011.

NOORDWIJK, ’S-GRAVENDIJCKSEWEG 61-91, TEL. 071 - 364 36 00 www.abswoude.nl

•

•

•

T.K. DAMES- en AANGEB. WINTERNIEUWE KRINGHERENRIJWIEL Union, STALLING Rijnsburg, voor LOOPWINKEL De Regen7 versn. I.g.st. Per stuk boten op trailer, max. lengte boog. Ruime keuze en â‚Ź 150,-. Tel. 071-4016366. 7 meter. Tel. 071-4020671. betaalbaar. Stevenshof 161 Leiden, 06-20086730. Zeer welkom, ook woningschoonmaak bij verhuizing of overlijden.

PARTICULIEREN

OPGELET! Uw advertentie verschijnt in de regio:

Advertenties kunnen tegen contante betaling Ă â‚Ź 8,00 ingeleverd worden bij: Â… )&57"-65")6*4 7PPSTUSBBU KATWIJK Â… 4*("3&/."(";*+/+#BSOIPPSO )PPGETUSBBU NOORDWIJK Â… PRIMERA WE-BOT )PPGETUSBBU SASSENHEIM Â… 3*&58*/,&-WBOEFS70035 %PSQTTUSBBU NOORDWIJKERHOUT Â… 5)&3&"%4)01 JOEF)PGUVJO RIJNSBURG Â… -*&5)0314#0&$,)6:4 )PPHNBEFTFXFH LEIDERDORP Â… 30,&341"-&*4-&*%&3%031 7BO%JFQFOJOHFOMBBO LEIDERDORP Â… #0&,)"/%&-%&,-&3 %F,FNQFOBFSTUS 1BTTBHF FO'050%*$,)0' *SJTMO OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DINSDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna) Voorwaarden: 3 regels â‚Ź 8.00. Per regel â‚Ź 2.75 meer.

Katwijk Leiderdorp

Noordwijk hout Noordwijker t Oegstgees Rijnsburg Sassenheim Valkenburg Voorhout Waardeiland Warmond Wassenaar De Zilk

}

â‚Ź8.00 â‚Ź 10.75 â‚Ź 13.50 â‚Ź 16.25 â‚Ź 19.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam:............................................................................................................................................................. Adres:............................................................................................................ Tel.:........................................

TE HUUR Â… TE KOOP Â… GEVRAAGD AANGEBODEN Â… GEZOCHT Â… GEVONDEN

T.H. •Blanca

in Spanje Costa BUNGALOW + zwembad, tel. 071-4073193, 06-51407403. Goede prijs. guardamar@live.nl


19 SEPTEMBER 2012

pagina 17

Tot zeker 2017

Voorlopig geen sloop van zaal Westerstraat Sassenheim - De herontwikkeling van het Hortusplein in Sassenheim vindt niet voor 1 januari 2017 plaats. B&W schort daarom de sloop- en bouwplicht voor een kerkelijk centrum aan de Westerstraat op tot die datum. Dit betekent dat Peuterspeelzaal Teylingen locatie Jip & Janneke langer in de zaal naast de voormalige Kompasschool kan blijven.

Drum- en Showband Adest Musica houdt Najaarstaptoe

In 2003 heeft de voormalige gemeente Sassenheim het perceel verkocht aan de Hervormde Gemeente. De bedoeling is een gebouw te realiseren van drie bouwlagen, met op de begane grond een kerkelijk centrum en daarboven tien appar-

tementen. In de koopovereenkomst is een sloop- en bouwplicht opgenomen. Die is inmiddels al twee keer opgeschort, omdat nog geen sprake was van concrete bouwplannen van het kerkbestuur en omdat de gemeente het perceel wilde integreren in een totaalplan voor het Hortusplein en omgeving. Vorig jaar heeft B&W ingestemd met het ontwikkelplan voor het plein. Het kerkbestuur heeft daarna verzocht om de sloop- en bouwplicht nogmaals op te schorten. Deze is nu uitgesteld naar 2017, want de uitvoering van het ontwikkelplan zal niet eerder plaatsvinden. Zonodig wordt het kerkelijk centrum apart uitgevoerd. Een voordeel van de uitstel is dat het bestaande gebouw de komende jaren verhuurd kan blijven aan peuterspeelzaal Jip & Janneke.

Sassenheim - Drum- en Showband Adest Musica viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan vond afgelopen zondag in Park Rusthoff de Najaarstaptoe Sassenheim plaats. Het eiland in het park was voorzien van een hoofdtribune goed voor duizend zitplaatsen. Daarnaast waren er tal van staanplaatsen beschikbaar rondom het veld. De organisatie was er in geslaagd om voor de Sassenheimse taptoe een fraai deelnemersveld samen te stellen. Regerend WMC-kampioen show Kunst en Genoegen uit Leiden was van de partij, alsmede de Friese deelnemers Advendo Sneek en Takostu uit Stiens. Jubal Dordrecht vertegenwoordigde de Amerikaanse style in het programma. Ook Jeugdband Adest Musica (zie foto) en de jubilerende Drum- en Showband Adest Musica lieten van zich laten horen deze middag. Bovendien voeren de ‘oude rotten’ van Adest Musica een speciale act op onder de noemer Reünistenorkest Adest Musica (Foto: FBPS/Peter Schipper).

Collectieve horecaontzegging

Uitgaan moet voortaan nog veiliger worden Teylingen - Afgelopen maandag is het protocol ‘Collectieve horecaontzegging Bollenstreek’ ondertekend. Sander Schelberg, Lies Spruit en Jan Broekhuis, de burgemeesters van respectievelijk Teylingen, Lisse en Hillegom, ondertekenden het protocol samen met officier van justitie Marije van der Laan. De ondertekening van het protocol is de start voor de collectieve horecaontzegging (CHO). Hiermee krijgen horecaondernemers een middel om overlastgevers uit hun bedrijven te weren. Een collectieve horecaontzegging is een instrument dat voor en door de horeca is ontwikkeld. Iemand die geweld of een ander delict in of rond de horeca pleegt krijgt een ontzegging die geldt voor alle aangesloten horecagelegenheden in Teylingen, Lisse en Hillegom. De duur van de collectieve ontzegging is afhankelijk van de zwaarte van het delict. Als de persoon nadat de collectieve ontzegging is opgelegd zich toch vertoont in een aangesloten horecabedrijf, dan is hij strafbaar wegens lokaalvredebreuk.

Protocol Aan een collectieve horecaontzegging (CHO) ligt een protocol ten grondslag waarin alle afspraken tussen gemeente, politie, horeca en openbaar ministerie zijn vastgelegd. Deze afspraken gaan over het uitreiken van een CHO, het uitwisselen van gegevens van de personen met een ontzegging tussen horeca en politie, de klachtenprocedure en handelswijze wanneer een CHO wordt overtreden. De informatieuitwisseling tussen horeca

en politie is aan privacywetgeving gebonden. Daarom is het protocol getoetst door het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Als een horecaondernemer de overlastgever een CHO oplegt, dan geldt de ontzegging ook meteen voor alle andere deelnemende horecabedrijven die zich bij de CHO Bollenstreek hebben aangemeld. Alle ontzeggingen worden mede door de politie ’voor gezien’ getekend. Centraal wordt bijgehouden aan wie een ontzegging is opgelegd. Het bestuur van de lokale Koninklijke Horeca Nederland-afdeling houdt de administratie en registratie bij. Hiervoor wordt een afgeschermde database gebruikt op een aparte beveiligde website. Deelnemers kunnen met een uniek wachtwoord inloggen. In de database zijn persoonsgegevens en een foto van de betrokkene opgeslagen. Op de website is ook een lijst te raadplegen van de deelnemende horecabedrijven. Als een persoon met een horecaontzegging toch één van de aangesloten bedrijven binnen wil komen, is er in principe sprake van huisvredebreuk. De ondernemer kan hiervan aangifte doen bij de politie. Degene aan wie een CHO wordt opgelegd krijgt een CHO-formulier met informatie over de reden waarom de gegevens van de persoon worden vastgelegd, wie verantwoordelijk is voor het bijhouden van de database, de rechten op grond van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de looptijd van de CHO, de bewaartermijnen van de persoonsgegevens en de informatie over een klachtprocedure tegen een CHO. De overtreder wordt ook gewezen op de daarvoor bestemde website waarop deze informatie wordt vermeld.

Najaarsfeesten Sassenheim Sassenheim - De najaarsfeesten zijn in volle gang en er valt de komende dagen nog veel te genieten in Sassenheim. Vrijdagmiddag 21 september is de grote publiekstrekker: Tobbetje steken. Vanaf 14.30 zullen de deelnemers koelbloedig hun natte pak tegemoet gaan op het schoolterrein van het Rijnlands Lyceum. In de Oranje Feesttent is ook nog veel te beleven de komende dagen: gezellige avonden met verschillende thema’s, een Dance Battle, kinderdisco, kindervoorstelling, en Sassenhein Live met nieuw Sassems talent. Om 22.00 uur zaterdagavond is er een vuurwerkshow op het terrein bij het Rijnlands Lyceum.

Componistenwijk componist rijker Voorhout - In het bouwplan Vesterhout in Voorhout is een nieuwe componist komen wonen. B&W heeft een straatnaam vernoemd naar de Italiaan Gioacchino Antonio Rossini. Van de vijftien woningen in het nieuwe wijkje tussen de Mozartlaan en het Offenbachpad bleken drie huizen te liggen op een locatie waar nog geen straatnaam voor is. Voor het toekennen van de definitieve huisnummers moet wel een straatnaam toegekend zijn. In overeenstemming met de rest van de wijk ligt een bekende componist voor de hand. Daarnaast liggen de nieuw te bouwen woningen evenwijdig aan andere straten die allemaal eindigen op ‘pad’, zoals het nabijgelegen Puccinipad en Mahlerpad. Het meest logische is dan ook dat de nieuwe straat eveneens op ‘pad’ eindigt. B&W koos voor het Rossinipad. De componist leefde van 1792 tot 1868, woonde voornamelijk in Parijs, en is vooral bekend van zijn vertolking van ‘Stabat Mater’ en opera’s als ‘De stelende ekster’ en ‘Wilhelm Tell’.

Jip & Janneke kan voorlopig nog in de zaal naast de voormalige Kompasschool blijven (Foto: Nico Kuyt).

Fracties achter soepele regels voor welstand Teylingen - De raadscommissie Ruimte kan zich vinden in de uitgezette koers om bij bouwplannen de regels voor welstand te versoepelen. Bij bouwaanvragen toetst de Welstandscommissie of het bouwplan architectonisch past in de omgeving. De criteria waarop wordt getoetst zijn door de gemeenteraad vastgelegd in een welstandsnota. Maar het strakke keurslijf wordt binnenkort losser en de keuzevrijheid voor de inwoners groter. Alleen voor kwetsbare gebieden gelden straks nog strenge regels, zoals straten met historische bebouwing. Delen van de gemeente worden helemaal welstandsvrij of met een stuk minder regels. In de voorgenomen opzet kan de raadscommissie zich vinden, zo bleek uit de onlangs

gehouden bespreking. Voor Bob Keeven (VVD) mocht de keuze van kleuren nog wel wat vrijer. Bij hem leeft weinig angst dat er excessen gaan ontstaan. Een mening die Rob ten Boden (Trilokaal) deelde. “Als een wijk zwart met pimpelpaars mooi vindt, wie zijn wij dan om het tegen te houden?” gaf hij aan. Hij uitte wel zorg over het helemaal welstandsvrij maken van sport- en recreatieparken, want daar komen veel inwoners. Keeven stipte aan dat achterzijden van huizen als welstandsvrij zijn aangemerkt, maar vroeg toch meer rekening te houden met woningen waarvan de achterzijde aan de Kaag ligt. De komende tijd zal over de verandering een participatietraject met de inwoners lopen. Dit moet in december leiden tot het vaststellen van een nieuwe welstandsnota.

Bijeenkomst voor rouwenden Warmond - De Rafaëlgroep Warmond organiseert op maandagavond 24 september een bijeenkomst voor rouwenden. Het thema van deze avond is ‘Vasthouden-loslaten’. Suzanne Brom, uitvaartondernemer en rouw- en stervensbegeleider, die veel ervaring heeft met rouwenden, zal een korte inleiding verzorgen. De avond wordt gehouden in ’t Zenit, de ontmoetingsruimte achter de protestantse kerk aan de Herenweg 82 in Warmond, en begint om 20.00 uur. Om 19.45 uur staan koffie en thee klaar. Aanmelden is niet nodig en aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. De Rafaëlgroep Warmond is een initiatief van de

beide Warmondse kerken. Zij richt haar aandacht op hen die een dierbare in hun naaste omgeving hebben verloren. Iedereen is welkom: mensen uit Warmond en de omgeving van Warmond, al of niet kerkelijk gebonden. Doel van de Rafaëlgroep is het steunen van mensen in een moeilijke periode in hun leven door individuele gesprekken en bijeenkomsten met lotgenoten. Met vragen over de bijeenkomst of over de activiteiten van de Rafaëlgroep kan men terecht op de website http:// rouwbegeleidingsgroep-warmond. blogspot.com. Ook wanneer men vervoersproblemen heeft of twijfelt of men al aan contact met lotgenoten toe is, kan men bellen naar Els de Haas (tel. 071-3011618) of Jannet Hylkema (tel. 0252-374120).


VOLVO V40

Onder redactie van: John Vroom

D

Foto’s: Yolanda Bakkum

Mercedes-Benz A-Klasse

uto Nova

Ik kan niet anders zeggen dan dat de Mercedes-Benz A-Klasse een ware metamorfose heeft ondergaan. Van Omroep MAX naar BNN even grof gezegd. Wat een eigentijdse jeugdige en sportieve uitstraling zeg. Laten we er even omheen lopen.

I

mposante, stoer gelijnd front, met de zeer herkenbare MercedesBenz grille. Oogt breed, met aan de zijkanten vlotte, snelle lijnen en aan de achterkant een sportieve, pronte kont. Lijkt in niets meer op zijn voorganger. In dat opzicht heeft MercedesBenz natuurlijk ook goed gekeken naar de directe concurrenten van de A-Klasse, met name de Duitse en Zweedse. Het interieur is typisch Mercedes-Benz. Duits, degelijk, met voor mij iets te veel glimmend chroom, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De instap is in tegenstelling tot zijn voorganger sportief laag en op het meubilair zit je gerieflijk, met voldoende support van alle kanten. Wat ruimte betreft is de zit achterin wat beperkt en dat geldt ook voor de bagageruimte, maar kijkend naar de doelgroep waar Mercedes-Benz op mikt, de jeugdige individualisten, dan is dit een prima luxueuze hatchback. En trouwens wanneer je echt ruimte wilt dan is de B-Klasse een goed alternatief. Mooi, maar hoe rijdt deze nieuwe A-Klasse, is wellicht uw vraag. Dynamisch soepel, is mijn antwoord. Deze voorwielaandrijver heeft een stevig onderstel met een comfortabele, maar toch stugge demping. Hij stuurt direct en duidelijk, waardoor je hem plezierig en sportief door de bochten haalt. De standaard aanwezige handgeschakelde zesversnellingsbak sluit mooi aan op de viercilindermotor van de A-Klasse en door een groot koppel kan je lekker lui rijden in hoge versnellingen bij lage snelheden. Maar deze auto nodigt uit tot sportief schakelen en daar reageert hij dan ook superalert op. Een goede, solide wegligging, kortom een lekkere stuur- en rij-auto dus. De A-Klasse die een instapprijs heeft van € 28.995,- kent 7 motoruitvoeringen, waarbij de pk’s toenemen en dus ook de prijs. En dat geldt ook voor een aantal uitvoeringen waarbij de luxe-uitrusting stijgt, zoals de Style, Urban, AMG Sport en nog de Night-, Exclusief- en AMG Exclusief-pakketten, dus mogelijkheden genoeg om de AKlasse helemaal naar eigen smaak samen te stellen, afhankelijk of je chic of extra sportief wilt. Echt iets voor BN’ers is het Night-pakket, met een extravagant design. Een hoogglanzend zwarte grille, zwarte buitenspiegels, hoogglanzende zwarte randen aan de onderzijde van de zijruiten en meer zwarte accenten die de A-Klasse, zeker in de kleur wit, heel apart maken. Mooi? Een kwestie van smaak, toch?

● Prijs ● Dealer

vanaf € 28.995,Mercedes-Benz Vondellaan 45 Leiden

e nieuwe Volvo V40 oogt jeugdig en sportief. Herkenbaar Volvo neusje met ranke oplopende lijnen, eindigend in een eigenzinnige Volvo kont met veel glas en boomerang-achtige achterlichten. Hier is niets suffigs meer aan. Hij oogt als een dynamische Sportback. Het interieur ziet er goed uit. Mooi design dashboard met het nu iets meer geïntegreerde zwevende middenconsole. Totaal nieuw is de digitale meterdisplay, waarbij je kunt kiezen of je de snelheid analoog of digitaal wilt aflezen en dat weer in combinatie met de toerental-info. Zeer geavanceerd en zeer goed leesbaar, wat je ook kiest. De stoelen zien er niet alleen fraai uit wat design betreft, maar ze zitten ook prima. Kortom, het is goed toeven achter het mooi ontworpen, dikleren stuur. Wat rijden betreft verrast deze Volvo mij. Meestal zijn Volvo’s wat op comfort ingesteld, maar deze is lekker strak afgeveerd met een wat zwaarder aanvoelende stuurbekrachtiging, zodat er een dynamisch rijgedrag ontstaat met een goede grip op de weg. “Volvo zou Volvo niet zijn als zij niet een primeur op veiligheid zouden hebben. Een voetgangersairbag die zich rondom de voorruit vormt, zodra de bumper een voetganger raakt”, vertelt Richard Jongejan, Vestigingsmanager van Svala Auto uit Leiderdorp mij. De nieuwe Volvo V40 is leverbaar met verschillende motoren en is de D2 dieselversie zelfs voorzien van een groen energielabel. Zeer opvallend is zijn interessante vanafprijs, waardoor hij een geduchte concurrent in zijn klasse zal zijn. ● Prijs ● Dealer

Vanaf € 25.995,Svala auto Rietschans 70 Leiderdorp

BMW 1 SERIE UPGRADE EDITION

I

n het rijtje van sportief getinte, luxueuze hatchbacks in het zogenaamde C-segment mag de BMW 1 Serie natuurlijk niet ontbreken. Vorig jaar nog volledig gerestyled en een serieuze concurrent van de nieuwkomers. En terecht, want de BMW 1 Serie heeft inmiddels bewezen een fraaie, betrouwbare, degelijke en economisch verantwoorde auto te zijn die veel ‘Freude am Fahren’ geeft. Een wat eigenzinnig gelijnde BMW, met een lange elegante neus en een stoere korte kont. Het interieur is fraai vormgegeven met gebruikmaking van mooie materialen. De zit achter het lekkere dikleren stuur vind ik plezierig. Versnellingspook goed onder handbereik en het rijgedrag van deze 1 Serie spreekt mij wel aan. Stuurt strak, schakelt boterscherp, wat stugge vering en een motor die uitnodigt tot sportief rijden. Voorin zit je prima ruim, alleen achter is dat wat beperkter, maar dat hou je toch bij dit soort modellen. Wat ik heel bijzonder vind en wat BMW naar mijn idee iets te bescheiden communiceert, is de zogenaamde Upgrade actie. Als je nu een BMW 1 Serie, naast ook andere modellen, aanschaft, dan krijg je een Upgrade naar een luxere versie cadeau. Dat zou betekenen als extra’s: Leren bekleding, Cruise Control, Sportstuur, Navigatiesysteem Business, Mistlampen, Verwarmde buitenspiegels en ruitensproeiers, Middenarmsteun, Koplampsproeiers, Xenon lampen en Park Distance Control achter, wat je in totaal een voordeel oplevert van € 3.738,-! Vet koof, toch? ● Prijs ● Dealer

Vanaf € 27.950,Van Poelgeest Ambachtsweg 14 Katwijk


19 SEPTEMBER 2012

pagina 19

In Tuinzaal van de Oude Tol

Arthur Japin vertelt over boek en schrijverschap Sassenheim - Op uitnodiging van boekhandel Wagner brengt auteur Arthur Japin een bezoek aan Sassenheim op dinsdag 2 oktober om 20.00 uur. Precies een week nadat zijn nieuwe roman uitkomt vertelt Arthur Japin in de Tuinzaal van de Oude Tol over zijn boek en schrijverschap. Arthur Japin is geboren in Haarlem in 1956. Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader Bert Japin was onder andere toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd erg gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld. Hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin 12 jaar was. Het pesten ging door tot hij 16 werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven. Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu en dan iemand anders zijn’ zijn vak te gaan maken. Japin vertrok na het gymnasium naar Londen om een

Arthur Japin. opleiding te volgen aan een toneelschool, ‘The School of Dramatic Arts’. Terug in Amsterdam studeerde hij twee jaar Nederlandse taalen letterkunde en stapte vervolgens over naar de Kleinkunstacademie. In 1982 studeerde hij hier af. Hij speelde rollen voor radio, film en televisie en op het toneel bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Verder zong hij in een kleine rol bij de Nederlandse Opera. In 1987 stopte Japin met acteren en begon te schrijven. In 1996 debuteerde hij met ‘Magonische Verhalen’. In 1997 volgde als resultaat van tien jaar onderzoek ‘De zwarte

Drie exposanten in het Oude Raadhuis Warmond - Tot en met zondag 21 oktober exposeren Poelie Jansen, Dave Voorvelt en Vera Zegerman in galerie Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is zondag 23 september om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Poelie Jansen volgde de MTS Vakschool in Schoonhoven en voltooide daar de opleidingen goud- en zilversmeden. Sinds 1994 werkt zij als zelfstandig sieraadontwerper. Het leven levert de inspiratie voor haar werk. Herinneringen, ervaringen, emoties, gedachten, wensen en dromen, kennis, het werk zelf en wat daarop volgt,de natuur en zijn vormen, andere culturen, reizen en edelstenen vormen de uitgangspunten voor haar sieraden. Door middel van het experiment vindt zij soms wat zij niet had kunnen bedenken en juist dat geeft haar weer inspiratie om op door te gaan. Zij vindt het belangrijk om een bepaalde sfeer te creëren in haar sieraden. Daarbij gebruikt ze haar eigen vormentaal en zet deze om naar de sfeer die ze wil bereiken. Dit kan zijn door de vormgeving, maar ook door de keuze van het materiaal in combinatie met edelstenen of parels. Om inspiratie op te doen voor haar laatste serie sieraden heeft zij een reis gemaakt van twee maanden door de landschappen, kustdorpjes en indrukwekkende gebergten van Spanje. Reizend in een camper, met ingebouwde werkbank, heeft zij hier haar sieraden ontworpen en gemaakt. Schilder Dave Voorvelt is geboren in Kenia en heeft bijna zijn hele leven in Afrika gewoond. Al sinds zijn prille jeugd gebruikt hij kunst om zichzelf te kunnen uiten. In zijn werk zijn invloeden terug te vinden van alles wat op zijn pad is gekomen, van de Afrikaanse verhalen uit zijn jeugd tot aan de stad Den Haag, waar hij nu woont en zijn studio heeft. De fascinatie voor

Europa en zijn Nederlandse achtergrond zijn gecombineerd met diepgewortelde Afrikaanse roots. Zijn stijl kenmerkt zich door het gebruik van magisch realisme met een sterke surrealistische ondertoon, beïnvloed door alles wat er in zijn leefomgeving voorbij komt. De laatste jaren is de nadruk komen te liggen op zijn woonplaats Den Haag en de microkosmos van culturen, gewoontes en de invloeden van de constant ontwikkelende globalisatie. Zijn talent en zijn observaties van al deze factoren smelten samen in zijn werk, zonder zijn waardering voor het leven en gevoel voor humor te verliezen. Contact is het sleutelwoord in de objecten en keramiek van Vera Zegerman. Contact tussen contrasten, contact tussen mensen, contact tussen mens en kunst, contact tussen heden en verleden; het zijn allemaal thema’s die steeds terugkeren. Zegerman werkt graag met klei en maakt daarmee handgevormde objecten die er om vragen aangeraakt te worden. Men krijgt dan niet alleen contact met het gladde glazuur en de ruwere huid van de met oxides bewerkte gedeelten, maar voelt ook tegenstellingen tussen hard en zacht door de toepassing van bijvoorbeeld kunstbont of rijstpapier. Voor deze objecten laat zij zich vaak inspireren door organische vormen zoals fossielen. Deze versteende sporen van leven uit het verleden vormen zo een basis waaruit beelden ontstaan die door het bakken weer steen worden en gezien kunnen worden als nieuwe levensvormen. Met glanzend glazuur geeft zij haar beelden opvallende kleuraccenten.

met het witte hart’. In de tussenliggende periode schreef Japin scenario’s, hoorspelen en toneelstukken, waarmee hij diverse literaire prijzen won. In 2000 werden enkele ‘Magonische Verhalen’ verfilmd. In maart 2002 verscheen ‘De droom van de leeuw’, een grote roman over liefde en verbeelding. In 2003 werd ‘Een schitterend gebrek’ gepubliceerd, dat het jaar daarop de Libris Literatuur Prijs ontving. Voor zijn boek ‘De overgave’ ontving hij in 2008 de NS Publieksprijs. In 2010 verscheen zijn roman ‘Vaslav’. Op dinsdag 26 september verschijnt zijn nieuwe roman ‘Maar buiten is het feest’. Een geliefde zangeres spant een rechtszaak aan om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, maar dreigt daarmee tevens aangrijpende geheimen uit haar eigen verleden openbaar te laten worden. Boekhandel Wagner haalt Arthur Japin naar Sassenheim. Toegangskaarten à € 17,50 inclusief een kopje koffie zijn verkrijgbaar bij boekhandel Wagner in Sassenheim of via de webwinkel www.wagnerwebwinkel.nl.

EHBO-cursus in Voorhout Voorhout - Bij EHBO Vereniging Voorhout wordt op donderdag 25 oktober begonnen met een cursus eerste hulpverlener. Men leert te handelen in geval van eenvoudige tot levensbedreigende situaties bij ziekte of ongeval. Dus ook reanimeren en een AED bedienen. Na dertien lessen, die eens in de veertien dagen worden gegeven, is het examen op 20 of 21 maart 2013. De locatie is de kantine van de brandweerkazerne op de gemeentewerf aan de Nijverheidsweg 32 in Voorhout. De les begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Voor meer informatie: tel. 0252-222812 of www.ehbovoorhout.nl.

De Zonnebloem afdeling Voorhout verzorgde een dagje Amsterdam.

Van Zonnebloem Voorhout

Dagje Amsterdam met Red Cross-tram en Artis Voorhout - Maandag 10 september was het voor twintig gasten en tien vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Voorhout vroeg dag. Tussen half 9 en 9 uur werd iedereen verwacht op het parkeerterrein bij Foreholte waar een bus klaar stond om hen naar Amsterdam te brengen. De bus bracht de Voorhouters tot in de remise aan de Havenstraat in Amsterdam-zuid. Daar stapte men over op een speciale tram van het Rode Kruis om de gasten naar het Olympisch stadion te brengen. De reis werd vervolgd door Oud-Zuid waar de Ferdinand Bolstraat een enorme bouwput is in verband met de aanleg van de nieuwe NoordZuidlijn. Na de koffie vervolgde

men de reis langs het Waterlooplein richting de Stopera, waar men uitzicht heeft op onder meer Carré. Daarna ging men de binnenstad in via het Rembrandsplein, door de Reguliersbreestraat, langs Tuschinski, over het Rokin naar de Dam, waar het paleis net een schoonmaakbeurt heeft gehad. Bij de tram kregen alle aanwezigen een zilveren tas met een lunchpakket dat men in Artis op een terras heeft opgegeten. Na een groepsfoto is iedereen nog zo’n twee uur op eigen gelegenheid door Artis gelopen, waar diverse jonge dieren te bewonderen waren. Om half 4 ging iedereen moe maar voldaan weer naar de bus, waarna de thuisreis aangevangen werd en iedereen om half 5 weer huiswaarts kon keren.

Bassets op laatste plaats Sassenheim - De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim kunnen in de competitie nog geen vuist maken. In de zware voorbereiding liep alles nog op rolletjes, maar dat heeft wel zijn tol geëist. Een elftal aan spelers zit in de lappenmand en de nieuwe aanwinst Roger Scheffer is door een administratieve fout nog niet speelgerechtigd. Zodoende dat trainer Robert Broers niet zijn ideale vijftiental het veld in kan sturen. De competitiestart had hij zich dan ook heel anders voorgesteld. The Bassets kregen vorige week thuis al een koekje van eigen deeg van promovendus Alkmaar (10-29) en afgelopen zondag bleek de andere promovendus Ascrum een maatje te groot. Ascrum, dat van diverse Zuid-Afrikaanse spelers gebruik maakt, was The Bassets op veel fronten de baas. The Bassets vochten voor wat ze waard waren maar konden niet voorkomen dat Ascrum de wedstrijd naar zijn hand zetten en aan scores toekwam. Vier try’s, een conversie en een penalty konden ze op het wedstrijdformulier noteren. The Bassets slechts twee try’s en een conversie. Max Hoogenboom en Tommy de Ruiter poetsten nog wel de nul weg, maar met een 25-12 nederlaag staan The Bassets nu op een laatste plaats. Zondag spelen ze thuis tegen DIOK, aanvang 14.30 uur.

Hond loopt los? 85 euro boete! Teylingen - Wethouder Kees van Velzen gaf afgelopen maandagmiddag het startschot voor de jaarlijkse handhavingsactie van het hondenbeleid. Dat gebeurde bij hondenschool Angelique aan de Bloemenschans in Voorhout (zie foto). De handhavingactie loopt nog tot en met 21 september. Tijdens de handhavingsactie ontvangen hondeneigenaren die zich aan de regels houden een sleutelhanger met plastic zakjes voor het opruimen van hondenpoep. Inwoners die het hondenbeleid overtreden worden direct bekeurd. Met deze actie vraagt de gemeente aandacht voor het hondenbeleid en benadrukt zij het belang van de handhaving van dit beleid. De BOA’s handhaven op de aanlijnplicht, de opruimplicht die voor heel Teylingen geldt en de aanwezigheid van honden op voor honden verboden gebieden zoals kinderspeelplaatsen. Bij een overtreding wordt proces verbaal opgemaakt. Hondeneigenaren die zich aan de regels houden krijgen van de BOA’s een sleutelhanger. Deze zijn gemaakt van milieuvriendelijk plastic en bevatten drie plastic zakjes. De sleutelhangers kunnen makkelijk worden gevuld met nieuwe zakjes. Door deze sleutelhanger aan de hondenriem te hangen heeft men altijd voldoende zakjes bij zich om de hondenpoep op te ruimen. De boetes voor overtredingen van het hondenbeleid zijn hoog. Voor het niet opruimen van hondenpoep krijgt men een boete van 120 euro. Dit bedrag geldt ook voor honden die aanwezig zijn op plaatsen waar dit niet is toegestaan, bijvoorbeeld een kinderspeelplaats of het stiltegebied op recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond. De boete voor het los laten lopen van een hond binnen de bebouwde kom is 85 euro (Foto: FBPS/Peter Schipper).


pagina 20

19 SEPTEMBER 2012

Mariënhaven heeft Transitieafdeling Warmond - Op 4 september opende de voorzitter van de Raad van Bestuur van Marente Erna van der Pers de Transitieafdeling in verpleeghuis Mariënhaven in Warmond. De Transitieafdeling biedt zestien plaatsen voor herstelzorg en noodbedden aan oudere mensen met dementie.

Jeff van der Wiel van Raethuys Opticiens uit Voorhout kijkt of Kirsten Kraan haar lenzen wel goed in doet (Foto: Madelief van der Stelt).

De zorgvraag van de ouderen met dementie staat in het teken van plotselinge crisisachtige veranderingen en vraagt een om een juiste behandeling en zorg die snel kan worden ingezet. Vanuit Marente en het Diaconessenhuis is geconstateerd dat in deze regio een passende psychogeriatrische revalidatie ontbreekt, met als gevolg vele schrijnende gevallen, zoals bijvoorbeeld een thuiswonende oudere met dementie die door acute verslechtering niet meer thuis kan wonen, maar door wachtlijsten noodgedwongen thuis moet blijven, of een kwetsbare oudere die tijdens een ziekenhuisopname

langdurig delirant wordt. Plaatsing op een gewone revalidatieafdeling is dan niet passend. Hierdoor krijgt deze oudere dus niet de zorg, behandeling en begeleiding die hij of zij nodig heeft. Met als schrijnend resultaat een te lang verblijf in het ziekenhuis en uiteindelijk vaak via een noodopname terechtkomen op een psychogeriatrische afdeling in het verpleeghuis. Daarom heeft Marente samen met het Diaconessenhuis en het herstelzorgproject Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) in het LUMC speciaal voor deze groep kwetsbare ouderen een innovatief zorg- en behandelprogramma ontwikkeld, met als doel zo mogelijk herstel en behoud van zelfredzaamheid en toeleiding naar het best mogelijke verblijf. Op de Transitieafdeling is al veel tot stand gebracht, zoals een gestructureerde opnameprocedure binnen het zorgprogramma, dat er voor zorgt dat de zorgvraag sneller in kaart wordt gebracht.

‘Een ontmoetingsplaats’

Weg met die bril!

Kinderen kiezen tegenwoordig Feestelijke opening van speelplaats Schoonoord steeds eerder voor lenzen Voorhout - Exacte cijfers zijn er niet, maar opvallend is het wel. Steeds meer kinderen kiezen voor lenzen in plaats van een bril, als hun ogen dat nodig hebben. Bij Raethuys Opticiens in Voorhout valt het na tien jaar op dat kinderen niet meer 16 jaar zijn als ze hun eerste paar lenzen uitzoeken, maar dat ze dat al doen wanneer ze naar de middelbare school gaan. Door Madelief van der Stelt Kirsten Kraan (17) uit Voorhout ontdekte twee jaar geleden dat ze een bril moest dragen. Daar was ze allesbehalve blij mee. “Een meisje uit mijn klas droeg een bril, maar die stond haar niet. Andere klasgenoten vonden het ding zo lelijk dat het meisje werd gepest. Ik was bang dat ik ook gepest zou worden en besloot daarom lenzen te nemen”. Kirsten liet haar ogen testen bij Raethuys Opticiens in Voorhout en daar hielpen ze haar verder. Opticien Jeff van der Wiel herkende het probleem van Kirsten. Sterker nog, volgens hem kiezen kinderen tegenwoordig al op jonge leeftijd dat ze lenzen willen dragen. “Harde cijfers hebben we niet, maar we zien wel een verandering. Tien jaar geleden waren de kinderen ongeveer 16 jaar toen ze overstapten van een bril naar lenzen. Nu zijn de kinderen al 12 jaar.”

Goed voorbereid Bij sommige opticiens kunnen kinderen al vanaf 8 jaar lenzen nemen. Van der Wiel houdt vast aan de leeftijd van 12 jaar. “De kinderen hebben dan wat meer discipline. Vooral in het begin moeten ze goed bijhouden wanneer ze hun lenzen in en uit moeten doen. Ook het onderhoud, zoals het op tijd kopen van lenzenvloeistof, is erg belangrijk.” Maar wie denkt dat je meteen een setje lenzen en vloeistof mee naar huis krijgt als je 12 bent, heeft het mis. “Eerst houden we een intakegesprek met de klant. We meten de ogen op en leggen de verschillende types lenzen voor. Daarna oefenen we om de lenzen in en uit te brengen. Pas als het bij ons een keer lukt, krijg je de lenzen mee naar huis en mag je thuis verder oefenen. Daarna adviseren we om bijvoorbeeld de lenzen eerst vier uur te

dragen en dan weer uit te doen. Zo bouw je het op.”

Later Kirsten is maar wat blij met haar lenzen. Misschien dat ze op latere leeftijd wat vaker een bril zal dragen, maar voorlopig niet. Met een tasje nieuwe lenzen en vloeistof fietst ze met een lach bij de opticien vandaan. Voordelen van lenzen: het gezicht van de lenzendrager blijft hetzelfde, want de lenzen zijn onzichtbaar; ze raken niet uit de mode; lenzen beslaan niet; er komen geen regendruppels op de lenzen terecht; ze zijn ideaal met sporten. Nadelen van lenzen: het wennen en oefenen met het dragen ervan; de ogen zijn in het begin gevoeliger voor licht; onderhoud is erg belangrijk.

Nieuwe gemeentegids verschijnt deze week

Terughoudend

Teylingen - De nieuwe gemeentegids Teylingen 2012-2013 is klaar en valt deze week in de brievenbus. De gemeentegids geeft een goed beeld van wat Teylingen allemaal te bieden heeft en staat vol praktische informatie. De gids is een handige leidraad bij het zoeken naar informatie over de meest uiteenlopende organisaties, verenigingen en bedrijven.

Een beetje vreemd is het wel. Alsof alle brillen lelijk zijn en niet goed staan. Denk bijvoorbeeld aan brillen met een grof zwart montuur. Die waren nog niet zo lang geleden hartstikke hip. “Dat klopt”, zegt Van der Wiel. “Als wij brillen inkopen, horen we van de verkopers dat bepaalde brillen heel goed zullen verkopen. Je merkt toch dat mensen in een dorp wat terughoudender zijn dan in een stad. In steden zijn ze sneller met het kopen van brillen met verschillende stijlen en monturen. Hier duurt dat wat langer.”

Ook zijn overzichtelijke plattegronden en een risico- en rampenwijzer in de gids opgenomen. De gemeentegids Teylingen 2012-2013 is gedrukt op FSC-gecertificeerd papier en wordt huis-aan-huis bezorgd. De gids is tevens gratis af te halen op het Gemeentekantoor aan de Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. De gemeentegids is ook als gratis applicatie in de App/GooglePlay Store te vinden. Onder de naam Gemeentegids App zijn anderhalf miljoen actuele adressen in heel Nederland, met bijbehorende informatie, altijd en overal te raadplegen. Wat

men ook zoekt, de Gemeentegids App leidt vanaf de plek waar men zich bevindt naar de dichtstbijzijnde vestiging. Met daarbij de mogelijkheid om direct vanuit de vermelding de website te bezoeken, het bijbehorende telefoonnummer te bellen of de route er naartoe weer te geven. Ook kunnen de gevonden gegevens worden doorgestuurd naar een emailadres, naar social media (Twitter, Facebook, enz.) of onder Favorieten opgeslagen worden om ze de volgende keer nog sneller te vinden. Akse Media, de uitgever van de gemeentegids, levert tevens een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke digitale gemeentegids, de SmartMap ( www.teylingen.SmartMap.nl), die is gekoppeld aan de gemeentelijke website www.teylingen.nl. Deze is voorzien van alle informatie uit de papieren versie, Google Maps, een routeplanner met satellietcartografie en duidelijke zoekfuncties, en biedt door de interactieve wijzigingsmogelijkheden de meest actuele adresgegevens van alle instanties.

Voorhout - Zaterdag 22 september van 14.00 tot 16.00 uur wordt het compleet vernieuwde speeltuintje op de hoek van Schoonoord met de Dinsdagse Wetering in Voorhout feestelijk geopend. De buurtbewoners die de handen flink uit de mouwen hebben gestoken zijn trots op het resultaat. “Het is een groot succes en meer dan een speeltuin alleen voor de kinderen”, zegt Patrick Warmerdam, een van de initiatiefnemers. “Het is ook een ontmoetingplaats voor de ouders en buurtbewoners”.

Het idee voor de speeltuin is ontstaan tijdens de wijkschouw in 2011. Patrick Warmerdam: “Samen met een aantal enthousiaste buurtbewoners hebben we het plan opgevat om het mistroostige bestaande speeltuintje een complete makeover te geven. Dat het zo mooi zou worden hadden we toen ook niet kunnen denken. De wijk verjongt en voor de kinderen waren er niet zoveel mogelijkheden. Ze hebben een tekening gemaakt met wat zij graag zouden zien in hun nieuwe speeltuin.” Tijdens NL Doet, begin 2012, zijn de buurtbewoners met z’n allen flink aan het werk gegaan, samen met een aantal leden van de gemeenteraad. De grond is bouwrijp ge-

maakt en de bomen zijn verplaatst. Daarna zijn hekjes geplaatst en is het nieuwe groen aangeplant. De gemeente heeft het veldje aangelegd en de speeltoestellen neergezet. Door veel tijd en energie van de buurtbewoners, de hulp van de gemeente en sponsoren, staan er nu prachtige speeltoestellen en ligt er zelfs een echt pannaveldje dat ook gebruikt kan worden als handbalveld of jeu de boules-baan. Warmerdam: “De gemeente Teylingen heeft ons plan direct omarmd en een bedrag beschikbaar gesteld. Dat was de eerste stap. Daarnaast hebben we zelf extra geld verworven. We wonnen de Herfstpremie van Fonds 1818 en hebben een bijdrage ontvangen van Stek Wonen, Rabobank Bollenstreek, het ANWB Fonds en het Oranje Fonds. De Voorhoutse middenstand sponsorde in natura met soep, broodjes en lekkernij tijdens de klusdagen. Van Schooten Bouwmaterialen stelde hout beschikbaar en de leerlingen van het Teylingen College maakten er een prachtige picknicktafel van.” Nu is de speelplaats annex ontmoetingsplek Schoonoord helemaal af en dat wil de buurt graag vieren. Wethouder Van Velzen houdt zaterdag een openingswoord, samen met onder andere Hans Al, directeur van Stek Wonen, en Mary van Putten namens de buurtbewoners.

Door veel tijd en energie van de buurtbewoners staan er nu prachtige speeltoestellen en ligt er zelfs een echt pannaveldje dat ook gebruikt kan worden als handbalveld of jeu de boules-baan.


19 SEPTEMBER 2012

pagina 21

‘Het blijkt dat de cliënten hier helemaal opbloeien’

John en Jenny Zuiderwijk runnen met veel passie hun eigen zorgboerderij Klusjes

Voorhout - Teveel mensen kennen het nog niet. John en Jenny Zuiderwijk hebben sinds 2007 een zorgboerderij aan de ’s-Gravendamseweg in Voorhout. Met veel plezier ontvangen zij vijf dagen per week mensen met een verstandelijke beperking of dementie, die komen helpen op de boerderij. Erg dankbaar werk, wat ze het liefst voor de rest van hun leven blijven doen. Door Laura Kranenburg John en Jenny Zuiderwijk zijn in het bezit van een heleboel verschillende dieren en een mooie lap grond. De veestapel bestaat uit zo’n beetje alles wat op een boerderij thuishoort, van koe tot kip. En dat maakt de zorgboerderij juist zo leuk voor de cliënten. Ze vinden het allemaal ontzettend leuk om met dieren om te gaan. Ilja is bijvoorbeeld heel erg gelukkig met haar werk. Ze komt dan ook maar liefst vijf dagen per week om te helpen met verschillende klusjes, zoals de dieren voeren en de dierenverblijven schoonmaken. En ze is niet de enige die het zo naar haar zin heeft. Jenny vertelt dat veel cliënten aan het eind van een werkdag niet meer naar huis willen. En dat is een goed teken. Zo zijn er cliënten met autisme die, nadat ze gewend zijn, in de loop der tijd gaan samenwerken. “Ze bloeien hier echt op”, vertelt Jenny. “Ze gaan ook gewoon allemaal lekker hun eigen gang. Ze hoeven echt niet continu te werken hoor, we hebben ook trampolines buiten staan en ze vinden het heerlijk om gewoon te genieten van de dieren en de omgeving. Ook mogen de jongens af en toe op de trekker, dat vinden ze natuurlijk fantastisch. Ook overwinnen ze hun angsten door bijvoorbeeld de dieren te aaien. Wel hebben we natuurlijk wat regels. Zo willen we niet dat ze digitaal speelgoed meenemen, zoals een iPad of Nintendo DS en ze moeten in elk geval iets nuttigs doen, maar dat is juist goed en leerzaam. Maar ze vinden het ook leuk en we bieden heel veel regelmaat en rust. Af en toe komt

John en Jenny Zuiderwijk hebben sinds 2007 een zorgboerderij aan de ’s-Gravendamseweg in Voorhout. Met veel plezier ontvangen zij vijf dagen per week mensen met een verstandelijke beperking of dementie, die komen helpen op de boerderij (Foto: FBPS/Peter Schipper). er bijvoorbeeld een kleuterklasje kijken en dat is prima, maar dat doen we niet te vaak. Dat kan erg verwarrend zijn voor de cliënten. Daarnaast is het bij ons heel netjes en gestructureerd. Hier houden we zelf ook van, maar we doen het natuurlijk ook voor de cliënten. Structuur is wat ze nodig hebben. En onze methodes werken klaarblijkelijk goed, want we krijgen zeer positieve reacties van ouders en andere familieleden van cliënten. Het blijkt echt dat ze helemaal opbloeien van onze zorgboerderij”.

Start Vijf jaar geleden zijn John en Jenny met de zorgboerderij gestart. Jenny had al twintig jaar werkervaring in de gehandicaptenzorg, maar wilde liever wat meer activiteiten met clienten ondernemen. John daarentegen had nog nooit iets in de zorg gedaan, maar is een geboren boer. Dat

is natuurlijk de perfecte combinatie. John vond het in het begin wel erg spannend. “Het idee om onze passies te combineren en hier ons werk van te maken kwam van mij. Maar ik had nog nooit met verstandelijk beperkten gewerkt, dus ik had geen idee hoe het zou uitpakken. Toen we bekend hadden gemaakt dat we vanaf dat moment een zorgboerderij zouden zijn kwamen de eerste cliënten al snel. Ik moest heel erg wennen, maar uiteindelijk ben ik ontzettend blij met mijn beslissing. Ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Het is ontzettend dankbaar werk en het is ook gewoon gezellig. Zowel de cliënten als wij zijn altijd in voor een grapje en een grolletje en de lunch- en koffiepauzes houden we altijd met zijn allen. Hartstikke leuk.” John en Jenny hebben twee dochters en een zoon. De meiden zitten momenteel op de middelbare

school, maar zoon Jasper is nog erg jong en daarom gewoon thuis. “Ook hij vindt het heerlijk”, vertelt Jenny. “Hij gaat hartstikke leuk met de cliënten om en heeft het erg naar zijn zin. Hij helpt ze ook met van alles en hij vindt het leuk om met ze te spelen”. De zorgboerderij is niet alleen erg leuk, maar ook heel erg veilig en een zeer geschikte plaats om de dag door te brengen. “Ik heb natuurlijk verstand van het werk met verstandelijk beperkten. Ik weet daarom hoe met medicijnen moet worden omgegaan en ook wat ik moet doen als er een vervelende situatie ontstaat, zoals een epileptische aanval. We willen ook graag een veilige basis zijn voor de cliënten en tot nu toe lukt dat erg goed. Alles is veilig gemaakt en cliënten weten dat ze bijvoorbeeld niet in de buurt van de stieren moeten komen. Veiligheid staat bij ons centraal”, aldus Jenny.

In principe is iedereen welkom op de zorgboerderij, ongeacht de beperking. “We vinden altijd wel een geschikt klusje. Tom is bijvoorbeeld erg graag op zichzelf, dus hij houdt zich bezig met de tuinen. Dat vindt hij heerlijk. Jan is altijd timmerman geweest en wilde dat dolgraag weer oppakken. Dus hij mag timmeren en klussen. Op die manier kan iedereen doen wat hij of zij wil. Ook mensen met een zware beperking zijn van harte welkom. Kijken, genieten en voelen is voor deze mensen heel erg prettig en belangrijk. We bieden cliënten wat ze nodig hebben en zorgen voor genoeg aandacht en veiligheid. Daarom willen we maximaal zes cliënten per dag. Ze kunnen hele dagen maar ook in dagdelen komen. Wel hebben we een voorwaarde: het moet wel klikken. Daarom doen we altijd eerst een uitgebreide kennismaking en laten we de hele boerderij zien. Het komt weleens voor dat cliënten in eerste instantie niet willen, maar later volledig omslaan. Maar sommigen zijn gewoon niet geïnteresseerd en dat is heel begrijpelijk, dan houdt het op”, zegt Jenny. John en Jenny Zuiderwijk ontvangen alleen een persoongebonden budget van de cliënten. Verder komt het allemaal uit eigen zak. “Hier hebben we bewust voor gekozen”, zegt John. “We zijn juist voor onszelf begonnen omdat we op onze eigen manier willen werken. We willen geen bemoeienissen van anderen, dus hebben we geen potentiële sponsors benaderd of subsidies aangevraagd. Het is ons ding en dat willen we graag zo houden”. Kortom, John en Jenny Zuiderwijk prijzen zich gelukkig dat ze hun idee hebben doorgezet. Ze zijn er helemaal van overtuigd: “We blijven dit de rest van ons leven doen”. De Zorgboerderij Voorhout aan de ‘s-Gravendamseweg 36 D in Voorhout is op doordeweekse dagen van 9.00 tot 17.00 uur geopend, met uitzondering van de feestdagen. Voor meer informatie over de zorgboerderij en de mogelijkheden kan men kijken op www.zorgboerderijvoorhout.nl of bellen naar telefoonnummer 06-10894941.

Bij TV Overbos

Bij burcht Alkemade

Tennissen op nieuwe probounce-banen

Archeoloog houdt oogje in het zeil

Warmond - Sinds de aanleg van zes probounce-banen begin juli is het mogelijk het gehele jaar door buiten te tennissen bij tennisvereniging Overbos in Warmond. Waar eerst de tennissers van deze vereniging het weergevoelige gravel in de winter verruilden voor de diverse tennishallen in de regio, zal er ook na oktober getennist kunnen worden op het tennispark. Daarmee is het nu ook mogelijk om in te schrijven voor het winterlidmaatschap van TV Overbos in Warmond. In de wintermaanden staan de tennisactiviteiten dus niet stil. Naast het recreatief tennissen gaan ook de tennislessen op de eigen banen in de winter door en kan er meegespeeld

worden met de wintercompetitie tussen tennisverenigingen in de regio. De populaire onderlinge competitie en het wekelijkse ‘rackettrekken’ (instuif op vrijdagavond) zullen vanaf dit jaar ook doorgaan tijdens de wintermaanden. Dat de banen ook in de zomer goed bevallen bleek wel uit het drukbezochte Warmond Open begin augustus en de clubkampioenschappen die gespeeld werden. Daar waar vorige jaren het onstuimige zomerweer nogal eens een spelbreker bleek en er uitgeweken moest worden naar all weather- en binnenbanen, zijn dit jaar alle tennispartijen op de inmiddels vertrouwde ondergrond op het eigen park gespeeld. Omdat het eerste winterseizoen dan begint worden op 7 oktober de nieuwe banen officieel feestelijk ingeluid.

Warmond - Bij een deel van het afgraven voor de aanleg van de boerenjachthaven op Wasbeeklaan 31 in Warmond zal een onafhankelijke archeoloog aanwezig zijn. Zo is er een deskundige aanwezig en kan deze eventuele vondsten van burcht Alkemade direct beoordelen. Dit antwoordt B&W op vragen van raadslid Bob Keeven (VVD). Het Historisch Genootschap Warmelda en de Vereniging voor Vrijwilligers in de Archeologie vroegen onlangs om een diepgravend archeologisch onderzoek naar de burcht Alkemade vóór het afgraven van de grond. Naar hun mening stond de veste in de noordoosthoek van de geplande jachthaven, te zien aan grondverkleuringen op een oude luchtfoto. B&W is daar niet zeker van en gaat er van uit dat geen archeologische waarden in de

grond aanwezig zijn. Op de plek is in 2006 al onderzoek gepleegd met verkennende boringen. Er zijn toen geen aanwijzingen gevonden voor de aanwezigheid van een archeologische vindplaats. Op basis van deze resultaten laat B&W dan ook geen vervolgonderzoek meer uitvoeren. Tevens heeft voor het verkrijgen van de vergunning de ondernemer door een gecertificeerd archeologisch bedrijf onderzoek laten doen en daarmee voldaan aan de voorwaarden van vergunningverlening. Wordt er tijdens het afgraven iets gevonden, dan geldt een wettelijke meldingsplicht. Maar in dit specifieke geval laat B&W als extra maatregel een professionele archeoloog meekijken bij het afgraven van de noordoosthoek. B&W meent zo recht te doen aan het onderzoek van Warmelda en de belangen van de ondernemer. Eventuele vondsten kan de archeoloog direct beoordelen. Hierdoor wordt

vertraging van de graafwerkzaamheden door onnodige vondstmeldingen voorkomen. De gemeente huurt de archeoloog in en die is dus onafhankelijk van beide partijen. Overigens stond op de locatie van de geplande jachthaven niet het kasteel Oud-Alkemade. Dat stond 125 meter meer naar het westen van het plangebied aan het einde van de Wasbeeklaan. Dat terrein is opgenomen op de provinciale Archeologische Monumentenkaart en aangemerkt met een hoge archeologische waarde, met een hoge trefkans op redelijk gave resten en de aanwezigheid van ondergrondse muurresten van het kasteel.


nu nog een huis...

Allure Bouw b.v. Argonstraat 3 7463 PD Rijssen

t 0548 - 80 19 80 f 0548 - 80 19 55

info@allurebouw.nl www.allurebouw.nl

Tevens een vestiging in Alblasserdam

>PQIPLKLUKLSHHNZ[LO`WV[OLLRYLU[L ]HU5LKLYSHUK]PHLLU+\P[ZLIHUR Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Ook ‘s avonds!

BEL DIRECT

071-4024031

(URLYWSHH[Z‹;?2H[^PQRA/ 2PQR]VVYTLLYPUMVYTH[PLVW!^^^IL]YUS


19 SEPTEMBER 2012

pagina 23

Vechtlust handbalsters wordt niet altijd beloond Voorhout - De dames van Foreholte kwamen afgelopen weekend binnen enkele minuten op achterstand in de wedstrijd tegen Borhave. Met name de hoekspeelsters van Borhave knalden de ene na de andere bal in het doel bij de keepster van Foreholte. Ook na de keeperswissel konden de hoekspeelsters alsnog het doel bereiken. Foreholte probeerde voor wat het waard was terug te knokken en aanvallend werd er vanaf de opbouw onder andere door Anabel Arroyo goed

gescoord. De tegenaanvallen waren echter op tempo waar de verdediging van Foreholte veel moeite mee had, en waardoor Borhave met groot verschil de punten pakte. De punten werden bij de tegenpartij met name behaald door heel veel strafworpen. Eindstand 27-38. Aan het einde van de wedstrijd werd Mariska Poot nog in het zonnetje gezet. Poot heeft zeventien jaar lang bij Foreholte gehandbald en is inmiddels zwanger van haar tweede kindje.

Het werd de eerste 25 minuten vooral een wedstrijd die zich op het middenveld afspeelde.

1-0 verlies bij Ajax

Ter Leede vergeet in eerste helft op voorsprong te komen Sassenheim - Direct na afloop van de verloren wedstrijd tegen Ajax overheerste afgelopen zaterdag in het Ter Leede-kamp vooral de teleurstelling. Teleurstelling omdat tenminste een puntendeling zeker niet onverdiend zou zijn geweest. Het keurkorps van trainer Henk Wisman bleef, na twee overwinningen op rij, nu met lege handen in Amsterdam achter, terwijl er vooral in de eerste helft toch voldoende kansen werden gecreëerd om aan de leiding te komen. De afwerking van fraai voorbereide kansen liet het echter daarbij afweten. Een euvel dat zich al in eerdere ontmoetingen deze competitie heeft geopenbaard. Een moment direct na de theepauze, waarbij de Ter Leede-achterhoede onvoldoende alert was, bracht de thuisclub echter wel op voorsprong en die bleek na negentig minuten nog steeds op het scorebord te staan, ondanks een krachtig slotoffensief. Ook in deze wedstrijd was er op de collectieve ijver van Ter Leede weer weinig aan te merken, maar het verdiende rendement bleef deze zaterdagmiddag uit. Bij de aftrap op sportpark De Toekomst trad Ter Leede in dezelfde opstelling aan als een week eerder. Beide teams wisten tot dan een 100 procent-score te realiseren. Daar had de thuisclub slechts één wedstrijd voor nodig, omdat de ontmoeting tegen Sportlust ’46 al na vijf minuten werd verdaagd door een blessure van de scheidsrechter. Het werd de eerste 25 minuten vooral een wedstrijd die zich op het middenveld afspeelde. Zonder een ploeg die er uitgesproken bovenuit stak, al had Ajax wel het meeste balbezit onder andere via Dennis Kaars en Kevin de Visser. Waarbij de beide teams, zonder tot heel erg uitgespeelde kansen te komen, vooral uitblonken in het ontregelen van elkaars uitbraken. Na een half uur spelen gooide Ter Leede alle schroom van zich af, zette nog vroeger druk en trok het initiatief nadrukkelijk naar zich toe. Een schot van Robert Steemers werd

door doelman Tim Orlowski bekwaam onschadelijk gemaakt, gevolgd door een mislukte inzet van Yordi Teijsse die ook deze middag weer met veel inzet de punt van de aanval bezette. Even later een snelle aanval via Olaf Schell op Vincent Ammerlaan, die bij de twede paal verzuimde de 0-1 binnen te glijden. Ook Ajax had even later op voorsprong kunnen komen, maar Kevin de Visser verzuimde de bal tijdig af te geven aan de vrijstaande Dennis Kaars en koos voor eigen succes, met als gevolg een bal op de lat boven Serge van den Ban. Over de eerste helft mocht Ter Leede zich de betere ploeg noemen, zonder er echter in te slagen de kansen die er wel degelijk waren te benutten. Op zich is dat geen onverdienstelijk resultaat voor een uitspelende ploeg tegen een (mede-)kandidaat voor een hoge eindklassering. In de tweede helft bracht Ajax-trainer Bart Logchies Hassan Aanzi in de ploeg en die wissel bleek al binnen een minuut rendement op te leveren. In de 46e minuut bereikte een steekbal van Danny Schenkel de snelle spits Dennis Kaars, die de paal raakte maar de terugspringende bal via het allereerste balcontact van Aanzi simpel binnentikte. Daardoor ging Ajax op slag makkelijker voetballen. Ter Leede gooide allerminst het hoofd in de schoot, maar de aanvallen misten in de eindpass net de vereiste finesse om echt gevaarlijk te worden. Met Frank de Groot extra in de spits ging Ter Leede in de laatste twintig minuten voluit op jacht naar de gelijkmaker, maar had daarbij weinig geluk toen een scherpe corner van invaller Ryan Holman iedereen in de doelmond verraste en daardoor ongehinderd passeerde. En ook een kopbal van Robbert Steemers had een beter lot verdiend, maar miste de juiste richting. Dat er zodoende veel ruimte voor een succesvolle Ajax-counter werd weggegeven, werd door Ter Leede op de koop toe genomen. In een plotselinge 3 tegen 2-situatie kreeg Ajax op de valreep nog bijna de mogelijkheid op 2-0, maar de afwerking liet te wensen over. Arbiter Duarte telde vijf minuten extra speeltijd bij en stelde Ter Leede zodoende via een alles of niets-offensief nog in staat enkele (kleine) kansen bij elkaar te voetballen.

Achteraf mag men constateren dat Ter Leede de nederlaag mede over zichzelf afriep door de spaarzame kansen om al in de eerste helft op voorsprong te komen niet te verzilveren. Ajax-Ter Leede was typisch zo’n wedstrijd waarbij men er van uit mocht gaan dat de eerstscorende ploeg ook zou winnen. Dat bleek uiteindelijk de thuisclub te zijn die efficiënter met de geboden kansen omsprong. Komende zaterdag kan Ter Leede de goede reeks weer oppakken in het thuisduel tegen DTS Ede, een nieuwkomer in de Bollenstreek. Dan zullen de gastheren wel wat minder slordig dienen om te springen met de kansen die de ploeg zich elke wedstrijd weer weet te creëren.

Teylingen verliest Sassenheim - Afgelopen zondag speelde Teylingen de uitwedstrijd tegen MMO uit Hoogmade. Na de oorwassing vorige week tegen NSV was men erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. De eerste helft was MMO de betere ploeg, kreeg ook een aantal kansen, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. De tweede helft was Teylingen de betere ploeg. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in een doelpunt van Stefan van Assendelft. Precies dertien seconden duurde de voorsprong, en toen scoorde MMO de gelijkmaker. Toen de blessuretijd aanbrak en iedereen zich leek te verzoenen met het gelijke spel, maakte MMO alsnog de winnende treffer. Het was invaller Klaas Uitenboogaard die doelman Jeroen ten Bosch kansloos liet en Teylingen een zure nederlaag bezorgde.

iedereen verdient een morgen

Anabel Arroyo in de aanval met een van haar treffers van deze avond.

Hockeydames te sterk voor Dorsteti Voorhout - Na de overwinning van vorige week op Magnus moesten de hockeydamens van MHC Voorhout afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd afwerken. De dames van Dorsteti uit Wijk bij Duurstede kwamen op bezoek. Het werd een gemakkelijk overwinning voor het Voorhoutse team. Dorsteti kwam er niet aan te pas en het werd 8-0. De Voorhoutse dames missen nog steeds twee dames die in het buitenland verblijven, en Merel Verschure en Sanne Dijkstra waren geblesseerd. Het elftal werd opgevuld door A1-junioren die een goede wedstrijd afleverden. Voorhout begon furieus en zette de tegenstander direct onder druk. Na vijf minuten werd deze start beloond met een doelpunt van Simone Luijk, die de keepster uit Wijk bij Duurstede geen kans liet: 1-0. Het werd een eerste helft met een oppermachtig Voorhout dat kans op kans kreeg. Anne Roebroeck speelde op fraaie wijze de keepster

HOE OVERLEEF IK DE LENTE?

uit en scoorde de 2-0. De 3-0 kwam op het conto van Annelies Boeff, die uit de rebound van een strafcorner snoeihard de bal de kruising injoeg. Daarna was het Dirjam de Vreugd die via een stick met een lob de keepster verschalkte. De Voorhoutse dames gingen de rust in met een 5-0 voorsprong, gescoord door Annabel Menken. Na de thee dachten de Voorhoutse dames het op een rustige wijze af te maken, maar kwamen door slordig spel toch nog wel even in de problemen. Na een kwartier in de tweede helft was de druk van Dorsteti verdwenen en Voorhout liep uit naar 6-0 door een goal van Julia de Kruijf. De wedstrijd werd afgemaakt door Dirjam de Vreugd en Annabel Menken die beiden met een geplaatste push de 7-0 en 8-0 voor hun rekening namen. Het was een makkelijke middag op sportpark Elsgeest. De dames hebben nu zes punten uit twee wedstrijden. Zondag wordt het een ander verhaal. Er moet dan gespeeld worden tegen Mijdrecht, dat zeker hoger aangeslagen wordt dan de voorgaande tegenstanders.

Jaco Fleurs zoekt iemand tussen 18 en 20 jaar in het bezit van rijbewijs B voor 1 rit in de week naar Frankrijk. Donderdag en vrijdag op de veiling

Voor informatie: WWW.BELEEFDELENTE.NL

06 - 48 08 61 21


TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

25 - TOP K 19

S

S

25 - TOP K 19

BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO! IT LITE SIND WA

www.beds2basic.nl

S G A D t/m N 0 :0 3 O 1 Z uur 0 :0 7 1 ! ! N E OP

KOM LANGS, ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

!

REN U GRATIS

WIJ ADVISE ? KOM LANGS

ECHT

SLAAPT U SL

L A A M I N I M N A V IsTic!! E T I L A W K G N I a AUP ewent bent van Beds 2 B

ITEIT SIN AL D W

S G N I R P S X O B LUWXALEITEIT #####

N E S S A R T A M N E S G N I R P S B OX SIC IS

K

Beds 2 Basic WINT VAN AUPING!!

MATRAS KNALLERS!

(VAN LANDSCHOOT)

MATRASSEN SPECIALIST

e 2

A BEDS 2 BLITEIT!! A ##### KW

OFFICIELE CONSUMENTENBOND TEST!

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

LAAGSTE PRIJS!

M

LAAGSTE PRIJS!

KOOP NÚ BETAAL LATER!!!

GEEN LEVERTIJD, GEEN AANBETALING! EN ALLES UIT VOORRAAD LEVERBAAR BINNEN 1 WEEK IN UW SLAAPKAMER!

R IN 5UREN! A A B LEVERLENDE KLE CHIL VERS

M

ONGELOOFLIJK COMPLEET

DEZE WEEK VOOR

399.-

-64%

€ 199,Leverbaar in alle maten!

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoeringen!

Maat 1.20

Kom langs en test deze fantastische boxspring!

2e

Eigenschappen:

√ 15cm Koudschuim kern √ Ergonomische comfortzones √ Elastisch dubeldoek tijk √ Afritsbare en wasbare

MATRAS GRATIS!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING BRIXTON ONGELOOFLIJKE PRIJS!!!

blokpoten met aluminium afgewerkt

Ma

tra

s

SUPER QUEEN

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed

€ 49,-

ANTI-ALLERGISCH

€599,-

Leverbaar in alle maten!

2e

Leverbaar in alle maten!

√ Goede matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

#####

M

(CLASSIC HANDMADE!)

Beds 2 Basic EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

WINNAAR!!

€999,Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

2e MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ Handgemaakt matras met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

Ma

Ma

tra

tra

s

MONTE CARLO

s

POLYSENSUAL

SUPER STUNT!

Normaal 2399.-

999.####

Maat 1.40

tra

s

€179,-

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

2e MATRAS GRATIS!

2e

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-slags Pocketveer √ 300 veren m2 met 2,5 cm Comfortschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

TOP MATRAS!

e

2

MATRAS GRATIS!

1.975

incl. draadloos bedienbare electromotoren, spanningsvrij

Vanaf Leverbaar in alle maten

LUXE MATRAS!!

€899,EXCLUSIEF SLAPEN!

2e MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ 7-Slags MICRO pocketveer √ 500 veren m2 met 2cm HR60 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Winter/zomer zijde!

Ma

Ma

tra

s

ROYAL WELLNESS

tra

s

SLEEP KING

tra

s

BRIGHTON

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A 2 GR NS!! KUSSE

€ 599,-

ANTI-ALLERGISCH

WINNAAR!!

Prijs voor vaste uitvoering

NIEUW!

€ 299,-

NIEUW!

Beds 2 Basic

Ma

Ma

SENSE BLUE

s

#####

* TOP DESIGN BOXSPRING MEEST * WINNAAR onder de Luxe Boxsprings VERKOCHT!! * Luxe kwaliteits design Hoofdbord * 2x Luxe gestoffeerde boxen Normaal 4199.* 2x Luxe actieve Hoog-Laag TOP-AANBIEDING! VANAF pocketveer matras (7 zones) * Luxe Henson Twintopper, zomer en winterzijde * Stoffen zijn 100% vuilwerend * Luxe blokpoten met aluminium afgewerkt * Luxe in- & uitstap verlichting Electrische versie: in meerdere stoffen en kleuren

tra

SILVER 500

COMPLEET!!!

-58%

Luxe Design hoofdbord + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem keuze uit diverse maten!

Ma

NIEUW!!

BRIXTON COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

#####

√ 7-Slags pocketveer √ 360 veren m2 met 2cm HR50 koudschuim afdeklaag √ 7 ergonomische comfortzones √ Afritsbare en wasbare tijk

MATRAS GRATIS!

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

LU atras XE !

HEALTH EMPEROR

Eigenschappen:

2e

Eigenschappen:

MATRAS GRATIS!

at

ra s

BALANCE SENSE

Normaal 1099.-

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!

LA atras A PR GST IJS E !

BASIC

BEDS 2 BASIC!! 1 JAAR OPEN

Daarom dus Beds 2 Basic!!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

MATRAS GRATIS!

Zoals u g

√ 7-slags Pocketveer 360m2 4cm koudschuim toplaag √ Anti-allergisch √ WInter- en Zomerzijde √ Hard dik TOP-Matras!

KLASSE MATRAS

ANTI-ALLERGISCH

Leverbaar in 80 en 90cm

Eigenschappen:

NIEUW!

2e MATRAS GRATIS!

€ 999,-

€ 269,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ Top HR60 Koudschuim! √ 4cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

e

2

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam √ 19cm

€599,-

Leverbaar in alle maten!

2e MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer √ 500 veren m2 + 4 cm koudschuim/ visco of latex √ 7 ergonomische comfortzones √ 2-zijdig te beslapen!

NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

Openingstijden

Koopavonden

Ma. Di. / Wo. Do. / Vr. Za. Zo.

Do. / Vr.

13:30 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 21:00 9:30 - 17:00 13:00 - 17:00

18:30 - 21:00

post@beds2basic.nl

 071

WWW.BEDS2BASIC.NL

2000168

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk (binnen) INGANG Passage - naast De Ridder schoenen PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires!

asic

Bij Beds 2 B

prijzen √ Laagste liteit a w k √ Beste mfort o c te s e √B dvies √ TOP-a ervice -s P O T √

November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden

TL_week_38_12  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you